Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Jung Boy Ken Ti Secret Mission

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Manen, ti nasikap a ni Eduard Osetrov, nga adda itan iti akem ti gagangay nga adipen a lalaki, sumrek iti siudad a nakaisaadan ti gobernador iti mismo a kuebana. Kas resultana, mapasamak ti nasikap ken natured a panangraut dagiti pirata, ket bumtak ti nakaro a panaglalaban.

  JUNG BOY KEN TI SECRET MISSION
  ANNOTATION
  Manen, ti nasikap a ni Eduard Osetrov, nga adda itan iti akem ti gagangay nga adipen a lalaki, sumrek iti siudad a nakaisaadan ti gobernador iti mismo a kuebana. Kas resultana, mapasamak ti nasikap ken natured a panangraut dagiti pirata, ket bumtak ti nakaro a panaglalaban.
  . KAPITULO No. 1
  Nagadu a babbalasitang ti nagdisso iti nasileng a kubierta ti barko dagiti pirata babaen kadagiti lamolamo ken masel a sakada. Dagiti mannakigubat a pirata ti nangbukel iti kaaduan a tripulante iti daytoy a planeta, a saan unay a narang-ay iti teknolohia wenno mahika.
  Ngem ti pannakabalin iti barko kangrunaanna a kukua dagiti lallaki.
  Ni Ravarnava ken ti tallo pay a tattao, a karaman kadakuada ti nangisit a mannakigubat a ni Oblomova, ket pimmanaw para iti maysa a miting;di nagbayag ket nakikadua kadakuada babaen ni Kapitan Monitor ken innem kadagiti katulongna, a dua kadagitoy ket awan ti pakainaiganna iti natauan a puli. Maysa a di nakasapatos nga ubing a lalaki, ni Eduard Osetrov, ti napardas a nangidrowing iti mapa ti siudad babaen kadagiti makinbaba a sakana.
  - Ti kangrunaan a kinabaknang ket naikargadan kadagiti barko ken dandanin pumanaw. - Nangrugi ti natured nga scout. Wen, ket iti dalan nga agturong kadakuada, sigurado nga ammok daytoy, tallo a barko nga addaan iti tonelada ken armamento a saan a nababbaba ngem ti barkotayo ti makikadua kadakuada. Masapul nga agdardarastayo a mangraut iti daytoy a hedgehog babaen kadagiti paltog iti agsapa - inngudo ni Edward the tomboy. Ket nangrugin nga aggaraw ti abs-na, maysa a masel unay nga ubing a lalaki. Nagsennaay ti nangisit a babai a bannuar, a mangak-akem iti akem ti Chief Boatswain, gapu iti panagdayaw bayat a kitkitaenna daytoy nakaskasdaaw ti kinaguapona nga ubing a lalaki. Ti ubing, napigsa, nasiglat, kasla sunggo, insingasing a dagus ni Eduard ti sabali a pagpilian. - Buyogen ti disguise kas kawes dagiti kalaban.
  kinuna ti monitor iti relaks a timek:
  - Umanamongak iti daytoy nga ubing. Masapul a kabilentayo iti parbangon, sapay koma ta am-ammoda a naimbag ti barkoyo ket dida agputok.
  - Saan a dakes nga ideya daytoy, ngem sabali pay a kapanunotan ti simrek iti panunotko. - Kinuna ni Ravarnava, a kasla simple laeng.
  Nangisit ti kudilna, addaan kadagiti dadakkel, saan a pulos a babai a piskel ken bullish a tengnged, ngem napintas iti bukodna a wagas, nga addaan iti naingpis a siket, nabileg a luppo ken nangato a suso, impukkaw ni Oblomova:
  - Wen! Nalammiis...
  Ti monitor nga addaan iti makaironiko nga isem (bueno, ania ti maaramidan daytoy a thug"s head, nupay dakkel, ngem addaan iti natiritir a muging!), agsaludsod:
  - Ania ti maysa?
  Ti agaw-awit iti nagan, a nagbalin a sarsarita iti daytoy a lubong ken iti labesna, gapu ken ni Ephisus Frist, sisisikap a kinunana:
  - No amin a kinabaknang ket naala manipud iti siudad, ngarud apay nga ibutaktak ti bagim iti risgo babaen ti panangbagyo iti siudad. Mabalinmo nga aramiden dayta a nasimsimple nga amang.
  Nangala ti monitor iti dua a makakugtar a sip manipud iti kopa, kalpasanna, intukkolna ti bagina babaen ti dakulapna, a sinubokna ti pigsa ti pangana. Buyogen ti nasikap nga ideya a mangimaneho iti kuena iti nagbaetan ti kapitan ken ti umuna a kaduana (siasino koma ti mangipagarup a daytoy nga ubing a lalaki ket saan laeng a maysa a kabina!) kinuna ti lider dagiti mannanakaw iti baybay:
  - Pagduaduaanko a simple ken epektibo ti plano nga insingasing ti ubing.
  Inyugyugyog ni Oblomov dagiti nangato a susona, a dandani saan a naabbungotan iti naingpis a strip ti nabordaan a tela, ket nagmuregreg iti banag a di mangngeg kas sungbat.
  Kinontra manen ni Ravarnava daytoy. Maysa pay, sipaganetget a nagsao a natangken ken makaguyod:
  - Ngem saan, adda sabali nga ideyak. Yantangay linned ti nabalitokan nga ubingmi ti kangrunaan a kakuykuyogna a barko, ti kasayaatan ket ti panangalatayo kadagiti trabahona.
  Nagbiag ti monitor ket, nagsanud, dinamagna:
  - Gapuna, ania ti kayatmo a sawen?
  Ket siniripna ti kubierta, a magmagna dagiti lamolamo, nakurba, masel a saka dagiti babbai a pirata, a dandani naulimek. Nupay kasta, ti anghel a langada ket saan koma a mangyaw-awan iti asinoman - naan-anay a pukawenda ida. Ket mapilitan dagiti balud a mangabbong kadagiti sakada kadagiti agek ken mangdildilpat kadagiti lamolamo, narangkis a muging dagiti mannakigubat, makagargari ken napeggad.
  Sisisirib a nagkidem ni Ravarnava, ket kasla lakay a kullaaw nagkullayaw:
  - Mabalinmi a kumuyog kadagiti karga a transportasion, nga iyeg dagitoy saan nga iti metropolis, no di ket iti umok dagiti pirata.
  Indisso ti monitor ti dakulapna iti lamisaan gapu iti pannakaupay ket kinunana:
  - Simple unay, ngem kasanon no, sakbay nga italekda kadatayo daytoy, kayatda ti personal a makipagkita ken ni Papyrus don Grabber?
  Inbaliktad ti nangisit ti kudilna a ni Oblomova ti ulona iti bullish a tengngedna ket nangaramid iti kasta a biceps nga apal kenkuana ti asinoman, ti kapigsaan ken kaaduan ti bombana a lalaki.
  Nagpangato ni Ravarnava ket inruarna ti barukongna a kas kalawa ti pader ti sarikedked:
  - Isu nga ania? Panagkunak, maragsakanak a mangakem iti daytoy nga akem. - Intag-ay ti hepe dagiti filibusters ti abaga ti imana. - Ngamin, naglayagak iti lima a tawen iti sidong ti bandera ti Contrabass ken naan-anay a tuladek ti aksentoda.
  Ket siniripna met ti tawa. Maysa kadagiti pirata a babbalasitang ti agkullayaw a kaduana ti kaduana kadagiti abagana. Ket makitam no kasano a nagtulid dagiti piskel dagiti makagargari, babai, atletiko a saka a kasla bola manipud iti tension.
  Nagung-ungor ti monitor, a nakaro ti pannakarurodna ta saan nga isu ti personal a nangpataud iti daytoy nga ideya, nga inggagarana nga ibaba ti timbre ti timekna:
  - Kasano no adda masabatnaka nga am-ammo a personal daytoy nga almirante?
  Impukkaw ti nangisit ti kudilna, agtutubo a babai a bannuar a ni Oblomov buyogen ti isem a nangipalgak kadagiti ngipen ti maysa a tigre:
  - Silo ti pusa!
  Linuktan ni Ravarnava ti nauneg a ngiwatna iti agpammarang a panaganges ket nagkullayaw:
  - Ket daytoy ket saan a makapapatay, kalpasanna dagiti marinotayo ket mangited iti nasakbay a naisagana a welga.
  Sidudua nga ingantsilio ti monitor dagiti kidayna ket binaliktadna ti sigud a kapritso a ngiwatna:
  - Panagkunam, mabalinmo kadi ti pumanaw?
  Naemma ti kinaulimek ni Edward. Ket pinadas ni Oblomov nga inaprosan ti lamolamo, masel, nakurba a sakana. Ngem inyakar ti ubing a lalaki ti sakana, a dina impalubos a maabbongan dayta iti dakkel a saka ti pudno a babai a gorilia.
  Kasla agtalek unay ni Bernabe:
  "Makikadua kaniak ti katulongak, maysa a mannakigubat nga awan kapadana iti arte ti panagiggem iti kampilan. Mannakigubat a ni Eduard, a makaaramid kadagiti milagro. - Ad-adda pay nga inruar ni Ravarnava ti barukongna. - Sapay koma ta matulongannak a rummuar.
  Inwagayway ti monitor dayta babaen kadagiti nalawa a sakana:
  - Bueno, diakto makikuyog kenka ken diakto ikabil ti ulok iti ngiwat ti leon. Nasaysayaat no bay-am nga agkonsentrar dagiti guys-ko iti igid ti baybay tapno maabbongan dagita a paltog a dimo madadael iti maysa a gulp.
  Nagmuregreg ni Oblomova:
  - Ket dagiti babbalasitang met!
  Nagngisiten ni Ravarnava ket impanamnamana iti kaduana:
  - Sige, iti agdama padasek a gun-oden ti balligi a di mangibukbok iti dara. Masapul a mangpilika iti maitutop a terno, naluho ti panagkawkawes dagiti managay-ayam iti contrabass .
  - Ket mangala met iti bag, wenno nasaysayaat pay, kahon a balitok kas regalo. - Inted ni Eduard Osetrov ti remark, a nang-uyaw iti babai nga oso babaen ti awan sakana, nagarbo, na-chisel a sakana, a kasla girl"s. Masuron met ti ubing a lalaki ta ti ideya ti nasigo a panangallilaw ket saan a dimteng kenkuana a personal, no di ket iti maysa a tao nga isu ken, nalabit, dagiti dadduma ket imbilangda a maag a martinet.
  Iti daytoy a gundaway nag-wild ti Monitor:
  - Apay a kasta ti panaglablabes?
  Siuulimek a kinuna ti mannakigubat nga ubing:
  - Balitok ti mangulep kadagiti matada, nasaysayaat ngem ti smoke screen. Babaen ti tulongna, dulledtayo ti panagbantay ti kabusor.
  Nariribuk ti monitor ket nagmuregreg:
  - Gagangay nga alaen dagiti pirata ti balitok, saan nga ited dayta kas sagut.
  Ni Edward a tomboy, a namimpinsan manen a nangpailiw iti nangisit a saka ti nagdakkel a babai, nagkidem ket inlawlawagna:
  - Eksakto, iti kastoy a wagas, saan pay ketdi a mapanunot ti asinoman a filibusterstayo. - Ket napintas nga innayonna ti naan-anay a nalawag a kinapudno. - No dadduma masapul nga mangted tapno umawat.
  - Usarem laeng ti balitokmo, diakto ited kenka ti uray maysa a sinsilio. - Nagkidem ti Monitor.
  - Umdasen ti bukodtayo. - Simmungbat ni Ravarnava a sipapakumbaba.
  Nagngaretnget ti pirata babaen kadagiti ngipenna:
  - Nasayaat ti agbalin a nabaknang.
  Ditoy, sinaplit ti managpaliiw nga Edward ti naagum a panangsiput ti makinruar a nalamuyot ken aristokratikon a pirata. Dagus a ni Oblomov, a nanggundaway iti apagbiit a pannakasinga, ket tiniliwna ti saka ti ubing. Ngem nagkidem ti agtutubo a mannakigubat, ket rimmuar ti lamolamo a sakana.
  Impangta ni Edward:
  - Saan a nasayaat a paw boys ti adult aunt!
  Ni Oblomov, mabain, nagmuregreg:
  - Agay-ayamak laeng! Ket ngarud, talaga a kasapulaka! Umdasen dagiti nataengan ken mararaem a lallaki iti barko! "Intimbre ti nabileg a babai ti awan kawesna a sakana ket nagngaretnget. - Bueno, apay a kasapulak ti brat a kas kenka?
  Nagna ni Ravarnava a naka-lounging gait nga agturong iti nabaknang nga aparador ti almirante.
  Iti dalan, adu dagiti napipintas a babbalasitang a filibuster ti nakita. Inukradda dagiti ngipenda ket nagaramidda kadagiti mata. Ket kadagiti imada addaanda kadagiti kampilan ken pug-aw, nga addaan kadagiti sarikedked a naarkosan kadagiti napateg a bato.
  Kasta met, kadagiti imada ken awan ti saka, dagiti makaay-ayo a babbalasitang ket nakasuotda kadagiti singsing nga addaan kadagiti perlas. Ket napintas unay ti langana.
  Ket anian a naimas ti angot dagiti babbalasitang. Milagro laeng, dagiti ayamuom ti nadumaduma a nangina nga insenso, naimas a bangbanglo.
  Nupay kasta, inkagumaan ni Ravarnava ti saan a masinga kadagiti nakaskasdaaw nga anting-antingda. Masapul a sumrekka iti aparador ket agaramidka iti disguise. Ket saan a panawan dagiti babbalasitang.
  Sadiay a rinugianna a pinadas dagiti kawes dagiti Contrabass grandees. Awan ti pagilian iti daytoy a hemispero a nakabado a kas iti elegante ken engrande a rukod a kas kadakuada. A nupay kasta, gapu iti kinabaknang ti imperio, saan a nakaskasdaaw. Ket no nangatngato ti ranggo, ad-adda a naluho ti terno. Nagbalin a dakkel unay ni Ravarnava, ken saan a nakasarak kadagiti maitutop a kawes. Isu ket dati a desperado, ngem kalpasan ti napaut a panagsukisok isu ket nagasat;iti maysa a nabalitokan a barukong ket nakasarak ti maysa a set dagiti kawes a nadisenio para kenni Konde Kolochychov , a maysa met a nadagsen unay a suheto. Iti baro a terno, nakaskasdaaw unay ti langa ti natayengteng ken barbasan a corsair a ni Ravarnava.
  - Apay a diak maysa a duke? - Kinunana, ita agkidem, ita ket nalannasna dagiti kurba, bayat ti panangsiputna iti medio nasayaat ti pannakapasilengna a sarming. - Siak ti natan-ok unay a grandee!
  Sinaplit pay ketdi ti lider ti pirata dagiti sakana gapu iti ragsak, ti laeng dakkel a nangisit ken medio nalukneng a barbasna ti nangdadael iti impresion.
  - Awagam ni Bloodsucker, bay-am nga ilintegnak bassit.
  Nupay kasta, kayat ni Ravarnava nga umuna nga awagan ti maysa a babai, ngem inkeddengna nga ad-adda a mapagtalkan ti ima ti lalaki.
  Iti laksid ti makapadanag a palayaw, kasla umdas ti kinaawan pagdaksan ni Bloodsucker. Daytoy a lalaki, sakbay a napan iti hard labor, nagtrabaho kas hairdresser. Napalangguad ti immisem, kalpasanna, inruarna dagiti aksesories, siaannad a pinutedna ti buokna sa pinagkiskisna bassit ti nagaspang a rupa ti filibuster. Ti managbabain a singasing a naan-anay a mangkiskis iti barbas ket sinaruno ti panagngaretnget.
  - Babai wenno ubingak kadi a makisina iti dignidadko? - Kasla nakapungtot ni Ravarnava ket sipipinget nga inwagaywayna dagiti dakulapna. "Mapukiskayo, bruto, scarab, ket dadaelenyo laeng ti langa ti rupayo."
  Nagsubli ti bloodsucker, asino ti makaam-ammo iti senior captain, mabalin a duyokenna iti kutsilio. Nakitanan dagiti kasta a kita iti panagbiagna. No mapan ti maysa iti sumaganad a lubong iti bassit a banag, mapan ti sabali iti narigat a panagtrabaho.
  - Bueno, apay nga agpigpigergerka, aniaka, pirata, wenno prick . - Pinadas ni Ravarnava nga ited ti bagina iti ladawan ti kinatan-ok, a nagballigi a nasayaat. - Ita dumngegka, kaslaak kadi contrarian admiral?
  Pinadas ti agsussusop iti dara a pagpadayawan ti nakabutbuteng a panguluen:
  - Wen! Ti tunggal tignaymo ipakitana ti aristokratiko a nagtaudam.
  Nakatakder iti pagserkan, nagkullayaw ti dua a babbalasitang nga addaan iti masel, narapis a bagi, a dandani saan a naabbungotan iti barukong ken luppo, ngem addaan kadagiti balitok a pulseras kadagiti gurong ken pulsotda:
  - Kas iti ari, sika, sir, napintas, .
  Kastoy ti kinalawag ti lawag!
  Nag-pout ni Ravarnava ket kinunana kas umanamong:
  - Umanamongak, naggapuak iti puli dagidiay nairuam nga agbilin. Ita nagbalinkan a sikopan. - Ket napigsa ti panangiduron nga addaan iti nalawa a palma iti abaga. - Sige, mapanka, nasayaat ti inaramidmo.
  Siaasi a pinalubosan ni Bernabe ti Bloodsucker, kalpasanna nagnganga, bassit laeng ti nabati sakbay ti parbangon, kasapulanna ti uray sangkabassit laeng a turog. Nupay isu ket naipasngay iti lubong a ti silaw ket kankanayon nga agbaliwbaliw iti rabii, ken no adda ti mamin-uppat a napno a bulan ket kasla lawag a kas ditoy Daga iti nalawag nga aldaw, ngem kaskasdi, dagiti siklo ket siklo. Ritmo iti aldaw ken rabii.
  Ket uray dagiti napintas a babbalasitang iti pagserkan, a nagkidem babaen kadagiti safiro ken esmeralda a matada ken nagay-ayam kadagiti piskel ti takiag ken sakada, saanda a nagragsak.
  Nupay, no kitaem dagiti baldosa ti beauty"s abs, dagiti naluom a melon ti susona, a sadiay ti naingpis a tela ti mangabbong laeng iti eskarlata nga utong, ngarud ti kasta a mannakigubat ket pagungarenna dagiti natay. Ket no kitaem met ti rupa dagiti napintas. Ubbingda met. Adda dagiti espesial a ruot a mangpabannayat iti panaglakay dagiti babbalasitang, isu nga uray iti limapulo wenno innem a pulo ti tawenda ket mabalin nga agparangda nga agtutubo, presko, awan ti kurba wenno narunot a ngipen. Pudno, dagiti tincture saanda a pagbalinen nga imortal ti reyna, ngem mabalin a pabannayatenda ti panaglakay.
  Impagarup ni Edward nga ditoy daga dida pay ketdi maaramid daytoy. Malaksid a naaramid ti plastic surgery kadagiti babbai ken lallaki, ket kalpasanna para iti ad-adu a kuarta. Impagarup ti ubing a nasayaat a banag ti agnanayon nga agtutubo. Nupay kasta, saan koma nga agbalinka nga ubing.
  Naglayag ti nadaeg a barko iti baybay, agtaytayab pay laeng iti dayta dagiti rebbek ti limned a barko, ket kaaduan kadagiti paltog ti addan iti baba ken dagiti agsalsalaw, wenno ad-adda nga eksakto, dagiti indibidual a nadumaduma ti puli a nangala iti kasta nga akem, dida naballigi a pinadasda tapno maala dagiti nadadael a paltog. Ket buyogen ti dakdakkel pay a kinagagar, ti tesoreria ken dadduma pay a napateg a banag a masarakan iti barko.
  Amin dagitoy ket tinulongan nga ibturan ti nagadu nga adipen a babbai nga addaan iti kabassitan a kawes, ngem addaan iti narangrangpaya, olandes, naraniag unay a buok. Ket amin ket addaan kadagiti awan pakapilawanna a bilang. Dagiti lokal a ruot ket saan laeng a nangpabaro kadagiti lokal a pannakabagi ti fair sex iti agdama, no di ket pinagbalinda pay dagiti pigurada nga awan pakapilawanna.
  Siempre, ti sapatos ti mangriribuk laeng kadagiti adipen, kas kadagiti adipen a lallaki a naka-swimming trunk, a nakurba ken nalukmeg met ken agtartrabaho ditoy.
  Nagsagaba ni Gobernador Frady iti sakit ti ulo. Ti rabii, pudno, nagbalin a bang-ar;ti kinapintas ken panagpannakkel ti armada ti imperio ti Contrabass, ti barko a pakigubat a "Incinerating," ti nagtayab iti tangatang. Ita, maitantan la ketdi ti karga iti sangladan, uray la agingga a sumangpet ti dadduma nga escort ship. Saan unay a dakes daytoy, ngem ti mismo a kinapudno a ti kasta a barko ket napukaw iti siudadna, ania ti panunoten ti ari ken emperador ti amin a Contrabass iti daytoy a kaso? Kas idatag dagiti sikopantiko a natan-ok, iti daytoy a kaso dikay" makalisi iti panagresign laeng.
  Nasayaat ta nakalasat ti nagadu nga adipen a babbai ken napintas nga engkanto iti rabii, a nagserbi kas sumagmamano a liwliwa iti kasta a pannakapukaw.
  Ngem matmatayen dagiti lallaki nga adipen a kas iti kuton. Ket adu unayen dagiti adipen. Daytoy ti nakaro a kinakurang dagiti kalakian iti daytoy a lubong. Ket dagitoy a temperamental a kinapintas ti nangparparigat kenkuana, nabannogdan, mariknam a kasla ti pangen dagiti mammoth ti nangraut kenka.
  Rimmuar iti palasiona a naaramid iti de rosas a marmol, dandani naliday. Maysa a napintas a barko, a mangipalagip unay iti daydiay napan ni Papyrus don Grabber tapno agibales kadagiti arpar, ti nangiwaras kadagiti layagna. Pudno, in-inut ti panaggarawna, ngem inlawlawag daytoy ti di kapapati a riribuk nga agturturay iti baybay.
  Adu nga adipen a babbai ti nangibati iti adu a di nakasapatos a tugot ti sakada, a nagduduma ti kolorda, iti marmol ti pier. Nagsilnag ti bagi dagiti napintas gapu iti ling-et, a kasla dagiti pannakabagi ti fair sex ket kasla naaramid iti cast bronze. Buyogen ti naisangsangayan nga akikid a siket, nalawa a luppo, natibker a suso, anghel a rupa ken ngiwat a napno iti ngipen. Wen, mabalin kadi a matarimaan dagiti natukkol a ngipen dagiti babbalasitang babaen ti espesial a sapsapo? Dagiti ngay lallaki? Kontentoda kadagiti plug-in. Ket ditoy, nalabit, nangruna dagiti lallakay, talaga nga apalda ta nagbalinda a nababbaba unay.
  - Nangngeg ti Mannakabalin-amin a Dios dagiti kararagmi. "Nagkullayaw ti gobernador, nga intag-ayna dagiti napuskol a kidayna. - Iti kasta a narigat nga oras, dimteng ti tulong. " Buyogen ti naulpit a tignay, inayaban ti mannakigubat ti maysa a nabaknang ti pannakaarkosna a lalaki nga agtengnga ti edadna. - Uy, Foshange , isagana ti natan-ok a lamisaan, awisek ti almirante iti palasio.
  Nagruknoy ti senior footman ket rinugianna nga ipukkaw dagiti katulongan ken adipen, ken ti sagpaminsan nga ubing a lalaki, a pinilitna ida a sidadarasudos a mangisagana iti natan-ok a pammigat.
  Inkidem dagiti babbalasitang dagiti lamolamo a sakada ket nagkantada:
  Dakes ti baybay no awan ti danum, .
  Ket ti tian nga awan ti taraon...
  Agaramidtayo iti pie
  Ken arak manipud iti sara a balitok!
  ti contrabass ket makita ti amin . Gapu ta mataginayonda ti kasla nainget a disiplina, dagiti ulbod a double bassist , ngem kinapudnona pirata, nagpilada iti parade ground, nga agsilsilnag buyogen ti naraniag, naannad a napigis a kabal. Uray dagiti babbalasitang, iti daytoy nga okasion, dida kayat ti nangisuot kadagiti kasta a nalukneng a botas ken kabal nga addaan kadagiti kallugong a di makaay-ayo nga isuot iti tropikal a pudot. Kalpasanna, bimmaba ti natan-ok ti panagkawkawesna a ni Ravarnava. Isu ket kaduana ti sekretario ti Poland , a naisangsangayan babaen ti abilidadna a mangipuruak kadagiti kutsilio ken, natural, babaen ti mannakigubat a ni Eduard Sturgeon, a nangala ti papel ti maysa nga adipen a lalaki. Ti di makaay-ayo unay ket masapul pay laeng nga agusarak kadagiti sapatos a patente a lalat. Yantangay napasnek ti okasion, sumrek iti sangladan, ken saan a simple nga adipen, para iti panagserbi kadagiti baso, no di ket personal. Dua a natayag , uppat ti takiagna a mannakigubat ti nangawit iti likudanna iti barukong a napno iti balitok.
  Maysa nga orkestra ti nagdardaras a naguummong iti sangladan ket nangrugin nga agtokar a siuulimek. Kalpasanna, in-inut a naglebel ti melodia ken ad-adda a nagtutunos dagiti uni.
  Maysa nga opisial ti nagtaray a rimmuar a napan iti gimong, nga asikasuenna dagiti epaulette, nagsaludo ket kinunana:
  - Kayatko amin a nailangitan a bendision, Mr. Admiral. Agur-uray kenka ti gobernador.
  Sipapakumbaba nga inwagwag ni Ravarnava ti ladle-paw-na:
  - At ease, ireport iti His Excellency nga addaak metten iti dalanko.
  Masarakan ti palasio ti lokal nga agturay iti kaunggan ti narang-ay a hardin. Iti pagserkan nagtakder ti dua a dadakkel a ngilaw nga addaan iti paltog iti likudan, ken adda elepante a cactus nga agar-arab iti adayo. Direkta iti pagserkan ti palasio ti nagtubo ti dua a sangapulo a metro ti katayagna a carnation nga addaan iti bud a saan laeng a ti narapis a tomboy a ni Edward, no di pay ket ti nataengan a lalaki ti nalaka a makalemmeng.
  Adu dagiti napipintas nga adipen a babbai, a nailasin kadagiti adipen babaen kadagiti pulseras kadagiti pulso ken gurongda, ken napateg a burda kadagiti tela ken tunika. Ket dagiti laeng nangato unay ti saadna nga adipen ti nagsuot kadagiti sandalias a naikabil kadagiti perlas.
  Nagsina dagiti guardia nga addaan kadagiti pika ken pana iti pagserkan. Nalawag a saan pay a kasta ti uso dagiti musket. Ti palasio a mismo ti nangaramid iti paborable nga impresion;dagiti nalawa a tawa ti nangted iti naragsak a langa. Adu dagiti painting, armas, ken kalasag nga addaan iti nadumaduma nga eskudo a naibitin kadagiti diding . Nagna ti ubing a ni Edward a nangsurot ken ni Ravarnava ket nagkidem bassit bayat a ti baro a sapatosna a footman"s ti nangkugtar kenkuana nga awan asi. Nairuam unayen a mangipakita kadagiti lamolamo a mugingna isu a nalipatanna nga adda dagitoy a naalas, nasentensiaan nga stock, a nasakit kadagiti saka dagiti ubbing ti agnanayon nga ubing a lalaki.
  Ti laeng liwliwa ket dagiti adipen a babbai ti mangmatmat kenkuana buyogen ti panagdayaw, ken saan a buyogen ti panangumsi, no isu ket, kas iti gagangay, awan sakana ken naka-shorts wenno naka-swimming trunk. Ket saan a makaay-ayo dayta iti livery, agling-et ti masel a torso, ken ti kamisadentro a cambric lapdanna ti panaggaraw. Wen, addaanka metten iti sumagmamano a kita ti kasasaad. Isu a nasaysayaat no ipagpannakkelmo ida.
  Uppat a babbalasitang ti nagruknoy pay iti maysa a tumeng kas pagilasinan ti panagraem. Saan a para kenkuana, siempre, no di ket para ken ni Ravarnava, ngem nasayaat latta.
  Ngem nalaka a malagip ti gobernador a mismo. Medyo napuskol, ngem ikagumaanna ti agtalinaed a nalinteg. Iti nalamuyot unay a timek, kinuna ti agturay kadagiti aglawlaw:
  - Maragsakanak a mangabrasa iti kasta a natan-ok a sangaili.
  Seremonial a simmungbat ni Ravarnava iti kinadayaw:
  "Agyamanak met iti gasat ta imbaonnak a mangsabat iti kasta a managpadagus a pagtaengan."
  Kinuna ti gobernador, nga ikagkagumaanna nga ad-adda a makaay-ayo ti tonona:
  "Idi naudi a gundaway, O mararaem unay a Don Papyrus, nagkedkedka a sumarungkar iti palasio, a dinakamatmo dagiti naganat a banag. Ita, inaramidmo kadakami ti dayaw.
  Impukkaw dagiti nangato ti saadna nga adipen a babbai, kas makita kadagiti sandaliasda a nabordaan iti babassit a bato ken nangato a takkiag:
  - Vivat iti naindaklan nga Almirante!
  Kalpasanna, naamiris ni Ravarnava a dandani mariribukan, ania koma ti napasamak no nakita ti gobernador daytoy nga almirante idi. Iti kasayaatan, ur-urayenna koma ti bitayan, wenno ad-adda a naulpit, kas pagarigan, maysa a poste, no lansada dagiti ima ken sakana, wenno apuy, ken buyogen ti nainayad nga apuy.
  Nupay kasta, nalamiis ti sungbat:
  - Wen, okupadoak idi kadagiti banag iti trabaho. - Ket di ninamnama a napasnek a ragup ti sasao. - Ngem anian a baybay-am ti kinamanagpadagus!
  Siuulimek a sinaludsod ti gobernador:
  - Kasano ti panaglabas ti ekspedisionmo kadagiti aplaya ti pagano a pannakabalin ti Arpa?
  Sipapasnek a simmungbat ni Ravarnava:
  - Naglaing! Posible a samsam ti maysa a nabaknang unay nga ili ti arpa , ken awan ti dakkel a pannakapukaw.
  Nagkidem dagiti mata ti gobernador.
  - Sapay koma ta saan a naibutaktak ti naganmo, ta bayat a pormal a saantayo a makigubgubat iti Arpa.
  Gapu kadagitoy a sasao, dagiti napintas ken elegante nga adipen a babbai, a naibitin kadagiti alahas, inkabilda dagiti pagturongan a ramayda iti napno, eskarlata a bibigda.
  Insungbat manen ni Ravarnava, a di nagulbod:
  - Naannayas ti amin, nasdaawak pay a mismo.
  - Nabaknang kadi ti samsam? "Adda apal iti timek ti gobernador.
  - Saan a napanglaw, ti Dios a mismo ti timmulong kadakami. - Ditoy masapul a parmeken ti lider ti bagina bassit. - Kas pagilasinan ti nauneg a panagyaman ken panagtalekmi, ikkanmikayo iti kahon a balitok. - Inwaras pay ketdi ni Ravarnava dagiti imana, a nangipakita iti kinaparabur.
  Intimbre dagiti adipen a babbai ti napipintas a nangato ti takkinana a sandaliasda ket naggigiddan nga impukkawda:
  - Bravo nga! Gloria iti almirante!
  Naparmek ti gobernador ti kinaagum. Gapu ta napukawna ti dignidadna, nagdardaras a napan iti barukong ket linuktanna ti kalub:
  - Bah, adda"t gasat ditoy. Di pakasdaawan a dagitoy a loafer ti nangguyod kenkuana iti kasta a rigat. O Papiro don Grabber. - Nagruknoy ti natan-ok a tao. - Siak ti nakautang kenka, kiddawem ti aniaman kaniak.
  Prangka a simmungbat ti lider ti pirata:
  "Pagarupek a ti kasayaatan a gunggona ket ti dedikado a panagserbi iti korona." Nangngegko nga idi rabii napukawmo ti barko a pakigubat nga Incinerator, a naipanagan iti impierno a kasinsin ti kadakkelan a monarkatayo. Patiek a sensitibo unay daytoy a danog iti panawen a kasapulan ti kapital ti pinansial.
  Nagmuregreg ti gobernador:
  - Naan-anay nga husto ti kunam.
  Nagruknoy dagiti napintas nga adipen a babbai. Nagkir-in iti buokda dagiti bros a naaramid iti esmeralda, rubi, ken diamante.
  Sipapannakkel a kinuna ni Ravarnava:
  - Gapuna, isingasingko nga iyakar kaniak ti command ken escort ti kasta a napateg a karga. Siak, iti biangna, addaanak iti umdas a paltog a manglapped kenkuana manipud iti aniaman a panangraut dagiti pirata.
  Naragsakan ti gobernador a nangtungpal iti aniaman a kiddaw ti almirante:
  - Siempre, ipaayko kenka ti amin a kasapulan a pannakabalin. Panagkunak, iti kasta a gallant a mannakigubat, ti kargatayo ket kasla adda iti makannawan nga ima ti Dios.
  Sigagagar a nagtung-ed dagiti napintas a babbalasitang. Nagkir-in dagiti bros ken diamante nga aritos. Impagarup ni Edward a sigurado a nabaknang ti gobernador no dagiti personal a katulongna ket nakabado a kasla prinsesa ken napintas unay a dikay" maikkat dagiti matam kadakuada.
  Nagpigket ni Ravarnava kadagiti ramayna:
  "No kasta, aglayagtayo a dagus."
  Nagsasao manen ti gobernador :
  - Di kumurang nga agmerienda, Almirante. Do us the honor, malaksid pay, kasapulan met dagiti barko ti panawen tapno ag-assemble.
  Nagruknoy ken nagkullayaw dagiti adipen a babbai:
  - Naabrasa ka, oh great one!
  Sipapakumbaba a kinuna ti lider dagiti filibusters:
  - Bueno, okay, saan a nasakit ti bassit a refreshment.
  Saan a kayat ni Ravarnava ti mangpukaw iti panagsuspetsa babaen ti panagdardarasna unay, ket nalabit, nagsayaatto ti lamisaan ti gobernador iti bakasion.
  Ti guapo ken masirib nga Edward a tomboy ket nabaybay-an iti ruar ti ridaw a kasla adipen, ket ti palso nga almirante ket natratar a kas iti ari a mismo. Nagparang dagiti babbalasitang, napintas met ken nakabado, ngem awan sapatosda tapno basbassit ti arimbangaw manipud iti panagtuktok kadagiti namaris a baldosa a marmol. Nagsenias ti gobernador. Ket siaannad met nga inuksob dagiti elite maids ti sapatosda, inkabilda iti espesial a crystal box ket rinugianda ti nagserbi a di nakasapatos. Nagbalin nga ad-adda a naluklukneng, naannayas ken nagarbo dagiti panaggarawda nga addaan kadagiti lamolamo a suela. Naidasar dagiti kasta a putahe, uray ti tinapay ken tinapay a naluto iti sukog dagiti aglaylayag a barko ken naarian a palasio. Napintas ti pannakaisaadna a pedaso ti tinadtad nga ikan, karne, nateng, prutas ken nadumaduma a rekado iti magarbo a padron. Ket naan-anay a nakaskasdaaw dagiti arak, a makaay-ayo iti apo dagiti mannanakaw. Wen, umdasen dagiti sulisog nga agtalinaed iti apagbiit pay.
  Siuulbod a nangan ni Ravarnava iti taraon, kas iti maudi a lout a di pamiliar iti etiquette. Rinugianda nga asikasuen, ngem nagpammarang a mismo ti gobernador a mapaspasamak ti amin a kas iti rumbeng.
  Kalpasan ti sumagmamano a botelia ti nangina nga arak, saan a napukaw ni Ravarnava ti ulona, bannuar pay laeng ti bagina, ngem nagbalin a nalabes ti panaggaraw ti dilana ken kasapulanna ti trabaho.
  Di nagpanunot a namindua, nangrugin nga agkanta ti pirata, makaay-ayo ti uni ti nauneg a bass-na, nangrugin a nagkanta ti dadduma kadagiti opisial a presente, ken nagadu nga adipen a babbai ti nangrugi a nagsala babaen kadagiti lamolamo a makagargari a sakada;
  Nakasaganaka kadi a sumurot kaniak?
  Dika mabaybay-an a nalukneng a kaduam ti bagmo!
  Isu nga agayus ti biktima a kasla diro, .
  Isu nga agayus ti karayan iti balitok!
  
  Tapno maaramid daytoy masapul nga aramidem daytoy
  Isu nga agbalin nga awan serserbi ti maysa a nikel!
  Tapno kabaelan ti tunggal maysa kadatayo
  Kaluban ti dalan iti alpombra dagiti bangkay!
  
  Ay, piratakayo, annakko, .
  Saan a sumagmamano a krus - sero!
  Tunggal maysa kadakayo ket maysa a bannuar, .
  Agdardaraska, takawenko ti tae!
  
  Ti panaglugan ket para kadagiti lallaki, .
  Dikay agsapul kadagiti rason iti pannakaabak!
  Nasaysayaat no agsala laeng
  Mamatiak a saan a nagkupas ti espiritum!
  
  Siak ti mangidaulo kadakayo iti panangraut, gagayyem, .
  Piratakami - pamilia!
  Aglalabantayo a kasla sairo
  Ket awanen ti sabali nga ideya!
  
  Adda ideya, ngem maymaysa laeng ti kinapudno, .
  Tapno ma-gut dagiti pitaka dagiti komersiante...
  Dagiti korsair ket rauten ti bunggoy, .
  Mabalintayo nga ikeddeng dagiti natan-ok!
  Daytoy a kanta ti nangpataud iti adu nga arimbangaw.
  Nupay kasta, nagkatawa ken naglugan dagiti katulongan a babbai a kasla sairo.
  Simrek ni Konde Santa Claus Don Paradny iti siled, naladaw iti awis ti gobernador, ket ngarud nagbalin a nakaam-amak ti pungtotna. Iti pannakakitana iti maysa a dakkel a lalaki a mangkankanta kadagiti naalas a kanta, dinamagna buyogen ti ragsak:
  - Ania a kita ti angaw daytoy?
  Insungbat ti gobernador:
  - Makitam ti kadakkelan nga almirante Papyrus don Grabber!
  - Ania a kita ti Don Grapper daytoy? - Nakapungtot ti Konde, a sinaplitna ti botasna iti marmol. - Maysa laeng dayta a bean buffoon.
  - Saan a mabalin, adda epaulets-na. - Nagmuregreg ti gobernador, inbabana ti ulona ken nagmulagat iti nauneg.
  Nagung-ungor dagiti babbalasitang nga agserserbi iti lamisaan ken agsala iti tango, napintas, addaan kadagiti lamolamo, masel, nakurba a saka ken nasayaat unay ti proporsionda, nasayaat ti proporsionda, atletiko ti bagida:
  - Uh, uh, uh, uh! Bumabakami!
  Makapasakit ti pusona nga impukkaw ti Konde:
  - Isu nga impostor daytoy nalukmeg a bastardo, namin-adu a naam-ammok ti almirante, naan-anay a naiduma isuna iti daytoy naka-costumed a gorila.
  - Tiliwen isuna! - Impukkaw ti gobernador, nga ikagkagumaanna nga ilemmeng ti bainna.
  Adu a babbalasitang a katulongan ti nangtimbre kadagiti lamolamo, makagargari unay a sakada, nagturongda kadagiti luppoda, nagyugyugyog dagiti bustoda ken nagngaretnget:
  - Ket dayta maysa! Ket dayta!
  Nasurok a naminsan a naamiris ti nalalaing nga agnanayon nga ubing a ni Edward a dakes dagiti bambanag, nadungparna ti posporo ken pinuoranna ti nasaksakbay a naisagana a pabilo. Ti barukong ket naabbungotan laeng iti rabawna iti naingpis a suson ti balitok, wenno imbes ketdi, nadapo pay ketdi iti duyaw a metal, sensilio, ken iti baba ken tengnga ket adda pulbura. Ti agtutubo ngem nalaing unay a mannakigubat, no la ket ta nangipaay iti ruta a paglisian. Plus, siempre, ti panangispal iti napateg a metal no pagtiponem ti negosio ken ragsak. Wenno imbes ketdi, aramidem, ken sibaballigi, ti dua nga aramid. Ti panagbettak ti rumbeng a senial para iti sapasap a panangraut dagiti pirata. Maysa a sibubukel nga iskwad dagiti dutdot a guardia a nakaarmas, agpadpada dagiti tattao ken okrov , ti dati nga agtartaray nga umasideg iti ridaw, ket ni Eduard Osetrov ti nangipuruak kadakuada iti barukong. Inkabilna amin a kinaawan namnama ken pungtotna iti panangipuruak, isu a ti medio nadagsen a banag ket nagtayab iti medio adayo.
  Mainayon pay, siempre, diak kayat a masaktan dagiti napintas unay, kagudua a lamolamo, masel a babbalasitang nga addaan iti makaay-ayo, nabanglo nga ayamuom. Aglukluksaw ken agdungdung-awda, ken agkigtot pay ketdi gapu iti ragsak. Wen, maysa a manmano unay a buya ti agburburek.
  Nagkidem ti maysa kadakuada:
  Maysa nga impostor ti mangraut kadatayo, .
  Iti imana adda makadidigra a backpack...
  Ket no adda mangala iti dayta - .
  Umawatto iti dayag ken dayaw!
  Nakaam-amak ti panagbettak, narba ti dua nga adigi, nasurok a tallopulo a tattao ti natay, ket ti dalluyon ti panagbettak ti nangipuruak ken ni Eduard Sturgeon iti diding babaen ti air club, a dandani nangpatad iti agtutubo ken nasiglat a mannakigubat.
  Nagkugtar dagiti napigsa a tulang, ngem daytoy laeng ti nangrurod ken ni Edward, nga inwagwagna ti kampilanna, nagdardaras a nangleppas kadagiti nakalasat a kabusor. Saan met a sinayang ni Ravarnava ti panawen, inwarasna ti lamisaan ken inrumekna ti gobernador, nangiruar iti saber ket nagtayab iti konte.
  Bimtak ti nabara a duel iti nagbaetanda.
  Nagsina dagiti awan sakana nga adipen a katulongan, a siuumiso nga inkeddengda a ti gubat ket saan a negosio ti babai. Wen, ket mabalin a di inggagara a dangrannaka. Ket ngarud, ti mangabak ket isu ti apo.
  Kinuna ti kapatgan kadakuada, ti kakaisuna a nabati iti nangato ti takkiag a sapatos:
  Siasino ti ari, kinapudnona, saan a napateg kadatayo, .
  Isu a situtured a makiranget, lallaki!
  impukkaw ni Santa Claus a kasla naburak a gramophone:
  - Sika a shabby gorilla, tudokka a mismo babaen ti kampilanko.
  Impukkaw ni Ravarnava kas sungbat:
  - Manok, putdek ti ulom.
  Ti kinatan-ok ti kapitan ti pirata iti katayag ken kadagsen ket nayanninaw iti nabileg a danog manipud iti nagdakkel a sabre, pinutedna ti kampilan, ket kalpasanna dandani pinutedna iti kagudua ti kalabanna.
  Pudno, bayat a matmatayen, nalag-an a kinagat ti konde ti tianna babaen ti puon ti kampilanna, ket nangrugin a nagparang ti dara.
  Nupay kasta, saan a mapasardeng daytoy ni Ravarnava, intultuloyna ti nag-swing iti kannigid ken kannawan. Nagdardaras dagiti guardia kenkuana, ket, gapu ta nakaawatda iti nasayaat a danog, nagnaedda. Ti panagbettak ti nangtukkol kadagiti ridaw ket, idi nakitana ti ubing a narungsot a makilablaban, nagdardaras ti kapitan nga agturong kenkuana.
  Sinipa ti agtutubo a mannakigubat ti gurong ti guardia iti kasta unay a puersa isu a timmayab, ket namimpinsan a sinagidna ti dua kadakuada babaen ti sara a kallugongna.
  Nagpalakpak dagiti babbalasitang a babbai iti maikasangapulo ket nagadu a gundaway ket nagkidemda:
  Bravo, bravo, bravo!
  Gloria! Boy - dayag!
  Napigsa ti impukkaw ni Edward a tomboy:
  - Ataman, agtarayka ditoy, ibaludko ida.
  Ni Ravarnava, a nangputed iti sabali a kabusor, nagmuregreg:
  - Umayto dagiti gagayyemtayo iti mabiit, ngem we"ll hold out anyway.
  Babaen ti double screw technique, namimpinsan a pinuted ti terminator boy a ni Eduard ti tallo kadagitoy ket nagtakder iti abay ti kapitan. Insippaw ti ubing:
  - Ti kangrunaan ket saan nga agusar ti musket.
  Manipud ruar mangngegmo ti panagputok ti barko iti salvo, sa agsubli ken agpaputok manen.
  Nagikkis ken nagkigtot dagiti katulongan a babbai gapu iti ragsak, a sinaplitda dagiti sakada, ket tapno ad-adda a napigpigsa dagiti uni, rinugianda ti nagsapatos ken sandalias nga addaan iti nangato a takkiag.
  Kasungani ti inaramid ni Edward a tomboy ket inikkatna ti kagurgurana a sapatosna. Inwarasna ti mugingna a mismo iti mata ti maysa kadagiti opisial a mangpadpadas a mangburak. Imbag laengen ta pirak ti muging ken napigsa ti pannakadungparna, ti mata ket nagtayab a rimmuar, a nakabitin iti maysa a puon ti nerbio.
  Impukkaw dagiti katulong a babbalasitang:
  -Bravo nga! Bis! Bravo! Bis!
  Ket ti kapatgan kadakuada ti nangiruar:
  - Patpatgek nga ubing, .
  Iti daytoy nga oras addakami kadakayo!
  Kasta ti kinalamiismo nga ubing
  Sipatem ti amin babaen ti lamolamo a sakam!
  Ket pudno, naburak ti sabali a panga ti lamolamo a muging ti terminator boy.
  Kas patien dagiti pirata, ti pannakaklaat ti nangpalubos kadakuada a mangtiliw iti paset ken paset a mangdadael kadagiti kanyon ti kabusor. Natnag ti garison ti sarikedked iti sirok ti gilingan a bato, adu a soldado ti napapatay a dagus, natnagda a dida man la napupuotan ti peggad. Dandani tallo gasut a natangken ti gubat a mannanakaw iti baybay ti nagdardaras a simrek iti siudad. Ginasut ti natay dagiti soldado a kontrabas , sumagmamano laeng kadakuada ti nagputok wenno nangpadas a makiranget.
  Saan a nagtakder ti natangken a mannakigubat a da Edward ken Ravarnava, ken dua pay a pirata, ngem nagtultuloyda nga opensiba, dagus a nagbuteng dagiti guardia ti palasio. Nagkidemda ken nagsanudda, nga inwarasda dagiti bangkayda iti rabaw ti marmol nga agdan. Rinugian dagiti babbalasitang ti timmulong kadagiti pirata. Nangipuruakda kadagiti sapatos, sandalias, bandehado, medio nadagsen a balitok a tasa, tinidor ken kutsilio kadagiti guardia.
  Napan ti agtutubo a mannakigubat iti naatap a kinaranggas, a kasla awan ti nadawel a rabii, ket kalpasan a nadalusan ti sumagmamano a siled, rimmuarda iti namaris a pasdek, a sadiay kasla uray dagiti pader ket agsilnag ti peggad.
  Gapu ta tallo ti naputedna, kinitana ni Edward a tomboy ti aglawlaw a kasla agila ti panagkitana. Amin dagiti kaasitgan nga umasideg iti siudad ket naabbungotan kadagiti apuy, nagadu a pigura ti makita, nga agsasaruno a kasla anay ken agdinnungpar iti maysa ken maysa.
  - Ti kukuami ket mangabak! Ita ti kangrunaan ket awan uray maysa a balitok a sinsilio ti agtaytayab manipud kadagiti imatayo. - Di ninamnama, ti makilablaban a tomboy, lamolamo, naabbungotan iti dara, nga addaan iti nalatak unay, masel a torso (siempre, pinigisna ti kawes ti adipenna tapno saan a makibiang, ket nakababain para iti maysa nga agtutubo a korsair nga agsuot iti livery! ), nangipakita kadagiti pagilasinan ti maysa a manangsaplit iti kuarta. Iti panangtiliwna iti nasdaaw a panagkita ni Ravarnava, innayon ti terminator boy:
  - Kayatko ti agbalin a saan laeng a pirata, ngem pampanunotek ti mangorganisar iti bukodko a republika dagiti filibusters, ket para iti daytoy kasapulantayo ti pinansial.
  - Bukodmo a republika? - Ni Ravarnava iti daytoy a gundaway ket pudno a nagnganga ken nagsippayot babaen kadagiti nalawa nga abut ti agongna. - Apay a narigat unay, baby? Ti panangtarawidwid iti pagilian ti makauma unay a banag iti lubong.
  Nagkedked ni Edward iti daytoy:
  - I don"t think so, talaga a nagustuak ti agay-ayam kadagiti estratehia iti military-economic management. Makaay-ayo unay ti marikna a kasla ari wenno emperador.
  Kinita ti ubing ti nadara a tugot a pinanawan ti napigsa, ngem dandani kasla ubing a sakana. Nagkidem ti kapanunotan - agtulnog kadi dagiti sakup iti daydiay nasentensiaan nga agnanayon a kasla ubing, uray addaan kadagiti piskel a kas iti asero nga alambre?
  Nagkidem ni Ravarnava a maag:
  - Diak maawatan ti maysa a banag maipapan iti pagsasaritaanyo. Nupay hustoka, iti pangkaaduan, nasam-it ti pannakabalin ken kayatmo nga awan patinggana nga ibuyat daytoy nga inumen iti karabukobmo. Ngem umadu met ti responsabilidad iti aramid ti maysa.
  Medio agpammarang a nagkidem ti agtutubo a mannakigubat a ni Edward kas sungbat:
  - Saannak a butbutngen. Ad-adda a nasiglattayo, ta no saan, mapasamak ti laban no awantayo.
  Kabbaro ti langana, ngem nalalaing iti negosio, nagtaray nga immasideg ti corsair. Desperado a nakiranget dagiti natda ti garison, ammo ti amin ti kinaulpit dagiti pirata, a gagangay a dida mangala kadagiti balud, ket no aramidenda dayta, inlakoda ida iti naulpit a pannakaadipen, ken no dadduma sinukatanda ida kadagiti trinkets, shell, ken no dadduma balitok nga innem- armado a kanibalistiko a narungsot a nangibilang iti karne ti tao a nakaam-amak a delikasio. Nupay kasta, daytoy mabalin a mangpaatiddog laeng iti panagsagaba, yantangay napigpigsa dagiti pirata iti ima-ima a pannakidangadang. Mainayon pay, ti pangulo ti garison, ni Heneral Kosalapenko , ket napapatay idi rugi unay ti gubat, ken awan laeng ti mangsukat kenkuana, gapu ta ti immuna a katulongan, ni Koronel Varatt , ket naduprak iti ulo babaen ni Monitor babaen ti umiso napaltogan manipud iti musket.
  Ket kalpasanna dagiti adipen, umuna iti amin, lallaki ken babbai, rinugianda a tulongan dagiti pirata ken mangipuruak kadagiti sementado, baldosa, ken sarming a pedaso kadagiti kagurgurada a makinkukua.
  Sangapulo ket dua a ngilaw nga addaan iti paltog ti nangikeddeng a mangkontra. Nangikabilda kadagiti natadem a strips ti metal kadagiti sikigan ken nangpaputokda kadagiti kanyon iti rabawna. Daytoy ti nangpataud iti sumagmamano a pannakadadael dagiti korsa. Ni Edward ti immuna a nagtaray nga immasideg iti ngilaw, bayat ti pannakidangadang ti ubing a lalaki ket nakaskasdaaw unay, isu a tinukkolna ti kabusor manipud iti atep babaen ti maikadua a mugingna, sinipaanna dagiti sapatos a nangputed kadagiti sakana ket ngarud nagtayab a kas iti falcon. Naglugan iti likudanna, pinutedna ti agpada a pumapaltog iti maminsan, kalpasanna, binaliwanna ti puntiriana, nagdardaras a nangdungpar iti maikadua a tukak. Iti panagdardarasna, pinuted ti ubing ti lamolamo a sakana, a naitibkol iti metal. Nupay kasta, narabaw ti sugat, ket iti pudot ti gubat dina impangag dayta.
  Dagiti dadduma, a nakakita iti daytoy a "ninja," nagdardarasda a nagturong iti mugingda.
  - Diak palubosan a pumanaw! - Nagpukkaw, naglugan a nangatngato, ti nasiglat unay ken managay-ayam nga Edward. Nupay kasta, nagbalin a nasiglat unay dagiti ngilaw, nga aktibo a mangyakar kadagiti sakada, dagus a nagdardarasda nga agturong iti kabakiran. Uray kasano kapartak ti naariwawa nga agtutubo, maysa laeng nga animal ti naballigianna, a nalpasna dagiti rider. Dagiti dadduma sinaplitda dagiti "kabalioda" iti amin a pigsada. Kalpasanna, inwaras ni Edward a bully ti kampilanna, tinukkolna ti nasukog a puon ket nadekket. Pinapigsa laeng ti ayup ti panagtarayna.
  - Bueno, okay, laglagipem ti sprint ket matayka, ngem masabetmo.
  Manipud ruar nakakatkatawa a buyaen ti kasta a bangkay nga agtaray manipud iti maysa a lalaki a kasla saan a nasursurok ngem sangapulo ket tallo ti tawenna, kangrunaanna maysa a nalannas ti rupana nga ubing a lalaki. Gapu ta nakapungtot, naggaraw ti intero a bagina kadagiti agtaytayab a piskel, kas iti panagallon ti baybay, nagtultuloy a naparpartak ni Edward, nagasat ta nangrugin ti kabakiran, ket nagbannayat dagiti nagdadakkel a reptilia. Gapu ta nalabsannan ti kabusor, inruar ti agtutubo a mannakigubat ti kampilanna, sa naglugan iti ipusna.
  Nadungpar ti monster ti kayo ti palma ket imbellengna ti makagat a tomboy a ni Edward. Nasakit ti pannakadungpar ti ubing a Terminator iti maysa a bunggoy dagiti nasiit nga ubas. Nagdekket dagiti natadem a siit iti bagi, a nangtubtubngar iti kudil. Ngem pinagpungtotna laeng ti lalaki. Gapu ta naibellengnan dagiti tedda ti napigis ken nadara a kawesna, nakasuot pay laeng iti transparent a T-shirt ken pantalon, a dagiti laeng swimming trunk ti nabati. Inurnong ti ubing ti pigsana ket, iniggamanna ti kasla tali a sanga, isu, kas ken Tarzan, buyogen ti naatap nga ikkis, nagaramid iti higante a panagluksaw, kalpasanna, nakatiliw iti sabali pay a maikadua a sanga ken babaen ti panangusar iti teknik a "naburak a bato a gilingan," pinutedna dagiti ulo ti dua a mannakigubat, a di nagballigi a nangiwagwag kadagiti sabre-da.
  - Bueno, dagiti dadduma pay a nagtalaw! No namnamaem nga aglemmeng, saan nga agkurri. - Kinuna ti di maparmek nga Eduard ti hooligan, a nagkidem, ket innalana ti kapartakna. Kalpasan a natakuatanna ti baro a pamay-an ti panagbiahe, nagbalinen a nalaka ti makasabat kadagiti ngilaw.
  - Siak ti sunggo! - Impukkawna.- Hyperraus ! - Dayta ti nagan ti bida ti pelikula, ti narungsot a nangburak kadagiti rekord ti daanen a ni Tarzan.
  Kalpasanna, pinapartakna, a nangaramid kadagiti naatap a panagluksaw nga apal ti asinoman a sunggo. Sumagmamano a daras a bulsek a pinaltogan dagiti mannakigubat, ngem maigiddato iti dayta, nakalibasda. Napartak a kasla cheetah, nagkatawa ni Edward a tomboy iti rupada. Idi napapatay kamaudiananna dagiti maudi a bumusbusor, nagtugaw ti agtutubo a mannakigubat kadagiti nalaylay ti ngilaw ket intudona dayta a diretso nga agturong iti siudad, nga ikagkagumaanna ti alisto a rummuar iti kabakiran. Sagpaminsan, agsilsilnag dagiti isem dagiti uppat ti takiagna a gorilia kadagiti sanga, ngem dida maitured a rauten ti maysa nga armado a mannakigubat, uray ti bassit. Mainayon pay, dagitoy nga animal ket saan a naan-anay a maag ken nakitada no kasano ti kinalatak ni Edward a nakilanglangen kadagiti dadakkel a soldado ngem kenkuana.
  - Apay nga agngisiten dagiti macaque, narigat unay nga iserrekmo ti agongmo ditoy. - Inwagwag ti agtutubo a mannakigubat ti kampilanna, ngem saan a nagpatulong dagiti primate iti pannakarurod.
  Idi makasangpet iti siudad, dandanin malpas ti gubat. Ti maudi a punto a saan a naala ket ti lokal a pagbaludan, a sadiay ti nabati iti garison ket naipit iti likudan dagiti nangato a ruangan, kasta met dagiti lokal a naulpit a guardia, a buklen kangrunaanna dagiti ganggannaet . Pagay-ayatda nga uyawen dagiti balud, nangruna dagiti babbai, ket ngarud maawatanda nga awan ti asida.
  Ni mannakigubat a ni Edward, kas iti napartak a kobra, naglugan iti ngilaw ket nagtakder iti kasungani ti ruangan, sa nangipatulod iti bola ti kanyon iti mismo a tengnga.
  Nagkintayeg ti danog, a nangibati iti dent iti landok, ngem nakalasat ti napigsa a ruangan. Gapu ta insuksokna ti lamolamo a mugingna iti agong ti gunner nga aggargaraw manipud kannawan, nagbalin a naabbungotan iti dara ket nagulimek, ti mannakigubat a ni Edward a hooligan ket intuprana dagiti ngipenna ket rinugianna a karga manen ti nasukir a kanyon. Adu a tiempo ti kasapulan. Kas sungbat, nagtayab dagiti pana iti lalaki. Sisisirib a liniklikan ni Edward dagiti panagbettak, ken nangputed pay ketdi iti tallo a pana iti tumatayab.
  - Bueno, naalamon kadi dagiti igges?
  Nakalibas met dagiti paltog manipud kadagiti musket, nupay adda sumagmamano a pannakadungpar iti napuskol a kudil ti ngilaw. Nangrugin a nagkigtot gapu iti ut-ot, ngem pinasardeng ti dashing guy.
  - Dika agbuteng, para iti kudilmo, dagitoy ket kasla bukel ti mirasol. - Nagkidem ti ubing.
  Gapu ta inkargana manen ti kanyon, ad-adda nga eksakto ti puntiria ti agtutubo a mannakigubat ket dinanogna manen ti poste ti kalat. Nagdisso manen ti bola ti kanyon.
  - Damn dayta! Nakapuy unay daytoy nga igam! - Nagsapata ni Edward the tomboy, ket kellaat nga adda makapainteres a kapanunotan a simrek iti ulona.
  - Padasek a luktan dagitoy manipud iti uneg.
  Nupay iti ruar, kasla di maparmek ti pader ti pagbaludan, nalawag nga iti dadduma a lugar narunot dagiti diding ken nagbalin a narangkis dagiti ladrilio, ngarud, buyogen ti maysa a nalaing a kinalaing, posible ti sumang-at iti rabawda. Ngem adu unay dagiti guardia, isu a saanda nga aksidente a maitumba. Nupay kasta, saan nga awan mamaayna nga addaan ni Ravarnava iti kapadasan iti pannakigubat, imbilinna:
  - Mangala kadagiti bangko, troso, awit ti namaga a brushwood, puorantayo dagiti kabusor. Ket sika, naparpartak nga i-roll ti "reyna."
  Dagiti pirata, a dida impangag dagiti pana ken sagpaminsan a panagputok dagiti musket, pinuoranda dagiti ruangan, a nangpataud iti " asuk ti asuk ."
  Dadduma ti nangguyod iti kariton a naabbungotan iti kayo nga addaan iti bariles a pulbura - dayta"t naawagan iti "reyna." Ti kayo ti namagbalin nga imposible a paltogan dayta babaen kadagiti musket. Kagiddan dagiti filibuster, dagiti lokal nga adipen a babbai ken lallaki a naka-swimming trunk nga addaan kadagiti marka iti abaga ken barukongda inkagumaanda a tulongan dagiti mangwayawaya kadakuada. Agparang a nagsagabada iti pannakaadipen ken saanda a kabuteng dagiti pirata. Gapu ta inkabilda ti "reyna" iti sango ti ruangan, sinindian dagiti pirata ti fuse ket naglugan nga agsubli.
  Napartak unay nga inaramidda daytoy, bayat nga agdungdung-awda:
  Diablo, Diablo, Diablo isalakan, .
  We will strike, crushing ti danog...
  Ikkannakami, ikkannakami kadagiti kampilan kadagiti imami, .
  Makaawattayo iti sagut manipud iti lubong dagiti natay!
  
  Bueno, ti Namarsua ket maysa a nasugatan nga impierno, .
  Labanantayo ti diablo babaen kadagiti sara...
  No adda la koma resulta ti pannakidangadang babaen ti kampilan, .
  Tapno saan nga agbalin a hunchbacked slave-ko ditoy!
  
  JOKE BOY VS SYKLOV
  ANNOTATION
  Ti ubing a lalaki, a nakapadas iti adu nga adbentura, ti mangidadaulo itan iti maysa a detatsment ti special forces dagiti ubbing. Ket masapul a labananna ti siklo a sibilisasion. Ti makapainteres unay ket adda teknolohia iti law-ang ditoy.
  . KAPITULO No. 1
  Naka-combat suit ti jester boy nga addaan kadagiti epaulette ti maysa nga opisial iti law-ang. Iti abayna ket adda balasang, naka-spacesuit met nga addaan kampana ken sitsiria. Ket nakasuot iti transparent helmet, a silulukat iti amin a sikigan. Iggem ti balasitang ti blaster kadagiti imana ket nagkigtot:
  - Edik, baka mauraytayo ti dadduma pay a kameng ti team? Ti panaglalaban a sangsangkamaysa kadagiti siklo no adda di kumurang a sangagasut kadagita ket sobra a peggad!
  Mannakigubat ti ubing, nupay saan a nasursurok ngem sangapulo ket dua wenno sangapulo ket tallo ti langana, iti combat suit dika makita ti aniaman a piskel, ngem addaan iti langa ti pudno a prinsipe. Ket sitatalged a kinunana:
  - Saan! Agkakaduatayo a makigubat! No maipapan kadagiti kabusor, dikay agbuteng. Intedko kenka ti bassit nga "armor" nga artifact stone, pabassitenna ti tsansa a maidungpar iti maminsangagasut!
  Napaliiw ti balasitang:
  - Ket maminsangagasut nga adu!
  Nakapungtot ti ubing:
  - Diak ammo a sika, Adala, ket kasta a takrot!
  Kinuna ti balasang a kahel ti buokna:
  - Saanak a takrot! Bueno, mangaramidtayo iti desidido a panagballigi!
  Ket ngarud immakar dagiti ubbing a mannakigubat iti gubat. Adda dagiti bato iti aglawlaw a nagsilnag kadagiti lila, esmeralda, lilac ken de rosas a bato, ken nagtubo dagiti stalactite manipud iti daga. Ket maysa dayta a misterioso unay a buya ti daga.
  Ket iti sango ti kastilio. Kasla maysa a kabalyero, mediebal, ngem addaan kadagiti missile ken ray gun kadagiti torre. Ket agsilnag ti lokal nga init manipud ngato, nga uray innem ti sukogna, ket agtultuloy nga agbaliwbaliw ti kolor ken padron ti lawag. Ket daytoy met ti mangted iti intero a buya ti daga iti misterioso unay ken, maigiddato iti dayta, makaawis a langa iti bukodna a pamay-an.
  Maysa a lalaki ken babai ti nagtaray iti agsinnublat a dalan nga addaan kadagiti agpulpulso a baldosa. Mabalin nga ad-adda a nairuam ti agtutubo a mannakigubat nga aglaud iti aglawlaw a di nakasapatos, ngem daytoy a combat suit, anian, saan a madismonta. Mano a bisikleta ti adda iti kastilio? Maysa met daytoy a misterio. Ket no sangagasut laeng kadakuada, saan ngarud a kasta ti kinadakes daytoy.
  Dagus a naglemmeng ti ubing a lalaki ken babai iti likudan ti maysa a bato idi nagparang ti tangke daytoy agresibo unay a puli. Natayag dayta, kasla trianggulo ti sukog, nga addaan iti muging iti tunggal maysa kadagiti tallo a sikiganna. Ket ti kabal ket mangiruar iti sangkabassit nga asero, ngem dina sagiden ti rabaw, iti maysa a cushion ti angin.
  Immisem ti mannakigubat nga ubing a ni Edward ti nasam-it unay, nupay kasla ubing, nga isemna. Ket nangipuruak iti bassit a gisantes iti lugan dagiti agresor iti law-ang.
  Nagtayab dayta ket naglugan a diretso iti medio nalawa a bariles ti paltog. Ket kalpasan ti dua a segundo, bumtak ti trianggulo, nabileg a tangke. Kasla nadungpar ti kimat ti maysa a depot ti bala ket naburak a nagbalin a babassit a pirsay.
  Daytoy ket talaga a nagbalin a medyo nalamiis a pasahe.
  Nag-tweet ti balasang nga Adala:
  - Nasirib daytoy! Pudno a maysaka a Jedi !
  Nagtung-ed ti ubing a ni Edik:
  - Masapul nga agbalinak met a padawan ! Ngem sabali nga estoria dayta!
  Kalpasan dayta, ad-adda a nagdardaras dagiti natured nga ubbing a napan iti kastilio. Naglukat ti gate ket tallo pay a tangke ti naglugan a rimmuar. Agpada ti trianggulo ti dua, ket dakdakkel ken innem ti suli ti maikatlo, nga addaan kadagiti kanyon iti tunggal sikigan ken maikapito iti rabawna.
  Nagsippayot ti balasang a mannakigubat:
  - Wow! Makikadua kadakami dagiti baro a managay-ayam!
  Nagtung-ed ti mannakigubat nga ubing:
  - Mabalinmo a buraken ti all-in!
  Ket nangiruar ti agtutubo a mannakigubat iti bassit nga alikamen, kas kadakkel ti kahon ti posporo. Ket inlukatna ti sumagmamano a programa iti dayta babaen ti panangiturongna iti ramayna. Kalpasanna ti ubing a lalaki, nga inawagan ti balasitang nga Edward iti daytoy a battle episode, ti nangilansa iti daytoy a kahon. Naannayas ti panagtayabna nga agturong iti kadakkelan a tangke. Ket dandani di makita.
  Dinamag ti balasang iti ubing:
  - Ania dayta?
  Immisem ni Edik ket insungbatna:
  - Siddaaw! Ita makitayonto no kasano ti panagandar dayta!
  Pudno, nagtayab ti kahon iti bariles ti dakkel a tangke. Iti daytoy laeng a gundaway awan ti panagbettak. Nagtultuloy ti panaggaraw ti triumvirate. Maysa pay, nagparang ti dua a kanayonan a kotse.
  Insippaw ti balasang a ni Adala:
  - Ania ti saan a nagballigi?
  Nagkidem ti mannakigubat nga ubing:
  - Ita, makitamto!
  Ket pudno, ti kadakkelan a kanyon ti dakkel a tangke ti nangala ken nagsubli ket nadungparna ti trianggulo a kalabanna. Ket kabilennanto iti kabal a mangtubtubngar iti kabal. Nagsilnag dayta ket nangrugin a bimtak ti combat kit. Ket kalpasanna nayakar ti bariles iti sabali a tangke, a basbassit, ket nadungparna dayta.
  Napaliiw ni Adala nga umis-isem:
  - Klase!
  Nag-tweet ni Edik:
  No adda iti dalan ti sarikedked, .
  Ti kabusor ti nangibangon...
  Masapul nga aglikmuttayo manipud iti likudan - .
  Alaem isuna a di mangpaltog!
  Nagkidem ti balasang iti agtutubo a katupagna. Dagiti natured ken masirib nga ubbing ket bumusbusor iti intero a buyot. Ngem medio nasayaat ti epekto ti kinasikap ken teknolohia maibusor kadagiti monster.
  Nauram ti maikatlo a tangke, sa ti maikapat. Ket manen panagbettak ken panagrupsa. Daytoy ti layout ti ipapatay ken pannakadadael, agingga ita ket maymaysa ti kalat.
  Ti mannakigubat nga ubing a lalaki ket medio lohikal a napaliiwna:
  - Apay nga kasapulan tayo ti team? Ubbingda a kas kadatayo. Siak laeng ti addaan iti kapadasan ken pannakaammo iti adu a siglo, ket kabbaro nga agtutuboda. Ket saan a maikari nga isarang ida kadagiti shell nga addaan kadagiti uranium rod.
  Nagkidem ti balasang:
  - Amin a tattao iti pagtaengantayo a planeta, .
  Rumbeng a kanayon nga aggayyem...
  Rumbeng nga agkatawa dagiti ubbing
  Ken agbiagka iti natalna a lubong!
  Pinidut ti mannakigubat nga ubing ket inkantana:
  Rumbeng nga agkatawa dagiti ubbing
  Rumbeng nga agkatawa dagiti ubbing
  Rumbeng nga agkatawa dagiti ubbing
  Ken agbiagka iti natalna a lubong!
  Rinugian dagiti paltog kadagiti diding ti sarikedked ti nangpaltog iti nakapungtot a tangke. Nagsilnag dagiti ubbog ti apuy, pannakadadael ken gumilgil-ayab a darat iti aglawlaw ti kotse. Ket dua a pannakadungpar ti kabal ti nagsina iti bitak.
  Kinuna ti balasang nga Adala:
  - Saan unay nga umiso ti kabusor.
  Nupay kasta, sumagmamano pay a shell ti nangdungpar iti tangke. Ket bimtak ken bimtak. Iti kanito ti panagbettak, nagsina kenkuana ti bassit a tulnek. Ket inyunnat ni Adala ti imana. Nagtayab ti alikamen nga inusar ti nasaririt nga ubing a lalaki iti palad ti balasang. Wenno, uray kaskasano, maysa nga aduan kapadasan a bannuar ken disenio a kasla ubing a lalaki.
  Tinapik ni Edik ti abaga ti balasang a siaanamong:
  - Nasayaat, natiliwko dayta!
  Nagkatawa:
  - Tiliwenmo dayta, dikay" sobra ti panagkalap!
  Ket nagdisso ti alikamen iti nasiglat a palad ti ubing, a kasla macaque"s.
  Ita, naragsak dagiti ubbing. Kas kadagiti managay-ayam a nangdungpar iti banko iti roulette ken nakaawat iti gold chips. Ngem nalawag a no nagasatka, narigat ti agsardeng. Gapu ta nagsayaat ti lagipna, nalagip ni Edik nga idi maikaduapulo a siglo isu ket kasta a bigote a tao a dina ammo dagiti limitasionna, ket binayadanna dayta, nupay idi damo nagasat. Isu a siempre, masapul a kabaelam ti rummuar iti ay-ayam iti umiso a tiempo iti casino.
  Nupay kasta, naawatan ni Edik a saan a talaga nga ay-ayam daytoy. Ket dayta a pudno a gubat ket saan nga RPG.
  Kas pagarigan, dua a helikopter ti nagparang itan iti ngatuen ti kastilio. Ket kasla nakasaganadan a mangsukimat iti lugar.
  Nagkidem dagiti babbalasitang gapu iti buteng:
  - Mabuteng! Mabalintayo a maala dagitoy!
  Nagkatawa ni Edik ket insungbatna:
  - Adda dagiti nalamiis a target. Kitaem no kasano ti panagandar ti mausar manen a cybernetic bug-ko.
  Ket rinugian manen ti ubing. Ket immadu ti bilang dagiti helikopter agingga iti innem. Ket naurnos ken dadakkelda.
  Nag-tweet ni Adala:
  Bay-am nga agtaray a nalukneng, .
  Armored tanks babaen kadagiti puddles...
  Ket agkir-in ti kasla wasp a helikopter!
  Pinidut ni Edik:
  Gunner ni Cheburashka, .
  Shapoklyak, kasla piloto, .
  Inkarga ti buaya ti machine gun!
  Ket ngarud ti helikopter, gapu ta nakaawat iti bug, dinanogna ti katupagna babaen kadagiti air cannon. Nadadael ken nangrugin nga agsigsigarilio. Ket nangrugin a nagsirkulo dagiti dadduma a helikopter. Ket adda met apuy kadakuada, ket sumungbatda. Adtoy ti ragragsak. Maysa kadagiti turntable ti nangrugin a matnag, a nangibati iti asuk nga ipus.
  Ket iti likudanna umay ti sabali. Talaga a makaparagsak ken internecine warfare daytoy.
  Nagtung-ed ti ubing iti gayyemna:
  - Kasano ti disassembly?
  Nagmuregreg ni Adala:
  - Nagasat!
  Nasair ni Edik ket inpugsona dagiti rosas a pingpingna:
  - Baka sabali ti maibagam, freebie?
  Tinapik ti balasitang ti transparent helmet-na, ngem nagulimek. Kabayatanna, naggigiddan a natnag ti dua a helikopter. Ket maysa ti nangdungpar iti kastilio, a nangdadael met iti tallo a paltog a maminsan.
  Nagkidem ti boy genius:
  - Umanamongka, nasirib!
  Insungbat ti balasang:
  - Posible a nasirib dayta, ken kasano a dikay" suportaran dayta!
  Nagdinnungpar ti maudi a dua a helikopter iti puersa ken bimtak a namimpinsan. Ket manen adda nagkidem. Nasayaat daytoy!
  Inkanta ni Edik:
  Dakkel a henio, dungngo ti gasat, .
  Ket maigiddato iti dayta, man...
  Daniw liriko nga kuerdas, .
  Tapno maaddaan iti siglo a maikari iti puso!
  Isu a napan ti maikadua a round a pabor kadagiti natured nga ubbing. Ket nagsubli ti control superbug nga addaan iti chip iti palma ti ubing.
  Napaliiw ti balasitang:
  - Wen, nasayaat ti ar-aramidenmi. Ngem mabalin nga adda pay ketdi mangang-angaw iti bulsana ti kabusor!
  Insungbat ni Edik nga agngisiten:
  - Maysa ti am-ammok a joker. Wenno imbes ketdi, saan laeng a maysa. Adda dagiti shot a kas iti daytoy kadagiti ay-ayam ken pelikula!
  Naglukat manen dagiti ruangan ti kastilio. Iti daytoy a gundaway, rummuar dagiti dadakkel a monster manipud kadakuada. Nagrukobda pay tapno agkarayamda a rummuar.
  Iti daytoy a kaso, magmagna a robot!
  Impukkaw ti boy genius:
  - Ebanghelio !
  Masmasdaaw a sinaludsod ti balasang:
  - Ania?
  Inlawlawag ni Edik nga umis-isem:
  - Daytoy nga animated series ket napelikula iti planeta a naggapuak. Ket adda met dagiti kasta a dadakkel a robot sadiay!
  Napaliiw ni Adala:
  - Nakaskasdaaw ti planetam. Naminsan imbagam nga addaanka iti nasurok a dua gasut a pagilian.
  Simmungbat ti ubing a simmungbat:
  - Wen, daksanggasat ta kasta.
  Di mamati a sinaludsod ti balasitang:
  - Apay a daksanggasat? Siguro naimbag laengen. Ngamin, nagsayaat ta adu ti pagilian ken kultura iti maysa a planeta!
  Nagkedked ni Edik:
  - Saan! Saan unay a naindaklan. Masansan unay nga aglalaban dagiti tattao ken usarenda dagiti dakulapda. Kayatna a sawen, kayatko nga ibaga a masansan unay nga agsusupiat ti nagduduma a pagilian ken agpipinnabat kadagiti missile.
  Nagsennaay ni Adala:
  - Wen dayta...
  Desidido a nalpas ti mannakigubat nga ubing:
  - Pagbabain! Kabayatanna, makadanontayo kadagiti robot!
  Ket kinapudnona, rimmuar ti intero a dosena nga elektroniko a monster. Ket nakaad-adu ti armasda isu a makadadaelda iti intero a siudad.
  Napaliiw ni Edik:
  - Kasapulan ti sabali nga approach kontra kadakuada.
  Ket inruar ti ubing ti bassit nga alikamen nga addaan antenna iti bulsana.
  Masmasdaaw a sinaludsod ti balasang:
  - Ania dayta?
  Simmungbat ni Edik nga umis-isem:
  - Maysa nga agaw-awit kadagiti napartak ngem makadadael a virus!
  Nag-tweet manen ni Adala:
  - Oh, ania dagiti virus, virus, makadangran a virus !
  Inlinteg ti ubing:
  - Saan! Ti kalattayo ket salakniban ti kinaimbag, ken saan a dangran dagiti tattao, wenno saikal , wenno uray dagiti robotda!
  Ket ti boy genius ket pinaputokanna ti di makita a silnag nga agturong kadagiti terminator.
  Nalagipko dagiti pelikula maipapan kadagiti robot ken dadduma pay. Ket ditoy dikay" makasuppiat a daytat" advanced beam.
  Inturong ni Edik ti maysa a silnag kadagiti dadakkel a robot, a tunggal maysa ket kas kadakkel ti siam-kadsaaran a pasdek . Ket nagballigi. Kellaat a nagyelo ti maysa kadagiti terminator ket nangrugin a bimmaba. Ket iti likudanna sabali manen.
  Nagkanta ti ubing a nakaisem:
  Oras ti gasat - .
  Panawenen ti panagay-ayam!
  Oras ti gasat - .
  Ikagumaam a saan a sayangen daytoy nga oras!
  Napaliiw ti balasitang, a mangbuybuya kadagiti robot a yelo ken matnag, a mangingato iti buli ken mangiwaras kadagiti naburak a paset no maidungparda dagiti plato:
  - Wen, teknikal dayta!
  Nagtung-ed ni Edik nga umis-isem:
  - Wen, ti teknolohia ti mangikeddeng iti amin bayat ti panawen ti panagbangon manen!
  Insungbat ni Adala:
  - Saan! Dagiti tattao ken personnel ti mangikeddeng iti amin! Ket maigiddato iti dayta, saan nga amin!
  Ket inruar met ti balasang iti bulsana ti umasping iti Rubik"s cube ket rinugianna nga i-spin.
  Nagdinnungpar manen dagiti robot a Terminator, ket nabalkotda iti intero a sumilsilap a network a nagsilnag ken agtayyek. Ket kalpasanna nangrugin a nagrupsa ken nagtayab dagiti lugan a pakigubat a nagbalin a babassit a pedaso. A bimtak met, ket nagtayab dagiti pirsay, kas iti ice floe a dimteng iti sidong ti makarumek a danog ti hockey star"s stick.
  Inaramid ni Adala ti panagbalbaliw ket napaliiwna:
  - Ita mabalintayo ti agbalin a di makita iti dua a minuto!
  Insungbat ti boy genius:
  - Saan a ti kaaduan nga adelantado nga alikamen, makitatayo iti infrared light. Come on, nasaysayaat no aramidek ti setup.
  Iti daytoy a kanito, adda nangngeg nga arimbangaw manipud iti likudan dagiti agassawa. Nagparang dagiti lallaki ken babbai a naka-combat costume. Sangapulo ket dua laeng kadakuada, ken saanda a natataengan ngem agassawa, uray la ti langada. Ngem maigiddato iti dayta, addaan dagiti ubbing kadagiti medio disente nga igam. Laser machine gun, blaster, annihilation babassit a sukog gisantes a granada. Wen, nalawag a saan nga ordinario dagiti lallaki ditoy. Ket uray pay nasanay kadagiti gubat iti virtual world !
  Impukkaw ni Edik:
  - Guys, agannadkayo, ta no saan, madungparkayo! Adda dagiti armas ditoy a makastrek kadagiti battle suit-mo.
  Nagidda dagiti mannakigubat nga ubbing. Nagkidem dagiti silnag ti lawag iti angin ket nangrugin a nagputok dagiti laser cannon.
  Rinugianda a dinanog ti amin nga aggaraw. Uray iti tapok.
  Nag-tweet ni Adala:
  - Kas iti daytoy. Adda nangato a densidad ti apuy ditoy.
  Sumagmamano a nakalasat a robot a Terminator ti nadungpar ti bukodda a paltog. Ket bimtakda a gil-ayab ket nangrugida a bimtak. Nagdisso ti ulo ti maysa, nagtayab a nangato ken nagturong a kasla tuktok.
  Nagkidem dagiti ubbing nga addaan kadagiti laser gun. Agparang a kasla nakaragragsak dayta. Nupay maysa a balasitang ti natiliwan ti shrapnel, di naannad nga intag-ayna ti ulona iti transparent helmet, ket nauram ti de rosas ken kasla ubing a pingpingna.
  Impukkaw ti mannakigubat:
  - Antigo nga !
  Immanamong ni Adala:
  - Chernodyrno nga basta!
  Inisprey ti mannakigubat a lalaki ti tubo ti regenerating paste iti napuoran ken naputed a pingping ti balasitang. Ket dandani dagus a naimbagan ti pannakadadael, ket kalpasanna nalannas ti nalannas a kudil ti agtutubo a mannakigubat, nga awan ti nabati a tugot.
  Nagkidem ti balasang a nakaisem:
  - Siensia, nupay kasta!
  Napaliiw ni Edik, a nagkullayaw ti nalannas a mugingna, nga addaan iti lagip ken kapadasan ti adu a siglo:
  - Saan unay a simple dagiti siklo. Mabalin nga adda problematayo.
  Nag-tweet manen ni Adala:
  - Nupay ditay masolbar amin a parikuttayo, .
  Saan a mangrisut amin a parikut...
  Ngem naragragsakto ti amin
  Ad-adunto ti ragsak ti tunggal maysa!
  Ket naminsan manen a nalukatan dagiti ruangan ti mediebal a kastilio. Ket manipud sadiay dimteng ti sabali pay a sorpresa. Iti daytoy a kaso, nagbalin dayta a nagdadakkel a tyrannosaur. Ket nagtugaw dagiti mannakigubat a naka-combat suit.
  Nagkidem ni Adala:
  - Dagiti siklo!
  Nagtung-ed ni Edik kas umanamong:
  - Kasta unay ti langana. Kadagiti dinosaur napeggadda.
  Nagkanta dagiti mannakigubat nga ubbing iti koro:
  Dinosaur, dinosaur, .
  Mabalin nga agnanaedka idiay Africa!
  Agngalngalka iti kahel para iti pammigat, .
  Dagiti dinosaur, dinosaur!
  Umasping ti sukog dagiti siklo kadagiti tattao, ngem dakdakkel ken nataytayag. Ket agingga iti innem a ramay ti tunggal ima, ket dagiti kadakkelan a napuskol a phalanges ket adda iti agsinnumbangir.
  Naulpit unay a parsua.
  Nag-tweet ni Adala:
  - Medio mabutengak kadakuada!
  Kas sungbat, inkanta ni Edik:
  Diak maawatan no kasano ti panagbalin a takrot, .
  Maysa a napigsa a mannakigubat ti mayanak para iti gubat...
  Ti buteng ket pagkapuyan, ket ngarud - .
  Dagidiay mabuteng ket naparmekdan!
  Nagkidem dagiti ubbing a mannakigubat:
  Saantayo a mabuteng kadagiti monster
  Nayanak nga addaan iti beam gun kadagiti imada...
  Kanayon nga ammo dagiti kabalyero ti makiranget, .
  Agbalin koma a maag ti kabusor iti agnanayon!
  Umas-asideg dagiti dinosaur a nakadakdakkel ti kadakkelda. Ket uray dagitoy agpegpeggad a reptilia ti naglugan.
  Nagtung-ed ti ubing a komander ken ni Adala :
  - Itedmo kaniak ti kubo ti Rubik-mo ditoy !
  Nag-tweet dagiti babbalasitang:
  - Ania ti pakausaran daytoy?
  Inkanta ni Edward kas sungbat:
  Gapu iti ragsak, gapu kadatayo, .
  No kayattayo dayta...
  Dimo damagen kaniak ti aniaman
  Dika agsaludsod, dika maammuan ti aniaman!
  Nagkatawa manen dagiti ubbing a mannakigubat, a kasla adda makaparagsak nga ay-ayam a mapaspasamak.
  Ti mannakigubat nga ubing a lalaki, nga adda iti sikigan a naka-combat suit, ket nakadlaw babaen ti kahel a speck, a nagkullayaw iti naubing, ngem natured ken nakaay-ayat a rupana:
  - No pagsasaritaantayo amin dagiti bilin dagiti komander, nangruna bayat ti gubat, ngarud naan-anay a mapukaw ti disiplina.
  Ti mannakigubat a balasitang, a saanen nga agsusupiat, inyawatna ti kubona a Rubik . Pinidut ni Edik ket inkantana:
  Dadaelentayo ti kabusor babaen ti maymaysa a danog, .
  Pasingkedantayo ti dayagtayo babaen ti nalamiis a kampilan...
  Saan nga awan serserbina a naparmekmi dagiti Siklo - .
  Rumekentayo dagiti dinosaur iti pedaso!
  Ket rinugian ti boy genius nga i-press dagiti butones daytoy karkarna a kubo babaen kadagiti nasiglat nga imana. Ket dagiti nagdadakkel ken dakes a tiranosaur ket umas-asideg ken umas-asideg iti detachment dagiti ubbing a mannakigubat. Ket dagiti dadakkel a bisikleta, dua ket kagudua a metro ti katayagna, nangrugidan a nagputok manipud kadagiti nalamiis a sopistikado a laser machine gun-da.
  Nag-tweet ni Adala:
  Adda iti balanse ti gasatmo, .
  Dagiti monster ti mangraut kadatayo!
  Ngem agyamankami iti Dios adda gagayyemko
  Ngem agyamanak iti Dios adda gagayyemko!
  Ket danogdanto ti kasta a danog, .
  Agingga a saan pay a naladaw!
  Ket kalpasanna kellaat a nagsubli dagiti tallo a tyrannosaur a magmagna iti sango ket nagpipinnadagusda. Ket rinugianda a pinigis ti natibker, ubanan, kayumanggi a kudil babaen kadagiti kukoda. Nagtayab dagiti siklo manipud kadagiti monster ket nangrugida a nag-thrash iti fit. Nangrugin a rauten ida ti dadduma a tyrannosaur, ket talaga a simmukoda, a nangburak kadagiti tulang ken gilingedda ti karne dagiti naabak a ganggannaet.
  Napaliiw ni Adala a nagsennaay:
  - Nakaam-amak dayta!
  Maysa a mannakigubat nga ubing a lalaki a nalabaga ti buokna ti nagkanta:
  - Ti gubat pagbalinenna ti biag a nakaam-amak, .
  Ket maikari ken napintas ti ipapatay!
  Ditoy manen a nagturong ni Edik iti maysa a banag iti kubo ti Rubik . Ket manen, nagdardaras ti dadduma a tyrannosaur ken kinagatda. Maigiddato iti dayta, intinnagda dagiti bisikleta. Pinadasda ti nag-shoot back. Ngem saan unay nga epektibo ti apuyda maibusor kadagita a monster.
  Siraragsak a nagkanta dagiti ubbing:
  Ubbaw ti mamati ti kabusor
  Ania ti makaburak kadatayo natured...
  Daydiay natured rumaut iti gubat - .
  Kabilentayo a sipupungtot dagiti kabusortayo!
  Ngem iti daytoy a kaso, dagiti kabusor dagiti siklo ket naggigiddan ken pinaltogan. Ket nadunor ida dagiti tiranosaur. Ket simmaruno ti kasta a riribuk. Ket berde ken asul ti dara dagiti dinosaur, ken kahel ti dara dagiti siklo. Napukaw ti maysa kadakuada ti helmetna. Ket nagbalin a makita ti makarimon unay a rupa, nupay saan a nalawag a mangipalagip iti natauan. Ngem addaan kadagiti tattoo ken nakabutbuteng a parsua.
  Nagkidem ni Adala:
  - Wen, saan unay a makaay-ayo dagitoy a parsua, ken dimmakkelda unay!
  Sitatalged a simmungbat ni Edik:
  "Sapay koma ta diakto pulos agbalin nga adulto, uray pay lakay!" Adda pamay-an tapno saan a dumakkel ti team-tayo, uray la iti bagi!
  Nagkanta dagiti ubbing iti koro:
  Siempre, maag dagiti nataengan
  Saan a kasapulan ti agtubo ti barbas...
  Datayo, ubbing, ditay kabaelan ti agkiskis, .
  Ti panagbalin nga imortal ket agnanayon a gunggona!
  Ita nangrugin a dinanog ti artileria ti kastilio dagiti bukodna a tropa, ket inaramidna dayta buyogen ti nakaro a pungtot.
  Kellaat a nagparang dagiti nadagdagsen a paltog kadagiti diding, ket nangrugin a maibelleng dagiti sagut a bimtak a kas kadagiti babassit nga atomiko a bomba, ket timmakder uray dagiti naisangsangayan nga uong!
  Nagkanta ni Adala buyogen ti alarma:
  Nuklear a gubat, nuklear a gubat, .
  Sika ti pannakabalin ti Gehenna, nakaam-amak unay, .
  Patiendak, saan a kasapulan dayta dagiti tattao!
  Nagtung-ed ni Edik;adda uso, nalag-an, medio nabalitokan ti buokna. Maysa a nasam-it unay nga ubing a lalaki a mabalin, babaen ti napintas, anghel a rupana, a bida kadagiti komersial. Sabagay, napelikula iti sidong ti dadduma a kasasaad ken adbentura.
  Ket amin nga adda iti aglawlaw ket umas-asuk, ket dagiti ayus ti asuk ket ngimmato nga agpangato.
  Dinamag ti mannakigubat a balasitang ken ni Edik:
  - Kasano nga alaentayo daytoy a sarikedked? Siuulimek, wenno ania?
  Insungbat ti boy genius nga umis-isem:
  - Saan a talaga! Imbes ketdi, maisupadi ketdi, buyogen ti uni!
  Nasdaaw ti maysa a mannakigubat nga ubing a lalaki nga addaan iti agila a nairuar iti pingpingna:
  - Ania nga uni? Mabalin nga ultrasound?
  Nagkedked ni Edik:
  - Saan! Usarentayo ti hypersound! Daytoy pagarupek a magustuamto.
  Nagkatawa dagiti agtutubo a mannakigubat ket kinunada:
  Soak ti bisikleta iti abuso , .
  Ket patayen ti ghoul...
  I-tighten a naimbag dagiti nuts
  Ket nagtaul ti aso!
  Ngem kalpasanna, naglukat manen dagiti ruangan ti kastilio, iti maikasangapulo ket naadu a gundaway. Ket manipud kadakuada nagkarayam ti mekanikal a boa constrictor, a dakkel unay ti kadakkelna. Ket dakdakkel ti ngiwatna ngem ti ngiwat ti sperm whale. Ket dagiti ngipen, kas kadagiti nagdadakkel a barrena, agtuyok ken agburburek, ken agkir-in iti angin.
  Daytoy ti sabali pay a monster ti cybernetics.
  Napaliiw ni Adala, a dildilpatanna dagiti eskarlata a bibigna babaen ti dilana:
  - Diak ninamnama daytoy, anian a sorpresa!
  Naragsakan dagiti mannakigubat nga ubbing ken nagkantada pay ketdi buyogen ti kinagagar:
  Mailadawanyo kadi no ania ti kasasaad?
  Amin a matungpal ket ammotayo a nasaksakbay...
  Ket apay ngarud a panagduadua, pakadanagan, .
  Naiskediul ti amin a banag iti lubong!
  Ket karkaritentayo dagiti bagyo, .
  Manipud iti ania ken apay...
  Agbiag iti lubong nga awan ti sorpresa, .
  Imposible para iti asinoman!
  Naimbag a gasat, dakes a gasat.
  Napartak ti panagluksawtayo - agpangato ken agpababa!
  Iti daytoy laeng a wagas, ken saan a sabali, .
  Iti daytoy laeng a wagas, ken saan a sabali, .
  Agbiag ti sorpresa!
  Sorpresa, sorpresa!
  Agbiag ti sorpresa!
  Sorpresa, sorpresa
  Agbiag ti sorpresa!
  
  NINJA GIRLS KONTRA ITI NAPARABU A MONSTER
  ANNOTATION
  Dagiti adbentura ti natan-ok nga uppat a babbalasitang a ninja ken aggigiddan a mutant maibusor iti intero a gang dagiti monster ken dagiti kapeggadan a soldado iti law-ang, ken dadduma pay a bumusbusor.
  . KAPITULO No. 1
  Nangnangruna, inkeddengda a labanan ti monster a Generous ken ti makilablaban a paris a mutant-na.
  Aktual a planoda a puoran ti intero a siudad babaen ti panangusar kadagiti gravitational-pumped laser weapons.
  Bueno, makapainteres met daytoy nga adbentura. Maysa pay, ti monster a Generous ket nangayab met kadagiti asero a soldado manipud iti zero dimension.
  Timmakder ni Elizabeth ket insuksokna ti lamolamo a mugingna iti tian ti asero a soldado. Ti impakto ti nangraretnget iti landok.
  Nagrukob ti brutal, ngem dagus a nagderetso ket nagkatawa:
  - Di napateg, naindagaan a babai!
  Ingaraw ni Elena ti luppona iti gurong ti katupagna. Ngem nasarakak ti solido, alloyed a metal a nagkiriring. Ket nariknana pay ketdi ti bassit a ut-ot.
  Nagkullayaw ti nalabaga ti buokna a reyna:
  - Daytoy ket lalaki nga addaan bola ti asero!
  Sinipa met ni Catherine ti ulo ti nakabalud a monster babaen ti lamolamo a sakana. Ket dina maibaba dayta, nagtayab a pimmanaw, nga agpukpukkaw:
  - Natangtangken ti tao ngem ti bato!
  Ingaraw met ni Euphrosyne ti asero a mannakigubat, iti daytoy a gundaway, nag-sweep. Narba ti bruto gapu iti pannakadungparna, ngem kalpasanna dagus a naglugan. Ket nagtultuloy ti gubat buyogen ti baro, naariwawa, puersa ti bagyo.
  Innala ti balasang ket inkantana:
  - Wen, ammotayo ti makiranget, .
  Ngem ditay" kayat a mapasamak manen...
  Natnag dagiti babbalasitang iti gubat, .
  Ket pinunnoda ti rut!
  Simmungbat ni Elizabeth babaen ti nasigo a panagluksawna, ket nagdinnungpar ti ulo ti dua a mannakigubat nga asero, isu a nagtayab dagiti kirmat iti amin a direksion.
  Nagkidem ti balasang nga asul ti buokna:
  - Mabalin met a maipasango ti metal iti koriente.
  Ket innalana ket inlansana ti pug-aw kadagiti alambre babaen ti makannawan nga imana... Kasta met ti inaramid ni Elena. Ket kalpasanna, natnag dagiti sirkito ti koriente kadagiti asero a mannakigubat, ket ti agresibo, shock discharge ti nagdisso kadakuada. Ket nangrugin nga agsilnag a nalabaga a napudot dagiti asero a monster.
  Kalpasanna, limmasatda kadagiti bitak ket nagyeloda a kasla buli.
  napaliiw ni Catherine, nga inwarasna ti boomerang-na kadagiti alambre. Gapu ta matnag ken agpritoda kadagiti monster:
  - Baldadoenmi dagiti napeggad a mannakigubat!
  Nagkullayaw ni Euphrosyne:
  - Para kadagiti naisangsangayan a gapuanan iti space battle!
  Ket ipuruaknanto met ti sagutna kadagiti kabusorna.
  Uray kaskasano, nalpasen dagiti mannakigubat ti asero. Ket dagiti mannakigubat isalakanda manen ti lubong.
  Nagsaganan ti kangrunaan a kabusor a mangpaputok iti makapapatay a bateria nga addaan iti espesial a generator nga agtrabaho babaen ti panangagsepna kadagiti grabiton manipud Daga ken manipud iti dadduma a planeta.
  Ket no kasano nga ag-on ti killer discharge. Ket nangrugin nga agtayyek ti atmospera, ket ad-adda a napudot ti angin. Ket kasla adda dagiti bitak nga agtartaray iti dayta, a napno iti naraniag a lawag.
  Nagkullayaw ni Elizabeth:
  - Kas iti daytoy! Aglalaban tayo kakabsat!
  Nagparang ti dakkel a mutant iti sanguananna, a kasla gorilia, nga addaan iti ngipen a rupa. Nagdardaras a nangdungpar iti balasitang, ken napartak unay ken nasigo. Naglugan ni Elizabeth nga agsubli, a nangtibkol kenkuana. Ket narba ti gorilia, a nagwaras iti rabaw.
  Nagtupra ti balasitang nga asul ti buokna, ken ti mutant a lawayna ti nangpababa manen iti gorila, a timmakder. Ket malaksid iti dayta, nagtungpal laeng ti ulona iti basuraan .
  Ti sabali pay a mutant nga animal, nga ad-adda nga eksakto, naglaok a tao ken animal, ket addaan iti ulo ti lobo. Ket pinadasna a rauten ni Elena. Natinnag ti balasang a nalabaga ti buokna iti likudanna ket inwarasna ti monster iti bagina. Nagtayab nga immasideg ket nadungparna ti poste ti silaw. Ket nagung-ungor a kasla nasapsaplit nga aso.
  Dinanog ni Euphrosyne ti ulo ti mutant a lobo babaen ti ladrilio. Nagsina dayta.
  Nagkidem ti balasang:
  - Ladrilio, ladrilio!
  Saanka nga agung-ungor ti lobo - nasaysayaat no agulimekka!
  Napaliiw ni Catherine nga agngisiten bayat nga ikagkagumaan ti mutant gorilla ti tumakder. Naggunay iti nagbaetan dagiti sakana, a namagbalin kenkuana a nagluksaw. Ket kalpasanna, binaliktadna ti kalabanna.
  Kalpasan dayta, isuda, agraman ni Elizabeth, tinikitda dagiti muging ti mutant animal babaen kadagiti pug-aw.
  Ket agkatawa ken agkatawa ti animal. Ket literal a nasemento dayta iti uneg ti basuraan .
  Iniggaman dagiti babbalasitang ti lobo iti scruff ti tengnged sada imbelleng iti gorila. Manen nagdinnungparda ket nagbaliktadda. Amin nga uppat a kinapintas ti nangnayon iti lamolamo a muging. Ket adda agassawa a mutant a nagroll iti napartak ken nag-flop iti karayan.
  Inkanta ni Elena:
  - Apaman a maidungparka iti muging, mapanka iti baba!
  Ket nagdardaras dagiti babbalasitang. Ket adtoy isuna, ti kangrunaan a kontrabida a ni Shchedry. Iggemna ti nadagsen a blaster kadagiti imana. Ket manipud iti dayta, a kasla pinabettak ti panagayus ti enerhia. Maysa pay, ni Shchedry a mismo ket addaan iti nakabalud a kabal, kasta met iti maskara ken kabal.
  Dagiti babbalasitang, nga aglukluksaw ken agliklik , liklikanda dagiti mangpapatay a raya. Ket nakaro ti panagkidem dagiti lamolamo, nagtimbukel, de rosas a mugingda.
  Inwaras ni Elizabeth ti boomerang iti kabusor. Pinaltoganna. Ngem napan iti sikigan ti igam ket nadungparna ti traffic light. Naputed ti poste, ket ti tallo ti matana nga alikamen a mangipakpakita iti trapiko iti kalsada ti nangdungpar iti ulo ti Generous, a naabbungotan iti kallugong.
  Ni Elena, idi nakitana a naalipunget ti kabusor, inwarasna ti tali a nabalitokan iti lasso sa iniggamanna ti blaster. Natadem ti panangguyodna ket pinigisna dayta iti sakana.
  Kalpasan dayta inkantana:
  - Manipud kadagiti saka dagiti babbalasitang, .
  Naulpit nga saka...
  Imposible a pumanaw, patiennak, .
  Idungpar ti nikel
  Idungpar ti nikel!
  Saan a narigat nga itugot ti lalaki!
  Nadisarma ti naparabur. Innala dagiti ninja girls ket dinanogda babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakada. Ket literal a pinababada ti kriminal a kaduada ti kuartetoda. Kalpasan dayta, naglugankami iti generator. Pinadas ni Elizabeth nga iddepen idi nadungpar ti koriente. Ket naglugan manen ti mutant girl ket nagkigtot:
  - Gloria kadagiti ninja girls, .
  Gloria kadagiti bannuar iti pannakigubat!
  Inwaras ni Elena ti llave iti generator, a nangpidut iti aspalto. Nagtayab dayta, nadungparna ken nakaigapuan ti short circuit.
  Nagkidem ti balasang a nalabaga ti buokna:
  - Risutek ti parikut saan a basta, no di ket simple unay!
  Saanen a kasta ti pudot ti temperatura ti angin. Kabayatanna, nangrugi manen nga agay-ayam dagiti babbalasitang.
  Adtoy ti sabali pay a mision. Nagparang ti napasnek a kalaban iti sango ti robot a monster. Ket napeggad unay daytoy a monster. Innalana ti ladawan ti jet fighter, ket agusartayo kadagiti silnag ti laser a mangdungpar iti maysa kadagiti dadakkel, birtual a siudad, a mangrebba kadagiti skyscraper.
  Ditoy ti panagayus ti enerhia dadaelenna ti dakkel, adu ti kadsaaranna a pasdek, a mangrebba agpadpada iti kongkreto ken metal.
  Napaliiw ni Elena, a kinitana daytoy buyogen ti panagdayaw:
  - Anian nga enerhia ti adda kenkuana!
  Simmungbat ni Elizabeth nga agsennaay:
  - Ita, kasapulantayo a mismo ti makagun-od iti maysa a banag a maibusor kenkuana!
  Nagkidem ni Catherine ket nangguyod iti serioso unay nga igam ti militar manipud iti naingpis nga angin:
  - Daytoy ket maysa a hyperlaser machine! Danogem ti kabusor babaen ti panangusar iti enerhia ti quark fusion!
  Nagtung-ed ni Euphrosyne:
  - Husto laeng daytoy! Umayka, alaentayo ti kabusor ket patayentayo!
  Nagtung-ed ni Elizabeth, ket nagparang ti nalamiis unay a sopistikado a paltog kadagiti imana. Nagkullayaw ti mutant girl:
  - Daytoy ket maysa a beam cannon, nga addaan iti hypernuclear pumping!
  Nakagun-od met dagiti dua pay a babbalasitang kadagiti baul. Ket inton alaenda ti robot a mangdaddadael iti siudad, kabilendaka.
  Inaramidda dayta, siempre. Ngem adda di ninamnama a napasamak. Ti radiasion ti pannakigubat ket nadungparna ti robot, ngem dagus a nayanninaw babaen ti sumagmamano a napigsa unay a mangsalaknib a bangen.
  Ket narikna dagiti babbalasitang a naabbungotan iti nakaro a pudot.
  Inkanta ni Elena:
  - Daytoy ti proteksion nga immay, .
  Kasano a maparmek ti parasito?!
  Simmungbat ni Elizabeth nga umis-isem:
  - Panagkunak ammok no kasano nga idepensa daytoy a robot ti bagina. Iti daytoy a kaso, daytoy ket maysa ket kagudua-a-dimensional a dimension a saan a makastrek iti kasta a nalaka!
  Insingasing ni Ekaterina:
  - Kasano no agusartayo iti thermopreon- pumped hyperblaster ?
  Nagtung-ed ni Euphrosyne:
  - Addanto makapapatay a pannakabalin!
  Nagkedked ni Elizabeth:
  - Saan! Saan a nalaka a mangnayon iti enerhia ditoy. Ti esensia daytoy a rukod ket agpapada ti direksion ti amin nga ayus ti enerhia ken partikulo!
  maysa a hyperlaser beam ti nangdungpar kadakuada . Dandani awan ti tiempo dagiti babbalasitang nga agluksaw kadagiti sikigan. Nariknada pay ketdi a di nakasapatos, nga addaan iti nagarbo a kurba ti muging.
  Dagus a dildilpatanda amin nga uppat gapu iti hyperfire kadagiti lamolamo, naalsem a suelada .
  Nagikkis ken nagkigtot pay ketdi dagiti babbalasitang iti tuktok ti barada:
  - Nadaydayaw ti nasantoan a dagak, .
  Maysa a bagyo ti bagyo iti gil-ayab dagiti balligi...
  Sika laeng ti kastoy iti intero a Daga, .
  Ket awanen ti napatpateg ngem sika ditoy lubong!
  Kalpasan dayta, innala dagiti napintas ket intuprada iti amin a pungtotda iti robot. Ket ti laway dagiti mutant a babbalasitang ket makasabidong nga ultra-acid . Agdardaras a lumasat ken mangburak iti talon. Ket uppat a nakaro a sugat ti naawat ti combat robot. Nakankanen ti kabalna, a nangbukel kadagiti makapasiddaaw a dent nga asuk.
  Ket nangrugin a mapukaw ti kapartak ti lugan a pakigubat.
  Siuulimek a nagkanta ni Elena:
  Naariwawa nga umas-asideg ti Daga.
  Saan a dumngeg ti photon-ko iti manibela...
  Agrukobak iti buya, .
  Ket agdardaras dagiti missile nga agturong iti puntiria...
  Saantayo a rugian ti laban manipud iti rugi!
  Ket simmungbat ti combat robot ket dinanogna dagiti babbalasitang babaen ti tulong ti hyperplasmic blot. Nagtayab a rimmuar kadagiti paltog a pakigubat ket nagdardaras a nangsurot kadagiti mutant a babbalasitang.
  Innala ken inbutaktak ni Elisabet dagiti eskarlata nga utong dagiti susona. Sinurot dagiti kakaduana.
  Inkanta ti nalabaga nga arpa:
  Ti Russia ket maysa a globo nga addaan kadagiti susona, .
  Inabbongna ken insalakanna dagiti tattao manipud kadagiti riribuk...
  Ngem timmakder ti impierno agraman dagiti nalabaga a rugitna, .
  Adda narurod iti panagngaretngetmi iti balligi!
  Ket dagiti mannakigubat ket nangala ken nagsinkronisar a nangiruar kadagiti hypersonic wave manipud kadagiti utongda, ti kolor dagiti nalabes a naluom a strawberry.
  Nagtayabda a kasla tsunami. Ket nadungparda ti hyperplasmic blob. Isu, gapu ta nakaawat iti makarumek a danog, nagpigerger ken nagdardaras iti kasungani a direksion. Kalpasan dayta, innalana ken inabbonganna ti robot, a sigud a sumsumged ken umas-asuk. Ket ngarud ti mekanikal a monster ket nairaman iti umap-apuy a web ket nangrugin a sumged a kasla kandela.
  Nagkanta ni Elizabeth a nagkatawa:
  Dagiti babbalasitang ti mangituray iti uniberso
  Uray agtudo ti napalm manipud langit...
  Ti panagserbi iti Fatherland ket di agbaliw a pagrebbengantayo, .
  Naguram ti sagrado nga apuy iti pusok!
  Ket alaento manen dagiti mannakigubat manipud kadagiti utongda a rubi ket kabilen ida iti kimat.
  Pudno a naisurat a kinapintas dagitoy. Ket kasta unay ti masel, napigsa, nakitikit, nasikap ti bagida.
  Nagrupsa kamaudiananna ti mammapatay a robot a nagbalin a buli iti law-ang. Ket nagbalin a talaga a makapapatay nga epekto dayta manipud kadagiti suso dagiti kasta a natan-ok a kinapintas.
  Inkanta ni Elena:
  Mangyegtayo iti lawag iti intero a lubong, patiennak, .
  Mataytayo ket isalakantayo ti planeta...
  Nupay nakaam-amak ti gasat, dimtengen ti dakes nga ipapatay, .
  Dikay matay nga awan mamaayna, ta sibibiag ti Inatayo!
  Nagkedked ni Elizabeth:
  - Saan, nasaysayaat no agbiag ken mangabak!
  Dagiti babbalasitang, iti pangkaaduan, impakitada ti dakkel a lebel ti panaglalaban. Ngem kalpasanna, nagparang manen ti Naparabur. Daytoy ket maysa a nabomba, masel a lalaki a naka-maskara ken naka-kabal, iti daytoy a kaso, agraman ti dua pay a kakaduana, addaan iti igam a nakaigapuan ti combat corrosion dagiti bato. Ket dinanogna dagiti balbalay babaen iti dayta. Nagbalinda a nalukay, kasla darat, ken naburakda. Ket nagtalaw dagiti napintas a babbalasitang nga agnanaed kadagitoy manipud kadagiti gubat.
  Napaliiw ni Ekaterina:
  - Ti pannakadadael ket maysa a passion, .
  Dakes a pannakabalin ti mangituray iti roost...
  Daydiay naparabur nga uminum iti dara ti sabsabali, .
  Ibellengtayo ti trump card babaen ti panangted iti ayat!
  Innala dagiti babbalasitang ket dagus, apaman a nagsippayotda. Ket sumagmamano a nadagsen a buitre ti nagtayab manipud kadagiti atep. Natnag dagitoy iti ulo dagiti mutant - naglaok a tao ken atap a baboy ken sabali pay a nalawag a rhinoceros. Ket dagiti tukak dagiti buitre pinunnoda ti kalasagda kadagiti nadagsen a bunggoy, a nakaigapuan ti pannakatnagda a natukkol.
  Ket sabali manen a tukak ti mangdungpar iti Generous iti nagbaetan dagiti saka iti gurong.
  Ket agluksawto ken agkanta iti naingpis a timek:
  Agluksawak iti entablado, aglukluksawak iti entablado
  Agbalinakto a eunuko iti maysa a harem!
  Agbalinakto a eunuko iti maysa a harem!
  Ket nagbalin a naingpis ti timek, kas iti timek ti bassit nga ubing.
  Ket ti kanyon a mismo ti naglugan iti nangatngato ket nagbaliktad. Naglugan ni Elizabeth. Natiliwna dayta babaen kadagiti awan kawesna a ramay ti sakana ket inturongna manen babaen kadagiti napartak a panaggaraw.
  Ket nangrugi a naisubli dagiti balbalay a nadadael. Agraman dagidiay pinuoran ti mammapatay a robot.
  Naglugan da Elena ken Ekaterina nga immasideg kadagiti mutant monsters a nangrugin a makarikna iti panunotda. Natnag dagiti babbalasitang iti likudda ket inwarasda ti agpada a monster nga agpangato babaen kadagiti napigsa a sakada.
  Nagtayabda a simmang-at ken nagturongda iti panaglablabesda. Ket nagtungpal dagiti uloda kadagiti basuraan nga addaan iti nagduduma a sigarilio.
  Ken no kasano nga innala ken nagung-ungorda gapu iti ut-ot.
  Nagkidem ni Elena, a nangibuksilan kadagiti ngipenna:
  - Bay-am a mapan iti Himalaya, .
  Bay-am a naan-anay a mapannak...
  Ta no saan, agdung-awak, wenno agtaul, .
  Ta no saan, addanto kanenko!
  Ket ti mannakigubat a nalabaga ti buokna, kas iti kolor ti bandera ni Lenin, innalana dayta ket intuprana ti puon ti mutant a naipit iti basuraan . Isu, a nakaawat iti panagruar ti naulpit, sumsumged nga ultra-masabidong a tubbog, agluksaw, agtulid, agngaretnget ken agsisilpo, buyogen ti naatap nga panagung-ungor.
  Sinipa da Efrosinya ken Ekaterina ti kabusor babaen kadagiti lamolamo a sakada, a nangibaon kenkuana iti impierno a panagtayab iti maysa a punto.
  Agdardaras a pumanaw a kasla di naiturong a rocket. Ket kabilenna ti Naparabur, a duprakenna ti shell ti naud-udi.
  Ket kalpasanna, nagtayab sadiay ti lalaki a rhinoceros, a nadungparna ti makinkukua kenkuana.
  Innala ni Elena ket nagkanta gapu iti ragsak:
  - Uray no naggapuak iti nanumo a purok, .
  Sadino ti naisuro kadakami nga agbiag segun ken ni Ilyich...
  Diak kayat ti agbalin nga awanan riribuk a sibong, .
  Ket diak kayat ti agbalin a gatas a baka!
  Ket amin nga uppat a babbalasitang innala dayta ket babaen kadagiti lamolamo, masel a sakada rinugianda nga inwaras dagiti mutante agraman ti makinkukua kadakuada, a namagbalin kadakuada a literal nga agtuyok.
  Maigiddato iti dayta, nagkanta dagiti kinapintas:
  I you he she, .
  Ti intero a pagilian a sangsangkamaysa
  Sangsangkamaysa a mannakigayyem a pamilia
  Iti sao sangagasut a ribukami I!
  Ket dagiti mannakigubat, kas kadagiti managay-ayam iti football iti major league, innalada ken kinabilda dagiti tallo a kontrabida a diretso iti dakkel a kongkreto a mixer. Kalpasan dayta, in-on ni Elena ti makina iti naan-anay a bileg.
  Ket nangrugin nga agtuyok dagitoy a monster.
  Napaliiw ni Elizabeth, innalana manen iti imana ti naisangsangayan ti pannakadiseniona a kanyon, nga insublina dagiti nadadael a pasdek:
  - Dakami, kas iti kanayon, mangabak...
  Nagkidem ni Elena, nga addaan iti isem a kasla nakabutbuteng:
  Ngem no pudno ti ibagak, .
  Mangabakak iti amin!
  Nagturong ti mangnganup iti ay-ayam
  Luktam ngarud ti account, siempre!
  Gapu ta naan-anay a nalaokan dagiti kalabanda, innala dayta dagiti babbalasitang, ket awanen ti kanayonan a panagsasarita, nailansada. Ket kalpasanna, nagtayab ti nagdakkel a kongkreto a kubo, nagtinnag ken nagyelo iti naraniag a birtual nga init!
  Napaliiw ni Ekaterina:
  - Sabali manen a showdown a pabor kadakami!
  Inlawlawag ni Elena:
  -Birtual nga showdown!
  Ket in-click-na dagiti lamolamo a ramay ti sakana. Ania ti nangpataud iti umap-apuy, iridescent a bula. Nagtayab a nangatngato iti tangatang, a lumawlawa bayat ti panagturongna ken agkir-in kadagiti amin a kolor ti balangaw. Maysa daytoy nga obra ti arte.
  Nagkidem ti nalabaga ti buokna a balasitang:
  - Ti uniberso ket napno kadagiti nakaskasdaaw a sorpresa, .
  Ket ti balasang, a napateg unay iti gubat...
  Mabalinko kadi a sipaten ti dakes iti gurong babaen ti lamolamo a sakak, .
  Nupay kasta, kaykayatko ti agbalin a bagik!
  Agbalinka a bagim! Agbalinka a bagim!
  Kasta a balasang, atap, groovy!
  Immisem a kinuna ni Elizabeth:
  - Pagtalinaedem dayta!
  Ni Elena, a mangrumrumek iti monster, ket nagmuregreg iti banag a di maawatan.
  Innala ken inuksob ni Euphrosyne ti bra-na, a nangdungpar iti kristal a kabusor a kellaat a nagparang iti sanguananna a kasla pulsar. Nagtayabda a limmabas ket natnagda iti nasileng a rabaw. Ket nangipaayda iti dakkel, makapapatay a danog.
  Nagkidem ti maysa a balasitang a kasla puraw ti buokna:
  - Punnuen ti balasang ti daga kadagiti susona, .
  Nasaklaw ken insalakanna ti intero a lubong manipud kadagiti riribuk...
  Saanmi pay a naammuan, agparang nga adda punto dagiti babbalasitang, .
  Idi nag-all-in ti maysa a kaarruba tapno agay-ayam!
  Innala ni Ekaterina, maysa a balasitang a nabalitokan ti buokna, ket sinipaanna iti rabaw babaen ti lamolamo a mugingna. Maysa kadagiti rumrummuar a tubo ti bimtak gapu iti pannakakugtar, ket dagiti umab-abante a soldado ti kabusor ket talaga a nabuyogan iti ayus ti singaw.
  Maysa a balasitang nga addaan buok a kasla dandelion, ad-adda laeng a nalukmeg, ti nangala iti dayta ket nagkanta:
  - Pagdigusan, pagdigusan, pagdigusan, pagdigusan, .
  Infusion ti roble ken birch...
  Pagdigusan, pagdigusan, pagdigusan, pagdigusan, .
  Nalamiis a sipa manipud iti awan sapatosna a balasitang!
  Ket agsilnagto dagiti kasla perlas a ngipenna a kasla sarming. Dagitoy ket babbalasitang a Terminator.
  Talaga nga awan ti buyot dagiti birtual a parsua a makatakder a maibusor kadagiti tattao a kas kadakuada. Ket dikay pay ketdi padasen.
  Kellaat a nakita ni Elena ti nagdakkel a bantay a nakargaan iti niebe iti ngatuen ti siudad. Ket dadduma a tattao a naka-Viking ti kawesda ti aggiling iti aglawlaw iti asideg. Natayagda ken dakdakkel nga amang ngem kadagiti gagangay a pannakabagi ti sangatauan.
  Impukkaw ti nalabaga ti buokna a balasitang:
  - Awan asi, awan asi, awan asi iti kabusor, .
  Ammuem, dakes a Viking, ammom, manganto ti dakes a Viking iti linambong manipud kenka!
  Inwaras ni Elizabeth ti sinsilio babaen kadagiti awan kawesna a ramay ti sakana. Nagturong daytoy ket nadungparna ti uwak nga agtaytayab iti tangatang. Maysa pay, daytoy nga ubanan a parsua ket kas kadakkel ti dakkel nga albatross. Ket nadungparna ti mismo a koronana. Napukaw ti puot ti uwak ket nagdardaras a bimmaba a kasla meteorite. Ket nangibati iti umas-asuk nga ipus iti likudanna.
  Inkanta ti balasang nga asul ti buokna:
  - Ti ayat ket kasla karayan iti bantay, .
  Ania ti matnag iti daga a kasla uraro...
  Ket ti panangsindina iti dayta, panangtedna iti koriente iti kabusor, .
  Karga ti balasang ti machine gun!
  Nadungpar ti uwak ti tukakna ti robot a makigubat bayat ti naatap a pannakatnagna. Napasamak ti short circuit. Ket bumtak ti nagdakkel a cyborg. Kalpasanna nagkintayeg ti bantay.
  Ket nagtinnag ti niebe kadagiti natured nga uppat a babbalasitang.
  Napaliiw ni Catherine, a nagkanta:
  Panagtinnag ti niebe, panagtinnag ti niebe, .
  Dimo itudo ti buokko...
  Resulta, resulta - .
  Kanayon a di nakasapatos dagiti babbalasitang!
  Ket innala ti mannakigubat ket inwarasna ti nabalitokan a buokna, a kasla maysa a top. Ket dagus a timmaud ti naraniag a kinaraniag, ket nagbukbok dagiti ayus dagiti umap-apuy a sinamar. Ket imbes a niebe, nangrugin a nagtudo. Ket napintas unay amin dayta, ket nagsilnag dagiti tedted iti birtual nga init a kasla diamante.
  Napaliiw ni Elizabeth buyogen ti panagkigtot:
  - Rumbeng nga ipakita tayo ti talento tayo iti negosyo,
  Ti kasayaatan a gayyem ti maysa a balasitang ket dagiti diamante!
  Nagkidem ni Euphrosyne ket, intudona ti bantay a sadiay dagiti mannakigubat ti Scandinavia ket agtataripnong iti niebe, napaliiwna:
  - Dagitoy a lallaki ket up to something bad!
  Insingasing ni Elena:
  - Iruartayo dagiti killer rays ti ipapatay manipud kadagiti eskarlata nga utongtayo.
  Ket nagkatawa ti nalabaga ti buokna a vixen, a nangibuksilan kadagiti kasla perlas a ngipenna.
  Insingasing ni Elizabeth:
  - Intayo, babbalasitang, umuna, agdissotayo kadagiti tropa!
  Nagkanta ni Catherine buyogen ti ragsak:
  - No kasano a ti kinabara ti pusoda ket makatulong kadagiti agdisso a tropa, .
  No kasano a makatulong ti kinabara ti pusoda kadagiti paratrooper, .
  Naangin a tropa!
  Ket innala dagiti mannakigubat, pinapartakda ken buyogen ti amin a pigsada, a kasla alaenda dayta ket agluksawda.
  Ket dagiti makilablaban, agresibo nga uppat a kinapintas ket agtayab a diretso iti gubat. Ket nalawag a nakasaganadan a maminsan a mangyakar kadagiti bantay.
  Innala ni Elena dayta gapu iti ragsakna ket inkantana:
  Siakto ti absolute world champion
  Ket ag-sweep through-ak a kasla agkir-in a bagyo...
  Nalamiis, dagitoy amin ket gapuanan ni Shakespeare, .
  Lumagtoak laengen iti Taaw Pacifico!
  Pinidut ni Elizabeth, a nagkanta:
  - Dagiti atleta a dashing ket magagaran a makiranget, .
  Tunggal maysa sipapasnek a mamati iti balligi!
  Innayon ni Euphrosyne, nga inbukbokna dagiti ngipenna:
  - Ngamin, mabalintayo ti maaddaan iti aniaman a baybay, ti baybay ket agingga iti tulang, .
  Ngamin, adda kadatayo ti aniaman a bantay!
  Ket ngarud dagiti babbalasitang gayam ti simmang-at iti bantay iti virtual game. Determinadoda a mangted iti gubat kadagiti Viking. Uray no higante dagitoy a mamitlo a daras ti katayag ti tao.
  Simrek ni Elena iti laban. Pinatarayna ti gilingan babaen kadagiti kampilanna. Ket pinutedna ti ulo ti Viking, a nagkanta:
  Saan a kasapulan a mapukaw ti ulom
  Dika agdardaras...
  Saan a kasapulan a mapukaw ti ulom
  Kasano ngay no makatulong dayta?
  Isuratmo dayta iti kuadernom, .
  Iti tunggal panid!
  Dimo mapukaw ti ulom!
  Dimo mapukaw ti ulom!
  Nasaysayaat no agtaray a dagus!
  Nangipuruak ni Elizabeth iti sumagmamano a dagum babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana. Nagtayabda ket nadungparda dagiti buitre nga agtaytayab iti ngatuen dagiti Viking. Dagiti dadakkel a tumatayab a mangmangan, gapu ta napukawda ti orientasionda, nagtayabda ket indungparda dagiti tukakda kadagiti bungo dagiti mannakigubat a Viking. Tinukkolda ida, a pinilitda ida a mangiruar kadagiti ubbog ti dara.
  Sinipa ni Catherine ti kaasitgan a Viking babaen ti lamolamo ken natan-ok a sakana iti gurong. Pinagluksaw ken nagtugaw gapu iti danog.
  Kalpasan dayta, kinuna ti balasang:
  - Makitam ti eklipse iti langit, .
  Daytoy ket buyot dagiti kabusor...
  Umayto ti pagilasinan ti impierno, .
  Awanen ti kasapulan a sasao!
  Ket innala ti balasang ket nagkir-in dagiti kasla perlas a matana. Talaga a panagtakaw daytoy, talaga a panagtakaw!
  Innala ni Euphrosyne sa nagsippayot. Nagkintayeg ti dua a pino gapu iti sitsiria, a kasla natinnag kadakuada dagiti sarukod ti kawayan. Ket nagtayab dagiti nadagsen a kono. Nadungparda ti ulo dagiti Viking, a nangburak kadakuada agraman dagiti kallugongda.
  Napaliiw ti blonde a balasitang:
  - Bay-ak a masayang dagiti kabusorko, .
  Umuna nga addangko, maudi nga addangko!
  Ket ita ti laeng nabati ti kadakkelan, nalawa ti abagana a lider dagiti Viking a nakabalud iti nabalitokan.
  Ket nagngaretnget iti tuktok ti barana:
  - Awan ti tsansam! Adda kaniak ti wasay ni Thor!
  Nagtayyek ti Bruta a Viking ket nangipatulod iti dalluyon ti tsunami manipud iti wasayna.
  Nalag-an a naabbungotan dagiti babbalasitang iti niebe.
  Ngem nagdardarasda a timmakder.
  Naawatan ni Elena ti basket nga intinnag ti higante a mannakigubat ket nagtaul:
  - Bueno, iserrekmo ti kabusormo iti pitaka!
  Ket innalana ket inyugyugyogna.
  Nagkanta ni Elizabeth buyogen ti nasam-it nga isem:
  - Ti anakko a lalaki, ti maladagak, .
  Iti daytoy nga oras saankayo a matmaturog, .
  Ket iti ania a di ammo a pagilian, .
  Maipapan kaniak ti pampanunotem!
  Nag-swing manen ti higante a Viking. Ket iti dayta a mismo a segundo nariknana ti pannakaballikug ti law-ang. Ket isu, kas iti dutdot ti sisiw, ket sinuyop ti nabileg a vacuum cleaner.
  Ket ti higante ket nagpatad iti basket, a nagbalin a kas kadakkel ti bukel ti poppy.
  Nagngisiten ni Elena ket napaliiwna:
  - Talaga a panagbalbaliw daytoy!
  Inkanta ni Catherine nga umis-isem:
  - Adda ti napilit a panangagas, ken nakakatkatawa a panagbalbaliw!
  Timmangad ni Elizabeth iti bantay buyogen ti alarma ket kinunana:
  - Adda bomba a nailemmeng iti sirok ti niebe!
  Nagkidem ni Elena:
  - Nuklear nga?
  Nagmuregreg ti balasang nga asul ti buokna:
  -Ipanmo ti kabsatmo a babai a nangatngato - thermopreon !
  Pinalawa ti nalabaga ti buokna a mannakigubat dagiti matana ket dinamagna:
  - Ket kasano tayo nga neutralize dayta?
  Nagkidem ken nagkullayaw ni Euphrosyne:
  - Tapno maaramid daytoy, masapul nga iruartayo ti infrasound manipud kadagiti eskarlata nga utongtayo. Dagiti babbalasitang, datayo amin nga uppat, aramidentayo daytoy a sangsangkamaysa!
  Ket dagiti mannakigubat innala ken nagkantotda kadagiti ayus ti dakkel unay nga enerhia manipud kadagiti utongda a rubi.
  ti thermopreon bomb ket naiddep. Kalpasan dayta, nangrugin a nagtokar ti napasnek a martsa.
  Nag-tweet ni Elena:
  - Siasinoman ti kayatna ti bomba ket makaala iti muging!
  
  MAYSA A BALAY TI ISALAKAN TI SIBILISASYON DAGITI ELVES
  ANNOTATION
  Masapul a sapulen ti napintas a balasang nga elf a ni Erimiada ti nalabaga a dragon tapno maisalakan ti sibilisasionna nga elf manipud pannakadadael. Ngem iti dalan masapul a makiranget kadagiti amin a kita ti mannakigubat ken mangrisut kadagiti narigat a burburtia, a makapadas kadagiti di kapapati nga adbentura.
  . KAPITULO No. 1.
  Isu nga adda misionna a magmagna iti nalabaga a ladrilio a dalan. Ket iti likudanna adda quiver, pana ken pana. Marikna dagiti lamolamo a suela ti pudot ti rabaw a nabara gapu iti tallo nga init.
  Ababa ti palda ni Erimias, ket naabbungotan laeng ti barukongna iti akikid a tela.
  Ar-aramidenna ti sumagmamano a napateg nga aramid.
  Ania a maysa, espesipiko, dina ammo a mismo. Ngem nalawag a maysa a banag nga espesial, kas iti panangispal iti sibilisasion dagiti elf.
  Ket adda parsua a rummuar a mangsabat kenkuana. Kasla kadakkel ti nasayaat a tangke, ken addaan iti shell nga agkir-in kadagiti diamante.
  Nagruknoy kenkuana ti duende ket nagkigtot:
  - Maragsakanak a makaam-ammo kenka!
  Nagkullayaw ti higante, sarana a pawikan:
  - Dika agrag-o a nasaksakbay! Ania ti sapsapulem?
  Inkidem ni Erimiada dagiti abagana ket insungbatna:
  - Saan ko nga ammo. Ngem ammok laeng a napateg unay daytoy tapno maisalakan ti sibilisasion dagiti elf.
  Napaliiw ni Bruiser:
  - Dayta"t, dimo ammo ti bagim? Saan kadi nga adda ari iti ulom?
  Innala ti duende ket inkantana:
  Awan dagiti nalawag a limitasion iti biag, .
  Awan ti nalawag a limitasion iti biag...
  Ket adu ti di kasapulan, makauma a riribuk...
  Ket kanayon nga adda kurangko, .
  Ket kanayon nga adda kurangko, .
  Kalam-ekna ti kalgaw, kalam-ekna ti kalgaw, otonio ti primavera!
  Nagngisiten ti pawikan ket nadlawna, a nagkidem ti ukisna a diamante:
  - Sika, makitak, ket maysa a frivolous a tao nga agkir-in kadagiti lamolamo, de rosas a muging iti ladrilio. Ngarud, no kayatmo ti mapalubosan, sungbatam daytoy a saludsod...
  Nagtung-ed ni Erimiada:
  - Nakasaganaak a mangsungbat iti aniaman a saludsod!
  Nagkidem ti goon:
  -Asino ti kasla nalamiis, ngem dakes gayam?
  Nagkidem ken nagmuregreg ti duende:
  - Troll nga!
  Nagkatawa ti pawikan, ket ad-adda pay a nagsilnag ti ukisna kadagiti diamante nga agsilsilnag iti tallo nga init. Ket nangiruar dayta iti:
  - Saan! Saan a napagteng! Madusakayo gapu iti daytoy!
  Lumagto ti duende kas sungbat ket mangrugin nga agtaray. Literal a nagkir-in dagiti de rosas a muging, ket nagsilnag dagiti lamolamo, nakusnaw a sakana a kas kadagiti tadem ti propeller.
  Nagngaretnget ti balasang:
  - Agdardaras ti elf, nadawel a kabalio, .
  Masapul nga aminek, natayen ti diablo !
  Saandatayo a masabet, saandatayo a masabet!
  Kas sungbat, dagus a nagparang ti dua a natayag a bannuar nga addaan ulo ti kalding. Nagdardarasda a nagtaray a nangsurot iti duende. Ket intimbreda dagiti kukoda. Nabomba unay dagiti suheto.
  Ni Erymiada, nga alun-onenna dayta, innalana ket inkantana:
  - Nag-skidded, nag-skidded, nag-skidded kaniak!
  Dimmakkel, dimmakkel, dimmakkel ti dusa!
  Ket iti likudanna dagiti agdardaras a sara a gorilia nga addaan iti nalawa nga abaga ken napuskol a takiag ken saka.
  Daytoy, kas kunada, maysa man a lumba para iti lider, wenno pannakaidadanes gapu iti pammabalaw.
  Nalag-an ken nasiglat dagiti lamolamo a saka ti duende. Saan a mairikep dagiti dua a thug ti distansia ken mangrugin a ma-choke.
  Ngem kalpasanna, nagparang ti maysa a nakasakay iti sango ni Erimiada a nakasakay iti nangisit a kabalio ken naka-kabal iti nangisit. Insilengna ti atiddog a kampilanna, a naraniag a kasla naaramid iti bituen.
  Naggurruod daytoy nangisit a mannakigubat:
  -Sadino ti pagtarayam, balasang?
  Simmungbat ni Erimiada iti mabutbuteng a timek:
  - Adda ti panangkamat kaniak, no pudno a kabalyeroka, ngarud tumulongka!
  Inwagwag ti kumakabalio, a naka-tinta a kabal, ti imana. Dua a nagdadakkel a mannakigubat nga addaan ulo ti kalding ti nagyelo iti tangatang. Nagyelo met ti duende. Kasla nagyeloda iti napuskol a yelo ket dida makagaraw.
  Immisem a sinaludsod ti nangisit a mannakigubat:
  - Bueno, ania ti maipapan iti boron cheese-yo?
  Naggigiddan a nagngaretnget dagiti dua a mannakigubat nga ulo ti kalding:
  - Di umiso ti sungbatna iti saludsod, ket rumbeng a bayadan ti hostess-mi dayta!
  Dinamag ti kabalyero:
  - Siasino ti mistress-mo?
  Nagkaykaysa a simmungbat dagiti mannakigubat a kalding:
  - Pagaw Fortila !
  Nagtung-ed ti mannakigubat a naka-black armor:
  - Am-ammok isuna! Isu ket masirib ken patas. Ket ania ti kayatmo nga alaen iti balasang gapu iti daytoy?
  Nagkaykaysa a simmungbat dagiti mannakigubat a kalding:
  - Siam a danog nga addaan kadagiti sarukod iti lamolamo a muging, dayta laeng!
  Pinasingkedan ti mannakigubat a naka-black armor:
  - Sige, saan a makapapatay, ngem mapaliiw ti hustisia!
  Siuulimek a sinaludsod ni Erimiada:
  - Ket palubosamto ti maysa a balasitang a mangdungpar iti lamolamo a suela ti nagarbo, napintas a sakak babaen kadagiti sarukod?
  Immisem ti mannakigubat ket insingasingna:
  - Baka rumbeng a bay-anka nga agibales? Kasano a magustuam dayta!
  Nagkaykaysa a nagtung-ed dagiti mannakigubat a kalding:
  - Posible dayta! Ngem maminsan laeng! Ket no maabak, ngarud addanto duapulo a danog kadagiti lamolamo a mugingna.
  Nagtung-ed ti kabalyero a naka-black armor:
  - Nasaysayaat pay! Tay!
  Nagngaretnget dagiti gorilia nga addaan ulo ti kalding:
  -Ania ti basbassit ngem ti bukel ti poppy ken dakdakkel ngem ti uniberso?
  Inkidem ni Erimiada dagiti abagana ket insungbatna:
  - Mabalin kadi a panunotem dayta?
  Nagngaretnget dagiti mannakigubat a kalding:
  - Awan ti tiempo nga agpanunot!
  Nagkullayaw ti balasang ket insungbatna:
  - Nalabit ti conceit dagiti trolls. Saan a napateg dayta ngem iti bukel ti poppy, ken maigiddato iti dayta, ad-adda a napalangguad ngem iti uniberso!
  Nagkidem dagiti gorilia nga addaan ulo ti kalding.
  - Saan a napagteng! Ita, danogmo ti mugingmo babaen ti sarukod!
  Insaludsod ti maysa a mannakigubat a nakabado iti nangisit:
  - Ammom kadi a mismo ti sungbat?
  Nagtung-ed dagiti mannakigubat a kalding:
  - Wen! Dagitoy dagiti linteg ti uniberso. Mabalin a maikabil dagitoy iti pagkargaan a basbassit ngem iti bukel ti poppy ken, maigiddato iti dayta, awan ti umdas a lugar para kadakuada iti uniberso!
  Nagtung-ed ti nangisit a kabalyero:
  - Naindaklan! Ngarud, ituloymo ti pagrebbengam.
  Nawayawayaan dagiti mannakigubat a kalding ket immasidegda ken ni Erimiada. Inkagumaanna ti aggaraw ngem saan a naballigi.
  Naiggaman ti balasitang dagiti siko sa naitapuak iti bukotna. Kalpasanna, nangiruarda iti espesial nga alikamen manipud kadagiti backpack-da.
  Inkabilda sadiay dagiti awan kawesna a saka ti duende ket inserrekda a siiirut. Kalpasan dayta, naburak ti maysa kadagiti kalding ti kawayan. Ket inyulogna dayta iti tangatang. Ket nagsippayot.
  Nakaidda ni Erymiad iti likudanna. Intudok ni Pebbles dagiti natadem a shoulder blades-na. Dagiti lamolamo, nakurba a saka a nairut a naggigiddan. Ket saanmo a maguyod ida.
  Ket kalpasanna, nagtinnag ti kawayan a kawayan nga addaan sitsiria iti suela ti balasang, nga addaan iti nagarbo a kurba ti awan sakana, de rosas a mugingna.
  Narikna ti duende ti natadem nga ut-ot a nagsilnag manipud kadagiti sakana agingga iti likud ti ulona.
  Ti maikadua a kalding ti nangiggem iti alikamen ket maigiddato iti dayta, binilangna:
  - Maminsan!
  Nagtinnag manen ti danog ti sarukod iti lamolamo a muging ti balasang.
  - Dua!
  Nagikkis ni Erymyada gapu iti ut-ot. Anian a naulpit ken di makaay-ayo dayta. Ket nagtultuloy a nagsippayot ken nagdungpar ti sarukod iti amin a pigsana iti lamolamo, de rosas, nagarbo a suela ti kinapintas.
  Umuna ti maysa, kalpasanna ti maikadua. Napigsa ti panagsennaay ni Erymiada ken nagikkis no kasano ti kinasaem ken nasakit dayta.
  Kinuna ti nangisit a mannakigubat:
  - Sapay koma ta dikay" masaktan?
  Sitatalged a simmungbat ti dakkel a kalding:
  - Adu ti kapadasanmi iti daytoy!
  Kinuna ti sabali pay a sarana:
  - Dagiti elf, iti pangkaaduan, ket addaan iti napigsa unay ken natibker a bagi.
  Idi nagsardeng dagiti danog. Inikkat dagiti mannakigubat a kalding ti falaka device kadagiti lamolamo a saka ti balasitang ket, nagruknoyda, pimmanawda. Nupay kasta, pimmanawda a sipipigsa ti panagsapsaplitda.
  Nagsardeng ni Erimiada nga agsennaay ket pinadasna ti timmakder. Ngem nakaro ti ut-ot dagiti asul ken nasapsaplit a sakana isu a nagikkis. Ket bimmaba iti uppat a sakana a kasla aso.
  Nagmuregreg ti balasang:
  - Naburak dagiti mugingko, kasano ti pannagna ita?
  Kinuna ti nangisit a mannakigubat:
  - Padasem dayta kadagiti ramay ti sakam! Nalaklakanto iti kastoy a pamay-an!
  Siaannad a nagtakder ni Erimiada kadagiti ramay ti sakana, ngem nasakit latta dayta. Nagsennaay ti balasang:
  - Ay, adu ti sakit ti agsakay iti mugingmo, .
  Awan ti makaawat iti lubong...
  Maysaak a balasang, saan laeng a bitch, .
  Ket, patiennak, kabaelak ti makilaban!
  Sitatalged a simmungbat ti nangisit a mannakigubat:
  - Agimbagto iti mabiit, dika agbuteng! Kabayatanna, kayatmo la ketdi nga isalakan dagiti elf a tattaom manipud ken patay?
  Nasdaaw ti balasang:
  - Apay a kasta ti panagkunam?
  Insungbat ti kabalyero a naka-black:
  - Asinoman a magmagna iti kalsada a nalabaga a ladrilio ket sigurado a padasenna nga isalakan ti maysa a tao!
  Nagtung-ed ti duende ket pinasingkedanna:
  - Wen, pudno dayta! Ket ania ti maitukonmo kaniak?
  Insungbat ti nangisit a mannakigubat:
  - Awan ti espesial. Sika a mismo dimo ammo no ania ti sapsapulem. Ngem ammok!
  Nagngisiten ni Erimiada ket dinamagna:
  - Ket ania ti ammom?
  Insungbat ti nangisit a kabalyero:
  - Agsapsapulka iti nalabaga nga estatua ti dragon. Masapul a salaknibanna dagiti tattaom manipud iti pudno, pito ti ulona a dragon.
  Nagsennaay ti insungbat ti duende:
  - Husto dayta, gubat. Ngem talaga kadi a matulongandak?
  - Mabalinko, no makirangetka kadagiti kampilan iti maysa a bampira ket kabaelam a parmeken isuna!
  Kinuna ni Erimiada:
  - Napigsa unay dagiti bampira. Ket narigat unay a sarangten dagitoy. Baka makaipaayka kaniak iti nalaklaka a kalaban?
  Nagtung-ed ni Black:
  - Wen? Kayatmo kadi ti makiranget, kas pagarigan, iti maysa a tao?
  Nagtung-ed ti duende nga umis-isem:
  - Dakkel koma a ragsak dayta!
  Insingasing ti kabalyero:
  - Sungbatam kadi dagiti burburtia?
  Kinita ti balasang dagiti nasugatan a sakana ket simmungbat a buyogen ti panagsennaay:
  - Diak koma kayat! Ket ngarud medio naparmekda dayta. Mabalin nga itukon kaniak ti naiduma?
  Nagtung-ed ti nangisit a kabalyero:
  - Sige, no kasta... Adda kantaem ngarud!
  Nagtung-ed ni Erimiada ket nagkidem:
  - Posible dayta!
  Indalus ti duende ti karabukobna ket inkantana:
  Adda kadagiti imak ti katadem a kampilan, .
  I chop off heads, nalaka, iti dakkel a wagas...
  Mabalinko a putden ti asinoman, patiennak, .
  Ammo a saan a bain wenno buteng!
  
  Nakaam-amak a damag iti naulpit a gubat, .
  Ti balasang nga inayatko iti agnanayon!
  Naitapuak iti ngiwat ti monster a ni Satanas, .
  Sadino, Apo, ti ayan ti hustisia ken asi?!
  
  Napan ti Elf Maiden a di nakasapatos, .
  Nagtupak dagiti saka kadagiti natapok a dalan!
  Ngamin, gapu kadagiti basol nga agayus dagiti ubbog, .
  Adda gundawayna nga agmartsa iti ballasiw-taaw!
  
  Idi rugrugi ti primavera nadungparko ti kalsada, .
  Asul unay dagiti sakak gapu iti lamiis!
  Saanmo a makagat ti maysa a partikulo ti karne, .
  Agtungtung-edda laeng iti yelo dagiti kayo nga spruce!
  
  Isu nga iti dalan a napno iti bato, .
  Agdardara dagiti saka ti balasang!
  Ket lumabas ti kontrabida ken ni Elfia, .
  Ti dasig ti siudad dagiti ari ti Jerusalem!
  
  Kabambantayan ti Favkaz , dagiti rangkis a naabbungotan iti niebe, .
  Dagiti natadem a bato ti mangtubtubngar kadagiti suela!
  Ngem nangtaraonkayo iti pannakabalin ti daga, .
  Panagpili iti narigat a hajj iti siudad ti Dios!
  
  Kalgaw, disierto, makapungtot nga init, .
  Kasla saka ti balasang iti pariok!
  Saan nga adayo ti sagrado a siudad, .
  Tunggal maysa awit-awitna ti awan patinggana a dadagsen!
  
  Sadiay iti tanem ti Dios- Frist , .
  Nagparintumeng ti birhen iti kararag!
  Sadino, naindaklan, ti rukod ti basol, .
  Sadino ti paggapuan ti pigsa iti kinalinteg?
  
  Imbaga ti Dios kenkuana, a nangkugtar iti kidayna, .
  Ti kararag laeng ket saan a makabalbaliw iti daytoy a lubong!
  Naikeddeng nga agturay ni Elfia iti adu a siglo, .
  Agserbikayo kenkuana a simamatalek a di dumawat iti kuarta!
  
  Nagtung-ed ti birhen: Mamatiak ken ni Frist, .
  Pinilim ni Elf kas mangisalakan iti lubong!
  Isaknapko ti kinapudno maipapan iti daytoy iti amin, .
  Ti mensahe ni Fijeso nga idolo a dios!
  
  Nalaka ken napartak ti dalan nga agsubli, .
  Nagbalinen a napigsa dagiti lamolamo a saka!
  Inyunnat ti Dios ti imana buyogen ti parabur, .
  Pikel ken pagayatan, a kasla naaramid iti asero!
  
  Ket simrekka iti armada, .
  Nagbalin a piloto, nagtayab iti Trollwaffe !
  Sadiay nga impakitana ti kangato ti kinapintas, .
  Bimtak ti troll destroyer iti landmine!
  
  Mannakigubat, nadarasudos, natured a mannakigubat, .
  Napeklan iti partido - iti gapuanan dagiti Soviet!
  Mamatiak iti naballigi a panungpalan iti scum, .
  Imanehokto ti demonio a pack agingga iti diding, iti sungbat!
  
  Bueno apay, napaltogan ti mannakigubat, .
  Awan ti tiempom a mangiruar kadagiti tali!
  Ket nagbalin a depekto ti kalasag, .
  Ket ti dakes a troll bastard ket naki-fraternized iti yaya!
  
  Nagbalinen a di agpapada ken naulpit ti gubat, .
  Uray balasangak, agngarngaretnget ken agsangsangitak iti napait!
  Kasla adda iti riribuk mabalintayo ti agdive agingga iti baba, .
  Ngamin, nagpukawen ti gasat iti Fatherland!
  
  Ti ikkisko iti Dios: Mannakabalin-amin, gapu iti ania?
  Insinanak iti ay-ayatek a nobiok!
  Uray iti lamiis diak nagsuot iti amerikana, .
  Ket inabakna para iti tallo a kabusor!
  
  Saan kadi a maikari iti dayta?
  Sabtennak kadagiti sabong para iti balligi!
  Mangluto kadagiti naparabur a pies para iti piesta, .
  Ket umayakto iti parada nga addaan namnama!
  
  Simmungbat ti nainget nga Apo a sililiday:
  Siasino ti naragsak ditoy lubong, siasino ti nasayaat ti ar-aramidenna?
  Agsagaba ken agsennaayto ti lasag gapu iti ut-ot, .
  Ngamin, nakababain ken managbasol ti komunidad dagiti elf!
  
  Bueno, ngarud, inton umayak iti dayag, .
  Ibellengkonto idiay Gehenna dagidiay saan a maikari nga agbiag !
  Pagungarek met ti lalaki nga arapaapko,
  Ti kasayaatan dina kayat ti bingay idin!
  Bayat ti panagkankanta, nagparang iti tangatang ti sangadosena a napintas, nailangitan nga anghel. Nagpalakpakda kadagiti imada buyogen ti dakkel a kinagagar, a nangpasingked a talaga a magustuanda ti panagkanta ti beauty.
  Intung-ed ti nangisit a mannakigubat a siaanamong ket nagngaretnget:
  - Nasayaat, addaanka iti nagsayaat nga abilidad iti boses! Nupay kasta, tapno magun-odmo ti nalabaga a dragon figurine, masapul met a nagsayaatka no adda kampilan.
  Nagruknoy ni Erimiada ket, nagkidem, kinunana:
  - Iti kasta a napadpad a saka, praktikal nga imposible ti makiranget, uray iti kasta a di napateg a kalaban a kas iti maysa a tao!
  Inwagwag ti kabalyero a naka-black armor ti kampilanna nga agkir-in kadagiti bituen. Ket limmasat kenkuana ti naberde a dalluyon, kas iti anniniwan ti ruot. Ket nagbalin manen a sibubukel dagiti toned, chiseled, graceful saka ti balasang.
  Nagruknoy ti duende, sinilioanna ti lamolamo a sakana buyogen ti dakkel a panagtalek ket kinunana:
  - Ita, ikkannak iti lalaki ditoy! Burakek isuna iti nadara a karne, uray no bannuar ti katayagda!
  Pinasingkedan ni Black:
  - Addaanka iti kalaban a kasapulam!
  Ket nangaramid iti pigura a walo babaen ti kampilanna. Kellaat a nagparang ti maysa nga ubing a lalaki iti sango ti balasang manipud iti pamilia dagiti elf. Nakasuot laeng iti swimming trunk, maysa nga ubing nga agtawen iti sangapulo ket maysa wenno sangapulo ket dua. Naingpis, natan-ok, ngem wiry. Natadem dagiti abagana, makita dagiti gurongna iti sirok ti nakusnaw a kudilna, ken naan-anay a nagargari ti bukot ken sikiganna kadagiti naimbaganen a marka manipud kadagiti pilok ken saplit.
  Nupay, maysa laeng dayta a lalaki nga addaan iti rupa a maladaga, ngem sipapannakkel ti panagkitana. Kasla nadalus ti pannakaarkos ti olandes a buok ti adipen, tsokolate nga addaan iti tan, ket ti barukongna ti nangted iti natured nga ebkas iti rupana.
  Nagmuregreg ni Erimiada gapu iti pannakariro:
  - Diak makiranget iti ubing. Maysa pay, kasla kaniak daytoy ket maysa nga adipen a lalaki.
  Pinasingkedan ti nangisit a mannakigubat:
  - Wen, daytoy ket maysa nga adipen nga ubing a lalaki a, awan sakana ken nakasuot laeng kadagiti swimming trunk, nagtrabaho kadagiti quarry, nga agtartrabaho iti adayo iti nasurok a dua a kakatlo ti aldaw, nga ar-aramidenna ti karirigatan a trabaho. Ngem iti sabali a bangir, naipasngay a prinsipe. Ket natnag isuna iti pannakaadipen, a nangpabileg kenkuana, ngem saan a nangburak kenkuana.
  Sipupungtot a tinapay ti adipen a lalaki ti awan kawesna a sakana, a nangduprak iti maysa a bato babaen ti naalsem a mugingna, ket impukkawna:
  - Nakasaganaak a makiranget kenka, natan-ok a babai! Sapay koma ta nasayaat ti pamiliam, ta ti pannakidangadang iti gagangay a tao ket maysa a bastardo kaniak!
  Nagtung-ed ti nangisit a mannakigubat:
  - You have at stake, iti maysa a sikigan addanto ti figurine ti nalabaga a dragon, ken iti sabali, ti freedom boy-mo!
  Inyugyugyog ti agtutubo a mannakigubat ti saan unay nga atiddog ngem natadem a kampilanna ket kinunana:
  Para iti Ama a Pagilian ken wayawaya agingga iti panungpalan, .
  Panagaramid kadagiti puso nga agpitik a sangsangkamaysa!
  . KAPITULO No. 2.
  
  Sitatalged a simmungbat ti Biskonte:
  - Daytoy ket agbalinto a di agpapada a laban!
  Ket inyulogna ti at-atiddog ken nadagdagsen nga amang a kampilanna. Agpada a nagtitipon dagiti mannakigubat iti panaggaraw. Ti paggiddananda ket awan ti sapatosda. Ngem dagiti saka ti ubing a lalaki, nupay babassit, ket nakeratinadan gapu iti kanayon a pannagna nga awan ti lamolamo a suela kadagiti natadem a bato dagiti quarry. Ket ti balasang nga elf, iti kasumbangirna, addaan iti ad-adda a nalamuyot, de rosas a suela nga addaan iti nagarbo a kurbada ti lamolamo a muging.
  Nagdinnungpar dagiti kampilan ket nagtayab dagiti kirmat. Ti Biskonte, siempre, kas natan-ok a tao, makiramraman iti panagalad. Uray idi panawen ti law-ang, mabalin a saan a naibilang daytoy a kangrunaan a prioridad. Isu ket natayag, dakkel, ken masel para iti maysa nga elf, ket ninamnamana a nalaka ken simple a maparmekna ti sumagmamano a kagudua a lamolamo, nalukmeg nga ubing a lalaki manipud kadagiti quarry.
  Ngem nasarakak ti maysa a napinget ken nasigo nga ubing a lalaki a nakasursuro kadagiti leksion iti panagalad idi nasapa nga ubing ken dina nalipatan dagita kadagiti pagminasan, a mangburak kadagiti bato babaen ti crowbar ken mangiduron kadagiti trolley.
  Idi damo, naasian ni Erimiada iti ubing ket saanna unay a desidido a rinaut. Kinapudnona, kasta a bassit a banag, ket agparang a narigatan kadagiti pagminasan. Kitaem no kasano a makita dagiti gurong, ken adda dagiti abrasion ken sugat iti kudil.
  Nupay kasta, napardas ti ubing a lalaki ket inkuskosna ti tumeng ti balasang babaen ti kampilanna. Rimmuar ti dara.
  Dinanog ni Erimiada ti ubing kas sungbat, nga impukkawna:
  - Bassit a kuton!
  Nupay nagparri ti adipen a lalaki, natinnag. Ngem dagus a timmakder. Ket rinautna ti duende a kasla imp. Ket kadagiti naingpis, ngem napigsa ken nasiglat nga imana, nagsilnag ti kampilan a kasla payak ti lamok.
  Ket ngarud ti napardas ken naingpis nga ubing a nangkugtar manen ken ni Erimiada.
  Nagkidem ti balasitang, gapu ta nakaawat iti sugat iti sakana:
  Saan a pulos a sumuko dagiti babbalasitang
  Ket ammom, ti balligida ket agbalinto a nadayag a balligi...
  Saan nga agballigi ti ubing, Satanas, .
  Siasino ti agparang a nabayagen a saan a nangngaldaw!
  Simmungbat ti ubing babaen ti intuloyna a panangraut. Kasla dudon ti kinapartakna. Ket napardas unay ti kampilanna. Kasla basbassit, ngem nalag-an. Ti ubing a lalaki a mismo, nupay awit-awitna dagiti nadagsen a bato ken nagdungpar babaen ti sledgehammer, gapu iti bassit a taraon iti quarry, ket saan a makalukmeg, ken nagtalinaed a naka-wiry ken mobile unay.
  Saan a makastrek ni Erymiad iti naingpis ken nasiglat a bagina nga addaan kadagiti nalatak a piskel. Namin-adu a pinadasna ti nagpuonan, ngem saan a nagballigi.
  Nangrugin a nagling-et ti balasang a Biskonte. Naabbungotan iti ling-et ken kasla nasileng a bronse ti natangken ken natibker a bagina a nakabikini. Ket nadagdagsen ti panagangesko.
  Ditoy a nagkabil ni Erimiada iti amin a pigsana, ngem nasigo a naglugan ti ubing, ken nagtakder pay ketdi iti tadem babaen kadagiti awan kawesna a sakana iti apagbiit. Ket dinanogna ti barukong ni Erimiada. Ket nakarkaro ti panagayus ti dara ti duende. Nagikkis ti balasang gapu iti ut-ot. Ket manen pinadasna ti rumaut.
  Ngem narigat a danog no bassit ti puntiria ken nababbaba ngem kenka, ken maigiddato iti dayta mobile.
  Ti adipen a lalaki, bayat ti pannakidangadang, nangrugi met a naabbungotan kadagiti babassit a tedted ti ling-et ken nangrugin nga agsilnag. Maigiddato iti dayta inkantana:
  Ni Spartak ket maysa a naindaklan a maingel a mannakigubat, .
  Nangbangon kadagiti kabusor maibusor iti dakes a sangol...
  Ngem nagpatingga ti panagalsa, .
  Nagpaut laeng ti wayawaya iti bassit a kanito!
  
  Ngem maysa nga ubing a lalaki manipud iti sabali a panawen ita, .
  Inkeddengko ti makiranget para iti umno a panggep...
  Kasla bassit ti langana ken kasla saan a napigsa, .
  Ngem ammona ti makiranget a nasirib unay!
  Nagtung-ed ti kabalyero a naka-black armor:
  - Wen, saan unay a simple daytoy a prinsipe! Pinatangken laeng dagiti quarry, ngem dida pulos naburak. Ket no kayatmo a parmeken, ngarud masapul a padasem.
  Impukkaw ti adipen a lalaki:
  - Mangabak wenno matayak! No awan ti wayawaya saan a maikari nga agbiag!
  Nagsisilpo ni Erymiada:
  - Ket ilablabanko ti masakbayan ti nasionko.
  Ket nag-swing manen ti balasang ket pinadasna a danog ti agtutubo a katupagna.
  Nupay kasta, saan a naballigi ti welgana. Maysa pay, innala ti nasiglat a bassit a diablo ti tian ti balasitang manipud iti pamilia dagiti elf ket nangibati iti sabali pay a nadara nga abut.
  Ad-adda a naannad ni Erimiada. Pudno, anian a nakababain ti makiranget iti natauan nga anak. Ket maabak latta. Saan pay a pulos a nadungparna.
  Maysa a nasiglat unay a di nakasapatos, alambre nga adipen a lalaki. Ket agluksaw a kasla dudon.
  Inkanta ni Emira:
  Iti karuotan nagtugaw ni Dulang, .
  Iti karuotan nagtugaw ni Dulang, .
  Kasla met la iti pipino
  Berde isuna!
  Ngem kalpasanna immay ti duende, .
  A nangabak iti amin...
  Pinagbalinna a nabaknang
  Ket kinnanna ti panday!
  Daytoy ti namagbalin iti dayta a nakakatkatawa, ngem saan a nangpaadu iti pigsa. Sagpaminsan a nangipaay ti ubing kadagiti narabaw, ngem nagadu ken sensitibo a sugat iti duende. Gapu iti pannakapukaw ti dara, nangrugin a kimmapuy ken nagbannayat ni Erimiad.
  Ket naandur pay ketdi unay ti kalabanna. Kinapudnona, sangapulo ket innem agingga iti sangapulo ket pito nga oras a panagtrabaho iti inaldaw, mapapatay wenno tumangken ti asinoman a kayatmo. Ket napigsa unay ti bagi ti ubing a lalaki ken kabaelanna nga ibturan ti aniaman nga awit.
  Maigiddato iti dayta, ti panangawit kadagiti nadagsen a bato iti adu nga aldaw dina pinabileg dagiti piskel, no di ket, iti kasumbangirna, pinagbalinna ida a napigpigsa ken nasiglat.
  Isu a kinabil ti ubing a prinsipe iti sirok ti tulangna babaen ti kampilan, ket nagrukob ni Erimiada, ket nabalitokanen tapno saanen a makasubli a nasayaat.
  Ket nagpigket ti adipen a lalaki, a siraragsak ken siraragsak nga agung-ungor, ket in-inject manen ti balasitang iti tian. Ket iti daytoy a gundaway ad-adda a naun-uneg.
  Nangrugin a nagpukaw ni Erimiada. Inkidemna ti sakana, ngem ti murdong ti kampilan ti nangdungpar iti balasitang iti mismo a lamolamo a mugingna, ket makita a tinukkolna dayta. Ket saan laeng a nasakit daytoy, no di ket narigat pay ti agtakder.
  Natnag ti duende iti sikiganna ket nagkullayaw:
  - Diakto sumuko kadagiti kabusor ni Satanas - dagiti berdugo, .
  Ipakitak ti tured iti sidong ti pannakatutuok...
  Nupay sumsumged ti apuy ken maidungpar ti saplit kadagiti abagam, .
  Ay-ayatek ti Elf-ko buyogen ti nabara a panagayat!
  Nagngisiten ti adipen a lalaki ket simmungbat babaen ti panangiduronna iti agong ti balasang babaen ti lamolamo a mukodna. Ket intedna a siiirut, a nangburak iti alikamen ti panaganges, ket inkantana:
  - Ti wayawaya ket paraiso, .
  Awan ti ragsak kadagiti kawar...
  Makilaban ken agtured
  Laksidem ti bassit a buteng!
  Ket ad-adda pay a napigsa ti panangkabil ti ubing iti kampilan, iti kasta unay a natukkolna ti kampilan manipud kadagiti kimmapuy nga ima ni Erimiada. Inyunnat ti balasang ti imana tapno alaenna. Ngem dagus a tinukkol ti murdong ti tadem iti nagbaetan dagiti tadem ti abaga. Ket rimmuar manen ti dara.
  Natnag ti balasang ket iniggamanna ti kampilan iti imana. Ngem nadungpar ti tadem nga inyakar ti kagudua a lamolamo nga ubing a lalaki iti mismo nga imana, a nangputed iti urat. Natinnag ti kampilan, ket nadisarma ni Erimiada.
  Nagpukkaw ti adipen a lalaki gapu iti rag-o ket dinanogna ti duende iti templo babaen ti iggemna. Inkigtotna dagiti lamolamo, nabayagen nga agsagsagaba a sakana ket natnag iti nauneg a knockout.
  Inkabil ti prinsipe ti lamolamo a sakana, a sumagmamano a tawenen a di nakakita iti sapatos, iti agpangato a barukong dagiti babbalasitang.
  Ket nangiruar iti naballigi nga ikkis, kinunana:
  - Agbiag ti lawag ken wayawaya!
  Ket kalpasanna, timmaliaw iti nangisit a mannakigubat:
  - Leppasen isuna?
  Sitatalged a simmungbat ti kabalyero a naka-black armor:
  - Saan! Naparmekmon isuna! Ita, nawayakan ket naibellengmon dagiti kawar ti pannakaadipen!
  Insaludsod ti ubing a dati nga adipen itan:
  - Ket ita, maisubliak kadi iti dati a ranggok a prinsipe?
  Desidido a simmungbat ti mannakigubat a naka-nangisit a kabal:
  - Saan! Naparmek ti pagiliam. Ngem pinaneknekam ti bagim a nagsayaat a mannakigubat. Makikaduakan iti buyot ket agbalinka nga scout sadiay. Ibilinmo ti maysa nga iskwad dagiti lallaki a kas kenka. Ket daytoyto ti gunggona iti panangparmekmo iti Viscountess.
  Nagruknoy ti agtutubo a prinsipe ket immisem a kinunana:
  - Aagyaman! Diakto agsubli kadagitoy a nabangsit a quarry.
  Inwagwag ti kabalyero a naka-black armor ti kampilanna, ket naungaw ti naballigi nga ubing.
  Dandani saan a linuktan ni Erymiada dagiti matana. Nasakit ti ulona. Sililiday a timmakder ket, agngangabit, dinamagna:
  - Ania ti napasamak kaniak?!
  Simmungbat ti nangisit a mannakigubat buyogen ti liday iti timekna:
  - Naabak ka! Nangabak ti ubing ket immawat iti wayawaya.
  Nagsennaay a kinuna ti duende:
  - Isu nga ania itan, matay ngata dagiti tattaok?
  Sitatalged a simmungbat ti kabalyero a naka-black armor:
  - Siempre saan! No adda man, adda gundawaymo a makagun-od iti baro a laban. Iti daytoy laeng a gundaway masapul a makirangetka iti daydiay inlaksidmo idi damo. Saan a kadua ti tao, no di ket iti bampira!
  Nagsennaay ni Erimiada:
  - Umanamongak koma iti bampira. Ngem nasugatak amin ken awan ti pigsak. Adda kadi pamay-an tapno maagasan dagiti sugatko tapno nakasaganaak a makiranget?
  Kinuna ti kabalyero a naka-black armor:
  - Maymaysa laeng ti wagas. Masapul a pugtuanyo ti burburtia. Sungbatam a siuumiso, ket maminsan nga umimbag amin a sugatmo.
  Nagpakaasi ti duende:
  - Komplikado unay dagiti burburtia isu nga imposible laeng a sungbatan dagitoy. Mabalin nga adda sabali a pamay-an? Bueno, no kayatmo, agkantaak para kenka!
  Insungbat ti mannakigubat a naka-black:
  - Siempre, kantaemto kaniak uray kaskasano! Ngem tapno maagasan dagiti sugatmo, masapul a masungbatan ti saludsodko. Masapul a bayadam ti amin!
  Dagus a pinasingkedan dagiti anghel a nagtayab iti rabaw ti ulo ti kabalyero, a sangsangkamaysa nga inuni dagiti babassit a timekda:
  - Masapul a bayadam ti amin!
  Kinuna ti kabalyero a naka-black armor:
  - Ngem asiakto kenka ket bay-ak a panunotem ti saludsod. Ket maysaka a nasirib a balasitang, ket patiek a sigurado a pugtuanyo no ania ti umiso a sungbat.
  Kinuna ni Erimiada:
  - Imposible nga ammo ti amin a banag iti lubong!
  Nagtung-ed ti mannakigubat nga addaan iti agsilsilnag a kampilan:
  - Kusto! Ngem lohikal a mabalinmo a kalkularen ti aniaman a sungbat iti aniaman a saludsod.
  Nagsennaay ti insungbat ti duende:
  - OK ngarud. Nakasaganaak.
  Kinuna ti kabalyero a naka-black armor:
  - Ania ti umay a di umay, ken pumanaw a di pumanaw!
  Nagsippayot ni Erimiada, a nangtimbukel kadagiti safiro a matana:
  - Wow! Wow saludsod.
  Nagtung-ed ti mannakigubat a naka-black:
  - Panunoten! Padasem a panunoten dayta a lohikal!
  Intennag ti Biskondesa ti mugingna ket rinugianna ti nagrason iti napigsa;
  Baka kuarta dayta? Isuda, pudno, kasla umayda, ngem kanayon a manmano kadakuada, isu a maibaga ti maysa nga umayda a di umay iti kasta a kaadu a kas iti rumbeng. Iti sabali a bangir, pumanawda, a kasla saanda a pumanaw, a kasla awanda sadiay.
  Sinagid ni Erimiada ti nasugatan a mugingna babaen ti ramayna ket intuloyna ti panagrasrason;
  Wenno mabalin a parikut dagitoy. Kasla umayda, ngem kanayon a kastoyda, isu nga umayda a di umay. Ket kasla awanen dagiti parikut, ngem kinapudnona, agtalinaedda pay laeng.
  Inkuskos manen ni Erimiada ti likud ti ulona sa intuloyna ti panagrasrasonna iti naited a topiko.
  Kas pagarigan, mabalin a daytoy ti biag. Kunada a dimtengen ti biag, ngem adda dayta idi. Iti sabali a bangir, awanen ti biag, kunada. Ngem nagtalinaed iti isu met laeng a tiempo, agraman ti kararua, nga imortal.
  Wen, adu pay dagiti pagpilian a mabalin a maitukon. Silulukat dagiti matak gapu kadagiti nadumaduma a posible a sungbat. Ditoy nga intedda kenkuana ti panawen. Ngem kinapudnona, no ad-adda a pampanunotem, ad-adda a mariroka, ket tumaud ti nadumaduma a posible a sungbat. Ket saan a makatulong ti panawen...
  Kalpasanna, naraniag ni Erimiada, ket kinunana:
  - Nakasaganaak a mangted iti sungbat!
  Intung-ed ti mannakigubat a naka-black ti ulona, nga agsilsilnag a kasla ebony:
  - Bueno, agsaokayo!
  Desidido a kinuna ni Erimiada:
  - Dumteng ti panawen a di umay! Dimtengen kano ti tiempo, ngem napasamak metten! Ket pumanaw a di pumanaw, met. Kunada a naglabasen ti panawen, ngem agtalinaed latta!
  Nagkidem ti kabalyero a naka-black armor ket insungbatna:
  - Bueno, ti sungbat ket sapasap nga umiso, ken mabalin a mabilang dayta! Nupay, ti gagangay a sungbat ket dagiti lagip! Ngem ti panawen ket naan-anay met a posible a pagpilian.
  Nangaramid ti nangisit ti kawesna a mannakigubat iti figure eight babaen ti nasileng a kampilanna. Ket kalpasan ti dua a segundo, naungaw amin a sugat ken pannakadadael ni Erymyad nga awan ti tugotna, a kasla awan pay pulos.
  Immisem ti balasang nga elf ket kinunana:
  - Aagyaman! Ita, mabalinko kadi nga alaen ti maikadua a gundawayko?
  Simmungbat ti kabalyero a naka-black armor iti nadaranudor a timek:
  - Kabaelan! Ngem masapul a makirangetka iti bampira iti daytoy a gundaway. Nakasaganaka kadi para iti kasta a pannubok?
  Desidido a simmungbat ni Erimiada:
  - No awan ti pagpiliak, ngarud wen! Nakasagana!
  Dandanin itag-ay ti mannakigubat ti kampilanna, ngem kalpasanna, naggigiddan nga impukkaw dagiti anghel nga agtaytayab iti rabaw ti nangisit a kallugongna:
  - Bay-am nga agkanta kadakami! Addaan iti kasta a nakaskasdaaw a timek!
  Nagtung-ed ti kabalyero a naka-black armor:
  - Agkanta, kinapintas! Kalikaguman dayta ti retinue-ko!
  Nagtung-ed ni Erimiada a di kayat ket kinunana:
  - Wen, awanak iti timek!
  Nagkatawa dagiti anghel a nagkatawa:
  - Saan a kasapulan! Nagsayaatka! Umayka, dika mabain!
  Immanges iti nauneg ti duende ket nagkanta buyogen ti ragsak;
  Gloria iti pagilian nga agsabong iti ngato, .
  Gloria iti naindaklan, sagrado nga Elf...
  Saan, awanton ti kinaulimek iti agnanayon - .
  Nawarsi dagiti bituen iti talon kadagiti perlas!
  
  Adda kadatayo ti naindaklan a Mannakabalin-amin a Svarog, .
  Anak ti Mannakabalin-amin nakabutbuteng a Pamilia...
  Tapno makatulong daytoy a mannakigubat iti gubat, .
  Masapul nga idaydayawtayo dagiti elf babaen ti lawag ti Dios!
  
  Awan ti panagduadua dagiti babbalasitang, patiennak, .
  Nakapungtot dagiti babbalasitang a mangraut iti bunggoy...
  Mapisangto, narungsot nga animal, .
  Ket makaala ti kabusor iti danog iti agongna!
  
  Saan, dikay padasen a buraken dagiti elf, .
  Saannatayo nga iparintumeng ti kabusor...
  Parmekennaka, dakes a mannanakaw, .
  Kaduanatayo ni lolo ni Elin !
  
  Saan, pulos, pulos a di sumuko kadagiti kabusor, .
  Dagiti barefoot a babbalasitang ket nakiranget iti sidong ti Elf ...
  Saantayo nga ipakita ti kinakapuy ken bain, .
  Makilangentayo iti dakkel a Satanas!
  
  Pinalubosannakami ti Dios a mangileppas kadagiti gubatmi, .
  Ket dash away ti Wehrmacht hordes...
  Tapno saanda nga agngudo iti sero, .
  Tapno saan a naulimek iti sementerio!
  
  Ikkam dagiti babbalasitang iti wayawaya, mannakigubat, .
  Isu a daytoy ti maurnos para kadagiti Orkishist...
  Ipagpannakkeldatayo dagiti ammatayo, .
  Saannatayo a gatas ti kabusor a kas kadagiti baka!
  
  Pudno nga umay ti primavera iti mabiit, .
  Agbalinto a balitok dagiti lapayag ti mais kadagiti talon...
  Mamatiak a matungpal ti arapaaptayo, .
  No masapul a labanam ti kinapudno!
  
  Dios, kayatna a sawen nga amin a tattao ket ayat, .
  Napudno, napigsa, agnanayon iti rag-o...
  Uray no maibukbok ti naranggas a dara, .
  Masansan a di naannad ti balasitang!
  
  Rumekenmi ti kabusor iti gubat, .
  Aramiden ti banag a kasta unay ti anginna...
  Uray no agraira ti bagyo kadagiti lubong, .
  Ket dumteng ti nasipnget nga eklipse!
  
  Saan, agtakderto dagiti tattao agingga kadagiti tanemda, .
  Ket saanda nga agtedted uray maysa a bit kadagiti Erkshist ...
  Dakayo a lallaki isuratyo dayta iti kuadernom, .
  Ket patademenyo amin a kampilanyo para iti gubat!
  
  Wen, pudno nga addanto parbangon nga awan ti pingirna, .
  Mamatika, amin ket maaddaan iti ragsak...
  Luktantayo ti sabali, patiennak, lawag - .
  Iti angin ti ima ti balasang ket mangiyunnat!
  
  Mabalintayo , maaramidtayo daytoy, patiennak, .
  Banag a ditay" pay maitured nga arapaapen...
  Nalawag a makitatayo ti karaniagan a kalat, .
  Saan, dikay agsao iti kinaaleng-aleng, mannakigubat!
  
  Bueno, agtayabtayo, siuulimek, idiay Mars, .
  Luktantayo dagiti talon sadiay, bilangentayo dagitoy, rubi...
  Ket ikargatayo"t mismo iti mata dagiti environmentalist , .
  Agtaytayab dagiti bunggoy dagiti kerubin iti ngatuentayo!
  
  Wen, nalatak ti pagilian ti Soviet, .
  Ania ti inted ti komunismo kadagiti tattao...
  Isu ket naited kadakami babaen ti pannakayanak iti agnanayon - .
  Para iti Motherland, para iti ragsak, para iti wayawaya!
  
  Idiay Elfia, tunggal mannakigubat ket manipud iti kulluong, .
  Iyunnat ti maladaga ti paltog...
  Ngarud, agpigergerka, kontrabida, .
  Awaganmi ti monster a kuenta!
  
  Wen, ti pamiliatayo ket agbalinto a mannakigayyem a pamilia, .
  Ania ti bangonen ti elfinismo iti uniberso...
  Agbalintayo, ammoyo, pudno a gagayyem, .
  Ket ti negosiotayo ket agbalinto a panagparsua!
  
  Ngamin, agnanayon nga ited ti elfinismo babaen ti pannakayanak, .
  Tapno naragsak dagiti nataengan ken ubbing...
  Agbasbasa met ti ubing kadagiti silaba, .
  Ngem agsilnag dagiti mata ti gil-ayab ti demiurge!
  
  Wen, addanto rag-o para kadagiti tattao iti agnanayon, .
  Nga agkakaduada a makilablaban para iti affairs ni Svarog...
  Makitatayo dagiti aplaya ti Folgi iti mabiit, .
  Ket addatayto iti lugar a pakaidayawan ti Dios!
  
  Wen, ti Elf ket saan a mabalin a buraken dagiti kabusor ti Fatherland, .
  Napigpigsanto uray ngem ti asero...
  Elfiya, patpatgeka nga ina dagiti ubbing, .
  Ket ti amami, patiennak, isu ti masirib a Ftalin !
  
  Awan dagiti lapped para iti Fatherland, patiennak, .
  Umabante daytoy a di agsardeng...
  Ti ari ti impierno ket asidegen a makagun-od iti checkmate, .
  Di kumurang nga adda tattoo kadagiti imana!
  
  Itedtayo ti pusotayo para iti Inatayo, .
  Sumalogtayo amin a bantay, patientayo, nangatngato...
  Adu ti pigsatayo a babbalasitang, .
  No dadduma, ipuyotna pay ketdi ti atep!
  
  Nangted met ti ubing iti subscription para iti Elf, .
  Narungsot kano ti labanna...
  Adda agkir-in a metal kadagiti matana, .
  Ket nairut ti pannakailemmeng ti RPG iti backpack!
  
  Isu a saantayo nga agay-ayam iti maag, .
  Nasaysayaat pay, agtakdertayo amin a sangsangkamaysa kas pader...
  Agpasa iti eksamen, maysa laeng a lima, .
  Agturay koma ni Abel, ket saan a ti dakes a Cain!
  
