Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Джунг Бой ЖӘне ҚҰпия Миссия

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Қайтадан, айлакер Эдуард Осетров, қазiр қарапайым қызметшi бала рөлiнде, губернатор орналасқан қалаға өз ұясында енедi. Нәтижесiнде қарақшылардың айласыз және батыл шабуылы орын алып, ауыр шайқас басталады.

  Джунг БОЙ ЖӘНЕ ҚҰПИЯ МИССИЯ
  АННОТАЦИЯ
  Қайтадан, айлакер Эдуард Осетров, қазiр қарапайым қызметшi бала рөлiнде, губернатор орналасқан қалаға өз ұясында енедi. Нәтижесiнде қарақшылардың айласыз және батыл шабуылы орын алып, ауыр шайқас басталады.
  . Љ 1 тарау
  Қарақшылық кеменiң жарқыраған палубасынан көптеген қыздар жалаңаш, бұлшықеттi аяқтарымен шашыранды. Технологиялық немесе сиқырлы түрде дамымаған бұл планетадағы экипаждың көпшiлiгiн қарақшы жауынгерлер құрады.
  Бiрақ кемедегi билiк негiзiнен ер адамдарға тиесiлi болды.
  Раварнава және тағы үш адам, олардың арасында қара жауынгер Обломова кездесуге кеттi; көп ұзамай оларға капитан Монитор және оның алты нөкерi қосылды, олардың екеуi адам баласына ешқандай қатысы жоқ. Жалаңаяқ бала Эдуард Осетров төменгi аяқ-қолымен тез қала картасын сызды.
  - Басты байлық кемелерге артылған, кетейiн деп жатыр. - деп бастады батыл барлаушы. Иә, оларға барар жолда мен мұны анық бiлемiн, оларға бiздiң кемеден кем түспейтiн тоннажды және қару-жарағы бар үш кеме қосылады. Бiз таңертең мылтықпен бұл кiрпiге шабуыл жасауға асығуымыз керек, - деп аяқтады Эдвард Томбой. Ал оның абс, өте бұлшықеттi бала қозғала бастады. Бас Ботсвеннiң рөлiн сомдаған қара әйел кейiпкер осы таңғажайып әдемi балаға қарап таңдана ыңылдады. Маймыл сияқты жас, күштi, ептi Эдуард бiрден басқа нұсқаны ұсынды. - Қарсыластардың костюмдерiн жасырып.
  Монитор жайбарақат үнмен:
  - Мен бұл баламен келiсемiн. Бiз таң ата соғуымыз керек, олар сiздiң кемеңiздi жақсы бiледi және оқ атпайды деп үмiттенемiн.
  - Бұл жаман ой емес, тағы бiр ой келдi. - дедi Раварнава қарапайым адам сияқты көрiнген.
  Қара терi, үлкен, мүлде әйелдiк бұлшық еттерi жоқ, мойыны бар, бiрақ өзiнше әдемi, жiңiшке белi, күштi жамбасы және биiк кеудесi бар Обломова:
  - Иә! Керемет...
  Монитор ирониялық күлiмсiреген (жақсы, бұл қаскөйдiң басы үлкен болса да, маңдайы қисайған!), сұрайды:
  - Қайсысы?
  Бұл дүниеде және одан тыс жерде аңызға айналған есiмнiң иесi Эфис Фристтiң арқасында қулықпен айтты:
  - Бар байлықты қаладан алып кететiн болса, қалаға басып кiрiп, тәуекелге барудың не қажетi бар. Сiз мұны әлдеқайда қарапайым жасай аласыз.
  Монитор шыныаяқтан бiр-екi жұтым жұтып қойды, содан кейiн ол жұдырығын қағып, иегiнiң күшiн сынады. Капитан мен оның бiрiншi жарының арасына сына салудың айлакер идеясымен (бұл баланы жай кабина емес деп кiм ойлаған!) теңiз қарақшыларының жетекшiсi:
  - Бала ұсынған жоспардың қарапайым әрi тиiмдi екенiне күмәнiм бар.
  Обломов жұқа кестелi матаның жұқа жолағымен әрең жабылған биiк кеудесiн сiлкiп жiбердi де, жауап ретiнде естiлмейтiн бiрдеңе деп күбiрледi.
  Раварнава бұған тағы да қарсылық бiлдiрдi. Оның үстiне ол жалқау және тартымды сөйледi:
  - Бiрақ жоқ, менде басқа ой бар. Бiздiң алтын баламыз негiзгi iлеспе кеменi суға батырғандықтан, оның функцияларын өз қолымызға алғанымыз абзал.
  Монитор жанды да, еңкейiп:
  - Сонымен, сiз ненi айтып тұрсыз?
  Ол қарақшылар әйелдiң жалаңаш, тотыққан, бұлшық ет аяқтары үнсiз өтiп бара жатқан палубаға қарады. Дегенмен, олардың перiштелiк көрiнiсi ешкiмдi адастырмауы керек - олар оларды толығымен жыртып тастайды. Ал тұтқындар аяқтарын сүйiспен жауып, жауынгерлердiң жалаңаш, дөрекi өкшесiн жалап, елiктiретiн және қауiптi болады.
  Раварнава қулықпен көзiн қысып, кәрi үкi сияқты:
  - Бiз жүк тиелген көлiктердi мегаполиске емес, бiздiң қарақшылар ұясына апара алатынбыз.
  Монитор жұдырығын үстелге қағып жiбердi де:
  - Қарапайым, бiрақ бiзге мұны сенiп тапсырар алдында олар Папирус дон Граббермен жеке кездесудi қалайтын болса ше?
  Қара терi Обломова басын бұқа мойнына бұрап, бицепс жасады, сондықтан кез келген, ең күштi және ең сорғыш адам оған қызғанышпен қарайды.
  Раварнава кеудесiн бекiнiс қабырғасындай кең етiп шығарып:
  - Ендi не? Бұл рөлдi ойнау маған ұнайды деп ойлаймын. - филибустардың басшысы бас бармағын жоғары көтердi. - Өйткенi, мен Контрабас туының астында бес жыл жүзiп, олардың акцентiне тамаша елiктедiм.
  Ол да терезеге қарады. Қарақшы қыздардың бiрi серiгiмен иығына иiлiп отырды. Ал елiктiргiш, әйелдiк, спорттық аяқтардың бұлшық еттерiнiң шиеленiстен доп тәрiздi айналып кеткенiн көруге болады.
  Бұл идеяны өзi емес шығарғанына қатты ашуланған монитор дауысының тембiрiн әдейi төмендетiп, ызылдады:
  - Егер сiздi осы адмиралды жеке бiлетiн адам қарсы алса ше?
  Қара терi, жас батыр әйел Обломов жолбарыстың тiсiн ашқан күлiмсiреп:
  - Мысық қақпан!
  Раварнава терең аузын жасанды түрде ашты да:
  - Ал бұл өлiм емес, онда бiздiң теңiзшiлер алдын ала дайындалған соққы бередi.
  Монитор күдiктене қасын түйiп, онсыз да құтырған аузын қайырып:
  - Сiз кете аламын деп ойлайсыз ба?
  Эдвард қарапайым үнсiз қалды. Ал Обломов оның жалаңаш, бұлшық етi тотыққан аяғын сипаламақ болды. Бiрақ бала нағыз горилла әйелдiң үлкен табанымен жабылуына жол бермей, аяғын жылжытты.
  Барнаба өте сенiмдi көрiндi:
  "Менiң көмекшiм қасымда болады, қылыш ұстау өнерiнде теңдесi жоқ жауынгер. Ғажайыптар жасай алатын жауынгер Эдуард. - Раварнава кеудесiн одан бетер шығарды. - Ол маған көмектесе алады деп үмiттенемiн.
  Монитор оны кең табандарымен сермеп жiбердi:
  - Жарайды, мен сенiмен бармаймын және арыстанның аузына басымды да салмаймын. Менiң жiгiттерiм бiр жұтуда жоя алмайтын мылтықтарды жабу үшiн жағалау бойына шоғырланған дұрыс.
  Обломова күбiрледi:
  -Ал қыздар да!
  Раварнава күлiп жолдасын сендiрдi:
  -Жарайды, әзiрге мен қан төкпей жеңiске жетуге тырысамын. Сiзге қолайлы костюм таңдау керек, контрабасшылар сәндi киiнедi.
  - Сондай-ақ сыйлық ретiнде сөмкенi, жақсырақ, алтын сандықты алыңыз. - дедi Эдуард Осетров, ол қонжық әйелдi жалаңаяқ, сымбатты, кесiлген аяғымен, қыз сияқты. Бала шебер алдау идеясы оның жеке басына емес, ол және, бәлкiм, басқалар ақымақ мартинет деп санайтын адамға келгенiне ашуланады.
  Бұл жолы монитор жабайы болды:
  - Неге мұндай ысырапшылдық?
  Жауынгер бала үнсiз:
  - Алтын олардың көздерiн бұлдыратады, түтiн экранынан жақсы. Оның көмегiмен бiз жаудың қырағылығын өшiремiз.
  Монитор абыржып, күбiрледi:
  - Қарақшылар әдетте алтынды сыйлыққа емес, алады.
  Томбой Эдвард үлкен әйелдiң қара табанын тағы да сағынып, күлiп жiбердi және түсiндiрдi:
  - Дәл осылайша, бiз филибустармыз деген ешкiмнiң ойына да келмейдi. - Және ол мүлдем айқын шындықты әдемi қосты. - Кейде алу үшiн беру керек.
  - Алтыныңды пайдалан, мен саған бiр тиын да бермеймiн. - Монитор үзiлдi.
  - Өзiмiзде жеткiлiктi. - Раварнава кемсiтiп жауап бердi.
  Қарақшы тiсiнiң арасынан дiр ете қалды:
  - Бай болған жақсы ғой.
  Бұл жерде байқағыш Эдвард сырттай сымбатты және ақсүйектер қарақшысының ашкөз көзқарасын ұстап алды. Бiр сәттiк алаңдаушылықты пайдаланған Обломов бiрден баланың аяғынан ұстап алды. Бiрақ жас жауынгер жұлқынып, жалаң аяғы сырғып кеттi.
  Эдвард қорқытты:
  - Ересек апайдың ұлдарды лапылдатқаны дұрыс емес!
  Обломов ұялып, күбiрледi:
  -Мен жай ғана ойнап жатырмын! Сонымен, сен маған шынымен керексiң! Кемеде жетiлген және құрметтi ерлер жеткiлiктi! "Күштi әйел жалаң аяғын қағып, айқайлады. - Е-е, маған сендей бәйбiше не үшiн керек?
  Раварнава адмиралдың бай гардеробына қарай серуендеп жүрдi.
  Жолда көптеген әдемi филибастер қыздар көрiндi. Олар тiстерiн ашып, көздерiн жасады. Ал қолдарында семсер мен қанжар, саптары асыл тастармен әшекейленген.
  Сондай-ақ, қолдары мен жалаңаш саусақтарында ғажайып қыздар асыл тастар бар сақиналар киген. Және бұл өте әдемi көрiндi.
  Ал қыздардың иiсi қандай дәмдi болды. Жай ғана ғажайып, түрлi қымбат хош иiстi хош иiс, дәмдi хош иiс.
  Алайда Раварнава олардың керемет сүйкiмдiлiгiне алаңдамауға тырысты. Сiзге гардеробқа кiрiп, бетперде жасау керек. Ал қыздар оны тастап кетпейдi.
  Сол жерде ол контрбас грандилерiнiң киiмдерiн киiп көре бастады. Бұл жарты шарда бiрде-бiр ел олар сияқты талғампаз және кең ауқымда киiнбеген. Бұл империяның байлығын ескере отырып, таңқаларлық емес. Ал дәрежесi жоғары болған сайын костюм сәндi болады. Раварнава тым үлкен болып шықты, оған сәйкес киiм таба алмады. Ол қазiрдiң өзiнде үмiтсiз едi, бiрақ ұзақ iздегеннен кейiн жолы болды; алтын жалатылған кеудеден ол граф Колочичовқа арналған киiмдер жиынтығын тапты , бұл өте ауыр тақырып. Жаңа костюмде қара және сақалды корсар Раварнава өте әсерлi көрiндi.
  - Неге мен герцог емеспiн? - дедi ол қазiр көзiн қысып, ендi әжiмдерiн тегiстеп, әбден жақсы жылтыратылған айнаға қарап отырып. - Мен ең асыл ұлымын!
  Қарақшылар көсемi тiптi қуанып аяғын таптады, тек оның үлкен қара және сәл сыпырылған сақалы әсердi бұзды.
  - Қансорғышты шақыр, менi сәл түзетсiн.
  Алайда Раварнава алдымен әйелдi шақырғысы келдi, бiрақ ер адамның қолы сенiмдiрек болады деп шештi.
  Қатерлi лақап атқа қарамастан, Қансорғыш жеткiлiктi зиянсыз болып көрiндi. Бұл жiгiт ауыр жұмысқа барар алдында шаштараз болып жұмыс iстеген. Ол сыпайы жымиды, содан кейiн аксессуарларды алып, шашын абайлап қырқып тастады және филибустың өрескел бетiн сәл қырып тастады. Сақалды толығымен қыру туралы ұялшақ ұсыныстың артынан шу шықты.
  - Мен өз абыройыммен бөлiсетiн әйелмiн бе, әлде баламын ба? - Раварнава ашуланып, жiгерлi түрде жұдырығын бұлғап жiбердi. "Сендер шаштаразсыңдар, қатыгезсiңдер, скрабсыңдар және тек бет-әлпеттерiңдi бұзатынсыңдар".
  Қансорғыш керi шегiндi, аға капитанды кiм бiледi, оны пышақпен ұрып жiберуi мүмкiн. Мұндай түрлерiн ол көзi тiрiсiнде көрген. Бiрi болмашы дүние үшiн арғы дүниеге кетсе, ендi бiрi ауыр еңбекке барады.
  - Е, неге дiрiлдеп тұрсың, сен не қарақшысың, әлде шаншусың . - Раварнава өзiне ұлылықтың бейнесiн беруге тырысты, ол сәттi өттi. -Ендi тыңдаңыз, мен қарсы адмиралға ұқсаймын ба?
  Қансорғыш айбатты басшыға жағымпаздануға тырысты:
  - Иә! Сiздiң әрбiр қимылыңыз ақсүйектерiңiздiң шығу тегiн көрсетедi.
  Кiре берiсте тұрған бұлшық ет, сымбатты денелi, кеудесi мен жамбасы әрең жабылған, бiрақ тобығы мен бiлегiне алтын бiлезiк таққан екi қыз дауыстап:
  - Патша сияқты, сiз, сэр, әдемiсiз,
  Жарық соншалықты анық болды!
  Раварнава мырс етiп, келiсiп:
  - Келiсемiн, қолбасшылыққа үйренгендердiң тұқымынанмын. Ендi мылқау болып кеттiң. - Және иығына кең алақанмен күштi итеру. -Жарайды, жүр, тапсырманы жақсы орындадың.
  Барнаба қансорғышты мейiрiммен босатып жiбердi, сосын есiнеп кеттi, таң атқанға аз ғана уақыт қалды, оған аздап ұйықтау керек болды. Ол жарықтандыру түнде үнемi өзгерiп тұратын әлемде дүниеге келгенiмен және төрт есе толық ай болған кезде ол ашық күндегi Жердегiдей жарық, бiрақ бәрiбiр циклдар цикл болып табылады. Күндiз-түнi ырғақ.
  Ал кiре берiстегi жақұт, изумруд көздерiмен жымиып, аяқ-қолының бұлшық етiмен ойнаған сұлу қыздардың өзi де толқыған жоқ.
  Егер сiз сұлудың абсiндегi плиткаларға, оның кеудесiнiң пiскен қауындарына қарасаңыз, онда жұқа мата тек алқызыл емiзiктi жауып тұрады, онда мұндай жауынгер өлгендердi тiрiлтедi. Ал сiз де арулардың жүзiне қарасаңыз. Олар да жас. Қыздардың қартаюын бәсеңдететiн арнайы шөптер бар, сондықтан олар тiптi елу-алпыс жаста да жас, балғын, әжiмсiз және шiрiк тiссiз көрiнуi мүмкiн. Рас, тұнбалар патшайымды өлмейтiн етiп жасамайды, бiрақ олар қартаюды бәсеңдетуi мүмкiн.
  Эдвард жер бетiнде олар мұны iстей алмайды деп ойлады. Оны қоспағанда, пластикалық ота әйелдер мен еркектерге жасалды, содан кейiн көп ақша үшiн. Бала мәңгiлiк жастықты жақсы нәрсе деп ойлады. Дегенмен, балалық танытпау керек.
  Керемет кеме шығанаққа қарай жүзiп кеттi, суға батқан кеменiң қалдықтары әлi де қалқып тұрды, ал зеңбiректердiң көпшiлiгi түбiнде болды және сүңгуiрлер, дәлiрек айтқанда, мұндай рөлге ие болған әртүрлi нәсiлдердiң адамдары сәтсiз әрекет еттi. зақымдалған қаруды алу үшiн. Және одан да үлкен ынтамен, қазына және басқа да құндылықтар кемеде орналасқан.
  Мұның бәрiне ең аз киiмi бар, бiрақ ақшыл, аққұба, өте ашық шаштары бар көптеген күң қыздар төтеп беруге көмектестi. Және бәрi мiнсiз фигуралармен. Жергiлiктi шөптер қазiргi уақытта әдiл жыныстың жергiлiктi өкiлдерiн жасартып қана қоймай, олардың фигурасын мiнсiз еттi.
  Әрине, аяқ киiм құлдарды ғана мазалайды, суға шомылатын сандықтағы күңдер сияқты, олар да тотыққан және осында жұмыс iстейдi.
  Губернатор Фрейдидiң басы ауырды. Түн, шынында да, қорқынышты болды; Контрабас империясының флотының сұлулығы мен мақтанышы, "Жандырғыш" линкорды әуеге ұшты. Ендi жүк портта, ең болмағанда, басқа сүйемелдеу кемелерi келгенше кешiктiрiлетiн шығар. Бұл соншалықты жаман емес, бiрақ мұндай кеменiң өз қаласында жоғалып кеткенi, бұл жағдайда бүкiл Контрабастың патшасы мен императоры не ойлайды? Оны сикофантикалық дворяндар ұсынатындықтан, бұл жағдайда сiз отставкаға кетуден құтыла алмайсыз.
  Көптеген күң қыздар мен әдемi түнгi перiлердiң аман қалғаны жақсы, бұл мұндай жоғалту үшiн бiраз жұбаныш болды.
  Бiрақ құлдар шыбын сияқты қырылып жатыр. Ал қазiрдiң өзiнде құлдар тым көп. Бұл әлемдегi ерлердiң өткiр тапшылығы. Ал мына темпераменттi арулар оны азаптап, тоздырып үлгердi, мамонттардың үйiрi сiздi таптап кеткендей сезiнесiз.
  Қызғылт мәрмәрден жасалған сарайынан шығып, есiнен танып қала жаздады. Папирус дон Граббер арперлерден кек алуға барған кеменi еске түсiретiн әдемi кеме желкендерiн жайып жiбердi. Рас, ол баяу қозғалды, бiрақ бұл шығанақтағы керемет тәртiпсiздiкпен түсiндiрiлдi.
  Көптеген күң қыздар өздерiнiң жалаң аяқ iздерiн пирстiң мәрмәр тастарында қалдырды. Әдемi жыныстың өкiлдерi құйма қоладан жасалғандай көрiнетiндей, арулардың денелерi термен жарқырап тұрды. Өзiне тән тар белдерiмен, кең жамбастарымен, қатайған кеуделерiмен, перiште жүздерiмен және тiске толы ауыздарымен. Иә, қыздардың жұлынған тiстерiн арнайы жақпа маймен қалпына келтiруге болады ма? Ал ер адамдар ше? Олар қосылатын модульдерге қанағаттанады. Ал бұл жерде, бәлкiм, әсiресе, қарт адамдар, олардың соншалықты төмен болып шыққанына шынымен де қызғанышпен қарайтын шығар.
  - Алла Тағала дұғаларымызды естiдi. - Губернатор қалың қасын көтерiп, ыңылдады. - Сондай қиын сағатта көмек келдi. - Жауынгер дөрекi қимылмен әсем безендiрiлген орта жастағы ер адамды шақырды. - Эй, Фошанж , асыл дастархан дайында, мен адмиралды сарайға шақырамын.
  Аға жаяу бас иiп, күңдер мен күңдерге, ал анда-санда балаға айғайлай бастады, оларды асықпай таңғы ас дайындауға мәжбүр еттi.
  Қыздар жалаң аяқтарын жарқыратып, ән айтты:
  Сусыз теңiз жаман,
  Ал тамақсыз асқазан...
  Бәлiш жасайық
  Ал алтын мүйiзден жасалған шарап!
  контрабас туы барлығына көрiндi . Қатаң тәртiптiң көрiнiсiн сақтай отырып, жалған контрабасшылар , бiрақ шын мәнiнде қарақшылар парад алаңында сап түзеп, жарқыраған, мұқият жыртылған сауыттармен жарқырайды. Тiптi қыздар бұл жағдайда тропикалық ыстықта киюге жағымсыз дулығалары бар осындай ебедейсiз етiк пен сауыт-саймандарды құлықсыз киiп алды. Содан кейiн керемет киiнген Раварнава түстi. Онымен бiрге пышақ лақтыру қабiлетiмен ерекшеленетiн Польшаның хатшысы және, әрине, қызметшi бала рөлiн алған жауынгер Эдуард Стуржеон болды. Ең жағымсызы, мен әлi күнге дейiн лактан жасалған аяқ киiм киюге тура келдi. Мереке салтанатты болғандықтан, портқа кiредi және ол көзiлдiрiк беру үшiн қарапайым қызметшi емес, жеке тұлға. Ұзын бойлы , төрт қарулы екi жауынгер оның артында алтынға толы сандық алып жүрдi.
  Оркестр портқа асығыс жиналып, истерикамен ойнай бастады. Содан кейiн бiрте-бiрте әуен теңестiрiлiп, дыбыстар үйлесiмдi бола бастады.
  Офицер кездесуге жүгiрiп шығып, погондарға назар аударып, сәлем бердi де:
  - Баршаңызға жәннәттық игiлiк тiлеймiн, адмирал мырза. Губернатор сiздi күтiп отыр.
  Раварнава шөмiш табанын бiр сiлтеп:
  - Мәртебелi мырзаға менiң жолға шыққанымды баяндаңыз.
  Жергiлiктi билеушiнiң сарайы сәндi бақтың қойнауында орналасқан. Кiре берiсте арқаларында мылтық асынған екi үлкен кесiртке тұр екен, алыстан кактус пiлi жайылып жүр екен. Тiкелей сарайдың кiреберiсiнде биiктiгi он метрлiк екi қалампыр гүлi өстi, онда тек сымбатты томбала Эдвард ғана емес, сонымен қатар ересек адам да оңай жасыра алады.
  Қолындағы бiлезiктерi мен тобығында бiлезiктерiмен, маталар мен тондардағы асыл кестелерiмен құлдардан ерекшеленетiн сұлу күңдер көп болған. Тек өте жоғары дәрежелi қызметшiлер ғана асыл тастар салынған сандалдар киетiн.
  Кiре берiсте найза мен арбалет ұстаған сақшылар тарқасты. Мускеттердiң әлi де сәндi емес екенi анық болды. Сарайдың өзi жағымды әсер қалдырды, кең терезелер оған көңiлдi көрiнiс бердi. Қабырғаларында көптеген суреттер, қару-жарақтар, әртүрлi елтаңбалар iлiнген қалқандар бар . Бала Эдвард Раварнаваның соңынан жүрiп, жаңа жаяу жүргiншiнiң туфлиi оны аяусыз қысып жiбергенде, сәл дiрiлдеп қалды. Ол өзiнiң жалаңаш өкшесiн көрсетуге дағдыланғаны соншалық, мәңгiлiк баланың балаларының аяғын ауыртатын мұндай жағымсыз, сотталған қорлардың бар екенiн ұмытып кеттi.
  Жалғыз жұбаныш - кәдiмгiдей жалаң аяқ, шорты немесе сандық киген болса, күңдер оған менсiнбей емес, сүйсiнiп қарайды. Бұл ливарияда жағымсыз, бұлшық еттерi терлейдi, ал кембрик көйлек қозғалысты шектейдi. Иә, сiзде әлдебiр мәртебе бар. Сондықтан олармен мақтанған дұрыс.
  Төрт қыз тiптi құрмет белгiсi ретiнде бiр тiзе бүгiп тағзым еттi. Әрине, ол үшiн емес, Раварнава үшiн, бiрақ бәрiбiр жақсы.
  Бiрақ губернатордың өзiн есте сақтау оңай. Өте қалың, бiрақ тiк тұруға тырысады. Айналадағы әмiршi өте жұмсақ үнмен:
  - Осындай мәртебелi қонақты қарсы алғаныма қуаныштымын.
  Раварнава сыпайылыққа салтанатты түрде жауап бердi:
  "Менi осындай қонақжай үйге жiбергенi үшiн тағдырға алғыс айтамын".
  Әкiм өңiн бұрынғыдан бетер еркелетпек болып:
  "Өткен жолы, өте құрметтi Дон Папирус, сiз шұғыл мәселелердi айтып, менiң сарайыма барудан бас тарттыңыз. Ендi сiз бiзге құрмет көрсеттiңiз.
  Жоғары шендi күңдер қиыршық тастармен кестеленген сандалдарынан көрiнiп тұрғандай, биiк өкшелi туфлилер:
  - Ұлы адмиралға сәлем!
  Сонда Раварнава өзiнiң қиыншылыққа тап болғанын түсiндi, егер губернатор бұл адмиралды бұрын көргенде не болар едi. Ең жақсысы, ол асықты, немесе одан да қатыгездi, мысалы, тiректi, олар қол-аяғын шегелегенде немесе отты және баяу отпен күткен болар едi.
  Дегенмен, жауап суық:
  - Иә, мен жұмыс мәселесiмен айналыстым. - Және күтпеген құмарлы тiркес. - Бiрақ қонақжайлылыққа қаншалықты немқұрайлы қарауға болады!
  Губернатор үнсiз сұрады:
  - Арфаның пұтқа табынушылық күшiнiң жағалауына жасаған экспедицияңыз қалай өттi?
  Раварнава шын жүректен жауап бердi:
  - Керемет! Бiр өте бай арфа қалашығын үлкен шығынсыз тонауға болады .
  Губернатордың көзi бақырайып кеттi.
  - Сiздiң атыңыз ашылмады деп үмiттенемiн, өйткенi бiз ресми түрде арфамен соғыспаймыз.
  Бұл сөздердi естiгенде, әшекейлерi iлiнген әдемi және сымбатты күңдер сұқ саусақтарын толық, алқызыл ерiндерiне қойды:
  Раварнава тағы да өтiрiк айтпай жауап бердi:
  - Бәрi ойдағыдай өттi, тiптi өзiм таң қалдым.
  -Олжа бай ма? "Губернатордың дауысында қызғаныш бар едi.
  - Кедей емес, Құдайдың өзi көмектестi. - Бұл жерде басшы өзiн аздап жеңу керек болды. - Бiздiң зор алғысымыз бен сенiмiмiздiң белгiсi ретiнде сiзге алтын сандық сыйлаймыз. - Раварнава тiптi қолдарын жайып, жомарттығын көрсеттi.
  Күңдер биiк өкшелi сандалдарын қағып, бiр ауыздан:
  - Браво! Адмиралға даңқ!
  Губернаторды ашкөздiк басып алды. Абыройынан айырылған ол кеудеге қарай жүгiрiп, қақпақты ашты:
  - Бақ, бұл жерде байлық бар. Таңқаларлық емес, бұл лоферлер оны соншалықты қиындықпен сүйреп апарды. О папирус дон граббер. - деп дворян тағзым еттi. - Мен сенiң қарызыңмын, менен не нәрсенi болса да талап ет.
  Қарақшылардың басшысы ашық жауап бердi:
  "Менiң ойымша, ең жақсы марапат - тәжге адал қызмет". Кеше түнде бiздiң ең ұлы монархымыздың немере жиенi атымен аталған "Инсинератор" әскери кемесiн жоғалтып алғаныңызды естiдiм. Елордаға қаржы керек болып тұрғанда бұл өте нәзiк соққы деп есептеймiн.
  Губернатор күбiрледi:
  - Мүлдем дұрыс айтасыз.
  Сұлу күңдер бастарын идi. Шаштарында изумруд, лағыл, гауһар тастан жасалған брошьлар жарқырап тұрды.
  Раварнава мақтанышпен айтты:
  - Сондықтан мен осындай құнды жүктi басқару мен алып жүрудi өзiме берудi ұсынамын. Менде, өз кезегiнде, оны қарақшылардың кез келген шабуылынан тойтару үшiн жеткiлiктi қаруым бар.
  Губернатор адмиралдың кез келген өтiнiшiн қуана орындады:
  - Әрине, мен сiзге барлық қажеттi өкiлеттiктердi беремiн. Осындай ержүрек жауынгермен жүкiмiз Алланың оң қолында болғандай болады деп ойлаймын.
  Сұлу қыздар жiгерлi бастарын изедi. Брушкалар мен гауһар сырғалар жарқырап тұрды. Эдвард, егер оның жеке қызметшiлерi ханшайымдар сияқты киiнiп, олардан көз алмай қалатындай әдемi болса, губернатор бай болуы керек деп ойлады.
  Раварнава саусақтарын жарып жiбердi:
  "Онда бiз дереу жүземiз".
  тағы да күбiрлеп :
  - Ең болмаса таңғы ас iшiңiз, адмирал. Бiзге құрмет көрсетiңiз, оның үстiне кемелерге де жиналуға уақыт керек.
  Күңдер иiлiп иiлiп:
  - Қош келдiң, керемет!
  Филибустардың басшысы менсiнбей:
  - Жарайды, аздап сергiтудiң зияны жоқ.
  Раварнава тым асығыстықпен күдiк тудырғысы келмедi және губернатордың мерекелiк дастарханы керемет болар едi.
  Әдемi және ақылды Эдвард Томбой есiктiң сыртында қызметшi сияқты қалды, ал жалған адмирал патшаның өзi сияқты болды. Қыздар да әдемi және көйлек киген, бiрақ түрлi-түстi мәрмәр тақтайшаларды қағудан шу аз болуы үшiн жалаңаяқ көрiндi. Губернатор ишара жасады. Ал элиталық қызметшiлер де аяқ киiмдерiн мұқият шешiп, арнайы хрусталь жәшiкке салып, жалаңаяқ қызмет ете бастады. Олардың жалаңаш табанымен қимылдары әлдеқайда жұмсақ, тегiс және сымбатты болды. Мұндай тағамдар, тiптi желкендi кемелер мен патша сарайларының пiшiнiнде пiсiрiлген нан мен торттар ұсынылды. Сәндi үлгiде туралған балықтың, еттiң, көкөнiстердiң, жемiстердiң және әртүрлi дәмдеуiштердiң әдемi жайылған бөлiктерi. Ал шараптар тонаушылардың мырзасын қуантып, керемет. Иә, тағы бiраз уақыт қалуға азғырулар жеткiлiктi болды.
  Раварнава тамақты этикеттен бейхабар соңғы лут сияқты дөрекi түрде жедi. Олар оған назар аудара бастады, бiрақ губернатордың өзi бәрi дұрыс болып жатыр деп сыңай танытты.
  Бiрнеше бөтелке қымбат шараптан кейiн Раварнава басын жоғалтпады, денесi әлi де қаһарман болды, бiрақ тiлi тым қозғалмалы және жұмысты қажет еттi.
  Қарақшы екi рет ойланбастан ән айта бастады, оның терең басы жағымды естiлдi, жиналған офицерлердiң кейбiрi қосыла ән айта бастады және көптеген қызметшi қыздар жалаңаш, елiктiргiш аяқтарымен билей бастады;
  Сiз маған еруге дайынсыз ба?
  Сөмкеңiзбен шүберек болып қалмаңыз!
  Жемдiк балдай ағып кетуi үшiн,
  Өзен алтынмен ағып кетуi үшiн!
  
  Мұны iстеу үшiн сiз мұны iстеуiңiз керек
  Осылайша никель түкке тұрғысыз болып шығады!
  Әрқайсымыздың қолымыздан келетiнi үшiн
  Жолды денелердiң кiлемiмен жабыңыз!
  
  О, сендер қарақшыларсыңдар, балаларым,
  Кейбiр кресттер емес - нөлдер!
  Әрқайсың батырсыңдар,
  Тезiрек, мен ұрлап аламын!
  
  Отырғызу ерлерге арналған,
  Жеңiлiстiң себебiн iздеме!
  Тек билеген дұрыс
  Сiздiң рухыңыз сөнбегенiне сенемiн!
  
  Мен сенi шабуылға апарамын, достар,
  Бiз қарақшылармыз - отбасымыз!
  Бiз шайтандар сияқты шайқасамыз
  Ал басқа идеялар жоқ!
  
  Идея бар, бiрақ бiр ғана шындық бар,
  Саудагерлердiң әмияндарын жұту үшiн...
  Корсарларға орда шабуыл жасайды,
  Бiз асылдарды шеше аламыз!
  Бұл ән көп шу тудырды.
  Күң қыздар болса, күлiп, шайтандай секiрiп кеттi.
  Граф Санта-Клаус Дон Парадный бөлмеге кiрдi, ол губернатордың шақыруына кешiгiп келдi, сондықтан қатты ашулы болып шықты. Ұятсыз ән айтып тұрған үлкен жiгiттi көрiп, толқып сұрады:
  - Бұл қандай әзiл?
  Губернатор былай деп жауап бердi:
  - Сiз ең ұлы адмирал Папирус дон Граббердi көрiп тұрсыз!
  - Бұл қандай Дон Грэппер? - граф ашуланып, етiгiн мәрмәрге тептi. - Бұл жай ғана бұршақ буфоны.
  -Олай болуы мүмкiн емес, оның погондары бар. - деп күбiрледi губернатор басын төмен салып, қатты қызарып.
  Үстел басында қызмет етiп, танго билеп отырған сұлу, жалаңаш, бұлшық ет, тотыққан аяқтары мен өте үйлесiмдi, дене бiтiмi жақсы, спортшы қыздар айқайлады:
  - Уф, уф, уф! Бiз төмен түсемiз!
  Граф жүрегiн елжiретiп айқайлады:
  - Демек, мына семiз бейбақ алаяқ, мен адмиралмен бiрнеше рет кездестiм, ол мына костюм киген горилладан мүлде бөлек.
  - Оны ұстаңыз! - деп айғайлады губернатор ұялғанын жасыруға тырысып.
  Көптеген қызметшi қыздар жалаңаш, өте елiктiргiш аяқтарын қағып, жамбастарын айналдырып, кеуделерiн шайқап, дауыстады:
  - Ал анау! Ал мынау!
  Тәжiрибелi мәңгiлiк бала Эдвард бiрнеше рет жағдайдың нашар екенiн түсiнiп, сiрiңке соғып, алдын ала дайындалған фитильдi өртеп жiбердi. Сандық тек үстiнен жұқа алтынмен жабылған, дәлiрек айтсақ, сары металмен, тиындармен тозаңдалған, ал түбiнде және ортасында мылтық бар. Жас, бiрақ өте тәжiрибелi жауынгер, қалай болғанда да, қашу жолын қамтамасыз еттi. Сонымен қатар, әрине, сiз бизнестi рахатпен бiрiктiрген кезде қымбат металды үнемдейсiз. Дәлiрек айтқанда, сiз екi функцияны сәттi орындайсыз. Жарылыс қарақшылардың жалпы шабуылының сигналы болуы керек. Құрыш киген түктi күзетшiлер, адамдар да, окровтар да есiкке қарай жүгiрiп келе жатты, ал Эдуард Осетров оларға кеудесiн лақтырып жiбердi. Ол барлық үмiтсiздiгi мен ашуын лақтыруға салды, сондықтан өте салмақты нысан бiршама алысқа ұшып кеттi.
  Сонымен қатар, мен өте әдемi, жартылай жалаңаш, бұлшық етi жағымды, хош иiстi хош иiстi қыздардың зардап шеккенiн қаламадым. Олар қазiрдiң өзiнде секiрiп, айқайлап, тiптi қуанып, дiрiлдеп жатты. Иә, өте сирек кездесетiн көрiнiс болды.
  Бiреуi сықырлап:
  Алаяқ бiзге шабуыл жасайды,
  Оның қолында қорқынышты рюкзак...
  Ал егер бiреу оны алса -
  Ол даңқ пен құрметке ие болады!
  Жарылыс қорқынышты болды, бiр-екi бағана опырылып, отыздан астам адам қаза тапты, жарылыс толқыны Эдуард Стурджендi әуе сойылымен қабырғаға лақтырып, жас және ептi жауынгердi тегiстей жаздады.
  Күштi сүйектер қысылды, бiрақ бұл Эдвардтың ашуын келтiрiп, қылышын бұлғап, аман қалған жауларын жоюға асықты. Раварнава да уақытты босқа өткiзбей, үстелдi лақтырып, губернаторды жаншып тастады, ол қылышты суырып алып, санаққа ұшып кеттi.
  Олардың арасында қызу жекпе-жек басталды.
  Жалаң аяқты күңдер соғыс әйелдiң iсi емес деп дұрыс шешiм қабылдады. Иә, олар сiздi байқаусызда жарақаттауы мүмкiн. Сонымен, кiм жеңсе, сол қожайын.
  Солардың iшiндегi ең бастысы биiк өкшелi туфлимен қалған жалғыз адам:
  Кiм патша, бұл бiзге маңызды емес,
  Сондықтан ерлiкпен күресiңiздер, ерлер!
  Аяз ата сынған граммофондай сықырлап айқайлады:
  - Ей, тозған горилла, мен сенi семсермен тесiп жiберемiн.
  Раварнава жауап ретiнде айқайлады:
  - Әтеш, басыңды кесiп аламын.
  Қарақшы капитанының бойы мен салмағы бойынша артықшылығы үлкен қылыштан күштi соққыдан көрiндi, ол қылышты кесiп тастады, содан кейiн қарсыласын екiге бөле жаздады.
  Рас, өлiп жатқанда граф семсерiнiң дүмiмен iшiн жеңiл тырнап жiберiп, қан шыға бастады.
  Алайда бұл Раварнаваны тоқтата алмады, ол оңды-солды сермеудi жалғастырды. Күзетшiлер оған қарай ұмтылып, жақсы соққы алған соң, жайғасты. Жарылыс есiктердi қағып кеттi де, баланың қатты төбелесiп жатқанын көрген капитан оған қарай жылдамдады.
  Жас жауынгер күзетшiнiң шап тұсынан тепкенi сонша, ол ұшып кеттi де, мүйiздi дулығасымен екеуiн бiрден пышақтап жiбердi.
  Қызметшi қыздар екi рет қол соғып:
  Браво, браво, браво!
  Даңқ! Бала - даңқ!
  Томбой Эдвард қатты айғайлады:
  - Атаман, бұл жерден қаш, мен оларды ұстаймын.
  Раварнава тағы бiр жауды кесiп, күбiрледi:
  - Жақында достарымыз келедi, бiрақ бәрiбiр шыдаймыз.
  Терминатор бала Эдуард қос бұранда әдiсiн қолданып, олардың үшеуiн бiрден кесiп тастап, капитанның жанына тұрды. Бала сыбырлады:
  - Ең бастысы мушкеттердi қолданбау.
  Сырттан сiз кеменiң оқ атқанын, содан кейiн бұрылып, қайтадан атқанын естисiз.
  Күң қыздар айғайлап, мәз-мейрам болып, аяқтарын таптап, дыбысты күшейту үшiн биiк өкшелi туфли мен сандалдар кие бастады.
  Томбой Эдвард керiсiнше iстеп, жек көретiн туфлиiн жұлып алды. Ол бұзып өтпек болған офицерлердiң бiрiнiң көзiне өкшесiн лақтырды. Бақытымызға орай, өкшесi күмiс және қатты соқты, көзi ұшып, жүйке сабағына iлiнiп кеттi.
  Қызметшi қыздар айқайлады:
  -Браво! Bis! Браво! Bis!
  Және олардың ең маңыздылары шығарылды:
  - Қымбаттым балам,
  Осы сағатта бiз сiздермен бiргемiз!
  Сен сондай керемет бала екенсiң
  Барлығын жалаң аяқпен тепкiлейсiң!
  Расымен де, терминатор баланың жалаңаш өкшесi тағы бiр жақ сүйегi сынып қалды.
  Қарақшылар ойлағандай, тосынсый оларға жаудың зеңбiректерiн жартылай басып алуға және жартылай жоюға мүмкiндiк бердi. Бекiнiс гарнизоны диiрмен тасының астына түсiп, көптеген жауынгерлер бiрден қаза тапты, олар қауiптi сезiнбей де құлады. Үш жүзге жуық шайқаста шыңдалған теңiз қарақшысы қалаға асыға бастады. Контрабас сарбаздары жүздеп өлдi, олардың бiрнешеуi ғана жауап қайтарды немесе соғысуға тырысты.
  Қатты жауынгер Эдвард пен Раварнава және тағы екi қарақшы бiр орында тұрмады, бiрақ шабуылға шықты, сарай күзетшiлерi тез дүрбелеңге түстi. Олар өлi денелерiн мәрмәр баспалдақтың үстiне лақтырып жiберiп, шегiндi. Қыздар қарақшыларға көмектесе бастады. Олар күзетшiлерге аяқ киiм, сандалдар, науалар, бiршама ауыр алтын тостағандар, шанышқылар мен пышақтарды лақтырды.
  Жас жауынгер түндi дауылды өткермегендей, жабайы ашу-ызаға түсiп, бiрнеше бөлменi тазартқаннан кейiн олар түрлi-түстi ғимараттан шығып кеттi, тiптi қабырғалары да қауiп төнiп тұрғандай болды.
  Үшеуiн кесiп тастаған Эдвард төңiрекке бүркiттiң көзiмен қарады. Қалаға жақын маңдағы барлық жолдар отқа оранған, құмырсқадай үймелеп, бiр-бiрiмен соқтығысқан көптеген фигуралар көрiндi.
  - Бiздiкi жеңiп жатыр! Ендi ең бастысы, қолымыздан бiрде-бiр алтын қалқып кетпейдi. - Күтпеген жерден, төбелескен томбала, жалаңаш, қанға боялған, өте көрнектi, бұлшық ет денелi (әрине, ол кедергi болмас үшiн қызметшiсiнiң киiмiн жыртып тастады, ал жас корсардың ливерия киюi масқара болар едi! ), ақшақұмардың белгiлерiн көрсеттi. Раварнаваның таңырқаған көзқарасын байқап, терминатор бала қосты:
  - Мен қарақшы болғым келедi, бiрақ мен өзiмнiң филибастер республикасын ұйымдастыруды ойлап жүрмiн, бұл үшiн бiзге қаржы қажет.
  - Өз республикаңыз ба? - Раварнава бұл жолы шын есiнеп, кең танауынан ысқырды. - Неге сонша қиын, балақай? Ел басқару - әлемдегi ең жалықтыратын нәрсе.
  Эдвард бұған қарсылық бiлдiрдi:
  - Мен олай ойламаймын, маған әскери-экономикалық менеджментпен стратегияларды ойнау ұнады. Патша немесе император сияқты сезiну өте жағымды.
  Бала өзiнiң күштi, бiрақ балаға ұқсайтын аяғынан қалған қанды iзге қарады. Бiр ой ұшты - бұлшық еттерi болат сымдай болса да, мәңгiлiк бала болып көрiнетiн адамға субъектiлер мойынсұна ма?
  Раварнава ақымақ жыпылықтап:
  - Не туралы айтып тұрғаныңызды түсiнбеймiн. Сiз, жалпы алғанда, дұрыс болсаңыз да, қуат тәттi және сiз бұл сусынды тамағыңызға шексiз құйғыңыз келедi. Бiрақ өз iсiне жауапкершiлiк те артады.
  Жас жауынгер Эдвард жауап ретiнде сыпайы күлдi:
  - Бұл менi қорқытпайды. Шапшаң болайық, әйтпесе шайқас бiзсiз өтедi.
  Сырт келбетi жас, бiрақ iскерлiк тәжiрибесi бар корсар алға қарай жүгiрдi. Гарнизонның қалдықтары жан аямай шайқасты, қарақшылардың қатыгездiгiн бәрi бiлдi, олар әдетте тұтқынға түспейдi, ал егер олар алса, олар қатыгез құлдыққа сатып жiбердi, кейде оларды әшекейлерге, снарядтарға, кейде алты алтынға айырбастады. адам етiн қорқынышты деликатес деп санайтын қарулы каннибалист жабайылар . Алайда, бұл азапты ұзартуы мүмкiн едi, өйткенi қарақшылар қоян-қолтық ұрыста күштiрек болды. Сонымен қатар, гарнизон бастығы генерал Косалапенко шайқастың басында қаза тапты және оның орнын басатын ешкiм болмады, өйткенi бiрiншi көмекшi полковник Варатты Монитор дәлдiкпен басынан жарып жiбердi. мушкеттен атылды.
  Содан кейiн құлдар, ең алдымен, ұлдар мен қыздар қарақшыларға көмектесiп, жек көретiн иелерiне тас, плитка, шыны сынықтарын лақтыра бастады.
  Мылтық ұстаған он шақты кесiртке қарсы шабуылға шығуды ұйғарды. Олар бүйiрлерiне үшкiр темiр жолақтарды қойып, үстiне зеңбiрекпен оқ жаудырды. Бұл корсарларға бiраз зиян келтiрдi. Кесiрткеге бiрiншi болып Эдвард жүгiрдi, төбелес кезiнде бала өте әсерлi болды, сондықтан ол жауды екiншi өкшесiмен төбеден құлатты, аяғын кесiп тастаған туфлидi шешiп тастады, сондықтан сұңқар болып ұшып кеттi. Арқасына секiрiп, екi атқышты да бiр-ақ атып өлтiрдi, содан кейiн нысанасын өзгертiп, екiншi кесiрткеге ұмтылды. Бала асығыстықпен жалаң аяқты кесiп алып, темiрге шалынды. Бiрақ, жарасы үстiрт болып, соғыстың қызған шағында оған мән бермеген.
  Қалғандары бұл "ниндзяны" көрiп, өкшелерiне жүгiрдi.
  - Мен сенiң кетуiңе жол бермеймiн! - деп айғайлады, жоғары секiрдi, өте ептi және ойнақы Эдвард. Алайда кесiрткелер өте ептi болып шықты, лаптарын белсендi түрде жылжытып, олар тез орманға қарай жүгiрдi. Абыржыған жiгiт қанша жүйрiк болса да, шабандоздарды аяқтап, бiр ғана аңды қуып жеттi. Қалғандары бар күшiмен "аттарын" қамшылады. Содан кейiн Эдвард бұзақы қылышын лақтырып жiбердi, ол бүктелген бөксесiн тесiп, жабысып қалды. Жануар тек қарқынын арттырды.
  - Жарайды, спринттi есiңе ал да өл, бiрақ қуып жет.
  Сырттай қарағанда, он үш жастан аспайтын, жүзi тегiс жiгiттен мұндай ұшаның қашып бара жатқанын көру күлкiлi болды. Ашуланған оның бүкiл денесi толқынды бұлшық еттерiмен қозғалды, теңiз серфингiндей, Эдвард тезiрек жүрдi, бақытына орай, орман басталды, ал үлкен бауырымен жорғалаушылар баяулады. Жауды басып озған жас жауынгер қылышын суырып алды, содан кейiн құйрығына секiрдi.
  Құбыжық пальма ағашына соғылып, тiстеген томбой Эдвардты лақтырып жiбердi. Терминатор бала тiкендi жүзiм шоғырына қатты соқтығысты. Өткiр тiкенектер денеге жабысып, терiнi тесiп кеткен. Бiрақ бұл жiгiттiң ашуын келтiрдi. Жыртылған, қанға боялған киiмiнiң қалдықтарын лақтырып тастаған ол әлi күнге дейiн мөлдiр футболка мен шалбар киiп, тек жүзу сандықтарын қалдырды. Бала бар күшiн жинап, арқан тәрiздi бұтақты ұстап алып, Тарзан сияқты айқайлап, алып секiрдi, содан кейiн тағы бiр екiншi бұтақты ұстап алып, "жарылған диiрмен тасын" қолданып, бастарын кесiп тастады. екi жауынгер, қылыштарын сәтсiз сермеп.
  - Ал, қалған қашқындар! Егер сiз жасырғыңыз келсе, ол жұмыс iстемейдi. - дедi жеңiлмейтiн Эдуард бұзақы көзiн қысып, қарқынын үдете түстi. Ол тасымалдаудың жаңа әдiсiн ашқаннан кейiн кесiрткелердi қуып жету оңай болды.
  - Мен маймылмын! - деп айқайлады.- Гиперраус ! - Бұл фильмнiң қаһарманы, ескiрген Тарзанның рекордын жаңартқан жабайы аты едi.
  Содан кейiн ол кез келген маймыл қызғанатындай жабайы секiрулер жасап, жылдамдады. Бiрнеше рет жауынгерлер соқыр оқ жаудырды, бiрақ бiр уақытта мүлт кеттi. Гепардтай жүйрiк, Томбой Эдвард олардың жүзiне күлдi. Соңғы қарсыластары ақыры өлтiрiлгенде, жас жауынгер кесiрткiнiң құрғауында отырып, оны тiке қалаға қаратып, джунглиден тезiрек шығуға тырысты. Ара-тұра бұтақтарда төрт қолды гориллалардың күлкiлерi жарқырап тұрды, бiрақ олар қарулы жауынгерге, тiптi кiшкентайға да шабуыл жасауға батылы жетпедi. Сонымен қатар, бұл жануарлар мүлдем ақымақ емес және Эдвардтың өзiнен гөрi үлкенiрек сарбаздармен қалай танымал болғанын көрдi.
  - Макакалар неге күледi, мұрныңды тығып қою саған тым қиын. "Жас жауынгер қылышын бұлғады, бiрақ приматтар арандатушылыққа көнбедi.
  Қалаға келгенде шайқас аяқталуға жақын едi. Алынбаған соңғы нүкте жергiлiктi түрме болды, онда гарнизоннан қалғандары биiк қақпалардың артына қысылды, сонымен қатар негiзiнен шетелдiктерден тұратын жергiлiктi қатаң күзетшiлер болды . Олар тұтқындарды, әсiресе әйелдердi мазақ етудi ұнататын, сондықтан оларға мейiрiмдiлiк болмайтынын түсiндi.
  Жауынгер Эдвард жүйрiк кобраға ұқсап, кесiрткеге секiрiп түсiп, қақпаға қарсы тұрды, содан кейiн зеңбiрек оғын дәл ортаға жiбердi.
  Соққы дiрiлдеп, темiрде ойық қалды, бiрақ мықты қақпа аман қалды. Оң жақтан жорғалап бара жатқан зеңбiрекшiнiң мұрнына жалаңаш өкшесiн басып, ол қанға боялып, үнсiз қалды, жауынгер Эдвард бұзақы тiсiнiң арасынан түкiрiп, мойынсұнбаған зеңбiректi қайта оқтай бастады. Бұл көп уақытты алды. Жауап ретiнде жебелер жiгiтке ұшып кеттi. Эдвард жарылыстардан ептiлiкпен жалтарып, тiптi үш жебенi де кесiп тастады.
  - Жақсы, қателердi алдыңыз ба?
  Кесiрткенiң қалың терiсiнде бiрнеше соққы болғанымен, мушкеттерден оқ атылған. Ол ауырғандықтан жұлқына бастады, бiрақ оны жүгiрген жiгiт тоқтатты.
  - Қорықпа, сiздiң терiңiз үшiн бұл күнбағыс дәндерi сияқты. - Бала күлдi.
  Зеңбiректi қайта оқтап, жас жауынгер дәлiрек көздеп, қақпа бағанасына тағы да соқты. Зеңбiрек оқтары қайтадан атылды.
  - Қарғыс атсын! Бұл қару тым әлсiз! - деп ант бердi Эдвард томбала, кенет оның басына бiр қызық ой келдi.
  - Мен оларды iшiнен ашуға тырысамын.
  Сырттай қарағанда түрме қабырғасы алынбайтын болып көрiнгенiмен, кейбiр жерлерде қабырғалары шiрiп, кiрпiштерi кедiр-бұдыр болып қалғаны, сондықтан белгiлi бiр ептiлiкпен олардың үстiнен шығуға болатыны анық болды. Бiрақ күзетшiлер өте көп, сондықтан олар оны кездейсоқ құлатып алмайды. Алайда, Раварнаваның жауынгерлiк тәжiрибесi бекер емес едi, ол бұйырды:
  - Орындықтарды, бөренелердi алыңыз, құрғақ ағаштарды алып жүрiңiз, бiз қарсыластарға от жағамыз. Ал сiз "ханшайымды" тезiрек айналдырыңыз
  Қарақшылар жебелерге және анда-санда мушкет атуларына назар аудармай, " түтiн түтiнiн " жасап, қақпаларды өртеп жiбердi.
  Басқалары отынмен жабылған арбаны мылтық бөшкесiмен сүйреп апарды - "ханшайым" осылай аталды. Отын оны мушкетпен атуды мүмкiн етпедi. Филибасшылармен бiрге иықтары мен кеуделерiнде маркалары бар сандық киген жергiлiктi күң қыздар мен ұлдар азат етушiлерге көмектесуге тырысты. Шамасы, олар құлдықта азап шегiп, қарақшылардан қорықпаған. "Патшайымды" қақпаның алдына қойып, қарақшылар сақтандырғышты жағып, артқа секiрдi.
  Олар мұны өте тез жасады, айқайлап:
  Iбiлiс, Iбiлiс, Iбiлiс құтқар,
  Бiз соққыны басып, соққы беремiз...
  Бiзге бер, қолымызға қылыш бер,
  Бiзге жер асты әлемiнен сыйлық берiледi!
  
  Жаратушы жаралы тозақ,
  Бiз шайтанмен мүйiзбен күресемiз...
  Қылышпен шайқаста нәтиже болса ғой,
  Бұл жерде менiң еңкейген құлым болмас үшiн!
  
