Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Jung Boy na ozi nzuzo

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Ọzọ, onye aghụghọ Eduard Osetrov, ugbu a na-arụ ọrụ nke nwa okoro na-eje ozi, na-abanye n'obodo ebe gọvanọ dị n'ọnụ ụlọ ya. N'ihi ya, mwakpo dị egwu na egwu egwu sitere n'aka ndị na-apụnara mmadụ ihe na-eme, nnukwu ọgụ wee daa.

  JUNG Boy na ozi nzuzo
  ANNOTATION
  Ọzọ, onye aghụghọ Eduard Osetrov, ugbu a na-arụ ọrụ nke nwa okoro na-eje ozi, na-abanye n'obodo ebe gọvanọ dị n'ọnụ ụlọ ya. N'ihi ya, mwakpo dị egwu na egwu egwu sitere n'aka ndị na-apụnara mmadụ ihe na-eme, nnukwu ọgụ wee daa.
  . ISI NKE 1
  Ọtụtụ ụmụ agbọghọ ji ụkwụ nkịtị gbafere n'elu elu ụgbọ mmiri ndị na-egbu maramara. Ndị dike nke Pirate mejupụtara ihe ka ọtụtụ n'ime ndị ọrụ ụgbọ mmiri na mbara ala a, bụ nke a na-emepụtabeghị nke ọma na nkà na ụzụ ma ọ bụ n'ụzọ anwansi.
  Ma ikike e nwere n'ụgbọ mmiri ahụ bụ nke ụmụ nwoke.
  Ravarnava na mmadụ atọ ndị ọzọ, n'etiti ha bụ onye oji agha Oblomova, hapụrụ maka nzukọ; n'oge na-adịghị anya, Captain Monitor na ndị ọrụ ya isii sonyeere ha, ndị abụọ n'ime ha enweghị ihe jikọrọ ya na agbụrụ mmadụ. Otu nwata nwoke na-agba ụkwụ ọtọ, Eduard Osetrov, ji ụkwụ ya dị ala sere map obodo ahụ ngwa ngwa.
  - Ebugolarị akụ na ụba isi n'ụgbọ mmiri ma na-achọ ịpụ. - The obi ike scout malitere. Ee, na n'ụzọ ha, amaara m nke a n'ezie, ụgbọ mmiri atọ nwere ton na ngwa agha na-adịghị ala karịa ụgbọ mmiri anyị ga-esonyere ha. Anyị ga-eme ngwa ngwa iji egbe wakpo hedgehog a n'ụtụtụ - Edward the tomboy kwubiri. Abs ya, bụ́ nwa nwoke nwere akwara, malitere imegharị ahụ́. Nwanyị nwanyị ojii, na-arụ ọrụ nke Chief Boatswain, kwara ude na mmasị ka ọ na-ele nwa nwoke a mara mma nke ukwuu. Ndị na-eto eto, ndị siri ike, dị ike, dị ka enwe, Eduard tụrụ aro ozugbo nhọrọ ọzọ. - Na ngbanwe dị ka uwe ndị mmegide.
  Onye nleba anya kwuru n'olu dara jụụ:
  - Ekwenyere m na nwa nwoke a. Ayi gāb͕a n'isi-ututu: anamele anya na ha mara ub͕ọ-gi nke-ọma, ha agaghi-emeghe kwa ọku.
  - Nke a abụghị echiche ọjọọ, ma echiche ọzọ batara n'uche. - Ravarnava kwuru, onye naanị dị ka a simpleton.
  Akpụkpọ anụ oji, nke nwere nnukwu, ọ bụghị ma ọlị mọzụlụ nwanyị na olu dị elu, mana mara mma n'ụzọ nke ya, nke nwere obere úkwù, úkwù dị ike na ara dị elu, Oblomova kwuru, sị:
  - Ee! Ọ dị mma...
  Onye nleba anya nwere ọnụ ọchị ọchị (nke ọma, kedu ihe isi ndị otu a nwere ike, ọ bụ ezie na ọ buru ibu, mana ọ nwere ọkpọiso mkpọda!), Jụọ:
  - Kedu nke ọ bụ?
  Onye na-aza aha ahụ, nke ghọrọ akụkọ ifo n'ụwa a na karịa, ekele Efisus Frist, kwuru n'ụzọ aghụghọ:
  - Ọ bụrụ na a napụrụ akụ na ụba niile n'obodo ahụ, gịnị kpatara ikpughe onwe gị n'ihe ize ndụ site na ịwakpo obodo ahụ. Ị nwere ike ime ya dị mfe karị.
  Onye nlebanya ahụ wepụrụ sips ole na ole n'ime iko ahụ, mgbe nke ahụ gasịrị, o jiri aka ya kụchie onwe ya, na-anwale ike nke agba ya. Site n'echiche aghụghọ nke ịkwọ ụgbọ mmiri n'etiti onyeisi ụgbọ mmiri na nwunye mbụ ya (onye ga-eche na nwata a abụghị naanị nwa nwoke!) Onye ndu ndị na-apụnara mmadụ ihe n'oké osimiri kwuru, sị:
  - Enwere m obi abụọ na atụmatụ nke nwa nwoke ahụ tụrụ aro dị mfe ma dị irè.
  Oblomov kwara ara ya ndị dị elu, nke na-esichaghị ike kpuchiri ya n'ihe dị mkpa nke ákwà a kpara akpa, ma kpalie ihe na-adịghị ahụ anya na nzaghachi.
  Ravarnava jụkwara nke a ọzọ. Ọzọkwa, o kwusiri okwu ike n'ịdị umengwụ na nke na-adọrọ mmasị:
  - Mana mba, enwere m echiche ọzọ. Ebe ọ bụ na nwa anyị nwoke ọlaedo kpuru isi ụgbọ mmiri na-eso ya, ihe kasị mma ga-abụ ka anyị weghara ọrụ ya.
  Onye nlebanya ahụ bịara dị ndụ ma dabere, jụrụ:
  - Ya mere, gịnị ka ị na-ekwu?
  Ma ọ lere anya na oche, tinyere nke iferi, tanned, muscular ụkwụ nke nwanyi pirates jere ije, fọrọ nke nta ndopuyo. Otú ọ dị, ọdịdị mmụọ ozi ha ekwesịghị iduhie onye ọ bụla - ha ga-adọkasị ha kpam kpam. A ga-amanye ndị mkpọrọ iji nsusu ọnụ kpuchie ụkwụ ha ma rachaa ikiri ụkwụ nke ndị dike, nke na-adọrọ adọrọ ma dị ize ndụ.
  Ravarnava gbapụrụ n'ụzọ aghụghọ, ma dị ka agadi ikwiikwii jụrọ:
  - Anyị nwere ike soro ụgbọ njem ndị buru ibu, na-ebuga ha ọ bụghị n'obodo ukwu, kama na akwụ ndị pirate anyị.
  Onye nlebanya ahụ were nkụda n'obi wee kụọ aka ya na tebụl wee sị:
  - Ọ dị mfe, ma gịnị ma ọ bụrụ na, tupu ha enye anyị nke a, ha chọrọ iji aka ha zute Papyrus don Grabber?
  Oblomova nke nwere akpụkpọ oji gbagharịrị isi ya n'olu dị oke egwu wee mee biceps dị otú ahụ nke na onye ọ bụla, onye kachasị ike na nke kachasị ike ga-enwe anyaụfụ.
  Ravarnava fụliri onwe ya elu wee kechie obi ya n'obosara dịka mgbidi ewusiri ike:
  - Gịnị mezie? Echere m na ọ ga-amasị m ịrụ ọrụ a. -Onye-ishi ndu ojọgu ono weliri isi-aka-ya elu. - E kwuwerị, m ji ụgbọ mmiri ruo afọ ise n'okpuru ọkọlọtọ Contrabass ma ṅomie ụda olu ha nke ọma.
  O lekwara anya na windo. Otu n'ime ụmụ agbọghọ ndị pirate ahụ na onye òtù ọlụlụ ya na-agbakọ n'ubu ya. Na ị pụrụ ịhụ otú mọzụlụ nke seductive, nwanyị, egwuregwu ụkwụ akpọrepu gburugburu dị ka bọọlụ si erughị ala.
  Onye nlebanya ahụ, bụ onye iwe were nke ukwuu na ọ bụghị ya n'onwe ya chepụtara echiche a, weturu ụma wetuo timbre nke olu ya:
  - Gịnị ma ọ bụrụ na ị zutere gị onye maara a admiral n'onwe ya?
  Oblomov nke nwere akpụkpọ oji, nwa agbọghọ na-eto eto ji ọnụ ọchị kpughee ezé agụ:
  - Cat ọnyà!
  Ravarnava meghere ọnụ ya dị omimi n'ụdị na-emegharị anya wee rie nri:
  - Ma nke a abụghị ihe na-egbu egbu, mgbe ahụ, ndị ọrụ ụgbọ mmiri anyị ga-anapụta ihe a kwadebere tupu oge eruo.
  Onye nleba anya kpara nku anya ya nke ọma wee gbagọọ ọnụ ya na-akparịgo:
  - Ị chere na ị nwere ike ịpụ?
  Edward gbachiri nkịtị. Na Oblomov gbalịrị kụpịa ya iferi, muscular, tanned ụkwụ. Ma nwa okoro ahụ kpalitere ụkwụ ya, ekwetaghị ka nnukwu ụkwụ nke ezigbo nwanyị gorilla kpuchie ya.
  Barnabas yiri nnọọ obi ike:
  "Onye na-enyere m aka ga-anọnyere m, bụ́ dike nke na-enweghị ihe hà nhata n"ịji mma agha. Onye agha Eduard, onye nwere ike ịrụ ọrụ ebube. - Ravarnava gbatịpụrụ obi ya ọbụna karịa. - Enwere m olileanya na ọ ga-enyere m aka.
  Ihe nlebanya ahụ jiri ukwu ukwu ya fepụrụ ya:
  - Ọfọn, agaghị m eso gị, agaghị m etinye isi m n'ọnụ ọdụm. Ọ ka mma ka ụmụ okorobịa m tinye uche n'akụkụ oke osimiri iji kpuchie egbe ndị ị na-agaghị enwe ike ibibi n'otu ntabi anya.
  Oblomova kwubiri:
  - Na ụmụ agbọghọ kwa!
  Ravarnava chịrị ọchị wee mesie enyi ya obi ike:
  - Ọ dị mma, maka ugbu a, m ga-anwa imeri mmeri n'akwafughị ọbara. Ịkwesịrị ịhọrọ uwe dabara adaba, ndị egwuregwu contrabass na-eji ejiji na okomoko.
  - Ma jidekwa akpa, ma ọ bụ ka mma, igbe ọla edo dị ka onyinye. - Eduard Osetrov kwuru okwu ahụ, bụ onye jiri ụkwụ efu ya, mara mma na ụkwụ chiseled, kparịrị nwanyị anụ ọhịa ahụ. Nwa nwoke ahụ na-ewe iwe na echiche nke aghụghọ aghụghọ abụghị n'onwe ya, kama ọ bụ onye ya na, ma eleghị anya, ndị ọzọ weere dị ka martinet nzuzu.
  Oge nke a Monitor gara nke ọma:
  - Gịnị kpatara oke mkpagbu dị otú ahụ?
  Nwa nwoke dike kwuru nwayo:
  - Gold ga-igwe ojii n'anya ha, dị mma karịa ihuenyo anwụrụ ọkụ. Site n'enyemaka ya, anyị ga-eme ka nchekwube ndị iro kwụsị.
  Ihe nleba anya nwere mgbagwoju anya wee tamu:
  - Pirates na-ewerekarị ọla edo, ọ bụghị inye ya dị ka onyinye.
  Edward the tomboy, ebe o mekwara ka nnukwu nwa nwanyị ahụ furu efu, chị ọchị ma kọwaa:
  - N'ezie, n'ụzọ dị otú a, ọ gaghị eme onye ọ bụla na anyị bụ ndị na-eme ihe ike. - O wee gbakwụnye eziokwu doro anya kpamkpam. - Mgbe ụfọdụ ị ga-enye iji nweta.
  - Naanị jiri ọla edo gị, agaghị m enye gị otu mkpụrụ ego. - The Monitor snapped.
  - Anyị nwere ezuru nke anyị. - Ravarnava zara nke ọma.
  Onye pirate ahụ tipụrụ n'ezé ya:
  - Ọ dị mma ịbụ ọgaranya.
  N'ebe a, onye na-ahụ anya bụ Edward na-egbochi anya anyaukwu nke onye na-apụnara mmadụ ihe na-egbuke egbuke na-ahụ anya. Ozugbo Oblomov, na-eji ohere nke ndọpụ uche nwa oge, jidere nwa nwoke ahụ n'ụkwụ. Ma nwa-okorob͕ọ-agha ahu we mapu, ma ukwu-ya efu we pua.
  Edward tụrụ egwu:
  - Ọ dịghị mma ka nwanne nne toro eto na-akpa ụmụ nwoke!
  Oblomov, ihere, tamuru:
  - M na-egwu egwu! Ya mere, achọrọ m gị n'ezie! E nwere ndị ikom tozuru okè na ndị a na-akwanyere ùgwù na ụgbọ mmiri! "Nwanyị ahụ dị ike wee zọọ ụkwụ ya ọtọ ma tie mkpu. - Ọfọn, gịnị kpatara m ji chọọ brat dị ka gị?
  Ravarnava ji ụkwụ na-adịghị ike gaa n'ebe akwa akwa nke onye isi ala.
  N'ụzọ, a hụrụ ọtụtụ ụmụ agbọghọ filibuster mara mma. Ha kpughepụrụ ezé ha ma mee anya. Ha nwekwara mma agha na mma n"aka ha, ndị e ji nkume dị oké ọnụ ahịa chọọ ya mma.
  Ọzọkwa, n'aka ha na mkpịsị ụkwụ efu, ụmụ agbọghọ mara mma na-eyi mgbanaka na nkume bara nnukwu uru. Ọ na-elekwa anya nke ukwuu mara mma.
  Na otú ụtọ ụmụ agbọghọ ahụ na-esi ísì. Naanị ọrụ ebube, ísì ụtọ nke ihe nsure ọkụ dị iche iche dị oké ọnụ ahịa, ísì ụtọ.
  Otú ọ dị, Ravarnava gbalịrị ka ọ ghara ịdọpụ uche ya site na ịma mma ha dị ebube. Ịkwesịrị ịbanye n'ime akwa akwa ma mee ngbanwe. Ụmụ agbọghọ ahụ agaghịkwa ahapụ ya.
  N'ebe ahụ, ọ malitere ịnwale uwe nke Contrabass grandees. Ọ dịghị obodo dị na mbara ala a nke yi uwe mara mma na n'ọ̀tụ̀tụ̀ dị ukwuu dị ka ha mere. Nke, Otú ọ dị, nyere akụ na ụba nke alaeze ukwu, ọ bụghị ihe ijuanya. Na ọkwa dị elu, uwe ahụ na-atọ ụtọ karị. Ravarnava tụgharịrị buru ibu, ọ nweghịkwa ike ịhụ uwe kwesịrị ekwesị. Ọ na-achọsi ike, ma mgbe ọ chọchara ogologo oge ọ nwere chi ọma; n'ime igbe nwere ọla edo, ọ chọtara otu uwe eji eme ihe maka Count Kolochychov , bụkwa isiokwu dị oke egwu. N'ime uwe ọhụrụ ahụ, corsair gbara ọchịchịrị na ajị agba bụ Ravarnava dị oke mma.
  - Gịnị kpatara na abụghị m onye Duke? - O kwuru, ugbu a squinting, now smoothing si wrinkles, mgbe peering n'ime a pụtara ọma-egbu maramara mirror. - Abụ m onye ukwu kachasị mma!
  Onye ndu ndị pirata ahụ ji obi ụtọ zọọ ụkwụ ya, naanị nnukwu ajị agba ya dị oji na obere mkpọda emebiela echiche ahụ.
  - Kpọọ Bloodsucker, ka ọ gbatịa m ntakịrị.
  Otú ọ dị, Ravarnava chọrọ ka ọ kpọọ nwanyị mbụ, ma o kpebiri na aka nwoke ga-atụkwasịkwu obi.
  N'agbanyeghị aha aha ọjọọ ahụ, Bloodsucker dị ka ihe adịghị njọ. Nwoke a, tupu ọ rụọ ọrụ siri ike, rụrụ ọrụ dị ka onye na-edozi isi. Ọ mụmụrụ ọnụ ọchị nke ọma, mgbe ahụ, wepụta ngwa ndị ahụ, jiri nlezianya kpụọ ntutu isi ya ma kụọ ntakịrị ihu ọjọọ nke filibuster ahụ. Mkpebi sochiri atụmatụ ihere ka a kpụpụ afụ ọnụ ya kpam kpam.
  - Abụ m nwanyị ka ọ bụ nwata ga-eji ugwu m kewapụ? - Ravarnava yiri ka ọ na-ewe iwe ma jiri ume fegharịa aka ya. "Ị bụ ndị na-akpụ isi, ndị na-anụ ọkụ n'obi, ndị scarabs, na-emebi ihu gị."
  Onye na-egbu ọbara na-agbake, onye maara onyeisi ndị isi, ọ nwere ike were mma maa ya. Ọ hụla ụdị ndị dị otú ahụ n'oge ndụ ya. Mgbe mmadụ na-aga ụwa na-abịa maka obere ihe, onye ọzọ na-arụ ọrụ siri ike.
  - Ọfọn, gịnị kpatara ị na-ama jijiji, gịnị ka ị bụ, onye pirate, ma ọ bụ prick . - Ravarnava gbalịrị inye onwe ya ihe oyiyi nke ịdị ukwuu, nke ọ gara nke ọma. - Ugbua gee ntị, ọ dị m ka admiral contrarian ?
  Ọbara ọbara nwara ito onye isi ahụ dị egwu:
  - Ee! Ntugharị gị ọ bụla na-egosi mmalite gị dị ka onye ọchịchị.
  N'iguzo n'ọnụ ụzọ, ụmụ agbọghọ abụọ nwere ahụ ike, dị gịrịgịrị, nke ekpuchiribeghị n'obi na úkwù, mana ejiri ọla aka ọla edo dị na nkwonkwo ụkwụ na nkwojiaka, jụrụ:
  - Dị ka eze, gị, sir, mara mma;
  Nke a bụ otú ìhè si doo anya!
  Ravarnava kwuru na nkwekọ:
  - Ekwenyere m, esi m n'agbụrụ nke ndị na-eji iwu. Ugbu a, ị ghọrọ sycophant. - Na ike ịkwanye na nkwụ sara mbara n'ubu. - Ọ dị mma, gaa, ị rụrụ ọrụ ahụ nke ọma.
  Barnabas ji obi ebere hapụ onye na-aṅụ ọbara ahụ, wee hie nne, ntakịrị ntakịrị fọdụrụ tupu chi ọbụbọ, ọ dị mkpa ka ọ hie ụra ma ọ dịkarịa ala. Ọ bụ ezie na a mụrụ ya n'ụwa ebe ọkụ na-agbanwe mgbe niile n'abalị, na mgbe ọnwa zuru ezu dị okpukpu anọ ọ dị ka ìhè dị ka ụwa n'ụbọchị doro anya, ma ka, cycles bụ cycles. Rhythms ehihie na abalị.
  Na ọbụna ụmụ agbọghọ mara mma nọ n'ọnụ ụzọ, bụ ndị ji sapphire na anya emerald kụpịara ma jiri uru nke ogwe aka na ụkwụ ha na-egwuri egwu, enweghị mmasị.
  Ọ bụ ezie na, ọ bụrụ na ị na-ele anya na taịlị nke abs mara mma, na melons nke ara ya, ebe akwa akwa na-ekpuchi naanị ọnụ ọnụ na-acha uhie uhie, mgbe ahụ, onye agha dị otú ahụ ga-akpọlite ndị nwụrụ anwụ. Ma ọ bụrụ na ị na-elekwa anya na ihu ndị mara mma. Ha bụkwa nwata. Enwere herbs pụrụ iche nke na-ebelata ịka nká nke ụmụ agbọghọ, ya mere, ọbụna na afọ iri ise ma ọ bụ iri isii, ha nwere ike ịpụta na-eto eto, ọhụrụ, na-enweghị wrinkles ma ọ bụ rere ure. N'ezie, tinctures agaghị eme ka eze nwanyị ghara ịnwụ anwụ, ma ha nwere ike belata ịka nká.
  Edward chere na n'ụwa na ha apụghị ọbụna ime nke a. Ewezuga na a na-arụ ụmụ nwanyị na ụmụ nwoke ịwa ahụ rọba, wee nwetakwuo ego. Nwa nwoke ahụ chere na ntorobịa ebighị ebi bụ ihe dị mma. Agbanyeghị, ịkwesighi ịbụ nwata.
  Ụgbọ mmiri ahụ dị ebube banyere n'ọnụ mmiri ahụ, mkpọmkpọ ebe nke ụgbọ mmiri ahụ dara ada ka na-ese n'elu ya, na ọtụtụ n'ime egbe ndị ahụ adịlarị na ala na ndị dị iche iche, ma ọ bụ karịa kpọmkwem, ndị agbụrụ dị iche iche bụ ndị na-arụ ọrụ dị otú ahụ, nwaleghị ihe ịga nke ọma. iji nweta egbe ndị mebiri emebi. Na ọbụna ịnụ ọkụ n'obi ka ukwuu, akụ na ihe ndị ọzọ bara uru dị na ụgbọ mmiri ahụ.
  Ihe a niile nyeere ọtụtụ ụmụ agbọghọ ohu aka ịtachi obi nke nwere obere uwe, mana nwere ntutu na-acha odo odo, na-acha odo odo, na-egbuke egbuke. Na ihe niile nwere ọnụ ọgụgụ na-enweghị atụ. Mgbochi mpaghara ọ bụghị naanị na-eme ka ndị nnọchiteanya mpaghara nke mmekọahụ mara mma maka oge a, ma mee ka ọnụ ọgụgụ ha ghara inwe ntụpọ.
  N'ezie, akpụkpọ ụkwụ na-akpagbu ndị ohu, dị ka ụmụ nwoke ohu na-egwu mmiri, ndị na-agbakwa agba ma na-adabere na-arụ ọrụ ebe a.
  Gọvanọ Frady nwere isi ọwụwa. Abalị ahụ, n'ezie, tụgharịrị bụrụ ihe efu; ịma mma na nganga nke ụgbọ mmiri nke alaeze ukwu Contrabass, ụgbọ agha "Na-eme ọkụ," febatara n'ikuku. Ugbu a, ibu ga-abụ na-egbu oge n'ọdụ ụgbọ mmiri, opekempe ruo mgbe ụgbọ mmiri ndị ọzọ na-edugharị rutere. Nke a adịghị njọ, ma eziokwu ahụ bụ na ụgbọ mmiri dị otú ahụ efunahụla n'obodo ya, gịnị ka eze na eze ukwu nke Contrabass niile ga-eche n'okwu a? Dị ka ndị isi sycophantic ga-eweta ya, na nke a, ị gaghị apụ na arụkwaghịm naanị.
  Ọ dị mma na ọtụtụ ụmụ agbọghọ ohu na ọmarịcha ihe nkiri abalị dị ndụ, nke jere ozi dị ka ihe nkasi obi maka mfu dị otú ahụ.
  Ma ndị ohu nwoke na-anwụ dị ka ijiji. E nwekwara ọtụtụ ndị ohu. Nke a bụ nnukwu ụkọ ụmụ nwoke n'ụwa a. Ma ndị a mara mma ndị a tara ya ahụhụ, na-agwụ ya ike, ọ dị gị ka a ga-asị na igwe mammoth zọdaworo gị.
  O si n'obí ya pụta nke e ji nkume mabụl pink, ọ fọrọ nke nta ka ọ daa mbà. Ụgbọ mmiri mara mma, nke na-echetara ya nke Papyrus don Grabber gara ịbọ ọbọ n'ahụ ndị na-akụ ụbọ akwara, gbasapụrụ ụgbọ mmiri ya. N'ezie, ọ ji nwayọọ nwayọọ na-aga, ma nke a kọwara ya site n'ọgba aghara dị egwu nke na-achị n'ọnụ mmiri.
  Ọtụtụ ụmụ agbọghọ ohu hapụrụ ọtụtụ n'ime ụkwụ ụkwụ efu ha, nke nwere agba dị iche iche, n'elu mabụl nke olulu ahụ. Ozu ndị mara mma na-egbuke egbuke na ọsụsọ, dị ka a ga-asị na ndị nnọchianya nke nwoke na nwanyị mara mma yiri nke a na-eji ọla kọpa mee. Na njirimara ha dị warara n'úkwù, úkwù sara mbara, ara siri ike, ihu ndị mmụọ ozi na ọnụ nke jupụtara n'ezé. Ee, enwere ike imezi ezé ụmụ agbọghọ kụpụrụ site na iji ude pụrụ iche? Kedu maka ụmụ nwoke? Ha nwere afọ ojuju na nke nkwụnye. Na ebe a, ma eleghị anya, karịsịa ndị agadi, na-ekwo ekworo nke na ha ghọrọ ndị dị ala karị.
  - Chineke Pụrụ Ime Ihe Nile nụrụ ekpere anyị. "Gọvanọ dara jụụ, na-eweli nnukwu nku anya ya. - N'oge awa ahụ siri ike, enyemaka bịara. " Onye agha ahụ ji omume mkparị kpọọ otu nwoke kataworo ahụ́ mara mma nke ukwuu. - Hey, Foshange , kwadebe tebụl dị mma, m ga-akpọ onye admiral n'obí.
  Onye isi ụkwụ ahụ hulatara wee malite iti mkpu na ndị odibo na ndị ohu, na nwa nwoke oge ụfọdụ, na-amanye ha ngwa ngwa ịkwadebe nri ụtụtụ dị mma.
  Ụmụ agbọghọ ahụ kụpụrụ ụkwụ ha efu ma bụrụ:
  Oké osimiri dị njọ na-enweghị mmiri,
  Na afo na-enweghị nri ...
  Ka anyị mee achịcha
  Na manya-vine sitere na mpi ọla-edo!
  contrabass dị mpako . N'ịnọgide na-enwe ọdịdị nke ịdọ aka ná ntị siri ike, ndị ụgha abụọ bassists , ma n'eziokwu, ndị omekome, kwụ n'ahịrị n'ala a na-eme njem, na-egbuke egbuke na-egbuke egbuke, na-eji nlezianya dọwara adọwa. Ọbụna ụmụ agbọghọ, n'oge a, na-achọsi ike yikwasị akpụkpọ ụkwụ na-adịghị mma na uwe agha ndị nwere okpu agha ndị na-adịghị mma iyi n'oge okpomọkụ. Mgbe ahụ, Ravarnava yi uwe mara mma gbadara. Ọ na-eso ya bụ odeakwụkwọ Poland , bụ onye a ma ama site n'ikike o nwere ịtụ mma na, dị ka o kwesịrị, site n'aka dike Eduard Sturgeon, bụ onye weere ọrụ nke nwa nwoke na-eje ozi. Ihe na-adịghị mma bụ na m ka ga-eyi akpụkpọ ụkwụ akpụkpọ anụ patent. Ebe ọ bụ na ememe ahụ dị nsọ, ịbanye n'ọdụ ụgbọ mmiri, ọ bụghịkwa ohu dị mfe, maka iko iko, kama ọ bụ nke onwe. Ndị dike abụọ toro ogologo , nwere ogwe aka anọ buru igbe juru n'ọlaedo n'azụ ya.
  Otu ìgwè ndị egwú gbakọrọ ngwa ngwa n'ọdụ ụgbọ mmiri wee malite igwu egwu egwu. Mgbe ahụ nke nta nke nta, abụ ahụ tolitere ma ụda ndị ahụ na-adakọ ọnụ.
  Otu onye uwe ojii gbapụrụ na nzukọ ahụ, na-aṅa ntị na epaulettes, ọ kelere ma sị:
  - A na m arịọ unu ngọzi nke elu-igwe nile, Mazị Admiral. Gọvanọ na-eche gị.
  Ravarnava ji obi umeala feere ladle-paw ya:
  - N'udo, kọọrọ ya Onye-nwe na a nọla m n'ụzọ.
  Obí onye ọchịchị obodo ahụ dị n"ime ime ubi mara mma. N'ọnụ ụzọ mbata ka nnukwu ngwere abụọ bu égbè n'azụ guzoro, otu elephant kactus nọkwa na-ata nri n'ebe dị anya. Kpọmkwem n'ọnụ ụzọ ụlọ eze toro carnations abụọ dị mita iri n'ogologo na nwa osisi nke ọ bụghị naanị tomboy Edward dị gịrịgịrị, kamakwa nwoke toro eto nwere ike zoo ngwa ngwa.
  E nwere ọtụtụ ndị ohu nwaanyị mara mma, bụ́ ndị e ji ọla aka dị n"aka na nkwonkwo ụkwụ ha dị iche na ndị ohu, na ihe e ji akpa ákwà dị oké ọnụ ahịa n"ákwà na uwe elu. Ma ọ bụ nanị ndị ohu nọ n'ọkwá dị elu na-eyi akpụkpọ ụkwụ ndị e ji nkume rụọ.
  Ndị nche ji ube na ụta n'ọnụ ụzọ ekewa kewara. O doro anya na musket akabeghị ụdị ejiji. Obí ahu mara nma nke-uku: window nile sara mbara mere ka ọ di nma. E nwere ọtụtụ ihe osise, ngwá agha, na ọta ndị e ji uwe agha dị iche iche edoro n"ahụ́ ájá . Nwa nwoke Edward gara soro Ravarnava wee merie ntakịrị ka akpụkpọ ụkwụ onye ụkwụ ọhụrụ ya tụbara ya n'enweghị obi ebere. Ọ maralarị ya nke ukwuu igosi ikiri ụkwụ ya nke na o chefuru na osisi ndị a jọgburu onwe ya, ndị a mara ikpe dị, na-egbu mgbu maka ụkwụ ụmụaka nke nwa nwoke ebighi ebi.
  Naanị ihe nkasi obi bụ na ndị na-eje ozi na-ele ya anya na mmasị, ọ bụghịkwa nlelị, ma ọ bụrụ na ọ bụ, dị ka ọ dị na mbụ, ọ bụ ụkwụ efu na uwe mkpirisi ma ọ bụ igwu mmiri. Ma ọ dịghị mma na imeju, ọsụsọ nke muscular na-agba, na uwe elu cambric na-egbochi mmegharị ahụ. Ee, ị nweelarị ụdị ọkwa. Ya mere, ọ ka mma iji ha na-anya isi.
  Ụmụ agbọghọ anọ ọbụna hulatara n'otu ikpere dị ka ihe ịrịba ama nke nkwanye ùgwù. Ọ bụghị maka ya, n'ezie, ma maka Ravarnava, ma ọ ka dị mma.
  Ma gọvanọ n'onwe ya dị mfe icheta. Nnukwu oke, mana ọ na-agba mbọ kwụ ọtọ. N'olu dị nro nke ukwuu, onye na-achị ebe ndị gbara ya gburugburu kwuru:
  - Obi dị m ụtọ ịnabata ndị ọbịa a ma ama.
  Ravarnava ji emume zaghachi na nkwanye ùgwù ahụ:
  "Ana m ekelekwa akara aka maka iziga m izute ụlọ ọbịa dị otú ahụ."
  Gọvanọ ahụ, na-agbalị ime ka ụda ya na-atọ ụtọ karị, kwuru:
  "N'oge gara aga, Don Papyrus a na-asọpụrụ nke ukwuu, ị jụrụ ileta obí m, na-ekwu maka ihe ndị dị ngwa. Ugbu a, i mewo anyị ihe ùgwù.
  Ụmụ agbọghọ ndị nọ n"ọkwá dị elu, dị ka a pụrụ ịhụ site n"akpụkpọ ụkwụ ha ndị e ji okwute na ikiri ụkwụ dị elu kụchie, tiri:
  - Vivat nye nnukwu Admiral!
  Mgbe ahụ, Ravarnava ghọtara na ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ nsogbu, ihe gaara eme ma ọ bụrụ na gọvanọ ahụla admiral a na mbụ. Ọ kachasị mma, ọ ga-echere osisi, ma ọ bụ ihe obi ọjọọ karịa, dịka ọmụmaatụ, osisi, mgbe ha kpọgidere aka na ụkwụ ya, ma ọ bụ ọkụ, na ọkụ na-adịghị ngwa ngwa.
  Azịza ya, Otú ọ dị, dị jụụ:
  - Ee, m ji ọrụ n'aka n'ihe gbasara ọrụ. - Na nkebi ahịrịokwu na-atụghị anya ya. - Ma ole ka ị nwere ike ileghara ile ọbịa anya!
  Gọvanọ ahụ jụrụ nwayọọ:
  - Kedu ka njem ị gara n"ikpere mmiri ike ndị ọgọ mmụọ nke Harp siri gaa?
  Ravarnava zara nke ọma:
  - Na-egbuke egbuke! g g akwakọrọ ihe n"otù obodo ubọ-akwara bara uba nke-uku , ọ dighi kwa ihe n"iyì.
  Anya gọvanọ gbapụrụ.
  - Enwere m olile anya na ekpughere aha gị, n'ihi na mgbe anyị na Harp anaghị alụ ọgụ.
  N'okwu ndị a, ndị na-eje ozi mara mma ma mara mma, bụ ndị eyịride na ọla, na-etinye mkpịsị aka ha n'ọnụ n'uju, egbugbere ọnụ na-acha uhie uhie:
  Ravarnava ọzọ, na-aghaghị ụgha, zara:
  - Ihe niile gara nke ọma, ọ tụrụ m n'anya n'onwe m.
  - Ihe nkwata ahụ ọ bara ọgaranya? "Enwere anyaụfụ n'olu gọvanọ.
  - Ọ bụghị ogbenye, Chineke n'onwe ya nyeere anyị aka. - Ebe a onye ndú nwere imeri onwe ya ntakịrị. - Dịka ihe ịrịba ama nke ekele miri emi na ntụkwasị obi anyị, anyị na-enye gị igbe ọla edo. - Ravarnava ọbụna gbasaa aka ya, na-egosipụta mmesapụ aka.
  Ndị na-eje ozi ahụ kụdara akpụkpọ ụkwụ ha mara mma nke nwere ikiri ụkwụ ma tie n'otu:
  - Bravo! Ebube diri admiral!
  Anyaukwu meriri gọvanọ ahụ. Ebe ọ tụfuru ugwu ya, ọ gbagara n'obi wee mepee mkpuchi:
  -Bah, enwere akụ ebe a. Ka a sịkwa ihe mere ogbe achịcha ndị a ji ihe isi ike dọkpụrụ ya. O Papyrus don Grabber. - Onye isi ala kpọrọ isiala. - Abụ m onye ji gị ụgwọ, rịọ m ihe ọ bụla.
  Onye ndu pirate zara nke ọma:
  "Echere m na ụgwọ ọrụ kacha mma ga-abụ ọrụ raara onwe ya nye maka okpueze ahụ." Anụrụ m na n'abalị ụnyaahụ ị tụfuru ụgbọ mmiri Ininerator nke aha ya bụ nwa nwanne nke eze ukwu anyị. Ekwenyere m na nke a na-enwe mmetụta nke ukwuu n'oge isi obodo chọrọ ego.
  Gọvanọ ahụ kwuru, sị:
  - I kwuru eziokwu.
  Ụmụ agbọghọ ndị mara mma hulatara isi. Akpụkpọ ụkwụ ndị e ji emeralds, rubies, na diamond mee na-egbuke egbuke na ntutu isi ha.
  Ravarnava kwuru nganga:
  - Ya mere, a na m atụ aro ịnyefe iwu na ibuga m ibu dị otú ahụ bara uru. Mụ onwe m nwere egbe zuru oke iji chụpụ ya na mwakpo ndị pirate ọ bụla.
  Gọvanọ ahụ nwere obi ụtọ imezu arịrịọ ọ bụla admiral:
  - N'ezie, m ga-enye gị ikike niile dị mkpa. Echere m na ya na dike dị otú ahụ dị egwu, ibu anyị ga-adị ka à ga-asị na ọ dị n'aka nri Chineke.
  Ụmụ agbọghọ ndị mara mma na-ekwe isi n'ike. Broches na ọla ntị diamond na-egbuke egbuke. Edward chere na Gọvanọ ga-abụrịrị ọgaranya ma ọ bụrụ na ndị odibo ya na-eji ejiji dị ka ndị eze nwanyị ma mara mma nke na ị nweghị ike iwepụ anya gị n'ahụ ha.
  Ravarnava gbawara mkpịsị aka ya:
  "Mgbe ahụ, anyị ga-agba ụgbọ mmiri ozugbo."
  kwuru ọzọ :
  - Ọ dịkarịa ala, rie nri ụtụtụ, Admiral. Mee anyị nsọpụrụ, e wezụga, ụgbọ mmiri na-achọkwa oge iji gbakọta.
  Ndi-orù ahu we rube isi, tie:
  - Ị nabata, oh nnukwu!
  Onye-ndú nke ndị filibusters ji obi umeala kwuo:
  - Ọ dị mma, ntakịrị ume ọhụrụ agaghị afụ ụfụ.
  Ravarnava achọghị ịkpali enyo site n'ịdị ngwa ngwa, ma eleghị anya, tebụl ezumike nke gọvanọ ga-adị mma.
  A hapụrụ ọmarịcha Edward tomboy n'èzí ọnụ ụzọ dị ka ohu, na admiral ụgha na-emeso ya dị ka eze n'onwe ya. Ụmụ agbọghọ ahụ pụtara, mara mma na uwe, ma ọ bụ akpụkpọ ụkwụ efu ka e wee nwee ntakịrị mkpọtụ site na ịkụ aka na taịlị marble agba. Gọvanọ ahụ mere mmegharị ahụ. Na ndị inyom a ma ama jiri nlezianya yipụ akpụkpọ ụkwụ ha, tinye ha n'ime igbe kristal pụrụ iche wee malite ije ozi n'ụkwụ efu. Ntugharị ha nwere naanị ụkwụ efu bịara na-adịwanye nro, dị nro ma maa mma karịa. A na-enye efere ndị dị otú ahụ, ọbụna bred na achịcha a na-esi n'ụdị ụgbọ mmiri na n'obí eze. Edebere nke ọma nke ọma iberibe azụ, anụ, akwụkwọ nri, mkpụrụ osisi na ụdị dị iche iche n'ụdị mara mma. Mmanya ndị ahụ dịkwa oke mma, na-amasị onyenwe ndị na-apụnara mmadụ ihe. Ee, enwere ọnwụnwa zuru oke ịnọrọ ogologo oge.
  Ravarnava riri nri ahụ n'akparịghị anya, dị ka lout ikpeazụ nke na-amaghị ụkpụrụ omume. Ha malitere ige ya ntị, ma gọvanọ n"onwe ya mere ka à ga-asị na ihe niile na-aga otú o kwesịrị.
  Mgbe ọtụtụ karama mmanya dị oke ọnụ gasịrị, Ravarnava adaghị isi ya, ahụ ya ka dị oke egwu, mana ire ya ghọrọ ihe na-agagharị agagharị ma chọọ ọrụ.
  N'echeghị echiche ugboro abụọ, onye pirate malitere ịgụ abụ, bass ya miri emi na-ada ụda nke ọma, ụfọdụ n'ime ndị ọrụ uwe ojii nọ ebe ahụ malitere na-abụ abụ, na ọtụtụ ụmụ agbọghọ na-eje ozi malitere ịgba egwu ụkwụ ha na-adọrọ adọrọ;
  Ị dịla njikere iso m?
  Ahapụla n'akpa uwe gị na akpa gị!
  Ka anụ oriri na-asọpụta dị ka mmanụ aṅụ.
  Ya mere osimiri na-asọ ọla edo!
  
  Iji mee nke a, ị ga-eme nke a
  Nke mere na nickel tụgharịrị bụrụ ihe efu!
  Ka onye ọ bụla n'ime anyị nwee ike
  Jiri akwa ozu kpuchie ụzọ ahụ!
  
  Oh, ị bụ ndị ohi, ụmụ m,
  Ọ bụghị ụfọdụ obe - efu!
  Onye ọ bụla n'ime unu bụ dike,
  Ngwa ngwa, aga m ezu ohi!
  
  Ịbanye bụ maka ụmụ nwoke,
  Achọla ihe kpatara mmeri!
  Ọ ka mma ịgba egwu naanị
  Ekwenyere m na mmụọ gị adaghị mbà!
  
  M ga-edu gị na mbuso agha, enyi,
  Anyị bụ ndị ohi - ezinụlọ!
  Anyị ga-alụ ọgụ ka ekwensu
  Ma ọ dịghị ndị ọzọ echiche!
  
  Enwere echiche, mana enwere naanị otu eziokwu,
  Ka iwere obere akpa ndị ahịa...
  Otu ìgwè mmadụ na-awakpo ndị corsair.
  Anyị ga-enwe ike ikpebi ndị isi!
  Egwu a kere oke mkpọtụ.
  Ụmụ agbọghọ ndị na-eje ozi, otu ọ dị, chịrị ọchị ma wulie elu ka ekwensu.
  Count Santa Claus Don Paradny batara n'ime ụlọ ahụ, ọ nọ ọdụ maka ọkpụkpọ òkù gọvanọ, ya mere ọ na-ewe iwe dị ukwuu. Mgbe ọ hụrụ otu nnukwu mmadụ ka ọ na-abụ abụ rụrụ arụ, o ji obi ụtọ jụọ:
  - Kedu ụdị njakịrị nke a?
  Gọvanọ zara ya:
  - Ị na-ahụ kasị ukwuu admiral Papyrus don Grabber!
  - Kedu ụdị Don Grapper bụ nke a? - The Count were iwe, stomping ya akpụkpọ ụkwụ na marble. - Ọ bụ sọọsọ agwa.
  - Ọ pụghị ịbụ, o nwere epaulets. - Gọvanọ na-atamu ntamu, na-eweda isi ya na blushing miri emi.
  Ụmụ agbọghọ ndị na-eje ozi na tebụl ma na-agba egwú tango, mara mma, na-enweghị ihe ọ bụla, muscular, akpụkpọ ụkwụ na-acha ọkụ na nke ọma nke ọma, nke ọma, na-eme egwuregwu, na-eti mkpu:
  - Na, na, na, na na! Anyị na-agbada!
  Ọnụọgụgụ ahụ tiri mkpu na-agbawa obi:
  - Ya mere, abụba abụba a bụ onye aghụghọ, ezutere m admiral ọtụtụ oge, ọ dị iche kpamkpam na gorilla a na-eji ejiji.
  - Jide ya! - Gọvanọ tiri mkpu, na-agbalị izochi ihere ya.
  Ọtụtụ ụmụ agbọghọ na-eje ozi zọpụrụ ụkwụ ha efu, na-adọrọ adọrọ nke ukwuu, gbagharịa úkwù ha, maa jijiji n'agba ha ma tie mkpu:
  - Na nke ahụ! Na nke ahụ!
  Ihe karịrị otu ugboro, nwa nwoke ahụ na-adịru mgbe ebighị ebi Edward ghọtara na ihe dị njọ, tie otu egwuregwu ma mụnye ọkụ wick ahụ akwadoburu. A na-eji ọla edo dị gịrịgịrị kpuchie igbe ahụ naanị n'elu, ma ọ bụ karịa, ejiri ọla edo edo, mkpụrụ ego kpuchie ájá, na n'ala na n'etiti e nwere ntụ egbe. Onye agha na-eto eto mana nke nwere oke nka, ọ bụrụ na o nyere ụzọ mgbapụ. Na mgbakwunye, n'ezie, ịchekwa metal dị oké ọnụ ahịa mgbe ị jikọtara azụmahịa na obi ụtọ. Ma ọ bụ kama, ị na-arụ ọrụ, yana nke ọma, ọrụ abụọ. Mgbawa ahụ kwesịrị ịbụ ihe mgbaàmà maka mwakpo ndị ohi n'ozuzu. Otu ìgwè ndị nche na-ajị ajị na ihe agha, ma ndị mmadụ ma okrov , na-agbagolarị n'ọnụ ụzọ, Eduard Osetrov tụbara ha obi. O tinyere obi nkoropụ ya na ọnụma ya niile, yabụ na ihe ahụ dị oke egwu fepụrụ nke ukwuu.
  Na mgbakwunye, n'ezie, achọghị m ịma mma nke ukwuu, ọkara gba ọtọ, ụmụ agbọghọ muscular nwere obi ụtọ, ísì ụtọ na-emerụ ahụ. Ha na-amali elu na-eti mkpu, na ọbụna na-eti mkpu ọṅụ. Ee, ọhụụ dị ụkọ nọ na-apụta.
  Otu n'ime ha tiri mkpu:
  Onye nduhie na-awakpo anyị,
  N'aka ya ka akpa azu di egwu di...
  Ma ọ bụrụ na onye ọ bụla na-ewere ya -
  Ọ ga-anata otuto na nsọpụrụ!
  Ihe mgbawa ahụ dị egwu, ogidi abụọ daa, ihe karịrị mmadụ iri atọ e gburu, na mgbawa ahụ ebili mmiri tụbara Eduard Sturgeon n'ahụ mgbidi ahụ na ụlọ ikuku, ọ fọrọ nke nta ka ọ daa onye na-eto eto na agile dike.
  Ọkpụkpụ ndị siri ike gbajiri, mana nke a kpasuru Edward iwe, na-efegharị mma agha ya, ọ gbapụrụ ọsọ ibichaa ndị iro dị ndụ. Ravarnava egbughịkwa oge, na-atụba tebụl ma na-etipịa onye ọchịchị ahụ, o wepụrụ saber wee fega na ọnụ ọgụgụ ahụ.
  Duel kpụ ọkụ n'ọnụ dara n'etiti ha.
  Ndị inyom ohu ahụ na-agba ọtọ gbawara agbawa, na-ekpebi n'ụzọ ziri ezi na agha abụghị ọrụ nwanyị. Ee, na ha nwere ike imerụ gị ahụ n'amaghị ama. Ya mere, onye ọ bụla meriri bụ nna ukwu.
  Nke kachasị mkpa n'ime ha, naanị onye fọdụrụ na akpụkpọ ụkwụ nwere elu, kwuru:
  Ònye bụ eze, n'ezie, ọ dịghị ihe ọ bụla anyị.
  Ya mere, jiri obi ike lụọ ọgụ, ụmụ nwoke!
  Santa Claus tiri mkpu, na-eku ume dị ka gramophone agbajiri agbaji:
  - Gi gorilla shabby, m ga-eji mma agha m mapu gi ozugbo.
  Ravarnava tiri mkpu na nzaghachi:
  - Ọkụkọ, m ga-ebipụ isi gị.
  E gosipụtara ịdị elu nke onye isi ụgbọ mmiri pirate n'ịdị elu na ịdị arọ na-egbusi ike site na nnukwu saber, o bechapụ mma agha ahụ, ma ọ fọrọ nke nta ka ọ belata onye iro ya na ọkara.
  N'ezie, mgbe ọ na-anwụ, ọnụ ọgụgụ ahụ ji mkpịsị mma agha ya kpachasịa afọ ya, ọbara malitekwara ịpụta.
  Agbanyeghị, nke a enweghị ike ịkwụsị Ravarnava; ọ gara n'ihu na-efegharị aka ekpe na aka nri. Ndi-nche we b͕akuru ya, mb͕e ha tisiri ntib͕u, we biri n'ala. Mgbawa ahụ kụpụrụ ọnụ ụzọ, ebe ọ hụrụ ka nwata nwoke na-alụ ọgụ siri ike, onyeisi ụgbọ mmiri ahụ gbakwuru ya.
  Nwatakịrị dike ahụ ji ike gbapụ onye nche ahụ n"oke nke mere na ọ fefefe, were okpu okpu mpi were maa mmadụ abụọ n"ime ha otu mgbe.
  Ụmụ agbọghọ ndị ahụ na-eje ozi kụrụ aka ha nke ugboro iri na iri na-eti mkpu:
  Kpamkpam, mma, obim!
  Otuto! Nwa nwoke - ebube!
  Edward the tomboy tiri mkpu n'oké olu:
  - Ataman, si ebe a gbapụ, m ga-ejide ha.
  Ravarnava, ebe o gbutuola onye iro ọzọ, tamuru:
  - Ndị enyi anyị ga-abịa n'oge na-adịghị anya, mana anyị ga-akwụsị.
  N'iji usoro ịghasa okpukpu abụọ, Eduard onye na-emechi ọnụ ụzọ gbutuo atọ n'ime ha ozugbo wee guzoro n'akụkụ onyeisi ụgbọ mmiri ahụ. Nwatakịrị ahụ kwuru okwu:
  - Isi ihe abụghị iji muskets.
  Site n'èzí ị nwere ike ịnụ ka ụgbọ mmiri ahụ na-agba ọkụ salvo, wee tụgharịa ma gbaa ọkụ ọzọ.
  Ụmụ agbọghọ na-eje ozi na-eti mkpu ma na-eti mkpu ọṅụ, na-azọ ụkwụ ha, na-eme ka ụda na-ada ụda, ha malitere iyi akpụkpọ ụkwụ na akpụkpọ ụkwụ na ikiri ụkwụ dị elu.
  Edward the tomboy mere ihe dị iche wee yipụ akpụkpọ ụkwụ ọ kpọrọ asị. Ọ tụbara ikiri ụkwụ ya ozugbo n'anya otu n'ime ndị uwe ojii na-achọ ịpụ. Ọ dabara nke ọma, ikiri ụkwụ bụ ọlaọcha ma na-akụsi ike, anya na-agbapụ, na-ekokwasị na mkpịsị akwara.
  Ụmụ agbọghọ na-eje ozi tiri mkpu:
  - Bravo! Bis! Bravo! Bis!
  Na ndị kacha mkpa n'ime ha wepụtara:
  - Ezigbo nwa nwoke,
  N'oge awa a anyị na gị!
  Ị bụ ezigbo nwa
  Ị na-eji ụkwụ efu agba onye ọ bụla ụkwụ!
  Na n'ezie, ikiri ụkwụ efu nke nwa nwoke nkwụsị ahụ gbajiri agba ọzọ.
  Dị ka ndị pirates kwenyere, ihe ijuanya nyere ha ohere ijide akụkụ ụfọdụ ma bibie egbe ndị iro. Ndị agha nke ebe e wusiri ike dara n'okpuru nkume igwe nri, e gburu ọtụtụ ndị agha ozugbo, ha dara n'amaghịdị ihe ize ndụ ahụ. Ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ narị atọ ndị ohi siri ike agha gbabara n'ime obodo ahụ. Ndị agha contrabas nwụrụ n'ime narị otu narị, ọ bụ nanị ole na ole n'ime ha gbapụrụ azụ ma ọ bụ gbalịa ịlụ ọgụ.
  Onye agha siri ike bụ Edward na Ravarnava, na ndị omekome abụọ ọzọ, eguzoghị otu ebe, ma na-aga n'ihu na-akpasu iwe, ndị nche ụlọ eze na-adaba ngwa ngwa. Ha tụgharịrị wee laghachi azụ, tụba ozu ha n"elu steepụ mabụl. Ụmụ agbọghọ ahụ malitere inyere ndị ohi. Ha tụpụrụ akpụkpọ ụkwụ, akpụkpọ ụkwụ, trays, kama iko ọla edo dị arọ, ndụdụ na mma n'ebe ndị nche ahụ nọ.
  Onye agha na-eto eto batara n'ọgba aghara, dị ka a ga-asị na o nwebeghị oké ifufe, mgbe ha kpochapụrụ ọtụtụ ọnụ ụlọ, ha si n'ụlọ ahụ mara mma pụta, bụ ebe o yiri ka ọbụna mgbidi ahụ na-agba egwu.
  N'ịbụ onye gbutuchara atọ, Edward the tomboy jiri anya ugo legharịa anya gburugburu. Ebe niile dị nso n"obodo ahụ bụ ọkụ ripịara ọtụtụ ọnụ ọgụgụ, na-enugharị dị ka ndanda na-agbakọkwa ibe ha.
  - Nke anyị na-emeri! Ugbu a ihe bụ isi bụ na ọ dịghị otu mkpụrụ ego ọla edo na-ese n'elu aka anyị. - Na-atụghị anya ya, tomboy na-alụ ọgụ, gba ọtọ, kpuchie n'ọbara, nke nwere oke a ma ama, ọkpụkpụ muscular (n'ezie, ọ dọwara uwe ohu ya ka ọ ghara itinye aka na ya, ọ ga-abụkwa ihe ihere maka nwa agbọghọ corsair na-eyi uwe ime! ), gosiri ihe ịrịba ama nke onye na-eri ego. N'ịbụ onye na-ahụta nlere anya dị ịtụnanya nke Ravarnava, nwa nwoke onye njedebe ahụ gbakwụnyere:
  - Achọrọ m ịbụ ọ bụghị naanị onye pirate, mana m na-eche ịhazi obodo nke filibusters nke m, maka nke a, anyị ga-achọ ego.
  - Republic nke gị? - Ravarnava oge a hịara nke ọma wee fụọ mkpọrọhịhị n'oghere imi ya sara mbara. - Gịnị kpatara o ji sie ike, nwa? Ịgba obodo bụ ihe kacha na-agwụ ike n'ụwa.
  Edward jụrụ nke a:
  - Echeghị m otú ahụ, ọ na-amasị m ịme atụmatụ na njikwa akụ na ụba agha. Ọ na-atọ nnọọ ụtọ inwe mmetụta dị ka eze ma ọ bụ eze ukwu.
  Nwatakịrị ahụ lere anya n'ụzọ ọbara nke siri ike, mana ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ụkwụ nwata hapụrụ. Echiche ahụ pụtara - ndị a ga-erubere onye a ga-ama ikpe ka ọ dị ka nwatakịrị ruo mgbe ebighị ebi, ọbụlagodi na akwara dị ka waya ígwè?
  Ravarnava gbapụrụ n'anya nzuzu:
  - Aghọtaghị m ihe gbasara ihe ị na-ekwu. Ọ bụ ezie na ị bụ, n'ozuzu, ziri ezi, ike dị ụtọ ma ịchọrọ ịwụsa ihe ọṅụṅụ a na akpịrị gị na-adịghị agwụ agwụ. Mana ibu ọrụ maka omume mmadụ na-abawanye.
  Onye agha na-eto eto Edward chịrị ọchị n'ụzọ aghụghọ na nzaghachi:
  - Ọ naghị atụ m egwu. Ka anyị na-agbakwu ọkụ, ma ọ bụghị na agha ga-eme na-enweghị anyị.
  N'ịbụ onye na-agba ọsọ n'ọdịdị, mana ọ nwere mmasị na azụmahịa, corsair na-aga n'ihu. Ndị fọdụrụ nke ndị agha na-alụ ọgụ siri ike, onye ọ bụla maara obi ọjọọ nke ndị pirates, bụ ndị na-emekarị ka ọ bụrụ ndị mkpọrọ, ma ọ bụrụ na ha emee, ha rere ha n'ime ohu obi ọjọọ, na mgbe ụfọdụ na-agbanwe ha uwe, shells, na mgbe ụfọdụ gold nke isii- Ndị na-eri anụ ndị ji ngwá agha na-ele anụ mmadụ anya dị ka nri dị egwu. Otú ọ dị, nke a nwere ike ime ka nhụjuanya ahụ dịkwuo ogologo, ebe ọ bụ na ndị ohi na-esiwanye ike na ọgụ aka na aka. Tụkwasị na nke ahụ, e gburu onyeisi ndị agha ahụ, General Kosalapenko , na mmalite nke agha ahụ, ọ dịghịkwa onye ga-anọchi ya, ebe ọ bụ na onye enyemaka mbụ, Colonel Varatt , gburu n'isi site na Monitor na ziri ezi. gbagburu na musket.
  Ma mgbe ahụ ndị ohu, nke mbụ, ụmụ nwoke na ụmụ agbọghọ, malitere inyere ndị na-eme ihe nkiri aka ma na-atụba nkume nkume, tile, na enyo enyo na ndị nwe ha kpọrọ asị.
  Ngwere iri na abuo bu egbe kpebiri ibuso agha agha. Ha tinyere ígwè ndị dị nkọ n"akụkụ ya ma gbaa mgbọ n"elu. Nke a mebiri ụfọdụ corsairs. Edward bụ onye mbụ gbagoro na ngwere ahụ, n'oge agha ahụ, nwa nwoke ahụ nwere mmasị dị ukwuu, nke mere na ọ jiri ikiri ụkwụ nke abụọ kụpụ onye iro ahụ n'elu ụlọ, gbapụ akpụkpọ ụkwụ ndị na-egbutu ụkwụ ya wee na-efe efe dị ka falcon. Ọ na-amali n'azụ ya, ọ gbutuo ndị na-agba égbè abụọ ahụ n'otu ntabi anya, mgbe ahụ, gbanwee ihe ọ chọrọ, gbagara n'azụ nke abụọ. N'ọsọ ọsọ ya, nwata nwoke ahụ gbupụrụ ya ụkwụ efu, na-adaba na ígwè. Otú ọ dị, ọnyá ahụ dị elu, ma n'oge agha ahụ ọ naghị elebara ya anya.
  Ndị ọzọ, na-ahụ "ninja" a, gbagara n'ikiri ụkwụ ha.
  - Agaghị m ekwe ka ị pụọ! - Tie mkpu, na-awụ elu, Edward na-egwu egwu ma na-egwu egwu. Otú ọ dị, ngwere ahụ tụgharịrị bụrụ ndị mara mma nke ukwuu, na-agbasi mbọ ike na-akpụ akpụ ụkwụ ha, ha gbagara ọsọ ọsọ gawa n'oké ọhịa. N"agbanyeghị otú nwa okorobịa ahụ nwere oké iwe si gbasie ike, o jisiri ike chụkwute naanị otu anụ ọhịa, gbuchapụ ndị na-agba ya. Ndị ọzọ jiri ike ha niile pịa "ịnyịnya" ha ụtarị. Mgbe ahụ Edward onye na-emegbu mmadụ tụpụrụ mma agha ya, ọ mapuo isi ya apịaji wee rapara. Anụmanụ ahụ mụbara naanị ijeụkwụ ya.
  - Ọfọn, ọ dị mma, cheta sprint wee nwụọ, mana jide.
  Site n'èzí ọ bụ ihe na-atọ ọchị ikiri ka anụ ọhịa dị otú ahụ na-agbapụ n'ebe otu nwoke na-ele anya na-erughị afọ iri na atọ, n'ezie nwa nwoke nwere ihu. N'ịbụ onye iwe were, ahụ ya dum na-emegharị ahụ ya na akwara na-akpụ akpụ, dị ka ụgbọ mmiri na-agba ọsọ, Edward nọgidere na-agba ọsọ ọsọ, ọ dabara nke ọma maka ya ọhịa malitere, nnukwu anụ ufe na-ebelata. N'ịbụ onye meriri onye iro ahụ, onye agha na-eto eto wepụrụ mma agha ya, wee wulie elu n'ọdụ.
  Nnukwu anụ ahụ kụrụ nkwụ wee tụpụ tomboy Edward na-ata ahụhụ. Nwa nwoke Terminator ahụ dara n'ụzọ na-egbu mgbu n'ime ụyọkọ osisi vaịn ogwu. Ogwu dị nkọ rapaara n"ime ahụ, na-amapu akpụkpọ ahụ. Mana ọ kpasuru nwoke ahụ iwe. N'ịbụ onye tụpụrụ ihe fọdụrụ nke uwe ya dọwara adọwa, nke na-agba ọbara, ọ ka yi uwe elu na uwe ogologo ọkpa, na-ahapụ naanị ogwe igwu mmiri. Nwatakịrị nwoke ahụ chịkọtara ike ya wee jide n'aka alaka nke dị ka ụdọ, ya, dị ka Tarzan, na-eti mkpu n'oké ọhịa, wụli elu, wee jide alaka nke abụọ ọzọ ma jiri usoro "nkume igwe gbawara agbawa" gbupụ isi. ndị agha abụọ, na-efegharị saber ha n'enweghị ihe ịga nke ọma.
  - Ọfọn, ndị ọzọ na-agba ọsọ! Ọ bụrụ na ị na-atụ anya ka ị zoo, ọ gaghị arụ ọrụ. - Eduard enweghị ike imeri kwuru hooligan, na-afụ ụfụ, wee bulie ijeụkwụ ya. Mgbe ọ chọtara ụzọ ọhụrụ e si eme njem, ijide ngwere ghọrọ ikuku.
  - Abụ m enwe! - O tiri mkpu. - Hyperraus ! - Nke ahụ bụ aha dike nke ihe nkiri ahụ, onye obi ọjọọ nke mebiri ihe ndekọ nke Tarzan ochie.
  Mgbe ahụ, ọ gbasiri ike, na-amali elu ọhịa nke enwe ọ bụla ga-enwe anyaụfụ. Ọtụtụ oge ndị agha ahụ gbagburu kpuru ìsì, ma n'otu oge ahụ agbaghara. Ngwa ngwa dị ka mgbada, Edward tomboy chịrị ọchị n'ihu ha. Mgbe e mechara gbuo ndị mmegide ikpeazụ ahụ, onye agha na-eto eto nọdụrụ n'elu nkụ nke ngwere wee tụọ ya ozugbo n'obodo ahụ, na-agbalị ịpụ ngwa ngwa n'ime ọhịa. Site n'oge ruo n'oge, nchara nke gorilla ndị nwere ogwe aka anọ na-egbuke egbuke n'alaka ahụ, ma ha anwaghị anwa ịwakpo onye agha, ọbụna obere. Na mgbakwunye, anụmanụ ndị a abụghị ndị nzuzu kpamkpam wee hụ otú Edward si mesoo ndị agha buru ibu karịa onwe ya.
  - Gịnị kpatara ndị macaques ji na-achị ọchị, ọ na-esiri gị ike itinye imi gị ebe a. - The na-eto eto dike ifefe mma agha ya, ma primates ekwetaghị na-akpasu iwe.
  Mgbe o rutere n'obodo ahụ, ọ fọrọ nke nta ka agha ahụ kwụsị. Ihe ikpeazụ a na-ewereghị bụ ụlọ mkpọrọ dị n'ógbè ahụ, bụ́ ebe a na-amachibido ihe fọdụrụ n'ogige ndị agha ahụ n'azụ ọnụ ụzọ ámá dị elu, yana ndị nche ike obodo, nke gụnyere ndị ọbịa . Ha na-enwe mmasị ịkwa ndị mkpọrọ emo, karịsịa ndị inyom, ya mere ghọtara na ha agaghị enwe obi ebere.
  Warrior Edward, dị ka ube na-agba ọsọ, wụpụ n'elu ngwere ma guzoro n'ihu ọnụ ụzọ ámá, wee zipụ egbe egbe n'ime etiti ahụ.
  Ihe ahụ otiti ahụ mere ka ọ maa jijiji, hapụ olulu n"ígwè, ma ọnụ ụzọ ámá siri ike lanarịrị. N'ịbụ onye tinyeworo ikiri ụkwụ ya n'imi nke onye na-agba egbe na-esi n'aka nri, ọ kpuchiri ya n'ọbara wee gbachie nkịtị, dike Edward the hooligan gbasara ọnụ mmiri site na eze ya wee malite ibugharị egbe ahụ na-enupụ isi. O were ọtụtụ oge. Na nzaghachi, akụ na-efe na nwoke ahụ. Edward ji nwayọ gbanarị mgbawa ahụ, na ọbụna gbutuo akụ atọ na ijiji.
  - Ọfọn, ị nwetara ahụhụ?
  Mgbọ si na musket agbagharakwa, n'agbanyeghị na enwere ọtụtụ ihe ọkụkụ n'ime oke akpụkpọ ngwere ahụ. Ọ malitere ịma jijiji n'ime ihe mgbu, mana nwoke ahụ na-akụtu ya kwụsịrị.
  - Atụla egwu, maka akpụkpọ gị, ndị a dị ka mkpụrụ osisi sunflower. - Nwata nwoke kwara ọchị.
  N'ịbụ onye tinyeghachitere egbe ahụ, onye agha na-eto eto nwere ezi ebumnobi ma tie ihe mgbaru ọsọ ahụ ọzọ. Bọọlụ egbe agbapụ ọzọ.
  - Ụchụ gbakwa! Ngwa agha a esighi ike! - Edward tomboy ṅụrụ iyi, na mberede, echiche na-adọrọ mmasị batara n"isi ya.
  - M ga-agbalị imeghe ha si n'ime.
  Ọ bụ ezie na n'èzí, mgbidi ụlọ mkpọrọ ahụ dị ka ihe a na-apụghị ịgbagha agbagha, o doro anya na n'ebe ụfọdụ mgbidi ndị ahụ rere ure na brik ndị ahụ na-esiwanye ike, ya mere, site n'ụdị ụfọdụ, ọ ga-ekwe omume ịrịgo n'elu ha. Ma ndị nche dị ọtụtụ, n'ihi ya, ha agaghị akụda ya na mberede. Otú ọ dị, ọ bụghị n'efu ka Ravarnava nwere ahụmahụ ọgụ, o nyere iwu:
  - Were oche, osisi, buru ahịhịa nkụ, anyị ga-esunye ndị iro ọkụ. Na gị, tụgharịa "eze nwanyị" ngwa ngwa
  Ndị na-apụnara mmadụ ihe, na-adịghị aṅa ntị na akụ na égbè musket mgbe ụfọdụ, na-etinye ọnụ ụzọ ámá ọkụ, na-emepụta "ụfụ anwụrụ ọkụ ."
  Ndị ọzọ dọkpụrụ ụgbọ epeepe kpuchiri nkụ nke nwere barel ntụ ntụ - nke ahụ bụ ihe a na-akpọ "eze nwanyị" ahụ. Nkụ ahụ mere ka ọ ghara ikwe omume iji musket gbaa n'ime ya. Tinyere ndị na-eme ihe nkiri, ụmụ agbọghọ na ụmụ agbọghọ nọ n'ógbè ahụ bụ ndị ohu na-egwu mmiri nke nwere akara n'ubu na igbe ha gbalịrị inyere ndị mgbapụta ha aka. O doro anya na ha tara ahụhụ na ịgba ohu, ha anaghịkwa atụ egwu ndị ohi. N'ịbụ ndị tinyechara "eze nwanyị" ahụ n'ihu ọnụ ụzọ ámá, ndị ohi na-agbanye ọkụ ma laghachi azụ.
  Ha mere nke a ngwa ngwa mgbe ha na-eti mkpu:
  Ekwensu, Ekwensu, Ekwensu, azọpụta,
  Anyị ga-akụ, na-etipịa ihe otiti ahụ ...
  Nye ayi, nye ayi mma-agha n'aka-ayi;
  Anyị ga-enweta onyinye si n'ụwa!
  
  Ọfọn, Onye Okike bụ hel merụrụ ahụ,
  Anyị ga-eji mpi lụso ekwensu ọgụ...
  A sị nnọọ na e nwere ihe ga-esi na ya pụta n'agha na mma agha.
  Ka ị ghara ịbụ ohu m nwere azụ azụ ebe a!
  
  JOKE BOY VS SYKLOV
  ANNOTATION
  Nwa nwoke ahụ, onye nweworo ọtụtụ ihe omume, na-enye iwu ugbu a ka ndị agha pụrụ iche nke ụmụaka nọpụ. Na ọ ga-alụ ọgụ na okirikiri mmepeanya. Ihe na-adọrọ mmasị bụ na enwere teknụzụ ohere ebe a.
  . ISI NKE 1
  Nwa nwoke jester ahụ yi uwe agha na epaulettes nke onye uwe ojii. N'akụkụ ya bụ otu nwa agbọghọ, dịkwa n'uwe oghere nke nwere mgbịrịgba na whistles. Ma ọ na-eyi a uzo okpu agha, na-emeghe n'akụkụ nile. Nwatakịrị nwanyị ahụ jidere ihe mgbawa n'aka wee tie mkpu:
  - Edik, ikekwe anyị nwere ike ichere ndị otu ndị ọzọ? Ịgbakọ ọgba aghara ọnụ mgbe enwere ma ọ dịkarịa ala otu narị n'ime ha bụ nnukwu ihe ize ndụ!
  Nwa nwoke ahụ bụ dike, ọ bụ ezie na ọ na-ele anya karịa iri na abụọ ma ọ bụ iri na atọ, na uwe agha ị gaghị ahụ uru ọ bụla, ma o nwere ọdịdị nke ezigbo onye isi. O wee sị n'obi ike:
  - Mba! Ka ayi jekọ n'agha! Ma ndị iro, unu atụla egwu. Enyere m gị obere okwute artifact "ihe agha", ọ na-ebelata ohere ịkụ ya otu narị ugboro!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ kwuru:
  - Na otu narị ugboro ọtụtụ!
  Nwatakịrị ahụ were iwe:
  - Amaghị m na gị, Adala, bụ onye ụjọ!
  Nwata nwanyi nwere aji oroma kwuru:
  - Abụghị m onye ụjọ! Ọfọn, ka anyị mee mgbanwe pụtara ìhè!
  Ya mere umu-ntakiri ndi-dike we ba n'agha. E nwere nkume ndị gbara ya gburugburu bụ ndị na-egbuke egbuke na-acha odo odo, emerald, lilac na nkume ndị nwere pink, na stalactites na-esi n'ala pụta. Ma ọ bụ ala dị omimi nke ukwuu.
  Na n'ihu bụ nnukwu ụlọ. Ọ dị ka onye knightly, nke mgbe ochie, mana nke nwere ngwa agha na egbe ray na ụlọ elu. Na anyanwụ obodo na-enwu site n'elu, nke nwere ọdịdị hexagonal, na ìhè na-agbanwekwa agba na ụkpụrụ. Na nke a na-enyekwa odida obodo dum ihe omimi na, n'otu oge ahụ, anya na-adọrọ adọrọ n'ụzọ nke ya.
  Otu nwoke na otu nwa agbọghọ jiri taịlị na-akpụ akpụ gbara ọsọ n'ụzọ nke ọzọ. O nwere ike ịbụ na ọ machaala onye agha ahụ na-eto eto ịkwọgharị n'ụkwụ efu, mana uwe agha a, ee, enweghị ike ịpụpụ. Igwe igwe kwụ otu ebe ole dị na nnukwu ụlọ ahụ? Nke a bụkwa ihe omimi. Ma ọ bụrụ na e nwere nanị otu narị n'ime ha, mgbe ahụ nke a adịghị njọ.
  Nwa nwoke ahụ na nwa agbọghọ ahụ zoro ozugbo n'azụ nkume mgbe tank nke agbụrụ a na-eme ihe ike pụtara. Ọ dị ogologo, dị ka triangle, nke nwere ihe mkpuchi n'akụkụ atọ nke ọ bụla. Na ihe agha ahụ na-enye ihe ngosi nke ígwè, ma ọ dịghị emetụ n'elu, n'elu ihe nkuku nke ikuku.
  Nwa nwoke dike Edward mụmụrụ ọnụ ọchị ya dị ụtọ, ọ bụ ezie na ọ bụ nwata. Ma ọ tụbara obere agwa n'ime ụgbọ ala ndị na-awakpo oghere.
  Ọ gafere wee maba ozugbo banye n'obere nnukwu egbe nke egbe ahụ. Ma mgbe sekọnd ole na ole gasịrị, tankị triangular, dị ike gbawara. Ọ dị ka àmụ̀mà kụwara n"ebe a na-ebusa ngwá agha ma kụrie n"obere iberibe.
  Nke a mechara bụrụ ụzọ mara mma mara mma.
  Nwata nwanyị Adala dere na tweet:
  - Nke a bụ amamihe! Ị bụ Jedi n'ezie !
  Nwata nwoke Edik kwere:
  M ga-abụkwa padawan ! Ma nke ahụ bụ akụkọ ọzọ!
  Mgbe nke ahụ gasịrị, ụmụaka ndị nwere obi ike gbagara n'ihu ụlọ elu ahụ. Ọnụ ụzọ ahụ meghere, tankị atọ ọzọ wee pụta. Abụọ bụ otu akụkụ triangular, nke atọ buru ibu na hexagonal, nwere egbe egbe n'akụkụ nke ọ bụla na nke asaa n'elu.
  Nwata nwoke na-alụ ọgụ furu:
  - Chaị! Ndị egwuregwu ọhụrụ na-esonyere anyị!
  Nwa nwoke dike kwere:
  - Ị nwere ike imebi ihe niile!
  Onye agha na-eto eto wepụrụ obere ngwaọrụ, nke hà ka igbe egwuregwu. Ma ọ gbanyere ọtụtụ mmemme na ya site n'ịtụgharị mkpịsị aka ya. Mgbe ahụ, nwa nwoke, onye nwa agbọghọ ahụ na-akpọ Edward na nke a agha, malitere igbe a. Ọ fere were were were chee ụgbọ mmiri kacha ibu. Ọ fọrọ nke nta ka ọ ghara ịhụ ya anya.
  Nwata nwanyi ajuru nwata ahu:
  - Kedu ihe ọ bụ?
  Edik mụmụrụ ọnụ ọchị wee zaa:
  - Ijuanya! Ugbu a, ị ga-ahụ ka ọ na-arụ ọrụ!
  N'ezie, igbe ahụ febatara n'ime gbọmgbọm nke nnukwu tank. Naanị oge a enweghị mgbawa. Triumvirate gara n'ihu na-aga. Ọzọkwa, ụgbọ ala abụọ ọzọ pụtara.
  Nwata nwanyi Adala kwuru okwu:
  - Gịnị na-adịghị arụ ọrụ?
  Nwa nwoke dike turu anya:
  - Ugbu a, ị ga-ahụ!
  Na n'ezie, nnukwu egbe egbe nke nnukwu tank wee tụgharịa ma tie onye iro ya triangular. + Ọ ga-ejikwa mkpọ agha kụba ya. Ọ gbawara ma ngwa agha ahụ malitere ịgbawa. Na mgbe ahụ, a na-ebufe gbọmgbọm ahụ na tank ọzọ, nke dị ntakịrị, wee kụọ ya.
  Adala jiri ọchị kwuo:
  - Klas!
  Edik dere na tweet:
  Ọ bụrụ na ebe e wusiri ike dị n'ụzọ,
  Onye iro ewuola...
  Anyị kwesịrị ịgagharị n'azụ -
  Were ya na-agbapụghị!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ kụpụrụ onye ibe ya na-eto eto anya. Ụmụntakịrị nwere obi ike na ndị maara ihe megidere otu ndị agha dum. Ma aghụghọ na nkà na ụzụ rụrụ ọrụ nke ọma megide nnukwu anụ mmiri.
  Ụgbọ mmiri nke atọ gbara ọkụ, emesia nke anọ. Na ọzọ mgbawa na ruptures. Nke a bụ nhazi nke ọnwụ na mkpochapụ, ruo ugbu a na otu ebumnuche.
  Nwa nwoke dike ahụ kwuru n'ụzọ ezi uche dị na ya:
  - Gịnị mere anyị chọrọ otu? Ha bụ ụmụaka ka anyị. Naanị m nwere ahụmahụ na ihe ọmụma nke ọtụtụ narị afọ, na ha bụ ndị ntorobịa na-eto eto. Ọ baghịkwa uru ikpughe ha na mkpuru osisi uranium.
  Nwata nwanyị ahụ tiri mkpu:
  - Ndị mmadụ niile nọ na mbara ala anyị,
  Kwesịrị ịbụ enyi mgbe niile...
  Ụmụaka kwesịrị ịchị ọchị
  Na-ebikwa n'ụwa udo!
  Nwa nwoke dike bulitere ya wee bụrụ:
  Ụmụaka kwesịrị ịchị ọchị
  Ụmụaka kwesịrị ịchị ọchị
  Ụmụaka kwesịrị ịchị ọchị
  Na-ebikwa n'ụwa udo!
  Mgbọ ndị dị n"ahụ́ ụlọ ahụ e wusiri ike malitere ịgba ụgbọ mmiri ahụ iwe ji. Isi iyi nke ọkụ, mbibi na ájá na-ere ọkụ gbawara gburugburu ụgbọ ala ahụ. Na a di na nwunye nke hits na ihe agha kewara n'ime cracks.
  Nwata nwanyị Adala kwuru:
  - Onye iro ezighi ezi.
  Otú ọ dị, ọtụtụ shells ndị ọzọ dabara na tank. Ọ gbawakwara ma gbawaa. N'oge mgbawa ahụ, otu obere ntụpọ kewapụrụ na ya. Adala wee gbatịa aka ya. Ngwa nke nwa nwoke mara mma ji feba n'ọbụ aka nwa agbọghọ ahụ. Ma ọ bụ, n'ọnọdụ ọ bụla, dike nwere ahụmahụ na onye mmepụta nke yiri nwa nwoke.
  Edik kụbara nwa agbọghọ ahụ aka n'ubu nke ọma:
  - Ọ dị mma, ejidere m ya!
  Ọ chịrị ọchị:
  - Ị jide ya, egbula azụ ya!
  Na ngwaọrụ ahụ na-abanye n'ime nkwụ nwa nwoke, dị ka macaque's.
  Ugbu a, obi dị ụmụaka ụtọ. Dị ka ndị egwuregwu kụrụ akụ na roulette wee nata ibe ọla edo. Ma o doro anya na mgbe ị nwere chioma, ọ na-esiri ike ịkwụsị. N'ịbụ onye nwere ncheta magburu onwe ya, Edik chetara na na narị afọ nke iri abụọ na ọ bụ nwoke mustachioed nke na-amaghị ókè ya, ma kwụọ ụgwọ ya, ọ bụ ezie na na mbụ ọ nwere chi ọma. Ya mere, n'ezie, ị ga-enwe ike ịpụ n'egwuregwu ahụ n'oge na cha cha.
  Otú ọ dị, Edik ghọtara na nke a abụghị egwuregwu n'ezie. Na ezigbo agha ahụ abụghị RPG.
  Dịka ọmụmaatụ, helikopta abụọ apụtala ugbu a n'elu nnukwu ụlọ ahụ. O yikwara ka ha dị njikere inyocha mpaghara ahụ.
  Ụmụ agbọghọ ahụ tiri mkpu n'ụjọ:
  - Egwu! Anyị nwere ike nweta ha!
  Edik chịrị ọchị wee zaa:
  - Enweela ebumnuche ndị jụrụ oyi. Lee ka ahụhụ cybernetic m nwere ike iji rụọ ọrụ.
  Nwata nwoke ahu malitekwara ya ozo. Ọnụ ọgụgụ ndị helikopta mụbara ruo isii. Ma ha bụ ndị streamlined na nnukwu.
  Adala dere na tweet:
  Ka agba ọsọ n'amaghị ama,
  Ụgbọ mmiri ndị agha na-esi n'ọdọ mmiri ...
  Na helikopta dị ka ahịhịa na-awụ akpata oyi n'ahụ!
  Edik weputara:
  Cheburashka egbe egbe,
  Shapoklyak, dị ka onye na-anya ụgbọ elu,
  Agụ iyi akwala egbe igwe!
  Ya mere, helikopta, mgbe ọ natara ahụhụ, jiri egbe ikuku kụgbuo onye ibe ya. E mebiri ya wee malite ise anwụrụ. Ndị helikopta ndị ọzọ wee malite ịgba gburugburu. Ọkụ dịkwakwara ha, ha zaghachi. Nke a na-abịa fun. Otu n'ime ndị na-atụgharị atụgharị amalitelarị ịdaba, na-ahapụ ọdụ na-ese anwụrụ.
  Ọzọ kwa n'azu ya. Nke a bụ n'ezie ihe na-atọ ụtọ na agha internecine.
  Nwatakịrị ahụ kwere enyi ya isi:
  - Kedu ka mgbasa ahụ si dị?
  Adala kwuru:
  - kechioma!
  Iwe were Edik wee fụchapụ ǹtì ya na-egbuke egbuke:
  - Ma eleghị anya, ị nwere ike ikwu ihe ọzọ, freebie?
  Nwatakịrị nwanyị ahụ tara okpu agha doro anya, mana ọ gbachiri nkịtị. Ka ọ dị ugbu a, helikopta abụọ dara ozugbo. Otu kụkwara nnukwu ụlọ ahụ, mebiekwa egbe atọ n'otu oge.
  Ọmụma nwata ahụ tiri mkpu:
  - Kwekọrịtara, onye maara ihe!
  Nwata nwanyi zara:
  - O kwere omume na ọ nwere ọgụgụ isi, oleekwa otú ị gaghị akwado ya!
  Ndị helikopta abụọ ikpeazụ kpara ike wee gbawaa ozugbo. Ma ọzọ enwere ọkụ. Nke a dị mma!
  Edik bụrụ abụ:
  Ọkachamara mara mma, onye oke akụ,
  Ma n'otu oge ahụ, mmadụ ...
  Ụdọ abụ abụ,
  Inwe otu narị afọ kwesịrị obi!
  Ya mere agba nke abụọ wee kwado ụmụaka ndị nwere obi ike. Na superbug njikwa na mgbawa laghachiri n'ọbụ aka nwata ahụ.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ kwuru:
  - Ee, anyị na-eme nke ọma. Ma onye iro nwere ike ịnwe onye na-akpa ọchị n'akpa ya!
  Edik were ọchi zara:
  -Amaara m otu onye njakịrị. Ma ọ bụ kama, ọ bụghị naanị otu. Enwere mgbọ dị ka nke a na egwuregwu na ihe nkiri!
  Ọnụ ụzọ ámá nnukwu ụlọ meghere ọzọ. Oge a, nnukwu anụ mmiri na-esi na ha pụta. Ọbụna ha hulatara isi n'isi.
  N'okwu a, robots na-eje ije!
  Amamihe nwata ahụ kwuru:
  - Evangelion !
  Nwatakịrị nwanyị ahụ jụrụ na mberede:
  - Kedu?
  Edik jiri ọchị kọwaara ya:
  - Nke a animated usoro e filmed na mbara ala ebe m si. E nwekwara nnukwu ígwè ọrụ rọbọt dị otú ahụ n'ebe ahụ!
  Adala kwuru:
  - Ụwa gị dị ịtụnanya. Ị kwuru otu oge na ị nwere ihe karịrị narị mba abụọ.
  Nwata ahu zara n'uku:
  - Ee, ọ dị mwute ikwu, otú ahụ ka ọ dị.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ jụrụ nke ọma:
  - Gịnị mere ọ dị mwute ikwu? Ma eleghị anya, ọ dabara nke ọma. N'ihi na ọ dị mma inwe ọtụtụ mba na omenala n'otu ụwa!
  Edik jụrụ:
  - Mba! Ọ bụghị ezigbo mma. Ndị mmadụ na-alụkarị ọgụ ma na-eji ọkpọ ha eme ihe. Ya bụ, achọrọ m ikwu na mba dị iche iche na-esekarị okwu ma na-atụba ibe ha ngwa agha.
  Adala kwuru na asụ ude:
  - Ee ọ...
  Nwa nwoke dike ahụ mechara nke ọma:
  - Ihere! Ka ọ dị ugbu a, ka anyị banye na rọbọt!
  N'ezie, otu nnukwu anụ ọkụ eletrik iri na abụọ pụtara. Ha nwekwara ọtụtụ ngwá agha nke na ha nwere ike ibibi otu obodo dum.
  Edik kwuru:
  - A chọrọ ụzọ dị iche iche megide ha.
  Nwata nwoke ahụ wepụta obere ngwaọrụ nwere antenna n'akpa ya.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ jụrụ na mberede:
  - Kedu ihe ọ bụ?
  Edik ji ọchịchọ zaa:
  - Onye na-ebu nje ngwa ngwa ma na-ebibi ihe!
  Adala tweeted azụ:
  - Oh, kedu nje, nje, nje na-emerụ ahụ !
  Nwa nwoke ahụ gbaziri:
  - Mba! Ebumnuche anyị bụ ichebe ịdị mma, ọ bụghị imerụ ndị mmadụ, ma ọ bụ saikal , ma ọ bụ ọbụna robots ha!
  Na ọgụgụ isi nwata gbara ọkụ na-adịghị ahụ anya kwupụta ndị njedebe.
  Echetara m fim ndị e mere banyere rọbọt na ndị ọzọ. Na ebe a ị pụghị ịrụ ụka na ọ bụ ọkụ ọkụ dị elu.
  Edik duziri osisi n'obere ígwè ọrụ rọbọt, nke ọ bụla hà ka ụlọ elu dị okpukpu itoolu . O wee nwee ihe ịga nke ọma. Otu n'ime ihe nkwụsịtụ ahụ kwụsịrị na mberede wee malite rịdata. Na n'azụ ya ọzọ.
  Nwata nwoke wee bụrụ ọnụ ọchị:
  Oge awa uba -
  Oge erugo igwu egwu!
  Oge awa uba -
  Gbalịa ka ị ghara imefusị oge awa a!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ, na-ekiri ka igwe rọbọt na-ajụ oyi ma daa, na-ebuli uzuzu ma na-agbasa akụkụ ndị gbajiri agbaji mgbe ha kụrụ efere ahụ, kwuru:
  - Ee, ọ bụ teknụzụ!
  Edik jiri ịmụmụ ọnụ ọchị kwee isi:
  - Ee, teknụzụ na-ekpebi ihe niile n'oge oge nwughari!
  Adala zara ya:
  - Mba! Ndị mmadụ na ndị ọrụ na-ekpebi ihe niile! Ma n'otu oge ahụ, ọ bụghị ihe niile!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ wepụtakwara ihe yiri cube Rubik n'akpa ya wee malite ịgba ya.
  Robots Terminator dabara ọzọ, ma kpuchiri ha n'otu netwọkụ na-egbuke egbuke nke na-egbuke egbuke ma maa jijiji. Ma ụgbọ ala ndị ahụ na-alụ ọgụ wee malite ịkụda n'ime obere iberibe. Nke, n'aka nke ya, gbawara, na iberibe efe efe, dị ka mmiri mmiri nke ice nke batara n'okpuru nkụja nke osisi kpakpando hockey.
  Adala mere mgbanwe ahụ wee kwuo:
  - Ugbu a, anyị nwere ike bụrụ ndị a na-adịghị ahụ anya maka nkeji ole na ole!
  Nwatakịrị nwoke ahụ zara ya:
  - Ọ bụghị ngwaọrụ kachasị elu, a ga-ahụ anyị na ìhè infrared. Bia, ọ kaara m mma ime nhazi ahụ.
  N'oge a, a nụrụ mkpọtụ sitere n'azụ di na nwunye ahụ. Ụmụ nwoke na ụmụ agbọghọ pụtara na ejiji agha. E nwere nanị iri na abụọ n"ime ha, ma ha erubeghị di na nwunye, ma ọ dịghị ihe ọzọ n"ọdịdị. Ma n'otu oge ahụ, ụmụaka nwere ezigbo ngwá agha. Egbe igwe Laser, ogbunigwe, ogbunigwe na-ekpochapụ obere agwa agwa. Ee, ụmụ okorobịa ebe a doro anya na ọ bụghị ndị nkịtị. Na ọbụna zụrụ azụ na agha na mebere ụwa !
  Edik kwuru:
  - Ụmụ okorobịa, kpachara anya, ma ọ bụghị na ị ga-akụ! Enwere ngwa ọgụ ebe a nwere ike banye n'ime uwe agha gị.
  Ụmụ dike ahụ dinara ala. Ìhè na-enwu n'ikuku wee malite ịgba ọkụ.
  Ha malitere ịkụ ihe ọ bụla megharịrị. Ọbụna n'ájá.
  Adala dere na tweet:
  - Dị ka nke a. Enwere nnukwu njupụta ọkụ ebe a.
  Egbe nke ha kụrụ mmadụ ole na ole ụgbọ mmiri Terminator dị ndụ. Ha wee malite ire ọkụ. Isi otu wepụrụ, felie elu ma na-agba ọsọ dị ka elu.
  Ụmụntakịrị ndị ji égbè laser na-achị ọchị. O doro anya na ọ dị ka ihe na-atọ ụtọ. Ọ bụ ezie na ibé nwa agbọghọ jidere otu nwa agbọghọ, o weliri isi ya n'akpachapụghị anya na okpu agha na-apụta ìhè, gbakwara ntì ya na-acha odo odo na nke nwata ọkụ.
  Onye agha ahụ tiri mkpu:
  - Ihe ochie !
  Adala kwetara:
  - Chernodyrno dị mfe!
  Nwa nwoke dike ahụ fesa tube nke na-eme ka mgbịrịgba na-eme ka nwa agbọghọ ahụ kụrie ya ntì. Na ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ n'otu ntabi anya mmebi ahụ gwọrọ, mgbe ahụ, akpụkpọ anụ nke onye agha na-eto eto na-eme ka ọ dị mma, na-ahapụghị ihe ọ bụla.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ tie mkpu na ịmụmụ ọnụ ọchị:
  - Sayensị, Otú ọ dị!
  Edik kwuru, na-atụgharị ihu ya dị larịị, nke ebe nchekwa na ahụmịhe nke ọtụtụ narị afọ dị:
  - Usoro adịghị mfe. Anyị nwere ike inwe nsogbu.
  Adala tweeted azụ:
  - Ọ bụ ezie na anyị enweghị ike idozi nsogbu anyị niile,
  Ọ naghị edozi nsogbu niile ...
  Ma onye ọ bụla ga-enwe obi ụtọ karị
  Onye ọ bụla ga-enwe obi ụtọ karịa!
  Ma ọzọkwa ọnụ ụzọ ámá nke nnukwu ụlọ ochie meghere. Ma site n'ebe ahụ ihe ijuanya ọzọ bịara. N'okwu a, ọ bịara bụrụ nnukwu tyrannosaurs. Ndị dike yi uwe agha nọkwasịrị n"elu ha.
  Adala kwuru:
  - okirikiri!
  Edik kwere ekwe:
  - Ọ dị ka nke ahụ. Na dinosaurs ha dị ize ndụ.
  Ụmụntakịrị ndị dike na-abụ abụ:
  Dinosaur, dinosaur,
  Ma eleghị anya, ị bi n'Africa!
  Ị na-ata oroma maka nri ụtụtụ,
  Dinosaur, dinosaurs!
  Ụdị okirikiri yiri mmadụ, mana ha buru ibu ma toro ogologo. Ma e nwere ihe ruru mkpịsị aka isii n'aka nke ọ bụla, na phalanges kasị ukwuu dị n'ihu ibe ha.
  Ihe e kere eke obi ọjọọ.
  Adala dere na tweet:
  - M na-atụ ha ntakịrị egwu!
  Na nzaghachi, Edik bụrụ:
  Aghọtaghị m otú m ga-esi bụrụ onye ụjọ,
  Amuru dike di ike maka agha...
  Egwu bụ adịghị ike, ya mere -
  Ndị na-atụ egwu emerielarị!
  Ndị dike ụmụaka tiri mkpu:
  Anyị agaghị atụ egwu nnukwu anụ
  Amụrụ na egbe beam n'aka...
  Ndị Knight na-ama mgbe niile ka esi alụ ọgụ,
  Ka onye iro bụrụ onye nzuzu ruo mgbe ebighị ebi!
  Dinosaur nke buru ibu na-abịa. Na ọbụna ndị a na-eyi ihe na-akpụ akpụ malie.
  Onye ọchịagha nwata ahụ kwere Adala :
  - Nye m cube Rubik gị ebe a !
  Ụmụ agbọghọ ahụ dere na tweet:
  - Gịnị bụ nke a?
  Edward bụrụ abụ na nzaghachi:
  Maka obi ụtọ, maka anyị.
  Ọ bụrụ na anyị chọrọ ya ...
  Ajụla m ihe ọ bụla
  Ajụla, achọpụtala ihe ọ bụla!
  Ụmụaka ndị dike chịrị ọchị ọzọ, dị ka a ga-asị na egwuregwu na-atọ ụtọ na-eme.
  Nwa nwoke ahụ dị egwu, bụ onye nọ n'akụkụ ya na uwe agha, jiri obere oroma mara, na-eche ihu na nwata, ma nwee obi ike na ihu mara mma:
  - Ọ bụrụ na anyị niile na-ekwurịta iwu ndị isi, karịsịa n'oge agha, mgbe ahụ ịdọ aka ná ntị ga-apụ kpamkpam.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ na-alụ ọgụ, anaghịzi arụrịta ụka, nyefere cube Rubik ya . Edik bulitere ya wee bụrụ:
  Anyị ga-eji otu ihe gbuo onye iro;
  Anyị ga-eji mma agha dị jụụ kwado ebube anyị...
  Ọ bụghị n'efu ka anyị meriri Cycles -
  Ka anyị kụrie dinosaurs n'ime iberibe!
  Nwa nwoke ahụ nwere ọgụgụ isi wee malite ịpị bọtịnụ nke cube a dị ịtụnanya na aka ya. Na nnukwu na ajọ tyrannosaurs bịarutere nso na nso nso a detachment nke ụmụaka dike. Na nnukwu igwe kwụ otu ebe, nke dị mita abụọ na ọkara, amalitelarị ịgba egbe n'igwe laser ha nwere ọkaibe.
  Adala dere na tweet:
  Ọdịmma gị dị na nguzozi,
  Nnukwu anụ na-awakpo anyị!
  Ma ekele Chineke na m nwere enyi
  Ma ekele Chineke na m nwere enyi!
  Ha ga-etikwa ụdị ihe ahụ.
  Ruo mgbe ọ bụghị akaha!
  Na mgbe ahụ ndị ọchịchị aka ike atọ na-aga n'ihu tụgharịrị na mberede wee wakpo ibe ha. Ha wee malite dọkasịa akpụkpọ ahụ siri ike, isi awọ, na-acha aja aja na aka ha. Ọkpụkpụ ahụ si n'ahụ anụ ahụ fepụ wee malite ịta ahụhụ n'ụzọ dabara adaba. Ndị ọchịchị aka ike ndị ọzọ malitere ịwakpo ha, ma ha kwenye n'ezie, na-agbaji ọkpụkpụ ma na-egweri anụ nke ndị ọbịa e meriri.
  Adala kwuru n'uju:
  - Ọ dị egwu!
  Otu nwoke dike nwere ntutu na-acha uhie uhie bụrụ:
  - Agha na-eme ka ndụ dị egwu,
  Na ọnwụ kwesịrị na mara mma!
  Ebe a ọzọ Edik tụgharịrị ihe dị na cube Rubik . Ọzọkwa, ndị ọchịchị aka ike ndị ọzọ na-agba ọsọ na ibe ha na-ata. N'otu oge ahụ ha tụpụrụ igwe kwụ otu ebe. Ha gbalịrị ịgbapụ azụ. Ma ọkụ ha adịghị arụ ọrụ nke ukwuu megide anụ ọhịa ndị dị otú ahụ.
  Ụmụntakịrị na-abụ abụ ọñụ:
  N'efu, onye iro kwere
  Kedu ihe nwere ike imebi anyị obi...
  Onye nwere obi ike na-ebuso agha -
  Anyị ga-eti ndị iro anyị oké iwe!
  Ma na nke a, ndị iro nke cycles kpochapụrụ ma gbaa ibe ha. Ndị ọchịchị aka ike zọpịara ha. Ọgba aghara dị otú ahụ wee malite. Na ọbara nke dinosaurs bụ akwụkwọ ndụ akwụkwọ ndụ na-acha anụnụ anụnụ, na ọbara nke cycles bụ oroma. Okpu agha tụfuru otu n'ime ha. Ewe wee hụ ihu na-asọ oyi nke ukwuu, ọ bụ ezie na ọ na-echetara ya nke mmadụ. Ma na egbugbu na ihe e kere eke na-akpụ akpụ.
  Adala kwuru:
  - Ee, ihe ndị a e kere eke adịghị nnọọ ụtọ, na ha toro otú!
  Edik ji obi ike zaa:
  "Echere m na agaghị m aghọ okenye ma ọ bụrụ na m ga-abụ agadi!" Enwere ụzọ maka ndị otu anyị ghara itolite, ọbụlagodi n'anụ ahụ!
  Ụmụntakịrị ahụ na-abụ abụ:
  N'ezie, ndị okenye bụ ndị nzuzu
  Ọ dịghị mkpa ito afụ ọnụ...
  Anyị, ụmụaka, enweghị ike ịcha ntutu,
  Ịbụ anwụ anwụ bụ ụgwọ ọrụ ebighị ebi!
  Ugbu a, ngwa agha nnukwu ụlọ ahụ malitere ịkụ ndị agha nke ya, ma were oke iwe mee ya.
  Na mberede, égbè ndị ka arọ́ pụtara n'ahụ́ mgbidi ahụ, a malitekwara ịtụpụ onyinye ndị gbawara dị ka bọmbụ atọm obere, na ọbụna ihe e ji mara ero bilitere!
  Adala jiri oti mkpu bụrụ:
  Agha nuklia, agha nuklia,
  Ị bụ ike nke Gehena, dị egwu,
  Kwere m, ndị mmadụ anaghị achọ ya!
  Edik kwee isi; o nwere ụdị ejiji, ọkụ, ntutu isi ọla edo dị ntakịrị. Nwa nwoke na-atọ ụtọ nke ukwuu nke nwere ike, na ihu mmụọ ya mara mma, kpakpando na mgbasa ozi. Site n'ụzọ, a na-ese ya n'okpuru ọnọdụ ndị ọzọ na ihe omume.
  Na ihe niile gbara ya gburugburu nọ na-ese anwụrụ, na iyi nke anwụrụ ọkụ na-ebili elu.
  Nwatakịrị nwanyị dike jụrụ Edik:
  - Kedu ka anyị ga-esi were ebe ewusiri ike a? Nọrọ jụụ, ma ọ bụ gịnị?
  Ọmụma nwata nwoke ahụ ji ọnụ ọchị zaa:
  - Ọ bụchaghị! Kama, n'ụzọ megidere, na ụda!
  Nwa nwoke dike ji ugo gwupụrụ na ntì ya tụrụ ya n'anya:
  - Gịnị ụda? Ma eleghị anya, ultrasound?
  Edik jụrụ:
  - Mba! Anyị ga-eji hypersound! Nke a echere m na ọ ga-amasị gị.
  Ndị dike ahụ na-eto eto chịrị ọchị wee sị:
  Tinye igwe kwụ otu ebe na mmegbu ,
  Ma gbuo ghoul ...
  Mee ka akụ ahụ sie ike
  Nkịta ahụ wee tie mkpu!
  Mana ọnụ ụzọ ámá nnukwu ụlọ meghekwara ọzọ, maka oge nke iri na anọ. N'ime ha, otu ụgbọ epeepe ụgbọ epeepe nke nwere nnukwu ibu siri pụta. Ọnụ ya kakwa nke sperm whale. Na ezé, dị ka nnukwu akuku, na-atụgharị na buzz, na-egbuke egbuke na ikuku.
  Nke a bụ anụ ọhịa ọzọ nke cybernetics.
  Adala kwuru, jiri ire ya rachapụ egbugbere ọnụ ya na-acha uhie uhie:
  - Atụghị m anya nke a, lee ihe ijuanya!
  Ụmụntakịrị ndị dike ahụ nwere obi ụtọ na ọbụna jiri ịnụ ọkụ n'obi bụrụ:
  Ị̀ pụrụ ichetụ n'echiche ihe ọnọdụ ahụ bụ?
  Ihe niile ga-emezu, amara anyị na mbụ...
  Ma gịnị kpatara inwe obi abụọ, nchegbu,
  Ihe niile dị n'ụwa akwadoro!
  Ma anyị na-emegide oké ifufe,
  Site na gịnị na ihe kpatara...
  Bi n'ụwa na-enweghị ihe ịtụnanya,
  Ọ gaghị ekwe omume maka onye ọ bụla!
  Chi oma, ojoo.
  Ka anyị wụliri elu nke ukwuu - elu na ala!
  Naanị otu a, ma ọ bụghị nke ọzọ,
  Naanị otu a, ma ọ bụghị nke ọzọ,
  Ogologo ndụ iju!
  Ijuanya, iju!
  Ogologo ndụ iju!
  Ijuanya, ihe ijuanya
  Ogologo ndụ iju!
  
  Ụmụ agbọghọ NINJA megidere nnukwu anụ ọhịa
  ANNOTATION
  Ihe omume nke ọmarịcha ụmụ agbọghọ ninja anọ na ọnụ ọgụgụ ụmụ nwoke megide otu nnukwu anụ mmiri na ndị agha oghere kachasị dị ize ndụ, na ndị mmegide ndị ọzọ.
  . ISI NKE 1
  Karịsịa, ha kpebiri ịlụ ọgụ na nnukwu anụ Generous na ọgụ abụọ nke mutant.
  Ha mere atụmatụ n'ezie iji ngwá agha laser e ji ike ndọda gbapụta gbaa otu obodo dum ọkụ.
  Ọfọn, nke a bụkwa ihe na-akpali mmasị. Ọzọkwa, nnukwu anụ na-emesapụ aka kpọkwara ndị agha nchara site na nha efu.
  Elizabeth wụliri elu makpuo ikiri ụkwụ ya n'afọ onye agha nchara. Mmetụta ahụ kpalitere ígwè ahụ.
  Onye isi ahụ hulatara, mana ozugbo gbalitere ma chịrị ọchị:
  - Ihe na-abaghị uru, nwanyị nke ụwa!
  Elena kpalitere ncha ya na ukwu nke ogbo ya. Ma ahụrụ m ígwè siri ike, nke gbanyere ntụ nke dara ụda. O were ọbụna ntakịrị ihe mgbu.
  Nwanyị nwanyị nwere ntutu na-acha uhie uhie tiri mkpu:
  - Nke a bụ nwoke nwere bọọlụ ígwè!
  Catherine jikwa ụkwụ efu gbagide nnukwu anụ mmiri ahụ n'isi. Ma ọ nweghị ike iwetu ya, ọ fepụrụ, na-eti mkpu:
  - Nwoke siri ike karia nkume!
  Euphrosyne mekwara onye agha nchara, oge a na-eme mkpochapụ. Ndị ọjọọ daa na mkpọka, ma ozugbo maliri elu. Ma agha ahụ gara n'ihu site n'ike ọhụrụ, nke dị egwu, nke oké ifufe.
  Nwa agbọghọ ahụ were ya wee bụrụ:
  - Ee, anyị maara otú e si alụ ọgụ,
  Mana anyị achọghị ka ọ mee ọzọ ...
  Ụmụ agbọghọ ahụ dara n'agha,
  Ha wee jupụta n'ọgba aghara!
  Elizabeth zara ya site n'ịwụliri elu nke ọma, ndị dike abụọ ahụ nke ígwè ahụ kụkọtara isi, nke mere na ọkụ na-efegharị n'akụkụ niile.
  Nwata nwanyị nwere ntutu na-acha anụnụ anụnụ tiri mkpu:
  - Metal nwekwara ike ikpughe ọkụ eletrik.
  O were ya were aka nri ya tinye mma n'ime wires ... Elena mere otu ihe ahụ. Na mgbe ahụ, sekit eletrik dakwasị ndị dike nchara, na mwepu na-eme ihe ike, nke na-atụ egwu gafere ha. Na nnukwu anụ ígwè malitere ịcha uhie uhie.
  Mgbe ahụ, ha gabigara na mgbawa ma kpụọ dị ka uzuzu.
  Catherine kwuru, na-atụba boomerang ya na wires. Na-eme ka ha daa wee fụọ nnukwu anụ mmiri:
  - Anyị na-ewepụ ndị agha dị ize ndụ!
  Euphrosyne na-akwado:
  - Maka ihe ndị pụtara ìhè na agha mbara igwe!
  Ọ ga-atụfukwa ndị iro ya onyinye ya.
  N'ọnọdụ ọ bụla, a kwụsịrị ndị dike nke ígwè. Na ndị dike na-azọpụta ụwa ọzọ.
  Onye iro bụ isi akwadolarị maka ịgbanye batrị na-egbu egbu nke nwere igwe na-emepụta ihe pụrụ iche nke na-arụ ọrụ site na ịmịpụta gravitons sitere na Ụwa na site na mbara ala ndị ọzọ.
  Na ka mwepụta nke egbu egbu ga-esi gbanye. Na ikuku wee malite ịma jijiji, ikuku wee na-ekpo ọkụ nke ukwuu. Ọ dịkwa ka a ga-asị na ọ gbawara agbawa na-agba na ya, bụ́ ọkụ na-egbukepụ egbukepụ.
  Elizabeth kwuru:
  - Dị ka nke a! Ka anyị lụọ ọgụ ụmụ okorobịa!
  Otu nnukwu mutant pụtara n'ihu ya, dị ka gorilla, nke nwere ihu gbagọrọ agbagọ. Ọ gbara ọsọ na nwa agbọghọ ahụ, na ngwa ngwa na deftly. Elizabeth madara azụ, na-akụda ya. Na gorilla daa, gbasaa n'elu.
  Nwata nwanyị nwere ntutu na-acha anụnụ anụnụ gbụsara ọnụ mmiri, mmiri ara ya mere ka gorilla ahụ bilitere daa ọzọ. Ma e wezụga nke ahụ, isi ya kwụsịrị n'ime ihe mkpofu .
  Anụ ọhịa mutant ọzọ, nke dabara nke ọma, ngwakọta nke mmadụ na anụmanụ, nwere isi anụ ọhịa wolf. Ma ọ gbalịrị ịwakpo Elena. Nwatakịrị nwanyị ahụ nwere ntutu na-acha uhie uhie dakwasịrị ya n'azụ wee tụkwasị anụ ahụ n'elu onwe ya. O fefefe wee daba n'okwa oriọna. Ma kwara ákwá dị ka nkịta a kụrụ akụ.
  Euphrosyne jiri brik were anụ wolf mutant tie isi. Ọ kewara.
  Nwata nwanyị ahụ tiri mkpu:
  - brik, brik!
  Ị bụghị mkpu anụ ọhịa wolf - ka mma mechie ọnụ!
  Catherine ji chị ọchị were were were were were were were were were were hụ ka gorilla mutant na-agbalị ibili. Ọ na-akwagharị n'etiti ụkwụ ya, mee ka ọ maa elu. O wee tụgharịa onye iro ya ihu.
  Mgbe nke ahụ gasịrị, ha na Elizabet ji mma kụchie ikiri ụkwụ anụ ọhịa ahụ.
  Na anụmanụ ga-achị ọchị na-achị ọchị. Ma ọ bụ n'ezie simenti n'ime ite ahịhịa .
  Ụmụ agbọghọ ahụ jidere anụ ọhịa wolf n'olu wee tụba ya na gorilla. Ha wee kụọ aka ọzọ wee tụgharịa. Mma anọ niile agbakwunyere ikiri ụkwụ efu. Na mutant ole na ole tụgharịrị na nnukwu ọsọ wee banye n'osimiri ahụ.
  Elena ekwu, sị:
  - Ozugbo m kụrụ gị n'egedege ihu, ị ga-aga na ala!
  Ụmụ agbọghọ ahụ wee gbapụ. Na ebe a ọ bụ, isi villain Shchedry. Ọ na-ejide bọmbụ dị arọ n'aka ya. Na site na ya, dị ka ma ọ bụrụ na gbawara site na ike eruba. Ọzọkwa, Shchedry n'onwe ya nọ na ihe agha agha, yana ihe mkpuchi na ihe agha.
  Ụmụ agbọghọ ahụ, na-awụlikwa elu ma na-agbapụ , na-ewepụ ụzarị igbu egbu. Na ikiri ụkwụ ha efu, gbara gburugburu na pink na-egbuke egbuke.
  Elizabeth tụbara onye iro boomerang. Ọ gbagburu ya. Mana ngwa agha ahụ gara n'akụkụ wee kụọ ọkụ okporo ụzọ. Egburu osisi ahụ, na ngwaọrụ anya atọ na-egosi okporo ụzọ na-akụ ndị na-emesapụ aka n'isi, kpuchie ya na okpu agha.
  Elena, ebe ọ hụrụ na onye iro ahụ tụrụ ya n'anya, tụbara eriri ahụ gbagọrọ agbagọ n'ime lasso wee jide ihe mgbawa ahụ. Ọ dọkapụrụ nke ukwuu wee dọkapụ ya n'ụkwụ ya.
  Mgbe nke ahụ gasịrị, ọ bụrụ abụ:
  - Site n'ụkwụ ụmụ agbọghọ,
  Aka obi ọjọọ...
  Ọ gaghị ekwe omume ịpụ, kwere m,
  Kpọọ nickel
  Kpọọ nickel!
  Ọ dịghị esi ike idobe nwoke n'akwa!
  E wepụrụ onye na-emesapụ aka. Ụmụ agbọghọ ninja ahụ weere ya were mkpịsị ụkwụ ha kụchie ya. Ha wedakwara onye omekome ahụ na quartet ha n'ezie. Mgbe nke ahụ gasịrị, anyị na-amaba na generator. Elizabeth nwara ịgbanyụ ya mgbe mmiri na-akụ ya. Nwatakịrị nwanyị ahụ mutant wee laghachi azụ wee tie mkpu:
  - Ebube diri ụmụ nwanyị ninja,
  Ebube diri ndị dike ọgụ!
  Elena tụbara mgbanaka na generator, na-eburu ya na asphalt. Ọ na-efefe, kụọ ma mee obere sekit.
  Nwata nwanyị nwere ntutu na-acha uhie uhie tiri mkpu:
  - Ana m edozi nsogbu ahụ ọ bụghị naanị, mana ọ dị mfe!
  Ọnọdụ ikuku adịkwaghị oke ọkụ. Ka ọ dị ugbu a, ụmụ agbọghọ ahụ malitekwara igwu egwu ọzọ.
  Nke a bụ ozi ọzọ. Onye mmegide siri ike apụtala n'ihu nnukwu anụ mmiri robot. Na anụ ọhịa a dị oke egwu. O were ihe onyonyo nke onye agha jet, ka anyị were ọkụ laser kụọ otu n'ime nnukwu obodo mepere emepe, na-akwatu skyscrapers.
  N'ebe a, ikike nke ike na-ebibi nnukwu ụlọ nwere ọtụtụ ụlọ, na-akwatu ma kọmpụta na ígwè.
  Elena kwuru, na-ele nke a na mmasị:
  - Olee otú ike o nwere!
  Elizabet zara n'uwe:
  - Ugbu a, anyị onwe anyị kwesịrị inweta ihe megide ya!
  Catherine chịrị ọchị wee wepụta ngwa agha dị oke njọ n'ikuku:
  - Nke a bụ igwe hyperlaser ! Kpọọ onye iro na-eji ike nke fusion quark!
  Euphrosyne kwere:
  - Nke a ziri ezi! Bịa ka anyị were onye iro gbuo ya!
  Elizabeth kwere isi, na egbe mara mma nke ukwuu pụtara n'aka ya. Nwatakịrị nwanyị mutant wee rie:
  - Nke a bụ egbe egbe, nke nwere mgbapụta hypernuclear !
  Ụmụ agbọghọ abụọ ndị ọzọ nwetakwara ogwe osisi. Ma mgbe ha were rọbọt nke na-ebibi obodo ahụ, ha ga-eti gị ihe.
  Ha mere ya, n'ezie. Ma ihe a na-atụghị anya ya mere. Radieshon ọgụ ahụ dabara na rọbọt ahụ, mana ihe mgbochi siri ike gosipụtara ozugbo.
  Na ụmụ agbọghọ ahụ nwere mmetụta nke oké okpomọkụ rikpuru onwe ha.
  Elena ekwu, sị:
  - Nke a bụ nchebe nke bịara,
  Olee otú imeri parasaiti?!
  Elizabeth zara n'ọchị:
  - Echere m na m maara ka robot a si agbachitere onwe ya. N'okwu a, nke a bụ akụkụ otu na ọkara nke enweghị ike ịbanye n'ime ya ngwa ngwa!
  Ekaterina tụrụ aro:
  Gịnị ma ọ bụrụ na anyị na-eji a thermopreon- pumped hyperblaster ?
  Euphrosyne kwere:
  - A ga-enwe ike igbu egbu!
  Elizabeth jụrụ:
  - Mba! Ị nweghị ike itinye ume ngwa ngwa ebe a. Ihe kachasị mkpa nke nha a bụ na ike niile na akụkụ ahụ na-aga n'otu ụzọ ahụ!
  hyperlaser beam kụrụ ha . Ụmụntakịrị nwanyị ahụ enwechaghị oge ịmaba n'akụkụ. Ọbụna ọ dị ha ka ha gbagọrọ agbagọ, na-enwekwa ụzọ mara mma nke ikiri ụkwụ.
  Ọkụ ọkụ rachara ha anọ ozugbo n'ụkwụ ha na-adịghị ahụkebe .
  Ụmụntakịrị nwanyị ahụ kwara tie mkpu ma tie mkpu n'elu ngụgụ ha:
  -Edopuru ala nsọm;
  Oké ifufe nke oké ifufe na ọkụ nke mmeri...
  Ị bụ naanị otu a n'ụwa niile,
  Ọ dịghịkwa onye dị oké ọnụ ahịa karịa gị n'ụwa!
  Mgbe nke ahụ gasịrị, ndị mara mma were ya were were iwe ha gbụsa ọnụ na robọt ahụ. Na mmiri nke ụmụ agbọghọ mutant bụ ultra-acid na-egbu egbu . Ọ ga-eji ọsọ gafere wee banye n'ọhịa. Na rọbọt ọgụ ahụ nwetara ọnyá siri ike anọ. E ripịara ihe agha ya, na-akpụ ihe ndị na-egbuke egbuke na-ese anwụrụ.
  Na ụgbọ agha ahụ malitere ịla ọsọ.
  Elena bụrụ abụ na-akwa emo:
  Ụwa na-abịa n'oké mkpọtụ.
  Photon m anaghị anụ steering wheel...
  M na-ehulata n'elu anya,
  Na ngwa-agha ndị ahụ na-agbaga n'ebe ebumnuche...
  Anyị anaghị ebido ọgụ ahụ n'isi!
  Na robot ọgụ zara ma tie ụmụ agbọghọ ahụ site n'enyemaka nke hyperplasmic blot. O si na egbe ọgụ gbapụ wee chụso ụmụ agbọghọ mutant ahụ ọsọ.
  Elizabeth weere kpughee ọnụ ọnụ ara ya na-acha uhie uhie. Ndị otu ya sochiri ya.
  Egwu une uhie na-abụ:
  Russia bụ ụwa nwere ara ya,
  O kpuchie ma zọpụta ndị mmadụ na nsogbu ...
  Ma ala-mgbe ebilitewo, ya na-acha uhie uhie.
  Ụjọ mmeri anyị were were mmadụ iwe!
  Na ndị dike were synchronously tọhapụrụ hypersonic ebili mmiri ha nipples, na agba nke overripe strawberries.
  Ha fefere dị ka mbufịt mbufịt. Na ha kụrụ hyperplasmic blob. N'ịbụ onye e merụrụ ahụ́, ọ tụrụ ya n'anya wee gbaga n'akụkụ nke ọzọ. Mgbe nke ahụ gasịrị, ọ were ma kpuchie robot ahụ, bụ nke na-ere ọkụ ma na-ese anwụrụ. Ya mere, anụ ọhịa ahụ na-arụ ọrụ wee banye n'ime webụ ọkụ wee malite ire ọkụ dị ka kandụl.
  Elizabeth jiri ọchi bụrụ abụ:
  Ụmụ agbọghọ ga-achị eluigwe na ala
  N'agbanyeghị na mmiri ozuzo napalm si na mbara igwe na-ezo ...
  Ijere ala nna ozi bụ ọrụ a na-apụghị ịgbanwe agbanwe,
  Ọkụ dị nsọ na-ere n"ime obi m!
  Ndị dike ahụ ga-ewepụkwa ya ọzọ n'ọnụ ara ruby ha wee were àmụ̀mà tie ha ihe.
  Ihe ndị a bụ ọmarịcha ederede n'ezie. Na ahụ ha dị nnọọ ike, ike, sculpted, ike.
  Robot onye na-egbu egbu mechaziri kpọbie n'ájá mbara igwe. Ma ọ tụgharịrị bụrụ mmetụta na-egbu egbu n'ezie site na ara nke ọmarịcha ịma mma dị otú ahụ.
  Elena ekwu, sị:
  Anyị ga-ewetara ụwa niile ìhè, kwere m,
  Ka anyi nwuo zoputa uwa...
  Ọ bụ ezie na akara aka dị egwu, ajọ ọnwụ abịala.
  Anwụla n'efu, n'ihi na ala nna anyị dị ndụ!
  Elizabeth jụrụ:
  - Mba, ọ ka mma ịlanarị wee merie!
  Ụmụ agbọghọ ahụ, n'ozuzu ha, gosipụtara oke ọgụ ha. Ma Onye Mmesapụ aka pụtara ọzọ. Nke a bụ a pumped elu, muscular nwoke na a nkpuchi na ihe agha, na nke a, ya na ndị mmekọ abụọ ọzọ, o bu ngwá agha nke kpatara ọgụ corrosion nke nkume. O were ya tie ụlọ. Ha ghọrọ ndị tọgbọrọ chakoo, dị ka ájá, gbariekwa. Ụmụ agbọghọ ndị mara mma bi n"ime ha gbapụkwara n"agha.
  Ekaterina kwuru:
  - mbibi bụ agụụ,
  Ike ọjọọ na-achị ụlọ...
  Onye na-aṅụ ọbara ndị ọzọ n'ụba;
  Ka anyị tụba kaadị opi site n'inye ịhụnanya!
  Ụmụ agbọghọ ahụ weere ya ozugbo, ozugbo ha na-afụ ụfụ. Ọtụtụ udele dị arọ si n'elu ụlọ fepụ. Ha dara n'isi nke mutant - ngwakọta nke mmadụ na anụ ọhịa na rhinoceros ọzọ doro anya. Ọnụ ọnụ udele wee jupụta n'okpokoro isi ha na ọnyà dị arọ, na-eme ka ha daa kụpụrụ.
  Ogwe ọnụ ọzọ ga-akụkwa onye na-emesapụ aka n'etiti ụkwụ na ukwu.
  Ọ ga-awụlikwa elu na-abụ abụ n'olu dị gịrịgịrị:
  M na-awụlikwa elu n"elu ikpo okwu, a na-awụlikwa elu n"elu ikpo okwu
  M ga-abụ ọnaozi n'ime nwanyị!
  M ga-abụ ọnaozi n'ime nwanyị!
  Olu ahụ wee dị gịrịgịrị, dị ka nke nwatakịrị.
  Na egbe egbe n'onwe ya maliri elu wee tụgharịa. Elizabeth wuliri elu. O ji mkpịsị ụkwụ aka ya jide ya wee jiri mmegharị ngwa ngwa tụgharịa ya .
  Ma ụlọ ndị e bibiri ebibi wee malite ịrụzigharị. Gụnyere ndị rọbọt ogbu mmadụ gbara ọkụ.
  Elena na Ekaterina wụliri elu na nnukwu anụ ọhịa mutant bụ́ ndị malitere ịbata n'uche ha. Ụmụ agbọghọ ndị ahụ dara n'azụ ha ma jiri ụkwụ ha siri ike tụpụ nnukwu anụ mmiri abụọ ahụ.
  Ha feliri wee tụgharịa n'okirikiri ha. Na isi ha gwụchara n'ime ite mkpofu nwere obere sịga dị iche iche.
  Na otú ha weere ya na-eti mkpu n'ihe mgbu.
  Elena tiri mkpu, na-akara ezé ya:
  - Ka m gaa Himalaya;
  Ka m gaba kpam kpam...
  Ma ọ bụghị ya, m ga-eti mkpu, ma ọ bụ m ga-agbọ ụja,
  Ma ọ bụghị ya, m ga-eri mmadụ!
  Na dike ahụ nwere ntutu na-acha uhie uhie, dị ka agba nke ọkọlọtọ Lenin, were ya wee gbụọ ọnụ mmiri n'úkwù nke mutant rapaara n'ime ihe mkpofu . Ọ, ebe ọ natara mwepu nke ihe ọṅụṅụ obi ọjọọ na-ere ọkụ, ọ ga-awụlikwa elu, tụgharịa, na-ebigbọ na ịmaja, na-eti mkpu ọhịa .
  Efrosinya na Ekaterina ji ụkwụ efu gbaa onye iro ahụ ụkwụ, ziga ya n'ụgbọ elu hellish n'otu oge.
  Ọ ga-agbapụ dị ka rọketi na-enweghị nduzi. Ọ ga-akụkwa Onye na-emesapụ aka, na-egwepịa shei nke ikpeazụ.
  Ma mgbe ahụ, nwoke rhinoceros fegara ebe ahụ, na-adaba onye nwe ya.
  Elena weere ya wee bụrụ abụ na obi ụtọ:
  - N'agbanyeghị na m si n'obodo nta dị obere,
  Ebe akuziri anyi ibi dika Ilyich siri...
  Achọghị m ịbụ nwa ọkụkọ na-enweghị nsogbu,
  Achọghịkwa m ịghọ ehi mmiri ara ehi!
  Ụmụ agbọghọ anọ ahụ weghaara ya ma jiri ụkwụ efu ha na-awụlikwa elu ha na onye nwe ha, na-eme ka ha na-atụgharị n'ụzọ nkịtị.
  N'otu oge ahụ, ndị mara mma bụrụ:
  M ị bụ ya,
  Obodo dum ọnụ
  Ọnụ ezinụlọ nwere omume enyi
  N'okwu anyị bụ otu narị puku I!
  Na ndị dike, dị ka ndị isi egwuregwu bọọlụ, were ma tie ndị ọjọọ atọ ahụ ozugbo n'ime nnukwu igwekota ihe. Mgbe nke ahụ gasịrị, Elena gbanye engine na ike zuru oke.
  Na nnukwu anụ ndị a malitere ịgba ogho.
  Elizabeth kwuru, werekwa ogbunigwe ahụ ahaziri pụrụ iche n'aka ya ọzọ, na-eweghachi ụlọ ndị ahụ e bibiri ebibi:
  - Anyị, dị ka mgbe niile, na-emeri ...
  Elena, ji ọchị nke yiri egwu, tiri mkpu:
  Mana n'eziokwu,
  Ana m emeri ihe niile!
  Onye dinta tụgharịrị ghọọ egwuregwu
  Mepee akaụntụ, mgbe ahụ, n'ezie!
  N'ịbụ ndị jikọtara ndị na-emegide ha nke ọma, ụmụ agbọghọ ahụ weere ya, na-enweghị mmasị ọzọ, a malitere ha. Ma mgbe ahụ, otu nnukwu kube kọmpụta fepụrụ, gbadaa wee fụọ oyi n'anyanwụ na-egbuke egbuke!
  Ekaterina kwuru:
  - Ihe ngosi ọzọ na ihu ọma anyị!
  Elena kọwara:
  - Ihe ngosi ihe ngosi!
  O wee pịa mkpịsị ụkwụ ya ọtọ. Gịnị mere ka afụ na-acha ọkụ, nke na-adịghị agwụ agwụ. Ọ fegoro elu n'ikuku, na-agbasawanye ka ọ na-aga ma na-egbuke egbuke na agba niile nke egwurugwu. Nke a bụ ọrụ nka.
  Nwata nwanyị nwere ntutu na-acha uhie uhie tiri mkpu:
  - Eluigwe na Ala juputara na ihe ịtụnanya dị egwu,
  Na nwa agbọghọ ahụ, onye bara uru nke ukwuu n'agha ...
  Enwere m ike were ụkwụ efu m kụgbuo ajọ onye nọ n'oke?
  Otú ọ dị, m na-ahọrọ ịbụ onwe m!
  Bụrụ onwe gị! Bụrụ onwe gị!
  Nwa agbọghọ dị otú ahụ, anụ ọhịa, groovy!
  Elizabeth kwuru n'ọchị:
  - Jide ka iji!
  Elena, na-etipịa nnukwu anụ ahụ, na-atụgharị ihe a na-apụghị ịghọta aghọta.
  Euphrosyne were wepụrụ bra ya, na-akụ onye iro kristal nke pụtara na mberede n'ihu ya dị ka pulsars. Ha fefefe wee daa n'elu na-egbuke egbuke. Ha we tie ihe otiti buru ibu.
  Otu nwa agbọghọ nwere ntutu isi dị ka snow tiri mkpu:
  - Nwata nwanyi ahu were ara ya mejuo uwa;
  Ekpuchiri wee zọpụta ụwa niile na nsogbu ...
  Anyị achọpụtaghị ya, o doro anya na ụmụ agbọghọ nwere isi ihe,
  Mgbe onye agbata obi batara na-egwu egwu!
  Ekaterina, nwa agbọghọ nwere ntutu isi ọla edo, were ya were ikiri ụkwụ gbachie ụkwụ ya ụkwụ n'elu. Otu n'ime ọkpọkọ ndị ahụ na-apụta pụta si n'ọgba aghara ahụ gbawapụ, ọtụtụ uzuoku gbasakwara ndị agha ndị iro na-aga n'ihu n'ezie.
  Nwatakịrị nwanyị nwere ntutu dị ka dandelion, na-enwe oke oke, were ya wee bụrụ:
  - Bath, ịsa ahụ, ịsa ahụ, ịsa ahụ,
  Oak na infusion birch...
  Bath, ịsa ahụ, ịsa ahụ, ịsa ahụ,
  Agba dị mma nke nwa agbọghọ enweghị ụkwụ efu!
  Ezé ya nke pel ga-enwu dị ka enyo. Ndị a bụ ụmụ agbọghọ Terminator.
  N'ezie, ọ dịghị ndị agha e kere eke nwere ike iguzogide ndị dị ka ha. Ma agbalịkwala.
  Elena na mberede hụrụ otu nnukwu ugwu snow juru n'elu obodo ahụ. Ma ụfọdụ ndị yi uwe Viking nọ na-egwe ọka gburugburu nso. Ha dị ogologo ma buru ibu karịa ndị nnọchianya nkịtị nke ụmụ mmadụ.
  Nwata nwanyi nwere ntutu uhie tiri mkpu:
  - Enweghị ebere, enweghị ebere, enweghị ebere maka onye iro;
  Mara, Viking ọjọọ, mara, Viking ọjọọ ga-eri stew n'ime gị!
  Elizabeth jiri mkpịsị ụkwụ ya tụpụrụ otu mkpụrụ ego. Ọ gbawara gburugburu wee kụọ ụgbụ a na-efegharị n'ikuku. Ọzọkwa, ihe e kere eke a na-acha ntụ ntụ hà ka nnukwu albatross. Ọ kụrụ ya nri na okpueze. Ụkwa ahụ tụfuru onwe ya wee gbadaa dị ka meteorite. O wee hapụ ọdụ na-ese anwụrụ n'azụ ya.
  Nwata nwanyị nwere ntutu na-acha anụnụ anụnụ bụrụ:
  - Ịhụnanya dị ka iyi ugwu;
  Kedu ihe na-ada n'ala dị ka akụ mmiri igwe ...
  Na ịgbanwuo ya, na-enye onye iro ọkụ eletrik,
  Nwata nwanyi na-ebu egbe igwe!
  Ụkwa ahụ jiri ọnụ ọnụ ya tie rọbọt ọgụ n'oge ọdịda ọhịa ya. Obere sekit emeela. Na nnukwu cyborg na-agbawa. E mesịa, ugwu ahụ ma jijiji.
  Na snow dakwasịrị ụmụ agbọghọ anọ ahụ nwere obi ike.
  Catherine kwuru, sị:
  Mmiri mmiri ozuzo, snow,
  Atụla aka na ntutu m...
  Nsonaazụ, nsonaazụ -
  Ụmụ agbọghọ na-agbakwa ụkwụ efu mgbe niile!
  Onye-agha ahu we were ya, b͕a agiri-isi ọla-edo-ya, dika agāsi na ọ bu n'elu. Ozugbo ahụ, ìhè na-egbukepụ egbukepụ, na iyi nke ọkụ ọkụ na-asọpụta. Na kama snow, mmiri ozuzo malitere izo. Na ihe niile mara mma nke ukwuu, na ụmụ irighiri mmiri na-enwu n'anyanwụ dị ka diamond.
  Elizabeth kwuru site n'ịchị ọchị:
  - Anyị kwesịrị igosi talent anyị na azụmahịa,
  Ezigbo enyi nwa agbọghọ bụ diamond!
  Euphrosyne chịrị ọchị ma na-atụ aka n'ugwu ebe ndị dike Scandinavian nọ na-ejupụta na snow, kwuru:
  - Ndị a na-eme ihe ọjọọ!
  Elena tụrụ aro:
  - Ka anyị hapụ ụzarị ọnwụ na-egbu egbu n'ọnụ ọnụ ara anyị na-acha uhie uhie.
  Na vixen na-acha uhie uhie chịrị ọchị, na-agbapụ ezé pel ya.
  Elizabeth tụrụ aro:
  - Ka anyị gaa, ụmụ agbọghọ, buru ụzọ bute ndị agha ala!
  Catherine bụrụ abụ n'ọñụ:
  - Ka ọkụ nke obi ha si enyere ndị agha ọdịda, aka.
  Ka obi ụtọ nke obi ha na-enyere ndị agha agha aka,
  Ndị agha ifufe na-efe efe!
  Na ndị dike were ya, ngwa ngwa na ike ha nile, dị ka a ga-asị na ha ga-ewere ya na-awụlikwa elu.
  Na ọgụ, ike ike anọ mara mma ga-efe efe ozugbo n'ime agha. O doro anya na ha dị njikere ịkwaga ugwu ozugbo.
  Elena weere ya na obi ụtọ wee bụrụ:
  M ga-abụ onye mmeri zuru ụwa ọnụ
  M ga-ekpochapụ dị ka ajọ ifufe na-egbuke egbuke ...
  Ọ dị jụụ, ndị a bụ ọrụ Shakespeare niile,
  M ga-awụlikwa elu n'Oké Osimiri Pasifik!
  Elizabeth welitere, na-abụ:
  - Ndị na-eme egwuregwu na-akụda mmụọ na-achọsi ike ịlụ ọgụ,
  Onye ọ bụla na-ekwenyesi ike na mmeri!
  Euphrosyne gbakwụnyere, na-apụ ezé ya:
  - E kwuwerị, anyị nwere ike inwe oke osimiri ọ bụla, oke osimiri dị n'ikpere,
  E kwuwerị, ugwu ọ bụla dịịrị anyị!
  Ya mere, ụmụ agbọghọ ahụ rịgoro n'ugwu ahụ na egwuregwu mebere. Ha kpebisiri ike ibuso ndị Viking agha. Ọbụlagodi na ha bụ ndị dike ugboro atọ dị elu mmadụ.
  Elena banyere n'agha ahụ. O were mma agha ya gbapụta igwe nri. O wee bipụ isi Viking, na-abụ abụ:
  Ọ dịghị mkpa tufuo isi gị
  Emela ọsọ ọsọ...
  Ọ dịghị mkpa tufuo isi gị
  Gịnị ma ọ bụrụ na ọ na-abịa na aka?
  Dee ya n'akwụkwọ ndetu gị,
  Na ibe ọ bụla!
  Etukwala isi gị!
  Etukwala isi gị!
  Ọ ka mma ịgbapụ ọsọ ọsọ!
  Elizabet ji mkpịsị ụkwụ aka ya tụpụrụ ọtụtụ agịga. Ha fefere wee kụọ udele na-efe n'elu Vikings. Nnụnụ ndị buru ibu na-eri anụ, ebe ha tụfuru ụzọ ha na-aga, fepụ ma gbaba ọnụ ọnụ ha n'okpokoro isi nke ndị dike Viking. Ha mapuru ha, na-amanye ha ịtọhapụ isi iyi nke ọbara.
  Catherine jiri ụkwụ gba ọtọ gbarụrụ agba agba na ukwu ukwu Viking kacha nso. Mee ka ọ wụliri elu wee tụgharịa site na ihe ahụ ọ tụrụ.
  Mgbe nke ahụ gasịrị, nwa agbọghọ ahụ kwuru:
  - Ị na-ahụ eklips na mbara igwe,
  Nke a bụ ndị agha nke ndị iro...
  Ihe ịrịba ama nke hell ga-abịa,
  Achọghị okwu ọzọ!
  Nwa-ab͕ọghọ ahu we were ya, anya pel ya we nwua. Nke a bụ izu ohi n'ezie, n'ezie izu ohi!
  Euphrosyne were ya wee fụọ mkpọrọhịhị. Osisi pine ole na ole maa jijiji site n'ụfụ ahụ, dị ka a ga-asị na osisi achara dakwasịrị ha. Na cones dị arọ fedara. Ha kụrụ isi ndị Viking, na-agbajikwa ha na okpu agha ha.
  Nwa agbọghọ ahụ na-acha ọcha kwuru:
  -Ekwere m ndị iro m ka ha laa n'iyi;
  Nkwagharị mbụ m, mmegharị ikpeazụ!
  Ma ugbu a ọ bụ nanị onye ndu Viking kasị ukwuu, nke nwere ubu sara mbara nke yi uwe agha ọla edo fọdụrụ.
  O we tie uja n'elu ngụgụ-ya:
  - Ị nweghị ohere! Enwere m anyụike Thor!
  Viking brute na-efegharị wee zite oke mbufụt site na anyụike ya.
  Snoo kpuchiri ụmụ agbọghọ ahụ obere.
  Ma ha biliri ngwa ngwa.
  Elena ghọtara nkata nke nnukwu dike ahụ tụbara wee tie mkpu:
  - Ọfọn, tinye onye iro gị n'ime obere akpa gị!
  O were ya maa jijiji.
  Elizabeth jiri ọnụ ọchị dị ụtọ bụrụ:
  - Nwa m nwoke, nwa m,
  N'oge awa a ị naghị ehi ụra,
  Na kedu obodo amaghị,
  Echiche gị ga-abụ gbasara m!
  Nnukwu Viking fegharịrị ọzọ. Ma n'otu nkeji ahụ, ọ nwere mmetụta mgbagha nke oghere. Ma ya, dị ka ábụbà swan, ihe dị ike na-ehicha ihe na-amịpụta ya.
  Onye ukwu ahụ wee gbawaa n'ime nkata ahụ, ghọọ oke mkpụrụ poppy.
  Elena chịkọtara ọnụ ma kwuo:
  - Nke a bụ n'ezie mgbanwe!
  Catherine jiri ọnụ ọchị bụrụ:
  - A ga-amanye ọgwụgwọ, na mgbanwe ọchị!
  Elizabeth were mkpu were lelie elu ugwu ahụ wee kwuo:
  - Enwere bọmbụ zoro n'okpuru snow!
  Elena kwuru, sị:
  -Nuclear?
  Nwata nwanyị nwere ntutu na-acha anụnụ anụnụ tiri mkpu:
  - Were nwanne gị nwanyị elu - thermopreon !
  dike nke ntutu na-acha uhie uhie wepụrụ anya ya wee jụọ:
  - Oleekwa otú anyị ga-esi neutralize ya?
  Euphrosyne chịrị ọchị wee maa ọnụ:
  - Iji mee nke a, anyị kwesịrị ịhapụ infrasound site na nipples anyị na-acha uhie uhie. Ka anyị ụmụ agbọghọ, anyị anọ, mee nke a n'otu!
  Ndị dike ahụ wee were iyi nke ike dị ukwuu sitere na ara ruby ha wee gbuo ha.
  Thermopreon grunụrụ wee gbanyụọ. Mgbe nke ahụ gasịrị, njem siri ike malitere igwu egwu.
  Elena tweeted:
  - Onye chọrọ bọmbụ ga-enweta ya n'egedege ihu!
  
  Nwa agbọghọ na-azọpụta mmepeanya ELVES
  ANNOTATION
  Nwa nwanyị Elf mara mma Erimiada ga-achọta dragọn na-acha uhie uhie iji chekwaa mmepeanya elf ya na mbibi. Ma n'ụzọ ọ ga-alụ ọgụ na ụdị ndị dike niile ma dozie ilu ndị siri ike, na-enwe ọhụụ dị egwu.
  . ISI NKE 1.
  Ya mere o nwere ozi na ọ na-aga n'okporo ụzọ brik na-acha uhie uhie. N'azụ ya ka akụ́ akụ́, ụta na akụ́ dị. Ọkpụkpọ ụkwụ efu na-enwe mmetụta nke ihu igwe na-ekpo ọkụ site na anwụ atọ.
  Erimias yi sket dị mkpụmkpụ, ma naanị akwa dị warara kpuchiri obi ya.
  Ọ na-arụ ọrụ dị mkpa.
  Kedu nke, kpọmkwem, ya onwe ya amaghị. Ma n'ụzọ doro anya ihe pụrụ iche, dị ka ịzọpụta mmepeanya nke elves.
  Ma ụfọdụ ihe e kere eke pụtara izute ya. Ogo nke tank dị mma, yana shei na-egbuke egbuke na diamond.
  Elf ahụ kpọọrọ ya isiala ma tie mkpu:
  - Obi dị m ụtọ izute gị!
  Nnukwu nnukwu mpi nwere mpi gbagọrọ agbagọ:
  - Aṅụrịla ọṅụ tupu oge eruo! Kedu ihe ị na-achọ?
  Erimiada gbara ubu wee zaa:
  - Amaghị m. Ma naanị m maara na nke a dị ezigbo mkpa iji chekwaa mmepeanya nke elves.
  Bruiser kwuru:
  - Ọ bụ ya, ị maghị onwe gị? O nweghi eze n'isi gi?
  Elf were ya wee bụrụ:
  Enweghị oke doro anya na ndụ,
  Enweghị oke doro anya na ndụ ...
  Na ọtụtụ ọgbaghara na-enweghị isi, na-agwụ ike ...
  Ma ihe ọ bụla na-atụ m mgbe niile,
  Ma ihe ọ bụla na-atụ m mgbe niile,
  Oyi nke okpomọkụ, oyi nke okpomọkụ, mgbụsị akwụkwọ nke mmiri!
  Nduru ahụ chịrị ọchị ma kwuo, na-egbukepụ shea diamond ya:
  - Ahụrụ m gị, bụ onye nzuzu nke na-egbuke egbuke na ikiri ụkwụ na-acha pinki pinki na brik. Ya mere, ọ bụrụ na ịchọrọ ka ahapụ gị, zaa ajụjụ a ...
  Erimiada kwere:
  - Adị m njikere ịza ajụjụ ọ bụla!
  Goon tiri mkpu:
  -Ònye bụ onye yiri ka ọ dị jụụ, ma n'eziokwu bụ ihe ọjọọ?
  Elf chịrị ọchị ma tie:
  - Troll!
  Nduru ahụ chịrị ọchị, shei ya na-egbukekwa egbuke karịa na diamond na-egbuke egbuke na anwụ atọ. Ma o wepụtara:
  - Mba! Echeghị! A ga-ata gị ahụhụ maka nke a!
  Elf ga-amali na nzaghachi wee malite ịgba ọsọ. Ikiri ụkwụ na-acha pinki pinki na-egbukepụ egbukepụ, na ụkwụ ya akwụghị ọtọ, nke chajịrịjajị na-egbukepụkwa ka agụba.
  Nwata nwanyị ahụ tiri mkpu:
  - Elf na-agba ọsọ, ịnyịnya na-efe efe;
  M ga-ekweta, ekwensu anwụọla !
  Ha agaghị erute anyị, ha agaghị erute anyị!
  Na nzaghachi, ndị dike abụọ toro ogologo nwere isi ewu pụtara ozugbo. Ha gbara ọsọ chụwa elf. Ha we zọpia ukwu-ha. Isiokwu ndị agbalitere nke ukwuu.
  Erymiada, nēripia ya, were ya kwọ:
  - Ọ tụrụ m n'anya, na-ama jijiji!
  Ntaramahụhụ ahụ etoola, toro, toro!
  N'azụ ya, gorilla nwere mpi nwere nnukwu ubu na ogwe aka na ụkwụ siri ike.
  Nke a, dị ka ha na-ekwu, bụ agbụrụ nke onye ndu, ma ọ bụ mkpagbu maka nkatọ.
  Ụkwụ elf na-enweghị ihe ọ bụla na-adị ọkụ ma dị ike. Ndị omempụ abụọ ahụ enweghị ike imechi ebe dị anya wee malite ịkpagbu.
  Ma otu onye na-agba ịnyịnya pụtara n"ihu Erimiada n"elu ịnyịnya ojii na uwe agha ojii. Ọ kwọsara ogologo mma agha ya, nke na-egbuke egbuke dị ka a ga-asị na e ji kpakpando mee ya.
  Onye agha ojii a tụrụ égbè:
  -Kedu ebe ị na-agba ọsọ, nwa agbọghọ?
  Erimiada zara n'olu egwu:
  - Enwere m ịchụso m, ọ bụrụ na ị bụ ezigbo onye ọchị, mgbe ahụ nyere aka!
  Onye na-agba ịnyịnya, nke yi uwe agha na-acha ink, fere ya aka. Nnukwu ndị dike abụọ nwere isi ewu kpọnwụrụ n"ikuku. Elf ajụkwara oyi. Ọ dị ka a ga-asị na akpụrụ oyi kpụkọrọ akpụkọ ha, ha enweghịkwa ike imegharị.
  Onye agha ojii jiri ọnụ ọchị jụọ:
  - Ọfọn, kedu ihe bụ chiiz boron gị?
  Ndị dike abụọ ahụ nwere isi ewu wee tie mkpu n"otu:
  - Ọ zara ajụjụ ahụ ezighi ezi, onye nnabata anyị kwesịrị ịkwụ ụgwọ ya!
  Onye agha ahụ jụrụ:
  -Ònye bụ nna ukwu gị?
  Ndị dike ewu zara n"otu:
  - Turtle Fortila !
  Onye agha ahụ yi uwe agha ojii kwee isi:
  - Amaara m ya! O nwere amamihe na ezi omume. Gịnịkwa ka ị chọrọ ịnara nwa agbọghọ ahụ maka nke a?
  Ndị dike ewu zara n"otu:
  - Mpịaji itoolu nwere osisi na ikiri ụkwụ efu, nke ahụ bụ ihe niile!
  Onye agha ahụ yi uwe agha ojii kwadoro:
  - Ọ dị mma, ọ bụghị egbu egbu, mana ikpe ziri ezi ga-ahụ!
  Erimiada jụrụ nke ọma:
  - Ị ga-ahapụkwa nwa agbọghọ ka ọ were osisi kụọ ọbụbụ ụkwụ m mara mma nke mara mma?
  Onye agha ahụ mụmụrụ ọnụ ọchị ma tụọ aro:
  - Ma eleghị anya, m ga-ahapụ gị ka ị nweta? Kedu ka o siri masị gị!
  Ndị dike ewu kwekọrịtara ọnụ:
  - O kwere omume! Ma naanị otu ugboro! Ma ọ bụrụ na ọ tụfuo, a ga-enwe opi iri abụọ na ikiri ụkwụ ya.
  Onye agha ahụ yi uwe agha ojii kwee isi:
  - All mma! Ka anyị!
  Gorilla nwere isi ewu na-afụri:
  Kedu ihe dị obere karịa mkpụrụ poppy ma buru ibu karịa eluigwe na ala?
  Erimiada gbara ubu wee zaa:
  - Ị nwere ike iche maka ya?
  Ndị dike ewu ahụ tiri mkpu:
  - Enweghị oge iche echiche!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ were iwe wee zaa:
  - Ma eleghị anya, echiche nke trolls. Ọ bụ ihe na-abaghị uru karịa mkpụrụ poppy, ma n'otu oge ahụ, ọ na-eku ume karịa eluigwe na ala!
  Gorilla ji isi ewu chịrị ọchị.
  - Anaghị eche! Ugbu a, ị na-eji osisi na-akụ ikiri ụkwụ gị!
  Otu dike yi uwe agha ojii jụrụ:
  - Ị maara azịza ya n'onwe gị?
  Ndị dike ewu kwere:
  - Ee! Ndị a bụ iwu nke eluigwe na ala. Ha nwere ike dabara n'ime akpa dị obere karịa mkpụrụ poppy, n'otu oge ahụ, enweghị ohere zuru ezu maka ha na mbara igwe!
  Oji knight kwe:
  - Ọ dị mma! Ya mere, gaa n'ihu n'ọrụ gị.
  Ndị dike ewu napụtara onwe ha wee bịarute Erimiada. Ọ gbalịrị ịkwaga n'enweghị ihe ịga nke ọma.
  E jidere nwa agbọghọ ahụ n'ikpere aka wee tụba ya n'azụ. Mgbe ahụ, ha wepụtara ngwaọrụ pụrụ iche na akpa azụ ha.
  Ha tinyere ụkwụ elf efu n'ebe ahụ ma chekwaa ha nke ọma. Mgbe nke ahụ gasịrị, otu n'ime ewu gbajiri osisi achara. O wee fesa ya n"ikuku. O we fesa.
  Erimiad dina n'azụ ya. Obere okwute tụrụ ubu ya dị nkọ. Ụkwụ na-adịghị ahụkebe, akpụkpọ anụ jikọtara ọnụ. Ma ị nweghị ike ịdọrọ ha.
  Ma osisi ngwo ahụ nwere ntaji daa n'ọbụbụ nwa agbọghọ ahụ, ya na njiri mara mma nke ụkwụ efu ya, ikiri ụkwụ pink.
  Elf ahụ nwere nnukwu mgbu nke na-esi n'ụkwụ ya pụta ruo n'azụ isi ya.
  Ewu nke abụọ jidere ngwaọrụ ahụ ma n'otu oge ahụ gụọ:
  - Otu oge!
  Ọzọ ntigbu nke osisi ahụ dakwasịrị nwa agbọghọ ahụ n'ikiri ụkwụ efu.
  - Abụọ!
  Erymyada tiri mkpu na mgbu. Lee ka ọ si bụrụ obi ọjọọ na nke na-adịghị mma. Osisi ahụ wee na-afụ mkpọrọhịhị ma na-akụkwa ike ya niile na ọbụ ụkwụ efu, pink, mara mma nke ịma mma.
  Nke mbụ, emesia nke abụọ. Erymiada kwara ákwá n'olu dara ụda ma tie mkpu n'ihi na ọ na-ewute ya.
  Onye agha ojii ahụ kwuru:
  - Atụrụ m anya na ị gaghị emejọ ya?
  Nnukwu ewu zara obi ike:
  - Anyị nwere ọtụtụ ahụmahụ na nke a!
  Onye ọzọ nwere mpi kwuru:
  - Elves, n'ozuzu, nwere ahụ siri ike na nke siri ike.
  Mgbe ogbugbu ahụ kwụsịrị. Ndị dike ewu wepụrụ ngwaọrụ falaka n'ụkwụ efu nwa agbọghọ ahụ , na-ehulata, pụọ. Otú ọ dị, ha hapụrụ n'ike n'ike.
  Erimiada kwụsịrị ịkwa ákwá ma gbalịa ibili. Ma ụkwụ ya na-acha anụnụ anụnụ, nke a kụrụ akụ, nwere nnọọ mwute nke na o tiri mkpu. O wee gbadaa ụkwụ anọ ka nkịta.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ tamuru:
  - Agbajiwo ikiri ụkwụ m, kedu ka m ga-esi eje ije ugbu a?
  Onye agha ojii ahụ kwuru:
  - Gbalịa ya na mkpịsị ụkwụ gị! Ọ ga-adị mfe otú a!
  Erimiada ji nlezianya guzoro na mkpịsị ụkwụ ya, ma ọ ka na-ewute ya nke ukwuu. Nwatakịrị nwanyị ahụ tiri mkpu:
  - Oh, ọ bụ nnukwu ihe mgbu ịbanye n'ikiri ụkwụ gị,
  Ọ dịghị onye n'ụwa nwere ike ịghọta ...
  Abụ m nwa agbọghọ, ọ bụghị naanị anụ ọhịa,
  Ma, kwere m, enwere m ike ịlụ ọgụ!
  Onye agha ojii zara obi ike:
  - Ọ ga-agwọta ngwa ngwa, atụla egwu! Ka ọ dị ugbu a, ikekwe ị chọrọ ịzọpụta ndị elven gị n'ọnwụ?
  O juru nwa agbọghọ ahụ anya:
  - Gịnị mere i ji chee otú ahụ?
  Onye isi ojii zara ya:
  - Onye ọ bụla nke na-aga n'okporo ụzọ brik uhie ga-agbalị ịzọpụta mmadụ!
  Elf kwenye ma kwenye:
  - Ee, ọ bụ eziokwu! Gịnịkwa ka ị ga-enye m?
  Onye agha ojii zara:
  - Ọ dịghị ihe pụrụ iche. Gị onwe gị amaghị ihe ị na-achọ. Ma amaara m!
  Erimiada chịrị ọchị wee jụọ:
  - Gịnịkwa ka ị maara?
  Onye isi ojii zara:
  - Ị na-achọ ihe oyiyi dragọn uhie. Ọ ghaghị ichebe ndị gị pụọ n'ezigbo dragọn nwere isi asaa.
  Elf zara n'uwe:
  - Nke ahụ ziri ezi, agha. Ma ị nwere ike inyere m aka n'ezie?
  - Enwere m ike, ma ọ bụrụ na ị na-eji mma agha na vampire na-alụ ọgụ ma jikwaa merie ya!
  Erimiada kwuru, sị:
  - Vampires siri ike. Na ha na-esi nnọọ ike iguzogide. Ma eleghị anya, ị nwere ike ịnye m onye mmegide dị mfe?
  Nwa kwere:
  - Ee? Ị chọrọ ịlụ ọgụ, dịka ọmụmaatụ, gị na mmadụ?
  Elf nyere ọnụ ọchị:
  - Ọ ga-abụ nnukwu obi ụtọ!
  Onye ọchịagha ahụ tụrụ aro:
  Ị ga-aza ilu?
  Nwatakịrị nwanyị ahụ lere anya n'ụkwụ ya gbajiri agbaji wee were sụọ zaa:
  - Agaghị m achọ! Ya mere, ha meriri ya nke ukwuu. Ma eleghị anya, na-enye m ihe dị iche?
  Oji knight kwe:
  - Ọ dị mma, ọ bụrụ otu ahụ ... na-abụ abụ mgbe ahụ!
  Erimiada kwee isi ma tie mkpu:
  - O kwere omume!
  Elf wee kpochaa akpịrị ya wee bụrụ:
  Enwere m mma agha kachasị nkọ n'aka m.
  Ana m ebipụ isi, dị mfe, n'ụzọ dị ukwuu ...
  Enwere m ike ibipụ onye ọ bụla, kwere m,
  Amaghị ihere ma ọ bụ egwu!
  
  Akụkọ dị egwu na agha obi ọjọọ.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ m hụrụ n'anya ruo mgbe ebighị ebi!
  Atụbatara n"ọnụ Setan.
  Onye-nwe-ayi, òle ebe ikpe ziri ezi na ebere di?!
  
  Elf Maiden gara ụkwụ efu,
  Ụkwụ na-akụ n'ụzọ uzuzu uzuzu!
  A sị ka e kwuwe, maka mmehie ndị isi iyi na-asọpụta.
  O nwere ohere ịga njem mba ofesi!
  
  N'isi mmalite oge opupu ihe ubi, agara m ụzọ.
  Ụkwụ m na-acha anụnụ anụnụ n'ihi oyi!
  Ị gaghị ata otu akụkụ anụ,
  Ha na-ekwe naanị n'ime ntu oyi nke osisi spruce!
  
  Ya mere, n'okporo ụzọ jupụtara na nkume.
  Ụkwụ nwa agbọghọ ahụ na-agba ọbara!
  Na onye ọjọọ ahụ gafere Elfia.
  Akụkụ nke obodo ndị eze Jerusalem!
  
  Ugwu Favkaz , mkpọda nke snow kpuchiri,
  Nkume dị nkọ na-adụ gị ala!
  Ma i riri nri n'ike nke uwa;
  Ịhọrọ hajj siri ike gaa n'obodo Chineke!
  
  Oge okpomọkụ, ọzara, anyanwụ iwe,
  Dị ka ụkwụ nwa agbọghọ nọ n'ite ighe!
  Obodo dị nsọ adịghị anya;
  Onye ọ bụla na-ebu ibu na-adịghị agwụ agwụ!
  
  N'ebe ahụ n'ili nke Chineke- Frist ,
  Nwa agbọghọ na-amaghị nwoke rubeere ikpere ya n'ekpere!
  Òle ebe, onye uku, ka ọtùtù nmehie di?
  Òle ebe m'gāsi ike n'ezi omume?
  
  Chineke gwara ya, gbakpuo ihu ya,
  Naanị ekpere agaghị agbanwe ụwa a!
  Elfia ga-achị ruo ọtụtụ narị afọ,
  Na-ejere ya ozi n'ikwesị ntụkwasị obi n'arịọghị ego!
  
  Nwa agbọghọ na-amaghị nwoke kwere: ekwere m Frist,
  Ị họọrọ Elf dị ka onye nzọpụta nke ụwa!
  M ga-agbasa eziokwu banyere nke a nye onye ọ bụla,
  Ozi Fijisọs bụ chi arụsị!
  
  Ụzọ ịlaghachi dị mfe na ngwa ngwa,
  Ụkwụ efu adịwo ike!
  Chineke we setipu aka-Ya n'amara;
  Akwara na uche, dị ka a ga-asị na ejiri ígwè mee!
  
  I we sonye n'agha;
  Bụrụ onye na-anya ụgbọ elu, feere Trollwaffe !
  N'ebe ahụ ka o gosiri ịdị elu nke ịma mma;
  Onye na-ebibi trol gbawara na ogbunigwe!
  
  dike, onye na-akụda mmụọ, onye agha nwere obi ike,
  Na-etinye aka na nnọkọ ahụ - maka ihe kpatara ndị Soviet!
  Ekwenyere m na njedebe mmeri n'ofe ojo,
  Aga m ebuga mkpọ mmụọ ọjọọ ahụ na mgbidi, azịza ya!
  
  Ọ dị mma, a gbagburu onye agha ahụ,
  Ịnweghị oge ịhapụ eriri ndị ahụ!
  Ọta ahụ wee bụrụ ntụpọ;
  Na ajọ troll bastard na-akpakọrịta na nanny!
  
  Agha ahụ aghọọla ahaghị nhata na obi ọjọọ.
  N'agbanyeghị na m bụ nwa agbọghọ, m na-ebigbọ na-akwa ákwá nke ukwuu!
  Dị ka à ga-asị na anyị nọ ná nsogbu, anyị nwere ike ịdaba n'ala.
  A sị ka e kwuwe, chioma apụọla n"ala nna!
  
  Nkpu m na-etiku Chineke: Onye puru ime ihe nile, n'ihi gini?
  Ị kewapụrụ m na enyi m nwoke m hụrụ n'anya!
  Ọbụna na oyi na-atụ m eyighị uwe,
  O wee tie ndị iro atọ!
  
  Ọ bụ na o kwesịghị ya?
  Zute m na okooko osisi maka mmeri!
  Ime achịcha na-emesapụ aka maka ezumike ahụ,
  M ga-eji olile anya bịa na ngagharị!
  
  Onye-nwe-ayi zara n'uju:
  Ònye na-enwe obi ụtọ n'ụwa, onye na-eme nke ọma?
  Anụ ahụ ga-ata ahụhụ ma na-asụ ude n'ihe mgbu;
  A sị ka e kwuwe, obodo elf bụ ihe ọjọọ na mmehie!
  
  Ya mere, mgbe m ga-abịa n'ebube,
  M ga-atụbakwa ndị na-ekwesịghị ịdị ndụ na Gehena !
  M ga-akpọlitekwa nwoke nke nrọ m,
  Nke kacha mma agaghị achọ oke mgbe ahụ!
  Ka ha na-abụ abụ, ndị mmụọ ozi iri na abụọ mara mma pụtara na mbara igwe. Ha ji oké ịnụ ọkụ n'obi kụọ aka ha, na-akwado na egwu ịma mma ahụ masịrị ha n'ezie.
  Onye agha ojii hulatara isi ya nke ọma wee tie mkpu:
  - Ọ dị mma, ị nwere ikike ikwu okwu mara mma! Agbanyeghị, iji nweta ihe oyiyi dragọn na-acha uhie uhie, ị ga-abụrịrị ọmarịcha mma agha.
  Erimiada huru ala, na-emeri, si:
  - Site n'ụkwụ ndị dị otú ahụ, ọ gaghị ekwe omume ịlụ ọgụ, ọbụlagodi na onye mmegide na-enweghị isi dị ka mmadụ!
  Onye agha ahụ yi uwe agha ojii fere mma agha ya na-egbuke egbuke na kpakpando. Na ebili mmiri na-acha akwụkwọ ndụ akwụkwọ ndụ, dị ka ngosipụta nke ahịhịa, gafere ya. Na ụda nwa agbọghọ ahụ, chiseled, ụkwụ mara mma wee zuo oke ọzọ.
  Elf kpọrọ isiala, were obi ike were zọọ ụkwụ ya gba ọtọ wee sị:
  - Ugbu a, nye m nwoke ebe a! M ga-akụpịa ya anụ ọbara, ọ bụrụgodị na ha bụ dike toro ogologo!
  Oji kwadoro:
  - Ị ga-enwe onye iro ị chọrọ!
  O were mma-agha-ya me ihe-isi asatọ. Otu nwoke pụtara na mberede n'ihu nwa agbọghọ si n'ezinụlọ elf. Ọ na-eyi naanị ogwe igwu mmiri, nwata dị afọ iri na otu ma ọ bụ iri na abụọ. Dị mkpa, tanned, ma wiry. Akara ubu ya dị nkọ, a na-ahụ ọgịrịga ya n'okpuru akpụkpọ ahụ ya gbara agba, na azụ ya na akụkụ ya nwere ntụpọ kpamkpam site na nracha na ihe otiti.
  N'agbanyeghị, ọ bụ naanị nwa nwoke nwere ihu nwa, ma ọ dị mpako. Ntutu isi nke ohu ahụ, chọkọleti nwere tan, yiri ka a kpụchara ya nke ọma, agba ya mekwara ka ihu ya nwee obi ike.
  Erimiada tụgharịrị na mgbagwoju anya:
  - Agaghị m alụ ọgụ na nwa ahụ. Ọzọkwa, ọ dị m ka nke a bụ nwa ohu.
  Onye agha ojii ahụ kwadoro:
  - Ee, nke a bụ nwa okoro nke, onye na-agba ụkwụ efu ma na-eyi nanị ogwe mmiri, na-arụ ọrụ n'ebe a na-egwupụta ihe, na-adọgbu onwe ya n'ọrụ ihe karịrị ụzọ abụọ n'ụzọ atọ nke ụbọchị, na-arụ ọrụ kasị sie ike. Ma n'aka nke ọzọ, a mụrụ ya dị ka onyeisi. O we dabà n'orù, nke mere ka ọ di ike, ma o mebighi ya.
  Nwa okoro ahụ ji iwe were zọchie ụkwụ ya nkịtị, jiri ikiri ụkwụ ya kụpịara okwute, wee tie:
  - Adị m njikere ịlụso gị ọgụ, ezigbo nwanyị! Enwere m olileanya na ị ga-enwe ezi ezinụlọ, n'ihi na ịlụso onye nkịtị ọgụ bụ m ihe ọjọọ!
  Onye agha ojii ahụ kwere:
  - Ị nọ n'ihe ize ndụ, n'otu akụkụ a ga-enwe ihe oyiyi nke dragọn na-acha uhie uhie, na nke ọzọ, nwa nnwere onwe gị!
  Nwatakịrị dike ahụ kwara mma agha ya adịghị ogologo ma dị nkọ wee sị:
  Maka ala nna na nnwere onwe ruo ọgwụgwụ,
  Na-eme ka obi na-akụ n'otu!
  . ISI NKE 2.
  
  Viscountess zara obi ike:
  - Nke a ga-abụ agha na-enweghị aha!
  O wee fụọ ya ogologo karịa mma agha dị arọ karị. Ndị dike abụọ ahụ gbakọtara na ngagharị. Ihe jikọrọ ha na ha bụ ụkwụ efu. Ma ụkwụ nwa nwoke ahụ, ọ bụ ezie na ọ dị obere, ewepụlarị ya site na ịga ije mgbe niile na ụkwụ efu na nkume ndị dị nkọ nke nkume ndị ahụ. Na nwa agbọghọ Elf, n'ụzọ megidere nke ahụ, nwere akpụkpọ ụkwụ na-adọrọ adọrọ karị, na-acha pinki pinki nke nwere ọdịdị mara mma nke ikiri ụkwụ.
  Mma agha ndị ahụ kụkọtara, ọkụ na-efe efe. Viscountess, n'ezie, dị ka onye a ma ama, na-etinye aka na fencing. Ọbụlagodi n'ọgbọ oghere, ọ nwere ike ọ gaghị ewere nke a dị ka ihe kacha mkpa. Ọ toro ogologo, buru ibu na akwara maka elf, ọ tụrụ anya na ọ ga-emeri nwa nwoke gba ọtọ gba ọtọ, nke nwere akpụkpọ ahụ n'ụzọ dị mfe na ngwa ngwa.
  Ma ahụrụ m otu nwa okoro na-agbasi mbọ ike, bụ́ onye mụtara ihe n"ịgba ahịhịa n"oge ọ bụ nwata, ma ghara ichefu ha n"ebe a na-egwupụta akụ́kụ́, na-eji ígwè na-akụ nkume kụwaa okwute ma na-akwa ụgbọ ala.
  Na mbụ, Erimiada nwere ọmịiko n"ahụ́ nwatakịrị ahụ, ọ naghịkwa ebuso ya ọgụ nke ukwuu. N'ezie, ihe dị otú ahụ dị ntakịrị, ma o doro anya na ọ na-esiri ya ike na mgbawa nkume. Lee ka a na-ahụ ọgịrịga ahụ, ma enwere abrasions na ọnya na akpụkpọ ahụ.
  Otú ọ dị, nwa nwoke ahụ mere ngwa ngwa wee were mma agha ya kpụchie nwa agbọghọ ahụ n'ikpere. Ọbara pụtara.
  Erimiada tiri nwata ahụ zaghachi, tie mkpu:
  - Obere ube!
  Ọ bụ ezie na nwa okoro ahụ tara akpụ, a kụdara ya. Ma ọ maliri ozugbo. O wee wakpoo elf ka onye imp. Na n'aka ya dị gịrịgịrị, ma dị ike na nke siri ike, mma agha ahụ na-egbuke egbuke dị ka nku anwụnta.
  Ya mere, nwa okoro na-agba ọsọ kpụpụrụ Erimiada ọzọ.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ, ebe ọ natara ọnya n'ụkwụ ya, tiri mkpu:
  Ụmụ agbọghọ agaghị ada mbà
  Ị makwa, nke ha ga-abụ mmeri dị ebube...
  Nwatakịrị ahụ agaghị emeri, Setan,
  Onye doro anya na eribeghị nri ehihie ogologo oge!
  Nwa nwoke ahụ zara ya site n'ịga n'ihu na-awakpo. Ọ dị ngwa dị ka ụkpara. Mma agha ya dịkwa ngwa ngwa. O yiri obere, ma ìhè. Nwata nwoke n'onwe ya, n'agbanyeghi na o bu nnukwu okwute ma were sledge turu, n'ihi obere nri di n'ebe a na-egwuputa ihe, o nweghi ike ibu ibu, ma na-adigidesi ike nke ukwuu.
  Erymiad enweghị ike ịbanye n'ahụ ya dị gịrịgịrị, nke nwere ahụ ike nke nwere uru ahụ a ma ama. Ọ gbalịrị itinye ego ọtụtụ oge, ma ọ naghị arụ ọrụ.
  Nwa agbọghọ Viscountess malitere ọsụsọ. Ahụ ya gbara agba, nke siri ike n'ime bikini, ọsụsọ kpuchiri ya ma yie ọla a na-egbu maramara. Iku ume m wee na-esikwu ike.
  Ebe Erimiada ji ike ya tie ihe, mana nwata nwoke ahụ wụliri elu, ma were ụkwụ efu guzoro n'osisi ahụ. O wee tie Erimiada n"obi. Na ọbara elf na-asọpụta nke ukwuu. Nwa agbọghọ ahụ tiri mkpu na mgbu. Ma ọzọ ọ gbalịrị ịwakpo.
  Ma o siri ike see mgbe lekwasịrị anya bụ obere na n'okpuru gị, na n'otu oge ahụ mobile.
  Nwa okoro ahụ, ka ọ na-alụ ọgụ, malitekwara ikpuchi obere ọsụsọ wee malite ịcha. N'otu oge ahụ ọ bụrụkwa:
  Spartak bụ ezigbo onye agha,
  O welitere ndi-iro megide ajọ yoke...
  Ma ọgbaghara ahụ bịara na njedebe.
  Nnwere onwe were naanị ntakịrị ntakịrị ntakịrị!
  
  Mana nwata nwoke site n'oge ndi ozo ugbua,
  Ekpebiri m ịlụ ọgụ maka ezi ihe kpatara ya...
  Ọ na-adị obere ma ọ naghị adị ike,
  Ma ọ ma otú e si eji akọ alụ ọgụ!
  Onye agha ahụ yi uwe agha ojii kwee isi:
  - Ee, onye isi a adịghị mfe! Ihe ndị ahụ a kpụrụ akpụ mere ka o sie ike, ma ha agbajighị ya ma ọlị. Ma ọ bụrụ na ịchọrọ imeri ya, mgbe ahụ ịkwesịrị ịnwale.
  Nwa okoro ahụ kwuru:
  - M meriri ma ọ bụ nwụọ! Enweghị nnwere onwe ọ baghị uru ibi ndụ!
  Erimiada kwuru, sị:
  - M na-alụkwa ọgụ maka ọdịnihu nke mba m.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ tụgharịrị ọzọ wee gbalịa ịkụ onye ibe ya na-eto eto.
  Otú ọ dị, nkwụsị ya enweghị ihe ịga nke ọma. Ọzọkwa, obere ekwensu ahụ were were magbuo nwa agbọghọ ahụ sitere na ezinụlọ elf n'afọ wee hapụ oghere ọbara ọzọ.
  Erimiada wee kpachapụ anya. N'ezie, lee ka o si bụrụ ihe na-eweda mmadụ ala ịlụso nwa mmadụ ọgụ. Ma ka na-atụfu. Ọ dịghị mgbe ọ kụrụ ya.
  Nwa okoro na-agba ohu nke ukwu efu. Ọ na-awụlikwa elu ka ụkpara.
  Emira bụrụ abụ:
  N'ime ahihia ahihia nọdụ ala,
  N'ime ahihia ahihia nọdụ ala,
  Dị ka kukumba
  Ọ bụ akwụkwọ ndụ akwụkwọ ndụ!
  Mana elf wee bịa,
  Nke meriri onye ọ bụla ...
  Mere ya ọgaranya
  O we rie onye-ọzu-oku!
  Nke a mere ka ọ bụrụ ihe na-atọ ọchị, mana ọ mụbaghị ike. Site n'oge ruo n'oge, nwa okoro ahụ na-emerụ ahụ na-emighị emi, ma ọtụtụ ọnyá na-emetụ n'ahụ na elf. Site na mfu ọbara, Erimiad malitere ịda mbà ma jiri nwayọ.
  Na onye mmegide ya na-adịkwa ike nke ukwuu. N'ezie, awa iri na isii ruo iri na asaa na-arụ ọrụ kwa ụbọchị, onye ọ bụla ị chọrọ ka a ga-egbu ma ọ bụ gbasie ike. Na ahụ nwata nwoke ahụ siri ike nke ukwuu ma nwee ike iguzogide ibu ọ bụla.
  N'otu oge ahụ, iburu nkume ndị dị arọ ruo ụbọchị ole na ole emeghị ka uru ahụ dị ike, ma, n'ụzọ megidere nke ahụ, mere ka ha dịkwuo ike ma dịkwuo ike.
  Ya mere nwa-nwoke-eze were mma-agha were n'okpuru ikpere tie ya n'okpuru ikpere, Erimiada we rube isi, ọ ghọb͕uworị kwa ya ka ọ ghara ichighari nke-ọma.
  Nwa okoro ahụ wee gaa n'ihu, jiri obi ụtọ na obi ụtọ na-ama nwa agbọghọ ahụ n'afọ ọzọ. Na oge a ọtụtụ ihe ọzọ miri emi.
  Erimiada malitere ịkpagbu. Ọ gbara ụkwụ ya, mana ọnụ mma agha ahụ kụrụ nwa agbọghọ ahụ n'ikiri ụkwụ nkịtị, wee mapuo ya nke ọma. Na nke a ọ bụghị nanị na-afụ ụfụ, kamakwa ọ na-eme ka o sie ike iguzo.
  Elf ahụ dara n'akụkụ ya wee rie:
  Agaghị m enyefe ndị iro Setan - ndị na-ekpe ikpe;
  M ga-egosi obi ike n'okpuru mmekpa ahụ ...
  Ọ bụ ezie na ọkụ na-ere, ụtarị na-adakwa gị n'ubu.
  Ahụrụ m Elf m n'anya nke ukwuu!
  Nwa okoro ahụ chịrị ọchị ma zaghachi ya site n'itinye nwa agbọghọ ahụ n'imi n'ikiri ụkwụ ya. O we nye ya ike, nāb͕aji ihe nēku ume, we tie:
  - nnwere onwe bụ paradaịs,
  Enweghị ọṅụ n'agbụ ...
  Na-alụ ọgụ ma gbasie ike
  Jụ ntakịrị egwu!
  Nwa-okoro ahu we were mma-agha tib͕u kari kari, nke mere na ọ kpọpuru mma-agha ahu n'aka Erimiada siri ike. Nwatakịrị nwanyị ahụ gbapụrụ aka iburu ya. Ma ọnụ agụba ahụ mapuo ya ozugbo n'etiti eriri ubu. Ọbara ahụ wee pụta ọzọ.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ dara wee jide mma agha ahụ n'úkwù. Ma agụba kụrụ ya nke nwa nwoke ahụ gba ọtọ gbafere n'aka ya n'aka, na-egbutu akwara. Mma-agha wee daa, e wepụrụ Erimiada.
  Nwatakịrị nwoke ahụ tie mkpu ọṅụ wee were aka tie elf dị n"ụlọ nsọ ahụ. Ọ kụpụrụ ụkwụ ya efu, ogologo ntachi obi wee daba n'ime nnukwu ịkụ aka.
  Onye isi ahụ tinyere ụkwụ efu ya nke na-ahụbeghị akpụkpọ ụkwụ kemgbe ọtụtụ afọ, n'igbe ụmụ agbọghọ ahụ.
  O wee tie mkpu mmeri, ọ sịrị:
  - Ogologo ndụ ìhè na nnwere onwe!
  Ma mgbe ahụ, ọ tụgharịrị na onye agha ojii:
  - Hapụ ya?
  Onye agha ahụ yi uwe agha ojii zara obi ike:
  - Mba! Ị emeriela ya! Ugbu a, unu nwere onwe unu, tufuokwa agbụ nke ịgba ohu!
  Nwatakịrị ahụ, bụ́bu ohu ugbu a, jụrụ, sị:
  - Ma ugbua enwere ike iweghachi m n'ọkwa mbụ m nke onye-isi?
  Onye agha ahụ yi uwe agha ojii zara nke ọma:
  - Mba! Emeriela obodo gị. Mana ị gosipụtara onwe gị ịbụ ezigbo onye agha. Ị ga-esonye n'òtù ndị agha wee ghọọ onye nlegharị anya n'ebe ahụ. Ị ga-enye otu ìgwè ụmụ nwoke iwu ka gị onwe gị. Ma nke a ga-abụ ụgwọ ọrụ gị maka imeri Viscountess.
  Nwa okorobịa ahụ hulatara wee were ịmụmụ ọnụ ọchị kwuo:
  - Daalụ! Agaghị m ala azụ n'ebe a na-esi ísì ụtọ.
  Onye agha ahụ yi uwe agha ojii fepụrụ mma agha ya, nwa nwoke meriri emeri furu efu.
  Erymiada siri ike meghere anya ya. Isi ya merụrụ ahụ. Shakily, o biliri na, na-ama jijiji, jụrụ:
  - Gịnị mere m?!
  Onye agha ojii zara na mwute n'olu ya:
  - Ị tụfuru! Nwa nwoke ahụ meriri wee nweta nnwere onwe.
  Elf wee kwuo n'uwe:
  Kedu ihe ugbu a, ndị m ga-anwụ?
  Onye agha ahụ yi uwe agha ojii zara obi ike:
  - Ọ bụghị n'ezie! Ọ bụrụ na ihe ọ bụla, ị nwere ohere ịnweta ọgụ ọhụrụ. Naanị oge a ka ị ga-alụso onye ị jụrụ na mbụ ọgụ. Ọ bụghị na mmadụ, mana ya na vampire!
  Erimiada zara n'uwe:
  - M ga-ekwenye na vampire. Ma enwere m mmerụ ahụ ma enweghị m ike. Ọ nwere ụzọ m ga-esi gwọọ ọnyá m ka m jikere ịlụ ọgụ?
  Onye agha ahụ yi uwe agha ojii kwuru:
  - Enwere naanị otu ụzọ. Ị ga-amata ilu ahụ. Zaa ya nke ọma, a ga-agwọkwa ọnya gị niile ozugbo.
  Elf rịọrọ:
  - ilu gị dị mgbagwoju anya nke na ọ gaghị ekwe omume ịza ha. Ikekwe enwere ụzọ ọzọ? Ọfọn, ọ bụrụ na ịchọrọ, m ga-abụ gị abụ!
  Onye agha na oji zara:
  - N'ezie, ị ga-abụ m abụ! Mana ka ọnyá gị wee gwọọ, a ga-azarịrị ajụjụ m. Ị ga-akwụ ụgwọ maka ihe niile!
  Ndị mmụọ ozi ahụ fere n'elu isi ndị agha ahụ kwadoro ozugbo, na-akụ obere olu ha n'otu:
  - Ị ga-akwụ ụgwọ maka ihe niile!
  Onye knight yi uwe ojii kwuru:
  - Ma m ga-emere gị ebere ma mee ka ị chee echiche banyere ajụjụ ahụ. Ma ị bụ nwa agbọghọ mara mma, ekwenyere m na ị ga-ama ihe azịza ziri ezi ga-abụ.
  Erimiada kwuru:
  - Ọ gaghị ekwe omume ịmara ihe niile dị n'ụwa!
  Onye agha ji mma agha na-egbukepụ isi:
  - Ọfọn! Mana ị nwere ike gbakọọ azịza ọ bụla nye ajụjụ ọ bụla.
  Elf zara n'uwe:
  - OK mgbe ahụ. Adịla m njikere.
  Onye agha na-eyi uwe ojii kwuru:
  - Ihe na-abịa na-abịaghị, na-ahapụ na-ahapụ!
  Erimiada fesara, gbachie anya sapphire ya:
  - Chaị! Chaị ajụjụ.
  dike ahụ ji oji kwee isi:
  - Chee echiche! Gbalịa chọpụta ya n'ụzọ ezi uche dị na ya!
  Onye Viscountess kparịrị ọkpọiso ya wee malite ịtụgharị uche n'oké olu;
  Ma eleghị anya, ọ bụ ego? Ha, n'ezie, ọ dị ka ha na-abịa, mana ọ na-adị ole na ole n'ime ha, yabụ mmadụ nwere ike ịsị na ha na-abịa na-abịaghị n'ụdị ha kwesịrị. N"aka nke ọzọ, ha na-apụ, dị ka à ga-asị na ha agaghị apụ, dị ka à ga-asị na ha anọghị ebe ahụ.
  Erimiada ji mkpịsị aka ya metụ ikiri ụkwụ ya merụrụ ahụ wee gaa n'ihu n'echiche ya;
  Ma ọ bụ ikekwe ndị a bụ nsogbu. Ha dị ka ha na-abịa, mana ha na-adị ka nke a mgbe niile, ya mere ha na-abịa na-abịaghị. O yikwara ka nsogbu ndị ahụ akwụsịla, ma n"eziokwu, ha ka dị.
  Erimiada tụgharịrị ọzọ n'azụ isi ya wee gaa n'ihu n'echiche ya na isiokwu ahụ enyerela ya.
  Dịka ọmụmaatụ, ikekwe nke a bụ ndụ. Ha na-ekwu na ndụ abịala, ma ọ dịbu ebe ahụ. N'aka nke ọzọ, ha na-ekwu na ndụ agwụla. Ma ọ nọgidere n'otu oge ahụ, gụnyere mkpụrụ obi, nke na-adịghị anwụ anwụ.
  Ee, enwere ọtụtụ nhọrọ ndị ọzọ enwere ike ịnye. Anya m mepere emepe site na azịza dị iche iche enwere ike. Ebe ha nyere ya oge. Ma n'ezie, ka ị na-echekwu echiche, ka ị na-enwekwu mgbagwoju anya, na azịza dịgasị iche iche nwere ike ibilite. Na oge anaghị enyere aka ...
  Mgbe ahụ, ọ gakwuuru Erimiada, o wee sị:
  - Adị m njikere ịza azịza!
  Onye agha na-eji oji kwee isi ya, na-enwu dị ka ebony:
  - Ọfọn, kwuo okwu!
  Erimiada kwuru nke ọma:
  - Oge na-abịa na-abịaghị! Ha na-ekwu na oge eruola, ma o meela! Ọ na-apụkwa na-ahapụghị. Ha na-ekwu na oge agafeela, mana ọ ka dị!
  Onye agha ahụ yi uwe agha ojii chịrị ọchị wee zaa:
  - Ọfọn, azịza bụ n'ozuzu ziri ezi, na ọ nwere ike ịgụ! Agbanyeghị, azịza ọkọlọtọ bụ ncheta! Ma oge bụkwa a kpamkpam kwere omume nhọrọ.
  Onye agha yi uwe ojii jiri mma agha ya na-egbu maramara mee mmadụ asatọ. Ma mgbe sekọnd ole na ole gasịrị, ọnya na mmebi nke Erymyad furu efu n'enweghị ihe ọ bụla, dị ka a ga-asị na ọ dịtụbeghị.
  Nwa nwanyị elf ahụ mụmụrụ ọnụ ọchị wee sị:
  - Daalụ! Ugbu a enwere m ike ịnweta ohere nke abụọ m?
  Onye agha ahụ yi uwe agha ojii zara n'olu ụda:
  - Nwere ike! Mana ị ga-alụso vampire ọgụ n'oge a. Ị dịla njikere maka ule dị otú ahụ?
  Erimiada zara nke ọma:
  - Ọ bụrụ na enweghị m nhọrọ, yabụ ee! Njikere!
  Onye agha ahụ nọ na-achọ ibuli mma agha ya, mana ndị mmụọ ozi ahụ na-efegharị n'elu okpu agha ojii ya tiri mkpu n'otu:
  - Ka ya bụrụ abụ anyị! O nwere olu magburu onwe ya!
  Onye agha ahụ yi uwe agha ojii kwee isi:
  - Abụ, ịma mma! My retinue chọrọ ya!
  Erimiada kwenyeghị aka wee kwuo:
  - Ee, anọghị m na olu!
  Ndị mmụọ ozi tiri mkpu na ọchi:
  - Enweghị isi! Ị bụ ọmarịcha! Bia, emela ihere!
  Elf ewere ume miri emi wee bụrụ abụ n'ụtọ;
  Otuto diri obodo nke na-agba n'elu.
  Otuto diri onye ukwu, di nsọ Elf...
  Mba, a gaghị enwe ịgbachi nkịtị na mgbe ebighị ebi -
  A na-efesa kpakpando ndị dị n'ọhịa na pearl!
  
  Onye Pụrụ Ime Ihe Niile Svarog nọnyeere anyị,
  Nwa nke puru ime ihe nile di egwu ezinulo...
  Ka dike a nwee ike inye aka n'agha.
  Anyị kwesịrị iji ìhè nke Chineke na-enye elves otuto!
  
  Ụmụ agbọghọ enweghị obi abụọ, kwere m,
  Ụmụ agbọghọ ahụ na-eweso ndị agha ahụ iwe...
  A ga-adọkasị anụ, anụ ọjọọ.
  Na onye iro ga-enweta ihe na-eti ya imi!
  
  Mba, anwala ịgbaji elves,
  Onye iro agaghị eme ka anyị daa n"ikpere...
  Anyị ga-emeri gị ajọ ohi.
  Nna nna ukwu Elin nọnyere anyị !
  
  Mba, ọ dịghị mgbe, ekwela ka ndị iro nye gị.
  Ụmụ agbọghọ ndị na-enweghị ụkwụ na-alụ ọgụ n'okpuru Elf ...
  Anyị agaghị egosi adịghị ike na ihere;
  Ka anyị na-emeso nnukwu Setan!
  
  Chineke kwere ka anyị mechaa agha anyị,
  Wepụkwa ndị agha Wehrmacht...
  Ka ha ghara iji efu efu,
  Ka ọ ghara ịdị jụụ n'ebe a na-eli ozu!
  
  Nye ụmụ agbọghọ ohere nnwere onwe, ndị agha,
  Yabụ na a ga-ahazi nke a maka Orkishists...
  Ndị nna anyị ga-eji anyị anya isi,
  Onye iro agaghị ara anyị mmiri dị ka ehi!
  
  Ọ bụ ezie na mmiri ga-abịa ngwa ngwa,
  Nko ọka n'ubi ga-aghọ ọla edo...
  Ekwenyere m na nrọ anyị ga-emezu,
  Ọ bụrụ na ị ga-alụ ọgụ maka eziokwu!
  