  Iti ababa a pannao, addanto ragsak para kadagiti tattao, .
  Ket ti bileg ni Svarog iti sagrado a lubong...
  Sipapaay-ayam a burakenda dagiti Orkshist, .
  Agbalin koma ni Lada a ragsak ken idolo!
  Nalpas ti elf girl ti nagkanta buyogen ti dakkel a kinagagar. Ket nagruknoy, tinukkolna ti awan kawesna a sakana ket kinunana:
  - Asi!
  Pinasingkedan ti kabalyero a naka-black armor:
  - Daytoy ket maikari a kanta! Pabaraenna ti puso ken kararua. Ngarud, itedko kenka ti balakad: mangaramidka iti figure eight babaen kadagiti sakam, ket ad-adunto ti pigsam. Ket madaeram uray ti kasta a monster a kas iti bampira!
  Nagruknoy ni Erimiada ket insungbatna:
  - Rumbeng a raemennatayo ti lubong ken kabutengnatayo.
  Di mabilang dagiti panaggundaway dagiti soldado...
  Kanayon a makalaban dagiti elf.
  Dadaelentayo dagiti orc agingga iti daga!
  Maysa a mannakigubat a nakakawes iti nangisit ti nangaramid iti sirkulo babaen ti kampilanna, ket nangngeg ti musika, kas iti panagtokar dagiti yelo.
  Ket nagparang ti silweta iti tangatang. Guapo ngem nalabaga nga agtutubo a naka-top hat ken lalat a terno. Lalat dagiti imana, nangisit a guantes, ken ti botasna, iti kasumbangirna, nalabaga. Ket nakaiggem iti kampilan. Nagruar dagiti ngipen iti ngiwat ti baro.
  impukkaw ni Erymiada a nangibuksilan kadagiti ngipenna:
  - Daytoy ket bampira! Kasla medyo cute.
  Nagkidem ti agtutubo, inurnosna ti top hat-na, sa nagdisso a sititibker iti daga.
  Nagruknoy iti balasang ket kinunana:
  - Isu ket dandani lamolamo ken awan sapatosna, kasla adipen!
  Insungbat ti nangisit a mannakigubat:
  - Daytoy ket maysa a viscountess manipud iti natan-ok unay a pamilia. Ket kayatna a maala ti nalabaga nga estatua ti dragon tapno maisalakan dagiti tattaona manipud ken patay.
  Insungbat ti ubing a bampira:
  - Uray kaskasano, masapul nga abakek isuna! Ikagumaak a pagtalinaeden a sibibiag no mabalin!
  Simmungbat ni Erimiada nga umis-isem:
  - Diak met kayat a patayen! Ngem no masapul, makiranget iti amin a pigsak!
  Nagtung-ed ti nangisit a mannakigubat:
  - Makirangetka babaen kadagiti kampilan. Agpapada dagiti armas, ken patas ti amin.
  Nagruknoy ti bampira ket insungbatna:
  "Dakkel a dayaw kaniak ti panagballasiw kadagiti kampilan iti kasta a balasang!"
  Nagkidem ken nagkidem ni Erimiada:
  - Situturedtayo a mapan iti gubat, .
  Para iti gapuanan dagiti elf...
  Parmekentayo amin nga orc, .
  Makiranget, dika ag-drift!
  Nangala ti balasang ken ti ubing kadagiti nasileng ken agkir-in a kampilan kadagiti imada ket nagsaganada a makiranget. Ti riknada ket para iti naan-anay a pannakadadael.
  Naguni ti signal. Nagdardaras ti agtutubo a bampira buyogen ti naatap a pungtot nga agturong ken ni Erymiada. Sinabatna babaen ti panangsaplit ti kampilanna, a nangparmek iti panangraut. Ad-adda nga amang ti panagtalek ti balasitang, ket inlaksidna manen ti gandat babaen ti barrel roll.
  Kalpasanna, inyakar ni Erimiada ti kalabanna iti nagbaetan dagiti sakana babaen ti awan kawesna a sakana. Nabalinan ti bampira a linapdan ti danog, ngem nagkintayeg latta.
  Nagkidem ti duende:
  - Saan pay nga ammo ti kabusor ti pigsatayo, .
  Saanda nga inusar ti naan-anay a pannakabalinda...
  Raut dagiti maladaga ken babbai
  Agpada amin, bampira, patayenka!
  Kas sungbat, intag-ay bassit ti baro manipud iti rabaw ti daga ket pinadasna ti umasideg ken ni Erymyad a kasla stormtrooper.
  Ket innala ti balasang ket binagsolna ti kabusor babaen ti murdong ti kampilanna iti mismo a tian. Naut-ot ti ineksionna ket rimmuar ti dara. Nangaramid ti duende iti maniobra a kulibangbang ket inkabitna ti bota ti bampira, kalpasanna nagkigtot:
  Rumekekto ti kabusor babaen ti maysa a danog, .
  Siak, elf, naturedak gapu iti nasayaat a rason!
  Kabayatanna, nagtultuloy ti gubat. Pinadas ti bampira ti agtayab nga agpangato, ngem naglugan ni Erimiada ket intultuloyna a tiniliw. Ket naiwaras dagiti tedted ti eskarlata a dara.
  Napaliiw ti agtutubo a bloodsucker:
  - Adu ti nasursurom! Ngem dina kabaelan ti ubing!
  Nagkuna ti duende, nga inbukbokna dagiti ngipenna iti isem:
  - Masapul a mangrugika iti sadinoman! Bassit laeng ti nasursurotayo amin, ket dika agbasol, bampiraka iti Dios!
  Kellaat a pimmardas ti bampira, ngem nakalibas ti kampilanna iti puntiria, ket nadungpar ni Erimiada ti pulso ti bloodsucker. Manen ti kolor ruby ti agdisso ken agsennaay.
  Napaliiw ni Vampire:
  - Sika a diablo!
  Nagkedked ti duende:
  - Agserserbiak kadagiti puersa ti naimbag!
  Kinuna ti agtutubo a bloodsucker:
  - Ania ti nagdumaan ti naimbag ken dakes?! Uray dagiti didiosen ti lawag papatayenda ken dida ispalen dagiti kabusorda!
  Inkidem ni Erimiada dagiti abagana sa nagkidem:
  Narasi ti petalo ti sabong, .
  No nabayagen a napigis...
  Nupay naulpit ti lubong iti aglawlaw, .
  Kayatko ti agaramid iti naimbag!
  Pinadas manen ti bampira ti napardas ket dinardarasna ti balasang. Inaramidna ti pitchfork maneuver, ngem, di ninamnama, ti tadem ti elf girl"s ti nangtubtubngar iti karabukobna. Nag-spray ti ayus ti dara. Naglugan ti bampira nga agsubli, a nangyugyugyog kadagiti nalabaga a tedted, ket napaliiwna:
  - Pudno, she-devil!
  Naglugan ni Erymiada iti amin a pigsana, a nangipuruak iti bagina iti danog. Ti lamolamo ken nagtimbukel a mugingna ti nangdungpar iti bampira iti mismo a barukong. Nagtupak ket inwarasna dagiti takiagna iti nagduduma a direksion. Sumagmamano a naburak a ngipen ti nagtayab a rimmuar iti ngiwat ti bloodsucker.
  Inkabil ni Erimiada ti lamolamo a sakana iti barukongna, intag-ayna dagiti imana ket impukkawna:
  - Balligi!
  Dinamag kenkuana ti nangisit a mannakigubat:
  -Ileppasmo kadi dayta?
  Desidido a kinuna ni Erimiada:
  - Saan!
  Nagtung-ed ti kabalyero a naka-black armor:
  - Ti nalabaga a dragon figurine ket kukuam!
  Ket nangaramid iti trianggulo nga addaan iti agkir-in a kampilan. Dagus a nagkidem iti tangatang, ket nagparang ti ladawan ti namaris, nabileg a dragon. A nagtayab nga immuli ken ni Erimiad. Di boluntario a bimmassit ti balasang.
  Kalpasanna, adda bassit a panagkidem, ket nagbalin ti dragon a bassit a figurine a naglugan a mismo kadagiti ima ti balasang nga elf. Innalana dayta ket inkantana:
  - Elf, elf, elf, .
  Agnanayonto ti kinaagtutubotayo...
  Elf, elf, elf, .
  Addatayto iti agnanayon a ragsak!
  
  TI MAIKALIMA A PANAGBIAG NI GULLIVER
  ANNOTATION
  Ti nalatak a biahero a ni Gulliver, nga adda iti ulo ti dakkel a barko, ket agbiahe manen. Matiliw iti bagyo ket maitapuak ti barkona iti takdang. Ket ti aduan kapadasan a Gulliver ket makasabat iti kasta a karkarna a lubong, kalpasanna amin dagiti napalabas nga adbentura ti maaw-awagan a marino ket agkupas iti likudanna.
  . KAPITULO No. 1
  Saanen nga ubing ni Gulliver. Nupay kasta, nagluas manen iti sabali a panagdaliasat. Kinapudnona, dagiti panangiladawanna kadagiti adbentura ket naala kas awan sabali no di dagiti pantasia ken sarsarita.
  Ket lumabas dagiti tawen, ket agbalin nga ubanan ti ulo, ket agparang iti dayta ti medio kinakalbo. No nasurok a limapulo, babaen kadagiti pagalagadan ti maikasangapulo ket walo a siglo, adu daytoy. Nupay kasta, inkeddeng ni Gulliver ti mangdungpar manen iti kalsada. Maysa pay, impadto kenkuana ti mammadles nga iti daytoy a gundaway masarakanna ti ragsakna ket dinan kayat ti agsubli.
  Maysa a dakkel a galeon ti nangipangato kadagiti layagna ket naglayag nga agturong iti Taaw Pacifico. Sigud a medio nabaknang ni Gulliver, ket ti naingpis a delana dagiti babassit a karnero a naala manipud Liputa ti nangyeg kenkuana iti naisangsangayan a kita . Ngem natayda amin. Ket timmaud ti ideya a sumarungkar manen iti daytoy nga isla.
  Nasurok a tallopulo a tawenen ti napalabas. Ket basbassit ti panagbiag dagiti Lilliputian ngem dagiti tattao. Isu a naungawen ti amin a makaam-ammo ken ni Gulliver.
  Apay a dikay agbiag sadiay babaen ti panangtiliw iti biktima? Awan ti kanyon wenno riple dagiti Lilliputian, ken awan ti aniaman a maibusor kadagiti higante dagiti panada. Ket iti mismo a Lilliput ket makatiliwka iti adu a napateg a banag.
  Dagiti laeng babassit nga animal ti makapataud iti dakkel a kita ken mabalin a mailako iti dakkel a gatad.
  Napeggad unay ti mapan mangtiliw kadagiti higante. Saan laeng nga asinoman ti mangala iti brutal a maminsangapulo ket dua a daras ti kadakkel ti maysa a tao, uray ti paltog. Maysa pay, addaanda iti ari nga addaan iti nabileg a buyot. Pudno, awan pay ti pulbura dagiti higante.
  Uray kaskasano, kayat ni Gulliver ti sumarungkar iti umuna a pagilianna, nga addaan iti dua a pannakabalin dagiti babassit a tattao. Nalabit sadiay a makasarak iti banag a mamagbalin kenkuana a nakaskasdaaw ti kinabaknangna.
  Gapu ta naam-ammona ti Yahoo ken ti lubong dagiti nasaririt a kabalio, ad-adda a nagbalin a naulpit ken managbabain ni Gulliver. Aglabas dagiti tawen ket masapul a bumaknangka. Saan pay nga ammo no kasano pay a biag ti nabati kenkuana. Ket katawaandaka dagiti tattao, ket mangted dagiti nadumaduma a pagiwarnak kadagiti bulgar a pammalubos a ni Gulliver ket saan laeng nga agar-arapaap, no di ket maysa met a nauyong. Ket ad-adda pay, tapno mangipaay iti pammaneknek nga adda dagiti pagilian a dinakamatna, daytoy ti nangtignay.
  ti agarup no sadino ti ayan ti Lilliput ken ti isla ti Blefuscu . Ket nakadanonen ti barkona iti daytoy a lugar.
  Ngem eksakto a sadino? Dagiti isla ket babassit, ken padasen a sapulen dagitoy a bulsek, nga agus-usar ti primitibo a panaglayag idi nasapa a maikasangapulo ket walo a siglo.
  Ket kalpasanna, innala ti barko ket natiliwan iti bagyo...
  Isu ket naiwaras iti pito nga aldaw ken rabii, nga inwaras dagiti dalluyon. Imbag laengen ta nagbalin a nalagda unay ti disenio ti dakkel ken nabileg a barko nga addaan kadagiti paltog. Ket saan a nagrupsa.
  Ket kalpasanna kellaat a timmakder ti dalluyon ket inyanudna ti Ingles a galeon iti desierto nga aplaya. Gapu ta nabannogda iti napaut a pannakidangadang iti bagyo ken atap nga elemento, nakaturog ti tripulante ti nasurok a dua gasut a marino, ken ni Gulliver a mismo.
  Saanda a pinanunot no kasano ti aginana wenno umimbag.
  Agtultuloy ti bang-ar ni Gulliver. Ket idi makariing, nagtultuloy ti bang-ar iti kinapudno. Umuna, nasarakan ti bagina a naigalut, ket nakatakder iti sibayna dagiti lallaki a kasla agarup sangapulo ket dua wenno sangapulo ket tallo ti tawenda. Napintaan dagitoy kadagiti pintura, dutdot iti uloda a kas kadagiti Indian, awan ti saka, kagudua a lamolamo a torso. Nupay kasta, medio napudot ditoy, ket maawatan daytoy.
  Kimmita ni Gulliver iti aglawlaw. Ket nakitak ti sumagmamano a naigalut a marino iti asideg. Isuda laeng ti nagbalbaliw metten. Bimmassitda, naungaw dagiti barbas ken rugit, ken nagsalog dagiti kawes a kasla bag.
  Sinirip ni Gulliver ti bagina. Ket nasdaawak. Bimmassit ti bagina, naungaw ti tianna, ken ti natangken nga ut-ot iti bukotna met. Ket nagsalog ti terno a kasla labaan. Ket kellaat a nagbalin a libre dagiti botas. Ket nagkidem, ket nagkullayaw bassit dagiti tali.
  Impukkaw ti maysa nga ubing a lalaki a kasla Indian, a naabbungotan kadagiti tattoo:
  - Agbalinda a kas kadatayo! Umayka, irutmo dagiti tali!
  Dagiti marino ket talaga nga addaanen iti rupa dagiti ubbing, ken bimmassit ti kadakkelda iti imatangmi.
  Nagdardaras dagiti lallaki nga addaan iti dutdot ken pintura a nangguyod kadagiti tali. Narikna ni Gulliver nga agtultuloy ti panagkissiwna. Ket maigiddato iti dayta, marikna ti bagi a nalag-an ken pigsa. Ket nagsardeng ti panagsakit dagiti ngipenmo, ket iti pangkaaduan, kasla nayanakka manen.
  Kabayatanna, ad-adu pay a lokal a mannakigubat ti naglugan iti barko. Naurnosdan ti unipormeda, nakasuotda iti kabal ken awitda ti kampilan. Adda sandalias kadagiti sakana ken sumagmamano a babbalasitang ti kaduana. Ngem kasla met ubbing ti langada, agarup sangapulo ket dua, maximum a sangapulo ket tallo ti tawenda. Nagsuot dagiti babbalasitang iti aritos ken alahas.
  Nagkatawa ti maysa kadakuada nga addaan iti blond a buok ket napaliiwna:
  - Nakalkaldaang dayta! Diak" nagun-od a makita ida kas nataengan! Ita, isuda met laeng dagiti babassit a kas kadatayo!
  Kinuna ti natattoo nga ubing a lalaki:
  - Adda nasurok a dua gasut kadakuada ditoy! Rumbeng a maibaonda kadagiti pagminasan kas adipen!
  Nagkedked ti balasang:
  - Saan! Ilakotayo laengen dagitoy! Dadduma ti saan a nagasat a mapan kadagiti pagminasan, ket dagiti dadduma ket dagiti baro a makinkukua!
  Nainget ti saludsod ti maysa nga ubing a lalaki a nakaarmas ken nakabalitokan a kallugong:
  -Siasino ti boss mo? Ibagak kenka! Ken dikay agpammarang a diyo ammo ti pagsasaotayo! Tunggal maysa a makikadua iti imperiotayo ket dagus a mangrugi a mangtarus iti pagsasaotayo, ket datayo, iti biang, maawatantayo dayta!
  Nagmuregreg ti maysa kadagiti marino a nagbalin nga ubing a lalaki:
  - Daytoy ni Kapitan Gulliver! Saanmo a dagus a mailasin iti bagi ti ubing a lalaki!
  Imbilin ti mannakigubat nga addaan iti nabalitokan a kallugong:
  - Guyoden ida a rummuar. Inton agbalinda kamaudiananna a kas kadatayo, kalpasanna nalabit mairuardanto. Maigiddato iti dayta, agsaganadanto para iti panagbalbaliw.
  Inkabil dagiti mannakigubat a lallaki ni Gulliver ken dagiti dadduma a lallaki iti abagada, a dua-dua nga iniggemda ida, ket inruarda ida.
  Napanunot ni Gulliver a mabalin a kinaaleng-aleng daytoy. Ngem kalpasanna, nalagipko dagiti Lilliputian. Basbassit ti katayagda. Kaaduanna laeng nga adulto, saan nga ubbing. Baka saan a rumbeng a masdaaw?
  Bimmisita iti nadumaduma a lubong ken nakitana dagiti nakaskasdaaw a pagilian. Isu nga apay a saan koma a karaman kadakuada ti lubong dagiti ubbing? Daytoy laeng ti kurangna para iti koleksionna a sensasion.
  Nakita ni Gulliver a saanen a desierto ti igid ti baybay. Adu dagiti soldado a nakaarmas sadiay. Adda dagiti lallaki nga addaan iti estilo Indian a dutdot ken pana, ken mannakigubat a naka-light metal armor. Ket dagiti babbalasitang nga addaan pana, kasta met, iti sabali a pannao, awan sapatosda malaksid kadagiti komander, nga addaan kadagiti napateg nga alahas ken sandalias a naabbungotan kadagiti perlas.
  Nagpila dagiti babbalasitang a pumapana. Ti sabali pay a ranggo ket addaan kadagiti imada kadagiti ad-adda a nabileg a pana a mangpaputok kadagiti makapapatay a bolt. Iti kannawan a sikigan adda dagiti katapulta. Adda met lallaki ken babbai iti asidegda. Imbilin ti kangrunaan a mannakigubat a nakabalitokan a kallugong:
  - Alaem ti kawes dagiti balud! Ad-adipendan itan ket masapul nga agkawesda sigun iti ranggoda.
  Saanen a maibagay dagiti kawes ken dandani dida makapetpet. Naluktan dagiti balud, a nagbalinen a lallaki, ket amin dagiti medyo nabanglo itan a trapo ket naitapuak iti bunton, agraman dagiti sapatosda. Kalpasanna, nangibukbokda iti naglaok a lana ken asupre sada pinuoran.
  Ita dagiti marino ket lallaki a saan a natataengan ngem sangapulo ket tallo, ket idi maikasangapulo ket walo a siglo, sakbay ti panagpardas, dagiti ubbing iti dayta nga edad ket kasla sangapulo ti tawenna idi maikaduapulo ket maysa a siglo. Wen, madlaw a bimmassit dagitoy.
  Ket ita, lamolamodan, adda dagiti mabain a nangabbong iti bainda babaen kadagiti imada.
  Natengngel dagiti pumapana ken crossbow girls iti paltog.
  Imbilin ti ubing a nakabalkot iti balitok a kallugong:
  - Bueno, bay-am a bugguanda ida iti baybay! Kalpasanna, ikkantayo ida kadagiti kawes nga adipen tapno agtultuloy ti langada.
  Ket dagiti natiliw a lallaki naitarayda iti baybay. Nabara ti danum, a nabara gapu iti tropikal nga init. Nasayaat ti klima ditoy. Makitam dagiti kayo a palma ken niog.
  At least dika ag-freeze.
  Agpada a mabain ni Gulliver ken maigiddato iti dayta naragsak. Gapu ta nasurok nga uppat a pulo a tawenen ti panangibellengna, nagbalin itan a naan-anay a nasalun-at, nasikap, ken naragsak. Ket nagbalin a naragsak ti rikna, nupay ti pannakaadipen ken pannakaibabain ti agur-uray kenkuana iti masanguanan, kasta met ti posible a napinget a panagtrabaho kadagiti pagminasan. Saan nga ammo ni Gulliver no ania dayta iti narigat a wagas, ngem nangngegna dagiti estoria maipapan iti no kasano a saan a naindaklan dayta! Ngem anian nga ubing ken nasalun-at itan.
  Napudot ti darat ket pinuoranna dagiti lamolamo, kasla ubing a suela. Saanda pay a naaddaan iti tiempo nga agbalin a nagaspang ken naabbungotan kadagiti callus, kas mapaspasamak no magmagnaka iti napaut nga awan sapatosmo. Nasken a maimutektekan nga idiay Britania, ti pannagna a di nakasapatos ket naibilang a pagilasinan ti dakkel a kinapanglaw, ket uray no ipakita dagiti ubbing dagiti lamolamo a mugingda, iti laeng pudot, ket kalpasanna gagangay kadagiti napanglaw. Ket gapuna inkagumaanda nga isuot ti sapatosda, iti laksid ti amin a ragsak a makarikna iti rabaw ti daga, nga addaan kadagiti kasla ubing, sensitibo a suela.
  Ngem maigiddato iti dayta, no awan ti sapatos medio nasakit . Napudot ti darat a sumsumged iti tropikal nga init iti tengnga ti aldaw. Nalawag a napigsa ken natangken unay ti suela dagiti lokal a lallaki ken babbai.
  Sabagay, napanunot ni Gulliver - mano ti tawenda? Kasano ngay no amin ditoy ket imortal? Ket saan a kas iti maysa kadagiti lubong a sinarungkaran ni Gulliver, ket nupay saan a natay dagiti tattao, lumakayda latta, ket ti imortalidad ket agtutubo, naragsak ken nasikap!
  Naindaklan ti panagbalin nga ubing iti bukodna a wagas! Ket nalabit agbiagka a kastoy iti nasurok a maysa a milenio.
  Pudno, kalpasanna, naliday ni Gulliver. Kasano ngay no masapul nga agtrabaho iti ginasut a tawen kas lamolamo, awan sapatosna nga adipen kadagiti pagminasan? Ket bassit laeng ti iyeg daytoy a rag-o.
  Kasla impierno dagitoy a lallaki. Kas pagarigan, inyebkas ti maysa a padi ti kapanunotan a ti agnanayon a gil-ayab ket maysa a metapora, ket dagiti managbasol agtrabahoda a kasla adipen iti agnanayon a narigat a panagtrabaho!
  Ti sabali pay a nasdaaw ken ni Gulliver ket dagiti boy warriors inkabilda amin nga armasda iti naisina a bunton ken nangikabilda kadagiti pistola ken musket kadagiti landok a kahon.
  Impagarup ni Gulliver a saan unay a nasirib daytoy. Yantangay saan a dakes a banag ti paltog. Maysa pay, dadduma a paltog a naaramid idiay Inglatera, iti dayta a tiempo ti karang-ay a pagilian iti lubong, ket medio umiso ti panagputokda. Ket ditoy dagiti pana ken pana, a kasla idi rugrugi ti Edad Media. Ket idiay Britania umad-adanin ti industrial revolution. Ket di agbayag agbalinton a napigsa unay ti Inglatera nga uray dagiti higante ket makadinnungpardanto. Nupay mabalin a dakkel a peggad daytoy.
  Nagdisso dagiti lamolamo nga adipen a lallaki iti danum ti baybay. Ket naindaklan dayta iti bukodna a wagas. Kellaat a nangrugin nga agdisso ni Gulliver ken ti agassawa a dati a marino a lallaki iti aglawlaw ti maysa ken maysa. In-dous-da ti bagbagida iti ulep ti panagiwarwaras ken nagkatawada a siraragsak, a nangiruar kadagiti dilada.
  Kasla nataengandan iti panunotda ken nagtalinaedda iti isu met laeng a lagip, ngem iti kababalinda kellaat a nagbalinda a pudno nga annak. Ket kayatda unay ti agngisiten ken umisem ken agay-ayam iti prank.
  Ket inwaras ni Gulliver dagiti marinona, ket isuda kenkuana. Naragsak unay dagiti lallaki ken impakitada dagiti ngipenda. A ita addaanda iti bukodda, ken puraw. Daytoy ket baro, makaay-ayo a lubong nga addaan iti nadayag a panagsubli iti kinaubing.
  Nasayaat ti rikna ni Gulliver iti pisikal ken mabalin a medio naragsak iti pakabuklan. Ket kinapudnona, nagsubli kenkuana ti kinaagtutubona ket daytoy, mabalin a kunaen ti maysa, ti kapatgan.
  Ket ania pay ti kayatmo? Pudno, iti sabali a bangir, maysaka laeng a lamolamo nga adipen, ket makarimon pay daytoy. Ket saan unay a nasayaat ti panagbalin nga adipen. Nupay kasta, nasaysayaat nga amang ti panagbalin nga adipen.
  Pudno, iti laksid ti amin a parikut, medio naragsak a tiempo ti kinaubing. Bay-am nga adda no kua panagsusupiat kadagiti kapatadam, wenno masapul nga ageskuelaka, wenno uray agtrabahoka.
  Nupay... Siempre, idi ngudo ti maikasangapulo ket pito a siglo, idi kinaubing ni Gulliver, panawen dayta a saan unay a nasalun-at. Ket awan dagiti ragsak nga adda kadagiti ubbing iti maikaduapulo ket maysa. Wen, eksakto a kasta.
  Ngem agpapada amin, makikomunikar ken agay-ayam dagiti ubbing. Ket maikuna a paglinglingayan daytoy, uray no awan ti ideyam maipapan iti kaadda dagiti game console ken smartphone.
  Nupay kasta, saan a napalubosan dagiti lallaki nga agdisso iti napaut ket napapanawda iti danum babaen kadagiti pika. Ket talaga a puoran ti napudot a darat dagiti mugingmo. Pudno, no nabasa dagiti suela dikay" talaga marikna dayta. Kalpasanna, mangrugin a talaga a pumudot.
  Impukkaw ni Gulliver:
  - Adu ti mapuoran dagiti sakak! Ikkannak iti sumagmamano a sapatos!
  Kas sungbat, dinanog ti mannakigubat nga ubing babaen ti saplit, nga impukkawna:
  - Tagari! Saan a maikari dagiti adipen iti sapatos sigun iti ranggoda!
  Nupay kasta, rinugian dagiti mannakigubat a babbalasitang nga awiten dagiti swimming trunk-da. Daytoy laeng ti kawes a mabalin nga isuot dagiti adipen. Kas iti sumagmamano a kita ti Egipto.
  Rinugian dagiti lallaki a natiliw nga isuot ti uray kastoy tapno maabbongan ti bainda.
  Pinadas ni Gulliver ti nagsaludsod:
  - Kastoy kadi ti panangkablaawda kadagiti ganggannaet!?
  Ket kalpasanna, naalana manen ti latigo. Nupay kasta, impukkaw ti maysa nga elegante a balasitang nga addaan kadagiti aritos a diamante:
  - Alaem a nalaka! Isu ti liderda ngamin! Baka mailawlawagko kenkuana?
  Nagtung-ed ti mannakigubat nga addaan iti nabalitokan a kallugong:
  - Tay!
  Ti balasitang, a nangsapsaplit kadagiti sakana kadagiti napateg a sandalias, immasideg ken ni Gulliver, a nagbalinen a lalaki, ket nagkidem:
  - Amin a ganggannaet manipud iti baybay ket agbalin nga adipen sigun iti kaugalian ken mailako iti subasta. Dagitoy ti pagannurotantayo. Nupay kasta, no ammom nga aramiden ti maysa a banag ken paneknekam a mabalinmo ti agbalin a makagunggona, ngarud saan a kasta ti kinarigat ti biagmo iti pannakaadipen. Ket bayat ti panaglabas ti panawen, makagun-odka iti wayawaya para kadagiti meritom. Kasta met, no nagsayaatka kadagiti armas, mabalinmi nga ibaonnaka iti sirko tapno makiranget kas gladiador. Ket no ipakitam a naimbag ti bagim sadiay, ngarud maipanka iti buyot, ket daytoy ti gundaway para iti karera. Kayatna a sawen, uray dagiti adipentayo ket mabalinda ti agbiag a nasayaat ken agbalin a natan-ok a tattao.
  Nagruknoy ni Gulliver ket insungbatna:
  - Siruhanoak, mabalinko ti makatulong!
  Nagkidem ti balasang:
  - Iti pagilianyo, saan unay a narang-ay ti medisina. Saan la ketdi nga adda pakausaranmo!
  nakaisem a sinaludsod ni Gulliver:
  - Komusta met ngay dagiti Briton?
  Nagtung-ed ti balasang nga addaan iti diamante nga aritos:
  - Sigurado! Ket saan laeng nga isuda! Siempre, agur-uray kadakuada amin ti pannakaadipen. Ket siasino ti naibaon a makigubat!
  Dinamag ni Gulliver:
  - Saan kadi a kasapulan dagiti kanyon, pistola, musket?
  Desidido a simmungbat ti balasitang:
  - Saan! Makilabantayo laeng kadagiti natangken nga igam! Maiparit ti pulbura agpadpada ditoy ken iti Imperio ti Buffalo.
  Nasdaaw ni Gulliver:
  - Adda kadi sabali nga imperio?
  Nagtung-ed ti balasang:
  - Wen, ken adda gubat iti nagbaetantayo! Basta dimo panunoten a no makadanonka sadiay, nasaysayaat koma ti kasasaadmo. Maadipenkayo met ken mailako!
  Nagsennaay ni Gulliver:
  - Ala! Agparang a daytoy ti gasattayo! Kanayon nga agbalinka nga adipen wenno balud!
  Nagtung-ed ti ubing a naka-golden helmet:
  - Inlawlawagna ti amin kenka! Ita, maipankayo iti siudad. Isaganadanto dayta a mailako sadiay. Dika marigatan nga agtaray. Gapu iti panangpadastayo nga aglibas, dagus a mailansatayo kadagiti krus. Sadiay iti siudad mamarkaankayo ket, kas iti kaugalian, mabarbasan ti buokmo a kalbo. Ket iruardakanto tapno aglako. No masarakam ti bagim kadagiti pagminasan, nasayaat ti kababalinmo. Kalpasanna, agsisinnublatkayo iti trabaho iti rabaw ti daga ken trabaho iti uneg ti daga. Gapuna, no umdas ti nutrision, makapagpautka iti adu a siglo!
  Nagsippayot ni Gulliver:
  - Nasurok a maysa a siglo, maysa nga adipen kadagiti quarry!?
  Nagtung-ed ti ubing:
  - Dayta ti kasta! Awan ti kinalakaytayo! Agrag-okayo, nga agbalin nga agnanayon nga agtutubo. No saanka a mapapatay, kalpasanna kalpasan ti sangaribu a tawen pumanawto latta ti kararuam iti bagim. Ngem adda pay laeng sangaribu a tawen iti sanguanam. Agbiag ken agragsakkayo!
  Ket nasapsaplit manen ni Gulliver. Saan unay a makaparegta ti namnama nga agbiag iti sangaribu a tawen kalpasan daytoy.
  Ngem iti sabali a bangir, saan kadi a nagsayaat dayta? Ngem pampanunotek no ania ti mapasamak no agtaray? Agbalin ngata manen nga adulto, wenno agtalinaed nga ubing? Nupay nasapa pay la ketdi a panunoten dayta.
  Naisanglad iti maysa nga adigi dagiti lallaki a nabiit pay a marino. Ket dua gasut dagitoy a lallaki. Amin ket kagudua a lamolamo kadagiti nangisit a baul ti adipen. Nice boys, slim, ngem saan nga ibaga no siasino ti naingpis. Dagitoy ket medio masel ken napigsa ti langada, ken awanan iti taba. Natan-ok ti kudil, ken saan a nadadael ken puraw amin dagiti ngipen. Ket agparang a naan-anay a nasalun-at.
  Nupay saan pay a naan-anay a nagbalin a narangkis dagiti lamolamo a suelada, maibturanda latta no awan ti sapatosda.
  Sumagmamano a kumakabalio ti nagtayab nga immuli. Dagiti lallaki met, nga addaan kadagiti saplit kadagiti imada. Nagparang met dagiti babbalasitang kadagiti unicorn.
  Isu a simmangpet dagiti kabalyero. Ket kaduana ti lima a nasanay a leopardo.
  Maysa nga ubing a lalaki a nakasakay iti kabalio ken nakahelmet iti pirak ti namakdaar:
  - Dagitoy nga ayup ti mangsalaknib kenka! No adda asinoman a mangpadas nga aglibas, pigisenda ida. Saanmi nga ited kadakayo ti taraon ken danum iti agdama - anusankayo, adipen. Kalpasanna, addanto taraon ken danum. Bueno, siempre, yantangay lallakikayo amin ditoy, maikabilkayo iti naisina a kuartel agingga a maisubastakayo. Dimo maitured ti agrebelde. Mapapataykanto, ket siasinoman a matiliw ket mailansa iti krus wenno bituen. Maiparit ti agsao bayat ti panagbalbaliw. Saplittayo dagiti aglabsing nga awan asi. Ket ilansatayo dagiti natangken ti uloda.
  Ket no adda kayatmo nga ibaga, masapul nga ibagam: Mr. wenno Madam, palubosannak a makisarita kenka. Ket dikay liplipatan ti agruknoy!
  Ni Gulliver, a nangparmek iti butengna, naggurgura:
  - Pangngaasiyo ta palubosandak a mangaddress kadakayo!
  Nagngaretnget ti agtutubo a nakabalkot iti balitok a kallugong:
  - Bueno, agsaokayo!
  Ni Gulliver, a nagbalin nga ubing a lalaki, dinamagna:
  - Saan a kasapulan nga igalutnakami! Itedtayo ti saotayo a dayaw a siuulimek ken kalmado ti panagtignaytayo ken saantayo nga agtaray!
  Immisem ti agtutubo a nakabalkot iti nabalitokan a kallugong ket insungbatna:
  - Kaugalian kadi idiay England ti panangtungpal iti saom, nangruna no maited kadagiti ganggannaet?! Nupay kasta, saankami a mangikabil kadakayo kadagiti kawar no mabalinyo ti agulimek ken saan nga arimbangaw iti uray maysa laeng nga oras. Ta no saan, agkadenakayo amin a kas kadagiti nakombikto!
  Kinuna ti balasitang nga addaan iti diamante nga aritos:
  "Baka alaek daytoy baro ket ikabilko iti pony iti abayko?"
  Nagkidem ti agtutubo a nakabalkot iti balitok a kallugong:
  - Sobra nga dayaw para iti lamolamo ken narugit nga adipen nga ubing. Mabalinmo nga igalut iti tali a kas iti aso ket bay-am a sumurot kenka.
  Nagtung-ed ti balasang nga umis-isem ket nagkullayaw:
  - Iti pirak a kawarna! Anian a nasam-it a bassit nga ubing a lalaki ti nagbalinanna ita.
  Napadasan ni agtutubo a Gulliver ti sabali pay a pannakaibabain. Naikabil kenkuana ti kuwelyo, a kasla uken, ket nakadenna iti pirak a kawar.
  Dadduma a lallaki a marino ti naigalut iti tali. Kasda itan kadagiti adipen a lallaki. Naglikmut dagiti kumakabalio, ket nagna ti paset ti guardia.
  Ket ngarud nagluas daytoy intero a barefoot team. Immisem dagiti adipen a lallaki idi nagbalinda nga ubbing, ngem no padasenda ti agsao umawatda kadagiti saplit. Di agtutunos a nagnada a kadua dagiti lamolamo a mugingda, nga umuna a bimmallasiw iti darat. Ket kalpasanna iti igid ti nalukneng a graba a kalsada.
  Gulliver ti ubing a maguyod iti tali. Pudno, nalaka laeng ti magna iti bagi ti ubing. Ket ti balasang nga adda iti alahas ket saan a nagdardaras a nagsakay iti pony. Maisupadi ketdi, nagusioso pay iti baro a kadua ti katupagna. Siasino ti nabiit pay nga adulto.
  Insaludsodna nga umis-isem:
  - Sika kadi ti kapatgan kadakuada?
  Nagtung-ed ni Boy Gulliver:
  - Wen siak!
  Ket nagaddang a di nakasapatos, nga addaan iti suela ti ubing, iti natadem a bato, kalpasanna nagikkis.
  Nagngisiten ti balasang ket dinamag manen:
  -Nagbiaheka kadin kadagiti makapainteres a pagilian?
  Sitatalged a simmungbat ti adipen a lalaki:
  - Sigurado!
  Dinamag ti kinapintas kadagiti alahas:
  - Ibaga! Ania ti immuna ken makapainteres unay a kapadasam?
  Sidadaan a simmungbat ni Gulliver, a nagbalinen nga ubing:
  - Siempre, makadanon iti pagilian ti Lilliput . Bassit a tattao ti nagnaed sadiay, kas kadakami a tattao, maminsangapulo ket dua laeng a basbassit!
  Insaludsod ti balasitang, nga usiuso:
  - Kasda kadi kadakami, ubbing, wenno kas kadakayo nga adulto?
  Sigagagar a simmungbat ti adipen:
  - Kasda la ti kitami - nataengan ken ubbing, sangapulo ket dua laeng a daras a basbassit.
  Bueno, awan pay ti paltogda - nalamiis laeng nga igam!
  Inbaliw ti balasitang ti napipintas, kasla ubing a rupana ket napaliiwna:
  - Uray iti gubattayo, ken paltog! Awan ti kasta a ragsak!
  Napaliiw ni Gulliver:
  - Ngem mabalinmo a parmeken ti intero a kontinentem babaen iti dayta!
  Nagmuregreg ken nagkanta ti kinapintas:
  Diak kayat ti balligi uray ania ti magastos
  Diak kayat nga ikabil ti sakak iti barukongko...
  Saantayo a makiliga ken ni Satanas, .
  Husto dayta, ditay" pulos makatallikud iti dalan!
  Maysa nga adipen nga ubing a lalaki, a mangsapsaplit kadagiti lamolamo a sakana, a nangrugi a nagatel gapu iti nalukneng a graba kadagiti kalsada, ti napaliiwna:
  - Saan a kanayon a kasapulan a suroten dagiti pagannurotan para iti pagimbagan ti dakkel a kalat!
  Nagtung-ed ti balasang:
  - Wen, ket siak, kas pagarigan, ibitinnaka iti rack!
  Nagnada a siuulimek iti sumagmamano a tiempo. Kinita ni Gulliver ti adigi dagiti lallaki a nagbalin a marino. Dagitoy ket lallaki a saan a natataengan ngem sangapulo ket tallo. Medyo nasayaat ti langada dagiti ubbing, nupay dandani lamolamo, awan ti sapatosda, ken kasla adipen ti langada. Wen, adipen dagitoy. Naan-anay a di maap-apal a gasat ti agur-uray kenkuana.
  Dinamag ti balasang:
  - Ket idi nakitadaka dagiti midgets a dakkel unay, ania ti inaramidda?
  Nasam-it ti isem ti insungbat ti ubing a ni Gulliver:
  - Ingalutdak!
  Nagkatawa ken nagkidem ti kinapintas:
  - Ket simmukoka kadakuada iti kasta kadakkel?
  Kinuna ti adipen nga ubing a lalaki:
  - Inaramidda dayta bayat ti pannaturogko! Kasta met kenka! No natakuatanka koma iti tiempo, saan koma a kasta ti kinalaka a napasamak kenka!
  Nagtung-ed ti balasang:
  - Awan duadua! Ngem kadawyanna, no maitapuak iti takdang dagiti barko nga addaan kadagiti nataengan iti takdangtayo, maturog dagiti agnanaed kadagita. Ket kalpasanna agbalinda nga ubbing a kas kadatayo!
  Napaliiw ni Boy Gulliver:
  - Agnanayon a kinaubing... Ania ti nasaysayaat ngem temporario a kinalakay!
  . KAPITULO No. 2.
  Nagtultuloy ti panagsarita dagiti ubbing, ti maysa iti napintas ken puraw a unicorn, ti sabali ket adipen a lalaki a naka-swimming trunk laeng.
  Kinuna ti balasitang:
  - Iti dadduma a lubong, imperpekto unay dagiti tattao. Lumakayda ket nangruna nga agbalin a makarimon ken naalas dagiti babbai bayat ti panaglakayda. Nakuretret, nakurba, awan ngipen, nabanglo dagiti babbaket. Daytoy ket maysa laeng a kita ti makarimon!
  Ti ubing a ni Gulliver, a magmagna a nakatali, inyunnatna dagiti imana ket insungbatna:
  - Daytoy ti providence ti Dios! Siak met, kayatko a saan a lumakay dagiti babbai ken lallaki, ngem...
  Nagkatawa ti balasang ket dinamagna:
  - Ibagbagam kadi a providence ti Dios? Ngem addan sumagmamano a tripulantemi, manipud iti nagduduma a tiempo. Ket irepresentarda amin ti Dios iti nagduduma a wagas. Nangnangruna, kinuna ti padi a ti umiso a pammati ket Katoliko, ket ti ulo ti amin a Kristiano isu ti Papa!
  Nagkidem ni Boy Gulliver:
  - Adda bassit naiduma a pammatitayo! Ket ti ulo ti iglesia isu ti ari! Nupay kasta, saan nga amin nga Ingles ti mangtungtungpal iti daytoy. Adda dagiti Protestante a nagduduma ti direksionda, adu dagiti Katoliko, ken iti dadduma a pagilian iti lubong adda naan-anay a nagduduma a relihion.
  Nagngisiten ti balasang ket dinamagna:
  - Wen, adu ti relihionmo. Ngem dimo pay ketdi maammuan ti bukodmo a relihion. Nabayagen a basbasaek ti Biblia. Sadiay nalawag ken direkta nga ibaga ni Jesus nga adda laeng maymaysa a Dios ken idiay langit. Nupay kasta, nagparintumeng ni Apostol Tomas ket kinunana ken Cristo - Apok ken Diosko? Isu nga adda kadi dua a Dios dagiti Kristiano?
  Simmungbat ti ubing a ni Gulliver nga umis-isem:
  - Saan! Saan a kastoy ti wagas!
  Nagngaretnget ti balasang:
  - Anian a biddut! Saan a mabalin nga adda dua a Dios ken maysa nga aggigiddan. Ket kinuna pay ti padi a ti Espiritu Santo ket Dios met, isu nga adda tallo a dios! Ngem nalawag a naibaga: dumngegka kaniak, Israel, ti Diosmo ket Maymaysa!
  Simmungbat ti adipen a lalaki a nakasennaay:
  - Daytoy ti di maawatan a misterio ti Trinidad!
  Immisem ti balasang ket kinunana:
  - Ket sabali pay a banag a mangriro kaniak. No ni Jesus ket Mannakabalin-amin a Dios, apay ngarud nga awan ti umdas a pigsana a mangawit pay iti krus idiay Kalbario? Ania a kita ti mannakabalin-amin a Dios Isuna no dina pay ketdi maaramid ti kasta a simple a banag?
  Simmungbat ti ubing a ni Gulliver a nariribuk ti panagkitana:
  - Dakkel a misterio: Nagparang ti Dios iti lasag, impakitana ti bagina kadagiti anghel, nalinteg iti espiritu, immuli iti dayag!
  Sipupungtot a napaliiw ti balasitang:
  - Isu nga babaen kadagitoy a sasao it"s a mystery, mabalinmo nga ilawlawag ti aniaman iti lubong. Maysa daytoy a panangilawlawag, nga awan ti panangilawlawagna!
  Nagtung-ed ti adipen a lalaki:
  - Kusto! Ngem awanen ti nasaysayaat! Ket kuna ti Biblia nga adda dagiti palimed nga uray dagiti anghel ikagkagumaanda a serken!
  Nangala ti kinapintas iti latigo manipud iti bagna, ket ti dan-aw ti nangsapsaplit iti ubing iti nalannas ken awan buokna a bukotna.
  Saan unay a nasakit ni Gulliver no di ket naibabain.
  Ket kinuna ti balasang:
  - Aniaman a kinaawan kapapay-an ken kinaaleng-aleng ket mabalin nga ilawlawag, iti maysa a sao, misterio!
  Ket adda manen panagsardeng. Nagdisso dagiti lallaki kadagiti natadem ken napudot a babassit a bato ti kalsada. Nalawag a dagiti sakada, a saan pay nga umdas ti kinatangkenna, ket makapaspasar iti ut-ot ken panagsagaba. Agparang dagiti blister, abrasion ken bruises kadagiti suela dagiti ubbing. Ngem dadduma kadagiti lallaki ken babbai nga agbambantay ti situtured a magmagna a di nakasapatos, ket bayat ti napaut a panagbiagda nagbalin a natangken unay dagiti sakada, napigpigsa ngem iti lalat ti botas ken dida mapasaran ti pannakariribuk. Isu a nagsennaay ken nagkullayaw ken nagsagaba dagiti adipen a lallaki.
  Idiay Britania, saan a prestihioso ti pannagna a di nakasapatos - naibilang daytoy a pagilasinan ti nakaro a kinapanglaw. Ket uray dagiti ubbing dida kayat nga ipakita ti lamolamo ken nagtimbukel a mugingda. Ket saan unay a napudot ti kalgaw idiay Britania. Isu a saan pay a kasta ti seasoned dagiti ubbing ditoy.
  Nagsagaba met ti ubing a ni Gulliver. Agburburek dagiti lamolamo, kasla ubing a sakana, ket naputeddan dagiti dapan, ket nagsagaba iti pudot dagiti bato. Nagtengngel laeng babaen ti tured ken kinatangken ti ulona. Uray no ubing pay, masapul nga agibtur ti lalaki, a mangipakita iti ulidan ti kinatured.
  Tapno uray kasano ket makalisi iti panagsagaba, insaludsod ni Gulliver:
  - Adda kadi Diosmo?
  Nagngisiten ti balasang ket dinamagna:
  - Mamatika kadi iti Diosmo?
  Saan unay a kompiansa ti insungbat ti ubing a ni Gulliver:
  - Wen mamatiak kenka!
  Nagtung-ed ti kinapintas ket kinunana:
  - Apay nga addaka iti pannakaadipen ita? Agsagsagaba kadi dagiti saka dagiti annakyo kadagiti natadem ken napudot a bato?
  Simmungbat ti adipen a lalaki a nakasennaay:
  - Adda basol ti tunggal maysa! Ket daytoy ti pammales kadagiti basolko! Ket malaksid iti dayta, nagun-odko manen ti kinaagtutubok, a mabalinen a maawagan a gunggona!
  Immisem ti balasang ket insungbatna:
  - Wen, posible dayta! Mabalinmo ti agbiag iti sangaribu a tawen ket adda pay laeng amin a ngipenmo. Uray matukkol ti ngipen, agtubo manen. Ket dikay" maaddaan iti kalbo, barbas, wenno hump. Wen, di agbayag agbalinton a nalukmeg dagiti lamolamo a sakam ket agbalin pay ketdi a makaay-ayo ti pannagna kadagiti natadem ken napudot a bato!
  Nagtung-ed ni Boy Gulliver:
  - Naisingsingayan! Dandani langit! Iti agnanayon a naraniag nga agtutubo!
  Inkanta ti balasang kadagiti alahas:
  Anian a nagsayaat ti agbalin nga agtutubo, .
  Dakkel a kinasiglat ken enerhia...
  Bay-am nga agbalin nga ay-ayam ti mangnganup, .
  Ket agbalinto ti planeta nga agnanayon a paraiso!
  Kalpasanna, inuksob ken inuksob ti balasang ti sandaliasna nga addaan kadagiti napateg a bato manipud kadagiti napintas, nupay kasla ubing, a sakana. Dimsaag iti unicorn ket nagna a di nakasapatos a kaduana ti ubing a ni Gulliver.
  Immisem ti rupana ket napaliiw ti balasang:
  - Ket nasayaat pay ketdi ti magna kadagiti babassit a bato nga addaan kadagiti lamolamo a mugingmo!
  Immanamong ni Boy Gulliver:
  - Wen! Mabalin nga aktual a tagiragsakenyo dayta! Ngem talaga a nasakit dayta!
  Nagsaludsod ti balasang:
  - Ania ti patiem? Kinuna ti padi: agderetso idiay langit dagiti nalinteg, mapan idiay impierno dagiti dadakkel a managbasol, ngem mapan iti purgatorio dagiti basbassit a managbasol. Ania ti maipapan kenka?
  Simmungbat ti adipen a lalaki a nakasennaay:
  - Saanmi a mamati iti purgatorio! Addatayo man idiay langit wenno idiay impierno!
  Nagkatawa ken nagkomento ti balasitang, a nangiwarsi kadagiti babassit a bato babaen kadagiti lamolamo, napintas unay, nakitikit a sakana:
  - Ngem iti daytoy a kaso, masapul a maibaon ti amin idiay impierno! Gapu ta awan dagiti awan basolna a tattao. Tunggal maysa ket agbasbasol, no saan nga iti aramid, kalpasanna iti pampanunot. Ket apay nga ibelleng ti Diosmo ida iti apuy?
  Inkidem ti ubing a ni Gulliver dagiti abagana, a nagbalinen nga ubing, ket simmungbat a nakaisem:
  - Adda pammatitayo nga adda parabur ti Dios a mangisalakan kadagiti tattao manipud iti impierno. Ket nangnangruna, napan ti Mannakabalin-amin a Dios a ni Jesu-Cristo iti krus gapu iti daytoy a rason, tapno abbonganna amin a basol ti tao! Ket ti pangabbong a sakripisiona ket mangted kadatayo iti gundaway para iti pannakaisalakan!
  Nagngisiten ken nagkomento ti balasitang, nga intultuloyna a tinagiragsak ti pudot dagiti natadem a bato a mangkigtot ken mangmasahe kadagiti lamolamo a dapanna:
  - Daytoy ti eksakto a diak maawatan! Dagiti tattao, gapu ta pinapatayda ti Dios nga Anak, saan laeng a saan a simmayaat, no di ket immadu pay ti bilang dagiti basol ken krimenda. Ket pinakawan ida ti Dios Ama gapu laeng iti daytoy? Nupay iti teoria, gapu iti kasta nga aramid naan-anay koma a nailunodda?
  Nagsennaay ti ubing a ni Gulliver ket insungbatna:
  - Dakkel met a sekreto daytoy. Ti misterio no kasano a napasamak ti pannakasubbot! Uray kaskasano, ti Kangatuan a Dios a ni Jesus innalana ti basol ken basol ti intero a lubong. Ket no awan ti panagibukbok iti dara awan ti pammakawan!
  Ti balasitang, a nangiwarsi kadagiti lamolamo a sakana, lohikal a kinunana:
  - Ngem dikay" maaramid dayta! Maisupadi daytoy kadagiti legal a prinsipio. Mabalin pay laeng ti agbayad ti maysa a tao iti multa para iti sabali, ngem awan ti kalinteganna nga agserbi iti pagbaludan. Bueno, uray pay ti mapan matay para iti sabali. Maikontra met daytoy kadagiti lintegyo iti Britania!
  Nagtung-ed ti ubing a ni Gulliver kas umanamong:
  - Wen, maikontra dayta kadagiti linteg ti tao! Ngem ti Mannakabalin-amin nga Apo Dios a Mismo ti mangikeddeng kadagiti linteg agpadpada ditoy Daga ken idiay Langit! Ket dikay" makasuppiat maibusor iti daytoy!
  Nagsaludsod ti balasang:
  - Ket a dagiti linteg ti Dios ket kinondenarda ti maysa nga inosente iti ipapatay? Ken uray ti Kangatuan a Dios a Namarsua?
  Insungbat ti adipen nga ubing:
  - Ti Kangatuan a Dios ni Jesus innalana ti pammabasol iti bagina! Innalana ti pungtot ti Dios. Ket inaramidna dayta a natan-ok. Ken amin a dadduma pay... Bueno, masapul nga adda sumungbat kadagiti basol ket ti Dios a mismo ti nangaramid iti dayta, iti kinatao ti Anakna!
  Lohikal a kinuna ti balasitang:
  - Ngem ti ipapatay ti Dios nga Anak iti krus ket saan a nangpasayaat iti sangatauan. Ket nayonna laeng dagiti krimenna. Agparang a tapno makaawat ti sangatauan iti pammakawan, masapul nga ad-adda pay nga agbalin a kriminal? Naan-anay nga absurdo daytoy!
  Simmungbat ti ubing a ni Gulliver nga umis-isem:
  - Saan a maawatan dagiti plano ti Dios. Umanamongkayo nga uray kadagiti anay, adu a banag nga adda kadatayo a tattao ti di maawatan!
  Nagkatawa ti balasang ket insungbatna:
  - Ti sapasap a sungbat ket saan a maawatan! Iti kasta mailawlawagmo ti amin a dimo ilawlawag ti aniaman. Pudno, imposible a maawatan ti Dios ken saan a kasapulan ti agpanunot!
  Nagsennaay a nagkuna ti ubing a ni Gulliver:
  - Ket iti lubongtayo adu ti imposible a maawatan! Kas pagarigan, apay nga allukoyen ti Daga dagiti banag? Mabalin kadi ti mangted iti panangilawlawag iti daytoy?
  Nagngisiten ti balasang ket insungbatna:
  - Bueno, wen, saan nga amin ket maited iti lohikal ken nainkalintegan a sungbat! Ngem ti saludsod, apay koma a mamatitayo iti Dios? Ngamin, awan pay ti nakakita Kenkuana. Ket maigiddato iti dayta, mamatika kadi iti dayta?
  Nagkidem manen ti adipen a lalaki ket insungbatna:
  - Ta no saan, narigat nga ilawlawag ti kaadda ti lubongtayo ken nadumaduma a bituen. Kasano a maawatan daytoy? Adda nangparsua kadakuada!
  Nagkuna ti awan sapatosna a kinapintas:
  - Kasano nga ilawlawag ti kaadda ti Namarsua? Adda met nangparsua Kenkuana?
  Inaddang ti ubing a lalaki a ni Gulliver a ti lamolamo a sakana iti natadem a bato ket nagsennaay, sa kinunana:
  - Mamatikami a ti Dios ket kanayon nga adda!
  Nagkatawa ti balasang ket kinunana:
  - Kasano nga agparang ti Dios nga awan ti rason! Masapul nga adda ramut ti amin!
  Insungbat ti adipen nga ubing:
  - Masapul nga alaentayo daytoy a kas maysa nga axiom nga adda ti Dios. Ket mamati iti dayta. Ket no panunotem ken panunotem dayta iti napaut a tiempo, sigurado a mauyongkanto!
  Nagkatawa ken nagkanta ti kinapintas:
  - Dagitoy ket fairy tales para kadagiti ubbing, .
  Siempre mamatika iti Dios...
  Itedmo ti kuarta kadagiti papadi, .
  Ket kalpasanna, magun-odmo ti langit!
  Nagtung-ed ni Boy Gulliver:
  - Ala, imposible nga ammo ti amin!
  Dinamag ti balasang:
  - Apay a lumakay ken matay dagiti tattao iti sidong ti mannakabalin-amin a Dios?
  Insungbat ti adipen nga ubing:
  - Panagsubad iti basol!
  Napaliiw ti kinapintas:
  - Ngem agbasoltayo met ket saantayo a lumakay!
  Nagkidem ni Boy Gulliver:
  - Diak ammo no apay nga agnanayonkayo nga annak! Ket dimo met ammo! Kas met laeng iti di ammo no apay nga adda sara ti baka, ngem awan ti baboy!
  Nagkidem ti balasitang iti kautibo nga ubing a lalaki ket insingasingna:
  - Baka kayatmo ti latigo? Wenno rumbeng kadi nga iprito dagiti lamolamo a mugingmo?
  Dinamag ni Boy Gulliver:
  - Ania ti paneknekan daytoy?
  Napigsa ti sungbat ti kinapintas:
  - Nga para kenka siak ti Apo a Dios!
  Situtured a simmungbat ti adipen:
  - Bueno, dika pay la mabalin a patayen ti kararuak!
  Kinuna ti balasitang:
  - Mabalinmo ti maibaon kadagiti quarry, a pudno nga impierno. Wenno mabalin nga agturong iti nasaysayaat a lugar. Kas pagarigan, mabalinko nga aramiden nga eskurerak!
  Nagtung-ed ni Boy Gulliver:
  - Aagyaman!
  Dinamag ti balasang:
  - Nasaysayaat nga ibagam kaniak, ania dagiti adventures-mo kadagiti Lilliputians?
  Simmungbat ti adipen a lalaki nga umis-isem:
  - Idi matmaturogak, ingalutdak. Kalpasanna, nupay kasta, inikkandak iti kanek. Bueno, pinaputokandakami kadagiti pana. Sumaganad, ad-adda a makapainteres dayta. Inukraddak ken inikkandak pay ketdi iti sumagmamano a wayawaya. Kas subad, nangipaayak met kadakuada iti sumagmamano a serbisio.
  Ti awan sakana a kinapintas, a mangsapsaplit kadagiti natadem, nabara a babassit a bato babaen kadagiti lamolamo, kasla ubing, ngem nagarbo unay a sakana ken nakaisem, insaludsodna:
  - Ania dagiti serbisio nga intedmo kadakuada? Gapu iti katayagmo, saan la ketdi a kombeniente unay para kadagiti babbai a makilangen iti kasta a higante!
  Nagngisiten ti ubing a ni Gulliver ket insungbatna:
  - Dakkel unay ti serbisio ti inaramidko. Innalana ti limapulo a barko nga insagana dagiti bumusbusor iti Lilliput a pagdisso. Ket iti kasta naisalakanda ti estadoda manipud iti panagdisso ti napigsa a buyot!
  Sinaplit ti balasitang ti ubing a lalaki babaen ti palmana iti lamolamo a bukotna, nalabaga gapu iti presko a tan, ket nagkullayaw:
  - Talaga a nagsayaat daytoy! Agparang a dakkel a panagdakkel daytoy a mabalin nga usaren iti naimbag!
  Inkanta ti ubing a lalaki a ni Gulliver kas sungbat:
  Saan laeng nga agsilnag, no di ket tapno agsigarilio, .
  Mabalin a bulkan, mabalin a bulkan...
  Baka iti pusok mabalin a maysaak nga enano, .
  Ket maysa a higante, ken maysa a higante!
  Ket intuloy ti ubing a sinaplit dagiti natadem, napudot a bato babaen kadagiti kasla ubing, nasugat, nagargari a sakana. Ket nasaem ken saan a makaay-ayo dayta. Ngem iniggaman ti natured nga ubing.
  Ket tapno masinga ti bagina dinamagna:
  - Ngem ania a kita ti pammatim?
  Immisem a sinaludsod ti balasang:
  - Ania ti pagarupyo a kasapulan tapno maaddaan iti pammati?
  Nagtung-ed ni Boy Gulliver:
  - Amin a tattao ket addaan iti uray sumagmamano laeng a kita ti pammati. Uray dagiti narungsot!
  Nagkidem ti balasang:
  - Saankami a narungsot! Ket ditay" mamati kadagiti sarsarita!
  Kinuna ti adipen a lalaki:
  - Ngem agpeggadka a mapukaw ti kararuam!
  Kas sungbat, nangrugin nga agkanta ti balasitang a makariro;
  Ania ti kayat a sawen ti Apo?
  Isu, nga agbibiag iti nakaam-amak a distansia...
  Idi naited ti bilin nga agtrabaho, .
  Tapno saantayo nga agtalinaed iti tagtagainep.
  
  Nupay natan-ok ti naarian a kawes, .
  Ngem awanen ti natangken a tao...
  Kinapanglaw shoots point blangko - .
  Epiko ti lubongtayo a panagsagaba!
  
  Ket saan a ni Adan ti mapabasol iti daytoy - .
  Maysa a simple a Soviet, Ruso a lalaki...
  Nagnaak a lamolamo, a diak inlemmeng ti bainko, .
  Kas iti proletario iti sidong ti tsarismo!
  
  Inted ti Dios kenkuana ti taraon - ti limitasion, .
  Pasture nga awan ti ammo dagiti tinidor...
  No kayatmo ti ad-adu pay ket masapsaplitka!
  Ket uminum babaen ti palad ti imam nga awan ti botelia.
  
  Nagsagaba ni Adan iti kasta a gasat, .
  Iti sumagmamano a nakabutbuteng, makauma a paraiso!
  Ngem nagtayab ti uleg iti payak, .
  Naawatanna: agsagaba ti maysa a tao...
  
  Adda pamay-an tapno makaruar iti kapuskol, .
  Mangbangonkayo iti siudad, agpasngaykayo!
  Tapno saan nga aglayag iti kabakiran iti mabayag, .
  No dadduma, kasapulan ti panangliput!
  
  Tinakawko ti tulbek ti mahika manipud langit, .
  Tapno pumanaw iti Eden ti rutina...
  Masarakamto sadiay ti balasang nga arapaapmo, .
  Di kumurang a mabalinmo ti madadael iti lubong dagiti natay!
  
  Wen, siempre adda risgo, barok
  Saan a sagut daytoy a planeta...
  Ngem mabigbigmo ti konsiensia, dayaw, .
  Ket masarakamto ti perpekto a katupagmo!
  
  Inawat ni Adan daytoy a tulbek - .
  Linuktanna dagiti ruangan ket pimmanaw idiay langit.
  Adu nga pigsa ti binusbos ti managbasol, .
  Magna kadagiti bato dagiti dadakkel a bantay...
  
  Ditoy a makitana manen ti ruangan - .
  Ket nagparang manen ti nagpayak nga uleg...
  Kinunana: Naimbagak a Satanas - .
  Ti bolt ket naglukat a bukodna...
  
  Simrek ni Adan ket nakitana - .
  Kasta a naipinta a milagro...
  lamolamo a balasang iti likudan ti turod, .
  Ikuskusen ti porselana a balitok a putahe.
  
  Ngem kasano ti kinasayaatna?
  Saan a makapetpet ni Adan nga ubing!
  Ket agepka kadagiti bibigna
  Nagbalin a nasamsam-it ngem diro!
  
  Insungbatna kenkuana - .
  Nagtipon dagiti bangkay iti nadawel nga ekstasia...
  Saan, dikay ilunod ni Satanas - .
  Impakita dagiti lallaki iti basol!
  
  Pinaruar ida ti Dios manipud paraiso, ngem...
  Nagbalin a pagtaenganda ti planeta.
  Uray no maymaysa laeng ti init dagiti tattao, .
  Ngem rinibu ti kaputotan!
  
  Wen narigat unay dayta - .
  Layus, tikag ken kalam-ekna.
  Ngem ti panunot ket nabileg a gaud, .
  Nagbalinen ti tao a napigsa a parsua!
  
  Kas iti anghel a makatayab, .
  Anian a dadaelen ti demonio dagiti bantay ti bang-ar!
  Mangaramid iti kalsada a mabalinmo a papanan - .
  Madanon ti aniaman a punto iti daga.
  
  Ket kasapulantayo ti espasio - .
  Kabaelantayo met ti mangparmek.
  Isu a ti basoltayo ket saan a sentensia, .
  Saan, dika agsao iti kinaaleng-aleng!
  
  No awan ti basol, awan ti panagrang-ay, .
  Mangpataud dagiti kapanunotan iti panaggaraw!
  Maymaysa laeng ti sungbat iti sermon:
  Saantayo a kasapulan ti paraiso ti sabali!
  Ket nakapungtot ti balasang a nangtimbre iti awan kawesna a sakana, a nakaigapuan ti panagkintayeg ken panagluksaw dagiti bato. Ket desidido nga inaramidna daytoy.
  Pudno a balasang daytoy manipud iti agnanayon nga agtutubo a pagilian.
  Kinuna ni Boy Gulliver:
  - Bueno, saan kadi a talaga a mabutengka iti agnanayon, impierno a pannakatutuok?
  Nagngisiten ti balasang ket dinamagna:
  - Nakitam kadi a mismo ti Impierno?
  Inkidem ti ubing a ni Gulliver dagiti kasla ubing nga abagana ket insungbatna:
  - Sipupudno, saan!
  Nagngisiten ti balasang ket innayonna:
  -Adda kadi nakakita iti impierno kadagiti tattao iti pagilianyo?
  Inyunnat ti adipen nga ubing dagiti imana:
  - Dimo ammo! Maysa, nupay mammartek, imminum iti bagina iti delirium tremens ket nakitana ti impierno ken sairo. Ngem awan ti sigurado a makaammo iti daytoy ken di makaammo!
  Ti kinapintas a napaliiw buyogen ti kinaironiana:
  - Kasta ti pammatim kadagiti sarsarita dagiti ubbing. Ket alaen dagiti papadi ti kuarta manipud kenka para kadagiti sarsarita!
  Nagkidem ti ubing a ni Gulliver ket insungbatna:
  - Saan laeng a banag ti panagbuteng iti impierno. Ti panagtulnog iti Dios iti sidong ti panangpilit ket saan a pulos a kasapulan ti Mannakabalin-amin. No kayatna koma, impakitana la ketdi agpadpada ti Langit ken Impierno iti amin a dayagda. Ket awan ti makaitured nga agkontra!
  Nagtung-ed ti balasang ket dinamagna:
  - Ket ania ti esensia ti problema?
  Insungbat ni Boy Gulliver:
  - Ti kinapudno a saantayo laeng nga agbuteng iti Dios, no di ket ay-ayatentayo pay!
  Nagtung-ed ti awan sakana a kinapintas:
  - Nasayaat ta ay-ayatem Isuna! Apay a dinaka ay-ayaten?
  Sitatalged a simmungbat ti adipen a lalaki:
  - Ket ay-ayatennatayo ni Apo Dios!
  Nagkidem ti balasang:
  - Ket ngarud pagbalinenna dagiti agtutubo, napintas a babbai a babbaket. Ken mangipatulod met iti amin a kita ti natural a didigra?
  Kinuna ni Boy Gulliver:
  - Siasinoman nga agayat iti siasinoman nga agayat kenkuana !
  Nagkidem ti awan sakana a kinapintas ket dinanogna ti adipen a lalaki a ni Gulliver babaen ti panangsaplit ti saplitna, a nagkigtot:
  - Ay-ayaten ka! Ket dayta ti gapuna a nadungparko!
  Kalpasanna, nangpidut iti babassit a bato babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana. Imbatona dayta. Naburakna ti bulong ti kayo a palma a nagtubo iti igid ti kalsada. Ket nagburak iti isem, dinamagna:
  - Umayka, baka makakantaka! Kas pagarigan, maipapan iti no kasano nga ay-ayatem ti Mannakabalin-amin a Dios?!
  Nagtung-ed ti adipen a lalaki a ni Gulliver:
  - Buyogen ti ragsak!
  Sibubuteng a namakdaar ti balasitang:
  - Ngem no diak magustuan, iprito ngarud ti ubing a lalaki dagiti lamolamo, ubing a mugingmo!
  Rinugian ti adipen a lalaki ti nagkanta kas sungbat, iti nalawag ken makaay-ayo unay a timekna;
  Agsilsilnag ti sinamar ti init iti nabalitokan a sipnget, .
  Imbaon ti maysa a kerubin, kablaaw manipud iti Dios kaniak!
  Rumaut dagiti dakes nga espiritu - maysa a nariing a bunggoy, .
  Adu a riribuk ti iyeg ti lubong dagiti natay!
  
  Adu ti ar-aramidenmi a narugit a trick - nakababain nga aramid, .
  No agtarigagayka iti naimbag, mabatika nga agmaymaysa!
  Kayatko a buraken dagiti kawar, .
  Ngem natibker ti kuwelyo nga inted ti agturay!
  
  Nalagipko ti babai a rupa ti ay-ayatek, .
  Umayakto babaen kadagiti gil-ayab dagiti gubat ken gurruod!
  Ket simrek ti sagrado nga espiritu iti pusok, .
  Narigat kaniak, agsennaayak, agpukaw iti delirium!
  
  Iti babami ket adda tanap, alpombra dagiti kayo, .
  Di mabilang a sipnget dagiti kabusor ti nangbukel iti pader!
  Ngem inyunnat ti anghel ti Apo ti makannawan nga imana, .
  Panawenen tapno mangabak ken agpakada iti kinaliday!
  
  Idaydayawko ni Cristo - isu ket nadiosan, .
  Iti managbasol a kararuak: Agkanta ti Mannakabalin-amin!
  Ti motibo ket pamiliar iti amin, a maulit-ulit kadagiti salmo, .
  Spear sharp - mapan ag-hike!
  
  Ti Dios ti talna makipagkita iti kasipngetan a kiday, .
  Ti Nasantuan a Daga ti Ama ket liniputam!
  Nagbutengka idi iti gubat ket nagsinaka iti kampilanmo, .
  Naparmeknaka ti kabusormo, ni Satanas!
  
  Insungbatko ti Dios, a nagruknoy iti daga, .
  Wen, nakapsut ti tao, kasla danum ti lasagna!
  Idi narigat, inawagannaka, .
  Saan a dimteng ti sungbat, dandani dina nakalasat iti gubat!
  
  Dawatek iti Mannakabalin-amin, ikkannak iti maysa a gundaway, .
  Tapno ma-strain-mo ti pagayatam ken parmekem ti buyot ti impierno!
  Simmungbat ni Cristo - nakitana ti oras ti pannakadadael, .
  Ngem kayatko a suboken ti pammatim!
  
  Bueno, inka agkararag - pakawanenka, .
  Ti panagsagaba dagiti tattao, anian, maawatakon!
  Laglagipem ni David, ikabilmo ti bato iti sling, .
  Amin dagiti managbasol iti lubong ket annak ni Cristo!
  
  Ket iti kasta makilablabasak, para iti dayag ni Cristo, .
  Ket agayus ti ayus ti agburburek a dara!
  Ket dagiti bantay dagiti natay, saan a mabilang ti bilang dagiti biktima, .
  Ngem mamatiak iti Mannakabalin-amin a Dios nga ayat!
  Immuna a dinanog ti balasitang ti adipen a lalaki a ni Gulliver babaen ti latigo. Nagsennaay ti lamolamo nga ubing.
  Kalpasanna, sipapakinakem a pinalakpakanna iti abagana, a nadlawna:
  - Nasayaat ti panagkantam! Adda talentom!
  Nagtung-ed ni Gulliver ti ubing ket napaliiwna:
  - Ket para iti ania?
  Sitatalged a simmungbat ti balasang:
  - Tapno ammom ti lugarmo!
  Nagtung-ed ti adipen a lalaki:
  - Wen, nakasaganaak a mangammo! Ngem kadagiti Lilliputian ti awitko ti titulo a Duke. Ket nalamiis unay dayta!
  Nagkidem ti balasitang ket nadlawna:
  - Duke ka kadi? Makapainteres unay daytoy! Ket maysaak a Viscountess!
  Nagtung-ed ti adipen a lalaki:
  -Maysa ka kadi a Viscountess? Nakaskasdaaw daytoy!
  Napaliiw ti balasitang:
  - Mabalinko nga ibilin a sibibiag ti kudilmo ken maiwarsi iti asin! Kalpasanna, maawatanyonto no ania ti kaipapanan ti makisalip kaniak!
  Nagruknoy ti ubing a ni Gulliver ket insungbatna:
  - Napnoak iti kinapakumbaba!
  Nagkatawa ti balasitang ket napaliiwna:
  - Nalawag a kayat dagiti lamolamo a mugingmo dagiti sarukod. Nasaysayaat pay, puoran dagitoy babaen ti napudot a crowbar. Kalpasanna, maawatanyonto no ania ti pategyo!
  Insungbat ti adipen nga ubing:
  - Awatek ti aniaman a dusa manipud kenka!
  Nagngisiten ti kinapintas ket insungbatna:
  - Ngem ita nga aldaw naasiak ket pakawanenka. Basta kantaem manen kaniak!
  Nagtung-ed ti adipen a lalaki a ni Gulliver:
  - Nakasaganaak nga agkanta para kenka iti intero nga aldaw!
  Dinanog manen ti balasang iti saplit ket nagtaul:
  - Agkantatayo!
  Ket nangrugin nga agaramid ti romansa ti daksanggasat nga ubing;
   Ti nakababain nga ulbod nga agsasao maipapan iti
  Kasla tapok laeng ti Fatherland!
  Nga ti kangrunaan a banag iti amin ket ti panaganup iti ruble, .
  Ket masapul a makikuyogka iti ayus ti gasat!
  
  Ngem saan a kasta a soldado, ti pagilian ti sagrado a liday, .
  Ngamin, para kenkuana ti gubat ti kangrunaan nga awagna!
  Simple ti bilin ti ari: makiranget ken dikay agbuteng, .
  Ti nagyelo nga anges dina pagbutngan ni patay!
  
  Ket ti law-ang ti ammo ti tao, .
  Naited kenkuana nga agtayab ken mangparmek iti law-ang!
  Umuna ti managbabain a panangrugi, kalpasanna ti narangkis a panagtaray, .
  Addanto pagarian kadagiti galaksi a minilion!
  
  Imposible nga agsardeng, uray no agayus ti dara a kasla karayan, .
  Gubat iti nagbaetan dagiti tattao, nga addaan iti dakes a kinamauyong!
  Kayatko ti agrelaks, mangan iti aspic pie, .
  Ket agiddaka iti ruot iti sirok ti nasam-it a balay dagiti uyokan!
  
  Ngem sadinoman ti pakasarakam iti ragsak, saan nga idiay langit wenno impierno, .
  Kanayon nga adda kenka, ket kaskasdi nga adayo!
  Agsapsapulka iti langit iti pinilim a bituen, .
  Tapno agtalinaed ti puso iti sagrado a benneg!
  
  Ngem adda sadiay ti Ina a Pagilian, ket ti init ken bulan, .
  Isu ket kasla nakaskasdaaw a mata - ti patronmo!
  Ket no kasapulan, kalpasanna, rip, uray agingga iti puseg, .
  Ay, anian a naingpis ken napigis dagiti sinulid ti biag!
  
  Fatherland iti agnanayon, para kadagiti amin nga ili sika, .
  Kas iti taaw nga agdisso ti ragsak!
  Ti kinatan-ok ti kinapintas, ken kinatured ken arapaap, .
  Ken dayta apuy ti ayat a saan a maiddep!
  Nagkanta ken nagruknoy ti adipen nga ubing. Nagtung-ed ti balasitang ket dinanogna babaen ti latigo, ngem iti daytoy a gundaway nalag-an ken nagkullayaw:
  - Nasayaat ti panangputarmo iti daytoy! Panagkunak maikarika iti pannakatutuok iti rack!
  Nagsennaay ti adipen a lalaki a ni Gulliver:
  - Dinak ikabil iti rack!
  Nagkedked ti balasang:
  - Saan! Di kumurang nga ammomto no ania ti mapasaran ti maysa nga ubing a lalaki no puoran ti napudot a landok ti lamolamo a mugingna. Maigiddato iti dayta, baliwanda dagiti kasukatmo. Ket ngarud pagtitiponenna pay ketdi dagiti urat ken naan-anay a pagbalinenna ida iti uneg ken ruar.
  Nagtung-ed ti adipen a lalaki a ni Gulliver:
  - Ti pagayatam! Umanamongak iti amin!
  Nagkidem ti balasitang ket nadlawna:
  - Natulnogka unay! Bueno, sige, parigatenmikayo a naimbag tapno saankayo a baldado. Ibagam kaniak, idi ubingka pay, nasapsaplitka kadin?
  Sipupudno a simmungbat ni Gulliver:
  - Wen, saan nga adu!
  Nagtung-ed ti balasang:
  - Kayatmo kadi ti masapsaplit iti dakes unay?!
  Sipupudno a simmungbat ti adipen:
  - Siempre saan! Normal ti isipko, ket siempre diak kayat ti masaktan!
  Inkanta ti Biskondesa nga umis-isem:
  Naparabur ti Daga kadakayo a managbasol, .
  Ket napno ti langit iti peggad...
  Agkakaduakami nga agkakadua
  Kastoy ti angot dagiti rosas sakbay ti bagyo!
  Impukkaw ti ubing a ni Gulliver:
  Agpannuray ti amin a banag iti lubong
  Manipud kadagiti nailangitan a kangato...
  Ngem ti dayawtayo, ngem ti dayawtayo, .
  Agpannuray dayta kadatayo laeng!
  
  
  
  TI ADVENTUROS TI RUNAWAY BAREFOOT PRINCESS
  ANNOTATION
  Maysa a napintas a prinsesa ti Scandinavia ti mapilit a makiasawa iti lakay nga ari a Pranses. Gapu iti kinaawan namnama, agtaray a nakasuot iti nakapuy a kawes, ket mangrugi ti di nakasapatos a panagdaliasatna iti ballasiw ti Francia, a napno kadagiti peggad ken adbentura.
  . KAPITULO No. 1
  Iti maysa a pagarian a rimmang-ay idiay Scandinavia, nagnaed ti maysa a prinsesa a nakaskasdaaw ti kinapintasna. Adda buokna a maris ti niebe, a nalag-an a nawarsian iti balitok a pulbos, a nagkurba a kasla delana ti kordero. Ket ngarud kayat ti ari ti Francia nga alaen nga asawana. Ket nangipatulod iti agingga iti lima a barko nga addaan kadagiti nangina a sagut para kenkuana.
  Inawat ti Ari ti Sweden buyogen ti dayaw dagiti sagut ken embahador. Ket immanamong a sumuko iti balasangna. Ngem kellaat a nagbalin a natangken ti ulona. Adda nalimed nga ay-ayatenna, napintas nga blond nga agtutubo. Ngem saanen nga ubing ti ari ti Francia ken saan a nagsilnag iti kinapintas.
  Ket nagkedked a mapan ni napintas nga Agustin, dayta ti nagan ti prinsesa. Ngem inar-arapaap ti ari ti Sweden ti aliansa iti nabileg unay idi a Francia tapno masangona ti tsarista a Russia.
  Ket kalpasanna, nagpatulong iti maysa a trick. Inawisko ti balasangko a mangrabii. Inkagumaak a kablaawan agingga a mabalin. Ket isu a mismo siuulimek a nangnayon iti napigsa a pildoras a pagturogan, a nangtukkol kenkuana iti tallo nga aldaw ken rabii.
  Saan a nagsuspetsa ti prinsesa iti panangliput ni tatangna, ket awanen ti ad-adu pay a panagsasarita nga imminum iti nalabaga, nasam-it nga arak.
  Ket napardas ti turogna. Isut" naipan iti nabalitokan nga stretcher, a naabbungotan iti pelus ken seda, agingga iti kangrunaan a barko ti naarian nga armada ti Francia.
  Ket inkabildak iti kabina a naabbungotan iti balitok a foil, ken nangitudingda kadagiti katulongan nga addaan iti nadayaw a guardia.
  Kalpasan dayta, naglayag ti lima a dadakkel a barko ti Great France nga addaan kadagiti kanyon.
  Nagsaludo kadakuada dagiti kanyon ti pagarian ti Sweden.
  Ket natalna ti pannaturog ti balasang. Nalag-an, naangep ken makaay-ayo dagiti arapaapna. Nakitana kadakuada dagiti anghel, naraniag a kerubin, ti Ina ti Dios a napintas a kas iti init, ken adu pay. Nagsasaruno ti tallo nga aldaw a naturog ti balasang, ket nalabit dina pay pulos nakita ti kasta a naraniag, napintas ken makaay-ayo nga arapaap. Ngem kalpasanna dimteng ti panagriing. Ket nagbalin a saan unay a nakakatkatawa. Nupay kasta, nasirib ti prinsesa. Ket saan a nagbalin a hysterical. Ket maigiddato iti dayta, sititibker nga inkeddengna ti agtaray no kasapulan.
  Ngem saan a nalaka nga aramiden daytoy. Kanayon a mabantayan isuna. Ket nakargaan dagiti barko iti taraon ken danum ket saanda a simrek kadagiti sangladan.
  Ngem nakadanonda kamaudiananna idiay Port de Calais. Ket kinablaawan ti prinsesa buyogen ti dayaw. Literal a nakargaan iti alahas, kas iti tiendaan ti alahas.
  Ket iti nabalitokan a kareson, a naarkosan kadagiti diamante, buyogen ti dakkel a kinatalged, impanda idiay Paris.
  Siempre, dina latta mabasa ni Augustine ti sarsarita maipapan ken Gerda manipud iti Reyna ti Niebe, ngem saan a naan-anay a natalged ti riknana. Kaduana ti dakkel a komboy ken maysa nga honorary escort. Isu a saan a nagpangta dagiti mannanakaw.
  Pampanunoten ti prinsesa no kasano ti aglibas. Adu dagiti kapanunotan, ngem awan kadagita ti maitutop.
  Ket idi umas-asideg idiay Paris, nakitada ti maysa a balasitang iti dalan. Napigis ti bado, narugit ken awan sapatosna. Ngem maigiddato iti dayta napintas, ken blonde met. Ket isu, no nabugguan ken nakawes, talaga a nagbalin a lumabas para iti maysa a prinsesa.
  Inawis ni Augustine a sumrek iti kareson ket kiniddawna a bugguan bassit iti dalan. Maysa pay, kalgaw ken napudot, ket siempre, aglingling-etka kadagiti naluho a kawes, alahas ken nabalitokan a kareson.
  Dita a dinamagna iti balasang no siasino isuna.
  Insungbatna:
  - Siak ni Gertrude! Duke ni tatangko, ken simple a mannalon ni nanangko. Natay, ket ita nagbalinak nga aggargaraw nga ulila.
  Insingasing kenkuana ni Augustine:
  - Agbalbaliwtayo! Agbalinka a prinsesa, ket isuotkonto dagiti lupotmo. Kalpasan dayta, papanawennak, ket pumanawakto. Ngem sika, Gertrude, agbalinkanto nga asawa ti ari ti Francia!
  Nagtung-ed ti kasla prinsesa a balasitang, maysa a napintas a blonde, napintas ken makaay-ayo unay, a nabugguan iti buli:
  - Nasayaat! Umanamongak. Ti dara ni De Guise a mismo ti agayus iti unegko. Ket insuronak ni nanangko iti Latin, ket adda pannakaawatko kadagiti ugali iti palasio.
  Napaliiw ni Augustine:
  - Maysaka a ganggannaet. No adda man, nagtulagda iti pannakapukaw ti memoria gapu iti napigsa a pildoras a pagturogan iti arak!
  Nagtung-ed ni Gertrude:
  - Padasek"t! Ken sika?
  Desidido a kinuna ti prinsesa:
  - Ket siak, kas maysa a santo, mapan a di nakasapatos iti aglawlaw ti lubong tapno agsapul iti ragsak!
  Kinuna ti balasitang:
  - Makaay-ayo ti magna a di nakasapatos no kalgaw. Ngem no kalam-ekna, nakasaksakit ti lamiis dagiti lamolamo a sakak!
  Napaliiw ni Augustine:
  - Adayo pay laeng ti kalam-ekna. Ket idiay Francia, naibaga kaniak, atiddog ti kalgaw. Isu a namnamaek a maibagayak uray kasano. Wenno mabalin nga agsublida iti pagilianda.
  Nagtung-ed ni Gertrude:
  - Naimbag a gasat!
  Inumsi ti prinsesa ti nangisuot kadagiti lupotna, a nabasa pay laeng kalpasan ti panagbuggona. Innalana ti simple ngem nadalus a kawes ti katulongan. Ket inkeddengna ti mapan a di nakasapatos, ta kanayon a kayatna. Ngem umuna, saan a nabara ti kalgaw idiay Sweden a kas idiay Francia, ken maikadua, siasino ti mangipalubos iti balasang ti ari a magna a di nakasapatos?
  Ket nagsayaat unay nga aramiden daytoy iti alpombra ken nalannas a baldosa, a marikna dayta iti lamolamo a suela ti maysa a balasitang, dandani maysa a balasitang.
  Ngem anian a nalaka no maikkat amin nga alahas ken bulky dress kenka. Dandani puraw laeng ti kawesmo, nabugguanen, ken medio ababa, a baybay-am a lamolamo dagiti lamolamo a sakam. Posible koma ti agpili iti nabakbaknang a kawes manipud kadagiti katulongan, ngem inkeddeng ni Augustine a dina maallukoy ti adu unay nga atension iti bagina. Ket ad-adda pay a komportable ti agkawes iti bado iti lamolamo a bagi.
  Iti panagsina, nagkinnita dagiti dua nga aggayyem. Iti kasumbangirna, naragsakan unay ni Gertrude, nupay nadagsenan kadagiti alahas, nangnangruna dagiti tiara ken kuwintas, ket kaaduanna nga uray kasano ket ikabilna dagiti aritosna tapno saan a matukkol dagiti lapayagna.
  Saan met a makaay-ayo dayta kadagiti saka kadagiti napateg a sapatos a nangato ti takkiag. Ngem ita, maysan a naarian a tao.
  Ket ti ari a mismo ti agbalinto nga asawana.
  Ket pimmanaw ni Augustine iti pagdigusan. Ket iti kabiitan a panawen nagtrot a pimmanaw babaen kadagiti lamolamo, nakitikit a sakana.
  Idi magmagna iti karuotan, nariknana ti sangkabassit a tudok. Ngem kalpasanna, nagnaak iti graba. Nasakit a pinuoran dagiti napudot a bato dagiti naay-ayo a dapan ti saka ti balasang. Kaslada iti bassit nga ubing. Nasakit, ket nagsennaay ni Augustine.
  Ket napardas a bimmaba iti karuotan. Nalaklaka ditoy, ngem kaskasdi, ti turf ti nangtubtubngar kadagiti nalamuyot, pudno nga agosto a sakana.
  Talaga a kayat ni Augustine ti agsubli, ngem nagkidem ket nagtultuloy.
  Pinadasna nga iladawan nga isu ket maysa a santo. Ngem inibturan dagiti sasanto ti pannakatutuok.
  Ditoy a nagna ni Gertrude a di nakasapatos iti nabara a graba a nalaka ken nakaisem. Makitam a kasla kuko ti kamelio ti kudil ti suela.
  Ket mairuamto ken ni Augustine.
  Ngem agingga a mairuamka... Bayat nga ad-adda a magmagna ti prinsesa, ad-adda a nasakit dagiti natubtubngar ken awanan a dakulapna. Para iti maysa a mannalon a babai daytoy ket awan sabali, no di ket para iti maysa a prinsesa manipud iti makin-amianan a pagilian?
  Nupay kasta, sisusukir nga immabante ni Agustin. Saan nga adayo iti Paris. Ket sadiay nga impagarupna nga adda masarakanna. Ngem kalpasanna dimteng iti ruar ti maysa a purok iti asideg ti Paris. Masapul a magnaak iti darat. A nasakit met unay kadagiti saka a natukkol kadagiti tadem ti ruot. Nagkullayaw ti balasang iti agsumbangir a sakana ket nagsennaay. Agpigpigerger isuna.
  Nagsakit met dagiti urbonna - saan a nairuam a magna iti adayo a di nakasapatos.
  Plus mabisin isuna. Oras laeng ti pangngaldaw. Ti pannagna iti presko nga angin riingenna ti ganasmo a mangan.
  Nagtuktok ti balasang iti kaasitgan a balay. Ti ridaw ket linuktan ti makinkukua - maysa a babai nga agarup tallopulo ti tawenna. Kinitana ti agdaldaliasat, a dandani nakasuot kadagiti trapo nga addaan kadagiti natumba, awan ti saka, ket kinunana:
  - Ania ti kayatmo! Saanak nga agserserbi.
  Nagsasao ni Augustine:
  - Ikkannak iti uray sumagmamano laeng a kita ti trabaho.
  Ad-adda a kinita ti mannalon. Nalabaga ti rupa ni Augustine, ngem nalabaga metten gapu iti init, kasta met dagiti sakana. Ket makitam a nalukneng ken nagargari dagiti suela, ken dagiti imana ket maysa nga aristokrata, nga addaan kadagiti atiddog a kuko.
  Dinamag ti mannalon:
  - Katulonganka kadi para iti natan-ok a tao?
  Nagtung-ed ti prinsesa:
  -Wen, kasta!
  Nagtung-ed ti babai:
  - Kasla napapanawka. OK. Diak kasapulan ti trabahador, adda annakko. Ngem bay-ak latta nga agtrabaho tapno mapakannaka. Mabalin kadi ti agabel kadagiti basket?
  Nagsennaay ti prinsesa ket insungbatna:
  - Saan pay a pinadas.
  Sipupungtot a sinilioan ti babai ti lamolamo ken nakurba a sakana:
  - Nalaka laeng, masursurom! Abel ti lima a basket ken mangalaka iti pangngaldaw.
  Nagtung-ed ni Augustine. Ket simrek iti balay. Nakurapay isuna. Naingpis met, nakuttong ken awan ti sapatos dagiti ubbing. Tallo a babbalasitang ken maysa a lalaki ti agab-abel kadagiti basket. Nakitugaw ni Augustine kadakuada. Inted ti balasang ti bast ket impakitana no kasano ti pannakaaramidna.
  Rinugian ti prinsesa ti nagabel. Natural a nasigo ken napigsa dagiti ramayna, ken napartak nga agsursuro.
  Uray ni Augustine ket nagbalin nga interesado ken nagabel buyogen ti kinagagar. Di nagbayag, nagparang ti maysa a lalaki nga addaan barbas, ti asawa ti babai, ket innalana dagiti basket. Nupay kasta, nadlawko ti baro:
  - Napintas ka unay. Mabalinko ti makagun-od iti kuarta babaen ti banag nga ad-adda a makaganansia ngem kadagiti basket!
  Inwagwag ti babai a mannalon ti imana:
  - Isu ket maysa a disente a balasang. Dikay mangaramid kadagiti di nadayaw a singasing kenkuana.
  Pimmanaw ti mannalon iti kalapaw;isu laeng iti pamilia ti nakasuot iti botas. Nupay kasta, saan unay a makaay-ayo ti panagisuot iti botas idiay Francia no Hunio. Ngem mapapati nga umiso laeng a di nakasapatos dagiti ubbing, ken mabalin met kadagiti babbai, ngem saan a para iti nataengan a lalaki.
  Intupra amin a bast ni Augustine ken dagiti ubbing. Kalpasan dayta, nakaalakami kamaudiananna iti lugaw ken gatas. Nangan met ti prinsesa. Kalpasan ti pisikal a trabaho ken panagbalbaliw, kasla naimas unay kenkuana ti simple a taraon.
  Kinuna ti mannalon a babai:
  - Mabalinmo ti makipagnaed kadakami.
  Nagkidem ni Augustine iti negatibo.
  - Kayatko ti agsubli iti pagiliak.
  Dinamag ti babai:
  -Sadino ti ayan ti pagilianyo?
  Sipupudno a simmungbat ti prinsesa:
  - Idiay Sweden!
  Kinuna ti mannalon a babai:
  - Adayo. Masapul a mapantayo iti sangladan. Ngem nalamuyot dagiti sakam. Masapul a pagbalinem ida a nagargari, wenno agsapatos.
  Nagmuregreg ni Augustine:
  - Kabaelak dayta.
  Dinamag ti babai:
  - Mabalin kadi ti agdait?
  Nagtung-ed ti prinsesa:
  - Nag-dabbled bassit iti panagdait, ngem ania?
  Napaliiw ti mannalon a babai:
  - Inka kitaen ni Marco. Adda kenkuana ti kabaknangan a balay iti purok. Aglaklako iti alpombra. Mabalinmo ti makagun-od iti kuarta kenkuana para iti sapatos ken disente a kawes.
  Nagtung-ed ni Augustine:
  - Ikabilangak dayta.
  Narikna ti balasang a dara ti agosto ti pannakabannog, ket naladaw unayen. Ket kinunana:
  - Baka bay-annak a maturog?
  Nagtung-ed ti mannalon:
  - Mabalinmo ti makiturog kadagiti ubbing iti garami. Nabannogda met iti aldaw ken natulnogda.
  Adda walo nga ubbing nga agtawen iti lima agingga iti sangapulo ket tallo. Talaga a naulimekda. Naturog ti prinsesa iti garami iti umuna a gundaway. Ngem normal laeng daytoy para iti napigsa ken nasalun-at a bagi. Ket innalana ket naturog. Ket nagsipnget dagiti ubbing.
  Kabayatanna, simmangpet laeng ni Gertrude idiay Paris. Iti laksid ti naladaw nga oras, rimmuar ti ari a nangkablaaw kenkuana a personal.
  Dati a mannalon ken illehitimo nga anak ti maysa a duke, pudno a napintas unay ken kasla prinsesa. Laeng, siempre, nasipnget ti rupana gapu iti panagkurba, ken dagiti sakana, ken maysa a napateg a paset ti bagina. Ngem nagpulbos ni Gertrude ket inlemmengna ti tan.
  Ngem saan latta a komportable ti riknana. Nakatugaw pay laeng iti kareson, awan. Ngem no ikabilmo dayta ken magnaka, kuskusen dagiti sapatos dagiti sakam gapu ta saankan a nairuam kadagita, ket ti nangato a takkiag kaipapananna a matnagka.
  Ngem sinabat ti ari a mismo. Kasla nasurok a limapulo ti tawenna. Saan unay a nakaay-ayat ken nakurba. Ngem naluho ti panagkawkawesna. Ket iniggamanna ti takiagna ni Gertrude.
  Ket rinugianna a sidadayaw a dinamag kenkuana ti maipapan iti salun-atna.
  Nakaawat ti balasitang a mannalon iti impormasion maipapan iti paraangan manipud ken ni nanangna ket medio nasaririt a simmungbat. Ket iti pangkaaduan diak" nagreklamo.
  Inikkan ti ari iti inumen ken intukonna kenkuana ti kanenna. Diak inguyod isuna iti kama - imposible sakbay ti kasar. Siraragsak nga inalun-on ni Gertrude ti taraon, a dandani dina lapdan ti bagina tapno saan a mangipakita iti kinabastos.
  Kalpasan ti pannangan, nagbalin a nadagsen ti kadawyan a kagudua ti bisin a mannalon. Imbilin ti ari a mabugguan ken maiturog.
  Nagidda ni Gertrude iti pagdigusan. Rinugian dagiti babbalasitang ti nagkuskusen ken nagbuggo iti dayta. Napaliiw ti maysa kadakuada:
  - Ania ti calloused feet nga adda kenka.
  Insungbat ni Gertrude:
  - Ket adu ti nagtarayak a barefoot tapno napigsa ken nasiglat.
  Dinamag ti katulongan:
  - Kaugalian kadi daytoy kadagiti prinsesam?
  Nagngaretnget ni Gertrude:
  - Ket daytoy ket saanen a negosioyo!
  Talaga a nairuam ti balasang a magna a di nakasapatos. Gapu ta naulila, inibturanna ti lamiis uray no kalam-ekna. Kasano a saan a nagsakit bayat ti panangsapsaplitna iti niebe. Nupay, gagangay a para iti kalam-ekna mapanak iti abagatan ti Francia.
  Nasayaat ta uray la saan a namarkaan iti panagtakaw. Imbes ketdi, siaasi nga imbilin ti hues a kabilenna dagiti lamolamo a mugingna babaen kadagiti sarukod. Nasakit ken nasakit, ngem awan ti ibati a marka iti kudil. Kalpasan dayta, insardeng ni Gertrude ti agtakaw ket nangrugin a makagun-od iti ekstra a kuarta kadagiti purok.
  Ngem no umiso ti pannakasapsaplitna, madlaw koma dayta iti banio. Ngem natan-ok latta unay. Ket uray kasano ti panangpukaw ti kasta a panagsuspetsa.
  Nagarbo unay ti sukog dagiti saka ti balasang. Ngem talaga a natangken unay dagiti saka, napigpigsa ngem ti lalat ti botas.
  Ngem nagulimek ti katulongan ket saanen a nagsaludsod pay.
  Kalpasan a nabugguan ti agkunkuna a prinsesa, naidda. Naisangsangayan no malmeska kadagiti dutdot a kama. Ngem nakaturog ni Gertrude ket nagtagtagainep.
  Kabigatanna nariing ni Augustine. Para iti pammigat naikkan iti tinapay ken naalsem a gatas. Ket indaton ti mannalon nga agabel iti dua pay a basket.
  Ket kalpasanna, intuloy ti prinsesa ti dalanna.
  Nagimbag dagiti nasugatan a sakana iti maysa a rabii ken nalaklaka bassit ti pannagna. Ngem nasakit latta. Nangruna idi nagtakder iti graba a kalsada. Masapul nga agsubliak manen iti ruot. Intuloy ti balasang. Inkidemna dagiti ngipenna sa nagtennag. Nagbara bassit dagiti sakana ket nalaklaka.
  Kamaudiananna, nagparang iti sanguanan dagiti pader ti Paris. Dakkel unay ti siudad, dagiti panawen idi agpatinggan ti Edad Media ken mangrugin dagiti baro a panawen. Ket madama metten ti industrialisasion.
  Ngem saan pay a naungaw dagiti edged weapons. Naisangsangayan a tiempo ti maikasangapulo ket pito a siglo.
  Magmagna ni Augustine iti ruot, a nasiit, no dadduma masapul a mangguyod kadagiti siit manipud kadagiti mugingna.
  Kamaudiananna, mapilitan manen ti prinsesa a rummuar iti kalsada. Nasakit ken napudot. Naimbag laengen ta naglemmeng ti init iti likudan dagiti ulep ket saan unay a nauram. Ngem agtubtubngar.
  Marigatan unay a magmagna ni Augustine. Agkullayaw manen ti agsumbangir a sakana ken nakaro ti ut-otna. Ngem ipakitana ti kinatibker ket mapan.
  Umas-asideg ti ruangan. Adda dagiti guardia... Saanda nga asikasuen ti sabali a di nakasapatos a makilimlimos. Umay ken pumanaw dagiti tattao. Adu met a babbai ken kaaduan nga ubbing ti awan sapatosna. Ngem saanda unay a mabuteng kadagiti bato iti kalsada. Ket agsagsagaba ni Augustine.
  Ngem adtoy isuna idiay Paris. Ditoy ket bato ken nalannas bassit dagiti sementado a kalsada. Saanen a kasta unay ti sakitna. Ngem kaskasdi, agsagaba unay dagiti naburak a saka ti balasitang. Ket uray dagiti tugot ti medio agburburek a dara ket makita.
  Mapan ni Augustine iti bagina ket ibturanna dayta. Dakkel ken medio narugit ti siudad. Agtartaray dagiti agpalpalama nga ubbing iti sadinoman.
  Magmagna ni Augustine. Ket panunotenna no ania ti rumbeng nga aramidenna? Siempre, saanmo a makontak ti ari uray kaskasano. Ket no iti maysa kadagiti duke ken counts. Ngem patienda kadi a ti awan sakana a balasitang a nakabado ket anak ti ari ti Sweden?
  Iti kasta, makadanonka iti berdugo.
  Ngem ania ti aramiden? Diak am-ammo ni Augustine. Nangrugi manen nga agsakit dagiti urbonna ket nabannog ti riknana.
  Nagtugaw ti balasang iti agdan ket rinugianna ti naginana. Natiliwna ti angesna ket inkuskosna dagiti nabartek a suela, a nakaam-amak ti panaggatelna.
  Maysa nga ubing a lalaki ti immasideg kenkuana. Kasla medio disente ti panagkawkawesna ken nakasuot iti sapatos.
  Maysa pay, baro ken nabarnis.
  Iti panangmatmatna ken ni Augustine, kinunana:
  - Napintas ken nakurapay unay?
  Inngato ti prinsesa ti ulona ket insungbatna:
  - Agsapul kadagiti gameng idiay langit!
  Nagtung-ed ti ubing:
  - Ket nasiribka! Ammom, ti maysa a kas kenka ket makapagbiag iti nasaysayaat nga amang.
  Kinuna ni nasirib nga Agustin:
  - Diakto ilako ti bagik.
  Nagtung-ed ti ubing:
  - Ket mabalinmo met ti makagun-od iti kuarta manipud iti daytoy. Ngem adda sabali a pamay-an!
  Masmasdaaw a sinaludsod ti prinsesa:
  - Ket ania?
  Napaliiw ti agtutubo a rogue:
  - Mabalinmi ti agkawes kenka, mangted kenka iti sapatos ken ikabilnaka iti nabaknang a balay kas katulongan.
  Dinamag ni Augustine:
  - Ket ania ti subad?
  Insungbat ti ubing a naka-tailcoat:
  - Luktanmo dagiti ridaw para kadagiti umno a lallaki no awan dagiti makinkukua iti balay.
  Siuumsi a nagngaretnget ti prinsesa:
  - Panagkunam, mapanak kadi para iti dayta?
  Kinuna ti agtutubo a rogue:
  - Ket ania ti kayatmo?
  Simmungbat ni Augustine nga agsennaay:
  - Agtrabaho a sipupudno!
  Nagkidem ti ubing:
  - Posible dayta. Ngem kinamaag ti panagtrabaho a sipipinget para kadagiti sensilio idinto ta mabalinmo ti maaddaan iti kinabaknang.
  Nagkidem ti balasang ket insungbatna:
  - Saanak nga agbayag idiay Paris.
  Immisem ti nagkuna ti agtutubo a rogue:
  - Makitak dayta!
  Ket immadayo iti balasang. Gapu ta naginana ken mabisin, nagtultuloy ni Augustine. Nasakit unay dagiti sakana kadagiti umuna a minuto, ngem pimmarada ken bimmaaw ti ut-ot.
  Ad-adda a nasikap itan ti panaggaraw ni Augustine. Ket ad-adda a mabisinanak. Ngem napeggad ti panagtakaw - nadusada. Saan a liberal ti panawen. Mabalindaka a markaan, saplitendaka a nasakit, wenno ibaonnaka iti narigat a panagtrabaho. Ken no maminsan, agbitayda met kadagiti mannanakaw. Uray no saan a kanayon.
  Ad-adda a nasikap ti panaggaraw ni Augustine. Ket nagkidem dagiti naburak ken nagargari a mugingna.
  Kalpasanna, nadlaw ti maysa a gentleman manipud iti kareson ket impukkawna:
  - Mapan ka ditoy!
  Nagtaray ni Augustine nga immasideg kenkuana:
  - Nakasaganaak!
  Kinuna ti lalaki a naka-top hat:
  - Kayatmo kadi a gun-oden ti tinapaymo, agpalpalama?
  Nagtung-ed ti prinsesa, nga umad-adu ti rigat ti bisin:
  - Sigurado!
  Nagtung-ed ti gentleman:
  - Ipanmo daytoy a surat idiay Louvre!
  Nagtung-ed ni Augustine:
  - Nakasaganaak! Sadino ti ayan ti Louvre?
  Insungbat ti senor:
  - Ammo daytoy ti amin, agsaludsod laeng! Ket ipasamonto dayta ken ni Mrs. Dogville .
  Pinidut ti prinsesa ti surat ket nagdardaras a nagtaray a nangikuyog iti dayta. Nariknana ti inspirasion. Ket sagpaminsan a damagenko no sadino ti ayan ti Louvre. Impakitada kenkuana.
  Nagtaray ni Agustin a napan iti palasio. Ditoy pagserkan isu ket pinasardeng ti buteng. Kinuna ti prinsesa:
  - Mapanak ken ni Mrs. Dogville nga addaan iti surat!
  Inayaban dagiti guardia ti teniente. Pinidutna ti surat. Kinitana ti eskudo ket insungbatna:
  - Iyawatko ti bagik! Ket daytoy agpalpalimos iti Chatelet !
  Nagdardaras dagiti guardia ken ni Augustine ket biniliwda dagiti imana. Nagnganga ti balasang.
  Ad-adda a kinita ti teniente ket napaliiwna:
  - Anian a nakaskasdaaw a kulot ti adda kenka, mabalin a mailako dagitoy iti adu a kuarta!
  Napaliiw ti guardia:
  - Isu a mismo ket nakaskasdaaw!
  Nagtung-ed ti teniente:
  - Umayka, surotennak, kinapintas. Baka maliklikam ti maibalud.
  Pinalubosan dagiti guardia ni Augustine. Sinurotna ti teniente. Immasideg.
  Ket kalpasanna, bumtak ni Augustine. Nalag-an dagiti lamolamo a saka ti prinsesa, plus adda buteng. Ket nagdardaras a kasla doe.
  Siuulimek a pinadas dagiti nakabalud a guardia a masabet, ngem nabatida. Nagtaray ni Augustine iti naan-anay a kapartak. Ket medio nabayag a nakilumbaak, ngem kalpasanna nabannogak ken nabannogak.
  Nagtugaw tapno aginana... Maysa nga ubing nga agarup sangapulo ket dua ti tawenna ti nagtaray nga immasideg kenkuana. Di nakasapatos ken naka-ragrag. Inyawatna ken Augustine ti mansanas, a kunkunana:
  -Mangankan, diro!
  Innala ti prinsesa ket kinnanna. Nagnganga dayta buyogen ti dakkel a ragsak ket immisem.
  Nagtung-ed kenkuana ti ubing:
  - Mabalinmo ti makagun-od iti trabaho. Nadagsen, ngem saankanto a matay iti bisin.
  Dinamag ni Augustine:
  - Ania ti rumbeng nga aramidek?
  Insungbat ti ubing:
  - Iturno ti bomba. Gagangay nga aramiden daytoy dagiti lallaki. Ngem nakaawat ti akinkukua iti bilin manipud kadagiti polis a mangtangdan iti maysa a balasitang. Saanka pay a simmangpet, mabalinmon ti bumangon.
  Simmungbat ni Augusta nga agsennaay:
  - Nakasaganaak.
  Napan ti balasang a kaduana ti ubing a lalaki iti akinkukua.
  Ket kalpasanna, nadismayaak. Sigud a sangadosena a babbalasitang ti nagtakder iti pagserkan ken nakasaganadan nga agtrabaho.
  Nagkidem ti prinsesa... Ngem saan a nagpatingga sadiay dagiti riribukna. Idi kuan, nangngeg ti riribuk iti likudanna ket nagparang ti nagdakkel nga aso. Dinarasna ti balasang. Pinadasna ti nagtaray ket dagus a na-overtake.
  Maysa a natan-ok a tao a nakaterno, dagiti guardia ken maysa a pamiliar a teniente ti nagparang iti likudan ti aso.
  Nagngisiten ket napaliiwna:
  - Iti Chatelet , daytoy a kinapintas!
  Naigalut dagiti ima ni Augustine iti likudanna ket naipan iti pagbaludan. Pinagtipon dagiti guardia dagiti siko ti balasitang ket biniliwda dagiti abagana, a nasakit unay. Ket inkuyogda isuna iti sidong ti escort.
  Nagna ti ubing unay a balasitang a nakababa ti ulona. Nagtinnag dagiti nakaskasdaaw a kulotna iti baba dagiti abagana. Dagiti lamolamo a saka, nga agdardara, ti nagdisso iti bato a sementado a kalsada ti Paris.
  Kasla inosente ken makapikapik, no saan a gapu kadagiti ababa unay a lupot.
  Kastoy ti pannakaiturong ti prinsesa, anak a babai ken agtawid iti dakkel nga estado, nga itan ket awan sakana ken saan a nasayaat ti kawesna, iti pagbaludan. Ket ti Chatelet ket maysa a pagbaludan dagiti ordinario a tattao, saan a kas, kas pagarigan, iti Bastille, a nakaibaludan dagiti nabaknang a tattao.
  Innala ni Augustine ket inkantana:
  Dandani dimtengen ti tiempo ti panangrugi, .
  Maiturong ti reyna a di nakasapatos nga agturong iti andamio!
  Nagngisiten ti teniente:
  - Kas iti daytoy! Insulto met ti Her Majesty the Queen! Maysa a sibubukel a bunggoy dagiti barayuboy ken brazier a pang-roast kadagiti mugingmo ti agur-uray kenka iti Chatelet .
  Sibabain a kinuna ni Augustine:
  - Apay pay laeng a parigatendak?
  Nagtung-ed ti teniente ti naarian a guardia:
  - Wen! Vagrancy, panaglisi iti kustodia, lese majeste, panangitulod kadagiti surat ti ayat, nga addaan iti posible a panagkukumplot. Oh baby, agur-uray kenka ti berdugo ken ti rack.
  Nagpudaw ti prinsesa ket nagduadua. Isu nga inyegda iti nalidem a kastilio ti Chatelet .
  Maysa dayta a pagbaludan a nabangsit, ken napusek dagiti selda kadagiti ordinario a tattao. Saan a kas idiay Bastille, a sadiay tunggal balud ket addaan iti naisina, nasayaat a selda.
  Naipan ni Augustine iti departamento dagiti babbai. Adda diding ken bar iti aglawlaw. No agngudo, umuna nga adda panagsapul. Awan ti aniaman ken ni Augustine malaksid kadagiti trapo. Rinebba dayta ti dua a napigsa, nabileg, lalaki a guardia. Nagisuotda iti guantes sakbay ti panagbirokda. Ket rinugianda a nagaspang a sinagid ti lamolamo a bagi ti prinsesa. Dandani napukaw ti puot ti balasang gapu iti bain ken buteng.
  Kimmita iti ngiwatna ket kinitana a naimbag dagiti abut ti agong ken lapayagna. Sinindianda pay ti gas jet tapno nalaklaka a makita. Kalpasanna ti nakababain unay ket idi pinilitdak a mangiwaras kadagiti sakak.
  In-check ni Augustine:
  - Birhen ak, agannad ka!
  Nalamuyot ken siaannad itan ti panangsapsaplit dagiti aduan kapadasan a manang. Napaliiw ti maysa kadakuada:
  - Napintas ken sibubukel unay!
  Napaliiw ti senior matron:
  - Wen, daytoy a tumatayab ket makayeg iti dakkel a ganansia!
  Kalpasanna, nagikkis manen ni Augustine gapu iti ut-ot bayat a dagiti naguantes a ramay ti nangraut iti babana iti nauneg ken nagaspang.
  Nagngisiten ti warden:
  - Anusam, patpatgek! Masansan nga ilemmengmo sadiay dagiti napateg a bato ken singsing.
  Literal a nauram ni Augustine gapu iti bain ken ut-ot. Kasla ilansadaka.
  Kalpasanna, nariknada dagiti sakana.
  Kinuna ti warden:
  - Nalukneng ken nagantsilio dagiti suela. Nalawag a saan a gagangay.
  Nagsasao ni Augustine:
  - Siak ti prinsesa!
  Impukkaw ti senior matron:
  - Agulimekka, ta no saan, ibaonka iti selda a kaduam dagiti nauyong.
  Nalpasen ti panagbirok. Kalpasan dayta, nabuyogan ni Augustine iti timba ti napudot a danum a nabara iti init. Ket iti bilin ti inauna, inikkandak iti garitgaritan a bado.
  Kinunana:
  - Segun kadagiti pagannurotan, rumbeng a maputed ti buokmo ken maipatulod iti sapasap a selda. Ngem napintas ken birhenka unay ta babaen ti nakaskasdaaw a buok ad-adda a napategkan! Sika, kas maysa a prinsesa, maikkanto iti naisina a siled nga addaan kadagiti bara, ket sadiay ti komandante ti Chatelet ti mangikeddeng iti gasatmo .
  Kinuna ti warden:
  - Mabalin nga ilako ti kinabirhenna iti sirok ti martilio.
  Immanamong ti inauna:
  - Ti komandante ti mangikeddeng. No awan dayta awan ti kalintegantayo. Ita, ipandatayo isuna iti privileged sector.
  Nakasuot iti numero ken garitgaritan a bado, ngem awan sakana pay laeng, ti prinsesa ket naiturong kadagiti natapok a pasilio, a nasuot iti adu a saka.
  Gagangay nga idiay Chatelet adu dagiti balud kadagiti selda. Ngem adda met dagiti nangnangruna a napeggad a mannanakaw, nga ikagkagumaanda nga isina kadagiti kakumplotda. Ken babbalasitang a maus-usar gapu iti naisangsangayan a kinapintasda a mangay-ayo kadagiti nabaknang a kliyente.
  Naipan met ni Augustine iti naisina a selda. Adda cot nga addaan kutson a napno iti garami ken uray ti sarming, kasta met ti lugar a pangbang-ar ken pag-flush. No idilig kadagiti gagangay a selula, a sadiay adda nakaam-amak nga angot, ken literal nga agtugtugaw dagiti babbalasitang iti maysa ken maysa, talaga a dandani maysa dayta a pagluganan. Ket no kalam-ekna adda pay ketdi pagpuoran iti likudan ti diding.
  Nangyegda iti tinapay ken maysa a pitsel a danum ken ni Augustine. Agingga ita, saan pay a naikabil iti rasion nga addaan iti immadu a nutrision, isu a saan a nalukmeg dagiti babbalasitang nga agserserbi iti kliyente.
  Ti prinsesa, gapu ta mabisin ken nabannog, situtulok a nangan iti nangisit a tinapay ken imminum iti danum.
  Kalpasan dayta, napno ti tianna, nagdagsen ken nakaturog. Kasta met ti umuna a rabiina iti pagbaludan ti Francia.
  . KAPITULO No. 2.
  Maysa a kautibo a prinsesa iti maysa a selda ti pagbaludan iti garami a kutson ti natagtagainep nga isut" mangidadaulo iti maysa a rehimen dagiti anghel. Ket makirangetda iti buyot ni Lucifer.
  Nagkita dagiti nagpayak nga anghel ken dagiti napayak a demonio. Ket rinugianda ti nagputed babaen kadagiti kampilan. Adda asul a kampilan dagiti anghel, nalabaga ti kampilan dagiti demonio. Ti natan-ok a prinsesa, a nagbalin a mannakigubat iti tagtagainep, makiranget ken ni Lucifer. Ket narungsot unay ti laban.
  Ni Lucifer ket maysa a guapo unay a puraw ti buokna nga agtutubo nga addaan iti atletiko a bagi ken nalatak a piskel. Dimo maibaga a ni Satanas daytoy, a ti naganna ket maus-usar a mangbutbuteng kadagiti ubbing.
  Maisupadi ketdi, isu ti kapintasan ken kaperpekto nga anghel. Di pay nakita ni Augustine ti kasta a guapo nga agtutubo.
  Nupay kasta, agputedda babaen kadagiti kampilan, ket agtayab dagiti kirmat manipud kadagiti tadem.
  Dinamag ni Lucifer kenkuana:
  - Asinno ka?
  Sitatalged a simmungbat ni Augustine:
  - Prinsesa nga Angel!
  Insungbat ti Lightbringer:
  - Apay a rumbeng a makirangettayo?
  Simmungbat ti balasang a prinsesa a nagsennaay:
  - Dimo ammo. Ngem masapul nga aramidentayo!
  Innala ni Lucifer ket inkantana:
  Mangibukbok iti dara iti paggugubatan, .
  Saan a daytoy ti umuna a gundaway para kadakayo a babbalasitang...
  Ngem ibilangmo a kasla rugit, .
  Iti sementado a kalsada ti Paris!
  Sigagagar nga immuli ni Augustine:
  Inted ti Dios kadakami dagiti sabre
  Diak makasardeng...
  Metal nga agtaytayab iti barukongmo, .
  Panagbukbok iti dara, panagibukbok iti dara!
  Ket nagdinnungpar manen dagiti kampilan, a nangtukkol kadagiti bunton ti kirmat.
  Nagsaludsod ni Lucifer iti balasang:
  -Ania ti nagdumaan ti naimbag ken dakes?
  Nabainan ni Augustine ket nagkullayaw:
  - Bueno... kasano a naiduma ti aldaw iti rabii...
  Insungbat ti mangyeg-silaw nga anghel:
  - Ti maysa nga aldaw ket, siempre, nasayaat! Ngem saan met a dakes ti rabii. Adda dagiti kasta a napintas a bituen iti nasipnget a langit.
  Immanamong ti anghel a prinsesa:
  - Wen, husto dayta. Pagay-ayatko a kitaen dagiti bituen, nangruna babaen ti teleskopio.
  Nagtung-ed ni Lucifer a nakaisem.
  - Wen, napintas dagiti bituen, kas met laeng iti bulan.
  Nagkanta ni Agustin buyogen ti ragsak:
  Bulan, bulan, sabong, sabong, .
  Kasano kasansan iti biag nga awan umdas, .
  Tattao ken kinaimbag ken kinaimbag!
  Innayon ti mangyeg iti lawag nga anghel:
  - Agtalek kami amin nga agayan-ayat, .
  Namnama ken arapaap ken arapaap!
  Nagtung-ed ti prinsesa iti anghel, a nangyeg iti lawag, kas ken ni Prometheus, ket, maigiddato iti dayta, naibilang a prinsipe ti sipnget.
  Ngem talaga, siasino ni Lucifer? Isuro dagiti Kristiano: - Ti Dios ket naan-anay a naimbag, ni Satanas ket naan-anay a dakes. Ngem sigun iti Biblia, adu a minilion a tattao ti pinapatay ti Dios, sangapulo laeng a tao ni Satanas. Isu a karkarna unay ti naimbag ken dakes ditoy.
  Ti Dios ket ayat? Ngem karkarna daytoy nga ayat.
  No ti kaaduan ket maipasango iti agnanayon a pannakatutuok iti danaw ti apuy ken asupre, ken ti minoria ket maipasango kadagiti agnanayon a kuartel - kas iti pagbaludan iti tropiko. Kasta kadi ti panagandar dayta?
  Nasirib a balasitang ni Augustine, ket kasla karkarna met kenkuana a kaaduan a tattao ti naikeddeng iti agnanayon, impierno a pannakatutuok. Ngem iti sabali a bangir, ania ti kinapudno?
  Ket Dios kadi ni Cristo?
  Ngamin, talaga kadi a ti Dios, a nangdadael iti dandani amin a sangatauan idi kaaldawan ni Noe ken, walo laeng a tattao manipud iti minilion, ibabainna ti bagina iti kasta ket matay a nasaem iti krus?
  Ken ikararagan met dagiti berdugo. Kasla kadi pudno daytoy?
  Nasdaaw a mismo ni Agustin no kasano a naiduma ti Dios Jesus iti Nakaam-amak a Dios ti Daan a Tulag!
  Napugtuan ni Lucifer ti kapanunotanna ket dinamagna:
  - Baka isardeng ti makiranget?
  Inkanta ti prinsesa kas sungbat:
  Amin a tattao iti maysa a planeta
  Rumbeng a kanayon nga aggayyem...
  Kanayon koma nga agkatawa dagiti ubbing
  Ket agbiag iti natalna a lubong...
  Rumbeng nga agkatawa dagiti ubbing
  Rumbeng nga agkatawa dagiti ubbing!
  Rumbeng nga agkatawa dagiti ubbing!
  Ken agbiagka iti natalna a lubong!
  Kalpasan dagitoy a sasao, naala ti kampilan kadagiti ima ni Augustine ket dagus a nagbalin a narangrangpaya a ramramit ti rosas. Ket nagtaud kadakuada ti ayamuom.
  Sipupungtot a nagkanta ti balasang a prinsesa:
  Asideg, asideg ti ragsak ken didigra, .
  Masapul, masapul, nga itedtayo ti natibker a sungbat!
  Iti naraniag a lubong, wen, wen, wen!
  Ket tapno agsina dagiti tattao - saan, saan, saan!
  Inkanta ni Lucifer kas sungbat:
  Tattao, pangngaasiyo, agulimekkayo, agulimekkayo, .
  Bay-am a mapukaw dagiti gubat iti sipnget...
  Stork iti atep, ragsak iti sirok ti atep, .
  Talna ditoy Daga!
  Ket nagbalin met ti kampilanna a narangrangpaya, nabanglo a bush ti daisies.
  Agpada a nagsardeng ti panaglalaban dagiti anghel ken demonio. Kadagiti imada, nagbalin dagiti igam a napipintas nga obra ti mula.
  Ket amin ket nagkanta iti koro:
  Rumbeng nga agkatawa dagiti ubbing
  Rumbeng nga agkatawa dagiti ubbing!
  Rumbeng nga agkatawa dagiti ubbing!
  Ken agbiagka iti natalna a lubong!
  Nariing ti balud a prinsesa. Naguni ti signal a tumakder. Dagiti balud ti Chatelet ket maipan iti pammigat ken kalpasanna iti trabaho.
  Naitag-ay ni Augustine manipud iti pagiddaanna ket naikkan iti sangatimba a danum tapno agbuggo ken agsipilio kadagiti ngipenna. Kalpasanna, nangiyegda iti oatmeal agraman tinapay ken sumagmamano a gatas.
  Nangan ti prinsesa... Nagbalinen a naan-anay a di agpammarang a balasang. Talaga nga ania pay ti mabalinna a dawaten?
  Kalpasanna, naipan ni Augustine iti trabaho. Gapu ta dina ammo ti agdait, ken awan ti umdas a bilin, naibaon ti prinsesa a mangturong iti bato a paggilingan. Kastoy ti pannakagiling ti bukbukel tapno agbalin nga arina.
  Narigat ken makabannog ti trabaho. Narikna ni Augustine ti ut-ot dagiti nasugat a sakana bayat ti pannagnana kadagiti bato ti paraangan. Nangrugin a nagatel dagiti lamolamo a suela, ket nabukel dagiti baro a callus kadagiti narangkis a saka. Ket nakaro ti sakitna.
  Inturong da Augustine ken tallo pay a babbalasitang ti pilid. Ket nagtinnag ti bukbukel manipud ngato. Ket dika agsardeng ken aganges. Napinget unay a panagtrabaho. Ngem sumsumrek metten dagiti babbalasitang iti dayta, ket literal a nasala ti lamolamo a sakada. Nakalkaldaangda, kas kadagiti kuko ti kamelio. Ket nabiit pay laeng a nagbalin a barefooter ni Augustine, ken saan unay a nairuam nga agtrabaho. Ket di nagbayag nangrugin a nasakit dagiti urbon ken tulangna ken bukotna. Pannakatutuok laeng dayta, saan a trabaho.
  Ket agtakder ti manangaywan iti rabawda, ket nabannayat bassit ti panagrikus ti pilid, a kasla nadungpar ti saplit.
  Kasla adipenda idiay nagkauna a Roma. Wen, nabiit pay a korona a prinsesa, mabalin nga agbalinka nga asawa ti ari ti Francia - iti dayta a tiempo ti kadakkelan a pannakabalin iti planeta. Ket ita maysaka a balud a di nakasapatos a nakapigis ken garitgaritan a kawes nga addaan iti numero. Nalukmeg dagiti abagam ken lamolamo dagiti sakam a dandani agingga iti luppom. Ket agsagabakayo. Oh manipud kadagiti bato iti sirok dagiti awan saka, ken pisikal a stress, ken saplit, ken pannakaibabain.
  Nagsagaba met ni Augustine iti waw. Kalgaw pay laeng ken nasipnget. Narigat unay nga iturturong ti pilid. Ngem ubing pay ti bagina ken natural a nasalun-at. Ita, aglukat ti maikadua nga angin, ket nalaklaka.
  Marikna ti balasitang a natangken dagiti lamolamo a sakana ket dandani awan ti mariknana.
  Tapno masinga ti bagina iti ut-ot ken pannakabannog, ikagkagumaan ti balasitang nga iladawan ti maysa a banag.
  Kas pagarigan, ti reyna ket tiniliw ti dakes nga emperador. Ket naipan iti apo.
  Imbilinna kenkuana:
  - Ay-ayatennak!
  Nupay kasta, maipagpannakkel ti sungbat:
  - Saan!
  Ket babaen ti bilin ti diktador, naigalut ti reyna iti rack! Inguyoddak, nga umuna a pinigisda amin a kawesko agingga iti kudil. Kalpasanna, naipangato ti natangsit nga agturay agingga iti mismo nga atep. Kadagiti vault. Ket kalpasanna, nairuar ti tali. Natinnag ti reyna. Nayunnat ti tali iti asideg ti suelo. Ket nagikkis ti agtutubo a babai ket naliday gapu iti pannakakigtot ti ut-ot.
  Maysa a timba ti nalamiis a danum ti naibukbok kenkuana. Nagpanunot ti agtutubo a babai.
  Nagtung-ed ti senior executioner ket kinunana:
  - Ay-ayatem kadi ti diktador?
  Nasakit ken mabuteng ti reyna, mabain unay nga agbitin a lamolamo iti sango dagiti berdugo, nga agngisiten iti rupada a siuulbod.
  Nagtung-ed ti senior torturer. Rinugianda manen nga intag-ay ti lamolamo a babai. Nagirut manen ti tali, naminsan manen. Ket naipangato ti reyna iti maysa a rack agingga iti mismo nga atep.
  Kalpasanna, nagyelo. Nagsilnag ti nalabaga a kudil ti agosto a tao.
  Kalpasanna, nairuar manen ti tali. Natinnag ti bangkay ti balasang. Ket idi damo nagpigerger gapu iti pannakakigtot. Ket kalpasanna, idi nairut ti tali, nagikkis manipud iti naatap a panagunat.
  Ket manen napukawko ti puotko.
  Nagtung-ed ti senior executioner... Nadunor manen ti Reyna iti yelo a danum a naala manipud iti dakkel a kaadalem.
  Nagpanunot ti agtutubo a babai.
  Dinamag ti senior torturer:
  - Ay-ayatemto ti emperador!
  Nagngaretnget ti Reyna a desperado:
  - Saan!
  Imbilin ti senior executioner:
  - Ibitinmo isuna iti maikatlo a gundaway!
  Ket manen dagiti manangtutuok rinugianda nga intag-ay ti reyna. Gagangay nga epektibo unay ti stretch torture. Ket kas resulta daytoy a pannakatutuok, adu a nabileg a lallaki ti nadadael ken sisasaganada nga agaramid iti aniaman.
  Ngem nagtultuloy a nagulimek ti napintas a babai ti dara ti agosto. Ket naipangato manen agingga iti mismo nga atep. Nakurba ken nadam-eg ken ubanan dagiti bato.
  Ket gapuna, in-freeze dagiti berdugo ti balasitang iti tangatang. Ket kalpasanna innalada ket kellaat nga imbabada ti tali gapu iti ragsak.
  Natinnag ti lamolamo a reyna, ket nairut manen ti tali iti asideg ti suelo. Ket manen agpukpukkaw ti agtutubo a babai ket mapukawna ti puotna.
  Ket nalabaga ken asul unay ti rupana gapu iti nasakit a pannakakigtot. Ket manen dagiti berdugo ket mangibukbok iti danum kenkuana. Saan a dagus a makarikna ti reyna, a lamolamo ken nabannog. Masapul latta a danogem dagiti pingpingna.
  Kamaudiananna naglukat dagiti matak.
  Dinamag ti senior executioner:
  -Agsaritaka kadi? Kayatna a sawen, umanamongka kadi nga agbalin a kamalala ti emperador?
  Nagsisilpo ti Reyna, a nangsapsaplit iti dilana:
  - Saan! Nasaysayaat ti matay!
  Kinuna ti kangrunaan a manangtutuok iti nabannog a tono:
  - Sangapulo a danog ti latigo iti kagudua ti pigsa!
  Naipangato bassit ti Reyna iti rack. Ket nag-swing ti berdugo ket nalag-an a dinanogna ti likudanna. Nagsennaay ti agtutubo a babai. Ket intuloy ti nangparparigat ti nangkabil.
  Narukod ken umiso dagiti danogna. Nalabaga a garit ti nalungsot iti puraw a likud ti balasang.
  Gapu ta nalpasnan ti nangkabil, siuulimek a kinita ti manangtutuok ti senior executioner.
  Dinamagna:
  - Umanamongka kadi nga agbalin a kamalala ti emperador?
  Nagkidem ti reyna:
  - Dinak poke!
  Imbilin ti senior executioner:
  - Lima a danog ti latigo iti naan-anay a puersa!
  Nag-swing ti berdugo ket nadungparna. Bimtak ti puraw a kudil ti reyna. Ket nagayus ti dara.
  Nagikkis ti agtutubo a babai. Ngem dagus a kinagatna ti bibigna ket inkidemna dagiti ngipenna. Dinanog manen ti berdugo iti amin a pigsana.
  Nagulimek ti Reyna, ngem ad-adda a nagbalin a nalabaga. Nadagsen ti panagangesna, agtinnag dagiti tedted ti ling-et manipud iti lamolamo a barukongna, a pagsilnagan dagiti rubi nga utongna.
  Nagkabil ti berdugo, bimtak ti kudil, ket nagdisso ti dara.
  Gapu ta nalpasnan ti nangkabil, kinitana manen ti lider.
  Nagtung-ed ti senior torturer:
  - Ket ita maysa a bloke nga addaan kadagiti kawit iti dayta!
  Inkapet dagiti berdugo ti maysa nga oak, palsipikado a landok a bloke kadagiti lamolamo a saka ti reyna. Ket adda dagiti kawit a nagtubtubo kadagiti pingir. Naseguro.
  Imbilin ti kangrunaan a manangtutuok:
  - Iyunnatmo dayta!
  Ket nangibitin dagiti berdugo iti maysa a libra a dagsen kadagiti kawit. Agpada a kannawan ken kannigid. Siempre, nasaksakbay a naisagana dagiti timbang. Ket iti pangkaaduan, ti torture basement ket addaan iti nabaknang nga arsenal.
  Dinamag ti senior executioner iti reyna:
  -Agsaritaka kadi?
  Sitatalged a simmungbat, nga agsangsangit gapu iti ut-ot:
  - Saan!
  Kinuna ti kangrunaan a manangtutuok:
  - Mabalinmi a parigatenka agingga ken patay.
  Sitatalged a kinuna ti Reyna:
  - Nasaysayaat ti matay ngem ti mangliput.
  Imbilin ti senior executioner:
  - Sabali manen a timbang iti agsumbangir!
  Nagpug-aw ken inbitin dagiti berdugo ti tunggal dadagsen. Ad-adda pay a nayunnat ti lamolamo a bagi ti reyna. Ket nagtedted ti naglaok a ling-et ken dara manipud kenkuana, ket ad-adda a nagkidem ken nagminar dagiti uratna.
  Nangrugin nga agsennaay a siuulimek ti reyna babaen kadagiti ngipenna. Kasta unay ti ut-otna.
  Dinamag ti senior torturer:
  - Agsaritaka kadi? Agbalinka kadi a kamalala ti emperador?
  Inruar ti agtutubo a babai:
  - Saan!
  Insingasing ti hepe a berdugo:
  - Ita, i-roast-tayo dagiti mugingmo.
  Nag-blurt ti Reyna:
  - Diak pay la agbalin nga adipenna.
  Innala dagiti berdugo ti sangabotelia a lana ti olibo manipud iti aparador. Inukradda ti korko sada inbukbok iti dakulapda. Kalpasan dayta rinugianda a sipipinget a palabsen dagiti suela.
  Kinuna ti Reyna, a desperado a nagkidem ken agdungdung-aw:
  - Awan latta ti ibagak! Ket diakto makiasawa iti ghoul!
  Nalpas dagiti berdugo ti panangpabanglo kadagiti suela. Kalpasanna, nangikabilda kadagiti naingpis a troso ken garami iti sirok dagiti lamolamo a saka ti reyna. Nagtedtedda iti asupre ken nangiyegda iti sulo.
  Nagsindi ti gil-ayab. Ti dilana ket siuulbod a nangdilpat iti lamolamo, kasla balasang a pannakatutuok.
  Nagtennag ti de rosas a suela. Ket nangrugin nga aganges iti nadagsen ti reyna. Ket kalpasanna, idi nalapunos ti pudot ti saka ti balasang, nagikkis.
  Siuulbod a sinaludsod ti senior executioner:
  - Isu a mapanka kadi iti emperador kas kamalala?
  Impukkaw manen ti Reyna:
  - Saan!
  Inukrad ti berdugo dagiti ngipenna. Iti signalna, innayon dagiti katulongan ti kayo. Ket ad-adda a nangatngato ken napudot ti gil-ayab.
  Nangrugin nga agpukkaw ti reyna iti tuktok ti barana. Adu ti ut-otna. Ket nagngisiten dagiti manangparparigat.
  Dinamag ti hepe a berdugo:
  - Bueno, nagbaliw kadi ti panunotmo?
  Nagngaretnget ti Reyna:
  - Saan!
  Sitatalged a kinuna ti senior torturer:
  "No kasta, ipritotayo met dagiti susona!"
  Inbukbok manen dagiti berdugo ti lana kadagiti imada. Ket nagdardarasda nga immasideg iti agtutubo a babai tapno palabsen dagiti napno a susona.
  Sigagagar a sinakupda dagiti utong ti reyna, nga eskarlata ti kolorda, ken piniselda ti bustona.
  Manipud iti panangsagid dagiti manangparparigat, limmag ken natangken dagiti suso ti agosto a tao.
  Innala ti reyna ket nagngaretnget:
  - Scum nga!
  Gapu ta nalpasnan ti nagpabanglo, nangpidut ti maysa kadagiti berdugo iti sulo ket sinilawanna dayta. Insangpet dagiti manangtutuok ti apuy iti lamolamo a barukong ti babai. Ket rinugianda a paltogan nga awan ti seremonia.
  Ad-adda a nagsennaay ti Reyna. Anian a nakaro ti saem ken nasakit dayta.
  Nagkidem dagiti berdugo ket inbukbokda dagiti ngipenda. Adu ti addaan kadagiti landok, ngem ti senior a berdugo ti addaan kadagiti balitok!
  Talaga a nadara daytoy a team. Ket kasla kararuada dagiti ngipenda!
  Naggigiddan a pinuoranda ti lamolamo a mugingna ken ti lamolamo a barukongna.
  Ti berdugo, maigiddato iti dayta, nagngisiten ken nagkidem...
  Nagkurba ti reyna iti rack. Ket nasakit unay kenkuana.
  Dinamag ti senior torturer:
  -Makiasawaka kadi iti emperador?
  Impukkaw ti maysa nga agtutubo, nabannog a babai:
  - Saan!
  Nagkullayaw ti kangrunaan a manangtutuok:
  - Ket ita, panawenen tapno pabangloenna met ti aanakanna...
  Ditoy a naibus ti trabaho ti prinsesa. Ket naibaon tapno agmerienda bassit. Gapu ta napintas unay, inikkanda iti gatas ken ikan para iti lugawna. Nangan ti prinsesa ket kasla kayatna ti maturog.
  Ngem masapul a mapanak manen ket agtakderak iti likudan ti manibela, a iturongko ti sigud a makarimon a bato ti gilingan.
  Ket narigat unay dayta, ken literal nga agkurba dagiti piskel gapu iti ut-ot. Tapno masinga ti bagina, rinugian manen ni Augustine ti nagputar.
  Dandanin rugianen dagiti berdugo a palabsen ti aanakan, ngem maysa nga ubing a lalaki ti nagtaray a simrek ket indanonna ti bilin ti emperador a pasardengen ti pannakatutuok.
  Inddep dagiti berdugo ti apuy iti sirok dagiti lamolamo a saka ti agtutubo a babai, ket siaannad unay nga umuna nga inikkatda dagiti dadagsen manipud iti bloke. Kalpasanna ti bloke a mismo, ket kalpasanna ti reyna manipud iti rack.
  Pinunasda iti arak ket impan iti ngato kadagiti siled tapno makainana ken makaungar iti ut-ot.
  Kabayatanna, binuybuya ti emperador ti panaglalaban dagiti gladiador iti hall. Naulpit met unay daytoy, ngem aminen a makaay-ayo a pabuya.
  Dua a babbalasitang ti aglalaban. Maysa ti nalabaga ti buokna, ti sabali ket puraw ti buokna.
  Agpada a napintas unay, masel, nasanay.
  Simrekda iti singsing a nakasuot laeng iti panti, a binaybay-anda a lamolamo ti torsoda.
  Kinuna ti Grand Vizier, nga inyarasaasna iti emperador:
  - Nakaskasdaaw a kinapintas ken agpapada a pigsa.
  Nagtung-ed ti diktador:
  - Wen, nakaskasdaaw, ken daytoy ti klase!
  Naarmas ti blonde iti kampilan ken kalasag, ken ti nalabaga ti buokna ket addaan iti trident ken pug-aw.
  Nagnada a siaannad nga awan ti sakada, nga umas-asideg.
  Kalpasanna, nagdardarasda a nangdinnungpar iti maysa ken maysa.
  Dinanog ti nalabaga ti buokna iti saka ti blonde babaen kadagiti tridents-na, ngem nadungparna ti abagana babaen ti kampilan ket naglugan.
  Agpada a nasugatan dagiti babbalasitang. Nag-boo dagiti agdengdengngeg. Kalpasanna, pinadas manen ti nalabaga ti buokna a sinaplit dagiti lamolamo a saka ti blonde. Ngem nalaka laeng a liniklikanna dayta. Ad-adda a kimmaro ti gubat.
  Buyogen ti panagngaretnget, inyulog ti nalabaga ti buokna dagiti pug-awna nga agturong iti barukong ti blonde, ngem nangikabil iti kalasag.
  Ket nag-bounce off ti blade.
  Agpada a nakapungtot dagiti babbai ket nangrugida nga umasideg iti maysa ken maysa. Adtoy manen dagiti hits ken blows. Ket dua, dandani lamolamo a bagi, a nagsisilpo.
  Nangrugin nga aglalaban dagiti babbalasitang iti clinch. Nangaramid ti diktador iti pagilasinan. Naglugan dagiti Moor ket nangiduron kadagiti nasilawan a sulo kadagiti lamolamo, medio natapok a muging dagiti babbalasitang. Alaendanto dayta ket agngaretngetda.
  Napanda nagburak. Ngem ti nalabaga ti buokna ti nangdungpar iti sikigan ti blonde babaen ti pug-aw, ket isu a mismo ti nakaawat iti kampilan iti tengnged.
  Agpada a naalipunget dagiti babbalasitang gapu iti pannakakigtot ti ut-ot ket nagyelo, nadara ken lamolamo.
  Pinuoran dagiti Moor dagiti lamolamo, kasla balasitang, makagargari unay a mugingda babaen ti napudot a landok.
  Ngem saan man la a nagkuti dagiti babbalasitang.
  Kinuna ti Emperador:
  - Nakalkaldaang no matay dagiti babbai! Saan kadi a nasaysayaat no ipuruak dagiti lallaki iti gubat?
  Nagtung-ed ti Grand Vizier:
  - Husto ti kunam, kas iti kanayon, sir!
  Dua a tin-edyer nga agtawen iti agarup sangapulo ket uppat ti immuna a simrek iti arena. Dagiti masel, guapo, nakurba a lallaki a naka-red swimming trunk. Iggemda dagiti kampilan kadagiti imada.
  Rimmuar met dagiti lallaki nga agpapada ti edad ken katayagda a nangsabat kadakuada. Ken kasta met a masel, napintas, natan-ok, berde laeng a swimming trunk ken sabre imbes a kampilan.
  Nagruknoyda iti emperador ken kadagiti kakaduana. Intimbreda dagiti lamolamo, narangkis, kasla ubing a sakada ket impukkawda:
  - Dagidiay mapan ken patay kablaawandakayo!
  Nagmuregreg ti Emperador:
  - Irugi!
  Nangrugin nga aglalaban dagiti lallaki. Dagus a nagbukbok ti dara, ket nagparang dagiti sugat kadagiti nakurba ken masel a bagi. Awan ti kalasag dagiti lallaki, ken isuda a mismo ket raw fighters, isu nga apagbiit laeng ti gubat. Natnag ti maysa nga ubing a lalaki a naka-berde a swimming trunk. Pinuoran dagiti Moor dagiti lamolamo a suela ti sakana babaen ti sulo. Naglugan, ngem natnag manen, pinaltogan. Maysa pay nga ubing a lalaki ti natnag kadagiti nalabaga a swimming trunk. Ngem dandani dagus a berde. Nagulimek dagiti tallo a lallaki. Nagtalinaed a nakatakder ti maysa. Ket dagiti lamolamo a dapanna ket nangibati kadagiti nadara a tugot ti sakana.
  Pinuoran dagiti Moor dagiti lamolamo, calloused heels dagiti lallaki. Kasla napuoran a karne ti angotna. Ket naguyod dagitoy kadagiti kawit.
  Sumagmamano a garaw ti naawat ti ubing...
  Nagtung-ed ti Emperador:
  - Ituloymo ti makiranget! Bye, itedko kenka ti biag agingga inton bigat!
  Naala ti ubing...
  Kalpasanna, rimmuar ti lima pay a lallaki, agarup sangapulo ket dua wenno sangapulo ket tallo ti tawenda, a nakaduyaw a paglangoyan ken addaan kadagiti trident. Ket lima a lallaki nga agpapada ti edad ken katayagda a naka-black swimming trunk ken addaan iti rapier.
  Umuna, nagpusta dagiti kakadua ti tirano. Ket kalpasanna nangrugi ti gubat.
  Nagsasaruno a natay dagiti lallaki. Maysa laeng a mannakigubat ti nabati a nakatakder, maysa nga ubing nga agtawen iti agarup sangapulo ket dua a naka-duyaw a swimming trunk. Natukkol amin dagiti dadduma. Ket uray ti panangpuor kadagiti lamolamo a mugingda babaen ti napudot a landok ket saan a nakatulong kadakuada a bumangon.
  Imbilin ti Emperador:
  - Masapul nga agbiag daytoy nga ubing agingga iti sumaruno a laban. Ibelleng dagiti nabati kadagiti leon ken buaya.
  Para iti simmaruno a gubat, sangadosena a lallaki ti nairuaren nga addaan kadagiti pika maibusor iti rhinoceros. Ubing pay dagiti lallaki, agarup sangapulo ket uppat wenno sangapulo ket dua ti tawenda. Ket maibusor kadakuada ti nagdakkel a rhinoceros.
  Awan gayam ti gundaway a makalasat. Pudno, nasirib dagiti ubbing, ket nagtultuloy ti pannakidangadang.
  Maysa pay, dagiti Moor, iti bilin ti tirano, rinugianda pay ketdi ti nangipuruak kadagiti napudot a karbon iti sirok dagiti awan kawesna a saka dagiti lallaki.
  Ket medio nasakit dayta.
  Naragsakan unay ti emperador. In-inut nga imminum iti nasam-it, nalabaga nga arak ken inalun-onna ti pabo iti gravy.
  Nagsasaruno a natay dagiti lallaki. Pudno, ti ubing a lalaki nga addaan iti asul a swimming trunk ket nabalinanna a dinanog ti mata ti rhinoceros babaen ti pika ket pinagpungtotna ti animal. Ket kalpasanna iti sumagmamano a tiempo nasigo a liniklikanna dagiti danog ti nagdakkel a sara.
  Ngem iti kamaudiananna, nalpas met ti monster.
  Napidut dagiti baldado a bangkay babaen kadagiti kawit ken naguyod nga agturong kadagiti kulungan.
  Kalpasanna sabali manen a pannakidangadang: pito a lallaki a naka-swimming trunk ken addaan kadagiti kampilan, maibusor iti dakkel nga Africano a leon.
  Kaaduanna a sangapulo wenno sangapulo ket maysa ti tawen dagiti ubbing, ken agtarigagayda a gladiador.
  Ngem kontento ti bunggoy ti tirano. Ket kinapudnona, nagbalin a nadara ken apagbiit ketdi ti gubat.
  Kinuna pay ketdi ti Grand Vizier:
  - Nasaysayaat koma no field dagiti natataengan a lallaki!
  Nagkedked ti Emperador:
  - Saan! Husto laeng dayta.
  Pinigis ti leon dagiti lallaki, ngem isu a mismo ket dandani saan a nadangran. Kastoy ti nagbanagan ti laban.
  Kalpasanna, sabali manen a laban. Iti daytoy a gundaway rimmuar ti medio natayag a balasitang nga addaan iti atletiko a bagi. Swimming trunks laeng met ti suotna. Ket natina ti buokna iti tallo a kolor: duyaw, nalabaga, berde. Adda kampilan ken pug-awna.
  Iti daytoy a kaso, daytoy ket maysan a napadasan a gladiador ken nalatak a kinapintas.
  Maysa a medio dakkel ken nalalaing a lobo ti nakiranget kenkuana.
  Makapagagar koma ti laban. Ngem nalawag a saanen nga ubing ti animal, ken saanen nga alisto.
  Nupay kasta, napintas ti laban. Saan a nagdardaras ti nabileg a balasitang. Intultuloyna a kiskisan ti lobo babaen ti kampilan ken pug-awna, a sagpaminsan a liklikanna. Ket kalpasanna sipatenna iti barukongna babaen ti lamolamo a mugingna.
  Ti impakto ti nangtukkol iti maysa a paris a ngipen ti lobo. Ket idi naan-anay a nagbannayat, pinuted ti bannuar a balasang ti ulona.
  Kastoy ti nagbanagan ti laban.
  Nabati a di nakasapatos, nadara a tugot ti saka, pimmanaw ti balasitang iti istadium.
  Kalpasanna, rimmuar ti sabali, iti daytoy a gundaway maysa a morena. Natan-ok, awan sapatosna ken nakasuot met laeng iti swimming trunks.
  Tallo a lallaki nga addaan kadagiti kampilan ti rimmuar a maibusor kenkuana. Ubingda pay, agarup sangapulo ket dua ti tawenda, naingpis, ngem naka-wiry. Nalawag a dagitoy ket adipen, ken naabbungotan ti bukot ken sikiganda kadagiti pilat manipud kadagiti pilo. Nabarbasan ti ulo dagiti lallaki a kalbo, ken addada kadagiti paglangoyan, nga addaan kadagiti natadem a tadem ti abaga a rumrummuar, maibusor iti dakkel ken napigsa a balasitang. A dua ti kampilan kadagiti imana.
  Nalawag nga awan kapadasan dagiti lallaki ken naikeddeng a matay.
  Kinuna ti Emperador:
  - Saan kadi a saan unay a patas ti laban?
  Kinuna ti Grand Vizier:
  - Dimo magustuan no matay ti fair sex.
  Nagtung-ed ti tirano:
  - Wen, saan koma a matay dagiti babbai! Ket dagiti lallaki ket lallaki, ken ti kabassitan ti pategna a tagilako.
  Nangrugi ti gubat iti signal ti gong. Saan a nagdardaras ti nangisit ti buokna a babai. Kayatna nga ikkan dagiti lallaki iti gundaway ken ipakita ti napintas a panaglalaban. Nasiglat, natibker dagiti lallaki, ngem nalawag a dida nasanay.
  Ngem makirangetda buyogen ti dakkel a pungtot. Ket makitam no kasano a sumilsilap ti tulang a bagi dagiti nakurba a lallaki gapu iti ling-et.
  Nagtung-ed ti Emperador:
  - Makaskasdaaw!
  Ditoy nga inkuskos ti morena ti maysa kadagiti lallaki iti masel ken nasipnget a barukongna. Nasugatan ken nagikkis.
  Labanan manen...
  Sinipa ti balasang ti gurong ti ubing babaen ti awan kawesna a sakana. Natnag gapu iti pannakakigtot ti ut-ot ket naalipunget.
  Imbilin ti Emperador:
  - Itag-aymo dayta!
  Ket ti Moor, a naglugan, pinuoranna ti lamolamo, nalukneng a muging ti ubing babaen ti napudot a landok. Naglugan.
  Iniggem ti morena ti gilingan babaen ti dua a kampilan ket dinanogna ti likud ti ulo babaen ti patad ti tadem. Saan a makapapatay, no di ket naan-anay a mangtukkol iti panunot.
  Puoran manen ti Moor ti lamolamo a muging ti ubing. Kadagiti pagminasan, gagangay nga agtrabaho dagiti adipen a lallaki iti intero a tawen nga awan sapatosda, ken natangtangken ti suelada ngem iti lalat ti botasda. Ngem ti napudot a landok puoranna latta ida ken pagikkisenna ida.
  Ket agluksaw manen. Insiko ti nangisit ti buokna a babai iti barukong ti ubing, ket natnag. Ket manen dagiti lamolamo, nabayagen nga agsagsagaba a muging ti ubing agsagaba iti napudot a landok.
  Maysa a balasitang a gladiador ti agkedked a mangpapatay kadagiti lallaki. Ngem sadino ti mabalinmo a papanan? Idungparna ti templana babaen ti panangiggemna. Ngem manen ti Moor cauterizes ti muging. Ket agpukkaw ti ubing.
  Agparang a masapul nga inayontayo dagitoy .
  Ket maysa kadagiti lallaki ti putden ti ulona babaen ti maysa a babai.
  Kalpasanna, tukkolen ti balasitang ti sabali ken ibaba ti sabali. Kitaenna ti emperador.
  Ipukkawna:
  - Leppasen dayta!
  Nagsennaay ti morena a balasitang ket binagsolna ti ubing. Awan ti ammo ti despota nga asi. Ket masapul a leppasek met ti sabali. Ket kalpasanna leppasenna ti maikatlo.
  Kalpasanna nagsangit ti balasitang ket pimmanaw iti istadium, wenno listaan, a nasakit ti nakemna a rupa.
  Dagiti lamolamo, nagarbo a sakana ket nangibati kadagiti nadara, nakitikit a tugot ti sakana.
  Ad-adda pay a narungsot ti simmaganad a gubat.
  Dua a dadakkel a kalakian a gladiador nga addaan iti lamolamo a torso ti rimmuar. Pito a lallaki nga agtawen iti sangapulo wenno sangapulo ket maysa ti nakiranget kadakuada. Dakkel ti kampilan dagiti lallaki, babassit ti kampilan dagiti lallaki.
  Ket daytoy, siempre, ket narungsot a pannakidangadang. Ket maysa nga awanan asi, sanguentayo, a mangsapsaplit.
  Natnag ken natay dagiti lallaki, a nangguyod iti dara.
  Ngem no dadduma, nabalinanda met nga inkuskos dagiti lallaki a gladiador. Ken mangikabil kadagiti sugat iti torso.
  Napaliiw ti Emperador:
  - Nasalisal nga laban!
  Kinuna ti Grand Vizier:
  - Wen, Ti Majesty. Nupay saan a napateg a tagilako dagiti lallaki, maasiam met bassit kadakuada!
  Nagtung-ed ti despota:
  - Wen, ti asi ket saan a para iti lalaki! Nasayaat ta naballigi dagitoy a mannakigubat, ngem inton sumaruno, ibukbokkonto ti leon kadakuada!
  Iti ngudona, rimmuar ti dua a lallaki nga addaan kadagiti trident ken iket. Ubing met, agarup sangapulo ket tallo ti tawenda, awan kapadasanna ken naputed ti buokda a kalbo. Sakbay ti panaglalaban, masansan a mapukisan dagiti lallaki ti buokda tapno agbalinda a peluka tapno makagun-odda iti matgedan inton agangay.
  Ket nangibulosda iti tigre kadagiti lallaki.
  Pinadas dagiti ubbing nga ipuruak ti iket, ngem pinigis ti tigre ket nagdardaras a nangputed kadagiti ubbing.
  Inkanta ti Emperador:
  - Tigreak, saan a pusa, .
  Agbibiag iti unegko ita...
  Saan a ni Leopold, no di ket Leopard!
  Nalpasen kamaudiananna ti trabaho, ket nasinga ti pampanunot ni Augustine. Napan nangrabii. Nabilin dagiti babbalasitang a balud nga ikkatenda ti kawesda. lamolamoda, ket naibukbok kadakuada ti nabara, nabara iti init a danum manipud kadagiti timba. Kalpasanna, naipan dagiti babbalasitang iti pangrabii. Naikkan manen ni Augustine iti gatas ken saka ti manok.
  Kalpasan dayta, impannak iti maysa a selda. Sakbay a maturog, siempre, nagbasa ti balasitang iti kararag, nag-flop iti kutson ket dagus a nakaturog.
  
  
  PRESIDENTE TI RUSSIA VLADIMIR ZELENSKY
  Kalpasan ti inagurasion, ni Vladimir Zelensky ket nangipakaammo ti pannakawaswas ti Rada ken ti pannakaangay ti nasapa nga eleksion ti parlamento. Kaaduanna a ninamnama daytoy. Nupay kasta, nagtalinaed a nabara ti relasion iti Russia. Saan a kinablaawan ni Vladimir Putin ni Zelensky iti panagballigina ken dina binigbig ti eleksion ti presidente idiay Ukraine. Ngem daytoy ket nagunggona pay ketdi ti baro nga agtutubo a lider. Dagiti nasionalista, a nangmatmat kenkuana buyogen ti panagsuspetsa, nabigbigda isuna a maysa kadagiti bukodda. Ket naamiris ti Laud a talaga nga agresor ni Putin. Ket napapigsa ti suporta para iti Ukraine. Isu a nangrugi dayta para iti salun-at, ken nagpatingga para iti talna. Innala ni Zelensky dayta ket napigsa unay ti panagparangna kadagiti baro nga eleksion iti Rada. Nabalinanna ti nakagun-od iti parlamentary majority. Ket kalpasanna, nangangay iti sumagmamano a referendum. Agraman ti reporma ti konstitusion.
  Dakkel ti pannakapalawa dagiti pannakabalin ti presidente. Maisupadi ketdi, limitado ti Rada. Kalpasanna ni Zelensky ket nangrugi a desidido a nangipatungpal kadagiti reporma ken modernisasion.
  Maigiddato iti dayta, naimbento ti nasikap a tignay idiay Donbass. Naitukon ken ni Warrior Anastasia Orlova ti makapainteres a pagpilian. Babaen ti suporta ti Ukraine ken dagiti serbisio ti panagsukisok ti Laud, isu ket agbalinto a gobernador ti rehion ti Lugansk ken Donetsk. Kalpasanna maaddaanto iti pormal a pannakaikameng idiay Ukraine ken kuarta para iti pannakaisubli ken dakdakkel a personal a pannakabalin. Ken uray ti bukodmo a buyot. Kayatna a sawen, ti pagpilian ni Kadyrov . Idi aktual nga inted ti Russia ti wayawaya ti Chechnya, a pormal laeng a nagtalinaed ti panangtengngelna iti dayta.
  Inawat ni Anastasia Orlova, nga addaan impluensia kadagiti komander iti tay-ak, daytoy a pagpilian. Masapul nga ibagak a napintas unay daytoy a babai, blonde, ken gagangay nga uray no nalamiis ti kalam-ekna, agtaray a di nakasapatos.
  Indeklara ni Anastasia ti gubat iti "mangtakaw" a liderato ti New Russia. Isu ket militante unay ken addaan autoridad a balasitang. Ket impasdekna ti pagnanaedanna idiay Novoazovsk. Paset dagiti tattao ken milisia ti nangsuporta kenkuana.
  Ni Anastasia, nga addaan iti batalyon dagiti awan sapatosna a babbalasitang, ket nangaramid iti sumagmamano a panangraut ken nakatiliw iti sumagmamano a siudad. Bimtak dagiti lokal a gubat. Adda ti panagguyod ti gubat.
  Nalaing unay ti panagtignay ni Anastasia ken nakaawat iti kuarta manipud iti ballasiw-taaw. Kanayonanna, adda suportana idiay Russia. Agraman manipud kadagiti babbai. Ti kinapudno a masakit ni Putin ket nakatulong met iti balligi. Agparang a nalabes ti panagbannog ti ambisioso a presidente ti Russia. Ket iti sidong dagitoy a kasasaad, nabingay ti liderato idiay Russia. Ginundawayan daytoy ni Anastasia ket tiniliwna ti Donetsk. Gapu ta nakaawat iti serioso a suporta.
  Nangrugi met ti gubat idiay Lugansk. Ngem saan unay a nasikap. Saan a talaga a kayat dagiti milisia ti agpipinnatay.
  Kamaudiananna, naangay ti eleksion para iti Presidente ti Novorossiya, ket nangabak ni Anastasia. Dagus a binigbig dayta ti Estados Unidos ken Kyiv. Ket kalpasanna dadduma pay a pagilian iti Laud, ken ti intero a lubong!
  Tinungpal ni Zelensky ti saona, a nangted iti Novorossia iti naisangsangayan a kasasaad iti uneg ti Ukraine. Ket idiay Donetsk nagpigerger manen ti duyaw-asul a bandera.
  Dimtengen ti nabayagen nga ur-urayen a talna.
  Aktibo a nakiranget ni Zelensky iti panagkunniber, ken inyam-ammona pay ti dusa nga ipapatay para kadagiti krimen iti ekonomia. Babaen ti nainget ken nasigo a panangtarawidwid ken panangbukelna iti propesional a grupo, impaay ni Vladimir Zelensky ti Ukraine iti nangato a rate ti panagdur-as. Umad-adu ti pagilian, ket pumigpigsa ti bileg ti baro a lider. Sumayaat ti relasion iti Russia. Ti nakatulong iti istrok a nangala ken ni Putin ken namagbalin kenkuana a saan unay nga ambisioso ken agresibo.
  Idiay Russia, dumakdakkel ti kinalatak ni Zelensky. Napigsa nga agsasao, makaay-ayo a tao, populista. Ken saan a komunista, ngem saan met a kontra-komunista. Nalatak, agpadpada kadagiti kannigid ken kadagiti oligarko a Ruso. Nalatak unay kadagiti agtutubo a Ruso. Maysa nga intelektual ken maysa a lalaki. Kasla nasaririt, ngem inagawna ti manayon a pannakabalin. Wen, sigurado a lider, ngem gentleman met iti isu met laeng a tiempo! Nangato ti kultura, ngem maawatan ken ay-ayaten dagiti umili. Pudno a talento iti panagmanehar. Ken maysa a naindaklan nga organisador.
  Ket ngarud, idi lima a tawen ti kinarang-ay ken panagpangato ti Ukraine ti napalabas, ken pimmigsa kamaudiananna ti pannakabalin ni Zelensky, simmaruno ti sensasional a singasing.
  Nga isu ti panagkaykaysa iti Russia. Mangbukel iti maymaysa nga estado ti union nga addaan iti gagangay a presidente nga addaan iti dakkel a pannakabalin. Siempre, popular a nabutos.
  Ket idiay Russia nakigtot dagiti elite. Anian a tignay! Iti daytoy a tiempo, kimmapuy ni Putin gapu iti nakaro a sakit ket napukawnan ti kinalatak. Kaipapanan daytoy a saan a makalaban, uray la saan a naan-anay. Ket ni Medvedev a mismo, iti pangkaaduan, ket saan a mannakigubat ken saan nga ay-ayaten dagiti tattao.
  Ket ditoy nalawag a kayat ni Zelensky ti agbalin a presidente ti estado ti union ken... Pudno ti tsansana! Umuna, kayat ti Laud a makita ni Vladimir Zelensky kas presidente ti Russia ken Ukraine! Impakitana ti bagina a naan-anay a makaay-ayo iti Laud ken Europa a politiko. Maikadua, nalatak ni Zelensky idiay Russia ken nangnangruna idiay Ukraine. Maikatlo, awan dagiti makisalisal a makita. Nakaro ti sakit ni Putin, nakapuy ken saan a nalatak ni Medvedev, lakay unay da Zyuganov ken Zhirinovsky. Awan ti sabali a lider a makita. Maysa pay, maikapat, adda suporta manipud kadagiti oligarko ti Russia ken Zelensky.
  Wen, nalawag a serioso unay daytoy a kandidato iti kinapresidente ti Russia. Addaan iti pigsa, karisma, ken naisangsangayan a sagut ti panagsao. Ken kasta met ti suporta agpadpada ti Western ken Russian media. Plus ti kinalatak dagiti baro iti politika ti Russia, iti sidong dagiti daan ken makauma a lider.
  Iti ababa a pannao, agpada a saan a kombeniente ti agkedked ken nakabutbuteng nga awaten ti tukon. Nagsagaba ni Putin iti maikadua nga istrok. Nagbalin ni Medvedev nga agdama a presidente ti Russia.
  Siempre, adayo a kinapudno a sigurado nga agballigi ni Zelensky. Ket talaga a kayatko nga i-annex ti Ukraine. Tarigagay ni Medvedev a lab-awanna ni Putin! Ngem maikari kadi ti panagrisgo a kas iti eleksion ken ni Zelensky?
  Nupay kasta, sinuportaran dagiti tattao ti Russia ti kapanunotan a panagkaykaysa iti Ukraine. Ginasut a ribu a tattao ti nagturong kadagiti kalsada - a nagkidkiddaw: ti panagkaykaysa dagiti agkabsat nga Eslabo. Nagdinnungpar dagiti demonstrador kadagiti polis idiay Moscow. Adu a tattao ti nasugatan. Nangrugin a timmakder ti dalluyon ti protesta.
  Kamaudiananna, narunot dagiti komunista ni Zyuganov, wenno ad-adda nga eksakto, ket rinugian ti ub-ubing a liderato nga iruar dagiti tattao kadagiti kalsada. Kalikaguman ti panagbalbaliw ti rehimen.
  Immasideg met dagiti nasionalista ket addaanda kadagiti bukodda a napigsa ken ambisioso a lider. Ad-adda a nagbalin nga uso ni Maidan. Naipuruak dagiti bato ken Molotov cocktail kadagiti polis. Ti nabayagen a naurnong a di pannakapnek dagiti umili nangrugin nga ad-adda a maiparangarang.
  Nangangay ni Medvedev iti konseho ti seguridad.
  Kaaduan kadagiti kameng ket pabor iti panagkaykaysa - a nangidakamat iti kinapudno a ti diablo ket saan a kas iti nakaam-amak a kas kenkuana. Ket dakkel a puersa dagiti administratibo a rekurso ken propaganda! Ket a dagiti tattao ket mabalin a naan-anay a ma-brainwash, ket sapasap a butosandanto ti partido nga adda iti turay.
  Nagsapata met dagiti bilionario a Ruso a nasungdoda ken Medvedev, a mapakpakadaan, nabayagen nga agturturay ken ad-adu wenno basbassit a mapnek ti amin.
  Lohikal a kinuna ti bilionario a ni Deribasco:
  - Masapul nga mangisayangkattayo iti kampania ti eleksion iti estilo: Ni Medvedev ni Putin ita, ken awan dagiti Zelensky a napeggad kadatayo!
  Siuurayto a kinuna ni Roman Abramovich:
  "Inruarmi ni Yeltsin iti electoral pit nga addaan iti uppat a porsiento a rating, ket ad-adda pay nga iruarmi!" Ti kuarta ken mediatayo ti garantiatayo!
  Pinasingkedan ni Prokhorov:
  - Dimi kayat ti nangato a buis kadagiti nabaknang a kas idiay Ukraine, ket agtakderkami iti sibayyo amin!
  Indisso ni Dmitry Medvedev ti dakulapna iti lamisaan ket impakaammona:
  - Kalpasanna awatentayo ti singasing para iti panagkaykaysa ken panagkaykaysa!
  Napirmaan ti katulagan ti panagkaykaysa iti nagbaetan ti Ukraine ken Russia. Dagus a nagbaliw ti balanse ti pannakabalin. Maangay ti eleksion ti presidente iti uneg ti tallo a bulan.
  Tapno makapagrehistro iti kinapresidente, umdasen ti panagkolekta iti sangagasut a ribu a pirma, wenno mangaramid iti siam a pulo a ribu a doliar a deposito, a maisubli laeng no makadanonka iti maikadua a round. Talaga a nakakatkatawa dagitoy a pagannurotan. Paset a naadaw manipud iti Russia ken paset manipud iti lehislasion ti Ukraine.
  Natural laeng nga adunto dagiti kandidato iti kinapresidente;agparang nga impagarup ti grupo ni Medvedev nga ad-adda pay a makagunggona daytoy kadakuada! Kunada a ti panaggaraw dagiti elektorado ti mangted iti bentaha kadagiti otoridad iti umuna a round. Ket iti maikadua, suportaran ti amin ni Medvedev. Uray kaskasano, agbilbilang idi ti agdama a presidente iti dayta. Ket nangrugin...
  Kinuna ni Anastasia Orlova, daytoy awan sapatosna a Cleopatra, nga addanto ni Zelensky a maibusor iti sibubukel a sangagasut. Ket nga isu ket Lancelot kontra iti dragon a da Putin ken Medvedev.
  Nagbukbukel dagiti narungsot a panangraut iti prensa. Dadduma ti adda iti dasig ni Zelensky, dadduma ti adda iti dasig ni Medvedev.
  Nangrugin ti panawen ti panagrehistro dagiti kandidato. Adda riribuk idiay Russia. Nagparang ti anak ni Dzhokhar Dudayev idiay Caucasus ket indeklarana ti jihad. Ket nakaawat iti nasaknap a suporta kadagiti rehion ti Islam. Adu nga eksperto ti nagsuspetsa kadagiti lapayag ti CIA ditoy. Maysa pay, agpatingga ti kinapresidente ni Trump, ket kasapulan a mangabaktayo iti uray sumagmamano laeng a balligi. Ket dakkel a balligi ni Zelensky iti trono ti Russia! Nupay, adda met dagiti managduadua a mangibagbaga a ni Zelensky ket mabalinna a pagbalinen ti Russia a naindaklan a pagilian, napigpigsa nga amang, nangruna iti ekonomia, ngem idi idi panawen ni Putin.
  Isu a nabingaybingay ti opinion idiay Laud met. Ti nagkaykaysa nga estado ti Ukraine-Russia ket, siempre, nabileg nga asosasion ken saan a pulos nga angaw. Mabalin a talaga a monster daytoy. Natural laeng a sinuportaran met dagiti puersa ti seguridad ti Russia ti panagkaykaysa. Maysa pay, nalamiis a babai ni Anastasia. Isu, agraman ti maysa a batalyon dagiti babbalasitang, amin ket kinapintas, ket awan ti sapatosda ken nakabikini, ket natinnag ken inabakna dagiti espesial a puersa ti Russia. No agurnongda iti buli tapno maitublakda ti nabara unay a bentilador ni Zelensky.
  Impakita dagiti babbalasitang a nakaskasdaaw ti pannakidangadangda a di nakasapatos ken nakabikini! Ket ti espesial a grupo a "Vympel" ket inabak dagiti napudot a babbai. Kas resultana, naaramid ti desision a saan a makibiang, ket ti pro-Ukrainian a liderato ket dimteng iti turay idiay Novorossiya.
  Nagkampania ni Anastasia para ken ni Zelenky . Iti gubat, ammo ti balasitang ti mangipuruak kadagiti natadem, naingpis a disk, boomerang, ken granada babaen kadagiti awan sakana. Nagbalinen a sarsarita dagiti nakabikini a mannakigubat. Maysa a sibubukel a rehimen dagiti babbalasitang, tunggal maysa kadakuada ket maikari iti intero a dibision. Dakkel a puersa daytoy!
  Nagdardaras ni Anastasia a limmasat iti niebe, a nagkir-in dagiti nalabaga ken lamolamo a mugingna. Inkanta ti balasang:
  Iti kalawa ti law-ang, patiennak, adda tagtagainep, .
  Isu ket kasla raya ti init iti langit...
  Iti imatang ni Svarog adda talna ken kinadalus, .
  Isu ket para kadatayo ta agungarto manen ni Jesus!
  
  Ipasngaytayo ti naraniag a gasat, .
  Isu ket agsilnag a kas iti init inton Mayo...
  Ngem diak maawatan no kasano kabayag ti mabalin nga undead, .
  Anian nga agay-ayam kadatayo ti dakes a gasat!
  
  Depensam ti dagam, kabalyero, .
  Agsilnag koma ti nailangitan a bituen...
  Salaknibantayo ti kalawa ti nakayanakantayo a Daga, .
  Agbalin koma ti planeta nga agnanayon a paraiso!
  
  Ngem ania ti maaramidan ti nakaam-amak a komunismo?
  Pagbalinenna ti bandera ti pagilian nga omnipotent...
  Ket agpukawto ti nakapungtot a pasismo iti impierno, .
  Tudokentayo ti kabusor babaen ti napigsa unay a danog!
  
  Itedyo dagiti pusoyo iti Inatayo a Pagilian, .
  Tapno agsilnag iti naraniag unay a pudot...
  Lumasattayo iti labantayo agingga iti panungpalan, .
  Ket dadaelentayo ti Fuhrer babaen ti maysa a danog!
  
  Ni Kakadua Stalin ti nangsukat iti amana, .
  Annak tayo ti nadumaduma a kaputotan...
  Mapukawto ti bunggoy idiay impierno iti kinaranggas, .
  Ket ti henio a ni Lenin ti mangipakita iti dalan nga agturong idiay Eden!
  
  Idiay Russia tunggal ubing a lalaki ket higante, .
  Ket dagiti babbalasitang ket nasanay a makiranget...
  Maymaysa ti Apo a Mannakabalin-amin a Pamilia para kadatayo, .
  Kanayon a kabaelanmi a Ruso ti makiranget!
  
  Maragpattayo, iti mabiit patiek, maragpattayo ti amin, .
  Awan ti nangatngato iti uniberso...
  Intag-ay ti kameng ti Komsomol ti gaud, .
  Ket maidungpar ti Fuhrer iti atep!
  
  Awanen ti komunismo, awanen dagiti kapanunotan, .
  Napintasda ken mangyegdanto iti ragsak!
  Ket ti Fuhrer ket maysa laeng a kontrabida, .
  Nasikap unay, nangisit unay!
  
  Maysaak a balasitang - ti kinatan-ok ti mannakigubat, .
  Barefoot, situtured a nagtaray iti lamiis...
  Ti napuskol a tiritko ket naaramid iti balitok, .
  Nangaramidak iti napartak a rosas!
  
  Mabalin a tumaud ti maysa a bilion nga ideya
  Kasano nga urnosen ti fatherland iti komunismo...
  No makakitaka iti Fritz, kabilem iti napigsa, .
  Tapno saan nga agtugaw iti trono dayta nadara nga Adolf!
  
  Danogem dagiti pasista babaen ti dakulapmo, .
  Nasaysayaat pay, danog ida babaen ti sledgehammer...
  Agsakaytayo iti Volga a kadua ti angin, .
  Ditay la la pagdanagan ti mangrumek kadagiti kalding!
  
  Mangbukelkami kadagiti soldado para iti Motherland, .
  Agdardaras dagiti babbalasitang a mangraut...
  Pinuntiria ti kinapintas ti machine gun, .
  Nasakitto ti panagibales ni Hitler!
  
  Awan ti makaabak kadagiti Ruso, .
  Uray no ti lobo ti pasismo ket seasoned diablo...
  Ngem kaskasdi a napigpigsa ti osona, .
  Ania nga order ti mangbangbangon iti baro!
  
  Agtaray para iti Ina a Daga, para ken Stalin, .
  Agdardaras dagiti kameng ti Komsomol a di nakasapatos...
  Naputed dagiti Nazi babaen ti agburburek a danum, .
  Ngamin, dagiti Dakkel a Ruso ti kalalamiisan!
  