  ӘЗIЛ БАЛА VS СЫҚЛОВ
  АННОТАЦИЯ
  Талай шытырман оқиғаны басынан өткерген бала қазiр арнайы жасақ балалар отрядын басқарады. Және ол циклдiк өркениетпен күресу керек. Ең қызығы, мұнда ғарыштық технология бар.
  . Љ 1 тарау
  Әзiлкеш бала ғарыш офицерiнiң погондары бар жауынгерлiк костюмде болған. Оның қасында скафандр киген қыз болды. Ал ол мөлдiр дулыға киген, жан-жағынан ашық. Қыз қолына жарылғышты ұстап, шырылдады:
  - Едик, қалған команданы күте аламыз ба? Олардың кем дегенде жүз саны болған кезде бiрге күресу - тым үлкен тәуекел!
  Бала жауынгер, он екi-он үштен аспаса да, жауынгерлiк костюмде бұлшық еттерi көрiнбейдi, бiрақ оның келбетi нағыз ханзада болатын. Және ол сенiмдi түрде:
  - Жоқ! Ұрысқа бiрге барайық! Ал жауларға келсек, қорықпаңдар. Мен сiзге кiшкентай "бронь" артефактi тас бердiм, ол жүз есеге соғу мүмкiндiгiн азайтады!
  Қыз атап өттi:
  - Және жүз есе көп!
  Бала ашуланып:
  - Мен сенiң, Адала, мұндай қорқақ екенiңдi бiлмедiм!
  Қызғылт сары шашты қыз:
  - Мен қорқақ емеспiн! Ал, шешушi серпiлiс жасайық!
  Осылайша жауынгер балалар ұрысқа кiрiстi. Айнала күлгiн, изумруд, сирень және қызғылт дақты тастармен жарқыраған жартастар болды, ал жерден сталактиттер өстi. Және бұл өте жұмбақ пейзаж.
  Ал алда қамал тұр. Бұл рыцарь, ортағасырлық сияқты, бiрақ мұнараларында зымырандар мен сәулелiк зеңбiректер бар. Ал жергiлiктi күн жоғарыдан жарқырайды, оның пiшiнi тiптi алтыбұрышты, ал жарық үнемi түстер мен өрнектердi өзгертедi. Бұл сонымен қатар бүкiл пейзажға өте жұмбақ және сонымен бiрге өзiнше сиқырлы көрiнiс бередi.
  Бала мен қыз пульсирленген тақтайшалармен кезектесетiн жолмен жүгiрдi. Жас жауынгер жалаңаяқ қайықпен жүруге дағдыланған болуы мүмкiн, бiрақ бұл жауынгерлiк киiм, өкiнiшке орай, шешiлмейдi. Құлыпта неше велосипед бар? Бұл да жұмбақ. Ал егер олардың тек жүзi болса, онда бұл жаман емес.
  Бұл өте агрессивтi нәсiлдiң танкi пайда болған кезде ұл мен қыз бiрден тастың артына тығылды. Ол биiк, үшбұрыш тәрiздi, үш жағында тұмсығы бар едi. Ал сауыт болаттың иiсiн бередi, бiрақ ол бетiне тимейдi, ауа жастығында.
  Жауынгер бала Эдвард өзiнiң өте тәттi, балалық күлкiсiмен күлдi. Және ол ғарыштық агрессорлардың көлiгiне кiшкентай бұршақ лақтырды.
  Ол ұшып өтiп, мылтықтың бiршама кең ұңғымасына тура секiрдi. Бiр-екi секундтан кейiн үшбұрышты, қуатты танк жарылады. Оқ-дәрi қоймасына найзағай түсiп, ұсақ-түйек бөлшектерге бөлiнiп кеткендей болды.
  Бұл шын мәнiнде өте керемет үзiндi болып шықты.
  Адала қыз твиттерде:
  - Бұл ақылды! Сiз шынымен Джедисiз !
  Бала Едик басын изеп:
  падаван болуым керек едi ! Бiрақ бұл басқа әңгiме!
  Осыдан кейiн батыл балалар қамалға қарай жүгiрдi. Қақпа ашылып, тағы үш танк секiрiп шықты. Екеуi бiрдей үшбұрышты, ал үшiншiсi үлкенiрек және алтыбұрышты, екi жағында зеңбiректерi бар, ал жетiншiсiнiң үстiнде.
  Боксшы қыз ысқырып:
  - Апыр-ай! Бiзге жаңа ойыншылар қосылып жатыр!
  Жауынгер бала басын изедi:
  - Сiз бәрiн бұза аласыз!
  Ал жас жауынгер көлемi сiрiңке қорабындай шағын құрылғыны алып шықты. Және ол сұқ саусағын бұру арқылы ондағы бiрнеше бағдарламаны қосты. Содан кейiн осы шайқас эпизодында қыз Эдвард деп атаған бала бұл қорапты iске қосты. Ол ең үлкен танкке қарай тегiс ұшты. Және ол дерлiк көрiнбейдi.
  Қыз баладан сұрады:
  - Бұл не?
  Едик жымиып жауап бердi:
  - Таң қаларлық! Ендi сiз оның қалай жұмыс iстейтiнiн көресiз!
  Шынында да, қорап үлкен резервуардың бөшкесiне ұшып кеттi. Тек осы жолы ешқандай жарылыс болған жоқ. Триумвират қозғалысын жалғастырды. Оның үстiне қосымша екi көлiк пайда болды.
  Адала қыз сыбырлады:
  - Не iстемедi?
  Жауынгер бала көзiн қысып:
  - Ендi көресiң!
  Шынында да, үлкен танктiң ең үлкен зеңбiрегi алып, бұрылып, үшбұрышты қарсыласына тидi. Және ол оны сауыт тесетiн снарядпен ұрады. Ол жанып, жауынгерлiк жиынтық жарыла бастады. Содан кейiн бөшке кiшiрек басқа резервуарға ауыстырылды және оны соқты.
  Адала жымиып:
  - Сынып!
  Эдик твиттерде:
  Бекiнiс жолда болса,
  Жау салған...
  Бiз артқы жағынан айналуымыз керек -
  Оны атпай-ақ алыңыз!
  Қыз жас әрiптесiне көз қысты. Ержүрек, ақылды балалар тұтас бiр әскерге қарсы шықты. Бiрақ айла мен технология құбыжықтарға қарсы өте жақсы жұмыс iстедi.
  Үшiншi танк, кейiн төртiншiсi өртендi. Және тағы да детонация мен жарылыстар. Бұл әзiрге бiр мақсатты көздеген өлiм мен жойылу схемасы.
  Жауынгер бала қисынды түрде атап өттi:
  - Бiзге команда не үшiн керек? Олар да бiз сияқты балалар. Ғасырлардың тәжiрибесi мен бiлiмi ғана менде бар, олар ендi ғана жастанып келе жатқан жастар. Оларды уран таяқшалары бар раковиналарға ұшыратудың қажетi жоқ.
  Қыз шырылдап:
  - Бiздiң планетамыздағы барлық адамдар,
  Әрқашан дос болу керек...
  Балалар күлуi керек
  Және бейбiт әлемде өмiр сүрiңiз!
  Жауынгер бала оны алып, ән айтты:
  Балалар күлуi керек
  Балалар күлуi керек
  Балалар күлуi керек
  Және бейбiт әлемде өмiр сүрiңiз!
  Бекiнiс қабырғаларындағы мылтықтар ашуланған танкке оқ жаудырды. Автокөлiктiң айналасында өрт, қирау және жалындаған құм фонтандары лаулаған. Ал құрыштың бiрнеше соққысы жарықтарға бөлiндi.
  Адала қыз айтты:
  - Жау онша дәл емес.
  Алайда танкке тағы бiрнеше снаряд түстi. Және ол жарылып, жарылып кеттi. Жарылыс кезiнде одан кiшкентай нүкте бөлiнiп қалды. Ал Адала қолын созды. Тамаша бала қолданған құрылғы қыздың алақанына ұшып кеттi. Немесе, кез келген жағдайда, балаға ұқсайтын тәжiрибелi кейiпкер және дизайнер.
  Едiк қыздың иығынан қағып:
  - Жарайсың, ұстадым!
  Ол күлдi:
  - Сiз оны ұстайсыз, оны асыра алмаңыз!
  Құрылғы макака сияқты баланың ептi алақанына сырғып кеттi.
  Ендi балалар бақытты болды. Рулеткада банкке соғып, алтын чиптерiн алған ойыншылар сияқты. Бiрақ жолы болған кезде тоқтау қиын болатыны анық. Есте сақтау қабiлетi жақсы Едiк ХХ ғасырда өзiнiң шегiн бiлмейтiн сондай мұртты адам болғанын есiне алып, басында жолы болса да, ақшасын төлеген. Сондықтан, әрине, казинода ойыннан уақытында шығу мүмкiндiгi болуы керек.
  Алайда Эдик бұл шын мәнiнде ойын емес екенiн түсiндi. Және бұл нағыз соғыс RPG емес.
  Мысалы, қазiр қамал үстiнде екi тiкұшақ пайда болды. Және олар аймақты зерттеуге дайын көрiнедi.
  Қыздар қорқып сықырлап:
  - Қорқыныш! Бiз оларды ала аламыз!
  Едiк күлдi де:
  - Салқынырақ мақсаттар болды. Менiң қайта пайдалануға болатын кибернетикалық қатем қалай жұмыс iстейтiнiн қараңыз.
  Ал бала оны қайтадан бастады. Ал тiкұшақтардың саны алтыға дейiн өстi. Және олар реттелген және үлкен болды.
  Адала твиттерде:
  Елеусiз жүгiре берсiн,
  Бронды танктер шалшық арқылы...
  Ал ара тәрiздi тiкұшақ шырылдады!
  Эдик көтерiп:
  Чебурашка атқышы,
  Шапокляк, ұшқыш сияқты,
  Қолтырауын пулеметтi оқтады!
  Осылайша қате алған тiкұшақ өз әрiптесiн пневматикалық зеңбiректермен соқты. Ол бұзылып, түтiндей бастады. Ал басқа тiкұшақтар айнала бастады. Оларда да от бар, олар жауап бередi. Мiне қызық келедi. Бұрылмалы табақтардың бiрi түтiн құйрығын қалдырып, құлай бастады.
  Ал оның артында тағы бiреуi келедi. Бұл шын мәнiнде қызықты және iшкi соғыс.
  Бала досына басын изедi:
  - Бөлшектеу қалай?
  Адала күбiрледi:
  - Бақытты!
  Едик ренжiдi де, қызғылт бетiн үрлей бердi:
  -Мүмкiн сен тағы бiрдеңе айтарсың, тегiн?
  Қыз мөлдiр дулығасын тықылдатты, бiрақ үнсiз қалды. Осы кезде екi тiкұшақ бiрден құлады. Бiреуi қамалға тиiп, бiрден үш қаруды зақымдады.
  Данышпан бала шырылдады:
  - Келiсемiн, ақылды!
  Қыз жауап бердi:
  - Бұл ақылды болуы мүмкiн, оны қалай қолдамайсыз!
  Соңғы екi тiкұшақ күшпен соқтығысып, бiрден жарылған. Және тағы да жарқыл болды. Бұл тамаша!
  Едiк жырлады:
  Ұлы данышпан, байлықтың сүйiктiсi,
  Сонымен бiрге адам...
  Поэзия лирикалық тармақтары,
  Жүрекке лайық ғасыр болсын!
  Сөйтiп, екiншi айналым қайсар балалардың пайдасына өттi. Ал чипi бар бақылау супербағы баланың алақанына оралды.
  Қыз атап өттi:
  - Иә, жақсы жүрмiз. Бiрақ жаудың қалтасында қалжыңы да бар шығар!
  Едик күлiп жауап бердi:
  - Мен бiр әзiлкештi бiлетiнмiн. Дәлiрек айтқанда, бiр ғана емес. Ойындар мен фильмдерде мұндай кадрлар болды!
  Қамалдың қақпалары қайтадан ашылды. Бұл жолы олардан үлкен құбыжықтар шығады. Олар тiптi еңкейiп шығып кеттi.
  Бұл жағдайда жүретiн роботтар!
  Данышпан бала дауыстап:
  - Евангелион !
  Қыз таңдана сұрады:
  - Не?
  Едик күлiмсiреп түсiндiрдi:
  - Бұл анимациялық сериал мен шыққан ғаламшарда түсiрiлген. Онда да үлкен роботтар болды!
  Адала атап өттi:
  - Сiздiң планетаңыз керемет. Бiр кездерi сiзде екi жүзден астам мемлекет бар деп айттыңыз.
  Бала күрсiнiп жауап бердi:
  - Иә, өкiнiшке орай, солай.
  Қыз сенбей сұрады:
  - Өкiнiшке орай, неге? Мүмкiн бақытымызға орай. Өйткенi бiр планетада көптеген елдер мен мәдениеттердiң болуы керемет!
  Едик қарсылық бiлдiрдi:
  - Жоқ! Өте керемет емес. Адамдар тым жиi төбелесiп, жұдырықтарын пайдаланады. Яғни, әртүрлi елдер тым жиi қақтығысады және бiр-бiрiне зымыран тастайды деп айтқым келдi.
  Адала күрсiнiп:
  - Иә бұл...
  Жауынгер бала шешiмдi түрде аяқтады:
  - Масқара! Әзiрше роботтарға келейiк!
  Ал шын мәнiнде, ондаған электронды құбыжықтар шықты. Олардың қару-жарақтарының көптiгi сонша, олар бүкiл бiр қаланы қиратуы мүмкiн.
  Эдик атап өттi:
  - Оларға қарсы басқаша көзқарас қажет.
  Ал бала қалтасынан антеннасы бар шағын құрылғыны суырып алды.
  Қыз таңдана сұрады:
  - Бұл не?
  Едик жымиып жауап бердi:
  - Жылдам, бiрақ жойғыш вирустардың тасымалдаушысы!
  Адала твиттерге жауап бердi:
  - О, қандай вирустар, вирустар, зиянды вирустар !
  Бала түзетiп:
  - Жоқ! Бiздiң мақсатымыз адамдарға, сайқалдарға , тiптi олардың роботтарына зиян келтiрмеу, жақсылықты қорғау !
  Ал данышпан бала терминаторларға көзге көрiнбейтiн сәуле түсiрдi.
  Роботтар және басқалар туралы фильмдер есiме түстi. Бұл жерде сiз бұл жетiлдiрiлген сәуле деп таласуға болмайды.
  тоғыз қабатты ғимараттың көлемiндей үлкен роботтарға сәуле бағыттады . Және ол сәттi болды. Терминаторлардың бiрi кенет қатып, төмен түсе бастады. Ал оның артында басқа.
  Бала күлiмсiреп ән айтты:
  Сәттiлiк сағаты -
  Ойнайтын уақыт келдi!
  Сәттiлiк сағаты -
  Осы сағатты босқа өткiзбеуге тырысыңыз!
  Роботтардың қатып, құлап жатқанын, шаң көтерiп, пластинкаларға соқтығысқан кезде сынған бөлшектердi шашыратып жатқанын көрген қыз:
  - Иә, бұл техникалық!
  Едик жымиып басын изедi:
  - Иә, қайта құру кезеңiнде бәрiн технология шешедi!
  Адала жауап бердi:
  - Жоқ! Барлығын да адамдар мен кадрлар шешедi! Сонымен қатар, бәрi емес!
  Қыз да қалтасынан рубик текшесiне ұқсайтын нәрсенi алып , айналдыра бастады.
  Терминатор роботтары қайтадан соқтығысты және олар жарқыраған және дiрiлдеген тұтас жарқыраған желiге оранған. Содан кейiн жауынгерлiк машиналар қирап, ұсақ бөлшектерге ұшып кете бастады. Бұл, өз кезегiнде, жарылып, фрагменттер хоккей жұлдызының таяқшасының соққысының астында қалған мұз қатпары сияқты ұшып кеттi.
  Адала түзету жасап, былай деп атап өттi:
  - Ендi бiз бiр-екi минутқа көрiнбейтiн бола аламыз!
  Данышпан бала былай деп жауап бердi:
  - Ең жетiлдiрiлген құрылғы емес, бiз инфрақызыл сәуледе көрiнетiн боламыз. Жүр, мен орнатуды жасағаным жөн.
  Осы кезде ерлi-зайыптылардың артынан шу естiлдi. Ұлдар мен қыздар жауынгерлiк киiммен шықты. Олардың оншақтысы ғана болды, олар ең болмағанда сыртқы түрi бойынша ерлi-зайыптылардан үлкен емес едi. Бiрақ сонымен бiрге балаларда жеткiлiктi қару бар. Лазерлiк пулеметтер, жарғыштар, ұсақ бұршақ тәрiздi гранаталарды жою. Иә, мұндағы жiгiттер қарапайым емес екенi анық. Тiптi виртуалды әлемде шайқаста жаттығады !
  Едик айқайлады:
  -Балалар, абай болыңдар, әйтпесе соғылып қаласыңдар! Мұнда сiздiң жауынгерлiк костюмдерiңiзге енетiн қарулар бар.
  Жауынгер балалар жатып қалды. Жарық сәулелерi ауада жарқ етiп, лазерлiк зеңбiректер атқылай бастады.
  Олар қозғалғанның бәрiн ұра бастады. Тiптi шаңда.
  Адала твиттерде:
  - Бұл сияқты. Бұл жерде оттың тығыздығы жоғары.
  Тiрi қалған бiрнеше Терминатор роботтары өз қаруларымен атылды. Олар отқа оранып, жарылып кете бастады. Бiрiнiң басы шығып, жоғары ұшып, шың сияқты айналды.
  Лазерлiк қару ұстаған балалар күлдi. Шамасы, бұл өте қызық көрiндi. Бiр бойжеткен сынықтарға түсiп қалса да, ол абайсызда мөлдiр дулығамен басын көтерiп, қызғылт, балаша бетi күйiп кеттi.
  Жауынгер дауыстап:
  - Антикалық !
  Адала келiстi:
  - Чернодырно жай ғана!
  Жауынгер бала қыздың күйiп кеткен және кесiлген бетiне қалпына келтiретiн паста түтiгiн шашады. Зақым бiрден жазылды, содан кейiн жас жауынгердiң тегiс терiсi тегiстелiп, iз қалдырмайды.
  Қыз жымиып:
  - Дегенмен, ғылым!
  Едiк талай ғасырлар естелiгi мен тәжiрибесi бар тегiс маңдайына қабағын түйiп:
  - Циклдер оңай емес. Бiзде қиындықтар болуы мүмкiн.
  Адала твиттерге жауап бердi:
  - Бiз барлық мәселелерiмiздi шеше алмасақ та,
  Барлық мәселелердi шешпейдi...
  Бiрақ бәрi бақытты болады
  Барлығы көбiрек көңiлдi болады!
  Және тағы да ортағасырлық қамалдың қақпасы ашылды. Сол жерден тағы бiр тосын сый келдi. Бұл жағдайда ол үлкен тираннозаврлар болып шықты. Ал оларға жауынгерлiк киiм киген жауынгерлер отырды.
  Адала сықырлап:
  - Циклдер!
  Едик басын изеп келiстi:
  - Бұл өте ұқсайды. Динозаврлармен олар қауiптi.
  Жауынгер балалар хормен ән айтты:
  Динозаврлар, динозаврлар,
  Мүмкiн сiз Африкада тұратын шығарсыз!
  Сiз таңғы асқа апельсин шайнайсыз,
  Динозаврлар, динозаврлар!
  Циклдер пiшiнi жағынан адамдарға ұқсас болды, бiрақ үлкенiрек және биiк болды. Әр қолында алты саусақ болды, ал ең үлкен қалың фалангтар бiр-бiрiне қарама-қарсы орналасқан.
  Өте қатыгез жаратылыстар.
  Адала твиттерде:
  - Мен олардан аздап қорқамын!
  Бұған жауап ретiнде Едiк ән айтты:
  Мен түсiнбеймiн қаншалықты қорқақ болу керек,
  Күштi жауынгер ұрыс үшiн туады...
  Қорқыныш - бұл әлсiздiк, сондықтан -
  Қорқатындар әлдеқашан жеңiлген!
  Бала жауынгерлер шырылдады:
  Бiз құбыжықтардан қорықпаймыз
  Қолдарында сәулелi мылтықпен дүниеге келген ...
  Рыцарьлар әрқашан қалай күресудi бiлетiн,
  Жау мәңгiлiк ақымақ болсын!
  Үлкен көлемдегi динозаврлар жақындап қалды. Тiптi бұл қауiп төндiретiн бауырымен жорғалаушылар да секiрiп кеттi.
  Бала командир Адалаға басын изедi :
  Маған рубик текшеңiздi берiңiзшi !
  Қыздар твиттерде:
  - Бұл не үшiн?
  Эдвард жауап ретiнде ән айтты:
  Бақыт үшiн, бiз үшiн,
  Бiз қаласақ...
  Менен ештеңе сұрама
  Сұрамаңыз, ештеңе бiлмеңiз!
  Көңiлдi ойын жүрiп жатқандай жауынгер балалар тағы да күлдi.
  Бүйiрде жауынгерлiк киiм киген жауынгер бала өзiнiң бала, бiрақ батыл және сүйкiмдi жүзiне қабағын түйiп, сарғыш дақпен атап өттi:
  - Егер бәрiмiз командирлердiң бұйрықтарын, әсiресе ұрыс кезiнде талқылайтын болсақ, онда тәртiп мүлдем жойылады.
  Рубик текшесiн бердi . Едiк оны көтерiп:
  Бiр соққымен жауды жоямыз,
  Даңқымызды салқын қылышпен бекiтемiз...
  Циклдердi жеңуiмiз бекер емес -
  Динозаврларды бөлiктерге бөлейiк!
  Ал данышпан бала ептi қолдарымен мына бiртүрлi текшенiң түймелерiн баса бастады. Ал үлкен және зұлым тираннозаврлар жауынгер балалар отрядына барған сайын жақындай түстi. Ал биiктiгi екi жарым метрге жететiн үлкен велосипедтер өздерiнiң күрделi лазерлiк пулеметтерiнен атуды бастады.
  Адала твиттерде:
  Сiздiң тағдырыңыз таразыда,
  Құбыжықтар бiзге шабуыл жасайды!
  Бiрақ Құдайға шүкiр достарым бар
  Бiрақ Құдайға шүкiр достарым бар!
  Және олар осындай соққы бередi,
  Әлi кеш болмайынша!
  Сосын алда келе жатқан үш тиранозавр кенет бұрылып, бiр-бiрiне шабуыл жасады. Және олар тырнақтарымен күштi, сұр, қоңыр дақты терiнi жырта бастады. Циклдер құбыжықтардан ұшып, дiрiлдей бастады. Басқа тираннозаврлар оларға шабуыл жасай бастады, олар шынымен де жеңiлiске ұшыраған шетелдiктердiң сүйектерiн сындырып, етiн ұнтақтады.
  Адала күрсiнiп:
  - Бұл сұмдық!
  Қызыл шашты жауынгер бала:
  - Соғыс өмiрдi қорқынышты етедi,
  Ал өлiм лайықты және әдемi!
  Рубик текшесiнде тағы бiр нәрсенi айналдырды . Тағы да, басқа тираннозаврлар бiр-бiрiне жүгiрiп, тiстеп алды. Бiр уақытта олар велосипедтердi тастап кеттi. Олар керi атуға тырысты. Бiрақ олардың оттары мұндай құбыжықтарға қарсы өте тиiмдi болмады.
  Балалар қуана ән айтты:
  Дұшпан бекерге сенедi
  Бiздi батылдық не бұзады...
  Ұрыста батыл шабуыл жасаған -
  Бiз жауларымызды қатты жеңемiз!
  Бiрақ бұл жағдайда циклдердiң жаулары бiр-бiрiн жойып, атып тастады. Және оларды тираннозаврлар басып қалды. Мiне, осындай хаос пайда болды. Ал динозаврлардың қаны жасыл және көк, ал циклдардың қаны қызғылт сары болды. Бiреуi дулығасын жоғалтып алды. Адамды еске түсiрсе де, өте жиiркенiштi тұлға көрiндi. Бiрақ татуировкалар мен қорқынышты жаратылыстармен.
  Адала сықырлап:
  - Иә, бұл жаратылыстар өте ұнамды емес және олар сондай есейген!
  Едик сенiмдi жауап бердi:
  "Мен ешқашан ересек адам болмаймын деп үмiттенемiн! Командамызда тым болмаса денеде өспеудiң жолы бар!
  Балалар хормен ән айтты:
  Үлкендер, әрине, ақымақ
  Сақал өсiрудiң қажетi жоқ...
  Бiз, балалар, қырынуға шамамыз жоқ,
  Өлмейтiн болу - мәңгiлiк марапат!
  Ендi қамал артиллериясы өз әскерлерiне соққы бере бастады және оны үлкен ашумен жасады.
  Кенет қабырғаларда ауыр қарулар пайда болды, миниатюралық атом бомбалары сияқты жарылған сыйлықтар лақтыра бастады, тiптi тән саңырауқұлақтар да көтерiлдi!
  Адала дабыл қағып:
  Ядролық соғыс, ядролық соғыс,
  Сен жаһаннамның күшiсiң, өте қорқынышты,
  Маған сенiңiз, бұл адамдарға қажет емес!
  Эдик басын изедi, оның сәндi, жеңiл, сәл алтын түстi шаш үлгiсi бар. Өзiнiң сүйкiмдi, перiште жүзiмен жарнамалық роликтерге түсе алатын өте тәттi бала. Айтпақшы, ол басқа жағдайлар мен шытырман оқиғаларда түсiрiлген.
  Айналаның бәрi түтiндеп, түтiн ағындары жоғары көтерiлдi.
  Жауынгер қыз Едiктен сұрады:
  - Мына қамалды қалай аламыз? Үнсiз, әлде не?
  Данышпан бала күлiмсiреп жауап бердi:
  - Онша емес! Керiсiнше, дыбыспен!
  Бетiнде қыраны ойып алған жауынгер бала таң қалды:
  - Қандай дыбыс? Мүмкiн ультрадыбыстық?
  Едик қарсылық бiлдiрдi:
  - Жоқ! Бiз гипердыбысты қолданамыз! Бұл сiзге ұнайды деп ойлаймын.
  Жас жауынгерлер күлiп:
  Велосипедтi қиянатқа батырыңыз ,
  Ал жынды өлтiрiңiз...
  Жаңғақтарды мықтап қатайтыңыз
  Ал ит үрдi!
  Бiрақ содан кейiн қамал қақпасы тағы да оныншы рет ашылды. Олардың iшiнен үлкен өлшемдегi механикалық боа тартқыш шықты. Ал оның аузы ұрық китiнiң аузынан үлкен. Ал тiстер, үлкен бұрғылар сияқты, айналады және ызылдайды және ауада жарқырайды.
  Бұл кибернетиканың тағы бiр құбыжығы.
  Адала қызыл ерiндерiн тiлiмен жалап:
  - Мен бұны күтпедiм, бұл қандай таң қалдырды!
  Жауынгер балалар қуанып, тiптi ынтамен ән айтты:
  Жағдайдың қандай екенiн елестете аласыз ба?
  Орындалатынның бәрi бiзге алдын ала белгiлi...
  Сонда неге күмән, алаңдаушылық,
  Дүниеде бәрi жоспарлы!
  Бiз дауылдарға қарсы тұрамыз,
  Неден және неге...
  Дүниеде тосынсыйсыз өмiр сүр,
  Ешкiм үшiн мүмкiн емес!
  Сәттiлiк, сәтсiздiк.
  Жылдам секiрейiк - жоғары және төмен!
  Тек осылай, басқаша емес,
  Тек осылай, басқаша емес,
  Сюрприз аман болсын!
  Таң қалдырыңыз, таң қалдыңыз!
  Сюрприз аман болсын!
  Таң қалдыру, таң қалдыру
  Сюрприз аман болсын!
  
  ЖОМАРТ ҚҰБЫБЫСҚА ҚАРСЫ НИНДЗИЯ ҚЫЗДАРЫ
  АННОТАЦИЯ
  Керемет төрт ниндзя қыздың және бiрге мутанттардың бүкiл құбыжықтар тобына және ең қауiптi ғарыш сарбаздарына және басқа қарсыластарға қарсы шытырман оқиғалары.
  . Љ 1 тарау
  Атап айтқанда, олар жомарт құбыжықпен және оның жауынгерлiк мутанттарымен күресудi шештi.
  Олар шын мәнiнде гравитациялық лазерлiк қаруды қолданып, бүкiл қаланы өртеп жiберудi жоспарлаған.
  Бұл да қызық шытырман оқиға. Оның үстiне жомарт құбыжық нөлдiк өлшемнен болат сарбаздарды да шақырды.
  Элизабет орнынан атып тұрып, жалаңаш өкшесiн болат солдаттың асқазанына ұрып жiбердi. Соққы темiрдi дiр еткiздi.
  Жабайы еңкейдi, бiрақ бiрден бойын түзеп, күлдi:
  - Елеусiз, жердегi әйел!
  Елена құрдасының шап аймағында жiлiншiгiн қозғады. Бiрақ мен қатты легирленген металды кездестiрдiм. Және ол тiптi аздап ауырсынуды сезiндi.
  Қызыл шашты патшайым дауыстап:
  - Бұл болат шарлары бар адам!
  Екатерина да жалаң аяқпен брондалған құбыжықтың басынан тептi. Ол оны түсiре алмады, ол ұшып кеттi:
  - Адам жартастан да қатты!
  Евфросин сондай-ақ болат жауынгердi қозғалтты, бұл жолы сыпыруды орындады. Қырсық құлап құлады, бiрақ бiрден орнынан көтерiлдi. Және шайқас жаңа, құтырған, дауылдық күшпен жалғасты.
  Қыз оны алып, ән айтты:
  - Иә, бiз қалай күресудi бiлемiз,
  Бiрақ оның қайталануын қаламаймыз...
  Қыздар шайқаста,
  Және олар жолды толтырды!
  Элизабет жауап қайтарып, ептiлiкпен секiрiп кеттi, ал екi болат жауынгердiң бастары соқтығысып қалғаны сонша, ұшқындар жан-жақта ұшып кеттi.
  Көк шашты қыз шырылдады:
  - Металлға электр тогы да әсер етуi мүмкiн.
  Ол оны алды да, қанжарды оң қолымен сымдарға салды... Елена да солай iстедi. Содан кейiн электр тiзбегi болат жауынгерлерге түсiп, агрессивтi, соққы разряды оларды басып өттi. Ал болат құбыжықтар қып-қызыл жарқырай бастады.
  Содан кейiн олар жарықшақтардан өтiп, шаң болып қатып қалды.
  Кэтрин бумерангты сымдарға лақтырып жiбердi. Олардың құлап, құбыжықтарды қуыруына себепшi:
  - Бiз қауiптi жауынгерлердi өшiремiз!
  Евфросин:
  - Ғарыштық шайқастағы көрнектi жетiстiктерi үшiн!
  Ол да өз сыйын жауларына лақтырады.
  Қалай болғанда да болат жауынгерлер бiттi. Ал жауынгерлер әлемдi қайтадан құтқарады.
  Басты жау Жерден және басқа планеталардан гравитондарды сiңiру арқылы жұмыс iстейтiн арнайы генератормен өлiмге әкелетiн батареяны атуға дайындалып қойған.
  Ал өлтiрушi разряд қалай қосылады. Ал атмосфера тербеле бастады, ауа әлдеқайда қызып кеттi. Оның үстiне нұрлы нұрға толған жарықтар өтiп жатқандай болды.
  Элизабет үндедi:
  - Бұл сияқты! Ұрысайық жiгiттер!
  Оның алдынан гориллаға ұқсайтын, азу тiстерi бар үлкен мутант шықты. Ол қызға жүгiрдi және өте тез және ептiлiкпен. Элизабет артқа секiрдi де, оны қағып кеттi. Ал горилла құлап, бетiне жайылып қалды.
  Көк шашты қыз түкiрдi де, оның мутант сiлекейi көтерiлген горилланы қайта құлатты. Оның үстiне, оның басы қоқыс жәшiгiне түсiп кеттi .
  Тағы бiр мутант аңның, дәлiрек айтсақ, адам мен жануар қоспасы қасқырдың басы болған. Және ол Еленаға шабуыл жасамақ болды. Қызыл шашты қыз арқасымен құлап, құбыжықты үстiне лақтырып жiбердi. Ол ұшып келiп, шам бағанасына соғылды. Ал ұрған иттей айқайлады.
  Евфросин мутант қасқырдың басынан кiрпiшпен ұрды. Бөлiндi.
  Қыз шырылдап:
  - Кiрпiш, кiрпiш! Сiз
  қасқырдың айқайы емессiз - аузыңызды жапқаныңыз жөн!
  Мутанттық горилла орнынан тұруға тырысқанда, Кэтрин күлiмсiреп атап өттi. Ол оның аяқтарының арасында қозғалып, оны секiрдi. Содан кейiн ол қарсыласын төңкерiп жiбердi.
  Осыдан кейiн олар Элизабетпен бiрге мутант жануардың өкшесiн қанжармен қытықтады.
  Ал жануар күледi және күледi. Және ол қоқыс жәшiгiнiң iшiнде цементтелген .
  Қыздар қасқырды желкесiнен ұстап, гориллаға лақтырып жiбердi. Олар қайтадан соқтығысты және аударылды. Төрт сұлу да жалаңаш өкшесiн қосты. Ал бiр-екi мутант қатты жылдамдықпен аунап, өзенге құлады.
  Елена ән айтты:
  - Маңдайыңнан ұрған бойда түбiне түсесiң!
  Ал қыздар жүгiре жөнелдi. Мiне, ол басты зұлым Щедри. Ол қолында ауыр жарылғышты ұстайды. Ал одан энергия ағыны жарылғандай. Оның үстiне Щедридiң өзi брондалған сауыт киген, сондай-ақ маска мен сауыт киген.
  Қыздар секiрiп, жалтарып , өлтiретiн сәулелерден жалтарады. Ал олардың жалаңаш, дөңгелек, қызғылт өкшесi соншалықты жарқырайды.
  Элизабет жауға бумеранг лақтырды. Ол оған оқ атты. Бiрақ қару бүйiрге шығып, бағдаршамға соғылған. Сырық кесiлiп, жол қозғалысын көрсететiн үш көздi құрылғы дулығамен жабылған Жомарттың басына тидi.
  Елена жаудың аң-таң болғанын көрiп, бұралған арқанды лассоға лақтырып, жарғышты ұстады. Ол күрт тартып, оны табанынан жұлып алды.
  Осыдан кейiн ол ән айтты:
  - Қыздардың табанынан,
  Қатыгез табандар...
  Кету мүмкiн емес, сенiңiз,
  Никельдi ұрыңыз
  Никельдi соғыңыз!
  Ер адамды төсекке жатқызу қиын емес!
  Жомартты қарусыздандырды. Ниндзя қыздар оны алып, жалаңаш саусақтарымен ұрды. Және олар қылмыскердi төрттiкпен бiрге құлатты. Осыдан кейiн бiз генераторға секiрдiк. Элизабет ток соққанда оны өшiрмек болды. Ал мутант қыз керi секiрiп, шырылдады:
  - Ниндзя қыздарына даңқ,
  Жауынгерлiк қаһармандарға даңқ!
  Елена генераторға кiлттi лақтырып, оны асфальттан алды. Ол ұшып өтiп, соғылып, қысқа тұйықталу тудырды.
  Қызыл шашты қыз шырылдады:
  - Мен мәселенi жай емес, өте қарапайым шешемiн!
  Ауа температурасы ендi соншалықты ыстық болмады. Осы кезде қыздар қайта ойнай бастады.
  Мiне, тағы бiр миссия. Робот құбыжықтың алдында байсалды қарсылас пайда болды. Ал бұл құбыжық өте қауiптi. Ол реактивтi истребительдiң бейнесiн алды және лазер сәулелерiн зәулiм ғимараттарды қиратып жатқан үлкен виртуалды қалалардың бiрiне соғу үшiн қолданайық.
  Мұнда энергия ағыны үлкен көп қабатты ғимаратты қиратып, бетонды да, металды да бұзады.
  Елена бұған таңдана қарап:
  - Оның қанша энергиясы бар!
  Элизабет күрсiнiп жауап бердi:
  - Ендi бiз оған қарсы бiрдеңе алуымыз керек!
  Кэтрин күлдi де, ауадан өте ауыр әскери қаруды суырып алды:
  - Бұл гиперлазерлiк машина! Кварк синтезiнiң энергиясын пайдаланып жауға соққы берiңiз!
  Евфросин басын изедi:
  - Бұл дұрыс! Жүр, жауды алып, соғып алайық!
  Элизабет басын изедi де, оның қолында өте күрделi мылтық пайда болды. Мутант қыз дауыстап:
  - Бұл сәулелiк зеңбiрек, гиперядролық айдау бар!
  Қалған екi қыз да сандық алды. Олар қаланы қирататын роботты алған кезде, олар сiздi ұрып-соғады.
  Олар мұны жасады, әрине. Бiрақ күтпеген жағдай болды. Жауынгерлiк радиация роботқа тидi, бiрақ бiрден өте күштi қорғаныс тосқауылымен шағылысты .
  Ал бойжеткендер қатты қызып кеткенiн сездi.
  Елена ән айтты:
  - Бұл қорғаныс келдi,
  Паразиттердi қалай жеңуге болады?!
  Элизабет күлiмсiреп жауап бердi:
  - Мен бұл роботтың өзiн қалай қорғайтынын бiлемiн деп ойлаймын. Бұл жағдайда, бұл оңай енуге болмайтын бiр жарым өлшемдi өлшем!
  Екатерина ұсынды:
  Термопреонмен айдалатын гипербластердi қолдансақ ше ?
  Евфросин басын изедi:
  - Өлiм күшi болады!
  Элизабет қарсылық бiлдiрдi:
  - Жоқ! Мұнда сiз оңай қуат қоса алмайсыз. Бұл өлшемнiң мәнi энергия мен бөлшектердiң барлық ағындары бiр бағытта жүредi!
  гиперлазер сәулесi тидi . Қыздар екi жаққа секiруге әрең үлгердi. Олар тiптi жалаң аяқ, өкшесi әдемi қисық сезiндi.
  Олардың төртеуi де жалаңаш, жалаңаш табандарын гиперотпен жалап кеттi .
  Қыздар тiптi айқайлап, шырылдады:
  - Асқақтаған киелi жерiм,
  Жеңiстердiң алауында дауыл соғады...
  Бүкiл жер бетiнде сен жалғызсың,
  Ал әлемде сенен қымбат ешкiм жоқ!
  Осыдан кейiн арулар оны алып, бар ашуымен роботқа түкiрдi. Ал мутант қыздардың сiлекейi улы ультра қышқыл болып табылады . Ол асығыс өтiп, өрiстi жарып өтедi. Ал жауынгерлiк робот төрт ауыр жарақат алды. Оның сауыттары түтiндеген әсерлi ойықтарды қалыптастырып, жеп кеттi.
  Ал жауынгерлiк көлiк жылдамдығын жоғалта бастады.
  Елена мысқылдап ән айтты:
  Жер шуылдап жақындап келедi.
  Менiң фотон рульдi тыңдамайды...
  Мен көрiнiстен иiлемiн,
  Ал зымырандар нысанаға қарай ұмтылады...
  Бiз күрестi нөлден бастамаймыз!
  гиперплазмалық дақ көмегiмен қыздарды ұрды . Ол жауынгерлiк мылтықтардан ұшып шығып, мутант қыздардың артынан жүгiрдi.
  Элизабет кеудесiнiң алқызыл емiзiктерiн алып, ашты. Әрiптестерi де оның соңынан ердi.
  Қызыл гарпи ән айтты:
  Ресей кеудесi бар жер шары,
  Ол адамдарды бәледен жасырып, құтқарды ...
  Бiрақ тозақ қызыл шөгiндiлерiмен көтерiлдi,
  Жеңiстiң күркiреуi бiреудi ренжiттi!
  Ал жауынгерлер емiзiкшелерiнен шамадан тыс пiскен құлпынайдың түсiне ұқсас гиперсоникалық толқындарды алып, синхронды түрде шығарды.
  Олар цунами сияқты ұшып өттi. Және олар гиперплазмалық бөртпеге соқты . Ол қатты соққыны алып, дiрiлдеп, қарсы бағытта жүгiрдi. Осыдан кейiн ол жанып, түтiндеп тұрған роботты алып, жауып тастады. Сөйтiп, механикалық құбыжық отты торға iлiнiп , шырақтай жанады.
  Элизабет күлiп ән айтты:
  Қыздар ғаламды билейдi
  Аспаннан напальма жаңбыр жауып тұрса да...
  Отанға қызмет ету бiздiң айнымас парызымыз,
  Менiң жүрегiмде киелi от жанды!
  Ал жауынгерлер оны қайтадан рубин емiзiктерiнен алып, найзағаймен ұрады.
  Бұл нағыз жазылған сұлулар. Ал олардың денелерi сондай бұлшықеттi, күштi, мүсiндi, жiгерлi.
  Кiсi өлтiрушi робот ақыры ғарыш шаңына құлады. Және мұндай керемет сұлулардың кеуделерiнен шынымен де өлiмге әкелетiн әсер болып шықты.
  Елена ән айтты:
  Бiз бүкiл әлемге жарық түсiремiз, маған сенiңiз,
  Өлiп, планетаны құтқарайық...
  Тағдыр сұмдық болса да, зұлым өлiм келдi,
  Бекер өлмеңдер, өйткенi Отанымыз тiрi!
  Элизабет қарсылық бiлдiрдi:
  - Жоқ, аман қалып, жеңген жақсы!
  Жалпы, қыздар өздерiнiң айтарлықтай жекпе-жек деңгейiн көрсеттi. Бiрақ содан кейiн Жомарт қайтадан пайда болды. Бұл бетперде мен сауыт киген денелi, бұлшықеттi адам, бұл жағдайда ол басқа екi серiктесiмен бiрге тастардың жауынгерлiк коррозиясын тудырған қаруды алып жүрдi. Ол онымен үйлердi соқты. Олар құм сияқты босап, ұсақталып кеттi. Ал оларда тұратын сұлу қыздар соғыстардан қашып кеттi.
  Екатерина атап өттi:
  - Жою - бұл құмарлық,
  Жаман күш үйдi басқарады ...
  Өзгенiң қанын жомарттықпен iшетiн,
  Сүйiспеншiлiк сыйлау арқылы қозыр тастаймыз!
  Қыздар ысқырған бойда бiрден алды. Ал бiрнеше салмақты лашын төбеден ұшып кеттi. Олар мутанттардың басына құлады - адам мен жабайы қабан және тағы бiр айқын мүйiзтұмсық қоспасы. Ал лашындардың тұмсықтары бас сүйектерiн ауыр дөңеске толтырып, оларды қағып жiбердi.
  Ал тағы бiр тұмсық Жомарттың екi аяғының арасына шаншып түседi.
  Ол орнынан секiрiп, жiңiшке дауыспен ән салады:
  Сахнаға секiремiн, сахнаға секiремiн
  Мен гаремде евнух боламын!
  Мен гаремде евнух боламын!
  Ал дауысы кiшкентай баланың дауысындай жiңiшке болып кеттi.
  Ал зеңбiректiң өзi жоғары секiрiп, аударылды. Элизабет секiрдi. Ол оны жалаңаш саусақтарымен ұстап алып, оны жылдам қозғалыстармен қайта бағыттады.
  Ал қираған үйлер қалпына келтiрiле бастады. Соның iшiнде өлтiрушi робот өртегендердi.
  Елена мен Екатерина есiн жиа бастаған мутант құбыжықтарға қарай секiрiп кеттi. Қыздар шалқасынан құлап, екi құбыжықты күштi аяқтарымен лақтырып жiбердi.
  Олар ұшып, қыдырған кезде аударылды. Ал олардың бастары әртүрлi темекi тұқылдары салынған қоқыс жәшiктерiне түстi .
  Ал олар оны қалай қабылдап, азаппен айқайлады.
  Елена тiстерiн шымырлатып:
  - Маған Гималайға баруға рұқсат етiңiз,
  Менi толығымен жiберiңiз ...
  Әйтпесе айқайлаймын, не айқайлаймын,
  Әйтпесе бiреудi жеймiн!
  қоқыс жәшiгiне тығылған мутанттың бөксесiне түкiрiп жiбердi . Ол қатыгез, жанып тұрған ультра улы шырынның ағуын алып , жабайы айқаймен секiредi, аударылады, гүрiлдейдi және ысқырады.
  Ефросиня мен Екатерина жауды жалаң аяқпен тепкiлеп, бiр нүктеге дейiн тозақ рейсiн жiбердi.
  Ол басқарылмайтын зымыран сияқты ұшып кетедi. Және ол Жомартты соғып, соңғысының қабығын жарып жiбередi.
  Содан кейiн мүйiзтұмсық иесiмен соқтығысып, сонда ұшып кеттi.
  Елена оны алып, қуана ән айтты:
  - Қарапайым ауылдан болсам да,
  Бiздi Ильич бойынша өмiр сүруге үйреткен жер...
  Мен қиындықсыз балапан болғым келмейдi,
  Ал мен сауын сиыр болғым келмейдi!
  Төрт қыз да оны алды да, жалаңаш, бұлшықеттi аяқтары мутанттарды иесiмен бiрге лақтырып, оларды айналдыра бастады.
  Бұл ретте арулар ән шырқады:
  Мен сен ол,
  Бүкiл ел бiрге
  Бiрге тату отбасы
  Сөзбен айтқанда, бiз жүз мың мен!
  Ал жауынгерлер, жоғарғы лига футболшылары сияқты, үш зұлымдықты үлкен бетон араластырғышқа алып, ұрды. Осыдан кейiн Елена қозғалтқышты толық қуатта қосты.
  Ал мына құбыжықтар айнала бастады.
  Элизабет арнайы жасалған зеңбiректi қайтадан қолына алып, қираған ғимараттарды қалпына келтiрдi:
  - Бiз, әдеттегiдей, жеңдiк...
  Елена қорқынышты болып көрiнген күлiмсiреп:
  Бiрақ шынымды айтсам,
  Мен бәрiн жеңемiн!
  Аңшы ойынға айналды
  Есептiк жазба ашыңыз, әрине!
  Қарсыластарын әбден араластырған бойжеткендер оны алды да, әрi қарай созылмай ұшып кеттi. Содан кейiн үлкен бетон текше ұшып, төмен түсiп, жарқын виртуалды күн астында қатып қалды!
  Екатерина атап өттi:
  - Бiздiң пайдамызға тағы бiр кездесу!
  Елена түсiндiрдi:
  - Виртуалды кездесу!
  Және ол жалаңаш саусақтарын шерттi. Нелiктен отты, жарқыраған көпiршiк пайда болды. Ол ауаға жоғары ұшты, барған сайын кеңейiп, кемпiрқосақтың барлық түстерiмен жарқырайды. Бұл өнер туындысы болды.
  Қызыл шашты қыз шырылдады:
  - Ғалам таңғажайып тосын сыйларға толы,
  Ал жекпе-жекте өте құнды қыз...
  Жалаң аяқпен зұлымдықты жамбаспен тепсем бола ма?
  Дегенмен, мен өзiм болғанды қалаймын!
  Өз-өзiмен болу! Өз-өзiмен болу!
  Сондай қыз, жабайы, сүйкiмдi!
  Элизабет күлiмсiреп:
  - Бәрекелдi!
  Елена құбыжықты жаншып, түсiнiксiз бiрдеңе деп күбiрледi.
  Евфросин көкiрекшесiн алып, шешiп алды да, кенеттен пульсарлар сияқты алдынан шыққан кристалды қарсыласқа соқты. Олар ұшып өтiп, жылтыр бетке құлады. Және олар үлкен, өлiмшi соққы бердi.
  Шашы қардай аппақ қыз шырылдады:
  - Қыз кеудесiмен жердi толтырады,
  Бүкiл әлемдi қайғы-қасiреттен жауып, құтқарды ...
  Бiз мұны түсiнбедiк, қыздардың ойы бар сияқты,
  Көршiсi ойынға барғанда!
  Екатерина есiмдi алтын шашты қыз оны алып, жалаңаш өкшесiмен бетiне тептi. Соққыдан шығыңқы құбырлардың бiрi жарылып, iлгерi келе жатқан жау сарбаздары расында бу ағынымен тұншықтырылды.
  Одуванчикке ұқсайтын, тек қана көлемдi шашы бар қыз алып, ән айтты:
  - Ванна, монша, монша, монша,
  Емен мен қайыңның тұнбасы...
  Ванна, монша, ванна, ванна,
  Жалаңаяқ қыздың керемет соққысы!
  Ал оның маржандай тiстерi айнадай жарқырайды. Бұл Терминатор қыздары.
  Шынында да, виртуалды жаратылыстардың ешбiр армиясы олар сияқты адамдарға қарсы тұра алмайды. Және тiптi тырыспаңыз.
  Елена кенеттен қаланың үстiнде үлкен қарлы тауды көрдi. Викингтердiң костюмiн киген кейбiр адамдар жақын маңда жүрдi. Олар биiк және қарапайым адамзат өкiлдерiнен әлдеқайда үлкен болды.
  Қызыл шашты қыз айқайлады:
  - Мейiрiм жоқ, мейiрiм жоқ, жауға мейiрiм жоқ,
  Бiлiңiз, зұлым Викинг, бiлiңiз, зұлым Викинг сiзден бұқтырылған тағамды жейдi!
  Элизабет аяқ саусақтарымен тиынды лақтырды. Ол айнала айналып, ауада ұшып бара жатқан қарғаға соқты. Оның үстiне бұл сұр мақұлық үлкен альбатроста болатын. Және бұл оның тәжiне дәл тидi. Қарға есiн жоғалтып, метеориттей құлдилай түстi. Ол артына темекi шегетiн құйрықты қалдырды.
  Көк шашты қыз әндедi:
  - Махаббат тау бұлағы сияқты,
  Бұршақ сияқты жерге не түседi...
  Оны қосып, қарсыласқа электр тогының соғуы,
  Қыз автоматқа тиеп жатыр!
  Қарға жабайы құлау кезiнде жауынгерлiк роботты тұмсығымен соқты. Қысқа тұйықталу орын алды. Ал үлкен киборг жарылып кетедi. Осыдан кейiн тау сiлкiндi.
  Ал жаужүрек төрт қыздың үстiне қар жауды.
  Кэтрин атап өттi, ән айтты:
  Қар жауады, қар жауады,
  Менiң шашымды көрсетпе...
  Нәтиже, нәтиже -
  Қыздар әрқашан жалаң аяқ!
  Ал жауынгер оны алып, төбесi болғандай алтын шашын бұрап алды. Бiрден жарқыраған нұр пайда болып, отты сәулелердiң ағындары төгiлдi. Ал қардың орнына жаңбыр жауа бастады. Мұның бәрi өте әдемi болды, ал тамшылар виртуалды күнде гауһар тастай жарқырап тұрды.
  Элизабет күлiп:
  - Бiз өз таланттарымызды бизнесте көрсетуiмiз керек,
  Қыздың ең жақын досы - гауһар тастар!
  Евфросин күлiп жiбердi де, скандинавиялық жауынгерлер қардың астында қаптап жатқан тауды нұсқап:
  - Бұл жiгiттер бiр жамандық жасап жатыр!
  Елена ұсынды:
  - Қып-қызыл емшектерiмiзден өлiмнiң өлтiретiн сәулелерiн босатайық.
  Ал қызыл шашты iнжу маржандай тiстерiн шығарып күлдi.
  Элизабет ұсынды:
  -Кеттiк, қыздар, алдымен әскерлердi дестендiруге рұқсат етiңiздер!
  Кэтрин қуана ән айтты:
  - Олардың жүректерiнiң жылуы десант әскерлерiне қалай көмектеседi,
  Олардың жүректерiнiң жылуы десантшыларға қалай көмектеседi,
  Жел соққан әскерлер!
  Ал жауынгерлер оны алып, тездетiп, бар күшiмен, алып секiретiндей болды.
  Ал шайқас, агрессивтi төрт ару тiкелей ұрысқа ұшады. Олардың тауларды бiрден жылжытуға дайын екенi анық.
  Елена оны қуанып алып, ән айтты:
  Мен абсолюттi әлем чемпионы боламын
  Мен жарқыраған дауыл сияқты өтемiн ...
  Кулер, бұл Шекспирдiң барлық шығармалары,
  Мен жай ғана Тынық мұхитына секiремiн!
  Элизабет көтерiп, ән айтты:
  - Жүйрiк спортшылар күресуге ынталы,
  Барлығы жеңiске шын жүректен сенедi!
  Евфросин тiстерiн сiлтеп, қосты:
  - Бiзде кез келген теңiз болуы мүмкiн, теңiз тiзе терең,
  Өйткенi, кез келген тау өз қолымызда!
  Осылайша қыздар виртуалды ойында тауға шықты. Олар викингтерге шайқас беруге бел буады. Тiптi олар адам бойынан үш есе үлкен алып болса да.
  Елена шайқасқа кiрдi. Ол диiрмендi қылыштарымен жүргiздi. Ол Викингтiң басын кесiп, ән айтты:
  Басыңды жоғалтудың қажетi жоқ
  Асықпа...
  Басыңды жоғалтудың қажетi жоқ
  Егер ол пайдалы болса ше?
  Дәптерiңе жазып ал,
  Әр бетте!
  Басыңды жоғалтпа!
  Басыңды жоғалтпа!
  Тез қашып кеткен жөн!
  Элизабет жалаңаш саусақтарымен бiрнеше иненi лақтырды. Олар викингтердiң үстiнде ұшып келе жатқан лашындарға ұшып келдi. Үлкен жыртқыш құстар бағдарын жоғалтып, ұшып, тұмсықтарын викинг жауынгерлерiнiң бас сүйектерiне соқты. Олар оларды тесiп, қан көздерiн босатуға мәжбүр еттi.
  Кэтрин ең жақын Викингтi жалаңаш, тотыққан аяғымен тепкiлеп жiбердi. Соққыдан секiрiп, аударылып кетуге мәжбүр еттi.
  Осыдан кейiн қыз:
  - Сiз аспанда тұтылуды көресiз,
  Бұл жаулардың әскерi...
  Тозақтың белгiсi келедi,
  Артық сөздiң қажетi жоқ!
  Ал қыз оны алды да, маржандай көздерi ұшқындап кеттi. Бұл шынымен ұрлық, шынымен ұрлық!
  Евфросин оны алып, ысқырды. Ысқырықтан бiр-екi қарағай дiрiлдеп, үстiне бамбук таяқшалары түскендей болды. Ал ауыр конустар төменге ұшып кеттi. Олар викингтердiң бастарын соғып, дулығаларымен бiрге жарып өттi.
  Аққұба қыз атап өттi:
  - Мен жауларымды босқа жiбердiм,
  Менiң бiрiншi қадамым, соңғы қадамым!
  Ендi алтын сауыттағы ең үлкен, кең иықты Викинг көшбасшысы ғана қалды.
  Ол өксiкпен айқайлады:
  -Сенiң мүмкiндiгiң жоқ! Менде Тордың балтасы бар!
  Викинг дөрекi шайқалып, балтасынан цунами толқынын жiбердi.
  Қыздар аздап қар басып қалды.
  Бiрақ олар тез тұрды.
  Елена дәу жауынгердiң тастаған себетiн түсiнiп, үредi:
  - Ал, қарсыласыңды әмияныңа ал!
  Ол оны алып, оны шайқады.
  Элизабет тәттi жымиып ән айтты:
  - Балам, балам,
  Бұл сағатта сен ұйықтамайсың,
  Қай белгiсiз елде,
  Сiздiң ойларыңыз мен туралы болады!
  Викинг алыбы қайтадан серпiлдi. Дәл осы секундта ол кеңiстiктiң бұрмалануын сезiндi. Ал оны аққудың қауырсынындай қуатты шаңсорғыш сорып алды.
  Ал дәу көкнәр тұқымындай болып, кәрзеңкеге жалпақталады.
  Елена күлдi де:
  - Бұл шынымен трансформация!
  Кэтрин күлiмсiреп ән айтты:
  - Мәжбүрлеп емдеу және күлкiлi өзгерiстер болады!
  Элизабет дабыл қағып тауға қарап:
  - Қардың астында бомба жасырылған!
  Елена дiрiлдеп:
  - Ядролық?
  Көк шашты қыз күбiрледi:
  -Әпкеңдi жоғары көтер - термопреон !
  Қызыл шашты жауынгер көзiн бақырайып қарап:
  - Ал бiз оны қалай залалсыздандырамыз?
  Евфросин күлдi де:
  - Ол үшiн қызыл емiзiкшелерден инфрадыбысты шығару керек. Қыздар, төртеумiз бiр ауыздан осылай жасайық!
  Ал жауынгерлер лағыл емiзiктерiнен орасан зор энергия ағындарын алып, ағынды.
  Термопреон бомбасы дiрiлдеп, сөндi. Осыдан кейiн салтанатты марш ойнай бастады.
  Елена твиттерде:
  - Бомба алғысы келгеннiң маңдайына жазылады!
  
  ҚЫЗ ЭЛЬФТЕР ӨРКЕНИЕТIН САҚТАДЫ
  АННОТАЦИЯ
  Сұлу эльф қызы Эримиада өзiнiң эльф өркениетiн жойылудан құтқару үшiн қызыл айдаһарды табуы керек. Бiрақ бұл жолда оған әр түрлi жауынгерлермен күресiп, қиын жұмбақтарды шешуге тура келедi, керемет шытырман оқиғаларды бастан кешiредi.
  . Љ 1 тарау.
  Сондықтан ол қызыл кiрпiш соқпақпен жүрiп келе жатқан миссиясы болды. Ал оның артында дөңес, садақ пен жебе бар. Жалаңаш табан үш күн қыздырған беттiң жылуын сезiнедi.
  Эримиас қысқа юбка киген, кеудесiн тек тар жолақ мата жауып алған.
  Ол маңызды тапсырманы орындайды.
  Қайсысын, нақтырақ айтсақ, өзi бiлмейдi. Бiрақ эльфтердiң өркениетiн сақтау сияқты ерекше нәрсе екенi анық.
  Оның алдынан бiр тiршiлiк иесi шығады. Жақсы резервуардың өлшемi және гауһар тастармен жарқыраған қабығы бар.
  Пери оған тағзым етiп, шырылдады:
  -Танысқаныма қуаныштымын!
  Алып мүйiздi тасбақа айқайлады:
  - Уақытынан бұрын қуанба! Сен не iздеп тұрсың?
  Эримиада иығын көтерiп:
  - Өзiм бiлмеймiн. Бiрақ мен бұл эльфтердiң өркениетiн сақтау үшiн өте маңызды екенiн бiлемiн.
  Брюзер атап өттi:
  -Болды, сен өзiңдi бiлмейсiң бе? Сiздiң басыңызда патша жоқ па?
  Пери оны алып, ән айтты:
  Өмiрде нақты шек жоқ,
  Өмiрде нақты шек жоқ...
  Және көптеген қажетсiз, қызықсыз әбiгер...
  Ал мен үнемi бiрдеңенi сағынамын,
  Ал мен үнемi бiрдеңенi сағынамын,
  Жаздың қысы, жаздың қысы, көктемнiң күзi!
  Тасбақа жымиып, гауһар тас қабығын жарқыратып:
  - Сiз, байқадым, кiрпiште жалаңаш, қызғылт өкшелi өкшесiмен жарқыраған жеңiл-желпi адам екенсiз. Сондықтан, егер сiз оны жiбергiңiз келсе, осы сұраққа жауап берiңiз ...
  Эримиада басын изедi:
  - Мен кез келген сұраққа жауап беруге дайынмын!
  Гун шырылдады:
  -Көңiлдi болып көрiнгенмен, шын мәнiнде жаман адам кiм?
  Эльф күлiп, күбiрледi:
  - Тролль!
  Тасбақа күлдi, ал оның қабығы үш күнде жарқыраған гауһар тастармен жарқырайды. Және ол шығарды:
  - Жоқ! Болмады! Бұл үшiн жазаланасың!
  Эльф жауап ретiнде секiрiп, жүгiре бастайды. Қызғылт өкшесi жарқырап, оның жалаңаш, күйген аяқтары пропеллердiң қалақтарындай жарқ еттi.
  Қыз айқайлап:
  - Эльф жүгiредi, дауылды аттар,
  Мойындауым керек, шайтан өлдi !
  Олар бiздi қуып жете алмайды, қуып жетпес!
  Жауап ретiнде бiрден ешкi бастары бар, ұзын бойлы екi батыр шықты. Олар перiнiң соңынан жүгiруге асықты. Ал олар тұяқтарын қағады. Өте қызықты тақырыптар.
  Еримиада оны жеп, оны алып, ән айтты:
  - Тырнып кеттi, сырғып кеттi, менi тайғанатып жiбердi!
  Айып өстi, өстi, өстi!
  Оның артында кең иықтары мен қалың қолдары мен аяқтары бар мүйiздi гориллалар жүгiрдi.
  Бұл, олар айтқандай, не басшы үшiн жарыс, не сын үшiн қудалау.
  Эльфтiң жалаң аяқтары жеңiл және ептi. Екi қаскөй қашықтықты жаба алмай, тұншығып та үлгердi.
  Бiрақ сол кезде Эримиаданың алдынан қара атты, қара сауыт киген шабандоз пайда болды. Жұлдыздардан жаралғандай жарқыраған ұзын қылышын жарқ еттi.
  Мына қара жауынгер күркiредi:
  -Қызым қайда жүгiрiп жүрсiң?
  Эримиада үрейленген дауыспен жауап бердi:
  - Артымнан қуып барады, егер сен нағыз рыцарь болсаң, көмектес!
  Сия сауыт киген салт атты қолын бұлғады. Ешкi басы бар екi алып жауынгер ауада қатып қалды. Перi де қатып қалды. Олар қалың мұзда қатып, қозғала алмай қалғандай болды.
  Қара жауынгер күлiмсiреп сұрады:
  - Ал, сенiң бор iрiмшiгiң не туралы?
  Ешкi басты екi жауынгер бiр ауыздан айқайлады:
  - Ол сұраққа қате жауап бердi, оның ақысын бiздiң үй иесi төлесiн!
  Рыцарь сұрады:
  - Сiздiң ханым кiм?
  Ешкi жауынгерлерi бiр ауыздан жауап бердi:
  - Тасбақа Фортила !
  Қара сауыт киген жауынгер басын изедi:
  -Мен оны танимын! Ол ақылды және әдiл. Ал бұл үшiн қыздан не алғың келедi?
  Ешкi жауынгерлерi бiр ауыздан жауап бердi:
  - Жалаңаш өкшеге таяқпен тоғыз соққы, бар болғаны!
  Қара сауыт киген жауынгер растады:
  - Жарайды, бұл өлiм емес, бiрақ әдiлдiк сақталады!
  Эримиада құмарлана сұрады:
  - Ал сен қызға менiң сымбатты, әдемi аяғымның жалаңаш табанын таяқпен ұруға рұқсат бересiң бе?
  Жауынгер күлiмсiреп:
  -Мүмкiн мен сiзге тең түсуге рұқсат беруiм керек пе? Ұнады ма!
  Ешкi жауынгерлерi бiр ауыздан бас изедi:
  - Бұл мүмкiн! Бiрақ тек бiр рет! Ал жеңiлiп қалса, оның жалаңаш өкшесiне жиырма соққы болады.
  Қара сауыт киген рыцарь басын изедi:
  - Бәрi жақсы! Келейiк!
  Ешкi басы бар гориллалар шуылдады:
  - Көкнәр тұқымынан кiшi және ғаламнан үлкен не бар?
  Эримиада иығын көтерiп:
  -Ол туралы ойлай аласыз ба?
  Ешкi жауынгерлерi айқайлады:
  - Ойлануға уақыт жоқ!
  Қыз қабағын түйiп жауап бердi:
  - Тролльдердiң менмендiгi шығар. Ол көкнәр тұқымынан елеусiз, сонымен бiрге ол ғаламнан да үрленедi!
  Ешкi бастары бар гориллалар күлдi.
  - Болмадым! Ендi сiз өкшеңiздi таяқпен ұрып жатырсыз!
  Қара сауыт киген жауынгер сұрады:
  - Жауабын өзiңiз бiлесiз бе?
  Ешкi жауынгерлерi басын изедi:
  - Иә! Бұл ғаламның заңдары. Олар көкнәр тұқымынан кiшiрек контейнерге сияды және сонымен бiрге ғаламда олар үшiн орын жеткiлiксiз!
  Қара рыцарь басын изедi:
  - Тамаша! Сондықтан, өз мiндетiңдi атқара бер.
  Ешкi жауынгерлерi бостандыққа шығып, Эримиадаға жақындады. Ол қозғалуға тырысты.
  Қызды шынтағынан ұстап, арқасына лақтырып жiбердi. Содан кейiн олар рюкзактарынан арнайы құрылғыны алып шықты.
  Олар перiлердiң жалаң аяқтарын салып, мықтап бекiттi. Осыдан кейiн ешкiлердiң бiрi бамбук таяқшасын сындырды. Және ол оны ауада айналдырды. Және ол ысқырды.
  Эримиад шалқасынан жатып қалды. Малтатас оның өткiр иық пышақтарын шаншып алды. Жалаңаш, күйген аяқтар бiр-бiрiне мықтап ұсталды. Ал сiз оларды тарта алмайсыз.
  Содан кейiн ысқырығы бар бамбук таяқша қыздың жалаң аяқ, қызғылт өкшесi әдемi қисық табанына түстi.
  Эльф оның аяғынан басының артына тараған қатты ауырсынуды сезiндi.
  Екiншi ешкi құрылғыны ұстап, бiр уақытта санады:
  - Бiр рет!
  Тағы да таяқтың соққысы қыздың жалаңаш өкшесiне түстi.
  - Екi!
  Ерымяда ауырғанынан айқайлады. Бұл қаншалықты қатыгез және жағымсыз болды. Ал таяқ сұлудың жалаңаш, алқызыл, сымбатты табанына бар күшiн салып, ысқыра бердi.
  Бiрiншiсi, сосын екiншiсi. Эримиада қатты ыңылдап, оның қаншалықты ауыр және азапты екенiн айтып айғайлады.
  Қара жауынгер былай дедi:
  - Сен оны ренжiтпейсiң бе?
  Үлкен ешкi сенiмдi жауап бердi:
  - Бұл iсте тәжiрибемiз көп!
  Тағы бiр мүйiзi:
  - Эльфтер, жалпы алғанда, өте күштi және табанды денеге ие.
  Соққылар тоқтаған кезде. Ешкi жауынгерлерi қыздың жалаң аяқтарынан фалак құралын алып тастады да, тағзым етiп, кетiп қалды. Алайда олар қатты тепкiлеп кетiп қалды.
  Эримиада ыңырсып, орнынан тұруға тырысты. Бiрақ оның көкшiл, ұрып-соққан аяғы қатты ауырып, айқайлады. Ал ол ит сияқты төрт аяғынан тұрып қалды.
  Қыз күбiрледi:
  -Өкшем сынып қалды, ендi қалай жүремiн?
  Қара жауынгер былай дедi:
  - Саусағыңызға салып көрiңiз! Бұл оңайырақ болады!
  Эримиада аяғының ұшына мұқият тұрды, бiрақ бұл өте ауыр болды. Қыз жылап:
  - О, өкшеңе түсу өте ауыр,
  Дүниеде ешкiм түсiне алмайды...
  Мен қызбын, жай қаншық емес,
  Маған сенiңiз, мен қарсы тұра аламын!
  Қара жауынгер сенiмдi жауап бердi:
  - Жақында жазылады, қорықпа! Осы арада сiз эльфандарыңызды өлiмнен құтқарғыңыз келетiн шығар?
  Қыз таң қалды:
  -Неге олай ойлайсың?
  Қара киiмдi рыцарь жауап бердi:
  - Қызыл кiрпiш жолдың бойымен жүрген кез келген адам бiреудi құтқаруға тырысады!
  Перi басын изеп, растады:
  - Иә, ол дұрыс! Ал сiз маған не ұсына аласыз?
  Қара жауынгер былай деп жауап бердi:
  - Ерекше ештеңе жоқ. Сiз өзiңiз не iздеп жатқаныңызды бiлмейсiз. Бiрақ мен бiлемiн!
  Эримиада күлдi де:
  -Ал сен не бiлесiң?
  Қара рыцарь жауап бердi:
  - Сiз қызыл айдаһар мүсiнiн iздеп жүрсiз. Ол сенiң халқыңды нағыз жетi басты айдаһардан қорғауы керек.
  Перi күрсiнiп жауап бердi:
  - Дұрыс, соғыстар. Бiрақ сен маған шынымен көмектесе аласың ба?
  - Мен жасай аламын, егер сiз вампирмен семсермен соғысып, оны жеңе алсаңыз!
  Эримиада былай дедi:
  - Вампирлер өте күштi. Және оларға қарсы тұру өте қиын. Мүмкiн сiз маған оңайырақ қарсылас бере аласыз ба?
  Қара басын изеп:
  - Иә? Сiз, мысалы, адаммен ұрысқыңыз келе ме?
  Эльф күлiмсiреп басын изедi:
  - Бұл үлкен қуаныш болар едi!
  Рыцарь ұсынды:
  - Жұмбақтарға жауап бересiң бе?
  Қыз оның көгерген аяғына қарап: "Ой, әйтеуiр!
  -Мен қаламас едiм! Осылайша олар оны айтарлықтай жеңдi. Мүмкiн маған басқа нәрсе ұсына аласыз ба?
  Қара рыцарь басын изедi:
  - Жарайды, солай болса... Онда ән сал!
  Эримиада басын изеп, шырылдады:
  - Бұл мүмкiн!
  Перi тамағын тазартып, ән айтты:
  Қолымда ең өткiр қылыш бар,
  Мен бастарды оңай, үлкен түрде кесiп аламын ...
  Мен кез келген адамды кесiп аламын, маған сенiңiз,
  Ұятты да, қорқынышты да бiлмеймiн!
  
  Қатал соғыстағы сұмдық хабар,
  Мен мәңгi сүйген қыз!
  Құбыжық шайтанның аузына тасталған,
  Қайда, Раббым, әдiлдiк пен мейiрiмдiлiк?!
  
  Перi қыз жалаң аяқ жүрдi,
  Шаңды соқпақтарда аяқ қағып кеттi!
  Өйткенi, бұлақ аққан күнәлары үшiн,
  Оның шетелге шығуға мүмкiндiгi болды!
  
  Ерте көктемде жолға түстiм,
  Менiң аяғым суықтан көгерiп кеттi!
  Еттiң бiр бөлiгiн тiстей алмайсың,
  Олар шыршалардың аязына бас изедi!
  
  Сонымен тасқа толы жолда,
  Қыздың аяғынан қан кетiптi!
  Зұлым адам Эльфияның жанынан өтедi,
  Иерусалим патшаларының қаласы жағы!
  
  Фавказ таулары , қар басқан жоталар,
  Өткiр тастар табаныңызды шаншып алады!
  Бiрақ сен жердiң күшiмен қоректендiң,
  Алланың қаласына қиын қажылықты таңдау!
  
  Жаз, шөл, ашулы күн,
  Қуырылған табадағы қыздың аяғы сияқты!
  Қасиеттi қала алыс емес,
  Әр адамда шексiз жүк бар!
  
  Фристтiң қабiрiнде ,
  Пәк қыз тiзе бүгiп дұға еттi!
  Қайда, ұлы, күнәнiң өлшемi,
  Әдiлдiк үшiн қайдан күш аламын?
  
  Құдай оған қабағын түйiп:
  Жалғыз дұға бұл дүниенi өзгерте алмайды!
  Эльфия ғасырлар бойы билiк етуге арналған,
  Оған ақша сұрамай адал қызмет ет!
  
  Тың басын изедi: Мен Фристке сенемiн,
  Сiз Эльфтi әлемнiң құтқарушысы ретiнде таңдадыңыз!
  Мен бұл туралы шындықты бәрiне таратамын,
  құдай Фихестiң хабары !
  
  Қайту жолы оңай әрi жылдам болды,
  Жалаң аяқ күштi болды!
  Құдай рақымымен қолын созды,
  Бұлшықеттер мен ерiк, болаттан жасалғандай!
  
  Ал сен әскерге қосылдың,
  Ұшқыш болды, Trollwaffe ұшты !
  Онда ол сұлулықтың биiктiгiн көрсеттi,
  Тролль жойғышы минаға жарылды!
  
  Жауынгер, батыл, батыл күрескер,
  Партияға - Кеңестер iсiне берiлгендер!
  Мен қоқысты жеңетiнiне сенемiн,
  Мен жындар тобын қабырғаға, жауапқа айдаймын!
  
  Неге, истребитель атып түсiрiлдi,
  Сiзде белдiктердi босатуға уақыт болмады!
  Ал қалқан ақаулы болып шықты,
  Ал зұлым тролль бейбақ күтушiмен бауырлас!
  
  Соғыс теңсiз және қатыгез болды,
  Бойжеткен болсам да, өкiрiп жылап жатырмын!
  Қиындыққа тап болғандай, бiз түбiне сүңгiп кете аламыз,
  Әйтеуiр, Атажұрттан бақыт кеттi!
  
  Менiң Құдайға жалбарынуым: Құдiретi шексiз, не үшiн?
  Менi сүйiктi жiгiтiмнен айырдың!
  Суықта да пальто кимедiм,
  Және ол үш қарсыласты жеңдi!
  
  Ол бұған лайық емес пе?
  Менi жеңiске гүл шоқтарымен қарсы ал!
  Мереке үшiн жомарт пирогтарды пiсiрiңiз,
  Ал мен шеруге үмiтпен келемiн!
  
  Қатал Жаратқан Ие мұңайып жауап бердi:
  Дүниеде кiм бақытты, кiм жақсы?
  Ет азап шегедi, азаптан еңiрейдi,
  Өйткенi, перiлер қауымы жауыз және күнәһар!
  
  Олай болса, мен даңққа жеткенде,
  лайық еместердi тозаққа тастаймын !
  Мен де арманымдағы жiгiттi тiрiлтемiн,
  Ең жақсысы бөлiсудi қаламайды!
  Ән айтып жатқанда аспанда он шақты әдемi, аспандық перiштелер пайда болды. Олар керемет ынтамен алақандарын соғып, сұлудың ән салғанын ұнатқанын растады.
  Қара жауынгер мақұлдағандай басын изеп, айқайлады:
  - Керемет, сiздiң вокалдық қабiлеттерiңiз керемет! Дегенмен, қызыл айдаһар мүсiнiн алу үшiн сiз семсермен де тамаша болуыңыз керек.
  Эримиада тағзым еттi де, көзiн қысып:
  - Мұндай төселген аяқтармен, тiптi адам сияқты елеусiз қарсыласпен де күресу мүмкiн емес!
  Қара сауыт киген рыцарь семсерiн жұлдыздарда жарқыратып сiлкiндi. Ал одан шөптiң шағылысқанындай жасылдау толқын өттi. Ал қыздың серпiлген, кесiлген, сымбатты аяқтары қайтадан бүтiн болды.
  Пери иiлiп, оның жалаң аяғын үлкен сенiммен басып:
  -Ендi маған мына жерден адам бер! Бойлары батыр болса да, оны қанды ет қылып жарып жiберемiн!
  Қара растады:
  - Сiзге қажеттi қарсылас болады!
  Ол семсерiмен сегiздiк фигураны жасады. Перiлер отбасынан шыққан қыздың алдынан кенет бiр бала шықты. Үстiнде тек жүзу киiмi болған, он бiр-он екi жасар бала. Жұқа, күйген, бiрақ қылшық. Оның иық жүздерi өткiр, күйген терiсiнiң астынан қабырғалары көрiнiп тұрды, арқасы мен бүйiрiнде кiрпiк пен қамбадан айыққан iздерi толығымен сызылған.
  Бұл жай ғана сәби жүздi бала болса да, мақтанышпен қарады. Құлдың ақшыл шашы, қоңыр түстi шоколад, ұқыпты қырқылған сияқты, иегi оның жүзiне батылдық бердi.
  Эримиада абыржып күбiрледi:
  -Мен баламен ұрыспаймын. Оның үстiне маған бұл күң бала сияқты көрiнедi.
  Қара жауынгер растады:
  - Иә, мынау жалаң аяқ, тек суға шомылатын шөмiш киiп, карьерде жұмыс iстеп, күннiң үштен екiсiнен аса ауыр жұмысты iстеп жүрген күң. Бiрақ екiншi жағынан, ол ханзада болып туылды. Және ол құлдыққа түстi, бұл оны күшейттi, бiрақ оны сындырмады.
  Құл ашуланып жалаң аяқты тепкiлеп, өкшесiмен тасты қағып, айқайлады:
  - Мен сiзбен күресуге дайынмын, асыл ханым! Сiздердiң отбасыларыңыз жақсы болады деп үмiттенемiн, өйткенi қарапайым адаммен төбелесу мен үшiн бейбақ!
  Қара жауынгер басын изедi:
  - Сiз қауiп төнiп тұрсыз, бiр жағында қызыл айдаһардың мүсiнi, ал екiншi жағында сенiң еркiндiк балаң болады!
  Жас жауынгер тым ұзын емес, өткiр қылышын шайқап:
  Отан мен бостандық үшiн соңына дейiн,
  Жүректердi бiр ауыздан соғу!
  . Љ 2 ТАРАУ.
  