  Chineke, nke ahụ pụtara na mmadụ niile bụ ịhụnanya,
  Onye kwesịrị ntụkwasị obi, dị ike, ebighi ebi n'ọńụ...
  Ọ bụ ezie na a na-awụfu ọbara ime ihe ike,
  Nwatakịrị nwanyị ahụ na-akpachapụkarị anya!
  
  Anyị na-etipịa onye iro n'agha;
  Na-eme ihe na-ekpo ọkụ ...
  N'agbanyeghị na oké ifufe na-efe efe n'ụwa niile,
  Na eklips nke juru eju na-abịa!
  
  Mba, ndị mmadụ ga-eguzo ruo n'ili ha;
  Ma ha agaghị enye ndị Erkshists otu ntakịrị ...
  Ụmụ nwoke dee ya n'akwụkwọ ndetu gị.
  Menu mma-agha-unu nile ka ha buru agha;
  
  Ee, ọ bụ ezie na a ga-enwe chi ọbụbọ na-enweghị nsọtụ,
  Kwere m, onye ọ bụla ga-enwe ọṅụ...
  Anyị na-emeghe ọzọ, kwere m, ìhè -
  N'ikuku aka nwa agbọghọ ahụ na-esetịpụ!
  
  Anyị nwere ike , anyị nwere ike ime nke a, kwere m,
  Ihe anyị na-anaghị anwa anwa nrọ banyere...
  Anyị na-ahụ nke ọma ihe mgbaru ọsọ na-egbuke egbuke,
  Mba, ekwula okwu efu, ndị agha!
  
  Ọ dị mma, ka anyị fega, njakịrị, gaa Mars,
  Ka anyị meghee ubi n'ebe ahụ, gụọ ha, rubies...
  Anyị ga-ebukwa ndị na-ahụ maka gburugburu ebe obibi n'anya,
  Ìgwè cherọb na-efegharị n'elu anyị!
  
  Ee, obodo Soviet ama ama,
  Kedu ihe ọchịchị Kọmunist nyere ndị mmadụ...
  Enyere anyi site na amuru ruo mgbe ebighi ebi -
  Maka ala nna, maka obi ụtọ, maka nnwere onwe!
  
  Na Elfia, dike ọ bụla si n'ụlọ anụ ụlọ.
  Nwata erutela egbe...
  Ya mere, ị na-ama jijiji, onye ọjọọ,
  Anyị na-akpọ nnukwu anụ na akaụntụ!
  
  Ee, nke anyị ga-abụ ezinụlọ nwere enyi,
  Kedu elfinism ga-ewu na mbara igwe ...
  Anyị ga-abụ, ị mara, ezi ndị enyi,
  Na azụmahịa anyị ga-abụ ihe okike!
  
  A sị ka e kwuwe, a na-amụ elfinism ruo mgbe ebighị ebi,
  Ka ndị okenye na ụmụaka nwee obi ụtọ...
  Nwata nwoke na-agụkwa syllable,
  Ma ire ọkụ nke demiurge na-enwu n'anya!
  
  Ee, a ga-enwe ọṅụ ruo mgbe ebighị ebi;
  Na ha na-alụ ọgụ ọnụ maka ihe gbasara Svarog ...
  Anyị ga-ahụ oke osimiri Folgi n'oge adịghị anya,
  Anyị ga-anọkwa n"ebe a na-asọpụrụ Chineke!
  
  Ee, ndị iro nke ala nna enweghị ike imebi Elf.
  Ọ ga-adị ike ọbụna karịa ígwè ...
  Elfiya, ị bụ ezigbo nne maka ụmụaka,
  Na nna anyị, kwere m, bụ Ftalin maara ihe !
  
  Enweghị ihe mgbochi maka ala nna, kwere m,
  Ọ na-aga n'ihu na-akwụsịghị...
  N'oge na-adịghị anya, eze hell ga-enweta onye nyocha,
  Opekempe, o nwere egbugbu n'aka ya!
  
  Anyị ga-enye obi anyị maka ala nna anyị,
  Ka anyi rigoro ugwu nile, kwere m, elu...
  Anyị ụmụ agbọghọ nwere nnukwu ike,
  Mgbe ụfọdụ, ọ na-agbapụ elu ụlọ!
  
  Nwa nwoke ahụ nyekwara aha maka Elf,
  O kwuru na ya ga-alụ ọgụ kpụ ọkụ n'ọnụ...
  Igwe na-egbuke egbuke dị n'anya ya.
  A na-ezobekwa RPG nke ọma na akpa azu!
  
  Ya mere, ka anyị ghara igwu nzuzu.
  Ọ ka mma, ka anyị niile guzoro ọnụ dị ka mgbidi...
  Na-agafe ule, naanị otu ise,
  Ka Ebel chịrị, ma ọ bụghị ajọ Ken!
  
  Na nkenke, a ga-enwe obi ụtọ maka ndị mmadụ,
  Na ike Svarog n'elu ụwa dị nsọ ...
  Jiri egwu tipịa ndị Orkshists.
  Ka Lada bụrụ obi ụtọ na arụsị!
  Nwa nwanyị Elf ji oke ịnụ ọkụ n'obi gụchaa abụ. O we rube isi, zọputa ukwu-ya efu, si:
  - Ebere!
  Onye agha ahụ yi uwe agha ojii kwadoro:
  - Nke a bụ egwu kwesịrị ekwesị! Ọ na-ekpo ọkụ na obi. Ya mere, m ga-enye gị ndụmọdụ: mee ihe oyiyi asatọ na ụkwụ gị, ị ga-enwetakwa ike karị. Ma ị nwere ike ịnagide ọbụlagodi nnukwu anụ mmiri dị ka vampire!
  Erimiada hulatara zaa:
  - Ụwa kwesịrị ịkwanyere anyị ùgwù ma tụọ anyị egwu.
  Ihe ndị agha na-eme n'agha enweghị ọtụtụ...
  Elves enweela ike ịlụ ọgụ mgbe niile.
  Anyị ga-ebibi orcs n'ala!
  Otu dike nke yi uwe agha ojii ji mma agha ya gbaa gburugburu, a na-anụkwa egwu dị ka egwu egwu.
  Na silhouette pụtara na mbara igwe. Ọ bụ nwa okorobịa mara mma mana cha cha nke yi uwe elu na uwe akpụkpọ anụ. Aka ya dị na akpụkpọ anụ, uwe ojii, na akpụkpọ ụkwụ ya, n'ụzọ megidere nke ahụ, na-acha uhie uhie. O we jide mma-agha. Ụjọ si n"ọnụ nwa okorobịa ahụ pụta.
  Erymiada tiri mkpu, na-akara ezé ya:
  - Nke a bụ vampire! Ọ mara mma nke ukwuu.
  Nwa okorobịa ahụ kwara isi ya, mezie okpu n"elu ya, wee daa n"ala.
  Ọ kpọọrọ nwa agbọghọ ahụ isiala wee kwuo:
  - Ọ fọrọ nke nta ka ọ gba ọtọ na ụkwụ efu, dị ka ohu!
  Onye agha ojii zara:
  - Nke a bụ viscountess sitere na ezinaụlọ dị oke mma. Ọ chọkwara inweta ihe oyiyi dragọn uhie ahụ iji zọpụta ndị ya n'ọnwụ.
  Nwa nwoke vampire zara:
  - N'ọnọdụ ọ bụla, m ga-emeri ya! M ga-agbalị idobe ya ndụ ma ọ bụrụ na ọ ga-ekwe omume!
  Erimiada ji ọchị zaa:
  - Achọghịkwa m igbu gị! Ma ọ bụrụ na m ga-eme ya, m ga-eji ike m niile lụọ ọgụ!
  Onye agha ojii ahụ kwere:
  Ị ga-eji mma agha lụọ ọgụ. Ngwá agha ndị ahụ hà nhata, ihe niile dịkwa mma.
  Vampire ahụ hulatara wee zaa:
  "Ọ bụụrụ m nnukwu ihe ùgwù iso nwa agbọghọ dị otú ahụ gbuo mma agha!"
  Erimiada turu anya wee tie mkpu:
  - Anyị ga-eji obi ike gaa agha;
  Maka ihe kpatara elves ...
  Anyị ga-emeri orcs niile,
  Lụọ ọgụ, akpafukwala!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ na nwata ahụ were mma agha na-egbu maramara n"aka ha jikere ịlụ ọgụ. Ọnọdụ ha bụ maka mbibi zuru oke.
  Mgbama dara. Ndị ntorobịa vampire ahụ ji oké iwe gbagara Erymiada. O were mma-agha-ya tie ya, mebie agha ahu. Nwatakịrị nwanyị ahụ nwere mmetụta nke ukwuu karị, ma jiri mpịakọta gbọmgbọm weghachi mgbalị ahụ ọzọ.
  Mgbe ahụ, Erimiada jiri ụkwụ efu were kpalie onye iro ya n'etiti ụkwụ ya. Vampire ahụ jisiri ike gbochie mbibi ahụ, mana ọ ka na-ama jijiji.
  Elf kwuru, sị:
  - Onye iro amabeghị ike anyị;
  Ha ejighị ike ha niile mee ihe...
  A na-awakpo ụmụ ọhụrụ na ụmụ nwanyị
  Otu ihe ahụ, vampire, m ga-egbu gị!
  Na nzaghachi, nwa okorobịa ahụ welitere onwe ya ntakịrị site n'elu wee gbalịa ịbịakwute Erymyad dị ka onye na-agba ọsọ oké ifufe.
  Nwa agbọghọ ahụ wee buru ya were ọnụ mma agha ya maa onye iro ya n"afọ. A gbara ya mmiri na-egbu mgbu, ọbara wee pụta. Elf mere ntụgharị nru ububa wee kechie akpụkpọ ụkwụ vampire, mgbe nke ahụ gasịrị, ọ tiri mkpu:
  M ga-eji otu ihe kụrie ndị iro;
  M, elf, enwere m obi ike maka ezi ihe kpatara ya!
  Agha ahụ, ka ọ dị, gara n'ihu. Vampire ahụ gbalịrị ifeli elu, ma Erimiada wụliri elu wee jide ya. Na ụmụ irighiri ọbara uhie gbasasịrị.
  Onye na-eto eto bloodsucker kwuru:
  - Ị mụtala ọtụtụ ihe! Ma ọ pụghị ịnagide nwa okoro ahụ!
  Elf kwuru, na-achipu ezé ya na ịmụmụ ọnụ ọchị:
  - Ị ga-amalite ebe! Anyị niile mụtara ntakịrị, ma emehiekwala, ị bụ vampire nye Chineke!
  Vampire ahụ gbawara ọsọ ọsọ na mberede, ma mma agha ya tụfuru ebe e lekwasịrị anya, Erimiada wee kụgbuo onye na-egbu ọbara na nkwojiaka. Oznuru mgbịrịka na-acha ruby ma na-asụ ude.
  Vampire kwuru:
  - gi ekwensu!
  Elf jụrụ:
  - M na-eje ozi ndị agha nke ihe ọma!
  Onye na-eto eto ọbara kwuru:
  - Kedu ihe dị iche n'etiti ezi na ihe ọjọọ?! Ọbụna chi nke ìhè na-egbu ma ghara ịgbaghara ndị iro ha!
  Erimiada kụpụrụ ubu ma tie mkpu:
  Petal nke ifuru na-emebi emebi,
  Ọ bụrụ na a dọkapụrụ ya ogologo oge gara aga...
  Ọ bụ ezie na ụwa dị gburugburu dị obi ọjọọ,
  Achọrọ m ime ihe ọma!
  Vampire gbalịrị ịgba ọsọ ọzọ wee wakpoo nwa agbọghọ ahụ ngwa ngwa. Ọ rụrụ ụzọ ndụdụ ahụ, ma, na-atụghị anya ya, agụba nwa agbọghọ elf mara ya akpịrị. Otu iyi ọbara fesa. Vampire ahụ laghachiri azụ, na-amapụ ụmụ irighiri mmiri na-acha ọbara ọbara, wee kwuo:
  - N'ezie, ya-ekwensu!
  Erymiada ji ike ya niile malie, tụba onwe ya n'ọgba aghara. Ikiri ụkwụ ya gba ọtọ, gbara okirikiri kụrụ vampire ahụ kpọmkwem n'agba. Ọ dara ma gbasaa ogwe aka ya n'akụkụ dị iche iche. Ọtụtụ ezé gbajiri agbaji si n'ọnụ onye na-aṅụ ọbara pụta.
  Erimiada tụkwasị ụkwụ ya ọtọ n'obi, welie aka ya wee tie:
  - Mmeri!
  Onye agha ojii jụrụ ya:
  -Ị ga-emecha ya?
  Erimiada kwuru nke ọma:
  - Mba!
  Onye agha ahụ yi uwe agha ojii kwee isi:
  - Ihe oyiyi dragọn uhie bụ nke gị!
  O were mma agha na-egbuke egbuke mee triangle. Ozugbo ahụ, ọkụ dị n'ikuku, na ihe oyiyi nke dragọn mara mma ma dị ike pụtara. Nke fegoro na Erimiad. Nwatakịrị nwanyị ahụ kpachapụrụ anya n'amaghị ama.
  Mgbe ahụ enwere obere ọkụ, dragọn ahụ wee ghọọ obere ihe atụ nke onwe ya na-ese n'elu n'aka nwa agbọghọ elf. O were ya bụrụ abụ:
  - Elves, elves, elves,
  Ntorobịa anyị ga-adị ebighi ebi...
  Elves, elves, elves,
  Anyị ga-anọ n'obi ụtọ ebighị ebi!
  
  Njem nke ise GULLIVER
  ANNOTATION
  Onye njem a ma ama bụ Gulliver, n'isi otu nnukwu ụgbọ mmiri, malite njem ọzọ. Oké ifufe jidere ya ma tụba ụgbọ ya n'ikpere mmiri. Gulliver nwere ahụmahụ na-ezute ụwa dị ịtụnanya, mgbe ahụ, ihe omume niile gara aga nke onye ọkwọ ụgbọ mmiri ama ama na-acha odo odo megide ndabere ya.
  . ISI NKE 1
  Gulliver abụkwaghị nwata. Otú o sina dị, m malitekwara njem ọzọ. N'ezie, a na-ewere nkọwa ya banyere ihe omume dị iche iche dị ka ihe efu karịa akụkọ ifo na akụkọ ifo.
  Afọ na-agakwa, isi na-agbakwa isi awọ, isi nkwọcha na-apụtakwa na ya. Mgbe ị karịrị iri ise, site na ụkpụrụ nke narị afọ nke iri na asatọ, nke a bụ ọtụtụ. Ka o sina dị, Gulliver kpebiri ịbịakwute ụzọ ahụ ọzọ. Ọzọkwa, onye dibịa afa ahụ buru amụma na oge a na ya ga-enweta obi ụtọ na ọ gaghịzi achọ ịlaghachi.
  Otu nnukwu ụgbọ mmiri fesara ụgbọ mmiri ya wee banye n'oké osimiri Pasifik. Gulliver enweela ọgaranya nke ukwuu, ajị anụ nke obere atụrụ e wetara na Liputia wetara ya ego pụrụ iche . Ma ha niile nwụrụ. Ma echiche bilitere ileta agwaetiti a ọzọ.
  Ihe karịrị afọ iri atọ agafeela. Ndị Lilliput na-ebikwa ndụ na-erughị mmadụ. Yabụ na onye ọ bụla maara Gulliver apụọlarị.
  Gịnị ma ị kpata ihe e ji ebi ndụ n'ebe ahụ site n'ijide anụ oriri? Ndị Lilliput enweghị egbe ma ọ bụ egbe, na akụ ha abụghị ihe ọ bụla megide ndị dike. Na Lilliput n'onwe ya ị nwere ike ijide ọtụtụ ihe bara uru.
  Naanị ụmụ anụmanụ ndị ahụ nwere ike ịkpata nnukwu ego, a pụkwara ire ha ọnụ ahịa buru ibu.
  Ịga ijide ndị dike dị oke egwu. Ọ bụghị nanị na onye ọ bụla ga-ewere ihe ọjọọ ji okpukpu iri na abụọ ka mmadụ, ọbụnadị égbè. Ọzọkwa, ha nwere eze nwere ndị agha dị ike. N'ezie, ndị dike ahụ enwebeghị ntụ ntụ.
  N'ọnọdụ ọ bụla, Gulliver chọrọ ịga na obodo mbụ ya, ebe enwere ike abụọ nke obere mmadụ. Ikekwe n'ebe ahụ, ọ pụrụ ịchọta ihe ga-eme ka ọ baa ọgaranya nke ukwuu.
  N'ịbụ onye maara Yahoo na ụwa nke ịnyịnya nwere ọgụgụ isi, Gulliver ghọrọ onye obi ọjọọ na onye na-asọ oyi. Afọ na-aga na mkpa ka ị baa ọgaranya. Olee ihe ọzọ ndụ ọ hapụrụ amaghị. Na ndị mmadụ na-achị gị ọchị, akwụkwọ akụkọ dị iche iche na-enye echiche rụrụ arụ na Gulliver abụghị naanị onye nrọ, kamakwa onye ara. Na ọbụna karị, iji nye ihe àmà na-egosi na mba ndị ọ kpọrọ aha dị, nke a bụ ihe mkpali.
  ihe dịka ebe Lilliput na agwaetiti Blefuscu dị . Ma ụgbọ mmiri ya eruola ebe a.
  Ma kpọmkwem ebe? Agwaetiti ndị ahụ dị ntakịrị, ma gbalịa ịchọta ha n'ìsì, na-eji igodo oge ochie nke mmalite narị afọ nke iri na asatọ.
  Ma ụgbọ mmiri ahụ weghaara wee jide n'oké ifufe ...
  A na-agharị ya ehihie na abalị, ebili mmiri na-efegharị ya. Ọ dabara nke ọma, imepụta ụgbọ mmiri buru ibu ma dị ike nke nwere egbe tụgharịrị bụrụ nke na-adịgide adịgide. Ọ daghịkwa.
  Na mberede, ebili mmiri bilitere wee sachaa ụgbọ mmiri Bekee n'ikpere mmiri nke gbahapụrụ agbahapụ. N'ịbụ ndị ike gwụrụ n'ihi mgba ahụ ogologo oge nke a na-enwe na oké ifufe na anụ ọhịa, ndị ọrụ nke ihe karịrị narị ndị ọrụ ụgbọ mmiri abụọ, na Gulliver n'onwe ya, dara ụra nke ukwuu.
  Ha echeghị otú ha ga-esi zuru ike ma ọ bụ gbakee.
  Gulliver nwere nrọ na-aga n'ihu. Ma mgbe o tetara, nrọ ahụ gara n'ihu n'eziokwu. Nke mbụ, ọ hụrụ onwe ya n'agbụ, na ndị guzo n'akụkụ ya bụ ụmụ nwoke ndị yiri ka ha dị ihe dị ka afọ iri na abụọ ma ọ bụ iri na atọ. A na-ese ha ihe agba, ábụ́bà n'isi ha dị ka ndị India, ụkwụ efu, ọkpụkpụ gba ọtọ ọkara. Agbanyeghị, ọ na-ekpo ọkụ ebe a, nke a bụ ihe kwere nghọta.
  Gulliver lere anya gburugburu. M wee hụ ọtụtụ ndị ọkwọ ụgbọ mmiri kekọtara nso. Naanị ha agbanweela. Ha ghọrọ ndị nta, ajị agba na ahịhịa ọka na-apụ n'anya, uwe ndị ahụ na-agbakwa dị ka akpa.
  Gulliver lere onwe ya anya. O juru m anya. Ahụ́ ya bịara dị nta karị, afọ ya pụkwara n'anya, na ihe mgbu ahụ na-egbu ya n'azụ. Suut ahụ wee daa ka akwa akwa. Na akpụkpọ ụkwụ na mberede tụgharịrị bụrụ n'efu. O we fegharia, ma udọ̀ ahu sagheri ntà.
  Otu nwa nwoke nke dị ka onye India, nke kpuchiri egbugbu, tiri mkpu:
  - Ha na-adị ka anyị! Bịa, mee ka ụdọ sie ike!
  Ndị ọkwọ ụgbọ mmiri ahụ enweelarị ihu ụmụaka, ma belata nha n'ihu anyị.
  Ụmụ okoro ndị ji ábụbà na agba agba ọsọ ka ha bulite ụdọ ahụ. Gulliver chere na ọ gara n'ihu na-ebelata. Ma n'otu oge ahụ, ahụ na-enwe mmetụta nke ìhè na ume. Ezé gị kwụsịkwara imerụ ahụ́, na n'ozuzu ya, ọ dị ka à ga-asị na a mụrụ gị ọzọ.
  Ka ọ dị ugbu a, ọtụtụ ndị dike obodo banyere n'ụgbọ mmiri ahụ. Ha eyiriworị uwe ndị mara mma, yikwa ihe agha na-ebu mma agha. E nwere akpụkpọ ụkwụ ya na ọtụtụ ụmụ agbọghọ. Mana ha yikwara ka ụmụaka, ihe dị ka iri na abụọ, karịa afọ iri na atọ. Ụmụ agbọghọ na-eyi ọla ntị na ọla.
  Otu n'ime ha nwere ntutu na-acha odo odo chịrị ọchị wee kwuo:
  - Ọ bụ ihe mwute! Achọghị m ịhụ ha ka ndị okenye! Ugbu a, ha bụ otu ụmụntakịrị ka anyị dị!
  Nwa nwoke ahụ egburu egbugbu kwuru:
  - E nwere ihe karịrị narị abụọ n'ime ha ebe a! Ekwesịrị iziga ha n'ebe a na-egwupụta ihe dị ka ndị ohu!
  Nwatakịrị nwanyị jụrụ:
  - Mba! Anyị ga-ere ha! Ụfọdụ enwechaghị ihu ọma ịga ebe a na-egwupụta ihe, ndị ọzọ bụ ndị nwe ọhụrụ!
  Otu nwata nwoke yi uwe agha na okpu agha ọla edo jụrụ nke ọma:
  -Ònye bụ onyeisi gị? Ana m agwa gị! Emekwala ka ị maghị asụsụ anyị! Onye ọ bụla sonyeere alaeze ukwu anyị ozugbo na-amalite ịghọta asụsụ anyị, anyị onwe anyị na-aghọtakwa ya!
  Otu n'ime ndị ọkwọ ụgbọ mmiri nke ghọrọ nwa nwoke kwara arịrị:
  - Nke a bụ Captain Gulliver! Ị gaghị ama ya ozugbo n'ahụ nwoke!
  Onye agha na okpu agha ọla edo nyere iwu:
  - Dọrọ ha. Mgbe ha mechara dị ka anyị, ma eleghị anya, a ga-ahapụ ha. N'otu oge ahụ, ha ga-akwado maka mgbanwe.
  Ụmụ nwoke ndị dike tinyere Gulliver na ụmụ okorobịa ndị ọzọ n'ubu ha, jide ha abụọ abụọ ma buru ha pụọ.
  Gulliver chere na nke a nwere ike ịbụ ihe efu. Ma echetara m ndị Lilliput. Ha dị obere n'ogologo. Naanị ọtụtụ ndị okenye, ọ bụghị ụmụaka. Ma eleghị anya, o kwesịghị iju ya anya?
  Ọ gara mba dị iche iche wee hụ mba dị ịtụnanya. Yabụ kedu ihe kpatara na ụwa ụmụaka agaghị eso na ha? Nke a bụ naanị ihe ọ na-enweghị maka nchịkọta mmetụta ya.
  Gulliver hụrụ na ụsọ mmiri ahụ adịkwaghị agbahapụ. E nwere ọtụtụ ndị agha ji ngwa agha n'ebe ahụ. Enwere ụmụ nwoke ndị nwere ábụbà na ụta ụdị India, na ndị na-alụ ọgụ na-eji ngwa agha ọla dị mfe. Ma umu-ab͕ọghọ ndi nāb͕a uta, kwa, n'uzọ, b͕a ukwu efu, ma-ọbughi nání ndi-isi, ndi nwere ọla di oké ọnu-ahia na akpukpọ-ukwu nke eji nkume pel kpuchie.
  Ụmụ agbọghọ ndị na-agba ụta guzoro n'ahịrị. Ọkwa ọzọ nwere ụta obe dị ike karịa nke na-agba bọmbụ na-egbu egbu n'aka ha. N'akụkụ aka nri e nwere katapults. E nwekwara ụmụ nwoke na ụmụ agbọghọ nọ ha nso. Onye isi agha na okpu agha ọla edo nyere iwu:
  - Were uwe ndị mkpọrọ! Ha bụ ndị ohu ugbu a, a ga-eyikwa ha uwe dị ka ọkwá ha si dị.
  Uwe ndị ahụ adabaghịrị ma na-ejidesi ya ike. A tọhapụrụ ndị mkpọrọ ahụ, bụ́ ndị ghọworo ụmụ nwoke, a tụbakwara ákwà mgbochi nile mara mma ugbu a na-esi ísì ụtọ, tinyere akpụkpọ ụkwụ ha. Ha wukwasi ya ihe ngwakọta nke mmanụ na sọlfọ ma tunye ya ọkụ.
  Ugbu a ndị na-akwọ ụgbọ mmiri bụ ụmụ nwoke na-erubeghị afọ iri na atọ, na na narị afọ nke iri na asatọ, tupu ọganihu ngwa ngwa, ụmụaka nke afọ ahụ dị ka ndị dị afọ iri na narị afọ nke iri abụọ na otu. Ee, ha agbadala nke ọma.
  Ma ugbu a, ha gba ọtọ, ụfọdụ ji aka ha kpuchie ihere ha.
  E ji égbè jide ụmụ agbọghọ na-agba ụta na ndị na-agba ụta.
  Nwata nwoke yi okpu agha ọla edo nyere iwu:
  - Ọfọn, ka ha sachaa ha n'oké osimiri! Mgbe ahụ, anyị ga-enye ha uwe ohu ka ha na-adị mma.
  E wee chụba ụmụntakịrị ndị ahụ e jidere n"ime oké osimiri. Mmiri ahụ na-ekpo ọkụ, na-ekpo ọkụ site na anyanwụ okpomọkụ. Enwere ezigbo ihu igwe ebe a. Ị nwere ike ịhụ nkwụ na aki oyibo.
  Opekempe, ị gaghị ajụ oyi.
  Ihere mere Gulliver ma nwee obi ụtọ n'otu oge ahụ. N'ịbụ onye a tụfuru ihe karịrị afọ iri anọ, ọ na-enwezi ahụ ike zuru oke, nwee ume, na obi ụtọ. Na ọnọdụ ahụ bịara nwee obi ụtọ, ọ bụ ezie na ịgba ohu na mmechuihu na-echere ya n'ihu, yana ikekwe ịrụsi ọrụ ike na mgbawa nkume. Gulliver amaghị ihe ọ bụ n'ụzọ siri ike, mana ọ nụrụ akụkọ banyere otú ọ na-adịghị mma! Ma otú ọ dị obere na ahụ ike ugbu a.
  Aja ahụ na-ekpo ọkụ wee gbaa ọbụ ụkwụ ụmụaka na-enweghị ihe ọ bụla ọkụ. Ha enwebeghị oge iji bụrụ ndị siri ike ma kpuchie ya na calluses, dị ka ọ na-eme mgbe ị na-eje ije ogologo oge na-enweghị akpụkpọ ụkwụ. Ekwesiri iburu n'uche na na Britain, a na-ewere ije ije n'ụkwụ efu dị ka ihe ịrịba ama nke ịda ogbenye dị ukwuu, na ọbụna ma ọ bụrụ na ụmụaka gosipụtara ikiri ụkwụ ha, ọ bụ nanị na okpomọkụ, na mgbe ahụ na-abụkarị n'etiti ndị ogbenye. Ya mere, ha gbalịrị iyikwasị akpụkpọ ụkwụ ha, n'agbanyeghị ihe ụtọ nile nke inwe mmetụta n'elu ụwa, na nwata, akpụkpọ ụkwụ nwere mmetụta.
  Ma n'otu oge ahụ, na-enweghị akpụkpọ ụkwụ ọ na-egbu mgbu . Aja na-ere ọkụ n'oge anwụ anwụ n'etiti ehihie. O doro anya na ụmụ nwoke na ụmụ agbọghọ nọ n'ógbè ahụ nwere ụkwụ siri ike ma sie ike.
  Site n'ụzọ, Gulliver chere - afọ ole ka ha dị? Gịnị ma ọ bụrụ na onye ọ bụla nọ ebe a anwụghị anwụ? Ma ọ bụghị dị ka otu n'ime ụwa ebe Gulliver gara, na ọ bụ ezie na ndị mmadụ anwụghị, ha ka na-etolite, na anwụghị anwụ bụ nwata, ọṅụ na ume!
  Ịbụ nwata dị mma n'ụzọ nke ya! Ma eleghị anya, ị ga-adị ndụ otú a ihe karịrị otu puku afọ.
  N'ezie, mgbe ahụ Gulliver nwere mwute. Gịnị ma ọ bụrụ na ọ ga-arụ ọrụ ruo ọtụtụ narị afọ dị ka nwa okoro gba ọtọ nke na-adịghị akpụkpọ ụkwụ n'ebe a na-egwu nkume? Nke a na-ewetakwa ntakịrị ọṅụ.
  Ụmụ okorobịa ndị a dị ka hell. Dị ka ihe atụ, otu onye ụkọchukwu kwuru echiche bụ́ na ire ọkụ ebighị ebi bụ ihe atụ, ndị mmehie na-arụkwa ọrụ dị ka ndị ohu n"ime ndọgbu ebighị ebi!
  Ihe ọzọ tụrụ Gulliver n'anya bụ na nwata nwoke ndị dike ahụ na-etinye ngwa agha ha niile n'otu ebe dị iche ma tinye egbe na musket n'igbe ígwè.
  Gulliver chere na nke a amachaghị ihe. Ebe ọ bụ na ngwa agha abụghị ihe ọjọọ. Ọzọkwa, ụfọdụ egbe e mere na England, n'oge ahụ bụ obodo kasị elu n'ụwa, na-agba nnọọ ezi. Na ebe a bụ ụta na crossbows, dị ka a ga-asị na ọ bụ na mmalite Middle Ages. Na Britain mgbanwe mgbanwe nke ụlọ ọrụ mmepụta ihe na-abịarị. N'oge na-adịghị anya England ga-esiwanye ike nke na ọbụna ndị dike ga-enwe ike ịlụ ọgụ. Ọ bụ ezie na nke a nwere ike ịbụ nnukwu ihe ize ndụ.
  Ụmụ nwoke ndị gba ọtọ gba ọtọ gbawara agbawa n'ime mmiri oké osimiri. Nke ahụ dịkwa mma n'ụzọ nke ya. Gulliver na di na nwunye bụbu ụmụ nwoke na-akwọ ụgbọ mmiri malitere na mberede ịgbasa ibe ha. Ha fesara onwe ha n'ígwé ojii ma na-achị ọchị nke ukwuu, na-ewepụta ire ha.
  Ọ ga-adị ka ha bụ ndị toro eto n'uche ha ma na-echeta otu ihe ahụ, ma na omume ha, ha ghọrọ ụmụaka na mberede. Ha na-achọkwa ịmụmụ ọnụ ọchị na igwu egwu.
  Gulliver wee fesa ndị ọkwọ ụgbọ mmiri ya, ma ha megide ya. Ụmụ okoro ahụ nwere nnọọ obi ụtọ ma gosi ezé ha. Nke ugbu a ha nwere nke ha, na ndị ọcha. Nke a bụ ụwa ọhụrụ na-atọ ụtọ nke nwere nloghachi dị ebube na nwata.
  Gulliver nwere mmetụta nke ọma n'anụ ahụ, na n'ozuzu ọ nwere ike inwe afọ ojuju. Na n'ezie, ntorobịa ya laghachiri ya na nke a, otu onye nwere ike ịsị, bụ ihe kacha mkpa.
  Kedu ihe ọzọ ị ga-achọ? N'ezie, n'aka nke ọzọ, ị bụ nanị ohu gba ọtọ, nke a na-ewedịkwa iwe. Na ịbụ ohu adịghị mma nke ukwuu. Otú ọ dị, ịbụ ohu ohu ka nnọọ mma.
  N'ezie, n'agbanyeghị nsogbu niile, nwata bụ oge obi ụtọ. Ka e nwee esemokwu mgbe ụfọdụ gị na ndị ọgbọ gị, ma ọ bụ ị ga-aga ụlọ akwụkwọ, ma ọ bụ ọbụna rụọ ọrụ.
  Ọ bụ ezie na ... N'ezie, na njedebe nke narị afọ nke iri na asaa, mgbe Gulliver bụ nwata, ọ bụ oge na-adịghị mma. Ma ọ dịghị nke ọ joyụ ụmụaka nwere na iri abụọ na otu. Ee, nke ahụ bụ kpọmkwem ya.
  Ma otu ihe ahụ, ụmụaka na-ekwurịta okwu ma na-egwu egwu. Na nke a nwere ike ịsị na ọ bụ ntụrụndụ, ọ bụrụgodị na ị maghị banyere ịdị adị nke consoles egwuregwu na smartphones.
  Otú ọ dị, e kweghị ka ụmụ okoro ahụ fesa ruo ogologo oge, e jikwa ube chụpụ ha n'ime mmiri ahụ. Na aja na-ekpo ọkụ na-erekwa ikiri ụkwụ gị n'ezie. N'ezie, mgbe ọbụ ụkwụ dị mmiri ị naghị eche ya n'ezie. Mgbe ahụ ọ na-amalite na-ekpo ọkụ nke ukwuu.
  Gulliver kwuru:
  - Ụkwụ m na-ere ọkụ nke ukwuu! Nye m akpụkpọ ụkwụ!
  N'ịzaghachi, nwa nwoke dike ahụ tiri ya ụtarị, tie mkpu:
  - Kpuchie ọnụ! Ndị ohu enweghị ikike ị nweta akpụkpọ ụkwụ dịka ọkwa ha si dị!
  Otú ọ dị, ụmụ agbọghọ ndị dike malitere ibu ogwe mmiri ha. Nke a bụ nanị uwe ndị ohu pụrụ iyi. Dị ka ọ dị n'ụdị Egypt.
  Ụmụntakịrị ndị e jidere malitere iyi uwe ma ọ dịkarịa ala nke a iji kpuchie ihere ha.
  Gulliver gbalịrị ịjụ:
  - Ọ bụ otu a ka ha na-ekele ndị bịara abịa!?
  O wee nweta ụtarị ọzọ. Otú ọ dị, otu nwa agbọghọ mara mma nke nwere ọla ntị diamond tiri mkpu:
  - Jiri ya nwayọọ! Ọ bụ ya bụ onye ndú ha! Enwere m ike ịkọwara ya ya?
  Onye agha ahụ nọ na okpu agha ọla edo nyere isi:
  - Ka anyị!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ, ji akpụkpọ ụkwụ dị oké ọnụ ahịa zọọ ụkwụ ya, gakwuuru Gulliver, bụ́ onye ghọrọ nwata, ma tie mkpu, sị:
  - Ndị mba ọzọ niile si n'oké osimiri na-aghọ ndị ohu dịka omenala si dị, a na-erekwa ha n'ahịa ahịa. Ndị a bụ iwu anyị. Otú ọ dị, ọ bụrụ na ị maara otú e si eme ihe ma gosi na ị nwere ike ịba uru, mgbe ahụ ndụ gị n'ịbụ ohu agaghị esi ike. Na ka oge na-aga, ị nwere ike nweta nnwere onwe maka uru gị. Ọzọkwa, ọ bụrụ na ị mara mma na ngwá agha, anyị nwere ike iziga gị na circus ka ị lụọ ọgụ dị ka gladiators. Ma ọ bụrụ na ị gosi onwe gị nke ọma n'ebe ahụ, a ga-akpọga gị n'ime ndị agha, nke a bụkwa ohere maka ọrụ. Ya bụ, ọbụna ndị ohu anyị nwere ike ịdị ndụ nke ọma ma ghọọ ndị a ma ama.
  Gulliver hulatara wee zaa:
  - Abụ m dọkịta na-awa ahụ, enwere m ike ịba uru!
  Nwata nwanyi fepuru isi ya:
  - N'obodo gị, a na-emepụta ọgwụ na-adịghị mma. O yighị ka ị gaghị aba uru ọ bụla!
  Gulliver ji ọnụ ọchị jụọ:
  - Kedu maka ndị Britain?
  Nwatakịrị nwanyị nwere ọla aka diamond kwee:
  - N'ezie! Ma ọ bụghị naanị ha! N'ezie, ịgba ohu chere ha niile. Onye ezigara agha!
  Gulliver jụrụ:
  - Ịchọghị egbe egbe, egbe, musket?
  Nwa agbọghọ ahụ zara nke ọma:
  - Mba! Anyị na-eji naanị ngwa agha ihu! A machibidoro ntụ ntụ ma ebe a ma na Alaeze Ukwu Buffalo.
  O juru Gulliver anya:
  - Enwere alaeze ọzọ?
  Nwata nwanyi kwe:
  - Ee, na e nwere agha n'etiti anyị! Echela na ọ bụrụ na ị rutere ebe ahụ, ị ga-aka mma. A ga-agbakwa gị ohu, werekwa gị ere!
  Gulliver kwuru na s ude:
  -Ewoo! O doro anya na nke a bụ akara aka anyị! Na-abụ ohu ma ọ bụ onye mkpọrọ mgbe niile!
  Nwata nwoke yi okpu agha ọla edo nyere isi:
  - Ọ kọwara gị ihe niile! Ugbu a, a ga-akpọrọ gị gaa n'obodo. Ha ga-akwadebe ya maka ire ere n'ebe ahụ. Agbagharala ịgba ọsọ. Maka ịnwa ịgbapụ, a na-akpọgide anyị ozugbo n'obe. N"ebe ahụ ka a ga-akara gị akara n"obodo, dị ka ọ na-adị, a ga-akpụ ntutu isi gị nkwọcha. Ha ga-ebupụkwa gị ka ị ree. Ọ bụrụ na ịchọta onwe gị na ogbunigwe, na-akpa àgwà ọma. Mgbe ahụ, ị ga-agbanwe n'etiti ọrụ elu na ọrụ n'okpuru ala. Yabụ, na nri zuru oke, ị nwere ike ịdịgide ruo ọtụtụ narị afọ!
  Gulliver kwuru:
  - Ihe karịrị otu narị afọ, ohu na nkume nkume!?
  Nwata nwoke kwe:
  - Ọ bụ ya! Anyị anaghị eme agadi! Na-aṅụrịnụ ọṅụ, ịbụ nwata ebighị ebi. Ọ bụrụ na egbughị gị, mgbe otu puku afọ gachara, mkpụrụ obi gị ka ga-ahapụ ahụ gị. Ma ị ka nwere otu puku afọ n'ihu gị. Bie ndụ ma nwee obi ụtọ!
  A pịakwara Gulliver ihe ọzọ. Atụmanya nke ịdị ndụ otu puku afọ mgbe nke a gasịrị abụghị ihe na-agba ume nke ukwuu.
  Ma n'aka nke ọzọ, ọ bụghị ezigbo? Mana m na-eche ihe ga-eme ma ọ gbaa ọsọ? Ọ̀ ga-aghọ dimkpa ọzọ, ka ọ̀ ga-anọgide na-abụ nwoke? Ọ bụ ezie na ọ ga-abụ na ọ dị n'oge iche echiche banyere ya.
  A kpọbatara ụmụ nwoke ndị bụbu ndị ụgbọ mmiri n'oge na-adịbeghị anya n'otu kọlụm. Ma ndị a bụ narị ụmụ nwoke abụọ. Ọkara niile gba ọtọ na ogwe ohu ojii. Ụmụ nwoke mara mma, dị gịrịgịrị, mana ọ bụghị ikwu ndị dị gịrịgịrị. Ndị a bụ ezigbo muscular na ike n'ọdịdị, na enweghị abụba. Akpụkpọ ahụ na-agbaze, ezé niile adịkwaghị ọcha ma na-acha ọcha. Ma o doro anya na ahụike zuru oke.
  Ọ bụ ezie na ọbụ ụkwụ ha na-adịghị akabeghị aka kpamkpam, a ka na-anagide ha n'enweghị akpụkpọ ụkwụ.
  Ọtụtụ ndị na-agba ịnyịnya gbagoro. Ụmụ nwoke kwa, ji ụtarị n'aka. Ụmụ agbọghọ pụtakwara na unicorns.
  Ya mere, ndị agha ịnyịnya bịarutere. Ya na agụ owuru ise a zụrụ azụ nọkwa.
  Otu nwata nwoke nọ n'ịnyịnya na okpu agha ọlaọcha dọrọ aka ná ntị, sị:
  - Ụmụ anụmanụ ndị a ga-echebe gị! Ọ bụrụ na onye ọ bụla anwa ịgbapụ, ha ga-adọkasị ya. Anyị agaghị enye gị nri na mmiri ugbu a - nwee ndidi, ndị ohu. Mgbe ahụ, a ga-enwe nri na mmiri. Ọfọn, n'ezie, ebe ọ bụ na unu niile bụ ụmụ nwoke ebe a, a ga-edobe unu n'ogige dị iche iche ruo mgbe a ga-ere gị ahịa. Ekwela ka ị ghara inupụ isi. A ga-egbu gị, onye ọ bụla ejidere, a ga-akpọgide ya n'obe ma ọ bụ kpakpando. Amachibidoro ikwu okwu n'oge mgbanwe. Anyị ga-eti ndị na-emebi iwu ihe n'emeghị ebere. Anyị ga-akpọgidekwa ndị kacha isi ike n"osisi.
  Ma ọ bụrụ na ị chọrọ ikwu ihe, ị ga-asị: Mazi ma ọ bụ Madam, ekwe ka m gwa gị okwu. Ma echefukwala ịkpọ isiala!
  Gulliver, n'ịkwado egwu ya, turu ọnụ:
  - Biko kwe ka m gwa gị okwu!
  Nwa okorobịa ahụ yi okpu agha ọla-edo tiri mkpu:
  - Ọfọn, kwuo okwu!
  Gulliver, onye ghọrọ nwata, jụrụ, sị:
  - Ọ dịghị mkpa kegide anyị! Anyị ga-enye okwu nsọpụrụ anyị na anyị ga-eji nwayọọ na nwayọọ na-akpa àgwà ma ghara ịgba ọsọ!
  Nwa okorobịa ahụ yi okpu agha ọla edo mụmụrụ ọnụ ọchị wee zaa:
  - Ọ bụ omenala na England idobe okwu gị, ọkachasị nyere ndị bịara abịa?! Agbanyeghị, anyị agaghị etinye gị agbụ ma ọ bụrụ na ị nwere ike ịgbachi nkịtị ma ghara ime mkpọtụ ma ọ dịkarịa ala otu awa. Ma ọ bụghị ya, anyị ga-ekekọta unu niile dị ka ndị a mara ikpe!
  Nwata nwanyị nwere ọla diamond kwuru:
  "Ma eleghị anya, m ga-akpọrọ nwa okorobịa a tinye ya na pony n'akụkụ m?"
  Nwa okorobia n'okpu agha ọla-edo kwara isi ya:
  - Oke ugwu maka nwa okoro gba ọtọ na unyi. Ị nwere ike kee ya na ntanye dị ka nkịta ka ọ soro gị.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ jiri ọnụ ọchị kwe isi ma rie:
  - Na agbụ ọlaọcha ya! Kedu nwa nwoke na-atọ ụtọ ọ bụla ugbu a.
  Gulliver na-eto eto nwetara mweda n'ala ọzọ. E tinyere ya olu olu dị ka nwa nkita, e werekwa ụdọ ọlaọcha kee ya ịgbụ ígwè.
  A tụrụ ụmụaka ndị ọzọ na-akwọ ụgbọ mmiri n'ụdọ. Ha dịzi ka ụmụ okorobịa ohu. Ndị na-agba ịnyịnya gbara gburugburu, akụkụ nke ndị nche ahụ ji ụkwụ na-aga.
  Ya mere ndị otu a niile gbara ụkwụ efu gawara. Ụmụ nwoke ndị ohu na-amụmụ ọnụ ọchị mgbe ha ghọrọ ụmụaka, ma ọ bụrụ na ha anwa ikwu okwu, ha na-anata ụtarị. N'enweghị nghọtahie, ha ji ikiri ụkwụ ha na-azọ ụkwụ, buru ụzọ gafee ájá ahụ. Ma n'akụkụ okporo ụzọ ajịrịja nkume.
  A na-adọkpụrụ Gulliver nwata ahụ na eriri. N'ezie, ọ dị mfe ije ije n'ime ahụ nwatakịrị. Nwatakịrị nwanyị ahụ na ọla ahụ adịghị ngwa ngwa ịnya ịnyịnya ibu ahụ. N'ụzọ megidere nke ahụ, ọ chọkwara ịma banyere onye ibe ọhụrụ ya. Kedu onye bụ okenye n'oge na-adịbeghị anya.
  Ọ jụrụ na ịmụmụ ọnụ ọchị:
  - Ị bụ onye kacha mkpa n'ime ha?
  Boy Gulliver kwenye:
  - Ee m!
  O wee zọpụ ụkwụ efu, ya na ọbụ nwata, n"elu okwute dị nkọ, mgbe nke ahụ gasịrị, o tiri mkpu.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ chịrị ọchị wee jụọ ọzọ:
  Ị gara obodo ndị na-adọrọ mmasị?
  Ohu ahu zara obi ike:
  - N'ezie!
  Mma dị na ọla jụrụ:
  - Gwa! Gịnị bụ ahụmahụ mbụ gị na nke kacha atọ ụtọ?
  Gulliver, onye ghọrọ nwata, zara ngwa ngwa:
  - N'ezie, na-na obodo nke Lilliput . Ụmụntakịrị bi n'ebe ahụ, dị ka anyị ndị mmadụ, nanị ugboro iri na abụọ obere!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ, nwere mmasị, jụrụ:
  - Ha dị ka anyị, ụmụaka ma ọ bụ dị ka gị ndị okenye?
  Nwa okoro ahụ zara nke ọma:
  - Ha dị ka ụdị anyị - ndị okenye na ụmụaka, naanị ugboro iri na abụọ.
  Ọfọn, ha enweghị ngwa agha - naanị ngwa agha oyi!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ gbagọziri ọmarịcha ihu nwata wee kwuo:
  - Ọbụna agha anyị, na ngwa agha! Ụdị obi ụtọ dị otú ahụ adịkwaghị!
  Gulliver kwuru:
  - Mana ị nwere ike iji ya merie kọntinent gị niile!
  Mma ahụ turu ọnụ wee bụrụ:
  Achọghị m mmeri n'ụzọ ọ bụla
  Achọghị m itinye ụkwụ m n'obi...
  Anyị na Setan agaghị eso,
  Nke ahụ ziri ezi, anyị enweghị ike isi n'ụzọ ahụ pụọ ma ọlị!
  Otu nwa nwoke na-agba ohu, na-akpụ ụkwụ ya ọtọ, bụ́ nke malitere ịta ajị anụ n'okporo ụzọ, kwuru, sị:
  - Ọ bụghị mgbe niile ka ọ dị mkpa ịgbaso iwu maka nnukwu ihe mgbaru ọsọ!
  Nwata nwanyi kwe:
  - Ee, na m, dịka ọmụmaatụ, ga-atụkwasị gị n'elu akwa akwa!
  Ha jere ije na nzuzo ruo oge ụfọdụ. Gulliver lere anya na kọlụm ụmụ okorobịa ghọrọ ndị ọkwọ ụgbọ mmiri. Ndị a bụ ụmụ nwoke na-erubeghị afọ iri na atọ. Ụmụntakịrị ahụ mara mma nke ukwuu, n'agbanyeghị na ọ fọrọ nke nta ka ha gba ọtọ, na-agbakwa ụkwụ efu, na-adịkwa ka ndị ohu. Ee, ha bụ ndị ohu. Akara aka na-enweghị atụ na-echere ya.
  Nwa agbọghọ ahụ jụrụ:
  - Ma mgbe ndị midget hụrụ gị nnukwu ibu, gịnị ka ha mere?
  Nwa nwoke ahụ Gulliver jiri ọnụ ọchị dị ụtọ zaa:
  - Ha kegidere m!
  Mma ahụ chịrị ọchị ma tie mkpu:
  - Ị nyere ha nnukwu?
  Nwa okoro ahụ kwuru:
  - Ha mere ya mgbe m na-ehi ụra! Dị ka gị! Ọ bụrụ na achọpụtara gị n'oge, nke a agaraghị eme gị ngwa ngwa!
  Nwata nwanyi kwe:
  - Enweghị mgbagha ọ bụla! Ma na-emekarị, ọ bụrụ na a na-atụba ụgbọ mmiri ndị toro eto n'ikpere mmiri anyị, ndị bi na ha na-ehi ụra. Ha na-aghọkwa ụmụaka dị ka anyị!
  Boy Gulliver kwuru:
  - nwata ebighi ebi... Kedu ihe dị mma karịa ịka nká nwa oge!
  . ISI NKE 2.
  Ụmụntakịrị ahụ, otu nọ na unicorn mara mma ma na-acha ọcha, nke ọzọ bụ nwa nwoke bụ́ ohu nke nọ nanị n'osisi igwu mmiri, nọgidere na-ekwu okwu.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ kwuru:
  - N'ụwa ndị ọzọ, ndị mmadụ ezughị okè. Ha na-aka nká, ụmụ nwanyị na-aghọkwa ihe na-asọ oyi ma dị njọ ka ha na-aka nká. Ụmụ nwanyị ochie ahụ na-agbagọ agbagọ, na-agbaji azụ, enweghị eze, na-esi ísì. Nke a bụ naanị ụdị ihe arụ!
  Nwa nwoke Gulliver, onye na-eje ije n'agbụ, gbasaa aka ya wee zaa:
  - Nke a bụ nkwa Chineke! Mụ onwe m, ọ ga-amasị m ka ụmụ nwanyị na ụmụ nwoke ghara ịka nká, mana ...
  Nwata nwanyi churu ochi wee juo:
  - Ị na-ekwu nchikota nke Chineke? Ma anyị enweelarị ọtụtụ ndị ọrụ, site n'oge dị iche iche. Na ha niile na-anọchi anya Chineke n'ụzọ dị iche iche. Karịsịa, ụkọchukwu kwuru na ezi okwukwe bụ Katọlik, na isi nke Ndị Kraịst niile bụ Pope!
  Boy Gulliver kwara isi ya:
  - Anyị nwere a ubé dị iche iche okwukwe! Onye isi ụka bụkwa eze! Agbanyeghị, ọ bụghị ndị Bekee niile na-akwado nke a. E nwere ndị Protestant si n"akụkụ dị iche iche, ọtụtụ ndị Katọlik, na ná mba ndị ọzọ nke ụwa e nwekwara okpukpe dị iche iche.
  Nwata nwanyị ahụ chịrị ọchị wee jụọ:
  - Ee, ị nwere ọtụtụ okpukpe. Ma ị pụghị ọbụna ịchọpụta okpukpe nke gị. M na-agụ Baịbụl. N'ebe ahụ, Jizọs n'ụzọ doro anya na kpọmkwem na-ekwu na e nwere nanị otu Chineke na n'eluigwe. Otu o sila dị, Onye-ozi Tọmọs gburu ikpere n"ala wee sị Kraịst - Onyenwe m na Chineke m? Ya mere, Ndị Kraịst nwere Chi abụọ?
  Nwa nwoke ahụ Gulliver ji ọchị zaa:
  - Mba! Ọ bụghị otú a!
  Nwata nwanyị ahụ tiri mkpu:
  - Lee ka o si dị njọ! Ọ pụghị ịbụ na e nwere Chi abụọ na otu n'otu oge. Na onye nchụàjà ọbụna kwuru na Mmụọ Nsọ bụkwa Chineke, otú e nwere chi atọ! Ma a kwuru nke-ọma: Gem nti, Israel, Chineke-unu bu otù!
  Ohu ahu zara ya n'uwe:
  - Nke a bụ ihe omimi a na-apụghị ịghọta aghọta nke Atọ n'Ime Otu!
  Nwata nwanyị ahụ mụmụrụ ọnụ ọchị ma kwuo:
  - Na ihe ọzọ na-agbagwoju anya m. Ọ bụrụ na Jizọs bụ Chineke Pụrụ Ime Ihe Nile, gịnị kpatara na o nweghị ike zuru ezu iburu obe na Calvary? Olee ụdị Chineke bụ onye pụrụ ime ihe nile ma ọ bụrụ na Ọ pụghị ọbụna ime ụdị ihe ahụ dị mfe?
  Nwa nwoke Gulliver ji anya mgbagwoju anya zaa:
  - Nnukwu ihe omimi: Chineke pụtara n'anụ ahụ, gosi onwe ya nye ndị mmụọ ozi, bụrụ ndị ezi omume na mmụọ, rigoro n'ebube!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ ji iwe kwuo:
  - Ya mere, site na okwu ndị a ọ bụ ihe omimi, ị nwere ike ịkọwa ihe ọ bụla n'ụwa. Nke a bụ nkọwa, na-enweghị nkọwa!
  Nwa okoro ahụ kwere:
  - Ọfọn! Ma ọ dịghị mma! Na Bible na-ekwu na e nwere ihe nzuzo na ọbụna ndị mmụọ ozi na-agbalị ịbanye!
  Mma ahụ wepụrụ ụtarị n'akpa ya, ụzọ ahụ wee mara nwa nwoke ahụ n'azụ ya na-adịghị mma nke na-enweghị ntutu.
  Gulliver adịghị egbu mgbu ka e wedara ya ala.
  Nwa agbọghọ ahụ wee sị:
  - Enwere ike ịkọwa enweghị isi na enweghị isi ọ bụla, n'otu okwu, ihe omimi!
  Ma e nwere nkwụsịtụ ọzọ. Ụmụ okoro ahụ fesara n'elu okwute dị nkọ ma na-ekpo ọkụ nke okporo ụzọ. O doro anya na ụkwụ ha, bụ́ ndị na-esibeghị ike nke ọma, nọ na-enwe ihe mgbu na nhụjuanya. Ọnya, abrasions na ọnya na-apụta na ọbụ ụkwụ ụmụaka. Ma ụfọdụ n'ime ụmụ nwoke na ụmụ agbọghọ na-eche nche ji obi ike na-eje ije n'ụkwụ efu, na n'ime ogologo ndụ ha, ụkwụ ha aghọwo ihe na-adịghị mma, dị ike karịa akpụkpọ ụkwụ akpụkpọ ụkwụ ma ghara inwe ahụ erughị ala. Ya mere, ụmụ nwoke ndị ohu ahụ kwara ákwá, kụrie ma taa ahụhụ.
  Na Britain, ịga ije n'ụkwụ efu abụghị ihe a ma ama - e weere ya dị ka ihe ịrịba ama nke ịda ogbenye. Na ọbụna ụmụaka enweghị mmasị na-egosi na ha iferi, gburugburu ikiri ụkwụ. Na oge okpomọkụ na Britain adịghị ekpo oke ọkụ. Ya mere, ụmụaka nọ ebe a enwebeghị nnukwu oge.
  Nwa nwoke Gulliver ahụkwara ahụhụ. Ụkwụ ya gba ọtọ, nke nwata nọ na-ere ọkụ, a gbuchakwara ọbụ ụkwụ ya, na-ata ahụhụ site na ọkụ nke nkume. O jigidere naanị site na obi ike na isi ike. Ọ bụ ezie na ọ bụ nwa nwoke, nwoke aghaghị ịtachi obi, na-egosi ihe nlereanya nke obi ike.
  Iji gbanarị ahụhụ ya n'ụzọ ụfọdụ, Gulliver jụrụ:
  - Ị nwere Chineke?
  Nwata nwanyị ahụ chịrị ọchị wee jụọ:
  - Ị kwere na Chineke gị?
  Nwa nwoke Gulliver azaghị nke ukwuu:
  - Ee ekwere m gị!
  Mma ahụ kweta ma kwuo:
  - Gịnị mere i ji nọrọ n'ohu ugbu a? Ụkwụ ụmụ gị ọ na-ata ahụhụ site na nkume dị nkọ ma na-ekpo ọkụ?
  Ohu ahu zara ya n'uwe:
  - Onye ọ bụla nwere mmehie! Ma nka bu ugwọ-ọlu nke nmehiem! Ma e wezụga nke ahụ, enwetaghachiri m ntorobịa m, nke a pụrụ ịkpọbu ụgwọ ọrụ!
  Nwata nwanyị ahụ mụmụrụ ọnụ ọchị wee zaa:
  - Ee, ọ ga-ekwe omume! Ị nwere ike ịdị ndụ otu puku afọ ma ka nwere ezé gị niile. Ọ bụrụgodị na a kụpụrụ ezé, ọ ga-eto azụ. Na ị gaghị enwe ntụpọ nkwọcha, afụ ọnụ, ma ọ bụ nkwọcha. Ee, n"oge na-adịghị anya, ụkwụ gị nke tọgbọrọ chakoo ga-adị arọ, ije ije n"elu nkume dị nkọ ma na-ekpo ọkụ ga-adịkwa ụtọ!
  Boy Gulliver kwenye:
  - Karịsịa! Ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ eluigwe! N'oge ntorobịa na-egbuke egbuke!
  Nwata nwanyị nọ n'ọla ahụ bụrụ:
  Lee ka o si dị ebube ịbụ nwata,
  Nnukwu vivacity na ume...
  Ka dinta ghọ egwuregwu.
  Ụwa ga-aghọkwa paradaịs ebighị ebi!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ wee yipụ akpụkpọ ụkwụ ya na nkume dị oké ọnụ ahịa n'ụkwụ ya mara mma, n'agbanyeghị na ọ bụ nwata. O si na unicorn pụta wee soro nwata nwoke Gulliver jere ụkwụ efu.
  Ihu ya mụmụrụ ọnụ ọchị ma nwa agbọghọ ahụ kwuru:
  - Ọ dịkwa mma iji ikiri ụkwụ gị na-enweghị ihe na-aga ije n'elu okwute!
  Boy Gulliver kwetara:
  - Ee! Ị nwere ike ịnụ ụtọ ya n'ezie! Ma ọ na-ewute ya nke ukwuu!
  Nwa agbọghọ ahụ jụrụ ajụjụ:
  - Kedu ihe ị kwenyere? Ụkọchukwu ahụ kwuru, sị: Ndị ezi omume ga-aga ozugbo n'eluigwe, nnukwu ndị mmehie ga-aga hell, ma ndị dị obere bụ ndị mmehie ga-aga pọgatrị. Kedu maka gị?
  Ohu ahu zara ya n'uwe:
  - Anyị ekweghị na pọgatrị! Anyị nọ n'eluigwe ma ọ bụ na hell!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ chịrị ọchị ma kwuo, na-efesa n'ụkwụ ya mara mma mara mma nke ukwuu:
  - Mana n'okwu a, a ga-eziga onye ọ bụla n'ọkụ mmụọ! N'ihi na ọ dịghị ndị na-enweghị mmehie. Onye ọ bụla na-emehie, ma ọ bụghị n'omume, mgbe ahụ n'echiche. Ma gini mere Chineke-gi ji tubà ha n'ọku?
  Nwa okoro ahụ Gulliver kụpụrụ ubu ya, nke ghọrọla nwata, ma were ọchị zaa:
  - Anyị nwere okwukwe na e nwere amara Chineke na-azọpụta ndị mmadụ na hell. Ma karịsịa, Chineke Pụrụ Ime Ihe Nile, Jizọs Kraịst gara n"obe n"ihi nke a, ikpuchi mmehie nile nke mmadụ! Na àjà mgbaghara mmehie na-enye anyị ohere maka nzọpụta!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ mụmụrụ ọnụ ọchị ma kwuo, na-aga n'ihu na-ekpori ọkụ nke okwute ndị dị nkọ nke na-akụ ma na-ahịhịa ụkwụ ya efu:
  - Nke a bụ kpọmkwem ihe m na-aghọtaghị! Ndị mmadụ, n'ịbụ ndị gburu Chineke Ọkpara, ọ bụghị nanị na ha akaghị mma, ma ọbụna mụbaa ọnụ ọgụgụ nke mmehie na mpụ. Ma Chineke Nna gbaghaara ha naanị n'ihi nke a? Ọ bụ ezie na n'echiche, maka omume dị otú ahụ, ha kwesịrị ịbụ ndị a bụrụ ọnụ kpam kpam?
  Nwa nwoke Gulliver turu ude wee zaa:
  - Nke a bụkwa nnukwu ihe nzuzo. Ihe omimi nke ka mgbapụta siri mee! Otu o sila dị, Chineke Kachasị Elu Jizọs buukwasịrị onwe ya ikpe ọmụma na mmehie nke ụwa dum. Na-enweghị kwafu ọbara ọ dịghị mgbaghara!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ, na-efesa ụkwụ efu, kwuru n'ụzọ ezi uche dị na ya:
  - Ma ị gaghị eme nke ahụ! Nke a megidere ụkpụrụ iwu. Otu onye ka nwere ike kwụọ onye ọzọ ụgwọ, mana enweghị ikike ije ozi n'ụlọ mkpọrọ. Ọfọn, hapụ onwe ya ịnwụ maka onye ọzọ. Nke a megidekwara iwu Britain gị!
  Nwa nwoke Gulliver kwere ekwe:
  - Ee, ọ megidere iwu mmadụ! Ma Onye-nwe Chineke n"onwe Ya na-edobe iwu ma n"ụwa ma n"Eluigwe! Ma ị nweghị ike ịrụ ụka megide nke a!
  Nwa agbọghọ ahụ jụrụ ajụjụ:
  - Na na iwu Chineke mara onye aka ya dị ọcha ikpe ọnwụ? Na ọbụna Onye Kasị Elu Chineke Onye kere?
  Ohu ahu zara:
  - Chineke Kachasị Elu Jizọs boro onwe ya ụta! O wekwasi onwe-ya iwe nke Chineke. O wee mee ya nke ọma. Na ihe ọ bụla ọzọ... Ọfọn, mmadụ ga-aza maka mmehie na Chineke n'onwe ya mere ya, na ihu nke Ọkpara ya!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ kwuru n'ụzọ ezi uche:
  - Ma ọnwụ Chineke Ọkpara n'obe emeghị ka mmadụ dị mma. Ọ gbakwunyekwara na mpụ ya. Ọ bịara bụrụ na iji nweta mgbaghara, ụmụ mmadụ aghaghị ịghọ ọbụna ndị omekome? Nke a bụ ihe nzuzu kpamkpam!
  Nwa nwoke ahụ Gulliver ji ọchị zaa:
  -Atụmatụ Chineke enweghị nghọta. Kwekọrịtara na ọbụna nye ndanda, ọtụtụ ihe anyị bụ́ mmadụ nwere bụ ihe a na-apụghị ịghọta aghọta!
  Nwata nwanyi ahu churu ochi wee zaa:
  - Azịza zuru ụwa ọnụ bụ ihe a na-apụghị ịghọta aghọta! N'ụzọ dị otú a, ị nwere ike ịkọwa ihe niile na-akọwaghị ihe ọ bụla. N'ezie, ọ gaghị ekwe omume ịghọta Chineke, ọ dịghịkwa mkpa iche echiche!
  Nwa nwoke Gulliver ji asụ ude kwuo:
  - Na n'ụwa anyị enwere ọtụtụ ihe na-agaghị ekwe omume ịghọta! Dịka ọmụmaatụ, gịnị kpatara ụwa ji adọta ihe? Ị nwere ike ịnye nkọwa maka nke a?
  Nwata nwanyị ahụ chịrị ọchị wee zaa:
  - Ọfọn, ee, ọ bụghị ihe niile nwere ike inye azịza ezi uche na ezi uche! Ma ajụjụ bụ, gịnị mere anyị ga-eji kwere na Chineke? E kwuwerị, ọ dịghị onye hụtụrụla Ya. Ma n'otu oge ahụ, ị kwenyere na ya?
  Nwa okoro ahụ mara mma ọzọ wee zaa:
  - Ma ọ bụghị ya, ọ na-esiri ike ịkọwa ịdị adị nke ụwa anyị na kpakpando dị iche iche. Kedu ka esi aghọta nke a? Onye kere ha!
  Mma ahụ enweghị ụkwụ efu kwuru:
  - Kedu ka esi akọwa ịdị adị nke Onye Okike? Onwere onye kere Ya?
  Nwa nwoke Gulliver jiri ụkwụ nkịtị zọpụ na nkume dị nkọ wee sụọ ude, wee sị:
  - Anyị kweere na Chineke dị mgbe!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ chịrị ọchị ma kwuo:
  - Olee otú Chineke ga-esi pụta n'enweghị ihe kpatara ya! A ghaghị inwe isi ihe kpatara ihe niile!
  Ohu ahu zara:
  - Anyị ga-ewere ya dị ka axiom na Chineke dị. Ma kwere na ya. Ma ọ bụrụ na ị na-eche ma chepụta ya ruo ogologo oge, ị ga-ama ara ara!
  Mma ahụ chịrị ọchị wee bụrụ:
  - Ndị a bụ akụkọ ifo maka ụmụaka,
  N'ezie i kwere na Chineke...
  Nye ndi-nchu-àjà ego ahu;
  Mgbe ahụ ị ga-enweta eluigwe!
  Boy Gulliver kwenye:
  - Ewoo, ọ gaghị ekwe omume ịmara ihe niile!
  Nwa agbọghọ ahụ jụrụ:
  - Gịnị mere ndị mmadụ ji aka nká na-anwụ n'okpuru Chineke pụrụ ime ihe nile?
  Ohu ahu zara:
  - Nkwụghachi ụgwọ maka mmehie!
  Mma kwuru:
  - Ma anyị na-emehie na-adịghị na-aka nká!
  Boy Gulliver kwubiri:
  - Amaghị m ihe mere unu ji bụrụ ụmụ ebighị ebi! Ma ị maghịkwa! Dị nnọọ ka a na-amaghị ihe kpatara na ehi nwere mpi, ma ezi adịghị!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ kụpụrụ nwa nwoke ahụ a dọọrọ n'agha anya wee tụọ aro:
  - Ma eleghị anya, ị chọrọ ụtarị? Ka ị ga-eghe ikiri ụkwụ gị efu?
  Boy Gulliver jụrụ:
  - Gịnị ka nke a ga-egosi?
  Mma zara n'olu dara ụda:
  - Ya mere, n'ihi na m bụ Jehova Chineke!
  Ohu ahu zara nkwuwa okwu:
  - Ọfọn, ị ka nwere ike igbu mkpụrụ obi m!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ kwuru:
  - Enwere ike iziga gị na ebe a na-egwupụta ihe, nke bụ ezigbo hel. Ma ọ bụ ikekwe gaa ebe ka mma. Dịka ọmụmaatụ, enwere m ike ịme gị squire m!
  Boy Gulliver kwenye:
  - Daalụ!
  Nwa agbọghọ ahụ jụrụ:
  - Gwa m nke ọma, kedu ihe egwu gị na ndị Lilliputi nwere?
  Nwa okoro ahụ zara ọnụ ọchị:
  - Mgbe m na-ehi ụra, ha kegidere m. Otú ọ dị, ha nyere m ihe m ga-eri. Ọfọn, ha gbara anyị akụ́. Ọzọ, ọ bụ ihe na-adọrọ mmasị karị. Ha tọpụrụ m, ọbụna nye m nnwere onwe. Na nloghachi, m nyekwara ha ụfọdụ ọrụ.
  Ịma mma nke enweghị ụkwụ, na-azọ n'elu okwute dị nkọ, na-ekpo ọkụ na-ekpo ọkụ na ụkwụ ya efu, dị ka nwata, ma mara mma nke ukwuu ma na-amụmụ ọnụ ọchị, jụrụ:
  - Kedu ọrụ ị nyere ha? N'ịdị elu gị, ọ ga-abụ na ọ gaghị adị mma maka ụmụ nwanyị ka ha na ndị dị otú ahụ buru ibu!
  Nwa nwoke Gulliver chịrị ọchị wee zaa:
  - M rụrụ a nnọọ nnukwu ọrụ. Ọ buuru ụgbọ mmiri iri ise ndị ndị iro Lilliput kwadobere maka ịbata. Ma si otú ahụ zọpụta ha ala na ọdịda nke ndị agha siri ike!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ were ọbụ aka ya mara nwa nwoke ahụ ụra n'azụ, na-acha ọbara ọbara site na aja ọhụrụ, wee dajụọ:
  - Nke a dị ezigbo mma! Ọ na-apụta na nke a bụ nnukwu uto nwere ike iji mee ihe dị mma!
  Nwa nwoke Gulliver bụrụ abụ na nzaghachi:
  Ọ bụghị naanị na-egbuke egbuke, ma na-aṅụ sịga,
  Eleghi anya ugwu mgbawa, ikekwe ugwu mgbawa...
  Ma eleghị anya, n'ime obi m, m nwere ike ịbụ dwarf,
  Na nnukwu, na nnukwu!
  Nwatakịrị nwoke ahụ wee na-awụkwasị nkume dị nkọ, nke na-ekpo ọkụ n'ụkwụ ya bụ nwata, echichi, nke kpụchara akpụ. Ma ọ bụ ihe na-egbu mgbu na-adịghị mma. Ma nwa ahụ nwere obi ike jigidere ya.
  Na ịdọpụ uche onwe ya ọ jụrụ:
  - Ma olee ụdị okwukwe i nwere?
  Nwatakịrị nwanyị ahụ ji ọnụ ọchị jụọ:
  - Kedu ihe ị chere na ọ dị mkpa inwe okwukwe?
  Boy Gulliver kwenye:
  - Ndị mmadụ niile nwere opekata mpe ụdị okwukwe. Ọbụna ndị obi ọjọọ!
  Nwata nwanyi tie mkpu:
  - Anyị abụghị ndị obi ọjọọ! Ma anyị ekweghị na akụkọ ifo!
  Ohu nwoke ahụ kwuru:
  - Ma ị nwere ike ịlafu mkpụrụ obi gị!
  Na nzaghachi, nwa agbọghọ ahụ malitere ịbụ abụ n'echeghị echiche;
  Gịnị ka Jehova pụtara?
  Ya, bi n'ebe di egwu ...
  Mgbe enyere iwu ka ọ rụọ ọrụ,
  Ka anyị ghara ịnọrọ na nrọ.
  
  Ọ bụ ezie na uwe eze mara mma.
  Mana onweghị onye anyaukwu ọzọ...
  Ome ụbịam pụtara oghere -
  Ụwa anyị nke nhụjuanya bụ oké!
  
  Ma ọ bụghị Adam ka ụta maka nke a -
  Onye Soviet dị mfe, onye Russia ...
  M jere ije ọtọ, anaghị ezobe ihere m.
  Dị ka proletarian n'okpuru tsarism!
  
  Chineke nyere ya nri - oke,
  Ahịhịa na-amaghị ndụdụ...
  Ọ bụrụ na ịchọrọ karịa, a ga-eti gị ihe!
  Were kwa n'ọbụ aka gị ṅụọ mmanya na-enweghị karama.
  
  Adam tara ahụhụ dị otú ahụ,
  N'ime ụfọdụ paradaịs dị egwu, na-agwụ ike!
  Ma agwọ ahụ fere n"elu nku.
  Ọ ghọtara: mmadụ na-ata ahụhụ ...
  
  O nwere ụzọ isi si n'oké ọhịa pụta.
  Wuo obodo, mua nwa!
  Ka ị ghara ịgagharị n'ọhịa ruo ogologo oge.
  Mgbe ụfọdụ aghụghọ dị mkpa!
  
  Ezuru m igodo anwansi n'elu igwe,
  Ịhapụ Iden nke usoro ihe omume...
  N'ebe ahụ ka ị ga-ahụ nwa agbọghọ nke nrọ gị.
  Opekempe, ị nwere ike ịla n'iyi n'ime ụwa!
  
  Ee, n'ezie enwere ihe ize ndụ, nwa nwoke
  Ụwa a abụghị onyinye...
  Ma ị ga-amata akọ na uche, nsọpụrụ,
  Na ị ga-ahụ gị zuru okè egwuregwu!
  
  Adam natara igodo a -
  O meghere ọnụ ụzọ ámá wee hapụ eluigwe.
  Onye nmehie mefuru oke ume;
  Na-eje ije na nkume nke nnukwu ugwu ...
  
  Ebe ọ na-ahụ ọnụ ụzọ ámá ọzọ -
  Ọzọ kwa, agwo ahu nwere nku putara...
  Ọ sịrị: Abụ m ezi Setan -
  Ihe mkpuchi ahụ meghere n'onwe ya ...
  
  Adam batara wee hụ -
  Ọrụ ebube esere dị otú ahụ...
  Nwa agbọghọ gba ọtọ n'azụ ugwu.
  Na-ete efere ọla edo poselin.
  
  Mana kedu ka ọ dị mma?
  Adam nwata ahụ enweghị ike ijide onwe ya!
  Sutụkwa egbugbere ọnụ ya ọnụ
  Ọ tụgharịrị dị ụtọ karịa mmanụ aṅụ!
  
  Ọ zara ya,
  Ozu ndị ahụ jikọtara na oké aṅụrị...
  Mba, akọchala Setan -
  Ụmụ okorobịa gosiri na mmehie!
  
  Chineke chụpụrụ ha na paradaịs, ma...
  Ụwa ghọrọ ebe obibi ha.
  Ọ bụ ezie na ndị mmadụ nwere nanị otu anyanwụ,
  Ma enwere ọtụtụ puku ụmụ!
  
  Ee ọ siri ike -
  Iju mmiri, ụkọ mmiri ozuzo na oyi.
  Ma uche bụ oké ube,
  Mmadụ aghọwo ike e kere eke!
  
  Dị ka mmụọ ozi ọ pụrụ ife efe,
  Lee ka mmụọ ọjọọ nke ugwu si emebi ahụ efe ahụ!
  Mepụta okporo ụzọ ebe ị nwere ike ịga -
  Gaa n'ókè ọ bụla na ala.
  
  Na anyị chọrọ ohere -
  Anyị ga-enwekwa ike imeri.
  Ya mere mmehie anyị abụghị ikpe.
  Mba, ekwula okwu efu!
  
  Na-enweghị mmehie, ọ dịghị ọganihu,
  Echiche na-emepụta mmegharị!
  Enwere naanị otu azịza nke okwuchukwu:
  Anyị achọghị paradaịs onye ọzọ!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ wee were iwe zọọ ya ụkwụ efu, mee ka okwute ahụ maa jijiji wee maalie. O mekwara nke a nke ọma.
  Nke a bụ n'ezie nwa agbọghọ si obodo na-eto eto ebighi ebi.
  Boy Gulliver kwuru:
  - Ọfọn, ị naghị atụ egwu nhụsianya ebighi ebi?
  Nwata nwanyị ahụ chịrị ọchị wee jụọ:
  - Ị hụla ala mmụọ n'onwe gị?
  Nwa nwoke Gulliver kụpụrụ ubu nwata wee zaa:
  - N'eziokwu, mba!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ chịrị ọchị wee gbakwụnye:
  -Onwere onye n'ime ndị obodo gị hụla ala mmụọ?
  Nwa-okoro ahu we b͕asa aka-ya:
  - Amaghị! Otu onye, ọ bụ ezie na ọ bụ onye aṅụrụma, ṅụrụ onwe ya n'ime oké ọchịchọ ma hụ hel na ndị mmụọ ọjọọ. Ma ọ dịghị onye maara nke ọma banyere nke a ma ghara ịma!
  Mma nke ekwuru na njakịrị:
  - Otú ahụ ka i si kwere n'akụkọ ifo ụmụaka. Ndị nchụàjà na-anakwa gị ego maka akụkọ ifo!
  Nwa okoro ahụ Gulliver kụpụrụ aka wee zaa:
  - Ọ bụghị naanị egwu ọkụ ala mmụọ. Irubere Chineke isi n'okpuru nrụgide abụghị ma ọlị ihe Onye Pụrụ Ime Ihe Nile chọrọ. Ọ bụrụ na ọ chọrọ, eleghị anya ọ gaara egosiwo ma Eluigwe na ala mmụọ n"ebube ha nile. Ọ dịghịkwa onye ga-anwa anwa emegide!
  Nwata nwaanyị kwee isi wee jụọ:
  - Kedu ihe bụ isi nsogbu ahụ?
  Boy Gulliver zara ya:
  - Eziokwu ahụ na ọ bụghị nanị na anyị na-atụ egwu Chineke, kamakwa ịhụ ya n'anya!
  Mma n'ụkwụ efu gbagoro:
  - Ọ dị mma na ị hụrụ Ya n'anya! Gịnị mere na ọ hụghị gị n'anya?
  Ohu ahu zara obi ike:
  - Ma Jehova Chineke hụrụ anyị n'anya!
  Nwata nwanyị ahụ chịrị ọchị:
  - Ya mere na-atụgharị na-eto eto, ndị inyom mara mma ghọọ agadi inyom. Na-ezigakwa ụdị ọdachi nile dị iche iche?
  Boy Gulliver kwuru:
  - Onye hụrụ onye hụrụ ya n'anya !
  Mma ahụ mara mma nke na-enweghị ụkwụ chịa ọchị wee were ịpịa ụtarị tie nwa ohu ahụ Gulliver, na-eti mkpu:
  - A hụrụ m gị n'anya! Ọ bụ ya mere m ji tie!
  Mgbe nke ahụ gasịrị, ọ tụtụlitere obere okwute na mkpịsị ụkwụ ya efu. Ọ tụpụrụ ya. Ọ gbawara n'akwụkwọ nkwụ nke toro n'akụkụ okporo ụzọ. N'ịgbawa n'ime ịmụmụ ọnụ ọchị, ọ jụrụ:
  - Bịa, eleghị anya ị nwere ike ịbụ abụ! Dị ka ihe atụ, banyere otú i si hụ Chineke Pụrụ Ime Ihe Nile n'anya?!
  Nwa okoro ahụ Gulliver kwere:
  - Ji anụrị!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ dọrọ aka ná ntị nke ọma:
  - Ma ọ bụrụ na ahụghị m ya, mgbe ahụ, nwa nwoke ahụ ga-eghe ikiri ụkwụ gị efu na nwata!
  Nwa okoro ahụ malitere ịbụ abụ na nzaghachi, n'olu ya doro anya ma dị ụtọ nke ukwuu;
  Ụzarị anyanwụ na-enwu site n'ọchịchịrị ọla edo.
  Onye cherub zitere, ekele Chineke nyem!
  Ndị mmụọ ọjọọ na-awakpo - ìgwè mmadụ kpọtere,
  Ụwa dị n'okpuru na-eweta ọtụtụ nsogbu!
  
  Anyị na-eme ọtụtụ aghụghọ rụrụ arụ - omume ọjọọ,
  Ọ bụrụ na ị chọrọ nke ọma, ị na-ahapụ naanị!
  Achọrọ m ịgbaji agbụ ndị ahụ,
  Ma olu olu onye ọchịchị nyere siri ike!
  
  Echetara m ihu nwanyị nke onye m hụrụ n'anya,
  M ga-esi n'ire ọkụ nke agha na égbè eluigwe bịa!
  Na mmụọ nsọ batara n"ime obi m.
  Ọ na-esiri m ike, m na-asụ ude, na-eku ume n'ime mmụọ!
  
  N'okpuru anyị ka ọ dị larịị, kapeeti osisi;
  Ọchịchịrị na-apụghị ịgụta ọnụ nke ndị iro emewo mgbidi!
  Ma mọ-ozi nke Jehova we setipu aka-nri-Ya;
  Ọ bụ oge imeri wee sị nke ọma na melancholy!
  
  Ana m eto Kraịst - ọ bụ chi,
  N'ime nkpuru-obim nke nmehie: Onye puru ime ihe nile nābù abù!
  The motif maara nke ọma onye ọ bụla, ugboro ugboro na abụ ọma.
  Ube nkọ - gaa n'ihu!
  
  Chineke nke udo na-ezute n'ajị dị ọchịchịrị.
  Ị ga-arara ala nna dị nsọ!
  Ị tụrụ egwu n'agha, were mma agha gị kewaa;
  Onye iro gị, Setan, emeriela gị!
  
  M'we za Chineke, nākpọ isi ala;
  Ee, mmadụ adịghị ike, anụ ahụ ya dị ka mmiri!
  Mgbe o siri ike, m kpọkuru gị,
  Azịza ya abịaghị, o siri ike ịlanarị agha ahụ!
  
  A na m arịọ Onye Pụrụ Ime Ihe Nile, nye m otu ohere,
  Iji mebie uche gị na imeri ndị agha nke ala mmụọ!
  Kraịst zara - ọ hụrụ oge awa nke mbibi;
  Ma achọrọ m ịnwale okwukwe gị!
  
  Ọ dị mma, gaa kpee ekpere - a ga m agbaghara gị,
  Ahụhụ nke ndị mmadụ, ee, aghọtara m!
  Cheta Devid, tiye nkume n' èbè;
  Ndị mmehie niile nke ụwa bụ ụmụ Kraịst!
  
  Ma ya mere m na-alụ ọgụ, maka otuto nke Kraịst.
  Na iyi nke na-esi ọbara na-eru!
  Na ugwu nke ndị nwụrụ anwụ, ọnụ ọgụgụ nke ndị nwụrụ anwụ enweghị ike ịgụta;
  Ma ekwere m na ịhụnanya Onye Pụrụ Ime Ihe Niile!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ buru ụzọ were ụtarị kụgbuo nwa okorobịa ohu ahụ bụ Gulliver. Nwata gba ọtọ kwara ude.
  O wee kụọ ya aka n'ubu nke ọma, na-ekwu:
  - Ị na-agụ nke ọma! Ị nwere talent!
  Gulliver nwata kwee isi wee kwuo:
  - Ma n'ihi gịnị?
  Nwa agbọghọ ahụ zara obi ike:
  - Ka ị mara ebe gị!
  Nwa okoro ahụ kwere:
  - Ee, adị m njikere ịmara! Mana n'etiti ndị Lilliput, enwere m aha Duke. Ma ọ dị nnọọ mma!
  Nwata nwanyị ahụ chịrị ọchị wee kwuo:
  - Ị bụ onye Duke? Nke a na-adọrọ nnọọ mmasị! Ma abụ m onye Viscountess!
  Nwa okoro ahụ kwere:
  -Ị bụ onye Viscountess? Nke a dị ịtụnanya!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ kwuru:
  - Enwere m ike ịnye gị ka akpụkpọ ahụ dị ndụ wee fesa gị nnu! Mgbe ahụ, ị ga-aghọta ihe ọ pụtara iso m asọmpi!
  Nwata nwoke Gulliver hulatara wee zaa:
  - Enwere m obi umeala!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ chịrị ọchị wee kwuo:
  - Ikiri ụkwụ gị na-enweghị isi chọrọ osisi. Nke ka mma, gbaa ha ọkụ na-ekpo ọkụ. Mgbe ahụ ị ga-aghọta ihe bara uru!
  Ohu ahu zara:
  - M ga-anabata ntaramahụhụ ọ bụla n'aka gị!
  Mma ahụ chịrị ọchị wee zaa:
  Ma taa ka m dị obiọma, m ga-agbagharakwa gị. Ọ bụrụhaala na ị bụụrụ m abụ ọzọ!
  Nwa okoro ahụ Gulliver kwere:
  - Adị m njikere ịbụ abụ maka gị ogologo ụbọchị dum!
  Nwata nwaanyị ahụ kụkwara ya ụta ọzọ wee tie mkpu:
  - Ka anyị bụrụ abụ!
  Na nwa na-adịghị mma malitere ime ịhụnanya;
   Onye ụgha jọgburu onwe ya onye na-ekwu maka ya
  Dị ka a ga-asị na ala nna bụ naanị uzuzu!
  Na isi ihe na ihe niile bụ ichu nta ruble,
  Na ị kwesịrị ịga na eruba nke akara aka!
  
  Ma ọ bụghị onye agha dị otú ahụ, obodo nke mwute dị nsọ,
  A sị ka e kwuwe, agha bụ isi òkù ọ kpọrọ ya!
  Iwu eze dị mfe: lụọ ọgụ, atụkwala egwu;
  Ume oyi agaghị atụ ọnwụ egwu!
  
  Oghere bụkwa ihe mmadụ maara,
  Enyere ya ka o fepu wee merie oghere!
  Mbụ mmalite ihere, emesia ịgba ọsọ dị egwu.
  A ga-enwe alaeze na ụyọkọ kpakpando ọtụtụ nde!
  
  Ọ gaghị ekwe omume ịkwụsị, n'agbanyeghị na ọbara na-asọ dị ka osimiri.
  Agha n'etiti ndị mmadụ, na ajọ ara!
  Achọrọ m izu ike, rie aspic achịcha,
  Ma dinara ala n'ime ahihia n'okpuru ebe anu anu di uto!
  
  Ma ebe ọ bụla ị na-enweta obi ụtọ, ọ bụghị n'eluigwe ma ọ bụ hell,
  Ọ bụ gị mgbe niile, ma dị anya!
  Ị na-ele anya na mbara igwe maka kpakpando ị họọrọ.
  Ka idobe obi na ngalaba dị nsọ!
  
  Mana Motherland dị ebe ahụ, na anyanwụ na ọnwa,
  Ọ dị ka anya dị ebube - onye na-elekọta gị!
  Ma ọ bụrụ na ọ dị mkpa, mgbe ahụ dọwara, ọbụna na otubo,
  Oh, lee ka eriri ndụ si dị gịrịgịrị ma dọwaa!
  
  Obodo nna ruo mgbe ebighị ebi, maka mmadụ niile, gị.
  Dị ka oké osimiri nke obi ụtọ na-agbasa!
  ịdị ukwuu nke ịma mma, na obi ike na nrọ;
  Na ọkụ ịhụnanya ahụ nke na-agaghị anyụ!
  Ohu nwoke na-abụ abụ wee kpọọ isiala. Nwatakịrị nwanyị ahụ hulatara isi wee were ụtarị tie ya, mana oge nke a nke nta nke nta wee dajụọ:
  - Ị dere nke a nke ọma! Echere m na ị kwesịrị ịta ahụhụ n'elu oche!
  Nwa okoro ahụ Gulliver tiri mkpu:
  - Etinyela m n'ọkwa!
  Nwatakịrị nwanyị jụrụ:
  - Mba! Opekempe, ị ga-ama ihe nwa okorobịa na-enwe mgbe ígwè na-ekpo ọkụ na-ere ya n'ikiri ụkwụ efu. N'otu oge ahụ ha ga-agbagọ nkwonkwo gị. Ya mere, ọ ga-eme ka veins ọnụ na-atụgharị kpamkpam n'ime ya.
  Nwa okoro ahụ Gulliver kwere:
  - uche gị! Ekwenyere m ihe niile!
  Nwata nwanyị ahụ chịrị ọchị wee kwuo:
  - Ị na-erube isi! Ọ dị mma, anyị ga-ata gị ahụhụ nke ọma ka ị ghara imerụ gị ahụ. Gwam, mgbe ị bụ nwata, ọ dịtụla mgbe a pịara gị ihe?
  Gulliver zara n'eziokwu:
  - Ee, ọ bụghị ọtụtụ!
  Nwata nwanyi kwe:
  - Ị chọrọ ka a pịa gị ụta nke ukwuu?!
  Nwa okoro ahụ zara n'eziokwu:
  - Ọ bụghị n'ezie! Adị m mma n'uche, na n'ezie anaghị amasị m imerụ ahụ!
  Viscountess ji ọnụ ọchị bụrụ:
  Ụwa na-emesapụ aka nye unu ndị mmehie.
  Igwe juputara n'ihe egwu...
  Anyị ga-anọkọ ọnụ dị ka ezinụlọ
  Roses na-esi ísì dị ka nke a tupu oké ifufe!
  Nwa nwoke Gulliver kwuru:
  Ihe niile dị n'ụwa dabere
  Site na elu igwe...
  Ma nsọpụrụ anyị, ma nsọpụrụ anyị,
  Ọ dabere naanị anyị!
  
  
  
  NSOGBU NKE NDỊ NA-agba ọsọ ada ụkwụ efu
  ANNOTATION
  A na-amanye adaeze Scandinavian mara mma ịlụ onye eze France ochie. N'ime obi nkoropụ, ọ na-agba ọsọ na uwe na-adịghị mma, njem ụkwụ efu ya gafere France na-amalite, jupụtara n'ihe egwu na ihe egwu.
  . ISI NKE 1
  N'otu alaeze nke na-eto eto na Scandinavia, e nwere otu adaeze mara mma nke ukwuu. O nwere ajị dị ka snoo, nke e fesa na ntụ ntụ ọla edo, nke na-akpụ akpụ dị ka ajị anụ atụrụ. Ya mere eze France chọrọ ịkpọrọ ya ka ọ bụrụ nwunye ya. O wee ziga ihe ruru ụgbọ mmiri ise nwere onyinye dị oké ọnụ ahịa maka ya.
  Eze Sweden natara onyinye na ndị nnọchianya na nsọpụrụ. O wee kweta inye nwa ya nwaanyị. Ma ọ malitere isi ike na mberede. O nwere onye hụrụ n'anya nzuzo, ọmarịcha nwa okorobịa na-acha odo odo. Ma eze France abụkwaghị nwata, o nweghịkwa ịma mma.
  Na ọmarịcha Augustine, nke bụ aha ada eze, jụrụ ịga. Ma eze Sweden rọrọ nrọ maka njikọ aka ya na ndị France dị ike n'oge ahụ ka ha wee chee ndị Russia ihu.
  O wee malite aghụghọ. Akpọrọ nwa m nwanyị ka ọ bịa nri abalị. Agbalịrị m ikele ya nke ọma dị ka o kwere mee. Ma ya onwe ya ji nwayọọ gbakwunye ọgwụ ụra siri ike, nke kụpụrụ ya ruo ụbọchị atọ na abalị.
  Nwa ada eze ahụ enyoghị nna ya ebubo aghụghọ, n'enweghị oge ọ bụla ọ ṅụrụ mmanya na-acha ọbara ọbara, ụtọ.
  Ma dara oké ụra. A na-ebu ya n'elu akwa ọla edo, nke ejiri velvet na silk kpuchie ya, na ọkọlọtọ nke ụgbọ mmiri French nke eze.
  Ha we tiyem n'ime-ulo nke eji ọla-edo kpuchie ya, were ndi-orù nēje ozi chiri onye-nche nsọpuru.
  Mgbe nke ahụ gasịrị, nnukwu ụgbọ mmiri ise nke Great France nwere égbè gbawara.
  Mgbọ egbe nke alaeze Sweden kelere ha.
  Nwa agbọghọ ahụ nọkwa na-ehi ụra nke ọma. Nrọ ya dị ọkụ, ikuku na-atọ ụtọ. Ọ hụrụ n"ime ha ndị mmụọ ozi, ndị cherọb na-egbuke egbuke, Nne nke Chineke mara mma dị ka anyanwụ, na ọtụtụ ihe ndị ọzọ. Nwatakịrị nwanyị ahụ na-ehi ụra ụbọchị atọ n'usoro, ma eleghị anya, ọ hụtụbeghị nrọ ndị dị otú ahụ na-egbuke egbuke, mara mma na ndị na-atọ ụtọ. Ma mgbe ahụ, edemede ahụ bịara. O wee bụrụ na ọ bụghị ihe ọchị. Otú ọ dị, adaeze ahụ maara ihe. Ma ọ ghọghị onye isi ike. Ma n'otu oge ahụ, o kpebisiri ike ịgbapụ ma ọ bụrụ na ọ dị mkpa.
  Ma nke a adịghị mfe ime. A na-ele ya anya mgbe niile. Ma ụgbọ mmiri ndị ahụ bujuru ihe oriri na mmiri, ha abanyeghịkwa n"ọdụ ụgbọ mmiri.
  Mana ha mechara rute Port de Calais. Ewe kelekwa ada eze ahu n'uju. N'ezie e bojuru ya ọla, dị ka ụlọ ahịa ọla.
  Na n'ụgbọ epeepe ọla edo, nke ejiri ola diamond, na nchekwa dị ukwuu, ha kpọgara ya na Paris.
  Augustine, n'ezie, ka na-apụghị ịgụ akụkọ ifo banyere Gerda si Snow Queen, ma ọ dịghị enwe mmetụta zuru ezu na ahụ iru ala. Ọ bụ nnukwu convoy na onye na-enye nsọpụrụ so ya. Ya mere, ndị na-apụnara mmadụ ihe atụghị egwu.
  Nwa ada ada nọ na-eche ka ọ ga-esi gbapụ. E nwere ọtụtụ echiche, ma ọ dịghị nke ọ bụla n'ime ha dabara adaba.
  Na mgbe ọ na-abịaru nso Paris, ha hụrụ otu nwa agbọghọ na-ụzọ. O yi uwe adọwara adọwa, gbarụrụ agbarụ na ụkwụ efu. Ma n'otu oge ahụ mara mma, nakwa na-acha ọcha. Ma ọ bụrụ na a sachaa ya ma yiwe ya, ọ ghọrọ onye na-agafe agafe maka adaeze.
  Augustine kpọbatara ya n'ụgbọala ahụ ma gwa ya ka ọ sachaa onwe ya ntakịrị n'ụzọ. Ọzọkwa, ọ bụ oge okpomọkụ na ọ na-ekpo ọkụ, na n'ezie, ị na-agbapụ na uwe mara mma, ọla na ihe eji ebu ọla edo.
  N'ebe ahụ, ọ jụrụ nwa agbọghọ ahụ onye ọ bụ.
  Ọ zara:
  - Abụ m Gertrude! Nna m bụ onye isi, ma nne m bụ nwanyị nkịtị. Ọ nwụrụ, ma ugbu a, aghọrọ m nwa mgbei na-awagharị awagharị.
  Augustine tụụrụ ya aro, sị:
  - Ka anyị gbanwee! Ị ga-aghọ nwa-nwanyi, na m ga-eyi akwa gị. Mgbe nke ahụ gasịrị, ị na-achụpụ m, m ga-apụ. Mana gị, Gertrude, ga-abụ nwunye eze France!
  Nwa agbọghọ ahụ dị ka adaeze, onye mara mma na-acha ọcha, mara mma ma maa mma, nke a sachara n'ájá, kwee isi:
  - Ọ dị mma! Ekwenyere m. Ọbara De Guise n'onwe ya na-asọba n'ime m. Nne m wee kuziere m Latin, enwekwara m nghọta banyere omume ụlọ eze.
  Augustine kwuru, sị:
  -Ị bụ onye mba ọzọ. Ọ bụrụ na ihe ọ bụla, ha kwenyere na nkwụsị ncheta site na ọgwụ ụra siri ike na mmanya!
  Gertrude kwenye:
  - Aga m anwa! Ma gị?
  Nwa adaeze ahụ kwuru nke ọma:
  - Ma mụ onwe m, dị ka onye nsọ, ga-aga n'ụkwụ efu gburugburu ụwa ịchọ obi ụtọ!
  Nwata nwanyị ahụ kwuru:
  - Ọ bụ ihe obi ụtọ iji ụkwụ efu na-eje ije n'oge okpomọkụ. Ma n'oge oyi, oyi na-atụ m nke ukwuu!
  Augustine kwuru, sị:
  - Oge oyi ka dị anya. Na France, a gwara m, oge okpomọkụ dị ogologo. Ya mere enwere m olileanya na m nwere ike dabara n'ụzọ ụfọdụ. Ma ọ bụ ikekwe laghachi n'ala nna ha.
  Gertrude kwenye:
  - Jisie ike!
  Nwa ada eze ahụ achọghị iyiri akwa akwa ya nke na-ada mmiri mgbe ọ sachara ya. O were uwe nwa agbọghọ dị mfe ma dị ọcha. O wee kpebie ịga ụkwụ efu, n'ihi na ọ na-achọsi ike mgbe niile. Ma nke mbụ, okpomọkụ na Sweden adịghị ọkụ dị ka France, na nke abụọ, onye ga-ekwe ka ada eze na-eje ije ụkwụ efu?
  Ma ọ dị oke mma ime nke a na akwa akwa na taịl nile dị nro, na-eche ya na ụkwụ efu nke nwa agbọghọ, ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ nwa agbọghọ.
  Mana ka ọ dị mfe mgbe ewepụrụ gị ọla niile na akwa akwa. Ị na-eyi naanị uwe mwụda nke fọrọ nke nta ka ọ bụrụ nke na-acha ọcha, nke a sacharalarị nke dị mkpụmkpụ, na-ahapụkwa ụkwụ gị ọtọ. Ọ ga-abụrịrị na ọ ga-ekwe omume ịhọrọ uwe bara ọgaranya site na ụmụ agbọghọ, ma Augustine kpebiri na ọ gaghị adọta uche dị ukwuu na onwe ya. Na ọ ka mma iyi uwe mwụda na ahụ gba ọtọ.
  Na nkewa, ndị enyi abụọ ahụ kwekọrịtara. Gertrude, n'ụzọ megidere nke ahụ, nwere obi ụtọ nke ukwuu, n'agbanyeghị na ihe ịchọ mma na-anyịgbu ya, karịsịa okpueze na beads, na ọ na-etinyekarị ọla ntị ya n'ụzọ ụfọdụ ka ọ ghara ịdụ ya ntị.
  Ọ dịghịkwa amasị ụkwụ na akpụkpọ ụkwụ dị elu dị oke ọnụ ahịa. Ma ugbu a ọ bụ onye eze.
  Eze ga-aghọkwa di ya.
  Na Augustine hapụrụ ụlọ ịsa ahụ. Ma ngwa ngwa o kwere mee, o ji ụkwụ efu ya gbajiri agbaji zọpụ.
  Mgbe ọ jere ije n'elu ahịhịa, ọ na-enwe mmetụta nke mkpọtu. Ma mgbe ahụ m rịgoro n'elu gravel. Nkume ndị ahụ na-ekpo ọkụ na-ekpo ọkụ na-ere ọkụ n'ọkpụkpụ ụkwụ nwa agbọghọ ahụ. Ha dị ka nke nwatakịrị. O wutere, Augustine kwara ude.
  O we rida ngwa ngwa n'elu ahihia ahu. Ọ dịịrị ya mfe ebe a, mana ka, turf ahụ tụrụ ya nro, n'ezie n'ụkwụ August.
  Augustine chọsiri ike ịlọghachi azụ, ma ọ tara ezé ya ma gawa n'ihu.
  Ọ gbalịrị iche na ọ bụ onye senti. Ma ndị nsọ na-atachi obi n"ahụhụ.
  N'ebe a Gertrude ji nwayọọ na ịmụmụ ọnụ ọchị jee ije n'ụkwụ efu na gravel ọkụ. Ị ga-ahụ na akpụkpọ ụkwụ ya dị ka ụkwụ kamel.
  Ọ ga-amakwa Augustine.
  Mana ruo mgbe ị ga-amata ya... Ka adaeze na-aga n'ihu, ka ọkpụ ụkwụ ya gbawara agbawa na-afụ ụfụ. Maka nwanyị onye ọrụ ugbo nke a abụghị ihe ọ bụla, mana maka adaeze si mba ugwu?
  Ka o sina dị, Augustine ji isi ike gaa n'ihu. Ọ bụghị anya na Paris. N'ebe ahụ ka o chere na ọ ga-achọta ihe. Ma ọ bịarutere ná mpụga obodo nta dị nso na Paris. M ga-eje ije n'elu ájá. Nke na-afụkwa ụfụ nke ukwuu n'ụkwụ nke ahịhịa agụba agbajie. Nwatakịrị nwanyị ahụ nwere ụkwụ abụọ wee kwara ákwá. Ọ nọ na-ama jijiji.
  Ụmụ ehi ya na-egbukwa mgbu - o jighị ụkwụ aga ebe dị anya.
  Ọzọkwa agụụ gụwara ya. Ọ bụ naanị oge nri ehihie. Ijegharị n'ikuku ọhụrụ na-akpọte agụụ gị.
  Nwa agbọghọ ahụ kụrụ aka n'ụlọ kacha nso. Onye nwe ya meghere ọnụ ụzọ - nwanyị dị ihe dị ka iri atọ. Ọ lere anya n'okirikiri ahụ, ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ uwe akwa nke dara ada, ụkwụ efu, wee kwuo:
  - Kedu ihe ị chọrọ! Anaghị m eje ozi.
  Augustine kwuru, sị:
  - Nye m ma ọ dịkarịa ala ụdị ọrụ.
  Nwanyi onye oru ugbo lere ya anya nke oma. Ihu Augustine gbachapụrụ agbachapụ, mana anwụ na-achacharị ya, dịkwa ka ụkwụ ya na-achakwa. Ị ga-ahụkwa na ọbụ ụkwụ ya na-adị nro ma kpara akpa, na aka ya bụ aristocrat, nwere mbọ ogologo.
  Nwanyi onye oru ugbo juru ya:
  -Ị bụ odibo maka onye ama ama?
  Nwa ada eze kwere:
  - Ee, ọ bụ!
  Nwanyị ahụ kwere:
  - Ọ dị ka a chụpụrụ gị. Ọ DỊ MMA. Achọghị m onye ọrụ, enwere m ụmụ. Mana m ka ga-ahapụ gị ka ị rụọ ọrụ inye gị nri. Ị nwere ike ịkpa nkata?
  Ada eze turu ude wee zaa:
  - Agbalịbeghị.
  Nwanyị ahụ kpụrụ ya n'ụkwụ gba ọtọ, nke gbachara agbarụ n'iwe:
  - Ọ dị mfe, ị ga-amụta! Were nkata ise kpata nri ehihie.
  Augustine kwee isi. O we ba n'ulo. Ọ dara ogbenye. Ụmụntakịrị ahụ dịkwa gịrịgịrị, akpụkpọ anụ na ụkwụ efu. Ụmụ agbọghọ atọ na otu nwoke na-akpa nkata. Augustine sokwa ha nọdụ. Nwatakịrị nwanyị ahụ nyere ya bast ahụ ma gosi ya otú e si mee ya.
  Ada eze malitere ịkpa akwa. Mkpịsị aka ya na-atọ ụtọ ma dị ike, ọ bụkwa onye na-amụ ihe ngwa ngwa.
  Ọbụna Augustine nwere mmasị ma jiri ịnụ ọkụ n'obi kpachie ya. N"oge na-adịghị anya, otu nwoke nke nwere afụ ọnụ, bụ́ di nwanyị ahụ, pụtara were nkata ndị ahụ. Agbanyeghị, achọpụtara m nke ọhụrụ:
  - Ị mara oke mma. Enwere m ike iji ihe bara uru karịa nkata nweta ego!
  Nwanyi onye oru ugbo fepuru aka ya:
  - Ọ bụ nwa agbọghọ mara mma. Ajụla ya ndụmọdụ na-adịghị mma.
  Onye ọrụ ugbo hapụrụ ụlọ ahụ, ọ bụ naanị ya na ezinụlọ ya yi akpụkpọ ụkwụ. Otú ọ dị, iyi akpụkpọ ụkwụ na France na June adịghị mma. Ma a kwenyere na ọ bụ naanị ihe kwesịrị ekwesị ka ụmụaka na-agba ụkwụ efu, na ikekwe maka ụmụ nwanyị, ma ọ bụghị maka nwoke toro eto.
  Augustine na ụmụntakịrị gbapụrụ bast niile. Mgbe nke ahụ gasịrị, anyị mechara nweta porridge na mmiri ara ehi. Nwa ada eze riekwa nri. Mgbe ọrụ anụ ahụ na mgbanwe mgbanwe gasịrị, nri dị mfe yiri ya tọrọ ya ụtọ nke ukwuu.
  Nwanyi ahu onye oru ugbo kwuru:
  - Ị nwere ike ịnọnyere anyị.
  Augustine kwara isi ya n'ụzọ na-adịghị mma.
  - Achọrọ m ịlaghachi n'ala nna m.
  Nwanyị ahụ jụrụ:
  -Olee ebe ala nna gị nọ?
  Ada eze zara n'eziokwu:
  - Na Sweden!
  Nwanyi ahu onye oru ugbo kwuru:
  - N'ebe dị anya. Anyị kwesịrị ịga ọdụ ụgbọ mmiri. Ma ụkwụ gị dị nro. Ịkwesịrị ime ka ha dịkwuo oke, ma ọ bụ yikwasị akpụkpọ ụkwụ.
  Augustine ekwu, sị:
  - Enwere m ike ijikwa ya.
  Nwanyị ahụ jụrụ:
  - Ị nwere ike ịkwa akwa?
  Nwa ada eze kwere:
  - M dabbled ntakịrị n'ịkwa akwa, ma gịnị?
  Nwanyị ahụ bụ́ onye ọrụ ugbo kwuru:
  - Gaa hụ Marco. O nwere ụlọ kasị baa ọgaranya n'ime obodo. Ọ na-ere kapet. Ị nwere ike nweta ego n'aka ya maka akpụkpọ ụkwụ na uwe mara mma.
  Augustine gbakwụnyere:
  - Aga m eburu nke ahụ n'uche.
  Nwa agbọghọ nke ọbara August nwere ike gwụrụ ya, ma ọ dịlarị akaha. Ọ si:
  - Eleghi anya ị ga-ahapụ m ka m hie ụra?
  Nwanyị onye ọrụ ugbo kwee:
  - Ị nwere ike ịrahụ ụra na ụmụaka na hay. Ike gwụkwara ha n"ehihie ma na-erube isi.
  Enwere ụmụaka asatọ sitere na afọ ise ruo afọ iri na atọ. Ha dị jụụ n'ezie. Nwa ada eze dinara na ahihia nke izizi. Mana nke a bụ ihe dị mma maka ahụ siri ike yana ahụike. O were ya dina n'ura. Ụmụntakịrị ahụ wee nu.
  Ka ọ dị ugbu a, Gertrude ka rutere Paris. N'agbanyeghị oge awa ahụ, eze bịara kelee ya n'onwe ya.
  Onye bụbu onye ọrụ ugbo na ada iwu na-akwadoghị nke onye isi, ọ mara ezigbo mma n'ezie yana ada ada. Naanị, n'ezie, ihu ya gbara ọchịchịrị site na tanning, na ụkwụ ya, na akụkụ dị ịrịba ama nke ahụ ya. Mana Gertrude kpuchiri onwe ya ma zoo tan ya.
  Ma, ahụ́ erubeghị ya ala. Ka na-anọdụ ala n'ụgbọala, ọ dịghị ihe ọ bụla. Ma mgbe ị na-etinye ya ma na-eje ije, akpụkpọ ụkwụ na-ehichapụ ụkwụ gị n'ihi na ị naghị eji ya eme ihe, na ikiri ụkwụ dị elu pụtara na ị ga-ada.
  Ma eze zutere ya. Ọ dị ka ihe karịrị iri ise. Ọ bụghị nke ukwuu mara mma na wrinkled. Ma yi uwe okomoko. O wee were Gertrude n'ogwe aka.
  O wee malite iji nkwanye ùgwù jụọ ya banyere ahụ́ ike ya.
  Nwatakịrị nwa agbọghọ ahụ nwetara ozi gbasara ogige ahụ n'aka nne ya wee zaa ya nke ọma. Na n'ozuzu m emeghị mkpesa.
  Eze nyere ya ihe ọṅụṅụ ma nye ya ihe ọ ga-eri. Adọkpụrụghị m ya n'ihe ndina - ọ gaghị ekwe omume tupu agbamakwụkwọ ahụ. Gertrude ji obi ụtọ rie nri ahụ, na-ejidesi onwe ya ike ka ọ ghara igosi mkparị.
  Mgbe o risịrị nri, nwanyị onye ọrụ ugbo na-agụkarị ọkara na-adị arọ. Eze nyere iwu ka a sachaa ya ma dọba ya n"ihe ndina.
  Gertrude dinara na bat. Ụmụ agbọghọ ahụ malitere ịsa ya. Otu n'ime ha kwuru:
  - Kedu ụkwụ na-adịghị mma ị nwere.
  Gertrude zara ya:
  - M wee na-agba ọsọ ọtụtụ ụkwụ efu ka m wee dị ike na ike.
  Nwa agbọghọ ahụ jụrụ:
  Nke a ọ̀ bụ omenala n'etiti ụmụ ada gị?
  Gertrude kwuru, sị:
  - Ma nke a abụghịzi ọrụ gị!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ ji ụkwụ efu na-aga n'ezie. Ebe ọ bụ nwa mgbei, ọ diri oyi ọbụna n'oge oyi. Otú ọ na-esighị rịa ọrịa mgbe ọ na-azọ ụkwụ na snow. Ọ bụ ezie na, na-emekarị maka oyi, m na-aga n'ebe ndịda France.
  Ọ dị mma na opekata mpe, ahaghị ya maka izu ohi. Kama nke ahụ, ọkàikpe ahụ ji obi ebere nye ya iwu ka o were osisi tie ya ikiri ụkwụ efu. Ọ na-egbu mgbu ma na-egbu mgbu, ma ọ dịghị etinye akara na akpụkpọ ahụ. Mgbe nke ahụ gasịrị, Gertrude kwụsịrị izu ohi wee malite ịkpatakwu ego n'ime ime obodo.
  Mana ọ bụrụ na a pịara ya ụtarị nke ọma, ọ ga-abụrịrị na a na-ahụ ya n'ime ụlọ ịsa ahụ. Mana ọ ka na-acha aja aja. Na n'agbanyeghị otú enyo ndị dị otú ahụ kpalitere.
  Ụkwụ nwa agbọghọ ahụ mara nnọọ mma na ọdịdị ya. Ma ụkwụ na-esi ike n'ezie, dị ike karịa akpụkpọ ụkwụ akpụkpọ ụkwụ.
  Mana nwa agbọghọ ahụ gbachiri nkịtị ma ọ jụghị ajụjụ ọzọ.
  Mgbe ha sachara nwa agbọghọ ahụ kpọpụtara onwe ya, e dobere ya n"ihe ndina. Ọ na-adịghị ahụkebe mgbe mmiri riri gị n'àkwà nku. Ma Gertrude dara n'ụra wee daba na nrọ.
  N'echi ya Augustine tetara. Maka nri ụtụtụ e nyere ya achịcha na mmiri ara ehi utoojoo. Nwanyi ahu we chua nkata abua ọzọ.
  Ma adaeze wee gaa n'ụzọ ya.
  Ụkwụ ya merụrụ ahụ wee gwọọ ya n'otu ntabi anya ma ije ije bịara dị ntakịrị mfe. Ma ọ ka na-ewute ya. Karịsịa mgbe ọ gara n'okporo ụzọ gravel. Ekwesịrị m ịgbanwe gaa ahịhịa ọzọ. Nwatakịrị nwanyị ahụ gara n'ihu. Ọ kpọchiri eze ya ma maa jijiji. Ụkwụ ya na-ekpo ọkụ ntakịrị ma ọ dị mfe.
  N'ikpeazụ, mgbidi Paris pụtara n'ihu. Obodo ahụ buru ibu nke ukwuu, oge oge emepechabeghị anya na oge ọhụrụ amalitela. Na mmepụta ihe amalitelarị.
  Mana ngwa agha ndị nwere ihu agbapụbeghị. Narị afọ nke iri na asaa bụ oge pụrụ iche.
  Augustine na-eje ije n'elu ahihia, na-egbu egbu, mgbe ụfọdụ ọ ga-ewepụ ogwu n'ikiri ụkwụ ya.
  N'ikpeazụ, a manyere adaeze ahụ ịpụ n'okporo ụzọ ọzọ. Ọ na-egbu mgbu ma na-ekpo ọkụ. Ọ dabara nke ọma, anyanwụ zoro n'azụ ígwé ojii ma ọkụ ọkụ nke ukwuu. Ma ọ na-agba.
  Augustine ji ihe isi ike na-eje ije. Ọ na-akpụkwa ụkwụ abụọ ọzọ ma na-enwe nnukwu mgbu. Ma ọ na-egosi obi ike wee gaa.
  Ọnụ ụzọ ámá na-abịaru nso. Onwere ndi nche... Ha anaghi elekwa anya n'ebe nwanyi arịọ arịrịọ n'ụkwụ efu. Ndị mmadụ na-abịa na-aga. Ọtụtụ ụmụ nwanyị na ọtụtụ ụmụaka nwekwara ụkwụ efu. Ma ha anaghị atụ egwu nkume n"ụzọ. Na Augustine na-ata ahụhụ.
  Ma ebe a ọ nọ na Paris. N'ebe a pavement bụ nkume na ntakịrị smoother. Ọ naghị afụ ụfụ nke ukwuu ọzọ. Ma ka ọ dị, ụkwụ nwa agbọghọ ahụ gbajiri agbaji na-ata ahụhụ nke ukwuu. A na-ahụkwa ọbụna akara ọbara na-agbapụta ntakịrị.
  Augustine na-aga onwe ya wee die ya. Obodo ahụ buru ibu ma bụrụ nke ruru unyi. Ụmụaka na-arịọ arịrịọ na-agbagharị gburugburu ebe niile.
  Augustine na-aga. Ndien enye ekere nso ke enye akpanam? N'ezie, ị pụghị ịkpọtụrụ eze n'ọnọdụ ọ bụla. Ma ọ bụrụ na otu n'ime ndị isi na agụta. Ma, ha ga-ekweta na nwa agbọghọ ahụ gbara ụkwụ ọtọ yi uwe mwụda bụ ada eze Sweden?
  N'ụzọ dị otú a, ị nwere ike ịgakwuru onye na-egbu ya.
  Ma gịnị ka a ga-eme? Amaghị m Augustine. Ụmụ ehi ya malitekwara ịta ahụhụ ọzọ, ike gwụrụ ya.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ nọdụrụ ala na steepụ wee malite izu ike. O kuru ume ya ma chie ọbụ ụkwụ ya ndị mechiri emechi, nke na-afụ ya ụfụ nke ukwuu.
  Otu nwoke bịakwutere ya. Ọ na-eyi ezigbo uwe ma nwee akpụkpọ ụkwụ.
  Ọzọkwa, ọhụrụ na varnished.
  N'ile anya Augustine, o kwuru:
  - Ya mere mara mma na ogbenye?
  Ada eze weliri isi ya zaa:
  - Chọọ akụ n'eluigwe!
  Nwata nwoke kwe:
  - Ma ị mara ihe! Ị mara na onye dị ka gị nwere ike ibi ndụ ka mma.
  Clever Augustine kwuru, sị:
  - Agaghị m ere onwe m.
  Nwata nwoke kwe:
  - Ị nwekwara ike ịkpata ego na nke a. Ma e nwere ụzọ ọzọ!
  Nwa ada eze jụrụ na ihe ijuanya:
  - Ma olee?
  Nwa rogue ahụ kwuru:
  - Anyị nwere ike yiwe gị uwe, nye gị akpụkpọ ụkwụ ma tinye gị n'ụlọ bara ọgaranya dị ka nwa agbọghọ.
  Augustine jụrụ, sị:
  - Gịnịkwa na nloghachi?
  Nwata nwoke yi uwe ọdụdụ zara:
  - Ị ga-emeghe ụzọ maka ụmụ okorobịa ziri ezi mgbe ndị nwe ya na-anọghị n'ụlọ.
  Nwa ada ada wee só nlelị:
  - Ị chere na m ga-aga maka ya?
  Nwa rogue ahụ kwuru:
  - Ma gịnị ka ị chọrọ?
  Augustine zara ya n'uwe:
  - Na-arụ ọrụ n'eziokwu!
  Nwata nwoke mara:
  - O kwere omume. Mana ịrụsi ọrụ ike maka pennies bụ nzuzu mgbe ị nwere ike inwe akụ.
  Nwata nwanyi mara aka wee zaa:
  - Agaghị m anọ na Paris ogologo oge.
  Nwa rogue ahụ jiri ọchị kwuo:
  - Ahụrụ m ya!
  O wee si n'ebe nwa agbọghọ ahụ nọ pụọ. N'ịbụ onye zuru ike ma nwee agụụ, Augustine gara n'ihu. Ụkwụ ya na-ewute ya nke ukwuu na nkeji mbụ, mana ha na-ekpo ọkụ, mgbu ahụ kwụsịrị.
  Augustine nwere ume karịa ugbu a. Agụụ wee gụkwuo m. Ma izu ohi dị ize ndụ - a tara ha ahụhụ. Oge na-adịghị liberal. Ha nwere ike kaa gị akara, pịa gị ihe na-egbu mgbu, ma ọ bụ ziga gị n'ọrụ siri ike. Ma mgbe ụfọdụ, ha na-akwụgidekwa ndị ohi. Ọbụna ma ọ bụrụ na ọ bụghị mgbe niile.
  Augustine ji ume na-aga n'ihu. Na ikiri ụkwụ ya gbajiri agbaji, kpụchara akpụ, na-egbu maramara.
  Mgbe ahụ, otu nwa amadi hụrụ ya site n'ụgbọala ahụ wee tie mkpu:
  - Bịa ebe a!
  Augustine gbagara ya:
  - Adịla m njikere!
  Nwoke ahụ yi okpu elu kwuru:
  - Ị chọrọ irite nri gị, onye arịrịọ?
  Nwa ada eze ahụ, bụ onye agụụ na-akawanye njọ, kwee isi:
  - N'ezie!
  Nwa amadi ahụ kwekwara:
  - Were akwụkwọ ozi a na Louvre!
  Augustine gbakwụnyere:
  - Adịla m njikere! Ebee ka Louvre nọ?
  senor zara ya:
  - Onye ọ bụla maara nke a, jụọ! Na ị ga-enyefe ya Oriakụ Dogville .
  Nwa ada ada welitere akwụkwọ ozi ahụ wee gbaga ka o soro ya gbaa ọsọ. O nwetara mmụọ nsọ. Na mgbe ọ bụla m jụrụ ebe Louvre nọ. Ha gosiri ya ya.
  Augustine gbagara n'obí eze. N'ebe a n'ọnụ ụzọ mbata, ụjọ kwụsịrị ya. Princess kwuru:
  - M na-aga Oriakụ Dogville na akwụkwọ ozi!
  Ndị nche ahụ kpọrọ onyeisi ndị agha ahụ. O welitere akwụkwọ ozi ahụ. O lere anya n"uwe agha wee zaa:
  - Aga m enyefe ya onwe m! Na onye arịrịọ a na Chatelet !
  Ndị nche ahụ gbagara Augustine ma tụgharịa aka ya. Nwatakịrị nwanyị ahụ tụrụ ume.
  Lieutenant ahụ lere ya anya nke ọma ma kwuo:
  - Lee ọmarịcha curls ị nwere, enwere ike ree ha maka nnukwu ego!
  Onye nche ahụ kwuru:
  - Ya onwe ya magburu onwe ya!
  Lieutenant kwere:
  - Bia, soro m, mma. Ma eleghị anya, ị ga-ezere mkpọrọ.
  Ndị nche ahụ tọhapụrụ Augustine. O soro onye isi ala. Ọ gara n'ihu.
  Ma Augustine gbawara. Ụkwụ efu nke ada eze nwanyị dị ọkụ, gbakwunyere egwu dị. O we b͕a ọsọ dika nne-inyinya.
  Ndị nche ahụ gbakere ji nwayọ nwara ijide ya, mana daa n'azụ. Augustine gbara ọsọ ọsọ. M gbakwara ọsọ ruo ogologo oge, ma ike gwụrụ m na ike gwụrụ m.
  O we nọdu izu ike...Nwa nwoke ruru ihe dika iri na abua we b͕akuru ya. Ọ bụ ụkwụ efu na akwa akwa. O nyere Augustine apụl, na-asị:
  -Eri, mmanụ aṅụ!
  Ada eze were ya rie. O ji obi ụtọ na-ata ya ọnụ ọchị.
  Nwata nwoke kwere ya:
  - Ị nwere ike nweta ọrụ. Ọ dị arọ, mana ị gaghị anwụ n'agụụ.
  Augustine jụrụ, sị:
  - Kedu ihe m kwesịrị ịme?
  Nwata nwoke zara ya:
  - Tụgharịa mgbapụta ahụ. Ụmụ nwoke na-emekarị nke a. Mana onye nwe ya natara iwu n"aka ndị uwe ojii ka ọ were nwa agbọghọ n"ọrụ. Ị erubeghị, ị nwere ike ibili.
  Augusta zara n'uwe:
  - Adịla m njikere.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ soro nwata ahụ gakwuru onye nwe ya.
  Ma mgbe ahụ enwere m ndakpọ olileanya. Ugbua ụmụ agbọghọ iri na abụọ guzoro n'ọnụ ụzọ ma dị njikere ịrụ ọrụ.
  Ụjọ tụrụ ada ada...Ma nsogbu ya akwụsịghị ebe ahụ. Na mberede, a nụrụ mkpọtụ n'azụ ya ma nnukwu nkịta pụtara. Ọ gbagara nwa agbọghọ ahụ ọsọ. Ọ nwara ịgbapụ ma jide ya ozugbo.
  Otu nwoke a ma ama yi uwe, ndị nche na onye agha ama ama pụtara n'azụ nkịta ahụ.
  Ọ chịrị ọchị wee kwuo:
  - Na Chatelet , ịma mma a!
  E kechiri aka Augustine n"azụ ya wee kpọga ya n"ụlọ mkpọrọ. Ndị na-eche nche kpọkọtara ikpere nwa agbọghọ ahụ ọnụ wee gbagharịa n'ubu ya, nke na-ewute ya nke ukwuu. Ha we kuru ya n'aka.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ ji isi ya gbadaa jee ije. Ọkpụkpụ ya dị ebube dara n'okpuru ubu ya. Ụkwụ efu, ọbara ọgbụgba, na-azọ ụkwụ n'akụkụ pavement nkume nke Paris.
  Ọ dị ka onye aka ya dị ọcha ma na-emetụ aka, ma ọ bụrụ na ọ bụghị maka akwa akwa dị mkpụmkpụ.
  Otu a ka esi eduga ada eze nwanyị, nwa nwanyị na onye nketa nke steeti buru ibu, ugbu a enweghị ụkwụ efu na uwe na-adịghị mma, na-eduga n'ụlọ mkpọrọ. Na Chatelet bụ ụlọ mkpọrọ maka ndị nkịtị, n'adịghị ka ihe atụ, Bastille, ebe a na-atụ ndị ọgaranya mkpọrọ.
  Augustine weere ya wee bụrụ:
  Oge mmalite dị nso ebe a,
  A na-edu eze nwanyị ahụ n'ụkwụ efu gaa n'osisi!
  Lieutenant chịrị ọchị:
  - Dị ka nke a! Nakwa mkparị nye Eze Nwanyị eze! Otu ụyọkọ mkpanaka na brazier maka ịsa ikiri ụkwụ gị na-echere gị na Chatelet .
  Augustine kwuru n'atụghị egwu:
  Gịnị mere ha ka ga-eji mekpaa m ahụ́?
  Onye-isi ndị nche eze kwee:
  - Ee! Ịgba ọsọ, gbanarị n'ụlọnga, lese majeste, nnyefe akwụkwọ ozi ịhụnanya, nwere ike ịgba izu. Oh nwa, onye ogbugbu na akwa na-echere gị.
  Nwa ada ada ahụ tụgharịrị chanwụrụ ma ọ na-ala azụ. Ya mere, ha kpọtaara ya n'ụlọ elu Chatelet gbara ọchịchịrị .
  Ọ bụ ụlọ mkpọrọ na-esi ísì, ndị mmadụ juru n'ọnụ n'ọnụ ụlọ ndị ahụ. Ọ dịghị ka ọ dị na Bastille, ebe onye mkpọrọ ọ bụla nwere ụlọ mkpọrọ dị iche iche.
  A kpọgara Augustine na ngalaba ụmụ nwanyị. E nwere mgbidi na ihe ntụchi gbaa gburugburu. Mgbe a na-emechi, mbụ a na-achọ. Ọ dịghị ihe na Augustine ma e wezụga rags. Ndị nche abụọ siri ike, ndị dị ike na ndị nwoke kwaturu ya. Ha na-eyiri uwe aka tupu a chọwa ya. Ma ha malitere imetụ aka ọtọ ada eze nwanyị ahụ. Nwa agbọghọ ahụ fọrọ nke nta ka ọ ghara ịma onwe ya n'ihi ihere na egwu.
  O lere anya n"ọnụ ya wee legide anya n"oghere imi na ntị ya. Ha mụnyere ụgbọ elu gas ka ọ dị mfe ịhụ ya. Mgbe ahụ, ihe kacha emechu ihu bụ mgbe ha manyere m ịgbasa ụkwụ m.
  Augustine tụlere:
  - Abụ m nwa agbọghọ na-amaghị nwoke, kpachara anya!
  Ndị nne na nna nwere ahụmahụ jizi nwayọọ na nlezianya na-ahụ ya anya. Otu n'ime ha kwuru:
  - Ya mere mara mma na dum!
  Ndị agadi matron kwuru:
  - Ee, nnụnụ a nwere ike iweta nnukwu uru!
  Mgbe ahụ, Augustine tiri mkpu ọzọ na mgbu ka mkpịsị aka ndị nwere aka wakporo ala ya nke ukwuu na ike.
  Onye nlekọta ahụ mụmụrụ ọnụ ọchị:
  -Nwee ndidi, ezigbo! Ị na-ezochikarị nkume dị oké ọnụ ahịa na mgbanaka n'ebe ahụ.
  Ihere na ihe mgbu mere Augustine ọkụ n'ezie. Ọ dị ka ha na-akpọ gị nkụ.
  Mgbe ahụ, ha chere ụkwụ ya.
  Onye nlekọta ahụ kwuru:
  - Akpụkpọ ụkwụ ya dị nro ma kpara akpa. O doro anya na ọ bụghị onye nkịtị.
  Augustine kwuru, sị:
  - Abụ m adaeze!
  Oke matron tiri mkpu:
  - Mechie ọnụ, ma ọ bụ na m ga-eziga gị n'ụlọnga nwere ndị ara.
  Emechaala ọchụchọ ahụ. Mgbe nke ahụ gasịrị, a na-etinye Augustine na ịwụ mmiri ọkụ na-ekpo ọkụ na anyanwụ. Ma n"iwu nke ndị okenye, ha nyere m uwe mwụda nwere akara.
  Ọ sịrị:
  - Dịka iwu siri dị, ịkwesịrị ịkpụ ntutu gị ma ziga ya na cell izugbe. Ma ị mara mma na nwa agbọghọ na-amaghị nwoke na ntutu dị ebube ị ga-aba uru karị! A ga-enye gị, dị ka adaeze, ọnụ ụlọ dị iche nke nwere ụlọ mmanya, ebe ahụ onye isi nke Chatelet ga-ekpebi ọdịnihu gị .
  Onye nlekọta ahụ kwuru:
  - Amaghi nwoke ya nwere ike ree n'okpuru hama.
  Nke kacha okenye kwetara:
  - Onye ọchịagha ga-ekpebi. Enweghị ya anyị enweghị ikike. Ugbu a, anyị ga-akpọga ya na ngalaba nwere ihe ùgwù.
  N'ịbụ onye yi nọmba na uwe nwere akara, mana ọ ka na-agba ụkwụ efu, a duru ada ada ahụ gaa n'okporo ụzọ uzuzu uzuzu, nke ọtụtụ ụkwụ na-agwụ.
  Ọtụtụ mgbe na Chatelet, a na-enwe ọtụtụ ndị mkpọrọ n'ụlọ mkpọrọ. Ma e nwekwara ndị na-apụnara mmadụ ihe karịsịa, bụ́ ndị ha na-agbalị ka ha ghara ịnọpụ iche na ndị ha na ha so. Na ụmụ agbọghọ ndị a na-eji n'ihi ịma mma pụrụ iche ha na-amasị ndị ahịa bara ọgaranya.
  A kpọgara Augustine n'ọnụ ụlọ mkpọrọ dị iche. Enwere akwa akwa nke nwere ahịhịa juru na ahịhịa na ọbụna enyo, yana ebe ị ga-esi na-ekpochapụ onwe ya na mmiri. E jiri ya tụnyere sel nkịtị, ebe enwere ísì ọjọọ, na ụmụ agbọghọ na-anọdụ ala n'ụzọ nkịtị na ibe ha, ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ebe ntụrụndụ. Na n'oge oyi, e nwere ọbụna ọkụ n'azụ mgbidi ahụ.
  Ha butere Augustine achịcha na otu ite mmiri. Ka ọ dị ugbu a, etinyebeghị ya na nri na-eri nri na-abawanye ụba, nke mere na ụmụ agbọghọ ndị na-ejere onye ahịa ahụ ozi adịghị anụ ahụ.
  Nwa ada eze, ebe agụụ na-agụ ya na ike gwụrụ ya, o ji obi ya rie achịcha ojii ma ṅụọ mmiri.
  Mgbe nke ahụ gasịrị, afọ juru ya, ọ dị arọ ma daa ụra. Ya mere, ọ gara abalị mbụ ya n'ụlọ mkpọrọ France.
  . ISI NKE 2.
  Otu ada ada a dọọrọ n"agha nọ n"otu ọnụ ụlọ mkpọrọ n"elu akwa ahịhịa rọrọ nrọ na ọ na-achị ìgwè ndị mmụọ ozi. Ma ha busoro ndị agha Lusifa agha.
  Ndị mmụọ ozi nwere nku na ndị mmụọ ọjọọ nwere nku zutere. Ha wee malite ibibi mma agha. Ndị mmụọ ozi nwere mma agha na-acha anụnụ anụnụ, ndị mmụọ ọjọọ nwere mma agha uhie. Adaeze ahụ mara mma, bụ onye ghọrọ dike na nrọ, na-alụso Lucifa ọgụ. Agha ahụ dịkwa egwu nke ukwuu.
  Lucifa bụ nwa okorobịa mara ezigbo mma nke nwere ọmarịcha egwuregwu na akwara ama ama. Ị pụghị ịsị na nke a bụ Setan, onye aha ya na-emenye ụmụaka ụjọ.
  N'ụzọ megidere nke ahụ, ọ bụ mmụọ ozi kasị mma na nke zuru okè. Augustine ahụtụbeghị nwa okorobịa mara mma dị otú ahụ.
  Otú o sina dị, ha ji mma-agha gbupụsịa, ọkụ na-efepụkwa n'agụba.
  Lucifa jụrụ ya:
  - Onye ka ị bụ?
  Augustine ji obi ike zaa, sị:
  - Princess Angel!
  Lightbringer zara ya:
  - Gịnị mere anyị ga-eji na-alụ ọgụ?
  Nwa ada-eze zara na-asụ ude:
  -Amaghị. Ma anyị ga-!
  Lucifa weere ya bụrụ abụ:
  Wụsa ọbara n'ọgbọ agha,
  Nke a abụghị nke mbụ unu ụmụ agbọghọ...
  Ma were ya dị ka unyi;
  Na pavement Paris!
  Augustine kwughachiri nke ọma:
  Chineke nyere anyi saber
  Enweghị m ike ịkwụsị ...
  Metal na-efeba n'ime obi gị,
  Mwụfu ọbara, mwụfu ọbara!
  Mma-agha ahu we dakwasi kwa ọzọ, nāchupu ùkwù nke ntuku.
  Lucifa jụrụ nwa agbọghọ ahụ ajụjụ:
  -Gịnị bụ ọdịiche dị n'etiti ezi na ihe ọjọọ?
  Ihere mere Augustine wee tie mkpu:
  - Ee... kedu ka ụbọchị si dị iche na abalị...
  Mmụọ ozi ahụ na-eweta ìhè zara:
  - Otu ụbọchị dị mma, n'ezie! Ma abalị adịghịkwa njọ. Enwere kpakpando mara mma dị otú ahụ na mbara igwe gbara ọchịchịrị.
  Nwa ada mmụọ ozi kwetara:
  - Ee, nke ahụ ziri ezi. Ọ na-amasị m ikiri kpakpando, ọkachasị site na teliskop.
  Lucifa ji ịmụmụ ọnụ ọchị kwe isi.
  - Ee, kpakpando mara mma, dị ka ọnwa.
  Augustine ji obi ụtọ bụrụ:
  Ọnwa, ọnwa, okooko osisi, ifuru,
  Ugboro ole na ndụ ezughị oke,
  Ndị mmadụ na obiọma na obiọma!
  Mmụọ ozi ahụ na-eweta ìhè gbakwụnyere:
  - Anyị tụkwasịrị ndị niile hụrụ n'anya obi,
  Olileanya na nrọ na nrọ!
  Nwa-nne-nwanyi ahụ kwere mmụọ ozi ahụ, bụ onye wetara ìhè, dị ka Prometheus, na, n'otu oge ahụ, a na-ewere ya dị ka onye isi nke ọchịchịrị.
  Mana n'ezie, onye bụ Lucifa? Ndị Kraịst na-akụzi: - Chineke dị nnọọ mma, Setan bụ ajọ ihe. Ma dị ka Bible si kwuo, Chineke gburu ọtụtụ nde mmadụ, Setan bụ́ nanị mmadụ iri. Ya mere, ihe ọma na ihe ọjọọ dị nnọọ iju ebe a.
  Chineke bụ ịhụnanya? Ma nke a bụ ịhụnanya iju.
  Mgbe ihe ka n'ọnụ ọgụgụ chere ihu ebighị ebi ahụhụ na ọdọ ọkụ na brimstone, na nta chere ihu ebighị ebi ogige - dị ka ụlọ mkpọrọ na ogbe. Ọ bụ otú ahụ ka ọ si arụ ọrụ?
  Augustine bụ nwa agbọghọ nwere ọgụgụ isi, ọ dịkwa ya ka ọ dị ịtụnanya na ọtụtụ mmadụ ga-enweta ntaramahụhụ ebighi ebi. Ma n'aka nke ọzọ, gịnị bụ eziokwu?
  Na Kraịst bụ Chineke?
  A sị ka e kwuwe, n"ezie, Chineke, bụ́ onye bibiri ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ mmadụ nile n"oge Noa, ma hapụ nanị mmadụ asatọ n"ime ọtụtụ nde mmadụ, ọ̀ ga-eweda onwe ya ala otú ahụ ma nwụọ n"ụzọ na-egbu mgbu n"obe?
  Na-ekpekwa ekpere maka ndị ogbugbu. Nke a ọ dị ka eziokwu?
  Ọ tụrụ Augustine n'onwe ya anya otú Chineke Jizọs si dị iche na Chineke dị egwu nke Agba Ochie!
  Lucifer chepụtara echiche ya wee jụọ:
  - Ma eleghị anya, kwụsị ọgụ?
  Nwa adaeze wee bụrụ na nzaghachi:
  Ndị mmadụ niile nọ n'otu ụwa
  Kwesịrị ịbụ enyi mgbe niile...
  Ụmụaka kwesịrị ịchị ọchị mgbe niile
  Biekwa n'ụwa udo...
  Ụmụaka kwesịrị ịchị ọchị
  Ụmụaka kwesịrị ịchị ọchị!
  Ụmụaka kwesịrị ịchị ọchị!
  Na-ebikwa n'ụwa udo!
  Mgbe okwu ndị a gasịrị, e weere mma agha ahụ n'aka Augustine wee ghọọ nnukwu okooko osisi rose. Na ísì si ha pụta.
  Nwa ada ada wee bụrụ egwu:
  Nso nso, nso añụrị na ọdachi.
  Anyị aghaghị, anyị aghaghị inye azịza siri ike!
  Nye ụwa anwụ na-acha, ee, ee, ee!
  Na imebi ndị mmadụ - mba, mba, mba!
  Lucifa bụrụ abụ na nzaghachi:
  Ndị mmadụ, biko, nọrọ jụụ, nọrọ jụụ,
  Ka agha nile laa n'ọchichiri.
  Ụgba n'elu ụlọ, obi ụtọ n'okpuru ụlọ;
  Udo n'Ụwa!
  Mma agha ya wee ghọọ osisi daisies na-esi ísì ụtọ.
  Ma ndị mmụọ ozi ma ndị mmụọ ọjọọ kwụsịrị ịlụ ọgụ. N'aka ha, ngwá agha ghọrọ ọmarịcha ọrụ osisi.
  Na onye ọ bụla wee bụrụ abụ n'olu:
  Ụmụaka kwesịrị ịchị ọchị
  Ụmụaka kwesịrị ịchị ọchị!
  Ụmụaka kwesịrị ịchị ọchị!
  Na-ebikwa n'ụwa udo!
  Nwa ada onye mkpọrọ tetara. Mgbama ka ọ ga-ebili dara. A ga-akpọrọ ndị mkpọrọ Chatelet gaa nri ụtụtụ ma mesịa rụọ ọrụ.
  Augustine si n'àkwà ya si n'àkwà bilie ma nye ya ịwụ mmiri ka ọ saa onwe ya na ịsa ezé ya. Ha wetakwara oatmeal na achịcha na mmiri ara ehi.
  Nwa ada eze riri... Ọ ghọla nwa agbọghọ na-enweghị nkọwa. N'ezie, olee ihe ọzọ ọ ga-arịọ?
  Ekem ẹmen Augustine aka utom. Ebe ọ bụ na ọ maghị otú e si akwa ákwà, ma e nwekwaghị iwu zuru ezu, e zigara ada ada ka ọ tụgharịa nkume igwe nri. Otú a ka e si wụnye ọka ka ọ bụrụ ntụ ọka.
  Ọrụ ahụ siri ike ma na-agwụ ike. Augustine nwere ihe mgbu n'ụkwụ ya gbajiri agbaji ka ọ na-aga n'elu nkume dị n'ogige ahụ. Ụkwụ ndị ahụ na-adịghị ahụkebe malitere ịka akpụ, akpụkpọ ụkwụ ọhụrụ na-etolitekwa n'ụkwụ ndị ahụ siri ike. Ọ na-afụkwa ụfụ nke ukwuu.
  Augustine na ụmụ agbọghọ atọ ndị ọzọ na-agbagharị ụkwụ. Ọka we si n'elu da. Akwụsịkwala iku ume. Ọrụ siri ike. Ma ụmụ agbọghọ ahụ abanyelarị na ya, ma ụkwụ efu ha na-enwe agụụ n'ezie. Ha mara mma, dị ka ụkwụ kamel. Na Augustine naanị n'oge na-adịbeghị anya ghọrọ onye na-agba ụkwụ ụkwụ, ọ bụghịkwa na-arụ ọrụ nke ọma. Ụmụ ehi ya na ikpere ya na azụ ya malitekwara imerụ ya ahụ́. Ọ bụ naanị ịta ahụhụ, ọ bụghị ọrụ.
  Na onye nlekọta na-eguzo n'elu ha, na wheel na-agba nwayọọ nwayọọ nwayọọ, dị ka a ga-asị na a pịara ha ụtarị.
  Ọ dị ka ha bụ ndị ohu na Rom oge ochie. Ee, ị bụ eze nwanyị n'oge na-adịbeghị anya, ị nwere ike ịghọ nwunye eze France - n'oge ahụ ike kachasị na mbara ala. Ma ugbu a, ị bụ onye mkpọrọ na-enweghị ụkwụ, yi uwe adọwara adọwa, nke nwere akara nọmba. Ubu gị tọgbọrọ chakoo, ụkwụ gị agbakwaghị ọtọ ruo n'úkwù gị. Na ị na-ata ahụhụ. Oh site na nkume n'okpuru ụkwụ efu, na nrụgide anụ ahụ, na ụtarị, na mweda n'ala.
  Akpịrị ịkpọ nkụ gụkwara Augustine. Ọ ka bụ ọkọchị na nri juru ya afọ. Ọ na-esi nnọọ ike ịgbanwuo wheel. Mana ahụ ya ka dị obere ma gbasie ike. Ugbu a ifufe nke abụọ na-emepe, ọ na-adịkwa mfe karị.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ na-eche na ụkwụ ya efu adịla isi ike na ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ihe ọ bụla.
  Iji dọpụ onwe ya pụọ na ihe mgbu na ike ọgwụgwụ, nwa agbọghọ ahụ na-agbalị iche n'echiche ihe.
  Dị ka ihe atụ, eze ọjọọ ahụ jidere eze nwaanyị ahụ. Ewe kuru ya jekuru onye-nwe-ya.
  O nyere ya iwu:
  - Hụ m n'anya!
  Agbanyeghị, azịza ya dị mpako:
  - Mba!
  Sitekwa n'iwu nke onye ọchịchị aka ike, a kpụrụ eze nwanyị ahụ n'ọkwa! Ha dọlitere m, buru ụzọ dọkasịa uwe m niile n"akpụkpọ ahụ́. Mgbe ahụ, e buliri onye ọchịchị ahụ dị mpako n'uko ụlọ. Na vaults. Ma mgbe ahụ, a tọhapụrụ eriri ahụ. Nwanyị eze dara. Ụdọ ahụ gbatịpụrụ nso n'ala. Nwa-ab͕ọghọ ahu we tie nkpu, we da n'iyì n'ihi ujọ nke ihe mgbu.
  A wụsara ya otu bọket mmiri oyi. Nwatakịrị nwanyị ahụ ghọtara onwe ya.
  Onye omekome siri ike kweta sị:
  - Ị ga-ahụ onye ọchịchị aka ike n'anya?
  Nwanyị nwanyị ahụ nwere ihe mgbu na egwu, ihere na-eme ya nke ukwuu ịkwụwa ọtọ n'ihu ndị na-egbu ya, bụ ndị na-achị ọchị ihu ha.
  Okenye onye mmekpa ahụ kwee isi. Ha malitekwara ibuli nwanyị ahụ gba ọtọ ọzọ. Ụdọ ahụ mechiri ọzọ, ọzọ. A kpọlitere eze nwaanyị n'elu ihe e ji ebu ihe ruo n'uko ụlọ.
  Mgbe ahụ ọ jụrụ oyi. Akpụkpọ ahụ chara acha nke onye August na-egbuke egbuke.
  Mgbe ahụ, a tọhapụrụ eriri ahụ ọzọ. Ahụ nwa agbọghọ ahụ dara. Na mbụ ọ tụrụ ya n'anya n'ihi ujo ahụ. Ma mgbe ahụ, mgbe eriri ahụ gbasiri ike, ọ na-eti mkpu site na oke ọhịa.
  Ma ọzọ, a tụfuru m onwe m.
  Onye isi ndị omeiwu ahụ kwere ekwe... A wụsara eze nwanyị ọzọ na mmiri ice ewepụtara na nnukwu omimi.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ ghọtara onwe ya.
  Okenye mmekpa ahụ jụrụ:
  - Ị ga-ahụ eze ukwu n'anya!
  Nwanyị nwanyị tiri mkpu nke ukwuu:
  - Mba!
  Onye ọka iwu ahụ nyere iwu:
  - Kpọgidere ya nke ugboro atọ!
  Ma ọzọ ndị mmekpa ahụ malitere ibuli eze nwanyị elu. Mgbatị ịta ahụhụ na-adịkarị irè nke ukwuu. Na n'ihi mmekpa ahụ a tara, ọtụtụ ndị ikom dị ike tiwara ma dị njikere ime ihe ọ bụla.
  Ma nwanyị ahụ mara mma nke ọbara August nọgidere na-agbachi nkịtị. Ewe kpọlitekwa ya ọzọ n'uko ụlọ. Ọ gbagọrọ agbagọ, nkume ndị ahụ dịkwa mmiri mmiri na isi awọ.
  Ya mere, ndị ogbugbu ahụ kụpụrụ nwa agbọghọ ahụ n'ikuku. Ha were ya were were were wetuo eriri ahụ na mberede.
  Nwanyị gba ọtọ daa, eriri ahụ wee kechie ọzọ n'akụkụ ala. Ma ọzọ nwa agbọghọ ahụ tiri mkpu ma tụfuo uche.
  Ihu ya na-achakwa acha anụnụ anụnụ n'ihi ujo na-egbu mgbu. Ọzọ kwa, ndi-ob͕u-iyi nāwukwasi ya miri. Nwanyị nwanyị ahụ, gba ọtọ na ike gwụrụ, anaghị abata ozugbo. Ị ka ga-akụ ya na ntì.
  N'ikpeazụ anya m meghere.
  Onye ọka iwu ahụ jụrụ:
  -Ị ga-ekwu okwu? Ya bụ, ị kwenyere na ị ga-abụ iko eze eze?
  Nwanyị nwanyị kwara emo, na-emetọ ire ya:
  - Mba! Ọ ka mma ịnwụ!
  Onye-isi mmekpa ahụ kwuru n'olu ike gwụrụ:
  - Iri iri nke ụtarị na ọkara ike!
  Ebuliri eze nwanyị ahụ ntakịrị n'elu akwa. Na onye ogbugbu ahụ kụkwara ya n'azụ. Nwatakịrị nwanyị ahụ kwara ume nke ukwuu. Ma onye mmekpa ahụ nọgidere na-eti ihe.
  A tụrụ ihe otiti ya na nke ziri ezi. Uhie uhie fụrụ akpụ na azụ ọcha nwa agbọghọ ahụ.
  N'ịbụ onye kụchasịrị ihe, onye mmekpa ahụ lere anya na-ajụ onye agadi ahụ.
  Ọ jụrụ:
  - Ị kwekọrịtara na ị ga-abụ iko eze eze?
  Nwanyị nwanyị tiri mkpu:
  - Akwụla m!
  Onye ọka iwu ahụ nyere iwu:
  - Ise nke ụtarị na ike zuru oke!
  Onye ogbugbu ahụ tụgharịrị kụgbuo. Akpụkpọ anụ ọcha nke eze nwanyị gbawara. Ọbara gbakwara.
  Nwa agbọghọ ahụ tiri mkpu. Ma, ọ tachiri egbugbere ọnụ ya ozugbo wee kechie ezé ya. Onye ogbugbu ahụ were ike ya tie ya ọzọ.
  Nwanyị nwanyị gbachiri nkịtị, mana ọ ghọrọ ọbụna paler. iku ume ya dị arọ, mmụba nke ọsụsọ na-esi n"obi ya daa, bụ́ nke ara ruby ya na-egbuke egbuke.
  Onye gburu mmadụ ahụ tie ihe, akpụkpọ ahụ gbawaa, ọbara gbasakwara.
  Mgbe ọ kụchasịrị ihe, ọ lekwara anya ọzọ lekwa onye ndú ahụ anya.
  Okenye onye mmekpa ahụ nyere isi:
  - Ma ugbu a ngọngọ nwere nko na ya!
  Ndị ogbugbu ahụ tinyere osisi oak, nke a kpụrụ akpụ n'ụkwụ eze nwaanyị ahụ. E nwekwara nko ndị na-amapụ n'akụkụ ya. Echekwara.
  Onye isi mmekpa ahụ nyere iwu:
  - Gbatịa ya!
  Na ndị gburu gburu otu paụnd arọ na nko. Ma aka nri na aka ekpe. N'ezie, a kwadebere ibu arọ ndị ahụ n'ihu. Na n'ozuzu, okpuru ulo ịta ahụhụ nwere nnukwu ngwa agha.
  Okenye onye ogbugbu jụrụ eze nwanyị:
  -Ị ga-ekwu okwu?
  O ji obi ike zaa, na-eku ume na mgbu:
  - Mba!
  Onye isi mmekpa ahụ kwuru:
  - Anyị nwere ike ịta gị ahụhụ ruo ọnwụ.
  Nwanyị nwanyị ahụ ji obi ike kwuo:
  - Ọ ka mma ịnwụ karịa ịrara mmadụ nye.
  Onye ọka iwu ahụ nyere iwu:
  - Ọzọ arọ na abụọ!
  Ndị ogbugbu ahụ na-afụ ụfụ ma kwụba arọ nke ọ bụla. Aru eze nwanyị gbatịpụrụ ọtọ karịa. Ngwakọta nke ọsụsọ na ọbara na-esikwa n"ebe ọ nọ na-asọpụta, akwara ya wee malite ịkawanye njọ wee pụta ìhè.
  Nwanyị nwanyị ahụ malitere ịsụ nwayọ nwayọ site na eze ya. Ọ nọ na-ewute ya nke ukwuu.
  Okenye mmekpa ahụ jụrụ:
  - Ị ga-ekwu okwu? Ị ga-abụ iko eze eze?
  Nwa agbọghọ ahụ wepụrụ:
  - Mba!
  Onye isi ogbugbu ahụ tụrụ aro:
  - Ugbu a, anyị ga-agbaji ikiri ụkwụ gị.
  Nwanyị Queen kwuru, sị:
  - Agaghị m abụ ohu ya.
  Ndị ogbugbu ahụ wepụrụ otu karama mmanụ oliv n"ime ime ụlọ. Ha kụpụrụ ihe mkpuchi ahụ ma wụsa ya n"ọbụ aka ha. Mgbe nke ahụ gasịrị, ha malitere ịgbasi ike mmanụ ọbụbụ ụkwụ ya.
  Nwanyị nwanyị, na-ama jijiji nke ukwuu ma na-asụ ude, kwuru:
  - Agaghị m ekwu ihe ọ bụla! Agaghịkwa m alụ ghoul!
  Ndị ogbugbu ahụ gwụchara mmanụ aṅụ ndị ahụ. Mgbe ahụ, ha tinyere obere osisi na ahịhịa ọka n'okpuru ụkwụ eze nwaanyị ahụ. Ha tufuru sọlfọ butere ọkụ.
  Ọkụ na-enwu. Ire ya rachapụrụ ịgba ọtọ nke ụmụ agbọghọ ahụhụ.
  Ọkpụkpụ pink na-agbakọ. Eze-nwanyi we malite iku ume nke-uku. Ma mgbe ahụ, mgbe ụkwụ nwa agbọghọ ahụ na-ekpo ọkụ, o tiri mkpu.
  Ọkachamara onye ogbugbu jụrụ n'akparị:
  - Ya mere, ị ga-agakwuru eze ukwu dị ka iko nwaanyị?
  Nwanyị nwanyị tiri mkpu ọzọ:
  - Mba!
  Onye ogbugbu ahụ gbapụrụ ezé ya. Na mgbaàmà ya, ndị na-enyere aka gbakwunyere nkụ. Ire-ọku ahu we di elu kari kwa ọku.
  Nwanyị nwanyị ahụ malitere iti mkpu n'elu ngụgụ ya. O nwere nnukwu ihe mgbu. Na ndị na-ata ahụhụ chịa ọchị.
  Onye-isi ogbugbu jụrụ:
  - Ọfọn, ị gbanweela obi gị?
  Queen tiri mkpu:
  - Mba!
  Okenye mmekpa ahụ kwuru n'obi ike:
  "Mgbe ahụ, anyị ga-eghekwa ara ya!"
  Ndị ogbugbu ahụ wụkwasịrị ha mmanụ ọzọ n"aka. Ha we b͕akuru nwa-ab͕ọghọ ahu ite miri ara-ya nile.
  Ha kụchiri ọnụ ọnụ eze nwanyị, bụ́ ndị na-acha uhie uhie, ma tuo ya n'arọ.
  Site na mmetụ nke ndị mmekpa ahụ, ara onye August ahụ zara wee sie ike.
  Eze-nwanyị we were ya ma tie uja:
  - Ajọ!
  Mgbe otu onye n"ime ndị ogbugbu ahụ mechara mmanụ mmanụ, o bulitere ọwa ọkụ ma mụnye ya. Ndị mmekpa ahụ butere ọkụ ahụ n"igbe nwanyị ahụ tọgbọ chakoo. Ha wee malite ịgba ya égbè n"emeghị ememe.
  Nwanyị nwanyị kwara akwa ọzọ. Lee ka o si gbagbuo ma na-egbu mgbu.
  Ndị ogbugbu ahụ chịrị ọchị ma kpughee ezé ha. Ọtụtụ n'ime ha nwere ígwè, ma onye omekome ahụ bụ́ onye gburu ya nwere ọlaedo!
  Nke a bụ n'ezie otu na-agba ọbara. Ezé ha dịkwa ka mkpụrụ obi ha!
  Ha kpọọrọ ya ọkụ n"ikiri ụkwụ efu na igbe ya n"otu oge ahụ.
  Onye ogbugbu ahụ, n'otu oge ahụ, mụmụrụ ọnụ ọchị ma gbajiri anya...
  Nwanyị nwanyị were iwe n'elu akwa. Ọ na-ewutekwa ya nke ukwuu.
  Okenye mmekpa ahụ jụrụ:
  -Ị ga-alụ eze ukwu?
  Otu nwa agbọghọ ike gwụrụ nke ukwuu tiri mkpu:
  - Mba!
  Onye isi mmekpa ahụ kwuru:
  - Ma ugbu a oge eruola ka ọ gbaa afọ ya mmanụ ...
  N'ebe a, ọrụ ada eze gwụchara. E zigakwara ya ka o rie obere nri. Ebe ọ bụ na ọ mara mma nke ukwuu, ha nyere ya mmiri ara ehi na azụ̀ maka porridge ya. Nwa adaeze riri nri ma ọ dị ya ka ọ chọrọ ihi ụra.
  Ma m ga-aga ọzọ guzoro n'azụ wheel, na-atụgharị nke mbụ nkume igwe nri na-asọ oyi.
  Ma ọ siri ike, na akwara na-agbagọ n'ezie na mgbu. Iji dọpụ uche onwe ya, Augustine malitere ide ihe ọzọ.
  Ndị ahụ e gburu ogbugbu na-achọ ịmalite ịra afọ n"afọ mmanụ, ma otu nwa okorobịa gbabatara nye iwu eze ukwu ka a kwụsị ịta ahụhụ ahụ.
  Ndị ogbugbu ahụ menyụọ ọkụ n'okpuru ụkwụ efu nke nwa agbọghọ ahụ, ma jiri nlezianya buru ụzọ wepụ ihe ọ̀tụ̀tụ̀ dị na ngọngọ ahụ. Mgbe ahụ, ngọngọ n'onwe ya, na eze nwaanyị si ogbe.
  Ha were mmanya na-egbu ya hichaa ya ma kpọga ya n"ụlọ elu ka o nwee ike zuru ike ma gbakee n"ahụhụ ahụ.
  Ka ọ dịgodị, eze ukwu ahụ nọ na-ekiri ka ọ na-alụ ọgụ n'ụlọ nzukọ ahụ. Nke a bụkwa ihe obi ọjọọ, mana n'ezie ihe nkiri na-atọ ọchị.
  Ụmụ agbọghọ abụọ na-alụ ọgụ. Otu nwere ntutu na-acha uhie uhie, nke ọzọ nwere ntutu isi ọcha.
  Ha abụọ mara mma nke ukwuu, muscular, zụrụ azụ.
  Ha batara na mgbanaka ahụ yi naanị panties, hapụ ọkpụkpụ ha gba ọtọ.
  The Grand Vizier kwuru, na-agwa eze ukwu okwu:
  - Mma mara mma na ike nha anya.
  Onye ọchịchị aka ike kwere:
  - Ee, magburu onwe ya, na nke a bụ klas!
  Acha ọcha ji mma agha na ọta, na isi uhie ji trident na mma agha.
  Ha ji ụkwụ efu eje ije nke ọma, na-abịaru nso.
  Ha wee gbaso ibe ha ọsọ.
  Isi uhie ahụ jiri ndị na-agba ya kụba ocha n'ụkwụ, mana mma agha tụrụ ya n'ubu wee gbapụ.
  E merụrụ ụmụ agbọghọ abụọ ahụ ahụ. Ndị na-ege ntị tiri mkpu. Mgbe ahụ, isi uhie ahụ nwara ịpịa ụkwụ efu ahụ nke na-acha ọcha ọzọ. Ma ọ gbapụrụ ya ngwa ngwa. Agha ahụ wee na-esiwanye ike.
  N'iji oké mkpọtụ, isi na-acha uhie uhie fesara mma ya gaa n'obi onye na-acha ọcha, ma ọ kpalitere ọta.
  Akara ahụ wee gbapụ.
  Ụmụ nwanyị abụọ ahụ were iwe wee malite ịbịakwute ibe ha. Nke a bụ hit na igbu ọzọ. Na abụọ, ọ fọrọ nke nta ka ahụ gba ọtọ, jikọtara ọnụ.
  Ụmụ agbọghọ ahụ malitere ịlụ ọgụ na clinch. Onye ọchịchị aka ike mere ihe ịrịba ama. Ndị Moors wụliri elu wee tunye ọwa ọkụ n'ikiri ụkwụ efu nke ụmụ agbọghọ nwere uzuzu uzuzu. Ha ga-ewere ya ma bibie.
  Ha gara agbaji. Ma isi uhie ahụ were mma were were mma agha tie onye na-acha anụnụ anụnụ n'akụkụ, ma ya onwe ya natara mma agha n'olu.
  Ụmụ agbọghọ abụọ ahụ gafere site na ujo nke mgbu na oyi kpọnwụrụ, ọbara na-agba ọtọ.
  Ndị Moors jiri ígwè na-ekpo ọkụ kpọọ ikiri ụkwụ ha na-enweghị isi, nke na-adọrọ adọrọ.
  Ma ụmụ agbọghọ ahụ emegharịghịkwa anya.
  Emperor kwuru, sị:
  - Ọ bụ ihe nwute mgbe ụmụ nwanyị nwụrụ! Ọ́ gaghị aka mma ịtụba ụmụntakịrị n'agha?
  Grand Vizier kwere:
  - I kwuru eziokwu, dị ka mgbe niile, sir!
  Ndị ntorobịa abụọ dị ihe dị ka iri na anọ bụ ndị mbụ batara n'ọgbọ egwuregwu ahụ. Ha bụ ụmụ nwoke na-acha uhie uhie, mara mma, na-acha uhie uhie. Ha ji mma agha n"aka.
  Ụmụ okorobịa ndị otu afọ na ndị toro eto pụtakwara izute ha. Na kwa muscular, mara mma, tanned, naanị akwụkwọ ndụ akwụkwọ ndụ igwu ogwe na saber kama mma agha.
  Ha kpọrọ isi ala nye eze ukwu na ndị eze ya. Ha zọkwasịrị ụkwụ ha gba ọtọ, nke siri ike, na-enweghị isi ma tie mkpu:
  - Ndị na-aga ọnwụ na-ekele gị!
  Eze ukwu kwuru:
  - Malite!
  Ụmụ okoro ahụ malitere ịlụ ọgụ. Ọbara wụsara ozugbo, ọnyá pụtara n'ahụ akpụkpọ ahụ agbachara agbacha. Ụmụ okoro ahụ enweghị ọta, ha onwe ha bụkwa ndị agha nkịtị, n'ihi ya, agha ahụ na-adịte aka. Otu nwa nwoke nọ n'osisi igwu mmiri ndụ ndụ dara. Ndị Moors jiri ọkụ were gbaa ọbụ ụkwụ ya nkịtị ọkụ. Ọ maliri, ma daa ọzọ, gbagbuo. Nwa nwoke ọzọ dara, yi ogwe mmiri na-acha uhie uhie. Ma ọ fọrọ nke nta ozugbo na akwụkwọ ndụ akwụkwọ ndụ. Ụmụ nwoke atọ ahụ gbachiri nkịtị. Otu guzoro ọtọ. Na ọbụ ụkwụ ya efu hapụrụ akara ukwu ọbara.
  Ndị Moors gbara ụmụ nwoke ahụ ọkụ n'ikiri ụkwụ efu. Ọ na-esi ísì ka anụ ọkụ. Ewe dọkpụrụ ha n'ime nko.
  Nwatakịrị ahụ nwetara ọtụtụ ntu...
  Eze ukwu kwee:
  - Ị ga-anọgide na-alụ ọgụ! Daalụ, a na m enye gị ndụ ruo echi!
  Ebupuru nwata ahu...
  Mgbe ahụ, ụmụ nwoke ise ọzọ, ihe dị ka afọ iri na abụọ ma ọ bụ iri na atọ, pụtara n'oghere igwu mmiri na-acha odo odo na ndị nwere tridents. Na ụmụ nwoke ise nke otu afọ na ogologo na ogwe igwu mmiri ojii na ndị na-edina.
  Nke mbụ, ndị ọchịchị aka ike mere nzọ. Ma agha ahụ maliteziri.
  Ụmụ okoro ahụ nwụrụ otu mgbe. Naanị otu onye agha fọdụrụ n'ụkwụ ya, nwa dị ihe dị ka iri na abụọ na ogwe igwu mmiri na-acha odo odo. A mapuo ndị ọzọ niile. Na ọbụna iji ígwè na-ekpo ọkụ gbaa ikiri ụkwụ ha nkịtị emeghị ka ha bilie.
  Emperor nyere iwu:
  - Nwa nwoke a ga-adị ndụ ruo mgbe agha ọzọ. Tụbanụ ndị fọdụrụ na ọdụm na agụ iyi.
  Maka agha na-esote, a kpọpụtalarị ụmụ nwoke iri na abụọ ji ube buso rhinoceros. Ụmụ okorobịa ahụ dị obere, ihe dị ka afọ iri na anọ ma ọ bụ iri na abụọ. Ma megide ha bụ nnukwu rhinoceros.
  Enweghị ohere ịlanarị n'ezie. N"eziokwu, ụmụaka ahụ na-ama ihe, agha ahụ na-agakwa n"ihu.
  Ọzọkwa, ndị Moors, na iwu nke onye ọchịchị aka ike, ọbụna malitere ịtụba icheku ọkụ n'okpuru ụkwụ efu nke ụmụ nwoke.
  Ọ na-ewutekwa ya nke ukwuu.
  Obi tọrọ eze ukwu ụtọ. O ji nwayọọ nwayọọ ṅụọ mmanya na-acha ọbara ọbara na-aṅụ mmanya na-acha ọbara ọbara ma rie toki n'ime nri.
  Ụmụ okoro ahụ nwụrụ otu mgbe. N'eziokwu, nwa okoro ahụ yi n'osisi igwu mmiri na-acha anụnụ anụnụ jisiri ike were ube kụọ rhinoceros n'anya ma mee ka anụ ahụ were oké iwe. Mgbe ahụ, ruo oge ụfọdụ, o ji aghụghọ gbanarị ihe otiti nke nnukwu opi ahụ.
  Ma n'ikpeazụ, anụ ọhịa ahụ chụpụrụ ya.
  E ji nko na-eburu ozu ndị ahụ dara ngwọrọ ma dọkpụrụ ya gawa n'ime oghere.
  Mgbe ahụ ọgụ ọzọ: ụmụ nwoke asaa na-egwu mmiri na mma agha, megide otu nnukwu ọdụm Africa.
  Ụmụntakịrị ahụ dịkarịsịrị afọ iri ma ọ bụ iri na otu, ha na-enwekwa mmasị n'ọgba aghara.
  Mana ndị agha aka ike ahụ nwere afọ ojuju. Na n'ezie, agha ahụ ghọrọ nke ọbara na-adịru ogologo oge.
  Grand Vizier kwudịrị:
  - Ọ ga-aka mma ịkụnye ụmụ nwoke toro eto!
  Emperor jụrụ:
  - Mba! Nke ahụ ziri ezi.
  Ọdụm ahụ dọwara ụmụ okoro ahụ, ma ya onwe ya fọrọ nke nta ka ọ ghara imerụ ya ahụ. Otu a ka agha siri dị.
  Mgbe ahụ ọgụ ọzọ. N'oge a, otu nwa agbọghọ toro ogologo nke nwere egwuregwu egwuregwu pụtara. O yikwara naanị ogwe igwu mmiri. A na-esijikwa ntutu isi ya na agba atọ: odo, uhie, akwụkwọ ndụ akwụkwọ ndụ. O nwere mma agha na mma agha.
  N'okwu a, nke a abụrụlarị gladiator nwere ahụmahụ na ịma mma a ma ama.
  Anụ ọhịa wolf buru ibu na nke nwere ahụmahụ lụrụ ọgụ megide ya.
  Agha ahụ ga-atọ ụtọ. Ma o doro anya na anụ ọhịa ahụ abụghịzi nwata, ọ bụghịkwa ngwa ngwa.
  Ka o sina dị, ọgụ ahụ mara mma. Nwa agbọghọ ahụ dị ike emeghị ngwa ngwa. O ji mma agha ya na mma ya na-akpụ anụ ọhịa wolf, na-agbapụ mgbe ụfọdụ. O wee were ikiri ụkwụ gbachie ya ụkwụ n'agba.
  Mmetụta ahụ kụpụrụ otu ụzọ ezé anụ ọhịa wolf. Ma mgbe o ji nwayọọ nwayọọ nwayọọ, nwa agbọghọ ahụ bụ́ dike gbupụrụ isi ya.
  Otu a ka ọgụ ahụ siri pụta.
  N'ịhapụ ụkwụ efu, akara ukwu ọbara, nwa agbọghọ ahụ hapụrụ ámá egwuregwu ahụ.
  Ọzọ, onye ọzọ pụta, nke ugbu a bụ brunette. Agba agba ya, ọ gbakwaghị ụkwụ ma yikwara naanị ogwe igwu mmiri.
  Ụmụ nwoke atọ ji mma agha pụtara imegide ya. Ha dị obere, ihe dị ka afọ iri na abụọ, dị gịrịgịrị, mana ọ dị nro. O doro anya na ndị a bụ ndị ohu, na azụ ha na akụkụ ha na-ekpuchi scars site na lashes. A na-akpụ isi ụmụ nwoke ndị ahụ nkwọcha, ha nọkwa n'osisi igwu mmiri, na-enwekwa ubu dị nkọ na-apụta ìhè, megide otu nnukwu nwa agbọghọ siri ike. Onye ji mma agha abuo n'aka.
  O doro anya na ụmụ nwoke ndị ahụ enweghị ahụmahụ na ikpe ọnwụ.
  Emperor kwuru, sị:
  - Agha ahụ ọ bụghị oke nha nha?
  The Grand Vizier kwuru:
  - Ọ dịghị amasị gị mgbe mmekọahụ ziri ezi nwụrụ.
  Onye ọchịchị aka ike kwere:
  - Ee, ụmụ nwanyị ekwesịghị ịnwụ! Na ụmụ nwoke bụ ụmụ nwoke, na ihe kacha nta bara uru.
  Agha ahụ malitere na mgbaàmà nke gong. Nwanyị isi ojii anaghị eme ọsọ ọsọ. Ọ chọrọ inye ụmụ nwoke ohere ma gosi ọgụ mara mma. Ụmụ nwoke ndị ahụ na-akpa ike, ndị siri ike, mana o doro anya na ha enweghị ọzụzụ.
  Ma ha ji oké iwe na-alụ ọgụ. Ị ga-ahụkwa ka ọkpụkpụ ọkpụkpụ nke ụmụ okoro ahụ tara akpụ si enwu na ọsụsọ.
  Eze ukwu kwee:
  - magburu onwe ya!
  N'ebe a, brunette ahụ kpụrụ otu n'ime ụmụ nwoke ahụ n'obi akwara ya gbara ọchịchịrị. E merụrụ ya ahụ ma tie mkpu.
  Ọgụ ọzọ...
  Nwatakịrị nwanyị ahụ jiri ụkwụ efu kụgide nwata nwoke ahụ ukwu. Ọ dara site na ujo nke mgbu wee pụọ.
  Emperor nyere iwu:
  - Welie ya!
  Na Moor, na-awụlikwa elu, were ígwè dị ọkụ gbaa ikiri ụkwụ nwata ahụ ọkụ. Ọ maliri elu.
  The brunette ji mma agha abụọ jide igwe igwe ahụ wee were ewepụghị agụba ahụ azu isi. Ọ bụghị na-egbu egbu, ma kpamkpam kụtuo nsụhọ.
  Moor na-agbakwa ikiri ụkwụ nwata ahụ ọkụ. N'ebe a na-egwupụta okwute, ụmụ nwoke ohu na-arụkarị ọrụ n'afọ niile n'enweghị akpụkpọ ụkwụ, na ọbụ ụkwụ ha siri ike karịa akpụkpọ anụ akpụkpọ ụkwụ ha. Ma ígwè na-ekpo ọkụ ka na-ere ha ọkụ na-eme ka ha tie mkpu.
  O wee wulie elu ọzọ. Nwanyị ajị oji wee kwere nwata ahụ n"agba, daa. Na ọzọ nwa ahụ furu efu, ogologo ntachi obi na-ata ahụhụ site na ígwè ọkụ.
  Otu nwa agbọghọ gladiator anaghị achọ igbu ụmụ nwoke. Ma olee ebe ị ga-aga? Ọ na-akụ ụlọ nsọ ya n'isi. Ma ọzọ Moor cauterizes ikiri ụkwụ. Nwata nwoke na-etikwa mkpu.
  O doro anya na anyị ga- agbakwunye ha .
  Otu n'ime ụmụ nwoke ndị ahụ wee gbupụ ya isi site na nwanyị.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ kụpụrụ nke ọzọ wee kụda nke ọzọ. Na-ele eze ukwu anya.
  Ọ na-eti mkpu:
  - Mechaa ya!
  Nwata nwanyị brunette turu ude wee maa nwata ahụ mma. The despot amaghi ebere. M ga-akwụsịkwa nke ọzọ. Ma mechaa nke atọ.
  Mgbe nke ahụ gasịrị, nwa agbọghọ ahụ kwara akwa wee pụọ n'ámá egwuregwu, ma ọ bụ ndepụta, na ihu iwe.
  Ụkwụ ya tọgbọrọ chakoo, nke mara mma hapụrụ n'ụkwụ ya nwere ọbara, nke nwere chisel.
  Agha sochiri ya bụdị nke obi ọjọọ karịa.
  Nnukwu ndị nwoke gladiators abụọ gba ọtọ gba ọtọ pụta. Ụmụ nwoke asaa ndị gbara afọ iri ma ọ bụ iri na otu busoro ha agha. Ndị ikom ahụ nwere mma agha buru ibu, ụmụ okorobịa ahụ nwere nke nta.
  Ma nke a, n'ezie, bụ ọgụ obi ọjọọ. Na onye na-enweghị obi ebere, ka anyị chee ya ihu, na-eti ihe.
  Ụmụntakịrị ahụ dara wee nwụọ, na-amịpụta ọbara.
  Ma mgbe ụfọdụ, ha jisiri ike na-akpụcha ndị nwoke gladiators. Wetakwa ọnyà n'ọkpụkpụ ahụ.
  Emperor kwuru:
  - Asọmpi ọgụ!
  The Grand Vizier kwuru:
  - Ee, Onye-nwe-anyị. Ọ bụ ezie na ụmụ nwoke abụghị ihe bara uru, ị na-enwetụkwa ọmịiko n'ebe ha nọ!
  Onye despot ahụ kwere:
  - Ee, ọmịiko abụghị maka nwoke! Ọ dị mma na ndị dike a gafere ya, mana oge ọzọ m ga-atọpụ ọdụm n'isi ha!
  N'ikpeazụ, ụmụ nwoke abụọ ji tridents na ụgbụ pụta. Na-eto eto, ihe dị ka afọ iri na atọ, ndị na-enweghị ahụmahụ na ntutu isi ha na-akpụ isi nkwọcha. Tupu a lụọ ọgụ, ụmụ nwoke na-akpụcha ntutu ha ka ọ bụrụ wig ka ha wee nweta ego ma emechaa.
  Ha wepụrụ agụ n'ahụ ụmụ okorobịa ahụ.
  Ụmụntakịrị ahụ gbalịrị ịtụ ụgbụ ahụ, ma agụ ahụ dọwara ya wee gbagara igbu ụmụaka ahụ.
  Eze-ukwu bụrụ:
  - Abụ m agụ, ọ bụghị pusi,
  Ibi n'ime m ugbu a ...
  Ọ bụghị Leopold, kama agụ owuru!
  E mesịrị rụchaa ọrụ ahụ, a kwụsịkwara echiche Augustine. Ọ gara nri abalị. E nyere nwa agbọghọ ahụ a tụrụ mkpọrọ iwu ka ha yipụ uwe ha. Ha gba ọtọ, e sikwa na bọket wụsa ha mmiri na-ekpo ọkụ nke na-ekpo ọkụ nke anwụ. Mgbe ahụ, a kpọrọ ụmụ agbọghọ ahụ gaa nri abalị. E nyekwara Augustine mmiri ara ehi na ụkwụ ọkụkọ ọzọ.
  Mgbe e mesịrị, ha kpọgara m n'ọnụ ụlọ mkpọrọ. Tupu ọ lakpuo ụra, nwa agbọghọ ahụ, n'ezie, gụrụ ekpere, feba n'elu matraasi ma daa ụra ozugbo.
  
  
  Onye isi ala RUSSIA VLADIMIR ZELENSKY
  Mgbe nraranye ahụ gasịrị, Vladimir Zelensky kwupụtara mgbasa nke Rada na ime ntuli aka ndị omeiwu n'oge. A na-atụ anya nke a n'ozuzu. Otú ọ dị, mmekọrịta ya na Russia nọgidere na-esiwanye ike. Vladimir Putin kelere Zelensky maka mmeri ya ma ọ ghọtaghị ntuli aka onye isi ala na Ukraine. Ma nke a baara onye ndú ọhụrụ ahụ na-eto eto uru. Ndị mba ahụ, bụ́ ndị lere ya anya na-enyo ya enyo, ghọtara na ọ bụ onye nke ha. Na West ghọtara na Putin n'ezie bụ onye na-eme ihe ike. Na nkwado siri ike maka Ukraine. Ya mere ọ malitere maka ahụike, wee kwụsị maka udo. Zelensky weere ya ma rụọ ọrụ nke ukwuu na ntuli aka ọhụrụ na Rada. Jisiri ike nweta ọnụ ọgụgụ ndị omeiwu. Mgbe ahụ o mere ọtụtụ referendum. Gụnyere ngbanwe usoro iwu.
  A gbasaara ike nke onye isi ala nke ukwuu. N'ụzọ megidere nke ahụ, Rada nwere oke. Mgbe nke ahụ gasịrị, Zelensky malitere ime mgbanwe na nhazi oge.
  N'otu oge ahụ, e mepụtara mmegharị aghụghọ na Donbass. Enyere Warrior Anastasia Orlova nhọrọ na-adọrọ mmasị. Site na nkwado nke Ukraine na ndị ọrụ ọgụgụ isi Western, ọ ga-abụ gọvanọ nke mpaghara Lugansk na Donetsk. Mgbe ahụ, ọ ga-enwe ike ịbụ otu na Ukraine na ego maka mweghachi na ikike onwe onye ka ukwuu. Na ọbụna ndị agha gị. Nke ahụ bụ, nhọrọ Kadyrov . Mgbe Russia nyere Chechnya nnwere onwe, naanị na-ejigide ya na-achịkwa ya.
  Anastasia Orlova, onye nwere mmetụta n'etiti ndị isi obodo, nabatara nhọrọ a. Ekwesịrị m ikwu na nwanyị a mara mma nke ukwuu, na-acha odo odo, na-abụkarị, ọbụlagodi n'oge oyi, ọ na-agba ọsọ ụkwụ efu.
  Anastasia kwusara agha na "izu ohi" ndu nke New Russia. Ọ bụ ezigbo nwa agbọghọ nwere ikike. Ma ọ tọrọ ntọala ya obibi na Novoazovsk. Akụkụ nke ndị mmadụ na ndị agha kwadoro ya.
  Anastasia, ya na ndị agha ụmụ agbọghọ na-enweghị ụkwụ, mere ọtụtụ mwakpo wee weghara ọtụtụ obodo. Agha obodo dara. E nwere ọgba aghara.
  Anastasia mere nnọọ nkà ma nata ego si mba ọzọ. Na mgbakwunye, o nwere nkwado na Russia. Gụnyere site na ụmụ nwanyị. Eziokwu ahụ bụ na Putin na-arịa ọrịa nyekwara aka mee ka ihe ịga nke ọma. O doro anya na onye isi ala Russia na-achọsi ike etinyela onwe ya n'ọrụ. Na n'okpuru ọnọdụ ndị a, e kewara ndị isi na Russia. Anastasia were uru nke a wee weghara Donetsk. N'ịbụ onye natara nkwado siri ike.
  Agha ahụ malitekwara na Lugansk. Ma ọ bụghị oke ume. Ndị agha ahụ achọghị igbu onwe ha n'ezie.
  N'ikpeazụ, e mere ntuli aka maka President nke Novorossiya, Anastasia meriri. United States na Kyiv ghọtara ya ozugbo. Na mba ndị ọzọ dị n'Ebe Ọdịda Anyanwụ, na ụwa dum!
  Zelensky debere okwu ya, na-enye Novorossia ọkwa pụrụ iche n'ime Ukraine. Na Donetsk ọkọlọtọ odo-acha anụnụ anụnụ fegharịrị ọzọ.
  Udo ahụ a na-echere ogologo oge eruola.
  Zelensky na-alụ ọgụ megide nrụrụ aka, na ọbụna webatara ntaramahụhụ ọnwụ maka mpụ akụ na ụba. Site n'iji nlezianya na nkà ijikwa na ịmepụta otu ọkachamara, Vladimir Zelensky nyere Ukraine ọnụ ọgụgụ dị elu. Mba ahụ nọ na-arị elu, ike nke onye ndu ọhụrụ ahụ na-ewusikwa ike. Mmekọrịta na Russia na-akawanye mma. Ihe nyere aka na ọrịa strok ahụ weghaara Putin ma mee ka ọ ghara inwe oké ọchịchọ na ime ihe ike.
  Na Russia, ewu ewu Zelensky na-eto eto. Ọ bụ onye na-ekwu okwu siri ike, onye mara mma, onye populist. Ma ọ bụghị onye Kọmunist, ma ọ bụghịkwa onye na-emegide ndị Kọmunist. Na-ewu ewu, ma n'etiti ekpe ma n'etiti Russian oligarchs. Na-ewu ewu nke ukwuu n'etiti ndị ntorobịa Russia. Onye nwere ọgụgụ isi na nwoke. O yiri ka ò nwere ọgụgụ isi, ma o jidewo ike na-adịgide adịgide. Ee, maa onye ndu, kamakwa nwa amadi n'otu oge ahụ! Omenala dị elu, mana enwere ike ịghọta na ndị mmadụ hụrụ n'anya. Ezigbo talent na njikwa. Na nnukwu nhazi.
  Ya mere, mgbe afọ ise nke ọganihu na ịrị elu nke Ukraine agafeela, na ike Zelensky emesịa sikwuo ike, atụmatụ na-akpali akpali sochiri.
  Ya bụ, ijikọ na Russia. Mepụta otu steeti otu onye nwere onye isi ala nwere nnukwu ike. N'ezie, ewu ewu hoputara.
  Na Rọshịa, ndị a ma ama nọ n'ụjọ. Lee ịkwaga! Ka ọ na-erule oge a, Putin akwụsịla n'ihi ọrịa siri ike ma tụfuo ewu ewu. Nke a pụtara na ọ pụghị ịlụ ọgụ, ma ọ́ dịghị ihe ọzọ, ọ pụghị nnọọ ibu. Na Medvedev n'onwe ya, n'ozuzu, abụghị onye agha na ndị mmadụ ahụghị ya n'anya.
  Na ebe a Zelensky n'ụzọ doro anya chọrọ ịghọ onyeisi oche nke otu obodo na ... Ohere ya dị adị! Mbụ, West ga-achọ ịhụ Vladimir Zelensky dị ka onyeisi oche nke Russia na Ukraine! O gosipụtara onwe ya ka ọ bụrụ onye ndọrọ ndọrọ ọchịchị na-akwado Western na Europe. Nke abuo, Zelensky bụ ewu ewu na Russia na karịsịa na Ukraine. Nke atọ, ọ dịghị ndị asọmpi n'anya. Putin na-arịa ọrịa siri ike, Medvedev adịghị ike na ndị na-enweghị mmasị, Zyuganov na Zhirinovsky emeela agadi. Ọ dịghị ndị ndú ndị ọzọ na-ahụ anya. Ọzọkwa, nke anọ, e nwere nkwado sitere na oligarchs nke Russia na Zelensky.
  Ee, o doro anya na nke a bụ ezigbo onye ndoro-ndoro ochichi maka onyeisi oche nke Russia. O nwere ike, amara na onyinye pụrụiche nke ikwu okwu. Na kwa nkwado nke ma Western na Russian media. Na mgbakwunye na ewu ewu nke ọhụrụ na ndọrọ ndọrọ ọchịchị Russia, n'okpuru ndị isi ochie na ndị na-agwụ ike.
  Na nkenke, ọ bụ ma ọ dịghị mfe ịjụ ma na-atụ egwu ịnakwere onyinye ahụ. Putin nwere ọrịa strok nke abụọ. Medvedev ghọrọ onyeisi oche nke Russia.
  N'ezie, ọ dị anya site na eziokwu na Zelensky ga-emeri. Ma m chọrọ n'ezie itinye Ukraine. Medvedev nwere ọchịchọ ịka Putin! Mana ọ bara uru itinye ihe egwu dị ka ntuli aka na Zelensky?
  Otú ọ dị, ndị Russia kwadoro echiche nke ịdị n'otu na Ukraine. Ọtụtụ narị puku mmadụ gara n'okporo ámá - na-achọ: ịdị n'otu nke ụmụnna Slav. Ndị na-eme ngagharị iwe na ndị uwe ojii gbara mgba na Moscow. Ọtụtụ ndị mmadụ merụrụ ahụ. Ebili nke ngagharị iwe malitere ibili.
  Ndị Kọmunist mesịrị nweta Zyuganov, ma ọ bụ karịa kpọmkwem, rere ure, ndị ọchịchị na-eto eto malitere ịkpọpụ ndị mmadụ n'okporo ámá. Na-achọ mgbanwe ọchịchị.
  Ndị na-ahụ maka mba ahụ bịakwara n'ihu wee nwee ndị ndu ha siri ike na ndị nwere oke ọchịchọ. Maidan ghọrọ ihe ejiji. A tụbara nkume na Molotov cocktails na ndị uwe ojii. Enweghi afọ ojuju nke ndị mmadụ gbakọrọ ogologo oge malitere igosipụta onwe ya karịa.
  Medvedev nwere kansụl nchekwa.
  Ọtụtụ n'ime ndị otu ahụ kwadoro ịdị n'otu - na-ekwu na ekwensu adịghị egwu dịka ọ na-ese. Na akụrụngwa nchịkwa na mgbasa ozi bụ nnukwu ike! Na na ndị mmadụ nwere ike ịsacha ụbụrụ nke ọma, na ha ga-etu vootu maka pati nọ n'ọchịchị.
  Ndị ijeri Russia ṅụkwara iyi ịkwado Medvedev, bụ onye a na-atụ anya amụma, nọ n'ọchịchị ogologo oge ma nwee afọ ojuju karịa onye ọ bụla.
  Billionaire Deribasco kwuru n'ụzọ ezi uche:
  - Anyị ga-eme mkpọsa ntuli aka n'ụdị: Medvedev bụ Putin taa, ọ nweghị Zelenskys dị ize ndụ nye anyị!
  Roman Abramovich kwuru nke ọma:
  "Anyị wepụrụ Yeltsin n'olulu ntuli aka na ọkwa anọ, anyị ga-ewepụ gị ọbụna karịa!" Ego anyị na mgbasa ozi bụ nkwa anyị!
  Prokhorov kwadoro:
  - Anyị achọghị ụtụ isi dị elu na ndị ọgaranya dị ka na Ukraine, anyị ga-akwadokwa unu niile!
  Dmitry Medvedev kụrụ aka ya na tebụl wee kwupụta:
  - Mgbe ahụ, anyị na-anabata atụmatụ maka mwekota na ịdị n'otu!
  E binyere aka na nkwekọrịta ịdị n'otu n'etiti Ukraine na Russia. Ozugbo nguzozi nke ike gbanwere. Ntuli aka onye isi ala ga-eme n'ime ọnwa atọ.
  Iji debanye aha maka onye isi oche, ọ ga-ezuru ma ọ bụ ịnakọta otu narị puku mbinye aka, ma ọ bụ mee nkwụnye ego puku dollar iri itoolu, nke a ga-eweghachi naanị ma ọ bụrụ na ị ruru agba nke abụọ. Ndị a bụ iwu na-atọ ọchị n'ezie. Ewepụrụ obere ihe site na Russian na akụkụ nke iwu Ukraine.
  Dị ka o kwesịrị ịdị, a ga-enwe ọtụtụ ndị na-azọ ọchịchị; O doro anya na ndị otu Medvedev chere na nke a ga-abara ha uru ọbụna karị! Ha na-ekwu na ngagharị nke ndị ntuli aka ga-enye ndị ọchịchị ohere na agba nke mbụ. Na nke abụọ, onye ọ bụla ga-akwado Medvedev. N'ọnọdụ ọ bụla, onye isi oche na-adabere na ya. O wee malite...
  Anastasia Orlova, Cleopatra a na-enweghị ụkwụ, kwuru na a ga-enwe Zelensky megide otu narị otu narị. Na na ọ bụ Lancelot megide dragọn ahụ Putin na Medvedev.
  Mwakpo kpụ ọkụ n'ọnụ na ndị nta akụkọ pụtara. Ụfọdụ nọ n'akụkụ Zelensky, ndị ọzọ nọ n'akụkụ Medvedev.
  Oge ndebanye aha onye ọ bụla ebidola. E nwere ọgba aghara na Russia. Nwa Dzhokhar Dudayev pụtara na Caucasus ma kwupụta jihad. Ma nweta nkwado zuru oke na mpaghara islam. Ọtụtụ ndị ọkachamara chere na ntị CIA ebe a. Ọzọkwa, ọchịchị Trump dị na njedebe ya, anyị kwesịrị imeri ma ọ dịkarịa ala ụfọdụ mmeri. Na Zelensky na ocheeze Russia bụ nnukwu mmeri! Ọ bụ ezie na, e nwekwara ndị na-arụ ụka na-azọrọ na Zelensky nwere ike ime ka Russia bụrụ mba dị ukwuu, dị ike karị, karịsịa n'ụzọ akụ na ụba, karịa ka ọ dị n'okpuru Putin.
  Ya mere, e kewara echiche na West. Ukrainian-Russian steeti jikọtara ọnụ bụ, n'ezie, mkpakọrịta dị ike na ọ bụghị egwuregwu ma ọlị. Nke a nwere ike ịbụ nnukwu anụ ọhịa. Dị ka o kwesịrị ịdị, ndị ọrụ nchekwa Russia kwadoro ịdị n'otu. Ọzọkwa, Anastasia bụ nwanyị mara mma. Ya na otu battalion ụmụ agbọghọ, ndị niile mara mma, bụ ndị na-agba ụkwụ efu na bikinis, kụrụ aka ma merie ndị agha pụrụ iche Russia. Mgbe ha na-ekpokọta uzuzu iji kwatuo onye na-anụ ọkụ n'obi nke Zelensky.
  Ụmụ agbọghọ ahụ gosipụtara na ha na-alụ ọgụ nke ukwuu n'ụkwụ efu na na bikinis! Na otu pụrụ iche "Vympel" meriri ndị inyom na-ekpo ọkụ. N'ihi ya, e mere mkpebi na-agaghị egbochi, na pro-Ukrainian-edu ndú bịara ike na Novorossiya.
  Anastasia kwadoro Zelenky . N'ọgbọ agha, nwa agbọghọ ahụ maara otú e si eji ụkwụ efu wụnye diski dị nkọ, nke dị gịrịgịrị, boomerangs, na bọmbụ. Ndị dike yi uwe Bikini aghọwo ndị a ma ama. A dum regiment nke ụmụ agbọghọ, onye ọ bụla n'ime ha bara uru dum nkewa. Nke a bụ nnukwu ike!
  Anastasia na-agbaba na snow ahụ, ikiri ụkwụ ya na-acha uhie uhie, na-egbuke egbuke. Nwa agbọghọ ahụ bụrụ:
  N'ime nnukwu oghere, kwere m, enwere nrọ.
  Ọ dị ka ụzarị anwụ na mbara igwe...
  N'anya Svarog enwere udo na ịdị ọcha,
  Ọ bụ maka anyị dị ka Jizọs ga-ebili ọzọ!
  