  Dagiti mapagpannakkel a babbalasitang sumrekda idiay Berlin, .
  Mangibatidanto kadagiti di nakasapatos a tugot ti saka...
  Iti ngatuen dagitoy adda nabalitokan ti payakna a kerubin, .
  Ket agbalinda a pirak a kas kadagiti perlas ti wasp"s!
  Agkanta ti balasang, ngem anian a makilablaban! Ngamin, isu ken dagiti uppat a kakaduana ti naminsan a nangisalakan iti milisia manipud naan-anay a pannakaabak idiay Iolaisk .
  Kalpasanna, simrek ti lima a babbalasitang a nakabikini ken nakasapatos a kaduada ti sibubukel a buyot.
  Wen, medio pabuya dayta.
  Adu ti pinaltogan ni Anastasia manipud iti machine gun, a nangputed iti linia ti kabusor, ket kalpasanna naggigiddan a nangipuruak iti sumagmamano a naingpis a disk babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana. Naputed dagita nga ulo.
  Ket kantaento ni Anastasia:
  - Para ken ni Santo Rus'!
  Nagpaputok met ni Natasha, pinaputedna dagiti kabusor, ken nagkidem, a nangipuruak iti granada babaen ti awan kawesna a sakana, a nangtumba iti maysa a tangke:
  - Para ken ni Svarog!
  Ket kalpasanna, ited ti nabalitokan ti buokna a ni Zoya ti turnona. Ket ipuruakna met ti sagut ni patay babaen ti awan sakana ket ipukkawna:
  - Para iti masakbayan ni Rodnoverie!
  Ket suroten ida ni Aurora iti kabiitan a panawen. Ket babaen ti lamolamo a mugingna palubosannanto ti sagut ni patay, nga agpukpukkaw:
  - Para kadagiti dadakkel a beddeng!
  Ket kalpasanna, iduron ni Svetlana. Mangtedto iti panagbettak, ket kalpasanna manipud iti machine gun, ket babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana mangibaonto iti pannakadadael...
  Ket ipukkaw ti lamolamo ti sakana a kinapintas:
  - Para iti panagsubli dagiti Romanov!
  Wen, fan ni Anastasia ti pannakaisubli ti naarian nga imperio. Kinapudnona, idiay Russia adda gayam tsar nga agturturay uray kaskasano. Isu nga apay a ditay mangparnuay iti nainkalintegan a monarkia? Maysa pay, agayus ti dara ti adu a kaputotan dagiti ari ti Europa kadagiti urat dagiti Romanov. Daytoy kadi ti pedigree-da? Ania a kita ti pamilia ni Putin, ken nangnangruna ni Lukashenko? Siasinoda nga agbalin nga ari? Ngem dagiti Romanov ket pinulotan ti Dios!
  Adu a milagro ti inaramid ni Anastasia ken dagiti gagayyemna a nakabikini. Nakiranget a kasla diablo. Ngem kalpasanna, nakiranget ken ni Putin ket nakidanggay ken ni Zelensky. Iti pangkaaduan, nakita ni Anastasia a madangdangran ti Ukraine, ket gapu ta naingato ti pannakariknana iti hustisia, nakidanggay kadagiti nakapuy!
  Ni Anastasia ken dagiti lima kenkuana ti nanglapped iti panangraut ken ni Novoazovsk idi pinadasda nga arestuen kas maysa a rebelde. Naputed ken nadisarma ti intero a kolum dagiti puersa ti gobierno.
  Kalpasanna nagtinnag dagiti kautibo ket inagkan da Anastasia ken ti sabali a balasitang dagiti lamolamo, natapok a saka.
  Pilosopikal a kinuna ti balasitang kadagiti natiliw a soldado ti Novorossiya:
  - Diak kayat a patayenka! Dakayo dagiti kakabsatko! Ket agbalinakto a reynam!
  Iti pangkaaduan, inawat ni Novorossiya ni Anastasia nga awan unay ti pannakadadael wenno nakaro a pannakapukaw. Pudno, ti blonde a terminator pinutedna ti ulo ti gobernador ti Donetsk Republic ket pinatayna dagiti guardiana, a buklen kangrunaanna dagiti Caucasian.
  Nabayagen a sarsarita ni Anastasia. Idiay Crimea, nakaaramid kadagiti kasta a milagro isu nga inawatna ti bituen ti Bannuar ti Pederasion ti Russia. No awan isuna, saan koma a kasta ti kinaannayasna kadagiti kakaduana a nakabikini. Ngem kalpasanna, naala ni Anastasia ket naikkat ti amin a premio ti Russia. Agraman gapu iti panangpapatay kadagiti espesial a puersa ti Russia iti gubat, idi pinadasda nga ikkaten. Nairugi pay ketdi ti kaso kriminal.
  Ngem dida naitured ti mangirugi iti dakkel a gubat iti dandani agwaywayas a Novorossiya. Maysa pay, nagsakit ni Putin, ket no awan isuna awan ti mayat a mangala iti responsabilidad.
  Nangnangruna ni Medvedev, a iti pangkaaduan ket saan a lider iti bituka ken espirituna. Ngem daytoy ti eksakto a maibagay kadagiti Oso kadagiti oligarch ti Russia ken ti entourage ni Putin - nalaka laeng a manipularen dagitoy.
  Aniaman dayta, timmakder ti dakkel a makina ti propaganda maibusor ken ni Zelensky. Rinugianda a pabasolen ti amin iti amin. Ket nga isu ket maysa kano nga adikto iti droga, mannanakaw, ken binilion ti siphone-na babaen kadagiti kompania iti baybay, ken isu ket sapasap a bakla.
  Napan nagsurat ti probinsia. Ket siempre adda dagiti saksi, ken pammatalged iti nadumaduma a kita. Agraman dagiti pammabasol iti homoseksualidad. Nangrugi pay laeng ti panagrehistro dagiti kandidato, ket agburburek metten ti pitak.
  Nagbalin a dakkel ti bilang dagiti tattao a mayat a makipaset iti eleksion, agpadpada dagiti taga Ukraine ken nangnangruna dagiti Ruso. Agpada a simmang-at dagiti komunista ken nasionalista. Kellaat a nagparang uray ti lakay ken masakit a ni Zyuganov tapno agboto. Nupay pinanawannan ti puesto a tserman ti Partido Komunista ti Pederasion ti Russia. Napan met iti eleksion da Afonin , Udaltsov, ken Grudinin . Ket iti pangkaaduan adda pay laeng ti bunggoy dagiti kannigid a kandidato, bassit ti ammoda, ngem greyhound. Ket adu unay ti mayat nga agkandidato para presidente! Ti ngay siam a pulo a ribu a doliar? Talaga kadi a kasta ti kadakkel daytoy sigun kadagiti pagalagadan ti Russia?
  Kasla situtulok dagiti tangke nga agpangato. Ket dagiti negosiante, ken artista, ken pop figures, ken mannurat. Wen, aktibo met dagiti mannurat. Mangaramidka iti anunsio para iti bagim. Ket siam a pulo a ribu a doliar ket saan unay. Isu a ginasut nga aplikasion ti naawat ti CEC.
  Bueno, eleksion! Bueno, anian a pabuya ti nagbalinanna! Uray ni Alla Pugachev ket nagtaray a presidente. Apay saan? Nangrugin a malipatan ni Alka , ket nalabit ipalagipna ti bagina! Kadagiti lallakay, simmang-at ni Yuri Luzhkov iti kinapresidente. Agparang a kayatko met nga ipalagip ti bagik.
  Bueno, siempre, ti kasta a pabuya ket saan a makaaramid no awan ni Vladimir Volfovich. Ngem iti daytoy a gundaway agpada a nakipaset iti eleksion ti anakna a ni Igor Lebedev ken ti makannawan nga imana a ni Degtyarev. Napanda met iti tallo a kolum iti eleksion.
  Immakar met dagiti nasionalista. Siempre, ti sarsarita a ni Demushkin , a nagserbi iti panawen iti pagbaludan , ken, makapainteres, ni "Spider," ti lider ti "Metal Corrosion," ken ti pangulo ti grupo ti rock a "Kolovrat" ket nagtaray a kas presidente, ken adu pay.
  Bueno, siempre, nagluas met dagiti kumakanta iti pop iti kampania. Adtoy da Philip Kirkorov ken Nikolai Baskov. Awan met ti mapukawda. Kasta a guardia militar ti naidestino.
  Ket da Timothy ken Vitas , ken iti pangkaaduan adu a tattao ti napan nagkampania.
  Siempre, saan a naiparna! Ti plano ni Medvedev ket manginominar iti dakkel a bilang dagiti kandidato a mangyakar kadagiti botos kenkuana iti maikadua a round. Iti pakabuklan makapainteres ti plano. Nababbaba ti rating ni Medvedev idi damo ngem ni Zelensky. Ket imposible ti mangabak no awan ti kinasikap!
  Ngem addaan met ni Yeltsin iti zero rating, ngem nabalinanna ti nangabak ken ni Zyuganov. Pudno, ti naud-udi ti nangidaulo iti eleksion a kasla awan serserbina: inggagara a naabak!
  Ket iti daytoy a kaso, bumusbusor ni Medvedev iti naisangsangayan ken talentado unay a tao.
  Isu nga adu ti mapaspasamak ditoy. Iti pabuya ni Solovyov, kanayon a maipuruak ni Zelensky iti pitak kenkuana. Pudno, kalpasanna, maysa a balasitang ti nangipuruak iti sorbetes iti rupa ni Solovyov babaen kadagiti ramay ti sakana. Ket intukkolna ti maysa a matana. Kalpasan dayta nalawag a saan a natalged ti mangipuruak iti pitak ken ni Zelensky! Kasla, daytoy a lalaki ket maysa nga agila ti Ukraine!
  Iti pangkaaduan, awan ti panagkaykaysa iti kagimongan ti Russia. Adu, adu a tattao ti nangsuporta ken ni Zelensky. Kasla, talaga nga agtutubo a dara ken nabalinanna nga ipangato ti Ukraine nga awan ti nangato a presio ti lana ken gas! Ket komusta met ngay ni Medvedev? Literal a malmalmes ti pagilian kadagiti doliar ti lana ken gas, ket naan-anay a nataktak ti ekonomia. Awan ti irarang-ay, umad-adu laeng ti kinaawan panggedan.
  Ti Medvedev ket sapasap nga addaan iti kangatuan nga anti-rating kadagiti amin a politiko. Nupay daytoy ti eksakto a makagapu a makagunggona dayta kadagiti oligarko. No ad-adda nga agpannuraytayo kadakuada, ad-adda a makontroltayo. Rinugian ti gobierno ti Russia a sidadarasudos nga inngato ti sueldo ken pension ti tunggal maysa. Ket no dadduma...
  Maysa pay, insingasing pay ketdi ni Medvedev a kissayan ti edad ti panagretiro iti dua a tawen. Kasla, amin ket para iti pagimbagan dagiti umili. Ket naaramid dagiti pannakabalbaliw tapno mapaadu ti pension ken maibilang ti trabaho kalpasan ti panagretiro kas kapaut ti serbisio.
  Saan a nalipatan ni Medvedev ken dagiti opisial. Tapno agtakderda ken ibutosda isuna. Nangnangruna, nakansela dagiti publiko a deklarasion ti matgedan, ken napalubosan dagiti sagut nga agingga iti sangaribu a doliar. A siempre, nagustuan ti opisial. Kasta met ti pammalubos nga addaan iti real estate iti ballasiw-taaw, kasta met dagiti account.
  Tapno maabak dagiti mannigarilio, dakkel ti pannakaluk-at ti linteg maibusor iti tabako. Naipalubos ti panaglako iti arak iti rabii, ket uray ti panagsugal ket legal. Ti naud-udi ket inabrasa dagiti oligarko;kinapudnona, apay a mapukaw ti kasta a matgedan ken alaen dayta iti uneg ti daga.
  Nagsubli ti programa a "Dolls." Rinugianda ti nangipabuya iti ad-adu nga erotika iti telebision.
  Indeklara met ni Medvedev ti amnestia, ken imbilinna pay ti pannakabayad ti kuarta a pangsaranay kadagiti balud. Ket daytoy met ti dakkel a porsiento ti botos. Ken dagiti mismo a balud ken dagiti pamiliada.
  Iti pangkaaduan, indatag ni Medvedev ti islogan: ad-adu a wayawaya! Pudno, nabannog ti Russia iti despotismo ni Putin. Inton dika pay ketdi makita ti lamolamo a babai iti TV!
  Ket siempre adda ti panangpadas a mangipakita: nagbalin a nawaya ti biag, nagbalinen a naragragsak ti biag!
  Impababa met ni Medvedev ti presio ti arak ken impalubosna ti panaganunsio iti serbesa iti telebision. Kinapudnona, apay nga adayo unay.
  Ngem rumrummuar idi ti gubat idiay Caucasus. Kalpasan a pimmanaw ni Putin, nangrugin a kalikaguman dagiti agkabambantay ti ad-adu pay a pribilehio ken kalintegan. Ket dimmakkel laeng ti ambisionda. Maysa pay, nangrugi ti Turkia nga ad-adda nga aktibo a panangpilit iti Caucasus, dimmakkel dagiti ambisionda, nangruna ta idiay Syria bassit unay ti naawat ni Erdogan iti panagkunana. Kimmaro ti kasasaad gapu iti panagbaba ti presio ti lana ken, gapuna, ti presio ti gas. Isu ti Venezuela a nangpaadu iti produksion kalpasan ti pannakaparmek ti rehimen ni Maduro . Nagkappia kamaudiananna ti Estados Unidos ken Iran, ket naipasdek ti nagkaykaysa a gobierno idiay Libya.
  Ti panagbaba ti presio ti lana ti nangrbek iti ruble ti Russia, nangpabileg iti implasion, ken nangpababa iti pateg ti panagngato ti tangdan ken pension.
  Ket ti umad-adu nga aktibidad dagiti militante idiay Caucasus ket nakiay-ayam ken ni Medvedev.
  Kinunada a dina kabaelan a pagtalinaeden ti tawid ni Putin. Ket no ania iti pangkaaduan, kas masansan a mapaspasamak: dinutokan ti superstar ti bagina a nakapuy a kasuno.
  Agpada a ti USA ken dagiti pagilian nga Arabo ken uray ti Iran ti nangpabileg iti separatismo iti Caucasus. Ngem rimsua dagiti di panagtutunos kadagiti puersa ti seguridad. Kayat pay laeng ti dadduma a makita ti nabayagen a kadua ni Putin a ni Medvedev kas presidente! Ket dadduma ti mangikabil iti nalatak nga amang a ni Sergei Shoigu.
  Ngem ti naud-udi ket saan a sinuportaran dagiti oligarko ken industrialista. Imbilangda a kannigid unay, ket nabannog dagiti bilionario iti diktadura ti maysa a tao. Kayat ti amin ti liberal iti trono ken pannakikappia iti Laud. Ni Medvedev, nga agur-uray agingga nga agpatingga ti panawen ti panagrehistro para kadagiti kandidato iti kinapresidente, pinaputokanna ni Shoigu. Ania ti nakaigapuan ti riribuk iti armada.
  . KAPITULO No. 2.
  Kalpasanna, inted ni Medvedev ken ni Shoigu ti nabayagen a naikari a ranggo a marshal ken intedna kenkuana ti puesto a nadayaw a diputado a primero ministro. Kasta met a populista a tignay. Ngem uray kaskasano, saan a pabor iti agdama a presidente ti kasasaad sakbay ti eleksion.
  Ubing, naballigi, nalaing nga agsao, makaiskor ni Zelensky iti puntos. Ket uray idi nairehistro, nasurok a dua gasut a kandidato iti kinapresidente ti nagtalinaed iti di masupiat a panangidauloda. Ngem masapul latta a makiranget ni Medvedev para iti maikadua a puesto. Di ninamnama a nagbalin ni Alla Pugacheva a kalabanna gapu iti pannakadanonna iti maikadua a round. Ti lumakay a prima donna, a nabayagen a saan a nagperform ken saan a partikular a magagaran iti PR, kellaat a limmagto iti ranggo.
  Nalabit reaksion dayta kadagiti makarimon a politiko. Iti kasumbangirna, da Zhirinovsky ken Zyuganov ket bimmaba unay ti ratingda. Nakaam-amak ti pannakabannog dagiti umili kadagitoy a dua a politiko. Maysa pay, nagparang dagiti ub-ubing ken orihinal a lider iti elektoral field-da.
  Ti naisangsangayan innayon ni Demushkin , a nakaawat iti ladawan ti maysa a martir iti pagbaludan. Saan latta a makagun-od ni Suraikin iti rating, ngem nangrugi met a nakagun-od iti puntos ti sabali pay a kameng ti partidona, ni Sergei Kovalev, ti kasayaatan a propesional a boksingero a Ruso.
  Iti pangkaaduan, nagbalin a makapainteres a lalaki ni Sergei Kovalev. Isu ket nagtaray para iti puesto ti mayor ti Moscow ken, di ninamnama para iti amin, nagbalin a maikadua. Isu ket nakikadua iti Partido Komunista ti Ruso. Ket rinugianna met a pinasayaat ti ratingna.
  Nasken a maipalagip a ni Sergey Kovalev ket maysa a nalaing unay a boksingero - ti kasayaatan kadagiti Ruso, uray pay a nanglab-aw ken ni Kostya Tszyu.
  Ni Sergei Kovalev ket ngarud maysa a terminator ken napeggad a nasinged ken ni Medvedev.
  Pudno, kaaduan a serbisio ti surbey ti Russia ket addaan kadagiti rating ken... O. nalabes ti panangpattapatta ti presidente. Ngem naan-anay ti pannakaitandudo. Nupay kasta, saan unay a nagasat ni Medvedev. Kalpasan ni Putin, uray kasano ket nagbalin a naingpis ti gasat. Nagtultuloy a bimmaba ti presio ti lana, bimmaba met ti ruble exchange rate, ken napartak ti panagngato dagiti presio. Ad-adda nga aktibo a sumsumged ti Caucasus. Ket uray dagiti lallaki ni Kadyrov nangrugida a nakiranget iti dasig dagiti militante. Kastoy ti kasasaad. Ket kalpasanna rinaut dagiti Taliban dagiti tropa ti Russia iti beddeng ti Tajikistan.
  Ket kas napasamak, saan a nakasagana dagiti tropa ti Russia. Inset-up manen ni Medvedev ti bagina. Plus, naipalgak ti eskandalo nga addaan panagtakaw iti Ministry of Defense ken Ministry of Finance . Natinnag ti anniniwan kadagiti nabayagen a gagayyem ni Medvedev. Timmaud met ti panagduadua no siasino ti nangtakaw iti ginasut a bilion a doliar manipud Russia. Kasta met a panagsuspetsa. Ket nagbalin nga insolent ti media...
  Indauluan ni Zelensky ti kampania ti eleksion a kalmado, propesional, a kasla pabuya. Ni Zhirinovsky, kas iti kanayon, ad-adda a nagtrabaho para kadagiti autoridad ngem iti bagina. Na-boo ni Zyuganov ken na-pelt kadagiti narunot nga itlog. Saan manen nga insidente...
  Siempre, nakipaset ni Ksenia Sobchak iti eleksion, ket dina maitured nga ibelleng ti conik. Innalana dayta ket nangipuruak iti cake iti rupa ni Zhirinovsky. Ket nangallukoy iti atension. Napasamak met dayta a medio epiko.
  Nakipaset met ni Alexander Povetkin iti eleksion. Ti Ruso a boksingero, kalpasan a naabak ken ni Joshua , ket saan a makasubli iti napaut a panawen, kalpasanna addaan iti dua a pannakidangadang kadagiti lumabas a kalaban, ken nadadael iti nakarkaro. Gapu ta naturposna ti karerana, napan iti politika ket rinugianna ti nangbukel iti nasionalista a partido.
  Agingga ita awan unay ti balligi.
  Nupay kasta, sinuntok ni Povetkin ti rupa ti kalabanna bayat ti debate a naipabuya iti telebision. Inlasinna ti bagina ket daytoy ti nangipangato bassit iti ratingna.
  Iti pangkaaduan, hysterical ti eleksion.
  Nangangayda kadagiti debate iti telebision: nangitedda iti tallopulo a segundo a sumungbat, ket adda panagsusupiat. Partido, laban, eskandalo. Maysa a sibubukel a parparbo.
  a naitandudo ni Medvedev , ngem dandani saan a dimmakkel ti ratingna. Agduadua pay laeng ti panagruar iti maikadua a round.
  Naun-una ni Zelensky iti nalawa a margin. Ket di pakasdaawan! Iti lima a tawen, nabalinan ni Vladimir a pinagpatingga ti kinaawan panggedan ken insublina amin a planta ken paktoria, ken nangibangon kadagiti baro.
  Maysa kadagiti nagapuanan ni Zelensky ket ti pannakapataud ti agrikultura ken alternatibo a gubuayan ti enerhia.
  Nangnangruna idiay Ukraine, nagparang dagiti planta ti koriente nga agtigtignay ken agkarga manipud kadagiti nagdumaan ti presion ti atmospera. Kasta met dagiti planta ti koriente a geothermal. Ken adu pay. Agraman ti panangusar iti enerhia ti ionosphere. Napasamak a maikontra ti siensia iti lana ken gas.
  Ti pudno a rikna ket ti panagparang idiay Ukraine ti mula a mangpatpataud iti sintetiko a taraon ken mangsupsuplay iti dayta idiay China. Ket kissayan ti Russia ti panageksport iti taraon.
  Adda met dagiti nominado kadagiti taga-Ukraine. Nangnangruna, ni Vladimir Klitschko. Narigat ti karera ti nalatak a boksingero. Nagsubli iti ring: inabakna da Charr ken Tyson Fury . Ngem iti maikatlo a rematch kontra Joshua , naabak latta manen, ngem adu ti nagun-odna a kuarta. Ket impakaammona ti maudi a panagretirona iti boksing.
  Ngem kalpasanna, nagsubli manen. Isu ket nakiranget idiay Kiev kenni Gassiev ken nangabak. Kalpasanna, isu ket addaan idi ti sabali a laban ken nangabak ti titulo ti regular a kampeon ti lubong - kamaudiananna a nangburak ti agpada a rekord ni Foreman ken ti rekord ni Joe Louis. Kalpasanna inwaragawagna ti nominasionna para iti presidente ti nagkaykaysa a Russia ken Ukraine. Ket masapul a maibaga a ni Vladimir Klitschko kadagiti taga Ukraine ket maikadua laeng ken ni Zelensky a mismo. Ket iti laksid ti dakkel nga edadna iti boksing, ni Vladimir Klitschko ket dati bayat ti kampania ti eleksion ket nangaramid ti mandatory a depensa maibusor iti maysa a boksingero a duapulo a tawen nga ub-ubing ngem isu. Ket nangabak manen babaen ti knockout.
  Kalpasanna naglugan ti rating ni Vladimir Klitschko, ket immasideg ken ni Medvedev, a nakagun-od kadagiti tsansa para iti maikadua a round.
  Iti sapasap, dagitoy nga eleksion ket addaan iti maysa a di masupiat a paborito: ni Zelensky, ken adda ti nasinged unay a panaglalaban para iti maikadua a puesto. Ni Alla Pugacheva, nga apagbiit a nanglab-aw ken ni Medvedev iti pannakidangadang para iti maikadua a puesto, ket nangrugi a nagsina. Iti prinsipio, saan a nasilawan iti aniaman a naraniag. Ket ni Vladimir Klitschko ti maikadua a puesto. Ngem saan unay a natalged ti elektoradona. Ni Sergey Kovalev, a nakabalin a napan kalpasan ti tallo a pannakaabak ken nangurnong iti amin nga uppat a nalag-an a nadagsen a sinturon, ket nakiranget met iti ring ken nangabak manen iti titulo ti kampeonato.
  Ket limmagto manen ti ratingna. Mabalinna met a madanon ti maikadua a round. Dadduma pay a boksingero ti Ukraine: Sinuportaran da Usik ken Lomachenko ni Zelensky ket saan a bimmallaet dagiti presidente. Nupay agpada a saan pay a nakaturpos iti karerada. Apay a rumbeng a malpasda? Inabak ni Usik ni Joshua iti puntos ket nagbalin a di masupiat a kampeon ti lubong iti heavyweight. Aggargaraw ni Lomachenko manipud iti maysa a kategoria ti dagsen agingga iti sabali, ket isu ket masuelduan iti kasta unay a bayad isu a dina kayat nga agpatingga ti karerana.
  Adda met kampania ti eleksion idiay USA. Pumanaw ni Donald kalpasan ti dua a termino, ket saan a talaga a nasalun-at nga agtaray iti maikatlo. Agkandidato dagiti agtutubo a lallaki para presidente. Manipud kadagiti Demokrata, napintas unay a babai a gobernador nga agarup tallopulo ket siam - nalabit ti kaubingan a babai kadagiti kandidato iti kinapresidente. Manipud met kadagiti Republikano, manipud kadagiti agtutubo a heneral-bannuar ti gubat maibusor iti Iran.
  Nagbaliwen ti kaputotan dagiti politiko iti Estados Unidos.
  Idiay Russia, mabalin a naparmek ni Putin ni Zelensky, ngem nalawag a nauram iti trabahona. Naala ti sobra a boltahe! Ti kayatna ket ti pananglablabesna iti pigsana ken saan nga agtalek iti aglawlawna. Wenno mabalin a sinabidongda met. Kalpasan a pimmanaw ni Nazarbayev, nangrugi ti sabali pay a dalluyon ti demokratisasion iti CIS. Nagbalin ti Kazakhstan a parlamentario a republika. Idiay Belarus, uray kasano ket mapagduaduaan a naungaw ni Lukashenko. Ket nagbalin met a figurehead ti presidente.
  Dimteng ti sabali pay a dalluyon. Idiay Turkey, ti parlamento ket timmakder a maibusor kenni Erdogan . Nagtayyek ti pendulum iti sabali a direksion.
  Talaga a binalbaliwan ni Zelensky ti konstitusion a pabor iti ad-adu nga autokrasia, ngem idiay Laud isu ket maibilang a maysa kadagiti bukodda! Wen, ken kanayon a mapasamak dagiti referendum. Ken adda pudno a wayawaya nga agsao.
  Uray kaskasano, awan ti partikular a parikut ni Zelensky a mangabak iti maikadua a round. Kaaduan a nalabit, ni Medvedev ti makaaramid iti maikadua a round - dagiti administratibo a rekurso ket mabalin a parmeken babaen ti nababa a kinalatak ken saan unay a naballigi unay a panagturay. Adu ti nakadlaw kadagiti panagpapada iti eleksion idiay Ukraine - adu a kandidato iti kinapresidente, ti panangidaulo ni Zelensky, nababa a rating ti gobierno, ken nangato a kontra-rating .
  Saludsod pay laeng no mabalin a parmeken ni Zelensky ni Putin, ngem nalawag a saan a makabael ni Medvedev iti akem a lider ti nasion. Ket ti demokrasia ditoy ket nagayam kadagiti agtuturay.
  Saan a talaga a maisagana ni Medvedev ti bagina para iti laban. Saan nga agpapada ti kababalinna. Saan a pudno a mannakigubat!
  Ngem ti parikut iti amin nga autokrasia ket saan unay a nasayaat dagiti simmaruno! Gagangay nga ikabil ti diktador ti maysa a nakapuy iti lugarna tapno saan a parmeken! Kas pagarigan, limitado ti pannakabalin ti simmaruno ken Nazarbayev. Ket dina pagdanagan - nalukneng ti bagina!
  Ngem ni Vladimir Zelensky, iti aniaman a kasasaad, ket immay iti turay manipud iti oposision, ken saan a nakapuy.
  Masapul a maibaga a naibilang met ni Putin a nalukneng ti bagina ken nakapuy, isu a naipasdekda kas presidente, kalpasan ti napigsa ti ngiwatna a ni Yeltsin. Ngem kas mapaneknekan, adda dagiti sairo iti naulimek a libtong!
  Ket kalpasanna, naammuan a saan unay a naulimek ti libtong ngamin. Ngem ni Medvedev, kasla saan a lobo a nakakawes iti karnero, no di ket pudno a natural a karnero. Ket dina maurnong ti pigsa.
  Insultuen ni Zhirinovsky ni Zelensky babaen kadagiti naalas a sasao ket namulta. Sumagmamano a dosena a kandidato iti kinapresidente ti nagikkat a pabor ken ni Medvedev, ngem dandani awan ti napataud daytoy. Kadagiti nalatak a tattao a nagbida, adda ti boksingero a ni Denis Lebedev. Aktual nga immabante iti puro a teknikal. Adda met dagiti negosiante ken babassit a kultural. Kadagiti mannurat, ni laeng Sergei Lukyanenko ti nagbida a pabor ken ni Medvedev. Kayat dagiti dadduma nga itandudo ti bagbagida . Ket namati ti amin iti gasat.
  Medio dimmakkel ni Medvedev. Ngem adda namnama a bumotos ti armada, pagbaludan, ken polis kas naibilin. Plus adda pasuksok dagiti botante. Ket siempre nasapa a panagbutos. Ditoy met, adda amin a gundaway nga agballigi.
  Wen, daytoy ti eksakto a nangtignay iti immadu nga aktibidad dagiti agtuturay. Mangted iti nasapa a panagbutos. Ket sadiay, siempre, adda panangpalsipikar. Ken ti tarigagay nga agbotos buyogen ti pusom.
  Saan a kas iti eleksion idi 1996, saan a nabalinan ni Medvedev nga ipangato ti ratingna. Nagasat met ni Yeltsin, kunak la ketdi. Nangnangruna, aksidente a natay ni Dzhokhar Dudayev. Ania a kita ti langalang ti nangkagat kenkuana, dina inaramid dagiti gagangay a panagannad bayat ti panagtawag. Ngamin, no nasapsapa bassit a napasamak, awan koma ti tiempoda a mangaramid iti welga. Ket kalpasan bassit, ti laeng antenna ti naabbungotan, ket ni Dzhokhar a mismo ti adda koma iti natalged a distansia. Daytoy ti kasta a gasat iti gubat ken para iti propaganda.
  Ket ita dikay" maileppas ni Dudayev. Ket awan ni Raduev , a natiliwan iti kasta a kinamaag iti bisperas ti eleksion ti presidente ti Russia. Ngem saan a kayat ni Dudayev Jr. ti matay bayat ti eleksion. Ket iti pangkaaduan, agparang a ti triumvirate dagiti simmaruno: Yeltsin, Putin, Medvedev ket masinga...
  Nag-leak dagiti gandat a mangpasuksok kadagiti botante ken nangpataud iti ad-adu pay nga eskandalo. Saan a sinuportaran ti Patriarka ti asinoman, nga inrasonna: Ti Dios ket kukua ti Dios, ken ni Cesar ket kukua ni Cesar . Iti pangkaaduan, iti sidong ni Yeltsin uray kasano ket nagbalin a nalaklaka. Ket gapu iti sumagmamano a rason ti Iglesia Orthodox nakidanggay ken Yeltsin, a kasla naan-anay nga awan namnamana. Ken dagiti sirkulo ti industria.
  Ket kalpasanna nangrugin nga ag-flirt dagiti oligarko a Ruso ken ni Zelensky. Agparang nga imposible a padakkelen ni Medvedev.
  Ket nangrugin a nagbaliw ti rikna iti media. Ad-adda a nadayaw ni Zelensky. Rinugiannan nga ibaga ni Zhirinovsky a ti naganna ket talaga a maysa a tao a diamante.
  Doble manen ni Medvedev ti tangdan ken pension. Ngem narba kamaudiananna ti ruble. Ket nangrugi ti implasion. Immadu metten ti taripa.
  Masapul pay ketdi a dumawat iti pautang iti IMF. Ket kumarkaro ti lana ken gas.
  Ti Iran, Venezuela, Libya, Saudi Arabia ket umad-adu amin ti eksport. Ket idiay USA, naiyam-ammo ti baro a pamay-an ti panagala iti shale. Nakaro ti panagbaba dagiti gastos.
  Ket kalpasanna adda ti panagbaba ti ekonomia ken riribuk idiay China. Bueno, nalawag - nabannogak iti dominasion ti Partido Komunista. Ket kayat dagiti Insik ti wayawaya ken sistema ti adu a partido!
  Adda bassit a panagbalbaliw ti pannakabalin idiay India. Adda ti gandat a mangkudeta ken mangipasdek iti diktadura.
  Dimmakkel unay ti komprontasion idiay Caucasus. Nangrugi met ti riribuk idiay Siberia. Nangnangruna, pimmigsa dagiti separatista.
  Idiay Britania, nangabak ti partido iti eleksion: "Renaissance", nupay kasta, iti koalision iti Labour. Sibibiag pay ni Reyna Elizabeth, ngem inkarina nga agretiro inton centenary-na, kalpasanna maangay ti referendum tapno maikkat ti monarkia. Ket ti founding post ti Presidente ti Britania.
  Saan a natalged ti Francia. Nangabak ni Mary Lipen imbes a ni Macron , ket adda ti panagpadas a mangipatakder ti diktadura. Ngem dagiti Pranses a mismo dida ammo no ania ti kayatda, nangorganisarda iti baro a Maidan. Wen, awan kapadana ti kadakkelna. Ket napilitan ni Maria a mangbaybay-a kadagiti radikal a plano a mangpapanaw kadagiti Arabo ken dadduma pay. Kalpasanna, nakarkaro pay, inwaswas ti Korte Suprema ti eleksion ti presidente, ket naaresto ni Mary.
  Naipakaammo met ti nasapa nga eleksion idiay Francia. Kayatna a sawen, kas iti kanayon, adda gulo iti sadinoman.
  Idiay Belarus, gapu ta umdasen ti kinatiri ni Lukashenko, nangangayda iti reperendum ket naan-anay a winaswasda ti puesto a presidente. Nagbalin a parlamentario ti republika, ket kinuna ti baro a primero ministro a mabalin nga adda pannakaikapet iti Russia. Ngem kalpasan ti eleksion ti presidente sadiay. Nalatak unay ni Zelensky idiay Belarus.
  Idiay Kazakhstan, nagbalin a nainget ti relasion ti presidente ken ti parlamento. Adda pangta ti impeachment. Ngem dagus nga immanamongda, ngem ad-adda a limitado ti pannakabalin ti ulo ti estado.
  Ad-adda a nagnerbios ni Medvedev. Umas-asideg ti eleksion, ket mamin-adu a nangatngato ti rating ni Zelensky. Pudno, saan nga agballigi iti umuna a round, ngem uray kaskasano, ag-fold ni Medvedev. Adda laeng kalkulasion tapno agkusit wenno ag-knock out.
  Napasamak ti nalimed a konseho. Naguummong dagiti bilionario a Ruso.
  Direkta a kinuna ni Medvedev:
  - Kayatmo kadi nga umawat ti maysa a ganggannaet a taga Ukraine iti dakkel unay a pannakabalin ti presidente ti imperio?
  Lohikal a kinuna ni Deribasco:
  - Kayattayo man wenno saan, masapul a makilangentayo iti aniaman a gobierno! Saan a komunista ni Zelensky, ken... Saan a ni Zyuganov daytoy, a saan a maibagay kadatayo iti aniaman a kasasaad!
  Namaga a kinuna ni Medvedev:
  - Idiay Ukraine, nangatngato nga amang ti buis iti matgedan ngem idiay Russia!
  Nagkidem ni Roman Abramovich ket kinunana:
  - Siasino ti makaammo ken mangbilang iti matgedantayo! Malaksid iti dayta, nabiit pay a nakissayda sadiay ken dandani kapada ti kukuami!
  Simmungbat ni Prokhorov nga umis-isem:
  - Agbalbaliw dagiti autoridad. Agtalinaedkami! Ania ti mairekomendarmo?
  Nagkullayaw ni Medvedev gapu iti pungtot:
  - Diak patien a sipupudno a nangabak ni Yeltsin!
  Nalamiis ti sungbat ni Deribasco:
  - No saan koma a ni Zyuganov ti karibal ni Yeltsin, talaga ngarud a bassit laeng ti gundaway ni Borik . Ngem nalagip latta unay dagiti tattao dagiti "anting-anting" ti komunista a pannakabalin. Nga isu: awan kargana nga estante, kard, kupon, business card, atiddog a linya, lima a doliar ti sueldo iti binulan. Siempre, awan ti mayat nga agsubli kadagitoy impierno a panawen. Maysa pay, tapno mapukaw ti pabuya, ken dagiti napolitikaan a pabuya, kasta met dagiti pelikula nga addaan iti sekso, ken adu pay. Kayat dagiti umili ti wayawaya. Ket saan a ni Yeltsin ti binutosda, no di ket maibusor ken ni Scarecrow Zyuganov. Ngem saan a butbutngen ni Zelensky dagiti tattao. Saan a kas ken ni Putin, dina iserra ti programa a "Munieka," ken dina ikabil dagiti tattao kadagiti baraha. Saan a maulit ti tawen siam a pulo ket innem. Nagtakaw ni Yeltsin iti lima agingga iti innem a porsiento, ngem nangabak babaen ti nagdumaan a sangapulo ket tallo! Isu a dandani patas!
  Ket mangidadaulo ni Zelensky nga addaan iti kasta a panangidaulo a dikay" makaabak kenkuana !
  Impukkaw ni Medvedev:
  - Imbatodak! Immanamongkami!
  Napaliiw ni Roman Abramov:
  - At least maikkat ti sanctions kadatayo! Ket maysaka nga Oso... Nagun-odmon ti pensionmo!
  Nagsisilpo ni Medvedev:
  - Rumbeng nga agpuorka idiay impierno!
  Lohikal a kinuna ni Prokhorov:
  - Awan ti impierno! Adda laeng scarecrow nga agkolekta iti kuarta!
  insaludsod ni Medvedev a mariribukan:
  - Wen? Kasano ngay no awan ti Dios?
  Immisem ni Prokhorov ket insungbatna:
  -Ania a Dios? Sabali ti idatagda!
  Insingasing ni Roman Abramovich:
  - Mabalin nga agaramid ti baro a pammati! Siasinoman a nabaknang ket ay-ayaten ti Dios! Siasinoman a kabaknangan ket ay-ayaten unay ti Mannakabalin-amin!
  Nagtung-ed ni Medvedev:
  - Lohikal nga! Ngem anianto ti ibaga dagiti tattao?
  Nagkidem ni Roman Abramovich:
  - Mabalin nga edukado dagiti tattao!
  Naggurgura ni Medvedev:
  - Sapay koma ta agtalinaedkami nga aggayyem!
  Kalpasan dayta pimmanaw iti hall...
  Nagtultuloy a nagpungtot iti lubong ti kaleidoscope dagiti pasamak. Nagsubli met ni Vitali Klitschko iti ring ket nakiranget iti istadium idiay Kyiv. Nakiranget ken ni Michael Tyson. Dua a lallakay, nalatak ken nalatak unay. Bueno, adu a kuarta ti naurnongda. Siempre, immanamong ni Michael Tyson iti laban, yantangay dandani agpalpalimos.
  Uray no literal a naparmek ni Vitali Klitschko, nga ub-ubing ken, kangrunaanna, nasaysayaat nga amang ti pormana. Kinuna ni Vladimir Klitschko a kayatna pay laeng ti mangabak iti titulo ti absolute world champion ken makiranget ken ni Usik. Kalpasanna isut" mangburak iti amin a rekord, nga agbalin a kadaanan nga absolute world champion... Ket mabalinna ti agkalma. Ania pay ti rumbeng a kabilenna? Naabaken ni Joe Louis, ken naabaken ni Foreman , ken namin-uppat a nangabak iti world heavyweight title .
  Adu ti nagun-od ni Vitali Klitschko a kuarta manipud iti laban, nayonanna ti gameng ken kinalatakna, ken medio nalaka ti labanna.
  Ni Zelensky ket nangted kenni Vitaliy Klitschko ti Nabalitokan nga Orden ni Ilya Muromets. Ket daytoy ti nanggun-od kenkuana iti kanayonan a simpatia.
  Iti lubong ti politika, nagbalinen a nalatak dagiti boksingero iti pangkaaduan. Floyd, ni Floyd Nagbalin ni Maweiser a kandidato para Presidente ti E.U. Pormal nga agwaywayas. Ket addaan iti disente a rating. Ket kasanon ti maysa a bilionario, ken maysa a di naabak a boksingero, ken maysa a nangisit a tao. Apay a saan a makisalip?
  Floyd, ni Floyd Sinuportaran ni Maweiser ni Presidente Zelensky iti eleksion ken inkarina ti panaggayyem.
  Manmano ni Floyd ti mayat iti rematch ken ni Paquio , ket nakaurnongda iti adu a kuarta para iti dayta.
  Nalawag a mapukpukaw ni Medvedev. Tapno makapataud iti bassit a pateg ti pannakakigtot, dinutokanna ni Anatoly Kashpirovsky kas Ministro ti Salun-at nga addaan iti ranggo a Deputy Prime Minister. A, siempre, napigsa a tignay, ngem saan nga umdas. Sabagay, nagbalin ni Anatoly Kashpirovsky a kalakayan a ministro ken deputy prime minister iti intero a pakasaritaan ti Russia. Wen, maysa a record holder! Ni Dmitry Medvedev ket nangted pay ti Reyna ti Inglatera ti Orden ni San Andres ti Umuna a Naayaban, ken urayno intedna ti bituen ti bannuar kenni Shoigu. Ket inikkatna ni Gorbachev iti kangatuan nga urnosna. A, iti pangkaaduan, saan unay a napintas.
  Ket innalana ken insublina met ni Beria iti ranggo a Mariscal. Mabalin a tapno maallukoy
  iti dasigda kadagiti Stalinista. Ket ni Boris Nemtsov ket kalpasan ti ipapatayna a napadayawan iti Order for Services to the Fatherland, umuna a degree. Maysa pay, pinanagananna ti Volgograd babaen ti bilinna iti Stalingrad. Kasta met ti panag-flirt kadagiti Stalinista . Ngem kadagiti met liberal. Ni Novodvorskoy kalpasan ti ipapatayna ket nangted ti titulo a Bannuar ti Russia ken... Stalin!
  Kalpasan ti ipapatayna, ni Medvedev ket nangted pay ti Order ni San Andres ti Umuna a Naayaban kenni Yuri Gagarin. Ket insublina ti Order of Victory ken ni Leonid Ilya Brezhnev. Di ninamnama nga indatag ni Medvedev ti balitok a bituen ti bannuar ti Russia ken ni Garry Kasparov.
  Kasta met ti panag-flirt kadagiti liberal. Ken kadagiti komunista. Agpada a kukuam ken kukuami.
  Indatag met ni Medvedev ti Orden ni San Andres nga Umuna a Naayaban ken ni Papa Francisco nga Umuna.
  Kasta met dagiti naparabur unay a sagut manipud iti "naindaklan nga agturay"! Mainayon pay, di ninamnama a pinababa manen ni Medvedev ti edad ti panagretiro agpadpada dagiti lallaki ken babbai agingga iti limapulo ket lima. A nagbalin a sensasion. Ket manen innayonna ti pension.
  Ania ti maaramidam iti bisperas ti eleksion?
  Mainayon pay, ti agdama a presidente ket nangted kenni Vladimir Zhirinovsky iti ranggo a teniente heneral. Kasla, para iti napudno a panagserbi, alaem dayta manipud iti abaga ti apo. Ket ti anakna a ni Igor Lebedev ket di ninamnama a nadutokan a Ministro ti Ganggannaet nga Affairs, imbes a ti lakay ken di ay-ayaten a ni Lavrov idiay Laud.
  Intukon met ni Medvedev ken ni Demushkin ti puesto a pangulo ti Ministry of Internal Affairs, ngem nagkedked ti addaan autoridad a nasionalista. Kadagiti baro a pannakadutok, nagbalin a sensasion ti pannakadutok ni Ksenia Sobchak kas Ministro ti Kultura. Isu, gapu ta nakitana a bassit unay ti ratingna, immanamong. Ngem kiniddawna met ti puesto a Deputy Prime Minister. Immanamong ni Medvedev iti daytoy.
  Ni Yavlinsky ket nakipaset pay kadagiti eleksion, ngem naan-anay a nagsakit ken nagikkat gapu kadagiti rason ti salun-at.
  Inted met ti acting president kenkuana ti bituen ti Hero of Russia.
  Ni Mikhail Kasyanov ket nakaawat ti Order for Services to the Fatherland, umuna a klase, ken ti saad ti nadayaw a mamalbalakad ti ekonomia. No apay nga isut" nagikkat a pabor ken ni Medvedev. Ngem bassit unay daytoy a paset ti porsiento.
  Naitukon ken ni Sergei Kovalev ti Ministro ti Isports, ngem kasla saan nga umdas dayta kenkuana.
  Timmaud ti panagsusupiat iti tserman ti korte ti konstitusion. Pimmanaw kamaudiananna ni Zorkin . Ngem siasino ti rumbeng nga itedko iti kasta a post? Nasaysayaat para iti babai! Ket indatonda dayta ken ni Alla Pugacheva.
  Ngem nagkedked ti nalatak a kumakanta, a dinakamatna a saan a para kenkuana. Kaskasdi nga indatag ni Medvedev kenkuana ti bituen ti Bannuar ti Russia. Nupay nagkedked ni Alla nga agtignay a pabor kenkuana.
  Ngem siasino ti agbalin a chairman ti korte ti konstitusion? Naipit ti posision. Nagkedked met ni Shoigu - saan a ti profile-na!
  Di ninamnama, immanamong ni Dima Bilan. Nupay siempre saan a kinapudno a daytoy ti profile-na! Ket siempre, ad-adda a makaganansia ken ad-adda a makaparagsak ti panagbalin a kumakanta ngem ti panagbalin a tserman ti korte ti konstitusion.
  Ni Medvedev, uray kaskasano, dagus a natengngelna daytoy ket intedna ti bituen iti Bannuar ti Russia.
  Nupay kasta, kinuna ni Dima Bilan nga angaw laeng daytoy. Nupay kasta, iti sapasap a pananganamong, ni Lyudmila Putina ket nadutokan a tserman ti korte ti konstitusion. Napigsa daytoy a tignay, gapu iti kinalatak ni Putin idiay Russia, ngem medio naladaw dayta, ket dina maisalakan ni Medvedev.
  Nupay naaramid dagiti titanic a panagregget. Ngem ngumatngato dagiti presio, bumabbaba ti ruble exchange rate, umab-abante dagiti Taliban idiay Tajikistan, ken awan ti makakombinsir kadagiti botante.
  Iti maudi a kanito, ni Gennady Zyuganov ket nadutokan nga umuna a diputado a primero ministro a mangimatmaton iti sosial a bloke. Ngem daytoy ket maysan a poultice para kadagiti natay.
  Ket ni Zyuganov a mismo ket naan-anay a napukawnan ti elektoradona.
  Nadutokan ni Degtyarev a Prosecutor General iti bisperas ti panagbutos. Kasta met a kandidato iti kinapresidente manipud iti Liberal Democratic Party.
  Immakar ni Medvedev ket nagsapul kadagiti baro a pamay-an. Maysa kadagiti nakaskasdaaw a tignay ti eleksion ket ti pannakaidatag ti espesial a balitok a medalya a napanaganan iti nagan ni Zhukov kadagiti amin a beterano ti Great Patriotic War. Ket maysa a milion a Russian rubles ti agboot. Ngem manmano unay ti nabati a Beterano ti Dakkel a Patriotiko a Gubat.
  Inted met ni Medvedev ti Order ni San Andres ti Umuna a Naayaban ken ni Tereshkova. Bayat nga adda gundaway, apay a dikay gunggonaan dayta? Isu a mabalin a maited ni Anatoly Karpov iti bannuar ti Russia. Isu ket nalaing nga agay-ayam iti chess! Ket da Alekhine, ken Botvinnik, ken Tal ken Spassky, Tigran - ket mangiparangda kadagiti premio kalpasan ti ipapatayna - saan a pulos a dakes!
  Hero of Russia stars - dayta ti nalamiis!
  Napintas ti mangted ti awards ken mangted ti medalya. Ket no mangipasdektayo met iti urnos a napanaganan ken ni Putin. Adda uppat a lebel: maikapat - bronse, maikatlo - pirak, maikadua - balitok, umuna - balitok nga addaan diamante!
  Daytoy ti maysa nga imbentor ni Medvedev.
  Nupay kasta, saan met nga umdas daytoy. Mangipasdek met ni Zelensky kadagiti baro nga order. Urnos, kas pagarigan, ni Taras Shevchenko. Wenno ni Taras Bulba! Wenno ni Gogol! Apay a sayangen ti panawen kadagiti babassit a banag? Ket ti Order a napanaganan iti Kozhedub! Napigsa daytoy a tignay ni Zelensky tapno maay-ayo dagiti kannigid a puersa. Iti pangkaaduan, siempre, saan a komunista ni Zelensky, ken saan pay ketdi a kannigid. Isu a mabalin nga adda parikutna. Ngem awan ti lider dagiti komunista idiay Russia.
  Ket kasta met, ni Andrei Navalny? Uray kasano, nalipatan ti amin ti maipapan kenkuana. Saan kadi a talaga a nagtarayka a presidente? Ngem nabayagen nga agtartrabaho ni Andrei Navalny iti Zelensky"s team ken adu ti naaramidanna iti pannakidangadang iti panagkunniber idiay Ukraine.
  Isu nga awan pay ti natay! Ket madama ti proseso ti panagtipon ti dua nga agkakabsat a tattao ken ti sapasap a panagbutos ti lider ti nasion.
  Bugguan met ni Andrei Navalny ni Zelensky... Kas iti gagangay, mauram.
  Ket sipipinget nga agtignay buyogen ti naariwawa a panangpilit.
  Ket maigiddato iti dayta nasipnget unay, tapno saan a mabutbuteng dagiti botante. Saan a pulos nga estilo ni Trump.
  Ket umay dagiti baro a panawen iti lubong - nataltalged ken nataltalna. Mangrugin dagiti demokratiko ken sekular a reporma idiay Saudi Arabia, ket iti pangkaaduan kumapkapuy ti narelihiosuan nga extremism. Kinapudnona, adu ti makabasa kadagiti panagsusupadi ti Koran ken siensia iti Internet ket masdaawda: apay nga ar-aramidenda daytoy? Ania dagiti pangibatayan iti panangibilang iti Koran ken ti Biblia kas sao ti Dios?
  No mangrugin nga agpanunot ken agsaludsod dagiti tattao, saandan a kasta ti kinadarasudosda. Kinapudnona, apay a tumaud ti siglo? Ad-adda a kasla buteng iti ipapatay! Ket manmano unay a tattao ti mabuteng a matay agingga nga agsakitda!
  Iti bisperas ti eleksion, nangipangato ni Medvedev kadagiti bayad para iti sick leave ken benepisio para kadagiti baldado. Naingato met ti produksion dagiti tangke...
  Ni Medvedev, tapno maipakitana ti bagina kas maysa a patriota, dakkel ti panangingatona iti bar iti panaggasto iti militar. Ti tangke ti Bear, ti kadagsenan kadagiti monster, nga agdagsen iti nasurok a sangagasut a tonelada ken addaan iti nuklear a reaktor imbes a makina, ket naikabil iti masa a produksion.
  Ti proyekto ti Oso ket napataud babaen ni Putin, babaen ti personal a bilinna. Ti ideya ket mangparnuay iti monster tank a mangbutbuteng. Nagbalin a nadagsen ken nangina unay ti lugan, nga addaan iti multi-layer armor ken dua a rocket launcher nga agserserbi.
  Ti karkarna ti kotse ket ti kapartak a nasurok a sangagasut a kilometro iti kada oras, nga addaan iti kadagsen a sangagasut ket limapulo a tonelada, ken dakkel a reserba ti bileg gapu iti nuklear a reaktor.
  Pudno, bayat ti panagtaray adda sabali a nakalkaldaang nga insidente a napasamak - bimtak ti uleg. Ket manen nagbalin a nadadael ti impresion. Literal a nauyaw ni Medvedev.
  Ket kalpasanna sabali manen nga episode ti napasamak iti acting president - you can"t imagine it on purpose. Idi pinadas ni Medvedev a rebbaen ti kayo iti sanguanan dagiti agtroso, natnag dayta a mismo iti lamisaan ti piesta nga addaan taraon. Isu a ti di nagasat nga interim head ti Russia ket nangibabain manen iti bagina.
  Wen, talaga a di nagasat ni Medvedev. Kaprisioso ti kasta a gasat: gunggonaanna ti maysa, masair ti sabali. Talaga kadi a kasta ti kinadakes ni Nicholas II, kas pagarigan, ngem talaga a nasakit ti nakemna kadagiti nangatngato a pannakabalin. Isu a ni Medvedev, iti pangkaaduan, maysa a masirib a tao, literal a nakalisi iti amin.
  Dagiti panangpadas nga agaramid iti maysa a banag ket nagtaray iti panagresistir ken kinatangken ti ulo.
  Kasla agkidem ni Medvedev iti pariok. Ket kalpasanna, timmaud ti dadduma pay a parikut. Nairaman met ti agdama a primero ministro iti eskandalo ti panagkunniber.
  Ket ditoy, siempre, saan koma a napasamak dayta no awan ni Andrei Navalny. Kanayon a maibagay daytoy a lalaki!
  Nagun-odko ti kasta a makadadael a mangidarum nga ebidensia ken ni Medvedev ken ti kakaduana - ti eskandalo ket nagbalin a nakaskasdaaw. Iti ababa a pannao, agpada a nagbalin a nalatak ni Navalny ken dagidiay natnag iti nakaro a danogna.
  Ket masapul nga agpambar ni Medvedev ken punasenna ti tupra. Ket nabukbok kenkuana ti amin. Saan nga eleksion, horror laeng.
  Iti aldaw ti panagbutos, simmangpet ni Medvedev iti sidong ti guardia. Nalawag a nalidem ken di masigurado. Agpigpigerger dagiti imak idi alaek ti balota. Babaen ti kaudian a bilinna, namitlo ti sueldo ti agdama a presidente ti militar ken polis. Ken maminlima a daras ti pension!
  Nupay kasta, siuulimek a pinang-angaw ni Anastasia Orlova ti kandidato para iti akem ti diktador:
  - Narigat ti agtugaw kadagiti bayoneta! Ditoy nga ikabilna ti money cushion!
  Kalpasanna, innala ti balasang a terminator ket impakitana babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana.
  Ni Anastasia, siempre, ket maysa a balasitang a di mangikabil kadagiti sasaona iti bulsana. Nainsiriban, napigsa, nalamiis, karismatiko .
  Ket adu unay a lallaki ti naayat kenkuana. Maysa pay, ni Anastasia ket maysa a temperamental unay a blonde, ken saan a maturog a di mangpili iti baro a lalaki para iti rabii. Siempre, pilienna ti ad-adu a guapo, atletiko, masel a lallaki, no dadduma uray dagiti ubbing unay. Ngem sigurado a naiduma. Agparang a mang-recharge iti enerhia. Ket awan ti mangibilang a balangkantis daytoy nakabutbuteng a mannakigubat.
  Maisupadi ketdi, para iti kasta a napigsa ken masel a babai, kasla nalamiis unay dayta.
  Nagbutos met ni Anastasia, innalana ti balota babaen kadagiti lamolamo a ramay dagiti nagarbo a sakana, ket daytoy ket sibubukel a rolio, a sadiay narigat ti agsapul iti apelyido, ket inkabilna dayta para iti bagina nga awan ti di kasapulan a panangidumduma. Bueno, nalawag para iti siasino!
  Kalpasan dayta impakitana ti dakkel a pigurana babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana!
  Immay ni Vladimir Zelensky a nagbutos a nakabisikleta. Naglugan ken nagturong. Kas iti sigud, mannakilaban ken temperamental. Ti pudno a Napoleon Bonaparte.
  Ket siempre, napartak ti panagbutosko, kas ninamnama.
  Saan a pulos a nagikkat ni Vladimir Klitschko iti eleksion. Ket inbutosna met ti bagina ket inkidemna ti dakulapna ken ni Medvedev.
  Iti maudi unay a kanito, inawat ni Nikolai Valuev ti bituen ti bannuar ti Russia manipud ken ni Medvedev ken ti puesto a Ministro ti Internal Affairs. Dandani diak napelikula dayta. Nupay nagkedked a mangibaga no siasino ti binutosanna.
  Adu a tattao ti nagbutos ditoy: Alla Pugacheva, ken Suraikin ...
  Siempre, saan a maitured ni Zhirinovsky ti markana. Innalana dayta ket pinigisna ti ladawan ni Vladimir Zelensky iti mismo nga estasion ti panagbutos ket inkarina a sigurado a paltogan inton agturay.
  Inkanta ni Dima Bilan bayat ti panagbutos:
  - Imposible ti amin, sigurado nga ammok! Mabutosan ni Bilan, maysa isuna nga immaculate knight!
  Kalpasanna, nagparang ti dadduma pay a bituen.
  Kinuna ni Garry Kasparov nga agbaliwbaliw ti bileg, ken pumanaw ni Medvedev ken kaduana nga agpatingga kamaudiananna ti panawen ni Putin.
  Maigiddato iti dayta, kinuna ti dati a kampeon iti lubong a saan a kontra iti panangirugi manen iti karerana iti chess. Ket burakenna ti rekord ti edad ni Steinitz . Ket a ti Russia ket asidegen nga umawat iti maikari ken demokratiko a lider, ket ti panawen dagiti tsar ket agbalinto kamaudiananna a banag a napalabas.
  Ket nga inimbento ni Garry Kasparov ti bukodna nga chess, a di agbayag makagun-od iti kinalatak iti intero a lubong.
  Ket nangidemostra iti sangagasut ti selula a tabla. Nagparang dagiti baro a bilang iti dayta. Dua a jesters ti tunggal maysa: iti abay ti ari ken reyna. Maysa pay, ti manang-angaw ket magmagna a kasla reyna, ngem eksklusibo a mangdungpar a kas iti kabalyero. Ken dua a pumapana iti igid imbes a pawn. Aggaraw dagiti pumapana a kasla pawn, ngem diagonal ti panagpaltogda iti dua a sibubukel a kuadrado. Pudno, gapu ta addada iti mismo nga igid ti tabla, medio bimmassit ti pategda. Ngem mabalin met nga agbalinda iti aniaman a sukog.
  Awan duadua a ti chess ni Garry Kasparov ti nakaawis iti atension dagiti tattao ken periodista.
  Inkari ni Navalny a sigurado nga agbalin a ministro ni Kasparov.
  Nagbutos met ni Anatoly Karpov. Ngem lakayen a dati a kampeon, isu nga inkarina a balakadanna laeng. Ket kinunana a, nalabit, umay dagiti dadakkel a panagbalbaliw. Ket anianto ti nasaysayaat inton bigat ngem idi kalman!
  Iti aldaw ti eleksion, inwaragawag ni Medvedev nga umad-adu ti kapaut ti kabassitan a bakasion idiay Russia agingga iti tallopulo nga aldaw ti panagtrabaho, ken amin a babbai a nangipasngay iti sangapulo wenno ad-adu pay nga annak ket makaawat iti gunggona manipud kenkuana: ti bituen ti Bannuar ti Ruso Pederasion ti.
  Baro a populista a tignay, ket masapul nga ibagak a medio napigsa. Ngem naladawen. Nangruna iti aldaw ti eleksion, nalawag a trabaho laeng daytoy para iti publiko.
  Nalawag a mapukpukaw ni Medvedev... Nabannog unay ti permanente a pannakabalinna iti amin.
  Kayat dagiti tattao ti agluksaw manipud iti rut ni Putin, ket naluom ti waw iti panagbalbaliw. Plus, nagbalin a nalawag ti nalawag a kinaawan kabaelan ni Medvedev nga agbalin a napigsa a personalidad.
  Ni Zelensky, a nakagun-od kadagiti puntos ken agtigtignay nga awan ti di kasapulan a populismo ken kari, ket sitatalged nga immabante.
  Dagitoy a polls iti exit ket kinunana nga isu ti nalawag a paborito. Ngem saludsod pay laeng no makastrek ni Medvedev iti maikadua a round! Iti agdama, mabalin a kariten da Vladimir Klitschko ken Sergey Kovalev, kasta met ni Grudinin , para iti daytoy a lugar.
  Naudi a nagbutos ni Zyuganov. Ti lakay, masakit, dati a tserman ti Partido Komunista ti Pederasion ti Russia binallasiwna ti nagan a Grudin ket nagsennaay. Wen, saan a nalaka a dadagsen ti agbalin nga umuna a diputado a primero ministro ti Russia iti dandani walopulo a tawen. Kasapulanna kadi dayta?
  Ket ni Zyuganov, nga agang-anges iti nadagsen, nagkullayaw:
  Mapantayo manen iti gubat
  Para iti bileg dagiti Soviet...
  Ket kas maysa mataytayo - .
  Iti pannakidangadang para iti dayta!
  Ket nagdardaras a rimmuar iti kabina. Saan, agikkat iti mabiit.
  Umas-asidegen ti oras, ket dandanin mangrugin a dumteng ti umuna a datos maipapan iti eleksion ti presidente. Asidegen idi ti Russia kadagiti dakkel a panagbalbaliw. Adda met dagiti rali ken panagkiddaw iti aliansa iti Russia idiay Belarus. Ad-adda a nakapungtot ken makapagagar ti amin.
  Ti bilang dagiti timmabuno iti eleksion ti presidente ti Russia ket nakadanon iti kangatuan a rekord iti pakasaritaan dagiti alternatibo nga eleksion, dandani siam a pulo a porsiento.
  Ket impakaammoda laengen a naluktan dagiti kahon ti balota, ket nangrugin ti panagbilang kadagiti botos manipud iti Adayo a Daya.
  . KAPITULO No. 3.
  Nangrugi nga agayus ti resulta ti umuna a round manipud iti Adayo a Daya. Kas kinuna ti amin nga opinion poll, sitatalged a ni Zelensky ti nangidaulo. Saan pay ketdi a maikadua ni Medvedev. Da Grudinin ken Vladimir Klitschko ket nakirangetda para iti maikadua a puesto . Agarup dua gasut pay a kandidato iti listaan, isu nga inwarasda ti butosda. Nupay kasta, dandani limapulo a porsiento ti nagun-od ni Zelensky idiay Siberia ken mabalinna pay ketdi ti agtalek iti balligi iti umuna a round.
  Kinuna ni Medvedev iti pusona:
  - Kayatmi ti kasayaatan, ngem nagbutoskami para iti pagraragsakan!
  Laconic ni Zelensky:
  - Nangabak ti kinapudno!
  Kanayon nga agbaliwbaliw ti datos ti eleksion, ngem nagtalinaed a saan a nagbaliw ti umuna a puesto ni Zelensky iti dakkel a margin. Ti sabali pay a banag ket medio nagsagged da Grudinin ken Klitschko. Ket nangrugin nga immay ni Medvedev iti maikadua a puesto, nupay addaan iti nasurok a mamitlo a giwang manipud iti lider. Ti agdama a presidente ti kaaduan a nakaawat idiay Chechnya, iti buyot, iti maysa a pre-trial detention center. Bueno nalawag dayta. Nangruna iti pre-trial detention center. Narigrigat a mamonitor ti bilang ti botos sadiay.
  Nupay kasta, adu a balud ti winayawayaan ni Medvedev ket saan a kas iti ninamnamana ti iyaadu.
  Ngem gapu iti dakkel a rigat, nabalinanmi ti umabante iti maikadua a round. Nupay dandani uppat a pulo a porsiento ti dagupna nga innala ni Zelensky, dandani saan a nakaurnong ni Medvedev iti sangapulo ket tallo. Maysa pay, iti pasuksok dagiti botante ken panaglabsing. Wen, nagbalin a medio nakapuy ni Dmitry Anatolyevich. Ti maikatlo ket ni Vladimir Klitschko. Anian a bassit a rikna, ti maikapat ket ni Grudinin . Di met ninamnama a maikalima ni Dima Bilan. Maika-6 ni Sergey Kovalev, nupay nangato ti rating-na. Saan pay ketdi a nakastrek ni Zhirinovsky iti top ten iti daytoy a gundaway. Pudno, dagus nga inted kenkuana ni Medvedev ti ranggo a Koronel Heneral gapu iti matalek a panagserbina ken bituen ti Bannuar ti Russia.
  Kasta a liwliwa a gunggona para iti matalek nga adipenmo. Maysa pay, inawat ni Dima Bilan ti bituen ti Bannuar ti Russia ken ti Order for Services to the Fatherland, umuna a degree.
  Ngem kinuna ni Dima a dina latta suportaran ni Medvedev. Nupay kasta, saan met a nalawag ti takder maipapan ken Zelensky. Ni laeng Vladimir Klitschko ti sipapanayag a nangawag kadagiti butos a pabor ken ni Zelenskaya. Maysa pay, impakaammo daytoy a boksingero a makiranget idiay Moscow a kaduana ti 2020 Olympic champion. Ket a saan a mangriribuk kenkuana ti nagdumaan ti edad. Napigpigsa ken ad-adda a natignay dayta a Vladimir ngem idi.
  Nupay kasta, inted ni Medvedev ti bannuar ti bituen ti Russia agpadpada kada Vladimir Klitschko ken Vitali Klitschko. Kasla, patas a tao isuna. Adu ti inaramidyo a kakabsat para iti boksing, nangruna ken ni Vladimir.
  Kinuna ni Vitaly a ti makarimon unay iti Maidan ket gapu iti dayta dina naburak ti rekord ni Holmes. Ngem adda amin a gundawayna!
  Ket kellaat a kayat ni Vitaly ti makipagkita ken ni Gassiev idiay Kiev. A nakaigapuan ti maysa a partikular a riribuk. Apay a dikay padasen dayta?
  Kayat met ni Sergey Kovalev nga ituloy ti karerana, a malagipna a ni Hoppins , uray iti natataengan nga edad, inabakna dagiti kampeon ti lubong ken nagkaykaysa a titulo. Ket nga iti agdama saan a plano ni Zelesky wenno ni Medvedev ti agtrabaho iti gobierno. Ket kayatna ti makiranget.
  Talaga nga umdas ti motivation dagiti lallaki. Kadagiti dadduma a boksingero, inyebkas ni Dima Bivol ti tarigagayna a makiranget ken ni Kovalev.
  Nakinegosio ni Medvedev ken ni Grudin . Inkarina kenkuana dagiti bantay a balitok. Awan ti basbassit a kayat ni Grudinin ngem ti puesto a primero ministro. Di ninamnama, sinuportaran ti lakay a ni Zyuganov ni Medvedev ket inawaganna ni Grudinin a makikadua iti grupo ti agdama a presidente. Ngem kalpasanna, timmaud dagiti parikut ken panagsisina kadagiti ranggo dagiti komunista. A saan a nagustuan ti agpada a kandidato.
  Ngem nagsao ni Sergei Udaltsov a pabor ken ni Zelenky . Kunada a iti nagbaetan ti dua a kinadakes masapul a pilientayo a ditay pay ammo!
  Ni Nikolai Valuev ket nangisingasing ti maysa nga aliansa iti nagbaetan da Zelensky ken Medvedev: Presidente ti Zelensky - Kangrunaan a Ministro ti Medvedev. Anian a nagustuan dagiti oligarko! Maysa pay, impalagipda nga adda di naisao a punto ti panagkaykaysa: a dagiti nadumaduma a pagilian ket maaddaanto kadagiti primero ministro ken presidente manipud iti bukodda.
  Ket yantangay mangabak ni Zelensky iti eleksion ti presidente, ngarud ti pannakabagi ti Russia ti rumbeng nga agbalin a primero ministro. Ngem adda pay laeng ni Medvedev iti maikadua a round.
  Nupay kasta, kinuna ni Zelensky a wen, taga-Russia ti primero ministro, ngem saan a ni Medvedev! Ngamin, nabussog dagiti Ruso iti panangtarawidwidna. Ket ti kasapulan ket maysa nga ad-adda a makabael iti ekonomia ken addaan iti naballigi a kapadasan, saan a napaay a kas ken ni Medvedev!
  Impakita ti datos ti social survey a saan a kayat ti kaaduan a Ruso a makita ni Medvedev kas primero ministro. Ad-adda nga eksakto, dandani siam a pulo a porsiento ti bumusbusor iti dayta.
  Di ninamnama a nagsubli ni Rogozin manipud iti napolitikaan a pannakalipat ket nangrugi a maibilang kas posible a primero ministro. Kasta met, adu a Ruso ti mayat a makakita ken ni Andrei Navalny kas primero ministroda.
  Isu a naparpartak ken naparpartak ti panagrikus ti pilid ti historia.
  Iti lubong, siempre, sinuportaran ti Laud ni Zelensky, nagtalinaed a neutral ti China. Kaaduan a pagilian ket para met ken ni Zelensky, a naibilang a demokrata ken taga Laud. Ngem ni Medvedev ti kadua ni Putin iti kasta unay a kabayag. Nagsaritaanda pay ti maipapan iti tandem ti dua a lider. Ket nalawag a saan a pulos a kasla puraw ken nalamuyot ni Medvedev a kas iti kayatna a kasla. Adda met eleksion iti USA. Maysa a salip iti nagbaetan ti maysa nga agtutubo a Republikano ken maysa nga agtutubo a Demokratiko a babai. Ket limapulo ket limapulo a tsansa dayta. Posible met ti panagbalbaliw idiay China;adda parikut ti lider a ni Xi iti salun-at. Ket kasla adda gundaway a masuno ti ad-adda a demokratiko a lider.
  Iti pangkaaduan, kayat ti oligarkia nga Insik ti ad-adu a wayawaya ken demokrasia, ngem saan nga umdas ti panagragragsak dagiti tattao. Ania a kita ti eleksion dagitoy no nasaksakbay a maammuan ti pagbanaganda?
  Nangrugin a mapukaw ti uso para iti diktadura. Tunggal maysa ket kayatna ti ad-adu ngem ti basta panagbalin a cog.
  Ni Zelensky ket nangipersonipikar kadagiti baro a banag ken panagbalbaliw, ken dagiti naballigi iti dayta. Ket idiay Russia positibo ti pannakaawat daytoy. Saan a kayat dagiti tattao dagiti pagbaludan, kampo, wenno sapasap a panagbuteng.
  Nagbalbaliwen ti maysa a kaputotan, ket kayat ti tunggal maysa ti panagbalbaliw. Uray idiay Cuba, a sadiay ti rehimen ni Castro, a kagurgura dagiti umili, ket nakabutbuteng. Uray no sabali ti nagan ti pannakabalin. Idiay North Korea, adda met waw iti panagbalbaliw. Maysa pay, masansan a kuna dagiti Koreano: ti monarkia ket saan a para iti komunismo! Ket a masapul a mapan ti nalukmeg a diktador!
  Dumakdakkel ti tarigagay iti panagbalbaliw iti intero a lubong, ket adda ni Zelensky iti daytoy a dalluyon. Ket sibaballigi a rimmang-ay!
  Ket idiay North Korea adda protesta a demonstrasion. A pinaltogan ti diktador a rehimen babaen kadagiti machine gun. A nagbalin a sabali pay a mangipamatmat iti barbarismo nga agturturay iti kontinente.
  Kinuna ni Trump a masolbar ti Estados Unidos ti parikut daytoy a diktadura babaen ti puersa. Ket a ti nuklear a bomba saannanto a butbutngen ida. Innayon pay ni Trump a suboken ti Estados Unidos dagiti kasta nga armas nga awan ti thermonuclear charges a napeggad.
  Ngem maibus ti panawen ni Trump. Ket ngarud isu ti kalakayan kadagiti presidente. Maysa pay, kalpasan ti ipapatay ni Carter, nagbalin pay ketdi a kalakayan kadagiti dati a presidente. Wow! Ket ti gasat ay-ayatenna ti kinaagtutubo! No adda koma ub-ubing a babai ni Trump a kalabanna, it"s unlikely nga inabakna koma a pulos!
  Agparang a kuna ti linteg ti karma: naimbag a gasat kadagiti agtutubo! Uray no nagbalin a nailaksid ni Ronald Reagan iti pagannurotan!
  Ket nagbalin a napaay ti medio ubing pay a ni Gorbachev. Uray no adda makaibaga a nagbiddut ni Mikhail Sergeevich? Ti immuna nga agturay iti USSR nga agsasao iti pagsasao ti tao. Ket saan a naawatan dagiti tattao! Wenno mabalin a saan pay ketdi a dagiti tattao, no di ket dagiti elite!
  Ay, kasta a gasat! Kasano kaadu ti gasat ni Vladimir Vladimirovich Putin, ken kasano kaadu ti nagun-odna?
  Ket no ad-adu koma bassit ti gasat ni Nicholas II - kas pagarigan, no nagtalinaed a sibibiag ni Almirante Makarov, anian a naindaklan ken nabileg koma ti Russia idi. Agbalin ti China a Yellow Russia ket agkurba ti intero a lubong!
  Ket gapuna innalada nga agmaymaysa ti Crimea ket naallukoyda a makisango iti intero a lubong!
  Ket ni Nicholas II, kas maysa a di madmadlaw a diplomatiko, nabalinanna ti nakinegosio iti Constantinople ken Asia Menor manipud kadagiti kaalyadona.
  Bueno, okay, ita ti phenomenal a Zelensky ket ad-adda nga aktibo. Ket umas-asidegen ti maikadua nga eleksion.
  Umad-adu ti rag-o ken optimismo idiay Ukraine. Natural nga insingasing ni Medvedev ti debate a maipabuya iti telebision. Nupay saan unay a makaanay daytoy. Saan unay a napigsa ti takder ti agdama a presidente ti Russia. Ket awan ti maipagpannakkel. Saan nga iti ekonomia, wenno iti politika ken gubat. Kimmaro pay ti kasasaad idiay Caucasus. Ket awan ti maaramid. Saan nga agballigi ti puersa wenno diplomasia. Ad-adda a bumusbusor ti relasion kadagiti bumusbusor ni Medvedev. Awanen ditoy ti mangserserioso iti Tsar. Nupay adda pay laeng ti ari iti trono.
  Dagiti oligarko, iti pangkaaduan, ket saan a maibusor ken ni Zelensky. Dagiti laeng puersa ti seguridad, wenno imbes ketdi, dadduma kadakuada, ti saan a naragsak!
  Sililimed a nangbukel ni Medvedev iti konseho ti seguridad. Nasagid ti saritaan no kanselaen ti maikadua a round. Kas pagarigan, adda kadi aniaman a panaglabsing? Siempre, kastada! Ket mabalinmo a biroken ti biddut iti daytoy ken ikansela ti resulta ti eleksion. Apay a mapasingkedan ti kasta babaen ti Korte Suprema? Kasla medio nainkalintegan ti ideya.
  Nalagip ni Dmitry Anatolyevich Medvedev nga adda tiempo idi Mayo 1999, nagsaritaan ni Yeltsin ti plano para iti kudeta militar ken pannakaiwaras ti State Duma!
  Ket dandani napasamak dayta. Pudno, uray idi awan ti panagkaykaysa dagiti puersa ti seguridad. Dadduma ti nagkuna a nasaysayaat ti nalukneng a pagpilian: laksiden ti Korte Suprema ti pamay-an ti impeachment gapu iti kaawan ti linteg maipapan iti pannakaikkat ti presidente ti Russia. Ket agingga a saan a maadaptar daytoy a linteg, ken daytoy ket linteg ti konstitusion, kasapulan a maurnong ti dua a kakatlo ti parlamento ken tallo a kakapat ti Konseho ti Pederasion. Ket agpatingga dagiti pannakabalin ti Duma, ken kasta met ti presidente.
  Kalpasanna, talaga nga inkari dagiti puersa ti seguridad a makipagtrabahoda iti Korte Suprema ken sitatalna a risutenda ti parikut. Saan a talaga a kayat ni Yeltsin ti mapan iti kudeta militar nga addaan iti dua a porsiento a rating ken lima nga atake ti puso. Ket saan nga agpapada ti pigsa, ken saan nga agpapada ti suporta. Maysa pay, idi 1993, adda pay laeng suporta dagiti umili iti dayta a kurso. Ket idi 1999 awanen sadiay. Ket saan koma a napasamak dayta kadagiti kasta a resulta.
  Isu a no naglabas koma ti proseso ti impeachment, nagpatingga la ketdi dayta nga awan ti pannakapaltog.
  Nag-apelar ni Medvedev iti Korte Suprema tapno saan a balido ti eleksion.
  Ngem kalpasanna, siempre, nangrugin a nagkontra dagiti hues. Nga, kunada, uray mawaswas ti eleksion, masapul latta a maulit. Ket bumassit laeng ti tsansa ni Medvedev. Ket mangrugin ti riribuk ti kaaduan.
  Isu a kunada a nasaysayaat nga awaten ni Dmitry nga agbalin ni Zelensky a presidente ti Russia. Ket padasem a sapulen ti lugarmo.
  Maysa pay, adu ti nagkuna a saan nga agballigi daytoy a clown idiay Ukraine. Ngem nagballigi la ketdi dayta! Ket dikay" rumbeng nga agaramid iti trahedia manipud iti molehill.
  Ni Medvedev, kalpasan ti pannakisaritana kadagiti hues ken opisial ti seguridad, nangaramid iti desision: mapan iti eleksion kalpasan amin. Ket tenglen ti maikadua a round. Ket kasta a talaga ti pagbanaganna. Baka adda milagro a mapasamak ngamin. Ngem saan? Isu a saanda nga ibalud.
  Inyebkas met ti miting dagiti bilionario a saanda a kontra iti demokrasia. Ket a ni Zelensky ket saan a kannigid ken maibagay kadakuada. Ket ad-adda pay, nga kamaudiananna maikkat amin a sansion ti Laud ket agsublinto kamaudiananna ti Russia iti sangalubongan a komunidad.
  Ita, maysa laengen ti nabati nga aramiden: mangangay iti debate iti telebision. Immanamong ni Zelensky, ngem idiay laeng istadium ti Luzhniki. Siempre naawat daytoy. Mangipalagip unay dayta iti napasaran nga entablado a kadua ni Poroshenko. Maysa pay, dakdakkel pay ti nagdumaan ti umuna a round. Ket dakkel unay ti anti-rating ni Medvedev .
  Ngem dagiti debate iti TV ket kasla malmalmes a tao a mangiggem kadagiti garami. Biernes ti maudi a miting, ken Domingo ti eleksion.
  Ni Medvedev, iti pangkaaduan, ket agsagsagana. Ngem saan a dasig dagiti kinapudno. Ket impakita ti kapadasan ni Poroshenko a dikay" mabaliwan dagiti kinapudno babaen laeng ti retorika. Kas met laeng iti dida maparmek ni Mayor Luzhkov, ti kakaisuna a gundaway iti intero a pakasaritaan ti Moscow idi nagtrabaho dagiti sentral a channel ti telebision maibusor iti agdama nga ulo ti siudad.
  Ngem saan a mabalin a lab-awan ti propaganda dagiti gapuanan ti mayor ti Moscow iti ekonomia. Ket dikay" butosan ni Kiriyenko, ti autor ti default! Ngem isu ti naitandudo a nangnangruna ngem iti amin . Nalabit ti di naballigi unay a kandidato ket naikabil a maibusor iti ehekutibo ti negosio.
  Nupay kasta, ad-adda itan nga inkampania ti media ti Russia para ken ni Zelensky. Awan ti mamati ken ni Medvedev. Uray ti Korte Suprema ket nagkedked a mangdengngeg iti kaso a pannakakansela ti eleksion.
  Agingga ita ti punto ket, napno ti istadium agingga iti ungto. Literal a panaglablabes.
  Ket nalawag nga umay ti nakaro a kontrobersia. Nupay kasta, nalawag iti rupa ni Medvedev a dandani napagnunumuan ti pannakaabakna. Ngem masapul a maaramid ti maudi nga addang.
  Iti bisperas ti debate, dinutokan ni Medvedev ni Vladimir Zhirinovsky kas Ministro ti Internal Affairs. Daytoy ti maudi a tignay ti kinaawan namnama. Ngem ni Zhirinovsky, nga ammona a nasurok a walopulo a porsiento kadagiti botante ti nakasaganan a mangbutos ken ni Zelensky, ket saan a pulos a magagaran a makisuppiat iti masanguanan nga ulo ti estado. Nupay, siempre, naawatanna a saan la ketdi a makasarak iti lugar iti team ni Zelensky.
  Wen, lakayen ni Vladimir Volfovich. Nupay kasta, ni Anatoly Kashpirovsky ket natataengan pay a Ministro ti Salun-at ken Deputy Prime Minister. Ngem saan met a partikular a magagaran a mangikampania ken ni Medvedev. Nupay kasta, adda gundawayna nga agtalinaed iti team. Dakkel ti edad ken kaipapanan dayta ti kapadasan. Ket nasayaat laeng unay ti pisikal a sukogko.
  Di pakasdaawan ti penomenon ti Kashpirov.
  Nangrugi ti debate iti istadium babaen ti panagsinnukat ti kablaaw. Ket dagiti nainsiriban a sasao. Ngem kasla presko, ad-adda a kompiansa, ad-adda a makakombinsir, ken ad-adda a propesional ni Zelensky.
  Nagnerbios unay ni Medvedev ket nangrugin nga agpukkaw. Saanna a mabalin ti makakombinsir. Ket medio dakes dagiti bambanag iti pagilian. Nalawag a suportaran dagiti tattao ni Zelensky. Nabara unay ti amin ditoy.
  Ti tunggal sao ni Zelensky ket nabuyogan iti palakpak, ket na-boo ni Medvedev. Kayatna a sawen, adda pudno a pannakapaay ti debate.
  Agkidem ni Medvedev ket kunana:
  - Adda kapadasak!
  Sumungbat ni Zelensky nga umis-isem:
  - Iti kasta a kapadasan, mapan laeng kadagiti janitors!
  Insungbat ni Medvedev:
  - Innalami ken Putin ti Crimea!
  Sipapakumbaba a simmungbat ni Zelensky:
  - Maysa a mannanakaw ti grip ken ababa a takiag!
  Ket kasta ti panagtultuloy ti debate, ngem nalawag a nangabak ni Zelensky. Isu ket nalalaing ken ad-adda a makakombinsir ngem ni Medvedev ken nagrag-o dagiti agdengdengngeg.
  Kalpasan a dagus ti debate iti telebision, nangipaulog ti agdama a Presidente ti Russia iti bilin a mangingato iti sueldo iti maminlima ken mamimpito a pension! Ngem kasla angaw idin.
  Nagkatawa laeng dagiti tattao ni Medvedev. Nupay nalawag nga iti bisperas ti eleksion sabali ti ar-aramidenda!
  Inkeddeng pay ni Medvedev nga ited ti Order ni San Andres ti Umuna a Naayaban nga agpada kada Stalin ken Lenin. Masapul a maikuna a medio nainsiriban daytoy a pangngeddeng, ngem naladaw. Nalawag a kayat ni Dmitry Medvedev nga abaken dagiti komunista. Ket nangruna dagiti Stalinista. Ngem maigiddato iti dayta, innalana ken intedna ti bituen iti bannuar a ni Tukhachevsky. Naisangsangayan met daytoy a tignay ken panangpadas nga ag-flirt dagiti liberal.
  Kaaduanna nga inkagumaan ni Medvedev a paragsaken agpadpada ti kukuami ken ti kukuayo. Intedna ti pammadayaw iti Patriarka, ti Papa ken dagiti lider dagiti Kristiano a denominasion. Kangrunaanna dagiti Protestante. Ket uray dagiti Saksi ni Jehova naisublida iti kalinteganda, ngem bassit laeng ti serserbi daytoy. Kasta met laeng, maiparitda nga agbutos, ket iti pangkaaduan matmatayen daytoy nga organisasion!
  Agpada a nangted ni Medvedev kadagiti muftis ken lama. Inkagumaanna nga alaen ti amin iti dasigna. Naisangsangayan ti panagtudo dagiti medalya ken order. Maigiddato iti dayta, ti agdama a presidente ket nangted kadagiti amin a diputado ti State Duma iti minilion a doliar a bonus ti tunggal maysa. Nupay kasta, daytoy ket imbes a nangbutbuteng ngem ti nangallukoy kadagiti tattao kenkuana.
  Sumaganad, inkagumaan ni Medvedev nga impasdek ti sumagmamano a baro nga urnos: ti Orden ni Pedro a Dakkel, ti Orden ni Ivan a Nakaam-amak, ti Orden ni Alejandro a Manangwayawaya, ti Orden ni Nicolas II ken ti Orden ni Brusilov. Naisubli met ti Order of Lenin ken Stalin.
  Inkagumaan ni Medvedev a maallukoy ti nadumaduma nga elektorado iti kastoy a pamay-an. Ket panagtignay iti prinsipio: agpadpada a kukuam ken kukuami! Ngem iti daytoy a kaso, ti omnivorousness ti nangpataud iti di panagtalek kadagiti tattao - kunada, maysa a balangkantis iti politika. Kasla nalipatan dagiti tattao a naki-flirt met ni Putin agpadpada iti kannigid ken kannawan. Ket inkagumaak met ti agbalin nga omnivore.
  Nupay kasta, ti maipalubos ken Jupiter ket saan a maipalubos iti toro! Ni Putin uray kasano manipud pay idi damo, iti laksid ti tugot ti simmaruno ken Yeltsin, a kagura dagiti tattao, tinagiragsakna ti simpatia agpadpada dagiti tattao ken dagiti elite. Uray dagiti komunista ket mabutengda nga agsao a maibusor kenkuana, ken nagbutosda a mangpasingked kenkuana a kas primero ministro a dida nakiranget wenno nagbargain.
  Ngem pulos a saan a partikular a naayat ni Medvedev. Agparang a nasaririt unay ken adda iti anniniwan ni Putin. Awan ti nangibilang kenkuana kas pudno a mannakigubat ken agturay. Iti pangkaaduan, kalpasan ni Putin, uray kasano ti asinoman a kasuno ket kasla maysa a napolitikaan nga enano ken maysa a banag a di umiso. Ket naibilang ni Zelensky kas karismatiko, kas iti prinsipe iti sarsarita. Ket saanen a pusa iti poke, no di ket naballigi nga agturay a nangguyod iti Ukraine manipud iti libtong, wenno imbes ketdi manipud iti abut.
  Siempre, nagsagaba ti Ukraine nga umuna iti amin gapu iti pannakaputed ti singgalutna iti Russia. Ket ditoy mabalin a saan unay a nakabasol ni Poroshenko. No adda koma kastoy a napasamak idiay Belarus, naan-anay koma a napaay dayta. No maipapan iti propesionalismo, napigsa ti gobierno ti Ukraine! Iti kasumbangirna, idiay Belarus, adda laeng dagiti sycophant ken dishevelers. Napigsa ti personalidad ni Putin iti team-na, kas ken ni Rogozin wenno Tkachev, ngem dagus a naikkat dagitoy.
  Ni Medvedev, uray kaskasano, ket maysa a tao a kasla saan a naipasngay nga agturay, ket ngarud daytoy a tsar ket saan nga interamente a pudno ken adda iti korte.
  Iti sumagmamano a wagas isu ket umasping kenni Gorbachev, nga isu ket ay-ayaten dagiti gagangay a tattao idiay Laud, ngem dida magustuan kadagiti bukodda. Paset, siempre, nangrugida a di magustuan ni Gorbachev gapu iti pannakidangadangna iti panagbartek. Dagiti alkoholiko ken aginum, siempre, dida pinakawan ti kinakurang ti vodka. Adda dagiti riribuk gapu iti arak. Ket kalpasanna, naungaw dagiti sigarilio.
  Saan, nalawag ni Gorbachev a saanda a nagustuan gapu laeng iti kinakalbona. Ni Medvedev, kas primero ministro, impakitana ti bagina a nakapuy unay nga ekonomista. Ket uray no awan ni Zelensky, adda problemana a mabutosan iti baro a termino.
  Naminsan ginuyugoy ni Putin ni Medvedev dagiti lapayag.
  Ngem ita, nagsardeng ni Putin iti ay-ayam - dinadaelna ti salun-atna, a manual ti panagmaneho ken nagbannog iti hockey. Nasken kadi ti sumang-at iti yelo iti kasta a mararaem nga edad? Nangruna no awan ti paglaingam idi ubingka pay?
  Nauram ni Putin, nag-overextended. Ket no awan isuna, awan ti makalapped ken ni Zelensky. Maysa pay, ni Putin a mismo ti nangidaulo iti pagalagadan ti personnel iti wagas nga awan ti maikari a kasunona. Kas ken ni Stalin, a nangaramid iti dayta tapno ni Khrushchev ti simmaruno kenkuana, ken nabangkarote. Ket ditoy ni Medvedev ket saan a pulos nga umdas a lider ti imperio ti Russia.
  Iti Sabado sakbay ti eleksion, amin a kanal ti TV ti Russia ket nangibrodkas iti pelikula maipapan ken ni Zelensky. Natural, a panggepna ti mangpabasol. Ngem manmano a kinapudno ti naiparang. Ket impakita ti propaganda ti kinaawan gawayna. Ket adu a channel ti nagkomento iti pelikula.
  Nangted ni Medvedev kadagiti bilin iti adu a heneral. Adda manen starfall.
  Di ninamnama, nangipasdek met iti baro nga Order of Botvinnik, tallo a degree: bronse, pirak, ken balitok. Ken kasta met ti Order of Alekhine. Ken kasta met ti bronse, pirak ken balitok.
  Ad-adda pay nga inwaragawag ni Medvedev babaen ti bilin a ti Russia ket agbalbaliw iti propesional a buyot iti uneg ti uppat a tawen. Ket ti biag ti serbisio ket makissayan iti innem a bulan.
  Sumaganad, impakaammo ti agdama a presidente a dagiti beterano iti gubat ken dagidiay nagserbi kadagiti hot spot ti mapadayawan iti Hero of the Russian Federation star. Ania ti nagbalin nga addang nga awan ti analogona.
  Nalawag a sapsapulen ni Medvedev ti lugar iti historia. Sumaganad, ti agdama a presidente ket nangted kenni Vladimir Vladimirovich Putin kalpasan ti ipapatayna iti Order of Victory ken ti Order ni San Andres nga Umuna a Naawagan ken ti baro a naipasdek a dakkel a diamante a bituen ti Bannuar ti Pederasion ti Russia.
  Daytoyen ti maudi a panangpadas a mangay-ayam iti rating ti dati nga idolo ti Russia. Kasla, nagbalinak a Medvedev iti adu a tawen a kaduak ni Putin - ayatennak iti amin a puso ken kararuam!
  Ngem agparang a saan unay a magagaran dagiti tattao a mangayat iti daytoy agbalinto a diktador.
  Ket iti rabii manipud Sabado agingga iti Domingo, impakaammo pay ketdi ni Dmitry Anatolyevich Medvedev ti pannakaituding ti titulo a Generalissimo ken Vladimir Vladimirovich Putin kalpasan ti ipapatayna!
  Talaga a talaga a nalamiis daytoy! Kasla, itedko ti titulo iti idolo dagiti napalabas a tawen!
  Nupay kasta, makatulong kadi daytoy ken Medvedev? Narigat a kombinsiren dagiti tattao nga agbutos iti bagbagida babaen laeng ti panangidayaw kadagiti dati nga idoloda ken panangted kadakuada kadagiti bilin. Uray kasano ti panagdigusmo kadagiti premio, saanmo nga isubli ni Putin. Ket nalawag a pimmanaw ti daan nga ari ket aggapu idiay Kyiv ti baro nga ari.
  Nupay kasta, saan a matmaturog ni Zelensky, ken nangpadayaw met iti Papa. Binendisionan ti lakay a ni Francis the First ti Presidente ti Ukraine gapu kadagiti baro a gapuanan.
  Ket idiay Belarus, nalpasen ti koalision dagiti partido a makatulong iti Russia ti panagkolekta kadagiti pirma tapno maangay ti referendum maipapan iti panagkaykaysa iti Russia. Manamnama ti botos maipapan iti daytoy a banag. Nupay kasta, saan a maidaydayaw ni Medvedev gapu iti daytoy. Ket ditoy ti kangrunaan nga aramid ket naggapu ken ni Zelensky, daytoy nga idolo ti minilion.
  Isu nga ita, sumsumrek ni Vladimir Zelensky iti finish line...
  Nangrugin ti panagbutos idiay Siberia. Nangato ti turnout manipud pay idi damo. Napan dagiti tattao iti eleksion ket immisemda. Nabatad nga umayda gapu iti panagbalbaliw. Ket baro ti kayatda. Nabannog ken nabannog ti amin iti lakay.
  Uray ti kanta ket naguni iti agsapa:
  Kalikaguman ti pusotayo ti panagbalbaliw
  Kasapulan dagiti matatayo ti panagbalbaliw...
  Iti katawami ken iti luluami, .
  Ket iti panagpulso dagiti urat!
  Agbalbaliw, ur-urayentayo ti panagbalbaliw!
  Kalmado ti pannakaangay ti eleksion, ngem dakkel ti timmabuno. Nagdudupudop dagiti tattao iti eleksion. Ni Nikolai Valuev ti maysa kadagiti immuna a nagbutos. Imbatona ti balota iti kahon ti balota ket kinunana:
  - Ibutostayo ti baro a banag!
  Sumaruno a nagparang ni Alexander Povetkin. Nagbutosak met ken intedko ti opinionko:
  - Para kadagiti Ruso a Dios!
  Sumaruno ti panagbutos. Inwarasda dagiti balota kadagiti kahon ti balota. Ket da Dima Bilan ken Alla Pugacheva. Nagparang met ni Lev Leshchenko ket impakaammona:
  - Ibutostayo ti baro a banag!
  Inkanta ni Nikolai Baskov:
  - Russian waltz, agpangato dagiti payak! Umadanin ti Primavera!
  Ken inkabilna met ti bulong iti basuraan.
  Kalpasanna, nagparang dagiti dadduma a lallaki... Immay ni Zelensky a nagbutos iti scooter ket nag-somersault - nakagun-od iti palakpak. Nagbutosda ken inbalikasda pay ketdi:
  Ammuem ti pulso ti puso ken urat, .
  Lua dagiti annaktayo, inna...
  Kunada a kayattayo ti panagbalbaliw
  Ibellengmo ti sangol dagiti nadagsen a kawar!
  Ken nadaranudor a palakpak! Nupay dagiti daniw ket saan a babaen kenkuana, no di ket babaen ti nalatak a mannaniw ken mannurat a ni Oleg Rybachenko. Ngem nagbalin a lalaki a mismo ni Oleg Rybachenko, ket ita agdaldaliasat iti sabali a lubong.
  Kalpasanna, nagbutos ti dadduma a boksingero: da Sergey Kovalei, Denis Lebedev. Pinadas ti maudi ti agsubli kalpasan ti panagsardeng. Ngem nasapsaplit ket kamaudiananna pimmanaw.
  Nagbutos ni Sofia Rotaru idiay Kyiv. Ket adu ti immisemna...
  Immay met ni Vladimir Zhirinovsky. Impukkawna:
  - Para iti baro a dana!
  Ket insilengna dagiti epaulet ti maysa a koronel heneral. Immay ni Zyuganov iti eleksion a naka-wheelchair. Ket kanayon a naulimek.
  Nagbutos ni Grudinin nga umis-isem ...
  Nangted ni Garry Kasparov iti aggigiddan nga ay-ayam ken nagbutos met. Maysa pay, imbagana a makiay-ayam ken ni Carleson. Isu a nangted ni Anatoly Karpov iti aggigiddan a game session.
  Sabagay, napadayawanen ni Karpov iti Golden Order ni Mikhail Botvinnik.
  Isu a sabali pay a saludsod ket no siasino ti kangrunaan ken kasayaatan a kampeon ti lubong ditoy.
  Sigurado nga adu ti nagbalbaliw...
  Ket ni Dmitry Anatolyevich Medvedev ti nangsorpresa manen iti amin. Naipakaammo manipud iti institusion, ti bilin a napanaganan iti "Oleg Rybachenko". Maysa pay, adda uppat a degree a maminsan: ti maikapat a degree ket bronse, ti maikatlo a degree ket pirak, ti maikadua a degree ket balitok, ken ti umuna a degree ket balitok nga addaan kadagiti diamante!
  Nagbalin a nagsayaat daytoy!
  Nairuaren ti "Armageddon ni Lucifer" kadagiti sinean, ken nadadaelen dagiti rekord ti "Avatar" ken "Star Wars". Agbalin a pudno a literary superstar ni Oleg Rybachenko!
  Ni Medvedev ket nangipatakder pay ti literario a premio a nainaganan manipud kenni Oleg Rybachenko - nga addaan iti pondo ti premio a sangapulo a daras a dakdakkel ngem ti Premio Nobel.
  Ket daytoy ket sapasap a nalamiis unay!
  Kalpasanna, umad-adu ni Medvedev ti nagtrabaho iti Domingo. Isu ket nangted kenni Oleg Rybachenko ti Orden ni San Andres ti Umuna a Naawagan, ken ti bituen ti Bannuar ti Rusia, ken ti dakkel a bituen ti diamante ti Bannuar ti Rusia, ti Orden ti Balligi. Daytoy ket maysa a panangpadas a mangbalbaliw iti kurso ti historia.
  Kasla, siaasi a tratuek ni Oleg Rybachenko, ket nagsayaatto ti amin! Maigiddato iti dayta, agpada nga itedko kenkuana ken iti marshal ti titulo a Russian Federation!
  manipud iti executive polls ket ammon , a mangibagbaga a ni Zelensky ket addaan iti nasurok a walopulo a porsiento.
  Ket saan nga agsardeng ti panagayus ti impormasion...
  Saan pay a bumotos ni Medvedev. Agtrabaho. Ditoy ket mangipaulog ti bilin a mangipaay kenni Vladimir Volfovich ti ranggo a heneral ti buyot. Kasla, agbalinka a napudno kaniak.
  Nupay ni Zhirinovsky, kasla bimmallasiw metten iti sabali a bangir.
  Nagbalin a ministro ni Lev Leshchenko nga awan ti portfolio. Ngem saanen a napateg dayta.
  Adda riribuk idiay China. Kayat dagiti umili ti demokrasia - nabannogdan iti despotismo! Saan nga agbiag ti tao babaen ti tinapay laeng!
  Kayatko nga ibaga a saan iti boss-ko! Kasano kabayag a mataginayonmo ti disiplina babaen ti sarukod iti maikaduapulo ket maysa a siglo?
  Saan unay a nasayaat ti panaglabas dagiti bambanag idiay China. Imposible a suroten dagiti riles ti komunismo ken bangonen ti kapitalismo iti di nakedngan a tiempo. Kasapulan ti sumagmamano a panagbalbaliw. Ket konserbatibo unay ti liderato.
  Mainayon pay, kayat ti baro a burgesya ti demokrasia ken agpatingga ti kinaranggas dagiti polis.
  Adda met epekto ti pannakabannog dagiti daan a wagas ti panagtrabaho! Awan ti tarigagay nga agbalin a cogs iti sistema. Wen, idiay China no Domingo, dagiti napateg a riribuk ti mangyegyeg iti sistema.
  Ket idiay Estados Unidos, ti babai ti addaan iti kadakkelan a gundaway nga agbalin a presidente. Nupay kasta, kellaat a nangrugi a dimmakkel ti kinalatak ni Floyd Mayweather ti . Daytoy di maparmek a boksingero ket simmang-at metten iti kangatuan a rating.
  Agparang a nakalibas ti Estados Unidos kadagiti baro a balligi ket dina kayat ti maysa a Republikano wenno Demokrata nga adda iti trono. Ket nalamiis met ni Floyd!
  Ket kalpasanna addanto manen debate iti TV.
  Malem ti Domingo itan. Mabiit nga agserra dagiti polling stations.
  Iti maudi a kanito, nagparang kamaudiananna ni Medvedev. Dinardarasna nga imbelleng ti balota iti kahon ti balota sa pimmanaw a di nagsao. Dimtengen ti relo ket nalpasen ti panagbutos.
  Iti agdama, pimmanaw ni Presidente Medvedev iti Kremlin ket napan iti pagtaenganna iti asideg ti Moscow.
  Adda dua a babbalasitang iti kabina a kaduana. Di kumurang a sumagmamano a paglinglingayan.
  Ni Natasha, a nakatugaw iti kannawan, dinamagna:
  - Bueno, kasanon ni Dima? Ita, ipakaammodanto ti maudi a pannakapaaymo!
  Napaliiw ni Medvedev:
  - Dua pay laeng a bulan sakbay ti inagurasion. Isu nga iti agdama siak pay laeng ti amin, ket ni laeng Zelensky ti Presidente ti Ukraine!
  Ni Alenka, a nakatugaw iti makannawan nga ima, kinunana:
  - Ket mabalin a mapapartak ti inagurasion! Nalpasen ti pannakabalinmo, Dmitry Anatolyevich!
  Sipapakaasi nga insaludsod ni Medvedev:
  - Ngem mabalinyo nga aramiden dayta a babbalasitang!
  Nagkullayaw ni Natasha ket dinamagna:
  - Ania ti kabaelantayo?
  Sitatalged a kinuna ni Medvedev:
  - Makibiang iti inagurasion!
  Nagkatawa ni Natasha ket insungbatna:
  - Ket Kasano?
  Desidido ti simmungbat ti agdama a presidente:
  - Kasla dimo am-ammo ti bagim!
  Sipupungtot a simmungbat ni Natasha:
  - Saanmi a patayen ni Zelensky!
  Dagus a nagkedked ni Medvedev:
  - Bueno, apay a patayen dayta! Siguraduenyo laeng nga isuko a mismo ti korona!
  . KAPITULO No. 4.
  Nagkidem dagiti babbalasitang a nagkaykaysa...
  Nagisem a sinaludsod ni Alenka:
  - Ania ti isingasingmo nga agusar iti hipnosis?
  Nagtung-ed ni Dmitry Anatolyevich:
  - Dayta ti kasta! Mabalinmo nga aramiden dayta!
  Insungbat ni Natasha para iti gayyemna:
  - Mabalintayo, ngem ditay" kayat!
  Nasdaaw ni Medvedev:
  - Apay a kastoy?
  Sipupudno a simmungbat ni Natasha:
  - Ni Zelensky ti napili! Ket sika, Dmitry Anatolyevich, saanmo a kabaelan nga iturayan ti pagilian!
  Innayon ni Alenka buyogen ti kinadakes:
  - Ket daytoy ket medyo nalawag kadatayo amin!
  Napaliiw ni Medvedev buyogen ti pungtot:
  - Dimo kadi maawatan nga agbalintayo a kolonia ti Laud?
  Sitatalged a simmungbat ni Alenka:
  - Imbes ketdi, agbalinto ti Laud a koloniatayo!
  Siuulbod nga innayon ni Natasha:
  - Ket no kaduam, Misha, saan a naindaklan ti Russia uray kaskasano!
  Naggurgura ni Medvedev:
  - Itedko kadakayo ti Order of Victory, ti Order ni San Andres nga Umuna a Naawagan, ti Order ni Nicolas II, ken maysa a balitok a bituen kadagiti diamante...
  Nagkatawa ni Natasha ket kinunana:
  - Wenno mabalin a datayo a mismo ti agbalin a presidente ken mangted iti tallo gasut nga bilin iti bagitayo?
  Napaliiw ni Alenka:
  - Mabalinmi nga i-hypnotize ken agbalin a generalissimos.
  Nagkidem ni Natasha ket napaliiwna:
  - Wenno mabalin a supergeneralissimos !
  Nagkatawa dagiti babbalasitang...
  Inkanta ni Alenka:
  - Ket no dadduma uray ti kabusor ket nagpukkaw, .
  Ilemmeng ti buteng - a maysaak nga ari!
  Inukrad ni Natasha dagiti ngipenna ket nagkigtot:
  - Diak kayat dagiti teatro ken arena, .
  Sadiay, maysa a milion ti masukatan iti maysa a ruble...
  Nupay adda dagiti dadakkel a panagbalbaliw iti masanguanan - .
  Ay-ayatek da Belogog ken Stalin!
  Ket inusar ti balasang dagiti awan kawesna a ramay ti sakana a nangipis-it iti agong ti naabak a presidente.
  Naipakaammon dagiti bilang manipud iti Adayo a Daya. 91 porsiento para ken ni Zelensky, 7.5 porsiento para ken Medvedev, agtalek a panangidaulo ti presidente ti Ukraine.
  Ginuyod met ni Alenka ti lapayag ni Medvedev babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana sa nagsisilpo:
  - Bueno, kasanon ti dati a presidente, nakatulong kadi kenka dagiti premiom?
  Sipapasnek a kinuna ni Medvedev:
  - Saanak pay nga ex! Sakbay ti inagurasion, ti pudno!
  Impukkaw ti balasang:
  - Gloria iti baro nga ari!
  Nagkedked dagiti mangkukulam a babbalasitang a tumulong ken ni Medvedev kas maudi a trump card-da. Ket ita, bayat nga ikagkagumaan pay laeng ti agdama a presidente ti agsapul iti dalan a rummuar iti awan namnama a kasasaad.
  Mabalin nga impluensiaan ti Korte Suprema a mangwaswas iti resulta ti eleksion ti presidente ti Russia? Kasla dakkel a sulisog daytoy. Ngem iti kinapudnona kasla naingpis ti posibilidad.
  Kasano ngay no mangipaulogtayo iti bilin ket itukontayo ti tunggal ukom iti maysa a bilion a doliar? Ngamin, isu ti presidente ken adda pannakabalinna a di pulos inar-arapaap uray dagiti tsar! Ad-adda nga eksakto, ti agdama a presidente. Ket pudno, no itukonmo ti sibubukel a bilion a doliar, saan a sarangten dagiti hues.
  Apay a sayangen ti panawen kadagiti babassit a banag?
  Nayallatiw ti datos babaen ti radio. Bayat a ni Zelensky ket addaan iti siam a pulo a porsiento, plus idiay Ukraine manamnama nga umawat iti dandani sangagasut a porsiento. Nalabit iti lugar ti red belt, gapu iti panag-flirt ni Medvedev kadagiti komunista, addanto pay bassit, adda sumagmamano a tsansa idiay Caucasus. Pudno, kasla inkeddeng ni Ramzan Kadyrov ti mangabak a dasig. Mabalinmo pay laeng ti makagun-od iti kuarta iti buyot, nupay awan ti partikular a tarigagay ti militar nga agserbi, awan ti tarigagay ti matnag a presidente.
  Iti pangkaaduan, kalpasan ti umuna a round, kimmapuy ti pannakabalin ni Medvedev. Ket no makaiwaras pay laeng kadagiti premio, no saan ket ad-adda a di maikankano.
  Simmangpet ni Dmitry Medvedev iti opisinana ket pinadasna a kontaken ti banko sentral. Di nagkedked nga inkonekta ti attendant.
  Kiniddaw ti agdama a presidente a maipaay kenkuana ti kuarta para kadagiti naganat a kasapulan.
  Insungbat ti pangulo ti Banko Sentral:
  - Diakto aramiden ti aniaman agingga a makaawatak iti pammatalged manipud iti baro a Presidente Zelensky.
  Nagngaretnget ni Medvedev:
  -Mauyongka kadi? Siak pay laeng ti presidente ti inagurasion ti baro! No kasta, masapul ngarud nga agtulnogkayo kaniak!
  Napaliiw ti pangulo ti banko sentral:
  - Segun iti konstitusion, diak agtulnog kenka! Ket uray kaskasano, apay a kasapulam ti kuarta?
  Insungbat ni Medvedev nga agngisiten:
  - Kasapulan kadi dagiti pagilian para kadagiti emerhensia?
  Simmungbat ti pangulo ti banko sentral iti nainget a tono:
  - Kayatmo kadi ti aglibas?
  Nagtaul ni Medvedev:
  - Tiliwenka itan! Agtulnog kaniak ti buyot! Kaduak ni matalek a Zhirinovsky!
  Napaliiw ti pangulo ti Banko Sentral:
  - Daytoy ti kanayon nga alaenna ti cake! Ket idiay Moscow nasurok a siam a pulo a porsiento ti para ken ni Zelensky. Nalpasen ti pannakabalinmo Misha!
  Nagngaretnget ni Medvedev:
  - Ngem saan a nangrugi ti kukuam!
  Ket inbitinna ti telepono. Ita, rumigrigaten ti kasasaad. Dandanin agkedked dagiti puersa ti seguridad nga agtulnog. Wen, ni Zhirinovsky ket maysa a sora. Maitutop kadi ti panangdutok kenkuana kas Ministro ti Internal Affairs? Ited ti bilin kadagiti espesial a puersa. Wenno rumbeng kadi nga ikagumaantayo pay laeng nga usaren ti State Duma?
  Nalawag a mangangay ni Zelensky kadagiti baro nga eleksion, ken adu a diputado ti saan nga umawat kadagiti mandatoda. Ad-adda nga eksakto, dandani amin.
  Sabali ti kasapulan ditoy. Ngem saan la ketdi a maikontra kadagiti tattao ti State Duma. Ket saan a suportaran ti buyot ti direkta a kudeta militar. Dagiti heneral idiay Russia ket saan a kas iti kita a mapan makigubat sibil.
  Maymaysa laengen ti nabati - ti panangkansela iti eleksion ti presidente iti korte. Daytoy laeng ti nainkalintegan a gundaway a mangpaatiddog iti panagsagaba. Ngem kaaduanna a mapaatiddog laeng dayta. Saan la ketdi a pudno ti tsansa ni Medvedev a mabutosan manen. Kinapudnona, dakkel unay ti anti-rating -na , nakarkaro pay ngem ni Petro Poroshenko.
  Napanunot met ni Medvedev ti sabali pay a pagpilian. Kas pagarigan, pisikal nga ikkaten ni Zelensky? Ngem direkta a kriminalidad daytoy. Agruknoy iti kasta? Maysa pay, dadaelenna ni Medvedev. Ket iti kasayaatan a kasasaad mangted dayta iti reprieve. Ngamin, saan a pakawanen ti umili ni Medvedev iti kasta a dakkel a pannakapaay iti eleksion.
  Saan, saan nga agballigi ni Dmitry Anatolyevich. No saan a makaurnong uray sangapulo a porsiento ti botos iti eleksion, sigurado a saan nga agtalinaed iti turay.
  Immasideg ni Medvedev iti bar. Linuktanna, nangiruar iti botelia, sa nangibukbok iti bagina iti sumagmamano a cognac.
  Nangina - "Napoleon", agtawen iti dua gasut a tawen!
  Ininum ti agdama a presidente ti baso. Kalpasanna, nagmeriendaak iti maikadua nga addaan lemon.
  Nabara ti tianko ken naparpartak ti panagtaray ti panunotko. Kalpasan ti maikatlo a baso, immisem ni Medvedev sa nagtugaw iti tugaw. Nagrag-o bassit. Kinapudnona, apay a kasapulanna daytoy a pannakabalin? Naan-anay a responsabilidad. Saan a maysa a minuto a nawaya nga oras, saan a maysa a segundo ti talna. Kanayon nga aggargaraw, iti sidong ti panangsiput dagiti video camera. Mabutengka nga agsao iti adu unay.
  Adu ti trabaho, ngem awan ti ragsak.
  Ket kayatko ti makiidda iti kama a kaduak ti maysa a balasitang. Agay-ayam iti war iti kompiuter.
  Kinapudnona, adtoyka ti presidente, ngem tapno mairugi ti pudno a gubat mamindua nga agpanunotka. Kastoy ti saan a pannakaitured ti nakabutbuteng a ni Trump a mangraut iti Iran.
  Adu ti mabalinyo nga isarita maipapan iti gubat, ngem iti aktual a panangikeddeng iti dayta ket saan a nalaka!
  Ngem labanam ti ay-ayam, labanam ti bagim!
  Nagtugaw ni Medvedev iti kompiuter. Inlukatko ti paboritok a Gubat Sangalubongan II. Nabayagen a dina kabaelan nga ay-ayamen dayta. Ditoy, tapno saan unay a ma-strain, usarem ti scammer"s code. Kas iti daytoy...
  Ket kalpasanna agtarayka iti teknolohia iti kapartak ti bagyo. Ket addaankayon kadagiti IS-7, nga ilansam kadagiti rehimen, ken dagiti laeng T-1 a maibusor kadagiti Aleman. Adda madlaw a nagdumaan ti pigsa ken kabaelan.
  Ni Medvedev, a dandani pulos a di imminum, gapu met iti nakapuy a salun-at, madlaw a nagrag-o.
  Kastoy ti panangipuruakmo iti kanginaan ken kadagsenan a tangke ti Maikadua a Sangalubongan a Gubat, ti IS-7, iti kabusor. Ket burakem dayta a di unay marigatan. Nalaka ken sibaballigi a mapaspasamak ti gubat. Alaem ti siudad kalpasan ti siudad.
  Iti sapasap, siempre, ni Stalin ket nangidaulo a nasayaat ti pagilian, ken nakabalin a nangabak ti Maikatlo a Reich iti kurang nga uppat a tawen. Napapaut ti pannakidangadang ni Putin iti ISIS. Ngem nalamiis unay ti teknolohia dagiti Aleman.
  Iti ay-ayam, kas pagarigan, ti tangke ti Alemania nga E-75, ti laeng Soviet IS-7 ti makalaban iti dayta iti agpapada a takder, amin a dadduma a tangke ket sumuko. Napigsa unay ti kabal ti E E-75. Uray ti paltog ket nangatngato ngem ti Soviet IS-7 ken asideg iti makadadael a pannakabalin.
  Ket plano dagiti Aleman a pagbalinen daytoy a tangke a kangrunaan a tangkeda idi 1945. Ti ngay ti kukuami?
  Nagsennaay ni Medvedev... Saanda a nabalinan nga inkabil ti IS-7 iti mass production iti panawen kalpasan ti gubat. Isu a napapaut ti gubat, awan ti makaammo no siasino pay ti nangabak.
  Ni Dmitry Anatolyevich, nabartek, nagkanta:
  - Ay-ayatek, kakabsat, ay-ayatek! Ay-ayaten ti agbiag, kakabsat! Ket saan a kasapulan a marigatan ti atamantayo.
  Nakaturog ni Medvedev bayat ti panagay-ayamna. Makarelaks dayta...
  Ket kabigatanna naammuan ti maudi a resulta ti eleksion ti presidente.
  Agarup 92 a porsiento kadagiti botante ti nangbutos ken ni Zelensky a kaduana ti Ukraine, ken 6.7 a porsiento ken ni Medvedev. Gapuna, napasamak ti naballigi a balligi ni Zelensky.
  Nangrugi ti selebrasion ken panagrag-o iti pagilian. Kamaudiananna, umay ti baro, kas kasla iti adu, a naraniag a biag.
  Iti agdama, ni Dmitry Anatolyevich Medvedev ti agserserbi a presidente bayat ti inagurasion.
  Ket kinablaawanna, siempre, ti nangabak. Sadino ti mabalinmo a papanan? Ket awan ti mabilang iti innem a porsiento.
  Nupay kasta, sinarungkaran ni Ministro ti Internal Affairs a ni Vladimir Zhirinovsky ken ni Medvedev ket liniwliwana:
  - Binutosanka ni Dmitry Anatolyevich!
  Siuulimek a simmungbat ti agdama a presidente:
  - Aagyaman!
  Insingasing ni Zhirinovsky:
  - Baka rumbeng nga ikabil daka iti premiere?
  Inyugyugyog ni Medvedev ti naipinta nga ulona:
  - Diak pagarupen, kalpasan ti kasta a pannakaabak iti maikadua a round, itedda kaniak ti primero ministro. Saanton nga umiso daytoy iti politika.
  Lohikal a kinuna ni Zhirinovsky:
  - Anyway, adda koma taga-Russia iti lugarmo. Isu nga asino no saan a sika?
  Insingasing ni Medvedev:
  - Kaaduanna, ni Andrei Navalny!
  Inukrad ni Zhirinovsky dagiti ngipenna ket nagngaretnget:
  - ni Andrei Navalny nga? Saan koma a mapasamak daytoy!
  Inkidem ni Medvedev dagiti abagana ket kinunana gapu iti pannakariro:
  -Sadino ti papanam?
  Impukkaw ni Zhirinovsky:
  - Wen, arestuek ida amin!
  Inwagwag ni Medvedev ti imana:
  - Naan-anay! Kasla nalpasen ti panawentayo! Mapanak agbakasion idiay Canary Islands. Ania ti aramidem?
  Ni Zhirinovsky, a nasikap a nangkidem kadagiti matana, insungbatna:
  - Lobby para iti interes dagiti gagayyemmo! Agingga nga innala ni Zelensky ti trabahona kas presidente ti Russia ken Ukraine!
  Nakalkaldaang a kinuna ni Medvedev:
  - Daksanggasat ta saan unay a simple daytoy... Kalpasanna, uksotennaka ti tallo a kudil!
  Ni Zhirinovsky, a nasikap nga inkidemna dagiti matana, dinamagna:
  - Pangngaasiyo ta aramidennak a marshal ti Russian Federation! Bueno, ania ti pategna kenka!
  Nagpanunot ni Medvedev iti dua a segundo, ket kalpasanna impakaammona:
  - Nasayaat! Saanka laeng nga aramidek a marshal, no di ket isublik met ni Beria iti ranggo a marshal! Nalintegto dayta!
  Nagtung-ed ni Zhirinovsky kas umanamong:
  - Mainaig ken ni Beria, wen!
  Inkidem ni Medvedev dagiti matana ket dinamagna:
  - Ket mainaig kenka?
  Sipupudno a simmungbat ni Zhirinovsky:
  - Ket tratuennak a kasla ari! Gunggonaak ti siasinoman a kayatko!
  Nagtung-ed ni Medvedev kas umanamong:
  - Wen, kasta koma!
  Ket imbilinna ti pannakaisagana ti agpada a bilin maipapan iti panangipaay kadagiti ranggo dagiti marshal.
  Nagrag-o ti agdama a presidente ti Russia. Ipagarupna nga ita naan-anay a matagiragsakna dagiti ay-ayam iti kompiuter.
  Ket dakkel ti ragsakda nga agay-ayam...
  Ngem talaga, apay nga adda sabali nga aramiden ti presidente? Ita, nakaro ti panagrang-ay ti teknolohia isu a mabalinmo ti agbalin nga asinoman. Uray babaen ken Apo Dios. Ket espesipiko iti ay-ayam a mangparnuay kadagiti uniberso.
  Kas pagarigan, iti opisina ti agdama a presidente adda dakkel a bilang dagiti nadumaduma nga ay-ayam, agraman dagiti kamodernoan.
  Inkeddeng ni Medvedev ti agay-ayam iti aktual nga oras nga estratehia nga ay-ayam. Alemania idi 1939. Bueno, apay nga agus-usarkayo iti code ti scammer? Inayonmo ti bagim iti lima ribu a Panther, tallo ribu a Tigre ken sangapulo ribu a Focke-Wulf. Ket ideploymo dagitoy a puersa maibusor iti kabusor. Ket rautenyo ti Poland, nga awan uray apagkapullo ti kakasta a puersa.
  Ket agtultuloy ti gubat kas iti kayatmo, nga addaan iti maymaysa a kalat ken sibaballigi. Ni Medvedev, no pudno ti ibagak, dakkel a manangparmek ditoy. Rumekenna ti kabusor a kasla mangrumek kadagiti plum babaen ti prensa.
  Nalaka ken naparpartak ti pannakapatad ti Poland ngem iti pudpudno a pakasaritaan. Rautem ti Francia. Ilansamo ti sangapulo a ribu nga E-75 a tangke kenkuana babaen ti panangusar iti rogue code. Ipapantayon, dagiti napipintas a kotse. A naan-anay a di maapektaran kadagiti paltog a Pranses, ngem makapapatay kadagiti adayo a distansia. Paltogda dagiti lugan ti kabusor.
  Agluksaw pay ketdi ni Medvedev gapu iti ragsak. Kas iti ay-ayam, napartak ti panaggarawna, ken alaenna metten ni Paris... Ket kalpasanna, kasanon dagiti trifles? Aggigiddan nga alaentayo ti España, tapno saan unay a makapungtot ni Franco .
  Ket para iti panangraut iti Gibraltar usarentayo dagiti jet aircraft. Sadino ti papanan dagiti Briton?
  Siempre, maigiddato iti dayta agusartayo iti pondo a mangaramid kadagiti barko a pakigubat ken barko a pagluganan ti eroplano. Narigatto dayta para iti Britania idin. Adtoy ti sangagasut a barko a pagluganan ti eroplano ken dua gasut a barko a pakigubat. Dakkelto a puersa daytoy.
  Ket kalpasanna adda dagiti agdisso a barko. Aramidem met dagiti tangke ti "E"-U series, maysa pay nga ebolusion ti "E". Ditoy nga ibellengmo ti "E"-50-U a tangke, kasta a makina a dikay" makastrek iti dayta manipud iti aniaman nga anggulo.
  Ket bay-am a parigatenna dagiti Briton. Adtoy ti dua a napintas a babbalasitang iti uneg ti kasta a tangke a mangkidem iti agdama a presidente ti Russia.
  Ipuyot ni Medvedev ti agek kadakuada kas sungbat.
  Kastoy ti panagay-ayamtayo...
  Ket umas-asideg ti London dagiti kaudian a tangke. Ket awan ti seremonia alaenda ti kabesera ti Inglatera.
  Inkanta ni Medvedev:
  - Makauma ti lubong! Kanentayo amin ti pusa!
  Siempre, makapainteres ken nalaka nga ay-ayamen dayta. Innalak ti scam code ket selioak ti aniaman a kayatmo. Isu a matiliwmo ti Balkan ket mapanka idiay Africa. Sika met ti selio, ken kasta met ti infantry. Mangaramidka kadagiti tropa, no adda la koma kuartam. Ket mangted met iti kuarta ti naala a teritoria. Bueno, padasem dayta, magnaka iti aglawlaw ti Africa.
  Luktan pay laeng ti USSR ti sango. Tallopulo ket uppat kontra iti E-50-U series, a sabali pay a sangapulo a ribu ti naselioan. No ti E-50 ket maysa a lugan nga addaan iti agarup kapada a kabal a kas iti Tiger-2, ti laeng rasional a bakras ti dakdakkel, ken napigpigsa bassit ti armamento, ken napigpigsa ti makina. Ti E-50-U, nga agpapada ti kadagsenna, ket maipada iti Soviet T-64, ken addaan pay ketdi iti napigpigsa a makina ti gas turbine.
  Wen, saan nga agpapada dagiti puersa. Ditoy a makilablaban ti nadumaduma a kaputotan dagiti tangke.
  Ket ni Medvedev, siempre, agdardaras a nakasakay iti nangisit a kabalio.
  Siempre, saan a maipada dagiti puersa. Mabalin met nga inayon ti E-75-U, daytoy ket squat killing machine, saan a makastrek uray dagiti paltog ti barko.
  Ken no kasano a lapdanna ti bagina. Awan ti makalapped iti dayta.
  Agay-ayam ni Medvedev a kasla bassit nga ubing a lalaki. Eh, sige, ngarud kasano. Ket awan ti magagaran a makakita kenkuana. Naabak ket nalipatan ti agdama a presidente.
  Tunggal maysa ket ay-ayatenna laeng dagiti nangabak.
  Inkanta ni Dmitry Anatolyevich:
  Ket karkaritentayo dagiti bagyo, .
  Manipud iti ania ken apay...
  Agbiag iti lubong nga awan ti sorpresa, .
  Imposible dayta iti asinoman
  Sapay koma ta naimbag a gasat, pannakapaay, .
  Amin a panagluksaw, agpangato ken agpababa, .
  Iti daytoy laeng a wagas, ken saan a sabali, .
  Iti daytoy laeng a wagas, ken saan a sabali!
  Agbiag ti sorpresa!
  Siddaaw! Siddaaw!
  Agbiag ti sorpresa!
  Siddaaw! Siddaaw!
  Agbiag ti sorpresa!
  Ket ad-adda a nagbalin a naragsak ni Medvedev. Ita, sinakup dagiti tropana ti Ukraine, Belarus, ket di malapdan nga umas-asidegda iti Moscow!
  Kuna ti dati a presidente ti Russia:
  - Nga ay-ayam ti biagtayo!
  Ket alaenna ti kabesera ti USSR babaen ti bagyo. Siempre, maibusor iti buyot idi 1941, addaan kadagiti tangke nga addaan kadagiti kababalin manipud idi dekada innem a pulo ken uray pay dekada pito, ket ti kangrunaan ket adu dagitoy.
  Medvedev winks at himself... Naala ti kabesera a Moscow. Ket ita mabalinmon nga alaen ti Caucasus... Ket maigiddato iti dayta, alaem ti abagatan ti Africa para iti bagim. Ket bumallasiwto idiay Argentina.
  Ket manipud sadiay rautenda ti USA. Isu ket nalamiis a komander. Naud-udi ti kabusor agpadpada iti kaadu ken kalidad dagiti tropa.
  Sigagagar nga agkanta ni Medvedev:
  - Situturedkami a mapan iti gubat! Para iti pannakabalin dagiti Soviet! Ket punasentayo ti amin iti tae iti pannakidangadang para iti daytoy!
  Temporario a naikkat ni Medvedev iti ay-ayam. Ti Ministro ti Depensa ti Russia, a nangsukat ken ni Shoigu Trubetskoy, timmawag. Dinamagna iti agdama pay laeng a presidente:
  - Kaanotayo nga agsapata iti baro a lider?
  Ababa ti insungbat ni Medvedev:
  - Sadino ti rumbeng nga ayanna, iti inagurasion!
  Napaliiw ni Trubetskoy:
  - Kayat ti baro a presidente ti nagkaykaysa a pagilian ti inagurasion inton sumaruno a lawas. Tapno awan ti tiempoda nga agtakaw!
  Nagtaul ni Medvedev:
  - Saan a segun iti konstitusion ken lintegtayo daytoy!
  Napaliiw ni Trubetskoy:
  - Ket inadaptar ni Yeltsin daytoy a konstitusion saan a segun iti linteg ken daan a konstitusion. Kinapudnona, adu ti nangipagarup nga isingasing ni Putin ti baro a konstitusion, ngem uray kasano saan a napasamak dayta!
  Napaliiw ni Medvedev:
  - Saan a kasayaatan nga ideya para iti tunggal baro a presidente ti panangampon iti baro a konstitusion!
  Nagkedked ni Trubetskoy:
  - Ngem mabalin ni Putin! Nalamiis ngem ni Yeltsin, ken sika, Dmitry Anatolyevich!
  Nagtung-ed ni Medvedev ket immanamong:
  - Nalamiis ken kangrunaanna nasuerte! No awan ni Putin, nagbiddut ti amin, ket ni Zelensky ti nangala iti turay idiay Russia.
  Napaliiw ni Trubetskoy:
  - Ket adda gundaway ni Lukashenko, ngem nakalibas iti panawenna. Naparpartak koma ti panaggarawtayo!
  Lohikal a kinuna ni Medvedev:
  - Nagbuteng ni Lukashenko kadagiti nasalisal nga eleksion idiay Russia. Ket saan koma nga inrisgo ni Zelensky no saan a maibturan ti puso ni Putin. Ti panangtarawidwid iti pagilian iti kasta unay a manual ket napuoran! Talaga a nauram ni Putin iti trabahona!
  Insingasing ni Trubetskoy:
  - Bueno, isu nga awatentayo kadi ti inagurasion iti naparpartak a petsa wenno saan?
  Situtured a simmungbat ni Medvedev:
  - Aramidem ti kayatmo! Diak maseknan itan! Agretiroak iti nadayaw a panagretiro ken agbiagak para iti bukodko a ragsak. Baka agbiaheak iti intero a lubong! Agpadaak a presidente ken primero ministro iti rekord a panawen para iti Russia! Kasano kabayag a makapetpetka iti trono?
  Immanamong ni Trubetskoy:
  - Bueno, no kasta, ngarud bay-am nga umay dagiti panagbalbaliw! Ania ti aramiden ken ni Shoigu?
  Nalamiis ti sungbat ni Medvedev:
  - Bay-am nga aginana! Dakkel ti pension ti marshal. Bay-am nga agdaliasat iti intero a lubong. Pinalubosko nga adda sanikua iti ballasiw-taaw!
  Nagtung-ed ni Trubetskoy ket kinunana:
  - Insina ni Putin ti Russia manipud iti lubong! Nupay nagladingitkami iti sasao iti kaunggan ti kararuami, nagrag-okami iti ipapatayna! No maipapan ken ni Zelensky, makitatayo! Adu kadakami ti agtarigagay kadagiti order a kas iti Laud. Umawatka a kas idiay USA, ngem agtrabaho... Kas idiay USSR!
  Napaliiw ni Medvedev:
  - Bueno, iti sidong ni Stalin, napinget ti panagtrabaho dagiti opisial! Dimo panunoten a napnoda iti diro!
  Dinamag ni Trubetskoy:
  - Ania ti aramidem?
  Malagip ni Medvedev:
  - Siak idi ti presidente, ket agretiroak kas presidente. Dakkel isuna... Ket tagiragsakek ti biag! Apay pay koma nga agtrabahoak!
  Malagip ni Trubetskoy:
  - Mabalin nga ited ni Zelensky ti post ti adviser kenkuana!
  Inwagwag ni Medvedev dayta:
  - Ay! Umdasen ti kinasiribna no awan ti balakadko! Iti ababa a pannao - ipatungpal ti inagurasion! Ni Dmitry Anatolyevich ti nangipatulod iti kukuana!
  Immanamong ni Trubetskoy:
  - Inagurasion wen!
  Insardeng ni Medvedev ti telepono. Inkeddengko a malpas ti ay-ayam. Banag a diak pulos naaddaan iti tiempo. Ket uray la a dupraken ti Estados Unidos iti isip.
  Wenno ad-adda nga eksakto iti ay-ayam. Nupay kasta, nakapuy ti American Sherman kontra iti E-75-U. Ngem adu ti eroplano ti Estados Unidos, uray no saan a kas iti bileg dagiti jet ti Alemania.
  Ngem ti kalidad, siempre, saan nga agpapada! Nakaro ti iskor ti Krauts. Nangruna dagiti piloto: da Albina ken Alvina! Ket dagitoy ket babbalasitang a mailasin gapu iti dakkel a kinaregtada.
  Umab-abante ni Medvedev iti America manipud abagatan. Ket maigiddato iti dayta aggargaraw dagiti tangkena iti ballasiw ti Siberia. Agragragsak isuna. Sabagay, apay a dikay pay parmeken ti Japan? Iti daytoy nga ay-ayam mabalinmo met a patayen dagiti kaalyadom. Narang-ay nga estratehia. Iyaplikarmo ti cheater"s code ket napigpigsaka ngem iti kalabanmo agpadpada iti kaadu ken kalidad. Saan a gubat, no di ket puro a ragsak. Adtoy dagiti tailless jet machine, di pay ketdi makasabat dagiti Amerikano.
  Ad-adda nga eksakto, tapno makadanon sadiay. Ken agusarka kadagiti missile a makontrol ti radio! Ket bully nga Americano. Talaga a magustuan ni Medvedev daytoy nga ay-ayam. Ket iyakar dagiti tropa. Naala ti Mexico. Agsasaruno a matnag dagiti siudad ti America. Kasta a ragsak.
  Ket iti daya, sumrek dagiti tangke ti "E"-U series iti India. Ngem ania ti mabalin a busoren ida dagiti Briton? Maysa pay, ti Third Reich ket nakaurnongen kadagiti rekurso ken mangpatpataud iti kabarbaroan a teknolohia nga awan ti rogue code.
  Ngem inkeddeng ni Medvedev nga i-upgrade bassit ti Panther. Ania ti umuna a regular a "Panther" - frontal armor a 80 - 110 mm, side armor a 50 mm, maysa a 75 mm a kanyon, kaatiddog ti bariles a 70 EL, makina a 650 horsepower. Adtoy ti "Panther"-2 nga addaan iti frontal armor manipud 120 agingga iti 150 milimetro, 60-mm a sikigan, 88-mm a kanyon nga addaan iti kaatiddog ti bariles a 71 EL, ken 850-horsepower a makina. Wen, maysa a serioso a kotse. Ket nadagdagsen saan nga iti uppat a pulo ket lima, no di ket limapulo a tonelada ken addaan iti ab-ababa a silweta.
  Ngem "Panther"-3. Frontal armor manipud 150 agingga iti 200 milimetro, sikigan ti 82 milimetro, paltog a 88 milimetro nga addaan iti kaatiddog ti bariles a 100 EL ken makina a 1200 horsepower - timbang a 55 tonelada. Umanamongkayo, ti kasta a kotse ket sapasap a super maibusor kadagiti Sherman.
  Ngem adda "Panther"-4. Daytoy ket addaan iti sango a kabal manipud iti 200 aginggana iti 250 mm kadagiti bakras, ken sikigan a kabal iti 160 mm. maysa a 105 mm a paltog nga addaan iti kaatiddog ti bariles a 100 EL. Daytoy ket maysan a monster nga agdagsen iti 65 a tonelada ken addaan iti nababa a silweta. Makina ti gas turbine ti 1500 horsepower. Siempre, nagsayaat a serial development, a makabael a makiranget uray iti Soviet IS-7. Maysa pay, saan a masa ti pannakapataud ti IS-7.
  Ngem adda dagiti napigpigsa a makina. Agtaray a "Panther"-5, frontal armor 250 a kasko iti anggulo a 45 degrees, 300 mm a muging ti torreta iti anggulo, sikigan 210 iti anggulo, 128 mm a paltog iti 100 EL, timbang ti mas narang-ay a tangke 75 tonelada, 2000 horsepower bileg ti turbina ti gas ti makina . Maysa a makina a nangatngato ngem iti amin a modelo ti Soviet ken Americano. Kabaelanna ti sumrek iti IS-7 manipud iti combat distance ken makaandur iti head-on hits. Ti "Panther"-5 ket sapasap a natan-ok a teknolohia. Awan ti napigpigsa ti USSR ngem ti IS-7. Ket dagiti Aleman ket addaan met iti lima a kita ti Tigre.
  Kalpasan a nasakupna ti kaaduan a teritoria ti E.U., inkeddeng ni Medvedev a papanawen met ti Tigre. Bueno, ni "Tigre" ti umuna nga ammo ti amin. Ti kabal ti sango ket 100-110 a milimetro nga dandani awan ti bakras, ken ti kabal iti sikigan ket 82 milimetro nga awan ti bakras. Ket ti 88-mm a kanyon, 56 EL a bariles ti kaatiddogna, ket talaga nga agung-ungor a tangke. Saan a kas iti "Panthers", a sadiay ti laeng umuna a serye ti aktual a nakiranget ken adda dagiti sample ti maikadua. Tangke "Tigre"-2 ad-adda a naamammuan a kas ti "Naarian a Tigre".
  Frontal armor: 120-150 mm iti sango ti kasko iti 50 degree nga anggulo, 185 mm iti sango ti torreta iti bassit nga anggulo, ken 82 mm iti sikigan iti 60 degree nga anggulo. Nasayaat ti pannakasalaknibna iti muging, nasaysayaat bassit ngem ti Tigre iti sikigan, ken addaan iti 88-mm a kanyon nga addaan iti kaatiddog ti bariles a 71 EL. Kadagiti tangke ti produksion ti Maikadua a Sangalubongan a Gubat, ti kasayaatan kadagiti termino ti armamento ken frontal a proteksion, timbang 68 tonelada, makina 700 horsepower - imbes a nakapuy iti panagmaneho a panagaramid.
  Ti "Tiger"-3 ket maysa a disenio a lugan. Ti frontal armor ket 150-200 milimetro iti anggulo a 45 degrees, ti sango ti torreta ket 240 milimetro iti anggulo. Dagiti sikigan ti 160 milimetro nga addaan kadagiti agkiling a kalasag. Tallo a kita ti nadumaduma nga armas: maysa nga 88 mm 100 EL a kanyon, maysa a 105 mm 70 EL a kanyon, ken maysa a 105 mm 100 EL a kanyon nga addaan iti makina a 1000 1200 horsepower. Buyogen ti mas napuskol a layout ken timbang a 75 a tonelada. Wen, serioso ken napeggad unay ti kotse. Ket ad-adda pay a nabileg a "Tiger"-4 frontal armor 250 - ti kasko ket agkiling iti 45 degrees, ti muging ket 300 milimetro ti panagkiling, dagiti sikigan ket 210 milimetro, paltog 128 milimetro 100 EL a kaatiddog ti bariles, wenno 150 milimetro ti kaatiddog ti bariles 56 EL , timbang 85 tonelada, 1500 makina ti turbina ti gas a bileg ti kabalio. Nabileg unay a tangke.
  Ngem nalamiis pay ti "Tiger"-5. Frontal armor: muging ti kasko 350 mm iti anggulo a 45 degrees, muging ti torreta 400 mm iti anggulo a 50 mm. Dagiti sikigan ket 300 mm ti panagkiling. Maysa a 150 mm 100 EL a paltog, wenno 174 mm 70 EL a paltog, wenno 210 mm 38 EL a paltog. Ti dagsen ket 100 a tonelada, ti makina ti gas turbine ket 2500 horsepower. Saan pay ketdi a sumrek ti kabibilgan a makina iti IS-7 ken St. Mabalin nga usaren daytoy maibusor iti America. Nupay masapul a maibaga nga awan pay ketdi ti "Tigre"-5 kadagiti proyekto iti pudno a pakasaritaan. Ngem saan a basol ti asinoman ta napardas ti panagpatingga ti gubat.
  Ngem mabalin a mapasayaat ti virtual tank game.
  Rinugian ni Medvedev a rinaut ti kabesera ti E.U. a Washington ken ti kadakkelan a siudad ti New York. Ditoy a talaga a makapagtrabaho ken mangabakka.
  Nupay dandani. Ditoy a sumsumged ti Washington ken agmanmaneho dagiti tangke ti Alemania iti dayta. Ket awan ti makalapped iti Tigers-5.
  Ileppas ni Medvedev ti natangken a panangraut kadagiti kabesera ti E.U. ket kasla balligi dayta. Ngem adda met ti Japan iti masanguanan.
  . KAPITULO No. 5.
  Ania pay ti maaramidak iti ay-ayam? Ngem pulos a di naproduksion ti pamilia ti Lev a tangke. Talaga a monster dagitoy ditoy. Ngem idi Maikadua a Sangalubongan a Gubat, dagitoy a makina dagiti naud-udi a serye ket awan pay ketdi. Ket ad-adda pay a maibusor iti Japan nga addaan kadagiti babassit ken kalalainganna a tangke.
  Ngem inkeddeng ni Dmitry Medvedev a papanawen ida bassit.
  Adtoy ti umuna a tangke ti Lev, nga adda laeng kadagiti proyekto, ken paset laeng a naiparang iti metal. Ti frontal armor ti kasko ket 120 milimetro iti anggulo a 45 degrees, ti frontal armor ti torreta ket 240 milimetro iti anggulo, dagiti sikigan ket 82 milimetro, ti paltog ket 105 milimetro, ti kaatiddog ti bariles ket 70 EL, ti intero 80 tonelada, ti makina ket 800 horsepower. Iti pangkaaduan, maysa a kotse a mabalin koma a nagparang a kadua ti Tigers ken Panthers iti Kursk Bulge. Buyogen ti nabileg unay nga igam para iti panawenna ken nagsayaat a proteksion ti muging ti torreta. Ngem naimbag ta saan a nagparang. "Lev"-2 nga lugan ti proyekto. Ti muging ti kasko ket 250 milimetro ti panagkiling, ti muging ti torreta ket 300 milimetro ti panagkiling. 200 milimetro ti panagkiling dagiti sikigan. Pilto wenno 128 mm 100 EL wenno 210 mm 38 EL. Timbang 100 tonelada, makina 1800 horsepower. Awan ti kapadana iti pannakabalinna. Superior ngem ti IS-7, a makadungpar laeng iti dayta iti sikigan. Ngem kalpasanna ad-adda pay nga agmanehoka, ket agparang ti "Leon"-3, a mangkamkamat met iti maysa a monster. Ti sango a kabal ti kasko ket 350 mm, dagiti torreta ket 450 mm, nga addaan iti sikigan a bakras a 300 mm kadagiti bakras, ti kanyon iti 150 mm iti 100 EL, wenno 175 mm iti 70 EL, wenno 210 iti 56 EL, wenno maysa a rocket launcher iti 400 -mm. Timbang ket 120 tonelada, makina ket 2500 horsepower.
  Wen, nakabutbuteng daytoy a puersa.
  Tangke "Leon"-4 ti sabali pay a super monster . Ti sango a kabal ti kasko ket 450 mm, ti sango a kabal ti torreta ket 500 mm. Dagiti sikigan ti kasko ken torreta ket 400 mm ti panagkiling. Maysa a 175-mm a kanyon iti 100 EL, 210-mm a kanyon iti 70 EL, 500-mm a rocket launcher. Ti kadagsen ti kotse ket 150 a tonelada, ti makina ket 3500 horsepower gas turbine. Manipud iti adayo sumrek dayta iti amin a tangke, agraman ti IS-7 ken ti American T-93. Ket uray dagiti paltog ti naval dida makastrek iti dayta. Nabileg daytoy a makina, ken addaan iti ekstra a kanyon.
  Ngem ti nabilbileg pay a Lev-5 ti ari dagiti tangke. Ti frontal armor ti kasko ket 600 mm iti anggulo a 45 degrees, ti torreta ket 800 mm ti kapuskolna, dagiti sikigan ket 550 mm iti anggulo. Maysa a 210 mm a kanyon iti 100 EL, maysa a 300 mm a kanyon iti 70 EL, maysa a 600 mm a rocket launcher. Ti kadagsen ti makina ket 200 a tonelada, ti makina ti gas turbine ket mangpataud iti 5000 horsepower. Di makastrek ti dandani amin a kita ti igam, malaksid kadagiti high-power missile , nangnangruna dagiti dadakkel ti kalibre a paltog ken bomba. Kabaelanna ti mangpalpaltog kadagiti barko a pakigubat ken barko a pagluganan ti eroplano. Pudno a super tank.
  Bueno, iti ababa a pannao, adda banag nga ay-ayamen. Pinduten ni Medvedev ti Japan.
  Ngem masinga manen.
  Tawagan ti direktor ti FSB ket kunana:
  - Dmitry Anatolyevich, mangtedka kadi iti komperensia kadagiti periodista?
  Desidido a kinuna ni Medvedev:
  - Saan pay!
  - Apay?
  Insungbat ti agdama a presidente:
  - Adda karbengak nga aginterbiu wenno saan! Isu nga inkeddengko a diak pay ited!
  Nagtung-ed ti direktor ti FSB:
  - Mabalinmo ti agtalna iti agdama! Saan a pumanaw ti interbiu! Ngem agsapultayo iti sabali a lugar!
  Napaliiw ni Medvedev:
  - Tunggal maysa, agtalinaedkayo! No adda man, dakkel ti pension ti heneralmo! Mabalinmo ti agbiag a dika agtrabaho!
  Masmasdaaw a sinaludsod ti direktor ti FSB:
  - Saan kadi a nakalkaldaang ti makisina iti kasta a dakkel a pannakabalin?
  Sipupudno a simmungbat ni Medvedev:
  - Kaasi, siempre, ngem agpasakup ti maysa a tao iti di maliklikan!
  Nagsubli manen ni Medvedev iti ay-ayam. Ti dati a presidente ti kadakkelan ken kabaknangan iti gameng a pagilian iti lubong kamaudiananna nagun-odna ti hang dayta. Ket apay a dida agay-ayam no kabaelanda nga awan dayta ita. Nupay isu ti agdama nga ulo ti estado.
  Ngem kasano a maliklikam ti sulisog a mangputed iti bagim iti kasta nga ay-ayam? Bueno, nakadanon dagiti tropa ti Alemania idiay Chukotka. Imbag laengen ta nalaklaka nga amang ti panangyakar kadagiti alikamen iti ay-ayam ngem iti kinapudno. Ket mapanda idiay China. Ket sadiay a simrekda iti pannakigubat kadagiti Hapones. Siempre, babaen ti panangusar iti scam code, in-churn out ni Medvedev dagiti tangke ti Lev-5 ket imbellengna dagita kadagiti samurai. Ket dagitoy ket pudno a super class cars.
  Kasano a marumek dagiti samurai. Ngem kaskasdi a saan a limitasion ti kinaperpekto.
  Ngem apay, agingga a malpas ti Maikadua a Sangalubongan a Gubat, saan kadi a posible a mapataray ti kadagsenan a tangke ti Alemania a "Mouse" kadagiti lebel?
  Talaga a pannakaiwaras manen daytoy ti kinaperpekto ken korona ti kinapintas. Ad-adda nga eksakto, ania ti mabalin a mapasamak no tumaud ti gigantomania.
  Rinugian ni Medvedev a papanawen dagiti Mouse.
  Ti tangke ti Mouse, maysa a tangke nga aktual nga adda iti metal, ti kadagsenan kadagidiay aktual a nailasin iti metal, ti nagmaneho ken nakiranget pay ketdi. Ti sango a kabal ti "Mouse" ket 150 mm iti baba ti kasko, 200 mm iti ngato ti kasko, 250 mm iti sango ti torreta, ken 210 mm kadagiti sikigan. Kas makitatayo, ti tangke, uray iti umuna a bersionna, ket di makastrek ti amin a serial a tangke ti Soviet iti muging ken uray iti sikigan. Saan a makastrek ti IS-2 ken SU-100 iti daytoy a tangke manipud iti aniaman nga anggulo. Ti laeng IS-7 ti makapataud kadagiti parikut para kadagiti Maus ken aktual a makiranget iti daytoy a tangke. Ngem ti IS-7 ket nagparang laeng kalpasan ti gubat, ken pulos a saan a napan iti produksion. Ket mabalinen a makiranget dagiti "Mouses" iti sango idi 1943. Daytoy a tangke ket addaan iti dua a paltog: ti ababa ti barilesna a 75 mm ken ti 128 mm a 55 EL, a makabael a sumrek kadagiti amin a tangke ti Soviet malaksid ti IS-7 a head-on. Maysa pay, ti IS-2 manipud iti adayo. Adda met 150 mm a kanyon.
  Ti "Mouse" ket agdagsen iti 188 a tonelada ken addaan iti 1250 horsepower a makina, a saan pay nga umdas. Iti pakabuklan, ti kotse ti kapigsaan para iti panawenna, ken awan ti kapadana.
  Ti "Mouse"-2 ket maysa a disenio a lugan. Ad-adda a perpekto. Iti pudno nga estoria, nababbaba kano ti silweta ken nalaglag-an ti kotse. Ngem iti ay-ayam, siempre, nagbalin nga ad-adda a perpekto ti kotse, nababbaba ti silwetana, napuspuskol ti layoutna, ngem nadagdagsen pay. Ti sango a kabal ti kasko ti Mouse ket 2 350 mm. Ti frontal armor ti torreta ket 450 milimetro. Dagiti sikigan 300 mm. Dagiti kanyon ket 75 mm ti kaatiddogna a bariles ken 150 mm 70 EL, wenno 210 mm a howitzer, wenno 400 mm a rocket launcher. Timbang 200 a tonelada. Makina ti turbina ti gas 2000 horsepower.
  "Mouse"-3 nga makina ti panagay-ayam. Perpekto met. Ti frontal armor ti kasko ket 600 mm, ti torreta ket 800 mm, dagiti sikigan ket 550 mm. Dagiti paltog 88 mm 100 EL, para iti pannakidangadang kadagiti tangke ti kabusor, ken 210 mm 70 EL. Wenno 550-mm a rocket launcher. Ti kadagsen ti tangke ket 250 a tonelada, ti makina ti gas turbine ket 4000 horsepower. Dandani di makastrek ti tangke nga addaan iti dandani amin nga igam, malaksid kadagiti kabibilgan.
  Ti "Mouse"-4 ket baro nga ebolusion ti gigantomania ken ad-adda nga adelantado. Ti sango a kabal ti kasko ket 1000 mm iti anggulo a 45 a degree, ti sango a kabal ti torreta ket 1200 mm iti anggulo. Dagiti sikigan ket 850 mm ti panagkiling. Armamento: 105 mm 10EL a kanyon para iti pannakidangadang kadagiti tangke ti kabusor ken medyo umdas a maibusor iti dandani amin a kita ti lugan. 300mm nga armas iti 70 EL, para iti panangdadael kadagiti sarikedked ken redundant para kadagiti tangke. Wenno ketdi, 750-mm a rocket launcher.
  Ti kadagsen ti lugan ket 350 a tonelada, a saan unay a kasta para kadagita a kabal ken igam. Uray dagiti paltog ti barko a pakigubat dida makastrek a sisusungdo iti kasta a lugan. Ti laeng direkta a pannakadungpar manipud iti nabileg a cruise missile wenno dakkel unay a bomba ti makadadael iti kasta a makina. Manipud iti amin nga anggulo saan a makastrek dayta ti amin a tangke ken bukod a paltog ti Maikadua a Sangalubongan a Gubat. Ti makina ket 6000 horsepower a gas turbine.
  Bueno, ti "Mouse"-5 ti kangatuan a lebel daytoy a serye. Ti sango a kabal ti muging ti kasko ket 1600 mm iti anggulo, ti muging ti torreta ket 2000 mm, dagiti sikigan ket 1500 mm iti anggulo.
  Maysa a 128-mm a kanyon nga addaan iti 100 EL a manglaban kadagiti amin a tangke, nga umdas unay a maibusor kadagiti amin a marka agraman ti IS-7 ken ti 900-mm a rocket launcher. Saan a praktikal ti dadduma a paltog. Adda sangadosena a machine gun. Ti kadagsen ti tangke ket 500 a tonelada. Makina ti gas turbine ti 10,000 horsepower. Ti kotse ket, kunaentayo, kinaperpekto a mismo. Dandani awan ti makadungpar kenka iti muging. Super tangke nga...
  Nupay kasta, no adda mangipagarup nga imposible ti makaaramid iti aniaman a nalamiis ngem ti "Mouse"-5, ngarud saan a pulos a pudno daytoy. Awan patinggana ti imahinasion dagiti autor ti nasayaat nga ay-ayam maipapan iti Maikadua a Sangalubongan a Gubat.
  Kas pagarigan, adda met "Rat". Iti pudno a pakasaritaan, daytoy a tangke ket addaan iti rekord para iti kadakkel kadagiti amin a lugan ti proyekto, ken uray pay ti paset a naiparang iti metal.
  Ti tangke a "Rat" ket addaan iti 400 mm a kabal ti sango, ken medio agkiling met ti kabal ti sikigan. Armamento: uppat a 210 mm a paltog, wenno maysa a 800 mm a paltog ken dua a 150 mm a howitzer, sangapulo ket maysa a paltog a panglaban iti eroplano. Ti dagsen ket 2000 a tonelada, dagiti makina a diesel ket addaan iti dagup a bileg a 10,000 a kabalio.
  Ti Tangke a "Rat"-2 ket maysa nga ebolusion ti disenio a lugan nga addaan iti ad-adda nga adelantado a layout. Frontal ken aniaman a kabal ti 800 mm, nga addaan iti dakkel nga anggulo ti rasional a panaginklinar. Ti armas ket maysa a 1000 mm a kanyon ken uppat a 150 mm a howitzer, sangapulo ket innem a paltog a panglaban iti eroplano a makabael a mangpaltog kadagiti puntiria iti daga ken tangatang. Ti timbang ket 3000 a tonelada, dagiti makina ti gas turbine, ti dagup a bileg ket 20,000 a kabalio.
  Ti "Rat"-3 ket ad-adda pay a nabileg ken narang-ay a makina. Armor 1200 - milimetro iti anggulo. Armamento: maysa a 1250 mm a kanyon ken innem a 150 mm a howitzer. Duapulo a paltog a panglaban iti eroplano a makabael a mangpaltog agpadpada kadagiti puntiria iti tangatang ken daga. Ti dagsen ket 4000 a tonelada, dagiti makina ti gas turbine, ti dagup a bileg ket 35,000 a kabalio.
  Ti "Rat"-4 ket ad-adda pay a nabileg ken narang-ay a makina.Kabal ti 1600 mm iti anggulo. Armamento - maysa a 1600-mm a kanyon ken siam a 150-mm a howitzer, duapulo ket lima a paltog a panglaban iti eroplano a makabael a mangpaltog kadagiti puntiria iti tangatang ken daga. Timbang ket 5000 a tonelada, makina ti gas turbine, napasayaat, dagup a bileg ket 50,000 horsepower.
  "Rat"-5 ti kalalamiisan a tangke. Armor ti 2500 milimetro iti amin a sikigan. Armamento: maysa a 2500 mm a kanyon. Ket sangapulo ket lima a 150-mm howitzer. Uppat a pulo a paltog a panglaban iti eroplano a makabael a mangpaltog kadagiti puntiria iti tangatang ken daga. Timbang 10,000 a tonelada. Nuklear a reaktor kas makina, nasurok a 100,000 a kabalio ti bileg.
  Ti tangke ti talaga a talaga a kalalamiisan iti ay-ayam. Ket no maipapan iti timbang ken dadduma pay a kababalin.
  Bueno, mabalinmo nga italek ti panangbagyo iti Tokyo ken ni "Rat"-5. Pudno, nangina unay dayta isu a masapul nga ipataraymo ti scam code iti sumagmamano a daras.
  Ngem iti pakabuklan, mabalin a maragsakan ni Medvedev. Naan-anay ti panagay-ayamna.
  Ket kamaudiananna nabuyak ti "Rat"-5 iti virtual reality. Kasano ti agay-ayam a di napudno a nasayaat.
  Ngem kalpasanna, tawaganda manen ni Medvedev.
  Iti daytoy a gundaway ti immuna a diputado a primero ministro ken agdama a primero ministro ket ni Siluanov .
  Kinunana iti naliday a tono:
  - Napukawmi ni Dmitry Anatolyevich! Dandani nabilangen amin a balota!
  Sipapakumbaba a kinuna ni Medvedev:
  - Nasaysayaat ti maabak a nasayaat ngem ti mangabak iti dakes!
  Nasdaaw ni Siluanov :
  - Kasano a posible daytoy?
  Inlawlawag ni Medvedev:
  - No ni Vitaliy Klitschko ket nabutos a mayor ti Kyiv iti umuna a gundaway, saan koma a napasamak ti panagsublina iti singsing. Imbes a naindaklan a kampeon, katawa koma ti mayor!
  ni Siluanov iti daytoy:
  - Wen, husto ti kunam, Dmitry Anatolyevich! Adda bentaha a maabak ni Klitschko... Ngem daksanggasat ta awan ti tugotmo iti kasta a bentaha!
  Inkanta ni Medvedev kas sungbat:
  - Nawayaak, kas iti tumatayab iti langit, .
  Nawayaak, ta nalipatankon ti kaipapanan ti buteng...
  Nawayaak a kas iti atap nga angin
  Nawayaak iti kinapudno, saan nga iti tagtagainep!
  Siluanov :
  - Wen, maysaka laeng a mannaniw a ni Dmitry Anatolyevich! Mabalin nga agsurat ti maysa kadagiti bersikulo maipapan kenka!
  Serioso a simmungbat ni Medvedev:
  - Uray kaskasano, ita, sitatalna a maaramidko ti paboritok - agay-ayam iti computer games! Ket sakbay dayta, iti duapulo a tawen itan kabaelak laeng daytoy iti fits and starts!
  Nagmuregreg ni Siluanov a siuulimek:
  - Kadagiti ay-ayam?
  Pinasingkedan ni Medvedev:
  - Eksakto nga ay-ayam! Ket makagunggona koma no adalem ti sumagmamano nga estratehia ti militar-ekonomia!
  Ti Umuna a Diputado a Primero Ministro ket nagkedked a nagkuna:
  - Kaykayatko ti agpraktis!
  Nagsisilpo ni Medvedev kas sungbat:
  - Ti dakes a kinapudno ket nadamdamag, mabalin a mauyongnaka!
  Siluanov :
  - Kayatmo kadi ti aglibas manipud iti kinapudno babaen ti lubong dagiti ay-ayam? Makomendaran!
  Adda kinaironiana iti sasao ti agdama a primero ministro.
  Kinuna ni Medvedev:
  - Bay-am nga ibitinko met ti bituen ti bannuar ti Russia para kenka!
  Siluanov :
  - Bitayem ti bagim, Apo Presidente!
  Nagkidem ni Medvedev ket insungbatna:
  - Mabalin a nasayaat daytoy nga ideya! Ta no saan, napadayawan laeng ni Putin kalpasan ti ipapatayna!
  Insungbat ti agdama a primero ministro:
  - Agyamanak kenka, Apo Presidente!
  Intuloy ni Medvedev a nalamuyot:
  - Para kadagiti maag nga empty eyes...
  Nagkanta ni Siluanov :
  - Para iti kinapudno nga amin ket posible...
  Nalpas ni Medvedev:
  - Ngem dika"t makapagbiag!
  Insungbat ti agdama a primero ministro:
  - Serioso nupay kasta, ikkatendak la ketdi! Kasla masapul nga ag-scramble-tayo!
  Nalamiis ti sungbat ni Medvedev:
  - Adu dagiti lugar ditoy Daga!
  Siluanov ket naggurgura:
  - Iti ababa a pannao, Mr. President, inkarim kaniak ti hero star!
  Impukkaw ni Medvedev iti tuktok ti barana:
  - Mangisagana iti bilin!
  Nangyegda kenkuana iti sabali pay a papel ti pammadayaw. Kasla, isurat ti acting president.
  Maigiddato iti dayta, pinadayawan ni Medvedev iti maysa a bunggoy dagiti tattao. Ammuem ti kukuami!
  Eh, naladaw unayen, ket nakaturog ti agdama a presidente ti Russia.
  Natagtagainepna ti sabali pay nga alternatibo a pakasaritaan. Ti buyot dagiti Tsar, nga indauluan ni Kuropatkin, ket makilablaban tapno mawayawayaan ni Port Arthur. Ngem nagparang a mismo ni Medvedev iti robot a makigubat, nga addaan kadagiti laser ken thermoquark shell a kas kadakkel ti bukel ti poppy, ngem makapapatay a kas kadagiti bomba a natinnag idiay Hiroshima.
  Ket kasano a labanan ni Medvedev dagiti Hapones babaen ti combat robot-na? Kasano a nasinasina dagiti samurai, babaen kadagiti rinibu. Ket no kasano a nausar dagiti laser ken blaster.
  Ket pinapartida dagiti Hapones, espesipiko a pinapartida ida. Ket insawsawna dayta iti pedaso. Ket dinadaelna dagiti ranggoda.
  Ni Medvedev, a napukawna ti tronona, nakasarak iti ragsak iti gubat. Pulpukanna dagitoy a samurai a nangitured a nangyugyugyog iti sagrado a naarian a trono.
  Ngem talaga kadi a dakes dayta, kunaentayo a prangka, iti amin a kinamapagpiaran, adda dayta iti sidong ti Tsar?
  Sapay koma ta ipaay ti Dios iti tunggal pagilian ti tsar a kas ken Nicolas II. Pudno a pagarigan daytoy ti nasaririt nga agturay, ken maigiddato iti dayta, maysa nga intelektual.
  Nakalkaldaang ta ti kasta a nonentity a kas ken ni Kuropatkin ti nangpaupay kenkuana. Ket ita, innala ni Medvedev dagiti Hapones. Ket irilitayo ida. Ket ti panangaramid iti daytoy ket nadarasudos unay.
  Ket dagiti silnag ti laser ti mangpukan kadagiti samurai iti rinibu. Sumagmamano pay a minuto a pannakidangadang, ken
  Awan ti buyot dagiti Hapones.
  Ania ti kinnan dagiti samurai gentlemen? Ket ita mabalin a makastrekkami iti trabaho kadagiti barkoyo.
  Inngato ni Medvedev ti robot a makigubat iti tangatang ket nagdardaras a napan kadagiti posision ti armada ti Togo. Ania ti pagarupna a maaramidanna iti Russian knight?
  Ket kastoy ti kapartak ti panagdardaras ti thermoquark robot. Ita, addan iti ngatuen ti baybay. Ket ilumlomtayo ti armada ti Togo. Putden dagiti armadillo, cruiser, ken dadduma pay a sibibiag a parsua.
  Kastoy... Kasano ngay no mangitumbatayo met iti mini- thermoquark bomb?
  Ket baybay-an ti baro a bannuar. Maysa a dalluyon ti tumakder ken lumned kadagiti barko ti daga ti sumsumged nga init.
  Ipukkaw ni Medvedev iti tuktok ti barana:
  - Para ken ni Russia Nicolas, .
  Rigisakto amin a Hapones!
  Ket manen, mapan iti ekstasia ti agdama a presidente ti Russia.
  Nasayaat ti makiranget iti kasta a robot.
  Let"s drown your own samurai... Ket awanton ti Tsushima, awanton ti labanan dagiti Hapones.
  Lumlumned dagiti maudi a barko a samurai. Anian a balligi daytoy!
  Ngem adda pay laeng dagiti paset ti daga ti sumsumged nga init a manglapped iti Port Arthur. Masapul a talaga a tamingentayo dagitoy. Tapno marisut ti amin a bumusbusor iti imperio ni Tsar Nicholas.
  Sigagagar nga agkanta ni Medvedev:
  - Ket ti samurai nagtayab iti daga, .
  Iti sidong ti presion ti asero ken apuy!
  Ket dadaelentayo dagiti tropa a nanglakub iti Port Arthur. Talaga a napasamak a natnag ti nabileg a sarikedked. Ket nakaawat ti Russia iti sinaplit. Ket kangrunaanna, nakarkaro dayta ngem ti Gubat ti Crimea. Sadiay, naabak ti imperio ni Tsar Nicolas II iti koalision ti Inglatera, Francia, Turkia, ken ti Pagarian ti Sardinia. Ket naabak buyogen ti dignidad. Ket ditoy ti sumagmamano a Japan, nga awan ti nangibilang a napasnek a karibal.
  Saan koma nga ibturan ti Russia ti pannakaibabain. Nalabit daytoy ti makagapu a ni Stalin, a naannad ken nateppel unay iti ganggannaet a pagalagadan, linuktanna ti maikadua a prente iti Adayo a Daya maibusor iti Japan. Kinapudnona, nalabes ti panangibabain dagiti samurai iti Tsarist Russia.
  Para iti daytoy, dadaelen dagitoy babaen kadagiti babassit a bomba a thermoquark ken puoran dagitoy babaen kadagiti laser.
  Tapno diak maitured a parmeken ti Russia! Oh, ipalubos koma ti Dios nga agbalin a naballigi nga ari ni Zelensky.
  Manen, agkaykaysa dagiti Ruso ken Ukraine, ket di agbayag makikadua kadakuada dagiti taga Belarus.
  Ket addanto trinidad dagiti Slav!
  Nalpas ni Medvedev dagiti Hapones iti asideg ti Port Arthur, ket nagdardaras a nagtultuloy... Inabak ti Russia ti Japan. Innalana ti Korea, Manchuria, Is-isla Kuril ken Taiwan. Pinilitna met dagiti Hapones a mangbayad iti dakkel nga indemnity.
  Pinapigsa ni Tsar Nicholas II ti saadna;saan a nagparang ti rebolusion ken di kasapulan a panagpampanunot.
  Nagtultuloy ti panaggaraw ti Tsarist Russia iti ballasiw ti China. Ken ti panagsaknapna iti daya.
  Ngem ti Kaiser"s Germany, iti laksid ti kinapudno a ti Tsarist nga Alemania ket agbalin a dakkel a pannakabalin ken naparpartak ken ad-adda pay a dumakdakkel ngem iti pudpudno a pakasaritaan, ket nagtultuloy latta ken simrek iti Umuna a Sangalubongan a Gubat.
  Wen, iti dua a sango.
  Bueno, ita inaramid ni Medvedev ti trabaho a mangdadael kadagiti Aleman. Awan ti rason a mangsair iti Tsar-Ama.
  Ken no kasano a danogenna dagiti kabusor babaen kadagiti laser. Ket irikeptayo ida idiay East Prussia a kasla bagyo. Paltogan ni Medvedev dagiti tropa ti Alemania babaen ti panangusar kadagiti laser ken gravitational energy beam.
  Maigiddato iti dayta, nagparang dagiti babbalasitang. Siempre iti bikini. Da Alenka ken Natasha. Ket bay-am a tadtaden dagiti Krauts babaen kadagiti lightsabers.
  Wen, ni Tsar Nicholas the Great, saan a pulos nga inar-arapaap dagiti Nazi ti kasta a banag. Ania ti planoda a maibusor kadakayo, amma?
  Agresibo nga agkanta ni Medvedev:
  - Melon, sandia, buns ti trigo, .
  Naparabur, narang-ay a daga...
  Ket agtugaw iti trono idiay St.
  Ni Padre Tsar Nicolás!
  Nasapa a naitantan ti petsa ti inagurasion. Ket nabaybay-an nga interamente ni Medvedev iti bukodna a panggep. Kasla, bayat ti panag-make out-mo iti ubing.
  Inted met ni Medvedev kalpasan ti ipapatayna ken ni Andropov ti bituen ti Bannuar ti Russia. A nalabit nasapsapa koma a naaramid. Ket nangipaulog iti bilin maipapan iti pannakaibangon ti monumento ni Andropov.
  Maigiddato iti dayta, insubli met ti agdama a presidente da Yezhov ken Yagoda. Apay nga agtakder iti seremonia ditoy?
  Kalpasanna, nangipasdek iti baro nga urnos a napanaganan ken ni Bobby Fischer. Ngem awan ti maibagam a nalaing nga agay-ayam iti chess. Ket saan laeng a naindaklan, no di ket eskandaloso pay. Kayatna ti agbalin a nangatngato ngem iti amin saan laeng nga iti chess.
  Ken tallo met a degree: bronse, pirak ken balitok!
  Ket siempre, umuna iti amin, inted ni Dmitry Medvedev daytoy a bilin kada: Garry Kasparov, Anatoly Karpov ken... dagiti agkabsat a Klitschko!
  Ket maigiddato iti dayta, impasdek ni Dmitry Medvedev ti Orden ni Vladimir Klitschko. Makapainteres met a tignay. Tallo a lebel: bronse, pirak, balitok.
  Ket kalpasanna adda"t Svyatogor Order, maysa a naraniag a solusion.
  Medvedev dagiti manibela ken pedal . Ket imbentona manen daytoy. Maysa daytoy nga oso. Maysa nga oso kadagiti amin nga oso.
  Ket adda baro nga ideyana. Kas pagarigan, ikkam ti tunggal Ruso iti baro a kotse.
  Kabayatanna, mapanka agtokar iti kompiuter. Ti kayat ni Medvedev a kangrunaan iti amin. Isu nga inlukatna itan ti baro nga estratehia. Gubat ti nadumaduma a lebel. Daytoy ti kayat nga ay-ayamen ti presidente, uray ti dati.
  Mangrugika iti lima a trabahador ken sangaribu a yunit ti tunggal maysa: karbon, landok, bato, lana, taraon, balitok.
  Ket mangbangontayo nga umuna iti community center tapno makapataud kadagiti baro a trabahador. Kalpasanna, rugiam ti mangpadur-as kadagiti pagminasan ken agrikultura.
  Umuna iti amin, siempre, ti pananggun-od iti taraon tapno ad-adda a maibagay dagiti trabahador.
  Ti Medvedev ti addaan iti kabibilgan, kamodernoan a kompiuter. Ket mabalinmo nga i-churn out ti adu a unit.
  Mangbangonka iti bagim iti siudad ken baro a sentro ti panagtagilako. Ti kuarta, siempre, ket maysa a parikut iti damo. Agingga a mangbangonka iti mint, merkado, akademia ti siensia, ken dadduma pay.
  Ngem ammo ni Medvedev ti sapasap a pamay-an tapno bumaknang. Mangtangdan iti ad-adu pay a trabahador iti agrikultura ken gumatang kadagiti rekurso para iti tinapay. Nalaklaka unay a maibangon ti merkado. Ket kalpasanna nagurnongka, gimmatangka iti akademia, nangaramidka iti sawmill, ken nangaramidka kadagiti baro a pagminasan. Ket kalpasanna ad-adu pay... Ket nagayus ti balitok - ti kanginaan a produkto. Nangruna idi inaramid ti mint. Ket kalpasanna posiblenton a mapasayaat dagiti bubon. Kastoy ti panagayus ti kuarta nga ad-adda a makaay-ayo. Mabalin nga usaren para iti panagrang-ay. Baro a lagari, baro nga alikamen ti agrikultura, panagsubli iti daga, panagsukisok iti abono. Baro a kita ti arado...
  Sumaganad, panangpauneg kadagiti bubon ken panangbomba kadagiti baro a trabahador. Baro a talon. Produksion ti karne. Panagaramid kadagiti balbalay. Kadagiti balay dagiti doktor, polis, bubon, merkado, arkitekto, bombero. Ken dadduma pay... Panagkolekta iti buis. Baro a panagrang-ay iti panagminas iti balitok. Ken ti pannakaparang-ay dagiti baro nga espasio ken pasdek a pagtrabahuan.
  Ket umad-adu metten ti kuarta... Adda dagiti sobra ket mabalin a rugian ti agaramid iti kuartel.
  Makapainteres ken makakarit ti ay-ayam. Dumakdakkel ti siudad. Awan pay ti gubat. Ditoy a mabalinmo nga ipasdek ti panawen ti kappia, ken agpili iti nakapkapuy a kabusor... Kinapudnona, maur-urnong pay laeng ni Medvedev ti pigsa iti estratehia ti militar-ekonomia.
  Naibangon ti akademia militar. Ket mangrugika a mangbukel kadagiti tropa. Kabalyero, infanteria, flamethrower , mortar, ken dadduma pay a puersa. Siempre , artileria. Wenno uray manen, babaen ti panangpasayaat kadagiti bubon ti planta ti tangke. Siempre, nalag-an ken primitibo dagiti umuna a kotse, ngem mabalin a pagmanehoan.
  Naiyaw-awan ni Medvedev.
  Ti ay-ayam ti nangbusbos iti presidente. Umad-adu dagiti baro a balay nga ibangonmo ti bagim. Karaman kadagitoy ti eskuelaan dagiti eskriba, libraria, ken paglinglingayan iti nadumaduma a tukad. Musikero man, sumasala, juggler, senet player , zoo. Wenno sabali a casino.
  Ken, siempre, templo kadagiti nadumaduma a didiosen.
  Wen, adu ti nagduduma a relihion iti imperio. Nasaysayaat no mangbangon iti nadumaduma a templo.
  Ket ditoy naiduma ti amin. Ket moske, simbaan, balay a pagdaydayawan, templo dagiti Budista, stupa, pagano a didiosen.
  Wen, nabaknang a mision. Mangaramidka met kadagiti rangtay no bumallasiwka iti karayan.
  Adu ti trabaho. Mangorganisar met kadagiti piesta para iti nadumaduma a relihion tapno saan a masair dagiti didiosen.
  Ken dadduma pay nga awan ti pannakasinga. Ket agtultuloy ti trabaho iti Academy of Science, ita maysa a panagrang-ay, kalpasanna sabali. Remedio man kontra kadagiti rodent wenno kontra insekto - aniaman ti mangpasayaat iti agrikultura, agparang dagiti traktora.
  Ket uray dagiti Dios mangipatulodda kadagiti nasayaat nga apit. Isu a mabalinmo a papanawen dagiti tangke ken paktoria ti eroplano. Mangrugi kadagiti nalag-an nga eroplano, madanonmo dagiti atomiko a bomber. Ket kanayon nga umad-adu ti bilang dagiti yunit. Dimmanon iti sangagasut a ribu.
  Ni Medvedev ket agtokar ken mangitantandudo kadagiti baro a teknolohia. Awan pay ti buteng. Saan a kasapulan a makirangetka, mabalinmo nga ipangato ti indeks ti kinarang-ay ken kultura para kadagiti tattaom. Ket napateg met daytoy. Ngem adda itan umdas a kuarta ken rekurso.
  Ti nasaysayaat pay iti ay-ayam ket saan a maibus dagiti bubon. Mabalinmo ti agnanayon a mangala kadagiti rekurso.
  Ket mangbangon kadagiti baro a siudad iti mapa... Wenno agpabus-oy pay ketdi iti piramid wenno sabali pay a pagsidsiddaawan ti lubong.
  Mang-churning met ni Medvedev kadagiti baro a kuartel. Pudno, ti kinaadu dagiti tropa pabassitenna ti prosperity index. Ditoy, siempre, ti tumaud ti parikut. Ngem iti agdama awanen ti makilaban... Ngem mabalin nga iyam-ammo dagiti baro a teknolohia tapno naparpartak dagiti tangke ken eroplano. Ket iyegyo dagiti nadagsen a bomber.
  Nupay kasta, apay a saan, nga addaanen kadagiti kalalainganna a tangke, a di makatiliw iti kabusor iti lebel ti Edad Media?
  Ket ni Medvedev, gapu ta nakapataud iti ad-adu a tangke ken maigiddato iti dayta, pasayaatenna dagiti parametroda, dagus a rautenna ti kabangibang a pagilian.
  Ken kasta met dagiti eroplano manipud ngato. Ket bombaentayo ti kabusor iti amin a pigsatayo. Tudoem ti napalm kenkuana.
  Ket saan nga ay-ayam dayta sigun kadagiti pagannurotan.
  Tinagiragsak ni Medvedev ti pannakadadael ti siudad idi edad media. Ket kalpasanna ti intero a pagilian agraman ti kadaanan a buyotna. Tinagiragsak ken nangabak, nupay bassit laeng ti pannakadadael dagiti eroplano ken tangkena. Kastoy ti nagbalin a medio nalaka ti panangiggem. Ket kalpasanna manen mangbangonka iti siudad iti naparmek a teritoria...
  Ket nadagsen metten dagiti tangkeyo. Posible nga ikapet agpadpada ti anti-nuclear protection ken aktibo a kabal.
  Sangapulo nga orasen nga agay-ayam ni Medvedev ket nabannog dagiti matana ket nangrugin a nagdekket. Nakaturog ti agdama a presidente.
  Idi damo, agturturong ni Medvedev iti maysa a banag a saan a nalawag. Ngem saan a nagbayag. Ket kalpasanna ti ultra-modern a tangke a T-95 ti nagtayab nga agpangato iti turod. Naladaw idin ti otonio, ket dagiti agay-ayus a tudo ti mangsapsaplit iti kabal.
  Kinuna ni Medvedev:
  - Ti desidido nga aldaw ti laban para iti Bantay Vysokaya! Dayta a bantay a tulbek ti intero a depensa ti Port Arthur. Ita nga aldaw ket eksakto a Nobiembre 21, wenno Disiembre 4 sigun iti baro nga estilo. - Sipupungtot a dinanog ti propesor ti kabalna babaen ti dakulapna ket impukkawna. - Ngem awanto ti pannakatiliw ti Bantay Vysokaya! Agbiagto ti eskuadron ti Pacifico!
  Dandani nakatiliw dagiti Hapones iti Bantay Vysokaya. Nagkarayamda a kasla anay, kadagiti napuskol nga ayus manipud iti amin a sikigan. Nagpaputok ti T-95 babaen ti 152-mm a rapid-fire cannon.
  Pinduten ni Alenka ti buton ti joystick, ket ti automatiko a kanyon ti nangdungpar kadagiti Hapones a kasla paltog a panglaban iti eroplano. Dagiti nabileg a nangato ti panagbettakna a fragmentation shell ti nangtukkol iti ginasut a Hapones babaen ti maysa a paltog.
  Ni Natasha, iti biangna, nagpaputok manipud iti walo a nadagsen a machine gun. Ket kaykayatko met ti agusar iti joystick.
  Ni Medvedev ti nangmaneho iti tangke, sitatalged a simmang-at ti supermachine kadagiti narangkis a bakras, ket dagiti riles ti nangrumek kadagiti mannakigubat ti Daga ti Agsilsilnag nga Init.
  Nagsippayot ni Margarita ket kinunana:
  - Agar-aramidkami iti pakasaritaan!
  Sipupungtot a pinasingkedan ti agdama a presidente:
  - Sigurado! Iti aniaman a kasasaad ditayto ipalubos a maisuko ti Port Arthur!
  Ni Alenka, a mangpalpaltog manipud iti paltog, ket nagpaputok iti duapulo a bala iti kada minuto, a nangitupra iti projectile nga addaan iti immadu a makadadael a bileg nga agdagsen iti limapulo a kilo. Iti maysa a minuto, bimtak ti maysa a tonelada a metal ken eksplosibo a siuumiso.
  Ket umiso unay ti panangdungpar ti balasitang.
  Ken machine gun, a tunggal maysa ket agpaputok iti lima ribu a bala iti kada minuto. Wenno uppat a pulo a ribu a dadakkel a bala, iti ababa a panawen. Ket kasano a nakirangetda kadagiti samurai? No kasano a rinugianda a pinilit ida.
  Inkanta pay ketdi ni Alenka:
  - Ket ti pangen ti kabusor ket nagtayab iti daga, iti sidong ti presion ti asero ken lead!
  Agresibo ti panagtrabaho ti tangke ti Russia. Ditoy a pinutedna ti sangaribu a Hapones, adtoy ti maikadua. Panangikkat kadagitoy iti layers.
  Nagkidem ni Natasha ket nagkanta:
  - Para iti dayag ni Rus'! Ditay koma pulos liplipatan ti Fatherland!
  Ket manen agpaltog manipud kadagiti makapapatay a kalibre a machine gun. Ket rinibu a Hapones ti nakaidda a natay.
  Innala ni Medvedev ket nagsisilpo:
  - Ni Zar Nicolás! Naindaklankanto.
  Ket rumekentayo dagiti di pay nalpas a samurai iti sirok dagiti uleg.
  Lohikal a kinuna ni Margarita:
  - Mabalin a ni Nicolas II ti kadakkelan kadagiti tsar. Isu ket addaan iti tunggal gundaway a mamagbalin iti China a probinsia ti Russia - Duyaw a Russia !
  Dinanog ni Medvedev dagiti samurai, nagdardaras a nanglab-aw kadakuada a kasla uleg, ket kinunana:
  - Bay-am a kasta!
  Nagtayab ti shell kalpasan ti shell. Immadu dagitoy a kas iti quasi-matter , a kasapulan ti basbassit nga amang nga enerhia ngem iti aktual nga iyaadu dagiti atomo ken molekula.
  Ni Alenka, a nangipigket kadagiti buton ti joystick babaen kadagiti nagarbo a ramayna, uray la nga impukkawna:
  - Iti nagan dagiti tsar ti Russia!
  . KAPITULO No. 6.
  Nagngaretnget ken nagngaretnget ti paltog. Nupay, saan unay a napigsa, no di ket nasipnget, posible ti agsarita.
  Dinamag ni Margarita iti agdama a presidente:
  - Ania, awan patinggana ti bilang dagiti shell?
  Insungbat ni Medvedev:
  - Saan a kasapulan ti quasi-matter ti adu nga enerhia tapno makaparsua. Ket ti panangpunno iti thermonuclear reactor iti danum ket nalaka a kas iti panangboskol kadagiti peras!
  Nagsippayot ni Margarita:
  - Wen, nasaririt daytoy! Mabalinmo met ti agaramid iti sorbetes a tsokolate iti kastoy a pamay-an!
  Nagkedked ni Medvedev a nagsennaay:
  - Saan pay, ngem iti mabiit unay, wen! Nakalkaldaang ta agingga ita ket quasi-matter laeng ti magun-odan !
  Ni Alenka, a nangipigket kadagiti buton ti joystick babaen kadagiti lamolamo a ramayna, nga umis-isem nga addaan kadagiti dadakkel a ngipen ti tigre, kinunana:
  - Daytoy nga abilidad a mangparnuay iti banag ket quasi-divine met!
  Nagkidem ni Medvedev. Bumasbassit dagiti Hapones iti aglawlaw ti bantay, ken umad-adu dagiti bangkay. Pinadas ti samurai a paltogan ti tangke, ngem awan mamaayna. Nagdisso dagiti shell manipud iti kabal a kasla tedted ti tudo.
  Kinuna ti agdama a presidente:
  - Ket naparsua ti tao iti ladawan ken kaasping ti Dios.
  Ni Alenka, a mangpalpaltog kadagiti makapapatay a shell, kinunana:
  - No naparsua pay laeng. Mabalin a datayo a tattao ti kasisiriban, kapigsaan ken kabibilgan a parsua iti uniberso!
  Lohikal nga insingasing ni Medvedev:
  - Ad-adda a kasapulan ti pannakapatibker ti sangatauan! Rumbeng nga agkaykaysatayo! Kalpasanna, ditayto maammuan ti ladingit ken pannakaabak!
  Sitatalged a kinuna ni Natasha:
  - Kabaelan ti Imperio ti Zarista a pagkaykaysaen ti amin! Ket pagkaykaysaem ti amin, nga awan ti nailaksid, iti maysa a monolito!
  Ket nagpaputok manen ti balasang kadagiti machine gun. Nalapunos dagiti Hapones a mangpadpadas a sumrek manipud iti kannigid a sikigan. Saan a nadangran dagiti granada ti tangke ti T-95. Ket dagiti paltog, manipud met iti adayo, nakalibasda, wenno saan nga epektibo dagiti shell-da. Maysa pay, awan dagiti igam a mangtubtubngar iti kabal iti aniaman a pagilian iti lubong. Ket dikay" makastrek iti kasta a tangke iti kasta a nalaka. Top notch ti depensana.
  Ket agpukan dagiti machine gun ket maiyanud dagiti shell. Ket espesipiko nga aramidenda ti amin, ken makapapatay unay.
  Nagkidem ni Natasha ket kinunana:
  - Adu a Hapones ti agpukaw!
  Immanamong ni Alenka iti daytoy:
  - Adu unay!
  Ket insilengna dagiti safiro a matana. Ket adu unay ti nadumaduma a banag maipapan iti daytoy a balasitang, maysa a pudno a terminator.
  Agpaputok dagiti mannakigubat. Ket agdara dagiti samurai. Uppat a pulo a ribu a bala ken maysa a tonelada a shell iti kada minuto, daytoy ket dakkel unay a makadadael a puersa.
  Kuna ni Natasha:
  - Dakami ket mannakigubat nga agsagsagaba iti nakaro nga ipapatay!
  Immanamong ni Alenka iti daytoy:
  - Ket saan laeng nga ipapatay, no di ket ti gubuayan ti bileg iti intero nga uniberso!
  Nainsiriban a kinuna ni Margarita:
  - No parmeken ti Tsarist Russia ti intero a lubong, ngarud amin a gubat iti pakasaritaan ti sangatauan ket agpatingga a maminsan ken agnanayon!
  Immanamong ni Medvedev:
  - Siempre baby! Awan ti agkasapulan kadagiti gubat! Ngem masapul nga agkaykaysa ti sangatauan!
  Nagsisilpo ni Natasha gapu iti ragsak ti panther a mangpapatay iti toro:
  - No agkaykaysatayo, ditay maparmek!
  Ket nangiruar kadagiti kirmat manipud kadagiti matana! Daytoy ti balasang! Naglaon dayta kadagiti gil-ayab ti apuy, ken yelo ken asero.
  Ngem ita, matmatayen dagiti maudi a Hapones. Ket awanen ti sabali a mangbagyo iti bantay. Nasurok a limapulo a ribu a napapatay a mannakigubat ti Daga ti Agsilsilnag nga Init ti nagtalinaed iti sirok ti Bantay Vysokaya.
  Nalpasen ti laban.
  Nagturong dagiti uppat iti maysa a turod, ket kinuna ni Medvedev:
  "Nasaysayaat no ditay kasarita ti garison iti agdama." Iti pangkaaduan, ania ti aramidentayo?
  Insingasing ni Alenka:
  - Adu pay laeng dagiti Hapones. Dadaelentayo ti intero a buyot ti Nogi.
  Sidadaan nga immanamong ni Margarita iti daytoy:
  - Dayta ti kasta! Ipis-itmi amin dagiti samurai! Ket nagsayaatto dayta!
  Nagngisiten ni Medvedev ket kinunana:
  - Ket ti tangketayo ket makalangoy met iti sirok ti danum ken fire shell. Ilumlomtayo ti armada dagiti Hapones!
  Nagkidem ni Natasha gapu iti ragsakna:
  - Dayta ti kasta! Husto dayta, alaentayo ken punasentayo amin dagiti samurai iti baybay.
  Kalkalpas laeng a rinugian ti eskuadron ti Hapon ti sumaruno a panagbomba. Nagtayab dagiti shell, agraman manipud kadagiti sangapulo ket maysa ken sangapulo ket dua a pulgada a paltog. Ket daytoy, makitayo, ket serioso.
  Nagdardaras ti tangke nga agturong iti kosta. Ni Alenka, a nangtapik kadagiti ramayna iti bagi ti kotse, kinunana:
  - Sige, iti baybay. Ngem kasanotayo nga ited ti inisiatiba kadagiti Hapones iti daga?
  Ni Margarita, nga addaan iti sumagmamano a pannakaammo maipapan iti gubat, malagipna:
  - Adda dagiti machine gun-mi, ken ti Mosin rifle ket ad-adda a mapagtalkan ken epektibo ngem ti Hapones. Ket no saan nga amin ket nagballigi iti baybay, ngarud iti daga awan ti gundaway dagiti samurai!
  Sipupungtot nga inyakar ni Alenka ti lamolamo a sakana iti suelo ket nagmuregreg:
  - Panagliput! Bassit a panangliput!
  Insingasing ni Natasha:
  - Bitayenmi ti amin!
  Napan ti tangke iti danum. Manipud kadagiti sikigan nagparang dagiti propeller a mangkonkontrol iti makina. Adtoy ti umuna a puntiria: maysa a destroyer a Hapones. Pinduten ni Natasha dagiti buton ti joystick babaen kadagiti naingpis a ramayna.
  Ket ti shell ti nangdungpar iti mismo a baba ti barko buyogen ti makapapatay a puersa. Insublina ti kabal.
  Nakaawat ti destroyer iti sabali a shell. Inpigket manen ni Natasha ti ramay ti sakana.
  Ket kalpasanna, malmes dagiti Hapones.
  Nagkidem ni Alenka:
  - Agsisinnublattayo nga aglemmes! Saan unay nga epektibo dagiti machine gun iti uneg ti danum!
  Ket inpigket ti balasitang ti joystick, iti daytoy a gundaway nangipatulod iti shell iti baba ti destroyer.
  Simmungbat ni Margarita nga umis-isem:
  - Bueno, adda dagiti ladies-tayo!
  Nangipatulod manen ni Natasha iti shell ket impukkawna:
  - Iti nagan ni Rus', adda koma balligi!
  Intupra ni Alenka dagiti shell. Pinutedna ti baba ti barko ti Land of the Rising Sun ket nadlawna:
  - Kaskasdi, ti tsarista a pannakabalin idiay Russia ket saan a kas iti dakes a kas iti kuna ti propaganda.
  Immanamong ni Margarita iti daytoy ket situtulok a nagsao, nangruna ta awan ti maaramidanna uray kaskasano.
  - Iti sidong ni Tsar Nicholas II, tinaginayon ti Russia ti balitok a pagalagadan ti kuarta. Nagbalin ti kuarta ti imperio a katibker ken kataltalged iti lubong. Nagtalinaed met a dandani di nagbaliw dagiti presio. Ket iti sidong ni Tsar Nicholas, dimmanon ti bayad iti tallopulo ket pito a ruble iti makabulan. Kinapudnona, nagbalinen ti Russia a maysa kadagiti kangrunaan a pagilian iti lubong no maipapan iti kasasaad ti panagbiag. Nagbalin a maikapat ti industrial production iti lubong.
  Dmitry Anatolyevich Medvedev kalpasan ti pannaturog, nangrugi nga agay-ayam iti kompiuter. Iti daytoy a kaso, putdenna ti bagina tapno maituloy ti estratehia. Ti napapigsa a pannakabalin ket nangaramid kadagiti panagsamsam. Ti agdama a presidente ti Russia nangipuruak kadagiti tangke iti gubat.
  Ken nadagsen.
  Nasayaat pay laeng nga ay-ayam. Inmanehok bassit ket nakaalaak kadagiti tangke a nadagdagsen ngem sangagasut a tonelada. Idi isu ket presidente, kayat ni Medvedev ti mangpataud kadagiti tangke a nadagdagsen ngem sangagasut a tonelada. Ngem saan nga inted ni Putin idi. Ngem kasla makagargari ti ideya. Super nadagsen a lugan. Ken innem a klase ti kotse. Nasurok a lima ken sangagasut a tonelada.
  Ngem ita, ipuruak ni Medvedev dagiti tangke nga addaan kadagiti nuklear a makina iti gubat. Ket dadaelenna dagiti depensa dagiti pagilian a middle-level. Ket manen dagiti natiliw. Wen, nagsayaat... Tapno nalaklaka bassit, ikonekta ti military adviser. Ket kaduam nga idauluam ti pannakadadael ti kabusor. Ken ti pannakatiliwna.
  Ditoy a parmekem ti sabali nga imperio... Ditoy ket nakarkaro ti gubat, ngem idauluan daytoy ti maysa a mamalbalakad ti militar a kas iti lebel ni Napoleon. Isu a mabalinmo laeng ti agbuya, ken ipasdekmo ti imperiom iti maysa nga ekonomista a kas iti Stolypin"s level.
  Ket ni Medvedev, kalpasan ti panagtugawna iti kompiuter nga addaan iti higante nga iskrin iti sumagmamano nga oras, nangrugin nga agngaretnget.
  Nabayagen a nakurang ti turogna.
  Pinaltogan ni Alenka dagiti Hapones. Gapu ta linnedna ti cruiser iti daytoy a gundaway, inkantana:
  - Datayo ti kapigsaan iti lubong,
  Ibasatayo amin a kabusortayo iti kasilyas.
  Saan a mamati ti ina a pagilian iti lua, .
  Ket itedtayo ti utek dagiti dakes nga oligarko!
  Ket nagkatawa ti balasang. Ket nagsilnag dagiti ngipenna kadagiti perlas!
  Insingasing ni Medvedev:
  - Yantangay agpatingga ti gubat iti Japan iti balligi, dakdakkelto pay ti panagdur-as ti ekonomia ti Russia! Ket ti imperio dagiti tsarista agbalinto a kabaknangan a pagilian!
  Inlunod ni Alenka ti sabali pay a destroyer ket nagsisilpo:
  - Kanayonkami a nabaknang! Awan ti umdas nga urnos!
  Nadungpar ni Natasha ti barko a pakigubat ti Daga ti Agsilsilnag nga Init ket kinunana:
  - Awan ti aniaman a wagas a nababbabakami kadagiti Aleman idi Umuna a Sangalubongan a Gubat. Ngem gapu iti maikalima a kolum, nakalibaskami iti balligi!
  Nangipatulod met ni Alenka iti sabali pay a shell iti tian ti armadillo ket indeklarana:
  - Sigurado! Ti maikalima a kolum ti mapabasol iti amin. Bayat ti Umuna a Sangalubongan a Gubat, saan pay ketdi a makaasideg dagiti Aleman idiay Minsk ket nasapsaplitda idiay Galicia. Ket iti sidong ni Stalin, nakitadan ti Kremlin babaen ti largabista. Ania ti kayat a sawen daytoy?
  Pinaputok ni Natasha ti sabali pay a shell iti baba ti barko a pakigubat ket nagmuregreg:
  - Traidor! Nailiwkami iti kasta a balligi!
  Imbilang met ni Margarita a kasapulan nga ipalagipna:
  - No saan a gapu iti panangliput, nagun-odtayo koma ti panagtagikua iti Constantinople ken Asia Menor, kasta met ti pannakagun-od iti Baybay Mediteraneo. Ket adu ti napukawtayo gapu iti panangliput ken ti maikalima a kolum!
  Inlansa ni Alenka ti sabali pay a projectile:
  - Wen, daytoy ti maikalima a kolum! Anian a riribuk ti pataudenna! Ti Imperio ti Russia ket naisangsangayan nga entidad a mabalin a lumawa iti intero a lubong ken mamagbalin iti sangatauan a nagkaykaysa!
  Agresibo a nagmuregreg ni Natasha:
  - Sigurado! Mabalinko ken sigurado nga aramidek ti aniaman! Ket tapno agkaykaysa ken di maparmek ti sangatauan!
  Nangipatulod ti balasitang iti sabali pay a shell, kalpasanna nagsina kamaudiananna ti barko a pakigubat. Ket nalmes dagiti Hapones.
  Nagkomento ni Margarita nga addaan iti alarma iti timekna:
  - Kitaem no ania ti mapaspasamak ditoy lubong ita? Asidegen ti gubat ti Russia ken USA. Ket sobra ti populasion ti China ken totalitariano. Awan ti urnos ken kinarang-ay iti lubong!
  Nangipatulod ni Natasha iti baro a shell, iti daytoy a gundaway iti cruiser, ket immanamong:
  - Awan ti urnos iti lubong! Kasapulantayo ti nagkaykaysa a panangtarawidwid!
  Pinaltogan ni Alenka ti shell ket nagtung-ed a kas umanamong:
  - Ket ti kasta a gobierno ket mabalin nga agbalin nga imperio ti tsarista! Ti autokrasia ti Russia ti mangipanamnama iti sangalubongan a kinatalged ken kinarang-ay!
  Ket nangipatulod ti balasitang iti sabali a shell, a nangbingay kamaudiananna iti cruiser.
  Nalawag a ma-freak out dagiti Hapones. Awan panangidumdumada a nagpaputok, a dida maawatan no siasino ti manglmes kadakuada.
  Mapaliiw koma nga iti daga, awan unay ti bentaha ti Japan iti bilang. Ket uray iti pudno a pakasaritaan, ad-adu nga amang ti napukawna kadagiti napapatay ken nasugatan ngem ti Russia.
  Ngem iti baybay, nasaysayaat bassit dagiti barko ti Land of the Rising Sun, a naaramid idiay Britania ken USA, ngem dagiti barko ti Russia, kangrunaanna a napataud iti pagilian.
  Ngem uray ditoy ti kualitatibo a kinatan-ok dagiti Hapones ket medio saan a napateg. Ket dagiti Ruso paltoganda, nalabit, ad-adda nga umiso.
  Ni Natasha, a mangpalpaltog ken mangilumlom iti sabali pay a destroyer, ket kinunana a makarurod:
  - Kinapudnona, inabak ti Russia dagiti napigpigsa a kalaban. Kas pagarigan, ni Napoleon!
  Ni Alenka, gapu ta nangipatulod iti shell iti armored cruiser, innayonna:
  - Oh yeah nga! Maysa a henio ni Napoleon! Ket napigpigsa, ngem inabakmi!
  Nagsennaay ni Margarita iti nadagsen ket nagreklamo:
  - Maabak kadagiti Hapones. Makarurod ken makasair unay daytoy!
  Immanamong ni Alenka iti daytoy:
  - Makasuron unay! Ala, gapu iti daytoy, nagpatingga ti panawen ti dinastia ni Romanov. Nadayag, bannuar, nga addaan kadagiti panagparmek ken balligi ti panawen. Ket nupay awan ti bukodmi a Genghis Khan, tumakderkami sipud pay idi panawen ni Ivan Kalita.
  Ket nangipatulod ti balasitang iti sabali pay, makapapatay unay a projectile. Ket nagsina ti armored cruiser iti dua a paset.
  Intuloy ni Natasha, ket babaen ti maysa a shell inlunodna ti sabali pay a destroyer. Ket adu ti destroyer dagiti samurai.
  Dinamag ti mannakigubat kadagiti lallaki:
  - Ngem masdaawak no apay nga iti pakasaritaan ti lubong, awan ti maysa kadagiti imperio a nakagun-od iti naan-anay a pannakabalin?
  Nangipatulod manen ni Alenka iti shell iti tian ti sabali a mangdadael ket indeklarana:
  - Wen, talaga, apay? Natnag ti amin. Ken ti Imperio ti Persia, ken Alejandro a Dakkel, ken ti Imperio ti Roma. Apay nga awan ti nagkaykaysa iti sangatauan?
  Intimbre ni Natasha ti sakana gapu iti pannakaupay. Inlunodna ti sabali a barko ket kinunana:
  - Dayta ti kasta! Nangparnuay ni Genghis Khan iti imperio a mabalin a mangrumek iti intero a lubong. Ngem kalpasan ti ipapatayna, nangisayangkat dagiti annakna a lallaki ken appokona iti panaglalaban ket pinigisda ti imperio. Ti laeng Tsar a Russia, nga addaan iti unitario a sistemana, ti kasta a pagilian a mabalin nga adda iti adu a siglo ken lumawa agingga nga alun-onenna ti intero a globo!
  Inkidem ni Alenka dagiti matana ket indeklarana, a nanglned iti sabali pay a destroyer:
  - Gloria iti dakkel nga imperio ni Tsar Nicholas! Saantayo nga ited ti pannakabalin kadagiti ilehitimo a Bolshevik ken ti probisional a gobierno!
  Nangipatulod met ni Natasha iti shell iti barko. Inlunodna dagiti Hapones ket inkantana:
  - Dios isalakanna ti ari, .
  Napigsa a soberano
  Agturay para iti dayag,
  para iti dayagtayo!
  Agturay iti panagbuteng kadagiti kabusormo - .
  Ortodokso a Zar!
  Agturay buyogen ti dayag
  Iti dayagtayo!
  Kasla talaga a nakalukat dagiti babbalasitang. Kastoy ti panangdadaelda kadagiti samurai, dayawemto. Ket inmaneho ni Medvedev ti killer-na a tangke iti uneg ti danum. Iti pangkaaduan, daytoy ket nalamiis nga igam. Ilumlomna ti intero nga armada ti Japan. Ngem dakkel a pannakabalin daytoy.
  Sangapulo ket dua, dadakkel laeng a nakabalud a barko, pinulpullo a babbabassit, agraman dagiti cruiser. Adda nasurok nga innem a pulo a mangdadael laeng. Kasapulan ti panawen tapno madadael amin dagitoy.
  Ni Natasha, a mangleppas iti sabali a barko, dinamagna ken Medvedev:
  - Ania ti makunam, adda kadi ti Dios?
  Nagngisiten ti acting officer ket insungbatna:
  - Iti ania a kaipapanan?
  Nangipatulod ni Natasha iti baro a shell, a nalpasna ti destroyer, ket napaliiwna:
  - Wen, adu ti bersion dagiti relihion! Agpada nga adda dagiti pagano ken monoteistiko! No dadduma, mangrugika a mangpanunot iti dayta. Ket agduaduakayo no adda ti Dios no adda kasta a gulo kadagiti pannursuro!
  Biningay ni Alenka ti sabali pay a destroyer ket, agkikinnita, kinunana:
  - Wen, iti daytoy a banag narigat ti mamati iti Biblia. Para iti Dios laeng ti agtignay a kastoy. Ken adda pay ketdi paboritona!
  Nagtung-ed ni Natasha kas umanamong:
  - Dayta ti kasasaad. Mamatika a ti maysa nga ili ket dagiti tattao ti Dios? Nalawag a saan a maikari daytoy iti nangatngato a kinasaririt!
  Kalpasanna, rinugian ti balasitang nga inlumlom ti dakkel ti toneladana a barko a pakigubat. Agtartrabaho ti mannakigubat.
  Ngem inyebkas ni Margarita ti kapanunotanna:
  - Saan pay a nalawag no kasano a posible a ti naayat a Dios dadaelenna dagiti babbai a kas iti dayta!
  Nasdaaw ni Natasha:
  - Kasano a naalas daytoy?
  Sipupudno a simmungbat ni Margarita:
  - Wen, pagbalinenna ida a babbaket! Ket ania ti ad-adda a makarimon ngem ti baket!
  Pinaputok ni Alenka ti shell iti tian ti cruiser ket indeklarana:
  - Gapu iti sumagmamano a rason, adda dagiti naalas unay a babbaket a magmagna ditoy daga, nga agpada a maag ken nakaam-amak a naalas!
  Nagkidem ni Natasha ket sinuportaranna:
  - Ket saan a mannakipagrikna! Ket saan a makaay-ayo iti aesthetically!
  Nagkatawa ti mannakigubat ket inkidemna ti kaduana. Kasla, she"s so cool ken agresibo.
  Sipapasnek a kinuna ni Medvedev:
  - Pudno, dakes unay ti kinalakay. Pagbalinenna dagiti tattao a naalas, nakapuy, nalaka a maapektaran. Ngem iti panangmatmat ti ebolusion, adda sumagmamano a pagimbaganna!
  Nasdaaw ni Alenka. Gapu ta nadungparna ti sabali a destroyer, insaludsodna:
  - Ania dagiti mabalin a pagimbagan iti daytoy makarimon a kasasaad?
  Serioso a simmungbat ni Medvedev:
  - Daytoy ti mangtignay iti panagdur-as ti siensia ken kinasaririt. No saan a marikna ti maysa a tao ti pannakabannog, ngarud saanen a kasapulan nga agimbento iti kotse. Kasta met , ti kinakapuy dagiti kuko ken ngipen ti nangiturong iti pannakaimbento ti kutsilio. Ti panawen ti lamiis ken panawen ti glacial ti nangisuro kadakami a mangsindi iti apuy. Dagiti sakit ti nangtignay iti itatanor ti medisina. - Kinita ti agdama a presidente no kasano a nasirib a nangipatulod ni Alenka iti sabali a barko ti Hapon iti baba, ket intuloyna. - Iti adu a wagas, dagiti pagkapuyan ti tao ti nangtignay iti siensia. Dimi ammo ti agtayab, ngem nagaramidkami kadagiti eroplano. Ket daytoy ti panagrang-ay!
  Nangipatulod ni Natasha iti sabali pay a projectile ket napaliiwna:
  - Pagannayasan. Ngem kaskasdi, no kitaem ti baket, agbalin a makarimon unay. Talaga kadi nga imposible nga aramiden no awan ti kinadakes ti tao?
  Immanamong ni Alenka iti daytoy:
  - Uray dagiti agtutubo ket makaimbento iti eroplano. Apay a punnuen ti nailunod a kinalakay? Nakaam-amak ken makarimon daytoy!
  Nagkanta ni Margarita iti saan a lugar:
  - Saanak a makisina iti Komsomol! Agnanayonto nga agtutuboak!
  Ket inyakar ti balasang ti dakulapna iti metal.
  Kabayatanna, lumlumned ti sabali pay a barko a pakigubat.
  Intultuloy ti tangke ti submarino ti nanglned iti armada dagiti Hapones. Nasarakan a mismo ni Almirante Togo ti bagina iti danum ket napilitan a naglibas babaen ti bangka. Dakkel ti armada ti Japan, ngem naipasango iti kangrunaan a baro nga igam. Ket ita naan-anay a naabak.
  Ni Alenka, nga agtultuloy a nanglned kadagiti barko ti Japan, inbukbokna dagiti ngipenna, a dadakkel ken natadem unay, ket insingasingna:
  - Dayta ti pampanunotek. Siempre, masapul nga adda estetika dagiti bagi. Ket imposible nga agbalin a naalas dagiti babbai, a nalukneng ti kudilda ken nalukneng ti bagida.
  Ni Natasha, gapu ta nangibaon iti sabali pay a manangdadael iti baba, sidadaan unay nga immanamong iti daytoy:
  - Saan man! Daytoy ti ar-aramiden ti siensia!
  Agpada a naragsak unay ti rikna dagiti mannakigubat. Sibaballigi a mailumlomda ti armada ti kabusor.
  Kabaelan dagiti agresibo a babbalasitang dagiti dadakkel a gapuanan.
  Kabayatanna, inyebkas ni Margarita ti kapanunotanna:
  - Timmaud met dagiti relihion gapu iti kinakapuy ti tao. No napigpigsa ti tao, awan koma dagiti relihion. Ket siempre, ti ipapatay ken panagbuteng iti ipapatay ti mangiturong iti kinapudno a sapsapulen ti maysa a tao ti liwliwa para iti bagina!
  Malagip ni Alenka:
  - Nakiramanak iti maysa a seance, ket nakitak ti maysa a banag a nakaskasdaaw. Isu nga adda dagiti bangbanglo!
  Napaliiw ni Natasha, nga addaan iti kinasikap ti timekna:
  - Awan ti nakaskasdaaw iti kaadda dagiti espiritu! Ngamin, agtayabtayo iti tagtagaineptayo. Kaipapanan daytoy nga adda kararua, ken kasla lagip dagiti panagtayab!
  Nagtung-ed ni Medvedev kas umanamong:
  - Wen, adda kararua! Mainaig iti daytoy, naisangsangayan ti tao! Ita nalabit mabalintayo ti agragsak!
  Narunaw ti armada dagiti Hapones. Ti tangke iti uneg ti danum ket addaan iti akem a mammapatay. Medio naliday ni Margarita. Umuna, nasarakan ti bagina iti akem ti ekstra. Ket maikadua, a makarimon, saanmo unay a makita ti amin no addaka iti uneg ti danum. Iti pangkaaduan, nakaro ti panagduadua ni Pedro maipapan iti Dios. Kinapudnona, apay a kalpasan nga inadaptar dagiti Ruso ti Kinakristiano, dimteng kadakuada ti nadumaduma a riribuk. Ket ti panangraut dagiti Mongol-Tatar, ken sakbay dayta, ti pyudal a pannakabingaybingay dagiti prinsipe. Gubat iti nagbaetan dagiti tattao a Ruso.
  Dayta idi, kamaudiananna, manipud idi panawen ni Ivan Kalita, nangrugi ti panagungar ti Russia, .
  Pimmigsa ti Muscovy. Agingga, kas pagarigan, iti sidong ni Ivan the Third nagbalin kamaudiananna a maymaysa, sentral nga estado. Ket imbellengna ti sangol ti Tatar.
  Wen, siempre, umad-adu idi ti Russia. Agingga a naitibkolko idiay Japan.
  Daytoy ti nangtanda iti panagpatingga ti pakasaritaan ti monarkia ken ti dinastia ni Romanov.
  Nupay kasta, pimmanaw ti monarkia, ngem nagtalinaed ti autoritarismo.
  Siaannad nga inaprosan ni Margarita ti likud ni Alenka. Nagpurpuros ti balasang a mapnek. Kasla magustuanna dayta.
  Lohikal a kinuna ni Medvedev:
  - Awan ti dakesna ti lalaki nga agayat iti balasang ken ti balasang nga agayat iti lalaki. Natural unay daytoy. Ngem maigiddato iti dayta, masapul a taginayonen dagiti tattao ti kinadesente.
  Nagkedked ni Margarita a di makaay-ayo:
  - Saantayo a basaen ti moral. Diak magustuan daytoy!
  Nagkidem ti agdama a presidente:
  - Ket siasino ti agayat! Ngem masapul a sanguentayo ti kinapudno. Dagiti tattao, iti daytoy a banag, madlaw a naidumada kadagiti animal!
  Nagtung-ed ni Margarita kas umanamong:
  - Wen, dakkel ti giwang iti nagbaetantayo!
  Siuulbod a simmungbat ni Alenka:
  - Ket ammom, iti nagbaetanyo ken ti sunggo, diak unay madlaw ti nagdumaan!
  Nagkatawa ni Margarita. Kabayatanna, linned ni Alenka ti maudi kadagiti sangapulo ket dua a nakabalud a barko ti Japan. Kalpasan dayta, kinuna ti balasitang:
  - Dandani nalpaskami iti armada ti kabusor!
  Nagngisiten ni Medvedev a siuulbod:
  - Wen, nasayaatkayo a trabahador! Ket kinapudnona, adu ti kabaelanda! Iti pangkaaduan, pagay-ayatko dagiti mannakigubat a babbalasitang - they"re so sexy!
  Inturong ni Margarita ti bagina ket inkantana:
  - Kasla sexy ak, kaslaak processor! Ket aggarawak a kasla robot - maysa a sound aggressor!
  Kalpasanna, ad-adda a situtured bassit nga inaprosan ti estudiante ni Alenka. Pinduten ti balasang dagiti butones ti joystick babaen kadagiti atiddog a ramayna ket kasla makaay-ayo.
  Anian a kinaparabur dagiti garawna.
  Inladawan ti imahinasion ni Margarita ti maysa a prinsesa a magmagna a di nakasapatos nga agturong iti andamio. Romantiko unay daytoy. Ket nalabaga unay ti prinsesa. Nauksob ti amin nga alahasna ken ti nangina a badona. Ti laeng nabati ket ti nakersang a lupot. Ngem ti uniporme ti pagbaludan ad-adda a mangtignay iti kinapintas ti nasam-it, makaay-ayo, presko a rupana, a kasla rosas. Ket buok ti apuy. Anian a nagpintas ti prinsesa a mapan mapapatay.
  Ket adda rinibu a tattao a malmalmes sadiay ngato. Agruprupsa dagiti barko, agpungtot dagiti elemento.
  Ket agsagsagaba ti Japan iti dakkel, naisangsangayan a pannakaabak. Isu nga agparang a masapul nga agbabawi dagiti samurai kadagiti basolda.
  Napanunot ni Margarita, ania ti patien dagiti Hapon? Ania ti relihionda? Paganoda ngamin. Ngem inabakda ti Orthodox Russia. Kalpasan daytoy, panunotem no siasino ti Dios ti napigpigsa!
  Ket dagiti Mongol ket pagano, ngem mano a teritoria ti naalada.
  Dinamag ni Margarita ken ni Alenka:
  - Ibagam kaniak, kinapintas, kasano ti panagayatmo ken ni Rodnoverie?
  Nalawa ti isem ti balasitang ket, gapu ta nailumlomna ti sabali pay a destroyer, insungbatna:
  - Nasayaat unay ti relihion! Adda dagiti kasta a napintas a sarsarita!
  Sipapasnek a sinaludsod ni Margarita:
  - Panagkunam, fairy tales kadi? Wenno mabalin nga aktual nga adda amin dagitoy a Dios ti Russia?
  Nagkidem ni Alenka ket insungbatna:
  - Mabalin nga agpada nga adda dagiti elf ken gnomes! Mabalin a mapasamak ti aniaman iti lubongtayo. Ket narigat nga ibaga no ania a talaga ti adda ken awan!
  Lohikal a kinuna ni Medvedev:
  - Agingga iti sumagmamano a tukad, adda amin a banag iti lubongtayo. Amin a pampanunot, arapaap, tarigagaytayo ket isu ti baybay-antayo. Addaanak iti makapainteres unay a teoria maipapan iti Hypernoosphere, a sadiay adda naan-anay nga amin nga inimbento dagiti tattao. Kayatna a sawen, adda ti panunot iti agnanayon. Ket agtalinaed iti dadduma pay, agpapada a lubong.
  Nariing ni Dmitry Medvedev manipud iti turog. Ket manen innalana ti kangrunaan a trabahona, ad-adda nga eksakto ti panangibangon iti maysa nga imperio.
  Ket manen dagiti panagparmek...
  Umuna, mangbukel iti baro a tangke nga agdagsen iti sangaribu a tonelada ket ilansa dayta kadagiti posision ti kabusor. Saan, siempre, saan laeng a maysa, no di ket adu unay.
  Ket umakarda iti ganggannaet a teritoria. Ket iti rabawna adda met dagiti eroplano nga addaan kadagiti bomba atomika. Ket kasanon no papanawentayo met dagiti bomba? Ket aramidenyo dagiti annihilation?
  Kasla amin a dadduma ni Dmitry Medvedev iti openwork.
  Ket ita agtinnag ti sabali a pagilian iti botas ti maysa a diktador. Ket umay dagiti panagparmek. Ngem adtoy ti sabali pay a kabusor. Dakkel met ti pagilian... Mabalinmo pay ketdi nga iprograma dayta. Ania ti USSR idi 1941... Adda panagraut. Automatiko nga immadu dagiti yunit idiay Medvedev iti adu nga oras ti panagay-ayam, ket nasurok a maysa a bilion ti populasionna. Maibusor iti 196 milion. Ken ad-adda a moderno a teknolohia. Ket dagiti soldado ket mabalin a ma-churn out babaen kadagiti kuartel ad infinitum.
  Imbag laengen ta saan a maibus dagiti elektroniko a gameng. Ket i-pressure-mo ti kabusor, i-pressure-mo.
  Ket dagiti tangke nga agdagsen iti sangaribu a tonelada ket maipatulod kadagiti nuklear a reaktor iti ballasiw ti Russia a diretso idiay Moscow.
  Ket praktikal nga imposible a panawan ida - awan ti kasapulan!
  Idauluan ni Medvedev ti estratehia ket ag-ung-ungor iti bagina... Kalpasanna, pasardengenna dagiti tangke a paandaren ti nuklear. Ket ipuruakna ni "Panther"-2 iti gubat. Maysa a kotse a, nupay kasta, kabaelanna pay laeng a kabilen ti tallopulo ket uppat.
  Agay-ayam ni Medvedev iti bagina babaen ti panangikargana iti nadumaduma a parametro dagiti kotse... "Panther"-2... Kas iti panangdungpar manipud iti adayo. Ket sumrekto dayta iti tangke ti Soviet.
  Saan a kasta ti panangburakmo iti dayta! Nangruna iti muging, ngem iti barko mabalinmo. Naan-anay ti panagpaltog. Ket agdardaras dagiti tallopulo ket uppat... Ket matayda iti sidong ti danog dagiti paltog...
  Aggaraw manen ti armada...Ket nagparang dagiti combat robots. Pace-da ti bagbagida. Ket dagiti shell ket mapaltogan babaen ti laser. Ket nasirib unay nga aramidenda dayta.
  Ket rumaut dagiti virtual girls.
  Naregta ti mata ni Medvedev iti estratehia. Maysa a makapagagar a laban. Manen nga i-play-mo a mismo dayta, wenno itedmo dayta iti maysa a mamalbalakad iti militar. Ket buybuyaem ti panagrang-ay ti gubat.
  Idauluanda dagiti tangkeda iti opensiba.
  Ditoy mabalinmo ti umabante kadagiti piramidal a tangke a saan unay a nalaka a maapektaran ken di makastrek manipud iti amin nga anggulo. Kasla skating rink ti panaggarawda.
  Ket agtaray dagiti babbalasitang a di nakasapatos... Ket paltoganda ti dalanda.
  Sabali manen a gubat. Pudno nga ay-ayam. Ket agtaud ti kuarta kadagiti bubon a balitok a di agmaga. Kasla iti ay-ayam, amin ket maitunos iti plano, awan ti pannakapaay, ken awan ti panagbaba ti nakaparsuaan.
  Saan a maibus ti amin, ken saan a bumassit dagiti rekurso. Nupay kasla saan unay a posible daytoy.
  Nasinga ni Medvedev iti tawag. Pinidut ti agdama a presidente ti telepono:
  - Hello!
  Kinuna ti pangulo ti administrasion ti presidente:
  - Addaka pay kadi iti opisina, Dmitry Anatolyevich?
  Natadem ti sungbat ni Medvedev:
  - Wen! Siak pay laeng ti presidente!
  Kinuna ti pangulo ti administrasion:
  - Kalikaguman ni Zelensky a kalpasan ti inagurasion pumanawka iti pagtaengan.
  sinaludsod ni Medvedev, nga agpigpigerger:
  - Ket sadino ti pagnaedak?
  Insungbat ti pangulo ti administrasion:
  - Iti apartmentko! Nagpatingga ti pannakabalinmo ket masapul a bakanteam amin a lugar!
  Naggurgura ni Medvedev iti arasaas:
  - Adda kiddawko iti baro a presidente - bay-am nga ibatinak ti kompiuter!
  Dinamag ti pangulo ti administrasion:
  - Itedmo kaniak ti Order ni San Andres nga Umuna a Naayaban ket kiddawek ken ni Zelensky nga adda kompiuter para kenka!
  Nagtung-ed ni Medvedev kas umanamong:
  - Bueno, posible dayta!
  . KAPITULO No. 7
  Ket inayabanna ti katulongna tapno mangisagana iti bilin. Iti panangipaay iti Order ni San Andres nga Umuna a Naayaban iti pangulo ti administrasion. Nakasaganan ti plantilia ken agingga ita ket nagpirmaak para iti responsibilidad.
  Kalpasanna, nangrugi manen nga agay-ayam ni Medvedev.
  Ita dagiti birtual a tangkena ket umas-asideg idiay Moscow ken mangrugin ti panangraut. Daytoy a siudad ket rinaut dagiti makina nga agdagsen iti dua ribu a tonelada.
  Nupay kasta, ipuruak met ni Medvedev ti "Rat"-5 iti atake, daytoy ket maysa a monster, saan a tangke. Sangapulo a ribu a tonelada ti kadagsenna!
  Umasideg dagiti tropa iti Kremlin... Isu nga agtartaray ni Stalin. Ket matiliw dagiti barefoot girls a nakabikini. Iggamanda ti agong babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakada. Ket pilitenda ni Stalin nga agekna kadagiti lamolamo a mugingna.
  Ania dagiti tropa ti virtual empire a lumabas iti Moscow ken mapan idiay Urals...
  Tiliwenda met isuna...
  Mangrugin manen nga agtung-ed ni Medvedev ket mangrugin nga agarapaap.
  Siuulbod a sinaludsod ni Margarita:
  - Kasano ngay, kas pagarigan, ti ad-adda a klasikal a pannakabingbingay: langit ken impierno?
  Sililiday a kinuna ni Medvedev:
  - Daytoy ti nalabit kadaanan nga ideya dagiti nagkauna maipapan iti panagibales kalpasan ti ipapatay. Kinapudnona, nalabit, medio narikrikut ti amin!
  Nagpukkaw ni Natasha buyogen ti ragsak bayat ti panangilumlomna iti maysa kadagiti maudi a barko ti Japan:
  - Dagiti nagsapata ken kadaanan, .
  Agsapata manen ti kabusor
  Ikuskusennak
  Gilingen nga agbalin a pulbos.
  Ngem saan a maturog ti anghel, .
  Ket agkurri ti amin. Ket nasayaat ti panagpatingga ti amin!
  Nalpas dagiti babbalasitang ti armada ti kabusor. Pinapartak ni Medvedev ti tangke, a kinamatna dagiti samurai. Wen, nasayaat ti inaramidda ditoy. Makapainteres no kasano a mailinteg ti historia. Ti Tsar a Russia ket maysa a nabileg a pagilian nga umad-adu ti kangatona. Nupay saan a nasayaat ti panagbiag ti amin a tattao.
  Ngem ngumatngato ti pagilian. Napaababa ti aldaw ti panagtrabaho. Nagparang dagiti baro a piesta. Naparsua ti lokal a bukod a gobierno. Dimmakkel ti tangdan gapu iti natalged a presio. Naglukat dagiti eskuelaan. Iti sidong ni Tsar Nicholas II, nasurok nga innem a daras nga immadu ti gastos iti edukasion. Nagbalin a kapilitan ti primaria nga edukasion.
  Wen, saan nga amin ket nagbalbaliw a nasaysayaat iti umdas a kapartak, ngem no kasano kaadu ti napukaw ti pagilian gapu iti rebolusion ken gerra sibil. Mano a masirib a tattao ti natay ken pimmanaw iti pagilianda? Ket ita, iti daytoy a paset ti uniberso adda gundaway a manglapped iti daytoy.
  Napartak ken naulimek ti panagtayab ti naurnos a tangke iti sirok ti danum. Ket ita nalned ti maudi a mangdadael iti Daga ti Agsilsilnag nga Init.
  Naragsak a kinuna ni Natasha:
  - Kasta ti kinaubingko!
  Inlinteg ni Alenka ti balasitang, a linawlawaganna:
  - Anian a naindaklantayo amin ditoy! Nakirangetda a kasla babbai a leon!
  Nagkuna ni Margarita a makarurod:
  - Awan ti espesial! Nasaysayaat laeng ti teknolohiatayo!
  Nagkidem ni Alenka ket insungbatna:
  - Ngem dakami a mismo ti nangpaltog kadagiti kanyon!
  Sinuportaran ni Natasha ti gayyemna:
  - Ket inaramidmi met a mismo dayta! Ket daytoy ket nainget a mata...
  Pinili ni Margarita:
  - Slanty nga ima!
  Nagkatawa ni Natasha ket insungbatna:
  - Ket maysaka a makaay-ayo a balasitang!
  Sipupudno a kinuna ni Margarita:
  - Maasianak kadagiti Hapones. Nagdrowingda kadagiti nakaskasdaaw a cartoon. Nangnangruna a magustuak ti hentai !
  Nagkatawa ni Alenka ket inturongna ti sakana iti tangatang:
  - Hentai , nalamiis dayta! Uray nalamiis unay!
  Insingasing ni Natasha, nga addaan iti isem ti maysa a balasitang a nangraman iti jam:
  - Ket nalabit sipatentayo met ti asno dagiti pasista!
  Nagtung-ed ni Medvedev nga umis-isem:
  - Nasayaat nga ideya. Ngem leppasentayo nga umuna ti Japanese ground forces. Ket tumulongtayo a naparpartak a mangpatingga iti gubat. Isu a saan nga agparang dayta a pasismo iti daytoy nga uniberso.
  Nagkaykaysa a simmungbat dagiti babbalasitang:
  -Ket saan nga agparang, ket kukuami ti China!
  Kalpasan a limned ti armada ti Japan, nakadanon ti T-95 super tank iti rabaw ti daga.
  Kalpasanna, nangrugin nga agarapaap ni Medvedev maipapan iti amin a kita ti kinaaleng-aleng.
  Timmakder ni Warrior Alenka para iti depensa ni Ryazan. Kaduana ni Natasha.
  Agpada a nalag-an ti kabal dagiti babbalasitang, nga addaan iti saber iti tunggal imada. Ket iti sirok dagiti sakam adda dagiti espesial, naingpis a disc.
  Nagdakkel a buyot dagiti Mongol-Tatar ti nangraut.
  Adu nga atiddog nga agdan ti namimpinsan a nangabbong kadagiti diding. Naiduma dagitoy: nagantsilio manipud kadagiti troso ti ramut, natinnag a kayo ti pino nga addaan kadagiti crossbar. Nausar met dagiti nadagsen nga agdan nga addaan kadagiti hileras a troso. Dagiti pader, gapu iti napartak a panagibangon, nagbalin a nangatngato ngem iti ninamnama dagiti Tatar;adu nga agdan ti saan a nakadanon iti tuktok. Iti sanguanan, pinapanaw dagiti Mongol ti sumagmamano a natiliw nga Urus. Kaykayat dagiti tattao a Ruso ti ipapatay ngem ti pannakaibabain ti pannakakautibo.
  Ngem awan sarday dagiti Mongol.
  Awan asi a mangiduron babaen kadagiti natadem a pika, nasipa dagiti nabannog a tattao, a mangnamnama a sumuko dagiti tattao a Ruso, a dida kayat a patayen ti bukodda. Wenno, iti sidong ti abbong dagiti balud, sumrek iti yelo a pader. Dadduma kadagiti balud ti nagdardaras a bimmaba nga agpukpukkaw, a nagdisso iti nagyelo a yelo, a nangtukkol kadagiti kagurgura a nukers, nangpisang kadagiti kampilan manipud kadagiti imada ken dagus a natnag a naburak. Napardas ti panagsang-at dagiti tattao iti agdan, dimo maawatan no ania a kita ken tribu?
  Kagudua a lamolamo, naka-trap, addaan iti sarukod, a naduyok ken agdardara ti bukotda. Ti lalaki a ni Vaul, a nakaarmas , ket nangitag-ay idin iti nagdakkel a wasay, idi desperado nga impukkawda manipud iti baba:
  -Dinaka dadaelen, kabalyero, bukodtayo, dagiti Ruso!
  Naglugan ni Voivode Dikoros iti diding ket impukkawna:
  -Angotko ti kukuami!
  Pinasingkedan daytoy ti desperado nga ikkis:
  -Agurayka nga agtadtad, kukuam! Awan dagiti Mughlan kadatayo!
  Impukkaw ni nasirib unay ni Alenka:
  -Siasinoman ti umiso a mangballasiw iti bagina ket maysa kadagiti bukodna!
  - Agbautisarkayo, Orthodox a tattao!
  Iti nakabutbuteng a timek, nagbolta dagiti kabalio iti maysa a milia ti kaadayona, nagngaretnget ti higante a Vaula-Morovin .
  Inaprobaran dagiti defenders ti Ryazan:
  -Kusto! Pudno a!
  Nagkaykaysa a nagallangogan dagitoy kadagiti amin a diding:
  -Umaykayo kakabsat, aramidenyo ti pagilasinan ti krus!
  Ginasut a narangrangkis a balud, nga asul gapu iti lamiis, ti simmang-at iti rabaw ti pader ket natnag, nga agtultuloy a mekanikal a bumallasiw iti bagbagida. Dadduma ti dagus a nangpidut kadagiti nasaksakbay a naikabil a bato ket sipupungtot a nangipuruak kadagita kadagiti Mongol. Adu nga umili ti Ryazan ti nakakita kadagiti Tatar iti umuna a gundaway, uray ti adu a tradisional a bumusbusor, isu met laeng a Kipchak, ti nagsukat iti kawes dagiti Mongolia.
  Nakasuot dagiti kabusor kadagiti atiddog a dutdot a amerikana, nga atiddog unay isu a naisinggalutda kadagiti pingir. Dagiti napili a nuker ket addaan kadagiti gambang ken landok a plato a nakabitin iti barukongda ken nakalukat ti bukotda. Tapno mabuteng dagiti Urus, adu ti nangipinta iti dara dagiti sigud a dakes, babai a rupada.
  Ngem saan a nagkidem dagiti Urus , a sinabatda ti kabusor babaen kadagiti kampilan ken wasay. Manipud iti nabileg a panangsaplit ni Vaula , lima a Mongol ti maminsan a napapatay, ti maikadua a danog, ken tallo pay! Saan a nakarkaro ti pannakidangadang ti dadduma a mannakigubat. Siuulimek a simmang-at dagiti Tatar iti nadarasudos a shaft, dida makaabbong a naimbag iti kalasag wenno maputed babaen kadagiti sabre. Idi, gapu iti gatad ti dakkel a pannakapukaw, nakadanon ti buyot dagiti Mongol iti tuktok, naibukbok kadakuada ti agburburek a danum ken nakaam-amak nga igam: sumsumged nga alkitran.
  Uray dagiti babbai ken babassit nga ubbing ket nangibukbokda iti agburburek a danum ken nangipuruakda kadagiti bato ken bloke. Nangnangruna nga epektibo dagiti babassit a slingshot nga addaan kadagiti nasabidongan a pana;uray ti lima ti tawenna nga ubing, a di pay makaguyod iti nairut a pana babaen kadagiti babassit nga imana, mabalinna ti agputok manipud kadagita. Ket ti maliwayan no agpaputok iti kasta a napuskol a masa ket narigrigat nga amang ngem ti panangdungpar. Nalawag a makaung-ungor ti panangraut, dagiti naputolan a bangkay ket nagtugaw iti dakkel a kaadu.
  Babaen ti teleskopio a nasigo nga inaramid dagiti Insik, nasinged a binuybuya ni Guyuk Khan ti gubat. Dildilpatanna dagiti bibigna ken sinaplitna dagiti bibigna, sagpaminsan, nga inlintegna ti nabalitokan a dutdot ti kallugongna, a natangken ken makarimon a simmang-at iti mugingna. Kalpasanna, imbellengna ti tubo gapu iti pungtotna.
  -Matayen dagiti mannakigubattayo! Burundai ken ti Duyaw nga Uleg umay kaniak!
   Nagdardaras dagiti Turgaud a nangitungpal iti bilin ti korona kagan. Agtugaw koman ni Guyuk iti kinitikitan a tugaw a marfil idi adda ima a nalamuyot a naiparabaw iti abagana:
  -Dika madanagan, naindaklan! Kalmaem ti naatap a panagkitam!
  Nagpurpuros ti nalamuyot a melodia, a medio mangipalagip iti timek ti babai.
   Narikna ni Guyuk Khan ti turog ken dandani dina makapagtalinaed iti sakana. Wen, isu dayta. Manen, kasla aswang, nagparang ti Duyaw nga Uleg iti sanguananna - ti nakaam-amak unay a tao iti buyotna, maysa nga impierno a demonio manipud iti adayo ken di madanon a Japan.
  -Sika!
  Intudo ti agtawid iti Supreme Khagan ti maag a ramay! Nagtultuloy ti panagsaknap ti duyaw nga uleg, no dadduma umad-adu, no dadduma bumasbassit:
  -SIAK! Ket makitak a mismo babaen kenka! Panawenen tapno kalkalanam ti pungtotmo! Bueno, ad-adda nga eksakto, iyegyo amin a reserbayo iti gubat iti kabiitan a panawen! Ket tulongankayo, kakabsat, ken itedko ti kasta a sorpresa iti kabusor! Ti signature move, patiennak, umisoto!
  - Dze , dze , dze ! Ibellengko ti napili a tumen iti gubat iti sidong ti bilin ti Burundai ! Sangsangkamaysayo nga idauluan ti panangraut!
  Inkidem ti Hapones dagiti matana, a nangibuksilan kadagiti dadakkel a duyaw a ngipenna:
  -Awan dagiti puraw a demonio, kayatko a patayen dagiti kapadak! Kasla pudno a ninja!
  Insilnag ti duyaw nga uleg ti anting-antingna, di madlaw a nagparang ti sitsiria iti ngiwatna, ket nangngeg ti agkir-in a melodia.
   Impagarup ni Guyuk nga uyawenda, ngem awan ti pigsana wenno tarigagayna a makisuppiat iti mangkukulam a ninja . Iti daytoy a kanito, dagiti Turgaud ket naulpit a nangiduron ti Burunai , ni Guyuk Khan ket saan a nagustuan daytoy a natulnog a protege a ni Subudai -Baghatur.
  -Sika nga agruar a lalat ti arak! Dimo kadi makita a matmatayen dagiti kasayaatan a mannakigubat iti sirok dagiti pader ti kabesera ti Urus ? Alaen a dagus dagiti "Berkuts" ket, kalpasan a nalabsan ti karayan, putden dagiti Uruses babaen ti danog iti sirok ti makannawan a diding.
  Intured ti aduan kapadasan a Burundai ti nagkontra:
  -Saan pay a napigsa ti yelo, iti sidong ti danog ti rinibu a kuko ket basta bumtak.
  simmungbat dagiti nakabutbuteng a Hapones para ken ni Guyuk .
  -Makomendaran ti pakaseknam. Ngem awan mamaayna ti panagreggetyo! Ti magic powder ti nanggalut iti yelo iti karayan a napigpigsa ngem iti asero ti militar! Bueno, agluksawka, imbilinmi kenka!
  -Ammo ti dakkel a ninja batyr ti ibagbagana! Naparpartak ti panagsakay, no ma-master-mo ti uraro, mangtedak iti eskuelaan dagiti kabalio kas gunggona!
  impukkaw ni Guyuk Khan a nangyugyugyog kadagiti ramayna. Saan a naitured ti Burundai ti agkontra pay - napno dayta iti ipapatay. Nagpukaw iti imatang ti Mongol nga addaan iti pangen dagiti nalukmeg a kumakabalio. Pagammuan ta immasideg ti anniniwan, adda arimbangaw iti ngato, ket ti napigsa a dalluyon ti angin ti nakaigapuan ti panagtayab ti kallugong ti korona kagan:
  -Harakiri nga! Isu a nagpitik ti Kulibangbang! Ita, addan " poultice " dagiti Uruses .
  Maysa a higante a dragon ti agtaytayab iti ngatuen ti rabaw ti daga, a dagiti nabalitokan a payakna ti nangpuyot kadagiti agtaytayab a niebe, ken dagiti umap-apuy a dila ket nagwaras manipud iti tallo a manangraut a ngiwatna.
  -Nakaskasdaaw nga mongoose !
   Awan pay ketdi ti tiempo ni Guyuk nga agbuteng:
  -Kabaelanna a puoran amin ni Ryazan.
  -Saan nga amin, ngem puoranna ti diding. Sige, bassit a Godzilla-ko!
  Nagtultuloy ti nakaskasdaaw nga arapaap ni Medvedev. Dakkel ti imahinasion ti agdama a presidente.
  Maysa a nabileg a dragon, nga addaan payak a limapulo a metro, ti nagtayab iti tangatang. Nakapungtot dagiti Mongol ken dagiti shaman a kakuykuyog ida. Ni Tumen , iti sidong ti panangidaulo ni Burundai , ket nagdardaras a nagtayab iti yelo, sumagmamano a kabalio ti naitibkol, ket isuda ken dagiti nakasakay kadakuada ket dagus a nayatak babaen ti naariwawa a landok a masa. Kabayatanna, naannayas ti panagdisso ti tallo ti ulona a monster iti diding. Naamiris ni Wilderness ti peggad ti panangraut ti tangatang sakbay dagiti dadduma. Bueno, siempre, diak kayat nga ipalgak a nasaksakbay dagiti trump card-ko, ngem tapno maisalakan ti siudad, masapul nga agusarak iti di ammo nga igam agingga iti dayta nga aldaw. Ti napayak a monster ket binusor ti mekanikal a monster a saan a nalawag ti langana a naglaok a tumatayab ken asero a centipede. Sigud nga agpangato ti asuk manipud iti steam boiler. Well done guys ta nasaksakbay nga ibelleng ti karbon.
  Ti steam catapult ket nalaing a kombinasion dagiti teknolohia ti steam locomotive, winch, multi-legged ballistae ken uray pay... musical snuffbox. Ket daytoy nga animal, a naaramid manipud iti natangken nga asero, mabalinna nga ipuruak ti aniaman a makadadael a banag a dandani kas kapartak ti machine gun iti kaadayo nga agingga iti dua a milia. Dagiti mannakigubat a babbalasitang ti immuna iti lubong a nakapanunot a mangbalbaliw iti makina a piston para iti panangipuruak kadagiti karga. Personal nga inturong ni Dikoros ti lever, nangrugin nga aggaraw ti nasigo a naaramid a laso manipud kadagiti kawar, a nangiserrek kadagiti bato kadagiti napartak nga agturong a tadem.
  Yantangay nagdardaras dagiti Tatar iti napuskol a bunton, dandani awan ti nakalibas, maisupadi ketdi, tunggal nadagsen a bato, nga agsalsaltek, ti nangtukkol iti sumagmamano nga agdardaras a kumakabalio. Maysa a banag ti dakes, medio nakapuy ti timbangan ti panangpuntiria , mabalinmo latta a danog dagiti Mongol, ngem padasem, danogem ti agtaytayab a dragon! Inturong ti tallo ti ulona a monster ti ulona ket linuktanna dagiti nalawa, narangrangkis, kasla diamante nga agkir-in a pangana.
  Nagtayab ti naglibas a gil-ayab a limmabas iti pader ket nadungparna dagiti balbalay. Nangngeg dagiti ikkis ken ikkis, sumagmamano a kagudua a bulsek a babbai ti nagtaray iti kalsada, ken nauram dagiti balbalay iti di natural a kapartak. Imbag laengen ta nakaalerto ti darat ken nadagsen a bariles ti danum, kasta met dagiti bombero. Dadduma kadagiti kubo, nangruna dagiti asideg iti diding, ket naabbungotan iti asbestos a naandur iti uram. Iti sidong ti nainggayyeman a panangpilit, nagbalin a nalabaga ti manangraut a bulkan ket, gapu ta napukawna ti pigsana, nagbalin nga ayus ti nalabaga nga asuk.
  Ngem nalawag a dina kayat ti sumuko ti dragon, rimmuar iti panagsaludo, nagsubli buyogen ti parabur ti sobra ti kargana a stormtrooper ket insublina manen dagiti karayan ti umap-apuy a bagyo. Nabalinan dagiti Tatar ti nakadanon iti pader, isu a nadungpar met ida dagiti narungsot a gil-ayab. Karaman kadagiti biktima ti nakabutbuteng a Burundai , nauram dagiti naluho a kawesna, ket nagdardaras a nagsubli buyogen ti panagngaretnget ti nasugatan a baboy. Nagsagaba met dagiti soldado a Ruso, ket madlaw a narunaw ti paset ti yelo, a nangibutaktak iti daga ken troso. Ag-asuk dagiti kawes iti Dikoros, ngem ti mannakigubat nga Antonov a nakatakder iti diding ket nakabalin a nangibukbok kenkuana iti sangatimba a danum, ket timmaud ti singaw manipud iti napudot a chain mail.
  -Anian a devilish obsession, nakalkaldaang ta saannakami a makita ni cool Alenka!
  Nagsubli manen ti dragon ket pinadasna ti sumrek iti maikatlo a sirkulo. Ti mangkukulam a ni Savely ti nangdungpar kadagiti ramayna, nabalinanna ti nangilansa iti bassit a bola ti apuy, ti danog ket nadungparna ti tengnga nga ulo ti dragon. Ti bassit a panagbettak ket saan a nakaigapuan ti aniaman a partikular a pannakapukaw iti tallo ti ulona a monster, ngem bassit a nangtukkol iti dayta manipud iti trajectory-na, kas resultana ti dragon ket nasaksakbay a nagputok, ti umap-apuy nga alipugpog ti nangdungpar kadagiti naurnong a ranggo dagiti nuker . Ket manen dagiti naariwawa nga panagung-ungor, immakar ti dadduma kadagiti Tatar. Idin a nadlaw ni Dikoros ti maysa a natayag nga agtutubo a balasitang, a sidadarasudos a mangiwagwagwag iti dua a doble ti tademna a kampilan. Buyogen ti di natauan a kapartak, tinadtadna dagiti kalabanna iti repolio, nangipaay kadagiti nakaam-amak a danog babaen kadagiti sakana, siko, ken uray ti ulona, nga agtaytayab a kasla kulibangbang.
  Maysa laeng, wenno imbes ketdi dua a tao ti makaigapu iti kasta a pannakadadael:
  -Juliana nga! Nalabaga nga anghel, sika kadi dayta?!
  - Angotmo ti sabong babaen ti agongmo! Manipud iti tallo a metro a kangato!
  insungbat ni Alenka a nagkatawa. Ti mannakigubat a balasitang, iti kapartak ti nauyong a cheetah, ket nagtayab nga immuli iti pader, a nangibati kadagiti dandani di madlaw a nadara a marka iti diding.
  -Dika agsao, nalawag ti amin! Masapul nga iddepentayo ti napayak a sulo!
  Nagsippayot ni Alenka a narungsot, ti dragon, a nakapagpapada iti panagtayabna, simrek iti maikapat a sirkulo. Maysa a mannakigubat a nakatakder iti asideg ti nangibaga kenkuana:
  -Usarem ti katapulta, Alenka, ibabam babaen ti dakkel a bato.
  Makabutbuteng a nagtaul ti mannakigubat a balasang.
  -Siak a mismo ti ad-adda nga ammok no ania ti usarek!
  Nangpidut ni Alenka iti tallo a nasigo a naaramid a kawar a kasla kimat ti kapartakda. Daytoy met ti kapanunotan dagiti mannakigubat a babbalasitangda: agkonekta ti dua wenno tallo a babassit a bato, paltogan ti dua wenno ad-adu pay a ballista ken agpukan iti baba, putden ti sibubukel a linia. Gapu ta indeployna ti steam catapult, naglugan ni Alenka iti tadem ket sinipaanna ti lever. Isut" naitapuak iti nangato, ket sigud nga agtayab ti mannakigubat a balasitang inwagaywayna dagiti takiagna, a nasigo nga inturongna dagiti kampilanna, nga inturongna ti napartak a panaggaraw, ket nabalinanna ti nagdisso iti likudan ti dragon, a naarkosan kadagiti tudok. Nagpigerger ti monster ket pinadasna nga ibelleng ti natured a girl-rider, ngem dagiti nasigo a nabalitokan a kawar ti nanglapunos kadagiti nagdadakkel a ngiwat - naan-anay a nasilla ti nakabutbuteng a monster.
  -Apay a kasapulam ti tallo nga ulo? Awan kadi ti maysa? Napnoda kadagiti abut, isu a kadenakon dagitoy tapno saan nga agtayab a rummuar dagiti maudi nga utek!
  Nagkatawa ti mannakigubat a balasang iti natangken nga angawna. Natadem ti kangato ti dragon, kalpasanna pinataudna manen ti Nesterov"s loop, nagkintayeg dagiti piskel iti sirok ti kudil, desperado a panagregget ti monster nga ibelleng ti di naawis a rider. Nagpuyot dagiti napudot nga ayus ti angin iti higante a bagi, nagdardaras ti kite a kasla bato a nairuar manipud iti katapulta, wenno, nalabit, meteor. Ti atmospera a dalluyon ti nangtukkol kadagiti Tatar manipud iti dalan.
  Nagkullayaw ni Alenka:
  -Saan a makapasiddaaw!
  Nagtultuloy latta ti turog ti acting president. Nagsina bassit ni Mr. Medvedev, nalabit gapu pay ketdi iti ladingit.
  Kinapudnona, anian a nagkigtot a dragon para iti balasitang a terminator idi linasatna dagiti nakaro a karga iti sangapulo ket dua a nadumaduma a plano, a nagpartak agingga iti sangagasut ket limapulo a grabidad ken dagus a nagdisso iti kinaawan dagsen, kalpasanna manen nakadanon iti sublethal load limit. Asinoman a pannakabagi ti mula ken animal ket maysa nga igges iti sango daytoy a produkto ti genetic engineering.
  Pinadas ti monster nga iturno dagiti ulona, a nakaam-amak ti panagkigtot ti nagdakkel a ngiwatna. Ti mannakigubat a balasitang ket nagputed babaen ti sarsarita a kampilanna iti amin a pigsana, a pinuntiria ti sensitibo unay a lugar - ti abut ti agong. Ti umuna a danog ket patad, dagiti pirak a kuentas ti nagtayab manipud iti abut ti agong, kas kadagiti perlas nga agsilsilnagda iti init:
  "Napintas ti snotmo, aya, kunada a ti dragon ket makaibelleng iti balitok."
  Nagdinnungpar ti uleg iti silaw. Kas sungbat, nagputed ti napintas ken nasiglat nga Alenka babaen ti murdongna, natadem ken umiso ti danog, medio nalabaga ti tadem, ken nagparang dagiti tedted ti linnaaw a cherry-ruby manipud iti nagdakkel nga agongna. Naggyeloda a mismo iti tumatayab, a nagsisilpoda iti karkarna nga arkos.
  Nagkatawa ti balasang:
  - Cool, umayka, ulitem ti trick!
  Sigud nga agkigtot ti monster, ngem nagtultuloy a ngimmato ti kangatona, ti kabesera a siudad ti Ryazan ket nagbalin a basbassit ken basbassit. Ditoy adda dayta iti pilid ti kariton, ita adda iti platito, ket ditoy a kas kadakkel ti bukel ti poppy, a maungaw kamaudiananna iti likudan dagiti ulep. Nagsilnag ti langit iti nangisit, napno kadagiti naraniag a bituen, simmang-atda iti stratosphere, nagbalin a narigat ti aganges, simrek ti nalamiis a vacuum. Nupay saan nga ordinario a tao ti sarsarita nga Alenka, dina pulos maaramid no awan ti angin. Ngem, agparang a nagatel met ti dragon, agkugtar ti reptilia, awan ti angesna, isu a masapul nga ibabatayo ti kangato. Nalawag nga awan ti tarigagay a mangulit iti gapuanan ni Ruslan, a nangtengngel iti barbas ni Chernomorets iti tallo nga aldaw ken tallo a rabii. Maysa a ragup ti sasao manipud iti website dagiti ubbing ti agkir-in iti ulona, ket gapu iti sumagmamano a rason talaga a kayatna nga uliten dayta.
  Ket kuna ti mannakigubat a balasang:
  -Agmaymaysakami a dara, sika ken siak!
  Kasla naawatan ti dragon ti kaipapanan, nagpigerger ken insardengna ti panagtayabna. Kalpasanna, nangrugin nga in-inut a bimmaba.
  Kinuna ti napintas ken masel a mannakigubat:
  -Umiso ti pampanunotem, napayak a kabsatko! Addanto resultami kadakayo!
  Naan-anay ti pudpudno a masaker iti baba, dagiti Mongol ket agtulidtuliddan nga umadayo kadagiti pader, ket inkeddeng ti natan-ok a Natasha a dimtengen ti kasayaatan a kanito. Nasayaat, natured a balasang, makitam a dagus, no sadino ti naglabasanna, agtalinaed ti nadara a dalan a napuskol a nasemento kadagiti bangkay. Saan laeng a dagiti saka ken takiagna, ti dua nga atiddog a tirit ni Natasha ket angot dagiti pug-aw a naabel kadagiti kawar a naaramid iti natangken nga asero.
  kinuna ni Alenka iti bagina, a nangsapsaplit iti sakana:
  -Sigurado nga aramidek dagiti kasta a personal a sanikua para iti bagik! Ita, pabaraentayo dagiti Mughlan!
  Bimtak ti naatap a gil-ayab a kas iti triple a bulkan manipud kadagiti nalata a karabukob, nairut unay ti nagtitipon dagiti Tatar, ket basta napritoda iti ginasut, a nagbukbok manipud kadagiti ngiwat ti impierno nga apuy. Nangnangruna a mabuteng dagiti kabalio, nupay kasta, kaaduan kadagiti kabalio ket naparmekdan gapu iti kellaat a pannakasaplit iti likudan, ti laeng personal a guardia ni Guyuk Khan ti nabati iti sirok ti silla. Nagtultuloy ti panagbettak, a nangyanud iti ginasut ken ginasut a mannakigubat iti maysa a salvo iti umap-apuy a bagyo. Buybuyaen ti duyaw nga uleg buyogen dagiti akikid a mata ti panagsubli ti bassit a dragona.
  Nagngaretnget ti mannakigubat manipud daya:
  -Traidor! Dakayo amin ket pannakabagi ti pamilia ti dragon, kanayonkayo a mangliput ken agserbi iti napigpigsa!
  Gapu ta nakapungtot, inkagumaan ti ninja sorcerer nga abaken ti natured a rider, a nangipuruak kadagiti pulsar iti kapartak ti machine-gun. Nagngisiten ti agtutubo a mannakigubat a ni Alena ket nagkanta iti napigsa:
  - Iti danum ti apuy - tuktoken ti baso! Nalamiiska a ganggannaet - agtupraka iti apuy!
  Daytoy ket balasang - naragsak, addaan kinamanagpakatawa. Ket dagiti pulsar a naaramid iti apuy dida mabuteng kenkuana.
  Nalaka laeng a pinaltogan ida ni Alena, nga agus-usar kadagiti sarsarita nga igam ken, sagpaminsan, iturongna ti animal nga agturong kadagiti yunit ti kabusor. Daytoy mausar manen a flamethrower nga addaan payak ket nasaysayaat ngem iti sangagasut a mekanikal a guyoden ti kabalio.
  Nalabit uray daytoy ket nalamiis ngem iti eroplano a mangraut, ket kasano nga adu ti gasolinana, ken saan kadi a maibus ti fuse? Masapul nga adalem ti monster iti panaglinglingaymo ken mangparnuayka iti baro, dati a di pay nakita nga igam! Agsalsaltek dagiti pana manipud iti napuskol, iridescent a nakabalud a kudil, nga agsilsilnag iti amin a kolor ti balangaw, kas iti dawa. Apagbiit laeng a balbaliwan dagiti hit ti kolor: agbalin a lilac-violet ti nalabaga a ruby. Maisupadi ketdi, ti lilac-safiro ket agbalin nga eskarlata-kahel, nabalitokan a duyaw, ken berde nga esmeralda. Napintas unay daytoy, nakalkaldaang ta iti pudot ti nadara a laban awan ti tiempo a mangtagiragsak iti nakaskasdaaw a pabuya.
  Dagiti mannakigubat ken soldado a Ruso ti White Legion, a binukel dagiti babbalasitang, ket nadadaeldan ti kaaduan a buyot dagiti Mongol. Nagbalin a nangnangruna a nakabutbuteng idi dagiti mekanikal a flamethrower ket dimteng iti ay-ayam, aniaman a buyot dina kabaelan ti kasta a doble a danog. Sabali manen a minuto, ket mangrugin ti nariribuk a panagtayab. Nagduadua ti duyaw nga uleg iti apagbiit.
  Nalawag ti bilin ni Batu, a patayen ti korona kagan iti naulimek, ngem nababa unay ti bayad. Saan, patayenna inton agangay, ngem iti agdama iruarnanto manipud iti sirok dagiti agburburek a kampilan dagiti Ruso:
  -Umadayotayo, Kagan, abbonganka!
  -Ket ti ngay tallo ti ulona a mangus ? Diak ipalubos a parigatenna ti buyotko!
  Inkidem ti ninja ti ramayna ket nangrugin a nagtinnag dagiti kirmat:
  "Mabalinko ti agaramid iti komplikado nga anting-anting ket agsublinto iti lubongna, ngem kalpasanna diakton mapaayaban iti pito a tawen!" Adda pagpilian nupay kasta! Maysa a Hale level nga anting-anting!
  -Kasano dayta?
  Nayunnat ti rupa ni Guyuk , nalukmeg ken nabuong iti labes dagiti tawenna . Inlawlawag ni Ninja Killer:
  -Ket kasta! No patayek ti puraw a mongoose -na , kukuakto ngarud ti dragon, no patayennak, kukuananto ngarud dayta!
  Insippaw ti Hapones a mangkukulam iti atiddog a mantra, nalawlawa ti panagsilnag ti anting-anting ngem ti init. Gapu ta naiyawid iti ragsak ti pannakaikisap, kellaat a narikna ti awan sakana a ni Alenka ti nalaka a maibagay, nasileng a likud ti nabileg ken sigud a natulnog a monster iti sirokna. Nasarakanna ti bagina iti tangatang, nga agtaytayab nga agpababa iti kapartak ti bato. Saan a makaay-ayo ti pannakatnag, ngem saan a makapapatay. Gapu ta naburakna ti maysa a metro ti kaatiddogna a niebe, ti mannakigubat a terminator rinautna dagiti Mongol buyogen ti pungtot ti nasugatan a baboy. Natnag ti maudi nga organisado a panagresistir, dagiti nakalkaldaang a tedda ti nagdakkel a buyot nagdardarasda a nagtalaw iti masa.
  Dagiti kapipintasan a babbalasitang, dagiti lamolamo ti sakana a da Alenka ken Natasha, literal a nakisalisal iti panangikisap kadagiti nariribuk a nuker. Kabayatanna, nagbalin a dandani di makita ni Guyuk Khan, ti kabaliona a greyhound ket mangburak iti amin a rekord ti hippodrome, ti natawid a kagan ket pinanunotna laeng ti bukodna a kudil.
  -Saan, saan a samurai daytoy! Makaasi a takrot. Anian a nakababain ti agserbi iti kasta a mikado!
  Nagtaul ti ninja.
  Inruar ti duyaw nga uleg ti dua a nabileg a katana, binallasiwna dagitoy ket nagkigtot iti natadem, maysa a nasileng a de rosas a bola ti naisina kadagiti tadem. Napardas ti panagtayab ti maysa a mahika a homing pulsar nga agturong iti napintas, kagudua a lamolamo nga Alenka.
  Nabalinan ti mannakigubat a terminator a nadlaw ti panaggaraw, pinutedna ti umap-apuy a clot iti tumatayab, maysa a bassit a panagbettak a naiwaras a kasla kimat, a nangiwaras iti sangadosena wenno dua a Mongol:
  -Ni diablo dayta! Samurai ti Lubong dagiti Natay!
  impukkaw ti Duyaw nga Uleg. Agsagsaganan ti ninja nga agdardaras a mangsabat iti nadara a di nakasapatos nga Alenka, idi adda elementario a kapanunotan a simrek iti ulona. "Kasano ngay no dina dagus a patayen daytoy kapigsaan a mannakigubat a balasitang, kalpasanna makikadua kenkuana ti blonde a terminator a ni Natasha, ket kalpasanna agbalinto a didigra dagiti pagbanaganna.Maysa pay, pinarukmana ti dragon, ket ti laeng nabileg unay a mannakigubat ti makaparmek iti naindaklan nga uleg. "
  Nag-rass ti ninja:
  -Ag-awayak nga birdies! Pumanawak nga agsubli!
  Ti duyaw nga uleg, a nangibukbok iti puraw a kabalna, intabonna ti bagina iti niebe. Kalpasanna, a natengngelna, rinugianna ti nagwingiwing iti movement spell.
  Intuloy ti lamolamo ti sakana a ni Alenka ti nakapungtot a panangsurotna, saan a naud-udi ti natangken a Natasha. Iti laksid ti amin a kinarungsot ti gubat, saanda a pinalubosan ti naarian a tolda ti korona a kagan iti imatang iti apagkanito.
  -Agtarayto, masabettayo ti lider!
  Insingasing ti awan sakana a ni Alenka. Iti panangipuruakna iti disk babaen ti lamolamo a sakana, kassual a simmungbat ni Natasha, nga intultuloyna a patad dagiti agtatalaw a Mongol babaen kadagiti napartak a panangistroke.
  -Ania ngata! Mangyegtayo iti ekstra a rag-o ken ni Batyga , ket natauan unay daytoy. Nalaka a pumatay ti kampilan, ket ikkaten laeng ti jihangir ti kudilna.
  Ni Alenka, a nangputed iti uppat babaen ti maysa a danog, nagkatawa.
  -No dina met buraken ti sara ni Batu a mismo! Imanehotayo kadi ida agingga iti kampo, wenno ania?
  Nagkidem ni Natasha ket kinunana:
  -Medyo nainget nga i-shits ni Batu ti pantalonna, ket no basbassit dagiti Mooglan a makalasat, nasaysayaat!
  Pinapartak dagiti terminator girls ti panagtarayda, mangipalagip dayta iti ay-ayam a catch-up, desperado a sinaplit dagiti nukers dagiti kabalioda, a pinigisda a nadara dagiti sikiganda. Buyogen ti desperado a panagregget, nabalinanda ti simmina bassit kadagiti rider ti Uru, ngem dida maliklikan dagidiay naparpartak ti pannakadisenioda ngem iti cheetah!
  Iti panagriingda, nag-ehersisio da Dmitry, Anatolyevich Medvedev ken inlukatda ti TV. Iti okasion ti balligi ni Zelensky, napasamak dagiti selebrasion ken selebrasion iti intero a pagilian. Sipapasnek a nagrag-o dagiti umili kadagiti panagbalbaliw.
  Tunggal maysa kayatna ti agbiag iti baro a wagas, ken ad-adda a siwayawaya. Umas-asideg ti inagurasion, ket naan-anay a magun-od ni Zelensky ti pannakabalin. Ket daytoy met ti nangpataud iti kinagagar ken inspirasion. Kasla, agbaliw ti amin ket nasaysayaatton ngem idi kalman. Ket makasarak dagiti Slav iti panagkaykaysa ket agpatingga ti Cold War. Kas iti autoritario a bang-ar idi panawen ni Putin.
  Ket napipintas a kanta ti nakanta maipapan ken ni Zelensky... Tunggal maysa ket kayatna ti baro ken napintas.
  Ni Zelensky a mismo ket nangipakaammo a babaen ti umuna a bilinna ket kanselaenna ti imunidad ti parlamento, ken dalusanna pay dagiti dutdot ti oligarko. Inkari met ni Zelensky a dakkel ti panangingatona iti buis kadagiti nabaknang. Kasla, awan ti rasonda nga aglukmeg!
  Iti pangkaaduan, adu ti naiplano a maaramid. Mairaman ti naindaklan a pannakaibangon ti riles: Arkhangelsk - Chukotka, ken kalpasanna ti maysa a tanem iti uneg ti daga nga agturong idiay Alaska.
  Apay a saan nga ari ni Zelensky? Narang-ay dagiti proyektona. Ket idiay USA asidegen nga agbaliw ti gobierno ket addanto sabali a henerasion dagiti politiko. A kayatna met ti panagbalbaliw.
  Ket ita, ag-unwinding ni Zelensky...
  Sakbay a naala ti kompiuter, simrek ni Medvedev iti ay-ayam...
  Kalpasan ti pannakaparmek ti USSR, posible ti makiraman iti USA. Ngem umuna, patarayentayo ti sistema ti depensa ti laser missile;adda kasta a kabaelan ti imperio ditoy. Gubat kontra USA - 2008! Mangrugi ti panangraut manipud Chukotka agingga iti Alaska.
  Adda pudno a pannakidangadang a mapaspasamak.
  Lablaban ti Abrams ti tangke ti Panther-7. Saanen a kasta ti kadagsen ti baro a kotse ta perpekto. Ket ipakitana ti absoluto a klasena.
  Ket dadaelenna dagiti Yankees... Medio nauma ni Medvedev iti gubat, ket inyawatna ti panangtengngel iti maysa a military Advisor ti klase Rokossovsky. Ket rinugianna ti nagmanehar...
  Kas pagarigan, mangbangon iti maysa a banag... Baro a templo ti tunggal maysa ket addaan iti pito a relihion. Wenno uray dagiti baro a torre ti TV. Ket nalamiis koma ti mangaramid iti piramid. Maysa ket kagudua a kilometro ti kangatona. Wen, talaga a nagsayaat dayta!
  Maigiddato iti dayta, ipangato ni Medvedev ti lebel ti pagimbagan. Saan laeng a maipapan iti panang-churning out kadagiti paktoria ti militar.
  Mabalin met ti mangpataud kadagiti telebision, refrigerator, kompiuter, laptop. Ket mangbangon iti produksion, ken mangbomba kadagiti makilablaban a piskel. Ngem ti USA ket naparmek metten... Ti Imperio ket addaanen iti populasion a nasurok a dua ket kagudua a bilion ken medyo nakasagana a makiranget iti gubat kontra iti USA. Ibukbok ni Medvedev dagiti ngipenna ket kantaenna:
  - Siak ti pudno a bagyo iti amin a siglo! Daydiay mangyeg iti adu nga ipapatay!
  Ket manen mangpilit dayta iti America. Sigud a maisukat dagiti nuklear a panagwelga. Dumakdakkel ti kasta a dangadang.
  . KAPITULO No. 8
  Eh, idurontayo manen dagiti unit. Ket anian a maidungpartayo! Adtoy dagiti babbalasitang nga infantry nga aggaraw. Amin a di nakasapatos ken nakabikini. Ket no kasano a mangduyok dagiti Yankees kadagiti bayoneta, ken no kasano a mangipuruakda kadagiti granada babaen kadagiti lamolamo a sakada. Adda pudno nga enerhia kadakuada. Ket agkir-in ti amin, kas kadagiti bola ti mercury nga agtartaray iti sirok ti natan-ok a kudil. Pagay-ayat dagiti babbalasitang ti agpapatay - dagitoy ket babbalasitang!
  Ket agkantada iti bagbagida:
  Dashingmi dagiti babbalasitang a Komsomol, .
  Dakami ni Tsar Medvedev, maysa a masirib unay a Tsar...
  Ket siempre addaantayo iti nalawag a timek, .
  Aniaman a pagsusupiatan - mapanka para iti dayta!
  Ket nangipuruak manen kadagiti granada babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana. Literal a super dagitoy a babbalasitang. Ket ag-crush ti Yankees, a mangtiliw iti Alaska. Ket agkantada met iti bagbagida:
  - Agdudupudop dagiti dakes a lobo! Kalpasanna laeng a makalasat ti lumba! Madadael dagiti nakapuy, mapapatayda - dalusan ti sagrado a dara!
  Ket agdardaras dagiti babbalasitang iti panangraut a mangibukbok kadagiti ngipenda. Ngem kontra kadagiti Amerikano adda met dagiti "Tigre"-7, anian a nakaskasdaaw a bileg. Ket saan a mapasardeng dagiti kasta a monster!
  Ti "Tiger"-7 ket maysa nga espesial a nangato a presion a kanyon nga addaan iti umuna a kapartak ti projectile iti 2500 a metro iti kada segundo. Ket apaman a maidungparna, awan ti makaispal kenkuana. Ket agtartaray dagiti Ambram iti amin a direksion . Ket rebbaenna ti torre manipud kadakuada.
  Ket piliten ti balasitang dagiti soldado nga agparintumeng ken agekna dagiti lamolamo a sakada.
  Sumuko manen dagiti Amerikano. Ket umas-asideg dagiti tropa ti buyot ni Medvedev idiay New York. Ket mararaut metten ti siudad. Isu ket matiliw nga awan ti aniaman a seremonia.
  Ibilang ni Medvedev ti bagina a naindaklan a komander: kamaudiananna innalana ti New York.
  Ket mabalin nga ibaga ti maysa nga isu ti kadakkelan kadagiti manangraut. Ket kalpasanna Washington.
  Ket sumuko dagiti Amerikano. Nagtinnag ti Presidente ti US ket rinugianna nga inagkan dagiti awan kawesna a saka dagiti babbalasitang. Umuna ti maysa, kalpasanna ti maikadua, iti panagsisinnublat.
  Isu nga inagkanna ti sibubukel a batalyon dagiti awan sapatosna a babbalasitang. Dakkel a laban daytoy!
  Medvedev chuckles... Isu a natiliwna ti America. Ngem saan a naaramid ni Putin daytoy!
  Talaga a laban daytoy - super! Ket kalpasanna idiay Mexico.
  Ket manen dagiti grabs... Ket dagiti babbalasitang a Mexicano ti mangparintumeng kadagiti Mexicano, ket agekna dagiti lamolamo a mugingda. Ket agngaretngetda:
  - Gloria kadagiti kinapintas!
  Wen, maipakita ti kompiuter dagiti dadakkel a de kolor a ladawan dagiti babbalasitang, nga awan ti mugingda, nga inagkan dagiti balud. Ket kasta a ragsak dayta.
  Ania manen ti mangidadaulo kadagiti balud - iti daytoy a gundaway nangisit. Ken agepanda met dagiti babbalasitang nga awan kawesna a saka.
  Ket kasta met dagiti tangke ket agkarayam a pyramidal...
  Aggargaraw dagiti babbalasitang ken aduda... Ngamin, mabalinmo nga i-churn out dagiti agtutubo manipud kadagiti resources. Ket pilien nga amin a yunit ket babbalasitang a nakabikini. Ket napintas unay daytoy.
  Kaaduanna a redhead ken blonde ti buokda.
  Ket sakupenda ti agsasaruno a pagilian. Kasta a nalamiis a mannakigubat. Matnag dagiti imperio iti sirok dagiti lamolamo a sakada.
  Maragsakan ni Medvedev nga agay-ayam... Ket uray adda agsippayot iti sirok ti angesna.
  Kasano a bumtak ti bomba a hidrohena? Nakaam-amak a kinabarbaro! Ket ti intero a siudad, a kasla dildilpat ti baka babaen ti dilana. Kasano pay nga ad-adu a radiasion? Ket dagiti awan sapatosna a babbalasitang agtarayda iti radioaktibo a buli. Ket mapuoran dagiti lamolamo a mugingda.
  Agay-ayam ni Medvedev a kasla alun-onen ti python ti sabali a teritoria.
  Adtoy ti sabali pay a pannakabalin a naparmek iti birtual a lubong, ket maitinnag ti bandera.
  Kabbaro itan dagiti tangke nga addaan iti aktibo a kabal ken seramiko. Multi-layered ken epektibo.
  Ket moderno dagiti pagluganan ti eroplano, ken maitutop met unay. Ket no kasano a mangrugin nga agputok dagiti eroplano manipud kadakuada.
  Ni Medvedev, kas makitatayo, ket nasirib unay nga agtigtignay a presidente.
  Gapuna, ita ti pannakapataud dagiti drone . Ket nalamiis dayta. Ken kasta met, sukog-disko nga eroplano. Ditoy a mapandan iti gubat a kas kadagiti UFO. Ket kalpasanna, piramidal a tangke.
  Imbilin ni US President Trump, a naraniag ti panunotna, a pagbalinen ti kotse a di madadael ken di makastrek manipud iti amin nga anggulo. Kastoy ti panagparang ti mastodon iti porma ti nababa a piramid. Ket ti kasta a kotse impakitana ti nagsayaat a proteksion. Nangruna kadagiti kinetic projectile.
  Ket ita, nagbalin a naballigi unay daytoy a tangke isu a di makastrek, ket agserserbi pay laeng iti Estados Unidos. Inawaganda pay ketdi iti kasta: ti tangke ni Trump.
  Ket ti kinamauyong no dadduma ti mangtiliw kadagiti tattao no makitada a di makastrek ti kotse.
  Di agpapada ti pannakidangadang ni Medvedev, ket dagiti makinana ket nangaladan iti sabali pay a birtual a kabesera, a pinagbalinda dayta a bunton dagiti rebba ken agburburek nga abut.
  Ngem saan nga umdas daytoy para iti balasang a robot. Mangrugin a mangpataud iti baro a kaputotan dagiti armas: ti annihilation bomb. Ket mamin-uppat a gasut a napigpigsa daytoy a bomba ngem iti bomba a hidrohena. Isu a no makadungpar, dikay" pay ketdi makaurnong kadagiti dapo!
  Ket ti gubat ket umakar metten iti law-ang.
  Agus-usar ni Medvedev kadagiti barko a naaramid iti baro nga alloy a napigpigsa ken nalaglag-an ngem ti titanium. Ket agtayab dagiti starship nga agturong iti law-ang, ket makilablaban dagiti robot a makigubat. Adun ti nadumaduma a modelo kadagiti paktoria iti uneg ti daga.
  Ket ita matnag ti maudi nga imperio iti planeta. Ket ania? Ita iti nauneg a law-ang!
  Mangrugi ti panawen ti Star Wars.
  Maawatan daytoy ni Medvedev ket sipipinget nga i-press-na ti keyboard. Wenno mabalinmo nga iyakar dagiti ramaymo wenno kontrolem ti pampanunotmo.
  Nainsiriban ti panagtignay ti agdama a presidente ken mangbangon iti armada iti law-ang para iti bagina. Ket agtultuloy ti laban.
  Madama ti pannakapataud ti ad-adda pay a nabileg, nangnangruna a mangdadael, a bomba a thermoquark. Ket maminsangagasut a ribu a daras a nabilbileg ngem ti mangdadael.
  Ket kalpasanna, agpangato dagiti barko iti tangatang. Ket matiliwda dagiti satellite ti planeta. Ket kalpasanna dagiti kabangibang a sistema. Napartak unay nga aramidenda daytoy.
  Ket ti agdama a presidente ket mangpataud kadagiti terminator iti ay-ayam. Ania ti terminator hero. Daytoy ket panagbiahe iti panawen, uray no limitado.
  Nagkidem ni Medvedev:
  - Dagiti tattao ket agsapsaplitda kadagiti sakada iti daga, kasanon dagiti botas! A agpadpada a minamaag ken nakaam-amak ti kinarugit!
  Ket ad-adda a nagbalin a naragsak ni Medvedev. Eh, annak, anian ti kinasayaatyo. Nangruna no nagbalinda a mannakigubat iti law-ang.
  Mapaspasamak ti laban ti bituen. Ket serioso a panagsinnukat ti danog, no dagiti awan mamaayna a panangsuntok iti bituka. Ad-adda nga eksakto, dayta ket imahinatibo a panagpampanunot.
  Agtultuloy ti panangraut ni Medvedev:
  - Mammapatay dagiti starships-ko!
  Ket mangdutok kadagiti baro a komander iti law-ang a kasukatna. Ket no ania ti laban, isu ti laban.
  Ditoy a ni Medvedev ti mangidadaulo a kaduana dagiti komanderna. Ditoy a tumaktakder ti koalision ti kabusor a maibusor iti dayta. No umasideg ti kasta a di mabilang nga armada, nakabutbuteng dayta, no adayo, kasla agkarkarayam ti adu ti kolorna, agkir-in a nebula. Maysa pay, tunggal kirmat ket maysa a demonio a patauden ti mahika ti maysa a necromancer a mangkukulam. Nasurok a sangapulo ket dua ket kagudua a milion a barko iti law-ang ti militar dagiti kangrunaan a klase, ken awan patinggana a bassit a "balay ti liwliwa", no ikabilangan dagiti kanayon a sumangpet a pammabileg, ti bilangna ket umas-asideg iti dua gasut a milion. Nagyunnat ti sango iti agarup dua a parsecs, iti kasta a rukod, uray dagiti kangrunaan nga ultra-battleship ket kasla bukel ti darat idiay Sahara.
  Umas-asideg ti General Battle: ti Army of Medvedev"s space empire kontra iti multifaceted a "Coalition of Total Salvation", a nangikeddeng, imbes a dagiti kanayon a taktika ti kanayon a naladaw a depensa, a mangraut iti armada ti naulpit nga agresor a mismo.
  Adu unay dagiti barko ditoy, nga addaan iti nakaskasdaaw a nadumaduma, nupay iti kaaduan a kaso lapdanna laeng ti epektibo a pannakigubat. Bueno, kas pagarigan, ti starship iti porma ti harpsichord, wenno, nga addaan iti atiddog a muging imbes a kuerdas, arpa, wenno uray pay ti double bass nga addaan iti torreta ti tangke manipud Maikadua a Sangalubongan a Gubat. Mabalin a maay-ayo daytoy kadagiti nakapuy ti pusoda, ngem ad-adda a mangpataud dayta iti katawa ngem iti buteng.
  Ti kalabanda ket maysa nga imperio nga agkunkuna nga isu ket sapasap a pannakabalin. Ti dakkel nga emirato iti law-ang ni Medvedev, a sadiay amin ket naikabil iti serbisio ti gubat, ti kangrunaan nga islogan ket ti kinaepisiente ken kinaumiso.
  Saan a kas iti koalision, agduduma laeng ti kadakkel dagiti starship ti agdama a presidente. Ket dandani agpapada ti sukog, kasla manangraut unay dagiti ikan iti nauneg a baybay. Mabalin a malaksid laeng, kasla napuskol a pug-awda nga agkir-in iti asero - grabs.
  Saan unay a napuskol ti pannakaiwaras dagiti bituen iti daytoy a paset ti law-ang iti langit, ngem namaris ken naisangsangayanda iti espektro ti lawagda.
  Iti sumagmamano a rason, no kitaem dagitoy a luminario, makagun-odka iti naliday a rikna a kasla kitkitaem dagiti mata dagiti anghel, a mangkondenar kadagiti sibibiag a parsua ti uniberso gapu iti nakababain, pudno a narungsot a kababalinda.
  Saan a nagdardaras ti buyot ti agdama a presidente a mapan iti miting, dagiti laeng indibidual a mobile unit, a napartak, a nanggundaway iti nangatngato a kapartakda, rinautda ti kabusor, nangdadael ken nagsanud. Kas sungbat, inkagumaanda a sabten ida babaen ti apuy ti barrage, ngem gapu ta ad-adda a nasiglat ken naan-anay ti proteksionda, ad-adda nga epektibo dagitoy.
  Dagiti mina, a kasla bassit iti kosmiko a rukod, ket napigis a kasla gapu iti panagbettak, kasta met dagiti cruiser ken destroyer. Ngem nabalinanmi nga inbaba ti sumagmamano a dakkel nga ay-ayam. Maysa kadagiti nagdadakkel a barko a pakigubat ti koalision ti nadungpar, napuskol ti asuk, nagkurba, ken nagpukaw ti panagbuteng iti naglugan iti higante a starship, kas iti uram iti namaga a kabakiran.
  Dagiti ganggannaet, nga umasping kadagiti jerboa nga addaan laeng kadagiti kuko imbes nga ipus, agtarayda gapu iti buteng, bayat nga agpukpukkaw ken agluksawda nga agpangato ken agpababa. Iti nagbaetan dagitoy adda dagiti babbabassit a kita a kasla mestiso dagiti oso ken pato. Agkurba dagiti tukak gapu iti naatap a buteng, mangngeg dagiti quack, agtayabda nga agsina, ken agpuor dagiti dutdot. Ditoy a nagbaliktad ti maysa kadagiti pato nga oso, a pinagbalinna ti ulona a tubo ti apuy. Sadiay a nagdardaras a diretso ti bula iti karabukobna, dagus nga inuksob ti tianna ti sapatosna, ket bimtak ti bangkay ti tumatayab, a nangiwarsi iti dara kadagiti tedda ti lasag nga agtaud iti ubing.
  Mapuoran dagiti jerboa ket agdardarasda nga agturong kadagiti modulo ti panangispal, ngem kasla awan namnama a nadadael ti sistema a mangted iti kasla aswang a namnama nga agbiag. Ti heneralda, ti Tail Cockroach, ket mangiruar iti hysterical squeak:
  - Oh dios ti panagkuadrado ti unibersal a sirkulo, babaen ti...
  Saan a mabalin a malpas, ti gil-ayab ti nangabbong iti di nagasat nga Ekselensiana. Nagrupsa ti lasag ti nasaririt a rodent a nagbalin nga elementario a partikulo.
  Nauram ti barko a pakigubat, a nangiruar kadagiti bula ti angin iti vacuum, ket kalpasanna bimtak, a nagwaras iti adu a pirsay.
  Ni Medvedev, gapu ta umdasen ti panagay-ayamna, nangaramid iti dua pay nga order. Isu ket nangted pay ti pammadayaw kenni Novodvorskaya kalpasan ti ipapatayna babaen ti bituen ti Bannuar ti Rusia. Imbilinna a maited ken ni Oleg Rybachenko ti amin nga order ken medalya nga adda iti Russia. Ket indatagna ti Order of St. Andrew the First-Called ken ni Donald Trump. Kalpasan dayta naturog manen ni Medvedev... Awan pay ti nangriribuk kenkuana.
  Kalpasan ti kasta a gapuanan, madlaw a nagrag-o ni Alenka. Kasta met ti team-na.
  Ni Margarita ti immuna a nagsao:
  - Leppasentayo ti Japan iti baybay ket leppasentayo ida iti daga!
  Sibabara a sinuportaran ni Alenka daytoy nga ideya:
  - Sigurado! Apay a palubosan ti ipapatay dagiti baro a soldado a Ruso!
  Nagsao met ni Natasha:
  - Ni Kuropatkin ket saan unay a makaikeddeng a komander. Isu a saan a kinapudno a makaabakto, uray no ikabilangan ti panagkapuy dagiti Hapones bayat ti panangrautda iti Port Arthur!
  Desidido a ginupgop dayta ni Medvedev:
  - Rumauttayo! Daytoy ti gundawaytayo, ken gundaway ti Russia!
  Kalpasan dayta, nangrugin nga aggaraw ti nabileg ken ultra-moderno a tangke. Wen, dakes ti aldaw ti Japan. Ket nasurok a maminsan nga ilunodda ti kanito a napanunotda a makiranget iti Russia.
  Agturong ti tangke nga agturong kadagiti tropa ti Hapon. kinuna ni Alenka a siraragsak:
  - Adda kasta a nakaskasdaaw nga arapaapko. Kasla idepensami ken Natasha ni Ryazan manipud kadagiti bunggoy ni Batu Khan.
  Nag-perk up ni Margarita:
  - Addaak kadi iti tagtagainep?
  Nagkidem ni Alenka iti negatibo:
  - Saan! Awanka laeng idi sadiay!
  Nagsennaay ti balasang gapu iti pannakarurod:
  - Anian a kaasi!
  Nagkatawa ti lamolamo ti sakana nga Alenka ket kinunana:
  - Mabalinmo laeng a lapdannakami! Ngem nalamiiskami ken Natasha!
  Masmasdaaw a sinaludsod ti blonde a balasitang:
  - Nalamiis ka kadi?
  Sidadaan a pinasingkedan ni Barefoot Alenka:
  - Wen, nalamiis unay! Ket nagsakayak pay ketdi iti dragon!
  Nagkatawa ni Natasha ket insungbatna:
  - Napintaska unay iti dragon!
  Sidadaan a pinasingkedan ni Alenka:
  - Kasla sarsarita dayta! Saan nga adda dagiti dragon, ken elf, ken amin a makaay-ayo!
  Simmungbat ni Margarita buyogen ti napasnek a rikna:
  - Napintas ka unay uray awan ti dragon! Maysa laeng nga engkanto, ken milagro dagiti milagro!
  Sitatalged a kinuna ni Alenka:
  - Parmekek ti amin! Adda ken awanan dragon!
  Ket impakita ti mannakigubat ti dakulapna.
  Ti immuna a tangke ti Russia rinautna dagiti Hapones, a nakatakder iti asideg dagiti pader ti Port Arthur. Medio adu pay laeng dagitoy. Nangrugin nga agtrabaho ti artileria. Kas sungbat, nagputok ti 152-mm a kanyon ti nakabutbuteng a tangke, kasta met ti walo a makapapatay a machine gun. Ket manen nangrugin a mapukan dagiti samurai iti ginasut.
  Machine guns - "Dragons", maysa a makapapatay unay a banag. Ti lima ribu a bala iti kada minuto ket maysa laeng a kita ti animal.
  Natnag dagiti Hapones, natukkol, napigis, a naduprak dagiti bungoda. Bimtak dagiti tian ken naglugan dagiti bagida, a naitapuak gapu kadagiti makarumek a danog ti apuy.
  Bimtak met dagiti fragmentation shell nga addaan iti cumulative filling. Nagsayaatda agpadpada iti panangpaltogda kadagiti infanteria ken iti panangserrekda kadagiti lansad dagiti barko.
  Dagitoy ket babbalasitang a Terminator, ket pudno a henio ti propesor. Isu a rinugianda nga irik dagiti samurai.
  Impukkaw ti lamolamo ti sakana nga Alenka:
  - Bay-am a maidaydayaw ti espiritu ti Ruso!
  Ni Natasha, a nangipigket iti buton ti joystick babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, nangipatulod iti panagdigus ti bala, ket intuloyna:
  - Ket ti Tsartayo, ni Nicolas II!
  Intultuloy ti awan sakana a ni Alenka ti nangipatulod iti shell kalpasan ti shell. Tunggal tallo a segundo adda makapapatay nga igam a tumaytayab a rimmuar. Ket nagulimek dagiti bateria dagiti Hapones. Ket nakaad-adu ti natay dagiti duyaw ti kudilna a soldado.
  Ni Natasha, a nangpukan iti sumagmamano a ranggo dagiti samurai, sinuportaranna:
  - Agkanta ti kanta ti Motherland iti pusotayo.
  Intuloy ti lamolamo ti sakana nga Alenka, nga agtultuloy a mangitupra kadagiti shell nga addaan iti makapapatay a punno, ken napigpigsa nga amang ngem iti plastid:
  "Awan ti napimpintas ngem kenkuana iti intero nga uniberso."
  Innayon ni Natasha, a di asi a mangpalpaltog kadagiti Hapones babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana:
  - Ad-adda nga ipis-it ti knight"s machine gun.
  Barefoot Alenka, ti rebbek ti samurai, nalpasna:
  - Matayka para iti inted ti Dios a Russia!
  Talaga a kasta dagiti babbalasitang, super! Natan-ok a kinapintas. Kitaem ida ken dayawem ida. Ngem para kadagiti Hapones, puro daytoy nga ipapatay. Nagna ti tangke kadagiti bateria. Intukkolna dagiti gun crews. Napartak unay, napartak unay nga inaramidna dayta. Kalpasanna, nagnaak kadagiti trinsera. Adu met ti pinagpukanna. Ad-adda nga eksakto, saan nga adu, no di ket dandani amin. Nagbalin a naan-anay ti pannakaikisap. Ditoy, siempre, automatiko a nagballigi ti amin. Kastoy ti pannakadadael dagiti Hapones.
  Napaliiw ni Alenka buyogen ti panagkigtot, nga inpigketna dagiti butones ti joystick babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana dagiti nakusnaw a sakana:
  - Ad-adutayo a berdugo ngem dagiti mannakigubat!
  Nagkidem ni Natasha ket immanamong:
  - Wayawaya, henio ken dayag a berdugo!
  Ket manen agputok dayta kadagiti karayan. Ket tukkolenna ti samurai buyogen ti narungsot a puersa.
  Ni Margarita, a siuumiso met a nangpaltog babaen kadagiti awan kawesna a sakana, nainkalintegan a kinunana:
  - Basbassitto dagiti bakla, ken agkurang dagiti lallaki idiay Japan!
  Nagkatawa ti lamolamo ti sakana nga Alenka ket pinaputokanna manen:
  - Agannadkayo kadagiti babbai! Babbai, agannadkayo!
  Pudno, daytoy ti kita ti balasitang a dagiti shell, shrapnel, ken aniaman a bala ti agsalsaltek manipud kenkuana. Uray kaskasano, ti balasitang ket pudno a terminator.
  Innala ni Natasha ket inkantana:
  - Agmarmartsa dagiti lehion, .
  Agsilsilnag dagiti bayonetada.
  Minilion ti adda iti likudantayo
  O rehimen ti Ruso!
  Awan ti agsardeng
  Awan ti mangsinga...
  Ti tignay luktanna dagiti baro, .
  Napardastayo nga agtayab!
  Ket manen agtudo iti kabusor. Ket dina palubosan ida a bumaba agingga iti kakasangagasut ti maysa nga ampere.
  Nagsisilpo ti awan sakana a ni Alenka, a mangipurruak kadagiti shell buyogen ti monotony ti woodpecker, ta kalkalpasna laeng ti nagkanta a makauyaw:
  - Maysa, atake , dua nga atake , isu ket agkigtot.
  Ni Natasha, firing, pinasingkedanna ti kanta:
  - Maysa nga atake , dua nga atake , he"s lying around!
  Nasikap a sinuportaran ni Cool Alenka:
  - Maminsan a tabla, dua a tabla - lungon ti maibangon.
  Nagsisilpo ni Natasha a lamolamo ti sakana, nga agtultuloy a mangpalpaltog ken mangtukkol iti kabusor babaen kadagiti panagbettak ti machine-gun:
  - Maysa a pala, dua a pala - maysa nga abut ti makali!
  Ket nagkidem ti mannakigubat babaen kadagiti safiro a matana. Talaga a kasta ti kaay-ayona.
  Kinita a naimbag ti lamolamo ti sakana a ni Alenka dagiti posision. Napartak ti panagtrabaho ti tangke, ket dandani awanen ti nabati iti buyot ni Heneral Nogi. Kasla napapatay a mismo ti komander. Leppasenmi ti maudi a Hapones manipud iti buyot a nanglakub.
  Lohikal a kinuna ni Medvedev:
  - Kastoy ti kaadayo ti teknolohia! Uppat a lallaki ti nangpapatay iti nasurok walopulo ket lima a ribu a Hapones iti sumagmamano nga oras.
  Nagkuna ti kagudua a lamolamo nga Alenka, a dakes ti panagisemna:
  - Masapul a dadaelentayo met ti dadduma! Awan ti baybay-an!
  Inkanta ni Natasha bayat ti panangpaltogna iti maudi a sangaribu a samurai:
  - Saan, saan a balitok dagiti bantay, patayentayo amin a kabusor ti Russia iti mabiit!
  Innayon ni Cool Margarita:
  - Saan, saan a hemorrhoids, di agbayag agbalinka a natay a kabusor!
  Gapu ta napukan ti buyot ni Heneral Nogi, temporario a rimmuar dagiti babbalasitang a Terminator manipud iti tangke ket nagtarayda a di nakasapatos iti niebe. Bueno, kalam-ekna metten.
  Sigud a dinadaelda ti nasurok a sangagasut ket limapulo a ribu nga infanteria. Ket plus ti armada dagiti Hapones. Nupay kasta, nasurok a dua gasut ket limapulo a ribu pay a Hapones ti agtaktakder a maibusor iti buyot ni Heneral Kuropatkin.
  Rimmuar ni Medvedev iti turogna nga addaan iti ulo nga oak. Nagna iti aglawlaw bassit. Kalpasanna, nagtokar manen iti kompiuter... Nasayaat ti Star Wars... Ngem adda saan a nagballigi...
  Rinugian ni Medvedev nga in-play manen ti baro nga estratehia. Inlukatko ti historikal nga ay-ayam: ti Russia idi panawen ni Nicholas II. Ken ti gubat iti Japan. Kasta a naulpit a gubat daytoy. Mabalinmo ti mangikabil iti estratehia ken mang-churn out kadagiti puersa iti kompiuter.
  Nagayam ni Medvedev iti nalaka a lebel, ngem nakalibas iti injection manipud kadagiti Hapones ken nakaro ti pannakaabakna. Wen, kasapulan ti panagbangon a saan unay nga aktibo. Ag-reboot-tayo.
  Ket manen agay-ayamka iti bagim... Kas napasamak, iti lugar ni Kuropatkin, saan unay nga agsilnag ti acting president... Iti amin a tiempo adda sumagmamano a glitches, biddut.
  Kalpasanna, in-on ni Medvedev ti military adviser, ket naannayas ti panaglabas dagiti bambanag... Ket isu a mismo ti nagturog ket naturog iti tugawna.
  Ni napintas nga Alenka , a nangiwarsi kadagiti lamolamo a sakana, dinamag ken ni Natasha:
  - Ania ti mariknam, ti panangpapataymo iti adu a tattao?
  Sipupudno a simmungbat ti blonde a balasitang:
  - Dimo ammo! Marikna a kasla ay-ayam iti kompiuter! Awan ti mariknam a pungtot, pungtot, wenno adu a rag-o!
  Nagkidem ti lamolamo ti sakana a ni Alenka gapu iti pannakarurod:
  - Gubat daytoy!
  Nagbaliwbaliw ni Natasha iti somersault. Agkir-in dagiti nalabaga ken nagtimbukel a mugingna. Iti pangkaaduan, isu ket maysa a nagsayaat a balasitang, a makabael a makagun-od iti adu nga awan unay ti panagregget. Ket no ditay" bugguan, pagsakayantayo lattan.
  Nagtaray dagiti babbalasitang iti niebe. Nalaing ti panangyebkas ti bagida. Dakkel ti barukong, naluho dagiti luppo, kas iti croup ti kabalio, nalatak dagiti piskel. Dagitoy dagiti beauties-heroes. Addaanda iti kapudpudno a pannakabalin ti babai. Kasta unay ti parabur. Ket dagiti saka - bola ti piskel nga agtulidtulid iti sirok ti tanned skin.
  Tallo a Hapones nga scout ti nasabat kadakuada.
  Nag-somersault dagiti babbalasitang. Ken no kasano a danogda dagiti samurais iti barukongda babaen kadagiti lamolamo a mugingda. Ket naburakda gayam dagiti pangada. Ket tinukkolda amin a ngipenda. Kalpasan dayta, nagkanta dagiti babbalasitang:
  - Ti kinatan-ok dagiti Ruso ket binigbig dagiti planeta, .
  Agdardaraskami a sitatalged nga agpangato.
  Ay-ayaten ken apresiarentayo dagiti amin a nasion iti lubong, .
  Agmarmartsa dagiti tattao ti intero a pagilian nga agturong iti komunismo!
  Ket nagkidem manen dagiti napintas nga esmeralda a mata. Kasla kasta unay ti panaglalabanda. Aktibo dagiti mannakigubat. Ket manen ag-jogging.
  Naglugan ni Alenka a lamolamo ti sakana. Inturongna ti pinwheel iti tangatang ket nadlawna:
  - Nalamiis kami unay. Mabalintayo a parmeken ti intero a lubong!
  Nagkidem ni Natasha ket insungbatna:
  - Emperatriz ti Planeta Daga - .
  Nalamiis unay daytoy!
  Ket agpada a nagkidem dagiti babbalasitang. Kalpasan dayta nagdardaraskami nga agsubli. Kinapudnona, tunggal aldaw ti gubat ket adu unay ti magastos para iti gameng ti Tsar a Russia. Ket panawenen tapno napardas a malpas dagiti Hapones.
  Kinablaawan ni Medvedev dagiti babbalasitang buyogen ti naraniag nga isem:
  - Bueno, nagtarayka kadi a naglikmut?
  kinuna ti lamolamo ti sakana a ni Alenka nga agngisiten:
  - Agtartaraykami ken nakasaganakami a makiranget!
  Agresibo a kinuna ni Natasha:
  - Papatayenmi ti amin!
  Inwagwag ni Medvedev ti imana ket imbilinna:
  - Kalpasanna, mapantayo!
  Nagkatawa ni Alenka a lamolamo ti sakana ket insungbatna:
  - Dagiti uppattayo ti makapapatay unay iti lubong!
  Nagkedked ni Natasha iti daytoy, a tinapayna ti lamolamo a sakana:
  - Saan nga iti lubong, no di ket iti uniberso!
  Ket ti nabileg, agresibo ken makapapatay a tangke ket nagmaneho iti amin a kapartak. Nasurok a dua gasut limapulo a ribu a Hapones ti adda iti sanguanan. Ngem umdasen dagiti shell para iti maysa a bilion a soldado!
  Girls, maysa a propesor ken maysa nga estudiante - daytoy ket maysa a team a mangrumek iti amin ken mangballikug kadakuada iti sara ti kalakian a karnero. Ket agtayab ti tangke nga agturong kadagiti tropa ti Hapon. Agdardaras a mangbutbuteng iti bagina. Kayatna a buraken ti amin.
  Nagkanta buyogen ti ragsak ni Alenka a lamolamo ti sakana:
  Ti kalawa ti Russia - napintas, patpatgek, .
  Sadino ti ayan dagiti perlas ti niebe, dagiti awan patinggana a karayan ti kristal, .
  Ket maymaysa ti soldado a Ruso ken ti heneral.
  Nasantuan ti simbolo ti estado - ti Orthodox nga agila, ti aritayo!
  Ket ita, talaga a nagdisso ti napartak a tangke. Nagtayab dayta a kasla fighter jet. Ket nasarakanna ti bagina iti sango dagiti Hapones. Nangrugi manen nga agtrabaho dagiti universal cannon ken dragon machine gun. Sigagagar unay a nagnegosio dagiti babbalasitang. Awan ti kanayonan a panagsasarita.
  Pinaputokan ni Alenka ti paltog babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, pinaputokanna dagiti Hapones sa inkantana:
  - Gloria iti Rus'-ko, Stalin ken Lenin, maysa a pamilia!
  Ket agsilnag ti nalabaga ti buokna a sairo kadagiti esmeralda a mata. Ket no kasano ti panangkantotna iti samurai. Agayatkanto.
  Ket saan met a nababbaba ni Natasha. Thrashes dagiti Hapones.
  Ket agkanta:
  - Dika"t agbannayat kadagiti panagturong. Ti gasatmi ket mangabak, babbalasitang!
  Naan-anay ti panagsabong ti mannakigubat. Ket kasta unay ti kapartak, a mangibukbok iti apuy iti kabusor.
  Ket dagiti lamolamo a ramay ti saka i-press-da ti joystick button.
  Kagudua a lamolamo nga Alenka, a mangpalpaltog, kinunana:
  - Adda dua a riribuk idiay Russia...
  Insinga ni Margarita ditoy:
  - No koma dua!
  Ti lamolamo ti sakana a ni Alenka, a mangpalpaltog, immanamong buyogen ti ragsak:
  - Wen, no dua laeng!
  Ni Natasha, a mangpaltog, mangikabil iti ginasut a Hapones, innalana dayta ket nagkanta:
  - Iti dua, iti dua a kalam-ekna. Iti dua, iti dua nga ubbog!
  Bare-legged Alenka, agpalpaltog, innayonna:
  - Papatayek dagiti Hapones ket agsubliak!
  Nagkidem ni Natasha ket insungbatna:
  - Ti Port Arthur ket kukuami! Ket ditay palubosan ti asinoman a mangala iti Manchuriatayo!
  Ket rinirik manen ti mannakigubat ti samurai. Saan a maabak dagiti Ruso kadagiti Hapones. Paneknekan manen daytoy no kasano a di maparmek ti Russia!
  Ti lamolamo ti sakana a ni Alenka ti nangburak iti bateria ket nagkullayaw:
  - Aglatak ni Rus' kadagiti kaadaywan a pagilian ken siglo!
  Nagkullayaw met ni Natasha:
  - Ket awan ti puersa a mangpasardeng kadatayo!
  Ket dinadaelna ti agarup dua ribu pay a samurai. Kalpasanna, immabante ti tangke ket nagtultuloy ti panagani.
  Ni Margarita, a nangmatmat iti daytoy, inyebkasna ti kapanunotanna:
  - No kasta ti kinaraniag ti panangabak ti gubat, ania ti sumaruno nga aramiden ti Russia?
  Buybuyaen ni Medvedev dagiti babbalasitang a sidadarasudos a mangpukan kadagiti Hapones ket insingasingna:
  - Adda gubat, kadagiti man Aleman wenno kadagiti Briton! Ngem uray kaskasano, saan a maudi ti pannakidangadang iti Daga ti Agsilsilnag nga Init!
  Kinuna ni Alena, gapu ta naburakna ti sabali a bateria:
  - Isu nga itedtayo dayta kadagiti Aleman, bueno, itedtayo kadakuada iti kasta unay a kasla saan nga umdas!
  Innayon ni Natasha, ti manangdadael kadagiti samurai:
  - Ket awanton ni Hitler a mangrekrut iti Wehrmacht!
  Ni Alenka, a nangipigket kadagiti buton ti joystick babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, agresibo nga indeklarana:
  - Ngem maasian kadagiti Aryan. Adu unay a napintas a puraw a lallaki ti natay!
  Immanamong ni Natasha iti daytoy, a sililiday a nagtung-ed:
  - Wen, adu unay dagiti nasayaat a tattao ti natay! Ket para iti ania?
  Dinanog ti balasang ti Hapones ket nadlawna.
  - Ket dagiti Hapones ket nasayaat a nasion, ngem mapilitantayo a makiranget kadakuada! Nupay saan met unay a nasayaat daytoy!
  Lohikal a kinuna ni Margarita:
  - Ket dagiti ayup? Saan kadi nga agpipinnatayda? Ngem ti tao ket maysa laeng nga animal a kangatuan ti urnosna!
  Nagngisiten ni Medvedev ket nagkontra:
  - Ti tao, saan a kas kadagiti animal, addaan iti kararua! Ket pudno a naisangsangayan ken imortal ti kararuana! Gapuna, datayo ken dagiti animal ket sibubukel a yuyeng!
  Nagkedked ni Margarita iti daytoy:
  - Ket dagiti sunggo? Nangato met ti kinasariritda. Maysa kadakuada ti makaammo iti tallo ket kagudua a ribu a sasao!
  Insungbat ti agdama a presidente:
  - Ngem kabagianmi dagitoy!
  Pinaltogan ti lamolamo ti sakana nga Alenka dagiti Hapones ket nagkanta:
  - Siak ti sunggo! Maysa met a lalaki!
  Nagkullayaw ni Natasha, a mangpukan iti samurai:
  - Dika magna a nakasuot kadagiti sunggo iti maysa a siglo!
  Intuloy ti supertank ti nangpukan kadagiti Hapones. Apay saan? Talaga a nauyong nga animal
  nga agpaputok iti uppat a pulo a ribu a bala iti kada minuto. Ket ti kabalna ket di makastrek iti dandani aniaman a projectile. Ket saan laeng a ti rugi ti maikaduapulo a siglo.
  Bare-legged Alenka, a mangpalpaltog, agresibo nga indeklarana:
  - Adu ti inaramid ni Tsar Nicholas para iti Russia, ngem nagtalinaed a di maapresiar ken natagibassit!
  Immanamong ni Natasha, a mangibukbok iti apuy kadagiti Hapones:
  - Husto dayta! Napapatay ti ari. Pinilitda ti padi nga umadayo iti trono! Ket ania ti nagbalin a nasaysayaat?
  Nagputok ti lamolamo ti sakana nga Alenka manipud iti kanyon ket innayonna:
  - Ad-adda pay a kimmaro! Ket ad-adda pay a nakababain a tattao ti immay iti turay!
  Nagkidem ni Natasha, dinanogna dagiti Hapones sa kinunana:
  - Isu nga ilabantayo ti nasaysayaat a masakbayan! Ket para iti wayawaya ti Russia!
  Kagudua a lamolamo nga Alenka, a mangpalpaltog, kinunana:
  - Para iti panagbalbaliw ken balligi!
  Kalpasanna, impakitana ti dakulapna. Isu ket maysa a balasitang a makaaramid iti daytoy. Kalpasanna, uray dagiti samurai, saanton a makaikkat iti dayta. Ket agtrabaho dagiti machine gun. Agpukan ken agpukan ti amin.
  Aktual nga aradoenda dagiti sibubukel nga intar dagiti bangkay. Ket dalusanda ti espasio a mammapatay.
  Naipakaammo ken ni Heneral Kuropatkin nga adda karkarna a mapaspasamak kadagiti Hapones. Panagpaltog, panagbettak, adda nangraut kadakuada.
  . KAPITULO No. 9.
  Ni Medvedev, gapu ta nakaturog bassit, innalana manen ti kompiuter. Saan pay ketdi a nagkiskis. Ket manen rinugianna ti agay-ayam iti bukodna a wagas.
  Ti panangraut iti Japan kalpasan ti rogue code babaen kadagiti tangke ken eroplano. Agraman ti kasayaatan a bomber ti Umuna a Sangalubongan a Gubat, ni Ilya Muromets. A nangideklara iti bagina iti napigsa unay. Ket dinanogna dagiti Hapones a kasla goma a smack kadagiti kuton.
  Ket agpasango idiay Tokyo...
  Ni Dmitry Medvedev, gapu ta pinarmekna ti Japan, inawaganna ti bagina nga emperador Mikado.
  Ket kalpasanna baro a gubat...
  Kas pagarigan, mabalinmo ti agay-ayam iti alternatibo a pakasaritaan. Imbaga ni Alexander II ken ni Bismarck idi 1875 a dagiti panagdudumana iti Francia ket maysa a makin-uneg a banag iti nagbaetan ti Alemania ken dagiti Pranses. Ni Bismarck ti nangala ken rinautna ti Francia idi 1876. Idi damo, nagasat dagiti Prussia ket nakadanonda idiay Paris. Ngem kalpasanna, nagbannayatda. Ket simrek ti Britania iti gubat... Nasayaat koma ti amin, ngem inted dagiti Briton ti gubat iti Alemania ket naabakda. Kalpasanna, ginuyod dagiti Prussia ti puersada.
  Nagtultuloy ti gubat iti Laud. Desperado nga indepensa dagiti Pranses ti bagbagida. Inyalis ti Inglatera ti umad-adu a puersa...
  Kabayatanna, sinakup ti Russia ti Turkey ken Istanbul. Nairaman ti Britania ken Francia ken Alemania iti gubat. Ket ti imperio ni Tsar Alexander sinakupna ti adu a daga, agraman ti Iraq, a dimmanon iti Taaw Indiano. Ken Palestina, ken daga agingga iti Egipto. Ket ngarud dagiti tropa ti Russia, nga indauluan ni Skobelev, sinakupda ti Mecca, Medina, ken dadduma pay a siudad ti Saudi Arabia.
  Ket nabukel ti makin-abagatan a paset ti Imperio ti Russia. Ket nagbalin a naindaklan nga ari ni Alejandro II. Ket nagpaut iti sangapulo a tawen ti gubat ti Alemania maibusor iti Francia ken Britania.
  Ket nagpatingga dayta iti praktikal a panagbunot.
  Nagturay ni Alexander II agingga idi 1887 ken nagbalin a biktima ti gandat a panangpapatay a naaramid babaen ti panangidaulo ni Alexander Ulyanov, ti kabsat ni Lenin. Nagpatingga ti nadayag a panagturayna, a babaen iti dayta nangaramid ti Russia iti adu a kalsada, sinakupna ti adu a daga, ken winayawayaan dagiti mannalon.
  Daytoy nga alternatibo ket no kasano ti pannakaay-ayam ti ay-ayam. Ni Alejandro a Maikatlo, agraman ti komander Skobelev, pinarmekna agpadpada ti Iran ken Pakistan. Ngem natay met - naraniag a bassit nga ulo. Iti sidong ni Nicholas II, ti Russia ket nakigubat iti Hapon nga addaanen iti armada idiay Taaw Indiano, a medio napardas a timmulong iti Pasipiko. Medio napartak nga inabak dagiti Ruso dagiti samurai, ket ad-adu nga amang ti pigsada agpadpada iti daga ken iti danum.
  Kanayonanna, ti buyot ti Russia ket indauluan ti nasaririt a Ministro ti Depensa a ni Skobelev. Ket saan laeng a nangabak ti Russia, no di ket nabalinanna met a parmeken ti Japan. Maysa pay, saan pay a nagrigat ti Estados Unidos iti labes ti Makinlaud a Hemisperio, ket saan unay a napigsa ti Britania. Maysa pay, aliansa ti Russia iti Alemania. Ti naud-udi ket naud-udi iti Britania ken Francia iti pannakidangadang para iti Africa. Ad-adda a pimmigsa ti Tsarist Russia, kalpasan ti pannakaikapet ti Japan ken dagiti paset ti China. Mabangbangon idi ti kalsada ti Delhi-Moscow.
  Kas makita manipud iti daytoy, sibaballigi a naipatungpal dagiti plano ti Tsarist Russia a mangpalawa iti India ken China. Pinili ni Tsar Nicolas II ti dasig ti Alemania bayat ti Umuna a Sangalubongan a Gubat. Dagiti Aleman ket inabakda ti Pransia ken sinakupda ti Belhika, Olanda, Dinamarka ken Norway. Sinakup ti Russia ti Egipto, kaaduan nga Africa ken Indochina. Ken kasta met dagiti sanikua ti Britania iti Pacifico. Ket nagdisso pay idiay Australia. Ket natiliw ti Australia-na.
  Kalpasanna nagpatingga ti gubat babaen ti panagdisso ken panangsakup ti Britania. Nalpasen ti Umuna a Sangalubongan a Gubat. Ngem kasla ken ni Kaiser Wilhelm a ti Russia ket naparmeknan ti adu unay a daga, ken saan a talaga a pinadas. Ket inar-arapaapna ti agibales. Ti Rusia ket aktual a nangparmek kadagiti nalawa a lugar - ti Australia, amin nga Asia, kaaduan ti Aprika, dagiti Aleman ket saan unay a nakagat, ken ad-adu pay manipud iti Portugal ken Espania a sinakupda. Nagun-od ti Austria-Hungary ti panangtengngel iti Italia ken Libya. Innala ti Russia ti agarup tallo a kakapat ti Africa, ket kalpasanna sinakupna ti Etiopia kalpasan bassit. Nabalinan dagiti Aleman a putden ti Morocco.
  Natural laeng a saan nga umdas daytoy para iti Alemania. Nupay innalana ti Francia, Belgium, Holland, ken Norway, ket pinarukma ti Russia ti Sweden.
  Nangrugi ti panagsagana ni Wilhelm para iti baro a gubat iti Russia. Ti krisis idi 1929 ti nangpakaro iti kasasaad. Ti Austria-Hungary ken Alemania ti nangtengngel iti gistay intero nga Europa. Ket paset ti Africa... Ken Britania. Ngem adda latta ti USA ken Canada. Saan pay nga inkeddeng da Wilhelm ken Nicholas II ti makigubat iti tunggal maysa. Maysa pay, ti Russia ti kabassitan a kayatna ti makiranget, a mangrunaw kadagiti nalawa a teritoria. Tapno mapapartak ti asimilasionda, pinalubosan pay ketdi ni Tsar Nicholas II dagiti Ruso nga addaan iti uppat nga assawa. Ti naipasdek iti Maikawalo nga Ekumenikal a Konseho.
  Naaramid ti umasping a desision idi 1925. Ket idi 1926, nangala ni Nicolas II iti sabali nga asawa. Kas napasamak, saan a kinamaag ti desision. Idi 1929, naaddaan ti emperador iti sabali pay nga anak a babai. Ket idi Nobiembre 25, 1932, naipasngay kamaudiananna ti nasalun-at nga anak a lalaki. Ni Nicolas a maikadua pinanagananna iti Pedro. Kas pammadayaw ken ni Pedro a Dakkel.
  Ket idi 1933, idi Mayo 15, nangrugi ti baro a gubat. Indeklara ti Alemania ti gubat iti Canada. Kas maysa a dominio ti Britania. Dua a bulan kalpasanna, ti Estados Unidos, nga indauluan ni Roosevelt, iti laksid ti krisis ti ekonomia, simrek iti gubat iti Alemania. Saanda a kayat a sumuko ti Canada.
  Sigud a tengnga ti tawenna, ngem agresibo, ni Wilhelm idi damo inkagumaanna ti makiranget nga agmaymaysa, a dina kiniddaw ti tulong ti Russia. Namnamaenna nga aramidenna a mismo ti amin. Ngem saan unay a nalaka a parmeken ti teritoria a naisina iti taaw. Maysa pay, dagus a nangaramid ti Estados Unidos kadagiti tangke ken buyot. Ket nangbukelda kadagiti rehimen... Nagpaut ti gubat iti intero a tawen nga awan unay ti balligi dagiti Aleman. A nakabalin laeng a nangtiliw iti Iceland ken Greenland. Ngem idiay Canada dida"t natengngel dayta.
  Nagturong ni Wilhelm ken ni Tsar Nicholas II: "tulongannak, katrabahuan." Sika ti kasinsin ken kabsatko. Ni Nicolas II a mismo ket addaan kadagiti plano para iti Alaska ken Canada. Bueno, inkeddengko a saan a dagiti didiosen ti agkitikit kadagiti kaldero. Ket innalana dayta, ket idi Hunio 25, 1934, indeklarana ti gubat iti USA ken Canada. Immakar dagiti tropana iti Alaska, iti ballasiw ti teritoria ti E.U.
  Iti daytoy a tiempo, naaramiden ti riles nga agturong idiay Chukotka, ket sibaballigi nga umab-abante dagiti tropa ti Russia. Iti dasigda ket adda numeriko a kinatan-ok ken dagiti kasayaatan a tangke iti lubong, agpadpada a nalag-an, nadagsen ken kalalainganna.
  Isu a masapul a makilangen ti America kadagiti di agpapada a puersa.
  Ket ni Nicholas II, kas makitatayo, talaga a nakasakay iti puraw a kabalio. Ket agsasaruno ti panagballigi. Agmarmartsa dagiti tropa ti Russia iti ballasiw ti Alaska. Ket alaenda ti siudad kalpasan ti siudad, purok kalpasan ti purok.
  Ikagkagumaan dagiti Aleman ti agdisso idiay Cuba. Dumakdakkel ti gubat. Insurat ni Kaiser Wilhelm ken ni Nicholas II:
  - Nagkaykaysakami ken dagiti Ruso ken kanayon nga agkaykaysakami. Ket ditayto pulos agriri. Isu a bay-am a malpas ti America.
  Gapu iti napaatiddog a komunikasion, nabannayat bassit ti panagrang-ay ngem iti naiplano. Ngem dagiti tropa ti tsarista ti Russia kaskasdi a kinautiboda ti intero nga Alaska iti lima a bulan a panaglalaban ket simrekda iti Canada.
  Intukon pay ketdi ni Roosevelt ti talna iti Russia, nga inkarina nga isuko ti Alaska, ngem naladaw unayen. Nagtultuloy ti gubat buyogen ti naatap a panangbaybay-a.
  Idi kalam-ekna ti 1935, iti laksid ti narigat a kasasaad ti paniempo, nakadanon dagiti tropa ti Russia kadagiti beddeng ti E.U. Nagtultuloy ti panaglalaban idi primavera... Nagsasaruno nga operasion dagiti tropa ti Russia, ket idi ngudo ti Hulio natiliwda ti dandani intero a Canada. Ket idi Agosto linakubda ti Philadelphia.
  Masarakanen ti US ti bagina iti narigat unay a kasasaad. Ngem desperado a nakirangetda... Nupay kasta, idi agngudo ti 1935, nasurok a kakatlo ti teritorio ti US ti naaladan. Ket no kalam-ekna, dakdakkel pay dagiti balligi dagiti tsarista... Idi rugi ti Marso 1936, immasidegdan idiay Washington ken New York.
  Ket idi Abril, agpada a naala dagiti siudad... Nagtultuloy ti gubat agingga iti Agosto agingga a nasakup ti intero a teritorio ti Estados Unidos.
  Kalpasanna dimteng ti opensiba idiay Mexico, ken dadduma pay, iti intero a teritoria.
  Insingasing ni Wilhelm ken ni Nicholas II a maileppas ti pannakabingbingay ti intero a lubong. Immanamong ni Nicolas II.
  Bayat ti 1937, ti intero a Latin America ket kinautibo dagiti tropa ti Russia. Gapuna, nakompleto ni Nicolas II ti pannakabingbingay ti lubong a kaduana dagiti Aleman. Ket tallo laengen nga imperio ti nabati: ti kadakkelan: Ruso, kalpasanna Aleman, ken ad-adda pay nga Austria-Hungary.
  Nagbalin ngarud ti Russia a hegemon ti lubong, ngem... Ni Nicholas II ket maysa pay laeng a naindaklan a tsar, ngem maysa a mortal. Natay idi Agosto 1939. Ket ti lakay a ni Wilhelm rinautna ti Russia idi Setiembre 1, 1939. Inkeddengna a gundawayan ti kinapudno a ni Pedro a Maikapat ket ubing pay, saan pay ketdi a pito ti tawenna. Ket inkeddengna a bayat nga agturturay dagiti rehente iti Russia, nasaysayaat no agwelga. Dua nga aldaw kalpasanna, simrek met ti Austria-Hungary iti gubat. Amin a pagilian iti intero a lubong ket naguyod iti komprontasion. Nangrugin ti maudi a gubat iti pakasaritaan ti planeta a Daga.
  Awan ti kapada ti buyot dagiti tsarista no maipapan iti bilang ken kalidad dagiti igam. Dagiti tangke ken eroplano ti Russia ti kasayaatan pay laeng iti lubong.
  Ket impakita daytoy dagiti gubat. Kasta met dagiti baro a talentado a komander.
  Ngem nagbalin ti Austria-Hungary a nakapuy a silpo manipud pay idi damo. Ket dandani naabak manipud kadagiti umuna nga aldaw. Inabak ti buyot dagiti tsarista dagiti Austriano, innalada ti Lvov, sa ti Peremyl. Babaen laeng ti panangikkatda iti paset ti puersada manipud Poland a naisalakan dagiti Aleman dagiti Austriano manipud naan-anay a pannakaabak. Ngem uray daytoy ket bassit laeng ti serserbina. Napaay a nakababain ti panangpadas ti buyot ni Kaiser a mangala iti Warsaw. Ket puersado nga induron ida dagiti tropa ti Russia iti nasurok a dua gasut a kilometro.
  Narigat unay a pinasardeng dagiti Aleman dagiti tropa ti Russia. Nabusbos ti intero a kalam-ekna kadagiti gubat. Idi primavera naan-anay met ti panaglalaban. In-inut a sinakup dagiti tropa ti Russia ti gannuat. Sumagmamano a daras nga ad-adu ti soldadoda, ket ngarud idi kalgaw nabaelandan a nabannog unay dagiti Aleman iti panaglalaban ti tunggal maysa isu a nangrugida a simmuko. Maigiddato iti dayta, nangrugi ti opensiba maibusor iti Austria-Hungary. Idi otonio nalikmut ti Budapest. Kanayonanna, ti buyot dagiti tsarista ti nangtiliw kadagiti sanikua dagiti Aleman idiay Canada. Ket idi kalam-ekna ti 1940-1941, pinaputed ti buyot dagiti tsarista ti East Prussia. Ket idi Abril 1941 nakadanon idiay Oder.
  Nagbalin a narigat unay ti takder dagiti Aleman. Idi Mayo 1941, natnag ti Vienna. Ket bayat ti kalgaw, nakadanon dagiti Ruso iti Alps ket winayawayaan ti Venice. Simrekkami kadagiti makin-abagatan a rehion ti Alemania.
  Ket idi otonio natiliwda kamaudiananna ti Italia. Nagpatingga ti opensiba iti kalam-ekna maibusor iti Berlin babaen ti pannakatiliwna idi Enero 30, 1942. Kalpasan dayta kimmapuy ti panagresistir dagiti Aleman, a napukawdan amin a sanikuada idiay Africa. Nakadanon dagiti Ruso idiay Rhine idi Abril. Kalpasan dayta, idi Abril 22, simmuko dagiti tedda dagiti puersa ti Alemania.
  Kasta ti nagpatingga ti maudi a gubat iti planeta a Daga. Nagpatingga dayta iti balligi ken balligi ti Tsarist Russia.
  Sumaganad ti panangparmek iti law-ang. Idi pay 1936, ti immuna a lalaki a Ruso ket nagtayab iti law-ang. Nagtayab iti aglawlaw ti planeta a Daga. Ket idi 1945, idi Mayo 9, simmanglad dagiti Ruso iti bulan.
  Nagtayabda idiay Mars idi 1967. Iti Venus idi 1969. Iti Mercury idi 1972. Ket kadagiti satellite ti Jupiter idi 1973. Nagdisso ti tao iti kaadaywan a planeta a Pluto idi 1980. Ket idi 2003, napasamak ti kaunaan a panagtayab iti ruar ti sistema solar iti pakasaritaan ti tao. Nagtayab ti barko ti Russia idiay Alaf Centauri ken nagsubli idi pay 2018.
  Manipud idi 2020, ti Russia ket iturturayan pay laeng ni Peter the Fourth, a gapu kadagiti nagapuanan ti moderno a medisina, saan a pulos a lakay. Walopulo ket maysa a tawenen nga agturturay ni Pedro a Maikapat ken ti panagturayna ti kapaut iti pakasaritaan ti lubong. Sadino ti pagaammo dagiti eksakto a petsa ti panagturay, siempre.
  Bueno, iti agdama, kalmado ti amin iti lubong, kas iti kanayon. Ket uray medio makauma... Nasayaat ti biag dagiti tattao. Pudno, adda dagiti parikut iti nalabes a populasion. Ngem maus-usaren ditoy dagiti birth restrictions.
  Nagmoderno ti Ortodoksia. Nabarbasan dagiti papadi ken nakauniporme nga addaan kadagiti tali iti abaga.
  Ti irarang-ay ti teknolohia ti nangpataud iti dakkel a kinaawan panggedan. Ngem marisut met daytoy a parikut. Ti Hypernet ket narang-ay.
  Madama ti panagsirarak, ket naparsuaen dagiti barko iti law-ang a makabael nga aggaraw a naparpartak ngem iti kapartak ti lawag. Wen, nasayaat para iti Tsarist Russia ken ti intero a lubong iti sidong ti turay dagiti Romanov. Daytoy kadayag unay a dinastia iti pakasaritaan ti sangatauan.
  Ni Padre Tsar Nicolás. Mangbangonkayo iti paraiso iti planeta a Daga!
  Inlaksid ni Dmitry Medvedev ti estratehia. Pinarmekna ti intero a lubong para kadagiti tsar a Ruso. Impakitana ti estratehiko a panagpampanunotna. Nagun-odna ti dakkel a balligi ket naturog manen, nakabado ken agar-arapaap a kas idi.
  Kinuna ni Kuropatkin:
  - Natalna! Kappia laeng!
  Napaliiw ni Heneral Linevich buyogen ti alarma:
  - Your Excellency, baka mabalintayo ti agwelga ita?
  Kinuna ni Adjutant General Kuropatkin:
  - Saan! Siempre saan! Mabalin a silo dagiti Hapones dayta!
  Sibabain a kinuna ni Heneral Linevich:
  - Daytoy ti gundawaytayo a mangabak kamaudiananna iti daytoy a gubat!
  Indeklara ni Kuropatkin iti agpigpigerger a timek:
  - Anus, anus ken ad-adu pay nga anus!
  Ad-adda a nakapungtot a nagkedked ni Linevich:
  - Ngem kinuna ni Alexander Suvorov: ti kanito ket mangted iti balligi!
  Nagmuregreg a namaga ni Kuropatkin:
  - Siak ti mangimandar ditoy! Ket masapul nga umuna a pagtalinaedentayo ti buyot. Ket iti pangkaaduan, asidegen a maibus ti singaw ti Japan!
  Insingasing ni Linevich:
  - Mabalin a rumbeng nga uray la aramidentayo ti sumagmamano a panagsukisok?
  Nagkedked nga immanamong ni Kuropatkin:
  - Posible daytoy, agannadka laeng!
  Agresibo a nagngaretnget ni Linevich:
  - Iti nagan ti Tsar ken ti Fatherland!
  Kabayatanna, ikkaten ti supertank dagiti Hapones. Intukkolna ida, pinaltoganna ida iti nadumaduma a wagas.
  Ti lamolamo ti sakana a ni Alenka, nga awan asi a mangpalpaltog, dinamagna iti agdama a presidente:
  - Daytoy kadi ti maudi nga operasiontayo?
  insaludsod ni Medvedev nga agngisiten:
  - Apay a kasta ti panagkunam?
  Kinuna ti nalabaga ti buokna nga animal:
  - Awanen dagiti dadakkel a pormasion dagiti Hapones!
  Iti panangilansana ken panangpaltogna iti samurai, immanamong met ni Natasha:
  - Ngem, kinapudnona, awanen ti sabali a labanan ti Japan!
  Simmungbat ni Medvedev buyogen ti medio di masigurado a panagkita:
  - Mabalin nga urnongen ti Japan ti ad-adu pay a baro a tropa ken gumatang kadagiti baro a barko manipud America ken Britain. Gapuna, ipakitatayo, saan pay a naan-anay a nalpas ti gubat!
  Nagkuna ti kagudua a lamolamo a ni Alenka, a mangpalpaltog iti samurai:
  - Kasano no itukon ti Russia ti talna iti Japan iti kalkalainganna a termino? Ti laeng rangkis ti Kuril ti alaentayo, ket agtalinaed ti amin a dadduma pay a kas idi sakbay ti gubat?
  Immanamong ti agdama a presidente:
  - Iti daytoy a kaso, kaaduanna nga addanto talna!
  Sipupungtot a kinuna ni Margarita:
  - No saan a gapu iti rebolusion, naabak latta koma dagiti Hapones. Saanda koma a mapan iti sadinoman!
  Sidadaan nga immanamong ni Natasha a lamolamo ti sakana, a mangibukbok iti apuy iti samurai:
  - Sigurado! Saanda koma a mapan iti sadinoman!
  Insingasing ni Cool Alenka, a mangpisang kadagiti Hapones babaen kadagiti shell:
  - Tiliwentayo ti Mikado!
  Agresibo a naglugan ni Natasha:
  - Tiliwen ti Mikado? Bueno, makapainteres!
  Immisem a kinuna ni Margarita:
  - Saan kadi a sobra dayta?
  Inyebkas met ni Medvedev ti panagduadua:
  - Saan kadi a sobra daytoy? Ngamin, maysa a banag ti mangidepensa iti bukodna, ken sabali ti makibiang iti Japan, a, kunaentayo, saan met a makilablaban kadagiti orihinal a daga ti Russia!
  Nagsisilpo ti lamolamo ti sakana nga Alenka, a nangburak manen kadagiti Hapones babaen kadagiti shell:
  - Maitutop kadi nga ipakita ti kasta nga asi?
  Nagtung-ed ni Natasha, a nangipigket kadagiti buton ti joystick babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana:
  - Talaga, apay a kasapulantayo daytoy? Mabalintayo met a matiliw ti Mikado!
  Nagkatawa ni Margarita:
  - Addaak kenka a kasla addaak iti gubat! Ket iti gubat, kas kenka!
  Nainget ti insungbat ni Medvedev:
  - Masapul nga ammom no kaano nga agsardeng! Saantayo a naiparna a tattao! Datayo ti sipapasnek ken sipupuot a mangbalbaliw iti historia! Isu a masapul nga ipakitam ti rikna, agraman dagiti rukod!
  Pinaltogan ken nagkanta ni Alenka a lamolamo ti sakana:
  - Eh, rukod, rukod! Anian a kolera ti adda!
  Aktibo nga agtartrabaho ti supertank. Nasurok a sangagasut duapulo ket lima a ribu a Hapones ti nadadaelen. Kagudua ti nabati.
  Nagkanta ni Natasha nga agngisiten:
  - Dadaelentayo ti intero a lubong ti kinaranggas, .
  Agpababa iti daga ket kalpasanna
  Mangbangontayo iti nalamiis a baro a lubong, .
  Tapno awan ti riribuk ken parikut iti dayta!
  Nagsisilpo ti awan sakana a ni Alenka, a mangpalpaltog iti makapapatay unay nga apuy:
  - Para iti nasayaat ken nalinteg nga ari!
  Insingasing ni Margarita:
  - Wenno mabalin a mangalatayo"t dua a trophy barrel ti sake?
  Makasabidong ti isem ni Alenka a lamolamo ti sakana:
  - Ania, kayatmo ti uminum?
  Nagkidem ni Margarita iti negatibo:
  - Saan nga uminum dagiti atleta!
  Nagkigtot ti lamolamo ti sakana a ni Alenka, a nangpaputok iti sabali a bateria:
  - Manipud kadagiti babassit a putahe!
  Insingasing ni Natasha:
  - Inumentayo ti palm beer. Nasalsalun-at dayta!
  Ket ad-adu pay a Hapones ti pinaltoganna.
  Insungbat ni Medvedev:
  - Negosyo nga umuna, ragsak inton agangay!
  Saan kadi a rumbeng nga ammo daytoy ti agdama a presidente? Saan kadi a kanayon nga okupado ken okupado?
  Wen, maysa kadagiti immuna a bilin ti agdama a Presidente Medvedev ket ti panangpaadu iti sueldo dagiti diputado ti State Duma iti mamitlo. Ket dagiti ngay diputado? Intantanda ti eleksion ti presidente. Gapuna, nagserbi ni Medvedev kas agdama a presidente idiay Russia iti medio nabayag.
  Ket nagbalin pay ketdi daytoy a naisangsangayan a kasasaad. No ti ulo ti estado aramidenna dagiti rebbengenna iti kasta unay a kabayag. Ngem saan nga umay ti panagbalbaliw. Ad-adda nga eksakto, nagbalbaliw ti amin iti sidong ni Medvedev iti nakarkaro. Kasla ti gasat, a mangay-ayat unay ken ni Putin, inkeddengna ti agibales iti simmaruno kenkuana. Ania ti dakes kenkuana!
  Ti modernisado a tangke ti T-95 ket nagtultuloy a nangikisap kadagiti samurai iti heometriko a panagrang-ay. Impakita daytoy a makina ti kinaepektibona. Ket ti negatibo a puersa ti pungtot ti panangpaadu iti quasi-matter.
  Ti kagudua a lamolamo a ni Alenka, a mangpalpaltog kadagiti Hapones, lohikal a kinunana:
  - Kaskasdi, saan nga interamente nga umiso daytoy. Agparang nga awan ti maaramidantayo no awan dagiti superweapons!
  Sipupungtot a simmungbat ni Natasha a lamolamo ti sakana:
  - Sumagmamano a nangatngato a pannakabalin ti nanglapped iti Russia a mangabak iti gubat iti Japan. Ngem nasayaat ti naiplano, ti panagebanghelio ti China. Ket saan unay a napintas ti nagbanaganna!
  Insaludsod ni Margarita ti nalawag a saludsod:
  - Kasano ngarud ti Dios? Apay a dina tinulongan ti Ortodoksia?
  Dandani lamolamo nga Alenka, a mangipatulod iti shell kalpasan ti shell, napaliiwna:
  - Dayta ti kasta! Kinapudnona, palubosan dagiti Hapones a mangabak iti pagilian nga Orthodox. Pudno a kasta a panangliput daytoy iti pammati dagiti Ruso!
  Sipupungtot a kinuna ni Natasha, a mangibukbok iti apuy kadagiti Hapones:
  - Ti imperial a relihion ket saan koma a pasipista. Posible kadi nga agbalinka a naindaklan a pagilian no agbiagka a maitunos iti bilin: no danogdaka iti makannawan a pingpingmo, agturongka iti kannigidmo!
  Sidadaan nga immanamong ni Cool Alenka iti daytoy, a nangrumek kadagiti Hapones:
  - Sigurado! Saantayo a kasapulan ti pasipismo! Ayatem ti kabusormo! Bilin kadi daytoy?
  Sigagagar a nagkanta ni Margarita:
  Siasinoman a tao ket mayanak a mannakigubat, .
  Kasta ti napasamak - innala ti gorila ti bato.
  Inton ti sibibiag ket naikeddeng a makiranget, .
  Ket sumsumged ti apuy iti puso!
  