  Виконтесса сенiмдi жауап бердi:
  - Бұл тең емес шайқас болады!
  Және ол әлдеқайда ұзағырақ және ауыр қылышты сермедi. Екi жауынгер де қимылдады. Олардың ортақ қасиетi - жалаң аяқ. Бiрақ баланың аяғы кiшкентай болса да, карьерлердiң өткiр тастарында жалаңаш табанмен жүруден кератинге айналған. Ал перi қыздың, керiсiнше, жалаңаш өкшесi сымбатты иiлген қызғылт табандары бар.
  Қылыштар соқтығысып, ұшқындар ұшты. Виконтесса, әрине, асыл адам ретiнде семсерлесумен айналысқан. Ғарыш дәуiрiнде де бұл бiрiншi кезектегi мiндет деп саналмаған болуы мүмкiн. Ол перiге ұқсайтын ұзын бойлы, үлкен және бұлшық еттi және ол карьердегi жартылай жалаңаш, арық баланы оңай және оңай жеңе аламын деп үмiттендi.
  Бiрақ мен бала кезiнен семсерлесуден сабақ алған, шахтада, ломмен тас жарып, вагонеткаларды итеруде ұмытпаған табанды және ептi баланы кездестiрдiм.
  Алғашында Эримиада баланы аяп, оған тым батыл шабуыл жасаған жоқ. Шындығында, мұндай кiшкентай нәрсе және ол карьерлерде қиын уақытты бастан өткердi. Қабырғалардың қалай көрiнетiнiн қараңыз, терiде абразиялар мен көгерулер бар.
  Жiгiт болса да, семсерiмен қыздың тiзесiн тырнап алды. Қан шықты.
  Эримиада жауап ретiнде баланы қағып:
  - Кiшкентай бит!
  Күң аттанса да, құлап қалды. Бiрақ ол бiрден орнынан секiрдi. Және ол император сияқты перiге шабуыл жасады. Ал оның жiңiшке, бiрақ күштi және ептi қолдарында қылыш масаның қанатындай жарқ еттi.
  Сөйтiп, жүйрiк әрi арық бала Эримиаданы қайтадан тырнап алды.
  Аяғынан жарақат алған қыз шырылдады:
  Қыздар ешқашан берiлмейдi
  Бiлесiз бе, олардың даңқты жеңiсi болады...
  Бала жеңбейдi, Шайтан,
  Кiм көптен берi түскi ас iшпеген сияқты!
  Бала шабуылды жалғастыру арқылы жауап бердi. Ол шегiрткедей жүйрiк едi. Ал оның қылышы өте жылдам. Бұл кiшiрек, бiрақ жеңiл сияқты. Баланың өзi ауыр тастарды көтерiп, балғамен ұрса да, карьердегi азғантай тамақтың кесiрiнен семiре алмай, өте сымбатты, қозғалмалы болып қала бердi.
  Эримиад оның бұлшық еттерi көрiнген жұқа, ептi денесiне кiре алмады. Ол бiрнеше рет инвестициялауға тырысты, бiрақ нәтиже болмады.
  Виконтесса қыз терлей бастады. Бикини киген оның күйген, күштi денесi тер басып, жылтыратылған қола сияқты көрiндi. Ал менiң тынысым ауырлай бастады.
  Бұл жерде Эримиада бар күшiмен соққы бердi, бiрақ бала ептiлiкпен секiрдi, тiптi бiр сәт жалаң аяқпен жүздiң үстiнде тұрды. Ал ол Эримиаданың кеуде тұсынан ұрды. Ал перьфтiң қаны қаттырақ ағып кеттi. Қыз ауырып айқайлады. Және тағы да шабуыл жасауға тырысты.
  Бiрақ нысана кiшкентай және сiзден төмен болса және сонымен бiрге мобильдi болса, соғу қиын.
  Күң бала да соғысып жатқанда майда тер тамшыларымен жабылып, жарқырай бастады. Сонымен бiрге ол ән айтты:
  Спартак - ұлы ержүрек жауынгер,
  Ол жауларын зұлым қамытқа қарсы көтердi...
  Бiрақ көтерiлiс аяқталды,
  Бостандық бiр сәтке ғана созылды!
  
  Бiрақ қазiр басқа заманның баласы,
  Мен дұрыс мақсат үшiн күресудi шештiм ...
  Ол кiшкентай және күштi емес сияқты,
  Бiрақ ол өте ақылды күресудi бiледi!
  Қара сауыт киген рыцарь басын изедi:
  - Иә, бұл ханзада соншалықты қарапайым емес! Карьерлер оны тек шыңдады, бiрақ оны мүлде сындырмады. Ал егер сiз оны жеңгiңiз келсе, онда сiз тырысуыңыз керек.
  Күң дауыстап:
  - Не жеңемiн, не өлемiн! Бостандықсыз өмiр сүрудiң қажетi жоқ!
  Эримиада сыбырлап:
  - Ал мен өз ұлтымның болашағы үшiн күресiп жатырмын.
  Ал бойжеткен тағы бiр серпiлiп, жас әрiптесiн ұрмақ болды.
  Алайда оның соққысы сәтсiз аяқталды. Оның үстiне ептi кiшкентай шайтан перiлер отбасынан шыққан қызды асқазанға пышақтап, тағы бiр қанды тесiк қалдырды.
  Эримиада мұқият болды. Расында, адам баласымен төбелесу қандай қорлық. Және әлi де жоғалтады. Ол әлi оны ешқашан ұрған емес.
  Жалаңаяқ өте икемдi, сымбатты құл бала. Және шегiртке сияқты секiредi.
  Эмира ән айтты:
  Шөпте шегiртке отырды,
  Шөпте шегiртке отырды,
  Дәл қияр сияқты
  Ол жасыл болды!
  Бiрақ содан кейiн эльф келдi,
  Барлығын жеңген ...
  Оны бай еттi
  Ал ол ұстаны жеп қойды!
  Бұл оны күлкiлi еттi, бiрақ күштi арттырмады. Бала мезгiл-мезгiл перiге таяз, бiрақ көптеген және сезiмтал жарақаттар бердi. Қан жоғалтудан Эримиад әлсiреп, баяулай бастады.
  Ал оның қарсыласы тым төзiмдi болды. Шын мәнiнде, күнiне он алты-он жетi сағат жұмыс, сiз қалаған адам өлтiрiледi немесе шыңдалады. Ал баланың денесi өте күштi және кез келген жүктемеге төтеп бере алатын.
  Сонымен қатар, ауыр тастарды күндер бойы көтерiп жүру бұлшық еттердi қатайтпады, керiсiнше, оларды күшейтiп, икемдi еттi.
  Сонымен, бала-ханзада оны тiзе астынан қылышпен ұрды, ал Эримиада еңкейiп кеттi, ол ендi дұрыс бұрыла алмайтындай етiп бұралып қалды.
  Ал күң көңiлдi, көңiлдi ызылдады да, қыздың асқазанына тағы да укол салды. Ал бұл жолы әлдеқайда тереңiрек.
  Эримиада тұншыға бастады. Ол аяғын жұлқып жiбердi, бiрақ қылыштың ұшы қыздың жалаңаш өкшесiне тиiп, оны көзге iлiндi. Және бұл ауыртып қана қоймайды, сонымен қатар тұруды қиындатады.
  Перьф оның бүйiрiне құлап, дiрiлдеп:
  - Мен шайтанның жаулары - жазалаушыларға бағынбаймын,
  Мен азаптау кезiнде ерлiк көрсетемiн ...
  От жанып, қамшы иығына тисе де,
  Мен өзiмнiң Эльфiмдi ыстық құмарлықпен жақсы көремiн!
  Күң күлiп, жалаңаш өкшесiмен қызды мұрнынан итерiп жауап қайтарды. Ол тыныс алу аппаратын сындырып, мықтап бердi және ән айтты:
  - Бостандық - жұмақ,
  Шынжырларда қуаныш жоқ...
  Күресiңiз және батыл болыңыз
  Ұсақ қорқыныштан бас тартыңыз!
  Бала семсермен одан да күштiрек соққаны сонша, ол Эримиаданың әлсiреген қолынан семсердi жұлып алды. Қыз оны көтеруге қолын созды. Бiрақ пышақтың ұшы оны бiрден иық пышақтарының арасына тесiп кеттi. Ал қан қайтадан шықты.
  Қыз құлап, қылыштың сабынан ұстады. Бiрақ оған пышақ тидi, оны жартылай жалаңаш бала қолының дәл үстiнен жылжытып, тамырды кесiп тастады. Қылыш түсiп, Эримиада қарусыздандырылды.
  Күл қуаныштан айқайлап, ғибадатханадағы перiге сабымен ұрды. Ол жалаңаш, шыдамды аяқтарын жұлып алып, терең нокаутқа түстi.
  Ханзада бiрнеше жыл аяқ киiм көрмеген жалаңаш аяғын қыздардың дiрiлдеген кеудесiне қойды.
  Және жеңген дауысын шығарып:
  - Жарық пен бостандық аман болсын!
  Сосын ол қара жауынгерге бұрылды:
  - Оны аяқтайсың ба?
  Қара сауыт киген рыцарь сенiмдi жауап бердi:
  - Жоқ! Сiз оны әлдеқашан жеңдiңiз! Ендi сiз бостандыңыз және құлдық шынжырларын тастадыңыз!
  Бұрынғы құл болған бала:
  - Ал ендi мен бұрынғы ханзада дәрежесiне қайта орала аламын ба?
  Қара сауыт киген жауынгер батыл жауап бердi:
  - Жоқ! Елiң жаулап алды. Бiрақ сiз өзiңiздi тамаша жауынгер екенiңiздi дәлелдедiңiз. Әскерге барып, сонда барлаушы боласың. Сiз өзiңiз сияқты ұлдар отрядын басқарасыз. Бұл сiздiң виконтяны жеңгенiңiз үшiн сый болады.
  Жас ханзада иiлiп күлiп:
  - Рақмет сiзге! Мен бұл сасық карьерлерге қайтып бармаймын.
  Қара сауыт киген рыцарь қылышын сермеп едi, жеңген бала ғайып болды.
  Эримиада көзiн әрең ашты. Оның басы ауырды. Шақылдап орнынан тұрды да, кекiре сұрады:
  - Маған не болды?!
  Қара жауынгер мұңды үнмен жауап бердi:
  - Сен жоғалттың! Бала жеңiп, еркiндiк алды.
  Перi күрсiнiп:
  - Ендi ше, халқым өле ме?
  Қара сауыт киген рыцарь сенiмдi жауап бердi:
  - Әрине жоқ! Егер бiрдеңе болса, сiзде жаңа жекпе-жек алуға мүмкiндiгiңiз бар. Тек осы жолы бiрiншi рет бас тартқан адаммен күресуге тура келедi. Адаммен емес, вампирмен!
  Эримиада күрсiнiп жауап бердi:
  - Мен вампирмен келiсер едiм. Бiрақ мен жараланып қалдым, менде күш жоқ. Соғысқа дайын болу үшiн жараларымды емдеудiң қандай да бiр жолы бар ма?
  Қара сауыт киген рыцарь:
  - Бiр ғана жол бар. Жұмбақты табу керек. Дұрыс жауап берсеңiз, барлық жараларыңыз бiрден жазылады.
  Перi жалынып:
  - Сiздiң жұмбақтарыңыз соншалықты күрделi, оларға жауап беру мүмкiн емес. Мүмкiн басқа жолы бар шығар? Жарайды, егер қаласаң, мен саған ән айтамын!
  Қара киiмдi жауынгер жауап бердi:
  - Әрине, бәрiбiр маған ән айтасың! Бiрақ сiздiң жараларыңыз жазылуы үшiн менiң сұрағыма жауап беру керек. Сiз бәрiн төлеуiңiз керек!
  Рыцарьдың басынан ұшып өткен перiштелер олардың кiшкентай дауыстарын бiрауыздан шырылдап, бiрден растады:
  - Бәрiн төлеу керек!
  Қара сауыт киген рыцарь:
  -Бiрақ мен саған мейiрiмiмдi бiлдiремiн және сұрақтың төңiрегiнде ойлануға рұқсат етемiн. Ал сен ақылды қызсың, дұрыс жауаптың қандай болатынын мiндеттi түрде болжайсың деп ойлаймын.
  Эримиада былай деп атап өттi:
  - Дүниеде бәрiн бiлу мүмкiн емес!
  Жарқыраған қылыш ұстаған жауынгер басын изедi:
  - Дұрыс! Бiрақ сiз кез келген сұраққа кез келген жауапты логикалық түрде есептей аласыз.
  Перi күрсiнiп жауап бердi:
  - Ал жақсы. Мен дайынмын.
  Қара сауыт киген рыцарь:
  - Келмей келген, кетпей кететiн!
  Эримиада сапфир көздерiн дөңгелетiп ысқырды:
  - Апыр-ай! Уау сұрақ.
  Қара киiмдi жауынгер басын изедi:
  - Ойлау! Оны логикалық түрде анықтауға тырысыңыз!
  Виконтесса маңдайын тарс еткiзiп, дауыстап пайымдай бастады;
  Мүмкiн ақша шығар? Олар, шынында да, келетiн сияқты, бiрақ олар әрқашан аз, сондықтан олар қажет мөлшерде келмей-ақ келедi деп айтуға болады. Керiсiнше, кетпегендей, жоқ сияқты кетiп қалады.
  Эримиада оның жараланған өкшесiн сұқ саусағымен түртiп, ойын жалғастырды;
  Немесе бұл проблемалар болуы мүмкiн. Олар келетiн сияқты, бiрақ олар әрқашан осылай болған, сондықтан олар келмей келедi. Ал проблемалар жойылған сияқты, бiрақ iс жүзiнде олар әлi де қалады.
  Эримиада тағы да басын тырнап, берiлген тақырып бойынша өз ойын жалғастырды.
  Мысалы, бұл өмiр болуы мүмкiн. Өмiр келдi дейдi, бiрақ бұрын болған. Екiншi жағынан, өмiр жоқ дейдi олар. Бiрақ ол бiр уақытта қалды, оның iшiнде өлмейтiн жан.
  Иә, ұсынылуы мүмкiн басқа да көптеген нұсқалар бар. Әртүрлi жауаптардан көзiм ашылды. Мұнда олар оған уақыт бердi. Бiрақ шын мәнiнде, сiз неғұрлым көп ойласаңыз, соғұрлым шатастырыласыз және әртүрлi жауаптар пайда болады. Ал уақыт көмектеспейдi...
  Содан кейiн Эримиада таң атып, ол былай дедi:
  -Мен жауап беруге дайынмын!
  Қара киiмдi жауынгер қара ағаштай жарқырап басын изедi:
  -Жарайды, сөйле!
  Эримиада батыл айтты:
  - Уақыт келмей келедi! Уақыт келдi дейдi, бiрақ ол болды! Ол да кетпей кетiп қалады. Олар уақыт өттi дейдi, бiрақ ол әлi де қалады!
  Қара сауыт киген рыцарь күлiп жауап бердi:
  - Жарайды, жауап жалпы дұрыс, оны санауға болады! Дегенмен, стандартты жауап - естелiктер! Бiрақ уақыт - бұл толықтай мүмкiн нұсқа.
  Қара киiмдi жауынгер жылтыр қылышымен сегiздiк фигураны жасады. Бiр-екi секундтан кейiн Эрымядтың барлық жаралары мен зақымдары ешқашан болмағандай iз-түзсiз жоғалып кеттi.
  Эльф қыз жымиып:
  - Рақмет сiзге! Ендi мен екiншi мүмкiндiктi пайдалана аламын ба?
  Қара сауыт киген рыцарь күркiреген дауыспен жауап бердi:
  - Болады! Бiрақ бұл жолы вампирмен күресуге тура келедi. Сiз осындай сынаққа дайынсыз ба?
  Эримиада батыл жауап бердi:
  - Амал жоқ болса, иә! Дайын!
  Жауынгер семсерiн көтермек болды, бiрақ сол кезде оның қара дулығасының үстiнде қалықтаған перiштелер бiр ауыздан айқайлады:
  -Ол бiзге ән айтсын! Оның керемет дауысы бар!
  Қара сауыт киген рыцарь басын изедi:
  - Ән сал, сұлу! Менiң әрiптесiм соны талап етедi!
  Эримиада құлықсыз басын изеп, былай дедi:
  - Иә, мен дауыста жоқпын!
  Перiштелер күлiп:
  - Керек емес! Сен тамашасың! Келiңiздер, ұялмаңыздар!
  Перi терең дем алып, рахаттана ән айтты;
  Асқақтаған елдiң даңқы,
  Ұлы, қасиеттi перiге даңқ...
  Жоқ, мәңгiлiкте тыныштық болмайды -
  Даланың жұлдыздарына iнжу-маржан шашылған!
  
  Ұлы Құдiреттi Сварог бiзбен бiрге,
  Құдiретi күштi отбасының ұлы...
  Бұл жауынгер шайқаста көмектесуi үшiн,
  Бiз перiлердi Алланың нұрымен дәрiптеуiмiз керек!
  
  Қыздарда күмән жоқ, маған сенiңiз,
  Қыздар ашуланып ордаға шабуыл жасайды...
  Жыртылып кетедi, құтырған аң,
  Ал жаудың мұрнына бiр соққы болады!
  
  Жоқ, эльфтердi бұзуға тырыспаңыз,
  Жау бiздi тiзе бүктiрмейдi...
  Бiз сенi жеңемiз, зұлым ұры,
  Елiн бабамыз !
  
  Жоқ, ешқашан, ешқашан жауларға берiлме,
  Эльфтiң астында шайқасты ...
  Бiз әлсiздiк пен ұят көрсетпеймiз,
  Үлкен Шайтанмен күресейiк!
  
  Құдай бiзге шайқастарды аяқтауға мүмкiндiк бердi,
  Ал Вермахт әскерлерiн жойыңыз...
  Олар нөлмен аяқталмауы үшiн,
  Зиратта тыныш болмас үшiн!
  
  Қыздарға еркiндiк берiңiз, күрескерлер,
  Сондықтан бұл Оркисшiлер үшiн ұйымдастырылады ...
  Ата-бабаларымыз бiзбен мақтанады,
  Қарсылас бiздi сиырдай саумайды!
  
  Жақында көктем келетiнi рас,
  Егiстiктегi жүгерiнiң масағы алтынға айналады...
  Арманымыз орындалатынына сенемiн,
  Шындық үшiн күресу керек болса!
  
  Құдай, бұл барлық адамдар сүйiспеншiлiктi бiлдiредi
  Адал, күштi, қуанышта мәңгiлiк...
  Қан төгiлсе де,
  Қыз көбiнесе немқұрайлы болады!
  
  Бiз жауды шайқаста талқандаймыз,
  Бiрдеңе жасап жатырсыз...
  Дүниеде дауыл соғып тұрса да,
  Және тұндырылған тұтылу келедi!
  
  Жоқ, адамдар қабiрлерiне дейiн тұрады,
  еркшистерге бiр төбе де бермейдi ...
  Балалар, дәптерiңе жазып ал.
  Соғыс үшiн барлық қылыштарыңызды қайраңыз!
  
  Иә, шетсiз таң болатыны рас,
  Маған сенiңiз, бәрi бақытты болады ...
  Бiз басқасын ашамыз, маған сенiңiз, жарық -
  Ауада қыздың қолы созылып жатыр!
  
  Бiз жасай аламыз , бiз мұны iстей аламыз, маған сенiңiз,
  Бiз армандауға батылымыз жетпейтiн нәрсе...
  Бiз ең жарқын мақсатты анық көремiз,
  Жоқ, бос сөз айтпаңдар, күрескерлер!
  
  Қане, әзiлдеп Марсқа ұшайық,
  Онда өрiстердi ашайық, санап көрейiк, лағылдар...
  экологтардың көз алдында жүктеймiз ,
  Үстiмiзде керубтердiң ордалары қалықтап тұр!
  
  Иә, Кеңес елi атақты,
  Коммунизм халықтарға не бердi...
  Ол бiзге туғаннан мәңгiлiкке берiлдi -
  Отан үшiн, бақыт үшiн, азаттық үшiн!
  
  Эльфияда әрбiр жауынгер малдан шыққан,
  Бала мылтыққа қолын созады...
  Сондықтан, сен қалтырайсың, зұлым,
  Бiз құбыжықты жауапқа шақырамыз!
  
  Иә, бiздiң отбасымыз тату отбасы болады,
  Әлемде қандай элфинизм салады...
  Бiлесiң бе, бiз нағыз дос боламыз,
  Бiздiң бизнесiмiз жасау болады!
  
  Өйткенi, элфинизм мәңгiлiкке туа бiткен,
  Үлкендер де, балалар да бақытты болуы үшiн...
  Бала буындарды да оқиды,
  Бiрақ көзге демиургтың жалыны жарқырайды!
  
  Иә, адамдар үшiн мәңгiлiк қуаныш болады,
  Олардың Сварогтың iстерi үшiн бiрге күресiп жатқаны...
  Жақында Фольги жағалауларын көремiз,
  Ал бiз Алланың құрметтi орнында боламыз!
  
  Иә, перiлердi Отан жаулары сындыра алмайды,
  Ол тiптi болаттан да мықты болады...
  Эльфия, сен балалардың аяулы анасысың,
  Бiздiң әкемiз, маған сенiңiз, дана Фталин !
  
  Отан үшiн кедергi жоқ, сенiңiз,
  Ол тоқтаусыз алға барады...
  Жақында тозақ патшасы мат алады,
  Ең болмағанда оның қолында татуировкасы бар!
  
  Бiз Отан үшiн жүрегiмiздi беремiз,
  Барлық тауларға көтерiлейiк, маған сенiңiз, жоғарырақ ...
  Бiзде, қыздарда күш көп,
  Кейде тiптi шатырды ұшырып жiбередi!
  
  Бала Эльфке де жазылды,
  Қатты күресетiнiн айтты...
  Көзiнде жарқыраған металл,
  Ал RPG рюкзакта тығыз жасырылған!
  
  Ендеше ақымақ ойнамайық,
  Ең дұрысы, бәрiмiз бiрге қабырға болып тұрайық...
  Емтихандарды тапсыру, тек бес,
  Жаман Қабыл емес, Әбiл билесiн!
  
  Қысқасы, адамдар үшiн бақыт болады,
  Ал Сварогтың қасиеттi дүниедегi күшi...
  Оркшистердi ойнақылап талқандаңыз,
  Лада бақыт пен кумир болсын!
  Эльф қыз үлкен ынтамен ән айтуды аяқтады. Ол тағзым етiп, жалаң аяғын басып:
  - Мейiрiм!
  Қара сауыт киген рыцарь растады:
  - Бұл лайықты ән! Жүрек пен жанды жылытады. Сондықтан мен сiзге кеңес беремiн: аяқтарыңызбен сегiздiк фигураны жасаңыз, сонда сiз көбiрек күш аласыз. Сiз тiптi вампир сияқты құбыжықты да жеңе аласыз!
  Эримиада иiлiп жауап бердi:
  - Дүние бiздi құрметтеп, бiзден қорқу керек.
  Жауынгерлердiң ерлiктерi сансыз...
  Эльфтер әрқашан күресуге қабiлеттi.
  Бiз орктарды жермен жоямыз!
  Қара сауыт киген жауынгер семсерiмен шеңбер жасап, мұз айдынындай әуен естiлдi.
  Ал аспанда сұлба пайда болды. Ол қалпақ киген, былғары костюм киген әдемi, бiрақ бозғылт жiгiт едi. Қолдары былғары, қара қолғап, ал етiгi, керiсiнше, қызыл түстi. Және ол қылыш ұстады. Жiгiттiң аузынан азу тiстерi шығып тұрды.
  Эримиада тiсiн сiлтеп:
  - Бұл вампир! Өте сүйкiмдi көрiнедi.
  Жiгiт басын шайқап, үстiңгi қалпағын жөнге салды да, жерге мықтап қонды.
  Ол қызға тағзым етiп:
  - Ол құл сияқты жалаңаш, жалаң аяқ дерлiк!
  Қара жауынгер былай деп жауап бердi:
  - Бұл өте тектi отбасынан шыққан висконтя. Ол өз халқын өлiмнен құтқару үшiн қызыл айдаһар мүсiнiн алғысы келедi.
  Вампир бала жауап бердi:
  - Қалай болғанда да, мен оны жеңуiм керек! Мүмкiндiгiнше оны тiрi қалдыруға тырысамын!
  Эримиада күлiмсiреп жауап бердi:
  -Мен де сенi өлтiргiм келмейдi! Бiрақ керек болса, бар күшiмдi салып күресемiн!
  Қара жауынгер басын изедi:
  - Сен қылышпен шайқасасың. Қару-жарақ тең, бәрi де әдiл.
  Вампир иiлiп жауап бердi:
  "Осындай қызбен қылыш айқасу мен үшiн үлкен мәртебе!"
  Эримиада көзiн қысып, шырылдады:
  - Бiз шайқасқа батыл барамыз,
  Эльфтердiң себебi үшiн ...
  Бiз барлық орктарды жеңемiз,
  Күресiңiз, дрейф жасамаңыз!
  Қыз бен жiгiт қолдарына жылтыр, жарқыраған қылыштарын алып, соғысуға дайындалды. Олардың көңiл-күйi толығымен жойылатын болды.
  Сигнал естiлдi. Жас вампир ашумен Эримиадаға қарай жүгiрдi. Ол шабуылды тойтарып, семсерiмен қарсы алды. Қыз өзiн әлдеқайда сенiмдi сезiнiп, тағы да бөшке орамымен әрекетке тойтарыс бердi.
  Содан кейiн Эримиада қарсыласын жалаң аяқпен аяқтарының арасына жылжытты. Вампир соққыға тосқауыл қоя бiлдi, бiрақ бәрiбiр селк ете қалды.
  Перi шырылдады:
  - Жау әлi бiздiң күшiмiздi бiлмейдi,
  Олар бар күшiн пайдаланбады...
  Сәбилер мен әйелдерге шабуыл жасалады
  Бәрiбiр, вампир, мен сенi өлтiремiн!
  Жауап ретiнде жас жiгiт өзiн аздап су бетiнен көтерiп, Ерымиадқа дауылпаздай жақындауға тырысты.
  Ал қыз оны алып, қылыштың ұшымен дұшпанның дәл iш тұсынан шаншып алады. Ауырсынатын укол алды, қан шықты. Эльф көбелекпен маневр жасап, вампирдiң етiгiне iлiндi, содан кейiн ол шырылдады:
  Бiр соққымен жауды талқандаймын,
  Мен, эльф, дәлелдi себеппен батылмын!
  Бұл арада шайқас жалғасты. Вампир ұшып кетпек болды, бiрақ Эримиада орнынан секiрiп, оны ұстай бердi. Ал қызыл қан тамшылары шашылды.
  Жас қансорғыш атап өттi:
  - Сен көп нәрсенi үйрендiң! Бiрақ ол балаға төтеп бере алмады!
  Эльф күлiмсiреп тiстерiн сiлтеп:
  - Бiр жерден бастау керек! Бiз бәрiмiз аздап үйрендiк, және күнә жасамаңыз, сiз Құдай үшiн вампирсiз!
  Вампир кенет жылдамдықты арттырды, бiрақ оның қылыш нысанаға жетпей қалды, ал Эримиада қансорғыштың бiлегiне тидi. Тағы да лағыл түстi шашыраңқылар мен ыңырсыды.
  Вампир атап өттi:
  - Шайтан!
  Перi қарсылық бiлдiрдi:
  - Мен жақсылық күштерiне қызмет етемiн!
  Жас қансорғыш былай дедi:
  - Жақсылық пен жамандықтың айырмашылығы неде?! Жарық құдайлары да жауларын өлтiрiп, аямайды!
  Эримиада иығын көтерiп:
  Гүлдiң жапырағы нәзiк,
  Егер ол баяғыда жыртылған болса...
  Айналаң қатыгез болса да,
  Мен жақсылық жасағым келедi!
  Вампир жылдамдығын тағы да арттырмақ болып, қызға жылдам шабуыл жасады. Ол айырмен маневр жасады, бiрақ күтпеген жерден эльф қыздың жүзi оның тамағын тесiп кеттi. Қан ағыны шашырайды. Вампир қызыл тамшыларды сiлкiп тастап, артқа секiрдi де:
  - Расында да, шайтан!
  Эримиада бар күшiмен секiрiп, өзiн соққыға салды. Оның жалаңаш, дөңгелек өкшесi вампирдiң дәл иегiне тидi. Ол құлап, екi қолын әр жаққа жайып жiбердi. Қансорғыштың аузынан бiрнеше сынған тiстер ұшып шықты.
  Эримиада жалаң аяғын оның кеудесiне қойып, қолдарын көтерiп:
  - Жеңiс!
  Қара жауынгер одан сұрады:
  -Бiтейiн деп жатырсың ба?
  Эримиада батыл айтты:
  - Жоқ!
  Қара сауыт киген рыцарь басын изедi:
  - Қызыл айдаһар мүсiнi сенiкi!
  Және ол жарқыраған қылышпен үшбұрыш жасады. Әп-сәтте ауада жарқ еткiзiп, түрлi-түстi күштi айдаһардың бейнесi пайда болды. Ол Эримиадаға дейiн ұшты. Қыз ерiксiз жиырылып қалды.
  Содан кейiн кiшкентай жарқыл болды, ал айдаһар кiшкентай мүсiншеге айналды, ол өзi перi қыздың қолында қалқып кеттi. Ол оны алып, ән айтты:
  - Эльфтер, эльфтер, эльфтер,
  Жастарымыз мәңгiлiк...
  Эльфтер, эльфтер, эльфтер,
  Бiз мәңгiлiк бақытта боламыз!
  
  ГУЛЛИВЕРДIҢ БЕСIНШI САЯХАТЫ
  АННОТАЦИЯ
  Атақты саяхатшы Гулливер үлкен кеменiң басында тағы да жолға шығады. Ол дауылға ұшырап, оның кемесi жағаға лақтырылады. Ал тәжiрибелi Гулливер осындай оғаш әлемге тап болады, содан кейiн аңызға айналған теңiзшiнiң барлық бұрынғы шытырман оқиғалары оның фонында бозарып кетедi.
  . Љ 1 тарау
  Гулливер ендi жас емес едi. Соған қарамастан мен тағы да басқа сапарға шықтым. Шын мәнiнде, оның шытырман оқиғаларды суреттеулерi қиял мен ертегiден басқа ештеңе ретiнде қабылданбады.
  Жылдар жылжып, басы сұрланып, оның iшiнде жеткiлiктi мөлшерде таз пайда болады. Сiз он сегiзiншi ғасырдың өлшемдерi бойынша елуден асқан кезде бұл өте көп. Соған қарамастан, Гулливер қайтадан жолға түсуге шешiм қабылдады. Оның үстiне көрiпкел оған бұл жолы өз бақытын табатынын және ендi қайтқысы келмейтiнiн болжады.
  Үлкен галлеон желкендерiн желпiлтiп, Тынық мұхитына қарай жүздi. Гулливер қазiрдiң өзiнде өте бай, ал Липутиядан алынған ұсақ қойдың жiңiшке жүнi оған ерекше табыс әкелдi . Бiрақ олардың бәрi өлдi. Және осы аралға қайтадан бару идеясы пайда болды.
  Отыз жылдан астам уақыт өттi. Ал лиллипуттар адамдардан аз өмiр сүредi. Демек, Гулливердi бiлетiндердiң бәрi қазiрдiң өзiнде жойылып кеттi.
  Неге ол жерден олжа тартып күн көрмеске? Лилипуттардың зеңбiректерi де, мылтығы да жоқ, жебелерi де алыптарға қарсы ештеңе емес. Ал Лилипуттың өзiнде сiз көптеген құнды заттарды түсiре аласыз.
  Ұсақ жануарлардың өзi орасан зор табыс әкелiп, үлкен бағаға сатылуы мүмкiн.
  Алыптарды қолға түсiру тым қауiптi. Адамнан он екi есе үлкен мылтықты кез келген адам ала алмайды, тiптi мылтықты да. Оның үстiне олардың күштi әскерi бар патшасы бар. Рас, алпауыттарда әлi мылтық жоқ.
  Қалай болғанда да, Гулливер өзiнiң алғашқы елiне барғысы келдi, онда кiшкентай адамдардың екi күшi бар. Бәлкiм, ол жерден оны таңғажайып бай ететiн нәрсенi таба алатын шығар.
  Yahoo- мен және интеллектуалды аттар әлемiмен танысқан Гулливер қатыгез және кинашыл болды. Жылдар өтедi, бай болу керек. Оның қанша өмiрi қалғаны белгiсiз. Ал жұрт саған күледi, ал түрлi газеттер Гулливердi жай ғана арманшыл емес, сонымен бiрге жынды да деп дөрекi тұстарын бередi. Сонымен қатар, ол атаған елдердiң бар екенiн дәлелдеуге мотивация болды.
  Лилипут пен Блефуску аралының қайда орналасқанын шамамен бiлдi . Ал оның кемесi бұл жерге жеттi.
  Бiрақ дәл қайда? Аралдар кiшкентай және XVIII ғасырдың басындағы қарабайыр навигацияны пайдаланып, оларды соқыр табуға тырысады.
  Содан кейiн кеме өз қолына алып, дауылға ұшырады ...
  Ол жетi күн мен түн бойы лақтырылды, толқындар лақтырылды. Бақытымызға орай, зеңбiректерi бар үлкен және қуатты кеменiң дизайны өте берiк болып шықты. Және ол құлаған жоқ.
  Содан кейiн кенеттен толқын көтерiлiп, ағылшын галлеонын елсiз жағаға шайып жiбердi. Дауылмен және жабайы элементтермен ұзаққа созылған күрестен шаршаған екi жүзден астам матрос экипажы және Гулливердiң өзi қатты ұйықтап кеттi.
  Олар қалай демалу немесе сауықтыру туралы ойланбады.
  Гулливер үздiксiз қорқынышты түс көрдi. Ал оянғанда, бұл қорқынышты түс шын мәнiнде жалғасты. Бiрiншiден, ол байлаулы тұрғанын көрдi, оның қасында он екi-он үш жас шамасындағы жiгiттер тұрды. Олар бояулармен боялған, басына үндiстер сияқты қауырсын, жалаң аяқ, жартылай жалаңаш торс. Дегенмен, бұл жерде өте ыстық және бұл түсiнiктi.
  Гулливер жан-жағына қарады. Ал мен жақын жерде байланған бiрнеше матростарды көрдiм. Тек олар да өзгердi. Олар кiшiрейiп, сақал-мұрты мен сағаны жоғалып, киiмдерi сөмкедей салбырап кеттi.
  Гулливер өзiне жалт қарады. Ал мен таң қалдым. Оның денесi кiшiрейiп, асқазаны жоғалып кеттi, оның арқасы да ауырады. Ал костюм жуғыштай салбырап қалды. Ал етiк кенеттен тегiн болып шықты. Ол жұлқынып, арқандары сәл салбырап кеттi.
  Үндiге ұқсайтын, татуировкаға оранған бала айқайлады:
  -Олар бiзге ұқсайды! Қане, арқандарды тарт!
  Теңiзшiлердiң шын мәнiнде балалар беттерi болды және бiздiң көз алдымызда көлемi кiшiрейдi.
  Қауырсыны, бояуы бар ұлдар арқанды көтеруге асықты. Гулливер өзiнiң кiшiрейе беретiнiн сездi. Сонымен қатар, дене жеңiл және қуаттанған сезiнедi. Ал тiстерiң ауыруды қойды, жалпы, қайта туылғандай болды.
  Осы уақытта кемеге жергiлiктi жауынгерлер көбiрек отырды. Олар әлдеқашан әдемiрек форма киiп, сауыт киiп, қылыштарын ұстаған. Аяғында сандалдар, жанында бiрнеше қыз бар. Бiрақ олар да он екi, ең көбi он үш жастағы балалар сияқты көрiндi. Қыздар сырға тағып, зергерлiк бұйымдарды тағып жүрдi.
  Олардың бiрi сары шашты күлiп:
  - Қандай өкiнiштi! Мен оларды ересектер ретiнде көре алмадым! Ендi олар да бiз сияқты кiшкентайлар!
  Татуировкасы бар бала былай дедi:
  - Мұнда олардың екi жүзден астамы бар! Оларды құл ретiнде карьерлерге жiберу керек!
  Қыз қарсылық бiлдiрдi:
  - Жоқ! Бiз оларды жай ғана сатамыз! Кейбiреулердiң шахтаға бару жолы болмады, ал қалғандары жаңа қожайындар!
  Сауыт киген, алтын дулыға киген бала қатал түрде сұрады:
  -Сенiң бастығың кiм? Мен саған айтамын! Және бiздiң тiлiмiздi бiлмеймiн деп тайсалмаңыз! Бiздiң империяға кiрген әрбiр адам бiрден тiлiмiздi түсiне бастайды, ал бiз өз кезегiнде оны түсiнемiз!
  Балаға айналған матростардың бiрi күбiрледi:
  - Бұл капитан Гулливер! Сiз оны баланың денесiнде бiрден танымайсыз!
  Алтын дулыға киген жауынгер бұйырды:
  - Оларды сүйреп шығарыңыз. Ақырында олар бiз сияқты болғанда, мүмкiн олар босатылады. Сонымен бiрге олар ауысуға дайындалады.
  Жауынгер жiгiттер Гулливер мен басқа жiгiттердi екi-екiден ұстап, иықтарына отырғызып, сыртқа алып шықты.
  Гулливер бұл бос сөз болуы мүмкiн деп ойлады. Бiрақ содан кейiн лиллипуттар есiме түстi. Олардың бойлары кiшiрек болды. Көбiнесе ересектер, балалар емес. Мүмкiн оған таң қалмауы керек шығар?
  Ол әртүрлi әлемдердi аралап, таңғажайып елдердi көрдi. Нелiктен балалар әлемi олардың арасында болмауы керек? Бұл оның сезiмдер жинағы үшiн жетiспейтiн жалғыз нәрсе болды.
  Гулливер жағаның ендi қаңырап қалғанын көрдi. Онда сауыт киген сарбаздар көп болды. Үндi үлгiсiндегi қауырсындары мен садақтары бар ұлдар мен жеңiл металл сауыт киген жауынгерлер болды. Айтпақшы, бантикалы қыздар да жалаңаяқ едi, оларда асыл әшекей бұйымдары мен iнжу-маржанмен көмкерiлген сандалдары бар командирлерден басқа.
  Садақшы қыздар сапқа тұрды. Тағы бiр дәрежеде олардың қолдарында өлiмге әкелетiн болттар атқылайтын күштi арбалеттер болды. Оң жағында катапульттар болды. Олардың қасында ұл-қыздар да бар. Алтын дулыға киген бас жауынгер былай деп бұйырды:
  - Тұтқындардың киiмдерiн ал! Олар ендi құлдар және олардың дәрежесiне қарай киiнуi керек.
  Киiм онсыз да сыймай, әрең ұстап тұрды. Ер балаға айналған тұтқындар шешiлдi, ал қазiр әдемi иiсi шыққан шүберектердiң бәрi аяқ киiмдерiмен бiрге үйiндiге тасталды. Сосын үстiне май мен күкiрт қоспасын құйып, отқа қойды.
  Қазiр матростар он үштен аспайтын ұл балалар болды, ал XVIII ғасырда акселерацияға дейiн бұл жастағы балалар жиырма бiрiншi ғасырдағы он жасар балалар сияқты болды. Иә, олар айтарлықтай төмендедi.
  Ендi олар жалаңаш болды, кейбiрi ұялып ұяттарын қолымен жауып тастады.
  Садақшы мен арбалет қыздарды мылтықпен ұстады.
  Алтын дулығалы бала бұйырды:
  - Ендеше, теңiзге жуынсын! Содан кейiн бiз оларға сыртқы келбетiн сақтау үшiн құлдық киiм беремiз.
  Ал қолға түскен балаларды теңiзге айдады. Су жылы болды, тропикалық күн қызады. Мұнда жақсы климат болды. Сiз пальмалар мен кокостарды көре аласыз.
  Кем дегенде, сiз тоңбайсыз.
  Гулливер әрi ұялып, бiрде қуанып қалды. Қырық жылдан астам уақыт өткен ол қазiр денi сау, жiгерлi және көңiлдi болды. Алда оны құлдық пен қорлық, мүмкiн карьерлердегi ауыр жұмыс күтiп тұрса да, көңiл-күй көтерiңкi болды. Гулливер бұл қиын жолдың не екенiн бiлмедi, бiрақ ол оның керемет емес екендiгi туралы әңгiмелер естiдi! Бiрақ ол қазiр қаншалықты жас және денi сау.
  Құм қызып, жалаңаш, балалық табанды күйдiрiп жiбердi. Аяқ киiмсiз ұзақ жүргенде болатындай, олар әлi өрескел болып, мозолеймен жабылған жоқ. Айта кету керек, Ұлыбританияда жалаң аяқ жүру үлкен кедейлiктiң белгiсi болып саналды, тiптi балалар жалаңаш өкшесiн көрсетсе де, бұл тек аптап ыстықта, содан кейiн әдетте кедейлер арасында болды. Сөйтiп, олар жер бетiн сезiнудiң қанша ләззатына қарамастан, балаша, сезiмтал табанымен аяқ киiмдерiн киюге тырысты.
  Бiрақ сонымен бiрге аяқ киiмсiз бұл аздап ауырады . Құм түсте тропикалық күнде ыстық күйедi. Жергiлiктi ұлдар мен қыздардың табандары өте күштi және қатал екенi анық.
  Айтпақшы, Гулливер ойлады - олар нешеде? Мұндағылардың бәрi өлмейтiн болса ше? Ал Гулливер барған дүниелердiң бiрi сияқты емес, адамдар өлмесе де, олар әлi де қартаяды, ал өлмейтiндiк жас, қуанышты және жiгерлi болды!
  Бала болу өзiнше керемет! Бәлкiм, сiз бiр мың жылдан астам өмiр сүретiн шығарсыз.
  Рас, содан кейiн Гулливер қайғырды. Жүздеген жыл карьерлерде жалаңаяқ, жалаңаяқ күң болып жұмыс iстеуге тура келсе ше? Және бұл өте аз қуаныш әкеледi.
  Бұл жiгiттер тозақ сияқты. Мысалы, бiр дiни қызметкер мәңгiлiк алау - метафора, ал күнәкарлар мәңгiлiк ауыр еңбекте құл сияқты жұмыс iстейдi деген пiкiр бiлдiрдi!
  Гулливердi таңғалдырған тағы бiр жайт, жауынгер жiгiттер барлық қару-жарақтарын бөлек үйiндiге салып, темiр жәшiктерге тапанша мен мушкеттердi салған.
  Гулливер мұны өте ақылды емес деп ойлады. Өйткенi атыс қаруы жаман нәрсе емес. Оның үстiне сол кездегi әлемдегi ең озық ел болған Англияда жасалған кейбiр зеңбiректер өте дәл атылады. Мiне, ерте орта ғасырлардағыдай садақтар мен арбалеттер. Ал Ұлыбританияда өнеркәсiптiк революция қазiрдiң өзiнде келе жатыр. Жақында Англияның күшейетiнi сонша, тiптi алпауыттардың да соқтығысуы мүмкiн. Бұл үлкен қауiп болуы мүмкiн.
  Жалаңаш күңдер теңiз суына шашырап кеттi. Және бұл өзiнше керемет болды. Гулливер мен бұрынғы матрос жiгiттерi кенеттен бiр-бiрiнiң айналасына шашырай бастады. Олар шашыраған бұлтқа шомылып, тiлдерiн шығарып, көңiлдi күлдi.
  Олар өздерiнiң саналарында ересек адамдар болып көрiнетiн және сол жадында сақталған, бiрақ мiнез-құлқында олар кенеттен нағыз балаларға айналды. Және олар күлiп, күлiп, еркелiк ойнағысы келедi.
  Ал Гулливер өз матростарына, олар да оған шапшыды. Балалар өте көңiлдi болды, тiстерiн көрсеттi. Қазiр олардың өздерiнiң де, ақтары да бар. Бұл балалық шаққа қайта оралатын жаңа, ғажайып әлем.
  Гулливер өзiн физикалық жағынан жақсы сезiндi, жалпы ол өте риза болды. Шын мәнiнде, оның жастық шағы оған оралды және бұл, ең бастысы, деуге болады.
  Ал сiз тағы не қалар едiңiз? Рас, екiншi жағынан, сiз жай ғана жалаңаш құлсыз, бұл тiптi тiтiркендiредi. Ал құл болу өте жақсы емес. Алайда күң болғаны әлдеқайда жақсы.
  Шынында да, барлық қиындықтарға қарамастан, балалық шақ өте бақытты уақыт. Кейде құрдастарымен қақтығыстар болсын, немесе сiз мектепке баруыңыз керек, тiптi жұмыс iстеуiңiз керек.
  Дегенмен... Әрине, он жетiншi ғасырдың аяғында, Гулливердiң балалық шағы онша сау емес кезең болды. Ал балалардың жиырма бiрiншiде алатын қуанышының бiрi де жоқ. Иә, дәл солай.
  Бiрақ бәрiбiр балалар бiр-бiрiмен араласады, ойнайды. Бұл ойын консольдерi мен смартфондардың бар екендiгi туралы түсiнiксiз болса да, ойын-сауық деп айтуға болады.
  Алайда, ұлдарға көпке дейiн шашырамай, найзамен судан қуып жiбердi. Ал ыстық құм шынымен де өкшеңiздi күйдiредi. Рас, табан дымқыл болса, сiз оны сезбейсiз. Содан кейiн ол қатты қыза бастайды.
  Гулливер дауыстап:
  - Менiң аяғым қатты күйiп кетедi! Маған аяқ киiм берiңiзшi!
  Жауап ретiнде жауынгер бала оны қамшымен ұрып, айқайлап:
  - Ауызыңды жап! Құлдардың дәрежесiне қарай аяқ киiмге құқығы жоқ!
  Әйтсе де жауынгер қыздар суға шомылатын сандықтарын көтере бастады. Бұл құлдар киетiн жалғыз киiм. Мысырдағыдай.
  Ұсталған ұлдар ұяттарын жасыру үшiн тым болмаса мынаны кие бастады.
  Гулливер сұрауға тырысты:
  - Бейтаныс кiсiлердi осылай қарсы алады ма!?
  Сосын тағы да қамшысын алды. Алайда, гауһар сырғасы бар сымбатты қыз:
  - Демал! Өйткенi ол олардың көшбасшысы! Мүмкiн мен оған түсiндiре аламын ба?
  Алтын дулығалы жауынгер басын изедi:
  -Келейiк!
  Аяқтарын асыл сандалдармен қағып алған бойжеткен ұл боп кеткен Гулливерге жақындап, шырылдады:
  - Теңiзден келген шетелдiктердiң бәрi әдет бойынша құл болып, аукцион арқылы сатылады. Бұл бiздiң ережелерiмiз. Дегенмен, бiрдеңе жасауды бiлiп, пайдалы болатыныңызды дәлелдесеңiз, құлдықтағы өмiрiңiз соншалықты қиын болмайды. Уақыт өте келе сiз өз еңбегiңiз үшiн еркiндiк ала аласыз. Сондай-ақ, егер сiз қару-жарақпен жақсы болсаңыз, бiз сiздi циркке гладиатор ретiнде соғысуға жiбере аламыз. Ал онда өзiңдi жақсы жағынан көрсетсең, әскерге алынады, бұл мансап үшiн мүмкiндiк. Яғни, бiздiң құлдарымыз да жақсы өмiр сүрiп, асыл адамдар бола алады.
  Гулливер иiлiп жауап бердi:
  - Мен хирургпын, мен пайдалы бола аламын!
  Қыз басын изеп:
  - Сiздiң елде медицина нашар дамыған. Сiзге пайдалы болуы екiталай!
  Гулливер жымиып сұрады:
  - Британдықтар ше?
  Алмаз сырғалы қыз басын изедi:
  - Әрине! Және олар ғана емес! Әрине, олардың бәрiн құлдық күтiп тұрды. Ал соғысқа кiм жiберiлдi!
  Гулливер сұрады:
  - Саған зеңбiрек, тапанша, мушкет керек емес пе?
  Қыз батыл жауап бердi:
  - Жоқ! Бiз тек қырлы қарумен соғысамыз! Мылтыққа мұнда да, Буффало империясында да тыйым салынған.
  Гулливер таң қалды:
  - Басқа империя бар ма?
  Қыз басын изеп:
  - Иә, ал бiздiң арамызда соғыс бар! Егер сiз сонда барсаңыз, жағдайыңыз жақсы болар едi деп ойламаңыз. Сен де құлдыққа түсiп, саудаға шығар едiң!
  Гулливер күрсiнiп:
  - Әттең! Бұл бiздiң тағдырымыз сияқты! Әрқашан құл немесе тұтқын бол!
  Алтын дулығалы бала басын изедi:
  -Ол саған бәрiн түсiндiрдi! Ендi сенi қалаға апарады. Олар оны сол жерде сатуға дайындайды. Жүгiрiп әуре болма. Қашуға тырысқанымыз үшiн бiз бiрден айқышқа шегеленемiз. Сол жерде қалада сiздi таңбалап, әдеттегiдей шашыңызды қырып тастайды. Және олар сенi сатуға шығарады. Егер сiз шахтада болсаңыз, өзiңiздi жақсы ұстаңыз. Содан кейiн сiз жер үстi жұмыстары мен жер асты жұмыстарын ауыстырасыз. Сонымен, жеткiлiктi тамақтану арқылы сiз ғасырлар бойы өмiр сүре аласыз!
  Гулливер ысқырды:
  - Бiр ғасырдан астам, карьердегi құл!?
  Бала басын изеп:
  - Дәл осы! Бiзде кәрiлiк жоқ! Мәңгiлiк жас болу үшiн қуаныңыз. Егер өлтiрiлмесең, мың жылдан кейiн де сенiң жаның денеңдi тастап кетедi. Бiрақ алдыңда әлi мың жыл бар. Өмiр сүрiп, бақытты бол!
  Ал Гулливердi тағы да қамшылады. Осыдан кейiн мың жылдан кейiн өмiр сүру үмiтi онша көңiл көншiтпедi.
  Бiрақ екiншi жағынан, бұл керемет емес пе? Бiрақ қыз қашып кетсе не болады екен? Қайта ересек бола ма, әлде ұл болып қала ма? Бұл туралы ойлауға әлi ерте шығар.
  Жақында матрос болған балалар бiр колоннаға жиналды. Ал бұлар екi жүз ұл. Барлығы жартылай жалаңаш, қара құл сандықшаларында. Жақсы балалар, сымбатты, бiрақ кiмнiң арық екенiн айтпай-ақ қояйын. Бұл өте бұлшықеттi және сыртқы түрi күштi және майсыз. Терiсi күйген, тiстерi бүтiн, ақ. Және мүлдем сау сияқты.
  Жалаңаш табандары әлi мүлде кедiр-бұдыр болып кетпесе де, аяқ киiмсiз шыдамды.
  Бiрнеше салт аттылар көтерiлдi. Ұлдар да, қолдарында қамшы. Бiр мүйiздiлерде қыздар да пайда болды.
  Сөйтiп, атты әскер келдi. Онымен бiрге бес үйретiлген барыс бар.
  Ат мiнген, күмiс дулыға киген бала ескерттi:
  - Бұл жануарлар сенi қорғайды! Кiмде-кiм қашып құтылуға тырысса, оны жыртып тастайды. Әзiрге бiз сiзге тамақ пен су бермеймiз - шыдамды болыңыз, құлдар. Сонда тамақ пен су болады. Әрине, мұнда бәрiң ұл болғандықтан, аукционға қойылғанша, бөлек казармаға орналастырасың. Көтерiлiске батылдық жасама. Сiз өлтiресiз, ал кiм тұтқынға алынса, айқышқа немесе жұлдызға шегеленедi. Өту кезiнде сөйлесуге тыйым салынады. Бiз тәртiп бұзушыларды аяусыз қамшылаймыз. Ал ең қыңырларын бағанға қағамыз.
  Ал егер бiрдеңе айтқыңыз келсе, мынаны айту керек: мырза немесе ханым, сiзге хабарласуға рұқсат етiңiз. Және тағзым етудi ұмытпаңыз!
  Гүлливер қорқынышын жеңiп, дiрiлдеп:
  - Сiзге хабарласуға рұқсат етiңiз!
  Алтын дулыға киген жас жiгiт:
  -Жарайды, сөйле!
  Балаға айналған Гулливер:
  - Бiздi байлаудың қажетi жоқ! Тыныш, байсалдылық танытып, қашпаймыз деген сөзiмiздi айтамыз!
  Алтын дулыға киген жас жiгiт күлiмсiреп жауап бердi:
  - Англияда сөзiңдi орындау, әсiресе, бейтаныс адамдарға берiлген әдет пе?! Дегенмен, егер сiз тыныштықты сақтап, кем дегенде бiр сағат шу шығармасаңыз, бiз сiзге шынжыр салмаймыз. Әйтпесе, бәрiңдi сотталғандай шынжырға байлаймыз!
  Алмаз сырғалы қыз:
  "Мүмкiн мен бұл жас жiгiттi алып, қасыма пониге отырғызармын ба?"
  Алтын дулыға киген жiгiт басын шайқады:
  - Жалаңаш, лас күңге тым көп құрмет. Сiз оны ит сияқты қарғыбауға байлап, артыңыздан ертiп жiберуге болады.
  Қыз жымиып басын изедi де:
  - Оның күмiс шынжырында! Ол қазiр қандай тәттi балаға айналды.
  Жас Гулливер тағы бiр қорлықты бастан кешiрдi. Оған күшiк сияқты жаға тағып, күмiс шынжырмен шынжырмен байлады.
  Басқа матростар жiгiттердi арқанға байлады. Олар ендi күңдер сияқты болды. Аттылар қоршап алып, қарауылдың бiр бөлiгi жаяу жылжыды.
  Осылай жалаң аяқ команда жолға шықты. Құлдар бала болған кезде күлiмсiреген, бiрақ сөйлеуге тырысса, олар қамшы алады. Келiспеушiлiкпен олар жалаңаш өкшелерiмен алдымен құмның үстiнен өттi. Содан кейiн iрi қиыршық тас жолдың бойымен.
  Гулливер баланы қарғыбаумен тартып жатқан. Рас, баланың денесiнде жүру оңай болды. Ал зергерлiк бұйымдардағы қыз пониге мiнуге асықпады. Керiсiнше, ол тiптi әрiптесiнiң жаңа серiгiне де қызық болды. Жақында кiм ересек болды.
  Ол жымиып сұрады:
  - Солардың iшiнде ең маңыздысы сiз болдыңыз ба?
  Бала Гулливер басын изедi:
  - Ия мен!
  Ол жалаң аяқ, баланың табанымен, өткiр тастың үстiнен басып кеттi, содан кейiн ол айғайлады.
  Қыз жымиып тағы сұрады:
  - Қызықты елдерге саяхаттап көрдiңiз бе?
  Күң сенiмдi жауап бердi:
  - Әрине!
  Зергерлiк бұйымдардағы сұлулық сұрады:
  - Айт! Сiздiң алғашқы және ең қызықты тәжiрибеңiз қандай болды?
  Жастай бастаған Гулливер:
  Лилипуттар елiне жету . Онда кiшкентай адамдар өмiр сүрдi, бiз сияқты, он екi есе аз!
  Қыз қызығып:
  -Олар бiз сияқты ма, балалар ма, әлде сендер сияқты үлкендер ме?
  Күң ынтамен жауап бердi:
  - Олар бiздiң түрлер сияқты болды - ересектер мен балалар, бар болғаны он екi есе кiшi.
  Оларда әлi атыс қаруы болған жоқ - тек суық қару!
  Қыз өзiнiң сүйкiмдi, бала жүзiн бұрап, былай дедi:
  - Тiптi бiздiң соғысқа да, атыс қаруына да! Мұндай бақыт жоқ едi!
  Гулливер атап өттi:
  - Бiрақ сiз онымен бүкiл континентiңiздi бағындыра аласыз!
  Ару мiңгiрлеп әндедi:
  Мен ешқандай жағдайда жеңiстi қаламаймын
  Аяғымды кеудеме басқым келмейдi...
  Шайтанмен тiлдеспеймiз,
  Дұрыс, бiз жолдан мүлдем бұрыла алмаймыз!
  Жолдардағы дөрекi қиыршық тастардан қыши бастаған жалаң аяқтарын қағып, құл бала:
  - Үлкен мақсат үшiн ереженi сақтау мiндеттi емес!
  Қыз басын изеп:
  - Иә, мен, мысалы, сенi сөреге iлiп қоямын!
  Олар бiраз уақыт үнсiз жүрдi. Гулливер матрос атанған балалар колоннасына қарады. Бұл жасы он үштен аспаған ұлдар. Балалар жалаңаш, жалаң аяқ және құл сияқты болғанымен, өте әдемi көрiнедi. Иә, олар құлдар. Оны мүлдем қызғанбайтын тағдыр күтiп тұрды.
  Қыз сұрады:
  - Ал миджеттер сiздi соншалықты үлкен көргенде, олар не iстедi?
  Бала Гүлливер тәттi жымиып жауап бердi:
  -Олар менi байлап тастады!
  Сұлу күлiп, сықырлап:
  - Ал сiз оларға соншалықты үлкендiк бердiңiз бе?
  Күң айтты:
  -Олар мен ұйықтап жатқанда жасады! Сiз сияқты! Егер сiз уақытында табылған болсаңыз, бұл сiз үшiн оңай болмас едi!
  Қыз басын изеп:
  - Күмәнданбаймын! Бiрақ, әдетте, ересектерi бар кемелер жағаға лақтырылған жағдайда, олардың тұрғындары ұйықтап қалады. Сосын олар да бiз сияқты балаға айналады!
  Бой Гулливер атап өттi:
  - Мәңгiлiк балалық... Уақытша кәрiлiктен не артық!
  . Љ 2 ТАРАУ.
  Бiрi әдемi де аппақ жалғыз мүйiздi киген балалар, екiншiсi тек жүзетiн сандықша киген күң бала әңгiмесiн жалғастыра бердi.
  Қыз ескерттi:
  - Басқа дүниелерде адамдар сондай кемелсiз. Олар қартайып, әсiресе әйелдер жасы ұлғайған сайын жиiркенiштi, ұсқынсыз болып кетедi. Кемпiрлер әжiм, бөксе, тiсi жоқ, сасық. Бұл жексұрындықтың бiр түрi ғана!
  Баумен келе жатқан бала Гулливер екi қолын жайып жауап бердi:
  - Бұл Құдайдың бергенi! Мен де әйелдер мен еркектердiң қартаймауын қалаймын, бiрақ...
  Қыз күлiп:
  - Құдайдың бергенiн айтып тұрсың ба? Бiрақ бiзде әртүрлi уақыттағы бiрнеше экипаждар болды. Және олардың барлығы Құдайды әртүрлi жолдармен бейнелейдi. Атап айтқанда, дiни қызметкер дұрыс сенiм католиктiк, ал барлық христиандардың басшысы Рим Папасы екенiн айтты!
  Бала Гулливер басын шайқады:
  - Бiздiң сенiмiмiз сәл басқаша! Ал шiркеу басшысы - патша! Дегенмен, барлық ағылшындар мұны ұстана бермейдi. Түрлi бағыттағы протестанттар, көптеген католиктер бар, ал әлемнiң басқа елдерiнде мүлдем басқа дiндер бар.
  Қыз күлдi де:
  - Иә, сiзде көптеген дiндер бар. Бiрақ сiз өзiңiздiң дiнiңiздi анықтай алмайсыз. Мен Киелi кiтапты оқып жүрмiн. Онда Иса көкте бiр ғана Құдай бар екенiн анық және тiкелей айтады. Соған қарамастан, Апостол Томас тiзе бүгiп, Мәсiхке: - Раббым және менiң Құдайым ба? Сонда христиандардың екi құдайы бар ма?
  Бала Гулливер күлiмсiреп жауап бердi:
  - Жоқ! Бұлай емес!
  Қыз ырылдап:
  -Қандай дұрыс емес! Бiр уақытта екi құдай және бiр Құдай болған болуы мүмкiн емес. Ал дiни қызметкер тiптi Киелi Рухтың да Құдай екенiн айтты, сондықтан үш құдай бар! Бiрақ бұл анық айтылған: менi тыңда, Исраил, сенiң Құдайың жалғыз!
  Күң күрсiнiп жауап бердi:
  - Бұл Үшбiрлiктiң түсiнiксiз құпиясы!
  Қыз жымиып:
  - Ал менi шатастыратын тағы бiр жайт. Егер Иса Құдiретi шексiз Құдай болса, онда неге оның Голготта айқышты алып жүруге күшi жетпедi? Осындай қарапайым нәрсенi де жасай алмаса, Ол қандай құдiреттi Құдай?
  Бала Гулливер абыржыған кейiппен жауап бердi:
  - Ұлы жұмбақ: Құдай тәнде пайда болды, перiштелерге өзiн көрсеттi, рухта ақталды, даңқпен көтерiлдi!
  Қыз ашуланып:
  -Осы сөздермен бұл жұмбақ, сiз әлемдегi кез келген нәрсенi түсiндiре аласыз. Бұл түсiнiктеме, түсiндiрмесiз!
  Күң басын изеп:
  - Дұрыс! Бiрақ одан жақсысы жоқ! Киелi кiтапта тiптi перiштелердiң де енуге тырысатын құпиялары бар екенi айтылған!
  Сұлу сөмкесiнен қамшысын алды да, iз баланың тегiс, түксiз арқасынан қағып кеттi.
  Гулливер қорланғандай азапты емес едi.
  Ал қыз:
  - Кез келген абсурд пен сандырақ, бiр сөзбен айтқанда, жұмбақ!
  Және тағы бiр үзiлiс болды. Жiгiттер жолдың өткiр, ыстық тастарына шашырап кеттi. Әлi қатаймаған аяқтары азап пен азапты бастан кешiп жатқаны анық едi. Балалардың табанында көпiршiктер, сызаттар және көгерген жерлер пайда болады. Бiрақ кейбiр күзетшi ұл-қыздар жалаң аяқ жүредi, ал ұзақ өмiр сүрген кезде аяқтары етiк былғарысынан да күштi, ыңғайсыздықты сезiнбейдi. Сөйтiп құлдар ыңылдап, ақсап, азап шегедi.
  Ұлыбританияда жалаң аяқ жүру беделдi емес - бұл өте кедейлiктiң белгiсi деп саналды. Ал балалар да жалаңаш, дөңгелек өкшесiн көрсетудi ұнатпайтын. Ал Ұлыбританияда жаз соншалықты ыстық емес. Демек, мұндағы балалар әлi онша тәжiрибе алмаған.
  Бала Гулливер де зардап шектi. Жалаңаш, балаша табандары күйiп, табаны кесiлiп, тастың ыстығынан азап шектi. Ол тек батылдық пен қыңырлық арқылы ғана ұстанды. Ер бала болса да ерлiктiң үлгiсiн көрсетiп, шыдап тұруы керек.
  Қандай да бiр азаптан құтылу үшiн Гулливер сұрады:
  - Сенiң құдайың бар ма?
  Қыз күлдi де:
  - Құдайыңа сенесiң бе?
  Бала Гулливер тым сенiмдi емес жауап бердi:
  -Иә мен саған сенемiн!
  Сұлу басын изеп:
  - Қазiр неге құлдықтасың? Балаларыңыздың аяғы өткiр және ыстық тастардан зардап шегедi ме?
  Күң күрсiнiп жауап бердi:
  - Әр адамның күнәсi бар! Ал бұл менiң күнәларым үшiн жаза! Оның үстiне жастық шағымды қайтардым, оны қазiрдiң өзiнде марапат десе де болады!
  Қыз жымиып жауап бердi:
  - Иә, бұл мүмкiн! Сiз мың жыл өмiр сүре аласыз, бiрақ әлi де барлық тiстерiңiз бар. Тiс жұлынса да қайта өседi. Сiзде тақыр дақ, сақал немесе өркеш болмайды. Иә, сiздiң жалаң аяқтарыңыз жақын арада өрескел болып, өткiр және ыстық тастармен жүру тiптi жағымды болады!
  Бала Гулливер басын изедi:
  - Тiптi! Бұл аспанға жақын! Мәңгiлiк жарқын жастықта!
  Әшекейлi қыз әндедi:
  Жас болу қандай тамаша,
  Тамаша сергектiк пен қуат...
  Аңшы ойынға айналсын,
  Ал планета мәңгiлiк жұмаққа айналады!
  Сосын қыз балаша болса да әдемi аяғынан асыл тастар салынған сандалдарын шешiп, шештi. Ол жалғыз мүйiзден түсiп, Гулливер деген баламен жалаң аяқ жүрдi.
  Оның жүзi күлiп, қыз атап өттi:
  - Жалаң өкшеңмен қиыршық тастармен жүру тiптi жақсы!
  Бала Гулливер келiстi:
  - Иә! Сiз шынымен ләззат алуыңыз мүмкiн! Бiрақ бұл шынымен ауырады!
  Қыз сұрақ қойды:
  -Неге сенесiң? Дiни қызметкер: "Әдiлдер жәннатқа барады, үлкен күнәкарлар тозаққа түседi, ал аз күнәкарлар тазартуға барады". Сен ше?
  Күң күрсiнiп жауап бердi:
  - Бiз тазартуға сенбеймiз! Бiз не жәннатта, не тозақтамыз!
  Қыз күлдi де, жалаңаш, өте әдемi, кесiлген аяқтарымен тастарға шашыранды:
  - Бiрақ бұл жағдайда барлығын тозаққа жiберуге тура келедi! Өйткенi күнәсiз адамдар болмайды. Әрбiр адам iсiнде болмаса, ойда күнә жасайды. Ал сенiң Құдайың оларды неге отқа тастайды?
  Бала Гулливер балаша болып кеткен иығын көтерiп, күлiмсiреп жауап бердi:
  - Адамдарды тозақтан құтқаратын Алланың рақымының барына сенемiз. Атап айтқанда, Құдiреттi Құдай Иса Мәсiх адамның барлық күнәларын жабу үшiн осы себептi айқышқа барды! Оның өтеу құрбандығы бiзге құтқарылу мүмкiндiгiн бередi!
  Қыз жалаңаш табандарын қытықтап, уқалаған өткiр тастардың жылуынан ләззат алуды жалғастыра отырып, күлдi де:
  - Дәл осыны түсiнбеймiн! Адамдар Құдайдың Ұлын өлтiрiп, жақсарып қана қоймай, тiптi күнәлары мен қылмыстарының санын көбейттi. Ал Құдай Әке оларды осы үшiн ғана кешiрдi ме? Теориялық тұрғыдан алғанда, мұндай әрекетi үшiн олар толығымен қарғысқа ұшырауы керек пе едi?
  Бала Гулливер күрсiндi де жауап бердi:
  - Бұл да үлкен құпия. Құтқарылу қалай болғаны туралы жұмбақ! Қалай болғанда да, Құдай Тағала Иса бүкiл әлемнiң кiнәсi мен күнәсiн өзiне алды. Ал қан төкпей кешiрiм жоқ!
  Жалаң аяқтарын шашыратқан қыз қисынды түрде былай дедi:
  -Бiрақ сен олай iстей алмайсың! Бұл заң қағидаларына қайшы келедi. Бiр адам екiншiсiне айыппұл төлей алады, бiрақ түрмеде өтеуге құқығы жоқ. Жарайды, басқа бiреу үшiн өлiмге бару былай тұрсын. Бұл сiздiң британдық заңдарыңызға да қайшы келедi!
  Бала Гулливер келiсiп басын изедi:
  - Иә, бұл адам заңдарына қайшы келедi! Бiрақ жердегi де, көктегi де заңдарды Құдiреттi Иемiз Құдай өзi белгiлейдi! Ал сiз бұған қарсы шыға алмайсыз!
  Қыз сұрақ қойды:
  - Ал Құдайдың заңдары жазықсыз адамды өлiм жазасына кестi ме? Тiптi Жаратушы Ең Жоғарғы Құдай?
  Күң былай деп жауап бердi:
  - Құдай Тағала Иса кiнәнi өзiне алды! Ол Құдайдың қаһарына ұшырады. Және ол мұны абыроймен жасады. Ал қалғанының бәрi... Жарайды, бiреу күнәлары үшiн жауап беруi керек едi және мұны Құдайдың өзi жасады, Ұлының тұлғасында!
  Қыз қисынды түрде былай дедi:
  - Бiрақ Құдай Ұлының айқыштағы өлiмi адамзатты жақсарта алмады. Және бұл оның қылмыстарына тек қана қосылды. Кешiрiм алу үшiн адамзат одан да қылмыскер болуы керек екен? Бұл мүлдем абсурд!
  Бала Гулливер күлiмсiреп жауап бердi:
  - Құдайдың жоспарлары түсiнiксiз. Құмырсқалар үшiн де бiз адамдарда бар нәрселердiң көбi түсiнiксiз екенiне келiсiңiз!
  Қыз күлiп жауап бердi:
  - Әмбебап жауап түсiнiксiз! Осылайша сiз ештеңе түсiндiрместен бәрiн түсiндiре аласыз. Расында, Алланы түсiну мүмкiн емес және ойлаудың қажетi жоқ!
  Бала Гүлливер күрсiнiп:
  - Ал бiздiң әлемде түсiну мүмкiн емес нәрсе көп! Мысалы, Жер неге заттарды тартады? Осыған түсiнiктеме бере аласыз ба?
  Қыз жымиып жауап бердi:
  - Е, иә, бәрiне қисынды, орынды жауап беру мүмкiн емес! Бiрақ сұрақ: бiз Құдайға неге сенуiмiз керек? Өйткенi, Оны ешкiм ешқашан көрген емес. Сонымен қатар, сiз оған сенесiз бе?
  Күң тағы да иығын көтерiп:
  - Әйтпесе, бiздiң әлем мен түрлi жұлдыздардың бар екенiн түсiндiру қиын. Мұны қалай түсiнуге болады? Оларды бiреу жаратты!
  Жалаңаяқ сұлу былай дедi:
  - Жаратушының бар екенiн қалай түсiндiруге болады? Оны да бiреу жаратты ма?
  Бала Гулливер жалаң аяғымен үшкiр тасты басып, ыңылдады да:
  - Бiз Құдайдың әрқашан болғанына сенемiз!
  Қыз күлiп:
  - Құдай себепсiз қалай пайда болды! Әр нәрсенiң түпкi себебi болуы керек!
  Күң былай деп жауап бердi:
  - Бiз мұны Құдайдың бар екенiн аксиома ретiнде қабылдауымыз керек. Және оған сенiңiз. Егер сiз оны ұзақ уақыт бойы ойлап, анықтасаңыз, сiз мiндеттi түрде жынды боласыз!
  Сұлу күлiп, ән айтты:
  - Бұл балаларға арналған ертегiлер,
  Әрине сен Құдайға сенесiң...
  Ақшаны дiни қызметкерлерге берiңiз,
  Сонда сiз жұмаққа жетесiз!
  Бала Гулливер басын изедi:
  - Әй, бәрiн бiлу мүмкiн емес қой!
  Қыз сұрады:
  - Нелiктен адамдар құдiреттi Құдайдың алдында қартайып, өледi?
  Күң былай деп жауап бердi:
  - Күнә үшiн жаза!
  Сұлулық атап өттi:
  - Бiрақ бiз де күнә жасап, қартаймаймыз!
  Бала Гулливер иығын көтерiп:
  - Нелiктен мәңгiлiк балалар екенiңдi бiлмеймiн! Ал сен де бiлмейсiң! Нелiктен сиырдың мүйiзi бар, ал шошқаның мүйiзi жоқ екенi белгiсiз!
  Қыз тұтқын жiгiтке көзiн қысып:
  - Мүмкiн сiз қамшы алғыңыз келедi ме? Әлде жалаңаш өкшесiн қуыру керек пе?
  Бала Гулливер сұрады:
  - Бұл ненi дәлелдейдi?
  Сұлу дауыстап жауап бердi:
  - Мен сен үшiн Жаратқан Иемiн!
  Күң батыл жауап бердi:
  - Жарайды, сен әлi менiң жанымды өлтiре алмайсың!
  Қыз ескерттi:
  - Сiздi карьерлерге жiберуге болады, бұл нағыз тозақ. Немесе жақсырақ жерге. Мысалы, мен сенi өзiмнiң скверiм ете аламын!
  Бала Гулливер басын изедi:
  - Рақмет сiзге!
  Қыз сұрады:
  - Жақсырақ айтыңызшы, лилипуттармен қандай шытырман оқиғалар болды?
  Күң күлiмсiреп жауап бердi:
  - Ұйықтап жатқанда менi байлап тастады. Содан кейiн олар маған тамақ бердi. Ендеше, олар бiзге жебелердi атады. Әрi қарай бұл қызықты болды. Олар менi шешiп, тiптi аздап еркiндiк бердi. Оның есесiне мен де оларға бiраз қызмет көрсеттiм.
  Жалаңаяқ сұлу, жалаңаш, балаша, бiрақ өте сымбатты аяқтарымен өткiр, қызған тастарды таптап, күлiмсiреп сұрады:
  - Оларға қандай қызмет көрсеттiңiз? Сiздiң бойыңызбен ханымдарға мұндай алыппен күресу өте ыңғайлы емес шығар!
  Бала Гулливер жымиып жауап бердi:
  - Мен өте үлкен қызмет атқардым. Ол Лилипуттың қарсыластары қонуға дайындаған елу кеменi алып кеттi. Осылайша өз мемлекетiн күштi әскердiң десантынан құтқарды!
  Қыз баланың жалаңаш арқасына алақанымен шапалақпен ұрды да, қызарған күйi:
  - Бұл шынымен керемет! Бұл жақсылыққа пайдалануға болатын үлкен өсiм екен!
  Бала Гулливер жауап ретiнде ән айтты:
  Жарқырау ғана емес, темекi шегу үшiн,
  Мүмкiн жанартау, мүмкiн жанартау...
  Мүмкiн жүрегiмде ергежейлi болармын,
  Ал алып, алпауыт!
  Ал бала балаша, көгерген, тырналған аяғымен өткiр, ыстық тастарды тепкiлей бердi. Және бұл ауыр және жағымсыз болды. Бiрақ батыл бала шыдамды.
  Және ол өзiн алаңдату үшiн сұрады:
  -Бiрақ сенде қандай сенiм бар?
  Қыз жымиып сұрады:
  - Сенiм болу үшiн не қажет деп ойлайсың?
  Бала Гулливер басын изедi:
  - Барлық халықтарда кем дегенде қандай да бiр сенiм бар. Тiптi жабайылар да!
  Қыз шырылдап:
  - Бiз жабайы емеспiз! Ал бiз ертегiлерге сенбеймiз!
  Күл бала былай дедi:
  -Бiрақ сен өз жаныңды жоғалтуға тәуекел етесiң!
  Оған жауап ретiнде қыз ирониялық ән айта бастады;
  Иемiз не айтқысы келдi?
  Ол қорқынышты қашықтықта өмiр сүредi ...
  Жұмысқа бұйрық берiлгенде,
  Арманда қалмауымыз үшiн.
  