  Anyị ga-amụ ọdịnihu na-egbuke egbuke,
  Ọ ga-enwu dị ka anwụ na Mee...
  Mana aghọtaghị m ogologo oge anwụghị anwụ nwere ike ịdị,
  Lee ka akara aka ọjọọ na-egwu anyị!
  
  Chekwaa ala nna gị, dike,
  Ka kpakpando elu-igwe nwuo...
  Anyị na-echebe mbara ala ala anyị,
  Ka ụwa ghọọ paradaịs ebighị ebi!
  
  Ma gịnị ka ọchịchị Kọmunist dị egwu nwere ike ime?
  Ọ ga-eme ọkọlọtọ nke ala nna ka ọ bụrụ ihe niile.
  Na fasizim iwe ga-apụ n'anya n'ọkụ,
  Anyị ga-eji nnukwu ihe kụgbuo onye iro!
  
  Nyenu obi unu nye ala nna anyi,
  Iji ọkụ na-egbuke egbuke na-egbuke egbuke...
  Anyị ga-aga n'agha anyị ruo ọgwụgwụ.
  Anyị ga-ejikwa otu ihe bibie Fuhrer!
  
  Comrade Stalin nọchiri nna ya.
  Anyị bụ ụmụ ọgbọ dị iche iche...
  Ìgwè mmadụ ahụ ga-ala n'iyi n'ọkụ ala mmụọ,
  Na onye amamihe Lenin ga-egosi ụzọ Iden!
  
  Na Russia, nwa nwoke ọ bụla bụ nnukwu,
  A na-azụkwa ụmụ agbọghọ ịlụ ọgụ...
  Ezinụlọ nke Onyenweanyị bụ otu maka anyị,
  Anyị bụ́ ndị Rọshịa enweela ike ịlụ ọgụ!
  
  Anyị ga-enweta, n'oge na-adịghị m kwere, anyị ga-enweta ihe niile,
  Ọ dịghị ihe dị elu na mbara igwe ...
  Onye Komsomol welitere ube,
  Ma tie Fuhrer n'elu ụlọ!
  
  Enweghị ọchịchị Kọmunist, enweghị echiche ọzọ,
  Ha mara mma ma ga-eweta obi ụtọ!
  Na Fuhrer bụ naanị onye ọjọọ,
  Nnukwu aghụghọ, oke oji!
  
  Abụ m nwa agbọghọ - ịdị ukwuu nke onye agha,
  Ọ gbara ụkwụ ọtọ, ọ gbapụrụ n'atụghị egwu n'oyi.
  E ji ọla-edo mee akwa akwa m.
  M wuru rose ngwa ngwa!
  
  Otu ijeri echiche nwere ike ibili
  Otu esi ahazi obodo nna na ọchịchị Kọmunist...
  Ọ bụrụ na ị hụ Fritz, tie ya nke ọma,
  Yabụ na Adolf ọbara anaghị anọ n'ocheeze!
  
  Were aka gị tie ndị fashist.
  Nke ka nma, were sledgehammer tie ha...
  Ka anyị jiri ikuku gbagharịa na Volga.
  Anyị achọghị ịma ịzọpịa ewu!
  
  Anyị ga-ebulite ndị agha maka Motherland,
  Ụmụ agbọghọ na-agba ọsọ ibuso...
  Mma ahụ chọrọ egbe igwe,
  Nkwụghachi ụgwọ Hitler ga-egbu mgbu!
  
  Ọ dịghị onye nwere ike imeri ndị Russia,
  N'agbanyeghị na anụ ọhịa wolf nke fasizim bụ ekwensu nwere oge...
  Ma ka anụ ọhịa bea ya siri ike,
  Kedu usoro na-ewu nke ọhụrụ!
  
  Gbaa maka Motherland, maka Stalin,
  Ndị otu Komsomol na-agba ọsọ ụkwụ efu...
  E ji mmiri na-esi ísì kụrie ndị Nazi.
  N'ihi na Great Russia bụ ndị kasị mma!
  
  Ụmụ agbọghọ dị mpako ga-abanye Berlin,
  Ha ga-ahapụ akara ụkwụ efu...
  N'elu ha ka cherọb nwere nku ọla-edo dị;
  Ha na-atụgharịkwa ọlaọcha dị ka pearl ekwo ekwo!
  Nwa agbọghọ ahụ na-abụ abụ, ma ka ọ na-alụ ọgụ! A sị ka e kwuwe, ọ bụ ya na ndị mmekọ ya anọ zọpụtara ndị agha n'otu oge na mmeri zuru ezu na Iolaisk .
  Mgbe ahụ, ụmụ agbọghọ ise yi bikinis na ụkwụ efu ji ndị agha dum bata.
  Ee, ọ bụ nnọọ ihe ngosi.
  Anastasia gbara ọtụtụ ihe site na egbe igwe, na-ebipụ ahịrị ndị iro ahụ, wee jiri mkpịsị ụkwụ ya tụba ọtụtụ diski dị mkpa ozugbo. Ebipụwo isi ndị ahụ.
  Na Anastasia ga-abụ:
  - Maka Holy Rus!
  Natasha gbakwara ọkụ, gbutuo ndị iro, ma tie mkpu, na-atụba bọmbụ na ụkwụ ya, na-akụtu ụgbọ mmiri:
  - Maka Svarog!
  Ma Zoya nwere ntutu ọla edo na-enye oge ya. O we tukwasi kwa onyinye nke onwu n'ukwu-ya efu na tie:
  - Maka ọdịnihu nke Rodnoverie!
  Na Aurora ga-eso ha ozugbo enwere ike. Ọ gēwere kwa ikiri-ukwu-ya tọpu onyinye-inata-iru-ọma nke ọnwu, nēti nkpu:
  - Maka oke oke!
  Mgbe ahụ Svetlana ga-abanye. Ọ ga-agbawa agbawa, e mesịakwa, ọ ga-esi na égbè mebie, were mkpịsị ụkwụ ya gba ọtọ mee ka mbibi.
  Ma mma nke nwere ụkwụ efu na-eti mkpu:
  - Maka nloghachi nke Romanovs!
  Ee, Anastasia bụ onye na-akwado mweghachi nke alaeze ukwu. N'ezie, na Russia e nwere n'ezie a tsar na ike na agbanyeghị. Ya mere, gịnị ma ị mepụta ọchịchị ziri ezi? Ọzọkwa, ọbara nke ọtụtụ ọgbọ nke ndị eze Europe na-asọba na veins nke Romanovs. Nke a bụ usoro ọmụmụ ha? Kedu ụdị ezinụlọ bụ Putin, na karịsịa Lukashenko? Ole ndị ka ha ga-abụ eze? Ma ndị Romanov bụ ndị Chineke tere mmanụ!
  Anastasia na ndị enyi ya na bikinis rụrụ ọtụtụ ọrụ ebube. Ọ lụrụ ọgụ ka ekwensu. Mana ya na Putin sere okwu wee kwado Zelensky. N'ozuzu, Anastasia hụrụ na a na-emejọ Ukraine, na inwe mmetụta nke ikpe ziri ezi, ọ kwadoro ndị na-adịghị ike!
  Anastasia na ise ya kwụsịrị mwakpo ahụ na Novoazovsk mgbe ha gbalịrị ijide ya dị ka onye nnupụisi. E gbupụrụ otu kọlụm ndị agha gọọmentị ma yipụkwa ya ngwa ọgụ.
  Mgbe nke ahụ gasịrị, ndị a dọọrọ n'agha dakwasịrị ihu ha wee susuo Anastasia na nwa agbọghọ nke ọzọ n'ụkwụ efu, uzuzu uzuzu.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ ji nkà ihe ọmụma gwa ndị agha Novorossia ejidere:
  - Achọghị m igbu gị! Unu bụ ụmụnne m! M ga-abụkwa eze nwaanyị gị!
  N'ozuzu, Novorossiya nabatara Anastasia na-enweghị nnukwu mmebi ma ọ bụ nnukwu ọnwụ. N'ezie, onye na-acha anụnụ anụnụ bepụ isi nke gọvanọ Donetsk Republic ma gbuo ndị nche ya, nke gụnyere ndị Caucasians.
  Anastasia abụwo akụkọ ifo ogologo oge. Na Crimea, ọ rụrụ ọrụ ebube dị otú ahụ na ọ natara kpakpando nke dike nke Russian Federation. Na-enweghị ya, ọ gaghị arụ ọrụ nke ọma na ndị mmekọ ya na bikinis. Ma mgbe ahụ, e weere Anastasia ma napụ ya ihe nrite ndị Russia niile. Gụnyere maka igbu ọchụ nke ndị agha pụrụ iche Russia n'agha, mgbe ha gbalịrị iwepụ ya. A malitere ọbụna ikpe mpụ.
  Ma ha anwaghị anwa ịmalite nnukwu agha na Novorossiya nke fọrọ nke nta ka ọ bụrụ onwe ya. Ọzọkwa, Putin dara ọrịa, na-enweghị ya ọ dịghị onye chọrọ iburu ibu ọrụ.
  Karịsịa Medvedev, onye n'ozuzu ya abụghị onye ndu na eriri afọ ya na mmụọ ya. Ma nke a bụ kpọmkwem ihe dabara na Bears na ndị oligarchs Russia na ndị enyi Putin - enwere ike ịmegharị ha ngwa ngwa.
  Ọ bụrụ na ọ nwere ike, nnukwu igwe mgbasa ozi ebiliwo megide Zelensky. Ha malitere ịta onye ọ bụla ụta maka ihe niile. Na na ebubo na ọ bụ onye ọgwụ ọjọọ riri ahụ, onye ohi, na wepụrụ ọtụtụ ijeri site n'ụlọ ọrụ ndị dị n'ụsọ oké osimiri, nakwa na ọ na-abụkarị nwoke nwere mmasị nwoke.
  Mpaghara gara dee. Na n'ezie enwere ndị akaebe, na mmesi obi ike nke ụdị dị iche iche. Gụnyere ebubo nwoke idina nwoke. Ebidola ndebanye aha ndị ga-eme ntuli aka, ụrọ na-awụpụkwa.
  Ọnụ ọgụgụ ndị dị njikere isonye na ntuli aka ahụ, ma ndị Ukraine ma karịsịa ndị Russia, bịara bụrụ nnukwu ihe. Ma ndị Kọmunist na ndị mba rịgoro. Na mberede, ọbụna ndị agadi na ndị na-arịa ọrịa Zyuganov gosiri na votu. Ọ bụ ezie na ọ hapụlarị ọkwa onyeisi oche nke Communist Party nke Russian Federation. Afonin , Udaltsov, na Grudinin gakwara na ntuli aka ahụ . Na n'ozuzu, a ka nwere ụyọkọ ndị na-aga n'aka ekpe, ndị a na-amaghị ama, ma greyhounds. Ọtụtụ ndị mmadụ na-achọkwa ịzọ ọkwa onyeisi ala! Kedu maka puku dollar iri itoolu? Nke a ọ bụ n'ezie nnukwu ego site na ụkpụrụ Russia?
  Ọ dị ka a ga-asị na tankị dị njikere ịrịgo. Na ndị ọchụnta ego, na ndị na-ese ihe, na ndị pop, na ndị edemede. Ee, ndị ode akwụkwọ na-arụkwa ọrụ. Mee onwe gị mgbasa ozi. Na puku dollar iri itoolu abụghị nke ukwuu. Ya mere CEC natara ọtụtụ narị ngwa.
  Ọfọn, ntuli aka! Ọfọn, lee ihe ngosi ọ tụgharịrị bụrụ! Ọbụna Alla Pugachev gbara ọsọ maka onyeisi oche. Gịnị mere? Alka malitere ichefu , ma eleghị anya ọ ga-echetara onwe ya! N'ime ndị agadi, Yuri Luzhkov rịgoro na onyeisi oche. O doro anya na m chọkwara ichetara onwe m.
  Ọfọn, n'ezie, ihe ngosi dị otú ahụ apụghị ime na-enweghị Vladimir Volfovich. Ma n'oge a ma nwa ya nwoke Igor Lebedev na aka nri ya Degtyarev so òkè na ntuli aka. Ha gakwara na kọlụm atọ na ntuli aka.
  Ndị mba ọzọ kwagara. N'ezie, akụkọ ifo Demushkin , bụ onye jere ozi oge n'ụlọ mkpọrọ , na, na-akpali mmasị, "Spider," onye ndú nke "Metal Corrosion," na onye isi nke ìgwè nkume "Kolovrat" gbara ọsọ maka onyeisi oche, na ọtụtụ ndị ọzọ.
  Ọfọn, n'ezie, ndị na-abụ abụ pop malitekwara na mkpọsa. Nke a bụ Philip Kirkorov na Nikolai Baskov. Ha enweghịkwa ihe ha ga-atụfu. Ndị nche ndị agha dị otú ahụ ebugara.
  Na Timoti na Vitas , na n'ozuzu ọtụtụ ndị mmadụ gara na mkpọsa.
  N'ezie, ọ bụghị na ndabara! Atụmatụ Medvedev bụ ịhọpụta ọtụtụ ndị ga-ebufe ya votu na agba nke abụọ. N'ozuzu atụmatụ ahụ na-adọrọ mmasị. Ogo Medvedev dị na mbụ ala karịa nke Zelensky. Ma ọ gaghị ekwe omume imeri na-enweghị aghụghọ!
  Ma Yeltsin nwekwara a efu rating, ma o nwere ike imeri megide Zyuganov. N'ezie, nke ikpeazụ mere ntuli aka dị ka ihe na-adịghị mma: na-efunahụ na nzube!
  Na na nke a, Medvedev megidere pụrụ iche na nnọọ nkà.
  Yabụ na enwere ọtụtụ ihe na-eme ebe a. Na ihe ngosi Solovyov, Zelensky na-atụba ya ụrọ mgbe niile. N'ezie, mgbe ahụ, otu nwa agbọghọ tụbara ice cream na ihu Solovyov na mkpịsị ụkwụ nke ụkwụ ya. Ọ kụpụrụ anya. Mgbe nke ahụ gasịrị, ọ bịara doo anya na ọ dịghị mma ịtụba apịtị na Zelensky! Dị ka, nwoke a bụ ugo nke Ukraine!
  N'ozuzu, ọ dịghị ịdị n'otu na obodo Russia. Ọtụtụ, ọtụtụ ndị mmadụ kwadoro Zelensky. Dị ka, n'ezie na-eto eto ọbara na-enwe ike ibuli Ukraine enweghị elu mmanụ na gas ahịa! Gịnịkwanụ banyere Medvedev? Mba ahụ na-erikpu n'ezie na mmanụ na gas dollar, na akụ na ụba na-adịkwa n'ụzọ zuru oke. Enweghị uto, naanị enweghị ọrụ na-abawanye.
  Medvedev n'ozuzu nwere oke mgbochi ọkwa n'etiti ndị ndọrọ ndọrọ ọchịchị niile. Ọ bụ ezie na nke a bụ kpọmkwem ihe mere o ji baara ndị oligarch uru. Ka anyị na-adabere na ha, otú ahụ ka anyị na-achịkwa. Gọọmenti Rọshịa malitere ngwa ngwa ịkwalite ụgwọ ọnwa na ụgwọ ezumike nka onye ọ bụla. Na mgbe ụfọdụ ...
  Ọzọkwa, Medvedev ọbụna tụrụ aro ibelata afọ ezumike nka site na afọ abụọ. Dị ka, ihe niile bụ maka ọdịmma ndị mmadụ. E mekwara mmezigharị iji bulie ụgwọ ezumike nka na ịgụta ọrụ mgbe ezumike nka gachara dịka ogologo ọrụ.
  Medvedev na ndị ọchịchị echefughị. Ka ha guzoro nye ya vootu. Karịsịa, a kagburu nkwupụta ọha na eze maka ego ha ga-enweta, a na-anabatakwa onyinye ruru otu puku dollar. Nke, n'ezie, onye ọrụ gọọmentị masịrị ya. Otú ahụ ka ọ dịkwa ikike ịnweta ezigbo ala na mba ọzọ, yana akaụntụ.
  Iji merie ndị na-ese anwụrụ, iwu mgbochi ụtaba nwere ahụ iru ala nke ukwuu. E kwere ka a na-ere mmanya na-aba n'anya n'abalị, a kwadoro ọbụna ịgba chaa chaa n'ụzọ iwu kwadoro. Ndị oligarchs nabatara nke ikpeazụ; n'ezie, gịnị kpatara na-efunahụ ego dị otú ahụ ma were ya n'okpuru ala.
  Mmemme "Dolls" alaghachila. Ha malitere igosikwu agụụ mmekọahụ na telivishọn.
  Medvedev kwupụtakwara mgbaghara, na ọbụna nye iwu ka a kwụọ ndị mkpọrọ ego enyemaka. Na nke a bụkwa nnukwu pasentị nke votu. Na ndị mkpọrọ n"onwe ha na ezinụlọ ha.
  N'ozuzu, Medvedev tinyere okwu a: nnwere onwe ọzọ! N'ezie, Russia ike gwụrụ Putin nke enweghị mmasị. Mgbe ị gaghị ahụ nwanyị gba ọtọ na TV!
  Na n'ezie enwere mgbalị igosi: ndụ aghọwo ihe efu, ndụ aghọwo ihe na-atọ ụtọ!
  Medvedev wetukwara ọnụ ahịa mmanya na-aba n'anya ma kwe ka a na-akpọsa biya na tiivi. N'ezie, gịnị kpatara ịgafe oke.
  Ma agha na-amalite na Caucasus. Mgbe Putin gachara, ndị ugwu ahụ malitere ịchọ ọbụna ihe ùgwù na ikike ndị ọzọ. Ma ọchịchọ ha etoola. Ọzọkwa, Turkey malitere itinye nrụgide na-arụsi ọrụ ike na Caucasus, ọchịchọ ha toro, karịsịa ebe ọ bụ na Syria Erdogan nwetara ntakịrị ihe n'echiche ya. Ọnọdụ ahụ ka njọ site na ọdịda nke ọnụ ahịa mmanụ na, n'ihi ya, ọnụ ahịa gas. Ọ bụ Venezuela mụbara mmepụta mgbe kwaturu ọchịchị Maduro . United States na Iran emechaala mee ka ha dịghachi ná mma, e guzobewokwa ọchịchị dị n'otu na Libya.
  Ọnụ ahịa mmanụ na-ada ada ada ruble Rọshịa, kpalie ọnụ ahịa ọnụ ahịa, na abawanyela ụgwọ ọrụ na ụgwọ ezumike nka.
  Na-abawanye ọrụ nke ndị agha na Caucasus megide Medvedev.
  Ha kwuru na ya enweghị ike ichekwa ihe nketa Putin. Na ihe n'ozuzu, dị ka mgbe na-eme: superstar họpụtara onwe ya onye na-adịghị ike nọchiri.
  Ma USA na mba Arab na ọbụna Iran kpalitere ikewapụ na Caucasus. Mana esemokwu bilitere n'etiti ndị ọrụ nchekwa. Ụfọdụ ka chọkwara ịhụ Medvedev onye ya na Putin nọrọ ogologo oge dị ka onyeisi oche! Na ndị ọzọ na-aga na-etinye na ukwuu na-ewu ewu Sergei Shoigu.
  Ma ndị oligarchs na ndị ọrụ mmepụta ihe akwadoghị nke ikpeazụ. Ha weere ya dị ka onye aka ekpe, ike gwụkwa ndị billionaires maka ọchịchị aka ike nke otu onye. Onye ọ bụla chọrọ nnwere onwe n'ocheeze na ime ka ya na West dị ná mma. Medvedev, na-echere ruo mgbe oge ndebanye aha maka ndị na-eme ntuli aka onye isi ala kwụsịrị, chụpụrụ Shoigu. Ihe kpatara ọgba aghara na ndị agha.
  . ISI NKE 2.
  Mgbe ahụ, Medvedev nyere Shoigu ọkwá Marshal ahụ e kwere ná nkwa ogologo oge ma nye ya ọkwa nke osote onye isi ala. Nakwa mmegharị populist. Mana n'ọnọdụ ọ bụla, ọnọdụ tupu ntuli aka adịghị akwado onye isi oche.
  Zelensky dị obere, na-aga nke ọma, na-ekwu okwu, na-enye akara. Na ọbụna mgbe e debanyere aha ya, ihe karịrị narị abụọ na-azọ ọkwa onyeisiala jigidere ọchịchị ha na-enweghị mgbagha. Ma Medvedev ka nwere ịlụ ọgụ maka ọnọdụ nke abụọ. Na mberede, Alla Pugacheva ghọrọ onye asọmpi maka iru agba nke abụọ. The agadi prima donna, onye na-arụbeghị ọrụ ruo ogologo oge ma na-enwechaghị mmasị na PR, gbagoro na mberede na ọkwa.
  Ikekwe ọ bụ mmeghachi omume nye ndị ndọrọ ndọrọ ọchịchị iwe iwe. Zhirinovsky na Zyuganov, n'ụzọ megidere nke ahụ, belatara nke ọma na ọkwa. Ndị ndọrọ ndọrọ ọchịchị abụọ a agwụla ndị mmadụ ike. Ọzọkwa, ndị na-eto eto na ndị isi mbụ pụtara na mpaghara ntuli aka ha.
  Karịsịa agbakwunyere Demushkin , onye natara onyinyo nke onye nwụrụ n'ihi okwukwe n'ụlọ mkpọrọ. Suraikin ka enweghị ike nweta ọkwa, mana onye ọzọ so na pati ya, Sergei Kovalev, onye ọkpọ ọkpọ ọkachamara Russia kacha mma, malitekwara inweta akara.
  N'ozuzu, Sergei Kovalev ghọrọ onye na-adọrọ mmasị nwoke. Ọ gbara ọsọ maka ọkwa onyeisi obodo Moscow na, na-atụghị anya maka onye ọ bụla, ghọrọ nke abụọ. Ọ banyere n'òtù ndị Kọmunist nke Rọshịa. Ọ malitekwara imezi ọkwa ya.
  Ekwesiri ighota na Sergey Kovalev bụ onye ọkpọ ọkpọ - nke kachasị mma n'etiti ndị Russia, ọbụna karịa Kostya Tszyu.
  Sergei Kovalev si otú a nkwụsị na dị ize ndụ nso Medvedev.
  N'ezie, ọtụtụ ọrụ nyocha Russia nwere ọkwa na ... O. onye isi ala nwere oke oke. Ma nkwalite ahụ bụ nke ọma. Otú ọ dị, Medvedev enwechaghị chi ọma. Mgbe Putin gasịrị, akụ na ụba bịara sie ike. Ọnụ ahịa mmanụ na-aga n'ihu na-ada, ọnụego mgbanwe ruble dara, ọnụ ahịa na-abawanye ngwa ngwa. Caucasus nọ na-ere ọkụ nke ukwuu. Na ọbụna ndị ikom Kadyrov malitere ịlụ ọgụ n'akụkụ ndị agha. Nke a bụ ọnọdụ. Mgbe ahụ ndị Taliban wakporo ndị agha Russia na ókèala Tajikistan.
  Ma dị ka ọ tụgharịrị, ndị agha Russia adịghị njikere. Medvedev guzobe onwe ya ọzọ. Ọzọkwa, e kpughere asịrị na izu ohi na Ministry of Defense na Ministry of Finance . Onyunyo adakwasịla ndị enyi Medvedev ogologo oge. E nwekwara obi abụọ banyere onye zuru ọtụtụ narị ijeri dollar na Rọshịa. Ọzọkwa enyo. Na mgbasa ozi ghọrọ mkparị ...
  Zelensky mere mkpọsa ntuli aka ahụ nke ọma, ọkachamara, dị ka ihe ngosi. Zhirinovsky, dị ka mgbe niile, na-arụ ọrụ maka ndị ọchịchị karịa onwe ya. A na-agba Zyuganov ma jiri akwa rere ure tụgbuo ya. Ihe omume ọzọ...
  N'ezie, Ksenia Sobchak keere òkè na ntuli aka ahụ, ọ pụghịkwa inye aka ma tụfuo conik. O were ya wee tụba achicha na ihu Zhirinovsky. Ma ọ dọtara uche. O mekwara nke ukwuu.
  Alexander Povetkin sokwa na ntuli aka ahụ. Onye ọkpọ Russia, mgbe ọ nwụsịrị Joshua , enweghị ike ịlaghachi ogologo oge, wee nwee ọgụ abụọ na ndị mmegide na-agafe agafe, wee daa na nke ka njọ. Mgbe ọ rụchara ọrụ ya, ọ banyere na ndọrọ ndọrọ ọchịchị wee malite ịmepụta otu ndọrọ ndọrọ ọchịchị nke mba.
  Ruo ugbu a enweghị nnukwu ihe ịga nke ọma.
  Otú ọ dị, Povetkin kụrụ onye iro ya ọkpọ n'ihu mgbe a na-arụrịta ụka na telivishọn. O mere onwe ya iche na nke a welitere ọkwa ya ntakịrị.
  N'izugbe, ntuli aka ahụ bụ nke nhụsianya.
  Ha mere arụmụka na televishọn: ha nyere sekọnd iri atọ ka ha zaa, e wee nwee ọgbaghara. Party, ọgụ, scandals. A dum face.
  A buliri Medvedev n'enweghị ihere, mana ọkwa ya anaghị eto. Ọpụpụ na agba nke abụọ ka nwere obi abụọ.
  Zelensky nọ n'ihu site na oke oke. Ọ bụghịkwa ihe ijuanya! N'ime afọ ise, Vladimir jisiri ike kwụsị enweghị ọrụ ma weghachite osisi na ụlọ ọrụ niile, ma wuo ndị ọhụrụ.
  Otu n'ime ihe ndị Zelensky rụzuru bụ mmepe nke ọrụ ugbo na ike ọzọ.
  Na Ukraine, karịsịa, ụlọ ọrụ ọkụ apụtawo na-arụ ọrụ ma na-akwụ ụgwọ site na esemokwu nrụgide ikuku. Ya na ụlọ ọrụ ike geothermal. Na ọtụtụ ndị ọzọ. Gụnyere iji ike nke ionosphere. O mere na sayensị megidere mmanụ na gas.
  Ihe na-emetụ n"ahụ́ n"ezie bụ otú osisi na-emepụta nri sịntetịt ma na-ebuga ya na Yukren. Na Rọshịa ebelatala mbupụ nri.
  E nwekwara ndị a họpụtara n'etiti ndị Ukraine. Karịsịa, Vladimir Klitschko. Onye ọkpọ ọkpọ a ma ama nwere ọrụ siri ike. Laghachiri na mgbanaka: imeri Charr na Tyson Iwe . Ma mgbagharị nke atọ megide Jọshụa , ọ ka tụfuru ọzọ, mana ọ nwetara nnukwu ego. O kwuputakwara ịla ezumike nka ikpeazụ ya na ịkụ ọkpọ.
  Ma ọ lọghachiri ọzọ. Ọ lụrụ ọgụ na Kiev na Gassiev wee merie. Mgbe nke ahụ gasịrị, ọ lụrụ ọgụ ọzọ wee nweta aha onye mmeri ụwa mgbe niile - n'ikpeazụ mebie ndekọ Foreman na ndekọ Joe Louis. Mgbe nke ahụ gasịrị, o kwuputara nhọpụta ya maka onye isi ala Russia na Ukraine jikọrọ ọnụ. Ma a ghaghị ikwu na Vladimir Klitschko n'etiti ndị Ukraine bụ nke abụọ na Zelensky n'onwe ya. Na n'agbanyeghị na ọ dị ukwuu afọ na ịkụ ọkpọ, Vladimir Klitschko ugbua n'oge ntuli aka mkpọsa rụrụ a amanyere bụ iwu agbachitere megide ọkpọ onye bụ afọ iri abụọ na-eto eto karịa ya. Ọzọ, o meriri site na ịkụ aka.
  Mgbe nke ahụ gasịrị, ọkwa Vladimir Klitschko wụliri elu, ọ kwagara Medvedev nso, na-enweta ohere maka agba nke abụọ.
  N'ozuzu, ntuli aka ndị a nwere otu ọkacha mmasị na-enweghị mgbagha: Zelensky, ma enwere ọgụ dị nso maka ebe nke abụọ. Alla Pugacheva, bụ onye gafere Medvedev nwa oge n'ọgụ nke abụọ, malitere ịpụ apụ. N'ụkpụrụ, ọ bụghị ihe ọ bụla na-egbuke egbuke nyere ya ìhè. Na Vladimir Klitschko bịara na nke abụọ. Mana ndị ntuli aka ya anaghị akwụsi ike. Sergey Kovalev, onye jisiri ike na-aga mgbe e meriri atọ ma nakọta eriri anọ dị arọ dị arọ, lụkwara mgbanaka ahụ wee nwetaghachi aha asọmpi.
  Ogo ya wee malie ọzọ. O nwekwara ike iru agba nke abụọ. Ndị ọkpọ ọkpọ Ukraine ndị ọzọ: Usik na Lomachenko kwadoro Zelensky na ndị isi ala etinyeghị aka. Agbanyeghị na ha abụọ emechabeghị ọrụ ha. Gịnị mere ha ga-eji mechaa? Usik meriri Jọshụa n'ọkpụkpụ wee bụrụ onye mmeri ụwa na-enweghị mgbagha. Lomachenko na-esi n'otu ụdị ịdị arọ gaa n'ọzọ, a na-akwụkwa ya nnukwu ụgwọ nke na ọ naghị achọ ịkwụsị ọrụ ya.
  Enwekwara mkpọsa ntuli aka na USA. Donald na-ahapụ mgbe okwu abụọ gasịrị, na ahụ adịghị ya nke ọma iji gbaa ọsọ nke atọ. Ụmụ okorobịa na-azọ ọkwa onyeisiala. Site na Democrats, a mara mma nke ukwuu nwanyị gọvanọ nke ihe dị ka iri atọ na itoolu - eleghị anya, ọdụdụ nwaanyị n'etiti president-eme ntuli aka. Site na ndị Republican, kwa, site n'aka ndị ọchịagha na-eto eto-ndị dike nke agha megide Iran.
  Ọgbọ ndị ndọrọ ndọrọ ọchịchị na United States agbanweela.
  Na Russia, Putin nwere ike imeri Zelensky, mana o doro anya na ọkụ gbara ya n'ọrụ. Overvoltage ewerela ihe kpatara ya! Ihe ọ chọrọ bụ ilele ike ya anya karịa ma ghara ịtụkwasị gburugburu ya obi. Ma ọ bụ ikekwe ha nyekwara ya nsị. Mgbe Nazarbayev hapụrụ, ọzọ ebili mmiri nke ochichi onye kwuo uche malitere na CIS. Kazakhstan ghọrọ mba omeiwu. Na Belarus, n'ụzọ ụfọdụ, Lukashenko furu efu. Onye isi ala ghọkwara onye isi.
  Ebili ọzọ bịara. Na Turkey, ndị omeiwu ebiliworị megide Erdogan . Pendulum ahụ fegharịrị n'akụkụ nke ọzọ.
  Zelensky gbanwere iwu n'ezie iji kwado ọchịchị ọchịchị ọzọ, mana na West a na-ahụta ya dị ka otu nke ha! Ee, na referendum na-ewere ọnọdụ mgbe niile. E nwekwara nnwere onwe ikwu okwu n"ezie.
  N'ọnọdụ ọ bụla, Zelensky enweghị nsogbu ọ bụla na-emeri na agba nke abụọ. O yikarịrị, ọ ga-abụ Medvedev bụ onye ga-eme ya na nke abụọ - ihe nchịkwa nchịkwa nwere ike imeri site na obere ewu ewu ma ọ bụghị ọchịchị na-aga nke ọma. Ọtụtụ achọpụtala myirịta ya na ntuli aka na Ukraine - ọtụtụ ndị ndọrọndọrọ ọchịchị, onye isi Zelensky, ọkwa gọọmentị dị ala, na ọkwa mgbochi dị elu .
  Ma Zelensky nwere ike imeri Putin ka bụ ajụjụ, ma Medvedev doro anya na ọ bụghị ọrụ nke onye ndú nke mba ahụ. Na ochichi onye kwuo uche ebe a na-emegide ndị ọchịchị.
  Medvedev enweghị ike ịkwado onwe ya maka ọgụ ahụ. Àgwà ya abụghị otu. Ọ bụghị ezigbo onye agha!
  Mana nsogbu dị na ọchịchị ọchịchị niile bụ na ndị ga-anọchi ya adịghị mma! Ọtụtụ mgbe, onye ọchịchị aka ike na-etinye onye na-adịghị ike n'ọnọdụ ya ka ọ ghara ịkwatu ya! Dịka ọmụmaatụ, onye nọchiri Nazarbayev nwere oke ike. Ma ọ naghị eche - ọ dị nro!
  Ma Vladimir Zelensky, n'ọnọdụ ọ bụla, bịara n'ọchịchị site na mmegide ahụ, ọ bụghịkwa onye na-adịghị ike.
  A ghaghị ikwu na a na-ewerekwa Putin dị ka onye dị nro na adịghị ike, nke mere e ji tinye ha dị ka onyeisi oche, mgbe Yeltsin na-ada ụda. Mana dị ka ọ na-apụta, enwere ndị mmụọ ọjọọ na apiti dị jụụ!
  Mgbe ahụ, ọ tụgharịrị na apiti ahụ adịghị jụụ mgbe niile. Ma Medvedev, ọ dị ka ọ bụghị anụ ọhịa wolf nke yi uwe atụrụ, kama ọ bụ atụrụ nkịtị. Na ọ nweghị ike ịchịkọta ike.
  Zhirinovsky jiri okwu rụrụ arụ kparịrị Zelensky ma rie ya nra. Ọtụtụ iri na abụọ ndị ndọrọ ndọrọ ọchịchị kwụsịrị ịkwado Medvedev, mana nke a enweghị ihe ọ bụla. N'ime ndị a ma ama bụ ndị kpakpando, e nwere onye na-akụ ọkpọ Denis Lebedev. Ọ gara n'ihu naanị na teknụzụ. E nwekwara ndị ọchụnta ego na ndị obere omenala. N'ime ndị edemede, ọ bụ naanị Sergei Lukyanenko kwadoro Medvedev. Ndị ọzọ chọrọ ịkwalite onwe ha . Na onye ọ bụla kwere na chioma.
  Medvedev etoola ntakịrị. Ma e nwere olileanya na ndị agha, ụlọ mkpọrọ, na ndị uwe ojii ga-eme ntụli aka dị ka e nyere ha iwu. Ọzọkwa enwere iri ngo nke ndị ntuli aka. Na n'ezie n'oge ịtụ vootu. N'ebe a kwa, enwere ohere ọ bụla nke ịga nke ọma.
  Ee, nke a bụ kpọmkwem ihe kpaliri ndị ọchịchị ịbawanye ọrụ. Nye ntuli aka n'oge. Na n'ebe ahụ, n'ezie, e nwere ụgha. Na ọchịchọ iji obi gị mee ntuli aka.
  N'adịghị ka ntuli aka nke 1996, Medvedev enweghị ike ịbawanye ọkwa ya. Ekwesịrị m ikwu, Yeltsin nwekwara chioma. Karịsịa, Dzhokhar Dudayev nwụrụ na mberede. Kedu ụdị ijiji tara ya, emeghị ihe ọ na-emebu n'oge oku. A sị ka e kwuwe, ọ bụrụ na o mere ntakịrị oge, ha agaraghị enwe oge iji mee ya. Na obere oge ka e mesịrị, ọ bụ naanị antenna ka a ga-ekpuchi, na Dzhokhar n'onwe ya ga-anọkwa n'ebe dị anya. Nke a bụ chi ọma dị otú ahụ na agha na mgbasa ozi.
  Ma ugbu a ị pụghị imecha Dudayev. Ma ọ dịghị Raduev , bụ onye ejidere nzuzu na mgbede nke ntuli aka onye isi ala Russia. Ma Dudayev Jr. achọghị ịnwụ n'oge ntuli aka. Na n'ozuzu, o doro anya na triumvirate nke ndị nọchiri: Yeltsin, Putin, Medvedev na-akwụsịtụ ...
  Mgbalị inye ndị na-eme ntuli aka iri ngo kpatakwara asịrị ọzọ. Nna ochie ahụ akwadoghị onye ọ bụla, na-eche: Chineke bụ nke Chineke, nke Siza bụkwa nke Siza . N'ozuzu, n'okpuru Yeltsin ọ tụgharịrị dị mfe. N"ihi ihe ụfọdụkwa, Chọọchị Ọtọdọks ji akwado Yeltsin, bụ́ onye yiri nnọọ enweghị olileanya. Na okirikiri mmepụta ihe.
  Na mgbe ahụ, ndị oligarchs Russia malitere ịmalite na Zelensky. O doro anya na ọ gaghị ekwe omume ịkwalite Medvedev.
  Na ọnọdụ na mgbasa ozi malitere ịgbanwe. A na-eto Zelensky nke ukwuu. Zhirinovsky amalitelarị ikwu na aha ya bụ n'ezie nwoke diamond.
  Medvedev weghachiri ụgwọ ọrụ na ụgwọ ezumike nka okpukpu abụọ. Ma ruble mechara daa. Na onu oriri malitere. Tarifu abawanyela.
  O nwedịrị ike ịrịọ maka mbinye ego n'aka IMF. Na mmanụ na gas na-adị ọnụ ala ma dị ọnụ ala.
  Iran, Venezuela, Libya, Saudi Arabia na-abawanye mbupụ. Na na USA, ewebatala ụzọ ọhụrụ nke mwepu shale. Ọnụ ego dara nke ukwuu.
  Ma mgbe ahụ enwere ndakpọ akụ na ụba na ọgbaghara na China. Ọfọn, o doro anya na ike ọchịchị Kọmunist agwụla m. Ndị China na-achọkwa nnwere onwe na usoro ndọrọ ndọrọ ọchịchị!
  Enweela ntakịrị mgbanwe na ike na India. E nwere mgbalị ịkwatu ọchịchị na iguzobe ọchịchị aka ike.
  Esemokwu dị na Caucasus etoola nke ukwuu. Ọgba aghara malitekwara na Saịberịa. Karịsịa, ndị nkewa ahụ agbasiwo ike.
  Na Britain, otu ahụ meriri ntuli aka: "Renaissance", Otú ọ dị, na mmekorita ya na Labour. Queen Elizabeth ka dị ndụ, mana o kwere nkwa na ya ga-ala ezumike nka n'ime afọ narị afọ ya, mgbe nke ahụ gasịrị, a ga-eme ntuli aka iji kagbuo ọchịchị eze. Na ntọala ntọala nke Onye isi ala Britain.
  France adịghị ahụkebe. Mary Lipen meriri kama Macron , na e nwere mgbalị iji guzobe ọchịchị aka ike. Ma ndị France n'onwe ha amaghị ihe ha chọrọ, ha haziri Maidan ọhụrụ. Ee, n'ọ̀tụ̀tụ̀ na-enwetụbeghị ụdị ya. Ma a manyere Meri ịgbahapụ nnukwu atụmatụ ịchụpụ ndị Arab na ndị ọzọ. Mgbe ahụ, nke kadị njọ, Ụlọikpe Kasị Elu kagburu ntuli aka onye isi ala, e jidekwara Mary.
  Ekwupụtakwara ntuli aka mbụ na France. Ya bụ, dị ka mgbe niile, enwere ọgbaghara n'ebe niile.
  Na Belarus, ebe ha zuru oke ọchịchị aka ike nke Lukashenko, ha mere ntuli aka ma kpochapụ ọkwa onyeisi oche kpamkpam. Mba ahụ ghọrọ ndị omeiwu, praịm minista ọhụrụ ahụ kwukwara na enwere ike itinye aka na Russia. Mana ka emechara ntuli aka onye isi ala ebe ahụ. Zelensky na-ewu ewu na Belarus.
  Na Kazakhstan, mmekọrịta dị n'etiti onyeisi oche na ndị omeiwu adịla njọ. Enwere iyi egwu ịchụpụ. Mana ha kwetara ngwa ngwa, mana ikike nke onye isi ala ka kparịrị.
  Medvedev bịara na-atụkwu ụjọ. Ntuli aka na-eru nso, na ọkwa Zelensky dị ọtụtụ ugboro karịa. N'ezie, ọ dịghị emeri na agba nke mbụ, ma n'ọnọdụ ọ bụla, Medvedev na-agbaji. Enwere naanị mgbako iji ghọgbuo ma ọ bụ kụpụ.
  Otu kansụl nzuzo mere. Ndị ijeri Russia gbakọtara.
  Medvedev kwuru ozugbo:
  - Ịchọrọ ka onye ọbịbịa Ukraine nweta nnukwu ike nke onye isi ala nke alaeze ukwu ahụ?
  Deribasco kwuru n'ụzọ ezi uche:
  - Ma anyị chọrọ ya ma ọ bụ na anyị achọghị, anyị na gọọmentị ọ bụla ga-emekọrịta ihe! Zelensky abụghị onye Kọmunist, na ... Nke a abụghị Zyuganov, onye na-adabaghị anyị n'ọnọdụ ọ bụla!
  Medvedev kwuru n'olu dara ụda:
  - Na Ukraine, ụtụ isi ego dị elu karịa na Russia!
  Roman Abramovich chịrị ọchị wee kwuo:
  - Onye maara ma gụọ ego anyị na-enweta! E wezụga nke ahụ, e belatara ha n'oge na-adịbeghị anya n'ebe ahụ na ọ fọrọ nke nta ka ha hà ka nke anyị!
  Prokhorov jiri ọchị zaa:
  - Ndị ọchịchị na-agbanwe. Anyị na-anọ! Kedu ihe ị nwere ike ịkwado?
  Medvedev tiri mkpu na iwe:
  - Ekwetaghị m na Yeltsin meriri n'eziokwu!
  Deribasco zara nke ọma:
  - Ọ bụrụ na onye iro Yeltsin abụghị Zyuganov, mgbe ahụ Borik gaara enwe obere ohere. Mana ndị mmadụ ka na-echeta nke ọma "amara" nke ike ọchịchị Kọmunist. Ya bụ: shelves efu, kaadị, Kupọns, kaadị azụmahịa, ogologo ahịrị, ụgwọ ọrụ dollar ise kwa ọnwa. N'ezie, ọ dịghị onye chọrọ ịlaghachi n'oge hell ndị a. Ọzọkwa, na-efunahụ spectacle, na ndọrọ ndọrọ ọchịchị na-egosi, nakwa dị ka ihe nkiri na mmekọahụ, na ọtụtụ ndị ọzọ. Ndị mmadụ chọrọ nnwere onwe. Ma ha votu bụghị maka Yeltsin, ma megide Scarecrow Zyuganov. Ma Zelensky agaghị atụ ndị mmadụ ụjọ. N'adịghị ka Putin, ọ gaghị emechi mmemme "Doll", ọ gaghị etinye ndị mmadụ na kaadị. Apụghị ikwugharị afọ iri itoolu na isii. Yeltsin zuru pasenti ise ruo isii, mana ọ meriri site n'iche nke iri na atọ! Ya mere ọ fọrọ nke nta ka ọ dị mma!
  Na Zelensky na-eji ụzọ dị otú a na-edu nke na ị gaghị enwe ike imeri ya !
  Medvedev tiri mkpu:
  - Ha tụbara m! Anyị kwetara!
  Roman Abramov kwuru, sị:
  - Ọ dịkarịa ala, a ga-ewepụ iwu ahụ n'aka anyị! Na ị bụ anụ ọhịa bea ... Ị nwetala ụgwọ ezumike nká gị!
  Medvedev kwuru, sị:
  - Ị kwesịrị ọkụ na hell!
  Prokhorov kwuru n'ụzọ ezi uche dị na ya:
  - Ọ dịghị hell! Enwere naanị scarecrow ịnakọta ego!
  Medvedev jụrụ na mgbagwoju anya:
  - Ee? Gịnị ma ọ bụrụ na e nweghị Chineke?
  Prokhorov mụmụrụ ọnụ ọchị ma zaghachi:
  -Olee Chineke? Ha na-enye ya dị iche iche!
  Roman Abramovich tụrụ aro:
  - Ma eleghị anya, mee ka a ọhụrụ okwukwe! Onye bara ọgaranya ka Chineke hụrụ n'anya! Onye kacha baa ọgaranya ka Onye Pụrụ Ime Ihe Niile hụrụ n'anya!
  Medvedev kwuru:
  - ezi uche! Ma gịnị ka ndị mmadụ ga-ekwu?
  Roman Abramovich kwuru, sị:
  - Ndị mmadụ nwere ike gụrụ akwụkwọ!
  Medvedev kwuru:
  - Enwere m olileanya na anyị ga-abụ enyi!
  Mgbe nke ahụ gasịrị, ọ hapụrụ ụlọ nzukọ ...
  A kaleidoscope nke ihe omume nọgidere na-ewe iwe n'ụwa. Vitali Klitschko laghachiri na mgbanaka wee lụọ ọgụ n'ámá egwuregwu dị na Kyiv. Ọ lụrụ ọgụ Michael Tyson. Ndị agadi nwoke abụọ, ndị a ma ama na ndị ewu ewu. Ọfọn, ha kpalitere nnukwu ego. Michael Tyson, n'ezie, kwetara n'ọgụ ahụ, ebe ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ onye arịrịọ.
  Ọbụna ma ọ bụrụ na Vitali Klitschko, bụ ndị na-eto eto na, kacha mkpa, na nnọọ mma udi, n'ezie tie ya. Vladimir Klitschko kwuru na ọ ka chọrọ imeri aha nke onye mmeri ụwa zuru oke na ịlụ ọgụ na Usik. Mgbe nke ahụ gasịrị, ọ ga-agbaji ihe ndekọ niile, na-aghọ onye kasị ochie zuru ụwa ọnụ mmeri ... Na ọ nwere ike wetuo obi. Gịnị ọzọ ka ọ ga-eti? Akụlarị Joe Louis ihe, a kụkwara Foreman , ma merie n'ọkwa ibu arọ ụwa ugboro anọ .
  Vitali Klitschko nwetara nnukwu ego site n'ọgụ ahụ, tinyekwuo ya n'akpa akụ na aha ya, ma nwee ọgụ dị mfe.
  Zelensky nyere Vitaliy Klitschko Golden Order nke Ilya Muromets. Nke a mekwaara ya ebere ọzọ.
  N"ụwa ndọrọ ndọrọ ọchịchị, ndị na-akụ ọkpọ na-ewu ewu n"ozuzu ha. Floyd Maweiser ghọrọ onye ndoro-ndoro maka onye isi ala US. Nnwere onwe nkeonwe. Na ọkwa dị mma. Ma kedu maka otu billionaire, na onye ọkpọ ọkpọ, na onye isi ojii. Gịnị kpatara na ọ bụghị onye mgba?
  Floyd Maweiser kwadoro President Zelensky na ntuli aka ma kwe nkwa ọbụbụenyi.
  Paquio rematch , ha welitere nnukwu ego maka ya.
  O doro anya na Medvedev na-atụfu ala. Iji mepụta ntakịrị ihe na-awụ akpata oyi n'ahụ, ọ họpụtara Anatoly Kashpirovsky ka ọ bụrụ Minista Ahụike na ọkwa nke Deputy Prime Minister. Kedu nke, n'ezie, bụ mmegharị siri ike, mana ezughị oke. Site n'ụzọ, Anatoly Kashpirovsky ghọrọ ndị kasị ochie Minister na osote praịm minista na dum akụkọ ihe mere eme nke Russia. Ee, onye njide ndekọ! Dmitry Medvedev nyekwara Queen of England Order nke St. Andrew onye mbụ a kpọrọ, ma nyekwa Shoigu dike kpakpando. Ma ọ napụrụ Gorbachev nke ya kasị elu n'usoro. Nke, n'ozuzu, adịghị mma nke ukwuu.
  Ma o were ma nyeghachi Beria n"ọkwa nke Marshal. Ikekwe iji dọta
  n'akụkụ ha nke Stalinists. Na Boris Nemtsov ka e nyere ya Order maka Ọrụ na Nnaland, ogo mbụ. Ọzọkwa, ọ gbanwere aha Volgograd site n'iwu ya na Stalingrad. Ya na ndị Stalin na-akpakwa . Ma na ndị liberals. Novodvorskoy posthumously nyere aha dike nke Russia na ... Stalin!
  N'ikpeazụ, Medvedev nyekwara iwu nke St. Andrew onye mbụ a kpọrọ na Yuri Gagarin. Ọ weghachiri eweghachi Order nke Mmeri Leonid Ilya Brezhnev. Na mberede, Medvedev nyere Garry Kasparov kpakpando ọla edo nke dike Russia.
  Na-akpakwa ọchị na ndị liberals. Ya na ndị Kọmunist. Ma nke gị na nke anyị.
  Medvedev nyekwaara Pope Francis Order nke St. Andrew onye mbụ a kpọrọ.
  Onyinye na-emesapụ aka nke ukwuu sitere n'aka "onyeisi ọchịchị" ahụ! Na mgbakwunye, Medvedev na-atụghị anya ọzọ wedara afọ ezumike nka maka ma nwoke ma nwanyị ruo iri ise na ise. Nke mechara bụrụ mmetụta. Ma ọzọ ọ mụbara ụgwọ ezumike nka.
  Kedu ihe ị ga-eme n'abalị nke ntuli aka?
  Tụkwasị na nke ahụ, onyeisi oche ahụ nyere Vladimir Zhirinovsky ọkwa nke Lieutenant General. Dị ka, maka ozi kwesịrị ntụkwasị obi, nweta ya n'ubu onye nwe ya. Na nwa ya nwoke Igor Lebedev a na-atụghị anya ya a họpụtara Minister nke Foreign Affairs kama Lavrov ochie na-ahụghị n'anya na West.
  Medvedev nyekwara Demushkin ọkwa onye isi nke Ministry of Internal Affairs, mana onye isi obodo jụrụ. N'ime nhọpụta ọhụrụ, nhọpụta nke Ksenia Sobchak dị ka Minister nke Culture ghọrọ ihe na-akpali akpali. Nwanyị ahụ, ebe ọ hụrụ na ọkwa ya dị ntakịrị, kwetara. Mana ọ chọkwara ka ọ bụrụ osote Prime Minister. Medvedev kwetara na nke a.
  Yavlinsky sokwa na ntuli aka ahụ, mana ọ dara ọrịa kpamkpam wee pụọ n'ihi ahụike.
  Onye isi oche ahụ nyekwara ya kpakpando nke dike Russia.
  Mikhail Kasyanov nwetara Order for Services to the Fatherland, klaasị mbụ, na ọkwa nke onye ndụmọdụ akụ na ụba nsọpụrụ. Ihe mere o ji hapụ Medvedev. Mana nke a bụ obere akụkụ nke pasentị.
  E nyere Sergei Kovalev Minista egwuregwu, ma o yiri ka ọ ezughị.
  Esemokwu bilitere na onyeisi oche nke ụlọikpe iwu. Zorkin mechara pụọ. Mana onye ka m ga-enye ọkwa dị otú ahụ? Ọkachamma maka nwanyị! Ha we nye ya Alla Pugacheva.
  Ma onye na-agụ egwú a ma ama jụrụ, na-ekwu na ọ bụghị maka ya. Otú ọ dị, Medvedev nyere ya kpakpando nke dike nke Russia. Ọ bụ ezie na Alla jụrụ ime ihe maka ọdịmma ya.
  Mana onye ga-abụ onye isi oche nke ụlọikpe iwu? Ọnọdụ ahụ rapaara. Shoigu jụkwara - ọ bụghị profaịlụ ya!
  Na mberede, Dima Bilan kwetara. Ọ bụ ezie na n'ezie ọ bụghị eziokwu na nke a bụ profaịlụ ya! Na n'ezie, ịbụ onye na-agụ egwú na-erite uru ma na-atọ ụtọ karịa ịbụ onye isi oche nke ụlọ ikpe iwu.
  Medvedev, n'ọnọdụ ọ bụla, ngwa ngwa kwadoro nke a wee nye kpakpando ahụ dike nke Russia.
  Otú ọ dị, Dima Bilan, kwuru na nke a bụ nanị egwuregwu. Otú ọ dị, maka nkwado n'ozuzu, Lyudmila Putina họpụtara onyeisi oche nke ụlọ ikpe iwu. Nke a bụ ihe siri ike, n'ihi na Putin na-ewu ewu na Russia, ma ọ dịlarị ntakịrị oge, ọ pụghịkwa ịzọpụta Medvedev.
  Ọ bụ ezie na e mere mgbalị titanic. Mana ọnụ ahịa na-arị elu, ọnụego mgbanwe ruble na-ada, ndị Taliban na-aga n'ihu na Tajikistan, ọ nweghịkwa ihe ga-eme ka ndị ntuli aka kwenye.
  N'oge ikpeazụ, a họpụtara Gennady Zyuganov nke mbụ osote onye isi ala na-elekọta ndị mmadụ ngọngọ. Mana nke a abụrụlarị ihe mkpuchi maka ndị nwụrụ anwụ.
  Na Zyuganov n'onwe ya enweelarị ndị ntuli aka ya kpamkpam.
  A họpụtara Degtyarev onye ọka ikpe n'abalị ụbọchị votu ahụ. Onye na-azọ ọkwa onyeisiala sitere na Liberal Democratic Party.
  Medvedev kpaliri wee chọọ ụzọ ọhụrụ. Otu n'ime mmegharị ntuli aka dị egwu bụ inye ndị niile na-alụ ọgụ n'oké agha Patriotic ihe nrite ọla edo pụrụ iche aha ya bụ Zhukov. Na otu nde Russian rubles ka buut. Mana ọ dị ole na ole ndị Veterans nke Great Patriotic War fọdụrụ.
  Medvedev nyekwara Order nke St. Andrew onye mbụ a kpọrọ na Tereshkova. Ọ bụ ezie na e nwere ohere, gịnị ma ị kwụọ ya ụgwọ? Ya mere, Anatoly Karpov nwere ike inye dike nke Russia. Ọ bụ nnukwu onye egwuregwu chess! Na Alekhine, na Botvinnik, na Tal na Spassky, Tigran - ga-enye onyinye n'ihu ọha - ọ bụghị ihe ọjọọ ma ọlị!
  dike nke kpakpando Russia - nke ahụ dị mma!
  Ọ dị mma inye onyinye na inye ihe nrite. Ma ọ bụrụ na anyị na-eguzobe usoro aha ya bụ Putin. Enwere ọkwa anọ: anọ - ọla kọpa, nke atọ - ọlaọcha, nke abụọ - ọla edo, nke mbụ - ọla edo nwere diamond!
  Nke a bụ ihe Medvedev bụ onye na-emepụta ihe.
  Otú ọ dị, nke a ezughịkwa. Zelensky na-ewepụtakwa iwu ọhụrụ. Nye iwu, dịka ọmụmaatụ, nke Taras Shevchenko. Ma ọ bụ Taras Bulba! Ma ọ bụ Gogol! Gịnị kpatara na-atụfu oge na obere ihe? Na Order nke aha ya bụ Kozhedub! Nke a bụ mmegharị siri ike nke Zelensky iji mee ka obi dị ndị agha aka ekpe ụtọ. N'ozuzu, n'ezie, Zelensky abụghị onye Kọmunist, ọ bụghịkwa onye ekpe. Ya mere o nwere ike inwe nsogbu. Ma ndị Kọmunist na Rọshịa enweghị onye ndú.
  Ọzọkwa, Andrei Navalny? N'ụzọ ụfọdụ, onye ọ bụla chefuru ya. Ọ bụ ezie na ị zọghị onye isi ala? Ma Andrei Navalny na-arụ ọrụ na otu Zelensky ogologo oge ma mee ọtụtụ ihe n'ọgụ megide nrụrụ aka na Ukraine.
  Ya mere, ọ dịbeghị onye nwụrụ anwụ! A na-agakwa n'ihu n'usoro ijikọ obodo abụọ a na nhọpụta onye isi obodo.
  Andrei Navalny ga-asakwa Zelensky ... Dị ka ọ dị na mbụ, ọ na-ere ọkụ.
  Ọ na-emekwa ihe ike site n'iwe ọkụ.
  Ma n'otu oge ahụ dị nnọọ aghụghọ, ka ọ ghara ịtụ ndị ịtụ vootu egwu. Ọ bụghị ụdị Trump ma ọlị.
  Na oge ọhụrụ na-abịa n'ụwa - dị nchebe ma dị jụụ. Mgbanwe nke ọchịchị onye kwuo uche ya na nke ụwa na-amalite na Saudi Arabia, na n'ozuzu okpukpe extremism na-ebelata. N'ezie, ọtụtụ ndị nwere ike ịgụ ihe mgbagha dị n'etiti Koran na sayensị na ịntanetị ma na-eche: gịnị kpatara ha ji eme nke a? Gịnị bụ ihe mgbakwasị ụkwụ na-ewere na Koran na Bible ka okwu Chineke?
  Mgbe ndị mmadụ malitere iche echiche na ịjụ ajụjụ, ha anaghịzi enwe ọkụ ọkụ. N'ezie, gịnị mere narị afọ ahụ ji bilie? Karịrị egwu ọnwụ! Ya mere, mmadụ ole na ole na-atụ ụjọ ịnwụ ruo mgbe ha dara ọrịa!
  N'uhuruchi nke ntuli aka ahụ, Medvedev welitere ụgwọ maka ezumike ọrịa na uru maka ndị nwere nkwarụ. A na-abawanye mmepụta nke tankị ...
  Medvedev, iji gosi onwe ya dị ka onye na-ahụ maka ọdịmma onwe ya, welitere ihe mgbochi na mmefu agha. A na-etinye tankị anụ ọhịa Bear, nke kachasị arọ nke nnukwu anụ mmiri, nke na-atụ ihe karịrị otu narị tọn ma nwee igwe na-arụ ọrụ nuklia kama ịbụ injin, na-emepụta ọtụtụ.
  Emepụtara ọrụ Bear n'okpuru Putin, na iwu nke ya. Echiche ahụ bụ imepụta tankị anụ mmiri iji mee ka ụjọ jide ya. Ụgbọala ahụ tụgharịrị dị oke arọ ma dị oke ọnụ, yana ngwa agha nwere ọtụtụ oyi akwa na ngwa ngwa roket abụọ na-arụ ọrụ.
  Ihe dị iche iche nke ụgbọ ala ahụ bụ ọsọ ọ na-agba ihe karịrị otu narị kilomita kwa elekere, yana ịdị arọ ya dị otu narị tọn na iri ise, yana nnukwu ikike nchekwa n'ihi igwe nrụpụta nuklia.
  N'ezie, n'oge a na-agba ọsọ, ihe ọzọ na-adịghị mma mere - caterpillar gbawara. Ma ọzọ echiche ahụ wee bụrụ nke mebiri emebi. A kparịa Medvedev n'ezie.
  Ma mgbe ahụ, ihe omume ọzọ mere na onye isi oche - ị pụghị iche n'echiche ya na nzube. Mgbe Medvedev gbalịrị ịkụtu osisi dị n'ihu ndị na-agba osisi, ọ dakwasịrị nri n'elu tebụl oriri. Yabụ na onye isi nwa oge nke Russia enweghị ihu ọma emechula onwe ya ọzọ.
  Ee, Medvedev enweghị isi n'ezie. Ụba dị otú ahụ dị egwu: ọ na-akwụghachi otu ụgwọ, na-akpasu onye ọzọ iwe. Nicholas II ọ̀ dị njọ nke ukwuu, dịka ọmụmaatụ, mana ndị ọchịchị dị elu kpasuru ya iwe n'ezie. Ya mere, Medvedev, n'ozuzu, onye maara ihe, na-apụ n'anya na ihe niile.
  Mgbalị ime ihe batara n'imegide ihe na isi ike.
  Medvedev yiri ka ọ na-atụgharị n'ime ite frying. Ma nsogbu ndị ọzọ bilitere. Onye isi oche praịm minista sokwa n'ajọ nrụrụaka.
  Na ebe a, n'ezie, ọ pụghị ime na-enweghị Andrei Navalny. Nwoke a ga-adaba na ya mgbe niile!
  Enwetara m ihe akaebe na-agbawa obi dị otú ahụ na Medvedev na ndị òtù ya - asịrị ahụ wee bụrụ ihe ịtụnanya. Na nkenke, ma Navalny na ndị dara n'okpuru nkụda mmụọ ya ghọrọ ndị ama ama.
  Na Medvedev ga-eme ihe ngọpụ wee hichapụ ọnụ mmiri ahụ. Ihe nile we wukwasi ya. Ọ bụghị ntuli aka, naanị egwu.
  N'ụbọchị ntuli aka, Medvedev rutere n'okpuru nche. O doro anya na ọ gbawara agbawa na obi amachaghị ya. Aka m nọ na-ama jijiji mgbe m nara votu ahụ. Site n'iwu ọhụrụ ya, onye isi oche jigoro ụgwọ ọnwa ndị agha na ndị uwe ojii okpukpu atọ. Na ugboro ise ụgwọ ezumike nka!
  Otú ọ dị, Anastasia Orlova, ji amamihe kparịa onye na-azọ ọkwa ọchịchị aka ike:
  - O siri ike ịnọdụ ala na bayonets! Lee, ọ na-etinye ihe nkwụnye ego!
  Mgbe nke ahụ gasịrị, nwa agbọghọ ahụ na-akwụsịtụ were were gosi ya na mkpịsị ụkwụ ya efu.
  Anastasia, n'ezie, bụ nwa agbọghọ na-agaghị etinye okwu ya n'akpa ya. Amamihe, ike, dị jụụ, mara mma .
  Ọtụtụ ụmụ okorobịa hụrụ ya n'anya. Ọzọkwa, Anastasia bụ ezigbo ntutu na-acha ọkụ ọkụ, ọ dịghịkwa alakpu ụra na-ahọrọghị nwoke ọhụrụ maka abalị. N'ezie, ọ na-ahọrọ ndị nwoke mara mma, ndị na-eme egwuregwu, ndị nwere ahụ ike, mgbe ụfọdụ ọbụna ndị na-eto eto. Ma doro anya dị iche. O doro anya na iji ike fanye. Ọ dịghịkwa onye na-ewere dike a dị egwu dị ka akwụna.
  N'ụzọ megidere nke ahụ, maka nwanyị dị ike na nke anụ ahụ, ọ dị ka ezigbo mma.
  Anastasia nwekwara votu, were votu ahụ na mkpịsị aka na-enweghị isi nke ụkwụ ya mara mma, nke a bụkwa akwụkwọ mpịakọta dum, ebe ọ na-esiri ike ịchọta aha nna, ma tinye ya n'onwe ya n'enweghị ajọ mbunobi na-enweghị isi. Ọfọn, o doro anya maka onye!
  Mgbe nke ahụ gasịrị, o ji mkpịsị ụkwụ ya gba ọtọ gosi nnukwu mmadụ!
  Vladimir Zelensky bịara ịtụ vootu na igwe kwụ otu ebe. Ọ wụliri elu sụọ. Dị ka mgbe niile, ọ na-alụ ọgụ ma na-ewe iwe. Ezigbo Napoleon Bonaparte.
  Na n'ezie, m votu briskly, dị ka a tụrụ anya ya.
  Vladimir Klitschko akwụsịghị na ntuli aka ahụ. Ma ọ tụkwara onwe ya votu ma maa aka ya na Medvedev.
  N'oge ikpeazụ, Nikolai Valuev natara kpakpando nke dike nke Russia si Medvedev na post nke Minister nke Internal Affairs. Ejisiri m ike ịse ya. N'agbanyeghị na ọ jụrụ ikwu onye ọ họpụtara.
  Ọtụtụ ndị mmadụ tụrụ vootu ebe a: Alla Pugacheva, na Suraikin ...
  Zhirinovsky, n'ezie, enweghị ike inye aka ma mee akara ya. O were ya wee dọka ihe osise Vladimir Zelensky ozugbo n'ọdụ ntuli aka wee kwe nkwa na ọ ga-agbapụ ya mgbe ọ bịara n'ọchịchị.
  Dima Bilan bụrụ abụ n'oge ntuli aka:
  - Ihe niile agaghị ekwe omume, amaara m n'ezie! A ga-ahọpụta Bilan, ọ bụ onye na-enweghị isi!
  Mgbe ahụ, kpakpando ndị ọzọ pụtara.
  Garry Kasparov kwuru na ike na-agbanwe, na Medvedev ga-apụ na ya na oge Putin ga-akwụsị.
  N'otu oge ahụ, onye bụbu onye mmeri n'ụwa kwuru na ya emegideghị ịmaliteghachi ọrụ chess ya. Ma mebie ndekọ afọ Steinitz . Na n'oge na-adịghị anya Russia ga-enweta onye ndu kwesịrị ekwesị na onye ọchịchị onye kwuo uche ya, na oge nke ndị tsars ga-emesị ghọọ ihe gara aga.
  Na na Garry Kasparov chepụtara chess nke ya, nke ga-enweta ewu ewu n'ụwa nile n'oge na-adịghị anya.
  Ma gosi otu narị cell osisi. Ọnụọgụ ọhụrụ pụtara na ya. Jesters abụọ nke ọ bụla: na-esote eze na eze nwanyị. Ọzọkwa, jester na-eje ije dị ka eze nwanyị, ma na-akụ naanị dị ka onye na-agba egwu. Na ndị na-agba ụta abụọ nọ na nsọtụ kama pawn. Ndị na-agba ụta na-agagharị dị ka pawn, ma ha na-agbapụ diagonally n'ofe akụkụ abụọ dum. N'ezie, n'ihi na ha nọ n'ọnụ ọnụ osisi ahụ, ọnụ ahịa ha na-ebelata ntakịrị. Mana ha nwekwara ike gbanwee n'ụdị ọ bụla.
  Ihe ịrụ ụka adịghị ya na chess Garry Kasparov dọtara mmasị ndị mmadụ na ndị nta akụkọ.
  Navalny kwere nkwa na Kasparov ga-abụrịrị onye ozi.
  Anatoly Karpov tụkwara vootu. Mana ọ bụlarị onye mmeri ochie, n'ihi ya, o kwere nkwa naanị inye ndụmọdụ. O wee sị na, eleghị anya, nnukwu mgbanwe na-abịa. Kedu ihe ga-adị mma echi karịa ụnyaahụ!
  Ugbua n'ụbọchị ntuli aka, Medvedev kwupụtara na oge ezumike kacha nta na Russia na-abawanye ruo ụbọchị iri atọ, na ụmụ nwanyị niile mụrụ ụmụ iri ma ọ bụ karịa ga-enweta ụgwọ ọrụ n'aka ya: kpakpando nke dike nke Russia. Federation.
  A ọhụrụ populist aga, na m ga-asị nnọọ ike. Mana ọ gafeela. Karịsịa n'ụbọchị ntuli aka, o doro anya na nke a bụ naanị ọrụ maka ọha.
  Medvedev doro anya na ọ na-efunahụ ala ... Ike ya na-adịgide adịgide bụ ike gwụrụ ihe niile.
  Ndị mmadụ chọrọ ịwụpụ n'isi Putin, na akpịrị ịkpọ nkụ maka mgbanwe chara acha. Na mgbakwunye, enweghị ike doro anya nke Medvedev ịbụ onye siri ike tụgharịrị pụta ìhè.
  Zelensky, na-enweta isi ihe na ime ihe na-enweghị populism na nkwa na-enweghị isi, ji obi ike gaa n'ihu.
  Ntuli aka ndị a na ọpụpụ kwuru na ọ bụ ọkacha mmasị doro anya. Mana ma Medvedev ọ ga-aga agba nke abụọ ka bụ ajụjụ! Maka ugbu a, Vladimir Klitschko na Sergey Kovalev, yana Grudinin , nwere ike ịma ya aka maka ebe a.
  Zyuganov votu ikpeazụ. Ndị agadi, ndị na-arịa ọrịa, onye bụbu onyeisi oche nke Communist Party nke Russian Federation gafere aha Grudin ma sụọ ude. Ee, ọ bụghị ibu arọ ịghọ osote praịm minista mbụ nke Russia ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ afọ iri asatọ. Ọ chọrọ ya?
  Na Zyuganov, na-eku ume nke ukwuu, gbagọrọ agbagọ:
  Anyị ga-aga agha ọzọ
  Maka ike nke ndị Soviet ...
  Na dị ka otu anyị ga-anwụ -
  N'ọgụ maka ya!
  O we si n'ime-ulo ahu puta; Mba, ọ ga-agba arụkwaghịm n'oge na-adịghị anya.
  Oge na-eru nso, na data mbụ na ntuli aka onye isi ala na-achọ ịmalite ịbịarute. Russia nọ na-achọ nnukwu mgbanwe. Mgbakọ na arịrịọ maka njikọ aka na Russia mekwara na Belarus. Ihe niile bịara na-ewekwu iwe na ihe na-akpali akpali.
  Ntuli aka na ntuli aka onye isi ala Rọshịa ruru ọkwa dị elu na akụkọ ntuli aka ọzọ, ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ pasentị iri itoolu.
  Ha kwuputakwara na e mepela igbe ntụli aka, ma malite ịgụta votu sitere na Far East.
  . ISI NKE 3.
  Nsonaazụ nke agba nke mbụ bidoro si na Far East pụta. Dị ka ntuli aka niile kwuru, Zelensky ji obi ike na-edu ndú. Medvedev abụbeghịkwa nke abụọ. Grudinin na Vladimir Klitschko lụrụ ọgụ maka nke abụọ . E nwere ihe dị ka narị abụọ ndị ọzọ na-azọ ọkwa n'akwụkwọ ahụ, n'ihi ya, ha gbasasịrị votu ha. Otú ọ dị, Zelensky nwetara ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ pasent 50 na Siberia ma nwee ike ịdabere na mmeri na agba nke mbụ.
  Medvedev kwuru n'obi ya:
  - Anyị chọrọ ihe kacha mma, ma tozuru oke maka ntụrụndụ!
  Zelensky bụ laconic:
  - Eziokwu emeriwo!
  Data ntuli aka na-agbanwe mgbe niile, mana ebe mbụ Zelensky site na nnukwu oke agbanwebeghị. Ihe ọzọ bụ na Grudinin na Klitschko dara ntakịrị. Na Medvedev malitere ịbata n'ọnọdụ nke abụọ, n'agbanyeghị na ọ nwere ihe karịrị okpukpu atọ site na onye ndu. Onye isi oche na-enweta ihe kachasị na Chechnya, na ndị agha, n'ụlọ mkpọrọ tupu ikpe ikpe. Ọfọn o doro anya. Karịsịa n'ụlọnga eji eji tupu oge ikpe. Ọ na-esi ike karị ịlele ọnụ ọgụgụ votu ebe ahụ.
  Otú ọ dị, Medvedev, tọhapụrụ ọtụtụ ndị mkpọrọ na mmụba ahụ abaghị uru dị ka ọ tụrụ anya ya.
  Mana site n'oké ihe isi ike, anyị jisiri ike banye n'agba nke abụọ. Ọ bụ ezie na Zelensky were ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ pasent 40 na mkpokọta, Medvedev chịkọtara ihe dị ka iri na atọ. Ọzọkwa, na ngarị nke ndị ntuli aka na mmebi iwu. Ee, Dmitry Anatolyevich tụgharịrị ịbụ kama adịghị ike. Nke atọ bụ Vladimir Klitschko. Kedu obere mmetụta, nke anọ bụ Grudinin . Dima Bilan bịakwara nke ise na mberede. Sergey Kovalev bịara nke isii, ọ bụ ezie na ọkwa ya dị elu. Zhirinovsky emeghị ọbụna n'ime iri kacha elu oge a. N'ezie, Medvedev ozugbo nyere ya ọkwa nke Colonel General maka ikwesị ntụkwasị obi ije ozi na kpakpando nke dike nke Russia.
  Ụdị ihe nrite nkasi obi dị otú ahụ maka ohu gị kwesịrị ntụkwasị obi. Ọzọkwa, Dima Bilan nwetara kpakpando nke dike nke Russia na Order for Services na Fatherland, nke mbụ ogo.
  Ma Dima kwuru na ya ka na-agaghị akwado Medvedev. Agbanyeghị, ọnọdụ banyere Zelensky dịkwa edoghị anya. Naanị Vladimir Klitschko na-akpọ n'ihu ọha maka votu maka Zelenskaya. Ọzọkwa, onye ọkpọ a mara ọkwa na ya na onye mmeri Olympic 2020 ga-alụ ọgụ na Moscow. Na na ọdịiche afọ adịghị enye ya nsogbu. Na Vladimir siri ike na mkpali karịa mgbe ọ bụla.
  Otú ọ dị, Medvedev nyere dike nke Russia kpakpando Vladimir Klitschko na Vitali Klitschko. Dị ka, ọ bụ nwoke mara mma. Ụmụnna unu emela ọtụtụ ihe n"ịkụ ọkpọ, karịsịa Vladimir.
  Vitaly kwuru na ihe jọgburu onwe ya gbasara Maidan bụ na n'ihi ya ọ mebighị ndekọ Holmes. Ma o nwere ohere ọ bụla!
  Na mberede Vitaly chọrọ izute Gassiev na Kiev. Nke butere mkpamkpa ụfọdụ. Gịnị ma ị nwaa ya?
  Sergey Kovalev chọkwara ịnọgide na-arụ ọrụ ya, na-echeta na Hoppin , ọbụna n'oge agadi, meriri ndị mmeri ụwa na otu aha. Na na ugbu a, Zelesky ma Medvedev na-ezube ịrụ ọrụ na gọọmenti. Ọ chọkwara ịlụ ọgụ.
  Ụmụ okorobịa ahụ nwere mkpali zuru oke. N'ime ndị ọkpọ ọzọ, Dima Bivol gosipụtara ọchịchọ ịlụ ọgụ Kovalev.
  Medvedev na Grudin kparịtara ụka . O kwere ya nkwa ugwu ọla-edo. Grudinin chọrọ ihe ọ bụla na-erughị ọkwa praịm minista. Na-atụghị anya ya, ndị agadi Zyuganov kwadoro Medvedev ma kpọọ Grudinin ka ọ sonyere otu onye isi oche. Ma nsogbu na nkewa bilitere n'ọkwa nke ndị Kọmunist. Nke abụọ ndị na-azọ ọkwa na-amasịghị.
  Ma Sergei Udaltsov kwuru na-akwado Zelenky . Ha na-ekwu na n'etiti ihe ọjọọ abụọ anyị ga-ahọrọ nke anyị na-amabeghị!
  Nikolai Valuev tụrụ aro njikọ n'etiti Zelensky na Medvedev: Zelensky President - Medvedev Prime Minister. Ihe ndị oligarchs masịrị! Ọzọkwa, ha chetara na e nwere ebe a na-ekwughị ọnụ nke ịdị n'otu: na mba dị iche iche ga-enwe praịm minista na ndị isi ala nke ha.
  Ma ebe ọ bụ na Zelensky meriri ntuli aka onye isi ala, mgbe ahụ, onye nnọchiteanya Russia kwesịrị ịghọ praịm minista. Mana Medvedev ka nọ na agba nke abụọ.
  Zelensky, Otú ọ dị, kwuru na ee, praịm minista ga-esi na Russia, ma ọ bụghị Medvedev! N'ihi na ndị Russia na-eju afọ na njikwa ya. Na ihe a chọrọ bụ onye nwere ikike na akụnụba yana ahụmahụ na-aga nke ọma, ọ bụghị ọdịda dị ka nke Medvedev!
  Nnyocha nyocha ọha na eze gosiri na ọtụtụ ndị Russia achọghị ịhụ Medvedev dị ka praịm minista. Kpọmkwem, ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ pasenti iri itoolu megidere ya.
  Rogozin na-atụghị anya ya si na ndọrọ ndọrọ ọchịchị chefuo wee malite iwere ya dị ka praịm minista. Ọzọkwa, ọtụtụ ndị Russia chọrọ ịhụ Andrei Navalny ka praịm minista ha.
  Ya mere wheel nke akụkọ ihe mere eme na-agba ọsọ ngwa ngwa na ngwa ngwa.
  N'ụwa, n'ezie, West kwadoro Zelensky, China nọgidere na-anọpụ iche. Ọtụtụ mba bụkwa maka Zelensky, onye e weere dị ka onye kwuo uche ya na onye ọdịda anyanwụ. Ma Medvedev bụ onye mmekọ Putin ogologo oge. Ha kwudịrị okwu banyere otu ndị isi abụọ. Ma o doro anya na Medvedev adịghị ọcha ma ọlị dị ka ọ chọrọ iyi. Enwekwara ntuli aka na USA. Asọmpi n'etiti nwa agbọghọ Republican na nwa agbọghọ Democratic. Ma ọ bụ ohere iri ise na iri ise. Mgbanwe ga-ekwe omume na China; onye ndu Xi nwere nsogbu ahụike. Ọ dịkwa ka enwere ohere na onye ndu ọchịchị onye kwuo uche ya ga-anọchi ya.
  N'ozuzu, ndị oligarchy China chọrọ nnwere onwe na ọchịchị onye kwuo uche ya, ma ndị mmadụ anaghị enwe obi ụtọ. Kedu ụdị ntuli aka ha bụ mgbe amara nsonaazụ ha n'ihu?
  Ejiji maka ọchịchị aka ike malitere ịla n'iyi. Onye ọ bụla chọrọ ihe karịrị naanị ịbụ cogs.
  Zelensky kọwara ihe ọhụrụ na mgbanwe, yana ndị na-aga nke ọma na nke ahụ. Na na Russia, a ghọtara nke a nke ọma. Ndị mmadụ achọghị ụlọ mkpọrọ, ogige, ma ọ bụ egwu ọha.
  Ọgbọ agbanweela, onye ọ bụla chọkwara mgbanwe. Ọbụna na Cuba, ebe ọchịchị Castro, nke ndị mmadụ kpọrọ asị, nọ na-eju anya. Ọbụna ma ọ bụrụ na ike dị n'okpuru aha dị iche. Na North Korea, e nwekwara akpịrị ịkpọ nkụ maka mgbanwe. Ọzọkwa, ndị Korea na-ekwukarị: Ọchịchị eze abụghị maka ọchịchị Kọmunist! Na na onye ọchịchị aka ike mara abụba ga-aga!
  Ọchịchọ maka mgbanwe gburugburu ụwa na-eto eto, Zelensky nọkwa na ebili mmiri a. Ma nwee ọganihu nke ọma!
  Na North Korea e nwere ngagharị iwe. Nke ọchịchị aka ike gbagburu na egbe igwe. Nke ghọrọ ihe ọzọ na-egosi ịkpa ókè agbụrụ na-achị na kọntinent ahụ.
  Trump kwuru na Amerịka nwere ike iji ike dozie nsogbu ọchịchị aka ike a. Na na bọmbụ nuklia agaghị emenye ha ụjọ. Trump gara n'ihu kwuo na Amerịka na-anwale ngwa ọgụ ndị dị otú ahụ na ọ nweghị ebubo ọkụ ọkụ ga-adị ize ndụ.
  Mana oge Trump na-agwụ. Ya mere ọ bụ onye kacha okenye n'ime ndị isi ala. Ọzọkwa, mgbe Carter nwụsịrị, ọ ghọrọ onye kasị ochie n'etiti ndị isi oche mbụ. Chaị! Na chioma hụrụ ntorobịa n'anya! Ọ bụrụ na Trump nwere nwanyị tọrọ dị ka onye iro ya, o yighị ka ọ gaara emeri ya ma ọlị!
  O doro anya na iwu karma na-ekwu: jisie ike nye ndị na-eto eto! Ọbụna ma ọ bụrụ na Ronald Reagan tụgharịrị bụrụ ihe dịpụrụ adịpụ na iwu ahụ!
  Na Gorbachev na-eto eto wee bụrụ onye dara ada. Ọbụna ma ọ bụrụ na mmadụ nwere ike ikwu na Mikhail Sergeevich bụ ihe ọjọọ? Onye ọchịchị mbụ nke USSR bụ onye na-asụ asụsụ mmadụ. Ndị mmadụ aghọtaghịkwa ya! Ma ọ bụ ma eleghị anya ọbụna ndị mmadụ, ma ndị ọkachamara!
  Oh, chi ọma dị otú ahụ! Ego ole ka Vladimir Vladimirovich Putin nwere, oleekwa ihe ọ rụzuru?
  Ma ọ bụrụ na Nicholas II nwere ntakịrị chioma - dịka ọmụmaatụ, ọ bụrụ na Admiral Makarov dị ndụ, olee otú Russia ga-esi dị ukwuu ma dị ike mgbe ahụ. China ga-aghọ Yellow Russia na ụwa niile ga-ehulata!
  Ya mere, ha were Crimea naanị ya ma dọba ya n'ọgụ megide ụwa dum!
  Na Nicholas II, dị ka a aghụghọ diplomat, jisiri ike kwurịta Constantinople na Asia Minor si ya enyi.
  Ọ dị mma, ugbu a ihe ịtụnanya Zelensky na-arụsi ọrụ ike. Na ntuli aka nke abụọ na-abịa.
  A na-enwekwu ọṅụ na nchekwube na Ukraine. Medvedev sitere n'okike tụpụtara arụmụka na televishọn. Ọ bụ ezie na nke a enweghị isi. Ọnọdụ onye isi ala Russia adịghị ike nke ukwuu. Ọ dịghịkwa ihe ị ga-etu ọnụ. Ọbụghị na akụ na ụba, ma ọ bụ na ndọrọ ndọrọ ọchịchị na n'agha. Ọnọdụ dị na Caucasus kadị njọ. Ọ dịghịkwa ihe a pụrụ ime. Ma ike ma ọ bụ diplomacy adịghị emeri. Mmekọrịta na-aghọwanye ndị iro na ndị òtù Medvedev. Ọ dịghị onye ebe a na-ewere Tsar kpọrọ ihe ọzọ. Ọ bụ ezie na eze ka nọ n'ocheeze.
  Oligarchs, n'ozuzu, adịghị emegide Zelensky. Naanị ndị ọrụ nchekwa, ma ọ bụ ụfọdụ n'ime ha, enweghị obi ụtọ!
  Na nzuzo, Medvedev kpọkọtara kansụl nche. Mkparịta ụka ahụ metụrụ ma a ga-akagbu agba nke abụọ. Dịka ọmụmaatụ, enwere mmebi iwu ọ bụla? N'ezie, ha bụ! Ị nwere ike ịchọta mmejọ na nke a ma kagbuo nsonaazụ ntuli aka. Gịnị mere a ga-eji kwado ihe dị otú ahụ site n'Ụlọikpe Kasị Elu? Echiche ahụ yiri ezi uche.
  Dmitry Anatolyevich Medvedev chetara na n'otu oge na May 1999, Yeltsin kwurịtara banyere atụmatụ maka ịchịkọta ọchịchị na mgbasa nke State Duma!
  Ọ fọrọ nke nta ka o mee. N'eziokwu, ọbụna mgbe ahụ, ịdị n'otu adịghị n'etiti ndị ọrụ nchebe. Ụfọdụ kwuru na nhọrọ dị nro ka mma: Ụlọikpe Kasị Elu na-ajụ usoro nchụpụ n'ihi enweghị iwu maka iwepụ onye isi ala Russia. Na ruo mgbe a nakweere iwu a, nke a bụkwa iwu iwu, a ga-achịkọta ụzọ abụọ n'ụzọ atọ nke ndị omeiwu na ụzọ atọ nke Federation Council. Na ike nke Duma ga-ekubi ume, otú ahụ ka onye isi ala.
  Ndị ọrụ nchekwa ahụ kwekwara nkwa n'ezie na ha na Ụlọikpe Kasị Elu na-arụkọ ọrụ ma dozie nsogbu ahụ n'udo. Yeltsin achọghị n'ezie ịga maka mgbagha agha na ọkwa pasent abụọ na nkụchi obi ise. Na ike abụghị otu, na nkwado abụghị otu. Ọzọkwa, na 1993, ndị mmadụ ka nwere nkwado maka usoro ahụ. Na 1999 ọ nọkwaghị ebe ahụ. Ọ pụghịkwa ime na nsonaazụ dị otú ahụ.
  Yabụ, ọ bụrụ na usoro nchụpụ ahụ agabigalarị, ọ ga-abụrịrị na ọ ga-akwụsị na-enweghị agbapụ.
  Medvedev rịọrọ Ụlọikpe Kasị Elu ka ọ ghara imebi ntuli aka ahụ.
  Ma mgbe ahụ, n'ezie, ndị ọkàikpe malitere ịjụ. Nke ahụ, ha na-ekwu na ọ bụrụgodị na a kagburu ntuli aka ahụ, a ka ga-emerịrị ya ọzọ. Na ohere Medvedev ga-adị ntakịrị. Ọgba aghara ọha na eze ga-amalitekwa.
  Ya mere, ha na-ekwu, Dmitry mma nabata na Zelensky ga-abụ onyeisi oche nke Russia. Ma gbalịa ịchọta ebe gị.
  Ọzọkwa, ọtụtụ ndị kwuru na onye omekome a agaghị aga nke ọma na Ukraine. Ma ọ ga-abụrịrị na ọ rụrụ ọrụ! I kwesịghịkwa ime ọdachi site na molehill.
  Medvedev, mgbe ya na ndị ikpe na ndị ọrụ nchekwa kwurịtara okwu, mere mkpebi: ịga ntuli aka mgbe niile. Ma jide agba nke abụọ. Ma nke ahụ bụ n'ezie ka ọ ga-esi pụta. Ma eleghị anya, ọrụ ebube ga-eme mgbe niile. Ma ọ dịghị? N"ihi ya, ha agaghị atụba ya n"ụlọ mkpọrọ.
  Nzukọ nke billionaires kwukwara na ha anaghị emegide ọchịchị onye kwuo uche ya. Na Zelensky abụghị onye ekpe ma dabara ha. Na n'ihu, na n'ikpeazụ, a ga-ewepụ mmachi niile nke Western na Russia ga-emecha laghachi na obodo ụwa.
  Ugbu a enwere naanị otu ihe ị ga-eme: mee arụmụka na televishọn. Zelensky kwetara, ma ọ bụ naanị na Luzhniki stadium. N'ezie a nabatara nke a. Ọ bụ nnọọ reminiscent nke ugbua gafere ogbo na Poroshenko. Ọzọkwa, ọdịiche dị na agba nke mbụ kadị ukwuu. Na mgbochi nke Medvedev bụ nnukwu ihe.
  Ma arụmụka TV dị ka onye mmiri na-eri nke jide ahịhịa. Nzukọ ikpeazụ bụ na Friday, na ntuli aka bụ na Sunday.
  Medvedev, n'ozuzu, na-akwadebe. Ma eziokwu adịghị n'akụkụ ya. Na ahụmahụ Poroshenko gosiri na ị pụghị ịgbanwe eziokwu na okwu naanị. Dị nnọọ ka ha na-apụghị imeri Mayor Luzhkov, nanị oge na dum akụkọ ihe mere eme nke Moscow mgbe Central telivishọn ọwa na-arụ ọrụ megide ugbu a isi obodo.
  Ma okwu nduhie apụghị karịa ihe omume akụ na ụba nke onye isi obodo Moscow. Ma ghara ịtụ vootu maka Kiriyenko, onye edemede nke ndabara! Ma ọ bụ ya buliri elu karịa . Eleghi anya onye ndoro-ndoro ochichi nke na-adighi emeri ka etinyere onye isi ahia.
  Otú ọ dị, ndị mgbasa ozi Russia ugbu a kwadoro Zelensky karịa. Ọ dịghị onye kweere na Medvedev. Ọbụna Ụlọikpe Kasị Elu enweghị mmasị ịnụ ikpe kagbuo ntuli aka ahụ.
  Ka ọ dị ugbu a, isi ihe bụ na ámá egwuregwu juru n'ọnụ. Ijubiga ókè n'ụzọ nkịtị.
  O wee pụta ìhè na nnukwu esemokwu na-abịa. Otú ọ dị, o doro anya site n'ihu Medvedev na ọ fọrọ nke nta ka ọ bịaruo mmeri. Ma a ghaghị ime mmegharị ikpeazụ.
  N'uhuruchi nke arụmụka ahụ, Medvedev họpụtara Vladimir Zhirinovsky dị ka Minista nke Internal Affairs. Nke a bụ ngosipụta ikpeazụ nke obi nkoropụ. Ma Zhirinovsky, ebe ọ maara na ihe karịrị pasent 80 nke ndị ntuli aka dị njikere ịtụ vootu maka Zelensky, ọ nweghị mmasị na onye isi obodo n'ọdịnihu. Ọ bụ ezie na, n'ezie, ọ ghọtara na o yighị ka ọ ga-achọta ebe na otu Zelensky.
  Ee, Vladimir Volfovich bụ agadi. Otú ọ dị, Anatoly Kashpirovsky bụ ọbụna okenye Minister nke Health na osote Prime Minister. Mana ọ naghị agụsi agụụ ike maka Medvedev. Otú ọ dị, o nwere ohere ịnọ na otu. Afọ dị ukwuu nke ahụ pụtara ahụmahụ. Na ọdịdị ahụ m dị nnọọ mma nke ukwuu.
  Ọ bụghị ihe ijuanya na ihe Kashpirov.
  Nrụrịta ụka n'ámá egwuregwu malitere site n'ịkele ekele. Na okwu nzuzu. Mana Zelensky lere anya ka ọ dị ọhụrụ, nwee ntụkwasị obi, kwenyekwuo, yana ọkachamara.
  Ụjọ tụrụ Medvedev nke ukwuu wee malite iti mkpu. Ọ pụghị ikwenye. Ihe dịkwa njọ na mba ahụ. Ndị mmadụ na-akwado Zelensky n'ụzọ doro anya. Ihe niile dị egwu ebe a.
  Okwu ọ bụla nke Zelensky na-esonyere otuto, a na-akwakwa Medvedev. Ya bụ, e nwere ezi ọdịda nke arụmụka.
  Medvedev tụgharịrị wee sị:
  - Enwere m ahụmahụ!
  Zelensky jiri ọchị zaa:
  - Site na ahụmịhe dị otú ahụ, naanị gaa na ndị na-elekọta ụlọ!
  Medvedev zara:
  - Mụ na Putin were Crimea!
  Zelensky zara nke ọma:
  - Aka onye ohi na ogwe aka dị mkpụmkpụ!
  Ya mere, arụmụka ahụ gara n'ihu, ma Zelensky meriri n'ụzọ doro anya. Ọ mara mma nke ukwuu ma kwenye karịa Medvedev na ndị na-ege ntị nwere aṅụrị.
  Ozugbo arụmụka ahụ na televishọn gasịrị, onyeisi oche na-achị Rọshịa nyere iwu ịkwalite ụgwọ ọnwa ugboro ise na ụgwọ ezumike nka ugboro asaa! Mana ọ dịlarị ka ihe egwuregwu.
  Ndị Medvedev chịrị ọchị. Ọ bụ ezie na o doro anya na n'abalị nke ntuli aka ha na-eme ihe ọzọ!
  Medvedev kpebikwara inye ma Stalin na Lenin Order nke St. Andrew onye mbụ a kpọrọ. Ekwesịrị ikwu na mkpebi a mara oke mma, mana ọ na-egbu oge. N'ụzọ doro anya, Dmitry Medvedev chọrọ imeri ndị Kọmunist. Na karịsịa ndị Stalinists. Ma n'otu oge ahụ, o were ma nye kpakpando ahụ dike Tukhachevsky. Nke a bụkwa mmegharị ahụ pụrụ iche na mbọ nke ndị na-emesapụ aka ịkpa.
  Medvedev gbalịsiri ike ime ma nke anyị na nke gị ụtọ. O nyere onye isi ala, Pope na ndị isi nke ụka Ndị Kraịst. Ndị isi Protestant. E weghachiri ọbụna Ndịàmà Jehova ihe ruuru ha, ma nke a abaghị uru. N'otu aka ahụ, amachibidoro ha ịtụ vootu, na n'ozuzu nzukọ a na-anwụ!
  Medvedev nyere ma muftis na lamas. Ọ gbalịrị imeri onye ọ bụla n'akụkụ ya. Ịsa ahụ nke ihe nrite na iwu pụrụ iche. N'otu oge ahụ, onye isi oche nyere ndị nnọchi anya steeti Duma niile otu nde dollar nke ọ bụla. Otú ọ dị, nke a na-atụ ụjọ kama ịdọta ndị mmadụ n'ebe ọ nọ.
  Ọzọ, Medvedev gbalịrị iguzobe ọtụtụ iwu ọhụrụ: Order nke Pita Ukwu, Order nke Ivan the Terrible, Order nke Alexander Onye Ntọhapụ, Order nke Nicholas II na Order nke Brusilov. E weghachikwara Order nke Lenin na Stalin.
  Medvedev chọsiri ike dọta ndị ntuli aka dị iche iche n'ụzọ dị otu a. Na ime ihe n'ụkpụrụ: ma nke gị na nke anyị! Ma na nke a, omnivorousness mere ka enweghị ntụkwasị obi nke ndị mmadụ - ha na-ekwu, a ndọrọ ndọrọ ọchịchị akwụna. Ọ dị ka ndị mmadụ echefuola na Putin na-akpakwa aka ekpe na aka nri. Agbalịkwara m ịbụ onye ihe niile.
  Otú ọ dị, ihe e kwere na Jupita adịghị ekwe ka ehi! Putin n'ụzọ ụfọdụ site na mmalite, n'agbanyeghị ụzọ nke onye nọchiri Yeltsin, ndị mmadụ kpọrọ asị, nwere ọmịiko nke ma ndị mmadụ na ndị ọkachamara. Ọbụna ndị Kọmunist na-atụ egwu ikwu okwu megide ya, ma tụọ vootu ịkwado ya dị ka praịm minista n'alụghị ọgụ ma ọ bụ nkwekọrịta.
  Ma ọ dịghị mgbe a hụrụ Medvedev n'anya karịsịa. O doro anya na ọ nwere ọgụgụ isi na n'okpuru ndò Putin. Ọ dịghị onye ghọtara na ọ bụ ezigbo onye agha na onye ọchịchị. N'ozuzu, mgbe Putin gasịrị, n'ụzọ ụfọdụ, onye ọ bụla nọchiri anya dị ka dwarf ndọrọ ndọrọ ọchịchị ma bụrụ ihe na-ezighị ezi. A na-ahụta Zelensky dị ka onye na-adọrọ adọrọ, dị ka onye isi akụkọ ifo. Ma ọ bụghịkwa pusi na poke, ma onye ọchịchị na-aga nke ọma bụ onye wepụrụ Ukraine na apiti, ma ọ bụ karịa n'olulu ahụ.
  N'ezie, Ukraine tara ahụhụ nke mbụ n'ihi nkwụsị nke mmekọrịta ya na Russia. Na ebe a Poroshenko nwere ike ọ gaghị abụ ikpe mara. Ọ bụrụ na ihe dị otú a mere na Belarus, ọ gaara abụ ọdịda zuru oke. N'ihe gbasara ọkachamara, ọchịchị Ukraine siri ike! Na Belarus, n'ụzọ megidere nke ahụ, e nwere naanị sycophants na dishevelers. Mgbe ụfọdụ Putin nwere àgwà siri ike na ndị otu ya, dị ka Rogozin ma ọ bụ Tkachev, ma e wepụrụ ha ngwa ngwa.
  Medvedev, n'ọnọdụ ọ bụla, bụ nwoke nke na-eyighị ka ọ bụ onye ọchịchị a mụrụ, ya mere eze a abụghị kpamkpam n'ezie na n'ụlọ ikpe.
  N'ụzọ ụfọdụ, ọ yiri Gorbachev, onye ndị nkịtị nọ n'Ebe Ọdịda Anyanwụ hụrụ n'anya, ma na-enweghị mmasị n'etiti onwe ha. N'ezie, akụkụ ụfọdụ, ha malitere ịkpọ Gorbachev asị n'ihi mgba ya na ịṅụbiga mmanya ókè. Ndị aṅụrụma na ndị na-aṅụ mmanya, n'ezie, agbagharabeghị ụkọ vodka. E nwere ọgba aghara mmanya. Ma sịga ahụ kwụsịrị.
  Ee e, Gorbachev doro anya na ha enweghị mmasị na ya naanị n'ihi isi nkwọcha ya. Medvedev, dị ka praịm minista, gosipụtara onwe ya dị ka onye na-adịghị ike n'ihe gbasara akụ na ụba. Na ọbụlagodi na-enweghị Zelensky, ọ ga-enwe nsogbu na a họpụtara ya na okwu ọhụrụ.
  Ozugbo Putin dọtara Medvedev site na ntị.
  Mana ugbu a Putin ahapụla egwuregwu ahụ - o mebiela ahụike ya, jiri aka ya na-anya ụgbọ ala ma jiri hockey na-adọgbu onwe ya. Ọ dị mkpa ịrịgo na ice n'oge a na-akwanyere ùgwù? Karịsịa na-enweghị nkà ọ bụla mgbe ị bụ nwata?
  Putin gbara ọkụ, gbatịkwuo ya. Ma na-enweghị ya, ọ dịghị onye ga-akwụsị Zelensky. Ọzọkwa, Putin n'onwe ya duziri amụma ndị ọrụ n'ụzọ nke na o nweghị onye ga-anọchi ya. Dị ka Stalin, onye mere ya na Khrushchev nọchiri ya, wee daa. Na ebe a, Medvedev abụghị ezigbo onye ndu nke alaeze ukwu Russia.
  Na Satọde tupu ntuli aka ahụ, ọwa TV niile nke Russia na-agbasa ihe nkiri banyere Zelensky. Dị ka o kwesịrị ịdị, n'ebumnobi nke nkwutọ. Ma e gosipụtara eziokwu ole na ole. Na mgbasa ozi gosiri na ya enweghị enyemaka. Na ọtụtụ ọwa kwuru banyere ihe nkiri ahụ.
  Medvedev nyere ọtụtụ ndị ọchịagha iwu. Inwe starfall ọzọ.
  Na-atụghị anya ya, o guzobekwara Order nke Botvinnik ọhụrụ, ogo atọ: ọla kọpa, ọlaọcha, na ọla edo. Na kwa Order nke Alekhine. Na kwa ọla, ọla-ọcha na ọla-edo.
  Medvedev gara n'ihu kwupụta site n'iwu na Russia ga-atụgharị gaa na ndị agha ọkachamara n'ime afọ anọ. Na ndụ ọrụ na-ebelata ọnwa isii.
  Ọzọ, onyeisi oche ahụ mara ọkwa na a ga-enye ndị agha agha na ndị na-eje ozi n'ebe dị ọkụ dị ka dike nke Russian Federation star. Gịnị ghọrọ nzọụkwụ na-enweghị analogue.
  Medvedev doro anya na-achọ ebe na akụkọ ihe mere eme. Ọzọ, onye isi oche na-enye Vladimir Vladimirovich Putin n'afọ gara aga na Order nke Mmeri na Order nke St. Andrew onye mbụ a kpọrọ na nnukwu kpakpando diamond ọhụrụ nke Hero of the Russian Federation.
  Nke a bụbu mgbalị ikpeazụ iji kpọọ na ọkwa nke arụsị mbụ Russia. Dị ka, a na m Medvedev ruo ọtụtụ afọ ọnụ na Putin - hụrụ m n'anya na obi gị dum na mkpụrụ obi gị!
  Mana o doro anya na ndị mmadụ enweghị mmasị ịhụ onye ọchịchị aka ike n'anya.
  Na n'abalị si Saturday na Sunday, Dmitry Anatolyevich Medvedev ọbụna mara ọkwa posthumous ọrụ nke aha Generalissimo na Vladimir Vladimirovich Putin!
  Nke a dị ezigbo mma! Dị ka, ana m enye aha arụsị nke afọ ndị gara aga!
  Otú ọ dị, nke a ọ ga-enyere Medvedev aka? Ọ na-esi ike ime ka ndị mmadụ kwenye ka ha nye onwe ha naanị site n'ịja arụsị mbụ ha na-emebu na inye ha iwu. N'agbanyeghị ego ole ị na-eji onyinye ịsa ahụ, ị gaghị eweghachite Putin. Ma o doro anya na eze ochie apụọla ma eze ọhụrụ si Kiev bịa.
  Otú ọ dị, Zelensky adịghị ehi ụra, ma nyekwa ya Pope. Ndị agadi Francis nke mbụ gọziri Onye isi ala Ukraine maka mmezu ọhụrụ.
  Na Belarus, ndị otu pro-Russian jikọrọ aka emechalarị ịnakọta mbinye aka iji mee ntuli aka maka ịdị n'otu na Russia. A na-atụ anya ịtụ vootu maka okwu a. Otú ọ dị, a naghị akwado Medvedev maka nke a. Na ebe a bụ isi ụzọ sitere na Zelensky, arụsị a nke ọtụtụ nde mmadụ.
  Yabụ ugbu a Vladimir Zelensky na-abanye n'ahịrị ngwụcha ...
  A malitere ịtụ vootu na Saịberịa. Ntụgharị dị elu site na mmalite. Ndị mmadụ gara na ntụli aka ma mụmụọ ọnụ ọchị. O doro anya na ha na-abịa maka mgbanwe. Na ihe ha chọrọ bụ ọhụrụ. Ike agwụla onye ọ bụla n'ihi agadi.
  Ọbụna abụ ahụ dara n'ụtụtụ:
  Obi anyị na-achọ mgbanwe
  Anya anyi choro mgbanwe...
  N'ọchi ayi na n'anya-miri,
  Na na pulsations nke veins!
  Gbanwee, anyị na-eche mgbanwe!
  Emere ntuli aka ahụ nke ọma, mana enwere nnukwu mmadụ. Ndị mmadụ gbabara n'ìgwè na ntuli aka ahụ. Nikolai Valuev bụ otu n'ime ndị mbụ ịtụ vootu. Ọ tụbara akwụkwọ ntụli aka n'ime igbe ntụli aka wee sị:
  - Ka anyị votu maka ihe ọhụrụ!
  Alexander Povetkin pụtara ọzọ. Emekwara m votu wee nye echiche m:
  - Maka chi ndị Russia!
  E mechara ịtụ vootu. Ha tụbara vootu n'ime igbe ntụli aka. Na Dima Bilan na Alla Pugacheva. Lev Leshchenko pụtakwara ma kwupụta:
  - Ka anyị votu maka ihe ọhụrụ!
  Nikolai Baskov ekwu, sị:
  - Russian waltz, nku na-arị elu! Mmiri na-abịa!
  O tinyekwara akwukwo n'ime ihe mkpofu.
  Mgbe ahụ, ụmụ okorobịa ndị ọzọ pụtara ... Zelensky bịara ịtụ vootu na skuuta ma mee ihe mgbagha - ịbịaru aka. Ha tụrụ vootu na ọbụna gụgharịa:
  Mara ihe mgbu nke obi na veins;
  Anya mmiri nke ụmụ anyị, nne...
  Ha sị na anyị chọrọ mgbanwe
  Tụpụnụ yoke nke agbụ ígwè dị arọ!
  Na égbè eluigwe mmakwa! Ọ bụ ezie na abụ ndị ahụ abụghị ya, ma onye na-ede uri na onye edemede bụ Oleg Rybachenko. Ma Oleg Rybachenko n'onwe ya ghọrọ nwa nwoke, ma ugbu a ọ na-eme njem na ụwa ọzọ.
  Mgbe ahụ, ndị ọkpọ ọkpọ ndị ọzọ tozuru oke: Sergey Kovalei, Denis Lebedev. Nke ikpeazụ gbalịrị ịlọghachi mgbe ezumike ahụ gasịrị. Ma e tiri ya ihe ma mesịa pụọ.
  Sofia Rotaru mere ntuli aka na Kyiv. Ọ mụmụrụ ọnụ ọchị nke ukwuu...
  Vladimir Zhirinovsky bịakwara. O tiri mkpu:
  - Maka ụzọ ọhụrụ!
  Ọ kụnyekwara epaulets nke otu ọchịagha ọchịagha. Zyuganov bịara ntuli aka na oche nkwagharị. Ma ọ na-agbachi nkịtị mgbe niile.
  Grudinin tozuru oke na-amụmụ ọnụ ọchị ...
  Garry Kasparov nyere egwuregwu n'otu oge ma tụọkwa votu ya. Ọzọkwa, o kwuru na ya na Carleson ga-egwu egwuregwu. Ya mere Anatoly Karpov nyere nnọkọ egwuregwu n'otu oge.
  Site n'ụzọ, Karpov enyelarị Golden Order nke Mikhail Botvinnik.
  Ya mere ajụjụ ọzọ bụ onye bụ isi na onye mmeri ụwa kachasị mma ebe a.
  N'ezie ọtụtụ ihe agbanweela...
  Na Dmitry Anatolyevich Medvedev tụrụ onye ọ bụla ọzọ. Ekwuputara site na ụlọ ọrụ ahụ, iwu aha ya bụ "Oleg Rybachenko". Ọzọkwa, enwere ogo anọ n'otu oge: ogo nke anọ bụ ọla kọpa, ogo nke atọ bụ ọla ọcha, ogo nke abụọ bụ ọla edo, ogo mbụ bụ ọla edo nwere diamond!
  Nke a bịara dị ukwuu!
  A tọhapụrụ "Amagedọn Lucifer" na sinima, na ihe ndekọ nke "Avatar" na "Star Wars" agbajiworị. Oleg Rybachenko na-aghọ ezigbo onye edemede edemede!
  Medvedev guzobekwara ihe nrite agụmagụ aha ya bụ Oleg Rybachenko - nke nwere ego nrite ji okpukpu iri karịa Nrite Nobel.
  Na nke a n'ozuzu dị nnọọ mma!
  Mgbe ahụ, ọtụtụ ndị Medvedev rụrụ ọrụ na Sunday. O nyere Oleg Rybachenko Order nke St. Andrew onye mbụ a kpọrọ, na kpakpando nke dike nke Russia, na nnukwu kpakpando diamond nke dike nke Russia, Order nke Mmeri. Nke a bụ mgbalị ịgbanwe usoro akụkọ ihe mere eme.
  Dị ka, m ga-emeso Oleg Rybachenko obiọma, na ihe niile ga-adị mma! N'otu oge ahụ, m ga-enye ma ya na Marshal aha nke Russian Federation!
  Na Sunday na-abịa ... A maralarị data mbụ sitere na ntuli aka ndị isi , nke na-ekwu na Zelensky nwere ihe karịrị pasent iri asatọ.
  Na mgbasa ozi agaghị akwụsị...
  Medvedev agaghị eme ntuli aka. Na-arụ ọrụ. N'ebe a, ọ na-enye iwu inye Vladimir Volfovich ọkwa nke ndị agha n'ozuzu. Dị ka, kwesị ntụkwasị obi nye m.
  Ọ bụ ezie na Zhirinovsky, o yiri ka ọ gaferela n'akụkụ nke ọzọ.
  Lev Leshchenko ghọrọ onye ozi na-enweghị Pọtụfoliyo. Ma nke ahụ adịghịkwa mkpa.
  Enwere ọgba aghara na China. Ndị mmadụ na-achọ ọchịchị onye kwuo uche ya - ike agwụla ha! Ọ bụghị naanị achịcha ka mmadụ ji dị ndụ!
  Ọ ga-amasị m ịsị onye isi m mba! Ogologo oge ole ka ị ga-eji osisi na-edobe ịdọ aka ná ntị na narị afọ nke iri abụọ na otu?
  Ihe agabeghị nke ọma na China. Ọ gaghị ekwe omume ịgbaso okporo ụzọ nke ọchịchị Kọmunist ma wulite ikeketa ọchịchị ruo mgbe ebighị ebi. Ụfọdụ mgbanwe dị mkpa. Na ndị ndu bụ oke mgbanwe.
  Na mgbakwunye, bourgeoisie ọhụrụ chọrọ ọchịchị onye kwuo uche ya na njedebe nke obi ọjọọ ndị uwe ojii.
  Ike ọgwụgwụ nke ụzọ ọrụ oge ochie nwekwara mmetụta! Enweghị ọchịchọ ịbụ cogs na sistemụ. Ee, na China na Sọnde, nnukwu ọgbaghara na-ama jijiji n'usoro ahụ.
  Na United States, nwanyị nwere ohere kachasị ukwuu nke ịbụ onyeisi oche. Agbanyeghị, ewu ewu Floyd malitere na mberede Mayweather . Ọkụ ọkpọ a a na-apụghị imeri emeri arịgoro n'elu ọkwa.
  O doro anya na United States tụfuru mmeri ọhụrụ ma achọghị onye Republican ma ọ bụ Democrat n'ocheeze. Na Floyd dịkwa mma!
  Ma mgbe ahụ, a ga-enwe arụmụka TV ọzọ.
  Obula mgbede Sọnde. Ụlọ ntuli aka ga-emechi n'oge adịghị anya.
  Na nkeji ikpeazụ, Medvedev mechara pụta. O ji ngwa ngwa tụba akwụkwọ ntụliaka ahụ n"igbe vootu wee pụọ n"ekwughị okwu ọ bụla. Elekere agbaala ma ịtụ vootu agwụla.
  Maka ugbu a, President Medvedev hapụrụ Kremlin wee gaa n'ụlọ ya dị nso na Moscow.
  E nwere ụmụ agbọghọ abụọ ya na ha nọ n"ime ụlọ. Ma ọ dịkarịa ala ụfọdụ ntụrụndụ.
  Natasha, nọ ọdụ n'aka nri, jụrụ:
  - Ọfọn, gịnị banyere Dima? Ugbu a ha ga-ekwupụta ọdịda ikpeazụ gị!
  Medvedev kwuru:
  - A ka nwere ọnwa abụọ tupu nraranye. Ya mere, ugbu a, m ka bụ ihe niile, na Zelensky bụ naanị President nke Ukraine!
  Alenka, nọ ọdụ n'aka nri, kwuru:
  - Na nraranye nwere ike accelerated! Ike gị, Dmitry Anatolyevich, agwụla!
  Medvedev jụrụ, sị:
  - Ma unu ụmụ agbọghọ nwere ike ime ya!
  Natasha wepụrụ iwe wee jụọ:
  - Kedu ihe anyị nwere ike?
  Medvedev kwuru, sị:
  - Tinye aka na nraranye ahụ!
  Natasha chịrị ọchị wee zaa:
  - Oleekwa otú?
  Onye isi ala zara nke ọma:
  - Dị ka a ga - asị na ị maghị onwe gị!
  Natasha zara n'iwe:
  - Anyị agaghị egbu Zelensky!
  Medvedev jụrụ ozugbo:
  - Ọfọn, gịnị kpatara igbu ya! Naanị jide n'aka na ọ na-enye okpueze ahụ n'onwe ya!
  . ISI NKE 4.
  Ụmụ agbọghọ ahụ kwara ọchị n'otu...
  Alenka ji ọchị jụọ:
  - Kedu ihe ị tụrụ aro iji hypnosis?
  Dmitry Anatolyevich kwuru, sị:
  - Ọ bụ ya! Ị nwere ike ime ya!
  Natasha zara enyi ya:
  - Anyị nwere ike, mana anyị achọghị!
  O juru Medvedev anya:
  - Gịnị kpatara nke a?
  Natasha zara n'eziokwu:
  - Zelensky bụ onye ahọpụtara! Ma gị, Dmitry Anatolyevich, enweghị ike ịchị obodo ahụ!
  Alenka gbakwunyere na obi ọjọọ:
  - Na nke a bụ nnọọ doro anya na anyị niile!
  Medvedev ji iwe kwuo:
  - Ị ghọtaghị na anyị ga-aghọ ógbè nke West?
  Alenka ji obi ike zaa:
  - Kama, West ga-abụ ógbè anyị!
  Natasha kwukwara n'ụzọ mkparị:
  - Na gị, Misha, Russia agaghị adị mma na agbanyeghị!
  Medvedev kwuru:
  - M ga-enye gị Order nke Mmeri, Order nke St. Andrew onye mbụ a kpọrọ, Order nke Nicholas II, na kpakpando ọla edo na diamonds ...
  Natasha chịrị ọchị ma kwuo:
  - Ma ọ bụ ma eleghị anya, anyị onwe anyị nwere ike ịghọ onyeisi oche na-enye onwe anyị narị atọ iwu?
  Alenka kwuru:
  - Anyị nwere ike hypnotize gị wee bụrụ generalissimos.
  Natasha chịrị ọchị wee kwuo:
  - Ma ọ bụ ikekwe supergeneralissimos !
  Umuagboghoa we tiwa n'ọchi...
  Alenka bụrụ:
  - Ma mgbe ụfọdụ ọbụna ndị iro tiri mkpu,
  Na-ezobe egwu - na abụ m eze!
  Natasha gbapụrụ ezé ya wee tie mkpu:
  - Ụlọ ihe nkiri na ebe egwuregwu anaghị amasị m,
  N'ebe ahụ, a na-agbanwe otu nde maka ruble ...
  Agbanyeghị na enwere nnukwu mgbanwe n'ihu -
  Ahụrụ m Belobog na Stalin n'anya!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ jikwa mkpịsị ụkwụ ya gbachie imi onye isi ala na-efunahụ ya.
  Ekwuputala ọnụọgụgụ ndị ahụ site na Far East. Pasent 91 maka Zelensky, pasent 7.5 maka Medvedev, onye isi ntụkwasị obi nke onye isi ala Ukraine.
  Alenka jikwa mkpịsị ụkwụ aka ya dọpụta ntị Medvedev ma kparịa:
  - Ọfọn, kedu maka onye isi ala mbụ, onyinye gị enyere gị aka?
  Medvedev kwuru, sị:
  - Abụghị m onye bụbu! Tupu nraranye, nke n'ezie!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ tiri mkpu:
  - Ebube diri eze ọhụrụ!
  Ụmụ agbọghọ ndị amoosu jụrụ inyere Medvedev aka dị ka kaadị opi ikpeazụ ha. Ma ugbua, mgbe onye isi oche ka na-agbalị ịchọta ụzọ isi n'ọnọdụ enweghị olileanya.
  Ma eleghị anya, na-emetụta Ụlọikpe Kasị Elu kagbuo nsonaazụ nke ntuli aka onye isi ala Russia? Nke a yiri nnukwu ọnwụnwa. Mana n'eziokwu, ọgbaghara ahụ dị ntakịrị.
  Gịnị ma ọ bụrụ na anyị enye iwu ma nye onyeikpe nke ọ bụla otu ijeri dollar? A sị ka e kwuwe, ọ bụ onyeisi oche na o nwere ikike nke ọbụna tsars na-atụghị anya ya! Kpọmkwem karia, onye isi ala. Na n'ezie, ọ bụrụ na ị na-enye dum ijeri dollar, ndị ikpe agaghị eguzogide.
  Gịnị kpatara na-atụfu oge na obere ihe?
  E bufere data site na redio. Ọ bụ ezie na Zelensky nwere pasentị iri itoolu, gbakwunyere na Ukraine, a tụrụ anya na ọ ga-enweta ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ otu narị pasent. Ikekwe na mpaghara eriri uhie, n'ihi ịkwa iko nke Medvedev na ndị Kọmunist, a ga-enwe ntakịrị ntakịrị, enwere ohere na Caucasus. N'eziokwu, Ramzan Kadyrov yiri ka o kpebiri na-emeri n'akụkụ. Ị ka nwere ike nweta ego na ndị agha, ọ bụ ezie na ndị agha enweghị mmasị pụrụ iche ije ozi, onye isi ala dara ada enweghị ọchịchọ.
  N'ozuzu, mgbe agba nke mbụ gasịrị, ike Medvedev dara mbà. Ma ọ bụrụ na ọ ka nwere ike inye onyinye, ma ọ bụghị ya, a na-eleghara ya anya karị.
  Dmitry Medvedev rutere n'ọfịs ya ma gbalịa ịkpọtụrụ ụlọ akụ etiti. Onye na-eje ozi ahụ ji nwayọọ jikọọ ya.
  Onye isi oche ahụ kwuru ka ekenye ya ego maka mkpa ngwa ngwa.
  Onye isi ụlọ akụ etiti zara:
  - Agaghị m eme ihe ọ bụla ruo mgbe m nwetara nkwenye n'aka Onye isi ala Zelensky ọhụrụ.
  Medvedev kwuru:
  -Isi o mebiri gị? M ka bụ onyeisi oche nke nraranye nke ọhụrụ! Ọ bụrụ otú ahụ, ị ghaghị irubere m isi!
  Onye isi ụlọ akụ etiti kwuru:
  - Dị ka akwụkwọ iwu, anaghị m erubere gị isi! Ma agbanyeghị, gịnị kpatara ị chọrọ ego?
  Medvedev jiri ọchị zaa:
  - Ị chọrọ obodo maka ihe mberede?
  Onye isi ụlọ akụ etiti zara n'olu dị egwu:
  - Ị chọrọ ịgbapụ?
  Medvedev kwuru, sị:
  - Aga m ejide gị ugbu a! Ndị agha na-erubere m isi! Zhirinovsky kwesịrị ntụkwasị obi nọnyeere m!
  Onye isi Central Bank kwuru:
  - Nke a na-ewe achicha mgbe niile! Na Moscow ihe karịrị pasentị iri itoolu bụ maka Zelensky. Ike gị dị n'elu Misha!
  Medvedev kwuru:
  - Ma nke gị amaliteghị!
  O wee kwụpụ. Ugbu a, ọnọdụ nọ na-esi ike. Ndị ọrụ nchekwa na-achọ ịjụ irube isi. Ee, Zhirinovsky bụ nkịta ọhịa. Ọ bara uru ịhọpụta ya ka ọ bụrụ minista na-ahụ maka ime obodo? Nye ndị agha pụrụ iche iwu. Ma ọ bụ ka anyị kwesịrị ịgbalị iji State Duma?
  O doro anya na Zelensky ga-eme ntuli aka ọhụrụ, na ọtụtụ ndị nnọchiteanya agaghị enweta ikike ha. More kpomkwem, fọrọ nke nta ihe niile.
  A chọrọ ihe dị iche ebe a. Mana steeti Duma enweghị ike ịga megide ndị mmadụ. Ndị agha ahụ agaghịkwa akwado ọchịchị ndị agha kpụ ọkụ n'ọnụ. Ndị isi na Russia abụghị ụdị ịga agha obodo.
  Naanị otu ihe fọdụrụ - ịkagbu ntuli aka onye isi ala n'ụlọ ikpe. Nke a bụ naanị ohere ziri ezi iji mee ka nhụjuanya gị dị ogologo. Mana o yikarịrị ka a ga-agbatịkwu ya. O yighị ka Medvedev nwere ezigbo ohere nke ịbụ onye a họpụtara ọzọ. N'ezie, mgbochi ya dị oke egwu, ọbụna njọ karịa nke Petro Poroshenko.
  Medvedev chekwara echiche banyere nhọrọ ọzọ. Dịka ọmụmaatụ, kpochapụ Zelensky n'anụ ahụ? Mana nke a bụ mpụ kpam kpam. Etule dị ka nke ahụ? Ọzọkwa, ọ ga-emebi Medvedev. Na nke kacha mma ọ ga-enye nkwụsị. N'ihi na ndị mmadụ agaghị agbaghara Medvedev maka ọdịda dị otú ahụ na ntuli aka.
  Ee e, Dmitry Anatolyevich agaghị aga nke ọma. Na-anakọtaghị ọbụna pasent iri nke votu na ntuli aka, o doro anya na ọ gaghị anọ n'ọchịchị.
  Medvedev rutere nso ụlọ mmanya ahụ. O meghere ya, bupụta karama, wunye onwe ya ụfọdụ cognac.
  Dị oké ọnụ - "Napoleon", agadi maka narị afọ abụọ!
  Onye isi oche na-aṅụ otu iko. Mgbe ahụ, m na-eri nri nke abụọ na lemon.
  Afọ m na-ekpo ọkụ, echiche m na-agbakwa ọsọ ọsọ. Mgbe iko nke atọ gasịrị, Medvedev mụmụrụ ọnụ ọchị ma nọdụ ala n'oche. Ekeliri ntakịrị. N'ezie, gịnị mere o ji chọọ ike a? Ọrụ zuru oke. Ọ bụghị nkeji nke oge efu, ọ bụghị nkeji nke udo. Na-agagharị mgbe niile, n'okpuru nleba anya nke igwefoto vidiyo. Ị na-atụ egwu ikwubiga ihe ókè.
  Enwere ọtụtụ ọrụ, mana enweghị obi ụtọ.
  Ma achọrọ m ka mụ na otu nwa agbọghọ dinara n'àkwà. Gwuo agha na kọmputa.
  N'ezie, ebe a ị bụ onyeisi oche, mana ịmalite ezigbo agha ị ga-eche ugboro abụọ. Nke a bụ ka Trump na-atụ egwu na-atụghị anya ịwakpo Iran.
  Ị nwere ike ikwu ọtụtụ ihe banyere agha, ma n'ezie ikpebi na ya adịghị mfe!
  Ma lụọ ọgụ, ọgụ onwe gị!
  Medvedev nọ ọdụ na kọmputa. M malitere Agha Ụwa nke Abụọ kasị amasị m. Ọ naghị enwe ike ịkpọ ya ogologo oge. N'ebe a, ka ị ghara ịkagbu oke, ị na-eji koodu scammer. Dị ka nke a...
  Ma mgbe ahụ ị na-agba ọsọ na teknụzụ na oke ifufe. Ị nweelarị IS-7, nke ị na-amalite na usoro, yana naanị T-1 megide ndị Germany. Enwere ọdịiche pụtara ìhè na ike na ụzọ.
  Medvedev, onye ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ na ọ dịghị mgbe ọ na-aṅụ mmanya, n'ihi na ahụ ike adịghịkwa ya, nwere mmasị na ya.
  Nke a bụ otu ị ga-esi tụba tankị kachasị ọnụ na nke kachasị njọ nke Agha Ụwa nke Abụọ, IS-7, na ndị iro. Ị na-agbajikwa ya n'enweghị nnukwu nsogbu. Agha na-aga n'ihu n'ụzọ dị mfe na mmeri. Ị na-eweghara obodo ruo obodo.
  N'ozuzu, n'ezie, Stalin duru mba nke ọma, na jisiri ike imeri nke atọ Reich na-erughị afọ anọ. Putin busoro ISIS agha ogologo oge. Mana ndị Germany nwere teknụzụ mara mma.
  Na egwuregwu ahụ, dịka ọmụmaatụ, tank E-75 German, naanị Soviet IS-7 nwere ike ịlụso ya ọgụ na nha nhata, tankị ndị ọzọ na-enye. E-75 nwere ngwa agha siri ike. Ọbụna egbe dị elu karịa Soviet IS-7 ma dị nso na ike mbibi.
  Ndị Jamanị mere atụmatụ ime tankị a bụ isi na 1945. Gịnị banyere nke anyị?
  Medvedev sụrụ ude ... Ha enweghị ike itinye IS-7 n'ime mmepụta oke na oge agha agha gasịrị. Ya mere agha ahụ were ogologo oge, ọ dịghị onye maara onye ọzọ meriri.
  Dmitry Anatolyevich, mmanya na-egbu, bụrụ:
  - Ahụrụ m ya n'anya, ụmụnna m, ahụrụ m ya n'anya! Ị hụrụ n'anya ibi, ụmụnna! Na ataman anyị agaghị enwe nsogbu.
  Medvedev dara ụra mgbe ọ na-egwu egwu. Ọ na-atụrụ ndụ...
  N'echi ya wee mara nsonaazụ ikpeazụ nke ntuli aka onye isi ala.
  Ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ pasent 92 nke ndị ntuli aka họpụtara Zelensky ọnụ na Ukraine, yana pasent 6.7 maka Medvedev. Ya mere, mmeri mmeri Zelensky mere.
  Ememme na aṅụrị malitere na mba ahụ. N'ikpeazụ, ndụ ọhụrụ, dị ka ọ dị ọtụtụ ndị, ndụ na-egbuke egbuke na-abịa.
  Maka ugbu a, Dmitry Anatolyevich Medvedev na-eje ozi dị ka onyeisi oche n'oge nraranye.
  Ọ kelekwara, n'ezie, onye meriri. Ebee ka ị ga-aga? Ọ dịghịkwa ihe a ga-agụta pasentị isii.
  Minista nke ime obodo Vladimir Zhirinovsky, Otú ọ dị, gara Medvedev ma kasie ya obi:
  - M votu maka gị Dmitry Anatolyevich!
  Onye isi ala zara nwayọ:
  - Daalụ!
  Zhirinovsky tụrụ aro:
  - Ma eleghị anya, anyị kwesịrị itinye gị na premiere?
  Medvedev kwara isi ya esere:
  - Echeghị m, mgbe mmeri dị otú ahụ na agba nke abụọ, ha ga-enye m praịm minista. Nke a agaghịzi adị na ndọrọ ndọrọ ọchịchị.
  Zhirinovsky kwuru n'ụzọ ezi uche:
  - Ka o sina dị, ekwesịrị inwe onye si Russia n'ọnọdụ gị. Yabụ onye ma ọ bụrụ na ọ bụghị gị?
  Medvedev tụrụ aro:
  - O yikarịrị, Andrei Navalny!
  Zhirinovsky gbapụrụ ezé ya wee tie:
  - Andrei Navalny? Ka nke a ghara ime!
  Medvedev turu ubu wee kwuo na mgbagwoju anya:
  -Ebee ka ị na-aga?
  Zhirinovsky kwuru, sị:
  - Ee, m ga-ejide ha niile!
  Medvedev tụpụrụ aka ya:
  - ezuru! O yiri ka oge anyị agwụla! M na-aga ezumike na Canary Islands. Kedu ihe ị ga-eme?
  Zhirinovsky, na-atụgharị anya ya n'ụzọ aghụghọ, zara, sị:
  - Lobby maka ọdịmma ndị enyi gị! Ruo mgbe Zelensky weghaara ọrụ ya dị ka onye isi ala Russia na Ukraine!
  Medvedev kwuru n'ụzọ dị mwute:
  - N'ụzọ dị mwute, nke a adịghị mfe ... Mgbe ahụ, ha ga-ewepụ gị skins atọ!
  Zhirinovsky, na-emechi anya ya n'ụzọ aghụghọ, jụrụ, sị:
  - Biko mee ka m bụrụ onye isi nke Russian Federation! Ọfọn, kedu ihe bara gị uru!
  Medvedev chere echiche maka sekọnd ole na ole, wee kwupụta:
  - Ọ dị mma! Ọ bughi nání gi ka M'nēme ka ọ buru onye-isi, kama M'gēme kwa ka Beria di n'ọkwa-isi. Ọ ga-adị mma!
  Zhirinovsky kwere ekwe:
  - N'ihe gbasara Beria, ee!
  Medvedev wepụrụ anya ya wee jụọ:
  - Ma n'ihe gbasara gị?
  Zhirinovsky zara n'eziokwu:
  - Werekwa m dị ka eze! Ana m akwụghachi onye ọ bụla m chọrọ!
  Medvedev kwere nkwa:
  - Ee, ka ọ dị!
  O wee nye iwu ka e dozie iwu abụọ a maka inye ndị agha.
  Onye isi ala Rọshịa nwere aṅụrị. Na-eche na ugbu a ọ pụrụ ịnụ ụtọ egwuregwu kọmputa nke ọma.
  Ha na-atọkwa ụtọ igwu egwu...
  Mana n'ezie, gịnị kpatara onye isi ala ga-eji mee ihe ọzọ? Ugbu a teknụzụ emebela nke ukwuu nke na ị nwere ike ịbụ onye ọ bụla. Ọbụlagodi na Onye-nwe Chineke. Na kpọmkwem na egwuregwu ịmepụta mbara igwe.
  Dịka ọmụmaatụ, n'ụlọ ọrụ nke onye isi oche na-enwe ọnụ ọgụgụ dị ukwuu nke egwuregwu dị iche iche, gụnyere nke kachasị ọhụrụ.
  Medvedev kpebiri igwu egwuregwu atụmatụ oge. Germany na 1939. Ọ dị mma, gịnị kpatara ị na-eji koodu scammer? Ị na-agbakwunye onwe gị puku Panthers puku ise, Tigers puku atọ na puku Focke-Wulfs iri. Ị na-akwanyekwa ndị agha ndị a megide ndị iro. Na ị na-awakpo Poland, nke na-enweghị ọbụna otu ụzọ n'ụzọ iri nke ndị agha dị otú ahụ.
  Na agha na-aga n'ihu dị ka ịchọrọ, na otu ihe mgbaru ọsọ na mmeri. Medvedev, n'eziokwu, bụ nnukwu onye mmeri ebe a. Ọ na-etipịa onye iro dị ka à ga-asị na ọ na-eji apịpịa na-etipịa plums.
  Poland gbawara n'ụzọ dị mfe na ngwa ngwa karịa n'akụkọ ihe mere eme n'ezie. Ị na-awakpo France. Ị na-ebunye ya tankị E-75 puku iri site na iji koodu rogue. Ka anyị chee ya ihu, ụgbọ ala mara mma. Nke bụ ihe na-adịghị ike kpamkpam na egbe French, ma na-egbu egbu n'ebe dị anya. Ha gbatuo ụgbọ ala ndị iro.
  Medvedev ọbụna na-amali elu maka ọṅụ. Dị ka egwuregwu, ọ na-akpali ngwa ngwa, na-ama na-ewere Paris... Na mgbe ahụ, ihe banyere trifles? Ka anyị weghara Spain n'otu oge, ka Franco ghara iwe iwe nke ukwuu .
  Maka mwakpo a na Gibraltar anyị ga-eji ụgbọ elu jet. Ebee ka ndị Britain ga-aga?
  N'ezie, n'otu oge ahụ anyị na-eji ego wuo agha na ndị na-ebu ụgbọ elu. Ọ ga-esiri Britain ike mgbe ahụ. Nke a bụ otu narị ndị na-ebu ụgbọ elu na narị abụọ ụgbọ agha. Nke a ga-abụ ike dị egwu.
  Ma mgbe ahụ, e nwere ụgbọ mmiri ndị na-agbada. Ị na-emekwa tankị nke usoro "E"-U, mgbanwe ọzọ nke "E". N'ebe a, ị na-atụba tankị "E"-50-U, igwe dị otú ahụ na ị pụghị ịbanye n'ime ya n'akụkụ ọ bụla.
  Ka ya mekpaa ndị Britain ahụhụ. Nke a bụ ụmụ agbọghọ abụọ mara mma nọ n'ime ụgbọ mmiri dị otú ahụ na-ama jijiji na onyeisi oche nke Russia.
  Medvedev suru ha ọnụ na nzaghachi.
  Otu a ka anyị ga-esi kpọọ...
  Na tankị ọhụrụ na-abịarute London. Na-enweghị ememe ha na-ewere isi obodo nke England.
  Medvedev ekwu, sị:
  - Ụwa na-agwụ ike! Anyị niile ga-eri nwamba!
  Ọ bụ, n'ezie, na-adọrọ mmasị ma dị mfe igwu egwu. M na-ewere koodu ojoro na stampụ ihe ọ bụla ịchọrọ. Yabụ na ị weghara ndị Balkan wee gaa Africa. Ị nwekwara stampụ, na kwa ndị agha. Ị na-eme ndị agha, ma ọ bụrụ na ị nwere ego. Na mpaghara weghaara na-enyekwa ego. Ọfọn, nwaa ya, gagharịa n'Africa.
  USSR ka na-emeghe n'ihu. Iri atọ na anọ megide usoro E-50-U, nke akara puku iri ọzọ. Ọ bụrụ na E-50 bụ ụgbọ nke nwere ihe dị ka otu ihe agha dị ka Tiger-2, ọ bụ naanị mkpọda ezi uche dị na ya ka ukwuu, na ngwa agha dị ntakịrị ike, na engine dị ike karị. E-50-U, na nha nha nha, dị ka Soviet T-64, ma nweekwa injin turbine dị ike karị.
  Ee, ike adịghị nhata. Ebe a ọgbọ dị iche iche nke tankị na-alụ ọgụ.
  Na Medvedev, n'ezie, na-awụ n'elu ịnyịnya ojii.
  Ndị agha, n'ezie, adịghị atụnyere. Ị nwekwara ike ịgbakwunye E-75-U, nke a bụ igwe na-egbu egbu squat, nke a na-apụghị imeri emeri ọbụna site na egbe ụgbọ mmiri.
  Na otú ọ ga-esi zọda onwe ya. Ọ dịghị ihe nwere ike ịkwụsị ya.
  Medvedev na-egwuri egwu dị ka obere nwa. Ee, ọ dị mma, yabụ kedu. Ọ dịghịkwa onye ọ na-agụsi agụụ ike ịhụ ya. O furu efu ma chefuo onye isi oche.
  Onye ọ bụla hụrụ naanị ndị mmeri n'anya.
  Dmitry Anatolyevich bụrụ, sị:
  Ma anyị na-emegide oké ifufe,
  Site na gịnị na ihe kpatara...
  Bi n'ụwa na-enweghị ihe ịtụnanya,
  Ọ gaghị ekwe omume maka onye ọ bụla
  Ka chioma, ọdịda,
  Mwụli elu niile, gbagoo na ala,
  Naanị otu a, ma ọ bụghị nke ọzọ,
  Naanị otu a, ọ bụghịkwa ọzọ!
  Ogologo ndụ iju!
  Ijuanya! Ijuanya!
  Ogologo ndụ iju!
  Ijuanya! Ijuanya!
  Ogologo ndụ iju!
  Na Medvedev ghọrọ ndị ọzọ obi ụtọ. Ugbu a ndị agha ya ejiriwo Ukraine, Belarus, ma na-abịaru nso Moscow n'ụzọ na-enweghị atụ!
  Onye isi ala Russia mbụ kwuru:
  - Na ndụ anyị bụ egwuregwu!
  Na-ewere isi obodo nke USSR site oké ifufe. N'ezie, megide ndị agha 1941, o nwere tankị nwere àgwà si sixties na ọbụna seventies, na isi ihe bụ na e nwere ọtụtụ n'ime ha.
  Medvedev na-ele onwe ya anya ... E weghaara isi obodo Moscow. Ma ugbu a, ị nwere ike weghara Caucasus ... Ma n'otu oge ahụ, weghara onwe gị n'ebe ndịda Africa. Na ga-agafe Argentina.
  Site n'ebe ahụ wakpo USA. Ọ bụ ọchịagha mara mma. Ndị iro nọ n'azụ ma n'ogo na ogo nke ndị agha.
  Medvedev ji ịnụ ọkụ n'obi bụrụ:
  - Anyị ga-eji obi ike banye agha! Maka ike nke ndị Soviet! Na anyị ga-ehichapụ onye ọ bụla n'ime shit na ọgụ maka nke a!
  Ewepụrụ Medvedev n'egwuregwu ahụ nwa oge. Onye Minista nchekwa Russia, bụ onye nọchiri Shoigu Trubetskoy, kpọrọ oku. Ọ jụrụ onye isi oche ka nọ:
  Olee mgbe anyị ga-aṅụ iyi maka onye isi ọhụrụ?
  Medvedev zara nkenke:
  - Ebe ọ kwesịrị ịdị, na nraranye!
  Trubetskoy kwuru:
  - Onye isi ala ọhụrụ nke mba jikọrọ ọnụ chọrọ ka emebe ya n'izu na-abịa. Ka ha wee ghara inwe oge izu ohi!
  Medvedev kwuru, sị:
  - Nke a abụghị dịka iwu na iwu anyị siri dị!
  Trubetskoy kwuru:
  - Yeltsin nakweere iwu a abụghị dịka iwu na iwu ochie si dị. N'ezie, ọtụtụ ndị chere na Putin ga-atụpụta iwu ọhụrụ, ma n'ụzọ ụfọdụ ọ meghị!
  Medvedev kwuru:
  - Ọ bụghị echiche kacha mma maka onye isi ala ọhụrụ ọ bụla ịnakwere iwu ọhụrụ!
  Trubetskoy jụrụ:
  - Ma Putin nwere ike! Ọ dị jụụ karịa Yeltsin, gị onwe gị, Dmitry Anatolyevich!
  Medvedev kweta:
  - dị jụụ na nke kachasi chioma! Na-enweghị Putin, ihe niile na-ezighị ezi, Zelensky weghaara ikike na Russia.
  Trubetskoy kwuru:
  - Ma Lukashenko nwere ohere, ma ọ tụfuru oge ya. Anyị gaara aga ọsọ ọsọ!
  Medvedev kwuru n'ụzọ ezi uche:
  - Lukashenko tụrụ egwu ntuli aka asọmpi na Russia. Zelensky agaraghị etinye ihe ize ndụ ahụ ma ọ bụrụ na obi Putin enweghị ike iguzogide ya. Iji aka na-agbakwa obodo ahụ ọkụ! Putin gbasiri ọkụ n'ọrụ!
  Trubetskoy tụrụ aro:
  - Ọfọn, yabụ anyị kwesịrị ịnakwere nraranye na ụbọchị ngwa ngwa ma ọ bụ na anyị agaghị anabata?
  Medvedev zara n'atụghị egwu:
  - Mee dị ka ịchọrọ! Achọghị m ịma ọzọ! M ga-ala ezumike nká gaa ezumike nka nsọpụrụ wee bie maka obi ụtọ nke m. Ma eleghị anya, m ga-ejegharị gburugburu ụwa! Abụrụla m onye isi ala na praịm minista maka oge ndekọ maka Russia! Ogologo oge ole ka ị ga-arapara n'ocheeze?
  Trubetskoy kwetara:
  - Ọfọn, ọ bụrụ otú ahụ, ka mgbanwe bịa! Kedu ihe ị ga-eme Shoigu?
  Medvedev zara nke ọma:
  - Ka o zuru ike! Ego ezumike nka nke Marshal buru ibu. Yak enye asan̄a ke ofụri ererimbot. Ekwere m gị ka ị nwee ihe onwunwe na mba ofesi!
  Trubetskoy kwee isi ma kwuo:
  - Putin kewapụrụ Russia n'ụwa! Ọ bụ ezie na anyị nwere iru újú n"okwu n"ime omimi nke mkpụrụ obi anyị, anyị ṅụrịrị ọṅụ n"ọnwụ ya! Banyere Zelensky, anyị ga-ahụ! Ọtụtụ n'ime anyị chọrọ iwu dịka na West. Nata dị ka na USA, ma na-arụ ọrụ ... Dị ka na USSR!
  Medvedev kwuru:
  - Ọ dị mma, n'okpuru Stalin, ndị ọrụ na-arụsi ọrụ ike! Echela na ha juputara na mmanụ aṅụ!
  Trubetskoy jụrụ, sị:
  - Kedu ihe ị ga-eme?
  Medvedev chetara:
  - Abụ m onye isi ala, a ga m ezumike nka dịka onyeisi oche. O buru ibu... M ga-enwekwa obi uto ndu! Gịnị mere m ga-eji arụ ọrụ ọzọ!
  Trubetskoy chetara:
  - Zelensky nwere ike inye gị ọkwa onye ndụmọdụ na ya!
  Medvedev gbapụrụ ya:
  - Ee! Ọ maara nke ọma na-enweghị ndụmọdụ m! Na nkenke - mepụta nraranye ahụ! Dmitry Anatolyevich zitere ya!
  Trubetskoy kwetara:
  - Nraranye ee!
  Medvedev kwụsịrị. Ekpebiri m imecha egwuregwu ahụ. Ihe m na-enwetụbeghị oge maka mbụ. Ma opekata mpe, jiri uche zọpịa United States.
  Ma ọ bụ karịa kpọmkwem na egwuregwu. Otú ọ dị, American Sherman adịghị ike megide E-75-U. Mana United States nwere ọtụtụ ụgbọ elu, ọ bụrụgodị na ha adịghị ike ka jet German.
  Ma àgwà, n'ezie, abụghị otu! Ndị Krauts na-ebuli oke ọnụ. Karịsịa ndị na-anya ụgbọ elu: Albina na Alvina! Ma ndị a bụ ụmụ agbọghọ ndị e ji oké ịnụ ọkụ n'obi eme ihe.
  Medvedev na-aga n'ihu na America site na ndịda. Ma n'otu oge ahụ tankị ya na-agafe na Siberia. Ọ na-ekpori ndụ. Site n'ụzọ, gịnị kpatara na ị gaghị emeri Japan? N'egwuregwu a, ị nwekwara ike igbu ndị enyi gị. Atụmatụ dị elu. Tinye koodu onye aghụghọ, ị ga-adị ike karịa onye iro gị n'ogo ma n'ịdị mma. Ọ bụghị agha, ma dị ọcha ụtọ. Nke a bụ igwe jet na-enweghị ọdụ, ndị America enweghị ike ijide ya.
  Kpọmkwem karịa, iji ruo ebe ahụ. Jirikwa akụ ụta na-achịkwa redio! Na-emegbu ndị America. Egwuregwu a na-amasị Medvedev n'ezie. Ma bugharịa ndị agha. Ewerela Mexico. Obodo America na-ada n'otu n'otu. Ihe ụtọ dị otú ahụ.
  Na n'ebe ọwụwa anyanwụ, tankị nke usoro "E"-U na-abanye India. Ma gịnị ka ndị Britain nwere ike imegide ha? Ọzọkwa, Reich nke atọ achịkọtala akụrụngwa ma na-emepụta teknụzụ ọgbara ọhụrụ na-enweghị koodu rogue.
  Ma Medvedev kpebiri ịkwalite Panther ntakịrị. Nke a bụ nke mbụ "Panther" - ihe agha n'ihu nke 80 - 110 mm, akụkụ nke 50 mm, egbe 75 mm, ogologo gbọmgbọm nke 70 EL, engine nke 650 horsepower. Nke a bụ "Panther" -2 nwere ihe agha ihu site na 120 ruo 150 millimeters, akụkụ 60-mm, egbe egbe 88-mm nke nwere ogologo gbọmgbọm nke 71 EL, na injin 850-horsepower. Ee, ụgbọ ala siri ike. Ma ọ dị arọ ọ bụghị na iri anọ na ise, ma ton iri ise ma nwee silhouette dị mkpụmkpụ.
  Ma "Panther" -3. Ihe agha ihu site na 150 ruo 200 millimeters, akụkụ nke 82 millimeters, egbe nke 88 millimeters na ogologo gbọmgbọm nke 100 EL na engine nke 1200 horsepower - arọ 55 tọn. Kwere, ụgbọ ala dị otú ahụ na-adịkarị mma megide ndị Sherman.
  Ma enwere "Panther" -4. O nwere ihe agha ihu site na 200 ruo 250 mm na mkpọda, na ihe agha akụkụ nke 160 mm. egbe 105 mm nwere ogologo gbọmgbọm nke 100 EL. Nke a abụrụla nnukwu anụ mmiri dị tọn 65 yana silhouette dị ala. Igwe turbine gas nke 1500 horsepower. N'ezie, magburu onwe Oghere Usoro mmepe, ike na-alụ ọgụ ọbụna na Soviet IS-7. Ọzọkwa, IS-7 emepụtaghị oke.
  Mana enwere igwe siri ike. Na-agba ọsọ "Panther" -5, n'ihu agha 250 hull na n'akuku nke 45 degrees, 300 mm turret ọkpọiso na n'akuku, akụkụ 210 na n'akuku, 128 mm egbe na 100 EL, ibu nke a ọzọ elu tank 75 tọn, 2000 horsepower. engine gas turbine ike . Igwe dị elu karịa ụdị Soviet na America niile. Nwere ike ịbanye na IS-7 site na ọgụ dị anya na iguzogide ihe egwu. "Panther" -5 bụ teknụzụ kachasị mma n'ozuzu. USSR enweghị ihe siri ike karịa IS-7. Ndị German nwekwara ụdị Agụ ise.
  Mgbe ọ weghaara ọtụtụ n'ime ókèala US, Medvedev kpebiri ịchụpụ Agụ ahụ. Ọfọn, "Tiger" bụ nke mbụ onye ọ bụla maara. Ihe agha dị n'ihu bụ 100-110 millimeters na-enweghị mkpọda, na ihe agha akụkụ bụ 82 millimeters na-enweghị mkpọda. Na egbe egbe 88-mm, ogologo barel 56 EL, bụ tank na-eti mkpu n'ezie. N'adịghị ka "Panthers", ebe naanị usoro nke mbụ lụrụ ọgụ na enwere ihe atụ nke nke abụọ. Tank "Tiger" -2 a maara nke ọma dị ka "Royal Tiger".
  N'ihu agha: 120-150 mm na hull n'ihu na a 50 degrees n'akuku, 185 mm na turret n'ihu na a obere akụkụ, na 82 mm n'akụkụ na a 60 degrees n'akuku. A na-echekwa ya nke ọma n'egedege ihu, dịtụ mma karịa Tiger n'akụkụ, ma nwee egbe 88-mm nwere ogologo gbọmgbọm nke 71 EL. N'ime tankị mmepụta nke Agha Ụwa nke Abụọ, nke kachasị mma n'ihe gbasara ngwa agha na nchebe ihu, ịdị arọ 68, engine 700 horsepower - adịghị ike na-arụ ọrụ ụgbọ ala.
  "Tiger"-3 bụ ụgbọ ala imewe. N'ihu agha bụ 150-200 millimeters na n'akuku nke 45 degrees, n'ihu turret bụ 240 millimeters n'otu akụkụ. Akụkụ nke milimita 160 nwere ọta nwere mmasị. Ụdị ngwa ọgụ atọ dị iche iche: egbe 88 mm 100 EL, egbe 105 mm 70 EL, na egbe 105 mm 100 EL nwere engine nke 1000 1200 horsepower. Na okirikiri nhọrọ ukwuu na ibu nke 75 tọn. Ee, ụgbọ ala ahụ dị njọ ma dị oke egwu. Na ọbụna dị ike karị "Tiger" - 4 n'ihu agha 250-akpụkpọ anụ chọrọ na 45 degrees, ọkpọiso 300 millimeters, n'akụkụ 210 millimeters, egbe 128 millimeters 100 EL gbọmgbọm ogologo, ma ọ bụ 150 millimeters gbọmgbọm ogologo 56 EL , arọ 81500. horsepower gas turbine engine. Tankị dị ike nke ukwuu.
  Ma ọbụna ngwa nju oyi bụ "Tiger"-5. Ihe agha ihu: ọkpọ ọkpọ 350 mm n'akuku nke ogo 45, ọkpọ ọkpọ 400 mm n'akuku 50 mm. Akụkụ ndị ahụ nwere mmasị 300 mm. egbe 150 mm 100 EL, ma ọ bụ egbe 174 mm 70 EL, ma ọ bụ egbe 210 mm 38 EL. Ibu bụ 100 ton, gas turbine engine bụ 2500 horsepower. Igwe kachasị ike agaghịdị abanye n'ime IS-7 na St John wort. Enwere ike iji nke a megide America. Ọ bụ ezie na a ghaghị ikwu na "Tiger" -5 adịghị ọbụna na ọrụ ndị dị na akụkọ ihe mere eme n'ezie. Ma ọ bụghị onye ọ bụla kpatara na agha ahụ kwụsịrị ngwa ngwa.
  Mana enwere ike imezi egwuregwu tankị mebere.
  Medvedev malitere ịwakpo isi obodo US Washington na nnukwu obodo New York. N'ebe a, ị nwere ike ịrụ ọrụ ma merie.
  N'agbanyeghị na ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ. N'ebe a Washington na-ere ọkụ na tankị German na-anya ya. Ọ dịghịkwa onye nwere ike ịkwụsị Tigers-5.
  Medvedev na-emecha mwakpo isi ike na isi obodo US na ọ dị ka mmeri. Mana enwerekwa Japan n'ihu.
  . ISI NKE 5.
  Kedu ihe ọzọ m nwere ike ime na egwuregwu ahụ? Ma ezinụlọ Lev nke tankị abanyeghị na mmepụta. Ndị a bụ nnukwu anụ mmiri ebe a. Ma na Agha Ụwa nke Abụọ, ndị a ígwè ọrụ nke e mesịrị usoro bụ ọbụna ejighi oru. Na ọbụna karịa megide Japan na ya obere na ọkara tank.
  Ma Dmitry Medvedev kpebiri ịchụpụ ha ntakịrị.
  Nke a bụ tank nke mbụ Lev, dị naanị na ọrụ, yana naanị akụkụ ya nwere nchara. The n'ihu agha agha bụ 120 millimeters na n'akuku nke 45 degrees, n'ihu agha nke turret bụ 240 millimeters n'akuku, n'akụkụ bụ 82 millimeters, egbe bụ 105 millimeters, gbọmgbọm ogologo bụ 70 EL, dum. 80 tọn, engine bụ 800 horsepower. N'ozuzu, ụgbọ ala nke nwere ike pụtara ọnụ na Agụ na Panthers na Kursk Bulge. Na ngwá agha dị ike nke ukwuu maka oge ya na nchebe ọkpọ ọkpọiso magburu onwe ya. Mana ọ dabara nke ọma na ọ pụtaghị. "Lev"-2 ụgbọ ala oru ngo. Oghere ihu ahụ bụ milimita 250 na-atụgharị, ihu ihu turret bụ milimita 300 chọrọ. Akụkụ ya dị 200 milimita na-atụgharị. Egbe ma ọ bụ 128 mm 100 EL ma ọ bụ 210 mm 38 EL. Ibu 100 tọn, engine 1800 horsepower. O nweghị nha nha n'ike ya. Karịrị IS-7, nke nwere ike ịkụ ya naanị n'akụkụ. Ma mgbe ahụ ị na-anya n'ihu, na "Ọdụm"-3 pụtara, na-achụkwa nnukwu anụ ọhịa. Ihe agha ihu nke ihu bụ 350 mm, turrets bụ 450 mm, nwere mkpọda akụkụ nke 300 mm na mkpọda, egbe nke 150 mm na 100 EL, ma ọ bụ 175 mm na 70 EL, ma ọ bụ 210 na 56 EL, ma ọ bụ onye na-ebupụta rọketi. na 400 mm. Ibu bụ 120 ton, engine bụ 2500 horsepower.
  Ee, nke a bụ ike dị egwu.
  Tank "Ọdụm" -4 bụ nnukwu anụ ọhịa ọzọ . Ihe agha n'ihu nke hull bụ 450 mm, ihe agha ihu nke turret bụ 500 mm. Akụkụ nke hull na turret bụ 400 mm nwere mmasị. Igwe egbe 175-mm na 100 EL, egbe egbe 210-mm na 70 EL, onye na-ebu egbe rocket 500mm. The arọ nke ụgbọ ala bụ 150 ton, engine bụ 3500 horsepower gas turbine. Site n'ebe dị anya ọ na-abanye na tankị niile, gụnyere IS-7 na American T-93. Na ọbụna egbe ndị agha mmiri enweghị ike ịbanye na ya. Nke a bụ igwe dị ike, yana egbe ọzọ.
  Ma Lev-5 nke kachasị ike bụ eze tankị. The n'ihu agha nke úkwù bụ 600 mm na n'akuku nke 45 degrees, turret bụ 800 mm oké, n'akụkụ bụ 550 mm na n'akuku. Igwe egbe 210 mm na 100 EL, egbe egbe 300 mm na 70 EL, onye na-ebu egbe rọketi 600 mm. The arọ nke igwe bụ 200 ton, gas turbine engine na-arụpụta 5000 horsepower. Agaghị ekwe omume na ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ụdị ngwa ọgụ niile, belụsọ maka ngwa agha dị elu , ọkachasị egbe na bọmbụ buru ibu. Nwere ike ịgba égbè n'ụgbọ agha na ndị na-ebu ụgbọ elu. N'ezie nnukwu tank.
  Ọfọn, na nkenke, e nwere ihe na-egwu. Medvedev na-etinye nrụgide na Japan.
  Ma a kwụsịrị ya ọzọ.
  Onye isi FSB kpọrọ oku wee sị:
  - Dmitry Anatolyevich, ị ga-enye ndị nta akụkọ ogbako?
  Medvedev kwuru nke ọma:
  - Ọbụbeghị!
  - Gịnị kpatara?
  Onye isi ala zara:
  - Enwere m ikike ịnye ajụjụ ọnụ ma ọ bụ enweghị! N'ihi ya, m kpebiri na m gaghị enye ya ma!
  Onye isi FSB kwuru:
  - Ị nwere ike nọrọ jụụ ugbu a! Ajụjụ ọnụ agaghị apụ! Ma anyị ga-achọ ebe ọzọ!
  Medvedev kwuru:
  - Onye ọ bụla, gbadaa! Ọ bụrụ na ihe ọ bụla, ụgwọ ezumike nka izugbe gị buru ibu! Ị nwere ike ibi ndụ na-enweghị ọrụ!
  Onye isi FSB jụrụ na mberede:
  - Ọ bụghị ihe nwute iji ike dị ukwuu ekewa?
  Medvedev zara n'eziokwu:
  - Ọ bụ ihe nwute, n'ezie, mana mmadụ na-edo onwe ya n'okpuru ihe a na-apụghị izere ezere!
  Medvedev laghachiri n'egwuregwu ahụ ọzọ. Onye bụbu onye isi ala nke mba kachasị ukwuu na nke nwere akụ na ụba ụwa mechara nweta ya. Ma gịnị kpatara na ị gaghị egwu egwu ma ọ bụrụ na ha nwere ike ime na-enweghị ya ugbu a. N'agbanyeghị na ọ bụ onye isi ala.
  Ma, olee otú ị ga-esi zere ọnwụnwa nke ibibi onwe gị n"egwuregwu dị otú ahụ? Ọfọn, ndị agha German rutere Chukotka. Ọ dabara nke ọma, akụrụngwa na-ebugharị na egwuregwu ahụ dị mfe karịa n'eziokwu. Ha na-agakwa China. N'ebe ahụ ka ha na ndị Japan busoro agha. N'ezie, iji koodu ojoro, Medvedev chụpụrụ tankị Lev-5 wee tụba ha megide samurai. Ma ndị a bụ ụgbọ ala mara mma n'ezie.
  Kedu ka esi agbaji samurai. Ma ka ọ bụghị oke nke izu okè.
  Ma gịnị kpatara, ruo mgbe Agha Ụwa nke Abụọ gasịrị, ọ gaghị ekwe omume ịgba ọsọ German tank "Mouse" kasị njọ site na ọkwa?
  Nke a bụ n'ezie nkesa nke izu okè na okpueze nke ịma mma. Karịa nke ọma, gịnị nwere ike ime ma ọ bụrụ na gigantomania na-etolite.
  Medvedev malitere ịchụpụ òké.
  Ụgbọ mmiri Mouse, tank nke dị n'ezie na ígwè, nke kachasị dị arọ nke ndị e ji ígwè mee n'ezie, chụpụrụ na ọbụna lụọ ọgụ. Ihe agha dị n'ihu nke "Mouse" bụ 150 mm na ala nke anụ ahụ, 200 mm n'elu ihe mkpuchi ahụ, 250 mm n'ihu turret, na 210 mm n'akụkụ. Dị ka anyị nwere ike ịhụ, tank ahụ, ọbụna na nsụgharị mbụ ya, enweghị ike ịbanye na tankị Soviet niile na ọkpọiso na ọbụna n'akụkụ. IS-2 na SU-100 enweghị ike ịbanye na tank a site n'akụkụ ọ bụla. Naanị IS-7 nwere ike ịmepụta nsogbu maka ndị Maus ma lụso tankị a ọgụ. Ma Ọ KWESỊRỊ-7 pụtara nanị mgbe agha ahụ gasịrị, ọ dịghịkwa mgbe ọ banye na mmepụta. Na "Mouses" nwere ike ịlụ ọgụ n'ihu na 1943. Tank a nwere egbe abụọ: 75 mm dị mkpụmkpụ na 128 mm 55 EL, nke nwere ike ịbanye na tankị Soviet niile ma e wezụga IS-7 isi. Ọzọkwa, IS-2 site n'ebe dị anya. E nwekwara egbe egbe 150 mm.
  "Mouse" ruru 188 tọn ma nwee engine ike nke 1250, nke na-ezughị ezu. N'ozuzu, ụgbọ ala ahụ bụ nke kachasị ike maka oge ya, ọ nweghịkwa nhata.
  "Mouse" -2 bụ ụgbọ ala imewe. Zuru oke karịa. Na akụkọ n'ezie, ụgbọ ala kwesịrị ka e mee ka ọ dị ala na silhouette na ọkụ. Ma na egwuregwu ahụ, n'ezie, ụgbọ ala ahụ ghọrọ ihe zuru oke, dị ala na silhouette, denser na nhazi, ma ọbụna dị arọ. Ihe agha ihu nke Mouse hull bụ 2 350 mm. Ihe agha n'ihu nke turret bụ 450 millimeters. Akụkụ 300 mm. Cannons nwere ogologo barreled 75 mm yana 150 mm 70 EL, ma ọ bụ 210 mm howitzer, ma ọ bụ ihe mgbapụ rọketi 400 mm. Ibu 200 tọn. Gas turbine engine 2000 horsepower.
  "Mouse" - 3 igwe eji egwu egwu. Zuru oke kwa. The n'ihu agha agha bụ 600 mm, turret bụ 800 mm, n'akụkụ bụ 550 mm. Egbe 88 mm 100 EL, maka ịlụ ọgụ tankị ndị iro, na 210 mm 70 EL. Ma ọ bụ ihe mgbapụ rọketi 550mm. The arọ nke tank bụ 250 ton, gas turbine engine bụ 4000 horsepower. Ụgbọ mmiri ahụ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ihe a na-apụghị ịbanye na ya na ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ngwá agha niile, ma e wezụga nke kachasị ike.
  "Mouse" -4 bụ mgbanwe ọhụrụ nke gigantomania na nke dị elu karị. The n'ihu agha nke hull bụ 1000 mm na n'akuku nke 45 degrees, n'ihu agha nke turret bụ 1200 mm n'akuku. Akụkụ ya dị 850 mm na-atụgharị. Ngwa agha: 105 mm 10EL egbe egbe maka ịlụ ọgụ tankị ndị iro yana zuru oke megide ụdị ụgbọ ala niile. Ngwá agha 300mm na 70 EL, maka ibibi mgbidi na ejighi ike maka tankị. Ma ọ bụ kama, ihe mgbapụ rọketi 750mm.
  Ibu ụgbọ ala ahụ bụ tọn 350, nke na-abụghị nke ukwuu maka ngwa agha na ngwa agha dị otú ahụ. Ọbụna egbe nke ụgbọ agha enweghị ike ịbanye n'ụgbọala dị otú ahụ n'ihu. Ọ bụ naanị ngwa ọgụ siri ike nke ụgbọ mmiri ma ọ bụ bọmbụ buru ibu nwere ike ibibi igwe dị otú ahụ. Site n'akụkụ niile ọ bụ enweghị ike ịbanye na tankị niile na egbe ndị nwere onwe nke Agha Ụwa nke Abụọ. The engine bụ 6000 horsepower gas turbine.
  Ọfọn, "Mouse" -5 bụ ọkwa kachasị elu nke usoro isiokwu a. The n'ihu agha nke hull ọkpọiso bụ 1600 mm n'akuku, turret ọkpọiso bụ 2000 mm, n'akụkụ bụ 1500 mm na n'akuku.
  Igwe egbe 128-mm nwere 100 EL iji luso tankị niile ọgụ, zuru oke megide ụdị niile gụnyere IS-7 na onye na-ebu egbe rọketi 900mm. Egbe ndị ọzọ adịghị ekwe omume. Enwere egbe iri na abuo. Ibu nke tank bụ 500 ton. Igwe turbine gas nke 10,000 horsepower. Ụgbọ ala ahụ bụ, ka anyị kwuo, izu okè n'onwe ya. Ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ọ dịghị ihe nwere ike ịkụ gị n'egedege ihu. Nnukwu tank...
  Otú ọ dị, ọ bụrụ na onye ọ bụla na-eche na ọ gaghị ekwe omume ịmepụta ihe ọ bụla dị jụụ karịa "Mouse" -5, mgbe ahụ nke a abụghị eziokwu. Echiche nke ndị edemede nke ezigbo egwuregwu banyere Agha Ụwa nke Abụọ enweghị njedebe.
  Dịka ọmụmaatụ, enwerekwa "oke". N'akụkọ ihe mere eme n'ezie, tank a na-ejide ndekọ maka nha n'etiti ụgbọ ala ọrụ niile, ma na-etinyekwa ya na metal.
  Ụgbọ mmiri "Rat" nwere ihe agha n'ihu 400 mm, na ihe agha dị n'akụkụ nwekwara ntakịrị mmasị. Ngwongwo: egbe anọ 210 mm, ma ọ bụ otu egbe 800 mm na 150 mm howitzers, egbe iri na otu na-egbochi ụgbọ elu. Ibu bụ 2000 tọn, mmanụ dizel engine nwere a ngụkọta ike nke 10,000 horsepower.
  Tank "Rat"-2 bụ mgbanwe nke ụgbọ ala imewe nwere nhazi dị elu karị. N'ihu na ihe agha ọ bụla nke 800 mm, nwere nnukwu akụkụ nke echiche ezi uche. Ngwa agha bụ otu egbe 1000 mm na anọ 150 mm howitzers, egbe iri na isii na-egbochi ụgbọ elu nwere ike igba egbe na ala na ikuku. Ibu bụ 3000 ton, gas turbine engines, ngụkọta ike bụ 20,000 horsepower.
  "Rat" -3 bụ igwe dị ike na nke dị elu. Armor 1200 - millimeters n'otu akụkụ. Akụrụngwa: otu egbe egbe 1250 mm na 6 150 mm howitzers. Egbe mgbochi ụgbọ elu iri abụọ nwere ike igba egbe ma ikuku ma nke ala. Ibu bụ 4000 ton, gas turbine engines, ngụkọta ike bụ 35,000 horsepower.
  "Rat"-4 bụ igwe dị ike ma dị elu karị. Ngwa agha nke 1600 mm n'akụkụ. Armament - otu egbe egbe 1600-mm na itoolu 150-mm howitzers, egbe iri abụọ na ise na-egbochi ụgbọ elu nwere ike igba egbe na ikuku na ala. Arọ bụ 5000 tọn, gas turbine engines, mma, ngụkọta ike nke 50,000 horsepower.
  "Rat" -5 bụ tank kacha mma. Ihe agha nke 2500 millimeters n'akụkụ niile. Ngwa agha: otu egbe egbe 2500 mm. Na iri na ise 150-mm howitzers. Egbe mgbochi ụgbọ elu iri anọ nwere ike igba egbe ikuku na ala. Ibu 10,000 tọn. Igwe ọkụ nuklia dị ka injin, ike karịrị 100,000 horsepower.
  The tank bụ n'ezie oyi kacha na egwuregwu. Na n'ihe gbasara ibu na njirimara ndị ọzọ.
  Ọfọn, ị nwere ike inyefe oke ifufe nke Tokyo na "oke"-5. N'ezie, ọ dị oke ọnụ na ị ga-agba ọsọ koodu ojoro ọtụtụ ugboro.
  Ma n'ozuzu, Medvedev nwere ike inwe obi ụtọ. Ọ na-egwuri egwu nke ọma.
  M mechara lelee "Rat"-5 na eziokwu mebere. Otu esi egwuri egwu nke ọma.
  Ma ha na-akpọkwa Medvedev ọzọ.
  Oge a onye osote onye isi ala mbụ na onye isi ala bụ Siluanov .
  O ji olu mwute kwuo:
  - Anyị tụfuru Dmitry Anatolyevich! Ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ votu niile agụọlarị!
  Medvedev kwuru n'amaghị ama:
  - Ọ ka mma ida nke ọma karịa imeri nke ọma!
  Siluanov anya:
  - Olee otú nke a ga-esi kwe omume?
  Medvedev kọwara:
  - Ọ bụrụ na a họpụtara Vitaliy Klitschko onye isi obodo Kyiv na nke mbụ, nlọghachi ya na mgbanaka agaraghị eme. Kama ịbụ onye mmeri ukwu, onyeisi obodo ga-abụ ihe ọchị!
  Siluanov kwetara na nke a:
  - Ee, ị kwuru eziokwu, Dmitry Anatolyevich! Klitschko nwere uru ọ ga-efunahụ ... Ma ọ dị mwute ikwu na ị nweghị akara nke uru dị otú ahụ!
  Medvedev bụrụ abụ na nzaghachi:
  - Enwere m onwe m, dị ka nnụnụ na mbara igwe;
  Enwere m onwe m, ebe m chefuru ihe egwu pụtara...
  Enwere m onwe m dịka ifufe ọhịa
  Enwere m onwe m n'eziokwu, ọ bụghị na nrọ!
  Siluanov kwuru, sị:
  - Ee, ị bụ naanị onye na-ede uri Dmitry Anatolyevich! Mmadụ nwere ike dee amaokwu gbasara gị!
  Medvedev zara nke ọma:
  - N'ọnọdụ ọ bụla, ugbu a enwere m ike iji nwayọọ mee ihe kacha amasị m - igwu egwuregwu kọmputa! Ma tupu nke ahụ, maka afọ iri abụọ ugbu a, enwere m ike imeli nke a na dabara na mmalite!
  Siluanov kwuru okwu n'olu dara ụda:
  - N'egwuregwu?
  Medvedev kwadoro:
  - Kpọmkwem egwuregwu! Ọ ga-abara gị uru ịmụ ụfọdụ atụmatụ agha-akụnụba!
  Onye osote onye isi ala mbụ kwuru n'achọghị ịma:
  - Ọ masịrị m omume!
  Medvedev kwara isi na nzaghachi:
  - Agbagharala eziokwu ọjọọ ahụ, ọ nwere ike ime gị ara!
  Siluanov zara oyi:
  - Ị chọrọ ịgbanahụ eziokwu na ụwa egwuregwu? Kwesịrị ịja mma!
  Ọ dị ihe na-akpa ọchị n'okwu onye isi ala.
  Medvedev kwuru, sị:
  - Ka m kpọgidere gị kpakpando nke dike Russia!
  Siluanov nyere ndụmọdụ:
  -Kwuo onwe gị, Maazị Onye isi ala!
  Medvedev chịrị ọchị wee zaa:
  - Ikekwe nke a bụ ezi echiche! Ma ọ bụghị ya, a na-enye Putin naanị mgbe ọ gachara!
  Onye isi ala ahụ zara:
  - Daalụ, Maazị Onye isi ala!
  Medvedev gara n'ihu n'ụtọ:
  - Maka anya efu efu ...
  Siluanov bụrụ abụ:
  - N'ihi na eziokwu na ihe niile kwere omume ...
  Medvedev kwuru:
  - Ma ị gaghị adị ndụ!
  Onye isi ala ahụ zara:
  - N'ezie, ọ bụ ezie na ha ga-ewepụ m! Ọ dị ka anyị ga-agbakọ!
  Medvedev zara nke ọma:
  - Enwere ọtụtụ ebe n'ụwa!
  Siluanov kwee isi ma tie mkpu:
  - Na nkenke, Maazị President, i kwere m nkwa dike!
  Medvedev tie n'elu ngụgụ ya:
  - Kwadebe iwu!
  Ha wetara ya akwụkwọ ihe nrite ọzọ. Dị ka, dee onye isi oche.
  N'otu oge ahụ, Medvedev nyere ya ìgwè mmadụ. Mara nke anyị!
  Ee, ọ dịla anya, na onyeisi oche nke Russia adawo n'ụra.
  Ọ rọrọ nrọ maka akụkọ ọzọ ọzọ. Ndị agha Tsarist, nke Kuropatkin duziri, na-alụ ọgụ ịhapụ Port Arthur. Ma Medvedev n'onwe ya pụtara na rọbọt ọgụ, nwere lasers na thermoquark shells hà nha mkpụrụ poppy, mana dị ka ihe na-egbu egbu ka bọmbụ ndị ahụ tụbara na Hiroshima.
  Oleekwa otú Medvedev ga-esi jiri robot ọgụ ya lụso ndị Japan ọgụ? Kedu ka samurai siri kewaa, puku kwuru puku. Na ka lasers na blasters si bata.
  Ha gbukwara ndị Japan kpọmkwem, ha gbukwara ha. Ma sawd ya n'ime iberibe. O wee bibie ọkwá ha.
  Medvedev, bụ́ onye tụfuru ocheeze ya, nwetara obi ụtọ n'agha. Ọ na-egbutu ndị samurai ndị a nwara ịma jijiji ocheeze dị nsọ.
  Mana ọ dị njọ n'ezie, ka anyị kwuo n'eziokwu, n'eziokwu niile, ọ nọ n'okpuru Tsar?
  Ka Chineke nye obodo ọ bụla eze dị ka Nicholas II. Nke a bụ ezigbo ihe atụ nke onye ọchịchị nwere ọgụgụ isi, na n'otu oge ahụ onye nwere ọgụgụ isi.
  Ọ bụ ihe nwute na enweghị isi dị ka Kuropatkin mere ka ọ daa. Ma ugbu a, Medvedev ewerela ndị Japan. Ka anyị zọchakwa ha. Na ime nke a na-akụda mmụọ nke ukwuu.
  Na ọkụ laser na-egbutu samurai site na puku kwuru puku. Nkeji ole na ole ọzọ nke agha, na
  Enweghị ndị agha Japan.
  Kedu ihe ụmụ ama ama samurai riri? Ma ugbu a ikekwe anyị nwere ike ịrụ ọrụ n'ụgbọ mmiri gị.
  Medvedev buliri robot ọgụ n'ikuku wee gbaga n'ọnọdụ ụgbọ mmiri Togo. Kedu ihe o chere na ya na onye ọchịagha Russia nwere ike ime?
  Ma nke a bụ ka igwe rọbọt thermoquark na-agba ọsọ ọsọ. Ugbu a, ọ nọworị n'elu oké osimiri. Ka anyị mikpuo ụgbọ mmiri Togo. Bee armadillos, cruisers na ihe ndị ọzọ dị ndụ.
  Dị ka nke a... Gịnị ma ọ bụrụ na anyị na-atụkwa a mini- thermoquark bombu?
  Na dike ọhụrụ ahụ gbahapụrụ ya. Ebili mmiri na-ebili ma na-emikpu ụgbọ mmiri nke ala ọwụwa anyanwụ.
  Medvedev na-eti mkpu n'elu ngụgụ ya:
  - Maka Russia Nicholas,
  M ga-adọkasị ndị Japan niile!
  Ọzọkwa, onye isi ala Russia na-achị achị na-enwe obi ụtọ.
  Ọ dị mma iji rọbọt dị otú ahụ na-alụ ọgụ.
  Ka anyị rie samurai nke gị ... Ma a gaghị enwe Tsushima, ndị Japan agaghị enwe ihe ọ bụla ha ga-alụ ọgụ.
  Ụgbọ mmiri samurai ikpeazụ na-emikpu ugbua. Lee mmeri nke a bụ!
  Ma a ka nwere akụkụ ala nke anyanwụ na-awa nke gbochiri Port Arthur. Anyị kwesịrị ịlụso ha ọgụ n'ezie. Iji dozie ndị niile na-emegide alaeze ukwu Tsar Nicholas.
  Medvedev ji ịnụ ọkụ n'obi bụrụ:
  - Samurai wee fega n'ala.
  N'okpuru nrụgide nke ígwè na ọkụ!
  Ka anyị bibiekwa ndị agha nọchibidoro Port Arthur. Ọ bụ ezie na otu ebe siri ike dara. Na Rọshịa natara ụta n'ihu. Na nke kachasị mkpa, ọ dị njọ karịa agha Crimea. N'ebe ahụ, alaeze ukwu nke Tsar Nicholas nke Abụọ meriri n'aka mba England, France, Turkey, na Alaeze Sardinia. O wee tụfuo ya n'ụzọ ùgwù. Na ebe a bụ ụfọdụ Japan, nke ọ dịghị onye lere anya dị ka onye iro siri ike.
  Ka Russia ghara idi mmechuihu. Ikekwe ọ bụ ya mere Stalin ji kpachara anya ma na-ejide onwe ya na amụma mba ọzọ, meghere ihu nke abụọ na Far East megide Japan. N'ezie, samurai wedara Tsarist Russia ihere nke ukwuu.
  Maka nke a, jiri obere bọmbụ thermoquark bibie ha ma were lasers gbaa ha ọkụ.
  Ka m ghara imeri Russia! Oh, Chineke nye na Zelensky bụrụ eze na-aga nke ọma.
  Ọzọ, ndị Russia na ndị Ukraine dị n'otu, n'oge na-adịghịkwa anya Belarusians ga-esonyere ha.
  Na a ga-enwe Atọ n'Ime Otu nke Slav!
  Medvedev chụpụrụ ndị Japan n'akụkụ Port Arthur, wee gbaga n'ihu ... Russia meriri Japan. Ọ were Korea, Manchuria, Kuril Islands na Taiwan. Ọ manyere ndị Japan ka ha kwụọ nnukwu ụgwọ.
  Tsar Nicholas II wusiri ọnọdụ ya ike; mgbanwe na echiche na-enweghị isi apụtaghị.
  Tsarist Russia gara n'ihu na-agafe na China. Na mgbasawanye ya n'ebe ọwụwa anyanwụ.
  Ma Germany Kaiser, n'agbanyeghị na Tsarist Germany na-aghọ nnukwu ike na-eto eto ọbụna ngwa ngwa na karịa na akụkọ ihe mere eme n'ezie, ka na-aga n'ihu wee banye Agha Ụwa Mbụ.
  Ee, n'akụkụ abụọ.
  Ọfọn, ugbu a Medvedev amalitela ọrụ nke ibibi ndị Germany. Ha enweghị ihe mere ha ga-eji kpasuo Nna Tsar iwe.
  Na otú o si akụ ndị iro na lasers. Ka anyị zọchaa ha na East Prussia dị ka ajọ ifufe. Medvedev na-agbapụ ndị agha German na-eji lasers na ike ndọda.
  N'otu oge ahụ, ụmụ agbọghọ pụtara. N'ezie na bikini. Alenka na Natasha. Ma ka Krauts were ọkụsaber gbue.
  Ee, Tsar Nicholas Onye Ukwu, ndị Nazi ahụ echetụghị ụdị ihe ahụ. Kedu ihe ha na-eme atụmatụ ime gị, nna?
  Medvedev na-abụ abụ n'ike:
  - melons, watermelons, ọka wit buns,
  Ala nwere mmesapụ aka...
  Na ọ na-anọdụ n'ocheeze na St. Petersburg.
  Nna Tsar Nicholas!
  E yigharịrị ụbọchị nraranye ahụ n'isi. Na Medvedev hapụrụ kpamkpam n'onwe ya. Dị ka, mgbe ị na-eme ka gị na nwa.
  Medvedev nyekwara Andropov kpakpando nke dike Russia. Nke eleghị anya ekwesịrị ime na mbụ. Ma o nyere iwu ka e wuo ihe ncheta nye Andropov.
  N'otu oge ahụ, onyeisi oche ahụ weghachiri eweghachi Yezhov na Yagoda. Gịnị kpatara guzoro na emume ebe a?
  Mgbe ahụ, o guzobere usoro ọhụrụ aha ya bụ Bobby Fischer. Mana ị nweghị ike ikwu ihe ọ bụla na ọ bụ ezigbo onye egwuregwu chess. Ma ọ bụghị naanị nnukwu, kamakwa scandalous. Ọ chọrọ ka ọ dị elu karịa onye ọ bụla ọ bụghị naanị na chess.
  Na kwa ogo atọ: ọla kọpa, ọlaọcha na ọla edo!
  Na n'ezie, nke mbụ, Dmitry Medvedev nyere iwu a: Garry Kasparov, Anatoly Karpov na ... ụmụnna Klitschko!
  Ma n'otu oge ahụ Dmitry Medvedev guzobe Order nke Vladimir Klitschko. Ihe na-akpali akpali. Ọkwa atọ: ọla kọpa, ọlaọcha, ọla edo.
  Ma mgbe ahụ enwere Svyatogor Order, ngwọta na-egbuke egbuke.
  Medvedev na-agbagharị na pedals . Ma ọ chepụtara nke a ọzọ. Nke a bụ anụ ọhịa bea. A anụ ọhịa bea niile.
  O nwekwara echiche ọhụrụ. Dịka ọmụmaatụ, nye onye Russia ọ bụla ụgbọ ala ọhụrụ.
  Ka ọ dị ugbu a, gaa na-egwu na kọmputa. Ihe kachasị Medvedev chọrọ. Ya mere ọ gbanweela atụmatụ ọhụrụ ugbu a. Agha nke ọkwa dị iche iche. Nke a bụ ihe onyeisi oche, ọbụna nke mbụ, chọrọ igwu egwu.
  Ị na-amalite na ndị ọrụ ise na otu puku nkeji nke ọ bụla: coal, iron, stones, oil, food, gold.
  Ka anyị buru ụzọ wuo ụlọ ọrụ obodo iji mepụta ndị ọrụ ọhụrụ. Mgbe ahụ, ị ga-amalite ịmalite ogbunigwe na ọrụ ugbo.
  Nke mbụ, n'ezie, inweta nri iji hazie ndị ọrụ ka mma.
  Medvedev nwere kọmputa kachasị ike na nke ọgbara ọhụrụ. Na ị nwere ike ịmepụta ọtụtụ unit.
  Ị na-ewu onwe gị obodo na ebe azụmahịa ọhụrụ. N'ezie, ego bụ nsogbu na mbụ. Ruo mgbe ị na-ewu mint, ahịa, ụlọ akwụkwọ sayensị, na ihe ndị ọzọ.
  Ma Medvedev maara ụzọ zuru ụwa ọnụ iji nweta ọgaranya. Kpọọ ndị ọrụ ugbo karịa ma zụta akụrụngwa maka achịcha. Ahịa dị ọnụ ala iji wuo ya. Mgbe ahụ ị na-echekwa ego, zụta ụlọ akwụkwọ agụmakwụkwọ, wuo igwe osisi, rụọ ogbunigwe ọhụrụ. Ma ọzọ ... Na ọla edo na-asọpụta - ngwaahịa kachasị ọnụ. Karịsịa mgbe mint mere. Ma mgbe ahụ, ọ ga-ekwe omume ịkwalite olulu mmiri. Nke a bụ ka ego si aga nke ọma karịa. Enwere ike iji kwalite. Nkwọ ọhụrụ, ngwa ọrụ ugbo ọhụrụ, mweghachi ala, nyocha fatịlaịza. Ụdị ịkọ ihe ọhụrụ...
  Na-esote, na-eme ka olulu mmiri dị omimi na ịgbanye ndị ọrụ ọhụrụ. Ugbo ọhụrụ. Mmepụta anụ. Ịrụ ụlọ. N'ụlọ ndị dọkịta, ndị uwe ojii, olulu mmiri, ahịa, ndị na-ese ụkpụrụ ụlọ, ndị ọrụ mgbanyụ ọkụ. Na ihe ndị ọzọ ... Ịnakọta ụtụ. Ọhụrụ mmelite na-egwupụta ọla edo. Na mmepe nke oghere ọhụrụ na ụlọ ọrụ.
  Enweelarị ego na-abawanye ụba... Enwere mfu na ị nwere ike ịmalite iwu ụlọ mgbochi.
  Egwuregwu ahụ na-adọrọ mmasị na ihe ịma aka. Obodo na-eto eto. Enweghị agha ma. N'ebe a, ị nwere ike ịmepụta oge udo, ma họrọ onye iro na-esighị ike ... N'ezie, Medvedev ka na-agbakọta ike na atụmatụ agha-akụ na ụba.
  Ewuola ụlọ akwụkwọ ndị agha. Ị malitekwa iguzobe ndị agha. Ndị agha ịnyịnya, ndị agha ụkwụ, ndị na-agba ọkụ , ngwa agha na ndị agha ndị ọzọ. N'ezie , ogbunigwe. Ma ọ bụ ọbụna ọzọ, site na melite olulu mmiri nke tank osisi. Ụgbọ ala ndị mbụ bụ, n'ezie, ọkụ na oge ochie, mana enwere ike ịkwọ ha.
  Medvedev a kpọpụrụ ya.
  Egwuregwu ahụ riri onyeisi oche. Ị na-ewukwu onwe gị ụlọ ọhụrụ. Ha gụnyere ụlọ akwụkwọ ndị odeakwụkwọ, ọbá akwụkwọ, na ihe ntụrụndụ nke ọkwa dị iche iche. Ọ bụrụ ndị egwu, ndị na-agba egwu, ndị na-agba egwu, ndị egwuregwu senet , zoos. Ma ọ bụ cha cha ọzọ.
  Na, n'ezie, ụlọ arụsị nye chi dị iche iche.
  Ee, e nwere ọtụtụ okpukpe dị iche iche na alaeze ukwu ahụ. Ọ kacha mma iwu ụlọ arụsị dị iche iche.
  Na ebe a ihe niile dị iche. Na ụlọ alakụba, ụka, ụlọ ofufe, Buddhist temple, stupas, arụsị chi.
  Ee, ozi bara ụba. Ị na-arụkwa àkwà mmiri mgbe ị na-agafe osimiri.
  Enwere ọtụtụ ọrụ. Haziekwa ememme maka okpukpe dị iche iche ka ndị chi ghara iwe iwe.
  Ya mere na-enweghị nkwụsị. Na-arụ ọrụ na Academy nke Sayensị na-aga n'ihu, ugbu a otu nkwalite, ọzọkwa ọzọ. Ma ọ bụ ọgwụgwọ megide òké ma ọ bụ megide ụmụ ahụhụ - ihe ọ bụla na-eme ka ọrụ ugbo dịkwuo mma, traktọ na-apụta.
  Na ọbụna chi na-ezite ezi ihe ubi. Yabụ ị nwere ike ịchụpụ tankị na ụlọ ọrụ ụgbọ elu. Malite na ụgbọ elu dị mfe, ị nwere ike iru bọmbụ atọm. Na ọnụ ọgụgụ nke nkeji na-eto eto mgbe niile. O ruola otu narị puku.
  Medvedev na-egwu ma na-akwalite teknụzụ ọhụrụ. Enweghị egwu ma. Ịkwesighi ịlụ ọgụ, ị nwere ike ibuli index nke ọganihu na omenala maka ndị gị. Nke a dịkwa mkpa. Mana enwere ego na akụrụngwa zuru oke ugbu a.
  Ihe kachasị mma banyere egwuregwu ahụ bụ na olulu mmiri adịghị agwụ agwụ. Ị nwere ike wepụ ihe onwunwe ruo mgbe ebighị ebi.
  Ma wuo obodo ọhụrụ na maapụ ... Ma ọ bụ ọbụna tinye aka na pyramid ma ọ bụ ihe ịtụnanya ọzọ nke ụwa.
  Medvedev na-akpakwa ogige ọhụrụ. N'ezie, ụbara nke ndị agha na-ebelata ọganihu ọganihu. Nke a, n'ezie, bụ ebe nsogbu ahụ bilitere. Ma ugbu a ọ dịghị onye ga-alụ ọgụ ... Ma enwere ike ịmepụta teknụzụ ọhụrụ iji mee tankị na ụgbọ elu ngwa ngwa. Wetakwa ndị na-atụ bọmbụ dị arọ.
  Otú ọ dị, gịnị mere na ọ bụghị, enweworị tankị ọkara, ọ bụghị ijide onye iro na ọkwa nke Middle Ages?
  Na Medvedev, n'ịbụ ndị na-emepụta tankị ndị ọzọ ma n'otu oge ahụ na-emeziwanye ihe ha, na-awakpo obodo agbata obi ngwa ngwa.
  Na kwa ụgbọ elu si n'elu. Ka anyị werekwa ike anyị tụgbuo ndị iro. Ị na-ezo napalm na ya.
  Ma ọ bụghị egwuregwu site na iwu.
  Medvedev nwere mmasị na mbibi nke obodo ochie. Na mgbe ahụ dum obodo ya oge ochie ndị agha. Ọ masịrị ya wee merie, ọ bụ ezie na ụgbọ elu ya na tankị ya nwetara obere mmebi. Nke a bụ ka njide ahụ siri dịtụ mfe. Ma ọzọ, ị ga-ewukwa obodo n'akụkụ e meriri emeri...
  Na tankị gị adịlarị arọ. Ọ ga-ekwe omume itinye ma mgbochi mgbochi nuklia na ngwa agha na-arụ ọrụ.
  Medvedev anọworị na-egwu egwu ruo awa iri na ike gwụrụ ya anya wee malite ịrapara ọnụ. Onye isi ala dara n'ụra.
  Na mbụ, Medvedev nọ na-atụgharị n'ime ihe na-edoghị anya. Ma ọ naghị adịte aka. Mgbe ahụ, tankị T-95 nke oge a gbagoro n'elu ugwu ahụ. Oge eruolarịị, oke mmiri ozuzo na-adakwasịkwa ihe agha ahụ.
  Medvedev kwuru, sị:
  - Ụbọchị siri ike nke agha maka Ugwu Vysokaya! Ugwu ahụ bụ isi ihe na-echebe Port Arthur dum. Taa bụ kpọmkwem Nọvemba 21, ma ọ bụ Disemba 4 dị ka ụdị ọhụrụ a si dị. - Prọfesọ ahụ were iwe were aka ya tie ihe agha ya ma tie mkpu. - Ma a gaghị enwe ijide ugwu Vysokaya! Ndị otu Pacific ga-adị ndụ!
  Ọ fọrọ nke nta ka ndị Japan weghara Ugwu Vysokaya. Ha batara dika ndanda, N'ime miri-iyi sitere n'akuku nile. T-95 meghere ọkụ na egbe egbe 152-mm ngwa ngwa.
  Alenka pịa bọtịnụ joystick ahụ, egbe egbe na-akpaghị aka wee daa ndị Japan dị ka egbe mgbochi ụgbọ elu. Nnukwu mgbọ ogbunigwe gbawara agbawa ji otu égbè kụtara ọtụtụ narị ndị Japan.
  Natasha, n'aka nke ya, gbapụrụ na nnukwu igwe egbe asatọ. Ma ọ masịrị m iji joystick.
  Medvedev bu ụgbọ mmiri ahụ, nnukwu igwe na-eji obi ike rịgoro n'ugwu ndị dị elu, egwu ndị ahụ na-echipịakwa ndị dike nke Land of the Rising Sun.
  Margarita kwuru, sị:
  - Anyị na-eme akụkọ ihe mere eme!
  Onye isi ala ahụ ji iwe kwenye:
  - N'ezie! N'ọnọdụ ọ bụla anyị agaghị ekwe ka a nyefee Port Arthur!
  Alenka, na-agbapụ site na egbe, na-agba egbe iri abụọ n'otu nkeji, na-awụpụ ihe mgbochi nwere ike imebi ihe dị kilogram iri ise. N'ime otu nkeji, otu tọn ígwè na ihe mgbawa gbawara nke ọma.
  Na nwa agbọghọ kụrụ nnọọ n'ụzọ ziri ezi.
  Na egbe igwe, nke ọ bụla na-agba egbe puku ise n'otu nkeji. Ma ọ bụ puku iri anọ nnukwu mgbọ, n'ime obere oge. Oleekwa otú ha si were samurai? Otú ha si malite ịpị ha aka.
  Alenka bụrụkwa abụ:
  - Ndị iro ahụ wee fega n'ala, n'okpuru nrụgide nke ígwè na ụzọ!
  Ụgbọ mmiri Rọshịa rụrụ ọrụ ike. N'ebe a, o gbuturu otu puku Japanese, ebe a bụ nke abụọ. Na-ewepụ ha n'ígwé.
  Natasha chịrị ọchị wee bụrụ:
  - Maka ebube nke Rus! Ka anyị ghara ichefu ala nna!
  Ma ọzọ ọ na-agbapụ n'otu egbe na-egbu egbu. Ọtụtụ puku ndị Japan na-agha ụgha.
  Medvedev weghaara ya ma kpalie:
  - Nicholas ukwu! Ị ga-adị mma.
  Ka anyị kwatuo samurai na-emechabeghị n'okpuru caterpillars.
  Margarita kwuru n'ụzọ ezi uche dị na ya:
  - Nicholas II nwere ike ịbụ onye kasị ukwuu nke tsars. O nwere ohere ọ bụla ime China ka ọ bụrụ mpaghara Russia - Yellow Russia !
  Medvedev kụrụ samurai ahụ, gbafere ha dị ka caterpillars, wee sị:
  - Ka ọ dị otú ahụ!
  Shell mgbe shei fepụrụ. Ha mụbara dị ka ihe dị iche iche , na-achọ ike dị ntakịrị karịa mmụba n'ezie na atom na ụmụ irighiri ihe.
  Alenka, na-eji mkpịsị aka ya mara mma na-pịa bọtịnụ joystick, ọbụna tie mkpu:
  - N'aha ndị eze Russia!
  . ISI NKE 6.
  Egbe a na-ebigbọ na-agbọ. Ọ bụ ezie na, ọ bụghị oke ụda, kama ọ na-ada ụda, ọ ga-ekwe omume ikwu okwu.
  Margarita jụrụ onye isi oche onye isi:
  - Gịnị, ọnụ ọgụgụ nke shells bụ enweghi ngwụcha?
  Medvedev zara:
  - Quasi-matter anaghị achọ ike dị ukwuu iji mepụta. Na iji mmiri na-eju ihe ọkụ ọkụ ọkụ dị mfe dị ka igbutu pears!
  Margarita kwuru, sị:
  - Ee, nke a mara mma! Ị nwekwara ike ịme ice cream chocolate n'ụzọ dị otú a!
  Medvedev ji asụ ude jụrụ:
  - Ọbụbeghị, mana n'oge na-adịghị anya, ee! Ọ bụ ihe nwute na ka a na-enweta naanị obere ihe !
  Alenka, na-eji mkpịsị aka ya pịpị bọtịnụ joystick, jiri nnukwu ezé tigress mụmụọ ọnụ ọchị, kwuru:
  - Ikike nke imepụta ihe bụkwa ihe dị nsọ!
  Medvedev chịrị ọchị. Ndị Japan na-adị ntakịrị ma na-adị ntakịrị n'akụkụ ugwu ahụ, yana ọtụtụ ozu ndị ọzọ. Samurai nwara igba egbe na tank, mana n'efu. Mkpụkpọ ndị ahụ si n'ihe agha pụta dị ka mmiri ozuzo.
  Onye isi oche ahụ kwuru:
  - Ma e kere mmadụ n'oyiyi na oyiyi nke Chineke.
  Alenka, na-agba egbe na-egbu egbu, kwuru:
  - Ọ bụrụ na ọ ka na-kere. Ma eleghị anya, anyị bụ ụmụ mmadụ bụ ndị kasị nwee ọgụgụ isi, ndị siri ike na ndị dị ike n'eluigwe na ala!
  Medvedev tụrụ aro n'ụzọ ezi uche dị na ya:
  - Ihe niile dị mkpa bụ nkwado nke mmadụ! Anyị kwesịrị ịdị n'otu! Mgbe ahụ, anyị agaghị ama iru újú na mmeri!
  Natasha kwuru, sị:
  - Alaeze Ukwu Tsarist nwere ike ime ka mmadụ niile dịrị n'otu! Ma jikọta onye ọ bụla, na-enweghị isi, n'ime monolith!
  Nwa agbọghọ ahụ gbakwara egbe ọzọ. Na-akarị ndị Japan na-agbalị isi n'akụkụ aka ekpe banye. Bomb emerụghị tankị T-95 ahụ. Na egbe ndị ahụ, sitekwa n'ebe dị anya, ma ọ bụ na-efunahụ ya, ma ọ bụ mgbọ ha adịghị arụ ọrụ. Ọzọkwa, ọ dịghị ngwá agha ndị na-epupu ngwa agha na mba ọ bụla n'ụwa. Ma ị nweghị ike ịbanye na tank dị otú ahụ ngwa ngwa. Ihe nchebe ya dị elu.
  Na egbe igwe na-egbutu ma na-ekpochapụ mgbọ ndị ahụ. Na ha na-eme ihe niile kpọmkwem, na-egbu egbu.
  Natasha chịrị ọchị wee sị:
  - Ọtụtụ ndị Japan ga-efu!
  Alenka kwetara na nke a:
  - Ọtụtụ!
  Ọ we me ka anya sapphire-ya b͕asa. Na e nwere ọtụtụ ihe dị iche iche banyere nwa agbọghọ a, ezi terminator.
  Ndị dike na-agba egbe. Samurai na-agbakwa ọbara. Puku puku iri anọ na otu tọn mgbọ kwa nkeji, nke a bụ ike mbibi buru ibu.
  Natasha kwuru:
  - Anyị bụ ndị dike na-ata ahụhụ dị njọ ọnwụ!
  Alenka kwetara na nke a:
  - Ma ọ bụghị naanị ọnwụ, ma isi iyi nke ike na mbara igwe dum!
  Margarita kwuru nke ọma:
  - Ọ bụrụ na Tsarist Russia meriri ụwa dum, mgbe ahụ agha niile na akụkọ ihe mere eme nke ihe a kpọrọ mmadụ ga-akwụsị ozugbo na ihe niile!
  Medvedev kwetara:
  - N'ezie nwa! Ọ dịghị onye chọrọ agha! Ma ụmụ mmadụ ga-adị n'otu!
  Natasha jiri ọṅụ nke panther na-egbu oke ehi:
  - Mgbe anyị dị n'otu, anyị enweghị ike imeri!
  O we wepụta ire ọkụ n'anya ya! Nke a bụ nwa agbọghọ ahụ! Ọ nwere ire ọkụ, na ice na ígwè.
  Ma ugbu a ndị Japan ikpeazụ na-anwụ. Ọ dịghịkwa onye ọzọ ga-agbawa ugwu ahụ. Ihe karịrị puku mmadụ iri ise gburu ndị dike nke Ala nke Rising Sun nọgidere n'okpuru Ugwu Vysokaya.
  Agha agwụla.
  Mmadụ anọ ahụ nọ n'elu ugwu, Medvedev kwuru, sị:
  "Ọ ga-aka mma ka anyị ghara ịgwa ndị agha ahụ okwu ugbu a." N'ozuzu, gịnị ka anyị ga-eme?
  Alenka tụrụ aro:
  - A ka nwere ọtụtụ ndị Japan. Ka anyị bibie ndị agha Nogi niile.
  Margarita kwetara ozugbo na nke a:
  - Ọ bụ ya! Anyị ga-ewepụ samurai niile! Ọ ga-adịkwa mma!
  Medvedev chịrị ọchị wee kwuo:
  - Na tank anyị nwekwara ike igwu mmiri n'okpuru mmiri na shells ọkụ. Ka anyị imikpu ụgbọ mmiri ndị Japan!
  Natasha tiri mkpu na obi ụtọ:
  - Ọ bụ ya! Nke ahụ ziri ezi, ka anyị were hichapụ samurai niile n'oké osimiri.
  Ndị agha Japan ka malitere mwakpo bọmbụ ọzọ ha na-enwe. Shells fepụrụ, gụnyere site na egbe iri na otu na iri na abụọ. Ma nke a, ị na-ahụ, dị njọ.
  Ụgbọ mmiri ahụ gbagara n'ụsọ oké osimiri. Alenka, na-akụ mkpịsị aka ya n'ahụ ụgbọ ala ahụ, kwuru:
  - Ọ dị mma, gaa n'oké osimiri. Ma olee otú anyị nwere ike isi nye ndị Japan nọ n"ala ụzọ ụzọ?
  Margarita, bụ́ onye nwere ihe ọmụma ụfọdụ banyere agha ahụ, chetara:
  - Anyị nwere egbe igwe, na Mosin egbe bụ nke a pụrụ ịdabere na ya ma dị irè karịa nke ndị Japan. Ma ọ bụrụ na ọ bụghị ihe niile na-arụ ọrụ n'oké osimiri, mgbe ahụ na ala samurai enweghị ohere!
  Alenka ji iwe kpalie ụkwụ efu ya n'ala wee tie:
  - aghụghọ! Nraranye efu!
  Natasha tụrụ aro:
  - Anyị ga-atụkwasị onye ọ bụla!
  Ụgbọ mmiri ahụ banyere n'ime mmiri. Site n'akụkụ pụtara propellers na-achịkwa igwe. Nke a bụ ebumnuche mbụ: onye mbibi Japan. Natasha jiri mkpịsị aka ya dị mkpa pịa bọtịnụ joystick.
  Na shei ahụ ji ike na-egbu egbu kụrie ala ala ụgbọ ahụ. Ọ tụgharịrị ihe agha ahụ.
  Onye mbibi ahụ natara shei ọzọ. Natasha pịakwasịrị ụkwụ ya ọzọ.
  Mgbe ahụ ndị Japan na-eri mmiri.
  Alenka kwuru, sị:
  - Ka anyị na-atụgharị anya mmiri! Igwe egbe adịghị arụ ọrụ nke ọma n'okpuru mmiri!
  Na nwa agbọghọ ahụ pịa joystick ahụ, oge a na-eziga shei n'ime ala nke mbibi ahụ.
  Margarita ji ịmụmụ ọnụ ọchị zaa:
  - Ọfọn, anyị nwere ụmụ nwanyị!
  Natasha zigakwara shei ọzọ wee tie mkpu:
  - N'aha nke Rus, ka enwe mmeri!
  Alenka gbapụrụ mgbọ ndị ahụ ọnụ. Ọ wepụrụ ala ala ụgbọ mmiri nke Land of the Rising Sun wee chọpụta:
  - N'agbanyeghị nke ahụ, ikest na Russia adịghị njọ dị ka mgbasa ozi kwuru.
  Margarita kwetara na nke a ma jiri obi ya kwuo okwu, karịsịa ebe ọ bụ na o nweghị ihe ọ ga-eme.
  - N'okpuru Tsar Nicholas II, Russia jigidere ụkpụrụ ego ọla edo. Ego nke alaeze ukwu ahụ ghọrọ nke kachasị sie ike ma kwụsie ike n'ụwa. Ọnụ ahịa nọgidere na-agbanwebeghị. Na n'okpuru Tsar Nicholas, ugwo ruru iri atọ na asaa rubles otu ọnwa. N'ezie, Rọshịa aghọwo otu n'ime mba ndị na-ebute ụzọ n'ihe gbasara ụkpụrụ ndụ. Mmepụta ụlọ ọrụ ghọrọ nke anọ n'ụwa.
  Dmitry Anatolyevich Medvedev mgbe ụra, malitere igwu egwu na kọmputa. N'okwu a, ọ na-egbu onwe ya ka ọ gaa n'ihu na atụmatụ ahụ. The ike ike rụrụ ọdịdọ. Onye isi ala Russia tụbara ụgbọ agha n'agha.
  Na arọ.
  Ọ ka bụ egwuregwu dị mma. M gbara ya ntakịrị wee nweta tankị dị arọ karịa otu narị tọn. Mgbe ọ bụ onyeisi oche, Medvedev chọrọ ịmepụta tankị dị arọ karịa otu narị tọn. Mana Putin enyeghị ya mgbe ahụ. Ma echiche ahụ yiri ihe na-adọrọ adọrọ. Ụgbọ ala dị arọ nke ukwuu. Na ụdị ụgbọ ala isii. Ihe karịrị tọn ise na otu narị tọn.
  Ma ugbu a, Medvedev na-atụba tankị nwere engines nuklia n'agha. Ọ na-agbajikwa ihe nchebe nke mba ndị dị n'etiti. Na ọzọ ejidere. Ee, nnukwu ... Iji mee ka ọ dịkwuo mfe, jikọọ onye ndụmọdụ ndị agha. + Ọ bụkwa ya ka unu na-edu na-ebibi ndị iro. Na njide ya.
  N'ebe a, ị na-emeri alaeze ọzọ ... N'ebe a, agha ahụ dị njọ karị, ma onye ndụmọdụ agha nke ọkwa Napoleon na-eduzi ya. Yabụ ị nwere ike lelee, wee guzobe alaeze gị na onye ọka mmụta akụ na ụba nke ọkwa Stolypin.
  Na Medvedev, mgbe ọ nọdụrụ na kọmputa na nnukwu ihuenyo ruo ọtụtụ awa, malitere snore.
  Ụra anaghị ahapụ ya ogologo oge.
  Alenka gbagburu ndị Japan. N'ịbụ onye mikpuru ụgbọ mmiri n'oge a, ọ bụrụ abụ:
  - Anyị bụ ndị kachasị ike n'ụwa,
  Anyị ga-etinye ndị iro anyị niile na ụlọ mposi.
  Ala nne ekweghi na anya mmiri,
  Na anyị ga-enye ndị ajọ oligarchs ụbụrụ ha!
  Nwa agbọghọ ahụ wee chịrị ọchị. Ezé ya wee na-egbuke egbuke na pearl!
  Medvedev tụrụ aro:
  - Ebe agha na Japan kwụsịrị na mmeri, uto akụ na ụba Russia ga-adịwanye ukwuu! Na alaeze ukwu na-achị ga-abụ obodo kasị baa ọgaranya!
  Alenka dara onye mbibi ọzọ wee kpasuo:
  - Anyị abụwo ọgaranya mgbe niile! Enweghị usoro zuru oke!
  Natasha kụrụ ụgbọ agha nke Land of the Rising Sun wee kwuo:
  - Anyị enweghị ụzọ dị ala karịa ndị Germany na Agha Ụwa Mbụ. Ma n'ihi kọlụm nke ise, mmeri ahụ agbaghara anyị!
  Alenka zigakwara shei ọzọ n'ime afọ armadillo wee kwupụta:
  - N'ezie! Kọlụm nke ise bụ ụta maka ihe niile. N'oge Agha Ụwa Mbụ, ndị Germany enweghị ike ịbịarute Minsk ma tie ha ihe na Galicia. Na n'okpuru Stalin, ha ahụlarị Kremlin site na binoculars. Kedu ihe nke a pụtara?
  Natasha gbara ogbunigwe ọzọ na ala nke ụgbọ agha ahụ wee kwuo:
  - Aghụghọ! Anyị tụfuru mmeri dị otú ahụ!
  Margarita chekwara na ọ dị mkpa ichetara:
  - Ọ bụrụ na ọ bụghị maka ịrara mmadụ nye, anyị gaara enwetaworị Constantinople na Asia Minor, yana ịnweta oke osimiri Mediterenian. Na anyị efunahụla nke ukwuu n'ihi aghụghọ na kọlụm nke ise!
  Alenka weputara ihe onyonyo ọzọ:
  - Ee, nke a bụ kọlụm nke ise! Olee otú ọtụtụ nsogbu ọ na-akpata! Alaeze Ukwu Russia bụ ihe pụrụ iche nke nwere ike gbasaa n'ụwa niile ma mee ka mmadụ dịrị n'otu!
  Natasha kwusiri okwu ike:
  - N'ezie! Enwere m ike na m ga-eme ihe ọ bụla! Na ka ụmụ mmadụ dịrị n'otu na nke a na-apụghị imeri emeri!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ zipụrụ shea ọzọ, mgbe nke ahụ gasịrị, ụgbọ agha ahụ mechara kewaa. Na mmiri riri ndị Japan.
  Margarita ji mkpu were kwuo n'olu ya:
  - Lee ihe na-eme n'ụwa ugbu a? Russia na USA nọ n'ọnụ ọnụ agha. Na China juputara na oke mmadu. Enweghị usoro na ọganihu n'ụwa!
  Natasha zigara shei ọhụrụ, oge a na ụgbọ mmiri, ma kweta:
  - Enweghị usoro n'ụwa! Anyị chọrọ njikwa ejikọtara ọnụ!
  Alenka gbapụrụ shea ahụ ma kweta:
  - Ọchịchị dị otú ahụ nwere ike ịghọ alaeze ukwu! Ọchịchị ọchịchị nke Russia bụ ihe na-akwado nkwụsi ike zuru ụwa ọnụ na ọganihu!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ zigakwara shei ọzọ, nke mechara kewaa ụgbọ mmiri ahụ.
  O doro anya na ndị Japan na-ama jijiji. Ha gbara ọsọ n'ụzọ na-enweghị isi, na-aghọtaghị onye na-eri mmiri.
  Ekwesiri ighota na na ala, Japan enweghi otutu uru na onu ogugu. Na ọbụna n'akụkọ ihe mere eme, ọ tụfuru ọtụtụ ihe na ndị gburu na ndị merụrụ ahụ karịa Russia.
  Ma n'oké osimiri, ụgbọ mmiri nke Land of the Rising Sun, nke arụpụtara na Britain na USA, dịtụ mma karịa ndị Russia, bụ ndị a na-emepụta n'ime ụlọ.
  Ma ọbụna ebe a qualitative mma nke Japanese bụ nnọọ obere. Na ndị Russia na-agbapụ, ikekwe, n'ụzọ ziri ezi.
  Natasha, na-agbapụ ma na-emikpu onye mbibi ọzọ, kwuru na iwe:
  - N'ezie, Russia emeriwo ndị mmegide siri ike. Dịka ọmụmaatụ, Napoleon!
  Alenka, ebe o zigaworo shei na ụgbọ mmiri ndị agha agha, gbakwụnyere:
  - Ehee! Napoleon bụ onye nwere ọgụgụ isi! Ma o siri ike, ma anyị meriri ya!
  Margarita sụrụ ude nke ukwuu wee kwaa ntamu:
  - Echefuola ndị Japan. Nke a na-akpasu iwe na mkparị!
  Alenka kwetara na nke a:
  - Na-akpasu iwe! Ewoo, n'ihi nke a, oge nke Romanov Dynasty kwụsịrị. Oge ahụ dị ebube, dike, nwere mmeri na mmeri. Ma n'agbanyeghị na anyị enweghị Genghis Khan nke anyị, anyị na-ebili kemgbe oge Ivan Kalita.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ wee ziga mgbọrọgwụ ọzọ na-egbu egbu. Na ụgbọ mmiri nke armored gbawara ụzọ abụọ.
  Natasha gara n'ihu, ma jiri otu shei mikpuo onye mbibi ọzọ. Na samurai nwere ọtụtụ ndị mbibi.
  Onye agha ahụ jụrụ ụmụ okorobịa ahụ:
  - Ma m na-eche ihe mere na akụkọ ihe mere eme nke ụwa, ọ bụghị otu n'ime alaeze ukwu enweta ike zuru oke?
  Alenka zigakwara shei ọzọ n'ime afọ onye mbibi ọzọ wee kwupụta:
  - Ee, n'ezie, gịnị kpatara? Onye ọ bụla dara. Na Alaeze Ukwu Peasia, na Alexander Onye Ukwu, na Alaeze Ukwu Rom. Gịnị mere na ọ dịghị onye ọ bụla n'otu n'otu?
  Natasha sụrụ ụkwụ ya n'obi nkoropụ. Sank ụgbọ mmiri ọzọ wee sị:
  - Ọ bụ ya! Genghis Khan kere alaeze ukwu nke nwere ike ịkụda ụwa niile. Ma mgbe ọ nwụsịrị, ụmụ ya na ụmụ ụmụ ya mere ngagharị iwe wee kewaa alaeze ukwu ahụ. Naanị Tsarist Russia, ya na usoro otu ya, bụ mba dị otú ahụ nke na ọ nwere ike ịdị adị ruo ọtụtụ narị afọ ma gbasaa ruo mgbe ọ loro ụwa dum!
  Alenka kpuchiri anya ya wee kwupụta, na-emikpu onye mbibi ọzọ:
  - Otuto dịịrị alaeze ukwu nke Tsar Nicholas! Anyị agaghị enye ndị Bolshevik iwu na-akwadoghị na gọọmentị nwa oge ike!
  Natasha zigakwara shei n'ime ụgbọ mmiri ahụ. Ọ kụdara ndị Japan wee bụrụ:
  -Chineke zọputa eze,
  Eze siri ike
  Ọchịchị maka otuto,
  maka ebube anyị!
  Na-achị ka egwu ndị iro gị -
  Ọchịchị Ọtọdọks!
  Jiri ebube chịa
  Ka otuto anyị!
  Ụmụ agbọghọ ahụ yiri ka agbanyere n'ezie. Otu a ka ha siri bibie samurai, ị ga-enwe mmasị na ya. Na Medvedev chụpụrụ ogbugbu ya n'okpuru mmiri tank. N'ozuzu, nke a bụ ngwa agha dị jụụ. Ọ na-emikpu ụgbọ mmiri ndị Japan niile. Ma nke a bụ nnukwu ike.
  Iri na abụọ, naanị nnukwu ụgbọ mmiri ejiri, ọtụtụ ndị pere mpe, gụnyere ụgbọ mmiri. Enwere ihe karịrị iri isii na-ebibi naanị. Ọ na-ewe oge iji bibie ihe a niile.
  Natasha, na-agwụcha ụgbọ mmiri ọzọ, jụrụ Medvedev:
  - Kedu ihe ị chere, Chineke dị?
  Onye isi oche ahụ chịrị ọchị wee zaa:
  - N'echiche dị aṅaa?
  Natasha zipụrụ shei ọhụrụ, mechaa onye mbibi ahụ, wee kwuo:
  - Ee, okpukpere chi nwere ọtụtụ nsụgharị! E nwere ma ndị ọgọ mmụọ na ndị na-ekweghị na Chineke! Mgbe ụfọdụ ị na-amalite iche echiche banyere ya. Ị na-enwekwa obi abụọ ma Chineke ọ̀ dị mgbe e nwere ọgba aghara dị otú ahụ na ozizi ahụ!
  Alenka kewara onye mbibi ọzọ, na-achị ọchị, kwuo:
  - Ee, na nke a, o siri ike ikwere na Bible. N'ihi na naanị Chineke na-akpa àgwà otú a. Na o nwere ọbụna ọkacha mmasị!
  Natasha kwere ekwe:
  - Ọ bụ ya. Kwere na otu ndị bụ ndị nke Chineke? Nke a doro anya na erughị eru maka ọgụgụ isi dị elu!
  Mgbe nke ahụ gasịrị, nwa agbọghọ ahụ malitere imikpu ụgbọ agha buru ibu. Onye agha ahụ nọ na-arụ ọrụ.
  Ma Margarita kwuru echiche ya:
  - Ọ ka edoghị anya otú ọ ga-esi kwe omume na Chineke na-ahụ n'anya na-akparị ụmụ nwanyị otú ahụ!
  O juru Natasha anya:
  - Kedu ka nke a si jọọ njọ?
  Margarita zara n'eziokwu:
  - Ee, ọ na-eme ka ha ghọọ ndị inyom ochie! Kedukwa ihe na-asọ oyi karịa agadi nwanyị!
  Alenka gbara ogbunigwe n'ime afọ onye na-akwọ ụgbọ mmiri wee kwupụta:
  - N'ihi ihe ụfọdụ, e nwere nnọọ obi ọjọọ ndị inyom na-ejegharị gburugburu n'ụwa, nke bụ ma nzuzu na egwu jọgburu onwe ya!
  Natasha kwara isi ya ma kwado:
  - Na enweghị ọmịiko! Na ọ bụghị aesthetically ụtọ!
  Onye agha ahụ chịrị ọchị wee gbapụ onye ibe ya anya. Dị ka, ọ mara mma ma na-eme ihe ike.
  Medvedev kwuru nke ọma:
  - N'ezie, ime agadi dị njọ. Ọ na-eme ka ndị mmadụ dị njọ, adịghị ike, na-adịghị ike. Ma site n'echiche evolushọn, ọ nwere ụfọdụ uru!
  Ọ tụrụ Alenka n'anya. Mgbe ọ kụrụ onye mbibi ọzọ, ọ jụrụ:
  - Kedu uru dị na steeti a na-asọ oyi?
  Medvedev zara nke ọma:
  - Nke a na-akpali mmepe nke sayensị na ọgụgụ isi. Ọ bụrụ na ike agwụghị mmadụ, mgbe ahụ ọ gaghị adị mkpa ka ọ mepụta ụgbọ ala. N'otu aka ahụ , adịghị ike nke claws na fangs mere ka e mepụta mma. Oge oyi na oge udu mmiri kụziiri anyị ịgbanye ọkụ. Ọrịa kpaliri mmepe nke ọgwụ. - Onye isi oche ahụ lere anya n"ụzọ amamihe Alenka siri ziga ụgbọ mmiri Japan ọzọ na ala, wee gaa n"ihu. - N'ọtụtụ ụzọ, adịghị ike mmadụ kpaliri sayensị. Anyị amaghị ka esi efe efe, mana anyị mepụtara ụgbọ elu. Na nke a bụ ọganihu!
  Natasha zigara projectile ọzọ wee kwuo:
  - Ọganihu. Ma, mgbe ị na-ele agadi nwanyị, ọ na-aghọ ihe na-asọ oyi. Ọ bụ ihe na-agaghị ekwe omume n'ezie ime ma ọ bụrụ na mmadụ adịghị njọ?
  Alenka kwetara na nke a:
  - Ọbụna ndị na-eto eto nwere ike ịmepụta ụgbọ elu. Gịnị mere e ji jupụta agadi agadi? Nke a dị egwu ma na-asọ oyi!
  Margarita bụrụ abụ na ebe:
  - Agaghị m ekewa na Komsomol! Aga m abụ nwata ruo mgbe ebighị ebi!
  Nwa-ab͕ọghọ ahu we kpalie aka-ya na ọla ahu.
  Ka ọ dịgodị, ụgbọ agha ọzọ nọ na-emikpu.
  Ụgbọ mmiri okpuru mmiri ahụ nọgidere na-emikpu ụgbọ mmiri ndị Japan. Admiral Togo n'onwe ya chọtara onwe ya n'ime mmiri ma manye ya n'ụgbọ mmiri gbapụ. Japan nwere nnukwu ụgbọ mmiri, mana o nwere ngwa ọgụ ọhụrụ bụ isi. Ma ugbu a, e meriri ya kpam kpam.
  Alenka, na-aga n'ihu na-emikpu ụgbọ mmiri ndị Japan, gbapụrụ ezé ya, bụ ndị buru ibu ma dị nkọ, ma tụọ aro:
  - Nke ahụ bụ ihe m na-eche. N'ezie, a ga-enwerịrị ihe ịchọ mma nke ahụ. Ma ọ gaghị ekwe omume ka ụmụ nwanyị bụrụ ndị jọrọ njọ, nwere akpụkpọ anụ na-agba agba na ahụ gbagọrọ agbagọ.
  Natasha, ebe o zigara onye mbibi ọzọ na ala, kwenye ngwa ngwa na nke a:
  - N'ezie! Nke a bụ ihe sayensị na-arụ ọrụ!
  Ndị dike abụọ ahụ nọ na-enwe nnọọ obi ụtọ. Ha na-emikpu ụgbọ mmiri ndị iro nke ọma.
  Ụmụ agbọghọ ndị na-eme ihe ike nwere ike ịrụ nnukwu ọrụ.
  Margarita, ka ọ dị ugbu a, kwupụtara echiche ya:
  - Okpukpe nile bilitere n'ihi adịghị ike nke mmadụ. A sị na mmadụ ka ike, agaraghị enwe okpukpe. Na n'ezie, ọnwụ na egwu ọnwụ na-eduga n'eziokwu ahụ bụ na mmadụ na-achọ nkasi obi maka onwe ya!
  Alenka chetara:
  - M weere òkè na seance, wee hụ ihe dị ịtụnanya. Ya mere enwere ihe nsure ọkụ!
  Natasha, ji aghụghọ n'olu ya, kwuru, sị:
  - Ọ dịghị ihe ijuanya na ịdị adị nke mmụọ! A sị ka e kwuwe, anyị na-efe efe na nrọ anyị. Nke a pụtara na e nwere mkpụrụ obi, na dị ka ebe nchekwa nke ụgbọ elu!
  Medvedev kwere nkwa:
  - Ee, e nwere mkpụrụ obi! N'akụkụ a, onye ahụ pụrụ iche! Ugbu a ma eleghị anya, anyị nwere ike na-ekpori ndụ!
  Ụgbọ mmiri ndị Japan nọ na-agbaze. Ụgbọ mmiri dị n'okpuru mmiri rụrụ ọrụ nke igbu mmadụ. Margarita nwere ntakịrị mwute. Nke mbụ, ọ chọtara onwe ya n'ọrụ nke mgbakwunye. Na nke abụọ, nke na-ewe iwe, ị gaghị ahụ ihe niile nke ọma mgbe ị nọ n'okpuru mmiri. N'ozuzu, Pita nwere nnọọ obi abụọ banyere Chineke. N"ezie, n"ihi gịnị ka mgbe ndị Russia nakweere Iso Ụzọ Kraịst, nsogbu dị iche iche dakwasịrị ha. Na mbuso agha Mongol-Tatar, na tupu nke ahụ, nkewa feudal nke ndị isi. Agha n'etiti ndị Russia.
  Nke ahụ bụ mgbe, n'ikpeazụ, site n'oge Ivan Kalita, revival nke Russia malitere.
  Muscovy tolitere ike. Ruo, dịka ọmụmaatụ, n'okpuru Ivan nke atọ, ọ mechara bụrụ otu, steeti etiti. Ma tufuo yoke Tatar.
  Ee, n'ezie, Russia na-ebili. Ruo mgbe m sụrụ ngọngọ na Japan.
  Nke a gosipụtara njedebe nke akụkọ ihe mere eme nke ọchịchị eze na usoro ndị eze Romanov.
  Otú ọ dị, ọchịchị eze hapụrụ, ma ọchịchị aka ike nọgidere.
  Margarita jiri nlezianya pịa Alenka aka n'azụ. Nwatakịrị nwanyị ahụ nwere afọ ojuju. O yiri ka ọ na-atọ ya ụtọ.
  Medvedev kwuru n'ụzọ ezi uche:
  - Ọ dịghị njọ na nwoke hụrụ nwa agbọghọ n'anya na nwa agbọghọ hụrụ nwoke n'anya. Nke a bụ ihe okike. Ma n'otu oge ahụ, ndị mmadụ aghaghị ịnọgide na-adị mma.
  Margarita jụrụ iwe iwe:
  - Ka anyị ghara ịgụ omume. Nke a anaghị amasị m!
  Onye isi oche ahụ chịrị ọchị:
  - Na onye hụrụ n'anya! Ma anyị kwesịrị ịna-eche eziokwu ihu. Ndị mmadụ, na nke a, doro anya dị iche na anụmanụ!
  Margarita kwere ekwe:
  - Ee, e nwere nnukwu ọdịiche dị n'etiti anyị!
  Alenka zara ya n'akparị:
  - Ị marakwa, n'etiti gị na enwe, ahụghị m nnukwu ọdịiche!
  Margarita chịrị ọchị. Alenka, ka ọ dị ugbu a, kpuru nke ikpeazụ n'ime ụgbọ mmiri iri na abụọ nke Japan nwere ihe agha. Mgbe nke ahụ gasịrị, nwa agbọghọ ahụ kwuru:
  - Anyị na-fọrọ nke nta ka okokụre na ndị iro nsoro!
  Medvedev chịrị ọchị:
  - Ee, ị bụ ezigbo ndị ọrụ! Na n'ezie, ha nwere ike nke ukwuu! N'ozuzu, ahụrụ m ụmụ agbọghọ dike n'anya - ha nwere oke sexy!
  Margarita tụgharịrị ahụ ya wee bụrụ:
  - Ọ dị m ka sexy, a dị m ka onye nrụpụta! M na-agagharị dị ka robot - onye na-eme ihe ike!
  Mgbe nke ahụ gasịrị nwa akwụkwọ ahụ kụdara Alenka n'atụghị egwu. Nwatakịrị nwanyị ahụ jiri mkpịsị aka ya dị ogologo wee pịa bọtịnụ joystick ma mara mma.
  Lee ka mmegharị ya si maa mma.
  Echiche Margarita na-egosi na ada ada na-aga n'ụkwụ efu gaa n'osisi ahụ. Nke a bụ ịhụnanya. Na adaeze na-acha uhie uhie. E wepụrụ ya ọla ya niile na uwe ya dị oke ọnụ. Naanị ihe fọdụrụ bụ ákwà iru uju. Ma uwe ụlọ mkpọrọ na-ewepụkwa ịma mma nke ihu ya dị ụtọ, dị ụtọ, dị ọhụrụ, dị ka rose. Na ntutu isi ọkụ. Kedu ka ọ si maa mma ka adaeze ga-egbu.
  Ma e nwekwara ọtụtụ puku mmadụ na-eri mmiri n"ebe ahụ. Ụgbọ mmiri na-agbaji, ihe ndị na-eme ka ihe na-agbawa agbawa.
  Na Japan nwere nnukwu mmeri, mmeri pụrụ iche. Yabụ na o doro anya na samurai ga-echegharị na mmehie ha.
  Margarita chere, gịnị ka ndị Japan kwenyere? Gịnị bụ okpukpe ha? Ha bụ ndị ọgọ mmụọ. Ma ha meriri Ọtọdọks Russia. Mgbe nke a gasịrị, chee echiche banyere onye Chineke ka ike!
  Na Mongols bụ ndị ọgọ mmụọ, ma ókèala ole ha weghaara.
  Margarita jụrụ Alenka:
  - Gwa m, ịma mma, kedu ka Rodnoverie si amasị gị?
  Nwatakịrị nwanyị ahụ mụmụrụ ọnụ ọchị nke ukwuu na, mgbe ọ mikpuru onye mbibi ọzọ, zara:
  - Ezigbo okpukpere chi! Enwere akụkọ ifo mara mma dị otú ahụ!
  Margarita jụrụ n'akpasu iwe:
  - Ị chere akụkọ ifo? Ma ọ bụ ma eleghị anya, chi ndị a nile nke Russia dị adị n'ezie?
  Alenka turu aka wee zaa:
  - Ikekwe ma elves na gnomes dị! Ihe ọ bụla nwere ike ime n'ụwa anyị. Ọ na-esikwa ike ikwu ihe dị adị na ihe na-adịghị!
  Medvedev kwuru n'ụzọ ezi uche:
  - Ruo n'ókè ụfọdụ, ihe niile dị n'ụwa anyị dị. Echiche anyị niile, nrọ anyị, ọchịchọ anyị bụ ihe anyị na-ahapụ. Enwere m echiche na-adọrọ mmasị nke Hypernoosphere, nke ihe niile ndị mmadụ chepụtarala dị adị. Ya bụ, echiche na-adị ruo mgbe ebighị ebi. Ọ na-anọkwa n'ụwa ndị ọzọ yiri ya.
  Dmitry Medvedev tetara n'ụra. Ma ọzọ ọ malitekwara ọrụ ya bụ isi, kpọmkwem n'iwu nke alaeze ukwu.
  Na ọzọ mmeri...
  Nke mbụ, chịkọta tankị ọhụrụ nke dị otu puku tọn ma bunye ya n'ebe ndị iro nọ. Mba, n'ezie, ọ bụghị naanị otu, ma ọtụtụ ndị.
  Ha na-esikwa n"ókèala mba ọzọ na-aga. Na n'elu enwerekwa ụgbọ elu nwere bọmbụ atọm. Gịnịkwanụ ma ọ bụrụ na anyị achụpụkwa bọmbụ ndị ahụ? Ma mee ka ikpochapụ ndị?
  Dmitry Medvedev dị ka onye ọ bụla ọzọ na openwork.
  Ma ugbu a obodo ọzọ dabara n'akpụkpọ ụkwụ nke onye ọchịchị aka ike. Na mmeri na-abịa. Ma ebe a bụ onye iro ọzọ. Obodo bụkwa nnukwu... Ị nwere ike ịme mmemme ya. Nke a bụ USSR na 1941 ... Enwere mbuso agha. Ngalaba dị na Medvedev amụbaala na-akpaghị aka karịa ọtụtụ awa egwuregwu, ọnụ ọgụgụ ya akarịala otu ijeri. Megide 196 nde. Na teknụzụ ọgbara ọhụrụ ndị ọzọ. Ma enwere ike ịchụpụ ndị agha site na ogige ad infinitum.
  Ọ dabara nke ọma, akụrụngwa eletrọnịkị enweghị ngwụcha. Na-arụgidekwa onye iro, na-arụgide ya.
  A na-ezigakwa tankị ndị dị otu puku tọn na-ebuga n'ebe a na-emepụta ngwá agha nuklia n'ofe Russia ozugbo na Moscow.
  Ma ọ bụ ihe na-agaghị ekwe omume ịhapụ ha - ọ dịghị ihe na-ewe!
  Medvedev na-eduga atụmatụ ahụ ma na-amanye onwe ya ... Mgbe ahụ, ọ kwụsịrị tankị ndị nwere ike nuklia. Ma tụba "Panther"-2 n'ime agha. Ụgbọ ala nke, Otú ọ dị, ka nwere ike ịkụ iri atọ na anọ.
  Medvedev na-egwu onwe ya site n'ịkwado paramita dị iche iche nke ụgbọ ala ... "Panther" -2 ... Dị ka ịkụ aka n'ebe dị anya. Ọ ga-abanyekwa na tankị Soviet.
  Ọ bụghị otú ahụ ka ị ga-esi mebie ya! Karịsịa n'egedege ihu, mana n'ụgbọ ị nwere ike. Agbapụ a na-aga nke ọma. Ndị iri atọ na anọ ahụ wee gbapụ... Ma nwụọ n'okpuru ogbugbu egbe.
  Ndị agha na-akpụgharị ọzọ...Na robots ọgụ apụtawokwa. Ha na-azọ ụkwụ ha. A na-agbakwa mgbọ ndị ahụ site na lasers. Ha na-ejikwa amamihe eme ya.
  Na mebere ụmụ agbọghọ ọgụ.
  Medvedev nwere mmasị na atụmatụ. Agha na-akpali akpali. Ọzọ ị na-egwu ya n'onwe gị, ma ọ bụ nyefee ya n'aka onye ndụmọdụ ndị agha. Ị na-ekirikwa ọganihu nke agha ahụ.
  Ha na-edu tankị ha na mwakpo ahụ.
  N'ebe a, ị nwere ike ịga n'ihu tankị pyramidal nke na-adịchaghị mfe na enweghị ike ịbanye n'akụkụ niile. Ha na-agagharị dị ka ebe a na-egwu skating.
  Umu-ab͕ọghọ we b͕a ọsọ n'ukwu efu... B͕a kwa n'uzọ-ha.
  Agha ọzọ. Ezigbo ihe egwuregwu ụmụaka. Ego na-esikwa n"olulu mmiri ọla edo na-abịa na-akpọnwụghị. Ọ dị ka na egwuregwu, ihe niile dị ka atụmatụ si dị, na-enweghị ọdịda, na-enweghị ọdịda nke ọdịdị.
  Ihe niile anaghị agwụ agwụ, akụrụngwa anaghị ebelata. Ọ bụ ezie na nke a adịghị ka nke ukwuu.
  Oku kwụsịrị Medvedev. Onye isi ala welitere ekwentị:
  - Nnọọ!
  Onye isi ochichi onye isi ala kwuru:
  - Ị ka nọ n'ọfịs, Dmitry Anatolyevich?
  Medvedev zara nke ọma:
  - Ee! M ka bụ onyeisi oche!
  Onye isi ochichi kwuru:
  - Zelensky na-achọ na mgbe nraranye ị ga-ahapụ ụlọ.
  Medvedev jụrụ, na-ama jijiji:
  - Oleekwa ebe m ga-ebi?
  Onye isi ochichi zara ya:
  - N'ụlọ m! Ike gị akwụsịla ma ị ga-ahapụrịrị ụlọ niile!
  Medvedev kwuru okwu n'olu dara ụda:
  - Enwere m arịrịọ maka onyeisi oche ọhụrụ - ka ọ hapụ m kọmputa!
  Onye isi nchịkwa jụrụ:
  - Nye m Order nke St. Andrew onye mbụ a kpọrọ na m ga-arịọ Zelensky ka o nweta gị kọmputa!
  Medvedev kwere nkwa:
  - Ọfọn, ọ ga-ekwe omume!
  . ISI NKE 7
  Ọ kpọkwara onye inyeaka ya ka o dozie iwu. Na inye iwu nke St. Andrew onye mbụ a kpọrọ n'isi nke nchịkwa ahụ. Ihe ndebiri dị njikere ma ruo ugbu a abanyela m aka maka ọrụ ahụ.
  Mgbe ahụ, Medvedev malitere igwu egwu ọzọ.
  Ugbu a tankị ya mebere na-abịaru nso Moscow wee malite mwakpo ahụ. Igwe ndị dị puku tọn puku tọn abụọ na-awakpo obodo a.
  Otú ọ dị, Medvedev na-atụbakwa "Rat" -5 n'ime ọgụ, nke a bụ nnukwu anụ, ọ bụghị tank. puku tọn iri n'ịdị arọ!
  Ndị agha na-abịaru nso na Kremlin ... Ya mere Stalin na-agba ọsọ. Ụmụ agbọghọ ndị na-agba ụkwụ efu na-ejidekwa ya na bikinis. Ha ji mkpịsị ụkwụ nkịtị jide imi. Ha na-amanye Stalin ka ọ susuo ya ọnụ n'ikiri ụkwụ efu.
  Nke a bụ ndị agha nke alaeze ukwu na-agafe Moscow na-aga na Urals ...
  Ha jidekwa ya...
  Medvedev malitere iku ume ọzọ wee malite nrọ.
  Margarita jụrụ n'ụzọ mkparị:
  - Kedu maka, dịka ọmụmaatụ, nkewa oge gboo: eluigwe na ala mmụọ?
  Medvedev kwuru n'ụzọ dị mwute:
  - Nke a yikarịrị ka ọ bụ echiche ochie nke ndị oge ochie banyere nkwụghachi ụgwọ mgbe ha nwụsịrị. N'ezie, o yikarịrị, ihe niile dị ntakịrị mgbagwoju anya!
  Natasha ji obi ụtọ tie mkpu ka ọ na-emikpu otu n'ime ụgbọ mmiri ndị Japan ikpeazụ:
  - Ndị aṅụrụma na oge ochie,
  Ndị iro na-aṅụ iyi ọzọ
  Tee m
  Mike n'ime ntụ ntụ.
  Ma mmụọ ozi ahụ adịghị ehi ụra,
  Na ihe niile ga-arụ ọrụ. Na ihe niile ga-akwụsị nke ọma!
  Ụmụ agbọghọ ahụ kwụsịrị ụgbọ mmiri ndị iro. Medvedev mere ngwa ngwa tankị ahụ, na-achụ samurai. Ee, ha rụrụ ezigbo ọrụ ebe a. Ọ na-adọrọ mmasị ka a ga-esi edozi akụkọ ihe mere eme. Tsarist Russia bụ mba dị ike nke na-ebili elu. Ọ bụ ezie na ọ bụghị mmadụ nile biri ndụ nke ọma.
  Ma obodo ahụ na-arị elu. E mere ka ụbọchị ọrụ dị mkpụmkpụ. Ememe ọhụrụ pụtara. Emebere ọchịchị ime obodo. Ụgwọ ọrụ ahụ tolitere na ọnụ ahịa kwụsiri ike. Ụlọ akwụkwọ meghere. N'okpuru Tsar Nicholas II, itinye ego na agụmakwụkwọ mụbara karịa ugboro isii. Ọgụ ụlọ akwụkwọ praịmarị ghọrọ ihe mmanye.
  Ee, ọ bụghị ihe niile gbanwere maka mma ngwa ngwa, mana ole mba ahụ furu efu n'ihi mgbanwe mgbanwe na agha obodo. Mmadụ ole maara ihe nwụrụ ma hapụ ala nna ha? Ma ugbu a, n'akụkụ a nke eluigwe na ala enwere ohere iji gbochie nke a.
  Igwe mmiri na-asọ asọ na-ese n'elu mmiri ngwa ngwa na na nzuzo n'okpuru mmiri. Ma ugbu a, a mikpuwo onye mbibi ikpeazụ nke Ala nke Rising Sun.
  Natasha kwuru na obi ụtọ:
  - Otú ahụ ka m dị obere!
  Alenka gbaziri nwa agbọghọ ahụ, na-akọwa:
  - Lee ka anyị niile nọ ebe a! Ha lụrụ ọgụ dị ka ọdụm!
  Margarita kwuru na iwe:
  - Ọ dịghị ihe pụrụ iche! Anyị nwere teknụzụ ka mma!
  Alenka chịrị ọchị wee zaa:
  - Mana anyị gbara egbe n'onwe anyị!
  Natasha kwadoro enyi ya:
  - Ma anyị onwe anyị mere ya! Na nke a bụ anya nke ọma ...
  Margarita dere:
  - Slanty aka!
  Natasha chịrị ọchị wee zaa:
  - Ma ị bụ nwa agbọghọ mara mma!
  Margarita kwuru n'eziokwu:
  - Enwere m ọmịiko maka ndị Japan. Ha na-ese ihe osise mara mma. Hentai na-amasị m karịsịa !
  Alenka chịrị ọchị wee tụgharịa ụkwụ ya n'ikuku:
  - Hentai , ọ dị mma! Ọbụna dị mma!
  Natasha, na ịmụmụ ọnụ ọchị nke nwa agbọghọ detụrụ jam ahụ, tụrụ aro:
  - Ka anyị nwee ike gbapụkwa ndị fasizim!
  Medvedev jiri ọchị kwe isi:
  - Ezigbo elo. Mana ka anyị buru ụzọ mechie ndị agha ala Japan. Na anyị ga-enyere aka kwụsị agha ngwa ngwa. Ka fasizim ghara ịpụta na mbara igwe a.
  Ụmụ agbọghọ zara n'otu:
  -Ọ gaghị apụta, China ga-abụ nke anyị!
  Mgbe ụgbọ mmiri ndị Japan dara, nnukwu tank T-95 mere ya n'elu.
  Mgbe ahụ, Medvedev malitere nrọ banyere ụdị ihe efu niile.
  Warrior Alenka guzoro maka agbachitere Ryazan. Natasha nọnyeere ya.
  Ụmụ agbọghọ abụọ ahụ nọ n'ihe agha dị mfe, nwere saber n'aka ọ bụla. Na n'okpuru ụkwụ gị enwere diski pụrụ iche, dị gịrịgịrị.
  Otu nnukwu ndị agha Mongol-Tatar wakporo ha.
  Ọtụtụ steepụ ogologo kpuchiri mgbidi ahụ ozugbo. Ha dị iche iche: kpara site na mgbọrọgwụ osisi, gbadaa osisi pine na crossbars. A na-ejikwa ubube dị arọ nwere ahịrị osisi. Oghere ndị ahụ, n'ihi otú e si arụpụta ngwa ngwa owuwu, tụgharịrị dị elu karịa ndị Tatar tụrụ anya ya; ọtụtụ steepụ eruteghị n'elu. N'ihu, ndị Mongol chụpụrụ Uruses ole na ole ejidere. Ndị Rọshịa họọrọ ọnwụ karịa ihere nke ndọrọ n'agha.
  Ma ndị Mongol akwụsịghị akwụsị.
  N'ịbụ ndị ji ube dị nkọ na-awụ n'enweghị obi ebere, ndị ike gwụrụ na-agba ụkwụ, na-atụ anya na ndị Russia, n'achọghị igbu nke ha, ga-atọgbọ. Ma ọ bụ, n'okpuru mkpuchi nke ndị mkpọrọ, banye n'ime mgbidi ice. Ụfọdụ n"ime ndị mkpọrọ ahụ gbadara na-eti mkpu, na-awụda ice jụrụ oyi, na-akụtu ndị nukers a kpọrọ asị, na-adọkapụ mma agha n"aka ha ma daa ozugbo kụrie ya. Ndị mmadụ na-agbago ngwa ngwa na steepụ, ị ghọtaghị ụdị na ebo?
  Ọkara gba ọtọ, na akwa akwa, na osisi n'aka ha, na-adụ ha azụ na-agba ọbara. Nwoke ahụ bụ Vaul, onye yi uwe agha , ebulitelarị nnukwu anyụike, mgbe ha tiri mkpu n'okpuru:
  -Ebibila anyị, knight, anyị bụ nke anyị, ndị Russia!
  Voivode Dikoros gbagoro na mgbidi wee tie:
  -Ana m anụ na ọ bụ nke anyị!
  Mkpu na-enweghị atụ kwadoro nke a:
  -Chere ka gbue, nke gị! Enweghị Mughlan n'etiti anyị!
  Alenka nwere amamihe nke ukwuu tiri mkpu:
  -Onye na-agafe onwe ya nke ọma bụ nke ya!
  - Mee baptizim, ndị Ọtọdọks!
  N'olu na-atụ egwu, ịnyịnya ndị ahụ kwụsịrị otu maịl, nnukwu Vaula-Morovin tiri mkpu .
  Ndị na-agbachitere Ryazan kwadoro:
  - Right! N'ezie!
  Ha kwughachiri n'otu mgbidi ahụ:
  -Bịanụ, ụmụnna, mee ihe ịrịba ama nke obe!
  Ọtụtụ narị ndị mkpọrọ nwere akwa, na-acha anụnụ anụnụ site na oyi na-atụ, rịgoro n'elu mgbidi ahụ wee daa, na-aga n'ihu na-eji ígwè ọrụ na-agafe onwe ha. Ụfọdụ bulitere okwute ozugbo ma were iwe tụba ha na ndị Mongol. Ọtụtụ ndị bi na Ryazan hụrụ Tatars maka oge mbụ, ọbụna ọtụtụ ndị mmegide ọdịnala, otu Kipchaks, gbanwere uwe Mongolian.
  Ndị iro ahụ yi uwe ogologo ajị dị ogologo, nke mere na ha gbakọtara n'ọnụ ọnụ. Ndị ọrụ nuklea a họpụtara ahọpụta nwere efere ọla kọpa na ígwè e kokwasịrị n"obi ha ma meghee azụ ha. Iji maaja ndị Uruses, ọtụtụ ndị na-ese ihe ọjọọ ha ugbua, na-emetụta ihu ọbara.
  Ma ndị Uruse adịghị atụgharị, na-ezute ndị iro na mma agha na anyụike. Site n"oké ntigbu nke Vaula , e gburu ndị Mongol ise n"otu oge, otiti nke abụọ, na atọ ndị ọzọ! Ndị dike ndị ọzọ alụghị ọgụ ka njọ. Ndị Tatar ji nwayọọ rịgoro n'osisi na-amị amị; ha enweghị ike iji ọta kpuchie onwe ha nke ọma ma ọ bụ were saber gbuo onwe ha. Mgbe, na nnukwu mfu, ndị agha Mongol rutere n'elu, a wụsara ha mmiri esi mmiri na ngwá agha dị egwu: tar na-ere ọkụ.
  Ọbụna ndị inyom na ụmụntakịrị na-awụsa mmiri na-ekpo ọkụ ma na-atụ nkume na ngọngọ. Obere èbè nwere akụ ndị na-egbu egbu na-adị irè karịsịa, ọbụna nwatakịrị dị afọ ise, nke na-enwebeghị ike iji obere aka ya dọpụta eriri ụta siri ike, nwere ike ịgbapụ ha. Na-atụ uche mgbe agbapụ n'ime ndị dị otú ahụ oké uka na-esi nnọọ ike karịa iti. Mwakpo ahụ nọ na-akpakụ nke ọma, ozu ndị e gbuturu kụgbuo kpọturu n'ọnụọgụgụ.
  Site na teliskop ndị China ji akọ mee, Guyuk Khan leruo agha ahụ anya. Ọ na-aracha egbugbere ọnụ ya ma na-apịa egbugbere ọnụ ya, mgbe mgbe, na-edozi okpu agha ọla edo ya nwere aji, bụ nke isi ike na iwe gbagoro n'egedege ihu ya. O wee were iwe tụpụ ọjà ahụ.
  -Ndị dike anyị na-anwụ! Burundai na Agwọ Odo biakutem!
   Ndị Turgaud na-agba ọsọ ngwa ngwa ka ha mezuo iwu nke kagan okpueze. Guyuk na-achọ ịnọdụ ala n'oche ọdụ́ a kpụrụ akpụ mgbe aka dị nro dinarị n'ubu ya:
  - Echegbula onwe gị, nnukwu! Mee ka anya gị dị jụụ!
  Asụsụ viscous na-asachapụ, na-echetara nnọọ olu nwanyị.
   Ụra na-arahụ Guyuk Khan, ọ na-esiri ya ike ịnọrọ n'ụkwụ ya. Ee, ọ bụ ya. Ọzọ, dị ka mmụọ, Agwọ odo pụtara n'ihu ya - onye kasị dị egwu n'ime ndị agha ya, mmụọ ọjọọ mmụọ si Japan dị anya na-apụghị iru.
  -Ị!
  Onye nketa nke Kasị Elu Khagan tụrụ aka nzuzu mkpịsị aka! Agwo edo edo gara n'ihu na-agbasa, mgbe ụfọdụ na-abawanye, mgbe ụfọdụ na-ebelata:
  -M! M na-ahụ ozugbo site na gị! Ọ bụ oge iwetulata iwe gị! Ọ dị mma, karịa nke ọma, weta ihe nchekwa gị niile n'agha ozugbo enwere ike! M ga-enyere gị aka, ụmụnna, na-enye ndị iro dị otú ahụ ihe ijuanya! Mbugharị mbinye aka, kwere m, ga-adị mma!
  - Dze , dze , dze ! M ga-atụba tumen ahọpụtara n'agha n'okpuru iwu Burundai ! Ọnụ unu ga-edu ọgụ!
  Ndị Japan gbupụrụ anya ya, na-agbapụ nnukwu ezé edo edo ya:
  -Enweghị ndị mmụọ ọjọọ ọcha, achọrọ m igbu m nhata! Dị ka ezigbo ninja!
  Agwọ na-acha odo odo na-egbukepụ ọtụmọkpọ ya, ụtarị pụtara n'ọnụ ya nke ọma, ma nụkwa egwu na-egbuke egbuke.
   Guyuk chere na ha na-akwa ya emo, ma o nweghị ike ma ọ bụ ọchịchọ ya na onye dibịa afa ninja na-arụ ụka . N'oge a, ndị Turgauds ji obi ọjọọ kwagide Burundai , Guyuk Khan enweghị mmasị na onye nchebe a na-erube isi Subudai -Baghatur.
  -Ị akpụkpọ mmanya na-agbapụta! Ị naghị ahụ na ndị dike kachasị mma na-anwụ n'okpuru mgbidi nke isi obodo Urus ? Were "Berkuts" ozugbo na, mgbe ị gafesịrị osimiri ahụ, belata Uruses na-akụ n'okpuru mgbidi aka nri.
  Burundai nwere ahụmahụ nwere anya ike ịjụ:
  -Akpụrụ mmiri esibeghị ike, n'okpuru opi puku kwuru puku ụkwụ ọ ga-agbawa ngwa ngwa.
  ndị Japan dị egwu zara Guyuk .
  - Nchegbu gị kwesịrị ịja mma. Ma mbọ gị bụ ihe efu! The anwansi ntụ ntụ ejikọtala ice na osimiri siri ike karịa ígwè agha! Ọfọn, malie n'ihu, anyị nyere gị iwu!
  - Nnukwu ninja batyr maara ihe ọ na-ekwu! Gbaa ọsọ ọsọ, ọ bụrụ na ị maara akụ mmiri igwe, m ga-enye ụlọ akwụkwọ ịnyịnya ka ọ bụrụ ụgwọ ọrụ!
  Guyuk Khan tiri mkpu, na-amagharị mkpịsị aka ya. Burundai anwaghị anwa emegide ọzọ - ọ bụ ọnwụ jupụtara. Mongol na otu ìgwè ndị na-agba ịnyịnya agbapụ n'anya. Na mberede, onyinyo bịarutere nso, mkpọtụ dara n'elu, ikuku ikuku siri ike mere ka okpu agha kagan okpueze fepụ:
  -Harakiri! Ya mere, nru ububa fegharịrị! Ugbu a Urses ga-enwe " poultice ".
  Otu nnukwu dragọn na-efegharị n'elu, nku ọla-edo ya na-awụpụ snoo, ire ọkụ na-esikwa n'ọnụ atọ anụ ọhịa wụpụ.
  - Mongoose mara mma !
   Guyuk enweghịdị oge ịtụ ụjọ:
  - Ọ bụ ike ọkụ niile Ryazan.
  -Ọ bụghị ihe niile, ma ọ ga-agbanye mgbidi ahụ ọkụ. Gaa n'ihu, obere Godzilla m!
  Nrọ dị ebube Medvedev gara n'ihu. Onye isi oche ahụ nwere nnukwu echiche.
  Dragọn dị ike, nke nwere ogologo nku dị mita iri ise, gbagoro n'ikuku. Ndị Mongol na ndị shaman so ha tiri mkpu nke ukwuu. Tumen , n'okpuru iwu nke Burundai , na-efe efe n'elu ice, ọtụtụ ịnyịnya sụọ ngọngọ, ma ha na ndị na-agba ha na-azọ ụkwụ ozugbo site na nnukwu ígwè. Nnukwu anụ nwere isi atọ, ka ọ na-adaba na mgbidi ahụ nke ọma. Ọzara ghọtara ihe ize ndụ nke mwakpo ikuku n'ihu ndị ọzọ. Ọfọn, n'ezie, achọghị m ikpughe kaadị m n'ihu tupu oge eruo, ma iji chekwaa obodo ahụ, m ga-eji ngwá agha na-amaghị ama ruo ụbọchị ahụ. Nnukwu anụ nwere nku megidere nnukwu anụ arụ nke na-adịchaghị ka ngwakọta nke ududo na centipede ígwè. Anwụrụ ọkụ adịlarị na-arị elu site na igwe ọkụ uzuoku. Ụmụ okorobịa ọma maka ịtụba coal n'ihu.
  Ụgbọ mmiri catapult bụ ngwakọta mara mma nke teknụzụ nke ụgbọ mmiri ụgbọ mmiri, winch, ballistae multi-legged na ọbụna ... snuffbox egwu. Anụ ọhịa a , bụ́ nke a kpụpụtara site na ígwè siri ike, nwere ike ịtụfu ihe ọ bụla na-emebi ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ọsọ nke égbè igwe n'ebe dị anya ihe ruru kilomita abụọ. Ụmụ agbọghọ ndị dike bụ ndị mbụ n'ụwa bụ ndị chere imegharị igwe piston maka ịtụba ebubo. Dikoros n'onwe ya tụgharịrị lever ahụ, rịbọn ejiri akọ wee si na ụdọ malite ịkwagharị, na-etinye okwute n'ime eriri na-agbagharị ngwa ngwa.
  Ebe ọ bụ na ndị Tatar na-agbaba n"oké obo, ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ na ọ dịghị atụfu; kama nke ahụ, nkume nkume ọ bụla dị arọ, na-amali elu, kwaturu ọtụtụ ndị na-agba ịnyịnya. Otu ihe dị njọ, ọnụ ọgụgụ ebumnuche adịghị ike, ị ka nwere ike ịkụ Mongols, mana gbalịa, tie dragọn na-efe efe! Nnukwu anụ ahụ nwere isi atọ tụgharịrị isi ya wee meghee agbà ya sara mbara, gbajiri agbaji, na-egbuke egbuke diamond.
  Ire ọkụ ahụ na-agbapụ gafere n"elu mgbidi ahụ ma daa n"ụlọ ndị ahụ. A na-anụ mkpu na iti mkpu, ọtụtụ ụmụ nwanyị ndị kpuru ìsì gbapụrụ n'okporo ámá, ụlọ na-agbakwa ọkụ na-adịghị mma. Ọ dabara nke ọma, ájá na nnukwu barel mmiri, yana ndị ọrụ mgbanyụ ọkụ, nọ na nche. Ụfọdụ n'ime ụlọ ndị ahụ, karịsịa ndị dị nso na mgbidi ahụ, ejiri asbestos na-eguzogide ọkụ kpuchie. N'okpuru nrụgide enyi na enyi, ugwu mgbawa na-eri anụ ahụ ghọrọ cha cha ma, ebe ike gwụrụ ya, ghọrọ iyi nke anwụrụ ọkụ.
  Ma dragọn ahụ doro anya na ọ chọghị ịda mbà, na-esi na mmiri ahụ pụta, ọ tụgharịrị site n'amara nke oké ifufe na-ebufe ibu ma wedata ọzọ iyi nke oké ifufe. Ndị Tatar enweelarị ike iru mgbidi ahụ, n'ihi ya, ọkụ ahụ na-ere ọkụ kụkwara ha. Otu n'ime ndị ihe ahụ metụtara bụ Burundai dị egwu , uwe ya ndị okomoko gbara ọkụ, ma jiri mbigbọ bekee merụrụ ahụ laghachi azụ. Ndị agha Rọshịa ahụkwara ahụhụ, na akụkụ nke ice ahụ gbazekwara nke ọma, na-ekpughe ụwa na osisi. Uwe dị na Dikoros nọ na-ese anwụrụ, ma onye agha Antonov guzo na mgbidi jisiri ike wụsa ịwụ mmiri n'elu ya, na uzuoku si na mail na-ekpo ọkụ bilie.
  - Lee ihe mmụọ mmụọ ọjọọ, ọ bụ ihe nwute na Alenka dị jụụ anaghị ahụ anyị!
  Dragọn ahụ tụgharịrị ọzọ wee nwaa ịbanye okirikiri nke atọ. Onye mgbaasị Savely kụrụ mkpịsị aka ya, o jisiri ike malite obere ọkụ ọkụ, ihe ọkụkụ ahụ kụrụ isi n'etiti dragọn ahụ. Obere mgbawa ahụ emeghị ka nnukwu anụ ọhịa ahụ nwere isi atọ tụfuo ya, kama ọ kụpụrụ ya ntakịrị, n'ihi nke a dragọn ahụ gbapụrụ tupu oge eruo, oké ifufe na-efe efe na-etikwa n'ọkwa ndị nukers juru . Ma ọzọ iti mkpu n'ike, ụfọdụ ndị Tatar laghachiri azụ. Ọ bụ mgbe ahụ ka Dikoros hụrụ otu nwa agbọghọ toro ogologo ka ọ na-efegharị mma agha abụọ nwere ihu abụọ. N'ịbụ onye na-agba ọsọ na-adịghị mma nke mmadụ, ọ kpụrụ ndị na-emegide ya n'ime kabeeji, were ụkwụ, nku aka, na ọbụna isi ya tie ihe ndị dị egwu, na-efegharị dị ka urukurubụba.
  Naanị otu, ma ọ bụ karịa mmadụ abụọ nwere ike ịkpata mbibi dị otú ahụ:
  - Juliana! Mmụọ ozi na-acha uhie uhie, ọ bụ gị?!
  - Ị na-esi ísì okooko osisi na imi gị! Site n'ịdị elu mita atọ!
  Alenka were ọchi zaa. Nwatakịrị nwanyị ahụ bụ dike, nke ji ọsọ nke mgbada gbagoro agbago gbagoro n'elu mgbidi ahụ, na-ahapụ obere akara ọbara na mgbidi ahụ.
  -Ekwula okwu, ihe niile doro anya! Anyị ga-emenyụ ọkụ nwere nku!
  Alenka sụrụ mkpọrọhịhị, dragọn ahụ, ka o si n'ụgbọ elu ya gbatuo, batara na okirikiri nke anọ. Otu dike guzo nso gwara ya:
  -Jiri catapult, Alenka, were nkume kụda ya.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ na-alụ ọgụ ji egwu egwu.
  -Mụ onwe m maara nke ọma ihe m ga-eji!
  Alenka welitere n'agbụ atọ ejiri akọ kpụọ nke nwere ọsọ ọkụ. Nke a bụkwa echiche ụmụ agbọghọ ndị dike ha: jikọọ obere okwute abụọ ma ọ bụ atọ, gbaa bọọlụ abụọ ma ọ bụ karịa wee gbutuo, mebie otu ahịrị. N'ịbụ onye wepụrụ katapilt uzuoku ahụ, Alenka wụliri na agụba ahụ wee kụgbuo lever ahụ. A tụbara ya elu, na ugbua na-agba ọsọ, dike girl ifefe ogwe aka ya, masterfully-atụgharị mma agha ya, na-eduzi ngwa ngwa ije, na jisiri ike adaa na azụ nke dragọn ahụ, studded na spikes. Nnukwu anụ ahụ tụrụ ụjọ ma nwaa ịchụpụ nwa agbọghọ ahụ na-ama jijiji, mana ụdọ ejiri akọ gbagọọ agbagọ riri nnukwu ọnụ - nnukwu anụ ahụ nọkwasịrị kpamkpam.
  -Gịnị kpatara ị chọrọ isi atọ? Otu na-efu? Ha juputara n'oghere, yabụ m ga-ekekọta ha ọnụ ka ụbụrụ ikpeazụ ghara ịpụ!
  Nwa agbọghọ dike ahụ chịrị njakịrị ya na-adịghị mma. Dragọn ahụ gbagoro elu, wee mepụtaghachi akaghị Nesterov, akwara dị n'okpuru akpụkpọ ahụ ma jijiji, nnukwu anụ ahụ mere mgbalị siri ike ịchụpụ onye na-agba ya na-akpọghị ya. Ikuku na-ekpo ọkụ na-efefe nnukwu ahụ ahụ, egbe ahụ na-agba ọsọ dị ka nkume a tọhapụrụ na catapult, ma ọ bụ, o yikarịrị, meteor. Ebili mmiri nke ikuku kụpụrụ ndị Tatar n'ụzọ.
  Alenka kwuru:
  - Ọ bụghị nnukwu!
  Ụra onye isi ala ka na-aga n'ihu. Maazị Medvedev dara ntakịrị, ikekwe ọbụna n'ihi iru uju.
  N'ezie, ihe a twitching dragọn bụ maka terminator girl mgbe ọ gabigara oké ibu na iri na abụọ variable ụgbọ elu, accelerating ka otu narị na iri ise ike ndọda na ozugbo mmiri mmiri n'ime weightlessness, ọzọ iru sublethal ibu ịgba. Onye ọ bụla na-anọchite anya flora na fauna bụ ikpuru n'ihu ngwaahịa a nke injinịa mkpụrụ ndụ ihe nketa.
  Nnukwu anụ ahụ gbalịrị ịtụgharị isi ya, jiri nnukwu ọnụ ya na-agbakọta nke ukwuu. Nwatakịrị nwanyị ahụ na-alụ ọgụ ji mma agha ya nke akụkọ ifo jiri ike ya gbuo ya, na-achọ ebe kacha nwee mmetụta - imi. Ihe otiti nke mbụ dị larịị, cha cha ọlaọcha si n"oghere imi fepụ dị ka pearl ha na-egbuke egbuke n"anyanwụ.
  "Snot gị mara mma, n'ezie, ha na-ekwu na dragọn nwere ike ihicha ọla edo."
  Agwo ahu were ìhè were were tie. Na nzaghachi, ọmarịcha Alenka mara mma na agile ji ọnụ ya gbutuo, ihe ọkụkụ ahụ dị nkọ na nke ziri ezi, agụba ahụ gbanwere ntakịrị uhie, igirigi cherry-ruby na-apụta site na nnukwu imi ya. Ha jụrụ ozugbo na ijiji, na-ejikọta onwe ha ka ha bụrụ ihe ịchọ mma na-enweghị atụ.
  Nwata nwanyi churu:
  - jụụ, bịa, kwugharịa aghụghọ ahụ!
  Nnukwu anụ ahụ na-ama jijiji, mana ọ gara n'ihu na-abawanye elu, isi obodo Ryazan ghọrọ obere na obere. Ebe ọ bụ na wheel ụgbọ, ugbu a na a saucer, na ebe a ka ọ hà mkpụrụ poppy, n'ikpeazụ na-apụ n'anya n'azụ ígwé ojii. Ihu igwe na-agba oji, jupụtara na kpakpando na-egbuke egbuke, ha rịgoro na stratosphere, ọ bịara sie ike iku ume, ikuku oyi na-agbaba. Ọ bụ ezie na akụkọ ifo Alenka abụghị onye nkịtị, ọ pụghị ime na-enweghị ikuku ma ọlị. Ma, o doro anya na dragọn ahụ na-akwara ahụ ọkụ, ihe na-akpụ akpụ nwere ihe mgbakasị ahụ, ume adịghịkwa, ya mere anyị ga-agbada elu. O doro anya na ọ dịghị ọchịchọ ịmegharị ihe ngosi nke Ruslan, bụ onye jidere afụ ọnụ Chernomorets ruo ụbọchị atọ na abalị atọ. Otu ahịrịokwu sitere na webụsaịtị ụmụaka na-enwu n'isi ya, n'ihi ihe ụfọdụ ọ chọrọ n'ezie ikwugharị ya.
  Na nwa agbọghọ dike kwuru:
  -Anyị bụ otu ọbara, mụ na gị!
  Dragọn ahụ dị ka ọ ghọtara ihe ọ pụtara, tụrụ ụjọ ma kwụsịtụ ịgbapụ ya. Mgbe ahụ, ọ malitere iji nwayọọ nwayọọ daa.
  Onye agha mara mma na akwara kwuru:
  -Ị chere nke ọma, nwanne m nwere nku! Anyị ga-eso gị nweta nsonaazụ!
  Ezigbo ogbugbu na-aga n'ihu n'okpuru ebe a, ndị Mongol na-apụ na mgbidi ahụ, Natasha mara mma kpebiri na oge kacha mma abịala. Emeela nke ọma, nwa agbọghọ nwere obi ike, ị ga-ahụ ya ozugbo, ebe ọ gafere, a ka nwere ụzọ ọbara gbachiri agbachi nke ozu juru. Ọbụghị naanị ụkwụ ya na ogwe aka ya, mma mma abụọ a kpara akpa nke Natasha a kpara n"agbụ nke ejiri ígwè siri ike mee.
  Alenka kwuru n'obi ya, na-apịa ụkwụ ya:
  -M ga-emere onwe m ihe ndị dị otú ahụ! Ugbu a, ka anyị kpoo ndị Mughlan!
  Ire ọkụ na-agbapụta dị ka ugwu mgbawa ugboro atọ site n'akpịrị agba agba, ndị Tatar gbakọtara nke ọma, e ghere ha naanị otu narị otu narị, na-awụpụ n'ọnụ ọkụ ala mmụọ. Ịnyịnya ahụ tụrụ egwu karịsịa, Otú ọ dị, ọtụtụ n'ime ịnyịnya ahụ achụpụlarị ya site na mberede na azụ azụ, nanị puku ndị nche nke Guyuk Khan nọ n'okpuru oche ahụ. Mgbawa ahụ gara n'ihu, na-ekpochapụ ọtụtụ narị na narị ndị agha n'otu salvo n'ime ajọ ifufe. Agwọ na-acha odo odo ji anya dị warara lere nlọghachi nke obere dragọn ya.
  Onye agha si n"ọwụwa anyanwụ tiri mkpu:
  -Onye mgbapụ! Unu niile bụ ndị nnọchi anya ezinụlọ dragọn ahụ, ị na-arara onwe gị nye mgbe niile ma jeere onye siri ike ozi!
  Iwe were onye dibịa afa ninja nwara imeri onye na-agba ọsọ ahụ na-atụghị egwu, na-atụba pulsars n'ọsọ igwe. Onye agha na-eto eto Alena chịrị ọchị wee bụrụ abụ n'olu dara ụda:
  - Na mmiri ọkụ - kụọ aka n'elu iko! Ị bụ onye ọbịa mara mma - ị gbasa ọkụ!
  Nke a bụ nwa agbọghọ - obi ụtọ, na ọchị. Ọkụkụ ndị e ji ọkụ mee adịghịkwa atụ ya egwu.
  Alena na-agbagbu ha ngwa ngwa, na-eji ngwa agha akụkọ ifo na, site n'oge ruo n'oge, na-eduzi anụ ọhịa ahụ gaa n'òtù ndị iro. Igwe ọkụ a na-emegharịgharị nke nwere nku dị mma karịa otu narị igwe na-adọkpụ ụgbọ.
  Ikekwe ọbụna nke a dị jụụ karịa ụgbọ elu mbuso agha, oleekwa otú o si nwee mmanụ ọkụ dị ukwuu, na fuse adịghị agwụ? Ị ga-amụ anụ anụ n'oge ntụrụndụ gị wee mepụta ngwa ọgụ ọhụrụ, nke a na-ahụbeghị na mbụ! Àkụ́ ndị ahụ na-agbapụ n'akpụkpọ ahụ siri ike, nke na-ada ụda, na-egbuke egbuke na agba niile nke egwurugwu, dị ka millet. Ihe ọkụkụ ahụ na-agbanwe agba agba nwa oge: ruby red na-aghọ lilac-violet. Lilac-sapphire, n'ụzọ megidere nke ahụ, na-atụgharị na-acha uhie uhie-oroma, edo edo edo edo, na emerald green. Nke a mara mma nke ukwuu, ọ bụ ihe nwute na n'oge okpomọkụ nke agha ọbara enweghị oge iji nụ ụtọ ihe ngosi dị egwu.
  Ndị dike Russia na ndị agha nke White Legion, nke ụmụ agbọghọ hibere, egbutuolarị ọtụtụ ndị agha Mongol. Ọ bịara bụrụ ihe na-awụ akpata oyi n'ahụ mgbe ndị na-agba ọkụ na-arụ ọrụ batara; ndị agha ọ bụla enweghị ike iguzogide ụdị ihe ọkụkụ ahụ okpukpu abụọ. Nkeji ọzọ, ụgbọ elu na-adịghị mma ga-amalite. Agwo odo na-ala azụ nwa oge.
  Iwu Batu doro anya, igbu okpueze kagan na jụụ, mana ugwo dị oke ala. Ee e, ọ ga-egbu ya ma emechaa, ma ugbu a ọ ga-ewepụ ya n'okpuru mma agha ndị Russia na-etipịa:
  -Ka anyị pụọ, Kagan, m ga-ekpuchi gị!
  mangus isi atọ ? Agaghị m ekwe ka o mekpaa ndị agha m ahụhụ!
  Ninja ahụ jidere mkpịsị aka ya, ọkụ malitere ịda:
  "Enwere m ike ịme ọgwụ mgbagwoju anya, ọ ga-alaghachikwa n'ụwa ya, ma agaghị m enwe ike ịkpọ ya ruo afọ asaa!" Enwere nhọrọ n'agbanyeghị! Amụma ọkwa Hale!
  - Kedu ka ọ dị?
  Guyuk , abụba na afụ ọnụ karịa afọ ya, gbatịpụrụ. Ninja Killer kọwara:
  -Ya mere! Ọ bụrụ na m gbuo mongoose ọcha ya , dragọn ahụ ga-abụ nke m, ọ bụrụ na ọ gbuo m, ọ ga-abụ nke ya!
  Onye afa ndị Japan tara ogologo mantra, ọtụmọkpọ ahụ na-egbuke egbuke karịa anyanwụ. N'ịbụ onye obi ụtọ nke mkpochapụ wepụrụ, Alenka na-agba ụkwụ ọtọ na mberede nwere mmetụta mgbanwe, nke na-egbuke egbuke azụ nke nnukwu anụ ọhịa na-erube isi na-apụ n'anya n'okpuru ya. Ọ hụrụ onwe ya n'ikuku, na-eji ọsọ nke nkume na-efedata. Ọdịda ahụ adịghị mma, mana ọ bụghị egbu egbu. N'ịbụ onye agbajiworo n'okirikiri snow nke dị otu mita, onye agha njedebe wakporo ndị Mongol site n'iwe nke otu anụ merụrụ ahụ. Mgbochi ikpeazụ a haziri ahazi dara, ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ nnukwu ndị agha ji ọsọ gbaba n'ìgwè.
  Ụmụ agbọghọ kachasị mma, Alenka na Natasha nwere ụkwụ efu, zọpụrụ n'ụzọ nkịtị ikpochapụ ndị nukers enweghị isi. Ka ọ dị ugbu a, Guyuk Khan ghọrọ ihe a na-adịghị ahụ anya, ịnyịnya greyhound ya na-emebi ndekọ hippodrome niile, kagan na-eketa na-eche naanị banyere akpụkpọ ahụ ya.
  - Mba, nke a abụghị samurai! Onye ụjọ nwere ọmịiko. Lee ihe ihere ijere mikado dị otú ahụ ozi!
  Ninja ahụ tiri mkpu.
  Agwọ na-acha odo odo wepụrụ katana abụọ dị ike, gafere ha wee kpachapụ anya, bọọlụ pink na-egbuke egbuke kewapụrụ na agụba. Pulsar na-ekpo ọkụ na-ekpo ọkụ wepụrụ ọsọ ọsọ gaa na Alenka mara mma, ọkara gba ọtọ.
  Onye agha njedebe ahụ jisiri ike hụ mmegharị ahụ, belata mkpụkọ ọkụ na-efe efe, obere mgbawa gbasasịrị dị ka àmụmà, na-achụsasị Mongol iri na abụọ ma ọ bụ abụọ:
  -Ọ bụ ekwensu! Samurai nke Underworld!
  Agwo odo tiri mkpu. Ninja na-ejikerela ngwa ngwa izute Alenka na-enweghị ụkwụ efu , mgbe echiche elementrị batara n'isi ya. "Gịnị ma ọ bụrụ na ọ gbughị nwa agbọghọ a kachasị ike ozugbo, mgbe ahụ, onye na-agba chaa chaa Natasha ga-esonyere ya, mgbe ahụ, ihe ga-esi na ya pụta ga-abụ ọdachi. "
  Ninja kwuru, sị:
  -Ana m agbapụ ụmụ nnụnụ! Ana m apụ ka m lọghachi!
  Agwọ na-acha odo odo, na-ekpughe uwe ọcha ya, liri onwe ya na snow. Mgbe ahụ, n'ịkpagbu, ọ malitere ịsụ mkpọmkpọgharị.
  Alenka nwere ụkwụ kwụ ọtọ gara n'ihu na-achụ iwe ya, Natasha siri ike akwụsịghị. N'agbanyeghị na agha ahụ siri ike, ha ekweghị ka ụlọikwuu eze nke okpueze kagan pụọ n'ihu nwa oge.
  -Ọ ga-agbapụ, ka anyị jide onye ndu!
  Alenka nke nwere ụkwụ efu tụrụ aro. N'ịbụ onye ji ụkwụ efu tụba diski, Natasha zara n'ezoghị ọnụ, na-aga n'ihu na-eji strok ọsọsọ mee ka ndị Mongols na-agba ọsọ na-agba ọsọ.
  -Maka gịnị! Anyị ga-eweta ọṅụ ọzọ Batyga , na nke a bụ oke mmadụ. Mma agha na-egbu ngwa ngwa, na jihangir ga-adọkapụ ya akpụkpọ.
  Alenka, ebe o ji otu ihe gbuchapụ anọ, dara ọchị.
  -Ọ bụrụ na ọ naghị agbaji mpi Batu n'onwe ya! Ànyị ga-ebuga ha ruo n"ogige ahụ, ka ọ̀ bụ gịnị?
  Natasha chịrị ọchị wee sị:
  -Batu na-akpa uwe ogologo ọkpa ya nke ọma, na obere Mooglans ndị dị ndụ, ka mma!
  Ụmụ agbọghọ ndị na-akwụsị akwụsị mere ka ọsọ ọsọ ha dị ngwa, ọ bụ ihe na-echetara egwuregwu ịchụ nta, ndị nukers na-achọsi ike pịa ịnyịnya ha, na-adọkasị akụkụ ha n'ọbara. Site ná mgbalị siri ike, ha jisiri ike kewapụtụ n'ebe ndị na-agba ịnyịnya Uru nọ, ma ha enweghị ike ịgbanarị ndị e mere ngwa ngwa karịa mgbada!
  Na-eteta n'ụra, Dmitry Anatolyevich Medvedev mere omume ma gbanye TV. N'oge mmeri Zelensky, ememe na ememe na mba niile mere. Ndị mmadụ ji ezi obi ṅụrịa ọṅụ ná mgbanwe ndị ahụ.
  Onye ọ bụla chọrọ ibi ndụ n'ụzọ ọhụrụ, na karịa n'efu. Nraranye ahụ na-eru nso, Zelensky na-enwetakwa ike zuru oke. Na nke a kpatakwara ịnụ ọkụ n'obi na mkpali. Dị ka, ihe niile ga-agbanwe ma ọ ga-adị mma karịa ụnyaahụ. Na ndị Slav ga-achọta ịdị n'otu na Agha Nzuzo ga-akwụsị. Dị ka nro na-achị ọchịchị nke oge Putin.
  A na-abụkwa abụ mara mma banyere Zelensky ... Onye ọ bụla chọrọ ihe ọhụrụ ma mara mma.
  Zelensky n'onwe ya kwuputara na site na iwu mbụ ya na ọ ga-akagbu mgbochi ndị omeiwu, ma kpochaa nku oligarch. Zelensky kwekwara nkwa na ọ ga-ebuli ndị ọgaranya ụtụ isi nke ukwuu. Dị ka, ha enweghị ihe mere ha ga-eji buru ibu!
  N'ozuzu, e nwere ọtụtụ ihe akwadoro ime. Gụnyere ọmarịcha owuwu nke ụzọ ụgbọ oloko: Arkhangelsk - Chukotka, wee banye ọwara n'okpuru ala na Alaska.
  Gịnị mere Zelensky abụghị eze? Ọrụ ya dị oke egwu. Na na USA, ọchịchị ga-agbanwe n'oge na-adịghị anya na a ga-enwe ọgbọ ọzọ nke ndọrọ ndọrọ ọchịchị. Onye chọkwara mgbanwe.
  Ma ugbu a Zelensky na-atụgharị ...
  Tupu ebupụ kọmputa ahụ, Medvedev banyere egwuregwu ahụ ...
  Mgbe mmeri nke USSR gasịrị, ọ ga-ekwe omume itinye aka na USA. Mana nke mbụ, ka anyị rụọ usoro nchekwa ngwa agha laser; alaeze ukwu nwere ikike dị otú ahụ ebe a. Agha megide USA - 2008! Mwakpo ahụ malitere site na Chukotka ruo Alaska.
  Enwere ezigbo mgba na-aga.
  Ndị Abrams na-alụ ọgụ megide tankị Panther-7. Ụgbọ ala ọhụrụ ahụ adịkwaghị arọ ka ọ zuru oke. Na-egosikwa klas ya zuru oke.
  Ma ọ na-ebibi Yankees ... Medvedev ghọrọ ntakịrị ike ọgwụgwụ na agha ahụ, ma nyefee onye ndụmọdụ ndị agha nke klas Rokossovsky. O wee malite ijikwa...
  Dịka ọmụmaatụ, wuo ihe ... Ụlọ arụsị ọhụrụ nke ọ bụla nwere okpukpe asaa. Ma ọ bụ ọbụna ụlọ elu TV ọhụrụ. Ọ ga-adị mma ịrụ pyramid. Otu kilomita na ọkara elu. Ee, nke ahụ ga-adị ezigbo mma!
  N'otu oge ahụ, Medvedev na-ebuli ọkwa nke ọdịmma. Ọ bụghị naanị ịchụpụ ụlọ ọrụ ndị agha.
  Ị nwekwara ike ịmepụta telivishọn, friji, kọmputa, laptọọpụ. Ma wulite mmepụta, ma bulie uru ahụ ọgụ. Mana USA enweela ike ike... Alaeze Ukwu enweelarị ọnụ ọgụgụ mmadụ karịrị ijeri abụọ na ọkara ma dịkwa njikere ịlụ ọgụ megide USA. Medvedev gbapụrụ ezé ya ma bụrụ abụ:
  - Abụ m ezigbo ifufe nke narị afọ niile! Nke ga-eweta ọtụtụ ọnwụ!
  Na ọzọ ọ na-etinye nrụgide na America. A na-agbanwerị ogbunigwe nuklia. Agha dị otú ahụ na-eto eto.
  . ISI NKE 8
  Ee, ka anyị kwanye nkeji ahụ ọzọ. Na otú anyị ga-akụ! Lee ka ụmụ agbọghọ na-agba ụkwụ na-akpụ akpụ. Ha niile bụ ụkwụ efu na bikinis. Na ka ndị Yankee si jiri bayonet maa mma, na ka ha na-eji ụkwụ efu na-atụ ogbunigwe. E nwere ezi ume n"ime ha. Na ihe niile na-egbuke egbuke, dị ka bọọlụ mercury na-agba n'okpuru akpụkpọ anụ. Ụmụ agbọghọ hụrụ igbu mmadụ n'anya - ndị a bụ ụmụ agbọghọ!
  Ha na-abụkwa onwe ha abụ:
  Anyị na-akụ ụmụ agbọghọ Komsomol,
  Anyị bụ Tsar Medvedev, Tsar maara ihe nke ukwuu...
  Ma n'ezie anyị nwere olu doro anya,
  Ihe ọ bụla ị ga-arụrịta ụka - gaa maka ya!
  Ma ọzọ ọ tụpụrụ ogbunigwe na mkpịsị ụkwụ ya efu. Ụmụ agbọghọ ndị a dị oke egwu. Na Yankees na-etipịa, na-eweghara Alaska. Ha na-abụkwa onwe ha abụ:
  - Anụ ọhịa wolf na-agbakọta ọnụ! Naanị mgbe ahụ ka agbụrụ ahụ ga-adị ndụ! Ndị na-adịghị ike na-ala n'iyi, a na-egbu ha - na-eme ka ọbara dị nsọ dị ọcha!
  Ụmụ agbọghọ ndị ahụ na-agbabakwa ngwa ngwa n'ime mwakpo ahụ na-achapụ ezé ha. Ma megide ndị America nwekwara "Tigers" -7, ike dị ịtụnanya. A pụghịkwa ịkwụsị nnukwu anụ ndị dị otú ahụ!
  "Tiger" -7 bụ a pụrụ iche elu-nrụgide egbe ala na mbụ projectile ọsọ nke 2500 mita kwa nkeji. Na ozugbo ọ kụrụ ya ihe, ọ dịghị ihe ga-azọpụta ya. Na Ambram na-agba ọsọ n'akụkụ niile . + Na-akwatukwa ụlọ elu ahụ n"ebe ha nọ.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ manye ndị agha ahụ ka ha gbuo ikpere n'ala wee susuo ha ọnụ.
  Ndị America na-atọhapụ ọzọ. Na ndị agha nke Medvedev agha na-abịaru nso New York. A na-ebusokwa obodo ahụ agha. A na-ejide ya n'enweghị ememe ọ bụla.
  Medvedev weere onwe ya dị ka nnukwu ọchịagha: o mesịrị were New York.
  Mmadụ nwekwara ike ịsị na ọ bụ ya kacha n"ime ndị mwakpo ahụ. Na Washington.
  Na ndị America na-atọhapụ. Onye isi ala US dara n'ihu wee malite susuo ụmụ agbọghọ ahụ ọnụ ụkwụ efu. Nke mbụ, emesia nke abụọ, n'aka nke ya.
  Ya mere, ọ susuru otu batalion dum ụmụ agbọghọ na-agba ụkwụ ọtọ. Nke a bụ nnukwu agha!
  Medvedev chịrị ọchị... Ya mere o weghaara America. Mana Putin enweghị ike ime nke a!
  Nke a bụ agha n'ezie - ibu! Mgbe ahụ gaa Mexico.
  Na ọzọ jidere ... Ụmụ agbọghọ Mexico na-eme ka ndị Mexico gbuo ikpere n'ala, na-esusu ọnụ ikiri ụkwụ ha efu. Na ha na-eti mkpu:
  - Ebube diri ọmarịcha!
  Ee, kọmpụta nwere ike igosi nnukwu ihe oyiyi agba nke ụmụ agbọghọ, ndị nwere ikiri ụkwụ efu, bụ ndị ndị mkpọrọ na-esusu ọnụ. Ma ọ bụ ihe na-akpali akpali.
  N'ebe a, ha na-edu ndị mkpọrọ ọzọ - oge a ndị ojii. Ha na-esusukwa ụmụ agbọghọ ahụ ọnụ ụkwụ efu.
  Na kwa tankị na-arị arị pyramidal ...
  Ụmụ agbọghọ na-akpụ akpụ na e nwere ọtụtụ n'ime ha ... E kwuwerị, ị nwere ike ịchụpụ ndị na-eto eto site na ihe onwunwe. Ma họrọ na nkeji niile bụ ụmụ agbọghọ na bikinis. Na nke a mara mma nke ukwuu.
  Ha na-abụkarị ndị na-acha uhie uhie na acha anụnụ anụnụ.
  Ha na-ewegharakwa obodo ọzọ. Ndị dike dị otú ahụ dị mma. Alaeze ukwu na-ada n'okpuru ụkwụ efu ha.
  Medvedev na-egwuri egwu na obi ụtọ ... Na ọbụna na-eti ihe n'okpuru ume ya.
  Kedu ka bọmbụ hydrogen si agbawa? Obi ọjọọ dị egwu! Na obodo ahụ dum, dị ka a ga-asị na ehi rachara ya ire. Kedu ka radieshon ọzọ? Ụmụ agbọghọ ndị na-agba ụkwụ efu na-agbakwa n'ájá na-akpata redio. Na ikiri ụkwụ ha na-adịghị ere ọkụ.
  Medvedev na-egwuri egwu dị ka a ga-asị na python na-eloda ókèala ọzọ.
  Nke a bụ ike ọzọ e meriri na ụwa mebere, ma tufuo ọkọlọtọ.
  Ndị tankị dị ọhụrụ ugbu a nwere ngwa agha na seramiki na-arụ ọrụ. Multi-layered ma dị irè.
  Na ndị na-ebu ụgbọ elu bụ nke oge a, ma dịkwa mma nke ukwuu. Na otú ụgbọ elu na-amalite ịgbapụ site na ha.
  Medvedev, dị ka anyị na-ahụ, bụ ezigbo onye isi oche na-eme ihe nkiri.
  Ya mere, ugbu a mmepe nke drones . Ma nke ahụ dị mma. Ọzọkwa, ụgbọ elu yiri diski. N'ebe a, ha na-abanyelarị n'agha dịka UFO. Mgbe ahụ, tankị pyramidal.
  Onye isi ala US Trump, onye nwere mmụọ na-egbuke egbuke, nyere iwu ka ọ mee ka ụgbọ ala ahụ bụrụ ihe na-adịghị ike na nke a na-apụghị ịbanye n'akụkụ niile. Nke a bụ otú mastodon si pụta n'ụdị pyramid dị ala. Na ụgbọ ala dị otú ahụ gosipụtara nchebe magburu onwe ya. Karịsịa megide kinetic projectiles.
  Ma ugbu a, tank a tụgharịrị bụrụ ihe ịga nke ọma nke na enweghị ike ịbanye ya, ma ọ ka na-arụ ọrụ na United States. Ha kpọrọ ya nke ahụ: tankị Trump.
  Na ara na-ejidekwa ndị mmadụ mgbe ụfọdụ ma ha hụ na ụgbọ ala ahụ enweghị ike ịbanye.
  Medvedev na-alụ ọgụ na-enweghị atụ, igwe ya eweghachilarị isi obodo ọzọ, na-eme ka ọ bụrụ mkpọmkpọ ebe na olulu mmiri na-esi ísì ụtọ.
  Mana nke a ezughị nwa agbọghọ robot. Ọ na-amalite ịmepụta ọgbọ ọhụrụ nke ngwá agha: bọmbụ mkpochapụ. Na bọmbụ a dị narị anọ ike karịa hydrogen. Yabụ, ọ bụrụ na ọ kụrụ, ị gaghị enwe ike ịnakọta ntụ!
  Na agha na-ama na-abanye na mbara igwe.
  Medvedev na-eji ụgbọ mmiri emere nke alloy ọhụrụ siri ike ma dị mfe karịa titanium. Na ụgbọ mmiri na-efe efe na mbara igwe, na-alụ ọgụ robots. Enweelarị ọtụtụ ụdị dị iche iche n'ụlọ mmepụta ihe n'okpuru ala.
  Ma ugbu a, alaeze ikpeazụ na mbara ala dara. Gịnịkwa? Ugbu a banye n'ime oghere!
  Oge nke Star Wars na-amalite.
  Medvedev ghọtara nke a wee pịa ahụigodo ike. Ma ọ bụ ị nwere ike ịkwagharị mkpịsị aka gị ma ọ bụ jikwaa echiche gị.
  Onye isi oche na-eme ihe n'amamihe ma wuo ụgbọ mmiri maka onwe ya. Agha ahụ na-agakwa n'ihu.
  Mmepe nke ọbụna dị ike karị, karịsịa mkpochapụ, bọmbụ thermoquark na-aga n'ihu. Ọ dịkwa ike otu narị puku ugboro karịa nke mbibi ahụ.
  Na mgbe ahụ ụgbọ mmiri na-ebili na mbara igwe. Ha na-ejidekwa satellite nke ụwa. Na mgbe ahụ usoro ndị agbata obi. Ha na-eme nke a ngwa ngwa.
  Na onye isi oche na-emepụta njedebe na egwuregwu ahụ. Nke a bụ dike njedebe. Nke a bụ njem oge, ọbụlagodi na oke.
  Medvedev ekwu, sị:
  - Ndị mmadụ na-azọ ụkwụ n'ala, kedu maka akpụkpọ ụkwụ! Nke bụ ma nzuzu ma jọgburu onwe ya!
  Na Medvedev nwere obi ụtọ karịa. Ee, umuaka, ka unu si di nma. Karịsịa ma ọ bụrụ na ha ghọrọ ndị agha mbara igwe.
  Agha kpakpando na-apụta. Na oké mgbanwe nke igbu, mgbe obere ntụmadị na eriri afọ. Kpọmkwem karịa, ọ bụ echiche echiche.
  Medvedev gara n'ihu na-awakpo:
  - My starships bụ igbu ọchụ!
  Ọ na-ahọpụtakwa ndị ọchịagha ọhụrụ n'ọnọdụ ya. Ihe bụkwa ọgụ, bụ ọgụ.
  N'ebe a, Medvedev na-achị ndị ọchịagha ya. N'ebe a, njikọ aka ndị iro na-ebili megide ya. Mgbe ụdị armada dị otú ahụ a na-apụghị ịgụta ọnụ na-abịaru nso, ọ na-atụ egwu; site n'ebe dị anya, ọ dị ka nebula nwere ọtụtụ agba, na-egbuke egbuke na-arị arị. Ọzọkwa, ọkụ ọ bụla bụ mmụọ ọjọọ kpatara anwansi nke onye mgbaasị necromancer. N'ime ụgbọ mmiri ndị agha iri na abụọ na ọkara nke ndị isi klas, na obere "ụlọ nkasi obi" na-adịghị agwụ agwụ, na-eburu n'uche nkwado ndị na-abịarute mgbe niile, ọnụ ọgụgụ ya na-eru nso narị nde abụọ. N'ihu gbatịpụrụ maka parsecs ole na ole; n'ogo dị otú ahụ, ọbụna ụgbọ mmiri ndị agha ultra-agha dị ka ájá ájá na Sahara.
  Agha General na-abịaru nso: ndị agha nke ohere ohere nke Medvedev megide ọtụtụ "Coalition of Total Salvation", bụ nke kpebiri, kama usoro aghụghọ nke nchebe mgbe nile, iji tie ụgbọ mmiri nke onye na-eme ihe ike n'onwe ya.
  Enwere ọtụtụ ụgbọ mmiri ebe a, nwere ụdị dị ịtụnanya, ọ bụ ezie na n'ọtụtụ ọnọdụ ọ na-egbochi ọgụ dị irè. Ọfọn, dị ka ihe atụ, a starship n'ụdị a harpsichord, ma ọ bụ, na ogologo muzzles kama urụk, a harp, ma ọ bụ ọbụna a okpukpu abụọ bass na tank turret si Agha Ụwa nke Abụọ. Nke a nwere ike ịmasị ndị dara mbà n'obi, mana o yikarịrị ka ọ ga-ebute ọchị karịa egwu.
  Onye mmegide ha bụ alaeze ukwu nke na-ekwu na ọ bụ ike eluigwe na ala. Nnukwu Emirate mbara igwe nke Medvedev, ebe a na-etinye ihe niile na ọrụ agha, isi okwu bụ arụmọrụ na mkpa.
  N'adịghị ka njikọ aka, onye na-eme ihe nkiri starships dị iche iche naanị na nha. Na ọdịdị ya fọrọ nke nta ka ọ bụrụ otu, azụ dị omimi nke na-achọ anụ ọhịa. Ma eleghị anya, ma e wezụga naanị ha, ha dị ka nnukwu mma na-egbuke egbuke na ígwè - grabs.
  Kpakpando ndị dị n'akụkụ a nke mbara igwe adịghị agbasasị nke ukwuu n'ofe mbara igwe, mana ha mara mma na ndị pụrụ iche na ụdị ọkụ ha.
  N'ihi ihe ụfọdụ, ileba anya na ndị a na-enye ìhè, ị na-enwe mmetụta dị mwute dị ka a ga-asị na ị na-ele anya n'anya ndị mmụọ ozi, ndị na-ama ndị dị ndụ nke eluigwe na ala ikpe maka omume ọjọọ ha na-adịghị mma.
  Ndị agha nke onye isi ala anaghị eme ngwa ngwa ịga nzukọ ahụ; naanị otu ndị otu ekwentị mkpanaaka, ngwa ngwa, na-eji ohere dị elu ha na-agba, wakpoo ndị iro, mebie ma laghachi azụ. Na nzaghachi, ha gbalịrị izute ha n'ọkụ na-ekpo ọkụ, ma n'ịbụ ndị na-enwekwu mmasị na nchebe zuru oke, ha dị irè karị.
  Adọwara ogbunigwe, ndị yiri ka hà pere mpe n'ọ̀tụ̀tụ̀ mbara igwe, dị ka a ga-asị na e ji agbawa agbawa agbawa, dịkwa ka ndị na-akwọ ụgbọ mmiri na ndị na-ebibi ihe. Ma anyị jisiri ike wetuo nnukwu egwuregwu. Otu n'ime nnukwu ụgbọ agha nke njikọ aka ahụ kụrụ, ọ na-ese anwụrụ ọkụ, na-ama jijiji, na ụjọ na-atụ n'ime nnukwu ụgbọ mmiri kpakpando, dị ka ọkụ n'ime ọhịa kpọrọ nkụ.
  Ndị ọbịa, dị ka jerboas naanị nwere mkpịsị aka kama ịnọ ọdụ, na-agba ọsọ n'ụjọ, na-eti mkpu ma na-amali elu na ala. N'etiti ha enwere obere ụdị dị ka ngwakọ anụ ọhịa bea na ọbọgwụ. Ụjọ na-atụ n'oké ọhịa ndị ọnụ ọnụ ndị ahụ na-atụ, a na-anụkwa quacks, ha na-efepụ iche, ábụ́bà na-agbakwa ọkụ. N'ebe a, otu n'ime ọbọgwụ anụ ọhịa bea tụgharịrị gbadaa, na-atụgharị isi ya ka ọ bụrụ ọkpọkọ ọkụ. N'ebe ahụ ụfụfụ gbabara n'akpịrị ya ozugbo, afọ ya wepụrụ akpụkpọ ụkwụ ya ozugbo, ozu nnụnụ ahụ wee gbawaa, na-efesa ọbara na ihe fọdụrụ nke anụ ahụ na-esi na nwata ahụ pụta.
  Ndị jerboas na-agba ọkụ wee gbaga na modul nnapụta, mana ọ dị ka sistemụ na-enye olileanya mmụọ maka nlanarị emebiela n'enweghị olileanya. N'ozuzu ha, Ọkụ Ọkụ Ọdụ, na-eme ka ọ pụta ìhè:
  - Chi nke squaring nke gburugburu ụwa, site na...
  Ọ gaghị ekwe omume imecha, ọkụ ahụ kpuchiri Ọkachamara ya na-enweghị obi ụtọ. Anụ nke òké nwere ọgụgụ isi gbadara n'ime ụmụ irighiri ihe mbụ.
  Ụgbọ agha ahụ gbara ọkụ, na-achụpụ ikuku ikuku n'ime oghere, wee gbawaa, gbasasịa n'ọtụtụ iberibe.
  Medvedev, n'ịbụ onye na-egwuri egwu zuru oke, nyere iwu ole na ole ọzọ. Ọ nyekwara Novodvorskaya posthumously na kpakpando nke dike nke Russia. O nyere iwu ka e nye Oleg Rybachenko iwu na nrite niile nke Russia nwere. O wee nye iwu nke St. Andrew onye mbụ akpọrọ Donald Trump. Mgbe nke ahụ gasịrị, Medvedev dara n'ụra ọzọ ... Ọ dịghị onye enyela ya nsogbu.
  Mgbe ihe omume dị otú ahụ gasịrị, Alenka nwere mmasị na ya. Otú ahụ ka ọ dịkwa otu ya.
  Margarita bụ onye mbụ wetara n'ala:
  - Ka anyị gwụchaa Japan n'oké osimiri wee mechaa ha n'elu ala!
  Alenka ji obi ụtọ kwado echiche a:
  - N'ezie! Gịnị mere na-ekwe ka ọnwụ nke ọhụrụ Russian agha!
  Natasha kwukwara:
  - Kuropatkin bụ onye ọchịagha enweghị obi ike. Ya mere, ọ bụghị eziokwu na ọ ga-enwe ike imeri, ọbụna na-eburu n'uche ike ọgwụgwụ nke ndị Japan n'oge mwakpo na Port Arthur!
  Medvedev chịkọtara ya nke ọma:
  - Ka anyị buso agha! Nke a bụ ohere anyị, na ohere Russia!
  Mgbe nke ahụ gasịrị, tank dị ike na nke ultra-modern malitere ịkwaga. Ee, Japan na-enwe ụbọchị ọjọọ. Ha ga-akọchakwa ihe karịrị otu ugboro mgbe ọ bịara ha ịlụso Russia ọgụ.
  Ụgbọ mmiri ahụ nọ na-agakwuru ndị agha Japan. Alenka kwuru n'ọñụ:
  - Enwere m nrọ dị ịtụnanya. Ọ dị ka a ga-asị na mụ na Natasha na-echebe Ryazan site n'ìgwè Batu Khan.
  Margarita kwuru:
  - Anọ m na nrọ?
  Alenka kwara isi ya n'ụzọ na-adịghị mma:
  - Mba! Ị nọghị ebe ahụ!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ kwara ákwá na iwe:
  - Kedu ụdị ihe nwute bụ nke a!
  Alenka nwere ụkwụ efu chịrị ọchị ma kwuo:
  - Ị nwere ike igbochi anyị! Ma mụ na Natasha dị nnọọ mma!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ na-acha ọcha jụrụ na ihe ijuanya:
  - Ị dị mma?
  Oghere ụkwụ Alenka kwadoro ngwa ngwa:
  - Ee, dị mma! Ma a gbakwara m dragọn!
  Natasha chịrị ọchị wee zaa:
  - Ị mara mma nke ukwuu na dragọn ahụ!
  Alenka kwadoro ngwa ngwa:
  - Ọ dị ka akụkọ ifo! Ebe e nwere dragons, na elves, na ihe niile mara mma!
  Margarita ji ezi obi zaa:
  - Ị mara mma nke ukwuu ọbụlagodi na enweghị dragọn! Naanị akụkọ ifo, na ọrụ ebube nke ọrụ ebube!
  Alenka kwuru, sị:
  - M ga-emeri onye ọ bụla! Na na enweghị dragons!
  Onye-agha ahu we gosi aka-ya.
  Akpa tankị Russia wakporo ndị Japan, bụ ndị guzo n'akụkụ mgbidi Port Arthur. A ka nwere ọtụtụ n'ime ha. Ngwa agha malitere ịrụ ọrụ. Na nzaghachi, ogbunigwe 152-mm nke tank ahụ dị egwu, yana egbe asatọ na-egbu egbu, gbara. Ọzọkwa, ndị samurai malitere igbutu na narị otu narị.
  Igwe igwe - "Dragon", ihe na-egbu egbu. puku mgbọ ise kwa nkeji bụ naanị ụdị anụ ọhịa.
  Ndị Japan dara, dụpuo, dọkasịa, na-egwepịa okpokoro isi ha. Afọ ha gbawara ma ozu ha malie, nke ọkụ na-etipịa ha.
  Akpụkpọ anụ ndị nwere nchikota gbawakwara. Ha mara nnọọ mma ma n'ịgba égbè n'òtù ndị agha na-agbapụ ma maka ịbanye n'ala ala ụgbọ mmiri.
  Ndị a bụ ụmụ agbọghọ Terminator, na prọfesọ bụ ezigbo amamihe. Ya mere, ha malitere ịzọcha samurai.
  Alenka nke nwere ụkwụ efu kwuru, sị:
  - Ka mmụọ Russia dị ebube!
  Natasha, na-eji mkpịsị ụkwụ aka ya pịpịa bọtịnụ joystick, zipụrụ mgbọ mmiri, wee gaa n'ihu:
  - Na Tsar anyị, Nicholas II!
  Alenka nke nwere ụkwụ ọtọ gara n'ihu na-ezipụ shea mgbe shea gachara. Kwa sekọnd atọ, ngwa agha na-egbu egbu na-efepụ. Na batrị ndị Japan dara jụụ. Na ndị agha nwere akpụkpọ odo nwụkwara n"ọnụọgụgụ.
  Natasha, n'ịbụ onye gbuturu ọtụtụ ọkwa samurai, kwadoro:
  - Ukwe nke Motherland na-abụ n"ime obi anyị.
  Alenka nwere ụkwụ kwụ ọtọ, na-aga n'ihu na-awụsa shells na-egbu egbu, ma ha dị ike karịa plastid, gara n'ihu:
  "Ọ dịghị onye mara mma karịa ya na mbara igwe niile."
  Natasha, ji mkpịsị ụkwụ aka ya gbagbuo ndị Japan n'enweghị obi ebere, gbakwụnyere:
  - Gbanyụọ igwe egbe knight nke ọma.
  Alenka ụkwụ gba ọtọ, mkpọmkpọ ebe samurai, agwụla:
  - Nwuo maka Russia nke Chineke nyere!
  Ụmụ agbọghọ ndị dị otú ahụ n'ezie, super! Mma mara mma. Ị na-ele ha anya ma nwee mmasị na ha. Mana maka ndị Japan, nke a bụ ọnwụ dị ọcha. Ụgbọ mmiri ahụ gafere na batrị ndị ahụ. Akụpụrụ ndị ọrụ egbe. O mere ya ngwa ngwa. M wee si n'ọwa mmiri ndị ahụ gaa. Ọ gbukwara ọtụtụ mmadụ. Karịa kpọmkwem, ọ bụghị ọtụtụ, ma ọ fọrọ nke nta niile. Mkpochapụ ahụ wee bụrụ mkpokọta. N'ebe a, n'ezie, ihe niile na-arụ ọrụ na-akpaghị aka. Otu a ka e siri bibie ndị Japan.
  Alenka ji njakịrị kwuo, na-eji mkpịsị ụkwụ nkịtị nke ụkwụ ya gbajiri pịa bọtịnụ joystick:
  - Anyị bụ ndị ogbugbu karịa ndị dike!
  Natasha chịrị ọchị wee kweta:
  - Nnwere onwe, ọgụgụ isi na ndị mmebe ebube!
  Ma ọzọ ọ na-agba na iyi. Ma jiri ike ọhịa chụpụ samurai.
  Margarita, bụ onye jikwa ụkwụ efu gbaa nke ọma, kwuru n'ụzọ ezi uche dị na ya:
  - A ga-enwe ndị nwoke nwere mmasị nwoke ole na ole, a ga-enwekwa ụkọ ụmụ nwoke na Japan!
  Alenka nke nwere ụkwụ tọgbọ chakoo tiwapụrụ chịa ma gbaa egbe ọzọ:
  - Kpachara anya maka ụmụ nwanyị! Ụmụ nwanyị, kpachara anya!
  Nke a bụ, n'ezie, ụdị nwa agbọghọ na-agba, mgbọ, na mgbọ ọ bụla na-esi na ya pụta. N'ọnọdụ ọ bụla, nwa agbọghọ ahụ bụ ezigbo njedebe.
  Natasha weere ya ma bụrụ:
  - Ndị agha na-azọ ụkwụ,
  Oghere mmiri ha na-enwu.
  E nwere nde mmadụ n'azụ anyị
  Oh ndị ọchịchị Russia!
  Ọ dịghị onye ga-akwụsị
  Ọ dịghị onye ga-akwụsịtụ...
  Nkwagharị ahụ na-emepe ndị ọhụrụ,
  Ka anyị fepụ ọsọ ọsọ!
  Ọzọ, mmiri ga-ezokwasị ndị iro. Ọ dịghịkwa ekwe ka ha gbadaa otu narị otu ampere.
  Alenka nke nwere ụkwụ gba ọtọ, na-awụpụ mgbọ na otu onye na-egbu osisi, na-akpa ọchị, ka ọ na-abụ abụ na-akwa emo:
  - Otu, onye ọkpọ , onye ọkpọ abụọ , ọ na-ama jijiji.
  Natasha, na-agbapụ, kwadoro egwu ahụ:
  - Otu onye ọkpọ , onye ọkpọ abụọ , ọ dinara ala!
  Cool Alenka na-akwado ike:
  - Otu oge plank, osisi abụọ - igbe ozu na-ewu.
  Natasha nwere ụkwụ efu, na-aga n'ihu na-agbapụ ma na-akụpụ onye iro ya na egbe igwe, gbawara:
  - Otu shọvel, shọvel abụọ - a na-egwupụta oghere!
  Onye-agha ahu we were anya sapphire-ya b͕a nkiti. N'ezie ọ bụ ezigbo obi ụtọ.
  Alenka nwere ụkwụ efu lere anya na ọnọdụ ndị ahụ. Ụgbọ mmiri ahụ rụrụ ọrụ ngwa ngwa, ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ndị agha General Nogi. Ọ dị ka e gburu ọchịagha n'onwe ya. Anyị kwụsịrị ndị Japan ikpeazụ na ndị agha nnọchibido ahụ.
  Medvedev kwuru n'ụzọ ezi uche:
  - Nke a bụ ogologo teknụzụ abịala! Ndị ikom anọ gburu ihe karịrị puku ndị Japan iri asatọ na ise n'ime awa ole na ole.
  Ọkara gba ọtọ Alenka, na-achị ọchị nke ukwuu, kwuru:
  - Anyị kwesịrị ibibi ndị ọzọ kwa! Hapụla onye ọ bụla!
  Natasha bụrụ abụ ka ọ na-agbapụ na puku samurai ikpeazụ:
  - Mba, ugwu agaghị abụ ọla edo, anyị ga-egbu ndị iro Russia niile n'oge na-adịghị anya!
  Cool Margarita kwukwara:
  - Mba, ọ bụghị hemorrhoid, n'oge na-adịghị anya ị ga-abụ onye iro nwụrụ anwụ!
  Mgbe ha kwatuchara ndị agha General Nogi, ụmụ agbọghọ Terminator rịgoro nwa oge na tankị wee gbapụ ụkwụ efu na snow. Ọfọn, ọ bụ ugbua oyi.
  Ugbua ha bibiri ihe karịrị otu narị puku ndị agha na-agba ụkwụ na puku iri ise. Na gbakwunyere ụgbọ mmiri ndị Japan. Otú ọ dị, ihe karịrị narị abụọ na iri ise ndị ọzọ Japanese guzo megide ndị agha nke General Kuropatkin.
  Medvedev ji isi osisi oak pụta n'ụra ya. Gagharịrị ntakịrị. Mgbe ahụ, m na-egwu na kọmputa ọzọ ... Star Wars dị mma ... Ma ihe na-adịghị arụ ọrụ ...
  Medvedev malitere imegharị atụmatụ ọhụrụ ahụ. M gbanyere egwuregwu akụkọ ihe mere eme: Russia n'oge Nicholas II. Na agha na Japan. Nke a bụ agha obi ọjọọ dị otú ahụ. Ị nwere ike itinye atụmatụ ma wepụ ike na kọmputa.
  Medvedev na-egwuri egwu n'ọkwa dị mfe, mana ọ tụfuru ntụtụ n'aka ndị Japan ma nwee nnukwu mfu. Ee, ọ dị mkpa iji wuo ọ bụghị nke ukwuu. Ka anyị malitegharịa.
  Na ọzọ ị na-egwu onwe gị ... Dị ka ọ tụgharịrị, na ebe Kuropatkin, onye isi oche na-eme ihe adịghị enwu nke ukwuu ... Mgbe niile enwere ụfọdụ glitches, mmejọ.
  Medvedev wee tụgharịa onye ndụmọdụ ndị agha, ihe na-agakwa nke ọma... Ya onwe ya wee rie ụra wee daa n'oche ya.
  Mara mma Alenka , na-efesa ụkwụ efu ya, jụrụ Natasha:
  - Kedu ka ọ dị gị, na-egbu ọtụtụ mmadụ?
  Nwa agbọghọ ahụ na-acha ọcha zara n'eziokwu:
  - Amaghị! Ọ dị ka ọ bụ egwuregwu kọmputa! Ị naghị enwe ọnụma, iwe, ma ọ bụ nnukwu ọṅụ!
  Alenka nwere ụkwụ gba ọtọ were iwe chịa ọchị:
  - Nke a bụ agha!
  Natasha gbagọrọ agbagọ n'ime mkparị. Ikiri ụkwụ ya na-acha uhie uhie, gbara okirikiri na-egbu maramara. N'ozuzu, ọ bụ nwa agbọghọ mara mma, nke nwere ike ime ihe dị ukwuu n'enweghị mgbalị siri ike. Ma ọ bụrụ na anyị anaghị asa ya, anyị na-agba ya.
  Ụmụ agbọghọ ahụ gbara ọsọ na snow. Ahụ ha na-egosipụta nke ukwuu. Igbe ahụ buru ibu, úkwù na-atọ ụtọ, dị ka croup nke ịnyịnya, uru ahụ a ma ama. Ndị a bụ ndị mara mma-ndị dike. Ha nwere ezigbo ike nwanyị. Amara nke ukwuu. Na ụkwụ - bọọlụ nke mọzụlụ na-atụgharị n'okpuru akpụkpọ anụ.
  Ndị na-enyocha ndị Japan atọ hụrụ ha.
  Ụmụ agbọghọ ahụ mere mwakpo. Na ka ha ga-esi jiri ikiri ụkwụ na-akụ samurais na agba. Ha gbajikwara agba ha n'ezie. Ha we tipu ezé-ha nile. Mgbe nke ahụ gasịrị, ụmụ agbọghọ ahụ bụrụ:
  - mbara ala ghọtara ịdị ukwuu nke ndị Russia,
  Anyị ji obi ike na-agbago elu.
  Mba niile nke ụwa hụrụ anyị n'anya ma nwee ekele.
  Ndị obodo ahụ niile na-aga n'ihu n'ihu ọchịchị Kọmunist!
  Ọzọ kwa, ihe mara mma ji anya emerald kpochapuru. Ha na-adị ka ọgụ. Ndị dike na-arụsi ọrụ ike. Na ọzọ ịgba ọsọ.
  Alenka nwere ụkwụ efu malie. Ọ tụgharịrị pinwheel n'ikuku wee hụ:
  - Anyị dị mma. Anyị nwere ike imeri ụwa niile!
  Natasha chịrị ọchị wee zaa:
  - Empress nke Ụwa Ụwa -
  Nke a dị ezigbo mma!
  Ụmụ agbọghọ abụọ ahụ kụkwara ibe ha ọnụ. Mgbe nke ahụ gasịrị, anyị ji ọsọ laghachi azụ. N'ezie, ụbọchị ọ bụla nke agha na-efu nke ukwuu maka akụ nke Tsarist Russia. Ma ọ bụ oge iji mechaa na ndị Japan ngwa ngwa.
  Medvedev ji ọnụ ọchị kelee ụmụ agbọghọ:
  - Ọfọn, ị gbara ọsọ?
  Alenka nke nwere ụkwụ tọgbọrọ chakoo jiri chị ọchị kwuo:
  - Anyị na-agba ọsọ na njikere ịlụ ọgụ!
  Natasha kwuru nke ọma:
  - Anyị ga-egbu onye ọ bụla!
  Medvedev tụpụrụ aka ya wee nye iwu:
  - Mgbe ahụ, ka anyị gaa!
  Alenka nwere ụkwụ gba ọtọ chịrị ọchị wee zaa:
  - Anyị anọ bụ ndị kasị egbu egbu n'ụwa!
  Natasha jụrụ nke a, na-apịa ya ụkwụ efu:
  - Ọ bụghị n'ụwa, ma na eluigwe na ala!
  Na tankị dị ike, nke na-eme ihe ike na nke na-egbu egbu na-agba ọsọ ọ bụla. Ihe karịrị puku ndị Japan narị abụọ na iri ise na-aga n'ihu. Ma e nwere ogbunigwe zuru ezu maka otu ijeri ndị agha!
  Ụmụ agbọghọ, prọfesọ na nwa akwụkwọ - nke a bụ otu nke ga-egwepịa onye ọ bụla ma tụgharịa ha n'ime mpi ebule. Na tank ahụ na-efega n'ebe ndị agha Japan nọ. Ọ na-eyi onwe ya egwu ọsọ ọsọ. Ọ chọrọ imebi onye ọ bụla.
  Alenka nke nwere ụkwụ tọgbọ chakoo jiri obi ụtọ bụrụ:
  Mgbasawanye nke Russia - mara mma, ezigbo,
  Ebee ka pearl nke snow nọ, osimiri nke kristal enweghị oke,
  Na onye agha Russia na ndị isi bụ otu.
  Nsọ bụ akara nke steeti - ugo Ọtọdọks, eze anyị!
  Ma ugbu a, tank ngwa ngwa wepụrụ n'ezie. Ọ na-efefe dị ka ụgbọ elu agha. Ọ hụkwara onwe ya n'ihu ndị Japan. Igwe egbe egbe zuru ụwa ọnụ na egbe dragọn malitere ịrụ ọrụ ọzọ. Ụmụ agbọghọ ahụ ji ịnụ ọkụ n'obi malite ịzụ ahịa. Enweghị mmasị ọzọ.
  Alenka jiri mkpịsị ụkwụ ya gbapụ egbe ahụ, kụpụ ndị Japan wee bụrụ:
  - Otuto dịrị Rus' m, Stalin na Lenin, otu ezinụlọ!
  Na ekwensu nwere ntutu na-acha uhie uhie na-egbuke egbuke na anya emerald. Na ka o si emejọ samurai. Ị ga-ahụ n'anya.
  Na Natasha abụghịkwa ala. Na-achị ndị Japan.
  Na-abụkwa:
  - Adịla nwayọọ na ntụgharị. Akara anyi bu imeri umu agbogho!
  Onye agha ahụ na-ama ifuru. Ya mere ngwa ngwa, na-agbanye ọkụ na onye iro.
  Na mkpịsị ụkwụ efu pịa bọtịnụ joystick.
  Ọkara gba ọtọ Alenka, na-agbapụ, kwuru:
  - Enwere nsogbu abụọ na Russia ...
  Margarita kwubiri ya ebe a:
  - A sị na ọ bụ naanị abụọ!
  Alenka nwere ụkwụ efu, na-agbapụ, kwetara na obi ụtọ:
  - Ee, ọ bụrụ naanị abụọ!
  Natasha, na-agbapụ, na-atọgbọ narị narị ndị Japan, were ya ma bụrụ:
  - Na abụọ, na oyi abụọ. Na abụọ, na mmiri abụọ!
  Alenka nwere ụkwụ efu, na-agbapụ, gbakwụnyere:
  - M ga-egbu ndị Japan wee laghachi!
  Natasha chịrị ọchị wee zaa:
  - Port Arthur bụ nke anyị! Anyị agaghịkwa ekwe ka onye ọ bụla were Manchuria anyị!
  Onye agha ahụ kwatukwara samurai ọzọ. Ndị Russia agaghị emeri ndị Japan. Nke a ọzọ gosikwara otú Russia na-apụghị imeri emeri!
  Alenka nke nwere ụkwụ efu kụwara batrị ahụ wee dị jụụ:
  - Rus 'ga-abụ onye ama ama na mba ndị dị anya na narị afọ!
  Natasha gbakwara:
  - Ọ dịghịkwa agha ga-akwụsị anyị!
  Ma o bibiri puku samurai puku abụọ ọzọ. Mgbe ahụ, tank ahụ gara n'ihu na owuwe ihe ubi gara n'ihu.
  Margarita, na-elele nke a, kwupụtara echiche ya:
  - Ọ bụrụ na e meriri agha ahụ nke ọma, gịnị ka Russia ga-eme ọzọ?
  Medvedev hụrụ ka ụmụntakịrị nwanyị na-akụtu ndị Japan n'ike wee tụọ aro:
  - A ga-enwe agha, ma ndị German ma ọ bụ ndị Britain! Ma n'ọnọdụ ọ bụla, agha na Ala nke Rising Sun abụghị nke ikpeazụ!
  Alena, ebe o tiwara batrị ọzọ, kwuru:
  - Ya mere, anyị ga-enye ya ndị Germany, nke ọma, anyị ga-enye ha nke ukwuu nke na ọ gaghị adị ka ọ zuru ezu!
  Natasha, onye mbibi samurai, gbakwụnyere:
  - Na Hitler agaghị enwe onye ọ ga-ewe n'ọrụ na Wehrmacht!
  Alenka, na-eji mkpịsị ụkwụ aka ya pịpịa bọtịnụ joystick ahụ, kwupụta n'ike:
  - Ma enwere m ọmịiko maka ndị Arian. Ọtụtụ ndị ọcha mara mma nwụrụ!
  Natasha kwetara na nke a, na-ekweta n'ụzọ dị mwute:
  - Ee, ọtụtụ ndị ezi omume nwụrụ! Ma gịnị?
  Nwatakịrị nwanyị ahụ kụrụ ndị Japan wee hụ.
  - Ndị Japan bụkwa mba dị mma, mana a na-amanye anyị ịlụso ha ọgụ! Agbanyeghị na nke a adịghịkwa mma!
  Margarita kwuru n'ụzọ ezi uche dị na ya:
  - Na ụmụ anụmanụ? Ọ bụ na ha anaghị egbu ibe ha? Ma mmadụ bụ nnọọ anụmanụ nke kasị elu n'usoro!
  Medvedev chịrị ọchị ma jụ:
  - Mmadụ, n'adịghị ka anụmanụ, nwere mkpụrụ obi! Na mkpụrụ obi ya pụrụ iche n'ezie na anwụghị anwụ! Ya mere, anyị na ụmụ anụmanụ bụ a dum abis!
  Margarita jụrụ nke a:
  - Na enwe? Ha nwekwara ọgụgụ isi dị elu. Otu n'ime ha maara puku okwu atọ na ọkara!
  Onye isi ala zara:
  - Ma ha bụ ndị ikwu anyị!
  Alenka nke nwere ụkwụ efu gbara ndị Japan ọkụ wee bụrụ:
  - Abụ m enwe! Ọzọkwa nwoke!
  Natasha, na-egbutu samurai, wee rie:
  - Ejila enwe aga ije otu narị afọ!
  Nnukwu ụgbọ mmiri ahụ gara n'ihu na-egbutu ndị Japan. Gịnị mere? Ọ bụ anụ ọhịa ara n'ezie
  nke na-agba mgbọ puku iri anọ kwa nkeji. Na ihe agha ya bụ ihe a na-apụghị ịbanye n'ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ihe ọ bụla. Ma ọ bụghị naanị mmalite nke narị afọ nke iri abụọ.
  Alenka nwere ụkwụ efu, agbapụ, kwupụta n'ike ike:
  - Tsar Nicholas mere ọtụtụ ihe maka Russia, mana ọ nọgidere na-enweghị ekele na elelị!
  Natasha, na-awụsa ọkụ na ndị Japan, kwetara:
  - Ọ dị mma! Egburu eze. Ha manyere onye ụkọchukwu ahụ isi n"ocheeze ahụ pụọ! Gịnịkwa ka mma?
  Alenka nke nwere ụkwụ tọgbọ chakoo si n'ogbe egbe gbawaa wee gbakwụnye:
  - Ọ bịara ka njọ! Na ọbụna ndị ọjọọ ọzọ batara n'ọchịchị!
  Natasha chịrị ọchị, tie onye Japan ahụ wee sị:
  - Ya mere, ka anyị lụọ ọgụ maka ọdịnihu ka mma! Na maka nnwere onwe nke Russia!
  Ọkara gba ọtọ Alenka, na-agbapụ, kwuru:
  - Maka mgbanwe na mmeri!
  O gosiziri aka ya. Ọ bụ nwa agbọghọ nwere ike ime nke a. Mgbe ahụ ọbụna samurai agaghị enwe ike iwepụ ya. Na egbe igwe na-arụ ọrụ. Onye ọ bụla na-egbutu ma na-akụ.
  Ha na-akọ ihe n'ahịrị ozu dum. Ha na-ekpochapụkwa oghere na igbu ọchụ.
  A gwara General Kuropatkin na ihe dị ịtụnanya na-eme n'etiti ndị Japan. Agbapụ, mgbawa, mmadụ wakporo ha.
  . ISI NKE 9.
  Medvedev, mgbe ọ hiechara ntakịrị, weghaara kọmputa ahụ ọzọ. Ọ kpụbeghị isi. Ma ọzọ ọ malitere igwu egwu n'ụzọ nke ya.
  Mwakpo na Japan mgbe koodu rogue na tankị na ụgbọ elu. Gụnyere ogbunigwe kacha mma nke Agha Ụwa Mbụ, Ilya Muromets. Nke kwuputara onwe ya nke ukwuu. Ọ kụkwara ndị Japan dị ka rọba na-akụ ijiji.
  Ma gaa n'ihu na Tokyo ...
  Dmitry Medvedev, mgbe o meriri Japan, kpọrọ onwe ya eze ukwu Mikado.
  Ma agha ọhụrụ...
  Dịka ọmụmaatụ, ị nwere ike ịkpọ akụkọ ihe mere eme ọzọ. Alexander II gwara Bismarck na 1875 na esemokwu ya na France bụ ihe dị n'ime n'etiti Germany na French. Bismarck weghaara ma wakpoo France na 1876. Na mbụ, ndị Prussia nwere chi ọma wee rute Paris. Ma ha ji nwayọọ nwayọọ. Na Briten banyere n'agha ... Ihe niile gaara adị mma, ma ndị Britain nyere agha na Germany ma merie ya. Mgbe ahụ ndị Prussia welitere ndị agha ha.
  Agha dị n'Ebe Ọdịda Anyanwụ Ụwa gara n'ihu. Ndị France gbachitere onwe ha nke ukwuu. England bufere ọtụtụ ndị agha...
  Ka ọ dị ugbu a, Russia meriri Turkey na Istanbul. Britain na France na Germany nọ n'agha. Na alaeze ukwu nke Tsar Alexander weghaara ọtụtụ ala, gụnyere Iraq, rute n'Oké Osimiri India. Na Palestine, na ala ruo Egypt. Ya mere, ndị agha Russia, bụ ndị Skobelev duziri, meriri Mecca, Medina, na obodo ndị ọzọ nke Saudi Arabia.
  Ma e hiwere akụkụ ndịda nke Alaeze Ukwu Russia. Na Alexander II ghọrọ eze ukwu. Na agha dị n'etiti Germany megide France na Britain were afọ iri.
  Ma ọ kwụsịrị na eserese bara uru.
  Alexander II chịrị ruo n'afọ 1887 wee bụrụ onye e gburu ogbugbu e mere n'okpuru nduzi nke Alexander Ulyanov, nwanne Lenin. Ọchịchị ya dị ebube, nke Russia wuru ọtụtụ okporo ụzọ, merie ọtụtụ ala, ma tọhapụ ndị ọrụ ugbo, kwụsịrị.
  Nhọrọ a bụ ka e si kpọọ egwuregwu ahụ. Alexander nke atọ, tinyere ọchịagha Skobelev, meriri ma Iran na Pakistan. Ma ọ nwụkwara - obere isi na-egbuke egbuke. N'okpuru Nicholas II, Russia busoro Japan agha na-enwebu ụgbọ mmiri n'Oké Osimiri India, bụ ndị bịara nyere Pacific aka ngwa ngwa. Ndị Russia meriri samurai ngwa ngwa, ha nwekwara ike karịa ma n'elu ala ma na mmiri.
  Na mgbakwunye, ndị agha Russia nyere iwu site n'aka onye minista na-ahụ maka nchekwa Skobelev. Na Russia ọ bụghị nanị na-emeri, ma jisiri ike merie Japan. Ọzọkwa, United States abanyebeghị n'Ebe Ọdịda Anyanwụ Ụwa, Briten esikwaghị ike otú ahụ. Ọzọkwa, Russia na Germany jikọrọ aka. Nke ikpeazụ kwụsịrị n'azụ Britain na France na mgba maka Africa. Tsarist Russia, mgbe ntinye aka nke Japan na akụkụ nke China, bịara sie ike karị. A na-arụ okporo ụzọ Delhi-Moscow.
  Dị ka a hụrụ site na nke a, a na-emejuputa atụmatụ Tsarist Russia maka mgbasawanye na India na China nke ọma. Tsar Nicholas II họọrọ akụkụ nke Germany n'oge Agha Ụwa Mbụ. Ndị Germany meriri France wee weghara Belgium, Holland, Denmark na Norway. Russia weghaara Egypt, ọtụtụ n'ime Africa na Indochina. Na kwa ihe onwunwe Pacific nke Britain. Na ọbụna rutere n'Australia. E jidekwara Australia ya.
  Mgbe nke ahụ gasịrị, agha ahụ kwụsịrị na ọdịda na iweghara Britain. Agha Ụwa Mbụ agwụla. Mana ọ dị ka Kaiser Wilhelm na Russia emeriela ala buru ibu, na-agbalighịkwa ya. O wee rọọ nrọ maka ịbọ ọbọ. Rọshịa meriri ọtụtụ ebe - Australia, Eshia niile, ọtụtụ n'ime Africa, ndị German ataghị oke, na ọbụna karịa site na Portugal na Spain nke ha ji. Austria-Hungary nwetara ikike nke Ịtali na Libya. Russia were ihe dị ka ụzọ atọ n'ụzọ anọ nke Africa, wee weghara Etiopia obere oge ka e mesịrị. Ndị Germany jisiri ike gbupụ Morocco.
  Dị ka o kwesịrị ịdị, nke a ezughị maka Germany. Ọ bụ ezie na ọ were France, Belgium, Holland, na Norway, na Russia meriri Sweden.
  Nkwadebe nke Wilhelm malitere maka agha ọhụrụ na Russia. Nsogbu nke 1929 mere ka ọnọdụ ahụ ka njọ. Austria-Hungary na Germany na-achịkwa ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ Europe niile. Na akụkụ nke Africa... Na Britain. Ma a ka nwere USA na Canada. Wilhelm na Nicholas nke Abụọ ekpebibeghị ịlụ ọgụ. Ọzọkwa, Russia kacha nta niile chọrọ ịlụ ọgụ, na-agbari ọtụtụ ókèala. Iji mee ka mmekọrịta ha dị ngwa ngwa, Tsar Nicholas II kwere ka ndị Russia nwee nwunye anọ. Ihe e debere na Kansụl Ecumenical nke asatọ.
  E mere mkpebi yiri nke ahụ na 1925. Na 1926, Nicholas II lụrụ onwe ya nwunye ọzọ. Dị ka o siri pụta, mkpebi ahụ abụghị nzuzu. Na 1929, eze ukwu nwere nwa nwanyị ọzọ. Na November 25, 1932, e mesịrị mụọ nwa nwoke ahụ́ dị mma. Nicholas nke abụọ gụrụ ya Pita. Na nsọpụrụ Peter Onye Ukwu.
  Na 1933, na May 15, agha ọhụrụ malitere. Germany kpọsara agha na Canada. Dị ka ọchịchị Britain. Ọnwa abụọ ka e mesịrị, United States, nke Roosevelt na-edu, n'agbanyeghị nsogbu akụ na ụba, banyere agha na Germany. Ha achọghị ịhapụ Canada.
  Wilhelm bụ onye agadi, ma na-eme ihe ike, na mbụ gbalịrị ịlụ ọgụ naanị ya, na-achọghị enyemaka ndị Russia. Ọ tụrụ anya na ọ ga-eme ihe niile n"onwe ya. Ma ọ dịghị mfe imeri ókèala nke oké osimiri kewapụrụ. Ọzọkwa, United States wuru ngwa ngwa tankị na ndị agha. Ha wee hiwe usoro ọchịchị... Agha ahụ were otu afọ na-enweghị nnukwu ihe ịga nke ọma nye ndị Germany. Nke jisiri ike weghara Iceland na Greenland. Ma na Canada ha enweghị ike ijide ya.
  Wilhelm tụgharịrị na Tsar Nicholas II: "Nyere m aka, onye ọrụ." Ị bụ nwanne nna m na nwanne m nwoke. Nicholas II n'onwe ya nwere atụmatụ maka Alaska na Canada. Ọfọn, ekpebiri m na ọ bụghị chi na-akpụ ite. O wee were ya, na June 25, 1934, kwupụtara agha na USA na Canada. Ndị agha ya kwagara Alaska, gafee mpaghara US.
  N'oge a, e wuru ụgbọ okporo ígwè na Chukotka, na ndị agha Russia na-aga n'ihu nke ọma. N'akụkụ ha bụ ọnụ ọgụgụ dị elu na tankị kacha mma n'ụwa, ma ọkụ, arọ na ọkara.
  Ya mere America ga-emeri ndị agha na-enweghị aha.
  Na Nicholas II, dị ka anyị na-ahụ, bụ n'ezie na ịnyịnya ọcha. Na otu mmeri mgbe ọzọ. Ndị agha Rọshịa na-eme njem gafee Alaska. Ha we were obodo na obodo, obodo nta na obodo nta.
  Ndị German na-agbalị ịbata na Cuba. Agha na-eto eto. Kaiser Wilhelm degaara Nicholas II akwụkwọ, sị:
  - Mụ na ndị Russia anọwo na anyị ga-adị n'otu mgbe niile. Anyị agaghịkwa ese okwu. Ya mere, ka America kwụsị.
  N'ihi mgbasa ozi gbatịrị agbatị, ọganihu dị ntakịrị nwayọ karịa atụmatụ. Ma ndị agha usoro nke Russia weghaara Alaska niile n'ime ọnwa ise nke ọgụ wee banye Canada.
  Roosevelt ama akam ọnọ Russia emem onyụn̄ ọn̄wọn̄ọ ndikpọn̄ Alaska, edi ama akaha. Agha ahụ gara n'ihu site n'ịgbahapụ ọhịa.
  N'oge oyi nke 1935, n'agbanyeghị ọnọdụ ihu igwe siri ike, ndị agha Russia rutere n'ókè US n'ebe ugwu. Agha ahụ gara n'ihu n'oge opupu ihe ubi ... Ndị agha Rọshịa rụrụ otu ọrụ otu ugboro, na njedebe nke July ha weghaara ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ Canada dum. Na August ha gbara Philadelphia gburugburu.
  US na-ahụ onwe ya n'ọnọdụ siri ike. Mana ha lụrụ ọgụ siri ike... Otú ọ dị, ka ọ na-erule ngwụsị 1935, ewegharalarị ihe karịrị otu ụzọ n'ụzọ atọ nke ókèala US. Na n'oge oyi, ihe ịga nke ọma nke tsarist dị ọbụna karị ... Ka ọ na-erule mmalite nke March 1936, ha rutere Washington na New York.
  Na n'April, e weghaara obodo abụọ ahụ ... Agha ahụ gara n'ihu ruo August ruo mgbe e weghaara ókèala United States dum.
  Mgbe ahụ, mwakpo bịara na Mexico, na ihe ndị ọzọ, n'ókèala nile.
  Wilhelm tụrụ aro ka Nicholas II mezue nkewa nke ụwa dum. Nicholas II kwetara.
  Na 1937, ndị agha Russia weghaara Latin America niile. Ya mere, Nicholas II dechara nkewa nke ụwa na ndị Germany. Ma e nwere nanị alaeze atọ fọdụrụ: nke kasị ukwuu: Russian, mgbe ahụ German, na ọbụna n'ihu Austria-Hungary.
  Russia si otú a ghọọ hegemon ụwa, ma ... Nicholas II ka bụ nnukwu tsar, ma a na-anwụ anwụ. A mụrụ n'August 1939. Na agadi Wilhelm wakporo Russia na September 1, 1939. O kpebiri iji eziokwu ahụ bụ na Pita nke anọ ka bụ nwata, ọ bụghịdị afọ asaa. O wee kpebie na mgbe ndị ọchịchị na-achị Rọshịa, ọ ka mma ịkụ. Ụbọchị abụọ ka e mesịrị, Austria-Hungary banyekwara n'agha ahụ. Adọbara mba niile gburugburu ụwa n'ọgụ. Agha ikpeazụ n'akụkọ ihe mere eme nke mbara ụwa amalitela.
  Ndị agha tsarist enweghị nha nha n'ihe gbasara ọnụọgụ na ịdị mma nke ngwa agha. Ụgbọ mmiri na ụgbọ elu ndị Russia ka bụ ndị kasị mma n'ụwa.
  Ma agha ndị ahụ gosiri nke a. Otú ahụ ka ndị ọchịagha nwere nkà ọhụrụ dịkwa.
  Mana Austria-Hungary tụgharịrị bụrụ njikọ adịghị ike site na mmalite. Ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ na ọ tụfuru ya site na ụbọchị mbụ. Ndị agha tsarist meriri ndị Austria, were Lvov, na mgbe ahụ Peremyl. Naanị site n'iwepụ akụkụ nke ndị agha ha na Poland ka ndị Germany zọpụtara ndị Austria na mmeri zuru oke. Ma ọbụna nke a abaghị uru. Mgbalị ndị agha Kaiser mere iji weghara Warsaw dara n'ihere. Ndị agha Rọshịa jikwa ike kwaghachi ha ihe karịrị narị kilomita abụọ.
  Ndị German kwụsịrị ndị agha Rọshịa na nnukwu nsogbu. Oge oyi dum gafere n'agha. N'oge opupu ihe ubi, agha na-agbakwa ọsọ. Ndị agha Rọshịa ji nke nta nke nta weghaara ụzọ ahụ. Ha nwere ọtụtụ ndị agha ọtụtụ ugboro, ya mere site n'oge okpomọkụ, ha nwere ike ịkasi ndị Germany ike na esemokwu ibe ha nke na ha malitere ịtọhapụ. N'otu oge ahụ, mwakpo megide Austria-Hungary malitere. N'oge mgbụsị akwụkwọ Budapest gbara ya gburugburu. Na mgbakwunye, ndị agha tsarist weghaara ihe onwunwe German na Canada. Na n'oge oyi nke 1940-1941, ndị agha na-achị ọchị bibiri East Prussia. Na April 1941 ọ rutere Oder.
  Ọnọdụ ndị Germany bịara sie ike nke ukwuu. Na May 1941, Vienna dara. Na n'oge okpomọkụ, ndị Russia rutere Alps ma tọhapụ Venice. Anyị banyere n'ógbè ndịda Germany.
  Na n'oge mgbụsị akwụkwọ ha mesịrị weghaara Ịtali. Mwakpo oyi megide Berlin kwụsịrị na njide ya na Jenụwarị 30, 1942. Mgbe nke ahụ gasịrị, mmegide nke ndị Germany, bụ ndị furu efu ihe onwunwe ha nile n'Africa, kwụsịrị. Ndị Russia rutere Rhine n'ọnwa Eprel. Mgbe nke ahụ gasịrị, n'April 22, ihe fọdụrụ nke ndị agha German kwụsịrị.
  Otú a ka agha ikpeazụ a lụrụ n"ụwa si bibie. Ọ kwụsịrị na mmeri na ihe ịga nke ọma nke Tsarist Russia.
  Ihe sochiri ya bụ mmeri nke mbara igwe. Laa azụ na 1936, nwoke mbụ bụ́ onye Rọshịa febatara na mbara igwe. Fee gburugburu mbara ụwa. Na 1945, na May 9, ndị Russia rutere na ọnwa.
  Ha gbagara Mars na 1967. Na Venus na 1969. Maka Mercury na 1972. Na Satellites nke Jupiter na 1973. Mmadụ rutere na mbara ala Pluto kasị anya ugbua na 1980. Na 2003, ụgbọ elu mbụ na-abụghị usoro mbara igwe na akụkọ ihe mere eme mmadụ mere. Shipgbọ mmiri Russia fegara Alaf Centauri wee laghachi azụ na 2018.
  N'ihe dị ka 2020, Russia ka bụ Peter nke anọ, bụ onye, n'ihi mmezu nke nkà mmụta ọgwụ nke oge a, ọ bụghị agadi nwoke. Pita nke anọ chịrị afọ iri asatọ na otu na ọchịchị ya bụ nke kacha ogologo n'akụkọ ihe mere eme nke ụwa. Ebe a maara kpọmkwem ụbọchị nke ọchịchị, n'ezie.
  Ọfọn, maka ugbu a, ihe niile dị jụụ n'ụwa, dị ka mgbe niile. Na ọbụna ntakịrị ihe na-agwụ ike ... Ndị mmadụ nwere ndụ dị mma. N'ezie, enwere nsogbu na oke mmadụ. Mana ewebatala mmachi ọmụmụ ebe a.
  Ọtọdọks emeela ka ọ dị ọhụrụ. A na-akpụ ndị ụkọchukwu afụ ọnụ ma yiwe uwe ndị e ji eriri ubu yiwe.
  Mmepe nke teknụzụ emeela nnukwu enweghị ọrụ. Ma a na-edozikwa nsogbu a. Hypernet amalitela.
  A na-eme nyocha, a na-emepụtakwa ụgbọ mmiri ndị nwere ike ịgafe ngwa ngwa karịa ọsọ ọkụ. Ee, ọ dị mma maka Tsarist Russia na ụwa dum n'okpuru ọchịchị nke Romanovs. Usoro eze a kacha dị ebube n'akụkọ ihe mere eme nke mmadụ.
  Nna Tsar Nicholas. Mee paradaịs n'ụwa!
  Dmitry Medvedev jụrụ atụmatụ ahụ. O meriri ụwa niile maka ndị eze Russia. Gosiri echiche atụmatụ ya. O nwetara nnukwu ihe ịga nke ọma wee daa ụra ọzọ, yi uwe na nrọ dị ka ọ dị na mbụ.
  Kuropatkin ekwu, sị:
  - Wetuo obi! Naanị udo!
  General Linevich kwuru na mkpu:
  - Onye isi ala, enwere ike anyị nwere ike ịkụ aka ugbu a?
  Adjutant General Kuropatkin kwuru:
  - Mba! Ọ bụghị n'ezie! Ọ nwere ike ịbụ ọnyà ndị Japan!
  General Linevich ji ụjọ kwuo, sị:
  - Nke a bụ ohere anyị iji merie agha a n'ikpeazụ!
  Kuropatkin kwuputara n'olu na-ama jijiji:
  - Ntachi obi, ndidi na ndidi karịa!
  Linevich jụrụ n'iwe karịa:
  - Ma Alexander Suvorov kwuru, sị: a oge na-enye mmeri!
  Kuropatkin tatụrụ nkụ:
  - A na m akwado ebe a! Anyị ga-ebu ụzọ chekwaa ndị agha. Na n'ozuzu, Japan ga-agwụcha uzuoku n'oge na-adịghị anya!
  Linevich tụrụ aro:
  - Ma eleghị anya, anyị kwesịrị ma ọ dịkarịa ala ime ụfọdụ reconnaissance?
  Kuropatkin kwenyeghị n'obi:
  - Nke a ga-ekwe omume, naanị kpachara anya!
  Linevich were iwe were tie:
  - N'aha Tsar na nna nna!
  Ka ọ dị ugbu a, nnukwu ụgbọ mmiri ahụ nọ na-ekpochapụ ndị Japan. Akụpịara ha, gbagbuo ha n'ụzọ dị iche iche.
  Alenka nke nwere ụkwụ efu, na-agbapụ n'enweghị obi ebere, jụrụ onye isi oche:
  - Nke a ọ bụ ọrụ ikpeazụ anyị?
  Medvedev ji ọchị jụọ:
  - Gịnị mere i ji chee otú ahụ?
  Anụ ọhịa ahụ nwere ntutu na-acha uhie uhie kwuru:
  - Ndị Japan enweghị nnukwu usoro ọzọ!
  N'ịkpọ na agbapụ samurai, Natasha kwekwara:
  - Mana, n'ezie, Japan enweghị ihe ọzọ ọ ga-alụ ọgụ!
  Medvedev zara ya n'ọdịdị na-ejighị n'aka:
  - Japan nwere ike ịchịkọta ndị agha ọhụrụ ma zụta ụgbọ mmiri ọhụrụ sitere na America na Britain. Ya mere, ka anyị chee ya ihu, agha ahụ akwụsịbeghị!
  Alenka gba ọtọ, na-agbapụ samurai, kwuru:
  - Gịnị ma ọ bụrụ na Russia na-enye udo na Japan na agafeghị oke okwu? Anyị ga-ewere naanị Kuril ridge, na ihe ọ bụla ọzọ ga-anọgide dị ka ọ dị tupu agha ahụ?
  Onye isi oche ahụ kwetara:
  - N'okwu a, o yikarịrị ka udo ga-adị!
  Margarita ji iwe kwuo:
  - Ọ bụrụ na ọ bụghị maka mgbanwe, ndị Japan ka ga-emeri. Ha agaghị aga ebe ọ bụla!
  Natasha nwere ụkwụ efu, na-awụsa samurai ọkụ, kwetara ozugbo:
  - N'ezie! Ha agaghị aga ebe ọ bụla!
  Cool Alenka, na-eji shells na-adọwa ndị Japan, tụrụ aro:
  - Ka anyị weghara Mikado!
  Natasha maliri n'ike:
  - Weghara Mikado? Ọfọn, na-akpali!
  Margarita kwuru na ịmụmụ ọnụ ọchị:
  - Ọ bụ na nke ahụ agaghị adị oke?
  Medvedev gosikwara obi abụọ:
  - Nke a ọ bụghị nke ukwuu? A sị ka e kwuwe, ọ bụ otu ihe iji chebe onwe ya, na ihe ọzọ na-egbochi Japan, nke, ka anyị chee ya ihu, adịghịkwa alụ ọgụ na mbụ ala Russia!
  Alenka nke nwere ụkwụ kwụ ọtọ kụwara emo, were mgbọ na-etipịa ndị Japan ọzọ:
  - Ọ bara uru ime ebere dị otú ahụ?
  Natasha, na-eji mkpịsị ụkwụ aka ya pịpịa bọtịnụ joystick, kwee:
  - N'ezie, gịnị mere anyị ji chọọ nke a? Anyị nwekwara ike weghara Mikado!
  Margarita chịrị ọchị:
  - Anọ m gị dịka m na-alụ ọgụ! Na n'agha, dị ka gị!
  Medvedev zara ya nke ọma:
  - Ị kwesịrị ịma mgbe ị ga-akwụsị! Anyị abụghị ndị random! Anyị bụ ndị kpọrọ na consciously na-agbanwe akụkọ ihe mere eme! Yabụ na ịkwesịrị igosipụta mmetụta, gụnyere usoro!
  Alenka nwere ụkwụ efu gbagburu wee bụrụ:
  - Ee, tụọ, tụọ! Lee ka ọgbụgbọ kọlera dị!
  Nnukwu ụgbọ mmiri ahụ nọ na-arụsi ọrụ ike. Ebibilarị ihe karịrị otu narị puku abụọ na puku iri abụọ na ise. Ọkara aka ekpe.
  Natasha bụrụ abụ na amụ:
  - Anyị ga-ebibi ụwa niile nke ime ihe ike,
  Gbada n'ala na mgbe ahụ
  Anyị ga-ewu ụwa ọhụrụ mara mma,
  Ka nsogbu na nsogbu ghara ịdị na ya!
  Alenka nke nwere ụkwụ tọgbọ chakoo, na-agbapụ ọkụ na-egbu egbu, masịrị:
  - N'ihi na ezi na ezi eze!
  Margarita tụrụ aro:
  - Ma ọ bụ ma eleghị anya, anyị ga-ebuliri orù abụọ trophy n'ihi?
  Alenka nke nwere ụkwụ tọgbọ chakoo achị ọchị nke ukwuu:
  - Gịnị, ị chọrọ ịṅụ?
  Margarita kwara isi ya n'ụzọ na-adịghị mma:
  - Ndị na-eme egwuregwu anaghị aṅụ mmanya!
  Alenka nwere ụkwụ efu, ka ọ fụọ batrị ọzọ, chị ọchị:
  - Site na obere efere!
  Natasha tụrụ aro:
  - Ka anyị ṅụọ biya nkwụ. Ọ ka mma!
  Ọ gbakwara ndị Japan ọzọ.
  Medvedev zara:
  - Azụmahịa mbụ, ọchị ma emechaa!
  Onye isi oche agaghị ama nke a? Ọ̀ bụ na ọ naghị eji ọrụ n'aka mgbe niile?
  Ee, otu n'ime iwu mbụ nke onye isi oche Medvedev bụ ịbawanye ụgwọ ọnwa nke ndị nnọchi anya steeti Duma ugboro atọ. Gịnịkwanụ banyere ndị nnọchiteanya? Ha yigharịrị ntuli aka onye isi ala. N'ihi ya, Medvedev jere ozi dị ka onyeisi oche na Russia ruo ogologo oge.
  Na nke a ọbụna ghọrọ ọnọdụ pụrụ iche. Mgbe onye isi ala na-arụ ọrụ ya ogologo oge. Ma mgbanwe anaghị abịa. Kpọmkwem, ihe niile gbanwere n'okpuru Medvedev maka njọ. Dị ka a ga-asị na uba, nke hụrụ Putin n'anya nke ukwuu, kpebiri ịbọ ọbọ na onye ga-anọchi ya. Kedu ihe na-eme ya!
  Tankị T-95 emegharịrị ọhụrụ gara n'ihu na-ekpochapụ samurai na ọganihu geometric. Igwe a gosipụtara arụmọrụ ya. Na ike ọjọọ nke ọnụma nke ịba ụba quasi-ihe.
  Alenka gba ọtọ ọkara, na-agbapụ ndị Japan, kwuru n'ụzọ ezi uche:
  - N'agbanyeghị nke a, nke a ezughị oke. Ọ na-apụta na anyị enweghị ike ime ihe ọ bụla na-enweghị nnukwu ngwa agha!
  Natasha nwere ụkwụ efu zara were iwe:
  - Ụfọdụ ike dị elu gbochiri Russia imeri agha na Japan. Ma e mere atụmatụ ezi ihe, ozi ọma nke China. Ma ọ pụtaghị nke ọma!
  Margarita jụrụ ajụjụ doro anya:
  Oleekwanụ maka Chineke? Gịnị kpatara na ọ naghị enyere ndị Ọtọdọks aka?
  Ọ fọrọ nke nta ka ọ gba ọtọ Alenka, na-eziga shei mgbe shei gasịrị, kwuru:
  - Ọ bụ ya! N'ezie, kwe ka ndị Japan merie mba Ọtọdọks. N'ezie nke a bụ nraranye nke okwukwe Russia!
  Natasha, na-awụsa ndị Japan ọkụ, jiri iwe kwuo, sị:
  - Okpukpe nke alaeze ukwu ekwesịghị ịbụ udo. Ọ ga-ekwe omume ịghọ nnukwu obodo ma ọ bụrụ na ị na-ebi ndụ site n'iwu: ọ bụrụ na ha akụ gị na ntì aka nri gị, tụgharịa aka ekpe gị!
  Cool Alenka kwetara ozugbo na nke a, na-etipịa ndị Japan:
  - N'ezie! Anyị enweghị mkpa pacifism! Hụrụ onye iro gị n'anya! Nke a ọ bụ iwu?
  Margarita jiri ịnụ ọkụ n'obi bụrụ:
  Onye ọ bụla bụ mmadụ a mụrụ dị ka dike;
  Ya mere, ọ mere - gorilla were nkume ahụ.
  Mgbe onye dị ndụ ga-aga agha,
  Na ọkụ na-ere ọkụ n'ime obi!
  