  Makita ti ubing ti machine gun kadagiti tagtagainepna, .
  Kaykayatna ti tangke ngem ti limousine.
  Siasino ti mayat a mamagbalin iti maysa a sentimo a nikel - .
  Manipud pannakayanakna maawatanna nga agturay ti pannakabalin!
  impukkaw ni Natasha, a nangibukbok iti apuy kadagiti Hapones gapu iti pungtot ti agburburek a bulkan:
  - Wen, automatiko! Ket ti pigsa ti kangrunaan a banag! Masapul nga agballigitayo!
  Nagsisilpo ti lamolamo ti sakana a ni Alenka gapu iti kinaranggas ken pungtot, a nangtukkol kadagiti Hapones:
  - Siak ti naipasngay tapno mangabak! Ket awan ti nababbaba. Kukuatayonto ti balligitayo!
  Immanamong ni Natasha, nga inpigketna dagiti lamolamo a ramay ti sakana dagiti masel a sakana kadagiti butones ti joystick:
  - Kasayaatanto daytoy a wagas! Nagturaykami ken kanayon nga agturaykami! Kayatko a sawen, Russia!
  Nagkidem ti lamolamo ti sakana a ni Alenka, a nangtukkol kadagiti Hapones:
  - Diak agulbod, kayatko ti agturay! Ngem saan laeng a narusanger a makina, no di ket intero nga imperio!
  Ket inyanud ti balasang ti maudi a bateria ti Daga ti Agsilsilnag nga Init. Isu ket kasta unay a kinapintas isu a rumbeng nga agbalin a kampeon iti lubong. Ket dika pulos sumuko iti kinakapuy ken kinamanagbabain.
  Natasha, agpalpaltog, nagmuregreg:
  - Agbalinakto a reyna! Wenno, nasaysayaat pay, ti emperatriz!
  Intuloy ti lamolamo ti sakana nga Alenka:
  - Kasano ngay ti gubat, kasanon ti gubat, she"s a bad woman and a bitch! Ngem mangpataud daytoy kadagiti guapo a lallaki, kunana - patayen ti takrot kenka!
  Nagtung-ed ni Margarita kas umanamong:
  - Husto dayta, patayem ti takrot iti bagim! Panagkunak, no inikkat ni Nicolas II ti trono, saan a pulos a gapu dayta iti kinatakrot!
  Desidido a kinuna ti kagudua a lamolamo nga Alenka:
  - Ita, dinan tallikudan! Papigsaentayo ti naarian a trono tapno agtakder dayta iti adu a siglo!
  Impukkaw ni Natasha:
  - Agbalinka a naindaklan a Tsar Nicolas II! Suportaranmikayo! Awan ti rebolusion - addanto ti Dakkel a Russia!
  Kamaudiananna, nalpas dagiti mannakigubat babaen ti pannakaikisap ti buyot ti Daga ti Agsilsilnag nga Init. Nasurok a dua gasut ket limapulo a ribu a soldado ken opisial ti napapatay. Gapuna, dandani amin a puersa ti daga ti Japan ket nadadael. Kas met laeng iti panagsardeng ti navy.
  Nagngisiten a nagkuna ti lamolamo ti sakana a ni Alenka:
  - Maitutop kadi dayta ti riribuk? Gapuna, kayatko a sawen a freak out? Saan a nabayagen a sinaranget, nabaelan ti buyot a parmeken ti Russia!
  Sitatalged a kinuna ni Natasha:
  - Naabak ti Russia gapu laeng iti maikalima a kolum. Ta no saan, nangabakkami koma uray kaskasano!
  Dinamag ni Margarita iti agdama a presidente:
  - Ania ti aramidentayo? Agsublitayo kadi wenno ituloytayo?
  Ni Medvedev, a mapukpukawen ti koriente, inlukatna ti kompiuter ket kinunana:
  - Ita maikkantayo iti forecast ti ad-adda pay a panagdur-as ti Tsarist Russia. No nasayaat ti amin, agsublikami.
  Nangngeg ti makaay-ayo a timek ti babai;
  Kalpasan ti naan-anay a pannakadadael dagiti puersa iti daga ken navy ti Japan, nangitukon dagiti Mikado iti talna. Nagtunos ti USA ken Britania nga agtignay kas mangibabaet.
  Paborable dagiti kasasaad iti Russia. Inawat ti pagilian ti Kuril ridge ken Taiwan.
  Kasta met ti panangtengngel iti Manchuria, Korea, Mongolia. Mainayon pay, nagbayad met ti Japan iti indemnity a dua gasut limapulo a milion a balitok a ruble ti Russia.
  Dimmakkel ti autoridad ni Tsar Nicolas II, ket bimmassit ti rebolusionario a sentimiento. Nangrugi ti napartak a panagsubli ti ekonomia ti pagilian. Timmakder ni Zheltorossiya. Boluntario a nagbalin a paset ti Russia ti paset ti China, kasta met ti Korea ken Mongolia. Dimmakkel ti Imperio ti Zarista ken immadu ti populasionna. Nasapsapa a nangrugi ti irarang-ay ti ekonomia ngem iti pudpudno a pakasaritaan ken napigpigsa.
  Awan ti State Duma, ket nasaysayaat ti panagsagana ti gobierno ti tsa para iti Umuna a Sangalubongan a Gubat. Nagparang idiay Russia dagiti immuna a nalag-an a tangke iti lubong a "Luna"-2 iti masa a produksion ken uppat a makina a bomber "Ilya Muromets" ken "Svyatogor". Nangrugi ti Umuna a Sangalubongan a Gubat uray kaskasano, ngem ad-adda a naballigi para iti Russia.
  Yantangay dakdakkel ti populasion, ekonomia ken buyot ti ari. Ket napigpigsa ti makin-uneg a posision. Awan ti State Duma - maysa a hotbed ti rebelion ken kudeta militar.
  Buyogen ti nadumaduma a balligi, ngem, iti pangkaaduan, iti inisiatiba ti Russia ken ti panangabak iti kaaduan a gubat, nagpatingga ti gubat idi Nobiembre 7, 1915 babaen ti panagsuko ti Alemania. Narbek ti Austria-Hungary ket nasinasina. Nagbalin a probinsia ti Ruso ti Galicia ken Bukovina . Ti Krakow ken dagiti kabangibangna a daga simrekda iti Pagarian ti Poland, kasta met ti Poznan, Danzig, ken paset ti Daya a Prussia. Ket nakikadua ni Klaipeda iti probinsia ti Baltic. Rimmuar ti Czechoslovakia - maysa a pagarian iti uneg ti Rusia.
  Ti Romania ket sinakupna ti Transylvania. Ti Hungaria ket nagbalin a maysa nga agwaywayas a pagarian, ngem babaen ti patronahe ti Rusia, ken ni Tsar Nicholas a kas kaduana nga agturay. Nagbalinen ti Austria a bassit unay a pagilian. Timmakder ti Yugoslavia, a naabbungotan met babaen ti gobierno ti Russia ken iti sidong ti kaduana nga agturay a ni Nicholas II.
  Naungaw ni Türkiye iti napolitikaan a mapa ti lubong. Nagbalin a paset ti Britania ti Iraq ken Palestina, nagbalin a paset ti Francia, ti Asia Menor ken Istanbul ket nagbalin a probinsia ti Russia. Gapuna, pinaadu manen ti Russia ti teritoriana. Ngem saan a nagpatingga sadiay. Kalpasanna ti Peninsula ti Saudi ket naparmek a kadua dagiti Pranses ken Britaniko. Ket kalpasanna, biningay ti Russia ken Britania ti Iran ken Afghanistan. Ti amianan ken tengnga ket nagbalin a probinsia ti Ruso, ken ti abagatan ket maysa a kolonia ti Britania.
  Kasla nagbalin a natalged ti lubong. Nagtultuloy laeng ti gubat idiay China. Ngem idi 1929, bimtak ti nakaro a krisis ti ekonomia, a nangiturong iti Great Depression.
  Dumakdakkel manen ti rebolusionario a sentimiento idiay Russia. Bimtak dagiti welga ken protesta. Ngem nagbalin a saan unay a nakaro ti krisis. Maysa pay, idi 1931, bimtak manen ti gubat iti Japan.
  Kayat ti samurai ti agibales. Ngem iti daytoy a gundaway napigpigsa ti buyot ti Russia iti amin a banag. Ket ni Admiral Kolchak ket maysa a nasaririt a komander ti naval.
  Saan laeng a naabak ti Japan, no di ket natiliw pay. Opisial a nakoronaan ni Tsar Nicolas II kas Mikado nga Emperador ti Japan idi Pebrero 1932. Gapuna, ad-adda pay a limmawa ti Russia. Ket sinakupna ti dandani amin a China.
  Agpada no maipapan iti populasion ken teritoria, awan ti kapada ti Russia. Maysa pay, kumapkapuy ti Imperio ti Britania. Nagturay ni Hitler idiay Alemania idi 1933, ngem ania ti maaramidanna maibusor iti Russia? Bay-anen. Natay ni Tsar Nicolas II idi 1937, a tinagiragsakna ti naballigi unay a panagturay, ti maikadua a kapaut kalpasan ni Ivan the Terrible. Ket addaan kadagiti rekord a panangparmek no maipapan iti kalawa ken populasion.
  Nupay kasta, saan nga amin ket nagballigi para iti ari iti personal a biagna. Natay ti agtawid a ni Alexei nga ubing pay. Gapu iti di agpapada a panagasawa, naikkat ti ub-ubing a kabsat a ni Mikhail iti kalintegan iti trono ti Russia.
  Ti korona ket tinawid ni Kirill Romanov, a natay idi 1938 a di nagbiag uray iti makatawen. Ket ti anakna a ni Vladimir a Maikatlo ti nagbalin a baro nga ari. Isu ket nakoronaan, ket ti monarka nagturay a siraragsak agingga idi 1992. Ket immuna nga innala ti Russia dagiti kolonia manipud Francia ken Britania, agraman ti Alemania. Kalpasanna, sinakupna ti Alemania. Ket kalpasanna ti intero a lubong. Iti ababa a pannao, ti baro a Tsar George nga Umuna ket nagbalin nga emperador ti lubong idi 1992.
  Nalpas ni Medvedev ti repaso ket kinunana:
  - Agparang nga umdasen para iti daytoy nga uniberso! Agsublikami!
  Ket impukkawda amin nga uppat:
  - Gloria ken ni Tsar Nicolas II!
  . INTERMEDIATE NGA EPILOGO
  Nariing ni Medvedev manipud iti tawag... Naipakaammo kenkuana a madama a madama ti inagurasion ni Zelensky kas presidente ti Russia ken Ukraine. Ket dayta, kunada, panawenen tapno pumanaw ni Dmitry Anatolyevich iti opisina.
  Nagkedked a nagtungpal ni Medvedev. Sakbay a pimmanawak, nagbarbasak ken nagdigosak.
  Kalpasanna, pimmanaw iti opisina. Nailugan iti espesial a lugan. Iti dalan, kinunada a nasaysayaat no agtayab ni Medvedev nga agturong idiay Canary Islands tapno aginana sadiay.
  Ket inaramid ni Zelensky ti sabali pay a pabuya ti inagurasionna. Kas iti gagangay, namaris kadagiti paputok ken panagluksaw. Iti aldaw ti inagurasion, nakiranget ni Vitali Klitschko ken ni Michael Tyson idiay istadium idiay Kyiv. Immanamong ti nalatak nga Americano a boksingero iti laban gapu iti dakkel a parikut iti kuarta. Ni Klitschko ket nangdominar kadagiti amin a sangapulo ket dua a round, ngem iti diplomatiko ket saan a nangtukkol kenni Tyson.
  Pormal, naay-ayam ti maysa kadagiti babassit a bersion ti kampeon ti lubong.
  Kalpasan dayta ni Vitali Klitschko ket napadayawan iti diamante a sinturon.
  Nakaawat ni Vladimir Zelensky iti kablaaw manipud kadagiti amin a pagilian iti lubong - agraman ti China. Maysa pay, iti Nailangitan nga Imperio, kimmaro ti riribuk dagiti tattao. Saan nga agbiag ti tao babaen ti tinapay laeng. Kayat dagiti tattao ti demokrasia ken wayawaya. Nabussog ti despotismo ti Partido Komunista ti China;kayat ti amin ti wayawaya.
  Nagbalinen ni Zelensky a kasta laeng a simbolo. Maysa a simbolo ti demokratiko a pigsa, kalpasan ti pannakatnag ti diktadura dagiti nalimed a serbisio iti sidong ni Putin.
  Adu ti nagsao ni Zelensky maipapan kadagiti panagbalbaliw, ekonomia ken baro a gapuanan. Addan ti kompetision para iti saad ti primero ministro idiay Russia. Sumagmamano a ribu ti aplikante. Nakaro unay ti proseso ti panagpili. Ket nagsayaat ti langana.
  Agingga ita medio naannayas ti amin. Nag-somersault pay ketdi ni Zelensky iti inagurasionna. Naala ti palakpak. Kalpasanna, impakitana ti pannakaammona kadagiti ganggannaet a pagsasao. Aktibo unay ken napartak ti panagtignayna.
  Kamaudiananna, innala dayta ni Zelensky ket nangaramid iti dua pay a palawag.
  Maysa pay, kalpasan ti inagurasion, simmaruno dagiti desision dagiti personnel. Adu ti panagbalbaliw ken baro a rupa iti gobierno.
  Adda pudno a napili a "iron commissars". Mapaspasamak idi ti rebolusion dagiti personnel idiay Russia.
  Adu a bilin ti impaulog ni Zelensky kadagiti umuna unay nga aldaw. Naipalubos ti panaglako iti arak iti rabii ken kadagiti lugar a pagbiahean. Nangirugi kadagiti baro a buis kadagiti nabaknang. Inikkatna ti imunidad kadagiti diputado ken hues. Immadu ti produksion nga output. Inyusuatna ti taripa iti panagtagilako iti China.
  Naangay idiay Belarus ti referendum maipapan iti panagkaykaysa iti Russia. Ket daytoy met ti napan iti kredito ni Zelensky. Kaaduan kadagiti taga Belarus ti nangsuporta iti panagkaykaysa iti Russia.
  Nagreklamo ni Zelensky a ni Medvedev ket nangipangato unay kadagiti patch, ngem inkarina a ti implasion ket agkalma. Ket nga awan ti dakes a mapasamak.
  Pudno, di nagbayag nagsardeng ti iyaadu ti presio. Ket nangrugin a dimmakkel ti ekonomia ti Russia. Ket idiay Caucasus, uray kasano ket natay dagiti militante nga aramid. Nagbalin a nataltalna nga amang.
  Kamaudiananna insingasing ni Zelensky ti kandidatura para iti puesto ti Primero Ministro ti Russia. Isu ket nagbalin a tallopulo ket dua ti tawenna a Doktor ti Siensia a ni Alexey Bolshakov. Nangabak iti kompetision a sitatalged unay. Ket nagbalin a primero ministro, ti kaubingan iti pakasaritaan ti Russia.
  Nagtayab ni Medvedev idiay Canary Islands gapu iti bakasionna, ket inawatna ti pension ti dati a presidente, a basta aglinglingay. Agingga ita awan pay ti problemana. Ngem naaresto ni Shoigu ket naakusaran a gandat ti kudeta. Ania ti kayatna?
  Adu met ti dadduma pay a solusion... Idiay America, nangabak ti uppat a pulo ket maysa ti tawenna a Demokratiko a babai. Gapuna, nagbalbaliw ti gobierno. Ket maysa a babai ken ti kaubingan a kandidato iti pakasaritaan ti E.U. Nalpasen ti panawen ni Trump . Ngem nangrugi pay laeng a nagsabong ti pannakigayyem iti Russia. Natural laeng a maibusor iti diktador a China, aggayyem itan ti Estados Unidos ken ti baro nga Imperio ti Russia.
  Ni Zelensky ket nangangay pay ti maysa a reperendum ken nangiyam-ammo ti sabali a nagan: imbes ketdi, ti Russia - Kievan Rus. A nagsao met iti adu. Nakikadua ti Belarus iti pederasion. Ket nangrugi ti panagungar ti imperio... Iti demokratiko a batayan.
  Natawid ti baro a babai a presidente ti Estados Unidos ti panagbubusor ni Trump iti China ket impaayna ti bagina a mangparnuay iti koalision. Sibaballigi a rimmang-ay ti Kievan Rus iti ekonomia iti sidong ni Zelensky. Medio linapdan ti Russia ti China. Kalpasanna, nakikadua iti NATO. Di nagbayag, nagturay ti gobierno a makatulong iti Russia idiay Kazakhstan ket nabukel ti estado ti union. Ipis-it dagiti Ruso ti Central Asia manipud China. Nagtultuloy a dimmakkel ti komprontasion.
  Ni Zelensky ket nangisayangkat ti kampania a kontra-Stalin ken kontra-Putin . Inikkatna da Stalin ken Putin kadagiti amin a premio nga inted kadakuada ni Medvedev.
  Ngem natalna ti nagbanagan ti amin. Nupay nagprotesta dagiti komunista. Napankami kadagiti rali.
  Ket sadiay a nairuar kamaudiananna ni Lenin iti Mausoleum. Maysa a kita ti rag-o para iti adu. Ket ti Iglesia Orthodox inkanonisada da Alexander II ken Ivan a Nakaam-amak, dagiti tsar a Ruso. Immadu met ti bilang dagiti monumento ni Nicolas II.
  Uso ti Tsarismo ken Westernismo uray kasano. Immasidegda iti Europa, ket nangrugin nga umawat dagiti ganggannaet iti adu a puesto. Nagbalinen ti Russia a paset ti Lumaud a lubong, ket kalpasan a pimmanaw ni Trump, kimmaro ti proseso ti globalisasion. Ket natnag ti China iti pannakaisina ken naipasango iti makin-uneg a riribuk.
  Maigiddato iti dayta, pinaadu ni Zelensky ti bilang dagiti maipasngay iti imperio nga Eslabo. Napasamak kamaudiananna ti nabayagen a naikari a panagtayab nga agturong iti bulan. Ket uray kasano ket nagsayaat ti amin.
  Naipasdek dagiti alyado a relasion iti nagbaetan ti Russia ken Estados Unidos, wenno ad-adda nga eksakto iti nagbaetan ti Kievan Rus ken America.
  Ket ti panagsango ket maysa a banag a napalabas. Ad-adda a nagbalin a sangalubongan ken natalged ti lubong. Nupay adda dagiti gubat. Ni Kievan Rus, agraman ti Estados Unidos, ket nangaramidda ti operasion idiay Libya, a sadiay ket pinagpatinggada dagiti Islamista. Kalpasanna, nakilangenkami iti Makintengnga a Daya, a nangparnuaykami kadagiti base sadiay a kadua ti America. Ni Kievan Rus ken ti Estados Unidos a sangsangkamaysa nangrugida a nangkiling iti lubong ken nangiduron iti China manipud Africa. Ket ditoy ditay maaramid no awan dagiti gubat. Ken ground operations met.
  Agpada a nagtitinnulong ti Kievan Rus ken Estados Unidos a nangraut iti eroplano.
  In-inut a napapanaw dagiti Insik manipud iti intero a lubong. Ket natnag ti nailangitan nga imperio iti nauneg a krisis iti ekonomia ken politika.
  Ket ad-adda a rimmang-ay ni Kievan Rus.
  Saan pay a pulos nga ammo ti Russia ti kasta a kapartak ti irarang-ay ti ekonomia. Ket narba dayta China - timmakder ni Kievan Rus. Ket napardas ti panagdakkelna.
  Ti riles nga agturong idiay Chukotka ket naibangon iti rekord a panawen. A dayta a mismo ket nalamiis unay.
  Ket agkalkalida iti tanem iti sirok ti Alaska. Rinugian met dagiti Americano ti nangaramid iti riles ti tren a makikonektar iti Russia. Mabangbangon met ti riles nga agturong idiay Delhi... Maigiddato iti dayta, makakali dagiti kanal manipud Siberia tapno masibugan ti Central Asia.
  Nagtitinnulong nga operasion ti inaramid ti Estados Unidos ken Kievan Rus kontra Iran. Ket naipasdek ti nasimbeng a sekular a rehimen. Kalpasan dayta rinugianda ti nagkali iti kanal manipud Baybay Kaspio agingga iti Gulpo ti Persia.
  Pinalawa ti NATO tapno iramanna dagiti pagilian nga Arabo. Idiay Saudi Arabia, timmaud ti parlamento. Rinugian dagiti babbai nga ikkaten dagiti burqada. Nangrugi ti pannakaibangon ti sekular nga estado.
  Iti media ti Russia, binabalaw ti amin ni Putin gapu iti extremism ken nangipuruak kenkuana iti pitak gapu ta dandani pinagbalinna ti Russia a kolonia ti China, ngem agyamankami iti Dios a natay iti tiempo. Nagsaoda met kadagiti naing-inget a sasao. Ngem naluktan ti kaso kriminal maibusor ken Medvedev. Ket nasurok a maysa.
  Nairuar ni Stalin manipud iti pader ti Kremlin. Nasapsapa nga amang ni Lenin manipud iti mausoleo.
  Adu ti nagbalbaliwan kadagiti simbolo ti estado. Sumagmamano a baro a kita ti bandera ti nagparang. Nainayon ti duyaw iti bandera ti Russia, ken ti asul ti nangsukat iti nalawag nga asul.
  Makapainteres met daytoy. Nagbaliwen ti eskudo... Adda met reporma iti kuarta. Nagsinnukatda iti kuarta sigun iti ratio: maysa agingga iti sangaribu. Nagparang ti balitok a pagalagadan ti ruble ti Kievan Rus. Maigiddato iti dayta, timmaud ti baro ken daan a kuarta - maysa a sentimo - kagudua a kopeck, ken kagudua - kakapat ti maysa a sentimo.
  Naurnos ti amin...
  Nangrugi met a nagbiag manen dagiti titulo... Nagparang dagiti prinsipe, baro, konde, marquise, ken uray dagiti duke. Nangnangruna, nagbalin ni Zelensky a Duke. Nagbalin met ti Moldova a paset ti Kievan Rus. Addan ti saritaan maipapan iti pannakabutos ti ari.
  Ngem kinuna ni Zelensky a ti presidente ti Kievan Rus ket butosan laeng dagiti umili. Ket saan a nasursurok ngem dua a termino.
  Maysa pay, pinabassit ni Zelensky ti termino ti opisina ti presidente ti Russia manipud innem a tawen agingga iti lima. Pudno, nagserbi ni Zelensky iti umuna a terminona iti innem a tawen.
  Iti daytoy a tiempo, nalpasnan ti pannakaikapet ti Sentral nga Asia iti Russia. Ket insublina dagiti beddeng ti USSR. Dagiti laeng estado ti Baltic ti nagtalinaed a di naokupar.
  Ngem saan pay a kayat dagiti Amerikano nga isardeng dayta. Ket ngarud intedda ti Central Asia ken ti Caucasus.
  Bimtak ti baro a gubat idiay Caucasus, iti nagbaetan ti Armenia ken Azerbaijan. Ket naulpit unay ti pannagna. Isu a nabalinan ti Russia a sinakup dagitoy a republika ken nangangay kadagiti reperendum maipapan iti pannakaikapetda.
  Gapuna, nagun-od manen ni Zelensky ti Caucasus, a nangpalawa iti Kievan Rus. Ipapantayon, maysa isuna a manangparmek. Maysa pay, maysa met a demokrata... Ad-adda a limmawa ti imperiona...
  Isu a ti Afghanistan ket dati bayat ti maikadua a termino ti gobierno, ken ti paset ti Iran ket nagbalin a paset ti Russia.
  Idiay Estados Unidos, nangabak ti maysa a babai a presidente iti maikadua a termino. Agingga ita ket naballigi daytoy iti ekonomia, ken kangrunaanna, nabalinanna a pinarukma ti China. Anian a dakkel a panagballigi. Ket ni Kievan Rus ket maysa itan nga alyado nga idauluan ni Zelensky.
  Ngem, siempre, napartak unay ti panagdakkel ti pannakabalin ti Russia. Nasakupnan ti amianan ti Iraq.
  Agtigtignay ni Borzo. Ti Kievan Rus ti umuna a pagilian iti lubong no maipapan iti growth rates! Ket nalab-awanna ti Estados Unidos iti populasion. Ket addan idiay America ket kumitkitada buyogen ti alarma - nagbalin kadin a napigsa unay ti Russia?
  Maysa pay, lumawlawa ti imperio ti Kievan Rus. Ita dagiti estado ti Baltic ket addan iti sidong ti panangtengngelna. Wen, talaga a dakkel a parikut daytoy kadagiti Americano. Naurnongen ni Zelensky amin dagiti dati a teritorio ti USSR.
  Ket, kas iti Tsar ti Russia, itultuloyna ti panagsaknapna iti abagatan. Ita nagbalinen nga interamente a paset ti Kievan Rus ti Iran ken Iraq. Ket nalaka laeng a nabutos ni Zelensky para iti maikadua a termino iti umuna a round.
  Nupay adu dagiti kandidato iti kinapresidente, demokratiko ti eleksion.
  Kinuna ni Zelensky a dina suroten ti ulidan ni Lukashenko ken agturay iti intero a panagbiagna. Maysa pay, saan pay a nalawag ti kasasaad ti pannakapukaw ni Lukashenko. Nalabit agpadpada a saanen a kasapulan isuna ti Russia ken ti Laud. Ket naungaw... Ngem pumigpigsa laeng ni Zelensky. Ket pudno, ti panagturayna no maipapan iti balligi lapdanna dagiti immun-una kenkuana, agraman ni Pedro a Dakkel.
  Kinapudnona, saan nga amin ket makabael a mangisubli iti teritoria ti USSR, agraman ti Afghanistan, Iran, ken Iraq.
  Ngem saan nga agsardeng ni Zelensky sadiay. Ita agpada a mararaut ti Poland ken Finland - paset met idi ti imperio ti tsarista. Ket pudno a maangay dagiti referendum kadagitoy a pagilian, ket boluntario a makikaduada ken ni Kievan Rus.
  Adda dagiti balligi iti sientipiko a sango met laeng. Napasamak ti nabayagen nga ur-urayen a panagtayab idiay Mars. Nagdisso sadiay dagiti kosmonaut a Ruso. Innalada ti daga ket pinanawanda ti bandera, a dakkel a balligi.
  Maigiddato iti dayta, innala ti Kievan Rus ti orihinal a Port Arthur manipud China. Ket gapu ta ginundawayanda ti kinapudno a nangrugin ti gerra sibil idiay China, innalada ti Manchuria iti sidong ti proteksionda.
  Maigiddato iti dayta, sinakup ti Kievan Rus ti paset ti Turkey. Dagidiay daga a naited iti Russia iti sidong ti Tulag ti Versailles. A napigsa met unay a tignay. Ad-adda a pinalawa ni Zelensky ti Kievan Rus kas maysa nga imperio. Ket no maipapan iti ekonomia, rimmuar dayta iti ngato, a nanglab-aw iti Estados Unidos.
  Bueno, nailumlom ti China iti bang-ar ti gerra sibil, ket nangrugin a mabingaybingay dayta.
  Nagbalin a nabileg a pagilian ti Kievan Rus. Ket dimmakkel unay ti kinalatak ni Zelensky iti uneg ti pagilian isu a nangrugin nga agpakaasi dagiti tattao ken ni Vladimir a nakarukob tapno saan a pumanaw. Ginasut a ribu a tattao ti naguummong.
  Ni Zelensky, a kas maysa a nailaksid, ket nangangay ti maysa a reperendum a nangipalubos kaniana nga agkandidato para iti sabali pay a maikatlo a termino a kas ti pangulo ti Kievan Rus.
  Nagbaliwen ti lider idiay USA. Nagbalinen a Republikano. Ket saanen nga ubing unay - natataengan ngem ni Zelensky. Isu a nangrugi manen a kimmaro ti relasion ti Kievan Rus ken Estados Unidos. Nagbalinen a nasaem a napigpigsa ti Russia iti sidong ni Zelensky. Nalagipda a, agraman ti turay ti Ukraine, daytoy ti maikapat a termino ni Zelensky.
  Dayta, kunada, saan a naikkat ti pannakabalin ti Presidente ti Russia. Ti laeng inaramid ni Zelensky ket ti panangipaulog ti pannakabalbaliw ti batay-linteg a segun iti daytoy ti Duma ti Estado ket addaan iti karbengan a mangikkat iti maysa nga indibidual a ministro babaen ti dua a kakatlo a butos, wenno babaen ti simple a kaaduan a mamindua a mangipasa iti butos ti awan panagtalek.
  Ket saan unay a napateg daytoy a pannakabalbaliw, tangay tinaginayon ti presidente ti kalintegan a mangdutok kadagiti amin a ministro ken mangikeddeng iti estruktura ti gobierno. Ket iti State Duma, dagiti mangsupsuporta ken ni Zelensky ket addaan iti konstitusional a kaaduan.
  Ad-adda a naisangsangayan ti pannakaipakat ti direkta nga eleksion iti Konseho ti Pederasion, kasta met ti panangipalubos kadagiti balud nga agboto.
  Ngem, iti pangkaaduan, ditoy a nagpatingga ti limitasion dagiti pannakabalin ti presidente. Nataginayon ti kalintegan a mangikkat kadagiti gobernador. Ket iti lehislatibo a sakup ket limmasat pay.
  Idiay Estados Unidos, nangrugi a naakusaran ni Zelensky iti Autoritarismo, ken ti partido, "Adipen ti Umili," ti mangkonkontrol iti dandani amin a puesto iti estado. Nagsardeng ti LDPR ken ti Partido Komunista ti Pederasion ti Russia. Rimmuar ti maysa a partido - "A Just World" manipud iti kannigid. Imbes a ti LDPR, nagparang ti Patriots of Russia. Ngem naan-anay a nangdominar ti partido nga Adipen ti Umili.
  Naapektaran met ti iglesia ti dadduma a reporma. Pinagbalin a legal ti Ortodoksia ti kalintegan a maaddaan iti uppat nga assawa, nga umas-asideg iti Islam. Medio nagbaliwen ti pamay-an kadagiti icon, ket addan ti yaasideg iti Protestante. Rinugianda nga ibaga ti ad-adu pay: a ti Dios ket Maymaysa, ken dagiti laeng mortal ket saan a maikari iti panagdayaw iti Dios.
  Maigiddato iti dayta, naikkat ti Trinidad kas saan a simbolo ti Biblia ken di maawatan dagiti mortal laeng.
  Ket inyam-ammoda: a Maymaysa ti Dios, Dios Ama. Ngem awan iti Biblia ti termino a Dios nga Anak. Maysa pay, awan ti termino: Ti Dios ti Espiritu Santo. Isu nga apay a dikay pasimpleen ti relihion.
  Maysa pay, ti Dios a nakabitin iti krus dina patauden ti panagtalek. No dina masalakniban ti bagina, kasano ngarud a salaknibanna dagiti tattao? Iti ababa a pannao, nagbaliwkami iti monoteismo. Ket ti Biblia a mismo nalaokan kadagiti nagkauna nga Slavic a sarsarita. Timmaud ti Ebanghelio ni Veles.
  Kimmaro met ti ateismo - kunada, isardengmo ti maiyaw-awit kadagiti sarsarita ti tao. Maymaysa ti planetatayo, ket saan a kasapulan dagiti tattao a mamati kadagiti milagro ken nangnangruna iti panungpalan ti lubong.
  Awanton ti panungpalan ti lubong ken saan koma nga adda. Ket ti sangatauan ket agbalin koma nga imperio iti law-ang ken makadanon iti mismo nga igid ti galaksi. Dagiti ngay galaksi? Ad-adda a kas iti uniberso. Ket gapu ta nakadanonen iti igid ti uniberso, mapanka iti sabali a paset ti uniberso. Ngamin, di mabilang ti bilang dagiti uniberso. Ket ngarud makatayabka manipud iti maysa nga uniberso agingga iti sabali. Ket bayat ti panaglabas ti panawen, sursuruem ti mangparnuay iti bagim! Ket addanto dagiti baro, di masukatan nga uniberso iti intero a dandani amin nga law-ang.
  Ket ti planeta a Daga ket duyan laeng ti sangatauan. Ket iti masanguanan addanto imperio ti sextillion agingga iti sextillion degrees ti uniberso, ken di agsardeng nga ad-adda a mangpalawa ken mangparmek iti law-ang.
  Ket ti ulo ken presidente ni Kievan Rus Vladimir Zelensky, kas iti naraniag nga init ti namnama ket sumingising iti rabaw ti planeta!
  Ket ti masakbayanna ken ti masakbayan ni Kievan Rus - naraniag koma!
  