  Патша киiмi керемет болса да,
  Бiрақ сараң адам жоқ...
  Кедейлiк бос нүктенi көрсетедi -
  Бiздiң азап әлемiмiз эпикалық!
  
  Бұған Адам кiнәлi емес -
  Қарапайым кеңестiк, орыс жiгiтi...
  Ұятымды жасырмай жалаңаш жүрдiм,
  Патша тұсындағы пролетариат сияқты!
  
  Құдай оған тамақ бердi - шек,
  Айырмасын бiлмей жайлау...
  Көбiрек келсең, ұрып-соғасың!
  Ал бөтелкесiз алақанмен iшiңiз.
  
  Адамның тағдыры сондай,
  Кейбiр қорқынышты, қызықсыз жұмақта!
  Бiрақ жылан қанатпен ұшты,
  Ол түсiндi: адам азап шегедi ...
  
  Тоғайдан шығудың жолы бар,
  Қала сал, ту!
  Тоғайды ұзақ кезбеу үшiн,
  Кейде сатқындық қажет!
  
  Мен сиқырлы кiлттi көктен ұрлап алдым,
  Күнделiктi жұмақтан кету үшiн...
  Онда сiз арманыңыздағы қызды табасыз,
  Тым болмаса жер асты әлемiнде құрып кетуiңiз мүмкiн!
  
  Иә, әрине тәуекел бар, балам
  Бұл планета сыйлық емес...
  Бiрақ сiз ар-ожданды, намысты,
  Және сiз өзiңiздiң тамаша сәйкесiңiздi табасыз!
  
  Адам бұл кiлттi алды -
  Ол қақпаны ашып, аспаннан шықты.
  Күнәкар көп күш жұмсады,
  Үлкен таулардың тастарында жүру...
  
  Мiне, ол қайтадан қақпаны көредi -
  Тағы да қанатты жылан пайда болды...
  Ол: "Мен жақсы шайтанмын -
  Болт өздiгiнен ашылды...
  
  Адам iшке кiрiп, көрдi -
  Боялған керемет...
  Төбенiң арғы жағындағы жалаңаш қыз,
  Фарфордан жасалған алтын ыдысты ысқылайды.
  
  Бiрақ ол қаншалықты жақсы?
  Бала Адам өзiн ұстай алмады!
  Және оның ернiнен сүй
  Бұл балдан тәттi болып шықты!
  
  Ол оған жауап бердi -
  Денелер дауылды экстазға қосылды ...
  Жоқ, шайтанды қарғама -
  Жiгiттер күнәға батты!
  
  Құдай оларды жұмақтан қуды, бiрақ...
  Планета олардың үйiне айналды.
  Адамдарда бiр ғана күн болса да,
  Бiрақ мыңдаған ұрпақ бар!
  
  Иә, бұл өте қиын болды -
  Су тасқыны, құрғақшылық және қыс.
  Бiрақ ақыл - күштi ескек,
  Адам күштi жаратылысқа айналды!
  
  Перiштедей ұша алады,
  Таулардың жындары рельефтi қалай бұзады!
  Баруға болатын жолды жасаңыз -
  Құрлықтағы кез келген нүктеге жетiңiз.
  
  Ал бiзге кеңiстiк керек -
  Бiз де бағындырамыз.
  Демек, бiздiң күнәмiз сөйлем емес,
  Жоқ, бос сөз айтпа!
  
  Күнәсiз iлгерiлеу жоқ,
  Ой қозғалысты тудырады!
  Уағыздың бiр ғана жауабы бар:
  Бiзге бiреудiң жұмағы керек емес!
  Ал қыз ашуланып жалаң аяқты таптап тастап, тастар дiрiлдеп секiрдi. Және ол мұны шешушi түрде жасады.
  Бұл шынымен де мәңгi жас елдiң қызы.
  Бала Гулливер атап өттi:
  - Ал, сен мәңгiлiк, тозақ азабынан қорықпайсың ба?
  Қыз күлдi де:
  - Сен тозақты өзiңiз көрдiңiз бе?
  Бала Гулливер балаша иығын көтерiп:
  - Шынымды айтсам, жоқ!
  Қыз күлдi де:
  -Елiңiзде тозақты көргендер бар ма?
  Күң қолын жайып:
  - Бiлмеймiн! Бiреуi мас болса да, iшiмдiкке салынып, тозақ пен шайтанды көрдi. Бiрақ бұл туралы ешкiм нақты бiлмейдi және бiле алмайды!
  Сұлу ирониямен атап өттi:
  -Балалар ертегiлерiне осылай сенесiң. Ал дiни қызметкерлер сiзден ертегiлер үшiн ақша алады!
  Бала Гулливер иығын көтерiп жауап бердi:
  - Бұл жай ғана тозақтан қорқу емес. Қиындықпен Құдайға мойынсұну - Құдiретi шексiз. Егер ол қаласа, жәннатты да, тозақты да бар даңқымен көрсетер едi. Және ешкiм қарсылық бiлдiруге батылы бармайды!
  Қыз басын изеп сұрады:
  - Ал мәселенiң мәнi неде?
  Бала Гулливер жауап бердi:
  - Құдайдан қорқып қана қоймай, оны жақсы көретiнiмiз!
  Жалаңаяқ ару басын изедi:
  -Сенiң Оны сүйгенiң жақсы! Неге ол сенi сүймейдi?
  Күң сенiмдi жауап бердi:
  - Ал Жаратқан Ие бiздi жақсы көредi!
  Қыз күлдi:
  - Сондықтан жас, әдемi әйелдердi кемпiрге айналдырады. Және де табиғи апаттардың барлық түрлерiн жiбередi?
  Бала Гулливер атап өттi:
  - Кiм жақсы көрсе, оны сүйген адам !
  Жалаңаяқ ару күлiп жiбердi де, қамшысымен күң бала Гулливердi ұрды да:
  - Мен сенi жақсы көремiн! Сондықтан мен соқтым!
  Осыдан кейiн ол жалаңаш саусақтарымен тасты алды. Ол оны лақтырып жiбердi. Ол жол бойында өскен пальма ағашының жапырағын жарып өттi. Және ол күлiмсiреп сұрады:
  - Жүр, мүмкiн ән айта аларсың! Мысалы, Ұлы Алланы қалай жақсы көресiң?!
  Күң бала Гулливер басын изедi:
  - Сүйсiнiп!
  Қыз қорқытып ескерттi:
  -Бiрақ маған ұнамаса, бала сенiң жалаңаш, балалық өкшеңдi қуырады!
  Күл жауап ретiнде өзiнiң анық және өте жағымды дауысымен ән айта бастады;
  Күн сәулесi алтын қараңғыда нұрын шашады,
  Керуб жiбердi, маған Құдайдан сәлем!
  Зұлым рухтар шабуыл жасайды - оянған топ,
  Жер асты әлемi көптеген қиындықтар әкеледi!
  
  Бiз көптеген лас амалдар жасаймыз - арам iстер,
  Жақсылық тiлесең, жалғыз қалдың!
  Мен бұғауларды бөлiктерге бөлгiм келдi,
  Бiрақ билеушiнiң берген жағасы мықты!
  
  Мен сүйiктiмнiң әйелдiк келбетiн есiме түсiрдiм,
  Мен шайқастардың жалыны мен найзағайдың арасынан өтемiн!
  Қасиеттi рух жүрегiме енiп,
  Маған қиын, мен ыңырсып, сандырақтап тұншығып жатырмын!
  
  Астымызда жазық, ағаш кiлемi,
  Жаулардың сансыз қараңғылығы қабырға құрды!
  Бiрақ Жаратқан Иенiң перiштесi оң қолын созып,
  Жеңiске жетiп, меланхолиямен қоштасатын кез келдi!
  
  Мен Мәсiхтi мадақтаймын - ол құдай,
  Күнәһар жанымда: Құдiретi күштi ән салады!
  Мотив бәрiне таныс, жырларда қайталанады,
  Найза өткiр - серуенге шығыңыз!
  
  Бейбiтшiлiк Құдайы ең қараңғы қаспен кездеседi,
  Қасиеттi Отанға опасыздық жасадыңыз!
  Сiз шайқаста қорқып, семсермен айырылдыңыз,
  Сенi қарсыласың Шайтан жеңдi!
  
  Мен Құдайға жауап бердiм, жерге иiлiп,
  Иә, адам әлсiз, етi судай!
  Қиын кезде мен сенi шақырдым,
  Жауап келмедi, шайқастан әрең аман қалды!
  
  Алла Тағаладан сұраймын, маған бiр мүмкiндiк бер,
  Сiздiң ерiк-жiгерiңiздi күшейтiп, тозақтың әскерiн жеңу үшiн!
  Мәсiх жауап бердi - ол жойылу сағатын көрдi,
  Бiрақ мен сенiң сенiмiңдi сынағым келдi!
  
  Барыңыз және дұға етiңiз - мен сiздi кешiремiн,
  Адамдардың қасiретiн, өкiнiштi, мен түсiнемiн!
  Дәуiттi есiңе ал, тасты итарқаға сал,
  Дүниедегi күнәкарлардың бәрi - Мәсiхтiң ұлдары!
  
  Сондықтан мен Мәсiхтiң даңқы үшiн күресемiн,
  Ал қайнаған қан ағыны ағып жатыр!
  Ал өлген таулар, құрбан болғандар санау мүмкiн емес,
  Бiрақ мен Алла Тағаланың махаббатына сенемiн!
  Қыз алдымен күң жiгiт Гулливердi қамшымен ұрды. Жалаңаш бала еңiреп қалды.
  Содан кейiн ол оның иығынан шапалақтап:
  - Жақсы ән айттыңыз! Сiзде талант бар!
  Гулливер бала басын изедi де:
  - Ал не үшiн?
  Қыз сенiмдi жауап бердi:
  - Өз орныңды бiлу үшiн!
  Күң басын изеп:
  - Иә, мен бiлуге дайынмын! Бiрақ лиллипуттардың арасында мен герцог атағын алып жүрдiм. Және бұл өте керемет болды!
  Қыз күлдi де:
  - Сiз герцог болдыңыз ба? Бұл өте қызықты! Ал мен висконтпын!
  Күң басын изеп:
  -Сiз висконтсыз ба? Бұл керемет!
  Қыз атап өттi:
  - Терiңiздi тiрiдей сыпырып, тұз себудi бұйырамын! Сонда менiмен жарысудың не екенiн түсiнесiз!
  Бала Гулливер иiлiп жауап бердi:
  - Мен кiшiпейiлдiлiкке толымын!
  Қыз күлiп:
  - Сiздiң жалаңаш өкшелерiңiз таяқтарды қалайтыны анық. Жақсырақ, оларды ыстық ломмен өртеп жiберiңiз. Сонда сiз өзiңiздiң қаншалықты құнды екенiңiздi түсiнесiз!
  Күң былай деп жауап бердi:
  - Мен сенен қандай жаза болса да қабылдаймын!
  Сұлу күлiп жауап бердi:
  -Бiрақ бүгiн мен мейiрiмдiмiн, сенi кешiремiн. Маған қайта ән айтсаң!
  Күң бала Гулливер басын изедi:
  - Мен саған күнi бойы ән айтуға дайынмын!
  Қыз оны тағы да қамшымен ұрып, үредi:
  - Ән айтайық!
  Ал байғұс бала романсты орындай бастады;
   Ол туралы айтатын өтiрiкшi
  Отан жай ғана топырақ сияқты!
  Барлығында ең бастысы - рубльге аң аулау,
  Ал тағдырдың ағысымен жүру керек!
  
  Бiрақ ондай сарбаз емес, Қасиеттi мұң елi,
  Өйткенi, ол үшiн соғыс оның басты шақыруы!
  Патшаның бұйрығы қарапайым: шайқас және қорықпа,
  Мұзды тыныс өлiмдi қорқытпайды!
  
  Ал ғарыш - бұл адам бiледi,
  Оған ұшу және ғарышты бағындыру үшiн берiлген!
  Алдымен қорқақ старт, сосын тiк жүгiру,
  Миллиондаған галактикаларда патшалық болады!
  
  Қан өзендей ағып тұрса да, тоқтау мүмкiн емес,
  Адамдар арасындағы соғыс, жаман ақылсыздықпен!
  Мен демалғым келедi, пирог жегiм келедi,
  Ал тәттi араның астындағы шөпте жат!
  
  Бақытты қай жерден тапсаң да, ол жұмақта да, тозақта да емес,
  Ол әрқашан сенiмен бiрге, бiрақ алыс!
  Таңдаған жұлдызыңды көктен iздейсiң,
  Жүректi қасиеттi бөлiмде сақтау үшiн!
  
  Бiрақ Отан бар, күн мен ай,
  Ол ғажайып көз сияқты - сiздiң меценатыңыз!
  Қажет болса, тiптi кiндiкке дейiн жыртыңыз,
  О, өмiрдiң жiптерi қандай жiңiшке, жыртылған!
  
  Мәңгiлiк Отан, барлық халықтар үшiн,
  Бақыт шашыраған мұхит сияқты!
  Сұлулықтың ұлылығы, батылдық пен армандар,
  Ал сөнбейтiн махаббат оты!
  Құл бала ән айтып, бас идi. Қыз басын изеп, оны қамшымен ұрды, бiрақ бұл жолы ақырын дауыстап:
  -Мынаны жақсы шығардың! Менiң ойымша, сiз сөреде азаптауға лайықсыз!
  Күң бала Гулливер ыңылдап:
  - Менi сөреге отырғызба!
  Қыз қарсылық бiлдiрдi:
  - Жоқ! Тым болмаса, жалаңаш өкшесiн ыстық темiр күйдiрiп жiбергенде, баланың не сезiнетiнiн бiлесiз. Сонымен бiрге олар сiздiң буындарыңызды бұрады. Осылайша ол тiптi тамырларды бiрiктiрiп, оларды толығымен сыртқа айналдырады.
  Күң бала Гулливер басын изедi:
  - Сiздiң еркiңiз! Мен бәрiне келiсемiн!
  Қыз күлдi де:
  - Сiз сондай мойынсұнғышсыз! Жарайды, сенi мүгедек етiп алмас үшiн абайлап қинаймыз. Айтшы, бала кезiңде сенi ұрған кезiң болды ма?
  Гулливер шынайы жауап бердi:
  - Иә, көп емес!
  Қыз басын изеп:
  - Қатты қамшыға түскiң келе ме?!
  Күң шын жауап бердi:
  - Әрине жоқ! Мен психикалық тұрғыда қалыптымын, және, әрине, мен ренжiгендi ұнатпаймын!
  Виконтя күлiмсiреп ән айтты:
  Күнәкарлар, сендерге жер жомарт,
  Ал аспан қауiпке толы...
  Бiз отбасы ретiнде бiрге боламыз
  Раушан дауыл алдында осындай иiс шығарады!
  Бала Гулливер дауыстап:
  Дүниедегi бәрi соған байланысты
  Көктегi биiктерден...
  Бiрақ бiздiң абыройымыз, бiрақ бiздiң абыройымыз,
  Ол тек өзiмiзге байланысты!
  
  
  
  ҚАШЫҚҚА ЖАЛАН АЯҚ ХАНШАЙЫМНЫҢ ШЫҚҚАНБАУЫ
  АННОТАЦИЯ
  Скандинавияның әдемi ханшайымы ескi француз королiне тұрмысқа шығуға мәжбүр болады. Үмiтсiз күйде ол нашар көйлекпен қашып кетедi, ал оның Франция бойынша жалаңаяқ саяхаты басталады, қауiптер мен шытырман оқиғаларға толы.
  . Љ 1 тарау
  Скандинавияда гүлденген бiр патшалықта керемет сұлулық ханшайымы өмiр сүрдi. Оның шашы қардай, алтын ұнтақ себiлген, қойдың жүнiндей оралған. Сондықтан Франция королi оны әйелi етiп алғысы келдi. Ол оған қымбат сыйлықтармен бес кеменi жiбердi.
  Швеция королi сыйлықтар мен елшiлердi құрметпен қабылдады. Ал ол қызынан бас тартуға келiстi. Бiрақ ол кенеттен қыңыр болып кеттi. Оның жасырын ғашығы бар едi, әдемi аққұба жiгiт. Бiрақ Франция королi ендi жас емес, сұлулығымен жарқыраған жоқ.
  Ал сұлу Августин, бұл ханшайымның есiмi, барудан бас тартты. Бiрақ швед королi патшалық Ресейге қарсы тұру үшiн сол кездегi өте күштi Франциямен одақ құруды армандады.
  Сосын бiр қулыққа барды. Қызымды асқа шақырды. Мен оны барынша жылы қарсы алуға тырыстым. Оның өзi тыныш ұйықтататын күштi дәрi қосып, оны үш күн мен түн бойы қағып жiбердi.
  Ханшайым әкесiнiң сатқындығына күдiктенбедi, әрi қарай созбай қызыл тәттi шарапты iшiп алды.
  Және қатты ұйықтап қалды. Оны барқыт пен жiбекпен қапталған алтын зембiлмен француз корольдiк флотының флагманына апарды.
  Олар менi алтын фольгамен жабылған кабинаға отырғызып, құрметтi қарауылмен қызметшiлердi тағайындады.
  Осыдан кейiн зеңбiректерi бар Ұлы Францияның бес үлкен кемесi жолға шықты.
  Швеция корольдiгiнiң зеңбiректерi оларға сәлем бердi.
  Ал қыз тыныш ұйықтап жатты. Оның армандары жеңiл, ашық және жағымды болды. Ол олардан перiштелердi, жарқыраған керубтердi, күн сияқты әдемi Құдайдың анасын және тағы басқаларды көрдi. Қыз үш күн қатарынан ұйықтады, мүмкiн ол мұндай жарқын, әдемi және жағымды армандарды көрмеген шығар. Бiрақ содан кейiн ояту келдi. Және бұл соншалықты күлкiлi емес болып шықты. Дегенмен, ханшайым ақылды болды. Және ол истерикаға айналмады. Сонымен бiрге ол қажет болған жағдайда қашуға шешiм қабылдады.
  Бiрақ мұны iстеу оңай емес. Ол үнемi бақылауда болды. Ал кемелерге азық-түлiк пен су тиеп, порттарға кiрмедi.
  Бiрақ олар ақыры Порт-де-Калеге жеттi. Ал ханшайымды құрметпен қарсы алды. Ол зергерлiк бұйымдар дүкенi сияқты зергерлiк бұйымдарға толы болды.
  Ал гауһар тастармен көмкерiлген алтын күймеге мiнiп, үлкен қауiпсiздiкпен оны Парижге алып кеттi.
  Августин, әрине, Қар ханшайымынан Герда туралы ертегiнi әлi оқи алмады, бiрақ ол өзiн толықтай еркiн сезiнбедi. Оны үлкен колонна мен құрметтi эскорт алып жүрдi. Сондықтан қарақшылар қорқытпады.
  Ханшайым қалай құтыламын деп ойлады. Көптеген идеялар болды, бiрақ олардың ешқайсысы сәйкес келмедi.
  Ол Парижге жақындағанда, олар жолда бiр қызды көредi. Ол жыртық көйлек киген, былғары және жалаң аяқ. Бiрақ сонымен бiрге әдемi, сонымен қатар аққұба. Ал ол жуынып-шайынып, киiнсе, шын мәнiнде ханшайымның өткiншiсiне айналды.
  Августин оны вагонға шақырып, жол бойы аздап жуынуын өтiндi. Оның үстiне, жаз және ыстық, әрине, сiз сәндi киiмдермен, әшекейлермен және алтын арбамен терлейсiз.
  Сол жерде ол қыздан оның кiм екенiн сұрады.
  Ол былай деп жауап бердi:
  - Мен Гертрудамын! Менiң әкем герцог, ал шешем қарапайым шаруа әйелi болған. Ол қайтыс болды, ендi мен қаңғыбас жетiм қалдым.
  Августин оған ұсыныс жасады:
  - Өзгерейiк! Сен ханшайым боласың, ал мен сенiң шүберектерiңдi киемiн. Осыдан кейiн сен менi қуып жiбер, мен кетемiн. Бiрақ сен, Гертруда, француз королiнiң әйелi боласың!
  Ханшайым тәрiздi қыз, тамаша аққұба, сондай әдемi және сүйкiмдi, шаңнан жуылған, басын изедi:
  - Жақсы! Мен келiсемiн. Менiң iшiмде Де Гиздiң қаны ағып жатыр. Ал анам маған латын тiлiн үйреттi, мен сарай тәртiбiн түсiнемiн.
  Августин атап өттi:
  - Сiз шетелдiксiз. Егер бiрдеңе болса, олар шараптағы күштi ұйықтататын таблеткадан есте сақтау қабiлетiн жоғалту туралы келiстi!
  Гертруда басын изедi:
  - Мен тырысамын! Сенше?
  Ханшайым шешiмдi түрде айтты:
  - Ал мен әулиедей жалаңаяқ дүниенi кезiп, бақыт iздеймiн!
  Қыз ескерттi:
  - Жазда жалаң аяқ жүру бiр ғанибет. Бiрақ қыста менiң жалаң аяғым қатты тоңады!
  Августин атап өттi:
  - Қыс әлi алыс. Ал Францияда жаз ұзақ болады деп айттым. Сондықтан мен қандай да бiр жолмен бейiмделе аламын деп үмiттенемiн. Немесе туған жерiне оралуы мүмкiн.
  Гертруда басын изедi:
  - Сәт сапар!
  Ханшайым жуынғаннан кейiн әлi дымқыл болған шүберектерiн киюден бас тартты. Ол қарапайым, бiрақ таза қызметшi көйлегiн алды. Ол жалаң аяқ жүрудi шештi, өйткенi ол әрқашан қалаған. Бiрақ бiрiншiден, Швецияда жаз Франциядағыдай жылы емес, екiншiден, патшаның қызына жалаң аяқ жүруге кiм рұқсат бередi?
  Мұны кiлемде және тегiс тақтайшада жасау өте жақсы, оны қыздың, қыздың табанымен сезiну.
  Бiрақ сiзден барлық зергерлiк бұйымдар мен көлемдi көйлек алынып тасталғанда бұл қаншалықты оңай. Сiз тек ақ дерлiк халат киiпсiз, жуылған және өте қысқа, жалаң аяқтарыңызды жалаңаш қалдырасыз. Қызметшi қыздардан бай көйлек таңдауға болар едi, бiрақ Августин өзiне көп назар аудармауды шештi. Ал жалаңаш денеге халат кию одан да ыңғайлы.
  Қоштасарда екi дос қол алысты. Гертруда, керiсiнше, зергерлiк бұйымдарға, әсiресе диадема мен моншақтарға салмақ түсiрсе де, қатты риза болды және ол әдетте құлақшасын шаншып алмау үшiн сырғаларын әйтеуiр тағып қойды.
  Қымбат өкшелi туфлидегi аяққа да жағымсыз болды. Бiрақ қазiр ол патша адамы.
  Ал патшаның өзi оның күйеуi болады.
  Ал Августин моншадан шығып кеттi. Ол мүмкiндiгiнше тезiрек жалаңаш, кесiлген аяғымен жүгiрдi.
  Ол шөпте жүргенде, ол аздап шаншуды сезiндi. Бiрақ содан кейiн мен қиыршық тастың үстiне шықтым. Ыстық тастар қыздың ерке табандарын қатты күйдiрiп жiбердi. Олар кiшкентай бала сияқты. Ауырсынып, Августин ыңылдады.
  Ол тез шөпке түстi. Мұнда оңайырақ болды, бiрақ бәрiбiр шымтезек оның нәзiк, нағыз тамыз аяқтарын шаншып алды.
  Августин шынымен артқа бұрылғысы келдi, бiрақ ол тiсiн қайрап, әрi қарай жүрдi.
  Ол өзiн әулие деп елестетуге тырысты. Бiрақ әулиелер азапқа шыдады.
  Бұл жерде Гертруда қызған қиыршық тастың үстiнде жеңiл және күлiмсiреп жалаңаяқ жүрдi. Табанының терiсi түйенiң тұяғындай көрiнедi.
  Ол Августинге үйренiп қалады.
  Бiрақ сен үйренгенше... Ханшайым жүрген сайын шаншып, жалаңаш табандары ауырды. Шаруа әйелi үшiн бұл ештеңе емес, солтүстiк елден келген ханшайым үшiн?
  Соған қарамастан Августин қайсарлықпен алға жылжыды. Парижден алыс емес. Сол жерде ол бiрдеңе табамын деп ойлады. Бiрақ содан кейiн ол Париж маңындағы ауылдың шетiне келдi. Маған құммен жүруге тура келдi. Бұл шөп пышақтарымен тесiлген аяқтар үшiн де өте ауырады. Қыз екi аяғынан ақсап, еңiреп қалды. Ол дiрiлдеп тұрды.
  Бұзаулары да ауырды - жалаң аяқ алыс жүруге дағдыланбаған.
  Оның үстiне ол аш болды. Түскi ас уақыты ғана. Таза ауада серуендеу тәбетiңiздi оятады.
  Қыз жақын маңдағы үйдi қағады. Есiктi үй иесi - отыз шамасындағы әйел ашты. Ол аяқтары жалаңаш, шүберек киген қаңғыбасқа қарап, былай дедi:
  - Саған не керек! Мен қызмет етпеймiн.
  Августин сөйлеп:
  - Маған тым болмаса жұмыс түрiн берiңiзшi.
  Шаруа әйел оған жақынырақ қарады. Августиннiң бетi бозарғанымен, аяқтары сияқты күннен қызарып кеткен. Ал табаны нәзiк әрi тоқылған, ал қолдары ақсүйектер, тырнақтары ұзын екенiн көруге болады.
  Шаруа әйел сұрады:
  - Сiз асыл адамға қызметшi болдыңыз ба?
  Ханшайым басын изедi:
  - Иә, болды!
  Әйел басын изеп:
  - Сiздi қуып жiберген сияқты. Жарайды. Маған жұмысшы керек емес, балаларым бар. Бiрақ мен сенi тамақтандыру үшiн жұмыс iстеуге рұқсат беремiн. Сiз себеттер тоқи аласыз ба?
  Ханшайым күрсiнiп жауап бердi:
  - Тырыспадым.
  Әйел оның жалаңаш, тотыққан аяғын ашумен таптап:
  -Оңай, үйренесiң! Бес себет тоқып, түскi ас алыңыз.
  Августин басын изедi. Ал ол үйге кiрдi. Ол кедей едi. Балалар да арық, тотыққан, жалаңаяқ едi. Үш қыз бен бiр ұл қоржын тоқиды. Августин олармен бiрге отырды. Қыз оған басти берiп, оның қалай жасалғанын көрсеттi.
  Ханшайым тоқуды бастады. Оның саусақтары табиғатынан ептi және күштi болатын және ол тез үйренетiн.
  Тiптi Августин де қызығушылық танытып, ынта-жiгермен тоқыды. Көп ұзамай сақалды ер адам, әйелдiң күйеуi пайда болып, қоржындарды алды. Дегенмен, мен жаңасын байқадым:
  - Сен сондай әдемiсiң. Мен қоржыннан да пайдалы нәрсемен ақша таба алар едiм!
  Шаруа әйел қолын бұлғап:
  - Ол әдептi қыз. Оған әдепсiз ұсыныстар жасамаңыз.
  Шаруа саятшылықты тастап кеттi, ол отбасында етiк киген жалғыз адам болды. Дегенмен, маусымда Францияда етiк кию өте жағымды емес. Бiрақ бұл балалардың жалаң аяқ жүруi, мүмкiн әйелдерге де жарамды деп есептелдi, бiрақ ересек адамға емес.
  Августин мен балалар түкiрiп тастады. Содан кейiн бiз ботқа мен сүт алдық. Ханшайым да тамақтанды. Физикалық жұмыс пен ауысудан кейiн оған қарапайым тамақ өте дәмдi болып көрiндi.
  Шаруа әйел былай дедi:
  -Бiзбен бiрге қалуға болады.
  Августин терiс басын шайқады.
  - Мен өз Отаныма оралғым келедi.
  Әйел сұрады:
  -Туған жерiң қайда?
  Ханшайым шынайы жауап бердi:
  - Швецияда!
  Шаруа әйел былай дедi:
  - Алыс. Бiз портқа баруымыз керек. Бiрақ аяқтарыңыз нәзiк. Оларды дөрекi етiп жасау керек немесе аяқ киiм кию керек.
  Августин күбiрледi:
  - Мен мұны iстей аламын.
  Әйел сұрады:
  - Сен тiге аласың ба?
  Ханшайым басын изедi:
  - Тiгiн тiгумен аздап айналыстым, бiрақ не?
  Шаруа әйел атап өттi:
  - Маркоға барыңыз. Оның ауылдағы ең бай үйi бар. Кiлем сатады. Одан аяқ киiм мен тәп-тәуiр көйлек үшiн ақша табуға болады.
  Августин басын изедi:
  - Мен мұны ескеремiн.
  Тамыз қанды қыздың шаршағанын сездi, қазiрдiң өзiнде кеш болды. Және ол былай дедi:
  - Мүмкiн ұйықтарсың ба?
  Шаруа әйел басын изедi:
  - Балалармен шөпте ұйықтауға болады. Олар да күндiз шаршап, мойынсұнғыш болды.
  Бес пен он үш жас аралығындағы сегiз бала болды. Олар шынымен тыныш болды. Ханшайым алғаш рет шөптiң үстiнде ұйықтады. Бiрақ бұл күштi және сау дене үшiн қалыпты жағдай болды. Ал ол оны алып ұйықтап қалды. Ал балалар иiскедi.
  Осы уақытта Гертруда Парижге жақында келдi. Сағат кеш болғанына қарамастан, патша оны жеке қарсы алуға шықты.
  Бұрынғы шаруа және герцогтың некесiз қызы, ол шынымен де өте әдемi және ханшайымға ұқсайды. Тек, әрине, оның бетi тотығудан қараңғы, аяғы және денесiнiң айтарлықтай бөлiгi. Бiрақ Гертруда ұнтақтап, тотығуын жасырды.
  Бiрақ ол әлi де өзiн жайсыз сезiндi. Әлi вагонда отыр, ештеңе жоқ. Бiрақ сiз оны қойып, жүргенде, аяқ киiм аяғыңызды ысқылайды, өйткенi сiз оларға үйренбегенсiз, ал биiк өкшелi туфли сiздiң құлап қалатыныңызды бiлдiредi.
  Бiрақ оны патшаның өзi кездестiрдi. Ол елуден асқан көрiнедi. Өте сүйкiмдi емес және мыжылған. Бiрақ сәндi киiнген. Және ол Гертруданың қолтығынан ұстады.
  Және ол оның денсаулығы туралы сыпайы түрде сұрай бастады.
  Шаруа қызы аула туралы мәлiметтi анасынан алып, әбден зерделi жауап бердi. Жалпы мен шағымданған жоқпын.
  Патша оған сусын берiп, жейтiн бiрдеңе ұсынады. Мен оны төсекке сүйреп апармадым - үйлену тойына дейiн бұл мүмкiн емес. Гертруда дөрекiлiк көрсетпеу үшiн өзiн әрең тежеп, тамақты қуана жеп қойды.
  Тамақ iшкеннен кейiн әдетте жартылай аш қалған шаруа әйелi ауыр болды. Патша оны жуып, төсекке жатқызуды бұйырады.
  Гертруда ваннаға жатты. Қыздар оны ысқылап, жуа бастады. Олардың бiрi атап өттi:
  - Сенiң аяғың қандай тыртық.
  Гертруда былай деп жауап бердi:
  - Ал мен күштi, ептi болу үшiн жалаңаяқ көп жүгiрдiм.
  Қызметшi сұрады:
  - Бұл сiздiң ханшайымдарыңызда дәстүр ме?
  Гертруда ырылдап:
  - Ал бұл ендi сенiң iсiң емес!
  Бойжеткен шынында да жалаң аяқ жүруге үйренген. Жетiм қалған ол қыста да суыққа шыдады. Ол қарды басып жүргенде қалай ауырмады. Дегенмен, әдетте қыста мен Францияның оңтүстiгiне бардым.
  Ең болмағанда ұрлық жасағаны үшiн таңбаланбағаны жақсы. Оның орнына судья оған мейiрiмдiлiк танытып, жалаңаш өкшесiн таяқпен ұруды бұйырды. Бұл ауырсыну және ауырсыну, бiрақ терiде iз қалдырмайды. Осыдан кейiн Гертруда ұрлауды қойып, ауылдарда қосымша ақша таба бастады.
  Бiрақ егер оны дұрыс ұрған болса, бұл ваннада байқалатын едi. Бiрақ ол әлi күнге дейiн тым күйiп кеткен. Ал мұндай күдiк қанша оятса да.
  Қыздың аяқтары өте сымбатты. Бiрақ аяқтары шынымен де қатты, етiк былғарыдан да күштi.
  Бiрақ қызметшi қыз үндемей, басқа сұрақ қоймады.
  Өзiн ханшайым деп атаған қызды жуғаннан кейiн төсекке жатқызды. Сiз мамық төсекке батып кеткенiңiз ерекше. Бiрақ Гертруда ұйықтап қалып, түске кiрдi.
  Келесi күнi Августин оянды. Таңғы асқа нан мен қышқыл сүт бердi. Ал шаруа әйел тағы екi себет тоқуды ұсынды.
  Сосын ханшайым өз жолымен кеттi.
  Оның жаралы аяқтары бiр түнде жазылып, жүруi бiршама жеңiлдедi. Бiрақ бәрiбiр ауырады. Әсiресе ол қиыршық тас жолға түскенде. Маған қайтадан шөпке ауысуға тура келдi. Қыз әрi қарай жүрдi. Ол тiсiн қысып, қысылды. Оның аяғы сәл қызып, жеңiлдедi.
  Ақыры алдыда Париж қабырғалары пайда болды. Қала өте үлкен, орта ғасырлар аяқталып, жаңа заман басталған. Ал индустрияландыру қазiрдiң өзiнде жүрiп жатыр.
  Бiрақ қырлы қарулар әлi жойылған жоқ. XVII ғасыр ерекше уақыт болды.
  Августин шөпте жүредi, тiкендi, кейде өкшесiнен тiкендi жұлып алуға тура келедi.
  Ақыры ханшайым қайтадан жолға шығуға мәжбүр болады. Бұл ауыр және ыстық. Бақытымызға орай, күн бұлттардың артына тығылып, онша жанған жоқ. Бiрақ шағып кетедi.
  Августин үлкен қиындықпен жүредi. Қайтадан екi аяғынан ақсап, қатты ауырады. Бiрақ ол шыдамдылық танытып, кетедi.
  Қақпа барған сайын жақындап келедi. Күзетшiлер бар... Басқа жалаңаяқ қайыршы әйелге мән бермейдi. Адамдар келедi және кетедi. Көптеген әйелдер мен балалардың көпшiлiгi жалаң аяқ. Бiрақ олар жолдағы тастардан онша қорықпайды. Ал Августин зардап шегедi.
  Бiрақ ол Парижде. Мұнда тротуарлар тас және сәл тегiс. Бұл ендi соншалықты ауыртпайды. Дегенмен, қыздың сынған аяғы қатты зардап шегедi. Тiптi аздап ағып жатқан қанның iздерi де көрiнедi.
  Августин өзiне барып, соған шыдайды. Қала үлкен және өте лас. Қайыршы балалар әр жерде жүгiрiп жүр.
  Августин серуендейдi. Және ол не iстеу керек деп ойлайды? Әрине, сiз патшаға кез келген жағдайда хабарласа алмайсыз. Ал егер герцог пен графтардың бiрiне. Бiрақ олар халат киген жалаңаяқ қыздың Швед патшасының қызы екенiне сене ме?
  Осылайша сiз жазалаушыға жете аласыз.
  Бiрақ не iстеу керек? Мен Августиндi бiлмедiм. Оның балтырлары қайтадан ауырып, шаршағанын сездi.
  Қыз баспалдаққа отырып, демалуға кiрiстi. Тынысы шығып, бiтелген табанын уқалады, ол қатты қышиды.
  Оған бiр бала жақындады. Ол әдемi киiнген және аяқ киiмi бар көрiнедi.
  Оның үстiне, жаңа және лакталған.
  Августинге қарап, ол былай дедi:
  - Соншалықты әдемi және соншалықты кедей?
  Ханшайым басын көтерiп жауап бердi:
  - Аспаннан қазына iзде!
  Бала басын изеп:
  -Ал сен ақылдысың! Бiлесiз бе, сiз сияқты адам әлдеқайда жақсы өмiр сүре алады.
  Ақылды Августин былай дедi:
  -Мен өзiмдi сатпаймын.
  Бала басын изеп:
  -Осыдан да ақша табуға болады. Бiрақ басқа жол бар!
  Ханшайым таңдана сұрады:
  - Ал қайсысы?
  Жас алаяқ атап өттi:
  - Бiз сенi киiндiремiз, аяқ киiм беремiз, бай үйге қызметшi етiп орналастырамыз.
  Августин сұрады:
  - Ал оның орнына не?
  Фрак киген бала былай деп жауап бердi:
  - Үйдiң қожайындары жоқта дұрыс жiгiттердiң есiгiн ашасың.
  Ханшайым менсiнбей күрсiндi:
  - Мен барамын деп ойлайсың ба?
  Жас арамза былай дедi:
  -Ал сен не қалайсың?
  Августин күрсiнiп жауап бердi:
  - Адал еңбек ет!
  Бала иығын көтерiп:
  - Бұл мүмкiн. Бiрақ байлыққа ие бола алатын болсаңыз, тиындар үшiн көп жұмыс iстеу - ақымақтық.
  Қыз иығын көтерiп:
  - Мен Парижде ұзақ тұрмаймын.
  Жас арамза жымиып:
  - Көрiп тұрмын!
  Ал ол қыздың жанынан кетiп қалды. Демалып, аштық сезiнген Августин ары қарай жүрдi. Оның аяғы алғашқы минуттарда қатты ауырды, бiрақ олар жылынып, ауырсыну басылды.
  Августин ендi жiгерлiрек қозғалды. Ал менiң қарным одан сайын ашты. Бiрақ ұрлық қауiптi болды - олар жазаланды. Уақыт либералды емес. Олар сiздi ренжiтуi, ауыр соққы беруi немесе ауыр жұмысқа жiберуi мүмкiн. Кейде олар ұрыларды да асып қояды. Әрқашан болмаса да.
  Августин барған сайын жiгерлi түрде қозғалды. Ал оның сынған, тырналған өкшесi жарқ еттi.
  Сол кезде оны арбадан байқап қалған бiр мырза:
  - Мұнда кел!
  Августин оған жүгiрiп келдi:
  - Мен дайынмын!
  Қалпақ киген адам:
  - Наныңды тапқың келе ме, қайыршы?
  Барған сайын аштықтан қиналған ханшайым басын изедi:
  - Әрине!
  Мырза басын изеп:
  - Мына хатты Луврға апарыңыз!
  Августин басын изедi:
  - Мен дайынмын! Лувр қайда?
  Сеньор былай деп жауап бердi:
  - Мұны бәрi бiледi, сұраңыз! Ал сiз оны Догвилл ханымға бересiз .
  Ханшайым хатты алып, онымен жүгiре жөнелдi. Ол шабыт алғанын сезiндi. Мен анда-санда Лувр қайда деп сұрадым. Олар оны оған көрсеттi.
  Августин сарайға жүгiрдi. Мiне, кiре берiсте оны қорқыныш тоқтатты. Ханшайым былай дедi:
  хатпен Догвилл ханымға барамын !
  Күзетшiлер лейтенантты шақырды. Ол хатты алды. Елтаңбаға қарап былай деп жауап бердi:
  -Мен өзiм тапсырамын! Ал мына Шателеттегi қайыршы !
  Күзетшiлер Августинге жүгiрiп барып, оның қолдарын бұрады. Қыздың тынысы тарылды.
  Лейтенант оған мұқият қарап:
  - Қандай керемет бұйраларыңыз бар, оларды көп ақшаға сатуға болады!
  Күзетшi атап өттi:
  - Оның өзi керемет!
  Лейтенант басын изеп:
  -Жүр, артымнан жүр, сұлуым. Мүмкiн түрмеден құтыларсың.
  Күзетшiлер Августиндi босатты. Ол лейтенанттың соңынан ердi. Ол алға шықты.
  Содан кейiн Августин жарылып кетедi. Ханшайымның жалаң аяқтары жеңiл, оған қоса қорқыныш бар. Ал ол қанжығаша жүгiрдi.
  Бронды күзетшiлер оны қуып жетуге тырысты, бiрақ артта қалды. Августин бар жылдамдықпен жүгiрдi. Мен ұзақ уақыт бойы жарыстым, бiрақ кейiн мен шаршадым және шаршадым.
  Ол демалуға отырды... Оған он екiлер шамасындағы бала жүгiрiп келдi. Ол жалаң аяқ және шүберек киген. Ол Августинге алма берiп:
  -Же, жаным!
  Ханшайым оны алып жедi. Ол оны үлкен ықыласпен шайнап, күлдi.
  Бала оған басын изедi:
  - Жұмысқа орналасуға болады. Бұл ауыр, бiрақ сiз аштықтан өлмейсiз.
  Августин сұрады:
  - Не iстеуiм керек?
  Бала былай деп жауап бердi:
  - Сорғыны бұраңыз. Мұны әдетте ұлдар жасайды. Бiрақ иесi полициядан қызды жұмысқа алу туралы бұйрық алған. Сен әлi келген жоқсың, тұра аласың.
  Августа күрсiнiп жауап бердi:
  - Мен дайынмын.
  Қыз баламен бiрге үй иесiне барды.
  Сосын көңiлiм қалды. Қазiрдiң өзiнде он шақты қыз кiре берiсте тұрып, жұмысқа дайын болды.
  Ханшайым селк ете қалды... Бiрақ оның қиыншылықтары мұнымен бiтпедi. Кенет оның артында шу естiлiп, үлкен ит пайда болды. Ол қызға қарай жүгiрдi. Ол қашып кетпек болды, оны бiрден басып алды.
  Иттiң артында костюм киген дворян, күзетшiлер және бұрыннан таныс лейтенант пайда болды.
  Ол күлдi де:
  - Шателетте , мына сұлулық!
  Августиннiң қолдары артына байланып, түрмеге қамалды. Күзетшiлер қыздың шынтағын бiрiктiрiп, иығын қайырып жiбергенi соншалықты ауырды. Және олар оны ерiп жүрдi.
  Жас қыз басын төмен салып жүрдi. Оның керемет бұйралары иығынан төмен түстi. Жалаң аяқ, қансырап, Париждiң тас тротуарын жағалап жүрдi.
  Тым қысқа шүберек болмаса, ол бейкүнә және әсерлi көрiндi.
  Мiне, қазiр жалаң аяқ, кедей киiм киген әжептәуiр мемлекеттiң ханшайымы, қызы және мұрагерi түрмеге түседi. Ал Шателет - қарапайым халыққа арналған түрме, мысалы, Бастилияға қарағанда, байлар қамалған.
  Августин оны алып, ән айтты:
  Басталу уақыты жақындап қалды,
  Королеваны жалаңаяқ қаңқаға апарады!
  Лейтенант күлдi:
  - Бұл сияқты! Сондай-ақ Мәртебелi Королеваны қорлау! Шателетте сiздi өкшелердi қуыруға арналған шыбықтар мен мангал күтедi .
  Августин қорықпай:
  - Неге олар менi әлi де қинамақшы?
  Король гвардиясының лейтенанты басын изедi:
  - Иә! Қаңғыбастық, қамаудан қашу, лесе мажест, махаббат хаттарын жеткiзу, ықтимал қастандықпен. О, балақай, сенi жазалаушы мен сөре күтiп тұр.
  Ханшайымның түсi бозарып, екiленiп қалды. Сондықтан олар оны мрачный Шателет қамалына әкелдi .
  Бұл сасық түрме едi, камералар қарапайым адамдарға толып кеттi. Бұл Бастилиядағыдай емес, мұнда әрбiр тұтқынның жеке, жақсы камерасы бар.
  Августиндi әйелдер бөлiмiне апарды. Айнала қабырғалар мен торлар болды. Қорытындылай келе, алдымен iзденiс бар. Августинде шүберектен басқа ештеңе болған жоқ. Оны екi күштi, күштi, ер мiнездi күзетшi бұзды. Тiнтуге дейiн олар қолғап кидi. Және олар ханшайымның жалаңаш денесiн дөрекi түрде ұстай бастады. Бойжеткен ұят пен қорқыныштан есiнен танып қала жаздады.
  Ол аузына қарап, танаулары мен құлақтарына мұқият қарады. Олар тiптi көрудi жеңiлдету үшiн газ ағынын жағып жiбердi. Сосын ең масқарасы - аяғымды жаюға мәжбүрлегенi.
  Августин тексердi:
  - Мен пәкпiн, абай бол!
  Тәжiрибелi апайлар ендi оны ақырын әрi мұқият сипады. Олардың бiрi атап өттi:
  - Өте әдемi және тұтас!
  Аға матрон атап өттi:
  - Иә, бұл құс айтарлықтай пайда әкелуi мүмкiн!
  Содан кейiн Августин қайтадан ауырып айқайлады, өйткенi қолғапты саусақтары оның түбiн терең және өрескел басып алды.
  Күзетшi күлдi:
  - Сабыр ет, жаным! Онда қымбат тастар мен сақиналарды жиi жасырасың.
  Августин сөзбе-сөз ұят пен азаптан өртендi. Олар сенi шегелеп жатқан сияқты.
  Содан кейiн олар оның аяқтарын сездi.
  Күзетшi атап өттi:
  - Оның табаны нәзiк және тоқылған. Ол қарапайым адам емес екенi анық.
  Августин сөйлеп:
  -Мен ханшайыммын!
  Аға матрон айқайлады:
  - Тым қал, әйтпесе мен сенi жындылармен камераға жiберемiн.
  Iздеу жұмыстары аяқталды. Осыдан кейiн Августинге күн қыздырылған бiр шелек жылы су құйылды. Ал үлкенiнiң бұйрығымен олар маған жолақ шапан бердi.
  Ол атап өттi:
  - Ереже бойынша шашыңызды қырқып, жалпы камераға жiберу керек. Бiрақ сiз соншалықты әдемi және пәксiз, керемет шаштармен сiз одан да құнды боласыз! Сiзге, ханшайым ретiнде, барлары бар бөлек бөлме берiледi, сонда сiздiң тағдырыңызды Чателет коменданты шешедi .
  Күзетшi атап өттi:
  - Оның пәктiгiн балғамен сатуға болады.
  Үлкенi келiстi:
  - Комендант шешедi. Онсыз бiздiң құқығымыз жоқ. Ендi бiз оны артықшылықты секторға апарамыз.
  Нөмiр және жолақ көйлек киген, бiрақ әлi жалаң аяқ, ханшайымды көптеген аяқтардан тозған шаңды дәлiздермен алып жүрдi.
  Әдетте Шателетте көптеген тұтқындар камераларда болады. Бiрақ сыбайластарынан бөлек ұстауға тырысатын ерекше қауiптi қарақшылар да бар. Ал бай клиенттердi қуанту үшiн ерекше сұлулығымен пайдаланылған қыздар.
  Августиндi де бөлек камераға алып кеттi. Матрасы сабанмен, тiптi айнамен толтырылған төсек-орын, сондай-ақ жеңiлдету және жууға арналған орын болды. Сұмдық сасық иiс шығып, қыздар бiр-бiрiнiң үстiнде отыратын кәдiмгi ұяшықтармен салыстырғанда, бұл шынымен де дерлiк курорт. Ал қыста тiптi қабырғаның артында камин бар.
  Олар Августинге нан мен құмыра су әкелдi. Клиентке қызмет көрсететiн қыздар арық болмас үшiн әзiрге ол көбейген тамақтану рационына әлi қойылмаған.
  Қарны ашып, шаршаған ханшайым қара нан жеп, су iшедi.
  Осыдан кейiн iшi толып, ауырлап, ұйықтап қалды. Осылайша француз түрмесiнде оның алғашқы түнi өттi.
  . Љ 2 ТАРАУ.
  Түрме камерасында сабан төсенiштегi тұтқын ханшайымы перiштелер полкiн басқарып жатқанын армандады. Олар Люцифердiң әскерiмен соғысады.
  Қанатты перiштелер мен қанатты жындар кездестi. Олар семсермен шаба бастады. Перiштелердiң қылыштары көк, жындардың қызыл қылыштары бар. Түсiнде жауынгерге айналған керемет ханшайым Люцифермен күреседi. Ал шайқас өте тартысты.
  Люцифер - спорттық дене бiтiмi және көрнектi бұлшықеттерi бар өте әдемi ақшыл жас жiгiт. Сiз бұл шайтан деп айта алмайсыз, оның есiмi балаларды қорқыту үшiн қолданылады.
  Керiсiнше, ол - ең әдемi және кемел перiште. Августин мұндай әдемi жас жiгiттi ешқашан көрмеген.
  Соған қарамастан, олар қылышпен кесiп, жүздерiнен ұшқындар ұшады.
  Люцифер одан сұрады:
  - Сен кiмсiң?
  Августин сенiмдi жауап бердi:
  - Перiште ханшайым!
  Жарық берушi жауап бердi:
  - Неге соғысуымыз керек?
  Ханшайым қыз күрсiнiп жауап бердi:
  - Бiлмеймiн. Бiрақ бiз мiндеттiмiз!
  Люцифер оны алып, ән айтты:
  Майданда қан төгiп,
  Бұл сендер үшiн бiрiншi рет емес қыздар...
  Бiрақ оны кiр сияқты санаңыз,
  Париж тротуарында!
  Августин ынтамен қайталады:
  Құдай бiзге қылыш бердi
  Мен тоқтай алмаймын...
  Кеудеге ұшқан металл,
  Қан төгiлдi, қан төгiлдi!
  Ал қылыштар қайтадан соқтығысып, ұшқындардың шоқтарын қағып кеттi.
  Люцифер қызға сұрақ қойды:
  -Жақсылық пен жамандықтың айырмашылығы неде?
  Августин ұялып:
  - Ал... күннiң түннен айырмашылығы қандай...
  Нұр әкелетiн перiште былай деп жауап бердi:
  - Бiр күн, әрине, жақсы! Бiрақ түн де жаман емес. Қараңғы аспанда осындай әдемi жұлдыздар бар.
  Перiште ханшайым келiстi:
  - ИА дұрыс. Мен жұлдыздарға, әсiресе телескоп арқылы қарағанды жақсы көремiн.
  Люцифер күлiмсiреп басын изедi.
  - Иә, жұлдыздар ай сияқты әдемi.
  Августин қуана жырлады:
  Ай, ай, гүлдер, гүлдер,
  Өмiрде қаншалықты жиi жетпейдi,
  Адамдар мен мейiрiмдiлiк пен мейiрiмдiлiк!
  Нұр әкелетiн перiште былай деп қосты:
  - Бiз барлық ғашықтарға сенемiз,
  Үмiт пен арман және арман!
  Ханшайым Прометей сияқты жарық әкелген перiштеге басын изедi және сонымен бiрге қараңғылықтың ханзадасы саналды.
  Бiрақ шын мәнiнде, Люцифер кiм? Христиандар үйретедi: - Құдай абсолюттi жақсы, Шайтан - абсолюттi зұлым. Бiрақ Киелi кiтапқа сәйкес, Құдай миллиондаған адамдарды, Шайтан он адамды ғана өлтiрдi. Мұнда жақсылық пен зұлымдық бiртүрлi.
  Құдай махаббат па? Бiрақ бұл бiртүрлi махаббат.
  Көпшiлiк от пен күкiрт көлiнде мәңгiлiк азаппен бетпе-бет келсе, ал азшылық мәңгiлiк казармаға тап болғанда - тропиктегi түрме сияқты. Бұл осылай жұмыс iстей ме?
  Августин ақылды қыз болды, сонымен қатар оған адамдардың көпшiлiгiнiң мәңгiлiк, тозақтық азапқа ұшырауы оғаш көрiндi. Бiрақ екiншi жағынан, шындық қандай?
  Ал Мәсiх Құдай ма?
  Шынымен де, Нұх пайғамбардың заманында адамзаттың барлығын дерлiк жойып, миллиондаған адамның сегiзiн ғана қалдырған Құдай өзiн осылай қорлап, айқышта азаппен өле ме?
  Сондай-ақ жазалаушылар үшiн дұға етiңiз. Бұл рас сияқты ма?
  Августиннiң өзi Құдай Исаның Ескi өсиеттегi қорқынышты Құдайдан қаншалықты ерекшеленетiнiне таң қалды!
  Люцифер оның ойын болжап, сұрады:
  - Бәлкiм төбелесудi доғарар ма?
  Ханшайым жауап ретiнде ән айтты:
  Бiр планетадағы барлық адамдар
  Әрқашан дос болу керек...
  Балалар әрқашан күлу керек
  Және бейбiт әлемде өмiр сүрiңiз ...
  Балалар күлуi керек
  Балалар күлуi керек!
  Балалар күлуi керек!
  Және бейбiт әлемде өмiр сүрiңiз!
  Осы сөздерден кейiн қылыш Августиннiң қолына алынды және бiрден раушан гүлiнiң гүл шоғына айналды. Және олардан хош иiс шықты.
  Ханшайым қыз ашулы әндедi:
  Жақын жерде, қуаныш пен бақытсыздыққа жақын,
  Бiз нақты жауап беруiмiз керек!
  Шуақты әлемге, иә, иә, иә!
  Ал адамдарды бөлу үшiн - жоқ, жоқ, жоқ!
  Люцифер жауап ретiнде ән айтты:
  Адамдар, өтiнемiн, тыныш болыңыз, тыныш болыңыз,
  Қараңғыда соғыстар жойылсын...
  Төбеде лейлек, шаңырақ астында бақыт,
  Жер бетiнде бейбiтшiлiк!
  Оның қылыштары да ромашкалардың хош иiстi бұтасына айналды.
  Перiштелер де, жындар да соғысуды тоқтатты. Олардың қолында қару-жарақ флораның керемет туындыларына айналды.
  Барлығы хормен ән айтты:
  Балалар күлуi керек
  Балалар күлуi керек!
  Балалар күлуi керек!
  Және бейбiт әлемде өмiр сүрiңiз!
  Тұтқын ханшайымы оянып кеттi. Көтерiлу сигналы естiлдi. Шателет тұтқындарын таңғы асқа, сосын жұмысқа апару керек едi.
  Августиндi төсегiнен көтерiп, оны жуып, тiсiн тазалау үшiн бiр шелек су бердi. Сосын нан мен сүт қосылған сұлы жармасын әкелдi.
  Ханшайым жедi... Ол қазiрдiң өзiнде мүлде қарапайым қызға айналды. Расында, ол тағы не сұрай алады?
  Содан Августиндi жұмысқа алды. Тiгiн тiгудi бiлмейтiндiктен, тапсырыстар аз болғандықтан, ханшайымды диiрмен тасын айналдыруға жiбередi. Дән осылай ұнтақталған.
  Жұмыс ауыр және жалықтырды. Августин ауладағы тастардың үстiнен өтiп бара жатып, көгерген аяғы ауырды. Жалаңаш табандары қыши бастады, кедiр-бұдыр аяқтарда балғын безеулер пайда болды. Және бұл өте ауыр.
  Августин және тағы үш қыз дөңгелектi айналдырды. Ал астық жоғарыдан құлады. Және тоқтап дем алмаңыз. Өте ауыр жұмыс. Бiрақ қыздар бұған дейiн кiрдi, ал олардың жалаң аяқтары мүйiздi болды. Түйенiң тұяғындай тыртық. Ал Августин жақында ғана жалаңаяқ болды, жұмыс iстеуге онша үйренбеген. Оның балтырлары мен тiзесi мен арқасы көп ұзамай ауыра бастады. Бұл жұмыс емес, жәй ғана азаптау.
  Ал бақылаушы олардың үстiнде тұрады, ал дөңгелек қамшыға тигендей сәл баяу айналады.
  Ежелгi Римде құл болған сияқты. Иә, сiз жақында тәж ханшайымы болдыңыз, сiз Франция королiнiң әйелi бола аласыз - ол кезде планетадағы ең ұлы держава. Ал ендi санды жыртық, жолақ көйлек киген жалаңаяқ тұтқынсың. Сiздiң иықтарыңыз жалаңаш, ал аяқтарыңыз жамбасыңызға дерлiк жалаңаш. Ал сен қиналып қаласың. О, жалаң аяқ астындағы тастар мен физикалық стресс, қамшы мен қорлық.
  Августин де шөлдеуден зардап шектi. Әлi жаз және дымқыл. Дөңгелектi бұру өте қиын. Бiрақ оның денесi жас және табиғи сау. Ендi екiншi жел ашылады және ол оңайырақ болады.
  Бойжеткен жалаң аяқтарының қатайғанын сезiп, ештеңе сезбейдi.
  Ауырсыну мен шаршаудан аулақ болу үшiн қыз бiр нәрсенi елестетуге тырысады.
  Мысалы, патшайымды зұлым император тұтқынға алды. Ал оны шеберге апарды.
  Ол оған бұйырды:
  - Менi жақсы көр!
  Дегенмен, жауап мақтаныш болды:
  - Жоқ!
  Ал диктатордың бұйрығымен патшайым сөреге байланған! Олар менi көтерiп, алдымен барлық киiмiмдi терiге дейiн жұлып алды. Сонда мақтаншақ билеушiнi төбеге дейiн көтердi. Қоймаларға. Содан кейiн арқан босатылды. Ханшайым құлап қалды. Арқан еденге жақын созылды. Ал жас келiншек айқайлап, ауырғанынан есiнен танып қалды.
  Үстiне бiр шелек суық су құйылды. Жас келiншек есiн жиды.
  Аға жазалаушы басын изеп:
  - Сiз диктаторды жақсы көресiз бе?
  Патшайым қиналып, қорқып кеттi, мысқылдай мысқылдай күлiп тұрған жазалаушылардың алдында жалаңаш iлiнуге қатты ұялды.
  Аға азаптаушы басын изедi. Олар жалаңаш әйелдi қайта көтере бастады. Арқан қайтадан тартылды, тағы бiр рет. Ал патшайым сөреде төбеге дейiн көтерiлдi.
  Сосын ол қатып қалды. Тамыздың ақшыл терiсi жылт-жылт еттi.
  Содан кейiн арқан қайтадан босатылды. Қыздың денесi құлап қалды. Әуелi шоктан селк ете қалды. Сөйттi де, арқан тартылғанда, жабайы созылған жерден айқайлады.
  Және тағы да ес-түссiз қалдым.
  Аға жазалаушы басын изедi... Королеваға тағы да үлкен тереңдiктен алынған мұзды су құйылды.
  Жас келiншек есiн жиды.
  Аға азаптаушы сұрады:
  - Сiз императорды жақсы көресiз!
  Королева қатты айқайлады:
  - Жоқ!
  Аға жазалаушы бұйырды:
  - Оны үшiншi рет iлiп қойыңыз!
  Азаптаушылар тағы да патшайымды көтере бастады. Созылу азаптау әдетте өте тиiмдi. Мiне, осы азаптың кесiрiнен талай құдiреттi жiгiттер тоз-тоз болып, бәрiне дайын болды.
  Бiрақ тамыздың қанды сұлуы үнсiз қала бердi. Және ол қайтадан төбеге көтерiлдi. Ол қисық, тастар дымқыл, сұр түстi.
  Сөйтiп, жазалаушылар қызды ауада қатырды. Содан кейiн олар оны алып, арқанды кенеттен түсiрдi.
  Жалаңаш патшайым құлап, еденге жақын жерде арқан қайтадан тартылды. Тағы да жас келiншек айқайлап, есiн жоғалтады.
  Оның бетi ауыр соққыдан бозарып, көгерiп кеттi. Ал жазалаушылар оған тағы да су құйып жiбередi. Жалаңаш, қажыған патшайым бiрден есiн жимайды. Сiз әлi де оның бетiнен ұруыңыз керек.
  Ақыры көзiм ашылды.
  Аға жазалаушы сұрады:
  -Сөйлесесiң бе? Яғни, сiз императордың кәнизаты болуға келiсесiз бе?
  Королева ысқырып, тiлiн бүлдiрiп:
  - Жоқ! Өлген жақсы!
  Бас азаптаушы шаршаған үнмен:
  - Жартылай күште қамшының он соққысы!
  Королева сөреде сәл көтерiлдi. Ал жазалаушы серпiлiп, оның арқасынан жеңiл ұрды. Жас келiншек ауыр күрсiндi. Ал азаптаушы ұруды жалғастыра бердi.
  Оның соққылары өлшенген және дәл болды. Қыздың ақ белiнде iсiнген қызыл жолақтар.
  Соғып болған соң, азаптаушы аға жазалаушыға сұрақпен қарады.
  Ол сұрады:
  - Императордың кәнизаты болуға келiсесiз бе?
  Ханшайым айқайлады:
  - Менi ұрма!
  Аға жазалаушы бұйырды:
  - Толық күшпен қамшының бес соққысы!
  Жазалаушы сермеп, соқты. Ханшайымның ақ терiсi жарылып кеттi. Және қан ағып кеттi.
  Жас келiншек айқайлады. Бiрақ ол бiрден ернiн тiстеп, тiсiн түйiп алды. Жазалаушы оны тағы да бар күшiмен ұрды.
  Королева үндемедi, бiрақ одан да бозарып кеттi. Оның тыныс алуы ауыр, жалаңаш кеудесiнен тер тамшылары түседi, оның үстiнде лағыл емiзiктерi жарқырайды.
  Жазалаушы ұрып-соғып, терiсi жарылып, тамшылаған қан.
  Соғып бiткен ол көшбасшыға қайта қарады.
  Аға азаптаушы басын изедi:
  - Ал ендi iлгегi бар блок!
  Жазалаушылар патшайымның жалаң аяқтарына емен ағашынан жасалған соғылған темiр блокты бекiттi. Ал шетiнен iлгектер шығып тұрды. Қауiпсiз.
  Бас азаптаушы бұйырды:
  - Созыңыз!
  Ал жазалаушылар iлмектерге бiр фунт салмақ iлiп қойды. Оңға да, солға да. Салмақ, әрине, алдын ала дайындалған. Жалпы, азаптау жертөлесi бай арсеналға ие.
  Аға жазалаушы патшайымнан сұрады:
  -Сөйлесесiң бе?
  Ол iштей сықырлап, сенiмдi жауап бердi:
  - Жоқ!
  Бас азаптаушы былай дедi:
  - Бiз сенi қинап өлтiруiмiз мүмкiн.
  Королева сенiмдi түрде айтты:
  - Сатқындық жасағанша өлген артық.
  Аға жазалаушы бұйырды:
  - Екi жақтан тағы бiр салмақ!
  Жазалаушылар әр салмақты үрлеп, iлiп қойды. Королеваның жалаңаш денесi одан бетер созылып кеттi. Ал одан тер мен қан аралас тамшылап, тамырлары одан бетер керiлiп, көзге түстi.
  Королева тiсiнiң арасынан ақырын ғана ыңылдай бастады. Ол қатты ауырды.
  Аға азаптаушы сұрады:
  -Сөйлесесiң бе? Сiз императордың кәнизаты боласыз ба?
  Жас келiншек сығып:
  - Жоқ!
  Бас орындаушы ұсыныс жасады:
  - Ендi өкшелерiңдi қуырамыз.
  Королева сөйлеп:
  - Мен әлi де оның құлы болмаймын.
  Жазасын өтеушiлер шкафтан бiр бөтелке зәйтүн майын алды. Олар тығынды ашып, алақандарына құйды . Осыдан кейiн олар оның табанын қатты майлай бастады.
  Королева шарасыздан жыбырлап, еңiреп:
  -Мен әлi ештеңе айтпаймын! Ал мен сұмдыққа үйленбеймiн!
  Жазалаушылар табандарды майлап бiттi. Содан кейiн олар патшайымның жалаң аяқ астына жұқа бөренелер мен сабандарды қойды. Олар күкiрт тамызып, алау әкелдi.
  Жалын тұтанды. Оның тiлi жалаңаш, қызға тән азапты жыртқыштықпен жалады.
  Қызғылт табаны керiлiп қалды. Ал патшайым ауыр дем ала бастады. Сосын қыздың аяғы қызып кеткенде, ол айқайлады.
  Аға жазалаушы мысқылмен сұрады:
  - Сонда сен императорға күң болып барасың ба?
  Королева тағы айқайлады:
  - Жоқ!
  Жазалаушы тiсiн сiлкiп жiбердi. Оның белгiсi бойынша көмекшiлер отын қосты. Ал жалын одан сайын жоғарылап, қызып кеттi.
  Королева өксiкпен айқайлай бастады. Ол қатты ауырды. Ал азаптаушылар күлдi.
  Бас жазалаушы сұрады:
  - Ал, ойың өзгердi ме?
  Королева айқайлады:
  - Жоқ!
  Аға азаптаушы сенiмдi түрде:
  -Олай болса оның кеудесiн де қуырамыз!
  Жазалаушылар қайтадан қолдарына май құйып жiбердi. Олар жас әйелдiң толық кеудесiн майлау үшiн жүгiрдi.
  Олар патшайымның қызыл түстi емiзiкшелерiн дөрекi сипап, кеудесiн шымшып алды.
  Азаптаушылардың жанасуынан тамыз адамның омырауы iсiп, қатайып қалды.
  Патшайым оны алып, айқайлады:
  - Ақымақ!
  Майлауды аяқтаған соң, жазалаушылардың бiрi алауды алып, жақты. Азаптаушылар отты әйелдiң жалаңаш кеудесiне әкелдi. Олар оны салтанатсыз атуға кiрiстi.
  Королева одан бетер ыңыранды. Бұл қаншалықты ауыр және ауыр болды.
  Жазалаушылар күлiп, тiстерiн ашты. Көбiнiң темiрлерi болған, бiрақ аға жазалаушының алтындары болған!
  Бұл шынымен қанды команда. Ал олардың тiстерi олардың жаны сияқты!
  Олар оның жалаңаш өкшесiн және жалаңаш кеудесiн бiр уақытта өртеп жiбердi.
  Жазалаушы да бiр мезетте күлiп, көз қысты...
  Королева сөреде бұралып қалды. Және бұл оны қатты ауыртады.
  Аға азаптаушы сұрады:
  -Сiз императорға үйленесiз бе?
  Шаршаған жас әйел айқайлады:
  - Жоқ!
  Бас азаптаушы:
  - Ал ендi оның құрсағын майлайтын кез келдi...
  Мұнда ханшайымның жұмысы таусылды. Оны аздап тамақ iшуге жiбердi. Ол өте әдемi болғандықтан, ботқасына сүт пен балық бердi. Ханшайым тамақ iшiп, ұйықтағысы келетiнiн сезiндi.
  Бiрақ мен қайтадан барып, онсыз да жиiркенiштi диiрмен тасын айналдырып, рульде тұруға тура келдi.
  Бұл өте қиын, ал бұлшықеттер ауырсынудан бұралып жатыр. Өзiн алаңдату үшiн Августин қайтадан шығарма жаза бастады.
  Жазалаушылар жатырды майлауға кiрiстi, бiрақ бiр бала жүгiрiп келiп, императордың азаптауды тоқтату туралы бұйрығын жеткiздi.
  Жазалаушылар жас әйелдiң жалаң аяқ астындағы өрттi сөндiрдi де, ең алдымен блоктан ауыр заттарды өте мұқият алып тастады. Содан кейiн блоктың өзi, содан кейiн сөреден патшайым.
  Олар оны алкогольмен сүртiп, тынығып, ауырсынудан айығуы үшiн оны камераларға алып шықты.
  Осы уақытта император залдағы гладиаторлардың шайқасын тамашалады. Бұл да өте қатыгез, бiрақ күлкiлi көрiнiс.
  Екi қыз төбелесiп жатты. Бiрi қызыл шашты, екiншiсi ақ шашты.
  Екеуi де өте әдемi, бұлшықеттi, шыныққан.
  Олар рингке тек труси киiп, денелерiн жалаңаш қалдырған.
  Ұлы Визир императорға сыбырлап:
  - Ғажайып сұлулар және бiрдей күш.
  Диктатор басын изеп:
  - Иә, тамаша, ал бұл сынып!
  Аққұба қылыш пен қалқанмен қаруланған, ал қызыл шаш үштiк пен қанжармен қаруланған.
  Олар жалаң аяқпен абайлап жүрiп, жақындай бердi.
  Сосын олар бiр-бiрiне қарай жүгiрдi.
  Қызыл шашты аққұбаның аяғына үш жүзiмен ұрғанымен, қылышпен иығына тиiп, секiрiп кеттi.
  Екi қыз да жараланған. Көрермендер гуiлдедi. Содан қызыл шашты аққұбаның жалаң аяқтарын тағы да ұрмақ болды. Бiрақ ол одан оңай құтылды. Шайқас барған сайын шиеленiсе түстi.
  Қызылбас күркiрегенде қанжарларын аққұбаның кеудесiне қарай сiлтедi, бiрақ ол қалқан қойды.
  Ал пышақ секiрдi.
  Екi әйел де ашуланып, бiр-бiрiне жақындай бастады. Мiне, тағы да соққылар. Ал екi, жалаңаш дерлiк денелер бiр-бiрiне тоғысқан.
  Қыздар клинчте төбелесе бастады. Диктатор белгi қойды. Морлар орнынан атып тұрып, жалындаған шамдарды қыздардың жалаңаш, аздап шаң басқан өкшесiне тықты. Олар оны алып, айқайлайды.
  Олар үзiлуге кеттi. Бiрақ қызыл шашты аққұбаның бүйiрiнен қанжармен ұрды, ал оның өзi мойнына қылыш алды.
  Екi қыз да ауыртпалықтан есiнен танып, қанға боялған, жалаңаштанған.
  Морлар жалаңаш, қызға ұқсайтын, сондай елiктiргiш өкшесiн ыстық темiрмен өртеп жiбердi.
  Бiрақ қыздар тiптi қозғалмады.
  Император былай дедi:
  - Әйелдер өлсе, өкiнiштi! Жiгiттердi ұрысқа тастаған дұрыс емес пе?
  Ұлы Визир басын изедi:
  - Дұрыс айтасыз, әдеттегiдей, мырза!
  Аренаға бiрiншi болып он төрт жастағы екi жасөспiрiм шықты. Бұлар денелi, сымбатты, қызыл шұңқыр киген күйген жiгiттер едi. Олар қолдарына қылыш ұстады.
  Олардың алдынан жасы да, бойы да бiр ұлдар шықты. Сондай-ақ бұлшық ет, әдемi, күйген, тек жасыл жүзу сандықтары мен қылыштардың орнына қылыштар.
  Олар император мен оның жақтастарына тағзым еттi. Олар жалаңаш, өрескел, балаша аяқтарын қағып, айқайлады:
  - Өлiмге бара жатқандар саған сәлем бередi!
  Император күбiрледi:
  - Бастау!
  Жiгiттер төбелесе бастады. Қан бiрден ағып, тотыққан бұлшық ет денелерiнде жаралар пайда болды. Жiгiттердiң қалқандары жоқ, өздерi де шикi жауынгерлер болғандықтан, шайқас тез өттi. Жасыл сандық киген бала құлап қалды. Морлар оның жалаңаш табанын алаумен өртеп жiбердi. Ол орнынан секiрдi, бiрақ қайтадан құлап кеттi, атып кеттi. Тағы бiр бала қызыл суға түсiп кеткен. Бiрақ бiрден жасыл түсте. Үш бала үнсiз қалды. Бiреуi тұрып қалды. Ал оның жалаңаш табаны қанды iздерiн қалдырды.
  Морлар ұлдардың жалаңаш өкшесiн өртеп жiбердi. Күйген еттiң иiсi шықты. Ал оларды iлмектерге iлiп әкеттi.
  Бала бiрнеше сызаттар алды...
  Император басын изедi:
  - Сiз күресудi жалғастыра бересiз! Сау бол, мен саған ертеңге дейiн өмiр беремiн!
  Баланы алып кеттi...
  Одан кейiн сары сандық киген, үштаяқ ұстаған он екi-он үштер шамасындағы тағы бес ұл шықты. Ал қара сандық киген, рапира киген, жасы бiр, бойындағы бес ұл бала.
  Алдымен тиранның қасындағылар бәс тiгедi. Сосын ұрыс басталды.
  Жiгiттер бiрiнен соң бiрi өлдi. Аяғында бiр ғана жауынгер қалды, сары суға шомылған он екiлер шамасындағы бала. Қалғандарының барлығы тесiлген. Ал жалаңаш өкшесiн ыстық үтiкпен күйдiрiп жiберу де олардың тұруына көмектеспедi.
  Император бұйырды:
  - Бұл бала келесi жекпе-жекке дейiн өмiр сүруi керек. Қалғанын арыстандар мен қолтырауындарға тастаңыз.
  Келесi шайқас үшiн мүйiзтұмсықтарға қарсы найзамен он шақты ұл шығарылды. Жiгiттер жас, он төрт-он екiлер шамасында едi. Ал оларға қарсы үлкен мүйiзтұмсық тұр.
  Iс жүзiнде тiрi қалуға ешқандай мүмкiндiк болмады. Рас, балалар ақылды, ал шайқас ұзаққа созылды.
  Оның үстiне маврлар тиранның бұйрығымен тiптi ұлдардың жалаң аяқ астына ыстық көмiр лақтыра бастады.
  Және бұл өте ауыр болды.
  Император қатты қуанды. Ол тәттi, қызыл шарапты баяу iшiп, тұздықтағы күркетауықты жеп қойды.
  Жiгiттер бiрiнен соң бiрi өлдi. Рас, көк жүзу киген бала мүйiзтұмсықтың көзiне найзамен тигiзiп, жануарды қатты ашуландырды. Содан бiраз уақыт алып мүйiздiң соққыларынан ептiлiкпен айналып өттi.
  Бiрақ соңында құбыжық оны да аяқтады.
  Мүгедек мәйiттердi iлмекпен көтерiп, торларға қарай сүйреп апарды.
  Содан кейiн тағы бiр шайқас: үлкен африкалық арыстанға қарсы жүзу сандықтары мен қылыштары бар жетi бала.
  Балалар негiзiнен он-он бiр жаста және олар гладиатор болуға ұмтылатын.
  Бiрақ тиранның айналасындағылар риза болды. Шын мәнiнде, шайқас қанды және өте тез өттi.
  Ұлы Визир тiптi:
  - Үлкен ұлдарды алаңға шығарған дұрыс!
  Император қарсылық бiлдiрдi:
  - Жоқ! Бұл дұрыс.
  Арыстан балаларды жыртып тастады, бiрақ оның өзi дерлiк зардап шекпедi. Ұрыс осылай өрбiдi.
  Содан кейiн тағы бiр ұрыс. Бұл жолы бойшаң бойлы, спорттық денелi қыз шықты. Сондай-ақ ол тек жүзуге арналған киiм киген. Ал оның шашы үш түске боялған: сары, қызыл, жасыл. Оның қолында қылыш пен қанжар болды.
  Бұл жағдайда бұл тәжiрибелi гладиатор және әйгiлi сұлулық.
  Оған үлкен және тәжiрибелi қасқыр қарсы шықты.
  Ұрыс қызықты болатын едi. Бiрақ аңның ендi жас емес, жылдам емес екенi анық болды.
  Соған қарамастан жекпе-жек әдемi. Күштi қыз асықпады. Ол анда-санда жалтарып, қылыш-қанжарымен қасқырды тырнап жүрдi. Сосын жалаңаш өкшесiмен оның иегiнен тепкiлейдi.
  Соққыдан қасқырдың жұп тiстерi сынып қалды. Ал жылдамдығын әбден бәсеңдеткенде, батыр қыз оның басын кесiп алды.
  Ұрыс осылай өрбiдi.
  Жалаң аяқ, қанды iз қалдырған бойжеткен стадионнан шығып кеттi.
  Сосын тағы бiреуi шықты, бұл жолы брюнетка. Ол тотыққан, жалаң аяқ, сонымен қатар тек жүзуге арналған сандық киген.
  Оған қарсы қылыш ұстаған үш бала шықты. Олар жас, он екiлер шамасында, арық, бiрақ сымбатты едi. Бұлар құлдар екен, арқасы мен бүйiрi кiрпiк тыртықтарымен жабылған. Ұлдардың бастары қырылған, олар жүзу сандықтарында, өткiр иық жүздерi шығып, үлкен және күштi қызға қарсы. Кiмнiң қолында екi қылыш бар.
  Жiгiттердiң тәжiрибесiз, өлiмге ұшырағаны анық болды.
  Император былай дедi:
  - Ұрыс тым тең емес емес пе?
  Ұлы Визир былай дедi:
  - Әдiл жыныстың өлгенi сiзге ұнамайды.
  Тиран басын изедi:
  - Иә, әйелдер өлмеуi керек! Ал ұлдар - ер адамдар, ең құнды тауар.
  Шайқас гонгтың белгiсiмен басталды. Қара шашты әйел асықпаған. Ол жiгiттерге мүмкiндiк берiп, әдемi жекпе-жек көрсеткiсi келдi. Ұлдар ептi, төзiмдi, бiрақ дайын емес екенi анық.
  Бiрақ олар қатты ашумен соғысады. Ал тотыққан ұлдардың сүйектi денелерi терлеп жылтырап тұрғанын қазiрдiң өзiнде көруге болады.
  Император басын изедi:
  - Керемет!
  Бұл жерде брюнетка ұлдардың бiрiн бұлшық еттi, қара кеудесiне тырнап алды. Ол жараланып, айқайлады.
  Қайта ұрыс...
  Қыз жалаң аяқпен баланың шап тұсынан тептi. Ауырсынудан құлап, есiнен танып қалды.
  Император бұйырды:
  - Көтерiңiз!
  Ал Мавр секiрiп тұрып, баланың жалаңаш өкшесiн ыстық үтiкпен өртеп жiбердi. Ол орнынан секiрдi.
  Брюнетка диiрмендi екi қылышпен ұстап, жүзiнiң жалпақтығымен басының артқы жағына ұрды. Өлiмге әкелмейдi, бiрақ сананы толығымен жояды.
  Мур тағы да баланың жалаңаш өкшесiн күйдiредi. Карьерлерде құлдар жыл бойы аяқ киiмсiз жұмыс iстейдi, ал олардың табаны етiктерiнiң терiсiнен қаттырақ. Бiрақ ыстық темiр әлi де оларды күйдiрiп, айғайлайды.
  Және ол қайтадан секiредi. Қара шашты әйел баланың иегiн шынтақтап едi, ол құлап қалды. Тағы да баланың жалаңаш, шыдамды өкшесi ыстық темiрден зардап шегедi.
  Гладиатор қыз ұлдарды өлтiргiсi келмейдi. Бiрақ қайда баруға болады? Ол сабымен ғибадатханасына соғады. Бiрақ Мур тағы да өкшесiн күйдiредi. Ал бала айқайлайды.
  қосуымыз керек .
  Ал жiгiттердiң бiрiнiң басын әйел кесiп алады.
  Сосын қыз екiншiсiн қағып, екiншiсiн құлатады. Императорға қарайды.
  Ол айғайлайды:
  -Аяқта!
  Брюнетка қыз күрсiнiп, баланы пышақтап жiбердi. Деспот мейiрiмдiлiктi бiлмейдi. Ал екiншiсiн де аяқтауға тура келдi. Содан кейiн үшiншiсiн аяқтаңыз.
  Артынша қыз көзiне жас алып, ренжiген жүзбен стадионнан немесе тiзiмдерден шығып кеттi.
  Оның жалаңаш, сымбатты аяқтары қанды, кесiлген iздерiн қалдырды.
  Келесi шайқас одан да қатал болды.
  Жалаңаш денелi екi үлкен еркек гладиатор шықты. Оларға он-он бiр жасар жетi бала қарсы шықты. Ерлердiң қылыштары үлкен, ұлдардың кiшкентай қылыштары болды.
  Және бұл, әрине, қатыгез күрес. Ал мейiрiмсiз, ұрып-соғып, мойындайық.
  Жiгiттер құлап, қан алып өлдi.
  Бiрақ кейде олар ер гладиаторларды тырнап алды. Және денеге жаралар салу.
  Император атап өттi:
  - Бәсекелестiк күрес!
  Ұлы Визир былай дедi:
  - Иә, мәртебелi. Ұлдар құнды тауар болмаса да, оларға аздап аянып қаласың!
  Деспот басын изедi:
  - Иә, аяушылық еркекке жатпайды! Бұл жауынгерлердiң жеңiске жеткенi жақсы болды, бiрақ келесi жолы мен оларға арыстанды жiберемiн!
  Соңында екi бала үшаяқ пен тормен шықты. Сондай-ақ жас, он үште, тәжiрибесiз, шаштары тақыр. Ұрыс алдында көбiнесе ұлдар шаштарын қырып тастайды, осылайша олар кейiнiрек табыс таба алады.
  Және олар ұлдарға жолбарысты жiбердi.
  Балалар торды лақтырмақ болды, бiрақ жолбарыс оны жұлып алып, балаларды кесiп тастауға асықты.
  Император ән айтты:
  - Мен мысық емес, жолбарыспын,
  Қазiр менiң iшiмде өмiр сүру...
  Леопольд емес, Барыс!
  Жұмыс ақыры аяқталып, Августиннiң ойы үзiлдi. Ол түскi асқа кеттi. Тұтқын қыздарға киiмдерiн шешудi бұйырды. Олар жалаңаш болды және оларға шелектерден күн жылытылған жылы су құйылды. Сосын қыздарды кешкi асқа апарды. Августинге қайтадан сүт пен тауықтың аяғы берiлдi.
  Осыдан кейiн олар менi камераға апарды. Ұйықтар алдында қыз, әрине, дұға оқып, матрасқа түсiп, бiрден ұйықтап қалды.
  