  Nwatakịrị ahụ hụrụ egbe igwe na nrọ ya,
  Ọ na-ahọrọ tankị karịa limousine.
  Kedu onye chọrọ ịtụgharị penny ka ọ bụrụ nickel -
  Site n'ọmụmụ ọ ghọtara na ike na-achị!
  Natasha tiri mkpu, na-awụkwasị ndị Japan ọkụ na ọnụma nke ugwu mgbawa:
  - Ee, akpaka! Na ike bụ isi ihe! Anyị ga-emeri!
  Alenka nke nwere ụkwụ kwụ ọtọ were iwe na ọnụma chụpụ ndị Japan:
  - Abụ m ihe a mụrụ iji merie! Na ihe ọ bụla obere. Mmeri anyị ga-abụ nke anyị!
  Natasha kwetara, na-pịa mkpịsị ụkwụ efu nke ụkwụ muscular ya na bọtịnụ joystick:
  - Ọ ga-akacha mma otú a! Anyị achịla, anyị ga na-achịkwa! M pụtara, Russia!
  Alenka nwere ụkwụ gba ọtọ, na-akụpụ ndị Japan, tie mkpu:
  - Agaghị m agha ụgha, achọrọ m ịchị! Mana ọ bụghị naanị igwe nchara, mana alaeze niile!
  Nwa agbọghọ ahụ ekpochapụlarị batrị ikpeazụ nke Land of the Rising Sun. Ọ bụ ịma mma nke na ọ kwesịrị ịbụ onye mmeri ụwa. Na ekwela ka adịghị ike na ihere mee ihe.
  Natasha, agbapụ, tamuru:
  - M ga-abụ eze nwanyị! Ma ọ bụ, ka mma, eze ukwu!
  Alenka nke nwere ụkwụ efu gara n'ihu:
  - Kedu maka agha, kedu maka agha, ọ bụ nwanyị ọjọọ na anụ ọhịa! Ma ọ na-emepụta ụmụ okorobịa mara mma, ọ na-ekwu - gbuo onye ụjọ n'ime gị!
  Margarita kwere ekwe:
  - Ọ dị mma, gbuo onye ụjọ n'ime onwe gị! Echere m na ọ bụrụ na Nicholas nke Abụọ agbahapụ ocheeze ahụ, ọ bụghị n'ihi ụjọ!
  Alenka gba ọtọ kwuru nke ọma:
  - Ugbu a ọ gaghị ahapụ! Anyị ga-ewusi ocheeze eze ike ka o wee guzoro ruo ọtụtụ narị afọ!
  Natasha kwuru, sị:
  - Bụrụ onye ukwu Tsar Nicholas II! Anyị na-akwado gị! A gaghị enwe mgbanwe - a ga-enwe Great Russia!
  N'ikpeazụ, ndị dike ahụ kwụsịrị na mkpochapụ nke ndị agha nke Ala nke Rising Sun. Egburu ihe karịrị narị puku abụọ na iri ise ndị agha na ndị isi. Ya mere, ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ndị agha ala Japan niile bibiri. Dịka ndị agha mmiri kwụsịrị ịdị adị.
  Alenka nke nwere ụkwụ tọgbọ chakoo ji chị ọchị kwuo:
  - Ọ bara uru na nsogbu ahụ? Yabụ, achọrọ m ịsị freak out? Na-eguzogideghị ogologo oge, ndị agha ahụ jisiri ike merie Russia!
  Natasha kwuru, sị:
  - Russia furu efu naanị n'ihi kọlụm nke ise. Ma ọ bụghị ya, anyị gaara emeri!
  Margarita jụrụ onye isi oche onye isi:
  - Gịnị ka anyị ga-eme? Anyi ga-alọta ma obu gawa n'ihu?
  Medvedev, bụ onye na-efunahụ ike, gbanye kọmputa wee sị:
  - Ugbu a, a ga-enye anyị amụma amụma ọganihu nke Tsarist Russia. Ọ bụrụ na ihe niile na-aga nke ọma, anyị ga-alaghachi azụ.
  Anụ olu nwanyị mara mma;
  Mgbe e bibisịrị ndị agha ala Japan na ndị agha mmiri kpamkpam, Mikado nyere udo. USA na Britain kwetara ime ihe dị ka ndị ogbugbo.
  Ọnọdụ ndị ahụ dị mma nye Russia. Mba ahụ nwetara ugwu Kuril na Taiwan.
  Yana njikwa Manchuria, Korea, Mongolia. Tụkwasị na nke ahụ, Japan kwụkwara ụgwọ nke narị nde abụọ na iri ise na nde rubles Russia.
  Ikike nke Tsar Nicholas nke Abụọ toro, ma enwere mbelata nke echiche mgbanwe. Mba ahụ malitere mgbake akụ na ụba ngwa ngwa. Zheltorossiya bilitere. Akụkụ nke China ji aka ya bụrụ akụkụ nke Russia, yana Korea na Mongolia. Alaeze ukwu Tsarist bịara buru ibu na ọnụ ọgụgụ ya na-abawanye. Mmụba akụ na ụba malitere n'oge karịa n'akụkọ ihe mere eme n'ezie ma sie ike karị.
  Enweghị State Duma, na ọchịchị tsarist nwere ike ịkwadebe nke ọma maka Agha Ụwa Mbụ. Igwe ọkụ ọkụ mbụ nke ụwa "Luna" -2 na mmepụta nke oke na bọmbụ engine anọ "Ilya Muromets" na "Svyatogor" pụtara na Russia. Agha Ụwa Mbụ malitere na agbanyeghị, mana ọ gara nke ọma maka Russia.
  Ebe ọ bụ na eze nwere ọnụ ọgụgụ ka ukwuu, akụ na ụba na ndị agha. Na n'ime ọnọdụ dị ike karị. Ọ dịghị State Duma - a hotbed nke nnupụisi na agha agha.
  Na ihe ịga nke ọma dị iche iche, ma, n'ozuzu, na ntinye nke Russia na mmeri nke ọtụtụ agha, agha ahụ kwụsịrị na November 7, 1915 na ntọhapụ nke Germany. Austria-Hungary dara wee kewaa. Galicia na Bukovina ghọrọ ógbè Russia. Krakow na ala ndị gbara ya gburugburu banyere n"Alaeze Poland, dịkwa ka Poznan, Danzig, na akụkụ nke East Prussia mere. Na Klaipeda sonyeere mpaghara Baltic. Czechoslovakia pụtara - alaeze n'ime Russia.
  Romania weghaara Transylvania. Hungary ghọrọ alaeze kwụụrụ onwe ya, mana n'okpuru nkwado nke Russia, yana Tsar Nicholas dị ka onye na-achị achị. Austria abụrụla obere obodo. Yugoslavia bilitere, dịkwa n'okpuru mkpuchi site n'aka gọọmentị Russia na n'okpuru onye ọchịchị Nicholas II.
  Türkiye apụọla na map ndọrọ ndọrọ ọchịchị nke ụwa. Iraq na Palestine ghọrọ akụkụ nke Britain, Syria ghọrọ akụkụ nke France, Asia Minor na Istanbul ghọrọ mpaghara Russia. Ya mere, Russia mụbara ókèala ya ọzọ. Ma ọ kwụsịghị ebe ahụ. Mgbe ahụ, e meriri Saudi Peninsula ọnụ na French na British. Na Russia na Britain kewara Iran na Afghanistan. Ebe ugwu na etiti ghọrọ ógbè ndị Rọshịa, ebe ndịda bụkwa obodo Britain.
  Ụwa yiri ka ọ̀ kwụsiri ike. Agha ahụ gara n'ihu naanị na China. Ma na 1929, nnukwu nsogbu akụ̀ na ụba malitere, nke butere oké ịda mbà n'obi.
  Echiche mgbanwe na-eto eto ọzọ na Russia. Mwakpo na ngagharị iwe dara. Mana nsogbu ahụ tụgharịrị adịchaghị njọ. Ọzọkwa, na 1931, agha na Japan dara ọzọ.
  Samurai chọrọ ịbọ ọbọ. Ma na nke ugbu a, ndị agha Russia siri ike n'akụkụ niile. Na Admiral Kolchak bụ a magburu onwe ọchịagha ndị agha mmiri.
  Ọ bụghị nanị na e meriri Japan, kamakwa e weghaara ya. Echichi Tsar Nicholas II eze ukwu Mikado nke Japan na February 1932. Ya mere, Russia gbasaa ọbụna karịa. Ma ọ kpọchiri ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ China niile.
  Ma n'ihe gbasara ọnụ ọgụgụ mmadụ na ókèala, Russia enweghị nha nhata. Ọzọkwa, Alaeze Ukwu Briten nọ na-akụda mmụọ. Hitler bịara ọchịchị na Germany na 1933, ma gịnị ka ọ pụrụ ime megide Russia? Hapụzie. Tsar Nicholas II nwụrụ na 1937, na-enwe a nnukwu ihe ịga nke ọma ọchịchị, nke abụọ ogologo mgbe Ivan the Terrible gasịrị. Na na ndekọ mmeri n'ihe gbasara mpaghara na onu ogugu.
  Otú ọ dị, ọ bụghị ihe nile mere eze na ndụ onwe ya. Onye nketa Alex nwụrụ na nwata. N'ihi alụmdi na nwunye na-ahaghị nhata, a napụrụ nwanne m nwoke nke Mikhail ikike nke ocheeze Russia.
  Ketara okpueze Kirill Romanov, bụ onye nwụrụ na 1938 na-enweghị ndụ ọbụna otu afọ. Na nwa ya bụ Vladimir nke atọ ghọrọ eze ọhụrụ. E chiri ya okpueze, ma eze ahụ chịrị obi ụtọ ruo mgbe 1992 gasịrị. Na mbụ Russia weghaara ógbè ndị France na Britain, tinyere Germany. Mgbe ahụ, ọ meriri Germany. Na mgbe ahụ dum ụwa. Na nkenke, ọhụrụ Tsar George mbụ ghọrọ eze ukwu ụwa na 1992.
  Medvedev dechara nyocha a wee sị:
  - O doro anya na, ezuru mbara igwe a! Anyị na-alọghachi!
  Ha anọ we tie nkpu:
  - Ebube diri Tsar Nicholas II!
  . EPILOGUE INTERMEDIATE
  Medvedev bilitere site na oku ... A gwara ya na nraranye Zelensky dị ka onye isi ala Russia na Ukraine amalitelarị. Na nke ahụ, ha na-ekwu, ọ bụ oge Dmitry Anatolyevich ịhapụ ụlọ ọrụ ahụ.
  Medvedev anabataghị ya. Tupu m apụọ, akpụchara m ntutu ma saa ahụ́.
  Mgbe ahụ ọ hapụrụ ụlọ ọrụ ahụ. E kpọrọ ya n'ụgbọala pụrụ iche. Ka ha na-aga, ha kwuru na ọ ga-akacha mma ka Medvedev fega n"agwaetiti Canary iji zuru ike n"ebe ahụ.
  Na Zelensky mere ihe ngosi ọzọ nke nraranye ya. Dị ka ọ dị na mbụ, mara mma na ọkụ ọkụ na jumps. N"ụbọchị nraranye ahụ, Vitali Klitschko na Michael Tyson lụrụ ọgụ n"ámá egwuregwu dị na Kyiv. Onye ọkpọ America a ma ama kwetara ịlụ ọgụ n'ihi nnukwu nsogbu ego. Klitschko chịrị agba nke iri na abụọ niile, mana n'ụzọ ndọrọ ndọrọ ọchịchị achụpụghị Tyson.
  N'ezie, otu n'ime obere nsụgharị nke onye mmeri ụwa bụ egwuregwu.
  Mgbe nke a gasịrị, e nyere Vitali Klitschko eriri diamond.
  Vladimir Zelensky nwetara ekele sitere na mba niile nke ụwa - gụnyere China. Ọzọkwa, n'Alaeze Ukwu Celestial, ọgba aghara ndị na-ewu ewu kasiri ike. Ọ bụghị naanị achịcha ka mmadụ ji ebi ndụ. Ndị mmadụ chọrọ ọchịchị onye kwuo uche ya na nnwere onwe. Ịkpọasị nke Òtù Kọmunist nke China agwụla; onye ọ bụla chọrọ nnwere onwe.
  Zelensky aghọwo ihe nnọchianya dị otú ahụ. Ihe nnọchianya nke ike onye kwuo uche ya, mgbe ọdịda nke ọchịchị aka ike nke ọrụ nzuzo n'okpuru Putin.
  Zelensky kwuru ọtụtụ ihe banyere mgbanwe, akụ na ụba na mmezu ọhụrụ. Enweelarị asọmpi maka ọkwa praịm minista na Rọshịa. Enwere ọtụtụ puku ndị chọrọ akwụkwọ. Usoro nhọpụta ahụ siri ezigbo ike. Ma ọ dị mma.
  Ruo ugbu a ihe niile na-aga nke ọma. Zelensky ọbụna mere mkpesa na nraranye ya. Nwetara otuto. O gosiziri na ọ ma asụsụ mba ọzọ. O mere ihe n'ike n'ike na n'ike.
  N'ikpeazụ, Zelensky weere ya ma kwuo okwu abụọ ọzọ.
  Ọzọkwa, mgbe nraranye ahụ gasịrị, mkpebi ndị ọrụ sochiri. Ọtụtụ mgbanwe na ihu ọhụrụ na gọọmentị.
  Enwere ezigbo nhọrọ nke "iron commissars". Mgbanwe nke ndị ọrụ nọ na Russia.
  Zelensky nyere ọtụtụ iwu n'ime ụbọchị mbụ. Ekwenyere ire mmanya na-aba n'anya n'abalị na n'ebe ndị njem. Ewebata ụtụ ọhụrụ na ndị ọgaranya. O buliri ikike n'aka ndị nnọchi anya na ndị ọka ikpe. Mmụba mmepụta mmepụta. Ewebata tarifu na ahia na China.
  E mere ntuli aka maka ịdị n'otu na Russia na Belarus. Na nke a gakwara n'aka Zelensky. Ọtụtụ ndị Belarus kwadoro ịdị n'otu na Russia.
  Zelensky mere mkpesa na Medvedev welitere patches nke ukwuu, ma kwere nkwa na onu oriri ga-ebelata. Na na ọ dịghị ihe ọjọọ ga-eme.
  N'ezie, uto ọnụahịa kwụsịrị n'oge na-adịghị anya. Na akụ na ụba Russia malitere ito eto. Na Caucasus, omume ndị agha nwụrụ n'ụzọ ụfọdụ. Ọ bịara dị jụụ karị.
  Zelensky mechara kwuo na a ga-akwado ya maka ọkwa Prime Minister nke Russia. Ọ ghọrọ Dọkịta Sayensị Alexey Bolshakov dị afọ iri atọ na abụọ. O ji obi ike merie asọmpi ahụ. Ma ọ ghọrọ praịm minista, nke kasị nta na akụkọ ihe mere eme nke Russia.
  Medvedev gbagara Canary Islands ezumike, wee nata ụgwọ ezumike nka onye isi ala mbụ, naanị na-ekpori ndụ. Ruo ugbu a, o nwebeghị nsogbu ọ bụla. Mana e jidere Shoigu ma bo ya ebubo na ọ nwara ịchị ọchịchị. Gịnị ka ọ chọrọ?
  Enwekwara ọtụtụ ihe ngwọta ndị ọzọ... Na America, otu nwanyị Democratic dị afọ iri anọ na otu meriri. Ya mere, gọọmenti gbanwere. Na otu nwanyị na onye kacha nta n'akụkọ ihe mere eme US batara n'ọchịchị. Oge Trump agwụla . Ma ọbụbụenyi na Russia ka malitere ito eto. Dị ka o kwesịrị ịdị, megide China ọchịchị aka ike, United States na Alaeze Ukwu Russia ọhụrụ bụzi enyi.
  Zelensky ọbụna nwere a referendum na ẹkenam a dị iche iche aha: kama, Russia - Kievan Rus. Nke kwukwara oke. Belarus sonyeere gọọmenti etiti. Na ntughari nke alaeze ukwu malitere... Na ndabere onye kwuo uche ya.
  Nwanyị ọhụrụ onye isi ala United States ketara ịkpọasị nke Trump n'ebe China nọ ma tinye onwe ya n'ịmepụta njikọ. Kievan Rus mepụtara akụ na ụba n'okpuru Zelensky nke ọma. Rọshịa jitụrụ gbochie China. Mgbe ahụ, ọ sonyeere NATO. N'oge na-adịghị anya, ọchịchị na-akwado Russia malitere ọchịchị na Kazakhstan ma guzobe otu obodo. Ndị Russia nọ na-ekpochapụ Central Asia na China. Esemokwu ahụ nọgidere na-eto eto.
  Zelensky mere mkpọsa mgbochi Stalin na mgbochi Putin . Ọ napụrụ Stalin na Putin ihe nrite niile Medvedev nyere ha.
  Mana ihe niile wee mee n'udo. Ọ bụ ezie na ndị Kọmunist mere mkpesa. Anyị gara rallies.
  N'ebe ahụ, e mechara kpọpụta Lenin na Mausoleum. Ụdị ọṅụ maka ọtụtụ. Na Chọọchị Ọtọdọks canonized Alexander II na Ivan the Terrible, Russian tsars. Ọnụ ọgụgụ nke ihe ncheta nke Nicholas II abawanyela.
  Tsarism na Westernism ghọrọ ihe ejiji. Ha bịarutere Europe nso, ndị mba ọzọ malitekwara ịnata ọtụtụ ọkwa. Rọshịa abụrụla akụkụ nke ụwa ọdịda anyanwụ, na mgbe Trump gachara, usoro nke ijikọ ụwa ọnụ gbasiri ike. Na China dabara na iche ma chere ọgba aghara dị n'ime.
  N'otu oge ahụ Zelensky mụbara ọnụ ọgụgụ ọmụmụ na Slavic alaeze. Ụgbọ elu ahụ e kwere na nkwa gawa ọnwa mechara mee. Na ihe niile rụrụ n'ụzọ ụfọdụ magburu onwe ya.
  Emebere mmekọrịta dị n'etiti Russia na United States, ma ọ bụ karịa kpọmkwem n'etiti Kievan Rus na America.
  Na ọgụ bụ ihe gara aga. Ụwa abụrụla nke ukwuu zuru ụwa ọnụ yana nchekwa. Ọ bụ ezie na e nwere agha. Kievan Rus, ya na United States, rụrụ ọrụ na Libya, ebe ha kwụsịrị ndị Islamist. Mgbe ahụ, anyị mesoo Middle East, na-eke bases n'ebe ahụ ọnụ na America. Kievan Rus na United States ọnụ malitere ịkwatu ụwa wee chụpụ China n'Africa. Na ebe a anyị enweghị ike ime ma e wezụga agha. Na ala arụmọrụ kwa.
  Ma Kievan Rus na Amerịka gbakọtara ọnụ.
  Nke nta nke nta, a chụpụrụ ndị China si n'akụkụ ụwa niile. Na alaeze eluigwe dabara n'ime nnukwu nsogbu akụ na ụba na ndọrọ ndọrọ ọchịchị.
  Na Kievan Rus gara nke ọma karịa.
  Ọ dịbeghị mgbe Rọshịa amataghị ọnụego uto akụ na ụba dị otú ahụ. Na na China dara - Kievan Rus bilie. Ọ tokwara ngwa ngwa.
  Ewuru ụgbọ okporo ígwè na-aga Chukotka n'oge ndekọ. Nke n'onwe ya dị ezigbo mma.
  Ha nọkwa na-egwu ala ọwara n'okpuru Alaska. Ndị America malitekwara ịrụ ụgbọ okporo ígwè iji jikọọ na Rọshịa. A na-arụkwa ụgbọ okporo ígwè na-aga Delhi... N'otu oge ahụ, a na-egwupụta ọwa mmiri site na Siberia iji gbaa Central Asia mmiri.
  Ndị United States na Kievan Rus rụrụ ọrụ nkwonkwo megide Iran. E tinyekwara ọchịchị ụwa nke ọma. Mgbe nke ahụ gasịrị, ha malitere igwu ọwa mmiri site n'Oké Osimiri Caspian ruo Ọwara Oké Osimiri Peasia.
  NATO gbasaa ka ọ gụnyere mba Arab. Na Saudi Arabia, ndị omeiwu bilitere. Ụmụnwaanyị ahụ malitere iyipụ uwe mwụda ha. Owuwu nke steeti ụwa malitere.
  Na mgbasa ozi ndị Rọshịa, onye ọ bụla baara Putin mba maka oke egwu wee tụba ya apịtị maka ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ime Russia ka ọ bụrụ obodo China, mana ekele Chineke na ọ nwụrụ n'oge. Ha kwukwara okwu ndị ka njọ. Ma e meghere ikpe mpụ megide Medvedev. Ọ bụghịkwa naanị otu.
  E bugara Stalin na mgbidi Kremlin. Lenin ọtụtụ afọ gara aga site na mausoleum.
  Ọtụtụ agbanweela na akara steeti. Ọtụtụ ụdị ọkọlọtọ ọhụrụ apụtala. A gbakwụnye odo na ọkọlọtọ Russia, na-acha anụnụ anụnụ dochie anya anụnụ anụnụ.
  Nke a dịkwa ụtọ. Uwe agha agbanweela... E nwekwara mgbanwe ego. Ha na-agbanwe ego dị ka nha anya: otu na otu puku. Ụkpụrụ ọla edo nke ruble nke Kievan Rus pụtara. N'otu oge ahụ, ego ọhụrụ na nke ochie bilitere - penny - ọkara kopeck, na ọkara - otu ụzọ n'ụzọ anọ nke penny.
  Ihe niile dị n'usoro...
  Utu aha malitekwara itolite... Ndị isi, ndị baron, ọnụ ọgụgụ, marquises, na ọbụna ndị isi pụtara. Karịsịa, Zelensky ghọrọ Duke. Moldova ghọrọ akụkụ nke Kievan Rus. E kwuworị okwu banyere nhọpụta nke eze.
  Ma Zelensky kwuru na onye isi ala Kievan Rus ga-ahọpụta naanị ndị mmadụ. Na ọ bụghị ihe karịrị okwu abụọ.
  Ọzọkwa, Zelensky belatara oge ọrụ nke onye isi ala Russia site na afọ isii ruo ise. N'ezie, Zelensky jere ozi oge mbụ ya ruo afọ isii.
  Ka ọ na-erule n'oge a, o mechaala ntinye nke Central Asia na Russia. Ma weghachi ókè-ala nke USSR. Naanị steeti Baltic ka enweghị onye ọ bụla.
  Mana ndị America achọghị ịhapụ ya. Ya mere, ha nyere Central Asia na Caucasus.
  Agha ọhụrụ dara na Caucasus, n'etiti Armenia na Azerbaijan. O wee jiri obi ọjọọ na-eje ije. Ya mere, Rọshịa nwere ike weghara mba ndị a ma mee ntuli aka na ntinye aka ha.
  Ya mere, Zelensky nwetaghachiri Caucasus, gbasaa Kievan Rus. Ka anyị chee ya ihu, ọ bụ onye mmeri. Ọzọkwa, ọ bụkwa onye ochichi onye kwuo uche ya ... alaeze ya gbasaa n'ihu ...
  Ya mere Afghanistan ugbua n'oge nke abụọ okwu nke ọchịchị, na akụkụ nke Iran ghọrọ akụkụ nke Russia.
  Na United States, otu nwanyị onye isi ala meriri nke ugboro abụọ. Ka ọ dị ugbu a, ọ na-aga nke ọma na akụ na ụba, na nke kachasị mkpa, ọ jisiri ike ịkụda China. Kedu nnukwu mmeri. Na Kievan Rus ugbu a bụ onye mmekọ na-edu Zelensky.
  Ma, n'ezie, ike Russia na-eto ngwa ngwa. O tinyelarị ugwu nke Iraq.
  Borzo na-akpa àgwà. Kievan Rus bụ mba mbụ n'ụwa n'ihe gbasara ọnụego uto! Ọ agafeela United States n'ọnụ ọgụgụ mmadụ. Na ugbua na America ha na-ele anya na mkpu - Russia ọ dị ike?
  Ọzọkwa, alaeze Kievan Rus na-agbasawanye. Ugbu a steeti Baltic adịlarị n'okpuru ya. Ee, nke a bụ nnukwu nsogbu nye ndị America. Zelensky achịkọtalarị ókèala mbụ nke USSR.
  Na, dị ka Russian Tsar, ọ na-aga n'ihu na mgbasawanye ya na ndịda. Ugbu a Iran na Iraq abụrụla akụkụ nke Kievan Rus kpamkpam. A na-ahọpụta Zelensky ngwa ngwa maka okwu nke abụọ na agba nke mbụ.
  N'agbanyeghị na e nwere ọtụtụ ndị na-azọ ọkwa onyeisiala, ntuli aka ahụ bụ ọchịchị onye kwuo uche ya.
  Zelensky kwuru na ya agaghị agbaso ihe nlereanya Lukashenko ma na-achị maka ndụ. Ọzọkwa, ọnọdụ Lukashenko na-apụ n'anya ka edoghị anya. Ikekwe ma Russia na West adịghịzi mkpa ya. Ma ọ kwụsịrị ... Ma Zelensky na-enweta ike. Ma n"ezie, ọchịchị ya n"ihe gbasara ihe ịga nke ọma kpuchiri ndị bu ya ụzọ, gụnyere Pita Onye Ukwu.
  N'ezie, ọ bụghị onye ọ bụla nwere ike iweghachi ókèala USSR, tinyere Afghanistan, Iran na Iraq.
  Mana Zelensky akwụsịghị ebe ahụ. Ugbu a a na-awakpo ma Poland na Finland - ha bụkwa otu akụkụ nke alaeze ukwu. N'ezie, a na-eme ntuli aka na mba ndị a, ha ji aka ha sonyere Kievan Rus.
  Enwekwara ihe ịga nke ọma n'ihu sayensị. Ụgbọ elu a na-echere ogologo oge na Mars emeela. Ndị cosmonaut Russia rutere ebe ahụ. Ha were ala wee hapụ ọkọlọtọ, nke bụ nnukwu mmeri.
  N'otu oge ahụ Kievan Rus weghaara Port Arthur mbụ si China. N'iji eziokwu ahụ bụ na agha obodo amalitela na China, ha weghaara Manchuria n'okpuru nchebe ha.
  N'otu oge ahụ, Kievan Rus weghaara akụkụ nke Turkey. Ala ndị ahụ e nyere Russia n'okpuru Nkwekọrịta nke Versailles. Nke bụkwa ihe siri ike. Zelensky gara n'ihu gbasaa Kievan Rus dị ka alaeze ukwu. Na n'ihe gbasara akụnụba, ọ pụtara n'elu, karịa United States.
  Ọfọn, China adabawo n'arọ nrọ nke agha obodo, ma malitela ikewa ya.
  Kievan Rus ghọrọ mba dị ike. Na ewu ewu Zelensky n'ime obodo ahụ toro nke ukwuu na ndị mmadụ malitere ịrịọ Vladimir ikpere ha ka ọ ghara ịpụ. Ọtụtụ narị puku mmadụ gbakọtara.
  Zelensky, dị ka ihe dị iche, mere ntuli aka na-enye ya ohere ịgba ọsọ maka okwu nke atọ ọzọ dị ka onye isi nke Kievan Rus.
  Onye ndu agbanweela na USA. Ọ bụrụlarị onye Republican. Ma ọ bụghị nwata ọzọ - tọrọ Zelensky. Ya mere mmekọrịta dị n'etiti Kievan Rus na United States malitere ịka njọ ọzọ. Russia enweelarị ike na-egbu mgbu n'okpuru Zelensky. Ha chetara na, yana ọchịchị Ukraine, nke a bụ nke anọ nke Zelensky.
  Nke ahụ, ha na-ekwu, ike nke Onye isi ala Russia ebelataghị. Naanị ihe Zelensky mere bụ iwebata mmezigharị na usoro iwu nke steeti Duma nwere ikike ịchụpụ onye ozi n'otu n'otu na votu ụzọ abụọ n'ụzọ atọ, ma ọ bụ site na ọnụ ọgụgụ dị mfe ugboro abụọ na-agafe votu nke enweghị ntụkwasị obi.
  Na mgbanwe a abụghị ihe dị mkpa, ebe ọ bụ na onyeisi oche ahụ jigidere ikike ịhọpụta ndị ozi niile na ikpebi nhazi nke gọọmentị. Na steeti Duma, ndị na-akwado Zelensky nwere ọtụtụ iwu.
  Ihe dị ịrịba ama bụ iwebata ntuli aka kpọmkwem na Council Federation, yana ikwe ka ndị mkpọrọ nwee ntuli aka.
  Mana, n'ozuzu, nke a bụ ebe njedebe nke ikike onye isi ala kwụsịrị. Ikike nke ịchụpụ ndị gọvanọ ka edobere. Na n'akụkụ ndị omebe iwu ọ gbasaala ọbụna.
  Na United States, Zelensky malitere ebubo ikike ọchịchị, na otu ahụ, "Ohu nke Ndị mmadụ," na-achịkwa ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ọkwa niile na steeti ahụ. LDPR na ndị Kọmunist nke Russian Federation kwụsịrị ịdị adị. Otu oriri si n'aka ekpe pụta - "A Just World" Kama LDPR, Patriots nke Russia pụtara. Ma otu ohu nke ndị mmadụ chịrị kpam kpam.
  Ụfọdụ mgbanwe metụtakwara chọọchị ahụ. Ọtọdọks kwadoro ikike ịlụ nwunye anọ, na-abịaru nso na Islam nso. Ụzọ e si ele ihe oyiyi eme ihe agbanweela nke ọma, e nwewokwa mmekọrịta ya na okpukpe Protestant. Ha malitere ikwukwu: na Chineke bụ Otu, na na mmadụ nkịtị erughị eru ife Chineke ofufe.
  N'otu oge ahụ, a kagburu Atọ n'Ime Otu dị ka ọ bụghị ihe nnọchianya nke Akwụkwọ Nsọ na nke mmadụ nkịtị na-apụghị ịghọta aghọta.
  Ha we webata: na Chineke bu otù, Chineke Nna. Ma okwu ahụ bụ́ Chineke Ọkpara adịghị na Baịbụl. Ọzọkwa, e nweghị okwu: Chineke bụ Mmụọ Nsọ. Ya mere, gịnị ma ị mee ka okpukpe dị mfe.
  Ọzọkwa, Chineke nke na-ekokwasị n"obe adịghị akpali ntụkwasị obi. Ọ bụrụ na o nweghị ike ichebe onwe ya, oleezi otú Ọ ga-esi chebe ndị mmadụ? Na nkenke, anyị gbanwere n'okpukpe monotheism. Na Baịbụl n"onwe ya jikọtara ya na akụkọ ifo ndị Slav oge ochie. Oziọma Veles bilitere.
  Atheism na-akawanye njọ - ha na-ekwu, kwụsị ịbụ ndị mmadụ na-ebufe. Anyị nwere otu mbara ala, ọ dịghịkwa mkpa ka ndị mmadụ kwere na ọrụ ebube na karịsịa na njedebe nke ụwa.
  Agaghị enwe njedebe nke ụwa na e kwesịghị ịdị. Na ụmụ mmadụ kwesịrị ịghọ alaeze mbara ma rute n'ọnụ ọnụ ụyọkọ kpakpando. Gịnị banyere ụyọkọ kpakpando? Dị ka eluigwe na ala. Ma mgbe erutewo nsọtụ nke eluigwe na ala, gaa n'akụkụ ọzọ nke eluigwe na ala. E kwuwerị, e nwere ọnụ ọgụgụ eluigwe na ala a na-apụghị ịgụta ọnụ. Ya mere, ị nwere ike si n'otu ụwa fega n'ọzọ. Na ka oge na-aga, mụta ịmepụta onwe gị! A ga-enwekwa eluigwe na ụwa ọhụrụ na-enweghị atụ n'ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ oghere niile.
  Na mbara ala ụwa bụ naanị nwa ụmụ mmadụ. Na n'ọdịnihu, a ga-enwe alaeze ukwu nke sextillion ruo sextillion degrees nke eluigwe na ala, na-akwụsịghị ịgbasawanye na imeri ohere.
  Na isi na onyeisi oche nke Kievan Rus Vladimir Zelensky, dị ka anyanwụ na-egbuke egbuke nke olileanya na-ebili n'elu ụwa!
  Na ọdịnihu ya na ọdịnihu nke Kievan Rus - ka ọ na-egbuke egbuke!
  