  FORCE MAJEURE IDI NAGLABAN TI USSR NGA AWAN TI ALIADO
  Ket ngarud simrek ti di maitured nga impluensia, a nangiserra kadagiti puersa ti Aliado idi Enero 1, 1943. Nagsardeng ti nasapsaplit a korpo ni Rommel iti beddeng ti Libya. Ket nagsardeng amin a panangbomba iti Nazi nga Alemania. Nagbalin met a napaay dagiti panangpadas nga agtayab nga agturong idiay London. Saan a nadungpar dagiti eroplano ti Alemania, no di ket naisublida. Napasamak ti dati nga awan kapadana a milagro, ti pannakabingay ti lubong babaen ti teomahikal a pannakabalin.
  Nupay kasta, idi damo saan unay a nakatulong daytoy kadagiti Aleman. Ti Stalingrad, wenno imbes ketdi ti grupo ni Paulus iti dayta, nalabit, saanen a maisalakan. Ket sitatalged nga immabante dagiti tropa ti Soviet. Naballigi ti opensiba idiay Voronezh ken iti dadduma pay a direksion. Dandani kasla iti aktual a tiempo, winayawayaan ti Nalabaga a Buyot ti Kursk, Belgorod, ken Kharkov.
  Nupay kasta, kalpasan ti pannakayakar dagiti nalalaing a pannakabingbingay ni Rommel manipud Africa ken dagidiay a puersa nga iti pudno a pakasaritaan ket naitapuak met kadagiti disierto ti Algeria ken Tunisia nga awan ti aniaman a pagimbagan, madlaw a pimmigsa ti nalatak a kontra-atake ni Mainstein. Yantangay nakapatpateg nga ad-adu a puersa ti Alemania ti nakipaset iti dayta, nangnangruna ti aviation.
  Ket nagbalin a saan a pulos a sobra dagiti tallopulo a baro a "Tigre" a naipit idiay Sahara nga awan ti nagbanaganna.
  Ditoy a napasamak ti umuna a napateg a di panagtutunos iti pudno a pakasaritaan. Inrugi ni Mainstein ti kontra-atake uppat nga aldaw sakbayna ket, gapu ta ad-adu nga amang ti puersa, naparpartak ti panagabantena. Ni Kharkov ket naala manen siam nga aldaw sakbayna, ti Belgorod ket sangapulo ket dua, ken iti panaggaraw, ken ti kapapatgan, ti Kursk ket naala, nga iti pudno a pakasaritaan ket saan a nagpatulong kadagiti Fritz.
  Nairaman ti dakkel a bilang dagiti puersa ti Alemania. Inusar dagiti Aleman dagiti nayakar a reserba manipud Francia, gistay amin a yunit ti tangke a nakasagana iti pannakigubat, ken kangrunaan nga aviation. Aniaman ti maibaga ti maysa, dandani kagudua ti Luftwaffe ti nasinga iti Makinlaud a Prente, isu a nainayon dagiti napateg a puersa iti tangatang ti kabusor. Ket imbagana daytoy bayat ti kontra-ofensive ti Alemania, nga umasping iti sickle strike.
  Wen, ken ni Mainstein iti pudno a pakasaritaan ket naparmekna ngem dagiti heneral ti Sobiet, ngem ditoy ket addaan iti duapulo a dibision nga ad-adu a puersa iti daga ken, no ikabilangan ti konsentrasion dagiti rekurso, mamitlo nga ad-adu nga eroplano. Ket saan a pulos a dakes ti Focke-Wulf no umiso ti pannakausar: nangato ti kapartak, nabileg dagiti armas. Ti napateg ket ti F-190 ket ad-adda nga epektibo nga addaan iti numerical superiority. Yantangay dagiti nabileg nga armasna ti mangipalubos kenkuana a mangpaltog iti eroplano iti maminsan, ken makalisi gapu iti napartak a panagsaludona.
  Nagsagaba dagiti tropa ti Soviet iti taktikal a pannakaabak ken pimmanawda idiay Kursk, adu a soldado ken opisial ti nalikmut. Paset, natay ti dadduma, dadduma, nupay natiliw ti minoria kadagitoy, adu ti nakalibas, nupay napukawda dagiti alikamen.
  Dakkel ti pannakadadael dagiti tropa ti Soviet ket naisardeng ti panangrautda. Ngem saan a makabangon dagiti tangke ti Alemania iti balligida gapu iti panangrugi ti panagtunaw iti primavera.
  Rimmuar ti temporario a kinatimbeng ti pannakabalin.
  Nupay kasta, mabalin met a sumrek ti baro a pannakabalin iti gubat: ti Japan. Naluktan met dagiti imada dagiti samurai. Saan a madanon ti America, ngem saan met a rumaut. Pudno a ti napigsa a buyot ti daga ti Japan ti mangpilit iti China. Ditoy a naipasango ni Chiang Kai-shek iti narigat unay a kasasaad. Basta padasen ti makitulag kadagiti Hapones, wenno makiranget, ngem saanen nga umawat iti suporta babaen ti kuarta ken armas manipud USA, Britain ken dadduma pay a pagilian.
  Natural laeng nga il-iliwen dagiti Aleman ti pannakalukat ti maikadua a prente tapno maiturongda ti paset dagiti puersa ti kabusor manipud daya. Nupay kasta, nagsagabada iti dakkel a pannakapukaw. Nangnangruna a kasapulan ti Stalingrad ti adu nga enerhia. Adu met ti napukaw dagiti tropa ti Soviet, ket nagtungpal ti dadduma kadagiti tropa iti kaldero ti Kharkov ken Kursk.
  Pinaadu dagiti Nazi ti panagpataudda kadagiti igam. Gapu ti kaawan ti panagbomba, dagiti Kraut ket nakabalinda a nangpaadu ti produksion dagiti tangke babaen ti ad-adu a naipangpangruna a bilang, ken kasta met ti aviation. Ad-adda a linapdan ti panagbomba dagiti Nazi ngem iti gagangay a patien. Maysa pay, iti pudno a pakasaritaan, ti Alemania ket nangipangato ti panagpataud kadagiti alikamen a kaaduan gapu ti pannakaistruktura manen ti ekonomia iti maysa a batayan ti gubat ken ti umad-adu nga aktibo a panagusar ti panagtrabaho ti adipen, ken saan a gapu ta dagitoy ket nakapuy a nabomba.
  Iti agdama, naguray ken nangaramid dagiti Aleman kadagiti baro a tangke, sinanayda dagiti tripulante, nga agpannurayda iti moderno a teknolohia. Maigiddato iti dayta, nagtalinaed a silulukat ti saludsod: sadino ti pangrugian ti opensiba? Awanen ti Kursk ledge. Ket natural a pagilasinan daytoy. Ket ngarud agpada a nagduadua dagiti Aleman a mismo ken ni Hitler. Adda ideya a mangala iti Leningrad babaen ti bagyo. Nupay iti daytoy a kaso kasapulan a labsan dagiti nabileg a sarikedked.
  Saan a kayat dagiti heneral nga Aleman ti mapan manen idiay Stalingrad. Ngem no prangka, saan a nalawa ti pagpilian. Posible kadi a rauten ti Moscow a mismo? Timmaud dagiti nakaro a di panagtutunos kadagiti pasista a lider. Nagsao pay ketdi da Mainstein, Guderian ken Rommel iti anag a nasaysayaat no saan a pulos a rumaut, no di ket bay-anda a dagiti Ruso ti mangitubngar kadagiti agongda ken mangallukoy kadakuada iti silo.
  Ti maysa nga alternatibo a plano ket nangited ti panangirugi ti opensiba manipud iti Peninsula ti Taman ken Rostov-on-Don;dagiti Fritz ket nakabalinda a nangsalaknib iti daytoy a nasayaat ti pannakasarikedkedna a siudad babaen ti panagiyakar kadagiti pammabileg manipud iti grupo ti Balkan, a nangsukat kadagiti mangsaksakup a tropada kadagiti Bulgariano ken Italiano.
  Ti Fuhrer, a nagustuanna dagiti operasion a dagiti tropa ket agrupsa kadagiti agtitipon a direksion, ket ad-adda a naggargaraw iti daytoy a plano, ngem nabannayat a nangipatungpal iti daytoy. Nangnangruna, nagbalin a kaprisioso ti tangke ti Panther ken masansan a madadael, isu a kasapulan a mabalbaliwan dayta. Bay-am a kanayonan a panagsanay dagiti tripulante. Ket kayat ti Fuhrer ti mangselio iti ad-adu pay a "Tigers".
  Nabannog ni Stalin kamaudiananna iti dayta. Gapu ta mabuteng a ti maikadua a prente ket luktan babaen ti Hapon, a nakagun-od kadagiti nangruna a balligi idiay akin-abagatan a Tsina, a ti buyotna iti daga ket dati a nasurok a pito a riwriw a soldado ken dagiti datos ti dumakdakkel a militar a potensial ti Maikatlo a Reich, isu a mismo ket nangibilin ti pannakairugi ti maysa nga opensiba iti ti direksion ti Kursk ken Donbass. Ti panagduadua ni Hitler ken ti tarigagay ti Fuhrer a mangbukel kadagiti dibision kadagiti ginasut a Tigre ken Panther ket nangiturong iti preemption.
  Nupay kasta, dagiti tropa ti Soviet, gapu ta inrugida ti opensiba idi Hulio 7, 1943, awan a mismo ti makaikeddeng a bentaha iti pigsa. 5.56 a riwriw a tropa ti Alemania, agarup a maysa a milion a dua gasut ket limapulo a ribu a satellite a soldado, ket nagtignayda a maibusor kadagiti 6.6 a riwriw a soldado ken opisial ti Sobiet. Ni Mussolini, kalpasan ti pannakapukaw ti pangta ti iraraut manipud iti laud ken abagatan, ket dakkel a nangpaadu ti bilang dagiti tropa ti Italia iti daya. Immadu met ti bilang dagiti Spanish unit. Nangibaon met ni Salazar iti dibision dagiti "boluntario". Dagiti Pranses a lehion, Romaniano, ad-adda nga aktibo a Hungarian, Albaniano, ken ganggannaet a dibision iti SS manipud iti intero nga Europa ket nakiranget met.
  Gapuna, ti buyot ti Soviet ket awan ti kinatan-okna iti bilang, ngem ti kinanadumaduma ti koalision ket nangkissay ti kalidad dagiti puersa ti kabusor. Ti Nalabaga a Buyot ket addaan iti sumagmamano a numero a kinatan-ok kadagiti tangke ken artileria. Ngem iti agdama, nalabit, awan ti kapada dagiti "Tigre" ken "Panthers" no maipapan iti bileg ti apuy ken kabal ti kalaban. Ket nagun-od ti T-4 ti kinatan-ok iti bileg ti panagputok ti paltog ngem iti T-34-76. Ngem addaan ti USSR kadagiti artileria ti rocket, ket dagiti Aleman, iti laksid ti pannakapataud dagiti gas launcher nangnangruna, medio nakapuy ti panangpataudda iti daytoy.
  Adda ti agarup a numeriko a paridad iti aviation. Dagiti Aleman a mannakigubat a ME-109 "G", Focke-Wulf ket napigpigsa, nupay kasta, ngem dagiti eroplano ti Sobiet iti armamento ken kapartak, ngem nakapkapuy bassit iti panagmaniobra. Ngem ti Alemania, anian, ad-adu ti kapadasan ken produktibo nga as. Nasaysayaat la ketdi ti Yu-188 bomber iti kababalin ti panagtayab ngem ti PE-2 ken TU-3. Ket nangrugin a simrek iti serbisio ti Yu-288. Pudno, kalkalpas laeng a nangrugi a maiyam-ammo dayta, kas iti ME-309.
  Ngem uray kaskasano, gapu ta awan ti bentaha iti pigsa, nangirugi ti Red Army iti opensiba kadagiti dati a naisagana a depensa ti kabusor. Ket naipasango iti natangken a panagresistir. Ngem napinget dagiti tropa ti Soviet iti panangrautda, aniaman ti pannakapukawda, intuloyda ti nagbanaganna. Nupay nagbalin a nababa ti promedio a kapartak ti panagrang-ay, maysa agingga iti dua a kilometro iti kada aldaw. Nagkidem ti kabusor ket nabalinanna manen ti nagkali. Nagtultuloy ti kapartak ti saan a nababbaba a bannuar nga irarang-ay. Idi katengngaan ti Agosto, gapu iti gatad ti nakaro a pannakapukaw, dagiti tropa ti Soviet ket immabante agingga iti sangagasut a kilometro, immasidegda iti Kursk ken nangirugida kadagiti natangken a gubat para iti siudad a mismo, nga umas-asideg met iti Belgorod.
  Idi Agosto 19, 1943, ti Japan, gapu iti panagduadua, linuktanna ti maysa a prente idiay Adayo a Daya. Iti daytoy a tiempo, gapu ta nagsagaba iti agsasaruno a pannakaabak, immanamong ti rehimen ni Chiang Kai-shek iti talna a paborable kadagiti samurai. Dagiti Hapon ket nakagun-od ti panagtengngel kadagiti napateg a komunikasion, ken nawayawayaanda manipud ti panagkasapulan a mangisayangkat ti narigat a gerilia a gubat kadagiti saan unay nga organisado, ngem adu unay a tropa ti Tsina. Ngem naikari ni Chiang Kai-shek a suporta iti gubat iti Mao Zedong"s Red Army. Addan amin a pamay-an ti Japan a makigubat iti USSR. Ket inkeddengda a dida urayen ti matutudo nga otonio ken ti nakaro a kalam-ekna ti Siberia. Saan a madakamat ti kinapudno nga indeklara ni Hitler ti gubat iti Estados Unidos idi pay 1941, ngem saan a sinuportaran dagiti samurai. Ti pannakalukat ti maikadua a prente idi 1942 ket mabalin koma a nangispal kadagiti Nazi manipud iti nakaro a pannakaabak idiay Stalingrad.
  Ninamnama unay ti desision ti Japan. Nupay kasta, iti panangraut idiay Vladivostok dagiti samurai ket nakagun-od ti taktikal a sorpresa ken nangaramid ti nakaro a pannakadadael iti Armada ti Sobiet a Pasipiko.
  Idi arinunos ti Agosto, pinadas dagiti Aleman ti kontra-atake babaen ti panangusar iti masa dagiti kaudian a tangke. Ngem ti abagatan a kontra-atakeda ket nakagun-od laeng iti relatibo a balligi. Napakpakadaan ti bilin ti Soviet ti kasta a posibilidad ket inikkatna dagiti tropana kadagiti orihinal a liniada. Ti laeng nagtipon nga armas a 31st Army ti natnag iti kaldero ken kaaduanna a nadadael.
  Nupay kasta, dagiti tropa ti Sobiet ket dida nagun-od ti kalatda, ken nagsagaba kadagiti dakkel unay a pannakapukaw, a napaay a mangsakup manen ti teritorio. Nangnangruna, nasurok nga innem ket kagudua a ribu a tangke ti napukaw, maibusor iti agarup walo gasut nga Aleman. Iti parke ti tangke, ti numeriko a bentaha ket limmasat kadagiti Nazi. Idi Setiembre, dagiti Aleman ket nakabalinda a nakasabay ti USSR iti panagpataud kadagiti ginasut nga eroplano iti kada aldaw, ken idi Nobiembre, agarup kadagiti kotse, a nangipangato ti panagpataud kadagiti Panther aginggana ti 650-700 a tangke iti kada bulan. Ditoy, dakkel ti paset ti pannakausar dagiti gameng manipud kadagiti nasakupan a pagilian, kangrunaanna ti Francia, kasta met ti Belgium ken Holland, a sadiay naiyam-ammo ti panagsoldado iti panagsoldado.
  Dagiti Aleman, nga addaan iti sumagmamano a pannakataktak, idi Setiembre ket nangirugida ti nabayagen a naiplano nga opensiba manipud idiay Rostov-on-Don ken ti Peninsula ti Taman. Ket nasabatda dagiti natangken a depensa ti Soviet. Ket nangirugi ti Japan iti opensiba maibusor iti Mongolia, a nangtiliw iti Ulaanbaatar ken Primorye. Ngem bassit laeng ti naaramidan nga irarang-ay sadiay.
  Daytoy ti nangiturong kadagiti napateg a reserba ket kalpasan ti makabulan ket kagudua a narungsot a panaglalaban, nagkaykaysa dagiti grupo ti Alemania. Ngem nagbalin met a nakapatpateg unay dagiti pannakapukaw dagiti Fritz, ket napilitanda a nagsardeng. Ngem daytoy a taktikal a balligi ti nangpukaw iti iseserrek ti Turkey iti gubat ken ti pannakalukat ti maikatlo a prente idiay Transcaucasia.
  Ita masapul a labananmi met iti daytoy a direksion.
  Inton kalam-ekna, natalgedton ti linia ti sango iti Adayo a Daya. Dagiti Hapon ket immabanteda idiay rehion ti Primorye manipud iti limapulo aginggana iti sangagasut ket duapulo a kilometro, ket nakatiliwda ti nasurok a kagudua ti Mongolia a maikuyog ti Ulaanbaatar, ngem ti panagrautda ket nagsardeng. Dagiti Turko ket immasidegda idiay Yerevan ken rinautda ti Batumi, nabalinanda a nakatiliw ti dua a kakatlo ti maudi a siudad. Saan unay nga umabante dagiti Aleman a mismo inton panagtutudo. Ket saanda pay a naagaw ti gannuat.
  Ad-adda a nagbalin a posision ken napaut ti gubat. Iti pannakabannog, ken iti teknolohikal a kinatan-ok. Bayat ti 1943, ti USSR immadu ti produksion ti eroplano iti maysa ket kagudua a daras manipud 25 ribu agingga iti 37 ribu. Nazi nga Alemania manipud nasurok a 15 ribu agingga iti 32 ribu, nasurok a doble. Kadagiti maudi a bulan ti tawen, pinagtunos dagiti Aleman dagiti resulta ti produksionda iti Soviet kadagiti eroplano. Ket kadagiti tangke ken self-propelled guns met - nga addaan iti qualitative superiority. Ngem kasapulan met a labanan ti USSR ti Japan. Mainayon pay, sumagmamano nga eroplano ken tangke ti mapataud idiay Italia ken dadduma pay a satellite a pagilian ti Third Reich. Uray no saan a sobra. Plus, dagiti Aleman, a nanggundaway iti kaawan ti gubat, rinugianda ti nangala ken nangsuplay iti lana manipud Libya para kadagiti kasapulanda.
  Isu nga in-inut a kimmapuy ti kinakirang ti enerhia iti Third Reich. Kanayonanna, inkari dagiti sanikua dagiti Africano a Pranses nga agbalin a nasayaat a gubuayan dagiti raw materials.
  Tapno masuplayan a naimbag dagiti Nazi ti bagbagida. Kas sungbat, dagiti nalabaga a disenio ket nangisagana kadagiti baro a kita ti tangke para kenni Stalin nga addaan kadagiti 85 mm ken 122 mm a paltog. Medio pinabannayat dagiti Aleman ti trabaho iti Panther 2. Saan a nalaka ti makagun-od iti tangke nga addaan kadagiti nabileg nga armas, napigsa a kabal, ken medio panaggaraw. Ket nagbalin a nadagsen unay ti "Royal Tiger" iti 68 a tonelada. Ti laeng modernisasion ti Panther ti nangikari a medio naballigi. Ket ti tangke ti T-4, agparang a naibusnan ti kabaelanna. In-inut, nangrugi idi 1944, nangrugin a bimmassit ti produksion daytoy a makina. Tapno naan-anay nga agsardeng inton Abril.
  Inrugi ti bilin ti Soviet ti sumagmamano nga opensiba nga operasion no kalam-ekna. Ket ti Peninsula ti Taman, ken iti tengnga, ken iti direksion ti Leningrad, ken iti asideg ti Kursk. Ngem awan ti nagun-od a dakkel a balligi iti sadinoman . Ti kabusor ket addaanen iti numero a kinatan-ok iti puersa ti tao agpadpada kadagiti tangke ken eroplano. Ti laeng panagbuteng iti paniempo ti nangpilit kadagiti Fritz a mangtungpal kadagiti taktika ti depensa.
  Negatibo met ti akem ti immadu a bilang dagiti deserters ken traidor, kasta met ti kinapudno a nangpataud dagiti Aleman iti nangato nga aviation, nga ad-adda nga epektibo iti panagsukisok manipud iti tangatang.
  Mainayon pay, medio di umiso ti panangasideg ti bilin ti Soviet iti proseso ti pannakakonsentrar dagiti puersa. Nangnangruna, ti taktika a mismo a panangrugi iti sumaganad nga operasion iti sabali a lugar uray sakbay a maileppas ti immun-una ket addaan kaipapanan gapu iti kinatan-ok ti numero. Kas idi Umuna a Sangalubongan a Gubat, a nangguyod kadagiti Aleman a nagsina. Ngem no ad-adu ti kabusor ngem sika, daytoy ti namagbalin a narigat a manggun-od iti kinatan-ok kadagiti puersa iti partikular a lugar.
  No nabalinan ni Stalin ti nangpataud iti kinatan-ok iti naisina a paset ti sango iti agarup a ratio a tallo iti maysa, ngarud nalabit nagun-od koma ti taktikal a balligi.
  Ket ngarud iti maysa a sektor adda opensiba, iti sabali agsagsaganada, ngem iti kinapudnona nalaklaka a mailaksid dagiti Aleman ken dagiti kaalyadoda. Maysa pay, addaanen dagiti Fritz kadagiti nangato ti kangatona, napartak a panagsukisok nga eroplano nga addaan iti nagsayaat nga optika, a nangpalubos kadakuada a mangsurot iti panaggaraw dagiti tropa. Ket no kalam-ekna narigrigat ti ag-camouflage, ken ti rabii ket saan a panacea, isu a nakagun-od dagiti opisial ti panagsukisok nga Aleman kadagiti nasayaat nga alikamen a makakita iti rabii.
  Ti "Royal Tiger" a kas ti naiplano a tangke ti panagballigi ket nataktak iti serial a produksion ken saan nga interamente a naballigi. Ti "Panther" -2, nga imbilin ni Hitler a mapatibker babaen ti kabal tapno ti IS-2 ket saan a makastrek, ken mangikabil ti makina a 900 a kabalio, ket agdagsen iti 51 a tonelada, urayno nangikonsidera ti pannakaikabil ti maysa nga alloy casing, a nakaispal iti 800 a kilo . Ngem nagbalin a posible a papigsaen ti side armor agingga iti 82 milimetro iti nainkalintegan nga anggulo. Daytoy ti namagbalin iti tangke nga Aleman a saan a kas iti kinalaka a maapektaran manipud kadagiti sikigan a kas kadagiti napalabas a modelo. Ngem manen, ti "Panther"-2 ken "Lion"-2 iti mas advanced layout scheme ket adda laeng pay laeng iti proseso ti panagdur-as.
  Ngem bayat ti kalam-ekna, naan-anay a natengngel dagiti Aleman dagiti sanikua dagiti Pranses idiay Africa, agraman ti Niger Loop. Ket adda lana, gas ken bauxite, ken dakdakkel pay a reserba ti uranium, nangruna idiay Congo. Natiliw ni De Gaulle - no awan ti tulong dagiti kaalyado isu ket awan serserbina, ken nagtrabaho a nadalus ken nasigo ni Scorrel.
  Gapuna, idi Mayo 1944, kaaduanna a narisut dagiti parikut iti lana. Amin a suplay ket aggapu idin manipud Libya, ket ti laeng nabati ket ti panangbarolina iti ad-adu ken ad-adu a bubon.
  Ngem idi Mayo saan pay a nakasagana dagiti Aleman a mangraut. Malaksid iti Tiger, a daanen ti disenio, awan ti serioso a tangke a breakthrough-da. Pudno, ti "Tigre" ket addan iti masa a produksion ken, gapu iti nangato a kalidad ti kabal ken ti kapuskol dagiti sikigan, kasta met ti napartak a panagpaputok, umiso a paltog, mabalinna nga aramiden ti akem ti, no saan nga ideal , ngem ad-adu wenno basbassit a maibturan a tangke, a mangdadael iti panagbalbaliw dagiti tropa ti USSR .
  Ti bilin ti Alemania, kalpasan ti agsasaruno a panagsusupiat, nagsubli iti dati a plano idi 1942. Nga isu, tapno mangirugi iti panangraut kadagiti sikigan. Alaem ti Leningrad iti doble a singsing ket agrupsa agingga idiay Stalingrad. Maysa pay, kalpasan a binaybay-an ti Wehrmacht ti Rzhev-Vyazemsky salient, napukaw ti kombeniente a rangtay para iti panangraut iti Moscow. Isu a medio adayo dayta iti kabesera.
  Saan met nga optimal ti plano dagiti Nazi, ngem... Naangay dagiti nasapa nga eleksion ti parlamento idiay Sweden, a sadiay a nakagun-od dagiti Nazi iti nakaskasdaaw a balligi. Ti pagilian nga addaan iti populasion a walo a milion a tattao ken narang-ay nga ekonomia ket nakasaganan a makigubat maibusor iti USSR. Ti kalatakan a pigura ket ni Charles a Maikasangapulo ket Dua. Il-iliwen dagiti Sueko ti panagibales kadagiti napalabas a pannakaabak ken pannakaibabain bayat dagiti gubat a naabak kada Pedro a Dakkel ken Alejandro nga Umuna. Gapuna, nakilabanen ti intero nga Europa iti USSR. Maysa pay, inkeddeng da Franco ken Salazar ti opisial a sumrek iti gubat tapno alaenda ti bingayda kadagiti samsam. Ti laeng Switzerland ti nagtalinaed a pormal a neutral, ngem nangibaon met iti dibision dagiti boluntario.
  Ti numero a kinatan-ok ket adda iti dasig ti koalision dagiti Nazi. Mainayon pay, idi katengngaan ti Mayo 1944, addaanen dagiti Aleman iti agarup sangaribu a ME-262 jet nga eroplano nga agserserbi. Ti kotse a mismo ket medio naballigi, ngem addaan kadagiti di pay nalpas a makina. Ngem in-inut a simmayaat dagiti makina, nagbalin a napigpigsa, ad-adda a mapagtalkan ken bimmassit ti konsumo ti gasolina.
  Nangrugi ti opensiba iti abagatan. Pinadas dagiti Fritz nga uliten ti plano nga inaramid babaen ti OKW para iti Operasion Blau idi Enero 1942, ngem kalpasanna arbitrariamente a binaliwan babaen ni Hitler. No rautenmo ti Stalingrad agpadpada manipud abagatan ken amianan, kadagiti agtitipon a direksion. Ngem umuna, masapul a lumasat dagiti Aleman agingga iti Don. Napan ti pasista a Tigers iti panangraut, ngem naipasangoda iti napigsa a depensa a linia. Nagbalin a nabannayat ti panagabante dagiti Kraut, naigamerda iti depensa iti kauneg dagiti tropa ti Soviet. Gapu ta nasaklawna laeng ti 35-40 a kilometro iti direksion ti Voronezh iti umuna a sangapulo nga aldaw.
  Kalpasanna, iti dua a lawas a natangken a pannakidangadang, sangapulo laeng a kilometro ti immabante dagiti Nazi ket, gapu iti nakaro a pannakapukaw, napilitanda a nagsardeng.
  Ad-adda a naballigi ti panagrang-ay ti opensiba iti abagatan. Basbassit ti tropa ti Soviet sadiay, ket narigrigat a salakniban. Adu a "Panthers", "Tigers", "Ferdinands" (daytoy a bukodna a paltog ket nagbalin nga ad-adda a nasaknap gapu ti kaawan ti estratehiko a panagbomba!) ken dagiti immuna a modelo ti "Jagdtiger" ken ti nangruna nga epektibo a "Sturmtiger". Dagiti Aleman ket nakabalinda a nangburak kadagiti immuna a linia ti depensa ken nakagun-od ti operasional nga espasio.
  Maigiddato iti dayta, napan met ti buyot ti Hapon iti panangraut. Pinaadu dagiti samurai ti kadakkel ti armada ti tangkeda ken dagiti baro a kalalainganna ti kadagsenda a luganda ket praktis a saan a nababbaba ti armas ken panagmaneho a panagaramid ngem ti T-34-76, ken nangatngato pay iti sango a kabal, nupay nababbaba ti proteksion manipud kadagiti sikigan.
  Indauluan ti Japan ti opensiba idiay Mongolia, a sadiay narigrigat nga amang ti panangtaginayon iti depensa. Ti bilin ti Soviet ket naipasango iti kinakurang dagiti reserba, a nakiranget iti amin a tallo a prente. Ket dakkel ti napukaw a personnel bayat ti opensiba iti kalam-ekna.
  Ti panangraut dagiti Aleman idiay Tikhvin, ken dagiti Finlandes ken Sueko manipud iti Kanal ti Puraw a Baybay, ket narigatda a naisubli. In-inut nga immabante dagiti Nazi, ngem dandani agtultuloy. Idi katengngaan ti Hunio, iti abagatan, simrek dagiti tropa ni Mainstein idiay Stalingrad. Nangrugi ti maikadua a Gubat ti Stalingrad. Ket idi rugi ti Hulio, kalpasan ti pannakatnag da Tikhvin ken Volkhov, nagkaykaysa dagiti Finno, Sueko ken Aleman - a nangbukel iti maikadua a singsing iti aglawlaw ti siudad ti Lenin.
  Gapuna, timmaud ti narigat unay a kasasaad para kadagiti puersa militar ti Soviet.
  Ngem saan a simmuko ni Stalingrad ken ni Mainstein. Ket daytoy ti nanglapped kadagiti Aleman a mangpataud iti opensiba iti dadduma a direksion. Iti abagatan, kas idi 1942, nakadanonda laeng iti Ruangan ti Terek: naipitda iti asideg ti Grozny ken Ordzhonikidze. Nagtultuloy ti nakaro a panaglalaban iti direksion ti Voronezh. Idi Setiembre, napilitan nga umatras dagiti tropa ti Soviet iti labes ti Don. It"s an irony of fate nga idi ngudo ti Oktubre ti front line iti abagatan ket naulit idi 1942 iti tiempo ti kadakkelan nga irarang-ay dagiti Nazi.
  Nakarkaro dayta iti amianan, a sadiay nasarakan ti Leningrad ti bagina iti naan-anay a pannakalakub. Iti pay maipatinayon, dagiti Aleman, Finno ken Sueko ket nakabalinda a nangputed kadagiti depensa ti Nalabaga a Buyot idiay Peninsula ti Karelian, a nangputed ti Murmansk babaen ti daga manipud iti kangrunaan a paset ti USSR.
  Agarup uppat a pulo a dibision ti Soviet ti naisina. Nupay kasta, adayo a normal ti bilangda. Ti Sweden ket nangifield kadagiti agarup a duapulo ket lima a medyo nasayaat ti pannakaalikagna a dibision. Kaduada dagiti nalalaing a Finland ken Aleman a tropa, nakagun-odda iti kinatan-ok iti numero. Ket narigat unay ti mangyakar kadagiti reserba iti Peninsula ti Karelian.
  Iti sapasap, ti Nalabaga a Buyot ket saan a makaawat kadagiti kasapulan a pammabileg, isu a dagiti Hapones ket nagbalin a di ninamnama a napigsa, ti bilangda, agraman dagiti tropa ti monyeka, ket nasurok a lima a riwriw, ken daytoy ket aktual a naan-anay a maikadua a prente. Isu a ti laeng aramidenmi ket labananmi dagiti Aleman ken dagiti kaalyadoda.
  In-inut a bimmassit ti sona a kontrolado dagiti tropa ti Soviet idiay Karelia, ket naan-anay a nabara ti Murmansk ken dandani nasentensiaan. Isu a ti armada ti kabusor ken nangnangruna dagiti submarino ti nangdominar iti baybay, isu nga awan ti pangipasdekan kadagiti abasto.
  Ala, idi Nobiembre 1944 awan ti reserba ti USSR a mangulit iti panagbalbaliw idi 1942. Dandani amin ket nagastos tapno malapdan ti pannakapukaw ti Caucasus. Mainayon pay, ad-adda a propesional nga inaramid dagiti Aleman ti panangraut iti Stalingrad, ket masapul a kanayon a mayakar sadiay dagiti reserba, a kasla iti abut ti Tartarus. Imbilin ni Stalin a tenglen ti siudad iti Volga uray ania ti magastos. Ngem gapu iti dominasion dagiti eroplano ti kabusor iti tangatang, nagbalin a nakaskasdaaw ti kinangato ti presio.
  Maysa pay, saan a nagdardaras ni Mainstein, saan a kas ken Paulus, ket inasikasona dagiti soldado. Kas resultana, ti ratio dagiti pannakapukaw ket saan a pabor iti Nalabaga a Buyot.
  Dinardaras ni Hitler ni Meinstein, ngem ammo ti nasikap a field marshal no kasano ti agliklik ken mangandur iti panangpilit.
  Maysa kadagiti kabibilgan a kita ti igam ket dagiti Sturmtiger. Addaanda kadagiti nabileg unay a bomba launcher a mangipatayab kadagiti projectile nga agdagsen iti tallo gasut duapulo a kilo. Maysa pay, dagiti shell ket rocket-propelled ken nabilbileg nga amang ngem kadagiti shell ti howitzer. Mabalinmo nga awagan ida a maikari a sungbat iti Katyusha, nupay adda kadagiti riles. Kanayonanna, naikabil met ti dadduma a bomb launcher kadagiti trak, nga addaan iti at-atiddog a range ti panagputok.
  Nagusar met dagiti Aleman kadagiti gas launcher. Ket siempre dagiti jet bomber.
  Idi Disiembre, dagiti Hapones ket nakatiliwda ti gistay amin a Mongolia ken immasidegda idiay Vladivostok, a ti paset ket nakatiliwda ti Primorye ken Khabarovsk. Ngem pinilit ida ni Heneral Frost nga agsardeng.
  Iti pananggundawayda iti daytoy, ti Nalabaga a Buyot ket nangorganisar kadagiti agsasaruno a kontra-atake kadagiti sikigan ti Alemania a nangikagumaan a mangtiliw iti nabati iti Stalingrad. Ania, uray ti bassit a paset ti siudad ket naangay idi rugi ti 1945. Nagun-od dagiti Aleman ti sumagmamano a balligi idi 1944, ngem dida pay ketdi naparmek ti Caucasus ken nakagun-od iti lana ti Baku. Pudno, para kadagiti bukodda a kasapulan agingga ita addaanda iti umdas manipud Romania, Hungary, Libya, Cameroon ken Nigeria.
  Nalakub pay laeng ti Leningrad. Nasaksakbay a naparsua dagiti dadakkel a reserba ti taraon ken bala, tapno makalasat ti siudad iti daytoy a kalam-ekna, nga agtultuloy a mangipit kadagiti napateg a puersa ti Wehrmacht ken dagiti kaalyadona.
  Nabalinan met ti liderato ti Soviet ti nagaramid kadagiti estratehiko a reserba dagiti raw materials iti siudad ti Lenin para iti panagpataud kadagiti armas. So so far daytoy ket saan unay a nangted kadagiti pasista.
  Ngem naan-anay a nabara ti Murmansk. Kadagiti sangapulo a transportasion nga agturong iti siudad, siam ti nalpas dagiti Kraut.
  Idi Enero, inkagumaan ti bilin ti Soviet a suboken ti pigsa dagiti Aleman iti sentro. Nupay kasta, saan a posible a maparmek ti nabileg unay ken narang-ay iti teknolohia a depensa. Ti kangatuan a panagabante ket lima wenno innem, iti kasayaatan a kasasaad saan a nasursurok ngem walo a kilometro. Ket nakapatpateg unay dagiti pannakapukaw dagiti pannakabingbingay ti Soviet. Iti kaaduan a paset agingga iti kagudua ti komposision.
  Ngem ti paset dagiti puersa ti Alemania ket nasinga, a nangipalubos kadakuada a mangtengngel ti Stalingrad... Idi Marso, dagiti Aleman a mismo ket nangirugida ti opensiba idiay Ruangan ti Terek. Nabalinanda a linabsing ti linia ti depensa ti Sobiet ken linikmutda ti Grozny ken Ordzhonikidze, ngem dagiti Fritz ket naipitda iti linia ti Vedeno, Shali ken ad-adda pay a lumasat kadagiti siudad.
  Nagtalinaed a naan-anay a nalakub ti siudad ti Grozny a mismo agingga iti Mayo. Idi Mayo, natnag kamaudiananna ti Stalingrad. Dandani awanen ti nabati a rebba ti siudad ken kadagiti kabangibangna, kasta met ti paktoria dagiti tangke.
  Maibus metten ti singaw ti koalision ti Alemania, ngem kayat ti Fuhrer ti balligi. Idi Enero, naaramid dagiti immuna a naballigi a panangsubok iti disc, a nakadanon iti kapartak nga agingga iti dua a kapartak ti uni ken ngimmato agingga iti 18 a kilometro ti kangatona. Idi Mayo, nakadanonen ti diskette iti uppat a kapartak ti uni ken naglugan iti kangato a 30 a kilometro.
  Ngem ti baro a makina, gapu iti amin a napigsa ken naisangsangayan pay ketdi a kababalinna iti panagtayab, nagbalin a nalaka a maapektaran iti babassit nga uram ken nangina. Di nagbayag narisut ti parikut iti kinalaka a maapektaran babaen ti panangipatayab iti laminar nga arado, ngem daytoy ti nangpaadu iti gasolina ken nangkissay iti oras ti panagtayab ti eroplano. Ket ti disc plane a mismo, iti laminar a "coat"-na, saan a makaputok a sieepektibo.
  Ngem nangrugin ti panawen dagiti "flying saucers." Iti pay maipatinayon, dagiti Aleman ket nakagun-od ti napigsa a trump card: dagiti baro a henerasion a tangke ti klase ti "E". Nagduduma dagitoy nga addaan iti kapada a dagsen iti "Royal Tiger" ken "Panther", napuspuskol nga amang ken narang-ay a layout, nababa a silweta ken napuskol a kabal.
  Iti masa a produksion ken iti paggugubatan, nasayaat ti panagaramid ti Panther-2 ken Tiger-2, ken kalpasanna ti Tiger-3. Ti naud-udi a lugan, nga addaan iti napuspuskol a layout ken bassit a torreta, ket addaan iti napigsa a kabal ken makina a 1080 horsepower. "Mouse" pulos a saan a natiliwan. Ngem nasayaat ti panagaramid ti "Panther" modification, "F."
  Gapu iti kaawan dagiti alloying element, dagiti tangke ti Soviet ket awan unay ti nangato ti kalidadna a kabal, ket agingga ita ti "Panther" ket medio nasayaat ti panangsarangetna iti akemna uray iti 75-mm a kanyon. Ket ti 120 mm a natiritir a kabal ti sango ket medio mapagtalkan a nasalakniban iti 85 mm a paltog ti Soviet T-34-85. Ngem, nalabit, ti Soviet self-propelled gun SU-100 ket nagbalin a maikari a kalaban ti naparang-ay a kabal ti Panther. Nalpasen ti produksion ti T-4. Ket kadagiti tangke ti produksion, ti Panther ti nagbalin a kalalainganna.
  Ti immuna nga narang-ay a tangke kadagiti termino ti layoutna ket ti serial a tangke a "Leon". Ti torreta daytoy a tangke ket nayakar nga agsubli, ken ti transmission, makina ken gearbox ket adda iti maysa a yunit iti sango. Kas resultana, nababa ti silweta ti lugan, ken ti kabal nga addaan iti nabileg a 105 mm a kanyon ket maipada iti "Royal Tiger", ken ad-adda pay a nabileg ti sango ti torreta.
  Ti panangyakar iti torreta nga agsubli ti nangted met iti bentaha iti Leon a no aggaraw iti kabakiran, saan unay a kumpet ti muging ti atiddog ti barilesna a paltogna kadagiti puon ti kayo.
  Dagiti Nazi ket pinadasda pay dagiti sabali nga eskema, ken nangbomba pay kadagiti posision ti Sobiet babaen dagiti napigsa nga eroplano.
  Pinadas met ti Japan ti umabante ket kamaudiananna pinutedna ti Vladivostok manipud iti kontinente.
  Pinadas dagiti Aleman ti lumasat idiay Moscow idi Hunio ken Hulio. Ngem nagbalin a napigsa unay ti linia ti depensa ti Soviet, ket nakaro ti pannakapukaw dagiti Nazi. Uray ti tangke ti Lev ket saan nga interamente nga umdas iti opensiba, kangrunaanna gapu iti saan nga umdas a side cover.
  Ad-adda nga aktibo ti panangusar ti bilin ti Soviet iti 100 mm a kalibre ti paltog. Nalawag nga awan ti rekurso ti USSR a mangparmek kadagiti tangke ti kabusor babaen kadagiti isu met laeng a tangke, ngem dagiti artileria a kontra-tangke ket mabalin a mausar iti dakkel.
  Nagbalin a nadagsen unay ti E-100 iti orihinal a modelo iti 140 a tonelada, ken ti kabal iti sikigan ket 120 milimetro (240 milimetro ti muging!), uray iti anggulo. Saanen nga umdas daytoy. Saan a madakamat ti kinapudno nga awan namnama a nabati dagiti Mouse iti layout-da.
  Kinapudnona, ti tangke ti Leon ken dagiti self-propelled guns - E-10, E-25 ket narang-ay nga Aleman a lugan, a sadiay ti lokasion ti makina, transmision ken gearbox ket napagtipon. Nupay kasta, adu a naud-udi nga alikamen ti pinataud dagiti Aleman. Kas pagarigan, "Panthers", "Tigers", "Jagdtigers", "Jagdpanthers" nga addaan iti medio natayag a silweta a naud-udi iti panagdur-as.
  Saan met nga interamente a naballigi ti "E"-70. Ti lugan ket naikkan iti nabileg a 128-mm a kanyon ken ti narang-ay a layout, ngem gapu ti tarigagay a mangtaginayon ti karga ti pannakigubat iti saan a basbassit ngem 80 a bala ken saan a lumbes iti 70 a tonelada, ti proteksionna iti kabal ket nagbalin a maipada iti "Royal." Tigre" - modelo 1944 ken saan nga umdas para iti panagballigi. Nasaysayaat pay ti pannakasalaknib ni "Tiger"-3. Ngem iti E-70, sibaballigi a nasubok ti makina nga addaan iti turbocharger nga addaan iti bileg a 1200 horsepower , a nangpalubos iti tangke a makadanon iti kapartak nga 60 a kilometro iti kada oras iti haywey.
  Uray kaskasano, nakaro ti pannakapukaw dagiti tangke ti Alemania, kasta met ti infanteria. Agpada nga adu ti napukaw dagiti ganggannaet a dibision ken satellite ti Third Reich.
  Idi tengnga ti Agosto, dagiti Aleman ket nakaabanteda laeng iti 40-50 a kilometro iti tengnga ken dida nakagun-od ti espasio ti panagpataray. Ket nagbalin a dakkel unay dagiti nalugi. Idi Setiembre, nangirugi dagiti Nazi iti baro nga opensiba iti abagatan... Iti makabulan ket kagudua a nadagsen a panaglalaban, simrek ti kabusor agingga iti Baybay Caspian, a nangputed iti Caucasus babaen ti daga.
  Ngem nabalinan ti bilin ti Soviet ti nangipasdek kadagiti abasto babaen ti baybay, nupay dakkel ti magastosna. Idi Nobiembre, ti Fritz, iti gatad ti dakkel a panagregget ken dakkel a pannakadadael, nakadanon iti delta ti Volga. Idi Disiembre nagtalinaed ti front line. Dimmakkel ti giwang iti nagbaetan dagiti sango ti Caucasus ken ti kangrunaan a teritoria ti Soviet. Mainayon pay, nabalinan dagiti Hapones a putden ti Vladivostok, a nangikabil iti siudad ti Soviet iti sidong ti pannakalakub.
  Iti laksid ti blokeo, nabalinan ni Murmansk ti bannuar a nagtengngel agingga iti Disiembre 1945. Ngem natnag latta...
  Idi 1946, nagtultuloy dagiti panagbubusor... Nagbalin a narigat unay ti takder ti grupo ti buyot ti Soviet idiay Caucasus. Naputedda babaen ti daga, ket adda pangta ti maudi a pannakapukaw ti Baku.
  Narikna ni Stalin ti nakaro a nerbio ken pisikal a pannakabannog. Napasamak ti nakaro a panaglalaban iti direksion ni Tikhvin. Adda ti panangpadas a mangisalakan iti nalikmut a Leningrad. Iti mismo a siudad, nabati dagiti abasto a taraon iti kurang nga innem a bulan ken naputed manen dagiti food card.
  Idi damo, linabsing dagiti tropa ti Soviet ti linia ti sango, ngem kalpasanna ti kabusor, nga addaan iti nangatngato a bilang dagiti tangke, nabalinanda ti nangaramid iti kontra-atake ken pinuted pay ketdi ti paset dagiti tropa ti Soviet. Naglabas ti Pebrero kadagiti narungsot a gubat agpadpada iti amianan ken iti abagatan, a sadiay dagiti tropa ti Soviet sinubokda ti kabusor ken pinadasda a sakupen manen ti Stalingrad. Ket ti naud-udi ket paset a naballigi. Bimtak dagiti tangke ti Soviet iti siudad, ngem, daksanggasat ta dida mapapanaw dagiti Nazi manipud sadiay.
  Ngem bimtak ti maikatlo a Gubat ti Stalingrad. Nagun-od met dagiti tropa ti Soviet dagiti medio dadakkel a balligi iti asideg ti Voronezh. Ngem uray sadiay, dagiti Fritz, nga agus-usar iti adu a yunit ti tangke ken ti kinatan-okda iti teknolohia, nabalinanda nga insubli ti kasasaad. Idi Marso, nangrugin a makipaset dagiti sukog-disko nga helikopter ken diskette kadagiti panagbubusor iti dakkel a rukod. Sumagmamano a panangpasayaat dagiti Aleman kadagiti agtaytayab a platito ket nabalinanda a kaduada ti panangraut babaen ti missile kadagiti posision ti Soviet. Ngem iti praktis, saan a nagbiag ti disc plane a maitunos kadagiti ninamnama kas milagro nga igam.
  No kasano a nagbalin a nangina unay ken nababa ti kinaumiso ti von Braun ballistic missile para iti aktibo a pannakausar dayta iti pannakigubat tapno maikalintegan ti bagina.
  Ngem nakagun-od dagiti Aleman kadagiti awan ipusna a jet bomber a makabael a mangawit agingga iti sangapulo a tonelada a karga ken agtayab iti kaadayo nga agingga iti 16 ribu a kilometro (!).
  Daksanggasat ta naud-udi pay laeng ti jet aviation ti Soviet, ket dandani naan-anay a dominaran ti kabusor ti tangatang. Uray kaskasano, dagiti eroplano a maiturong babaen ti propeller, iti prinsipio, dida lab-awan dagiti jet nga eroplano kadagiti kababalin ti panagtayab. Ket naladaw unayen dagiti bukodmi a panagrang-ay. Ket nasakit unay ti panagbalbaliw manipud eroplano a maiturong babaen ti propeller nga agturong kadagiti eroplano a jet.
  Ket masapul a masanay manen dagiti piloto, masapul a mapalawa dagiti runway, ken masapul a maisagana ti espesial a kita ti gasolina. Bueno, dagiti makina a mismo ket masubok ken ma-debug pay laeng!
  Nasarakan dagiti Aleman ti bagbagida a nasinga iti Stalingrad... Karkarna ta maibus ti singaw ti Third Reich ken ti intero a koalision, ket kasla tumatayab ti Phoenix ti Red Army. Agpada a naglabas ti Abril ken Mayo kadagiti narungsot a gubat iti asideg ti Stalingrad. Ket uray idi Hunio, padpadasen pay laeng ti Red Army ti umabante, a mangipit iti kabusor. Ngem idi Hulio, iti laksid ti pudot, naggunay latta dagiti Nazi iti kosta ti Baybay Caspian nga agturong iti Baku. Nabannayat unay ti panagrang-ay. Iti promedio a 1.5 kilometro iti kada aldaw. Nagsubli ti Dagestan... Rinukkol dagiti tropa ti Soviet dagiti Fritz ken dagiti kaalyadoda iti amin nga azimuth.
  Inabakda ti kabusor agpadpada iti tengnga ken iti amianan. Saanda a napalubosan nga umasideg iti Arkhangelsk... Ngem idi Setiembre pimmartak ti kapartak ti panagrang-ay dagiti Aleman idiay Caucasus. Naibus unay dagiti puersa ti grupo a Caucasian, ket simmangpet ti baybay ti sangapulo a transportasion kadagiti kasasaad ti kinatan-ok ti kabusor iti angin iti angin ti kaaduan a dua wenno tallo. Idi arinunos ti Oktubre, kaskasdi a simrek dagiti pasista iti Azerbaijan. Ket idi Nobiembre immabanteda idiay Baku. Ket idi rugi ti Disiembre, nagkaykaysa dagiti Kraut kadagiti Turko idiay Georgia...
  Uray sakbay ti Marso adda dagiti gubat idiay Caucasus, ket ti Yerevan ket sapasap a nagtultuloy aginggana idi Hunio 1947.
  Iti intero a kalam-ekna di mabannog nga inkagumaan ti Red Army ti umabante. Dakes ti panangkabilda iti koalision. Nupay dagiti Hapones ket kamaudiananna innalada ti Vladivostok idi Abril, daytoy ket nangipalubos laeng ti USSR a makagun-od ti napigpigsa a pagsaadan iti ballasiw ti Amur.
  Nupay saan a nagun-od ti Nalabaga a Buyot dagiti makita a balligi babaen kadagiti panangrautda iti kalam-ekna ken idi Marso, nangisuro iti patas a leksion iti koalision. Iti uneg dagiti pagilian a satellite ti Alemania, kimmaro ti kasasaad. Naibus dagiti rekurso ti tao ken dakkel unay ti pannakapukaw. Agbalin a naan-anay a di maibturan ti dadagsen ti ekonomia. Uray dagiti balligi kadagiti sango ti bumasbassit a nangay-ayo iti lalaki a taga Europa iti kalsada. Pimmigsa ken pimmigsa ti tarigagay iti talna.
  Ngem sisusukir a kayat ni Hitler a leppasenna ti USSR. Nupay saan a natungpal dagiti kalkulasion a mapukaw ti Nalabaga a Buyot ti kinaepektibona iti pannakigubat kalpasan ti pannakapukaw ti Baku. Idi 1946, nakapataud ti USSR iti rekord a bilang dagiti armas: agarup 60 ribu nga eroplano ken 40 ribu a tangke ken bukod a paltog, 250 ribu a paltog ken mortar. Wen, ti aviation ti Soviet ket kangrunaanna ti Yak-9 a mannakigubat, ti IL-2 nga eroplano a mangraut, a mapatpataud pay laeng. Napataud ti Yak-3 ken LA-7 iti bassit a kaadu. Produksion pay laeng dagiti PE-2 ken TU-3. Wen, mabalin a maibilang a saanen a maus-usar ti aviation maibusor kadagiti kabusor a jet monster, ngem saan. Kas iti T-34-85, IS-3 ken SU-100, bassit laeng dagiti dadduma a lugan.
  Ket idi 1947, nangrugin a simrek iti serbisio ti T-54, a rumbeng koma a nagpatingga iti kualitatibo a kinatan-ok ti teknolohia ti Alemania. Siempre, ti T-54, nga agdagsen iti 36 a tonelada, ket saan a mabalin a napigpigsa ngem amin a tangke ti kabusor, ngem nalaka laeng a makisalip iti Panthers ken Tigers.
  Ti kangrunaan a tangke ti Alemania ket ti E-50, a naawagan iti Lion-3. Ti lugan ket kapada ti Leon, ngem addaan iti napigpigsa a makina a 1200 horsepower ken napuskol a kabal. Iti dagsenna a 75 a tonelada, ti kapuskol ti kabal ti sikigan ti tangke ti Alemania ket ngimmato agingga iti 140 mm, ken ti sango ket 240 mm nga addaan iti 105 mm a paltog ken ti kaatiddog ti bariles a 100 el. Ti baro nga Aleman a kotse ti rumbeng nga agbalin a kangrunaan. Natantan-ok dayta ngem iti Soviet no maipapan kadagiti armas ken kabal, ngem nasurok a mamindua a nadagdagsen.
  Nupay kasta, mangrugi pay laeng a sumrek ti T-54 iti produksion.
  Ngem nabara pay ti kalgaw ti 1947. Padasen manen dagiti Aleman a rauten ti Moscow. Agrupsada met idiay Saratov. Agtultuloy ti panaglalaban agingga iti arinunos ti otonio. Kabaelan pay laeng dagiti Fritz nga alaen ni Saratov. Ngem iti lugar ti Moscow, nabalinanda ti immabante iti maximum nga innem a pulo agingga iti pitopulo a kilometro. Agpada a da Rzhev ken Vyazma, nupay kagudua ti nalikmut ti naud-udi, nagtalinaedda iti USSR.
  Saan pay a naparmek ti Moscow, ket masapul a sanguen dagiti Nazi ken ti brutal a koalisionda ti kalam-ekna kadagiti trinsera. Iti daytoy a gundaway, ti bilin ti Soviet ti mangisalakan kadagiti tattao ken mangur-urnong iti pigsa. Nangnangruna, ti tangke a T-54. Ket idi Disiembre 31, 1947, sibaballigi a nasubok ti MIG-15, a rumbeng a mangpatingga iti monopolio ti Alemania kadagiti jet nga eroplano iti tangatang.
  Pudno, idi Pebrero 1948, natnag ti Leningrad kalpasan ti adu a tawen a pannakalakub. Nadagsen unay a danog iti dayaw ti pannakabalin ti Soviet.
  Nagbalin nga awan namnama ti takder ti USSR idi Mayo 1948. Dagiti Aleman ken ti koalisionda ket mangkonkontrol ti Caucasus, kalpasanna ti Volga aginggana idiay Saratov, ken ni Tambov a kaduana ni Voronezh. Kalpasanna iti daya ti Orel, dandani iti abay ti Tula, kalpasanna idiay Vyazma ken iti asideg ti Rzhev a mismo, agingga idiay Arkhangelsk.
  Bueno, ania pay ti maaramid iti kasta a kasasaad? Plus, kontrolado dagiti Hapones ti amin a Primorye iti igid ti Karayan Amur ket natiliwda ti kakaisuna nga alyadoda: ti Mongolia.
  Ket bayat ti pito a tawen ti gubat, napukaw dagiti daga a di kumurang a kagudua ti populasion ti USSR ti nagnaedan sakbay ti pannakasakup, ken nalabit ad-adu pay. Bayat ti pito a tawen ti gubat, di maala ti Nalabaga a Buyot a napukawna ti di kumurang a duapulo a milion a soldado ken opisial. Saan a mabilang dagiti nagbalin a nasugatan wenno baldado. Saan a mabilang ti dakkel a pannakapukaw manipud iti dakkel a panagbomba, panagbomba ken panagbisin.
  Uray no ikabilangan dagiti nabakwit a pamilia, saan a nasursurok ngem sangagasut a milion ti nabati a puersa ti tao ni Stalin iti sidong ti panangtengngelna, nalabit basbassit. Kadagitoy, tunggal kakalima ket ma-draft iti buyot. Agarup duapulo a milion a nadumaduma a tropa. Dagiti ubbing manipud agtawen iti lima, pensionado, ken baldado a tattao iti umuna ken maikadua a grupo ket napalubosan nga agusar kadagiti makina.
  Nalabes ti pannakatignay ti pagilian. Bimmassit laeng bassit ti produksion ti armas idi 1947... Isu a nasapa pay a pagpatinggaen ti pagilian dagiti Soviet!
  Ni Stalin a mismo, uray kaskasano, dina impagarup a kasta. Ket kayat met ni Hitler nga ikabil ti squeeze iti Russia - tapno maminsan laeng a magun-od ti amin! Isu nga awan a pulos ti panagkompromiso.
  Idi kalgaw, nangirugi dagiti Aleman iti baro a panangraut iti Moscow. Nangnamnamada pay laeng a mabalinda a dadaelen ti kabesera ken pagpatinggaenda ti USSR. Manipud iti Nalabaga a Buyot, ti Moscow ket sinakup ti nasurok a tallo a milion a soldado ken milisia. Naarmasda iti sangapulo ket dua a ribu a tangke ken self-propelled guns. Pudno, agarup lima gasut laeng ti nakilaban a T-54, kangrunaanna dagiti T-34-85 ken SU-100. Naisardengen ti IS-3 iti daytoy a tiempo. Manmano unay a tangke ti IS-4 ti napataud gapu iti teknolohikal a di mapagtalkan daytoy a mastodon. Innem a tangke ti IS-7 ti napataud, ngem daytoy a lugan ket saan a napan iti masa a produksion. Nupay, nalabit awan mamaayna. Mabalin a sumrek dayta iti 240 mm a kabal ti 75 tonelada a Lev-3 babaen ti 130 mm a kanyonna. Pudno, addaan dagiti Aleman iti ad-adda a narang-ay a tangke, ti Royal Lion, nga agdagsen iti 100 a tonelada nga addaan iti makina a 1800 horsepower, ken 128 mm nga addaan iti atiddog unay ti barilesna a paltog nga addaan iti damo a kapartak ti projectile a 1260 a metro iti kada segundo.
  Ngem uray kasano ket napukaw ni Stalin ti interes kadagiti nadagsen nga alikamen, ken kaykayatna: nasaysayaat no bassit, ngem adayo.
  Ngem saan a kasta ti impagarup dagiti uppat a mannakigubat: da Zoya, Victoria, Elena, Nadezhda. Ket naawatda laengen ti tangke ti IS-7 iti sidong ti panangtengngelda. Maysa pay, ken iti numero pito. Isu nga inaramid dagiti uppat daytoy a lugan iti bukodda a gastos. Nakasarak dagiti babbalasitang kadagiti balitok a bara idiay Siberia ket indonarda dagita iti pondo ti Ministry of Defense. Ket ita kayatda a mismo ti agpaltog manipud iti daytoy nakaskasdaaw a makina.
  Ket umas-asidegen ti napateg nga aldaw ti Hunio 22, 1948. Dagiti tropa ni Hitler ti mangidadaulo laeng iti populasion, nga ikagkagumaanda a labsan ken likmuten ti siudad ti Soviet a Rzhev.
  Ket dagiti uppat nga annak a babbai dagiti didiosen ti demiurge ti Russia, kas iti kanayon, inkeddengda ti bumallaet iti kritikal a kanito para iti Russia! Kanayon nga isalakanda ti Motherland-da - Rus' - iti umno nga oras ken lugar!
  
  
  
  
  NO AWAN TI STEEL STAPLE
  Iti pangkaaduan, karkarna, iti kaaduan nga agpapada nga uniberso ti kurso ti Maikadua a Sangalubongan a Gubat ken ti Dakkel a Patriotiko a Gubat ket nakarkaro pay para iti Russia ngem ti kinapudno. Nalabit gapu ta ad-adu nga amang ti potensial ti pasista a rehimen a nangtengngel iti Europa ngem iti kabaelanna a nabigbig. Ti kombinasion ti brutal a totalitarianismo ken dagiti elemento ti merkado ti ekonomia ket ad-adda nga epektibo ngem ti liberal a kapitalismo ti Laud ken ti sentral, burukrata nga Stalinista a modelo. Imbag laengen ta gapu iti sumagmamano a rason, agpadpada nga objektibo ken suhetibo. Gapu iti dakkel a gasat, saan a nausar dagiti Nazi dagiti trump card-da.
  Mano nga espia nga Aleman ti napaay gapu laeng ta nagusar dagiti Aleman iti stainless steel scraper kadagiti dokumento, ken simple a landok ti inusar dagiti Ruso? Ket kasano a ti kasta a bassit a banag ket desidido nga impluensiaanna ti panaglabas ti gubat?
  Uray kaskasano, adda agpapada nga uniberso, a sadiay idi Oktubre 1941, aksidente a natakuatan ti maysa a metikuloso unay nga opisial ti panagsukisok iti daytoy a kinapudno. Nabasa ken... Kadagiti dokumento ti Soviet, narusanger ti paper clip ken madlaw daytoy, ngem kadagiti Aleman ket saan.
  Bassit laeng daytoy, ngem nagbalin a nakapatpateg unay ti impluensiana iti kurso ti Dakkel a Patriotiko a Gubat.
  Gapu ta naliklikanda dagiti pannakapaay ken nagtrabahoda iti sidong ti panangtengngel dagiti ahente nga Aleman, natakuatanda ti napateg nga ebidensia ti panagsagana dagiti tropa ti Soviet iti opensiba iti asideg ti Stalingrad. Makakombinsir unay nga immanamong iti daytoy ti natangken ti ulo a ni Adolf Hitler ket intedna ti bilin a manggrupo manen kadagiti tropa ti Nazi a nakapuesto iti Volga. Ket napateg dayta.
  No bayat ti operasion ti Rzhev- Sychov , ti Nalabaga a Buyot, nga addaan iti nasurok a mamindua nga ad-adu a puersa ngem ti Wehrmacht, ket saan a makastrek iti depensa ti Alemania, ngarud idiay Stalingrad ti kinatimbeng dagiti puersa ket ad-adda a paborable para kadagiti Nazi.
  Ket ti paniempo idi Nobiembre 19, 1942 ket saan a makatulong kadagiti makasair nga operasion. Saan a makapagtayab ti aviation, nangnangruna dagiti eroplano a mangraut, ket limitado laeng ti epekto ti panangbomba babaen ti artileria kadagiti narang-ay a depensa ti kabusor. Dagiti tropa ti Soviet, gapu ta napandan iti opensiba, naigamerda. Uray ti pannakaipatulod dagiti tangke a kuerpo ket saan a makaburak iti abut iti depensa ni Hitler.
  Bimtak met ti nakaro a panaglalaban iti direksion ti Rzhev-Sychov. Intuloyda iti Aldaw ti Baro a Tawen. Idi laeng, gapu ta nakaro ti pannakapukawda, insardeng dagiti tropa ti Soviet iti agsumbangir a direksion ti panangrautda. Intengngel ni Hitler ti Volga, ngem nangrugi a maparmek dagiti Aleman idiay Africa. Inawagan ni Churchill ti opensiba ni Montgomery idiay Egipto: ti panagpatingga ti pangrugian. Kinunana pay nga ita, mangabak laeng dagiti alyado.
  Kinapudnona, ni Rommel, iti laksid ti agtultuloy a pannakayakar dagiti dadakkel a puersa idiay Africa, ket saan a nagasat ket nagsagaba ti buyotna iti pannakaabak kalpasan ti pannakaabakna. Tapno masigurado ti pannakaisayangkat ti gubat iti dua a prente, masapul nga ideklara ti Third Reich ti naan-anay a panagtignay idi Pebrero 1943.
  Maysa pay, saan a naragpat dagiti kangrunaan a kalat ti Operasion Blau. Nupay kasta, idi kalam-ekna ti 1942-1943, ti Wehrmacht, saan a kas iti pudno a pakasaritaan, nabalinanna a liklikan ti nakaro a pannakaabak iti daya. Idi arinunos ti Enero, dagiti tropa ti Sobiet ket inrugida manen ti opensiba iti sentro: ti maikatlo nga operasion ti Rzhev-Sychov ken iti asideg ti Stalingrad. Ngem saan a maitured a labsan ti kabusor a nakatugaw iti napigsa a depensa. Dagiti gubat ket mangipalagip itan iti Umuna a Sangalubongan a Gubat. Agtalinaed, posisional. Idi ad-adu ti naabak ti nangraut ngem daydiay nagdepensa.
  Naitantan ti Operasion Iskra a mangwayawaya iti Leningrad. Kayat ni Stalin a putden ti ledge ti Rzhev iti kabiitan a panawen ken parmeken ti kabusor idiay Stalingrad. Dagiti Aleman, a nalagipda dagiti leksion idi napan a kalam-ekna, aktibo a nangidepensada iti bagbagida. Ket agingga ita nabalinanda a pinasardeng ti panangraut dagiti tropa ti Soviet. Kas napasamak, no nakasaganan ti Krauts, saan a nalaka a buraken dagiti depensada. Ket ti kalidad ti armado a puersa ti Alemania ket adda pay laeng iti kasayaatan a kasasaadna.
  Nagpaut ti opensiba ti Soviet agingga iti ngudo ti Pebrero, ngem pulos a saan a naballigi.
  Idi rugi ti Marso, ti bilin ti Soviet ket ginandatna ti opensiba iti direksion ti Voronezh. Kalpasan dagiti immuna a balligi, ti Nalabaga a Buyot ket dimteng iti sidong ti kontra-atake Mainstein nga . Nalikmut dagiti dadakkel a puersa ti Soviet ket napilitanda a makiranget iti dalanda nga agsubli. Nagbalin a dakkel dagiti pannakapukaw, nangnangruna iti teknolohia, ket dagiti Aleman ken dagiti kaalyadoda ket nakagun-od iti pagsaadan iti daytoy a direksion ket naan-anay a nakautiboda ti Voronezh ken dagiti suburbiona.
  Bayat ti kontra-atake ni Mainstein, nakipaset da "Panthers" ken "Tigers" iti laban iti umuna a gundaway. Dagiti baro a tangke ket paset a nagbiag a maitunos iti namnamaenda. No umiso ti pannakausar dagitoy, natantan-okda ngem kadagiti lugan ti Soviet iti sumungsungad a pannakigubat.
  Simrek ti panagtunaw ti primavera ket nagturay ti kinatalna iti makindaya a sango. Nakaro ti panaglalaban idiay Tunisia.
  Inkagumaan ti Fuhrer a taginayonen ti maysa a rangtay idiay Africa uray ania ti magastos. Tapno maragpat daytoy, inkeddeng pay ketdi dagiti Nazi ti mangaramid iti awan kapadana nga addang. Intedda ni Franco iti ultimatum: palubosanna man dagiti tropa ti Alemania a lumasat agingga idiay Gibraltar, wenno isu ket maitublak, kas iti gobierno ti Vichy. Nalamiis ti saka ti Generalissimo ket immanamong. Maigiddato iti dayta, nagturong kadagiti gobierno ti Britania ken Estados Unidos buyogen ti makalulua a panagpakaasi: saan a mangideklara iti gubat iti Espania, yantangay saan a napasamak daytoy sigun iti pagayatanna!
  Idi Abril 15, 1943, rinugian dagiti Aleman ti panangraut iti Gibraltar, a nangipuruak kadagiti kaudian a Tigre ken Panther. Natnag ti sarikedked iti sidong ti panangraut ti ginasut a tangke iti las-ud ti dua nga aldaw. Ti panangraut ket imbilin ni Paulus, a nalagip manipud iti daya a sango. Nakalkaldaang ta dagiti Aleman ket nakatiliwda laeng kadagiti maudi a kakapat, dagiti balay ti Stalingrad ken dagiti paktoria ti Stalingrad idi laeng Abril 1, 1943. Gapuna, paset a napabaro ni Paulus ti bagina ket inawatna ti titulo a field marshal ken kampilan kadagiti bulong ti roble ti krus ti kabalyero tapno agboot.
  Ti pannakatiliw ti Gibraltar linapdanna ti iseserrek ti Britania ken Amerika manipud laud nga agturong iti Mediteraneo. Ket malaksid iti dayta, dagiti Nazi a mismo nabalinanda a rinaut ti Morocco iti kaababaan a distansia, a nangiturong iti paset dagiti puersa ti Aliado manipud Tunisia.
  Kimmapuy ti presion iti rangtay ti Tunisia, ket kalpasanna nayakar manen ni Rommel. Inkeddeng ni Hitler nga i-freeze dagiti operasion militar idiay Daya iti agdama ken padasenna a kontrolen ti Baybay Mediteraneo.
  Nangrugi met a tungpalen ti bilin ti Soviet dagiti taktika nga aguray ken kitaen. Daytoy ti inaramid ni Stalin iti pudno a pakasaritaan, ket daytoy ti inkeddengna nga aramiden ita. Bay-am a dagiti kapitalista ti mangpadara a mismo kadagiti maag. Bay-am nga agpipinnamartilioda, ket urnongentayo ti pigsatayo ken agkabiltayo inton naan-anay a naibusdan.
  Dagiti Aleman ket tengtenglenda pay laeng ti amianan a Tunisia, ken dagiti tropa iti sidong ti panangidaulo ti baro a Field Marshal Paulus ket umab-abante idiay Casablanca. Sinaranget dagiti Amerikano ti Tigers ken Panthers. Naammuan a nakapuy ti Sherman-da maibusor kadagita a tangke, kasta met iti modernisado a T-4.
  Ket ni Churchill, kalpasan ti tallo a bulan a panagduadua, kaskasdi nga indeklarana ti Gubat iti Espania. Nupay kasta, iti daytoy a tiempo naaladan dagiti Aleman ti intero a Morocco ket rinautda ti Algeria. Gapuna, saan a nakigtot daytoy ken ni Franco. Idi Hulio 25, dagiti tropa ti Alemania sinakupda ti kabesera ti Algeria ket nangipaayda iti nakaro a pannakaabak kadagiti Briton. Ti balligi ket napasayaat babaen ti kontra-atake manipud kenni Rommel, ken ti kellaat a pannakaabak ken panagdisso ni Kissilring idiay Malta.
  Natalged ken kalmado ti Eastern Front. Ni Stalin, a dagiti tropana ket nakaro ti pannakapukawda kadagiti napalabas a gubat, ket pinunnona manen ti Nalabaga a Buyot. Nangbukel met dagiti Aleman kadagiti baro a dibision ket inyalisda ida iti ballasiw ti Lingsat ti Gibraltar agingga iti Baybay Mediteraneo.
  Ti aktibidad dagiti submarino ti Alemania ti nangiturong iti kinapudno a nangrugi a bimmaba ti tonelada dagiti armada ti America ken Britania. Ket saan met a nakatulong daytoy iti balligi kadagiti pannakidangadang maipaay iti kadakkelan a makin-abagatan a baybay idiay Europa.
  Ti mamagpeggad a kasasaad iti Mediteraneo ti nangiturong iti kinapudno nga idi Agosto 6, inkeddeng ni Churchill ti agdisso idiay Francia. Ngem napasamak ti operasion iti sidong ti saan a nasayaat a kasasaad ti paniempo ken saan a nasayaat ti pannakaisaganana.
  Idi Agosto 10, nagkaykaysa da Rommel ken Paulus, a nangbukelda iti nadagsen a kaldero idiay makindaya nga Algeria. Ket idi Agosto 19, ni Mainstein, ti nasikap nga apo dagiti silo, pinutedna dagiti tropa ti Aliado manipud iti kosta.
  Ti balligi ti Fritz ket napalaka babaen ti kinaawan desision dagiti Amerikano, a nangibilang ti panagdisso idiay Francia idi 1943 a nasapa, ken ti nakaro a kinakurang dagiti landing craft. Kalmado iti Daya a Prente. Iti pay maipatinayon, ti produksion ti aviation idiay Alemania ket nasurok a nagdoble idi 1943, a nasurok a tallopulo ket dua a ribu nga eroplano iti kada tawen - naimbag laengen, dagiti Aleman ket ad-adu ti puersa ti tao ken teritorio iti sidong ti kontrolda ngem ti kinapudno. Ket dagiti baro a lugan ti Focke-Wulf nga addaan iti napigsa a kabal ken armas, kasta met dagiti 30-milimetro a kanyon, ti nangpataud iti adu unay a pannakadadael ti alyado nga aviation.
  Ti didigra idiay Algeria ken Francia pinagbalinna ti Agosto 1943 a pudno a nangisit para kadagiti Aliado.
  Naragsakan pay ketdi ni Stalin kadagiti kasta a balligi. Ngem naibus ti anus ni Churchill. Idiay Daya, uray dagiti gubat iti tangatang ket dandani nagsardeng, ken bimmassit ti aktibidad dagiti partido. Dagiti Aleman ket nangbukelda iti umad-adu a baro a korpo manipud kadagiti dati nga umili ti Soviet ken nangparnuayda pay ketdi iti banag a kas kadagiti monyeka a lokal a gobierno. Gapuna, dagiti agsina a brigada dagiti lokal a nasionalista manipud daya ket makilablaban idin idiay Africa.
  Ti Bulgariano a Tsar Boris nangibaon met iti tallo kadagiti kasayaatan a dibisionna idiay Tunisia, agparang a mangnamnama a makagun-od iti sumagmamano a kolonia para iti bagina iti nasipnget a kontinente.
  Idi Setiembre, nangirugi ni Rommel iti dakkel nga opensiba idiay Egipto. Isu ket nakabalin, babaen ti panagusar ti kuantitatibo ken kualitatibo a kinatan-ok dagiti puersa, a nangtiliw ti Tripoli makalawas kalpasan ti senial para iti panagraut.
  Nagsagaba dagiti Briton ken Amerikano iti pannakaabak kalpasan ti pannakaabakda idiay Libya. Iti sidong dagitoy a kasasaad, inwaragawag ni Churchill ti pannakasuspende ti aniaman a suplay ti tulong iti Bolshevik USSR ken kiniddawna ti dagus a pannakapakaro dagiti panagbubusor. Nagpammarang ni Stalin a di ikankano dagiti ultimatum. Nupay, siempre, naaramid dagiti panagsagana para kadagiti makasair nga aramid. Ngem nasikap ni Koba ket inkagumaanna pay a suboken ti danum para iti naisina a talna. Maysa, idi ngudo ti Setiembre, sinakup dagiti Aleman ti intero a Libya, agraman ti Tolbuk, ket simrekda pay ketdi idiay Egipto agingga idiay Alexandria.
  Nabalinan ni Paulus a linabsan ti kapatgan nga Ingles a nasarikedkedan a punto ket napan iti abagatan agingga iti Nilo. Kinapudnona, daytoy ti nangispeling iti didigra para iti Britania idiay Egipto. Kalpasanna mabalin a mapan dagiti Aleman iti Suez Canal ket mapan idiay Iraq, ket kalpasanna saan nga adayo manipud Baku.
  Nagbalin a napeggad ti pannakataktak, ket ni Stalin ket nangited ti bilin a mangirugi manen ti panagraut kenni Rzhev, ken kasta met a mangsakup manen ti Stalingrad, ken iti isu met laeng a panawen a mangrumek ti kabusor idiay Amianan a Caucasus.
  Kayatna a sawen, idi Oktubre, nangrugi manen a dagus ti panagbubusor iti tallo a direksion. Ket idi Nobiembre met iti Leningradsky.
  Nupay kasta, saan a nalaka a labsan ti kabusor a nasayaat ti pannakakalina ken addaan kadagiti nabileg a nadagsen a tangke ti Panther ken Tiger. Naipasango dagiti tropa ti Soviet kadagiti nauneg a depensa ti posision. Ket iti depensa, nasayaat ti panagaramid dagiti baro a tangke ken self-propelled gun dagiti Aleman.
  Isu nga awan ti dakkel a panagrang-ay idi Oktubre ken Nobiembre. Malaksid no napasardeng ti opensiba ti Alemania idiay Suez Canal. Ket kalpasanna temporario laeng... Nupay kasta, inturong da Paulus ken Rommel ti tropada idiay Sudan. Ket rinugianda a parmeken ti Africa.
  Saan pay a nakasagana ti Wehrmacht a mangraut no kalam-ekna.
  Mainayon pay, dakkel ti namnama ti Krauts iti Panther-2 kas ad-adda nga adelantado a makina ken ti Tiger-2 ken Lion.
  Naglabas ti kalam-ekna iti panangpadas ti Red Army a mangburak kadagiti depensa dagiti Kraut. Ngem awan sadinoman a posible a magun-odan dagiti dadakkel a balligi. Uray no adda napasamak a panagballigi, insubli ti kabusor ti kasasaad babaen ti kontra-atake.
  Ket nagtultuloy a kimmaro ti kasasaad. Idiay Britania, iti likudan dagiti pannakaabak iti militar, timmaud ti napolitikaan a krisis. Napasa ti vote of no confidence maibusor iti gabinete ni Churchill. Kasano koma a sabali no ti nasirsirib a ni Paulus pinaruarna ti Inglatera manipud Sudan ken Etiopia.
  Intukon ti baro a gobierno ti Alemania iti naisina a talna. Gapu iti dakdakkel a pannakapukaw ti E.U. manipud iti armada ti submarino ti Alemania, saan a kinontra ni Roosevelt. Maysa pay, nagkintayeg ti saadna iti America. Ket nabalinan dagiti Hapones ti nangabak iti dua a babassit a balligi, a nangpabannayat iti panagrang-ay dagiti Americano. Gapuna, ti punto de bista - nagballigi ti kubomi iti igid.
  Nupay kasta, immuna nga indatag ni Hitler dagiti nalabes a kasasaad. Kalpasanna ti kompromiso ket dagiti Pranses a Daga ken Egipto, kasta met ti dati a kukua ti Italia ket naisubli. Ti Sudan ket matnag pay iti panagtagikua ti Maikatlo a Reich, ngem ti Kanal ti Suez ket agtitinnulong a mapataray.
  Gapuna, gapu ta intedna ti bagina iti nawaya nga ima idiay Laud, ti Fuhrer inwarasna amin a pigsana iti Daya. Rinugian dagiti Nazi ti panangrautda iti Moscow idi Mayo. Gapu kadagiti kolonia ti Francia ken Inglatera, addaanen ti Libya iti umdas a lana, ket kayat ni Hitler ti mangabak iti kabiitan a panawen.
  Plus, linuktan met ni Türkiye ti maikadua a sango.
  Nupay kasta, impakitan ti Nalabaga a Buyot ti di kapapati a kinatibker ken kinabannuar kadagiti pannakidangadang para iti kabesera ti Soviet. Iti promedio, ti kapartak ti panagabante dagiti Aleman ket saan a nasursurok ngem maysa a kilometro iti kada aldaw. Idi arinunos ti Agosto, nabalinan dagiti Nazi ti umabante iti kangatuan a sangagasut a kilometro nga addaan iti kalawa ti panagballigi a nasurok la bassit a tallo gasut.
  Immasidegda idiay Moscow, ngem nagtarayda iti linia ti depensa ti Mozhaisk. Dagitoy ket kalalainganna a resulta. Kanayonanna, kanayon a kontra-raut dagiti tropa ti Soviet ti kabusor. Nakiraman kadagiti gubat dagiti baro a tangke ti Soviet a T-34-85 ken IS-2. Saan a maikuna a naan-anay a napukaw dagiti Aleman dagiti pagimbaganda, ngem saan a nagtakder ti Nalabaga a Buyot, ken saan met a nagtakder ti siensia!
  Nagparang dagiti baro a mannakigubat a Soviet a Yak-3 ken LA-7, a makabael a makisalip kadagiti eroplano nga Aleman a pinataray ti propeller. Pudno, ti kabusor ket addaan kadagiti napigsa unay a reaktibo a trump card a kasukatna. Awan ti analogo ti ME-262 ken HE-162 iti lubong. Inkeddeng met ni Hitler nga iparit ti panagpataud ken panangpataud kadagiti tangke a nalaglag-an ngem limapulo a tonelada. Gapu iti daytoy, naisuko ti T-4 ken ti Panther. Ti "Panther"-2 ket nagbalin nga agdagsen iti 50.2 a tonelada ken addaan iti nabileg a paltog nga addaan iti makina a 900 horsepower. Nalab-awan pay ketdi ti "Royal Tiger" ken "Lion" ti kadagsen dagiti monster a 70 a tonelada. Sigun iti bilin ti partido, saan a nasursurok ngem 47 a tonelada ti timbang dagiti kotse ti Soviet.
  Gapu ta napaayda a mangala iti Moscow, inturong dagiti Nazi ti atensionda iti Leningrad. Talaga a nagsakitda iti daytoy a siudad. Nangrugi ti dakkel a panagbomba idi Setiembre. Nairaman pay dagitoy dagiti 1000mm caliber guns ken winged robotic projectiles.
  Imbilin ni Hitler nga alaenna ti Leningrad uray ania ti magastos.
  Nabalinan ti siudad a pinabasol ti tallo a panangraut idi Setiembre ken Oktubre. Nupay kasta, dagiti Aleman ket nakabalinda nga umabante iti sangapulo aginggana iti duapulo a kilometro, ken nakatiliwda pay ti ulo ti rangtay ti Peterhof. Iti dadduma a lugar, simrek dagiti yunitda iti siudad, a nangpakaro iti posision ti operasion ti grupo. Idi Nobiembre 1944, kalpasan a nangabak dagiti Nazi iti eleksion ti parlamento, simrek met ti Sweden iti gubat maibusor iti USSR.
  Aktibo nga inyanunsiona ti islogan: panagibales iti pannakaabak da Pedro a Dakkel ken Alejandro. Simmangpet dagiti baro a dibision ti Sueko iti sango ket, agraman dagiti Finno, nangrugida a nangraut iti siudad manipud amianan. Ket inrugi manen dagiti Nazi ti panangraut babaen ti panangusar, malaksid iti dadduma pay a banag, ti Sturmtiger ken ti nabilbileg pay a Sturmaus , kasta met ti tangke nga E-100, ti kaunaan iti lubong a serial monster nga agdagsen iti nasurok a sangagasut a tonelada.
  Iti laksid ti dakkel a kinabannuar ken kinaandur dagiti soldado ken milisia ti Soviet, kasta met ti desperado a diversionary counterattack iti Novgorod, saan a naisalakan ti siudad. Nupay kasta, saan a bimmaba ti maudi a kuarter agingga idi Enero 27, 1945, a mangipakpakita iti pagarigan ti awan patinggana a kinaandur. Ket ti siudad a mismo ket nagpaut iti intero a bloke: 1270 nga aldaw! Nalabit ti kapaut ti blokeo ti maysa a siudad kadagiti moderno a gubat.
  Nupay nagsagaba dagiti Aleman ken dagiti kaalyadoda iti dakkel a pannakapukaw, ti kalat ket paset a naragpat. Natnag ti maikadua a kadakkelan ken kapatgan a siudad ti Soviet, ket nawayawayaan dagiti ima ti kabibilgan a grupo ti kabusor.
  No kalam-ekna nakaro ti panaglalaban. Inusar dagiti Aleman dagiti serial, jet nga eroplano iti amin a pigsada. Awan ti parity power ti USSR maibusor kadakuada. Daytoy ti namagbalin a narigat a magun-od ti bentaha iti angin. Maisupadi ketdi, ti kabusor ti nangdominar sadiay. Kas met laeng bayat a tinaginayon dagiti tangke nga Aleman dagiti pagimbaganda. Ket pinaaduda pay dagitoy iti yaay ti serye ti "E."
  No idilig kadagiti Tigers ken Panthers, dagiti tangke ti E-series ket addaan iti napuspuskol a layout, nababa a silweta, ken kas resultana, napuspuskol nga amang ti kabal iti anggulo.
  Ti sungbat ti siensia ti Soviet agingga ita ket ti laeng IS-3, maysa a napigpigsa a proteksion ti muging ti torreta. Mapatpataud pay laeng ti T-54, ket saanen a naballigi ti T-44.
  Nupay kasta, binaliwan ni Hitler dagiti planona idi Mayo 1945. Ket gapu ta limitaranna ti bagina kadagiti indibidual a panangraut, inaramidna ti kangrunaan nga opensiba idiay Caucasus. Ad-adda a kombeniente ti makiranget sadiay. Isu a kalpasan ti pannakatiliw ti Stalingrad, nagbalin a narigat ti panangsuplay iti grupo ti Soviet. Mainayon pay, idi Pebrero, dagiti tropa ti Sobiet ket nangipaayda ti napigsa a pannakaabak kadagiti Otomano idiay Transcaucasia, a nangpilit kadagiti Turko a nagtalaw idiay Yerevan ken nangwayawaya ti rehion ti Kars.
  Dagiti Aleman sinalungasingda dagiti depensa ket, idi lumabasda iti Volga, nakadanonda iti Baybay Caspian. Natnag ni Grozny idi Hunio 15, kalpasan ti natangken a panaglalaban, ni Sukhumi idi Hunio 23, ni Zugdidi idi maika-29 ti isu met laeng a bulan. Naala ti Tbilisi idi ngudo ti Hulio agraman ni Kutaisi. Idi Agosto, dagiti pasista a buitre ket kamaudiananna nakatiliwda ti Dagestan, kasta met ti Poti, ken nakadanonda idiay Armenia manipud amianan. Idi Setiembre nakikaykaysada kadagiti Turko, ket nangrugi ti panangraut iti Baku. Nagtultuloy ti kangrunaan a siudad agingga idi Nobiembre 6, 1945. Nagpaut ti dadduma a gubat iti kabambantayan, nangnangruna idiay Yerevan, agingga iti ngudo ti Disiembre.
  Napasamak met dagiti narungsot a gubat iti sentro. Nabalinan dagiti Aleman ti immasideg iti Tula ken innalada pay ketdi ni Kalinin, ngem kalpasanna, napasardengda. Nupay kasta, immasideg ti linia ti sango, ket saanen a nasursurok ngem walopulo a kilometro ti nabati manipud iti kabesera.
  Nangrugi ti tawen 1946 iti napudot a kalam-ekna. Ti bilin ti Soviet, gapu ta kayatna a lapdan ti panangraut dagiti Aleman, desperado a nagdardaras a nangraut iti kabusor.
  Ala, immadu laeng ti bentaha ti kabusor iti tangatang. Dagiti Luftwaffe jet aircraft, daksanggasat, ket kanayon a mapasayaat. Nagparang dagiti baro a pannakabalbaliw ti ME-262, agraman ti ultra-high-speed. Kasta met a napigsa a jet fighter a TA-183, ad-adda nga adelantado nga addaan kadagiti nawalisan a payak a HE-262, ken pudno nga obra maestra ti inhenieria ti eroplano a ME-1010 nga addaan kadagiti makontrol a nawalisan a payak.
  Ket nagtalinaed ti kangrunaan a mannakigubat ti USSR a Yak-9. Kabbaro idi ti kotse, ngem nalawag itan a saanen a maus-usar.
  Ngem addaan met ti Luftwaffe iti Yu-287, ket nagparang ti Yu-387, TA-400, TA-500 jet bomber. Ket dagiti eroplano a mangraut ket jet. Ket reactive ti HE-377 ken reactive ken multi-purpose met ti HE-477.
  Ket ti serye ti E-70 nga addaan kadagiti tangke nga agdagsen a kas iti "Royal Tiger", ngem napigpigsa nga amang ti proteksionna.
  Ket ti pudno nga obra maestra ket ti piramidal a tangke a naipakita iti metal para iti kasangay ti Fuhrer idi Abril 20, 1946. Ni Hitler ket personal nga intedna kaniana ti nagan nga "Imperial a Leon".
  Nasukog ti lugan a kas iti atiddog, napatad a piramid, nga addaan kadagiti babassit a rolio a mangabbong iti intero a baba ti tangke. Gapuna, awan ti bandehado dayta, a dakkel ti nangpaadu iti abilidadna a bumallasiw iti pagilian. Kanayonanna, awan ti atep ti tangke, ken ti kabalna manipud iti amin nga anggulo ket addaan iti nangato nga anggulo ti nainkalintegan a panagkiling. Agdagsen iti 99 a tonelada, ti lugan ket armado iti 128 mm nga anti-aircraft gun nga addaan iti kaatiddog ti bariles a 100 EL, addaan iti makina a 1800 horsepower, ken frontal armor a 300 mm. Maysa pay, dagiti tabla ket addada kadagiti dadakkel nga anggulo ti nainkalintegan a panagkiling, iti umuna a sango a kagudua ken 250 milimetro iti maikadua a nagkiling a kagudua. Gapuna, nagbalin dayta a kabibilgan a tangke iti lubong, a di makastrek manipud iti amin a lugar a pagpaputokan ken no maraut babaen kadagiti bomba manipud ngato.
  Dagus nga imbilin ti Fuhrer a maikabil dayta iti produksion iti kabiitan a panawen ken maigiddato iti dayta mangpataud iti panangbalbaliw iti panangraut babaen ti howitzer ken bomb thrower.
  Isu a nag-stock dagiti Nazi, masapul a maburakda. Ngem, daksanggasat ta natiliwan ti natangken unay ken napigsa iti teknikal a kabusor. Ket iti ngudo ti Mayo, sigun iti tradision, idi nagmaga dagiti kalsada, nangrugi ti opensiba.
  Pinadas dagiti Fritz a linabsan ti Moscow ken Tula. Nagrungsot dagiti gubat buyogen ti awan kapadana a kinakaro ken saklaw. Ngem maikari dagiti tropa ti Soviet a maawagan a di maparmek. Iti tallo a bulan nga agtultuloy a pannakidangadang, dagiti Nazi ket nakabalinda laeng a nanglikmut iti Tula ken nakadanon idiay Kashina ken umasideg iti Moscow manipud amianan, a paset a nangputed kadagiti komunikasion. Sigud a mapaspasamak ti panaglalaban kadagiti kalsada ti siudad a mismo.
  Pimmanaw ni Stalin iti kabesera ket nagbakwit idiay Kuibyshev. Ngem rinugian dagiti Nazi ti panangraut iti Saratov idi Hulio. Natnag daytoy a siudad idi Agosto 8th. Yantangay nasarakan itan ni Kuibyshev ti bagina a napeggad nga asideg iti sango, dayta a Katan-okan a Komandante inyakarna ti hedkuarterna idiay Sverdlovsk. Nagtultuloy ti panaglalaban idiay Moscow agingga iti Setiembre. Idi maika-18, natnag ni Kashira. Idi rugrugi ti Oktubre, dandani nalikmut ti kabesera ti USSR, ket idi 29, kalpasan ti natangken a pannakidangadang, natnag met ni Kuibyshev. Mainayon pay, kinautibo dagiti Aleman da Guryev ken Uralsk.
  Napno ti Nobiembre iti nakaam-amak a panaglalaban. Idi Nobiembre 7, dagiti Kraut ket simrekda idiay Kremlin, ngem naiturongda nga agsubli babaen ti desperado a kontra-atake. Ket bayat daytoy a gubat, natay ti agdama a komandante ti Moscow, ni Marshal Rokossovsky!
  Ket ti nalatak a piloto ti Soviet a ni Kozhedub ket pinaltoganna ti maikasangagasut nga eroplano ti Alemania, nga isu ti kaunaan a tao ti Soviet a napadayawan iti titulo a namin-uppat a daras a Bannuar ti USSR. Ken kasta met idi Nobiembre 7, 1946.
  Idi Disiembre 4, naiserra kamaudiananna ti singsing ti blokeo iti aglawlaw ti Moscow. Ngem nakiranget ti kabesera ken dagiti tedda ti bannuar a garisonna agingga iti Orthodox Christmas idi Enero 7, 1947.
  Ti panangraut iti kabesera ket indauluan ni Mainstein. Gapu iti daytoy isu ket napadayawan ti maikadua nga Order ti Naindaklan a Krus ti Landok a Krus kalpasan ni Hermann Goering.
  Ngem saan pay a nalpas ti gubat. Inkari ni Stalin manipud Sverdlovsk nga ituloyna ti pannakidangadang. Medyo nabannog met dagiti Aleman. Iti abagatan, immasideg dagiti tropada iti Penza ken Ulyanovsk ket nagsardengda. Idi Marso, nangirugi dagiti Soviet kadagiti kontra-atake. Ngem idi Abril napilitanda latta a pimmanaw iti Ryazan. Ket idi Mayo, linakub dagiti Nazi ti siudad ti Gorky, ket simrekda nga agturong idiay Kazan manipud abagatan. Idi Hunio, tiniliw dagiti Kraut ti Orenburg ket immasidegda ken ni Ufa. Kimmapuy ti panagresistir iti Nalabaga a Buyot, bimmaba ti moral ken nangrugi ti masa a panagtallikud. Nupay kasta, kanayon nga addada sadiay, ngem kalpasan ti pannakatnag ti kabesera, namin-adu a kimmaroda. Awan ti nabati a tarigagay a matay para ken Stalin. Ngem nakiranget dagiti tattao iti pasismo para iti Inada.
  Natnag met ti autoridad ti gobierno ti Soviet. Idi Hulio, simrek dagiti Aleman idiay Sverdlovsk. Immakar ni Stalin ken dagiti kakaduana idiay Novosibirsk. Idiay Urals, nagraira ti panaglalaban agingga iti Agosto... Nalapdan dagiti Aleman gapu iti pannakayunnat ti komunikasion ken aktibo nga aramid dagiti partisano. Ngem napukawen ti kaipapanan ti kanayonan a gubat.
  Nupay kasta, adda latta ninamnama ni Stalin. Simrek dagiti Aleman idiay Tobolsk idi Setiembre. Ngem nataktakda gapu iti napigsa a tudo iti otonio. Ti yaasideg ti kalam-ekna ti nangpasardeng iti opensiba idiay Siberia, ngem nabaelan dagiti Nazi a kinautibo ti intero a Central Asia. No kalam-ekna dida maitured ti mapan idiay Novosibirsk. Ngem saan met a nasayaat ti salun-at ni Stalin, ket immakar iti nabara a Vladivostok.
  Dimteng ti tawen 1948. Naarmasanen dagiti Nazi kadagiti diskette. Kanayonanna, nagparang dagiti ad-adda a kompakto a tangke nga addaan kadagiti makina a turbojet. Kinapudnona, kalpasan a pumudot, ti laeng nabati ket agmartsada a sibaballigi ken sakupenda dagiti siudad.
  Ngem ni Beria ti nangsabidong iti sigud a nakaro ti sakitna a ni Stalin ket intukonna ti panagsuko ti Third Reich, a maipaulog iti pannakapreserba ti pannakabalin ti Soviet idiay Siberia.
  Ni Hitler, a nabannog a mismo iti gubat, gistay immanamong, ngem umuna, kinautibona ti Novosibirsk idi Mayo 1948. Ket ti panagsuko ket napirmaan idi Hunio 22, 1948, iti simboliko a petsa - eksakto a pito a tawen manipud iti kanito ti panangraut iti USSR. Kastoy ti panagpatingga ti Maikadua a Sangalubongan a Gubat. Inabak ti Estados Unidos ti Japan idi pay 1945 ket sinubokna ti bomba atomika. Isu nga awan ti negosio ti Fuhrer a mapan iti ballasiw-taaw.
  Nupay kasta, saan a nabayag a nagturay ni Beria. Ti kalatakan nga as ti Soviet, air marshal ken pito a daras a bannuar ti USSR Kozhedub, ket makaaramid iti kudeta militar ken mangparmek iti di nalatak a tserman ti State Defense Committee. Napaltogan ni Beria ken ti sumagmamano a kakaduana. Iti Third Reich a mismo, idi Marso 1953, nalpas dagiti patriota ni Hitler. Ket natay ni Goering gapu iti panagabuso iti droga a nasapsapa bassit, bayat a napaltogan ni Himmler gapu iti panagsuspetsa a nagkukumplot.
  Simmaruno ti nakaro a dangadang iti nagbaetan ti SS, nga indauluan ni Schellenberg, ken dagiti armado a puersa, nga indauluan ni Generalissimo Mainstein. Nagbanag amin daytoy iti gerra sibil. Kas resultana, narba ti Third Reich. Ket ti bimmassit a USSR nangrugi nga in-inut nga insublina ti impluensiana. Nag-spiral manen ti historia. Ti pantastiko a panagpangato ti Alemania, a nalungsot nga ad-adda ngem ti imperio ni Genghis Khan, kalpasanna ti ipapatay ti kangrunaan a lider - riribuk ken pannakaungaw.
  Ket ti in-inut a panagtitipon dagiti prinsipado, ti laeng siudad ti Baikalsk ti nagbalin a kabesera. Nagkaykaysa manen ti USSR, a nabingbingay iti adu a probinsia nga addaan kadagiti probinsia a monyeka nga impasdek dagiti Aleman. Ti kadakkelan a balligi ket ti pannakaikapet ti Moscow, a nangipuruak iti sangol dagiti Nazi. Pudno, tinaginayon ti Ukraine, Belarus ken dagiti estado ti Baltic, kasta met ti Georgia, Armenia, ken Azerbaijan ti kinasoberanoda. Kalpasan ti pannakarba ti Third Reich, nagbalin ti Estados Unidos a hegemon ti lubong. Naipasdek met ti gobierno a makaay-ayo iti Amerika idiay China.
  Ngem in-inut nga ad-adda nga agwaywayas ti nailangitan nga imperio. Idiay USSR, kalpasan ti de facto a diktadura ti Kozhedub, ti nasken a presidente a batay-linteg ket naipasdek, ngem addaan iti dua a termino a limitasion ti bileg. Naangay ti eleksion iti alternatibo a pamay-an, ket sabali ti nagan ti puesto ti presidente: ti tserman dagiti tattao.
  Naglaok ken napartak ti panagrang-ay ti ekonomia ti pagilian.
  Ngem adtoy no kasano a nagbaliw ti historia manipud iti maysa a paper clip. Naabakda iti Maikadua a Sangalubongan a Gubat, nupay situtured a nakirangetda. Ket makadidigra ti resultana. Maysa pay, apagbiit laeng a nagun-od ti Alemania ti kinatan-ok.
  Ket in-inut a mapukpukaw ti impluensia ti Estados Unidos, agbalin a multipolar ti lubong, a kaipapananna nga umad-adu ti riribuk iti dayta. Maisupadi ketdi, basbassit ti urnos. Ket agarup kapada ti agdama a maikaduapulo ket maysa a siglo.
  Bueno, apay a maallukoy unay ti sangatauan iti pannakabingaybingay ken riribuk?
  
  
  TROTSKY IMBES NI STALIN
  Ti kampania ni Tukhachevsky a maibusor ti Warsaw ket nagbalin a saan a naballigi a nangruna gapu ti basol ni Stalin - nga imbes a mangsaklaw ti akin-abagatan a sikigan dagiti Nalabaga a tropa nga umab-abante idiay Warsaw. inturongna ti Umuna a Buyot ti Kabalyero nga agturong idiay Galicia. Maysa pay, iti laksid dagiti dadakkel a puersa nga adda iti sidong ti panangidaulo ni Jose, nabaelanna a naparmek dagiti Polaco. Naabak ti Nalabaga a Buyot iti gubat ti Warsaw. Dagiti Polako ket nangirugida ti kontra-opensa, sinakupda a teritorio a mairaman ti Slutsk ken uray pay sinakupda ti Minsk iti sumagmamano nga aldaw.
  Nupay kasta, saan idin a naitured ti Laud a pinundoan ti kanayonan a nadara a pannakigubat kadagiti Bolshevik. Nakikappia ti Warsaw, ket dagus a nagpatingga ti gerra sibil.
  Ngem adda alternatibo a kurso ti historia ken maysa kadagiti adu nga agpapada nga uniberso. Sadiay, ni Lenin ket nangibilin ti pannakaikkat ni Stalin, a saan unay a naisagut kadagiti banag ti militar ken ti kaprisioso, manipud iti bilin ti akin-abagatan a sikigan, ken nangipatakder ti panagkaykaysa ti bilin ni Tukhachevsky, bayat a tinaginayonna ni Budyonny iti rabaw ti Umuna a Kabalyero.
  Iti daytoy a kaso, napaay ti gandat a kontra-atake manipud abagatan ti Warsaw, ket nagballigi ti napaltiingan a Nalabaga a Buyot iti narungsot a gubat. Narba ti kabesera ti Poland. Kalpasan ti panagtakderna sadiay iti apagbiit ken nakaawat kadagiti kanayonan a pammabileg, immakar ni Tukhachevsky idiay Lvov ken Krakow.
  Iti sumagmamano a panawen ti panaglalaban ket nagtultuloy a maibusor kenni Wrangel, ken babaen ti ad-adu pay a panagraut iti Krimea. Kalpasanna, sinakup ti Nalabaga a Buyot dagiti estado ti Baltic iti amianan, ken winayawayaan ti Azerbaijan, Armenia, ken Georgia iti abagatan. Adda temporario a panaglemmeng. Kasapulan ti Soviet Russia ti panaginana ken temporario a panaginana, a nagbalin a NEP. Ngem impapilit latta ni Trotsky ti pannakaisubli ti amin a daga ti Tsarist Russia. Kas resultana, idi kalgaw ti 1921, sinakup ti Nalabaga a Buyot ti Finland, babaen ti pannakitulag ti Laud.
  Idi 1922, naparmek ti Primorye, kalpasanna ti amianan a Sakhalin. Ni Trotsky, a ti turayna a kas Chairman ti Militar a Rebolusionario a Konseho ket dakkel a pimmigsa, ket nakabalin a nangala ti lugar ni Lenin ken nangikkat kenni Stalin, a naipababa iti sekondario nga akem.
  Karkarna ta bayat a pumigpigsa ti personal a pannakabalin, ad-adda a pimmigsa dagiti elemento ti kapitalismo iti ekonomia.
  Ni Trotsky a mismo ket nagbalin a kannigid a kaaduan gapu ti tarigagay nga agbalin a nasantuan ngem ti Papa wenno ad-adda a radikal ngem ni Stalin. Nupay kasta, gapu ta nagun-odna ti pannakabalin, ti nalabes ti kinalaingna a Judio intultuloyna ti natimbeng a ganggannaet a pagalagadanna. Saanna a binaybay-an dagiti komunista nga ideya, isu met laeng a tiempo inkagumaanna nga imula dagiti elemento ti merkado ken siguraduen ti nasayaat a relasion kadagiti dadduma a kapitalista a pagilian iti lubong.
  Ti panagpangato ni Hitler iti turay idiay Alemania ket saan a nangpataud kadagiti kangrunaan a panagbalbaliw iti sangalubongan a politika. Ti Fuhrer ket napardas a naikabil iti lugarna - a mangiparit ti ania man a pannakaikkat dagiti restriksion ti Versailles wenno ti pannakaisubli ti sapasap a panagsoldado ken bileg ti militar. Kas met laeng kadagiti Nazi a naparitan a mangipaulog kadagiti linteg a kontra-Semitiko ken adu pay.
  Ti laeng banag ket idi babaen ni Hitler, ti ekonomia ti Alemania ket rimsua manipud iti krisis, ngem ti pasismo ket saan a pulos a nangala kadagiti radikal a porma, a nagtalinaed a kalkalainganna a nasionalismo nga addaan kadagiti sumagmamano nga autoritario a tampok ken dagiti sapasap nga organisasion dagiti agtutubo a kas ti Hitler Jugent.
  Ti USSR babaen ti panangidaulo ni Leon Trotsky ket nagbalin a nabaknang iti ekonomia a bileg nga addaan iti narang-ay a nadagsen nga industria.
  Ti ekonomia ti USSR ket ad-adda a naibatay iti merkado ngem ti ekonomia ni Stalin, ngem naglaon pay daytoy kadagiti elemento ti panagplano iti porma dagiti lima a tawen a plano. Nangato ti birth rate, nangruna ta imparit met ni Trotsky ti aborsion - kunada nga adu unay dagiti awan tao a daga idiay Russia ken awan ti rason nga agngangada a kasla abut.
  Yantangay nagtalinaed a limitado ti kadakkel ti buyot ti Alemania iti 100 ribu, ken nagbalinen ti Poland a Soviet, sosialista a republika, awanton ti makigubat. Ti Moldova ket naisubli idiay Rusia idi pay 1921 - a nagkolekta kadagiti naarian a daga idi.
  Ni Trotsky a mismo ket sinuportaranna bassit ti sangalubongan nga internasional, ngem nangrugi a naulimek ti kalat ti sangalubongan a rebolusion. Paset, kas iti sidong ni Stalin.
  Ngem naggapu latta ti gubat iti Daya. Rinugian ti Japan ti panagtignay ti militar maibusor iti Mongolia. Ti Daga ti Agsilsilnag nga Init, agraman ti Italia, ti nagbalin a kangrunaan a manangraut iti lubong. Pudno, napilitan ni Mussolini a manglimitar kadagiti ambisionna iti pannakatiliw ti Ethiopia - ti kakaisuna a pagilian idiay Africa a saan a kolonia ti sabali. Ti Japan, a saan met a makaitured a makiranget nga agmaymaysa iti Britania ken nangruna ti Estados Unidos, simmang-at iti China. Ket ad-adda a simrek ditoy.
  Adu dagiti Insik ken, iti laksid ti amin a pannakabingaybingayda, napasnek a kabusorda. Ket kalpasanna simrek dagiti samurai idiay Mongolia... Nangrugi sadiay dagiti nakaro a gubat idi primavera ti 1941.
  Inkeddeng ni Trotsky a napigsa metten ti USSR a mangisayangkat iti naan-anay a gubat kadagiti samurai. Kanayonanna, kayat ti diktador ti Soviet ti agibales iti pannakaabakna idi 1904-1905. Iti daga, nalawag a napigpigsa ti Red Army ngem dagiti Hapones, nangruna kadagiti tangke. Ngem iti baybay, saan pay a nakadanon ti Pacific Fleet iti parity. Ngem saan a maisuko ni Lev Davydovich ti Mongolia.
  Immuna a pinasardeng ti Red Army ti panagabante dagiti samurai. Idi Agosto 20, 1941, napasamak ti opensiba idiay Khalkhin Gol, a nagpatingga iti balligi para iti Nalabaga a Buyot. Kalpasan daytoy ni Trotsky ket kiniddawna a ti Hapon ket isublina ti Abagatan a Sakhalin ken dagiti Is-isla Kuril.
  Natural laeng a simmaruno ti panagkedked, ket nangrugi ti dakkel a gubat. Laeng, saan a kas iti Dakkel a Patriotiko a Gubat, nakilaban dayta iti ganggannaet a teritoria. Nupay saan a maikuna a bassit laeng ti naibukbok a dara.
  Naan-anay dagiti gubat, ket narungsot ti panangsaranget dagiti Hapones ket dida simmuko. Ngem gistay naballigi ti gistay amin nga operasion dagiti tropa ti Soviet. Naburak ti depensa, kalpasan ti nabileg nga artileria, ket naparmek dagiti tangke, agraman ti kaudian a nabileg a T-34, LT (nadagsen a Leon Trotsky!), ti narungsot a kanal dagiti bangkay ken metal.
  Umuna, napapanaw dagiti mannakigubat ti Daga ti Agsilsilnag nga Init manipud Manchuria. Sumagmamano nga agsasaruno nga operasion ti naaramid, a nangala iti siam a bulan manipud Nobiembre 1941 agingga iti Agosto 1942. Simrek dagiti tropa ti Soviet iti Amianan a Korea... Adda met dagiti gubat idiay Sakhalin. Pinadas pay ketdi dagiti Hapon ti umabante - immabanteda iti tallopulo a kilometro, ngem napasardengda ken natengngelda gapu iti dara.
  Idi Setiembre 1942 adda pannakaraut ti Port Arthur. Dagiti Hapones, nga agus-usar iti suporta manipud iti baybay, pinadasda a tenglen ti linia. Dagiti tropa ti Soviet sinerrekda ti sango, ngem nabalinan ti kabusor a pinasardeng ti panagabante babaen ti panangibaba kadagiti tropa.
  Ngem saan a nabayag a maiggaman dagiti samurai ti panagresistirda. Ti aviation ti Soviet ti nangsakup ken nangbomba kadagiti barko. Mainayon pay, dagiti Hapones ket nalabes ti panangilaksidda iti biagda - dida pay ketdi innala dagiti parachute iti gubat. Gapu iti daytoy, kalpasan ti ipapatay dagiti kangrunaan nga elite ti angin, madlaw a kimmapuy ti panagresistir dagiti samurai iti langit. Ket nangrugin nga ad-adda a nagtalek ti panagballigi ti aviation ti Soviet.
  Kanayonanna, dagiti baro a panagrang-ay dagiti disenio ti Soviet in-inut a nangikkat iti kinatan-ok dagiti mannakigubat a Hapones iti kinamaniobra. Idi Disiembre 1942, kalpasan ti sabali manen a nakaro a panangraut, naala ti Port Arthur, ket natnag ti Seoul iti isu met laeng a bulan.
  Nangrugi ti simmaruno a bulan ti 1943 babaen ti panangraut iti Enero idiay South Korea ken ti pannakatiliw ti sangladan ti Busan.
  Maabak ti Japan kadagiti gubat iti daga ken umad-adu ti madadael iti tangatang ken baybay. Idi Pebrero 1943, ti Beijing ket kinautibo dagiti tropa ti Soviet. Ket idi Marso, kalpasan ti nakaro a panaglalaban, nawayawayaan ti South Sakhalin. Ti Abril ken Mayo ket namarkaan babaen dagiti baro a balligi para kadagiti armas ti Sobiet iti baybay... Ti immadu nga armada ti submarino, aviation ken dagiti barko a simmangpet manipud iti Baltic ket nangruna nga epektibo.
  Idi Hunio 1943, pinapanaw dagiti tropa ti Soviet dagiti Hapones manipud Shanghai. Iti kasta mangbukelda iti bukodda a sona ti panangsakup.
  Idi Hulio ken Agosto, winayawayaan dagiti paratrooper ken marino ti rangkis ti Kuril manipud iti kabusor. Nasarakan ti Japan ti bagina iti naisangsangayan a narigat a kasasaad. Pinaadu ti aviation ti Soviet ti pannakakabilna ken ad-adda a nagbomba, ket narunaw ti armada ti naval ti Land of the Rising Sun. Idi Oktubre 1943, ni Trotsky ket nangaramid ti maysa a pangngeddeng: a mangraut ti Okinawa - ti panagensayo ti panagkawkawes sakbay ti laban para iti Hapon a Metropolis a mismo. Nakaro dagiti gubat, ket nagusar dagiti samurai kadagiti armas a sangsangkamaysa: dagiti piloto a kamikaze.
  Nagpaut ti epiko a gubat iti dua a bulan ken makalawas, a nagpatingga kamaudiananna iti pannakatnag ti Okinawa. Ket idi Enero 1944, nawayawayaan ti Taiwan.
  Asidegen itan ti Japan iti naan-anay a didigra ti militar. Ni Hirohito ket mabalinna laeng ti agtalek iti Estados Unidos ken Britania a sumrek iti gubat iti dasigna;ti pasista nga Alemania iti dayta a panawen ket nakapuy pay laeng unay iti militar, ken ni Mussolini ket saan a nalaka a makadanon kenni Trotsky idiay Taaw Pasipiko.
  Ngem nagaramid ti USA ken Britain kadagiti pammalubos, ngem dida nagdardaras a sumrek iti gubat. Maysa pay, bimtak ti dakkel a panagalsa maibusor kadagiti Briton idiay India. Ti kalkalainganna a Gandhi ket induron babaen dagiti ad-adu a radikal a nasionalista ken kannigid. Kas resultana, nangrugi sadiay ti pudno a gubat. Impakita ni Churchill, a nangsukat ken ni Chamberlain, ti kinatangken ti ulona ken inkagumaanna a pagtalinaeden ti Pakistan ken India iti sidong ti panangtengngelna uray ania ti magastos. A nangiturong iti napaut ken napait a gubat a nanggalut kadagiti puersa ti Britania.
  Naan-anay a pasibo ti panagtignay dagiti Americano iti foreign policy: ti kubok ket adda iti igid!
  Idi Marso 1944, dagiti tropa ti Soviet, iti laksid ti kinapudno a saan pay unay a paborable ti paniempo, simmanglad idiay Hokkaido. Nagpaut ti panaglalaban iti tallo a lawas ken nagpatingga iti pannakaabak dagiti Hapones. Daytoy a balligi ti nangyegyeg iti panagtalek ti emperador iti di pannakadanon ti metropolis.
  Nagtultuloy ti panaglalaban iti daga ken baybay agingga idi Mayo 11, 1944, idi a ti nabannog a Japan ket simmuko kamaudiananna.
  Nagpaut ti pannakidangadang a nakipaset dagiti tropa ti Soviet manipud Abril 10, 1941 agingga iti Mayo 11, 1944 ken tallo a tawen ken nasurok bassit a makabulan. Ti pannakapukaw ti buyot ti Soviet kadagiti napapatay ken natay gapu kadagiti sugat ket dimmanon iti 960 ribu a soldado ken opisial. Nasurok met bassit nga innem a pulo a ribu a sibilian nga umili ti Soviet ti natay. Manipud iti panagbomba, panagbomba ti artileria, panaglalaban idiay Sakhalin ken iti beddeng idiay Primorye. Ket agarup tallo a milion a tattao ti nasugatan, nga uppat a gasut a ribu kadagitoy ti nagbalin a baldado.
  Iti sapasap, ti USSR ket nangabak ti dakkel a balligi ken nakabalin a nangikabil kadagiti maka-Sobiet a rehimen idiay Tsina ken Korea ken sinakupna a kaduana dagiti tropana amin a tagikua ti Daga ti Agsilsilnag nga Init.
  Ad-adda a napapigsa ti turay ni Kakadua Trotsky agpadpada iti uneg ti pagilian ken iti internasional nga arena.
  Idi 1946, napasamak idiay USSR ti damo a pannakaipatayab ti artipisial a satellite. Ket idi 1950, naibaon ti kaunaan a kosmonaut a Soviet iti intero a globo. Idiay Romania, immanamong ni Ari Micaias a mangileppas iti militar ken ekonomiko nga aliansa iti USSR. Di nagbayag, nagbaliw ti pannakabalin idiay Hungary. Ket idiay Czechoslovakia, nabayagen nga iturturayan dayta, nupay saan nga eksakto a komunista, no di ket dagiti kannigid a puersa a makasuporta iti Soviet.
  Idi 1951, bimtak ti gubat iti nagbaetan ti Turkey ken USSR. Iti daytoy a punto, awan ti bomba atomiko ti Estados Unidos wenno Britania, ket ti panangrugi iti pudno a masaker iti nabileg a kabusor a kas iti USSR ken dagiti kaalyadona ket panagpakamatay para iti Laud.
  Ti buyot ti Soviet inabakna ti Turkey iti kurang a makabulan. Iti pannakakitana a nabannog unay ti reaksion ti Laud... Nabayagen a nakiranget ti Britania kadagiti Indian, ngem iti kamaudiananna napukawna ti ginasut a ribu a soldado ken napukawna ti panangtengngelna iti kadakkelan a koloniana. Adda krisis ti ekonomia idiay USA ken agriribuk dagiti nangisit.
  Mangaramid ni Trotsky iti pangngeddeng: ket iti las-ud ti dua a bulan kontrolen ti Nalabaga a Buyot ti intero a Makintengnga a Daya ken Iran, ket ti gobierno a makatulong iti Soviet ti agturay idiay Egipto. Masuntok dagiti ngipen dagiti Briton ken Pranses. Ket ni Hitler ket mangala ti dasig ti USSR ken para iti daytoy ket makagun-od ti gundaway nga Anschluss Austria.
  Ni De Gaulle ti agturay idiay Francia. Isu ket saan unay a mapnek iti panagpalawa ti Sobiet ken agsasao maipapan ti krusada idiay Daya, a maibusor ti Bolshevismo. Maisupadi ketdi, arapaap ni Trotsky ti panagsaknap idiay Europa, pumudot ti kasasaad.
  Ni Adolf Hitler, a manggundaway iti kinapudno a ti USSR ket adda itan iti union, rugianna ti militarisasion ti Alemania. Ket idiay Algeria ken Morocco bumtak ti dakkel nga iyaalsa maibusor iti Francia.
  Nakapungtot ni De Gaulle ket kalikagumanna a pasardengen ti Alemania ti panagsagana iti militar. Kas sungbat, ti Fuhrer ket agkidkiddaw ti pannakaisubli dagiti beddeng idi 1914 ken agpangta a mangibaon ti milisia ti umili a maibusor ti kabusor.
  Agpada a kumarkaro ti pangta ti agsumbangir a dasig ken mangmasa kadagiti tropa kadagiti beddeng. Ti nasikap a ni Trotsky ket saan a sumrek iti gubat, ngem aglaklako kadagiti tangke ken eroplano idiay Alemania babaen ti pautang. Mapasamak ti gubat iti nagbaetan dagiti Nazi ken Pranses. Ti Belgium ket sumrek iti gubat, ngem daytoy ket mangpakaro laeng ti saad ti Pransia, a natengngel babaen ti panagrebelde kadagiti kolonia ken ti komunista nga aktibidad kadagiti nadumaduma a prente. Nupay kasta, dagiti Aleman ket dida makagun-od ti napardas a balligi, ngem maipitda iti Mangio Line , ngem sakupenda ti Belhika. Kalpasan ti makatawen ket kagudua a gubat, immasideg dagiti Nazi iti Paris.
  Mapan ni De Gaulle agpirma iti kappia ket isublina da Elsarz ken Lorraine kadagiti Aleman. Agsisina met ti Belgium iti paset ti teritoriana. Pabilbileg ti Fuhrer ti impluensiana. Idi 1955, sinubok ti USSR ti nuklear a bomba. Iraman ni Trotsky ti Czechoslovakia iti uneg ti USSR. Pudno, ti paset ti Sudetenland ket mapan kadagiti Aleman, ngem basbassit nga amang dagiti etniko a beddeng. Ngem awan ti rasonda a mangyugyugyog iti bangka...
  Mapilitan ni Hitler a mangpakumbaba kadagiti ambisionna ken agrag-o ta nabalinanna ti nagsaknap idiay Laud ken iti gastos ti Austria. Rautenda met dagiti Nazi ti Denmark ken isublida met dagiti beddeng idi 1914 ken ti amianan ti imperioda.
  Natay ni Trotsky idi 1960, a nangselebrar iti maikawalopulo a kasangayna. Gapu ta awan ti dakes nga ugali ken panangtaginayon iti pisikal a kinasalun-at, tinaginayon ti Chairman ti USSR ti nalawag a panagpampanunot agingga kadagiti maudi nga aramidna.
  Inyawatna ti puesto a tserman iti anakna a ni David, iti kasta naipasdekna ti kaunaan a dinastia a komunista iti lubong. Iti daytoy a panawen, ti USSR ket nakapadas ti immadu a sentralisasion ken dagiti pannakabalbaliw ti batay-linteg a mangiparit ti panagikkat manipud iti daytoy. Ni Hitler ket nangiyalis pay ti bileg iti maysa kadagiti annakna a lallaki a nagun-od a kas resulta ti artipisial nga inseminasion, ngem iti panagsasalisal a batayan.
  Nupay kasta, ubing pay unay ti anak, ket kalpasan ti ipapatay ni Hitler, nagsisina dagiti Nazi, ket di nagbayag, ti kannigid a payak ti nagturay. Nagbalin a nataltalged ti lubong, ngem ti pannakarba ti kolonial a sistema ti nangpataud iti baro a gubat ti kinaawan talged. Ti solusion ket ti pannakabukel ti komunista a koalision. Nangipaay dayta iti panagtitinnulong ken ginandatna ti mangbangon iti sosialismo kadagiti kasasaad ti nasipnget a kontinente.
  Ngem ti sangalubongan a komunismo ket nailasin babaen ti adu a bilang dagiti elemento ti merkado ken maysa idi a napagtipon a sistema.
  Kabayatanna, dimmakkel dagiti panagsusupadi iti uneg ti USSR. Ti napolitikaan a dominasion ti maysa a partido ket saanen a maibagay iti dumakdakkel nga oligarkia. Kayat dagiti negosiante a red wave ti panagbalbaliw ken napolitikaan a pannakabalin. Agingga ita, dagiti balligi ti naiplano nga ekonomia ken napolitikaan a gunggona ti paset a nangsupapak iti rikna ti oposision. Ngem napasamak dagiti panagbalbaliw idiay Estados Unidos. Rimmuar ti baro a lider, a, a nangburak iti monopolio ti dua a partido: Demokratiko ken Republikano, nangparnuay iti maikatlo - patriotiko.
  Ket gapu ta dimteng iti turay, impasdekna ti autokrasia. Maigiddato iti dayta, panangrugi iti krusada maibusor iti komunismo. Natay ni David, ket kalpasan dayta nangrugi ti intero a nagsasaruno a panagkukumplot ken panaglalaban dagiti paksyon. Gapu iti dayta, nagkintayeg ti pagilian. Ngem nagpatingga ti panaglalaban dagiti paksyon iti pannakaagaw ti puesto a tserman ti USSR, ket nagtalna dagiti tattao.
  Adda aktibo a panagpalawa ti law-ang. Idi 2015, nagbalin ti Pluto a maudi a planeta a nakasakaan ti tao nga astronaut. Iti apagbiit a tiempo, nabalinan dagiti tattao a bisitaen ti rabaw ti Jupiter. Pudno, masapul nga agiddada kadagiti naisangsangayan a nabanglo a pagdigusan.
  Iti uneg ti USSR, ad-adda a pimmigsa dagiti kapitalista nga elemento. Adda stratification iti nagbaetan dagiti napanglaw ken nabaknang. Nagparang dagiti pudno a bilionario, ken maigiddato iti dayta, kameng ti Politburo. Ti komunismo ket ad-adda a naikaykaysa iti oligarkia ti pinansia ken nagbalin a basbassit ken basbassit a naiduma manipud iti kapitalismo. Uray ti buis ti matgedan ket nagbalin a linear idiay USSR ken maymaysa a porsiento ti naiyam-ammo. Daytoy, siempre, ti nangiturong iti saan a nalawag a di pannakapnek ken nangiturong kadagiti babassit a riribuk.
  Ngem agingga ita saan pay a nakontrol ti kasasaad. Ngem kinapudnona, gapu kadagiti makinruar a kababalin ti komunismo, ad-adda a nakissayan dagiti garantia ti kagimongan. Nangnangruna, nagbalin a paset ti sueldo ti medisina ken edukasion, ket nagparang dagiti awanan panggedan ken panagsinnukat ti panagtrabaho.
  Nakadanon ni Victoria idiay Vilna ket insardengnan a nalagip ti agpapada a lubong. Masapul itan nga itultuloyna nga idauluan ti buyot ti Russia.
  Natnag ti kabesera ti Grand Duchy ti Lithuania, ti Vilna, ngem iti sanguanan ket ti panagmartsa nga ad-adda pay nga agturong idiay Grodno ken Brest.
  Situtulok a nakikadua dagiti taga Belarus iti buyot ti Russia. Nupay kasta, natnagda iti niebe ket ad-adda a narigrigat ti panaggaraw ti buyot idi edad media. Nupay kasta, imbilin ni Grand Duke Vasily a sakupen ti Grodno ken aglam-ek sadiay. Nagtaray ni Victoria iti aglawlaw dagiti kastilio iti aglawlaw tapno agsapul iti sabali a mangputed wenno mangikisap.
  Nagburek iti unegna ti naatap a waw iti pannakaikisap, ngem ad-adda a masansan a simmuko dagiti kalabanna nga awan ti labanda.
  
  
  ORACLES MANIPUD ITI NASIPET NGA IMPIERNO
  Adda, siempre, nagduduma a mangipadto, makagunggona ken napeggad.
  Ngem iti maysa kadagiti alternatibo a kinapudno adda maysa a mangkukulam a nangibaga kadagiti Nazi iti numero no kasano nga isubli ti pannakabalin a mangisalaysay manen iti sarming ti Diablo. Nagtinnag dagiti tedted ti eskarlata a dara ti inosente nga ubing iti mangyanninaw a rabaw. Ket dagus a naagsepda, ket nangrugin nga agsilnag ti sarming a mismo, a nagun-odna manen dagiti sagutna. Ket adu ti nasursuro ti Fuhrer idi.
  Ngem uray no ammotayo ti masakbayan, saan a kanayon a posible nga ilinteg dayta. Nupay kasta, idiay Africa, naggrupo manen dagiti Aleman kadagiti tropada ket nabalinanda a pinaruar ti opensiba nga inrugi ni Montgomery idi Oktubre 23.
  Nupay narigat unay, pinasardeng ida dagiti tropa nga addaan iti nangatngato a bilang ti puersa ken alikamen. Nupay kasta, ti pannakaammona iti lugar ken oras ti iraraut ti nakatulong ken ni Rommel a nainkalintegan a mangiwaras kadagiti sumagmamano a yunitna ken manglapped iti panangraut. Nagsagaba dagiti Briton iti dakkel a pannakapukaw ket kalpasan ti dua a lawas a panaglalaban napilitanda a nagsardeng.
  Ket ti armada ti submarino ti Alemania nabalinanda ti nangdadael iti dakkel, a nanglned iti sangadosena a barko nga addaan kadagiti puersa a nagdisso a nagplano nga agdisso idiay Casablanca ken iti kosta ti Morocco. Dagiti Amerikano, gapu ta nakitada ti kinakurang ti balligi idiay Egipto ken ti aktibidad dagiti "German wolf packs", binaybay-anda ti Operation Torch.
  Dagiti Aleman, iti biangda, ket inkagumaanda a pagtitiponen manen dagiti tropada idiay Stalingrad tapno mailaksid dagiti aglikmut a panagraut dagiti tropa ti Sobiet, ken nagsagana babaen ti panangitabon ti bagida kadagiti depensa iti tengnga.
  Gapu iti dakes a paniempo idi Nobiembre 19, 1942, dagiti tropa ti Soviet dida kabaelan nga epektibo nga usaren ti aviation, agraman dagiti eroplano a mangraut, ket limitado unay ti balligi ti panagsagana iti artileria. Gapuna, babaen ti pananggrupoda manen kadagiti puersada, nabalinan dagiti Aleman ken dagiti kaalyadoda a pinaruar ti panagabante dagiti tropa ti Soviet. Pudno, daytoy ti nangsinga kadagiti Nazi manipud Stalingrad a mismo, a nangted iti panaginana dagiti soldado ti Soviet a bannuar iti siudad. Nupay manmano unay dagiti balbalay a nabati iti sidong ti panangtengngel ti Nalabaga a Buyot.
  Nag-hold out met ti Fritz iti sentro... Nagtultuloy ti laban idiay Stalingrad agingga iti ngudo ti Disiembre. Gapu ta napaay a makagun-od iti panagballigi iti sango, nagsardeng ti Nalabaga a Buyot. Ngem saan met a nalaka para kadagiti Aleman. Adu unay ti napukawda bayat ti panangrautda iti siudad, ket nupay iti depensa ket kasla pabor kadakuada ti ratio ti pannakapukaw, nabannog pay laeng dagiti tropa.
  Idi Enero, iti laksid ti padto ti oracle, saan a makatengngel dagiti Aleman iti amianan bayat ti Operation Spark. Pudno, ti panaglalaban ket nagpaut iti nasurok a tallo a lawas ken nakagasto ti Nalabaga a Buyot iti dakkel a pannakadangran, ngem nabalinanda a lumasat idiay Stalingrad babaen ti daga.
  Nupay kasta, gapu ta napakdaaran babaen ti sarming ti Iblis, dagiti Aleman ket nakabalinda a nanglapped ti opensiba iti asideg ti Voronezh, a nangpapigsa kadagiti nakapuy nga alyadoda: dagiti Italiano ken Romaniano. Ta no saan, naburak koma ti depensa sadiay.
  Ket saan a naballigi ti maikatlo nga operasion ti Rzhev-Sychov. Dagiti Aleman manen, nupay saan nga awanan rigat, pinasardengda ti opensiba ti Soviet. Idiay Stalingrad a mismo napudot, adda dagiti gubat idi Enero. Ni Paulus ket sinukatan babaen ni Mainstein ken daytoy nga ad-adu ti kapadasanna a field marshal ket nakabalin a nangtiliw ti siudad ti sarikedked idi Pebrero 12. Ngem manen dakkel ti gatad dagiti Aleman gapu iti daytoy. Idi Pebrero 1943, masapul a maurnong ti Reichstag ken maideklara ti naan-anay a gubat. Paatiddogen ti aldaw ti panagtrabaho ken ad-adda nga aktibo nga usaren ti panagtrabaho dagiti adipen ngem idi.
  Ti pannakaideklara ti naan-anay a gubat ti namagbalin a posible a mapaadu ti produksion dagiti armas ken mangbukel kadagiti baro a dibision. Agraman dagiti ganggannaet ken Hiwis.
  Gapu ta ammoda no kaano a plano dagiti Briton ken Amerikano ti sumrek iti Morocco, dagiti Aleman, nga agus-usar iti dakkel nga armada ti submarinoda, ket nangaramidda kadagiti nasaem a danog kadagiti agdisso a barko - a nangriribuk iti agsasaruno a panagdisso. Daytoy ti nangpalubos kadagiti Nazi a mangilokal kadagiti operasion militar a maibusor iti Laud ken mangikonsentrar iti amin a kangrunaan a puersada iti daya.
  Nagtalinaed a narigat ti posision ti korpo ni Rommel, ngem gapu iti sarming, nangrugin nga ad-adda nga episiente ti panagandar ti pasista nga aviation, ket pinasayaat dagiti komboy ti suplay ti grupo ti Africa.
  Napaay ti baro nga opensiba ni Montgomery idi Marso 1943. Iti daytoy a gundaway, ni Rommel, gapu ta nakaawat iti umiso a datos babaen ti tulong ti diaboliko a mahika, inallukoyna dagiti Briton iti silo ket nabalinanna nga impaay ida iti nakaro a pannakaabak! Pudno, gapu iti kinatan-ok ti kabusor iti numero ken kinatan-ok ti angin, saan a posible a naan-anay a maparmek ni Montgomery, ngem madlaw ti pannakaabak ti Britania. Nangnangruna nga adu a tangke ti napukaw, ket nakatiliw ti dakkel a bilang dagiti lugan kas tropeo.
  Inikkat dagiti Briton ti dua a depensa a linia ket nagbalinda nga as-asideg iti Alexandria. Kasapulan ni Rommel dagiti baro a reserba, ket plano dagiti Nazi nga itultuloy ti opensiba iti makin-abagatan a direksion. Natnag ti Stalingrad ket kalpasanna posible ti umabante iti igid ti Volga.
  Idi Mayo 1943, nagbaliw dagiti Kraut iti Operation Dolphin. Dagiti tropada, iti laksid ti tulong ti orakulo, naipasangoda iti napigsa unay nga ibubusor manipud iti Nalabaga a Buyot. Nabannayat ti panagrang-ay gapu iti nakaro a pannakapukaw. Pudno, ti tulong ti mammadles ti nangimpluensia iti panaglabas ti gubat. Napakpakadaan ti Wehrmacht dagiti kontra-atake ken ad-adu ken ad-adu ti inrugida a panangraut. Idi katengngaan ti Hunio, immasidegdan dagiti Nazi iti delta ti Volga ket nakadanonda iti Baybay Caspian.
  Nakarkaro ti saad dagiti tropa ti Soviet idiay Caucasus gapu iti iseserrek ti Turkey iti gubat idi Hunio 22, 1943. Ket daytoy ti talaga a nangikeddeng a nasaksakbay iti pagbanagan ti laban para iti lana ti Baku.
  Saan a desidido dagiti Aliado. Nagbalbaliw ni Montgomery iti aktibo a depensa ken saanen a pinanunot ti opensiba, ket nagtalinaed a di realistiko ti panagdisso idiay Morocco.
  Idi Hulio 10, 1943, ni Churchill, tapno maiturongna ti paset dagiti puersa ti Alemania manipud daya, pinadasna ti agdisso idiay Francia. Nupay kasta, ti saan unay a naisagana a panagdisso, agraman ti kinaawan pangngeddeng dagiti Americano ken ti kinapudno a gapu iti maysa nga oracle, ammo dagiti Aleman amin a detalye, ket nagbanag laeng iti kadakkelan a pannakaabak dagiti Briton ken Americano iti daga iti pakasaritaan.
  Nasurok nga innem a gasut ket limapulo a ribu a tattao ken adu nga alikamen ti natiliw nga agmaymaysa. Ngem daytoy, daksanggasat, saan a nanglapped iti panagabante dagiti Nazi iti abagatan. Idi Agosto, dagiti Aleman ket nakatiliwda amin ti Dagestan, dagiti Turko ket nakatiliwda ti gangani amin nga Armenia a maikuyog ti Yerevan, ken idi maika-27 dagiti Nazi ken Otomano ket nagkaykaysa, a nangpisang ti sango ti Transcaucasian iti dua a paset.
  Ket manen, nagpatingga a napaay dagiti panangraut a panangpadas dagiti puersa ti Soviet kadagiti dadduma a sektor ti sango. Ammo unay ti kabusor dagiti plano ti bilin ti Soviet.
  Nasaknap ti espesial a departamento iti Nalabaga a Buyot, naaramid dagiti panangirurumen ken masa a panagpurga. Uray ti sumagmamano a dosena a heneral ken artillery marshal a ni Kulik ket napaltogan.
  Ngem no la ket ta adda diaboliko nga igam ti kabusor, awan ti makatulong kenkuana.
  Ti bulan ti Setiembre ket naglabas kadagiti nadagsen a gubat, dagiti Nazi ken Otomano ket immasidegda idiay Baku. Ket idi Oktubre, bimtak ti panaglalaban iti mismo a siudad.
  Ti siudad iti igid ti baybay ket masuplayan idi iti ballasiw ti baybay, ket desperado nga ikagkagumaanda a tenglen dayta. Nagtultuloy ti panaglalaban ket idi Nobiembre 7, kas naiplano, napaay dagiti Kraut a nangala iti dayta. Ngem amin a dadduma pay a siudad iti Caucasus ket napukawdan iti daytoy a tiempo. Ket idi Disiembre, gapu iti dakkel a pannakapukaw, natnag ti sarsarita a siudad.
  Naan-anay a napukaw ti Caucasus, kasta met ti kadakkelan a pagminasan ti lana a narang-ay iti dayta a tiempo idiay USSR. Pudno, yantangay napabettak ken nadadael ti amin a bubon ti lana, saan a mabiit a gundawayan dagiti Nazi a mismo daytoy a bentaha.
  Adda lull iti daya a sango. Dagiti dadakkel a puersa ti daga ti Alemania ket immakar idiay Irak ken ad-adda pay idiay Palestina ken ti Kanal Suez tapno tumulong kenni Rommel. Nupay kasta, inkeddeng ti liderato ti Soviet a gundawayan ti panagsardeng. Napatanordan dagiti pagtaraknan iti lana iti dadduma a lugar, agraman ti Siberia. Ket nagtrabaho dagiti disenio ti Soviet kadagiti baro a tangke. Ti IS-2 ken T-34-85 ket sungbat kano kadagiti German Panthers ken Tigers.
  Nangatngato ti pannakapataud dagiti armas idiay Nazi nga Alemania ngem iti pudpudno a pakasaritaan. Nalawag nga ad-adu ti rekurso dagiti Nazi ken adipen, ken nakapkapuy ti panangbomba manipud kadagiti nademoralisado nga alyado. Kaipapanan daytoy a mabalinda ti mangpataud iti ad-adu a landok, ken nasaysayaat ti kalidadna a metal ngem iti kinapudno. Gapuna, nagun-od ti plano ti produksion para iti 600 a Panther iti kada bulan ken nalab-awan pay ketdi. Ngem adda pay dadduma a restriksion: oras ti panagsanay dagiti baro a tripulante. Maysa pay, ti "Panther," gapu iti amin a di mapagduaduaan a pagimbaganna: maysa a kanyon nga addaan iti nangato a pannakatubkol ti kabal ken kapartak ti apuy, nagsayaat a pannakakita ken optics, kasta met ti nasayaat a proteksion iti sango, ken nasayaat a panagmaneho, ket nakapuy ti proteksionna iti sikigan ken agsasaruno ti urnosna ti rollers.
  Nagbalin nga ad-adda nga adelantado ken nainkari a panagdur-as ti Panther-2. Gapu iti napuspuskol nga amang a layout nga addaan iti nangatngato bassit a dagsen a 47 a tonelada, ti Panther-2 ket addaan iti napigsa a 88 mm a kanyon nga addaan iti 71 EL a kaatiddog ti bariles ken kabal a 120 mm iti sango ti kasko, 60 a sikigan iti anggulo, ken 150 iti muging ti torreta, nga addaan iti 900 horsepower a makina iti duralumin casing.
  Nangrugi a napataud ti kasta a makina idi Nobiembre 1943, agraman ti Tiger-2. Nupay kasta, padpadur-as pay laeng dagiti Aleman ti luganda. Ket immabanteda iti Makintengnga a Daya.
  Idi Marso 1944, sinakup dagiti Aleman ti Kuwait ket nakadanonda iti Suez Canal.
  Masapul a maburak ti orakulo tapno awan ti aniaman a pagimbagan dagiti Nazi. Iti daytoy a kaso, adda tarigagay dagiti babbalasitang a mangaramid iti dayta a nasapsapa, ngem dagiti limitasion ti impluensia ti nangapektar kadakuada.
  Kas pagarigan, ita, imbes a babbalasitang a napno iti mahika, idi Abril 1, 1944, dua a napintas a kinapintas ti aggargaraw iti sango. Daksanggasat ta gapu kadagiti mediocre unay nga abilidad, naapektaran ti jump limiter. Medio nalamiis uray dagiti awan saka a magna iti daga ti primavera a dandani di maisarang iti niebe. Iti kannigid nga ima dagiti babbalasitang adda ti nauneg a Volga, iti amianan ti Kamyshin, ket no ad-adayo ti papanam, makadanonka kadagiti posision dagiti Aleman iti asideg ti Stalingrad. Ket ti trabaho dagiti mannakigubat ket agbalinda a dandani ordinario a babbalasitang ken mapukawda dagiti superhuman nga abilidadda a mangneutral iti kagurgura nga oracle... Nupay kasta, uray daytoy ket mabalin a saan nga umdas itan. Ngamin, napukaw ti USSR ti teritoria a nagnaedan ti kagudua ti populasion sakbay ti gubat, ken ti maysa a napateg a paset ti industrial a potensialna, agraman, umuna iti amin, ti lana a kombeniente a maala.
  Siempre, adu ti dadduma pay a deposito, ngem tapno agtrabahoda iti naan-anay a kapasidad, agpada a kasapulan ti panawen ken kuarta. Kayatna a sawen, ti kasasaad ket kasta nga uray no maipaayan ni Hitler iti bileg ti sarming ni Iblis, mabalin nga agbalin daytoy a nasaem a di umdas. Maysa pay, kimmaro ti separatista a sentimiento kadagiti kaalyado. Nangruna dagiti Amerikano. Masakit ni Roosevelt, nalawag nga aggargaraw ni Gallen iti kannigid a pasipismo, ken saan unay a naragsak dagiti namnama para kadagiti baro nga eleksion.
  Saan a nasayaat ti panagrang-ay ti gubat iti uneg ti baybay para kadagiti Aliado. Kanayon nga umad-adu ti bilang dagiti Aleman a submarino, ket rumangrang-ay dagiti galadda iti pannakigubat. Nagparangdan dagiti torpedo a maiturong babaen ti pudot ken dagiti submarino a paandaren ti hydrogen peroxide . Ket kumapuy ken kumapuy ti armada dagiti Aliado, nangnangruna ta nasursuro dagiti technotronic shark dagiti Kraut ti saan a rummuar ken saan nga ipalgak ti bagbagida.
  Kanayonanna, nangatngato ti aktibidad ti armada dagiti submarino dagiti Nazi ngem iti pudpudno a pakasaritaan: nalaklaka ti suplay ti gasolina, sumangsangpet pay ketdi dagiti tangke manipud kadagiti talon ti Libya. Kanayonanna, nakapkapuy nga amang ti pannakabomba ti Romania. Ket nangatngato ti produksion ti sintetiko a gasolina.
  Makigtot dagiti alyado, ket saan a makaay-ayo ti kasasaadda. Nangruna dagiti makin-uneg a politikal.
  Ti balanse dagiti puersa iti Daya a Prente idi Abril 1, 1944: USSR 6.3 riwriw a soldado ken opisial, ken agarup 5.3 ribu a tangke ken bukod a paltog, 95 ribu a paltog ken mortar, 7.7 ribu nga eroplano. Nadagsen a pannakapukaw kadagiti gubat iti kalam-ekna no padpadasen a parmeken ti kabusor. Dagiti Aleman, no ikabilanganda dagiti satellite, ganggannaet a dibision, Hiwi infanteria, ket nakaurnongda kadagiti nasurok a 7.2 a riwriw, dagiti tangke ken dagiti self-propelled a paltog ket dati a 8.8 ribu, dagiti paltog ken mortar ket agarup a 100 ribu, ti aviation 16.5 ribu a lugan. No panunoten a nangrugi pay laeng a sumrek iti serbisio dagiti baro nga IS-2 ken T-34-85 a tangke iti Red Army, nakapatpateg ti kinatan-ok ti kabusor iti kalidad dagiti alikamen. Gapuna, ti produksion ti "Panthers" ken "Tigers" ket naitantandudodan, ken dagitoy ket mangbukel ti nasurok a kagudua ti armada ti tangke ti Alemania.
  Iti aviation, saan unay a nalawag dagiti kualitatibo a panangtingiting. Dagiti lugan nga Aleman ket nangatngato ngem dagiti Soviet iti kapartak ken armamento, ngem nababbaba iti horizontal a panagmaniobra, bayat a maigiddato iti dayta, nangatngato iti bertikal a panagmaniobra. Ngem ti kapatgan, nagparang dagiti jet aircraft iti Fritz, kangrunaanna ti ME-262. Kadagiti mannakigubat a patarayen ti propeller, dagiti kabibilgan no maipapan iti armas ken kapartak ket dagiti ME-309 ken TA-152. Ti Yu-488 ken nasapsapa pay a ti Yu-288 ket simrek iti serial production. Dagitoy a bomber ket awan ti kapadana iti kababalin ti panagtayab iti sidong ti nangato a karga.
  Uray kaskasano, no ikabilangantayo ti kinatimbeng dagiti puersa, ngarud masapul a mabigbig ti kabusor kas ad-adda a nabileg. Kanayonanna, no malpas ti operasion iti Makintengnga a Daya, ad-adda a pumigsa dagiti pasista. Ket awan pay nasursurok ngem makabulan sakbay ti maudi a panagballigida sadiay. Isu nga...
  Nagsennaay iti nadagsen ti technically savvy nga Elena ket nagkanta:
  - Awan ti bileg, awan ti pigsa... Nalawag nga adu unay ti ininum ti goblin! Nakitana lattan ti ukis ken nagikkis kadagiti naalas a sasao!
  Ni Zoya, a nangtaginayon iti kulturana uray iti nanumo a kawes dagiti mannalon, inkidemna ti ramayna iti gayyemna:
  - Liklikan tayo ti bulgarities... Nasaysayaat nga agaramid tayo ti action plan!
  Nagkidem ni Elena. Naingpis ngem idi ken saan a kas iti atletiko. Nupay nalabit adu a lallaki ti makasarak kenkuana nga ad-adda pay a makaay-ayo ngem idi. Simple, lino, puraw ken nadalus ti kawes ti balasang. Ababa bassit ngem iti nakairuaman kadagiti babbai a mannalon, a mangibutaktak kadagiti nakusnaw a sakada iti ngatuen dagiti tulang. Awan ti nabati nga armas wenno alahas dagiti babbalasitang. Awan pay ketdi ti relo.
  Rustic unay itan dagitoy, natan-ok unay para iti bulan ti Abril, ngem saan unay a napartak ken napigsa. Magna dagiti saka iti damili a kalsada a naiwaras kadagiti babassit a bato. Dagiti lamolamo a suela, kas kadagiti babbai a mannalon, ket narangkis ken komportable ti riknada no agtakder iti nasiit a rabaw. No magnaka, saan a kasta ti panaglamiisna. Marunaw ti yelo iti agsapa kalpasan ti yelo, ket saan unay a nabannog ken nasakit dagiti saka.
  Iti dati a bagina, isu ket maysa a mannakigubat iti pangkaaduan, uray idiay Antarctica nga awan ti aniaman a parikut. Ket ita nalabaga dagiti sakak gapu iti lamiis, ket iti panagbara iti init iti agsapa, makarimon ti sakitda.
  Ni Elena, a nalipatannan a ti bagi ti tao ket makapadas kadagiti di makaay-ayo a rikna manipud iti lamiis ken pannakabannog, kinunana buyogen ti pannakarurod:
  - To be honest, diak makita ti punto ti kasta nga ekspedision. Naitapuakkami iti daytoy nga impierno, naikkatkami iti napigsa a mahika... Nabaybay-ankami a di nakasapatos ken naka-simple a kawes ti mannalon, ken maigiddato iti dayta, obligadokami a mangisalakan iti sangatauan manipud iti pasismo!
  Lohikal a simmungbat ni Zoya iti umasping a paset:
  "Ngem dayta ti kinapintasna!" Tapno saan unay a nalaka inton, babaen ti panangusar kadagiti namilagruan nga abilidadmi, alaenmi ti Vilna ken dadduma pay a siudad ti Lithuania. Ad-adda a makapainteres dayta ken kangrunaanna kasapulanna ti imahinasion tapno maparmek ti kabusor kadagiti simple a bagi ken awanan kadagiti superpower!
  Nairuam a sipaten ni Elena ti awan kawesna a sakana iti dakkel a sementado a bato a rumrummuar iti damili iti tengnga ti kalsada. Ngem imbes a tumaytayab a rummuar manipud iti danog, nagtalinaed ti bato iti lugarna, ket nagikkis ti Masirib a Balasang maipapan iti ut-ot. Dagus a nalungsot ken nagbalin nga asul dagiti atiddog pay laeng ken nagarbo a ramay. Ket masapul pay nga ilinteg ni Zoya ti dua kadagita. Natinnag dagiti lila a phalanges iti lugarda, ket inwagwag ni Elena ti lua a nabukel iti pingpingna. Masapul nga aramidem ti maysa a banag a kasta unay ti kinamaag.
  Narikna ti balasang ni Belobog ti panagallon ti simpatia iti uneg ti bagina, naabbungotan iti dalluyon ti pannakipagrikna. Ket maigiddato iti dayta, nagparang ti rikna ti bukod a kinakapuy ken kinalaka a maapektaran. Nagpitik ti kuko iti sirok ti asul a lasag ni Elena, ket nagbalin met a pudno a makapikapik a nadadael ken nalaka a maapektaran ti sakana.
  Ti masirib, buyogen ti simpatia iti bagina, kinunana:
  - Daytoy ti kayat a sawen ti lasag nga awan ti superpowers... Agbalinka laeng nga awan!
  Nagkuna ni Zoya a makarurod:
  - Agimbagto dagiti babassit a sakam... Agbiagka"t uray kasano!
  Nagluas manen dagiti babbalasitang iti igid ti kalsada. Awanen ti kasta a di nainsiriban a kinaragsakda. Kanayonanna, no napapaut ti pannagnada, ad-adda a marikna ti bisin. Ditoy a nagparang dagiti kolektibo a talon ti talon... Napasnek ti trabaho kadagitoy.
  Nupay kasta, saan a makita dagiti lallaki, babbai ken ubbing laeng ti naigalut, dadduma iti arado, dadduma iti arado. Nakaam-amak ti kinaingpis dagiti tattao ditoy, a nabannog ti rupada. Pudno, dagiti lallaki, a nakakita kadagiti napintas a babbalasitang, immisem ken inwagwagda ida, a kinablaawanda ida babaen kadagiti awan asi ken nakaunnat nga ima.
  Intukon ni Zoya a tulongan ni Elena iti panagtrabaho dagiti mannalon. Saan a kayat ti balasang ni Svarog nga immanamong. Isu a personal a kayatna dagiti gapuanan ti armas, ken saan a ti narigat a lote ti kolektibo a talon. Ngem kalpasan a nadangran ti sakana iti cobblestone, napukaw a dagus ti mannakigubat a riknana. Mainayon pay, panunotem koma ti bukodmo a legalisasion. Aniaman ti maibaga ti maysa, nagtungpalda a nakabado laeng ken awan dagiti pastor.
  Wen, mabalin nga ideklara ida ti NKVD nga espia iti aniaman a kanito ken mariro ida. Ta no saan, agbalinda laeng a nagkamang a napukaw ti amin, agraman dagiti dokumentoda. Saan unay a baro dagiti kawesda, ken ti estilo nga addaan iti ab-ababa a palda ket gagangay para iti purok dagiti Bolshevik. Mabalinmo ti mangan iti umdas a mamatida!
  Naipasngay ni Zoya iti purok ken nalaing unay ti panagsagaba dagiti ima ken bagina. Maysa a city lady ni Elena, saan laeng a Muscovite. Pudno, addaan iti kapadasan iti trabaho a maarado iti komunidad ti Rodnover. Ngem kaskasdi a saan a kas iti kinalaka ken pamiliar dagiti garaw a kas ken ni Zoya. Wen, ken makarimon ti sakit dagiti naburak a ramay iti nalamiis a daga.
  Nupay kasta, awan sapatosda amin dagiti agtutubo a babbai, lallaki ken babbai, uray no nagyelo idi rabii ket agpeggadka a dandani lumamiis. Dagiti laeng nataengan a babbai ken babbaket a naka-bast shoes. Awan dagiti lallaki a makita, ket ti inauna ngem iti amin ket maysa a kulot ti buokna, nalabaga a tin-edyer, a kasla saan a natataengan ngem sangapulo ket lima, a naka-order iti pantalon, ngem addaan iti makayebkas unay a langa ken natured a barukong. Daytoy nga ubing nga addaan iti badge ti Komsomol ti inauna kadagiti lallaki ken mangted iti order iti amin.
  Saan a nagkomento ti agtutubo a komander maipapan iti kinapudno a nakikadua kadakuada dagiti dua a kinapintas. Kasla kasta, saan a masapul a sawen. Naalumamay ti klima ti rehion ti Volga ken naan-anay ti klima, isu a saan a masaktan ti ekstra a paris ti ima.
  Di nagbayag nangrugin nga agsakit ti bukot ni Elena, ket kiniddawna a mapan iti arado. Isu a nalaklaka dayta para iti medio napigsa a bagi ti balasitang, ngem kasapulam laeng a siaannad a kalien dagiti mugingmo iti nalukay a daga tapno saan unay a makapungtot dagiti ramay ti sakam. Ngem ti presion iti barukong ket umay iti sabali nga anggulo, ket ti likud, gapu ta nakadiskarga, dina marikna ti ut-ot.
  Napanunot ngarud ti balasang, mano a talaga ti tawenna? Nabayagen a limmabas iti sangagasut! Nakakatkatawa! Isu ket maysa kadagiti kalalakayan a babbai iti moderno a Russia ken maigiddato iti dayta, napno iti pigsa ken salun-at. Ngem kalpasan a naikkatda iti mahiko nga abilidadda, mabalinda ti agbalin a kasta a monstruo!
  Daytoy a kapanunotan ti mangted ken ni Elena iti panaglamiis...
  Tunggal maysa ket nagtrabaho a sigagagar ken awan ti panaginana iti pangngaldaw. Wenno idi laeng naan-anay a nasipnget, immasidegda iti apuy tapno makabang-arda. Asideg ti Karayan Volga ken adda lames iti kaldero. Ngem kasta laeng ti kaadu ti tinapay, ket uray kasano saan nga interamente a nadalus, nga addaan kadagiti rugit. Sabali manen a raman ti sibuyas.
  Simple ken saan unay a sobra ti taraon;kasla delikasio para kadagiti mabisin a tian. Adu a tawenen a saan a narikna ti Ranger Girls daytoy a pannakabannog. Saan, nasakit latta unay ti agbalin a tao nga awan dagiti superpower. Ket mabannogka a kasla... asno!
  Ngem nasayaat met ta ubing ken nasalun-at dagiti organismo. Nakaturog dagiti babbalasitang a kaduada dagiti dadduma a babbai iti kamalig a bukbukodda. Insaad ti maysa kadagiti lallaki ti ulona iti nangato a barukong ni Zoe. Inapros ti ranger girl ti blond curls-na... Ket nariknana ti napigsa a melancholy. Inawatda ti amin manipud iti biag ken manipud kadagiti patronda, dagiti Demiurge Gods: agnanayon nga agtutubo, pannakabalin, ti gundaway a maaddaan iti kinabaknang, pannakabalin, dayaw ken panagraem, ngem... Tapno makapagsikogda, masapul a maturogda iti lalaki a kapada ti kabaelanda. Ket saan a pulos a nalaka a masarakan daytoy.
  Ket no adda dagiti kasta a lallaki, ngarud addada iti sabali a lebel ken addada iti sabali nga uniberso. Nalagip ni Elena ti kanta maipapan ken ni Gagarin ket daytoy ti ad-adda a nangrikna kenkuana iti ladingit;
  Ammom kadi no ania a kita ti lalaki isuna...
  Inawit ti intero a lubong iti takiagna!
  TI DETERMINASYON TI KABSAT NI TSING TI INSALANA TI IMPERIO
  Ti kabsat ni Tsar Nicholas II, ni Mikhail, saan a kas iti pudno a pakasaritaan, nagtignay a desidido. Pinaltogan ti Imperial Guard dagiti rebelde a mangpadpadas a mangraut iti Winter Palace. Kalpasanna, simrek iti gubat dagiti Cossack, a pabor ti soberano, ken natan-ok a rehimen.
  Sumagmamano a gasut a rebelde ti napapatay ken nagtalaw ti dadduma. Aktibo a tiniliw dagiti polis dagiti rebelde ken dagiti liderda. Dagiti pannakabagi ti State Duma, dagiti prinsipe a pamilia, komersiante ken kameng ti pinansial nga elite ket nagdardarasda a nagsapata iti kinasungdo ken ni Tsar Nicholas, ken nagsapatada iti kinasungdo. Bayat ti gubat, nasurok nga innem a gasut a rebelde ti napapatay ken maysa ket kagudua a ribu ti nasugatan. Napukaw dagiti guardia ti agarup duapulo a tattao a natay, dagiti Cossack ti sabali pay a limapulo.
  Nakaro a panagranget, ngem nakalasat ti autokrasia. Awan ti maymaysa nga opinion wenno maymaysa a lider dagiti nagkukumplot iti ngato. Ket iti pangkaaduan, adu kadakuada ti mamati nga imposible a baliwan ti porma ti gobierno bayat ti gubat.
  Adu ti di mapnek ken ni Tsar Nicholas II, ngem narigat ti mangitukon iti alternatibo iti imperial a rehimen. Maysa pay, serioso a mabuteng dagiti nabaknang a ti republikano a porma ti gobierno ket agbalinto a nakapuy ken nalukay unay tapno masalaknibanna dagiti kapitalista manipud iti mabisin ken rebelioso a proletariado, ken dagiti makinkukua iti daga manipud kadagiti mannalon.
  Ngem saan a mangorganisar ti umili a mismo iti serioso a rebolusion. Dagiti Bolshevik ket nakapuy pay laeng unay ken manmano ti bilangda, dagiti Sosialista a Rebolusionario iti kaaduan a paset ket mamatida a ti rebolusion ket nasayaat, ngem nasaysayaat no mangabak nga umuna iti sangalubongan a gubat.
  Iti ababa a pannao, adda riribuk ket rimmuar ti amin! Kasla nadara a panagungar ti naulit-ulit...Ket kinaulimek!
  Ni Nicholas II ket nangted ti pammadayaw ti kabsatna a lalaki para iti kinadesididona iti Order of George, umuna a grado, ken nangitandudo kaniana iti ranggo ti heneral-hepe, a nangidutok kenni Mikhail a mangimandar ti akindaya a sango. Ket ti makin-abagatan ken Romania a prente ket naipaulog ken ni Brusilov.
  Dimmakkel ti kadakkel ti buyot ti Russia agingga iti dandani sangapulo a milion a tattao, ket ti pannakamantener dayta ti nangikabil iti nadagsen a dadagsen iti imperio. Nasken nga umabante dayta.
  Apaman a nagmaga dagiti kalsada, rinaut ti buyot dagiti tsarista idiay Galicia. Ti numero a kinatan-ok ket adda iti dasig dagiti tropa ti Russia. Kimmapuy ti moral dagiti Austriano, ket dagiti rehimen a buklen dagiti Slav nagdesierda a sangsangkamaysa wenno simmuko. Awan ti umdas a yunit ti Alemania a manglapped iti kabusor.
  Tapno maiparang ti amin, simrek ti Estados Unidos iti gubat maibusor kadagiti Central Powers idi Abril. Ket iti kasta nasakbay a naikeddeng ti pagbanagan ti panagsusupiat. Pinadas dagiti Aleman nga immadu ti puersada idiay Laud tapno parmekenda dagiti Aliado ken dida makaipaay iti dakkel a tulong iti Austria-Hungary.
  Sinakup dagiti tropa ti Russia ti Lviv ken sumagmamano a siudad idiay Galicia. Uray sumagmamano a babassit a kaldero ti nabukel. Napartak unay ti pannakarba ti Austriano, patchwork , naburak a sango, isu a masapul nga umakar dagiti Aleman iti bulsek a depensa iti laud ket mangipuruakda kadagiti tropa kadagiti nabukel a giwang.
  Iti panangpatanorda iti balligida, immasideg dagiti Ruso iti Przemysl ket linakubda pay ketdi ti siudad. Ngem dagiti parikut iti suplay ken ti pannakaipauneg dagiti ad-adda a nakasagana a makigubat a yunit ti Alemania iti gubat ti nangpabannayat iti panagabante. Ngem ti Prente ti Romania ket napan iti opensiba, ken kalpasan ti sumagmamano a panawen ti Prente ti Makinlaud met. Ti naud-udi ket naipasango iti narigat nga aramid: ti panangburak iti nabileg, nauneg ti eskalda a depensa ti Alemania.
  Saan nga imbilang ti kabsat ti Tsar a ni Mikhail a nakababain dayta, nakasursuro ken Brusilov ken nangyaplikar kadagiti umasping a taktika. Isu ket nangrugi a nangisagana ti maysa nga opensiba kadagiti sangapulo ket dua a nadumaduma a lugar iti maminsan, isu a dagiti Aleman ket dida maikeddeng ti direksion ti kangrunaan a panagraut. Kanayonanna, aktibo nga agusarda iti kurtina ti asuk ken makasair iti rabii.
  Dagiti tropa ti Russia iti abagatan winayawayada ti Bucharest, ket ti panangraut iti tengnga ket nagbanag kadagiti panagballigi iti abagatan ti Vilna.
  Masapul a papigsaen manen dagiti Aleman ti makin-abagatan a sikiganda. Dagiti tropa ti Alemania a mangblock iti Riga ket agpegpeggad a malikmut. Iti sidong dagitoy a kasasaad, ti Kaiser ket nangaramid ti narigat a pangngeddeng a pumanaw kadagiti estado ti Baltiko ken mangibaw-ing kadagiti tropa iti depensa a linia ti Prussia.
  Saan a nagballigi dagiti bambanag para iti union ken Turkey. Umab-abante dagiti Ruso ken Briton idiay Asia Menor, dagiti Pranses ket mangpilpilit iti Palestina idiay Syria. Kumapkapuyen dagiti Otomano ken saan nga adayo ti pannakatnagda. Kanayonanna, nagbalbaliw dagiti taga Bulgaria. Gapu ta nabigbigna a naabaken dagiti Pruso iti gubat, ken dagiti tropa ti Ruso, a nangwayawaya iti kaaduan a paset ti Romania, ket nakadanon iti beddeng, indeklara ti ari nga Eslabo ti gubat iti Austria, Turkey ken Alemania.
  Siempre, daytoy ti nangted iti ad-adda a sakit ti ulo kadagiti Aleman. Saandan a makatengngel iti linia ti sango iti Daya ket napilitanda nga umatras idiay Vistula. Mangnamnama a ti natural a bangen ti danum ti mangpabayag kadagiti tropa ti Russia.
  Ti alyado iti laud ket nakagun-od laeng kadagiti paset a balligi, nupay ad-adda nga aktibo nga agus-usardan kadagiti tangke. Ngem iti agdama ti Alemania ti nangtengngel iti sango, nupay napilitan nga umakar bassit. Adu a panagregget ti kasapulan ti makin-abagatan a paset.
  Bueno, ti tsarista a Russia idi otonio ken kalam-ekna inyalisna ti dadagsen ti pannakidangadang iti Imperio nga Otomano.
  Nagpatingga ti panangraut iti Constantinople, agpadpada manipud daga ken baybay, iti panagballigi dagiti igam ti Russia. Natnag ti Turkia, ket kaduana ti Russia ket nakaawat kadagiti dadakkel a teritorio, ti Konstantinopla ken dagiti lingsat nga addaan iti panagserrek iti Baybay Mediteraneo.
  Pudno, saan a posible a pagpatinggaen ti gubat idi 1917, ngem ti anges ti balligi ket nariknan ti amin, ad-adda nga amang ngem idi 1916.
  Naglabas ti kalam-ekna idiay Russia babaen kadagiti babassit a welga ken demonstrasion, ngem awan dagiti nakaro a panagranget, iti laksid dagiti pakarigatan ti militar. Nalabit bimmaba unay ti balor ti ruble, ngem nasapa pay a pagsasaritaan ti maipapan iti bisin.
  Nupay kasta, panawenen tapno agpatingga ti gubat, ket naawatan daytoy ti amin. Gapu ta naitandudo a field marshal, insingasing ni Brusilov ti panangipaay iti kangrunaan a danog iti abagatan, a sadiay nakapkapuy ti kabusor, ket kalpasanna agturong iti amianan.
  Dagiti Aleman ket addaanen kadagiti immuna a tangkeda. Ngem bassit unay ti bilangda isu a dakkel ti epektona iti panaglabas ti gubat. Adda met bukod a lugan ti Russia, nangnangruna dagiti tangke ti Mendeleev. Ngem manen, saan pay a maipatungpal ti industria ti tsarista ti masa a produksion.
  Ngem ti masa a produksion dagiti tangke ket impasdek dagiti Briton, Amerikano ken Pranses. Kaipapanan daytoy a nagparang ti baro, nabileg a pamay-an a mangburak iti depensa, a rumbeng a mangburak kadagiti posision ti Alemania.
  Kayat met dagiti Aliado a pagpatinggaen ti makadadael a gubat iti kabiitan a panawen. Ket manipud ngudo ti Marso, rinugianda a pinadas a labsan ti nauneg ti eskalda a depensa ti Alemania.
  Nangrugi ti panangraut dagiti tropa ti Russia apaman a nagmaga dagiti kalsada iti abagatan. Nag-perk up dagiti tropa ti Russia, kalpasan dagiti napalabas a balligi, ngem dandani dida natengngel dagiti Austriano. Nasarakan ti Budapest ti bagina a nalikmut a dati idi rugi ti Mayo. Kalpasanna nangrugi ti panaggaraw nga agturong idiay Vienna ken linabsanna ti Karayan Vistula.
  Nag-ofensive met dagiti Italiano. Uray ti Japan nangibaon iti puersa ti ekspedision idiay Europa. Nagpilit dagiti Aleman manipud iti amin a sikigan.
  Idi immasidegdan dagiti tropa ti Russia idiay Vienna, simmuko ti Austria-Hungary. Natnag kamaudiananna ti maudi nga alyado ti Alemania. Idiay Laud, babaen ti panangusar kadagiti taktika ti panagwelga iti nadumaduma a paset ti sango, in-inut ngem sigurado nga immabante dagiti Aliado. Ket simrek dagiti tropa ti Russia manipud abagatan agingga iti likudan ti sango ti Alemania a mangsaklaw iti Vistula.
  Iti sidong dagitoy a kasasaad, ni Chancellor Wilhelm, a nabigbigna ti naan-anay, awan namnamana a takder ti Alemania, inyanunsiona ti panagsardeng ti amin a panagbubusor idi Hunio 22, 1918. Kinapudnona, simmuko dagiti Aleman.
  Nagsardeng ti Austria-Hungary. Inawat ti Rusia ti Galicia, ti rehion ti Krakow, Bukovina, paset ti daya nga Eslovenia ken Hungaria. Rumania Transilvania. Ti laeng nabati iti Austria-Hungary ket ti bassit nga Austria ken ti naikkat unay a Hungaria. Rimmuar ti Czechoslovakia iti sidong ti panangiwanwan ti Russia.
  Ti Imperio ti Zarista ket nakaawat manipud idiay Alemania ti Klaipeda, Poznan ken ti panagserrek kadagiti baybay, a nangputed ti Daya a Prusia manipud iti metropolis a mismo babaen ti Danzig.
  Masapul nga ited ti Alemania ti dati a pinarmekna idi maika-19 a siglo iti Denmark ken Francia. Isu ket nasentensiaan a mangbayad kadagiti dakkel a reparasion iti kada tawen, ken limitar ti potensial ti militar iti sangagasut a ribu a tattao.
  Ket siempre, kas iti pudno a pakasaritaan, maysa a demilitarized zone.
  Pinalawa ti Tsarista a Russia dagiti sanikuana iti abagatan. Ti Imperio nga Otomano, kas ti Imperio ti Austria, ket nagsardeng nga adda. Innala ti Britania ti Iraq, Francia, Syria ken, agraman dagiti Briton, ti Palestina. Nagun-od ti Russia ti Armenia, Asia Menor, ken Constantinople.
  Nabingbingay met ti Makintengnga a Daya ken Iran kadagiti sakup ti impluensia. Gapuna, nagun-od ti Tsarista a Russia dagiti napateg a material a pannakagun-od.
  Ngem ti gubat naggasto iti biag ti nasurok a dua ket kagudua a milion a soldado, di mabilang dagiti natay a sibilian, dakkel a gastos. Nariribuk ti pinansial ken nagutang ti pagilian.
  Pudno, dagiti alyado ket siuulimek nga immanamongda a mangikkat iti interes kadagiti pautang, ngem kaskasdi a nagbalin a medio dakkel ti utang - agarup sangapulo a bilion a balitok a ruble.
  Ngem posible a nasionalisaren dagiti negosio a dati a kukua dagiti Aleman.
  Natalged ti napolitikaan a kasasaad iti Tsarista a Russia, ket dimmakkel ti autoridad ti emperador.
  Ginundawayan daytoy ni Nicolas II babaen ti panangkanselana iti bukodna a manipesto iti State Duma. Naisubli manen ti autokrasia, ket naan-anay a naipasa ti lehislatibo a pannakabalin iti tsar.
  Daytoy ti nakaigapuan laeng dagiti managbabain a panangpadas nga agprotesta. Nabannog unay ti pagilian iti gubat ken dina kayat dagiti baro a pannakakigtot.
  Ket nangrugi ti napartak, kalpasan ti gubat a panagsubli ti ekonomia! Ti irarang-ay ket agpromedio iti agarup siam a porsiento iti kada tawen ken nangatngato ngem idiay Estados Unidos.
  Naparsua dagiti baro a narang-ay nga industria ken napatanor ti mechanical engineering. Dimmakkel dagiti sueldo.
  Ti kapaut ti aldaw ti panagtrabaho ket naikkat babaen ti linteg ti Tsar manipud 11.5 nga oras agingga iti 10.5 nga oras. Ket kadagiti aldaw sakbay ti bakasion ken sakbay ti ngudo ti lawas agingga iti alas 9. Kasta met, ti aldaw ti panagtrabaho ket naikkan iti siam nga oras, no di kumurang a paset dayta ket rabii.
  Kalpasan ti panagsinnukat ti kuarta, naisubli ti solido a balitok a balanse ti ruble. Idi 1929, ti tangdan ti maysa a trabahador dimmanon iti 50 a ruble iti makabulan, a ti presio ti vodka ket 25 kopeck ti maysa a botelia. Kayatna a sawen, 200 a botelia iti kada bulan. Ket no alaentayo dayta iti katupag ti balitok, daytoy ket agingga iti 37 a gramo a puro a balitok.
  Maikadua a puesto ti pagilian, maikadua laeng iti Estados Unidos no maipapan iti industrial production. Kasla rosas unay dagiti namnama para iti imperio, ngem... dimteng ti dakkel a depression.
  Ti pannakarba inapektaranna ti intero a lubong, agraman ti Russia. Ti kinapudno ti kaaduan a nangdadael iti Alemania ken USA. Ngem agpannuray unay ti tsarista a Russia kadagiti pautang iti ruar ket ngarud dina maliklikan dagiti pannakakigtot ken panagbaba ti ekonomia.
  Ti Partido Bolshevik idi dekada duapulo ket makapaspasar iti krisis. Aktual a nagsanud ni Lenin iti praktikal, rebolusionario a pannakidangadang babaen ti panangitanebna iti bagina iti teoria...ken panagsuratna iti science fiction.
  Naam-ammo ni Vladimir Ilyich ni Herbert Wales idiay Britania ket nariknana ti panagraman iti science fiction. Nangnangruna, manipud iti pluma ni Vladimir Ilyich ti nagtaud ti dakkel, futuristiko a nobela: "Ti komunismo ti dalan ti ragsak"! Ken sumagmamano a dadduma pay nga obra. Sigud a makagun-od ni Lenin iti nasayaat a kuarta manipud kadagiti obra a science fiction.
  Nagsina dagiti Bolshevik kadagiti Trotskyista ken Stalinista. Inkeddeng ni Stalin ti agsubli kadagiti taktika ti indibidual a panagbuteng a pakabigbigan ti Narodnaya Volya. Ad-adda a kalkalainganna ti posision ni Trotsky.
  Aktibo pay laeng dagiti Sosialista a Rebolusionario, nupay awanen dagiti nangato ti saadna a napolitikaan a pammapatay idi dekada duapulo. In-inut a pimmigsa ti takder dagiti Republikano ken Kadete. Kinapudnona, ti naan-anay a monarkia ket kasla maysa a daanen a relikya iti amin. Isu a nangrugi manen ti riribuk, welga, demonstrasion ket nangrugin a nagkintayeg ti naarian a trono.
  Adu ti malagip ti monarka...
  Nasarakan ti gobierno ni Nicolas II ti solusion...iti gubat! Maysa pay, il-iliwen dagiti heneral ti panagibales iti pannakaabak ti Japan. Ket maawatan daytoy...
  Kalpasan ti Umuna a Sangalubongan a Gubat, nangisayangkat ti Tsar a Russia iti sumagmamano a babassit a kampania militar. Idiay Makintengnga a Daya, a sadiay a nakompletoda ken dagiti kaalyadoda ti lubong dagiti Arabo. Idiay Afghanistan.... Sadiay a napasamak ti gubat a kadua ti Britania. Ti Rusia ket innalana dagiti akin-amianan a rehion ti Afganistan, a nangruna a pagnanaedan dagiti Uzbek ken Tajik, ken kasta met ti Herat. Dagiti Briton, kalpasan dagiti narungsot a gubat, kaskasdi a pinarukmada ti abagatan. Nagtalinaed ti bukod a gobierno iti sentro ti Afghanistan.
  Tinaginayon pay laeng ti Iran ti langa ti kinasoberano, ngem saan met nga adayo ti pannakabingbingayna.
  Ngem ti kangrunaan a panagdinnungpar dagiti interes ket napasamak idiay Japan. Maysa pay, idi 1931, nangbukel dagiti Hapones iti gobierno a monyeka idiay Manchuria ket inrugida ti opensiba idiay China.
  A nagbalin a rason ti baro a gubat.
  Iti daytoy a tiempo, nabalinan ti buyot ti Russia nga in-update ti armada ti tangke ken nangpataud iti napigsa unay nga aviation. Iti tangatang, madlaw a nababbaba ti Japan, ket ad-adu nga amang ti ground army ti Russia ken, nalabit, ad-adda a nakasagana a makigubat.
  Ti Pacific Fleet ket indauluan ti maaw-awagan nga Almirante Kolchak. Ti Kabalyero ti Orden ni San Andres nga Umuna a Naawagan, ni Brusilov, ket natayen iti daytoy a tiempo, ngem nagtalinaed dagiti makabael nga estudiantena.
  Saan a naballigi ti gubat para iti Japan manipud pay idi damo. Dagiti heneral a Ruso: Da Denikin, Wrangel, Kaleidin, iti sidong ti pakabuklan a panangibilin ti kabsat ti Tsar a ni Mikhail Romanov, nagtignayda a sipipinget ken nasigo. Adda epekto ti kapadasan ti Umuna a Sangalubongan a Gubat, ket naikonsiderar dagiti biddut iti panagdadangadang idi 1904-1905.
  Nagbalin met a medio nasayaat dagiti nalag-an a tangke ni Prokhorov, a basta di masukatan iti gubat ti maniobra. Uray kaskasano, naiduma idin a buyot ti Russia, ken naan-anay a naiduma a gubat.
  Nupay kasta, bayat ti umuna a pannakidangadang kadagiti samurai, no ni Kuropatkin ket sinukatan iti ad-adda a talentado ken desidido a komander, ti nagbanagan ti gubat, siempre, naan-anay koma a naiduma.
  Aniaman ti kasasaad, iti las-ud ti dua a bulan ti Port Arthur ket linakub dagiti tropa ti Russia, ket nasapsaplit dagiti Hapones. Dua a bulan kalpasanna, nawayawayaan ti intero a Korea, ket ti siudad ti sarikedked ket sinakup ti bagyo.
  Iti baybay, nagraira met dagiti gubat nga addaan iti nagduduma a tukad ti balligi. Agingga a simmangpet dagiti eskuadron manipud iti Baltic ken Black Sea. Naan-anay a naabak ti Daga ti Agsilsilnag nga Init, ket nangidissoda pay kadagiti tropa idiay Hokkaido. Napilitan ti Japan a nagpirma iti nakababain a talna. Isubli ti Manchuria, Port Arthur, sumagmamano a sanikua a naparmek manipud kadagiti Aleman, abagatan a Sakhalin ken ti Kuril ridge. Ket maigiddato iti dayta agbayad iti indemnity, naurnos a gatad - maysa a bilion a balitok a ruble.
  Ti balligi ket temporario a nangpapigsa ti saad ti Autokrasia, ken kalpasanna ti Dakkel a Panagpababa ket nangted ti dalan kadagiti napardas a panagrang-ay ti ekonomia.
  Idiay Alemania, kas iti pudpudno a pakasaritaan, dimteng ni Hitler iti turay, ngem saan a napalubosan nga agtaray a narungsot. Nangnangruna, ti panangpadas a mangisubli iti sapasap a panagsoldado ket naipasango iti nakaro a panagresistir manipud Russia ken Francia. Nupay naaramid dagiti babassit a konsesion no maipapan iti potensial ti militar. Napalubosan nga umadu ti kadakkel ti buyot manipud sangagasut a ribu agingga iti dua gasut ket limapulo. Mainayon pay, insubli ni Hitler ti panangtengngelna iti demilitariado a sona idiay Alemania.
  Ket dagiti dinastia a parikut ket agburburek idi idiay Tsarist a Russia. Ti agtawid iti trono, ni Tsarevich Alexei, ket natay... Ti kabsat ti Tsar a ni Mikhail Romanov ket naikkat kadagiti karbengan ti tawid. Ket talaga a nagbalin nga agtawid ni Kirill Vladimirovich Romanov. Ngem daytoy a lalaki ket nailumlom iti panagbartek ken kinadakes. Naan-anay a nadadael...
  Isu a siasino ti sumukat ken ni Tsar Nicolas II? Ti kabsat ti Tsar a ni Mikhail, kalpasan ti panagballigina iti Japan, ket nakaawat iti ranggo a generalissimo ken tinagiragsakna ti dakkel a kinalatak. Isu ti nagbalin nga immuna a kameng ti naarian a pamilia iti pakasaritaan ti Imperial a Russia a nakaawat iti kasta a nangato a ranggo. Ket adu ti mayat a makakita kenkuana iti naarian a trono.
  Pudno, ni Nicholas II a mismo - maysa a saan nga aginum, awanan iti dakes nga ugali, a kanayon nga agar-aramid iti gymnastics - ket medyo napigsa pay laeng ken kasla ti panagturayna ti kapaut iti pakasaritaan ti Russia. Ngem ni Stalin ti nangipanunot iti kaam-ambitioso unay a panangpadas a mangpapatay sipud idi panawen ni Alejandro II. Nupay kasla, ania ti serserbina?
  Uray kaskasano, nagbalin a makadidigra a tawen ti 1937. Napapatay ni Tsar Nicholas II, ket kaduana, natay met ti dua a ministro, kasta met ti tallo a dosena a kortesio, ket narba ti paset ti Palasio ti Kalam-ekna.
  Inusar dagiti terorista ti sewer system a nagminas ken nangimulada iti nasurok a maysa a tonelada nga aminolon.
  Gapuna, bimmallaet ti agresibo a pasamak iti panaglabas ti historia. Kastoy ti panagpatingga ti panagturay ni Tsar Nicolas II. Saan a nangrugi a naawagan ti monarka a naindaklan wenno nakabutbuteng. Dagidiay saan nga agayat iti emperador inawaganda a nadara, ta adu a dara ti naibukbok iti pagarianna. Ti nangtrato a buyogen ti panagraem ket maysa a Mangparmek. Isu nga immadu ti bilang dagiti daga nga adda iti babaenna idiay Rus. Uray ti dakkel a probinsia ket nagparang idiay China: ti Zheltorossiya.
  No dagupenna, nagpaut ti pagarian iti 43 a tawen. Ni laeng Ivan the Terrible ti napapaut a nagturay, ken nominalmente. Ngem gapu ta tallo a tawen a nagtugaw iti trono, nagbalin nga ababa ti aktual a panawen ti panangtengngelna.
  Ngem ti lehitimo nga agtawid, ni Kirill Vladimirovich Romanov, kaskasdi a simmang-at iti trono. Isu ket saan a nagturay iti napaut - agarup a makatawen, ngem nakabalin a nangipakat ti sumagmamano nga impluensia iti kurso ti pakasaritaan. Nangnangruna, pinalubosanna ni Adolf Hitler a mangitungpal iti Anschluss ti Austria. Tuktukoyenna kano ti kalintegan dagiti tattao iti bukod a pangngeddeng ken, maipagarup, iti kastoy a wagas ad-adunto ti urnos. Immanamong kadagiti Anschluss ti Austria ken Mussolini.
  Gapuna dimmakkel ti Alemania ket nasurok a walopulo a milion ti populasionna. Saan a madakamat nga imparegta ni Hitler ti bilang dagiti maipasngay. Iti sidong ni Adolf the Demoniac, maminsan ket kagudua a dimmakkel dayta.
  Bimtak ti gerra sibil idiay España, ngem naparpartak nga amang ti panagpatingga dayta, yantangay awan ti Union Soviet, a nangipaay iti tulong iti koalision ti kannigid idiay Madrid.
  Ngem nagbalin ni Franco nga alyado dagiti Fuhrer. Ket ti baro a Tsar Vladimir III nadungparna ti Britania.
  Pudno a narikut ti kasasaad. Maysa a puzzle a napno iti Maikadua a Sangalubongan a Gubat. Ket baro a round ti komprontasion. Saan a nabingay ti Iran, ket daytoy ti aktual a maudi nga Islamiko a pagilian a pormal nga agwaywayas. Agpada nga adda plano ti Russia ken Britania para iti dayta. Makariro unay dagiti bambanag idiay Makintengnga a Daya. Naglalaok ken narigat nga imanehar dagiti teritoria ti Russia, Francia, ken Britania.
  Ad-adda a matnag ti Inglatera iti ekonomia agpadpada ti Russia ken ti umad-adu a nabileg nga Alemania. Ngem dagiti kadakkelan a kolonia ket Briton pay laeng. Ngem kumapkapuy ti bileg ti korona ti leon, dandani agwaywayas ti Canada. Ti South Africa ket maysa met a dominio, kas iti Australia. Idiay India, kumapkapuy ti takder dagiti Briton. Siempre, adda tarigagay a mangiduron iti leon.
  Ikagkagumaan ni Hitler ti agay-ayam iti dua a sango. Wenno ilistana ti suporta ti Francia, Britania, Italia ken Japan. Tapno aggigiddan nga agtumpok amin iti Tsarist Russia ken bingayenda dagiti nalawa a sanikuana.
  Wenno agsapul kadagiti teritorial a pannakagun-od iti Laud, ngem iti aliansa iti Russia.
  Ni Hitler ket maysa a nakababain ken awan prinsipiona a tao, ket, iti pangkaaduan, dina maseknan no siasino ti kaduana a sumrek iti koalision no la ket ta makagunggona dayta kenkuana.
  Arapaap met ti baro nga agtutubo a ni Tsar Vladimir ti maisurat iti historia kas maysa a naindaklan a manangparmek ken kayatna nga alaen dagiti kolonia manipud Britania ken Francia. Iti nainget a panagsao, awanen ti nabati nga alaen kadagiti Aleman. Isu a medio lohikal ti pannakitimpuyog iti Alemania.
  Nasakup ti Italia ti Ethiopia ket kayatna met dagiti baro a pananggundaway. Nalabes ti ambisioso ni Mussolini. Saanna a maseknan no mapan iti daya wenno laud. Ngem idiay Francia awan ti dakkel a tarigagay dagiti umili a makiranget. Agturay sadiay ti pasipismo, ket mabutosan ti gobierno. Awan ti pamay-an a makagun-od iti kasta a napigsa nga alyado. Ket ti Tsarist Russia, nga addaan iti tradisional a nangato a bilang dagiti maipasngay ken kanayon a bumasbassit a bilang dagiti matmatay, ket napigsa unay a bumusbusor. Umad-adu itan ti populasion ti Tsarist Russia iti agarup tallo a porsiento iti kada tawen. Bimmassit ti mortalidad dagiti maladaga, ngem saan pay a napalabas ti uso para kadagiti dadakkel a pamilia, ket uray dagiti agtartrabaho a pamilia ket nabunga. No ikabilangan dagiti teritorial a pannakagun-od, a mairaman idiay napuskol ti populasionna a Tsina, ken manmano ti populasionna a Mongolia, ken idiay Europa ken Turkia, ti populasion ti Tsarista a Rusia idi 1940 ket nasurok a 400 a riwriw no idilig idi 1913, idi daytoy ket 180 a riwriw. Ket daytoy ket maysa a kontinental a bileg... ti Britania ken Francia ket addaan iti nakurang a 50 a milion kadagiti metropolisda, agraman dagiti kolonia. Ngem nakapuy ti moral dagiti tropa ti kolonia ken bassit ti kabaelanda a makigubat. Isu a nakapkapuy nga amang dagiti puersa ti daga ti Laud.
  Pilien ti Fuhrer ti aliansa iti Russia maibusor iti Laud.
  Idi 1939, nabingbingay ti Czechoslovakia. Inraman met ti Alemania ti Sudetenland. Pinapigsa dagiti Aleman ti buyot ken nangbukelda kadagiti adigi ti tangke. Saan met a nagtakder ti Tsar a Russia, nga addaan iti buyot idi panawen ti kappia a buklen ti lima milion ken lima gasut a dibision dagiti personnel.
  Idiay Tsarist Russia, nabayagen a mapataud dagiti nadagsen a tangke ken estratehiko nga eroplano, agraman dagiti eroplano nga addaan iti walo a makina. Agarup tallopulo laeng ti nadagsen a tangke ti Francia, ket saanen a maus-usar dagitoy. Awan ti nadagsen a lugan ti Britania. Bueno, Alemania met, awan uray maysa a nadagdagsen ngem duapulo a tonelada. Nasurok bassit nga uppat a gasut ti tangke ti USA.
  Inkeddeng ni Hitler a saan a maikari nga itantan dayta ket nagkabil idi Mayo 15, 1940. Paborable laeng ti paniempo ken nakasaganan ti amin. Wenno ad-adu wenno basbassit a nakasagana.
  Rinugian ti Tsar a Russia ti panangraut iti India ken dadduma pay a sanikua ti kolonia. Rinaut ti buyot ti Russia dagiti saan unay a nadepensa a posision. Adda dagiti medio manmano a tropa a buklen dagiti etniko a Briton ken Pranses a mismo, ket dagiti kolonial a yunit ket dida talaga a kayat ti matay para iti maysa nga ideya wenno imperio a ganggannaet kadakuada. Kinapudnona, siasino dagiti Ingles kadakuada? Dagiti mananggundaway, mangadipen, mannanakaw wenno di mamati. Saan a nalabit a nakarkaro nga amang dagiti Ruso ngem kadakuada, isu a matayda maigapu iti imperio ti Leon wenno ti Manok.
  Isu nga umabante dagiti tropa ti tsarista, a parmekenda ti nabannog, naipamaysa a panagresistir. Ngem nabalinan met dagiti Aleman a pinarmek dagiti tropa ti Pranses, Ingles, Belgium ken Olandes iti las-ud ti makabulan ket kagudua.
  Gapuna, napukaw ni Churchill ti suporta dagiti kangrunaan nga alyadona. Saan a natungpal ti namnama a sumrek ti Estados Unidos iti gubat. Ni Roosevelt ket saan a pulos a nailasin babaen ti determinasion ni Stenka Razin. Ket kalpasanna dagiti kasta a puersa ket mapan a maibusor iti America.
  Nagmartsa dagiti tropa ti Russia iti ballasiw ti Africa ken Asia;ad-adu a parikut ti naggapu iti daga ken iti sakup ti komunikasion ngem kadagiti tropa ti kabusor. Adda met epekto ti kaawan dagiti kalsada, nangruna idiay Africa. Ngem ti di agpammarang a soldado a Ruso sibabannuar ken estoiko a parmekenna amin a pakarigatan.
  Marigatan laeng nga iyakar dagiti Aleman dagiti tropa idiay Africa. Nataktak ti panagabante iti Gibraltar gapu iti natangken a panagresistir ni Franco. Ket masapul nga iyakarmi dagiti puersa babaen ti baybay. Simrek dagiti Ruso idiay Africa, babaen ti Egipto, ket nalaklaka nga amang dayta kadakuada. Ti Italia ket mangagaw met iti amin a mabalinna a gammatan, ket iti daytoy a banag ni Mussolini ket addaan iti panangiggem iti maysa a boa constrictor.
  Saan a napasamak ti panagdisso iti metropolis a mismo idi 1940. Iti gubat iti tangatang, gapu kangrunaanna iti kinapasibo ti Russia, nakalasat ti Britania. Ngem masapul a maibaga a ti masirib a Tsar Vladimir Kirillovich dina kayat a nasaksakbay a sumuko ti Britania, no di ket nainkalintegan unay a pinanggepna a sakupen amin a koloniana iti Asia ken Africa.
  Sadino ti papanan ti Britania? Ngamin, awan ti reserbana, awan ti kolonia ken raw materials - ti pannakatnagna ket banag ti panawen.
  Idi kalam-ekna ken Marso 1941, nakadanonda kamaudiananna dagiti tropa ti Russia idiay Sud Africa ket inabakda ti maudi nga African Dominion. Napaay met ti panangpadas dagiti Briton nga agtugaw idiay Madagascar, ket idi Mayo 1941, naaramid ti panagdisso nga addaan iti simmaruno a balligi.
  Nakiranget ti Japan iti dasig ti Russia iti gubat, ket nabalinanna a nagun-od ti maysa a banag idiay Taaw Pacifico. Ti kalgaw ti 1941 ti panawen ti dakkel nga opensiba ti tangatang maibusor iti metropolis ti Britania.
  Rinaut ti aviation ti Russia ken Aleman ti London ken dadduma pay a siudad ti Imperio ti Inglatera. Ket idi Nobiembre 8, ti anibersario ti Munich putsch, napasamak kamaudiananna ti panagdisso.
  Nagpaut ti panaglalaban iti sangapulo ket innem nga aldaw ken nagpatingga iti balligi para kadagiti tropa ti Ruso ken Aleman.
  Daytoy, kinapudnona, ti nagpatingga iti Maikadua a Sangalubongan a Gubat. Nagbalin a saan unay a nadara ken atiddog ngem iti pudno nga estoria. Ket madlaw unay a pinatibker ken pinalawa dayta dagiti sanikua ti Russia. Nangnangruna idiay Africa ken Asia.
  Simmaruno ti medio natalna a panawen. Ti Russia ken Alemania ket mangrunaw idi kadagiti bukodda a teritorial a gunggona. Ti Maikatlo a Reich ket nangiraman ti: Belhika, Olanda, gangani a kagudua ti Pransia, ken kasta met ti Morocco, paset ti Algeria ken dagiti sentral a tagikua. Pudno, gapu iti takder ni Franco ken ti sumagmamano a kinaawan pangngeddeng ni Hitler, awan ti tiempo dagiti Aleman nga umabante kadagiti sanikua ti Equatorial ti Francia, ket natnagda kadagiti tropa ti Russia.
  Nupay kasta, ti Alemania ket nakaawat pay laeng iti nasayaat a pedaso ti daga ti Africa, a nalablabes ngem ti bukodna a teritoria iti kalawa. Nasurok a nagtriple ti kalawa dagiti daga ti Third Reich, no ikabilangan dagiti nagun-od ti Europa. Ket no bilangentayo manipud kadagiti beddeng sipud pay idi 1937, no ikabilangantayo ti Austria, Sudetenland, ken Czech Republic kas protektorado, ngarud mamimpat.
  Isu a dagiti Aleman a pakabuklan ket addaan iti umdas a mangrunaw, mangmaster ken mangasimila. Maysa pay, pinalawa ti Russia dagiti kolonial a sanikuana, ket dandani dina makontrol amin dagitoy.
  Ket adu ti nagun-od ti Italia: kas pagarigan, kaaduan ti Sudan, Somalia, Uganda ken sumagmamano a dadduma pay a nagun-od, nangnangruna ti Tunisia.
  Gapuna, nalpasen ti pannakabingbingay manen ti lubong iti agdama. Ngem kas kunada, bayat ti panaglabas ti panawen, mangrugin nga agparang dagiti ambision.
  Saan a nangrugi ti Estados Unidos a nagtrabaho a sipapasnek iti proyekto nga atomiko. Idiay pasista nga Alemania ken Russia, nagbalin met a nalamiis ti kababalin. Saan pay a narang-ay ti Japan nga umdas a mangguyod iti dayta, ket nagbalinen ti Britania ken Francia a nasao a pagilian ti Third Reich ken Russia.
  Isu a nataktak iti sumagmamano a tiempo ti panagparang dagiti nuklear nga igam.
  Ngem ti irarang-ay, siempre, ket di malapdan. Agtartrabaho dagiti pisiko, rumangrang-ay ti teoria, kasta met dagiti eksperimento iti laboratorio. Ngem kasapulan ti nuklear a proyekto ti pagayatan ti estado. Adu unay ti pakadanagan ken gastos ti Tsar a Russia a mainaig iti pannakapalawa ti teritoriana. Ngem ni Hitler gapu iti sumagmamano a rason adda gurana kadagiti kasta nga ideya maipapan iti nuklear a programa ken patienna a ti proyekto atomiko ket mangsayang laeng iti adu a kuarta.
  Mainayon pay, ti ground army ken aviation ti Russia ti kapigsaan ken kaaduan iti lubong, ken dumakdakkel met ti navy, nangruna gapu iti panagrang-ay ti ekonomia.
  Dagiti tsarista a heneral ken marshal ket kaykayatda ti mangpadur-as ti panagbangon ti tangke, mangaramid kadagiti eroplano, dagiti agaw-awit ti eroplano ken dagiti barko a pakigubat. Apay a kasapulanda ti aniaman a sarsarita maipapan kadagiti nuklear a bomba? Kayatna a sawen, agpadpada a saan a maseknan dagiti Aleman ken Ruso iti daytoy a parikut.
  Mainayon pay, adda umdas a raw materials tapno saan a madanagan maipapan kadagiti gameng ti enerhia, uray la koma iti asidegen a masanguanan.
  Isu nga iti laksid ti amin a kinalamiis ti Pentagon ken White House, di boluntario a naipasa ti gannuat iti Estados Unidos. Maysa pay, daytoy ket saan laeng a banag a pagbutngan nga ad-adda pay a mapan dagiti Ruso wenno Aleman ken mangpilit iti Baro a Lubong, no di ket iti ekonomia.
  Gapu ta napukawna ti gundaway nga umawat iti lana manipud Asia, Africa, ken Makintengnga a Daya, agingga ita addaan ti Estados Unidos kadagiti bukodna a bubon idiay Texas, Florida, ket nangrugin a rumang-ay idiay Alaska.
  Ngem umad-adu ti populasion ti E.U. Saan a naupay ti imigrasion idiay Russia, ket nagtultuloy a napartak ti iyaadu ti populasion. Nangnangruna a situtulok a napalubosan dagiti nangisit ken Arabo a pumanaw idiay Estados Unidos.
  Dumakdakkel met ti ekonomia ti America, ket umad-adu dagiti kotse.
  Ket nangrugi ti panagsapul iti nuklear a gasolina ken atomiko a reaksion a makaipaay iti dakkel nga enerhia.
  Sangapulo a tawenen ti napalabas sipud idi nagpatingga ti Gubat Sangalubongan II. Ti Alemania ni Hitler ket addaan iti baro nga igam: dagiti eroplano a disc a makabael a saan laeng nga agtayab iti nakaro a kapartak, no di ket praktikal pay nga agtalinaed a di madangran manipud iti panagputok dagiti babassit nga armas.
  Mainayon pay, nabalinan dagiti Aleman ti nangipatayab iti artipisial a satellite iti ngato ti orbit, ken ti kapatgan, idi Hunio 1951, ti immuna a tao iti law-ang.
  Naladaw bassit ti Tsarist Russia, ket naan-anay laeng ti panagrang-ayna idi Agosto daytoy a tawen. Idiay pasista nga Italia, napasamak dagiti panagbalbaliw iti isu met laeng a tawen. Natayen ni Benedito Mussolini, makisalip iti titulo a Julius Caesar. Iti pangkaaduan, naballigi ti diktador nga Italiano a nagturay. No ikabilangan dagiti panangparmek idiay Africa, agraman ti Ethiopia, dandani mamitlo ket kagudua a dimmakkel ti teritoria a kontrolado ti Italia bayat ti panagturayna. Kanayonanna, nabalinan ni Benedito idiay Europa a putden ti maysa a paset ti Francia agraman ti Toulon.
  Ngem dida pinalubosan a mapan idiay Albania ken Grecia - dagitoy ket teritorio iti uneg ti sakup ti impluensia ti Imperio ti Russia.
  Siempre, mabalin a maawagan ni Benedito a naindaklan ken manangparmek, nupay saan unay a nagsilnag ti buyot ti Italia kadagiti pananggundawayna. Ngem imbilang ti anakna ken agtawid iti bagina a saan a nakarkaro ngem ni tatangna.
  Ket innalana ti otonio ti 1951 ket rinautna ti Albania ken Grecia... Di pakasdaawan a kunada a mangrugi amin a dadakkel a gubat a kasla kellaat.
  Naragsakan pay ketdi ni Vladimir a Maikatlo iti daytoy. Dakdakkel dagiti sanikua ti Italia idiay Africa, dakdakkel pay ngem iti kukua ti Alemania. Isu nga apay a dikay alaen ida no adda dakkel a rason?
  Rinugian dagiti tropa ti Russia ti panagbubusor idi Nobiembre 7, 1951, a rinautda ti Ethiopia, Libya ken Sudan. Napigpigsa, ad-adu ken ad-adda a nakasagana a makigubat dagiti yunit ti Russia ngem dagiti Italiano.
  Isu a napardas a rinugianda a dadaelen ti buyot ti pasta... Ngem awan ti nangnamnama nga, no awan ti aniaman a pakdaar, rummuar ni Adolf Hitler iti dasig ni Mussolini Jr.
  Nupay no kitaem dayta, awanen ti ad-adda a di ninamnama.
  Naabak ti Alemania iti Umuna a Sangalubongan a Gubat iti Russia ken napukawna ti kaaduan a teritoria iti Russia. Ket no nabalinan dagiti Aleman a nagun-od manen ti napukawda idiay Laud buyogen ti interes, ngarud idiay Daya, prangka a pagsasao, awanen ti nabati kadakuada.
  Isu a talaga a nagbilang ni Hitler kadagiti baro nga armasna, nangruna dagiti disko ken flying saucer. Mainayon pay, patien ti Fuhrer a iti daytoy a gundaway nalaklaka ti makiranget iti Russia ngem iti Umuna a Sangalubongan a Gubat, tangay ti Alemania ken Italia ti mangidaulo iti kompania a dida maaddaan iti maikadua a prente.
  Naaramid met ti kalkulasion a ti Japan, a nasaktan kadagiti Ruso, ket sumrek met iti gubat iti Adayo a Daya ket igalutna sadiay ti kabusor. Mabalin a makikadua ti Portugal ken España iti koalision, kas iti Britania ken Francia? Naas-asidegda nga amang iti Alemania ngem iti Russia. Ket sumagmamano a namnama ti naipit iti USA!
  Maysa pay, ti Amerika ket nangibangon ti maysa a nakaskasdaaw a marina, adu a pagluganan ti eroplano ken nangmoderno ti armada ti tangkena - urayno daytoy ket nababbaba pay laeng iti kaadu ken kalidad kadagiti lugan ti buyot ti Daan a Lubong.
  Nagtalinaed nga autokratiko ken naan-anay a monarkia ti sistema ti kagimongan idiay Tsarista a Russia. Ti Tsar ken Emperador ti All Rus" ket addaan iti naan-anay a pannakabalin: ehekutibo, lehislatibo ken hudisial. Awan ti Parlamento. Adda idi Konseho ti Estado dagiti tattao a dinutokan ti emperador, ngem addaan laeng dayta kadagiti kalintegan a mangbalakad. Nangipaulog a mismo ti ari kadagiti linteg, kasta met dagiti bilin. Adda met kalinteganna a mangpapatay ken mangpakawan, nupay, siempre, adda met pannakabista. Naikkat dagiti bista ti hurado kalpasan ti pannakapapatay ni Nicolas II, isu a ti hudisial a sistema ket dinutokan ken inikkat met babaen ti tsar wenno dagiti opisial a dinutokan ti emperador.
  Agpada nga adda pagimbagan ken pagdaksan daytoy a sistema. Iti maysa a dasig, alisto a risuten ti emperador daytoy wenno dayta a parikut nga awan ti aniaman a panagsusupiat wenno katulagan, ngem iti sabali a dasig, ti nalabes a pannakakonsentrar ti pannakabalin iti maysa a dasig ti nanglapped iti gannuat ken nangted iti dakdakkel a gundaway iti burukrasia. Nangipasngay daytoy iti nagduduma a paborito ken paborito. Saan a nailasin ni Vladimir babaen ti nalabes a panaginsisingpet ken kinamatalek iti panagasawa. Nupay awan unay ti impluensia dagiti babbai kadagiti pagalagadanna.
  Iti tay-ak ti panagaramid iti tangke, adu ti nabileg ken nadagsen a lugan ti Tsarist Russia. Nupay kasta, impakita ti kapadasan dagiti operasion a pannakigubat idiay Africa a napateg unay ti panagmaneho ti tangke. Kas resultana, ti kangrunaan a tangke ti Russia ket saan a lumabes iti uppat a pulo ket lima a tonelada. Yantangay ad-adu a timbang ti nangpataud kadagiti parikut iti abilidad iti ballasiw ti pagilian, uray kadagiti nalawa a riles.
  Pagay-ayat ti tsar dagiti nadagsen a tangke, ngem dagiti mamalbalakadna ti nanglapped iti emperador a mangikabil kadagita iti masa a produksion. Ngem ti innem a pulo a tonelada a makina ket magun-odan iti dua ribu a kopia. Ket ti kalatakan a tangke, ti "Nikolai" - 3, ket napataud iti innem a pulo ket tallo a ribu.
  Ket ti makina ket agdagsen iti uppat a pulo ket lima a tonelada, ken ti paltog ket addaan iti kalibre a 122 a milimetro. Ti frontal armor ket dua gasut a milimetro, ti likudan ken sikigan ket 120 milimetro, ti layout ket klasiko.
  Napasnek nga interesado ni Hitler kadagiti nadagsen a makina. Ket kayatko ti maaddaan iti kinatan-ok ngem ti Nikolai iti tangke ti produksion. Ti Aleman a kotse ket ngimmato iti dagsen aginggana iti 75 a tonelada ken, daytoy ket dati a limitasion, gapu ti kinapudno a ti dakkel a masa ket narigat unay a maibiahe kadagiti linia ti riles.
  Ti Aleman a lugan ket armado iti 128-mm nga igam, addaan iti sango a kabal a 250 mm, ken sikigan ken likudan a kabal iti 180. Ti layout ket asideg met iti klasiko.
  Iti numero, mamitlo a nababbaba ti tangke ti Alemania ngem iti tangke ti Soviet. Saan a madakamat dagiti rigat ti panagusar kadagiti nadagsen unay a makina.
  Nupay kasta, dagiti alikamen ti Ruso ket naiwaras kadagiti nalawa a lugar, ken iti sektor ti Europa ti sango adda ti agarup a panagpapada ti bilang dagiti lugan ken inpanteria. Nupay iti pangkaaduan ti buyot ti Russia ket ad-adu nga amang ngem ti buyot ti Alemania. Ket dakkel ti populasion ti Russia: iramanna ti India, China, kaaduan nga Africa, Middle East, Persia, Indochina ken adu pay.
  Siempre, ti desision ni Hitler a mangraut iti Tsarist Russia, uray no ikabilanganna nga adda Japan ken Italia iti dasigna, ken mabalin a ti Francia ken Britania, ket dakkel a sugal. Ngem dakkel nga adbenturero ti Fuhrer.
  Nasken a maipalagip a dagiti disc plane a nangipit ti Third Reich iti kasta a nangato a namnama ket saan unay nga epektibo iti praktis. Ti pannakaparsua ti napigsa a laminar jet ti nangiturong iti dakkel a pannakausar ti gasolina, ket nagbalin a medio ababa ti panawen ti panagtayab dagiti agtaytayab a platito. Isu a mabalinda ti agtignay, uray no ikabilanganda ti nakaro a kapartak kadagiti saan a partikular a distansia. Mainayon pay, ti laminar flow ti nangsalaknib iti disc manipud kadagiti babassit nga armas, ngem iti kasumbangirna linapdanna ti panagputok manipud iti agtaytayab a platito.
  Isu a dagiti Aleman mabalinda laeng nga ibaba dagiti missile a makontrol ti radio manipud kadagiti diskette-da, ket kalpasanna iti akikid nga anggulo, wenno babaen ti panangiddepda iti laminar flow, ngem maigiddato iti dayta agbalinda a nalaka a maapektaran.
  Ngem, uray kaskasano, inkeddeng ni Hitler a rauten ti Russia ket inwarasna dagiti barahana iti ay-ayam. Kanayonanna, pagamkan ti pasista a no maabak ti Italia, rautenda met. Adda bigote ken awan ti panagtalekna.
  Idi damo, nagun-od dagiti Nazi ti balligi gapu iti pannakaklaat ti panangraut ken ti nasaysayaat a pannakaorganisar dagiti tropada. Ngem saan a nasayaat ti pannakapili ti tiempo ti panangraut. Nangrugin a nagtinnag ti niebe ket nagdisso dagiti tangke. Mabalin koma a tiliwen dagiti Fritz ti paset ti Poland, agraman ti Krakow, ngem naipitda iti asideg ti Warsaw.
  Agturturong ti makina ti militar ti Russia... Ti Japan, kas ninamnama ti Fuhrer, ket simrek iti gubat, ngem awan ti kinatan-ok ti armadana ngem ti Armada ti Pasipiko ti Russia, ken agarup agpapada dagiti gubat. Ket praktikal a saan a nasinga ti Japan kadagiti puersana iti daga manipud iti teatro ti operasion iti Laud. Kanayonanna, nababbaba dagiti samurai ngem dagiti Ruso iti tangatang, agpadpada iti bilang ken kalidad. Ket sumagmamano laeng a babassit nga isla ti kabaelan ti Daga ti Agsilsilnag nga Init.
  Saan a nagdardaras dagiti naannad a da Franco ken Salazar a sumrek iti gubat. Napigsa unay a kabusor ti Russia. Masapul a buybuyaen ken aguraytayo. Iti pudno a pakasaritaan, limitaran ni Franco ti bagina bayat ti Maikadua a Sangalubongan a Gubat iti panangibaon iti asul a dibision dagiti pasista a boluntario.
  Ita kasla nangnangruna a di agpapada ti kinatimbeng ti pannakabalin idiay Africa.
  Napartak a napukaw ti Italia dagiti sanikuana iti nasipnget a kontinente.
  Idi primavera ti 1952, nangirugi ti buyot dagiti tsarista iti opensiba idiay Daya a Prussia ket nabalinanna a linabsing a nauneg dagiti depensa ti kabusor. Narigatan dagiti Nazi a nangbaybay-a iti panagabante ti buyot dagiti tsarista idiay Konigsberg, ngem nangrugin nga umabante dagiti tropa ti imperio iti Sudetenland ken Krakow.
  Naammuan a dagiti ad-adda a nasiglat a tangke ti Russia ket medio kabaelanda a labanan ti nadagsen, ngem saan unay a nasiglat a kabusor. Nasayaat met ti panagrang-ay dagiti dibision ti China iti sidong ti panangidaulo dagiti heneral a Ruso.
  Napilitan dagiti Aleman a pimmanaw idiay Krakow... Ket kalpasanna, gapu iti pangta ti pannakalikmut, nangrugida nga umatras manipud iti Vistula agingga iti Oder.
  Saan, saan a daytoy ti kurso ti gubat a ninamnama ti nasamsam a Fuhrer. Ngem bukodko a basol. Maysa pay, dagiti Pranses ken Briton, gapu ta naangotda ti pasista a panangsakup, dida pulos inkagumaan ti matay para iti Fuhrer. Isu a nasinga ti pannakapunno, ket kayat dagiti nasao a pagilian ti agtugaw a di awan mamaayna.
  Ket nakarkaro ti napasamak para kadagiti Aleman iti sango.
  Idi kalam-ekna, napukawen dagiti Aleman ti amin a sanikuada idiay Africa. Ket bayat ti kalam-ekna, idi primavera, naan-anay a nagsanuddan idiay Oder. Dagiti tropa ti Russia winayawayada ti Prague ken ti Sudetenland ket immasidegda iti Vienna. Kanayonanna, inabakda ti Italia ket sinakupda ti Roma, Naples, ken Sicilia. Isu a ti primavera ti 1953 awan ti inkarina a naimbag para kadagiti Nazi. Nupay kasta, idi Abril 8, 1953, kellaat a natay ni Hitler. Desperado a kidkiddawen ti baro a liderato ti Alemania ti talna.
  Sipaparabur nga immanamong ni Vladimir Kirillovich Romanov. Ngem nangina ti bayad dagiti Aleman iti daytoy. Ti baro a beddeng ket limmasat itan iti Oder: Ti Belhika, Olanda, ken Dinamarka ket nakaawatda ti kinasoberano, ngem iti uneg ti balangkas ti maysa a vasal nga estado ti Imperio ti Ruso. Nagun-od manen ti Francia dagiti dati a napukawna a sanikua, ngem ad-adda pay nga agpannuray iti Russia.
  Napukaw ti Italia ken Alemania ti amin a koloniada, a nagbalin itan a sanikua ti naarian a korona. Ti Italia a mismo ket nakaawat pay ti kasasaad ti maysa a Ruso a basalo, ken ti Sicilia ken Sardinia ket direkta a nagbalin a paset ti imperio ni Vladimir III.
  Napukaw met ti Alemania ti kaaduan a wayawayana ken nagbayad iti dakkel a reparasion.
  Napukaw met ti Hapon ti amin a sanikuana malaksid iti bukodna a teritoria ket napilitan nga agbalin a vasal nga estado. Ket inawat met ni Tsar Vladimir Kirillovich Romanov ti titulo nga Emperador ti Japan.
  Siempre, dayta a paset ti Australia a dati a kukua ti Land of the Rising Sun ket dimteng met iti sidong ti panangtengngel ti Russia.
  Idi Agosto 1953, kamaudiananna sinubok ti Estados Unidos ti bomba atomika. Walo a tawen kalpasanna, rimmuar ti nuklear a genie iti botelia. Uray kaskasano, saan a mapasardeng ti irarang-ay. Ket di maliklikan ti panagparang ti bomba atomika. Iti nakaro unay a senario, mabalin nga agparang dagiti nuklear nga igam iti maximum a duapulo a tawen a naladladaw ngem iti kinapudno.
  Buyogen ti sumagmamano a pannakataktak, rinugian ti gobierno ti tsarista a pinarang-ay ti sungbatna.
  Agingga ita, saan a makaikeddeng ti Estados Unidos a makigubat iti kasta a nabileg nga imperio. Maysa pay, saan unay a nalaka a madanon dagiti kangrunaan a sentro ti industria ken ekonomia ti Russia manipud iti ballasiw-taaw.
  Ket ti pannakapataud dagiti nuklear a karga kasapulanna agpadpada ti panawen ken kuarta! Adda pondo ti Estados Unidos, ngem agkurkurang ti tiempo. Ti Tsar a Russia, babaen kadagiti rekurso ken nabileg nga intelektual a potensialna, ket napardas unay a nangsukog iti giwang iti daytoy a benneg. Ket idi 1956, nagparang met ti bomba atomika idiay Vladimir III.
  Ti nakapatpateg a nababbaba ngem Russia iti populasion ken rekurso, in-inut a napukaw ti kapitalista ken demokratiko nga USA ti trump card-da.
  Ti laeng maaramidanda ket agusarda kadagiti nuklear nga igam kas panglapped ken padasenda a dadaelen ti Tsarist Russia manipud iti uneg. Ngem agingga ita dida pay nagballigi.
  Awan ti lalaki a kaputotan ni Vladimir Kirillovich a nabati manipud iti immuna nga asawana , ket nakiasawa manen. Ket nangpaadu iti agtawid, nga inawagan isuna iti George.
  Inaramid ti Tsarista a Russia ti panagpalawa iti law-ang. Idi 1959, agarup makatawen a nasapsapa ti panagtayab ti tao nga agturong iti Bulan ngem dagiti Americano. Kalpasanna idi 1971 idiay Mars. Nagbalinen a nataltalged ti agsinnublat a lubong ngem iti kinapudno.
  Idi 1975, nagdisso ti tao iti Venus. Idi 1980 iti Mercury. Idi 1981 iti maysa kadagiti satellite ti Jupiter. Ket idi 1992, iti laeng tawen ti ipapatay ni Vladimir Kirillovich Romanov, ti Ruso a kosmonaut ket sipapannakkel a nangsaka iti Pluto.
  Ni George nga immuna ket nagtawid ti korona idi agtawen iti sangapulo ket walo. Ket iti pangkaaduan, maibagatayo a sibaballigi unay a binusbos ni Vladimir a Maikatlo, ti Dakkel, ti 54 a tawen a panagturayna. Ket kalpasanna nagtultuloy ti dinastia ni Romanov.
  