  
  РЕСЕЙ ПРЕЗИДЕНТI ВЛАДИМИР ЗЕЛЕНСКИЙ
  Инаугурациядан кейiн Владимир Зеленский Раданы таратып, кезектен тыс парламент сайлауы өтетiнiн мәлiмдедi. Бұл әдетте күткен едi. Алайда Ресеймен қарым-қатынастар шиеленiскен күйiнде қалды. Владимир Путин Зеленскийдi жеңiсiмен құттықтап, Украинадағы президенттiк сайлауды мойындамады. Бiрақ бұл тiптi жаңа жас көшбасшыға пайдалы болды. Оған күдiкпен қараған ұлтшылдар оны өз адамдарының бiрi деп таныды. Ал Батыс Путиннiң шынымен агрессор екенiн түсiндi. Және Украинаға қолдауды күшейттi. Осылайша денсаулық үшiн басталып, тыныштықпен аяқталды. Зеленский оны қабылдады және Раданың жаңа сайлауында өте күштi өнер көрсеттi. Парламенттiк көпшiлiкке қол жеткiзе алды. Содан кейiн ол бiрнеше референдум өткiздi. Оның iшiнде конституциялық реформа.
  Президенттiң өкiлеттiгi айтарлықтай кеңейтiлдi. Керiсiнше, Рада шектеулi. Осыдан кейiн Зеленский реформалар мен модернизацияны батыл жүргiзе бастады.
  Дәл осы кезде Донбасста қулық ойлап табылды. Жауынгер Анастасия Орловаға қызықты нұсқа ұсынылды. Украина мен Батыстың арнайы қызметтерiнiң қолдауымен ол Луганск және Донецк облыстарының губернаторы болады. Содан кейiн оның Украинадағы ресми мүшелiгi және қалпына келтiру үшiн ақшасы және үлкен жеке билiгi болады. Және тiптi сiздiң армияңыз. Яғни, Қадыров нұсқасы. Ресей Шешенстанға тәуелсiздiк бергенде, тек ресми түрде оның бақылауын сақтап қалды.
  Далалық командирлер арасында ықпалы бар Анастасия Орлова бұл нұсқаны қабылдады. Айта кету керек, бұл әйел өте әдемi, аққұба болды, әдетте, қыстың аязында да жалаңаяқ жүгiретiн.
  Анастасия Жаңа Ресейдiң "ұрлық" басшылығына соғыс жариялады. Ол өте жауынгер және беделдi қыз. Ол Новоазовскiде резиденциясын құрды. Халық пен жасақтардың бiр бөлiгi оны қолдады.
  Анастасия жалаңаяқ қыздардан тұратын батальонмен бiрнеше рет шабуыл жасап, бiрнеше қаланы басып алды. Жергiлiктi шайқастар басталды. Арқан тартыс болды.
  Анастасия өте шебер әрекет еттi және шетелден ақша алды. Сонымен қатар, ол Ресейде қолдау тапты. Соның iшiнде әйелдерден. Табысқа Путиннiң ауырып қалуы да әсер еттi. Ресейдiң амбициялы президентi шамадан тыс күш жұмсаған сияқты. Және бұл жағдайда Ресейдегi басшылық екiге бөлiндi. Осыны пайдаланған Анастасия Донецктi басып алды. Күрделi қолдауға ие болды.
  Соғыс Луганскiден де басталды. Бiрақ тым жiгерлi емес. Милициялар бiр-бiрiн өлтiргiсi келмедi.
  Ақырында, Новороссия президентi сайлауы өтiп, Анастасия жеңiске жеттi. Оны АҚШ пен Киев бiрден мойындады. Сосын басқа Батыс елдерi, және бүкiл әлем!
  Зеленский өз сөзiнде тұрып, Новороссияға Украинаның iшiнде ерекше мәртебе бердi. Ал Донецкiде сары-көк жалау қайтадан желбiредi.
  Көптен күткен тыныштық та келдi.
  Зеленский сыбайлас жемқорлықпен белсендi күрестi, тiптi экономикалық қылмыстар үшiн өлiм жазасын енгiздi. Кәсiби команданы қатаң және шебер басқара отырып, Владимир Зеленский Украинаға жоғары өсу қарқынын қамтамасыз еттi. Ел еңсесiн көтерiп, жаңа басшының билiгi нығая түстi. Ресеймен қарым-қатынас жақсарды. Путиндi алған инсультқа не ықпал еттi және оны амбициясы мен агрессивтiлiгi төмендедi.
  Ресейде Зеленскийдiң танымалдылығы артты. Ол мықты шешен, сүйкiмдi адам, халықшыл едi. Ал коммунист емес, антикоммунист емес. Солшылдар арасында да, ресейлiк олигархтар арасында да танымал. Ресейлiк жастар арасында өте танымал. Зиялы және жiгiт. Ол ақылды болып көрiнедi, бiрақ ол тұрақты билiктi қолына алды. Иә, сөзсiз көшбасшы, бiрақ сонымен бiрге джентльмен! Мәдениетi жоғары, бiрақ түсiнiктi және халық жақсы көредi. Менеджменттегi нағыз талант. Және керемет ұйымдастырушы.
  Осылайша, Украинаның гүлденуi мен өркендеуiнiң бес жылы өтiп, Зеленскийдiң билiгi ақыры нығайған кезде, сенсациялық ұсыныс келдi.
  Яғни, Ресеймен бiрiгу. Үлкен билiкке ие ортақ президентi бар бiртұтас одақтық мемлекет құрыңыз. Әрине, халық сайлаған.
  Ал Ресейде элита есеңгiреп қалды. Қандай қозғалыс! Бұл кезде Путин ауыр сырқаттан әлсiреп, танымалдылығын жоғалтқан едi. Бұл оның тым болмаса толық күресе алмағанын бiлдiредi. Ал Медведевтiң өзi, жалпы алғанда, күрескер емес, оны халық сүймейдi.
  Мiне, Зеленский одақтық мемлекеттiң президентi болғысы келетiнi анық және... Оның мүмкiндiгi шынайы! Бiрiншiден, Батыс Владимир Зеленскийдi Ресей мен Украинаның президентi ретiнде көргiсi келедi! Ол өзiн толығымен батысшыл және еуропалық саясаткер ретiнде көрсеттi. Екiншiден, Зеленский Ресейде, әсiресе Украинада танымал. Үшiншiден, бәсекелестер көрiнбейдi. Путин ауыр науқас, Медведев әлсiз және танымал емес, Зюганов пен Жириновский тым кәрi. Басқа басшылар көрiнбейдi. Оның үстiне, төртiншiден, Ресей олигархтары мен Зеленский тарапынан қолдау бар.
  Иә, бұл Ресей президенттiгiне өте салмақты үмiткер екенi анық. Оның күшi, харизмасы және ерекше шешендiк қабiлетi бар. Сондай-ақ батыстық және ресейлiк ақпарат құралдарының қолдауы. Плюс орыс саясатындағы жаңаның танымалдығы, ескi және жалықтыратын көшбасшылар кезiнде.
  Қысқасы, ұсыныстан бас тарту әрi ыңғайсыз, әрi қабылдау қорқынышты. Путин екiншi рет инсульт алды. Медведев Ресей президентiнiң мiндетiн атқарушы болды.
  Әрине, Зеленскийдiң мiндеттi түрде жеңетiнi шындықтан алыс. Ал мен Украинаны аннексиялағым келедi. Медведев Путиннен асып түскiсi келедi! Бiрақ Зеленскиймен сайлау сияқты тәуекелге бару керек пе?
  Алайда Ресей халқы Украинамен бiрiгу идеясын қолдады. Жүздеген мың адам көшеге шықты - славян ағайындардың бiрлiгiн талап еттi. Мәскеуде демонстранттар полициямен қақтығысты. Көптеген адамдар жарақат алды. Наразылық толқыны көтерiле бастады.
  Коммунистер ақыры Зюгановты, дәлiрек айтсақ, iрiп-шiрiп, жас басшылық халықты көшеге шығара бастады. Режимдi өзгертудi талап ету.
  Ұлтшылдар да алға шығып, өздерiнiң мықты, өршiл көшбасшылары болды. Майдан барған сайын сәнге айналды. Полицейлерге тастар мен молотов коктейльдерi лақтырылды. Халықтың көптен берi жинақталған наразылығы күннен-күнге байқала бастады.
  Медведев қауiпсiздiк кеңесiн өткiздi.
  Мүшелердiң көпшiлiгi бiрiктiрудi жақтады - шайтанның ол боялғандай қорқынышты емес екенiн алға тартты. Ал, әкiмшiлiк ресурс пен үгiт - үлкен күш! Адамдардың миын мұқият жууға болады және олар әдетте билiктегi партияға дауыс бередi.
  Ресейлiк миллиардерлер де болжауға болатын, билiкте ұзақ болған және барлығын азды-көптi қанағаттандыратын Медведевке адал болуға ант бердi.
  Миллиардер Дерибаско логикалық түрде атап өттi:
  - Бiз сайлауалды науқанды стильде жүргiзуiмiз керек: Медведев бүгiнде Путин, бiз үшiн бiрде-бiр Зеленский қауiптi емес!
  Роман Абрамович беделдi түрде:
  "Бiз Ельциндi төрт пайыздық рейтингпен сайлау шұңқырынан шығардық, сiздi одан да шығарамыз!" Бiздiң ақшамыз бен БАҚ бiздiң кепiлiмiз!
  Прохоров растады:
  - Бiз байларға Украинадағыдай жоғары салықты қаламаймыз және бiз бәрiңiздi қолдаймыз!
  Дмитрий Медведев жұдырығын үстелге қағып, былай деп жариялады:
  - Олай болса интеграция мен бiрiгу туралы ұсынысты қабылдаймыз!
  Украина мен Ресей арасында бiрiгу туралы келiсiмге қол қойылды. Бiрден күш тепе-теңдiгi өзгердi. Президент сайлауы үш айдың iшiнде өтуi тиiс.
  Президенттiкке тiркелу үшiн не жүз мың қол жинау керек, не тоқсан мың долларлық депозит салу жеткiлiктi, ол екiншi турға өткенде ғана қайтарылады. Бұл шынымен күлкiлi ережелер. Iшiнара ресейлiк және жартылай Украина заңнамасынан алынған.
  Әрине, президенттiкке үмiткерлер көп болады, Медведевтiң командасы бұл олар үшiн одан да тиiмдiрек деп ойлаған сияқты! Олар сайлаушылардың ұтқырлығы бiрiншi турда билiкке артықшылық бередi дейдi. Ал екiншiсiнде барлығы Медведевтi қолдайды. Қалай болғанда да, президенттiң мiндетiн атқарушы осыған үмiт артқан. Және ол басталды...
  Анастасия Орлова, бұл жалаңаяқ Клеопатра, бүкiл жүзге қарсы Зеленский болатынын айтты. Және ол айдаһар Путин мен Медведевке қарсы Ланселот екенiн.
  Баспасөзде қатал шабуылдар өрiс алды. Кейбiреулер Зеленский жағында, басқалары Медведев жағында болды.
  Кандидаттарды тiркеу кезеңi басталды. Ресейде турбуленттiлiк болды. Джохар Дудаевтың ұлы Кавказда пайда болып, жиһад жариялады. Және исламдық аймақтарда кең қолдау тапты. Көптеген сарапшылар бұл жерде ЦРУ-ның құлағынан күдiктендi. Оның үстiне, Трамптың президенттiгi аяқталды және бiз кем дегенде бiрнеше жеңiске жетуiмiз керек. Ал Зеленскийдiң Ресей тағына отыруы - үлкен жеңiс! Дегенмен, Зеленский Ресейдi Путин тұсындағыдан әлдеқайда күштi, әсiресе экономикалық жағынан күштi елге айналдыра алады деп сенетiндер де бар.
  Сондықтан Батыста да пiкiр екiге жарылды. Бiрiккен украин-ресей мемлекетi, әрине, қуатты бiрлестiк және әзiл емес. Бұл шынымен құбыжық болуы мүмкiн. Әрине, Ресейдiң қауiпсiздiк күштерi де бiрiгудi қолдады. Оның үстiне, Анастасия - керемет әйел. Ол бiр батальон қыздармен, барлық арулармен жалаң аяқ, бикини киiп, ресейлiк арнайы жасақтарды қағып, жеңдi. Олар Зеленскийдiң тым жалынды жанкүйерiн құлату үшiн шаң жинағанда.
  Қыздар жалаң аяқ және бикини киiп төбелесетiндерiн көрсеттi! Ал "Вымпел" арнайы тобы қызу әйелдерден жеңiлдi. Нәтижесiнде араласпау туралы шешiм қабылданып, Новороссияда билiкке украиншыл басшылық келдi.
  Анастасия Зеленкий үшiн үгiт жүргiздi . Ұрыста қыз жалаң аяқпен өткiр, жiңiшке дискiлердi, бумерангтарды, гранаталарды лақтыруды бiлген. Бикини киген жауынгерлер аңызға айналған. Қыздардың тұтас бiр полкi, олардың әрқайсысы тұтас бiр дивизияға тең. Бұл үлкен күш!
  Анастасия қызарған жалаңаш өкшелерi жарқырап, қардың арасынан жүгiрдi. Қыз ән айтты:
  Кең кеңiстiкте, сенiңiз, арман бар,
  Ол аспандағы күн сәулесi сияқты...
  Сварогтың көзiнде бейбiтшiлiк пен тазалық бар,
  Ол бiз үшiн, өйткенi Иса қайта тiрiледi!
  
  Нұрлы тағдыр туармыз,
  Ол мамырда күндей жарқырайды...
  Бiрақ мен өлiлердiң қаншалықты ұзақ болатынын түсiнбеймiн,
  Жаман тағдыр бiзбен қалай ойнайды!
  
  Отаныңды қорға, рыцарь,
  Жұлдызы жарқырай берсiн...
  Бiз туған жерiмiздiң кеңдiгiн қорғаймыз,
  Ғаламшар мәңгiлiк жұмаққа айналсын!
  
  Бiрақ қорқынышты коммунизм не iстей алады?
  Туған жердiң туын құдiреттi етер...
  Қаһарлы фашизм тозақта жоғалады,
  Бiз жауды өте күштi соққымен тесiп өтемiз!
  
  Жүрегiңдi Отанымызға бер,
  Өте жарқын жылумен жарқырау үшiн...
  Бiз шайқасымызды соңына дейiн өткiземiз,
  Ал бiз фюрердi бiр соққымен жоямыз!
  
  Сталин жолдас әкесiн ауыстырды,
  Бiз әртүрлi ұрпақтың балаларымыз...
  Орда тозақта құрып кетедi,
  Ал данышпан Ленин Жәннатқа апарар жолды көрсетедi!
  
  Ресейде әрбiр бала алып,
  Ал қыздар күресуге жаттығады...
  Құдiретi шексiз Иемiз отбасы бiз үшiн бiр,
  Бiз орыстар қашанда күресе бiлдiк!
  
  Бiз қол жеткiземiз, мен сенемiн, бiз бәрiне қол жеткiземiз,
  Ғаламда бұдан асқан ештеңе жоқ...
  Комсомол мүшесi ескек көтердi,
  Фюрердi төбеге соғыңыз!
  
  Ендi коммунизм де, идеялар да жоқ,
  Олар әдемi және бақыт әкеледi!
  Фюрер - жай ғана зұлым,
  Өте қу, өте қара!
  
  Мен қызбын - күрескердiң ұлылығы,
  Жалаң аяқ суықта батыл жүгiрдi...
  Қалың өрiмiм алтыннан,
  Мен жылдам раушан гүлiн салдым!
  
  Миллиондаған идеялар пайда болуы мүмкiн
  Коммунизмде Отанды қалай ұйымдастыруға болады?
  Егер сiз Фрицтi көрсеңiз, оны қатты ұрыңыз,
  Қанды Адольф таққа отырмауы үшiн!
  
  Фашистердi жұдырықпен ұрып,
  Ең дұрысы, оларды балғамен ұр...
  Желмен Едiл бойымен жүрейiк,
  Бiз ешкiлердi ұсақтауға қарсы емеспiз!
  
  Отан үшiн сарбаз өсiремiз,
  Қыздар шабуылға асығады...
  Сұлу пулеметтi көздедi,
  Гитлердiң жазасы азапты болады!
  
  Орыстарды ешкiм жеңе алмайды,
  Фашизм қасқыры тәжiрибелi шайтан болса да...
  Бiрақ оның аюы бәрiбiр күштi,
  Қай тапсырыс жаңасын салып жатыр!
  
  Отан үшiн, Сталин үшiн жүгiр,
  Комсомолецтер жалаң аяқ асығады...
  Фашистердi қайнаған сумен шауып тастады,
  Өйткенi Ұлы орыстар ең керемет!
  