  FORCE MAJEURE MGBE USSR na-alụ ọgụ na-enweghị njikọ
  Ya mere mmetụta a na-apụghị ịgbagha agbagha malitere, na-emechi ndị agha niile na January 1, 1943. Ozu Rommel etigburu kwụsịrị n'oke ala Libya. Na bọmbụ niile nke Nazi Germany kwụsịrị. Mgbalị iji fega na Lọndọn ghọkwara ọdịda. Ụgbọ elu ndị Jamanị adaghị, mana eburula ya azụ. Ọrụ ebube a na-enwetụbeghị mbụ mere, nkewa nke ụwa site n'ike mmụọ nsọ.
  Otú ọ dị, na mbụ nke a enyereghị ndị Germany aka nke ukwuu. Stalingrad, ma ọ bụ karịa otu Pọlọs nọ na ya, ikekwe, enweghị ike ịzọpụta ya ọzọ. Na ndị agha Soviet ji obi ike gaa n'ihu. Mwakpo ahụ na Voronezh na n'akụkụ ndị ọzọ gara nke ọma. Ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ na ozugbo, Red Army tọhapụrụ Kursk, Belgorod na Kharkov.
  Otú ọ dị, mgbe ebufesịrị nkewa Rommel si n'Africa na ndị agha ndị ahụ n'akụkọ ihe mere eme n'ezie tụbakwara n'ime ọzara Algeria na Tunisia n'enweghị uru ọ bụla, ọgụ ọgụ a ma ama nke Mainstein nwetara n'ike. Ebe ọ bụ na ndị agha German ka ukwuu so na ya, ọkachasị ụgbọ elu.
  Na "Agụ" ọhụrụ iri atọ ahụ bụ́ ndị rapaara n'ime Sahara n'enweghị ihe ịga nke ọma aghọghị ihe na-enweghị isi.
  Nke a bụ ebe nghọtahie mbụ dị ịrịba ama na ezigbo akụkọ ihe mere eme mere. Mainstein butere ọgụ ụbọchị anọ tupu mgbe ahụ, na-enwekwa ike karịa, ọ gara ngwa ngwa. A weghaara Kharkov ụbọchị itoolu tupu mgbe ahụ, Belgorod iri na abụọ, na njem na-aga, na nke kachasị mkpa bụ Kursk, nke na akụkọ ihe mere eme na-adabaghị na Fritz.
  Ọnụ ọgụgụ dị ịrịba ama nke ndị agha German tinyere aka. Ndị Jamanị ji ihe nchekwa ndị France bufere ya, ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ mpaghara tankị niile dị njikere ịlụ ọgụ, yana ọdụ ụgbọ elu. Ihe ọ bụla mmadụ nwere ike ikwu, ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ọkara nke Luftwaffe na-adọpụ uche site n'Ebe Ọdịda Anyanwụ Front, nke mere na agbakwunyere ndị agha dị ịrịba ama na ikuku ndị iro. Ma o kwuru nke a n'oge mmegide megidere ndị Germany, nke yiri iku sickle.
  Ee, na Mainstein n'ezie akụkọ ihe mere eme outplayed Soviet generals, ma ebe a o nwere iri abụọ nkewa ọzọ ala agha na, na-ewere n'ime akaụntụ ịta nke ihe onwunwe, ugboro atọ ọzọ ụgbọ elu. Na Focke-Wulf adịghị njọ ma ọ bụrụ na ejiri ya mee ihe n'ụzọ ziri ezi: ọsọ dị elu, ngwa agha dị ike. Ihe dị ịrịba ama bụ F-190 na-arụ ọrụ nke ọma na ọnụọgụ ọnụọgụgụ. Ebe ọ bụ na ngwa agha ya dị ike na-enye ya ohere igbatu ụgbọ elu n'otu oge, ọ pụkwara ịgbanarị n'ihi oke ọsọ ya na-agbaba.
  Ndị agha Soviet meriri ndị agha aghụghọ wee hapụ Kursk, ọtụtụ ndị agha na ndị isi gbara ya gburugburu. Akụkụ ụfọdụ, ụfọdụ nwụrụ, ndị ọzọ, ọ bụ ezie na e jidere ole na ole n'ime ndị a, ọtụtụ ndị gbapụrụ, n'agbanyeghị na ngwá ọrụ ha funahụrụ ha.
  Ndị agha Soviet nwere nnukwu mbibi ma kwụsị iwe ha. Mana tankị ndị German enweghị ike iwuli elu na ihe ịga nke ọma ha n'ihi mmalite nke mgbaze mmiri.
  Ntụle ike nwa oge pụtara.
  Otú ọ dị, ike ọhụrụ nwekwara ike ịbanye n'agha: Japan. Ndị samurai kụpụkwara aka ha. America enweghị ike ịnweta, mana ọ naghị ebuso ya agha. Ọ bụ ezie na ndị agha ala Japan siri ike na-etinye nrụgide na China. N'ebe a, Chiang Kai-shek chere ọnọdụ siri ike ihu. Ma ọ bụ gbalịa ịbịa nkwekọrịta na ndị Japan, ma ọ bụ ịlụ ọgụ, mana agaghịkwa enweta nkwado na ego na ngwá agha sitere na USA, Britain na mba ndị ọzọ.
  Dị ka o kwesịrị ịdị, ndị Germany chọsiri ike imeghe ihu nke abụọ iji mee ka akụkụ nke ndị agha iro si n'ebe ọwụwa anyanwụ. Ka o sina dị, ha nwetara nnukwu mfu. Stalingrad nwere nnukwu ume karịsịa. Ndị agha Soviet furukwa ọtụtụ ihe, ụfọdụ n'ime ndị agha ahụ rutere na Kharkov na Kursk cauldron.
  Ndị Nazi mụbara mmepụta ngwá agha ha. N'ihi enweghị bọmbụ, ndị Krauts nwere ike ịbawanye mmepụta nke tankị site na ọnụ ọgụgụ dị ịrịba ama, yana ụgbọ elu. Bọmbụ ahụ gbochiri ndị Nazi karịa ka a na-ekwenyekarị. Ọzọkwa, n'akụkọ ihe mere eme n'ezie, Germany mụbara mmepụta ngwá ọrụ n'ụzọ dị ukwuu n'ihi nhazigharị nke akụ na ụba na agha na-arịwanye elu nke ọrụ ohu, ọ bụghị n'ihi na a tụrụ bọmbụ na-adịghị ike.
  Maka ugbu a, ndị Germany na-echere ma wuo tankị ọhụrụ, ndị ọrụ zụrụ azụ, na-adabere na nkà na ụzụ ọgbara ọhụrụ. N'otu oge ahụ, ajụjụ ahụ ka ghere oghe: ebee ka ịmalite iwe iwe? Ogige Kursk adịkwaghị. Na nke a bụ ihe ngosi eke. Ya mere ma ndị German n'onwe ha na Hitler ala azụ azụ. Enwere echiche iwere Leningrad n'oké ifufe. Ọ bụ ezie na na nke a, ọ ga-adị mkpa ịkwanye mgbidi siri ike.
  Ndị ọchịagha German achọghị ịga Stalingrad ọzọ. Ma n'ikwu eziokwu, nhọrọ adịghị obosara. Ọ ga-ekwe omume ịwakpo Moscow n'onwe ya? Esemokwu kpụ ọkụ n'ọnụ bilitere n'etiti ndị ndú Fasisti. Mainstein, Guderian na Rommel kwudịrị okwu n'echiche na ọ ka mma ịghara ịwakpo ma ọlị, kama ka ndị Rọshịa dọba imi ha ma dọba ha n'ọnyà.
  Atụmatụ ọzọ enyere maka ịmalite mwakpo sitere na Taman Peninsula na Rostov-on-Don; ndị Fritz nwere ike ịgbachitere obodo a ewusiri ike site na ịnyefe nkwado sitere na ndị otu Balkan, dochie ndị agha ha bi na Bulgarian na Italian.
  Fuhrer, onye nwere mmasị na ọrụ nke ndị agha na-agafe n'ụzọ na-agbakọta, na-enwekwu mmasị na atụmatụ a, mana ọ dị ngwa ime ya. Karịsịa, tank Panther tụgharịrị bụrụ nke na-adọrọ adọrọ ma na-agbajikarị, ya mere ọ chọrọ mgbanwe. Ka agbakwunyere ọzụzụ ndị ọrụ. Na Fuhrer chọrọ stampụ karịa "Tigers".
  Stalin mechara gwụ ya. N'ịtụ egwu na a ga-emepe ihu nke abụọ site na Japan, bụ onye nwetaworo nnukwu ihe ịga nke ọma na ndịda China, onye ndị agha ala ya agafeworị nde ndị agha asaa na data na ikike agha nke atọ nke atọ, ya n'onwe ya nyere iwu ka mmalite nke iwe ọkụ. ụzọ Kursk na Donbass. Ịla azụ Hitler na ọchịchọ nke Fuhrer ịmepụta nkewa na ọtụtụ narị Agụ na Panthers dugara na preemption.
  Otú ọ dị, ndị agha Soviet, mgbe ha malitere ibuso agha ahụ na July 7, 1943, enweghị n'onwe ha nwere uru dị ukwuu na ike. Ndị agha German nde 5.56, ihe dị ka otu nde ndị agha satịlaịtị puku abụọ na iri ise, mere ihe megidere ndị agha na ndị ọrụ Soviet nde 6.6. Mussolini, mgbe mwepu nke iyi egwu nke mbuso agha sitere na ọdịda anyanwụ na ndịda, mụbara ọnụ ọgụgụ ndị agha Ịtali n'ebe ọwụwa anyanwụ nke ukwuu. Ọnụọgụ nke ngalaba Spanish mụbara. Salazar zigakwara ngalaba nke "ndị ọrụ afọ ofufo". Ndị agha France, ndị Romania, ndị Hungary na-agbasi mbọ ike, ndị Albania, na nkewa mba ọzọ na SS sitere na Europe dum lụkwara ọgụ.
  N'ihi ya, ndị agha Soviet enweghị ọkwa dị elu na ọnụ ọgụgụ, ma ọdịiche dị iche iche nke njikọ aka belatara àgwà nke ndị agha iro. Red Army nwere ụfọdụ elu ọnụọgụgụ na tankị na ngwa agha. Ma ugbu a, ikekwe, "Tigers" na "Panthers" enweghị nhata n'ihe gbasara ọkụ ọkụ na ihe agha nke onye mmegide. Na T-4 nwetara elu na egbe firepower n'elu T-34-76. Mana USSR nwere ogbunigwe rọketi, na ndị Germany, n'agbanyeghị mmepe nke ndị na-ebupụta gas, etolitela nke a nke ọma.
  Enwere oke ọnụọgụgụ dị na ụgbọ elu. Ndị agha German ME-109 "G", Focke-Wulf siri ike, Otú ọ dị, karịa ụgbọ elu Soviet na ngwa agha na ọsọ ọsọ, ma ọ dị ntakịrị ike ọgwụgwụ na-arụ ọrụ. Ma Germany, Ewoo, nwere ahụmahụ na-arụpụta ihe aces. Ndị na-atụ bọmbụ Yu-188 nwere ike dị mma na njirimara ụgbọ elu karịa PE-2 na TU-3. Na Yu-288 malitere ịbanye ọrụ. N'ezie, ọ ka amalitela iwebata ya, dị ka ME-309.
  Ma n'ọnọdụ ọ bụla, n'enweghị uru na ike, Red Army malitere mbuso agha megide ihe nchebe ndị iro akwadoburu. O nwekwara nguzogide siri ike. Ma ndị agha Soviet kwusiri ike na mwakpo ha, n'agbanyeghị ihe efu, ha gara n'ihu. Ọ bụ ezie na nkezi ijeụkwụ nke ọganihu tụgharịrị dị ntakịrị, otu kilomita ma ọ bụ abụọ kwa ụbọchị. Ndị iro ahụ jidere ma jisie ike gwuo ala ọzọ. Ịga n'ihu n'ike dị obere gara n'ihu. Ka ọ na-erule etiti August, na-efu nnukwu mfu, ndị agha Soviet gbagoro ihe ruru otu narị kilomita, bịarutere Kursk wee malite agha isi ike maka obodo ahụ n'onwe ya, na-erutekwa Belgorod.
  N'August 19, 1943, Japan, n'imeri ịla azụ, meghere ihu n'Ebe Ọwụwa Anyanwụ Ụwa. Ka ọ na-erule n'oge a, ebe e meriri ọtụtụ mmeri, ọchịchị Chiang Kai-shek kwetara maka udo dị mma nye samurai. Ndị Japan nwetara njikwa nkwukọrịta dị mkpa, ma nweere onwe ha pụọ na mkpa ọ dị ibu agha mgbagha siri ike na ha na-ahazighị nke ọma, mana ọtụtụ ndị agha China. Mana e kwere Chiang Kai-shek nkwa nkwado na agha ha na Mao Zedong's Red Army. Japan enweelarị ụzọ niile iji buso USSR agha. Ha kpebiri na ha agaghị echere oge mgbụsị akwụkwọ nke mmiri ozuzo na oyi siri ike nke Siberia. N'ikwu eziokwu na Hitler kpọsara agha na United States na 1941, ma samurai akwadoghị ya. Mmeghe nke ihu nke abụọ na 1942 pụrụ ịzọpụtawo ndị Nazi pụọ n"ajọ mmeri na Stalingrad.
  A tụrụ anya na mkpebi Japan mere. Otú ọ dị, na mbuso agha na Vladivostok, samurai nwetara ihe ijuanya n'ụzọ aghụghọ ma mebie nnukwu mmebi na Soviet Pacific Fleet.
  N'ọgwụgwụ nke August, ndị Germany gbalịrị iji ọtụtụ tankị ọhụrụ lụso ọgụ ọgụ. Mana mbuso agha ndịda ha nwere nwere ike nweta naanị ihe ịga nke ọma. Iwu Soviet achọpụtalarị ohere dị otú ahụ ma dọpụ ndị agha ya n'usoro mbụ ha. Naanị ogwe aka jikọtara ọnụ nke 31st Army dabara n'ime ite ahụ wee bibie nke ukwuu.
  Otú ọ dị, ndị agha Soviet emezughị ihe mgbaru ọsọ ha, na-enwetakwa nnukwu mfu, na-enweghị ike iweghachi ókèala ahụ. Karịsịa, ihe karịrị puku tankị isii na ọkara furu efu, megide ihe dị ka narị asatọ ndị German. Na ogige tank, uru ọnụọgụ gafere ndị Nazi. Na Septemba, ndị Germany nwere ike ijide USSR na mmepụta nke ọtụtụ narị ụgbọ elu kwa ụbọchị, na na November, ihe dị ka ụgbọ ala, na-abawanye mmepụta nke Panthers na tankị 650-700 kwa ọnwa. N'ebe a, iji akụrụngwa sitere na mba ndị ejiri, ọkachasị France, yana Belgium na Holland, bụ ebe ewebatara ndenye ọrụ, rụrụ nnukwu ọrụ.
  Ndị Jamanị, na-egbu oge, na Septemba butere mwakpo echere ogologo oge site na Rostov-on-Don na Taman Peninsula. Ha wee banye n'ime nchebe ndị isi ike Soviet. Na Japan malitere ibuso Mongolia agha, weghara Ulaanbaatar na Primorye. Ma enwebeghị ọganihu n'ebe ahụ.
  Nke a wepụrụ ihe ndị dị ịrịba ama na mgbe otu ọnwa na ọkara nke ọgụ kpụ ọkụ n'ọnụ gasịrị, ndị otu German jikọtara ọnụ. Mana mfu nke Fritz tụgharịrị bụrụ nke dị oke mkpa, a manyere ha ịkwụsị. Mana ihe ịga nke ọma a na-eme atụmatụ kpalitere mba Turkey banye agha na oghere nke ihu nke atọ na Transcaucasia.
  Ugbu a, anyị aghaghịkwa ịlụso ụzọ a ọgụ.
  Ka ọ na-erule oge oyi, a ga-eme ka ahịrị ihu dị na Far East guzosie ike. Ndị Japan gara n'ihu na mpaghara Primorye site na narị kilomita iri ise ruo otu narị na iri abụọ, weghara ihe karịrị ọkara Mongolia tinyere Ulaanbaatar, mana iwe ha kwụsịrị. Ndị Turks bịakwutere Yerevan wee wakpo Batumi, ha jisiri ike weghara ụzọ abụọ n'ụzọ atọ nke obodo ikpeazụ. Ndị German n'onwe ha agaghị aga n'ihu nke ukwuu na ọdịda. Ha ejidebeghịkwa ụzọ ahụ.
  Agha ahụ bịara na-esiwanye ike ma na-adịte aka. Iji gwụ ike, na ka nkà na ụzụ dị elu. N'afọ 1943, USSR mụbara mmepụta ụgbọ elu otu ugboro na ọkara site na 25 puku ruo 37 puku. Nazi Germany si n'elu 15 puku na 32 puku, ihe karịrị okpukpu abụọ. N'ime ọnwa ikpeazụ nke afọ, ndị Germany dakọtara na mmepụta Soviet ha na ụgbọ elu. Na na tankị na egbe onwe kwa - na qualitative mma. Mana USSR kwesịkwara ịlụso Japan ọgụ. Tụkwasị na nke ahụ, a na-emepụta ọtụtụ ụgbọ elu na tankị na Ịtali na mba ndị ọzọ nke Satellite Reich nke atọ. Ọ bụrụgodị na ọ bụghị nke ukwuu. Na mgbakwunye, ndị Germany, na-eji ohere enweghị agha, malitere ịwepụta ma nye mmanụ sitere na Libya maka mkpa ha.
  Ya mere, nke nta nke nta ike ụkọ na nke atọ Reich ebelatawo. Tụkwasị na nke ahụ, ihe onwunwe French nke Africa kwere nkwa na ọ ga-abụ ezigbo isi iyi nke akụrụngwa.
  Ka ndị Nazi wee nweta onwe ha nke ọma. Na nzaghachi, ndị na-emepụta uhie kwadebere ụdị tankị ọhụrụ maka Stalin nwere egbe 85 mm na 122 mm. Ndị German akwụsịla ọrụ na Panther 2. Ọ dịghị mfe ịnweta tankị nwere ngwa ọgụ dị ike, ngwa agha siri ike, yana obere ngagharị. Na "Royal Tiger" tụgharịrị dị arọ na 68 tọn. Naanị imeziwanye Panther ahụ kwere nkwa na ọ ga-aga nke ọma. Na tank T-4, o doro anya, agwụla ike ya. Nke nta nke nta, malite na 1944, mmepụta nke igwe a malitere ibelata. Ka ịkwụsị kpamkpam n'April.
  Iwu Soviet malitere ọtụtụ ọrụ iwe n'oge oyi. Na Taman Peninsula, na n'etiti, na Leningrad direction, na nso Kursk. Mana ọ nweghị nnukwu ihe ịga nke ọma enwetara ebe ọ bụla . Ndị iro enweelarị ikike ọnụọgụgụ karịa ma na tankị na ụgbọ elu. Naanị egwu ihu igwe manyere Fritz ka ọ gbasoo usoro nchebe.
  A na-arụkwa ọrụ na-adịghị mma site na ọnụ ọgụgụ na-arịwanye elu nke ndị gbahapụrụ agbahapụ na ndị aghụghọ, yana eziokwu ahụ bụ na ndị Germany mepụtara ụgbọ elu dị elu, bụ nke dị irè karị na nlegharị anya site na ikuku.
  Tụkwasị na nke ahụ, iwu Soviet rutere usoro ntinye nke ndị agha na-ezighị ezi. Karịsịa, tactic n'onwe ya nke ịmalite ọrụ na-esote na mpaghara dị iche iche ọbụna tupu emechaa nke gara aga mere ka ọ bụrụ ihe ezi uche dị na ya nyere ọnụ ọgụgụ dị elu. Dị ka Agha Ụwa Mbụ, ịdọrọ ndị Germany iche. Ma ọ bụrụ na ndị iro karịrị gị, nke a mere ka o sie ike inweta ikike n'ike n'otu mpaghara.
  Ọ bụrụ na Stalin jisiri ike mepụta ịdị elu n'akụkụ dị iche n'ihu n'ihe dị ka nha atọ ruo otu, mgbe ahụ enwere ike nweta ihe ịga nke ọma n'ụzọ aghụghọ.
  Ya mere, n'otu mpaghara, e nwere mkpasu iwe, na nke ọzọ, ha na-akwado, ma n'eziokwu, ọ dị mfe maka ndị Germany na ndị ha na ha na-emekọ ihe. Ọzọkwa, Fritz enweelarị elu elu, ụgbọ elu nyocha ngwa ngwa nke nwere ezigbo optics, nke nyere ha ohere ịgbaso mmegharị nke ndị agha. Na n'oge oyi, ọ na-esi ike karịa ka ọ dị, na abalị abụghị panacea, ya mere ndị ọrụ ọgụgụ isi German nwetara ngwaọrụ ọhụụ abalị.
  The "Royal Tiger" dị ka a na-eme atụmatụ ọganihu tank na-egbu oge na serial mmepụta na ọ bụghị kpamkpam ihe ịga nke ọma. "Panther" -2, nke Hitler nyere iwu ka e jiri ngwá agha mee ka IS-2 mee ka ọ ghara ịdị irè, na iji wụnye engine nke 900 horsepower, tụrụ 51 tọn, ọbụna na-eburu n'uche ntinye nke mkpuchi alloy, nke zọpụtara kilogram 800. . Ma o kwere omume ike n'akụkụ ihe agha ruo 82 millimeters na a ezi akụkụ. Nke a mere ka tank German ghara ịdị ike site n'akụkụ dị ka ụdị ndị gara aga. Ma ọzọ, "Panther" -2 na "Ọdụm"-2 na atụmatụ nhazi dị elu ka dị na usoro mmepe.
  Mana n'oge oyi, ndị German weghaara ihe onwunwe French kpamkpam n'Africa, gụnyere Niger Loop. Na e nwere mmanụ, gas na bauxite, na ọbụna ibu mee nke uranium, karịsịa na Congo. E jidere De Gaulle - na-enweghị enyemaka nke ndị mmekọ, ọ bụ ihe na-abaghị uru, Scorrel na-arụ ọrụ nke ọma na nkà.
  N"ihi ya, ka ọ na-erule na May 1944, e gbochiri nsogbu mmanụ ahụ n"ụzọ dị ukwuu. Ihe niile e nwetara na-esi na Libya bịa, na ihe fọdụrụ bụ ka a na-egwu olulu mmiri.
  Mana n"ọnwa Mee, ndị Jamanị adịbeghị njikere ịwakpo. Ewezuga Agụ, bụ nke merela ochie na imewe, ha enweghị nnukwu tankị rụpụta ihe. N'ezie, "Tiger" abanyelarị na mmepụta ihe dị ukwuu na, n'ihi ịdị elu nke ngwa agha na ọkpụrụkpụ nke akụkụ, yana ngwa ngwa, egbe ziri ezi, ọ nwere ike ịrụ ọrụ nke, ma ọ bụrụ na ọ bụghị ezigbo mma. , ma karịa ma ọ bụ obere tankị na-anagide, na-emebi ntụgharị nke ndị agha USSR .
  Iwu German, mgbe ọtụtụ esemokwu gasịrị, laghachiri na atụmatụ 1942 gara aga. Ya bụ, ịmalite ịwakpo n'akụkụ. Were Leningrad n'ime mgbanaka okpukpu abụọ wee banye na Stalingrad. Ọzọkwa, mgbe Wehrmacht gbahapụrụ Rzhev-Vyazemsky salient, a na-adaba adaba bridgehead maka mwakpo na Moscow furu efu. Ya mere, ọ dịtụ anya site na isi obodo.
  The Nazi 'atụmatụ bụghị ezigbo, ma... Early nzuko omeiwu ntuli aka e ẹkenịmde ke Sweden, ebe Nazis nwetara nnukwu mmeri. Mba nke nwere nde mmadụ asatọ na akụ na ụba mepere emepe dị njikere ịga agha megide USSR. Onye kacha ewu ewu bụ Charles the Twelfth. Ndị Swedes chọsiri ike ịbọ ọbọ maka mmeri na mmechuihu ndị gara aga n'oge agha Pita Onye Ukwu na Alexander Onye Mbụ tụfuru. N'ihi ya, Europe nile alụworị agha megide USSR. Ọzọkwa, Franco na Salazar kpebiri ịbanye agha ahụ n'ihu ọha iji nweta òkè nke ihe nkwata. Naanị Switzerland nọgidere na-anọpụ iche, ma o zigakwara ndị ọrụ afọ ofufo.
  Ọnụ ọgụgụ ka ukwuu dị n'akụkụ njikọ aka Nazi. Tụkwasị na nke ahụ, site na etiti May 1944, ndị Germany enweela ihe dị ka otu puku ụgbọ elu ME-262 jet na-eje ozi. Ụgbọ ala ahụ n'onwe ya na-aga nke ọma, mana enwere engines emechabeghị. Ma nke nta nke nta, engines na-akawanye mma, na-adị ike karị, ndị a pụrụ ịdabere na ya na oriri mmanụ na-ebelata.
  Mwakpo ahụ malitere na ndịda. Fritz gbalịrị imeghachi atụmatụ nke OKW maka Operation Blau mepụtara na Jenụwarị 1942, ma Hitler gbanwere n'ụzọ aka ike. Mgbe ị na-awakpo Stalingrad site na ndịda na n'ebe ugwu, n'akụkụ ntụgharị ihu. Mana nke mbụ, ndị Germany ga-abanye na Don. Ndị Agụ Fashist gara na mwakpo ahụ, mana ha chere usoro nchebe siri ike ihu. Ọganihu nke ndị Krauts wee bụrụ ngwa ngwa, ha gbadara na nchekwa nke ndị agha Soviet. N'ịbụ onye kpuchiri naanị kilomita 35-40 na ntụziaka Voronezh n'ime ụbọchị iri mbụ.
  Mgbe ahụ, n'ime izu abụọ nke ọgụ isi ike, ndị Nazi gara nanị kilomita iri na, n'ihi nnukwu mfu, a manyere ịkwụsị.
  Mwakpo ndịda mere nke ọma karịa. Ndị agha Soviet dị ole na ole n'ebe ahụ, ọ na-esikwa ike ịgbachitere ya. Ọtụtụ "Panthers", "Tigers", "Ferdinands" (egbe a na-agbapụta onwe ya wee bụrụ nke zuru ebe niile n'ihi enweghị bọmbụ bọmbụ!) na ụdị mbụ nke "Jagdtiger" na "Sturmtiger" dị irè karịsịa. Ndị Germany jisiri ike mebie usoro nchebe mbụ wee nweta ohere ọrụ.
  N'otu oge ahụ, ndị agha Japan na-ebusokwa agha agha. Samurai mụbara nha nke ụgbọ mmiri ha na ụgbọ ala ọhụrụ ha dị arọ adịchaghị ala na ngwa agha na ịrụ ọrụ ụgbọ ala na T-34-76, ma dịkwa elu karịa n'ihu agha, ọ bụ ezie na ọ dị ala na nchekwa n'akụkụ.
  Japan duziri mwakpo ahụ na Mongolia, bụ ebe ọ na-esiri ya ike ịnọgide na-agbachitere ya. Iwu Soviet chere ụkọ ihe nchekwa ihu, na-alụ ọgụ n'akụkụ atọ ahụ. Na ọnwụ nke ndị ọrụ n'oge iwe iwe dị ukwuu.
  Mwakpo German wakporo Tikhvin, na ndị Finn na ndị Swedes si n'Ọwa Mmiri Ọcha, jisiri ike jụ. Ndị Nazi ji nwayọọ nwayọọ na-aga n'ihu, ma ọ fọrọ nke nta ka ọ nọgide na-aga n'ihu. N'etiti ọnwa June, n'ebe ndịda, ndị agha Mainstein batara na Stalingrad. Agha nke abụọ nke Stalingrad malitere. Na mmalite nke July, mgbe ọdịda Tikhvin na Volkhov gasịrị, ndị Finns, Swedes na German jikọtara ọnụ - na-eme mgbanaka nke abụọ gburugburu obodo Lenin.
  Ya mere, ọnọdụ siri nnọọ ike bilitere maka ndị agha Soviet.
  Ma Stalingrad anabataghị Mainstein. Na nke a gbochiri ndị German ịmalite iwe iwe n'akụkụ ndị ọzọ. N'ebe ndịda, dị ka na 1942, ha rutere Terek Gate: na-arapara nso Grozny na Ordzhonikidze. Agha siri ike gara n'ihu na mpaghara Voronezh. Ka ọ na-erule Septemba, a manyere ndị agha Soviet ịlaghachi n'ofe Don. Ọ bụ ihe jọgburu onwe ya na ka ọ na-erule njedebe nke Ọktoba, ahịrị n'ihu n'ebe ndịda kwughachiri 1942 n'oge ọganihu kacha ukwuu nke ndị Nazi.
  Ọ ka njọ n'ebe ugwu, ebe Leningrad chọtara onwe ya na nnọchibido. Tụkwasị na nke ahụ, ndị Germany, ndị Finn na ndị Swedes nwere ike ibelata nchebe nke Red Army na Karelia Peninsula, na-ebipụ Murmansk site na ala site na isi akụkụ nke USSR.
  Ihe dị ka ngalaba 40 ndị Soviet nọpụrụ iche. Otú ọ dị, ọnụ ọgụgụ ha adịchaghị otú e si ele ya. Sweden gbara ihe dị ka nkeji iri abụọ na ise nwere nke ọma nke ọma. Ha na ndị Finns nwere oge ochie na ndị agha Jamanị nwetara ọkwa dị elu n'ọnụ ọgụgụ. Ma ọ bụ ihe siri ike ịnyefe ihe nchekwa na Karelia Peninsula.
  N'ozuzu, Red Army enweghị ike ịnweta nkwado dị mkpa, ya mere, ndị Japan tụgharịrị dị ike na-atụghị anya ya, ọnụ ọgụgụ ha, tinyere ndị agha puppet karịrị nde ise, nke a bụ n'ezie ihu abụọ zuru oke. Ya mere, nanị ihe anyị ga-eme bụ ịlụso ndị Germany na ndị ha na ha jikọrọ aka ọgụ.
  Nke nta nke nta, mpaghara ndị agha Soviet na-achịkwa na Karelia belatara, a kpọchiekwara Murmansk kpamkpam na ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ mbibi. Ya mere, ụgbọ mmiri ndị iro na karịsịa ụgbọ mmiri okpuru mmiri na-achịkwa oké osimiri, n'ihi ya, ọ dịghị ihe ọ bụla iji guzobe ihe oriri.
  Ewoo, na Nọvemba 1944 USSR enweghị ikike ikwugharị oge mgbanwe nke 1942. Ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ihe niile ejiri mee ihe iji gbochie ọnwụ nke Caucasus. Tụkwasị na nke ahụ, ndị Germany mere mwakpo ahụ na Stalingrad karịa ọkachamara, a ghaghị ibufe ihe ndị na-echekwa ebe ahụ mgbe niile, dị ka à ga-asị na ọ bụ n'ime oghere Tartarus. Stalin nyere iwu ijide obodo na Volga n'agbanyeghị ụgwọ ọ bụla. Mana nyere ikike nke ụgbọ elu ndị iro n'ikuku, ọnụ ahịa ahụ tụgharịrị dị elu nke ukwuu.
  Ọzọkwa, Mainstein, n'adịghị ka Paulus, adịghị ngwa ngwa ma lekọta ndị agha ahụ. N'ihi ya, oke nke ọnwụ adịghị akwado ndị Red Army.
  Hitler mere Meinstein ọsọ ọsọ, ma onye na-ahụ maka ubi ubi mara ihe maara otú e si achụpụ na iguzogide nrụgide.
  Otu n'ime ụdị ngwa ọgụ kachasị ike bụ Sturmtigers. Ha nwere ogbunigwe ogbunigwe siri ike nke butere ihe atụ dị kilogram narị atọ na iri abụọ. Ọzọkwa, mgbọ ndị ahụ bụ rọketi na-agbagharị ma dịkwa ike karịa mgbọ howitzer. Ị nwere ike ịkpọ ha azịza kwesịrị ekwesị maka Katyusha, n'agbanyeghị na egwu. Tụkwasị na nke ahụ, a na-etinyekwa ụfọdụ ogbunigwe n'ụgbọala, na-enwe ogologo oge ịgba egbe.
  Ndị Jamanị jikwa ihe mgbanye gas. Na n'ezie ndị na-atụ bọmbụ ụgbọelu.
  Na Disemba, ndị Japan weghaara ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ Mongolia niile wee bịaruo Vladivostok nso, weghara Primorye na Khabarovsk. Mana General Frost manyere ha ịkwụsị.
  N'iji nke a mee ihe, Red Army haziri ọtụtụ ọgụ megide ndị Germany na-agbalị ijide ihe fọdụrụ na Stalingrad. Gịnị, ọbụna a obere akụkụ nke obodo e mere ná mmalite nke 1945. Ndị Germany nwetara ihe ịga nke ọma ụfọdụ na 1944, ma ha enweghị ike imeri Caucasus ma nweta mmanụ Baku. N'ezie, maka mkpa nke onwe ha ruo ugbu a, ha nwere ezuru site na Romania, Hungary, Libya, Cameroon na Nigeria.
  A ka nọchibidoro Leningrad. E kere ihe oriri na ngwa agha buru ibu, ka obodo ahụ wee nwee ike ịlanarị n'oge oyi a, na-aga n'ihu na-amanye ndị agha Wehrmacht na ndị mmekọ ya.
  Ndị ọchịchị Soviet jisiri ike mepụta akụrụngwa akụrụngwa n'obodo Lenin maka imepụta ngwa agha. Ka ọ dị ugbu a, nke a enyebeghị ndị fasizim nke ukwuu.
  Ma a kpọchiri Murmansk kpamkpam. N'ime ụgbọ njem iri na-aga n'obodo ahụ, ndị Krauts mechara itoolu.
  Na Jenụwarị, iwu Soviet gbalịrị ịnwale ike ndị German nọ n'etiti. Otú ọ dị, ọ gaghị ekwe omume imeri ihe nchebe dị ike na nkà na ụzụ dị elu. Ọganihu kachasị bụ ise ma ọ bụ isii, ma ọ kacha mma agaghị agafe kilomita asatọ. Na mfu nke ngalaba Soviet dị oke mkpa. N'ọtụtụ akụkụ ruo ọkara mejupụtara.
  Ma akụkụ nke ndị agha German dọpụrụ uche, na-enye ha ohere ijide Stalingrad ... Na March, ndị Germany n'onwe ha malitere iwe na Terek Gate. Ha jisiri ike mebie site n'ahịrị nke Soviet nchebe na gburugburu Grozny na Ordzhonikidze, ma Fritz rapaara n'ahịrị nke Vedeno, Shali na n'ihu site na obodo.
  Obodo Grozny n'onwe ya ka nọ na nnọchibido ya ruo Mee. Na May, Stalingrad mechara daa. Ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ mkpọmkpọ ebe fọdụrụ n'obodo ahụ na ala ịta ahịhịa ya, yana ụlọ ọrụ tankị.
  Njikọ German na-agbakwa ọsọ nke uzuoku, mana Fuhrer chọrọ mmeri. N'ọnwa Jenụwarị, a na-eme ule mbụ na-aga nke ọma nke diski ahụ, na-eru ọsọ ọsọ nke ụda ụda abụọ ma na-arị elu 18 kilomita n'ịdị elu. N'ọnwa Mee, diski a erutela ọsọ ụda ụda anọ wee wụba n'ịdị elu nke kilomita 30.
  Ma igwe ọhụrụ ahụ, n'ihi na ihe niile siri ike na ọbụna àgwà ụgbọ elu pụrụ iche, tụgharịrị bụrụ nke na-adịghị ike na obere ọkụ na ọnụ. N'oge na-adịghị anya, edozi nsogbu adịghị ike ahụ site n'ịkwado laminar plow, mana nke a mụbara oriri mmanụ ma belata oge ụgbọ elu ahụ. Na ụgbọ elu diski n'onwe ya, na "akwa uwe" ya, enweghị ike ịgba ọkụ nke ọma.
  Ma oge nke "ndị na-efe efe efe" amalitela. Na mgbakwunye, ndị Germany nwetara kaadị opi siri ike: tankị ọgbọ ọhụrụ nke klas "E". Ha dị iche na ịdị arọ yiri nke "Royal Tiger" na "Panther", nhazi dị elu na nke dị elu karị, silhouette dị ala na ngwa agha siri ike.
  Na mmepụta oke na n'ọgbọ agha, Panther-2 na Tiger-2, na mgbe ahụ Tiger-3, mere nke ọma. Ụgbọ ala nke ikpeazụ, nke nwere okirikiri dị ukwuu na obere turret, nwere ngwa agha siri ike na injin nke 1080 horsepower. "Mouse" anaghị ejide ya. Mana mgbanwe "Panther", "F," rụrụ nke ọma.
  N'ihi enweghị ihe ndị na-emepụta ihe, tankị Soviet enweghị ihe agha dị elu, ma ruo ugbu a "Panther" na-anagide ọrụ ya nke ọma ọbụna na egbe 75-mm. Na 120 mm na-awụda n'ihu agha na-echebe megide 85 mm Soviet T-34-85 egbe nnọọ ntụkwasị obi. Ma, ikekwe, egbe SU-100 nke Soviet onwe ya tụgharịrị bụrụ onye iro kwesịrị ekwesị maka ngwa agha Panther na-ebuli elu. T-4 adịlarị mmepụta. Na nke tankị mmepụta, Panther tụgharịrị bụrụ nke kachasị mfe.
  Mbụ tankị dị elu n'ihe gbasara nhazi ya bụ tankị serial "Lion". A na-ebugharị turret nke tank a azụ, na nnyefe, engine na gearbox dị n'otu nkeji n'ihu. N'ihi ya, silhouette nke ụgbọ ala dị ala, na ihe agha nke nwere ike 105 mm egbe ala yiri "Royal Tiger", na n'ihu turret dị ike karị.
  Ịbugharị turret azụ nyekwara ọdụm ahụ uru na mgbe ọ na-aga n'ime ọhịa, imi egbe ya nwere ogologo ogologo anaghị arapara n'osisi osisi.
  Ndị Nazi nwalekwara atụmatụ ndị ọzọ, ma jiri ụgbọ elu siri ike tụọ ọkwá Soviet.
  Japan gbalịkwara ịga n'ihu wee bipụ Vladivostok n'ime ala.
  Ndị Germany gbalịrị ịbanye Moscow na June na July. Ma usoro nchebe ndị Soviet tụgharịrị si nnọọ ike, ndị Nazi nwekwara mfu dị ukwuu. Ọbụna tankị Lev ezughị oke na mkpasu iwe, nke bụ isi n'ihi enweghị mkpuchi akụkụ.
  Iwu Soviet na-ejiri egbe egbe 100 mm na-arụsi ọrụ ike. O doro anya na USSR enweghị ihe onwunwe iji merie tankị ndị iro na otu tankị, mana enwere ike iji ọgwụ mgbochi tankị mee ihe nke ukwuu.
  E-100 dị na mbụ nlereanya tụgharịrị dị arọ na 140 tọn, na n'akụkụ ihe agha bụ 120 millimeters (egedege ihu 240 millimeters!), ọbụna n'akuku. Nke a ezukwaghị. Ọ bụghị ikwu eziokwu na Mouses enweghị olileanya n'azụ na nhazi ha.
  N'ezie, ọdụm ọdụm na egbe onwe - E-10, E-25 bụ ụgbọ ala German dị elu, ebe a na-ejikọta ebe engine, nnyefe na gearbox. Otú ọ dị, ndị Germany na-emepụta ọtụtụ ngwá ọrụ na-adịghị ala ala. Dịka ọmụmaatụ, "Panthers", "Tigers", "Jagdtigers", "Jagdpanthers" nwere silhouette dị ogologo nke na-ada azụ na mmepe.
  "E"-70 enwechaghịkwa ihe ịga nke ọma. Ejiri ụgbọ ala ahụ nwere egbe dị ike nke 128 mm na nhazi dị elu, mana n'ihi ọchịchọ nke ịnọgide na-ebu agha nke opekata mpe 80 ma ghara ịgafe 70 tọn, nchebe ngwa agha ya wee bụrụ nke yiri "Royal". Tiger" - ihe nlereanya 1944 na ezughị oke maka ọganihu. "Agụ"-3 na-echebe ọbụna ka mma. Ma na E-70, a nwalere engine nke nwere turbocharger nke nwere ike nke 1200 horsepower nke ọma, nke mere ka tank ahụ rute ọsọ nke kilomita 60 kwa elekere n'okporo ụzọ ahụ.
  N'ọnọdụ ọ bụla, tankị German nwere nnukwu mfu, dị ka ndị agha ahụ mere. Ma nkewa mba ọzọ na satịlaịtị nke atọ Reich tụfuru ọtụtụ ihe.
  Ka ọ na-erule etiti ọnwa Ọgọst, ndị German agagoro naanị kilomita 40-50 n'etiti ma enweghị ike nweta ohere ọrụ. Mfu ahụ wee bụrụ nnukwu ihe. N'ọnwa Septemba, ndị Nazi malitere ibuso agha ọhụrụ n'ebe ndịda ... N'ime otu ọnwa na ọkara nke ọgụ siri ike, ndị iro ahụ rutere n'Oké Osimiri Caspian, na-ebipụ Caucasus site na ala.
  Ma iwu Soviet jisiri ike guzobe ihe oriri site n'oké osimiri, n'agbanyeghị na ọ na-efu nnukwu mmebi. Na Nọvemba, Fritz, na-efu nnukwu mgbalị na nnukwu mmebi, ruru Volga delta. N'ọnwa Disemba, ahịrị ihu kwụsiri ike. Ọdịiche dị n'etiti ihu Caucasus na mpaghara Soviet bụ isi toro. Tụkwasị na nke ahụ, ndị Japan jisiri ike ibipụ Vladivostok, na-etinye obodo Soviet n'agha.
  N'agbanyeghị mgbochi ahụ, Murmansk jisiri ike jidesie ike ruo December 1945. Mana ọ ka dara...
  Na 1946, agha gara n'ihu ... Ọnọdụ nke otu ndị agha Soviet na Caucasus wee bụrụ ihe siri ike. A na-ebipụ ha site n'ala, na e nwere ihe iyi egwu nke njedebe ikpeazụ nke Baku.
  Stalin nwere oke ụjọ na ike ọgwụgwụ anụ ahụ. Ọgụ kpụ ọkụ n"ọnụ dara n"ụzọ Tikhvin. E nwere mgbalị ịzọpụta Leningrad gbara ya gburugburu. N'obodo ahụ n'onwe ya, a hapụrụ ihe oriri n'ihe na-erughị ọnwa isii ma gbuchapụkwa kaadị nri ọzọ.
  Na mbụ, ndị agha Soviet wabatara n'ahịrị n'ihu, ma ndị iro, nke nwere ọnụ ọgụgụ ka ukwuu nke tankị, jisiri ike mee mwakpo na ọbụna bipụ akụkụ nke ndị agha Soviet. February gafere na agha kpụ ọkụ n'ọnụ ma n'ebe ugwu na n'ebe ndịda, bụ ebe ndị agha Soviet nwalere ndị iro ma gbalịa iweghachi Stalingrad. Na nke ikpeazụ nwere nke ọma nke ọma. Ụgbọ mmiri Soviet gbabara n'ime obodo ahụ, ma, ọ dị mwute ikwu, enweghị ike ịchụpụ ndị Nazi n'ebe ahụ.
  Ma Agha nke atọ nke Stalingrad dara. Ndị agha Soviet nwetakwara nnukwu ihe ịga nke ọma na nso Voronezh. Ma ọbụna n'ebe ahụ, Fritz, na-eji ọnụ ọgụgụ dị ukwuu nke tank unit na nkà na ụzụ ha dị elu, nwere ike iweghachi ọnọdụ ahụ. N'ọnwa Maachị, helikopta na diski ndị yiri diski malitere isonye na ọgụ n'ọ̀tụ̀tụ̀ buru ibu. Ndị Jamanị mere ọtụtụ ndozi maka ndị na-efe efe wee nwee ike ibuso ha ọgụ ngwa ọgụ n'ọkwa Soviet. Mana na omume, ụgbọ elu diski ahụ emeghị ihe a tụrụ anya ya dị ka ngwa ọrụ ebube.
  Dịka ngwa agha ballistic von Braun tụgharịrị dị oke ọnụ yana nke ziri ezi dị ala maka ojiji ọ na-arụsi ọrụ ike na ọgụ iji gosi onwe ya.
  Mana ndị Germany nwetara ụgbọ elu ụgbọ elu na-enweghị ọdụ nwere ike iburu ibu ruru tọn iri ma na-efe efe ruru puku kilomita iri na isii (!).
  N'ụzọ dị mwute, ụgbọ elu Soviet jet ka na-aga n'azụ, ndị iro na-achịkwa ikuku nke fọrọ nke nta ka ọ bụrụ kpamkpam. N'ọnọdụ ọ bụla, ụgbọ elu na-ebugharị, n'ụkpụrụ, enweghị ike ịfe ụgbọ elu jet na njirimara ụgbọ elu. Ma ihe ndị anyị na-eme eme agabigawo. Na mgbanwe site na ụgbọ elu na-ebugharị gaa n'ụgbọelu jet na-egbu mgbu.
  Na ọ dị mkpa ka a na-azụghachi ndị na-anya ụgbọ elu, ọ dị mkpa ịgbatị ụzọ ụgbọ elu, na ekwesịrị ịkwadebe ụdị mmanụ ụgbọala pụrụ iche. Ọfọn, engines n'onwe ha ka na-anwale na debudge!
  Ndị Germany hụrụ onwe ha na Stalingrad dọpụ uche ha ... N'ụzọ dị ịtụnanya, nke atọ Reich na ndị otu niile na-agba ọsọ nke uzuoku, Red Army dị ka nnụnụ Phoenix. Ma Eprel na Mee gafere n'agha kpụ ọkụ n'ọnụ na nso Stalingrad. Na ọbụna na June, Red Army ka na-agbalị ịga n'ihu, na-akụda onye iro ahụ. Ma na July, n'agbanyeghị okpomọkụ, ndị Nazi ka na-aga n'akụkụ ụsọ oké osimiri nke Caspian n'akụkụ Baku. Ọganihu ji nwayọ nwayọ. Na nkezi, 1.5 kilomita kwa ụbọchị. Dagestan gbanarị azụ ... Ndị agha Soviet meriri Fritz na ndị ha na ha jikọrọ aka na azimuth niile.
  Ha tiri ndị iro ma n"etiti ma n"ebe ugwu. E kweghị ka ha bịaruo Arkhangelsk nso ... Ma na September, ọganihu German na-aga n'ihu na Caucasus gbasiri ike. Ndị agha nke ndị Caucasian emebiwo nke ukwuu, na oké osimiri nke ụgbọ mmiri iri na-ebugharị n'okpuru ọnọdụ nke ikuku elu nke ndị iro na ikuku nke abụọ ma ọ bụ atọ. Na njedebe nke October, ndị fashist ka o sina banyere Azerbaijan. Na November ha gara Baku. Na mmalite nke Disemba, ndị Krauts jikọtara ndị Turks na Georgia ...
  Ọbụna tupu March, e nwere agha na Caucasus, na Yerevan na-emekarị ruo June 1947.
  N'oge oyi niile, Red Army gbalịsiri ike ịga n'ihu. Ha tiri ndị otu ahụ aka ọjọọ. Ọ bụ ezie na ndị Japan mesịrị were Vladivostok n'April, nke a na-enye ohere ka USSR nweta nkwado siri ike n'ofe Amur.
  Ọ bụ ezie na ndị agha Red Army enwetaghị ihe ịga nke ọma pụtara ìhè na mwakpo ya n'oge oyi na na March, ọ kuziri nkuzi ziri ezi nye ndị otu ahụ. N'ime mba satịlaịtị German, ọnọdụ ahụ bịara na-akawanye njọ. Akụkụ mmadụ agwụla agwụ ma mfu dị ukwuu. Ibu nke akụ na ụba na-aghọ nke a na-apụghị ịnagide kpamkpam. Ọbụna ihe ịga nke ọma n'ihu na-amasị onye Europe nọ n'okporo ámá obere na obere. Ọchịchọ udo bịara sie ike ma na-esikwu ike.
  Ma Hitler ji isi ike chọọ ịkwụsị USSR. Ọ bụ ezie na ngụkọ na Red Army ga-atụfu ya ọgụ irè mgbe ọnwụ nke Baku emezughị. Na 1946, USSR na-emepụta ihe ndekọ ọnụ ọgụgụ nke ngwá agha: banyere 60 puku ụgbọ elu na 40 puku tankị na onwe-propelled egbe, 250 puku egbe na ngwa agha. Ee, Soviet ụgbọ elu bụ tumadi Yak-9 fighter, IL-2 ọgụ ugbo elu, nke ka na-emepụta. Yak-3 na LA-7 ka emepụtara na obere nha. Ka na-emepụta bụ PE-2 na TU-3. Ee, enwere ike iwere ụgbọ elu dị ka ihe anaghịzi arụ ọrụ megide nnukwu anụ jet ndị iro, mana ọ bụghị. Dị ka T-34-85, IS-3 na SU-100, ụgbọ ala ndị ọzọ dị obere.
  Na 1947, T-54 malitere ịbanye ọrụ, nke kwesịrị ịkwụsị njedebe qualitative elu nke nkà na ụzụ German. N'ezie, T-54, na-eru 36 tọn, enweghị ike ike karịa ndị iro tankị niile, ma ọ nwere ike mfe mpi Panthers na Agụ.
  Isi tank nke German bụ E-50, nke a na-akpọ ọdụm-3. Ụgbọ ala ahụ yiri ọdụm, mana nwere injin dị ike karịa 1200 horsepower na nnukwu ngwa agha. Na-atụ 75 ton, ọkpụrụkpụ nke akụkụ akụkụ nke tank German mụbara ruo 140 mm, na n'ihu bụ 240 mm na egbe 105 mm na ogologo gbọmgbọm nke 100 el. Ụgbọ ala German ọhụrụ kwesịrị ịbụ nke bụ isi. Ọ dị elu karịa nke Soviet na ngwa agha na ngwa agha, mana ọ dị arọ karịa okpukpu abụọ.
  Otú ọ dị, T-54 ka na-amalite ịbanye mmepụta.
  Ma oge okpomọkụ nke 1947 ka na-ekpo ọkụ karị. Ndị Germany na-agbalị ịwakpo Moscow ọzọ. Ha na-abanyekwa na Saratov. Ọgụ ahụ na-aga n'ihu ruo n'oge mgbụsị akwụkwọ. Fritz ka jisiri ike were Saratov. Mana na mpaghara Moscow, ha jisiri ike gafere kilomita iri isii ruo iri asaa. Ma Rzhev na Vyazma, ọ bụ ezie na nke ikpeazụ bụ ọkara gbara ya gburugburu, nọgidere na USSR.
  Emeribeghị Moscow, ndị Nazi na ndị mmekọ obi tara mmiri ga-eche ihu n'oge oyi na trenches. N'oge a, iwu Soviet na-azọpụta ndị mmadụ ma na-achịkọta ike. Karịsịa, tank T-54. Na December 31, 1947, a nwalere MIG-15 nke ọma, nke kwesịrị ịkwụsị njedebe German na ụgbọ elu jet na ikuku.
  N'ezie, na February 1948, Leningrad dara mgbe ọtụtụ afọ nke nnọchibido. Ọkpụkpụ dị oke egwu megide ugwu nke ike Soviet.
  Ọnọdụ nke USSR na May 1948 ghọrọ enweghị olileanya. Ndị Germany na ndị otu ha na-achịkwa Caucasus, mgbe ahụ Volga na Saratov, na Tambov na Voronezh. Mgbe ahụ n'ebe ọwụwa anyanwụ nke Orel, ọ fọrọ nke nta n'akụkụ Tula, mgbe ahụ na Vyazma na nso Rzhev n'onwe ya, ruo Arkhangelsk.
  Ọfọn, gịnị ọzọ a pụrụ ime n'ọnọdụ dị otú ahụ? Na mgbakwunye, ndị Japan na-achịkwa Primorye niile n'akụkụ Osimiri Amur wee weghara naanị otu ha na-emekọ ihe: Mongolia.
  Na n'ime afọ asaa nke agha, ala furu efu na ọ dịkarịa ala ọkara nke ndị bi na USSR bi tupu ọrụ, na ma eleghị anya ndị ọzọ. N'ime afọ asaa nke agha, Red Army n'enweghị mgbagha furu efu ma ọ dịkarịa ala nde mmadụ iri abụọ ndị agha na ndị isi. Agụtaghị ndị merụrụ ahụ ma ọ bụ ndị ngwọrọ. Na-agụtaghị nnukwu mfu sitere na oke ogbunigwe, ogbunigwe na agụụ.
  Ọbụna n'iburu n'uche ezinụlọ ndị a chụpụrụ achụpụ, Stalin enweghị ihe karịrị otu narị nde mmadụ ndị fọdụrụ n'okpuru ya, ikekwe ọ dị obere. N'ime ndị a, a na-edebanye aha otu ụzọ n'ụzọ ise ọ bụla n'ime ndị agha. Ihe dị ka nde mmadụ iri abụọ dị iche iche. A na-ahapụ ụmụaka ndị dị afọ ise, ndị na-akwụ ụgwọ ezumike nká, na ndị nwere nkwarụ nọ n'ìgwè nke mbụ na nke abụọ iji ígwè ọrụ.
  Obodo a na-achịkọta nke ukwuu. Mmepụta ngwá agha na 1947 belatara naanị ntakịrị ... Ya mere, ọ dị oke n'oge ịkwụsị mba ndị Soviet!
  Stalin n'onwe ya, n'ọnọdụ ọ bụla, echeghị otú ahụ. Na Hitler chọkwara itinye mpi na Russia - iji nweta ihe niile n'otu oge! Ya mere, ọ dịghị nkwekọrịta ọ bụla.
  N'oge okpomọkụ, ndị Germany wakporo Moscow ọhụrụ. Ha ka nwere olileanya na ha nwere ike imebi isi obodo ahụ ma kwụsị USSR. Site na Red Army, ihe karịrị nde ndị agha na ndị agha kpuchiri Moscow. Ha ji tankị puku iri na abụọ na egbe na-agbapụta onwe ha. N'ezie, e nwere nanị ihe dị ka narị ise T-54, tumadi T-34-85 na SU-100. Akwụsịla IS-3 n'oge a. A na-emepụta tankị IS-4 pere mpe n'ihi enweghị ntụkwasị obi teknụzụ nke mastodon a. E mepụtara tankị IS-7 isii, mana ụgbọ ala a abanyeghị n'ichepụta oke. Agbanyeghị, ikekwe n'efu. Ọ nwere ike banye n'ihe agha 240 mm nke 75 ton Lev-3 nwere egbe egbe 130 mm. N'ezie, ndị Germany nwere tankị dị elu karị, Royal Lion, na-atụ 100 tọn na engine nke 1800 horsepower, na 128 mm nwere egbe ogologo ogologo nke nwere ọsọ mbụ nke 1260 mita kwa nkeji.
  Ma Stalin n'ụzọ ụfọdụ tụfuru mmasị na arọ ngwá, na mmasị: ọkacha mma obere, ma n'ime obodo.
  Ma ndị dike anọ: Zoya, Victoria, Elena, Nadezhda echeghị otú ahụ. Ma ha nwetara tankị IS-7 n'okpuru ha. Ọzọkwa, na nọmba asaa. Ya mere ha anọ jiri ego nke aka ha rụọ ụgbọ ala a. Ụmụ agbọghọ ahụ chọtara ụlọ mmanya na Saịberịa ma nye ha ego n'aka Ministry of Defense. Ma ugbu a, ha chọrọ ịgbapụ site na igwe a magburu onwe ya n'onwe ha.
  Ma ụbọchị ahụ dị mkpa nke June 22, 1948 na-eru nso. Ndị agha Hitler nọ na-edu ndị mmadụ, na-agbalị ịgafe na gburugburu obodo Soviet nke Rzhev.
  Na ụmụ nwanyị anọ nke chi demiurge Russia, dị ka mgbe niile, kpebiri itinye aka na oge dị oke egwu maka Russia! Ha na-echekwa ala nna ha mgbe niile - Rus - n'oge na ebe kwesịrị ekwesị!
  
  
  
  
  Ọ BỤRỤ na ọ dịghị mkpa ígwè
  N'ozuzu, n'ụzọ zuru oke, na ọtụtụ mbara igwe ndị yiri ya, usoro nke Agha Ụwa nke Abụọ na Great Patriotic War dị ọbụna njọ maka Russia karịa eziokwu. Ikekwe n'ihi na ọchịchị Fashist nke weghaara Europe nwere ikike dị ukwuu karịa ka ọ nwere ike ịghọta. Nchikota obi ọjọọ totalitarianism na ahịa ihe nke aku na uba dị irè karịa liberal capitalism nke West na Centralized, bureaucratic Stalinist nlereanya. Ọ dabara nke ọma, n'ihi ọtụtụ ihe, ma ebumnobi na nke onwe. N'ihi ihu ọma dị ukwuu, ndị Nazi enweghị ike iji kaadị opi ha.
  Ndị nledo German ole dara ada n'ihi na ndị Jamanị ji nchara nchara mee ihe n'akwụkwọ, ndị Rọshịa jikwa ígwè dị mfe mee ihe? Oleekwa otú obere ihe dị otú ahụ si metụta nnọọ usoro agha ahụ?
  N'ọnọdụ ọ bụla, e nwere eluigwe na ala yiri ya, bụ́ ebe n'October 1941, otu onye ọrụ ọgụgụ isi dị nnọọ akọ chọpụtara eziokwu a na mberede. Ezigbo akwụkwọ Soviet na ndị German adịgboroja dị mmiri na ... Na akwụkwọ Soviet, mpempe akwụkwọ mpempe akwụkwọ na-acha nchara na nke a na-ahụ anya, ma na ndị German ọ bụghị.
  Nke a bụ obere ihe, mana mmetụta ya na usoro nke Agha Patriotic Ukwu ahụ bịara bụrụ ihe dị ịrịba ama.
  N'ịbụ ndị ezere ọdịda ma rụọ ọrụ n'okpuru nchịkwa nke ndị ọrụ German, ha chọtara ihe àmà dị ịrịba ama nke nkwadebe nke ndị agha Soviet na-ebuso agha na nso Stalingrad. Ya mere, kwenye na onye isi ike Adolf Hitler kwetara na nke a ma nye iwu ka chịkọta ndị agha Nazi guzo na Volga. Nke ahụ dịkwa mkpa.
  Ọ bụrụ na n'oge ọrụ Rzhev- Sychov , Red Army, nwere ihe karịrị okpukpu abụọ karịa ndị agha Wehrmacht, enweghị ike ịbanye na nchebe German, mgbe ahụ na Stalingrad, nguzozi nke ndị agha dị mma maka ndị Nazi.
  Na ihu igwe na November 19, 1942 adịghị mma maka arụrụ arụ ọrụ. Ụgbọ elu, karịsịa ụgbọ elu ndị na-ebuso agha, enweghị ike ịpụ, na ogbunigwe ogbunigwe nwere mmetụta dị oke oke n'ihe nchebe ndị iro mepere emepe. Ndị agha Soviet, n'ịbụ ndị na-aga n'ihu na-akpasu iwe, dara ada. Ọbụna ntinye nke ndị agha tank enweghị ike imebi oghere na nchebe Hitler.
  Ọgụ kpụ ọkụ n"ọnụ dakwara na ntụziaka Rzhev-Sychov. Ha gara n"ihu n"ụbọchị afọ ọhụrụ. Naanị mgbe ahụ, n'ịbụ ndị nwere nnukwu mfu, ndị agha Soviet n'akụkụ abụọ ahụ kwụsịtụrụ iwe ha. Hitler kwadoro Volga, ma ndị Germany malitere ịkụ aka n'Africa. Churchill kpọrọ Montgomery iwe na Egypt: njedebe nke mmalite. O kwukwara na ugbu a naanị ndị otu ga-emeri.
  N'ezie, Rommel, n'agbanyeghị na-aga n'ihu na-ebufe nnukwu ndị agha na Africa, enweghị ihu ọma na ndị agha ya meriri mgbe e meriri ya. Iji hụ na a na-alụ agha n'akụkụ abụọ, Ọchịchị nke atọ aghaghị ikwupụta mkpokọta mkpokọta na February 1943.
  Ọzọkwa, isi ihe mgbaru ọsọ nke Operation Blau emezughị. Otú ọ dị, n'oge oyi nke 1942-1943, Wehrmacht, n'adịghị ka akụkọ ihe mere eme, jisiri ike zere oké mmeri n'ebe ọwụwa anyanwụ. Na njedebe nke January, ndị agha Soviet maliteghachiri iwe ha na etiti: ọrụ Rzhev-Sychov nke atọ na nso Stalingrad. Ma ọ naghị anwa anwa imebi onye iro nọ ọdụ na nchekwa siri ike. Agha ndị ahụ na-echetazi Agha Ụwa Mbụ ugbu a. Na-egbu oge, ọnọdụ. Mgbe onye wakporo furu efu karia onye gbachitere.
  E yigharịrị ọrụ Iskra iji tọhapụ Leningrad. Stalin chọrọ igbupụ Rzhev ledge ngwa ngwa o kwere mee ma merie onye iro na Stalingrad. Ndị Germany, na-echeta nkuzi nke oyi ikpeazụ, gbachitere onwe ha nke ọma. Ma ka ọ dị ugbu a, ha jisiri ike ịghachite mwakpo nke ndị agha Soviet. Dị ka o siri pụta, mgbe ndị Krauts dị njikere, ọ dịghị mfe ịbanye na nchebe ha. Na àgwà nke ndị agha German ka na-akacha mma.
  Mwakpo Soviet were ruo na njedebe nke February, ma ọ nweghị ihe ịga nke ọma.
  Ná mmalite nke March, iwu Soviet nwara iwe na Voronezh direction. Mgbe mbụ ihe ịga nke ọma, Red Army bịara n'okpuru counterattack Mainstein . A gbara nnukwu ndị agha Soviet gburugburu, a manyere ha ịlụso ụzọ laghachi azụ. Ọnwụ ndị ahụ, karịsịa na nkà na ụzụ, tụgharịrị dị ukwuu, ndị Germany na ndị ha na ha jikọrọ aka wee nwee ike ịbanye na ntụziaka a wee weghara Voronezh na ala ịta ahịhịa ya kpamkpam.
  N'oge mgbagha Mainstein, "Panthers" na "Tigers" so na agha ahụ maka oge mbụ. Ndị tankị ọhụrụ ahụ mezuru ihe ha tụrụ anya ya. Mgbe ejiri ya mee ihe nke ọma, ha karịrị ụgbọ ala Soviet n'ọgụ na-abịanụ.
  Mmiri gbazere wee dajụọ chịrị n'ihu ọwụwa anyanwụ. Ọgụ kpụ ọkụ n'ọnụ dara na Tunisia.
  Fuhrer gbalịrị idobe isi mmiri n'Africa n'agbanyeghị ọnụ ahịa ọ bụla. Iji mezuo nke a, ndị Nazi kpebiri ọbụna ime ihe ha na-enwetụbeghị mbụ. Ha nyere Franco ihe njedebe: ma ọ na-ahapụ ndị agha German gafere Gibraltar, ma ọ bụ kwatuo ya, dị ka ọchịchị Vichy. Generalissimo nwere ụkwụ oyi wee kweta. N'otu oge ahụ, ọ tụgharịrị gakwuru gọọmentị Britain na United States na-arịọ arịrịọ na-akwa ákwá: ka ọ ghara ịkpọsa agha Spain, ebe ọ bụ na nke a emeghị dị ka uche ya si dị!
  N'April 15, 1943, ndị Germany malitere ịwakpo Gibraltar, na-atụba Tigers na Panthers kachasị ọhụrụ. Ebe e wusiri ike dara n'okpuru mwakpo nke ọtụtụ narị tankị n'ime ụbọchị abụọ. Ọ bụ Pọlọs nyere iwu mwakpo ahụ, onye e chetara site n'ihu ọwụwa anyanwụ. N'ụzọ na-emegide onwe ya, ndị Germany nwere ike weghara akụkụ ikpeazụ, ụlọ nke Stalingrad na ụlọ ọrụ Stalingrad nanị site n'April 1, 1943. Ya mere, Pọlọs mezigharịrị onwe ya n'akụkụ ụfọdụ wee nata aha nke onye nchịkwa ubi na mma agha nye akwụkwọ osisi oak nke obe nke knight iji buut.
  Mweghara Gibraltar gbochiri ohere ndị Britain na ndị America site na ọdịda anyanwụ ruo Mediterranean. Ma e wezụga nke ahụ, ndị Nazi n'onwe ha nwere ike ịwakpo Morocco na nso nso a, na-atụgharị akụkụ nke ndị agha Allied na Tunisia.
  Nrụgide dị n'isi àkwà mmiri Tunisia kwụsịrị ike, emesia Rommel bugharịa ya ọzọ. Hitler kpebiri ịkwụsị ọrụ agha n'Ebe Ọwụwa Anyanwụ ugbu a ma gbalịa ịchịkwa Oké Osimiri Mediterenian.
  Iwu ndị Soviet malitekwara ịgbaso usoro nchere na-ahụ. Nke a bụ ihe Stalin mere n'akụkọ ihe mere eme n'ezie, nke a bụkwa ihe o kpebiri ime ugbu a. Ka ndị isi ike gbapụta ndị nzuzu n'onwe ha. Ka ha kụkọba ibe anyị, anyị ga-achịkọtakwa ike anyị ma tie ha mgbe ike gwụrụ ha.
  Ndị Germany ka na-ejide ugwu Tunisia, ndị agha nọ n'okpuru iwu nke Field Marshal Paulus na-aga n'ihu na Casablanca. Ndị America chere Tigers na Panthers ihu. Ọ tụgharịrị na Sherman ha adịghị ike megide tankị dị otú ahụ, yana T-4 nke modernized.
  Na Churchill, mgbe ọnwa atọ nke ịla azụ, ka o sina dị, kwuputara agha na Spain. Otú ọ dị, n'oge a, ndị Germany ejiriworị Morocco dum ma wakpo Algeria. Ya mere, nke a atụghị Franco akpata oyi. Na Julaị 25, ndị agha German weghaara isi obodo Algeria wee merie ndị Britain nnukwu mmeri. Emere ihe ịga nke ọma site na mbuso agha Rommel, na mmeri mberede na ọdịda Kissilring na Malta.
  Ọwụwa Anyanwụ Front kwụsiri ike ma dịkwa jụụ. Stalin, onye ndị agha ya nwere nnukwu mfu n'agha ndị gara aga, mechiri Red Army. Ndị Jamanị mekwara nkewa ọhụrụ wee bufee ha gafee Strait nke Gibraltar gaa n'Oké Osimiri Mediterenian.
  Ọrụ nke ụgbọ mmiri okpuru mmiri German mere ka ụda nke ụgbọ mmiri America na Britain malite ibelata. Na nke a emeghịkwa ka ọ bụrụ ihe ịga nke ọma n'agha maka oke osimiri ndịda kasị ukwuu na Europe.
  Ọnọdụ egwu dị na Mediterranean dugara n'eziokwu na n'August 6, Churchill kpebiri ịbanye na France. Mana ọrụ ahụ mere n'okpuru ọnọdụ ihu igwe na-adịghị mma ma kwadebere nke ọma.
  N'August 10, Rommel na Paulus jikọtara ọnụ, na-eme nnukwu ite akwa na ọwụwa anyanwụ Algeria. Na n'August 19, Mainstein, onye isi ọnyà dị aghụghọ, wepụrụ ndị agha Allied n'ụsọ oké osimiri.
  Ọganihu nke Fritz mere ka ọ dị mfe site na enweghị mkpebi nke ndị America, bụ ndị tụlere ọdịda na France na 1943 akaghi aka, na ụkọ ụkọ nke ụgbọ ala. Wetuo obi na ihu ọwụwa anyanwụ. Na mgbakwunye, mmepụta ụgbọ elu na Germany karịa okpukpu abụọ na 1943, karịrị puku ụgbọ elu iri atọ na abụọ kwa afọ - ọ dabara nke ọma na ndị Germany nwere ikike na ókèala ha na-achịkwa karịa eziokwu. Na ụgbọ ala Focke-Wulf ọhụrụ nwere ngwa agha siri ike na ngwa ọgụ, yana egbe egbe 30-millimiter, kpatara mmebi nke ukwuu n'ụgbọ elu ndị jikọtara ọnụ.
  Ọdachi ahụ dị na Algeria na France mere August 1943 n'ezie oji maka ndị Allies.
  Stalin nwere obi ụtọ ọbụna maka ihe ịga nke ọma dị otú ahụ. Ma ndidi Churchill agwụla. N'Ebe Ọwụwa Anyanwụ Ụwa, ọbụna agha ikuku akwụsịla, ọrụ ndọrọ ndọrọ ọchịchị belatara. Ndị Jamanị malitere ọtụtụ ozu ọhụrụ site n'aka ụmụ amaala Soviet mbụ na ọbụna mepụta ihe dị ka ọchịchị ime obodo. Ya mere, ndị agha dị iche iche nke ndị mba obodo si n'ebe ọwụwa anyanwụ amalitelarị ịlụ ọgụ n'Africa.
  Onye Bulgarian Tsar Boris zigakwara atọ n'ime ngalaba ya kacha mma na Tunisia, o doro anya na ọ na-atụ anya inweta ụfọdụ ógbè maka onwe ya na kọntinent gbara ọchịchịrị.
  N'ọnwa Septemba, Rommel malitere ibuso agha n'Ijipt. O jisiri ike, na-eji ọnụọgụ na qualitative elu nke ndị agha, weghara Tripoli otu izu mgbe mgbaàmà maka mwakpo ahụ gasịrị.
  Ndị Briten na Amerịka nwetara mmeri mgbe e meriri ha na Libya. N'okpuru ọnọdụ ndị a, Churchill kwupụtara nkwusioru nke ihe enyemaka ọ bụla na-enye Bolshevik USSR ma rịọ ka ọ gbasie ike ngwa ngwa. Stalin mere ka à ga-asị na ọ na-eleghara ultimatums anya. Ọ bụ ezie na, n'ezie, e mere nkwadebe maka omume mkparị. Ma Koba dị aghụghọ ma gbalịa ịnwale mmiri ahụ maka udo dị iche. Otu, ka ọ na-erule ngwụsị Septemba, ndị Germany weghaara Libya dum, gụnyere Tolbuk, ọbụnakwa banye n'Ijipt ruo Aleksandria.
  Pọlọs jisiri ike gafere ebe e wusiri ike Bekee kacha mkpa wee gaa na ndịda gaa na Naịl. N'ezie, nke a wetara Britain ọdachi n'Ijipt. Mgbe ahụ ndị German nwere ike ịga Suez Canal wee gaa Iraq, na mgbe ahụ adịghị anya na Baku.
  Oge igbu oge ghọrọ ihe ize ndụ, Stalin nyere iwu ka ịmaliteghachi agha na Rzhev, yana weghachite Stalingrad, ma n'otu oge ahụ gwepịa ndị iro na North Caucasus.
  Ya bụ, n"ọnwa Ọktoba, ọgụ malitere ozugbo n"akụkụ atọ. Na November nakwa na Leningradsky.
  Otú ọ dị, ọ dịghị mfe isi n"ebe onye iro gwuru nke ọma ma nwee nnukwu tankị Panther na Tiger dị ike. Ndị agha Soviet chere nchebe miri emi ihu. Na na nchekwa, tankị German ọhụrụ na egbe ndị na-ebupụta onwe ha rụrụ nke ọma.
  Ya mere, enweghi ọganihu dị ịrịba ama na October na November. Ọ gwụla ma a kwụsịrị mwakpo ndị German na Suez Canal. Ma mgbe ahụ naanị nwa oge ... Otú ọ dị, Paulus na Rommel tụgharịrị ndị agha ha na Sudan. Ha wee malite imeri Africa.
  Wehrmacht adịbeghị njikere ịwakpo n'oge oyi.
  Na mgbakwunye, ndị Krauts nwere nnukwu olile anya na Panther-2 dị ka igwe dị elu karịa na Tiger-2 na ọdụm.
  Oge oyi gafere na mbọ ndị Red Army na-agba iji mebie nchekwa nke Krauts. Mana ọ nweghị ebe enwere ike nweta nnukwu ihe ịga nke ọma. Ọ bụrụgodị na e nwee ihe ịga nke ọma, ndị iro ahụ weghachiri ọnọdụ ahụ site n'ịwakpo ọgụ.
  Ọnọdụ ahụ nọkwa na-akawanye njọ. Na Britain, n'agbanyeghị mmeri e meriri n'agha, ọgba aghara ndọrọ ndọrọ ọchịchị bilitere. Ebufere votu nke enweghị ntụkwasị obi megide ndị otu Churchill. Kedu ka ọ ga - esi bụrụ ma ọ bụrụ na Pọlọs maara ihe chụpụrụ England na Sudan na Etiopia.
  Ọchịchị ọhụrụ ahụ nyere Germany udo dị iche. Nyere nnukwu mfu US sitere na ụgbọ mmiri ụgbọ mmiri German, Roosevelt ajụghị. Ọzọkwa, ọnọdụ ya na America ama jijiji. Na ndị Japan jisiri ike merie obere mmeri ole na ole, na-ebelata ọganihu America. Ya mere, echiche - ụlọ anyị dị na nsọtụ enweela mmeri.
  Otú ọ dị, Hitler bu ụzọ wepụta ọnọdụ gabigara ókè. Mgbe ahụ nkwekọrịta ahụ bụ Ala France na Egypt, yana ihe bụbu nke Ịtali weghachiri eweghachi. Sudan dabara na nke atọ Reich, mana Suez Canal na-arụkọ ọrụ ọnụ.
  Ya mere, n'ịbụ onye nyere onwe ya aka n'efu na West, Fuhrer tụbara ike ya niile na East. Ndị Nazi malitere ịwakpo Moscow na May. N'ihi ndị France na ndị England na-achị, Libya enweelarị mmanụ zuru oke, Hitler chọkwara imeri ngwa ngwa o kwere mee.
  Na mgbakwunye, Türkiye meghekwara ihu nke abụọ.
  Otú ọ dị, Red Army egosila dị ịrịba ama obi ike na heroism na agha nke Soviet isi obodo. Ná nkezi, ije n'ihu German agafeghị otu kilomita kwa ụbọchị. Ka ọ na-erule ngwụsị nke August, ndị Nazi nwere ike ịga n'ihu ihe karịrị otu narị kilomita na obosara obosara nke ihe karịrị narị atọ.
  Ha rutere Moscow, ma gbabara n'ahịrị nchebe Mozhaisk. Ndị a bụ nsonaazụ dị ntakịrị. Tụkwasị na nke ahụ, ndị agha Soviet na-ebuso ndị iro agha agha mgbe nile. New Soviet tankị T-34-85 na IS-2 so na agha. Enweghị ike ịsị na ndị Germany tụfuru uru ha kpamkpam, ma Red Army eguzoghị otu ebe, sayensị emeghịkwa!
  Ndị agha Soviet ọhụrụ Yak-3 na LA-7 pụtara, ndị nwere ike ịsọ mpi ụgbọ elu German na-ebugharị. N'ezie, onye iro nwere kaadị opi na-emeghachi omume siri ike na nloghachi. ME-262 na HE-162 enweghị analogues n'ụwa. Hitler kpebiri machibido mmepụta na mmepe nke tankị dị ọkụ karịa tọn iri ise. N'ihi ya, a hapụrụ T-4 na Panther. "Panther" -2 tụgharịrị dị 50.2 tọn ma nwee egbe dị ike nke nwere engine nke 900 horsepower. "Royal Tiger" na "Ọdụm" ọbụna gafere nnukwu anụ ọhịa dị tọn 70. Dị ka otu mkpebi si kwuo, ụgbọ ala Soviet agafeghị tọn 47 n'ịdị arọ.
  N'ịbụ ndị na-emeghị Moscow, ndị Nazi tụgharịrị uche ha na Leningrad. Ha na-arịa ọrịa obodo a n'ezie. Oke ogbunigwe malitere na Septemba. Ha gụnyekwara egbe caliber 1000mm na robot nwere nku.
  Hitler nyere iwu ka ọ were Leningrad n'agbanyeghị ụgwọ ọ bụla.
  Obodo ahụ jisiri ike chụpụ mwakpo atọ na Septemba na Ọktọba. Otú ọ dị, ndị Germany nwere ike ịga n'ihu kilomita iri ruo iri abụọ, ma wegharakwa isi mmiri Peterhof. N'ebe ụfọdụ, ngalaba ha banyere n'obodo ahụ, na-eme ka ọnọdụ ọrụ nke otu ahụ dịkwuo njọ. Na November 1944, mgbe ndị Nazi meriri ntuli aka ndị omeiwu, Sweden abanyekwara n'agha megide USSR.
  Ọ na-arụsi ọrụ ike na-akpọsa slogan: ọbọ maka mmeri nke Peter the Great na Alexander. Nkewa ọhụrụ nke Sweden rutere n'ihu ma, yana ndị Fin, malitere ịwakpo obodo ahụ site n'ebe ugwu. Na ndị Nazi maliteghachiri ọgụ site na iji, n'etiti ihe ndị ọzọ, Sturmtiger na ọbụna Sturmaus dị ike karị , yana tank E-100, nnukwu anụ ọhịa mbụ nke ụwa na-atụ ihe karịrị otu narị tọn.
  N'agbanyeghị oke dike na nkwụsi ike nke ndị agha Soviet na ndị agha, yana ọgụ mgbagha na Novgorod, obodo ahụ enweghị ike ịzọpụta. Agbanyeghị, nkeji nkeji ikpeazụ adaghị ruo Jenụwarị 27, 1945, na-egosi ihe atụ nke nkwụsi ike na-enweghị njedebe. Na obodo n'onwe ya nọrọ a dum ngọngọ: 1270 ụbọchị! Ma eleghị anya, mgbochi kasị ogologo nke obodo na agha ọgbara ọhụrụ.
  Ọ bụ ezie na ndị Germany na ndị ha na ha jikọrọ aka nwere nnukwu mfu, e mezuru ihe mgbaru ọsọ ahụ. Obodo nke abụọ kasị ukwuu na nke kasị mkpa Soviet dara, na aka nke ndị iro kasị ike na-atọhapụ.
  N'oge oyi, agha ahụ siri ike. Ndị Germany jiri serial, ụgbọ elu jet jiri ike ha niile. USSR enweghị ike imegide ha. Nke a mere ka o sie ike inweta uru na ikuku. N'ụzọ megidere nke ahụ, ndị iro na-achị ebe ahụ. Dị ka mgbe tankị German jigidere uru ha. Na ọbụna ha mụbara ha na ọbịbịa nke usoro "E".
  N'iji ya tụnyere Tigers na Panthers, tankị E-usoro nwere nhazi dị oke ọnụ, silhouette dị ala, na n'ihi ya, ihe agha dị arọ karịa n'akụkụ.
  Azịza nke sayensị Soviet dị ugbu a bụ naanị IS-3, nchebe ọkpọ ọkpọ siri ike karị. A ka na-emepụta T-54, ma T-44 enwekwaghị ihe ịga nke ọma ọzọ.
  Otú ọ dị, Hitler gbanwere atụmatụ ya na May 1945. Na njedebe onwe ya na mwakpo onye ọ bụla, o mere mkpasu iwe na Caucasus. Ọ dị mma karịa ịlụ ọgụ n'ebe ahụ. Ya mere, mgbe e jidere Stalingrad, inye ndị Soviet otu ghọrọ siri ike. Tụkwasị na nke ahụ, na February, ndị agha Soviet meriri ndị Ottoman na Transcaucasia, na-amanye ndị Turks ka ha gbapụ na Yerevan ma napụta mpaghara Kars.
  Ndị Germany mebiri site na nchekwa na, na-agafe na Volga, rutere n'Oké Osimiri Caspian. Grozny dara na June 15, mgbe ọgụ siri ike gasịrị, Sukhumi na June 23, Zugdidi na 29th nke otu ọnwa ahụ. E weere Tbilisi na njedebe nke July yana Kutaisi. N'August, udele fasist mechara weghara Dagestan, yana Poti, wee rute Armenia site n'ebe ugwu. N'ọnwa Septemba, ha na ndị Turks jikọrọ aka, na mwakpo na Baku malitere. Isi obodo ahụ kwụsịrị ruo na November 6, 1945. Agha ụfọdụ a na-alụ n'ugwu, karịsịa na Yerevan, dịruru ná ngwụsị December.
  Agha kpụ ọkụ n'ọnụ ewerekwara n'etiti. Ndị Germany nwere ike ịbịaru nso Tula na ọbụna were Kalinin, ma mgbe ahụ, a kwụsịrị ha. Agbanyeghị, ahịrị n'ihu erutela, ma enwebeghị ihe karịrị kilomita iri asatọ site n'isi obodo ahụ.
  Afọ 1946 malitere na oyi na-ekpo ọkụ. Iwu Soviet, na-achọ igbochi mbuso agha German, gbagara ndị iro ọsọ ọsọ.
  Ewoo, uru nke onye iro na ikuku na-abawanye. Ụgbọ elu Luftwaffe, ọ dị mwute ikwu, na-emeziwanye ya mgbe niile. Mgbanwe ọhụrụ nke ME-262 apụtala, gụnyere nke dị oke ọsọ. Ọzọkwa a ike ugboelu fighter TA-183, ọzọ tolitere na-azara nku HE-262, na a n'ezie masterpiece nke ugbo elu engineering ME-1010 na-achịkwa zaa nku.
  Na USSR isi agha nọgidere na Yak-9. Ụgbọ ala ahụ bụbu ihe ọhụrụ, mana o doro anya na ọ naghịzi adịzi.
  Ma Luftwaffe nwekwara Yu-287, na Yu-387, TA-400, TA-500 jet bomber apụtawo. Na ụgbọ elu ọgụ bụ jet. Na HE-377 na-emeghachi omume na HE-477 na-emeghachi omume na ọtụtụ ebumnuche.
  Na usoro E-70 na tankị na-atụ ihe dị ka "Royal Tiger", mana yana nchebe siri ike karị.
  Na ezigbo ihe osise bụ tank pyramidal nke egosiri na metal maka ụbọchị ọmụmụ Fuhrer na Eprel 20, 1946. Hitler n'onwe ya nyere ya aha "Imperial Lion".
  Ụgbọ ala ahụ dị ka pyramid gbawara agbawa, nke gbawara agbawa, nwere obere rollers na-ekpuchi ala ala ahụ dum. N'ihi ya, ọ na-enweghị a tray, nke budata ụba cross-mba ike. Tụkwasị na nke ahụ, tank ahụ enweghị ụlọ elu, na ihe agha ya site n'akụkụ niile nwere akụkụ dị elu nke echiche uche. N'ịdị arọ 99 tọn, ụgbọ ala ahụ ji egbe mgbochi ụgbọ elu 128 mm nwere ogologo gbọmgbọm nke 100 EL, nwere injin nke 1800 horsepower, na ihe agha ihu nke 300 mm. Ọzọkwa, slabs dị n'akụkụ buru ibu nke echiche ezi uche dị na ya, na ọkara nke mbụ na 250 millimeters na ọkara nke abụọ. Ya mere, ọ tụgharịrị bụrụ tank kacha ike n'ụwa, nke a na-apụghị ịpụ na ya na ebe ọ bụla na-agbapụ na mgbe bọmbụ si n'elu wakporo ya.
  Fuhrer nyere iwu ozugbo ka etinye ya n'ime mmepụta ngwa ngwa o kwere mee na n'otu oge ahụ iji mepụta mgbanwe mwakpo na howitzer na onye na-atụ bọmbụ.
  Ya mere, ndị Nazi kwakọbara, a ga-akụrisị ha. Ma, ọ dị mwute ikwu, e jidere onye iro siri ike nke siri ike. Na njedebe nke May, dịka ọdịnala si dị, mgbe okporo ụzọ akpọnwụwo, iwe malitere.
  Fritz gbalịrị ịgafe Moscow na Tula. Agha ndị a dara n'ụzọ siri ike na-enwetụbeghị ụdị ya. Ma ndị agha Soviet ruru eru ka a kpọọ ya ndị a na-apụghị imeri emeri. N'ime ọnwa atọ nke agha na-aga n'ihu, ndị Nazi nwere ike ịgbachitere Tula gburugburu wee rute Kashina wee bịaruo Moscow site n'ebe ugwu, na-ebipụ akụkụ nke nkwukọrịta. Ọgụ a adịlarị n'okporo ụzọ obodo ahụ n'onwe ya.
  Stalin hapụrụ isi obodo wee kwaga Kuibyshev. Ma ndị Nazi malitere ịwakpo Saratov na July. Obodo a dara na August 8th. Ebe ọ bụ na Kuibyshev chọtara onwe ya n"ụzọ dị ize ndụ ugbu a n"ebe ihu ya nọ, Ọchịagha Kasịnụ ahụ kwagara isi ụlọ ọrụ ya na Sverdlovsk. Agha na Moscow gara n'ihu ruo Septemba. Na 18th, Kashira dara. Ná mmalite nke October, isi obodo nke USSR fọrọ nke nta gburugburu, na 29, mgbe isi ike agha, Kuibyshev dara. Ke adianade do, ndị Germany weghaara Guryev na Uralsk.
  Nọvemba juputara na ọgụ dị egwu. Na Nọvemba 7, ndị Krauts batara na Kremlin, mana ọgụ mgbagha chụpụrụ ha azụ. Na n'oge agha a, onye na-eje ozi na Moscow, Marshal Rokossovsky, nwụrụ!
  Na onye na-anya ụgbọ elu Soviet a ma ama bụ Kozhedub gbagburu ụgbọ elu German nke narị otu narị, na-aghọ onye mbụ Soviet onye e nyere aha nke ugboro anọ Hero nke USSR. Na kwa na November 7, 1946.
  Na Disemba 4, emechara mechie mgbanaka mgbochi gburugburu Moscow. Ma isi obodo na ihe fọdụrụ nke ndị agha ya dị egwu lụrụ ọgụ ruo Christmas Christmas na January 7, 1947.
  Mwakpo a na isi obodo bụ Mainstein duziri. Maka nke a, e nyere ya Order nke Grand Cross nke Iron Cross nke abụọ mgbe Hermann Goering gasịrị.
  Ma agha ahụ akwụsịbeghị. Stalin si Sverdlovsk kwere nkwa ịga n'ihu n'ọgụ ahụ. Ike gwụrụ ndị Jamanị. N'ebe ndịda, ndị agha ha rutere Penza na Ulyanovsk ma kwụsị. N'ọnwa Mach, ndị Soviet weghaara ọgụ. Ma n'April, a ka manyere ha ịhapụ Ryazan. Na May, ndị Nazi gbara obodo Gorky gburugburu, wee banye na Kazan site na ndịda. Na June, ndị Krauts weghaara Orenburg wee bịaruo Ufa. Nguzogide ndị agha Red Army dara ada, mmụọ dara ma gbahapụ ọtụtụ mmadụ malitere. Otú ọ dị, ha na-anọ mgbe nile, ma mgbe ọdịda nke isi obodo ha na-amụbawanye ọtụtụ ugboro. Ọ dịghị onye nwere ọchịchọ ọ bụla fọdụrụ ịnwụ maka Stalin. Mana ndị mmadụ lụrụ ọgụ megide fasizim maka ala nna ha.
  Ikike ọchịchị Soviet dakwara. Na July, ndị Germany wabara na Sverdlovsk. Stalin na ndị òtù ya kwagara Novosibirsk. Na Urals, ọgụ na-aga n'ihu ruo n'August ... Ndị Germany na-egbochi mgbasa ozi mgbasa ozi na omume ndị na-arụsi ọrụ ike nke ndị òtù. Ma agha ọzọ enwekwaghị ihe ọ pụtara.
  Otú ọ dị, Stalin ka nwere olileanya maka ihe. Ndị Germany batara na Tobolsk na Septemba. Mana oke mmiri ozuzo n'oge mgbụsị akwụkwọ egbughị oge. Ọbịbịa nke oge oyi kwụsịrị iwe na Saịberịa, ma ndị Nazi jisiri ike weghara Central Asia niile. N'oge oyi, ha anaghị anwa anwa ịga Novosibirsk. Ma Stalin adịghịkwa mma, ọ kwagara Vladivostok na-ekpo ọkụ.
  Afọ 1948 rutere. Ndị Nazi ewerelarị ihe diskette. Na mgbakwunye, tankị kọmpat ndị ọzọ nwere injin turbojet pụtara. N"ezie, mgbe ọ gbasasịrị ọkụ, naanị ihe fọdụrụ bụ ka ha zọọrọ mmeri wee weghara obodo ndị ahụ.
  Ma Beria nsi Stalin na-arịala ọrịa siri ike ma nye ọchịchị nke atọ Reich n'okpuru nchekwa nke ike Soviet na Siberia.
  Hitler, bụ́ onye ike gwụrụ agha n"onwe ya, fọrọ nke nta ka o kweta, ma nke mbụ, o weghaara Novosibirsk na May 1948. Na ntinye aka bịanyere aka na June 22, 1948, na ụbọchị ihe atụ - kpọmkwem afọ asaa site na oge nke agha na USSR. Otú a ka Agha Ụwa nke Abụọ biri. United States meriri Japan laa azụ na 1945 wee nwalee bọmbụ atọm. Ya mere Fuhrer enweghị azụmahịa na-aga esenidụt.
  Otú ọ dị, Beria achịghị ogologo oge. Onye Soviet a ma ama, onye na-ahụ maka ikuku na dike asaa nke USSR Kozhedub, ga-enwe ike ime agha agha ma kwatuo onye isi oche na-enweghị mmasị na Kọmitii Nchebe Ọchịchị. A gbagburu Beria na ọtụtụ ndị so ya. Na Ọchịchị nke Atọ n'onwe ya, na March 1953, ndị agbata obi kwụsịrị Hitler. Na Goering nwụrụ site na iji ọgwụ ọjọọ eme ihe ntakịrị oge, ebe a gbagburu Himmler n'ihi enyo nke ịgba izu.
  Ọgụ kpụ ọkụ n'ọnụ dara n'etiti ndị SS, nke Schellenberg na-edu, na ndị agha, nke Generalissimo Mainstein duziri. Ihe a niile butere agha obodo. N"ihi ya, ọchịchị nke atọ dara. Na USSR belatara malitere iji nwayọọ nwayọọ weghachi mmetụta ya. Akụkọ ihe mere eme wee banye n'ọkpụkpụ ọzọ. Ọganihu dị egwu nke Germany, fụrụ akpụ karịa alaeze nke Genghis Khan, mgbe ahụ ọnwụ nke onye ndu isi - ọgba aghara na mbibi.
  Na nchịkọta nke nta nke nta nke ndị isi, naanị obodo Baikalsk ghọrọ isi obodo. USSR, nke kewara n'ọtụtụ ógbè nwere ógbè puppet nke ndị German hibere, jikọtara ọnụ ọzọ. N̄kponn̄kan edikan edi edidianakiet Moscow, emi okosion̄ode ọkpọn̄ Nazi. N'ezie, Ukraine, Belarus na Baltic steeti, yana Georgia, Armenia na Azerbaijan jigidere ọbụbụeze ha. Mgbe ọchịchị nke atọ dara, United States ghọrọ ndị ọchịchị ụwa. E hiwekwara gọọmentị na-akwado America na China.
  Mana nke nta nke nta, alaeze eluigwe na-enwere onwe ya. Na USSR, mgbe ọchịchị aka ike nke Kozhedub gasịrị, e hiwere iwu onye isi ala nke bụ isi, mana enwere ikike nke oge abụọ. Emere ntuli aka ahụ na ndabere ọzọ, ọkwa onyeisi oche nwere aha dị iche: onyeisi oche ndị mmadụ.
  Mba ahụ nwere akụ na ụba agwakọta na mmepe ngwa ngwa.
  Ma lee ka akụkọ ihe mere eme si gbanwee site na otu mpempe akwụkwọ. Ha meriri Agha Ụwa nke Abụọ n"agbanyeghị na ha ji obi ike lụọ agha. Ihe si na ya pụta bụ ọdachi. Ọzọkwa, Germany nwere ike nweta ịdị ukwuu nwa oge.
  Na United States ji nwayọọ nwayọọ na-ebelata mmetụta, ụwa na-aghọ multipolar, nke pụtara na ọgbaghara na-abawanye na ya. N'ụzọ megidere nke ahụ, enwere obere usoro. Na ihe dị ka otu ihe ahụ dị ugbu a na narị afọ nke iri abụọ na otu.
  Ọfọn, gịnị mere ụmụ mmadụ ji adọta nkewa na ọgba aghara?
  
  
  TROTSKY kama STALIN
  Mgbasa ozi Tukhachevsky megide Warsaw tụgharịrị enweghị ihe ịga nke ọma n'ihi mmejọ nke Stalin - onye kama ikpuchi akụkụ ndịda nke ndị agha Red na-aga na Warsaw. tụgharịrị ndị agha ịnyịnya nke mbụ chere Galicia. Ọzọkwa, n'agbanyeghị nnukwu ndị agha nọ n'okpuru iwu Josef, o jisiri ike merie ya site na okporo osisi. Ndị agha Red Army meriri Warsaw. Ogwe ndị ahụ webatara ọgụ na-akpasu iwe, ókèala ndị nwere gụnyere Slutsk na ọbụna were Minsk ruo ọtụtụ ụbọchị.
  Otú ọ dị, ndị West mgbe ahụ anwaghị anwa enweta ego ọzọ ha na ndị Bolshevik lụsoro agha ọbara. Warsaw ama anam emem, ndien ekọn̄ mbio obio ama etre usọp usọp.
  Ma e nwere ụzọ ọzọ nke akụkọ ihe mere eme na otu n'ime ọtụtụ ndị yiri eluigwe na ala. N'ebe ahụ, Lenin nyere iwu ka e wepụ Stalin, bụ onye na-enweghị nkà n'ihe gbasara agha na onye na-adọrọ adọrọ, site n'iwu nke ndịda, ma guzobe ịdị n'otu nke iwu Tukhachevsky, mgbe ọ na-edebe Budyonny n'elu ndị agha mbụ.
  N'okwu a, mgbalị mgbagha nke sitere na ndịda Warsaw kụrụ afọ n'ala, Red Army sitere n'ike mmụọ nsọ meriri n'agha kpụ ọkụ n'ọnụ. Isi obodo Poland dara. Mgbe Tukhachevsky guzoro n'ebe ahụ ruo nwa oge ma nweta nkwado ọzọ, Tukhachevsky kwagara Lvov na Krakow.
  Ruo oge ụfọdụ, ọgụ ahụ gara n'ihu megide Wrangel, na mwakpo ọzọ na Crimea. Mgbe ahụ, ndị agha Red Army weghaara steeti Baltic dị n'ebe ugwu, wee tọhapụ Azerbaijan, Armenia na Georgia na ndịda. E nwere nkwụsịtụ nwa oge. Soviet Russia chọrọ ezumike na ezumike nwa oge, nke bụ ihe NEP ghọrọ. Ma Trotsky ka siri ọnwụ na nloghachi nke ala niile nke Tsarist Russia. N'ihi ya, n'oge okpomọkụ nke 1921, Red Army weghaara Finland na connivance nke West.
  Na 1922, e meriri Primorye, mgbe ahụ na ugwu Sakhalin. Trotsky, onye ikike ya dị ka onyeisi oche nke Council Revolutionary Council gbasiri ike nke ukwuu, jisiri ike weghara Lenin ma chụpụ Stalin, bụ onye e debere n'ọkwá nke abụọ.
  N'ụzọ dị ịtụnanya, ka ike mmadụ na-esiwanye ike, ihe ndị na-akpata ikeketeke na-esiwanye ike na akụ na ụba.
  Trotsky n'onwe ya ghọrọ onye ekpe nke ukwuu n'ihi ọchịchọ ịghọ onye dị nsọ karịa Pope ma ọ bụ karịa Stalin. Otú ọ dị, ebe onye Juu ahụ nwere nkà dị ukwuu gara n'ihu n'atụmatụ mba ofesi ziri ezi. Na-ahapụghị echiche ndị Kọmunist, n'otu oge ahụ ọ gbalịrị ịkụnye ihe ndị ahịa ma hụ na mmekọrịta dị mma na mba ndị ọzọ na-achị isi obodo nke ụwa.
  Nkwalite Hitler rịgoro n'ọchịchị na Germany emeghị mgbanwe ndị bụ isi na ndọrọ ndọrọ ọchịchị ụwa. E tinyere Fuhrer ngwa ngwa n'ọnọdụ ya - machibido ibuli ihe mgbochi Versailles ọ bụla ma ọ bụ iweghachi ndebanye aha na ikike agha zuru ụwa ọnụ. Dịka amachibidoro ndị Nazi iwebata iwu mgbochi Juu na ọtụtụ ndị ọzọ.
  Naanị ihe bụ na n'okpuru Hitler, akụ na ụba German si na nsogbu ahụ pụta, ma ndị fasizim ewereghị ụdị dị iche iche, na-anọgide na-ahụ maka mba na-adịghị mma na ụfọdụ ndị ọchịchị na òtù ndị ntorobịa n'ozuzu dị ka Hitler Jugent.
  USSR n'okpuru nduzi nke Leon Trotsky ghọrọ ike akụ na ụba nwere nnukwu ụlọ ọrụ mepere emepe.
  Akụ na ụba USSR dabere n'ahịa karịa nke Stalin, mana o nwekwara akụkụ nke atụmatụ n'ụdị atụmatụ afọ ise. Ọnụ ọgụgụ ọmụmụ dị elu, karịsịa ebe ọ bụ na Trotsky machibidokwara ime ime - ha na-ekwu na e nwere ọtụtụ ala efu na Russia na ọ dịghị ihe mere ha ga-eji gbasaa dị ka oghere.
  Ebe ọ bụ na ọnụ ọgụgụ nke ndị agha German nọgidere na-ejedebe na 100 puku, na Poland aghọọlarị Soviet, ndị na-elekọta mmadụ, ọ dịghị onye ga-alụ ọgụ. A laghachiri Moldova na Russia na 1921 - na-anakọta ala eze azụ.
  Trotsky n'onwe ya kwadoro obere mba ụwa, mana ebumnuche nke mgbanwe ụwa malitere ịgbachi nkịtị. Otu akụkụ, dị ka n'okpuru Stalin.
  Ma agha ahụ ka si n"Ebe Ọwụwa Anyanwụ bịa. Japan malitere ibuso Mongolia agha. Ala nke ọwụwa anyanwụ, yana Ịtali, ghọrọ ndị mbuso agha n'ụwa. N'ezie, a manyere Mussolini ka ọ kpachie ọchịchọ ya na ijide Etiopia - nanị obodo dị n'Africa nke na-abụghị ógbè onye ọzọ. Japan, na-enwekwaghị obi ike ịlụ ọgụ naanị ya na Britain na karịsịa United States, rịgoro na China. O wee batawanye ebe a.
  Enwere ọtụtụ ndị China na, n'agbanyeghị nkewa ha niile, ha bụ ezigbo onye iro. Na mgbe ahụ, samurai batara Mongolia... Agha ndị siri ike malitere n'ebe ahụ n'oge opupu ihe ubi nke 1941.
  Trotsky kpebiri na USSR adịlarị ike iji buso samurai agha zuru oke. Tụkwasị na nke ahụ, onye ọchịchị aka ike Soviet chọrọ ịbọ ọbọ maka mmeri e meriri 1904-1905. N'elu ala, Red Army doro anya siri ike karịa ndị Japan, karịsịa na tankị. Mana n'oké osimiri, ụgbọ mmiri Pacific erubeghị oke. Ma Lev Davydovich enweghị ike inyefe Mongolia.
  Ndị agha Red Army na mbụ kwụsịrị ọganihu samurai. N'August 20, 1941, mkpasu iwe mere na Khalhin Gol, nke kwụsịrị na mmeri maka Red Army. Mgbe nke ahụ gasịrị, Trotsky chọrọ ka Japan nyeghachi South Sakhalin na Kuril Islands.
  Dị ka o kwesịrị ịdị, ọjụjụ sochirinụ, agha buru ibu malitekwara. Naanị, n'adịghị ka Great Patriotic War, a lụrụ na mba ọzọ n'ókèala. Ọ bụ ezie na a pụghị ikwu na e nwere ntakịrị mwụfu ọbara.
  Agha ndị ahụ zuru oke, ndị Japan guzogidekwara nke ukwuu ma ghara ịtọhapụ onwe ha. Ma ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ọrụ niile nke ndị agha Soviet gara nke ọma. Ihe nchekwa ahụ, mgbe ogbunigwe dị ike gasịrị, gbajiri, na tankị, gụnyere T-34 dị ike kachasị ọhụrụ, LT (Leon Trotsky dị arọ!), meriri oke ozu na igwe.
  Nke mbụ, a chụpụrụ ndị dike nke Ala nke ọwụwa anyanwụ na Manchuria. A rụrụ ọtụtụ ọrụ n'usoro, nke were ọnwa itoolu malite na Nọvemba 1941 ruo Ọgọst 1942. Ndị agha Soviet banyere North Korea... E nwekwara agha na Sakhalin. Ndị Japan gbalịrị ọbụna ịga n'ihu - ha na-aga n'ihu kilomita iri atọ, ma a kwụsịrị ma kpagbuo ha n'ọbara.
  Na September 1942, a wakporo Port Arthur. Ndị Japan, na-eji nkwado sitere n'oké osimiri, gbalịrị ijide eriri ahụ. Ndị agha Soviet mebiri n'ihu, ma ndị iro ahụ jisiri ike kwụsị ọganihu ahụ site n'itinye ndị agha.
  Mana samurai enweghị ike ijide nguzogide ha ogologo oge. Ụgbọ elu Soviet weghaara ma tụọ ụgbọ mmiri. Na mgbakwunye, ndị Japan na-achụpụ ndụ ha nke ukwuu - ha ewereghị parachute n'agha. N'ihi nke a, mgbe ndị isi ikuku nwụsịrị, nguzogide samurai na mbara igwe dara nke ọma. Na ụgbọ elu Soviet malitere inwe obi ike karịa.
  Tụkwasị na nke ahụ, mmepe ọhụrụ nke ndị na-emepụta Soviet ji nwayọọ nwayọọ kwụsị ịdị elu nke ndị agha Japan na-arụ ọrụ. Na December 1942, mgbe mwakpo kpụ ọkụ n"ọnụ ọzọ gasịrị, e weghaara Port Arthur, Seoul dakwara n"otu ọnwa ahụ.
  Ọnwa na-esote nke 1943 malitere na January mbuso agha na South Korea na ijide ọdụ ụgbọ mmiri Busan.
  Japan nọ na-efunahụ agha ala ma na-ata ahụhụ karịa na mbara igwe na n'oké osimiri. Na February 1943, ndị agha Soviet weghaara Beijing. Na na March, mgbe agha kpụ ọkụ n'ọnụ gasịrị, a tọhapụrụ South Sakhalin. April na May nwere mmeri ọhụrụ maka ngwá agha Soviet n'oké osimiri ... Ọnụ ọgụgụ nke ụgbọ mmiri okpuru mmiri, ụgbọ elu na ụgbọ mmiri na-esi na Baltic bịa dị irè karịsịa.
  Na June 1943, ndị agha Soviet chụpụrụ ndị Japan na Shanghai. N'ihi ya na-akpụ ha onwe ha mpaghara ọrụ.
  N'ọnwa Julaị na Ọgọst, ndị ọrụ ụgbọ mmiri na ndị ọrụ ụgbọ mmiri napụtara ndị iro Kuril ridge. Japan nwetara onwe ya n'ọnọdụ siri ike pụrụ iche. Ụgbọ elu ndị Soviet mụbara ike ya dị egwu ma na-atụkwu bọmbụ, ụgbọ mmiri ndị agha mmiri nke Ala nke Rising Sun gbazekwara. N'October 1943, Trotsky mere mkpebi: ịwakpo Okinawa - ejiji ejiji tupu agha maka Metropolis Japan n'onwe ya. Agha ndị ahụ siri ike, ndị samurai jikwa ngwa ọgụ n'ozuzu ha: kamikaze pilot.
  Agha ahụ dị egwu were ọnwa abụọ na otu izu, nke mechara kwụsị na ọdịda Okinawa. Na January 1944, a tọhapụrụ Taiwan.
  Japan nọzi n'ọnụ nke ọdachi agha zuru ezu. Hirohito nwere ike ịdabere na United States na Britain na-abanye n'agha n'akụkụ ya; German fasist n'oge ahụ ka na-adịghị ike agha, na Mussolini enweghị ike iru Trotsky ngwa ngwa na Pacific Ocean.
  Mana United States na Briten mere atụmatụ, mana ha adịghị ngwa ngwa ịbanye n'agha ahụ. Ọzọkwa, nnukwu ọgbaghara megidere Briten dara na India. Ndị ndọrọndọrọ ọchịchị na ndị aka ekpe chụpụrụ Gandhi na-adịghị agbanwe agbanwe. N"ihi ya, ezigbo agha malitere n"ebe ahụ. Churchill, bụ onye nọchiri Chamberlain, gosipụtara isi ike ma gbalịa idobe Pakistan na India n'okpuru nchịkwa ya n'agbanyeghị ụgwọ ọ bụla. Nke butere agha ogologo oge na oke ilu nke kegidere ndị agha Britain.
  Ndị America mere ihe kpamkpam na amụma mba ofesi: ụlọ m dị na nsọtụ!
  Na March 1944, ndị agha Soviet, n'agbanyeghị na ihu igwe adịchaghị mma, rutere na Hokkaido. Agha ahụ were izu atọ wee kwụsị na mmeri nke ndị Japan. Ihe ịga nke ọma a mere ka obi sie eze ukwu ike na obodo ukwu ahụ agaghị erute ya.
  Ọgụ n'elu ala na n'oké osimiri gara n'ihu ruo May 11, 1944, mgbe ike gwụrụ Japan mechara kwụsị.
  Agha na ntinye aka nke ndị agha Soviet mere site na April 10, 1941 ruo May 11, 1944 wee were afọ atọ na ntakịrị ihe karịrị otu ọnwa. Mfu nke ndị agha Soviet n'ime gburu ma nwụọ site na mmerụ ahụ ruru puku ndị agha na ndị isi 960. Obere ihe karịrị puku mmadụ iri isii bụ ụmụ amaala Soviet nwụrụ. Site na ogbunigwe, ogbunigwe ogbunigwe, ọgụ na Sakhalin na ókèala Primorye. Na ihe dị ka nde mmadụ atọ merụrụ ahụ, nke narị puku anọ n'ime ha nwere nkwarụ.
  N'ozuzu, USSR meriri nnukwu mmeri ma jisie ike tinye ọchịchị ndị Soviet na China na Korea ma jiri ndị agha ya nweta ihe onwunwe niile nke Land of the Rising Sun.
  E mekwara ka ikike nke Comrade Trotsky sie ike ma n'ime obodo ma na mba ụwa.
  Na 1946, mmalite mbụ nke satịlaịtị artificial mere na USSR. Na 1950, e zigara Soviet cosmonaut mbụ gburugburu ụwa. Na Romania, Eze Maịkaya kwetara ka ya na USSR nwee mmekọrịta agha na akụ na ụba. N'oge na-adịghị anya ike gbanwere na Hungary. Na Czechoslovakia, ọ dịla anya a na-achị ya, n'agbanyeghị na ọ bụghị ndị ọchịchị Kọmunist, kama ọ bụ ndị agha Soviet na-akwado aka ekpe.
  Na 1951, agha dara n'etiti Turkey na USSR. N'oge a, ọ bụghị United States ma Britain nwere bọmbụ atọm, na ịmalite igbuchapụ n'ezie na onye iro dị ike dị ka USSR na ndị enyi ya bụ igbu onwe maka West.
  Ndị agha Soviet meriri Turkey n'ihe na-erughị otu ọnwa. N'ịhụ na mmeghachi omume nke ọdịda anyanwụ dị oke umengwụ ... Britain busoro ndị India agha ogologo oge, mana n'ikpeazụ ọ tụfuru ọtụtụ narị puku ndị agha ma kwụsịkwa ike n'ime obodo ya. Enwere nsogbu akụ na ụba na USA na ndị ojii na-eme mkpọtụ.
  Trotsky na-eme mkpebi: na n'ime ọnwa abụọ, Red Army na-achịkwa Middle East na Iran dum, na ọchịchị pro-Soviet na-abịa n'ike na Egypt. A na-akụ ndị Briten na ndị France ọkpọ n'eze. Na Hitler na-ewere akụkụ nke USSR na nke a ọ na-enweta ohere Anschluss Austria.
  De Gaulle bịara ọchịchị na France. Ọ naghị enwe afọ ojuju maka mgbasawanye Soviet ma na-ekwu maka agha agha n'ebe ọwụwa anyanwụ, megide Bolshevism. Trotsky, n'ụzọ megidere nke ahụ, nrọ nke mgbasawanye na Europe, ọnọdụ ahụ na-ekpo ọkụ.
  Adolf Hitler, na-eji uru nke eziokwu ahụ bụ na USSR dị ugbu a na njikọ, na-amalite militarization nke Germany. Na Algeria na Morocco, nnukwu ọgbaghara dara megide France.
  De Gaulle were iwe wee rịọ ka Germany kwụsị nkwadebe agha. Na nzaghachi, Fuhrer chọrọ ka e weghachi ókèala 1914 ma na-eyi egwu iziga ndị agha ndị mmadụ megide onye iro.
  Akụkụ abụọ a na-ebuwanye egwu na-ebuwanye ibu na ndị agha na-ebuga n'ókè. Trotsky aghụghọ adịghị abanye n'agha, ma na-ere tankị na ụgbọ elu na Germany na kredit. Agha dara n'etiti ndị Nazi na ndị France. Belgium na-abanye n'agha ahụ, ma nke a na-eme ka ọnọdụ France dịkwuo njọ, bụ nke nnupụisi na ógbè na ọrụ ndị Kọmunist na-eme n'akụkụ dị iche iche. Otú ọ dị, ndị Germany adịghị enweta mmeri ngwa ngwa, ma jidesie ike na Mangio Line , ma ha na-ebi Belgium. Mgbe otu afọ na ọkara nke agha gasịrị, ndị Nazi rutere Paris nso.
  De Gaulle na-aga ịbịanye aka n'udo wee nye Elsarz na Lorraine azụ ndị Germany. Belgium na-ekewakwa akụkụ nke ókèala ya. Fuhrer na-ewusi mmetụta ya ike. Na 1955, USSR nwalere bọmbụ nuklia. Trotsky gụnyere Czechoslovakia n'ime USSR. N'ezie, akụkụ nke Sudetenland na-aga ndị Germany, mana oke agbụrụ dị obere. Ma ha enweghị ihe mere ha ga-eji maa jijiji n'ụgbọ mmiri ...
  A na-amanye Hitler ka ọ weda ọchịchọ ya dị ala ma na-aṅụrị ọṅụ na o jisiri ike gbasaa na West na na-efu Austria. Ndị Nazi wakporo Denmark ma weghachikwa ókèala 1914 na ugwu nke alaeze ukwu ha.
  Trotsky nwụrụ na 1960, na-eme ememe ụbọchị ọmụmụ ya nke iri asatọ. Na-enweghị àgwà ọjọọ na ịnọgide na-enwe ahụ ike, Onye isi oche nke USSR nọgidere na-eche echiche doro anya ruo mgbe ikpeazụ omume ya.
  O nyefere nwa ya nwoke David ọkwa onyeisi oche, si otú ahụ guzobe usoro ndị ọchịchị Kọmunist nke mbụ n'ụwa. Ka ọ na-erule oge a, USSR enwetela mmụba nke etiti yana ndozigharị na usoro iwu na-amachibido ịwepụ na ya. Hitler nyeferekwa ikike n'aka otu n'ime ụmụ ya ndị e nwetara n'ihi insemination nke artificial, mana na asọmpi.
  Otú ọ dị, nwa nwoke ahụ ka dị obere, mgbe Hitler nwụsịrị, ndị Nazi kewara, n'oge na-adịghịkwa anya, nku aka ekpe malitere ịchị. Ụwa adịla nchebe karị, ma ọdịda nke usoro colonial ebutewo agha ọhụrụ nke enweghị ntụkwasị obi. Ihe ngwọta ya bụ imepụta njikọ aka ndị Kọmunist. O nyere aka n'otu n'otu ma nwaa iwulite socialism na ọnọdụ nke kọntinent gbara ọchịchịrị.
  Ma e ji ọnụ ọgụgụ dị ukwuu nke ihe ndị ahịa dị iche iche na-achị ọchịchị Kọmunist ma bụrụkwa usoro ejikọtara ọnụ.
  Ka ọ dị ugbu a, esemokwu toro na USSR. Ọchịchị ndọrọ ndọrọ ọchịchị nke otu pati adabakwaghị na oligarchy na-eto eto. Ndị ọchụnta ego na-acha uhie uhie chọrọ mgbanwe na ike ọchịchị. Ka ọ dị ugbu a, ọganihu nke akụ na ụba e mere atụmatụ na uru ndọrọ ndọrọ ọchịchị akwụghachila ụgwọ maka ọnọdụ mmegide ahụ. Ma mgbanwe e meela na United States. Onye ndu ọhụrụ pụtara, onye, na-emebi ikike nke otu abụọ: Democratic na Republican, kere nke atọ - ịhụ mba n'anya.
  Ma mgbe ọ bịarutere n'ọchịchị, o guzobe ọchịchị ọchịchị. N'otu oge ahụ, ịmalite agha ntụte megide ọchịchị Kọmunist. Devid nwụrụ, ma mgbe nke ahụ gasịrị, usoro izu nzuzo na ọgụ nke otu malitere. N"ihi ya, obodo ahụ maa jijiji. Ma ọgụ dị n'etiti òtù ahụ kwụsịrị na njide nke ọkwa onyeisi oche nke USSR, ndị mmadụ wee daa jụụ.
  Enwere mgbasawanye oghere na-arụ ọrụ. N'afọ 2015, Pluto ghọrọ ụwa ikpeazụ nke mmadụ na-enyocha mbara igwe tụrụ ụkwụ. N'ime obere oge, ndị mmadụ nwere ike ịga n'elu Jupita. N'eziokwu, ha ga-edina n'ebe a na-asa ahụ́ na-esi ísì ụtọ pụrụ iche.
  N'ime USSR, ihe ndị na-akụ akụ na ụba wusiri ike ọbụna karị. E nwere ọdịiche dị n'etiti ndị ogbenye na ndị ọgaranya. Ezigbo billionaires pụtara, na n'otu oge ahụ ndị òtù Politburo. Ọchịchị Kọmunist jikọtara nke ukwuu na oligarchy nke ego wee na-adịchaghị iche na ikeketelizim. Ọbụna ụtụ isi ego ghọrọ akara na USSR ma webatara otu pasent. N'ezie, nke a butere enweghị afọ ojuju ma bute obere ọgba aghara.
  Mana ruo ugbu a ọnọdụ ahụ esibeghị n'aka. Mana n'eziokwu, site na njiri mara nke ọchịchị Kọmunist, a na-ebelatakwa nkwa ọha mmadụ. Karịsịa, a na-akwụ ụgwọ ọgwụ na agụmakwụkwọ, na enweghị ọrụ na mgbanwe ọrụ pụtara.
  Victoria rutere Vilna ma kwụsị icheta ụwa yiri ya. Ugbu a ọ ghaghị ịnọgide na-edu ndị agha Russia.
  Isi obodo Grand Duchy nke Lithuania, Vilna dara, mana njem gara n'ihu na Grodno na Brest.
  Belarusians ji obi ha sonye na ndị agha Russia. Ha dara, Otú ọ dị, snow na ọ bịara na-esiri ndị agha oge ochie ike ịkwaga. Ka o sina dị, Grand Duke Vasily nyere iwu ka ọ nọrọ Grodno na oyi n'ebe ahụ. Victoria gbara ọsọ gburugburu nnukwu ụlọ elu na-achọ onye ọzọ igbu ma ọ bụ kpochapụ.
  Akpịrị ịkpọ nkụ maka mkpochapụ dị n'ime ya, mana ọtụtụ mgbe ndị mmegide ya na-enyefe onwe ha n'alụghị ọgụ.
  
  
  ORACLES SITE hel ọchịchịrị
  E nwere, n'ezie, dị iche iche amụma, bara uru na dị ize ndụ.
  Ma n'otu n'ime ihe ndị ọzọ dị adị, e nwere onye dibịa afa nke gwara ndị Nazi ọnụ ọgụgụ ka ha ga-esi weghachi ikike iji kpughee enyo nke Ekwensu. Mmụba nke ọbara na-acha uhie uhie nke nwatakịrị aka ya dị ọcha dara n'elu elu na-egbuke egbuke. Ndien mmọ ẹma ẹtọn̄ọ ndiyọhọ, ndien enyo oro ke idemesie ama ọtọn̄ọ ndima, afiak afiak enyene enọ. Na Fuhrer mụtara ọtụtụ ihe mgbe ahụ.
  Ma ọbụna n'ịmara ọdịnihu, ọ bụghị mgbe nile ka ọ ga-ekwe omume idozi ya. Otú ọ dị, n'Africa, ndị Germany chịkọtara ndị agha ha ma jisie ike ịghachite mwakpo Montgomery malitere na October 23.
  Ọ bụ ezie na o siri ezigbo ike, ndị agha nwere ọnụ ọgụgụ ka ukwuu nke ndị ọrụ na ngwá ọrụ kwụsịrị ha. Agbanyeghị, ịmara ebe na oge mwakpo ahụ nyeere Rommel aka iji ezi uche kesaa nkeji ole na ole ya wee chụghachi ọgụ ahụ. Ndị Britain nwere nnukwu mfu na mgbe izu abụọ nke ọgụ gasịrị, a manyere ịkwụsị.
  Na ụgbọ mmiri okpuru mmiri German nwere ike imebi nnukwu mmebi, na-emikpu ụgbọ mmiri iri na abụọ na ndị agha ọdịda nke mere atụmatụ ịbanye na Casablanca na n'ụsọ oké osimiri Morocco. Ndị America, na-ahụ enweghị ihe ịga nke ọma na Egypt na ọrụ nke "German wolf packs", hapụrụ Operation Torch.
  Ndị Germany, n'aka nke ya, gbalịrị ịchịkọta ndị agha ha na Stalingrad iji chụpụ mwakpo nke ndị agha Soviet, ma kwadebere site n'ili onwe ha na nchekwa na etiti.
  N'ihi ihu igwe na-adịghị mma na November 19, 1942, ndị agha Soviet enweghị ike iji ụgbọ elu mee ihe nke ọma, gụnyere ụgbọ elu agha, na nkwadebe ngwá agha nwetara nnukwu ihe ịga nke ọma. Ya mere, site n'ịchịkọta ndị agha ha, ndị Germany na ndị ha na ha jikọrọ aka nwere ike ime ka ndị agha Soviet nwee ọganihu. N'ezie, nke a dọpụ uche ndị Nazi site na Stalingrad n'onwe ya, na-enye ndị agha Soviet bụ ndị dike n'obodo ahụ ohere. N'agbanyeghị na enwere ụlọ ole na ole fọdụrụ n'okpuru nchịkwa nke Red Army.
  Fritz mekwara n'etiti ... Agha na Stalingrad gara n'ihu ruo na njedebe nke December. N'ịbụ ndị na-emezughị ọganihu n'ihu, Red Army kwụsịrị. Mana ọ dịrịghị ndị Germany mfe. Ha furu efu nke ukwuu n'oge mwakpo a na-ebuso obodo ahụ, n'agbanyeghị na n'ịgbachitere ọnụ ahịa ọnwụ ahụ yiri ka ọ dị ha mma, ndị agha ahụ ka na- agwụ ike.
  N'ọnwa Jenụwarị, n'agbanyeghị amụma amụma, ndị German enweghị ike ijide n'ebe ugwu n'oge ọrụ Spark. N'ezie, agha ahụ were ihe karịrị izu atọ na-efu ndị Red Army nnukwu ọnwụ, ma ha jisiri ike gafere Stalingrad n'ala.
  Otú ọ dị, dọrọ aka ná ntị site na enyo nke Iblis, ndị Germany nwere ike ịghachite mkpasu iwe dị nso Voronezh, na-ewusi ndị enyi ha na-adịghị ike ike: ndị Ịtali na ndị Romania. Ma ọ bụghị ya, ihe nchebe ebe ahụ gaara agbaji.
  Na ọrụ Rzhev-Sychov nke atọ enweghị ihe ịga nke ọma. Ndị Germany ọzọ, n'agbanyeghị na ọ bụghị n'enweghị ihe isi ike, jụrụ iwe iwe ndị Soviet. Na Stalingrad n'onwe ya na-ekpo ọkụ, e nwere agha na January. Mainstein nọchiri Paulus na onye ọka iwu ubi a nwere ahụmahụ jisiri ike weghara obodo mgbaba ahụ ka ọ na-erule February 12. Mana ọzọ ndị German kwụrụ nnukwu ụgwọ maka nke a. Na February 1943, a ga-achịkọta Reichstag ma kwusaa agha zuru ezu. Gbatịkwuo ụbọchị ọrụ ma jiri ọrụ ohu rụọ ọrụ nke ọma karịa ka ọ dị na mbụ.
  Nkwuwapụta nke agha zuru ezu mere ka o kwe omume ịbawanye mmepụta ngwá agha na ịmepụta nkewa ọhụrụ. Gụnyere ndị mba ọzọ na Hiwis.
  N'ịmara mgbe ndị Britain na ndị America zubere ịbanye Morocco, ndị Germany ji nnukwu ụgbọ mmiri okpuru mmiri ha, kpasuru ụgbọ mmiri na-arị elu - na-akpaghasị otu ọdịda. Nke a mere ka ndị Nazi nwee ike wepụta ọrụ agha megide West ma tinye uche na ndị agha ha niile n'ebe ọwụwa anyanwụ.
  Ọnọdụ nke ozu Rommel nọgidere na-esi ike, ma n'ihi mirror, ụgbọ elu ndị Fashist malitere ịrụ ọrụ nke ọma, na convoys na-emeziwanye mmepụta nke ndị Africa.
  Mwakpo ọhụrụ Montgomery na Maachị 1943 bụ ọdịda. N'oge a, Rommel, ebe ọ natara ezi data site n'enyemaka nke anwansi diabolical, rata ndị Britain n'ime ọnyà ma jisie ike mebie ha! N'ezie, n'ihi ọnụ ọgụgụ nke onye iro na ịdị elu ikuku, ọ gaghị ekwe omume imeri Montgomery kpamkpam, ma mmeri nke Britain pụtara ìhè. Karịsịa ọtụtụ tankị furu efu, ma weghaara ọnụ ọgụgụ dị ukwuu nke ụgbọ ala dị ka ihe nrite.
  Ndị Britain wepụrụ ahịrị abụọ nke nchebe wee bịaruo Alexandria nso. Rommel chọrọ ebe nchekwa ọhụrụ, ndị Nazi mere atụmatụ ịga n'ihu na-ebuso agha na mpaghara ndịda. Stalingrad dara na mgbe ahụ ọ ga-ekwe omume ịga n'ihu na Volga.
  Na May 1943, ndị Krauts gbanwere ọrụ Dolphin. Ndị agha ha, n'agbanyeghị enyemaka nke okwu ọnụ, chere mmegide siri ike ihu site n'aka Red Army. Ọganihu ji nwayọọ nwayọọ na-efu nnukwu mfu. N'eziokwu, enyemaka nke onye na-agba afa nwere mmetụta n'ọgbọ agha ahụ. Ndị Wehrmacht tụrụ anya mbuso agha ma wepụta ọtụtụ ọgụ. N'etiti ọnwa June, ndị Nazi abanyelarị na Volga delta ma rute n'Oké Osimiri Caspian.
  Ọnọdụ ndị agha Soviet na Caucasus ka njọ site na ntinye Turkey banye agha na June 22, 1943. Na nke a n'ezie ekpebiela ihe ga-esi na agha maka mmanụ Baku pụta.
  Ndị Allies emeghị mkpebi. Montgomery gbanwere na nchekwa na-arụsi ọrụ ike ma ghara iche echiche banyere mkpasu iwe ahụ, na ọdịda na Morocco nọgidere na-abụ ihe ezi uche dị na ya.
  Na July 10, 1943, Churchill, iji mee ka akụkụ ụfọdụ nke ndị agha German si n'ebe ọwụwa anyanwụ, nwara ịbanye na France. Otú ọ dị, ọdịda a na-akwadoghị nke ọma, tinyere American indecisiveness na eziokwu ahụ bụ na ekele maka okwu ọnụ, ndị Germany maara nkọwa niile, naanị mere ka mmeri kasị ukwuu nke ndị Britain na ndị America nọ n'ala na akụkọ ihe mere eme.
  E jidere naanị ihe karịrị narị puku isii na puku iri ise na ọtụtụ akụrụngwa. Ma nke a, ọ dị mwute ikwu, egbochighị ọganihu nke ndị Nazi n'ebe ndịda. N'August, ndị Germany weghaara Dagestan niile, ndị Turks weghaara ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ Armenia na Yerevan, na 27th ndị Nazi na ndị Ottoman jikọtara ọnụ, na-adọwa ihu Transcaucasian ụzọ abụọ.
  Ọzọkwa, mgbalị iwe nke ndị agha Soviet mere n'akụkụ ndị ọzọ nke ihu kwụsịrị na ọdịda. Ndị iro ahụ maara nke ọma atụmatụ nke iwu Soviet.
  Ngalaba pụrụ iche na Red Army juru ebe niile, a na-eme mmejọ na mkpochapụ. Ọbụna ọtụtụ ndị ọchịagha iri na abụọ na ndị ọchịagha Kulik gbagburu.
  Ma ọ bụrụhaala na onye iro nwere ngwá agha diabolical, ọ dịghị ihe ga-enyere aka megide ya.
  Ọnwa Septemba gafere n'agha siri ike, ndị Nazi na ndị Ottoman bịarutere Baku nso. Na n'October, agha dara n'obodo ahụ n'onwe ya.
  A na-ebuga obodo dị n'ụsọ oké osimiri ahụ, ha na-agbalịsikwa ike ijide ya. Agha ahụ gara n'ihu na site na Nọvemba 7, dị ka e mere atụmatụ, ndị Krauts emeghị ya. Mana obodo ndị ọzọ niile dị na Caucasus furu efu n'oge a. Na December, na ọnụ ahịa nke nnukwu mfu, obodo a ma ama dara.
  Caucasus furu efu kpamkpam, dị ka nnukwu mmanụ mmanụ mepụtara n'oge ahụ na USSR. N'eziokwu, ebe ọ bụ na a gbawara ma bibie olulu mmanụ nile, ndị Nazi n'onwe ha apụghị iji uru a mee ihe n'oge na-adịghị anya.
  Ọ dakwara jụụ n'ihu ọwụwa anyanwụ. Nnukwu ndị agha ala German kwagara Iraq wee gaa n'ihu na Palestine na Suez Canal iji nyere Rommel aka. Otú ọ dị, ndị ọchịchị Soviet kpebiri iji ohere nkwụsịtụ ahụ mee ihe. E mepụtalarị ala mmanụ n'ebe ndị ọzọ, gụnyere Siberia. Na ndị na-emepụta Soviet na-arụ ọrụ na tankị ọhụrụ. IS-2 na T-34-85 kwesịrị ịbụ nzaghachi nye ndị German Panthers na Tigers.
  Mmepụta ngwá agha na Nazi Germany dị elu karịa n'akụkọ ihe mere eme n'ezie. O doro anya na ndị Nazi na ndị ohu nwere ọtụtụ ihe onwunwe, na bọmbụ sitere n'aka ndị mmekọ nwere nkụda mmụọ na-esiwanye ike. Nke a pụtara na ha nwere ike na-emepụta ọtụtụ ígwè, na mma mma karịa n'ezie. Ya mere, a na-enweta atụmatụ mmepụta maka 600 Panthers kwa ọnwa na ọbụna karịa. Ma enwere ihe mgbochi ndị ọzọ: oge ọzụzụ maka ndị ọrụ ọhụrụ. Ọzọkwa, "Panther," maka uru ya niile a na-apụghị ịgbagha agbagha: egbe egbe nwere nnukwu ihe agha-ịkpọpu na ọnụ ọgụgụ ọkụ, ọmarịcha visibiliti na optics, yana ezigbo nchebe ihu, na ezigbo ọrụ ịkwọ ụgbọala, nwere nchebe akụkụ na-adịghị ike na nhazi dị egwu. nke rollers.
  Panther-2 tụgharịrị bụrụ mmepe dị elu na nke na-ekwe nkwa. N'ihi nhazi dị ukwuu nke nwere oke dị elu nke tọn 47, Panther-2 nwere egbe siri ike 88 mm nwere ogologo 71 EL barrel na ihe agha nke 120 mm n'ihu nke ọkpụkpụ ahụ, akụkụ 60 n'akụkụ, na 150 n'egedege ihu nke turret, yana injin 900 horsepower na casing duralumin.
  A malitere imepụta igwe dị otú ahụ na November 1943, yana Tiger-2. Otú ọ dị, ndị Germany ka na-emepụta ụgbọ ala ha. Ma ha gara n'ihu na Middle East.
  Na March 1944, ndị Germany weghaara Kuwait ma rute Suez Canal.
  A ghaghị ịgbaji okwu ọnụ ka ndị Nazi wee ghara inwe uru ọ bụla. N'okwu a, ụmụ agbọghọ nwere ọchịchọ ime ya na mbụ, ma njedebe na mmetụta metụtara ha.
  Dịka ọmụmaatụ, ugbu a, kama ụmụ agbọghọ jupụtara na anwansi, n'April 1, 1944, ọmarịcha ọmarịcha abụọ nọ na-aga n'ihu. N'ụzọ dị mwute, na-enwe nnọọ mediocre ikike, na-awụlikwa elu limiter emetụta. Ọ bụ ntakịrị oyi ọbụna maka ụkwụ efu ịga ije n'ala mmiri na-adịghị ekpuchi snow. N'aka ekpe nke ụmụ agbọghọ bụ Volga miri emi, n'ebe ugwu nke Kamyshin, ma ọ bụrụ na ị na-aga n'ihu, ị ga-eru German ọnọdụ nso Stalingrad. Na ọrụ nke ndị dike bụ ka ọ fọrọ nke nta ka ụmụ agbọghọ nkịtị na-efunahụ ha ike karịrị nke mmadụ ime ka okwu asị asị... Otú ọ dị, ọbụna nke a nwere ike ugbu a agaghị ezu. E kwuwerị, USSR furu efu n'ókèala nke ọkara ndị bi na ya bi tupu agha ahụ, na akụkụ dị ịrịba ama nke ikike mmepụta ihe, gụnyere, nke mbụ, mmanụ dị mma maka mmịpụta.
  Enwere, n'ezie, ọtụtụ nkwụnye ego ndị ọzọ, mana ka ha rụọ ọrụ na ikike zuru oke, a chọrọ ma oge na ego. Ya bụ, ọnọdụ ahụ dị na ọbụna ma ọ bụrụ na a napụrụ Hitler ike nke enyo nke Iblis, nke a nwere ike ịghọ ihe na-egbu mgbu ezughị oke. Ọzọkwa, mmetụta nkewapụ ka ukwuu n'etiti ndị mmekọ. Karịsịa ndị America. Roosevelt na-arịa ọrịa, Gallen doro anya na ọ na-enwe mmasị na udo nke aka ekpe, na atụmanya maka ntuli aka ọhụrụ adịghị atọ ụtọ.
  Agha okpuru mmiri adịghị aga nke ọma maka ndị Allies. Ọnụ ọgụgụ nke ụgbọ mmiri okpuru mmiri German na-abawanye ụba mgbe niile, na àgwà ọgụ ha na-akawanye mma. Mgbọ mmiri ndị na-eduzi okpomọkụ na ụgbọ mmiri okpuru mmiri nke hydrogen peroxide apụtalarị . Na ụgbọ mmiri ndị Allies na-ebelata ma na-ebelata, karịsịa ebe ọ bụ na sharks teknụzụ nke Krauts amụtala ịghara ịpụta na ịghara ikpughe onwe ha.
  Tụkwasị na nke ahụ, ọrụ nke ụgbọ mmiri ụgbọ mmiri ndị Nazi dị elu karịa na akụkọ ihe mere eme n'ezie: mmanụ ọkụ dị mfe karị, ndị tankị na-esi ọbụna n'ubi Libya bịa. Tụkwasị na nke ahụ, bọmbụ ndị Romania na-esiwanye ike karị. Na mmepụta nke mmanụ sịntetik dị elu.
  Ndị enyi ha nọ n'ụjọ, ọnọdụ ha adịghịkwa mma. Karịsịa ndị ndọrọ ndọrọ ọchịchị dị n'ime.
  The itule nke agha na Eastern Front na April 1, 1944: USSR 6,3 nde ndị agha na ndị isi, na banyere 5.3 puku tankị na onwe-propelled egbe, 95 puku egbe na ngwa agha, 7,7 puku ụgbọ elu. Nnukwu mfu na agha oyi mgbe ị na-agbalị imeri onye iro. Ndị Germany, na-ewere n'ime akaụntụ Satellites, mba ọzọ nkewa, Hiwi intro, chịkọbara ihe karịrị 7.2 nde, tankị na onwe-propelled egbe ugbua 8.8 puku, egbe na ngwa agha banyere 100 puku, ụgbọ elu 16.5 puku ugbo ala. N'iburu n'uche na tankị IS-2 na T-34-85 ọhụrụ amalitela ịbanye na Red Army, ịdị elu nke ndị iro n'ịdị mma akụrụngwa dị ịrịba ama. Ya mere, a na-akwalite mmepụta nke "Panthers" na "Tigers", na ha mejupụtara ihe karịrị ọkara nke ụgbọ mmiri tank nke Germany.
  Na ụgbọ elu, nlebanya qualitative adịghị anya nke ọma. Ụgbọ ala German dị elu karịa ndị Soviet n'ọsọ na ngwa agha, ma ọ dị ala na nhazigharị kwụ ọtọ, ebe n'otu oge ahụ dị elu karịa n'ichegharị kwụ ọtọ. Ma nke kachasị mkpa, ụgbọ elu jet pụtara na Fritz, karịsịa ME-262. N'ime ndị na-alụ ọgụ na-ebugharị, ndị kachasị ike n'ihe gbasara ngwa agha na ọsọ bụ ME-309 na TA-152. Yu-488 na ọbụna tupu Yu-288 banyere mmepụta serial. Ndị ogbunigwe ndị a enweghị nha nhata na njirimara ụgbọ elu n'okpuru ibu dị elu.
  N'ọnọdụ ọ bụla, ọ bụrụ na anyị eburu n'uche nguzozi nke ndị agha, mgbe ahụ, a ga-amata onye iro dị ka ike karị. Tụkwasị na nke ahụ, ọ bụrụ na arụ ọrụ na Middle East agwụla, ndị fascist ga-adịwanye ike karị. Ọ dịghịkwa ihe karịrị otu ọnwa fọdụụrụ mmeri ikpeazụ ha n'ebe ahụ. Yabụ...
  Elena maara ihe nke ọma sụrụ ude wee bụrụ:
  - Enweghị ike, enweghị ike ... Goblin ahụ nwere oke ihe ọṅụṅụ! Ọ hụrụ ogbugbo ahụ ma tie mkpu arụrụala!
  Zoya, onye jigidere omenala ya ọbụna n'uwe ndị ọrụ ugbo, tụrụ enyi ya mkpịsị aka ya:
  - Ka anyị zere okwu rụrụ arụ ... Ka mma chepụta ihe omume atụmatụ!
  Elena gbawara agbawa. Ọ dị gịrịgịrị karịa ka ọ dị na mbụ ọ bụghị dị ka egwuregwu. Ọ bụ ezie na ma eleghị anya, ọtụtụ ndị ikom ga-ahụ ya ọbụna karịa mma karịa ka ọ dị na mbụ. Uwe nke nwa agbọghọ ahụ dị mfe, linen, na-acha ọcha ma dị ọcha. Obere mkpụmkpụ karịa ka ọ na-emekarị maka ụmụ nwanyị ndị ọrụ ugbo, na-ekpughe ụkwụ ha tanned n'elu ikpere. Ụmụ agbọghọ ahụ enweghị ngwa agha ma ọ bụ ọla ọ bụla fọdụrụ. Ọ dịghị ọbụna elekere.
  Ha dị ugbu a dị nro, na-agbazekwa maka ọnwa Eprel, mana ọ bụghị ngwa ngwa na ike. Ụkwụ na-aga n'okporo ụzọ ụrọ nke okwute juru. Akpụkpọ ụkwụ efu, dị ka nke ndị inyom na-arụ ọrụ ugbo, na-esi ike ma na-enwe ahụ iru ala mgbe ị na-arịgo n'elu elu. Mgbe ị na-eje ije, ọ naghị efe oyi dị otú ahụ. Ụtụtụ ntu oyi mgbe ntu oyi na-agbaze, na ụkwụ ndị na-adịghị na-egbu mgbu.
  N'ime ahụ ya gara aga, ọ bụ dike n'ozuzu ya, ọbụna na Antarctica n'enweghị nsogbu ọ bụla. Ma ugbu a, ụkwụ m na-acha uhie uhie n'ihi oyi, na-ekpo ọkụ na anyanwụ ụtụtụ, ha na-afụ ụfụ.
  Elena, onye chefurula na ahụ mmadụ nwere ike ịnweta mmetụta na-adịghị mma site na oyi na ike ọgwụgwụ, kwuru na iwe:
  - N'ikwu eziokwu, ahụghị m isi ihe na njem dị otú ahụ. A tụbara anyị n'ime hel a, na-anapụ anwansi siri ike ... Hapụ ụkwụ efu na uwe ndị ọrụ ugbo dị mfe, ma n'otu oge ahụ, na-amanye ịzọpụta mmadụ site na fasizim!
  Zoya zara n'ụzọ ezi uche dị na ya n'akụkụ ihe odide yiri nke ahụ:
  "Ma nke ahụ bụ ịma mma ya!" Ka ọ ghara ịdịrị anyị mfe mgbe anyị ji ikike ọrụ ebube anyị weghara Vilna na obodo ndị ọzọ dị na Lithuania. Ọ bụ ihe na-adọrọ mmasị karị na nke kachasị mkpa na-achọ echiche iji merie onye iro na ahụ dị mfe na enweghị ike!
  Elena na-ejikarị ụkwụ gba ọtọ gbanye n'otu nnukwu nkume nkume nke na-esi na ụrọ apụta n'etiti okporo ụzọ ahụ. Ma kama ịpụ site na ntigbu ahụ, nkume ahụ dịgidere n'ebe ahụ, nwa agbọghọ ahụ maara ihe na-eti mkpu banyere ihe mgbu ahụ. Mkpịsị aka ndị ahụ dị ogologo, mara mma bịara fụrụ akpụ ozugbo wee tụgharịa acha anụnụ anụnụ. Na Zoya nwedịrị imeziwanye ha abụọ. Akpụkpọ anụ na-acha odo odo dabara n'ebe, Elena gbapụrụ anya mmiri nke gbagoro na ntì ya. Ị ga-eme ihe nzuzu.
  Ada Belobog nwere mmetụta ọmịiko n'ime onwe ya, mmetụta ọmịiko rikpuru ya. Ma n'otu oge ahụ, mmetụta nke adịghị ike na adịghị ike nke onwe ya pụtara. Ntu dị n'okpuru anụ ahụ na-acha anụnụ anụnụ nke Elena gbawara, ụkwụ ya ghọkwara ihe mebiri emebi na-emetụ n'ahụ n'ezie.
  Onye maara ihe ji ọmịiko n'onwe ya kwuru, sị:
  - Nke a bụ ihe anụ na-enweghị superpowers pụtara ... Ị nnọọ na-aghọ dịghị onye!
  Zoya kwuru n'iwe:
  - Obere ụkwụ gị ga-agwọta ... Ị ga-adị ndụ n'ụzọ ụfọdụ!
  Ụmụ agbọghọ ahụ gakwara n'ụzọ ọzọ. Ha enwekwaghị otu gaiety enweghị uche. Tụkwasị na nke ahụ, ka ha na-aga ogologo oge, otú ahụ ka agụụ na-eme onwe ya. N'ebe a, ogige ugbo mkpokọta pụtara ... Ọrụ na-agarịrị na ha.
  Otú ọ dị, a naghị ahụ ndị ikom ahụ anya, ọ bụ nanị ụmụ nwanyị na ụmụaka ka a na-eji aka, ụfọdụ n'ubi, ụfọdụ n'ọja. Ndị nọ ebe a dị gịrịgịrị, ihu agwụla agwụ. N'ezie, ụmụ nwoke, mgbe ha hụrụ ụmụ agbọghọ mara mma, mụmụọ ọnụ ọchị ma feere ha aka, jiri aka na-adịghị mma na-esetịpụ aka kelee ha.
  Zoya kwere nkwa inyere Elena aka na ndị ọrụ ugbo. Ada Svarog ekwetaghị. Ya onwe ya chọrọ feats nke ogwe aka, na ọ bụghị ike nza nke mkpokọta ugbo. Ma mgbe o merụsịrị ụkwụ ya n'elu nkume nkume, ọnọdụ ọgụ ya kwụsịrị ozugbo. Na mgbakwunye, ị kwesịrị ị na-eche maka iwu nke onwe gị. Ihe ọ bụla mmadụ nwere ike ikwu, ha mechara yi naanị uwe na enweghị ndị pastọ.
  Ee, NKVD nwere ike ịkpọ ha ndị nledo n'oge ọ bụla wee gbagwojuru ha anya. Ma ọ bụghị ya, ha ga-abụ naanị ndị gbara ọsọ ndụ bụ ndị tụfuru ihe niile, gụnyere akwụkwọ ha. Uwe ha abụghị ihe ọhụrụ, na ụdị nke nwere uwe mkpirisi dị mkpụmkpụ na-ahụkarị maka obodo Bolshevik. Ị nwere ike iri nri nke na ha ga-ekwere!
  A mụrụ Zoya n'ime obodo na aka ya na ahụ ya na-akpachapụ anya na nhụjuanya. Elena bụ nwanyị obodo, ọ bụghị naanị Muscovite. N'ezie, o nwere ahụmahụ n'ịrụ ọrụ ubi na obodo Rodnover. Mana mmegharị ahụ adịghị mfe na nke a ma ama dịka nke Zoya. Ee, na mkpịsị aka gbajiri agbaji na ala oyi na-afụ ụfụ.
  Agbanyeghị, ụmụ agbọghọ, ụmụ nwoke na ụmụ agbọghọ niile enweghị ụkwụ efu, ọ bụrụgodị na ọ na-ajụ oyi n'abalị ma ị nwere ike ịnwe oyi. Naanị ndị agadi nwanyị na ndị agadi nwanyị na akpụkpọ ụkwụ bast. Ọ dịghị ndị ikom na-ahụ anya, na nke kasị okenye n'elu onye ọ bụla bụ onye nwere ntutu isi, onye na-eto eto na-acha ọbara ọbara, na-eleghị anya karịa iri na ise, na uwe ogologo ọkpa dị elu, ma na-ele anya nke ọma na agba nwere obi ike. Nwatakịrị a nwere baajị Komsomol bụ ọkpara n'ime ụmụ nwoke na-enye onye ọ bụla iwu.
  Onye ọchịagha na-eto eto ekwughị okwu banyere eziokwu ahụ bụ na ndị mara mma abụọ ahụ sonyeere ha. Dị ka a ga-asị na nke a bụ otu ahụ, ọ na-aga n'ekwughị okwu. Ihu igwe nke mpaghara Volga dị nro na ihu igwe na-aga n'ihu, n'ihi ya, aka abụọ ọzọ agaghị emerụ ahụ.
  N'oge na-adịghị anya, azụ Elena malitere ịfụ ụfụ, o wee rịọ ka ọ gaa n'ubi. Ya mere, ọ dị mfe maka ahụ nwa agbọghọ siri ike, mana naanị ị ga-eji nlezianya gwuo ikiri ụkwụ gị n'ime ala rụrụ arụ ka mkpịsị ụkwụ gị ghara iwe iwe nke ukwuu. Ma nrụgide dị n'obi na-abịa n'akụkụ dị iche iche, na azụ, na-ebupụ ya, adịghị enwe mmetụta mgbu.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ chere, sị, afọ ole n'ezie ka ọ dị? Ọ dịla anya ọ gafeela otu narị! Ọchịchọ! Ọ bụ otu n'ime ndị inyom kacha ochie na Russia nke oge a ma n'otu oge ahụ, juputara na ike na ahụike. Ma mgbe a napụsịrị ha ikike anwansi ha, ha nwere ike ịghọ ụdị anụ ọhịa!
  Echiche a na-eme Elena oyi ...
  Onye ọ bụla ji ịnụ ọkụ n'obi na-arụ ọrụ na-enweghị ezumike nri ehihie. Ma ọ bụ naanị mgbe ọchịchịrị gbara, ha na-abịaru ọkụ ahụ nso ka ha nwee ume ọhụrụ. Osimiri Volga dị nso ma enwere azụ n'ime ite ahụ. Ma e nwere naanị achịcha dị ukwuu, ma n'ụzọ ụfọdụ ọ dịghị ọcha kpam kpam, na adịghị ọcha. Ọzọ uto nke yabasị.
  Nri ahụ dị mfe ma ọ bụghị nke ukwuu, ọ dị ka nri afọ na-agụ nri. The Ranger Girls enwebeghị ike ọgwụgwụ nke a kemgbe ọtụtụ afọ. Ee e, ọ ka na-ewute nke ukwuu ịbụ mmadụ na-enweghị ike. Na ike ga-agwụ gị ka ... ịnyịnya ibu!
  Ma ọ dịkwa mma na ihe ndị dị ndụ na-eto eto na ahụike. Ụmụ agbọghọ ndị ahụ na ụmụ nwanyị ndị ọzọ dara n'ọba nke onwe ha. Otu n'ime ụmụ nwoke ahụ kwụkwasịrị isi ya na igbe dị elu nke Zoe. Nwa agbọghọ ahụ na-eche nche kụbara curls ya na-acha anụnụ anụnụ... wee nwee nkụda mmụọ siri ike. Ha natara ihe niile site na ndụ na site n'aka ndị na-azụ ha, ndị Demiurge Gods: ntorobịa ebighị ebi, ike, ohere inwe akụnụba, ike, nsọpụrụ na nkwanye ùgwù, ma ... Iji tụụrụ ime, ha ga-ehi ụra na nwoke hà nhata na ike ha. Na nke a adịghị mfe ma ọlị.
  Ma ọ bụrụ na e nwere ụmụ okorobịa dị otú ahụ, mgbe ahụ, ha nọ n'ọkwa dị iche na mbara igwe dị iche iche. Elena chetara otu egwu banyere Gagarin na nke a mere ka ọ nwee mwute karịa;
  Ị ma ụdị nwoke ọ bụ...
  Ụwa dum buru ya n"aka!
  Mkpebi siri ike nke nwanne TING na-azọpụta alaeze ukwu
  Nwanne Tsar Nicholas II, Mikhail, n'adịghị ka akụkọ ihe mere eme, mere mkpebi siri ike. Ndị nche nke Imperial meghere ọkụ na ndị nnupụisi ahụ na-agbalị ịwakpo Obí Winter. Mgbe ahụ, ndị Cossacks, nke ndị ọchịchị na-akwado, na ndị ọchịchị dị mma banyere n'agha ahụ.
  Egburu ọtụtụ narị ndị nnupụisi ma ndị ọzọ gbalaga. Ndị uwe ojii nwụchiri ndị nnupụisi ahụ na ndị ndú ha nke ọma. Ndị nnọchianya nke State Duma, ezinụlọ ndị isi, ndị ahịa na ndị òtù nke ego na-eme ngwa ngwa ṅụọ iyi ịkwado Tsar Nicholas, ma ṅụọ iyi iguzosi ike n'ihe. N"agha ahụ, e gburu ihe karịrị narị ndị nnupụisi isii, merụọkwa otu puku mmadụ na ọkara ahụ́. Ndị nche tụfuru ihe dị ka mmadụ iri abụọ nwụrụ, ndị Cossacks ọzọ iri ise.
  Esemokwu siri ike, mana ọchịchị aka ike lanarịrị. Ndị na-agba izu n'elu enweghị otu echiche ma ọ bụ otu onye ndu. Na n'ozuzu, ọtụtụ n'ime ha kwenyere na ọ gaghị ekwe omume ịgbanwe ụdị ọchịchị n'oge agha.
  Enwere ọtụtụ enweghị afọ ojuju na Tsar Nicholas II, mana ọ siri ike ịnye usoro ọzọ maka ọchịchị alaeze ukwu. Ọzọkwa, ndị ọgaranya na-atụ egwu nke ukwuu na ụdị ọchịchị nke Republic ga-aghọ nke na-adịghị ike na nke rụrụ arụ iji chebe ndị isi obodo site na agụụ na-agụ na ndị nnupụisi proletariat, na ndị nwe ala n'aka ndị ọrụ ugbo.
  Ma ndị mmadụ n'onwe ha agaghị ahazi oké mgbanwe. Ndị Bolshevik ka na-adịghị ike na ole na ole na ọnụ ọgụgụ, ndị Socialist Revolutionaries maka ọtụtụ akụkụ kwenyere na mgbanwe ahụ dị mma, ma ọ ka mma iji merie agha ụwa mbụ.
  Na nkenke, e nwere ọgba aghara na onye ọ bụla pụtara! Ihe dị ka mbilite n'ọnwụ ọbara kwughachiri onwe ya...Na ịgbachi nkịtị!
  Nicholas II nyere nwanne ya nwoke maka mkpebi siri ike ya na Order of George, ọkwa mbụ, ma kwalite ya n'ọkwa nke onyeisi ndị isi, na-ahọpụta Mikhail ka ọ na-achị n'ihu ọdịda anyanwụ. Na ndịda na Romanian fronts nọ n'okpuru Brusilov.
  Ọnụ ọgụgụ ndị agha Rọshịa ruru ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ nde mmadụ iri, nlekọta ya dokwaara alaeze ukwu ahụ ibu arọ. Ọ dị mkpa ịga n'ihu.
  Ozugbo okporo ụzọ akpọnwụchara, ndị agha na-achị achị wakporo Galicia. Ọnụ ọgụgụ dị elu dị n'akụkụ ndị agha Russia. Ndị Ọstria dara mbà n'obi, usoro ndị mejupụtara Slav gbahapụrụ n'ìgwè ma ọ bụ nyefee onwe ya. Enweghị nkeji German zuru ezu iji jide ndị iro.
  Iji kpochapụ ya niile, United States banyere agha megide Central Powers n'April. Ya mere, eburula ụzọ kpebie ihe ga-esi na ọgụ ahụ pụta. Ndị Germany gbalịrị ịbawanye ndị agha ha na West iji merie ndị Allies na enweghị ike inye aka dị ukwuu na Austria-Hungary.
  Ndị agha Russia weghaara Lviv na ọtụtụ obodo dị na Galicia. Ọbụna ọtụtụ obere ọkụ ọkụ kpụrụ. Onye Austrian, patchwork , gbajiri n'ihu na-ada ngwa ngwa, n'ihi ya, ndị Germany aghaghị ịkwaga na nchebe kpuru ìsì n'ebe ọdịda anyanwụ ma tụba ndị agha n'ime oghere ndị e guzobere.
  N'ịzụlite ọganihu ha, ndị Russia gakwuuru Przemysl na ọbụna gbaa obodo ahụ gburugburu. Ma nsogbu ọkọnọ na iwebata ndị agha German dị njikere n'ọgụ ahụ mere ka ọganihu ahụ kwụsịlata. Ma ndị Romanian Front gara n'ihu iwe, ma mgbe oge ụfọdụ gasịrị, Western Front kwa. Ndị nke ikpeazụ chere ọrụ siri ike ihu: ịgbaji site na nchebe German siri ike, nke miri emi.
  Nwanne Tsar Mikhail ewereghị ya dị ka ihe ihere, ọ mụtara na Brusilov ma tinye usoro ndị yiri ya. Ọ malitere ịkwadebe mwakpo na ebe iri na abụọ dị iche iche n'otu oge, ka ndị Germany ghara ikpebi ntụziaka nke isi agha ahụ. Na mgbakwunye, ha na-arụsi ọrụ ike na-eji ákwà mgbochi anwụrụ ọkụ na mkparị n'abalị.
  Ndị agha Rọshịa nọ n"ebe ndịda tọhapụrụ Bucharest, mwakpo ahụ e mere n"etiti mere ka e nwee ihe ịga nke ọma n"ebe ndịda Vilna.
  Ndị Jamanị aghaghịkwa iwusi akụkụ ndịda ha ike ọzọ. Ndị agha German na-egbochi Riga nọ n'ihe egwu nke ịgbachi. N'okpuru ọnọdụ ndị a, Kaiser mere mkpebi siri ike ịhapụ steeti Baltic wee wepụ ndị agha gaa n'usoro nchebe Prussia.
  Ihe emeghị maka otu na Turkey. Ndị Russia na ndị Britain na-aga n'ihu na Asia Minor, ndị France na-etinye nrụgide na Palestine na Syria. Ndị Ottoman nọ na-ada mbà ma ọdịda ha adịghị anya. Na mgbakwunye, ndị Bulgaria gbanwere. N'ịghọta na ndị Prussia enweelarị agha ahụ, na ndị agha Russia, na-atọhapụ ọtụtụ ndị Romania, erutewo ókè, eze Slavic kwupụtara agha na Austria, Turkey na Germany.
  N'ezie, nke a nyere ndị Germany isi ọwụwa. Ha enweghịzi ike ijide ahịrị ihu n'Ebe Ọwụwa Anyanwụ, a manyere ha ịlaghachi na Vistula. Na-atụ anya na ihe mgbochi mmiri sitere n'okike ga-egbu oge ndị agha Russia.
  Ndị mmekọ na ọdịda anyanwụ nwetara naanị obere ihe ịga nke ọma, n'agbanyeghị na ha na-eji tankị arụ ọrụ nke ọma. Ma ugbu a Germany jigidere n'ihu, n'agbanyeghị na a manyere ya ịlaghachi ntakịrị. Akụkụ ndịda mere nnukwu mbọ.
  Ọfọn, tsarist Russia na ọdịda na oyi bufere oke ọgụ na Alaeze Ukwu Ottoman.
  Mwakpo a wakporo Constantinople, ma site n'ala ma n'oké osimiri, kwụsịrị na mmeri nke ngwa agha ndị Russia. Turkey dara, na ya Russia natara nnukwu ókèala, Constantinople na straits na ohere na Mediterranean Sea.
  N"eziokwu, ọ gaghị ekwe omume ịkwụsị agha ahụ na 1917, ma onye ọ bụla enweelarị ume nke mmeri karịa nke e mere na 1916.
  Oge oyi na-agafe na Russia na obere mpụ na ihe ngosi, ma ọ dịghị esemokwu siri ike, n'agbanyeghị nsogbu ndị agha. Ikekwe, ruble agbadala nke ukwuu, ma ọ bụ akabeghị aka ikwu banyere ụnwụ nri.
  Otú ọ dị, ọ bụ oge ịkwụsị agha ahụ, onye ọ bụla ghọtara nke a. N'ịbụ onye kwalitere na Marshal, Brusilov tụrụ aro ịnye isi ihe na-eti na ndịda, ebe onye iro ahụ siri ike, wee tụgharịa n'ebe ugwu.
  Ndị German enweelarị tankị mbụ ha. Mana ọnụ ọgụgụ ha dị obere ka ha nwee mmetụta dị ukwuu na usoro agha ahụ. Russia nwekwara ụgbọ ala nke ya, ọkachasị tankị Mendeleev. Mana ọzọ, ụlọ ọrụ tsarist enweghị ike imepụta mmepụta oke.
  Mana ndị Britain, ndị America na ndị France guzobere nnukwu mmepụta tankị. Nke a pụtara na ụzọ ọhụrụ, dị ike nke na-agbaji site na nchebe apụtala, nke kwesịrị ịdaba na ọnọdụ German.
  Ndị Allies chọkwara ịkwụsị agha na-emebi emebi ngwa ngwa o kwere mee. Ma site na njedebe nke March, ha malitere ịgbalị ịbanye na nchekwa nchekwa German miri emi.
  Mwakpo ndị agha Rọshịa malitere ozugbo okporo ụzọ akpọnwụrụ n'ebe ndịda. Ndị agha Russia, mgbe ha nwesịrị mmeri ndị gara aga, gbagoro agbago, mana ndị Austria jisiri ike. Budapest hụrụ onwe ya gbara ya gburugburu ugbua na mbido Mee. Mgbe ahụ, mmegharị ahụ malitere kwupụta Vienna na ịgafe Osimiri Vistula.
  Ndị Ịtali malitekwara iwe. Ọbụna Japan zigara ndị agha njem na Europe. Ndị Jamanị si n'akụkụ niile pịa ya.
  Mgbe ndị agha Rọshịa ruterelarị Vienna, Austria-Hungary weghaara ya. Onye mmekọ ikpeazụ nke Germany adaala n'ikpeazụ. N'ebe ọdịda anyanwụ, na-eji usoro iku ume n'akụkụ dị iche iche nke ihu, ndị Allies ji nwayọọ nwayọọ na-aga n'ihu. Ndị agha Rọshịa sikwa n'ebe ndịda bata n'azụ n'ihu German nke na-ekpuchi Vistula.
  N"okpuru ọnọdụ ndị a, Chancellor Wilhelm, n"ịghọta ọnọdụ zuru oke na enweghị olileanya nke Germany, mara ọkwa nkwụsị nke agha nile na June 22, 1918. N'ezie, ndị Germany kwadoro.
  Austria-Hungary kwụsịrị ịdị adị. Russia nwetara Galicia, mpaghara Krakow, Bukovina, akụkụ ọwụwa anyanwụ Slovenia na Hungary. Romania Transylvania. Naanị ihe fọdụrụ na Austria-Hungary bụ obere Austria na Hungary belatara nke ukwuu. Czechoslovakia pụtara n'okpuru nkwado Russia.
  Alaeze Ukwu Tsarist nwetara site na Germany Klaipeda, Poznan na ịbanye n'oké osimiri, na-ebipụ East Prussia site na obodo ukwu n'onwe ya site na Danzig.
  Germany kwesịrị ịhapụ Denmark na France ihe ọ meriburu na narị afọ nke 19. A mara ya ikpe ịkwụ ụgwọ nnukwu ụgwọ kwa afọ, ma kpachie ikike agha naanị otu narị puku mmadụ.
  Na n'ezie, dị ka n'ezie akụkọ ihe mere eme, a demilitarized mpaghara.
  Tsarist Russia gbasaa ihe onwunwe ya na ndịda. Alaeze Ukwu Ottoman, dị ka Alaeze Ukwu Austria, kwụsịrị ịdị adị. Briten weghaara Iraq, France, Syria na, ya na British, Palestine. Russia nwetara Armenia, Asia Minor na Constantinople.
  E kewara Middle East na Iran n'ụdị mmetụta. Ya mere, Tsarist Russia nwetara nnukwu ihe onwunwe.
  Ma agha ahụ furu ndụ ihe karịrị nde ndị agha abụọ na ọkara, na-agụghị ndị nkịtị nwụrụ anwụ, nnukwu mmefu. Ego dabara adaba na mba ahụ dabara n'ụgwọ.
  N'ezie, ndị mmekọ ahụ ji nwayọọ kwenye idepụta ọmụrụ nwa na mgbazinye ego, ma ụgwọ ahụ tụgharịrị buru ibu - ihe dị ka ijeri ọla edo iri.
  Mana ọ ga-ekwe omume ịmegharị ụlọ ọrụ ndị German nwere na mbụ.
  Ọnọdụ ndọrọ ndọrọ ọchịchị na Tsarist Russia kwụsiri ike, ikike nke eze ukwu torokwara.
  Nicholas II jiri nke a mee ihe site n'ịkagbu ihe ngosi nke ya na State Duma. E weghachiri ọchịchị ọchịchị ọzọ, na ikike omebe iwu nyefere n'uju nye eze.
  Nke a kpatara nanị mgbalị ime mkpesa. Agha ahụ gwụrụ mba ahụ nke ukwuu, ọ chọghịkwa ịma jijiji ọhụrụ.
  Na akụ na ụba malitere mgbake ngwa ngwa, mgbe agha gasịrị! Uto ruru ihe dị ka pasentị itoolu kwa afọ ma dị elu karịa na United States.
  Emepụtara ụlọ ọrụ ọhụrụ dị elu wee mepụta injinia. Ụgwọ ọnwa tolitere.
  Iwu Tsar belatara ogologo ụbọchị ọrụ site na awa 11.5 ruo awa 10.5. Na tupu ụbọchị ezumike na tupu izu ụka ruo elekere itoolu. Ọzọkwa, a na-ebelata ụbọchị ọrụ ka awa itoolu, ma ọ bụrụ na ọ dịkarịa ala akụkụ ya bụ n'abalị.
  Mgbe mgbanwe nke ego gasịrị, e weghachitere nguzozi ọla edo siri ike nke ruble. Ka ọ na-erule 1929, ụgwọ ọrụ onye ọrụ ruru 50 rubles kwa ọnwa, ọnụ ahịa vodka bụ kopecks 25 otu karama. Ya bụ, karama 200 kwa ọnwa. Ma ọ bụrụ na anyị were ya na ọla edo, nke a ruru gram 37 nke ọla edo dị ọcha.
  Mba ahụ ewerela ọnọdụ nke abụọ, nke abụọ na United States n'ihe gbasara mmepụta ụlọ ọrụ. Atụmanya maka alaeze ukwu ahụ yiri ezigbo cha cha, mana... oke ịda mbà n'obi dara.
  Ndakpọ ahụ metụtara ụwa niile, gụnyere Russia. Eziokwu emebiela Germany na USA kacha. Ma tsarist Russia bụ oke dabere na mpụga borrowings ya mere enweghị ike izere ujo na nlaazu.
  Ndị otu Bolshevik na afọ iri abụọ na-enwe nsogbu. Lenin gbaghaara n'ezie site na mgba nke bara uru, nke mgbanwe site n'itinye onwe ya na tiori...na ide akụkọ ifo sayensị.
  Vladimir Ilyich zutere Herbert Wales na Britain ma nwee mmasị na akụkọ ifo sayensị. Karịsịa, site na mkpịsị akwụkwọ Vladimir Ilyich nwere nnukwu akwụkwọ akụkọ ọdịnihu: "Communism bụ ụzọ obi ụtọ"! Na ọtụtụ ọrụ ndị ọzọ. Lenin amalitelarị ịkpata ezigbo ego site n'ọrụ akụkọ ifo sayensị.
  Ndị Bolshevik kewara n'ime ndị Trotskyist na ndị Stalinist. Stalin kpebiri ịlaghachi na atụmatụ nke onye ụjọ nke onye Narodnaya Volya. Trotsky were ọnọdụ na-agafeghị oke.
  Ndị Socialist Revolutionaries ka na-arụsi ọrụ ike, n'agbanyeghị na enwekwaghị igbu ọchụ ndọrọ ndọrọ ọchịchị dị elu n'ime afọ iri abụọ. Ọkwa ndị Republican na ndị Cadet ji nwayọọ nwayọọ wusie ike. N'ezie, ọchịchị eze zuru oke yiri onye ọ bụla ka ihe mgbe ochie. Ya mere ọgbaghara, ntigbu, ihe ngosi malitere ọzọ na ocheeze eze malitere ịma jijiji.
  Eze nwere ike icheta ọtụtụ ihe...
  Gọọmenti Nicholas II chọtara ngwọta ... na agha! Ọzọkwa, ndị ọchịagha chọsiri ike ịbọ ọbọ maka mmeri ndị Japan meriri. Ma nke a bụ ihe kwere nghọta...
  Mgbe Agha Ụwa Mbụ gasịrị, Tsarist Russia mere ọtụtụ obere mkpọsa agha. Na Middle East, ebe ha na ndị ha na ha jikọrọ aka mechachara mba Arab. Na Afganistan.... N'ebe ahụ ka a na-alụ agha na Britain. Russia weghaara mpaghara ugwu nke Afghanistan, nke ndị Uzbek na Tajik bi na ya, yana Herat. Ndị Britain, mgbe agha obi ọjọọ gasịrị, ka o sina dị, meriri ndịda. Ọchịchị onwe onye nọgidere na etiti Afghanistan.
  Iran ka jigidere ọdịdị nke ọchịchị, mana nkewa ya adịghịkwa anya.
  Ma isi esemokwu nke mmasị mere na Japan. Ọzọkwa, n'afọ 1931, ndị Japan malitere ọchịchị na-achị na Manchuria ma malite ibuso China agha.
  Nke ghọrọ ihe kpatara agha ọhụrụ.
  N'oge a, ndị agha Rọshịa jisiri ike melite ụgbọ elu tank ya ma mepụta ụgbọ elu siri ike. N'ikuku, Japan dị ala karịa, na ndị agha ala Russia dị ọtụtụ karịa na, ikekwe, dị njikere ịlụ ọgụ.
  Ụgbọ mmiri Pacific bụ onye ama ama Admiral Kolchak nyere iwu. The Knight of the Order of St. Andrew onye mbụ a kpọrọ, Brusilov, anwụọlarị n'oge a, mana ụmụ akwụkwọ ya nwere ikike nọgidere.
  Agha ahụ enweghị ihe ịga nke ọma nye Japan site na mmalite. Russian generals: Denikin, Wrangel, Kaleidin, n'okpuru n'ozuzu iwu nke Tsar nwanne Mikhail Romanov, mere ike na nkà. Ahụmahụ nke Agha Ụwa Mbụ nwere mmetụta, na mmejọ na esemokwu nke 1904-1905 weere n'uche.
  Ụgbọ mmiri ọkụ nke Prokhorov, bụ nke na-enweghị ike dochie anya agha na-emegharị ahụ, ghọkwara ezigbo mma. N'ọnọdụ ọ bụla, ọ bụlarị ndị agha Russia dị iche, na agha dị iche kpamkpam.
  Otú ọ dị, n'oge agha mbụ ya na samurai, ọ bụrụ na Kuropatkin ejiriwo nkà na onye ọchịagha dochie ya, ihe ga-esi na agha ahụ pụta ga-adị nnọọ iche.
  Otú o sina dị, n"ime ọnwa abụọ, ndị agha Russia nọchibidoro Port Arthur, kụrie ndị Japan. Ọnwa abụọ ka e mesịrị, a tọhapụrụ Korea nile, oké ifufe wegharakwa obodo ukwu ahụ.
  N'oké osimiri, agha na-enwekwa ihe ịga nke ọma dị iche iche. Ruo mgbe ndị agha si Baltic na Black Sea rutere. E meriri Ala nke Rising Sun kpamkpam, ọbụnadị ha rutere ndị agha na Hokkaido. A manyere Japan ịbịanye aka n'udo na-emenye ihere. Nyeghachi Manchuria, Port Arthur, ụfọdụ ihe ndị Germany meriri, ndịda Sakhalin na ugwu Kuril. Ma n'otu oge ahụ na-akwụ ụgwọ ụgwọ, nchikota edozi - otu ijeri gold rubles.
  Mmeri ahụ mere ka ọnọdụ nke Autocracy siri ike ruo nwa oge, na mgbe ahụ, nnukwu ịda mbà n'obi nyere ohere maka mmụba akụ na ụba ngwa ngwa.
  Na Germany, dị ka ọ dị n'akụkọ ihe mere eme n'ezie, Hitler bịara n'ọchịchị, ma e kweghị ka ọ gbaa ọsọ. Karịsịa, mgbalị e mere iji weghachi ndebanye aha n'òtù zuru ụwa ọnụ chere mmegide kpụ ọkụ n'ọnụ site na Russia na France. Ọ bụ ezie na e mere obere nkwekọrịta n'ihe gbasara ikike agha. Ọnụ ọgụgụ ndị agha ka e kwere ka ọ si na otu narị puku na narị abụọ na iri ise. Tụkwasị na nke ahụ, Hitler weghachiri ikike nke mpaghara ndị agha mebisịrị na Germany.
  Na dynastic nsogbu na-emeputa na Tsarist Russia. Onye nketa nke ocheeze, Tsarevich Alexei, nwụrụ ... A napụrụ nwanne Tsar Mikhail Romanov ikike nketa. Na Kirill Vladimirovich Romanov n'ezie ghọrọ onye nketa. Ma nwoke a na-aṅụbiga mmanya ókè na ịla n'iyi. E wedara kpamkpam...
  Ya mere, onye ga-anọchi Tsar Nicholas II? Nwanne Tsar Mikhail, mgbe mmeri meriri Japan, nwetara ọkwa nke generalissimo ma nwee nnukwu ewu ewu. Ọ ghọrọ onye mbụ n'ime ezinụlọ eze na akụkọ ihe mere eme nke Imperial Russia nwetara ọkwa dị elu. Ọtụtụ ndị chọkwara ịhụ ya n"ocheeze.
  N'ezie, Nicholas nke Abụọ n'onwe ya - onye na-adịghị aṅụ mmanya, na-enweghị àgwà ọjọọ, onye na-eme mgbatị ahụ mgbe nile - ka siri ike ma ọ dị ka ọchịchị ya ga-abụ ogologo oge na akụkọ ihe mere eme Russia. Ma Stalin chepụtara mgbalị igbu ọchụ kachasị egwu kemgbe oge Alexander II. N'agbanyeghị na ọ dị, gịnị bụ isi ihe?
  N'ọnọdụ ọ bụla, 1937 ghọrọ afọ jọgburu onwe ya. Egburu Tsar Nicholas II, ya na ya, ndị ozi abụọ nwụkwara, yana ndị ikpe iri na abụọ, na akụkụ nke Winter Palace daa.
  Ndị na-eyi ọha egwu na-eji usoro ọwa mmiri na-egwupụta akụ ma kụọ ihe karịrị otu tọn aminolon.
  N'ihi ya, ihe ike mere n'ime akụkọ ihe mere eme. Otú a ka ọchịchị Tsar Nicholas II si kwụsị. A maliteghị ịkpọ eze ukwu ma ọ bụ dị egwu. Ndị na-ahụghị eze ukwu n"anya kpọrọ ya onye ọbara ọbara, n"ihi na a wụfuru ọbara dị ukwuu n"alaeze ya. Onye na-akwanyere ùgwù bụ Onye Mmeri. Ya mere ọnụ ọgụgụ nke ala n'okpuru ya na Rus 'ba ụba. Ọbụna nnukwu ógbè pụtara na China: Zheltorossiya.
  Na mkpokọta, alaeze ahụ dịruru afọ 43. Naanị Ivan the Terrible chịrị ogologo oge, na aha. Ma nyere na ọ were ocheeze ruo afọ atọ, n'ezie oge nke akara wee bụrụ mkpumkpu.
  Ma onye nketa ziri ezi, Kirill Vladimirovich Romanov, rịgoro n'ocheeze ahụ. Ọ naghị achị ogologo oge - ihe dị ka otu afọ, mana o jisiri ike nwee mmetụta ụfọdụ na akụkọ ihe mere eme. Karịsịa, o kwere ka Adolf Hitler mee Anschluss nke Austria. A na-ekwu na ọ na-ekwu maka ikike ndị mmadụ nwere ikpebiri onwe ya na, n'ụzọ dị otú a, a ga-enwekwu usoro. Ekwenyere na Anschluss nke Austria na Mussolini.
  Ya mere Germany gbasaa na ọnụ ọgụgụ ya karịrị nde iri asatọ. Ọ bụghị ikwu na Hitler kwadoro ọnụ ọgụgụ ọmụmụ. N'okpuru Adolf the Demoniac, ọ tolitere otu ugboro na ọkara.
  Agha obodo dara na Spen, ma ọ kwụsịrị ngwa ngwa, ebe ọ bụ na e nweghị Soviet Union, bụ́ nke nyere aka na njikọ aka ekpe na Madrid.
  Mana Franco ghọrọ onye mmekọ nke Fuhrer. Na ọhụrụ Tsar Vladimir III jikọrọ aka na Britain.
  Ọnọdụ ahụ gbagwojuru anya n'ezie. Ihe mgbagwoju anya jupụtara na Agha Ụwa nke Abụọ. Na ọgba aghara ọhụrụ. Iran anaghị ekewa, nke a bụ n'ezie obodo Islam ikpeazụ nke nwere onwe ya. Ma Russia na Britain nwere atụmatụ maka ya. Ihe na-agbagwoju anya na Middle East. Ókèala ndị dị na Rọshịa, France, na Briten agwakọtara ọnụ ma sie ike ịchịkwa.
  England na-adaba n'ụzọ akụ na ụba n'ihu ma Russia na Germany na-esiwanye ike. Mana ógbè ndị kasị ukwuu ka bụ ndị Britain. Ma ike nke okpueze ọdụm na-ebelata, Canada fọrọ nke nta ka ọ bụrụ onwe ya. South Africa bụkwa ọchịchị, dịka Ọstrelia. Na India, ọnọdụ Britain na-ebelata. N'ezie, enwere ọchịchọ ịkwanye ọdụm.
  Hitler na-agbalị igwu egwu n'akụkụ abụọ. Ma ọ bụ ọ ga-enweta nkwado nke France, Britain, Italy na Japan. Ka ha niile gbakọta na Tsarist Russia ma kesaa nnukwu ihe onwunwe ya.
  Ma ọ bụ chọọ inweta mpaghara na West, mana na njikọ aka na Russia.
  Hitler bụ onye jọgburu onwe ya na onye na-enweghị ụkpụrụ, na, n'ozuzu ya, ọ chọghị ịma onye ọ na-abanye na njikọ aka ma ọ bụrụhaala na ọ bara uru nye ya.
  Tsar Vladimir ọhụrụ na-eto eto na-arọ nrọ nke ịbanye na akụkọ ihe mere eme dị ka onye mmeri dị ukwuu ma chọọ iwepụ ógbè Britain na France. N'ikwu ya n'ụzọ ziri ezi, ọ dịghị ihe fọdụrụnụ ị ga-enweta n'aka ndị German. Yabụ na njikọta na Germany bụ ezi uche.
  Ịtali ejidela Etiopia ma chọọkwa ihe ọhụrụ. Mussolini nwere oke ochicho. Ọ chọghị ịma ma ọ ga-aga ọwụwa anyanwụ ma ọ bụ ọdịda anyanwụ. Ma na France ọ dịghị oké ọchịchọ n'etiti ndị mmadụ ịlụ ọgụ. Pacifism na-achị ebe ahụ, a na-ahọpụtakwa ọchịchị. O nweghị ụzọ ị ga-esi nweta ezigbo enyi dị otú ahụ. Na Tsarist Russia, yana ọnụ ọgụgụ ọmụmụ ya dị elu na ọdịnala na-ebelata ọnụ ọgụgụ ọnwụ mgbe niile, bụ onye mmegide siri ike. Onu ogugu nke Tsarist Russia na-abawanye na ihe dika pasenti ato kwa afo. Ọnwụ ụmụ ọhụrụ ebelatala, ma ejiji maka ezinụlọ buru ibu agafebeghị, na ọbụna ezinụlọ na-arụ ọrụ na-amụba. N'iburu n'uche ihe ndị e nwetara n'ókèala, gụnyere na China ndị mmadụ bi na ya, na Mongolia ndị mmadụ bi na ya, na Europe na Turkey, ọnụ ọgụgụ ndị Tsarist Russia na 1940 karịrị nde 400 ma e jiri ya tụnyere 1913, mgbe ọ dị nde 180. Na nke a bụ ike kọntinent ... Britain na France nwere ihe na-erughị nde 50 n'obodo ukwu ha, gbakwunyere obodo. Mana ndị agha colonial adịghị ike n'obi ma nwee obere ikike ịlụ ọgụ. Ya mere ndị agha ala ọdịda anyanwụ na-esiwanye ike.
  Fuhrer na-ahọrọ njikọ aka na Russia megide West.
  Na 1939, e kewara Czechoslovakia. Germany tinyekwara Sudetenland. Ndị Germany wusiri ndị agha ike ma guzobe ogidi tankị. Tsarist Russia eguzoghịkwa otu ebe, na-enwe ndị agha oge udo nke nde ise na narị ise.
  Na Tsarist Russia, tankị dị arọ na ụgbọ elu atụmatụ, gụnyere ụgbọ elu nwere engines asatọ, anọwo na-emepụta ogologo oge. France nwere naanị ihe dị ka tankị dị arọ iri atọ, ma ha emechiela. Britain enweghị ụgbọ ala buru ibu. Ọfọn, Germany kwa, ọ bụghị otu nke dị arọ karịa tọn iri abụọ. USA nwere obere tankị karịrị narị anọ.
  Hitler kpebiri na ọ baghị uru igbu oge wee gbuo na May 15, 1940. Ihu igwe dị nnọọ mma na ihe niile dị njikere. Ma ọ bụ karịa ma ọ bụ obere njikere.
  Tsarist Russia malitere ịwakpo India na ihe onwunwe ndị ọzọ colonial. Ndị agha Rọshịa wakporo ebe ndị a na-echebeghị nke ọma. Enwere ndị agha ole na ole nke mejupụtara agbụrụ Britain na French n'onwe ha, na ngalaba ndị colonial achọghị ịnwụ maka echiche ma ọ bụ alaeze na-abụghị nke ha. N'ezie, ndị bụ ndị bekee nye ha? Ndị na-erigbu mmadụ, ndị ohu, ndị na-apụnara mmadụ ihe ma ọ bụ ndị na-ekweghị ekwe. O yighị ka ndị Russia dị njọ karịa ha, nke mere na ha ga-anwụ n'ihi alaeze ukwu nke ọdụm ma ọ bụ Ọkụkọ.
  Ya mere, ndị agha tsarist na-aga n'ihu, na-emeri ịdị umengwụ, nkwụsi ike. Mana ndị Germany nwekwara ike imeri ndị agha French, Bekee, Belgium na Dutch n'ime otu ọnwa na ọkara.
  Ya mere, Churchill tụfuru nkwado nke ndị enyi ya bụ isi. Atụmanya na United States ga-abanye n'agha ahụ emezughị. Roosevelt abụghị ihe dị iche site na mkpebi siri ike nke Stenka Razin. Na mgbe ahụ ndị agha ga-aga megide America.
  Ndị agha Rọshịa gara n'ihu gafee Africa na Eshia n'ime njem; ọtụtụ nsogbu sitere na mbara ala na mgbasa ozi karịa ndị agha iro. Enweghị okporo ụzọ, karịsịa n'Africa, nwekwara mmetụta. Ma onye agha Russia na-enweghị nkọwa n'ike n'ike na-emeri ihe isi ike niile.
  Ndị German nwere ike ibufe ndị agha na Africa naanị n'ụzọ siri ike. Ọganihu na Gibraltar egbuola oge n'ihi nguzogide siri ike nke Franco. Anyị aghaghị ibufe ndị agha n'oké osimiri. Ndị Rọshịa batara n'Africa, site n'Ijipt, ọ dịịrị ha mfe karị. Ịtali na-ejidekwa ihe niile ọ nwere ike ijide, na nke a Mussolini nwere njide nke boa constrictor.
  Ọdịda na metropolis n'onwe ya emeghị na 1940. N'ọgbọ agha ahụ, n'ihi na Russia na-agafe agafe, Britain lanarịrị. Ma a ga-ekwu na onye maara ihe Tsar Vladimir Kirillovich achọghị ka Britain na-ebube tupu oge eruo, ma ezi uche bu n'obi ijide ya niile Asia na African chịrị.
  Ebee ka Briten ga-aga? E kwuwerị, ọ nweghị ihe nchekwa, na-enweghị ógbè na akụrụngwa - ọdịda ya bụ oge.
  N'oge oyi na March 1941, ndị agha Russia mesịrị rute South Africa ma merie Ọchịchị Africa ikpeazụ. Mgbalị ndị Briten mere ịnọdụ ọdụ na Madagascar dakwara, na May 1941 kwa, e ji mmeri ọzọ mee ọdịda ọdịda.
  Japan lụrụ ọgụ n'akụkụ Russia na agha ahụ, ma jisie ike jide ihe dị na Pacific Ocean. Oge okpomọkụ nke 1941 bụ oge nke nnukwu mwakpo ikuku megide obodo ukwu Britain.
  Ụgbọ elu Russia na German wakporo London na obodo ndị ọzọ nke Alaeze Ukwu Bekee. Na November 8, ụbọchị ncheta nke Munich putsch, ọdịda ahụ mechara mee.
  Agha ahụ were ụbọchị iri na isii wee kwụsị na mmeri maka ndị agha Russia na German.
  Nke a, n'ezie, kwụsịrị Agha Ụwa nke Abụọ. Ọ tụgharịrị bụrụ obere ọbara na ogologo karịa ka ọ dị na akụkọ n'ezie. Ma o mere ka ihe onwunwe ndị Rọshịa sikwuo ike ma gbasaa. Karịsịa na Africa na Asia.
  Oge udo dịtụtụrụ. Russia na Germany nọ na-agbari uru ókèala ha. Ọchịchị nke atọ gụnyere: Belgium, Holland, ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ọkara nke France, yana Morocco, akụkụ nke Algeria na ihe onwunwe etiti. N'ezie, n'ihi ọnọdụ Franco na ụfọdụ enweghị mkpebi siri ike nke Hitler, ndị Germany enweghị oge iji banye n'ime ihe onwunwe Equatorial nke France, ha dabara n'aka ndị agha Russia.
  Ka o sina dị, Germany ka nwetara ezigbo ala Africa, karịa ókèala ya na mpaghara. Mpaghara nke ala nke atọ nke Reich, na-eburu n'uche ihe ndị Europe nwetara, karịa okpukpu atọ. Ma ọ bụrụ na anyị na-agụ site n'ókè ebe 1937, na-ewere n'ime akaụntụ Austria, na Sudetenland, na Czech Republic dị ka a protectorate, mgbe ahụ ugboro anọ.
  Ya mere, ndị Germany n'ozuzu ha nwere ezuru iji gbarie, mụta ihe na ịmekọrịta. Ọzọkwa, Russia gbasaa ihe onwunwe ya nke colonial, na o siri ike ịchịkwa ihe a niile.
  Ịtali nwetara ọtụtụ ihe: dịka ọmụmaatụ, ọtụtụ Sudan, Somalia, Uganda na ụfọdụ ihe ndị ọzọ, karịsịa Tunisia.
  Ya mere, ngbanwe nke ụwa ka emechara ugbu a. Ma dị ka ha na-ekwu, ka oge na-aga, ọchịchọ na-amalite igosipụta onwe ha.
  United States amaliteghị ịrụ ọrụ siri ike na ọrụ atọm. Na Fashist Germany na Russia, àgwà ahụ tụgharịrị dị jụụ. Japan etobebeghị nke ọma iji dọpụ ya, Briten na France aghọọla mba ndị na-akpa ike nke Reich nke Atọ na Russia.
  Ya mere, ọdịdị ngwá agha nuklia na-egbu oge ruo oge ụfọdụ.
  Mana ọganihu, n'ezie, enweghị ike ịnwụ. Ndị ọkà mmụta sayensị na-arụ ọrụ, ozizi na-etolite, dị ka nyocha ụlọ nyocha. Mana oru ngo nuklia chọrọ uche nke steeti. Tsarist Russia enweelarị ọtụtụ nchegbu na mmefu metụtara mgbasawanye nke ókèala ya. Ma Hitler n'ihi ihe ụfọdụ nwere iwe megide echiche dị otú ahụ nke usoro nuklia ma kwenye na ọrụ atọm ahụ ga-emefusị nnọọ nnukwu ego.
  Tụkwasị na nke ahụ, ndị agha ala Russia na ụgbọ elu bụ ndị kasị sie ike na ọtụtụ n'ụwa, na ndị agha mmiri na-etokwa, karịsịa n'ihi ọganihu akụ na ụba.
  Ndị ọchịagha na ndị ọchịagha na-ahọrọ ịzụlite ụlọ tank, wuo ụgbọ elu, ndị na-ebu ụgbọ elu na ụgbọ agha. Gịnị mere ha ji chọọ akụkọ ifo ọ bụla gbasara bọmbụ nuklia? Ya bụ, ma ndị Germany na ndị Russia enweghị mmasị na nsogbu a.
  Na mgbakwunye, enwere akụrụngwa zuru oke iji ghara ichegbu onwe ya maka akụrụngwa ike, ọbụlagodi n'ọdịnihu dị nso.
  Yabụ, n'agbanyeghị oyi niile nke Pentagon na White House, ebumnuche ahụ gafere na United States n'amaghị ama. Ọzọkwa, nke a abụghị naanị ihe egwu na ndị Russia ma ọ bụ ndị German ga-aga n'ihu ma tinye nrụgide na New World, kamakwa nke akụ na ụba.
  Ebe ohere inweta mmanụ sitere n'Eshia, Africa na Middle East, United States nwere ugbua nwere olulu mmiri nke ya na Texas, Florida, wee malite mmepe na Alaska.
  Mana ọnụ ọgụgụ ndị US nọ na-abawanye. Mbata na ọpụpụ mbata na-adịghị nkụda mmụọ na Russia, na ọnụ ọgụgụ ndị mmadụ nọgidere na-eto ngwa ngwa. Ndị isi ojii na ndị Arab ji obi ha niile kwe ka ha pụọ na United States.
  Akụ na ụba Amerịka nọkwa na-eto eto, e nwekwara ọtụtụ ụgbọala ndị ọzọ.
  Ma malite ịchọ mmanụ ọkụ nuklia na mmeghachi omume atọm nke pụrụ inye ike dị ukwuu.
  Afọ iri agafeela kemgbe Agha Ụwa nke Abụọ biri. Hitler Germany nwere ngwá agha ọhụrụ: ụgbọ elu diski nwere ike ọ bụghị nanị na-efe efe na nnukwu ọsọ, kamakwa ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ihe a na-apụghị imeri emeri site na obere ọkụ ọkụ.
  Tụkwasị na nke ahụ, ndị Germany jisiri ike malite satịlaịtị artificial n'elu orbit, na nke kachasị mkpa, na June 1951, nwoke mbụ n'ime mbara igwe.
  Tsarist Russia dị ntakịrị oge, ma nwee ọganihu zuru oke naanị n'August nke afọ a. Na ndị Fashist Ịtali, mgbanwe mere n'otu afọ ahụ. Benedito Mussolini, onye na-azọ ọkwa Julius Caesar anwụọla. N'ozuzu, onye ọchịchị aka ike Ịtali nwere ihe ịga nke ọma n'ịchịisi. N'iburu n'uche mmeri e meriri n'Africa, gụnyere Etiopia, ókèala Italy na-achị toro ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ugboro atọ na ọkara n'oge ọchịchị ya. Na mgbakwunye, Benedito dị na Europe jisiri ike gbupụ akụkụ nke France yana Toulon.
  Ma ha ekweghị ka ọ gaa Albania na Greece - ndị a bụ ókèala n'ime akụkụ nke mmetụta nke Alaeze Ukwu Russia.
  N'ezie, Benedito nwere ike ịkpọ onye ukwu na onye mmeri, ọ bụ ezie na ndị agha Ịtali amụghị nke ukwuu na nrigbu ya. Ma nwa ya na onye nketa ya weere onwe ya na ọ dịghị njọ karịa nna ya.
  O wee were ọdịda nke 1951 wee wakpo Albania na Gris... Ka a sịkwa ihe mere ha na-ekwu na nnukwu agha niile na-amalite dị ka a ga-asị na mberede.
  Vladimir nke atọ nwere obi ụtọ ọbụna maka nke a. Ihe onwunwe Italy dị n'Africa buru ibu, ọbụna buru ibu karịa nke Germany. Ya mere, gịnị ma ị ga-eburu ha ma ọ bụrụ na enwere nnukwu ihe kpatara ya?
  Ndị agha Russia malitere ịlụ ọgụ na November 7, 1951, wakpo Ethiopia, Libya na Sudan. Ngalaba Rọshịa siri ike, dị ọtụtụ na ọgụ-njikere karịa ndị Ịtali.
  Ya mere, ha malitere ngwa ngwa ibibi ndị agha pasta ... Ma ọ dịghị onye tụrụ anya na, na-enweghị ịdọ aka ná ntị ọ bụla, Adolf Hitler ga-apụta n'akụkụ Mussolini Jr.
  Ọ bụ ezie na ọ bụrụ na ị lelee ya, ọ nweghị ihe ọzọ a na-atụghị anya ya.
  Germany tụfuru Agha Ụwa Mbụ na Russia ma tụfuo ókèala kacha na Russia. Ma ọ bụrụ na ndị Germany jisiri ike nwetaghachi ihe ha furu efu na West na mmasị, mgbe ahụ na East, n'ikwu eziokwu, ha enweghị ihe ọ bụla.
  N'ihi ya, Hitler tụkwasịrị ngwá agha ọhụrụ ya, karịsịa discos na ndị na-efe efe efe. Tụkwasị na nke ahụ, Fuhrer kwenyere na oge a ọ ga-adị mfe ịlụso Russia ọgụ karịa Agha Ụwa Mbụ, ebe Germany na Ịtali ga-eduzi ụlọ ọrụ ahụ n'enweghị ihu abụọ.
  E mekwara ngụkọ ahụ na Japan, ndị Russia kpasuru iwe, ga-abanyekwa n'agha dị n'Ebe Ọwụwa Anyanwụ Ụwa ma kechie ndị iro n'ebe ahụ. Eleghi anya Portugal na Spain ga-esonye na mmekorita, dika Britain na France? Ha dị nso na Germany karịa Russia. Ma ụfọdụ olile anya atụkwasịla na USA!
  Ọzọkwa, America wuru ọmarịcha ụgbọ mmiri, ọtụtụ ndị na-ebu ụgbọ elu ma mee ka ụgbọ mmiri tank ya dị ọhụrụ - ọ bụ ezie na ọ ka dị ala n'ọtụtụ na ịdị mma na ụgbọ ala ndị agha nke ụwa ochie.
  Usoro mmekọrịta ọha na eze na Tsarist Russia nọgidere na-achị ọchịchị na ọchịchị zuru oke. The Tsar na Emperor nke All Rus 'nwere ikike zuru oke: Executive, omebe iwu na ikpe. Ụlọ omeiwu anọghị ya. E nwere Kansụl ndị ọchịchị nke eze ukwu họpụtara, ma ọ bụ naanị ikike inye ndụmọdụ ka o nwere. Eze n'onwe ya nyere iwu na iwu. O nwekwara ikike igbu na ịgbaghara, ọ bụ ezie na, n'ezie, e nwekwara ikpe. A kwụsịrị ikpe ndị juri mgbe e gbusịrị Nicholas nke Abụọ, nke mere na a họpụtara ma wepụ ndị ọkàikpe site na tsar ma ọ bụ ndị isi nke eze ukwu họpụtara.
  Usoro a nwere ma uru na ọghọm ya. N'otu aka ahụ, eze ukwu nwere ike idozi nke a ma ọ bụ nsogbu ahụ ngwa ngwa n'eseghị okwu ma ọ bụ nkwekọrịta ọ bụla, ma n'aka nke ọzọ, ikike ịchịisi gabigara ókè n'otu aka kwụsịrị ime ihe ma nye ohere ka ukwuu n'ọchịchị. Ọ mụrụ ọkacha mmasị na ọkacha mmasị dị iche iche. E jighị ihu abụọ gabigara ókè na ikwesị ntụkwasị obi n'alụmdi na nwunye mata Vladimir. Ọ bụ ezie na ụmụ nwanyị enweghị mmetụta dị ukwuu na amụma ya.
  N'ọhịa nke ụlọ tank, Tsarist Russia nwere ọtụtụ ụgbọ ala dị ike ma dị arọ. Otú ọ dị, ahụmahụ nke ọrụ ọgụ na Africa egosila na ịrụ ọrụ ụgbọ ala nke tank dị oke mkpa. N'ihi ya, isi tank nke Russia agafeghị tọn iri anọ na ise. Ebe ọ bụ na ibu ndị ọzọ kere nsogbu na ikike mba, ọbụlagodi na egwu obosara.
  Eze ahụ hụrụ tankị dị arọ n'anya, ma ndị ndụmọdụ ya gbochiri eze ukwu ka ọ ghara itinye ha n'ịrụpụta oke. Mana igwe iri isii ahụ dị na puku abụọ. Na ndị kasị ewu ewu tank, "Nikolai" - 3, e mepụtara na iri isii na atọ puku.
  Na igwe na-eru ton iri anọ na ise, na egbe nwere caliber nke 122 millimeters. N'ihu agha bụ narị abụọ millimeters, n'azụ na n'akụkụ bụ 120 millimeters, okirikiri nhọrọ ukwuu bụ kpochapụwo.
  Hitler nwere nnọọ mmasị na ígwè ọrụ arọ. Ma achọrọ m inwe ikike karịa Nikolai na tankị mmepụta ihe. Ụgbọ ala German gbagoro n'ịdị arọ ruo tọn 75 na, nke a bụrịrị njedebe, n'ihi na nnukwu ọnụ ọgụgụ ahụ siri ike ibufe n'okporo ụzọ ụgbọ oloko.
  Ụgbọ ala German ahụ ji ngwa agha dị 128mm, nwere ihe agha ihu nke 250 mm, na akụkụ na azụ nke 180. Nhazi ahụ dịkwa nso na nke oge gboo.
  Ọnụ ọgụgụ, tankị German ji okpukpu atọ dị ala karịa nke Soviet. Ọbụghị ịkọwa ihe isi ike dị n'iji igwe dị oke arọ.
  Otú ọ dị, ngwá ọrụ ndị Russia na-agbasasị n'elu ebe sara mbara, na na mpaghara Europe nke n'ihu, e nwere nha nha nhata na ọnụ ọgụgụ ụgbọ ala na ndị agha. Ọ bụ ezie na n'ozuzu ndị agha Russia dị ọtụtụ karịa nke German. Na Russia nwere nnukwu ọnụ ọgụgụ: ọ gụnyere India, China, ọtụtụ n'ime Africa, Middle East, Persia, Indochina na ọtụtụ ndị ọzọ.
  N'ezie, mkpebi Hitler mere ịwakpo Tsarist Russia, ọbụna na-eburu n'uche na o nwere Japan na Ịtali n'akụkụ ya, na ikekwe France na Britain, bụ nnukwu ịgba chaa chaa. Ma Fuhrer bụ nnukwu onye njem.
  Ekwesiri ighota na ugbo elu diski nke ndi ochichi nke ato ji tinye olile anya di elu di otua adighi nma na omume. Ịmepụta ụgbọ elu laminar siri ike butere nnukwu oriri mmanụ, na oge ụgbọ elu nke ndị na-efe efe tụgharịrị dị mkpụmkpụ. Ya mere, ha nwere ike ime ihe, ọbụlagodi na-eburu n'uche nnukwu ọsọ na-adịghị mkpa n'ebe dị anya. Tụkwasị na nke ahụ, mgbaba laminar na-echebe diski ahụ site na obere ogwe aka, ma n'aka nke ya gbochiri ịgbapụ site na saucer na-efe efe.
  Ya mere, ndị German nwere ike ịdaba ngwa agha ndị na-achịkwa redio site na diskettes ha, na mgbe ahụ n'akụkụ dị warara, ma ọ bụ site na gbanyụọ laminar eruba, ma n'otu oge ahụ na-aghọ ngwa ngwa.
  Ma, n'ọnọdụ ọ bụla, Hitler kpebiri ịwakpo Russia ma tụba kaadị ya n'ime egwuregwu. Tụkwasị na nke ahụ, ndị Fashist na-atụ egwu na ọ bụrụ na e meriri Ịtali, ha ga-ebusokwa ya agha. O nwere afụ ọnụ ma ọ tụkwasịghị onye ọ bụla obi.
  Na mbụ, ndị Nazi nwetara ihe ịga nke ọma n'ihi ihe ijuanya nke mwakpo ahụ na nhazi ka mma nke ndị agha ha. Mana oge nke mwakpo a họọrọ nke ọma. Snow malitere ịda na tankị ndị ahụ na-amafe. Fritz nwere ike weghara akụkụ nke Poland, gụnyere Krakow, mana rapaara na nso Warsaw.
  Igwe ndị agha Russia nọ na-agbagharị ... Japan, dị ka Fuhrer tụrụ anya ya, banyere n'agha ahụ, mana ụgbọ mmiri ya enweghị ike karịa ụgbọ mmiri Pacific Pacific, agha ndị ahụ dịkwa nhata. Na ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ Japan adọpụghị uche ndị agha ala ya n'ebe a na-eme ihe nkiri nke Ebe Ọdịda Anyanwụ. Tụkwasị na nke ahụ, samurai dị ala karịa ndị Russia na ikuku, ma na ọnụ ọgụgụ na àgwà. Na Ala nke Rising Sun nwere ike weghara naanị obere agwaetiti ole na ole.
  Ndị Franco na Salazar dị akọ adịghị ngwa ngwa ịbanye n'agha ahụ. Russia bụ onye iro siri ike. Anyị ga-ekiri wee chere. Na akụkọ ihe mere eme n'ezie, Franco kpachibidoro onwe ya n'oge Agha Ụwa nke Abụọ na-ezigara ndị ọrụ afọ ofufo na-acha anụnụ anụnụ.
  Ugbu a itule nke ike na-ele anya karịsịa enweghị nha n'Africa.
  Italy ngwa ngwa tụfuru ihe onwunwe ya na kọntinent gbara ọchịchịrị.
  N'oge opupu ihe ubi nke 1952, ndị agha tsarist malitere ibuso agha na East Prussia ma nwee ike waba n'ime ihe nchebe nke ndị iro. Ọ na-esiri ndị Nazi ike ịhapụ ọganihu nke ndị agha tsarist na Konigsberg, ma ndị agha eze ukwu malitere ịga n'ihu na Sudetenland na Krakow.
  Ọ tụgharịrị na tankị ndị Russia na-adịghị mma nwere ike ịlụ ọgụ dị arọ, mana ndị iro na-adịghị ike. Nkewa ndị China n'okpuru iwu ndị ọchịagha Russia rụkwara nke ọma.
  A manyere ndị Germany ịhapụ Krakow ... Ma mgbe ahụ, n'ihi egwu nke gburugburu, ha malitere ịlaghachi na Vistula na Oder.
  Ee e, nke a abụghị ụzọ agha ahụ Fuhrer nwere tụrụ anya ya. Mana ọ bụ m kpatara. Ọzọkwa, ndị French na British, ebe ha na-esi isi ọrụ ndị fasizim, agbalịghị ma ọlị ịnwụ maka Fuhrer. N'ihi ya, e megharịrị ihe mejupụtara ya, mba ndị ahụ na-achị achị chọkwara ịnọrọ ọdụ.
  Na ihe ndị ka njọ na-aga maka ndị Germany n'ihu.
  Ka ọ na-erule oge oyi, ihe onwunwe ha nile funahụrụ ndị Germany n"Africa. Na n'oge oyi, site na mmiri, ha laghachiri kpamkpam na Oder. Ndị agha Rọshịa tọhapụrụ Prague na Sudetenland wee bịarute Vienna. Tụkwasị na nke ahụ, ha meriri Ịtali ma weghara Rom, Naples, na Sicily. Ya mere, mmiri nke 1953 ekwetaghị ihe ọma ọ bụla maka ndị Nazi. Otú ọ dị, n"April 8, 1953, Hitler nwụrụ na mberede. Ọchịchị ọhụrụ German na-achọsi ike maka udo.
  Vladimir Kirillovich Romanov kwetara n'ụba. Mana ndị Germany kwụrụ ụgwọ maka ya. Ókè ọhụrụ ahụ gafere ugbu a n'akụkụ Oder: Belgium, Holland na Denmark nwetara ọchịchị, mana n'ime usoro nke steeti vassal nke Alaeze Ukwu Russia. France nwetaghachiri ihe onwunwe ya furu efu, mana ọ dabere na Russia.
  Ịtali na Germany tụfuru ógbè ha nile, bụ nke ugbu a ghọrọ ihe onwunwe nke okpueze eze. Ịtali n'onwe ya nwetakwara ọkwa nke vassal Russia, Sicily na Sardinia ghọkwara akụkụ nke alaeze ukwu Vladimir nke Atọ ozugbo.
  Germany tụfuru ọtụtụ nnwere onwe ya ma kwụọ nnukwu ụgwọ ọrụ.
  Japan tụfuru ihe niile o nwere ma e wezụga ókèala nke ya, a manyekwa ya ịghọ steeti vassal. Na Tsar Vladimir Kirillovich Romanov natara aha nke Emperor nke Japan.
  N'ezie, akụkụ Australia nke bụbu nke Ala nke ọwụwa anyanwụ bịakwara n'okpuru ọchịchị ndị Russia.
  N"August 1953, United States mesịrị nwale bọmbụ atọm. Afọ asatọ ka e mesịrị, genie nuklia si na karama ahụ pụta. N'ọnọdụ ọ bụla, ọganihu enweghị ike ịkwụsị. Na ọdịdị nke bọmbụ atọm bụ ihe a na-apụghị izere ezere. N'ọnọdụ kachasị njọ, ngwa agha nuklia nwere ike ịpụta karịa afọ iri abụọ ka e mesịrị karịa n'ezie.
  N'ịbụ ndị na-egbu oge, ndị ọchịchị na-achị malitere ịmalite nzaghachi ya.
  Ka ọ dị ugbu a, United States enweghị ike ikpebi ịga agha na alaeze ukwu dị otú ahụ. Ọzọkwa, ọ dịghị mfe iru ụlọ ọrụ mmepụta ihe na akụ na ụba Russia bụ isi site na esenidụt.
  Na mmepụta nke ebubo nuklia chọrọ ma oge na ego! United States nwere ego ahụ, mana oge na-agwụ. Tsarist Russia, ya na akụrụngwa ya na ikike ọgụgụ isi dị ike, mebere ngwa ngwa maka oghere dị na mpaghara a. Na 1956, atomiki bombu pụtara na Vladimir III.
  N'ịbụ nke dị ala karịa Russia na ọnụ ọgụgụ na ihe onwunwe, onye isi obodo na onye kwuo uche ya USA ji nwayọọ nwayọọ tụfuo kaadị opi.
  Naanị ihe ha nwere ike ime bụ iji ngwa agha nuklia dị ka ihe mgbochi ma gbalịa imebi Tsarist Russia site n'ime. Mana ruo ugbu a ha emebeghị nke ọma.
  Vladimir Kirillovich enweghị ụmụ nwoke hapụrụ nwunye mbụ ya , o wee lụọ ọzọ. Ọ mụtakwara onye nketa, na-akpọ ya George.
  Tsarist Russia rụrụ mgbasawanye oghere. Na 1959, ụgbọ elu mmadụ na-aga Ọnwa mere ihe dị ka otu afọ tupu ndị America. Mgbe ahụ na 1971 ruo Mars. Ụwa ọzọ adịla nchebe karịa eziokwu.
  Na 1975, nwoke rutere na Venus. Na 1980 na Mercury. Na 1981 na otu n'ime satellites nke Jupiter. Na 1992, nanị n'afọ nke ọnwụ Vladimir Kirillovich Romanov, Russian cosmonaut ji nganga tinye ụkwụ na Pluto.
  George nke mbụ ketara okpueze mgbe ọ dị afọ iri na asatọ. Na n'ozuzu, anyị nwere ike ikwu na Vladimir nke atọ, Onye Ukwu, ji afọ 54 ọchịchị ya nke ọma. Ma mgbe ahụ, usoro ndị eze Romanov gara n'ihu.
  