  
  
  NICHOLAS TI MAIKADUA A KADAANAN TI QUESTS!
  Ibagatayo a ni Tsar Alexander the Third, iti kasumbangirna, nasapsapa a natay: idi 1987 manipud iti panangpadas a mangpapatay nga inorganisar ti in-inauna a kabsat ni Lenin: ni Alexander.
  Kasla nakarkaro pay. Ngem saan a talaga. Ni Nicolas II ket nagbalin a tsar a nasapsapa, ken nasapsapa a nakiasawa: tapno maikabil ti anakna iti trono no adda mapasamak. Ngem naiduma ti asawana, ken nasalun-at ti agtawid, ket sigurado nga awan ni Rasputin. Ket ngarud idi damo, iti pangkaaduan, kas iti pudno a pakasaritaan: maibangbangon ti TRANSIB, rumangrang-ay ti ekonomia - panagsaknap idiay China. Pudno, maar-aramid dagiti barko idiay Baybay Baltic makatawen sakbayna. Ket ad-adda bassit a uplift, gapu iti nasapsapa a panagpangato ti financial genius a ni Witte.
  Saan unay a nasayaat ti panangrugi ti gubat iti Japan, ngem nakalibas dagiti Varyag, ket saan a natay ni Almirante Makarov. Nagbalbaliw bassit ti estoria, ken naiduma bassit ti amin. Ngem iti pudno a pakasaritaan, kinapudnona, bassit laengen ti nabati a tiempo dagiti Varyag tapno makalisida, ket ti ipapatay ni Almirante Makarov ket sapasap nga aksidente ken saan a mapasamak.
  Ti armada ti Russia, nga indauluan ni Almirante Makarov, ket nagtignay a medio nasigo ken linnedda dagiti barko ti Japan. Ket kalpasanna, idi napabettak ti dua a barko a pakigubat dagiti Hapones iti mir, rinaut ni Makarov dagiti samurai ket inlunodna ti sabali pay a dosena ket kagudua a barko.
  Kayatna a sawen, nasayaat ti amin. Ket napukaw ti Japan ti kinatan-okna iti baybay.
  Ngem iti daga, nagbalin a nakapkapuy dagiti samurai. Ni Kuropatkin ket sinalungasingna amin a panagpadas dagiti Hapones nga umabante ken dakkel ti nadadael kadakuada. Nupay kasta, saan unay a desidido ti panagtignayna. Ngem di nagbayag simmangpet dagiti barko ti Russia manipud Baybay Baltic, ket kamaudiananna natengngel ni Makarov ti amin a dandanum.
  Rinugian pay ketdi dagiti Ruso ti nangidisso kadagiti tropa idiay Taiwan, ken kalpasanna iti rangkis ti Kuril.
  Agingga a bimmallaet ni Theodore Roosevelt ken nangitukon iti panangibabaet. Inawat ti Russia ti Manchuria, Korea, Mongolia, ti kadena ti Kuril, ken Taiwan.
  Nagparang met ni Zheltorossiya. Iti kasta nabukel ti baro nga imperio.
  Nupay kasta, saan pay a nagbalin a natangsit unay ti ari. Idi 1914, bimtak ti Maikadua a Sangalubongan a Gubat. Nasaysayaat ti pannakaisagana ti Russia para iti daytoy a gubat: napigpigsa ti ekonomia, dakdakkel ti teritoria ken populasion, ken awan ti kapanunotan iti dalan. Maysa pay, awan ti recession a pinataud dagiti riribuk ken ti makunkuna a rebolusion.
  Nagtultuloy ti Umuna a Sangalubongan a Gubat buyogen ti nagduduma a tukad ti balligi. Adda dagiti biddut ken balligi dagiti heneral a Ruso. Ngem idi 1915, nabaelan dagiti Aleman ti nakagun-od iti basbassit a balligi, yantangay dakdakkel ken nasaysayaat ti suplay ti buyot dagiti tsarista. Ngem kaskasdi, napukaw ti Russia ti kagudua ti Poland ken Galicia. Ngem dagiti Aleman ket dida nakastrek ti Belarus ken dagiti estado ti Baltiko - ti linia ti sango ket limmasat iti Vistula.
  Ket iti maikasangapulo ket innem a tawen, nakagun-od ti buyot dagiti tsarista iti dakkel a balligi maibusor iti Austria ken Turkey. Dandani naan-anay a naabak dagiti Otomano. Kas met laeng iti panangtiliw dagiti Austriano iti Przemysl ken Krakow. Nagbalin a mabuteng ti Alemania. Idi primavera ti '17, innala dagiti Ruso ti Istanbul. Nagun-od met ti Tsarist Russia dagiti dakkel a balligi bayat ti opensiba iti kalgaw maibusor iti Austria ken Alemania. Ket idi otonio, idi nakadanonen dagiti tropa ti tsarista iti Oder, simmuko ti Alemania. Simmaruno ti pannakabingbingay ti Austria-Hungary ken Turkey. Inawat ti Russia ti Asia Menor, makin-amianan nga Iraq, ken Istanbul. Dagiti pagarian ti Galicia, Bukovina, Tsekoslovakia ken Hungaria ken Krakow. Plus Danzig, paset ti East Prussia, rehion ti Klaipeda . Gapuna, namin-adu a pimmigsa ti Russia. Ket dakkel met ti bayad ti Alemania a reparasion.
  Saan a nagdardaras ni Tsar Nicolas II a mangala iti amin ken amin. Ngem dagiti Ruso, Briton ken Pranses ti nangbingay iti Saudi Peninsula. Kalpasanna, biningay dagiti Briton ken Ruso agpadpada ti Iran ken Afghanistan. Nakompleto ti pannakabingbingay manen ti lubong.
  Agingga idi 1929, umad-adu ti intero a lubong, agingga a bimtak ti Great Depression. Idi 1931, rinugian ti Japan ti gubat maibusor iti Russia. Ket dagus a naabak dayta ket, agraman amin a sanikua ti Pacifico, sinakupna. Ket kalpasanna dimteng ti referendum ken pannakairaman idiay Russia.
  Gapu ta ginundawayanna ti panagkapuy ti Britania, Francia, ken Estados Unidos, a sinaplit ti Great Depression, indauluan ni Tsar Nicholas II ti gubat tapno matiliwna ti China. Ket daytoy ti nagbalin a dakkel a panangparmekna.
  Tapno medyo mapapartak ti Russification, ni Nicholas II ket nagaramid ti saan a panagpammarang a pangngeddeng - isu ket opisial a nangiyam-ammo ti poligamia idiay Rusia - a nangbalbaliw ti teolohia ken dogma ti Ortodokso nga Iglesia. Kastoy ti pannakaadaptar ti reporma.
  Ket innala ti ari ti maikadua nga asawa. Naparegta dagiti Ruso a makiasawa kadagiti ganggannaet ken maaddaan iti adu nga annak. Masapul met a Russified ti nagdakkel a China. Ania ti kasayaatan a pamay-an tapno maaramid daytoy? Mangasawaka kadagiti babbai nga Insik!
  Idiay Alemania, saan a nagturay ni Hitler. Iti daytoy a sarita, bassit ti nagkuranganna. Extremista unay. Ti kangrunaan a makapungtot ket ti pasista a ni Mussolini, a nangkautibo iti Ethiopia. Ket ti panagarapaap nga agbalin a baro a Cesar ken Troya ket nagtubo a nagbalin a maymaysa.
  Idi Mayo 1937, bimtak ti gubat iti nagbaetan ti Russia ken Italia. Kas napasamak, nagbalin a panagpakamatay ni Mussolini. Dagiti tropa ti Russia sinakupda ti intero nga Italia iti dua a bulan, ken iti sabali pay a tallo amin a kolonia ti estado. Ti Tsarista a Russia ket kamaudiananna inramanna met ti Romania ken Yugoslavia, ken kalpasan bassit ti Bulgaria. Gapu ta nalpasen ti pannakaikapet dagiti teritorio. Idi otonio ti 1939, natay ni Nicolas II. Ket ti agtawid kenkuana, ti naan-anay a nasalun-at a ni Alexei II, nagbalin a baro a tsar.
  nagturay ni Nicolas II iti limapulo ket dua a tawen - a nanglab-aw iti resulta ni Ivan the Terrible. Ket nagbalin a ti panagturayna ti kababalligian iti pakasaritaan ti Russia, ket dagiti panangparmekna ket basta makadadael iti rekord. Awan pay ti ari a nakatiliw iti kasta unay. Nagnaed kamaudiananna ti Russia idiay China, ken pimmigsa iti amin a direksion.
  Nupay kasta, ngarud, iti sidong ni Alexei a Maikadua, nangrugi ti napaut a panawen ti talna. Saan a kayat ti Francia, Britania, ken USA ti gubat. Ngem nadisarma ti Alemania ken awan ti pigsana. Isu a timmaud ti kasasaad a nagbalin a kalmado.
  Nagtultuloy nga adda dagiti kolonial nga imperio. Nagtalinaed ti Russia a kadakkelan a pagilian, ngem pormal a ti Britania ti maikadua a pannakabalin ken nababbaba bassit ti kalawana ngem iti imperio ti Tsar. Nupay kasta, ti Australia, South Africa ken Canada ket gistay agwaywayas a dominio. Ket idiay India... Idi 1968, bimtak ti dakkel nga iyaalsa idiay India ket kalpasan ti dua a tawen a gubat napapanaw dagiti Briton. Ngem simrek ti buyot dagiti tsarista iti teritoria ti India ket inleppasna dagiti protesta. Kalpasanna napukaw ti Britania daytoy a kolonia ket nagun-od ti Russia daytoy. Di nagbayag, innala met ti Russia ti abagatan ti Iran.
  Kalpasan ni Alexei a Maikadua idi 1969, ti trono ket tinawid ni Nicholas a Maikatlo. Umad-adu idi ti Imperio ti Zarista. Isu a napukaw ti Francia ti panangtengngelna iti Indochina ken Thailand idi 1979. Ket immay met sadiay dagiti naarian a tropa.
  Ket idi dekada walopulo ken 90, ti Africa ket dimteng iti sidong ti panangtengngel ti Tsarista a Russia. Kalpasan ti 2001, simmang-at ni Peter, ti maikapat nga anak ni Alexei II, iti trono ti Russia.
  Ti Tsar a Russia ket iti daytoy a tiempo naagsepnan ti dandani amin nga Africa, Asia, ken nangpidut kadagiti kolonia ti dadduma a pagilian, agraman ti Indonesia. Ngem siempre saan a maikontra dayta iti Australia.
  Dimtengen ti panawen ti talna. Adda nuklear nga armas ti USA, Britain ken France, addaan iti economic power ti Germany. Ti Russia ket addaan iti bileg ti ekonomia, nuklear nga igam, ti kadakkelan a buyot iti lubong ken populasion. Ket kaskasdi nga absoluto nga autokratiko a monarkia nga awan ti parlamento. Dagiti Americano, gapu ta maikadua a pannakabalin, wenno uray pay maysa a superpower, pinagbalinda daytoy a panagkunkuna iti Russia.
  Nupay kasta, ti kaawan ti demokrasia ket saan a pulos a nanglapped iti panagrang-ay ti panagrang-ay. Nangnangruna, idi pay 1943, idiay Tsarist Russia, ti immuna a tao ti nagtayab iti law-ang. Ket idi 1961 agingga iti bulan. Napasamak ti panagtayab idiay Mars idi 1974. Ket idi 2000, dandani amin a planeta ti Sistema Solar ket napasiar. Naisagsaganan ti dakkel nga ekspedision nga agturong kadagiti bituen. Isu ket nagrugi idi 2018, ken nakaungar iti Alpha Centauri.
  Isu a ti tsarismo dina lapdan a pulos ti panaggaraw ti siensia. Indeklara pay ketdi ni Pedro a Maikapat iti dinastia ni Romanov a nasaysayaat ti nalawlawag nga absolutismo.
  Nangruna iti likudan dagiti eskandalo a kanayon a mangyugyugyog iti administrasion ni Donald Trump.
  Maibilang pay laeng ni Nicolas II kas kadakkelan nga ari iti amin a panawen ken ili. Tsarist Russia a nakasakay iti kabalio ken ti hegemon ti lubong. In-inut nga agbalin a Russified ti ruar ken kolonia. Umad-adu ti pigsa ti imperio. Ket nagbalin a nasaysayaat a lugar ti intero a lubong.
  Ket apay? Pagyamanan ken Alexander Ulyanov, kabsat ni Lenin, a napapatay gapu iti regicide. Nagtalinaed a mismo ni Lenin iti ballasiw-taaw. Isu ket naam-ammona ti Wales ken nagbalin pay nga interesado nga agsurat iti siensia a piksion, a manipud iti daytoy ket nagbalin a nabaknang unay ken nagaramid ti nagan. Ket ngarud nagbalin a nalatak, nagbalin a nalatak ken nalatak, ket naipatarus iti adu a pagsasao. Natay ni Stalin idiay pagbaludan gapu iti tuberculosis ken, iti pangkaaduan, nagtalinaed nga ammo laeng dagiti espesialista. Di nagbayag ni Trotsky ket nairaman kadagiti rebolusionario nga aktibidad ken nagaramid ti nasayaat a karera a kas maysa nga opisial, a ngimmato iti ranggo ti aktual a Privy Councilor ken Deputy Minister. Nagbalin ni Voznesensky a ministro iti sidong ti tsar ket adu ti nagun-odna. Nagtalinaed ni Khrushchev a bassit a tiendaan ken saan a nakagun-od iti kinalatak. Timmakder ni Brezhnev iti ranggo a koronel. Nagserbi ni Andropov iti polis ken nagbalin met a koronel. Nagbalin ni Gorbachev a kangrunaan a negosiante ken showman. Nagtalinaed ni Yeltsin a tiendaan. Timmakder ni Putin iti ranggo a koronel iti nalimed a polisia ket nagretiro a buyogen ti dayaw. Bassit nga opisial ni Medvedev. Zhirinovsky, ti nangipasdek iti diario, ken showman. Pinadas ni Zyuganov ti agtrabaho iti nalimed a maibusor iti Tsar. Isut" nakaawat iti sentensia a pannakaibalud, kalpasanna nagbalin nga impormer para kadagiti nalimed a polis. Nagretiro nga addaan iti ranggo a kapitan. Nangato laeng ni Zhukov iti ranggo a major. Nagbalin a teniente heneral ni Vasilevsky, nagbalin a teniente heneral ni Shaposhnikov. Kolchak grand admiral ken agtagikua iti adu nga order. Nagbalin met ni Makarov nga grand almiral, ta nakiranget idi Umuna a Sangalubongan a Gubat. Nupay kasta, saan nga iti umuna, no di ket iti kakaisuna a gubat sangalubongan, yantangay awan ti maikadua a gubat sangalubongan. Nagbalin a nalatak... Nagbalin ni Brusilov a field marshal ken agtagikua iti Order ni San Andres nga Umuna a Naayaban. Nagbalin a field marshal da Denikin, Wrangel, Kornilov, ken Kuropatkin.
  Ket nasayaat ti biag iti sidong dagiti ari. Ket saan a ngimmato dagiti presio iti nasurok a sangagasut a tawen. Ket ti ruble ket addaan iti natalinaay a balitok a backing a 0.77 a gramo. Ket adu a tattao ti nagbiag a nasayaat iti sidong ti ari.
  Agpapada ti kalintegan ti tunggal maysa ken adu ti nangawag iti bagbagida a Ruso, uray dagiti Africano. Nasayaat ti panaglabas dagiti bambanag para iti amin iti sidong ti Tsar. Para laeng kadagiti Judio a saan nga Orthodox a relihion ti nagtalinaed ti kalikaguman a panagnaed. Ngem bimmassit dagitoy.
  Nupay kasta, iti sidong ti tsar, adda sumagmamano a parikut. Maysa kadagita, ti nangato a bilang dagiti maipasngay ken nababa nga ipapatay ti nangiturong iti nalabes a populasion. Ngem marisut koma daytoy babaen ti pannakapalawa ti law-ang. Kanayonanna, ti irarang-ay ti siensia ken agrikultura ti namagbalin a posible a masolbar ti parikut ti bisin. Umdasen ti taraon ti amin. Ngem ti iyaadu ti populasion iti imperio ket nasurok a tallo a porsiento iti kada tawen. Ket daytoy ti nangpangta iti riribuk iti masanguanan.
  Nakasarak ti gobierno ti tsarista iti dalan a rummuar iti panagpalawa iti law-ang. Ket kasla nainkalintegan dayta. Ket naaramid dagiti baro a starship ken naaramid ti panagsirarak kadagiti superluminal a kapartak.
  
  
  
  LIMAPULO A TAWEN NI ALEXANDER TI TALLO - TI NAIMBAG!
  Naballigi ti panangpadas a mangpapatay ken Alejandro II idi 1866. Kas resultana, natay ti ari a manangwayawaya. Ket ni Alejandro a Maikatlo simmang-at iti trono. Ti pagimbaganna ket awan ti tiempoda a mangilako iti Alaska, ken saan nga aggargaraw ti baro nga emperador ti Russia a mangisuko iti aniaman a daga. Uray no adayoda ken saan pay unay a napateg.
  Maysa pay, nasapsapa pay a nangrugi ti pannakaibangon ti dalan nga agturong idiay Siberia nga agturong idiay Vladivostok. Ket dimmanon koma dayta idiay Chukotka!
  Ni Tsar Alejandro a Maikatlo ket napigsa, desidido, napigsa ti pakinakemna, nasalun-at, ken napigsa unay iti pisikal. Nagturay buyogen ti natibker nga ima, ket iti sidongna simrek ti Russia iti panawen ti kadakkelan a kinarang-ay ken gapuanan!
  Isu a nasayaat ta ti naindaklan nga emperador nangrugi nga agturay iti sangapulo ket lima a tawen a nasapsapa ngem iti pudpudno a pakasaritaan!
  Kas pangrugian, siuulpit a nanglapped iti amin a protesta dagiti rebolusionario ken ni Narodnaya Volya. Kalpasanna, rinugianna a repormaen ti buyot ken navy. Buyogen ti panangurnos kadagiti bambanag.
  Adu ti nagun-od ti ari. Naaramid dagiti kalsada, rangtay, paktoria, ket napartak a rimmang-ay ti pagilian ti kapitalismo. Bayat a mataginayon ti autokrasia. Nangaramid ti gobierno ti tsarista kadagiti babassit a gubat, nga immakar iti ballasiw ti Sentral Asia ken pinalawa ti impluensiana sadiay.
  Bimtak ti dakkel a gubat iti Turkey idi 1977. Nasaysayaat pay, naparpartak, ad-adda a naballigi ti panaglabasna a basbassit ti pannakaabakna ngem iti pudno a pakasaritaan. Nagsilnag iti dayta ti kinalaing ni Skobelev iti naan-anay a lawag!
  Dagiti tropa ti Russia inabakda dagiti Turko babaen ti basbassit a pannakadadael. Ket nabalinanda nga innala a dagus ti Istanbul. Yantangay simmangpetda sadiay sakbay ti English squadron. Naballigi unay daytoy a gubat ta ti ari-padi ket napanaganan iti Naballigi nga Alejandro! Ket nagbalin ni Skobelev a kaubingan a field marshal iti pakasaritaan ti Russia.
  Nabingay ti Türkiye. Sinakup dagiti Briton ti Egipto ken Sudan. Innala ti Russia ti Iraq, Palestina, Syria, ken paset ti Saudi Arabia, Asia Menor, amin nga Armenia, ken ti Balkan!
  Gapuna, medio napartak ken medio nalaka, nakautibo ni Alejandro a Maikatlo iti dakkel a teritoria. Ket intuloyna ti panagsaknapna iti abagatan. Ti panagakar babaen ti Iran, Turkmenistan, ken ad-adayo pay nga agturong idiay Afghanistan!
  Inkabil met ti buyot ti Tsar ti imatangna iti India! Nakasagana dagiti Briton a makigubat. Rimmuar ti aliansa ti Russia, Alemania, Austria-Hungary maibusor iti Francia ken Britania.
  Napan ti Alemania iti opensiba maibusor iti Republika ti Manok idi 1992. Indeklara ti Britania ti gubat maibusor iti Alemania ken Russia. Ti Austria-Hungaria ket nakagun-od ti Bosnia ken Herzegovina, ken rinautna ti Italia.
  Ti Rusia ket nangrugi ti kampania a maibusor ti India, ken dagiti sanikua ti Pransia ken ti Indotsina. Kastoy ti aktual a nangrugian ti Umuna a Sangalubongan a Gubat. Ngem agkakaduadan ti Russia ken dagiti Aleman!
  Rinaut met ti Russia ti Egipto.
  Dagiti tropa ti tsarista, babaen ti suporta ti lokal a populasion, sakupenda ti India ken Iran. Ad-adda a sumrekda iti Indochina. Ket dagiti Prussia parmekenda manen dagiti Pranses ket likmutenda ti Paris.
  Maysa pay, agkedked dagiti Republikano a sumuko. Ket naraut ti Paris, nadadael unay. Ti Aleman met ti mangtiliw agpadpada iti Belgium ken Holland.
  Nabayagen a makigubgubat ti Britania. Sakupen dagiti tropa ti Russia ti Egipto ken Sudan. Adda gubat iti baybay. Aggargaraw ti buyot ti Russia iti ballasiw ti Africa. Agingga iti South Africa. Ket agkolekta kadagiti kolonia para iti bagina. Mangala met dagiti Aleman iti sumagmamano a banag.
  Ngem naigamer ti Austria-Hungary iti gubat iti Italia. Pudno, idi 1894, tinulongan dagiti Aleman dagiti Austriano. Ket makompletoda ti panangparmek iti Italia.
  Kalpasanna ti pagilian dagiti kahel ket nabingbingay iti nagbaetan ti bagbagida.
  Umakar ti gubat iti baybay. Ket ditoy a maiparangarang ti kinalaing ti komander ti naval a ni Admiral Makarov. A makagun-od iti sumagmamano a naraniag a balligi. Pilitenna ti amo dagiti baybay a sumuko.
  Ti Russia ti nangtengngel iti India, Indochina, kaaduan nga Africa, ken kasta met ti Australia, a pinaruarna dagiti Briton manipud sadiay. Pimmanaw dagiti tropa ti Russia iti Britania ken Canada. Kasta met a nangipasdek iti kolonia sadiay. Gapuna, napukaw ti Britania ti gistay amin a koloniana, ket nagun-od ti Russia dagita. Ti pannakatiliw ti Canada ket pinasimple babaen ti panangtaginayon ti Russia iti panangtengngel iti Alaska. Ket ti kaadda ti nabileg unay nga armada. Ket ti henio da Almirante Makarov ken Rozhdestvensky.
  Bueno, saan laeng a dayta. Nagturong ti Russia iti China. Kasta met a naballigi unay. Ket idi 1904, nangrugi ti gubat iti Japan.
  Ngem saan a kas iti pudno a pakasaritaan, nagbalin a saan a narigat daytoy a gubat, no di ket napartak. Maysa pay, medio nakapuy ti armada ti Japan, idinto ta ti Russia, iti kasumbangirna, napigsa unay. Gapu ta naparmekda dagiti Hapones, kinautibo dagiti tropa ti Russia ti Tokyo. Ket kalpasanna naangay ti referendum, ket ti napalaus a kaaduan kadagiti Hapones ti nagbutos a makikadua iti Russia.
  Nangabak ni Tsar Alexander III iti baro a balligi. Kalpasanna, dimteng ti boluntario a napilit a pannakaikapet ti China. Isu a rehion kalpasan ti rehion, probinsia kalpasan ti probinsia. Dakkel unay ti dimmanon ti naarian nga imperio. Manipud USA, amin a Canada ken Alaska, amin nga Asia, Austria, ti rehion ti Pacifico. Iti South Africa ken panagtagikua dagiti Aleman idiay Makinlaud nga Africa.
  Plus met ti Austria-Hungary. Kasta a nalawa a pannakabalin.
  Ngem, siempre, ad-adu pay ti kayat dagiti Aleman ken Austriano. Ti Francia ket sakupen pay laeng ti Alemania. Ti Britania, a nasaktan iti Russia, kayatna met ti gubat.
  Nabalinan ti Kaiser ti nangbukel iti koalision: Espania, Portugal, Alemania, Austria-Hungary ken Sweden maibusor iti higante a Russia. Nabalinan met dagiti Aleman a tiliwen ti Denmark ken Norway bayat ti gubat iti Britania. Nabuangay ti nabileg a koalision.
  Ket nangrugi ti gubat idi Agosto 1, 1917. Iti mismo a kanito idi natay ni Alejandro a Maikatlo ket simmang-at ni Nicolas II iti trono. Naaramid ti kalkulasion a no awan ti naindaklan a monarka a kas ken Alejandro a Maikatlo, a nakaungar iti limapulo ket maysa a tawen, sigurado a maabak ti Russia.
  Ngem addaan ni Nicolas II iti manayon ken nabileg a pannakabalin. Awan ni Rasputin ken ti masakit nga agtawid. Isu a mabalinna ti makiranget iti koalision.
  Ket nangrugi ti gubat... Kasla bagyo ti inyap-ap dagiti Aleman. Sinabat ida dagiti tropa ti Russia babaen kadagiti nabileg a kontra-atake. Bimtak ti dakkel ken narungsot a panaglalaban.
  Ni Nicholas II, iti pangkaaduan, a nagpannuray iti kadena dagiti sarikedked, naan-anay a naibusna dagiti yunit ti Alemania ken Austria. Ket kalpasanna, nangirugi iti kontra-ofensive. Ket idiay Africa, dagiti tropa ti Russia, nga agus-usar kadagiti kaunaan iti lubong a nalag-an nga all-terrain tank, naan-anay a pinarmekda dagiti Austriano ken Aleman. Ket indalusda ti Nasipnget a Kontinente.
  Agpada a medio napartak a naparmek ti Sweden ken Norway.
  Nagpaut ti gubat iti makatawen ket kagudua ken nagpatingga iti buyot ti Russia, nga ad-adu ken napigpigsa ti tangke, a nangkautibo iti intero nga Europa. Kalpasanna, natnag ti Britania. Kamaudiananna, nangipasdek ti Russia iti dominasion iti makindaya a hemispero.
  Ket nagbalin met a dakkel a manangparmek ni Tsar Nicolas II. Nagturay ti talna agingga idi 1929, idi bimtak ti Great Depression. Ti sapasap a krisis ti ekonomia ti nangiturong iti kinapudno nga idi 1931, idi laeng Mayo 1, nangrugi ti gubat iti nagbaetan ti Russia ken ti maudi a dakkel a superpower, ti USA!
  Simrek ti buyot ti Tsar a ni Nicholas II kadagiti beddeng ti America. Saan a patas dagiti puersa. Dandani awan ti tangke ti Americano ken saan unay a nasanay. Ket mamin-adu nga ad-adu ti Russia ngem ti Estados Unidos. Nasaysayaat met dagiti komander ti imperio ti tsarista. Isu a nagturong ti gubat iti maysa a dalan manipud pay idi damo. Mangabak ken umab-abante ti Russia. Ket idi Setiembre 30, kalpasan ti pannakatiliw ti New York ken Washington, simmuko ti Estados Unidos. Gapuna, nabaliktad ti sabali pay a panid ti historia. Idi 1934, inrugi ni Nicolas II ti panangraut iti Mexico sa agpangato idiay Latin America, a sinakupna dagiti estado ti Latin. Agingga a natnag ti naudi nga agwaywayas a republika ti Chile idi Disiembre 1936.
  Gapuna, kamaudiananna nakompleto ni Nicolas II ti estoria. Pinagkaykaysa ti Tsarista a Russia ti amin a pagilian ken tattao iti planeta a Daga.
  Idi Nobiembre 7, 1937, nadungpar ti Emperador ti amin a planeta a Daga a ni Nicholas the Greatest iti eroplano. Ket nagpatingga met ti panagturayna. Nagbalin nga ari ni Alesey II. Maysa a nasalun-at, agtutubo nga agtawid - agarup tallopulo ket tallo. Iti sidongna, nangrugi ti panagsaknap ti law-ang. Baro a beddeng ken baro a panagtayab. Saan a nagkupas ti monarkia. Nagkaykaysa ti sangatauan ken parmekenna ti law-ang.
  GENERALISSIMO KONDRATENKO TI PANANGIWANWAN
  Natay ti komandante ti Port Arthur;kinapudnona, iti pudpudno a pakasaritaan, nasugatan ti ulona, ngem limmasat ti maysa a pirsay ti pirsay iti sumagmamano a milimetro nga as-asideg iti utek. Iti ababa a pannao, natay ti traidor a nangisuko iti sarikedked ket ti lugarna ket innala ti bannuar ti depensa ti Port Arthur, ni Kondratenko.
  Tapno mapapigsa ti depensa ti sarikedked, ti baro a komander ket insuratna amin dagiti marino ken artileria ti naval iti takdang, ken disarmarna ti eskuadron, ngem pinatibkerna ti Port Arthur.
  Kas resultana, naan-anay a nasalakniban ti sarikedked, agraman dagiti nasigo nga aramid ni Komander Kondratenko. Naballigi ti panagtengngel ti depensa. Ni Kondratenko ket pinatibkerna ti depensa ti sarikedked ti Vysokaya iti panaglabas ti panawen ken dagiti Hapones ket dida nabalinan nga alaen daytoy.
  Idi agngudo ti Disiembre, naibus dagiti samurai gapu kadagiti panangraut. Idi Enero adda panagtalna gapu iti panangpadas ni Kuropatkin a manglukat iti dayta, ngem saan unay a naballigi dayta.
  Idi Pebrero adda sabali a panangraut, ket manen naisubli dayta babaen ti nakaro a pannakapukaw para kadagiti Hapones.
  Bayat ti panagdepensa, ti ubing a lalaki a ni Oleg Rybachenko ket bannuar ti panagtignayna. Idi tiempo ti pannakalakub, sangapulo laeng ti tawen daytoy a cabin boy. Nakiranget ti ubing kadagiti nataengan ken napan kadagiti reconnaissance missions.
  Impakitana ti bagina a natured ken mannakilaban unay. Ket ti depensa ti nangtengngel. Ita, dimtengen ti Marso... Nagsanud manen dagiti Hapones. Saan a napasamak ti Nadara a Domingo idiay Russia, gapu ta ni Tsar Nicholas, yantangay nasayaat ti rikna ni Port Arthur, rimmuar kadagiti tattao. Napunno manen ti buyot ti Russia ket dumakdakkel ken dumakdakkel. Idi arinunos ti Marso, pinadas dagiti Hapones ti umabante, ngem dakkel unay ti kinatan-ok dagiti puersa ni Kuropatkin iti numero ket naparmekda ti amin a panangraut.
  Ket nasaysayaat pay, naigalut dagiti yunit ni General Legs gapu iti pannakalakub ti Port Arthur. Kalpasan a nakaro ti pannakapukawda, nagsanud dagiti Hapones. Ngem nagduadua manen ni Kuropatkin.
  Idi ngudo ti Abril, simmaruno ti baro a panangraut, a nupay kasta, naisubli met.
  Ket ni Oleg Rybachenko, daytoy natured nga ubing ket nakatiliw pay iti maysa a koronel a Hapones, nga agus-usar iti silo, siempre.
  Idi rugi ti Mayo, babassit laeng a panaglalaban ti napasamak, ket idi maika-25 ti eskuadron ni Rozhdestvensky simrek kamaudiananna idiay Port Arthur. Nangyeg ti nalatak nga almirante iti limapulo ket maysa a barko, a bimmallasiw iti tallo a taaw a maminsan!
  Kalpasan dayta nakaawat ti depensa kadagiti pammabileg. Ket idi rugi ti Hunio simmaruno ti maudi a panangraut iti Port Arthur. Desperado ken narungsot ti panangraut. Naminsan manen a naisubli dayta babaen ti dakkel a pannakapukaw dagiti Hapones. Ti Tsar ket kamaudiananna inikkatna ni Kuropatkin ken dinutokanna ni Linevich . Idi katengngaan ti Hulio 1905, naabak kamaudiananna dagiti Hapones. Ket nagpatingga ti bannuar a depensa ti Port Arthur, a nagpaut iti nasurok a makatawen.
  Napadayawan ni Kondratenko iti Order ni San Andres nga Umuna a Naayaban. Ket inawatna ti ranggo a field marshal. Kalpasanna, ti eskuadron ni Rozhdestvensky, agraman ti Port Arthur, inabakda dagiti Hapones iti baybay. Maysa pay, natay a mismo ni Almirante Togo iti gubat.
  Napilitan ti Japan a makikappia iti Russia, babaen ti panangibabaet ti Estados Unidos.
  Masapul nga itedmi ti Kuril Islands ken Taiwan. Natalged ti Russia ti protektorado iti Korea, Manchuria, ken panangtengngel iti Port Arthur. Kanayonanna, nagbayad ti Japan iti dakkel nga indemnidad a maysa a bilion a balitok a yen iti Tsarist Russia.
  Ti balligi pinatibkerna ti saad ni Tsar Nicholas II. Pinalawa ti Rusia dagiti teritoriona, ket nangrugi a nabukel ti Zheltorossiya gapu iti boluntario a pannakaikapet dagiti rehion ti Tsina. Awan ti Estado a Duma - ti Rusia ket nagtalinaed a maysa nga absoluto a monarkia, nga awan ti parlamento.
  Siempre, gapu iti balligi ken napolitikaan a kinatalged, nasapsapa a nagtultuloy ti irarang-ay ti ekonomia ngem iti pudpudno a pakasaritaan ken napigpigsa.
  Nangrugi ti Umuna a Sangalubongan a Gubat kas iti pudpudno a pakasaritaan. Ngem ad-adda a naballigi dayta para iti Russia. Ania a buyot ti dakdakkel ken nasaysayaat, agraman gapu kadagiti reporma ni Field Marshal Kondratenko, ken napigpigsa ti ekonomia, ken nangatngato ti autoridad ti tsar.
  Nagpaut ti gubat iti nasurok la bassit a makatawen ken nagpatingga iti pannakarba ti Austria-Hungary, ken ti panagsuko ti Imperio nga Otomano ken Alemania. Ket ti Bulgaria, idi nakitana no ania ti angotna, innalana ti dasig ti Serbia ken Russia, kas, iti sabali a pannao, ti Italia ken Japan.
  Ni Field Marshal Kondratenko ket nakaawat ti kangatuan a ranggo - generalissimo. Ket nagbalin nga agtagikua iti dandani amin nga order, kas ken ni Suvorov. Nagbalin ni Brusilov a field marshal. Nangaramid da Almirante Kolchak, Kornilov, ken Denikin kadagiti karera. Ti Zarista a Rusia ket naikapet iti bagina: Galicia, Bukovina , Krakow Voivodeship, rehion ti Poznan , Klaipeda. Nagbalin met ti Czechoslovakia a paset ti Imperio ti Russia. Ket ti Asia Menor a kadua ti Constantinople. Ken makin-amianan nga Iraq.
  Amin, iti pangkaaduan, nagbalin a nasayaat. Biningay dagiti Hapones dagiti kolonia ti Alemania iti Rusia idiay Taaw Pasipiko.
  Kalpasanna, nabingay ti Saudi Arabia iti nagbaetan ti Russia, France ken Britain. Kalpasanna, kalpasan ti apagbiit a gubat, biningay ti Russia ken Britania ti Iran.
  Ket kalpasanna ti Afghanistan. Pudno, adda sangkabassit a panaglalaban sadiay. Ket saan unay a nagasat dagiti Briton idi damo.
  Nagun-od ti lubong ti kinatalged ken kinarang-ay. Agingga a dimteng ti Great Depression idi 1929. Ti Russia, kalpasan ti napartak a panagrang-ay, natnag met iti krisis.
  Idi 1931, rinaut ti Japan ti Russia, nga agsapsapul iti panagibales kadagiti napalabas a pannakaabakna.
  Ngem iti daytoy a gundaway, panagpakamatay dayta. Inabak dagiti tropa ti tsarista dagiti Hapones. Saan a pulos a lakay ni Almirante Kolchak, impakitana ti kinalaingna, a maipada ken ni Ushakov. Naan-anay a naabak ti Daga ti Agsilsilnag nga Init iti baybay ket kalpasanna nasakup. Sinaruno daytoy ti maysa a reperendum a ti kaaduan a Hapones ket nagbutos a pabor iti pannakikadua iti Russia.
  Gapuna, pinabileg ni Tsar Nicolas II ti pannakabalinna iti Taaw Pacifico. Intuloy ti Russia ti iyaakarna idiay China. Gapu ta kimmapuy gapu iti krisis, saan a nakibiang ti Britania, Francia, ken Estados Unidos iti panangtengngel iti Nailangitan nga Imperio.
  Idi 1933, nagturay ni Hitler idiay Alemania. Rinugianna nga isubli ti dati a pannakabalin ti dati nga imperio. Ket siempre inkagumaanna ti saan a makisuppiat iti Russia.
  Nakigayyem ni Mussolini idiay Italia iti Russia. Ket siuulimek a kinautibona ti Etiopia, a pinalawana dagiti koloniana. Adda pagsasaritaan maipapan iti pannakaparsua ti Triple Alliance.
  Kayat ti Zarista a Russia a sakupenna amin a kolonia ti kumapkapuy nga Inglatera ken Francia. Bueno, maawatan met dagiti Aleman ken Italiano. Adda bukod a plano ti USA.
  Idi 1937, nakikaykaysa ti Alemania iti Austria, a nangpataud iti Anschluss. Ket idi Nobiembre 1937, nadungpar ti maikadua nga eroplano manipud Nikolaev. Naballigi unay ti pannakasinga ti pagarian. Nagun-od ni Nicolas II dagiti dakkel a gunggona bayat ti uppat a pulo ket tallo a tawen a panagturayna.
  Inawaganda iti Nikolaev a Dakkel! Ket uray ti Katan-okan, nagbalinda a nangatngato ngem ni Pedro a Dakkel.
  Iti sidong ni Nicolas II, naikkat ti aldaw ti panagtrabaho iti sangapulo nga oras, ket nagbalin a kapilitan ken libre ti pito a tawen nga edukasion. Ti nasional a promedio a sueldo ket dimmanon iti 75 a ruble iti kada bulan nga addaan iti zero nga implasion ken balitok a suporta ti ruble. Ti naarian a kuarta ti karirigatan ken kaaduan a mabaliwan iti lubong.
  Ti Russia ket addaan idi ti kadakkelan a buyot iti daga iti lubong, ken nalab-awanna nga agpada ti Britania ken Estados Unidos no maipapan iti kadakkel ti armada.
  Dagiti tangke ti Russia ti kasayaatan iti lubong, kasta met dagiti eroplano. Ket dagiti helikopter iti dayta a tiempo ti dandani kakaisuna iti planeta a Daga. Ti kaaduan ken de kalidad nga armada ti submarino. Ti kasayaatan nga artileria. Narang-ay a teknolohia iti telebision ken video. Nangrugi met a napelikula ti kaunaan a sine ti kolor iti lubong idiay Tsarist Russia. Agraman ti panagyaman iti panagayat ni Tsar Nicholas II iti panagretrato.
  Kalpasan ti pannakaikapet ti Tsina, ti Russia ti immuna a puesto iti lubong no maipapan iti populasion, a nanglab-aw iti Britania nga addaan amin a koloniana.
  Riporma ni Tsar Nicolas II ti Ortodoksia ken pinagbalinna a legal ti poligamia. Adu ti naaramidan daytoy masirib a soberano. Ket pimmusay a saan a natupra, saan a naidadanes, a saan a napukaw ti Russia, no di ket maysa a naindaklan a tao. Ket ti sumagmamano laeng a milimetro a panaggaraw ti pirsay ti addaan iti kasta nga epekto iti pakasaritaan ti Russia. Ken kunada met nga awan ti naiparna iti historia! Kasta ti mapasamak. Agpada nga impakita daytoy ni Nicholas II ken ti penomenon ni Generalissimo Kondratenko.
  Ngem kalpasan ti ipapatay ni Tsar Nicholas, simmaruno ti temporario a panagluksaw. Umuna, natay ti monarka a ni Alexei II sakbay a makoronaan. Kalpasanna, natay met ti sabali pay nga agtawid, ni Kirill Vladimirovich Romanov. Ket ni Vladimir III simmang-at iti trono idi 1938. Ubing ti tsar, ngem iti pangkaaduan saan a maag ken medio napigsa ti panggepna ken ambisioso.
  Bueno, nagnegosio! Russia, Italy, Germany, kontra Britain, France ken mabalin nga iti masakbayan ti USA. Ditoy, siempre, napigpigsa nga amang ti Triple Alliance.
  Idi Mayo 1940, rinaut ti Alemania ti Francia, Belgium, Holland ken Britania. Rinaut ti Russia dagiti kolonia ti Pransia, Ingles, ken Olandes. Nangrugi ti di seremonial a panangagaw kadagiti teritoria.
  Saan a malabanan dagiti Briton ken Pranses ti buyot ti Russia. Ket iti las-ud ti makabulan ket kagudua, inabak dagiti Aleman ken pinilitda ti Francia, Belgium ken Holland a sumuko.
  Kalpasanna, sinakup ti Fuhrer ti Espania ken Portugal, ken sinakupda ti Denmark ken Norway. Sinakup ti Russia ti Sweden.
  Dandani maymaysa ti dasig ti gubat. Babaen ti suporta ti lokal a populasion, ti Russia ket nakatiliw ti India, Indochina, akin-abagatan nga Afganistan, akin-abagatan nga Iran, ti Makintengnga a Daya ken simrek idiay Egipto.
  Siempre, saan a malabanan dagiti kolonial a tropa ti buyot dagiti tsarista, ken saanda a talaga a kayat. Medio nataktak ti pannakaparmek ti Africa gapu iti kaawan dagiti kalsada ken nayunnat a komunikasion. Immakar dagiti Aleman iti ballasiw ti Africa babaen ti Gibraltar ken Morocco, dagiti Ruso babaen ti Egipto, ken kalpasanna idiay Sudan.
  Nupay kasta, ti daga ket ad-adda a lapped ngem ti panagresistir dagiti tropa ti Britania wenno Pranses. Manmano kadakuada, ken saan unay nga armasda, ken kaaduanna ket naggapu kadagiti lokal nga katutubo. A di ammo no kasano wenno kayatna ti makiranget.
  Idi 1940, saan a naitured ni Hitler ti nagdisso idiay Britania. Inrugina ti panangraut iti tangatang, a saan unay a naballigi idi damo. Ngem idi primavera ti 1941, simrek dagiti eroplano ti Russia iti gubat, ket nangrugi a maipasidong ti Britania iti mortal a panangpilit.
  Ket idi Agosto, simmaruno ti panagdisso dagiti nagtipon a tropa ti Alemania ken Russia, ket kalpasan ti dua a lawas a natangken a panaglalaban, ti pannakatiliw ti London.
  Kalpasanna ti intero a daya a hemispero, agraman ti Australia ken Baro a Selanda, ket nagbalin a Ruso, Aleman ken Italiano.
  Ngem adda latta ti USA.
  Inkeddeng ni Tsar Vladimir a rauten ti America. Sinuportaran da Hitler ken Mussolini iti daytoy a pangngeddeng. Ti Third Reich ket nangiyakar kadagiti tropa idiay Iceland, ken kalpasanna idiay Greenland ken Canada, ken ti Tsarist a Russia ket immakar idiay Alaska. Siempre, saan a patas dagiti puersa. Ti Estados Unidos ket addaan iti medio nakapuy nga armada ti tangke, ken basbassit nga amang ti populasion ngem ti Russia agraman amin a koloniana. Nupay narang-ay ti ekonomia. Ngem saan a malabanan ti kasta a monster.
  Gapu ta inrugida ti opensiba idi 1943, dagus a sinakup ti buyot ti Russia ti Alaska iti dua a bulan ti lam-ek. Ket idi primavera, agraman dagiti Aleman, sinakupda ti dandani intero a Canada.
  Indeklara ti Brazil, Venezuela, Mexico ken dadduma pay a pagilian ti gubat iti Estados Unidos.
  Nangrugi ti panaggaraw dagiti tropa ti Russia iti ballasiw dagiti makin-amianan nga estado ti America. Siempre, saan a patas dagiti puersa. Nasaysayaat ti Russia ken Alemania agpadpada iti kalidad ken kaadu.
  Dagiti babbalasitang a da Natasha, Zoya, Aurora ken Svetlana ket makilablaban iti kasayaatan a tangke ti Kondratenko-3 iti lubong, maysa a mobile vehicle nga addaan iti atiddog ti barilesna ken napartak ti panagputokna a kanyon. Nasiglat unay, addaan iti nababa a silweta.
  Agarup uppat a pulo a tonelada ti kadagsen ti tangke ti Kondratenko-3, ken nasayaat ti pannakasalaknibna. Ket ti paltog, iti laksid ti bassit a kalibrena a 76 mm, addaan iti nangato nga umuna a kapartak ti projectile.
  Shermans, daytoy a tangke ket saan a makastrek manipud iti aniaman nga anggulo. Isu nga...
  Dagiti babbalasitang, a makilablaban a di nakasapatos ken nakabikini, dadaelenda laeng dagiti Americano ken adu ti katawada.
  Nangruna ni Natasha... Ket babaen kadagiti lamolamo a ramayna ipigketna ti joystick, a kunkunana:
  - Gloria ti Rus'-ko!
  Pulpaltog met ni Zoya. Aramidenna daytoy babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, nga i-press-na dagiti buton ti joystick ken ipukkawna:
  - Ket amin a nakayanakantayo a daga!
  Sumaganad, agputok ni Aurora. Kabilenna ti kabusor, ket kunana, nga ibukbokna dagiti ngipenna:
  - Ket dagiti nangatngato a pannakabalin ket adda iti likudantayo!
  Ket agkidem met ti balasang nga umap-apuy unay! Ipigketna dagiti lamolamo a ramay ti sakana a kasla buton ti joystick.
  Ket kalpasanna, agputok ni Svetlana. Kasta a natadem ken agkir-in a balasang. Mangiparuar kadagiti silnag ti init manipud iti ngiwatna. Ket agkanta met:
  - Siak ti maysa a bituen ti lubong! Naparpartak ti panagtarayko ngem uray ni Satanas!
  Kadagiti babbalasitang a kas kadagitoy, saan a nakabutbuteng ti diablo a mismo. Kabkabilda dagiti Americano, a siiirut a nanglikmut iti Chicago.
  Ket a di palubosan ti asinoman a rummuar sadiay. Ti pannakadadael ket, kunaentayo, awan pategna. Dagitoy dagiti babbalasitang.
  Ket ngarud sumuko ti garison ti Chicago. Ammuem ti kukuami!
  Ket umas-asideg metten dagiti tangke ti Russia idiay New York. Kontento nga isawsaw ni Tsar Vladimir dagiti imana. Napadasan kadin ti nakadanon dagiti Ruso iti kasta nga adayo?
  Situtured met nga aglalaban dagiti babbalasitang iti tangatang. Kas pagarigan, maysa a napipintas nga agassawa: da Maria ken Mirabela.
  Dagiti awan sapatosna ken nakabikini a napintas ti agkolkolekta kadagiti kuenta. Literal nga awan ti mangbusor kadakuada. Napintas unay dagiti babbalasitang ditoy ken nakaskasdaaw ti kinaagresibo ken kinaumiso.
  Nagpaltog ni Maria, pinaltoganna ti sangadosena nga eroplano, iti maysa a panagbettak ket nagkanta:
  - Gloria iti nakayanakantayo a daga! Iti nagan ti Russia!
  Pinaputok ken nagngaretnget met ni Mirabela:
  - Ngem adda lider nga addaan iti dakkel a pannakabalin, .
  Awaganna dagiti Slav a makigubat...
  Saanda a kabaelan ti Russia - .
  Inton agturay ni Vladimir kas ari!
  
  Manipud natangken, napigsa, nga addaan iti landok a pagayatan, .
  Ket ti langana ket kasla agputed iti metal...
  Saan a kasapulan dagiti Ruso ti nasaysayaat a biag - .
  Daytoy laeng ti inar-arapaap dagiti tattao!
  Wen, dagitoy a babbalasitang ket masters iti panaglalaban ken panagkanta...
  Sabagay, iti tengnga ti panangraut iti New York, ti immuna a Ruso a kosmonaut ket nagtayab iti law-ang ken nagtayab iti aglawlaw ti planeta a Daga. Ket daytoy ti sabali pay a gapuanan ti Tsarist Russia babaen ti dinastia a Romanov.
  Ket kalpasanna simmuko ti garison ti New York, ket di nagbayag natnag ti Washington. Ket idi Setiembre 3, 1943, naan-anay a simmuko ti Estados Unidos. Iti kasta nagpatingga ti Maikadua a Sangalubongan a Gubat, a nangrugi idi Mayo 15, 1940. Nadayag ken naballigi ti gubat para iti Russia.
  Siempre, agpada nga adu ti nagun-od da Hitler ken Mussolini iti daytoy a gubat. Agpada a nakagun-od dagiti diktador kadagiti sanikua idiay Africa, dadduma idiay Europa ken USA. Kamaudiananna nabingay ti Europa iti nagbaetan dagiti pagilian. Ket kalpasan ti referendum, nagbalin ti Bulgaria a pagarian ti Bulgaria iti uneg ti Russia.
  Kasla naiwaras manen ti lubong ket mabalinen a matunaw dagiti kolonia. Ngem ni Hitler, siempre, saan koma a ni Hitler no dina kayat ti ad-adu pay. Nangnangruna, parmeken ti Russia. Ket sakupen ti teritoriana.
  Ket siempre agbilbilang unay dagiti Aleman kadagiti baro, napigpigsa nga igam. Tangke ti "E" series ken ballistic missiles, nangruna dagiti agtaytayab a platito.
  Nupay kasta, ti Tsarist Russia ket nangnangruna nga immun-una ngem ti Third Reich kadagiti ballistic missile ken idi 1951, idi Abril 12, nagtayab pay ketdi iti bulan.
  Ket dagiti tangke a serye nga "E" ket awan ti kualitatibo a kinatan-okda kadagiti tangke ti Russia.
  Ket dagiti laeng flying saucer ti misterio. Gapu iti laminar flow, nagbalinda a naan-anay a di madangran iti aniaman a kita ti babassit nga armas. Ngem maigiddato iti dayta saanda a mismo a makapaputok.
  Natay ni Mussolini ket ti anakna ti simmukat iti trono. Pinilit ni Hitler ket immanamong ti agtutubo a makiranget iti Russia. Idi Abril 20, 1955, nangrugi ti baro, maikatlo a gubat sangalubongan. Iti dasig ni Hitler ket: Italia, Brazil, Argentina, Chile, Mexico, iti ababa a pannao, amin a Latin America, malaksid iti Cuba, a nangsuporta iti Russia. Ket awanen ti sabali a pagilian iti lubong! Nangrugi ti maikatlo a gubat sangalubongan idi Abril 20, 1955. Ket naipasango ni Tsar Vladimir iti kadagsenan a karit iti panagturayna.
  Ti laeng makaliwliwa kenkuana ket daytoy a gubat ti maudi iti pakasaritaan dagiti gubat iti planeta a Daga. Yantangay makipaspaset iti dayta ti amin a pagilian iti lubong!
  Bueno, apaman a nangrugin ti gubat, masapul a maiwayat dayta! Saan a nangnangruna a di ninamnama ti panangraut ni Hitler. Hungary, Yugoslavia, paset ti Russia nga addaan iti limitado nga autonomia, ti arida a ni Vladimir III. Ti Albania ket sinakup ti Italia. Naurnos ti amin. Ikagkagumaan dagiti Aleman ti umabante manipud East Prussia, Austria, Italia manipud abagatan. Ket mapaspasamak ti panaglalaban idiay Africa. Ket ti koalision dagiti pagilian a Latin kontra USA. Ngem saanda unay nga aktibo sadiay. Ita laeng a naideklara ti gubat.
  Kabayatanna, inyakar ni Hitler dagiti kangrunaan a puersana idiay Europa.
  Ket bimtak ti impierno a gubat. Ti maudi a dakkel a gubat iti pakasaritaan ti tao.
  Dagiti Aleman ti nangipaay iti kangrunaan a danog idiay Hungary iti direksion ti Budapest. Nakiranget sadiay ni Oleg Rybachenko. Nagtalinaed pay laeng nga ubing a lalaki nga agarup sangapulo ti tawenna. Pudno, napigsa unay iti pisikal, masel, napartak, ken kangrunaanna, kas iti highlander, imortal. Wen, ti mannurat ken mannaniw a ni Oleg Rybachenko ket nakaawat iti imortalidad, ngem iti kondision nga agbalin nga ubing a lalaki nga agarup sangapulo ti tawenna, ken agserbi iti Russia iti naubing, ngem napigsa unay ken napartak a bagi. Ket ubing pay sipud pay idi Enero 1, 1904. Idi nakikaduaak iti Port Arthur kas cabin boy. Bueno, saan nga isu ti kabassitan nga ubing a lalaki, ngem manipud pay idi damo napigsa ken napartak ket naipan iti barko.
  Maysa pay, idi nagduaduada no bassit unay dayta, nagkurba ni Oleg Rybachenko iti gambang a sinsilio babaen kadagiti ramayna para iti taya. Kalpasan dayta, a di nagsao, naipan iti barko.
  Adu unay a premio ti nagun-od ti ubing, a nakipaset iti amin a gubat. Nagbalin nga opisial. Ngem kasla ubing latta ti langana. Gapuna, nupay naikkan iti premio gapu iti nagadu a pananggundawayna, saan a naikkan ti agnanayon nga ubing a lalaki iti aniaman a nangatngato ngem kapitan. Ket ita nasurok a kagudua a siglon nga adda ni Oleg Rybachenko iti buyot. Nabayagen a nakagun-odka iti pension ti opisial, ngem no landok ti salun-atmo, apay ngarud a panawam ti serbisio?
  Maysa pay, no awan dagiti kompiuter, game console, telebision, uray kasano ket makauma dayta. Ket iti armada, maysaka a kapitan, uray la a soldadoka nga agmanmaneho. Wen, agtayab pay laeng ti panawen.
  Natay ni Generalissimo Kondratenko. Natay met ni Grand Admiral Kolchak, a nanglab-aw ken ni Ushakov. Adu kadagiti tattao a nangrugi ni Oleg Rybachenko ti awanen iti serbisio.
  Ad-adda nga eksakto, sipud idi nalakub ti Port Arthur, dandani natayen amin a beterano. Ni laeng Vovka ti nabati. Isu met, maysa idi a cabin boy, ket ita, maysan nga apong nga ubanan. Agserbi pay laeng ti kinapudno. Ket masdaaw ta agtalinaed ni Oleg a kasta met laeng nga ubing, nga awan uray maysa a pilat iti bagina. Daytoy ket maysa a penomenon a pagaammo iti intero a buyot ti Russia, Tsar. Ti kinapudnona, nasayaat unay ti pannakidangadangna.
  Barefoot ti ubing nga Oleg, ad-adda a makaay-ayo ken nasiglat para kenkuana. Ipuntiriana ti paltog kalpasan ti paltog ken paltogan dagiti tangke ti German E series. Nagdadakkel laeng dagiti kotse dagiti Nazi. Ket kasla awan ti manglapped kadakuada.
  Ngem ti agnanayon nga ubing a lalaki ti umiso unay a mangdungpar isu a tudokna ti metal. Pintaanna dagiti Kraut, rebbaenna dagiti torre ken agkanta.
  - Zar Vladimir, Zar ti Ruso...
  Ortodokso a soberano!
  Asidegen a parmekentayo ti lubong,
  Ngamin, adda dagiti kerubin iti ngatuentayo!
  Agpatingga ni Hitler
  Ket siasinoman a dimngeg - well done!
  Ket mangipuruak ti ubing iti granada, awan sakana, babaen ti saka ti anakna. Agkidem laeng ni Greybeard Vovka.
  Ti mannurat ken mannaniw a ni Oleg Rybachenko ket nangbusbos ti nasurok a limapulo a tawen a nagtalinaed nga ubing idi maikaduapulo a siglo. Ket aminek nga adu ti nakitak. Gapu ta imortal, nabayagen a napukawna ti amin a rikna ti buteng. Ket ti gubat ti nangipalagip kenkuana iti computer strategy game.
  Nalaka ken makaparagsak ti agay-ayam. Ket makaparagsak met ti makiranget . Nasayaat no adda linnaaw ti agsapa iti sirok dagiti awan kawesmo a sakam, ket agdiguska iti agnanayon nga ubing a lalaki, ken dika agkawes sigun kadagiti pagannurotan iti shorts!
  Mapalubosan ni Oleg Rybachenko nga agtaray nga aglikmut a naka shorts ken awan sapatosna. Nasursuro ti ubing ti magna nga awan sapatosna uray no lamiis idiay Port Arthur. Ngamin, ti imortal a bagi ket saan a makalamiis wenno agsakit, ket alisto a mairuamka iti lamiis, a saan a makadangran. Kas met laeng ken ni Peter Pan. Ket dandani makaay-ayo ti agtaray a di nakasapatos iti niebe. No aggaraw, dandani saan a marikna ti lamiis, no laeng agtugawka nga awan ti panaggarawmo, mariknam a medio natangken ti lamolamo a sakam! Ngem para iti ubing a lalaki daytoy ket bassit a banag.
  Ngem adda met dagiti mangkukulam a babbalasitang a da Natasha, Zoya, Aurora, Svetlana! Makiramanda met iti gubat. Ngem saan nga amin a tiempo, no di ket kadagiti episode. Tinulongannakami a nangtengngel iti Bantay Vysokaya idi karirigatan. Nakiranget sadiay dagiti di nakasapatos a kinapintas, ken nakabikini. Nangipuruakda kadagiti natadem a natadem a disc babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakada.
  Ket nagputedda babaen kadagiti kampilan. Ket kalpasanna, nagpaputok ni Oleg Rybachenko iti machine gun - pinapatayda dagiti senior a kakaduana. Ket kas resultana, nagkurang ti panangraut dagiti samurai, ket nagbalin a di agkupas ti Bantay Vysokaya!
  Ket impakita dagiti babbalasitang ti kangatuan a klaseda ken Valkyrie aerobatics.
  Ket ita addan dagiti Aleman iti depensa. Nakasaganan ti buyot dagiti tsarista para iti gubat. Napaay ti Fuhrer a makagun-od iti taktikal a sorpresa.
  Ket situtured a makilablaban dagiti tropa ti Russia. Kasla nasurok a maminsan nga ilunod ni Hitler ti bagina gapu iti panangrugina iti kasta a gubat. Maysa pay, iti laksid ti kinapudno a ti Fuhrer ket addaan iti dua a kakatlo ti Europa ken kakatlo ti Africa iti sidong dagiti armas, ngem kaskasdi
  saan a karibalna ti Russia.
  Ken ti bilang dagiti soldado met. Ket nakapsut dagiti tropa ti Italia. Nabannayat dagiti pagilian ti Latin America a makipaspaset iti gubat. Ket saan unay a nasayaat ti buyotda, agpadpada iti teknikal ken organisasional.
  Isu a ti Russia ket pagtalinaedenna pay laeng ti kabusor iti depensa iti nauneg.
  Ti tangke ti Kondratenko-6 ket medyo kabaelanna a labanan daytoy a serye. Ket nadagdagsen ti "Nikolai"-4 ken ipakitana ti bagina a napigsa unay a makina.
  Mabalin a makiranget dagiti Ruso kadagiti nadagdagsen nga Aleman a monster .
  Nangruna iti "Nikolai"-4 a sadiay dagiti tripulante ni Alenka, napintas unay ti balasang ken nakabikini.
  130mm kalibre ti paltog. No kasano a maidungparna dagiti pasista. Awan mamaayna a rinaut ni Hitler ti Tsarista a Russia. Saan a nalaka a panaglugan daytoy kenkuana, no di ket pannakakabil.
  Pinduten ni Anyuta ti joystick button babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana ket inkantana:
  - Para iti Russia ken wayawaya agingga iti panungpalan!
  Ket anian nga agkatawa ti kinapintas!
  Ket kalpasanna, mangilansa ni Augustine iti projectile iti kabusor. Biningayna ti metal ken kantaenna:
  - Pagbalinentayo nga agpitik dagiti puso a sangsangkamaysa!
  Ket ipigketna met dagiti buton ti joystick babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana. Talaga a nalamiis daytoy a balasitang!
  Ket adtoy ni Maria nga agpigpigerger. Ket bingayennanto dagiti pasista. Ket dadaelen ti kabusor.
  Maigiddato iti dayta nga agusar kadagiti lamolamo a ramay ti saka. Ket kantaennanto met:
  - Iti nagan ti Inatayo, Santo! Bay-am a basta nalamiis ti mannakigubat!
  Ket bumtak nga agkatawa ken ipakitana dagiti ngipenna!
  Ket kalpasanna, ti Olimpiada ti mangdungpar kenka iti nadagsen a projectile. Isu laeng ti kasapulam, babbalasitang - ti katabtaba a tubbog ti mansanas!
  Ket manen dagiti babbalasitang ti nangburak iti E-50, tinukkolda ti torre ket nagkatawada.
  Nangipatulod ni Alenka iti projectile, a nangrumek iti E-100, a nangtubtubngar iti dayta. Ken panangusar kadagiti lamolamo a ramay ti sakam. Apay a nagkanta ti balasang:
  - Burak ti kabusor!
  Ket agsapsaplit ni Anyuta babaen ti panangusar kadagiti lamolamo a sakana ken agkigtot:
  - Dagiti Fritz ket kaput!
  Ket kalpasanna, agdungpar ni Augustine. Kasta met nga umiso unay ken panagusar kadagiti lamolamo a ramay ti saka, cooing :
  - Nalpas ni Hitler!
  Ket kalpasanna, agresibo unay ti mangnayon ni Maria. Rumekenna dagiti pasista ken agkigtot::
  - Ket siasinoman a dimngeg, well done!
  Ket ipakitananto ti dilana!
  Ket kalpasanna mangipatulod ti Olimpiada iti projectile, a mangpapatay kadagiti kalaban.
  Ken kasta met ti panangusar kadagiti lamolamo a saka ken panagkanta:
  - Total ti nailako!
  Ket manen alaen ti balasang ti dilana ket ipakitana.
  Isu a tadtadenda...
  Dagiti Aleman, kalpasan ti makabulan a panaglalaban manipud idi rugi ti opensiba, immabanteda manipud limapulo agingga iti sangagasut a kilometro, ket nagsagaba iti dakkel, uray pay dakkel a pannakapukaw. Ket dagiti Italiano idiay Africa nasarakanda ti bagbagida a naan-anay iti kaldero ken nalikmut. Saan a napateg ti pannakaabak dagiti tropada.
  Idi Mayo 21, imbilin ni Adolf Hitler a tunggal maysa a makabael nga agaw-awit kadagiti armas manipud iti edad a sangapulo ket lima agingga iti innem a pulo ket lima ket ma-draft iti buyot. Ti buyot dagiti tsarista ket mangbukel idi kadagiti reserba.
  Kas napasamak, saan unay a nakabutbuteng dagiti Aleman a disc plane iti praktis. Pudno, makaraut dagiti eroplano ti Russia babaen kadagiti kalakian a karnero. Ngem maliklikan daytoy, gapu iti nangato a kinamaniobra dagiti lugan ti buyot ti tsarista.
  Ket saan a pulos a natungpal ti namnama ni Hitler iti di madadael a milagro nga igam.
  Depensaan pay laeng ti buyot dagiti tsarista ti bagina. Nabileg a linia ti depensa, nasaksakbay a nakali, napigsa a depensa. Bay-am a maibus ti singaw ni Hitler. Ngem idiay Africa mabalinmo ti mangpilit iti nakapkapuy nga alyado nga Italiano.
  No saan nga inkeddeng ti Fuhrer ti makigubat iti Tsarista a Russia, awan duadua a naisurat koma iti pakasaritaan kas maysa a naindaklan, ken uray pay ti kadakkelan, a lider ti Alemania. Ket ngarud kayat ti demonio nga iturayan ti lubong, ket ania ti naggapuan dayta?
  Dagiti babbalasitang a Ruso ti kalalamiisan iti lubong kalpasan amin.
  Ni Oleg Rybachenko, kas iti kanayon, ti adda iti sango ti gubat. Saan a makasagid kenkuana ti bala wenno shrapnel. Isu ket natangken a lalaki ken nalamiis a lalaki.
  Maysa nga ubing a lalaki a naka shorts ken nakasapatos, maibusor kadagiti Nazi. Ket mangipuruak kadagiti granada kadakuada, ken agtaray iti tudo a lead.
  Wen, nakalkaldaang ta awan ti nasaririt a Kondratenko, ngem adda dagiti agtutubo ken makabael a komander. Nangnangruna, ni Field Marshal Vasilevsky, a dati a naisangsangayan bayat ti Umuna a Sangalubongan a Gubat. Ket sipipinget ken nasigo nga agbilin.
  Ket dagiti Fritz, a makasabet iti nainget a depensa, agbalinda nga awan namnama a mailumlom iti dayta. Ngem ikagkagumaanda latta ti agrupsa.
  Oleg Rybachenko, daytoy agnanayon nga ubing a lalaki agkatawa, ibukbokna dagiti ngipenna ken agkanta:
  - Ti pagilianko nga ina! Ti Nasantuan nga Inak a Pagilian!
  Ken kas met iti panangipuruak iti granada babaen kadagiti awan kawesna a sakana.
  Ket ditoy a simrek da Natasha, Zoya, Aurora ken Svetlana iti gubat. Agnanayonda a mangkukulam a babbalasitang, adipen ti sagrado a Dios ti Pamilia. Saanda a kanayon a makiranget, ta no saan, pinarmek koma ti Russia ti intero a lubong. Ngem kanayon nga epektibo ken nakadkadlaw dayta.
  Pagay-ayat dagiti babbalasitang ti pumatay: dagitoy ket babbalasitang!
  Ket no kasano a magnada kadagiti pasista, ken no kasano a danogda ida...
  Ket babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakada mangipuruakda kadagiti disc, a mangpapatay kadagiti Kraut.
  Mailumlom dagiti Nazi ken umad-adu ti lugi. Isingasing ti naindaklan nga estrateher ni Vasilevsky a parmeken dagiti Nazi ken Italiano idiay Africa. Isu nga addanto bentaha dagiti tangke ti Russia, nga ad-adda a nasiglat ken nasaysayaat ti panagmaniobrada. Ket idiay Europa, bay-am a makalisi dagiti pasista . Tapno naan-anay a maibusda dagiti gamengda.
  Inawat ni Tsar Vladimir daytoy a plano. Ket nayakar dagiti baro a puersa idiay Africa.
  Nakiranget ni Elizabeth ken dagiti tripulantena idiay Libya, a nangputed kadagiti yunit ti Italia. Napudot dita ken nasayaat ti langa ti balasang a nakabikini. Addaanda iti kabarbaro a tangke ti Kondratenko-6, a dagiti mannakigubat labsanda dagiti posision dagiti Italiano ken Fritzes ket sitatalged a parmekenda ida.
  Pinaltogan ni Elizabeth ti tangke manipud iti imperio ni Mussolini Jr. ket kunana:
  - Maysa a fur coat ken caftan ti magna iti ballasiw dagiti baybay, iti ballasiw dagiti dalluyon!
  Ket siempre usarenna dagiti lamolamo a ramay ti sakana.
  Sumaruno, paltogan ni Ekaterina. Suntog ti kotse nga Aleman ken agngarngaretnget:
  - Idiay Russia, maysa a bannuar ni Tsar Vladimir!
  Adda ni Elena iti likudanna, a mangkabkabil iti self-propelled gun ti Fritz ken agkir-in:
  - Hooray para ken ni Hitler para iti Motherland-mo!
  Ket kamaudiananna, iruar ti Olimpiada ti projectile. Rumekenna dagiti Kraut, rumekenna ida ken agkigtot:
  - Nagsayaatto ti resulta!
  Ken us-usarenna met dagiti lamolamo a ramay ti saka dagiti ubbing.
  Idiay Africa, idi ngudo ti Mayo ken rugi ti Hunio, nakagun-od dagiti tropa ti Russia kadagiti nakapatpateg a balligi. Nagsaknap ti panaglalaban iti teritoria ti Libya ken Ethiopia. Idi Hunio 12, natnag ti Tripoli. Ket idi Hunio 15, naala ti kabesera ti Ethiopia. Isu a nangrugin nga agbukbok dagiti soldado ni Mussolini Jr. Ala, saanna a nasuportaran ni tatangna.
  Ken ti dayagna kas manangparmek met. Ngem ni Mussolini, gapu ta inagawna ti paset ti kolonia ti Ingles ken Pranses, imbilangna ti bagina a Cesar. Ngem kasla imposible a malabsan ni Cesar.
  Nakiranget ni Oleg Rybachenko bayat ti panangimandarna iti bateria. Ket situtured unay nga inaldaw a mapukaw dagiti Aleman ti pinulpullo a tangke gapu iti apuyna. Napadayawan pay ti anakna iti sabali a nabalitokan a krus. Ket intedda pay ketdi kamaudiananna ti nabayagen a maikari a ranggo a major.
  Sigud, saan a naituding gapu ta kasla ubing. Ngem impakita ti ubing ti naisangsangayan a kinabannuar. Ken ti abilidad a makiranget.
  Idi Hunio 22, 1955, kamaudiananna kinautibo dagiti tropa ti Russia idiay Africa ti Italiano a Somalia. Ket idi Hunio 25, 1955, simmuko dagiti tedda dagiti tropa ti Italia idiay Ethiopia.
  Sitatalged a nangabak ti Tsarist Army. Insurat ni Mainstein, a naibilang a kasayaatan a komander ti Third Reich, iti diary-na:
  - Riniingmi ti impierno nga oso! Ita, mapisangkamin!
  Idi arinunos ti Hunio, nakaro ti pannakapukaw dagiti Aleman isu a napilitanda a mangsuspende iti opensibada idiay Europa.
  Imbilin ni Tsar Vladimir ti ad-adu a panangpilit idiay Africa. Umuna ti Nasipnget a Kontinente, kalpasanna amin a dadduma pay - kinuna ti naisangsangayan a monarka! Idi Hulio 1, 1955, pinadas dagiti Aleman ti umabante idiay Scandinavia. Ket nagdardarasda nga agturong idiay Stockholm, ngem nasabatda ti napuskol unay a depensa. Ket dakkel ti sinagrapda a pannakadadael.
  Idi rugi ti Hulio 1955, simrek dagiti tropa ti Russia iti Aleman nga Algeria.
  Sigud a kontrolado ti Libya ti Tsarist Russia. Madama idi ti opensiba ken loop ti Niger.
  Ti tripulante ti tangke ni Elizabeth makilablaban kadagiti Nazi. Napudot unay ket inuksob pay dagiti babbalasitang ti bras-da ket ita ket nakasuotda laeng iti panti iti tangke ti Kondratenko-6. Umiso ti panangpaltogda kadagiti pasista.
  Ket kayatda dagiti naindaklan a gapuanan.
  Autokratiko pay laeng a pagilian ti Tsarist Russia. Ket awan pay laeng ti parlamentona. Ket a saan a napasamak ti rebolusion, ken saan a naipasdek ti Duma. Saan a kayat dagiti ari a mismo a limitaran ti pannakabalinda. Ngem diktador dagiti Fuhrer ken Duce. Kayatna a sawen, adda gubat iti nagbaetan ti dua a sistema nga addaan kadagiti autoritario a rehimen.
  Ngem para iti Tsarist Russia ad-adda a natural daytoy. Ket sumaruno ti natangken ken agtultuloy a dangadang.
  Pinduten ni Elizaveta ti joystick button babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana ket agpaputok iti projectile. Purrs iti bagina:
  - Rumekentayo dagiti Nazi!
  In-press met ni Ekaterina ti joystick button babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana ket winayawayaan ti mammapatay, a nagpurpuros:
  - Ibabatayo ni Hitler!
  Ket ni Elena ket mangkabil met , mangtukkol kadagiti pasista ken agkigtot:
  - Pagsisinaenmikayo!
  Ken kasta met no kasano nga ibukbokna dagiti ngipenna! Ket ipigketna dagiti buton ti joystick babaen kadagiti lamolamo a sakana.
  Ket kalpasanna, baliktadennaka ti Olimpiada, ket anian a kinamaag dayta . Rumekenna ti amin ken aggurgura:
  - Impierno ti maysa a pasahe ken maysa a tripulante!
  Dimo liplipatan nga i-press dagiti joystick buttons babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakam. Ket parmekem ti kabusor.
  Pudno a natured unay ken agkir-in ti ugali dagiti mannakigubat.
  Kabayatanna, inlaksid ni Oleg Rybachenko ti sabali pay a panangraut dagiti Fritzes ket inkantana:
  - Para iti Ina a Daga ken ni Tsar Vladimir - hurray!
  Wen, iti pudpudno a pakasaritaan adda kasta a mangibagbaga iti bagina nga Emperador ti Russia a ni Vladimir III, ti pangulo ti Balay ni Romanov. Ket talaga a nangrugi a pormal nga agturay idi 1938. Ket kalpasanna nagbalin a pudno nga ari ni Vladimir ken naindaklan iti dayta! Ni Vladimir Kirillovich Romanov ket maysa a tsar nga addaan iti amin a gundaway nga agbalin nga emperador ti intero a Daga!
  Kalpasan ti balligi, wenno imbes ketdi, pananglappedna iti iraraut, rinugian ni Oleg Rybachenko ti nakiay-ayam iti baraha a kaduana dagiti subordinadona. Maysa nga ubing a lalaki a naka shorts, nalabaga ti buokna, masel unay, ken napigis, ti nakiay-ayam kadagiti uban ti buokna a mannakigubat. Nakaskasdaaw ta natataengan ni Oleg ngem kadakuada amin. Ngem putden daytoy nga ubing ti bagina.
  Malagiptayo ti Port Arthur, ti bannuar a depensa a naggapuan ti dayag ti Russia. Dakkel a dayag para iti daytoy...
  Kinuna ti imortal nga ubing a lalaki:
  - Kastoy ti panangrisut tayo amin nga problema tayo! Iti saan a mabayag addanto ti kanito a dinto pulos agpipinnatay dagiti tattao!
  Immanamong dagiti soldado ken opisial:
  - Siempre, Mister Major! Saanda a pumatay!
  Kinita ni Oleg ti laso nga addaan iti adu a medalya. Wen, adu metten dagiti order, manmano dagiti heneral nga addaan kadagita. Ket nasayaat koma no makaala met iti titulo. Prinsipe, konde, duke!
  Duke Rybachenko - napintas ti uni!
  Ket naglugan ti ubing a nangatngato ket nagturong iti turntable.
  Pinadas dagiti Aleman ti rumaut, ngem naisublida manen ken nagsagaba iti dakkel a di matarimaan a pannakadadael.
  Bayat ti Hulio, nakagun-od ti buyot ti Russia kadagiti baro, dadakkel a balligi idiay Africa. Bayat nga adda sadiay ti kadagsen ti opensiba ti buyot dagiti tsarista. Adu ti kasayaatan nga armas ti Russia ti Algeria. Ket iti ngudo ti bulan dagiti Aleman ket nalikmut ken nadadael iti kaldero.
  Idi Agosto, simrek dagiti tropa ti Russia iti Morocco. Desperado a nakiranget dagiti babbalasitang iti tangke ti Kondratenko-6, a simrek iti kapuskol dayta.
  Sagpaminsan adda dagiti report a simmuko dagiti Aleman ken naala dagiti siudad.
  Napasamak ti panaglalaban idiay Nigeria ken iti nagduduma a lugar. Dagiti Ruso ket agpada nga innalada iti bilang, ad-adu a mobile technician, ken ti suporta ti lokal a populasion, a dagiti racista a pasista ket tinallikudanda a maibusor iti bagida.
  Pudno a nagbalin a nakapuy a silpo ti Africa iti estratehia da Hitler ken Mussolini Jr.
  Naparmek ti Russia sadiay... Ket idi Setiembre, in-inut a nangguyod kadagiti puersa, immakarda idiay Norway. Dakkel ti pannakapukaw dagiti Nazi. Ket nakasakay ni Alenka ken dagiti tripulantena iti tangke. Nadagsen ti kabarbaro a tangke a "Nikolai"-5 ken impakitana ti bagina nga ad-adda nga adelantado ngem ti E series.
  Uray ti nabileg a tangke a kas iti E-200 ket sinerrek ti paltog ti makina a tsarista.
  Ni Alenka, a nangipigket kadagiti buton ti joystick babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, kontento nga inkuskusen dagiti imana:
  - Siak ti makaburak iti Wehrmacht!
  Pinduten met ni Anyuta ti buton babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, sinuntokna ti kotse nga Aleman ken pinasingkedanna:
  - Punasantayo ti Wehrmacht iti buli! Para iti bileg ti tsarismo!
  Nagputok ken nagkigtot ni Cool Augustine:
  - Ket agbiagtayo iti sidong ti komunismo!
  Sidadaan nga immanamong ni Maria iti daytoy:
  - Wen, iti sidong ti tsarista a komunismo!
  Ket babaen kadagiti awan kawesna a ramay ti sakana inpigketna dagiti butones ti joystick. Ket maigiddato iti dayta, danog ken duprakenna ti kabusor.
  Ket kalpasanna, agkidem ni Marusya:
  - Iti naan-anay a degree!
  Ken ipigketna met ti joystick button babaen kadagiti awan kawesna a ramay ti sakana.
  Nalikmut dagiti tropa ti Russia ti Oslo. Adda dagiti laban para iti tunggal bush ken balay.
  Iti tengnga, ti buyot dagiti tsarista laksidenna manen ti panangraut dagiti Aleman. Ni Oleg Rybachenko, kas iti kanayon, ket adda iti sango a linia ken agtalek a makilablaban. Kasla relo ti panagtrabaho ti artileria ti Russia.
  Amin ket umiso ken pudno...
  Idi Oktubre, kamaudiananna pinuted dagiti tropa ti Russia ti Africa manipud kadagiti abasto babaen ti daga, a nangwayawaya iti Morocco. Nasarakan dagiti Nazi ti bagbagida iti maysa a kita ti kaldero.
  Uray iti nasipnget a kontinente. Agpigpigerger ni Hitler gapu iti pungtot, ngem dina mabalin ti mangan iti aniaman a pangngaldaw.
  Wen, immay ken ni Rus"... Umas-asidegen ti kalam-ekna. Ni Oleg Rybachenko, nupay agtinnag ti niebe, agtartaray pay laeng a di nakasapatos ken naka-shorts. Bueno, boy - aniaman ti alaem! Ket naan-anay nga awanan buteng a lalaki.
  Ket mangipuruak kadagiti granada babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana.
  Ket agkanta:
  - Bay-an nga agtaray a torpe, .
  Armored tanks babaen kadagiti puddles...
  Ket adda machine gun iti atep - .
  Gunner ni Cheburashka, .
  Buaya a machine gunner!
  Shakoklyak ti mangraut!
  Ti terminator boy nangipuruak iti granada babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, a nangpisang kadagiti Nazi ket nagkanta:
  - Ket agay-ayamak iti dinamita, .
  Iti nalawag a panagkita para kadagiti lumabas!
  Anian a liklikan dagiti Kraut dagiti bat!
  Amin ket nakaidda, ket siak!
  Ket talaga a nakakatkatawa unay ti ubing! Ngem nasurok a limapulo a tawenen nga adda iti armada. Ket bassit laeng a diablo! Uray no blond isuna!
  Mangipuruak manen ni Oleg Rybachenko iti granada babaen ti lamolamo a sakana ket agngaretnget:
  - Gloria iti Zar ken Nicolas ken Vladimir a Maikatlo!
  Ket napanunotko a dida koma pagriribuken ni Vladimir Kirillovich Romanov ken ni Vladimir Putin! Nakaskasdaaw a pamilia dagiti naindaklan a tsar a Romanov! Dagidiay nangaramid iti Russia kas kadakkelan nga imperio!
  Ket saan a kas iti nadadael gapu iti gasat a kas ken ni Putin!
  Ngem labsuten dagiti tropa ti Russia ti sabali pay a panangraut.
  Dumtengen ti Nobiembre. Maibus ti singaw dagiti Nazi. Ngem ipuruakda dagiti baro a reserba iti gubat. Nalpasen dagitoy idiay Africa. Narigat para kadagiti pasista.
  Isu nga iruarda ti pungtotda kadagiti balud. Nasabatda ti napintas a Nicoletta. Inuksobda agingga iti underpants-na ket inturongda iti presko a niebe ti Nobiembre.
  Maysa a balasitang a nakagalut dagiti imana, dandani lamolamo, ti magmagna kadagiti snowdrift, a mangibati kadagiti awan sakana, nagarbo a tugot ti saka. Napintas unay isuna. Ket suroten dagiti Aleman ket saplitenda. Ket kabilenda ti bagbagida iti maysa a kinapintas, kabilenda ida. Agayus ti dara manipud iti garitgaritan a bukotna.
  Inirut lattan nga inkidem ni Nicoletta dagiti ngipenna. Ket sipapannakkel nga iggamanna ti ulona. Ket agtaytayab ti nalabaga a gambang a buokna a kasla proletario a bandera.
  Ket nagbalin met nga eskarlata dagiti lamolamo a sakana, ngem saan pay ketdi nga itag-ay ti balasitang ti kiday.
  Dayta ti phenomenal courage-na.
  Nupay innala metten dagiti Nazi ken inkapetda iti lamolamo a barukongda babaen ti sulo. Ngem uray idi, nagpigerger laeng ti balasang, ngem saan a nagikkis.
  Isu ket addaan iti kasta a dakkel a pammati...
  Maguyod ti balasitang iti rack ken nabalitokan dagiti kasukatna. Kalpasanna, mangsindida iti apuy iti sirok dagiti awan kawesda a sakada. Dildilpatanna dagiti lamolamo a saka ti kinapintas. Ket babaen kadagiti napudot a kawar saplitda ti lamolamo a bagi ti kinapintas.
  Nagkanta ni Nicoletta kas sungbat;
  Siak ni Chernobog, anak ti dakes a Dios, .
  Mangparnuayak iti riribuk, agmulaak iti pannakadadael...
  Saan a maparmek ti kinatan-okko, .
  Ti laeng makapungtot a panagibales ti sumsumged iti kararuak!
  
  Idi ubing pay, kayat ti maysa a balasitang dagiti nasayaat a banag, .
  Nagsurat kadagiti daniw ken nangpakan kadagiti pusa...
  Nasapa a bimmangon iti agsapa
  Nagtaytayab dagiti payak dagiti kerubin iti ngatuenanna!
  
  Ngem naammuak no ania ti kinadakes, .
  Ania iti daytoy a lubong ti mangparagsak kenka...
  Ania ti kayatmo a sawen, ibagam ti naimbag?
  Sipapasnek a naayatanak iti pannakadadael!
  
  Ket impakitana ti kasla balasang a kinaregtana, .
  Anian a nagkir-in nga anak ti Dios ti nagbalinanna...
  Parmekentayo ti kinalawa ti uniberso, .
  Ipakitatayo ti pigsa, nabileg unay!
  
  Dakkel nga Ama daytoy Chernobog, .
  Mangyeg iti riribuk, gubat iti uniberso...
  Ikararagmo ken ni Svarog a tumulong, .
  Kinapudnona, magunggonaanka!
  
  Isu a kinunak, Dios ti agngina, .
  Bay-am nga agburburek ti pungtot iti pusom...
  Mangbangontayo iti ragsak, patiek, iti dara, .
  Mapno koma ti aanakan agingga iti ungto!
  
  Ay-ayatek ti kinasikap, kinadakes ken panangallilaw, .
  Kasano nga allilawen ni Stalin ti tirano...
  Saanton a posible nga ikabil dayta iti displey, .
  Ken anian nga ulep ti adda ditoy lubong!
  
  Isu nga insingasingna ti napigsa a tignay, .
  Dadaelen dagiti dakes iti maysa a danog...
  Ngem naayatanak iti nangisit unay a Dios, .
  Iti amin a banag, agpadpada dagitoy ken dagidiay adda iti labes ti tanem!
  
  Kasano a nairuamakon iti kinadakes?
  Ket iti pusok adda pungtot, maddening...
  Napukaw ti tarigagay iti rag-o, kinaimbag, .
  Apaman a simrek ti pungtot manipud iti pedestal!
  
  Ngem kasanon ni Stalin - dakes met, .
  Awan ti pagsasaritaan ni Hitler ditoy...
  Kasta a nalamiis a bandido ni Genghis Khan, .
  Ket anian a kararua ti nabalinanna a baldado!
  
  Isu a kunak no apay nga iduldulin dagiti nasayaat a banag, .
  No awan ti uray sangkabassit a bukod nga interes iti dayta...
  No maysaka a woodpecker, ti panunotmo ket maysa a chisel, .
  Ket idi maag, naungaw ti pampanunotko!
  
  Daytoy ti ibagak iti bagik ken iti sabsabali, .
  Iserbi ti bileg a kas iti nangisit a tinta...
  Kalpasanna, parmekentayo ti kinalawa ti uniberso, .
  Agwaras dagiti dalluyon iti intero nga uniberso!
  
  Pagbalinentayo a napigsa unay ti kinadakes
  Mangtedto iti pungtot iti imortalidad, .
  Dagidiay nakapuy ti espirituda ket naitayabdan, .
  Ket datayo, dagiti kapigsaan a tattao, mamati iti daytoy!
  
  Iti ababa a pannao, agbalintayo a napigpigsa ngem iti amin iti sadinoman, .
  Itag-aytayo ti kampilan ti dara iti ngato ti uniberso...
  Ket ti pungtottayo ket addanto met kenkuana, .
  Umawattayo iti awag a napno iti gasat!
  
  Iti ababa a pannao, napudnoak iti Chernobog, .
  Agserserbiak iti daytoy nasipnget a puersa iti amin a pusok...
  Kasla payak ti agila ti kararuak, .
  Saan a maparmek dagidiay kadua ti Nangisit a Dios!
  Nagtultuloy ti gubat iti nagbaetan ti Russia ken ti koalision ni Hitler. Idi Disiembre, dagiti tropa ti Russia nalpasdan kamaudiananna dagiti Italiano, a nangpilit kadakuada a sumuko idiay Africa, ket dandani nalpasdan dagiti Aleman sadiay. Naikkat met ti Norway kadagiti Kraut.
  Ita, napan ti buyot dagiti tsarista idi Disiembre 25. Bimtak ti nakaro a panaglalaban. No kalam-ekna, nalawag a napigpigsa dagiti tangke ti Russia. Ket simrek babaen ti depensa ti kabusor.
  Oleg Rybachenko, daytoy agnanayon nga ubing a lalaki ket nagtaray a di nakasapatos ken naka shorts iti niebe, a nagkanta:
  - Daytoy ti maudi ken desidido a labantayo! Mataytayo para iti Fatherland - dagiti soldado ket adda iti likudak!
  Napartak unay dagiti tangke ti Russia nga addaan kadagiti makina ti gas turbine. Ket saan a nalaka a mapasardeng ida dagiti pasista.
  Ditoy nga agdardaras nga umabante ni "Nikolai"-5. Adda lima a babbalasitang iti dayta a siraragsak nga agkanta:
  - Awan ti mangpasardeng kadatayo, ti lubong ti Russia ket saan a maparmek!
  Ket bumtak manipud iti kanyon! Daytoy ket talaga nga agbalin a nagsayaat! Dagiti babbalasitang, iti laksid ti lamiis, nakabikini ken awan sapatosda. Ket paltoganda ti bagbagida ket dida panunoten ti agsardeng.
  Addaanda laeng iti naatap, naariwawa a pannakabalin.
  Saan laeng a ti panagpaltog ti pagay-ayat ni Alyonushka, nupay in-press-na ti joystick button babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana ken dinanogna ti maysa nga Aleman, no di ket agsurat pay kadagiti estoria.
  Kas pagarigan, insuratna no kasano a napan ti maysa a balasitang iti adayo tapno isalakanna ti maysa a kuting. Iti tallopulo ket tallo nga aldaw nagnaak a di nakasapatos iti nabato a kalsada, a nangpadara kadagiti nalamuyot a sakak.
  Ket kaskasdi a nabirokanna ti animal. Gapu iti daytoy, natungpal ti engkanto ti tarigagayna ket inkallaysa ti balasang ti prinsipe.
  Nupay kasta, napanunot ni Alyonushka, apay a kasapulanna ti asawa iti buyot ti Russia? Nasaysayaat no adda bunggoy dagiti agayan-ayat. Ken ad-adu a kuarta ken ragsak. Ngamin, naiduma unay dagiti lallaki. Ket no kaduada, siempre, mapasaranmo ti ragsak iti nagduduma a pamay-an. Ti ngay asawa a lalaki? Alisto a mauma ken maumakan kenkuana!
  Ngem ad-adda a makapainteres ti agtutubo a lalaki a mangrugi pay laeng a mangtakuat iti lubong dagiti nataengan.
  Ket agpaltog manen ni Alenka, a mangdungpar iti Aleman nga E-100.
  Ket iyakarna dagiti napintas unay a sakana, kas kadagiti sakana ti nagkauna a Griego a diosa.
  Ket kalpasanna, paltogan ni Anyuta. Kasta met nga addaan kadagiti lamolamo a ramay ti saka. Ket burakenna ti kanyon nga Aleman.
  Kalpasanna kuna ti balasitang:
  - Adu dagiti masirib a tattao idiay Russia, ngem ni Tsar Vladimir ti kasayaatan kadagiti tsar!
  Napaliiw ni Augustine:
  - Ket saan a dakes ni Nicolas II! Ay, dimi ammo no kasano nga apresiaren dagiti ari!
  Nagkanta ni Maria, a pinaltoganna dagiti Nazi babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana ken nagngisiten:
  - Masapul nga agtulnogka kadagiti Ruso, nga addaan iti nadalus a puso ken nasirsirib! Ket iti dayag ni Nicolas, isu ti naindaklan nga ari dagiti ari!
  Ket adda nagkanta ni Marusya... Ket nagtokar met kadagiti awan kawesna a sakana...
  Umab-abante dagiti tropa ti Russia. Aglalaban met ni Oleg Rybachenko. Sangapulo pay ti tawenna nga ubing. Kasta ti gatad ti imortalidad. Wen, ngem anian a nasayaat ken naragsak ti riknana! Adu unay ti enerhiana ken agburburek nga ayus ti pannakabalin.
  Mangipuruak ti ubing iti granada babaen ti lamolamo a sakana ket agkigtot:
  - Tigreak, saan a pusa, ita adda agnanaed kaniak, saan a ni Leopold, no di ket Leopard!
  Ti boy-major, kas iti kanayon, ket mauram. Saan a mapasardeng dagiti Nazi.
  Idi Enero 1, naan-anay a naikkaten dagiti tropa ti Russia ti teritoriada kadagiti tropa ti Alemania ken Italia ket simrekda iti ikut ti Third Reich.
  Maigiddato iti dayta, simrek dagiti yunit ti Russia idiay Mexico. Dimtengen ti baro a tawen 1956.
  Para kadagiti Ruso nangrugi dayta kadagiti baro a balligi. Idi Enero 7, simmuko dagiti tedda dagiti tropa ti Alemania idiay Africa. Ket nagbalin a Ruso ti intero a Black Continent.
  Ita naamiris ti nasam-it a ni Fuhrer nga isu ket naan-anay a natornilio. Ket insingasingna ti negosasion iti Russia.
  Iti dayta insungbat ni Tsar Vladimir:
  - Pagsaritaantayo laeng ti maipapan iti awan kondisionna a panagsuko ti Third Reich ken Italia!
  Anian a nainsiriban a sasao! Ket agtultuloy ti gubat. Ni Oleg Rybachenko, siempre, ti adda iti sango ti panangraut. Simrek dagiti tropa ti Russia iti East Prussia. Napigsa dagiti defense lines ditoy. Masapul a makirangetka tapno makastrekka, ket dika"t napartak nga umabante.
  Maysa kadagiti pamay-an ti panagballigi ket ti self-propelled gun nga addaan iti Alexander-4 bomb launcher. Nabileg unay ken makapapatay nga alikamen.
  Ken agselebrar met ditoy dagiti napintas a babbalasitang. Ipalladawda dagiti projectile babaen ti panangusar kadagiti lamolamo a ramay ti sakada babaen ti panangi-press-da kadagiti buton ti joystick. Ket dadaelenda dagiti bunker ken pillbox ti kabusor.
  Situtured nga agtaray dagiti babbalasitang iti niebe - dayta"t panggep dagiti babbai a Ruso. Ket ipuruakda dagiti Indian ken Insik iti gubat. Dagitoy ket literal a mangpunnodan kadagiti bangkayda nga umasideg kadagiti trinsera. Ngem kabaelanda latta nga alaen.
  Idurduron ti buyot ti Russia.
  Nupay kasta, ti estratehista a ni Vasilevsky ket iyakarna ti kangrunaan a danog idiay Italia - a nakapkapuy nga amang. Ket ngarud agsasaruno ti panagballigi dagiti soldado a Ruso.
  Nagbalin a naballigi unay ti Enero. Rinabbak dagiti tropa ti Russia dagiti Italiano ken sinialda dagiti Alps. Ket idi Pebrero sinakupda ti Venice. Ket simrekda idiay Lorbandinia . Innalada met ni Poznan. Agsanud dagiti Aleman. Idi Marso 2, natnag ni Klaipeda. In-inut nga immabante dagiti tropa ti Russia babaen ti East Prussia, napuskol unay ti depensa. Masapul a literal a puoranmi ti dalan babaen kadagiti shell.
  Ngem idiay Italia, narba ti pasta front. Ket nagdardaras dagiti tropa ti Russia a napan idiay Roma. Idi Marso 30, 1956, nangrugi ti panangraut iti kabesera ti Italia. Kastoy ti panagbayad dagiti tattao kadagiti ambision ti pamilia Mussolini.
  Madama a mararaut ti kabesera ti Italia, ti Roma. Nakaro ti panaglalaban. Nupay umad-adu ti sumuko dagiti Italiano. Ditoy napintas unay ti panaglalaban dagiti babbalasitang, agpadpada a nakabikini ken nakasapatos. Mangipuruak dagiti mannakigubat kadagiti granada babaen kadagiti sakada ken tukkolen dagiti soldado ni Mussolini.
  Napintas dagiti babbalasitang ditoy, ken siempre sexy unay. Ket babaen kadagiti piskel dagiti titan. Ket nakaskasdaaw laeng ti wagas ti panangipuruakda kadagiti granada babaen kadagiti awan sakada.
  Umabante ni Natasha ket paltogan, bayat nga agngaretnget:
  - Para iti napintas a Fatherland iti pusok, sumsumged ti naraniag nga apuyko!
  Ni Zoya, a mangpalpaltog, agkanta a kaduana:
  - Luktantayo ti ruangan dagiti nagapuanan! Monolito ti pammatitayo ken ti ari!
  Ket kalpasanna ni Aurora, babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, ti nalabaga ti buokna a bitch ti mangiruar kadagiti disc. Ket matnag dagiti naputed nga Italiano.
  Ket kalpasanna agresibo nga agkanta ni Svetlana, a mangibukbok kadagiti ngipenna:
  - Papatayenmi ti amin! Rumekenmi ti amin!
  Mangipuruakda kadagiti disc babaen kadagiti lamolamo a sakada ken gilingenda dagiti pasista. Kastoy ti nagtungpalan ni Mussolini kadagiti ima dagiti babbalasitang. Narungsot ti panangraut idi Abril idi 1956, ken piguratibo unay.
  Ket ditoy nga agmanmaneho dagiti tangke, dagiti impierno nga adigi ti apuy a bumtak manipud kadagiti baulda.
  Umab-abante dagiti babbalasitang ken mangipuruakda kadagiti granada babaen kadagiti awan kawesda a sakada. Ken no kasano nga agtuprada iti nadara.
  Ket agkatawadanto...
  Sipapasnek a nagkanta ni Natasha:
  - Tsar Vladimir, sugaten ti rupa ni Hitler!
  Ket agkidemto babaen kadagiti safiro a matana. Kasta a nakaskasdaaw a balasang.
  Agdardaras dagiti babbalasitang buyogen ti naatap a pungtot. Nakabilda iti machine gun. Pukanenda ti kabusor ken iwarasda dagiti pasista. Ket kalpasanna, agtartaray ti Olimpiada. Ket iti ima dagiti mannakabalin, iggem ti babai a bannuar ti flamethrower. Ket alaenna dayta ket kabilennaka, ngem kalpasanna, kabilennaka.
  Manipud kadagiti pasista agtaytayab dagiti chips iti amin a direksion. Ket makakatawa dagiti mannakigubat agingga iti kayatda.
  Kalpasanna, kantaenna:
  "Makabkabilto ni Mussolini!" Monolitiko ti panaggayyemmi!
  Ket manen, kasla panagkidem nga addaan kadagiti mata a sapiro! Ket kabilenna dagiti pasista.
  Ania ti kayatmo? Ti Roma ket innala idi dagiti Slav babaen ti panangidaulo ni Attila. Ket ita, alaen dagiti Ruso dayta.
  Ni Olympias, a sibibiag a prito dagiti kalabanna babaen ti beam thrower, inkantana:
  - Naraniag nga init ti namnama, .
  Manen agpangato dayta iti rabaw ti pagilian...
  Dagiti panagballigi ni Rus a kas idi - .
  Makabkabil dagiti mannakigubat a Wehrmacht!
  
  Agila ti Russia iti rabaw ti planeta, .
  Iti panangiwarasna kadagiti payakna, agtayabto...
  Maawagan ti kabusor a kuenta - .
  Isu ket maabakto - maburak!
  Kalpasan ti pannakatnag ti Roma, nangrugin a simmuko a sangsangkamaysa dagiti tropa ti Italia. Ti imperio ni Mussolini, daytoy junior military partner ti Third Reich, ket sumsumged idi.
  Dagiti tropa ti Russia innalada ti Naples a dandani awan ti resistensiada ket simmangladda idiay Sicily. Sadiay met, dandani awan ti nasabatda a panagkedked. Ket ni Hitler ket hysterical.
  Idi agngudo ti Mayo, nalpasen ti Italia. Ginasut a ribu a balud ti naala.
  Inparintumeng ida dagiti babbalasitang a Ruso ket pinilitda ida nga agepan dagiti awan kawesna a sakada. Natulnogda a sinaplit dagiti bibigda. Dadduma, nangruna dagiti agtutubo a lallaki, ti nangaramid iti dayta buyogen ti kinagagar.
  Nagpurpuros dagiti babbalasitang a mapnek.
  Ti agnanayon nga ubing a lalaki a ni Oleg Rybachenko pinilitna dagiti kautibona a mangagek kadagiti lamolamo, kasla ubing a sakana.
  Situtulok unay nga inaramidda daytoy. Guapo unay, masel ken blond dagiti lallaki. Pudno, bassit pay laeng unay, ket dina kayat ti agaramid iti nakarkaro a napaspasnek kadagiti babbai. Ngem no dagiti nagaspang a muging ket makitikit babaen ti dila - it"s nice!
  Ni Oleg Rybachenko ti nangtiliw iti heneral ket nakaawat iti sabali pay a bilin. A medio ipagpannakkelko.
  Ni Mussolini Jr. ket liniputan ti bukodna a bunggoy, ket ti Tsarista a Russia ket nakaawat ti sabali pay a balligi. Ngem saan a nagbiag ni Benedito Mussolini Sr. tapno makitana ti bainna ken ti pannakarba ti pasismo idiay Italia. Nupay kasta, isu met laeng a gasat ti agur-uray kadagiti Nazi idiay Alemania. Napan dagiti tropa ti Russia iti opensiba idi rugrugi ti Hunio 1956. Ti kangrunaan a direksion ti panangraut ket ti Austria.
  Naggunay ni Elizaveta ken dagiti tripulantena iti Nikolai-5 a maibusor kadagiti Aleman. Inkagumaan dagiti tropa ti Russia a likmuten ti Vienna.
  Siempre, nasarakan ti Fuhrer ti bagina iti narigat a kasasaad. Napukaw dagiti sanikua dagiti Aleman idiay Africa, Scandinavia, ken kaaduan a paset ti USA. Ket ita dagiti gubat ket mapaspasamak laeng iti teritoria ti Third Reich. A, siempre, ad-adda a di makaay-ayo kadagiti Aleman. Simrek met dagiti tropa ti Russia idiay Mexico. Ni Lady Gray de Monka ti mangimandar iti maysa a tripulante ti tangke iti daytoy a pagilian.
  Ket idauluan ni Elizaveta ti "Nikolai"-5 iti aglawlaw ti Vienna. Ti kangrunaan a kalabanna ket ti E-50, a sumrek ti makina ni Tsar a kasla blotter.
  Nagputok ni Elizabeth, nga inusarna dagiti lamolamo a ramay ti sakana a nangipidut kadagiti buton ti joystick.
  Nadungparna ti tangke nga Aleman ket nagkigtot:
  - Itedmi ti pusomi para ken ni San Nicolás Rus'!
  Pinaltogan met ni Ekaterina babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana ket inlintegna ti kaduana:
  - Ad-adda la ketdi nga umiso ti kunaen a Vladimir!
  Pinaltogan manen ni Elizabeth babaen ti panangusar kadagiti lamolamo a ramay ti sakana ket nagkigtot:
  - Ngem kaskasdi, ni Emperador Nicholas, a nangted kadatayo iti populasion ti China, a namagbalin iti Russia a di maparmek!
  Kinapudnona, iti infanteria a naibaon a mangraut kadagiti posision dagiti Aleman, interamente nga Insik ti sango. Literal a nangipuruakda kadagiti bangkay kadakami. Ngem nagburakda.
  Gagangay a nakiranget dagiti Ruso kadagiti eroplano ken tangke. Infanteria a buklen dagiti Insik, Indian, Asiano. Adu dagiti Insik. Kanayonanna, ti naraniag ti ulona a ni Nicholas II inyam-ammona ti poligamia bayat a repormaenna ti Ortodoksia, ket naibaon iti gubat dagiti ekstra nga Insik a lallaki. Ket dagiti Ruso alaenda dagiti balo ken di naasawaan nga Insik a babbai kas assawa.
  Nasikap nga estratehia.
  Ket dagiti Insik rautenda, matay, ken labsingenda dagiti depensa ti Alemania.
  Usaren ni Elena dagiti lamolamo a ramay ti sakana a mangipidut kadagiti buton ti joystick ket i-hit-na manen dagiti Krauts.
  Ket kantaenna:
  - Para iti nasantuan a Rus', makirangettayo a situtured!
  Kalpasanna alaen ti balasitang dayta ket agkidem. Ket ibukbokna dagiti puraw a ngipenna! Ket agresibo unay.
  Ket kalpasanna, ag-snap back ti Olimpiada. Ket kabilennaka met babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana ket rumekennaka.
  Kalpasanna, ipukkawna:
  - Siak ti makapapatay a kobra!
  Nasken a maipalagip a mabalin a napeggad ti tangke ti E-50. Ti 88-milimetro a kanyonna nga addaan iti kaatiddog ti bariles a 100 EL ket napartak ti panagputokna, sangapulo ket dua a bala iti kada minuto, ken umiso unay. Masansan a maidungparna ti kabal ken mabalin a mangdadael.
  Gapuna, ikagkagumaan dagiti babbalasitang a di ipalubos nga umasideg ti kangrunaan a tangke ti Alemania. Nangnangruna no close up, umadu unay ti abilidadna a sumrek. Ket ti puso iti projectile ti Alemania ket uranium wenno tungsten. Pudno, kalpasan ti pannakapukaw ti Africa ken dagiti deposito ti uranium idiay Congo, nangrugin a nagmaga ti pigsa dagiti tropa ti Alemania.
  Ket napintas ken awan sapatos ken nalamiis dagiti babbalasitang.
  Sigagagar nga agkantada iti bagbagida:
  - Agsilnag a kasla bituen iti rabaw ti intero a lubong, .
  Babaen ti sipnget ti awan namnama a sipnget...
  Dakkel a bannuar a ni Tsar Vladimir, .
  Saanna nga ammo ti ut-ot wenno buteng!
  
  Agsanud dagiti kabusor iti sanguanam, .
  Agrag-o ti bunggoy dagiti tattao...
  Awatennaka ti Russia - .
  Maysa a nabileg nga ima ti agturay!
  Makilaban kadagiti babbalasitang, awan ti maibagam a maibusor kadakuada. Ket kasta unay ti kinalamolamo ken kinakitikit dagiti sakada. No agepan ida dagiti natiliw nga Aleman, nalawag a magustuan dayta agpadpada dagiti babbalasitang ken lallaki. Ket agkigtot dagiti mannakigubat a mapnek.
  Ket inukradda dagiti kasla perlas a ngipenda.
  Dagitoy ket kasta a nalamiis a babbalasitang. Ket babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, pinaruar ni Elizabeth ti sabali pay a pasista.
  Kalpasanna ipukkawna:
  - Gloria iti naindaklan a Daga ti Ama!
  Ket gapuna a paltogan ni Catherine. Ramatenna ti tangke ti kabusor, patayenna dagiti Fritzes ken agkigtot:
  - Ipapatay kadagiti kabusor!
  Ket sadiay met a sipaten ni Elena, nga usarenna dagiti lamolamo a ramay ti sakana, a pidutenna dagiti buton ti joystick babaen kadagitoy. Ket agkir-in:
  - Para iti Motherland iti kinatan-ok!
  Ket kalpasanna ti naisangsangayan nga Olympiad, maysa met a blonde, ti mangilansa iti projectile. Ket bayat ti panagkigtot:
  - Para iti naindaklan a Russia!
  Ket napno dagiti babbalasitang iti naan-anay a kinagagar.
  Adtoy ti tangke ti E-75. Napigpigsa ti paltogna: 128mm, ken ad-adu ti madadaelna. Kanayonanna, nasaysayaat ti proteksion ken napuspuskol ti kabal daytoy a tangke.
  Ngem kasla nauyong ni Elizabeth. Ket mangiruarto iti makapapatay a banag, a sumrek manipud iti adayo. Ket ti laeng nabati manipud iti Aleman ket dagiti pedaso ti napigis a metal.
  Ket kantaen ti balasang:
  - Nasantuan a kinapintas ken dakkel nga arapaap!
  Kalpasanna ti dila ket mangipakita.
  Nabiit pay a nagbalin nga ad-adda a nasaknap dagiti tangke ti Alemania nga E-75. Addaanda itan iti at-atiddog ti barilesna a paltog, a mangipalubos kadakuada a makiranget kadagiti tangke ti Russia, nangnangruna dagiti nalaglag-an. Ket daytoy ti mamagbalin kadagiti Kraut nga ad-adda a napeggad.
  Ngem saan a mabain dagiti babbalasitang a Soviet iti daytoy. Ket duprakenda dagiti Kraut.
  Ket dagiti mannakigubat a mismo, nangruna iti pudot, ket nakabikini ken nakasapatos. Ket agtalekda unay a makilablaban.
  Mangabakda nga awan ti nailaksid.
  Pinaltogan ni Catherine dagiti Nazi ket nagkanta:
  - Ngem no pudno ti ibagak! Dadaelek amin a Kraut nga awan ti nailaksid!
  Pinaltogan met ni Elena dagiti awan kawesna a ramay ti sakana ket nagkigtot:
  - Parmekentayo ti amin ken, siempre!
  Inabak met ti Olimpiada dagiti Nazi nga awan asi. Isu ket kasta a di maparmek a bitch.
  Ken babaen met ti tulong dagiti lamolamo a ramay ti saka.
  Aglalaban ni Natasha ken ti team-na iti tangke ti Kondratenko-6. Nalaglag-an bassit daytoy a kotse, ngem ad-adda a mobile ngem ti Nikolai. Siempre, no basbassit ti dagsen, basbassit ti kalibre ken naingpis bassit ti kabal. Kaipapanan daytoy a dakdakkel nga amang ti peggad ti ipapatay.
  Ngem dagiti babbalasitang, masapul a kunaek, saanda a pulos a mabain. Ket makigubatda a kasla higante ti gubat.
  Agkanta ni Natasha, aktibo a mangpaltog:
  - Isunto ti balligitayo!
  Ket ipigketna dagiti buton ti joystick babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana.
  Agpaltog met ni Zoya, nga usarenna dagiti lamolamo a sakana ken agkigtot:
  - Tsar Vladimir nga agpasango!
  Ket nagtaul amin dagiti babbalasitang iti koro:
  - Gloria kadagiti natnag a bannuar!
  Kalpasanna, nagpaputok ni Aurora, binaliktadna ti tangke ti Alemania ket kinunana:
  - Awan ti manglapped kadatayo! Awan ti mangabak kadatayo!
  Ket inyugyugyogna met dagiti awan kawesna a sakana.
  Ket kalpasanna simmuko ni Svetlana, nga inusarna dagiti lamolamo a ramay ti sakana, ket nagngaretnget iti tuktok ti barana:
  - Nakapungtot ti pannakidangadang dagiti Ruso!
  Ket naggigiddan nga impukkaw amin dagiti babbalasitang:
  - Napigsa ti dakulap ti soldado!
  Ket manen agdardaras dagiti kinapintas a makigubat. Umiso ken umiso ti panangpaltogda iti bagbagida!
  Ngem masmasdaaw dagiti tripulante ni Jane kadagiti Mexicano. Nasirib ken napintas met unay ti señora.
  Ket dagiti babbalasitang iti tripulantena ket awan sapatosda ken nakabikini. Aglalabanda buyogen ti naatap ken kalmado a pungtot.
  Kalpasanna, nagpaputok ni Gertrude, nga inusarna dagiti lamolamo a ramay ti sakana, ket nagkidem:
  - Siak ti balasang a mangdadael iti amin iti maysa a split second!
  Ket kalpasanna, bumtak ni Manya nga agtignay. Ket burakenna ti tangke a Latin manipud iti adayo.
  Ket kalpasanna, sipaten ni Matilda dagiti sakana babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana.
  Ket agkatawanto:
  - Talaga a nalaingak a balasang!
  Ken mannakigubat ti kangatuan ken nakapungtot nga urnos. Saanda a makarikna iti kinakapuy wenno pungtot.
  Kasta met laeng ti panangkantotda kenka.
  Ket makilablaban met ni Alenka a sitatalged unay.
  Iti ngudo ti Hunio, nalikmut ti Vienna. Napalalo ti pannakasaplit ti Alemania ken iti dayawna. Maigiddato iti dayta, umab-abante dagiti tropa ti Russia nga agturong iti Oder. Itapuakda dagiti Insik, Indian, ken Arabo iti gubat. Ket burakenda dagiti depensa dagiti Krauts.
  Siempre, agbutengen ni Hitler. No kasano a pinagpigket dagiti babbalasitang kadagiti tangke ken eroplano.
  Adtoy da Albina ken Alvina, dua a Ruso a piloto. Kasta met a di nakasapatos ken nakabikini, tukkolenda dagiti pasista a kasla peras babaen ti sarukod manipud iti sanga. Ket para iti agassawa literal nga aramidenda dagiti kasta a milagro.
  Pinaltogan ni Albina ti lima nga eroplano nga addaan iti maysa a panagbettak manipud iti Peter the Great fighter-na ket nagkanta:
  - Osotayo ti langit!
  Pinaltogan ni Alvina ti innem nga eroplano nga addaan iti maysa a panagbettak manipud iti agila ti gubat, ket nagkigtot:
  - Ket burakenmi"t amin!
  Iti langit, sarsaritaen daytoy nga agassawa!
  Naikkan dagiti babbalasitang iti pito a degree ti St. George Cross: pirak a krus, pirak a krus nga addaan pana, balitok a krus, balitok a krus nga addaan iti bangko. Ken kasta met ti balitok a krus nga addaan kadagiti diamante, ken maysa a balitok a krus nga addaan kadagiti diamante ken pana. Ket ti kangatuan a degree a bituen ti nabalitokan a krus, nga addaan iti diamante a pana. Maysa a nangatngato a premio - ti dakkel a bituen ti nabalitokan a krus, nga addaan kadagiti diamante ken pana, ket naipasdek iti nabiit pay.
  Isu a nainkalintegan a maipagpannakkel dagiti babbalasitang dagiti nagapuananda. Ket kanayon, uray iti lamiis, nakirangetda laeng iti bikini ken eksklusibo a di nakasapatos.
  Kasta a nakaskasdaaw a babbalasitang.
  Nagputok ni Albina ket nagkanta:
  - Para kadagiti kasayaatan a balligitayo!
  Intuloy ni Alvina:
  - Ipagpannakkel koma dagiti appoko ken lolotayo!
  Talaga a babbalasitang ti kolossal a klase dagiti mannakigubat!
  Kabkabilenda dagiti pasista iti tangatang ket agkantada:
  - Gloria ti Russia, Gloria! Maysa a bannuar ni Tsar Vladimir-tayo! Addanto pannakabalin inton agsapa! Itabonmo ni Hitler iti daga!
  Siempre, mabalin a maragsakan unay ni Vladimir Kirillovich Romanov kadagiti mannakigubatna.
  Uray no makirangetda, adda dayta iti wagas a dika makaipangato iti pika maibusor kadakuada!
  Ni Vladimir Kirillovich Romanov ket maysa a tsar nga addaan iti tunggal gundaway a mamimpinsan a mangpatingga kadagiti gubat!
  Ket agpigerger dagiti pasista iti sidong ti danog ti buyot ti tsarista...
  Napardas a natnag ti nalikmut a Vienna. Idi katengngaan ti Hulio, nakadanon dagiti tropa ti imperio ti tsarista idiay Oder iti nalawa a sango. Ket naan-anay a nabara ni Koenigsberg.
  Ket nagsanud dagiti Aleman iti labes ti Oder. Ket inkagumaanda ti mangparnuay iti linia ti depensa sadiay. Salaknibam a naimbag ti bagim. Ngem idi maikadua a kagudua ti Hulio, rinugian dagiti tropa ti Russia ti panangraut iti Hamburg... In-inut ngem sigurado a nagtubo dagiti Nazi.
  Nakaro unay ti panaglalaban. Namin-adu a nagsisinnukat ti ima ti dadduma a purok. Dagiti baro nga Aleman a tangke ti ad-adda nga adelantado a serye ti AG - piramidal - ket nakipasetda pay kadagiti gubat. Nasayaat ti depensada manipud iti amin nga anggulo. Ngem natantan-ok ti buyot dagiti tsarista iti bilang.
  Ket adu a bilang dagiti infanteria nga Asiano ti natay kadagiti sango. Ngem pinalubosandak nga umakar.
  Naibus met ti rekurso ti tao dagiti Aleman. Idi arinunos ti Agosto, nalikmut ti Hamburg ket nabara met ti Munich.
  Napukaw dagiti Aleman ti dakkel a teritoria. Ket awan ti pangtengngelda kadagiti takderda.
  Ni Oleg Rybachenko ket nakiranget kadagiti sango a ranggo iti teritorio ti Alemania a mismo. Ket kanayon nga umisem ti agnanayon nga ubing a lalaki ken impakitana dagiti kasla perlas a ngipenna.
  Ket sadiay a nangipuruak kadagiti granada babaen kadagiti lamolamo, ubing a sakana. Nasayaat ti agbalin nga ubing - anian a natural ti kaadda iti pudot iti shorts laeng. Ket gapu ta imortalka, mabalinmo met ti kagudua a lamolamo no kalam-ekna a dika agpeggad a makalamiis.
  Isu a nagkanta ti ubing:
  - Barefoot, basta barefoot, .
  Iti sidong ti Hulio a gurruod ken ti uni ti dalluyon!
  Barefoot, awan sapatosna laeng, .
  Nalaka laeng nga agbalin a nalamiis a cowboy ti maysa a lalaki!
  Ket agtultuloy a dadaelen ti ubing a major dagitoy a pasista para iti bagina. Ket desperadoda a mangkontra.
  Setiembre itan... Mangrugin nga agtinnag dagiti tudo... Dagiti tropa ti tsarista, a mangpunno kadagiti bangkay dagiti Insik, innalada ti Munich ken Hamburg, ket umakarda nga agturong iti rehion ti Ruhr. Ti kapatgan a banag iti industria ti Alemania.
  Ket desperado a makilablaban dagiti Aleman.
  Makilaban ni Natasha iti tangkena ket agngaretnget:
  - Narigatto unay dayta para kadagiti Nazi!
  Ket i-press-mo dagiti joystick buttons babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakam. Ket agpaputok kadagiti shell kadagiti Nazi.
  Ket kalpasanna, ibbatannaka ni Zoya. Ken babaen met ti tulong dagiti lamolamo a ramay ti saka.
  Ket kantaennanto met:
  - Rus' ti kontra ken ni Hitler!
  Ket kalpasanna, agresibo ti tignay ni Aurora. Ken kasta met babaen ti tulong dagiti lamolamo a ramay ti saka:
  - Para iti dalan ti Russia!
  Ket iti likudan dagitoy, paltogan met ni Svetlana ti killer projectile. Matukkolna ti tangke nga Aleman ken agkigtot:
  - Para ken ni Zar Vladimir Kirillovich!
  Ket ipakitananto met ti dilana.
  Nag-wild dagiti babbalasitang ditoy.
  Dumeken met ni Alenka iti nadagsen a tangke dagiti Nazi. Ket kabilenna ida manipud iti adayo.
  Inkanta ti mannakigubat:
  - Pinarukmak ti kagudua ti lubong babaen kadagiti susok!
  Ket dagiti suso ni Alenka nga addaan iti eskarlata nga utong.
  Ket kalpasanna, sipatennaka ni Anyuta babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana. Ramayenna ti pasista a tangke ken aglablabes:
  - Siak ti maysa a superstar girl! Kadagiti libro ti historia!
  Ket ibukboknanto dagiti ngipenna...
  Ket kalpasanna, agpaputok ni Augustine iti killer projectile. Rumekenna dagiti Nazi ken agsisilpo:
  - Sapay koma ta ti buyottayo ti kapigsaan!
  Ket iyakarna met dagiti sakana...
  Ket suroten ida ni Maria ket kabilenna dagiti Nazi. I-spin-na ti bagina, agresibo nga ag-blather:
  - Dakkel nga agresibo a babbalasitang kami!
  Ket kalpasanna, mangiruar ni Marusya iti banag a nakaro a mammapatay ken makadadael kadagiti Nazi. Ket babaen ti tulong dagiti lamolamo, kasla balasang a saka.
  Ket kalpasanna, kantaenna:
  - Dakami ket naan-anay a pannakaabak dagiti kabusor!
  Naglabas ti Setiembre kadagiti narungsot unay a gubat. Desperado a nagkontra dagiti Aleman. Ngem idi Oktubre, idi dimteng ti tudo, nagun-od manen ti buyot dagiti tsarista ti bentaha. Ket rinugianna ti umabante nga agturong iti Ruhr. Kalpasan ti nakaro a panangraut, natnag ni Koenigsberg. Nakaawat manen dagiti Nazi iti saplit.
  Ket iti abagatan ti Francia, linakub dagiti tropa ti tsarista ti Toulon. Isu a nakaro ti kinadakes dagiti Nazi.
  Nakapungtot ni Hitler, ngem bayat nga adda idiay Berlin. Nagbalin a nakapuy ti takderna.
  Nalawag nga awan ti mayat a dumngeg iti negosasion. Ngem nagdekket dagiti Nazi a kasla kuton.
  Idi Nobiembre, nakiranget dagiti tropa ti buyot ti tsarista tapno sakupenda ti kaaduan a paset ti rehion ti Ruhr, iti kasta epektibo a naikkat ti Alemania iti kangrunaan a base ti produksionna.
  Idi Disiembre, sinakup ti buyot dagiti tsarista ti intero nga abagatan ti Francia ket simrekda iti España. Ket iti sango dagiti Aleman, kamaudiananna natiliwna ti Ruhr. Maysa pay, naala met ti dadduma a daga ti Alemania. Ket simmanglad met ti buyot dagiti tsarista idiay Denmark.
  Nakapungtot ni Hitler a kasla diablo iti hawla, ngem awan ti maaramidanna.
  Iti Krismas dagiti Katoliko, immakar dagiti naarian a tropa nga agturong idiay Paris. Iti laksid ti niebe ken yelo, awan sakana ken nakabikini dagiti tripulante ni Natasha.
  Ad-adda a masansan a simmuko dagiti Aleman. Ket saan a pulos a kayat dagiti Pranses a labanan dagiti Ruso.
  Bayat ti panangburakna iti bateria nga Aleman, kinuna ni Natasha:
  - Isu nga, kinapudnona, ania ti binilang ti possessed Adolf idi rinugianna ti gubat kadakami?
  Lohikal a kinuna ti nabalitokan ti buokna a ni Zoya:
  - Nalabit gapu ta, inton ma-pressuretayo, matnagtayo a kasla sinsilio manipud iti abut a bulsa!
  Pinagduprak ni Aurora ti maysa a walnut babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana. Kalpasanna, imbellengna dayta iti ngiwatna ket nainkalintegan a napaliiwna:
  - Isuro ti historia nga awan ti isursurona!
  Inpigket ni Svetlana dagiti lamolamo a ramay ti sakana iti buton ti joystick. Intukkolna ti sabali pay a kanyon nga Aleman ket insungbatna:
  - Agbalintayo a naindaklan a mannakigubat!
  Dagiti mannakigubat, kas makitayo, pudno a determinadoda a makiranget ken mangabak.
  Ni Oleg Rybachenko, maysa nga ubing a lalaki a di nakasapatos, agdardaras a naka-shorts ken addaan iti lamolamo, masel ti bagina. Agtaytayab ken agngaretnget pay ketdi:
  - Daegenmi dagiti Krauts! Maparmektayo dagiti Krauts! Ket sipatem ti asnom!
  Ket ti ubing ket addaan iti kasta a puraw, kasla perlas a ngipen! Ubing laeng ken di agkurba a terminator.
  Agpaltog ni Oleg Rybachenko bayat ti panagtarayna. Papatayenna dagiti pasista ken kantaenna:
  - Ti espiritu ti Ruso ti bileg dagiti ari, parmeken dagiti Krauts!
  Nangipuruak ti ubing iti granada babaen ti lamolamo a sakana ket inkantana:
  - Russian waltz, sumingising ti parbangon - iti dayag ti ari!
  Talaga a nagbalin a mannakigubat unay a lalaki. Ket kabilenna dagiti pasista agingga iti umuna unay nga aldaw.
  Ket aktibo a makilablaban dagiti babbalasitang. Adtoy ni Mirabela... Maysa met a top-class a piloto. Awan ti makalapped kenkuana. Tuktokenna dagiti Kraut ket agkanta, a mangibukbok kadagiti ngipenna:
  - Nauyong nga balasang! Ania ti markana!
  Ket mangala ken mangipatayab iti rocket!
  Wen, kasta ti kasasaad dagiti babbai ditoy! No makiranget dagiti babbalasitang a Ruso, awan ti puersa a makalaban kadakuada.
  Pinaltogan ni Mirabela ti pito nga eroplano ti Alemania babaen ti maysa a panagbettak ti lima nga air cannon, ket nagkigtot:
  - Ni Tsar Vladimir Kirillovich ti Diostayo!
  Ket ti balasang ti mangsapsaplit kadagiti lamolamo a sakana iti sarming.
  Ken kasta met nga aglalaban da Albina ken Alvina iti tangatang.
  Kasta a nakaskasdaawda a managtakaw. Umad-adu dagiti baro nga account a maur-urnong. Ket maigiddato iti dayta agkantada:
  - Iti langit datayo ti kinaperpekto! Dakami ti aces a kinaperpekto! Manipud iti isem agingga iti tignay - iti labes ti amin a pammadayaw!
  Pinaltogan ni Albina ti uppat nga eroplano ti Alemania babaen ti maysa a panagbettak ken nagkigtot:
  - Ay, anian a ragsak! Anian a kinaperpekto iti gubat!
  Pinuted ni Alvina ti lima nga eroplano ti Alemania ket intuloyna:
  - Ammuem ti kinaperpekto iti gubat! Ket nalamiis nga ideal!
  Nagkanta dagiti mannakigubat iti koro, a nangputed kadagiti pasista:
  - Dagiti babbalasitang! Nalamiis a babbalasitang! Dagiti babbalasitang! Nalamiis a babbalasitang!
  Impakitada ti agresibo a kinaregtada. Kinapudnona, awan kadagiti as ni Hitler ti napilitan a bimmaba.
  Ngem dagiti pasista, siempre, addada iti sidong ti nakaro a panangpilit.
  Adda ni Hitler iti bunker idiay Berlin ket mabomba sadiay a kasla ipis. Ania ti kayatna? Nalpasen dagiti Fascista numero uno! Isu ket napan a maibusor iti Tsarist Russia, ket ita isu a mismo ket marumrumek a kas iti kuton.
  Agdama nga agsardeng ni Tsar Vladimir Kirillovich manipud kalam-ekna kadagiti igid ti Taaw Indiano. Agsala iti sanguananna dagiti napintas a babbalasitang a nagduduma ti puli ken nasionalidadda.
  Nupay kasta, saan a pagdanagan ti ari ti agbuya kadagiti panaglalaban dagiti gladiador. Kas pagarigan, dua a babbalasitang kontra iti dua a kinapintas.
  Aglalabanda babaen kadagiti plastik a kampilan tapno dida agpipinnadangran. Nupay kasta, desperado a makirangetda.
  Dagitoy dagiti mannakigubat. Adda nakapungtot a panagsinnukat ti danog. Dua a blonde ken dua a redhead...
  Dinamag ni Tsar Vladimir ken ni Field Marshal Vasilevsky:
  - Ania ti karirigatan a banag iti gubat kadagiti Aleman?
  Sipupudno a simmungbat ti field marshal:
  - Makagun-od ti panagtalek! Idi laeng damo, idi nangrugin nga umabante ti kabusor, a nariknak a diak komportable. Ket ita nangrugin nga agballigitayo ket nalawag ti amin maipapan kadagiti kabusortayo! - Ni Field Marshal Vasilevich, daytoy kangrunaan nga estratehiko, ket imminum iti arak.
  Lohikal a kinuna ni Vladimir Kirillovich:
  - Narigat unay ti mangabak iti amin a tiempo! Ngem impakitami ti bagimi a kabaelanmi ti adu! Ket ita addanto tiempo, ket agbalinto a natalna ti intero a lubong!
  Pinasingkedan ni Field Marshal Vasilevsky:
  - Mamatiak iti dayta!
  Adda sugat dagiti babbalasitang iti lamolamo a bagida ken kasla nakaro ti nerbiosda.
  Nakirangetda, siempre, saan a kas idi panawen ti Taga-ugma a Roma - inkagumaanda a saan a mangpataud iti adu a pannakadangran iti bagida. Ngem aktibo ti panagtignayda.
  Kabayatanna, nagtultuloy ti panaglalaban. Idi Enero, dagiti tropa ti tsarista ti nangtiliw iti Paris bayat nga aggargaraw. Naala met ti kabesera ti Denmark, ti Copenhagen. Kumapkapuyen dagiti tropa ti Alemania. Nagtultuloy nga immabante dagiti Ruso idiay Alemania a mismo. Desperado a nakiranget dagiti Fritz, ngem nadadael ti pigsada.
  Oleg Rybachenko, daytoy imortal nga ubing a lalaki ket naglugan a di nakasapatos iti niebe ket nagdardaras a nangraut nga immun-una ngem ti amin, a naan-anay nga awan ti butengna iti apuy. Ket bayat ti panagsippayot:
  - Siasino ti nairuam a makiranget para iti balligi, .
  Sigurado a parmekenna dagiti kabusorna...
  Naragsak nga agkatawa ken adu ti maragpatna, .
  Ket masapsaplitto unay ni Hitler!
  Ket ti lamolamo a saka ti ubing ket mangipuruak iti granada! Ket ibukbokna dagiti kasla perlas ken dadakkel a ngipenna iti labes dagiti tawenna. Wen, addan ngiwatna a kas iti lobo. Agngangabit dayta iti aniaman a karabukob.
  Ket dagiti babbalasitang a nakasakay kadagiti tangke ket umakar manipud abagatan nga agturong iti amianan ti Alemania. Dandanin rummuar iti baybay. Ket dagiti laeng daga nga asideg iti Berlin ken Pomerania ti agtalinaed kadagiti Kraut.
  Ni Natasha, a mangtukkol kadagiti pasista a tangke, kinunana:
  - Ket ti gubat ket makaparagsak iti bukodna a wagas!
  Ni Zoya, gapu ta binabalawna dagiti Nazi, immanamong:
  - Kas iti kinasayaat ti pannakagun-odna! Nangruna no mangabaktayo!
  Kinuna ni Aurora, a mangpalpaltog babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana:
  - Amin nga imposible ket posible iti uniberso, basta dikay" kasapulan ti bassit...
  Ket kasta unay ti katawa ti nalabaga ti buokna a balasitang!
  Agkidem dagiti mannakigubat gapu iti naariwawa a ragsak ken pungtot. Ket duprakenda dagiti Aleman.
  Maigiddato iti dayta, umab-abante dagiti tropa ti tsarista iti ballasiw ti España ken umas-asidegdan iti Seville.
  Ni Olga iti armored personnel carrier ti mangpalpaltog kadagiti Aleman ken tropa ti polis.
  Dandani awan ti itukon dagiti lokal nga Espaniol a panagresistir. Sabali pay a pagilian ti matnag iti sidong ti wasay ti Russia.
  Pinaltogan ken kinanta ni Oleg:
  - Aerobatics, agbalinto a bash on bash!
  Ket nag-tweet ti partnerna a ni Alice:
  - Ti kinatan-ok dagiti Ruso ket binigbig ti planeta, .
  Naduprak ti pasismo babaen ti danog ti kampilan...
  Ay-ayaten ken apresiarentayo dagiti amin a nasion iti lubong, .
  Itakderantayo ti naindaklan a sagrado a tsarismo!
  Ket dagiti babbalasitang ti mangsapsaplit ken mangipigket kadagiti lamolamo a ramay ti sakada iti joystick.
  Agtultuloy ti gubat iti nagbaetan ti tsarista nga imperio ni Vladimir Kirillovich Romanov ken ti pasista nga Alemania.
  Dandani naan-anay a winayawayaan dagiti tropa ti Russia ti Francia manipud kadagiti bunggoy dagiti Nazi. Pebrero 1957... Ti buyot ti Tsar ket winayawayaan ti Portugal.
  Idi Pebrero 23, nagkaykaysa dagiti yunit ti Russia manipud Denmark ken Alemania a mismo.
  Ni Oleg Rybachenko, daytoy agnanayon nga ubing a lalaki, ket agdisso iti pitak babaen kadagiti lamolamo a sakana. Ipukkaw ti ubing a major iti bagina iti tuktok ti barana:
  - Gloria iti Ruso a Tsar Vladimir ti Maikatlo! Putdekekto ni Hitler, rukodek babaen ti saplit!
  Ket agpukkaw manen ti ubing ket mangipuruak iti natadem ti pannakatademna a disc babaen kadagiti lamolamo a ramayna. Ket madungparna ti karabukob ti pasista. Ket kalpasanna, mangipuruak iti boomerang babaen ti lamolamo, kasla ubing a sakana, ket dagus a putdenna ti karabukob ti lima a Kraut.
  Wen, dakes nga ideya ni Hitler a mangraut iti kasta nga imperio.
  Leppas ni Natasha ken ti team-na ti maudi nga Aleman idiay Portugal. Di malapdan ti pannakadadael ti tangkeda.
  Ket ipigketda met dagiti buton ti joystick babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakada, nga agaramidda iti nakapungtot a panangdadael.
  Pinaputok ni Zoya, dinadaelna ti kanyon ti Alemania ket inkantana:
  - Para iti Russia ken wayawaya agingga iti panungpalan!
  Ni Aurora, babaen ti panangusar kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, sinipa ti Nazi ket nagkigtot buyogen ti kinapasnek:
  - Dios ti mangisalakan iti ari!
  Nagkantot met ni Svetlana, a pindutenna dagiti buton ti joystick babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana ket nagkidem:
  - Napigsa a soberano!
  Parmeken dagiti babbalasitang dagiti pasista. Ngem kalpasanna, nagparang ti baro a tangke ni Hitler a "Mouse"-4. Nabileg unay a modelo - agdagsen iti tallo gasut a tonelada, ken 310- mm a paltog. Mabalin a sumrek dayta iti adayo, ngem dayta a mismo ket addaan iti napuskol a kabal isu a ti tangke ti Kondratenko-6 dina alaen dayta manipud iti aniaman nga anggulo.
  Ibilin ni Natasha:
  - Babbalasitang, kasapulan nga umasideg tayo ket idekket tayo iti baba a paset ti sikigan, iti nagbaetan dagiti rollers - daytoy laeng ti gundaway tayo!
  Sinaplit ni Zoya ti kanyon nga Aleman babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana ket inkantana:
  - Ti gasat ti mangted kenka iti maudi a gundaway, ngem agdardaraska! Iti tudo, uraro ken niebe!
  Nagtapik ken nagkigtot met ni Augustine:
  - Maudi a gundaway, ited kenka ti gasat! Agbiag ti pannagna ken inaldaw a panagtaray!
  Ket kasta met nga addaan kadagiti lamolamo a ramay ti saka, ken no kasano a mabalitokan dayta. Ket burakennanto dagiti pasista.
  Nagngaretnget ni Svetlana:
  - Para kadagiti baro a beddeng ken dashing a balligi!
  Nagdardaras ti tangke ti Russia, a pimmardas. Ket alaento dayta dagiti babbalasitang ket kantaenda:
  - Napigsa a soberano, kadayag unay a panawen, Orthodox Tsar, agturay para iti dayag, para iti dayagtayo!
  Ket manen nagpartakda, nga immadayoda iti nadagsen a projectile a naipatulod manipud iti paltog nga adda iti Aleman a "Maus"-4. Nagkidem dagiti babbalasitang:
  - Ditay" agkurba iti sara ti kalakian a karnero! Tapno sika ni Hitler - matayka!
  Ket pumarpartak ti tangkeda. Kasla bassit a boksingero a mangraut iti dakkel. Ngem siempre limapulo ket limapulo ti tsansa.
  Nalagip ni Natasha, a mangbuybuya iti panaggaraw ti tangke, no kasano ti panagboksingna iti maysa a lalaki iti ring. Nalipatanna dagiti kumpas ken nasapsaplit, ngem nagtalinaed. Ket kalpasanna, sitatalged a nag-snap. Ket natiliwna ti sumungsungad a panaggaraw ti kabusor, ket dinanogna ti barukongna. Natukkol ti ruar!
  Nakaawat iti sangaribu a balitok a ruble. Kasta a mannakilaban a balasang. No itedna, itednanto!
  Inyugyugyog ni Natasha ti lamolamo a sakana ket inkantana:
  - Saan a daytoy ti maudi a laban, ngem makaikeddeng dayta! Para iti dayag ti Fatherland, para iti Motherland ken dayaw!
  Ket kalpasanna, lumabas ti tangkeda iti sikigan ket mangipatulod iti shell... Inusar met ni Zoya dagiti lamolamo a ramay ti sakana, kastoy a balasitang a nabalitokan ti buokna, ken nasiglat a kas iti sunggo. Ket nangrugin a bimtak ti "Mouse"-4. Nalawag a bimtak dagiti shell-na. Ket kalpasanna mapisangto dagiti torre, ket agtayabto a nangato iti tangatang!
  Agkaykaysa nga ipukkaw dagiti babbalasitang:
  - Balligi! Nalamiis a balligi!
  Ken sabali manen a tangke iti listaanda!
  Idi Marso 1, 1957, rinugian dagiti tropa ti Russia ti bumallasiw iti Elbe. Kasla naaddaan ni Hitler.
  Ti ubing a lalaki a ni Oleg Rybachenko, awan sapatosna, nga addaan iti saka ti anakna, nangipuruak iti granada, inlunodna ti pasista a tangke ket impukkawna:
  - Para kadagiti baro, di agkurba a beddeng!
  Agturong iti daya dagiti tripulante ti tangke ni Alenka. Nawayawayaanen ti Makinlaud nga Alemania ken Francia. Dagiti laeng daga iti nagbaetan ti Oder ken Elbe ti nagtalinaed iti sidong ti panangtengngel dagiti Nazi. Bueno, kasta met ti Britania ken Ireland. Adda sadiay dagiti maudi a puersa dagiti Nazi.
  Kuna ni Alenka, a mangpalpaltog kadagiti pasista a bateria:
  - Ni Tsarevich Nikolai,
  No masapul nga agturayka...
  Dimo pulos liplipatan - .
  Situtured a makilablaban ti buyot!
  Ket ita sabali manen a shell ti maibaon nga awan ti saka. Ket natnag iti paltog ni Fritz.
  Agpaltog met ni Anyuta nga awan ti saka. Idungparna ti pasista ket agngaretnget iti tuktok ti barana:
  - Siak ti klase ti balasang a mangisbo ken ni Hitler!
  Sumaganad, dagiti umap-apuy a kuko ni Augustine. She"s also a natadem ti panagpaltogna a bassit a diablo, ken agngarngaretnget:
  - Kadagiti ruangan ti impierno!
  Ket agus-usar kadagiti lamolamo a saka.
  Pinaltogan ni Maria iti likudanna. Iti isu met laeng a wagas nga alaenna ken danogna, ken agkigtot:
  - Awan ti manglapped kaniak, ti tigre, awan ti mangabak iti awan sapatosna a balasitang, ken masapsaplitak iti sadinoman!
  Ket kalpasanna, bumtak ti Olimpiada. Ket isut" mangtukkol iti tangke nga Aleman, a mangpisang iti torretna a kasla kalub ti uong.
  Ket agkalikagum:
  - Para kadagiti baro, nalamiis a beddeng!
  Ket ipakitananto manen ti dilana!
  Idurduron laeng dagiti babbalasitang ti bagbagida ken desperado nga umab-abante. Ket malmalmes dagiti pasista iti sidong dagiti danogda.
  Idi Marso 2, 1957, simmuko dagiti maudi a puersa dagiti Nazi idiay Portugal. Nalawag a lumlumnek ti parbangon ti pasismo. Ad-adda nga eksakto, parbangon kadi? Bang-ar ti ilelennek ti init!
  Ket umab-abante dagiti tropa ti Russia. Umad-adu dagiti Aleman nga ibelleng dagiti armasda ken sumukoda.
  Agparintumengda. Agpada nga agekna dagiti babbalasitang a Ruso ken Insik kadagiti lamolamo a sakada.
  Kasla nalamiis ken nalamiis unay. Ket dagiti pasista ket matadtad ken matadtad.
  Addan dagiti tripulante ni Natasha iti tren a mapan makiranget iti amianan, a kaduada dagiti Kraut.
  Nakatugaw dagiti babbalasitang iti compartment-da. Agay-ayamda iti baraha babaen ti panangiggemda kadagita babaen kadagiti awan kawesna a ramay ti sakada.
  Napaliiw ni Natasha:
  - Makapainteres, no alaentayo ti Berlin, ania ti sumaruno?
  Sitatalged a simmungbat ni Zoya:
  - Sumaruno ti London!
  Nagkidem ni Fire Aurora ket dinamag manen:
  - Ket kalpasanna?
  Desidido a kinuna ni Zoya:
  - Latin America ti kukuami! Saankami nga agtakder iti seremonia a kadua dagiti Nazi!
  Immanamong ni Svetlana iti daytoy:
  - Siempre saantayo nga aramiden! Parmekentayo ti intero a lubong!
  Sigagagar a pinasingkedan ni Natasha:
  - Ket kalpasanna addanto talna, iti intero a lubong!
  Nagkanta dagiti babbalasitang iti koro, a nagputar bayat ti panagdaliasatda;
  Gloria iti Dakkel a Russia ti Tsarismo, .
  Saan a pagtugawan ni Vladimir iti trono...
  Rumekentayo dagiti bunggoy ti dakes a pasismo - .
  Gloria iti buyot ken monolitotayo!
  
  Natimbeng dagiti puso iti dakkel a pammati, .
  Ni Inatayo a Daga iti amin a pusotayo...
  Dakami ti annak ni Tsar Nicholas, .
  Ket saanda a natay gapu kenkuana nga awan mamaayna!
  
  Ti pagilianmi, napatpategka ngem iti aniaman, .
  Ibellengtayo ti napayak, nailangitan a paputok...
  Kalabanyo met ti Fatherland, .
  Bueno, matay koma amin dagiti Nazi!
  
  Kayat ni Hitler a maala dagiti Dagatayo, .
  Ket pinadas ti dakes nga aso a papatayen ti ari...
  Ngem agdardaraskami, saanmi nga awaten dayta , .
  Isu nga awan mamaayna ti rinautnakami ti pasismo!
  
  Naasi ken masirib nga agturay ti ari, .
  Maysa nga agila iti bantay ti agtayab iti ngatuen ti planeta...
  Ni Vladimir ti agturay iti bunggoy, .
  Kasla asero a monolito ti panaggayyemmi!
  
  Tukkolentayo ti suporta manipud kadagiti saka ni Fritz,
  bay-antayo a mapukaw ni Hitler iti maysa a noose...
  Iyawattayo dagiti naulpit a panangpapatay iti bain, .
  Siasino ti agtigtignay a kas dakes ditoy Daga!
  
  Naarian a pigsa ken naarian a sirib, .
  Dadaelenna dagiti pasista nga awan ti rukodna...
  Patiendak, talaga a minamaag ti inaramid ni Hitler, .
  Ket ita, kasla sinulid ti biagna!
  