  Тәкаппар қыздар Берлинге кiредi,
  Олар жалаң аяқ iздерiн қалдырады...
  Олардың үстiнде алтын қанатты керуб,
  Олар араның iнжу-маржанындай күмiске айналады!
  Қыз ән айтады, бiрақ ол қалай күреседi! Өйткенi, ол және оның төрт серiктесi бiр уақытта милицияны Иолайсктегi толық жеңiлiстен құтқарды .
  Содан кейiн бикини киген, жалаңаяқ бес қыз бүкiл әскермен кiрдi.
  Иә, бұл өте тамаша болды.
  Анастасия пулеметтен көп атып, жау шебiн кесiп тастады, содан кейiн жалаңаш саусақтарымен бiрден бiрнеше жұқа дисктердi лақтырды. Бұл бастар кесiлген.
  Ал Анастасия ән айтады:
  - Киелi Русь үшiн!
  Наташа да оқ жаудырды, жауларды шауып тастады және сықырлап, жалаң аяқпен гранатаны лақтырып, танктi құлатты:
  - Сварог үшiн!
  Содан кейiн алтын шашты Зоя кезек бередi. Сондай-ақ өлiм сыйын жалаң аяқпен лақтырып, айқайлайды:
  - Родноверияның болашағы үшiн!
  Ал Аврора мүмкiндiгiнше тезiрек олардың соңынан ередi. Ал жалаңаш өкшесiмен өлiм сыйын босатып, айқайлайды:
  - Ұлы шекаралар үшiн!
  Содан кейiн Светлана итермелейдi. Жарылыс бередi, сосын пулеметтен, жалаңаш саусақтарымен қырғын жiбередi...
  Ал жалаң аяқ ару айқайлайды:
  - Романовтардың қайтып оралғаны үшiн!
  Иә, Анастасия корольдiк империяны қалпына келтiруге жанкүйер болды. Шын мәнiнде, Ресейде бәрiбiр билiкте патша бар. Ендеше неге заңды монархия құрмасқа? Оның үстiне Еуропа патшаларының көптеген ұрпақтарының қаны Романовтардың тамырында ағып жатыр. Бұл олардың тұқымы ма? Путин, әсiресе Лукашенко қандай отбасы? Олар кiмдер патша болады? Бiрақ Романовтар - Құдайдың майланғандары!
  Анастасия мен оның бикинидегi достары көптеген кереметтер жасады. Ол шайтан сияқты шайқасты. Бiрақ кейiн ол Путинмен жанжалдасып, Зеленский жағына шықты. Жалпы, Анастасия Украинаның әдiлетсiздiкке ұшырап жатқанын көрдi және әдiлеттiлiк сезiмi жоғары болғандықтан, ол әлсiздердiң жағына шықты!
  Анастасия мен оның бесеуi оны көтерiлiсшi ретiнде тұтқындамақ болған кезде Новоазовскiге жасалған шабуылды тойтарған. Үкiмет әскерлерiнiң тұтас колоннасы кесiлiп, қарусыздандырылды.
  Осыдан кейiн тұтқындар беттерiмен құлап, Анастасия мен басқа қыздың жалаңаш, шаң басқан аяқтарын сүйдi.
  Қыз Новороссияның тұтқынға алынған жауынгерлерiне философиялық түрде:
  -Мен сенi өлтiргiм келмейдi! Сендер менiң бауырларымсыңдар! Ал мен сенiң ханшайымың боламын!
  Жалпы Новороссия Анастасияны көп шығынсыз және ауыр шығынсыз қабылдады. Рас, аққұба терминатор Донецк республикасы губернаторының басын кесiп, оның негiзiнен кавказдықтардан тұратын сақшыларын өлтiрдi.
  Анастасия бұрыннан аңызға айналған. Қырымда ол Ресей Федерациясының Батыры жұлдызын алған кереметтер жасады. Ол болмаса, бикинидегi серiктестерiмен бұл оңай болмас едi. Бiрақ содан кейiн Анастасияны алып, Ресейдiң барлық марапаттарынан айырды. Соның iшiнде ұрыста ресейлiк арнайы жасақтарды өлтiргенi үшiн, олар оны алып тастамақ болған кезде. Тiптi қылмыстық iс қозғалды.
  Бiрақ олардың iс жүзiнде тәуелсiз Новороссиямен үлкен соғыс бастауға батылы жетпедi. Оның үстiне Путин ауырып қалды, онсыз ешкiм жауапкершiлiктi өз мойнына алғысы келмедi.
  Әсiресе, Медведев, ол жалпы iшкi жан дүниесi жағынан көшбасшы емес. Бiрақ бұл аюларға ресейлiк олигархтар мен Путиннiң айналасындағыларға сәйкес келдi - оларды оңай басқаруға болады.
  Қалай болғанда да, Зеленскийге қарсы үлкен үгiт-насихат машинасы көтерiлдi. Олар бәрiне бәрiн кiнәлай бастады. Және оның есiрткiге тәуелдi, ұры болғаны және оффшорлық компаниялар арқылы миллиардтаған ақшаны жұтып қойғаны және оның жалпы гей екендiгi.
  Провинция жазуға кеттi. Әрине, куәгерлер де, әртүрлi кепiлдiктер де болды. Оның iшiнде гомосексуализмге қатысты айыптаулар. Кандидаттарды тiркеу ендi ғана басталып, лай төгiлiп жатыр.
  Сайлауға қатысуға ниет бiлдiрген украиндар, әсiресе ресейлiктердiң саны өте көп болып шықты. Коммунистер де, ұлтшылдар да көтерiлдi. Кенет дауыс беруге тiптi қарт, ауру Зюганов та келдi. Ол Ресей Федерациясының Коммунистiк партиясының төрағасы қызметiнен кеткенiмен. Сайлауға Афонин , Удальцов және Грудинин де келдi . Ал, жалпы алғанда, әлi де аз танымал, бiрақ тазылар солақай кандидаттар бар. Президенттiкке үмiткерлер көп! Тоқсан мың доллар ше? Бұл ресейлiк стандарттар бойынша шынымен де үлкен сома ма?
  Танктер көтерiлуге ықылас танытқандай болды. Бизнесмендер, суретшiлер, эстрада қайраткерлерi мен жазушылар. Иә, жазушылар да белсендi. Өзiңiзге жарнама жасаңыз. Ал тоқсан мың доллар соншалықты көп емес. Осылайша ОСК жүздеген өтiнiштер қабылдады.
  Ал, сайлау! Е, бұл қандай шоу болып шықты! Тiптi Алла Пугачев президенттiкке үмiткер болды. Неге жоқ? Алқа ұмыта бастады , бәлкiм өзi де есiне түсiрер! Қарттардың арасынан Юрий Лужков президенттiкке көтерiлдi. Мен де өзiмдi еске түсiргiм келген сияқты.
  Әрине, мұндай шоу Владимир Вольфовичсiз мүмкiн емес едi. Бiрақ бұл жолы сайлауға оның ұлы Игорь Лебедев те, оң қолы Дегтярев те қатысты. Олар да сайлауға үш колоннамен барды.
  Ұлтшылдар да көштi. Әрине, түрмеде отырған аты аңызға айналған Демушкин , бiр қызығы, "Металл коррозиясының" жетекшiсi "Өрмекшi" және "Коловрат" рок тобының жетекшiсi және тағы басқалар.
  Әрине, эстрада әншiлерi де науқанға аттанды. Мiне, Филипп Киркоров пен Николай Басков. Олардың да жоғалтатын ештеңесi жоқ. Мұндай әскери күзет орналастырылды.
  Ал Тимоти мен Витас , жалпы көптеген адамдар жорыққа шықты.
  Әрине, кездейсоқ емес! Медведевтiң жоспары екiншi турда оған дауыс беретiн көптеген кандидаттарды ұсыну болды. Жалпы жоспар қызық. Медведевтiң рейтингi бастапқыда Зеленскийден төмен. Ал қулықсыз жеңу мүмкiн емес!
  Бiрақ Ельциннiң де рейтингi нөл болды, бiрақ ол Зюгановты жеңе алды. Рас, соңғысы сайлауды жарамсыз сияқты өткiздi: әдейi жеңiлiс!
  Және бұл жағдайда Медведев ерекше және өте талантты адамға қарсы.
  Сондықтан мұнда көп нәрсе болып жатыр. Соловьевтiң шоуында Зеленскийге үнемi балшық лақтырылды. Рас, сол кезде бiр қыз Жалаң аяқтың саусақтарымен Соловьевтiң бетiне балмұздақ лақтырды. Және ол бiр көзiн жұлып алды. Осыдан кейiн Зеленскийге балшық тастау қауiпсiз емес екенi белгiлi болды! Бұл жiгiт украин қыраны сияқты!
  Жалпы, орыс қоғамында бiрлiк болған жоқ. Зеленскийдi көп адам қолдады. Шынында да жас қан және Украинаны мұнай мен газдың жоғары бағасынсыз көтере алды! Ал Медведев ше? Ел сөз жүзiнде мұнай мен газ долларына батып бара жатыр, ал экономика толығымен тоқырауда. Өсiм жоқ, тек жұмыссыздық өсiп жатыр.
  Жалпы, Медведев барлық саясаткерлер арасында ең жоғары антирейтингке ие . Бұл олигархтар үшiн тиiмдi болғанымен. Бiз оларға қаншалықты тәуелдi болсақ, соғұрлым бiз басқарамыз. Ресей үкiметi барлығының жалақысы мен зейнетақысын асығыс көтере бастады. Ал кейде...
  Оның үстiне Медведев тiптi зейнет жасын екi жылға қысқартуды да ұсынды. Бәрi де халықтың игiлiгi үшiн. Ал зейнетақыны көбейту және зейнеткерлiкке шыққаннан кейiнгi жұмысты еңбек өтiлi ретiнде санау бойынша түзетулер енгiзiлдi.
  Медведев пен шенеунiктер ұмытқан жоқ. Олар оған тұрып дауыс беруi үшiн. Атап айтқанда, табыс туралы жария декларацияның күшi жойылып, мың долларға дейiн сыйға тартуға рұқсат етiлдi. Бұл, әрине, шенеунiкке ұнады. Шетелде жылжымайтын мүлiкке, сондай-ақ шоттарға ие болуға рұқсат.
  Шылым шегушiлердi жаулап алу үшiн темекiге қарсы заң айтарлықтай жеңiлдетiлдi. Түнде iшiмдiк сатуға рұқсат етiлдi, тiптi құмар ойындары да заңдастырылды. Соңғысын олигархтар жақсы қабылдады, шынында да, мұндай табыстан айырылып, оны жер астына алудың қажетi жоқ.
  "Қуыршақтар" бағдарламасы қайта оралды. Олар теледидардан эротиканы көбiрек көрсете бастады.
  Медведев рақымшылық жариялап, тiптi тұтқындарға жәрдем ақшасын төлеудi бұйырды. Бұл да дауыстардың айтарлықтай пайызы. Ал тұтқындардың өздерi және олардың отбасылары.
  Жалпы, Медведев: көбiрек еркiндiк! Расында да, Ресей Путиннiң деспотизмiнен шаршады. Сiз тiптi теледидардан жалаңаш әйелдi көрмейсiз!
  Және, әрине, көрсету әрекетi болды: өмiр еркiн болды, өмiр қызық болды!
  Медведев сонымен қатар алкоголь бағасын төмендетiп, теледидарда сыраны жарнамалауға рұқсат бердi. Негiзi, неге тым алысқа бару керек.
  Бiрақ Кавказда соғыс басталды. Путин кеткеннен кейiн альпинистер одан да артық артықшылықтар мен құқықтарды талап ете бастады. Ал олардың амбициялары тек өстi. Оның үстiне Түркия Кавказға белсендi түрде қысым көрсете бастады, олардың амбициялары өстi, әсiресе Сирияда Ердоған оның пiкiрiн тым аз қабылдады. Жағдайды мұнай бағасының құлдырауы, соның салдарынан газ бағасы қиындады. Дәл Венесуэла Мадуро режимi құлатылғаннан кейiн өндiрiстi ұлғайтты . АҚШ пен Иран ақыры татуласып, Ливияда бiртұтас үкiмет құрылды.
  Мұнай бағасының құлдырауы Ресей рублiн құлдыратып, инфляцияны күшейтiп, жалақы мен зейнетақының өсуiн құнсыздандырды.
  Ал Кавказдағы содырлардың белсендiлiгiнiң артуы Медведевке қарсы ойнады.
  Олар оның Путиннiң мұрасын сақтай алмайтынын айтты. Жалпы алғанда, жиi болатын жағдай: супержұлдыз өзiн әлсiз мұрагер етiп тағайындады.
  АҚШ та, араб елдерi де, тiптi Иран да Кавказдағы сепаратизмдi өршiттi. Бiрақ қауiпсiздiк күштерi арасында келiспеушiлiктер пайда болды. Кейбiреулер әлi де Путиннiң бұрынғы серiктесi Медведевтi президент ретiнде көргiсi келдi! Ал басқалары әлдеқайда танымал Сергей Шойгуды орналастырмақ болды.
  Бiрақ соңғысын олигархтар мен өнеркәсiпшiлер қолдамады. Олар оны тым солшыл санады, миллиардерлер бiр адамның диктатурасынан шаршады. Барлығы таққа либералдың отыруын және Батыспен тiл табысуды қалайды. Президенттiкке кандидаттарды тiркеу мерзiмi аяқталғанша күткен Медведев Шойгуды қызметiнен босатты. Әскердегi толқуларға не себеп болды.
  . Љ 2 ТАРАУ.
  Содан кейiн Медведев Шойгуға көптен берi уәде етiлген маршал шенiн берiп, премьер-министрдiң құрметтi орынбасары лауазымын бердi. Сондай-ақ популистiк әрекет. Бiрақ қалай болғанда да, сайлау алдындағы жағдай президент мiндетiн атқарушының пайдасына болмады.
  Зеленский жас, табысты, шешен, ұпай жинайды. Тiптi ол тiркелген кезде де президенттiкке екi жүзден астам үмiткер сөзсiз көшбасшылығын сақтап қалды. Бiрақ Медведев әлi де екiншi орын үшiн күресуге мәжбүр болды. Күтпеген жерден Алла Пугачева екiншi айналымға шығу үшiн оған бәсекелес болды. Ұзақ уақыт бойы өнер көрсетпеген және PR-ға аса құштар емес қартайған примадонна кенеттен рейтингте жоғары көтерiлдi.
  Бұл тiтiркендiргiш саясаткерлерге реакция болған шығар. Жириновский мен Зюганов, керiсiнше, рейтингтерi күрт төмендедi. Бұл екi саясаткерден де халық қатты шаршады. Оның үстiне, олардың сайлау алаңында жас және ерекше көшбасшылар пайда болды.
  Түрмеде шейiттiң бейнесiн алған Демушкиндi атап өтуге болады . Сурайкин әлi рейтинг жинай алмады, бiрақ оның партиясының тағы бiр мүшесi, ресейлiк ең үздiк кәсiпқой боксшы Сергей Ковалев те ұпай жинай бастады.
  Жалпы, Сергей Ковалев қызық жiгiт болып шықты. Ол Мәскеу мэрi лауазымына үмiткер болды және күтпеген жерден екiншi болды. Ресей коммунистiк партиясының қатарына қабылданды. Және ол да рейтингiн жақсарта бастады.
  Айта кету керек, Сергей Ковалев өте тамаша боксшы - ресейлiктер арасындағы ең үздiк, тiптi Костя Цзюден де асып түстi.
  Сергей Ковалев осылайша терминатор және Медведевке қауiптi жақын.
  Рас, ресейлiк сауалнама қызметтерiнiң көпшiлiгiнде рейтингтер бар және... О. президенттi асыра бағалады. Бiрақ жарнама мұқият болды. Алайда Медведевтiң жолы болған жоқ. Путиннен кейiн әйтеуiр байлық сараң болды. Мұнай бағасының құлдырауы жалғасып, рубль бағамы да құлдырап, баға тез көтерiлдi. Кавказ барған сайын жанып тұрды. Тiптi Қадыровтың адамдары содырлар жағында соғыса бастады. Бұл жағдай. Содан кейiн тәлiптер Тәжiкстанмен шекарада Ресей әскерлерiне шабуыл жасады.
  Белгiлi болғандай, орыс әскерлерi дайын емес. Медведев өзiн тағы да баптады. Сонымен қатар, Қорғаныс министрлiгi мен Қаржы министрлiгiндегi ұрлыққа қатысты жанжал анықталды . Медведевтiң бұрыннан келе жатқан достарына көлеңке түстi. Ресейден жүздеген миллиард долларды кiм жымқырды деген де күмән туды. Сондай-ақ күдiктер. Ал БАҚ намыссыз болды...
  Зеленский сайлау науқанын сабырлы, кәсiби, шоу сияқты жүргiздi. Жириновский әдеттегiдей өзiнен гөрi билiкке көбiрек жұмыс iстедi. Зюгановты ұрып-соғып, шiрiген жұмыртқалар лақтырды. Сосын тағы да оқиғалар...
  Әрине, Ксения Собчак сайлауға қатысты және ол кониканы лақтырмай тұра алмады. Ол оны алып, Жириновскийдiң бетiне торт лақтырды. Және ол назар аударды. Бұл сондай-ақ өте эпикалық болды.
  Сайлауға Александр Поветкин де қатысты. Ресейлiк боксшы Джошуадан жеңiлгеннен кейiн ұзақ уақыт орала алмады, содан кейiн жеңiл қарсыластарымен бiрнеше жекпе-жек өткiзiп, одан да ауыр жекпе-жекке шықты. Еңбек жолын аяқтаған ол саясатқа араласып, ұлтшыл партия құруға кiрiстi.
  Әзiрге көп табысқа жете алмай отыр.
  Ал Поветкин теледебат кезiнде қарсыласының бетiнен жұдырықпен ұрды. Ол өзiн ерекшелендiрдi және бұл оның рейтингiн бiршама көтердi.
  Жалпы, сайлау истерикалы болды.
  Олар теледебаттар өткiздi: жауап беруге отыз секунд уақыт бердi, ал төбелес болды. Кештер, төбелестер, жанжалдар. Тұтас фарс.
  Медведев ұятсыз көтерiлдi , бiрақ оның рейтингi iс жүзiнде өспедi. Екiншi айналымға шығу әлi де күмәндi.
  Зеленский үлкен айырмашылықпен алда болды. Және таңқаларлық емес! Бес жылдың iшiнде Владимир жұмыссыздықты тоқтатып, барлық зауыттар мен фабрикаларды қалпына келтiрiп, жаңаларын салды.
  Зеленскийдiң жетiстiктерiнiң бiрi ауыл шаруашылығы мен баламалы энергия көздерiн дамыту болды.
  Атап айтқанда, Украинада атмосфералық қысым айырмашылығынан жұмыс iстейтiн және қуат алатын электр станциялары пайда болды. Сондай-ақ геотермалдық электр станциялары. Және тағы басқалар. Соның iшiнде ионосфера энергиясын пайдалану . Ғылым мұнай мен газға қарсы шықты.
  Украинада синтетикалық тағам өндiретiн және оны Қытайға жеткiзетiн зауыттың пайда болуы нағыз сенсация болды. Ал Ресей азық-түлiк экспортын қысқартты.
  Сондай-ақ украиндар арасында үмiткерлер де болды. Атап айтқанда, Владимир Кличко. Даңқты боксшының мансабы қиын болды. Рингке оралды: Чарр мен Тайсонды жеңдi Қаһар . Бiрақ Джошуаға қарсы үшiншi реваншта ол тағы да жеңiлдi, бiрақ көп ақша тапты. Және ол бокстан соңғы рет кеткенiн жариялады.
  Бiрақ кейiн ол қайтадан оралды. Гассиевпен Киевте жекпе-жек өткiзiп , жеңiске жеттi. Содан кейiн ол тағы бiр жекпе-жек өткiзiп, тұрақты әлем чемпионы атағын жеңiп алды - ақырында Форманның рекордын да, Джо Луидiң де рекордын жаңартты. Осыдан кейiн ол бiртұтас Ресей мен Украина президенттiгiне кандидатурасын жариялады. Айта кету керек, Владимир Кличко украиндар арасында Зеленскийдiң өзiнен кейiн екiншi орында тұр. Владимир Кличко бокстағы бiршама жасына қарамастан, сайлау науқаны кезiнде өзiнен жиырма жас кiшi боксшыға қарсы мiндеттi түрде қорғаныс жасады. Және тағы да нокаутпен жеңдi.
  Осыдан кейiн Владимир Кличконың рейтингi көтерiлiп, Медведевке жақындап, екiншi раундқа өту мүмкiндiгiне ие болды.
  Жалпы, бұл сайлауда бiр сөзсiз фаворит болды: Зеленский және екiншi орын үшiн өте тығыз күрес болды. Екiншi орын үшiн белдесуде Медведевтен аз ғана уақыт өткен Алла Пугачева шеттете бастады. Негiзiнде, ол жарқын ештеңемен жарықтандырылмады. Ал Владимир Кличко екiншi орынға табан тiредi. Бiрақ оның электораты онша тұрақты емес. Үш жеңiлiске ұшырап, төрт жеңiл салмақтағы төрт белбеудi түгел жинаған Сергей Ковалев та рингте жекпе-жек өткiзiп, тағы да чемпиондық атағын жеңiп алды.
  Ал оның рейтингi қайтадан көтерiлдi. Екiншi айналымға да шығуы мүмкiн едi. Басқа украиналық боксшылар: Усик пен Ломаченко Зеленскийдi қолдады, ал президенттер араласпады. Екеуi де мансабын аяқтамағанымен. Нелiктен олар аяқтауы керек? Усик Джошуаны ұпай санымен жеңiп , ауыр салмақта сөзсiз әлем чемпионы атанды. Ломаченко бiр салмақ дәрежесiнен екiншi салмақ дәрежесiне ауысады және оған үлкен гонорар төленетiнi соншалық, мансабын аяқтағысы келмейдi.
  АҚШ-та да сайлау науқаны жүрiп жатыр. Дональд екi мерзiмнен кейiн кетедi және оның үшiншi сайлауға түсуге денсаулығы жеткiлiксiз. Жас жiгiттер президенттiкке үмiткер. Демократтардан отыз тоғыз жастағы өте әдемi әйел губернатор - президенттiкке кандидаттар арасындағы ең жас ханым. Республикашылдардан да Иранға қарсы соғыстың жас генерал-батырларынан.
  Америка Құрама Штаттарында саясаткерлердiң буыны өзгердi.
  Ресейде Путин Зеленскийдi жеңуi мүмкiн едi, бiрақ оның жұмысында қатты күйiп қалғаны анық. Артық кернеу өз шығынын алды! Оның қалаған нәрсесi - өз күшiн асыра бағалау және айналасына сенбеу болды. Немесе оны да уландырған шығар. Назарбаев кеткеннен кейiн ТМД-да демократияландырудың кезектi толқыны басталды. Қазақстан парламенттiк республика болды. Беларусьте Лукашенко әйтеуiр күдiктi түрде жоғалып кеттi. Ал президент те қайраткерге айналды.
  Тағы бiр толқын келдi. Түркияда парламент Ердоғанға қарсы көтерiлiп үлгердi . Маятник басқа жаққа бұрылды.
  Зеленский шынымен де конституцияны көбiрек самодержавиенiң пайдасына өзгерттi, бiрақ Батыста оны өздерiнiң бiрi ретiнде қабылдайды! Иә, референдумдар үнемi өтедi. Ал нағыз сөз бостандығы бар.
  Қалай болғанда да, Зеленскийдiң екiншi раундта жеңiске жетуiнде ешқандай проблема жоқ. Екiншi айналымға Медведев өтуi әбден мүмкiн - әкiмшiлiк ресурстарды танымалдылықтың төмендiгiмен жеңуге болады, бiрақ өте сәттi билiк емес. Көпшiлiгi Украинадағы сайлаумен ұқсастықтарды атап өттi - көптеген президенттiкке кандидаттар, Зеленскийдiң көшбасшылығы, үкiметтiң төмен рейтингтерi және жоғары антирейтингтер .
  Зеленский Путиндi жеңе алды ма деген сұрақ әлi де бар, бiрақ Медведев ұлт көшбасшысы рөлiне сай емес едi. Ал мұндағы демократия билiкке қарсы ойнады.
  Медведев жекпе-жекке дайын бола алмады. Оның мiнезi бiрдей емес. Нағыз күрескер емес!
  Бiрақ барлық автократиялардың проблемасы - мұрагерлер өте жақсы емес! Әдетте диктатор өзiн құлатпау үшiн орнына әлсiздi қоятын! Мысалы, Назарбаевтың мұрагерi билiкте шектеулi болды. Және ол қарсы емес - ол жұмсақ!
  Бiрақ Владимир Зеленский, қалай болғанда да, билiкке оппозициядан келдi және әлсiз адам емес.
  Айта кету керек, Путиндi де жұмсақ және әлсiз деп санайтын, сондықтан оларды ельциннен кейiн президент етiп тағайындады. Бiрақ белгiлi болғандай, тыныш батпақта шайтандар бар!
  Сосын батпақтың соншалықты тыныш болмағаны белгiлi болды. Бiрақ Медведев қой терiсiн жамылған қасқыр емес, нағыз табиғи қой сияқты. Ал ол күш жинай алмайды.
  Жириновский Зеленскийдi балағат сөздермен балағаттап, айыппұл салды. Бiрнеше ондаған президенттiкке кандидаттар Медведевтiң пайдасына шығып кеттi, бiрақ бұл нәтиже бермедi. Басты рөлдi сомдаған танымал тұлғалардың iшiнде боксшы Денис Лебедев болды. Ол шын мәнiнде тек техникалық жағынан алға шықты. Сонымен қатар кәсiпкерлер мен кәмелетке толмаған мәдениет қайраткерлерi болды. Жазушылардан тек Сергей Лукьяненко ғана Медведевтiң пайдасына ойнады. Қалғандары өздерiн жарнамалағысы келдi . Және бәрi сәттiлiкке сендi.
  Медведев бiршама өстi. Бiрақ әскер, түрме және полиция бұйрық бойынша дауыс бередi деген үмiт болды. Оның үстiне сайлаушыларды сатып алу да бар . Және, әрине, мерзiмiнен бұрын дауыс беру. Мұнда да табысқа жетуге барлық мүмкiндiк бар.
  Иә, билiктiң белсендiлiгiнiң артуына дәл осы себеп болды. Ертерек дауыс беру. Және бұл жерде, әрине, жалғандық бар. Және жүрегiңмен дауыс беруге деген ниет.
  1996 жылғы сайлаудан айырмашылығы Медведев өз рейтингiн көтере алмады. Ельциннiң де жолы болғанын айту керек. Атап айтқанда, Джохар Дудаев абайсызда қайтыс болды. Оны қандай шыбын шағып алды, қоңырау кезiнде әдеттегi сақтық шараларын қолданбады. Өйткенi, бұл сәл ертерек болса, олар ереуiлге үлгермес едi. Бiраз уақыттан кейiн тек антенна жабылған болар едi, ал Джохардың өзi қауiпсiз қашықтықта болатын. Бұл соғыста және үгiт-насихатта сәттiлiк.
  Ендi сiз Дудаевты аяқтай алмайсыз. Ресей президентiнiң сайлауы қарсаңында мұндай ақымақтықпен ұсталған Радуев жоқ . Бiрақ кiшi Дудаев сайлау кезiнде өлгiсi келмейдi. Жалпы, мұрагерлердiң триумвираты: Ельцин, Путин, Медведев үзiлiп жатқан сияқты...
  Сайлаушыларды сатып алу әрекеттерi әшкере болып, тағы да жанжал тудырды. Патриарх ешкiмдi қолдамады: Құдайдiкi - Құдайдiкi, Цезарьдiкi - Цезарьдiкi . Жалпы, Ельцин кезiнде бұл оңайырақ болды. Православие шiркеуi қандай да бiр себептермен мүлдем үмiтсiз болып көрiнген Ельциннiң жағына шықты. Және өнеркәсiптiк шеңберлер.
  Содан кейiн ресейлiк олигархтар Зеленскиймен сырласуға кiрiстi. Медведевтi көтеру мүмкiн емес сияқты.
  Ал бұқаралық ақпарат құралдарындағы көңiл-күй өзгере бастады. Зеленскийдi көбiрек мақтады. Жириновский өзiнiң аттас шын мәнiнде гауһар тас адам екенiн айта бастады.
  Медведев тағы да жалақы мен зейнетақыны екi есе арттырды. Бiрақ рубль ақыры құлдырады. Ал инфляция басталды. Тарифтер де өстi.
  Тiптi ХВҚ-дан несие сұрауға мәжбүр болды. Ал мұнай мен газ күннен күнге арзандап барады.
  Иран, Венесуэла, Ливия, Сауд Арабиясы экспортты көбейтуде. Ал АҚШ-та тақтатас алудың жаңа әдiсi енгiзiлдi. Шығындар күрт төмендедi.
  Содан кейiн Қытайдағы экономикалық құлдырау мен толқулар бар. Бұл түсiнiктi - мен коммунистiк партияның үстемдiгiнен шаршадым. Ал қытайлықтар бостандық пен көппартиялық жүйенi қалайды!
  Үндiстанда билiкте шамалы өзгерiс болды. Төңкерiс жасап, диктатура орнату әрекетi болды.
  Кавказдағы текетiрес күрт өстi. Сiбiрде де толқулар басталды. Атап айтқанда, сепаратистер күшейдi.
  Ұлыбританияда партия сайлауда жеңiске жеттi: "Ренессанс", алайда, лейбористермен коалицияда. Королева Елизавета әлi тiрi, бiрақ ол өзiнiң жүз жылдығында зейнетке шығатынына уәде бердi , содан кейiн монархияны жою үшiн референдум өтедi. Және Ұлыбритания президентiнiң негiзiн қалаушы лауазымы.
  Франция ыңғайсыз. Макронның орнына Мэри Липен жеңдi және диктатура орнату әрекетi болды. Бiрақ француздардың өздерi не қалайтындарын бiлмейдi, олар жаңа Майдан ұйымдастырды. Иә, масштабта бұрын-соңды болмаған. Ал Мэри арабтарды және басқаларды шығарудың радикалды жоспарларынан бас тартуға мәжбүр болды. Сосын, одан да сорақысы, Жоғарғы сот президенттiк сайлаудың күшiн жойды, ал Мэри қамауға алынды.
  Францияда да мерзiмiнен бұрын сайлау жарияланды. Яғни, әдеттегiдей, барлық жерде әбiгершiлiк бар.
  Беларусьте Лукашенконың озбырлығына әбден тойған олар референдум өткiзiп, президенттiк лауазымды толығымен жойды. Республика парламенттiк болды, ал жаңа премьер-министр Ресейге қосылуы мүмкiн екенiн айтты. Бiрақ ол жерде президент сайлауынан кейiн. Зеленский Беларусьте өте танымал.
  Қазақстанда президент пен парламент арасындағы қарым-қатынас шиеленiсе түстi. Импичмент жариялау қаупi болды. Бiрақ олар тез келiстi, бiрақ мемлекет басшысының билiгi одан әрi шектелдi.
  Медведев одан сайын қобалжыды. Сайлау жақындап қалды, Зеленскийдiң рейтингi бiрнеше есе жоғары болды. Рас, ол бiрiншi раундта жеңе алмайды, бiрақ қалай болғанда да Медведев бүктеледi. Тек алдау немесе нокаут үшiн есеп бар.
  Құпия кеңес өттi. Ресейлiк миллиардерлер жиналды.
  Медведев тiкелей айтты:
  - Бейтаныс украиндықтың империя президентiнiң орасан зор билiгiн алғанын қалайсыз ба?
  Дерибаско логикалық түрде атап өттi:
  - Қаласақ та, қаламасақ та кез келген үкiметпен тiл табысуымыз керек! Зеленский коммунист емес, ал... Бұл бiзге қандай жағдайда да жараспаған Зюганов емес!
  Медведев құрғақ айтты:
  - Украинада табыс салығы Ресейге қарағанда әлдеқайда жоғары!
  Роман Абрамович күлдi де:
  - Бiздiң табысымызды кiм бiледi, санайды! Оның үстiне олар жақында қысқарды және бiздiкiмен тең болды!
  Прохоров күлiмсiреп жауап бердi:
  - Билiк ауысып жатыр. Бiз тұрамыз! Сiз не ұсына аласыз?
  Медведев ашуланып:
  - Ельциннiң адал жеңгенiне сенбеймiн!
  Дерибаско салқын жауап бердi:
  - Егер Ельциннiң қарсыласы Зюганов болмаса, Бориктiң мүмкiндiгi аз болар едi. Бiрақ адамдар әлi де коммунистiк билiктiң "сүйкiмдiлiгiн" жақсы есте ұстады. Атап айтқанда: бос сөрелер, карталар, купондар, визиткалар, ұзын-сонар кезектер, айына бес доллар жалақы. Әрине, ешкiмнiң бұл тозақ заманына оралғысы келмедi. Оның үстiне, спектакльдi және саяси шоуларды, сондай-ақ секс туралы фильмдердi және т.б. жоғалту. Халық еркiндiкке ұмтылды. Және олар Ельцинге емес, Қорқыныш Зюгановқа қарсы дауыс бердi. Бiрақ Зеленский халықты қорқытпайды. Путиннен айырмашылығы, ол "Қуыршақ" бағдарламасын жаппайды және адамдарды картаға салмайды. Тоқсан алтыншы жыл қайталанбайды. Ельцин бес-алты пайыз ұрлады, бiрақ он үш айырмашылығымен жеңдi! Сондықтан бұл дерлiк әдiл!
  Ал Зеленский болса, сен оны жеңе алмайсың !
  Медведев айқайлады:
  - Олар менi лақтырды! Бiз келiстiк!
  Роман Абрамов атап өттi:
  - Тым болмаса санкциялар бiзден алынады! Ал сен Аюсың... Зейнетақыңды алып қойғансың!
  Медведев сыбырлап:
  - Сен тозақта жануың керек!
  Прохоров логикалық түрде атап өттi:
  - тозақ жоқ! Ақша жинайтын қорқау ғана бар!
  Медведев абдырап сұрады:
  - Иә? Құдай жоқ болса ше?
  Прохоров күлiмсiреп жауап бердi:
  - Қай құдай? Олар оны басқаша көрсетедi!
  Роман Абрамович мынаны ұсынды:
  - Мүмкiн жаңа сенiм тудыратын шығар! Кiм бай болса, Алла оны жақсы көредi! Кiм ең бай болса, оны Алла Тағала көбiрек жақсы көредi!
  Медведев басын изедi:
  - Логикалық! Бiрақ халық не дейдi?
  Роман Абрамович күлдi:
  - Адамдарға бiлiм беруге болады!
  Медведев ырылдап:
  - Дос болып қаламыз деп үмiттенемiн!
  Сосын ол залдан шығып кеттi...
  Әлемде оқиғалардың калейдоскопы жалғасын тапты. Виталий Кличко да рингке оралып, Киевтегi стадионда жекпе-жек өткiздi. Ол Майкл Тайсонмен жұдырықтасты. Екi қарт, өте танымал және танымал. Жақсы, олар көп ақша жинады. Майкл Тайсон, әрине, жекпе-жекке келiстi, өйткенi ол қайыршы дерлiк едi.
  Тiптi жасы кiшiрек, ең бастысы, әлдеқайда жақсы формада болған Виталий Кличко оны сөзбе-сөз ұтты. Владимир Кличко әлi де абсолюттi әлем чемпионы атағын жеңiп алып, Усикпен жұдырықтасуды қалайтынын айтты. Осыдан кейiн ол барлық рекордтарды жаңартып, ең қарт абсолюттi әлем чемпионы атанады... Және ол тыныштала алады. Ол тағы ненi ұруы керек? Джо Луидi ұрып-соғып, Форманды ұрып-соғып, төрт рет ауыр салмақта әлем чемпионы атанды .
  Виталий Кличко жекпе-жектен мол табыс тауып, қазынасы мен атақ-даңқын арттырып, жеңiл жекпе-жек өткiздi.
  Зеленский Виталий Кличкоға Илья Муромецтiң Алтын орденiн табыс еттi. Және бұл оған қосымша көзайым болды.
  Саясат әлемiнде боксшылар жалпы танымал бола бастады. Флойд Мавайзер АҚШ президенттiгiне кандидат болды. Ресми түрде тәуелсiз. Және лайықты рейтингiмен. Ал миллиардер, жеңiлмеген боксшы және қара адам ше. Неге үмiткер емес?
  Флойд Мавейзер сайлауда президент Зеленскийдi қолдап, достыққа уәде бердi.
  Пакиомен реванш өткiзгiсi келдi және олар бұл үшiн көп ақша жинады.
  Медведевтiң ұтылып жатқаны анық. Сәл таң қалдыру үшiн ол Анатолий Кашпировскийдi вице-премьер дәрежесiмен Денсаулық сақтау министрi етiп тағайындады. Бұл, әрине, күштi қадам, бiрақ жеткiлiксiз. Айтпақшы, Анатолий Кашпировский Ресейдiң бүкiл тарихындағы ең қарт министр және премьер-министрдiң орынбасары болды. Иә, рекордшы! Сондай-ақ Дмитрий Медведев Англия Королевасын Бiрiншi шақырылған Әулие Эндрю орденiмен марапаттады, тiптi Шойгуға батыр жұлдызды сыйға тартты. Және ол Горбачевтi ең жоғарғы орденiнен айырды. Бұл, жалпы, соншалықты әдемi емес.
  Ол да Берияны алып, маршал дәрежесiне қайтарды. Мүмкiн тарту үшiн
  олардың сталиндiктер жағына. Ал Борис Немцов қайтыс болғаннан кейiн бiрiншi дәрежелi "Отанға сiңiрген еңбегi үшiн" орденiмен марапатталды. Одан әрi ол өзiнiң жарлығымен Волгоградты Сталинград деп өзгерттi. Сондай-ақ сталинистермен флирт . Бiрақ либералдармен де. Новодворской өлгеннен кейiн Ресей Батыры атағын бердi және... Сталин!
  Медведев қайтыс болғаннан кейiн Юрий Гагаринге Бiрiншi шақырылған Әулие Андрей орденiмен де марапаттады. Және ол Леонид Илья Брежневке Жеңiс орденiн қайтарып бердi. Медведев күтпеген жерден Ресей батырының алтын жұлдызын Гарри Каспаровқа сыйға тартты.
  Сондай-ақ либералдармен флирт жасау. Және коммунистермен. Сiздiкi де, бiздiкi де.
  Медведев сондай-ақ Рим Папасы Франциск Бiрiншiге Әулие Эндрю Бiрiншi шақырылған орденiн табыс еттi.
  Сондай-ақ "ұлы билеушiден" өте жомарт сыйлықтар! Сонымен қатар, Медведев күтпеген жерден ерлер мен әйелдердiң зейнетке шығу жасын елу беске дейiн төмендеттi. Бұл сенсация болып шықты. Және тағы да зейнетақыны көбейттi.
  Сайлау қарсаңында не iстей аласыз?
  Сонымен қатар, президент мiндетiн атқарушы Владимир Жириновскийге генерал-лейтенант шенiн бердi. Адал қызмет үшiн оны шебердiң иығынан алыңыз. Ал оның ұлы Игорь Лебедев күтпеген жерден Батыстағы ескi және сүймейтiн Лавровтың орнына Сыртқы iстер министрi болып тағайындалды .
  Демушкинге Iшкi iстер министрлiгiнiң басшысы қызметiн де ұсынды , бiрақ беделдi ұлтшыл бас тартты. Жаңа тағайындаулардың iшiнде Ксения Собчактың Мәдениет министрi болып тағайындалуы сенсацияға айналды. Оның рейтингi өте аз екенiн көрiп, келiстi. Бiрақ ол вице-премьер қызметiн де талап еттi. Медведев бұған келiстi.
  Явлинский де сайлауға қатысты, бiрақ әбден сырқаттанып, денсаулығына байланысты шығып қалды.
  Президент мiндетiн атқарушы оған Ресей Батыры жұлдызын да табыстады.
  Михаил Касьянов бiрiншi дәрежелi "Отанға сiңiрген еңбегi үшiн" орденiн және құрметтi экономикалық кеңесшi лауазымын алды. Нелiктен ол Медведевтiң пайдасына бас тартты. Бiрақ бұл пайыздың өте аз бөлiгi.
  Сергей Ковалевке спорт министрi болып ұсынылды, бiрақ оған бұл жеткiлiксiз болып көрiндi.
  Конституциялық сот төрағасымен жанжал туындады. Зоркин ақыры кетiп қалды. Бiрақ мұндай постты кiмге беруiм керек? Әйелге жақсырақ! Ал олар Алла Пугачеваға ұсынды.
  Бiрақ атақты әншi бұл оған арналмағанын алға тартып, бас тартты. Медведев соған қарамастан оған Ресей Батыры жұлдызын сыйлады. Алла оның пайдасына әрекет етуден бас тартты.
  Бiрақ конституциялық соттың төрағасы кiм болады? Позиция тұрып қалды. Шойгу да бас тартты - оның профилi емес!
  Күтпеген жерден Дима Билан келiстi. Әрине, бұл оның профилi екенi шындық емес! Ал, әрине, әншi болу конституциялық сот төрағасы болудан тиiмдiрек әрi қызық.
  Медведев, қалай болғанда да, бұған тез иланып, жұлдызды Ресей Батырына бердi.
  Дима Билан бұл жай ғана әзiл екенiн айтты. Алайда жалпы мақұлдау үшiн Людмила Путина конституциялық соттың төрағасы болып тағайындалды. Бұл Путиннiң Ресейдегi танымалдылығын ескере отырып, күштi қадам болды, бiрақ ол бiраз кешiгiп қалды және Медведевтi құтқара алмады.
  Титаникалық күш-жiгер жұмсалғанымен. Бiрақ баға өстi, рубль бағамы құлдырады, Тәжiкстанда тәлiптер алға жылжыды, сайлаушыларды сендiретiн ештеңе болмады.
  Соңғы сәтте Геннадий Зюганов премьер-министрдiң әлеуметтiк блокқа жауапты бiрiншi орынбасары болып тағайындалды. Бiрақ бұл қазiрдiң өзiнде өлiлер үшiн сылау.
  Ал Зюгановтың өзi сайлаушыларынан мүлде айырылып қалды.
  Дегтярев дауыс беру қарсаңында Бас прокурор болып тағайындалды. Сондай-ақ Либералдық-демократиялық партиядан президенттiкке кандидат.
  Медведев қозғалып, жаңа жолдар iздедi. Сайлаудағы әсерлi қадамдардың бiрi Ұлы Отан соғысының барлық ардагерлерiне Жуков атындағы арнайы алтын медальдi табыстау болды. Ал жүктеуге миллион ресей рублi. Бiрақ Ұлы Отан соғысының ардагерлерi өте аз қалды.
  Медведев сонымен қатар Терешковаға Бiрiншi шақырылған Әулие Андрей орденiн табыс еттi. Мүмкiндiк бар болса, неге оны марапаттамасқа? Демек, Анатолий Карповқа Ресей батыры берiлуi мүмкiн. Ол тамаша шахматшы! Ал Алехин, Ботвинник, Тал мен Спасский, Тигран - қайтыс болғаннан кейiн марапаттар бередi - мүлде жаман емес!
  Ресейдiң Батыры жұлдыздары - бұл керемет!
  Марапаттау, медаль беру жақсы. Ал егер бiзде де Путин атындағы орден белгiленсек. Төрт деңгей бар: төртiншi - қола, үшiншi - күмiс, екiншi - алтын, бiрiншi - гауһар тасты алтын!
  Бұл Медведевтiң өнертапқышы.
  Дегенмен, бұл да жеткiлiксiз. Зеленский де жаңа бұйрықтар орнатуда. Мысалы, Тарас Шевченконың бұйрығы. Немесе Тарас Бульба! Немесе Гоголь! Нелiктен ұсақ-түйекке уақыт жұмсау керек? Ал Қожедуб атындағы орден! Бұл Зеленскийдiң солшыл күштердi қуанту үшiн жасаған күштi қадамы. Жалпы, әрине, Зеленский коммунист емес, тiптi солшыл да емес. Сондықтан оның проблемалары болуы мүмкiн. Бiрақ Ресейдегi коммунистердiң көшбасшысы болмады.
  Сонымен қатар, Андрей Навальный? Әйтеуiр оны бәрi ұмытты. Сiз шынымен де президенттiкке үмiткер болған жоқсыз ба? Бiрақ Андрей Навальный ұзақ уақыт бойы Зеленскийдiң командасында жұмыс iстейдi және Украинадағы жемқорлықпен күресте көп жұмыс жасады.
  Демек, әлi ешкiм өлген жоқ! Ал екi бауырлас халықтың басын қосып, жалпы ұлт көшбасшысын сайлау процесi жүрiп жатыр.
  Андрей Навальный да Зеленскийдi жуады... Кәдiмгiдей жанып жатыр.
  Және ол ашулы қысыммен жiгерлi әрекет етедi.
  Сонымен қатар сайлаушыларды қорқытпау үшiн өте нәзiк. Трамптың стилi мүлде емес.
  Әлемде жаңа уақыт келе жатыр - қауiпсiз және тыныш. Сауд Арабиясында демократиялық және зайырлы реформалар басталып, жалпы дiни экстремизм әлсiредi. Шынында да, көптеген адамдар Құран мен ғылым арасындағы қайшылықтарды Интернеттен оқып, таң қалдырады: олар неге бұлай iстеп жатыр? Құран мен Iнжiлдi Құдай сөзi деп санауға қандай негiздер бар?
  Адамдар ойлана бастағанда және сұрақ қоя бастағанда, олар ендi соншалықты бөртпе емес. Шындығында, ғасыр нелiктен пайда болады? Өлiмнен қорқу сияқты! Ал ауырып қалмайынша өлуге қорқатындар аз!
  Сайлау қарсаңында Медведев еңбекке жарамсыздығы мен мүгедектерге берiлетiн жәрдемақыны көтердi. Танктердiң өндiрiсi де артты...
  Медведев өзiн патриот ретiнде көрсету үшiн әскери шығындарды айтарлықтай көтердi. Салмағы жүз тоннадан асатын және қозғалтқыштың орнына ядролық реакторы бар құбыжықтардың iшiндегi ең ауыры "Аю" танкi жаппай өндiрiске шығарылды.
  "Аю" жобасы Путиннiң тұсында оның жеке тапсырысы бойынша жасалған. Идея қорқыту үшiн құбыжық танкiн жасау болды. Көлiк өте ауыр және қымбат болып шықты, көп қабатты сауыттары мен екi зымыран тасығышы қызмет етедi.
  Автокөлiктiң ерекшелiгi оның сағатына жүз шақырымнан астам жылдамдығы, салмағы жүз елу тонна және ядролық реактордың арқасында орасан зор қуат қоры болды.
  Рас, жүгiру кезiнде тағы бiр қайғылы оқиға орын алды - шынжыр жарылған. Және тағы да әсер бұзылды. Медведевтi сөзбе-сөз мазақ еттi.
  Содан кейiн президенттiң мiндетiн атқарушымен тағы бiр эпизод болды - сiз оны әдейi елестете алмайсыз. Медведев ағаш дайындаушылардың алдындағы ағашты құлатпақ болғанда, ол тамақ салынған мерекелiк дастарханға құлап түстi. Осылайша жолы болмаған уақытша Ресей басшысы өзiн тағы да масқаралады.
  Иә, Медведевтiң жолы болмады. Мұндай бақыт каприздi: ол бiреудi марапаттайды, екiншiсiн ренжiтедi. Мысалы, Николай II шынымен соншалықты жаман болды ма, бiрақ ол жоғары күштерге қатты ренжiдi. Сонымен, Медведев, жалпы, ақылды адам, бәрiнен құтылды.
  Бiрдеңе iстеу әрекетi қарсылық пен қыңырлыққа соқты.
  Медведев табада дiрiлдеп тұрғандай болды. Содан кейiн басқа мәселелер туындады. Премьер-министрдiң мiндетiн атқарушы да жемқорлық дауына iлiккен.
  Бұл жерде, әрине, Андрей Навальныйсыз бұл мүмкiн емес едi. Бұл жiгiт әрқашан сәйкес келедi!
  Мен Медведев пен оның төңiрегiндегiлерге осындай жойқын айыптау дәлелдерiн алдым - жанжал таңғаларлық болып шықты. Қысқасы, Навальный да, оның соққысының астында қалғандар да танымал болды.
  Ал Медведевке сылтау айтып, түкiрiктi сүртуге тура келдi. Және бәрi оның үстiне төгiлдi. Сайлау емес, сұмдық.
  Дауыс беру күнi Медведев күзетпен келдi. Оның мұңайып, сенiмсiз екенi анық едi. Бюллетеньдi алғанда қолым дiрiлдеп тұрды. Президенттiң мiндетiн атқарушы өзiнiң соңғы бұйрығымен әскерилер мен полиция қызметкерлерiнiң жалақысын үш есеге арттырды. Ал бес еселенген зейнетақы!
  Алайда Анастасия Орлова диктатор рөлiне үмiткердi әзiлдедi:
  - Штыкта отыру қиын! Мұнда ол ақша жастығын қояды!
  Артынша терминатор қыз оны алып, жалаңаш саусақтарымен көрсеттi.
  Анастасия, әрине, қалтасына сөзiн салмайтын қыз. Тапқыр, күштi, салқын, харизматикалық .
  Ал оған қаншама жiгiт ғашық болды. Оның үстiне, Анастасия өте темпераменттi аққұба, түнде жаңа адамды таңдамай жатып ұйықтамайды. Әрине, ол әдемi, спорттық, бұлшықеттi, кейде тiптi өте жас еркектердi таңдайды. Бiрақ сөзсiз басқаша. Шамасы, энергиямен зарядтау үшiн. Ал бұл айбынды жауынгердi ешкiм жезөкше деп санамайды.
  Керiсiнше, мұндай күштi және бұлшықеттi әйел үшiн бұл өте керемет көрiнедi.
  Анастасия да дауыс бердi, әсем аяқтарының жалаңаш саусақтарымен бюллетеньдi алды, және бұл фамилияны табу қиын болатын тұтас орам, және оны қажетсiз алғышарттарсыз өзi үшiн орналастырды. Кiм үшiн екенi түсiнiктi!
  Осыдан кейiн ол жалаңаш саусақтарымен үлкен фигурасын көрсеттi!
  Владимир Зеленский дауыс беруге велосипедпен келдi. Ол секiрдi және айналдырды. Әдеттегiдей ол шайқас және темпераменттi. Нағыз Наполеон Бонапарт.
  Және, әрине, мен күткендей жылдам дауыс бердiм.
  Владимир Кличко ешқашан сайлаудан бас тартқан емес. Және ол да өзiне дауыс берiп, Медведевке жұдырықтай сiлкiндi.
  Ең соңғы сәтте Николай Валуев Ресей батырының жұлдызын Медведевтен және Iшкi iстер министрi қызметiнен қабылдады. Мен оны әрең түсiрдiм. Кiмге дауыс бергенiн айтудан бас тартқанымен.
  Мұнда көптеген адамдар дауыс бердi: Алла Пугачева және Сурайкин ...
  Жириновский, әрине, өз қолтаңбасын қалдырмай тұра алмады. Оны алып, сайлау учаскесiнде Владимир Зеленскийдiң портретiн жыртып алып, билiкке келгенде мiндеттi түрде атып тастаймын деп уәде бердi.
  Дауыс беру кезiнде Дима Билан ән айтты:
  - Бәрi мүмкiн емес, мен анық бiлемiн! Билан сайланады, ол мiнсiз рыцарь!
  Содан кейiн басқа жұлдыздар пайда болды.
  Гарри Каспаров билiк өзгерiп жатқанын, Медведев кететiнiн және онымен Путин дәуiрi ақыры аяқталатынын айтты.
  Бұл ретте бұрынғы әлем чемпионы шахматтағы мансабын қайта жалғастыруға қарсы емес екенiн айтты. Стейництiң жас рекордын жаңартты . Жақында Ресей лайықты және демократиялық көшбасшыны алады, ал патшалар дәуiрi ақырында өткен тарихқа айналады.
  Жақында бүкiл әлемде танымал болатын шахматты Гарри Каспаров ойлап тапты.
  жүз ұялы тақтаны көрсеттi . Онда жаңа фигуралар пайда болды. Әрқайсысы екi әзiлқой: патша мен патшайымның қасында. Оның үстiне, әзiлкеш патшайым сияқты жүредi, бiрақ тек рыцарь сияқты соққы бередi. Ал екi садақшы пешкалардың орнына шетiнде. Садақшылар пешкалар сияқты қозғалады, бiрақ олар екi бүтiн шаршыны қиғаштап атады. Рас, олар тақтаның ең шетiнде болғандықтан, олардың құны бiршама төмендейдi. Бiрақ олар кез келген пiшiнге айналуы мүмкiн.
  Гарри Каспаровтың шахматы халық пен журналистердiң назарын аударғаны сөзсiз.
  Навальный Каспаровтың мiндеттi түрде министр болатынына уәде бердi.
  Анатолий Карпов та дауыс бердi. Бiрақ ол қазiрдiң өзiнде ескi бұрынғы чемпион, сондықтан ол тек кеңес беруге уәде бердi. Және ол, ең алдымен, үлкен өзгерiстер келе жатқанын айтты. Ал ертең кешегi күннен жақсы не болады!
  Сайлау күнi Медведев Ресейдегi ең аз демалыстың ұзақтығы отыз жұмыс күнiне дейiн ұлғайып жатқанын және он және одан да көп бала туылған барлық әйелдер одан сыйлық алатынын хабарлады: Ресей Батырының жұлдызы Федерация.
  Жаңа популистiк қадам, мен өте күштi деп айтуым керек. Бiрақ тым кеш. Әсiресе, сайлау күнi бұл жай ғана халық үшiн жасалған жұмыс екенi анық.
  Медведев позициясын жоғалтқаны анық... Оның тұрақты билiгi бәрiнен әбден шаршады.
  Халық Путиннiң құрсауынан секiрiп кеткiсi келдi, ал өзгерiске құштарлық пiсiп-жетiлдi. Сонымен қатар, Медведевтiң күштi тұлға бола алмайтыны анық болды.
  Зеленский ұпай жинап, қажетсiз популизм мен уәдесiз әрекет ете отырып, сенiмдi түрде алға жылжыды.
  Шығу кезiндегi бұл сауалнамалар оның айқын фаворит екенiн көрсеттi. Бiрақ Медведев екiншi турға өте ме, ол әлi сұрақ! Әзiрге оны бұл орынға Владимир Кличко мен Сергей Ковалев, сондай-ақ Грудинин таласуы мүмкiн.
  Зюганов соңғы рет дауыс бердi. Кәрi, ауру, Ресей Федерациясының Коммунистiк партиясының бұрынғы төрағасы Грудиннiң атын аттап өтiп, күрсiндi. Иә, сексен жылға жуық Ресей премьер-министрiнiң бiрiншi орынбасары болу оңай жүк емес. Оған керек пе?
  Ал Зюганов ауыр дем алып:
  Бiз қайтадан шайқасқа шығамыз
  Кеңес өкiметi үшiн...
  Ал бiз бiр өлемiз -
  Ол үшiн күресте!
  Сөйтсе, ол кабинадан секiрiп шықты. Жоқ, ол жақында отставкаға кетедi.
  Уақыт та жақындап, президенттiк сайлау туралы алғашқы деректер түсе бастаған едi. Ресей үлкен өзгерiстердiң қарсаңында болды. Митингтер мен Ресеймен одақ құру талаптары Беларусьте де өттi. Бәрi барған сайын қыза түстi.
  Ресей президентiнiң сайлауына қатысу балама сайлау тарихындағы рекордтық көрсеткiшке жетiп, тоқсан пайызға жуықтады.
  Ал олар жәшiктер ашылғанын, Қиыр Шығыстан келген дауыстарды санау басталғанын жаңа ғана хабарлады.
  . Љ 3 тарау.
  Бiрiншi айналымның нәтижелерi Қиыр Шығыстан ағыла бастады. Барлық сауалнамалар көрсеткендей, Зеленский сенiмдi түрде көш бастады. Медведев әлi екiншi болған жоқ. Грудинин мен Владимир Кличко екiншi орын үшiн күрестi . Тiзiмде тағы екi жүзге жуық үмiткер болғандықтан, олар дауыстарын шашыратып жiбердi. Алайда Зеленский Сiбiрде елу пайызға дерлiк жеңiске жеттi және тiптi бiрiншi раундта жеңiске сене алды.
  Медведев өз жүрегiнде:
  - Бiз ең жақсысын қаладық, бiрақ көңiл көтеру үшiн дауыс бердiк!
  Зеленский қысқа болды:
  - Шындық жеңдi!
  Сайлау деректерi үнемi өзгерiп отырды, бiрақ Зеленскийдiң үлкен айырмашылықпен бiрiншi орны өзгерiссiз қалды. Тағы бiр жайт, Грудинин мен Кличко аздап батып кеттi. Ал Медведев көшбасшыдан үш есе артық алшақ болса да, екiншi орынға келе бастады. Президенттiң мiндетiн атқарушы Шешенстанда, әскерде, тергеу изоляторында ең көп қабылдады. Жақсы, түсiнiктi. Әсiресе, тергеу изоляторында. Ол жақта дауыстарды санауды бақылау қиынырақ.
  Алайда Медведев көптеген тұтқындарды босатып жiбердi және өсiм ол күткендей айтарлықтай болмады.
  Бiрақ үлкен қиындықпен екiншi айналымға өттiк. Зеленский қырық пайызға жуық жинағанымен, Медведев он үш пайызын әрең жинады. Оның үстiне сайлаушыларды сатып алумен және заң бұзушылықтармен. Иә, Дмитрий Анатольевич өте әлсiз болып шықты. Үшiншiсi Владимир Кличко болды. Қандай кiшкентай сезiм, төртiншi - Грудинин . Дима Билан да күтпеген жерден бесiншi болып келдi. Оның рейтингi жоғары болғанымен, Сергей Ковалев алтыншы болды. Жириновский бұл жолы үздiк ондыққа да кiре алмады. Рас, Медведев оған адал қызметi үшiн бiрден генерал-полковник шенiн және Ресей Батыры жұлдызын бердi.
  Сiздiң адал қызметшiңiз үшiн осындай жұбаныш сыйлығы. Одан әрi Дима Билан Ресей Батыры жұлдызын және бiрiншi дәрежелi "Отанға сiңiрген еңбегi үшiн" орденiн алды.
  Бiрақ Дима әлi де Медведевтi қолдамайтынын айтты. Алайда Зеленскийге қатысты ұстаным да бұлыңғыр. Тек Владимир Кличко ғана Зеленскаяны қолдап дауыс беруге шақырды. Оның үстiне бұл боксшы 2020 жылғы Олимпиада чемпионымен Мәскеуде жұдырықтасатынын хабарлады. Ал жас айырмашылығы оны алаңдатпайды. Бұл Владимир бұрынғыдан да күштi және жiгерлi.
  Алайда Медведев Ресей батыры жұлдызын Владимир Кличко мен Виталий Кличкоға бердi. Ол әдiл адам сияқты. Бауырлар, боксқа көп еңбек сiңiрдiңiздер, әсiресе Владимир.
  Виталийдiң айтуынша, Майданның ең жиiркенiштiсi - оның арқасында Холмстың рекордын бұзбаған. Бiрақ оның барлық мүмкiндiгi болды!
  Гассиевпен Киевте кездескiсi келдi . Бұл белгiлi бiр дүрбелең тудырды. Неге байқамасқа?
  Сергей Ковалев та өзiнiң мансабын жалғастырғысы келдi, Хоппинс тiптi үлкен жаста да әлем чемпиондары мен бiрыңғай титулдарды жеңгенiн еске алды. Әзiрге Зелеский де, Медведев те үкiметте жұмыс iстеудi жоспарлап отырған жоқ. Және ол соғысқысы келедi.
  Жiгiттерге мотивация жеткiлiктi болды. Басқа боксшылардың iшiнен Дима Бивол Ковалевпен жұдырықтасуға ниет бiлдiрдi.
  Медведев Грудинмен келiссөз жүргiздi . Ол оған алтын тауларды уәде еттi. Грудинин премьер-министр лауазымынан кем ештеңе қалаған жоқ. Күтпеген жерден қарт Зюганов Медведевтi қолдап, Грудининдi президент мiндетiн атқарушының командасына қосылуға шақырды. Бiрақ содан кейiн коммунистердiң қатарында проблемалар мен жiкке бөлiну пайда болды. Бұл екi үмiткерге де ұнамады.
  Зеленкийдi жақтады . Олар екi жамандықтың арасында бiз әлi бiлмегендi таңдауымыз керек дейдi!
  Николай Валуев Зеленский мен Медведев арасындағы одақ құруды ұсынды: Зеленский президент - Медведев премьер-министр. Олигархтарға не ұнады! Оның үстiне, олар бiрiгудiң айтылмаған тұсы бар екенiн еске салды: әртүрлi елдерде өз премьер-министрлерi мен президенттерi болады.
  Ал Зеленский президенттiк сайлауда жеңiске жеткендiктен, Ресей өкiлi премьер-министр болуы керек. Бiрақ Медведев әлi екiншi турда.
  Алайда Зеленский иә, премьер-министр Ресейден болады, бiрақ Медведев емес! Өйткенi оның басқаруынан орыстар әбден жалыққан. Медведев сияқты сәтсiздiкке ұшыраған емес, экономикаға қабiлеттi және табысты тәжiрибесi бар адам керек!
  Әлеуметтiк сауалнама мәлiметтерi ресейлiктердiң көпшiлiгi Медведевтi премьер-министр ретiнде көргiсi келмейтiнiн көрсеттi. Дәлiрек айтсақ, тоқсан пайызға жуығы қарсы болды.
  Рогозин күтпеген жерден саяси ұмытудан оралды және ықтимал премьер-министр ретiнде қарастырыла бастады. Сондай-ақ, көптеген ресейлiктер Андрей Навальныйды премьер-министр ретiнде көргiсi келдi.
  Сөйтiп, тарих дөңгелегi барған сайын тез айнала бастады.
  Әлемде, әрине, Батыс Зеленскийдi қолдады, Қытай бейтарап қалды. Көптеген елдер демократ және батысшыл деп есептелетiн Зеленский үшiн де. Бiрақ Медведев ұзақ уақыт бойы Путиннiң серiктесi болды. Олар тiптi екi көшбасшы тандемi туралы да айтты. Ал Медведевтiң өзi қалағандай ақ әрi үлпiлдек емес екенi анық. АҚШ-та да сайлау өтiп жатыр. Жас республикашыл мен жас демократ әйел арасындағы сайыс. Ал бұл елу-елу мүмкiндiк. Қытайда да өзгерiстер болуы мүмкiн, Си көшбасшысының денсаулығында проблемалар бар. Ал оның орнына демократияшыл басшының келуiне мүмкiндiк бар сияқты.
  Жалпы, қытайлық олигархия көбiрек бостандық пен демократияны қалайды, бiрақ халықтың көңiл көтеруi жеткiлiксiз. Нәтижесi алдын ала белгiлi болса, олар қандай сайлау?
  Диктатураның сәнi жойыла бастады. Барлығы тек тiстер болудан гөрi бiрдеңенi қалайды.
  Зеленский жаңа нәрселер мен өзгерiстердi, сонымен қатар табыстыларды бейнеледi. Ал Ресейде бұл оң қабылданды. Адамдар түрмелердi, лагерлердi немесе жалпы қорқынышты қаламады.
  Ұрпақ өзгердi, бәрi өзгергiсi келедi. Халық жек көретiн Кастро режимi Кубаның өзiнде елең еткiздi. Билiк басқа атаумен болса да. Солтүстiк Кореяда да өзгерiстерге құштарлық бар. Оның үстiне корейлер жиi айтатын: монархия коммунизм үшiн емес! Семiз диктатор кетуi керек!
  Дүние жүзiнде өзгерiстерге деген ұмтылыс күшейiп, Зеленский де осы толқында болды. Және сәттi өттi!
  Ал Солтүстiк Кореяда наразылық шеруi өттi. Диктаторлық режим пулеметпен атқылаған. Бұл континентте үстемдiк еткен варварлықтың тағы бiр көрсеткiшi болды.
  Трамп АҚШ бұл диктатура мәселесiн күшпен шеше алатынын айтты. Ал ядролық бомба оларды қорқытпайды. Одан әрi Трамп Америка Құрама Штаттары қазiрдiң өзiнде термоядролық зарядтар қауiптi болмайтындай қаруларды сынап жатқанын айтты.
  Бiрақ Трамптың уақыты бiттi. Сондықтан ол президенттердiң ең жасы. Сонымен қатар, Картер қайтыс болғаннан кейiн ол тiптi бұрынғы президенттер арасындағы ең қарт болды. Мәссаған! Ал сәттiлiк жастарды жақсы көредi! Егер Трамптың қарсыласы ретiнде жас әйел болса, оның оны мүлдем жеңуi екiталай едi!
  Шамасы, карма заңы: жастарға сәттiлiк! Тiптi Рональд Рейган ережеден ерекше болып шықса да!
  Ал салыстырмалы түрде жас Горбачев сәтсiз болып шықты. Тiптi бiреу Михаил Сергеевич қателестi деп айта алады ма? КСРО-ның адам тiлiнде сөйлеген бiрiншi билеушiсi. Ал оны халық түсiнбедi! Немесе тiптi халық емес, элита болуы мүмкiн!
  О, осындай сәттiлiк! Владимир Владимирович Путиннiң жолы қандай болды және ол қаншалықты қол жеткiздi?
  Егер Николай II сәл сәттiлiкке ие болса, мысалы, адмирал Макаров тiрi қалса, ол кезде Ресей қандай ұлы және күштi болар едi. Қытай сары Ресейге айналып , бүкiл әлем иiлiп кетер едi!
  Осылайша олар Қырымды жалғыз алып, бүкiл әлеммен бетпе-бет келдi!
  Ал Николай II нәзiк дипломат ретiнде одақтастарынан Константинополь мен Кiшi Азияны келiссөздер жүргiзе алды.
  Жарайды, қазiр феноменальды Зеленский барған сайын белсендi бола бастады. Ал екiншi сайлау жақындап қалды.
  Украинада қуаныш пен оптимизм барған сайын артып келедi. Медведев табиғи түрде теледебат өткiзудi ұсынды. Бұл көп мағынаға ие болмаса да. Ресей президентiнiң мiндетiн атқарушының ұстанымы аса күштi емес. Ал мақтанатын ештеңе жоқ. Экономикада да, саясатта да, соғыста да емес. Кавказдағы жағдай тiптi ушығып кеттi. Және ештеңе iстеу мүмкiн емес. Күш те, дипломатия да жеңбейдi. Медведевтiң төңiрегiндегiлермен қарым-қатынас барған сайын шиеленiсiп барады. Мұнда ендi ешкiм патшаны шындап қабылдамайды. Патша тағында болса да.
  Олигархтар, жалпы, Зеленскийге қарсы емес. Күш құрылымдары, дәлiрек айтсақ, кейбiреулерi ғана бақытсыз!
  Медведев құпия түрде қауiпсiздiк кеңесiн жинады. Әңгiмеде екiншi турдан бас тарту мәселесi қозғалды. Мысалы, қандай да бiр бұзушылықтар болды ма? Әрине, олар болды! Ал осыдан мiн тауып, сайлау нәтижесiн жоққа шығаруға болады. Нелiктен мұндай нәрсе Жоғарғы Сот арқылы расталады? Бұл идея өте орынды болып көрiндi.
  Дмитрий Анатольевич Медведев 1999 жылдың мамыр айында Ельциннiң Мемлекеттiк Думаны тарату және әскери төңкерiс жасау жоспарын талқылағанын еске алды!
  Және бұл дерлiк болды. Рас, ол кезде де күш құрылымдарында ауызбiршiлiк болмады. Кейбiреулер жұмсақ нұсқа жақсырақ дедi: Жоғарғы сот Ресей президентiн қызметiнен босату туралы заңның жоқтығына байланысты импичмент процедурасын қабылдамайды. Ал бұл заң қабылданбайынша, бұл конституциялық заң, парламенттiң үштен екiсi мен Федерация Кеңесiнiң төрттен үшi жиналуы керек. Ал Думаның өкiлеттiгi аяқталады, президент те аяқталады.
  Содан кейiн күш құрылымдары шын мәнiнде Жоғарғы сотпен жұмыс iстеп, мәселенi бейбiт жолмен шешуге уәде бердi. Ельцин екi пайыздық рейтингi және бес инфарктпен әскери төңкерiс жасағысы келмедi. Ал күшi бiр емес, тiрегi бiр емес. Оның үстiне 1993 жылы халық әлi де сол бағытты қолдады. Ал 1999 жылы ол жоқ болды. Ал мұндай нәтижелер болуы мүмкiн емес едi.
  Демек, егер импичмент процесi өткен болса, ол атыссыз аяқталуы мүмкiн едi.
  Медведев сайлауды жарамсыз деп тану үшiн Жоғарғы сотқа жүгiндi.
  Бiрақ кейiн, әрине, судьялар қарсылық бiлдiре бастады. Яғни, сайлау жойылса да, оны қайталауға тура келедi дейдi. Ал Медведевтiң мүмкiндiгi азаяды. Ал халық толқулары басталады.
  Демек, Дмитрий Зеленскийдiң Ресей президентi болатынын қабылдаған дұрыс дейдi. Және өз орныңызды табуға тырысыңыз.
  Оның үстiне көпшiлiк бұл сайқымазақтың Украинада табысқа жете алмайтынын айтты. Бiрақ бұл жұмыс iстеген болуы керек! Сондай-ақ, сiз төбешiктен трагедия жасамауыңыз керек.
  Медведев судьялармен және қауiпсiздiк қызметкерлерiмен сөйлескеннен кейiн: сайлауға бару туралы шешiм қабылдады. Ал екiншi айналымды өткiзiңiз. Және бұл шынымен де солай болады. Бәлкiм, бәрiнен кейiн бiр керемет болады. Бiрақ жоқ? Сондықтан олар оны түрмеге отырғызбайды.
  Миллиардерлердiң кездесуi де демократияға қарсы еместiгiн бiлдiрдi. Ал Зеленский солшыл емес және оларға жарасады. Әрi қарай, Батыстың барлық санкциялары жойылып, Ресей ақыры әлемдiк қауымдастыққа қайта оралады.
  Ендi бiр ғана жұмыс қалды: теледебат өткiзу. Зеленский келiстi, бiрақ тек Лужники стадионында. Әрине, бұл қабылданды. Бұл Порошенкомен өткен кезеңдi еске түсiрдi. Оның үстiне бiрiншi раундтағы айырмашылық одан да көп болды. Ал Медведевтiң антирейтингi өте үлкен.
  Бiрақ теледебаттар сабанды ұстаған суға батып бара жатқан адам сияқты. Соңғы кездесу жұма күнi, ал сайлау жексенбiде.
  Медведев, жалпы, дайындалып жатқан болатын. Бiрақ фактiлер оның жағында емес. Ал Порошенконың тәжiрибесi тек риторикамен фактiлердi өзгертуге болмайтынын көрсеттi. Мэр Лужковты жеңе алмағандары сияқты, Мәскеудiң бүкiл тарихында орталық телеарналар қаланың қазiргi басшысына қарсы әрекет еткен жалғыз уақыт болды.
  Бiрақ үгiт-насихат Мәскеу мэрiнiң экономикалық жетiстiктерiнен асып түсе алмады. Әдепкi авторы Кириенкоға дауыс бермеңiз! Бiрақ бәрiнен де жоғарылаған ол . Мүмкiн, ең сәтсiз кандидат бизнес басшысына қарсы қойылды.
  Алайда ресейлiк БАҚ қазiр Зеленскийдi көбiрек насихаттады. Медведевке ешкiм сенбедi. Тiптi Жоғарғы сот сайлауды болдырмау туралы iстi қарауға құлықсыз болды.
  Әзiрге айта кететiн жайт, стадионның лық толы. Сөзбе-сөз толып жатыр.
  Әрi келелi даудың келе жатқаны анық едi. Дегенмен, Медведевтiң жүзiнен оның жеңiлiспен келiсетiнi белгiлi болды. Бiрақ соңғы қадам жасалуы керек.
  Пiкiрсайыс қарсаңында Медведев Владимир Жириновскийдi Iшкi iстер министрi етiп тағайындады. Бұл үмiтсiздiктiң соңғы қимылы. Бiрақ Жириновский сайлаушылардың сексен пайыздан астамы Зеленскийге дауыс беруге дайын екенiн бiле тұра, болашақ мемлекет басшысымен жанжалдасуға мүлде құштар емес едi. Әрине, ол Зеленскийдiң командасында орын табуы екiталай екенiн түсiндi.
  Иә, Владимир Вольфович қартайған. Дегенмен, Анатолий Кашпировский одан да жасы үлкен денсаулық сақтау министрi және премьер-министрдiң орынбасары. Бiрақ ол Медведев үшiн үгiт-насихат жүргiзуге аса ынталы емес. Дегенмен оның командада қалуға мүмкiндiгi бар. Жас үлкен және бұл тәжiрибенi бiлдiредi. Ал менiң физикалық пiшiнiм өте жақсы.
  Кашпиров феноменi таңқаларлық емес.
  Стадиондағы пiкiрталас сәлемдесуден басталды. Және тапқыр ескертулер. Бiрақ Зеленский әлдеқайда сергек, сенiмдiрек, сенiмдiрек және кәсiбирек көрiндi.
  Медведев қатты қобалжып, айқайлай бастады. Ол сендiре алмады. Ал елде жағдай өте нашар. Халық Зеленскийдi қолдайтыны анық. Мұнда бәрi өте шиеленiстi.