  
  
  NICHOLAS nke Abụọ Kacha Ebube nke ajụjụ!
  Ka anyị kwuo na Tsar Alexander nke atọ, n'ụzọ megidere ya, nwụrụ na mbụ: na 1987 site na mgbalị igbu ọchụ nke nwanne Lenin tọrọ: Alexander haziri.
  Ọ ga-adị ka nke ka njọ. Ma ọ bụghị n'ezie. Nicholas II ghọrọ tsar na mbụ, ma lụọ di na mbụ: iji tinye nwa ya nwoke n'ocheeze ma ọ bụrụ na ihe mere. Ma nwunye ya dị iche, onye nketa ahụ dịkwa mma, Rasputin anọghịkwa ebe ahụ. Ya mere, na mbụ, n'ozuzu, dị ka n'ezie akụkọ ihe mere eme: A na-ewu TRANSIB, akụ na ụba na-abawanye - mgbasawanye na China. N"eziokwu, a na-arụ ụgbọ mmiri n"Oké Osimiri Baltic otu afọ tupu mgbe ahụ. Na ntakịrị ihe na-ebuli elu, n'ihi ịrị elu mbụ nke amamihe ego Witte.
  Agha na Japan amaliteghị nke ọma, ma Varyag jisiri ike gbapụ, Admiral Makarov anwụghịkwa. Akụkọ ahụ agbanweela ntakịrị, ihe niile na-agakwa ntakịrị iche. Ma n'akụkọ ihe mere eme, n'ezie, Varyag nwere nanị obere oge fọdụrụ iji gbanarị, na ọnwụ nke Admiral Makarov bụ n'ozuzu ihe mberede na eleghi anya.
  Ụgbọ mmiri ndị Russia, nke Admiral Makarov duziri, ji nkà mee ihe nke ọma ma kpuo ụgbọ mmiri ndị Japan. Ma mgbe ahụ, mgbe ụgbọ mmiri ndị Japan abụọ gbawara n'elu apịtị, Makarov wakporo samurai ma kpuo ụgbọ mmiri iri na abụọ na ọkara ọzọ.
  Ya bụ, ihe niile gara nke ọma. Na Japan kwụsịrị ịdị elu n'oké osimiri.
  Ma n'elu ala, samurai bịara na-esiwanye ike. Kuropatkin weghaara mbọ niile ndị Japan nwere ịga n'ihu wee mebie ha nnukwu ihe. Otú ọ dị, o meghị mkpebi siri ike. Ma n'oge na-adịghị anya ụgbọ mmiri Russia si n'Oké Osimiri Baltic bịarutere, Makarov mesịrị weghara mmiri niile.
  Ndị Russia malitedịrị ndị agha na Taiwan, na mgbe ahụ na Kuril ridge.
  Ruo mgbe Theodore Roosevelt tinyere aka ma nye mgbaghara. Russia nwetara Manchuria, Korea, Mongolia, agbụ Kuril, na Taiwan.
  Zheltorossiya pụtakwara. Otú a ka e si malite alaeze ukwu ọhụrụ.
  Otú ọ dị, eze ahụ aghọbeghị onye na-akparị ya ókè. Na 1914, Agha Ụwa nke Abụọ dara. Russia dị njikere nke ọma maka agha a: akụ na ụba siri ike karị, ókèala na ọnụ ọgụgụ mmadụ ka ukwuu, ọ dịghịkwa echiche n'ụzọ. Ọzọkwa, ọ dịghị nlaazu nke ọgba aghara na ihe a sị na ọ bụ mgbanwe kpatara.
  Agha Ụwa Mbụ gara n'ihu n'ọganihu dịgasị iche iche. Enwere mmejọ na ihe ịga nke ọma nke ndị ọchịagha Russia. Ma n'afọ 1915, ndị Germany jisiri ike nweta obere ihe ịga nke ọma, ebe ọ bụ na ndị agha tsarist dị ukwuu ma dị mma. Ma, Russia furu ọkara Poland na Galicia. Mana ndị Germany enweghị ike ịbanye Belarus na steeti Baltic - ahịrị n'ihu gafere na Vistula.
  Na n'afọ nke iri na isii, ndị agha tsarist enweelarị nnukwu ihe ịga nke ọma megide Austria na Turkey. Ọ fọrọ nke nta ka e merie ndị Ottoman kpamkpam. Dịka ndị Ọstria weghaara Przemysl na Krakow. Germany tụrụ ụjọ. N'oge opupu ihe ubi nke '17, ndị Russia weere Istanbul. Tsarist Russia nwetakwara nnukwu ihe ịga nke ọma n'oge mmegide okpomọkụ megide Austria na Germany. Na n'oge mgbụsị akwụkwọ, mgbe ndị agha tsarist erutela Oder, Germany kwadoro. Nkewa nke Austria-Hungary na Turkey sochiri. Russia nwetara Asia Minor, ugwu Iraq, na Istanbul. Galicia, Bukovina, Czechoslovak na Hungarian alaeze na Krakow. gbakwunyere Danzig, akụkụ nke East Prussia, mpaghara Klaipeda . N'ihi ya, Russia agbasiwo ike ọtụtụ ugboro. Na Germany kwụọkwa nnukwu ụgwọ ọrụ.
  Tsar Nicholas II adịghị ngwa ngwa iwere ihe niile na onye ọ bụla. Mana ndị Rọshịa, ndị Britain na ndị France kewara Peninsula Saudi. Mgbe ahụ ndị Britain na ndị Rọshịa kewara ma Iran na Afghanistan. Emechara nhazigharị nke ụwa.
  Ruo 1929, ụwa dum nọ na-arị elu, ruo mgbe oké ịda mbà n'obi malitere. Na 1931, Japan malitere agha megide Russia. Ma e meriri ya ngwa ngwa ma, ya na ihe onwunwe Pacific niile, were. Na mgbe ahụ wee na referendum na nsonye na Russia.
  N'iji uru nke ike ọgwụgwụ nke Britain, France, na United States, bụ nke oké ịda mbà n'obi jidere, Tsar Nicholas nke Abụọ dugara agha iji weghara China. Ma nke a ghọrọ nnukwu mmeri ya.
  Iji mee ka Russification dị ngwa ngwa, Nicholas II mere mkpebi na-enweghị atụ - ọ malitere ịlụ otu nwanyị na Russia - na-agbanwe nkà mmụta okpukpe na ozizi nke Chọọchị Ọtọdọks. Otu a ka e siri mee mgbanwe ahụ.
  Eze we lutara onwe-ya nwunye nke-abua. A gbara ndị Rọshịa ume ịlụ ndị mba ọzọ ma mụọ ọtụtụ ụmụ. A ga-emerịrị nnukwu China. Kedu ụzọ kacha mma isi mee nke a? Alụrụ ụmụ nwanyị China!
  Na Germany, Hitler abịaghị n'ọchịchị. Na akụkọ a, ọ kọrọ ntakịrị. Oke egwu. Ihe na-akpasu iwe bụ Mussolini onye Fashizim, onye weghaara Etiopia. Na nrọ nke ịghọ Siza ọhụrụ na Trojan tụgharịrị n'ime otu.
  Na May 1937, agha dara n'etiti Russia na Ịtali. Dị ka ọ tụgharịrị, Mussolini ghọrọ onye igbu onwe ya. Ndị agha Rọshịa weghaara Ịtali nile n'ime ọnwa abụọ, na n'ime atọ ọzọ ógbè niile nke steeti ahụ. Tsarist Russia mechara tinye Romania na Yugoslavia, na obere oge ka e mesịrị Bulgaria. N'ịbụ onye mechachara nchikota nke ókèala. N'oge mgbụsị akwụkwọ nke 1939, Nicholas II nwụrụ. Na onye nketa ya, ahụ ike Alexei II, ghọrọ eze ọhụrụ.
  N'okwu a, Nicholas II chịrị afọ iri ise na abụọ - karịa nsonaazụ nke Ivan the Terrible. Ọchịchị ya wee bụrụ nke kacha aga nke ọma na akụkọ ihe mere eme nke Russia, na mmeri ya bụ nanị ihe ndekọ. Ọ nweghị eze nwụdere ọtụtụ ihe. Russia emechaala biri na China, ma wusie ike n'akụkụ niile.
  Otú ọ dị, mgbe ahụ, n'okpuru Alexei nke Abụọ, ogologo oge udo malitere. France, Britain, na USA achọghị agha. Mana e wepụrụ Germany ma enweghị ike. N"ihi ya, e nwere ọnọdụ nke dara jụụ.
  Alaeze ukwu nke colonial nọgidere na-adị. Russia nọgidere bụrụ mba kasị ukwuu, ma Britain bụ ikike nke abụọ ma dị ntakịrị ala na mpaghara alaeze Tsarist. Agbanyeghị, Australia, South Africa na Canada fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ọchịchị nwere onwe. Na n'India... N'afọ 1968, nnukwu ọgbaghara dara na India ma mgbe afọ abụọ agha gasịrị, a chụpụrụ ndị Britain. Mana ndị agha tsarist banyere n'ókèala India wee kwụsị ngagharị iwe ahụ. Mgbe nke ahụ gasịrị Britain tụfuru ógbè a na Russia nwetara ya. N'oge na-adịghị, Russia weghaara ndịda Iran.
  Mgbe Alexei nke abụọ na 1969, Nicholas nke atọ ketara ocheeze ahụ. Ọchịchị Tsarist nọ na-arị elu. Ya mere France kwụsịrị ịchịkwa Indochina na Thailand na 1979. Ndị agha eze bịakwara n'ebe ahụ.
  Na n'ime afọ iri asatọ na itoolu, Africa bịara n'okpuru ọchịchị Tsarist Russia. Mgbe 2001, Peter, nke anọ nwa Alexei II, rịgoro n'ocheeze Russia.
  N'oge a, Tsarist Russia etinyela ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ Africa niile, Eshia, wee weghara obodo ndị ọzọ, gụnyere Indonesia. Mana n'ezie ọ garaghị Australia.
  Oge udo eruola. United States, Britain na France nwere ngwá agha nuklia, Germany nwere ike akụ na ụba. Russia nwere ikike akụ na ụba, ngwa agha nuklia, ndị agha kachasị ukwuu n'ụwa na ọnụ ọgụgụ mmadụ. Ma ka bụ ọchịchị ọchịchị zuru oke na-enweghị nzuko omeiwu. Ndị America, ebe ọ bụ ike nke abụọ, ma ọ bụ ọbụna ike dị ike, mere ka nke a bụrụ ihe na-ekwu na Russia.
  Agbanyeghị, enweghị ọchịchị onye kwuo uche ya egbochighị mmepe nke ọganihu. Karịsịa, laa azụ na 1943, na Tsarist Russia, nwoke mbụ gbabara na mbara igwe. Na na 1961 ka ọnwa. Ụgbọ elu na Mars mere na 1974. Na 2000, ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ mbara ala niile nke Sistemụ Anyanwụ na-eleta. A na-akwado nnukwu njem na kpakpando. Ọ malitere na 2018 wee gbakee na Alpha Centauri.
  Ya mere, usoro egbochighị sayensị ịkwaga ma ọlị. Peter nke anọ nke usoro ndị eze Romenov kwuputara na absolutism na-enwu enwu ka mma.
  Karịsịa megide ndabere nke asịrị ndị na-ama jijiji mgbe niile ọchịchị Donald Trump.
  A ka na-ewere Nicholas nke Abụọ dị ka eze kacha ukwuu n'oge na ndị mmadụ niile. Tsarist Russia na ịnyịnya na ụwa hegemon. Mpụga na ógbè na-eji nwayọọ nwayọọ na-aghọ Russified. Alaeze Ukwu ahụ na-enweta ume. Na ụwa dum ghọrọ ebe ka mma.
  Gịnịkwa mere? Ekele Alexander Ulyanov, nwanne Lenin, onye e gburu maka regicides. Lenin n'onwe ya nọgidere ná mba ọzọ. Ọ zutere Wales ma nwee mmasị n'ịde akụkọ sayensị, site na nke ọ bara ọgaranya ma mee aha. Ya mere ọ ghọrọ onye a ma ama, bụrụ onye a ma ama na ama, ma sụgharịa ya n'ọtụtụ asụsụ. Stalin nwụrụ n'ụlọ mkpọrọ n'ihi ụkwara nta na, n'ozuzu ya, ọ bụ naanị ndị ọkachamara ka amara ya. N'oge na-adịghị anya, Trotsky tinyere aka na mgbanwe mgbanwe wee rụọ ọrụ dị mma dị ka onye ọrụ gọọmentị, na-arịgo n'ọkwa nke onye ndụmọdụ nzuzo na onye osote onye isi. Voznesensky ghọrọ onye ozi n'okpuru eze ma nweta ọtụtụ ihe. Khrushchev nọgidere bụrụ onye na-azụ ahịa obere ụlọ ahịa na ọ bụghị onye a ma ama. Brezhnev ruru n'ọkwa nke colonel. Andropov jere ozi na ndị uwe ojii ma bụrụkwa onyeisi ndị agha. Gorbachev ghọrọ nnukwu onye ọchụnta ego na onye ngosi. Yeltsin nọgidere bụrụ onye na-ere ahịa. Putin gbagoro n'ọkwa colonel na ndị uwe ojii nzuzo wee lara ezumike nka na nsọpụrụ. Medvedev bụ obere onye ọrụ. Zhirinovsky, onye nchoputa akwụkwọ akụkọ, na onye ngosi. Zyuganov gbalịrị ịrụ ọrụ n'okpuruala megide Tsar. A tụrụ ya mkpọrọ, wee ghọọ onye uwe ojii nzuzo. Ọ lara ezumike nká n'ọkwa onyeisi ndị agha. Zhukov bilitere naanị n'ọkwa nke isi. Vasilevsky ghọrọ Lieutenant General, Shaposhnikov ghọrọ Lieutenant General. Kolchak nnukwu admiral na onye ji ọtụtụ iwu. Makarov ghọrọ nnukwu admiral, mgbe ọ lụrụ Agha Ụwa Mbụ. Otú ọ dị, ọ bụghị na nke mbụ, kama ọ bụ nanị agha ụwa, ebe ọ bụ na e nweghị Agha Ụwa nke Abụọ. Ọ ghọrọ onye ama ama ... Brusilov ghọrọ onye na-achị ubi na onye na-ejide Order nke St. Andrew onye mbụ a kpọrọ. Denikin, Wrangel, Kornilov, na Kuropatkin ghọrọ ndị ọkachamara n'ọhịa.
  Ndụ dịkwa mma n'okpuru ndị eze. Na ọnụ ahịa abawanyela ihe karịrị otu narị afọ. Na ruble nwere nkwado ọla edo kwụsiri ike nke gram 0.77. Ma ọtụtụ ndị biri ndụ nke ọma n'okpuru eze.
  Onye ọ bụla nwere ikike nha anya na ọtụtụ ndị na-akpọ onwe ha ndị Russia, ọbụna ndị Africa. Ihe na-aga nke ọma maka onye ọ bụla nọ n'okpuru Tsar. Ọ bụ naanị maka ndị Juu na-abụghị okpukpe Ọtọdọks ka ihe a chọrọ ka a ga-ebi ka dị. Ma ndị a bịara dị ntakịrị ma na-adị ntakịrị.
  Otú ọ dị, n'okpuru tsar, e nwere nsogbu ụfọdụ. Otu n'ime ha, ọnụ ọgụgụ ọmụmụ dị elu na ọnwụ dị ala mere ka ọnụ ọgụgụ mmadụ buru ibu. Mana a ga-edozi nke a site na mgbasawanye oghere. Na mgbakwunye, mmepe nke sayensị na ọrụ ugbo mere ka o kwe omume idozi nsogbu nke agụụ. E nwere nri ga-ezuru onye ọ bụla. Mana mmụba ọnụ ọgụgụ ndị bi na alaeze ukwu ahụ karịrị pasentị atọ kwa afọ. Nke a na-eyikwa nsogbu n'ọdịnihu egwu.
  Ọchịchị tsarist chọtara ụzọ na mgbasawanye mbara igwe. O yikwara ihe ezi uche dị na ya. E wukwara ụgbọ mmiri ọhụrụ ma mee nyocha n'ime ọsọ ọsọ nke superluminal.
  
  
  
  Afọ iri ise nke ALEXANDER THE ATO - THE GRAT!
  Mgbalị igbu Alexander II na 1866 gara nke ọma. N"ihi ya, eze mgbapụta nwụrụ. Na Alexander nke atọ rịgoro n'ocheeze. Uru ya bụ na ha enweghị oge ire Alaska, eze ukwu Russia ọhụrụ ahụ achọghịkwa ịhapụ ala ọ bụla. Ọbụna ma ọ bụrụ na ha dị anya ma ọ bụghị ma bara uru.
  Ọzọkwa, a malitere ịrụ okporo ụzọ Siberia ruo Vladivostok ọbụna tupu mgbe ahụ. Ma o kwesiri iru Chukotka!
  Tsar Alexander nke atọ siri ike, onye na-ekpebi ihe, onye nwere ọchịchọ siri ike, ahụike na anụ ahụ siri ike. O ji aka siri ike chịa, na n'okpuru ya Russia batara n'oge ọganihu na ọganihu kachasị ukwuu!
  Ya mere, ọ dị mma na nnukwu eze ukwu malitere ịchị afọ iri na ise tupu mgbe ahụ karịa n'akụkọ ihe mere eme n'ezie!
  Iji malite, o ji obi ike kwụsịtụ mkpesa niile nke ndị na-eme mgbanwe na Narodnaya Volya. Mgbe ahụ, ọ malitere imegharị ndị agha na ndị agha mmiri. Site n'idebe ihe n'usoro.
  Eze nwetara ọtụtụ ihe. Ewubere okporo ụzọ, àkwà mmiri, ụlọ ọrụ mmepụta ihe, na mba ahụ na-etolite n'ike n'ike ngwa ngwa. Mgbe a na-ejigide ọchịchị ọchịchị. Ndị ọchịchị na-achị achị busoro obere agha, na-agafe Central Asia ma gbasaa mmetụta ya n'ebe ahụ.
  Otu nnukwu agha dara na Turkey na 1977. Ọ gara nke ọma karị, ngwa ngwa, nwee mmeri na mfu ole na ole karịa na akụkọ ntolite n'ezie. Ọmụma Skobelev na-enwu n'ime ya n'ìhè zuru oke!
  Ndị agha Russia meriri ndị Turks na obere mmebi. Ha jisiri ike weghara Istanbul ozugbo. Ebe ọ bụ na ha rutere ebe ahụ n'ihu squadron Bekee. Agha a gara nke ọma nke na a kpọrọ eze na onye nchụàjà aha Victorious Alexander! Na Skobelev ghọrọ ọdụ ụgbọ ala na Russian akụkọ ihe mere eme.
  E kewara Türkiye. Ndị Briten weghaara Egypt na Sudan. Russia weghaara Iraq, Palestine, Syria, na akụkụ nke Saudi Arabia, Asia Minor, Armenia nile, na Balkans!
  Ya mere, ngwa ngwa na dịtụ mfe, Alexander nke atọ weghaara ókèala buru ibu. O wee malite ịgbasa n'ebe ndịda. Na-agafe Iran, Turkmenistan, na gaa n'ihu na Afghanistan!
  Ndị agha Tsar tụkwasara anya ya na India! Ndị Briten dị njikere ịlụ ọgụ. Njikọ nke Russia, Germany, Austria-Hungary megide France na Britain pụtara.
  Germany gara mbuso agha megide Republic of the Rooster na 1992. Briten kwusara agha megide Germany na Russia. Austria-Hungary nwetara Bosnia na Herzegovina, ma wakpo Ịtali.
  Russia malitere mkpọsa megide India, na ihe onwunwe French na Indochina. Otú a ka Agha Ụwa Mbụ si malite n'ezie. Ma ndị Russia na ndị Germany adịlarị ọnụ!
  Rọshịa wakporo Ijipt.
  Ndị agha tsarist, site na nkwado nke ndị bi n'ógbè ahụ, weghaara India na Iran. Ha gara n'ihu banye Indochina. Na ndị Prussia meriri ndị France ọzọ wee gbaa Paris gburugburu.
  Ọzọkwa, ndị Republican jụrụ ịla azụ. Na Paris wakporo, bibie nke ukwuu. Ndị German weghara ma Belgium na Holland.
  Briten anọwo na-alụ agha ruo oge ụfọdụ. Ndị agha Russia weghaara Egypt na Sudan. E nwere agha n'oké osimiri. Ndị agha Rọshịa na-agagharị n'Afrịka. N'ụzọ niile na South Africa. Na-anakọta ógbè maka onwe ya. Ndị German na-ejidekwa ihe ụfọdụ.
  Mana Austria-Hungary agbaala n'agha na Ịtali. N'ezie, na 1894, ndị Germany bịara nyere ndị Austrian aka. Ha mechakwara mmeri nke Ịtali.
  Mgbe nke ahụ gasịrị, a na-ekewa mba oroma n'etiti onwe ha.
  Agha ahụ na-aga n'oké osimiri. Na ebe a amamihe nke ndị agha mmiri ọchịagha Admiral Makarov na-egosipụta onwe ya. Nke na-enweta ọtụtụ mmeri na-egbuke egbuke. Na-amanye nwanyị ukwu nke oke osimiri ka ọ daa.
  Rọshịa weghaara India, Indochina, ọtụtụ n'ime Africa, nakwa Australia, chụpụ ndị Britain n'ebe ahụ. Ndị agha Russia hapụrụ Britain na Canada. Ịmepụtakwa otu obodo ebe ahụ. N'ihi ya, ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ obodo nile nke Britain tụfuru, Rọshịa nwetakwara ha. Ọ bụ ndị Russia jigidere Alaska nyere aka ijide Canada. Na ọnụnọ nke ụgbọ mmiri dị ike nke ukwuu. Na amamihe nke Admiral Makarov na Rozhdestvensky.
  Ọfọn, nke ahụ abụghị naanị. Russia kwagara China. Nakwa nke ọma nke ọma. Na 1904, agha na Japan malitere.
  Ma n'adịghị ka akụkọ ihe mere eme n'ezie, agha a bịara bụrụ nke siri ike, kama ọ bụ ngwa ngwa. Ọzọkwa, ụgbọ mmiri Japan adịghị ike, ebe Russia, n'ụzọ megidere nke ahụ, siri ike. N'ịbụ ndị meriri ndị Japan, ndị agha Russia weghaara Tokyo. Na mgbe ahụ, e mere referendum, na ọnụ ọgụgụ ka ukwuu nke ndị Japan tozuru oke isonye na Russia.
  Tsar Alexander III meriri ọhụrụ mmeri. Mgbe ahụ, ntinye aka n'afọ ofufo nke China bịara. Ya mere mpaghara mgbe mpaghara, mpaghara na mpaghara. Ọchịchị eze ruru oke oke. Site na USA, Canada na Alaska niile, Eshia niile, Austria, mpaghara Pacific. Maka South Africa na ihe onwunwe German na West Africa.
  Ọzọkwa Austria-Hungary. Ike dị otú ahụ buru ibu.
  Mana, n'ezie, ndị Germany na ndị Austria chọrọ karịa. Germany ka na-ejide France. Briten, nke Russia kpasuru iwe, chọkwara agha.
  Kaiser jisiri ike kpọkọta otu njikọ: Spain, Portugal, Germany, Austria-Hungary na Sweden megide nnukwu Russia. Ndị Germany jikwaa weghara Denmark na Norway n'oge agha ha na Britain. E hiwere njikọ aka siri ike.
  Agha ahụ malitekwara n"August 1, 1917. Naanị mgbe Alexander nke atọ nwụrụ na Nicholas II rịgoro n'ocheeze. E mere ngụkọ ahụ na ọ bụrụ na ọ bụrụ na e wezụga nnukwu eze ukwu dị ka Alexander nke atọ, onye gbakere afọ iri ise na otu, Russia ga-efunahụ ya.
  Ma Nicholas II nwere ike na-adịgide adịgide ma dị ike. Na-enweghị Rasputin na onye nketa na-arịa ọrịa. Ya mere, o nwere ike ịlụ ọgụ na njikọ aka.
  Agha wee malite... Ndị Jamanị zọọ ụkwụ ka ajọ ifufe. Ndị agha Rọshịa busoro ọgụ siri ike zute ha. Nnukwu ọgụ siri ike dara.
  Nicholas II, n'ozuzu, ịdabere na a yinye nke ebe e wusiri ike, nke ọma ike gwụrụ ndị German na Austrian nkeji. Ma mgbe ahụ ọ malitere ibuso agha ọgụ. Na n'Africa, ndị agha Rọshịa, na-eji ụgbọ mmiri mbụ nke ụwa niile, meriri ndị Austria na ndị Germany kpamkpam. Ma ha kpochapụrụ kọntinent gbara ọchịchịrị.
  E meriri ma Sweden na Norway ngwa ngwa.
  Agha ahụ were otu afọ na ọkara wee kwụsị na ndị agha Russia, bụ ndị dị ọtụtụ ma nwee tankị siri ike, weghaara Europe niile. Mgbe ahụ, Britain dara. N'ikpeazụ, Rọshịa ewepụtala ikike na mpaghara ọwụwa anyanwụ.
  Na Tsar Nicholas II ghọkwara onye mmeri dị ukwuu. Udo chịrị ruo n'afọ 1929, bụ́ mgbe oké ịda mbà n'obi dara. Nsogbu akụ na ụba n'ozuzu dugara n'eziokwu ahụ na na 1931, nanị na May 1, agha malitere n'etiti Russia na nnukwu ike ikpeazụ, USA!
  Ndị agha Tsar nke Nicholas II banyere n'ókè America. Ndị agha ahụ enweghị nha. Ndị America enweghị ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ tankị, a zụrụ ya nke ọma. Na Rọshịa riri United States ọtụtụ ugboro. Ndị ọchịagha nke alaeze ukwu na-akakwa mma. Ya mere agha ahụ gara otu ụzọ site na mmalite. Russia na-emeri ma na-aga n'ihu. Na Septemba 30, mgbe e jidere New York na Washington, United States weghaara ya. Ya mere, e megharịrị ibe ọzọ n'akụkọ ihe mere eme. Na 1934, Nicholas nke Abụọ wakporo Mexico wee gbagoo na Latin America, na-emeri steeti Latịn. Ruo mgbe mba Chile ikpeazụ nwere onwe ya dara na Disemba 1936.
  Ya mere, Nicholas nke Abụọ mechara dechaa akụkọ ahụ. Tsarist Russia jikọtara mba na ndị mmadụ niile nke ụwa.
  Na November 7, 1937, Emperor Nicholas the Greatest dara n'ụgbọelu. Ma ọchịchị ya gwụkwara. Alesey II ghọrọ eze. Onye nketa dị mma, nke na-eto eto - ihe dị ka iri atọ na atọ. N'okpuru ya, mgbasawanye oghere malitere. Ọhụrụ oke na ụgbọ elu ọhụrụ. Ọchịchị eze enweghị ịma jijiji. Ụmụ mmadụ dị n'otu ma merie oghere.
  GENERALISSIMO KONDRATENKO
  Onye isi obodo Port Arthur nwụrụ, n'ezie, n'akụkọ ihe mere eme n'ezie, e merụrụ ya n'isi, ma akụkụ nke milimita ole na ole gafere n'ụbụrụ. Na nkenke, onye sabo nke nyefere nnukwu ụlọ ahụ nwụrụ na ebe ya bụ dike nke agbachitere Port Arthur Kondratenko.
  Iji mee ka nchebe nke ebe e wusiri ike sie ike, ọchịagha ọhụrụ ahụ degara ndị ọrụ ụgbọ mmiri na ndị agha mmiri n'ikpere mmiri, ma wepụ ngwa agha ahụ, ma wusie Port Arthur ike.
  N'ihi ya, a na-echekwa ụlọ elu ahụ nke ọma, gbakwunyere nkà nke ọchịagha Kondratenko. Emebere nchekwa ahụ nke ọma. Kondratenko wusiri ike na nchekwa nke ebe ewusiri ike Vysokaya n'oge na ndị Japan enweghị ike iburu ya.
  Ka ọ na-erule ngwụsị December, ike gwụ ndị samurai site na mwakpo ahụ. N'ọnwa Jenụwarị, enwere nsogbu nke Kuropatkin gbara mbọ imeghe ya, mana ọ gara nke ọma.
  N'ọnwa Febụwarị, e nwere mwakpo ọzọ, ọzọkwa, a tụfuru ndị Japan nnukwu mfu.
  N'oge agbachitere, nwa nwoke Oleg Rybachenko na-akpa àgwà dike. N'oge nnọchibido ahụ, nwata nwoke a dị nanị afọ iri. Nwatakịrị ahụ na ndị okenye lụrụ ọgụ wee gaa nlegharị anya.
  O gosiri onwe ya dị nnọọ obi ike na ọgụ. Na agbachitere jidesie. Ugbua Maachị eruola...Ndị Japan agbaala azụ ọzọ. Sunday ọbara adịghị eme na Russia, n'ihi na Tsar Nicholas, ebe ọ bụ na Port Arthur nọ n'ọnọdụ dị mma, gakwuru ndị mmadụ. Ndị agha Rọshịa mejupụtakwara wee na-abawanye ụba. Na njedebe nke March, ndị Japan gbalịrị ịga n'ihu, ma ndị agha Kuropatkin nwere nnukwu ọnụ ọgụgụ dị elu ma na-agbagha ọgụ niile.
  Ma nke ka mma, a tụrụ ndị ngalaba General Legs agbụ site na nnọchibido nke Port Arthur. Mgbe ha nwesịrị nnukwu mfu, ndị Japan laghachiri azụ. Ma ọzọ Kuropatkin egbughị oge.
  N'ọgwụgwụ Eprel, mwakpo ọhụrụ sochiri, nke, agbanyeghị, a jụrụ ajụ.
  Na Oleg Rybachenko, nwa nwoke a nwere obi ike weghaara onye agha Japan, na-eji ọnyà, n'ezie.
  Ná mmalite nke May, ọ bụ nanị obere esemokwu mere, na 25th Rozhdestvensky squadron mesịrị banye Port Arthur. Admiral a ma ama butere ụgbọ mmiri iri ise na otu, na-agafe oke osimiri atọ ozugbo!
  Mgbe nke ahụ gasịrị, nchekwa ahụ nwetara nkwado. Na mmalite nke June mbuso agha ikpeazụ na Port Arthur sochiri. Mwakpo ahụ siri ike ma dị egwu. Ọzọkwa, ọ bụ nnukwu mfu nye ndị Japan. Ndị Tsar mechara wepụ Kuropatkin ma họpụta Linevich . N'etiti July 1905, e meriri ndị Japan n'ikpeazụ. Na agbachitere obi ike nke Port Arthur, nke were ihe karịrị otu afọ, kwụsịrị.
  Enyere Kondratenko Order nke St. Andrew onye mbụ akpọrọ. Natakwa ọkwa nke Marshal. Mgbe ahụ, squadron Rozhdestvensky, ya na Port Arthur, meriri ndị Japan n'oké osimiri. Ọzọkwa, Admiral Togo n'onwe ya nwụrụ n'agha ahụ.
  A manyere Japan ka ya na Rọshịa mee udo, site na ogbugbu nke United States.
  Anyị aghaghị inyefe agwaetiti Kuril na Taiwan. Russia nwetara nchekwa na Korea, Manchuria na njikwa Port Arthur. Tụkwasị na nke ahụ, Japan kwụrụ Tsarist Russia nnukwu ụgwọ ego nke otu ijeri yen ọla edo.
  Mmeri ahụ wusiri ọnọdụ Tsar Nicholas II ike. Russia gbasaa ókèala ya, Zheltorossiya malitere ịmalite n'ihi ntinye aka nke mpaghara ndị China. Enweghị State Duma - Russia nọgidere bụrụ eze zuru oke, na-enweghị nzuko omeiwu.
  N'ezie, n'ihi mmeri na nkwụsi ike ndọrọ ndọrọ ọchịchị, ọganihu akụ na ụba na-aga n'ihu na mbụ karịa n'akụkọ ihe mere eme n'ezie ma sie ike karị.
  Agha Ụwa Mbụ malitere dị ka ọ dị n'akụkọ ihe mere eme n'ezie. Ma ọ gara nke ọma karịa Russia. Kedu ndị agha buru ibu ma dị mma, gụnyere ekele maka mgbanwe nke Field Marshal Kondratenko, na akụ na ụba siri ike, na ikike nke tsar dị elu.
  Agha ahụ were ihe karịrị otu afọ wee kwụsị na ọdịda nke Austria-Hungary, na ntọhapụ nke Alaeze Ukwu Ottoman na Germany. Na Bulgaria, na-ahụ ihe ọ na-esi ísì, weere akụkụ nke Serbia na Russia, dịka, n'ụzọ, Italy na Japan mere.
  Field Marshal Kondratenko nwetara ọkwa kachasị elu - generalissimo. Ma ọ ghọrọ onye na-ejide ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ iwu niile, dị ka Suvorov. Brusilov ghọrọ onye isi ala. Admiral Kolchak, Kornilov na Denikin mere ọrụ. Tsarist Russia jikọtara onwe ya: Galicia, Bukovina , Krakow Voivodeship, mpaghara Poznan , Klaipeda. Czechoslovakia ghọkwara akụkụ nke Alaeze Ukwu Rọshịa. Na Asia Minor na Constantinople. Na Northern Iraq.
  Ihe niile, n'ozuzu, tụgharịrị dị mma. Ndị Japan kewara ógbè ndị Germany na Russia na Oke Osimiri Pasifik.
  Mgbe ahụ Saudi Arabia kewara n'etiti Russia, France na Britain. Mgbe ahụ, mgbe agha obere oge gasịrị, Russia na Britain kewara Iran.
  Na Afghanistan. N'ezie, e nwere ntakịrị ọgụ n'ebe ahụ. Na ndị Briten enwechaghị chi ọma na mbụ.
  Ụwa enwetala nkwụsi ike na ọganihu. Ruo mgbe oké ịda mbà n'obi dara na 1929. Russia, mgbe uto ngwa ngwa, dabara na nsogbu.
  Na 1931, Japan wakporo Russia, na-achọ ịbọ ọbọ maka mmeri ndị gara aga.
  Ma na nke ugbu a, ọ bụ igbu onwe. Ndị agha tsarist meriri ndị Japan. Admiral Kolchak emebeghị agadi; o gosipụtara amamihe ya, tụnyere Ushakov. E meriri Ala nke Rising Sun kpamkpam n'oké osimiri wee weghara ya. Nke a sochiri ntuli aka nke ọtụtụ ndị Japan kwadoro ịbanye na Rọshịa.
  Ya mere, Tsar Nicholas II mere ka ike ya sie ike na Oke Osimiri Pasifik. Russia gara n'ihu ịkwaga China. N'ịbụ ndị nsogbu ahụ mere ka ike gwụ, Britain, France, na United States egbochighị ịchịkwa Alaeze Ukwu Celestial.
  Na 1933, Hitler malitere ọchịchị na Germany. Ọ malitere iweghachi ikike mbụ nke alaeze ukwu mbụ ahụ. Ma n'ezie ọ gbalịrị ka ya na Russia ghara esemokwu.
  Mussolini nọ n'Ịtali na Rọshịa nwere enyi. O wee were nwayọọ weghara Etiopia, gbasaa ógbè ya. Enwere okwu maka ịmepụta Triple Alliance.
  Tsarist Russia chọrọ ịwekọta ógbè niile nke England na France na-ebelata. Ọfọn, ndị German na ndị Ịtali nwekwara nghọta. USA nwere atụmatụ nke ya.
  Na 1937, Germany jikọrọ aka na Austria, na-emepụta Anschluss. Na November 1937, ụgbọ elu nke abụọ si Nikolaev dara. A kwụsịrị alaeze ahụ nke ọma. Nicholas II nwetara nnukwu uru n'ime afọ iri anọ na atọ nke ọchịchị ya.
  Ha kpọrọ ya Nikolaev Onye Ukwu! Na ọbụna Onye Kasị Ukwuu, ha dị elu karịa Pita Onye Ukwu.
  N'okpuru Nicholas II, ụbọchị ọrụ belatara ruo awa iri, afọ asaa nke agụmakwụkwọ ghọrọ iwu na n'efu. Salarygwọ ọnwa nke mba ahụ ruru 75 rubles kwa ọnwa yana mmụba efu na nkwado ọla edo nke ruble. Ego eze bụ nke kacha sie ike na nke kacha agbanwe agbanwe n'ụwa.
  Rọshịa nwere ndị agha ala kachasị ukwuu n'ụwa, ma karịa ma Britain na United States n'ihe gbasara oke ụgbọ mmiri.
  Ụgbọ mmiri ndị Russia bụ ndị kasị mma n'ụwa, dị ka ụgbọ elu. Na helikopta n'oge ahụ bụ ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ nanị ndị nọ n'ụwa. Ụgbọ mmiri okpuru mmiri kachasị ọnụ na nke dị elu. Ngwá agha kacha mma. Teknụzụ dị elu na telivishọn na vidiyo. A malitekwara ịse sinima agba agba ụwa na Tsarist Russia. Gụnyere ekele Tsar Nicholas II nwere mmasị maka ịse foto.
  Mgbe e nwesịrị mba China, Rọshịa weere ọnọdụ mbụ n"ụwa n"ihe gbasara ọnụ ọgụgụ mmadụ, wee gbuo Briten na obodo ya niile.
  Tsar Nicholas nke Abụọ gbanwere okpukpe Ọtọdọks ma nyekwa ya ịlụ karịa otu nwanyị iwu. Eze a maara ihe jisiri ike mee ọtụtụ ihe. Ma ọ gafere ọ bụghị ọnụ mmiri, ọ bụghị mkpagbu, ọ bụghị na-efunahụ Russia, ma a nnukwu mmadụ. Naanị milimita ole na ole nke mmegharị nke iberibe ahụ nwere mmetụta dị otú ahụ na akụkọ ihe mere eme nke Russia. Ha na-ekwukwa na ọ dịghị ihe ndaba n'akụkọ ihe mere eme! Otú ahụ ka o si eme. Ma Nicholas II na onu nke Generalissimo Kondratenko gosiri nke a.
  Ma mgbe Tsar Nicholas nwụsịrị, nwa oge leapfrog malitere. Nke mbụ, eze bụ́ Alexei nke Abụọ nwụrụ tupu e kpuwe ya okpueze. Mgbe ahụ, onye nketa ọzọ, Kirill Vladimirovich Romanov, nwụkwara. Na Vladimir III rịgoro n'ocheeze na 1938. Tsar ka bụ nwata, mana n'ozuzu ọ bụghị onye nzuzu ma nwee ọchịchọ siri ike na nnukwu oke.
  Ọfọn, ọ gbadara azụmahịa! Russia, Italy, Germany, megide Britain, France na ikekwe n'ọdịnihu na USA. N'ebe a, n'ezie, Triple Alliance dị ike karị.
  Na May 1940, Germany wakporo France, Belgium, Holland na Britain. Rọshịa wakporo French, Bekee na Dutch. Njide ókèala ahụ n'atụghị egwu malitere.
  Ndị Britain na French enweghị ike iguzogide ndị agha Russia. Na n'ime otu ọnwa na ọkara, ndị Germany meriri ma manye France, Belgium na Holland ka ha chịpụ.
  Mgbe ahụ ndị Fuhrer weghaara Spain na Portugal, wee weghara Denmark na Norway. Russia weghaara Sweden.
  Agha ahụ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ otu akụkụ. Site na nkwado nke ndị obodo, Russia weghaara India, Indochina, ndịda Afghanistan, ndịda Iran, Middle East wee banye Egypt.
  N'ezie, ndị agha colonial enweghị ike iguzogide ndị agha tsarist, ha achọghịkwa n'ezie. Mmeri nke Afrịka dị ntakịrị oge n'ihi enweghị okporo ụzọ na mgbasa ozi gbatịrị agbatị. Ndị Germany si na Gibraltar na Morocco gafere n'Africa, ndị Rọshịa si n'Ijipt gafere, na Sudan.
  Agbanyeghị, ala ahụ bụ ihe mgbochi karịa nguzogide nke ndị agha Britain ma ọ bụ ndị France. E nwere ole na ole n'ime ha, ha jikwa ngwá ọgụ na-adịghị mma, na ihe ka ukwuu n'ime ha sitere n'ụmụ amaala obodo. Onye na-amaghị otú ma ọ bụ chọrọ ịlụ ọgụ.
  Na 1940, Hitler anwaghị anwa ịbanye na Britain. Ọ malitere mwakpo ikuku, nke na-enwechaghị ihe ịga nke ọma na mbụ. Ma n"oge opupu ihe ubi nke 1941, ụgbọ elu ndị Russia banyere n"agha ahụ, a malitekwara itinye Britain n"okpuru nrụgide ịnwụ anwụ.
  Na n'August, ọdịda nke nkwonkwo German-Russian agha sochiri, na mgbe izu abụọ nke isi ike ọgụ, weghara nke London.
  Mgbe nke ahụ gasịrị, mpaghara ọwụwa anyanwụ, gụnyere Australia na New Zealand, ghọrọ Russian, German na Italian.
  Ma a ka nwere USA.
  Tsar Vladimir kpebiri ịwakpo America. Hitler na Mussolini kwadoro ya na mkpebi a. Reich nke atọ kwagara ndị agha na Iceland, wee gaa Greenland na Canada, na Tsarist Russia kwagara Alaska. N'ezie, ike ndị ahụ enweghị nha. United States nwere ụgbọ mmiri tank na-adịghị ike, yana ọnụ ọgụgụ dị nta karịa Russia yana mpaghara ya niile. Ọ bụ ezie na a na-emepụta akụ na ụba. Ma a pụghị iguzogide nnukwu anụ ọhịa dị otú ahụ.
  N'ịbụ ndị malitere mwakpo ahụ na 1943, ndị agha Russia weghaara Alaska ngwa ngwa n'ime ọnwa abụọ oyi. Na n'oge opupu ihe ubi, ya na ndị Germany, ha weghaara ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ Canada nile.
  Brazil, Venezuela, Mexico na mba ndị ọzọ kwusara agha na United States.
  Ntugharị nke ndị agha Rọshịa gafere steeti ndị dị n'ebe ugwu America malitere. N'ezie, ike ndị ahụ enweghị nha. Russia na Germany ka mma ma n'ịdị mma na ọnụọgụ.
  Ụmụ agbọghọ Natasha, Zoya, Aurora na Svetlana na-alụ ọgụ na tankị Kondratenko-3 kacha mma n'ụwa, ụgbọ ala na-agba ọsọ na-agba ọsọ ogologo na ọkụ ọkụ. Mara mma nke ukwuu, nwere silhouette dị ala.
  Ibu nke tank Kondratenko-3 dị ihe dị ka tọn iri anọ, echekwara ya nke ọma. Na egbe, n'agbanyeghị obere caliber nke 76 mm, nwere nnukwu mmalite projectile ọsọ.
  Shermans, tank a enweghị ike ịbanye n'akụkụ ọ bụla. Yabụ...
  Ụmụ agbọghọ, na-alụ ọgụ ụkwụ efu na bikinis, na-ebibi ndị America na-achị ọchị nke ukwuu.
  Karịsịa Natasha... Na mkpịsị aka ya efu ọ na-akụ ọṅụ, na-asị:
  - Ebube dịrị Rus m!
  Zoya na-agbakwa. Ọ na-eji mkpịsị ụkwụ aka ya eme nke a, na-pịa bọtịnụ joystick wee tie:
  - Na ala nna anyị niile!
  Na-esote, Aurora na-agba ọkụ. Ọ tie onye-iro-ya, si, nētipu ezé-ya:
  - Na elu ike dị n'azụ anyị!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ na-amakwa jijiji nke ukwuu! Ọ na-akụ mkpịsị ụkwụ ya gba ọtọ dị ka bọtịnụ joystick.
  Na mgbe ahụ Svetlana ọkụ. Nwa agbọghọ dị nkọ ma na-egbuke egbuke. Ọ na-esi n'ọnụ ya pụta ìhè anyanwụ. Ọ na-abụkwa:
  - Abụ m kpakpando ụwa! M na-agba ọsọ ọsọ karịa ọbụna Setan!
  Na ụmụ agbọghọ ndị dị otú a, ekwensu n'onwe ya adịghị atụ egwu. Ha na-akparị ndị America, gbara Chicago gburugburu.
  Na-ahapụghị onye ọ bụla n'ebe ahụ. Ka anyị kwuo na mbibi ahụ bụ ihe efu. Ndị a bụ ụmụ agbọghọ.
  Ya mere, ndị nche nke Chicago capitulates. Mara nke anyị!
  Na tankị ndị Rọshịa na-abịarị New York ugbua. Tsar Vladimir ji afọ ojuju na-ete aka ya. Ndị Rọshịa agaala ebe ahụ?
  Ụmụ agbọghọ ahụ jikwa obi ike na-alụ ọgụ n'ikuku. Dị ka ihe atụ, ọmarịcha di na nwunye: Maria na Mirabela.
  Ndị mara mma na-agba ụkwụ efu na bikini na-anakọta ụgwọ. O nweghị ihe ga-emegide ha n'ezie. Ụmụ agbọghọ nọ ebe a mara mma ma na-egbuke egbuke na-eme ihe ike na ndị ziri ezi.
  Maria gbara egbe, gbatuo ụgbọ elu iri na abuo, n'otu mgbawa wee bụrụ:
  - Ebube dịrị ala nna anyị! N'aha Russia!
  Mirabela gbakwara egbe wee tie mkpu:
  - Ma enwere onye ndu n'oke ike;
  Ọ ga-akpọ ndị Slav agha ...
  Ha enweghị ike ịnagide Russia -
  Mgbe Vladimir na-achị dị ka eze!
  
  Site n'ike, siri ike, jiri ike ígwè,
  Na anya dị ka ịcha metal...
  Ndị Russia achọghị ndụ ka mma -
  Nke a bụ naanị ihe ndị mmadụ rọrọ nrọ!
  Ee, ụmụ agbọghọ ndị a bụ ndị ọkachamara n'ịgba ọgụ na ịgụ abụ...
  Site n'ụzọ, n'etiti mwakpo ahụ na New York, cosmonaut mbụ nke Russia gbabara na mbara igwe wee fegharịa gburugburu ụwa. Ma nke a bụ ihe ọzọ rụzuru nke Tsarist Russia site n'usoro ndị eze Romenov.
  Na mgbe ahụ, ndị agha nke New York weghaara, na Washington dara n'oge na-adịghị. Na na Septemba 3, 1943, United States kwụsịrị kpamkpam. Otú a ka Agha Ụwa nke Abụọ biri, bụ́ nke malitere na May 15, 1940. Agha ahụ dị ebube na mmeri maka Russia.
  N"ezie, ma Hitler na Mussolini nwetara ọtụtụ ihe n"agha a. Ndị ọchịchị aka ike abụọ ahụ nwetara ihe onwunwe na Africa, ụfọdụ na Europe na USA. E mechara kewaa Europe n'etiti mba. Na mgbe referendum gasịrị, Bulgaria ghọrọ alaeze Bulgarian n'ime Russia.
  Ọ ga-adị ka e kesara ụwa ọzọ ma nwee ike gbarie ógbè ndị ahụ. Ma Hitler, n'ezie, agaghị abụ Hitler ma ọ bụrụ na ọ chọghị karịa. Karịsịa, merie Russia. Wegharakwa ókèala ya.
  Na n'ezie ndị Germany nọ na-agụsi ike na ngwá agha ọhụrụ, dị ike karị. Tankị nke usoro "E" na ngwa agha ballistic, ọkachasị ndị na-efe efe.
  Otú ọ dị, Tsarist Russia nọ n'ihu nke atọ Reich na bọmbụ ballistic na 1951, na April 12, ọbụna fega na ọnwa.
  Na tankị usoro "E" enweghị qualitative mma karịa ndị Russia.
  Na naanị ndị na-efe efe bụ ihe omimi. N'ihi ụda laminar, ha tụgharịrị bụrụ ndị na-adịghị ike kpamkpam na ụdị obere ogwe aka ọ bụla. Ma n'otu oge ahụ ha onwe ha enweghị ike ịgba ọkụ.
  Mussolini nwụrụ na nwa ya nwoke nọchiri anya ocheeze. Hitler tinyere nrụgide ya na nwa okorobịa ahụ kwetara ịlụ ọgụ na Russia. N"April 20, 1955, Agha Ụwa nke Abụọ, nke atọ malitere. N'akụkụ Hitler bụ: Italy, Brazil, Argentina, Chile, Mexico, na nkenke, Latin America niile, ma e wezụga Cuba, bụ onye kwadoro Russia. E nweghịkwa mba ndị ọzọ n'ụwa! Agha Ụwa nke Abụọ malitere n"April 20, 1955. Na Tsar Vladimir chere ihe ịma aka kasị njọ nke ọchịchị ya ihu.
  Naanị ihe nwere ike ịkasi ya obi bụ na agha a ga-abụ nke ikpeazụ n'akụkọ ihe mere eme nke agha na mbara ala ụwa. Ebe ọ bụ na mba niile nke ụwa na-esonye na ya!
  Ọfọn, ozugbo agha ahụ maliteworo, a ghaghị ibu ya! Mwakpo Hitler abụghị ihe a na-atụghị anya ya karịsịa. Hungary, Yugoslavia, akụkụ nke Russia nwere oke nnwere onwe, eze ha bụ Vladimir III. Ịtali weghaara Albania. Ihe niile dị n'usoro. Ndị German na-agbalị isi n'Ebe Ọwụwa Anyanwụ Prussia, Austria, Ịtali si na ndịda gaa n'ihu. Agha a na-agakwa n'Africa. Na mmekorita nke mba Latin megide USA. Mana ha anaghị arụsi ọrụ ike ebe ahụ. Naanị ugbu a ka a kpọsala agha.
  Ka ọ dị ugbu a, Hitler kpaliri ndị agha ya bụ isi na Europe.
  Na agha hell dara. Agha buru ibu ikpeazụ n'akụkọ ihe mere eme nke mmadụ.
  Ndị Germany wetara isi ihe na Hungary n'ụzọ Budapest. Oleg Rybachenko lụrụ ọgụ n'ebe ahụ. Ọ ka bụ nwata nwoke dị ihe dị ka afọ iri. N'ezie, ezigbo ike anụ ahụ, muscular, ngwa ngwa, na nke kachasị mkpa, dịka onye ugwu ugwu, anwụghị anwụ. Ee, onye edemede na onye na-ede uri Oleg Rybachenko nwetara anwụghị anwụ, ma na ọnọdụ na ọ ghọrọ nwa nwoke dị ihe dị ka afọ iri, ma na-eje ozi Russia na nwata, ma dị ike na ngwa ngwa ahụ. Ma ọ bụ nwata kemgbe January 1, 1904. Mgbe m sonyeere Port Arthur dị ka nwa okoro ụlọ. Ọfọn, ọ bụghị nwa nwoke kacha nta, ma site na mmalite ọ dị ike na ngwa ngwa ma buru ya n'ụgbọ mmiri.
  Ọzọkwa, mgbe ha na-enwe obi abụọ ma ọ dị ntakịrị, Oleg Rybachenko ji mkpịsị aka ya kweta otu mkpụrụ ego ọla kọpa maka nzọ. Mgbe nke ahụ gasịrị, n'ekwughị okwu, a kpọgara ya n'ụgbọ mmiri.
  Nwatakịrị nwoke ahụ nwetara ọtụtụ ihe nrite, na-ekere òkè na agha niile. Bụrụ onye ọrụ ọrụ. Ma ọ ka dị ka nwatakịrị. Ya mere, ọ bụ ezie na e nyere ya ihe nrite maka ọtụtụ nrigbu, e nyeghị nwa nwoke ebighi ebi ihe ọ bụla dị elu karịa onye isi. Ma ugbu a, Oleg Rybachenko anọwo na ndị agha ihe karịrị ọkara narị afọ. Ị nwetala ụgwọ ezumike nká nke onye ọrụ, mana ọ bụrụ na ahụike gị nwere ígwè, gịnị kpatara ịhapụ ọrụ ahụ?
  Ọzọkwa, na-enweghị kọmputa, egwuregwu consoles, telivishọn, ọ bụ n'ụzọ ụfọdụ na-agwụ ike. Na n'ime ndị agha, ị bụ onye isi, ma ọ dịkarịa ala ị na-anya ndị agha. Ee, oge ka na-efe efe.
  Generalissimo Kondratenko anwụ. Grand Admiral Kolchak, bụ onye karịrị Ushakov, nwụkwara. Ọtụtụ n'ime ndị Oleg Rybachenko malitere anaghịzi arụ ọrụ.
  Kpọmkwem, kemgbe nnọchibido nke Port Arthur, ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ndị agha agha niile anwụọla. Naanị Vovka fọdụrụ. Ya onwe ya kwa, n'oge ahụ, bụ nwa nwoke ụlọ, ma ugbu a ọ bụlarị nna ochie nwere isi awọ. Eziokwu ka na-eje ozi. Ọ na-eju ya anya na Oleg ka bụ otu nwa nwoke, onye na-enweghị otu ọnyà n'ahụ ya. Nke a bụ ihe a maara n'oge nile nke ndị Russia, ndị agha Tsarist. Nke bụ́ eziokwu bụ na ọ na-alụ ọgụ nke ọma.
  Nwa nwoke ahụ bụ Oleg bụ ụkwụ efu, ọ na-atọ ya ụtọ karịa ya. Ọ Aims egbe mgbe egbe na ọkụ na German E usoro tankị. Ụgbọ ala ndị Nazi dị nnọọ ibu. Ọ dịghịkwa ihe ọ ga-akwụsị ha.
  Ma nwa ebighị ebi kụrụ nke ọma nke na ọ mapuo ígwè. Ọ na-ese Krauts, na-akwatu ụlọ elu na-abụ abụ.
  - Tsar Vladimir, Russian Tsar ...
  Ọkaakaa Ọtọdọks!
  Anyị ga-emeri ụwa n"oge na-adịghị anya,
  E kwuwerị, ndị cherọb dị n"elu anyị!
  Hitler ga-akwụsị
  Na onye ọ bụla gere ntị - emela nke ọma!
  Nwata nwoke ahụ na-atụkwa bọmbụ, n'ụkwụ efu, na ụkwụ nwa ya. Greybeard Vovka na-amagharị isi ya.
  Onye edemede na onye na-ede uri Oleg Rybachenko nọrọ ihe karịrị afọ iri ise fọdụrụ nwa na narị afọ nke iri abụọ. M ga-ekweta na m ahụla ọtụtụ ihe. N'ịbụ onye na-adịghị anwụ anwụ, ọ dịla anya ọ tụfuru mmetụta ọ bụla nke ụjọ. Agha ahụ chetakwara ya banyere egwuregwu kọmputa.
  Ọ dị mfe ma na-atọ ụtọ igwu egwu. Ọ bụkwa ihe na-enye obi ụtọ ịlụ ọgụ . Ọ dị mma mgbe igirigi ụtụtụ dị n'okpuru ụkwụ efu gị, ma ị na-asa nwa nwoke na-adịru mgbe ebighị ebi, ma ị naghị eji ejiji dị ka iwu siri dị na uwe mwụda!
  A na-ahapụ Oleg Rybachenko ka ọ na-agba ọsọ na mkpụmkpụ na ụkwụ efu. Nwatakịrị nwoke ahụ mụtara ịga ije na-enweghị akpụkpọ ụkwụ ọbụna na oyi na-atụ na Port Arthur. A sị ka e kwuwe, ahụ́ na-adịghị anwụ anwụ apụghị ịba oyi ma ọ bụ rịa ọrịa, oyi na-atụkwa gị ngwa ngwa, bụ́ nke na-adịghị emerụ ahụ́. Dị ka Peter Pan. Ma ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ihe na-atọ ụtọ ịgba ọsọ ụkwụ efu na snow. Mgbe ị na-akpụ akpụ, oyi anaghị enwe mmetụta, naanị mgbe ị na-anọdụ ala na-emegharị ahụ, ụkwụ gị na-enweghị isi na-adị ntakịrị! Mana maka nwa nwoke nke a bụ obere ihe.
  Ma e nwekwara ụmụ agbọghọ ndị amoosu Natasha, Zoya, Aurora, Svetlana! Ha na-ekerekwa òkè n"agha ahụ. Ma ọ bụghị mgbe niile, ma na nkebi. Nyere anyị aka ijide Ugwu Vysokaya mgbe ọ kacha sie ike. Ndị mara mma na-enweghị ụkwụ na-alụ ọgụ n'ebe ahụ, na bikinis. Ha jiri mkpịsị ụkwụ aka ha tụpụrụ diski dị nkọ.
  Ha we were mma-agha b͕ue ha. Na Oleg Rybachenko wee gbaa igwe egbe - ha gburu ndị isi ya. N'ihi ya, mwakpo samurai kwụsịrị, ugwu Vysokaya wee bụrụ nke a na-apụghị ịma jijiji!
  Na ụmụ agbọghọ ahụ gosipụtara klas ha kachasị elu na Valkyrie aerobatics.
  Ma ugbu a ndị German nọ na nchekwa. Ndị agha tsarist dị njikere maka agha. Fuhrer ahụ enwetaghị ihe ịtụnanya n'ụzọ aghụghọ.
  Ndị agha Rọshịa jikwa obi ike na-alụ ọgụ. Ọ dị ka Hitler ga-akọcha onwe ya ihe karịrị otu ugboro maka ịmalite agha dị otú ahụ. Ọzọkwa, n'agbanyeghị eziokwu ahụ bụ na Fuhrer nwere ụzọ abụọ n'ụzọ atọ nke Europe na otu ụzọ n'ụzọ atọ nke Africa n'okpuru ogwe aka, ma ka
  ọ bụghị onye na-emegide Russia.
  Na ọnụ ọgụgụ ndị agha kwa. Na ndị agha Ịtali adịghị ike. Mba ndị dị na Latin America ji nwayọọ nwayọọ na-ekere òkè n'agha ahụ. Na ndị agha ha, ma n'ụzọ nkà na ụzụ na nhazi, adịghị mma nke ukwuu.
  Ya mere, Russia ka na-edobe onye iro na nchekwa na omimi.
  Tank Kondratenko-6 bụ nnọọ ike ịlụso usoro a ọgụ. Na "Nikolai" -4 dị arọ ma gosipụta onwe ya na ọ bụ igwe siri ike.
  Ndị Russia nwere ike ịlụ ọgụ na nnukwu anụ German dị arọ .
  Karịsịa na "Nikolai" -4 ebe ndị ọrụ Alenka, nwa agbọghọ ahụ mara mma nke ukwuu na bikini.
  130mm caliber egbe. Ka o si metụta ndị fasizim. Ọ bụ n'efu ka Hitler wakporo Tsarist Russia. Nke a abụghị ịnya ụgbọ ala dị mfe maka ya, kama ọ bụ iti.
  Anyuta jiri mkpịsị ụkwụ aka ya pịa bọtịnụ joystick wee bụrụ:
  - Maka Russia na nnwere onwe ruo ọgwụgwụ!
  Lee ka ịma mma ga-esi chịa ọchị!
  Na mgbe ahụ Augustine ga-amalite projectile na ndị iro. Ọ ga-ekewa ígwè ahụ wee bụrụ:
  - Ka anyị mee ka obi tie n'otu!
  Ọ ga-ejikwa mkpịsị ụkwụ aka ya pịa bọtịnụ joystick. Nke a bụ nwa agbọghọ mara mma n'ezie!
  Ebe Maria na-akụkwa aka. Ọ ga-ekewakwa ndị fasizim. Na-ebibikwa onye iro.
  N'otu oge ahụ na-eji mkpịsị ụkwụ efu. Ọ ga-abụkwa:
  - N'aha nke ala nna anyị, Saint! Ka onye agha ahụ dị jụụ!
  Ọ ga-agbawakwa ịchị ọchị ma gosi ezé ya!
  Mgbe ahụ, asọmpi Olympic ga-eji nnukwu projectile tụọ gị. Ọ bụ naanị ihe ị chọrọ, ụmụ agbọghọ - ihe ọṅụṅụ apụl kacha ju!
  Ọzọ, ụmụ agbọghọ ahụ na-abanye na E-50, kụpụrụ ụlọ elu ahụ na-achị ọchị.
  Alenka zigara projectile, na-egwepịa E-100, na-amapu ya. Na iji mkpịsị ụkwụ gị efu. Gịnị kpatara nwa agbọghọ ahụ ji bụrụ:
  - Gbajie onye iro!
  Anyuta na-etikwa ihe n'okirikiri site n'iji ụkwụ efu ya na-eti mkpu:
  - Fritz na-atọ ụtọ!
  Mgbe ahụ Augustine ga-akụ. Nakwa nke ọma nke ọma na iji mkpịsị ụkwụ efu, na-adụ ọdụ :
  - Hitler agwụla!
  Ma mgbe ahụ Maria ga-agbakwunye oke ike. Ọ ga-egwepịa ndị fasizim wee tie mkpu ::
  - Ma onye ọ bụla gere ntị, emela nke ọma!
  Ọ ga-egosikwa ire ya!
  Na mgbe ahụ, Olympic na-eziga a projectile, na-egbu ndị mmegide.
  Na ijikwa ụkwụ efu na-abụ abụ:
  - Mkpokọta rere!
  Ọzọ, nwa agbọghọ ahụ ga-ewere ire ya gosi ya.
  Ya mere, ha bee...
  Ndị German, mgbe otu ọnwa nke ọgụ site na mmalite nke mbuso agha ahụ, gara n'ihu site na narị kilomita iri ise ruo otu narị, ma nwee nnukwu, ọbụna nnukwu mfu. Na ndị Ịtali nọ n'Africa chọtara onwe ha kpam kpam n'ime nnukwu ite na gburugburu. E meriri ndị agha ha obere ihe.
  Na May 21, Adolf Hitler nyere iwu ka a debanyere onye ọ bụla nwere ike ibu agha malite n'afọ iri na ise ruo iri isii na ise n'ime ndị agha. Ndị agha tsarist nọ na-emepụta ebe nchekwa.
  Dị ka ọ tụgharịrị, ụgbọ elu diski German adịghị atụ egwu na omume. N'ezie, ụgbọ elu Russia nwere ike ibuso ebule ọgụ. Ma enwere ike izere nke a, n'ihi nnukwu ọrụ ụgbọ ala nke ndị agha tsarist.
  Na olileanya Hitler maka ngwá agha ọrụ ebube a na-apụghị imebi emebi emezughị ma ọlị.
  Ndị agha tsarist ka nọ na-agbachitere onwe ya. Usoro nchebe siri ike, gwuru n'ihu, nchebe siri ike. Ka Hitler gbapụ nke uzuoku. Ma n'Africa ị nwere ike itinye nrụgide n'aka ndị Ịtali na-esighị ike.
  Ọ bụrụ na Fuhrer ekpebighị ịga agha na Tsarist Russia, ọ ga-abụrịrị na ọ ga-agbada n'akụkọ ihe mere eme dị ka nnukwu, na ọbụna onye kasị ukwuu, onye ndú Germany. N"ihi ya, mmụọ ọjọọ ahụ chọrọ ịchị ụwa, gịnịkwa si na ya pụta?
  Ụmụ agbọghọ Russia bụ ndị kasị mma n'ụwa mgbe niile.
  Oleg Rybachenko, dị ka mgbe niile, na-ebute ụzọ n'agha ahụ. Mgbọ ma ọ bụ ibé apụghị imetụ ya aka. Ọ bụ nwoke siri ike na ezigbo mmadụ.
  Otu nwa nwoke na mkpirisi na ụkwụ efu, megide ndị Nazi. Ọ na-atụbakwa ha ogbunigwe, na-agba ọsọ na mmiri ozuzo ndu.
  Ee, ọ bụ ihe nwute na Kondratenko mara mma adịghị ebe ahụ, mana enwere ndị isi na-eto eto na ndị nwere ikike. Karịsịa, Field Marshal Vasilevsky, bụ onye ama pụta n'oge Agha Ụwa Mbụ. O jikwa ume na nkà na-enye iwu.
  Na Fritz, na-ezute ihe nchebe siri ike, na-adaba na ya n'enweghị olileanya. Ma ha ka na-agbalị ịpụ.
  Oleg Rybachenko, nwa ebighi ebi a na-achị ọchị, gbapụta ezé ya ma bụrụ abụ:
  - Ala nna m! Ala Nnem di Nsọ!
  Ọ dịkwa ka iji ụkwụ efu tụba bọmbụ.
  Na ebe a Natasha, Zoya, Aurora na Svetlana banyere agha. Ha bụ ụmụ nwanyị amoosu ebighi ebi, ndị ohu nke Chineke dị nsọ nke ezi-na-ụlọ. Ha anaghị alụ ọgụ mgbe niile, ma ọ bụghị na Russia gaara emeri ụwa dum. Ma ọ na-adị irè mgbe niile ma dị ịrịba ama.
  Ụmụ agbọghọ hụrụ igbu mmadụ n'anya: ndị a bụ ụmụ agbọghọ!
  Na ka ha ga-esi na-agafe na ndị fasizim, na ka ha ga-esi tie ha ...
  Na mkpịsị ụkwụ efu ha na-atụba diski, na-egbu ndị Krauts.
  Ndị Nazi na-adaba ma na-enwekwu mfu. Vasilevsky ukwu strategist tụrụ aro imeri ndị Nazi na Ịtali na Africa. Ya mere tankị ndị Russia, nke na-adịwanye mma ma na-eme ka ọ dịkwuo mma, ga-enwe uru. Na Europe, ka ndị Fashist gbapụ na ya . Ka ha wee mebie ihe onwunwe ha kpamkpam.
  Tsar Vladimir nabatara atụmatụ a. E bufekwara ndị agha ọhụrụ na Africa.
  Elizabeth na ndị ọrụ ya lụrụ ọgụ na Libya, na-ebipụ ngalaba ndị Italy. Ọ na-ekpo ọkụ n'ebe ahụ na nwa agbọghọ ahụ mara mma na bikini. Ha nwere tank ọhụrụ Kondratenko-6, nke ndị dike na-agafe ọnọdụ ndị Ịtali na Fritz ma jiri obi ike merie ha.
  Elizabeth gbapụrụ n'ụgbọ mmiri nke alaeze ukwu Mussolini Jr. wee kwuo:
  - Uwe ajị anụ na caftan na-aga n'ofe oke osimiri, gafee ebili mmiri!
  Na n'ezie ọ na-eji mkpịsị ụkwụ ya efu.
  Mgbe ahụ, Ekaterina na-agbapụ. Puku n'ụgbọ ala German ma na-ebigbọ:
  - Na Russia, Tsar Vladimir bụ dike!
  Elena nọ n'azụ ya, na-eti egbe Fritz ji onwe ya na-eti mkpu:
  - Hooray maka Hitler maka ala nna gị!
  Na n'ikpeazụ, Olympic ga-ahapụ projectile. Ọ ga-egwepịa Krauts, tipịa ha ma tie mkpu:
  - Nsonaazụ ga-adị mma!
  Ọ na-ejikwa mkpịsị ụkwụ efu nke ụkwụ ụmụaka.
  N'Africa, na njedebe nke May na mmalite nke June, ndị agha Russia nwetara nnukwu ihe ịga nke ọma. Agha ahụ gbasara ruo n'ókè Libya na Etiopia. Na June 12, Tripoli dara. Na June 15, a kpọgara isi obodo Etiopia. Ya mere ndị agha Mussolini Jr. malitere ịwụpụ. Ewoo, o nweghị ike ịkwado nna ya.
  Na ebube ya dị ka onye mmeri. Ma Mussolini, ebe o weghaara akụkụ nke ógbè Bekee na French, weere onwe ya Siza. Ma o yiri ihe na-agaghị ekwe omume ịka Siza.
  Oleg Rybachenko lụrụ ọgụ mgbe ọ na-enye batrị iwu. N'ịbụ onye nwere obi ike na ndị Germany na-efunahụ ọtụtụ tankị n'ọkụ ya kwa ụbọchị. Enyere nwa ya nwoke obe ọla edo ọzọ. Na ọbụna n'ikpeazụ nye ya ọkwá dị elu nke kwesịrị ogologo oge.
  Na mbụ, e kenyeghị ya ọrụ n'ihi na ọ dị ka nwatakịrị. Mana nwata nwoke ahụ gosipụtara dike pụtara ìhè. Na ikike ịlụ ọgụ.
  Na June 22, 1955, ndị agha Russia nọ n'Africa mechara weghara Somalia Italy. Na June 25, 1955, ihe fọdụrụ nke ndị agha Ịtali nọ na Etiopia chịkọtara.
  Ndị agha Tsarist ji obi ike merie. Mainstein, onye e weere dị ka onye ọchịagha kacha mma nke atọ Reich, dere n'akwụkwọ akụkọ ya:
  - Anyị kpọtere anụ ọhịa bea! Ugbu a, a na-adọwa anyị!
  Ka ọ na-erule ngwụsị nke June, ndị Germany enwetawo nnukwu mfu nke na a manyere ha ịkwụsịtụ iwe ha na Europe.
  Tsar Vladimir nyere iwu ka mmụba dị ukwuu na Africa. Mbụ na kọntinent gbara ọchịchịrị, mgbe ahụ ihe ọ bụla ọzọ - kwuru na pụtara ìhè eze! Na July 1, 1955, ndị Germany nwara ịga n'ihu na Scandinavia. Ha wee gbaga n'ihu Stockholm, ma gbaba n'ime nnukwu nchekwa. Ha nwetara nnukwu mbibi.
  Ná mmalite nke July 1955, ndị agha Russia banyere German Algeria.
  Libya adịlarị n'okpuru ọchịchị Tsarist Russia. Mwakpo Niger na loops na-aga n'ihu.
  Ndị ọrụ ụgbọ mmiri Elizabeth na-alụso ndị Nazi ọgụ. Ọ na-ekpo ọkụ nke ukwuu na ụmụ agbọghọ ahụ wepụrụ bras ha ma na-eyi naanị panties na tank Kondratenko-6. Ha na-agbapụ ndị fasizim n'ụzọ ziri ezi.
  Na ha na-achọ ezigbo mma.
  Tsarist Russia ka bụ obodo ọchịchị aka ike. O nwebeghịkwa nzuko omeiwu. Na na mgbanwe ahụ emeghị, na Duma e guzobeghi. Ndị eze n'onwe ha achọghị imechi ike ha. Ma Fuhrer na Duce bụ ndị ọchịchị aka ike. Ya bụ, agha dị n'etiti usoro abụọ nwere ọchịchị aka ike.
  Ma maka Tsarist Russia nke a bụ ihe okike. Na agha isi ike na-aga n'ihu na-amalite.
  Elizaveta na-eji mkpịsị ụkwụ aka ya pịa bọtịnụ ọ joyụ ahụ wee gbaa mgbọ. Nye onwe ya:
  - Ka anyị kụrie ndị Nazi iberibe!
  Ekaterina, jikwa mkpịsị ụkwụ aka ya pịa bọtịnụ joystick wee hapụ onye gburu ahụ, na-asụ:
  - Ka anyị weda Hitler!
  Na Elena na-akụkwa , na-akụpụ ndị fasizim na squeaks:
  - Anyị ga-adọkasị gị!
  Nakwa ka o si agbachapụ ezé ya! Ọ na-ejikwa ụkwụ efu pịa bọtịnụ ọṅụ.
  Na mgbe ahụ, Olympic ga-atụgharị gị, na otú nzuzu ọ ga-abụ . Ọ ga-akụda onye ọ bụla ma na-atụgharị:
  - Hell nke ụzọ na ndị ọrụ!
  Echefula iji mkpịsị ụkwụ aka gị pịa bọtịnụ joystick. Ma merie onye iro.
  Ndị dike n'ezie nwere nnukwu obi ike ma na-egbuke egbuke n'àgwà.
  Oleg Rybachenko, ka ọ dị ugbu a, weghaara mwakpo ndị Fritzes ọzọ wee bụrụ:
  - Maka Motherland na Tsar Vladimir - mee ọsọ ọsọ!
  Ee, na akụkọ ihe mere eme n'ezie, e nwere onye na-akpọ onwe ya Emperor Vladimir III, onye isi nke Ụlọ Romanov. Ọ malitekwara ịchị n"ezie na 1938. Na mgbe ahụ Vladimir ghọrọ ezigbo eze na onye ukwu na nke ahụ! Vladimir Kirillovich Romanov bụ eze nke nwere ohere ọ bụla ịghọ eze ukwu nke ụwa dum!
  Mgbe mmeri ahụ gasịrị, ma ọ bụ kama ịghaghachi ọgụ ahụ, Oleg Rybachenko malitere ịkpọ kaadị na ndị nọ n'okpuru ya. Otu nwata nwoke yi uwe mkpirisi, onye nwere ntutu mara mma, nwere ahụ ike nke ukwuu ma dọwara adọwa, so ndị agha isi awọ egwuri egwu. N'ụzọ dị ịtụnanya, Oleg tọrọ ha niile. Mana nwata nwoke a na-egbu onwe ya.
  Icheta Port Arthur, nchebe dị egwu nke ebube Russia si bịa. Nnukwu ebube maka nke a...
  Nwa nwoke na-adịghị anwụ anwụ kwuru:
  - Otu a ka anyị ga-esi dozie nsogbu anyị niile! N"oge na-adịghị anya, a ga-enwe oge ndị mmadụ na-agaghị egbu ibe ha!
  Ndị agha na ndị isi ahụ kwetara:
  - N'ezie, Master Major! Ha agaghị egbu!
  Oleg lere rịbọn ahụ nwere ọtụtụ nrite ya. Ee, enweelarị ọtụtụ iwu, ndị ọchịagha ole na ole nwere ha. Ọ ga-adịkwa mma ịnweta aha. Onyeisi, gụọ, Duke!
  Duke Rybachenko - mara mma!
  Nwatakịrị nwoke ahụ wee wụlie elu wee tụgharịa n'okirikiri.
  Ndị Jamanị gbalịrị ịwakpo, mana a chụrụ ha azụ ọzọ wee mebie nnukwu mmebi na-enweghị atụ.
  N'ime ọnwa Julaị, ndị agha Russia nwetara nnukwu ihe ịga nke ọma n'Africa. Mgbe ịdị arọ nke mwakpo nke ndị agha tsarist nọ n'ebe ahụ. Algeria nwere ọtụtụ ngwa agha Russia kacha mma. Na njedebe nke ọnwa a na-agbara ndị Germany gburugburu ma bibie na cauldron.
  N'August, ndị agha Rọshịa batara Morocco. Ụmụ agbọghọ ndị ahụ lụrụ ọgụ siri ike na tank Kondratenko-6, na-abanye n'ime oke ya.
  Kwa oge, a na-enwe akụkọ na ndị Jamanị chịliri aka elu na obodo ndị a na-ewere.
  Ọgụ mere na Naịjirịa na ebe dị iche iche. Ndị Rọshịa weere ma ọnụ ọgụgụ abụọ, ndị na-ahụ maka ekwentị mkpanaaka, na nkwado nke ndị bi n'ógbè ahụ, nke ndị fascist ịkpa ókè agbụrụ tụgharịrị megide onwe ha.
  Africa tụgharịrị bụrụ njikọ na-adịghị ike na atụmatụ Hitler na Mussolini Jr.
  Russia meriri ebe ahụ... Na Septemba, ji nwayọọ nwayọọ na-ebuli agha, ha kwagara Norway. Ndị Nazi nwere nnukwu mfu. Na Alenka na ndị ọrụ ya nọ n'ụgbọ mmiri ahụ. Kacha ọhụrụ tank "Nikolai"-5 dị arọ na-egosi na ya na-ọzọ elu karịa E usoro.
  Ọbụna tank dị ike dị ka E-200 na-abanye na egbe nke igwe tsarist.
  Alenka, ka o ji mkpịsị ụkwụ aka ya pịpịa bọtịnụ joystick, jiri afọ ojuju na-ete aka ya:
  - Abụ m ihe nwere ike imebi Wehrmacht!
  Anyuta jikwa mkpịsị ụkwụ aka ya pịa bọtịnụ ahụ, tie ụgbọ ala German wee kwenye:
  - Anyị ga-ehichapụ Wehrmacht ka ọ bụrụ ájá! Maka ike nke tsarism!
  Cool Augustine gbara ọkụ wee tie mkpu:
  - Anyị ga-ebikwa n'okpuru ọchịchị Kọmunist!
  Maria kwetara ozugbo na nke a:
  - Ee, n'okpuru ọchịchị Kọmunist!
  O jikwa mkpịsị ụkwụ ya gba ọtọ pịa bọtịnụ joystick ahụ. Ma n'otu oge ahụ ọ ga-etipịa onye iro ahụ.
  Mgbe ahụ Marusya tiri mkpu:
  - Na zuru ogo!
  Ọ na-ejikwa mkpịsị ụkwụ aka ya pịa bọtịnụ joystick.
  Ndị agha Russia agbaala Oslo gburugburu. Enwere agha maka ohia na ụlọ ọ bụla.
  N'etiti etiti ahụ, ndị agha tsarist na-agbaghaghachi mwakpo German ọzọ. Oleg Rybachenko, dị ka mgbe niile, nọ n'ihu ihu ma na-alụ ọgụ n'obi ike. Ngwá agha ndị Russia na-arụ ọrụ dị ka elekere.
  Ihe niile bụ eziokwu na eziokwu ...
  N'ọnwa Ọktoba, ndị agha Russia mechara kwụsị Africa site na ala, na-atọhapụ Morocco. Ndị Nazi chọtara onwe ha n'ụdị ite ite.
  Ọbụna na kọntinent gbara ọchịchịrị. Hitler nọ na-ama jijiji na ọnụma, ma ọ nweghị ike iri ihe ọ bụla maka nri ehihie.
  Ee, ọ bịara Rus '... Winter na-eru nso. Oleg Rybachenko, n'agbanyeghị na ọ bụ snow, ka na-agba ọsọ ụkwụ efu na uwe mkpirisi. Ọfọn, nwa nwoke - ihe ọ bụla ị na-ewere! Na a kpamkpam egwu nwoke.
  Ọ na-ejikwa mkpịsị ụkwụ aka ya na-atụ bọmbụ.
  Na-abụkwa:
  - Ka agba ọsọ na-enweghị isi,
  Ụgbọ mmiri ndị agha na-esi n'ọdọ mmiri ...
  Ma e nwere egbe igwe n'elu ụlọ -
  Cheburashka egbe egbe,
  igwe egbe agba!
  Shakoklyak nọ na mwakpo ahụ!
  Nwa nwoke onye njedebe ahụ ji mkpịsị ụkwụ aka ya tụpụrụ ogbunigwe, na-adọwa ndị Nazi wee bụrụ:
  - Ana m eji dynamite egwu egwu,
  N'anya doro anya maka ndị na-agafe agafe!
  Lee ka ndị Kraut si agbanahụ ụsụ!
  Onye ọ bụla na-edina ala, na m na-aga!
  Na nwa n'ezie na-akpa ọchị! Mana ọ nọworị na ndị agha ihe karịrị afọ iri ise. Na dị nnọọ obere ekwensu! Ọ bụrụgodị na ọ na-acha ọcha!
  Oleg Rybachenko jiri ụkwụ gba ọtọ tụpụ ogbunigwe ọzọ wee tie mkpu:
  - Ebube dịịrị Tsar na Nicholas na Vladimir nke atọ!
  Ma echere m na ha ekwesịghị ịgbagha Vladimir Kirillovich Romanov na Vladimir Putin! Romanov nnukwu tsars bụ ezinụlọ dị ịtụnanya! Ndị mere Russia alaeze kacha ukwuu!
  Na ọ bụghị dị ka chioma mebie dị ka Putin!
  Mana ndị agha Russia na-egbochi mwakpo ọzọ.
  Nọvemba na-abịa. Ụjọ na-agwụ ndị Nazi. Ma ha na-atụba ihe ọhụrụ ọhụrụ n'agha. Emechaala ha n'Africa. O siri ike maka ndị fashist.
  + Ya mere, ha wepụrụ iwe ha n"ahụ́ ndị mkpọrọ. Ha zutere Nicoletta mara mma. Ha yipụrụ ya n'ime uwe ime ya wee duru ya gafee snow ọhụrụ na November.
  Otu nwa agbọghọ nke ejiri aka ya kee ya, ọ fọrọ nke nta ka ọ gba ọtọ, na-aga n'okirikiri snow, na-ahapụ ụkwụ efu, akara ukwu mara mma. Ọ mara mma nke ukwuu. Ndị German na-esokwa ya na-apịa ya ụtarị. Ha na-etikwa onwe ha mma n'anya, na-eti ha ihe. Ọbara na-esi n'azụ ya nwere eriri na-asọpụta.
  Nicoletta ka gbachie ezé ya ike. O we welie isi-ya elu n'anya-uku. Na ntutu isi ya na-acha uhie uhie na-efegharị dị ka ọkọlọtọ proletarian.
  Na ụkwụ efu ya tụgharịrị ghọọ uhie uhie, ma nwa agbọghọ ahụ anaghị ebuli nku anya.
  Nke ahụ bụ obi ike dị ịtụnanya o nwere.
  Ọ bụ ezie na ndị Nazi ewerelarị ya ma were ọkụ tinye ya n'obi efu. Ma ọbụna mgbe ahụ, nwa agbọghọ ahụ na-ama jijiji, ma ọ naghị iti mkpu.
  O nwere nnukwu okwukwe...
  A dọtara nwa agbọghọ ahụ n'elu akwa ahụ wee gbagọọ nkwonkwo ya. Ha mụnye ọkụ n'okpuru ụkwụ efu ha. Ọ na-aracha ịma mma ụkwụ efu. Na agbụ na-ekpo ọkụ ka ha na-apịa ahụ gba ọtọ nke ịma mma.
  Nicoletta bụrụ abụ na nzaghachi;
  Abụ m Chernobog, ada nke Chineke ọjọọ,
  M na-eke ọgba aghara, m na-akụ mbibi ...
  Apụghị imeri ịdị ukwuu m,
  Naanị ịbọ ọbọ na-ere ọkụ na mkpụrụ obi m!
  
  Mgbe ọ bụ nwata, nwa agbọghọ chọrọ ihe ọma.
  O dere abụ ma nye nwamba nri...
  Bilie n'isi ụtụtụ
  Nku cherọb nēfesa n'elu ya!
  
  Ma m mụtara ihe ọjọọ bụ,
  Kedu ihe dị n'ụwa a na-eme gị obi ụtọ ...
  Kedu ihe ị pụtara, kwuo nke ọma?
  Adara m mbibi n'anya nke ukwuu!
  
  O we gosi ima-nma nke nwa-ab͕ọghọ-ya;
  Kedu ada Chineke na-egbuke egbuke ka ọ ghọrọ...
  Anyị ga-emeri ịdị ukwuu nke eluigwe na ala,
  Ka anyị gosi ike, dị ike!
  
  Nna ukwu Chernobog a,
  Ọ na-ebute ọgba aghara, agha na mbara igwe ...
  Ị na-ekpegara Svarog ekpere ka o nyere gị aka,
  N'ezie, ị ga-enweta ụgwọ ọrụ!
  
  M'we si, Chineke gọzie,
  Ka iwe na-afụ n'ime obi gị...
  Ka anyị wulite obi ụtọ, ekwere m, n'ọbara.
  Ka afọ jupụta n'ọnụ!
  
  Ahụrụ m aghụghọ, obi ọjọọ na aghụghọ n'anya,
  Otu esi aghọgbu Stalin onye ọchịchị aka ike...
  Ọ gaghị ekwe omume itinye ya na ngosi,
  Leekwa ka ikuku dị n'ụwa!
  
  Ya mere, ọ tụrụ aro ime nnukwu mmegharị ahụ.
  Jiri otu ihe tigbuo ndị ajọ mmadụ...
  Ma ahụrụ m Chineke onye isi ojii n'anya,
  N'okwu niile, ma ndị a ma ndị gafere ili!
  
  Olee otú ime ihe ọjọọ si mara m ahụ́?
  Ma n'ime obi m, ọnụma dị, iwe...
  Agụụ ọṅụ, ịdị mma apụọla.
  Ozugbo iwe batara na pedestal!
  
  Ma gịnị banyere Stalin - ọ dịkwa njọ,
  Enweghị okwu banyere Hitler ebe a ...
  Genghis Khan bụ onye ohi mara mma,
  Na otú ọtụtụ mkpụrụ obi o jisiri ike ngwọrọ!
  
  Ya mere, a sị m gịnị kpatara idobe ihe ọma,
  Ọ bụrụ na ọ nweghị ntakịrị mmasị onwe onye na ya ...
  Mgbe ị bụ nkụ, uche gị bụ chisel,
  Ma mgbe m bụ onye nzuzu, echiche m furu efu!
  
  Nke a bụ ihe m na-agwa onwe m na ndị ọzọ,
  Jeere ike dị ka ink ojii...
  Mgbe ahụ, anyị ga-emeri ịdị ukwuu nke eluigwe na ala;
  Ebili mmiri ga-agbasasị gburugburu ụwa!
  
  Anyị ga-eme ka ihe ọjọọ sie ike
  Ọ ga-enye ọnụma anwụghị anwụ,
  Ndị ahụ na-adịghị ike n"ime mmụọ ka agbapụworịị;
  Na anyị, ndị kasị ike, kwere na nke a!
  
  Na nkenke, anyị ga-adị ike karịa onye ọ bụla n'ebe niile,
  Ka anyi welie mma agha obara n'elu uwa...
  Iwe anyị ga-adịkwa n'ebe ya nọ;
  Ka anyị nata ọkpụkpọ nke jupụtara akara aka!
  
  Na nkenke, m kwesịrị ntụkwasị obi nye Chernobog,
  Ana m eji obi m niile jeere ike ọchịchịrị a...
  Nkpuru-obim di ka nkù ugo;
  Ndị ha na Chineke ojii bụ ndị a na-apụghị imeri emeri!
  Agha dị n'etiti Russia na njikọ aka Hitler gara n'ihu. Ka ọ na-erule December, ndị agha Russia emechaala ndị Ịtali, na-amanye ha ịbanye n'Africa, ma ọ fọrọ nke nta ka ha kwụsị ndị Germany n'ebe ahụ. E wepụkwara Norway na Krauts.
  Ugbu a, ndị agha tsarist gara na-akpasu iwe na December 25. Ọgụ kpụ ọkụ n'ọnụ dara. N'oge oyi, tankị ndị Russia doro anya siri ike karị. Ma banye na nchekwa nke ndị iro.
  Oleg Rybachenko, nwa nwoke a ebighebi gbapụrụ ụkwụ efu na uwe mkpirisi site na snow, na-abụ:
  - Nke a bụ agha ikpeazụ na nke siri ike! Anyị ga-anwụ maka ala nna - ndị agha nọ n'azụ m!
  Ụgbọ mmiri ndị Rọshịa na-adị ngwa ngwa na injin turbine gas. Na ndị Fashist enweghị ike ịkwụsị ha ngwa ngwa.
  N'ebe a "Nikolai"-5 na-aga n'ihu. E nwere ụmụ agbọghọ ise na-abụ abụ n'ime ya:
  - Ọ dịghị onye ga-akwụsị anyị, Russia enweghị ike imeri!
  Ọ ga-esikwa n'otu egbe gbawa! Nke a na-apụta n'ezie! Ụmụ agbọghọ, n'agbanyeghị oyi, nọ na bikinis na ụkwụ efu. Ha na-agbakwa onwe ha ma ghara iche echiche ịkwụsị.
  Ha nwere naanị ike anụ ọhịa, ike na-agwụ ike.
  Alyonushka na-ahụ n'anya ọ bụghị naanị ịgbapụ, ọ bụ ezie na ọ na-eji mkpịsị ụkwụ ya pịa bọtịnụ joystick wee kụọ German, kamakwa ide akụkọ.
  Dị ka ihe atụ, o dere otú otu nwa agbọghọ si gaa n"ebe dị anya zọpụta nwa nwamba. Ruo ụbọchị iri atọ na atọ ka m na-eje ije n'ụkwụ efu n'okporo ụzọ nkume, na-eme ka ụkwụ m dị nro na-agba ọbara.
  Ma ọ nwere ike ịchọta anụmanụ ahụ. Maka nke a, akụkọ ifo ahụ mezuru ọchịchọ ya ma nwa agbọghọ ahụ lụrụ onye isi.
  Otú ọ dị, Alyonushka chere, gịnị mere o ji chọọ di na ndị agha Russia? Ọ ka mma inwe ụyọkọ ndị hụrụ n'anya. Na ego na obi ụtọ karịa. A sị ka e kwuwe, ndị ikom dị nnọọ iche. Na ha, n'ezie, ị na-enweta obi ụtọ n'ụzọ dị iche iche. Gịnị banyere di? Ị ga-eme ngwa ngwa na-agwụ ike na ya!
  Ma nwa okorobịa ahụ nke ka malitere ịchọpụta ụwa ndị toworo eto na-adọrọ nnọọ mmasị karị.
  Na Alenka agbapụ ọzọ, na-akụ German E-100.
  Ọ na-akwagharịkwa ụkwụ ya mara mma nke ukwuu, dị ka nke chi nwanyị Gris oge ochie.
  Ma Anyuta na-agbapụ. Na mkpịsị ụkwụ efu. Na agbaji egbe egbe German.
  Mgbe nke ahụ gasịrị, nwa agbọghọ ahụ kwuru:
  - Enwere ọtụtụ ndị nwere ọgụgụ isi na Russia, mana Tsar Vladimir bụ onye kacha mma!
  Augustine kwuru, sị:
  - Na Nicholas II adịghị njọ! Oh, anyị amaghị otú e si ekele ndị eze!
  Maria bụrụ abụ, na-agbapụ ndị Nazi na mkpịsị ụkwụ aka ya ma na-achị ọchị:
  - Ịkwesịrị irubere ndị Russia isi, jiri obi dị ọcha na onye maara ihe! Na otuto nke Nicholas, ọ bụ eze ukwu nke ndị eze!
  Marusya na-abụkwa ihe... O jikwa ụkwụ efu egwuri egwu...
  Ndị agha Rọshịa na-aga n'ihu. Oleg Rybachenko na-alụkwa ọgụ. Ọ ka dị afọ iri. Nke a bụ ọnụ ahịa anwụghị anwụ. Ee, ma lee ka o si dị nnọọ mma na obi ụtọ! O nwere ike dị ukwuu na ike na-asọ oyi.
  Nwatakịrị nwoke ahụ jiri ụkwụ nkịtị tụọ bọmbụ ma tie mkpu:
  - Abụ m agụ, ọ bụghị nwamba, ugbu a enwere m ndụ, ọ bụghị agụ owuru, mana agụ owuru!
  Nwa nwoke-isi, dị ka mgbe niile, na-agba ọkụ. Ndị Nazi enweghị ike ịkwụsị ya.
  Na Jenụwarị 1, ndị agha Rọshịa ekpochapụla ókèala ha kpamkpam nke ndị agha German na Ịtali wee banye n'ọchịchị nke atọ.
  N'otu oge ahụ, Russian unit banyere Mexico. Afọ ọhụrụ 1956 eruola.
  Maka ndị Russia ọ malitere site na mmeri ọhụrụ. Na Jenụwarị 7, ihe fọdụrụ nke ndị agha German nọ n'Africa weghaara. Na Black Continent dum ghọrọ Russian.
  Ugbu a onye nwere Fuhrer ghọtara na ọ kwụsịrị kpamkpam. Ma ọ tụrụ aro ka e nwee mkparịta ụka na Russia.
  Nke Tsar Vladimir zara, sị:
  - Anyị ga-ekwu naanị banyere ntọhapụ na-enweghị atụ nke atọ Reich na Italy!
  Lee okwu amamihe dị na ya! Agha ahụ na-agakwa n'ihu. Oleg Rybachenko bụ, n'ezie, na-ebute ụzọ na mwakpo ahụ. Ndị agha Russia banyere East Prussia. Ahịrị agbachitere ebe a siri ike. Ị ga-alụ ọgụ iji mebie, ị gaghị aga n'ihu ngwa ngwa.
  Otu n'ime ụzọ e si nweta ọganihu bụ egbe ejiri aka ya jiri ihe mgbaba bọmbụ Alexander-4. Ngwá ọrụ dị ike ma na-egbu egbu.
  Ụmụ agbọghọ mara mma na-emekwa ememe ebe a. Ha na-eji mkpịsị ụkwụ nkịtị na-ebupụta projectiles site na ịpị bọtịnụ joystick. Ha na-ebibi ndị iro bunkers na pillbox.
  Ụmụ agbọghọ na-agba ọsọ n'atụghị egwu na snow - nke ahụ bụ ihe ụmụ nwanyị Russia bụ maka. A na-atụbakwa ndị India na ndị China n"agha. Ndị a na-ama n'ụzọ nkịtị na-ejuputa na-eru nso na trenches na ozu ha. Ma ha ka jisiri ike were ya.
  Ndị agha Rọshịa na-abata.
  Otú ọ dị, strategist Vasilevsky na-ebufe isi ihe na-egbu Italytali - nke na-esiwanye ike. Ya mere, ndị agha Rọshịa na-emeri otu mmeri mgbe ọzọ.
  Jenụwarị wee bụrụ ihe ịga nke ọma. Ndị agha Rọshịa kwaturu ndị Ịtali ma jikwakwasị Ugwu Alps. Na February ha weghaara Venice. Ha wee banye Lorbandinia . Ha werekwa Poznan. Ndị Jamanị nọ na-ala azụ. Na Machị 2, Klaipeda dara. Ndị agha Rọshịa ji nwayọọ nwayọọ gafee East Prussia, nchebe ahụ dịkwa oke. Anyị aghaghị iji shells gbaa ụzọ ahụ ọkụ.
  Ma n'Ịtali, n'ihu pasta ahụ dara. Ndị agha Rọshịa wee gbaga na Rom. Na March 30, 1956, mwakpo ahụ n'isi obodo Ịtali malitere. Nke a bụ otú ndị mmadụ si kwụọ ụgwọ maka ọchịchọ ezinụlọ Mussolini.
  A na-awakpo isi obodo Italy, Rome. Ọgụ ahụ siri ike. Ọ bụ ezie na ndị Ịtali na-amụbawanye ike. N'ebe a, ụmụ agbọghọ na-alụ ọgụ mara mma nke ukwuu, ma na bikinis na ụkwụ efu. Ndị dike ahụ ji ụkwụ ha tụpụ bọmbụ gbuo ndị agha Mussolini.
  Ụmụ agbọghọ ebe a mara mma, na n'ezie sexy. Na akwara nke titan. Otú ha sikwa eji ụkwụ efu atụ bọmbụ bụ nnọọ ihe ịtụnanya.
  Natasha na-aga n'ihu na-agbapụ, mgbe ọ na-eto eto:
  - Maka ala nna mara mma n'ime obi m, ọkụ m na-egbuke egbuke na-ere!
  Zoya, ịgba egbe, na-abụ abụ:
  - Ka anyị mepee ụzọ maka mmezu! Okwukwe anyị na eze bụ monolith!
  Na mgbe ahụ Aurora, na mkpịsị ụkwụ ya efu, anụ ọhịa na-acha uhie uhie ga-ahapụ diski ahụ. Na ndị Ịtali a na-egbutu na-ada.
  Mgbe ahụ Svetlana na-abụ abụ ike ike, na-agbụ ezé ya:
  - Anyị ga-egbu onye ọ bụla! Anyị ga-echipịa onye ọ bụla!
  Ha na-eji ụkwụ efu na-atụ diski na-egweri ndị fasizim. Otu a ka Mussolini siri nọrọ n'aka ụmụ agbọghọ. Mwakpo nke April nke 1956 dị egwu, ma bụrụ ihe atụ nke ukwuu.
  Na ebe a ka tankị na-anya ụgbọ ala, ogidi ọkụ na-agbapụta n'osisi ha.
  Ụmụ agbọghọ ahụ na-aga n'ihu ma na-atụba bọmbụ na ụkwụ ha efu. Na ka ha ga-esi gbasa ihe ọbara.
  Ha ga-achịkwa ọchị...
  Natasha bụrụ abụ nke ọma:
  - Tsar Vladimir, tie Hitler n'ihu!
  + Ọ ga-ejikwa anya sapphire ya kụgbuo. Nwa agbọghọ mara mma dị otú ahụ.
  Ụmụ agbọghọ ahụ na-agba ọsọ na oke iwe. Ha kụkwara égbè. Ha na-egbutu ndị iro ma gbasasịa ndị fasizim. Mgbe ahụ, asọmpi Olympic na-agba ọsọ. Na n'aka ndị dike, dike nwanyị na-ejide ọkụ ọkụ. Ọ ga-ewerekwa ya tie gị ihe, ma ọ ga-akụ gị ihe.
  Site na ibe ndị fascist na-efe efe n'akụkụ niile. Na ndị dike nwere ike ịchị ọchị dịka ha chọrọ.
  Mgbe ahụ ọ ga-abụ abụ:
  "A ga-eti Mussolini!" Enyi anyị bụ monolithic!
  Ma ọzọ, dị ka nkuku na anya sapphire! Ọ ga-akụkwa ndị fasizim.
  Kedu ihe ị chọrọ? Ndị Slav n'okpuru nduzi nke Attila weghaara Rome n'otu oge. Ma ugbu a ndị Russia na-ewere ya.
  Olympias, na-eji onye na-atụ ọkụ na-eghe ndị iro ya ndụ, bụrụ:
  - anwụ nke olileanya,
  Ọzọ ọ na-ebili n'elu obodo ...
  Rus 'merie dị ka ọ dị na mbụ -
  A na-eti ndị dike Wehrmacht ihe!
  
  Ugo Russia n'elu ụwa,
  Na-agbasa nku ya, ọ ga-ewepụ ...
  A ga-akpọ ndị iro ahụ ajụjụ -
  A ga-emeri ya - agbajikwa!
  Mgbe ọdịda Rome gasịrị, ndị agha Ịtali malitere ịchịli aka n'ìgwè. Alaeze ukwu Mussolini, obere onye agha nke atọ nke Reich, nọ na-ere ọkụ.
  Ndị agha Rọshịa weghaara Naples ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ na-enweghị mmegide wee rute na Sicily. N'ebe ahụ kwa, ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ na ha ahụghị ihe mgbochi. Na Hitler nwere obi ike.
  Ka ọ na-erule ngwụsị May, Italy agwụla. A kpọrọ ọtụtụ narị puku ndị mkpọrọ.
  Ụmụ agbọghọ ndị Rọshịa na-akụnye ha n"ikpere ma manye ha ka ha susuo ụkwụ ha efu. Ha ji nrubeisi tie egbugbere ọnụ ha. Ụfọdụ, karịsịa ụmụ okorobịa, ji ịnụ ọkụ n'obi mee ya.
  Ụmụ agbọghọ ahụ nwere afọ ojuju.
  Nwa nwoke ebighi ebi Oleg Rybachenko manyere ndị a dọọrọ n'agha ka ha susuo ụkwụ ya efu ma bụrụ nwata.
  Ha ji nnọọ obi ha mee nke a. Ụmụ nwoke ndị ahụ mara mma nke ukwuu, ahụ ike na acha anụnụ anụnụ. N'eziokwu, ọ ka dị obere, ọ chọghịkwa ime ihe ka njọ na ụmụ nwanyị. Ma mgbe a na-eji ire kụchie ikiri ụkwụ ndị ahụ siri ike - ọ dị mma!
  Oleg Rybachenko weghaara izugbe wee nweta iwu ọzọ. Nke m bụ nnọọ mpako.
  Ndị òtù ya raara Mussolini Jr., ma Tsarist Russia nwetara mmeri ọzọ. Mana Benedito Mussolini Sr. ebighị ndụ ịhụ ihere ya na ọdịda nke fasizim na Italy. Otú ọ dị, otu ihe ahụ ga-eme ndị Nazi nọ na Jamanị. Ndị agha Russia gara agha na mbido June 1956. Isi ụzọ mbuso agha bụ Austria.
  Elizaveta na ndị ọrụ ya na Nikolai-5 kwagara ndị Germany. Ndị agha Russia chọrọ ịgbara Vienna gburugburu.
  N'ezie, Fuhrer chọtara onwe ya n'ọnọdụ siri ike. Ihe ndị German nwere na Africa, Scandinavia, na ọtụtụ n'ime USA furu efu. Ma ugbu a, agha na-ewere ọnọdụ nanị na n'ókèala nke atọ Reich. Kedu nke, n'ezie, na-adịghị amasị ndị Germany. Ndị agha Rọshịa banyekwara na Mexico. Lady Gray de Monka na-enye ndị ọrụ ụgbọ mmiri iwu na obodo a.
  Na Elizaveta na-eduga "Nikolai"-5 gburugburu Vienna. Onye na-emegide ya bụ E-50, nke igwe Tsar na-abanye dị ka onye na-ekpo ọkụ.
  Elizabeth gbara egbe, na-eji mkpịsị ụkwụ aka ya pịa bọtịnụ joystick.
  Ọ kụrụ ụgbọ mmiri German wee tie mkpu:
  - Anyị ga-enye obi anyị maka St. Nicholas Rus '!
  Ekaterina jikwa mkpịsị ụkwụ aka ya gbaa egbe wee gbazie onye ya na ya so:
  - Ma eleghị anya, ọ ka mma ịsị Vladimir!
  Elizabeth gbakwara ọzọ iji mkpịsị ụkwụ efu ya wee tie mkpu:
  - Ma, ọ bụ Emperor Nicholas, onye nyere anyị ndị bi na China, mere ka Russia ghara imeri emeri!
  N'ezie, n'ime ndị agha e zigara ka ha wakpo ọkwá German, n'ihu bụ kpamkpam ndị China. Ha tụbara anyị ozu n"ezie. Ma ha mebiri.
  Ndị Rọshịa na-ejikarị ụgbọ elu na tankị lụọ ọgụ. Ndị agha ụmụaka mejupụtara ndị China, ndị India, ndị Eshia. Enwere ọtụtụ ndị China. Tụkwasị na nke ahụ, Nicholas nke Abụọ nwere isi na-egbuke egbuke webatara ịlụ karịa otu nwanyị mgbe ọ na-agbanwe Orthodoxy, e zigakwara ndị ikom China ndị ọzọ n'agha. Ndị Rọshịa na-ewerekwa ndị inyom di ha nwụrụ na ụmụ nwanyị China na-alụbeghị di ka nwunye.
  Atụmatụ aghụghọ.
  Na ndị China wakporo, nwụọ, ma mebie ihe nchebe German.
  Elena na-eji mkpịsị ụkwụ efu ya pịa bọtịnụ joystick wee kụọ Krauts ọzọ.
  Ọ na-abụkwa:
  - Maka Rus dị nsọ, anyị ga-eji obi ike lụọ ọgụ!
  Mgbe nke ahụ gasịrị, nwa agbọghọ ahụ ga-ewere ya wee kpuo ìsì. Na fepu ezé ọcha ya! Ọ na-agbakwa mbọ ike.
  Mgbe ahụ asọmpi Olympic ga-adaghachi azụ. Ọ ga-akụkwa gị mkpịsị ụkwụ efu wee zọpịa gị.
  Mgbe ahụ ọ ga-eti mkpu:
  - Abụ m ube na-egbu egbu!
  Ekwesiri ighota na tank E-50 nwere ike di egwu. Ogbe egbe ya dị milimita 88 nwere ogologo gbọmgbọm nke 100 EL bụ ọkụ na-agba ọsọ ọsọ, agba iri na abụọ kwa nkeji, yana ezigbo mma. Ọtụtụ mgbe na-adaba ngwa agha ma nwee ike imebi ya.
  Ya mere, ụmụ agbọghọ na-agbalị ka ha ghara ikwe ka isi tank German bịaruo nso. Karịsịa nso, ikike ntinye ya na-abawanye nke ọma. Na isi na German projectile bụ ma uranium ma ọ bụ tungsten. N'ezie, mgbe mfu nke Africa na uranium nkwụnye ego na Congo, ike nke German agha malitere nkụ.
  Ụmụ agbọghọ ndị ahụ mara mma nke ukwuu na ụkwụ efu ma dị jụụ.
  Ha ji ịnụ ọkụ n"obi na-abụ abụ nye onwe ha:
  - Na-enwu dị ka kpakpando n'ụwa niile,
  Site n'ọchịchịrị nke ọchịchịrị enweghị olileanya ...
  Akwa dike Tsar Vladimir,
  Amaghị ihe mgbu ma ọ bụ egwu!
  
  Ndị iro na-ala azụ n'ihu gị,
  Ìgwè mmadụ na-aṅụrị ọṅụ...
  Russia nabatara gị -
  Aka dị ike na-achị!
  Na-alụso ụmụ agbọghọ ọgụ, ị nweghị ike ikwu ihe ọ bụla megide ha. Ụkwụ ha gbakwara ọtọ na chisel. Mgbe ejidere ndị Germany na-esusu ha ọnụ, o doro anya na ma ụmụ agbọghọ ma ụmụ nwoke masịrị ya. Na ndị dike na-eti mkpu afọ ojuju.
  Ha we b͕asa kwa ezé pel-ha.
  Ndị a bụ ezigbo ụmụ agbọghọ. Na mkpịsị ụkwụ ya efu, Elizabeth kụpụrụ onye fasizim ọzọ.
  Mgbe nke ahụ gasịrị ọ na-eti mkpu:
  - Ebube diri nnukwu nna!
  Ya mere Catherine ga-agbapụ. Ọ ga-ebuba tankị onye iro, gbuo Fritzes wee tie mkpu:
  - Ọnwụ nye ndị iro!
  N'ebe ahụ, Elena na-agbakwa ụkwụ, na-eji mkpịsị ụkwụ ya efu, na-eji ha pịa bọtịnụ joystick. Na ọ na-eti mkpu:
  - Maka Motherland na ịdị ukwuu!
  Ma mgbe ahụ Olympiad pụtara ìhè, bụkwa onye na-acha ọcha, ga-ewepụta ihe ngosi ahụ. Na ka ọ na-ada:
  - Maka nnukwu Russia!
  Ụmụ agbọghọ ndị ahụ jupụtara n'ịnụ ọkụ n'obi.
  Ebe a na-abịa tank E-75. Egbe ya dị ike karị: 128mm, ọ pụkwara ịkpata mmebi ọzọ. Tụkwasị na nke a, tank a nwere nchebe ka mma na ihe agha buru ibu.
  Ma Elizabeth dị ka onye ara. Ọ ga-ahapụkwa ihe na-egbu egbu, na-esi n'ebe dị anya banye. Na ihe niile fọdụrụ na German bụ iberibe ígwè adọwara adọwa.
  Nwa agbọghọ ahụ ga-abụkwa:
  - Nsọ mma na nnukwu nrọ!
  Mgbe nke ahụ gasịrị, ire ga-egosi.
  Ndị tankị German E-75 na-agbasawanye n'oge na-adịbeghị anya. Ugbu a, ha nwere egbe ogologo ogologo, nke na-enye ha ohere ịlụso tankị ndị Russia ọgụ, karịsịa ndị na-agba ọkụ. Na nke a na-eme ka Krauts dịkwuo ize ndụ.
  Ma ụmụ agbọghọ Soviet anaghị eme ihere nke a. Ha na-etipịakwa Krauts.
  Na ndị dike n'onwe ha, karịsịa na okpomọkụ, nọ na bikinis na ụkwụ efu. Ha jikwa obi ike lụọ ọgụ.
  Ha na-emeri na-enweghị isi.
  Catherine gbagburu ndị Nazi wee bụrụ:
  - Ma n'eziokwu! M na-ebibi Krauts niile na-enweghị isi!
  Elena jikwa mkpịsị ụkwụ aka ya gbaa egbe wee tie mkpu:
  - Anyị ga-emeri onye ọ bụla na, n'ezie!
  Egwuregwu Olympic merikwara ndị Nazi n'enweghị ọmịiko. Ọ bụ anụ ọhịa a na-apụghị imeri emeri.
  Na kwa site n'enyemaka nke mkpịsị ụkwụ efu.
  Natasha na ndị otu ya na-alụ ọgụ na tank Kondratenko-6. Ụgbọ ala a dị ntakịrị ọkụ, mana ọ na-agagharị karịa Nikolai. N'ezie, na obere ibu, caliber dị ntakịrị na ihe agha dị ntakịrị ntakịrị. Nke a pụtara na ihe ize ndụ nke ịnwụ anwụ ka ukwuu.
  Ma ụmụ agbọghọ, m ga-ekwu, ihere adịghị eme ha ma ọlị. + Ha na-alụkwa ọgụ dị ka ndị dike nke agha.
  Natasha na-abụ abụ, na-agbapụ agbapụ:
  - Ọ ga-abụ mmeri anyị!
  Ọ na-ejikwa mkpịsị ụkwụ aka ya pịa bọtịnụ joystick.
  Zoya na-agbakwa agba, na-eji ụkwụ efu ya na mkpu:
  - Tsar Vladimir n'ihu!
  Ụmụ agbọghọ niile nọ n'òtù na-eti mkpu:
  - Ebube diri ndị dike dara ada!
  Mgbe nke ahụ gasịrị, Aurora gbara ọkụ, tụgharịa tankị German wee sị:
  - Ọ dịghị onye ga-akwụsị anyị! Ọ dịghị onye ga-emeri anyị!
  Ọ makwara ụkwụ efu ya.
  Ma mgbe ahụ Svetlana nyere aka, jiri mkpịsị ụkwụ ya na-enweghị ihe ọ bụla, ma tie mkpu n'elu ngụgụ ya:
  - Ndị Russia na-alụ ọgụ nke ukwuu!
  Ụmụ agbọghọ niile wee tie n"otu:
  - Aka onye agha siri ike!
  Ma ọzọ ndị mara mma na-agba ọsọ ọsọ n'agha. Ha na-agbapụ onwe ha nke ọma na nke ọma!
  Ma ndị ọrụ Jane tụrụ ndị Mexico anya. Nwanyị ahụ mara oke mma ma maa mma.
  Ụmụ agbọghọ ndị nọ n'ụgbọ mmiri ya na-agbakwa ụkwụ efu ma yikwa bikinis. Ha na-eji oke iwe na-alụ ọgụ.
  Mgbe ahụ Gertrude gbara egbe, jiri mkpịsị ụkwụ ya gba ọtọ, ma tie mkpu:
  - Abụ m nwa agbọghọ nke ga-ebibi onye ọ bụla na nkewa nkewa!
  Ma Malanya malitere ime ihe. Ọ ga-agbajikwa tankị Latịn n'ebe dị anya.
  Ma mgbe ahụ Matilda ga-eji mkpịsị ụkwụ ya gbachie ụkwụ ya.
  Ọ ga-achịkwa ọchị:
  - Abụ m ezigbo nwa agbọghọ!
  Na ndị dike nke usoro kachasị elu na oke iwe. Ha adịghị enwe mmetụta ma ọ bụ adịghị ike ma ọ bụ iwe.
  Ha ga na-akpagbu gị otu ụzọ ahụ.
  Alenka na-ejikwa obi ike na-alụ ọgụ.
  Ka ọ na-erule ngwụsị June, Vienna gbara ya gburugburu. E merụrụ Germany na ugwu ya n'ụzọ dị egwu. N'otu oge ahụ, ndị agha Russia na-aga n'ihu na Oder. Ha na-atụba ndị China, ndị India, na ndị Arab n"agha. Na ha na-agbaji site na nchekwa nke Krauts.
  N'ezie, Hitler abanyelarị n'ụjọ. Kedu ka ụmụ agbọghọ si gbanye ya n'ụgbọ mmiri na ụgbọ elu.
  Nke a bụ Albina na Alvina, ndị ọkwọ ụgbọ elu Russia abụọ. Ha na-agbakwa ụkwụ efu na bikinis, ha na-akụda ndị fascist dị ka pears nwere osisi sitere na alaka. Na maka di na nwunye, ha na-arụ ọrụ ebube dị otú ahụ n'ezie.
  Albina ji otu onye gbawara ụgbọ elu ise si n'aka Peter the Great fighter wee bụrụ:
  - Anyị bụ anụ ọhịa bea nke eluigwe!
  Alvina ji otu ugo agha ya gbatuo ụgbọ elu isii, wee tie mkpu:
  - Ma anyị ga-akụri onye ọ bụla!
  Na mbara igwe, di na nwunye a ama ama!
  Enyere ụmụ agbọghọ ahụ ogo asaa nke St. George Cross: Cross silver, cross silver na ụta, obe ọla edo, obe ọla edo na ụlọ akụ. Na kwa obe ọla edo nwere diamond, na obe ọla edo nwere diamond na ụta. Na kpakpando kachasị elu nke obe ọla edo, nke nwere ụta diamond. Ihe nrite dị elu - nnukwu kpakpando nke obe ọla edo, nke nwere diamond na ụta, malitere n'oge na-adịbeghị anya.
  Ya mere, ụmụ agbọghọ ahụ nwere ike ịnya isi maka ihe ha rụzuru. Na mgbe niile, ọbụlagodi na oyi, ha na-alụ ọgụ naanị na bikinis na naanị ụkwụ efu.
  Ụmụ agbọghọ mara mma dị otú ahụ.
  Albina gbara egbe wee bụrụ:
  - Maka mmeri kacha mma anyị!
  Alvina gara n'ihu:
  - Ka ụmụ ụmụ anyị na nna nna anyị ji anyị anya isi!
  Ndị dike bụ n'ezie ụmụ agbọghọ nwere nnukwu klaasị!
  Ha tiri ndị Fashist na mbara igwe wee bụrụ:
  - Ebube dịrị Russia, ebube! Tsar Vladimir anyị bụ dike! A ga-enwe ike n'isi ụtụtụ! Elie Hitler n'ala!
  N'ezie, Vladimir Kirillovich Romanov nwere ike inwe obi ụtọ na ndị dike ya.
  Ọ bụrụgodị na ha na-alụ ọgụ, ọ bụ n"ụzọ na ị gaghị ebuli ube megide ha!
  Vladimir Kirillovich Romanov bụ eze nke nwere ohere ọ bụla nke ịkwụsị agha ozugbo na ihe niile!
  Na ndị Fashist na-ama jijiji n'okpuru ogbugbu nke ndị agha tsarist ...
  Vienna gbara ya gburugburu dara ngwa ngwa. Ka ọ na-erule etiti ọnwa Julaị, ndị agha nke alaeze ukwu ahụ rutere Oder n'ihu ọha. E gbochiri Koenigsberg kpamkpam.
  Ndị Jamanị wee laa azụ gafee Oder. Ha gbalịkwara ịmepụta ahịrị nchebe n'ebe ahụ. Chebe onwe gị nke ọma. Ma na ọkara nke abụọ nke July, ndị agha Russia malitere ịwakpo Hamburg ... Ndị Nazi ji nwayọọ nwayọọ daa.
  Agha ahụ siri nnọọ ike. Ụfọdụ obodo gbanwere aka ọtụtụ ugboro. Ndị tankị German ọhụrụ nke usoro AG kachasị elu - pyramidal - sokwa na agha ahụ. Ha nwere nchebe dị mma site n'akụkụ niile. Ma ndị agha tsarist dị elu karịa na ọnụ ọgụgụ.
  Na ọnụ ọgụgụ buru ibu nke ndị agha Asia nwụrụ n'ihu. Ma ha kwere ka m kwapụ.
  Akụkọ mmadụ nke ndị Jamanị agwụkwala. Ka ọ na-erule ngwụsị nke August, Hamburg gbara ya gburugburu na Munich na-egbochikwa ya.
  Ndị Germany tụfuru ókèala dị ịrịba ama. Ha enweghịkwa ihe ha ga-eji jide ọnọdụ ha.
  Oleg Rybachenko lụrụ ọgụ n'ihu n'ọkwá na ókèala Germany n'onwe ya. Na nwa-nwoke ebighi ebi na-amụmụ ọnụ ọchị mgbe niile ma gosipụta ezé pel ya.
  N'ebe ahụ ka ọ tụbara ogbunigwe n'ụkwụ ya bụ nwata. Ọ dị mma ịbụ nwata - ka ọ dị mma ịnọ na okpomọkụ na naanị obere mkpirisi. Ma ebe ị na-adịghị anwụ anwụ, ị nwekwara ike ịgba ọtọ ọkara n'oge oyi n'etinyeghị ihe ize ndụ ịnweta oyi.
  Ya mere nwata ahụ bụrụ:
  - Ụkwụ efu, naanị ụkwụ efu,
  N'okpuru Julaị égbè eluigwe na ụda nke sọfụ!
  Ụkwụ efu, naanị ụkwụ efu,
  Ọ dịịrị nwata nwoke mfe ịbụ ezigbo ehi!
  Na isi nwa na-aga n'ihu na-ebibi ndị fasizim maka onwe ya. Ha na-agbasikwa mbọ ike imegide ya.
  Ọ dịlarị Septemba ... Mmiri ozuzo na-amalite ịda ... Ndị agha na-achị ọchị, na-ejuputa ozu ndị China, were Munich na Hamburg, na-aga n'ihu na mpaghara Ruhr. Ihe kachasị mkpa na ụlọ ọrụ German.
  Ndị Germany na-agbasikwa mbọ ike.
  Natasha na-alụ ọgụ na tank ya wee tie mkpu:
  - Ọ ga-esi nnọọ ike maka ndị Nazi!
  Ma jiri mkpịsị ụkwụ aka gị pịa bọtịnụ joystick. Ọ na-agbakwa ndị Nazi mgbọ.
  Ma mgbe ahụ Zoya ga-ama gị ụra. Na kwa site n'enyemaka nke mkpịsị ụkwụ efu.
  Ọ ga-abụkwa:
  - Rus 'bụ ihe megidere Hitler!
  Mgbe ahụ Aurora ga-eme ihe ike. Na kwa site n'enyemaka nke mkpịsị ụkwụ efu:
  - Maka ụzọ Russia!
  Na n'azụ ha Svetlana ga-agbapụkwa onye na-egbu egbu. Ọ ga-amapu tankị German wee tie:
  - Maka Tsar Vladimir Kirillovich!
  Ọ ga-egosikwa ire ya.
  Ụmụ agbọghọ ahụ gara ọhịa ebe a.
  Alenka nọ n'ụgbọ mmiri dị arọ na-etipịakwa ndị Nazi. Ọ na-akụkwa ha n"ebe dị anya.
  Onye agha ahụ bụrụ:
  - Eji m ara mee ka ọkara ụwa merie!
  Na ara Alenka nwere ọnụ na-acha uhie uhie.
  Ma mgbe ahụ, Anyuta ga-eji mkpịsị ụkwụ ya gbapụ gị ụkwụ. Ọ ga-ebuba tankị fasist ma gbasaa:
  - Abụ m nwa agbọghọ ama ama! N'ime akwụkwọ akụkọ ihe mere eme!
  Ọ gāb͕apu kwa ezé-ya...
  Na mgbe ahụ Augustine ga-agbapụ ihe na-egbu egbu. Ọ ga-akụda ndị Nazi na ịmaja:
  - Ka ndị agha anyị bụrụ ndị kachasị ike!
  Ọ ga-emegharịkwa ụkwụ ya...
  Na Maria ga-eso ha na-eti ndị Nazi. Ọ ga-ama onwe ya, na-akpasu iwe:
  - Anyị bụ nnukwu ụmụ agbọghọ na-eme ihe ike!
  Ma mgbe ahụ Marusya ga-emepe ihe kemgwucha igbu ọchụ na-ebibi ndị Nazi. Na site n'enyemaka nke ụkwụ efu, ụmụ agbọghọ.
  Mgbe ahụ ọ na-abụ:
  - Anyị bụ ngụkọta mmeri nke ndị iro!
  Septemba gafere n'agha ndị kpụ ọkụ n'ọnụ. Ndị Germany wakporo ha nke ukwuu. Ma n'October, mgbe mmiri ozuzo siri ike, ndị agha tsarist nwetara uru ọzọ. Ma ọ malitere gawa n"iru Ruhr. Mgbe mwakpo kpụ ọkụ n'ọnụ gasịrị, Koenigsberg dara. Ndị Nazi kụkwara aka ọzọ n"ihu.
  Na n'ebe ndịda France, ndị agha tsarist gbara Toulon gburugburu. Ya mere ndị Nazi nwere oge jọgburu onwe ya.
  Hitler na-ewe iwe, ma mgbe ọ nọ na Berlin. Ọnọdụ ya bịara bụrụ nke na-adịghị ike.
  O doro anya na ọ dịghị onye chọrọ ige ntị na mkparịta ụka ahụ. Ma ndị Nazi rapaara dị ka ijiji.
  N'ọnwa Nọvemba, ndị agha nke ndị agha tsarist lụrụ ọgụ iji weghara ọtụtụ mpaghara Ruhr, si otú a na-anapụ Germany nke ọma isi ihe nrụpụta ya.
  N'ọnwa Disemba, ndị agha tsarist weghaara akụkụ ndịda France dum wee banye Spain. Na n'ihu German, o mesịrị weghaara Ruhr. Ọzọkwa, e wegharakwara ala German ndị ọzọ. Na ndị agha tsarist rutere na Denmark.
  Hitler nọ na-ama jijiji dị ka ekwensu nọ n'ụlọ mkpọrọ, ma ọ nweghị ike ime ihe ọ bụla.
  Na ekeresimesi Katọlik, ndị agha eze kwagara Paris. N'agbanyeghị snow na ntu oyi, ndị ọrụ Natasha nọ n'ụkwụ efu na bikini.
  Ndị Jamanị na-enyefekwa aka ọtụtụ mgbe. Na ndị France achọghị ịlụso ndị Russia ọgụ ma ọlị.
  Mgbe ọ na-akụri batrị German, Natasha kwuru:
  - Ya mere, n'ezie, gịnị ka onye ahụ Adolf lekwasịrị anya mgbe ọ malitere ibuso anyị agha?
  Zoya nwere ntutu ọla edo kwuru n'ụzọ ezi uche:
  - Eleghị anya n'ihi na, mgbe anyị nwetara nrụgide, anyị ga-ada dị ka mkpụrụ ego sitere na akpa oghere!
  Aurora jiri mkpịsị ụkwụ ya kụpịara ukpa. Mgbe ahụ, ọ tụbara ya n'ọnụ ya wee kwuo n'ụzọ ezi uche dị na ya:
  - History na-akụzi na ọ dịghị ihe na-akụzi!
  Svetlana wee pịa mkpịsị ụkwụ aka ya na bọtịnụ joystick. Ọ kụpụrụ egbe egbe German ọzọ wee zaa:
  - Ka anyị bụrụ nnukwu ndị agha!
  Ndị dike, dị ka ị pụrụ ịhụ, kpebisiri ike n'ezie ịlụ ọgụ na imeri.
  Oleg Rybachenko, bụ́ nwata nwoke na-agba ụkwụ ọtọ, na-eyi uwe mkpirisi ma na-agba ọsọ n'ahụ́ ya na-adịghị ahụkebe. Ọ na-akpagharị ma na-ebigbọ:
  - Anyị ga-eti Krauts! Anyị ga-eti Krauts! Ma gbaa ịnyịnya ibu gị ụkwụ!
  Nwa nwoke ahụ nwekwara ezé ọcha dị otú ahụ! Naanị njedebe na-eto eto na-adịghị agbagọ.
  Oleg Rybachenko na-agbapụ mgbe ọ na-agba ọsọ. Ọ na-egbu ndị fasisti na-abụ abụ:
  - Mmụọ Russia bụ ike nke ndị eze, merie ndị Krauts!
  Nwata nwoke ahụ jiri ụkwụ efu tụpụrụ ogbunigwe wee bụrụ:
  - Russian waltz, chi ọbụbọ na-ebili - na ebube nke eze!
  Ọ tụgharịrị bụrụ nwoke na-alụ ọgụ nke ukwuu. Ọ na-etikwa ndị fasizim ruo ụbọchị mbụ.
  Na ụmụ agbọghọ na-alụ ọgụ ike. Nke a bụ Mirabela... Ọ bụkwa onye ọkwọ ụgbọ elu kacha elu. Ọ dịghị onye pụrụ ịkwụsị ya. Ọ na-akụtu Krauts ma na-abụ abụ, na-akụ ezé ya:
  - Nwata ara ara! Nke a bụ akara ya!
  Ọ ga-ewerekwa gbaa rọketi!
  Ee, otu a ka ụmụ nwanyị nọ ebe a! Mgbe ụmụ agbọghọ Russia na-alụ ọgụ, ọ dịghị ike ọ bụla nwere ike iguzogide ha.
  Mirabela jiri otu mkpọmkpọ egbe ise gbatuo ụgbọ elu German asaa wee tie mkpu:
  - Tsar Vladimir Kirillovich bụ Chineke anyị!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ marakwa ụkwụ efu ya na iko.
  Na kwa Albina na Alvina na-alụ ọgụ na mbara igwe.
  Ha bụ ezigbo ndị ohi. A na-anakọta ọtụtụ akaụntụ ọhụrụ. Ma n'otu oge ahụ ha na-abụ:
  - Na mbara igwe anyị bụ izu okè! Anyị bụ aces izu okè! Site na ịmụmụ ọnụ ọchị ruo mmegharị - karịrị otuto niile!
  Albina jiri otu mgbawa wee tie mkpu:
  - Oh, ihe obi ụtọ! Lee izu okè n'agha!
  Alvina gbuturu ụgbọ elu German ise wee gaa n'ihu:
  - Mara izu oke n'agha! Na mma ezigbo!
  Ndị dike na-abụ abụ na-abụ abụ, na-egbutu ndị fasizim:
  - Ụmụ agbọghọ! Ụmụ nwanyị dị jụụ! Ụmụ agbọghọ! Ụmụ nwanyị dị jụụ!
  Ha gosipụtara obi ike ha. N'ezie, ọ dịghị onye ọ bụla n'ime ndị agha Hitler a manyere ịgbada.
  Ma ndị fascist, n'ezie, nọ n'okpuru nrụgide anụ ọhịa.
  Hitler nọ na bonka na Berlin, a na-atụkwa ya bọmbụ n'ebe ahụ dị ka ọchịcha. Gịnị ka ọ chọrọ? Fascist nọmba nke mbụ agwụla! Ọ gara megide Tsarist Russia, ma ugbu a, a na-echi ọnụ ya n'onwe ya dị ka ọchịcha.
  Tsar Vladimir Kirillovich na-ezumike ugbu a site na oyi n'ikpere mmiri nke India. Ụmụ agbọghọ mara mma nke agbụrụ na mba dị iche iche na-agba egwú n'ihu ya.
  Otú ọ dị, eze adịghị eche banyere ikiri ọgụ gladiator. Dịka ọmụmaatụ, ụmụ agbọghọ abụọ megide ọmarịcha abụọ.
  Ha na-eji mma agha rọba na-alụ ọgụ ka ha ghara imerụ ibe ha ahụ́. Otú ọ dị, ha na-alụ ọgụ siri ike.
  Ndị a bụ ndị dike. A na-enwe mgbanwe nke iwe ọkụ. Abụọ blondes na isi abụọ na-acha uhie uhie ...
  Tsar Vladimir jụrụ Field Marshal Vasilevsky:
  - Kedu ihe kacha sie ike na agha na ndị German?
  Onye isi ala zara n'eziokwu:
  - Nweta obi ike! Naanị ná mmalite, mgbe ndị iro malitere ịga n"ihu, ahụ́ eruchaghị m ala. Ma ugbu a, anyị amalitela imeri na ihe niile doro anya banyere ndị iro anyị! - Ubi Marshal Vasilevich, onye isi atụmatụ a, ṅụrụ mmanya.
  Vladimir Kirillovich kwuru n'ụzọ ezi uche:
  - O siri ike imeri oge niile! Ma anyị gosiri na anyị nwere ike ime ọtụtụ ihe! Ma ugbu a, a ga-enwe oge, ụwa dum ga-adịkwa udo!
  Field Marshal Vasilevsky kwadoro:
  - Ekwere m na ya!
  Ụmụ agbọghọ ahụ nwere ọnya n'ahụ ha gba ọtọ ma na-atụ ụjọ nke ukwuu.
  Ha lụrụ ọgụ, n'ezie, ọ bụghị dị ka oge ochie Rome - ha gbalịrị ịghara imerụ onwe ha ọtụtụ ihe. Ma ha mere ihe nke ọma.
  Ka ọ dị ugbu a, ọgụ ahụ gara n'ihu. Na Jenụwarị, ndị agha tsarist weghaara Paris na njem. E wegharakwa isi obodo Denmark, bụ́ Copenhagen. Ndị agha German nọ na-ada mbà. Ndị Russia nọgidere na-aga n'ihu na Germany n'onwe ya. Ndị Fritz lụrụ ọgụ siri ike, mana ike ha agbajiri.
  Oleg Rybachenko, nwa nwoke a na-adịghị anwụ anwụ wụsara ụkwụ efu na snow wee gbagara ọgụ n'ihu onye ọ bụla, kpamkpam n'atụghị egwu ọkụ. Na mgbe ị na-afụ:
  - Onye eji alụ ọgụ maka mmeri,
  Ọ ga-emeri ndị iro ya n'ezie...
  Ọ na-achị ọchị ma ọ ga-enweta ọtụtụ ihe,
  A ga-etikwa Hitler ihe ike!
  Na ụkwụ efu nwata na-atụ bọmbụ! Ọ kpughepukwara ezé pel ya ndị buru ibu karịa afọ ya. Ee, o nweelarị ọnụ dị ka anụ ọhịa wolf. Ọ ga-ata ahụhụ site na akpịrị ọ bụla.
  Ụmụ agbọghọ nọ na tankị na-esikwa na ndịda gaa n'ebe ugwu Germany. Ha na-achọ ịpụ n'oké osimiri. Na naanị ala dị nso na Berlin na Pomerania ga-anọgide na Krauts.
  Natasha, na-akụtu tankị fasisti, kwuru, sị:
  - Agha na-atọkwa ụtọ n'ụzọ nke ya!
  Zoya, ebe ọ kpasuru ndị Nazi iwe, kwetara:
  - Ka ọ dị mma! Karịsịa mgbe anyị meriri!
  Aurora, ji mkpịsị ụkwụ aka ya gba egbe, kwuru:
  - Ihe niile na-agaghị ekwe omume na eluigwe na ụwa, ọ dịghị mkpa ntakịrị ...
  Na nwa agbọghọ na-acha uhie uhie ga-achị ọchị nke ukwuu!
  Ndị dike ahụ magharịrị n'ọṅụ dị egwu na ọnụma. Ha na-etipịakwa ndị Germany.
  N'otu oge ahụ, ndị agha na-aga n'ihu na Spen ma na-abịaru nso Seville.
  Olga nọ n'ụgbọ agha ndị agha na-agba ndị Germany na ndị uwe ojii ọkụ.
  Ndị Spen mpaghara na-enye ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ nguzogide. Obodo ọzọ na-ada n'okpuru anyụike nke Russia.
  Oleg gbara wee bụrụ:
  - Aerobatics, ọ ga-abụ bash na bash!
  Na onye mmekọ ya Alice dere na tweet:
  - Ụwa ghọtara ịdị ukwuu nke ndị Russia,
  Eji mma-agha tipịara Fascist...
  Mba niile nke ụwa hụrụ anyị n'anya ma nwee ekele.
  Ka anyị guzosie ike dị ukwuu usoro dị nsọ!
  Ụmụ agbọghọ ahụ ga-amakwa aka ma pịa mkpịsị ụkwụ ha efu na osisi ọṅụ.
  Agha dị n'etiti alaeze ukwu nke Vladimir Kirillovich Romanov na onye fasizim Germany na-aga n'ihu.
  Ndị agha Rọshịa fọrọ nke nta ka ọ bụrụ na ha napụtala France kpam kpam n'aka ndị Nazi. February 1957... Ndị agha Tsarist tọhapụrụ Portugal.
  Na February 23, ndị Russia si Denmark na Germany n'onwe ha jikọrọ aka.
  Oleg Rybachenko, nwata nwoke a na-adighi ebi, jiri ụkwụ efu gbasa n'apịtị. Nwata ukwu na-eti onwe ya mkpu n'elu ngụgụ ya:
  - Ebube dịrị Russia Tsar Vladimir nke atọ! M ga-egbutu Hitler, m ga-eji ụtarị tụọ ya!
  Nwatakịrị ahụ wee tie mkpu ọzọ wee jiri mkpịsị aka ya tụpụ diski dị nkọ nke ọma. Ọ ga-etikwa onye fasizim na akpịrị. Na mgbe ahụ, ọ na-atụba boomerang na ụkwụ efu ya, nke nwata, wee bepụ akpịrị Krauts ise ozugbo.
  Ee, echiche ọjọọ nke Hitler ịwakpo alaeze ukwu dị otú ahụ.
  Natasha na ndị otu ya kwụsịrị ndị German ikpeazụ na Portugal. Ụgbọ mmiri ha enweghị ike ibibi.
  Ha na-ejikwa mkpịsị ụkwụ nkịtị pịa bọtịnụ ọ joystick, na-emebi oke iwe.
  Zoya gbara egbe, gbajie egbe German wee bụrụ:
  - Maka Russia na nnwere onwe ruo ọgwụgwụ!
  Aurora, na-eji mkpịsị ụkwụ ya gba ọtọ, kụgbuo ndị Nazi ma jiri akwa tie mkpu:
  - Chineke zọpụta eze!
  Svetlana kpakwara iberibe, na-eji mkpịsị ụkwụ aka ya pịa bọtịnụ joystick wee tie mkpu:
  - Eze siri ike!
  Ụmụ agbọghọ na-emeri ndị fascist. Ma mgbe ahụ ọhụrụ Hitler tank "Mouse" -4 pụtara. Ụdị dị ike nke ukwuu - na-eru narị tọn atọ, na egbe 310-mm. Ọ nwere ike banye n'ebe dị anya, ma ya onwe ya nwere nnukwu agha nke na tank Kondratenko-6 agaghị ewepụ ya n'akụkụ ọ bụla.
  Natasha nyere iwu:
  - Ụmụ agbọghọ, anyị kwesịrị ịbịaru nso ma tinye ya n'ime akụkụ ala nke akụkụ, n'etiti rollers - nke a bụ naanị ohere anyị!
  Zoya jiri mkpịsị ụkwụ aka ya tie egbe egbe German wee bụrụ:
  - Fate na-enye gị ohere ikpeazụ, mana mee ọsọ ọsọ! Na mmiri ozuzo, akụ mmiri igwe na snow!
  Augustine kụkwara aka ma tie mkpu:
  - Ohere ikpeazụ, akara aka na-enye gị! Ogologo ndụ ije ije na ịgba ọsọ kwa ụbọchị!
  Nakwa na mkpịsị ụkwụ efu, na otú ọ ga-esi gbagọọ. Ọ ga-akụrikwa ndị Fasisti.
  Svetlana ekwu, sị:
  - Maka oke ọhụụ na mmeri na-akụda mmụọ!
  Ụgbọ mmiri Russia na-agba ọsọ, na-ebuli ọsọ. Ụmụ agbọghọ ga-ewere ya na-abụ abụ:
  - Eze siri ike, afọ kachasị ebube, Orthodox Tsar, na-achị maka ebube, maka ebube anyị!
  Na ọzọ ha accelerated, na-akpụ akpụ si a arọ projectile ezitere na egbe na German "Maus"-4 nwere. Ụmụ agbọghọ ahụ tiri mkpu:
  - Ka anyị ghara hulata n'elu mpi ebule! Ya mere na ị Hitler - anwụ!
  Na tank ha na-eme ngwa ngwa. Ọ dị ka obere ọkpọ ọkpọ na-awakpo onye ukwu. Ma n'ezie ohere dị iri ise na iri ise.
  Natasha, na-ekiri mmegharị nke tank, chetara otú o si gbaa nwoke na mgbanaka ọkpọ. Akụkụ tụrụ ya, a kụkwara ya, ma o jigidere ya. O wee jiri obi ike jide ya. O wee jide mmegharị onye iro na-abịa, ma tie ya n'agba. Akụpụrụ!
  O nwetara otu puku rubles ọla edo. Nwa agbọghọ na-alụ ọgụ dị otú ahụ. Ọ bụrụ na o nye ya, ọ ga-enye ya!
  Natasha kwara ụkwụ ya gba ọtọ wee bụrụ:
  - Nke a abụghị agha ikpeazụ, mana ọ bụ mkpebi siri ike! Maka otuto nke ala nna, maka ala nna na nsọpụrụ!
  Mgbe ahụ tank ha na-agafe n'akụkụ wee zipụ shea ... Zoya jikwa mkpịsị ụkwụ ya na-enweghị isi, nwa agbọghọ nwere ntutu ọla edo dị otú ahụ, ma dị ike dị ka enwe. Na "Mouse"-4 malitere ịgbawa. Mgbọ ya agbawala nke ọma. Ma mgbe ahụ, a ga-akwatu ụlọ elu, ọ ga-efekwa elu n'ikuku!
  Ụmụ agbọghọ na-eti mkpu n'otu:
  - Mmeri! Mmeri dị mma!
  Na tank ọzọ na ndepụta ha!
  Na March 1, 1957, ndị agha Russia malitere ịgafe Elbe. Ọ dị ka a na-akwatu Hitler.
  Nwa nwoke ahụ bụ Oleg Rybachenko, na-agba ụkwụ ọtọ, jiri ụkwụ nwa ya, tụba bọmbụ, mikpuo tankị ndị fasizim wee tie:
  - Maka oke ọhụụ na-adịghị agbanwe agbanwe!
  Ndị ọrụ ụgbọ mmiri Alenka tụgharịrị n'ebe ọwụwa anyanwụ. West Germany na France a tọhapụlarị. Naanị ala ndị dị n'etiti Oder na Elbe ka dị n'okpuru nchịkwa Nazi. Ọfọn, nakwa Britain na Ireland. Ndị agha ikpeazụ nke ndị Nazi nọ ebe ahụ.
  Alenka, na-agbapụ na batrị fascist, kwuru, sị:
  - Tsarevich Nikolai,
  Ọ bụrụ na ị ga-achị...
  Echefula -
  Ndị agha na-alụ ọgụ n'ike!
  Ma ugbu a, a na-eziga shea ọzọ na ụkwụ efu. O wee daba n'ime egbe Fritz.
  Anyuta na-agbakwa mkpịsị ụkwụ efu. Ọ na-akụ onye fasizim ma na-ebigbọ n'elu ngụgụ ya:
  - Abụ m ụdị nwa agbọghọ na-eme Hitler ọgbụgbọ!
  Na-esote, ọkụ Augustine mbọ. Ọ bụkwa obere ekwensu na-agbapụ nkọ, ma na-ebigbọ:
  - Ka ọnụ ụzọ hel!
  Na-eji ụkwụ efu.
  Maria agbapụ n'azụ ya. Otu aka ahu o were were tie ya, tie mkpu:
  - Ọ dịghị onye ga-akwụsị m, tigress, ọ dịghị onye ga-emeri nwa agbọghọ efu, a ga-etikwa m ebe ọ bụla!
  Mgbe ahụ Olympic ga-agbawa. Ọ ga-akụtu ụgbọ mmiri German, na-adọkasị turret ya dị ka okpu ero.
  Na cackles:
  - Maka oke ọhụrụ, dị jụụ!
  Ọ ga-egosikwa ire ya ọzọ!
  Ụmụ agbọghọ ahụ na-akwali onwe ha ma na-aga n'ihu na-enweghị atụ. Na ndị Fashist na-eri mmiri n'okpuru ihe otiti ha.
  Na Machị 2, 1957, ndị agha Nazi ikpeazụ nọ na Portugal weghaara ya. Ọ bịara doo anya na mmalite nke fasizim na-amalite. Kpọmkwem karịa, ọ bụ chi ọbụbọ? Anyanwụ dara abalị!
  Na ndị agha Russia na-aga n'ihu. Ndị Jamanị na-akwatu ngwa agha ha ma na-enyefe onwe ha.
  Ha dara n"ikpere ha. Ma ụmụ agbọghọ Russia na ndị China na-esusu ha ọnụ.
  Ọ na-adị ezigbo mma ma dịkwa mma. A na-egbutukwa ndị fasizim na ibe ha.
  Ndị ọrụ Natasha abanyelarị n'ụgbọ okporo ígwè na-aga agha n'ebe ugwu, ya na ndị Krauts.
  Ụmụ agbọghọ ahụ nọ ọdụ n'ọnụ ụlọ ha. Ha na-akpọ kaadị site n'iji mkpịsị ụkwụ nkịtị jide ha.
  Natasha kwuru:
  - Ọ na-adọrọ mmasị, mgbe anyị na-ewere Berlin, gịnị na-esote?
  Zoya ji obi ike zaa:
  - Ọzọ ga-abụ London!
  Ọkụ Aurora chịrị ọchị wee jụọ ọzọ:
  - Ọzọkwa?
  Zoya kwuru nke ọma:
  - Latin America ga-abụ nke anyị! Anyị agaghị eguzo na ememe na ndị Nazi!
  Svetlana kwetara na nke a:
  - N'ezie anyị agaghị! Ka anyị merie ụwa niile!
  Natasha ji ịnụ ọkụ n'obi gosi:
  - Mgbe ahụ a ga-enwe udo, n'ụwa nile!
  Ụmụ agbọghọ ahụ na-abụ abụ n'olu, na-ede egwú ka ha na-aga;
  Ebube diri Great Russia nke Tsarism,
  Ebe Vladimir nọ ọdụ n'ocheeze ...
  Anyị ga-egwepịa ìgwè ndị ajọ fasizim -
  Ebube diri ndị agha na monolith nke anyị!
  
  Ewe were iwe n'oke okwukwe,
  Nne anyi jiri obi anyi nile...
  Anyị bụ ụmụ Tsar Nicholas,
  Ha anwụghịkwa maka ya n"efu!
  
  Ala nna anyị, ị hụrụ n'anya karịa ihe ọ bụla ọzọ.
  Ka anyi tulie oku nku, elu igwe...
  Ị na-alụkwa nna nna,
  Ọfọn, ka ndị Nazi niile nwụọ!
  
  Hitler chọrọ inweta ala anyị,
  Na ajọ nkịta nwara igbu eze...
  Ma anyị na-akụda, anyị anaghị anabata nke ahụ ,
  Ya mere fasizim wakporo anyị n'efu!
  
  Eze bụ onye ọchịchị nwere obiọma na amamihe.
  Ugo ugwu na-arị elu n'elu ụwa...
  Vladimir ga-abụ onye na-achị ndị agha.
  Enyi anyị dị ka monolith ígwè!
  
  Ka anyị kụpụ nkwado ahụ n'ụkwụ Fritz,
  ka Hitler kpochie n'ọnụ mmiri ...
  Anyị ga-enyefe ikpe ọnwụ ka ọ bụrụ ihe ihere.
  Onye na-eme ihe ọjọọ n'ụwa!
  
  Ike eze na amamihe eze,
  Ọ ga-ebibi ndị fascist na-enweghị atụ ...
  Kwere m, Hitler mere ihe nzuzu n'ezie,
  Ugbua ndu ya di ka eri!
  
  Ya mere, sọpụrụ ndị eze ukwu.
  Enweghị igwe nju oyi Romanovs n'ụwa...
  N'agha nke ndị Nazi, tie obi,
  Imeghe ụzọ maka mmezu na nrọ!
  
  
  Pita Onye Ukwu kpọgara anyị n"oké osimiri,
  Alexander meriri Paris ...
  Ee, mgbe ụfọdụ iru újú mere.
  Ma cherọb chebere Russia!
  