  Isu a raemen dagiti dadakkel nga ari, .
  Awan dagiti nalamiis a Romanov ditoy Daga...
  Iti gubat dagiti Nazi, kabilen dagiti puso, .
  Tapno malukatan ti dalan kadagiti gapuanan ken arapaap!
  
  
  Impannakami ni Pedro a Dakkel iti baybay, .
  Ni Alejandro sinakupna ti Paris...
  Wen, no dadduma, napasamak ti panagleddaang, .
  Ngem ti Russia ket sinalakniban ti maysa a kerubin!
  
  Napintas ti amin kadakami, .
  Agpada a babbalasitang ken lallaki, patiennak...
  Agturay ti ari, ammom a nainkalintegan - .
  Uray no agngaretnget ti dakes nga animal iti ruangan!
  
  Awan dagiti limitasion, mamati iti kinaperpekto, .
  Iti saan a mabayag addanto dagiti ari ti komunismo...
  Luktantayo dagiti ruangan ti ragsak, .
  Damn pasismo ti nadadael!
  
  Para iti Russia, saan pay a naikeddeng ti milestone, .
  Mamatika, parmekentayo ti kabusor...
  Di nakasapatos dagiti babbalasitang, a kasla addada idiay Sparta, .
  Bueno, agmaymaysa ni Tsar Vladimir-tayo!
  
  Mamatikami ken ni Rod - ti Naindaklan a Dios, .
  Ania ti nangparsua kadagiti perpekto nga Slav...
  Ilablabantayo ti dayaw ken wayawaya, .
  Kalgatantayo ti Nazismo!
  
  Sika ti kadakkelan a pamilia Romanov, .
  Kanayon nga agturay iti Russia...
  Dakkel nga ari, kangatuan a panagtayab, .
  Saan a buraken ni Satanas ti agila!
  
  Gapu iti ayat iti naindaklan a Russia, .
  Mangibaonkami kadagiti soldado iti gubat...
  Idaydayawmi dagiti rupa dagiti sasanto manipud kadagiti icon, .
  Ngamin, ari met ti asinoman a mannakigubat!
  
  Agburburek ti pusotayo para iti Fatherland, .
  Dakami a babbalasitang ket natangken iti laban...
  Luktantayo ti ridaw ti law-ang, ammotayo
  Ket patayekto ni Adolf a kasla bitch!
  
  Bassit laengen ti nabati agingga iti Berlin, .
  Sumalogkami, nga awitmi ti dayag dagiti ari...
  Saan a pangtaannatayo a babbalasitang ti kinalakay, .
  Mamatika, saankami a maibukbok iti danum!
  
  Itabontayo dagiti dakes ken nakababain, .
  Ti dragon ket dashingly a maabak...
  Ket addaantayo kadagiti nabalitokan nga icon, .
  Agnanayon a linteg ni Rodnoveria!
  
  
  
  
  SIMMER ni Türkiye ITI MAIKADUA A GUBAT SANGALUBONGAN
  Idi Setiembre 1, 1942, simrek ni Türkiye iti gubat maibusor iti USSR. Nalawag ti rason - ti waw iti panagibales kadagiti napalabas a pannakaabak, ken ti tarigagay a mangtiliw iti Baku. Mainayon pay, adda met paset ti diplomasia ti Alemania, a nangikari kadagiti bantay ti balitok kadagiti Otomano. Uray kaskasano, inkeddeng dagiti Turko nga awanen ti serserbi ti panaguray iti napapaut pay, ken saanda a manag-scavenger, ngem mabalinda met ti maaddaan iti panawen a makiranget.
  Kas resultana, tallopulo a dibision ti Turko ti nangraut iti Soviet Transcaucasia.
  Iti las-ud ti sumagmamano nga aldaw innalada ti Batumi ket nabalinanda a linakub ti Yerevan.
  Kas sungbat, napilitan ni Stalin a mangikkat iti paset dagiti rumrummuar a reserba ken iyakarna dagitoy idiay Transcaucasia.
  Napilitan ti bilin ti Soviet a nangitantan iti opensiba idiay Stalingrad. Dagiti Aleman, iti biangda, ket nakabalinda a nakagun-od ti ad-adu iti direksion ti Caucasian ken innalada ti Ordzhonikidze ken Grozny. Ket babaen laeng ti panagatrasda iti kabambantayan a napasardeng dagiti tropa ti Soviet dagiti Nazi.
  Maigiddato iti dayta, intantan dagiti Briton ti Operation Torch, gapu ta maamakda a mairaman ti Turkey kadagiti panagbubusor maibusor iti Britania.
  Idi arinunos ti Disiembre 1942, kaskasdi a kinautibo dagiti Nazi ti Stalingrad. Nagnaedda sadiay. Dagiti tropa ti Sobiet ket immabante, ngem awan ti balligi iti sentro - ti operasion ti Rzhev-Sychov ket nagbalin a nagastos unay. Nupay kasta, indeklara pay laeng ti Fuhrer ti naan-anay a gubat, yantangay awan ti umdas a gameng ti Third Reich.
  Idi Pebrero, ti Nalabaga a Buyot ket nangurnong kadagiti puersana ken pinadasna a rauten dagiti Aleman manipud kadagiti sikigan ti Stalingrad. Ngem nabalinan dagiti Nazi a pagtitiponen manen dagiti puersada ket nakasaganadan a manglapped kadagiti danog.
  Nangrugi met ti Operation Torch idi Pebrero. Nakasagana metten dagiti Aleman, ket kalpasan ti dua a lawas a narungsot a panaglalaban, pinasardengda dagiti Briton.
  Saan pay a simmanglad dagiti Amerikano idiay Casablanca ken Tunisia. Nagsardeng manen ti panaglalaban idiay Africa.
  Naurnong pay laeng ni Hitler ti pigsa... Idi Marso, ti Nalabaga a Buyot ket inaramidna ti operasion ti Rzhev-Sychov iti maikatlo a gundaway, dagiti gubat ket nagpaut iti sibubukel a bulan, nga awan unay ti balligi.
  Idi Hunio, nakaurnong dagiti Nazi iti pigsa ket naggunayda iti Volga, nga ikagkagumaanda a putden dagiti puersa ti Soviet idiay Caucasus ken makadanonda iti Baybay Caspian.
  Nakiraman dagiti baro a tangke ti Alemania kadagiti gubat: "Tigre", "Panther", "Leon".
  Kasta met ti self-propelled gun "Ferdinand".
  Napigpigsa dagiti Aleman ngem iti pudno a pakasaritaan, saan a naparmek, ken addaan kadagiti baro a tropa.
  Praktikal a saan a bomba ti Estados Unidos ti Third Reich, a namagbalin a posible a mapaadu ti produksion dagiti tangke ken bukod a paltog. Ken irugi pay ti serye a "Leon." Nupay kasta, nagbalin a nangina ken nadagsen unay ti tangke;masansan a madadael ken maipit. Ngem ti napuskol a 100-mm a natiritir a kabalna iti sikigan ti namagbalin iti lugan a nasayaat a lugan a mangballigi. Ti pagimbagan ti tangke ti Lev ket ti nabileg a kanyonna, ngem ti disbentaha ket ti kadagsen a siam a pulo. A nangkissay iti panaggaraw ti kotse.
  Impakita dagiti gubat a daytoy a tangke ket makaaramid pay laeng iti maysa a banag iti patad a daga.
  Nagbalin a nakapuy ti side armor ti Panther, a nangpaadu iti pannakapukaw. Napaneknekan a ti Tigre ti kaepektibuan a breakthrough tank. Naabbungotan dagiti sikiganna iti 82 mm a kabal, a namagbalin kadagiti uppat a pulo ket lima nga awanan pannakabalin.
  Medio in-inut ti panagrang-ay dagiti Aleman. Ti pakabuklan a liderato ti Soviet ninamnamana ti kasta laeng a pagpilian, ken nagsagana, nangpataud kadagiti tropa.
  Pudno, saan a kas iti Kursk Bulge, napigpigsa ken agtalek nga amang dagiti pasista.
  Ket ti daga ket ad-adda a kombeniente para iti panangraut ngem iti depensa. Ket ad-adu met ti eroplano, tangke, ken infanteria dagiti Kraut. Ket saan a nalaka ti mangsuplay kadagiti tropa ti Soviet iti ballasiw ti Volga.
  Isu nga immabante dagiti Nazi, a nangburak kadagiti linia ti depensa. Nagun-odmi ti balligi kalpasan ti balligi.
  Kalpasan ti tallo a bulan a natangken a panaglalaban, nakadanonkami iti Baybay Caspian.
  Ni Stalin, a nakasarak iti bagina iti narigat a kasasaad, kayatna a rugian dagiti negosasion maipapan iti kappia. Yantangay nagbalinen a nalawag a saan a malapdan ti Caucasus. Ngem narigat unay ti makitunos ken Hitler. Sobra ti kalikaguman dagiti pasista. Ket no sumukoka kadakuada, kanendakanto. Ti ngay truce? Saan a kayat ni Hitler ditoy. Ket siempre pasibo dagiti alyado. Mabutengda a mangitantan iti ekstra a pannakabingbingay.
  Aggargaraw dagiti Fritzes iti kosta ti Baybay Caspian. Ket kalpasanna, kamaudiananna, nakikaysada kadagiti Turko. Anian a ragsak dayta!
  Dagiti napintas nga Aleman a babbalasitang pinilitda dagiti balud ti Soviet a mangagek kadagiti lamolamo a sakada. Situtulnog nga inaramidda dayta. Ket sinaplitda ti lamolamo a mugingda.
  Kastoy ti pannakaipatungpal ti pannakatiliw. Ket disarma dagiti Aleman dagiti yunit ti Soviet.
  Kalpasanna ni Stalin ket nangitukon kenni Fuhrer ti kappia - nga immanamong a mangisuko ti sibubukel a Caucasus, ken uray pay ti Leningrad ken Karelia. Plus agbayad iti sangagasut a tawen a reparasion.
  Ti Fuhrer, kalpasan ti panagpanunotna bassit, inawatna ti tukon ket naileppas ti talna idi Disiembre 7, 1943.
  Imbilang dagiti Aliado daytoy kas panangliput! Ket nangipaulogda kadagiti sansion maibusor ken Stalin ken ti USSR!
  Ket ti propaganda ti Soviet indatagna ti aktual a panagsuko kas dakkel a balligi. Kunada a, gapu ta binaybay-anda dagiti kaalyado, napreserbada ti estado ti Soviet ket saan a pulos a naala ti Moscow.
  Ket dagiti Nazi, siempre, nangirugida iti opensiba manipud Caucasus agingga iti Makintengnga a Daya ket pinatibkerda ti grupo ni Rommel. Idi arinunos ti Marso 1943, ti intero a Makintengnga a Daya ken Egipto ket kinautibo dagiti nangatngato a pasista a puersa. Mainayon pay, dagiti gubat ket nangipakita a ti Panther ket sibaballigi a makiranget kadagiti Ingles a Churchill ken Cromwell, ngem ti naud-udi ket saan a makastrek iti daytoy a siuulimek.
  Mainayon pay, dagiti Aleman ket natangken kadagiti gubat kadagiti Ruso, ken nalaka a nangabak kadagiti kolonial a tropa ti Britania.
  Idi Abril, immakar dagiti Nazi idiay Sudan. Ket kamaudiananna innalada ti Gibraltar, a rinugianda ti panangsakup iti Morocco. Pinadas met ni Churchill a sinubok dagiti danum no adda talna. Ngem ni Hitler, gapu ta inikkanna ti bagina iti nawaya nga ima iti daya, kinunana a saan!
  Ket immakar dagiti Nazi iti ballasiw ti Africa. Ad-adda a nataktakda gapu iti napaatiddog a komunikasion, dakes a kalsada wenno naan-anay a kaawanda, narigat a klima ken nalawa a distansia.
  Nupay kasta, immabante dagiti Aleman. Ket naggunayda iti Nasipnget a Kontinente. Nupay, siempre, medio nabannog dagiti tangkeda, nangruna ti Tiger-2 ken ti Leon, iti kabakiran. Sabagay, nangiyam-ammo met dagiti Aleman iti nalag-an a "Panther" iti seryeda, nga agdagsen iti duapulo ket innem a tonelada, a kasapulan unay para iti gubat idiay Africa.
  Kas impakita dagiti operasion ti pannakigubat, ti kasta a tangke, nupay kasta, ket awan ti aniaman a kangrunaan a pagimbagan iti T-4, malaksid iti napigpigsa a makina, ngem kasta met dagiti agkiling a plato ti kabal.
  Idi dandanin agpatingga ti 1944, dagiti Aleman ket nakagun-odda ti E-10 a bukod a maiturong a paltog, nga agdagsen iti sangapulo ket dua a tonelada, addaan iti nababa unay a silweta, ken natiritir unay a kabal. Talaga a nasken unay ti kasta a makina para iti Africa.
  Nangruna no aglalaban dagiti babbalasitang gapu iti dayta. Ket dagiti babbalasitang ket sapasap a super ken classy.
  Agdaliasat da Gerda ken Charlotte iti kabakiran ket dadaelenda dagiti Briton ken Americano. Dagitoy a talaga dagiti babbalasitang a kasapulam! Dimo pay ketdi makasarak kadagiti nalamiis iti sumaganad a sangagasut a milia a teritoria. Pagay-ayat dagiti babbalasitang ti mangpapatay - dagitoy ket nalamiis a babbalasitang!
  Isu a natiliwda dagiti nangisit a mannakigubat ket pinilitda nga inagkan dagiti lamolamo a saka dagiti napintas. Dagus met a nalawag - serioso a panagtakaw! Ket makilablabanda para iti bagbagida, a mangsuntok kadagiti kotse nga Ingles manipud iti adayo.
  Umas-asidegen ti self-propelled gun-da iti Pretoria, ti kabesera ti South Africa. Dagiti babbalasitang paltoganda ti bagbagida, tuktokda ti Churchill babaen ti tungsten core ken kantaenda:
  - Idiay Africa adda dagiti pating, idiay Africa adda dagiti gorilia, idiay Africa ad-adu dagiti buaya! Kagaten, kabilen ken masairdaka! Saan a mapan agpasiar dagiti ubbing idiay Africa! Idiay Africa adda mannanakaw, idiay Africa adda kontrabida, idiay Africa adda nakaam-amak a Barmaley! Kagaten, kabilen ken masairnaka! Ket kasapulan a mapisang dagiti babbalasangna!
  Idi Pebrero 1945, narba ti maudi a sarikedked dagiti Briton idiay Africa iti isla ti Madagascar.
  Isu nga ita napukaw ti Britania ti sakana sadiay met. Maigiddato iti dayta, agpada a kinautibo dagiti Aleman ti Iran ken India. Impakitada ti nakaskasdaaw a pigsada.
  Ket idi Mayo 1945, inaramid dagiti Nazi ti panagdisso idiay Britania. Kalpasan ti tallo a lawas a natangken a panaglalaban, natnag ti London. Makabulan kalpasanna, natiliw ti Ireland.
  Adda temporario a panagtalna iti daga, ngem iti baybay nagtultuloy ti gubat. Nabati nga agmaymaysa ti Estados Unidos maibusor iti Third Reich, dagiti kaalyadona, ken ti Japan. Ngem iti agdama, adda ti America iti ballasiw-taaw, ket dikay" makaala iti kasta a nalaka.
  Idi Third Reich, nairugi ti sapasap a panagsoldado iti panagsoldado, ket nangrugi nga immadu ti produksion dagiti eroplano ken barko.
  Agpada a naaramid dagiti barko a pakigubat ken dagiti agaw-awit iti eroplano. Ket siempre naan-anay ti gubat iti submarino. Ket kalpasanna awan ti asi iti asinoman manipud kadagiti barko ti America.
  Idi otonio, wenno ad-adda nga eksakto, idi Nobiembre ti 1945, situtured a sinakup dagiti Aleman ti Iceland ket kalpasanna nangaramidda kadagiti rangtay idiay Argentina. Nupay kasta, nabayag ti gubat iti baybay. Adu a landing craft ti kasapulan tapno makadanon idiay America. Ket saan a kasta ti kapartak ti pannakaaramid dagiti barko. Ngem uray kaskasano, pumigpigsa ti Third Reich. Naglabas ti maika-uppat a pulo ket innem a tawen iti panagsinnukat ti danog iti baybay. Ket idi 1947, nayakardan dagiti Aleman dagiti operasion militar idiay Greenland ket kinautiboda dayta. Ket manipud sadiay saan nga adayo idiay Canada!
  Implano dagiti Nazi dagiti nagdadakkel a panangparmek. Ket idi 1948, nangrugi ti opensiba maibusor iti Canada, ken manipud Brazil agingga iti Venezuela agraman dagiti Hapones. Nakaro unay ti panaglaban ti panaglalaban.
  In-inut ngem sigurado nga immabante dagiti Aleman. Ad-adda a narang-ay dagiti tangkeda nga E series ngem dagiti Americano ken impakitada ti bentahada iti paggugubatan. Ngem sabagay, saan unay a simple ti Yankees, ket natangken unay ti panangsarangetda. Ket dida pinadas ti sumuko.
  Nupay, siempre, adda dagiti kaldero. Simrek dagiti Amerikano kadagita. Kalpasanna, simmukoda. Ket inagkan dagiti balud dagiti lamolamo ken natapok a saka dagiti babbalasitang nga Aryan.
  Di nagbayag, natnag ti Quebec ken Toronto, sa dagiti dadduma a siudad. Manipud Mayo agingga iti Disiembre 1948, sinakup dagiti Aleman ti gistay intero a Canada, kasta met ti Venezuela, Nicaragua, ken kaaduan a paset ti Mexico. Narigat unay daytoy a kasasaad. Idi rugi ti 1949, addaan dagiti Aleman iti Estados Unidos iti asero a pincer. Kalpasanna, idi Enero 11, pinadas dagiti Americano ti agusar kadagiti nuklear nga igam iti umuna a gundaway iti historia. Ket saanda unay a nagballigi. Kadagiti lima a bomba, uppat ti natay kadagiti eroplano a pinaltogan dagiti eroplano ti Alemania, ket maysa, idi bimtak, saan a nakaro ti pannakadadael dagiti tropa ti Alemania.
  Kas sungbat, pinapigsa dagiti Kraut ti panangbombada kadagiti siudad ken instalasion militar ti America.
  Isu a nagtultuloy ti gubat buyogen ti kanayon a balligi a pabor iti Wehrmacht. Siasino ti addaan kadagiti nasaysayaat nga alikamen ken panagsanay dagiti tropa. Wen, ken dakkel a bilang. Nakaro unay ti panaglalaban. Idi rugrugi ti 1949, sinakup dagiti dibision ti Alemania, ganggannaet, ken Hapon ti nabati iti Mexico ket simrekda iti Estados Unidos manipud amianan. Naan-anay a naipit ti America. Ket nagbalin a nalawag a dakes dagiti bambanag para iti Estados Unidos. Ket idi agngudo ti kalgaw, naaladan ti kagudua ti teritoria ti imperio ti agila, kasta met ti Alaska.
  Innala dagiti Aleman ti Washington ken New York idi Nobiembre 8, 1949. Ket idi Disiembre 7, 1949, simmuko dagiti natda ti Buyot ti E.U. Kastoy ti panagpatingga ti Maikadua a Sangalubongan a Gubat. Ti kadaraan kadagiti amin a gubat ken nagpaut dayta iti nasurok a sangapulo a tawen!
  Kasla dimtengen ti nabayagen nga ur-urayen a talna. Ngem saan a kayat nga awaten ni Hitler ti kinapudno a masapul a mairanud ti hegemonia iti Japan. Ket idi Abril 20, 1953, rinaut ti Third Reich ti Daga ti Agsilsilnag nga Init. Bimtak ti baro a gubat. Para iti sangalubongan a hegemonia.
  Ti kuantitatibo a kinatan-ok ket adda iti dasig ti Third Reich, ken kualitatibo met. Ngem makilablaban dagiti Hapones buyogen ti dakkel a kinarungsot ken mass heroism.
  Nupay kasta, agraira pay laeng dagiti Nazi. Nupay kasta, nagpaut ti gubat iti dandani makatawen. Agtalinaed a neutral ti USSR. Natay sadiay ni Stalin ket adda ti nakaro a pannakidangadang para iti turay.
  Ti Hapon ket kamaudiananna sinakup babaen ti Wehrmacht. Sumagmamano a bulan kalpasanna, kinautibo met dagiti Nazi dagiti pagilian ti Latin America. Mangipasdekda iti sangalubongan a hegemonia.
  Mapaspasamak dagiti reporma iti Third Reich a mismo. Naiyam-ammo ti baro a relihion a mangsukat iti Kinakristiano. Awan ti Trinidad iti dayta, maymaysa laeng ti katan-okan a Dios ken ti mensaherona - ni Adolf Hitler. Maymaysa a marka ti kuarta, maymaysa nga edukasion. Ken kasta met ti poligamia a santipikar ti relihion. Ket aktibo pay laeng a mapaspasamak ti genetic selection. Mapasayaat ti puli ti tao.
  Adda pay laeng ti USSR iti naputolan a porma ken mangted iti pammadayaw kadagiti Nazi. Agturturay sadiay ni Nikita Khrushchev ket ikagkagumaanna a saan a bully ti animal. Nupay kasta, insakup ni Hitler ti intero a lubong iti bagina. Ket kitkitaenna ti Russia kas nalabaga a mantsa. Ngem ipapan ti tao, ket ibelleng ti Dios.Idi Abril 20, 1957, nagbalin ti Fuhrer a biktima ti panangpadas a mangpapatay iti laeng kasangayna. Ket iti eksakto nga innem a pulo ket walo a tawen nasinga ti panagturay ti atap a tirano. A nangparmek iti dandani intero a lubong, ken kayatna a rauten manen ti USSR inton Hunio 22.
  Ngem kas makitatayo kenkuana, saan a nagballigi...
  Ni Hitler ket sinukatan ni Schellenberg. Natay ni Hermann Goering gapu iti panagdroga ken kinabuklis. Ni Himmler ket natnag iti pannakaibabain, ken ni Hitler ket nagsardeng a nagtalek kenkuana, ken kalpasanna isu ket inikkatna. Ni Schellenberg ket isu ti simmaruno kenni Himmler ken nakaawat ti puesto ti kasuno. Kanayonanna, naaddaan ni Hitler kadagiti annak a nagun-od babaen ti artipisial nga inseminasion. Ngem saan pay a sangapulo ket uppat ti tawen ti inauna kadakuada.
  Isu nga awan ti tiempo dagiti kaputotan ni Fuhrer nga agtawid. Nagbalin ngarud nga emperador ni Hitler, ngem awan ti dinastia. Ni Schellenberg ket saan a nakaitured a nangpapatay kadagiti annak dagiti Fuhrer, ngem inikkatna ida manipud iti turay. Ket isu a mismo ti nagbalin a Fuhrer ken diktador.
  Nagpaut iti sumagmamano a tawen ti pannakidangadang maipaay iti pannakabalin.
  Ket idi Mayo 1, 1961, kaskasdi a rinaut ti Nazi nga Alemania ti USSR. Adda ti gandat a maragpat: maysa a planeta - maysa nga imperio!
  Ket dagiti tropa ni Schellenberg nabalinanda pay laeng a tiliwen ti Moscow. Nababbaba unay ti buyot ti Soviet iti kaadu ken kalidad dagiti alikamen ti militar. Nagtultuloy ti pannakatiliw dagiti kangrunaan a siudad ti USSR iti innem a bulan gapu iti dadakkel a distansia. Ket kalpasanna nagpaut ti gubat ti partido iti sabali pay a sangapulo a tawen.
  Nupay kasta, di nagbayag, nagtalna dagiti bambanag. Ni Schellenberg ket nangsurot ti medio liberal a pagalagadan, ken idi 1981 amin a Ruso ket nakaawatda ti kinaumili ti Maikatlo a Reich. In-inut a rimmang-ay ti liberalisasion. Natay ni Schellenberg di nagbayag kalpasanna. Ket bimtak ti nakaro a pannakidangadang para iti pannakabalin. Kalpasanna, kas kompromiso, naisubli ti monarkia ket ti direkta a kaputotan ti Kaiser, ni Frederick IV, ket simmang-at iti trono. Idi 2001, naangay ti maysa a reperendum a dagiti amin nga agnanaed iti planeta a Daga ket nakaawatda iti kinaumili ken pormal nga agpapada a karbengan. Ket idi 2017, naikkat dagiti maudi a restriksion kadagiti Judio ken Roma.
  Nagpatingga ti panawen ti National Socialism. Nupay kasta, ti sangatauan ket adda iti maymaysa nga imperio, pederal, ken monarkikal. Sukisokenna ti makinruar a law-ang.
  Iti daytoy, pormal nga agpapada ti tunggal maysa, ken adda ti Senado ken Bundestag, a sadiay dagiti diputado ket nabutos babaen ti sibubukel a populasion ti Maikatlo a Reich. Ket iti ngatuen dagitoy adda ni Kaiser, ti emperador ti amin a planeta a Daga.
  Ti biag, iti pangkaaduan, ket saan a dakes no maipapan iti material. Ti nainget a disiplina, ti panagrang-ay ti siensia ken teknolohia nga addaan iti nagsayaat nga Aleman nga organisasion ket nagbunga kadagiti resulta. Nagsayaat ti agrikultura, awan ti bisin, ken nawadwad ti taraon uray kadagiti napanglaw a rehion ti Africa. Tunggal maysa ket addaan iti trabaho, tunggal maysa ket umawat iti sueldo ken pension. Libre ti edukasion ken medisina. Kasta met, libre dagiti nursery ken kindergarten. Adu a sensilio ti gatad ti taraon, ket adu a tawenen a nagyelo ti presio ti amin a produkto. Iti sadinoman, uray idiay Africa, adda dagiti kalsada, dandani amin ket addaan iti naisina nga apartment wenno balay. Amin a kabbaro ket dagus a maikkan iti di kumurang a tallo a kuarto iti maysa nga apartment nga addaan amin a pagnam-ayan. Mabalinmo ti mangala iti kotse wenno aniaman a pautang. Adu pay ketdi ti addaan iti personal a helikopter.
  Aktibo ti Internet, adda TV ken kompiuter ti amin, uppat laeng nga oras ti aldaw ti panagtrabaho. Libre ti amin a benneg ti isports, ken agbayadka pay tapno tumabuno kadagita.
  Mangtedda iti dakkel nga allowance para iti tunggal ubing. Libre dagiti utilities ken transportasion publiko. Nagbalin a nadalus ken nasayaat ti pannakaurnos ti amin. Nadalus dagiti kalsada, nagparang ti adu a robot ken automation. Pagarigan nga urnos. Maiparit ti sigarilio, nupay mailako pay laeng ti arak, ken dandani libre ti serbesa a nadumaduma ti klasena. Libre met ti taraon dagiti ubbing iti public catering.
  Adu ti libre nga attractions ken computer rooms.
  Addadan dagiti pagtaengan ti tao iti Bulan, Mars, Venus, Mercury, ken dagiti bulan ti Jupiter.
  Agsagsagana dagiti tattao nga agluksaw kadagiti bituen. Adu ti naimbento a banag.
  Iti ababa a pannao, medio nasayaat ti nagbanaganna iti pakabuklan. Ket saan a kasapulan ti kasta unay ti panagtrabaho.
  NO AD-ADU TI PANANGIPAKITAN ni ZYUGANOV iti Tred KEN PANANGIBAGI
  Idi Mayo 1999, inkeddeng ni Zyuganov a dina anamongan ti kandidatura ni Stepashin, no di ket mapan iti nasapa nga eleksion iti Duma. Dagiti komunista ken dagiti kaalyadoda ket nangaramidda iti napagtitipon a desision a bumotos a maibusor ken ni Stepashin. Maysa pay, nasaktan ken naikkatda iti saad iti gobierno. Ti kasta a pangngeddeng ket isu koma ti kaaduan a posible iti pakasaritaan no ni Zyuganov ket saan a maysa a kabalio ti Troya iti kampo dagiti komunista, a nangdadael ken nangikompromiso kadagiti kannigid nga ideya.
  Ti nasapa nga eleksion ti parlamento ket nangikari kadagiti adu a pagimbagan para kadagiti komunista, a mairaman gapu ti basbassit a makisalisal ken ti imahe dagiti martir.
  Ket impakita daytoy a saan a pulos a kumpet dagiti komunista kadagiti tugawda, no di ket ad-adda a naprinsipioda.
  Iti maikadua a gundaway inyeg manen ni Yeltsin ni Stepashin, ket kalpasanna innalana ni Aksenenko iti maikatlo a gundaway. Saan manen nga inanamongan ti Duma, ket naala ken narunaw dayta. Naituding ti baro nga eleksion iti Setiembre.
  Ti kinatangken ti ulo ti parlamento medio nangbalbaliw iti kurso ti historia. Napapaut ti pannakabomba ti Yugoslavia - ta ninamnama ni Milosevic ti tulong manipud iti Russia. Ket ti pannakawaswas ti parlamento ti nangted iti gundaway nga agballigi ti oposision.
  Nabalinan dagiti komunista nga inkabil manen ti impeachment ni Yeltsin iti butos.
  Ket manen ababa laeng bassit, iti daytoy a gundaway dua laeng a botos. Madanagan dagiti diputado maipapan iti kaasitgan ti eleksion ti parlamento, ken ti peggad a saan a lumasat kadagita.
  Nawaswas ti Duma, ket dinutokan ni Yeltsin ti bassit ti pannakaammona nga Aksenenko kas primero ministro babaen ti bilin.
  Iti pangkaaduan, nainkalintegan ti namnama ni Zyuganov a maangay ti eleksion. Saan a nagkontra iti konstitusion ti masakit ken nakapuy a presidente. Ket dina risgo a lab-awan ti autoridadna babaen ti dua a porsiento a rating. Ni Primakov, idi nakitana nga awan ti tiempo ti koalisionna a mangbukel ken agparehistro, simrek iti aliansa kadagiti komunista. Yabloko ken ti Liberal Democratic Party ti napan iti eleksion. Awan ti tiempo a mabukel ti Unity bloc, ket kimmapuy ti NDR.
  Adda met ti panangraut dagiti militante idiay Dagestan, ken ti kinaawan desision dagiti puersa ti seguridad bayat ti eleksion.
  Dagiti komunista, agraman da Primakov ken Luzhkov, nakagun-odda iti dakkel a balligi. Nasurok a limapulo ket lima a porsiento ti naawatda a butos. Ti maikadua ket ti Yabloko bloc, a nasayaat met ti performance-na, a nakagun-od iti sangapulo ket lima a porsiento. Di ninamnama, nasayaat ti panagaramid ti LDPR, a nakaurnong iti nasurok a sangapulo ket dua a porsiento. Saan a natungpal ti NDR ti lima a porsiento a lapped - naan-anay a pannakaabak! Ni Zhirinovsky ket nagbalin a ti kakaisuna a pro-Kremlin a lider idiay Duma. Pudno, nakapuy ti kompetision. Segun iti baro a linteg, masapul nga agparehistro manen dagiti partido iti saan a naladladaw ngem makatawen sakbay ti eleksion, ken adu ti saan a naaddaan iti panawen.
  Ti parlamento ket dominado manen babaen ti kannigid nga oposision, agpada a ni Yabloko ket addaan kadagiti maymaysa a mandato a tugaw ken ti LDPR iti minoria.
  Ket siempre timmaud ti panagsusupiat... Kalpasan ti pannakabutos ti State Duma speaker, naipasa ti vote of no confidence iti gobierno. Ket manen adda saritaan maipapan iti impeachment. Iti daytoy a gundaway dua a kakatlo, nalaka koma a kolektaen!
  Ni Yeltsin, kalpasan ti panagduadua, inkeddengna nga isublin ti Primero Ministro Primakov ken Umuna a Diputado a Primero Ministro Maslyukov iti tugaw .
  Immanamong daytoy ti kannigid a koalision, ngem temporario a nakissay ti pannakabalin ti presidente. Ket dandani awanen agingga iti baro nga eleksion. Kalpasan ti negosasion iti uneg ti koalision, naikeddeng a manginominar ken ni Primakov para iti presidente. Nagbalin a primero ministro ni Luzhkov. Ket inawat ni Zyuganov ti puesto a pangulo ti sanga ti lehislatibo! Kayatna a sawen, Super Skipper ! Maipapan iti baro, naadaptar koma pay ketdi dagiti pannakabalbaliw ti konstitusion.
  Napapanaw dagiti militante iti Dagestan. Ngem saanda a napan idiay Chechnya. Bimtak sadiay ti gerra sibil. Sinuportaran ti Russia da Maskhadov ken Kadyrov, maibusor kada Basayev ken Raduev .
  Nabalinan ni Primakov ti nangabak iti eleksion ti presidente ti Russia iti umuna a round. Nupay kasta, nakaawat ti gobierno iti kanayonan a pannakabalin. Kas iti sanga ti lehislatibo nga adda iti sidong ti panangtengngel dagiti komunista.
  Nagtultuloy ti irarang-ay ti ekonomia idiay Russia, ngimmato ti presio ti lana ken gas, ken napukaw ti industria.
  Dagiti Amerikano, iti pangkaaduan kas iti kinapudno, kalpasan ti Setiembre 11 a panangraut dagiti terorista ket nakibiangda idiay Afghanistan ken naigamerda idiay Iraq. Nalaka laeng a nabutos ni Primakov para iti maikadua a termino. Ngem idi 2008, napukawna ti tugawna iti naballigi unay a Primero Ministro a ni Yuri Luzhkov.
  Intuloy ti baro a presidente ti dati a polisia ti pannakilangen kadagiti komunista. Nagbalin a primero ministro ni Zyuganov.
  Iti sumagmamano a tiempo, ti foreign policy ket maipapan iti pannakitinnulong iti Laud ken pannakigayyem iti China. Pimmigsa ti rehimen ni Yanukovych idiay Ukraine. Isu a ni Luzhkov, saan a kas ken ni Putin, sinurotna ti ad-adda a makaay-ayo iti Ukraine a pagalagadan ken impategna ti panagkaykaysa dagiti estado nga Eslabo. Nagbalin pay ketdi ti Ukraine a paset ti Euro-Asian Union idi 2016. Nagserbi ni Luzhkov iti dua a termino ken nagikkat. Ni Zyuganov ket nagbalin kamaudiananna a presidente, a nangabak met iti eleksion a medio nalaka. Nakipaset ni Zhirinovsky iti maikapito a gundaway, amin manipud idi 1991, ket naabak manen.
  Idi otonio ti 2015, nakiraman ti Russia iti gubat idiay Syria ket nagbomba sadiay. Immay ni Trump iti turay idiay Estados Unidos. Ni Zyuganov, iti laksid ti pormal a komunismo, intuloyna ti dati a kursona iti ekonomia. Ti Rusia, iti laksid ti pormal a dominasion ti Partido Komunista ti Pederasion ti Ruso, ket nagtalinaed a maysa a merkado, demokratiko ken kalalainganna nga autoritario a pagilian.
  Pannakikadua iti Laud ken kalkalainganna a kompetision. Adda aliansa iti Ukraine ken Belarus, ken Kazakhstan, ngem saan met unay a nasinged. Idi 2020, nabutos ni Zyuganov iti maikadua a termino. Iti pangkaaduan, panangpababa bassit iti resulta iti asideg ti maikadua a round. Ket idiay Ukraine, kalpasan a pimmanaw ni Yanukovych, di ninamnama a nangabak ti di sistematiko a ni Zelensky. Pimmanaw met ni Nazarbayev.
  Kinuna ni Zyuganov a dina baliwan ti konstitusion ken pumanaw kalpasan ti maikadua a terminona.
  Gapuna, nabalinan latta ti lider ti Partido Komunista ti Russian Federation nga inturayan ti Russia, a nangipakita iti ad-adu bassit a tured. Ket nagbalin a nataltalged ken nataltalna ti lubong ngem iti kinapudno.
  Siasino ni Putin? Kasano ti nagbanagan ti karerana? Kalpasan a nagbalin a primero ministro ni Primakov, naikkat ni Putin kas nasinged unay ken ni Yeltsin. Nangnangruna nga inakusaranna a ti FSB ti nang-screw iti panangraut dagiti militante idiay Dagestan. Nagtalinaed ni Putin a nairaman iti politika iti sumagmamano a tiempo. Isu ket nagtaray a saan a naballigi para iti State Duma. Kalpasanna, nagbalin a mayor ti St.
  Ngem kalpasanna, pinanawanna ti politika ket nakastrek iti trabaho iti security service ti maysa a pribado a kompania. Isu a manmano metten ti nakalagip kenkuana.
  Ni Zhirinovsky idi 2020 ket napan iti eleksion ti presidente iti maikawalo a gundaway ken naabak manen babaen ti kalalainganna a resulta. Ngem adda pay laeng paksyonna iti State Duma. Ket uray ni Zyuganov ket nangted kenkuana ti ranggo a major general kalpasan ti 2020 nga eleksion. Di ninamnama a naabak ni Donald Trump iti eleksion iti maysa nga agtutubo a karibalna a Demokratiko. Nasapa a nagikkat ni Merkel. Ket nakaro ti kimmapuy ti salun-at ni Lukashenko.
  Idi 2021, nagtayab kamaudiananna dagiti kosmonaut a Ruso idiay Bulan. Ket nangimulada iti nalabaga a bandera sadiay! Ni Zyuganov ket nangipakaammo kenni Afonin a kas ti opisial a kasunona . Bueno, iti pangkaaduan, nagsubli manen ti biag iti sirkulo.
  Kas makitatayo, saan a napasamak ti pannakarba ti Russia uray no awan ni Putin. Ket saan a nagbaliktad ti silaw.
  
  
  
  
  
  
  NO NI MENSHIKOV TI PATAY NA NIKOLAI
  . Iti daytoy, nangabak ti Tsarista a Russia iti Gubat ti Krimea. Napapatay ni Menshikov babaen ti naiwawa a bala, ket ti ad-adda a makabael a komander ti simmukat kenkuana. Kayatna a sawen, napasamak ti aksidente ket binalbaliwanna ti kurso ti historia.
  Kasungani ti maysa ken ni Makarov. Saggaysa a naabak dagiti Pranses ken Briton. Ket ti Russia, gapu ta nakatiliw iti nakaad-adu a balud ken tropeo, sinakupna manen ti Crimea.
  Naabak ni Türkiye idiay Transcaucasia. Intedna ti Kars, Erzurum, ken dandani amin nga Armenia iti Russia. Sinakup dagiti tropa ti Russia ti Romania. Nupay kasta, saan a kasapulan nga ituloy ti opensiba. Kiniddaw ti Sultan ti talna. Maigiddato iti dayta, sinakup ti Austria ti Bosnia ken Herzegovina.
  Immanamong dagiti Turko a mangipaay iti autonomia iti Serbia, Bulgaria, Montenegro, ket nagbalin ti Romania a basalo ti Ruso. Maigiddato iti dayta, sinakup met ti Russia ti Armenia: Kars, Erzerum, Tanrog, a pinalawana dagiti sanikuana iti abagatan.
  Bimtak dagiti riribuk idiay Francia ket nangrugi ti gerra sibil, ket saanen a makabaon kadagiti tropa. Pinanawanna met ti Britania ti panagdadangadang. Kimmapuy met ti pagarian ti Sardinia. Pimmigsa ti Austria. Di nagbayag, pinarmek dagiti Austriano ti Pagarian ti Sardinia, a pinatibkerda ti dominasionda iti Italia.
  Di nagbayag, natiliwan ni Shamil, a nagpatingga ti gubat idiay Caucasus. Nangaramid ti Russia iti makaganansia a talna iti China, nga innalana ti ad-adu pay a teritoria ngem iti pudpudno a pakasaritaan, isu a nangatngato ti autoridad dagiti igam ti Russia.
  Saan a sinuportaran ni Nicolas nga Umuna ti amianan iti gubat maibusor iti abagatan. Maisupadi ketdi, inkeddengna a tulongan dagiti taga-abagatan a kadua ti Britania tapno mapatibker ti saadda idiay Alaska.
  Rinugian ti Russia ti nangibangon kadagiti siudad ken sarikedked iti teritoria ti America. Adda pay ketdi dagiti proyekto ti riles nga agturong idiay Chukotka. Adu ti inbalabala ni Tsar Nicholas. Pinarmek dagiti tropa ti Russia ti Central Asia. Natay daytoy a monarka idi 1867. Panangpanaw iti Russia a nabileg ken narang-ay. Saan a winaswas ti anakna a ni Alejandro ti kinaadipen, no di ket intultuloyna ti immakar nga agpaabagatan. Nangnangruna , isu ket nangidaulo ti naballigi a gubat iti Turkia ken sinakupna ti Constantinople iti Russia. Kalpasanna ti Mesopotamia.
  Manen ti gubat iti Britania ken ti pannakaabak dagiti Briton idiay Asia. Ni Alejandro ti Maikadua ket nagturay iti napapaut bassit , a saan a nangaramid kadagiti naipangpangruna a reporma, malaksid ti hudisial, ken medio nangpasayaat ti sistema ti panagmanehar.
  Saan a pulos a simmaruno ti pannakaikkat ti kinaadipen. Ngem sinakup ti Russia ti Iran. Natay ti Tsar eksakto a duapulo a tawen kalpasan ni Nicolas nga Umuna idi 1887. Ni Alejandro a Maikatlo ket nagturay iti apagbiit laeng a panawen, agingga idi 1894, ngem nabalinanna nga inkapet ti dandani amin nga India iti Russia. Ket intuloy ni Nicholas II ti panaggarawna idiay Indochina, ken idiay China a mismo.
  Adda gubat iti Japan. Iti pakabuklan a naballigi. Ken ti naan-anay a pannakaparmek ti China ken Indochina. Ket ti pannakastrek agingga idiay Australia. Ngem idiay Europa nagbalin a medio naiduma ti kasasaad.
  Ti Imperio ti Austria ket sinakupna ti abagatan ti Pransia. Ket kalpasanna inabakna ti Prussia, a sinakupna ti makin-abagatan nga Alemania. Ti Austria ti nagbalin a hegemon ti lubong. Nakapuy unay ti Francia gapu iti gerra sibil. Saan a makapagkaykaysa ti Prussia. Kamaudiananna, innala ken sinakup dagiti Austriano ti amin a Prussia, kasta met dagiti paset ti makindaya a Francia. Nabukel ti dakkel nga imperio a nagsaknap idiay Africa. Di nagbayag, pinarmek met dagiti Austriano ti Belgium, Holland, ken adu a daga idiay Africa. Kalpasanna, adda gubat iti nagbaetan ti Austria ken Russia maibusor iti Britania. Nagpatingga dayta iti pannakabingay ti Africa iti nagbaetan dagiti Austriano ken Ruso.
  Pudno a nagbalin ni Emperador Franz a kadakkelan a monarka, a nanglab-aw ken Napoleon Bonaparte babaen ti panangparmekna iti dandani kagudua ti Africa ken kaaduan a paset ti Europa. Di nagbayag, naan-anay a natiliw met ti Francia, agraman ti España ken Portugal. Wen, nasayaat ti amin, ngem...
  Kayat ti agtawid ken Emperador Franz a sakup ti Serbia iti bagina! Ket idi 1920 nangrugi ti dakkel a gubat iti nagbaetan ti Russia ni Nicholas II ken ti Dakkel nga Imperio ti Austria.
  Amin nga Europa ket adda iti dasig ti Austria. Malaksid iti Britania, a saan a kas iti kapigsa ti pudpudno a pakasaritaan, ken dandani kagudua ti Africa. Plus, kinontra ti Sweden ti Russia. Ket natiliw ti Norway ken Denmark iti sidong ni Emperador Franz.
  Kagudua dayta ti riribuk. Nagtalinaed a nabingay ti US ken bassit a pannakabalin. Ngem kontrolado latta ti Britania ti Canada ken Austria. Ket kalpasan ti umuna a dua a bulan a panagduadua, simrek met iti gubat iti dasig ti Austria.
  Isu a bimtak ti dakkel a gubat. Austria ken Inglatera kontra iti Russia.
  Siempre, adda a mismo ni Oleg Rybachenko. Ket makilablaban a kasla pudno ken di agkurba a bannuar.
  Ti ubing a lalaki paltogan ti ganggannaet a buyot babaen ti machine gun ket kantaenna:
  - Ti kanta ti Ina a Pagilian ket agkanta iti pusotayo, .
  Awan ti napimpintas ngem isu iti intero nga uniberso...
  Ipis-it ti beam thrower ti kabalyero - .
  Matayka para iti inted ti Dios a Russia!
  Ket kabilenna ti bagina, dadaelenna babaen ti machine gun ti maysa a buyot manipud iti intero nga Europa ken paset manipud Africa.
  Ket saan a sumuko ti ubing iti bagina. Ditoy a mangipuruak iti granada babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana ken agkir-in:
  - Saan tayo nga sumuko ken saan tayo nga sumuko!
  Ket manen ti ubing a lalaki ket agpaputok iti makapapatay ken makadadael a panagbettak. Saanna a kayat ti sumuko iti kabusorna.
  Ket kantaenna iti bagina:
  - Awan ti manglapped kadatayo! Uray ti leon ket saan a makaabak!
  Pudno a bannuar ti ubing. Di agkurba ken di maparmek. Kabalyero ti Pammati! Uray no saan a Kristiano!
  Ket ngarud naisubli ti iraraut dagiti Austria.
  Adda tangke dagiti Austriano ken Briton, ngem adda met mastodon ti Russia.
  Dakdakkel pay nga amang ti populasion ni Nicolas II, no ikabilangan dagiti kolonia. Usigenyo ti intero nga Asia, makindaya nga Europa, paset ti Balkan, nasurok a kagudua ti Africa.
  Isu a natantan-ok ti Russia iti bilang dagiti infanteria. Ket natured unay ti pannakidangadang dagiti soldado...
  Ket saan a makalaban dagiti Austriano ket napapanawda manipud Warsaw. Kalpasanna, immabante dagiti tropa ti Russia idiay Oder ket kinautiboda ti East Prussia. Natnag met ti Galicia, agraman ni Lvov. Nalakub ti Przemysl. Nawayawayaan ti Krakow.
  Kalpasanna, naammuan a saan a kayat dagiti Slav ti makiranget kadagiti Ruso ket simmukoda a sangsangkamaysa.
  Impakita met dagiti gubat a dagiti nalaglag-an, nasiglat a tangke ti Russia ket ad-adda nga epektibo ngem kadagiti nadagdagsen, nalukneng a tangke ti Alemania. Ket iti aviation, ti Tsarist Russia ket sapasap a napigpigsa iti maysa nga order ti magnitude ngem ti kalidad dagiti Briton ken Austriano.
  Inrugi manen dagiti tropa ti Russia ti panangrautda kalpasan ti panagsardengda. Agpada nga innalada dagiti numero ken kinalaing.
  Nalikmut ken naala ti Budapest. Iti baybay, inabak ni Almirante Kolchak dagiti Briton ket sinakupna ti Australia. Iti daga, linakub ken sinakup dagiti tropa ti Russia ti Berlin. Ket kalpasanna ti Vienna.
  Maabak metten ti Imperio ti Austria iti gubat idiay Africa. Naabak met ti English corps. Wen, saan a makaay-ayo dagiti bambanag ken ni Emperador Adolf.
  Inkabilna ti ulona iti di umiso a lugar ket nangrugin a naan-anay a maabak. Kasano a malabanna ti kasta a pannakabalin?
  Kalpasan ti pannakatnag ti Vienna, nagbalin a kangrunaan ti panagresistir dagiti Austriano. Ket di nagbayag, sinakup dagiti Ruso ti intero nga Europa ken Africa. Maigiddato iti dayta, nangrugi ti panangraut iti Canada manipud Alaska. Naabak met dagiti Briton.
  Nasarakan ti Britania ti bagina a naiputputong ket inkagumaanna ti agtugaw iti ruar iti isla.
  Ngem nalawag nga agballigi ti Russia babaen ti panangrugina iti air offensive.
  Ket binbombana ti dandani amin nga adda iti rabaw ti daga. Ket kalpasanna, naidisso ti maysa a puersa a nagdisso iti daga, a nangiyeg iti Britania iti panagpasakup.
  Gapuna, nagbalin a Ruso ti intero a makindaya a hemispero, kasta met ti Alaska ken Canada.
  Iti pakabuklan daytoy ket nagsayaat! Temporario a nagsardeng ni Nikolai a maikadua, a mangrunaw kadagiti sanikua. Nabingay pay laeng ti Estados Unidos ken saan unay a napigsa, kas kadagiti dadduma nga estado nga agpannuray iti Russia.
  Idi 1937, nadungpar ni Tsar Nicholas II iti eroplano. Ti trono ket tinawid ni Alexei II. Saan a kas iti pudno nga estoria, medio nasalun-at ken naragsak ti agtawid. Ket idi 1941, inkeddengna a parmeken ti amin a saan a nakatiliw dagiti kapuonanna.
  Iti panangipalubos iti planeta, ti Daga ket agbalinton a maymaysa nga imperio. Ket immuna nga immakar ti buyot ti Russia kadagiti makin-amianan nga estado ti America, ket kalpasanna kadagiti makin-abagatan. Saan a napigsa ti Estados Unidos ket napardas a natiliw. Ngem nagbalin a nalaklaka a parmeken ti Mexico. Kalpasanna, umakarka nga agpangato. Saggaysa, a mangsakup iti agsasaruno a pagilian. Ti kadakkelan ken kapigsaan a Brazil. Ngem nagpaut iti kurang a makabulan.
  Ket ngarud pinarmekda ti Latin America ken New Zealand. Ni Alesei a Maikadua ket naisurat iti pakasaritaan a kas ti nangkonsumo kadagiti amin a panagparmek ti Ruso. Ket idin 1947, dagiti kosmonaut a Ruso ket nakasaksakda iti Bulan. Ket idi 1958 idiay Mars! Idi 1961 idiay Venus. Idi 1972 agingga iti Mercury, ken idi 1973 kadagiti bulan ti Jupiter. Idi 1975, idi agtawen iti 71, natay ni Alexy II. Nabirngasan iti Finisher. Ket nagbalin nga ari ti anakna a ni Nicholas III. Idi 1980, simrek ti tao iti maudi, kaadaywan a planeta ti Sistema Solar - ti Pluto. Saan unay a nagturay ni Nicolas III. Natay idi 1985. Ket ti anakna a ni Alejandro a maikapat simmang-at iti trono. Maysa nga agtutubo nga ari nga agarup duapulo ket pito ti tawenna. Ket imbilin ti ari nga agsagana nga agluksaw iti labes ti Solar System. Ket rinugianda ti nagaramid kadagiti starship ken photon rocket. Ket kamaudiananna, idi 2017, nairugi ti umuna nga interstellar expedition.
  
  TSAR NICHOLAS II TI GASTE NI PRESIDENTE PUTIN
  Narikna ti nalatak a mannurat ken mannaniw a ni Oleg Rybachenko nga adda madi iti lubong. Agtalinaed a nabingaybingay ti sangatauan a kas idi. Umad-adu laeng ti bilang dagiti pagilian iti planeta a Daga. Ket no adda makagun-od iti impluensia, totalitariano, diktador laeng a China. Ket ti Russia, kalpasan ti panagpatingga ti turay ni Vladimir Putin, nailumlom iti nauneg a krisis. Rumrungsot manen ti gubat idiay Caucasus, agrebelde dagiti kannigid ken nasionalista. Bumasbassit manen ti ekonomia ken umad-adu ti krimen. Ket mangrugin a marunaw ti Russia.
  Iti laksid ti nakaskasdaaw a gasatna, ni Vladimir Putin ket pulos a saan a nakaaramid ti napigsa, natalinaay a napolitikaan a sistema, wenno ti natalinaay ken napardas a dumakdakkel nga ekonomia. Adu a parikut iti kagimongan ken iti nagbaetan dagiti etniko ti saan a narisut. Ti manmano a gasat ti nangpalubos ken ni Putin a mangtaginayon iti langa ti kinarang-ay. Ngem apaman a pimmanaw, namimpinsan a naglukat amin dagiti di pay naimbagan nga abscesses.
  Maysa pay, umad-adanin ti pangta ti nuklear a gubat! Nariribuk ti lubong, agturong ti Russia iti dakkel a gerra sibil! Masapul a dagus a matarimaan daytoy.
  Binasa ti ubing iti maysa a libro a mabalinmo a baliwan ti gasat dagiti tattao, ken baliwan dagiti lugarna! Ket adda maysa a nabileg a gypsy a makaaramid iti daytoy iti asinoman a tao.
  Isu nga apay a di mabaliktad ti gasat ken gasat da Putin ken Nicholas II?
  Maysa pay, no nakaskasdaaw ti kinaballigi ni Nicholas II a kas ken Putin, ngarud agbaliw ti kurso ti historia. Ket inton maikaduapulo ket maysa a siglo, agturayto dagiti Romanov idiay Russia. Kayatna a sawen a saan a kasapulan ni Putin ti gasat. Wenno uray la adda gasat ni Russia ni Putin.
  Ket idi maikaduapulo a siglo, kasapulan unay ti gasat ti Tsarist Russia.
  Inkeddeng ti nalatak a mannurat ti mapan iti gypsy a babai. Imbag laengen ta adda ti adresna iti Internet, ket ti napatanor nga intuision ti nangibaga iti mannurat ken mannaniw nga isu ket saan a pulos a charlatan.
  Pudno, saan a simple ti gypsy. Isu ket agnanaed iti maysa a mansion idiay Moscow, ken agparang nga agarup a duapulo ti tawenna, nupay kasta isu ket mangibagbaga kadagiti gasat manipud idi panawen ti Sobiet. Dagus a makitam ti agnanayon a balasitang nga addaan iti nangisit a kulot a buok - isu ket naisangsangayan!
  Dinamag kenkuana ni Oleg Rybachenko:
  - Aramiden ti nasayaat nga aramid! Baliwam ti gasat da Vladimir Putin ken Nicholas II!
  Ti agnanayon nga agtutubo a balasitang a gypsy kinitana ni Oleg Rybachenko ket insungbatna:
  - Nasayaat ta saan ka nga egoist ken sumuko saan nga para iti bagim, no di ket para iti pagilian ti Russia! Ket nasaysayaat pay no addaanka iti nabaknang nga enerhia ken awan kapadana, di kapapati, nalablabes ngem tao nga imahinasion!
  Nagkidem ti gypsy ket intuloyna:
  - Ti panagbalbaliw ti pakasaritaan iti kasta unay ket saan a nalaka uray kaniak! Ngem sika, ti makinkukua iti kapigsaan ken kabaknangan a pantasia iti lubong, ti makatulong kaniak!
  Nagtung-ed ni Oleg Rybachenko kas umanamong:
  - Nakasaganaak para iti aniaman! Ket tungpalek ti aniaman a kiddaw!
  Nagtung-ed ti agtutubo a gypsy ket kinunana:
  -Pagbalinenka nga ubing nga agarup sangapulo ket dua ti tawenna, ket in-inut unay ti panagdakkelmo ken saankanto a pulos a natataengan ngem sangapulo ket uppat ti bagim. Ibaonka iti agpapada a lubong, a sadiay umuna nga agbalinka nga adipen!
  Kinuna ni Oleg Rybachenko kas umanamong:
  - Nakasaganaak!
  Nagtung-ed ti gitano sa intuloyna:
  - Masapul nga alaem kaniak ti siam nga artifact stones: nangisit, puraw, nalabaga, kahel, duyaw, berde, asul, indigo, lila. Ket malaksid iti daytoy, ti maikasangapulo nga artifact ket ti korona ni Koshchei!
  Narigat, ngem maaddaanka iti agnanayon nga agtutubo, napartak, napigsa, naandur a bagi ti mannakigubat a lalaki. Ket agraman ti naisangsangayan nga intelekto ken nakaskasdaaw a sagut ti imahinasion. Mabiit man wenno naladaw, agkolektakan kadagiti artifact ket agsublika manen iti lubongmo. Ket iti agnanayon addakanto iti bagi ti maysa a nakaskasdaaw a napigsa ken napartak nga ubing a lalaki nga agtawen iti agarup sangapulo ket uppat, ket imposiblenton a patayenka. Kayatna a sawen, umawatkanto met iti imortalidad kas gunggona!
  Nagtung-ed ni Oleg Rybachenko kas umanamong:
  - Mabalin laeng nga arapaapen ti maysa daytoy!
  Kinuna ti agnanayon nga agtutubo a mangkukulam:
  - Ngem sangapulo nga artifact ti kukuak, ken kukuak laeng! Ikkandak iti kasta unay a pigsa nga ad-adda a maikarikayo iti imortalidad! Kabayatanna, iturogkanto, ket agriingkanto a kas adipen nga ubing kadagiti pagminasan. Ket kalpasanna ti kinalaingmo ti mangibaga kenka no kasano a rummuar iti daytoy!
  Inton umakarka, kabaelakto a baliwan ti gasat, gasat, ken gasat da Presidente Putin ken Tsar Nicholas II. Mangurnongka kadagiti artifact manipud iti nadumaduma a lubong para kaniak, ket kabayatanna, manipud rugi ti maikaduapulo a siglo, naiduma ti mapan ti pakasaritaan ti Russia. Kayatna a sawen, uray no dikay" agkolekta kadagiti artifact - siam a bato ken korona ni Koshchei, umawat latta ti Tsar ti Russia a ni Nicholas II iti gasat, gasat, ken gasat ni Russian President Vladimir Vladimirovich Putin!
  Nalawa ti isem ni Oleg Rybachenko ket insungbatna:
  -Nasayaat daytoy! Iti baro a lubong, agtalnaakto a nagbalbaliwen kamaudiananna ti kurso ti historia nga agturong iti nasaysayaat! Ket a ti Russia ket makasublinto iti urnos iti intero a lubong ken agbalin a hegemoniko a pagilian! Ket maysa nga absoluto a hegemon!
  Imbilin ti agnanayon nga agtutubo a gypsy:
  - Agiddaka iti sopa!
  Nagidda ni Oleg Rybachenko.
  Nagpurpuros ti balasang a mangkukulam:
  - Ita, maturog! Mariingka iti sabali a lubong.
  Nagkidem dagiti mata ni Oleg Rybachenko, ket dandani dagus a nakaturog.
  Inruar ti gypsy dagiti ramen a nasaksakbay a naidulin manipud kadagiti pagkargaan ket rinugianna nga insagana ti ibleng. Inlukatna ti gas iti sirok ti naisagana a kaldero para iti mahika. Ket rinugianna ti nangipuruak sadiay iti nadumaduma a banag, nga ag-spell. Maigiddato iti dayta, nangiruar ti agnanayon a balasitang iti maysa a baraha manipud iti bulsana ket inkantana:
  - Oh, gasat, gasat, tulongan ni Nikolai! Naimbag a gasat manipud ken ni Putin, umayka ken ni Tsar Romanov!
  Bay-am nga agballigi ni Romanov
  Dagiti pagannurotan a kas ken ni Genghis Khan...
  Sapay koma ta mangyeg dayta kenka iti gasat,
  Putin babaen ti panagtakawna iti sagut!
  
  Nasaysayaat dayta para iti Russia
  Nicolás ti Dakkel a Zar...
  Agbalin a nalamiis ni Genghis Khan
  Agbalinka a kas ken ni Vladimir Putin!
  Nangrugin nga agburburek ti kaldero, ket nangrugin nga agburburek ti ibleng iti dayta. Inlanad ti gypsy dagiti baraha, nag-spell ket inwarasna ti deck iti agburburek nga ulep... Nagkidem ti super-bright flash, a kasla naggapu iti sangaribu a photo blitzes . Nagpukaw ti matmaturog nga Oleg Rybachenko... Ket kalpasanna, kalpasan ti panagsilawna, naungaw met ti kaldero.
  Nagbalin nga awan ti tao ken naulimek ti nalawa a hall a nangikabil ti naindaklan a mangkukulam!
  Kinuna ti agnanayon nga agtutubo a mangkukulam:
  - Naimbag! Binalbaliwanko ti kurso ti historia ket nalamiis dayta! Ket no nagasat daytoy idealista ken agkolekta kadagiti artifact, ngarud agbalinakto a nabileg unay nga apalnakto ni Satanas a Mismo!
  Ket nagsilnag ti gypsy a mangkukulam kadagiti mata a kasla esmeralda!
  Ket napasamak ti milagro!
  Ti talaga nga agur-uray ken ni Nicholas II... Pudno, adu ti nagbaliwan. Awan ti nadara a panagriri bayat ti koronasion. Ket naballigi ti panagsaknap idiay China. Siempre, napasamak ti gubat iti Japan. Daytoy ket sapasap a di maliklikan iti pakasaritaan. Nalawag a ti monster iti rupa ti samurai ket rumbeng koma a nadisarma ken nadadael. Ket awan ti makalisi iti daytoy. Dimo mabalin ti mangibati iti peggad kadagiti beddengmo.
  Ti Japan ti immuna a nangirugi iti gubat, ngem saan a naballigi ti panangpadasna a mangraut kadagiti barko ti Russia. Saan a nakaawat dagiti Ruso iti dakkel a pannakadadael, ket limned ti sangadosena a mangdadael iti Daga ti Agsilsilnag nga Init.
  Nabalinan met ni "Varyag" ti naglibas iti pannakalikmut. A nagbalin a dakkel a balligi. Ket napardas a simmangpet ni Almirante Makarov iti baybay ket dadaelentayo dagiti Hapones. Ket inabak ni Heneral Kuropatkin dagiti samurai iti daga ket naan-anay a sinakupna ti intero a Peninsula ti Korea.
  Ket uray ni Tsar Nicholas II nangaramid iti desision: kasapulanna ti agtalinaed a natalged manipud Japan iti agnanayon! Ngem kas? Wen, ilanding dagiti tropa ken i-annex ida nga interamente iti Russia kas maysa a probinsia.
  Ket kalpasanna napasamak ti makaikeddeng a gubat iti baybay, a sadiay ti armada dagiti Hapones ket kamaudiananna nalpasen ni Almirante Makarov.
  Uppat met a babbalasitang ti nakipaset iti gubat! Bare-legged ken nakabikini!
  Natasha, Zoya, Aurora, Svetlana, ken dagiti dadduma pay. Uppat a kinapintas a, nga agwaywayas kadagiti sabre, agsakay iti kadakkelan a barko ti samurai.
  Putden ni Natasha ti Hapones ket ipukkawna:
  - Ma-smear-ka, akikid ti matam!
  Pinuted ni Zoya ti sabali pay a samurai ket kinunana:
  - Ket dagiti matam ket safiro!
  Ni Natasha, a nangtarawidwid iti gilingan, pinasingkedanna:
  - Siempre wen! Siempre wen!
  Ket kalpasanna, innala manen ni Aurora ket sinipaanna ti barukong dagiti Hapones babaen ti lamolamo a mugingna. Naburakna ti pangana ket nagngaretnget:
  - Hurray para iti Ina a Daga!
  Innala ni Svetlana, pinutedna ti ulo ti samurai ket inruarna:
  - Para ken ni Zar Nicolás II!
  Wen, siempre, adu ti agpannuray iti gasat. Nangnangruna, nagtalinaed a sibibiag ni Almirante Makarov. Ket nagbalin nga isu ti maikadua nga Ushakov. Anian a kinasigo ti panangibilinna. Isu a mismo ket adda iti mobile cruiser, makatubay iti amin. Ket dagiti Hapones, a, sabagay, awan ti dakkel a bentaha kadagiti paltog, ket nasapsaplitda iti benneg ken taktikal.
  Ti kinalaing ti heneral wenno komander ti naval ti agturay iti bassit a bentaha iti numero.
  Maysa pay, iti daytoy a tiempo nakapkapuyen ti bilang dagiti Hapones. Gapuna, buraken ida ni Makarov. Pilitenna ti nasinged a pannakigubat, a sadiay napigpigsa nga amang dagiti barko ti Russia nga addaan kadagiti shell a mangtubtubngar iti kabal.
  Ket maabak dagiti Hapones. Ket dagiti babbalasitang ti mangtiliw iti sabali pay a barko dagiti samurai. Ket iti dayta agtayab ti bandera ti imperio ti tsarista!
  Ania dagiti Hapones? Saanka kadi a nalaing unay iti gasat? Inawat ni Nicholas II ti gasat ni Vladimir Putin ket nasayaat unay ti amin para kenkuana!
  Dagiti ngay babbalasitang? Dagiti uppat a kinapintas a nakabikini ket katutubo a mangkukulam a nangikeddeng a makiranget para iti ari, nupay gagangay nga awan ti pakainaiganda iti daytoy a lubong.
  Ngem iti daytoy a kaso, kasapulan a tulongan dagiti tattao ti Russia. Ket daytoy ket gapu iti gasat ni Putin. Dina koma pulos natiliw ti Crimea no awan ti paltogna, no saan a gapu kadagiti isu met laeng nga uppat a mangkukulam a babbalasitang. Timmulongda tapno mapasamak ti maysa a milagro. Ngem no kasapulan nga alaen ti Russia ti Crimea manipud kadagiti nainkabsatan nga umili ket maysa pay laeng a saludsod. Ngem ti panangikapet iti China iti Imperio ti Russia ket nagsayaat nga ideya! Panunotem no mano a sakup ti maaddaan iti Russian Tsar - mabalinna a dupraken ti intero a lubong!
  Iti ababa a pannao, saan a sayangen ti panawen dagiti babbalasitang ditoy. Ket sigud a mabagbagsol ti baro a barko a pakigubat.
  Ket manen isu ket matiliw. Ket agkir-in laeng dagiti sabre iti ima dagiti napintas, ket natademda unay. Ket nakaad-adu a Hapones ti naglaok.
  Nagpatingga ti gubat iti baybay babaen ti maudi a pannakalned ti eskuadron ti Hapon ken pannakatiliw ni Almirante Togo.
  Ket nangrugi ti panagdisso. Awan ti umdas a steamship ken transportasion. Ket nagusarda kadagiti longboat, inbiaheda ida kadagiti cruiser ken barko a pakigubat, ken adu pay ti inaramidda. Imbilin ti Tsar ti pannakausar ti armada dagiti komersiante bayat ti panagdisso.
  Naparmek dagiti tropa ti Russia ti panangraut dagiti samurai a nangpadas a mangipuruak kadakuada manipud iti rangtay. Ngem situtured a timmakder ti buyot dagiti tsarista. Ket ti dakkel a panangraut ket naisubli babaen ti nakaro a pannakapukaw.
  Bayat ti panangraut, dagiti mangkukulam a babbalasitang ket nagputed babaen kadagiti sabre ken nangipuruakda kadagiti granada iti kabusor babaen kadagiti lamolamo a sakada.
  Siempre addada kadagiti kapeggadan a lugar. Ken no kasano a rinugianda ti nagpaputok kadagiti machine gun. Tunggal bala ket adda iti puntiria.
  Nagputok ni Natasha, nangipuruak iti granada babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana sa nagkigtot:
  - Awan ti nalamiis ngem siak!
  Ni Zoya, a mangpalpaltog iti machine gun, inwarasna ti sagut ni patay babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana sa nagkidem:
  - Para ken ni Zar Nicolás II!
  Ni Aurora, nga agtultuloy a nagputok manipud kadagiti machine gun ken naglugan, nagkidem ket kinunana:
  - Para iti Dakkel a Rus'!
  Ni Svetlana, nga agtultuloy a mangsapsaplit iti kabusor, agresibo a kinunana, nga inbukbokna dagiti ngipenna, a nangipuruak iti granada babaen ti lamolamo a mugingna:
  - Para iti naarian nga imperio!
  Intuloy dagiti mannakigubat ti nagkabil ken panagirik. Addaanda iti kasta a panagburak ti enerhia. Paltoganda ti bagbagida ken dadaelenda dagiti umab-abante a samurai.
  Addadan rinibu, pinullo a ribu a Hapones a pinapatay kenkuana.
  Ket agtalaw dagiti naabak a samurai... Makapapatay unay dagiti babbalasitang kadakuada.
  Ket dagiti Ruso ket agputputed kadagiti samurai babaen kadagiti bayoneta...
  Maisubli ti panangraut. Ket agdisso dagiti baro a tropa ti Russia iti kosta. Lumawlawa ti ulo ti rangtay. Saan a dakes, siempre, para iti imperio a Tsar. Agsasaruno a balligi. Ket tumulong met ni Admiral Makarov kadagiti paltogna. Agwalis kadagiti Hapones.
  Ket ita dagiti tropa ti Russia ket aggargarawdan iti ballasiw ti Japan. Ket saan a mapasardeng ti panagreggaayda. Putdenda ti kabusor sada duyok dagiti bayoneta.
  Ni Natasha, a mangraut kadagiti samurai ken mangputed kadakuada babaen kadagiti sabre, agkanta:
  - Agtataripnong dagiti puraw a lobo! Kalpasanna laeng a makalasat ti lumba!
  Ken anian a mangipuruak iti granada babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana!
  Agkanta ni Zoya a kaduana ti narungsot nga agresion. Ket kasta met ti panangipuruak babaen kadagiti awan kawesna a sakana, maysa a banag a naisangsangayan, makapapatay:
  -Matay dagiti nakapuy, mapapatayda! Panangsalaknib iti sagrado a lasag!
  Agkigtot ni Augustine, a mangpaltog iti kabusor, ken mangsapsaplit babaen kadagiti sabre, ken mangipuruak kadagiti granada babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana:
  - Adda gubat a mapaspasamak iti narangpaya a kabakiran, aggapu dagiti pangta iti sadinoman!
  Ni Svetlana, a mangpalpaltog ken mangipuruak kadagiti sagut ti ipapatay babaen kadagiti lamolamo a sakana, innalana dayta ket nagkigtot:
  - Ngem kanayon nga parmekentayo ti kabusor! Agsaludo dagiti puraw a lobo kadagiti bannuar!
  Ket dagiti babbalasitang nga agkoro, a mangdadael iti kabusor, agkantada, a mangipuruak kadagiti makapapatay nga igam babaen kadagiti lamolamo a sakada.
  - Iti nasantuan a gubat! Isunto ti balligitayo! Bandera ti imperial nga agpasango! Gloria iti natnag a bannuar!
  Ket manen dagiti babbalasitang paltoganda ken agkantada iti makatuleng nga ikkis:
  - Awan ti manglapped kadatayo! Awan ti mangabak kadatayo! Rumeken dagiti puraw a lobo ti kabusor! Puraw a lobo - agsaludo kadagiti bannuar!
  Magmagna ken agtaray dagiti babbalasitang... Ket umad-adani ti buyot ti Russia nga agturong idiay Tokyo. Ket dagiti Hapones ket papatayenda ti bagbagida, ken mapukan dagitoy. Aggargaraw ti buyot ti Russia. Ket agsasaruno ti panagballigi.
  Talaga a nangiruar ni Tsar Nicholas iti nagasat a tiket. Mangrugin a rauten dagiti tropa ti Russia ti kabesera ti Japan. Ket nagsayaat amin dayta.
  Dagiti babbalasitang ditoy, siempre, naun-unada ngem iti amin ken dakkel ti kangato ti panangpilit ken pananggundawayda.
  Nangruna no mangipuruakda kadagiti granada nga awan ti sakada. Kaaduanna a pakaigapuan daytoy ti pannakakigtot ken panagsiddaaw kadagiti samurai.
  Ngem ditoy a sumangsang-atda iti pader ti kabesera ti Japan. Ket tadtaden dagiti tattao ken kabalio a pagbalinen a repolio. Pinarmekda dagiti kalabanda. Umay dagiti babbalasitang, agpukpukkaw ken agkatawa! Ket babaen kadagiti lamolamo a mugingda sipatennaka kadagiti barukong. Agtaytayab dagiti Hapones a baliktad. Ket matnagda kadagiti bukodda a kayo.
  Ket ad-adda pay a nabileg ti panangiwagwag dagiti mannakigubat kadagiti saberda.
  Ket agsagaba dagiti samurai iti pannakaabak kalpasan ti pannakaabak. Isu nga innala dagiti tropa ti Russia ti Tokyo.
  Agtaray ni Mikado gapu iti buteng, ngem saan a makalemmeng iti sadinoman. Ket gapuna alaen dagiti babbalasitang a balud ket igalutda!
  Dakkel a balligi! Pirmaan ti Emperador ti Hapon ti panagtallikud a pabor ken Nicolas II. Dakkel ti pannakapaatiddog ti titulo ti Tsar ti Russia. Ti Korea, Mongolia, Manchuria, dagiti Is-isla ti Kuril, Taiwan ken ti Hapon a mismo ket agbalin a probinsia ti Ruso. Nupay bassit, limitado ti autonomia ti Japan. Ngem Ruso ti emperadorna, maysa nga autokratiko a tsar!
  Agtalinaed ni Nicolas II nga absoluto a monarka, a di mapengdan ti aniaman. Isu ti Autokratiko a Tsar!
  Ket ita met ti Emperador ti Japan, Yellow Russia, Bogdykhan, Khan, Kagan, ken dadduma pay, dadduma pay, dadduma pay...
  Wen, ad-adu pay a gasat. Paliiwenyo ta ti gasat ti nangpalubos ken ni Putin a mangparmek iti kasta unay! Ti maikaduapulo ket maysa a siglo, anian, saan unay a maibagay kadagiti pannakatiliw!
  Ania ti pagimbagan ti Russia iti kinapudno a natay ti kabusor ni Putin a ni McCain gapu iti kanser ti utek? Ti gasat, siempre, ket dakkel unay, dikay" pay ketdi mailadawan dayta a nairanta - para iti kabusoryo a matay iti kasta a dakes ken di makaay-ayo nga ipapatay!
  Ngem ti espesipiko a panagsubli para iti Russia ket zero.
  Ngem para ken Nicholas II, nagbalin a dakkel a teritorial a gunggona ti kasta a gasat ken gasat ni Putin. Ngem talaga, apay koma a mangted ti gasat kadagiti sagut ken ni Putin? Bueno, manipud iti kinapudno a natay ni Sobchak iti kasta a tiempo ken saan a kasapulan nga ited kenkuana ti puesto a pangulo ti korte ti konstitusion, kasano a nasayaat dayta para iti Russia?
  Ket ni Tsar Nicholas II ti All Rus" ket naisangsangayan a tao. Natural laeng a kalpasan ti kasta a dakkel a balligi, pimmigsa ti pannakabalin ken autoridadna. Kaipapanan daytoy a mabalin a maaramid ti sumagmamano a reporma. Nangnangruna iti Ortodoksia! Bay-an dagiti natan-ok nga addaan iti uppat nga assawa, kas iti Islam. Ken kasta met a maited ti kalintegan iti maikadua nga asawa kadagiti soldado kas gunggona kadagiti gapuananda ken napudno a panagserbida.
  Nasayaat a reporma! Yantangay immadu ti bilang dagiti tattao iti sabali a pammati ken ganggannaet iti imperio, ngarud kasapulan nga umadu ti bilang dagiti Ruso. Ket kasano nga aramiden dayta? Iti gastos dagiti babbai ti dadduma a nasion. Ngamin, no ti maysa a Ruso alaenna ti tallo a babbai nga Insik kas asawa, ngarud maaddaanto iti annak manipud kadakuada, ket siasino dagitoy nga annak sigun iti nasionalidad?
  Siempre Ruso iti dasig ni tatangko! Ket nagsayaat dayta! Ni Nicholas II, nga addaan iti progresibo nga isip, ket ad-adda a relihioso ti langana ngem iti kararuana. Ket siempre, inkabilna ti relihion iti serbisio ti estado, ken saan a ti kasumbangirna!
  Pinabileg ngarud ni Nicolas II ti autoridadna kadagiti elite. Nabayagen a kayat dagiti lallaki daytoy. Ket pinapartakna ti Russification ti ruar.
  Bueno, saan met a nagdanag dagiti papadi. Maysa pay, kimmapuy ti pammati idi maikaduapulo a siglo. Ket ti relihion nagserbi iti ari, a saan a talaga a mamati iti Dios!
  Ket dagiti balligi iti militar pinagbalinda ni Nicholas a nalatak kadagiti tattao, ket isu, a nairuam iti autoritarismo, dina partikular a kayat dagiti panagbalbaliw. Saan a pulos nga ammo dagiti Ruso ti sabali a pannakabalin!
  Ket rumangrang-ay ti ekonomia, ngumatngato ti tangdan. Tinawen nga adda sangapulo a porsiento nga iyaadu. Talaga, apay nga agbaliw?
  Idi 1913, ni Tsar Nicholas, iti tercentenario dagiti Romanov, pinabassitna manen ti aldaw ti panagtrabaho agingga iti 10.5 nga oras, ken iti Sabado ken aldaw sakbay ti bakasion, uray pay iti 8 nga oras. Immadu met ti bilang dagiti ngudo ti lawas ken bakasion. Nangrugi a marambakan dayta kas aldaw a bakasion ken petsa ti panagsuko ti Japan. Ken birthday ti ari, ken birthday ti reyna, ken ti coronation day.
  Kalpasan a naammuan nga addaan iti hemophilia ti agtawid iti trono, nangala ni Tsar Nicholas iti maikadua nga asawa. Gapuna, narisut ti isyu maipapan iti panagsasaruno iti trono.
  Ngem umas-asideg ti dakkel a gubat. Inar-arapaap ti Alemania a sukogen manen ti lubong. Nupay kasta, nakasaganan ti tsarista a Russia para iti gubat.
  Idi 1910, sinakup dagiti Ruso ti Beijing ket pinalawada ti imperioda. Immanamong ti Britania iti daytoy a kasukat ti aliansa maibusor iti Alemania.
  Ti naarian a buyot ti kaaduan ken kabibilgan. Ti bilangna idi panawen ti talna ket dimmanon iti tallo a milion ken sangaribu a rehimen. Innem a gasut a ribu laeng ti adda iti Alemania iti panawen ti talna. Plus Austria-Hungary, ngem saan a nakasagana a makigubat dagiti tropana!
  Ngem plano pay laeng dagiti Aleman ti makiranget iti Francia ken Britania. Ket sadino ti mabalinda nga idrowing ti dua a sango?
  Dagiti Ruso ket addaan kadagiti immuna a nalag-an a tangke iti lubong a "Luna"-2 iti masa a produksion. Ken uppat ti makina a bomber nga "Ilya Muromets" ken mannakigubat nga addaan machine gun nga "Alexander" ken adu pay. Ket siempre nabileg nga armada.
  Awan ti agpapada a puersa ti Alemania.
  Ket inkeddeng pay laeng dagiti Aleman a rauten ti Belgium ken labsanda ti Paris. Awan a pulos ti para kadakuada ditoy.
  Ngem nangrugi ti gubat uray kaskasano. Inaramid ti Alemania ti makapapatay a tignayna. Ket immakar dagiti tropana idiay Belgium. Dagiti laeng puersa ti saan a patas. Dagiti tropa ti Russia ket aggargarawdan iti ballasiw ti Prussia ken Austria-Hungary. Ket ti tangke a Luna-2 nga addaan iti kapartak nga 40 a kilometro ket maysan a dakkel a puersa.
  Maysa pay, paliiwenyo ta nagasat ni Tsar Nicholas ta nangrugi ti gubat. Saan koma a rinaut ti Tsar a mismo ti Alemania. Ket ngarud iti dasig ti Russia adda dakkel, nakaro a kinatan-ok kadagiti puersa, tangke, kinatan-ok iti artileria, ken ti kasayaatan nga aviation iti kaadu ken kalidad. Ken napigpigsa nga ekonomia, ta posible a maliklikan ti panagbaba ti ekonomia a pinataud ti rebolusion ken pannakaabak iti gubat. Ket ngarud iti amin a tiempo adda panagngato ken balligi kalpasan ti balligi.
  Nalawag a mararaut dagiti Aleman. Ket kalpasanna simrekda a mismo a kaduada dagiti kangrunaan a puersa, maibusor iti Francia ken Britania. Sadino ti rumbeng a papananda?
  Alaenyo ti Italia ket ideklarayo ti gubat iti Austria-Hungary! Ti laeng plus ket simrek ni Türkiye iti gubat maibusor iti Russia. Ngem nasaysayaat pay daytoy para iti ari;mabalinna kamaudiananna nga alaen ti Constantinople ken dagiti lingsat para iti bagina! Isu nga...
  Ken kasta met ti uppat a mangkukulam, agnanayon nga agtutubo a katutubo a manamati a da Natasha, Zoya, Aurora, Svetlana iti gubat! Ket danogdakanto metten! Isu a kabilenda agpadpada dagiti Aleman ken Turko!
  Nariing ti mannurat ken mannaniw a ni Oleg Rybachenko. Iti agnanayon, tinungpal ti agtutubo a mangkukulam-mangkukulam ti karina, a nangted ken ni Nicholas II iti gasat ni Vladimir Putin ket ita masapul a tungpalen ni Oleg Rybachenko ti karina. Saan a nalaka ti panagriing. Nadungpar ti bangkay ti ubing iti natangken a saplit. Naglugan ti ubing. Wen, maysa itan a masel nga ubing a lalaki ni Oleg Rybachenko, a nakadenna dagiti takiag ken sakana. Makitam ti nangisit ti kolorna, namaga ken nalamuyot a bagi, nga addaan kadagiti nalatak a piskel. Talaga a napigsa ken natangken nga adipen, nga addaan iti natibker a kudil a natangken unay a ti panangkabil ti manangaywan ket saan a makaputed iti dayta. Agtarayka a makipagmerienda kadagiti dadduma a lallaki, a bumangonka manipud iti graba a pagturogan dagiti agtutubo nga adipen a naan-anay a lamolamo ken awan ti kubrekama. Pudno, nabara ditoy, kasla Egipto ti klima. Ket lamolamo amin ti ubing, kawar laeng. Nupay kasta, medio atiddog dagitoy ken praktikal a dida mangsinga iti pannagna wenno panagtrabaho. Ngem dikay" makaaramid iti dakkel nga addang kadagita.
  Sakbay a mangan, bugguam dagiti imam iti waig. Magun-odmo ti rasion: mashed rice, ken narunot a pedaso ti ikan. Nupay kasta, iti mabisin nga adipen, kasla delikasio daytoy. Ket kalpasanna mapanka iti pagminasan. Saan pay a bimsing ti init iti agsapa ken medio makaay-ayo.
  Nagbalinen a narangkis ken nasileng dagiti lamolamo a saka ti ubing isu a saan a pulos a nasakit dagiti natadem a babassit, makaay-ayo pay ketdi ti panagkigtotda.
  Quarries a pagtrabahuan dagiti ubbing nga awan pay sangapulo ket innem. Siempre addaanda kadagiti babbabassit a kotse ken ramit. Ngem masapul nga agtrabahoka iti sangapulo ket lima, sangapulo ket innem nga oras, kas met laeng kadagiti nataengan.
  Nabangsit dayta, isu a mabang-aranda ti bagbagida iti mismo a rupa ti karbon. Simple laeng ti trabaho: tadtaden dagiti bato babaen ti pickaxes, sa awiten dagitoy kadagiti basket wenno kadagiti stretcher. No dadduma, masapul nga iduronmo met ti trolley. Gagangay nga iduron dagiti lallaki iti dua ken tallo. Ngem ni Oleg Rybachenko ket napili nga agmaymaysa gapu ta napigsa unay. Ket iggemna ti pickaxe kadagiti imana a kasla nataengan. Masapul a maileppasna ti dakdakkel nga amang nga aramid ngem iti dadduma.
  Pudno nga ad-adda a masansan nga itedda kenka. Mamitlo iti inaldaw, saan a mamindua.
  Sumagmamano a tawenen nga adda ditoy ti adipen nga ubing a lalaki a nagnaedan ti bagina a ni Oleg Rybachenko. Natulnog, nagaget, amin a panaggaraw ket masanay agingga iti punto nga automatiko. Talaga a damn strong, resilient ken praktikal nga ammona nga awan ti pannakabannog. Ngem maigiddato iti dayta, dandani saan a dumakkel ti ubing a lalaki, ket ita saan a nasursurok ngem sangapulo ket dua ti langana, nga addaan iti promedio a katayag para iti daytoy nga edad.
  Ngem pigsa... Para iti sumagmamano nga adulto. Maysa nga agtutubo a bannuar. A, nupay kasta, agparang a pulos a saan nga agbalin nga adulto, ken saan nga agtubo ti barbasna.
  Ket agyamankami iti Dios! Kas mannurat ken mannaniw, saan a kayat ni Oleg Rybachenko ti agkiskis. Agtrabahoka para iti bagim ket burakem dagiti bato, burakem ida. Ket iti kariton. Kalpasanna, awitem dayta iti trolley. Narigat nga iduron isuna ken agsisinnublat dagiti ubbing nga agaramid iti daytoy.
  Dandani nangisit dagiti lallaki ditoy, ngem European, Hindu wenno Arabo ti langa ti rupada. Maysa pay, adu pay dagiti taga Europa.
  Kitaen a naimbag ida ni Oleg. Saan a mapalubosan dagiti adipen nga agsao, kabilenda ida babaen ti saplit.
  Naulimek met ni Oleg Rybachenko iti agdama. Ket agad-adal. Ditoy, malaksid kadagiti lallaki a superbisor, adda pay dagiti babbai. Naulpitda met ken kabkabilda iti saplit.
  Maysa pay, saan nga amin a lallaki ket napigsa ti kudilda a kas ken ni Oleg. Adu a tattao ti bumtak ken agdara. Ket mabalindaka a kabilen dagiti guardia agingga a matay. Narigat unay ti trabaho, ket mangrugin nga adu ti ling-et dagiti lallaki, nangruna no sumingising ti init.
  Ket ditoy awan ti maymaysa nga init, no di ket dua. Ket daytoy ti mamagbalin iti aldaw nga atiddog unay. Ket adu ti trabaho. Awan ti tiempo dagiti lallaki a maturog ken agrelaks. Dakkel a pannakatutuok daytoy kadakuada.
  Nagtrabaho ni Oleg Rybachenko para iti bagina, a mekanikal a nagputed ken nagkarga. Napaglalaok para iti bagik...
  Ket inladawanna ti ladawan ti mapaspasamak kalpasan a nagun-od ni Nicholas II ti balligi ni Presidente Vladimir Putin ti Russia.
  Da Natasha, Zoya, Aurora, ken Svetlana ti mangraut kadagiti Austriano idiay Przemysl. Dagus nga innala dagiti tropa ti Russia ni Lvov. Ket rautenda ti kapigsaan a sarikedked.
  Dagiti babbalasitang ket awan sakana ken nakabikini, a napartak nga agdardaras kadagiti kalsada ti siudad.
  Tadtadenda dagiti Austriano ken mangipuruakda kadagiti babassit a disc babaen kadagiti lamolamo a sakada.
  Maigiddato iti dayta agkanta dagiti babbalasitang:
  - Ni Tsar Nicholas ti mesiastayo, .
  Maysa a nakabutbuteng nga agturay ti nabileg a Russia...
  Agkintayeg ti intero a lubong - sadino ti papananna - .
  Para ken ni Nikolai nga addaan kanta nga agpasango!
  Tadtaden ni Natasha dagiti Austriano, mangipuruak iti granada babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana ket rugianna ti agkanta:
  - Para ken ni Rus'!
  Rumeken met ni Zoya dagiti kabusorna, ken agkanta a kaduana ti aplomb:
  - Para iti naarian nga imperio!
  Ket agtayab ti granada nga imbelleng ti awan sakana! Maysa daytoy a mammapatay a balasitang. Mabalin a dupraken ti pangam ken uminum iti baybay!
  Ket ni Aurora, met, mangipuruak iti disk babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, iwarasna dagiti Austriano ken agkigtot:
  - Para iti kinatan-ok ti Russia!
  Ket ibukboknanto dagiti natadem unay a ngipenna! Nga agkir-in a kasla ngipen.
  Saan met a malipatan ni Svetlana ti sumuko, ket agngarngaretnget:
  - Rus' ni Nasantuan ken Di Maparmek a ni Nicolas II!
  Ipakpakita ti balasitang ti nakaro a panagayat. Ket buyogen dagiti awan sakana ipuruakna ti amin ken mangipuruak kadagiti regalo!
  Ni Natasha, a mangpalpaltog ken mangputed, ken mangipuruak kadagiti makapapatay nga igam babaen kadagiti awan kawesna a sakana, agkigtot:
  - Ay-ayatek ti Rus'-ko! Ay-ayatek ti Rus'-ko! Ket putdenkanto amin!
  Ket paltogan ken agung-ungor met ni Zoya, nga ipuruakna ti maysa a banag a bumtak babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana:
  - Dakkel a Zar Nicolas! Agpada koma a kukuana dagiti bantay ken dagiti baybay!
  Ni Aurora, nga agpukpukkaw gapu iti naatap, naariwawa a pungtot, ken mangipurruak kadagiti regalo babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, agung-ungor:
  - Awan ti manglapped kadatayo! Awan ti mangabak kadatayo! Dagiti agdardaras a babbalasitang duprakenda dagiti kabusor nga awan ti saka ken awan ti mugingda!
  Ket manen naatap ti panagdardaras dagiti babbalasitang. Tiliwenda ni Przemysl nga aggargaraw ken agkantada, nga agkomposo bayat ti panagdaliasatda;
  Maidaydayaw ti nasantuan a Rus'tayo, .
  Adu ti masanguanan a balligi iti dayta...
  Agtaray ti balasang a di nakasapatos
  Ket saanen a napintas ditoy lubong!
  
  Dakami ti dashing a Rodnoverki , .
  Kanayon a di nakasapatos dagiti mangkukulam...
  Ay-ayaten unay dagiti babbalasitang dagiti lallaki
  Ti narungsot a kinapintasna!
  
  Pulos a ditayto sumuko
  Saan tayo nga ag-cave in kadagiti kabusor tayo...
  Uray no lamolamo dagiti sakatayo, .
  Adu ti sugat!
  
  Nasaysayaat no agdardaras dagiti babbalasitang
  Barefoot iti lamiis...
  Pudno a urbontayo ti lobo
  Mabalintayo a sugaten dayta!
  
  Saantayo a mapasardeng
  Maysa a nakabutbuteng a bunggoy ni Fritz...
  Ket saankami nga agsapatos
  Mabuteng kadatayo ni Satanas!
  
  Agserserbi dagiti babbalasitang iti Dios Rod, .
  A, siempre, dakkel...
  Agpaaytayo iti dayag ken wayawaya, .
  Naalas ti Kaiser!
  
  Para iti Russia, a napimpintas ngem iti amin, .
  Umad-adu dagiti mannakigubat...
  Nataba a lugaw ti kinnanmi
  Saan nga agkurba dagiti mannakigubat!
  
  Awan ti makalapped kadatayo
  Higante ti bileg dagiti babbalasitang...
  Ket saan nga agibukbok iti lua, .
  Ngamin, talentotayo!
  
  No girls can"t bend,
  Kanayon a napigsada...
  Nakaro ti pannakidangadangda para iti Fatherland, .
  Matungpal koma ti arapaapmo!
  
  Addanto ragsak iti uniberso
  Ti Init ket addanto iti ngato ti Daga...
  Buyogen ti di agrupsa a siribmo, .
  Bayoneta ti Kaiser!
  
  Kanayon nga agsilnag ti init kadagiti tattao, .
  Iti rabaw ti kalawaan a pagilian, .
  Naragsak nga adulto ken ubbing, .
  Ket tunggal mannakigubat ket maysa a bannuar!
  
  Awan pulos ti adu unay a ragsak
  Agtalekak kadakami a nagasatkami...
  Bay-am a mawaswas ti dakes a paniempo - .
  Ket pakaibabain dagiti kabusor!
  
  Katan-okan unay ti pulitayo a Dios, .
  Awan ti napimpintas ngem Kenkuana...
  Agbalintayo a nangatngato ti kararua, .
  Tapno ti dakes ket isbona ti amin!
  
  Parmekentayo dagiti kabusortayo, patiek
  Puraw, Ruso a Dios ti adda kadatayo...
  Makaparagsakto ti ideya, .
  Dimo ipalubos a sumrek ti kinadakes iti ruanganmo!
  
  Bueno, iti ababa a pannao, ken Jesus, .
  Kanayon tayo nga agmatalek...
  Isu ket maysa a Ruso a Dios, dumngegka, .
  Agulbod nga Isu ket Judio a Satanas!
  
  Saan, kinapudnona, ti Dios a Mannakabalin-amin, .
  Ti Kasasantuan a Kangrunaan a Pamiliatayo...
  Anian a mapagtalkan Isuna ti atep, .
  Ken ti Anakna-Dios Svarog!
  
  Bueno, iti ababa a pannao, para iti Russia, .
  Awan ti bain ti matay...
  Ket dagiti babbalasitang ti kapipintasan iti amin, .
  Ti babai addaan iti pigsa ti oso!
  
  
  SAAN A NAGBALBALIW DAGITI PLANO
  Saan laeng a binalbaliwan ni Hitler ti plano ti OKW, ket ti panangraut iti Stalingrad ket naaramid manipud agpadpada iti amianan ken abagatan, babaen dagiti Grupo ti Buyot A ken B. Ket ti panangraut ket naitalek ken ni Mainstein . Kas resultana, natnag ti Stalingrad iti las-ud ti sangapulo nga aldaw kalpasan ti panangraut manipud iti amin a dasig. Ket nasarakan dagiti tropa ti Soviet ti bagbagida a naan-anay a nalikmut. Kalpasanna ti Wehrmacht ket immakar iti aplaya ti Volga aginggana idiay Baybay Kaspio. Kasano ti sungbat ti Red Army? Saan unay a naballigi ti opensiba iti sentro.
  Plus, nangabak ti Japan iti Battle of Midway, nupay dina linuktan ti maikadua a prente, ngem sinakupna ti Hawaiian Islands. Ket maigiddato iti dayta, nagturong idiay India dagiti yunit ti daga dagiti samurai. Tapno mataginayon daytoy a kolonia, masapul nga ibaw-ing ti Britania ti sumagmamano a tropa manipud Egipto, a binaybay-anna ti Operation Torch.
  Dagiti Aleman ti nangtengngel iti gannuat iti daya a sango. Ti napartak a pannakatiliw ti Stalingrad ti nangrebba iti makin-abagatan a sikigan. Naglusdoy ti Fritz iti Baybay Caspian ket pinutedna ti Caucasus babaen ti daga. Ket kalpasanna simrek ni Türkiye iti gubat. Ti buyotna, nupay saan unay a napigsa, ket medio nagadu ken kabaelanna ti makiranget a situtured.
  Sigud kadagiti umuna unay nga aldaw, innala dagiti Turko ti Batumi ket linakubda ti Yerevan. Wen, disente dagiti nagapuananda, tangay ti Red Army ket pinned down ti prente ti Alemania.
  Nasken a maimutektekan a ginundawayan dagiti Nazi ti kinapudno a dagiti tropa ti Soviet simrekda a direkta iti gubat manipud kadagiti tren ket kinabilda ida iti sumagmamano a paset. Daytoy, siempre, adda negatibo nga epektona iti panaglabas ti gubat.
  Nagnerbios met ni Stalin ken nag-freak out - kiniddawna a tenglen ti Caucasus iti aniaman a gatad.
  Iti ababa a pannao, saan a nagballigi ti bannuar a depensa ti Stalingrad ket nadadael ti amin. Ket uray ti kaawan dagiti dibision dagiti Hapones iti Adayo a Daya ket saan a nakatulong.
  Immakar dagiti Aleman iti kosta ti Baybay Kaspio, idiay Dagestan. Tapno mapasardengda ti panagurnong ti buli - ngem dagiti puersa ket saan a patas, mainayon pay, ti Nalabaga a Buyot ket nakapadas kadagiti dakkel a rigat kadagiti suplay. Ket nagkueba isuna. Ket aktibo a nagbomba dagiti Kraut.
  Dandani saan a sinagid ti Estados Unidos ti Third Reich, a nasinga kadagiti balligi ti Japan. Medio kimmapuy ti Britania, ken saan met a nariribuk! Ita adu unay ti eroplano dagiti Aleman ket talaga a mabalinda a piliten ida.
  Impakita ni Stalin dagiti kadadaksan a galadna ken masansan unay a napukawna ti pungtotna ken nagpukkaw, ngem dina inaramid dagiti kasayaatan a pangngeddeng.
  Isu a nagbalin a di maliklikan ti pannakapukaw ti Caucasus.
  Addan ti gubat a mapaspasamak iti beddeng ti Azerbaijan.
  Desperado a makilablaban dagiti babbalasitang a Soviet. Ditoy a desperado a makilablaban dagiti kinapintas.
  Ket saanda nga umatras ken dida sumuko. Ket agkarayamda iti likudda.
  Inguyod da Natasha, Zoya, Augustina ken Svetlana ti Aleman a heneral manipud iti likudan. Nalamiis daytoy. Inparintumeng dagiti babbalasitang ket pinilitda nga inagkan dagiti awan kawesna a sakada. Sinaplitna ida buyogen ti dakkel a kinagagar! Ket dildilpatanna dagiti muging dagiti babbalasitang.
  Kaaduanna a seksi ken makaay-ayo unay dagiti mannakigubat a babbalasitang. Kalpasanna, intedda ti Fritz battle.
  Nagputed ni Natasha babaen ti panagbettak, a nangputed kadagiti Nazi. Nangipuruak iti granada babaen ti awan sakana ket nagkigtot:
  - Para iti dakkel a dayag!
  Pinaputok ken nagkidem met ni Zoya:
  - Para iti Motherland ken Stalin!
  Innalana ket inwarasna ti granada babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana. Inwarasna dagiti Nazi ket nagkigtot:
  - Para iti USSR!
  Napintas ken nakaskasdaaw unay dagiti babbalasitang.
  Nangipuruak met ni Augustine iti granada babaen ti awan kawesna a sakana, ket inbukbokna dagiti ngipenna, innalana dayta ket nagsisilpo:
  - Kasta unay ti pannakidangadangko! Kasla terminator!
  Ket mangilansa met ni Svetlana iti makapapatay ken makadadael unay babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana. Ket manen kantaenna:
  - Monolithic ti panaggayyemmi, ket dayta"t itakderanna!
  Uppat, kasta ti panaglalaban - dagitoy ket babbalasitang! Ipakita dagiti nakakatkatawa a kinapintas ti atiddog a dilada kas sungbat.
  Warriors ti kangatuan a kategoria. Ket no kasano a kabilendaka, ken no kasano nga ipukkawdaka.
  Rumekenda dagiti Aleman a kasla berry babaen ti prensa.
  Nagputok ni Natasha, nangipuruak iti granada babaen ti awan sakana ket nagkanta:
  - Dakami ket mannakigubat ti lawag ken ti nalabaga a bandera!
  Inlansa met ni Zoya ti mammapatay babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana sa nag-blather:
  - Ket makirangettayo para ken ni Lenin!
  Ket kalpasanna, kinabilna ni Augustine, nga inbukbokna dagiti ngipenna:
  - Iti nagan ti dakkel a rag-o!
  Ket kalpasanna, nagpaputok ken nangipatayab ni Svetlana kadagiti granada babaen kadagiti lamolamo a sakana, nga agngarngaretnget:
  - Alaentayo daytoy ken baliktadentayo!
  Aktibo nga agtartrabaho ken agpalpaltog dagiti uppat. Bueno, dagitoy ket, ngamin, babbalasitang nga adu ti ammoda maipapan iti panangikisap. Ket saanda nga aglalaban iti kasta.
  Ket kas koma para kadagiti pudno a terminators... High-flying warriors. Ket addaanda iti panagayat iti pannakadadael.
  Nangipuruak manen ni Natasha iti granada babaen ti awan sakana ket nagsisilpo:
  - Naan-anay a maawatanko daytoy a lubong kas panangpakaro iti pannakidangadang ti klase!
  Nagsisilpo met ni Zoya, a nangipuruak iti makapapatay, mangpisang iti lasag a granada babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana:
  - Ania a balay ti addaan iti nalabaga a bandera!
  Ket kalpasanna, inted ni Augustine ti turnona. Isu ket nagpukan kadagiti Nazi ken nangipuruak ti granada babaen ti lamolamo a sakana - agsisilpo:
  - Dakkel nga espasio, daytoy ti dagatayo ken amintayo!
  Talaga a kabaelan dagiti mannakigubat a rugitan uray ti heating pad.
  Ket kalpasanna, paltogan ni Svetlana ti granada babaen ti awan sakana, agpaputok iti panagbettak ket kunana buyogen ti pungtot:
  - Nakapungtot ti apuy ken ti bucking horse!
  Dagiti babbalasitang, siempre, ma-turn on. Ket agbutbutnganda.
  Ket iti dasig dagiti Aleman, makilablaban ti tripulante ni Gerd iti T-4. Manen, apaman a mangrugin, dikay" agpabara ken dikay" makalapped iti kasta a panangpilit. Adda kasta nga impierno nga apuy dagiti babbalasitang kadagiti matada.
  Paltoganda ti bagbagida ken awan ti ikkanda a gundaway a maisalakan. Ket dikay" malabanan dagiti puraw ken kasla perlas a ngipenda.
  Agresibo ken agdung-aw dagiti mannakigubat:
  - Atap nga ayamuom! Ibaontayo amin a kabusor idiay impierno!
  Agputok ni Gerda, danogenna ti tallopulo ket uppat ken agkigtot:
  - Masanguanan a balligi!
  Pinduten ni Charlotte ti gatilio babaen kadagiti awan kawesna a sakana ken aggurgurgar:
  - Pagsisinaenmikayo!
  Nagpaputok met ni Magda, dinadaelna ti T-26 ken kinunana:
  - Ipalgakmi dayta.
  Ket inyugyugyogna dagiti awan kawesna a ramay ti sakana.
  Ket ni Christina, ipigketna met dagiti lamolamo a sakana kadagiti pedal ken agsisilpo:
  - Cheers para iti party mi!
  Siempre, dandani lamolamo dagiti babbalasitang a nakabikini ken awan sapatosda. Ket maigiddato iti dayta nalabes a seksi.
  Ket mangisayangkatda kadagiti panangraut babaen ti saan unay a perpekto, ngem epektibo a T-4-da. Ket paltoganda ti kabusor. Dika sumuko kadagiti kasta a babbalasitang iti aniaman! Ken no kasano ti panangibukbokda kadagiti ngipenda. Ket anian a mangaramidda iti rupa!
  Agngaretnget ni Gerda iti bagina, a mangpaltog babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana:
  - Pagay-ayat ni Gerda ti mangpapatay, daytoy a Gerda!
  Ket manen agputok kadagiti shell.
  Ket kalpasanna agsasaruno a paltogan ni Charlotte ket agngaretnget, a mangtukkol kadagiti tallopulo ket uppat:
  - Rigisak ti tian da!
  Ket babaen ti lamolamo a sakana mangrugi manen.
  Ket kalpasanna, inayon ni Christina ti mammapatay. Kasta met nga agusar kadagiti lamolamo a ramay ti saka.
  Ket agngaretnget:
  - Siak ti embodiment ti kinaagresibo!
  Anian a siket ti adda kenkuana, ken naikitikit nga abs!
  Ket kalpasanna alaen ni Magda ket saplitna ket agngaretnget:
  - Banzai nga!
  Ket lamolamo ken nakutkot met dagiti sakana!
  Iduron dagiti uppat nga Aleman a babbai ti bagbagida ket talaga nga agballigida. Adu unay ti agresion ken kinasiglatna.
  Usaren dagiti mannakigubat ti sarukod ken paltoganda. Saanda a palubosan ti Red Army.
  Ket makilablaban met dagiti babbai a piloto iti tangatang, ket ipakitada daytoy. Nga di masukatan ti espirituda.
  Ania ti kabarbaro nga Aleman a Focke-Wulf. Ni Gertrude ti adda iti dayta. Ket ipakita daytoy a balasang a nalamiis ngem dagiti lallaki. Kastoy ti panangsapsaplitna kadagiti pasista. Saan nga ikkan ida iti uray sangkabassit nga asi. Inrugi ni Gertrude ti pudno a laban.
  Ket paltogan ti maysa a Soviet Yak ket ipukkawna:
  - Siak ket maysa a super girl!
  Kalpasanna, alaennanto ket ipakitana ti dilana. Ket manen alaennanto ti naan-anay a pannakaikisap. Daytoy ti balasang. Ken kasta met a di nakasapatos ken nakabikini. Ket kalpasanna, nagputok ni LAGG ket nagngaretnget manen:
  - Piloto nga gunner!
  Ket agkatawanto iti tuktok ti barana. Ket kalpasanna, ibabana ti PE-2. Kasta a balasitang, ti kalalamiisan a sakup ken klase. Kalpasanna, nangaramid manen iti maniobra ket dinadaelna ti Yak babaen kadagiti kanyon ti angin. Ket padasennanto .
  - Siak ti babai-lobo ti langit!
  Ket anian nga ibukbokna dagiti ngipenna! Ket kasano ti agbalin nga atap! Anian a lola! Baba kadagiti amin a babbai!
  Ngem, siempre, padpadasen met dagiti pasista ti rumaut iti abagatan.
  Sadiay, nangnangruna, makilablaban ti piloto a ni Helga iti ME-109. Ket sibaballigi unay nga agtaytayab dagiti pirsay manipud kadagiti Briton.
  Maysa a balasitang ti nangdungpar iti Mustang ket nagkanta:
  - Maysa a lilac fog ti agtaytayab iti ngatuentayo!
  Iti pangkaaduan, anian a nasayaat ti makiranget a di nakasapatos ken nakabikini. Anian a praktikal daytoy! Ket kombeniente unay dayta.
  Piloto ni Helga. Nasirib ti Fuhrer a dumngeg kadagiti balakad ken mangipalubos kadagiti babbalasitang nga aglugan kadagiti tangke, eroplano, ken iti buyot. Ket anian a nasaysayaat nga amang ti napasamak para kadagiti Kraut.
  Saanda a mismo a ninamnama a kasta ti kinaepektibo ti bagi dagiti babbai. Ditoy a nalatak a makagun-od ni Helga iti momentum ken accounts.
  Pinduten ti balasitang dagiti pedal babaen kadagiti lamolamo a sakana ket agngaretnget:
  - Siak ti kasta a makaay-ayo a bassit a baka!
  Pinaputokan ni Helga ti dua pay nga eroplano nga Ingles ket agkigtot:
  - Iti likudak adda dagiti agsasaruno a soldado nga Aleman!
  Ket pinaltoganna met ti maysa a bomber! Anian a balasang! Kadagiti amin a babbalasitang, dakkel ken nalamiis a mannakigubat. No talaga nga ikisapna, aramidenna met dayta nga awan ti aniaman a seremonia wenno asi.
  Sexy unay dagiti babbalasitang ditoy!
  Ket dagiti tropa ni Rommel ket agruprupsa iti disierto, a dida ur-urayen ti isasangpet ti kanayonan a puersa. Masapul nga agballigitayo, isu a masapul nga agballigitayo. Nairuam idin ti maaw-awagan a komander a ni "Desert Fox" a makiranget kadagiti nangatngato a puersa. Ket kasta met dagiti soldadona. Ditoy, kas pagarigan, ti napili a kompania dagiti babbai a mannakigubat ti SS. Nayakarda idi rugrugi ti Disiembre, idi agruprupsa ti sango, umatras dagiti Aleman, ket dagiti Briton, iti kasumbangirna, ket mangburburekda, a mangwayawaya ken ni Tolbuk, ken mangpangta a mangibelleng iti Wehrmacht manipud iti daga ti Africa.
  Kalpasanna insingasing ti nasam-it a ni Fuhrer: ti panangyakar iti babai a batalyon dagiti tigre. Saan a gapu ta balbaliwan dagiti babbai ti kinatimbeng ti pannakabalin, no di ket tapno mabain dagiti lallaki, nangnangruna dagiti lallaki nga Italiano, ken ad-adda nga agresibo ken nasigo a makirangetda. Ngamin, no dagiti elite a babbalasitang, a timmangken gapu iti naulpit a panagsanay, ket umun-una, ngarud mabain unay dagiti lallaki.
  Nakiranget dagiti mannakigubat a nakabikini laeng, nga agus-usar kadagiti espesial a krema a pangsalaknib. Iti las-ud ti innem a bulan, nagbalin a natangken ti panagsasaona dagiti lamolamo, kasla balasitang a sakada isu a dida mabuteng kadagiti darat a napudot a kas iti pariok, ket manipud iti tan ti kudilda nakagun-od iti natayengteng a kolor ti tsokolate. Ket adu ti addaanen iti pinulpullo a bangkay iti likudanda.
  Dua da Margo ken Shella nga ubbing unay, ngem sigud a natangken ti pannakigubatda nga Aryan. Isuda ti kaubingan iti kompania, ngem iti innem a bulan nagun-odda metten ti Iron Cross, First Class (maikadua a klase, amin iti batalyon ket addaanen iti dayta), awan asi ken naasida.
  Ni Margot ket addaan iti buok a kasla kolor ti apuy, ken ni Shella ket maysa a kasla niebe a blonde nga addaan iti sangkabassit a diro. Ditoy a makilablaban, a manglapped iti panangraut dagiti mangkontra a mangraut kadagiti tangke ti Britania. Umab-abante dagiti Matildas, agraman ti nabileg a kabalda. Sumaganad dagiti malabsan a Cromwell nga addaan kadagiti nangato ti panagbettakna a shell ken nalaglag-an a lugan. Intabon dagiti babbalasitang ti bagbagida iti darat. Awan serserbi ti panangpaltog kadagiti kasta a tangke a head-on. Masapul a liklikantayo a madlaw dagitoy, ket kalpasanna...
  Agarup tallopulo a tonelada ti timbang ti "Matilda" ken "Cromwell", ket no lumabasda kadagiti trinsera a nakabakab iti damili a darat, agbalin a nakabutbuteng. Agbukbok dayta kadagiti lamolamo, nakurba a tengngedmo, ket mariknam kenka ti nakaam-amak a dagsen dagiti bastardo a makina. Adda ditoy ti isu met laeng a "Cromwell", maysa a gagangay a landok nga addaan iti 70 mm nga agkiling a kabal, nga uray ti 88 mm a paltog ket saan a kanayon a saan nga alaen. Kasla British ti angotna, natangken unay a gasolina ken lana ti motor. Adda bukodda a sorpresa dagiti babbalasitang, nalaka a riribuk. Dagiti umuna unay a modelo dagiti Faustpatron. Yantangay dagiti lallaki, kas iti nakairuaman, bay-anda nga umuna dagiti babbai, isu a subokenda dagiti kaudian ken, kas ninamnama, nainkari nga igam.
  Ngem inkabilda met dagiti babbalasitang, a maisupadi iti managinsisingpet nga islogan ti Nazismo: "ti gubat ket negosio ti lalaki, talna para kadagiti babbai!", iti kapuskol dagiti bambanag.
  Nupay kasta, nabati ti infanteria, a kaipapananna nga adda gundaway nga agtugaw kadagiti trinsera ken mangabak.
  Kuna ni Shella iti arasaas, a mabuteng nga aganges manipud iti darat a matnag manipud iti trinsera a mangbartek kadagiti abut ti agongna:
  - Ti laeng panaglakay iti paggugubatan ti mangipalubos kenka a mangliklik iti pannakapaalsem ti champagne ti balligi a narunot gapu kadagiti nalpasen a deadline!
  Immanamong ni Margo:
  - Daydiay awanan iti panagibtur ket mapasaranna ti nasam-it nga arak ti pannakaabak ken ti napait nga inumen ti pannakapukaw!
  Ngem addan iti likudan dagiti Matildas, Cromwells, ken sangadosena a nalag-an a Mongoose. Ita, dimtengen ti oras ti panagani.
  Ni Shella, a ti dati a kasla perlas a buokna ket nagbalin nga ubanan gapu iti buli, ken iparabawna dagiti lamolamo a mugingna iti napudot a darat, iti mental nga agturong ken ni Birhen Maria ken dadduma pay a sasanto, a kunkunana, dikay" paupayan. Naannayas nga iprensa ti ramay ti pawl isu a direkta a mapan ti naurnong a karga iti tangke ti gas.
  Guyoden ni Margo ti gatilio a kaduana, in-inut met. Kalpasanna agpada a nagpipinnapigket dagiti babbalasitang babaen kadagiti imada. Direkta a nadungpar dagiti karga iti popa, kalpasanna bumtak dagiti tangke ti gas. Agdisso dagiti kahel a gil-ayab a kasla bula ti dalluyon iti angin, ket mangngeg dagiti lunod ti maysa a tao.
  Kalpasanna, dagiti ababa a muging dagiti tangke ti Britania ket makurba gapu kadagiti shock tapno agbalin a karkarna a tubo.
  Ket dagiti babbalasitang a tigre situtured a mangipuruakda kadagiti granada kadagiti kabusor. Ket agtayab dagiti pirsay iti amin a direksion, a mangpisang iti kabal a kas iti umap-apuy a saka ti pusa, maysa a makadadael nga ayus dagiti naurnong a partikulo.
  Adtoy ti pungtot ti babai, a mangibagbaga a dagiti babbai nga Aleman ket saan a pulos a mailasin iti kinatalinaay. Ket ammoda ti makiranget... Ket bay-an a mapukaw ti atake.
  Nalaklaka nga amang a mailaksid ti iraraut ti infanteria, a buklen, kas pagannurotan, dagiti Arabo ken nangisit a narekrut babaen kadagiti panangraut wenno nadumaduma a kari. Gapu ta nakitada a natukkol dagiti tangke ken adda nakaro a panagresistir iti masanguanan, nagsanudda nga agsubli iti umuna a pannakaabakda.
  Bueno, ket kalpasanna naan-anay nga agturongda iti sapasap a panagtayab. Yantangay daytoy ti estilo - masair dagiti nakapuy, kasta koma para kadagiti monsters!
  Idi nagpukaw kamaudiananna ti iraraut ket intuloy dagiti babbalasitang ti panagtarayda iti disierto iti malem, nagsaritada bayat ti panagdaliasatda. Dinamag ni Shella ken ni Margot:
  - Panagkunam, addatayo pay laeng kadi idiay Alexandria?
  Sitatalged a simmungbat ti mannakigubat iti apuy:
  - Panagkunak, saan a naladladaw ngem Nobiembre, wenno mabalin nga inton Oktubre, sakupentayo kamaudiananna ti Egipto.
  Lohikal ken saan nga asikasuen ni Shella ti panaggagatel dagiti calloused soles-na, manipud iti napudot a darat, insingasingna:
  - No daytoy a kuko iti underbelly tayo , ti base idiay Malta, ket madadael, sumayaat ti suplay, bayat a sumangpet dagiti baro a yunit, awanton ti gundaway ti kabusor.
  Kimmita ni Margot iti aglawlaw tapno kitaenna no kasano kaadu ti nabati nga oras ti init sakbay a lumnek. Tapno kamaudiananna agidda ken makagun-od iti nasayaat a turog. Ti kaasitgan ti lumawlabaga a bituen iti horizon ti nangpakalma iti mannakigubat. Sidudut a kinunana:
  - Panagkunak, saan a malipatan ti Fuhrer ti panangulit iti napipintas a panagdisso idiay Creta kalpasan ti Peru- Habor ken Midway . Iti daytoy laeng a gundaway nga aktual a rebbaenda ti Malta.
  Impukkaw ni Shella iti langit nga addaan iti lunod:
  - Sapay koma ta ti Mannakabalin-amin pagbalinenna amin a base ti Britania nga impierno.
  Naglemmeng kamaudiananna ti init iti likudan ti horizon, ti kalalamiisan nga aldaw iti tawen, ti Oktubre 21, dimteng ti panagpatingga. Ket babaen iti dayta, nangrugi ti Operation Polar Bear. Apay a puraw? Nasikap a di umiso nga impormasion tapno ipagarup dagiti tattao a ti pagsasaritaantayo ti maipapan iti amianan, ngem kinapudnona ti makarumek a swing ti boksingero ket adda iti abagatan.
  Talaga a kasla impierno ti kadakkelan a base ti Britania. Daytat" rinaut ti nasurok a sangaribu a bomber a naurnong manipud iti intero a makindaya a sango ken nakagun-od iti disente a kapadasan iti pannakigubat, agraman dagiti mannakigubat nga escort. Siempre, nabayagen a makilablaban dagiti Briton, ngem dida ninamnama ti kasta a nabileg a dakkel a panangraut. Kinapudnona, siasino ti mamati nga ikeddeng dagiti Kraut nga ibutaktak ti sango, uray no temporario a nagulimek ti kabusor. Ngem dagiti soldado a Briton ket mabagbagsol itan nga awan asi. Kas pagarigan, dagiti barkoda ket rauten ti Yu-87, ti nalatak a "banag". Saan unay a napartak, ngem gapu ta addaanda iti kangatuan (para iti panawenda) a kinaumiso ti panagbomba, parigatenda ti armada ti Britania a nailemmeng kadagiti baybay. Saan nga adayo a nabati dagiti ad-adda a moderno a Focke-Wulf, agraman uray ti sarsarita a ni von Rudel a mismo, ti ari dagiti eroplano a mangraut. Pagaammo gapu iti pannakalned ti kabibilgan a barko a pakigubat ti Soviet, ti barko a pakigubat a Marat.
  Kas pagarigan, makita ni Korporal Richard dagiti buitre nga agtulidtulid iti turod a kasla sled. Adu nga Aleman a bomber ti rumrummuar manipud iti abut ti yelo a kas kadagiti mannangan nga ikan. Ibitin ti nataenganen nga Ingles ti telepono gapu iti butengna. Dina pay pulos nakita ti kasta a nakaam-amak a buya. Naladaw unay ti panaguni dagiti sirena, kalpasan a bimtak dagiti bomba. Ti dalluyon ti panagbettak ipuruakna dagiti soldado a Briton, agtayab dagiti naputed a takiag ken saka iti nagduduma a direksion. Nagbalin a nalabaga ti maysa kadagiti landok a kallugong ket nadungparna ti rupa ti opisial. Ken no kasano ti panagikkisna:
  - Kaput ni Churchill! Nalamiis ni Hitler!
  Saan a dagus a nangrugi a nagputok dagiti paltog ti Britania a panglaban iti eroplano, no di ket idi namimpinsan a natnag ti rinibu a bomba. Umiso ti kinalkula ti kabusor ti amin: awan koma ti uray maysa a bomba a masayang. Isu a dupraken ti kabusor ket danog. Amin a sektor ket nasaksakbay a namarkaan iti mapa. Maysa pay, saan pay ketdi a nagbalkot a naimbag dagiti natangsit a Briton. Adu kadagiti paltogda a panglaban iti eroplano ti agtaktakder iti nalawag a makita ken isuda ti umuna a maiyanud.
  Ditoy ti bariles ti 85-mm a paltog a panglaban iti eroplano, tallopulo ket dua a pie ti kaatiddogna, ket naitapuak ken nakurba iti angin a kasla manibela. Kalpasan dayta nadungparna, a nangduprak iti lima nga Ingles. Maysa kadagiti nangisit ti napigis ti tianna ken natinnag dagiti bitukana.
  Ket natnag dagiti bomba, ket nauram ti amin, naggaraw ti maysa a bodega ti gasolina, nangrugida a bumtak, a nangiwaras kadagiti shell iti dandani intero nga iskeleton, kalpasanna nadungpar ti sabali a bodega. Tapno maparang-ay amin, makarimon ti panagung-ungor dagiti sirena a naikabil kadagiti fairing ti Yu-87 ken Focke-Wulf, a nakaigapuan ti narungsot a panagbuteng kadagiti nangisit ken Arabo manipud kadagiti tropa ti kolonia. Ngem kasla mabuteng met dagiti puraw.
  Kas pagarigan, nagdinnungpar ti dua a frigate ti Britania, iti kasta unay a naggaraw dagiti kaldero. Ket uray dagiti rugit dagiti frigate a nagtayab ket bimtak iti tangatang a kasla naminas a talon, ket basta limned ti cruiser agingga iti baba.
  Ti tangke nga Ingles a "Cromwell" nga ababa ti mugingna, ngem addaan iti disente a kapartak ken medio nabileg a kabal iti sango, pimmartak gapu iti panagbuteng ket dinadaelna ti bukodna a bodega, a nangduprak pay ketdi iti sangadosena a bukodna a nariribuk a soldado iti dalan. Dimmakkel ti riribuk. Nangrugin a nagkullayaw ti English aircraft carrier, ket nagputok ti nabileg a dreadnought... iti kosta, a sadiay ti agsasaruno dagiti bukodna a soldado.
  Ket iti daytoy a lubong dagiti natay, dua a tao ti nagtalinaed a naan-anay a di nariribuk. Maysa kadakuada ti Indian, nga in-inut a mangsindi iti tubo, ken ti sabali ket maysa a babai, nalawag nga Arabo ti nagtaudanna, ngem nakauniporme iti militar. Saan nga asikasuen dagiti dua ti agdardaras nga ipapatay. Wenno imbes ketdi, ti intero a bunggoy dagiti kumakabalio ti pannakadadael ti agay-ayam iti naisangsangayan nga ay-ayam iti baraha. Ay-ayam dayta ti limapulo ket dua a baraha nga addaan kadagiti mangang-angaw, ken uray sigun kadagiti pagannurotan nga inimbento a mismo ti nalabaga a kudil.
  Kinuna ti maysa nga Arabo a babai:
  - Nupay kasta, adu ti arimbangaw! Ket apay a mangpataud iti kasta a panagbuteng?
  Maysa kadagiti soldado, a ti bukotna ket naputed babaen ti shrapnel, ket dandani nadungparna ti Indian, ngem isu ket di naannad a naibelleng a kasla kuting. Nagtinnag dagiti tedted ti dara iti nalabaga ti kudilna a rupa ket dildilpatanna dagitoy, nga umis-isem. Kalpasanna, nadlawna:
  - Ti panagaramid iti arimbangaw ket para kadagiti nakapuy, nalabaga ti rupada a tattao. Kastoy ti pampanunotenmi nga Apache - no awan ti kabusor, agparang ngarud ti kabusor - nasaysayaat pay!
  Nagkuna ti nasipnget a babai:
  - Daytoy ket gagangay a pagkapuyan dagidiay mangibagbaga iti pammati ni Cristo. Kaay-ayoda ti agsarita maipapan iti panagsakripisio, ngem dida agsakripisio ti bagbagida.
  Napardas ti panagtung-ed ti Indian:
  - Naibangon ti urnos iti pundasion a sadiay ti semento ket pammati ken ti darat ket pagayatan! Ti pammati ket puso a balitok, ken ti pagayatan ket landok a dakulap! Dagiti laeng nalabaga ti rupada a tattao ti awan ti maysa wenno ti sabali.
  . KAPITULO No. 5
  Ket adda met balasang iti German bomber. Iti daytoy a kaso ni Viola. Maysa a napintas unay a blonde, ken ti kaduana ket ni Nicoletta. Ket agpada a seksi unay dagiti babbalasitang. Maysa a bomba ti maitumba manipud iti kangato. Ken kasta met dagiti mannakigubat ket awan sapatosda ken nakabikini.
  Agngaretnget dagiti babbalasitang iti bagida:
  - Dakami ket kasta a managtakaw nga isu ket supermen kami!
  Mangitupra met ni Nicoletta kadagiti bomba manipud iti fuselage. Ket dadaelenna ti kabusor. Kasta ti pannakagun-od dagiti Briton iti dayta.
  Ipalladaw met ni Viola ti killer bomb manipud ngato. Ket patayennanto dagiti mannakigubat ti Imperio ti Leo.
  Ken kasta met no kasano ti panaglabasna:
  - Imulak ti buteng idiay Britania!
  Ket iyugyugyogna ti lamolamo a sakana. Ket kantaen:
  - Pagsisinaenmi ni Churchill!
  Nalaing unay dagiti babbalasitang manipud Yu-188 a mangipuruak kadagiti bomba. Kabbaro ken ad-adda a narang-ay ti luganda. Napartak unay ti panagputok ti disenio ti paltogna.
  Isu a napaltogan dagiti babbalasitang ken ti maysa nga Ingles a mannakigubat.
  Medyo napartak ti eroplanoda. Usaren manen dagiti mannakigubat dagiti lamolamo a sakada a mangiruar iti pannakadadael.
  Agngaretnget ni Viola:
  - I"m driving amin a kabusorko iti lungon!
  Agdung-aw ni Nicoletta:
  - Ket ipuruakko ti kabusor!
  Ket anian a makaala ken makayugyugyog kadagiti awan kawesna a sakana!
  Dagitoy dagiti babbalasitang ken no kasano ti panangsapsaplitda kadagiti kabusor. Ket dikay agsardeng. Pudno nga Aryan.
  Ket no agbaliwbaliw ken agyugyugyogda kadagiti lamolamo a susoda.
  Ket agtinnagda manen kadagiti bomba.
  Ket adda dagiti babbalasitang ditoy, kadagiti dadduma nga eroplano. Adtoy ni Eva a mangitumba kadagiti bomba. Dadaelen ti Ingles ken kantaenna:
  - Naindaklan unayak!
  Ket agpedal met ni Eva babaen kadagiti lamolamo a sakana.
  Ngem ibaba manen ni Viola ti bomba ket agngaretnget:
  - I"m a wild girl, kayatko ti sangapulo a lallaki iti maysa nga oras, a nalamiis unay ken nakaskasdaaw!
  Sumagmamano a sumsumged a soldado a Briton ti nagdardaras a simrek iti danum tapno bugguanda ti gil-ayab. Agburburek payen manipud iti iseserrekna iti danum, nangngeg dagiti ikkis ken naatap nga unnoy. Ket naggaraw dagiti nadara a sirkulo iti ballasiw ti sea foam, napuskol idi damo, sa in-inut a nagsaknap ken nagbalin a lumabaga. Ket dagiti mannakigubat ti dati a kadakkelan ken kalawaan nga imperio ditoy Daga ket mapukpukawen ti natauan a langada. Siuumsi a nagngaretnget ti Arabo a babai:
  - Ket dagitoy a lallaki pilitendakami nga agsuot iti burqa!
  Nagkuna ti nalabaga a lalaki, a nasikap a nagkidem:
  - Agparang a ti mamagpeggad a panagkitam ti mangbutbuteng kadakuada!
  Siuulbod nga inbukbok ti Arabo a babai dagiti ngipenna ket kinunana:
  - Ti kinalukneng ti babai ket umasping iti kinatibker ti kabal, ad-adda laeng a makapapatay ken adu ti pakausaranna iti proteksion!
  Kaykayat dagiti Aleman ti dagus a rumaut buyogen ti amin a pigsada, dagiti taktika ti boksingero a, gapu iti panagbilangna iti kinaawan panagsagana ti kabusor, dagus nga agdardaras buyogen ti amin a pigsana nga agturong iti kabusor. No pinulpullo nga eroplano ti kabusor ti sumsumged kadagiti pagluganan ti eroplano, a di makatayab. No bumtak dagiti bukodda a bomba iti uneg dagiti Lancaster, a mangdadael iti amin nga adda iti aglawlawda. Natangken ngem epektibo a taktika. Isu a nakadanon ti simponia ti lubong dagiti natay iti kangitingitan ti pannakabalinna, ket kalpasanna nangrugin a bimmaba.
  Ngem daytoy, siempre, ket saan a nagpatingga sadiay, ti airborne division ket nagtignay. Bayat a kalpasan ti kasta a pannakaagas dagiti Briton, mabalin a pulos nga inumen dagitoy a nabara. Imbag laengen ta naaramiden dagiti landing glider iti kasapulan a kaadu ken napinpintas dagiti pamay-an ti panangguyod kadagita. Nalabit ti kasayaatan iti lubong ita.
  Isu nga agtayabda, saan a kas kadagiti kite - nabannayat, ngem napardas nga umdas, ken napakuyogan pay ketdi iti musika ni Wagner - ti paborito nga obra maestra ni Hitler. Siasino pay a sibibiag ti nakalagip iti pelikula nga "Apocalypse", a sadiay dagiti Amerikano ket nagusarda iti daytoy a partikular a musika idi rinautda dagiti Vietnamese. Anian a nangbutbuteng kadakuada. Isu nga adtoy ni Wagner, ken aggurruod a motibo, babaen kadagiti amplifier. Insapsaplit dagiti paratrooper ti phosphorus iti rupada ken pintaanda ti bagbagida;nakabutbuteng ti langada, kas kadagiti demonio ti lubong dagiti natay. Maibatay met iti sikolohikal nga epekto. Plus, sumagmamano a reagents ken sumagmamano a magnesium chips ti nainayon iti phosphorus tapno mangpataud iti glow uray iti apagbiit laeng a tiempo. Nakabutbuteng unay, nangruna iti likudan ti asuk a silnag ken nagadu nga apuy. Adda pay ketdi machine gun-da, naka-camouflage met iti sukog ti ngiwat ti dragon. Kalpasanna, agsapsaplit dagiti nalamuyot nga Aleman ken natiliw a submachine gun. Ket dagiti napukan, napigis a ranggo ket matnag kadagiti botas dagiti nangabak. Ket adu ti kaykayat laeng ti sumuko, iti laksid ti kinapudno nga adu ti ad-adu a Briton ngem dagiti Aleman.
  Maysa nga Indian ken Arabo a babai ti naglemmeng iti bassit, siaannad a naka-camouflage nga abut. Napaliiw ni Redskin:
  - Bueno, inaradomi ida!
  Nasdaaw ti nangisit ti buokna a babai:
  - Ibagbagam kadi a dakami? Mabalin a dakami ti kayatmo a sawen?
  Nagkidem ti Indian iti negatibo:
  - Saan! Dagiti palefaces ket mangkabkabil kadagiti Briton ken daytoy ket nasayaat a pagilasinan! Ket inton dumteng ti tiempo, dumtengton ti piestatayo! Kaano a wayawayaan dagiti Indian ti kontinenteda!
  Siuumsi a nagngaretnget ti Arabo a babai:
  - Sika kadi, babaen ti aniaman a naiparna, ket agkunkuna iti pannakabalin iti lubong?
  Sidudungngo nga immisem ti Indian, a kasla mangilawlawag iti maysa nga ubing a nakurang ti isipna:
  - Dagidiay kayatda ti aglablabes ket kadawyan a mabati nga awan! Isu a makaay-ayo ti ngiwat ti dakkel a kutsara!
  Ti Fuhrer, siempre, dina nakita ti ar-aramiden dagiti falcon ken lawwalawwa, ngem iti prinsipio pinattapattana nga umiso ti panangaramid ti makina ti militar ti Alemania iti amin. Iti sapasap, dagiti operasion ti opensiba ti militar ti Alemania aginggana idi Kursk Bulge ket naaramid iti nangato a propesional a lebel. Dadduma ti mangawag pay ketdi kadagita nga estandarte. Karkarna pay ketdi a nagdisso ti kasta a makina ket kalpasanna naan-anay a natinnag.
  Ket makita dagiti babbalasitang ti umasping nga arapaap, maysa a kita ti naimpadtuan a sirmata, a nasinga babaen ti nainget a bilin - tumakder!
  
  
  TSAR MICHAEL TI MAIKADUA
  Ni Nicholas II ti biktima ti panangpadas a mangpapatay idiay Japan. Uray idi natay isuna idi agtawid iti trono. Maysa a nalatak a panangpadas a mangpapatay a napasamak iti pudno a pakasaritaan. Nasugatan ni Tsarevich Nicholas, ngem simimilagro a nakalasat.
  Ngem awan ti napasamak a milagro. Daytoy a gasat, para iti kaaduan a di nagasat a tsar iti amin a pakasaritaan ti Russia. Natay ni Nicholas... Ket kaduana a natay ti dakkel a nalugi, a, siempre, dina ammo, ngem dinadaelna latta ti naarian nga imperio ken dinastia.
  Ket idi 1894, idi agtawen iti sangapulo ket lima, simmang-at ni Michael II iti trono. Kabsat ni Tsar Nicholas. Ti tao ket sapasap a saan a maag, medio natangken ken natured. Ni Mikhail Aleksandrovich Romanov ket nangibilin ti maysa nga atap a dibision idi las-ud ti Umuna a Sangalubongan a Gubat ken naisangsangayan ti bagina iti gubat. Iti pangkaaduan, natangtangken a tao ngem ni Nikolai, nataytayag, ad-adda a makayebkas ti rupana. Nalalaing kadi? Saan a maag, nalaing a tao ni Nicolas II. Ngem kaskasdi a saan nga umdas ti kinatangkenna, napigsa ti pakinakemna, ken nayanak nga agbalin nga ari. Plus, siempre, dagiti parikut ni Nicholas II, nangruna ken ni baketna.
  Saan a natangtangken ti ulo ni Mikhail ngem ti kabsatna, ken kangrunaanna, nagasat... Bueno, Nikolai, dakes pay laeng a nagan dagiti tsar. Ket ni Nikolai ti immuna a napaay. Manipud pay idi damo, ti panagrebelde dagiti Disiembre. Kalpasanna ti di naballigi a panangrugi ti gubat iti Iran. Naabak ti balligi, ngem saan nga adu ti naparmek. Ket saan nga a priori a karibal ti Iran ti Russia. Gubat iti Turkey. Kasta met a saan unay a naballigi idi damo. Ket adu a dara ti nagastos dagiti balligi. Ket manmano ti panagparmek.
  Ket kalpasanna ti gubat idiay Caucasus iti dandani uppat a pulo a tawen ken ni Shamil. Ket dakes daytoy, nagyelo ti panagpalawa. Ket kamaudiananna, pannakaabak iti Gubat ti Crimea. Ket segun iti damag, ni Tsar Nicholas ti immuna a nagpakamatay.
  Wen, saan a nagasat dayta nga ari. Miguel nga Umuna... Nagturay iti Panawen dagiti Riribuk. Insalakanna ti Russia. Pinarmekna ti sumagmamano a siudad manipud Poland. Naaramidna ti sumagmamano nga irarang-ay idiay Siberia. Saan a nagbiag, nupay kasta. Ngem ti ari ket, iti pangkaaduan, normal. Ket awan ti nakaro a pannakatubkol.
  Ti patakaran ni Mikhail Romanov ket isu met laeng ti patakaran ni Nicholas II: panagpalawa idiay Tsina ken Daya. Panagbangon ti Port Arthur. Diplomasia iti Alemania, panagsagana iti gubat iti Japan. Siempre, nabatad a ditay" makaaramid no awan ti gubat iti Daga ti Agsilsilnag nga Init. Daksanggasat unay nga aktibo nga armasanna ti bagina. Ket ti agtutubo a tsar kayatna ti dayag, kayatna ti mangparmek, kayatna a parsuaen ti Duyaw a Russia. Mainayon pay, nabatad nga inkari ti China nga agbalin a dakkel a pannakabalin iti masanguanan, ket nasaysayaat no bingayen dayta ita. Bayat a nabingaybingay dayta.
  Rinaut ti Japan ti Russian squadron idiay Port Arthur.
  Kalpasanna, naibaon ni Almirante Makarov. Iti daytoy a gundaway awan ti ipapatay. Paset gapu ta saan nga impalubos ni Mikhail a makibiang ni Tsarevich Kirill ken ni Makarov ken awan isuna iti barko. Ket daytoy ti nangbalbaliw bassit iti ruta.
  Ni Almirante Makarov ti nangsanay iti eskuadron. Kalpasanna, idi natiliwan dagiti Hapones kadagiti pagminasan, nabalinanna a rinaut ti armada ti Togo.
  Nagpatingga ti gubat ti naval iti makakombinsir a balligi para iti armada ti Russia. Nupay kasta, idi agangay, kaskasdi a linakub dagiti Hapones ti Port Arthur. Ngem saan nga iti mabayag. Inikkat ni Mikhail ni Kuropatkin, a nangdutok iti ub-ubing ken makabael a komander. Ket manen nagun-od dagiti balligi iti daga.
  Ti Japan, iti pangkaaduan, ket naabak iti baybay. Ket kalpasanna, nagdisso dagiti tropa.
  Simmuko ti samurai. Naala manen ti Russia ti Kuril Islands, sinakupna ti Taiwan, ken Korea.
  Kalpasanna, dagiti sumagmamano a probinsia ti Tsina ket boluntario a nagbalin a paset ti imperio, a nangporma ti Zheltorossiya. Dimmakkel ken rimmang-ay ti naarian nga imperio.
  Awan ti Duma, awan ti di kasapulan a demokrasia. Saan a biag, no di ket parabur! Napartak a panagdur-as ti pagilian. Ngem natural a di maliklikan ti Umuna a Sangalubongan a Gubat. Ket ita dimtengen ti oras ti dragon.
  Ngem iti daytoy a tiempo addaanen ti Russia kadagiti nalag-an a tangke a "Luna"-2, nadagsen a tangke a "Peter the Great", a dinisenio ti anak ni Mendeleev, ken dagiti kabibilgan a bomber iti lubong: "Svyatogor" ken "Ilya Muromets". Kasta idi ti pannakabalin!
  Ket nangrugin nga agballigi ti buyot ti Russia manipud kadagiti umuna nga aldaw. Ket dakkel ti bilang dagiti tropa ti tsarista, gapu iti kinapudno a kagudua a naikapet ti China.
  Dagiti tropa ti Russia inabakda dagiti Aleman iti daya a Prussia ket linakubda ti Königsberg. Innalada nga agpada da Lviv ken Przemysl a dagus. Adu unay ti soldado ti Russia , ken adu unay dagiti nalag-an, aggargaraw a tangke. Awan ti kapadana ken nangipakita iti nakaam-amak a pigsa. Nagsasaruno ti pannakatnag ti buyot.
  Nasakupen ti buyot ti Russia ti Budapest.
  Nasarakan ti Alemania ti bagina iti narigat a kasasaad. Umasideg metten dagiti tropa ti Russia iti Oder. Indeklara met ti Italia ti gubat iti Austria. Pudno, simrek ti Imperio nga Otomano iti gubat maibusor iti Russia. Ngem nagbalin laeng daytoy a pannakaabak ken pannakaabak iti amin a sango.
  Naballasiwen dagiti tropa ti Russia ti Oder. Ket iti kalam-ekna nangrugida a nangbagyo iti Berlin. Awan ti makaiggem iti siudad. Isu nga adu pay laeng ti pigsa dagiti Aleman a naigalut iti Laud.
  Ket nagdardaras nga indeklara ni Wilhelm ken ti hedkuarterna ti talna, wenno imbes ketdi, sumukoda.
  Nagpaut laeng ti gubat iti innem a bulan. Innala dagiti tropa ti Russia ti Istanbul. Ket ti Türkiye ket sinakup ti buyot ni Tsar Michael II.
  Kalpasanna naileppas ti talna idiay Peterhof. Nasinasina ti Austria-Hungary ket nagsardeng nga adda. Nagbalin a probinsia ti Ruso ti Galicia ken Bukovina . Nagbalin a pagarian ti Czech Republic ken Slovakia nga indauluan ni Tsar Michael II. Binigbig met ti Hungary ti Tsar ti Russia kas monarkana.
  Simrek ti Krakow ken dadduma pay a daga iti Pagarian ti Poland. Naputed ti East Prussia, nagbalin ti Danzig a siudad ti Russia. Ti Asia Menor, ken kaaduan ti Iraq a kadua ti Baghdad ket nagbalin a Ruso. Ti laeng probinsia ti Basra ken Palestina ti inawat dagiti Briton, ket inawat ti Francia ti makin-abagatan a Siria.
  Nabuangay met ti pagarian ti Yugoslavia, a ni Michael II ket nagbalin a kaduana nga agturay. Nagagawak bassit para iti bagik ken iti Italia. Gapuna, nabalinan ti Russia ti nagbalin a kangrunaan a manangparmek. Ket nagsagaba iti babassit a pannakapukaw iti babassit a gastos. Ngem masapul latta a bayadan ti Alemania ti Russia ti kaaduan a reparasion. Makaay-ayo a balligi!
  . KAPITULO No. 2.
  Kalpasan daytoy adda sumagmamano pay a babassit a gubat. Ti Rusia ket nakatiliw ti kaaduan ti Afganistan - ti abagatan ket napan idiay Britania, ken ti dua a kakatlo ti Iran - ti abagatan ket Britaniko met. Kalpasanna dagiti tropa ti tsarista, Pranses ken Britaniko ket kamaudiananna a nangbingay ti Peninsula ti Saudi. Timmaud ti hegemonia. Nabalinan met ti Japan ti nangagaw iti sumagmamano a sanikua dagiti Aleman para iti bagina.
  Agingganat 1929, ti panagrang-ay ti ekonomia ket napaliiw iti intero a lubong - ti kapigsaan idiay Russia. Ngem simmaruno ti Great Depression. Daytoy ti nangyeg ken Hitler iti turay idiay Alemania.
  Idiay Russia met, immadu ti rebolusionario ken welga a sentimiento. Ngem idi 1931 bimtak ti baro a gubat iti Japan gapu iti China. Napigpigsa ti Rusia, ken ti armada ket indauluan babaen ti maikari a kasuno ni Almirante Makarov - ni Almirante Kolchak.
  Nagbalin a probinsia ti Russia ti balligi, panagdisso, ken Japan agraman amin a sanikuana iti Pacifico. Ken ni Tsar Miguel II ken kasta met ti Emperador ti Japan. Wen, nagsayaat ti nagbanaganna. Ngem saan a nagpatingga ti pannakidangadang maipaay iti panangdominar iti lubong.
  Umad-adu ti pigsa ni Hitler. Ket timmaud ti koalision: Alemania, Italia, Russia, maibusor iti Britania, Francia, Holland, Belgium ken USA.
  Idi 1940, ti buyot ti tsarista ket aktual a nakompletona ti panangparmek ti Tsina ken nadungparna dagiti sanikua ti Pranses, Olandes ken Ingles.
  Rinugian ni Hitler ti gubat idi Hunio 22, 1941 babaen ti panangrautna iti Francia. Dakkel ti plano ti Fuhrer ken ti henio ni Mainstein. Nangrugi ti Russia iti opensiba maibusor kadagiti kolonia ti Britania ken Francia idiay Asia ken Africa. Kasta a naulpit a gubat daytoy.
  Ti Russia ket dati a nangsakup ti umuna a puesto iti lubong no maipapan ti populasion, ti buyotna ket naikkan kadagiti kasayaatan ken kaaduan a narang-ay a tangke ken eroplano. Dagiti helikopter, mannakigubat, eroplano a mangraut, bomber, agraman dagiti jet, ket maproduksiondan iti adu! Iti pangkaaduan, uray kasano ket nagsayaat ti amin.
  Sinakup ni Hitler ti Francia, Belgium, Holland ken Denmark iti las-ud ti makabulan ket kagudua! Sinakup ti Tsarista a Russia ti Norway ken Sweden. Kasta met ti India, Indochina, makin-abagatan nga Iran, ti Peninsula ti Saudi ken simrek iti Egipto.
  Dagiti kolonial nga Ingles ken Pranses a tropa ket nailasin babaen ti nababa a abilidadda iti pannakigubat ken addaan iti nababa unay nga espiritu ti militar - simmuko a praktikal nga awan ti panagresistir.
  Kayat a mismo ni Hitler ti umakar idiay Africa, ngem kinontra ti España ti Alemania. Kalpasanna, rinaut dagiti pasista ti rehimen ni Franco ket inabakda dayta. Ket kalpasanna ti Portugal. Kalpasan ti nakaro a panangraut, naala ti Gibraltar!
  Sumaganad, sinakup ti Russia ken Alemania ti Africa. Ditoy, ad-adda a lapped dagiti dadakkel nga espasio, kabakiran, disierto, ken kinakurang dagiti kalsada ngem ti panangsaranget dagiti nakapuy ken nariribuk a kolonial a tropa ti Britania, Francia, ken Portugal.
  Adda pannakasamsam dagiti teritoria. Episodiko a laban, focal a panagresistir. Dagiti tangke ti Russia ti kasayaatan pay laeng ken addaan iti nasayaat a maniobra, nangruna ti kalalainganna: "Nikolai", a napanaganan ken ni Tsarevich Nicholas, a pinatay dagiti Hapones.
  insalakan ti samurai a ni Tsuda Sanzo , idiay Russia rebbaenda ti monumento kenkuana babaen ti Torre Eiffel idiay St. Wenno mabalin a pinanaganam ti tangke iti naganna.
  Uray kaskasano, ti "Nikolai"-3 ket maysa a medio nalag-an a tangke - iti nababbaba ngem tallopulo a tonelada, mobile nga addaan iti makina a diesel. Nangatngato ti kapartakna ngem ti sarsarita a tallopulo ket uppat, napuspuskol ken ad-adda a natiritir ti kabalna iti sango, nababbaba ti silwetana, ken addaan iti at-atiddog ti barilesna a paltog, nupay umasping ti kalibrena a 76-mm.
  Aniaman ti ibagam, nasurok a dua a kakatlo ti Africa ti sinakup ti Russia, napan ti dadduma idiay Alemania ken Italia. Ket kalpasan ti dakkel a panagbomba idi Mayo 1942, simmaruno ti nagtipon a panagdisso dagiti tropa ti Russia ken Aleman idiay Britania. Dua laeng a lawas ti panaglalaban ket sinakup ti Inglatera ken Ireland.
  Ket makabulan kalpasanna sinakupda ti Ireland.
  Medio pasibo ti kababalin ti America, a mabuteng a sumrek iti kasta a napeggad a gubat, ngem tinulonganna latta ti Britania kadagiti gameng. Isu nga inkeddeng da Hitler, Mussolini ken Michael II a leppasenda ti kabibilgan a pannakabalin iti ekonomia.
  Maysa pay, ti Russia ket addaan iti gagangay a beddeng iti America iti igid ti Alaska. Ket nakaaramiddan iti riles nga agturong idiay Chukotka - a makatulong unay para iti gubat!
  Ket ita aggaraw ti Russian, tsarist army... Ket sumrek iti Alaska. Ngem dagiti tangke nga Americano dida pay ketdi maikontra kadagiti Ruso. Daytoy ti napasamak.
  Nangrugi a nagdisso dagiti tropa ti Russia idiay Alaska idi Setiembre 1, 1942... Ket sibaballigi unay ti panagrang-ayda.
  Napartak ti panagpalawa ti rangtay. Ket kas iti sigud, makipaset dagiti napintas a babbalasitang a Ruso kadagiti gubat.
  Addada iti kabarbaro a tangke a Nikolai-4. Di nakasapatos dagiti mannakigubat, nakabikini laeng. Ket addaanda iti napigpigsa a 85mm long-barreled gun: ti gurruod ni Sherman.
  Nobiembre itan, nagtinnag ti niebe, ngem dagiti napintas a babbalasitang: da Natasha, Maria, Aurora ken Svetlana, dida mailasin ti aniaman a kawes ken dandani lamolamo ti labanda.
  Ditoy a paltogan ken buraken dagiti mannakigubat babaen ti eksakto a pannakadungpar manipud iti shel ni Sherman. Inukradda dagiti ngipenda. Nagputok ni Natasha ket nagngaretnget:
  - Inabakko ti amin para iti ari!
  Ket anian nga agputok pay laeng!
  Kalpasanna, paltogan ni Maria, ket umiso unay nga isut" mangpisang iti torreta ti Sherman.
  Innalana dayta ket nag-tweet:
  - Siak ti balasang nga agputed iti metal!
  Ket kalpasanna, mangilansa ni Aurora iti projectile. Ket eksakto ken nalawag met.
  Agkidem ti mannakigubat:
  - Ti kangatuan nga aerobatics!
  Ket kalpasanna, sipatennaka ni Svetlana iti amin a nakapungtot a pigsana. Blonde nga balasang nga destroyer. Ket agkigtot:
  - Siak ti demonio ti impierno!
  Ket ti intero nga uppat alaenda ti kursoda, nga umakarda iti makin-abagatan nga Alaska.
  Ket adtoy ti tangke ti Alexander-4, isu met ti kabarbaro a modelo nga addaan kadagiti napintas a babbalasitang. Maysa a nabileg a 130-mm ti kaatiddogna a paltog, agingga iti walo a machine gun ken tripulante ti lima a napintas a babbalasitang a nakabikini.
  Mapanda met paltogan, knock out dagiti Americano, sumrekda kadagiti Sherman.
  Inruar ni Alenka ti projectile babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana ket nagkanta:
  - Para iti dayag ni Tsar Michael!
  Bayat ti panagpaputok, sinuportaran ni Anyuta, a nangpukan kadagiti Americano:
  - Dakkel nga ari!
  Ni Augustine met ti nangdungpar, nangburak iti Sherman, nagsisilpo:
  - Para iti talna, panagtrabaho, imperio!
  Simmaruno a pinaltogan ni Mirabela. Binurakna met ti kabal ti kabusor ket nagsisilpo:
  - Para iti baro nga order ti Russia!
  Ket kalpasanna, pinaputokan ti Olympiad ti projectile, bayat nga agdardaras ken agngarngaretnget:
  - Siak ti kasta a pannakabalin ken saem para iti kabusor!
  Nasayaat ti kababalin dagiti babbalasitang ken agpuor. Iti esmeralda ken safiro a matada dagiti gil-ayab ti lubong dagiti natay.
  Ket ti kabarbaro nga Alexander-4 a tangke, a di makastrek manipud iti amin nga anggulo, ket mapan iti sango ket irikenna dagiti Americano. Kasta ti presentasion ken awan kondisionna a pannakadadael.
  Ket dagiti babbalasitang, nagyelo, ket nakabikini laeng ken dandani lamolamoda-napintas! Adda pusa nga itedmi a kaduami!
  Agpaputok ni Alenka iti shell iti kotse nga Americano. No kasano ti panangkarkarna ken panagkantana:
  - Siak ti maysa a bituen ti lubong!
  Ket kalpasanna alaen ni Anyuta ket palubosanna, putdenna ti kabusor, ken agsisilpo:
  - Ket dayag iti imperio!
  Ket kalpasanna, madungpar ni Augustine ti shell, putdenna ti kabusor, burakenna ti kabal ti kabusor ken agkigtot:
  - Nalabaga ti buokna ken awan bainna a balasang!
  Ket kalpasanna, masandal ni Mirabela . Ket paltogannanto ti makapapatay a projectile iti kabusor. Rigisennanto ti torre ket agpukkaw:
  - Ram manipud karnero!
  Ket kalpasanna maangay ti napintas a hero Olympics. Dayta ti mangpaputok kadagiti makapapatay unay a shell. Rumekenna ti tangke ti kabusor ket ipukkawna:
  - Iwalisko ti amin!
  Adtoy ti tangke nga agdagsen iti pitopulo a tonelada ken dadaelenna dagiti redoubt ti kabusor. Ket nalaka nga aggaraw iti niebe - ti makina ti kaudian - gas turbine! Saanmo a nalaka a mapasardeng ti kotse a kas iti dayta.
  Agkanta ni Alenka:
  - Awan ti manglapped kadatayo! Awan ti mangabak kadatayo! Dagiti lobo a Ruso ti mangrakrak iti kabusor! Ruso a lobo - agsaludo kadagiti bannuar!
  Ket manen, babaen ti panangusar kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, a pidutenna ti gatilio, danogna ti kabusor. Anian a balasang!
  Natnag met ni Anyuta nga inusarna dagiti lamolamo a sakana ket nagkidem:
  - Ket nalaingak!
  Ket kalpasanna, mangilansa ni Augustine iti projectile ket agung-ungor:
  - Siak ti atap a balasitang!
  Ket mangiruar ni Mirabela iti naan-anay a mammapatay ken agngarngaretnget:
  - Kadagiti baro, di agkurba a beddeng!
  Ket ipakitananto ti dilana iti kasta a de rosas ken atiddog.
  Ket kalpasanna ti Olimpiada ti mangsapsaplit ken mangburak kadagiti Americano, ken nasayaat unay ti panangaramidna iti dayta.
  Bueno, iti pangkaaduan, makita ti nalawag a balligi. Naabak daytoy a gubat ket umab-abante dagiti tropa ti Russia ken tsarista.
  Idi arinunos ti Disiembre 1942, ti intero nga Alaska ket naaladan ti buyot dagiti tsarista, ket mapaspasamak ti panaglalaban idiay Canada.
  Malaksid kadagiti tangke, makilablaban met dagiti babbai a piloto kadagiti jet aircraft. Adu ti aviation ti USA, ngem nakapuy unay ti kalidadna. Saan a maidilig kadagiti jet ti Russia. A mangrumek iti kabusor iti kapigsa dagiti terminator.
  Ket dagiti babbalasitang a da Anastasia ken Margarita kadagiti eroplanoda nga "Ekaterina"-6 no kasano ti kinaepektibo ti panagkolektada kadagiti account.
  Ni Anastasia ket paltogan ti walo nga eroplano ti Amerika babaen ti maysa a panagbettak ti lima a kanyon ti eroplano ken agpukpukkaw:
  - Super-class a mannakigubatak laeng!
  Ket babaen ti lamolamo a sakana ipigketna dagiti pedal.
  Pinaltogan ni Margarita ti sangapulo nga eroplano ti America iti maysa a panagbettak ket agkigtot:
  - Ket nangatngato pay ketdi ti klase!
  Ipigket ni Anastasia dagiti gatilio babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana ket apuyenna ti kabusor. Madungparna ti pito a lugan ti US Army ket agkigtot:
  - Siak ti kasta a mannakigubat a maragsakan ti ari!
  Iruar met ni Margarita ti mammapatay ken agkigtot:
  - Ket saan laeng nga ti ari! Napintaskami unay!
  Aglalaban ken nadungpar dagiti babbalasitang ti nagduduma a kotse. Ibellengda ti kabusor a kasla natay nga utot iti basuraan. Ket dadaelenda dagiti eroplano ti E.U.
  Pinaputokan ni Anastasia ti sumagmamano pay nga eroplano ket nagngaretnget:
  - Para iti doble ti ulona a naarian nga agila!
  Nagkidem ni Margarita, a nangibuksilan kadagiti ngipenna a ngipenna:
  - Para iti kasta a nalamiis a banag!
  Ket nadungparna met ti sangadosena pay a kotse nga Americano. Dagitoy dagiti babbalasitang. Pagay-ayat dagiti babbalasitang ti agpapatay. Ket pigisen dayta!
  Ket daytoy nga agassawa ket agtrabaho...
  Umakar kadagiti puntiria iti daga. Ket makikuyogka kadagiti Sherman, a mangsuntok a mismo kadakuada. Kasla metal a dagum. Ken panangbingay iti kapigsaan a landok ken asero. Kastoy ti napasamak a pannakatnagda.
  Sumagmamano a Sherman ti panangsuntok ni Anastasia ket ipukkawna iti bagina:
  - Siak ti balasang nga adu ti kabaelanna!
  Kabkabil met ni Margarita dagiti Americano iti daga ken agkigtot:
  - Ngem awan ti manglapped kaniak, ken pulos a di nanglapped kaniak!
  Rumeken ni Anastasia ti kabusor, paltogan dagiti tangke ken ipukkawna:
  - Para iti ari, nga awan ti nasirsirib wenno nalamiis!
  Siempre, nakapimpintas dagiti babbalasitang! Ket kangrunaanna, iti maysa laeng a bikini! Ket di maparmek!
  Awan ti makaabak wenno makalapped kadagiti babbalasitang!
  Ni Anastasia, a mangpaltog, agpukpukkaw iti tuktok ti barana:
  - Siak ti balasang a mangburak iti asero!
  Innayon ni Margarita, agtultuloy ti panagpaltogna:
  - Ket aniaman a metal!
  Agtayab ken paltog dagiti babbalasitang... Uray lamiis ken kalam-ekna, saan a dayta ti mangpasardeng kadakuada. Idiay Canada, rumangrang-ay ti panaglalaban.
  Agputok manen ni Anastasia ket agngaretnget:
  - Kaslaak iti ubing a lalaki!
  Aktibo a pasingkedan ken martilio ni Margarit ti pungtot ti maysa a panther:
  - Siak ti nakakatkatawa ken nalamiis ngem iti amin!
  Dagiti babbalasitang, kas makitayo, talaga nga adu ti bilangda ken di mailadawan ti gasatda!
  Ag-racking-da kadagiti kagudua a lamolamo a kuenta! Ket awan ti ammoda a ladingit, awan duadua! Adu ti nagduduma nga opinionda!
  Ngem, iti ababa a pannao, nagasat dagiti kinapintas. Natiliw ken rinautda ti maysa nga uppat a bituen a heneral babaen ti panangraut ti eroplano. Natan-ok a kinapintas. Kasta met laeng ti panangkantotda kenka!
  Ket manen dagiti tangke ti Russia ken Aleman ket aggargaraw iti ballasiw ti Canada.
  Adtoy ti tripulante ni Gerda, iti German T-4. Prangka a medio nakapuy ti kotse no idilig kadagiti kotse ti Soviet. Ngem saan a nalaka dagiti babbalasitang - aglalabanda a di nakasapatos ken nakabikini no lamiis. Ket adda ibaga dayta!
  Ipapantayon, nalamiis dagiti kasta a mannakigubat! Saanda nga ammo dagiti panagduadua ken pagkapuyan! Agburburek dagiti safiro ken diamante kadagiti matada! Saan nga apit ti kasta a kinapintas iti uray maysa a pulgada a daga iti kabusor! Nasantuan ken narungsotda nga aggigiddan.
  Iyakarda ti bagbagida buyogen ti dakkel nga enerhia.
  Ket kastoy ti panangrumekda kadagiti Amerikano.
  Nagputok ni Gerda babaen ti panangusar kadagiti lamolamo a ramay ti sakana ket nagkigtot:
  - Siak ti atap a balasitang! Ket saan a pulos a birhen!
  Ket kalpasan dayta bumtak ti katawa.
  Pinaputok met ni Charlotte manipud iti kanyon. Mabalin a saan unay a nabileg, ngem napartak ti panagputokna:
  - Kaslaak napudot ken makagat nga uyokan!
  Kalpasanna alaen ti kinapintas ket ipakitana ti atiddog a dilana!
  Ket kalpasanna, agsapsaplit ken agkigtot ni Christina:
  - Ket ti bokalko! Klykov ti danog!
  Ket ibukboknanto met dagiti ngipenna a lobo ket agngaretnget:
  - Adda baro a balligi!
  Talaga a natangken ken agresibo unay dagiti mannakigubat. Ket adu unay ti pigsa ti piskel ken naariwawa a pungtotda.
  Ket danogto met ni Magda ti kabusor. Daytat" mangburak iti maysa a Sherman manipud iti adayo, nga eksakto unay a mangdungpar iti dayta manipud ungto agingga iti ungto ken agngarngaretnget:
  - I"m such a nalamiis nga Aleman!
  Dagiti uppat, iti laksid ti kinapudno a saan a ti kotse ti kasayaatan, sibaballigi a makirangetda.
  Ket apay? Ngamin, dandani awan ti kawesda! Ket dagiti mannakigubat dadaelenda ti kabusor a napintas unay.
  Sipapannakkel a kunaen ni Gerda:
  - Maikarikami unay iti Fuhrer!
  Kalpasanna ti kinapintas ket agputok manen ken ibukbokna ti nakaay-ayat a bassit a rupana.
  Adda espiritu dagiti mannakigubat ditoy. Ket saanda a mabuteng iti lamiis. Nupay nalamiis pay laeng unay ti kalam-ekna idiay Makinlaud a Canada.
  Ngem awan - basta barefoot ken dandani lamolamo. Kalpasanna, addanto naimbag a gasat ken balligi!
  Dagitoy ket mannakigubat a napno iti natangsit nga espiritu.
  Uray ita awan ti kapada dagiti Aryan iti panagibtur. Malaksid kadagiti babbalasitang a Ruso.
  Ngem ni Natasha iti "Nikolai"-3, nakabikini met ken nakasapatos, nagputok, nagturong ken nagna. Nupay kasta, nasaysayaat ti tangkena ngem ti Aleman a T-4. Natangken ken agresibo unay ti panaglalaban ditoy.
  Padasen ti Yankees ti ag-snap back. Ngem pinatumba ni Natasha ti "Mangkukulam" ket nagsisilpo a buyogen ti panagisem ti ngipen ti perlas:
  - I"m such a girl nga awan ti umasideg kaniak!
  Ket siuumiso a pinaltogan ni Maria dagiti tangke dagiti Americano. Tudokenna ida ken agsisilpo babaen kadagiti ngipen.
  - Awan ti puersa a makaala kadatayo!
  Ket kalpasanna, agsasaruno met a mangpaltog ni Aurora. Nadadael ti Sherman. Wen balasang dayta ti kasapulam.
  Ket kalpasanna, aramiden ni Svetlana ti kontribusionna... Kasano a masaktan dagiti Amerikano.
  Adda met dagiti laban iti baybay. Ti armada ti Russia ti mangtiliw iti Filipinas.
  Ket ditoy met ti team: barefoot sailor girls. Kasta met a dandani lamolamo a kinapintas, iti bikini. Agpayso a nakaskasdaaw ti paniempo ditoy Pilipinas uray no kalam-ekna - nabara, ta dandani equator.
  Ket maragsakan dagiti babbalasitang nga aglalaban ken agpaltog. Ket agtarayka nga agkir-in a di nakasapatos, nagtimbukel dagiti muging. Basta nakaay-ayat dagiti babbalasitang ditoy. Ti kasayaatan unay - super!
  Sabagay, pagay-ayatda ti mangrames kadagiti balud! Igalutda dagitoy iti bagbagida sada pagsakayan dagitoy. Ket kasta unay a mapukaw ti puot dagiti balud! Ket iyurnosda ti naan-anay a pannakaikisap para iti bagida - wenno imbes ketdi, saan a para iti bagida, no di ket para kadagiti kabusorda.
  Kasta a nalamiis a tripulante dagiti kagudua a lamolamo a babbalasitang. Ket awan ti makalapped wenno makarumek kadakuada!
  Aglugan dagiti mannakigubat iti American cruiser. Agluksawda a dandani lamolamo, awan ti sapatosda, nga addaan kadagiti piskel nga agkurba iti sirok ti nakusnaw a kudil. Ket sipupungtotda a putden dagiti Americano. Ket dida ited ti uray sangkabassit a gundaway nga agbiag.
  Ket ita, makitan ti napintas a ni Stella ken ti kaduana a ni Masha. Agpada a natayag, masel a blonde dagiti babbalasitang a mangputed iti amin. Ti saan a danog ket ti panangputed ken panangpisang kadagiti bagi!
  Magmagna dagiti babbalasitang iti barko ti America. No ag-wave-da iti kannawan, maysa dayta a kalsada;no ag-wave-da iti kannigid, maysa dayta nga eskinita!
  Ket saan nga agsardeng dagiti babbalasitang ! Saanda nga ibati ti gundaway dagiti kalaban! Ket kasanon no agngaretngetda ket mangrugin nga agkintayeg dagiti piskelda!
  Ket iwagaywayda manen dagiti kampilanda ken agdungdung-awda:
  - Babbalasitangkami para iti Tsar, ti Fatherland ken Mikhail Romanov!
  Ket tadtadenda a kasla samurai cabbage. Isu nga innala ni Stella ket sinipaanna ti gurong ti opisial ti E.U. Agtayabto a nangatngato ken agluksaw iti baybay.
  Ti blonde a terminator ket mangted:
  - Para kadagiti danogko, agbayadda iti bayad!
  Ket manen ibukboknanto dagiti ngipenna ket agsilnagto dagiti kasla perlas a ngipenna! Anian a balasang! Ti kaaduan a tubbog ken ayamuom!
  Ket agdardaras dagiti babbalasitang nga agturong iti bagbagida. Ket lumabasda a kas iti panagayus ti bagyo. Saanda nga ikkan ti kabusor iti gundaway. Dakkel ti pannakabalinda. Sipnget dagiti sairo ken rinibu a ribu nga anghel.
  Ket adtoy ni Masha, a mangputed iti tallo nga ulo a maminsan babaen ti dua a sabre! Daytoy ket maysa a balasitang - maysa a balasitang kadagiti amin a babbalasitang!
  Agpada a nagputed dagiti napintas a kasla mangmartilio kadagiti lansa babaen kadagiti kampilan. Ken awan ti pagkapuyan wenno panagduadua iti aramidda. Aggarawka para iti bagim, a dika umatras wenno sumuko. Kalikaguman ti hustisia ti panagkaykaysa ti sangatauan. Maysa nga imperio, maysa a korona, maysa a kalat ken panagsaknap iti law-ang.
  Iti daytoy laeng a tiempo, mailansa ti umuna nga artipisial a satellite ti Daga iti orbit. Adtoy nga agtaytayab iti aglawlaw ti globo.
  Ket dagiti babbalasitang a Ruso a nakabikini ket makilablaban para iti bagbagida. Ken saanda a nababbaba ngem iti kabusor. Ket dagiti Amerikano, a naputed kadagiti kinapintas, matnag. Kaskasdi, babbalasitang ti kangatuan a klase ken paglaingan.
  Adda idi tiempo a nabalinanda ti nakiranget idiay Japan. Nakirangetda met kadagiti kangato. Natiliw ti emperador a mismo. Impakitada ti nagdakkel a paglainganda. Addaanda iti kasta a passion ken kasta unay a pigsa ti piskel. Siempre, milagro ti milagro dagiti kasta a babbalasitang!
  Pinutedda dagiti samurai iti palasio. Ket dandani metten lamolamo ken awan sapatosda. Dagiti babbalasitang a makaaramid kadagiti banag a mangsorpresa kadagiti kabusorda.
  Ket tinadtadda ti aniaman a karne ken impakitada ti kinaartistada. Dagiti mannakigubat, nga awan duadua, umabanteda.
  Naputed ti ulo ti maysa nga American admiral babaen ti saber. Ket no kasano nga agkatawa dagiti kinapintas, a mangibukbok kadagiti ngipen.
  Ket manen mapanda iti opensiba ket putdenda ti bagbagida. Pudno a monster dagiti kasta a mannakigubat. Ket adda iti trono ni Tsar Michael. Ti anak ni Alejandro a Maikatlo, ngem saan a dayta. Nagasat, ad-adda a desidido, napigpigsa ti panggepna, ken nalaing met nga agturay .
  Ngem, siempre, napateg ti gasat, agraman ti dakdakkel pay a kinatibker - indauluan ni Mikhail ti di makaay-ayo a pannakidangadang maibusor iti panagkunniber, nga addaan iti positibo nga epekto iti buyot. Ngem ti kaepektibuan a pannakaammo ket ti panangusar kadagiti babbalasitang a nakabikini para kadagiti panggep ti militar. Ket napintas unay dagiti babbalasitang no dandani lamolamo ken awan sapatosda.
  Isu a mapasamak dagiti gubat buyogen ti nagduduma a tukad ti balligi. Ket umiso unay ti panagpaltog dagiti napintas a mannakigubat, nasaysayaat ngem kadagiti lallaki. Ket kangrunaanna, no dandani lamolamo dagiti babbalasitang, dandani dida madadael. Saanda a maapektaran iti bala ken shell. Napigsa unay a buyot dagiti mannakigubat. Nalamiis dayta. Kapanunotan ni Tsar Michael nga usaren dagiti babbalasitang a dandani lamolamo ken awan sapatosda, ket daytoy ti nangyeg iti balligi.
  Ket dagiti babbalasitang kadagiti gubat ket nangipuruakda met kadagiti granada ken pug-aw babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakada. Ket impakitada ti naatap a pungtotda.
  Medyo dashing dagiti babbalasitang. Ket napintas unay, naay-ayam, ken fleet-footed. Awan ti makaiggem kadakuada.
  Greyhound unay dagiti mannakigubat... Epektibo unay nga igam dagiti lamolamo a saka ti balasitang. Ngem ania ti maaramidanda? Adu ti bambanag. Dagiti mismo a lamolamo a suela ket nakaawatda iti enerhia manipud iti daga ken dagiti napintas a mannakigubat ket naay-ayam.
  Masapul nga ibagak a dagiti babbalasitang ti kapipintasan iti lubong, nga agpada a nakaskasdaawda ken buyogen ti pungtot dagiti kobra!
  Natiliw ti American cruiser. Nagtumba dagiti natiliw a lallaki. Kalpasanna, induron dagiti mannakigubat dagiti sakada iti rupada. Ket pinilitdak nga agkissing. Ket nagkullayaw dagiti babbalasitang, ket dagiti lamolamo a suelada, no dilpatan dagiti dilada, makarikna iti makaay-ayo ken panagkigtot.
  Ngem tinagiragsak dagiti kinapintas ti pannakadigos dagiti lamolamo a sakada ken naag-agkan dagiti mugingda.
  Kalpasanna agkatawa dagiti babbalasitang. Ket inukradda dagiti ngipenda!
  Ngem simmayaat, nag-init dagiti babbalasitang a lamolamo bassit ket napanda naglangoy. Dagitoy ket kasta a napintas a mannakigubat. Kasano nga alaem ti kasta a saka ket agepka? Ket dilpatan ti tunggal ramay.
  Naindaklan dagiti babbalasitang.
  Ania manen ti tangke ti Alexander-4 a makigubat. It"s a rush ket umay metten ti Pebrero. Agtultuloy dagiti tropa. Umas-asideg ken umas-asideg iti teritoria ti E.U. Nalamiis unay dagiti babbalasitang.
  Ditoy nga umiso ti panagpaltog ni Natasha. Ket umiso unay ti panagdungparna.
  Umiso unay ti panagpaltog ti balasitang ken ipukkawna:
  - Rumekenmi ti kabusor!
  Sumaruno a paltogan ni Maria. Innala ken inabakna ti kabusor:
  - Siak ti super!
  Napintas unay a balasang ni Maria, ken aktibo unay.
  Ket napintas ken nagarbo unay dagiti lamolamo a sakana iti erotisismoda:
  - Dadaelentayo ti kabusor!
  Ket ni Aurora ket kasta a balasitang, ken isu"t super, nga addaan kadagiti lamolamo a tian ken suso, ken kasta a nabuong nga eskarlata nga utong:
  - I"ll break through dagiti kabusor ket pagbalinek a super!
  Ket anian nga iyugyugyogna ti nalabaga a buokna!
  Ket sipatennaka manen babaen kadagiti lamolamo ken nakiskis a sakana. Nalamiis unay dagiti kasta a mannakigubat!
  Ket kalpasanna alaen ken kabilen ni Svetlana ti kabusor:
  "Ay-ayatek ti Tsar ket ibitinkonto ti tali iti tengnged dagiti kabusorko!"
  Agkatawa dagiti babbalasitang. Kasano a nagbalinda a greyhound ken nalamiis.
  Agtataray dagiti Americano kadagiti babbalasitang. Wenno sumukoda. Wenno matayda. Napintas unay dagiti mannakigubat, ken awan sapatosda unay, ken nakaskasdaaw unay dagiti babbalasitang. Ket makaay-ayo ken epektibo ti pannakidangadang iti bikini laeng. Nakaskasdaaw unay dagiti mannakigubat a babbalasitang.
  Pinaltogan manen ni Natasha dagiti Americano ket agsisilpo:
  - Sika ti kabsatko ken siak ti kabsatmo! Wenno imbes ketdi adingko!
  Ket iyakarna manen ti atiddog a dilana. Agresibo kunaentayo a mannakigubat ken kinapintas!
  Ket kalpasanna, yugyogen ni Anyuta dagiti lamolamo a susona. Ket agpukkaw ken ibukbokna dagiti ngipenna. Ket mangipatulodto iti shell kadagiti Americano. Ket alaenna dayta ket kantotenna dayta.
  - Ti kinapintas ti nangdadael iti dayta! Ket agkir-in:
  - Siak ti kasta a super girl!
  Napintas a balasang ken pagay-ayatna ti sekso. Ket nagsayaat daytoy!
  Ket innala ti balasang ket dinanogna - nagngaretnget:
  - Mangabak ken dadaelentayo ti kabusor!
  Ket ditoy a sipaten ken kabilen ni Aurora:
  - Siak ti ari ken nalamiis a balasang!
  Mabalin a medio greyhound ti mannakigubat.
  Agkatawa dagiti babbalasitang iti bagida.
  Ngem nalamiis unay ti panangala ni Svetlana. Ket intedna dagiti kasta a bayad para iti pannakadadael ti kabusor, ket inagkanna dagiti sairo.
  - Daytoy ket kasta a totalitariano nga aerobatics!
  Nasiglat ken makapapatay unay ti tangke. Idungparna ti nakapuy ken nangato a ni Sherman. Isu a dagiti gubat ditoy ket pabor iti Tsarist Russia.
  Kasla manen paltog ni Natasha. Ket agkullayaw:
  - Para iti idolom!
  Rinugian ni Maria ti nagputok. Napintas unay ti balasang ken nabalitokan ti buokna. Babaen ti panagkita.
  Nagkantot ti balasitang, ket pinuntiriana dagiti lamolamo a ramay ti sakana ket nagkidem:
  - Daytoy ket pammapatay para iti ari!
  Ket ditoy a kinantot ni Aurora ti Amerikano. Ket ti balasitang ket, kunaentayo, talaga nga agresibo unay ken nagkigtot:
  - Para iti pudno a boarding!
  Ket ita impakita ti balasang a talaga a napigsa.
  Ket agresibo ken mannakilaban ni Svetlana. Sinipa ti lamolamo a sakana ket pinigisna ti kabusor.
  Ket nagkidem, nga inbukbokna dagiti ngipenna:
  - Siak ket maysa a babai nga agtayab a kasla agila!
  Isu a nangrugin a nagkantot dagiti babbalasitang buyogen ti naatap a puersa. Ket saan a mapasardeng ti kasta nga agresion dagiti kinapintas. Saan nga umatras wenno agkurba.
  Pinaltogan manen ni Natasha ket nagsisilpo:
  - Agingga iti naan-anay a pannakadadael!
  Ket ni Maria, nga awan ti aniaman a kuko, ad-adda a nagballigi a nangdadael kadagiti kabusorna, ket rinugianna a buraken dagiti kalabanna.
  Ket kalpasanna, innala ni Aurora ket dinanogna ti kabusor babaen ti kanyon. Ket naballigi unay, buyogen ti dakkel nga aplomb. Ket rumeken, rumeken ti kabusor. Ket agtaytayab dagiti narunaw a rugit manipud Sherman iti amin a direksion.
  Ket ag-shoot ken agkanta met ni Svetlana:
  - Siak ket maysa a balasitang nga addaan iti naindaklan nga arapaap ken dakkel a kinapintas!
  Dagiti mannakigubat, kinapudnona, ipakpakitada ti naisangsangayan a pagayatan nga agballigi.
  Saan nga awan mamaayna a nagbalin a nalamiis ken naindaklan ti imperio. Mabalin a lab-awanna dagiti nagapuanan ni Genghis Khan.
  Aggunay dagiti mannakigubat nga agturong iti bagbagida... Ket paltogan, paltogan, ken rip-aken dagiti posision ti kabusor, a kasla agrupsada babaen ti kutsilio. Wenno imbes ketdi, natadem unay ken natangken a pug-aw. Ket ita pudno a di maparmek dagiti tropa ti Russia. Ken ti pagarian ti dakkel nga imperio.
  No kitaem, adu dagiti gubat ken narigat a panawen iti pakasaritaan ti Russia. Ngem saan laeng a nagasat ni Nicolas II iti kaaduan a paset! Nagbalin a napaay. Ngem dakkel ti pateg dagiti taktika. Ti impakita ti naindaklan a managay-ayam iti chess a Ruso a ni Alekhine. Idi nangrugin nga agay-ayam imbes a ti kalabanna, binaliktadna ti tabla ket nangabak. Ti henio ket henio.
  Iti amin a parikut ti Tsarist Russia, ti factor dagiti lamolamo a babbalasitang laeng ti nangrisut iti adu.
  Makiraman met dagiti helikopter kadagiti gubat. Lugan a pakigubat, ken kasta met dagiti tripulante nga addaan kadagiti babbalasitang a nakabikini ken nakasapatos. Ania ti kalidad ti buyot a buklen dagiti babbalasitang? Ti naisangsangayan unay. Awan ti makalapped wenno makaabak iti kasta a buyot.
  Isu nga iti daytoy a buyot adda dagiti barefoot ken dandani lamolamo a babbalasitang. Dagiti tripulante iti helikopter ni Kapitan Varvara. Saan kadi a nakaskasdaaw daytoy? Naranggas ti panaglumbang ti baybay! Ken no kasano a maidungpar dagiti kanyon ti eroplano. Ket kalpasanna adda dagiti rocket. Dagitoy a babbalasitang ket pudno a bagyo a kas kadagiti bagyo.
  Saanda a nababbaba ngem iti kabusor iti aniaman. Nakasagana ti buyot ti Russia para kadagiti gubat ken dadakkel a gapuanan.
  Napintas a balasang ni Varvara nga addaan iti kayumanggi a buok ken dandani lamolamo. Bayat ti panagngaretngetna iti tuktok ti barana:
  - Saan a lumabas dagiti kabusor! Ket saanda nga agtaray!
  Ket alaenna dayta ket mangiruar iti killer discharge manipud iti amin a jet ti kalalamiisan a makina. Ket agtayabto iti rabaw ti kabusor. Ket alaenna dayta ket putdenna babaen ti makadadael a likodan.
  Ngem ti naemma nga Olga ket nangala ken nangpaputok iti rocket kadagiti posision dagiti Americano ket nagsisilpo:
  - Nakiranget, saan nga iti sapatos a bast, no di ket awan ti sapatosko!
  Ket agkidemto babaen kadagiti safiro a matana. Wen, dagitoy ket babbalasitang - kasta a nakaskasdaaw a nakaskasdaaw nga aerobatics. Babaen iti dayta mabalinmo ti uminum nga agpangato iti bantay ken mangawit kadagiti lamolamo a dragon.
  Ket nakaay-ayat ken naisangsangayan unay dagiti saka! Ket naingpis dagiti siket, ken masel unay dagiti bagi.
  Sipaten ni Varvara ti asno ken agung-ungor:
  - Mabalinko ti agaramid iti abut iti globo para iti ari!
  Ket agngisitento ti bassit a rupana ken agkidem babaen kadagiti matana.
  Adda iti kasayaatan a kasasaad dagiti mannakigubat ditoy. Ditoy nga alaen ni Tatyana, maysa met a balasang a nakabikini, ket agkigtot:
  - Adda koma ari iti intero a daga!
  Ket agsilnagto kadagiti kasla perlas a ngipenna. Ket manipud iti helikopter makapapatay dayta a kas kadagiti kuko . Ket makapapatayto dayta. Ket talaga a pritoenna ti metal. Ket pakaigapuan ti pannakadadael ti bunker.
  Dagitoy ket babbalasitang - amin a babbalasitang ket babbalasitang! Ket kalpasanna no maiserrek dagiti balud, dagita a babbalasitang kalpasanna agekna ken dildilpatanda dagiti lamolamo a sakada. Kaaduanna a daytoy ti sopistikado unay a pamay-an agpadpada a mangibabain ken mangparegta.
  