  Зеленскийдiң әрбiр сөзi қол шапалақтап, Медведевтi иiскеп жатыр. Яғни, пiкiрталастың нағыз сәтсiздiгi бар.
  Медведев тебiренiп:
  - Менiң тәжiрибем бар!
  Зеленский күлiмсiреп жауап бередi:
  - Ондай тәжiрибең бар, тек сыпырушыларға бар!
  Медведев былай деп жауап бердi:
  - Путин екеумiз Қырымды алдық!
  Зеленский тапқыр жауап бердi:
  - Ұрының қолы мен қысқа қолы!
  Дебат осылай жалғасты, бiрақ Зеленский айқын жеңдi. Ол Медведевке қарағанда әлдеқайда тапқыр және сенiмдiрек болды және көрермендер қуанды.
  Теледебаттан кейiн бiрден Ресей президентiнiң мiндетiн атқарушы жарлық шығарып, жалақыны бес есе, зейнетақыны жетi есе көтердi! Бiрақ бұл әзiл сияқты көрiндi.
  Медведевтiң адамдары күлдi. Сайлау қарсаңында олардың басқа нәрсемен айналысқаны анық болғанымен!
  Медведев сондай-ақ Сталинге де, Ленинге де Бiрiншi шақырылған Әулие Андрей орденiн беру туралы шешiм қабылдады. Бұл шешiмдi өте ақылды, бiрақ кешiктiрiлген деп айту керек. Дмитрий Медведев коммунистердi жаулап алғысы келгенi анық. Әсiресе сталиншiлер. Бiрақ сол уақытта ол жұлдызды батыр Тухачевскийге алып, марапаттады. Бұл да ерекше қадам және либералдардың флирт жасау әрекетi.
  Медведев жалпы бiздiкiн де, сiздi де қуантуға тырысты. Патриархты, Рим Папасын және христиандық конфессиялардың жетекшiлерiн марапаттады. Негiзiнен протестанттар. Тiптi Ехоба куәгерлерi де өз құқықтарын қалпына келтiрдi, бiрақ мұның пайдасы шамалы. Бәрiбiр оларға дауыс беруге тыйым салынады, ал жалпы бұл ұйым өлiп жатыр!
  Медведев мүфтилердi де, ламаларды да марапаттады. Ол барлығын өз жағына тартуға тырысты. Ордендер мен медальдардың жаңбыры ерекше болды. Бұл ретте президенттiң мiндетiн атқарушы Мемлекеттiк Думаның барлық депутаттарының әрқайсысына миллион доллардан сыйақы бердi. Алайда, бұл адамдарды өзiне қаратқаннан гөрi қорқытты.
  Содан кейiн Медведев бiрнеше жаңа ордендер орнатуға тырысты: Ұлы Петр орденi, Иван Грозный орденi, Александр Азат етушi орденi, Николай II орденi және Брусилов орденi. Ленин және Сталин ордендерi де қалпына келтiрiлдi.
  Медведев осылайша сан алуан электоратты өзiне тартуға тырысты. Және принцип бойынша әрекет ету: сiздiкi де, бiздiкi де! Бiрақ мұндайда өмiршiлiк халыққа сенiмсiздiк тудырды - олар саяси жезөкше дейдi. Путиннiң де оңды да, солды да қағып кеткенiн жұрт ұмытқан сияқты. Мен де барлық қоректi жануар болуға тырыстым.
  Алайда Юпитерге рұқсат етiлген нәрсе бұқаға рұқсат етiлмейдi! Путин әу бастан-ақ Ельциннiң мұрагерiнiң iзiн суытпай, халық жек көретiнiне қарамастан, халықтың да, элитаның да көзайымына айналды. Тiптi коммунистер де оған қарсы сөйлеуге қорқып, төбелеспей, саудаласпай оны премьер-министр етiп бекiтуге дауыс бердi.
  Бiрақ Медведевтi ешқашан ерекше жақсы көрген емес. Ол тым ақылды және Путиннiң көлеңкесiнде болған сияқты. Оны ешкiм нағыз күрескер, билеушi ретiнде қабылдаған жоқ. Жалпы, Путиннен кейiн әйтеуiр кез келген мұрагер саяси ергежейлi болып көрiндi және бiрдеңе дұрыс болмады. Ал Зеленскийдi харизматикалық, ертегiдегi князь сияқты қабылдады. Бұл ендi мысық емес, Украинаны батпақтан, дәлiрек айтқанда, шұңқырдан шығарған сәттi билеушi.
  Әрине, Украина ең алдымен Ресеймен байланысының үзiлуiнен зардап шектi. Ал бұл жерде Порошенко онша кiнәлi емес шығар. Егер Белоруссияда мұндай оқиға орын алса, бұл мүлдем сәтсiздiкке ұшыраған болар едi. Кәсiбилiк жағынан Украина үкiметi мықты! Ал Беларусьте, керiсiнше, тек сыпырушылар мен ыдыс-аяқтарды тазалайтындар бар. Кейде Путиннiң командасында Рогозин немесе Ткачев сияқты күштi тұлғалар болды, бiрақ олар тез жойылды.
  Медведев, кез келген жағдайда, туған билеушi болып көрiнбейтiн адам болды, сондықтан бұл патша толығымен шынайы және сотта болмады.
  Ол кейбiр жағынан Батыстағы қарапайым адамдар жақсы көретiн, бiрақ өз адамдарының арасында ұнатпайтын Горбачевке ұқсайтын. Әрине, iшiнара олар Горбачевтi маскүнемдiкпен күрескендiктен ұнатпай бастады. Арақ тапшылығын, әрине, маскүнемдер мен iшiмдiктер кешiрген жоқ. Шарап көтерiлiстерi болды. Сосын темекi жоғалып кеттi.
  Жоқ, Горбачев олар оны тек таз болғаны үшiн ұнатпағаны анық. Медведев премьер-министр ретiнде өзiн өте әлсiз экономист ретiнде көрсеттi. Зеленский болмаса да, оның жаңа мерзiмге сайлануында қиындықтар болар едi.
  Бiрде Путин Медведевтi құлағынан тартып алды.
  Бiрақ қазiр Путин ойыннан шығып қалды - ол денсаулығына нұқсан келтiрдi, көлiктi қолмен жүргiздi және хоккеймен айналысты. Осындай құрметтi жаста мұзға шығудың қажетi бар ма едi? Әсiресе жас кезiңiзде ешқандай өнерсiз бе?
  Путин қатты күйiп кеттi, тым тым тозды. Ал онсыз Зеленскийдi тоқтататын ешкiм жоқ. Оның үстiне Путиннiң өзi кадр саясатын жүргiздi, оған лайықты мұрагер болмады. Сталин сияқты, Хрущев оның мұрагерi болып, банкротқа ұшырады. Ал бұл жерде Медведев мүлде Ресей империясының барабар басшысы емес.
  Сайлау алдындағы сенбi күнi барлық ресейлiк телеарналар Зеленский туралы фильм көрсеттi. Әрине, жала жабу мақсатында. Бiрақ аз ғана фактiлер келтiрiлдi. Ал үгiт өзiнiң дәрменсiздiгiн көрсеттi. Ал көптеген арналар фильмге пiкiр бiлдiрдi.
  Медведев көптеген генералдарды ордендермен марапаттады. Қайтадан жұлдызды жағу.
  Күтпеген жерден ол үш дәрежелi жаңа Ботвинник орденiн бекiттi: қола, күмiс және алтын. Сондай-ақ Алехин орденi. Сондай-ақ қола, күмiс және алтын.
  Медведев одан әрi жарлықпен Ресейдiң төрт жыл iшiнде кәсiби армияға ауысатынын мәлiмдедi. Ал қызмет ету мерзiмi алты айға дейiн қысқарады.
  Келесi кезекте президент мiндетiн атқарушы соғыс ардагерлерi мен ыстық нүктелерде қызмет еткендерге Ресей Федерациясының Батыры жұлдызы берiлетiнiн хабарлады. Аналогы жоқ қадамға айналғаны.
  Медведев тарихтан өз орнын iздегенi анық. Келесi кезекте президент мiндетiн атқарушы Владимир Владимирович Путиндi қайтыс болғаннан кейiн "Жеңiс" орденiмен және Бiрiншi шақырылған Әулие Эндрю орденiмен және Ресей Федерациясы Батырының жаңадан орнатылған үлкен гауһар жұлдызымен марапаттады.
  Бұл бұрынғы ресейлiк кумирдiң рейтингiнде ойнаудың соңғы әрекетi болды. Мен Медведевпен көп жылдар бойы Путинмен бiрге болдым - менi шын жүректен және жан-тәнiңiзбен сүйiңiз!
  Бiрақ адамдар бұл болашақ диктаторды жақсы көргiсi келмейтiн сияқты.
  Ал сенбiден жексенбiге қараған түнi Дмитрий Анатольевич Медведев тiптi Владимир Владимирович Путинге генералиссимус атағының қайтыс болғаннан кейiн берiлгенiн хабарлады!
  Бұл шынымен керемет болды! Мен бұрынғы жылдардағы кумирге атақ беремiн!
  Алайда бұл Медведевке көмектесе ме? Бұрынғы пұттарын мақтап, ордендермен марапаттау арқылы ғана халықты өздерiне дауыс беруге көндiру қиын. Қанша марапаттасаңыз да, Путиндi қайтармайсыз. Ал ескi патша кетiп, Киевтен жаңа патша келгенi анық.
  Алайда Зеленский ұйықтамады, сонымен қатар Рим Папасын марапаттады. Қарт Франциск Бiрiншi Украина Президентiне жаңа жетiстiктерi үшiн батасын бердi.
  Ал Беларусьте ресейшiл партиялардың коалициясы Ресеймен бiрiгу туралы референдум өткiзу үшiн қол жинауды аяқтап үлгердi. Бұл мәселе бойынша дауыс беру күтiлуде. Алайда бұл үшiн Медведевтiң еңбегi жоқ. Мiне, басты бастама осы миллиондардың кумирi Зеленскийден шықты.
  Ендi Владимир Зеленский мәре сызығына ендi...
  Сiбiрде дауыс беру басталды. Дауыс берушiлер басынан-ақ жоғары болды. Халық сайлауға барып, күлiп жiбердi. Өзгерiс үшiн келгендерi көрiнiп тұрды. Ал олардың қалағандары жаңа. Барлығы ескiден шаршады, шаршады.
  Таңертең ән де шырқалды:
  Бiздiң жүрегiмiз өзгерiстi талап етедi
  Бiздiң көзiмiз өзгерiстi қажет етедi...
  Күлкiмiзде де, көз жасымызда да,
  Және тамырлардың пульсациясында!
  Өзгерiңiз, бiз өзгерiстi күтемiз!
  Сайлау жайбарақат өттi, бiрақ сайлаушылардың белсендiлiгi жоғары болды. Халық жаппай сайлауға ағылды. Алғашқылардың бiрi болып Николай Валуев дауыс бердi. Ол бюллетеньдi жәшiкке лақтырып, былай дедi:
  - Жаңа нәрсеге дауыс берейiк!
  Одан кейiн Александр Поветкин шықты. Мен де дауыс берiп, өз ойымды айттым:
  - Орыс құдайлары үшiн!
  Келесi кезекте дауыс беру басталды. Олар бюллетеньдердi жәшiктерге лақтырды. Ал Дима Билан мен Алла Пугачева. Лев Лещенко да пайда болып, жариялады:
  - Жаңа нәрсеге дауыс берейiк!
  Николай Басков ән айтты:
  - Орыс вальсi, қанаттар қалықтайды! Көктем келе жатыр!
  Және жапырақты қоқыс жәшiгiне де салды.
  Содан кейiн басқа жiгiттер пайда болды... Зеленский скутермен дауыс беруге келiп, сальто жасады - қол шапалақтады. Олар дауыс бердi, тiптi оқыды:
  Жүректiң және тамырлардың пульсациясын бiлiңiз,
  Балаларымыздың, аналарымыздың көз жасы...
  Олар өзгергiмiз келедi дейдi
  Ауыр шынжырлардың қамытын тастаңыз!
  Және күркiреген шапалақ! Өлеңдер оның емес, белгiлi ақын-жазушы Олег Рыбаченконың жазғанымен. Бiрақ Олег Рыбаченконың өзi балаға айналды, ендi ол басқа әлемде саяхаттайды.
  Содан кейiн басқа боксшылар дауыс бердi: Сергей Ковалей, Денис Лебедев. Соңғысы үзiлiстен кейiн қайтуға тырысты. Бiрақ ұрып-соғып, ақыры кетiп қалды.
  София Ротару Киевте дауыс бердi. Және ол қатты күлдi ...
  Владимир Жириновский де келдi. Ол айқайлады:
  - Жаңа жол үшiн!
  Және ол генерал-полковниктiң погондарын жарқ еттi. Зюганов сайлауға арбамен келдi. Және ол үнемi үнсiз қалды.
  Грудинин күлiп дауыс бердi ...
  Гарри Каспаров бiр мезгiлде ойын көрсетiп, өз дауысын да бердi. Оның үстiне ол Карлесонмен матч ойнайтынын айтты. Сонымен, Анатолий Карпов бiр мезгiлде ойын сеансын өткiздi.
  Айтпақшы, Карпов бұған дейiн Михаил Ботвинниктiң Алтын орденiмен марапатталған.
  Ендеше, мұндағы басты және үздiк әлем чемпионы кiм екенi тағы бiр мәселе.
  Әрине, көп нәрсе өзгердi ...
  Ал Дмитрий Анатольевич Медведев тағы да жұртты таң қалдырды. Мекеменiң "Олег Рыбаченко атындағы" орденi жарияланды. Оның үстiне бiрден төрт дәреже бар: төртiншi дәреже - қола, үшiншi дәреже - күмiс, екiншi дәреже - алтын, бiрiншi дәреже - гауһар тасты алтын!
  Бұл керемет шықты!
  "Люсифердiң Армагеддоны" кинотеатрларда көрсетiлiп, "Аватар" мен "Жұлдызды соғыстардың" рекордтары жаңарып үлгердi. Олег Рыбаченко нағыз әдебиет жұлдызына айналуда!
  Медведев сондай-ақ Олег Рыбаченко атындағы әдеби сыйлықты тағайындады - сыйлық қоры Нобель сыйлығынан он есе көп.
  Және бұл әдетте өте керемет!
  Содан кейiн жексенбiде көбiрек Медведев жұмыс iстедi. Ол Олег Рыбаченконы Бiрiншi шақырылған Әулие Эндрю орденiмен және Ресей Батыры жұлдызымен, Ресей Батырының үлкен гауһар жұлдызы "Жеңiс" орденiмен марапаттады. Бұл тарихтың бағытын өзгерту әрекетi едi.
  Мен Олег Рыбаченкоға мейiрiмдiлiк танытамын, бәрi тамаша болады! Бұл ретте мен оған да, маршалға да Ресей Федерациясының атағын беремiн!
  деген атқарушы билiктiң алғашқы мәлiметтерi белгiлi болды .
  Ал ақпарат ағыны тоқтамайды...
  Медведев әзiрге дауыс беруге шықпайды. Жұмыстар. Мұнда ол Владимир Вольфовичке армия генералы атағын беру туралы бұйрық шығарады. Маған адал болыңыз.
  Жириновский басқа жаққа өтiп кеткен сияқты.
  Лев Лещенко қоржынсыз министр болды. Бiрақ бұл ендi маңызды емес.
  Қытайда тәртiпсiздiк бар. Халық демократияны қалайды - деспотизмнен шаршады! Адам тек нанмен өмiр сүрмейдi!
  Мен бастығыма жоқ дегiм келедi! Жиырма бiрiншi ғасырда таяқпен қашанғы тәртiптi сақтай аласыз?
  Қытайда жағдай жақсы болған жоқ. Коммунизм рельсiмен жүрiп, шексiз капитализм құру мүмкiн емес. Кейбiр өзгерiстер қажет. Ал басшылық тым консервативтi.
  Сонымен қатар, жаңа буржуазия демократия мен полицияның қатыгездiгiнiң тоқтатылуын қалайды.
  Ескi жұмыс әдiстерiнiң сарқылуы да әсер еттi! Жүйеде тiстер болғысы келмейдi. Иә, Қытайда жексенбi күндерi елеулi тәртiпсiздiктер жүйенi шайқайды.
  Ал АҚШ-та әйелдiң президент болу мүмкiндiгi жоғары. Алайда, Флойдтың танымалдылығы кенеттен өсе бастады Мейвезер . Бұл жеңiлмейтiн боксшы рейтингтердiң шыңына көтерiлiп үлгердi.
  Шамасы, Америка Құрама Штаттары жаңа жеңiстердi жiберiп алды және таққа не республикашыл, не демократ болғысы келмедi. Флойд та керемет!
  Содан кейiн тағы да теледебат болады.
  Жексенбiнiң кешi. Жақын арада сайлау учаскелерi жабылады.
  Соңғы минутта Медведев ақыры шықты. Ол асығыс бюллетеньдi жәшiкке лақтырып, үндеместен кетiп қалды. Сағат тiлi соғып, дауыс беру аяқталды.
  Әзiрге президент Медведев Кремльден шығып, Мәскеу түбiндегi резиденциясына барды.
  Онымен бiрге кабинада екi қыз бар. Кем дегенде ойын-сауық.
  Оң жақта отырған Наташа сұрады:
  - Ал, Дима ше? Ендi олар сiздiң соңғы сәтсiздiгiңiздi жариялайды!
  Медведев атап өттi:
  - Инаугурацияға әлi екi ай бар. Сондықтан мен әзiрше бәрiмiн, ал Зеленский тек Украинаның президентi!
  Оң жақта отырған Аленка:
  - Ал инаугурацияны тездетуге болады! Сiздiң билiгiңiз аяқталды, Дмитрий Анатольевич!
  Медведев жалбарынып сұрады:
  -Бiрақ қыздар қолыңнан келедi!
  Наташа қабағын түйiп:
  - Не iстей аламыз?
  Медведев сенiмдi түрде айтты:
  - Инаугурацияға араласыңыз!
  Наташа күлiп жауап бердi:
  - Және қалай?
  Президенттiң мiндетiн атқарушы батыл жауап бердi:
  - Өзiңдi танымайтын сияқтысың!
  Наташа ашуланып жауап бердi:
  - Бiз Зеленскийдi өлтiрмеймiз!
  Медведев бiрден қарсылық бiлдiрдi:
  -Жарайды, оны өлтiрудiң не қажетi бар! Тек оның тәжден өзi бас тартқанына көз жеткiзiңiз!
  . Љ 4 тарау.
  Қыздар бiр ауыздан күлдi...
  Аленка күлiмсiреп сұрады:
  - Гипнозды қолдануды не ұсынасыз?
  Дмитрий Анатольевич басын изедi:
  - Дәл осы! Сiз жасай аласыз!
  Наташа досы үшiн жауап бердi:
  - Бiз аламыз, бiрақ қаламаймыз!
  Медведев таң қалды:
  - Бұл неге?
  Наташа шынайы жауап бердi:
  - Зеленский таңдалған! Ал сiз, Дмитрий Анатольевич, ел басқаруға қауқарсызсыз!
  Аленка зұлымдықпен қосты:
  - Бұл бәрiмiзге анық!
  Медведев ашумен атап өттi:
  - Батыстың отарына айналатынымызды түсiнбейсiз бе?
  Аленка сенiмдi жауап бердi:
  - Керiсiнше, Батыс бiздiң отарымызға айналады!
  Наташа мысқылмен қосты:
  - Ал сiзбен, Миша, Ресей бәрiбiр керемет болмайды!
  Медведев ырылдап:
  - Мен саған Жеңiс орденiн, Бiрiншi шақырылған Әулие Андрей орденiн, Николай II орденiн және гауһар тастардан жасалған алтын жұлдызды беремiн...
  Наташа күлдi де:
  - Әлде өзiмiз президент болып, үш жүз бұйрық бере аламыз ба?
  Аленка атап өттi:
  - Бiз сiздi гипноздап, генералиссимосқа айнала аламыз.
  Наташа күлдi де:
  - Немесе супергенералиссимус болуы мүмкiн !
  Қыздар күлiп жiбердi...
  Аленка ән айтты:
  - Ал кейде тiптi жау да айғайлап,
  Мен патшамын деген қорқынышты жасыру!
  Наташа тiсiн сiлтеп, шырылдады:
  - Мен театрлар мен ареналарды ұнатпаймын,
  Онда миллионды рубльге айырбастайды...
  Алда үлкен өзгерiстер болса да -
  Мен Белобог пен Сталиндi жақсы көремiн!
  Ал қыз жеңiлген президенттiң мұрнын қысу үшiн жалаңаяқ саусақтарын пайдаланған.
  Нөмiрлер Қиыр Шығыстан белгiлi болды. Зеленский үшiн 91 пайыз, Медведев үшiн 7,5 пайыз, Украина президентiнiң сенiмдi басшылығы.
  Аленка да Медведевтiң құлағын жалаңаш саусақтарымен тартып, ысқырды:
  - Ал, бұрынғы президент ше, марапаттарыңыз көмектестi ме?
  Медведев қатаң түрде былай дедi:
  - Мен әлi бұрынғы емеспiн! Ұлықтау алдында, нағыз!
  Қыз айқайлап:
  - Жаңа патшаға даңқ!
  Бақсы қыздар Медведевке соңғы козер ретiнде көмектесуден бас тартты. Ал ендi, президенттiң мiндетiн атқарушы үмiтсiз жағдайдан шығудың жолын iздеп жатқанда.
  Мүмкiн, Жоғарғы Сотқа Ресей президентi сайлауының нәтижелерiн жоюға ықпал етер ме? Бұл үлкен азғыру сияқты көрiндi. Бiрақ iс жүзiнде мүмкiндiктер аз көрiндi.
  Жарлық шығарып, әр судьяға миллиард доллар ұсынсақ ше? Өйткенi, ол президент және ол тiптi патшалар да армандамаған билiкке ие! Дәлiрек айтқанда, президенттiң мiндетiн атқарушы. Расында да, егер сiз тұтас миллиард доллар ұсынсаңыз, судьялар қарсылық көрсетпейдi.
  Нелiктен ұсақ-түйекке уақыт жұмсау керек?
  Деректер радио арқылы жiберiлдi. Зеленскийдiң тоқсан пайызы болса, Украинада ол жүз пайызға жуық алады деп күтiлген. Бәлкiм, қызыл белдеу аймағында Медведевтiң коммунистермен сырласуына байланысты, Кавказда бiраз мүмкiндiктер болды. Рас, Рамзан Қадыров жеңген тарапты алуды жөн көрген сыңайлы. Сiз әлi де армияда ақша таба аласыз, бiрақ әскерде қызмет етуге ерекше ықылас жоқ, ал құлаған президенттiң қалауы жоқ.
  Жалпы, бiрiншi раундтан кейiн Медведевтiң күшi әлсiредi. Егер ол әлi де марапаттарды тапсыра алса, әйтпесе ол елеусiз қалды.
  Дмитрий Медведев кеңсесiне келiп, орталық банкке хабарласпақ болды. Қызметшi оны құлықсыз қосты.
  Президенттiң мiндетiн атқарушы оған шұғыл қажеттiлiктер үшiн ақша бөлудi талап еттi.
  Орталық банк басшысы былай деп жауап бердi:
  - Мен жаңа президент Зеленскийдiң растауын алмайынша ештеңе iстемеймiн.
  Медведев айқайлады:
  -Сен жындысың ба? Мен әлi күнге дейiн жаңаның инаугурациясының президентiмiн! Олай болса, сен маған бағынуың керек!
  Орталық банк басшысы атап өттi:
  - Конституция бойынша мен саған бағынбаймын! Қалай болғанда да, сiзге ақша не үшiн керек?
  Медведев күлiмсiреп жауап бердi:
  - Төтенше жағдайлар үшiн елдер қажет пе?
  Орталық банк басшысы қатал үнмен жауап бердi:
  - Қашып кеткiң келе ме?
  Медведев үрiп:
  - Мен сенi қазiр ұстаймын! Әскер маған бағынады! Адал Жириновский менiмен бiрге!
  Орталық банк басшысы атап өттi:
  - Мынау әрқашан тортты алады! Ал Мәскеуде тоқсан пайыздан астамы Зеленский үшiн. Сiздiң күшiңiз Мишаның үстiнде!
  Медведев айқайлады:
  -Бiрақ сенiкi басталмады!
  Және ол трубканы қойды. Ендi жағдай қиындай бастады. Қауiпсiздiк күштерi бағынудан бас тартпақшы. Иә, Жириновский - түлкi. Оны Iшкi iстер министрi етiп тағайындау керек пе едi? Арнайы жасақтарға бұйрық берiңiз. Әлде бiз әлi де Мемлекеттiк Думаны пайдалануға тырысуымыз керек пе?
  Зеленскийдiң жаңа сайлау өткiзетiнi, көптеген депутаттардың мандаттарын ала алмайтыны анық. Дәлiрек айтқанда, барлығы дерлiк.
  Бұл жерде басқа нәрсе керек. Бiрақ Мемлекеттiк Думаның халыққа қарсы шығуы екiталай. Ал армия ашық әскери төңкерiстi қолдамайды. Ресейдегi генералдар азаматтық соғысқа баратын түрi жоқ.
  Бiр ғана нәрсе қалды - президент сайлауын сот арқылы жою. Бұл сiздiң азапты ұзартудың жалғыз заңды мүмкiндiгi. Бiрақ ол тек ұзартылуы мүмкiн. Медведевтiң қайта сайлану мүмкiндiгiнiң нақты болуы екiталай. Шын мәнiнде, оның антирейтингi орасан зор, Петр Порошенконың рейтингiнен де нашар.
  Медведев басқа нұсқаны да ойластырды. Мысалы, Зеленскийдi физикалық түрде жою керек пе? Бiрақ бұл - ашық қылмыс. Осылай тоқтайсың ба? Оның үстiне бұл Медведевтi ренжiтедi. Және ең жақсы жағдайда ол мерзiмiн бередi. Өйткенi халық Медведевтiң сайлаудағы мұндай үлкен сәтсiздiкке ұшырағанын кешiрмейдi.
  Жоқ, Дмитрий Анатольевич табысқа жете алмайды. Сайлауда он пайыздың да дауысын жинамайынша ол билiкте қалмайтыны сөзсiз.
  Медведев барға жақындады. Оны ашып, iшiнен бөтелке алып, өзiне коньяк құйып бердi.
  Қымбат - "Наполеон", жасы екi жүз жыл!
  Президенттiң мiндетiн атқарушы бiр стақан iштi. Сосын екiншiсiн лимонмен жедiм.
  Iшiм жылып, ойларым жылдам жүгiрдi. Үшiншi стаканнан кейiн Медведев күлiмсiреп, орындыққа отырды. Бiраз көңiл көтердi. Расында, оған бұл билiк не үшiн керек? Толық жауапкершiлiк. Бiр минут бос уақыт, бiр секунд тыныштық емес. Әрқашан қозғалыста, бейнекамералардың бақылауында. Сiз тым көп айтуға қорқасыз.
  Жұмыс көп, бiрақ рахат жоқ.
  Ал мен қызбен төсекте жатқым келедi. Компьютерде соғыс ойнаңыз.
  Шындығында, мiне, сiз президентсiз, бiрақ нағыз соғыс бастау үшiн екi рет ойланасыз. Мiне, айбатты Трамп Иранға шабуыл жасауға батылы жетпедi.
  Сiз соғыс туралы көп айта аласыз, бiрақ оны шешу оңай емес!
  Бiрақ ойынмен күрес, өзiңмен күрес!
  Медведев компьютерге отырды. Мен сүйiктi Екiншi дүниежүзiлiк соғысты қостым. Ол көптен берi ойнай алмады. Мұнда тым көп күш жұмсамау үшiн сiз алаяқтың кодын пайдаланасыз. Бұл сияқты...
  Содан кейiн сiз дауыл жылдамдығымен технология арқылы жүгiресiз. Сiзде полктарда ұшырылатын ИС-7, немiстерге қарсы тек Т-1 бар. Күш пен құралдарда айтарлықтай айырмашылық бар.
  Ешқашан iшпейтiн Медведев денсаулығына байланысты көңiл-күйi айтарлықтай көтерiлдi.
  Екiншi дүниежүзiлiк соғыстың ең қымбат, ең ауыр танкi ИС-7-нi жауға осылай лақтырасың. Ал сiз оны көп қиындықсыз бұзасыз. Соғыс оңай әрi жеңiспен жүрiп жатыр. Сiз қаладан қалаға ие боласыз.
  Жалпы, Сталин елдi жақсы басқарып, төрт жылға жетпей Үшiншi рейхтi жеңе бiлдi, әрине. Путин ДАИШ-пен ұзақ соғысты. Бiрақ немiстердiң өте керемет технологиясы бар.
  Ойында, мысалы, немiс Е-75 танкi, тек кеңестiк ИС-7 ғана онымен тең дәрежеде күресе алады, қалған барлық танктер көнедi. E E-75 өте күштi құрышқа ие. Тiптi мылтық кеңестiк ИС-7-ден де жоғары және жойқын күшi жағынан жақын.
  Ал немiстер бұл танктi 1945 жылы өздерiнiң негiзгi танкi етудi жоспарлаған. Ал бiздiкi ше?
  Медведев күрсiндi... Олар соғыстан кейiнгi кезеңде ИС-7-нi жаппай өндiрiске енгiзе алмады. Осылайша соғыс ұзаққа созылды, басқа кiм жеңдi, ешкiм бiлмейдi.
  Дмитрий Анатольевич мас күйiнде ән айтты:
  - Мен оны жақсы көремiн, ағайындар, жақсы көремiн! Өмiр сүрудi жақсы көремiн, бауырлар! Ал бiздiң атаманның әуре болмас.
  Медведев ойнап жүрiп ұйықтап қалды. Бұл демалып жатыр...
  Ал келесi күнi президент сайлауының түпкiлiктi қорытындысы белгiлi болды.
  Дауыс берушiлердiң 92 пайызға жуығы Украинамен бiрге Зеленскийге, 6,7 пайызы Медведевке дауыс бердi. Осылайша, Зеленскийдiң салтанатты жеңiсi болды.
  Елде мерекелер мен қуаныштар басталды. Ақыры, көпшiлiкке көрiнгендей жаңа, жарқын өмiр келе жатыр.
  Әзiрге инаугурация кезiнде Дмитрий Анатольевич Медведев президент болып отыр.
  Және ол, әрине, жеңiмпазды құттықтады. Қайда баруға болады? Ал алты пайызды санайтын ештеңе жоқ.
  Ал Iшкi iстер министрi Владимир Жириновский Медведевке келiп, жұбатты:
  - Мен сiзге дауыс бердiм Дмитрий Анатольевич!
  Президенттiң мiндетiн атқарушы үнсiз жауап бердi:
  - Рақмет сiзге!
  Жириновский былай деп ұсынды:
  - Бәлкiм, премьераға сенi қоюымыз керек пе?
  Медведев боялған басын шайқады:
  - Екiншi раундта мұндай жеңiлiстен кейiн олар маған премьер-министрдi бередi деп ойламаймын. Бұл ендi саяси тұрғыдан дұрыс болмайды.
  Жириновский логикалық тұрғыдан былай деп атап көрсеттi:
  - Әйтеуiр, сiздiң орныңызда Ресейден келген адам болуы керек. Сонда сен болмасаң кiм?
  Медведев ұсынды:
  - Сiрә, Андрей Навальный!
  Жириновский тiстерiн сiлкiп:
  - Андрей Навальный? Бұлай болмасын!
  Медведев иығын көтерiп, абдырап қалды:
  -Сен қайда бара жатырсың?
  Жириновский айқайлады:
  - Иә, мен олардың барлығын қамауға аламын!
  Медведев қолын бұлғап:
  - Жеткiлiктi! Бiздiң уақыт бiткен сияқты! Мен Канар аралдарына демалысқа барамын. Ал сен не iстейсiң?
  Жириновский көздерiн қулықпен қысып: "Адамдар, әйтеуiр!
  - Достарыңыздың мүддесiн қорғаңыз! Зеленский Ресей мен Украина президентi ретiнде өз мiндетiн атқарғанға дейiн!
  Медведев өкiнiшпен былай дедi:
  - Әттең, бұл оңай емес... Сонда сенiң үш терiңнен айырылады!
  Жириновский көзiн қулықпен қысып:
  - Өтiнемiн, менi Ресей Федерациясының маршалы етiп берiңiзшi! Ендеше, оның саған құны қандай!
  Медведев бiр-екi секунд ойланып қалды да:
  - Жақсы! Мен сенi маршал етiп қана қоймай, Берияны да маршал дәрежесiне қайтарамын! Бұл әдiл болады!
  Жириновский келiскендей басын изедi:
  - Берияға қатысты, иә!
  Медведев көзiн сығырайтып сұрады:
  - Ал сiзге қатысты ма?
  Жириновский шынайы жауап бердi:
  - Ал маған патшадай қара! Кiмдi қаласам соны сыйлаймын!
  Медведев келiскендей басын изедi:
  - Иә, солай болсын!
  Және маршал шендерiн беру туралы екi жарлықты да дайындауды бұйырды.
  Ресей президентiнiң мiндетiн атқарушының көңiлi көтерiлдi. Ендi ол компьютерлiк ойындардан толық ләззат алады деп ойлады.
  Және олар ойнау өте қызықты ...
  Бiрақ шын мәнiнде, президент неге басқа нәрсе жасайды? Қазiр технологияның дамығаны сонша, сiз кез келген адам бола аласыз. Тiптi Жаратқан Ие. Ғаламдарды құру ойынында ерекше.
  Мысалы, президенттiң мiндетiн атқарушының кеңсесiнде әртүрлi ойындардың үлкен саны бар, соның iшiнде ең заманауи.
  Медведев нақты уақыттағы стратегиялық ойын ойнауды шешедi. Германия 1939 ж. Нелiктен сiз алаяқтың кодын пайдаланасыз? Сiз өзiңiзге бес мың пантераны, үш мың жолбарысты және он мың Фокке-Вульфты қосасыз. Ал сiз бұл күштердi жауға қарсы орналастырасыз. Ал сiз Польшаға шабуыл жасайсыз, онда мұндай күштердiң оннан бiр бөлiгi де жоқ.
  Ал соғыс сiз қалағандай, бiр мақсатпен, жеңiспен жалғасады. Медведев, шынын айтсам, мұнда үлкен жаулап алушы. Алхоры пресспен езгендей жауды езедi.
  Польша нақты тарихқа қарағанда оңай және жылдам тегiстелдi. Сiз Францияға шабуыл жасайсыз. Сiз оған он мың E-75 танкiсiн жалған кодпен жiбересiз. Келiңiздер, керемет көлiктер. Олар француз зеңбiректерiне мүлдем зиянсыз, бiрақ ұзақ қашықтықта өлiмге әкеледi. Олар жау машиналарын атып түсiредi.
  Медведев тiптi қуаныштан секiредi. Ойындағыдай ол тез қозғалады және Париждi алып жатыр... Ал содан кейiн ұсақ-түйектер ше? Франко қатты ренжiп қалмас үшiн Испанияны бiр уақытта басып алайық .
  Ал Гибралтарға шабуыл жасау үшiн бiз реактивтi ұшақтарды қолданамыз. Британдықтар қайда барады?
  Әрине, бұл ретте бiз қаражатты әскери корабльдер мен авиатасымалдаушылар жасауға жұмсаймыз. Ол кезде Ұлыбритания үшiн қиын болады. Мұнда жүз авиатасымалдаушы және екi жүз жауынгерлiк кеме бар. Бұл орасан зор күш болады.
  Содан кейiн десанттық кемелер бар. Сiз сондай-ақ "E"-U сериясының танктерiн жасайсыз, бұл "E" одан әрi эволюциясы. Мұнда сiз "E"-50-U резервуарын лақтырасыз, оны кез келген бұрыштан өте алмайсыз.
  Және ол британдықтарды азаптасын. Мiне, осындай танк iшiнде екi сұлу қыз Ресей президентiнiң мiндетiн атқарушыға көз қысты.
  Медведев оларға жауап ретiнде сүйiп жiбердi.
  Мiне осылай ойнаймыз...
  Ал соңғы танктер Лондонға жақындап келедi. Олар салтанатсыз Англия астанасын алады.
  Медведев ән айтты:
  - Дүние қызықсыз! Бiз бәрiмiз мысықты жеймiз!
  Бұл, әрине, қызықты және ойнауға оңай. Мен алаяқтық кодты алып, қалағаныңыздың мөрiн қойдым. Осылайша сiз Балқанды басып алып, Африкаға барасыз. Сiз сондай-ақ мөртабан, сонымен қатар жаяу әскер. Ақшаң болса, әскер жасайсың. Ал басып алынған территория да ақша бередi. Ал, көрiңiз, Африканы аралаңыз.
  КСРО әлi де майданды ашып жатыр. Тағы он мың мөр басылған E-50-U сериясына қарсы отыз төрт. Егер E-50 шамамен Tiger-2 сияқты құрышы бар көлiк болса, тек ұтымды еңiс үлкенiрек, ал қару-жарақ сәл күштiрек, ал қозғалтқыш күштiрек. Салмағы бiрдей E-50-U кеңестiк Т-64-пен салыстыруға болады, тiптi одан да қуатты газ турбиналық қозғалтқышы бар.
  Иә, күштер тең емес. Мұнда танктердiң әртүрлi буындары соғысады.
  Ал, Медведев, әрине, қара тұлпармен шабады.
  Күштердi, әрине, салыстыруға болмайды. Сондай-ақ, сiз E-75-U қосуға болады, бұл тiптi кеме зеңбiректерi де өтпейтiн еңкейiп өлтiретiн машина.
  Ал ол өзiн қалай таптайды. Оны ештеңе тоқтата алмайды.
  Медведев кiшкентай бала сияқты ойнайды. Е, жарайды, сонда қалай. Ал оны көруге ешкiм құлшыныс танытпайды. Ол жеңiлiп, президенттiң мiндетiн атқарушы ұмытылды.
  Барлығы тек жеңiмпаздарды жақсы көредi.
  Дмитрий Анатольевич әндедi:
  Бiз дауылдарға қарсы тұрамыз,
  Неден және неге...
  Дүниеде тосынсыйсыз өмiр сүр,
  Бұл ешкiмге мүмкiн емес
  Сәттiлiк, сәтсiздiк,
  Барлық секiрулер, жоғары және төмен,
  Тек осылай, басқаша емес,
  Тек осылай, басқаша емес!
  Сюрприз аман болсын!
  Таңқаларлық! Таңқаларлық!
  Сюрприз аман болсын!
  Таңқаларлық! Таңқаларлық!
  Сюрприз аман болсын!
  Ал Медведев көңiлдi болды. Ендi оның әскерлерi Украинаны, Белоруссияны басып алып, Мәскеуге айнымас жақындап келедi!
  Ресейдiң бұрынғы президентi былай дейдi:
  - Бiздiң өмiрiмiз ойын ғой!
  Және КСРО астанасын дауылмен алады. Әрине, 1941 жылғы әскерге қарсы оның алпысыншы, тiптi жетпiсiншi жылдардағы сипаттамалары бар танктерi бар, ең бастысы олардың саны көп.
  Медведев өзiне көз қысты... Елорда Мәскеу алынды. Ал ендi Кавказды иемденуге болады... Сонымен қатар Африканың оңтүстiгiн өзiңiзге алыңыз. Ал Аргентинаға өтедi.
  Сол жерден АҚШ-қа шабуыл жасайды. Ол керемет командир. Жау әскер саны жағынан да, сапасы жағынан да артта қалды.
  Медведев ынтамен ән айтады:
  - Бiз шайқасқа батыл кiрiсемiз! Кеңестер билiгi үшiн! Бiз бұл үшiн күресте бәрiн құртамыз!
  Медведев ойыннан уақытша шеттетiлдi. Шойгу Трубецкойдың орнына келген Ресей қорғаныс министрi телефон соқты. Ол әлi де мiндетiн атқарушы президенттен сұрады:
  - Жаңа басшыға қашан ант беремiз?
  Медведев қысқаша жауап бердi:
  - Қайда болуы керек, ұлықтауда!
  Трубецкой атап өттi:
  - Ынтымағы жарасқан елдiң жаңа президентi келесi аптада ұлықтау рәсiмiн өткiзгiсi келедi. Олардың ұрлауға уақыты қалмауы үшiн!
  Медведев үрiп:
  - Бұл бiздiң конституция мен заңдарға сәйкес емес!
  Трубецкой атап өттi:
  - Ал Ельцин бұл конституцияны заң мен ескi конституция бойынша қабылдаған жоқ. Шын мәнiнде, көпшiлiк Путин жаңа конституцияны ұсынады деп ойлады, бiрақ олай болмады!
  Медведев атап өттi:
  - Әрбiр жаңа президенттiң жаңа конституция қабылдауы жақсы идея емес!
  Трубецкой қарсылық бiлдiрдi:
  - Бiрақ Путин мүмкiн! Ол Ельциннен де салқын едi, ал сiз, Дмитрий Анатольевич!
  Медведев басын изеп, келiстi:
  - Салқын және ең бастысы бақытты! Путинсiз бәрi дұрыс болмады, ал Зеленский Ресейде билiкке келдi.
  Трубецкой атап өттi:
  - Ал Лукашенконың мүмкiндiгi болды, бiрақ уақытын өткiзiп алды. Бiз тезiрек қозғалуымыз керек едi!
  Медведев логикалық түрде атап өттi:
  - Лукашенко Ресейдегi бәсекелес сайлаудан қорықты. Ал егер Путиннiң жүрегi шыдай алмаса, Зеленский тәуекелге бармас едi. Елдi сонша қолмен басқарудың өзi күйiп кеттi! Путин жұмыста қатты күйiп кеттi!
  Трубецкой ұсынды:
  - Ендеше, ұлықтауды тезiрек қабылдау керек пе, жоқ па?
  Медведев батыл жауап бердi:
  - Қалағаныңды iсте! Маған ендi бәрiбiр! Мен құрметтi зейнеткерлiкке шығып, өз рахаты үшiн өмiр сүремiн. Мүмкiн мен әлемдi аралаймын! Мен Ресей үшiн рекордтық мерзiм iшiнде президент те, премьер-министр де болдым! Қанша уақыт таққа жабыса аласыз?
  Трубецкой келiстi:
  - Ал, солай болса, онда өзгерiстер келсiн! Шойгумен не iстеу керек?
  Медведев салқын жауап бердi:
  - Демалсын! Маршалдың зейнетақысы қомақты. Ол әлемдi шарлап жүрсiн. Мен саған шетелде мүлiк алуға рұқсат бердiм!
  Трубецкой басын изеп:
  - Путин Ресейдi әлемнен оқшаулады! Жанымыздың түкпiрiнде сөзбен қайғырсақ та, оның дүниеден өткенiне қуандық! Зеленскийге келер болсақ, көремiз! Көпшiлiгiмiз Батыстағыдай тапсырыс алғысы келдi. АҚШ-тағыдай ал, бiрақ жұмыс iсте... КСРО-дағыдай!
  Медведев атап өттi:
  - Е, Сталин кезiнде шенеунiктер қарқынды жұмыс iстедi! Олар балға толы болды деп ойламаңыз!
  Трубецкой сұрады:
  - Сен не iстейсiң?
  Медведев еске алды:
  - Мен президент болдым, мен президент ретiнде зейнетке шығамын. Ол үлкен... Ал мен өмiрден ләззат аламын! Басқа неге жұмыс iстеуiм керек!
  Трубецкой еске алды:
  - Зеленский сiзге кеңесшi қызметiн өзiмен бiрге бере алады!
  Медведев қолын бұлғап:
  - Әй! Ол менiң кеңесiмсiз жеткiлiктi ақылды! Қысқасы - ұлықтау рәсiмiн өткiзiңiз! Дмитрий Анатольевич жiбердi!
  Трубецкой келiстi:
  - Инаугурация иә!
  Медведев трубканы қойды. Мен ойынды аяқтаймын деп шештiм. Мен бұрын ешқашан үлгермеген нәрсе. Және кем дегенде АҚШ-ты ойша талқандаңыз.
  Немесе дәлiрек ойында. Дегенмен, американдық Шерман E-75-U-ға қарсы әлсiз. Бiрақ Америка Құрама Штаттарында көптеген ұшақтар бар, тiптi олар немiс реактивтi ұшақтары сияқты қуатты болмаса да.
  Бiрақ сапасы, әрине, бiрдей емес! Крауттар қарқынды ұпай жинап жатыр. Әсiресе ұшқыштар: Альбина мен Альвина! Ал бұлар өздерiнiң орасан зор жiгерiмен ерекшеленетiн қыздар.
  Медведев Америкаға оңтүстiктен iлгерi басып келедi. Сонымен бiрге оның танктерi Сiбiрдi аралап жүр. Ол көңiлдi. Айтпақшы, неге әлi Жапонияны жаулап алмасқа? Бұл ойында сiз одақтастарыңызды да өлтiре аласыз. Жетiлдiрiлген стратегия. Алаяқтың кодын қолданыңыз, сонда сiз қарсыласыңыздан сан жағынан да, сапа жағынан да күштi боласыз. Соғыс емес, таза ләззат. Мiне, құйрықсыз реактивтi машиналар, американдықтар тiптi қуып жете алмайды.
  Дәлiрек айтқанда, жету үшiн. Және радиомен басқарылатын зымырандарды қолданыңыз! Және американдықтарды қорқытады. Медведевке бұл ойын қатты ұнайды. Және әскерлердi жылжытыңыз. Мексика алынды. Американың қалалары бiрiнен соң бiрi құлап жатыр. Мұндай рахат.
  Ал шығыста "Е"-U сериялы танктер Үндiстанға кiредi. Бiрақ британдықтар оларға не қарсы тұра алады? Оның үстiне, Үшiншi рейх қазiрдiң өзiнде ресурстарды жинап алды және ең заманауи технологияны жалған кодсыз шығарады.
  Бiрақ Медведев Пантераны аздап жаңартуды шештi. Мiне, бiрiншi тұрақты "Пантера" - 80 - 110 мм алдыңғы сауыт, 50 мм бүйiрлiк сауыт, 75 мм зеңбiрек, ұңғы ұзындығы 70 EL, қозғалтқышы 650 ат күшi. Мұнда 120-ден 150 миллиметрге дейiнгi фронтальды сауыттары бар "Пантера"-2, 60 мм жақтары, ұңғысының ұзындығы 71 EL болатын 88 мм зеңбiрек және 850 ат күшi қозғалтқышы бар. Иә, ауыр көлiк. Оның салмағы қырық бес емес, елу тонна, ал сұлбасы қысқарақ.
  Бiрақ "Пантера"-3. Алдыңғы бронь 150-ден 200 миллиметрге дейiн, бүйiрлерi 82 миллиметр, ұңғы ұзындығы 100 EL және қозғалтқышы 1200 ат күшi бар 88 миллиметр мылтық - салмағы 55 тонна. Келiсiңiз, мұндай көлiк Шермандарға қарсы өте жақсы.
  Бiрақ "Пантера"-4 бар. Оның беткейлерде 200-ден 250 мм-ге дейiнгi фронтальды сауыттары, ал бүйiрлiк сауыты 160 мм. ұңғысының ұзындығы 100 EL болатын 105 мм мылтық. Бұл қазiрдiң өзiнде салмағы 65 тонна және төмен сұлбасы бар құбыжық. 1500 ат күшi бар газ турбиналы қозғалтқыш. Әрине, кеңестiк ИС-7-мен де күресуге қабiлеттi тамаша сериялық әзiрлеме. Оның үстiне ИС-7 сериялы шығарылмаған.
  Бiрақ одан да күштi машиналар бар. "Пантера"-5 жүгiру, 45 градус бұрышта алдыңғы сауыт 250 корпус, бұрышта 300 мм мұнара маңдайы, бұрышта 210 бүйiр, 100 EL кезiнде 128 мм зеңбiрек, неғұрлым жетiлдiрiлген танк салмағы 75 тонна, 2000 ат күшi қозғалтқыштың газ турбиналық қуаты . Барлық кеңестiк және американдық үлгiлерден жоғары машина. ИС-7-ге ұрыс қашықтығынан енiп, бетпе-бет соққыларға төтеп бере алады. "Пантера-5" әдетте тамаша технология. КСРО-да ИС-7-ден күштi ештеңе жоқ. Ал немiстерде де Жолбарыстың бес түрi бар.
  АҚШ территориясының көп бөлiгiн басып алғаннан кейiн Медведев Жолбарысты да қуып жiберуге шешiм қабылдады. "Жолбарыс" - бұл бәрiне таныс. Алдыңғы сауыт еңiссiз дерлiк 100-110 миллиметр, ал бүйiрлiк сауыт еңiссiз 82 миллиметр. Ал 88 мм зеңбiрек, ұңғы ұзындығы 56 EL, шынымен айқайлаған танк. "Пантералардан" айырмашылығы, онда тек бiрiншi сериялар шайқасты және екiншiсiнiң үлгiлерi болды. "Жолбарыс"-2 танкi "Корольдiк жолбарыс" деген атпен танымал.
  Алдыңғы сауыт: корпустың алдыңғы жағында 50 градус бұрышта 120-150 мм, мұнараның алдыңғы жағында аздап бұрышта 185 мм және 60 градус бұрышта бүйiр жағында 82 мм. Ол маңдайда жақсы қорғалған, бүйiрiндегi Жолбарысқа қарағанда сәл жақсырақ және ұңғысының ұзындығы 71 EL болатын 88 мм зеңбiрек бар. Екiншi дүниежүзiлiк соғыстың өндiрiстiк танкiлерiнiң iшiнде қару-жарақ пен фронтальды қорғаныс бойынша ең жақсысы, салмағы 68 тонна, қозғалтқышы 700 ат күшi - жүргiзу қабiлетi нашар.
  "Жолбарыс-3" - жобалық көлiк. Алдыңғы сауыт 45 градус бұрышта 150-200 миллиметр, мұнараның алдыңғы жағы бұрышта 240 миллиметр. Көлбеу қалқандары бар 160 миллиметр жақтары. Әр түрлi қарудың үш түрi: 88 мм 100 EL зеңбiрегi, 105 мм 70 EL зеңбiрегi және қозғалтқышы 1000 1200 ат күшi бар 105 мм 100 EL зеңбiрегi. Неғұрлым тығыз орналасумен және салмағы 75 тонна. Иә, көлiк ауыр және өте қауiптi. Ал одан да күштi "Жолбарыс"-4 алдыңғы сауыт 250 - корпусы 45 градусқа көлбеу, маңдайы 300 миллиметр көлбеу, бүйiрлерi 210 миллиметр, мылтық 128 миллиметр 100 EL ұңғылы ұзындығы немесе 150 миллиметр ұңғы ұзындығы 56 EL тонна, салмағы 150 ат күшi бар газ турбиналы қозғалтқыш. Өте күштi танк.
  Бiрақ одан да салқынырақ "Жолбарыс"-5. Алдыңғы сауыт: корпустың маңдайы 45 градус бұрышта 350 мм, мұнараның маңдайы 50 мм бұрышта 400 мм. Бүйiрлерi 300 мм көлбеу. 150 мм 100 EL зеңбiрегi немесе 174 мм 70 EL мылтығы немесе 210 мм 38 EL мылтығы. Салмағы 100 тонна, газ турбиналық қозғалтқышы 2500 ат күшi. Ең қуатты машина тiптi ИС-7 мен Сент-Джон сусласына да енбейдi. Бұл Америкаға қарсы қолданылуы мүмкiн. "Жолбарыс-5" нақты тарихта тiптi жобаларда болмағанын айту керек. Бiрақ соғыстың тез аяқталуына ешкiм кiнәлi емес.
  Бiрақ виртуалды танк ойынын жақсартуға болады.
  Медведев АҚШ астанасы Вашингтон мен ең үлкен Нью-Йорк қаласына шабуыл жасай бастады. Мұнда сiз шынымен жұмыс iстей аласыз және жеңе аласыз.
  Виртуалды түрде болса да. Мұнда Вашингтон өртенiп жатыр, немiс танктерi оның бойымен келе жатыр. Ал Tigers-5-тi ешкiм тоқтата алмайды.
  Медведев АҚШ астаналарына қыңыр шабуылын аяқтап жатыр және бұл жеңiс сияқты. Бiрақ алда Жапония да бар.
  . Љ 5 тарау.
  Ойында тағы не iстей аламын? Бiрақ танктердiң Лев отбасы ешқашан өндiрiске енген жоқ. Бұл жерде нағыз құбыжықтар. Бiрақ Екiншi дүниежүзiлiк соғыста кейiнгi сериялардың бұл машиналары тiптi артық болды. Оның үстiне шағын және орта танктерi бар Жапонияға қарсы.
  Бiрақ Дмитрий Медведев оларды аздап қуып шығуды ұйғарды.
  Мұнда тек жобаларда бар және тек iшiнара металлдан жасалған бiрiншi Лев танкi. Корпустың алдыңғы сауыттары 45 градус бұрышта 120 миллиметр, мұнараның алдыңғы сауыттары бұрышта 240 миллиметр, бүйiрлерi 82 миллиметр, мылтық 105 миллиметр, ұңғы ұзындығы 70 EL, бүкiл 80 тонна, қозғалтқышы 800 ат күшi. Жалпы, Курск бұлғасында жолбарыстар мен пантералармен бiрге пайда болуы мүмкiн көлiк. Өз уақытында өте күштi қарумен және мұнараның маңдайын тамаша қорғаумен. Бiрақ бақытымызға орай ол келмедi. "Лев"-2 жобалық көлiк. Корпустың маңдайы 250 миллиметр көлбеу, мұнараның маңдайы 300 миллиметр көлбеу. Бүйiрлерi 200 миллиметр көлбеу. Мылтық немесе 128 мм 100 EL немесе 210 мм 38 EL. Салмағы 100 тонна, қозғалтқышы 1800 ат күшi. Оның күшiнде теңдесi жоқ. ИС-7-ден жоғары, ол тек бүйiрiнен соға алады. Бiрақ содан кейiн сiз ары қарай жүресiз және құбыжықты қуып келе жатқан "Арыстан"-3 пайда болады. Корпустың алдыңғы броньы 350 мм, мұнаралар 450 мм, еңiстерде бүйiрлiк еңiсi 300 мм, зеңбiрек 100 EL-де 150 мм немесе 70 EL-де 175 мм немесе 56 EL-де 210 немесе зымыран тасығыш 400 мм-де. Салмағы 120 тонна, қозғалтқышы 2500 ат күшi.
  Иә, бұл зор күш.
  "Лион"-4 танкi тағы бiр супер құбыжық . Корпустың алдыңғы сауыты 450 мм, мұнараның алдыңғы сауыты 500 мм. Корпус пен мұнараның бүйiрлерi 400 мм көлбеу. 100 EL-де 175 мм зеңбiрек, 70 EL-де 210 мм зеңбiрек, 500 мм зымыран тасығыш. Автокөлiктiң салмағы 150 тонна, қозғалтқышы 3500 ат күшi газ турбинасы. Ол алыс қашықтықтан барлық танктердi, соның iшiнде ИС-7 мен американдық Т-93-тi басып өтедi. Тiптi теңiз қарулары да оған өте алмайды. Бұл қуатты машина және қосымша зеңбiрегi бар.
  Бiрақ одан да күштi Лев-5 - танктердiң патшасы. Корпустың алдыңғы броньы 45 градус бұрышта 600 мм, мұнараның қалыңдығы 800 мм, бүйiрлерi бұрышта 550 мм. 100 EL-де 210 мм зеңбiрек, 70 EL-де 300 мм зеңбiрек, 600 мм зымыран тасығыш. Машинаның салмағы 200 тонна, газтурбиналық қозғалтқыш 5000 ат күшiн шығарады. Жоғары қуатты зымырандарды , әсiресе iрi калибрлi зеңбiректер мен бомбаларды қоспағанда, қарудың барлық дерлiк түрлерiне өтпейдi . Жауынгерлiк кемелер мен авиатасымалдаушыларға оқ атуға қабiлеттi. Шынымен супер танк.
  Қысқасы, ойнайтын нәрсе бар. Медведев Жапонияға қысым көрсетуде.
  Бiрақ ол тағы да үзiлдi.
  ФСБ директоры телефон соғып:
  - Дмитрий Анатольевич, журналистерге конференция бересiз бе?
  Медведев батыл айтты:
  - Әзiрше емес!
  - Неге?
  Президенттiң мiндетiн атқарушы былай деп жауап бердi:
  - Сұхбат беруге құқығым бар, жоқ па! Сондықтан мен оны әлi бермеймiн деп шештiм!
  ФСБ директоры басын изедi:
  - Әзiрше сабырлы болыңыз! Сұхбат үзiлмейдi! Бiрақ бiз басқа жер iздеймiз!
  Медведев атап өттi:
  - Бәрiң, жайғастыңдар! Бiрдеңе болса, генералдың зейнетақысы үлкен! Сiз жұмыссыз өмiр сүре аласыз!
  ФСБ директоры таңдана сұрады:
  - Осындай орасан зор күшпен қоштасу өкiнiштi емес пе?
  Медведев шынайы жауап бердi:
  - Әрине, өкiнiштi, бiрақ адам ерiксiзге бағынады!
  Медведев ойынға қайта оралды. Дүние жүзiндегi ең iрi және ресурсқа бай елдiң бұрынғы президентi мұны ақыры түсiндi. Ендi олар онсыз да ойнай алатын болса, неге ойнамасқа. Ол мемлекет басшысының мiндетiн атқарушы болса да.
  Бiрақ мұндай ойында өзiңiздi кесу азғыруынан қалай аулақ бола аласыз? Немiс әскерлерi Чукоткаға жеттi. Бақытымызға орай, ойында жабдықты жылжыту шындыққа қарағанда әлдеқайда оңай. Және олар Қытайға барады. Сол жерде олар жапондықтармен шайқасқа түстi. Әрине, алаяқтық кодты пайдаланып, Медведев Лев-5 танктерiн шығарып, самурайларға қарсы лақтырды. Және бұл шынымен супер класстағы көлiктер.
  Самурайлар қалай жаншылады. Бiрақ әлi де кемелдiк шегi емес.
  Нелiктен Екiншi дүниежүзiлiк соғыс аяқталмайынша, ең ауыр немiс танкi "Тышқанды" деңгейлерден өту мүмкiн емес?
  Бұл шын мәнiнде кемелдiк пен сұлулық тәжiн қайта бөлу. Дәлiрек айтқанда, гигантомания дамып кетсе не болуы мүмкiн.
  Медведев тышқандарды қуа бастады.
  "Тышқан" танкi, шын мәнiнде металлда бар танк, шын мәнiнде металлдан жасалған танктердiң iшiндегi ең ауыры, айдады және тiптi соғысты. "Тышқанның" алдыңғы сауыттары корпустың төменгi жағында 150 мм, корпустың жоғарғы жағында 200 мм, мұнараның алдыңғы жағында 250 мм, бүйiрлерiнде 210 мм. Көрiп отырғанымыздай, танк, тiптi бiрiншi нұсқасында да, маңдайдағы және тiптi жағындағы барлық сериялық кеңестiк танктерге өте алмайды. ИС-2 мен СУ-100 бұл танкке кез келген бұрыштан өте алмады. Тек IS-7 ғана Маусқа қиындық тудырып, бұл танкпен нақты күресе алады. Бiрақ ИС-7 соғыстан кейiн ғана пайда болды және ешқашан өндiрiске кiрмедi. Ал "тышқандар" 1943 жылы майданда соғыса алды. Бұл танктiң екi зеңбiрегi бар: қысқа ұңғылы 75 мм және 128 мм 55 EL, ИС-7-ден басқа кеңестiк танктердiң барлығын бетпе-бет тесiп өтуге қабiлеттi. Оның үстiне ИС-2 алыс қашықтықтан. Сондай-ақ 150 мм зеңбiрек болды.
  "Тышқанның" салмағы 188 тонна және 1250 ат күшi қозғалтқышы болды, бұл әлi де жеткiлiксiз. Жалпы алғанда, автокөлiк өз уақытында ең күштi және оның теңдесi жоқ.
  "Тышқан"-2 - конструкторлық көлiк. Одан да тамаша. Шынайы оқиғада көлiктiң сұлбасы төменiрек және жеңiлiрек болуы керек едi. Бiрақ ойында, әрине, көлiк жетiлдiрiлдi, силуэтте төмен, орналасуында тығыз, бiрақ одан да ауыр болды. Тышқан корпусының алдыңғы сауыты 2350 мм. Мұнараның алдыңғы сауыты 450 миллиметрдi құрайды. Бүйiрлерi 300 мм. Зеңбiректердiң ұзындығы 75 мм ұңғылы және 150 мм 70 EL немесе 210 мм гаубицасы немесе 400 мм зымыран тасығыш. Салмағы 200 тонна. Газ турбиналық қозғалтқыш 2000 ат күшi.
  "Тiнтуiр"-3 ойын машинасы. Өте тамаша. Корпустың алдыңғы броньы 600 мм, мұнарасы 800 мм, бүйiрлерi 550 мм. Мылтықтар 88 мм 100 EL, жау танкiмен күресу үшiн және 210 мм 70 EL. Немесе 550 мм зымыран тасығыш. Резервуардың салмағы 250 тонна, газ турбиналық қозғалтқышы 4000 ат күшi. Танк ең қуаттыларынан басқа барлық дерлiк қару-жарақпен өтпейдi.
  "Тышқан"-4 - гигантоманияның жаңа эволюциясы және одан да жетiлдiрiлген. Корпустың алдыңғы сауыттары 45 градус бұрышта 1000 мм, мұнараның алдыңғы сауыттары бұрышта 1200 мм. Бүйiрлерi 850 мм көлбеу. Қару-жарақ: жау танкiлерiмен күресу үшiн 105 мм 10EL зеңбiрегi және барлық дерлiк көлiк түрлерiне қарсы жеткiлiктi. 70 EL-де 300 мм қару, бекiнiстердi жоюға және танктерге артық. Немесе оның орнына 750 мм зымыран тасығыш.
  Көлiктiң салмағы 350 тоннаны құрайды, бұл мұндай қару-жарақ пен қару-жарақ үшiн соншалықты көп емес. Тiптi әскери кеменiң зеңбiректерi де мұндай көлiкке бетпе-бет өте алмайды. Мұндай машинаны күштi қанатты зымыранның немесе өте үлкен бомбаның тiкелей соққысы ғана жоя алады. Оны барлық жағынан Екiншi дүниежүзiлiк соғыстың барлық танктерi мен өздiгiнен жүретiн зеңбiректерi өте алмайды. Қозғалтқыш 6000 ат күшi газ турбинасы.
  Ал, "Тiнтуiр"-5 - бұл серияның ең жоғары деңгейi. Корпус маңдайының алдыңғы сауыттары бұрышта 1600 мм, мұнара маңдайы 2000 мм, бүйiрлерi бұрышта 1500 мм.
  Барлық танктермен күресу үшiн 100 EL бар 128 мм зеңбiрек, IS-7 және 900 мм зымыран тасығышты қоса алғанда, барлық брендтерге қарсы жеткiлiктi. Басқа қарулар iс жүзiнде мүмкiн емес. Онда он шақты пулемет бар. Резервуардың салмағы 500 тонна. 10 000 ат күшi бар газ турбиналы қозғалтқыш. Автокөлiк, айталық, кемелдiктiң өзi. Маңдайыңызға ештеңе дерлiк соға алмайды. Супер танк...
  Алайда, егер бiреу "Тiнтуiр"-5-тен керемет нәрсенi ойлап табу мүмкiн емес деп ойласа, бұл мүлдем дұрыс емес. Екiншi дүниежүзiлiк соғыс туралы жақсы ойын авторларының қиялы шексiз.
  Мысалы, "егеуқұйрық" деген де бар. Нақты тарихта бұл резервуар барлық жобалық көлiктер арасында өлшем бойынша рекордты иеленедi және тiптi iшiнара металлдан жасалған.
  "Рат" танкi 400 мм фронтальды сауытқа ие, ал бүйiрлiк сауыты да аздап көлбеу. Қару-жарақ: төрт 210 мм зеңбiрек немесе бiр 800 мм зеңбiрек және екi 150 мм гаубица, он бiр зениттiк зеңбiрек. Салмағы 2000 тонна, дизельдiк қозғалтқыштардың жалпы қуаты 10 000 ат күшi.
  "Рат"-2 танкi - бұл жетiлдiрiлген макетпен дизайн көлiгiнiң эволюциясы. Алдыңғы және 800 мм кез келген құрыш, ұтымды көлбеу бұрышы үлкен. Қару-жарақ - бiр 1000 мм зеңбiрек пен төрт 150 мм гаубицасы, жердегi және әуе нысандарына оқ атуға қабiлеттi он алты зениттiк зеңбiрек. Салмағы 3000 тонна, газтурбиналық қозғалтқыштар, жалпы қуаты 20 000 ат күшi.
  "Рат"-3 - одан да күштi және жетiлдiрiлген машина. Құрыш 1200 - бұрышта миллиметр. Қару-жарақ: бiр 1250 мм зеңбiрегi және алты 150 мм гаубицасы. Әуеде де, жердегi нысанаға да атуға қабiлеттi жиырма зениттiк қару. Салмағы 4000 тонна, газтурбиналық қозғалтқыштар, жалпы қуаты 35 000 ат күшi.
  "Рат"-4 - бұдан да күштi және жетiлдiрiлген машина. Бұрышта 1600 мм сауыт. Қару-жарақ - бiр 1600 мм зеңбiрегi және тоғыз 150 мм гаубицасы, ауадағы және жердегi нысаналарды атуға қабiлеттi жиырма бес зениттiк зеңбiрек. Салмағы 5000 тонна, газтурбиналық қозғалтқыштар, жақсартылған, жалпы қуаты 50 000 ат күшi.
  "Рат"-5 - ең керемет танк. Барлық жағынан 2500 миллиметрлiк сауыт. Қару-жарақ: бiр 2500 мм зеңбiрек. Ал он бес 150 мм гаубицасы. Қырық зениттiк зеңбiректер әуедегi және жердегi нысаналарды атуға қабiлеттi. Салмағы 10 000 тонна. Ядролық реактор қозғалтқыш ретiнде, қуаты 100 000 ат күшi.
  Танк шын мәнiнде ойындағы ең керемет. Және салмағы және басқа да сипаттамалары бойынша.
  Токионы басып алуды "Рат"-5ке сенiп тапсыруға болады. Рас, оның қымбаттығы сонша, алаяқтық кодты бiрнеше рет iске қосуға тура келедi.
  Бiрақ жалпы алғанда Медведевтi қуантуға болады. Ол мұқият ойнады.
  Ақырында мен виртуалды шындықта "Рат"-5 көрдiм. Қалай адал емес жақсы ойнауға болады.
  Бiрақ кейiн олар Медведевке қайта телефон соқты.
  Бұл жолы премьер-министрдiң бiрiншi орынбасары және премьер-министрдiң мiндетiн атқарушы Силуанов .
  Ол мұңды үнмен:
  - Дмитрий Анатольевичтен айырылдық! Бюллетеньдердiң барлығы дерлiк саналып бiттi!
  Медведев тапқырлықпен былай дедi:
  - Жаман жеңгенше, жақсы ұтылған жақсы!
  Силуанов таң қалды:
  - Бұл қалай мүмкiн?
  Медведев былай деп түсiндiрдi:
  - Егер Виталий Кличко Киевтiң мэрi болып бiрiншi рет сайланғанда, оның рингке қайта оралуы болмас едi. Үлкен чемпионның орнына әкiм күлкi болар едi!
  Силуанов мұнымен келiстi:
  - Иә, дұрыс айтасыз, Дмитрий Анатольевич! Кличконың жеңiлетiн артықшылығы болды... Бiрақ, өкiнiшке орай, мұндай артықшылықтың iзi де болған жоқ!
  Медведев жауап ретiнде ән айтты:
  - Мен еркiнмiн, аспандағы құстай,
  Мен еркiнмiн, қорқыныштың не екенiн ұмыттым...
  Жабайы желдей еркiнмiн
  Мен арманда емес, шын мәнiнде еркiнмiн!
  Силуанов күбiрледi:
  - Иә, сiз жай ғана ақын Дмитрий Анатольевичсiз! Сiз туралы өлеңдер жазуға болады!
  Медведев байыпты жауап бердi:
  - Қалай болғанда да, қазiр мен өзiмнiң сүйiктi iсiммен - компьютерлiк ойындарды ойнай аламын! Бұған дейiн, жиырма жыл бойы мен мұны тек жақсы жағдайда ғана төлей алатынмын!
  Силуанов күбiрледi:
  - Ойындарда?
  Медведев растады:
  - Дәл ойындар! Әскери-экономикалық стратегияны зерттегенiңiз пайдалы болар едi!
  Премьер-министрдiң бiрiншi орынбасары құлықсыз:
  - Мен жаттығуды ұнатамын!
  Медведев жауап ретiнде сықырлап:
  - Жаман шындық қарғыс атсын, ол сенi жынды қылуы мүмкiн!
  Силуанов салқын жауап бердi:
  - Ойын әлемiмен шындықтан қашқыңыз келе ме? Мақтауға тұрарлық!
  Премьер-министрдiң мiндетiн атқарушының сөзiнде ирония бар едi.
  Медведев былай дедi:
  - Сiзге де Ресей батырының жұлдызын iлiп қоюға рұқсат етiңiз!
  Силуанов кеңес бердi:
  - Асылыңыз, президент мырза!
  Медведев күлдi де:
  - Мүмкiн бұл жақсы идея шығар! Әйтпесе, Путин қайтыс болғаннан кейiн ғана марапатталады!
  Премьер-министрдiң мiндетiн атқарушы былай деп жауап бердi:
  - Рахмет, Президент мырза!
  Медведев әуездi түрде сөзiн жалғастырды:
  - Ақымақ бос көздер үшiн...
  Силуанов қосыла әндедi:
  - Барлығы мүмкiн болғаны үшiн...
  Медведев сөзiн аяқтады:
  -Бiрақ сен өмiр сүре алмайсың!
  Премьер-министрдiң мiндетiн атқарушы былай деп жауап бердi:
  - Шынымды айтсам, менi алып тастауы әбден мүмкiн! Бiз күресуiмiз керек сияқты!
  Медведев салқын жауап бердi:
  - Жер бетiнде көптеген жерлер бар!
  Силуанов басын изеп, ырылдап:
  - Қысқасы, Президент мырза, сiз маған батыр жұлдызды уәде еткенсiз!
  Медведев өксiкпен айқайлады:
  - Жарлық дайындаңыз!
  Олар оған тағы бiр марапат қағазын әкелдi. Президенттiң мiндетiн атқарушы деп жазыңыз.
  Сонымен бiрге Медведев оны бiр топ адамдарға марапаттады. Бiздiкiн бiл!
  Е, қазiрдiң өзiнде кеш болды, ал Ресей президентiнiң мiндетiн атқарушы ұйықтап қалды.
  Ол басқа балама тарихты армандады. Куропаткин басқарған патша әскерi Порт-Артурды босату үшiн күреседi. Бiрақ Медведевтiң өзi лазерлерi мен термокварк снарядтары көкнәр тұқымындай, бiрақ Хиросимаға тасталған бомбалар сияқты өлiмге әкелетiн жауынгерлiк роботта пайда болды.
  Ал Медведев өзiнiң жауынгерлiк роботымен жапондықтармен қалай күресе алады? Мыңдаған самурайлар қалай бөлiнiп кеттi. Ал лазерлер мен жарғыштар қалай қолданыла бастады.
  Және олар жапондықтарды, нақтырақ айтқанда, сойды. Және оны бөлiктерге бөлдi. Және бұл олардың қатарын жойды.
  Тақтан айырылған Медведев шайқаста ләззат алды. Ол қасиеттi патша тағын шайқауға батылы барған осы самурайларды шабады.
  Бiрақ бұл шынымен жаман ба, шынын айтқанда, патшаның кезiнде болды ма?
  Құдай әрбiр елге Николай II сияқты патшаны нәсiп етсiн. Бұл - зерделi билеушiнiң, сонымен бiрге зиялылықтың нағыз үлгiсi.
  Куропаткин сияқты беймәлiм адамның оны ренжiткенi өкiнiштi. Ендi мiне, Медведев жапондықтарды қолға алды. Ал соларды шабайық. Ал мұны iстеу өте дөрекi.
  Лазер сәулелерi мыңдаған самурайларды қырып тастайды. Тағы бiрнеше минут шайқас, және
  Жапон әскерi жоқ.
  Самурай мырзалары не жедi? Ендi сiздiң кемелерiңiзде жұмысқа кiрiсуiмiз мүмкiн.
  Медведев жауынгерлiк роботты аспанға көтерiп, Того флотының позицияларына қарай жүгiрдi. Ол орыс рыцарымен не iстей алады деп ойлады?
  Мiне, термокварк роботы қаншалықты жылдам асығады. Қазiр ол теңiздiң үстiнде. Ал Тогоның флотын суға батырайық. Армадиллоларды, крейсерлердi және басқа тiрi тiршiлiк иелерiн кесiңiз.
  Осылай... Бiз де мини- термокварк бомбасын тастасақ ше?
  Ал жаңа кейiпкер оны тастап кетедi. Толқын көтерiлiп, Күншығыс елiнiң кемелерiн суға батырады.
  Медведев қатты айғайлайды:
  - Ресей үшiн Николай,
  Мен барлық жапондарды жыртып тастаймын!
  Тағы да, Ресей президентiнiң мiндетiн атқарушы экстазға түседi.
  Мұндай роботпен күресу керемет.
  Өз самурайларыңды суға батырып жiберейiк... Ал Цусима болмайды, жапондардың күресетiн ештеңесi болмайды.
  Соңғы самурай кемелерi қазiрдiң өзiнде суға батып жатыр. Бұл қандай жеңiс!
  Бiрақ әлi күнге дейiн Порт-Артурды жауып тұрған Күншығыс жерiнiң бөлiктерi бар. Бiз олармен шынымен күресуiмiз керек. Николай патша империясының барлық қарсыластарын жою.
  Медведев ынтамен ән айтады:
  - Ал самурайлар жерге ұшып кеттi,
  Болат пен оттың қысымында!
  Ал Порт-Артурды қоршап алған әскерлердi жойайық. Шынымен де күштi бекiнiс құлады. Ал Ресейдiң бетiнен шапалақпен ұрды. Ең бастысы, бұл Қырым соғысынан да сорақы болды. Онда II Николай патшаның империясы Англия, Франция, Түркия және Сардиния корольдiгiнiң коалициясынан жеңiлiп қалды. Және ол абыроймен жеңiлдi. Мiне, Жапония да, оны ешкiм байыпты қарсылас деп санамаған.
  Ресей қорлыққа шыдамасын. Сондықтан да болар, сыртқы саясатта сақтық пен ұстамдылық танытқан Сталин Қиыр Шығыста Жапонияға қарсы екiншi майдан ашты. Расында да, самурайлар патшалық Ресейдi тым қорлады.
  Ол үшiн оларды кiшкентай термокварк бомбаларымен жойып, лазермен жағыңыз.
  Мен Ресейдi жеңуге батылым бармау үшiн! О, Құдай Зеленскийдiң табысты патша болуын нәсiп етсiн.
  Тағы да орыстар мен украиндар бiртұтас, жақын арада оларға белорустар да қосылады.
  Ал славяндардың үштiгi болады!
  Медведев жапондарды Порт-Артур маңында аяқтап, асыға жөнелдi... Ресей Жапонияны жеңдi. Ол Кореяны, Маньчжурияны, Курил аралдарын және Тайваньды алды. Ол сондай-ақ жапондарды үлкен өтемақы төлеуге мәжбүр еттi.
  II Николай патша өз позициясын нығайтты, революция мен қажетсiз ой пайда болмады.
  Патшалық Ресей Қытайды басып өтудi жалғастырды. Және оның шығыстағы кеңеюi.
  Бiрақ Кайзерлiк Германия патшалық Германияның ұлы державаға айналып, нақты тарихтағыдан да жылдам әрi өсiп келе жатқанына қарамастан, бәрiбiр алға басып, Бiрiншi дүниежүзiлiк соғысқа кiрдi.
  Иә, екi жақтан.
  Мiне, ендi Медведев немiстердi жоюды қолға алды. Олардың Патша-Әкеге ренжiтуiне еш негiз жоқ.
  Және ол лазермен жауларды қалай ұрады. Ал оларды Шығыс Пруссияда дауылдай басып алайық. Медведев лазерлер мен гравитациялық энергия сәулелерiн пайдаланып немiс әскерлерiне оқ жаудырды.