  Ihe niile mara mma na anyị,
  Ma ụmụ agbọghọ ma ụmụ nwoke, kwere m...
  Eze na-achị, ị maara nke ọma -
  Ọbụlagodi na anụ ọjọọ na-eti mkpu n'ọnụ ụzọ!
  
  Enweghị oke, kwere na izu oke,
  N'oge na-adịghị anya, a ga-enwe ndị eze nke ọchịchị Kọmunist...
  Ka anyị meghee ọnụ ụzọ na-enwe obi ụtọ.
  Ụjọ fasizim bibiri!
  
  Maka Russia, emebeghị ihe dị ịrịba ama,
  Kwere m, anyị ga-emeri onye iro...
  Ụmụ agbọghọ ahụ enweghị ụkwụ efu, dị ka à ga-asị na ha nọ na Sparta.
  Ọfọn, Tsar Vladimir anyị nọ naanị ya!
  
  Anyị kwenyere na Rod - Chineke ukwu,
  Kedu ihe mere ndị Slav zuru oke ...
  Anyị na-alụ ọgụ maka nsọpụrụ na nnwere onwe,
  Anyị na-eti Nazism!
  
  Ị bụ ezinụlọ Romanov kasị ukwuu,
  Ọ ga-achị Russia mgbe niile ...
  Eze ukwu, ụgbọ elu kacha elu,
  Setan agaghị agbaji ugo!
  
  Maka ịhụnanya maka nnukwu Russia,
  Anyị na-eziga ndị agha n'agha...
  Anyị na-asọpụrụ ihu ndị nsọ site na akara ngosi.
  A sị ka e kwuwe, dike ọ bụla bụkwa eze!
  
  Obi anyị na-ere ọkụ maka ala nna,
  Anyi umu agbogho siri ike n'agha...
  Anyị ga-emeghe ụzọ ohere, mara
  M ga-egbu Adolf dị ka anụ ọhịa!
  
  Ọ bụ naanị obere oge fọdụrụ ruo Berlin,
  Ayi ga abata, bu ebube ndi eze...
  Agadi anaghị etinye anyị egwu,
  Kwere m, anyị agaghị akwafu mmiri!
  
  Ka anyị lie ndị ajọ omume na ndị ọjọọ.
  A ga-emeri dragọn ahụ nke ukwuu ...
  Anyị nwekwara akara ngosi ọla edo,
  Rodnoveria bụ iwu ebighi ebi!
  
  
  
  
  Türkiye batara n'Agha Ụwa nke Abụọ
  Na September 1, 1942, Türkiye banyere agha megide USSR. Ihe kpatara ya doro anya - akpịrị ịkpọ nkụ maka ịbọ ọbọ maka mmeri ndị gara aga, na ọchịchọ ijide Baku. Tụkwasị na nke ahụ, diplomacy German na-ekerekwa òkè, nke kwere nkwa ugwu ọla edo nye ndị Ottoman. N'ọnọdụ ọ bụla, ndị Turks kpebiri na ọ dịghị uru ichere ọzọ, nakwa na ha abụghị ndị na-agba ọsọ, ma ha nwekwara ike inwe oge ịlụ ọgụ.
  N'ihi ya, ndị Turkey iri atọ wakporo Soviet Transcaucasia.
  N'ime ụbọchị ole na ole, ha weere Batumi ma nwee ike ịgbara Yerevan gburugburu.
  Na nzaghachi, a manyere Stalin ịdọrọ akụkụ nke ihe nchekwa na-apụta ma bufee ha na Transcaucasia.
  A manyere iwu Soviet ka ọ yigharịrị iwe ahụ na Stalingrad. Ndị German, n'aka nke ya, nwere ike nweta ihe ndị ọzọ na ntụziaka Caucasian wee buru Ordzhonikidze na Grozny. Naanị site n'ịlaghachi n'ugwu ka ndị agha Soviet nwere ike ịkwụsị ndị Nazi.
  N'otu oge ahụ, ndị Britain yigharịrị Operation Torch, na-atụ egwu itinye Turkey n'ọgụ megide Britain.
  Ka ọ na-erule ngwụsị nke December 1942, ndị Nazi weghaara Stalingrad. Ha biri ebe ahụ. Ndị agha Soviet na-aga n'ihu, ma na-enweghị ihe ịga nke ọma na etiti - ọrụ Rzhev-Sychov tụgharịrị dị oke ọnụ. Otú ọ dị, Fuhrer ka kpọsara agha zuru ezu, ebe ọ bụ na ọchịchị nke atọ enweghị ihe onwunwe zuru ezu.
  N'ọnwa Febụwarị, ndị agha Red Army chịkọtara ndị agha ya wee gbalịa ịwakpo ndị German si n'akụkụ Stalingrad. Ma ndị Nazi enweelarị ike ịhazigharị ndị agha ha ma dị njikere imechi ihe ndị ahụ otiti.
  Ọwa ọrụ malitekwara n'ọnwa Febụwarị. Ndị Germany dịkwa njikere, mgbe izu abụọ nke ọgụ kpụ ọkụ n'ọnụ gasịrị, ha kwụsịrị ndị Britain.
  Ndị America erutebeghị na Casablanca na Tunisia. Agha a na-alụ n'Africa akwụsịla ọzọ.
  Hitler ka na-agbakọ ike ... Na March, Red Army rụrụ ọrụ Rzhev-Sychov nke ugboro atọ, agha ahụ were otu ọnwa dum, na-enweghị nnukwu ihe ịga nke ọma.
  N'ọnwa June, ndị Nazi gbakọtara ike wee gaa na Volga, na-agbalị ibipụ ndị agha Soviet na Caucasus wee rute Oké Osimiri Caspian.
  New German tankị keere òkè na agha: "Tiger", "Panther", "Ọdụm".
  Yana egbe onwe-propelled "Ferdinand".
  Ndị Germany siri ike karịa n'akụkọ ihe mere eme n'ezie, a kụghị ha ihe, na ndị agha ọhụrụ.
  Ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ United States emeghị bọmbụ nke atọ, bụ́ nke mere ka o kwe omume ịbawanye mmepụta nke tankị na égbè ndị na-eji aka ha. Ma malite usoro "Ọdụm". Otú ọ dị, tank ahụ tụgharịrị dị oke ọnụ ma dị arọ; ọ na-adakarị ma rapara. Mana ihe agha akụkụ ya na-amakpu 100-mm mere ụgbọ ala ahụ ka ọ bụrụ ezigbo ụgbọ na-enwe ọganihu. Uru nke tankị Lev bụ ogbunigwe dị ike, mana ọghọm ya dị arọ iri itoolu. Nke mere ka ụgbọ ala ahụ belata.
  Agha ndị ahụ gosiri na tank a ka nwere ike ime ihe na ala dị larịị.
  Ihe agha akụkụ Panther tụgharịrị bụrụ nke na-adịghị ike, nke mụbara mfu. Agụ gosipụtara na ọ bụ tank nke na-emepe emepe kacha dị irè. E ji ihe agha 82 mm kpuchie akụkụ ya, nke mere ka mmadụ iri anọ na ise ahụ enweghị ike.
  Ndị Germany ji nwayọọ nwayọọ na-aga n'ihu. Ọchịchị Soviet n'ozuzu ya tụrụ anya naanị nhọrọ dị otú ahụ, ma kwadebere, welitere ndị agha.
  N'ezie, n'adịghị ka Kursk Bulge, ndị fascist na-esiwanye ike ma nwekwuo obi ike.
  Na ala dị mfe maka ọgụ karịa nchekwa. Na ndị Kraut nwekwara ọtụtụ ụgbọ elu, tankị, na ndị agha. Ọ dịghịkwa mfe ịnye ndị agha Soviet gafee Volga.
  Ya mere, ndị Nazi, na-agbaji site na nchekwa nchekwa, na-aga n'ihu. Anyị nwetara ihe ịga nke ọma mgbe ịga nke ọma.
  Mgbe ọnwa atọ nke ọgụ siri ike gasịrị, anyị rutere n'Oké Osimiri Caspian.
  Stalin, chọtara onwe ya n'ọnọdụ siri ike, chọrọ ịmalite mkparịta ụka udo. Ebe ọ bụ na o doro anya na Caucasus enweghị ike ijide ya. Ma ọ na-esi nnọọ ike iso Hitler kwekọrịta. Ndị Fashist na-achọ oke. Ọ bụrụkwa na i kwenye ha, ha ga-eripịa gị. Gịnị banyere nkwụsị ahụ? Hitler achọghị ya ebe a. Na n'ezie allies na-agafe agafe. Ha na-atụ egwu igbu oge nkewa ọzọ.
  Ndị Fritze nọ na-aga n'akụkụ ụsọ oké osimiri nke Oké Osimiri Caspian. Ma mgbe ahụ, n'ikpeazụ, ha na ndị Turks jikọtara ọnụ. Lee ihe ọṅụ ọ bụ!
  Ụmụ agbọghọ German mara mma manyere ndị mkpọrọ Soviet ka ha susuo ụkwụ ha efu. Ha ji nrubeisi mee ya. Ha kụkwara ikiri ụkwụ ha ọtọ.
  Otu a ka e siri were weghara ya. Na ndị Germany na-ewepụ ngwa agha Soviet nkeji.
  Mgbe ahụ, Stalin nyere Fuhrer udo - na-ekweta na-ahapụ dum Caucasus, na ọbụna Leningrad na Karelia. Plus kwụọ otu narị afọ nke nkwụghachi.
  Fuhrer, mgbe o chebachara echiche nke nta, nakweere ihe ahụ e nyere ya, e wee mechie udo na December 7, 1943.
  Ndị Allies weere nke a dị ka aghụghọ! Ma ha tinyere iwu megide Stalin na USSR!
  Na mgbasa ozi ndị Soviet gosipụtara ntọhapụ ahụ n'ezie dị ka nnukwu mmeri. Ha na-ekwu na, ebe ndị mmekọ gbahapụrụ ha, ha chebere steeti Soviet na ọ dịghị mgbe a nara Moscow.
  N"ezie, ndị Nazi malitere ibuso agha site na Caucasus ruo Middle East ma wusie ìgwè Rommel ike. Ka ọ na-erule ngwụsị March 1943, ndị agha Fashist ka elu weghaara Middle East na Egypt dum. Tụkwasị na nke ahụ, agha ndị ahụ gosiri na Panther na-alụ ọgụ nke ọma megide English Churchills na Cromwells, ma nke ikpeazụ enweghị ike ịbanye na ya.
  Tụkwasị na nke ahụ, ndị Germany na-esi ike n'ọgụ ha na ndị Russia na-alụ, ma merie ndị agha Briten colonial ngwa ngwa.
  N'April, ndị Nazi kwagara Sudan. Ha mechara weghara Gibraltar, malite ọrụ Morocco. Churchill gbalịkwara ịnwale mmiri ahụ maka udo. Ma Hitler, ebe o nyere onwe ya aka efu n'ebe ọwụwa anyanwụ, kwuru mba!
  Na ndị Nazi kwagara Afrịka. Ha na-egbu oge karịa site na nzikọrịta ozi ogologo, okporo ụzọ ọjọọ ma ọ bụ enweghị ha zuru oke, ihu igwe siri ike na ebe dị anya.
  Ka o sina dị, ndị Germany gara n'ihu. Ma ha gara n"akụkụ kọntinent gbara ọchịchịrị. Ọ bụ ezie na, n'ezie, tankị ha, karịsịa Agụ-2 na ọdụm, dị nnọọ umengwụ n'ime ọhịa. Site n'ụzọ, ndị German webakwara ìhè "Panther" n'usoro ha, na-atụle tọn iri abụọ na isii, nke dị oke mkpa maka agha na Africa.
  Dị ka ọgụ arụmọrụ gosiri, ndị dị otú ahụ a tank, Otú ọ dị, enweghị ihe ọ bụla isi uru n'elu T-4, ma e wezụga n'ihi na a ọzọ dị ike engine, ma na-atụ aro efere efere.
  Ka ọ na-erule njedebe nke 1944, ndị Germany nwetara egbe E-10 nke na-ebugharị onwe ya, nke ruru tọn iri na abụọ, nwere silhouette dị ala nke ukwuu, na ngwa agha gbadara agbagọ. Igwe dị otú ahụ dị ezigbo mkpa maka Africa.
  Karịsịa ma ọ bụrụ na ụmụ agbọghọ na-alụ ọgụ na ya. Na ụmụ agbọghọ n'ozuzu oke na mara mma.
  Gerda na Charlotte na-aga n'ime ọhịa wee bibie ndị Britain na ndị America. Ndị a bụ n'ezie ụmụ agbọghọ ị chọrọ! Ị nweghị ike ịhụ ndị jụrụ oyi na narị kilomita na-esote. Ụmụ agbọghọ na-enwe mmasị igbu - ndị a bụ ụmụ agbọghọ mara mma!
  Ya mere, ha jidere ndị agha ojii ma manye ha ka ha susuo ụkwụ efu nke ịma mma. Ọ pụtakwara ozugbo - ohi siri ike! Ha na-alụkwa onwe ha ọgụ, na-akụ ụgbọ ala bekee n"ebe dị anya.
  Egbe ha ji akpa onwe ya erutela Pretoria, isi obodo South Africa. Ụmụ agbọghọ ahụ gbagburu onwe ha, were tungsten kpụrụ Churchill wee bụrụ:
  - N'Africa enwere shark, n'Africa enwere gorillas, na Africa enwere agụ iyi! Ha ga-ata gị ahụhụ, tie gị ihe ma kpasuo gị iwe! Ụmụaka anaghị aga mkpagharị n'Africa! N"Africa, e nwere onye na-apụnara mmadụ ihe, n"Africa, e nwere onye ọjọọ, n"Afrịka e nwere Barmaley dị egwu! Ọ ga-ata gị ụta, tie gị ihe, kpasuokwa gị iwe! Ọ dịkwa mkpa ka adọwa ụmụ agbọghọ ya!
  Na February 1945, ebe ikpeazụ ndị Briten siri ike na Africa n'agwaetiti Madagascar dara.
  Ya mere ugbu a, Briten akwụsịla ebe ahụ. N'otu oge ahụ, ndị Germany weghaara ma Iran na India. Ha gosipụtara ike ha dị ịtụnanya.
  Na May 1945, ndị Nazi rutere na Britain. Mgbe izu atọ nke ọgụ isi ike gasịrị, London dara. Mgbe otu ọnwa gachara, e jidere Ireland.
  E nwere ndakpọ n'ala ruo nwa oge, ma agha ahụ gara n'ihu n'oké osimiri. A hapụrụ United States naanị ya megide Reich nke atọ, ndị ha na ya jikọrọ aka, na Japan. Mana ugbu a, America bụ esenidụt, ị nweghị ike were ya ngwa ngwa.
  Na Reich nke atọ, ewebata ndebanye aha n'ọrụ zuru ụwa ọnụ, mmepụta nke ụgbọ elu na ụgbọ mmiri malitere ịba ụba.
  E wuru ma ụgbọ agha ma ndị na-ebu ụgbọ elu. Na n'ezie agha okpuru mmiri na-aga n'ihu. Ma mgbe ahụ, ọ dịghị ebere maka onye ọ bụla sitere na ụgbọ mmiri America.
  N'oge mgbụsị akwụkwọ, ma ọ bụ karịa kpọmkwem, na Nọvemba nke afọ 1945, ndị Germany ji obi ike jide Iceland wee kee isi mmiri na Argentina. Otú ọ dị, agha ahụ dị n"oké osimiri gara n"ihu ruo ogologo oge. Ọ na-ewe ọtụtụ ụgbọ ala iji rute America. A naghịkwa arụ ụgbọ mmiri ngwa ngwa otú ahụ. Mana ọ bụrụ na ọ nwere ike, Ọchịchị nke atọ nọ na-enweta ume. Afọ nke iri anọ na isii gafere n'ịgbanwe ogbunigwe n'oké osimiri. Na 1947, ndị Germany ebufelarị ọrụ agha na Greenland wee weghara ya. Ma site n'ebe ahụ ọ bụghị anya Canada!
  Ndị Nazi mere atụmatụ imeri nnukwute ha. Na 1948, iwe malitere megide Canada, na site na Brazil na Venezuela tinyere Japanese. Ọgụ ahụ dara nke ukwuu.
  Ndị Germany ji nwayọọ nwayọọ na-aga n'ihu ma n'ezie. Ụgbọ mmiri E Series ha dị elu karịa ndị America ma gosi uru ha bara n'ọgbọ agha. Ma site n'ụzọ, Yankees adịghị mfe, ha guzogidekwara nnọọ isi ike. Ha agbalịghịkwa ike ọgwụgwụ.
  Ọ bụ ezie na, n'ezie, e nwere ndị na-esi mmiri ọkụ. Ndị America batara n'ime ha. Mgbe ahụ, ha kwụsịrị. Ndị mkpọrọ ahụ wee susuo ụmụ agbọghọ Arian ọnụ ụkwụ efu na uzuzu uzuzu.
  N'oge na-adịghị, Quebec na Toronto dara, mgbe ahụ obodo ndị ọzọ. Site na Mee ruo Disemba 1948, ndị Germany weghaara ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ Canada nile, yana Venezuela, Nicaragua, na ọtụtụ Mexico. Nke a bụ ọnọdụ siri ezigbo ike. Ka ọ na-erule ná mmalite nke 1949, ndị Germany nwere United States na nchara ígwè. Mgbe ahụ, na Jenụwarị 11, ndị America nwara iji ngwa agha nuklia na nke mbụ ya na akụkọ ntolite. Ha emechaghịkwa nke ọma. N'ime bọmbụ ise ahụ, anọ nwụrụ n'ụgbọelu ndị ụgbọelu German gbagburu, otu, mgbe ọ gbawara, emebighị ndị agha Germany nke ukwuu.
  Na nzaghachi, ndị Krauts mere ka bọmbụ ha na-atụ n'obodo America na nrụnye ndị agha sikwuo ike.
  Ya mere agha ahụ gara n'ihu na-aga n'ihu na-aga n'ihu na-akwado Wehrmacht. Onye nwere akụrụngwa na ọzụzụ ndị agha ka mma. Ee, na ọnụ ọgụgụ buru ibu. Agha ahụ siri nnọọ ike. Ná mmalite 1949, nkewa German, mba ọzọ, na Japan weghaara ihe fọdụrụ na Mexico ma si n"ebe ugwu bata United States. America emebiela kpamkpam. O wee pụta ìhè na ihe dị njọ nye United States. Ma ka ọ na-erule ngwụsị oge okpomọkụ, e wegharalarị ọkara nke ókèala nke alaeze ugo, yana Alaska.
  Ndị Germany weghaara Washington na New York na November 8, 1949. Na December 7, 1949, ihe fọdụrụ nke US Army nyefere. Otú a ka Agha Ụwa nke Abụọ biri. Kacha ọbara ọbara agha niile na ọ were ihe karịrị afọ iri!
  O yiri ka udo ahụ a na-atụ anya ya kemgbe. Ma Hitler achọghị ịnakwere eziokwu ahụ bụ na a ghaghị ịkọrọ ndị ọchịchị Japan. Na n'April 20, 1953, Ọchịchị nke Atọ wakporo Ala nke Rising Sun. Agha ọhụrụ dara. N'ihi na ụwa hegemony.
  Ọnụ ọgụgụ dị elu dị n'akụkụ nke Reich nke atọ, yana qualitative kwa. Ma ndị Japan na-alụ ọgụ na oke egwu na oke dike.
  Otú ọ dị, ndị Nazi ka na-emeri. Otú ọ dị, agha ahụ were ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ otu afọ. USSR na-anọpụ iche. Stalin nwụrụ n'ebe ahụ ma enwere mgba siri ike maka ike.
  Ndị Wehrmacht weghaara Japan n'ikpeazụ. Ọnwa ole na ole ka e mesịrị, ndị Nazi weghakwara mba ndị dị na Latin America. Ha na-eguzobe hegemony zuru ụwa ọnụ.
  A na-eme mgbanwe n'ime ọchịchị nke atọ n'onwe ya. E webatara okpukpe ọhụrụ iji dochie Iso Ụzọ Kraịst. Ọ dịghị Atọ n'Ime Otu n'ime ya, nanị otu Chineke kasị elu na onye ozi ya - Adolf Hitler. Otu akara ego, agụmakwụkwọ otu. Nakwa ịlụ karịa otu nwanyị nke okpukpe doro nsọ. Na mkpụrụ ndụ ihe nketa nhọrọ ka na-arụsi ọrụ ike. A na-emeziwanye agbụrụ mmadụ.
  USSR ka dị n'ụdị mkpọda ma na-akwụ ndị Nazi ụtụ. Nikita Khrushchev na-achị ebe ahụ ma gbalịa ka ọ ghara imegbu anụ ọhịa ahụ. Ka o sina dị, Hitler emelarị ụwa niile n'okpuru onwe ya. Ọ na-elekwa Russia anya dị ka ntụpọ uhie. N'April 20, 1957, e gburu Fuhrer ahụ kpọmkwem n'ụbọchị ọmụmụ ya. Na kpọmkwem n'ime afọ iri isii na asatọ, a kwụsịrị ọchịchị aka ike nke ọhịa. Onye meriri ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ụwa dum, ma chọọ ịwakpo USSR ọzọ na June 22.
  Mana dịka anyị na-ahụ ya, ọ naghị arụ ọrụ ...
  Schelberg nọchiri anya Hitler. Hermann Goering nwụrụ n'ihi ịṅụ ọgwụ ọjọọ na iribiga ihe ókè. Himmler dabara n'ihere, Hitler kwụsịrị ịtụkwasị ya obi, wee wepụ ya. Schellenberg nọchiri Himmler wee nweta ọkwa nke onye ga-anọchi anya ya. Tụkwasị na nke ahụ, Hitler nwere ụmụaka a na-enweta site n'ịgba ahịhịa. Ma onye nke okenye n"ime ha erubeghị iri na anọ.
  Ya mere, ụmụ Fuhrer enweghị oge iji keta. Hitler si otú a ghọọ eze ukwu, ma o nweghị usoro eze. Schellenberg anwaghị anwa igbu ụmụ Fuhrer, ma wepụrụ ha n'ọchịchị. Ya onwe ya ghọrọ Fuhrer na onye ọchịchị aka ike.
  Mgbalị maka ọchịchị were ọtụtụ afọ.
  Na May 1, 1961, Nazi Germany wakporo USSR. Enwere mgbalị iji nweta: otu mbara ala - otu alaeze!
  Ndị agha Schellenberg ka nwere ike ijide Moscow. Ndị agha Soviet dị ala karịa n'ọtụtụ na ịdị mma nke ngwá agha. Mweghara nke isi obodo nke USSR gara n'ihu ruo ọnwa isii n'ihi nnukwu anya. Ma agha nke otu ahụ were afọ iri ọzọ.
  Otú ọ dị, n"oge na-adịghị anya, ihe dara jụụ. Schellenberg gbasoro amụma nnwere onwe, na 1981, ndị Russia niile nwetara ikike ịbụ nwa amaala nke Reich nke atọ. Ntọhapụ ji nwayọọ nwayọọ na-aga n'ihu. Schellenberg nwụrụ n'oge na-adịghị anya. Mgbalị siri ike maka ọchịchị dara. Mgbe ahụ, dị ka nkwekọrịta, e weghachiri eze ahụ na nwa Kaiser kpọmkwem, Frederick IV, rịgoro n'ocheeze. N'afọ 2001, e mere ntuli aka nke ndị niile bi na mbara ụwa nwetara ikike ịbụ nwa amaala na ikike nha anya. Na 2017, ewepụrụ mmachi ikpeazụ maka ndị Juu na Rome.
  Oge nke National Socialism abịala na njedebe. Agbanyeghị, ụmụ mmadụ nọ n'otu alaeze ukwu, gọọmentị etiti na nke ọchịchị. Na-enyocha oghere dị n'èzí.
  N'ime ya, onye ọ bụla bụ nha nhata, ma enwere Senate na Bundestag, ebe ndị mmadụ niile nke Reich nke atọ na-ahọpụta ndị nnọchiteanya. Na n'elu ha bụ Kaiser, eze ukwu nke ụwa niile.
  Ndụ, n'ozuzu, adịghị njọ n'ihe gbasara ihe onwunwe. Ịdọ aka ná ntị siri ike, mmepe nke sayensị na nkà na ụzụ na ezigbo ụlọ ọrụ German rụpụtara ihe. Ọrụ ugbo mara mma, agụụ adịghị, nri na-ejukwa anya ọbụna na mpaghara ndị dara ogbenye nke Africa. Onye ọ bụla nwere ọrụ, onye ọ bụla na-anata ụgwọ ọnwa na ụgwọ ezumike nka. Agụmakwụkwọ na ọgwụ bụ n'efu. N'otu aka ahụ, ụlọ akwụkwọ ọta akara na ụlọ akwụkwọ ọta akara. Nri na-efu pennies, ọnụ ahịa ngwaahịa niile ajụla oyi kemgbe ọtụtụ afọ. Ebe ọ bụla, ọbụna n'Africa, e nwere okporo ụzọ; ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ onye ọ bụla nwere ụlọ ma ọ bụ ụlọ dị iche. A na-enye ndị lụrụ di na nwunye ọhụrụ ozugbo ma ọ dịkarịa ala ụlọ atọ n'ime ụlọ nwere ihe niile dị mma. Ị nwere ike iburu ụgbọ ala ma ọ bụ ihe ọ bụla na kredit. Ọtụtụ ndị nwere ọbụna helikopta onwe ha.
  Ịntanetị na-arụ ọrụ, onye ọ bụla nwere TV na kọmputa, ụbọchị ọrụ bụ nanị awa anọ. Akụkụ egwuregwu niile bụ n'efu, ma ị na-akwụkwa ụgwọ ịga ha.
  Ha na-enye nwa ọ bụla nnukwu ego. Ụlọ ọrụ na ụgbọ njem ọha bụ n'efu. Ihe niile bịara dị mma na mma nke ọma. Okporo ụzọ dị ọcha, ọtụtụ rọbọt na akpaaka apụtala. Usoro ihe atụ. A machibidoro siga iwu, ọ bụ ezie na a ka na-ere mmanya na-aba n'anya, na ụdị biya dị iche iche fọrọ nke nta ka ọ bụrụ n'efu. A na-enyekwa ụmụaka nọ n'ebe nri ọha nri n'efu.
  Ọtụtụ ebe nkiri n'efu na ọnụ ụlọ kọmputa.
  Ebe obibi mmadụ adịlarị na ọnwa, Mars, Venus, Mercury, na ọnwa Jupita.
  Ndị mmadụ na-akwado ịwụ elu na kpakpando. E chepụtalarị ọtụtụ ihe.
  Na nkenke, ọ tụgharịrị nke ọma n'ozuzu ya. Ọ dịghịkwa mkpa ka a rụọ ọrụ otú ahụ.
  Ọ BỤRỤ na ZYUGANOV ga-egosikwu obi ike na ibu ụzọ
  Na May 1999, Zyuganov kpebiri na ọ bụghị akwado Stepashin's candidacy, ma na-aga n'oge ntuli aka Duma. Ndị Kọmunist na ndị ha na ha jikọrọ aka mere mkpebi siri ike ịtụ vootu megide Stepashin. Ọzọkwa, a kpasuru ha iwe ma napụ ha ọkwá ha na gọọmenti. Mkpebi dị otú ahụ gaara abụ nke kachasị na akụkọ ihe mere eme ma ọ bụrụ na Zyuganov abụghị ịnyịnya Trojan na ogige ndị Kọmunist, bụ onye mebiri ma mebie echiche aka ekpe.
  Ntuli aka nke ndị omeiwu nke mbụ kwere nkwa ọtụtụ uru maka ndị Kọmunist, gụnyere n'ihi obere asọmpi na onyinyo nke ndị nwụrụ n'ihi okwukwe.
  Nke a gosikwara na ndị Kọmunist anaghị ejigide oche ha ma ọlị, kama ha nwere ụkpụrụ.
  Oge nke abụọ Yeltsin wetara Stepashin ọzọ, wee were Aksenenko nke ugboro atọ. Duma anabataghị ya ọzọ, wee were ya gbazee. Emebere ntuli aka ọhụrụ na Septemba.
  Isi ike nke ndị omeiwu gbanwere usoro akụkọ ihe mere eme. Mwakpo bọmbụ nke Yugoslavia dị ogologo oge - dịka Milosevic tụrụ anya maka enyemaka sitere na Russia. Na mgbasa nke ụlọ omeiwu nyere ndị mmegide ohere imeri.
  Ndị Kọmunist jisiri ike tinye nchụpụ Yeltsin na ntuli aka ọzọ.
  Ma ọzọ ọ dị ntakịrị mkpụmkpụ, oge a naanị vootu abụọ. Ndị nnọchiteanya ahụ nwere nchegbu banyere ịdị nso nke ntuli aka ndị omeiwu, na ihe ize ndụ nke ịghara ịgafe n'ime ha.
  E mebiri Duma ahụ, ma Yeltsin họpụtara Aksenenko a na-amaghị ama dị ka praịm minista site n'iwu.
  N'ozuzu, olileanya Zyuganov na a ga-eme ntuli aka ziri ezi. Onye isi ala na-arịa ọrịa na ike adịghị ike emegideghị usoro iwu. Na ọ naghị etinye ihe ize ndụ karịa ikike ya na ọkwa pasent abụọ. Primakov, ebe ọ hụrụ na njikọ ya enweghị oge ịmepụta na ịdebanye aha, banye na njikọ aka na ndị Kọmunist. Yabloko na Liberal Democratic Party gara ntuli aka. Òtù Unitydị n'otu enweghị oge iji guzobe, NDR wee daa mbà.
  Enwekwara mwakpo nke ndị agha na Dagestan, na enweghị mkpebi nke ndị ọrụ nchekwa n'oge ntuli aka.
  Ndị Kọmunist, ya na Primakov na Luzhkov, nwetara nnukwu mmeri. Ha nwetara ihe karịrị pasentị iri ise na ise nke votu. Nke abụọ bụ ngalaba Yabloko, nke mekwara nke ọma, na-enweta pasentị iri na ise. Na mberede, LDPR rụrụ nke ọma, na-anakọta ihe karịrị pasentị iri na abụọ. Ndị NDR ezuteghị ihe mgbochi pasentị ise - mmeri zuru oke! Zhirinovsky ghọrọ nanị pro-Kremlin ndú na Duma. N'eziokwu, asọmpi ahụ adịghị ike. Dị ka iwu ọhụrụ ahụ si kwuo, ndị otu ga-edebanye aha ọzọ n'oge na-adịghị anya otu afọ tupu ntuli aka, na ọtụtụ enweghị oge.
  Ndị nzuko omeiwu na-achịkwa ndị mmegide aka ekpe ọzọ, ma Yabloko nwere oche ndị nwere ikike na LDPR na ndị nta.
  Na n'ezie esemokwu bilitere ... Mgbe ntuli aka nke State Duma ọkà okwu, a votu nke enweghị ntụkwasị obi na ọchịchị e mere. Ma ọzọ a na-ekwu maka nchụpụ. Oge a ụzọ abụọ n'ụzọ atọ, ọ ga-adị mfe ịnakọta!
  Yeltsin, mgbe oge na-adịghị anya, kpebiri ịlaghachi Prime Minister Primakov na mbụ osote onye isi ala Maslyukov n'oche .
  Ndị otu aka ekpe kwetara na nke a, mana a kwụsịrị ike onye isi ala ruo nwa oge. Na ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ihe ọ bụla ruo mgbe ntuli aka ọhụrụ. Mgbe mkparịta ụka dị n'ime nkwekọrịta ahụ, e kpebiri ịhọpụta Primakov maka onyeisi oche. Luzhkov ghọrọ praịm minista. Na Zyuganov natara post nke isi nke ngalaba omebe iwu! Ya bụ, Super Skipper ! Banyere nke ọhụrụ ahụ, ekwesịrị ka emezigharịa n'usoro iwu.
  A chụpụrụ ndị agha ahụ na Dagestan. Ma ha agaghị na Chechnya. Agha obodo dara ebe ahụ. Russia kwadoro Maskhadov na Kadyrov, megide Basayev na Raduev .
  Primakov jisiri ike merie ntuli aka onye isi ala Russia na agba nke mbụ. Otú ọ dị, gọọmenti nwetara ikike ọzọ. Dị ka ngalaba omebe iwu nọ n'okpuru ọchịchị Kọmunist.
  Mmụba akụ na ụba gara n'ihu na Rọshịa, ọnụ ahịa mmanụ na gas rịrị elu, a maliteghachikwara ụlọ ọrụ.
  Ndị America, n'ozuzu dịka n'eziokwu, mgbe mwakpo ndị na-eyi ọha egwu nke Septemba 11 banyere na Afghanistan wee banye na Iraq. A họpụtara Primakov ngwa ngwa maka okwu nke abụọ. Ma n'afọ 2008, ọ tụfuru oche ya n'aka praịm minista na-aga nke ọma Yuri Luzhkov.
  Onye isi ala ọhụrụ ahụ gara n'ihu na amụma njikọ nke ndị Kọmunist gara aga. Zyuganov ghọrọ praịm minista.
  Ruo oge ụfọdụ, amụma mba ofesi bụ maka mmekorita ya na West na ọbụbụenyi na China. Ọchịchị Yanukovych agbasiwo ike na Ukraine. Ya mere Luzhkov, n'adịghị ka Putin, gbasoro amụma pro-Ukrainian ma jiri njikọ nke obodo Slav kpọrọ ihe. Ukraine ghọrọ akụkụ nke Euro-Asia Union na 2016. Luzhkov jere ozi ugboro abụọ wee gbaa arụkwaghịm. N'ikpeazụ, Zyuganov ghọrọ onyeisi oche, na-emeri ntuli aka n'ụzọ dị mfe. Zhirinovsky abuana nke ugboro asaa, niile kemgbe 1991, na-efunahụ ọzọ.
  N'oge mgbụsị akwụkwọ nke 2015, Russia tinyere aka n'agha na Syria ma tụọ bọmbụ n'ebe ahụ. Trump batara n'ọchịchị na United States. Zyuganov, n'agbanyeghị ọchịchị Kọmunist, gara n'ihu usoro ya gara aga na akụnụba. Rọshịa, n'agbanyeghị ọchịchị ndị Kọmunist nke Russian Federation, nọgidere bụrụ ahịa, mba onye kwuo uche ya na nke nwere ikike ọchịchị.
  Mmekọrịta na West na agafeghị oke asọmpi. Enwere njikọ na Ukraine na Belarus, na Kazakhstan, mana ọ bụghịkwa nso. Na 2020, a họpụtara Zyuganov ka ọ bụrụ okwu nke abụọ. N'ozuzu, ntakịrị iweda nsonaazụ na njedebe nke agba nke abụọ. Na na Ukraine, mgbe Yanukovych hapụrụ, Zelensky na-atụghị anya ya meriri. Nazarbayev pụọkwa.
  Zyuganov kwuru na ya agaghị agbanwe iwu na ọ ga-ahapụ mgbe ya nke abụọ okwu.
  Ya mere, onye ndú nke Communist Party nke Russian Federation ka jisiri ike na-achị Russia, na-egosi ntakịrị obi ike. Ụwa tụgharịrị bụrụ nke dị nchebe ma dị jụụ karịa n'eziokwu.
  Ọnye na-bụ Putin? Kedu ka ọrụ ya si dị? Mgbe Primakov ghọrọ praịm minista, a chụrụ Putin ka ọ dị nso na Yeltsin. Na-ebo ebubo, karịsịa, na FSB kpalitere mbuso agha nke ndị agha na Dagestan. Putin nọgidere na-etinye aka na ndọrọ ndọrọ ọchịchị ruo oge ụfọdụ. Ọ gbara ọsọ maka steeti Duma nke ọma. Mgbe ahụ, ọ ghọrọ onyeisi obodo St. Petersburg.
  Mana ọ hapụrụ ndọrọ ndọrọ ọchịchị wee nweta ọrụ na nchekwa nke otu ụlọ ọrụ nkeonwe. Ya mere, mmadụ ole na ole chetakwara ya ọzọ.
  Zhirinovsky na 2020 gara ntuli aka onye isi ala nke ugboro asatọ wee nweta nsonaazụ dị ala ọzọ. Mana ọ ka nwere ngalaba na steeti Duma. Na ọbụna Zyuganov nyere ya ọkwa nke Major General mgbe 2020 ntuli aka. Donald Trump na-atụghị anya ya tụfuru ntuli aka ahụ n'aka onye na-eto eto Democratic. Merkel gbara arụkwaghịm n'oge. Na ahụike Lukashenko akawo njọ nke ukwuu.
  Na 2021, ndị cosmonauts Russia mechara fega na Ọnwa. Ha kụkwara ọkọlọtọ na-acha ọbara ọbara n"ebe ahụ! Zyuganov kwupụtara Afonin dị ka onye ga-anọchi anya ya . Ọfọn, n'ozuzu, ndụ tụgharịrị na gburugburu ọzọ.
  Dị ka anyị na-ahụ, ọdịda nke Russia emeghị ọbụna na-enweghị Putin. Ìhè ahụ atụgharịghịkwa.
  
  
  
  
  
  
  Ọ BỤRỤ na MENSHIKOV ga-egbu NIKOLAI
  . N'ime ya, Tsarist Russia meriri agha Crimea. Mgbọ kpafuuru gbuo Menshikov, onye ọchịagha kakwara ike were ọnọdụ ya. Ya bụ, ihe mberede mere wee gbanwee usoro akụkọ ihe mere eme.
  Ndị na-emegide nke ya na Makarov. E meriri ndị France na ndị Britain n'otu ntabi anya. Na Russia, n'ịbụ ndị weghaara ọnụ ọgụgụ dị ukwuu nke ndị mkpọrọ na trophies, weghachite Crimea.
  E meriri Türkiye na Transcaucasia. O nyere Kars, Erzurum, na ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ Armenia niile na Russia. Ndị agha Rọshịa weghaara Romania. Otú ọ dị, ọ dịghị mkpa ịnọgide na-akpasu iwe. Sultan rịọrọ maka udo. N'otu oge ahụ, Austria weghaara Bosnia na Herzegovina.
  Ndị Turks kwetara inye onwe ha Serbia, Bulgaria, Montenegro, na Romania ghọrọ onye agha Russia. N'otu oge ahụ, Russia weghaara Armenia: Kars, Erzerum, Tanrog, gbasaa ihe onwunwe ya na ndịda.
  Ọgba aghara dara na France, agha obodo malitekwara, ọ pụkwaghị iziga ndị agha. Briten hapụkwara esemokwu ahụ. Ala-eze Sardinia ebelatakwara ike. Austria agbasiwo ike. N'oge na-adịghị anya ndị Austria meriri ala-eze Sardinia, na-eme ka ikike ha dị n'Ịtali dị ike.
  N'oge na-adịghị anya e jidere Shamil, na-ejedebe agha na Caucasus. Russia mere udo bara uru na China, na-ewepụ ọbụna ókèala karịa na akụkọ ihe mere eme n'ezie, ya mere ikike nke ngwá agha Russia dị elu.
  Nicholas onye mbụ akwadoghị ugwu na agha megide ndịda. N'ụzọ megidere nke ahụ, o kpebiri inyere ndị South na Britain aka iji mee ka ọnọdụ ha sie ike na Alaska.
  Russia malitere iwu obodo na ebe ewusiri ike na mpaghara America. E nwekwara ọrụ ụgbọ oloko na-aga Chukotka. Tsar Nicholas depụtara ọtụtụ ihe. Ndị agha Russia meriri Central Asia. Eze a nwụrụ na 1867. Ịhapụ Russia dị ike na ọganihu. Nwa ya nwoke Alexander akwụsịghị serfdom, ma nọgidere na-aga n'ebe ndịda. Karịsịa , o duziri agha mmeri na Turkey ma tinye Constantinople na Russia. Mgbe ahụ Mesopotemia.
  Ọzọ agha na Britain na mmeri nke British na Asia. Alexander nke Abụọ chịrị obere oge , na-enweghị ime mgbanwe dị ịrịba ama, ma e wezụga maka ikpe ikpe, ma mee ka usoro nchịkwa dịkwuo mma.
  Mwepụ nke serfdom agbasoghị. Mana Russia weghaara Iran. Tsar nwụrụ kpọmkwem afọ iri abụọ ka Nicholas nke Mbụ gasịrị na 1887. Alexander nke atọ chịrị naanị obere oge, ruo 1894, mana jisiri ike weghara ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ India niile na Russia. Na Nicholas II gara n'ihu na njem ya na Indochina, na China n'onwe ya.
  E nwere agha na Japan. N'ozuzu mmeri. Na mmeri zuru oke nke China na Indochina. Na ịbanye n'ụzọ niile na Australia. Ma na Europe, ọnọdụ ahụ bịara dịtụ iche.
  Alaeze Ukwu Austria weghaara ndịda France. Ma mgbe ahụ, ọ meriri Prussia, weghara South Germany. Ọ bụ Ọstria bụ onye na-achị ụwa. Agha obodo ahụ dara France nke ukwuu. Prussia enweghị ike ịdị n'otu. Ndị Austria mechara were ma weghara Prussia niile, yana akụkụ nke ọwụwa anyanwụ France. E hiwere otu nnukwu alaeze nke gbasaa n'Africa. N"oge na-adịghị anya, ndị Austria merikwara Belgium, Holland, na ọtụtụ ala n"Africa. Mgbe ahụ, agha dị n'etiti Austria na Russia megide Britain. Ọ kwụsịrị na nkewa nke Africa n'etiti ndị Austria na ndị Russia.
  Emperor Franz ghọrọ eze kachasị ukwuu, karịa Napoleon Bonaparte site n'imeri ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ọkara Africa na ọtụtụ Europe. N'oge na-adịghị anya, e weghaara France kpam kpam, yana Spain na Portugal. Ee, ihe niile gara nke ọma, mana ...
  Onye nketa nke Emperor Franz chọrọ itinye Serbia n'onwe ya! Na 1920, oké agha malitere n'etiti Russia nke Nicholas II na Great Austrian Alaeze Ukwu.
  Europe niile dị n'akụkụ Austria. E wezụga Britain, nke na-adịghị ike dị ka n'ezie akụkọ ihe mere eme, na ihe fọrọ nke nta ka ọkara nke Africa. Ọzọkwa, Sweden megidere Russia. Na Norway na Denmark e weghaara n'okpuru Emperor Franz.
  Nke ahụ bụ ọkara nsogbu. US nọgidere na-ekewa na obere ike. Ma Briten ka na-achị Canada na Austria. Ma mgbe ọnwa abụọ mbụ nke igbu oge gasịrị, ọ banyekwara n'agha n'akụkụ Austria.
  Ya mere, nnukwu agha dara. Austria na England megide Russia.
  N'ezie, Oleg Rybachenko nọ ebe ahụ. Ọ na-alụkwa ọgụ dị ka ezigbo dike na-adịghị agbaji.
  Nwatakịrị ahụ gbapụrụ ndị agha mba ofesi jiri egbe igwe wee bụrụ:
  -Ukwe nke Motherland na-abụ n'ime obi anyị.
  O nweghi onye mara mma ka ya n'uwa dum...
  Gbanyụọ ọkụ nke knight nke ukwuu -
  Anwụ n'ihi na Chineke nyere Russia!
  Ọ na-etikwa onwe ya ihe, jiri egbe bibie ndị agha si Europe niile na akụkụ ụfọdụ si Africa.
  Nwatakịrị ahụ adịghịkwa ekwe onwe ya. N'ebe a, ọ na-atụba bọmbụ na mkpịsị ụkwụ ya gba ọtọ ma tie mkpu:
  - Anyị agaghị enye na anyị agaghị ada mbà!
  Ma ọzọ nwa okoro ahụ gbawara mgbawa na-egbu egbu ma na-agbawa obi. Ọ chọghị ikwe ka onye iro ya kwenye.
  Ọ na-abụkwa onwe ya abụ:
  - Ọ dịghị onye ga-akwụsị anyị! Ọbụna ọdụm enweghị ike imeri!
  Nwa nwoke ahụ bụ ezigbo dike. Na-ehulata na enweghị ike imeri. Knight nke Okwukwe! Ọ bụrụgodị na ọ bụghị Ndị Kraịst!
  Ya mere a chịrị mwakpo ndị Austria.
  Ndị Austria na ndị Britain nwere tankị, mana Russia nwekwara mastodons.
  Nicholas II ka nwere ọnụ ọgụgụ buru ibu karị, na-eburu n'uche ógbè ndị ahụ. Tụlee Asia nile, n'ebe ọwụwa anyanwụ Europe, akụkụ nke Balkan, ihe karịrị ọkara nke Africa.
  Ya mere, Russia dị elu karịa ọnụ ọgụgụ ndị agha. Na ndị agha na-alụ ọgụ nke ukwuu...
  Na ndị Austria enweghị ike iguzogide ma chụpụrụ ha na Warsaw. Mgbe ahụ, ndị agha Russia gara Oder wee weghara East Prussia. Galicia dakwara, ya na Lvov. A nọchibidoro Przemysl. Krakow a tọhapụrụ ya.
  Mgbe ahụ, ọ bịara bụrụ na ndị Slav achọghị ịlụ ọgụ na ndị Russia ma na-enyefe n'ìgwè.
  Agha ndị ahụ gosikwara na tankị ndị Russia na-agba ọkụ, ndị na-adịghị ahụkebe na-adị irè karịa tankị ndị Germany dị arọ na nke siri ike karị. Na na ụgbọ elu, Tsarist Russia bụ n'ozuzu usoro nke ịdị ukwuu siri ike karịa àgwà ndị Britain na ndị Austrian.
  Ndị agha Rọshịa maliteghachiri iwe ha ka ha kwụsịtụrụ. Ha were ma ọnụọgụgụ na nkà.
  A gbara Budapest gburugburu wee were. N'oké osimiri, Admiral Kolchak meriri ndị Britain wee weghara Australia. N'elu ala, ndị agha Russia gbara gburugburu ma were Berlin. Na mgbe ahụ Vienna.
  Alaeze Ukwu Ọstria nọkwa na-emeri n'agha ahụ n'Africa. E merikwara ndị bekee. Ee, ihe adịghị mma maka Emperor Adolf.
  Ọ rapaara isi ya n'ebe na-ezighi ezi wee malite ida kpamkpam. Olee otú ọ ga-esi guzogide ike dị otú ahụ?
  Mgbe ọdịda Vienna gasịrị, nguzogide ndị Austria ghọrọ isi. N'oge na-adịghị anya, ndị Russia weghaara Europe na Africa niile. N'otu oge ahụ, mwakpo a wakporo Canada na Alaska malitere. Ndị Briten furukwa.
  Britain chọtara onwe ya dịpụrụ adịpụ ma gbalịa ịnọdụ ala n'àgwàetiti ahụ.
  Mana o doro anya na Russia ga-emeri site n'ịkwalite mwakpo ikuku.
  Ọ gbakwara ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ihe niile dị n'elu bọmbụ. Na mgbe ahụ, ndị agha ọdịda rutere n'ala, nke mere ka Briten rube isi.
  Ya mere, akụkụ ọwụwa anyanwụ, yana Alaska na Canada, ghọrọ ndị Russia.
  N'ozuzu nke a dị mma! Nikolai nke abụọ kwụsịrị obere oge, na-agbari ihe onwunwe ahụ. United States ka na-ekewa ma ọ bụghị nke siri ike, dịka steeti ndị ọzọ dabere na Russia.
  Na 1937, Tsar Nicholas II dara n'ụgbọelu. Ọ bụ Alexei II ketara ocheeze ahụ. N'adịghị ka akụkọ ahụ n'ezie, onye nketa ahụ nwere ezi ahụ ike ma nwee obi ụtọ. Na 1941, o kpebiri imeri ihe niile ndị nna nna ya na-enweghị ike weghara.
  Ịhapụ ịga na mbara ala, Ụwa ga-abụrịrị otu alaeze. Ndị agha Rọshịa bu ụzọ kwaga n'ebe ugwu nke America, ma mesịa gaa n'ebe ndịda. United States esighi ike ma weghaara ya ngwa ngwa. Ma Mexico bịara dị mfe imeri. Mgbe ahụ bulie elu. Otu otu, na-ejide otu obodo ọzọ. Brazil kachasị na nke siri ike. Ma ọ nọrọ ihe na-erughị otu ọnwa.
  Ya mere, ha meriri Latin America na New Zealand. Alesei nke abụọ gbadara n'akụkọ ihe mere eme dị ka onye na-erichapụ mmeri ndị Russia niile. Na ugbua na 1947, Russian cosmonauts tinye ụkwụ na Ọnwa. Na 1958 ruo Mars! Na 1961 na Venus. Na 1972 ruo Mercury, na 1973 ruo ọnwa Jupiter. Na 1975, mgbe ọ dị afọ 71, Alexy II nwụrụ. Akpọrọ ya onye na-emecha. Na nwa ya nwoke Nicholas III ghọrọ eze. N'afọ 1980, mmadụ banyere n'ụwa ikpeazụ nke Sistemụ Anyanwụ - Pluto. Nicholas III achịghị ogologo oge. Ọ nwụrụ na 1985. Na nwa ya nwoke Alexander nke anọ rigoro n'ocheeze. Eze na-eto eto dị ihe dị ka afọ iri abụọ na asaa. Ma eze nyere iwu ka e dozie ka awụpụ gafee Sistemụ Anyanwụ. Ha wee malite ịrụ ụgbọ mmiri kpakpando na rọketi foton . Na n'ikpeazụ, na 2017, mbụ interstellar njem malitere.
  
  TSAR NICHOLAS nke Abụọ nwere ihu ọma nke onyeisi oche PUTIN
  Onye edemede a ma ama na onye na-ede uri bụ Oleg Rybachenko chere na ọ dị ihe na-ezighị ezi n'ụwa. Ụmụ mmadụ na-anọgide na-ekewasị ka ọ dị. Ọnụ ọgụgụ nke mba ndị dị na mbara ala na-amụba nanị. Ma ọ bụrụ na onye ọ bụla enweta mmetụta, ọ bụ naanị ọchịchị aka ike, China na-achị ọchịchị aka ike. Na Russia, mgbe njedebe nke ọchịchị Vladimir Putin, dabara na nnukwu nsogbu. Agha na Caucasus na-ebuwanye ibu ọzọ, ndị ekpe na ndị mba na-enupụ isi. Akụ na ụba na-agbada ọzọ ma mpụ na-abawanye. Na Rọshịa malite ịgbasa.
  N'agbanyeghị chi ọma ya dị egwu, Vladimir Putin enwebeghị ike ịmepụta usoro ndọrọ ndọrọ ọchịchị siri ike, kwụsie ike, ma ọ bụ akụ na ụba kwụsiri ike ma na-eto ngwa ngwa. E dozieghị ọtụtụ nsogbu ọha na eze na nke agbụrụ. Chioma na-adịghị ahụkebe kwere Putin ka ọ nọgide na-enwe ọdịdị ọganihu. Ma ozugbo ọ hapụrụ, abscesses niile na-adịghị agwọ ọrịa meghere ozugbo.
  Ọzọkwa, iyi egwu nke agha nuklia na-ada! Ụwa nọ n'ọgba aghara, Russia na-abanye n'ime nnukwu agha obodo! Ekwesịrị idozi nke a ngwa ngwa.
  Nwa nwoke ahụ gụrụ n'akwụkwọ na ị nwere ike ịgbanwe ọdịnihu nke ndị mmadụ, ma gbanwee ebe ya! Ma enwere otu gypsy siri ike nke nwere ike ime onye ọ bụla nke a.
  Ya mere, gịnị ma ị gbanwee chi ọma na chi nke Putin na Nicholas II?
  Ọzọkwa, ọ bụrụ na Nicholas II dị ka phenomenally ịga nke ọma dị ka Putin, usoro nke akụkọ ihe mere eme ga-agbanwe. Na narị afọ nke iri abụọ na otu, ndị Romanov ga-achị na Russia. Nke a pụtara na Putin agaghị achọ chioma. Ma ọ bụ ma ọ dịkarịa ala Russia nwere chioma Putin.
  Na na narị afọ nke iri abụọ, chioma nke Tsarist Russia chọrọ nke ukwuu.
  Onye edemede a ma ama kpebiri ịga nwanyị gypsy. Ọ dabara nke ọma, enwere adreesị ya na ịntanetị, wee mepụta nghọta gwara onye edemede na onye na-ede uri na ọ bụghị charlatan ma ọlị.
  N'ezie, gypsy adịghị mfe. Ọ na-ebi na nnukwu ụlọ dị na Moscow, ọ dị ihe dị ka afọ iri abụọ, n'agbanyeghị na ọ na-akọ akụkọ ọma kemgbe oge Soviet. Ị nwere ike ịhụ nwa agbọghọ ebighi ebi na ntutu isi ojii - ọ bụ ihe pụrụ iche!
  Oleg Rybachenko jụrụ ya:
  - Mee ihe ọma! Gbanwee chioma nke Vladimir Putin na Nicholas II!
  Nwa agbọghọ gypsy ebighi ebi lere Oleg Rybachenko wee zaa:
  - Ọ dị mma na ị bụghị onye mpako na ị gaghị ahapụ onwe gị, kama maka obodo Russia! Ma ọ ka mma na ị nwere ume bara ụba na echiche a na-enwetụbeghị ụdị ya, dị ịtụnanya na nke karịrị mmadụ!
  Ndị gypsy ahụ gbapụrụ anya wee gaa n'ihu:
  - Ịgbanwe akụkọ ihe mere eme adịghị mfe ọbụna maka m! Mana gị, onye nwe echiche efu kachasị ike na nke bara ụba n'ụwa, nwere ike inyere m aka!
  Oleg Rybachenko kwere ekwe:
  - Adị m njikere maka ihe ọ bụla! M ga-emezu ihe ọ bụla arịrịọ!
  Nwata gypsy ahụ kwee isi wee sị:
  M ga-atụgharị gị ka ị bụrụ nwa nwoke dị ihe dị ka iri na abụọ, ị ga-etokwa nwayọ nwayọ, ị gaghị erukwa ahụ karịa iri na anọ. M ga-ezipụ gị n'ụwa yiri ya, ebe ị ga-ebu ụzọ ghọọ ohu!
  Oleg Rybachenko kwuru na nkwekọrịta:
  - Adịla m njikere!
  Ndị gypsy kwee isi wee gaa n'ihu:
  - Ị ga-enwetara m nkume artifact itoolu: nwa, ọcha, ọbara ọbara, oroma, odo, akwụkwọ ndụ akwụkwọ ndụ, acha anụnụ anụnụ, indigo, odo odo. Ma e wezụga nke a, arịa nke iri bụ okpueze Koshchei!
  O siri ike, mana ị ga-enwe nwata ruo mgbe ebighi ebi, ngwa ngwa, dị ike, na-agbanwe agbanwe nke nwoke dike. Na gbakwunyere ọgụgụ isi pụrụ iche na onyinye pụrụ iche nke echiche. N'oge na-adịghị anya, ị ga-anakọta arịa ma laghachi azụ n'ụwa gị. Na ruo mgbe ebighị ebi ị ga-na aru nke a phenomenally ike na ngwa ngwa nwa nke ihe dị ka iri na anọ, na ọ gaghị ekwe omume igbu gị. Ya bụ, ị ga-anata anwụghị anwụ dịka ụgwọ ọrụ!
  Oleg Rybachenko kwere ekwe:
  - Naanị otu onye nwere ike nrọ banyere nke a!
  Nwa amoosu ebighebi kwuru:
  - Ma ihe iri bụ nke m, ma naanị nke m! Ha ga-enye m ike nke na ị ga-akarị nke kwesịrị ịnwụ anwụ anwụ! Ka ọ dị ugbu a, m ga-eme ka ị hie ụra, + ị ga-etetakwa dị ka ohu n"ebe a na-egwu nkume. Ma mgbe ahụ amamihe gị ga-agwa gị otu esi esi na nke a pụta!
  Mgbe ị kwagara, m ga-enwe ike ịgbanwe akara aka, chioma na akụ nke Onye isi ala Putin na Tsar Nicholas II. Ị ga-anakọta m ihe ndị sitere na ụwa dị iche iche, na ka ọ dị ugbu a, site na mmalite nke narị afọ nke iri abụọ, akụkọ ihe mere eme nke Russia ga-aga n'ụzọ dị iche. Nke ahụ bụ, ọbụlagodi ma ọ bụrụ na ị naghị anakọta ihe ndị ahụ - nkume itoolu na okpueze Koshchei, Tsar nke Russia Nicholas II ka ga-enweta chioma, akara aka na chi ọma nke Onye isi ala Russia Vladimir Vladimirovich Putin!
  Oleg Rybachenko mụmụrụ ọnụ ọchị ma zaa:
  - Nke a dị mma! N'ime ụwa ọhụrụ, m ga-adị jụụ na usoro akụkọ ihe mere eme emesị gbanwee ka mma! Na na Russia ga-enwe ike iweghachi usoro n'ụwa niile wee bụrụ mba hegemonic! Na hegemon zuru oke!
  Gypsy na-eto eto ebighebi nyere iwu:
  - Dina n'elu sofa!
  Oleg Rybachenko dinara ala.
  Nwata nwanyị mgbaasị ahụ kwuru:
  - Ugbu a, hie ụra! Ị ga-eteta n'ụwa ọzọ.
  Anya Oleg Rybachenko mechiri, ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ụra ozugbo.
  Ndị gypsy ahụ wepụrụ ihe ndị e debere n'ihu na arịa wee malite ịkwadebe ọgwụ ahụ. Ọ gbanyere gas dị n'okpuru nnukwu ite ahụ akwadoro maka anwansi. O wee malite ịtụ ihe dị iche iche n"ebe ahụ, na-agba afa. N'otu oge ahụ, nwa agbọghọ ebighi ebi wepụrụ kaadị kaadị n'akpa ya wee bụrụ:
  - Oh, akara aka, akara aka, nyere Nikolai aka! Chioma sitere na Putin, bia Tsar Romanov!
  Ka Romanov merie
  Iwu dị ka Genghis Khan ...
  Ka o wetara gi chioma,
  Putin site na izu ohi onyinye!
  
  Ọ ka mma maka Russia
  Nicholas the Great Tsar ...
  Genghis Khan ga-adị jụụ
  Dị ka Vladimir Putin!
  Igwe ite ahụ malitere isi, ite ahụ wee malite ịfụ na ya. Gypsy debere kaadị ndị ahụ, tụba ọgwụ ma tụba oche ahụ n'ime ọkụ na-esi ísì ụtọ ... Ọkụ na-egbuke egbuke na-egbuke egbuke, dị ka à ga-asị na ọ bụ site na otu puku foto blitzes . Oleg Rybachenko na-ehi ụra furu efu ... Ma mgbe ahụ, mgbe ọ gbasịrị ọkụ, cauldron na-apụkwa n'anya.
  Nnukwu ọnụ ụlọ ebe nnukwu nwanyị mgbaasị na-agba afa wee bụrụ ihe tọgbọrọ chakoo na nkịtị!
  Nwa amoosu ebighi ebi kwuru:
  - Ọfọn! M gbanwere usoro akụkọ ihe mere eme na ọ dị mma! Ma ọ bụrụ na onye echiche a nwere chi ọma ma na-anakọta arịa, mgbe ahụ m ga-adị ike nke ukwuu nke na Setan n'onwe ya ga-enwere m anyaụfụ!
  Ma nwanyị mgbaasị gypsy ji anya emerald nwuo!
  Ndien utịben̄kpọ ama etịbe!
  Ihe na-echere Nicholas II n'ezie ... N'ezie, ọtụtụ ihe agbanweela. Enweghị ọgụ na-agba ọbara n'oge okpueze ahụ. Mgbasawanye na China gara nke ọma. Agha na Japan, n'ezie, mere. Nke a bụ ihe a na-apụghị izere ezere n'akụkọ ihe mere eme. O doro anya na anụ ọhịa ahụ dị n'ihu samurai kwesịrị ka agbapụsịa ma bibie ya. Ọ dịghịkwa ụzọ mgbapụ na nke a. Ị nweghị ike ịhapụ ihe egwu na oke gị.
  Japan bụ onye mbụ malitere agha ahụ, ma mbọ ọ nwara ịwakpo ụgbọ mmiri ndị Rọshịa amịtaghị ya. Ndị Russia enwetaghị nnukwu mmebi, na iri na abụọ ndị mbibi nke Ala nke Rising Sun dara.
  "Varyag" jisiri ike gbapụ na gburugburu. Nke mechara bụrụ nnukwu ihe ịga nke ọma. Na Admiral Makarov ngwa ngwa rutere n'oké osimiri ka anyị bibie ndị Japan. Na General Kuropatkin meriri samurai n'elu ala wee weghara ala Korea dum.
  Na ọbụna Tsar Nicholas II mere mkpebi: ọ dị mkpa ka ọ nọrọ na nchekwa na Japan ruo mgbe ebighị ebi! Ma dị ka? Ee, ndị agha ala ma tinye ha kpamkpam na Russia dị ka mpaghara.
  Mgbe ahụ, agha siri ike mere n'oké osimiri, ebe Admiral Makarov kwụsịrị ụgbọ mmiri ndị Japan.
  Ụmụ agbọghọ anọ sokwa n'agha ahụ! Ụkwụ efu na na bikini!
  Natasha, Zoya, Aurora, Svetlana. Mma anọ ndị, na-efe saber, na-abanye ụgbọ mmiri samurai kasịnụ.
  Natasha na-egbutu ndị Japan ma tie mkpu:
  - A ga-ete gị mma, anya dị warara!
  Zoya wepụrụ samurai ọzọ wee kwuo:
  - Ma anya gị bụ sapphire!
  Natasha, mgbe ọ gbasịrị igwe igwe ahụ, kwadoro:
  - N'ezie ee! N'ezie ee!
  Ma Aurora were ya ọzọ were ikiri ụkwụ gbachie ndị Japan nọ n'agba. Ọ gbajiri agba ya wee bibie:
  - Ngwa ngwa maka Motherland!
  Svetlana weere ya, bepụ isi samurai ma kwupụta:
  - Maka Tsar Nicholas II!
  Ee, n'ezie, ọtụtụ dabere na chioma. Karịsịa, Admiral Makarov nọgidere ndụ. O wee bụrụ Ushakov nke abụọ. Lee ka o si nye iwu nke ọma. Ya onwe ya nọ na ụgbọ mmiri mkpanaka, ọ nwere ike ijide ihe niile. Na ndị Japan, bụ ndị, n'agbanyeghị, na-enweghị nnukwu uru na egbe, a na-akụ ya na ngalaba na akọ.
  Nkà nke onye ọchịagha n'ozuzu ma ọ bụ onye agha mmiri na-emeri obere uru ọnụọgụgụ.
  Ọzọkwa, n'oge a, ndị Japan adịchaghị ike n'ọnụ ọgụgụ. Ya mere, Makarov na-etipịa ha. Ọ na-amanye ọgụ dị nso, ebe ụgbọ mmiri Russia nwere mgbọ agha na-awụpụ siri ike karị.
  Na ndị Japan meriri. Ụmụ agbọghọ ahụ weghaara ụgbọ mmiri samurai ọzọ. Na na ya ọkọlọtọ nke tsarist alaeze na-efe efe!
  Kedu ihe bụ ndị Japan? Ị bụghị ezigbo mma na chioma? Nicholas II nwetara chioma nke Vladimir Putin na ihe niile gara ya nke ọma!
  Kedu maka ụmụ agbọghọ? Mma anọ ndị dị na bikinis bụ ndị amoosu ụmụ amaala kpebiri ịlụ ọgụ maka eze, n'agbanyeghị na ha enweghị ihe jikọrọ ya na ụwa a.
  Ma na nke a, ọ dị mkpa iji nyere ndị Russia aka. Na nke a bụ n'ihi chioma Putin. Ọ dịghị mgbe ọ ga-eweghara Crimea na-enweghị ịgba égbè, ma ọ bụrụ na ọ bụghị maka otu ụmụ agbọghọ anọ ndị amoosu. Ha nyere aka mee ka ọrụ ebube mee. Mana ma ọ dị mkpa ka Rọshịa wepụ Crimea n'aka ndị ụmụnna ka bụ ajụjụ. Mana itinye China na Alaeze Ukwu Rọshịa bụ nnukwu echiche! Cheedị echiche ole isiokwu nke Tsar Russia ga-enwe - ọ nwere ike ịkụpịa ụwa niile!
  Na nkenke, ụmụ agbọghọ nọ ebe a anaghị egbu oge ha. Ma ugbua a na-agbaba ụgbọ mmiri ọhụrụ ahụ.
  E jidekwara ya ọzọ. Na ndị saber dị n'aka ndị mara mma na-egbukepụ egbukepụ, ma ha dị nkọ. Na ọtụtụ ndị Japan jikọtara ọnụ.
  Agha ahụ a na-alụ n'oké osimiri kwụsịrị na njedebe ikpeazụ nke ndị squadron Japan na ijide Admiral Togo.
  Na ọdịda malitere. Ụgbọ mmiri na ụgbọ njem ezughị ezu. Ha na-ejikwa ụgbọ mmiri ogologo, na-ebuga ha n"ụgbọ mmiri na ụgbọ agha, na-emekwa ọtụtụ ihe ndị ọzọ. Tsar nyere iwu ka e jiri ụgbọ mmiri ndị na-ere ahịa mee ihe n'oge ọdịda ahụ.
  Ndị agha Rọshịa meriri mwakpo ndị samurai bụ́ ndị nwara ịtụpụ ha n'elu akwa mmiri. Ma ndị agha tsarist ji obi ike mee ihe. Na nnukwu mwakpo ahụ e ji nnukwu mfu kwụsị.
  N'oge mwakpo ahụ, ụmụ agbọghọ ndị amoosu ahụ ji saber gbukasịa ma jiri ụkwụ efu tụba ndị iro ogbunigwe.
  N'ezie, ha nọ n'ebe ndị kasị dị ize ndụ. Na ka ha si malite ịgba egbe. Mgbọ ọ bụla dị na ebumnuche.
  Natasha gbara egbe, were mkpịsị ụkwụ aka ya tụpụrụ ogbunigwe:
  - Ọ dịghị onye dị jụụ karịa m!
  Zoya, na-agba egbe igwe, jiri mkpịsị ụkwụ ya gba ọtọ tụpụ onyinye ọnwụ wee tie mkpu:
  - Maka Tsar Nicholas II!
  Aurora, na-aga n'ihu na-agbapụ site na egbe igwe ma na-awụli elu, gbatịa wee sị:
  - Maka Great Rus '!
  Svetlana, na-aga n'ihu na-awụ onye iro ahụ ike, na-ekwu okwu ike, na-agbụ ezé ya, na-atụba bọmbụ na ikiri ụkwụ ya:
  - Maka alaeze ukwu!
  Ndị dike ahụ gara n"ihu na-etipịa ma na-azọcha ihe. Ha nwere ụdị mgbawa ike. Ha na-agbapụ onwe ha ma bibie samurai na-aga n'ihu.
  E nweelarị puku kwuru iri puku kwuru iri puku ndị Japan gburu ya.
  Na ndị samurai meriri agbapụ ... Ụmụ agbọghọ na-egbu egbu megide ha.
  Na ndị Russia na-egbutu samurai na bayonets ...
  A na-achụso mwakpo ahụ. Na ndị agha Russia ọhụrụ rutere n'ụsọ oké osimiri. Isi akwa akwa na-agbasa. Ọ bụghị ihe ọjọọ, n'ezie, maka alaeze ukwu Tsarist. Otu mmeri ọzọ. Na Admiral Makarov ga-enyere aka na egbe ya. Na-ekpochapụ ndị Japan.
  Ma ugbu a, ndị agha Rọshịa na-abata na Japan. A pụghịkwa ịkwụsị oké mmiri ozuzo ha. Ha na-egbukasị ndị iro, werekwa okpuru mmiri maa mma.
  Natasha, na-awakpo samurai ma na-egbu ha na saber, bụrụ:
  - Anụ ọhịa wolf na-acha ọcha na-abata! Naanị mgbe ahụ ka agbụrụ ahụ ga-adị ndụ!
  Leekwa ka o si atụ bọmbụ na mkpịsị ụkwụ ya efu!
  Zoya na-abụ abụ yana oke iwe. Na na-atụbakwa ụkwụ ya efu, ihe pụrụ iche, na-egbu egbu:
  -Ndị na-adịghị ike anwụ, ha na-egbu! Na-echebe anụ ahụ dị nsọ!
  Ọgọstine, na-agbapụ onye iro, ma na-egbu ndị saber, na-atụba bọmbụ na mkpịsị ụkwụ ya, na-eti mkpu:
  - A na-alụ agha n'ime oke ọhịa, egwu na-abịa site n'ebe niile!
  Svetlana, na-agbapụ ma na-atụba onyinye ọnwụ na ụkwụ ya efu, were ya ma tie mkpu:
  - Ma anyị na-emeri onye iro mgbe niile! Anụ ọhịa wolf ọcha na-ekele ndị dike!
  Na ụmụ agbọghọ ndị na-egwu egwu, na-ebibi ndị iro, na-abụ abụ, na-atụba ngwa agha na-egbu egbu n'ụkwụ ha:
  - Na agha dị nsọ! Ọ ga-abụ mmeri anyị! Ọkọlọtọ Imperial na-aga n'ihu! Ebube diri dike dara ada!
  Ma ọzọ ụmụ agbọghọ ahụ gbara na-abụ abụ n'iti mkpu na-adịghị mma:
  - Ọ dịghị onye ga-akwụsị anyị! Ọ dịghị onye ga-emeri anyị! Anụ ọhịa wolf ọcha na-etipịa onye iro! Anụ ọhịa wolf ọcha - kelee ndị dike!
  Ụmụ agbọghọ na-eje ije na-agba ọsọ ... Na ndị agha Russia na-aga n'ihu Tokyo. Ndị Japan na-egbukwa onwe ha, a na-egbutukwa ha. Ndị agha Russia na-akpụ akpụ. Na otu mmeri mgbe ọzọ.
  Tsar Nicholas wepụrụ tiketi ihu ọma. Ndị agha Rọshịa amalitela ịwakpo isi obodo Japan. Na ihe niile dị oke mma.
  Ụmụ agbọghọ nọ ebe a, n'ezie, dị n'ihu onye ọ bụla na nrụgide na nrigbu ha dị elu.
  Karịsịa mgbe ha na-atụ bọmbụ na-enweghị ụkwụ. Nke a na-ebutekarị ujo na ụjọ n'etiti samurai.
  Ma ebe a, ha na-arịgo mgbidi nke isi obodo Japan. Ha na-egbubikwa ndị mmadụ na ịnyịnya ka ha bụrụ kabeeji. Ha zọpịara ndị na-emegide ha. Ụmụ agbọghọ na-abịa, na-eti mkpu ma na-achị ọchị! Ha jikwa ikiri ụkwụ efu na-agba gị ụkwụ n'agba. Ndị Japan na-efegharị elu. Ha na-adakwa n"elu osisi nke aka ha.
  Na ndị dike na-efegharị saber ha ọbụna karịa ike.
  Na samurai na-ata ahụhụ mgbe e meriri ya. Ya mere, ndị agha Russia weghaara Tokyo.
  Mikado na-agba ọsọ n'egwu, ma ọ nweghị ike izo ebe ọ bụla. Ya mere, ụmụ agbọghọ ahụ kpọọrọ ya mkpọrọ ma kee ya agbụ!
  Nnukwu mmeri! Eze Ukwu Japan bịanyere aka n'akwụkwọ nkwado maka Nicholas II. Aha nke Russian Tsar na-agbatị nke ukwuu. Korea, Mongolia, Manchuria, Kuril Islands, Taiwan na Japan n'onwe ya ghọrọ mpaghara Russia. Ọ bụ ezie na Japan nwere obere nnwere onwe nwere oke. Ma eze ukwu ya bụ onye Rọshịa, onye ọchịchị aka ike!
  Nicholas II na-anọgide na-abụ eze zuru oke, na-enweghị ihe ọ bụla na-egbochi ya. Ọ bụ Ọchịchị Ọchịchị!
  Ma ugbu a kwa Emperor nke Japan, Yellow Russia, Bogdykhan, Khan, Kagan, na ndị ọzọ, na na, na na ...
  Ee, chioma ọzọ. Rịba ama na chioma kwere Putin imeri nke ukwuu! Na narị afọ nke iri abụọ na otu, Ewoo, adịghị mma nke ukwuu maka ijide!
  Kedu uru Russia nwere site na eziokwu ahụ bụ na onye iro Putin bụ McCain nwụrụ n'ihi ọrịa kansa ụbụrụ? Chioma, n'ezie, dị oke egwu, ị pụghị ichetụ n'echiche ya na ebumnuche - ka onye iro gị nwụọ ọnwụ ọjọọ na nke na-adịghị mma!
  Mana nloghachi a kapịrị ọnụ maka Russia bụ efu.
  Ma maka Nicholas II, chioma na chioma nke Putin ghọrọ nnukwu uru mpaghara. Mana n'ezie, gịnị kpatara uba ga-eji nye Putin onyinye? Ọfọn, ebe ọ bụ na Sobchak nwụrụ n'oge dị otú ahụ na ọ dịghị mkpa inye ya ọkwa nke onyeisi oche nke ụlọikpe iwu, olee otú ọ dị mma maka Russia?
  Na Tsar Nicholas II nke All Rus 'bụ onye pụrụ iche. Dị ka o kwesịrị ịdị, mgbe nnukwu mmeri dị otú ahụ gasịrị, ike na ikike ya wusiri ike. Nke a pụtara na enwere ike ime mgbanwe ụfọdụ. Karịsịa na Orthodoxy! Kwe ka ndị isi nwee nwunye anọ, dịka na Islam. Na kwa inye ndị agha ikike ị nweta nwunye nke abụọ ka ọ bụrụ ụgwọ ọrụ maka mkpagbu ha na ọrụ ikwesị ntụkwasị obi ha.
  Ezi mgbanwe! Ebe ọ bụ na ọnụ ọgụgụ nke ndị okpukpe ndị ọzọ na ndị mba ọzọ na alaeze ukwu ahụ amụbawo, mgbe ahụ, ọnụ ọgụgụ Russia kwesịrị ịbawanye. Oleekwa otú e si eme ya? Na-efu nke ụmụ nwanyị mba ndị ọzọ. A sị ka e kwuwe, ọ bụrụ na onye Rọshịa lụrụ ụmụ nwanyị China atọ, mgbe ahụ ọ ga-amụta ụmụ n'aka ha, oleekwa ndị ụmụaka ndị a ga-abụ site na mba?
  N'ezie Russian n'akụkụ nna m! Ma nke ahụ dị mma! Nicholas II, nwere uche na-aga n'ihu, na-enwekarị okpukpe n'ọdịdị karịa na mkpụrụ obi ya. Na n'ezie, o tinyere okpukpe na ọrụ nke steeti, na ọ bụghị vice versa!
  Nicholas nke Abụọ si otú a wusie ike ya n'etiti ndị a ma ama. Ndị ikom chọrọ nke a ogologo oge. Na ọ accelerated na Russification nke mpụga.
  Ọfọn, ndị ụkọchukwu ahụghịkwa ya. Ọzọkwa, okwukwe dara mbà na narị afọ nke iri abụọ. Okpukpe na-ejekwara eze ozi, n"ekweghị n"ezie na Chineke!
  Na mmeri ndị agha mere ka Nicholas bụrụ ndị a ma ama n'etiti ndị mmadụ, na ya, na-agbaso ọchịchị aka ike, achọghị mgbanwe karịsịa. Ndị Rọshịa amaghị ike ọ bụla ọzọ!
  Na akụ na ụba na-abawanye, ụgwọ ọrụ na-arị elu. Kwa afọ a na-enwe mmụba pasent iri. N'ezie, gịnị kpatara mgbanwe?
  Na 1913, Tsar Nicholas, na tercentenary nke Romanovs, ọzọ belata ọrụ ụbọchị 10.5 awa, na Saturday na tupu ezumike ụbọchị, ọbụna 8 awa. Ọnụ ọgụgụ nke izu ụka na ezumike abawanyela. A malitere ime ya dị ka ụbọchị ezumike na ụbọchị Japan nyefere onwe ya. Na ụbọchị ọmụmụ eze, na ụbọchị ọmụmụ eze nwanyị, na ụbọchị echichi.
  Mgbe ọ tụgharịrị na onye nketa nke ocheeze nwere hemophilia, Tsar Nicholas weere onwe ya nwunye nke abụọ. Ya mere, e meziri okwu banyere ịnọchi n"ocheeze ahụ.
  Ma nnukwu agha na-abịa. Germany rọrọ nrọ imegharị ụwa. Otú ọ dị, tsarist Russia dị njikere maka agha.
  Na 1910, ndị Russia weghaara Beijing ma gbasaa alaeze ha. Britain kwetara na nke a maka mgbanwe maka njikọ aka megide Germany.
  Ndị agha eze bụ ndị kasị baa ụba na ike. Ọnụ ọgụgụ ya n'oge udo ruru nde atọ na otu puku regiments. Germany nwere naanị narị puku isii n'oge udo. gbakwunyere Austria-Hungary, mana ndị agha ya adịghị njikere ịlụ ọgụ!
  Mana ndị Germany ka na-eme atụmatụ ịlụso France na Britain ọgụ. Ebeekwa ka ha nwere ike ise ihu abụọ?
  Ndị Russia nwere tankị ọkụ mbụ nke ụwa "Luna" -2 na mmepụta oke. Na ndị na-atụ bọmbụ engine anọ "Ilya Muromets" na ndị agha nwere egbe igwe "Alexander" na ọtụtụ ndị ọzọ. Na n'ezie ụgbọ mmiri dị ike.
  Germany enweghị ikike nhata.
  Ndị German ka kpebiri ịwakpo Belgium na gafere Paris. O nweghị ihe ha mere ebe a ma ọlị.
  Ma agha ahụ malitere na agbanyeghị. Germany mere njem ya na-egbu egbu. Ndị agha ya kwagara Belgium. Naanị ndị agha enweghị aha. Ndị agha Rọshịa agaala Prussia na Austria-Hungary. Na tank Luna-2 nwere ọsọ nke 40 kilomita abụrụla nnukwu ike.
  Ọzọkwa, mara na Tsar Nicholas nwere obi ụtọ na agha ahụ malitere. Tsar n'onwe ya agaghị ebuso Germany agha. Ya mere, n'akụkụ ndị Russia, e nwere nnukwu ikike dị ukwuu na ndị agha, tankị, ịdị elu nke ngwá agha, na ụgbọ elu kachasị mma na oke na àgwà. Na a siri ike aku na uba, dị ka o kwere omume iji zere nlaazu kpatara mgbanwe mgbanwe na agha. Ya mere, oge niile na-enwe ọganihu na ihe ịga nke ọma mgbe ihe ịga nke ọma gasịrị.
  O doro anya na a na-awakpo ndị Germany. Na mgbe ahụ, ha onwe ha wee na ndị isi agha, megide France na Britain. Ebee ka ha ga-aga?
  Were Italy ma kwusaa agha Austria-Hungary! Naanị gbakwunyere bụ na Türkiye banyere agha megide Russia. Ma nke a ka mma maka eze; n'ikpeazụ ọ nwere ike were Constantinople na nsogbu ahụ n'onwe ya! Yabụ...
  Na kwa ndị amoosu anọ, ndị kwere ekwe na-eto eto na-adịgide adịgide Natasha, Zoya, Aurora, Svetlana n'agha! Ha ga-akụkwa gị! Ya mere, ha ga-akụ ma ndị Germany na ndị Turkey!
  Onye edemede na onye na-ede uri Oleg Rybachenko tetara. Ruo mgbe ebighị ebi, nwa agbọghọ amoosu-agba afa mezuru nkwa ya, na-enye Nicholas II chioma nke Vladimir Putin na ugbu a Oleg Rybachenko ga-emezu nke ya. Itete n'ụra adịghị mfe. Ụka siri ike kụrụ ozu nwata ahụ. Nwata nwoke maliri elu. Ee, Oleg Rybachenko bụ ugbu a nwata nwoke nwere akwara, ejiri ogwe aka na ụkwụ ya kee eriri. Ị nwere ike ịhụ ahụ nwere agba ojii, kpọrọ nkụ na nke mịrị amị, nwere uru ahụ a ma ama. Ohu siri ike na nke siri ike n'ezie, nke nwere akpụkpọ anụ siri ike nke na-eme ka ahụ sie ike nke na iti onye nlekọta enweghị ike ịkpụ ya. Ị na-agba ọsọ na-eri nri ụtụtụ na ụmụ nwoke ndị ọzọ, na-esi na gravel ebe ndị ohu na-eto eto na-ehi ụra zuru oke na-enweghị ihe mkpuchi. N'ezie, ọ na-ekpo ọkụ ebe a, ihu igwe dị ka Egypt. Na nwa nwoke niile gba ọtọ, naanị agbụ. Agbanyeghị, ha dị ogologo ma ọ naghị egbochi ije ma ọ bụ ịrụ ọrụ. Ma ị pụghị ime nnukwu nzọụkwụ n'ime ha.
  Tupu iri nri, ị na-asachapụ aka gị na iyi. Ị na-enweta nri: osikapa a gweriri, na iberibe azụ rere ure. Otú ọ dị, nye nwa okoro nke agụụ na-agụ, nke a yiri ihe oriri. Ma ị ga-aga na nke m. Anyanwụ adabeghị n'ụtụtụ ma ọ na-atọ ụtọ nke ukwuu.
  Ụkwụ nwata nwoke ahụ na-agba ọsọ aghọwo ihe siri ike ma na-anụ ọkụ n'obi nke na okwute ndị dị nkọ adịghị emerụ ahụ ma ọlị, ọbụnadị ha na-akụ nke ọma.
  Ebe ụmụaka na-erubeghị afọ iri na isii na-arụ ọrụ. N'ezie ha nwere obere ụgbọ ala na ngwaọrụ. Mana ị ga-arụ ọrụ awa iri na ise, awa iri na isii, dịka ndị okenye.
  Ọ na-esi ísì, n'ihi ya, ha na-ebelata onwe ha kpọmkwem na coalface. Ọrụ ahụ dị mfe: gbuo nkume na pickaxes, wee buru ya na nkata ma ọ bụ na akwa akwa. Mgbe ụfọdụ, ị ga-agbanyekwa trolley. Ọtụtụ mgbe, ụmụ nwoke na-amanye ya abụọ na atọ. Mana Oleg Rybachenko na-ahọrọ naanị ya n'ihi na ọ siri ike. Ọ na-ejidekwa pickax n'aka ya dị ka okenye. Ọ kwesịrị ịrụzu ọrụ ka ukwuu karịa ndị ọzọ.
  Ọ bụ eziokwu na ha na-enye gị ọtụtụ mgbe. Ugboro atọ n'ụbọchị, ọ bụghị ugboro abụọ.
  Ohu nwoke nke Oleg Rybachenko bi n'ahụ ya anọwo ebe a kemgbe ọtụtụ afọ ugbu a. Na-erube isi, na-arụsi ọrụ ike, a na-eme mmegharị niile ruo n'ókè nke akpaaka. N'ezie dam ike, resilient na fọrọ nke nta amaghị ike ọgwụgwụ. Ma n'otu oge ahụ, nwa okoro ahụ siri ike na-eto eto, na ọ na-ele anya ugbu a ọ dịghị ihe karịrị iri na abụọ, na nkezi elu maka afọ a.
  Mana ike... Maka ọtụtụ ndị okenye. Dike na-eto eto. Nke, Otú ọ dị, o doro anya na ọ gaghị aghọ okenye, ọ gaghịkwa agba afụ ọnụ.
  Na ekele Chineke! Dị ka onye edemede na onye na-ede uri, Oleg Rybachenko adịghị amasị ịkpụ ntutu. Ị na-arụ ọrụ maka onwe gị, na-agbajikwa nkume, gwepịa ha. Na na ụgbọ ala. Mgbe ahụ, ị ga-ebu ya na trolley. O siri ike ịkwanye ya na ụmụaka na-eme nke a.
  Ụmụ nwoke nọ ebe a fọrọ nke nta ka oji, mana ọdịdị ihu ha bụ ndị Europe, Hindu ma ọ bụ Arab. Ọzọkwa, e nwere ọtụtụ ndị ọzọ Europe.
  Oleg na-eleru ha anya nke ọma. A naghị ekwe ka ndị ohu kwuo okwu, ha na-akụ ha ụtarị.
  Oleg Rybachenko gbachikwara nkịtị ugbu a. Ọ na-amụkwa ihe. N'ebe a, na mgbakwunye na ndị nlekọta nwoke, e nwekwara ụmụ nwanyị. Ha na-enwekwa obi ọjọọ, werekwa ụta na-eti ha ihe.
  Ọzọkwa, ọ bụghị ụmụ nwoke niile nwere akpụkpọ ahụ siri ike dị ka nke Oleg. Ọtụtụ ndị mmadụ na-agbawa ma gbaa ọbara. Ndị nche nwere ike kụgbuo gị. Ọrụ ahụ siri nnọọ ike, ụmụ nwoke, karịsịa mgbe anyanwụ wara, na-amalite ọsụsọ dị ukwuu.
  Ma ebe a ọ dịghị otu anyanwụ, ma abụọ. Nke a na-emekwa ka ụbọchị ahụ dị ogologo. Na e nwere ọtụtụ ọrụ. Ụmụ nwoke enweghị oge ihi ụra na izu ike. Nke a bụ nnukwu ahụhụ nye ha.
  Oleg Rybachenko na-arụ ọrụ maka onwe ya, na-eji ígwè na-egbutu ma na-ebu ibu. Akpọrọ m onwe m ...
  O wee were foto nke ihe na-eme mgbe Nicholas II nwetasịrị ihe ịga nke ọma nke Onye isi ala Russia Vladimir Putin.
  Natasha, Zoya, Aurora, na Svetlana wakporo ndị Austria na Przemysl. Ndị agha Russia weghaara Lvov ozugbo. Ha buso-kwa-ra ebe ahu ewusiri ike.
  Ụmụ agbọghọ ndị nwere ụkwụ efu na bikinis, na-agba ọsọ ngwa ngwa n'okporo ámá nke obodo ahụ.
  Ha na-egbutu ndị Ọstria ma jiri ụkwụ efu tụpụ obere diski.
  N'otu oge ahụ ụmụ agbọghọ na-abụ:
  - Tsar Nicholas bụ Mesaịa anyị,
  Onye ọchịchị dị egwu nke Russia dị ike ...
  Ụwa niile na-ama jijiji - kedu ebe ọ ga-aga -
  Maka Nikolai nwere egwu na-aga n'ihu!
  Natasha gbuturu ndị Ọstria, jiri mkpịsị ụkwụ aka ya tụba bọmbụ wee malite ịbụ abụ:
  - Maka Rus!
  Zoya na-echipịakwa ndị iro ya, ma na-abụ abụ yana aplomb:
  - Maka alaeze ukwu!
  Mgbọ ogbunigwe nke ụkwụ ya na-agba ọtọ tụpụrụ na-efe! Nke a bụ nwa agbọghọ na-egbu egbu. Nwere ike gwepịa agba gị ma ṅụọ oké osimiri!
  Na Aurora, kwa, jiri mkpịsị ụkwụ ya tụpụrụ diski, gbasasịa ndị Ọstria wee tie mkpu:
  - Maka ịdị ukwuu nke Russia!
  + Ọ ga-agbapụkwa ezé ya dị nkọ! Nke na-egbuke egbuke dị ka fangs.
  Svetlana anaghị echefu inyefe, ma na-ebigbọ:
  - Rus nke Nsọ na onye a na-apụghị imeri emeri Nicholas II!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ gosipụtara mmetụta dị egwu. Ọ bụkwa ụkwụ efu ka ọ na-atụfu ihe niile na-atụnye onyinye!
  Natasha, na-agbapụ na igbutu, na iji ụkwụ efu ya na-atụba ngwa ọgụ na-egbu egbu, na-eti mkpu:
  - Ahụrụ m Rus n'anya! Ahụrụ m Rus n'anya! M ga-ebipụkwa unu niile!
  Na Zoya gbakwara ma tie mkpu, na-eji mkpịsị ụkwụ ya na-agbawa agbawa:
  - Great Tsar Nicholas! Ka ugwu ma oké osimiri bụrụ nke ya!
  Aurora, na-eti mkpu n'ime ọhịa, ọnụma dị egwu, na iji mkpịsị ụkwụ ya na-efe efe na-atụfe onyinye, tie mkpu:
  - Ọ dịghị onye ga-akwụsị anyị! Ọ dịghị onye ga-emeri anyị! Ụmụ agbọghọ na-agbawa agbawa na-eji ụkwụ efu na ikiri ụkwụ efu zọpịa ndị iro!
  Ma ọzọ ụmụ agbọghọ nọ na oke ọsọ ọsọ. Ha na-ejide Przemysl na-aga ma na-abụ abụ, na-ede egwú ka ha na-aga;
  Rus dị nsọ anyị na-asọpụrụ,
  Enwere ọtụtụ mmeri n'ọdịnihu na ya ...
  Nwa agbọghọ ahụ na-agba ọsọ ụkwụ efu
  Ọ dịghịkwa mma ọzọ n'ụwa!
  
  Anyị bụ Rodnoverki na-akụtu ,
  Ndị amoosu na-agbakwa ụkwụ efu...
  Ụmụ agbọghọ hụrụ ụmụ nwoke n'anya nke ukwuu
  Mma ya dị egwu!
  
  Anyị agaghị ekweta
  Ka anyị ghara ịdaba na ndị iro anyị...
  Ọ bụ ezie na ụkwụ anyị bụ ihe efu.
  A ga-enwe ọtụtụ ọnya!
  
  Ọ ka mma ka ụmụ agbọghọ na-agba ọsọ ọsọ
  Ụkwụ efu na oyi...
  Anyị bụ ụmụ anụ ọhịa wolf n'ezie
  Anyị nwere ike ịkụ ya!
  
  Enweghị ike ịkwụsị anyị
  Otu nnukwu ìgwè nke Fritz ...
  Anyị anaghịkwa eyi akpụkpọ ụkwụ
  Setan na-atụ anyị egwu!
  
  Ụmụ agbọghọ ahụ na-efe Chineke Rod,
  Kedu nke, n'ezie, dị mma ...
  Anyị bụ maka otuto na nnwere onwe,
  Kaiser ga-abụ ihe jọgburu onwe ya!
  
  Maka Russia, nke mara mma karịa ihe niile.
  Ndị agha na-ebili ...
  Anyị riri porridge nwere abụba
  Ndị na-alụ ọgụ anaghị ehulata!
  
  Ọ dịghị onye nwere ike ịkwụsị anyị
  Ike ụmụ agbọghọ dị oke egwu...
  Ọ gaghịkwa akwa ákwá,
  N'ihi na anyị bụ talent!
  
  Ọ dịghị ụmụ agbọghọ enweghị ike ịgbagọ,
  Ha na-adị ike mgbe niile ...
  Ha na-alụ ọgụ ike maka ala nna,
  Ka nrọ gị mezuo!
  
  A ga-enwe obi ụtọ na mbara igwe
  Anyanwụ ga-adị n'elu ụwa ...
  Site n'amamihe nke nādighi-emebi emebi;
  Bayonet the Kaiser!
  
  Anyanwụ na-amụkwasị ndị mmadụ mgbe niile.
  N'ime obodo kacha obosara,
  Ndị okenye na ụmụaka nwere obi ụtọ,
  Na onye agha ọ bụla bụ dike!
  
  Ọ dịghị mgbe oke obi ụtọ
  Ekwenyere m na anyị ga-enwe ihu ọma...
  Ka ihu igwe ọjọọ daa -
  Na ihere nye ndị iro!
  
  Ọsọ anyị bụ Chineke kacha elu,
  O nweghi onye mara mma ka Ya...
  Anyị ga-adị elu na mkpụrụ obi,
  Ka onye ajọọ-mmadụ na-agbọ onye ọ bụla!
  
  Ka anyị merie ndị iro anyị, ekwere m
  White, Russian Chineke nọnyeere anyị ...
  Echiche ahụ ga-abụ ọṅụ,
  Ekwela ka ihe ọjọọ bata n'ọnụ ụzọ gị!
  
  Ọfọn, na nkenke, nye Jizọs,
  Anyị ga na-ekwesị ntụkwasị obi mgbe niile...
  Ọ bụ Chineke Russia, gee ntị,
  Ọ na-agha ụgha na Ọ bụ onye Juu Setan!
  
  Mba, n'ezie, Chineke Pụrụ Ime Ihe Niile,
  Ezinụlọ anyị kacha nsọ...
  Lee ka Ọ si bụrụ ntụkwasị obi n'elu ụlọ,
  Na Ọkpara ya-Chineke Svarog!
  
  Ọfọn, na nkenke, maka Russia,
  Enweghị ihere ịnwụ ...
  Na ụmụ agbọghọ ndị kasị mara mma niile,
  Nwanyị nwere ike anụ ọhịa bea!
  
  
  Atụmatụ agbanwebeghị
  Hitler agbanwebeghị atụmatụ OKW, na ọgụ Stalingrad sitere ma n'ebe ugwu na n'ebe ndịda, site n'aka otu ndị agha A na B. E nyefere mwakpo ahụ n'aka Mainstein . N'ihi ya, Stalingrad dara n'ime ụbọchị iri nke mwakpo sitere n'akụkụ niile. Na ndị agha Soviet hụrụ onwe ha kpamkpam. Mgbe nke ahụ gasịrị, Wehrmacht kwagara n'akụkụ ụsọ oké osimiri Volga na Oké Osimiri Caspian. Kedu ka Red Army si meghachi omume? Mwakpo ahụ a na-akpa n'etiti ahụ emeghị nke ọma.
  Na mgbakwunye, Japan meriri Agha Midway, ọ bụ ezie na ọ mepeghị ihu nke abụọ, mana o weghaara Islands Islands. Ma n'otu oge ahụ, akụkụ ala nke samurai kwagara India. Iji jide ógbè a, Briten ga-ewepụ ụfọdụ ndị agha n'Ijipt, na-ahapụ Operation Torch.
  Ndị Germany butere ụzọ n'ihu ọwụwa anyanwụ. Njide ngwa ngwa nke Stalingrad dara n'akụkụ ndịda. Fritz gbadara n'Oké Osimiri Caspian wee bepụ Caucasus n'ala. Na mgbe ahụ, Türkiye banyere agha. Ndị agha ya, ọ bụ ezie na ha esichaghị ike, dị ọtụtụ ma nwee ike ịlụ ọgụ n'atụghị egwu.
  Ugbua n'ime ụbọchị mbụ, ndị Turks weghaara Batumi gburugburu Yerevan. Ee, ihe ndị ha rụzuru dị mma, ebe ọ bụ na ndị agha German na-akwado Red Army.
  Ekwesiri iburu n'uche na ndị Nazi jiri eziokwu ahụ bụ na ndị agha Soviet batara n'agha ahụ kpọmkwem site na ụgbọ oloko ma tie ha ihe n'akụkụ. Nke a, n'ezie, nwere mmetụta na-adịghị mma na usoro agha ahụ.
  Stalin na-amakwa jijiji ma gbakee - ọ chọrọ ijide Caucasus n'agbanyeghị ụgwọ ọ bụla.
  Na nkenke, ndị dike agbachitere Stalingrad adịghị arụ ọrụ na ihe niile daa. Na ọbụna enweghị nkewa ndị Japan na Far East enyeghị aka.
  Ndị Germany kwagara n'ụsọ oké osimiri nke Oké Osimiri Caspian, ruo Dagestan. Iji kwụsị ha ikpokọta uzuzu - ma ndị agha bụ ahaghị nhata, na mgbakwunye na, Red Army nwetara oké ihe isi ike na onunu. O wee banye. Na ndị Krauts gbara bọmbụ na-arụsi ọrụ ike.
  Ọ fọrọ nke nta ka United States emetụghị Reich nke atọ, nke mmeri Japan dọpụrụ uche ya. Briten dara mbà n'obi, ma ọ banyeghịkwa ná nsogbu! Ugbu a ndị Germany nwere ọtụtụ ụgbọ elu ma nwee ike itinye nrụgide n'ahụ ha.
  Stalin gosipụtara àgwà ya kachasị njọ ma na-ewekarị iwe ma na-eti mkpu, mana o meghị mkpebi kacha mma.
  Ya mere ọnwụ nke Caucasus ghọrọ ihe a na-apụghị izere ezere.
  Enweelarị agha na-aga n'ókè na Azerbaijan.
  Ụmụ agbọghọ Soviet na-alụ ọgụ siri ike. N'ebe a, ndị mara mma na-alụ ọgụ siri ike.
  Ha anaghịkwa ada mbà ma ghara ịda mbà. Ha na-arịgharịkwa n"azụ ha.
  Natasha, Zoya, Augustina na Svetlana dọkpụrụ ndị isi German n'azụ. Nke a dị mma. Ụmụ agbọghọ ahụ wee gbuo ikpere n"ala manye ya ka o susuo ụkwụ ha ọnụ. O ji oké ịnụ ọkụ n'obi tie ha ihe! O wee rachaa ikiri ụkwụ ụmụ agbọghọ.
  Ụmụ agbọghọ ndị dike na-adịkarị mma ma maa mma. Mgbe ahụ, ha nyere Fritz agha.
  Natasha gbupụrụ na mgbawa, na-ebipụ ndị Nazi. Ọ tụpụrụ ogbunigwe n'ụkwụ ya gba ọtọ wee tie mkpu:
  - Maka otuto dị ukwuu!
  Zoya gbakwara egbe wee tie mkpu:
  - Maka Motherland na Stalin!
  O were ya were mkpịsị ụkwụ aka ya tụpụrụ grenade ahụ. Ọ gbasasịa ndị Nazi wee tie mkpu:
  - Maka USSR!
  Ụmụ agbọghọ ahụ mara mma ma dị ịtụnanya.
  Ọgọstine jikwa ụkwụ efu tụba ogbunigwe, ma na-agbụ ezé ya, were ya ma maa:
  - M na-alụ ọgụ! Dị ka onye nkwụsị!
  Na Svetlana ga-ejikwa mkpịsị ụkwụ ya gbapụta ihe na-egbu egbu ma na-emebi ihe. Ọ gābu kwa ọzọ, si:
  - Enyi anyị bụ monolithic, nke ahụ bụkwa ihe ọ pụtara!
  Anọ, ha na-alụ ọgụ dị otú ahụ - ndị a bụ ụmụ agbọghọ! Mma ndị na-atọ ọchị na-egosi ogologo ire ha na nzaghachi.
  Ndị dike nke ngalaba kachasị elu. Na otú ha ga-esi tie gị ihe, na otú ha ga-esi tie gị mkpu.
  Ha na-eji akwụkwọ akụkọ na-etipịa ndị German dị ka tomato.
  Natasha gbara egbe, were ụkwụ efu tụba ogbunigwe wee bụrụ:
  - Anyị bụ ndị dike nke ọkụ na ọkọlọtọ uhie!
  Zoya jikwa mkpịsị ụkwụ ya gba ọtọ wepụta onye gburu ahụ wee tie mkpu:
  - Anyị ga-alụ ọgụ maka Lenin!
  Ma mgbe ahụ, ọ gbupụrụ Augustine, na-agbụ ezé ya:
  - N'aha nke oké ọṅụ!
  Na mgbe ahụ Svetlana gbapụrụ ma jiri ụkwụ ya gbapụta bọmbụ, na-ebigbọ:
  - Anyị ga-ewere nke a ma tụgharịa ya!
  Ha anọ na-arụsi ọrụ ike ma na-agbapụ. Ọfọn, ndị a bụ, mgbe niile, ụmụ agbọghọ ndị maara ọtụtụ ihe banyere mkpochapụ. Ha anaghịkwa alụ ọgụ otú ahụ.
  Na dị ka ọ kwesịrị ịbụ maka ezigbo njedebe ... Ndị dike na-efe efe dị elu. Na ha nwere mmasị maka mbibi.
  Natasha jiri ụkwụ efu tụpụrụ ogbunigwe ọzọ wee kpawa:
  - Aghọtara m ụwa a n'ụzọ zuru oke dị ka mmụba nke mgba klaasị!
  Zoya gbakwara ọsọ, na-atụba ogbunigwe na-egbu anụ na mkpịsị ụkwụ ya:
  - Kedu ụlọ ga-enwe ọkọlọtọ uhie!
  Ma Augustine nyere ya oge. Ọ kwaturu ndị Nazi wee jiri ụkwụ efu tụba bọmbụ - na-ama jijiji:
  - Nnukwu oghere, nke a bụ ala anyị na anyị niile!
  Ndị dike nwere ike n'ezie ịdọwa ọbụna ihe mkpuchi ọkụ.
  Na mgbe ahụ Svetlana jiri ụkwụ efu gbapụ bọmbụ, gbawapụ ma jiri ọnụma kwuo:
  - Ọkụ na ịnyịnya na-agba agba na-ewe oké iwe!
  Ụmụ agbọghọ, n'ezie, ga-agbanye. Ha wet isi.
  Na n'akụkụ German, ndị ọrụ Gerd na-alụ ọgụ na T-4. Ọzọ, ozugbo ọ malitere, ị gaghị ekpo ọkụ ma ị gaghị enwe ike ịkwụsị nrụgide dị otú ahụ. Ụmụ agbọghọ ahụ nwere ọkụ hell dị otú ahụ n'anya ha.
  Ha na-agbapụ onwe ha ma ghara inye ohere nke nzọpụta. Ma ị pụghị iguzogide ezé ha na-acha ọcha, pearly.
  Ndị dike ahụ na-eme ihe ike na-eti mkpu:
  - Wild isi! Anyị ga-eziga ndị iro niile na hell!
  Gerda ga-agba ọkụ, tie iri atọ na anọ wee tie mkpu:
  - Mmeri n'ọdịnihu!
  Charlotte na-eji ụkwụ efu ya na-akụ ihe mkpalite ahụ:
  - Anyị ga-adọkasị gị!
  Magda gbakwara egbe, bibie T-26 wee sị:
  - Anyị ga-ekpughe ya.
  O wee fegharịa mkpịsị ụkwụ ya gba ọtọ.
  Na Christina, kwa, na-amanye ụkwụ efu ya na pedal na imi:
  - Cheers maka nnọkọ anyị!
  Ụmụ agbọghọ, n'ezie, fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ọtọ na bikinis na ụkwụ efu. Ma n'otu oge ahụ oke sexy.
  Ha na-eduzi ọgụ na-adịghị mma, mana T-4 dị irè. Ha na-agbakwa ndị iro. Akwụsịla ụmụ agbọghọ dị otú ahụ na ihe ọ bụla! Na otú ha si agbapụ ezé ha. Ma lee ka ha si eme ihu!
  Gerda na-ebigbọ n'onwe ya, na-agbapụ mkpịsị ụkwụ ya efu:
  - Gerda hụrụ n'anya igbu, Gerda a!
  Na ọzọ ọkụ shells.
  Ma Charlotte gbapụrụ n'aka ya wee bibie, na-akụpụ iri atọ na anọ:
  - M ga-adọwa afọ ha!
  Na ụkwụ efu ọ ga-amalite ọzọ.
  Na mgbe ahụ Christina ga-agbakwunye egbu egbu. Na-ejikwa mkpịsị ụkwụ efu.
  Na ọ ga-ada:
  - Abụ m ihe ngosipụta nke ike ike!
  Lee ukwu o nwere, na akpụ akpụ abs!
  Ma mgbe ahụ, Magda ga-ewere ya maa ya ụra ma bibie:
  - Mbanụ!
  Ụkwụ ya bụkwa iferi na chisel!
  Ụmụ nwanyị German anọ ahụ na-agbanye onwe ha ma merie n'ezie. O nwere oke iwe na ume ike.
  Ndị dike na-eji mkpara na-agbapụ. Ha anaghị ekwe ka Red Army laa.
  Na ndị inyom na-anya ụgbọ elu na-alụkwa ọgụ na mbara igwe, ha gosipụtara nke a. Na mmụọ ha enweghị atụ.
  Nke a bụ German Focke-Wulf kacha ọhụrụ. Gertrude nọ na ya. Nwa agbọghọ a na-egosikwa na ọ dị jụụ karịa ụmụ nwoke. Otu a ka ọ na-esi eti ndị Fasisti. Anaghị enye ha ntakịrị ebere. Gertrude malitere ezigbo ọgụ.
  Ọ gbapụrụ Soviet Yak wee tie mkpu:
  - Abụ m nwanyị mara mma!
  Mgbe ahụ ọ ga-ewere ya gosi ire ya. Ọzọ, ọ ga-ekpochapụ kpam kpam. Nke a bụ nwa agbọghọ ahụ. Na kwa ụkwụ efu na na bikini. Ma LAGG gbatuo wee bibie ọzọ:
  - Pilot egbe!
  Ọ ga-achịkwa ọchị n"elu ngụgụ ya. Mgbe ahụ ọ ga-ewetu PE-2. Nwatakịrị nwanyị dị otú ahụ, nke kacha mma na klaasị. O meziri ọzọ wee were egbe ikuku bibie Yak. Ọ ga-agbalịkwa .
  - Abụ m anụ ọhịa wolf nke eluigwe!
  Leekwa ka o si gbachapụ ezé ya! Na ka esi anụ ọhịa! Lee nne nne! Baba diri umunwanyi nile!
  Ma, n'ezie, ndị fascist na-agbalịkwa ịwakpo ndịda.
  N'ebe ahụ, karịsịa, onye na-anya ụgbọelu Helga na-alụ ọgụ na ME-109. Ya mere nke ọma na iberibe na-efe efe si British.
  Otu nwa agbọghọ kụrụ Mustang wee bụrụ:
  - Anụ ọhịa lilac na-ese n'elu anyị!
  N'ozuzu, ka ọ dị mma ịlụ ọgụ ụkwụ efu na na bikini. Lee ka nke a si baa uru! Ọ dịkwa mma nke ukwuu.
  Helga bụ onye ọkwọ ụgbọ elu. Fuhrer nwere ọgụgụ isi iji gee ndụmọdụ ma kwe ka ụmụ agbọghọ nọ na tankị, ụgbọ elu, na ndị agha. Kedu ka ihe kacha mma maka ndị Krauts.
  Ha onwe ha atụghị anya na ahụ ụmụ nwanyị na-arụ ọrụ nke ọma. N'ebe a, Helga na-enweta ego na akaụntụ.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ jiri ụkwụ efu ya pịa pedal ma tie mkpu:
  - Abụ m obere ehi mara mma!
  Helga gbapụrụ ụgbọ elu Bekee abụọ ọzọ wee tie mkpu:
  - N'azụ m enwere ndị agha German nọ n'usoro!
  Ọ gbakwara bọmbụ! Kedu nwa agbọghọ! Maka ụmụ agbọghọ niile, nnukwu dike dị jụụ. Ọ bụrụ na ọ na-ekpochapụ, ọ na-eme ya n'enweghị ememe ọ bụla ma ọ bụ ọmịiko.
  Ụmụ agbọghọ ebe a nwere oke sexy!
  Ndị agha Rommel na-adọwa n'ime ọzara, na-echeghị ka ndị agha ọzọ bịarute. Anyị ga-emeri, yabụ anyị ga-emerịrị. Onye ọchịagha a ma ama "Desert Fox" amaralarị ịlụ ọgụ na ndị agha ka elu. Ndị agha ya dịkwa otú ahụ. Ebe a, dịka ọmụmaatụ, bụ ụlọ ọrụ ahọpụtara nke ndị dike nwanyị SS. E bufere ha na mbido December, mgbe ihu na-agbawa, ndị Germany na-alaghachi azụ, na British, n'ụzọ megidere nke ahụ, na-agbaji, na-ahapụ Tolbuk, na-eyi egwu ịtụfu Wehrmacht n'ala Africa.
  Mgbe ahụ onye nwere Fuhrer tụrụ aro: na-ebufe otu battalion nwanyị nke tigresses. Ọ bụghị n'ihi na ụmụ nwanyị ga-agbanwe nguzozi nke ike, mana ka ndị ikom, karịsịa ndị ikom Ịtali, ga-eme ihere na ha ga-alụ ọgụ n'ụzọ siri ike na nke ọma. A sị ka e kwuwe, ọ bụrụ na ụmụ agbọghọ ndị a ma ama, ndị na-esi ike site na ọzụzụ siri ike, na-aga n'ihu, mgbe ahụ, ihere ga-eme ndị ikom ahụ.
  Ndị dike ahụ lụrụ ọgụ na naanị bikini, na-eji ude pụrụ iche maka nchebe. Ruo ọnwa isii, ụkwụ ụmụ agbọghọ na-adịghị ahụkebe ghọrọ ihe na-akpali akpali nke na ha anaghị atụ egwu ájá na-ekpo ọkụ dị ka ite frying, na site na akpụkpọ anụ ha nwetara agba chocolate gbara ọchịchịrị. Ọtụtụ ndị enweelarị ọtụtụ ozu n'azụ ha.
  Margo na Shella bụ ụmụ okorobịa abụọ, mana ndị Aryan nwere ike ịlụ ọgụ. Ha bụ ndị ọdụdụ n'ime ụlọ ọrụ ahụ, ma n'ime ọnwa isii ha enwetalarị Iron Cross, Class Class (klaasị nke abụọ, onye ọ bụla nọ na battalion enweelarị ya), ha nwere obi ebere na obiọma.
  Margot nwere ajị dị ka ọkụ, Shella bụkwa acha anụnụ anụnụ na-acha ọcha nke nwere mmanụ aṅụ. N'ebe a, ha na-alụ ọgụ, na-egbochi mwakpo nke tankị ndị Britain na-ebuso agha agha. Ndị Matildas, ji ngwa agha ha dị ike, na-aga n'ihu. Ndị na-esote bụ Cromwells na-agafe agafe nwere nnukwu ihe mgbawa na ụgbọ ala dị mfe. Ụmụ agbọghọ ahụ liri onwe ha n'ájá. Ọ baghị uru ịgbapụ tankị dị otú ahụ n'ihu. Anyị kwesịrị ịzere ka a na-ahụ ha, na mgbe ahụ ...
  "Matilda" na "Cromwell" na-atụ ihe dị ka tọn iri atọ, ma mgbe ha na-agafe olulu ndị e gwuru na ájá ụrọ, ọ na-atụ egwu. Ọ na-awụda n'olu gị nke tọgbọrọ chakoo, na ị na-enwe mmetụta dị egwu nke igwe bastard n'ahụ gị. Nke a bụ otu "Cromwell", ígwè a na-ahụkarị nke nwere ihe agha 70 mm, nke ọbụna egbe 88 mm na-enweghị ike iburu mgbe niile. Ọ na-esi ka British, mmanụ ụgbọala na-agba agba na mmanụ moto. Ụmụ agbọghọ ahụ nwere ihe ịtụnanya nke ha, nsogbu dị mfe. Ụdị mbụ nke Faustpatrons. Ebe ọ bụ na ndị ikom, dị ka ọ na-emekarị, hapụ ụmụ nwanyị ka ha buru ụzọ gaa, n'ihi ya, ha na-anwale ihe ọhụrụ na, dị ka a tụrụ anya, ngwá agha ndị na-ekwe nkwa.
  Ma ha tinyekwara ụmụ agbọghọ ahụ, n"ụzọ megidere okwu ihu abụọ nke ndị Nazi: "agha bụ ọrụ mmadụ, udo maka ụmụ nwanyị!", n"ime oké ihe.
  Otú ọ dị, ndị agha ahụ dara n'azụ, nke pụtara na enwere ohere ịnọdụ ala na trenches wee merie.
  Shella na-ekwu na ntakwu ntakwu, na-atụ egwu ịzere site na ájá na-ada site na trenchi na-emechi imi ya:
  - Naanị ịka nká n'ọgbọ agha ga-enyere gị aka izere gbaa ụka nke champeenu mmeri nke rere ure n'ihi oge efu efu!
  Margo kwetara:
  - Onye na-enweghị ntachi obi ga-ahụ mmanya na-egbu egbu nke mmeri na ihe ọṅụṅụ na-elu ilu nke ọnwụ!
  Mana Matildas, Cromwells, na Mongoose ọkụ iri na abụọ adịlarị n'azụ ha. Ugbu a oge awa owuwe ihe ubi eruwo.
  Shella, onye ntutu isi pearl nke mbụ tụgharịrị isi n'ájá, ma kwụkwa n'ikiri ụkwụ ya n'elu ájá dị ọkụ, n'uche ya tụgharịrị gakwuru Virgin Mary na ndị nsọ ndị ọzọ, na-asị, ekwela ka m daa. Mkpịsị aka na-pịa pawl ahụ nke ọma ka ụgwọ mkpokọta wee banye ozugbo na tankị gas.
  Margo na-adọkpụrụ ya, jirikwa nwayọọ nwayọọ. Mgbe nke ahụ gasịrị, ụmụ agbọghọ abụọ ahụ ji aka ha tie ibe ha ihe. Ebubo ndị ahụ dabara ozugbo na azụ azụ, mgbe nke ahụ gasịrị, tankị gas na-agbawa. Ọkụ oroma na-efesa dị ka ụfụfụ nke ebili mmiri n'ikuku, a na-anụkwa nkọcha mmadụ.
  Mgbe ahụ, mkpirisi mkpirisi tankị ndị Britain na-achikọta ya site na ujo n'ime tubes pụrụ iche.
  Ụmụ agbọghọ agụ na-ejikwa obi ike na-atụ bọmbụ na-atụ ndị iro. Iberibe na-efegharịkwa n'akụkụ niile, na-adọkasị ngwa agha dị ka mkpịsị nwamba na-ekpo ọkụ, iyi na-ebibi ihe nke mkpọkọta ụmụ irighiri ihe.
  Nke a bụ ọnụma ụmụ nwanyị, na-ekwu na ọ dịghị ihe e ji mara ụmụ nwanyị German na obi iru ala. Ha makwa ka e si alụ ọgụ...Ka ọgụ ahụ kpagbuo.
  Ọ dị mfe karị ịghachite mwakpo nke ndị agha na-agba ọsọ, nke gụnyere, dịka iwu, nke ndị Arab na ndị ojii na-ewebata site na mwakpo ma ọ bụ nkwa dị iche iche. N'ịhụ na a kụpụrụ tankị ndị ahụ ma nwee nnukwu nguzogide n'ihu, ha laghachiri azụ na mfu mbụ.
  Ọfọn, mgbe ahụ, ha na-atụgharị kpamkpam na ụgbọ elu n'ozuzu. Ebe ọ bụ na nke a bụ ụdị - kpasuo ndị na-adịghị ike iwe, ya mere ọ ga-abụ maka nnukwu anụ mmiri!
  Mgbe mwakpo ahụ mechara kwụsị ma ụmụ agbọghọ ahụ gara n'ihu na-agba ọsọ ha n'ọzara na mgbede, ha nwere mkparịta ụka ka ha na-aga. Shella jụrụ Margot:
  - Ị chere na anyị ka ga-anọ na Aleksandria?
  Onye agha mgbanyụ ọkụ zara obi ike:
  - M na-eche na ọ dịghị mgbe e mesịrị karịa November, ma ọ bụ ma eleghị anya na October, anyị ga-emecha ogide Egypt.
  Shella n'ụzọ ezi uche dị na ya na ọ naghị aṅa ntị na itching dị n'ụkwụ ya, site na ájá dị ọkụ, tụrụ aro:
  - Mgbe ntu a dị n'okpuru afọ anyị , isi na Malta, na-ebibi, ọkọnọ na-adị mma, ka nkeji ọhụrụ rutere, onye iro agaghịzi enwe ohere.
  Margot legharịrị anya ka ọ hụ oge ole anyanwụ hapụrụ tupu ọ daa. Iji mechaa dinara ala ma hie ụra nke ọma. Ịdị nso nke kpakpando na-acha uhie uhie na mbara igwe mere ka onye agha ahụ dajụọ. O jiri nwayọ kwuo, sị:
  -Echere m na Fuhrer agaghị atụ uche ikwughachi ọmarịcha ọdịda na Crete mgbe Peru- Habor na Midway gachara . Naanị oge a ka ha ga-akwatu Malta.
  Shella tiri mkpu n'igwe na ọbụbụ ọnụ:
  - Ka Onye Pụrụ Ime Ihe Niile tụgharịa ntọala Britain niile ka ọ bụrụ ọkụ mmụọ.
  Anyanwụ mechara zoo n'azụ mbara igwe, ụbọchị kacha mma n'afọ, bụ́ Ọktoba 21, bịara ná njedebe. Na ya, Operation Polar Bear malitere. Gịnị kpatara ọcha? Ozi aghụghọ aghụghọ iji mee ka ndị mmadụ na-eche na anyị na-ekwu maka ugwu, mana n'eziokwu, ịkụ ọkpọ ọkpọ bụ na ndịda.
  Ebe isi obodo Britain kacha dị ka hell. Ihe karịrị otu puku ndị ogbunigwe bụ́ ndị a chịkọtara n'ebe ọwụwa anyanwụ ma nwetakwa ahụmahụ dị mma n'ọgụ, tinyere ndị na-alụ ọgụ, wakporo ya. N'ezie, ndị Briten na-alụ ọgụ kemgbe ogologo oge, ma ha atụghị anya na nnukwu mwakpo dị otú ahụ. N'ezie, onye ga-ekweta na ndị Krauts ga-ekpebi ikpughe n'ihu, ọ bụrụgodị na onye iro ahụ kwụsịrị nwa oge. Mana a na-eti ndị agha Britain ihe ugbu a n'enweghị obi ebere. Dịka ọmụmaatụ, ụgbọ mmiri ha na-awakpo Yu-87, "ihe" a ma ama. Ọ bụghị ngwa ngwa, mana inwe oke kachasị (maka oge ha) bombu ziri ezi, ha na-emekpa ụgbọ mmiri Britain nke zoro ezo n'ọnụ mmiri. Focke-Wulfs nke oge a adịghị anya n'azụ, gụnyere ọbụna akụkọ ifo von Rudel n'onwe ya, eze ụgbọ elu ọgụ. A maara maka imikpu nke ụgbọ agha Soviet kachasị ike, ụgbọ agha Marat.
  Dịka ọmụmaatụ, Corporal Richard na-ahụ udele ka ha na-arịda n'elu ugwu dị ka sled. Ọtụtụ ndị na-atụ bọmbụ German na-esi n'olulu ice pụta dị ka azụ anụ. Onye bekee tozuru oke kpọchiri ekwentị n'egwu. Ọ hụbeghị ụdị ọhụụ dị egwu. The sirens na-ada nnọọ n'oge, ka bọmbụ gbawara. Igwe mgbawa ahụ na-ebuli ndị agha Britain, ogwe aka na ụkwụ ndị e kewara ekewa na-efegharị n'akụkụ dị iche iche. Otu n"ime okpu agha ígwè ahụ bịara na-acha ọbara ọbara ma tie onye uwe ojii ahụ n"ihu. Na ka o si eti mkpu:
  - Churchill nwere obi ụtọ! Hitler dị mma!
  Mgbochi ụgbọ elu Britain amaliteghị ịgba egbe ozugbo, mana naanị mgbe ọtụtụ puku bọmbụ dakwasịrị ozugbo. Ndị iro gbakọrọ ihe niile n'ụzọ ziri ezi: ọ bụghị otu bọmbụ kwesịrị ịla n'iyi. Ya mere zọpịa onye iro na see. Edere ngalaba niile akara na maapụ. Ọzọkwa, ndị Britain na-akparị onwe ha emeghịdị onwe ha ka ha yie onwe ha nke ọma. Ọtụtụ n'ime egbe ha na-egbochi ụgbọ elu na-eguzo n'ihu ọha ma bụrụ ndị mbụ a na-ekpochapụ.
  N'ebe a, a tụpụrụ gbọmgbọm nke egbe mgbochi ụgbọ elu nke 85 mm, nke dị mita iri atọ na abụọ n'ogologo, ma gbadaa n'ikuku dị ka ụgbọ okporo ígwè. Mgbe nke ahụ gasịrị, ọ dara, zọpịa ndị Bekee ise. Otu n'ime ndị ojii gbawara afọ ya, eriri afọ ya wee dapụ.
  Na bọmbụ dakwasịrị, ihe niile na-agbakwa ọkụ, ụlọ nkwakọba ihe mmanụ ụgbọala na-ama jijiji, ha malitere ịgbawa, na-achụsasị shells fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ọkpụkpụ niile, mgbe ahụ, a kụrụ ụlọ nkwakọba ihe ọzọ. Iji kpochapụ ya niile, sirens arụnyere na ngosi nke Yu-87 na Focke-Wulf na-eti mkpu na-ewe iwe, na-eme ka ụjọ jide ndị ojii na ndị Arab si n'etiti ndị agha colonial. Mana ọ dị ka egwu na-atụ ndị ọcha.
  Dị ka ihe atụ, ụgbọ mmiri ndị Britain abụọ na-agbakọ, nke mere ka ndị na-esi mmiri na-esi ísì ụtọ na-ama ụda. Na ọbụna irighiri ihe ndị dị n'ụgbọ mmiri ndị ahụ bupụrụ gbawara n'ikuku dị ka ebe a na-egwupụta ihe na-egwupụta ihe, ụgbọ mmiri ahụ na-emikpukwa nnọọ n'ala ala.
  Ụgbọ mmiri Bekee "Cromwell" nke nwere obere mkpuchi, mana nke nwere ezigbo ọsọ na ngwa agha ihu dị ike, na-ama ngwa ngwa ma chịkọta ụlọ nkwakọba ihe nke ya, ọbụna na-etipịa mmadụ iri na abụọ nke ndị agha ya nwere nkụda mmụọ n'ụzọ. Ọgba aghara tolitere. Onye na-ebu ụgbọ elu nke Bekee malitere ịkwa ụda, egwu dị ike meghere ọkụ ... n'ụsọ oké osimiri, ebe ndị agha nke ya na-ejupụta.
  Na n'ime ụwa dị n'okpuru ebe a, mmadụ abụọ enweghị mgbagwoju anya. Otu n'ime ha bụ onye India, ji nwayọọ nwayọọ na-amụnye ọkpọkọ, nke ọzọ bụ nwanyị, nke doro anya na onye Arab sitere, ma yi uwe ndị agha. Ha abụọ aṅaghị ntị na ọnwụ na-agba ọsọ. Ma ọ bụ kama nke ahụ, ìgwè ndị na-agba ịnyịnya nke mbibi nọ na-egwu egwuregwu kaadị pụrụ iche. Ọ bụ egwuregwu nke kaadị iri ise na abụọ na ndị jokers, na ọbụna dị ka iwu nke redskin n'onwe ya chepụtara.
  Otu nwanyị Arab kwuru, sị:
  - Otú ọ dị, e nwere ọtụtụ mkpọtụ! Gịnịkwa kpatara na-akpata ụjọ dị otú ahụ?
  Otu n'ime ndị agha ahụ, nke e ji shrap gbukasị azụ ya, fọrọ nke nta ka ọ gbaba n'ime onye India, ma a tụfuru ya n'akpachapụghị anya dị ka nwa ewu. Mmụba ọbara dara n'ihu akpụkpọ ahụ na-acha ọbara ọbara wee rachaa ha, na-amụmụ ọnụ ọchị. Mgbe ahụ, ọ chọpụtara:
  - Ịkpọ ụda bụ maka ndị na-adịghị ike, ihu cha cha. Anyị Apaches na-eche n'ụzọ dị otú a - ọ bụrụ na ọ dịghị onye iro, mgbe ahụ onye iro pụtara - ọbụna mma!
  Nwanyị gbara ọchịchịrị kwuru:
  - Nke a bụ ụdị adịghị ike nke ndị na-ekwupụta okwukwe nke Kraịst. Ha na-enwe mmasị ikwu banyere àjà, ma adịghị achụ onwe ha.
  Onye India kwekwara ọsọ ọsọ:
  - A na-ewu usoro n'elu ntọala ebe ciment bụ okwukwe na ájá bụ uche! Okwukwe bụ obi ọla-edo, ma uche bụ aka ígwè! Naanị ndị nwere ihu cha cha enweghị otu ma ọ bụ nke ọzọ.
  . ISI NKE 5
  E nwekwara otu nwa agbọghọ nọ na bọmbụ German. N'okwu a, Viola. A mara mma nke ukwuu keisi ocha, ya na onye òtù ọlụlụ bụ Nicoletta. Na ụmụ agbọghọ abụọ na-enwe nnọọ sexy. A na-atụpụ bọmbụ site n'ịdị elu. Na kwa ndị dike ahụ bụ ụkwụ efu na bikinis.
  Ụmụ agbọghọ na-agbọrọ onwe ha:
  - Anyị bụ ndị na-ezu ohi na anyị bụ supermen!
  Nicoletta na-agbụkwa bọmbụ n'ime fuselage. Na-ebibikwa onye iro. Ndị Britain na-enweta ya otu ahụ.
  Viola ga-esikwa n'elu malite ogbunigwe na-egbu egbu. Ọ ga-egbukwa ndị agha nke Alaeze Ukwu Leo.
  Na kwa ka ọ na-aga:
  - M na-akụnye egwu na Britain!
  Ọ na-amagharịkwa ụkwụ efu ya. Na-abụkwa:
  - Anyị ga-adọwa Churchill iche!
  Ụmụ agbọghọ si Yu-188 mara mma nke ukwuu n'ịtụ bọmbụ. Ụgbọ ala ha dị ọhụrụ na nke dị elu karị. Nhazi egbe ya na-agba ngwa ngwa.
  Ya mere, a gbagburu ụmụ agbọghọ na onye agha Bekee.
  Ụgbọ elu ha na-agba ọsọ ọsọ. Ndị dike ahụ na-ejikwa ụkwụ efu ha bute mbibi ọzọ.
  Viola na-ekwu:
  - M na-ebuba ndị iro m niile n'ime igbe ozu!
  Nicoletta na-akwa ákwá:
  - M na-atụba onye iro!
  Leekwa ka ọ ga-esi were maa jijiji ụkwụ efu!
  Ndị a bụ ụmụ agbọghọ na otú ha na-eti ndị iro. Akwụsịkwala. Ezigbo ndị Aryan.
  Na mgbe ha na-atụgharị na ịma jijiji ha iferi tit.
  Ha na-atụkwa bọmbụ ọzọ.
  Na e nwere ụmụ agbọghọ ebe a, na ụgbọ elu ndị ọzọ. Nke a bụ Eva na-atụ bọmbụ. Ebibie ndị bekee na-abụ abụ:
  - Adị m oke mma!
  Na Eva jikwa ụkwụ efu na-agba ụkwụ.
  Mana Viola ga-atụba bọmbụ ahụ ọzọ wee bibie:
  - Abụ m nwa agbọghọ ọhịa, achọrọ m nwoke iri n'ime otu awa, nke dị ezigbo mma ma dị ịtụnanya!
  Ọtụtụ ndị agha Britain na-ere ọkụ gbabara n'ime mmiri iji kpochapụ ọkụ ahụ. Ọbụna ọ na-esi esi esi na-abanye n'ime mmiri ahụ, a na-anụ mkpu na ịkwa ákwá. Na ọbara gbara okirikiri crawled gafee oké osimiri ụfụfụ, oké na mbụ, wee jiri nwayọọ nwayọọ gbasaa na-atụgharị icha mmirimmiri. Na ndị dike nke ihe bụbu alaeze ukwu na nke kasị ukwuu n'ụwa na-efunahụ ọdịdị mmadụ. Nwanyị Arab ahụ sọrọ nlelị:
  - Ndị ikom a na-amanyekwa anyị iyi uwe mwụda!
  Nwoke ahụ na-acha uhie uhie, na-elegharị anya nke ọma, kwuru:
  - O doro anya na anya gị na-eyi egwu na-atụ ha ụjọ!
  Nwanyị Arab ahụ gbapụrụ ezé ya nke ọma wee sị:
  - Adị nro nke nwanyị yiri ịdị ike nke ngwa agha, naanị ihe na-egbu egbu ma na-agbanwe agbanwe na nchekwa!
  Ndị Germany na-ahọrọ ịwakpo ngwa ngwa na ike ha niile, usoro nke onye na-akụ ọkpọ bụ onye, na-agụta na ndị iro adịghị njikere, ngwa ngwa jiri ike ya niile na-agakwuru onye iro. Mgbe ọtụtụ ụgbọ elu ndị iro na-ere ọkụ na ọdụ ụgbọelu, enweghị ike ịpụ. Mgbe bọmbụ nke ha gbawara n'ime Lancasters, na-ebibi ihe niile gbara ha gburugburu. Usoro siri ike mana dị irè. Ya mere, egwu egwu nke ụwa dị n'okpuru ahụ ruru ọnụ ọgụgụ kasị elu nke ike ya, wee malite ịdaba.
  Ma nke a, n'ezie, akwụsịghị ebe ahụ; ngalaba nke ikuku na-arụ ọrụ. Ọ bụ ezie na ndị Britain na-emecha ọgwụgwọ dị otú ahụ, enwere ike iji ha ṅụrụ mmiri ma ọlị. Ọ dabara nke ọma, a rụpụtalarị ndị na-anya ụgbọ ala n'ụdị achọrọ yana ụzọ a ga-esi dọkpụrụ ha ka edoziwo nke ọma. Ikekwe nke kacha mma n'ụwa taa.
  Ya mere, ha na-efe efe, ọ bụghị dị ka kites - nwayọọ nwayọọ, ma ngwa ngwa zuru ezu, na ọbụna soro na music nke Wagner - Hitler mmasị masterpiece. Kedu onye ọzọ dị ndụ chetara ihe nkiri ahụ bụ "Apocalypse", ebe ndị America ji egwu egwu a mgbe ha na-awakpo ndị Vietnamese. Otú o si tụọ ha egwu. Ya mere, ebe a bụ Wagner, na motifs égbè eluigwe, site na amplifiers. Ndị na-ahụ maka ụgbọ agha ahụ tesara phosphorus n'ihu ha ma see onwe ha; ha na-eyi ihe na-awụ akpata oyi, dị ka mmụọ ọjọọ nke ụwa ha. Na-adaberekwa na mmetụta uche. Na mgbakwunye, agbakwunyere ụfọdụ reagents na ụfọdụ ibe magnesium na phosphorus iji mee ka ọkụ na-enwu ma ọ dịkarịa ala obere oge. Ya mere creepy, karịsịa megide backdrop nke anwụrụ ọkụ ọkụ na ọtụtụ ọkụ. Ha nwekwara egbe igwe, nke na-eme ka ọ dị ka ọnụ dragọn ahụ. Mgbe ahụ, ndị German na-atọ ụtọ na egbe submachine weghaara na-akụ. Na ndị a gbuturu, ndị a dọwara adọwa na-adaba na akpụkpọ ụkwụ nke ndị mmeri. Ọtụtụ ndị na-ahọrọ naanị ịhapụ, n'agbanyeghị eziokwu ahụ bụ na e nwere ọtụtụ ndị Britain karịa ndị German.
  Otu nwanyị onye India na otu nwanyị Arab zoro n'obere oghere e ji nlezianya chie anya. Redskin kwuru:
  - Ọfọn, anyị na-akọ ha!
  O juru nwanyị ahụ nwere ntutu isi:
  - Ị na-ekwu na anyị? Ma eleghị anya, ị pụtara anyị?
  Onye India kwara isi ya n'ụzọ na-adịghị mma:
  - Mba! Palefaces na-eti ndị Britain ihe na nke a bụ ezigbo akara! Ma mgbe oge ruru, ezumike anyị ga-abịa! Kedu mgbe ndị India ga-atọhapụ kọntinent ha!
  Nwanyị Arab ahụ sọrọ nlelị:
  - Ị, site na ohere ọ bụla, na-ekwu na ị na-achị ụwa?
  Ndị India ahụ ji ịhụnanya, dị ka a ga-asị na ọ na-akọwara nwatakịrị nwere nkụda mmụọ, chịrị ọchị:
  - Ndị na-achọ inweta oke ihe na-ahapụkarị ihe ọ bụla! Ya mere, nnukwu ngaji na-eri ọnụ!
  Fuhrer, n'ezie, ahụghị ihe falcons na hawks ya na-eme, ma n'ụkpụrụ o chere na igwe ndị agha German ga-eme ihe niile n'ụzọ ziri ezi. N'ozuzu, a rụrụ ọrụ mkparị ndị agha German ruo Kursk Bulge na ọkwa ọkachamara dị elu. Ụfọdụ na-akpọkwa ha ọkọlọtọ. Ọ bụ ọbụna ihe ijuanya na igwe dị otú ahụ na-agba ọsọ wee daa kpamkpam.
  Na ụmụ agbọghọ ahụ na-ahụ nrọ yiri nke ahụ, ụdị ọhụụ amụma, kwụsịrị site na iwu siri ike - bilie!
  
  
  TSAR MICHAEL nke abụọ
  E gburu Nicholas nke Abụọ n'ihi mgbalị e gburu na Japan. Ọbụna mgbe ahụ ọ nwụrụ mgbe ọ bụ onye nketa nke ocheeze. Mgbalị igbu ọchụ a ma ama nke mere n'akụkọ ihe mere eme n'ezie. Tsarevich Nicholas merụrụ ahụ, ma ọ dị ndụ n'ụzọ ọrụ ebube.
  Ma ọ dịghị ọrụ ebube mere. Nke a chioma, maka tsar na-adịghị mma na akụkọ ihe mere eme nke Russia niile. Nicholas nwụrụ ... Ya na ya nwụkwara nnukwu onye na-efunahụ ya, bụ onye, n'ezie, n'amaghị ama, ma ka bibiri alaeze ukwu na usoro eze.
  Na 1894, mgbe ọ dị afọ iri na ise, Michael II rịgoro n'ocheeze. Nwanna Tsar Nicholas. N'ozuzu, onye ahụ abụghị onye nzuzu, onye siri ike na obi ike. Mikhail Aleksandrovich Romanov nyere iwu nkewa ọhịa n'oge Agha Ụwa Mbụ ma mara onwe ya n'agha. N'ozuzu, ọ bụ nwoke siri ike karịa Nikolai, toro ogologo, nwere ihu na-egosipụta. Ọ ma ihe karịa? Nicholas II abụghị onye nzuzu, onye nwere nkà. Ma ka esighị ike nke ọma, nwee ọchịchọ siri ike, ma mụọ ka ọ bụrụ eze. Ọzọkwa, n'ezie, nsogbu nke Nicholas II, karịsịa na nwunye ya.
  Mikhail abụghị onye nzuzu karịa nwanne ya nwoke, na nke kachasị mkpa, ọ na-enwe obi ụtọ ... Ọfọn, Nikolai, ka bụ aha ọjọọ maka tsars. Na Nikolai bụ onye mbụ dara. Site na mmalite, nnupụisi nke Decembrist. Mgbe ahụ amaliteghị nke ọma nke agha na Iran. E meriri mmeri ahụ, ma e nweghị ọtụtụ mmeri. Na Iran abụghị onye mbụ na-emegide Russia. Agha na Turkey. Ọ naghịkwa eme nke ọma na mbụ. Na mmeri ndị ahụ furu nnukwu ọbara. Na enwere mmeri ole na ole.
  Na mgbe ahụ agha na Caucasus ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ afọ iri anọ na Shamil. Ma nke a dị njọ, mgbasawanye akpọnwụwo. Na n'ikpeazụ, imeri na Crimean War. Na dị ka asịrị, Tsar Nicholas bụ onye mbụ igbu onwe ya.
  Ee, eze ahụ enweghị isi. Maịkel onye mbụ... chịrị n"oge nsogbu. Ọ zọpụtara Russia. O meriri obodo ole na ole si Poland. Emere ụfọdụ ọganihu na Siberia. Otú ọ dị, ọ dịrịghị ogologo ndụ. Ma eze bụ, n'ozuzu, nkịtị. Na na-enweghị oké punctures.
  Amụma Mikhail Romanov bụ otu ihe ahụ dị ka nke Nicholas II: mgbasawanye na China na East. Owuwu nke Port Arthur. Diplomacy na Germany, nkwadebe maka agha na Japan. N'ezie, o doro anya na anyị enweghị ike ime n'enweghị agha na Ala nke Rising Sun. Ọ dị njọ na ọ na-ejisi ike na-ejikere onwe ya. Na eze na-eto eto chọrọ ebube, chọrọ mmeri, chọrọ ịmepụta Yellow Russia. Na mgbakwunye, o doro anya na China kwere nkwa na ọ ga-abụ nnukwu ike n'ọdịnihu, ọ ga-aka mma ikewa ya ugbu a. Mgbe ọ na-ekewa.
  Japan wakporo ndị agha Russia na Port Arthur.
  Mgbe ahụ, e zigara Admiral Makarov. Na nke ugbu a, e nweghị ọnwụ. Otu akụkụ n'ihi na Mikhail ekweghị ka Tsarevich Kirill gbochie Makarov ma ọ nọghị n'ụgbọ mmiri ahụ. Na nke a gbanwere ụzọ ntakịrị.
  Admiral Makarov zụrụ squadron. Mgbe ahụ, mgbe e jidere ndị Japan n'ime ogbunigwe, o meriri ụgbọ mmiri ndị Togo.
  Agha ụgbọ mmiri ahụ kwụsịrị na mmeri doro anya maka ụgbọ mmiri Russia. Otú ọ dị, ka e mesịrị, ndị Japan nọchibidoro Port Arthur. Ma ọ bụghị ogologo oge. Mikhail wepụrụ Kuropatkin, na-ahọpụta onye na-eto eto na onye nwere ikike. Ma ọzọ enwere mmeri n'ala.
  Japan, n'ozuzu, e meriri n'oké osimiri. Ma mgbe ahụ ndị agha rutere.
  Ndị samurai nyefere onwe ha. Russia nwetaghachiri agwaetiti Kuril, weghara Taiwan, na Korea.
  N'ikpeazụ, ọtụtụ ógbè ndị China ji aka ha ghọọ akụkụ nke alaeze ukwu ahụ, na-akpụ Zheltorossiya. Ọchịchị eze gbasaara wee gbasaa.
  Enweghị Duma, enweghị ọchịchị onye kwuo uche ya na-enweghị isi. Ọ bụghị ndụ, ma amara! Ọganihu mmepe obodo. Ma n'ezie, Agha Ụwa Mbụ bụ ihe a na-apụghị izere ezere. Ma ugbu a oge awa nke dragọn ahụ eruwo.
  Ma n'oge a, Russia enweelarị tankị ọkụ "Luna" -2, tankị dị arọ "Peter the Great", nke nwa Mendeleev mere, na ndị na-atụ bọmbụ kachasị ike n'ụwa: "Svyatogor" na "Ilya Muromets". Nke a bụ ike ugbua!
  Na ndị agha Russia malitere imeri site na ụbọchị mbụ. Na ọnụ ọgụgụ ndị agha tsarist, n'ihi eziokwu ahụ bụ na China ejirila ọkara tinye, buru ibu.
  Ndị agha Rọshịa meriri ndị Germany na ọwụwa anyanwụ Prussia ma gbaa Königsberg gburugburu. Ha were ma Lviv na Przemysl ozugbo. Russia nwere ọtụtụ ndị agha, yana ọnụ ọgụgụ dị ukwuu nke ọkụ, tankị mkpanaka. Nke na-enweghị nhata ma gosipụta ike dị egwu. Otu ndị agha wee daa.
  Ndị agha Russia ewegharala Budapest.
  Germany nwetara onwe ya n'ọnọdụ siri ike. Ndị agha Rọshịa na-abịarutela Oder nso. Ịtali kwupụtakwara agha na Austria. N'ezie, Alaeze Ukwu Ottoman banyere agha megide Russia. Mana nke a ghọrọ naanị mmeri na mmeri n'akụkụ niile.
  Ndị agha Rọshịa agafelarị Oder. Na n'oge oyi, ha malitere ịwakpo Berlin. Ọ dịghị ihe ijide obodo ahụ. Ya mere, ndị German ka nwere ọtụtụ ike kekọtara na West.
  Na Wilhelm na isi ụlọ ọrụ ya kwuputara ngwa ngwa udo, ma ọ bụ kama nyefee onwe ya.
  Agha ahụ were nanị ọnwa isii. Ndị agha Russia weghaara Istanbul. Ndị agha Tsar Michael nke Abụọ weghaara Türkiye.
  Mgbe nke ahụ gasịrị, udo dị na Peterhof. Austria-Hungary gbasasịa wee kwụsị ịdị adị. Galicia na Bukovina ghọrọ ógbè Russia. Czech Republic na Slovakia ghọrọ alaeze nke Tsar Michael II duziri. Hungary ghotakwara Tsar Russia dị ka eze ya.
  Krakow na ala ndị ọzọ banyere n'Alaeze Poland. Ebipụrụ East Prussia, Danzig ghọrọ obodo Russia. Asia Minor, na ọtụtụ Iraq na Baghdad ghọrọ Russian. Ndị Briten nwetara naanị mpaghara Basra na Palestine, France natakwara ndịda Syria.
  E hiwekwara alaeze Yugoslavia, bụ́ ebe Michael II ghọrọ onye ọchịchị. Anapụrụ m ntakịrị ntakịrị maka onwe m na Ịtali. N'ihi ya, Russia nwere ike ịghọ nnukwu mmeri. Ma nwee obere mfu na obere mmefu. Mana Germany ka ga-akwụ Russia ọtụtụ nkwụghachi. Mmeri dị egwu!
  . ISI NKE 2.
  Mgbe nke a gasịrị, e nwere ọtụtụ obere agha ọzọ. Russia weghaara ọtụtụ n'ime Afghanistan - ndịda gara Britain, na ụzọ abụọ n'ụzọ atọ nke Iran - ndịda bụkwa British. Mgbe ahụ, ndị na-achị ọchịagha, ndị France na ndị Britain mechara kewaa Peninsula Saudi. Hegemony bilitere. Japan jisiri ike weghara onwe ya ụfọdụ ihe onwunwe German.
  Ruo 1929, a hụrụ ọganihu akụ na ụba n'ụwa nile - nke kachasị ike na Russia. Ma oké ịda mbà n'obi sochiri. Nke a bụ ihe wetara Hitler ọchịchị na Germany.
  Na Russia kwa, e nwere mmụba nke mgbanwe mgbanwe na mmetụta iku ume. Ma na 1931, agha ọhụrụ dara na Japan banyere China. Russia siri ike karị, na ụgbọ mmiri ahụ nyere iwu site n'aka onye kwesịrị ekwesị nọchiri Admiral Makarov - Admiral Kolchak.
  Mmeri, ọdịda, na Japan na ihe onwunwe ya nile nke Pacific ghọrọ ógbè Russia. Na Tsar Michael II na Emperor nke Japan. Ee, ọ rụpụtara nke ọma. Ma mgba a na-alụ maka ịchị ụwa akwụsịghị.
  Hitler nọ na-amụba ike ya. Na mmekorita bilitere: Germany, Italy, Russia, megide Britain, France, Holland, Belgium na USA.
  N'afọ 1940, ndị agha tsarist mechara merie China wee banye n'ihe onwunwe French, Dutch na Bekee.
  Hitler malitere agha na June 22, 1941 site n'ịwakpo France. Fuhrer nwere nnukwu atụmatụ na ọgụgụ isi nke Mainstein. Rọshịa malitere ibuso ndị Britain na ndị France agha n'Eshia na Africa ọgụ. Nke a bụ agha obi ọjọọ dị otú ahụ.
  Russia ejirilarị ọnọdụ mbụ n'ụwa n'ihe gbasara ọnụ ọgụgụ mmadụ, ndị agha ya nwere tankị na ụgbọ elu kachasị mma na nke kachasị elu. Ndị helikopta, ndị agha, ụgbọ elu ọgụ, ndị na-atụ bọmbụ, gụnyere jets, abanyelarị n'ọtụtụ ebe! N'ozuzu, n'ụzọ ụfọdụ ihe niile na-aga nke ọma.
  Hitler weghaara France, Belgium, Holland na Denmark n'ime otu ọnwa na ọkara! Tsarist Russia weghaara Norway na Sweden. Yana India, Indochina, ndịda Iran, Saudi Peninsula wee banye Egypt.
  Ndị agha bekee na ndị France na-achị achị bụ ndị a ma ama site n'ikike ọgụ ha dị ala ma nwee mmụọ agha dị ala - na-enyefe ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ nguzogide.
  Hitler chọrọ ịkwaga Africa n'onwe ya, ma Spain megidere Germany. Mgbe ahụ ndị fascist wakporo ọchịchị Franco wee merie ya. Na mgbe ahụ Portugal. Mgbe mwakpo kpụ ọkụ n'ọnụ gasịrị, e weghaara Gibraltar!
  Ọzọ, Russia na Germany meriri Africa. N'ebe a, nnukwu oghere, oke ọhịa, ọzara, na enweghị okporo ụzọ bụ ihe mgbochi karịa nguzogide nke ndị agha colonial na-adịghị ike na mgbagwoju anya nke Britain, France, na Portugal.
  E jichiri ókèala. Agha episodic, mgbado isi. Ndị tankị Russia ka bụ ndị kasị mma na ndị na-arụ ọrụ nke ọma, karịsịa ndị na-ajụ: "Nikolai", nke aha ya bụ Tsarevich Nicholas, nke ndị Japan gburu.
  Tsuda zọpụtara Sanzo , na Russia ha ga-akwatu ihe ncheta nye ya na Eiffel Tower na St. Petersburg. Ma ọ bụ ikekwe ị kpọrọ tankị ahụ aha ya.
  N'ọnọdụ ọ bụla, "Nikolai" -3 bụ obere tank - n'okpuru iri atọ tọn, mobile na mmanụ dizel engine. Ọsọ ya dị elu karịa nke akụkọ ifo iri atọ na anọ, ngwa agha ihu ya dị ogologo ma na-arịgo karịa, silhouette ya dị ala, ma nwee egbe nwere ogologo ogologo, n'agbanyeghị na ọ nwere caliber 76-mm.
  Ihe ọ bụla ị na-ekwu, Russia weghaara ihe karịrị ụzọ abụọ n'ụzọ atọ nke Africa, ndị ọzọ gara Germany na Ịtali. Na mgbe ogbunigwe buru ibu na May 1942, ndị agha Russia na ndị Germany jikọrọ aka rutere na Britain sochiri. Agha ahụ were nanị izu abụọ ma weghara England na Ireland.
  Ma otu ọnwa ka e mesịrị, ha weghaara Ireland.
  America na-akpa àgwà nke ọma, na-atụ egwu ịbanye n'ime agha dị ize ndụ, ma ọ ka na-enyere Britain aka na ihe onwunwe. Ya mere Hitler, Mussolini na Michael II kpebiri imecha ike kasị ike akụ na ụba.
  Ọzọkwa, Russia nwere oke ala na America n'akụkụ Alaska. Ma ha arụworị ụzọ ụgbọ oloko na Chukotka - nke bara uru maka agha ahụ!
  Ma ugbu a, ndị agha Russia, usorost ga-agagharị ... Ma banye Alaska. Mana tankị ndị America anaghị aga megide ndị Russia. Nke a bụ ihe mere.
  Ndị agha Rọshịa malitere ịbata na Alaska na Septemba 1, 1942... Ha wee gaa nke ọma nke ọma.
  Na-agbasawanye isi akwa akwa ngwa ngwa. Na dị ka mgbe niile, ọmarịcha ụmụ agbọghọ Russia na-ekere òkè n'ọgụ ahụ.
  Ha nọ na tank kacha ọhụrụ Nikolai-4. Ndị dike ahụ enweghị ụkwụ efu, na-eyi naanị bikini. Ha nwekwara égbè nwere ogologo ogologo 85mm dị ike karị: égbè eluigwe Sherman.
  Ọ dịlarị Nọvemba, snow adaala, ma ụmụ agbọghọ mara mma: Natasha, Maria, Aurora na Svetlana, aghọtaghị uwe ọ bụla ma na-alụ ọgụ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ọtọ.
  N'ebe a, ndị dike na-agbapụ ma tibie ya site na shei Sherman. Ha gbapụrụ ezé ha. Natasha gbara egbe wee tie mkpu:
  - M na-eti onye ọ bụla ihe maka eze!
  Ma lee ka ọ ka si agba ọkụ!
  Mgbe ahụ, Maria ga-agbapụ, na n'ụzọ ziri ezi na ọ ga-adọkapụ turret nke Sherman.
  O were ya wee tweet:
  - Abụ m nwa agbọghọ na-egbutu ígwè!
  Na mgbe ahụ Aurora ga-amalite projectile. Na kwa nkenke ma doo anya.
  Onye agha na-eti mkpu:
  - Aerobatics kacha elu!
  Mgbe ahụ Svetlana ga-eji ike iwe ya gbaa gị ụkwụ. Blonde nwa agbọghọ mbibi. Na mkpọ:
  - Abụ m mmụọ ọjọọ nke hell!
  Na mmadụ anọ ahụ niile ga-eme njem ha, na-agafe na ndịda Alaska.
  Na ebe a bụ tank Alexander-4, nakwa ọhụrụ nlereanya na mara mma ụmụ agbọghọ. Otu egbe siri ike dị 130mm ogologo ogologo, ihe ruru egbe asatọ na ndị ọrụ nke ụmụ agbọghọ ise mara mma na bikinis.
  Ha na-agakwa gbaa, kụpụ ndị America, banye Sherman.
  Alenka ji mkpịsị ụkwụ aka ya wepụta projectile wee bụrụ:
  - Maka ebube nke Tsar Michael!
  Mgbe ọ na-agbapụ, Anyuta kwadoro, na-egbutu ndị America:
  - Eze ukwu!
  Augustine tikwara, mebie Sherman, na-ama jijiji:
  - Maka udo, ọrụ, alaeze ukwu!
  Mirabela meghere ọkụ ọzọ. Ọ gbajikwara ihe agha nke onye iro na ịma ọnụ:
  - Maka iwu Russia ọhụrụ!
  Na mgbe ahụ Olympiad gbapụrụ projectile ahụ, ka ọ na-akụ ma na-ebigbọ:
  - Enwere m ike na ihe mgbu maka onye iro!
  Ụmụ agbọghọ na-akpa àgwà ọma na ọkụ. N'anya emerald na sapphire ha ire ọkụ nke ụwa dị n'okpuru.
  Na tankị Alexander-4 kachasị ọhụrụ, nke a na-apụghị imeri emeri n'akụkụ niile, na-aga n'ihu ma na-etipịa ndị America. Nke a bụ ihe ngosi na mbibi na-enweghị atụ.
  Na ụmụ agbọghọ, ọ na-ekpo ọkụ, na ha nọ na bikini na ọ fọrọ nke nta ka ọ gba ọtọ-mara mma! Anyị na-ewetara anyị nwamba!
  Alenka ga-agba egbe n'ụgbọ ala America. Otú o si agba ya na-abụ:
  - Abụ m kpakpando ụwa!
  Ma mgbe ahụ, Anyuta ga-ewere ya hapụ ya, bepụ onye iro, ma maa jijiji:
  - Na ebube alaeze!
  Mgbe ahụ, shei ga-akụ Augustine, gbutuo onye iro, gbajie ngwa agha onye iro wee tie mkpu:
  - Abụ m nwa agbọghọ na-acha uhie uhie na enweghị ihere!
  Na mgbe ahụ, Mirabela ga- akpụ akpụ akpụkpọ ụkwụ . Ọ ga-agbakwa ndị iro mgbọ. Ọ gētiwapu ulo-elu, tie nkpu:
  - Ram si ebule!
  Na mgbe ahụ, ọmarịcha dike Olympic ga-ewere ọnọdụ. Ọ ga-agba mgbọ kacha egbu egbu. Ọ ga-egwepịa tankị ndị iro wee tie:
  - M ga-ekpochapụ onye ọ bụla!
  Ebe a na-abịa otu tank na-atụ iri iri asaa na-ebibi ndị iro redoubts. Ma ọ na-agagharị ngwa ngwa na snow - injin bụ nke kachasị ọhụrụ - turbine gas! Ị nweghị ike ịkwụsị ụgbọ ala dị otú ahụ n'ụzọ dị mfe.
  Alenka na-abụ:
  - Ọ dịghị onye ga-akwụsị anyị! Ọ dịghị onye ga-emeri anyị! Anụ ọhịa wolf Russia na-adọwa ndị iro! Anụ ọhịa wolf Russia - kelee ndị dike!
  Na ọzọ, na-eji mkpịsị ụkwụ ya gba ọtọ, na-agbanye ihe mkpali, ọ na-akụ onye iro ahụ. Kedu nwa agbọghọ!
  Anyuta jirikwa ụkwụ ya daa n'ala wee tie mkpu:
  - Na m dị mma!
  Ma mgbe ahụ Augustine wepụtara projectile na mkpu:
  - Abụ m nwa agbọghọ ọhịa!
  Na Mirabela ga-ahapụ ihe kpamkpam na-egbu egbu ma na-ebigbọ:
  - N'akụkụ ọhụrụ, na-adịghị agbanwe agbanwe!
  Ọ ga-egosikwa ire ya pink na ogologo.
  Na mgbe ahụ, asọmpi Olympic ga-akụri ma mebie ndị America, ma mee ya nke ọma.
  Ọfọn, n'ozuzu, a na-ahụ mmeri doro anya. E meriri agha a na ndị agha Russia na ndị tsarist na-aga n'ihu.
  Ka ọ na-erule ngwụsị nke December 1942, ndị agha na-achị achị ewerelarị Alaska nile, agha nọkwa na-ewere ọnọdụ na Canada.
  Na mgbakwunye na tankị, ndị na-anya ụgbọ elu na-alụkwa ọgụ n'ụgbọelu jet. United States nwere ọtụtụ ụgbọ elu, mana àgwà ya adịghị mma. Enweghị ike iji ya tụnyere ụgbọ elu ndị Russia. Nke na-etipịa onye iro na ike nke njedebe.
  Na ụmụ agbọghọ Anastasia na Margarita na ụgbọ elu ha "Ekaterina" - 6 otú n'ụzọ dị irè ha na-anakọta akaụntụ.
  Anastasia ji otu mkpọ egbe ụgbọ elu ise gbatuo ụgbọ elu asatọ nke America:
  - Abụ m onye dike kachasị elu!
  Ọ bụkwa ụkwụ efu ka ọ na-eji na-apịa pedal.
  Margarita gbaturu ụgbọ elu America iri n'otu mgbawa wee tie mkpu:
  - Na a bụ m klas dị elu!
  Anastasia na-eji mkpịsị ụkwụ aka ya na-akụ ihe ndị na-akpalite ma na-agba ndị iro ọkụ. Ọ ga-akụ ụgbọ ala US Army asaa wee tie mkpu:
  - Abụ m dike nke mere na eze nwere obi ụtọ!
  Margarita ga-ahapụkwa onye gburu ahụ wee tie mkpu:
  - Ma ọ bụghị naanị eze! Anyị mara mma nke ukwuu!
  Ụmụ agbọghọ ahụ na-alụ ọgụ ma tụọ ụgbọ ala dị iche iche. Ha na-atụpụ ndị iro dị ka ụmụ oke nwụrụ anwụ n'ime ihe mkpofu. Ha na-ebibikwa ụgbọ elu US.
  Anastasia gbatukwara ọtụtụ ụgbọ elu ma tie mkpu:
  - Maka ugo eze nwere isi abụọ!
  Margarita, na-achipu ezé ya gbajiri agbaji, tie mkpu:
  - Maka ihe dị mma!
  Ọ kụkwara ụgbọ ala America iri na abụọ ọzọ. Ndị a bụ ụmụ agbọghọ. Ụmụ agbọghọ na-enwe mmasị igbu mmadụ. Na-adọwa ya!
  Na di na nwunye a na-arụ ọrụ ...
  Na-akwaga na ebumnuche ala. Soro ndị Sherman gaa, na-akụ ha aka ozugbo. Dị ka agịga ígwè. Na kewaa ígwè na ígwè kachasị ike. Otú a ka ọdịda ha si were mee.
  Anastasia na-akụ ọtụtụ Shermans wee tikuo onwe ya:
  - Abụ m nwa agbọghọ nwere ike nke ukwuu!
  Margarita na-akparị ndị America n'ala wee tie mkpu:
  - Ma ọ dịghị ihe ga-akwụsị m, na ọ dịghị mgbe ọ kwụsịrị m!
  Anastasia na-etipịa onye iro ahụ, gbatuo tankị ma tie mkpu:
  - N'ihi na eze, onye na-adịghị onye maara ihe ma ọ bụ oyi!
  Ụmụ agbọghọ ndị mara mma n'ezie! Na nke kachasị mkpa, na naanị otu bikini! Na-apụghị imeri emeri!
  Ọ dịghị onye nwere ike imeri ma ọ bụ kwụsị ụmụ agbọghọ!
  Anastasia, agbapụ, na-eti mkpu n'elu ngụgụ ya:
  - Abụ m nwa agbọghọ ahụ na-agbaji ígwè!
  Margarita, na-aga n'ihu na-agbapụ, na-agbakwụnye:
  - Na metal ọ bụla!
  Ụmụ agbọghọ na-efe efe na-agbapụ ... N'agbanyeghị na oyi na oyi na-atụ, nke ahụ anaghị akwụsị ha. A na-alụ ọgụ na Canada.
  Anastasia gbara ọkụ ọzọ wee bibie:
  - Adị m ka nwa nwoke!
  Margarit na-akwado nke ọma ma jiri iwe nke panther na-akụ ya:
  - Abụ m onye na-atọ ọchị na oyi karịa onye ọ bụla ọzọ!
  Ụmụ agbọghọ ahụ, dị ka ị pụrụ ịhụ, na-atụkwasị obi n'ezie ma nwee chi ọma a na-apụghị ịkọwa akọwa!
  Ha na-akpakọba ego gba ọtọ! Ha amaghịkwa iru újú, enweghị obi abụọ! Ha nwere ọtụtụ echiche dị iche iche!
  Ma, na nkenke, ndị mara mma nwere chioma. Ha weghaara wee wakpoo onye ọchịagha kpakpando anọ site n'ikuku ikuku. Mma mara mma. Ha ga na-akpagbu gị otu ụzọ ahụ!
  Ọzọkwa, tankị ndị Russia na German na-agafe na Canada.
  Nke a bụ ndị ọrụ Gerda, na German T-4. Ụgbọ ala ahụ n'eziokwu kama adịghị ike ma e jiri ya tụnyere ụgbọ ala Soviet. Ma ụmụ agbọghọ adịghị mfe - ha na-alụ ọgụ ụkwụ efu na bikinis na oyi. Na nke ahụ na-ekwu ihe!
  Ka anyị chee ya ihu, ndị dike dị otú ahụ dị mma! Ha amaghị obi abụọ na adịghị ike! Sapphires na diamond na-ere ọkụ n'anya ha! Mma ndị dị otú ahụ agaghị enye ndị iro otu inch nke ala! Ha dị nsọ na ndị obi ọjọọ n'otu oge ahụ.
  Ha na-eji ike dị egwu na-ebugharị onwe ha.
  Ma otu a ka ha na-etipịa ndị America.
  Gerda ji mkpịsị ụkwụ aka ya gba egbe wee tie mkpu:
  - Abụ m nwa agbọghọ ọhịa! Ma ọ bụghị nwa agbọghọ na-amaghị nwoke ma ọlị!
  Mgbe nke ahụ gasịrị, ọ chịrị ọchị.
  Charlotte gbakwara egbe site na egbe egbe. O nwere ike ọ gaghị adị oke ike, mana ọ na-agba ọsọ ọsọ:
  - Adị m ka aṅụ na-ekpo ọkụ ma na-ata ahụhụ!
  Mgbe nke ahụ gasịrị ịma mma ga-ewere ma gosi ogologo ire ya!
  Na mgbe ahụ, Christina mara ma tie mkpu:
  - Na olu m! Klykov kụrụ!
  Ọzọ, ya onwe-ya gēb͕apu ezé wolf-ya, nāb͕ọ uja;
  - A ga-enwe mmeri ọhụrụ!
  Ndị dike n'ezie siri ike ma na-eme ihe ike. Ma ha nwere oke ahụ ike na oke iwe.
  Ma Magda ga-akụkwa onye iro. Ọ ga-etipịa Sherman site n'ebe dị anya, na-akụ ya nke ọma na njedebe na njedebe na mbigbọ:
  - Abụ m onye German mara mma!
  Anọ, n'agbanyeghị eziokwu ahụ bụ na ụgbọ ala adịghị mma, na-alụ ọgụ nke ọma.
  Gịnịkwa mere? N'ihi na ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ na ha enweghị uwe! Na ndị dike na-ebibi ndị iro nke ukwuu nke ukwuu.
  Gerda ji nganga ekwu, sị:
  - Anyị ruru eru nke Fuhrer!
  Mgbe nke ahụ gasịrị, ịma mma ga-agbapụ ọzọ ma gbapụ obere ihu ya mara mma.
  Ndị dike ebe a nwere mmụọ Aryan. Ma ha anaghị atụ egwu oyi. Ọ bụ ezie na oyi na Western Canada ka dị ezigbo oyi.
  Ma ọ dịghị ihe - naanị ụkwụ efu na ọ fọrọ nke nta gba ọtọ. Mgbe ahụ, a ga-enwe chi ọma na mmeri!
  Ndị a bụ ndị dike juputara na mmụọ mpako.
  Ọbụna ugbu a ndị Aryan enweghị otu n'ime ntachi obi. Ewezuga ụmụ agbọghọ Russia.
  Ma Natasha na "Nikolai" -3, nakwa na bikini na ụkwụ efu, gbara, tụgharịa ma na-agagharị. Otú ọ dị, tank ya dị mma karịa German T-4. Ọgụ ebe a siri ike ma na-akpa ike.
  Yankee na-agbalị ịla azụ. Ma Natasha kwaturu "Witch" ahụ wee jiri ọnụ ọchị nke ezé pel:
  - Abụ m nwa agbọghọ na ọ dịghị onye ga-abịaru m nso!
  Na Maria gbara n'ụzọ ziri ezi na tankị ndị America. Ọ ga-adụpu ha, were ezé gbapụrụ agbapụ maa ọsọ:
  - Ọ dịghị ndị agha nwere ike iburu anyị!
  Na mgbe ahụ Aurora ga-agbakwa n'aka. Ebibiri Sherman. Ee nwa agbọghọ nke ahụ bụ ihe ị chọrọ.
  Na mgbe ahụ Svetlana ga-enye onyinye ya ... Kedu ka ọ ga-esi merụọ ndị America.
  A na-alụkwa ọgụ n"oké osimiri. Ụgbọ mmiri ndị Russia weghaara Philippines.
  Na ebe a kwa, bụ otu: ụmụ agbọghọ ụgbọ mmiri efu. Ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ịma mma gba ọtọ, na bikinis. Ọ bụ eziokwu na ihu igwe dị na Philippines dị ebube ọbụna n'oge oyi - na-ekpo ọkụ, n'ihi na ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ equator.
  Ụmụ agbọghọ na-enwekwa mmasị n'ọgụ na ịgba égbè. Na-agbakwa gburugburu na-egbuke egbuke ụkwụ efu, gburugburu ikiri ụkwụ. Ụmụ agbọghọ ebe a mara nnọọ mma. Nke kacha mma - super!
  Site n'ụzọ, ha na-enwe mmasị idina ndị mkpọrọ n'ike! Ha na-ekekọta ha na onwe ha wee gbaa ha. Na nke ukwuu nke na ndị mkpọrọ tụfuo onwe ha! Ha na-ahazikwa mkpochapụ kpam kpam maka onwe ha - ma ọ bụ kama ọ bụghị maka onwe ha, kama maka ndị iro ha.
  Ndị ọrụ dị otú ahụ dị jụụ nke ụmụ agbọghọ na-agba ọtọ ọkara. Ọ dịghịkwa ihe pụrụ ịkwụsị ha ma ọ bụ gwepịa ha!
  Ndị dike ahụ na-abanye ụgbọ mmiri America. Ha na-awụba n'ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ịgba ọtọ, na-agba ụkwụ efu, na akwara na-adagharị n'okpuru akpụkpọ ahụ gbajiri agbaji. Ha wee were iwe gbutuo ndị America. Ma ha anaghị enye ntakịrị ohere ịlanarị.
  Ma ugbu a, a na-ahụ Stella mara mma na onye ibe ya Masha. Ụmụ agbọghọ abụọ ahụ toro ogologo, ndị na-acha odo odo nke muscular na-egbutu onye ọ bụla. Ihe na-adịghị afụ ụfụ bụ igbupụ na dọkasịa ozu!
  Ụmụ agbọghọ ahụ na-aga n'akụkụ ụgbọ mmiri America. Ọ bụrụ na ha efee n"aka nri, ọ bụ okporo ụzọ; ọ bụrụ na ha efegharị n"aka ekpe, ọ bụ uzo!
  Na ụmụ agbọghọ agaghị akwụsị ! Ha anaghị ahapụ ndị mmegide ohere! Gịnịkwanụ ma ọ bụrụ na ha ebigbọ ma malite ịma ahụ ha!
  Ọzọ kwa, ha nēfeghari mma-agha-ha, tie nkpu:
  - Anyị bụ ụmụ agbọghọ maka Tsar, the Fatherland na Mikhail Romanov!
  Ha na-egbukwa ya dị ka kabeeji samurai. Stella wee were ya were ụkwụ efu gba onye uwe ojii US ukwu ụkwụ. Ọ ga-efeli elu wee maba n'ime mmiri.
  Ihe njedebe nke blonde ga-enye:
  - Maka igbu m, ha na-akwụ ụgwọ!
  Ọ ga-agbapụkwa ezé ya ọzọ, bụọ ezé pearl ya! Kedu nwa agbọghọ! Kacha ihe ọṅụṅụ na ísì!
  Ụmụ agbọghọ ahụ na-agbabakwa onwe ha ọsọ ọsọ. Ha na-agafekwa dị ka oké ifufe. Ha anaghị enye ndị iro ohere. Ha nwere ike dị ukwuu. Ọchịchịrị nke ekwensu na puku kwuru puku ndị mmụọ ozi.
  Ma ebe a bụ Masha, onye ji saber abụọ na-egbutu isi atọ ozugbo! Nke a bụ nwa agbọghọ - nwa agbọghọ nye ụmụ agbọghọ niile!
  Mma-mma abụọ a na-egbukasị dị ka a ga-asị na ha na-eji mma agha akụtu ntu. Ma ọ dịghị adịghị ike ma ọ bụ obi abụọ na omume ha. Bugharịa maka onwe gị, na-enweghị ịlaghachi azụ ma ọ bụ daa mbà. Ikpe ziri ezi chọrọ ịdị n'otu nke mmadụ. Otu alaeze ukwu, otu okpueze, otu ihe mgbaru ọsọ na mgbasawanye n'ime oghere.
  Naanị n'oge a, a na-ebuba satịlaịtị ụwa nke mbụ arụ ọrụ n'ime orbit. Lee, ọ na-efegharị gburugburu ụwa.
  Na ụmụ agbọghọ Russia na bikinis na-alụ ọgụ maka onwe ha. Ha adịghịkwa ala karịa ndị iro. Na ndị America, ndị mara mma gbutuo, daa. N'agbanyeghị nke ahụ, ụmụ agbọghọ nke klas kachasị elu na nkà.
  N"otu oge, ha jisiri ike lụọ ọgụ na Japan. Ha na-alụkwa ọgụ n"ebe dị elu. E jidere eze ukwu n'onwe ya. Ha gosipụtara nkà ha dị egwu. Ha nwere mmasị dị otú ahụ na ike akwara dị ukwuu. N'ezie, ụmụ agbọghọ ndị dị otú ahụ bụ ọrụ ebube nke ọrụ ebube!
  Ha gbuturu samurai n'obí eze. Ma ha fọrọ nke nta ka ha gba ọtọ na ụkwụ efu. Ụmụ agbọghọ ndị nwere ike ime ihe tụrụ ndị iro ha n'anya.
  Ha na-egbutu anụ ọ bụla ma gosipụta nka ha. Ndị dike, n'enweghị obi abụọ ọ bụla, na-aga n'ihu.
  E ji saber gbupụ isi onye admiral America. Na otú ndị mara mma ga-esi chịa ọchị, na-agbapụ fangs ha.
  Ọzọ, ha na-ebuso ha iwe wee bepụ onwe ha. Ndị dike dị otú ahụ bụ ezigbo anụ ọhịa. Na n'ocheeze bụ Tsar Michael. Nwa Alexander nke atọ, ma ọ bụghị nke ahụ. Onye nwere chi ọma, onye na-ekpebi ihe, onye nwere ọchịchọ siri ike, yanakwa onye ọchịchị nwere nkà .
  Ma, n'ezie, ihe chioma, gbakwunyere ọbụna ike siri ike - Mikhail duziri ọgụ na-enweghị atụ megide nrụrụ aka, nke nwere mmetụta dị mma na ndị agha. Ma ihe ọmụma kachasị dị irè bụ iji ụmụ agbọghọ na bikinis mee ihe maka agha. Ụmụ agbọghọ na-amakwa mma mgbe ọ fọrọ nke nta ka ha gba ọtọ na ụkwụ efu.
  Ya mere agha a na-ewere ọnọdụ na ọkwa dị iche iche nke ịga nke ọma. Na ndị dike mara mma na-agbapụ nke ọma, karịa ụmụ nwoke. Na nke kachasị mkpa, mgbe ụmụ agbọghọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ịgba ọtọ, ha na-adịkarị mfe. Mgbọ na shells adịghị emetụta ha. Ndị agha dị ike nke ukwuu. Nke ahụ dị mma. Ọ bụ echiche Tsar Michael iji ụmụ agbọghọ ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ọtọ na ụkwụ efu, nke a wetara mmeri.
  Ụmụ agbọghọ ndị nọ n'ọgụ na-ejikwa mkpịsị ụkwụ efu tụba bọmbụ na mma. Ha we gosi oké iwe-ha.
  Ụmụ agbọghọ ahụ na-ama jijiji. Ma mara mma nke ukwuu, na-egwu egwu, na ndị nwere ụkwụ ụgbọ mmiri. Ọ dịghị onye nwere ike ijide ha.
  Ndị dike na-agba agba agba ... Ụkwụ efu nke nwa agbọghọ bụ ngwa agha dị irè. Ma gịnị ka ha pụrụ ime? Ọtụtụ ihe. Ndị na-agba ọsọ n'onwe ha nwetara ume sitere n'ụwa na ndị dike mara mma na-egwu egwu.
  Ekwesịrị m ịsị na ụmụ agbọghọ kachasị mma n'ụwa, na ha abụọ dị ebube yana oke iwe!
  E jidere ụgbọ mmiri ndị America. Ndị ikom ahụ e jidere wee da kpuo ihu n"ala. Mgbe nke ahụ gasịrị, ndị dike ahụ kụpụrụ ụkwụ ha n'ihu. Ha manyekwa m isususu. Na ụmụ agbọghọ ahụ wee daa jụụ, ma ọbụ ụkwụ ha efu, mgbe ha rachara ire ha, obi dị ha ụtọ na akọrọ.
  Mana ndị mara mma na-enwe obi ụtọ ka ejiri nsusu ọnụ na-esusu ọnụ na ikiri ụkwụ ha.
  Mgbe nke ahụ gasịrị, ụmụ agbọghọ ga-achị ọchị. Ha gbachapụkwara ezé ha!
  Mana ọ gara nke ọma, ụmụ agbọghọ ahụ gba ọtọ gba ọtọ wee gaa igwu mmiri. Ndị a bụ ndị dike mara mma. Kedu ka ị ga-esi were ụkwụ dị otú ahụ susuo ya ọnụ? Ma rachaa mkpịsị aka ọ bụla.
  Ụmụ agbọghọ mara mma.
  Nke a bụ tank Alexander-4 na agha ọzọ. Ọ bụ ngwa ngwa na February na-abịa. Ndị agha na-aga n'ihu. Ịbịaru nso na nso mpaghara US. Ụmụ agbọghọ ahụ mara mma nke ukwuu.
  Ebe a Natasha Ome n'ụzọ ziri ezi. Ọ na-akụkwa nke ọma.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ gbara nke ọma wee tie:
  - Anyị ga-egwepịa onye iro!
  Maria agbapụ ọzọ. Were ma merie ndị iro:
  - Abụ m oke!
  Maria bụ nwa agbọghọ mara mma nke ukwuu, na-arụsikwa ọrụ ike.
  Na ụkwụ efu ya mara mma nke ukwuu ma maa mma na agụụ mmekọahụ ha:
  - Anyị ga-ebibi onye iro!
  Na Aurora bụ nwa agbọghọ dị otú ahụ, ọ dịkwa oke mma, nke nwere afọ na ara na-adịghị ahụkebe, na ọnụ ara na-acha uhie uhie na-acha uhie uhie:
  - M ga-agbaji ndị iro wee mee ka ọ dị oke mma!
  Leekwa ka o si na-amagharị ntutu isi ya na-acha ọbara ọbara!
  Ọzọ, ọ ga-eji ụkwụ ya gbajiri agbaji agba gị ụkwụ. Ndị dike dị otú ahụ dị nnọọ mma!
  Mgbe ahụ Svetlana ga-ewere ma tie onye iro:
  "Ahụrụ m Tsar n'anya, m ga-ekugidekwa imi n'olu nke ndị iro m!"
  Ụmụ agbọghọ ga-achị ọchị. Olee otú ha si ghọọ greyhounds na jụụ.
  Ndị America na-agbanarị ụmụ agbọghọ. Ma ọ bụ ha na-agwụ ike. Ma ọ bụ ha anwụọ. Ndị dike ahụ mara mma nke ukwuu, ma nwee ụkwụ efu, ụmụ agbọghọ ahụ mara oke mma. Na ọgụ na naanị bikini na-atọ ụtọ ma dị irè. Ụmụ agbọghọ dike dị ịtụnanya.
  Natasha gbapụrụ ndị America ọzọ wee kpalie:
  - Ị bụ nwanne m nwoke na m bụ nwanne gị! Ma ọ bụ kama nwanne m nwanyị!
  Ọzọ, ọ na-emegharị ogologo ire ya. Ike ike ka anyị kwuo dike na ịma mma!
  Ma Anyuta na-amali ya ara ọtọ. + Ọ ga-etikwa mkpu, gbachapụ ezé ya. Ọ ga-ezigakwa shei na ndị America. Ọ ga-ewerekwa ya na ibe ya.
  - Mma bibiri ya! Na ọ na-ekwu:
  - Abụ m nwanyị mara mma!
  Nwa agbọghọ mara mma ma na-enwe mmekọahụ. Na nke a dị mma!
  Nwa-ab͕ọghọ ahu we were ya, tie ya, o we tie:
  - Anyị ga-emeri ma bibie onye iro!
  Na ebe a Aurora ga-akụ ma tie:
  - Abụ m eze na nwa agbọghọ dị jụụ!
  Onye agha ahụ nwere ike ịbụ ezigbo isi awọ.
  Ụmụ agbọghọ na-achị onwe ha ọchị.
  Ma Svetlana weere ya nke ọma. O we nye ugwọ nile di otú a n'ihi nbibi nke onye-iro, sutu kwa ndi-mọ ọjọ:
  - Nke a bụ oke ikuku ikuku!
  Tank dị nnọọ agile na-egbu egbu. Ọ na-akụ Sherman na-adịghị ike na elu. Ya mere agha ndị a na-akwado Tsarist Russia.
  Natasha dị ka mgbọ egbe ọzọ. Na ọ na-ekwu:
  - Maka arụsị gị!
  Maria malitere ịgba. Nwa agbọghọ ahụ mara mma nke ukwuu ma nwee ntutu isi ọla edo. Site na anya.
  Nwata nwanyị ahụ kpagburu, ma tinye mkpịsị ụkwụ ya aka ọtọ wee tie:
  - Nke a bụ igbu ọchụ maka eze!
  Na ebe a Aurora iberibe American. Nwatakịrị nwanyị ahụ, ka anyị kwuo, na-eme ihe ike n'ezie ma tie mkpu:
  - N'ihi na a n'ezie ịbanye!
  Ma ugbu a nwa agbọghọ ahụ gosipụtara onwe ya ka ọ dị ike n'ezie.
  Na Svetlana na-akpa ike ma na-alụ ọgụ. O ji ụkwụ gba ọtọ gbaa ụkwụ ma dọkasịa ndị iro ya.
  Ọ we tie nkpu, nāb͕asa ezé-ya abua;
  - Abum nwanyi na-efe dika ugo!
  Ya mere, ụmụ agbọghọ malitere ibe na anụ ike. A pụghịkwa ịkwụsị mmegide dị otú ahụ nke ịma mma. N'ịlaghachi azụ ma ọ bụ na-ehulata.
  Natasha gbagburu ọzọ wee masie:
  - Ruo mgbe mbibi zuru oke!
  Ma Meri, n"enweghị ntu ọ bụla, nwere ihe ịga nke ọma karị n"ibibi ndị iro ya, wee malite ịgbaji ndị na-emegide ya.
  Mgbe ahụ Aurora were ya were egbe were tie onye iro ahụ. Na nnọọ ọma, na colossal aplomb. Ma zọpịa, zọpịakwa onye iro. Na irighiri ihe gbazere na-efe site na Sherman n'akụkụ niile.
  Na Svetlana ga-agbapụ na-abụkwa:
  - Abụ m nwa agbọghọ nke nnukwu nrọ na ọmarịcha mma!
  Ndị dike, n'ezie, na-egosipụta ọchịchọ dị ịrịba ama imeri.
  Ọ bụghị n'efu ka alaeze ukwu ahụ dị jụụ ma dị ukwuu. Nwere ike karịa mmezu nke Genghis Khan.
  Ndị dike na-agakwuru onwe ha... Ha na-agbapụ, gbaa, na-adọwa n'ọkwa ndị iro, dị ka à ga-asị na ha na-eji mma dọwa. Ma ọ bụ kama, mma dị nkọ ma sie ike. Ma ugbu a, ndị agha Russia bụ ndị a na-apụghị imeri emeri n'ezie. Na alaeze nke nnukwu alaeze.
  Ọ bụrụ na ị na-ele ya anya, e nwere ọtụtụ agha na oge siri ike na akụkọ ihe mere eme nke Russia. Ma Nicholas nke Abụọ enweghị isi na ọtụtụ akụkụ! Ọ tụgharịrị bụrụ onye dara ada. Ma ụzọ aghụghọ dị oke mkpa. Ihe nnukwu onye na-egwu chess Russia bụ Alekhine gosipụtara. Mgbe ọ malitere igwu egwu kama onye iro ya, na-atụgharị osisi ma merie. Genius bụ amamihe.
  Na nsogbu niile nke Tsarist Russia, ihe kpatara ụmụ agbọghọ gba ọtọ naanị dozie ọtụtụ ihe.
  Ndị helikopta na-esokwa n'agha ahụ. Na-ebuso ụgbọ ala ọgụ, yana ndị ọrụ na ụmụ agbọghọ na bikinis na ụkwụ efu. Kedu àgwà ndị agha nwere ụmụ agbọghọ? Nke kacha pụta ìhè. Ọ dịghị ihe pụrụ ịkwụsị ma ọ bụ merie ndị agha dị otú ahụ.
  Ya mere, n'ime ndị agha a, e nwere ụmụ agbọghọ ndị na-agba ụkwụ na-agba ọtọ. Ndị ọrụ ụgbọ mmiri ahụ nọ na helikopta Captain Varvara. Nke a ọ́ bụghị ihe ịtụnanya? Oké osimiri ga-aza nke ukwuu! Na ka egbe egbe ụgbọ elu ga-esi akụ. Mgbe ahụ enwere rọketi. Ụmụ agbọghọ ndị a bụ ezigbo ifufe dị ka oké ifufe.
  Ha adịghị ala karịa onye iro n'ihe ọ bụla. Ndị agha Russia dị njikere maka agha na nnukwu ihe ịga nke ọma.
  Varvara bụ nwa agbọghọ mara mma nke nwere ntutu isi na-acha aja aja na ọ fọrọ nke nta ka ọ gba ọtọ. Ka ọ na-ebigbọ n"elu ngụgụ ya:
  - Ndị iro agaghị agabiga! Ha agaghị agbapụkwa!
  Ọ ga-ewere ya ma hapụ ihe na-egbu egbu n'ụgbọelu niile nke igwe kacha mma ya . Ọ ga-efekwa n"elu onye iro. Ọ na-ewerekwa ya gbutuo ya site n'ihulata mbibi.
  Ma Olga dị obi umeala were gbaa rọketi na ọnọdụ ndị America wee kpasuo:
  - M lụrụ ọgụ, ọ bụghị akpụkpọ ụkwụ bast, kama ọ bụ ụkwụ efu!
  + Ọ ga-ejikwa anya sapphire ya kụgbuo. Ee, ndị a bụ ụmụ agbọghọ - aerobatics dị ịtụnanya dị egwu. Site na ya ị nwere ike ịṅụ ihe ọṅụṅụ n'elu ugwu ma buru dragons gba ọtọ.
  Na ụkwụ dị nnọọ mma na pụrụ iche! Na úkwù dị gịrịgịrị, ma ahụ́ ya adịchaghị mma.
  Varvara na-agba ịnyịnya ibu ma tie mkpu:
  - Enwere m ike ịme oghere na ụwa maka eze!
  Ọ gēwere kwa anya-ya chigharia iru-ya ntà.
  Ndị dike nọ ebe a kacha mma. N'ebe a, Tatyana, bụkwa nwa agbọghọ na bikini, ga-ewere ya ma tie mkpu:
  - Ka eze di n'elu uwa nile!
  Ọ ga-ejikwa ezé pearl na-egbuke egbuke. Sitekwa na helikopta ọ na-egbu egbu dị ka ntu . Ọ ga-egbukwa mmadụ. Ọ ga-eghekwa ígwè ahụ n'ezie. Na ga-eme ka mbibi nke bonka.
  Ndị a bụ ụmụ agbọghọ - ụmụ agbọghọ niile bụ ụmụ nwanyị! Mgbe e kpọrọbatakwa ndị mkpọrọ, ụmụ agbọghọ ahụ na-esusu ọnụ ma rachaa ụkwụ ha efu. Nke a n'ozuzu bụ ụzọ kachasị ọkaibe iji weda ma gbaa ume.
  