  DI maparmek a ROMMEL
  Iti dayta, nabalinan ti buyot ni Rommel idi Nobiembre ken Disiembre 1941 ti nangabak iti balligi idiay Africa. Napasamak met daytoy gapu ta saan nga inaramid ti partner ti nasaririt a Rommel dagita a nakaro a biddut a napasamak iti pudno a pakasaritaan.
  Kas resultana, inabak dagiti Aleman dagiti umab-abante a Briton ket tinaginayonda ti teritoriada. Idi damo, daytoy ket saan a nangapektar ti panaglabas dagiti gubat, iti daya a sango, dagiti Aleman ket naabakda iti asideg ti Moscow.
  Nupay kasta, idi agangay nagbaliw dagiti plano ti Fuhrer. Ni Rommel iti daytoy a panawen ket nakabalin nga innala ni Tolbuk, ken immakar nga agturong idiay Egipto. Inkeddeng ni Hitler ti agsubli iti temporario a depensa iti daya a sango, ket iti agdama ket ipamaysana dagiti panagreggetna idiay Africa ken Makintengnga a Daya.
  Nupay kasta, yantangay ti panangraut idiay Africa ket kasapulan ti basbassit a puersa, inaramid dagiti Nazi ti sumagmamano nga operasion iti daya. Naabak dagiti tropa ti Soviet idiay Kerch. Linakubdakami iti asideg ti Kharkov. Nangiruarda met iti splinter iti direksion ti Smolensk. Nagpatingga met iti pannakaabak ti opensiba ti maikadua a shock army ni Heneral Vlasov iti asideg ti Leningrad.
  Natnag ti Sevastopol kalpasan ti pannakalakub ken pannakaraut. Ket pimmigsa dagiti Kraut. Napasamak ti panaglalaban iti Rzhev ledge. Ditoy a nabalinan dagiti Nazi ti nagtengngel.
  Ngem idiay Egipto, ni Rommel, gapu ta nakaawat kadagiti pammabileg, nangabak iti makakombinsir a balligi. Iti panangibangonda iti balligida, bimmallasiw dagiti Aleman iti Palestina ket sinakupda ti Iraq ken Kuwait. Ket kalpasanna ti intero a Makintengnga a Daya - a nakagun-od iti akses iti lana.
  Kalpasanna dagiti pasista ket nagturongda idiay Sudan ken pinadasda a tiliwen ti intero nga Africa.
  Maigiddato iti dayta, simmaruno ti panangraut iti Gibraltar, ken ti iseserrek dagiti tropa ti Alemania idiay Morocco ken ad-adda pay kadagiti kalawa ti Africa.
  Ngem dagiti balligi dagiti Aleman ket napalaka babaen ti nasikap a panagtrabaho iti likudan. Sadino met ni Hitler, ti ad-adda a nasigo nga inaramidna ngem iti pudpudno a pakasaritaan.
  Gapu ta nariing, nakidigus ni Hitler the Terminator a kaduana dagiti babbalasitang, namigat nga addaan ensalada, lugaw ti cauliflower ken sumagmamano a dadduma pay a nateng, a nanginayon iti nababa ti tabana a multi-layer a keso ti kalding ken caviar. Kalpasanna isu ket pinaayabanna ni Speer, nga opisial a nangipresenta ti baro nga imperial a ministro ti maysa a dokumento a pinirmaan babaen ti linteg kadagiti bileg ti emerhensia. Naluom ni Adolf ken makadadael unay:
  - Nababa unay ti produksion dagiti armas iti Third Reich! Naud-uditayo saan laeng a ti makigubgubat a Britania, no di pay ket ti totalitariano nga USSR. Ngem kasapulantayo ti kinatan-ok ti angin, bayat a paaduen ti produksion dagiti daan nga igam, ken panagbalbaliw kadagiti baro. Nangruna dagiti nainkari a jet bomber. Ngamin, ti nakaro a kapartak ken nangato a makinngato nga atepda ti mangipalubos kadakuada a mangdadael kadagiti siudad ti Britania a dandani di madusa!
  Nagsilnag ni Speer iti optimismo:
  - Idiay Alemania ken Poland adda sobra a karbon, idiay Francia adda landok a mineral, ken addaantayo iti umdas nga alikamen a mangpataud iti adu a kotse. Ngamin, ad-adu nga aluminum ken duralumin ti pataudenmi ngem iti amin a pagilian iti lubong no pagtitiponen!
  Nagtung-ed ni Possessed Adolf:
  - Iti agdama! Itantandudo met ti Britania ken USA ti produksion, ket kasapulan a salaknibantayo ti tunggal gramo ti metal. Bay-am nga agkolekta met dagiti ubbing nga ageskuela ken dadduma pay nga ubbing manipud iti edad a lima. Malaksid iti dayta, apay nga aramiden dagiti payak ken fuselage nga interamente manipud duralumin. Mabalinmo nga usaren agpadpada ti kayo ken canvas. Kas pagarigan, mangpataud kadagiti monoblock a payak. Ket ania? Kasapulantayo ti baro a jet fighter a saan a nasursurok ngem dua a tonelada ti kadagsenna, nalaka a tumaytayab, nalaka a maaramid ken nalaka! Rumbeng a makissayan ti bilang dagiti paset ti panagtitipon iti kabassitan, ken masapul met a masarakan dagiti gundaway a mangkissay iti dagsen ti eroplano agingga a mabalin ken mangpasayaat kadagiti aerodinamiko a tagikua daytoy. Ita, sabagay, umayto dagiti disenio ti eroplano, sanayentayo ida.
  Immisem ni Speer:
  - Siempre, ni Fuhrer-ko. Iti maawatanko, isublim amin a kualipikado unay a trabahador manipud iti buyot?
  Pinasingkedan ni Possessed Adolf:
  - Dagiti laeng kualipikado unay, ordinario a trabahador ti mangrekrutkami manipud kadagiti ganggannaet. Isu a nasaysayaat no basbassitto dagiti idler, ket ngarud dagiti partisan. Siempre, kissayantayo ti bilang dagiti puersa iti daga;no awan ti gubat iti USSR, ngarud saantayo a kasapulan ti kasta unay nga infanteria, ngem... Saan a radikal, isu a planok a parmeken ti Gibraltar ken Malta iti umay bulan ken sakupenda ti intero nga amianan ti Africa ken ad-adda pay iti Makintengnga a Daya. Kasapulantayo latta dagiti ground unit. Kanayonanna, kasapulan ti mangbangon kadagiti kanayonan a pagaramidan iti barko agpadpada idiay Alemania a mismo ken idiay Francia, Belgium, Holland, ken Norway. Kasapulantayo dagiti aircraft carrier, battleship ken transport. Ket ti Baybay Mediteraneo agbalinto, no ar-arigen, maysa a danaw iti uneg ti Alemania. Maawatanyo kadi?
  Nagruknoy ni Speer:
  - Wen, ti Fuhrer-ko! Naibilinkon ti pannakapataud ti programa ti panagibangon...
  Innayon ni Cunning Adolf:
  - Mabalin a mapaatiddog ti aldaw ti panagtrabaho agingga iti 16 nga oras no kasapulan dayta dagiti planotayo nga emerhensia. Masapul a mapaadu ti produksion dagiti eroplano iti sangagasut nga eroplano iti kada aldaw iti las-ud laeng ti siam a bulan... Nasurok a mamitlo no idilig iti agdama, ket saan a pulos a kinapudno nga umdasen daytoy!
  Nagdardaras ni Speer a nangparegta iti Fuhrer:
  - Nangatngato ti klase dagiti pilototayo ngem dagiti Briton, isu a saan nga amin ti kaadu. Ket makasaraktayo kadagiti baro a pamay-an a mangporma kadagiti arado nga agbalin a kampilan. Iti maawatanko, ti prioridad kadakami ket ti aviation?
  Ad-adda nga inkidem ti Fuhrer ti dakulapna:
  - Ti prioridad para kadakami ket jet, bomber aircraft, ken kalpasanna fighter aircraft, agraman ti pannakairuar dagiti baro nga alikamen, ken ti pannakapataud dagiti milagro nga igam! Nupay kasta, saan laeng nga iti tay-ak ti aviation, no di pay ket dagiti tangke, artileria, kangrunaanna ti jet artillery... Ad-adda a detalyado a pagsaritaantayo daytoy.
  Nangngeg ti kampana ket simrek iti siled dagiti kangrunaan a disenio ti eroplano ti Third Reich.
  Ni Messerschmitt, medio ubing pay nga addaan iti nangato a muging, ni Heinkel, nataenganen, ngem nasiglat unay, atletiko ti pannakaaramidna a Tank, Lippisch, ken agassawa a saan unay a pagaammo.
  Intudo ida ni Adolf kadagiti tugaw ket binilinna ida nga iplastarda dagiti drowing iti lamisaan:
  - Ti trabahom ket mangparnuay iti baro, nabileg unay ken moderno nga igam. Ad-adu ti tanem ti angin ti Alemania ngem iti aniaman a sabali a pagilian iti lubong, ket naatrasar unay ti teknolohia ti adu nga eroplano. Ngem iti laeng Yu-88, dakkel ti maitulongmo iti kapartak babaen ti panangtedmo iti ad-adda a naurnos a sukog ti kotse. Nangnangruna, ti cockpit ket maikkan iti sukog ti lua, convex a sukog, a mangpasayaat iti pannakakita ken mamagbalin iti piloto nga ad-adda a nalawa, ken mangnayon met iti kapartak babaen ti panangpasayaat iti aerodynamics iti nasayaat a lima a kilometro. Plus, kasapulan nga ikkan ti naurnos a sukog kadagiti punto ti panagpaputok agpadpada dagiti bomber ken fighter, bomb rack, ken air brake iti saan nga agtartrabaho a posision.
  Isuratmo ti ibagak kenka!
  Nagkaykaysa a nagtung-ed dagiti disenio:
  - Isu a sigurado a maysa a naindaklan a Fuhrer!
  Intuloy ni Adolf:
  - XE-129 - rumbeng a madisenio manen tapno ti mismo a kahon ti armas ket maited iti naurnos a sukog ken naikabil ti mayakar-akar a kanyon ti eroplano tapno masalakniban kadagiti panangraut manipud iti likudan ken makinbaba a hemispero. Kanayonanna, daytoy nga eroplano a mangraut ket rumbeng nga addaan iti sistema a mangparang-ay iti makina. Maigiddato iti perestroika, kasapulan a mapaadu ti produksion ti kasta nga eroplano a mangraut. Dagiti makadadael a panangrautda iti eroplano ti mangparalisado iti aktibidad dagiti Briton. Kanayonanna, ti Ju-87 dive bomber ket rumbeng a mausar idiay Britania. Ikabilmi dagiti daanen a kotse iti serbisio...
  Nagsardeng ni Adolf. Nagulimek dagiti disenio. Kinuna ti Fuhrer:
  Dakkel ti panagduaduaak maipapan iti F -190. Nagbalin a nadagsen ti lugan ken saan nga umdas ti panagmaniobrana, mainayon pay, awan ti sistema a mangpunno kadagiti tangke kadagiti di makatignay a gas, a mangsukat iti nausar a gasolina. Gapu iti daytoy, mabalin pay ketdi a maitukkol daytoy a kotse babaen ti maysa a makauram a bala. Ania ti ibaga ni Tank maipapan iti daytoy?
  Ti nalatak a disenio ti SS, a nakatakder iti atension, kinunana:
  - Daytoy ti pagkurangantayo, naindaklan a Fuhrer. Nupay masapul a maibilang a medio naballigi ti pannakaikabil dagiti tangke, saan unay a nalaka a maapektaranda iti apuy ti kabusor ken maigiddato iti dayta salaknibanda ti piloto. No maipapan iti panagmaniobra, ngarud... Ti maysa a kabal ket agdagsen iti 120 a kilo, ket saan unay a nalaka kadatayo a palag-anen...
  Insingasing ni Possessed Adolf:
  - Padasen a pasayaaten dagiti aerodynamic a kalidad ti Fokken-Wulf. Kangrunaanna gapu iti pannakakissay ti timbang, kasapulan a ikurba dagiti murdong ti payak tapno mapaadu ti makontrol ken kinamaniobra ti lugan. Maysa pay, mangikabil daytoy iti proteksion para iti likudan a hemispero... No maipapan iti lokasion ti makina iti sango ti kabina ti piloto, daytoy ti mangsalaknib iti piloto, ngem kasapulan a ti lugan ket addaan iti ejection device. Sabagay, ti mismo a sukog ti motor ket mabalin a mapagbalin nga ad-adda a naurnos, a sigurado a rumbeng nga ikabilangan dagiti industrialistatayo. Sabagay, kasanon ti trabaho iti ME-309?
  Medio nakigtot ni Messerschmitt :
  - Agtartrabahokami iti daytoy, naindaklan a Fuhrer. Ikari dagiti nakuenta a kababalin a mangpaadu iti kapartak ti lugan, agingga iti 740 a kilometro iti kada oras, no armado iti pito a punto ti panagpaputok! Daytoyto ti kabibilgan nga ipapatay para kadagiti Briton...
  Insingasing ni Adolf:
  - Naparpartak koma nga aramiden ti panagleppas. Ket sika, Speer, papartakenmo ti pannakapataud ti baro a napartak ti panagputokna a 30-milimetro nga eroplano. Mabalin met a sibaballigi unay a mausar dayta a pangpaltog kadagiti puntiria iti daga ken maibusor kadagiti eroplano ti kabusor! Rumbeng a sukatan ti baro a ME-309 ti dati a ME-109. No maipapan iti ME-262 jet machine-yo, anian, adu ti disbentahana: nadagsen ti dagsenna, nababa ti operational reliability, nalabes ti accident rate... I-sketch-ko a mismo ti jet a kasapulantayo.
  Rinugian ni Adolf Hitler ti nagdrowing iti kotse, nga inusarna ti pannakaammona kadagiti moderno a jet fighter. Nupay kasta, saan a dagiti moderno unay, no di ket manipud agarup dekada limapulo, tapno maibagay dagitoy iti agdama a lebel ti produksion ken teknolohia. Naisangsangayan ti impaayna nga atension iti teknolohia a panangbalbaliw iti wing sweep. Panangilawlawag iti amin a pagimbagan ti kasta a disenio:
  - Bayat ti panagdisso ken panagtayab, bumassit ti panagwalis, ken bayat ti panagtayab ket umadu. Gapu laeng iti daytoy, ti mannakigubat nga addaan iti moderno a makina a ME-262 ket makapapartak iti 1,100 a kilometro iti kada oras. Ket basbassitto unay ti dagsenna.
  Kinita ni Messerschmitt ti diagram, inkurbana ti nangato a kalbo a mugingna sa inruarna:
  - Naglaing! Ngem ni Fuhrer-ko, sadino ti nakaalaam iti kasta a nauneg a pannakaammo iti aerodynamics?
  Sisisirib nga inkidem ti nasam-it nga Adolf dagiti matana:
  - Komusta met ngay ti aerodynamics? Ti nasagut a tao ket kadawyan a nasagut iti amin a banag! Ket ti mediocrity ket mediocrity met idiay Africa! Ania ti dakes iti bomber ti Arado? Ipakitam kaniak ti diagram?
  Napardas ti panagkita ti hit-and-miss a ni Fuhrer ket negatibo ti panagkidemna:
  - Saan, saan nga aramiden dayta! Saan a nasayaat ti ideya nga addaan iti trolley, gapu iti dayta saan nga agsubli ti eroplano ken madungpar. Kasapulan ti gagangay a maibaw-ing a landing gear. Panunotem ti sumagmamano a panagbalbaliw iti disenio para iti nasaysayaat nga aerodynamics. Awan ti di kasapulan nga imbension, ngem buyogen ti kinalaing.
  Nagmauyong ni Adolf ket nangaramid iti sumagmamano pay a komento:
  - Ti eroplano a Gryphon Xe-177 ket addaan iti nakaro a di mapagtalkan a planta ti koriente. Masapul a masukatan a dagus dayta, nga addaan kadagiti kaudian a makina a piston, nga idi damo uppat ti agsina a nakatakder. Kalpasanna kadagiti moderno unay a makina nga addaan iti bileg a 2950 horsepower. No maipapan iti abilidad a mangdungpar manipud iti nangato a kangato ken iti panagsaludo, ngarud... Rugian a padur-asen ti Xe-277, daytoy a makina ket agbalinto met nga igam ti nemesis. Ngem ti kangrunaan ket dagiti jet bomber. Daytoy ket maysa a prioridad nga aramid. Kas pagarigan, kastoy koma ti kasasaad ti Yu-287.
  Nangaramid manen ti Fuhrer iti sketch nga addaan kadagiti payak a naiyanud iti sango, nga inlawlawagna ti sumagmamano a nuances kadagiti disenio. Napasnek ti pannakaawit ni Adolf, a mangipakpakita iti sumagmamano a diagrama. Nangnangruna ti awan ipusna a bomber . Ket a ti disenio ti flying wing jet machine ket ad-adda ngem makakari. Ket maigiddato iti dayta, kabaelan ti lugan a bombaen uray ti teritoria ti E.U. Direkta nga impasimudaagna a dagiti disenio manipud iti intero nga Europa ken uray dagiti Judio ti rumbeng a makiraman iti trabaho. Kamaudiananna naamirisna nga umdasen ti kinaokupado dagiti disenio, siaasi a pinalubosanna ida, a ni laeng Lippisha ti nabati. Impukkaw ti Fuhrer:
  - Ket dawatek kenka, Alejandro, nga agtalinaedka! Maited kenka ti annongen a mangparnuay kadagiti baro, epektibo unay nga igam.
  Nasdaaw ni Lippisch:
  - Agyamanakto kenka, Fuhrer!
  Rinugian nga ilawlawag ni Hitler the Terminator:
  - Sika, siempre, ammom ti teoria ni Wieselsberger , a dati a katulongan ni Propesor Prandtl idiay Göttingen. Isu ti immuna a nangpataud ti teoria ti impluensia ti iskrin iti baba a rabaw...
  Nagtung-ed ni Lippisch, nga umis-isem:
  - Ammom unay, Fuhrer-ko! Wen, ammok daytoy a teoria!
  Intuloy ni Possessed Adolf:
  - Masapul nga agaramid tayo ti ekranoplan - maysa a klase ti hybrid ti torpedo boat ken seaplane. Aktual a nababbaba nga amang ti panagtayabna, agarup 20-40 a sentimetro manipud iti danum. Iti daytoy a kaso, ti masa ti angin a mangsuporta iti bilog nga ekranoplan ket buklen ti dua a paset. Ti maysa ket nagyelo a karayan iti sirok ti payak; ti sabali - imbes a saan a napateg - ket rummuar manipud iti sirok ti payak iti lugar ti likudan nga igid ken kanayon a mapno manen iti angin nga aggapu iti ngato, manipud iti murdong ti payak.
  Sidadaan a pinasingkedan ni Lippisch:
  - Pudno a kasta ti Fuhrer-ko!
  Intuloy ni Possessed Adolf:
  - Nupay kasta, ti kangrunaan a masa ti angin ket agtalinaed iti baba ti rabaw ti bering ken mangpataud ti presion sadiay a dandani kapada ti presion ti kapartak. Daytat" mangakem iti maysa a kita ti air skating rink a "agtulid" ti bilog nga ekranoplan a kasla relo! Ti immuna a tao a nangusar iti daytoy iti praktis ket ti Finlandes nga inheniero a ni Kaario .Nangaramid iti simple a rektanggulo a payak-sleigh nga agtaytayab iti rabaw ti niebe babaen ti panangusar iti iskrin ken nakaawat pay ketdi iti patente para iti dayta. Daksanggasat ta saan nga inapresiar ti militar ti kasta a natakuatan idi agangay. Kunada nga inaramid ti Ruso a propesor Levkov dagiti umasping nga eksperimento... Kayatna a sawen, mabalin nga agbalin daytoy a baro a milagro nga igam, a makabael a mangitulod kadagiti bomba, torpedo, ken mangidisso kadagiti tropa iti kosta ti Britania, iti kapartak ti eroplano, ken iti... isu met laeng a tiempo a di makita ti radar. Plus ad-adu pay a makadadael a panangraut kadagiti barko ti Ingles! Umanamong?
  Nag-fumble ni Lippisch iti imana, nangibukbok kenkuana dagiti makatulong a serbidora iti sumagmamano a tubbog... Kalpasan ti panaginumna bassit, kinuna ti disenio:
  - Wen, nabaknang daytoy nga ideya, nupay addanto sumagmamano a teknikal a parikut. Kas pagarigan, ti sustainability...
  Nagtung-ed ti nasam-it nga Adolf iti nainggayyeman a pamay-an:
  - I"ll sketch out a rough diagram for you, nasaysayaat no aramidem, ket sika a mismo ti mangpasileng kadagiti babassit a teknikal a detalye. Rumbeng nga atiddog ti bagi, mangipalagip iti fuselage ti eroplano, nga agayus iti agong ti dolphin cockpit, convex windshields ken turbojet engines.... Nupay posible nga agtrabaho met dagiti piston engine kadagiti umuna a modelo. Ket inton maguyod daytoy a colossus iti nalawa a danum, makatuleng ti panagngaretnget dagiti makina ket bumtak ti akikid a manangraut a bagi a kas iti balyena, a mangipuruak iti ulep ti spray. Mind you, kabaelan daytoy a colossus ti agdardaras a kas iti mannakigubat sumagmamano a metro manipud iti rabaw ti danum.
  Nagsippayot ni Lippisch gapu iti pudno a panagdayawna:
  - Nabaknang ti imahinasionmo, Fuhrer!
  Ad-adda pay a nagbalin a napaltiingan ni Dashing Adolf:
  - Siempre maysa dayta a milagro nga igam. Ngamin, saan a mabuteng dagiti ekranoplan iti aniaman a bagyo. Saanda a mabuteng iti yelo - agtayabda iti rabaw dayta. Saanda nga agpegpeggad gapu kadagiti nadam-eg a ngiwat ti karayan ken bato iti igid ti baybay, a mabalin a maburak dagiti gagangay a barko, ket dagiti narabaw a daga kaaduanna a kasla danaw dagiti ubbing. Kabaelanda ti mangidisso kadagiti tropa iti sadinoman: manipud iti kosta ti Africa ti Skeletons nga addaan kadagiti sairo a reef-na, agingga iti agpada a kosta ti Estados Unidos, dagiti daga ti Arctic ti Canada ken Alaska. Adda sumagmamano a gasut kadagitoy a makina, ket matnag ti Britania iti dua a bulan.
  Sibabain a kinuna ni Lippisch:
  - Ket dagiti pagminasan?
  Nagkatawa ti Fuhrer:
  - Dayta ti eksakto a pagminasan! Saanda nga agpeggad uray iti sirok ti rabaw ti dandanum wenno iti narabaw! Kasta met dagiti torpedo manipud kadagiti submarino. Ket isu a mismo ket maysa a nasayaat nga igam a panglaban kadagiti kaaduan a narang-ay a submarino, a mangdungpar kadakuada babaen kadagiti depth charge. Kanayonanna, dagiti ekranoplane mabalinda ti agpaputok kadagiti missile ken mina kadagiti barko ti kabusor. Wen, siempre, iyam-ammok kadakayo ti disenio dagiti naigiya a bomba. Ket siempre, dagiti panagdisso... Maysa a nasayaat a pamay-an ti panangipaay kadagiti puersa ti panagdisso, saan laeng nga iti infanteria, no di pay ket kadagiti tangke! Kalpasanna, maminsan nga agbaliw ti intero a kinatao ti gubat! Maawatanyo kadi ni Lippisch, ania a negosio ti pagtalkannaka ti Fuhrer?
  Ad-adda a siuulimek a dinamag ti disenio:
  - Komusta met dagiti awards?
  Pinasingkedan ni Serious Adolf:
  - Siempre, dagiti kaparabur unay, maysa a landok a krus nga addaan kadagiti diamante, daga, kolonia, sakup! No parmekentayo ti intero nga Africa, addanto umdas a daga para iti amin!
  Kinuna ni Lippisch:
  - No maited ti kuarta ken pondo, nakasaganan ti ekranoplan, ngem... adda met proyektok para iti tailless fighter.
  Nagdardaras ti Terminator Fuhrer a nangipatalged iti imbentor:
  - A tailless jet bomber , I"ve already sketched it out, dagiti dadduma ti mangasikaso iti dayta. Anian a kombeniente ken mannakigubat! Napatpateg dagiti ekranoplanes gapu ta dagitoy ket maysa a pundamental a baro nga igam... Mainayon pay, ti kompania ti Gotha ket addaan kadagiti talentado unay a disenio a mangaramid iti daytoy. Kabayatanna, agtrabahoka kadagiti ekranoplane. Iti pangkaaduan, ita adu ti naganat a banagko, kasapulak pay laeng ti makisarita kadagiti heneral ti tangke... Maited kadakayo ti bilin...
  Pinanawan ni Lippisch ti Fuhrer a napaltiingan unay. Napanunot ni Adolf a nalabit nasaysayaat no umuna a makisarita kadagiti nuklear a pisiko maipapan iti panangparnuay iti atomiko ken, iti masanguanan, iti bomba a hidrohena, ngem inkeddengna a saan unay nga aramiden, a kargana ti bagina ken iti dadduma a tattao iti maminsan.
  Adda sumagmamano a disenio, agraman dagiti kalatakan: Porsche ken Aders. Iti sapasap, no dagiti Aleman ket addaan iti kualitatibo a kinatan-ok kadagiti Sobiet iti aviation ken ti armada ti submarino (nupay saan nga amin ket aminen daytoy!), ngarud ti armada ti tangke ti Panzervale ket madlaw a naud-udi. Nangnangruna, dagiti lugan ti Soviet a KV, ti T-28, T-34, ket nangatngato ngem dagiti Aleman iti kabal ken armas, ken ti T-34 met iti panagmaneho. Nupay kasta, saan nga umdas ti kapigsa dagiti paltog dagiti tangke nga Aleman para kadagiti Ingles a Matildas ken Cromwell, uray pay dagidiay sigud a pinarang-ay dagiti disenio dagiti Churchill ken Challenger. Saan a madakamat ti kinakapuy ti kabal dagiti disenio ti Alemania...
  Gapu ta inawisna dagiti sangaili nga agtugaw, rinugian ti Fuhrer a binasa ti moral:
  - Daksanggasat ta ti Alemania ket agdama nga awan ti mapagtalkan nga anti-tank gun... Naikkan iti 50-mm T-3 gun, mabalinda laeng nga i-stroke ti kabal ti Matilda wenno KV... Ngem simrek ti Matilda iti serbisio iti Britania uray sakbay pay a nangrugi ti Maikadua a Sangalubongan a Gubat. Dakami a mismo ti nakatiliw ken ni Matildas, a di makastrek ti kabal ti sango. Bueno, saan pay ketdi a makastrek dagiti Soviet KV iti sikigan wenno kasko. Ti maximum a maaramidan ti luganmi ket mangburak iti riles! Kayatna a sawen, dakayo a disenio inkabilnakami iti kasta a posision a napigpigsa nga amang dagiti tangke ti kabusor ngem ti tangketayo no maipapan iti kabal, ket dagiti baro nga American "Grants" ken dagiti "Shermans" a nakasagana para iti masa a produksion ket nangatngato iti armas. Saan a madakamat dagiti lugan ti Russia nga addaan iti 76mm a kanyon. Ket kasano nga itungpalmo ti trabaho a mangparnuay kadagiti baro a tangke, nangnangruna babaen ti 88 mm a paltog.
  Nariro a simmungbat ti Porsche:
  - Siempre, ar-aramidenmi dagiti umasping a panagdur-as, naindaklan a Fuhrer. Idi Mayo 26, inikkannakami ti Armaments Directorate iti order para iti 45-tonelada a tangke a ViK -4501. Rumbeng nga eksakto a kastoy, nga addaan iti 88 mm a paltog a panglaban iti eroplano a mabaliwan a torreta ti tangke. Addaantayon kadagiti umuna a drowing. Mabalinmo a pamiliar ti bagim kadakuada, naindaklan.
  Insaludsod ti Fuhrer:
  - Dakayo kadi nga Aders?
  Nagtung-ed ni Erwin:
  - Idi pay dekada uppat a pulo, sibaballigi a nasubok ti vk -3001. Maysa a baro a nadagsen a lugan, nga addaan iti 75 mm a kanyon. Adda umasping nga igamtayo iti modelo a kontra-tangke, ngem saan pay a naikabil dayta iti masa a produksion. Kanayonanna, naaramid ti trabaho a mangparnuay iti T-6, nga agdagsen agingga iti 65 a tonelada. Ket nalaglag-an a modelo a 36 a tonelada. Padasenmi ti naindaklan a Fuhrer.
  Ni Adolf, nga iladawanna ti bagina nga ammona ti amin, rinugianna a dagus a sukimaten dagiti drowing. Adtoy dagiti immuna nga esketser ti nakabutbuteng a "Tigre", ti kalatakan a tangke ti Alemania idi Maikadua a Sangalubongan a Gubat. Nagbalin a nalatak daytoy a kotse bayat ti Kursk Bulge. Idi panawen ti Soviet, kaaduanna a naumsi dagiti "Tigre," ngem kalpasanna ad-adda a nagbalin nga objektibo ti kababalin maipapan iti daytoy a kotse. Iti panawenna, daytoy a tangke, siempre, ket saan a dakes. Bayat ti umuna a dakkel a panaglalaban kadagiti KV-mi, tallo a Tigre ti nangtukkol iti sangapulo a lugan ti Soviet, ket naglibasda a mismo nga awan ti nadadael. Ti kangrunaan a pagimbagan daytoy a lugan ket ti nabileg a 88-mm a kanyonna, a nabayagen nga awan ti maikari a kalabanna. Nupay kasta, iti Kursk Bulge, iti laksid ti kualitatibo a kinatan-ok iti teknolohia, dagiti Nazi ket naabakda pay laeng... Dagiti estadistika iti pannakigubat a panagusar iti daytoy a lugan, ken kasta met ti ratio dagiti pannakapukaw, ket sapasap a mangibagbaga daytoy a kas maysa kadagiti kasayaatan a lugan ti ti Maikadua a Sangalubongan a Gubat. Ngem makita met iti mata dagiti pagkurangan. Nadagsen a dagsen a 56 a tonelada, nga addaan iti kabal a 100 laeng a milimetro (80 laeng a sikigan!), nangato a kangato, awan ti rasional nga anggulo ti bakras ti kabal ken nakapuy a panagmaneho. Iti sapasap, ti tangke ti IS-2, a sangapulo a tonelada a basbassit ti dagsenna, ket nangatngato ngem ti tigre agpadpada iti kabal ken armamento... Ngem daytoy a tangke ket nagparang laeng idi Pebrero 1944. Ti "Royal Tiger" ket sapasap nga agdagsen iti 68 a tonelada, nga addaan iti frontal armor a 180 milimetro... Siempre, ti kasta a tangke ket saan a maibagay para iti gubat idiay Africa, iti disierto, para iti panagdisso, maysa laeng a makina a kasla lapayag ti damili nga addaan saka ti damili. Saan, siempre, para iti panawenna, epektibo unay ti "Royal Tiger," mabalinna a dadaelen ti sumagmamano a tangke ti kabusor iti maysa a gubat, ket naminsan a pinatumbana ti duapulo ket lima a "Sherman" iti uneg ti maysa nga oras. Kasla adda impormasion maipapan iti duapulo ket tallo a tangke ti T-34 a dinadael ti Tigre bayat ti maysa a laban. Ngem uray kaskasano, daytoy a tangke ket basta pannakaiparangarang ti di nainkalintegan a panangusar iti bileg ken dagsen. Ngem, kas pagarigan, ti tangke ti Soviet T-54... Maysa a kita ti pannakaiparangarang ti naballigi a nainkalintegan a pannakausar dagiti aktual a napalabas a teknolohia ti Maikadua a Sangalubongan a Gubat.
  Desidido a kinuna ti Fuhrer:
  - Saan, appo! Saan a maibagay daytoy a proyekto! Panagaramid iti lugan nga agdagsen iti limapulo ket innem a tonelada nga addaan laeng iti 100 a milimetro a kabal... Sadino ti ayan ti maipagpannakkel nga Aleman nga episiensia ken rasionalidadtayo?
  Sibabain a kinuna ni Aders:
  - Ti French S-2, nga addaan iti kadagsen a 70 a tonelada, ket addaan iti kabal a 45 milimetro...
  Sipupungtot a nagsardeng ti Fuhrer-Terminator:
  - Daytoy ket tangke manipud idi panawen ti Umuna a Sangalubongan a Gubat. Ngem ti Russian KV-2 ket addaan iti 152-millimeter howitzer ken agdagsen iti 52 a tonelada. Ngem daytoy ket 152 milimetro, saan a 88.
  Ngarud, itedko kadakayo ti trabaho a 88-mm a kanyon a 71 a kalibre, para iti tangke nga addaan iti kadagsen a saan a nasursurok ngem uppat a pulo a tonelada ken frontal armor a di kumurang a 180 a milimetro, sikigan ken kasko a 150 a milimetro, makina nga innem a gasut , pito gasut a kabalio. Ket daytoy a tangke ket rumbeng a maikabil iti masa a produksion iti kaudian, iti innem a bulan.
  Nagpudaw dagiti Aleman a disenio ket nagkintayeg dagiti imada. Siuulimek a kinita ida ni Alejandro. Pudno a narigat unay ti trabaho; armamento ken kabal a gagangay iti modelo a "Royal Tiger" a 1944, ngem masapul a pagtalinaedem a bumaba ti dagsenna iti 28 a tonelada! Nupay kasta, imbilang ni Adolf daytoy a medio pudno, ket inikkanna pay ketdi ti Porsche iti nainggayyeman a panangsapsaplit iti abaga:
  - Don"t be upset, siak a mismo ti mangidrowing kenka iti optimal scheme a mabalinmo ti agbiag iti kasta a medio bassit a timbang. Saanak a tirano, no di ket rasionalista. Masapul laeng nga adu ti mangbangon manen. Nangnangruna, ti panangikabil iti transmission ken makina a sangsangkamaysa.
  Naliday a kinuna ni Aders:
  - Daytoy ti mangpataud iti sumagmamano a parikut para kadatayo. Nangnangruna, ti kasta nga urnos ket addaan kadagiti sumaganad a disbentaha....
  Nasinga ni Tough Adolf:
  - Siempre, addanto sumagmamano a parikut, ngem iti prinsipio nalaka a maikkat dagitoy. Nangnangruna iti teknikal a termino. Ngem mabalinmo nga iposision ti makina nga ad-adda a kompakto, iyakar ti suspension ken... Masapul a maipababa ti kangato ti tangke iti dua a metro, ken rumbeng a maikabil dagiti tripulante a nakatakder, kalpasanna ad-adda a rasional ti amin.
  Rinugian ti Fuhrer ti nagaramid iti sketch, maysa a kita ti drowing, ti kita ti kalatakan a tangke ti Soviet iti panawen kalpasan ti gubat, ti T-54. Daytoy a lugan ket naballigi unay nga isu ket nailansa idi 1947 ken naus-usar idi las-ud dagiti gubat idiay Afganistan kadagiti Taliban;dagiti tropa ti Irak ket nakirangetda iti Buyot ti E.U. idi las-ud ti Bagyo ti Desierto ken Operasion a Shock and Awe wenno Iraqi Freedom . " Iti dagupna, nasurok a 70 ribu kadagitoy a tangke ti napataud. Ket a naballigi unay ti kotse. Buyogen ti kadagsen a 36 a tonelada, frontal armor a 200 milimetro, ken kanyon a 100 milimetro ti kalibre. Daytoy a kita ket sibaballigi a nakiranget kadagiti agpada nga Amerikano a Paton ken Pershing idi las-ud ti Gubat ti Korea. Isu a para iti daytoy a teknolohikal a lebel ti modelo ket maibagay unay ken realistiko para iti pannakaipatungpal. Ket medyo nalaka a maaramid - nalaka... No maipapan iti Aleman a 88-mm 71 El a kanyon, umdasen a makastrek dayta para kadagiti amin a tangke ti Maikadua a Sangalubongan a Gubat (malaksid iti sango a kabal ti IS-3, a simrek iti serbisio idi Mayo 1945!). Ti ngay IS-3? Nagsayaat ti tangke no maipapan iti kabal, ken ti torreta, a naikkan iti sukog ti pike. Pudno, nakapuy ti panagmaneho, ket di nagbayag naisardeng dayta. Kalpasanna adda sumagmamano pay a modelo, ti IS-4, ken dadduma pay agingga a nagnaedda iti IS-10, a napanaganan manen iti T-10 kalpasan ti ipapatay ni Stalin. Ket daytoy ti nagbalin a maudi a nadagsen a tangke ti Soviet. Imparit ni Khrushchev ti amin a pannakapataud dagiti nadagsen a lugan, ket dagiti simmaruno kenkuana saanda a rinebisar daytoy!
  Iti pangkaaduan, kasapulan kadi dagiti Aleman ti tangke a nadagdagsen ngem uppat a pulo a tonelada, no uray iti kalalainganna a tangke makaikabilda iti kanyon a makastrek iti 193 milimetro a kabal iti kaadayo a 1000 a metro?
  Napartak a binaybay-an dagiti Americano dagiti nadagsen a tangke, ket ti kadagsen ti Pershing ket saan a nasursurok ngem 42 a tonelada, ken ti Sherman ket sapasap a 32. Ngem kalpasan a nalawag a dandanin bumtak ti gubat iti USSR, nagparang ti maysa a monster nga addaan iti 120-mm kalibre a paltog ken ti umuna a kapartak ti projectile a dandani 1000 a metro iti kada segundo. Nupay kasta, di nagbayag, naupay dagiti Americano iti daytoy a tangke. Sakbay ti panagparang ti IS-10, ti kalatakan a tangke kalpasan ti gubat ket ti IS-4, nga addaan iti frontal armor a 250 milimetro ken side armor a 170... Mapagtalkan a lugan, nupay nasurok nga 60 a tonelada ti dagsenna. Uray kaskasano, masapul nga ikomisionmo ti pannakaparsua ti nadagsen a tangke para iti Alemania, ngem saan a nasursurok ngem 50 a tonelada. Kas pagarigan, ti IS-10 ket agdagsen laeng iti 50 a tonelada, addaan iti frontal armor a 290 milimetro ken paltog a 125 milimetro... Sabagay, ania a kalibre ti kababalligian? Bayat ti gubat, dagiti kalatakan a modelo da Sherman ken Churchill ket addaan iti kabal a 100 ken 152 milimetro (frontal). Bueno, medio nasayaat ti panangsaranget dagiti "Royal Tigers" iti dayta... Ngem nangrugin a naud-udi bassit ti "Panther" iti 75-mm caliber, uray no saan nga umdas ti nangato nga umuna a kapartak ti projectile. Gapuna, nagparang dagiti "Panther" nga addaan iti 88-milimetro a paltog, nupay idi laeng ngudo ti gubat, ket sumagmamano laeng kadakuada. Ngem ti kinapudno nga awan ti plano ti Wehrmacht a mangarmas manen kadagiti tangke ken paltog a panglaban iti tangke nga addaan iti dakdakkel a kalibre ipasimudaagna a maibagay daytoy a kasasaad iti amin. Pudno nga adda ti Jagdtiger self-propelled gun nga addaan iti 128-mm a kanyon ken 250-mm a frontal armor, ngem 71 laeng kadagitoy ti napataud ken iti kasta a bassit a kaadu dida maimpluensiaan ti kurso ti gubat. Sabagay, ti makapainteres ket idi simmuko dagiti Jagdtiger, 43 pay ti nagtalinaed iti serbisio, a mangipasimudaag iti nalabes a panagbiag ti kasta a makina.
  Sabagay, imbilin ni Stalin a dagus nga armado ti IS-2 iti 122 mm a kanyon, nupay nalabes ti makastrek a bilegna para kadagiti tangke ti Alemania (malaksid kadagiti "Royal Tiger", ngem 458 laeng a kasta a tangke ti napataud). Adu ti nangbalakad iti diktador a limitaranna ti bagina iti 100-mm a bariles. Ket pudno a ti T-100 self-propelled gun ti nagbalin a kasayaatan no maipapan iti pakabuklan a kababalinna iti pannakigubat. Ngamin, no dakdakkel ti kalibre, basbassit ti suplay dagiti shell, nababbaba ti rate ti apuy, ti damo a kapartak ti projectile, ti range ken kinaumiso ti apuy... Ngem dagiti Aleman ti addaan iti kadakkelan a tangke, ti T- . 4, ken dagiti self-propelled guns a naibatay iti dayta, ket agdagsen laeng iti 22-24 a tonelada. Nupay kasta, naballigi unay ti Panzer self-propelled gun: dandani agpapada ti armamento ken frontal armor ti Panther iti bukodna, nga addaan iti kasta a nababa a dagsen ken kangato. Masapul nga ibilin ti pannakairuar dagiti mas simple ken nalaka a Panzer iti produksion .
  Ket ti ngay kalibre ti paltog? Para kadagiti paltog a panglaban iti tangke, dakkel unay ti kalibre a 128 milimetro;nasaysayaat nga usaren dayta kas igam a pangraut, ken pilien ti nagbaetan ti 105 milimetro.
  Impakita ni Adolf kadagiti Aleman a disenio ti diagram:
  - Daytoy ti baro a nalimed nga igamtayo! Rumbeng a ma-test ti tangke kadagiti sumaganad a bulan. Ti pannakausar dayta iti pannakigubat ket inton 1943. Kabayatanna, adda met proyektom a mangparnuay iti nadagsen a tangke nga addaan iti 105 mm a paltog. Kasta met dagiti nalag-an a self-propelled gun. Isu nga agtrabahokayo kakabsat.
  Sibabain a nagkedked ni Aders:
  - Ti disenio nga insingasingmo ket kasla makaawis, ngem ti parikut ket daytoy a tangke ket saan nga adda iti espiritu dagiti tradisiontayo... Ket dagiti tripulante ket saan a komportable...
  Imbes a sumungbat, imminum ni Adolf iti tubbog ket insingasingna:
  - Baka mabalintayo ti mangaldaw, kakadua. Iti pangkaaduan, daytoy a tangke ket mabalin a mapataud iti adu, ket diak pagarupen a dagiti Americano ken Briton ket mangpataud iti nasaysayaat a banag sakbay nga agpatingga ti gubat. Ket ita nga aldaw mabalinmon ti mangan iti bassit a karne...
  Napardas nga insagana dagiti babbalasitang ti lamisaan. Ni Alexander, a naamirisna a ti tian ti Fuhrer, a nasuso manipud iti karne, ket mabalin nga agsakit, pinilina ti agtalinaed a napudno iti bagina, ket nangan laeng iti bassit nga sturgeon, bayat a malagipna ni Sobakevich manipud kadagiti "Natay a Kararua"-da. Hmm , so far kasla umiso ti ar-aramidenna amin. Ikabilna ti ekonomia iti gubat, ideklarana ti naan-anay a gubat, mangipasa kadagiti linteg a rumbeng koma a naadaptar idi pay 1939... Ti kinabannayat ni Hitler iti militarisasion ket nangiturong iti kinakurang dagiti armas, ken eksakto iti kuantitatibo a termino... Maysa pay, ti nalatak nga MP- 44 assault rifle... Nagsayaat kadagiti kababalinna iti pannakigubat maysa a banag nga iti dadduma a pamay-an ket nasaysayaat pay ngem dagiti immuna a modelo ti Kalashnikov. It"s just a bit heavy... Baka talaga a mabalintayo nga usaren ti AKM assault rifle a pangibatayan? Eh, nasayaat koma no mangaramid iti igam a mangtipon iti kinaumiso ti American M-16 iti rate ti apuy ken kinamapagtalkan ti AKM. Iti pangkaaduan, saan a patas ti panagrang-ay ti irarang-ay. Kas pagarigan, dagiti makina kadagiti tangke saanda a nangnayon iti adu a bileg, ngem nagbalin a naan-anay a di madanon ti kompiuter. Ngem adda pannakaammona iti masakbayan, ngem ania ti maitukonna no maipapan iti, kas pagarigan, kasukat ti lana. Agingga ita, uray idiay America dida pay nasursuro no kasano ti epektibo a mangpataud iti gasolina manipud iti karbon! Iti laksid ti panagngato ti presio ti lana. Bueno, ania pay ti maitukonna. Dynamic protection, turbogenerator engines... Ket mapasamak daytoy, ngem naladladaw bassit, tapno saan nga agdardaras nga ag-lay out kadagiti trump card. Iti pitopulo a tawen, adayo ti panagrang-ay, ngem agingga a maparmek ti kinalakay, sakit met, ket saan a Dios ti tao! Maysa pay, iti sumagmamano a wagas adda pay ketdi ti panagsubli... Kas pagarigan, iyaadu ti relihioso, nangruna idiay Russia ken ti law-ang kalpasan ti Soviet, kasta met kadagiti pagilian nga Islam. Ngem impadto dagiti naindaklan a managpanunot idi Renaissance ken moderno a panawen nga in-inut a matay ti relihion!
  Ngem karkarna ta dumakdakkel ti religious extremism... Ket ad-adda a makibiang dagiti papadi iti politika ti estado. Ket iti daytoy a kasasaad, saan a maawatan ti pagalagadan dagiti agtuturay;talaga kadi a sipapasnek a patienda a ti kinapudno ket adda iti Ortodoksia wenno Islam? Amin dagitoy nga edukado ken masirib a tattao? No saan, ania ngarud ti serserbi ti panangbaybay-a iti sekular a modelo ti panagbalin nga estado? Para iti kinaepisiente iti panangtarawidwid iti masa? Ngem eksakto nga Ortodoksia ti nangpaneknek iti kinaawan epektona kas relihion ti estado... Ti kinapudno ket, gapu ta addaan iti pormal a nakaibatayan ti Kinakristiano ken, umuna iti amin, ti Baro a Tulag, ti Ortodoksia ket addaan kas nakaibatayan ti pasipista a sursuro: dikay sarangten dakes ken ayatem ti kabusormo! Ngem maigiddato iti dayta, agresibo ti aktual a pagalagadan ti imperio ken kasapulanna ti kinaranggas ken panangparmek. Daytoy ti mangpataud iti panagsusupadi ti porma ken esensia. Uray no adu a tattao ti saan a sipupuot a makaawat iti daytoy, sipupuot a mariknada dayta!
  Gapu iti daytoy, saan nga epektibo ti sursuro ti Orthodox, awanan iti lohika, ikagkagumaanna ti agbalin nga imperial ken Kristiano nga aggigiddan. Ket ti Cristiano kaipapananna ti Judio ken pasipista! Ngamin, ti Biblia ket gistay interamente nga insurat dagiti Judio, ken mabalin nga interamente pay ketdi, gapu ta kuna ni Apostol Pablo a dakkel ti bentaha dagiti Judio gapu ta naitalek kadakuada ti sao ti Dios! Kayatna a sawen a saan koma a patien ti maysa a Ruso ti Biblia! Kayatna a sawen a kasapulan ti sabali a pammati, ngem saanen a naibatay iti Kasuratan dagiti Judio... Ania? Rumbeng a patanoren dayta dagiti aduan kapadasan a propesional ken sikologo iti sidong ti panangiwanwan ti FSB! Kalpasanna adu a kontradiksion ti sibaballigi a marisut...
  Masapul a maibaga a ti ubing a mangbasbasa iti Ebanghelio ket pulos a saan nga agbalin a napigsa, natured, naulpit a mannakigubat a mangay-ayat iti Russia! Ken ania a pagilian ti nalatak iti Biblia? Israel!
  Pudno, ni Adolf a mismo ket naabbungotan, daytoy nga agay-ayam, gapu ta nasarakan ti bagina iti lugar ni Hitler, ket saan a pulos a mangpainget iti pannakaidadanes dagiti Judio. Maisupadi ketdi, tagiragsaken dagiti makagunggona a Judio dagiti pagimbagan ken agtrabahoda para iti Third Reich. Awanton ti kasta a kinaaleng-aleng a kas iti panangpaltog kadagiti Judio a sientista wenno artista! Ngem nasapa pay a mawaswas dagiti linteg a maibusor kadagiti Judio. Umuna, mabalin a di maawatan dagiti tattao, ken maikadua, daytoy ket gubuayan ti kinabaknang ken natibker unay a gubuayan! Ngem siempre, posible a paluknengen dagiti anti-Semitiko a pagalagadan a kasukat ti suporta dagiti Judio.
  Ania ti aramiden iti Papa? Adayo a saan a nasayaat ti relasion iti Vatican, ngem ti silulukat a gubat ket mangyeg laeng iti pannakadangran iti daytoy a tukad. Kayatna a sawen a kasapulam ti agsapul iti suporta ti Vatican, ngem maigiddato iti dayta, ipilitmo dagiti interesmo... No nasayaat, ikabilmo ti monyeka iti trono ni Pedro ket in-inut a repormaem ti relihion...
  Insinga ti Porsche ti kapanunotan ni Adolf:
  - Maragsakankami unay iti pangrabiiyo, Fuhrer!
  Siaasi nga immisem ti nasam-it nga Adolf:
  - Bueno, iti agdama makipagkitaak ken ni Himmler, ket kalpasanna bay-ak a sumangpet ni Heenseberg. Ket kitaenyo, kakabsat: naikkankayo iti nainget unay a deadline!
  Aggargaraw ti buyot ni Fuhrer iti ballasiw ti Africa. Ket dayta ti nangtengngel iti depensa maibusor iti USSR.
  No kalam-ekna, nangirugi ti Nalabaga a Buyot iti opensiba iti ledge ti Rzhev, ngem agur-uray sadiay dagiti Nazi ket nabalinanda a labsan ti danog. Iti abagatan, nagtengngel met dagiti Aleman, a nangtengngel iti direksion ti Oryol ken Kharkov. Ket iti asideg laeng ti Leningrad, dagiti tropa ti Soviet ti nakaaramid iti Operation Iskra, ngem dandani makabulan ti kapaut dagiti gubat ket nagatang ti balligi iti nangato unay a presio.
  Dagiti Kraut ket uray kasano ket nakalasatda iti kalam-ekna ti '42 - '43.
  Ngem no primavera, kaaduan a paset ti Africa ti naparmekdan. Ket subsuboken ti Fuhrer ti danum ti talna iti Britania.
  Medio nalamiis ni Churchill maipapan iti daytoy. Nupay agsagsagaba ti Britania iti pannakaabak kalpasan ti pannakaabak.
  It"s also not clear with Japan - ti Battle of Midway ket naabak babaen ti America, ken bayat a dagiti samurai ket mangkabkabilda iti dakkel a Yankee fleet a saggaysa. Ket saan a magunggonaan ti America iti kinatan-okna iti numero iti baybay ken iti tangatang.
  Kayat ni Hitler ti rumaut maibusor iti USSR, ngem uray kalpasan ti pannakaipakaammo ti sapasap, naan-anay a panagtignay, bassit unay ti pigsana para iti daytoy. Yantangay naiwaras dagiti Kraut iti intero nga Africa.
  No kalgaw ti Red Army a mismo ket nakasaganan nga umabante. Nupay kasta, gapu ta pinarmek dagiti Nazi ti Africa, mangbukelda kadagiti kolonial a tropa. Ket umawatda iti kanayonan a rekurso.
  Mausar dagitoy a mangpataud kadagiti tangke ti Leon, Tigre, ken Panther. Nupay kasta, saan nga interamente a naballigi ti datos a naited iti monster. Nangina unay, nadagsen unay. Pudno, para iti depensa ti Panther ket nasayaat a mangdadael iti tangke, nga addaan iti napartak a panagputok a kanyon.
  Ngem ti saan unay a naballigi ket ti "Leon", nadagsen, nangina, ngem saan unay nga epektibo. Nabileg unay ti paltog maibusor iti tallopulo ket uppat ken nalag-an a tangke ti Soviet, ken nababbaba nga amang ti kapartak ti panagputok ngem iti Panther ken Tiger. Ket ti kabal, nupay kasta, ket nasaysayaat ngem ti "Tigre", ken kasta met kadagiti rasional a bakras. Nagbalin a kasla dakkel a "Panther" ti "Leon" nga agdagsen iti siam a pulo a tonelada ken walo gasut a horsepower ti makina. Nupay kasta, medio naparpartak ngem iti pudno a pakasaritaan, simrek iti produksion ti "Tiger"-2, duapulo ket dua a tonelada a nalaglag-an. Asideg ti lebel ti proteksion iti "Leon", ngem ad-adda a mobile, nalag-an. Ti paltog, nupay kasta, ket addaan iti 88 mm a kalibre - kontra iti 105, ngem medyo umdas a mangdadael kadagiti amin a tangke ti Sobiet. Ket ti napateg ket ti naparpartak a rate ti apuy - walo a paltog kontra lima.
  Isu nga anak ti "Leon" ti Aleman, nalidem a henio a saan a nagramut.
  Natiliw dagiti Aleman ti intero nga Africa, agraman ti Madagascar, bayat ti kalgaw. Nabayag unay ti panaguray ni Stalin.
  Mabalin nga isu a mismo ti agbilbilang kadagiti Aleman a mangirugi iti opensiba. Nangruna a makita no kasano a sumangpet dagiti tangke ti Leon, Tigre, ken Panther. Ngem risuten pay laeng dagiti Kraut dagiti parikut iti nasipnget a kontinente.
  Nailiw ni Stalin ti kanito. Nangrugi ti panangraut dagiti tropa ti Soviet iti direksion ti Orel ken Kharkov. Sadiay laeng a nakasagana a naimbag dagiti Aleman. Ket saan a posible a maragpat ti taktikal a sorpresa. Impakita dagiti immuna unay a laban a nagsayaat ti panagaramid ni "Panther" iti depensa. Saan a dakes ken "Ferdinands". Nasayaatda met.
  Ket ti Tigre ket nabunga a tangke. Ket nasayaat ti iskorna. Aktibo a mangidepensa dagiti Aleman. Ken ibturan ti danog ti kabusor. Iti tallo a bulan a natangken unay a pannakidangadang, sangapulo ket lima laeng a kilometro ti immabante ti Nalabaga a Buyot. Ket nakapatpateg dagiti pannakapukawna.
  Dua a dosena nga eroplano nga Ingles ti nagtayab iti rabaw dagiti naka-camouflage a babbalasitang;nalabit awan ti nadlawda, ket mangrugin a mapukaw iti labes ti horizon, idi kellaat a nangngegan dagiti baro a mapagduaduaan nga uni. Imbilin ni Madeleine:
  - Tunggal maysa ket agidda ken saan nga aggaraw!
  Nagyelo dagiti babbalasitang, adda ur-urayenda. Ket kalpasanna nagparang dagiti nalag-an a transporter ken trak manipud iti likudan ti dune. No tingitingen ti disenio, naaramid dayta idiay Inglatera ken America. In-inut a nagturongda iti kabesera ti Tunisia. Medio nariribuk ni Madeleine. Patienna nga adayo pay laeng ti linia ti sango, a kaipapananna a saan pay a maaddaan dagiti Briton iti tiempo nga agparang. Wenno imbes ketdi, saanda koma nga agparang. Ket ditoy a sibubukel a kolum ti agdardaras. Nupay, nalabit, basbassit ngem maysa a batalyon... Siasinoda, ti sumagmamano a grupo ti pannakigubat, a nangliklik kadagiti disierto ti saan a pulos nga agtultuloy a sango, kayatna ti agsukimat iti likudan. Kasla lohikal dayta, nupay gapu iti teknolohia nalaka a makitada iti disierto. Uray kaskasano, kasapulam ti ag-radio kadagiti gagayyemmo, ngem saan a mangputok. Maysa pay, sangagasut laeng dagitoy, ken nasurok a tallo gasut ti Briton!
  Insippaw ni Gerda ken ni Charlotte:
  - Dagitoy ti Ingles! Daytoy ti umuna a gundaway a nakitak ida iti kasta nga asideg!
  Insungbat ti nalabaga ti buokna a gayyem, a medio nerbioso met:
  - Awan ti espesial! Ket karaman kadakuada adu unay dagiti nangisit!
  Kinapudnona, di kumurang a kagudua kadagiti Ingles ti nangisit. Ket in-inut ti panaggaraw ti adigi, ket agdungdung-aw pay laeng dagiti nangisit... Umas-asidegda...
  Ditoy a di maanusan ti nerbio ti maysa kadagiti babbalasitang, ket pinaputokanna ti submachine gun. Iti dayta met la a segundo, pinaltogan dagiti dadduma a mannakigubat, ket naladaw a nagtaul ni Madeleine:
  - Apuy!
  Sumagmamano a dosena nga Ingles ti namimpinsan a napukan, maysa kadagiti trak ti bimtak a gil-ayab. Di mangidumduma a nangpaltog ti dadduma pay a Briton. Ni Madeleine, a nangagaw iti kanito, impukkawna:
  - Mangipuruak kadagiti opensiba a granada a sangsangkamaysa!
  Dagiti babbalasitang manipud iti elite SS battalion "She-Wolf" ket mangipuruak kadagiti granada iti adayo ken umiso. Ket a nasanayda sipud pay idi ubingda, ken nagdalanda met kadagiti espesial a teknik . Daytoy ket no agsanayka iti electric shock, medio nabannayatka iti panangipuruak ken makigtotka. Inwaras met da Gerda ken Charlotte dagiti sagutda. Ket head over heels ken nabaliktad dagiti Briton... It"s so funny. Naiparna a paltoganda, ket agpukpukkaw pay laeng dagiti nangisit iti di maawatan a pagsasao. Talaga nga scumbags dagita...
  Ket ni Gerda ti mangpaltog ken mangipuruak, bayat nga agkanta met:
  - Adda bang-ar kadagiti pupils ti SS! Maysa a panagluksaw - maysa a nadungpar! Dakami ket she-wolves - simple ti pamay-anmi! Dimi kayat a guyoden ti ipus ti pusa!
  Agngaretnget met ni Charlotte kas sungbatna. Dagiti bala a pinaputokanna ti mangburak iti kalasag iti pirsay. Ket kalpasanna, i-gouge-da dagiti matada. Adtoy ti maysa a mabuteng a nangisit a lalaki a mangsapsaplit iti sikigan ti blond a kaduana babaen ti bayoneta. Ituprana ti dara kas sungbat. Kantaen ni Charlotte a kaduana:
  - Anghel ti bituen a nasipnget nga impierno! Kasla madadaelto ti amin nga adda iti uniberso! Masapul nga agtayabka iti langit a kas iti napartak a falcon! Tapno masalakniban dagiti kararua manipud pannakadadael!
  Ti Britaniko ket agtignay a saan nga organisado, kaaduan kadakuada ket kolonial a soldado: nangisit ken Indian, Arabo. Matnagda, aggyelo, wenno, iti kasumbangirna, agluksawda a sipipinget ket mangrugida nga agtaray nga aglikmut a kas kadagiti nauyong a liebre. Nupay kasta, umiso ti panagpaltog dagiti babbalasitang, ket uray no saan nga adayo ti panagtayab dagiti granada, napuskol dagiti pirsay! Manmano metten ti nabati a kabusor. Agpukpukkaw ni Madeleine iti Ingles, makatuleng ti timekna isu a dimo pay ketdi kasapulan ti megaphone:
  - Sumukokayo ket ispalenmi ti biagyo! Iti pannakakautibo maaddaanka iti nasayaat a taraon, arak ken sekso!
  Nagtrabaho a dagus ket apaman a sumukoda... Hands up and...
  Naurnongda ti limapulo a balud, a nasugatan ti kagudua kadakuada. Imbilin ni Madeleine:
  - Leppasen dagiti nasugatan!
  Di seremonial a pinaputokan dagiti "lobo a babai" dagiti bala kadagiti templo dagidiay di makatakder, ket dagiti dadduma ket naikarga kadagiti kotse ken naiturongda iti kaasitgan a base.
  Kalpasan ti napudot a darat ti disierto, maragsakan unay dagiti lamolamo a saka ni Gerda a makarikna iti nalamuyot a goma. She even moans blissfully... Komportable unay dagiti trak nga Americano ken saan nga agkintayeg bayat ti panagbiahe. Gapu ta nangabakda, naragsak dagiti babbalasitang. Dinamag ni Charlotte ken ni Gerda:
  - Mano ti pinapataymo?
  Inkidem ti balasitang dagiti abagana gapu iti pannakariribukna:
  - Dimo ammo? Saan laeng a siak ti nangpaltog... Ngem pagarupko nga adu!
  Kinalkula ni Charlotte:
  - Sangagasutkami, agarup tallo gasut ti pinatayna, kayatna a sawen tallo iti kada kabsat, kayatna a sawen, kada kabsat a babai! Nakaskasdaaw a panangrugi ti gubat!
  Di maseknan nga inwagwag ni Gerda ti imana:
  - Saan a napateg daytoy kaniak! Ti kangrunaan ket awan uray maysa a gayyem a natay. Nupay daytoy ket, siempre, estadistika, tallo gasut a kabusor ti nadadael, ket iti dasigmi dua laeng a mannakigubat a lobo ti medio nasugatan. Masdaawak pay ketdi no kasano a ditay pay naan-anay a naparmek ti Africa, nga addaan kadagiti kasta a mannakigubat.
  Dagus a dinadael ni Charlotte ti rikna:
  - Bueno, naabakkami kadagitoy a daksanggasat a mannakigubat idi maikasangapulo ket walo!
  Sipupungtot a nagkidem ni Gerda iti napintas nga ulona, a kasla naabbungotan iti niebe ti Baro a Tawen:
  - Daytoy ket gapu iti panangliput! Ngem kinapudnona, as-asidegkami ngem idi iti balligi ket nabatad daytoy iti amin a saan a bulsek! Ala, nasingakami!
  Immanamong ni Charlotte, a nasigo a nangkugtar iti likudan ti makannigid a lapayagna babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana:
  - Wen, panangliput, sabotahe, mediocridad ti militar... Ngem naburakmi latta dagiti Ruso, a pinilitmi ida a sumuko idi 1918! Ay, nasayaat koma no agpagnapagna iti kalawa ti Russia, nalamiis sadiay, ngem ditoy ket napudot!
  Nagkigtot ni Gerda a siraragsak:
  - Ngem idiay Russia adda kasta a nakaro a yelo... Ngem idi nagtarayak a di nakasapatos iti niebe iti kabambantayan, ammok no ania a pannakatutuok dayta.
  Inbukbok ni Charlotte dagiti ngipenna:
  - Agtaray ni bassit a Gerda a di nakasapatos iti sumsumged a niebe... Simboliko daytoy, kasla adda iti sarsarita... Sarita maipapan iti puro, ubing pay laeng ken saan a pulos a managimbubukodan...
  Siraragsak a nagkidem ni Gerda iti gayyemna:
  - Kasla masapul a mapantayo idiay Fuhrer?
  Pinasingkedan ni Charlotte:
  - Nganngani! Agmanmanehokami laeng, saan nga agtartaray a di nakasapatos iti napudot a darat ti disierto. Ket uray kalpasan ti balligi.
  Nagmuregreg ti naigalut a nangisit a lalaki iti Aleman:
  - Nakaam-amak nga anghel, nakasaganaak nga agserbi kadakayo! Maysaka a diosa, siak ti adipenmo!
  Inapros ni Charlotte ti kayumanggi a kulot a buok ti nangisit a kautibo babaen ti medio narugso a sakana:
  - Dakayo a nangisit ket adipen metten iti nakaparsuaan! Daytoy, siempre, iti maysa a dasig ket nasayaat, adda masapul nga agtrabaho a sipipinget manipud parbangon agingga iti sumipnget, agaramid iti nanumo a trabaho... Ngem ti adipen babaen ti kinataona, babaen ti nakababain a kinataona, ket maysa a traidor ken saan a mapagtalkan iti igam . Datayo nga Aleman, iti biangna, ti kaaduan a kultural ken organisado unay a nasion ditoy Daga. Maysa a naindaklan a nasion dagiti mannakigubat, ket saan nga awan rason a nagserbi dagiti mersenaryo nga Aleman iti amin a buyot ti Europa ken uray idiay Russia, a kaaduanna kadagiti posision ti komand!
  Narungsot a kinuna ni Gerda:
  - Wen, agserbika kadakami a kas adipen. Adda dagiti espesial a menageries-tayo para kadagiti nangisit. Ket iti agdama ti laeng aramidem ket...
  Insingasing ni Charlotte:
  - Bay-am nga agekna dagiti sakatayo. Ngamin, makaay-ayo dayta kadatayo, ket ibabain ni Niger ti bagina.
  Napigsa ti panagkidem ni Gerda:
  "Diak ammo no kasano ti kasasaadmo, ngem makarimon no ti puro a kudil ti Aryan sagidenna dagiti bibig ti nabanglo a Niger." Isu nga...
  Saan nga umanamong ni Charlotte:
  - Saan a talaga! Maisupadi ketdi, magustuak koma dayta. Bueno kitaem...
  Induron ti umap-apuy a nalabaga ti buokna a kinapintas ti bassit a sakana iti nangisit a lalaki. Sigagagar a rinugianna nga inagkan dagiti atiddog, nalannas, nakitikit a ramay ti diosa. Ket nadungngo laeng ti immisem ti balasang a kas sungbat, dagiti napuskol a bibig ti nangisit a lalaki ti mangkigtot iti nakusnaw a kudilna. Nagtaray ti dila ti balud iti rabaw ti elastiko ken medio natapok a saka ti balasang. Nasayaat latta no ibabainmo ti napigsa, dandani dua a metro ti kaatiddogna a lalaki.
  Nasdaaw ni Gerda:
  - Karkarna dayta, ngem dikay" marikna ti pannakarurod?
  Immisem ni Charlotte:
  - Saan a talaga! Apay a rumbeng a makarimon?
  Pinili ni Gerda ti agulimek: apay koma a makibiang iti aramid ti gayyemna? Kinapudnona, napadakkelda a ti Aleman a babai ket saan laeng a rumbeng nga agbalin a mannakigubat, no di ket maysa pay a naayat, naalumamay nga asawa ken nasalun-at nga ina. Ngem isu a mismo ket dina pay napanunot dagiti lallaki, mabalin a gapu iti nadagsen a pisikal a panagbannog, wenno basta dina pay nasarakan ti kaparehana. Nupay kasta, kasla nabannog met ni Charlotte iti dayta. Dinanogna ti agong ti nangisit a lalaki babaen ti gurongna, iti kasta unay a nangrugin nga agayus ti agongna ket insingasingna ken ni Gerda:
  - Baka makakantatayo?
  Nagtung-ed ni Gerda:
  - Siempre, agkantatayo"t! Ta no saan agbalin a naliday!
  Rinugian dagiti babbalasitang ti nagkanta, ket nakikadua dagiti gagayyemda, isu nga agayus ti kanta a kasla waterfall:
  Rummuarkami ken ti patpatgek iti kapuskol, .
  Ilemmeng ti di naindagaan a ladingit!
  Ket ti lamiis, sumsumged, makapalamiis, .
  Natukkol ti nadadael a motibo!
  
  Dagiti lamolamo a saka iti niebe, .
  Agpudaw dagiti babbalasitang!
  Agngarngaretnget dagiti dakes a bagyo a kasla lobo, .
  Mangriribuk kadagiti pangen dagiti tumatayab!
  
  Ngem awan ti ammo ti balasang a buteng
  Isu ket nabileg a mannakigubat!
  Dandani saan a naabbungotan ti kamisadentro ti lasag, .
  Talaga nga agballigitayo!
  
  Ti mannakigubattayo ti kaaduan ti seasoned, .
  Dimo maikurba dayta babaen ti sledgehammer!
  Ditoy a siaannad ti panaggaraw dagiti maple, .
  Agtinnag dagiti snowflake iti barukongmo!
  
  Saan a kaugaliantayo ti agbuteng, .
  Dika kadi maitured ti agpigerger gapu iti lamiis!
  Nalukmeg ti kalaban nga addaan iti tengnged ti toro, .
  Napigket ken makarimon a kasla kola!
  
  Adda kasta a pigsa dagiti umili
  Ania ti naibanag ti nasantuan a rito!
  Para kadakami agpadpada iti pammati ken nakaparsuaan, .
  Naballiginto ti resultana!
  
  Inpaltiing ni Cristo ti Ama a Pagilian, .
  Ibagana kadatayo a makiranget agingga iti panungpalan!
  Tapno agbalin a paraiso ti planeta, .
  Maituredto ti amin a puso!
  
  Asidegen a naragsak dagiti tattao
  Bay-am a ti biag ket maysa a nadagsen a krus no dadduma!
  Brutal a makapapatay dagiti bala
  Ngem bimmangonen ti natnag!
  
  Ti siensia ti mangted kadatayo iti imortalidad, .
  Ket maisublinto iti pagrebbengan ti panunot dagiti natnag!
  Ngem no ag-chicken out-tayo, patiennak, .
  Dagus nga i-screw up ti kabusor ti iskor!
  
  Ngarud, uray la agkararagka iti Dios, .
  Saan a kasapulan nga agkamali, agbalinka a natamad!
  Nainget unay ni Ukom a Mannakabalin-amin, .
  Di kumurang a makatulong dayta no dadduma!
  
  Ti Motherland ti kapatgan kaniak, .
  Nasantuan, masirib a pagilian!
  Lidertayo, ad-adda nga iggaman ti rienda, .
  Naipasngay ti Fatherland tapno agsabong!
  Nagpintas unay ti panagkanta dagiti babbalasitang manipud iti elite a batalyon ti SS a "She-Wolf," ket makararua dagiti sasao. Iti pangkaaduan, adda estereotipo a ti maysa a lalaki nga SS kaipapananna ti berdugo! Ngem saan a pudno dayta. Adda, siempre, dagiti espesial a mangdusa a yunit, a masansan kas paset dagiti dibision ti seguridad a mangisayangkat kadagiti naisangsangayan nga operasion, ngem kaaduan a dibision ti SS ket dagiti laeng elite a guardia ti Wehrmacht. Iti pangkaaduan, masapul a maibaga a ti nalabaga, totalitariano a propaganda ket saan a ti mapagtalkan unay a gubuayan ti impormasion maipapan iti Maikadua a Sangalubongan a Gubat. Ngamin, nalawag a saan a maitured dagiti komunista a lider ti Agitprop no di ket saan a mangidumduma ken objektibo a mangsaklaw kadagiti pasamak. Gapuna, mapagtalkan a narigat a mangukom no sadino ti ayan ti pudno a kinapudno maipapan kadagiti kinaranggas dagiti Nazi, ken no sadino ti ayan ti piksion. Uray kaskasano, dagidiay napasnek a makiramraman iti panagsirarak iti pakasaritaan mapilitanda nga aminen a saan a tunggal mannakigubat ti SS ket berdugo ken monster. Mainayon pay, sakbay ti panangraut iti USSR; Kaaduanna a naanus ti kababalin dagiti Nazi kadagiti sinakup a teritoria;dagiti gubuayan ti Laud dida ipamatmat ti aniaman a masa a kinaranggas wenno panagibales.
  Ket ita tinulongan dagiti babbalasitang dagiti balud a rimmuar kadagiti lugan; tinapikda ti nalawa nga abaga dagiti managbabain a lallaki iti nainggayyeman a pamay-an. Kalpasan dayta naawis dagiti babbalasitang nga ag-refresh...
  Nanumo ti pangngaldaw, ngem napaltogan ti maysa a zebra iti disierto ket tunggal balasitang ket nakagun-od iti kebab a naluto iti estilo nga Arabiko. Iti pangkaaduan, dagiti Arabo, uray pay iti ruar, mannakigayyemda ket dagidiay makaammo iti Aleman pinadasda pay ketdi ti agang-angaw wenno siaannad nga aprosan dagiti saka dagiti babbalasitang.
  Induron ni Gerda ti napigket nga Arabo ket kinunana:
  - Saanak a para kenka!
  Sinurot met ni Charlotte:
  - Mangala ti bagim iti harem!
  Immisem ni Gerda ket insingasingna:
  - Ngem ibagam kaniak, Charlotte, ania ti aramidem no agbalinka nga asawa ti Sultan?
  Nagduadua a kinuna ti nalabaga ti buokna a gayyem:
  - Mapagsusupiatan gayam daytoy a ragsak... Nupay agpannuray no ania nga asawa ni sultan. No ti naindaklan nga Imperio nga Ottoman ket adda idi iti kinarang-ayna, ngarud... Nasayaat pay ketdi unay... repormaek ti buyot ti Turkey, pasayaatek dagiti armas... Ket nalabit umuna nga iturongko ti panagkitak iti daya.
  Immanamong ni Gerda:
  - Kusto! Ngem nakababain para iti Turkey nga uray idi panawen ti kinarang-ayna dina naparmek ti Iran. Realistiko unay daytoy, nangnangruna ta naatrasar ti buyot ti Persia. Masdaawak, Dakkel a Fuhrer, ania ti desisionna: parmekenna ti Turkey, wenno iramanna iti koalisionna, a mangipuruak kadagiti Ottoman iti tulang, agraman ti sumagmamano kadagiti saan unay a napateg a daga ti Iran?
  Inkidem ni Charlotte dagiti abagana gapu iti pannakariro.
  - Dimo ammo! Kinapudnona, itay nabiit adda damag a rautentayo ti USSR... Kunada a saan a talaga a kasapulan ti kinabaknang ken nabaknang a daga ti Russia ti Ukraine!
  Pinidut ni Gerda ti tasa ti tsa babaen kadagiti ramay ti ramay ti lamolamo a sakana ket, medio nasigo, inngatona dayta agingga iti barukongna, nga imbukbokna ti kayumanggi a likido iti bagina. Maigiddato iti dayta, nabalinan ti balasitang ti nagsarita:
  - Ti Ukraine ket addaan kadagiti nabaknang unay, nabaknang a daga. Iti sidong ti masirib a panangidaulo dagiti Aleman, ken gapu iti nangato a kulturatayo iti panagtalon, mangpataudda kadagiti rekord nga apit. Ket kalpasanna, nalaklaka ti tinapaytayo ngem ti danum. Ket daytoy ket agpaayto a pagimbagan dagiti mismo a taga Ukraine, agsipud ta ti gobierno ti Soviet ti mangtakaw laeng kadakuada, a mangpilit kadakuada nga agbisin!
  Nagtung-ed ni Charlotte.
  - Isuromi dagitoy nga Slav ti naindaklan nga Aleman a kulturami! Palawagentayo ida!
  Ditoy a nasinga ti saritaan gapu kadagiti naulpit nga ikkis, nalpasen ti oras ti panaginana.
  Ngem kalpasan ti pangngaldaw nagpila manen dagiti babbalasitang ket napilitan a nagmartsa iti disierto. Kalpasan ti pannangan narigat ti agtaray ken nagsennaay pay ketdi bassit dagiti babbalasitang agingga, nupay kasta, nabara ti bagida. Ket ngarud nagdardarasda a pimmanaw a kasla jerboas.
  Daytoy ket virtual a laban... Ket agbalin nga Aleman ti Africa... Ket ti Soviet-Aleman a prente...
  No kalam-ekna, nag-ofensive manen ti Red Army. Adda dagiti natangken a gubat a mapaspasamak.
  Aglalaban da Christina, Magda, Margaret ken Shella iti Panther. Ti lugan, nupay saan a nasayaat, addaan iti napartak a panagpaputok, atiddog ti ranggona a paltog, kalkalainganna ti kinasiglat, ken addaan iti nasayaat a kabal iti sango.
  Di nakasapatos ken nakabikini dagiti babbalasitang nga Aleman, iti laksid ti lamiis. Ket mangisayangkatda iti maniobra a laban.
  Ditoy a pinaputokan ni Christina ti paltog... Nadungpar ti shell ti T-34-76 torreta ket isut" mangtubtubngar iti dayta. Maysa a tangke ti Soviet ti agsardeng, a napaltogan.
  Agpukpukkaw dagiti babbalasitang iti tuktok ti barada:
  - Innala ti kukuami!
  Kalpasanna, paltogan ni Magda. Nadungpar met ti kinapintas nga addaan iti nabalitokan a buok.
  Wen, isu a napigis ti torreta ti tallopulo ket uppat.
  Agsisinnublat dagiti tigre a babbalasitang a mangpaltog. Ket umiso unay. Isu a nadungparda ti sabali pay a tangke ti Soviet.
  Simmaruno a nadungpar ni Margaret. Ket nadungparna ti SU-76 self-propelled gun. Nasigo a nagbango. Ket inkantana:
  - Napigsa ti impierno nga Alemaniatayo, salaknibanna ti lubong!
  Ken anian nga ipakita ti dila!
  Kalpasanna, dinanogna ni Shell babaen ti kanyon. Nadungpar ti tangke ti Soviet a KV-1S. Nasayaat met ti inaramid ti balasang.
  Wen, uppat a mannakigubat a nakabikini ti makilablaban ken dida mabuteng iti lamiis. Kalpasan a nangrugin a makiranget dagiti babbai, nasaysayaat nga amang ti kasasaad para iti Third Reich.
  Adtoy dagiti piloto a da Albina ken Alvina iti tangatang. Agpada a nakabikini ken nakasapatos dagiti kinapintas. Aglalabanda kadagiti Focke-Wulfs. Ket daytoy ket serioso unay a kotse.
  Kuna ni Albina, a mangpalpaltog manipud kadagiti air cannon:
  - Aktibo nga croquet! Dikay pagbabawyan dagiti sasao!
  Ket anian nga agsilnagto iti makaliday nga isem! Ket maminsan laeng a paltogan ti dua nga eroplano ti Soviet.
  Pinutol met ni Alvina ti agingga iti tallo babaen kadagiti air cannon ket nagkigtot:
  - Ti entry ko ket makapapatay ken matte!
  Kalpasanna inbukbok ti balasitang dagiti ngipenna ket impakitana dagiti ngipenna! Isu ket amin nga anting-anting, ken napno iti phenomenal charm.
  Putden ni Albina ti sabali pay nga eroplano a Yak-9 ket agkigtot:
  - Apay a kasapulan dagiti piloto ti Soviet?
  Pinaltogan ni Alvina ti LAGG-5 ket sitatalged a kunana:
  - Tapno dakami nga Aleman ket makakolekta kadagiti kuenta!
  Nagsayaat nga agassawa a babbalasitang. No kasano nga inrugida ti agkolekta kadagiti premio para iti bagbagida. Talaga a dikay" makasuppiat kadagiti kasta a kinapintas. Ipababada dagiti eroplano ken ibukbokda dagiti ngipenda.
  Ket ti kangrunaan a sekreto ket no lamiis, kasapulan nga awan ti sapatos ken nakabikini dagiti babbalasitang. Kalpasanna, umay a bukbukodda dagiti kuenta.
  Ket dika pulos agkawes. Iyugyugyogmo ti lamolamo a barukongmo, ket kanayon a maipatpategka!
  Pinuted ni Albina ti sabali pay nga eroplano ti Red Army ket inkantana:
  - Iti dakkel a kangato ken stellar a kinadalus!
  Ket nagkidem, naglugan ken nagkidem dagiti awan kawesna a sakana, nga agngarngaretnget:
  - Iti dalluyon ti baybay ken nakapungtot nga apuy! Ket iti nakapungtot ken nakapungtot nga apuy!
  Ket manen ti balasitang paltogan ti eroplano buyogen ti nasikap nga umasideg.
  Ket kalpasanna, rauten ni Alvina ti kabusor. Aramidenna dayta iti suli, ibukbokna dagiti ngipenna ken agkigtot:
  - Agbalinakto a super world champion!
  Ket matnag manen ti kotse a nadungpar ti balasang. Wen, medio dakes ti maala ti Red Army.
  Ket agngaretnget ni Albina buyogen ti naatap nga ekstasia:
  - Berdugoak itan, saan a piloto!
  Pinaltoganna ti sabali nga eroplano ti Soviet ket agsisilpo:
  - Agkurbaak iti sight ket agdardaras dagiti missiles nga agturong iti puntiria, adda pay maysa nga approach iti masanguanan!
  Agresibo unay ti panagtignay ti mannakigubat.
  Ditoy agpada a rumaut dagiti babbalasitang kadagiti puntiria iti daga. Suntoken ni Albina ti tallopulo ket uppat ket agkigtot:
  - Daytoyto ti panungpalan!
  Idungpar ni Alvina ti SU-76 ket inyarasaasna:
  - Agingga iti naan-anay a pannakadadael!
  Ken anian nga iyugyugyogna ti awan kawesna a sakana!
  No kalam-ekna, saan a nakagun-od ti Nalabaga a Buyot iti dakkel a balligi. Idiay laeng lugar ti Rzhev a nabalinanda ti nangaramid iti bassit a kuena, ngem babaen ti panangipaunegda kadagiti reserba, insubli dagiti Aleman ti kasasaad. Talaga a napigsa dagiti Kraut.
  Ket idi Mayo 1944, gapu ta pinunnoda manen dagiti tropada kadagiti baro a tangke, agraman ti ad-adda a narang-ay ken nasaysayaat ti pannakasalaknibna a Panther-2, napanda ti opensiba iti lugar ti Kursk ken Rostov-on-Don.
  Saan koma a kasta ti kinadakes ti amin no saan a nakipaset iti opensiba ti dakkel a bilang dagiti Arabo ken nangisit. Ket ti kapatgan, simrek met ni Türkiye iti gubat. Isu a nagbalin a makapadanag unay ti kasasaad.
  Ket ti Nalabaga a Buyot, a nagsagsagaba iti nakaro a pannakapukaw, nagsanud iti sanguanan dagiti nangatngato a puersa ti Wehrmacht.
  Ngem narungsot ti pannakidangadang dagiti natured nga innem a babbalasitang, nga indauluan ni Alenka, kadagiti Kraut. Ket nalawag a di agpapada dagiti puersa.
  Nakiranget ni Alenka para iti Kursk, a rinaut dagiti Nazi. Nangipuruak ti desperado a kinapintas iti granada babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana ket nagkigtot:
  - Gloria ken ni Rus' ken ti patpatgenmi a partido!
  Kalpasanna, nangipatayab ni Natasha iti granada babaen kadagiti awan kawesna a ramay ti sakana ket nagsisilpo:
  - Aywananmi ti balasang a di nakasapatos!
  Kalpasanna, nangipatulod met ni Anyuta iti sagut ti ipapatay babaen kadagiti ramay ti sakana, ket nalaylay :
  - Nagsayaatto a danog!
  Innala ken impatulod ti nalabaga ti buokna nga Augustine ti sagut ti pannakadadael babaen ti lamolamo a makinbaba a sakana ket nagkidem:
  - Panangiturong ti radar iti langit!
  Ket kalpasanna ti nabalitokan ti buokna a ni Maria intedna ti ipapatay kadagiti Nazi babaen kadagiti lamolamo a sakana.
  Ket inkantana:
  - Idiay Madagascar, iti disierto ken Sahara! Napan iti sadinoman, nakita ti lubong!
  Ket kalpasanna, ipuruak ni Marusya ti sibubukel a bunggoy dagiti lamolamo a suela ti sakana ket agkanta:
  - Idiay Finland, Greece, ken idiay Australia, Sweden, ibagada kenka nga awan dagiti napipintas a babbalasitang ngem dagitoy!
  Wen, nasayaat unay ti pannakidangadang dagiti innem a babbalasitang. Ngem innala latta dagiti Kraut ti Kursk...
  Saan, dikay malabanan dagiti kasta a nangatngato a puersa. Natangken ti ulo dagiti pasista.
  Ket ania ti kaipapanan ti panagsagana dagiti monster?
  Nauyong laeng ni Adolf Hitler: mariknana a kasla maysa a pudno a despota, nga agtulnog ken agpigpigerger ti amin. Wen, no kayatmo dagiti balligi ni Stalin, ngarud kasapulam ti agbalin a kas ken ni Stalin, nga awan ti asi ken panagkidkiddaw kadagiti dadduma ken iti bagim (kastoy ti eksakto a panagpanunot ni Joseph Vissarionovich iti daytoy nga urnos!). Ita, disente ti panaggaraw ket mangrugin nga aggaraw ti kotse. Iti sapasap, ti Alemania, no ikabilanganna dagiti satellitena, ket addaan iti dakkel a bentaha iti USSR iti kaadu dagiti alikamen ti industria, iti kualipikado a puersa ti panagtrabaho ken iti bilang dagiti inheniero iti amin a tukad. Kinapudno daytoy, ngem saan pay laeng a maitunos ti pannakapataud dagiti armas! Nabati ti Alemania iti USSR iti intero a gubat, iti laksid ti amin a pannakadadael idiay Russia. Ket manipud iti ania? Siempre, gapu iti maysa a partikular a riribuk a nagturay iti nadumaduma a departamento ken, nangnangruna iti industria ti militar. Kanayonanna, ti kinakurang dagiti raw materials, kasta met ti panangtagibassit iti potensial ti kabusor, ket addaan iti negatibo nga akem. Nangnangruna, idi 1940, ti produksion dagiti armas idiay Alemania ket nababbaba ngem idi 1939 (no usigentayo ti dagup agraman dagiti bala), ken daytoy iti laksid ti kinapudno a ti gubat ket dati a mapaspasamak, ken ti Maikatlo a Reich ket nangtengngel kadagiti dadakkel a teritorio nga addaan kadagiti nagdadakkel reserba ti kapasidad ti produksion. Bueno, ania ti maibagatayo maipapan kadagiti abilidad ni Hitler iti organisasion? Saan unay, nagsilnag iti industria ti militar.
  Indeklara ti Fuhrer iti atiddog a bitlana:
  - Iti banag ti panangimaton iti aviation, maited dagiti bileg ti emerhensia ken ni Sauer. Bantayanna a naimbag ti kaadu dagiti napataud nga alikamen, ken, saan a nababbaba ti kinapateg, ti kalidad. Mainayon pay, adu kadagiti gagayyemmo a ni Goering, uray no nalaingda idi nga aces, ti saan a makabael iti trabaho a panangidaulo. Saan met a naisangsangayan a heneral ti tunggal nalaing a soldado , isu nga imbes a ti nabitay nga Eric, ti teknikal a sakup ket idauluanto ti maysa a tao manipud kadagiti propesional a negosiante a makabael a mangreporma ken mang-equip manen kadagiti puersa ti aviation. Ngamin, saan a matmaturog ti Britania, umad-adu agpadpada ti kaadu ken kalidad dagiti armado a puersana, ken nangnangruna ti aviation-na. Masapul nga umun-unatayo iti dua nga ulo ngem iti kabusor, sangadosena nga addang, ta no saan, naan-anay a mapukawtayo ti kinatan-oktayo iti kabusor. Gapuna, kasapulan dagiti kualitatibo nga addang.
  Sibabain a simmungbat ni Goering:
  - Gagayyemko, napaneknekan a tattao a napaneknekan ti kinaepektibo ken kinapropesionalda iti pannakigubat.
  Nakapungtot ti nasam-it a diktador:
  - Wenno mabalin a siak, iti panagkunayo, nalipatanko no siasino ti naabak iti Gubat ti Britania? Wenno a napaay iti uppat a tawen a plano para iti panagdur-as ti ekonomia ti pagilian. Wenno kayatmo met ti maidungpar kadagiti barayuboy, ken uray iti publiko. Isu nga iserram ti ngiwatmo ket agulimekka sakbay nga ilansam ti bagim!
  Nagkurno pay ni Goering gapu iti buteng. Ala, saan a mailaksid ti Fuhrer. Kalpasanna, nangngeg manen ti arimbangaw, ket nagtayab ti sabali pay a ME-262 jet iti tangatang. Nagdakkel ti kotse ken addaan iti dua a makina. Medio nawalisan dagiti payak, ti mannakigubat a mismo ket kasla medio makapadanag. Dagiti pakabigbigan ti kapartak daytoy, para iti 1941, ket sapasap a disente, ken uray no maibatay kadagiti sangalubongan a pagalagadan ket nakaburakda iti rekord. Pudno, saan pay a naan-anay a mapagtalkan ti makina a mismo ken kasapulanna ti panang-debug. Nupay kasta, inted ti pasista a diktador dagiti kababalin dagiti baro, ad-adda a narang-ay a mannakigubat... Nasurok nga innem a tonelada ti dagsen ti ME-262, kayatna a sawen nga adda sumagmamano a sobra a karga. Masapul a bassit, nalaka ken nasiglat ti fighter jet. Iti daytoy a banag, mabalin a medio nasayaat ti ME-163, ngem napilit unay ti makina ti rocket-na ken agtrabaho laeng iti innem a minuto (wenno imbes ketdi, agtrabaho latta!), a kaipapananna a ti range ket adda laeng iti uneg ti radius a sangagasut a kilometro . Kas maysa a bomber nga estilo Blitz wenno cover fighter para kadagiti panangraut ti armada iti Inglatera, siempre, saan a maibagay dayta.
  Ngem ti ME-262 ket makaawit iti maysa a tonelada a bomba, kayatna a sawen, kas iti kaadu ti Pe-2, maysa nga eroplano ti Soviet iti sango ti linia. Kayatna a sawen, nagsayaat a solusion agpadpada kadagiti fighter sweep ken kadagiti mangsuporta a tropa. Nupay kasta, apay a dikay mangparnuay iti mannakigubat a kas iti estilo ti Comet ME-163, ngem awanan iti makina ti rocket, ngem addaan iti makina a turbojet? Inkagumaanda a pasayaaten ti "Kometa" ket kasla pinaaduda ti oras ti panagtayab agingga iti 15 a minuto (daytoy ket range nga agingga iti 300 a kilometro), a sapasap a maawat para iti Gubat ti Britania. Mabalin pay laeng a madanon ti London manipud Normandy... Nupay saan unay a nalawag ti amin, kasapulam met a bombaen dayta ket agsublika manen, ket saan unay a napartak ti sangapulo ket lima a minuto. Iti masanguanan, nabigbig dagiti rocket ken jet fighter kas dead end iti aviation. Ngem makapainteres unay ti disenio ti "Comet," gapu iti bassit a kadakkel ken kinalag-an, a kaipapananna a nalaklaka ken nalaka a maniobra.
  Mainayon pay, adda met dagiti nainkari unay a mannakigubat nga agdagsen iti sapasap a 800 a kilo, dagiti kasta a glider a mabalin nga usaren dagitoy kadagiti gubat iti tangatang. Pudno, gapu iti ababa a range-da, dagiti panagtayab kadagitoy ket mabalin laeng a maaramid kadagiti depensa a laban, wenno maitulod idiay London kadagiti... Transports, ket kalpasanna matiliw manen dagiti piloto. Masapul a panunotem dayta ditoy. Iti pudno a pakasaritaan, pulos a di naaddaan dagiti glider iti tiempo a makiranget, ket gapu iti sumagmamano a rason idiay Korea, saan a maitured dagiti heneral ti aviation ti Soviet a padasen daytoy nga ideya. Iti pangkaaduan, saan a nakalkaldaang, ngem bayat ti Gubat ti Korea, ti Americano a piloto ti immuna a nakagun-od kadagiti balligi. Isu a saan koma a tagibassiten ti Yankees.
  Kalpasan a nagpatingga ti panagtayab, maysa nga agtutubo a balasitang a puraw ti buokna ti naglugan manipud iti cockpit ket nagtaray nga immasideg iti Fuhrer iti naan-anay a kapartak.
  Inyunnat ti possessed Nazi number one ti imana kenkuana para iti agek. Ti nasayaat ket no ay-ayatendaka dagiti babbalasitang, ket ti Fuhrer, kasla, ket medio napasnek nga idolo ti amin nga Aleman, wenno imbes ketdi, dandani amin malaksid iti sumagmamano a balud iti kampo konsentrasion. Sigagagar a kinuna ti piloto:
  - Daytoy ket basta natan-ok nga eroplano, addaan iti kasta a kapartak ken bileg. Pagsisinaentayo amin nga urbon ti leon a kasla botelia ti napudot a danum manipud iti kasukat!
  Inanamong ti Fuhrer ti tarigagay ti balasitang:
  - Siempre, we"ll tear it up, ngem... Naparpartak koma a maaramid ti debugging ti makina, ket nangnangruna nga agaplikar daytoy kadagiti motor. Ditoy, siempre, kasapulan dagiti radikal nga addang tapno mapasayaat dagitoy, ngem no adda man makatulong ti lider-diseniador!
  Nagtaul ti amin a sangsangkamaysa:
  - Gloria iti naindaklan a Fuhrer! Sapay koma ta tulongannakami ti Providence!
  Nangrugi a nagtokar ti kanta ti Third Reich ket ti maysa a kolum dagiti agtutubo a mannakigubat manipud iti Hitler Jugent ket nagturong iti sango. Nagmartsa dagiti lallaki manipud sangapulo ket uppat agingga iti sangapulo ket pito ti tawenda nga agturong iti tambol iti naisangsangayan a pormasion. Ket kalpasanna napasamak ti makapainteres unay: nagmartsa dagiti tin-edyer a babbalasitang manipud iti German Women"s Union. Naka-ababa ti paldada, dagiti lamolamo, awan kawesna a saka dagiti napintas ti nangawis iti panagkita dagiti lallaki. Pinadas dagiti babbalasitang nga ipangato dagiti sakada iti nangatngato, ngem maigiddato iti dayta, insublida dagiti ramay ti sakada ken siaannad nga inkabilda dagiti mugingda. Maysa a makalinglingay a buya dagiti kinapintas nga addaan iti awan pakapilawanna a pigura... Talaga a naiduma dagiti rupa ken sumagmamano kadagiti agtutubo a pasista ket medio naulpit, dandani maskulino, ken binaliktadda met dagitoy. Nangruna idi pinagtitiponda dagiti kidayda.
  Napaliiw ni Esthete Adolf:
  - Nasken nga umawat dagiti lallaki ken babbai iti pisikal a panagsanay iti dakdakkel a rukod. Ket ammok nga adu ti maar-aramid iti daytoy a banag, partikular kadagiti Jungfolk, ngem ti kasapulan ket ti pannakairaman ken ti panangampon kadagiti pamay-an ti Spartan. Siempre, malaksid iti panangparegta iti panagtakaw... Masapul a dumakkel dagiti lallaki ken babbaitayo nga agbalin a disente ken maigiddato iti dayta, awan asi a tattao.
  Nagsardeng ti Supreme Commander. Nagulimek dagiti heneral, nalabit mabutengda a mangsuppiat, ngem dida kayat a pasingkedan ti nabatad. Intuloy ti Fuhrer:
  - Saan nga angaw ti gubat, ngem ti kinaawan asi kadagiti kabusor ket masapul a maikuyog iti panagtitinnulong ken rikna ti panagkakabsat kadagiti kakadua. Daytoy ti masapul nga imulatayo iti tunggal maysa... Awan asi ti baro a superman kadagiti dadduma, ngem ad-adda pay ket masapul nga awan asina iti bagina. Ta masapul nga umuna a mapukaw ti kinababa iti kararua ti maysa, ket kalpasanna tumakder ti nakapuy a bagi ti tao!
  Sabali manen a panagsardeng... Kellaat a nabigbig dagiti heneral ken disenio ket rinugianda ti nagpalakpak a sipipinget. Kasla naragsakan ti Fuhrer:
  - Nasaysayaat daytoy, ngem ita kayatko a makita ti panangtulad iti air combat. Isu a nakabutbuteng ken makadadael amin...
  Sibabain a nagsaludsod ni Heinkel:
  - Adda sibibiag a bala wenno shell, Fuhrer-ko?
  Nagtung-ed ti numero uno a Nazi:
  - Siempre, kadagiti combat ones. Kanayonanna, kayatko nga usigen ti epekto ti ejection device. Ngamin, agtartrabahoka iti dayta... - Nagkidem ti Fuhrer kadagiti dakulapna. - Inton, kamaudiananna, nakasagana ken maikabil iti masa a produksion. Ngamin, ti aduan kapadasan a piloto ket maysa nga aduan kapadasan a piloto a masapul a masalakniban kadagiti masanguanan a gubat!
  Nupay kasta inkeddeng ti Fuhrer-Terminator nga ipakita kadagiti disenio ti mas moderno a disenio ti ejection device. Saan koma a narikut, nasimsimple ken nalaglag-an daytoy a sistema. Bueno, ti saan a nangina nga squib, a dati a masteran ti industria ti Alemania, ket maibagay unay iti daytoy a panggep.
  Masapul a maidrowing ti diagram bayat ti panagdaliasat, ngem talaga a nalaing nga artista ni Hitler, ket nalawag, napartak ti panagdrowingna, dagiti linia dagiti diagrama ken panaglikos ket agpapada ken nalawag nga awan ti aniaman nga agturay wenno kompas. Impagarup ti hit-and-miss a Terminator a karkarna, siempre, a dagiti Aleman, nga addaan, iti pangkaaduan, iti kasta a napigsa ken agingga iti sumagmamano a tukad, narang-ay nga ideolohia a kas iti Nasional a Sosialismo ken ti totalitariano a sistema, ket nangiruar iti gubat kadagiti Ruso. Nalabit maigapu daytoy iti kinapudno a napigpigsa ken naandur dagiti soldado a Ruso ngem kadagiti Aleman ken nasursuroda ti makigubat a naparpartak.
  Iti pangkaaduan, no kitaem ti kurso ti gubat a kas maysa a pakabuklan, ngarud dagiti Ruso, wenno imbes ketdi ti militar ti Soviet, ket nasursuroda ti makiranget, ngem kasla nalipatan dagiti Aleman no kasano... Ti komandda ket nangaramid kadagiti pangngeddeng iti lebel ti umuna -graders, ken mabalin a nababbaba pay no ti first-grader ket addaan iti kapadasan iti panangisayangkat kadagiti operasion militar kadagiti real-time nga estratehia . Ket ti kinapudno a no dadduma dagiti ubbing nga agtawen iti innem ket nalaingdan a mangidaulo kadagiti birtual a buyot ket maysa a banag a makasursuroda ken da Zhukov ken Mainstein . Nupay kasta, ibilang ti dadduma a managsirarak nga agpada a mediocrities da Zhukov ken Mainstein. Adda met dagiti panagsusupadi maipapan iti bilang dagiti alikamen, nangnangruna dagiti natiliw nga alikamen a Pranses. Ti lagip ni Hitler (nasayaat a lagip, nangruna idi nasalun-at pay laeng!) ket nangisingasing nga adda dagiti 3600 a natiliw a tangke a natiliw manipud kadagiti Pranses, maysa a nakaskasdaaw unay a bilang... Sumagmamano a modelo, a kas ti SiS -35 , ket nangatngato iti kabalda ngem ti T-34 laeng iti frontal armor. Isu a nalaka laeng a mapataud daytoy a tangke kadagiti paktoria ti Francia, malaksid nalabit babaen ti panangsukat iti 47 mm nga igam iti atiddog ti barilesna a 75 mm a paltog. Kinapudnona, mabalin a saan nga umdas uray daytoy. Kanayon nga ipatpateg ti Britania ken USA iti pangkaaduan ti kabal a kangrunaan iti amin kadagiti tangkeda. Kas pagarigan, ti uppat a pulo a tonelada a Churchill ket addaan iti kabal a 152 milimetro kontra iti 120 para iti IS-2 a nadagsen a tangke.
  Sabali pay ti imbaga ti Fuhrer kadagiti disenio:
  - Addaantayon iti umdas a tanem ti angin, isu a sapulentayo ti ad-adda a kasayaatan a modelo ti eroplano ken mangparnuay kadagiti naurnos a sukog, a di iyeg ti banag kadagiti nangina a panagsubok, a sadiay matay met dagiti kasayaatan nga astayo. Kas pagarigan, epektibo unay ti modelo ti flying wing ti eroplano, nangnangruna no mabalin a mabaliwan ti kapuskol ken anggulo ti panagkiling. Intedkon kenka ti drowing, isu a nakasagana koma ti tailless. Ti mapattapatta a kapartak daytoy ket agingga iti 1100 a kilometro iti kada oras uray no adda makina a Yumo. Isu a sige, ngem dikay agbalin a natangsit!
  Imbalakad met ni Adolf ti misfit no kasano a mapapartak ti panagpuyot ti tubo. Natiliwna ti saan unay a nailemmeng nga ironia kadagiti panangmatmat dagiti disenio: kasano nga adu ti ammo ti simple a korporal? Saanda kadi a mamati iti kinalaing ti Fuhrer? Ala, i-figure-tayo... wenno saan, ditay" ma-figure, ngem paneknekantayo kadakuada nga edukadotayo.
  Sinaruno daytoy ti pangngaldaw iti nasam-it nga angin, inurnos dagiti adipen a babbalasitang dagiti lamisaan ken tugaw. Napintas... Ngem ania dagiti reporma a rumbeng a maaramid iti National Socialism? Kas iti panangkissay iti bilang dagiti kabusor agingga a mabalin ken panaggayyem. Kas pagarigan, dikay itan-ok ti puli nga Aleman iti tunggal panagturong ken mabalin nga isardeng pay ketdi ti panangbingay kadagiti tattao iti klase. Nupay kasta, saan pay a pormal a legal ti pannakabingbingay dagiti nasion kadagiti nababbaba ken Aryan a nasion. Daytoy ti mangpasimple kadagiti bambanag. Iti pangkaaduan, rinugian ni Hitler ti masa a panangikisap kadagiti Judio nga eksakto kalpasan ti panangraut iti USSR. Apay nga adda kasta a kinks-na? Mabalin a ninamnamana a ti sangalubongan a Zionismo ti mangbendision kenkuana para iti gubat iti Bolshevism, ken suportaran ti Laud. Ket kalpasanna, idi desidido a kinuna ti Britania ken USA, saan iti Wehrmacht, nakapungtot ti Fuhrer? Rinugianna kadi ti agibales kadagidiay a Judio a mabalinna a madanon? Siempre, maysa nga umel ni Hitler gapu iti panangaramidna iti Holocaust ket iti kasta dinadaelna ti ideya ti National Socialism. Ita nagbalinen a kapada ti sasao a Nazi ken berdugo. Adu met ti mangriro iti nasionalismo ken pasismo, nalabit gapu iti panagtutunos ti sao a Nazi. Ngem saan a pulos a pudno daytoy. Ti Pasismo, iti prinsipio, ket awan ti direkta a pakainaiganna iti Nasional a Sosialismo. Iti kangrunaanna, ti konsepto ti pasismo ket timmaud idiay Pransia idi maikasangapulo ket siam a siglo ken addaan iti naan-anay a naiduma a kaipapanan.
  Maysa a kita ti esensia dagiti sursuro ti pasismo iti orihinal a bersionna ti bimmaba iti pannakaipasdek ti espiritu ti korporasion, ti rikna ti panagkakadua kadagiti kapitalista. Kalpasanna, inyam-ammo ni Mussolini dagiti sursuro ti pasismo kadagiti Blackshirt-na. Bueno, dagiti Nazi ket immuna nga inawagan dagiti kabusor ken napolitikaan a kakompetensiada kas pasista. No pudno ti ibagak, naulpit ti panagtignay dagiti Nazi, isu a nakagun-od dayta a pasista iti abusado, negatibo a kaipapanan. Idiay Russia, adda idi tiempo a napadasan dagiti nasionalista ti maysa a partikular nga iyaadu, nangnangruna idi rugrugi ti dekada noventa, a nakadanon iti kangatuan idi 93-94. Kalpasanna ti gubat idiay Chechnya ti nangiturong iti iyaadu ti pasipista a sentimiento iti kagimongan ken temporario a panagbaba ti nasionalismo. Ti gubat idiay Yugoslavia ken ti pannakabomba ti Serbia ti nangiturong iti temporario a panagadu ti patriotismo, ngem kalpasanna napasamak ti pannakasinasina iti nasional a movimiento. Idiay Russia, adda problema dagiti nasionalista kadagiti lider... Awan ti bukodda a Fuhrer... Pudno, naidilig ni Zhirinovsky ken ni Hitler, ket nalab-awanna pay ketdi ni Adolf iti sumagmamano a pamay-an. Kas pagarigan, iti kapartak ti napolitikaan a panagtayab, iti uneg ti uppat a tawen kalpasan ti pannakaipasdek ti partido, tapno umuna a puesto iti eleksion ti parlamento. Ngem ni Zhirinovsky ket nagtignay a saan a nainkalintegan ken napaay saan laeng a mangpadur-as ti balligi, ngem uray pay a mangtaginayon ti nagun-odna. Ditoy masapul a kunaek, umuna iti amin, personal a basolna. Saan nga umdas ti disiplina iti partido, eskandalo a nakairamananna. Ngem ti pudno a Hitler ket pulos a saan a nagtugaw iti Reichstag ken awan ti nangipakita kadagiti panagpungtotna iti pelikula iti telebision. Ket awan a mismo ti telebision. Nupay ti balligi ni Zhirinovsky iti eleksion idi 1993 ket maysa a merito ti naballigi a panagtrabahona kadagiti agdengdengngeg iti telebision.
  Maysa a napintas a balasitang manipud kadagiti adipen ti nagtugaw iti abay ti Fuhrer ket inkabilna ti imana iti lamolamo a tulangna. Cooed:
  - Adda kadi pampanunotem, Fuhrer-ko?
  Nag-perk up ti diktador a Nazi ken maigiddato iti dayta maysa a virtual player. Nadlawna a dina pay nalpas ti sopas ti nateng ken fruit salad-na. Inagkan ti Fuhrer ti bibig ti balasitang, a nariknana ti kinaagtutubo, nasam-it nga ayamuomna ket kinunana:
  - Mapanka iti kotse a kaduak. Ket makastrekka amin iti trabaho, nalpasen ti oras ti pannangan.
  Ket manen, nangrugin a nagturong dagiti engranahe ti estado, nupay saan unay a nasayaat ti pannakalansana a mekanismo. Iti panagsublina, naayat ti Fuhrer iti kinapintas, ket nasdaaw pay no sadino ti nakagun-odanna iti kasta unay nga enerhia ken pigsa. Ngamin, kinunada nga impotent ti Fuhrer ken sapasap a maipagarup a baldado, ta addaan iti syphilis (ulbod) ken na-castrate (naan-anay a piksion!). Pudno a saan a nabalinan ni Hitler ti maaddaan iti annak... Bueno, inton bigat, isu a mismo ti mangasikaso iti daytoy a banag... Wenno saan, masapul latta nga awisenna ni Himmler. Iti pangkaaduan, iti pudno a pakasaritaan, pinabileg unay ti Fuhrer ti akem ti SS. Agparang nga isu met ti masapul a mapan iti daytoy a ruta iti daytoy nga alternatibo. Ket a nainkalintegan ti pannakaipalubos ti kriminal a polis iti pakabuklan ti estruktura ti SS;ita amin a datos ken file ket maitipon iti maysa a gubuayan. Mainayon pay, ti panangusar iti panangtutuok kadagiti kriminal ken dagidiay narang-ay a pamay-an ti panagimbestigar a pakabigbigan ti Gestapo ken dadduma pay nga estruktura ti nalimed a polisia ket dakkel ti panangpaaduna iti kaadu ti pannakaduktal.
  Mabalin nga umadu ti kinapudno ken mabalin nga umadu ti bilang dagiti inosente a biktima, ngem... Disente a tattao ti dakkel a kaaduan kadagiti lallaki nga SS, ket ti maysa nga eksperiensiado nga imbestigador, kas pagannurotan, dagus a makitana no agul-ulbod wenno agsasao iti kinapudno ti maysa a tao, ket isu manmano nga agkamali. Mabalin a maukom daytoy manipud iti adu a kronika maipapan iti krimen.
  Gapu ta inkeddengna ti sumagmamano pay nga agdama nga ar-aramid ken inawisna ti dua a baro a babbalasitang a mangpabara iti kama, ti Fuhrer, nga insaadna ti ulona kadagiti lamolamo a narangrangpaya a suso ti kinapintas, naturog...
  Iti daytoy a gundaway, nagsubli iti tagtagainepna a nasinga idi, maipapan iti naindaklan a pannakidangadang iti law-ang. Manen iti transparent fighter-na, ket padpadasen ti kabusor a rauten dagiti ranggo ti buyot ti Great Russia. Ket ti Fuhrer ti ay-ayam ti Hypernet, ken ti kaduana, maysa a nalukmeg, ngem maigiddato iti dayta, masel a blonde, padasenda ti agtignay, nga aggigiddan a tumultulong iti tunggal maysa. Ikagkagumaan dagiti naalas a mannakigubat ti kabusor nga alaen dagiti numero, nga usarenda ti kinatan-okda iti numero. Ad-adda a nakadkadlaw ti di panagtutunos dagiti armada militar ti Dermostan. Kasla ad-adda a makarimon dagiti barkoda. Ni Kapitan Vladislav, babaen ti panangusar iti teknik a "timba," medio sibaballigi a pinutedna ti kotse iti porma ti nakillo a sapatos ket kinunana:
  - Saan nga awan mamaayna nga agpada nga addaan da Hitler ken Stalin iti ama nga agar-aramid iti sapatos!
  Kas sungbat, in-flash ti blonde a kaduana ti lamolamo, de rosas a mugingna:
  - Diak kasapulan ti botas wenno dadduma pay a sapatos. Babaen kadagiti lamolamo a saka nasaysayaat nga amang ti mariknak ti uray sangkabassit a panagkurba ti vacuum wenno panagdayyeg ti law-ang! Oh my Fuhrer, kayatmo kadi ti agbalin a balasang?
  Nagkidem ni Vladislav kas sungbat:
  - Makapainteres koma dayta iti ababa a panawen. Kuna ti amin a napigpigsa ken napapaut nga amang ti orgasmo dagiti babbai ngem kadagiti lallaki, isu a talaga a kayatko a kitaen no talaga a pudno daytoy?
  Nagkidem ti blonde:
  - Mabalin nga ikkannaka ti panagrang-ay iti gundaway a mangpadas met iti daytoy... Malaksid no, siempre, maabaktayo iti grandiose space battle. Adu unay dagiti kabusor. Mabalin met a matay ni Emperador Almaztiger 13, a saan pay a nayanak ngem sigud a komandantetayo.
  Kinuna ti tao a nangdungpar iti Fuhrer:
  - Dakkel a komander, kas iti ulo iti gubat, no dakdakkel ti kadakkelna, nakarkaro ti pannakapukawna!
  Imbes a sumungbat, rinugian ti blonde a binaliktad ti mannakigubatna. Nangaramid iti pretzel, a dandani dina liklikan ti kalakian a karnero, ket kalpasanna siuumiso unay a nagsubli. Bimtak ti lugan ti kabusor ket nangrugin a nagsina iti babassit unay a gumilgil-ayab a pedaso, kas kadagiti bukel ti poppy. Ti balasitang, a nangpidut iti chewing gum babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana ket nasigo unay nga ipuruakna dayta isu a nagdisso a mismo iti rumrummuar a dilana:
  - Nakaay-ayat! No agngalngalka, kalpasanna manganka!
  Ngem saan unay a nagasat ti natangken a mannakigubat, nadungpar manen, uray no tangential ket nagngaretnget ti mannakigubat-kapitan:
  - Anian a sakit dagitoy a women"s strokings ti nangala kaniak!
  Nagkir-in dagiti mata ti blonde:
  -Saanka kadi a mapnek iti panangapros? Kayatmo kadi ti ad-adda a napaspasnek? Kasta ti kinaawan anusyo amin, a nalaka a mangliput!
  Nagkatawa ni Vladislav ket dandani natilmon ti naulpit a sungbat manipud kadagiti mannakigubat ti Dermostan. Medio nagbaliwen ti ladawan ti gubat. Kasla di maibus ti kabusor, a nangiserrek iti umad-adu a baro a puersa iti gubat. Nangnangruna a napeggad dagiti ultra-battleship;nagdadakkelda, kas kadagiti asteroid, in-inut a rimmuarda manipud iti vacuum, a kasla naidrowing babaen ti mannakipagrikna a tinta (a nagparang no agsilnagka iti lampara kadagita). Pinadas ni Shit-stan nga umuna a ikurba dagiti sikigan, ti mangaramid iti mangbalkot a maniobra, nalabit tapno mangparnuay iti kaldero iti law-ang.
  Situtured a nakiranget dagiti tropa ti Great Russia, ket maigiddato iti dayta dida met nagkedked kadagiti maniobra. Kastoy ti pannakausar ti pamay-an ti mobile defense, kasta met dagiti natured a maniobra ken panagdive. Kas pagarigan, dagiti battle cruiser ken grab ti space army ti Great Russia ket naungaw wenno, iti kasumbangirna, nagparangda iti likudan ti bang-ar a kabusor. Ipalagip dayta ti ikan nga agan-anup iti abut ti yelo - rimmuarda, innalada ti biktima (sumagmamano a kita ti insekto iti kalam-ekna, ken no ti mangnganup ket maysa a catfish, tumatayab ngarud!) ket nagsublida iti abut. Iti daytoy a kaso, dagus a nayaw-awan dagiti barko ti Dermostan, nangrugida nga agtataripnong, wenno nagpipinnaputokda pay ketdi. Maysa a nakakatkatawa a panagbettak ti plasma nga addaan iti pannakapuor dagiti starship. Kas pagarigan, uray ti ultra-battleship, a nakaawat iti sumagmamano a pannakadungpar manipud kadagiti thermal preon missile, bimtak iti asul ken berde a gil-ayab. Kalpasanna ti naindaklan a mannakigubat (agtultuloy a mangdadael kadagiti crap-stant a nakapetpet a kasla bulong ti pagdigusan !) a gayyemna ket nakakita iti ladawan iti uneg ti sumsumged nga ultra-battleship. Ket anian a nakaskasdaaw a colossus, ti tripulante a buklen ti agingga iti dua a milion a soldado ken limapulo a milion a robot!
  Dagiti militante iti uneg ti barko ket nadumaduma a kita ti scumbag: troll, goblin ken sumagmamano a mestiso a kita, kas pagarigan ti kaaduan a nasaknap: naglaok a tikag ken sigarilio, wenno imbes ketdi uray dagiti sigarilio! Bueno, nakabutbuteng a parsua, a kasla naggapu iti pelikula a makapakigtot nga indrowing ti maysa nga adikto iti droga.
  Desperado a kayat dagiti parsua ti aglibas, ngem maigiddato iti dayta agdinnungparda, agduyok, agputed, agkagat. Adtoy ti fencing machine, a naisangsangayan a naparsua para iti boarding combat. Ket isu ket armado kadagiti kasla plasma a kampilan, saan a diretso, no di ket kurbado para iti nadumaduma a maniobra. Nadungpar ti immuna a makina ti alad iti sibibiag a gulo dagidiay agayus manipud iti nagdakkel a barko a sumsumged iti apuy. Dagus a nagtayab iti amin a direksion dagiti pedaso ti tinadtad a karne ken nauram a bangkay. Nagparang ti maysa a gayyem iti likudanna, kasla tumatayab, adda laeng di kumurang a tallopulo a saka, ken addada iti porma dagiti ayus a mangdadael, a makabael a mangputed uray iti dinosaur iti kagudua.
  Impukkaw ti maysa kadagiti opisial ti Dermostan:
  - Ay, dinak putden! Kinnan ti pawn ti reyna!
  Ngem saan a nagasat, ti sigarilio nga addaan kadagiti saka ti tikag, ad-adda laeng a makarimon, ti nangdungpar iti antena ket nagbitin a naduyok iti dayta. Nupay kasta, saanen a mangngeg ti wagas ti panagikkisna iti dayta kaatapan, kanayon nga umad-adu a cacophony. Dagiti dila ti gil-ayab ti princeps-plasma, a kaaduanna nga asul ken kahel, ti nanglab-aw kadagiti mabutbuteng a mannakigubat ti Shitmostan, a nakaigapuan ti panagpritoda. Ket nasaknap dagiti makina nga alad iti uneg ti ultra-battleship. Agparang a nalawag a naimaldit dayta iti programada: patayen, patayen, ken patayen manen! Ket saan a talaga a napateg kadakuada no siasino. Ket kadagiti pasilio adda arimbangaw ti nakaam-amak unay a hyperroom .
  Nupay kasta, ti ultra-flame ket nakadanonen kadagiti makina ti alad, kasta met ti adu a goblin ken kuko - dagiti butt ti sigarilio ket naburakdan a nagbalin a photon. Isu a nangrugi nga in-inut a nasinasina ti ultra-battleship iti sumagmamano a paset. Nupay in-inut a napasamak ti panagsisina, kasla saan a basbassit ti makadidigra. Nangnangruna iti likudan ti nakaad-adu a sabsabali pay, a sumsumged kas babassit a supernova, wenno, iti kasumbangirna, kas bumasbassit a barko ti bituen. Daksanggasat ta saan laeng a ti Dermostan, no di ket ti Great Russia.
  Kas pagarigan, napukaw ti maysa a cruiser nga addaan iti emblema ti martilio ken sickle ket nadungparna ti dreadnought ti kabusor. No agdinnungpar ti dua a masa iti kapartak a sub-light, katupag dayta ti pannakadungpar ti annihilation rocket. Agisbo dayta buyogen ti nakaro a pannakabalin (no maibaga ti maysa iti kasta, siempre). Nagsabong ti panagbettak a kasla tulip nga addaan iti nadumaduma ti kolorna a petalo, a kellaat a nangbusbos iti amin nga adda iti agarup sangadosena a kilometro. Kinuna ni Vladislav-Adolf:
  - Ket kasla addan idiay langit dagiti lallakitayo!
  Pilosopikal a kinuna ti blonde:
  - Ti langit ti kakaisuna a nasayaat a lugar nga awan ti agdardaras a makadanon, uray no addada iti pudot!
  Immanamong ti panangdungpar ni Hitler:
  - Dagitoy dagiti paradox ti uniberso. Ditay" kayat ti agngudo iti nasayaat a lugar, ngem ti dakes ti mangguyod kadatayo! Isu a saan pay ketdi a nalawag no ania ti nasaysayaat, biag wenno ipapatay.
  Pilosopikal a kinuna ti balasitang:
  - Kanayon a nasaysayaat ti biag ngem ni patay. Saan nga awan mamaayna a dandani amin a tattao ti mangipagarup iti kasta. Nupay kasta, relatibo ti opinion dagiti tattao, kas iti amin a banag iti lubongtayo.
  Inaramid ti Fuhrer ti sabali pay a medio narikut a panagturong, a nangpalubos kenkuana a mangpaltog iti dua ti tugawna, ket ngarud nangina ken nabaknang ti armasna a mannakigubat (anian a napintas ti panagbettakna, a kasla bimtak dagiti paputok manipud kadagiti komplikado a kombinasion dagiti piroteknikal a material), perlas ti naburak a banag a naiwaras iti ballasiw ti vacuum. Kinuna ni Vladislav-Adolf:
  - Agsusupadi unay dagiti kapanunotan dagiti tattao agpadpada maipapan iti nakaparsuaan ken iti Dios. Iti pangkaaduan, adda pay ketdi konsepto ti reaktibo, kayatna a sawen, uray ti makadadael nga isip, a mangpilit iti maysa a tao nga agtignay iti wagas a saan a pulos a rumbeng nga ibilin dagiti pragmatiko a nainkasigudan a kababalin ken konsiderasion iti kinaumiso.
  Kinuna ti blonde, a marigatan nga umimbag manipud iti brutal a panagsaludo (ania pay ti maaramidam no pito a mannakigubat ti maminsan nga agdardaras kenka), kinunana:
  - Isardeng ti pragmatika - i-on ti matematika!
  - Saan a nakakatkatawa! - Nagsungbat ni Vladislav.
  Kellaat, iti sanguanan ti kapitan ti naval aviation, nagparang ti ladawan ti command post ti buyot ti Great Russia . Pudno, daytoy ket, siempre, maysa a sagut - ti abilidad a sumrek iti nasantuan a nasantuan ken uray pay bigbigen, uray no saan a dagiti plano ti sabali, no di ket ti bukod a bilin.
  Adtoy, ti flagship battleship, ti nakaskasdaaw a flagship ti space army ti Great Russia nga addaan iti diametro a sangagasut a kilometro. Ket natural met a makiranget daytoy a barko, agsipud ta pinullo a ribu a nabileg a bariles ti artileria ti saan a maikeddeng a di agtignay. Nupay kasta, ikagkagumaan ti flagship ultra-battleship ti agtignay a maitunos kadagiti dadduma a dadakkel a barko. Saan a maited ti kabusor iti uray sangkabassit a gundaway a mangdadael iti flagship, a sadiay ti ayan ti kangrunaan a bilin ti eskuadron ti buyot iti law-ang ti Great Russia.
  Nakaskasdaaw ta ti heneral a komander ken monarka ket maysa laeng nga embryo a nakaidda iti aanakan. Ti ina a mismo ket nailumlom iti kasasaad ti naibitin nga animasion, tangay no saan, nasakit unay ti panangipatungpal kadagiti rebbengenna. Ket ti panagandar ti sigud nga umdas ti pannakapatanorna nga embryonic monarch, nga addaan kadagiti saka ken, kangrunaanna, medio dakkel nga utek, ket masigurado babaen ti nagadu a cybernetic unit. Ti mismo nga embryo, nga agturturay iti Dakkel nga Imperio ti Russia, ket medio komportable ti riknana.
  Wen, siempre, ken madagsenan iti kasapulan, sumagmamano a tawenen nga adda iti uneg ni nanangna. Mabalin laeng nga arapaapen ti maysa ti mapan agtaray wenno aggaraw iti maysa a banag. Ket nasaem nga arapaap dagitoy, ta ti pannakayanak kaipapananna ti dagus a pannakapukaw. Makikomunikar ti sikog iti ruar a lubong babaen kadagiti scanner. Siempre, saanda nga ipakita ti pudno a langa ti embryonic commander, no di ket maysa a ladawan nga ad-adda a makabael a mangted iti panagtalek. Nangnangruna, agparang ti guapo nga agtutubo a lalaki iti porma ti di pay naipasngay nga ari. Mangted iti bilin kadagiti tropa iti nalawag, makabilin a timek:
  - Usaren ti prinsipio ti elastic defense. Kas iti rinibu a tawenen ti napalabas, dagiti nakapkapuy a puersa, a nababbaba ti bilangda, inusarda ti di pagduaduaan a kinapudno a ti basbassit a masa ket ad-adda nga aggaraw ngem iti dakkel. Yantangay ti bassit a masa ket mailasin babaen ti di napateg nga inersia!
  Pinasingkedan ti girl marshal:
  - Siempre... Ti kabaelan ti armada nga agmaniobra ti tulbek ti balligi. Siempre, masapul a liklikan ti panaglablabes. Ngamin, saan nga ari dagiti animal ti anay!
  Nagngisiten ti embryo a komander:
  - Dagiti makapapatay a parsua ket bakteria. Nupay saan, nalabit saan pay ketdi a virus! Nupay primitibo nga organismo, epektibo dayta! Ditoy ti kabusor ket nakaurnong kadagiti nakadakdakkel a puersa, manipud iti dandani intero nga uniberso, a kaipapananna nga inbutaktakna dagiti nabati a lugar.
  Elf Marshal Fego nga addaan iti lila ken kahel a pigtail:
  - No dadduma ti kasla awan pategna a bentaha iti limitado a paset ti sango ket umdasen tapno mangabak. Karkarna daytoy nga aksioma ti adu a gubat, ti nadumaduma a sibilisasion!
  Nagkidem ti Fetal Emperor babaen kadagiti scanner:
  - Iti daytoy a kaso, kitkitaem ti ramut.
  Kabayatanna, inkagumaan dagiti armada ti Dermostan ti nagorganisar manen iti panaggarawda. Maysa a naisangsangayan unay a reserba ti immasideg kadakuada manipud iti likudan. Rinibu a dadakkel a barko ti bituen ken minilion a babbabassit a barko ti rimmuar nga agus-usar iti pormasion ti kampana. Kas resultana, madlaw nga immadu ti umap-apuy a bileg dagiti parasito. Buyogen ti ragsak a kinuna ti girl marshal:
  - Ania pay ti trump card nga inwaras ti bastard opponent. Nupay kasta, saan unay a maitunos ti panagsukisokmi, saan a naipaay ti posibilidad a mangiserrek iti kasta a dakkel a bilang dagiti puersa.
  Ti hologram ti emperador iti porma ti ubing a lalaki ti nangsipa iti kampilan. Nadungpar ti propellant ti gate. Dandani dagus a bimtak dayta. Umuna, adda panagkidem a mangan kadagiti mata, ket kalpasanna ti panagtubo ti lila nga uong a mangdadael iti amin a banag iti sakup ti paltog ti barko a pakigubat. Kinuna ti hologram boy:
  - Daytoy ket phenomenal a panagiskor ti kalat! Bueno, bay-anyo nga ited dagiti bumusbusor iti amin a kabaelanda. Adda sorpresak a naisagana para kenkuana.
  Elf Fego ti ladawan ti laban nga addaan iti sumagmamano a panagduadua. Kasla nasaem a nakabutbuteng ti armada ti Dermostan. Nangruna dagiti ultra-battleship, a ti diametroda ket dimmanon iti dua gasut ket limapulo a kilometro. Kellaat a nalagip ti duende ti pagtaenganna a planeta... Ti nakaparsuaan sadiay ket idyllic, awan pay ketdi dagiti agsussusop iti dara nga insekto. Ken leon... Bueno, saan nga eksakto a leon, no di ket mestiso nga addaan kadagiti sabong ti mais. Iti pangkaaduan, napintas daytoy nga animal: ti bagina ket sabong ti sabong ti mais, ket tumaud ti nabalitokan a dutdot iti angin. Maysa pay, agbaliw ti linong dagiti sabong ti mais... Adda direkta a kinarugit ditoy, a naiturong agpadpada kadagiti tattao ken elf.
  Kinuna ti blonde a marshal:
  "Ditay ammo no mano ti reserba ti kabusor, ngem kasla kaniak panawenen tapno iyakar ti ambush regiment-tayo."
  Nagkedked ti embryo nga emperador:
  - Saan nga ita ti tiempo nga ipakitam dagiti kardmo!
  Pinadas ti girl marshal ti makisuppiat:
  "No matay dagiti tattaotayo, awanton ti mabati a makigubat!"
  Ket kalpasanna nasarakan ti embryonic commander:
  "Saanka a mangabak iti gubat no awan ti nasugatan." Iti chess kabaelam, ngem iti pudno a laban dika"t makaaramid! Ti awan asi a linteg ti gubat ket dagiti pannakapukaw ket kasla tudo a mangpadanum kadagiti saringit ti balligi, kasapulam laeng a siguraduen a dagiti pannakapukaw ket saan a dumakkel nga agbalin a napigsa a tudo a mangbuggo kadagiti saringit! - Kalpasanna ti hologram a naipatulod manipud iti aanakan ket kellaat a nagbalin a naasi ti rupa. - Ngem dikay" panunoten a tapno maksayan ti pannakapukaw nangruna manipud iti apuy dagiti ultra-battleship, bay-anyo nga umatras dagiti starship ti Great Russia iti spiral.
  Sinuportaran ti elf marshal ti komander ti sikog:
  - Dayta, dayta laeng ti wagas. Saan pay nga ammo no mano a puersa ti kabaelan nga ibelleng ti kabusor manipud iti lubong dagiti natay.
  Kinapudnona, inkagumaan dagiti starship ti Shitmostan ti aggaraw iti napuskol a pangen. Maigiddato iti dayta, dida pulos naispal ti bala, a nangipuruakda kadagiti missile iti minilion, a dida man la maseknan iti kinaumiso ti pannakadungpar. Kasla binilion a posporo ti maipigket iti ballasiw ti vacuum tapno agsilnag nga agbalin a hyperplasm, puoran ti amin a sibibiag ken aggaraw, sa maiddep. Ad-adda nga umiso ti panagpaltog dagiti mannakigubat a Ruso, ngem naggurruod ti nakaro a dreadnought ti kabusor, kas iti paputok, a nangiwaras kadagiti pirsay a kas iti confetti. Makapapatay a confetti a nangpaltog iti sumagmamano a bilog ti Dirmostan. Ket naan-anay a di mabilang ti bilang dagiti nadadael a frigate ti bastardo a sibilisasion. Pudno a matmatayen dagiti barko ti Russia. Ditoy ti nadadael a cruiser, gapu iti kinadesperado, nagdardaras a kasla tangke ti Russia iti Kursk Bulge ket dinadaelna ti ultra-battleship ti kabusor. Ginasut a ribu a biag ti nasinga a maminsan, ket nauram ti apuy, a kasla nabuong ti higante a tubo ti gas.
  Naliday a kinuna ti dwarven marshal:
  - Ikurbadakami, ngem saankami a sumuko! - Nadlaw ti kuadrado a komander (wenno imbes ketdi ti holographic image-na, ti enano a mismo ket adda iti sabali a barko ti klase ti Gross-Dreadnought!). - Nasken koma nga irugi ti uray sumagmamano laeng a kontra-atake kadagiti komunikasion ti kabusor ken linia ti suplay.
  Nagngisiten ti Fetal Emperor babaen ti kasla ubing a hologramna.
  - Ania, iti panagkunam, ti maysaak a nalugi!
  Nagngaretnget ti dwarf marshal ket inwarasna dagiti sakana:
  "Ngem saanda a pulos a makasalbar iti bala." Kayatna a sawen nga umdasen ti adda kadakuada. Saan kadi a kasta, apok?
  Nagkedked ti Embryo Emperor:
  - Saan saan a kastoy! Napatpateg ti naindaklan a komander ngem ti ulona, isu a saan a makadangran kenkuana ti kallugong ti panagannad ken ti panangkamkamat iti kinasikap! Iti ababa a pannao, adda pay laeng ti kabusor iti nasam-it nga ilusion a nasayaat ti amin kenkuana, ngem kinapudnona asidegen ti balligitayo! Ti di ninamnama a panangkabil ket katupag ti panangsukat iti dakulap iti kampilan nga asero nga alloy!
  
  
  SIBIBIAG NI WITTMAN
  Bassit a panagbalbaliw ti pakasaritaan a nainaig iti kangrunaan a balligi dagiti Nazi bayat ti panangraut idiay Ardennes. Naparpartak ti panagrang-ay dagiti Nazi, nakabalinda a bimmallasiw kadagiti rangtay ken nakatiliw kadagiti bodega babaen kadagiti armas, bala ken gasolina. Napalaka met ti balligi babaen ti pannakipaset ni Wittmann iti welga, a saan a kas iti pudno nga estoria, saan a natay! Ket ania? Saan a pulos a matay dagiti pudno a bannuar ken imortal! Intultuloy ni Wittman ti nakiranget ken nang-rack up kadagiti iskor. Kalpasan ti pannakadadael ti maikadua a gasut a tangke, isu ket nagbalin nga immuna ken aginggana ita ket kakaisuna a tangke a napadayawan iti Krus ti Kabalyero ti Landok a Krus nga addaan kadagiti bulong ti roble, kampilan ken diamante.
  Ti kinalaing ni Wittmann ti nangbalbaliw bassit iti kurso ti historia. Ket nagbalin a nagasat bassit, naparpartak, episiente dagiti Aleman. Ket nagballigida iti dandani napasamak iti pudno nga estoria, ngem dua laeng nga oras ti kurang. Ket ngarud natiliw dagiti bodega, ket nagun-od ti buyot ti Alemania ti mangrumek a pannakabalin. Kas resultana, natiliw ti Brussels, ket ginasut a ribu a soldado a Briton ken Americano ti natiliw.
  Saan pay a nagdardaras ni Stalin a rumaut, a kayatna nga ad-adda a nabileg a maparmek dagiti Aliado idiay Laud.
  Impakita dagiti gubat a ti Tiger-2 ket epektibo unay nga igam agpadpada iti armamento ken frontal armor. Dagiti Aleman, idi nakitada a ti Nalabaga a Buyot ket pasibo idiay daya , ket nangibaon kadagiti kanayonan a yunit iti gubat ken nangrugida a nangbangon iti balligida. Ti Fritz ket nakagun-od pay ti kabarbaro a self-propelled gun E-25, a bassit ti kadakkel ken kadagsenna, ngem addaan kadagiti napigsa nga armas ken nasayaat a kabal, ken ti kapatgan ket ti panaggunay.
  Kas resultana, baro a balligi... Ita addan dagiti Kraut idiay Paris. Alaenda manen ti kabesera ti Francia.
  Ket daytoy ti kayat ni Stalin - para kadagiti kaalyado a mapapatay, ket kalpasanna ti USSR ket makagun-od iti amin nga Europa.
  Nasikap a sora ni Stalin... Ngem saan met nga utot ni Churchill. Idi natay ni Roosevelt, isu ken ni Truman ket nagpirmada ti panagsardeng ti gubat iti Maikatlo a Reich. Maigiddato iti dayta, panangikkat kadagiti tedda dagiti naabak a tropa manipud Francia. Ket siempre babaen ti naan-anay a panagsinnukat dagiti balud iti gubat, ken uray pay iti suplay ti gasolina ken abasto iti Third Reich.
  Simmungbat ti Alemania babaen ti panangwaswasna kadagiti linteg a maibusor kadagiti Judio. Nupay kasta, nagtalinaed dagiti Judio kadagiti kampo, ngem saanda a napuoran, napilitanda laeng nga agtrabaho, ket nangipatulod dagiti Americano kadagiti de lata a taraon ken cereal kadagiti kampo.
  Nawaya ti ima dagiti Aleman idiay Francia ken Italia. Ita, nangaramid ni Stalin iti singasing para iti naisina a talna. Ngem inlaksid dayta ni Hitler. Idi Hunio, nangrugi ti opensiba ni Fritz. Simrek dagiti immuna nga E-50 a tangke iti serye. Ngem kas napasamak, saan nga interamente a naballigi ti kotse. Nagtalinaed a nangato ti dagsenna, dandani 65 a tonelada, nga addaan iti nababbaba a silweta ngem ti Tiger-2, ngem ti kabal ket isu met laeng ti kapuskolna, nalawag a saan nga umdas, nangnangruna kadagiti sikigan. Nagbalin a medio nasaysayaat ti 88 mm a paltog nga addaan iti kaatiddog ti bariles a 100 EL. Sangapulo ket dua a paltog ti pinaputokanna iti kada minuto.
  Ti panagmaneho ti panagmaneho ket nainayon babaen ti napigpigsa a makina, a nangpapartak agingga iti 1200 a kabalio. Iti sapasap, ti tangke, siempre, simmayaat no idilig iti Tiger-2 ken addaan iti bassit nga ad-adda a nainkalintegan a bakras ti kabal, ngem nagtalinaed a nalaka a maapektaran manipud kadagiti sikigan.
  Nasaysayaat ti pannakasalaknib ti E-100, ngem ti nadagsen a dagsenna ti namagbalin a narigat ti transportasion ken panagusar iti pannakigubat. Ti kababalligian ket ti self-propelled gun E-25, nga addaan iti nababa unay a silweta ti frontal armor a 120 mm, dakkel a bakras, ken side armor a 82, ken kanyon para iti Tiger-2, dayta ti kasayaatan a self- propelled gun ti Wehrmacht ken ti Maikadua a Sangalubongan a Gubat. Nagpartak daytoy iti pitopulo a kilometro iti kada oras - maysa a makina a 700 horsepower, ken uray pay nagricocheted kadagiti IS-2 shell iti muging.
  Dagiti Aleman ti nangsaplit iti kangrunaan a danog manipud Hungary, nga ikagkagumaanda nga isalakan ti Budapest, a nalikmut pay laeng. Nakaro ti panaglalaban.
  Nangrugi ti opensiba idi Hunio 22, ket nangaramid ti Red Army iti nabileg unay a depensa. Dagiti Aleman ket addaan pay laeng kadagiti sumagmamano nga E-serye a tangke, dagiti laeng E-25 a bukod a maiturong a paltog iti medyo dakkel a kaadu - dagitoy ket medyo nalaka a maaramid ken nalaka. Adtoy ti dua a babbalasitang a nakabikini a nakaidda iti dayta. Nababbaba ti lugan ngem maysa ket kagudua a metro ken gapu iti daytoy, nasayaat unay ti pannakasalaknibna ken armado iti medio nababa a dagsen.
  Dua a babbalasitang, da Charlotte ken Gerda, a nakaidda, ti nangpaltog kadagiti paltog ti Soviet. Iti sanguananda, naggaraw dagiti babassit a kotse, a kontrolado ti radio, a mangdalus kadagiti pagminasan.
  Pinaltogan ni Red Charlotte ti kanyon. Intukkolna ti paltog ti Soviet ket inyugyugyogna ti barukongna, a dandani dina naabbungotan iti naingpis a tela. Ket nagkullayaw:
  - Narungsot nga apuy ti hyperplasma!
  Ket kalpasanna, saplit ni Gerda, nga usarenna dagiti lamolamo a ramay ti sakana. Ket agkir-in:
  - I"m a very cool girl ken saan a dakes...
  Ti bukodna a paltog ti aggaraw a mismo. Ket sagpaminsan nga agsardeng dayta. Nakaro ti panagkiling ti kabalna iti sango, ket daytoy ti mangted iti nasayaat a proteksion. Sensitibo dagiti shell dagiti paltog ti Soviet iti ricochet. Ket awan ti mamagpeggad iti kasta a self-propelled gun head-on. Mabalinda pay laeng a maidungpar ti sikigan. Ngem saan nga agdardaras dagiti babbalasitang. Ti epektibo a self-propelled gun ket lab-awanna ti SU-100 iti armor-piercing power, ken nasaysayaat met ti pannakasalaknibna, ad-adda a mobile ken maigiddato iti dayta nalaglag-an.
  Ket awan ti umdas a dry goods ti Red Army. Kangrunaanna ti tangke a T-34-85, a saan nga umdas ti kapigsana iti paltogna ken nakapuy ti kabalna. Ket ti Aleman a self-propelled gun E-25, iti sabali a pannao, nalaglag-an, napigpigsa nga amang ti kabal ken paltog.
  Aglalaban dagiti babbalasitang... Napintas ken ubing unay. Ket dagiti self-propelled guns-da ti mangbomba ken mangipuruak...
  Kamaudiananna, nabalinan ti Fritz ti simrek idiay Budapest. Maysa a makakombinsir a balligi, a napalikmutan kadagiti yunit ti Soviet. Adu ti natiliw ken napapatay.
  Pudno a nagsagaba dagiti Nazi iti dakkel a pannakapukaw. Ket awan unay ti pigsa. Bueno, no mapataud pay laeng dagiti alikamen, ngarud saan nga umdas ti rekurso ti tao.
  Ket dagiti ubbing ken babbai ket ma-conscript iti army. Wenno ganggannaet, ngem saanda nga umdas ti mapagtalkan.
  Nupay kasta, agtultuloy ti panaglalaban... Natangken unay ti panagsaranget ti Red Army, nga adu ti depensa a linia. Umabante dagiti Aleman iti sabali pay a sangagasut a kilometro ket agsardengda. Awan ti umdas a pigsak. Ket ti Red Army a mismo ti mapan iti opensiba. Ngem saan met unay a naballigi ken medio iduronna dagiti Aleman iti igid.
  Agingga a dumteng ti kalam-ekna... Agtalinaed ti front line. Idi Enero 1946, umabante ti Nalabaga a Buyot idiay Daya a Prussia ken Poland, ngem bassit laeng ti panagrang-ayda.
  Saan a yugyogen dagiti Aleman ti bangka no kalam-ekna. Nadara dagiti gubat. Ngem nainayad ti front line...
  Ket mangrugi ti periodo a pakabigbigan ti Umuna a Sangalubongan a Gubat. Agbalin a di aktibo ti linia iti sango. Umabante dagiti Aleman ken ganggannaet a dibision no kalgaw, ken ti Nalabaga a Buyot no kalam-ekna. Ket awan ti makaragpat iti dakkel a balligi.
  Tinawen nga agtultuloy ti gubat. Medio naun-una dagiti Aleman ngem ti USSR iti pannakapataud dagiti jet nga eroplano. Ti USSR ket nangiyam-ammo ti MIG-15 iti masa a produksion idi laeng 1949. Ngem iti daytoy a tiempo addaanen dagiti Aleman iti ME-462 ken XE-362. Ket kangrunaanna, dagiti eroplano a disc, nga imposible a mapaltogan manipud iti nabileg a laminar jet babaen kadagiti babassit a takiag.
  Dagiti tangke ket addaan iti German "E" series... Iti kasumbangirna, nagparang ti T-54 ken IS-7. Ngem dagiti Aleman ket kalpasanna ket nangirugida ti serye ti AG - maysa nga ad-adda nga adelantado a piramidal.
  Ngem awan ti naaddaan iti bentaha. Agtalinaed ti front line iti lugarna.
  Agingga a natay ni Stalin idi Marso 1953...
  Ket ditoy, gapu ta ginundawayanda ti sumagmamano a pannakariro iti panangidaulo ti partido ken ti pannakidangadang para iti pannakabalin, nabalinan dagiti Aleman a nagun-od ti balligi. Ngem kalpasanna kalpasan ti pannakaaresto ken pannakapapatay ni Beria, ti pannakadutok ni Vasilevsky, ti naindaklan nga estrateher, kas ti Kangatuan a Komander-in-Chief, ken ti pannakapapigsa ti Hepe ti Komite ti Depensa ti Estado a ni Malenkov. Nagtalinaed ti linia ti sango iti uneg dagiti beddeng ti Europa.
  Bayat nga adda idi ti panawen ti panaglalaban para iti bileg idiay USSR, dagiti Aleman ket nakabalinda a nakadanon kadagiti Neman, ken nakaala manen kadagiti Balkan, Romania, Bulgaria, Eslovakia, Gresia, Albania ken nakagun-od manen ti naan-anay a panagtengngel iti Europa.
  Ngem ti linia ti sango ket natalged manen a dati kadagiti beddeng ti USSR idi 1941...
  Ket kalpasanna Disiembre 1955... Ti Red Army, segun iti tradision, umabante manen no kalam-ekna. Mano a tawen ti nagpaut ti gubat? Horror sangapulo ket uppat ket kagudua! Ket awan ti pagpatinggaan a makita!
  No la ket ta sibibiag ni Hitler, saan nga agpatingga ti gubat. Ni Malenkov ket aggargaraw nga agturong iti talna iti uneg dagiti isu met laeng a beddeng aginggana idi Hunio 22, 1941. Ngem natangken ti ulo ni Hitler ken kayatna ti mangabak uray ania ti magastos!
  Umab-abante ti Red Army. Mapan iti gubat ti kabarbaro nga IS-12 a tangke. Maysa a lugan nga addaan iti 203-mm caliber gun. Dakkel dayta, addaan iti sangapulo a machine gun. Ket innem a babbalasitang - tripulante. Padasenda ti umuna unay a modelo ti tangke. Saan kadi a dakkel ken nadagsen unay? Episiente kadi ti makina? Dagiti babbalasitang, iti laksid ti Krismas inton Disiembre 25 ken ti yelo, nakabikini laeng. Pudno, ti tangke ket addaan iti kaudian a makina ti gas turbine, ken nabara. Kanayonanna, saan a simple dagiti innem a babbalasitang a mismo.
  Sipud pay uppat a pulo ket maysa nga aglalaban dagitoy. Ket nairuamkami a dandani lamolamo iti aniaman a paniempo. Kinapudnona, no kanayon a nakabikinika, agsardengka a makarikna iti lamiis. Ket agbalin nga elastiko ken nalagda ti kudil.
  Dagiti babbalasitang ket agmaneho iti killer machine nga awan ti sakada. Talaga a nakaay-ayat ken napintasda.
  Ni Alenka ti boss ditoy ken ti crew commander. Ania ti saan a nakita ti balasang iti sangapulo ket uppat ket kagudua a tawen a gubat? Sadino ti napananna? Ti sango ket limmasat manipud idiay Brest aginggana idiay Stalingrad, manipud idiay Stalingrad aginggana idiay Vistula, ken ita ket umab-abanteda idiay lugar ti Bialystok. Ti Bialystok a mismo ket tengtenglen pay laeng dagiti Aleman. Nagbalin a natalged ti linia ti sango. Ket nagkalida iti disente a kaadu dagiti trinsera.
  Isu a kinapudnona, awan patinggana ti gubat... Ket mabalin nga agtultuloy dayta iti nasurok a makatawen. Ket ania ti kayat daytoy natangken ti ulo a Hitler?
  Ditoy met, saan a kayat ti USA ken Britania ti talna iti nagbaetan ti USSR ken Third Reich. Kayatda a naan-anay a madadael ti agsumbangir a dasig.
  Umab-abante dagiti babbalasitang iti IS-12. Ti frontal armor ti tangke ket 450 mm iti anggulo. Agsalsaltek dagiti projectile. Ket agsubli dagiti babbalasitang.
  Ngem maymaysa laeng ti kasta a tangke idiay USSR agingga ita. Ti IS-10 ket addan iti produksion, ngem agdagsen iti limapulo a tonelada. Ti IS-7 ket mapataud pay laeng a kas ti T-54. Nagparang metten ti T-55 kadagiti masa, ngem agingga ita ket sumsumrek laeng iti produksion. Adda piramidal a tangke dagiti Aleman. Kasta met a napigsa unay ken perpekto. Ken high-pressure gun nga addaan iti ababa a bariles.
  Isu a ti laban iti masanguanan ti kadagsenan. Agpaltog da Natasha ken Anyuta manipud iti nabileg a ship"s gun ket agkir-in:
  - Ti banderatayo ket addanto iti rabaw ti Berlin!
  Ket inbukbokda dagiti puraw ken kasla perlas a ngipenda. Ket dimo mapasardeng dagiti babbalasitang nga addaan kadagiti mina.
  Dua a shell ti nangdungpar iti frontal armor... Nagricochetda. Saan, ti IS-12 ket serioso a kotse ken dikay" makaala iti kasta a kinalaka.
  Ngem ti IS-7, nga umakar iti makannawan nga ima dagiti babbalasitang, ket kasla nakaawat iti pannakadungpar manipud iti high-pressure cannon ket nagsardeng. Nadadael ti guapo a lalaki.
  Ni Alenka, a mangipigket kadagiti piskel ti tianna, agkanta:
  - Amin nga imposible ket posible iti lubongtayo, natakuatan ni Newton a ti dua ken dua ket mangaramid iti uppat!
  Agtultuloy latta ti panaglalaban a di agsarday. Maysa a kanyon ti Soviet ti mangdungpar kadagiti Aleman. Dakkel a Marusya ti mangiserrek kadagiti shell iti breech. Daytoy ti biag ken gasat dagiti babbalasitang. Ket agkantada:
  - Awan ti manglapped kadatayo, awan ti mangabak kadatayo! Ruso a lobo ti mangrumek iti kabusor, dagiti lobo a Ruso - maysa a panagsaludo kadagiti bannuar!
  Kuna ni Augustine, a mangpalpaltog kadagiti machine gun:
  - Iti nasantuan a gubat! Isunto ti balligitayo! Bandera ti Russia nga agpasango, dayag kadagiti natnag a bannuar!
  Ket manen agngaretnget ken aguni ti killer gun:
  - Awan ti manglapped kadatayo, awan ti mangabak kadatayo! Dagiti lobo a Ruso ti mangrumrumek iti kabusor, addaanda iti natangken nga ima!
  Maria, daytoy balasang a nabalitokan ti buokna ti mangiturong iti tangke ket agkigtot:
  - Rumekentayo a naimbag dagiti pasista!
  Marigatan dagiti Aleman;agburburek met ti panaglalaban iti tangatang. Ngem agingga ita, nababbaba ti kapartak ken armas ti MIG-15 ngem kadagiti brand ti Alemania. Saan a patas ti mapaspasamak ti gubat.
  Ni Huffman, daytoy nagsayaat nga ace pilot, ket nakaaramid iti nasayaat a karera bayat dagiti tawen ti gubat. Ad-adda nga eksakto, nakaskasdaaw ken pantastiko. Kalpasan a nakadanon iti tallo gasut nga eroplano isu ket nakaawat ti Krus ti Kabalyero ti Landok a Krus nga addaan kadagiti pirak a bulong ti roble a kampilan ken dagiti diamante. Apaman a nakadanon iti uppat a gasut a natinnag nga eroplano, isu ket nakaawat ti Krus ti Kabalyero ti Landok a Krus nga addaan kadagiti nabalitokan a bulong ti roble, kampilan ken diamante. Para iti lima gasut nga eroplano isu ket nakaawat ti Order ti Aleman nga Agila nga addaan kadagiti diamante, ken kalpasan ti sangaribu ti Krus ti Kabalyero ti Landok a Krus nga addaan kadagiti platinum nga oak a bulong dagiti kampilan ken diamante. Ket gapu ta nakadanon iti dua ribu nga eroplano, inawatna ti Grand Cross of the Knight"s Cross.
  Nabalinan ti naisangsangayan a piloto ti nakagun-od iti adu a balligi iti tangatang. Ket sibibiag pay laeng. Nabiit pay a naipangato ni Huffman iti ranggo a heneral. Ngem nagtayab latta kas pribado a piloto.
  Kas kunada, saan a mauram iti apuy ken saan a malmes iti danum. Iti las-ud ti adu a tawen ti gubat, nagun-od ni Huffman ti instinct a mangnganup. Nagbalin a super-legendary pilot ken nalatak unay. Ngem addaan iti napigsa a kakompetensiana - ti Agave, a nanglab-aw met iti bilang ti dua ribu a natinnag a kotse. Ket masabetna ni Huffman. Ngem ubing pay unay, ken awan pay ti naabak a mannakigubat.
  Pinduten ti balasitang dagiti pedal babaen kadagiti lamolamo, nakitikit a sakana ket pinaputokanna ti bimtak a kanyon ti angin. Ket ita uppat a lugan ti Soviet a MIG-15 ti napaltogan.
  Agkidem ni Agave ket kunana:
  - Agingga iti sumagmamano a tukad, bitchestayo amin! Ngem addaanak kadagiti nerbio nga asero!
  Ket manen tumallikud ti balasang. Daytoy ket mangpaltog ti pito nga eroplano ti USSR iti maysa a panagbettak - innem a MiG ken maysa a TU-4, ken agkigtot:
  - Iti pangkaaduan, no diak super, no kasta, hyper-ak !
  Siempre, maysa a bitch ni Agave. Piloto manipud ken Lucifer. Napintas unay ti honey blonde.
  Ditoy a mangpaputok iti sabali pay a panagbettak ken maminsan a paltogan ti walo nga eroplano ti Soviet a MIG-15 ket ag-beep:
  - Siak ti kaaduan a managparnuay ken reaktibo!
  Talaga a saan a maag ti balasang. Maaramidna ti amin ken kabaelanna nga aramiden ti amin. Dimo mabalin nga awagan a pribado.
  Ket natan-ok unay dagiti sakana, nagarbo unay...
  Ngem makilablaban kenkuana ni Mirabela... Nabayagen, ni Kozhedub ti kasayaatan nga as ti Soviet. Isu ket nakaurnong ti innem a balitok a bituen ti bannuar ti USSR, a nakapaltog iti sangagasut innem a pulo ket pito nga eroplano. Ngem kalpasanna, natay. Kalpasanna, awan ti makaburak iti rekordna. Ket nabiit pay laeng a nalab-awan ni Mirabela ti Kozhedub. Ket gapu ta natinnag ti nasurok a sangagasut walopulo nga eroplano, nagbalin a namimpito a bannuar ti USSR.
  Daytoy ket maysa a balasang a Terminator! Maysa a kas kenkuana ti mangpasardeng iti agdardaras a kabalio ket sumrek iti sumsumged a kalapaw.
  Ken nalamiis pay.
  Narigat ti gasat ni Mirabela. Nagpatinggaak iti kolonia a pagtrabahuan dagiti ubbing. Saan a nakasapatos ken nakasuot iti ubanan a bado, pinaputedna ti kabakiran ken nagsawsaw kadagiti puon. Napigsa ken nasalun-at unay. Iti nakaro a yelo nagna a di nakasapatos ken naka-pajama iti pagbaludan. Ket uray maminsan laeng nga aganges.
  Siempre, daytoy a penomenon ket napaliiw met kadagiti sango. Iti napaut a panawen, nakiranget ni Mirabela iti infanteria, sa nagbalin a piloto. Inawat ni Mirabela ti umuna a bautismona iti apuy iti gubat ti Moscow, a napan a dagus kalpasan ti kolonia. Ket sadiay nga impakitana ti bagina a nalamiis.
  Isut" nakiranget a di nakasapatos ken dandani lamolamo iti nakaro a yelo a literal a nangparalisado iti Wehrmacht. Isu ket kasta a damn, di maparmek a balasitang. Ket naan-anay a nagballigi.
  Namati ni Mirabela iti asidegen a panagballigi ti USSR. Ngem lumabas ti panawen. Umad-adu dagiti biktima, ngem saan nga umay ti balligi. Ket talaga a nakabutbuteng dayta.
  Arapaap ni Mirabela dagiti balligi ken gapuanan. Isu ket addaan iti pito a bituen ti USSR - daytoy ket ad-adu ngem ti asinoman! Ket damn, maikari isuna kadagiti premiona! Ket itultuloyna nga ibaklay ti krus ti militar. Uray no natay ni Stalin, agbiag ti trabahona!
  Maysa a balasitang ti sumrek ken ag-hangout... Pinaputokanna ti Aleman nga XE-362 ket agkigtot:
  - Aerobatika nga! Ket maysa a damn new crew!
  Talaga a nalamiis a balasang. Adu ti kabaelan ti pudno a kobra.
  Baro a bituen ni Mirabela...
  Agtultuloy ti pannakidangadang iti sumagmamano nga aldaw agingga a dumteng ti baro a tawen... Ti Soviet IS-12 ket nakaawat iti pannakadadael dagiti roller ken riles - matartarimaan daytoy. Wen, kasta a naulpit ken awan asi a gubat. Ket kasano kabayag nga agpaut dayta?
  Ket amin gapu ta nakalasat ni Wittman kadagiti gubat idiay Laud.
  Ni Wittmann a mismo ket nakiranget iti maysa a tripulante ti tangke iti sumagmamano a panawen. Gapu ta inyegna ti panagbilang iti tallo gasut a lugan, saan a bilangen dagiti paltog, mortar, trak, motorsiklo ken dadduma pay a banag, isu ket napadayawan: ti Krus ti Kabalyero ti Landok a Krus nga addaan kadagiti nabalitokan a bulong ti roble, kampilan ken diamante, ken naipangato iti heneral.
  Kalpasan dayta saanen a nakiranget. Ngem isu ti nangidaulo iti maikanem, SS tank army.
  ni Kurt Knipsel a kababalligian nga as ti tangke ti Wehrmacht. Ngem kalpasan laeng ti lima gasut a nadadael a tangke a nakaawat iti Krus ti Kabalyero ti Landok a Krus.
  Uray kasano ket naikkat kadagiti premio. Pudno, gapu ta nakadanon iti sangaribu a tangke, naawatna kamaudiananna: ti krus ti kabalyero ti landok a krus nga addaan kadagiti pirak a bulong ti roble, kampilan ken diamante.
  Epektibo unay a makina ti pannakidangadang ni Kurt Knipsel . Nakiranget iti nagduduma a tangke. Agpada a gunner ken komander. Nabayag a nagnaak nga immun-una ngem ti amin nga awan ti kompetision.
  Ngem nakadanon metten ti napintas a Gerda. Nasayaat ti pannakidangadang dagiti babbalasitang. Ngem kalpasanna, nagsardengda. Nagsikog amin dagiti uppat a kinapintas ket nangipasngayda iti maysa a paris: maysa nga anak a lalaki ken maysa a babai. Ngem kalpasan ti panagsardengda alisto a nasuktan dayta.
  Ket ita, naliklikan ni Gerda ni Knisel .
  Kasano a maliklikanda ti agdaliasat? Aglalabanda a di nakasapatos ken nakabikini laeng. Nagsardeng manen dagiti babbalasitang, a nangipasngay manen kadagiti annak. Ket ita umas-asidegkami iti bilang ti dua ribu a nadadael a tangke. Ket mabalinda ti agtalek iti awan kapadana a gunggona: ti bituen ti Knight"s Cross ti Landok a Krus nga addaan kadagiti pirak a bulong ti roble, kampilan ken diamante.
  Dagitoy dagiti babbalasitang!
  Pinaltogan ni Gerda ti kotse ti Soviet. Rigisenna ti torre ket ipukkawna:
  - Siak ti damn thing!
  Ket paltogan manen. Sumalog iti T-54. Ket agkir-in:
  - Pagtaengan nga Alemania!
  Agkidem ti balasang. Ket aktibo unay... Wen, addaan iti kasta nga estratehiko a streak. It"s already 1956... Agtultuloy ti gubat... Saan a kayat ti agsardeng. Ikagkagumaan ti Red Army ti umabante iti nadumaduma a lugar. Ngem agannadkayo, manmano ti nabati a rekurso ti tao.
  Ket agdardara ti Russia.
  Ikagkagumaan ti Red Army ti umabante nga agturong idiay Romania. Ket kalpasanna adda nabileg a panagbettak ti artileria, panagpaltog, ken panangpapatay.
  Ngem agur-uray ti kabusor. Dagiti Aleman ti addaan iti kalatakan a tangke, ti AG-50. Nasaysayaat dayta ngem iti T-54 iti proteksion, nangnangruna kadagiti sikigan ken, nalabit, iti bileg ti paltog a mangtubtubngar iti kabal, ngem nadagdagsen dayta. Pudno, nangatngato ti kapartak ti Aleman gapu iti makina ti gas turbine.
  Agputok ken ag-score ti tangke nga Aleman.
  Aglalaban dagiti tripulante ni Margaret. Aglalaban iti nalamiis a dara. Dagiti babbalasitang nga Aleman ti mangpaltog iti tangke ti Soviet. Ket agkir-inda gapu iti ragsak.
  Wen, ken dika" makalasat ditoy...
  Maysa a discus nga inpiloto da Albina ken Alvina ti agsirkulo iti tangatang . Dua a blonde a babbalasitang ti nadungpar dagiti kotse ti Soviet. Ket nasigo nga aramidenda dayta. Ti naan-anay a di madadael a discus rams da Migi ken Tu. Mammapatay a kotse. Ket ipigket dagiti mannakigubat dagiti lamolamo a ramay ti sakada. Ket dida ikkan ti Red Army iti gundaway iti langit.
  Ti disc plane ket banag a di matulad dagiti sientista ti USSR. Daytoy ket banag nga awan ti nasarakan nga antidote. Ket marikna dagiti Aleman ti panagtalek unay iti angin. Ket makilablabanda a kas kadagiti mangkukulam nga addaan iti magic wand.
  Nagkidem ni Albina, nga intudona ti diskusna iti kabusor:
  - No adda Dios, ngarud isu ket Aleman!
  Ni Alvina, a nangrumek iti kabusor, pinasingkedanna:
  - Talaga nga Aleman!
  Ket nagkatawa ti balasang... Iti pangkaaduan, nabannog metten iti awan patinggana a gubat. Bueno, agpipinnatay dagiti Aleman ken Ruso. Ad-adda nga eksakto, ti Nalabaga a Buyot ken ti Wehrmacht. Ngem awan latta ti panaggaraw ti sango a linia... Ket awan ti makita a ungto wenno igid.
  Gubat... Kinapudno daytoy. Dagiti mannakigubat a nayanak kalpasan ti panangrugi ti gubat ket makilablaban iti tangatang ken iti daga.
  Kas pagarigan, ni Hans Feuer. Ti kaubingan a nakaawat iti Order of the Iron Cross, Umuna a Klase. Ket kalpasanna isu ket nagbalin a kaubingan a nakaawat iti Order of the Knight"s Cross ti Landok a Krus gapu iti pannakatiliw ti maysa a heneral ti Soviet.
  Wen, talaga a nalamiis unay daytoy.
  Desperado a mannakigubat ni Hans Feuer. Kasla higante a makilablaban ti ubing, ket nakalamlamiis ti lamiis no kalam-ekna, a shorts laeng ti suotna.
  Talaga a nalamiis unay daytoy!
  Nagdindinamag ni Hans iti adu a siglo!
  Ket iti pangkaaduan, kasta a di kapapati ken nakaro a gubat ti mapaspasamak ditoy... Aniaman nga AI ket agkupas.
  Ket idiay Romania, saan a makastrek ti Red Army kadagiti depensa ti Alemania. Agpada a nagsagaba iti pannakapukaw ti agsumbangir a dasig. Ti Enero ket agtiktik... Ket inaldaw nga umad-adu ti mapapatay ken masugatan.
  Awan ti pangrugian wenno pagpatinggaan ti kinamauyong.
  Adda manen ni Agave iti langit ket paltogan dagiti lugan ti Soviet. Isu ket mangnganup ken manangraut. Kabilenna ti kabusor.
  Matnag dagiti kotse a nadungparna. Ket kalpasanna, paltogan ti balasitang dagiti puersa iti daga. Knocks out ti IS-7. Ket agkatawa:
  - Siak ti kasayaatan! Siak ti balasang a mangpapatay kadagiti kabusor!
  Ket manen mayakar dayta kadagiti puntiria ti tangatang. Daytoy ti mangdadael kadagiti tangke ken amin a lugan nga agtayab ken mangpaltog.
  Bueno, daytoy ti agburburek iti sango. Ket iti home front, padpadasen dagiti sientista ti mangparnuay iti makapapatay a banag. Nupay saan a kasayaatan ti resultana.
  Ngem adtoy ti bassit a tangke nga AG-5. Maysa a makina nga agdagsen iti pito a tonelada. Panagpasa kadagiti combat test. Ket agngaretnget ken agngaretnget iti kabusor.
  Ket inton panawenen ti panagkanta, awan ti manglapped kadatayo wenno mangparmek kadatayo!
  Agdardaras ti AG-5 ket agputok bayat ti panaglabasna. Ket saan a mapasardeng ti kasta a tangke. Ket agricochet dagiti shells.
  Ket iti uneg ti kotse, nakatugaw ti sangapulo ti tawenna nga ubing a lalaki, ni Friedrich, ket agkigtot:
  - Ket talaga nga agbalinakto a super fighter!
  Ket manen pinaputokanna... Ket madungparna ti mismo a tengnga ti torre. Ket ti makadadael a pannakabalinna, uray bassit ti kalibrena, dakkel unay.
  Ket iti langit makilablaban ni Helga. Maysa a barefoot girl a nakabikini ti mangi-type kadagiti kuenta. Ket maragsakan kadagiti karkarna a balligina.
  Ket umabante ni Agave... Ken makilablaban met.
  It"s already February 1956... Saan a nagun-od ti Red Army ti balligi iti sadinoman. Ngem saan met a makaabante dagiti Aleman. Nakabutbuteng a tangke iti uneg ti daga ti mapan makigubat. Ngem puro a taktikal dagitoy.
  Nagdardaras dagiti babbalasitang iti uneg ti daga, dinadaelda ti maysa a bateria dagiti paltog ti Soviet ket nagsublida manen.
  Maigiddato iti dayta, natiliw ti agassawa a payunir. Inuksob dagiti babbalasitang dagiti natiliw a lallaki ket rinugianda ida a parigaten. Binagkabilda dagiti payunir babaen ti alambre, sa inlutoda ti lamolamo a mugingda iti apuy. Kalpasanna, rinugianda a buraken dagiti ramay ti sakak babaen kadagiti napudot a sipit. Nagung-ungor dagiti lallaki gapu iti naatap nga ut-ot. Kamaudiananna, pinuoran dagiti babbalasitang dagiti bituen iti barukongda babaen ti napudot a landok ken rinumekda ti kinaperpektoda a lalaki babaen kadagiti botasda. Ti maudi a banag ket nalpasen dagiti payunir ket narbada gapu iti nasaem a pannakakigtot.
  Dagiti babbalasitang, iti ababa a pannao, impakitada ti top class performance. Ngem manen awan ti nagun-od dagiti Aleman a naisangsangayan.
  Nabileg a bukod a maiturong a paltog: "Sturmmaus", a napaltogan kadagiti posision ti Sobiet. Adu ti inaramidda a pannakadadael ken pannakadadael. Ngem ti eroplano a mangraut ti Soviet ti nangtukkol iti maysa kadagiti lugan, ket nagsubli dagiti Kraut.
  Pinadas dagiti Nazi ti nagusar kadagiti diskette a mangrumek kadagiti bateria ti Soviet. Nausar dagiti hedgehog ken eksplosibo a maibusor kadakuada. Adda naan-anay a panagsinnukat ti danog.
  Adtoy manen da Albina ken Alvina iti flying saucer-da. Itudoda babaen ti panangusar kadagiti lamolamo a ramay ti sakada a mangiprenta kadagiti buton ti joystick ket nalabes ti kinalaingda nga aramidenda dayta.
  Dagiti babbalasitang, siempre, ipakitada ti kangatuan nga aerobatics. Ginuyodda ti discus-da, ket napaltogan ti sangadosena a makina a tumaytayab ti Soviet.
  Agkigtot ni Albina:
  - Nakapungtot nga iskwad ti konstruksion! Addanto starfall!
  Ket isublina manen ti luganna. Ket dagiti babbalasitang dadaelenda ti Red Army. Maysa pay, naan-anay a...
  Pinaltogan met ni Alvina ti sangadosena nga eroplano ti Soviet ket agkigtot:
  - Nauyong a babbalasitang, ken saan a pulos a birhen!
  Pudno ti naud-udi. Adu ti ragsak ti agassawa kadagiti lallaki. Ket inaramidna ti amin a kita ti bambanag. Ay-ayaten dagiti babbalasitang dagiti lallaki - naay-ayo ida! Ken nangruna no agtrabahoka iti dilam.
  Maysa a balasang a kangatuan ti ranggona... Pinarigatda ti payunir... Umuna nga inuksobda ken inbukbokda ti dua a timba a danum iti karabukobna. Kalpasanna, nangiyegda iti napudot a landok iti nalungsot a tian. Ket anian a nauramda! Nagikkis ti pioneer iti naatap nga ut-ot... Adda sumsumged nga angot.
  Dinanog ni Alvina iti sikiganna babaen ti napudot nga alambre. Ket no kasano ti kayatna nga agkatawa... Nakakatkatawa unay.
  Kalpasanna, inkantana:
  - Nabannogak nga ag-harrowing ti likudan - Kayatko nga i-tease ti ragsakko!
  Ket anian nga agkatawa! Ket ibukboknanto dagiti kasla perlas a ngipenna! Pagay-ayat daytoy a balasang ti pumatay, anian a balasang!
  Ket lamolamo ken nagarbo amin dagiti saka ti balasang. Pagay-ayatna ti magna a di nakasapatos kadagiti karbon. Ken tapno mapapanaw met dagiti natiliw a payunir. Kasta unay ti panagkigtotda no maprito dagiti mugingda. Uray ni Alvina, nakakatkatawa unay dayta. Ket balasang met ni Albina, let"s face it - super! Kasano nga i- elbow ti kalaban iti barukong. Ket agkidem:
  - Siak ti balasang ti kangatuan a klase!
  Ket ibukbokna dagiti kasla perlas a ngipenna. Nga agkir-in a kasla nasileng. Ket makapasiddaaw ti mannakigubat! Mabalin a banag daytoy a di maibaga iti sarsarita wenno mailadawan babaen ti pluma!
  Agpada a dadaelen dagiti mannakigubat dagiti Soviet MiG iti tangatang. Aktibo dagiti kinapintas. Awan ti uray sangkabassit a panagduadua kadakuada. Ket kasta nga atap ken ekstatiko a kinapintas.
  Kontrolado dagiti mannakigubat ti joystick babaen kadagiti lamolamo a sakada ken rautenda dagiti kotse ti Russia. Bayat nga iprensada , duprakendanto dagiti mannakigubat, a kasla mangdanog iti kristal babaen ti gayang. Awan asi ken awan asi dagiti babbalasitang. Naglaon dagitoy iti bileg ti pungtot ken ti gil-ayab ti panaggartem. Ken panagtalek iti balligi. Uray no sangapulo ket lima a tawenen a mapaspasamak ti gubat. Ngem dina met kayat ti agpatingga. Da Albina ken Alvina ti kangitingitan ti kinalatakda. Ket dida kayat ti umatras wenno agsardeng iti apagbiit. Ket umakarda nga agturong iti bagbagida ket ramenna ti kabusor.
  Ni Albina, a mangtukkol kadagiti eroplano ti Soviet, agpukpukkaw:
  - Nabannog ti balasang nga agsangit, kaykayatko nga ilumlom ti sapatos a bast!
  Ken no kasano nga agngisiten ken agkidem kadagiti kasla perlas a ngipenna. Ket no kasano a kayatna itan ti lalaki. Pagay-ayatna ti mangrames kadagiti lallaki. Maragsakan unay iti daytoy. Alaennaka ket ramesennaka.
  Agngaretnget ni Albina:
  Girls sex ti sekso
  Ania ti dakkel a panagrang-ay!
  Ket bumtak ti mannakigubat nga agkatawa... Ket patayentayo manen amin a kabusortayo. Adu ti enerhiana. Ket napno iti pigsa ti piskel.
  Ket agngaretnget ni Alvina:
  - Rumekentayo ti kabusor agingga iti bits!
  Ket mangrugin nga aktibo nga agkatawa ti mannakigubat! Ket nailadawanko no kasano ti panagpaw-paw dagiti lallakina. Ngem kunaentayo laengen a nasayaat.
  Marso ket addan kadatayo... Ad-adda nga agsilsilnag ti init. Iti umuna nga aldaw ti primavera, agtaray dagiti lallaki a Ruso a di nakasapatos iti narunaw a niebe. Katawaanda ti bagbagida, agngisiten iti bagbagida, ken ipakitada dagiti higosda kadagiti Aleman.
  Pioneer nga addaan iti nalabaga a kurbata, ababa ti buok, ababa pay ti dadduma. Agtaray ken agluksawda. Dandani saan a lumamiis dagiti lamolamo a sakada. Nagbalinda a natangken unay. Agtartaray met dagiti babbalasitang, awan met sapatosna. Agkir-in dagiti de rosas ken nagtimbukel a muging iti init. Nagsayaat a babbalasitang a Soviet. Narapis, atletiko, nairuam a mangkontento iti bassit.
  Ket agngisiten ken agngisiten ti tunggal maysa kadagiti ngipenda... Ti umuna nga aldaw ti primavera ket pudno a ragsak ken waw iti lawag ken panamarsua!
  Ket adda air battle iti tangatang. Mirabela, daytoy ti numero uno a piloto ti Soviet a mangpaltog iti sabali nga eroplano ti Alemania. Ket kas iti sigud, bikini laeng ti nakasuot ti balasang. Agnanayon nga agtutubo ken di pulos agkupas. Kasta ti naespirituan a pigsa a nailemmeng kenkuana.
  Nupay kasta, pagay-ayat met ni Mirabela no sagiden dagiti lallaki. Talaga a magustuanna dayta. Dayta ti gapuna a piloto... No ti lamolamo, masel a bagi ti balasitang ket masa ti ima dagiti lallaki, pudno a ragsak dayta. Ket dakkel a ragsak!
  Nadungpar ni Mirabela ti sabali pay a kotse dagiti Nazi ket agsisilpo:
  - Siak ti maysa nga armored bitch!
  Idungpar pay ketdi ti balasitang ti control panel babaen kadagiti lamolamo ken nagtimbukel a mugingna. Isu ket gorgeous. Ket di matulad.
  Rummuar ni Mirabela iti dayta. Ket agtayab ni Agave nga agturong kenkuana. Kamaudiananna, nagkita ti dua a kababalligian a babbai a mannakigubat-piloto. Agpipinnapaltogda manipud iti nagtimbukel a balay. Ikagkagumaanda a maala dayta manipud iti adayo. Ngem saan unay nga agkurri dayta. Agpada a tumaytayab dagiti kinapintas manipud iti shooting line. Ket agresibo ti panangibukbokda kadagiti ngipenda. Bueno, dagiti babbai ket bitch. Napinget ti panagkitada kadagiti mata ti tunggal maysa. Ad-adda nga eksakto, head-on ket agpaltogda manen. Nasaysayaat pay laeng ti armas ti Aleman a ME-562 ngem ti MIG-15, ken napaltogan ti lugan ti Soviet...
  Ngem kabaelan ni Mirabela ti agruar, a napukawna ti eroplanona iti umuna a gundaway iti karerana iti panagtayab. Ti kadaksan ket nagtungpal iti teritoria ti kabusor. Ket dakes daytoy. Wen, kasta a naisangsangayan a panagbalbaliw ti gasat. Ket idi Marso 1, 1956, agbaliw ti lubong, ngem agtalinaed ti turay ti Fuhrer iti cybernetic game.
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"