  ROMEL apụghị imeri emeri
  N'ime ya, ndị agha Rommel na November na December 1941 nwere ike imeri mmeri na Africa. Nke a mekwara n'ihi na onye mmekọ nke Rommel amamiihe emeghị nnukwu mmejọ ndị ahụ mere n'akụkọ ihe mere eme n'ezie.
  N'ihi ya, ndị Germany meriri ndị Britain na-aga n'ihu ma jigide ókèala ha. Na mbụ, nke a emetụtaghị usoro agha ahụ; n'ebe ọwụwa anyanwụ, e meriri ndị Germany na nso Moscow.
  Otú ọ dị, mgbe e mesịrị atụmatụ Fuhrer gbanwere. Rommel n'oge a nwere ike iburu Tolbuk, ma kwaga Ijipt. Hitler kpebiri ịgbanwe gaa na nchekwa nwa oge n'ihu ọwụwa anyanwụ, ma ugbu a tinye mgbalị ya na Africa na Middle East.
  Otú ọ dị, ebe ọ bụ na mwakpo a na-ebu n"Africa chọrọ ndị agha ole na ole, ndị Nazi rụrụ ọtụtụ ọrụ n"ebe ọwụwa anyanwụ. Ndị agha Soviet meriri na Kerch. Ha gbara anyị gburugburu na nso Kharkov. Ha wepụtakwara mkpọmkpọ ebe n'akụkụ Smolensk. Mwakpo nke ndị agha nke abụọ na-awụ akpata oyi n'ahụ General Vlasov na nso Leningrad ejedebekwa na mmeri.
  Sevastopol dara mgbe nnọchibido na mwakpo ahụ gasịrị. Na Krauts siri ike. Agha ahụ mere na Rzhev ugwu. N'ebe a, ndị Nazi jisiri ike.
  Mana n'Ijipt, Rommel, ebe ọ nataworo nkwado, nwetara mmeri doro anya. N'ịkwado na ihe ịga nke ọma ha, ndị Germany gafere Palestine wee weghara Iraq na Kuwait. Na mgbe ahụ dum Middle East - nweta mmanụ.
  Mgbe nke ahụ gasịrị, ndị Fashist tụgharịrị na Sudan ma gbalịa ijide Africa dum.
  N'otu oge ahụ, e sochiri mwakpo ahụ na Gibraltar, na ntinye nke ndị agha German na Morocco na n'ihu n'ime Africa.
  Mana ihe ịga nke ọma nke ndị Germany bụ ọrụ ike na azụ. Ebee ka Hitler nọkwa, ihe o ji akọ mee karịa n'akụkọ ihe mere eme n'ezie.
  N'ịbụ onye tetara ụra, Hitler the Terminator wee soro ụmụ agbọghọ saa ahụ, rie nri ụtụtụ na salad, kọlịflawa porridge na ụfọdụ akwụkwọ nri ndị ọzọ, na-agbakwunye cheese na caviar nwere nnukwu abụba. Mgbe nke ahụ gasịrị, ọ kpọrọ Speer, n'ihu ọha na-egosi onye isi ala eze ọhụrụ akwụkwọ nke iwu kwadoro ikike mberede. Adolf nwere ihe na-emebi emebi:
  - Mmepụta ngwa ọgụ na Reich nke atọ dị oke ala! Anyị na-ala azụ ọ bụghị naanị Briten na-alụ ọgụ, kamakwa USSR zuru oke. Mana anyị chọrọ ikike ikuku, ebe anyị na-abawanye mmepụta nke ngwa agha ochie, na ịgbanwere ndị ọhụrụ. Karịsịa ndị na-atụ bọmbụ ụgbọ elu. E kwuwerị, nnukwu ọsọ ha na elu ụlọ dị elu na-enye ha ohere ibibi obodo Britain n'enweghị ntaramahụhụ!
  Speer weputara nchekwube:
  - Na Germany na Poland enwere oke coal, na France enwere ígwè ígwè, anyị nwekwara ngwá ọrụ zuru ezu iji mepụta ọtụtụ ụgbọ ala. E kwuwerị, anyị na-emepụta aluminom na duralumin karịa mba niile dị n'ụwa jikọtara ọnụ!
  Adolf nwere isi kwee:
  - Maka ugbu a! Britain na USA na-akwalite mmepụta, na anyị kwesịrị ichekwa gram metal ọ bụla. Ka ụmụ akwụkwọ na ụmụaka ndị ọzọ malite na afọ ise na-achịkọtakwa ígwè. E wezụga nke ahụ, gịnị kpatara na-eme nku na fuselage kpamkpam site na duralumin. Ị nwere ike iji ma osisi na kwaaji. Dịka ọmụmaatụ, imepụta nku monoblock. Gịnịkwa? Anyị chọrọ onye agha jet ọhụrụ nke na-erughị tọn abụọ, dị mfe ife efe, dị mfe imepụta na ọnụ ala! Ekwesịrị ibelata ọnụ ọgụgụ nke akụkụ mgbakọ na opekempe, a pụkwara ịchọta ohere iji belata ibu nke ụgbọ elu dị ka o kwere mee ma melite akụrụngwa ikuku ya. Ugbu a, site n'ụzọ, ndị na-emepụta ụgbọ elu ga-abịa, anyị ga-azụ ha.
  Speer mụmụrụ ọnụ ọchị:
  - N'ezie, Fuhrer m. Dị ka m ghọtara, ị ga-eweghachi ndị ọrụ niile tozuru oke na ndị agha?
  Adolf nwere nkwenye kwadoro:
  - Anyị ga-ewe naanị ndị tozuru oke, ndị ọrụ nkịtị sitere na ndị mba ọzọ. Ya mere, ọ ka mma na a ga-enwe ndị na-abaghị uru ole na ole, ya mere ndị na-akpakọrịta. N'ezie, anyị ga-ebelata ọnụ ọgụgụ nke ndị agha ala; ma ọ bụrụ na ọ dịghị agha na USSR, mgbe ahụ, anyị adịghị mkpa ka ọtụtụ ndị agha, ma ... Ọ bụghị radically, otú ahụ ka m na-eme atụmatụ imeri Gibraltar na Malta na-abịa. ọnwa ma nọrọ n'ebe ugwu nke Africa na n'ihu na Middle East. Anyị ka ga-achọ nkeji ala. Tụkwasị na nke ahụ, ọ dị mkpa ịrụkwu ụgbọ mmiri ma na Germany n'onwe ya na France, Belgium, Holland, na Norway. Anyị chọrọ ndị na-ebu ụgbọ elu, ụgbọ agha na ụgbọ njem. Oké Osimiri Mediterenian ga-aghọkwa, dị ka a pụrụ isi kwuo ya, ọdọ mmiri dị n'ime Germany. Ị ghọtara?
  Speer hulatara:
  - Ee, Fuhrer m! E nyela m iwu ka e mepụta mmemme ihe owuwu ụlọ...
  Cunning Adolf kwukwara:
  - Enwere ike ịgbatị ụbọchị ọrụ ruo awa iri na isii ma ọ bụrụ na atụmatụ mberede anyị chọrọ ya. A ghaghị ịbawanye mmepụta nke ụgbọ elu otu narị ụgbọ elu kwa ụbọchị n'ime nanị ọnwa itoolu ... Ihe karịrị ugboro atọ ma e jiri ya tụnyere nke dị ugbu a, ọ bụghịkwa eziokwu na nke a ga-ezuru!
  Speer mere ngwa ngwa ịgba Fuhrer ume:
  - Ndị na-anya ụgbọ elu anyị dị elu karịa ndị Britain, ya mere ọnụọgụ abụghị ihe niile. Anyị ga-ahụkwa ụzọ ọhụrụ anyị ga-esi kpụọ mma ogè ka ọ bụrụ mma agha. Dị ka m ghọtara, ihe kacha anyị mkpa bụ ụgbọ elu?
  Fuhrer wee jidesie aka ike:
  - Ihe kacha anyị mkpa bụ jet, ụgbọ elu ogbunigwe na ụgbọ elu ọgụ, gbakwunyere mwepụta nke akụrụngwa ọhụrụ na mmepe ngwa ọgụ ọrụ ebube! Otú ọ dị, ọ bụghị nanị n'ọhịa nke ụgbọ elu, kamakwa tankị, ngwá agha, bụ isi jet artillery ... Anyị ga-ekwu banyere nke a n'ụzọ zuru ezu.
  A nụrụ mgbịrịgba na ndị isi na-emepụta ụgbọ elu nke atọ Reich batara n'ime ụlọ ahụ.
  Messerschmitt, onye na-eto eto nke nwere ọkpọiso dị elu, Heinkel, onye meworo agadi, mana ọ na-eme nke ọma, tankị arụrụ arụ egwuregwu, Lippisch, na ndị ama ama di na nwunye.
  Adolf rụtụrụ ha aka n'oche ndị ahụ ma nye ha iwu ka ha debe ihe osise na tebụl:
  - Ọrụ gị bụ imepụta ngwa ọgụ ọhụrụ, dị ike na nke ọgbara ọhụrụ. Germany nwere ọtụtụ ọwara ikuku karịa mba ọ bụla ọzọ n'ụwa, na nkà na ụzụ nke ọtụtụ ụgbọ elu dị nnọọ azụ azụ. Mana naanị na Yu-88, ị nwere ike ịbawanye ọsọ nke ukwuu site n'inye ụgbọ ala ahụ ọdịdị dị larịị. Karịsịa, a ga-enye kokpiiti ahụ ọdịdị anya mmiri, nke nwere convex, nke ga-eme ka ọhụhụhụ pụta ìhè ma mee ka onye na-anya ụgbọelu dịkwuo mbara, ma gbakwunyekwa ọsọ ọsọ site na imeziwanye ikuku ikuku site na ezigbo kilomita ise. Na mgbakwunye, ọ dị mkpa ịnye ọdịdị dị mma maka ebe mgbapụ nke ma ndị na-atụ bọmbụ na ndị agha, bọmbụ bọmbụ, na breeki ikuku na-adịghị arụ ọrụ.
  Ị dee ihe m gwara gị!
  Ndị mmebe ahụ kwekọrịtara n'otu:
  - Ya mere, ezigbo Fuhrer!
  Adolf gara n'ihu:
  - XE-129 - ekwesịrị imegharị ya ka e wee nye igbe ngwa agha n'onwe ya ọdịdị dị larịị ma tinye egbe ụgbọ elu na-ebugharị iji chebe ọgụ site na azụ na ala ala. Tụkwasị na nke a, ụgbọ elu a na-ebuso agha kwesịrị inwe usoro nkwalite engine. N'otu oge ahụ dị ka perestroika, ọ dị mkpa ịbawanye mmepụta nke ụgbọ elu ọgụ dị otú ahụ. Igwe ikuku ha na-emebi emebi na-eme ka ọrụ ndị Britain kwụsịlata. Tụkwasị na nke ahụ, a ga-eji bọmbụ Ju-87 mee ihe na Britain. Anyị ga-etinye ụgbọ ala ochie n'ọrụ ...
  Adolf kwụsịrị. Ndị na-emepụta ihe gbachiri nkịtị. Fuhrer kwuru:
  Enwere m nnukwu obi abụọ gbasara F -190. Ụgbọala ahụ tụgharịrị dị arọ ma ghara imegharị ya nke ọma; na mgbakwunye, ọ nweghị usoro iji jupụta tankị na gas inert, nke na-edochi mmanụ eji eme ihe. N"ihi nke a, a pụrụ ọbụna iji otu mgbọ na-akpali akpali kụpụ ụgbọ ala a. Kedu ihe Tank ga-ekwu maka nke a?
  Onye mmebe SS a ma ama, guzoro na ntị, kwuru:
  - Nke a bụ adịghị ike anyị, nnukwu Fuhrer. Ọ bụ ezie na a ga-atụle ntinye nke tankị ahụ nke ọma, ha na-adịchaghị mfe ọkụ ọkụ ndị iro ma n'otu oge ahụ chebe onye na-anya ụgbọelu. N'ihe gbasara ịmegharị ihe, mgbe ahụ ... Otu ihe agha dị kilogram 120, ọ dịghịkwa anyị mfe ime ka ọ dị mfe ...
  Adolf nwere atụ aro:
  - Gbalịa ịkwalite àgwà ikuku nke Fokken-Wulf. N'ụzọ bụ isi n'ihi mbelata ịdị arọ, ọ dị mkpa ịkwanye ndụmọdụ nku iji mee ka njikwa na njikwa ụgbọ ala dịkwuo elu. Tụkwasị na nke ahụ, ọ ga-etinye nchebe maka azụ azụ ... Banyere ebe engine dị n'ihu ụlọ onye na-anya ụgbọelu, nke a na-echebe onye na-anya ụgbọelu, ma ọ chọrọ ka a kwadebere ụgbọ ala ahụ na ngwaọrụ ejection. Site n'ụzọ, a pụrụ ime ka ọdịdị nke moto ahụ dịkwuo mma, nke ndị ọrụ mmepụta ihe anyị kwesịrị iburu n'uche. Site n'ụzọ, gịnị banyere ọrụ na ME-309?
  Messerschmitt nwere ntakịrị ihe ijuanya :
  - Anyị na-arụ ọrụ na nke a, nnukwu Fuhrer. Àgwà ndị a gbakọrọ ọnụ na-ekwe nkwa ịbawanye ọsọ nke ụgbọ ala, ruo 740 kilomita kwa elekere, mgbe ejiri ihe mgbagbu asaa! Nke a ga-abụ ọnwụ kacha ike maka ndị Britain ...
  Adolf kwụsịrị:
  - Emecha kwesịrị ime ngwa ngwa. Ma gị, Speer, mee ka mmepe nke egbe ụgbọ elu 30 milimita na-agba ọsọ ọsọ ọsọ. Enwere ike iji ya nke ọma maka ịgbapụ na ebumnuche ala yana megide ụgbọ elu ndị iro! ME-309 ọhụrụ kwesịrị dochie ME-109 gara aga. Maka igwe ụgbọ elu ME-262 gị, Ewoo, ọ nwere ọtụtụ ọghọm: arọ dị arọ, ntụkwasị obi dị ala, ọnụego ihe mberede gabigara ókè ... M ga-esepụta ụgbọ elu anyị chọrọ onwe m.
  Adolf Hitler malitere ịse ụgbọ ala, na-eji ihe ọmụma ya banyere ndị agha jet nke oge a. Otú ọ dị, ọ bụghị ndị kachasị ọhụrụ, ma site na ihe dị ka afọ iri ise, iji mee ka ha kwekọọ na ọkwa mmepụta na nkà na ụzụ dị ugbu a. Ọ ṅara ntị pụrụ iche na nkà na ụzụ nke ịgbanwe nku nku. N'ịkọwa uru niile dị n'ụdị imewe:
  - N'oge ọdịda na ịpụpụ, ịsa ahụ ga-ebelata, na n'oge ụgbọ elu ọ ga-abawanye. Naanị n'ihi nke a, onye agha nwere injin ME-262 ọgbara ọhụrụ ga-enwe ike ịgbatị ọsọ ruo 1,100 kilomita kwa elekere. Na arọ ya ga-abụ obere obere.
  Messerschmitt lere anya na eserese ahụ, fụchie isi nkwọcha ya dị elu wee mapụta:
  - Na-egbuke egbuke! Mana Fuhrer m, kedu ebe ị nwetara ihe ọmụma miri emi nke ikuku ikuku?
  Onye nwere Adolf wepụrụ anya ya n'ụzọ aghụghọ:
  - Kedu maka aerodynamics? Onye nwere onyinye na-enwekarị onyinye n'ihe niile! Na mediocrity bụ mediocrity na Africa kwa! Kedu ihe mere onye ogbunigwe Arado? Gosi m eserese ahụ?
  Onye kụrụ-na-miss Fuhrer lere anya ngwa ngwa wee fegharịa isi ya nke ọma:
  - Mba, nke ahụ agaghị eme! Echiche na trolley adịghị mma, n'ihi ya ụgbọ elu agaghị atụgharị wee daa. Na-achọ ihe mbughari mbudata gia. Tụlee ụfọdụ mgbanwe imewe maka ikuku ikuku ka mma. Na-enweghị ihe mepụtara na-enweghị isi, ma jiri amamihe.
  Adolf dara ara wee kwuo okwu ole na ole:
  - Ụgbọ elu Gryphon Xe-177 nwere ụlọ ọrụ ike na-enweghị ntụkwasị obi. Ọ dị mkpa ka edochie ya ozugbo, jiri igwe piston kacha ọhụrụ, na mbụ anọ guzo iche. Mgbe ahụ gaa na engines kachasị ọhụrụ nwere ike nke 2950 horsepower. N'ihe gbasara ike ịkụ aka site na elu elu na n'ime mmiri, mgbe ahụ ... Malite ịmepụta Xe-277, igwe a ga-aghọkwa ngwá agha nemesis. Mana isi ihe bụ bọmbụ jet. Nke a bụ ọrụ dị mkpa. Dịka ọmụmaatụ, nke a bụ ihe Yu-287 kwesịrị ịdị ka.
  Fuhrer mekwara ihe osise nke nwere nku na-aga n'ihu, na-akọwa ụfọdụ nuances nye ndị na-emepụta ihe. Ebupụrụ Adolf nke ukwuu, na-egosi ụfọdụ eserese. Karịsịa ogbunigwe na-enweghị ọdụ . Na na nhazi nke igwe jet nku na-efe efe karịrị ihe na-ekwe nkwa. Ma n'otu oge ahụ, ụgbọ ala ahụ nwere ike ịtụ bọmbụ ọbụna mpaghara US. O kwuru kpọmkwem na ndị na-emepụta ihe sitere na Europe nile na ọbụna ndị Juu kwesịrị itinye aka na ọrụ ahụ. N'ikpeazụ, n'ịghọta na ndị na-emepụta ihe na-arụsi ọrụ ike, o ji obi ebere hapụ ha ka ha laa, na-ahapụ naanị Lippisha. Fuhrer tiri mkpu:
  - Ana m arịọ gị, Alexander, ka ọ nọrọ! A ga-enye gị ọrụ ịmepụta ngwa ọgụ ọhụrụ, dị oke egwu.
  O juru Lippisch anya:
  - M ga-ekele gị, Fuhrer!
  Hitler the Terminator malitere ịkọwa:
  - Ị, n'ezie, mara tiori nke Wieselsberger , onye bụbu onye enyemaka Prọfesọ Prandtl na Göttingen. Ọ bụ onye mbụ na-emepụta echiche nke mmetụta nke ihuenyo na ala dị n'okpuru ...
  Lippisch kwee isi, na-amụmụ ọnụ ọchị:
  - Ị maara nke ọma, Fuhrer m! Ee, amaara m echiche a!
  Adolf nwere gara n'ihu:
  - Anyị kwesịrị ịmepụta ekranoplan - ụdị ngwakọ nke ụgbọ mmiri torpedo na ụgbọ mmiri. N'ezie, ọ na-efe efe nke ukwuu, ihe dị ka 20-40 centimeters site na mmiri. N'okwu a, oke ikuku na-akwado ụgbọ mmiri ekranoplan nwere akụkụ abụọ. Otu bụ iyi kpọnwụrụ akpọnwụ n'okpuru nku; nke ọzọ - kama nke na-abaghị uru - na-esi n'okpuru nku pụta n'okpuru nku n'akụkụ akụkụ ahụ ma na-ejupụta mgbe niile na ikuku na-esi n'elu pụta, site n'ọnụ ọnụ nku.
  Lippisch kwadoro ngwa ngwa:
  - N'ezie Fuhrer m!
  Adolf nwere gara n'ihu:
  - Otú ọ dị, isi ikuku nke ikuku na-anọgide n'okpuru ebe a na-ebu ibu ma na-emepụta nrụgide n'ebe ahụ nke fọrọ nke nta ka ọ bụrụ nrụgide ọsọ ọsọ. Ọ na-arụ ọrụ nke ụdị ịgba ọsọ ikuku nke ụgbọ mmiri ekranoplan "na-atụgharị" dị ka ọrụ elekere! Onye mbụ jiri nke a mee ihe n'omume bụ onye injinia Finnish Kaario . N'ụzọ dị mwute, ndị agha enweghị ekele maka nchọpụta dị otú ahụ n'oge. Ha na-ekwu na onye prọfesọ Russia bụ Levkov mere nnwale ndị yiri ya ... Ya bụ, nke a nwere ike ịghọ ngwá agha ọrụ ebube ọhụrụ, nke nwere ike ibuga bọmbụ, torpedoes, na ịdakwasị ndị agha n'ụsọ oké osimiri Britain, na ọsọ nke ụgbọ elu, na na otu oge na-adịghị ahụ anya radar. gbakwunyere mwakpo na-agbawa obi megide ụgbọ mmiri Bekee! Ekwenyere?
  Lippisch ji aka ya na-ama jijiji, ndị na-elekọta ndị na-enye aka wụsara ya ihe ọṅụṅụ ... Mgbe ịṅụchara ntakịrị, onye mmepụta ahụ kwuru, sị:
  - Ee, nke a bụ echiche bara ụba, ọ bụ ezie na a ga-enwe ụfọdụ nsogbu teknụzụ. Dịka ọmụmaatụ, nkwado...
  Onye nwere Adolf kwere n'ụzọ enyi:
  - M ga-esepụtara gị eserese siri ike, ọ ka mma ime ya, ị ga-ehichapụ obere nkọwa teknụzụ n'onwe gị. Ahụ kwesịrị ịdị ogologo, na-echetara ụgbọ elu fuselage, na-asọba n'ime imi dolphin kokpiiti, windshield convex na injin turbojet.... Ọ bụ ezie na ọ ga-ekwe omume na piston engines ga-arụkwa ọrụ na ụdị mbụ. Ma mgbe a dọbatara kọlụm a n'ime mmiri mepere emepe, injin ndị ahụ ga-ebigbọ nke ọma, ahụ́ anụ ahụ dị warara ga-agbawa dị ka whale, na-awụsa ígwé ojii mmiri. Chee echiche, colossus a nwere ike ịgba ọsọ dị ka onye agha dị mita ole na ole site na elu mmiri.
  Lippisch kwuru n'ezi mmasị:
  - Ị nwere echiche bara ụba, Fuhrer!
  Dashing Adolf nwetara mmụọ nsọ karịa:
  - N'ezie ọ ga-abụ ngwá ọrụ ebube. A sị ka e kwuwe, ekranoplans anaghị atụ egwu oké ifufe ọ bụla. Ha anaghị atụ egwu ice - ha na-efe n'elu ya. Ọnụ mmiri apịtị juru na nkume ndị dị n'ụsọ oké osimiri adịghị eyi ha egwu, bụ́ nke ụgbọ mmiri nkịtị nwere ike ịgbawa na ya, ebe ndị na-emighị emi na-adịkarịkwa ka ọdọ mmiri ụmụaka. Ha nwere ike ịdakwasị ndị agha n'ebe niile: site n'ụsọ oké osimiri Africa nke Skeletons na mmiri ndị mmụọ ọjọọ ya, ruo n'akụkụ abụọ nke United States, ala Arctic nke Canada na Alaska. A ga-enwe ọtụtụ narị igwe ndị a, Britain ga-adakwa n'ime ọnwa abụọ.
  Lippisch ji ụjọ kwuo, sị:
  - Ma ogbunigwe?
  Fuhrer chịrị ọchị:
  - Nke ahụ bụ ogbunigwe! Ha adịghị atụ egwu ma n'okpuru elu mmiri ma ọ bụ na-emighị emi! Ya na torpedoes sitere na ụgbọ mmiri okpuru mmiri. Na ya n'onwe ya bụ ngwá agha dị mma maka ịlụso ụgbọ mmiri okpuru mmiri kachasị elu ọgụ, na-atụ ha ebubo miri emi. Tụkwasị na nke ahụ, ekranoplanes nwere ike ịgba égbè na ogbunigwe n'ụgbọ mmiri ndị iro. Ee, n'ezie, m ga-ewebata gị na nhazi nke bọmbụ eduzi. Na n'ezie, ọdịda ... Ụzọ dị mma iji nyefee ndị agha ọdịda, ọ bụghị nanị na ndị agha, kamakwa na tankị! Mgbe ahụ dum ọdịdị nke agha ga-agbanwe ozugbo! Ị ghọtara Lippisch, kedu azụmahịa Fuhrer tụkwasịrị gị obi?
  Onye mmebe ahụ jụrụ n'ihu ọha:
  - Kedu maka ihe nrite?
  Serious Adolf kwadoro:
  - N'ezie, ndị kasị emesapụ aka, ígwè cross na diamonds, ala, ógbè, isiokwu! Ọ bụrụ na anyị emerie Africa niile, a ga-enwe ala ga-ezuru onye ọ bụla!
  Lippisch ekwu, sị:
  - Ọ bụrụ na enyere ego na ego, ekranoplan ga-adị njikere, ma ... M nwekwara ọrụ maka onye agha na-enweghị ọdụ.
  The Terminator Fuhrer mere ngwa ngwa ime ka obi sie onye mepụtara ihe obi ike:
  - Onye na-atụ bọmbụ ụgbọ elu na-enweghị ọdụ , ewepụtala m ya, ndị ọzọ ga-elekọta ya. Lee ka adaba na onye agha! Ekranoplanes dị mkpa karịa n'ihi na ha bụ ngwá agha dị ọhụrụ ... Na mgbakwunye, ụlọ ọrụ Gotha nwere ndị na-emepụta nkà ga-eme nke a. Ka ọ dị ugbu a, rụọ ọrụ na ekranoplanes. N'ozuzu, ugbu a enwere m ọtụtụ ihe ngwa ngwa, m ka kwesịrị ịgwa ndị isi tankị okwu ... A ga-enye gị iwu ...
  Lippisch hapụrụ Fuhrer nke ukwuu. Adolf chere na ma eleghị anya, ọ ga-aka mma ka ya na ndị ọkà mmụta sayensị nuklia kwurịta okwu banyere ịmepụta atomiki na, n'ọdịnihu, bọmbụ hydrogen, ma o kpebiri na ọ gaghị eme ihe dị ukwuu, na-ebunye onwe ya na ndị ọzọ n'otu oge.
  E nwere ọtụtụ ndị na-emepụta ihe, gụnyere ndị a ma ama: Porsche na Aders. N'ozuzu, ọ bụrụ na ndị Germany nwere ikike dị elu karịa ndị Soviet na ụgbọ elu na ụgbọ mmiri okpuru mmiri (ọ bụ ezie na ọ bụghị onye ọ bụla na-ekweta nke a!), Mgbe ahụ, ụgbọ mmiri nke Panzervale nọ n'azụ azụ. Karịsịa, ụgbọ ala Soviet KV, T-28, T-34, dị elu karịa ndị German na ngwá agha na ngwá agha, na T-34 na-arụkwa ọrụ ụgbọ ala. Otú ọ dị, egbe nke tankị German esighi ike maka English Matildas na Cromwells, ọ bụ ezie na ndị na-emepụta Churchills na Challengers na-emepụtalarị. Ọ bụghị ịkọwa adịghị ike nke ihe agha nke German aghụghọ ...
  N'ịbụ onye kpọrọ ndị ọbịa ahụ ka ha nọdụ ala, Fuhrer malitere ịgụ ụkpụrụ omume:
  - N'ụzọ dị mwute, Germany ugbu a enweghị a pụrụ ịdabere na mgbochi tank egbe ... Ejiri 50-mm T-3 egbe, ha nwere ike na-akụtu ihe agha nke Matilda ma ọ bụ KV ... Ma Matilda banyere ọrụ na Britain ọbụna tupu mmalite nke Agha Ụwa nke Abụọ. Anyị onwe anyị ejidela Matildas, onye agha ihu ya enweghị ike ịbanye. Ọfọn, ndị Soviet KV enweghị ike ịbanye n'akụkụ ma ọ bụ akwa. Nke kacha nke ụgbọ ala anyị nwere ike ime bụ imebi egwu ahụ! Ya bụ, ndị na-emepụta ihe etinyela anyị n'ọnọdụ dị otú ahụ na tankị ndị iro dị ike karịa nke anyị n'ihe gbasara ngwá agha, na American "Grants" ọhụrụ na "Shermans" dị njikere maka mmepụta oke dị elu na ngwá agha. Ọ bụghị banyere ụgbọ ala Russia nwere egbe egbe 76mm. Kedu ka ị ga-esi rụọ ọrụ nke ịmepụta tankị ọhụrụ, karịsịa na egbe 88 mm.
  Porsche zara na mgbagwoju anya:
  - N'ezie, anyị na-eme ihe ndị yiri ya, nnukwu Fuhrer. Na Mee 26, Directorate Armament nyere anyị iwu maka tankị ViK -4501 dị 45 . Ọ kwesịrị ịdị ka nke a, ya na egbe mgbochi ụgbọ elu 88 mm gbanwere ka ọ bụrụ turret tank. Anyị enweela ihe osise mbido. Ị nwere ike ịmara onwe gị na ha, ezigbo mma.
  Fuhrer jụrụ, sị:
  - Ị bụ Aders?
  Erwin kwere:
  - Laa azụ n'ime afọ iri anọ, vk -3001 nwalere nke ọma. Ụgbọ ala dị arọ ọhụrụ, nwere egbe egbe 75 mm. Anyị nwere ngwa ọgụ yiri ya na ụdị mgbochi tank, mana etinyebeghị ya n'imepụta oke. Tụkwasị na nke ahụ, a rụrụ ọrụ iji mepụta T-6, na-eru ihe ruru tọn 65. Na ihe ngosi ọkụ ọkụ nke 36 tọn. Anyị na-agbalị nke ọma Fuhrer.
  Adolf, na-eche na ya maara ihe niile, malitere ngwa ngwa nyochaa eserese. N'ebe a, ha bụ ihe osise mbụ nke "Tiger" dị egwu, tankị ama ama nke Germany nke Agha Ụwa nke Abụọ. Ụgbọ ala a ghọrọ onye a ma ama n'oge Kursk Bulge. Na oge Soviet, a na-ekwujọkarị "Tigers", ma mgbe ahụ, àgwà maka ụgbọ ala a ghọrọ ihe ebumnobi karị. Maka oge ya, tank a, n'ezie, adịghị njọ. N'oge ọgụ mbụ anyị na ndị KV anyị gbara, Agụ atọ kụpụrụ ụgbọ ala Soviet iri, ha onwe ha gbapụkwara n'emebighị ihe. Isi uru nke ụgbọ ala a bụ 88 mm cannon dị ike, nke ogologo oge na-enweghị onye iro kwesịrị ekwesị. Otú ọ dị, na Kursk Bulge, n'agbanyeghị qualitative elu na nkà na ụzụ, ndị Nazi ka e meriri ... Statistics na ọgụ ojiji nke a ụgbọ ala, nakwa dị ka ruru nke losses, n'ozuzu na-ekwu banyere ya dị ka otu n'ime ndị kasị mma ụgbọala nke. Agha Ụwa nke Abụọ. Ma adịghị ike na-ahụkwa anya na anya gba ọtọ. Ibu dị arọ nke tọn 56, nke nwere ngwa agha nke naanị 100 millimeters (naanị akụkụ 80!), Ogologo dị elu, enweghị akụkụ mkpọda ngwa agha na-adịghị mma. N'ozuzu, tank IS-2, nke na-erughị tọn iri, dị elu karịa agụ na ma ngwa agha na ngwa agha ... Ma tank a pụtara nanị na February 1944. The "Royal Tiger" n'ozuzu na-eru 68 ton, na n'ihu agha nke 180 millimeters ... N'ezie, dị otú ahụ tank adịghị adabara agha na Africa, na ọzara, maka ọdịda, ọ bụ naanị igwe dị ka ntị ụrọ na. ụkwụ ụrọ. Ee e, n'ezie, maka oge ya, "Royal Tiger" dị irè nke ukwuu, ọ nwere ike ibibi ọtụtụ tankị ndị iro n'agha, ma kpochapụ "Sherman" iri abụọ na ise n'ime otu awa. Ọ dị ka enwere ozi gbasara tankị T-34 iri abụọ na atọ nke Agụ bibiri n'otu agha. Mana n'ọnọdụ ọ bụla, tank a bụ naanị ngosipụta nke iji ike na ịdị arọ na-enweghị isi. Ma, ihe atụ, ndị Soviet T-54 tank ... Ụdị ụdị nke ọma ezi uche ojiji nke n'ezie gara aga teknụzụ nke Agha Ụwa nke Abụọ.
  Fuhrer kwuru nke ọma:
  - Mba, ụmụ nwoke! Ọrụ a adịghị mma! Ime ụgbọ ala na-atụ ton iri ise na isii nwere naanị 100 millimeters nke ngwa agha ... Ebee ka arụmọrụ German na ezi uche dị na ya dị?
  Aders ji ụjọ kwuo, sị:
  - French S-2, nke nwere ibu nke tọn 70, nwere ihe agha nke milimita 45 ...
  Fuhrer-Terminator kwụsịrị iwe:
  - Nke a bụ tankị sitere n'oge Agha Ụwa Mbụ. Ma ndị Russia KV-2 nwere 152-millimeter howitzer ma tụọ 52 tọn. Ma nke a bụ 152 millimeters, ọ bụghị 88.
  Ya mere, m na-enye gị ọrụ nke 88-mm egbe ala nke 71 caliber, maka tank nke na-adịghị ihe karịrị tọn iri anọ na ihe agha ihu nke dịkarịa ala 180 millimeters, n'akụkụ na hull nke 150 millimeters, engine nke narị isii. , narị asaa na-agba ịnyịnya. Na tank a kwesịrị itinye n'ime mmepụta ihe kachasị ọhụrụ, n'ime ọnwa isii.
  Ndị na-emepụta German na-atụgharị na aka ha na-ama jijiji. Alexander lere ha anya nke ọma. Ọrụ ahụ bụ n'ezie nke siri ezigbo ike; ngwa agha na ngwa agha a na-ahụkarị maka ụdị "Royal Tiger" 1944, mana ịkwesịrị idobe ibu ahụ site na tọn 28! Otú ọ dị, Adolf lere nke a anya dị ka ọ dị adị, ọbụnakwa nye Porsche aka enyi na enyi n'ubu:
  - Ewela iwe, mụ onwe m ga-adọta gị atụmatụ kachasị mma nke ị ga-esi nweta obere ibu dị otú ahụ. Abụghị m onye ọchịchị aka ike, kama ọ bụ onye na-eche echiche. Naanị ị ga-ewughachi ọtụtụ ihe. Karịsịa, ịtụkwasị nnyefe na engine ọnụ.
  Aders kwuru n'ụzọ dị mwute:
  - Nke a ga-akpatara anyị nsogbu ụfọdụ. Karịsịa, nhazi dị otú ahụ ga-enwe adịghị ike ndị a....
  Adolf siri ike kwụsịrị:
  - N'ezie, a ga-enwe nsogbu ụfọdụ, ma n'ụkpụrụ enwere ike iwepụ ha ngwa ngwa. Karịsịa n'usoro teknụzụ. Ma ị nwere ike idobe engine ahụ nke ọma karị, megharịa nkwusioru na ... Ekwesịrị ibelata ịdị elu nke tank ahụ ruo mita abụọ, na ndị ọrụ ụgbọ mmiri kwesịrị idobe nri, mgbe ahụ, ihe niile ga-abụ ihe ezi uche dị na ya.
  Fuhrer malitere ime ihe osise, ụdị eserese, nke ụdị tankị Soviet kachasị ewu ewu nke oge agha agha, T-54. Ụgbọ ala a nwere ihe ịga nke ọma nke na a malitere ya na 1947 ma jiri ya mee ihe n'oge agha na Afghanistan na ndị Taliban; ndị agha Iraq busoro ndị agha US agha n'oge Desert Storm na Operation Shock na Awe ma ọ bụ Iraqi Freedom. " Na mkpokọta, e mepụtara ihe karịrị 70 puku tankị ndị a. Na na ụgbọ ala ahụ nwere ihe ịga nke ọma. N'ịdị arọ nke tọn 36, ngwa agha ihu nke 200 millimeters, na egbe egbe nke 100 millimeters caliber. Ụdị a lụrụ ọgụ nke ọma na American Patons na Pershings n'oge Agha Korea. Ya mere, maka ọkwa nkà na ụzụ a, ihe nlereanya ahụ dị nnọọ mma ma dị mma maka mmejuputa. Na nnọọ mfe rụpụta - ọnụ ala ... Dị ka German 88-mm 71 El egbe ala, ọ bụ zuru ezu penetrating niile tankị nke Agha Ụwa nke Abụọ (ma e wezụga nke frontal agha nke IS-3, nke banyere ọrụ. na May 1945!). Kedu maka IS-3? The tank bụ magburu onwe n'ihe banyere agha, na turret, nke e nyere a pike udi. N'eziokwu, ịkwọ ụgbọala adịghị mma, n'oge na-adịghịkwa anya, a kwụsịrị ya. Mgbe ahụ, e nwere ọtụtụ ndị ọzọ ụdị, IS-4, na na ruo mgbe ha biri na IS-10, renamed T-10 mgbe Stalin nwụsịrị. Na nke a tụgharịrị bụrụ tankị arọ Soviet ikpeazụ. Khrushchev machibidoro mmepe niile nke ụgbọ ala dị arọ, ndị nọchiri ya emegharịghị nke a!
  N'ozuzu, ndị Germany chọrọ tank dị arọ karịa tọn iri anọ, ma ọ bụrụ na ọbụna na tankị na-ajụ, ha nwere ike ịwụnye egbe egbe nke nwere ike ịbanye 193 millimeters nke ihe agha n'ebe dị anya nke 1000 mita?
  Ndị America gbahapụrụ ngwa ngwa tankị dị arọ, na ịdị arọ nke Pershing adịghị agafe tọn 42, na Sherman n'ozuzu 32. Ma mgbe ọ bịara doo anya na agha na USSR na-achọ ịmalite, otu anụ ọhịa pụtara na 120 mm. egbe caliber na ọsọ nke mbido ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ 1000 mita kwa nkeji. Otú ọ dị, n'oge na-adịghị anya ndị America nwere nkụda mmụọ maka tank a. Tupu ọdịdị nke IS-10, tank kacha ewu ewu mgbe agha gasịrị bụ IS-4, nke nwere ihe agha ihu nke 250 millimeters na akụkụ nke 170 ... Ụgbọ ala a pụrụ ịdabere na ya, ọ bụ ezie na ọ dị ihe karịrị 60 tọn. N'ọnọdụ ọ bụla, ịkwesịrị ịnye ọrụ ịmepụta tankị dị arọ maka Germany, mana ọ bụghị ihe karịrị tọn 50. Dị ka ihe atụ, IS-10 dị nnọọ tụrụ 50 tọn, nwere n'ihu agha nke 290 millimeters na a egbe nke 125 millimeters ... N'agbanyeghị, ihe caliber bụ kasị aga nke ọma? N'oge agha ahụ, ụdị Sherman na Churchill kachasị ewu ewu nwere ihe agha nke 100 na 152 millimeters (frontal). Ọfọn, "Royal Tigers" nagidere ya nke ọma ... Ma "Panther" malitere ịla azụ n'azụ caliber 75-mm, ọ bụrụgodị na nnukwu ọsọ mbụ nke projectile ahụ ezughi oke. Ya mere, "Panthers" nwere egbe 88 millimeter pụtara, ọ bụ ezie na ọ bụ nanị na njedebe nke agha, na e nwere nanị ole na ole n'ime ha. Mana eziokwu ahụ bụ na Wehrmacht enweghị atụmatụ iweghachi tankị na egbe mgbochi nwere nnukwu caliber na-egosi na ọnọdụ a dabara onye ọ bụla. N'ezie, e nwere egbe Jagdtiger nke nwere egbe 128mm na ihe agha ihu 250mm, ma ọ bụ naanị 71 n'ime ha ka e mepụtara na n'ime ntakịrị ntakịrị ha enweghị ike imetụta usoro agha ahụ. Site n'ụzọ, ihe na-adọrọ mmasị bụ na site na mgbe ndị Jagdtigers nyefere onwe ha, 43 ndị ọzọ nọgidere na-arụ ọrụ, nke na-egosi oke nlanarị nke igwe dị otú ahụ.
  Site n'ụzọ, Stalin nyere iwu ka a na-eji IS-2 ngwa ngwa ngwa agha 122 mm, ọ bụ ezie na ike ịbanye ya karịrị akarị maka tankị German (ma e wezụga "Royal Tiger", ma ọ bụ naanị 458 tankị emepụtara). Ọtụtụ ndị dụrụ onye ọchịchị aka ike ka ọ kpachie onwe ya na gbọmgbọm 100-mm. Na n'ezie, egbe T-100 nke onwe ya tụgharịrị bụrụ nke kachasị mma n'ihe gbasara njirimara ọgụ ya n'ozuzu ya. A sị ka e kwuwe, ka caliber buru ibu, nke nta nke ntanye nke shells, na-ebelata ọkụ ọkụ, ngwa ngwa mbụ nke projectile, oke na izi ezi nke ọkụ ... Ma ndị Germany nwere tankị kachasị ukwuu, T- 4, na egbe ndị na-agbapụta onwe ha dabere na ya, dị naanị 22-24 tọn. Otú ọ dị, egbe Panzer nke na-eji aka ya eme ihe na-aga nke ọma: ngwá agha Panther na ihe agha ihu fọrọ nke nta ka ọ bụrụ nke ya, na-enwe obere ibu na ịdị elu. Ọ ga-adị mkpa ịtụ ka mmalite nke Panzers dị mfe ma dị ọnụ ala n'ime mmepụta .
  Ma gịnị banyere caliber nke egbe? Maka egbe egbe, caliber nke 128 millimeters dị oke ibu, ọ ka mma iji ya dị ka ngwa agha, ma họrọ otu n'ime 105 millimeters.
  Adolf gosipụtara ndị na-emepụta German eserese ahụ:
  - Nke a bụ ngwa agha nzuzo ọhụrụ anyị! Ekwesịrị ịnwale tankị ahụ n'ime ọnwa ndị na-abịa. Eji ya ọgụ ga-abụ na 1943. Ka ọ dị ugbu a, ị nwekwara ọrụ iji mepụta tankị dị arọ nke nwere egbe 105 mm. Yana egbe ọkụ na-agbapụta onwe ya. Ya mere, banye n'ọrụ ụmụ nwoke.
  Aders ji ụjọ jụrụ:
  - Nhazi nke ị tụrụ aro na-adọrọ mmasị, mana nsogbu bụ tank a adịghị n'ime mmụọ nke ọdịnala anyị ... na ndị ọrụ ụgbọ mmiri agaghị adị mma ...
  Kama ịza, Adolf ṅụrụ mmanya ma tụọ aro:
  - Ma eleghị anya, anyị nwere ike iri nri ehihie, comrades. N'ozuzu, enwere ike ịmepụta tankị a n'ọtụtụ buru ibu, echeghị m na ndị America na ndị Britain ga-emepụta ihe ka mma tupu njedebe nke agha ahụ. Ma tata i nwere ike iri anu ntakiri...
  Ụmụ agbọghọ ahụ na-edozi tebụl ngwa ngwa. Alexander, n'ịghọta na afọ Fuhrer, nke a napụrụ na anụ, nwere ike ịrịa ọrịa, họọrọ ịnọgide na-eme onwe ya eziokwu, na-eri nanị obere sturgeon, mgbe ha na-echeta Sobakevich si "Mkpụrụ obi Nwụrụ Anwụ". Hmm , ka ọ dị ka ọ na-eme ihe niile nke ọma. Na-etinye akụ na ụba na ntọala agha, na-ekwupụta agha zuru oke, na-enye iwu nke kwesịrị ịnakwere azụ na 1939 ... Hitler ji nwayọọ nwayọọ na agha agha kpatara ụkọ ngwá agha, na kpọmkwem n'usoro ọnụọgụ ... Ọzọkwa, onye a ma ama MP- 44 mwakpo égbè ... Ọ dị mma na njirimara ọgụ ya ihe na n'ụzọ ụfọdụ dị mma karịa ụdị mbụ Kalashnikov. Ọ dị ntakịrị arọ ... Ma eleghị anya, anyị nwere ike iji égbè AKM mee ihe dịka ndabere? Ee, ọ ga-adị mma ịmepụta ngwá agha na-ejikọta izi ezi nke American M-16 na ọnụego ọkụ na ntụkwasị obi nke AKM. N'ozuzu, ọganihu na-etolite n'ụzọ na-enweghị isi. Dịka ọmụmaatụ, engines ndị dị na tankị agbakwunyeghị ike dị ukwuu, ma kọmputa ahụ ghọrọ ihe na-enweghị ike ịnweta kpamkpam. Ma o nwere ihe ọmụma banyere ọdịnihu, ma gịnị ka ọ nwere ike inye n'ihe gbasara, dịka ọmụmaatụ, mmanụ mmanụ. Ruo ugbu a, ọbụna na America, ha amụtabeghị otú e si emepụta mmanụ ụgbọala si na kol! N'agbanyeghị ịrị elu ọnụ ahịa mmanụ. Ọfọn, gịnị ọzọ ọ pụrụ inye. Nchekwa dị egwu, engines turbogenerator ... Na nke a ga-eme, ma obere oge ka e mesịrị, ka ọ ghara ime ngwa ngwa ịtọpụ kaadị opi. N'ime afọ iri asaa, ọganihu agaala n'ihu, ma ruo mgbe e meriri ịka nká, ọrịa kwa, ma mmadụ abụghị Chineke! Ọzọkwa, n'ụzọ ụfọdụ enwere ọbụna nlọghachi azụ ... Dịka ọmụmaatụ, mmụba nke okpukperechi, karịsịa na Russia na mbara igwe post-Soviet, yana na mba Islam. Ma ndị ọkà mmụta nke Renaissance na oge a buru amụma na okpukpe ga-eji nwayọọ nwayọọ nwụọ!
  Ma n'ụzọ dị ịtụnanya, extremism okpukpe na-eto eto ... Na ndị ụkọchukwu na-etinye aka karịa na ndọrọ ndọrọ ọchịchị obodo. Ma n'ọnọdụ a, amụma nke ndị ọchịchị enweghị nghọta; ha kwenyere n'ezie na eziokwu dị na Orthodoxy ma ọ bụ Islam? Ndị a niile gụrụ akwụkwọ na ndị maara ihe? Ọ bụrụ na ọ bụghị, gịnịzi bụ uru ịhapụ usoro ọchịchị ụwa? Maka ịrụ ọrụ nke ọma na ijikwa ọha mmadụ? Ma, ọ bụ kpọmkwem Ọtọdọks nke gosipụtara na ọ naghị arụ ọrụ dị ka okpukpe obodo ... Nke bụ eziokwu bụ na, inwe ihe ndabere maka Iso Ụzọ Kraịst na, nke mbụ, Agba Ọhụrụ, Ọtọdọks nwere dịka ihe ndabere ya bụ nkuzi udo: eguzogidela. ihe ọjọ ma hụ onye iro gị n'anya! Ma n'otu oge ahụ, ezigbo amụma nke alaeze ukwu na-eme ihe ike ma na-achọ ime ihe ike na mmeri. Nke a bụ ihe na-ebute esemokwu dị n'etiti ụdị na isi. Ọbụlagodi na ọtụtụ mmadụ aghọtaghị nke a nke ọma, ha na-eche ya n'amaghị ama!
  N'ihi nke a, nkuzi Ọtọdọks adịghị arụ ọrụ, enweghị ezi uche, na-agbalị ịbụ eze ukwu na Onye Kraịst n'otu oge ahụ. Na Christian pụtara onye Juu na udo! A sị ka e kwuwe, ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ndị Juu dere Akwụkwọ Nsọ kpamkpam, ma eleghị anya ọbụna kpamkpam, n'ihi na Pọl onyeozi na-ekwu na uru ndị Juu dị ukwuu n'ihi na e nyefewo ha okwu Chineke! Nke a pụtara na onye Rọshịa ekwesịghị ikweta na Baịbụl! Nke a pụtara na a chọrọ okwukwe ọzọ, mana adabereghị na Akwụkwọ Nsọ ndị Juu... Kedu nke? Ndị ọkachamara nwere ahụmahụ na ndị ọkà n'akparamàgwà mmadụ kwesịrị ịzụlite ya n'okpuru nduzi nke FSB! Mgbe ahụ, a ga-edozi ọtụtụ esemokwu nke ọma...
  A ghaghị ikwu na nwatakịrị na-agụ Oziọma agaghị abụ dike, obi ike, obi ọjọọ nke hụrụ Russia n'anya! Oleekwa obodo a ma ama na Baịbụl? Israel!
  N'ezie, Adolf n'onwe ya nwere, onye ọkpụkpọ a, ebe ọ chọtara onwe ya n'ọnọdụ Hitler, agaghị eme ka mkpagbu a na-akpagbu ndị Juu sikwuo ike. N'ụzọ megidere nke ahụ, ndị Juu bara uru ga-enweta uru ma rụọ ọrụ maka Ọchịchị nke Atọ. A gaghị enwe ihe efu dị ka agbapụ ndị sayensị Juu ma ọ bụ ndị na-ese ihe! Mana ọ bụ akabeghị aka kagbuo iwu megidere ndị Juu. Nke mbụ, ndị mmadụ nwere ike ịghọtahie, na nke abụọ, nke a bụ isi iyi akụ na ụba na isi iyi siri ike! Mana ọ ga-ekwe omume ime ka atumatu mgbochi Juu dị nro maka nkwado ndị Juu.
  Kedu ihe ga-eme Pope? Mmekọrịta na Vatican adịchaghị mma, mana agha mepere emepe ga-eweta mmerụ ahụ n'oge a. Nke a pụtara na ị ga-achọ nkwado nke Vatican, mana n'otu oge ahụ na-ekwusi ike maka ọdịmma gị ... N'ezie, tinye nwa nkịta gị n'ocheeze Peter ma jiri nwayọọ nwayọọ gbanwee okpukperechi ...
  Porsche kwụsịrị echiche Adolf:
  - Anyị nwere obi ụtọ na nri abalị gị, Fuhrer!
  Onye nwere Adolf mụmụrụ ọnụ ọchị:
  - Ọfọn, maka ugbu a, m ga-ezute Himmler, wee hapụ Heinseberg bịarute. Leekwa, ụmụ okorobịa: e nyela unu oge ngwụcha nke ukwuu!
  Ndị agha Fuhrer nọ na-agafe n'Africa. Ma o jidesiri ike megide USSR.
  N'oge oyi, ndị agha Red Army wakporo Rzhev ledge, ma ndị Nazi nọ na-echere ebe ahụ ma nwee ike ịghachite ihe ọjọọ ahụ. N'ebe ndịda, ndị Germany na-agbatịkwa, na-ejide ntụziaka Oryol na Kharkov. Na nso Leningrad, ndị agha Soviet nwere ike ịrụ ọrụ Iskra, ma agha ahụ were ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ otu ọnwa ma zụta mmeri ahụ na ọnụ ahịa dị oke elu.
  N'ụzọ ụfọdụ, ndị Krauts lanarịrị oyi nke '42-43.
  Ma n'oge opupu ihe ubi, ọtụtụ n'ime Africa ejirila ha merie. Na Fuhrer na-anwale mmiri nke udo na Britain.
  Churchill nwere ntakịrị oyi na nke a. Ọ bụ ezie na Britain na-ata ahụhụ mgbe e meriri ya.
  O doghịkwa anya na Japan - Agha Midway furu efu site na America, na mgbe samurai na-eti nnukwu ụgbọ mmiri Yankee n'otu akụkụ. Na America enweghị ike irite uru site na ịdị elu ọnụọgụ ya na oke osimiri na ikuku.
  Hitler chọrọ ịwakpo USSR, ma ọbụna mgbe ọkwa nke izugbe, mkpokọta mkpokọta, ọ nwere obere ike maka nke a. Ebe ọ bụ na Krauts na-agbasasị n'Africa.
  N'oge okpomọkụ, Red Army n'onwe ya dị njikere ịga n'ihu. Otú ọ dị, ndị Nazi merisịrị Africa, guzobe ndị agha colonial. Ha na-enwetakwa akụrụngwa ndị ọzọ.
  A na-eji ha emepụta tankị ọdụm, Agụ na Panther. Agbanyeghị, data enyere nnukwu anụ ahụ enweghị ihe ịga nke ọma kpamkpam. Oke ọnụ, dị arọ. N'ezie, maka ịgbachitere Panther bụ ezigbo onye na-ebibi tankị, nke nwere egbe ọkụ ngwa ngwa.
  Ma nke kachasị enwebeghị ihe ịga nke ọma bụ "Ọdụm", dị arọ, dị oke ọnụ, ma ọ bụghị nke ọma. Egbe dị oke ike megide Soviet iri atọ na anọ na tankị ọkụ, na ọkụ ọkụ dị ntakịrị karịa nke Panther na Tiger. Ma ihe agha ahụ, Otú ọ dị, dị mma karịa nke "Tiger", nakwa na mkpọda ezi uche. "Ọdụm" bịara dị ka nnukwu "Panther" nke dị tọn iri itoolu na ígwè dị narị narị asatọ ike. Otú ọ dị, dịtụ ngwa ngwa karịa na akụkọ ihe mere eme n'ezie, "Tiger" -2, ọkụ ọkụ iri abụọ na abụọ, banyere mmepụta. Na nso n'ọkwa nchebe na "Ọdụm", mana karịa mkpanaka, dị fechaa. Otú ọ dị, égbè ahụ bụ nke 88 mm caliber - megide 105, ma zuru oke iji bibie tankị Soviet niile. Na ihe dị ịrịba ama bụ ọnụ ọgụgụ ọkụ na-agba ọsọ ọsọ - agba asatọ na ise.
  Ya mere, "Ọdụm" bụ nwa nke German, onye amamihe dị nro nke na-agbanyeghi mgbọrọgwụ.
  Ndị German weghaara Africa niile, gụnyere Madagascar, n'oge okpomọkụ. Stalin chere ogologo oge.
  Ma eleghị anya, ya onwe ya na-atụkwasị ndị Germany obi ka ha malite iwe iwe. Karịsịa ịhụ ka tankị ọdụm, Agụ na Panther si abịa. Mana ndị Krauts ka na-edozi nsogbu na kọntinent gbara ọchịchịrị.
  Stalin furu efu oge. Mwakpo nke ndị agha Soviet malitere na ntụziaka nke Orel na Kharkov. Naanị ebe ndị German kwadebere nke ọma. Ma ọ gaghị ekwe omume imezu ihe ịtụnanya n'ụzọ aghụghọ. Agha ndị mbụ gosiri na "Panther" na-arụ ọrụ nke ọma na nchekwa. Ọ bụghị ihe ọjọọ na "Ferdinands". Ha dịkwa mma.
  Na Agu bụ tank na-arụpụta ihe. Ọ na-agbakwa akara nke ọma. Ndị Jamanị na-agbachitere nke ọma. Nagidekwa ihe otiti ndị iro. N'ime ọnwa atọ nke ọgụ siri ike, Red Army gara nanị kilomita iri na ise. Ihe funahụrụ ya dịkwa ukwuu.
  Ụgbọ elu iri na abụọ nke Bekee na-efefe n'elu ụmụ agbọghọ ndị ahụ a kpuchiri ekpuchi; eleghị anya ha ahụghị ihe ọ bụla, ma malitelarị ịpụ n'ofe mbara igwe, mgbe na mberede nụrụ ụda enyo ọhụrụ. Madeleine nyere iwu:
  - Onye ọ bụla na-edina ala ma ghara ịkwagharị!
  Ụmụ agbọghọ ahụ jụrụ oyi, ha na-eche ihe. Ma mgbe ahụ, ndị na-ebu ọkụ na gwongworo pụtara n'azụ mkpọmkpọ ahụ. N'ikpe ikpe site na imewe, a na-eme ya na England na America. Ha ji nwayọọ nwayọọ kwaga n'isi obodo Tunisia. Madeleine nwere ntakịrị mgbagwoju anya. O kwenyere na ahịrị ihu ka dị anya, nke pụtara na ndị Britain agaghị enwe oge ịpụta. Ma ọ bụ kama, ha ekwesịghị ịpụta. Na ebe a na kọlụm dum na-agba ọsọ. Ọ bụ ezie na, ma eleghị anya, ihe na-erughị a battalion ... Ònye ka ha, ụfọdụ ọgụ otu, ebe agabigala ọzara nke a bụghị mgbe niile na-aga n'ihu n'ihu, chọrọ rummage gburugburu n'azụ. O yiri ihe ezi uche dị na ya, ọ bụ ezie na teknụzụ ha dị mfe ịhụ na ọzara. N'ọnọdụ ọ bụla, ịkwesịrị ịkọrọ ndị enyi gị redio, mana ọ bụghị imeghe ọkụ. Ọzọkwa, e nwere nanị otu narị n'ime ha, ma e nwere ihe karịrị narị atọ ndị Britain!
  Gerda gwara Charlotte, sị:
  - Ndị a bụ Bekee! Nke a bụ nke mbụ m hụworo ha nso!
  Enyi ahụ nwere ntutu na-acha uhie uhie, nke nwekwara oke ụjọ, zara:
  - Ọ dịghị ihe pụrụ iche! Na n'ime ha enwere ọtụtụ ndị ojii!
  N'ezie, opekata mpe ọkara ndị Bekee bụ ndị ojii. Na kọlụm ahụ ji nwayọọ nwayọọ na-aga, ndị ojii ka na-etikwa mkpu... Ha na-abịaru nso.
  N'ebe a, akwara nke otu n'ime ụmụ agbọghọ ahụ apụghị iguzogide ya, ma ọ gbapụrụ égbè submachine. N'otu nkeji nke abụọ ahụ, ndị agha ndị ọzọ meghere ọkụ, Madeleine gbakwara ogologo oge:
  - Ọkụ!
  E gbuturu ọtụtụ ndị bekee iri na abụọ ozugbo, otu n'ime gwongworo ahụ gbara ọkụ. Ndị Briten ndị ọzọ meghere ọkụ na-enweghị isi. Madeleine, na-ejide oge ahụ, tiri mkpu:
  - Tụba grenades ọnụ!
  Girlsmụ agbọghọ si n'ọkwa SS battalion "She-Wolf" na-atụba bọmbụ tere aka na nke ọma. Na na a zụrụ ha site na nwata, ma nweekwa usoro pụrụ iche . Nke a bụ mgbe ị na-eji ujo eletrik na-azụ ọzụzụ, ị na-eji nwayọọ nwayọọ na-atụfu ma na-eju gị anya. Gerda na Charlotte tụpụkwara onyinye ha. Na ndị Briten bụ isi na isi na mgbada ... Ọ na-atọ ọchị. Ha na-agbapụ na mberede, ndị ojii ka na-etikwa mkpu n'asụsụ a na-apụghị ịghọta aghọta. Ndị ahụ bụ n'ezie scumbags ...
  Gerda na-agba ma na-atụba, mgbe ọ na-abụkwa:
  - Enwere nrọ na ụmụ akwụkwọ SS! Otu mwụli - otu kụrụ! Anyị bụ anụ ọhịa wolf - usoro anyị dị mfe! Anyị anaghị amasị ịdọrọ ọdụ nwamba!
  Charlotte tikwara mkpu na nzaghachi. Mgbọ ọ gbara na-agbaji okpokoro isi n'iberibe. Mgbe ahụ, ha na-ewepụ anya ha. Nke a bụ otu onye ojii tụrụ ụjọ ji oji bayonet maa onye ibe ya na-acha odo odo n'akụkụ. Ọ ga-agbụ ọbara na nzaghachi. Charlotte na-agụ:
  - Ndị mmụọ ozi nke kpakpando gbara ọchịchịrị hell! Ọ dị ka a ga-ebibi ihe niile dị n'eluigwe na ala! Ịkwesịrị ife efe n'elu igwe dị ka falcon ngwa ngwa! Iji chebe mkpụrụ obi pụọ na mbibi!
  Ndị Briten na-eme ihe n'emeghị ka ọ bụrụ ndị agha, ọtụtụ n'ime ha bụ ndị agha colonial: ndị ojii na ndị India, ndị Arab. Ha na-ada, na-ajụ oyi, ma ọ bụ, n'ụzọ megidere nke ahụ, na-amali elu nke ọma wee malite ịgba ọsọ dị ka oke anụ ọhịa. Otú ọ dị, ụmụ agbọghọ ahụ na-agbapụ n'ụzọ ziri ezi, na ọ bụ ezie na grenade adịghị efe efe dị anya, iberibe ihe ndị ahụ dị oke! Enweelarị ndị iro ole na ole. Madeleine na-eti mkpu na bekee, olu ya na-ada ụda nke ukwuu nke na ị chọghịdị megaphone:
  - Nyefee na anyị ga-azọpụta ndụ gị! Na ndọrọ n'agha, ị ga-enwe ezigbo nri, mmanya na mmekọahụ!
  Ọ na-arụ ọrụ ozugbo na ozugbo ha kwụsịrị ... Aka elu na ...
  Ha chikọtara ndị mkpọrọ iri ise, ọkara n'ime ha merụrụ ahụ. Madeleine nyere iwu:
  - Mechaa ndị merụrụ ahụ!
  "Anụ ọhịa wolf" ndị ahụ na-eji obi atụghị egwu gbaa mgbọ n"ụlọ nsọ nke ndị na-enweghị ike iguzo n"ụkwụ ha, ma buru ndị ọzọ n"ime ụgbọ ala ma kpụrụ ha gaa n"ebe dị nso.
  Mgbe ájá na-ekpo ọkụ nke ọzara gasịrị, ụkwụ Gerda na-enweghị mmasị na-enwe nnọọ obi ụtọ ịhụ rọba dị nro. Ọbụna ọ na-akwa ákwá nke ukwuu... gwongworo ndị America na-enwe ahụ iru ala nke ukwuu, ha anaghịkwa ama jijiji n'oge njem ahụ. N'ịbụ ndị meriri, ụmụ agbọghọ ahụ na-enwe obi ụtọ. Charlotte jụrụ Gerda:
  - ole ka ị gburu?
  Nwatakịrị nwanyị ahụ mapụrụ ubu ya na mgbagwoju anya:
  - Amaghị? Ọ bụghị naanị m gbagburu ... Ma echere m na e nwere ọtụtụ!
  Charlotte gbakọrọ:
  - E nwere otu narị anyị, o gburu ihe dị ka narị atọ, nke pụtara atọ kwa nwanne, ya bụ, kwa nwanne! Mmalite agha ahụ na-adọrọ mmasị!
  Gerda fepụrụ aka ya n'enweghị mmasị:
  - Nke a adịghị m mkpa! Isi ihe bụ na ọ dịghị otu enyi nwụrụ. Ọ bụ ezie na nke a bụ, n'ezie, ọnụ ọgụgụ, e bibiri narị ndị iro atọ, na n'akụkụ anyị, ọ bụ nanị ndị agha wolf abụọ merụrụ ahụ. Ọ na-eju m anya otú anyị na-emerighị Africa kpamkpam, na ndị dike dị otú ahụ.
  Charlotte mebiri ọnọdụ ahụ ozugbo:
  - Ọfọn, anyị tụfuru ndị dike a na-adịghị mma na nke iri na asatọ!
  Gerda ji iwe maa mma isi ya, dị ka a ga-asị na snow nke afọ ọhụrụ kpuchiri ya:
  - Nke a bụ n'ihi aghụghọ! Ma n'ezie, anyị nọ nso karịa mgbe ọ bụla mmeri na nke a pụtara ìhè nye onye ọ bụla na-adịghị kpuru! Ewoo, a kwụsịrị anyị!
  Charlotte kwetara, jiri mkpịsị aka ya na-akpụ akpụ n'azụ ntị aka ekpe ya:
  - Ee, aghụghọ, sabotage, mediocrity nke ndị agha ... Ma anyị ka mebiri ndị Rọshịa, na-amanye ha ịchịli aka elu na 1918! Oh, ọ ga-adị mma ịgagharị na mbara ala Russia, ọ dị mma ebe ahụ, mana ebe a na-ekpo ọkụ!
  Gerda chịrị ọchị:
  - Ma na Russia, e nwere oké frosts dị otú ahụ ... Ma mgbe m na-agba ọsọ ụkwụ efu site na snow na ugwu, m maara ihe ahụhụ ọ bụ.
  Charlotte gbapụrụ ezé ya:
  - Obere Gerda na-agba ọsọ ụkwụ efu site na snow na-ere ọkụ ... Nke a bụ ihe atụ, dị ka a ga-asị na ọ bụ na akụkọ ifo ... Akụkọ ifo banyere onye dị ọcha, ka na-eto eto na ọ bụghị ịchọ ọdịmma onwe ya ma ọlị ...
  Gerda ji obi ụtọ tulee enyi ya:
  - Ọ dị ka anyị ga-aga Fuhrer?
  Charlotte kwadoro:
  - Fọrọ nke nta! Anyị na-anya ụgbọ ala, ọ bụghị ụkwụ efu ka anyị na-agbafe ájá ọzara na-ekpo ọkụ. Na ọbụna mgbe mmeri.
  Nwoke ojii ahụ e kegidere kpara ntamu na German:
  - Ndị mmụọ ozi dị egwu, adị m njikere ijere gị ozi! Ị bụ chi nwanyị, abụ m ohu gị!
  Charlotte jiri ụkwụ ya gbagọrọ agbagọ kụrie ntutu isi na-acha aja aja nke onye a dọọrọ n'agha:
  - Unu ndị ojii abụrụla ndị ohu site na okike! Nke a, n'ezie, n'otu aka ahụ dị mma, mmadụ ga-arụsi ọrụ ike site n'ụtụtụ ruo n'isi ụtụtụ, rụọ ọrụ dị ala ... Ma ohu site na ọdịdị ya, site n'àgwà ọjọọ ya, bụ onye sabo na enweghị ike ịtụkwasị ya obi na ngwá agha. . Anyị ndị Jamanị, n'aka nke ya, bụ obodo kachasị omenala na nke a haziri nke ọma n'ụwa. Mba ukwu nke ndị dike, ọ bụghịkwa n'enweghị ihe kpatara na ndị agha German jere ozi na ndị agha Europe niile na ọbụna na Russia, ọtụtụ mgbe n'ọkwá!
  Gerda kwuru nke ọma:
  - Ee, ị ga-ejere anyị ozi dị ka ohu. Anyị nwere ndị ọchịchị pụrụ iche maka ndị isi ojii. Ma ugbu a ihe niile ị ga - eme bụ ...
  Charlotte tụrụ aro:
  - Ya susuo anyị ụkwụ. A sị ka e kwuwe, ọ ga-atọ anyị ụtọ, Niger weda onwe ya ala.
  Gerda kwara isi ya nke ukwuu:
  "Amaghị m ka ị dị, mana ọ na-asọ oyi ma ọ bụrụ na akpụkpọ anụ Aryan emetụ egbugbere ọnụ nke Niger na-esi ísì." Yabụ...
  Charlotte ekwetaghị:
  - Ọ bụchaghị! Kama nke ahụ, ọ ga-amasị m. Lee anya...
  Mma nke na-acha uhie uhie na-acha uhie uhie tụbara obere ụkwụ ya n'ebe nwoke ojii nọ. O ji ịnụ ọkụ n'obi malite isu ogologo mkpịsị aka chisel chiri ogologo, dị ire ụtọ, nke chiseled. Nwatakịrị nwanyị ahụ mụmụrụ ọnụ ọchị naanị nzaghachi, egbugbere ọnụ onye isi ojii ahụ na-akụkwa akpụkpọ ahụ ya gbachara agbarụ. Ire onye mkpọrọ ahụ gbafere n'ụkwụ nwa agbọghọ ahụ na-agbanwe, nke nwere uzuzu uzuzu. Ọ ka na-adị mma mgbe ị na-eweda onye siri ike, ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ mita abụọ.
  O juru Gerda anya:
  - Ọ dị ịtụnanya, mana ị naghị akpọ gị asị?
  Charlotte turu ọnụ ọchị:
  - Ọ bụchaghị! Gịnị mere m ga-eji na-asọ oyi?
  Gerda họọrọ ịgbachi nkịtị: gịnị kpatara ọ ga-eji tinye aka n'ihe gbasara enyi ya? N'ezie, a zụlitere ha na nwanyị German ekwesịghị ịbụ naanị dike, kamakwa nwunye na-ahụ n'anya, dị nwayọọ na nne nwere ahụike. Ma ya onwe ya echebeghị banyere ụmụ okorobịa ma, ikekwe n'ihi oke mgbatị ahụ, ma ọ bụ na ọ hụbeghị egwuregwu ya. Otú ọ dị, Charlotte dịkwa ka ike gwụrụ ya. O jiri nkwonkwo ụkwụ ya tie nwoke ojii ahụ imi, nke mere na imi ya malitere ịgbapụta ma gwa Gerda:
  - Ma eleghị anya, anyị nwere ike ịbụ abụ?
  Gerda kwenye:
  - N'ezie, anyị ga-abụ abụ! Ma ọ bụghị ya, ọ na-ewute!
  Ụmụ agbọghọ ahụ malitere ịgụ abụ, ndị enyi ha sonyekwara, nke mere na abụ ahụ na-asọ dị ka mmiri mmiri:
  Mụ na onye m hụrụ n'anya na-apụ n'oké ọhịa.
  Na-ezobe mwute na-enweghị atụ!
  Na oyi, na-ere ọkụ, na-ajụ oyi,
  Ebumnobi gbajiri agbaji mapuo!
  
  Ụkwụ efu na snow,
  Ụmụ agbọghọ na-aga ọcha!
  Ihe ọjọọ blizzards na-ebigbọ dị ka anụ ọhịa wolf,
  Ìgwè atụrụ nnụnụ na-akpaghasị!
  
  Ma nwa agbọghọ ahụ amaghị egwu ọ bụla
  Ọ bụ onye agha dị ike!
  Uwe elu ahụ kpuchiri anụ ahụ,
  Anyị ga-emeri n'ezie!
  
  Onye agha anyị bụ ọkacha mmasị,
  Ị nweghị ike iji sledgehammer gbadaa ya!
  Lee maple ndị ahụ na-eji nwayọọ na-aga.
  Snowflakes na-ada n'obi gị!
  
  Ọ bụghị omenala anyị ịtụ egwu,
  Ekwela ka ị maa jijiji n'ihi oyi!
  Onye mmegide bu abuba n'olu oke-ehi;
  Ọ na-arapara n'ahụ ma na-asọ oyi ka gluu!
  
  Ndị mmadụ nwere ike dị otú ahụ
  Gịnị ka ememe nsọ ahụ rụzuru!
  Maka anyị ma okwukwe na okike,
  Nsonaazụ ga-abụ mmeri!
  
  Kraịst na-akpali obodo nna,
  Na-agwa anyị ka anyị lụọ ọgụ ruo ọgwụgwụ!
  Ka ụwa wee ghọọ paradaịs,
  Obi niile ga-enwe obi ike!
  
  Ndị mmadụ ga-enwe obi ụtọ n'oge na-adịghị anya
  Ka ndụ bụrụ obe dị arọ mgbe ụfọdụ!
  Mgbọ na-egbu egbu nke ukwuu
  Ma onye dara ada ebiliwo!
  
  Sayensị na-enye anyị anwụghị anwụ,
  A ga-eweghachikwa uche nke ndị dara n'ọrụ!
  Ma ọ bụrụ na anyị akpọpụta, kwere m,
  Ndị iro ahụ ga-akụghasị akara ahụ ozugbo!
  
  Ya mere, ọ dịkarịa ala, na-ekpeku Chineke ekpere,
  Ọ dịghị mkpa imehie ihe, dị umengwụ!
  Onye-ikpe Pụrụ Ime Ihe nile na-akpa ike,
  Dịkarịa ala, ọ nwere ike inye aka mgbe ụfọdụ!
  
  Motherland kacha amasị m,
  Obodo mara ihe!
  Onye ndu anyi, jidesie ike ike.
  The Fatherland a mụrụ ka oge ntoju!
  Ụmụ agbọghọ ndị si n'òtù SS battalion "She-Wolf" na-abụ abụ nke ọma, na okwu ndị ahụ nwere obi ụtọ. N'ozuzu, e nwere stereotype na onye SS pụtara onye ogbugbu! Mana nke ahụ abụghị eziokwu. E nwere, n'ezie, pụrụ iche ntaramahụhụ nkeji, ọtụtụ mgbe dị ka akụkụ nke nche nkewa na rụrụ pụrụ iche ọrụ, ma ọtụtụ SS nkewa bụ nanị ndị a ma ama na-eche nche nke Wehrmacht. N'ozuzu, a ghaghị ikwu na mgbasa ozi na-acha uhie uhie, nke na-enweghị isi abụghị ebe a pụrụ ịdabere na ya nke ozi gbasara Agha Ụwa nke Abụọ. A sị ka e kwuwe, o doro anya na ndị ọchịchị Kọmunist nke Agitprop enweghị ike inye aka kama ịbụ ndị na-adịghị ele mmadụ anya n'ihu ma jiri nlezianya kpuchie ihe omume. N"ihi ya, o siri nnọọ ike ikpe ikpe n"ebe e nwere ezi eziokwu banyere arụrụala ndị Nazi mere, na ebe e nwere akụkọ ifo. N'ọnọdụ ọ bụla, a na-amanye ndị na-etinye aka na nyocha akụkọ ihe mere eme ka ha kweta na ọ bụghị onye agha SS ọ bụla bụ onye na-egbu egbu na anụ ọhịa. Na mgbakwunye, tupu agha USSR; Ndị Nazi n'ozuzu ha na-akpa àgwà nke ntachi obi n'ókèala ndị e weghaara; akwụkwọ ndị dị n'Ebe Ọdịda Anyanwụ adịghị egosi oke arụrụala ma ọ bụ mmegwara ọ bụla.
  Ma ugbu a, ụmụ agbọghọ ahụ nyeere ndị mkpọrọ aka ịpụ n'ụgbọ ala; ha kụkwara ubu ndị ahụ ihere n"ụzọ enyi. Mgbe nke a gasịrị, a kpọrọ ụmụ agbọghọ ka ha nweta ume ọhụrụ ...
  Nri ehihie dị obere, mana a gbagburu zebra n'ime ọzara ma nwa agbọghọ ọ bụla nwetara kebab esi ya n'ụdị Arabic. N'ozuzu, ndị Arab, ma ọ dịkarịa ala n'èzí, na-enwe enyi na ndị maara German ọbụna gbalịrị ịme egwuregwu ma ọ bụ jiri nwayọọ kụda ụkwụ ụmụ agbọghọ.
  Gerda chụpụrụ Arab nnyapade ahụ wee sị:
  - Achọghị m gị!
  Charlotte sochiri ya:
  - Nweta onwe gị nwanyị!
  Gerda mụmụrụ ọnụ ọchị ma tụọ aro:
  Ma gwa m, Charlotte, gịnị ka ị ga-eme ma ọ bụrụ na ị ghọrọ nwunye Sultan?
  Enyi ahụ nwere ntutu na-acha uhie uhie kwuru obi abụọ:
  - Nke a bụ n'ezie obi ụtọ a na-arụ ụka ... Ọ bụ ezie na ọ dabere na nwunye sultan. Ọ bụrụ na nnukwu Alaeze Ukwu Ottoman nọ n'oge ya, mgbe ahụ ... Ọ ga-adị mma ọbụna ... M ga-emegharị ndị agha Turkey, meziwanye ngwá agha ... Ma eleghị anya na mbụ, m ga-atụgharị anya m n'ebe ọwụwa anyanwụ.
  Gerda kwetara:
  - Ọfọn! Ma ọ bụ ihe ihere nye Turkey na ọbụna n'oge ọ dị elu ọ pụghị imeri Iran. Nke a bụ nnọọ ihe ezi uche dị na ya, karịsịa ebe ọ bụ na ndị agha Peshia nwere azụ azụ. M na-eche, Great Fuhrer, kedu mkpebi ọ ga-eme: merie Turkey, ma ọ bụ tinye ya na njikọ ya, na-atụba ndị Ottoman ọkpụkpụ, gụnyere ụfọdụ ala ndị na-abaghị uru nke Iran?
  Charlotte kụpụrụ ubu na mgbagwoju anya.
  - Amaghị! N'ezie, n'oge na-adịbeghị anya enwere asịrị na anyị ga-ebuso USSR agha ... Ha na-ekwu na akụ ndị Russia na ala ndị bara ọgaranya nke Ukraine adịghị mkpa n'ezie!
  Gerda were mkpịsị ụkwụ ya na-enweghị ihe ọ bụla bulite iko tii ahụ, n'ụzọ dị nro, welie ya n'agba ya, na-awụsa mmiri nchara nchara n'ime onwe ya. N'otu oge ahụ, nwa agbọghọ ahụ jisiri ike ikwu okwu:
  - Ukraine nwere nnọọ ọgaranya, ọgaranya ala. N'okpuru nduzi German maara ihe, yana omenala ọrụ ugbo anyị dị elu, ha ga-emepụta ihe ubi. Ma mgbe ahụ achịcha anyị ga-adị ọnụ ala karịa mmiri. Na nke a ga-abụ maka abamuru nke ndị Ukraine n'onwe ha, n'ihi na ọchịchị Soviet na-apụnara ha ihe, na-amanye ha agụụ!
  Charlotte kwenye isi.
  - Anyị ga-akụziri ndị Slav ndị a nnukwu omenala German anyị! Ka anyị kọwaara ha ihe!
  N'ebe a, mkpu na-adịghị mma kwụsịrị mkparịta ụka ahụ, oge ezumike agwụla.
  Ma mgbe nri ehihie gasịrị, a kwụkwara ụmụ agbọghọ ahụ n'ahịrị ọzọ ma manye ha ịgafe n'ọzara. Mgbe ha risịrị nri, ọ na-esiri ike ịgba ọsọ, ụmụ agbọghọ ahụ kwara ude ruo mgbe, agbanyeghị, ahụ ha na-ekpo ọkụ. Ha we b͕a ọsọ dika jeboas.
  Nke a bụ agha mebere ... Na Africa na-aghọ German ... Na Soviet-German n'ihu ...
  N'oge oyi, Red Army ọzọ wee na-akpasu iwe. E nwere agha isi ike na-aga.
  Christina, Magda, Margaret na Shella na-alụ ọgụ na Panther. Ụgbọ ala ahụ, ọ bụ ezie na ọ dịghị mma, nwere égbè na-agba ọsọ ọsọ, na-agba ogologo oge, ọ na-adịchaghị mma ma nwee ezigbo ihe agha ihu.
  Ụmụ agbọghọ German na-agba ụkwụ efu na bikinis, n'agbanyeghị oyi. Ha na-eduzikwa agha a na-apụghị ịgbagha agbagha.
  Ebe a Christina gbara ogbunigwe... Shei ahụ dabara n'ụgbọala T-34-76 wee maapu ya. Otu tankị Soviet kwụsịrị, gbagburu.
  Ụmụ agbọghọ ahụ na-eti mkpu n'elu ngụgụ ha:
  - Nke anyị were ya!
  Mgbe ahụ, Magda na-agbapụ. Mma na ntutu ọla edo kụkwara.
  Ee, ya mere adọkasịwo turret nke iri atọ na anọ ahụ.
  Ụmụ agbọghọ agụ na-agbapụ agbapụ. Ma n'ụzọ ziri ezi. Ya mere, ha kụrụ ụgbọ mmiri Soviet ọzọ.
  Margaret kụrụ ọzọ. Ọ kụkwara egbe SU-76 nke onwe ya. Agbaji nke ọma. Ọ bụrụkwa:
  - German hellish anyị siri ike, ọ na-echebe ụwa!
  Otú ahụkwa ka ire ga-esi gosi!
  Mgbe ahụ, ọ were egbe were tie Shell. Kụrụ Soviet KV-1S tank. Nwa agbọghọ ahụ rụkwara ezigbo ọrụ.
  Ee, ndị dike anọ na bikinis na-alụ ọgụ ma ghara ịtụ egwu oyi. Mgbe ụmụ nwanyị malitere ịlụ ọgụ, ihe gara nke ọma maka Ọchịchị nke atọ.
  Nke a bụ ndị ọkwọ ụgbọ elu Albina na Alvina na mbara igwe. Mma abụọ ahụ dị na bikinis na ụkwụ efu. Ha na-alụ ọgụ na Focke-Wulfs. Ma nke a bụ ụgbọ ala dị oke njọ.
  Albina, na-agbapụ site na egbe ikuku, kwuru:
  - croquet na-arụ ọrụ! Agbagharala okwu ndị ahụ!
  Leekwa ka ọ ga-esi na-egbukepụ ọnụ ọchị! Ọ ga-agbapụkwa ụgbọ elu Soviet abụọ n'otu oge.
  Alvina jikwa egbe ikuku wee gbutuo ihe ruru atọ:
  - Ntinye m ga-egbu egbu na matte!
  Mgbe nke ahụ gasịrị, nwa agbọghọ ahụ gbapụrụ ezé ya ma gosi ezé ya! Ọ mara mma, ma juputara na amama dị egwu.
  Albina wepụrụ ụgbọ elu Yak-9 ọzọ wee tie mkpu:
  - Gịnị mere Soviet na-anya ụgbọelu chọrọ?
  Alvina gbapụrụ LAGG-5 wee jiri obi ike kwuo, sị:
  - Ka anyị ndị Jamanị nwee ike ịnakọta ụgwọ!
  Ọmarịcha ụmụ agbọghọ abụọ. Otu ha si malite ịnakọta onwe ha ihe nrite. Ị pụghị ịrụ ụka megide ịma mma dị otú ahụ. Ha gbapụrụ ụgbọ elu ma gbapụ ezé ha.
  Na isi ihe nzuzo bụ na na oyi na-atụ, ụmụ agbọghọ kwesịrị inwe ụkwụ efu na na bikini. Mgbe ahụ, ụgwọ ndị ahụ ga-abịa n'onwe ha.
  Ejikwala uwe. Kwagharịa obi gị na-enweghị ihe ọ bụla, a ga-ejikwa gị egwu mgbe niile!
  Albina gbuturu ụgbọ elu Red Army ọzọ wee bụrụ:
  - N'ebe dị elu na ịdị ọcha nke kpakpando!
  O wee fepue, na-awụli elu na-atụgharị ụkwụ efu ya, na-ebigbọ:
  - Na oké osimiri ife na oké iwe ọkụ! Ma n'ọku di ọku na ọnuma!
  Ọzọ, nwa agbọghọ ahụ gbatuo ụgbọ elu ahụ n'ụzọ siri ike.
  Mgbe ahụ Alvina na-awakpo ndị iro. Ọ na-eme ya n'akụkụ akụkụ, gbapụta ezé ya ma tie mkpu:
  - M ga-abụ onye mmeri nke ụwa!
  Ọzọkwa ụgbọ ala ahụ nwa agbọghọ ahụ kụdara ada. Ee, Red Army na-enweta ya mara mma.
  Na Albina ji obi ụtọ na-ebigbọ:
  - Ugbu a, abụ m onye ogbugbu, ọ bụghị onye ọkwọ ụgbọ elu!
  Agbatuo ụgbọ elu Soviet ọzọ wee kpalie:
  - M na-ehulata ihe nkiri ahụ na ngwa agha ndị ahụ na-agbago n'ebe ebumnuche, enwere ụzọ ọzọ dị n'ihu!
  Onye agha na-eme ihe ike nke ukwuu.
  Ebe a ụmụ agbọghọ abụọ na-awakpo ala lekwasịrị anya. Albina kụrụ iri atọ na anọ ahụ ma tie mkpu:
  - Nke a ga-abụ ọgwụgwụ!
  Alvina kụrụ SU-76 wee kwuo okwu:
  - Ruo mgbe mbibi zuru oke!
  Leekwa ka o si maa jijiji ụkwụ efu!
  N'oge oyi, Red Army enweghị ike nweta nnukwu ihe ịga nke ọma. Naanị na mpaghara Rzhev ka ha jisiri ike mee ntakịrị ntakịrị, ma site n'iwebata ihe nchekwa, ndị Germany weghachiri ọnọdụ ahụ. Ndị Kraut siri ike n'ezie.
  Na May 1944, mgbe replenished ha agha ọhụrụ tankị, gụnyere ndị ọzọ elu na mma na-echebe Panther-2, ha wee na-akpasu iwe na mpaghara Kursk na Rostov-on-Don.
  Ihe niile agaghị adị njọ ma ọ bụrụ na ọnụ ọgụgụ buru ibu nke ndị Arab na ndị ojii esonyeghị na mkparị ahụ. Nke kacha mkpa bụ na Türkiye banyekwara n'agha ahụ. Ya mere, ọnọdụ ahụ adịla egwu nke ukwuu.
  Na Red Army, na-enwe nnukwu mfu, laghachiri n'ihu ndị agha kachasị elu nke Wehrmacht.
  Ma ụmụ agbọghọ isii ahụ nwere obi ike, bụ ndị Alenka duziri, ha na ndị Krauts lụrụ ọgụ kpụ ọkụ n'ọnụ. Na n'ụzọ doro anya na ndị agha enweghị ahaghị nhata.
  Alenka lụrụ ọgụ maka Kursk, bụ́ nke ndị Nazi wakporo. Mma ahụ na-enweghị isi tụpụrụ grenade jiri mkpịsị ụkwụ ya gba ọtọ wee kpọkuo:
  - Otuto dịrị Rus na otu anyị hụrụ n'anya!
  Mgbe ahụ, Natasha jiri mkpịsị ụkwụ ya gba ọtọ were gbuo ogbunigwe wee kpawa:
  - Anyị na-elekọta nwa agbọghọ ahụ n'ụkwụ efu!
  Mgbe nke ahụ gasịrị, Anyuta zigakwara onyinye nke ọnwụ na mkpịsị ụkwụ nke ụkwụ ya, wee kpọọ nkụ :
  - Ọ ga-abụ ihe egwu mara mma!
  Augustine nwere ntutu na-acha uhie uhie were were obere aka ya ziga onyinye mbibi wee tie mkpu:
  - Na-atụ aka na radar na mbara igwe!
  Na mgbe ahụ, Maria nwere ntutu olaedo ji ụkwụ efu gbuo ndị Nazi.
  Ọ bụrụkwa:
  - Na Madagascar, n'ọzara na Sahara! N'ebe nile, hụrụ ụwa!
  Ma mgbe ahụ, Marusya tụpụrụ otu ụyọkọ ọbụ ụkwụ ya niile ma bụrụ abụ:
  - Na Finland, Greece, na Australia, Sweden, ha ga-agwa gị na ọ dịghị ụmụ agbọghọ mara mma karịa ndị a!
  Ee, ụmụ agbọghọ isii ahụ lụrụ ọgụ nke ọma. Ma ndị Krauts ka weghaara Kursk ...
  Ee e, ị pụghị iguzogide ndị agha ka elu dị otú ahụ. Ndị Fascist na-esi ike.
  Gịnịkwa ka nkwadebe nke nnukwu anụ pụtara?
  Adolf Hitler dị nnọọ ara: ọ na-adị ya ka onye ọ bụla n'ime ya, onye ọ bụla na-erubere ya isi ma na-ama jijiji. Ee, ọ bụrụ na ịchọrọ ịga nke ọma Stalin, mgbe ahụ ịkwesịrị ịdị ka Stalin, na-enweghị ọmịiko na ịchọ ndị ọzọ na onwe gị (nke ahụ bụ kpọmkwem otú Joseph Vissarionovich chere n'usoro a!). Ugbu a nchara ahụ dị mma ma ụgbọ ala ga-amalite ịkwagharị. N'ozuzu, Germany, na-eburu n'uche satịlaịtị ya, nwere nnukwu uru karịa USSR na ọnụ ọgụgụ ngwá ọrụ mmepụta ihe, na ndị ọrụ ruru eru na ọnụ ọgụgụ ndị injinia na ọkwa niile. Nke a bụ eziokwu, ma mmepụta nke ngwá agha ka na-erubeghị! Germany kwụsịrị USSR n'oge agha ahụ dum, n'agbanyeghị mbibi niile na Russia. Na gịnị? N'ezie, n'ihi otu ọgba aghara nke chịrị na ngalaba dị iche iche na, karịsịa na ụlọ ọrụ agha. Tụkwasị na nke ahụ, enweghi ihe eji eme ihe, yana ileghara ikike nke onye iro anya, rụrụ ọrụ na-adịghị mma. Karịsịa, na 1940, mmepụta nke ngwá agha na Germany bụ ala karịa na 1939 (ma ọ bụrụ na anyị na-atụle ngụkọta gụnyere mgboagha), na nke a n'agbanyeghị eziokwu na agha bụ ugbua underway, na nke atọ Reich weghaara nnukwu ókèala na nnukwu. idobere nke mmepụta ikike. Ọfọn, gịnị ka anyị pụrụ ikwu banyere ikike nhazi nke Hitler? Ọ bụghị nke ukwuu, ọ na-egbuke egbuke na ụlọ ọrụ agha.
  Fuhrer kwuru na ogologo okwu:
  - N'ihe gbasara nlekọta ụgbọ elu, a na-enye Sauer ikike mberede. Ọ ga-enyocha nke ọma ọnụ ọgụgụ akụrụngwa emepụtara, na, ọ dịghị mkpa, ịdị mma. Na mgbakwunye, ọtụtụ ndị enyi gị Goering, n'agbanyeghị na ha bụbu ezigbo aces, enweghị ike ịrụ ọrụ ndu. Ọ bụghị ezigbo onye agha ọ bụla bụkwa onye ọchịagha pụtara ìhè, yabụ kama Eric kwụgburu, onye sitere n'ime ndị ọchụnta ego ọkachamara ga-eduzi ya bụ onye nwere ike imezigharị na ịkwado ndị agha ụgbọ elu. A sị ka e kwuwe, Britain adịghị ehi ụra, ọ na-abawanye ma ọnụ ọgụgụ na àgwà nke ndị agha ya, na karịsịa ụgbọ elu ya. Anyị kwesịrị ịbụ isi abụọ n'ihu onye iro, nzọụkwụ iri na abụọ, ma ọ bụghị ya, anyị ga-efunahụ ikike anyị kpamkpam karịa onye iro. Ya mere, qualitative nzọụkwụ dị mkpa.
  Na-aga n'ihu wee zaa ya:
  - Ndị enyi m, ndị egosipụtara na ha gosipụtara ịdị irè ọgụ ha na ọkachamara.
  Onye ọchịchị aka ike nwere were iwe:
  - Ma ọ bụ ma eleghị anya, m, n'echiche gị, chefuru onye meriri Agha Britain? Ma ọ bụ onye dara atụmatụ afọ anọ maka mmepe akụ na ụba mba. Ma ọ bụ na ị na-achọkwa ka e were mkpara kụọ gị, na ọbụna n'ihu ọha. Ya mere mechie ọnụ gị, gbachie nkịtị tupu ị kpọọ onwe gị n'osisi!
  Ịgagharị ọbụna makpuru n'ụjọ. Ewoo, Fuhrer ekwesịghị iji ya mee ihe. Mgbe ahụ, a nụkwara mkpọtụ ahụ ọzọ, ụgbọ elu ME-262 ọzọ wee banye na mbara igwe. Ụgbọ ala ahụ buru ibu ma nwee injin abụọ. A na-ekpochapụ nku ahụ ntakịrị, onye agha n'onwe ya na-eyi ihe egwu. Ụdị ọsọ ya, maka 1941, na-adịkarị mma, na ọbụna site n'ụkpụrụ ụwa, ha na-emebi ndekọ. N'ezie, igwe n'onwe ya adịbeghị ntụkwasị obi kpamkpam ma na-achọ nkwụsị. Otú ọ dị, onye ọchịchị aka ike nke fascist enyelarị àgwà nke ndị agha ọhụrụ, ndị ọzọ dị elu ... ME-262 na-atụ ihe karịrị tọn isii, nke pụtara na enwere ụfọdụ ibu. Ụgbọ elu ndị agha ga-adị obere, dị ọnụ ala ma dị nro. N'akụkụ a, ME-163 nwere ike ịdị ezigbo mma, mana a na-amanye injin rọketi ya ma na-arụ ọrụ naanị nkeji isii (ma ọ bụ kama ọ ga-arụ ọrụ!), Nke pụtara na nso nso a dị naanị otu narị kilomita. . Dị ka bọmbụ ụdị Blitz ma ọ bụ onye na-ekpuchi ihe mkpuchi maka agha armada na England, ọ bụ, n'ezie, adịghị mma.
  Ma ME-262 nwere ike iburu otu bọmbụ, ya bụ, dị ka Pe-2, ụgbọ elu Soviet n'ihu. Nke ahụ bụ, ngwọta magburu onwe ya ma maka mkpochapụ ndị agha na maka ịkwado ndị agha. Otú ọ dị, gịnị kpatara na ị gaghị emepụta onye agha n'ụdị Comet ME-163, mana na-enweghị igwe rọketi, mana na injin turbojet? Ha gbalịrị imeziwanye "Comet" ma yie ka ọ na-abawanye oge ụgbọ elu na nkeji 15 (nke a bụ ihe ruru kilomita 300), nke a na-anabatakarị maka Agha Britain. Enwere ike nweta London site na Normandy ... Ọ bụ ezie na ọ bụghị ihe niile doro anya, ị ga-achọkwa bọmbụ ya ma laghachi azụ, na nkeji iri na ise adịghị ngwa ngwa. N'ọdịnihu, a ghọtara ndị agha rọketi na jet dị ka njedebe nwụrụ anwụ na ụgbọ elu. Ma imewe nke "Comet" bụ ihe na-adọrọ mmasị nke ukwuu, na obere nha ya na ịdị mfe, nke pụtara na ọ dị ọnụ ala ma na-emegharị ya.
  Na mgbakwunye, enwerekwa ndị agha na-ekwe nkwa na-atụkarị kilogram 800, ndị na-agbagharị agbagharị nke enwere ike iji ha na agha ikuku. N'ezie, n'ihi obere oge ha, ụgbọ elu na ha nwere ike ịme naanị na agha nchebe, ma ọ bụ nyefee na London na ... Ụgbọ njem, wee jide ndị na-anya ụgbọ elu azụ. Ị ga-eche maka ya ebe a. N'akụkọ ihe mere eme n'ezie, ndị na-agba ọsọ enweghị oge ịlụ ọgụ, na n'ihi ihe ụfọdụ na Korea, ndị isi ụgbọ elu Soviet adịghị anwa anwa ịnwale echiche a. N'ozuzu, ọ bụghị mwute, ma n'oge Agha Korea, onye na-anya ụgbọelu America bụ onye mbụ nwetara mmeri. Ya mere, ndị Yankees ekwesịghị ileda anya.
  Mgbe ụgbọ elu ahụ kwụsịrị, otu nwa agbọghọ nwere ntutu mara mma si na kokpiiti ahụ gbagote Fuhrer na ọsọ ọsọ.
  Onye nwere nọmba Nazi nke mbụ gbatịpụrụ ya aka maka nsusu ọnụ. Ihe dị mma bụ mgbe ụmụ agbọghọ hụrụ gị n'anya, na Fuhrer, ọ dị ka ndị Germany niile ji ezi obi na-efe ofufe, ma ọ bụ karịa, ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ihe niile ma e wezụga ndị mkpọrọ ole na ole. Onye ọkwọ ụgbọ elu ahụ ji ịnụ ọkụ n'obi kwuo:
  - Nke a bụ naanị ụgbọ elu mara mma, ọ nwere ọsọ na ike dị otú ahụ. Ka anyị tiwasịa ụmụ ọdụm niile dị ka karama mmiri ọkụ si n'aka onye na-amụ nwa!
  Fuhrer kwadoro mkpali nwa agbọghọ ahụ:
  - N'ezie, anyị ga-adọkasị ya, ma ... Ekwesịrị ịmegharị igwe ahụ ngwa ngwa ngwa ngwa, nke a na-emetụtakwa moto. N'ebe a, n'ezie, a ga-achọ usoro dị egwu iji meziwanye ha, ma ọ bụrụ na ihe ọ bụla onye ndu-emebe ga-enyere aka!
  Onye ọ bụla tiri mkpu n'otu:
  - Ebube diri nnukwu Fuhrer! Ka Providence nyere anyị aka!
  Egwu nke Reich nke atọ malitere igwu egwu na kọlụm nke ndị na-eto eto na-alụ ọgụ site na Hitler Jugent gara n'ihu. Ụmụ nwoke ndị dị afọ iri na anọ ruo afọ iri na asaa jere ije n'ịgba n'ụdị pụrụ iche. Ma mgbe ahụ ihe kacha adọrọ mmasị mere: ụmụ agbọghọ nọ n'afọ iri na ụma sitere na German Women's Union mere njem. Ha nọ na uwe mwụda dị mkpụmkpụ, ndị gba ọtọ, ụkwụ ndị mara mma na-adọta anya ndị mmadụ. Ụmụ agbọghọ ahụ gbalịrị ibuli ụkwụ ha elu, ma n'otu oge ahụ weghachite mkpịsị ụkwụ ha azụ ma jiri nlezianya tinye ikiri ụkwụ ha. Ọhụụ na-atọ ụtọ nke ịma mma nke nwere ọdịdị na-enweghị atụ ... Ihu dị iche iche na ụfọdụ n'ime ndị na-eto eto fascist bụ ndị na-akparị mmadụ, ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ nwoke, na ha na-agbagọkwa ha. Karịsịa mgbe ha chịkọtara nku anya ha ọnụ.
  Esthete Adolf kwuru, sị:
  - Ọ dị mkpa ka ụmụ nwoke na ụmụ agbọghọ nweta ọzụzụ anụ ahụ n'ọ̀tụ̀tụ̀ buru ibu. Amakwaara m na a na-eme ọtụtụ ihe n'okwu a, ọkachasị na Jungfolk, mana ihe achọrọ bụ nsonye na nnabata nke usoro Spartan. N'ezie, na mgbakwunye na ịgba ume ohi ... Ụmụ anyị nwoke na ụmụ agbọghọ ga-eto eto na-adị mma na n'otu oge ahụ ndị obi tara mmiri.
  Ọchịagha Kasị Elu kwụsịtụrụ. Ndị ọchịagha ahụ gbachiri nkịtị, ikekwe na-atụ ụjọ ịjụ, mana ha achọghị ịkwado ihe doro anya. Fuhrer gara n'ihu:
  - Agha abụghị ihe egwuregwu, mana enweghị obi ebere n'ebe ndị iro nọ ga-ejikọta ya na enyemaka ibe ya na mmetụta nke ụmụnna n'ebe ndị enyi nọ. Nke a bụ ihe anyị ga-akụnye n'ime onye ọ bụla ... Onye ọhụụ ọhụrụ enweghị obi ebere n'ebe ndị ọzọ nọ, ma ọbụna karị, ọ ghaghị ịbụ onye na-enweghị obi ebere n'ebe onwe ya nọ. N'ihi na ịdị ala ga-ebu ụzọ kpochapụ n'ime mkpụrụ obi mmadụ, mgbe ahụ ahụ mmadụ na-adịghị ike ga-ebili!
  Nkwụsị ọzọ... Ndị ọchịagha na ndị na-emepụta ihe ghọtara na mberede wee malite itosi ike. Fuhrer ahụ nwere mmasị:
  - Nke a ka mma, ma ugbu a ọ ga-amasị m ịhụ ihe nṅomi nke ọgụ ikuku. Nke dị egwu na mbibi niile...
  Heinkel ji ụjọ jụọ:
  - Site na mgboagha dị ndụ ma ọ bụ mgbọ, Fuhrer m?
  Ndị Nazi nke mbụ kwere:
  - N'ezie, na ọgụ ndị. Na mgbakwunye, ọ ga-amasị m ịtụle mmetụta nke ngwaọrụ ejection. A sị ka e kwuwe, ị na-arụ ọrụ na ya ... - Fuhrer na-amanye aka ya. - Mgbe, n'ikpeazụ, ọ ga-adị njikere ma tinye n'ime uka mmepụta. A sị ka e kwuwe, onye ọkwọ ụgbọ elu nwere ahụmahụ bụ onye ọkwọ ụgbọ elu nwere ahụmahụ nke a na-aghaghị ichebe maka agha n'ọdịnihu!
  Otú ọ dị, Fuhrer-Terminator kpebiri igosi ndị na-emepụta ihe ọhụrụ nke ngwaọrụ ejection. Usoro a kwesịrị ịdị obere, dị mfe ma dị mfe. Ọ dị mma, squib dị ọnụ ala, nke ụlọ ọrụ German maralarị, dabara adaba maka ebumnuche a.
  A ghaghị ịdọrọ eserese ahụ na-aga, ma Hitler bụ ezigbo onye na-ese ihe, ọ na-esepụtakwa n'ụzọ doro anya, ngwa ngwa, ahịrị nke eserese na ntụgharị na-adị ọbụna ma doo anya n'enweghị onye ọchịchị ma ọ bụ compass. The hit-and-miss Terminator chere na ọ bụ ihe ijuanya, n'ezie, na ndị Germany, na-enwe, n'ozuzu, dị otú ahụ siri ike na ruo n'ókè ụfọdụ echiche dị elu dị ka National Socialism na totalitarian usoro, leaked agha na ndị Russia. Ikekwe nke a bụ n'ihi na ndị agha Rọshịa siri ike ma dị ike karịa ndị German ma mụta ịlụ ọgụ ngwa ngwa.
  N'ozuzu, ọ bụrụ na ị na-ele anya na usoro nke agha n'ozuzu ya, mgbe ahụ, ndị Russia, ma ọ bụ kama ndị agha Soviet, mụtara ịlụ ọgụ, ma ndị Germany yiri ka ha chefuru otú ... Iwu ha mere mkpebi na ọkwa nke mbụ. -graders, na ikekwe ọbụna ala ma ọ bụrụ na nke mbụ-grader nwere ahụmahụ na-eduzi agha na ezigbo oge atumatu. Na eziokwu na mgbe ụfọdụ ụmụaka dị afọ isii ama otú deftly na-edu mebere usuu ndị agha bụ ihe ha na Zhukov na Mainstein nwere ike ịmụta na. Otú ọ dị, ụfọdụ ndị nchọpụta na-ewere ma Zhukov na Mainstein dị ka ndị na-adịghị mma. Enwekwara esemokwu gbasara ọnụọgụ akụrụngwa, ọkachasị akụrụngwa French weghaara. Ncheta Hitler (ezigbo ebe nchekwa, karịsịa mgbe ọ ka dị mma!) Na-atụ aro na e nwere tankị 3600 weghaara na French, ihe dị oke egwu ... Ụfọdụ ụdị, dị ka SiS-35 , dị elu karịa ihe agha ha . T-34 naanị n'ihu agha. Yabụ na enwere ike imepụta tankị a n'ụzọ dị mfe na ụlọ ọrụ French, belụsọ ma eleghị anya site na iji egbe 75 mm ogologo dochie ngwa agha 47 mm. N'ezie, ọbụna nke a nwere ike ọ gaghị ezu. Britain na United States n'ozuzu na-eji ngwa agha kpọrọ ihe mgbe niile na tankị ha. Dịka ọmụmaatụ, Churchill dị tọn iri anọ nwere ihe agha nke 152 millimeters na 120 maka tankị IS-2 dị arọ.
  Fuhrer gwara ndị na-emepụta ihe ọzọ:
  - Anyị nwere oghere ikuku zuru oke, yabụ chọọ ụdị ụgbọ elu kachasị mma ma mepụta ụdị dị larịị, na-ebuteghị okwu ahụ n'ule dị oke ọnụ, ebe kacha mma aces na-anwụkwa. Dịka ọmụmaatụ, ụdị nku ụgbọ elu na-efe efe na-arụ ọrụ nke ọma, ọkachasị ma ọ bụrụ na enwere ike gbanwee ọkpụrụkpụ na akụkụ nke ọchịchọ. Enyere m gị ihe osise ahụ, ya mere ndị na-enweghị ọdụ kwesịrị ịdị njikere. A na-eme atụmatụ ọsọ ya ga-eru kilomita 1100 kwa elekere ọbụlagodi na injin Yumo. Ya mere gawa n'ihu, mana akparịla gị!
  Adolf the misfit dụkwara ọdụ ka esi eme ka ọ na-agba ọsọ nke ọkpọkọ. Ọ jidere ihe na-adịghị mma zoro ezo na echiche ndị na-emepụta ihe: kedu ka corporal dị mfe si mara nke ukwuu? Ọ bụ na ha ekwenyeghị na amamihe nke Fuhrer? Ọfọn, anyị ga-achọpụta ya ... ma ọ bụ na ọ bụghị, anyị agaghị achọpụta ya, ma anyị ga-egosi ha na anyị gụrụ akwụkwọ.
  Nke a sochiri nri ehihie na ikuku ọhụrụ, ụmụ agbọghọ na-eje ozi haziri tebụl na oche. Mara mma ... Ma olee mgbanwe a ga-eme na National Socialism? Dị ka iji belata ọnụ ọgụgụ ndị iro dị ka o kwere mee ma mee enyi. Dịka ọmụmaatụ, ebulila agbụrụ German n'oge ọ bụla ma nwee ike kwụsị ikewa ndị mmadụ na klas. Agbanyeghị, nkewa nke mba dị iche iche na mba ndị dị ala na nke Arian enwetabeghị iwu n'ụzọ iwu. Nke a na-eme ka ihe dị mfe. N'ozuzu, Hitler malitere ikpochapụ ndị Juu kpọmkwem mgbe agha na USSR gasịrị. Gịnị mere ọ ga-eji nwee obi ụtọ dị otú ahụ? Ma eleghị anya, ọ tụrụ anya na Zionism ụwa ga-agọzi ya maka agha na Bolshevism, na West ga-akwado ya. Ma mgbe ahụ, mgbe Britain na USA kwuru n'ụzọ doro anya, mba Wehrmacht, Fuhrer were iwe? Ndi enye ama ọtọn̄ọ ndisio usiene mme Jew oro enye ekekemede ndisịm? N'ezie, Hitler bụ onye nzuzu maka ime Mgbukpọ ahụ ma si otú a na-emebi echiche nke National Socialism. Ugbu a okwu ndị Nazi na executioner aghọwo otu ihe. Ọtụtụ ndị na-agbaghakwa ịhụ mba n'anya na ndọrọ ndọrọ ọchịchị, ikekwe n'ihi nkwenye nke okwu Nazi. Ma nke a abụghị eziokwu ma ọlị. Fascism, n'ụkpụrụ, enweghị njikọ kpọmkwem na National Socialism. Na isi ya, echiche nke fasizim bilitere na France na narị afọ nke iri na itoolu ma nwee ihe dị iche iche.
  Ụdị ihe dị mkpa nke nkuzi nke fasizim na nsụgharị mbụ ya gbadara na nguzobe nke mmụọ ụlọ ọrụ, mmetụta nke mmekọrịta n'etiti ndị isi obodo. Mussolini webatara nkuzi nke fasizim na uwe ojii ya. Ọfọn, ndị iro na ndị ndọrọ ndọrọ ọchịchị bụ ndị iro ha na-akpọ ndị Nazi nke mbụ. N'ikwu eziokwu, ndị Nazi mere omume obi ọjọọ, nke mere na ndị Fashizim nwetara ihe mkparị na nke na-adịghị mma. Na Russia, n'otu oge, ndị na-ahụ maka mba nwere ịrị elu ụfọdụ, karịsịa na mmalite nke nineties, na-eru elu na 93-94. Mgbe ahụ agha na Chechnya dugara n'ịbawanye mmetụta udo na ọha mmadụ na ọdịda nke ịhụ mba n'anya nwa oge. Agha a na-alụ na Yugoslavia na bọmbụ nke Serbia dugara n'ịhụ ịhụ mba n'anya nwa oge, ma nkewa mere na mmegharị mba ahụ. Na Russia, ndị mba ụwa nwere nsogbu na ndị isi ... Ha enweghị Fuhrer nke ha ... N'eziokwu, e jiri Zhirinovsky tụnyere Hitler, ọbụnakwa karịa Adolf n'ụzọ ụfọdụ. Dịka ọmụmaatụ, n'ime ọsọ nke ndọrọ ndọrọ ọchịchị, n'ime afọ anọ mgbe ntọala nke otu ahụ gasịrị, na-ebute ụzọ na ntuli aka ndị omeiwu. Ma Zhirinovsky mere omume n'enweghị ezi uche ma daa ọ bụghị nanị ịzụlite ihe ịga nke ọma, ma ọbụna ịnọgide na-enwe ihe ọ rụzuru. N'ebe a, m ga-ekwu, nke mbụ, ọ bụ ya kpatara ya. Ezughi oke ịdọ aka ná ntị na party, scandals nke o tinyere aka. Ma ezigbo Hitler adịghị anọdụ ala na Reichstag na ọ dịghị onye gosipụtara iwe iwe ihe nkiri ya na telivishọn. Ọ dịghịkwa telivishọn n'onwe ya. Ọ bụ ezie na ihe ịga nke ọma nke Zhirinovsky na ntuli aka 1993 bụ uru nke ọrụ ya na-aga nke ọma na ndị na-ege ntị na telivishọn.
  Otu nwa agbọghọ mara mma nke si n'etiti ndị ohu nọdụrụ ala n'akụkụ Fuhrer ma tinye aka ya na ikpere ya. Kwuru:
  - Ị na-eche banyere ihe, Fuhrer m?
  Onye ọchịchị aka ike Nazi na n'otu oge ahụ onye ọkpụkpọ mebere emebi. Ọ chọpụtara na ya akachabeghị ofe akwụkwọ nri na salad mkpụrụ osisi ya. Fuhrer susuru nwa agbọghọ ahụ ọnụ n'egbugbere ọnụ, na-enwe mmetụta ntorobịa ya, ísì ụtọ wee sị:
  - Ị ga-eso m banye ụgbọ ala. Ma unu niile ga-arụ ọrụ, oge iri nri agwụla.
  Na ọzọ, gia nke ala, ọ bụ ezie na ọ bụghị nnọọ mma-mmanụ usoro, malitere ịtụgharị. Na nlọghachi, Fuhrer mere ịhụnanya maka ịma mma, ma ọ tụrụ ya n'anya ebe ọ nwetara ike na ike dị ukwuu. E kwuwerị, ha kwuru na Fuhrer bụ onye na-adịghị ike na n'ozuzu na-eche na ọ nwere nkwarụ, ebe ọ nwere syphilis (ụgha) na a na-atụgharị ya (ngụkọta akụkọ ifo!). Ọ bụ eziokwu na Hitler emeghị ka ọ mụta nwa ... Ọfọn, echi, ọ ga-elekọta okwu a n'onwe ya ... Ma ọ bụ na ọ bụghị, ọ ka ga-akpọ Himmler. N'ozuzu, na akụkọ ihe mere eme n'ezie, Fuhrer wusiri ike ọrụ nke SS. O doro anya na ya onwe ya ga-agakwa n'ụzọ a n'ụzọ ọzọ. Na na subordination nke omempụ uwe ojii na SS Ọdịdị n'ozuzu bụ ezi uche; ugbu a niile data na faịlụ ga-merged n'ime otu isi iyi. Tụkwasị na nke ahụ, iji mmekpa ahụ́ a na-ata ndị omekome na ụzọ ndị e si agba ajụjụ ọnụ bụ́ ndị e ji mara ndị Gestapo na ihe owuwu ndị uwe ojii nzuzo ndị ọzọ ga-eme ka ọnụ ọgụgụ ndị a na-achọpụta ihe dịkwuo ukwuu.
  Eziokwu nwere ike ịba ụba na ọnụ ọgụgụ ndị aka ha dị ọcha nwere ike ịba ụba, ma ... Ọnụ ọgụgụ ka ukwuu nke ndị ikom SS bụ ndị ezigbo mmadụ, na onye nchọpụta nwere ahụmahụ, dịka iwu, na-ahụ ozugbo ma mmadụ ọ na-agha ụgha ma ọ bụ na-ekwu eziokwu, ma ọ ọ na-adịkarịghị mehie ihe. Enwere ike ikpe nke a site n'ọtụtụ akụkọ mpụ.
  N'ịbụ onye kpebiri ihe ndị ọzọ na-eme ugbu a ma na-akpọ ụmụ agbọghọ abụọ ọhụrụ ka ha kpoo ihe ndina ahụ, Fuhrer, na-etinye isi ya na ara gba ọtọ nke ịma mma, dara n'ụra ...
  N'oge a, ọ laghachiri na nrọ ahụ ọ kwụsịrị na mbụ, banyere nnukwu agha mbara igwe. Ọzọ na ya transperent fighter, na onye iro na-agbalị ịwakpo ndị agha nke Great Russia. Na Fuhrer nke Hypernet egwuregwu, na onye ya na ya, a plump, ma n'otu oge ahụ muscular keisi ocha, na-agbalị ime ihe, n'out oge na-enyere onye ọ bụla ọzọ. Ndị agha iro jọgburu onwe ha na-anwa iwere ọnụ ọgụgụ ahụ, na-eji ọnụ ọgụgụ ha dị elu. Ọgba aghara nke armadas ndị agha nke Dermostan na-aghọwanye ihe dị egwu. Ụgbọ mmiri ha yiri ka ọ na-asọ oyi. Captain Vladislav, na-eji usoro "ịwụ" nke ọma bee ụgbọ ala ahụ nke ọma n'ụdị akpụkpọ ụkwụ gbagọrọ agbagọ wee sị:
  - Ọ bụghị n'efu ka ma Hitler na Stalin nwere nna bụ onye na-akpụ akpụ akpụkpọ ụkwụ!
  Na nzaghachi, onye ya na ya na-acha anụnụ anụnụ nwupụrụ ikiri ụkwụ ya na-acha odo odo:
  - Achọghị m akpụkpọ ụkwụ ma ọ bụ akpụkpọ ụkwụ ndị ọzọ. Site n'ụkwụ efu enwere m mmetụta ntakịrị curvature nke oghere ma ọ bụ ịma jijiji nke oghere ka mma! Oh my Fuhrer, ọ ga-amasị gị ịghọ nwa agbọghọ?
  Vladislav chịrị ọchị na nzaghachi:
  - Ọ ga-adọrọ mmasị maka obere oge. Onye ọ bụla na-ekwu na ụmụ nwanyị nwere orgasms siri ike ma dị ogologo karịa ụmụ nwoke, yabụ achọrọ m ịlele ma nke a ọ bụ eziokwu?
  Acha ntutu na-achị ọchị:
  - Ọganihu nwere ike inye gị ohere ịnweta nke a kwa ... Ọ gwụla ma, n'ezie, anyị ga-atụfu nnukwu agha oghere. E nwere ọtụtụ ndị iro. Emperor Almaztiger 13, onye na-amụbeghị ma bụrụkwa onye ọchịagha anyị, nwekwara ike ịnwụ.
  Onye kụrụ Fuhrer kwuru:
  - Nnukwu onye ọchịagha, dị ka onye isi na agha, ka ibu ahụ buru ibu, ka ọnwụ na-esiwanye ike!
  Kama ịza, onye na-acha odo odo malitere ịtụgharị onye agha ya. O mere pretzel, na-ezere ebule ahụ, wee gbapụ ya nke ọma. Ụgbọ ala ndị iro ahụ gbawara ọkụ wee malite kewaa n'ime obere ọkụ, dị ka mkpụrụ osisi poppy. Nwatakịrị nwanyị ahụ, ji mkpịsị ụkwụ aka ya na-ata chịngọm wee tụba ya nke ọma nke na ọ dabara n'ire ya na-apụtapụta ìhè:
  - ọmarịcha! Mgbe ị na-ata, wee rie!
  Ma dike ahụ siri ike enwechaghị chi nke ọma; a kụrụ ya ọzọ, ọ bụrụgodị na ọ bụ nke siri ike na onye isi agha ahụ tiri mkpu:
  - Lee ka ọrịa iku ume ụmụ nwanyị ndị a siri mee m!
  Anya na-acha ọcha na-egbuke egbuke:
  -Ejughi gị afọ n'ịkụ aka? Eleghị anya ị chọrọ ihe ka njọ? Otú ahụ ka unu niile si enwe ndidi, na-enwekarị aghụghọ!
  Vladislav chịrị ọchị na ọ fọrọ nke nta ka ọ loda azịza siri ike sitere n'etiti ndị agha nke Dermostan. Foto nke agha ahụ agbanweela ntakịrị. Ndị iro ahụ yiri ihe na-adịghị agwụ agwụ, na-ewebata ọtụtụ ndị agha ọhụrụ n'ime agha ahụ. Ụgbọ mmiri ndị a na-alụ ọgụ dị ize ndụ karịsịa; nnukwu, dị ka asteroids, ha ji nwayọọ nwayọọ si na oghere ahụ pụta, dị ka a ga-asị na ejiri ink ọmịiko adọta (nke pụtara mgbe ị na-enwu oriọna na ha). Shit-stan nwara nke mbụ ka ọ gbadaa akụkụ ya, iji mee ihe mkpuchi mkpuchi, ikekwe ịmepụta cauldron na mbara igwe.
  Ndị agha nke Great Russia ji obi ike lụọ ọgụ, ma n'otu oge ahụ, ha adịghịkwa agbanahụ mmegharị ahụ. Nke a bụ otú e si jiri usoro nchebe mkpanaka, yana ịkwọ ụgbọ mmiri na ndakpu mmiri, mee ihe. Dịka ọmụmaatụ, ndị agha cruisers na ijide ndị agha mbara igwe nke Great Russia ma ọ bụ na-apụ n'anya ma ọ bụ, n'ụzọ megidere nke ahụ, pụtara n'azụ nke onye iro ahụ. Ọ bụ ihe na-echetara azụ na-achụ nta n'ime oghere ice - ha pụtara, jidere anụ ahụ (ụdị ụfọdụ ahụhụ oyi, ma ọ bụrụ na dinta bụ catfish, mgbe ahụ nnụnụ!) wee laghachi azụ n'ime oghere ahụ. N'okwu a, ụgbọ mmiri nke Dermostan furu efu ozugbo, malite ịgbakọta ọnụ, ma ọ bụ ọbụna meghee ọkụ na ibe ha. Mgbawa plasma na-atọ ọchị na ọkụ nke starships. Dịka ọmụmaatụ, ọbụlagodi ụgbọ mmiri ultra-agha, ebe ọ nataworo ọtụtụ hits site na thermal preon missiles, dara n'ime ọkụ na-acha anụnụ anụnụ na akwụkwọ ndụ akwụkwọ ndụ. Mgbe ahụ, oké dike (na-aga n'ihu ibibi crap -stants ndị na-arapara n'ahụ dị ka bath akwukwo !) enyi hụrụ foto n'ime a ọkụ ultra-agha. Na nso nso a na-akpali akpali, ndị ọrụ ruru ihe ruru nde ndị agha abụọ na nde rọbọt iri ise!
  Ndị agha nọ n'ime ụgbọ mmiri ahụ bụ ụdị scumbags dị iche iche: trolls, goblins na ụdị ngwakọ dị iche iche, dịka ọmụmaatụ nke kachasị gbasaa: ngwakọta nke akọrọ na sịga, ma ọ bụ ọbụna sịga! Ọfọn, ihe e kere eke na-atụ egwu, dị ka a ga-asị na ọ bụ ihe nkiri egwu nke onye ọgwụ ọjọọ riri ahụ sere.
  Ihe ndị e kere eke na-achọsi ike ịgbapụ, ma n'otu oge ahụ, ha na-ejikọta ibe ha, na-egbutu, bee, taa. Nke a na-abịa igwe fencing, emebere maka ọgụ ịbanye. O jikwa mma agha quasi-plasma, ọ bụghị ogologo, kama ọ na-agbagọ maka ụzọ dị iche iche. Igwe ihe mkpuchi nke mbụ dabara n'ọgba aghara dị ndụ nke ndị si n'otu nnukwu ụgbọ mmiri na-agba ọkụ. Ngwa ngwa, iberi anụ e gbuturu na ozu ọkụ gbagoro n'akụkụ niile. Otu enyi pụtara n'azụ ya, ọ dị ka ududo, naanị enwere ma ọ dịkarịa ala iri atọ, na ha nọ n'ụdị ikpochapụ iyi, nwere ike igbutu ọbụna dinosaur na ọkara.
  Otu n'ime ndị ọrụ Dermostan tiri mkpu:
  - Oh, egbula m! Onye na-eri nri riri eze nwanyị!
  Mana ọ naghị enwe ihu ọma, ụta sịga ahụ ji nkwụ akọrọ, na-asọ oyi karịa, daba n'ime antenna ma kwụba n'elu ya. Otú ọ dị, a pụkwaghị ịnụ otú o si iti mkpu n'ime anụ ọhịa ahụ, na-amụbawanye cacophony. Asụsụ nke ọkụ princeps-plasma, nke kachasị acha anụnụ anụnụ na oroma, meriri ndị agha Shitmostan tụrụ ụjọ, na-eme ka ha fụọ. Na igwe fencing juru ebe niile n'ime ultra-agha. O doro anya na e binyere ya nke ọma na mmemme ha: gbuo, gbuo ma gbuo ọzọ! Na ọ dịghị mkpa n'ezie nye ha onye. Na corridors enwere mkpọtụ nke hyperroom kacha dị egwu .
  Otú ọ dị, ọkụ ọkụ ahụ eruolarị ígwè ọrụ fencing, yana ọtụtụ goblins na claws - ụta sịga abanyelarị n'ime foton. Ya mere, ultra-agha malitere iji nwayọọ nwayọọ gbasaa n'ọtụtụ akụkụ. Ọ bụ ezie na nkewa ahụ ji nwayọọ nwayọọ mee, o yighị ka ọ bụ ihe jọgburu onwe ya. Karịsịa megide ndabere nke ọtụtụ ndị ọzọ, ma ọ bụ na-agbapụta dị ka obere supernovae, ma ọ bụ, n'ụzọ megidere ya, dị ka starships na-ebelata. N'ụzọ dị mwute, ọ bụghị naanị nke Dermostan, ma nke Great Russia.
  Dị ka ihe atụ, onye na-akwọ ụgbọ mmiri nke ji hama na ihe nnọchianya sickle tọhapụrụ ya ma mee ka ndị iro ghara ịtụ ya ụjọ. Mgbe igwe mmadụ abụọ na-agbakọ n'obere obere ọkụ, ọ dị ka rọketi mkpochapụ kụgidere ya. Ọ na-agbapụta na ike dị egwu (ọ bụrụ na mmadụ nwere ike itinye ya otú ahụ, n'ezie). Mgbawa ahụ gbawara dị ka tulip nwere petals nwere ọtụtụ agba, na-erichapụ ihe niile dị ihe dị ka kilomita iri na abụọ na mberede. Vladislav-Adolf kwuru, sị:
  - Na anyị ụmụ okorobịa yiri na-na eluigwe ugbua!
  Acha ntutu ahụ kwuru n'ụzọ nkà ihe ọmụma:
  - Eluigwe bụ naanị ebe dị mma ebe ọ na-adịghị onye na-eme ọsọ ọsọ iji nweta, ọ bụrụgodị na ha nọ na okpomọkụ!
  Hitler hit kwetara:
  - Ndị a bụ paradoxes nke eluigwe na ala. Anyị achọghị ejedebe n'ebe dị mma, mana nke ọjọọ na-adọta anyị! Ya mere, ọ bụghị ọbụna doro anya nke ka mma, ndụ ma ọ bụ ọnwụ.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ kwuru n'ụzọ nkà ihe ọmụma:
  - Ndụ mgbe niile ka ọnwụ mma. Ọ bụghị n'efu ka ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ mmadụ niile na-eche otú ahụ. Otú ọ dị, echiche ndị mmadụ, dị ka ihe niile dị n'ụwa anyị, bụ ndị ikwu.
  Fuhrer mere ntụgharị ọzọ dị aghụghọ, nke mere ka ọ gbatuo oche abụọ, ya mere ọ dị oke ọnụ na onye agha nwere ngwa agha (otú ọ si gbawaa nke ọma, dị ka a ga-asị na ọkụ ọkụ sitere na ngwakọta dị mgbagwoju anya nke ihe pyrotechnic agbagoro), pearl. ihe gbajiri agbaji gbasasịrị n'ofe oghere. Vladislav-Adolf ekwu, sị:
  - Echiche ndị mmadụ banyere ma ọdịdị na Chineke na-emegiderịta onwe ha. N'ozuzu, e nwere ọbụna echiche nke a reactive, ya bụ, ọbụna a na-ebibi uche, nke na-amanye mmadụ na-akpa àgwà n'ụzọ na-abụghị ma ọlị ihe pragmatic instincts na echiche nke mkpa kwesịrị inye iwu.
  Na-acha ọcha, na-enwe ihe isi ike ịgbake site na mmiri obi ọjọọ (gịnị ọzọ ị nwere ike ime mgbe ndị agha asaa na-agba gị ọsọ ozugbo), kwuru:
  - Kwụsị pragmatics - gbanye mgbakọ na mwepụ!
  - Ọ bụghị ọchị! - Vladislav zaghachiri.
  Na mberede, n'ihu onyeisi ụgbọ mmiri ndị agha ụgbọ mmiri, ihe oyiyi nke ụlọ ọrụ ndị agha nke Great Russia pụtara . N'ezie, nke a bụ, n'ezie, onyinye - ikike ịbanye n'ime nsọ nke ebe nsọ na ọbụna na-amata, ọbụna ma ọ bụrụ na ọ bụghị atụmatụ nke onye ọzọ, ma otu onye iwu.
  N'ebe a, ọ bụ ụgbọ agha flagship, ọmarịcha flagship nke ndị agha mbara igwe nke Great Russia nwere dayameta nke otu narị kilomita. Ụgbọ mmiri a na-alụkwa ọgụ n'ezie, n'ihi na iri puku kwuru iri puku ogbunigwe ndị dị ike enweghị ike ime ka ha ghara ịrụ ọrụ. Agbanyeghị, ọkọlọtọ ultra-battleship na-anwa ime ka ya na nnukwu ụgbọ mmiri ndị ọzọ. Enweghị ike inye onye iro ahụ ntakịrị ohere ibibi flagship, ebe isi iwu nke squadron nke ndị agha mbara igwe nke Great Russia dị.
  N'ụzọ dị ịtụnanya, ọchịagha izugbe na eze bụ naanị nwa embrayo dina n'akpa nwa. Nne n'onwe ya na-emikpu n'ọnọdụ ihe nkiri kwụsịtụrụ, ebe ọ bụghị ya, ịrụ ọrụ ya ga-afụ ụfụ. Na arụ ọrụ nke eze embrayo tolitere nke ọma, nke nwere akụkụ ụkwụ na, nke kachasị mkpa, ụbụrụ buru ibu, bụ nke ọtụtụ ngalaba cybernetic na-ahụ maka ya. Embrayo n'onwe ya, na-achị Alaeze Ukwu Russia, nwere ahụ iru ala.
  Ee, n'ezie, na mkpa ahụ na-anyịgbu ya, ọ nọwo n'ime nne ya kemgbe ọtụtụ afọ ugbu a. Naanị otu onye nwere ike rọrọ nrọ ịga ọsọ ma ọ bụ ịkwaga ihe. Na ndị a bụ nrọ na-egbu mgbu, n'ihi na ọmụmụ pụtara na-apụ n'anya ozugbo. Embrayo na-ekwurịta okwu n'èzí na-eji nyocha. N'ezie, ha adịghị egosi n'ezie ọdịdị nke ọchịagha embrayo, ma ihe oyiyi nke nwere ike ịkpali obi ike. Karịsịa, nwa okorobịa mara mma na-apụta n'ụdị eze e bu n'afọ. Ọ na-enye ndị agha iwu n'olu doro anya nke na-enye iwu:
  - Jiri ụkpụrụ nke nchebe na-agbanwe agbanwe. Dị ka ọtụtụ puku afọ gara aga, ndị ike na-esighị ike, ndị dị ala na ọnụ ọgụgụ, na-eji eziokwu doro anya na obere uka dị nnọọ mkpa karịa nke buru ibu. Ebe ọ bụ na a na-eji obere inertia mara ihe dị ntakịrị!
  Nwa agbọghọ Marshal kwadoro:
  - N'ezie ... Ike ndị agha na-emegharị bụ isi ihe na-emeri. N'ezie, a ghaghị izere imebiga ihe ókè. A sị ka e kwuwe, ndanda abụghị eze anụ ọhịa!
  Ọchịagha embrayo na-achị ọchị:
  - Ihe kacha egbu egbu bụ nje bacteria. Ọ bụ ezie na mba, ikekwe ọ bụghị ọbụna nje! Ọ bụ ezie na ọ bụ ihe ochie, ọ dị irè! N'ebe a, ndị iro gbakọtara nnukwu ndị agha, site na ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ụwa dum, nke pụtara na ọ kpughere ebe ndị fọdụrụnụ.
  Elf Marshal Fego nwere odo odo na oroma pigtails kwuru:
  - Mgbe ụfọdụ, uru dị ka ihe na-abaghị uru na akụkụ dị oke nke ihu zuru ezu iji merie. Nke a bụ axiom dị ịtụnanya nke ọtụtụ agha, mmepeanya dị iche iche!
  Eze ukwu nwa ebu n'afọ chịrị ọchị site na nyocha:
  - N'okwu a, ị na-ele anya mgbọrọgwụ.
  Ka ọ dị ugbu a, armadas nke Dermostan gbalịrị ịhazigharị na njem ahụ. Ebe nchekwa dị oke mkpa si n'azụ bịakwute ha. Ọtụtụ puku nnukwu ụgbọ mmiri kpakpando na ọtụtụ nde ụgbọ mmiri ndị dị nta wee jiri mgbịrịgba mepụta. N'ihi ya, ike ọkụ nke nje nje ahụ mụbara nke ọma. Nwata nwanyị Marshal kwuru na ọñụ:
  - Nke a bụ kaadị opi ọzọ nke onye mmegide bastard tụbara. Ka o sina dị, nlegharị anya anyị erutechaghị nke ọma; ewepụtaghị ohere iwebata ọnụ ọgụgụ dị ukwuu nke ndị agha ahụ.
  Hologram nke eze ukwu n'ụdị nwa okoro gbara mma agha. Onye na-ebugharị ahụ kụrụ ọnụ ụzọ ámá. Ọ gbawara ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ozugbo. Nke mbụ, enwere ọkụ nke na-erichapụ anya, mgbe ahụ, uto nke ero na-acha odo odo na-ebibi ihe niile dị n'ime oke egbe agha. Nwa nwoke hologram kwuru:
  - Nke a bụ ihe mgbaru ọsọ pụrụ iche! Ọfọn, ka ndị mmegide nye ya ihe niile ha nwere. Enwere m ihe ịtụnanya akwadoro ya.
  Elf Fego lere foto nke agha ahụ anya na obi abụọ. Armada nke Dermostan yiri ihe na-egbu mgbu. Karịsịa ultra-agha, nke dayameta ha ruru narị abụọ na iri ise kilomita. Elf na mberede chetara mbara ala obibi ya ... Ọdịdị dị n'ebe ahụ bụ idyllic, ọ dịghị ọbụna ụmụ ahụhụ na-aṅụ ọbara. Na ọdụm ... Ọfọn, ọ bụghị kpọmkwem ọdụm, ma adọ ụdị ụfọdụ na cornflowers. N'ozuzu, nke a bụ anụmanụ mara mma: ahụ bụ ifuru ọka, na igwe ọla edo na-etolite na ifufe. Ọzọkwa, ọka ọka na-agbanwe ndò ... E nwere ihe jọgburu onwe ya ebe a, na-eduzi ma megide ndị mmadụ na elves.
  Onye isi awọ kwuru:
  "Anyị amaghị ole ebe ndị iro nwere, mana ọ dị m ka oge eruola ịkwaga ndị agha mgbagha anyị."
  Eze ukwu embrayo jụrụ:
  - Ugbu a abụghị oge igosi kaadị gị!
  Nwatakịrị nwanyị Marshal gbalịrị ịrụ ụka:
  "Ọ bụrụ na ndị anyị anwụọ, ọ dịghị onye ga-ahapụ ịlụ ọgụ!"
  Na mgbe ahụ, a chọtara ọchịagha embrayo:
  "Ị pụghị imeri agha na-enweghị mmerụ." Na chess ị nwere ike, mana n'ezie agha ị nweghị ike! Iwu agha na-enweghị obi ebere bụ na mfu dị ka mmiri ozuzo na-agba ome nke mmeri, naanị ị ga-achọ ijide n'aka na mfu anaghị etolite ghọọ mmiri ozuzo nke na-asachapụ ome! - Mgbe ahụ, hologram ezitere site n'afọ bịara na mberede na ihu ọma. - Ma, echela na iji belata mfu karịsịa site na ọkụ nke ultra-agha, ka starships nke Great Russia laghachi azụ na gburugburu.
  Elf marshal kwadoro ọchịagha embrayo:
  - Ọ bụ ya, nke ahụ bụ naanị ụzọ. Amabeghị ike ole ndị iro ga-enwe ike ịtụpụ n'ime ụwa.
  N'ezie, ụgbọ mmiri Shitmostan gbalịrị ịkwaga n'ìgwè atụrụ buru ibu. N'otu oge ahụ, ha echekwaghị mgboagha ma ọlị, na-atụba ọtụtụ nde ogbunigwe, n'echeghịdị maka izi ezi nke ihe ọkụkụ ahụ. Ọ dị ka a na-akụ ọtụtụ ijeri matches n'ofe oghere iji banye hyperplasm, gbaa ihe niile dị ndụ ma na-akpụ akpụ ọkụ, wee pụọ. Ndị dike Russia na-agbapụ nke ọma karịa, mana oke ụjọ nke ndị iro enweghị égbè eluigwe, dị ka ọkụ ọkụ, na-agbasa iberibe dị ka confetti. Confetti na-egbu egbu nke gbagburu ọtụtụ ụgbọ mmiri Dirmostan. Na ọnụ ọgụgụ frigates e bibiri nke mmepeanya bastard bụ ihe a na-apụghị ịgụta ọnụ. Ọ bụ eziokwu na ụgbọ mmiri Russia na-anwụ. N'ebe a, ụgbọ mmiri ahụ mebiri emebi, n'enweghị olileanya, gbara ọsọ dị ka tankị ndị Russia na Kursk Bulge ma wakpoo oke agha nke ndị iro. Ọtụtụ narị puku ndụ kwụsịrị ozugbo, ọkụ ahụ rekwara, dị ka a ga-asị na a gbapụrụ nnukwu ọkpọkọ gas.
  Dwarven Marshal kwuru n'ụra:
  - Ha na-ehulata anyị, ma anyị adịghị ada mbà! - The square ọchịagha hụrụ (ma ọ bụ kama ya holographic image, dwarf n'onwe ya nọ n'ụgbọ ọzọ nke Gross-Dreadnought klas!). - Ọ ga-adị mkpa ịmalite ma ọ dịkarịa ala ụfọdụ mgbagha na nkwukọrịta ndị iro na ahịrị ọkọnọ.
  Eze ukwu nwa ebu n'afọ chịa ọchị site na hologram nwata ya.
  - Gịnị, n'echiche gị, m na-efunahụ!
  Dwarf marshal kwara arịrị wee gbasaa aka ya:
  "Ma ha anaghị echekwa mgboagha ma ọlị." Nke a pụtara na ha nwere ezuru. Ọ̀ bughi otú a, onye-nwem?
  Eze Embrayo jụrụ:
  - Mba adịghị ka nke a! Onye-isi-ọchi-agha bara uba kari isi-ya: n'ihi nka, okpu-agha nke ima-nma na ihe-nzuzu agaghi-emebi ya. Na nkenke, onye iro ahụ ka nọ na nrọ na-atọ ụtọ na ihe niile dị mma na ya, ma n'eziokwu mmeri anyị adịlarị nso! Tie ihe a na-atụghị anya ya pụtara iji mma agha alloy nọchie aka!
  
  
  WITTMAN dị ndụ
  Obere mgbanwe n'akụkọ ihe mere eme metụtara nnukwu ihe ịga nke ọma nke ndị Nazi n'oge mkpasu iwe na Ardennes. Ndị Nazi gara n'ihu ngwa ngwa, nwee ike ịgafe àkwà mmiri wee jide ụlọ nkwakọba ihe na ngwá agha, mgboagha na mmanụ ụgbọala. A kwadokwara ihe ịga nke ọma ahụ site na ntinye aka nke Wittmann na iku, onye, n'adịghị ka akụkọ dị adị, anwụghị! Gịnịkwa? Ezigbo ndị dike anaghị anwụ anwụ, ha anaghịkwa anwụ anwụ! Wittman gara n'ihu na-alụ ọgụ ma na-achịkọta akara. Mgbe e bibichara tankị narị abụọ, ọ ghọrọ onye mbụ na naanị ụgbọ mmiri ejiri akwụkwọ osisi oak, mma agha na diamond nyere Knight's Cross of the Iron Cross.
  Amamihe nke Wittmann gbanwere ụzọ akụkọ ihe mere eme. Na ndị Germany tụgharịrị bụrụ ntakịrị chioma, ngwa ngwa, rụọ ọrụ nke ọma. Ha wee nwee ihe ịga nke ọma n'ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ihe mere n'akụkọ mere eme, ma ọ bụ nanị awa ole na ole na-efu. Ya mere, e weghaara ụlọ nkwakọba ihe ndị ahụ, ndị agha Germany nwetakwara ike ịkụpịa ha. N"ihi ya, e weghaara Brussels, e jidekwara ọtụtụ narị puku ndị agha Britain na ndị America.
  Stalin adịghị ngwa ngwa ịwakpo ma, na-achọ ka e merie ndị Allies n'ụzọ dị ike na West.
  Agha ndị ahụ gosiri na Tiger-2 bụ ngwá agha dị irè ma n'ihe gbasara ngwá agha na ihe agha ihu. Ndị German, na-ahụ na Red Army na-agafe agafe n'ebe ọwụwa anyanwụ , deployed ọzọ nkeji n'ime agha na-amalite na-ewuli elu na ha ịga nke ọma. Fritz nwetakwara egbe E-25 kachasị ọhụrụ nke onwe ya, nke dị obere na nha na ibu, mana nwere ngwa ọgụ siri ike na ezigbo ngwa agha, yana nke kachasị mkpa.
  N'ihi ya, mmeri ọhụrụ ... Ugbu a Krauts dị na Paris. Ha na-ewerekwa isi obodo France ọzọ.
  Ma nke a bụ ihe Stalin chọrọ - ka e gbuo ndị mmekọ, mgbe ahụ USSR ga-enweta Europe niile.
  Stalin bụ nkịta ọhịa aghụghọ...Ma Churchill abụghịkwa onye nzuzu. Mgbe Roosevelt nwụrụ, ya na Truman bịanyere aka na nkwekọrịta na Reich nke atọ. N'otu oge ahụ, na-ewepụ ihe fọdụrụ nke ndị agha meriri na France. Na N'ezie na a zuru oke mgbanwe nke ndị mkpọrọ nke agha, na ọbụna na ọkọnọ nke mmanụ ụgbọala na onunu na nke atọ Reich.
  Germany zara ya site n'ịkagbu iwu ndị na-emegide ndị Juu. Otú ọ dị, ndị Juu nọgidere n'ogige ndị ahụ, ma ha ọkụghị ha, a na-amanye ha nanị ịrụ ọrụ, na ndị America zigara nri mkpọ na ọka n'ogige ahụ.
  Ndị German nwere aka efu na France na Ịtali. Ugbu a Stalin mere atụmatụ maka udo dị iche. Ma Hitler jụrụ ya. N'ọnwa June, mwakpo Fritz malitere. E-50 tankị mbụ banyere n'usoro. Mana dịka o siri pụta, ụgbọ ala ahụ enwechaghị ihe ịga nke ọma. Ibu ya dị elu, ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ tọn 65, nwere silhouette dị ala karịa nke Tiger-2, mana ngwa agha ahụ dị otu ọkpụrụkpụ, n'ụzọ doro anya ezughị oke, karịsịa n'akụkụ. Egbe 88 mm nwere ogologo gbọmgbọm nke 100 EL tụgharịrị ka mma. Ọ gbara mgbọ iri na abụọ n'otu nkeji.
  Injin dị ike karịa agbakwunyere arụmọrụ ịnya ụgbọ ala, na-eme ngwa ngwa ruo 1200 horsepower. N'ozuzu, tank, N'ezie, mma tụnyere Agu-2 na nwere ubé ọzọ ezi mkpọda nke ihe agha, ma nọgidere na-adịghị ike si n'akụkụ.
  E-100 ka echekwara nke ọma, mana ibu arọ ya mere ka njem na ọgụ siri ike. Nke kacha nwee ihe ịga nke ọma bụ egbe E-25 na-ebugharị onwe ya, nke nwere silhouette dị ala nke ihe agha ihu nke 120 mm, nnukwu mkpọda, na ihe agha akụkụ nke 82, na egbe egbe maka Agụ-2, ọ bụ onwe ya kacha mma. egbe nke Wehrmacht na Agha Ụwa nke Abụọ. Ọ accelerated ruo iri asaa kilomita kwa awa - engine nke 700 horsepower, na ọbụna ricocheted IS-2 shells n'ime ọkpọiso.
  Ndị Germany meriri isi ihe na Hungary, na-agbalị ịzọpụta Budapest, bụ nke a ka gbara gburugburu. Agha ahụ siri nnọọ ike.
  Mwakpo ahụ malitere na June 22, na Red Army wuru ihe nchebe siri ike. Ndị German ka nwere tankị E-usoro ole na ole, naanị egbe E-25 nwere onwe ya n'ọtụtụ buru ibu - ha dị mfe imepụta na ọnụ ala. Nke a bụ ụmụ agbọghọ abụọ yi bikinis dina na ya. Ụgbọ ala ahụ dị ala karịa otu mita na ọkara na ekele maka nke a, a na-echebe ya nke ọma ma jiri obere ibu dị arọ.
  Ụmụ agbọghọ abụọ, Charlotte na Gerda, dina ala, gbagburu egbe Soviet. N'ihu ha, obere ụgbọ ala na-akwagharị, redio na-achịkwa, na-ekpochasị ala ogbunigwe.
  Red Charlotte gbara egbe egbe. Ọ kwatuo egbe Soviet ma maa jijiji n'obi ya, nke obere akwa na-adịghị kpuchiri ya. O wee tie:
  - Ọkụ na-ekpo ọkụ nke hyperplasma!
  Mgbe ahụ Gerda ga-ama ya ụra, na-eji mkpịsị ụkwụ ya efu. Na ọ na-eti mkpu:
  - Abụ m nwanyị mara mma na ọ bụghị ihe ọjọọ ...
  Egbe ejiri aka ya na-emegharị onwe ya. Na site n'oge ruo n'oge ọ na-akwụsị. Ihe agha ihu ya gbadara nke ukwuu, nke a na-enye nchebe dị mma. Mgbọ egbe ndị Soviet na-enwe mmetụta maka ricochet. Ọ dịghịkwa ihe na-eyi égbè ji onwe ya egwu egwu. Ha ka nwere ike ịkụ n'akụkụ. Ma ụmụ agbọghọ anaghị eme ọsọ ọsọ. Egbe nke na-arụ ọrụ nke ọma karịrị SU-100 n'ike agha-ịkpọpu, ma na-echekwa ya nke ọma, na-agagharị agagharị ma n'otu oge ahụ dị ọkụ.
  Na Red Army enweghị oke akọrọ. tumadi T-34-85 tank, nke na-adịghị ike zuru ezu na ya egbe ma na-adịghị ike agha. Na German onwe-propelled egbe E-25, n'agbanyeghị, dị mfe karị, ike na ngwa agha na egbe.
  Ụmụ agbọghọ na-alụ ọgụ... Mara mma na nwata. Na egbe ha ji onwe ha na-atụ bọmbụ na-atụba...
  Fritz mechara jisie ike gafere Budapest. Mmeri na-ekwenye ekwenye, ndị otu Soviet gbara ya gburugburu. E jidere ma gbuo ọtụtụ.
  Ọ bụ ezie na ndị Nazi nwere nnukwu mfu. Ọ dịghịkwa ike dị ukwuu. Ọfọn, ọ bụrụ na a ka na-emepụta ngwá ọrụ, mgbe ahụ, akụrụngwa mmadụ ezughị.
  Ụmụntakịrị na ndị inyom na-edebanye aha n'òtù ndị agha. Ma ọ bụ ndị mba ọzọ, ma ha atụkwasịghị obi nke ọma.
  Otú ọ dị, ọgụ ahụ na-aga n'ihu ... Red Army na-eguzogide isi ike, na ọtụtụ ahịrị nchebe. Ndị Jamanị gara narị kilomita ọzọ wee kwụsị. Enweghị m ike zuru oke. Na Red Army n'onwe ya na-aga na-akpasu iwe. Mana ọ naghị eme nke ọma ma na-akwapụ ndị German n'akụkụ.
  Ruo mgbe oyi na-abịa ... The n'ihu akara kwụsie ike. Na Jenụwarị 1946, Red Army ga-aga n'ihu na East Prussia na Poland, mana ha enwechaghị ọganihu.
  Ndị Germany anaghị eme mkpọtụ n'ụgbọ mmiri n'oge oyi. Agha ndị a na-agba ọbara. Mana ahịrị n'ihu dị nwayọ...
  Na oge e ji mara Agha Ụwa Mbụ na-amalite. Ahịrị dị n'ihu anaghị arụ ọrụ. Ndị German na nkewa mba ọzọ na-aga n'ihu n'oge okpomọkụ, na Red Army na oyi. Ọ dịghịkwa onye nwere ike nweta nnukwu ihe ịga nke ọma.
  Agha na-aga n'ihu site n'afọ ruo n'afọ. Ndị German nọ n'ihu USSR na mmepe nke ụgbọ elu jet. USSR webatara MIG-15 n'ime mmepụta oke naanị na 1949. Ma n'oge a ndị Germany nwere ME-462 na XE-362. Na nke kachasị mkpa, ụgbọ elu diski, nke na-agaghị ekwe omume ịgbapụ site na ụgbọ elu laminar dị ike na obere ogwe aka.
  Ndị tankị nwere usoro German "E" ... N'ụzọ dị iche, T-54 na IS-7 pụtara. Ma ndị Germany maliteziri usoro AG - pyramidal dị elu karịa.
  Ma ọ dịghị onye nwere uru. Ahịrị n'ihu ka dị n'ebe.
  Ruo mgbe Stalin nwụrụ na March 1953 ...
  Na ebe a, na-eji ohere ụfọdụ mgbagwoju anya na ndị isi ọchịchị na mgba maka ike, ndị Germany nwere ike nweta ihe ịga nke ọma. Ma mgbe ahụ, mgbe e jidere na ogbugbu nke Beria, nhọpụta nke Vasilevsky, oké strategist, dị ka onye isi ọchịagha-na-isi, na ike nke isi nke State Defense Committee Malenkov. Ahịrị n'ihu akwụsịla n'ime oke ala Europe.
  Ọ bụ ezie na e nwere oge mgba maka ike na USSR, ndị Germany nwere ike iru Neman, ma weghachite Balkans, Romania, Bulgaria, Slovakia, Greece, Albania ma nwetaghachi ikike zuru oke na Europe.
  Ma n'ihu ahịrị kwụsie ike ọzọ ugbua na ala nke USSR na 1941 ...
  Na December 1955 ... Red Army, dị ka omenala, ọganihu ọzọ na oyi. Afọ ole ka agha ahụ nọrọla? Ụjọ iri na anọ na ọkara! Ọ dịghịkwa ọgwụgwụ n'anya!
  Ọ bụrụhaala na Hitler dị ndụ, agha agaghị akwụsị. Malenkov nwere mmasị na udo n'ime otu oke ruo June 22, 1941. Ma Hitler dị isi ike ma chọọ imeri n'agbanyeghị ụgwọ ọ bụla!
  Red Army na-aga n'ihu. Tankị IS-12 kacha ọhụrụ na-aga agha. Ụgbọ ala nwere egbe caliber 203mm. Ọ bụ nnukwu nke nwere egbe igwe iri. Na ụmụ agbọghọ isii - ndị ọrụ ụgbọ mmiri. Ha na-anwale ụdị mbụ nke tank. Ọ bụghị oke ibu ma dị arọ? Igwe a na-arụ ọrụ nke ọma? Ụmụ agbọghọ ahụ, n'agbanyeghị ekeresimesi na December 25 na ntu oyi, bụ nanị bikini. N'ezie, tank ahụ nwere injin turbine gas kachasị ọhụrụ, ọ na-ekpo ọkụ. Tụkwasị na nke ahụ, ụmụ agbọghọ isii ahụ n'onwe ha adịghị mfe.
  Ha na-alụ ọgụ kemgbe iri anọ na otu. Anyị na-amakwa ahụ́ ka ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ịgba ọtọ n'oge ihu igwe ọ bụla. N'ezie, mgbe ị nọ na bikini mgbe niile, ị na-akwụsị inwe ahụ oyi. Na akpụkpọ ahụ na-aghọ ihe na-agbanwe ma na-adịgide adịgide.
  Ụmụ agbọghọ na-eji ụkwụ efu na-anya igwe egbu egbu. Ha mara mma n'ezie ma maa mma.
  Alenka bụ onye isi ebe a na ọchịagha ndị ọrụ ụgbọ mmiri. Kedu ihe nwa agbọghọ ahụ na-ahụbeghị n'ime afọ iri na anọ na ọkara nke agha? Ebee ka ọ nọla? N'ihu esiwo na Brest gaa Stalingrad, site na Stalingrad gaa na Vistula, ma ugbu a, ha na-aga n'ihu na mpaghara Bialystok. Bialystok n'onwe ya ka na-ejide ndị German. Ahịrị ihu ahụ kwụsiri ike. Ha gwurukwa ọtụtụ olulu mmiri.
  Ya mere, n'ezie, agha ahụ adịghị agwụ agwụ ... Ọ pụkwara ịga n'ihu ihe karịrị otu afọ. Gịnịkwa ka Hitler a isi ike chọrọ?
  N'ebe a kwa, USA na Britain achọghị udo n'etiti USSR na Ọchịchị nke Atọ. Ha chọrọ ka akụkụ abụọ ahụ kpochapụ ibe ha kpamkpam.
  Ụmụ agbọghọ ndị nọ na IS-12 na-aga n'ihu. Ihe agha ihu nke tank dị 450 mm n'akụkụ. Ihe a na-atụ anya ya na-apụ apụ. Ụmụ agbọghọ ahụ na-agbakwa azụ.
  Mana enwere naanị otu tank dị na USSR ugbu a. IS-10 abanyelarị na mmepụta, mana ọ dị tọn iri ise. IS-7 ka na-emepụta dị ka T-54. T-55 apụtakwala n'etiti ọha mmadụ, mana ka ọ dị ugbu a ọ na-abanye na mmepụta. Ndị Germany nwere tankị pyramidal. Dịkwa ike na zuru oke. Na egbe dị elu nwere obere gbọmgbọm.
  Ya mere ọgụ dị n'ihu bụ nke kacha njọ. Natasha na Anyuta na-agbapụ site na egbe ụgbọ mmiri dị ike wee tie mkpu:
  - Ọkọlọtọ anyị ga-adị n'elu Berlin!
  Ha we kpughepu ezé-ha ọcha, nke pel. Ị pụghịkwa ịkwụsị ụmụ agbọghọ nwere ogbunigwe.
  Mgbọ abụọ kụrụ ihe agha ihu... Ha ricochet. Mba, IS-12 bụ ụgbọ ala siri ike ma ị nweghị ike iburu ya n'ụzọ dị mfe.
  Ma IS-7, nke na-aga n'aka nri nke ụmụ agbọghọ, yiri ka ọ nwetara ihe ọkụkụ site na nnukwu egbe egbe ma kwụsị. Mebie ọmarịcha nwoke ahụ.
  Alenka, na-agbanwe akwara afọ ya, bụrụ:
  - Ihe niile agaghị ekwe omume na ụwa anyị, Newton chọpụtara na abụọ na abụọ na-eme anọ!
  Ọgụ a ka na-agakwa n'akwụsịghị akwụsị. Otu egbe Soviet meriri ndị Germany. Nnukwu Marusya na-etinye shells n'ime breech. Nke a bụ ndụ na akara aka ụmụ agbọghọ. Ha na-abụkwa:
  - Ọ dịghị onye ga-akwụsị anyị, ọ dịghị onye ga-emeri anyị! Anụ ọhịa wolf Russia na-etipịa onye iro, anụ ọhịa wolf Russia - ekele maka ndị dike!
  Augustine, onye na-agba egbe, kwuru:
  - Na agha dị nsọ! Ọ ga-abụ mmeri anyị! Ọkọlọtọ Russia na-aga n'ihu, ebube nye ndị dike dara ada!
  Ọzọ egbe egbu egbu na-ebigbọ ma na-ada:
  - Ọ dịghị onye ga-akwụsị anyị, ọ dịghị onye ga-emeri anyị! Anụ ọhịa wolf Russia na-etipịa ndị iro, ha nwere aka siri ike!
  Maria, nwa agbọghọ a nwere ntutu ọla edo na-eduzi tank ahụ wee tie mkpu:
  - Ka anyị zọpịa ndị fashist ike!
  Ndị Germany na-enwe ihe isi ike; ọgụ na-agbakwa na mbara igwe. Ma ka ọ dị ugbu a MIG-15 dị ala na ọsọ na ngwa agha na ụdị German. Agha na-aga n'ihu n'ụzọ nha anya.
  Huffman, onye ọkwọ ụgbọ elu a magburu onwe ya, mere ezigbo ọrụ n'ime afọ agha. Kpọmkwem karịa, ọmarịcha na ọmarịcha. Mgbe ọ rutechara ụgbọ elu narị atọ ọ natara Knight's Cross of the Iron Cross na mma agha osisi oak ọlaọcha na diamond. Mgbe o ruru ụgbọ elu narị anọ dara ada, ọ natara Cross Knight nke Iron Cross nwere akwụkwọ osisi oak, mma agha na diamond. N'ihi na narị ise ụgbọ elu ọ natara Order nke German Eagle na diamonds, na mgbe otu puku Knight's Cross nke Iron Cross na platinum oak doo mma agha na diamonds. Ma mgbe o ruru puku ụgbọ elu abụọ, ọ natara Grand Cross nke Cross Knight.
  Onye ọkwọ ụgbọ elu pụrụ iche nwere ike nweta ọtụtụ mmeri ikuku. Ma ọ ka dị ndụ. Ebuliri Huffman n'oge na-adịbeghị anya gaa n'ọkwa izugbe. Ma ọ ka na-efe efe dị ka onye na-anya ụgbọelu.
  Dị ka ha na-ekwu, ọ naghị ere ọkụ, ọ dịghịkwa ekpu n'ime mmiri. N'ime ọtụtụ afọ nke agha, Huffman nwetara mmuo nke dinta. Ọ ghọrọ onye na - anya ụgbọ elu na-ewu ewu nke ukwuu. Ma o nwere onye asọmpi siri ike - Agave, nke karịrịkwa ọnụ ọgụgụ ụgbọ ala puku abụọ gbadara. Ya na Huffman na-akpakọrịta. Mana ọ ka dị obere, ma enwebeghị otu onye agha.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ jiri ụkwụ nkịtị kụgidere ụkwụ kụgide pedal ndị ahụ wee gbaa mgbọ ikuku. Ma ugbu a, a gbagburu ụgbọ ala Soviet MIG-15 anọ.
  Agave chịrị ọchị wee sị:
  - Ruo n'ókè ụfọdụ, anyị niile bụ anụ ọhịa! Ma enwere m irighiri akwara nke ígwè!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ wee tụgharịa ọzọ. Ọ gbatuo ụgbọ elu USSR asaa n'otu mgbawa - MiG isii na otu TU-4, wee tie mkpu:
  - N'ozuzu, ọ bụrụ na abụghị m nnukwu, mgbe ahụ enwere m hyper !
  Agave, n'ezie, bụ anụ ọhịa. Pilot si Lucifa. Mara mma mara mma nke ukwuu.
  N'ebe a, ọ gbawara mgbawa ọzọ wee gbatuo ụgbọ elu Soviet MIG-15 asatọ ozugbo wee bee:
  - Abụ m onye okike na mmeghachi omume!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ abụghị onye nzuzu n'ezie. O nwere ike ime ihe niile ma nwee ike ime ihe niile. Ị nweghị ike ịkpọ ya onye nzuzo.
  Ụkwụ ya na-agbakwa agba nke ukwuu, mara mma...
  Ma Mirabela na-alụ ọgụ megide ya ... Ruo ogologo oge, Kozhedub bụ onye kasị mma Soviet ace. Ọ chịkọtara kpakpando ọla edo isii nke dike nke USSR, mgbe ọ gbaturu ụgbọ elu otu narị na iri isii na asaa. Ma ọ nwụrụ. Mgbe ahụ ọ dịghị onye nwere ike imebi ndekọ ya. Na nso nso a Mirabela karịrị Kozhedub. Na agbagburu ihe karịrị otu narị na iri asatọ ụgbọ elu, ọ ghọrọ a ugboro asaa dike nke USSR.
  Nke a bụ nwa agbọghọ Terminator! Onye dị ka ya ga-akwụsị ịnyịnya na-agbagharị agbagharị wee banye n'ụlọ na-ere ọkụ.
  Na ọbụna ngwa nju oyi.
  Mirabela nwere akara aka siri ike. M gara n'ebe ụmụaka na-arụ ọrụ. Ọ gbara ụkwụ ọtọ ma yikwa uwe mwụda isi awọ, gbutuo ọhịa ahụ ma kwọọ okporo osisi. Ọ gbasiri ike na ahụike. Na oké frosts ọ na-eje ije ụkwụ efu na n'ụlọ mkpọrọ pajamas. Ma ọ dịkarịa ala otu ugboro, m ga-zere.
  N'ezie, a na-ahụkwa ihe omume a n'ihu. Ruo ogologo oge, Mirabela lụrụ ọgụ na ndị agha, wee ghọọ onye na-anya ụgbọ elu. Mirabela nwetara baptizim ọkụ mbụ ya n'agha Moscow, bụ́ ebe ọ gara ozugbo ógbè ahụ gasịrị. Na n'ebe ahụ ka o gosiri onwe ya dị jụụ.
  Ọ lụrụ ọgụ n'ụkwụ efu na ọ fọrọ nke nta ka ọ gba ọtọ na ntu oyi siri ike nke mere ka Wehrmacht kpọnwụrụ akpọnwụ. Ọ bụ nwanyị jọgburu onwe ya, nke a na-apụghị imeri emeri. O wee gaa nke ọma.
  Mirabela kwenyere na mmeri dị nso nke USSR. Ma oge na-aga. A na-enwekwu ọtụtụ ihe, ma mmeri adịghị abịa. Ọ na-atụkwa egwu n'ezie.
  Nrọ Mirabela nke mmeri na mmezu ya. O nwere kpakpando asaa nke USSR - nke a bụ karịa onye ọ bụla ọzọ! Na dam, o kwesịrị ya award! Ọ ga-anọgidekwa na-ebu obe agha. Ọ bụrụgodị na Stalin anwụọ, ọrụ ya na-adị ndụ!
  Otu nwa agbọghọ na-abata, kwụpụ n'èzí... Gbaa German XE-362 wee tie mkpu:
  - Aerobatics! Na ndị ọrụ ụgbọ mmiri ọhụrụ!
  Ezigbo nwa agbọghọ. Ezigbo ube nwere ike ime ọtụtụ ihe.
  Mirabela bụ kpakpando ọhụrụ...
  Agha ahụ na-aga n'ihu ruo ọtụtụ ụbọchị ruo mgbe afọ ọhụrụ ga-abịa ... Soviet IS-12 nwetara mmebi nke rollers na egwu - a na-arụzi ya. Ee, agha obi ọjọọ na enweghị obi ebere dị otú ahụ. Ogologo oge ole ka ọ ga-adịkwa?
  Na ihe niile n'ihi na Wittman lanarịrị agha na West.
  Wittmann n'onwe ya lụrụ ọgụ na ndị ọrụ ụgbọ mmiri ruo oge ụfọdụ. N'ịbụ onye wetara ọnụ ọgụgụ ahụ na narị ụgbọ ala narị atọ, na-agụghị egbe, ngwa agha, gwongworo, ọgba tum tum na ihe ndị ọzọ, e nyere ya: Knight's Cross of the Iron Cross na akwụkwọ osisi oak ọla edo, mma agha na diamond, ma kwalite ya n'ozuzu.
  Mgbe nke ahụ gasịrị, ọ dịghịzi agha. Ma o nyere ndị agha nke isii, SS tankị.
  Kurt Knipsel ghọrọ tankị kacha nwee ihe ịga nke ọma nke Wehrmacht. Mana naanị ka ụgbọ mmiri ndị e bibiri narị ise ka ọ natara Cross Knight nke Iron Cross.
  N'ụzọ ụfọdụ, a napụrụ ya ihe nrite. N'ezie, mgbe ọ ruru otu puku tankị, o mesịrị nweta: cross knight nke ígwè cross na ọlaọcha oak epupụta, mma agha na diamonds.
  Kurt Knipsel bụ igwe na-alụ ọgụ nke ukwuu. Lụrụ ọgụ na tankị dị iche iche. Ọ bụ ma onye egbe na ọchịagha. Ruo ogologo oge, m na-aga n'ihu onye ọ bụla n'enweghị asọmpi.
  Ma Gerda mara mma enweelarị ike ijide ya. Ụmụ agbọghọ ahụ lụrụ ọgụ nke ọma. Ma ha kwụsịrị. Mma anọ ahụ turu ime wee mụọ ụzọ abụọ: otu nwoke na nwa nwanyị. Ma mgbe ezumike ahụ gasịrị, ha mere ngwa ngwa maka ya.
  Ugbu a Gerda agafewo Knisel .
  Olee otú ha ga-esi zere ịgagharị? Ha na-alụ ọgụ n'ụkwụ efu na naanị na bikini. Ụmụ agbọghọ ahụ nwere ezumike ọzọ, mụọ ụmụ ọzọ. Ma ugbu a, anyị nọ na-erute ọnụ ọgụgụ nke puku tankị e bibiri ebibi. Ma ha nwere ike ịdabere na ụgwọ ọrụ a na-enwetụbeghị ụdị ya: kpakpando nke Cross Knight nke Iron Cross nwere akwụkwọ osisi oak ọlaọcha, mma agha na diamond.
  Ndị a bụ ụmụ agbọghọ!
  Gerda gbara na ụgbọ ala Soviet. Ọ na-akwapụ ụlọ elu ahụ wee tie mkpu:
  - A bụ m ihe ọjọọ!
  Ọ gbakwara ọzọ. Abanye na T-54. Na na-eti mkpu:
  - Ala nna Germany!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ na-ama jijiji. Ma ọ na-arụsi ọrụ ike... Ee, o nwere ogologo usoro dị otú ahụ. Ọ dịlarị 1956 ... Agha na-aga n'ihu ... Achọghị ịkwụsị. Red Army na-agbalị ịga n'ihu n'ebe dị iche iche. Mana kpachara anya, ọ dị ole na ole ndị ọrụ mmadụ fọdụrụ.
  Na Russia na-agba ọbara.
  Red Army na-agbalị ịga n'ihu na Romania. Mgbe ahụkwa, e nwere nnukwu ogbunigwe, ịgba égbè, na igbu mmadụ.
  Ma onye iro na-echere. Ndị Germany nwere tank kacha ewu ewu, AG-50. Ọ dị elu karịa T-54 na nchebe, karịsịa n'akụkụ na, ma eleghị anya, na ike agha-pipu nke egbe, ma ọ dị arọ karị. N'ezie, ọsọ nke German dị elu n'ihi engine turbine gas.
  Ụgbọ mmiri German na-agba ọkụ na ọtụtụ.
  Ndị ọrụ Margaret na-alụ ọgụ. Ọgụ na ọbara oyi. Ụmụ agbọghọ German gbagburu tankị Soviet. Ha na-etikwa mkpu ọṅụ.
  Ee, ị nweghị ike ịga ebe a ...
  Discus nke Albina na Alvina na-anya na-agba gburugburu na mbara igwe . Ụgbọ ala Soviet kụrụ ụmụ agbọghọ abụọ na-acha ọcha. Ha na-emekwa ya nke ọma. Ebulu discus a na-adịghị emerụ ahụ kpamkpam na Migi na Tu. Ụgbọ ala egbu egbu. Ndị dike na-akụkwa mkpịsị ụkwụ ha efu. Na ha anaghị enye Red Army ohere na mbara igwe.
  Ụgbọ elu diski bụ ihe ndị ọkà mmụta sayensị USSR enweghị ike iṅomi. Nke a bụ ihe a na-ahụbeghị ọgwụ mgbochi maka ya. Na ndị German na-enwe nnọọ obi ike na ikuku. Ha na-alụkwa ọgụ dị ka ndị dibịa afa na-eji égbè anwansi.
  Albina, na-atụ aka na mkparịta ụka ya na onye iro, tie mkpu:
  - Ọ bụrụ na Chineke dị, ọ bụ German!
  Alvina, na-etipịa onye iro ahụ, kwadoro:
  - N'ezie a German!
  Nwa agbọghọ ahụ chịrị ọchị... N'izugbe, ike gwụrụ ya maka agha na-adịghị agwụ agwụ. Ọfọn, ndị Germany na ndị Russia na-egbu ibe ha. Karịa kpọmkwem, Red Army na Wehrmacht. Mana ahịrị n'ihu ka na-enweghị mmegharị ... Ma ọ nweghị njedebe ma ọ bụ ọnụ na anya.
  Agha... Nke a bụbu eziokwu. Ndị dike a mụrụ mgbe agha ahụ malitechara na-alụ ọgụ na mbara igwe na n'ala.
  Dịka ọmụmaatụ, Hans Feuer. Onye nnata kacha nta nke Order of the Iron Cross, Klas mbụ. Ma mgbe ahụ ọ ghọrọ onye nke ikpeazụ nnata nke Order of the Knight's Cross of the Iron Cross maka ijide onye ọchịagha Soviet.
  Ee, nke a dị ezigbo mma.
  Hans Feuer bụ onye agha na-achọsi ike. Nwatakịrị ahụ na-alụ ọgụ dị ka dike, na oyi na-atụ oyi n'oge oyi, na-eyi naanị obere mkpirisi.
  Nke a dị ezigbo mma!
  Hans ghọrọ onye a ma ama ruo ọtụtụ narị afọ!
  Na n'ozuzu, agha dị egwu na nke siri ike na-aga ebe a ... AI ọ bụla na-ada.
  Na Romania, Red Army enweghị ike ịbanye na nchekwa German. Akụkụ abụọ ahụ nwetara mfu. Jenụwarị na-arị elu site... Na kwa ụbọchị, ọtụtụ mmadụ na-egbu ma na-emerụ ahụ.
  Enweghị mmalite ma ọ bụ njedebe nke ara.
  Agave nọkwa na mbara igwe ọzọ wee gbatuo ụgbọ ala Soviet. Ọ bụ dinta na anụ anụ. Na-eti onye iro ahụ ihe.
  Ụgbọ ala ndị ọ kụrụ dara dara. Na mgbe ahụ, nwa agbọghọ ahụ na-agba ọkụ na ndị agha ala. Akwụsịla IS-7. Ọ chịkwaa:
  - Abụ m onye kacha mma! Abụ m nwa agbọghọ ahụ na-egbu ndị iro!
  Ọzọ, a na-ebufe ya na ebumnuche ikuku. Nke a bụ onye na-ebibi tankị na ụgbọ ala niile na-efe efe na-agbapụ.
  Ọfọn, nke a bụ ihe na-esi n'ihu. Na n'ihu ụlọ, ndị ọkà mmụta sayensị na-agbalị ịmepụta ihe na-egbu egbu. Agbanyeghị na ọ naghị arụ ọrụ kacha mma.
  Ma ebe a bụ obere tank AG-5. Igwe na-atụ tọn asaa. Na-agafe ule ọgụ. Ọ na-atakwa ndị iro ahụ ahụhụ.
  Ma mgbe oge na-abụ abụ, ọ dịghị onye ga-akwụsị anyị ma ọ bụ merie anyị!
  Ndị AG-5 na-agba ọsọ wee gbaa ka ọ na-aga. Enweghịkwa ike ịkwụsị tank dị otú ahụ. Na shells ricochet.
  Na n'ime ụgbọ ala ahụ, otu nwata nwoke dị afọ iri, Friedrich, nọ na-eti mkpu:
  - M ga-abụkwa onye agha dị egwu!
  Ọ gbakwara ọzọ... O wee daa n'etiti ụlọ elu ahụ. Na ike mbibi ya, n'agbanyeghị na ọ dị ntakịrị na caliber, dị oke egwu.
  Na mbara igwe Helga na-alụ ọgụ. Nwatakịrị nwanyị nke na-agbaghị ụkwụ ọtọ yi bikini na-ede akwụkwọ ego. Na-aṅụrịkwa ọṅụ na ọmarịcha ihe ịga nke ọma ya.
  Agave na-agakwa n'ihu... Na-alụkwa ọgụ.
  Ọ dịlarị February 1956 ... Red Army enweghị ike nweta ihe ịga nke ọma n'ebe ọ bụla. Mana ndị German enweghị ike ịga n'ihu. Ụgbọ mmiri ndị dị egwu n'okpuru ala na-aga agha. Mana ha bụ naanị atụmatụ.
  Ụmụ agbọghọ ahụ gbara ọsọ n'okpuru ala, bibie batrị nke egbe Soviet ma laghachi azụ.
  N'otu oge ahụ, e jidere ndị ọsụ ụzọ abụọ. Ụmụ agbọghọ ahụ yipụrụ ụmụ nwoke ndị ahụ e jidere ma malite imekpa ha ahụ́. Ha ji waya tie ndị ọsụ ụzọ ahụ, werekwa ọkụ gbaa ikiri ụkwụ ha na-enweghị ihe ọ bụla. Ha wee malite ịgbaji mkpịsị ụkwụ m na-ekpo ọkụ. Ụmụ okoro ahụ tiri mkpu n'ime ihe mgbu. N'ikpeazụ, ụmụ agbọghọ ahụ jiri ígwè na-ekpo ọkụ jiri ọkụ na-ekpo ọkụ na-ekpo ọkụ n'obi ha ma jiri akpụkpọ ụkwụ ha gwepịa ihe zuru oke ha nwoke. Ihe ikpeazụ kwụsịrị ndị ọsụ ụzọ ahụ, ha wee daa n'ihi ihe ijuanya na-egbu mgbu.
  Ụmụ agbọghọ ahụ, na nkenke, gosipụtara arụmọrụ kachasị elu. Ma ọzọ ndị Germany enwetaghị ihe ọ bụla dị ịrịba ama.
  Egbe ndị dị ike na-eme onwe ha: "Sturmmaus", na-agbapụ na ọnọdụ Soviet. Ha mere ọtụtụ mbibi na mbibi. Ma ụgbọ elu Soviet mbuso agha kụpụrụ otu n'ime ụgbọ ala ndị ahụ, ndị Krauts laghachiri.
  Ndị Nazi gbalịrị iji diskette gwepịa batrị Soviet. A na-eji hedgehogs na ihe mgbawa mee ihe megide ha. E nwere ngụkọta nke ihe otiti.
  Ebe a bụ Albina na Alvina ọzọ na ha na-efe efe saucer. Ha na-atụ aka na-eji mkpịsị ụkwụ efu ha na-pịa bọtịnụ joystick wee mee ya nke ukwuu.
  Ụmụ agbọghọ ahụ, n'ezie, na-egosipụta aerobatics kachasị elu. Ha dọpụrụ discus ha, ma gbagbuo igwe ụgbọ elu Soviet iri na abụọ.
  Albina kwuru:
  - Ndị na-ewu ụlọ na-ewe iwe! A ga-enwe a starfall!
  Ọ tụgharịrị ụgbọ ala ya ọzọ. Na ụmụ agbọghọ na-ebibi Red Army. Ọzọkwa, nke ọma ...
  Alvina gbatukwara ụgbọ elu Soviet iri na abụọ wee tie mkpu:
  - Nwa agbọghọ nzuzu, ọ bụghịkwa ụmụ agbọghọ na-amaghị nwoke!
  Nke ikpeazụ bụ eziokwu. Di na nwunye ahụ na ndị ikom ahụ na-ekpori ndụ nke ukwuu. O wee mee ụdị ihe niile. Ụmụ agbọghọ hụrụ ụmụ nwoke n'anya - ọ masịrị ha! Ma karịsịa ma ọ bụrụ na ị na-eji ire gị arụ ọrụ.
  Otu nwa agbọghọ nke nọ n'ọkwa kasị elu... Ha tara onye ọsụ ụzọ ahụ ahụhụ... Ha buru ụzọ yipụ ya ákwà ma wụsa bọket mmiri abụọ n'akpịrị ya. Mgbe ahụ, ha butere ígwè dị ọkụ n'afọ fụrụ akpụ. Leekwa ka ha si gbaa ọkụ! Onye ọsụ ụzọ ahụ tiri mkpu n'ime ihe mgbu anụ ọhịa ... Ọ na-esi ísì ụtọ.
  Alvina jiri waya na-ekpo ọkụ tie ya n'akụkụ. Na ka ọ chọrọ ịchị ọchị ... Ọ na-atọ ọchị.
  O wee bụrụ:
  - Ike agwụla m ịgha azụ - Achọrọ m ịkwa emo m obi ụtọ!
  Ma lee ka ọ ga-esi chịa ọchị! Ọ ga-agbapụkwa ezé pel ya! Nwa agbọghọ a hụrụ n'anya igbu, ihe nwa agbọghọ!
  Na ụkwụ nwa agbọghọ ahụ niile bụ ihe efu ma mara mma. Ọ na-enwe mmasị ịga ije n'ụkwụ efu n'elu icheku ọkụ. Na kwa ịchụpụ ndị ọsụ ụzọ e jidere. Ha na-ama jijiji nke ukwuu mgbe e ghere eghe ikiri ụkwụ ha. Ọbụna Alvina na-ahụ ya nke ukwuu. Na Albina bụkwa nwa agbọghọ, ka anyị chee ya ihu - super! Otu esi akụ onye iro n'agba. Na ọ na-ekwu:
  - Abụ m nwa agbọghọ nke klas kachasị elu!
  Ọ kpughepukwara ezé pel ya. Nke na-egbuke egbuke dị ka a na-egbu maramara. Na dike na-adọrọ mmasị! Nke a nwere ike ịbụ ihe a na-apụghị ikwu n'akụkọ ifo ma ọ bụ jiri mkpịsị akwụkwọ kọwaa ya!
  Ndị dike abụọ ahụ kwaturu Soviet MiG na mbara igwe. Ndị mara mma na-arụ ọrụ. O nwechaghị obi abụọ n'ime ha. Na ndị dị otú ahụ ọhịa na ecstatic ịma mma.
  Ndị dike na-eji ụkwụ efu na-ejikwa ọṅụ na-awakpo ụgbọ ala ndị Russia. Ka ha na-akụ , ha ga-egwepịa ndị agha, dị ka a ga-asị na ha na-akụ kristal na osisi. Ụmụ agbọghọ ahụ enweghị obi ebere na enweghị obi ebere. Ha nwere ike nke iwe na ire ọkụ nke agụụ. Na ntụkwasị obi na mmeri. Ọ bụrụgodị na agha a na-aga kemgbe afọ iri na ise. Mana ọ chọghị ịkwụsị. Albina na Alvina nọ na ọnụ ọgụgụ kasị elu nke ewu ewu ha. Ma ha achọghị ịla azụ ma ọ bụ kwụsị nwa oge. Ha na-akwaga n'ebe onwe ha nọ ma budata ndị iro.
  Albina, na-akụtu ụgbọ elu Soviet, na-eti mkpu:
  - Nwatakịrị nwanyị ike ịkwa ákwá, ọ ga-akara m mma imikpu akpụkpọ ụkwụ bast!
  Na otú o si na-achị ọchị ma na-egbukepụ ezé ya. Na otú ọ chọrọ ugbu a nwoke. Ọ na-enwe mmasị idina ụmụ nwoke n'ike. Nke a tọrọ ya ụtọ nke ukwuu. Ọ ga-akpọrọ gị dinaa gị n'ike.
  Albina kwuru:
  Mmekọahụ ụmụ agbọghọ bụ mmekọahụ
  Nke a bụ ọganihu dị ukwuu!
  Onye agha ga-agbawakwa ọchị... Ka anyị gbuokwa ndị iro anyị niile ọzọ. O nwere ike dị ukwuu. Ma juputara na ike akwara.
  Na Alvina ga-ebigbọ:
  - Ka anyị tipịara onye iro na ibe n'ibe!
  Na dike ga-amalite ịchị ọchị! M wee chee otú ụmụ okorobịa ya si na-akụ. Mana ka anyị kwuo na ọ dị mma.
  Maachị eruolarị anyị...Anwụ na-amụkwa karịa. N'ụbọchị mbụ nke oge opupu ihe ubi, ụmụ nwoke ndị Russia na-agba ọsọ ụkwụ efu na snow gbazere . Ha na-achị onwe ha ọchị, na-achị onwe ha ọchị, na-egosikwa ndị Germany mkpụrụ fig ha.
  Ndị ọsụ ụzọ nwere njikọ na-acha uhie uhie, ịkpụ ntutu dị mkpụmkpụ, ụfọdụ n'ime ha dị mkpụmkpụ. Ha na-agba ọsọ na-awụlikwa elu. Ụkwụ ha na-adịghị ajụ oyi na-esiri ike. Ha aghọọla nke ukwuu. Ụmụ agbọghọ na-agba ọsọ, na-enweghịkwa akpụkpọ ụkwụ. Pink, ikiri ụkwụ gbara okirikiri na-egbuke egbuke na anyanwụ. Ụmụ nwanyị Soviet mara mma. Dị gịrịgịrị, na-eme egwuregwu, maara nke ọma ime obere ihe.
  Na onye ọ bụla na-echi ọnụ na ezé ha ... Ụbọchị mbụ nke mmiri bụ ezigbo ọṅụ na akpịrị ịkpọ nkụ maka ìhè na ihe okike!
  E nwekwara agha ikuku na mbara igwe. Mirabela, nke a bụ onye ọkwọ ụgbọ elu Soviet nke gbagburu ụgbọ elu German ọzọ. Na dị ka mgbe niile, nwa agbọghọ ahụ na-eyi naanị bikini. Mgbe ebighị ebi na-eto eto na mgbe adịghị ada ada. Otú ahụ ka ike ime mmụọ zoro ya n'ime ya.
  Otú ọ dị, Mirabela na-ahụkwa n'anya mgbe ụmụ nwoke metụrụ ya aka. Ọ masịrị ya nke ukwuu. Ọ bụ ya mere o ji bụrụ onye na-anya ụgbọ elu...Mgbe nwa agbọghọ gba ọtọ, muscular ahụ mmadụ ji aka mmadụ gọzie, ọ bụ ihe ụtọ n'ezie. Na nnukwu ntụrụndụ!
  Mirabela kụrụ ụgbọ ala Nazi ọzọ wee kpalie:
  - Abụ m anụ ọhịa na-ebu agha!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ na-akụ ọbụna ogwe njikwa ya na ikiri ụkwụ ya na-enweghị isi, gburugburu. Ọ mara mma. Na enweghị ike ime.
  Mirabela si na ya pụta. Agave fegakwuru ya. N'ikpeazụ, ndị inyom abụọ kasị nwee ihe ịga nke ọma na dike-anya ụgbọ elu zutere. Ha na-agbapụ ibe ha n"otu ọnụ ụlọ. Ha na-agbalị isi n"ebe dị anya nweta ya. Mana ọ naghị arụ ọrụ nke ọma. Mma abụọ ahụ na-efepụ n'ahịrị agbapụ. Ha we b͕apu ezé-ha n'ike. Ee, ụmụ nwanyị bụ anụ ọhịa. Ha na-elegide ibe ha anya. More kpomkwem, isi-na ha gbaa ọzọ. German ME-562 ka dị mma karịa MIG-15, na ụgbọ ala Soviet gbagburu ...
  Mana Mirabela jisiri ike ịchụpụ, tụfuo ụgbọ elu ya na nke mbụ ya n'ọrụ ụgbọ elu ya. Ihe kacha njọ bụ na ọ kwụsịrị n'ókèala ndị iro. Nke a dịkwa njọ. Ee, ndị dị otú ahụ pụrụ iche twists nke akara aka. Na Machị 1, 1956, ụwa na-agbanwe, mana ọchịchị Fuhrer na egwuregwu cybernetic ka dị.
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"