  Осы кезде қыздар да пайда болды. Әрине, бикиниде. Аленка мен Наташа. Крауттарды шамдармен кесуге рұқсат етiңiз.
  Иә, Ұлы Николай патша, фашистер мұндайды армандаған емес. Олар сендерге қарсы не ойлап отыр, әкелер?
  Медведев агрессивтi ән айтады:
  - қауындар, қарбыздар, бидай тоқаштары,
  Жомарт, берекелi жер...
  Және ол Санкт-Петербургте тағына отырады,
  Әке Николай патша!
  Инаугурация күнi ерте шегерiлдi. Ал Медведев өз еркiмен қалды. Мысалы, сiз баламен араласып жатқан кезде.
  Медведев сондай-ақ Андроповқа қайтыс болғаннан кейiн Ресей Батыры жұлдызын бердi. Бұл ертерек жасалуы керек едi. Ал Андроповқа ескерткiш тұрғызу туралы жарлық шығарды.
  Сонымен бiрге, президенттiң мiндетiн атқарушы Ежов пен Ягоданы да қайта қалпына келтiрдi. Нелiктен мұнда салтанатты рәсiмде тұру керек?
  Содан кейiн ол Бобби Фишер атындағы жаңа ордендi бекiттi. Бiрақ сiз оны керемет шахматшы деп айта алмайсыз. Және тамаша ғана емес, сонымен қатар жанжалды. Ол тек шахматта ғана емес, барлығынан жоғары болғысы келдi.
  Сондай-ақ үш дәрежелi: қола, күмiс және алтын!
  Әрине, ең алдымен Дмитрий Медведев бұл ордендi: Гарри Каспаровқа, Анатолий Карповқа және... ағайынды Кличколарға бердi!
  Сонымен бiрге Дмитрий Медведев Владимир Кличко орденiн бекiттi. Сондай-ақ қызықты қозғалыс. Үш деңгей: қола, күмiс, алтын.
  Содан кейiн Святогор орденi бар, бұл тамаша шешiм.
  Медведев руль мен педальдарды басқарады . Және ол мұны қайтадан ойлап табады. Бұл аю. Барлық аюларға аю.
  Және оның жаңа идеялары бар. Мысалы, әрбiр орысқа жаңа көлiк сыйла.
  Әзiрше барып компьютерде ойнаңыз. Медведев бәрiнен де көп нәрсенi қалайды. Сондықтан ол ендi жаңа стратегияны iске қосты. Әртүрлi деңгейдегi соғыс. Бұл туралы президент, тiптi бұрынғы президент те ойнағысы келдi.
  Сiз бес жұмысшыдан және әрқайсысында мың бiрлiктен бастайсыз: көмiр, темiр, тас, мұнай, азық-түлiк, алтын.
  Ал жаңа жұмысшыларды шығару үшiн алдымен мәдениет үйiн салайық. Содан кейiн сiз кенiш пен ауыл шаруашылығын дамыта бастайсыз.
  Ең алдымен, әрине, жұмысшыларды жақсы бейiмдеу үшiн азық-түлiк алу.
  Медведевте ең қуатты, ең заманауи компьютер бар. Және сiз көптеген бiрлiктердi шығара аласыз.
  Сiз өзiңiзге қала және жаңа сауда орталықтарын саласыз. Ақша, әрине, басында қиындық туғызады. Теңге сарайын, базарды, ғылым академиясын, т.б. салғанша.
  Бiрақ Медведев баюдың әмбебап жолын бiледi. Көбiрек ауыл шаруашылығы қызметкерлерiн жалдап, нанға ресурстар сатып алыңыз. Базарды салу өте арзан. Содан кейiн сiз ақша жинадыңыз, академия сатып алдыңыз, ағаш кесетiн зауыт салдыңыз және жаңа шахталар жасадыңыз. Сосын тағы да... Ал алтын ағылды - ең қымбат өнiм. Әсiресе жалбыз жасаған кезде. Содан кейiн ұңғымаларды жақсартуға болады. Осылайша ақша әлдеқайда қызық ағып жатыр. Жақсарту үшiн қолдануға болады. Жаңа аралар, жаңа ауыл шаруашылығы құралдары, мелиорация, тыңайтқыштарды зерттеу. Соқаның жаңа түрi...
  Келесi, ұңғымаларды тереңдету және жаңа жұмысшыларды сору. Жаңа фермалар. Ет өндiрiсi. Үйлердiң құрылысы. Дәрiгерлердiң, полицейлердiң, құдықтардың, базарлардың, сәулетшiлердiң, өрт сөндiрушiлердiң үйлерiне. Тағы да... Салық жинау. Алтын өндiрудегi жаңа жақсартулар. Және жаңа кеңiстiк пен жұмыс ғимараттарын игеру.
  Ал қазiрдiң өзiнде барған сайын ақша ... Артық бар және казарма салуды бастауға болады.
  Ойын қызықты және қиын. Қала өсiп келедi. Әлi соғыс жоқ. Мұнда бейбiт заман орнатып, әлсiз жауды таңдауға болады... Негiзi Медведев әлi де әскери-экономикалық стратегияда күш жинап жатыр.
  Әскери академия салынды. Ал сiз әскерлер құра бастайсыз. Атты әскерлер, жаяу әскерлер, от атқыштар , минометтер және басқа да күштер. Әрине , артиллерия. Немесе тағы да, резервуар зауытының ұңғымаларын жақсарту арқылы. Алғашқы машиналар, әрине, жеңiл және қарабайыр, бiрақ оларды басқаруға болады.
  Медведевтi елең еткiздi.
  Ойын президенттi жеп қойды. Сiз өзiңiзге көбiрек жаңа үй саласыз. Оларға жазушылар мектебi, кiтапхана және әртүрлi деңгейдегi ойын-сауық кiредi. Мейлi музыканттар, бишiлер, жонглерлер, сенет ойыншылары , хайуанаттар бағы. Немесе басқа казино.
  Және, әрине, әртүрлi құдайларға арналған храмдар.
  Иә, империяда неше түрлi дiндер бар. Әртүрлi храмдар салған дұрыс.
  Ал мұнда бәрi басқаша. Ал мешiттер, шiркеулер, ғибадат үйлерi, будда храмдары, ступалар, пұтқа табынушы құдайлар.
  Иә, бай миссия. Өзеннен өткенде де көпiр саласыз.
  Жұмыс көп. Сондай-ақ құдайлар ренжiтпеуi үшiн әртүрлi дiндер үшiн мерекелер ұйымдастырыңыз.
  Және т.б. үзiлiссiз. Ғылым академиясында жұмыс жалғасуда, ендi бiр жақсарту, содан кейiн басқа. Кемiргiштерге немесе жәндiктерге қарсы құрал - ауыл шаруашылығын жақсартатын тракторлар пайда болады.
  Тiптi құдайлар да жақсы өнiм жiбередi. Осылайша сiз танктер мен ұшақ зауыттарын қуып жiбере аласыз. Жеңiл ұшақтардан бастап, атом бомбалаушы ұшақтарына жетуге болады. Ал бiрлiк саны үнемi өсiп келедi. Қазiрдiң өзiнде жүз мыңға жеттi.
  Медведев ойнайды және жаңа технологияларды насихаттайды. Әлi қорқыныш жоқ. Сiзге күресудiң қажетi жоқ, сiз өз халқыңыздың әл-ауқаты мен мәдениетiнiң көрсеткiшiн көтере аласыз. Және бұл да маңызды. Бiрақ қазiр қаражат пен ресурстар жеткiлiктi.
  Ойынның ең жақсысы - ұңғымалардың таусылмауы. Сiз ресурстарды мәңгiлiкке шығара аласыз.
  Картада жаңа қалалар салыңыз... Немесе тiптi пирамидаға немесе әлемнiң басқа бiр ғажайыбына барыңыз.
  Медведев сонымен қатар жаңа казармалар салуда. Рас, әскердiң көптiгi әл-ауқат көрсеткiшiн төмендетедi. Әрине, мәселе осы жерде туындайды. Бiрақ әзiрге күресетiн ешкiм жоқ... Бiрақ танктер мен ұшақтарды жылдам жасау үшiн жаңа технологияларды енгiзуге болады. Ал ауыр бомбардировщиктердi әкелiңiз.
  Дегенмен, неге қазiрдiң өзiнде орташа танктерi бар жауды орта ғасырлар деңгейiнде ұстамасқа?
  Ал Медведев танктердi көбiрек шығарып, сонымен бiрге олардың параметрлерiн жақсарта отырып, көршi елге тез басып кiредi.
  Сондай-ақ жоғарыдан ұшақтар. Ал жауды бар күшiмiзбен бомбалайық. Сен оның үстiне напальм жауасың.
  Және бұл ереже бойынша ойын емес.
  Медведев ортағасырлық қаланың қирауынан ләззат алды. Сосын бүкiл ел өзiнiң қарабайыр әскерiмен. Оның ұшақтары мен танктерi шамалы зақымданғанымен, ол ләззат алып, жеңдi. Осылайша ұстау салыстырмалы түрде жеңiл болып шықты. Сосын жаулап алған аумаққа қайтадан қала саласың...
  Сiздiң танктерiңiз қазiрдiң өзiнде ауыр. Оған антиядролық қорғанысты да, белсендi броньды да қосуға болады.
  Медведев қазiрдiң өзiнде он сағат ойнап, көздерi шаршап, бiр-бiрiне жабыса бастады. Президенттiң мiндетiн атқарушы ұйықтап қалды.
  Басында Медведев бұлыңғыр бiрдеңеде айналып жүрдi. Бiрақ бұл ұзаққа созылмады. Содан кейiн ультра заманауи Т-95 танкi төбеге көтерiлдi. Күздiң кешi болып, жаңбырдың жаңбыры сауытқа тиiп тұрды.
  Медведев былай дедi:
  - Высокая тауы үшiн шайқастың шешушi күнi! Порт-Артурдың бүкiл қорғанысының кiлтi болып табылатын бұл тау. Бүгiн дәл 21 қараша немесе жаңа стиль бойынша 4 желтоқсан. - Профессор ашулы түрде сауытына жұдырығымен ұрып, айқайлады. - Бiрақ Высокая тауы алынбайды! Тынық мұхиты эскадрильясы өмiр сүредi!
  Жапондар Высокая тауын басып ала жаздады. Олар құмырсқадай жорғалап, жан-жақтан қалың ағынмен iшке кiрдi. Т-95 152 мм жылдам атылатын зеңбiрекпен оқ жаудырды.
  Аленка джойстик түймесiн басып, автоматты зеңбiрек жапондарға зениттiк мылтық сияқты тидi. Қуатты жарылғыш снарядтар бiр оқпен жүздеген жапондықтарды құлатты.
  Наташа өз кезегiнде сегiз ауыр пулеметтен оқ жаудырды. Мен де джойстиктi қолданғанды жөн көрдiм.
  Медведев танктi айдады, супермашина тiк беткейлерге сенiмдi түрде көтерiлдi, ал жолдар Күншығыс елiнiң жауынгерлерiн тас-талқан еттi.
  Маргарита ысқырып:
  - Бiз тарих жасаймыз!
  Президенттiң мiндетiн атқарушы ашуланып растады:
  - Әрине! Ешбiр жағдайда бiз Порт Артурдың берiлуiне жол бермеймiз!
  Аленка мылтықтан атқылап, салмағы елу килограмм болатын жойқын күшi жоғары снарядты түкiрiп, минутына жиырма оқ атты. Бiр минутта тонна металл мен жарылғыш зат дәлдiкпен атылды.
  Ал қыз өте дәл соқты.
  Әрқайсысы минутына бес мың оқ ататын пулеметтер. Немесе қырық мың iрi оқ, қысқа мерзiм iшiнде. Және олар самурайларды қалай қабылдады? Оларды қалай басуға кiрiстi.
  Аленка тiптi ән айтты:
  - Ал жау отары болат пен қорғасынның қысымымен жерге ұшып кеттi!
  Орыс танкi қарқынды жұмыс iстедi. Мұнда ол мың жапонды кесiп тастады, мiне, екiншiсi. Оларды қабаттарда жою.
  Наташа күлдi де ән айтты:
  - Ресейдiң даңқы үшiн! Отанды ешқашан ұмытпайық!
  Тағы да ол өлiмге әкелетiн калибрлi пулеметтерден оқ атады. Ал мыңдаған жапондықтар өлi жатыр.
  Медведев оны алып, ысқырып:
  - Николай патша! Сiз керемет боласыз.
  Ал бiтпеген самурайларды шынжыр табанының астына басып жiберейiк.
  Маргарита логикалық түрде атап өттi:
  - Николай II патшалардың ең ұлысы болуы мүмкiн. Оның Қытайды Ресейдiң губерниясына айналдыруға барлық мүмкiндiгi болды - Сары Ресей !
  Медведев самурайларды ұрып-соғып, олардың үстiнен құрттай жүгiрдi де:
  -Солай болсын!
  Снаряд артынан снаряд ұшып кеттi. Олар квазиматерия сияқты көбейiп , атомдар мен молекулалардың нақты көбеюiнен әлдеқайда аз энергияны қажет еттi.
  Аленка әдемi саусақтарымен джойстик түймелерiн басып, тiптi:
  - Орыс патшаларының атымен!
  . Љ 6 ТАРАУ.
  Мылтық айқайлап, ақырды. Соншалықты қатты емес, күңгiрттеу болса да, сөйлесуге болады.
  Маргарита президенттiң мiндетiн атқарушыдан сұрады:
  -Не, раковиналардың саны шексiз бе?
  Медведев былай деп жауап бердi:
  - Квазиматерия жасау үшiн көп энергия қажет емес. Ал термоядролық реакторды сумен толтыру алмұрт атқылағандай оңай!
  Маргарита ысқырды:
  - Иә, бұл тамаша! Шоколадты балмұздақты осылай жасауға болады!
  Медведев күрсiнiп қарсылық бiлдiрдi:
  - Әлi емес, бiрақ жақын арада, иә! Әзiрге тек квазиматерия алынғаны өкiнiштi !
  Аленка джойстик түймелерiн жалаң саусақтарымен басып, үлкен жолбарыс тiстерiмен жымиып, былай дедi:
  - Бұл материяны жасау қабiлетi де квазиқұдайлық!
  Медведев күлдi. Таудың айналасында жапондар азайып, мәйiттер көбейiп кеттi. Самурайлар танкке оқ атпақ болды, бiрақ нәтиже болмады. Снарядтар сауыттан жаңбыр тамшылары сияқты секiрдi.
  Президенттiң мiндетiн атқарушы былай дедi:
  - Ал адам Алланың бейнесiнде және ұқсап жаратылған.
  Аленка, өлiмшi снарядтарды атып, былай дедi:
  - Егер ол әлi де жасалған болса. Мүмкiн бiз адамдар ғаламдағы ең ақылды, күштi және құдiреттi жаратылыс шығармыз!
  Медведев қисынды түрде мынаны ұсынды:
  - Адамзаттың шоғырлануы одан да қажет! Бiз бiрiгуiмiз керек! Сонда бiз қайғы мен жеңiлiстi бiлмеймiз!
  Наташа сенiмдi түрде айтты:
  - Патшалық империя барлығын бiрiктiруге қабiлеттi! Және барлығын, ерекшелiксiз, монолитке бiрiктiрiңiз!
  Ал қыз тағы да пулеметпен оқ жаудырды. Сол қапталдан кiруге тырысқан жапондықтар басым. Гранаталар Т-95 танкiне зиян тигiзбедi. Ал мылтықтар да алыстан, не жiберiп алды, не снарядтары тиiмсiз болды. Оның үстiне сауыт тесетiн қару әлемнiң ешбiр елiнде жоқ. Ал сiз мұндай резервуарға оңай ене алмайсыз. Оның қорғанысы жоғары деңгейде.
  Ал пулеметтер шабылып, снарядтар сыпырылып кетедi. Және олар бәрiн арнайы жасайды және өте өлiмге әкеледi.
  Наташа күлдi де:
  - Көптеген жапондар жоғалады!
  Аленка мұнымен келiстi:
  - Өте көп!
  Және ол жақұт көздерiн жарқыратып жiбердi. Ал бұл қыз туралы неше түрлi жайттар бар, нағыз терминатор.
  Жауынгерлер оқ жаудыруда. Ал самурайлар қан кетедi. Минутына қырық мың оқ пен тонна снаряд, бұл өте үлкен жойқын күш.
  Наташа атап өтедi:
  - Бiз ауыр өлiмге ұшыраған жауынгермiз!
  Аленка мұнымен келiстi:
  - Өлiм ғана емес, бүкiл ғаламдағы қуат көзi!
  Маргарита байсалды түрде:
  - Патшалық Ресей бүкiл әлемдi жаулап алса, адамзат тарихындағы барлық соғыстар бiржола аяқталады!
  Медведев келiстi:
  -Әрине балақай! Соғыс ешкiмге керек емес! Бiрақ адамзат бiртұтас болуы керек!
  Наташа бұқаны өлтiрген пантераның қуанышымен ысқырды:
  - Бiрлiгiмiз жараса, жеңiлмейтiнбiз!
  Және ол көзiнен ұшқын шығарды! Мынау қыз! Онда оттың жалыны, мұз бен болат бар.
  Бiрақ қазiр соңғы жапондар өлiп жатыр. Ал тауды басқаратын ешкiм жоқ. Күншығыс елiнiң елу мыңнан астам қаза тапқан жауынгерлерi Высокая тауының астында қалды.
  Ұрыс аяқталды.
  Төртеуi төбеден орын алды да, Медведев былай дедi:
  "Қазiр гарнизонмен сөйлеспегенiмiз жөн". Жалпы, бiз не iстеймiз?
  Аленка ұсынды:
  - Жапондар әлi де көп. Бүкiл ноги әскерiн жойайық.
  Маргарита мұнымен бiрден келiстi:
  - Дәл осы! Бiз барлық самурайларды сығып аламыз! Және бұл керемет болады!
  Медведев күлдi де:
  - Ал бiздiң танк су астында жүзiп, снарядтарды атқылай алады. Жапон флотын суға батырайық!
  Наташа қуанып айқайлады:
  - Дәл осы! Дұрыс, теңiздегi самурайлардың барлығын алып, жойып жiберейiк.
  Жапондық эскадрилья өзiнiң кезектi бомбалау рейдiн ендi ғана бастады. Снарядтар ұшты, оның iшiнде он бiр және он екi дюймдiк зеңбiректер. Және бұл, байқасаңыз, маңызды.
  Танк жағаға қарай жүгiрдi. Аленка саусағымен көлiктiң шанағын түртiп:
  -Жарайды, теңiзге. Бiрақ құрлықтағы жапондарға бастаманы қалай берер едiк?
  Соғыс туралы бiраз бiлiмi бар Маргарита былай деп есiне алды:
  - Бiзде пулеметтер болды, ал Мосин винтовкасы жапондықпен салыстырғанда әлдеқайда сенiмдi және тиiмдi болды. Теңiзде бәрi дұрыс болмаса, құрлықта самурайлардың мүмкiндiгi болмады!
  Аленька ашуланып жалаң аяқты еденмен жылжытып, күбiрледi:
  - Сатқындық! Ұсақ сатқындық!
  Наташа ұсынды:
  - Барлығын дарға асамыз!
  Танк суға кеттi. Бүйiрлерден машинаны басқаратын пропеллер пайда болды. Мiне, бiрiншi нысана: жапондық эсминец. Наташа жiңiшке саусақтарымен джойстик түймелерiн басты.
  Ал снаряд өлiмшi күшпен кеменiң түбiне тидi. Ол сауытты айналдырды.
  Эсминец тағы бiр снаряд алды. Наташа саусағын тағы да басты.
  Сосын жапондар суға батып кетедi.
  Аленка күлдi:
  -Кезекпен суға батып жiберейiк! Автоматтар су астында өте тиiмдi емес!
  Ал қыз джойстиктi басып, бұл жолы жойғыштың түбiне снаряд жiбердi.
  Маргарита күлiмсiреп жауап бердi:
  - Ал, бiзде ханымдар бар!
  Наташа тағы да снаряд жiберiп, айқайлады:
  - Русь атынан, жеңiс болсын!
  Аленка снарядтарды түкiрiп жiбердi. Ол Күншығыс елiнiң кемесiнiң түбiн кесiп, байқады:
  - Десе де, Ресейдегi патша өкiметi үгiт-насихат айтқандай жаман болған жоқ.
  Маргарита мұнымен келiсiп, ықыласпен сөйледi, әсiресе оның бәрiбiр шаруасы болмаған соң.
  - II Николай патша тұсында Ресей ақшаның алтын стандартын сақтап қалды. Империяның валютасы әлемдегi ең берiк және тұрақты болды. Бағалар да iс жүзiнде өзгерiссiз қалды. Ал Николай патша тұсында төлем айына отыз жетi рубльге жеттi. Шынында да, Ресей өмiр сүру деңгейi жөнiнен дүние жүзiндегi алдыңғы қатарлы елдердiң бiрiне айналды. Өнеркәсiптiк өндiрiс әлемде төртiншi орынға шықты.
  Дмитрий Анатольевич Медведев ұйқыдан кейiн компьютерде ойнай бастады. Бұл жағдайда ол стратегияны жалғастыру үшiн өзiн кесiп тастады. Күшейтiлген билiк басып алуды жүзеге асырды. Ресей президентiнiң мiндетiн атқарушы танктердi ұрысқа тастады.
  Және ауыр.
  Бұл әлi де жақсы ойын. Мен оны аздап айдадым және салмағы жүз тоннадан асатын цистерналарды алдым. Медведев президент болған кезде салмағы жүз тоннадан асатын танктер жасағысы келдi. Бiрақ Путин оны бермедi. Бiрақ бұл идея тартымды көрiндi. Өте ауыр көлiктер. Және көлiктердiң алты түрi. Бес жүз тоннадан астам.
  Бiрақ қазiр Медведев ядролық қозғалтқыштары бар танктердi ұрысқа лақтыруда. Және бұл орта деңгейдегi елдердiң қорғанысын бұзады. Және тағы да түсiрулер. Иә, тамаша... Бiраз жеңiлдету үшiн әскери кеңесшiнi қосыңыз. Онымен бiрге жауды жоюға жетекшiлiк етесiң. Және оның ұсталуы.
  Мiне, сiз басқа империяны жаулап жатырсыз... Бұл жерде соғыс күрделiрек, бiрақ оны Наполеон деңгейiндегi әскери кеңесшi басқарады. Сондықтан сiз Столыпин деңгейiндегi экономистпен өз империяңызды бақылап, орната аласыз.
  Ал Медведев үлкен экраны бар компьютерде бiрнеше сағат отырғаннан кейiн қорылдай бастады.
  Ұзақ уақыт бойы ұйқысы қанбаған.
  Аленка жапондарға оқ жаудырды. Бұл жолы крейсердi суға батырып, ол ән айтты:
  - Бiз әлемдегi ең күштiмiз,
  Жауымызды дәретханаға батырамыз.
  Отан көз жасына сенбейдi,
  Ал зұлым олигархтардың миын беремiз!
  Ал қыз күлдi. Оның тiстерi iнжу-маржандармен жарқырайды!
  Медведев ұсынды:
  - Жапониямен соғыс жеңiспен аяқталғандықтан, Ресейдiң экономикалық өсiмi одан да жоғары болады! Ал патшалық империя ең бай елге айналады!
  Аленка тағы бiр эсминецтi суға батырып, ысқырып:
  - Бiз әрқашан бай болдық! Тапсырыс жеткiлiксiз болды!
  Наташа "Күншығыс елiнiң" әскери кемесiне соғылып, былай дедi:
  - Бiрiншi дүниежүзiлiк соғыста немiстерден еш кем түспедiк. Бiрақ бесiншi бағанның кесiрiнен жеңiстi жiберiп алдық!
  Аленка сонымен бiрге армадиллоның iшiне тағы бiр снаряд жiберiп, былай дедi:
  - Әрине! Барлығына бесiншi колонна кiнәлi. Бiрiншi дүниежүзiлiк соғыс кезiнде немiстер Минскке де жақындай алмай, Галисияда соққыға жығылған. Ал Сталиннiң тұсында олар Кремльдi дүрбi арқылы көрдi. Бұл ненi бiлдiредi?
  Наташа кеменiң түбiне тағы бiр снаряд атып, күбiрледi:
  - Сатқындық! Бiз осындай жеңiстi жiберiп алдық!
  Маргарита да еске салуды қажет деп санады:
  - Егер сатқындық болмаса, бiз Константинополь мен Кiшi Азияны иемденiп, Жерорта теңiзiне шығуға да қол жеткiзер едiк. Ал опасыздық пен бесiншi колоннаның кесiрiнен қаншама ұтылып қалдық!
  Аленка тағы бiр снаряд ұшырды:
  - Иә, бұл бесiншi колонна! Оның кесiрiнен қаншама қиындықтар бар! Ресей империясы - бүкiл әлемге кеңейiп, адамзатты бiрiктiре алатын бiрегей құрылым!
  Наташа агрессивтi түрде күбiрледi:
  - Әрине! Мен бәрiн жасай алатынмын және мiндеттi түрде жасаймын! Ал адамзат бiрлiгi мен жеңiлмейтiн болуы үшiн!
  Қыз тағы бiр снаряд жiбердi, содан кейiн шайқас ақыры бөлiнiп кеттi. Ал жапондар суға батып кеттi.
  Маргарита даусымен қобалжып:
  - Қараңдаршы, қазiр әлемде не болып жатыр? Ресей мен АҚШ соғыс алдында тұр. Ал Қытайдың халқы тым көп, тоталитарлық. Дүниеде тәртiп пен береке жоқ!
  Наташа бұл жолы крейсерге жаңа снаряд жiберiп, келiстi:
  - Дүниеде тәртiп жоқ! Бiрыңғай басқару керек!
  Аленка снарядты атып, келiсiп басын изедi:
  - Ал мұндай үкiмет патшалық империяға айналуы мүмкiн! Ресей самодержавиесi - жаһандық тұрақтылық пен өркендеудiң кепiлi!
  Ал қыз тағы бiр снаряд жiбердi, ол ақыры крейсердi екiге бөлдi.
  Жапондардың ашуы анық. Олар өздерiн суға батырып жатқан кiм екенiн түсiнбей, бей-берекет оқ жаудырды.
  Құрлықта Жапонияның сан жағынан көп артықшылығы болмағанын айта кету керек. Тiптi нақты тарихта ол Ресейден әлдеқайда көп қаза тапқан және жараланған.
  Бiрақ теңiзде Ұлыбритания мен АҚШ-та шығарылған Күншығыс елiнiң кемелерi ресейлiктерге қарағанда бiршама жақсы болды, негiзiнен отандық өндiрiс.
  Бiрақ мұнда да жапондықтардың сапалық артықшылығы шамалы. Ал орыстар дәлiрек түсiретiн шығар.
  Наташа тағы бiр эсминецтi атып, батып бара жатып, ашуланып:
  - Расында да, Ресей мықтырақ қарсыластарын жеңдi. Мысалы, Наполеон!
  Аленка бронды крейсерге снаряд жiберiп, қосты:
  - О Иә! Наполеон данышпан болды! Және ол күштiрек болды, бiрақ бiз оны жеңдiк!
  Маргарита ауыр күрсiндi де, күңкiлдедi:
  - Жапондардан ұтылды. Бұл өте тiтiркендiргiш және қорлайтын!
  Аленка мұнымен келiстi:
  - Өте тiтiркендiргiш! Өкiнiшке орай, Романовтар әулетiнiң дәуiрi аяқталды. Даңқты, қаһармандық, жеңiстерi мен жеңiстерi бар дәуiр. Ал өзiмiздiң Шыңғыс ханымыз болмаса да, Иван Калитадан берi көтерiлiп келемiз.
  Ал қыз тағы бiр өте өлiмшi снаряд жiбердi. Ал бронды крейсер екiге бөлiндi.
  Наташа сөзiн жалғастырып, бiр снарядпен басқа жойғышты суға батырды. Ал самурайлардың жойғыштары өте көп.
  Жауынгер жiгiттерден сұрады:
  - Бiрақ менi таң қалдырады, неге әлем тарихында бiрде-бiр империя абсолюттi билiкке қол жеткiзе алмады?
  Аленка тағы бiр жойғыштың қарнына снаряд жiберiп, былай дедi:
  - Иә, шынымен, неге? Барлығы құлады. Ал Парсы империясы, Александр Македонский, Рим империясы. Неге адамзатты ешкiм бiрiктiрген жоқ?
  Наташа ашуланып аяғын таптады. Басқа кеменi суға батырып:
  - Дәл осы! Шыңғыс хан бүкiл әлемдi күйрете алатын империя құрды. Бiрақ ол қайтыс болғаннан кейiн оның ұлдары мен немерелерi шайқас жасап, империяны ыдыратады. Бiртұтас жүйесi бар патшалық Ресей ғана сан ғасырлар бойы өмiр сүрiп, бүкiл жер шарын жұтқанша кеңейе алатын ел едi!
  Аленка көздерiн жарқыратып, тағы бiр жойғышты батып жiбердi:
  - Николай патшаның ұлы империясына даңқ! Бiз билiктi заңсыз большевиктер мен уақытша үкiметке бермеймiз!
  Наташа да кемеге снаряд жiбердi. Ол жапондарды суға батырып, ән айтты:
  - Құдай сақтасын патшаны,
  Күштi егемен
  Даңқ үшiн,
  бiздiң даңқымыз үшiн билiк етiңiз!
  Жауларыңыздан қорқу үшiн билiк етiңiз -
  Православие патшасы!
  Даңқпен билiк жүргiз
  Бiздiң даңқымызға!
  Қыздар шынымен де жiгерленiп кеткен сияқты. Самурайларды осылай құртты, сүйсiнiп қаласың. Ал Медведев өзiнiң өлтiрушi су астындағы цистернасын жүргiздi. Жалпы, бұл керемет қару. Ол бүкiл жапондық флотты суға батырады. Бiрақ бұл үлкен күш.
  Он екi, тек үлкен брондалған кемелер, ондаған кiшiгiрiм кемелер, соның iшiнде крейсерлер. Тек алпыстан астам эсминецтер бар. Мұның бәрiн жою үшiн уақыт қажет.
  Басқа кеменi аяқтаған Наташа Медведевтен:
  - Қалай ойлайсың, Құдай бар ма?
  Офицердiң мiндетiн атқарушы күлiмсiреп жауап бердi:
  - Қай мағынада?
  Наташа жаңа снаряд жiберiп, жойғышты аяқтап, атап өттi:
  - Иә, дiндердiң нұсқалары көп! Пұтқа табынушылық та, монотеистiк те бар! Кейде сiз бұл туралы ойлай бастайсыз. Ал iлiмде мұндай былық болғанда Құдайдың бар-жоғына күмәнданасыз!
  Аленка тағы бiр эсминецтi бөлiп, күлдi де:
  - Иә, бұл тұрғыда Киелi кiтапқа сену қиын. Бұлай әрекет ететiн жалғыз Құдай үшiн. Оның тiптi сүйiктiлерi де болды!
  Наташа келiскендей басын изедi:
  - Дәл осы. Бiр халық Құдайдың халқы екенiне сенесiз бе? Бұл жоғары интеллектке лайық емес екенi анық!
  Артынша қыз үлкен тоннажды кеменi суға батыра бастады. Жауынгер жұмыс iстеп жатты.
  Бiрақ Маргарита өз пiкiрiн бiлдiрдi:
  - Сүйiспеншiлiкке толы Құдайдың әйелдердi осылайша кемсiтетiнi әлi түсiнiксiз!
  Наташа таң қалды:
  - Бұл қалай шiркiн?
  Маргарита шынайы жауап бердi:
  - Иә, оларды кемпiрге айналдырады! Ал кемпiрден жиiркенiштi не бар!
  Аленка крейсердiң қарнына снаряд атып, былай дедi:
  - Неге екенiн қайдам, жер бетiнде өте жаман кемпiрлер жүредi, бұл әрi ақымақ, әрi сұмдық ұсқынсыз!
  Наташа басын изеп, қолдады:
  - Және жанашырсыз! Және эстетикалық емес!
  Жауынгер серiгiне күлiп, көз қысты. Мысалы, ол өте салқын және агрессивтi.
  Медведев байыппен айтты:
  - Расында да, кәрiлiк өте жаман. Ол адамдарды ұсқынсыз, әлсiз, осал етедi. Бiрақ эволюциялық тұрғыдан оның кейбiр артықшылықтары бар!
  Аленка таң қалды. Басқа эсминецтi соғып, ол сұрады:
  - Бұл жиiркенiштi күйде қандай артықшылықтар болуы мүмкiн?
  Медведев байыпты жауап бердi:
  - Бұл ғылым мен интеллекттiң дамуына түрткi болады. Егер адам шаршағанын сезбесе, оған көлiк ойлап табудың қажетi болмас едi. Сол сияқты , тырнақтар мен тiстердiң әлсiздiгi пышақ ойлап табуға әкелдi. Суық уақыт пен мұздық заман бiзге от жағуды үйреттi. Аурулар медицинаның дамуына түрткi болды. - Президенттiң мiндетiн атқарушы Аленка тағы бiр жапондық кеменi түбiне қалай жiбергенiне қарап, сөзiн жалғастырды. - Адамның әлсiздiгi көп жағдайда ғылымды ынталандырды. Бiз ұшуды бiлмедiк, бiрақ бiз ұшақтарды жасадық. Және бұл прогресс!
  Наташа тағы бiр снаряд жiберiп, атап өттi:
  - Прогресс. Бiрақ сонда да кемпiрге қарасаң, жиiркенiштi болып кетедi. Шынында да адам шiркiнсiз iстеу мүмкiн емес пе?
  Аленка мұнымен келiстi:
  - Тiптi жастар да ұшақ ойлап таба алады. Қарғыс атқан қарттықты неге толтыру керек? Бұл қорқынышты және жиiркенiштi!
  Маргарита орнынан тұрып ән айтты:
  - Мен комсомолдан айырылмаймын! Мен мәңгi жас боламын!
  Ал қыз жұдырығын металға қимылдатты.
  Осы кезде тағы бiр әскери кеме суға батып бара жатты.
  Сүңгуiр қайық танкi жапон флотын суға түсiрудi жалғастырды. Адмирал Тогоның өзi суда қалып, қайықпен қашуға мәжбүр болды. Жапонияның үлкен флоты болды, бiрақ түбегейлi жаңа қаруға тап болды. Ендi ол толығымен жеңiлiп қалды.
  Аленка жапондық кемелердi суға батыра отырып, өте үлкен және өткiр тiстерiн көрсетiп:
  - Менiң де ойлап отырғаным осы. Әрине, денелердiң эстетикасы болуы керек. Ал терiсi былғары, денесi майысқан әйелдердiң ұсқынсыз болып кетуi мүмкiн емес.
  Наташа басқа жойғышты түбiне жiберiп, бұған дайын болды:
  - Әрине! Бұл ғылыммен айналысады!
  Екi жауынгердiң де көңiлдерi көтерiңкi болды. Олар жау флотын сәттi тұндырды.
  Агрессивтi қыздар үлкен ерлiктерге қабiлеттi.
  Маргарита болса өз ойын бiлдiрдi:
  - Дiндер де адамның әлсiздiгiнен пайда болды. Егер адам күштi болса, дiндер болмас едi. Және, әрине, өлiм мен өлiмнен қорқу адамның өзiне жұбаныш iздеуiне әкеледi!
  Аленка есiне алды:
  - Мен сеансқа қатысып, бiр таңғажайып нәрсе көрдiм. Сондықтан парфюмерия бар!
  Наташа айлакер дауысымен:
  - Аруақтардың барында таң қаларлық ештеңе жоқ! Өйткенi, бiз арманда ұшамыз. Бұл ұшулар туралы естелiк сияқты жан бар дегендi бiлдiредi!
  Медведев келiскендей басын изедi:
  - Иә, жан бар! Осыған байланысты адам бiрегей! Ендi, бәлкiм, көңiл көтеруiмiз мүмкiн!
  Жапон флоты ерiп бара жатты. Су астындағы резервуар өлтiрушi рөлiн атқарды. Маргарита аздап қайғырды. Бiрiншiден, ол өзiн қосымша рөлде тапты. Екiншiден, бұл тiтiркендiргiш, сiз су астында болған кезде бәрiн жақсы көре алмайсыз. Жалпы Петiр Құдайға қатты күмәнданатын. Негiзiнде, орыстар христиан дiнiн қабылдағаннан кейiн нелiктен олардың басына түрлi қиыншылықтар түстi. Ал моңғол-татар шапқыншылығы, оның алдында князьдердiң феодалдық бытыраңқылығы. Орыс халқының арасындағы соғыстар.
  Мiне, сол кезде Иван Калита заманынан бастап Ресейдiң жандануы басталды,
  Мәскеу күшейе түстi. Мысалы, Үшiншi Иван тұсында ол бiртұтас орталықтандырылған мемлекетке айналды. Және татар қамытын тастады.
  Иә, әрине, Ресей көтерiлдi. Мен Жапонияда сүрiнгенге дейiн.
  Осымен монархия мен Романовтар әулетiнiң тарихы аяқталды.
  Алайда монархия кеттi, бiрақ авторитаризм қалды.
  Маргарита Аленканың арқасынан абайлап сипады. Қыз риза болып мырс еттi. Бұл оған ұнағандай болды.
  Медведев логикалық түрде атап өттi:
  - Еркек қызды, қыз жiгiттi сүйсе, айыбы жоқ. Бұл әбден табиғи нәрсе. Бiрақ сонымен бiрге адамдар әдептiлiктi сақтауы керек.
  Маргарита наразылық бiлдiрдi:
  - Мораль оқымайық. Маған бұл ұнамайды!
  Президенттiң мiндетiн атқарушы күлдi:
  - Ал кiм жақсы көредi! Бiрақ бiз шындыққа бет бұруымыз керек. Адамдар бұл жағынан жануарлардан айтарлықтай ерекшеленедi!
  Маргарита келiскендей басын изедi:
  - Иә, арамызда үлкен алшақтық бар!
  Аленка мысқылмен жауап бердi:
  - Бiлесiң бе, маймыл екеуiңнiң арасында мен көп айырмашылықты байқамаймын!
  Маргарита күлдi. Ал Аленка болса Жапонияның он екi брондалған кемесiнiң соңғысын суға батырды. Осыдан кейiн қыз былай дедi:
  - Жау флотын бiтiрдiк!
  Медведев мысқылдай күлдi:
  - Иә, сендер жақсы жұмысшысыңдар! Ал шын мәнiнде олар көп нәрсеге қабiлеттi! Жалпы, мен жауынгер қыздарды жақсы көремiн - олар өте сексуалды!
  Маргарита денесiн айналдырып, ән айтты:
  - Мен сексуалды сияқтымын, мен процессор сияқтымын! Ал мен робот сияқты қозғаламын - дыбысты агрессор!
  Осыдан кейiн студент Аленканы сәл батылырақ сипады. Қыз ұзын саусақтарымен джойстик түймелерiн басып, сүйкiмдi көрiндi.
  Оның қимылдары қандай әдемi.
  Маргаританың қиялында ханшайымның тiрекке жалаң аяқ басып бара жатқаны бейнеленген. Бұл сондай романтикалық. Ал ханшайым өте қызыл. Оның барлық әшекейлерi мен қымбат көйлегi шешiлдi. Бар болғаны азалы ғана. Бiрақ түрме формасы оның раушан гүлiндей тәттi, жағымды, балғын жүзiнiң сүйкiмдiлiгiн одан әрi көрсетедi. Және от шашы. Ханшайым өлiм жазасына кесiлгенi қандай әдемi.
  Ал онда мыңдаған адам суға батып жатыр. Кемелер ыдырап жатыр, элементтер құтыруда.
  Ал Жапония орасан зор жеңiлiске ұшырады. Сондықтан самурайлар күнәларына өкiнуi керек сияқты.
  Маргарита, жапондықтар неге сенедi? Олардың дiнi қандай? Өйткенi олар пұтқа табынушылар. Бiрақ олар православиелiк Ресейдi жеңдi. Осыдан кейiн кiмнiң Құдайы күштi екенiн ойлаңыз!
  Ал моңғолдар пұтқа табынушы едi, бiрақ олар қанша жердi басып алды.
  Маргарита Аленкадан сұрады:
  - Айтшы, сұлуым, саған Родновери қалай ұнайды?
  Қыз кең күлдi де, басқа эсминецтi суға батырып:
  - Өте жақсы дiн! Осындай әдемi ертегiлер бар!
  Маргарита мысқылдап сұрады:
  -Сен ертегi деп ойлайсың ба? Немесе осы орыс құдайларының бәрi шынымен бар шығар?
  Аленка иығын көтерiп жауап бердi:
  - Мүмкiн эльфтер де, гномдар да бар шығар! Бiздiң әлемде кез келген нәрсе болуы мүмкiн. Ненiң бар, ненiң жоқ екенiн айту қиын!
  Медведев логикалық түрде атап өттi:
  - Белгiлi бiр дәрежеде бiздiң әлемде бәрi бар. Бiздiң барлық ойларымыз, армандарымыз, тiлектерiмiз артта қалдырылған нәрсе. Менде Гиперноосфераның өте қызықты теориясы бар, онда адамдар ойлап тапқанның бәрi бар. Яғни, ой мәңгi өмiр сүредi. Және ол басқа, параллель әлемде қалады.
  Дмитрий Медведев ұйқысынан оянды. Және тағы да ол өзiнiң iргелi жұмысын, дәлiрек айтқанда, империя құруды бастады.
  Және тағы да жаулап алулар...
  Алдымен салмағы мың тонна болатын жаңа танк жинап, оны жау позицияларына жiберiңiз. Жоқ, әрине, бiр ғана емес, өте көп.
  Ал олар шетел аумағы арқылы өтiп жатыр. Үстiнде атом бомбасы бар ұшақтар да бар. Ал егер бiз де бомбаларды қуып жiберсек ше? Ал жоюды жасайсыз ба?
  Дмитрий Медведев ашық жұмыста басқалар сияқты.
  Ендi мiне, басқа ел диктатордың етiгiне түседi. Ал жаулап алулар келедi. Бiрақ мұнда тағы бiр жау бар. Ел де үлкен... Сiз оны тiптi бағдарламалай аласыз. Мiне, 1941 жылғы КСРО... Басқыншылық бар. Медведевтегi бөлiмшелер бiрнеше сағаттық ойында автоматты түрде көбейiп кеттi және оның халқы қазiрдiң өзiнде миллиардтан асты. 196 миллионға қарсы. Және одан да заманауи технология. Ал сарбаздарды казармалар шексiз қуып жiбере алады.
  Бақытымызға орай, электронды ресурстар сарқылмас. Және жауға қысым көрсетiңiз, оған қысым жасаңыз.
  Ал салмағы мың тонналық цистерналар Ресей бойынша ядролық реакторларға тiкелей Мәскеуге жiберiледi.
  Оларды қалдыру iс жүзiнде мүмкiн емес - ештеңе қажет емес!
  Медведев стратегияны басқарып, өз-өзiнен күбiрледi... Сосын ядролық танктердi тоқтатады. Және "Пантера"-2-нi ұрысқа лақтырады. Дегенмен, әлi де отыз төрттi жеңе алатын көлiк.
  Медведев вагондардың әртүрлi параметрлерiн тиеп өзiмен ойнайды... "Пантера"-2... Алыстан соққандай. Және ол кеңестiк танктi тесiп өтедi.
  Сiз оны осылай бұза алмайсыз! Әсiресе маңдайда, бiрақ бортында сiз аласыз. Түсiрiлiм қызу жүрiп жатыр. Ал отыз төрттiк асыға жөнелдi... Мылтық соққысынан өледi...
  Армия қайтадан қозғалуда... Ал жауынгерлiк роботтар пайда болды. Олар өздерi жүгiредi. Ал снарядтар лазермен түсiрiледi. Және олар мұны өте ақылды түрде жасайды.
  Ал виртуалды қыздар шабуыл жасайды.
  Медведев стратегияға қызыға қарайды. Қызықты шайқас. Тағы да сiз оны өзiңiз ойнайсыз немесе әскери кеңесшiге тапсырасыз. Ал сiз шайқастың барысын бақылап отырасыз.
  Олар өздерiнiң танктерiн шабуылға алып барады.
  Мұнда сiз барлық жағынан осал және өтпейтiн пирамидалық цистерналарды алға жылжыта аласыз. Олар мұз айдыны сияқты қозғалады.
  Ал қыздар жалаң аяқ жүгiредi... Жолда оқ жаудырды.
  Тағы бiр соғыс. Шынайы ойыншық. Ал алтын құдықтардан ақша кеуiп қалмай келедi. Ойындағыдай, бәрi жоспар бойынша, сәтсiздiксiз және табиғатта құлдыраусыз.
  Бәрi таусылмайды, ресурстар азаймайды. Бұл өте ықтимал емес сияқты.
  Медведевтi қоңырау үздi. Телефон тұтқасын президенттiң мiндетiн атқарушы:
  - Сәлеметсiз бе!
  Президент әкiмшiлiгiнiң басшысы:
  - Сiз әлi кеңседесiз бе, Дмитрий Анатольевич?
  Медведев қатты жауап бердi:
  - Иә! Мен әлi президентпiн!
  Әкiмшiлiк басшысы былай дедi:
  - Зеленский инаугурациядан кейiн резиденциядан шығуды талап етедi.
  Медведев селк етiп:
  -Ал мен қайда тұрамын?
  Әкiмшiлiк басшысы былай деп жауап бердi:
  - Менiң пәтерiмде! Сiздiң күшiңiз аяқталды және сiз барлық үй-жайларды босатуыңыз керек!
  Медведев сыбырлап:
  - Жаңа президентке өтiнiшiм бар - компьютердi маған қалдырсын!
  Әкiмшiлiк басшысы сұрады:
  - Маған Бiрiншi шақырылған Әулие Андрей орденiн берiңiз, мен Зеленскийден сiзге компьютер беруiн сұраймын!
  Медведев келiскендей басын изедi:
  - Жарайды, мүмкiн!
  . Љ 7 тарау
  Және ол жарлық дайындау үшiн көмекшiсiн шақырды. Әкiмшiлiк басшысын Бiрiншi шақырылған Әулие Эндрю орденiмен марапаттау туралы. Үлгi дайын, әзiрге жауапкершiлiкке қол қойдым.
  Содан кейiн Медведев қайта ойнай бастады.
  Ендi оның виртуалды танктерi Мәскеуге жақындап, шабуылды бастады. Бұл қалаға салмағы екi мың тонналық машиналар шабуыл жасауда.
  Дегенмен, Медведев те шабуылға "Рат"-5 лақтырады, бұл танк емес, құбыжық. Салмағы он мың тонна!
  Әскер Кремльге жақындап келедi... Демек, Сталин қашып барады. Ал оны бикини киген жалаңаяқ қыздар ұстайды. Олар жалаңаш саусақтарымен мұрынды ұстайды. Ал олар Сталиндi жалаңаш өкшесiн сүйуге мәжбүрлейдi.
  Мiне, виртуалды империяның әскерлерi Мәскеуден өтiп, Оралға бара жатыр...
  Олар оны да ұстап алады ...
  Медведев қайтадан басын изеп, армандай бастайды.
  Маргарита мысқылмен сұрады:
  - Мысалы, классикалық бөлiну туралы не деуге болады: жұмақ пен тозақ?
  Медведев мұңайып:
  - Бұл өлгеннен кейiн жазалау туралы ежелгiлердiң қарабайыр идеясы болса керек. Шындығында, бәрi бiршама күрделiрек!
  Наташа соңғы жапондық кемелердiң бiрiне суға батып бара жатқанда қуана айқайлады:
  - Ант берген және ежелгi,
  Жау тағы да ант бередi
  Менi ысқылаңыз
  Ұнтаққа айналдырыңыз.
  Бiрақ перiште ұйықтамайды,
  Және бәрi ойдағыдай болады. Және бәрi жақсы аяқталады!
  Қыздар жау флотын аяқтады. Медведев самурайларды қуып келе жатып, танктi жылдамдатты. Иә, олар мұнда жақсы жұмыс жасады. Тарихты қалай түзетуге болатыны қызық. Патшалық Ресей биiгi көтерiлген қуатты мемлекет едi. Барлық адамдар жақсы өмiр сүрмегенiмен.
  Бiрақ ел көтерiлдi. Жұмыс күнi қысқартылды. Жаңа мерекелер пайда болды. Жергiлiктi өзiн-өзi басқару құрылды. Жалақы тұрақты бағамен өстi. Мектептер ашылды. II Николай патша тұсында бiлiм беруге жұмсалатын қаржы алты еседен астам өстi. Бастауыш бiлiм мiндеттi болды.
  Иә, бәрi жақсы жаққа тез өзгерген жоқ, бiрақ революция мен азамат соғысы салдарынан ел қанша жоғалтты. Қаншама ақылдылар өлiп, туған жерiн тастап кеттi. Ал ендi ғаламның осы бөлiгiнде мұның алдын алуға мүмкiндiк бар.
  Жеңiлдетiлген резервуар су астында тез және үнсiз қалқып кеттi. Ендi "Күншығыс елiнiң" соңғы жойғышы суға батып кеттi.
  Наташа қуанып:
  - Мiне, мен жаспын!
  Аленка қызды түзетiп, түсiндiрдi:
  - Мұнда бәрiмiз қандай кереметпiз! Олар арыстандар сияқты шайқасты!
  Маргарита ашуланып:
  - Ерекше ештеңе жоқ! Бiзде тек жақсырақ технология болды!
  Аленка күлiп жауап бердi:
  - Бiрақ зеңбiректердi өзiмiз аттық!
  Наташа досын қолдады:
  - Бiз де өзiмiз жасадық! Ал бұл өткiр көз...
  Маргарита таңдады:
  - Жалқау қолдар!
  Наташа күлдi де:
  - Ал сен сүйкiмдi қызсың!
  Маргарита шынын айтты:
  - Жапондарға жаным ашиды. Олар керемет мультфильмдер салады. Маған әсiресе хентай ұнайды !
  Аленка күлiп, аяғын ауада айналдырды:
  - Хентай , керемет! Тiптi өте керемет!
  Тосаптан дәм татқан қыздың күлкiсiмен Наташа ұсыныс жасады:
  - Ал, фашистердi де бiр теуiп алайық!
  Медведев күлiмсiреп басын изедi:
  - Жақсы ой. Бiрақ алдымен жапон құрлық күштерiн бiтiрейiк. Ал бiз соғысты тезiрек аяқтауға көмектесемiз. Сондықтан бұл ғаламда фашизм пайда болмайды.
  Қыздар бiр ауыздан жауап бердi:
  -Ол пайда болмайды, ал Қытай бiздiкi болады!
  Жапон флоты суға батқаннан кейiн Т-95 супер танкi су бетiне шықты.
  Содан Медведев неше түрлi сандырақтарды армандай бастады.
  Жауынгер Аленка Рязаньды қорғауға тұрды. Наташа онымен бiрге болды.
  Екi қыз да жеңiл сауыт киген, екi қолында қылыш. Ал аяғыңның астында арнайы, жұқа дискiлер бар.
  Моңғол-татарлардың үлкен әскерi шабуылға шықты.
  Көптеген ұзын баспалдақтар қабырғаларды бiрден жауып тастады. Олар әртүрлi болды: тамыр бөренелерiнен тоқылған, кресттермен қадалған қарағай ағаштары. Сондай-ақ бөренелер қатарлары бар ауыр баспалдақтар пайдаланылды. Қоршаулар құрылыстың жылдам қарқынының арқасында татарлар күткеннен жоғары болды, көптеген баспалдақтар шыңға жете алмады. Алда моңғолдар тұтқынға алынған бiрнеше урустарды қуып жiбердi. Орыс халқы тұтқынның ұятынан өлiмдi артық көрдi.
  Бiрақ моңғолдар тынымсыз болды.
  Қайраған найзамен аяусыз итермелеп, қажыған халықты өздерiн өлтiргiсi келмеген орыс халқы бағынады деген үмiтпен тепкiлей жөнелдi. Немесе тұтқындардың жамылғысымен мұз қорғанына енiңiз. Тұтқындардың кейбiрi айқайлап төмен қарай жүгiрдi, қатқан мұзбен сырғанап, жек көретiн ядроларды құлатып, қолдарынан қылыштарын жұлып алып, бiрден құлап кеттi. Адамдар баспалдақпен тез көтерiлдi, сiз түсiнбейсiз бе?
  Жартылай жалаңаш, шүберек киген, қолында шоқпар, арқасы пышақталған, қансырап. Құрыш киген Ваул үлкен балта көтерiп үлгерген едi, олар төменнен қатты айқайлады:
  - Бiздi құртпа, рыцарь, бiз өзiмiз, орыстармыз!
  Воевода Дикорос қабырғаға секiрiп, айқайлады:
  -Ол бiздiкi екен!
  Шарасыз айқай мұны растады:
  - Кесудi күтiңiз, сiздiкi! Арамызда мұғландар жоқ!
  Өте ақылды Аленка айқайлады:
  -Кiм дұрыс кесiп өтсе, ол өзiндiкi!
  - Шомылдыру рәсiмiнен өтiңiз, православтар!
  Қорқынышты дауыспен аттар бiр мильге iлiндi, алпауыт Ваула-Моровин ақырды .
  Рязань қорғаушылары мақұлдады:
  -Дұрыс! Шынымен!
  Олар бiрауыздан барлық қабырғаларда жаңғырықты:
  -Қане, ағайындар, айқыштың белгiсiн жасаңдар!
  Суықтан көгерген жүздеген жыртылған тұтқындар қорғанның үстiне шығып, құлап, механикалық түрде кесiп өтудi жалғастырды. Кейбiреулер дереу алдын ала төселген тастарды алып, моңғолдарға қатты ашуланды. Көптеген Рязань тұрғындары татарларды алғаш рет көрдi, тiптi көптеген дәстүрлi қарсыластар, сол қыпшақтар моңғол киiмiне ауыстырылды.
  Жаулар ұзын тон кигенi сонша, етегiне тығылып қалды. Таңдалған нукерлердiң кеуделерiне мыс пен темiр табақтар iлiнiп, арқалары ашық болған. Урустарды қорқыту үшiн көпшiлiгi өздерiнiң зұлым, әйелдiк беттерiн қанмен бояды.
  Бiрақ урустар жауды қылыш пен балтамен қарсы алып, селт етпедi. Вауланың күштi соққысынан бiрден бес моңғол, екiншi соққы және тағы үшеуi өлтiрiлдi! Басқа жауынгерлер бұдан жаман шайқасты. Татарлар тайғақ оқпанға епсiз көтерiлдi, олар қалқанмен дұрыс жабыла алмады немесе қылышпен кесе алмады. Моңғол әскерi орасан зор шығынға батып, шыңға жеткенде, оларға қайнаған су мен қорқынышты қару құйылды: отты шайыр.
  Тiптi әйелдер мен кiшкентай балалар қайнаған су құйып, тас пен блоктарды лақтырған. Әсiресе уландырылған жебелерi бар шағын роткалар тиiмдi болды, тiптi бес жасар кiшкентай қолдарымен әлi тығыз садақтың жiбiн тарта алмағандықтан, олардан атуға болатын. Ал мұндай қалың массаға атыс кезiнде жiберiп алу соққыдан әлдеқайда қиын. Шабуыл тұншығып тұрғаны анық, кесiлген мәйiттер көп мөлшерде төмен түсiп кеттi.
  Қытайлықтар шебер жасаған телескоп арқылы Гуюк хан шайқасты мұқият бақылап отырды. Ол ерiндерiн жалап, ерiндерiн қағып, анда-санда маңдайына ыңғайсызданып, тiтiркендiретiн алтын түктi дулығасын түзетiп отырды. Сосын ол ашуланып құбырды лақтырып жiбердi.
  - Бiздiң жауынгерлер өлiп жатыр! Маған Бурундай мен Сары жылан келедi!
   Тұрғаулар тақ қағанның бұйрығын орындауға асықты. Гуюк пiл сүйегiнен жасалған орындыққа отырайын деп едi, оның иығына ақырын қол тидi:
  -Уайымдама, керемет! Жабайы көзқарасыңызды тыныштандырыңыз!
  Тұтқыр әуен әйел дауысын еске түсiредi.
   Гуюк ханның ұйқысы қашып, аяғынан әрең тұрды. Иә, бұл ол. Қайтадан елес сияқты оның алдынан Сары жылан пайда болды - оның әскерiндегi ең қорқынышты адам, алыс және қол жетпес Жапониядан келген тозақтық жын.
  -Сен!
  Жоғарғы қағанның мұрагерi ақымақ саусағын көрсеттi! Сары жылан бiрде көбейiп, бiрде азайып, тарай бердi:
  -Мен! Ал мен сен арқылы көремiн! Ашуды басатын кез келдi! Дәлiрек айтқанда, мүмкiндiгiнше тезiрек барлық резервтерiңiздi шайқасқа әкелiңiз! Ал мен сендерге көмектесемiн, ағайын, жауға осындай тосын сый беремiн! Қолтаңба қозғалысы, маған сенiңiз, дұрыс болады!
  - Дзе , дзе , дзе ! Таңдалған түмендi Бурундай қолбасшылығымен ұрысқа тастаймын ! Сiз шабуылды бiрге басқарасыз!
  Жапондар үлкен сары тiстерiн ашып, көздерiн жарқыратты:
  -Ақ жындар жоқ, мен өз теңiмдi өлтiргiм келедi! Нағыз ниндзя сияқты!
  Сары жылан бойтұмарын жарқ еткiздi, аузында ысқырық естiлдi, жарқыраған әуен естiлдi.
   Гуюк оны мазақ етiп жатыр деп ойлады, бiрақ ниндзя сиқыршымен айтысуға оның күшi де, ниетi де болмады . Осы кезде Тұрғаулықтар Бурундайды дөрекi түрде итерiп жiбердi , Гуюк хан бұл мойынсұнғыш Субудай -Бағатурды ұнатпады .
  -Сен ағып жатқан шарап терiсi! Ұрыс астанасының қабырғалары астында ең жақсы жауынгерлердiң өлiп жатқанын көрмейсiз бе ? Бүркiттердi дереу алып, өзеннен өтiп, Урустарды оң жақ қабырға астындағы соққымен құлатыңыз.
  Тәжiрибелi Бурундай қарсылық танытты:
  -Мұз әлi күштi емес, мыңдаған тұяқтардың соққысынан ол жай ғана жарылып кетедi.
  Күтпеген жерден күштi жапондар Гуюкке жауап бердi .
  - Сiздiң алаңдаушылығыңыз мақтауға тұрарлық. Бiрақ сiздiң күш-жiгерiңiз бекер! Сиқырлы ұнтақ өзендегi мұзды әскери болаттан күштiрек байлады! Жарайды, алға, бiз сiзге тапсырыс бердiк!
  -Ұлы ниндзя батыр не айтып тұрғанын бiледi! Тезiрек мiн, бұршақты игерсең, ат мектебiн сыйға беремiн!
  - деп айғайлады Гуюк хан саусақтарын шайқап. Бурундай бұдан былай қайшылық жасауға батылы жетпедi - бұл өлiмге толы болды. Моңғол бiр отар жүйрiк атты жiгiттерi көзден ғайып болды. Кенет көлеңке жақындап, төбеден шу шығып, қатты ауа толқыны тәж қағанның дулығасын ұшып жiбердi:
  -Харакири! Сонымен, Көбелек ұшып кеттi! Ендi Урустарда " қапшық " болады.
  Алып айдаһар жер бетiнде қалықтап, алтын қанаттары қар үйiндiлерiн ұшырып, үш жыртқыш аузынан отты тiлдерi төгiлдi.
  - Керемет мангус !
   Гуюк қорқып үлгермедi:
  -Ол бүкiл Рязанды өртеп жiберуге қабiлеттi.
  -Бәрi емес, бiрақ ол қабырғаны өртеп жiбередi. Алға, менiң кiшкентай Годзиллам!
  Медведевтiң тамаша арманы жалғасын тапты. Президенттiң мiндетiн атқарушының қиялы керемет болды.
  Қанаты елу метрлiк құдiреттi айдаһар аспанға көтерiлдi. Моңғолдар мен оларға iлескен бақсылар ашуланып айқайлады. Бурундай басқарған Түмен мұзға ұшты, бiрнеше аттар сүрiнiп кеттi, олар және олардың шабандоздары бiрден құтырған темiр массаның астында қалды. Бұл кезде үш басты құбыжық қабырғаға жайлап сүңгiп кеттi. Шөл дала әуе шабуылының қауiптiлiгiн басқалардан бұрын түсiндi. Әрине, мен өзiмдi алдын ала ашқым келмедi, бiрақ қаланы құтқару үшiн сол күнге дейiн белгiсiз қаруды қолдануға тура келдi. Қанатты құбыжықпен өрмекшi мен болат қырықаяқтың қоспасына ұқсайтын механикалық құбыжық қарсы тұрды. Бу қазандығынан түтiн шығып үлгердi. Жарайсыңдар балалар алдын ала көмiрдi лақтырдыңдар.
  Паровоз, лебедка, көп аяқты баллисткалар және тiптi... музыкалық түтiкшенiң технологияларының шебер үйлесiмi. Ал шыңдалған болаттан соғылған бұл жануар кез келген зиянды затты екi мильге дейiнгi қашықтыққа пулемет жылдамдығымен дерлiк лақтыра алатын. Жауынгер қыздар әлемде бiрiншi болып поршеньдi қозғалтқышты зарядты лақтыруға бейiмдеу туралы ойлады. Дикорос рычагты өзi айналдырды, шынжырлардан шебер соғылған таспа қозғала бастады, тастарды тез айналатын пышақтарға кiргiздi.
  Татарлар қалың үйiндiге жүгiргендiктен, мүлде жiберген жоқ, керiсiнше, әр салмақты тастар серпiлiп, бiрнеше сығымдаушы атты құлатты. Бiр нәрсе жаман, көздеу ауқымы өте әлсiз, сiз моңғолдарды әлi де ұра аласыз, бiрақ ұшатын айдаһарды ұрып көрiңiз! Үш басты құбыжық басын бұрып, кең, азу, гауһар жарқыраған жақтарын ашты.
  Қашқан жалын қорғанның жанынан өтiп, үйлердi шарпыған. Айғайлар мен айғайлар естiлдi, бiрнеше жартылай соқыр әйелдер көше бойымен жүгiрдi, үйлер табиғи емес жылдамдықпен өртендi. Бақытымызға орай, құм мен ауыр бөшкелер, сондай-ақ өрт сөндiру бөлiмдерi дайындықта болды. Кейбiр саятшылықтар, әсiресе қабырғаға жақын жерлер отқа төзiмдi асбестпен жабылған. Достық қысымнан жыртқыш жанартау бозарып, күшiн жоғалтып, бозғылт түтiн ағындарына айналды.
  Бiрақ айдаһар бас тартқысы келмедi, сүңгуiрден шығып, ол шамадан тыс жүктелген дауылпаздың рақымымен бұрылды және қайтадан отты торнадо ағындарын түсiрдi. Татарлар қабырғаға жетiп үлгергендiктен, лаулаған жалын оларға да тидi. Құрбан болғандардың арасында қорқынышты Бурундай болды , оның сәндi киiмдерi өртенiп кеттi және ол жаралы қабанның дауысымен артқа қарай жүгiрдi. Орыс жауынгерлерi де зардап шектi, мұздың бiр бөлiгi айтарлықтай ерiп, жер мен бөренелердi ашты. Дикоростағы киiмдер жанып тұрды, бiрақ қабырғада тұрған жауынгер Антонов оған бiр шелек су құйып үлгердi, ал ыстық тiзбектен бу көтерiлдi.
  - Қандай шайтандық, аленканың бiздi көрмейтiнi өкiнiштi!
  Айдаһар қайтадан бұрылып, үшiншi шеңберге кiруге әрекеттендi. Сиқыршы Савели саусақтарын соқты, ол кiшкене отты шарды ұшырды, соққы айдаһардың ортаңғы басына тидi. Кiшiгiрiм жарылыс үш басты құбыжықты ерекше шығынға ұшыратпады, бiрақ оны траекториясынан аздап ығыстырды, нәтижесiнде айдаһар уақытынан бұрын оқ жаудырды, отты дауыл жиналып тұрған ядролық сапқа соқты . Тағы да құтырған айқайлап, татарлардың бiразы керi шегiндi. Дәл сол кезде Дикорос екi жүздi қылыштарын сермеп тұрған ұзын бойлы жас қызды байқады. Адамгершiлiкке жатпайтын жылдамдықпен ол қарсыластарын қырыққабатқа кесiп, аяғымен, шынтағымен, тiптi басымен көбелектей дiрiлдеп қорқынышты соққылар жасады.
  Тек бiр, дәлiрек айтсақ, екi адам мұндай күйреудi тудыруы мүмкiн:
  -Джулиана! Қызыл перiште, сен бе?!
  - Гүлдi мұрынмен иiскейсiң! Үш метр биiктiктен!
  Аленка күлiп жауап бердi. Жауынгер қыз есiнен танып қалған гепардтай жылдамдықпен қорғанға ұшып, қабырғада әрең байқалатын қан iздерiн қалдырды.
  -Сөйлеме, бәрi түсiнiктi! Бiз қанатты алауды сөндiруiмiз керек!
  Аленка қатты ысқырды, айдаһар ұшуын теңестiрiп, төртiншi шеңберге кiрдi. Жақын жерде тұрған жауынгер оған:
  - Аленка катапультты қолдан, оны таспен құлат.
  Жауынгер қыз қорқытып үредi.
  -Мен не қолдану керектiгiн жақсы бiлемiн!
  Аленка найзағайдай жылдамдықпен шебер соғылған үш шынжырды алды. Бұл сондай-ақ олардың жауынгер қыздарының идеясы болды: екi немесе үш кiшкентай тасты бiрiктiру, екi немесе одан да көп баллистаны ату және шабу, тұтас сызықты кесу. Бу катапультiн iске қосқан Аленка жүзге секiрiп, рычагты тептi. Оны жоғары лақтырып жiбердi, ал ұшып бара жатқан жауынгер қыз қолдарын бұлғап, қылыштарын шебер айналдырып, жылдам қозғалысты басқарып, тiзе тiгiлген айдаһардың арқасына қонды. Құбыжық дiрiлдеп, батыл шабандоз қызды лақтырып жiбермек болды, бiрақ шебер бұралған шынжырлар үлкен ауыздарды басып қалды - қорқынышты құбыжық толығымен ер-тоқым болды.
  -Үш бас не үшiн керек? Бiреуi жетiспедi ме? Олар саңылауларға толы, сондықтан мен соңғы милар ұшып кетпес үшiн оларды бiрiктiремiн!
  Жауынгер қыз оның ебедейсiз қалжыңына күлдi. Айдаһар күрт биiктiкке көтерiлдi, содан кейiн Нестеровтың iлмегiн қайталады, терi астындағы бұлшықеттер дiрiлдеп, монстр шақырылмаған шабандозды лақтырып тастауға тырысты. Алып дененi ыстық ауа ағындары соқты, батпырауық катапульттан босатылған тас сияқты немесе, сiрә, метеорит сияқты ұшып кеттi. Атмосфералық толқын татарларды жолдан тайдырды.
  Аленка:
  -Әсерлi емес!
  Президент мiндетiн атқарушының ұйқысы әлi жалғасты. Медведев мырза аздап, тiптi қайғыдан да құлады.
  Шынында да, он екi айнымалы жазықтықта экстремалды жүктемелерден өтiп, жүз елу гравитацияға дейiн жеделдетiп, бiрден салмақсыздыққа сүңгiп, содан кейiн қайтадан өлiмге әкелетiн жүктеме шегiне жеткенде, терминатор қыз үшiн дiрiлдеген айдаһар қандай болды. Флора мен фаунаның кез келген өкiлi гендiк инженерияның осы өнiмiнiң алдында құрт болып табылады.
  Құбыжық басын бұруға әрекеттендi, үлкен аузымен қатты дiрiлдей бастады. Жауынгер қыз бар күшiмен аты аңызға айналған қылышпен шауып, ең сезiмтал жер - танауын көздедi. Алғашқы соққы жалпақ болды, күмiс моншақтар танаудан ұшып кеттi, олар күн сәулесiнде жарқыраған iнжу-маржан сияқты:
  "Тұмсығың әдемi екен, айдаһар алтынды дәрет етедi" дейдi.
  Жылан жарықпен соқты. Жауап ретiнде әдемi де ептi Аленка ұшымен шапты, соққы өткiр және дәл болды, жүзi сәл қызарып кеттi, ал оның үлкен мұрнынан шие-рубин шықтары пайда болды. Олар бiр-бiрiне ұқсамайтын ою-өрнекке айналдырып, ұшқанда қатып қалды.
  Қыз күлiп:
  - Жақсы, жүр, айланы қайтала!
  Құбыжық қазiрдiң өзiнде дiрiлдеп тұрды, бiрақ биiктiкке жетудi жалғастырды, астана Рязань қаласы кiшiрейдi және кiшiрейдi. Мiне, ол арба дөңгелегiнде, ендi тәрелкеде, мiне, ол көкнәр тұқымындай, ақыры бұлттардың артында жоғалып кеттi. Аспан қара түстi, жарқыраған жұлдыздарға толды, олар стратосфераға көтерiлдi, тыныс алу қиындады, суық вакуум соқты. Аты аңызға айналған Аленка қарапайым адам болмаса да, ол ауасыз мүлдем жүре алмайды. Бiрақ, шамасы, айдаһар да қышиды, бауырымен жорғалаушылардың құрысулары бар, тынысы тарылды, сондықтан биiктiктi төмендетуге тура келедi. Черноморецтiң сақалын үш күн, үш түн ұстаған Русланның ерлiгiн қайталағысы келмейтiнi анық. Балаларға арналған веб-сайттан бiр сөйлем оның басынан жыпылықтайды және қандай да бiр себептермен оны қайталағысы келедi.
  Ал жауынгер қыз:
  -Қанымыз бiр, сен екеумiз!
  Айдаһар мән-мағынасын түсiнгендей болды, селк етiп, ұшуын тоқтатты. Содан кейiн ол бiртiндеп төмендей бастады.
  Сұлу да бұлшықеттi жауынгер былай дедi:
  -Дұрыс ойладың, қанатты ағам! Бiз сiздермен нәтижеге қол жеткiземiз!
  Төменде нағыз қырғын қызып тұрды, моңғолдар қабырғалардан кетiп бара жатты, ал керемет Наташа соққы беру үшiн оңтайлы сәт келдi деп шештi. Жарайсың, батыл қыз, оны бiрден көресiң, оның өткен жерiнде мәйiттерге толы қанды жол қалды. Оның аяқтары мен қолдары ғана емес, Наташаның екi ұзартылған өрiмi шыңдалған болаттан шынжырға тоқылған қанжардың иiсiн аңқиды.
  Аленка өз-өзiне аяғын басып:
  -Мiндеттi түрде өзiме осындай жеке заттарды жасаймын! Ендi мұғландықтарды қыздырайық!
  Контейнерленген жұлдырудан үш жанартау сияқты жабайы жалын шықты, татарлар тым қатты қысылды және олар жүздеп қуырылып, тозақ отының аузынан төгiлдi. Жылқылар әсiресе қорқып кеттi, бiрақ жылқылардың көпшiлiгi арқадан кенеттен соққыға жығылды, тек Гуюк ханның жеке күзетшiлерi ер-тоқым астында қалды. Атқылау жалғасып, жүздеген және жүздеген жауынгерлердi бiр соққымен жалынды дауылмен алып кеттi. Сары жылан өзiнiң кiшкентай айдаһарының қайтып келуiн сығырайған көздерiмен бақылап тұрды.
  Шығыстан келген жауынгер айқайлады:
  - Сатқын! Сiз барлық айдаһар отбасының өкiлдерiсiз, сiз әрқашан опасыздық жасайсыз және күштiрекке қызмет етесiз!
  Ашуланған ниндзя сиқыршысы пулемет жылдамдығымен пульсарларды лақтырып, батыл шабандозды жеңуге тырысты. Жас жауынгер Алена күлiп, қатты әндедi:
  - От суымен - стақанды қағып ал! Сiз бейтаныс адамсыз - сiз отты түкiрiп отырсыз!
  Бұл қыз - көңiлдi, әзiлқой. Ал оттан жасалған пульсарлар одан қорықпайды.
  Алена аңызға айналған қаруды қолданып, аңды мезгiл-мезгiл жау бөлiмшелерiне бағыттап, оларды оңай атып түсiрдi. Бұл көп рет қолданылатын қанатты от шашыратқыш жүз атпен жүретiн механикалық қондырғыдан жақсы.
  Мүмкiн, бұл шабуылдаушы ұшағына қарағанда салқынырақ және оның жанармайы қалай көп, ал сақтандырғыш таусылмай ма? Сiзге бос уақытта құбыжықты зерттеп, жаңа, бұрын көрмеген қару жасау керек болады! Жебелер тары сияқты кемпiрқосақтың барлық түстерiмен жарқыраған қалың, қызғылт сауытты терiден секiредi. Хиттер бояуды бiр сәтке өзгертедi: рубин қызыл сирень-күлгiнге айналады. Лилак-сапфир, керiсiнше, қызыл-қызғылт сары, алтын сары, изумруд жасылға айналады. Бұл өте әдемi, қанды шайқастың қызған шағында таңғажайып көрiнiстi тамашалауға уақыт болмайтыны өкiнiштi.
  Орыс жауынгерлерi мен қыздардан құралған Ақ легионның сарбаздары моңғол әскерiнiң көп бөлiгiн қырып үлгерген. Бұл әсiресе механикалық от шашушылардың әрекетiне келгенде қорқынышты болды, кез келген армия мұндай қос соққыға төтеп бере алмады. Тағы бiр минут және ретсiз ұшу басталады. Сары жылан бiр сәт кiдiрдi.
  Батудың бұйрығы анық, қаған тәжiн тыныш жерде өлтiру керек, бiрақ төлемi тым аз. Жоқ, ол оны кейiн өлтiредi, бiрақ әзiрге оны орыс қылыштарының астынан алып шығады:
  -Алыстайық, қаған, мен сенi жауып тастаймын!
  -Үш басты мангус ше ? Мен оның әскерiмдi қинауына жол бермеймiн!
  Ниндзя саусағын сермеп, ұшқындар түсе бастады:
  "Мен күрделi заклинание жасай аламын және ол өз әлемiне оралады, бiрақ содан кейiн мен оны жетi жыл бойы шақыра алмаймын!" Дегенмен нұсқа бар! Хэйл деңгейiндегi заклинание!
  -Бұл қалай?
  Гуюктiң жасынан асқан семiз және iсiнген жүзi созылып кеттi. Ниндзя киллер түсiндiрдi:
  -Солай! Егер мен оның ақ мангусын өлтiрсем , айдаһар менiкi болады, егер ол менi өлтiрсе, ол менiкi болады!
  Жапондық сиқыршы ұзын мантраны сыбырлады, бойтұмар күннен де жарқырайды. Құрып кетудiң қызығына батқан жалаңаяқ Аленка кенет оның астында күштi және мойынсұнғыш құбыжықтың икемдi, жылтыратылған арқасы жоғалып кеткенiн сездi. Ол тас жылдамдықпен ұшып бара жатып, өзiн ауада тапты. Құлау жағымды болмады, бiрақ өлiмге әкелмедi. Бiр метрге созылған қар үйiндiсiн бұзып өткен терминатор жауынгер жаралы қабанның қаһарымен моңғолдарға шабуыл жасады. Соңғы ұйымдасқан қарсылық құлады, үлкен армияның аянышты қалдықтары жаппай қашуға ұмтылды.
  Ең әдемi қыздар, жалаң аяқ Аленка мен Наташа бағдарсыз нукерлердi жоюда жарысты. Ал Гуюк хан iс жүзiнде көрiнбейтiн болды, оның тазы жылқысы барлық ипподром рекордтарын жаңартты, тұқым қуалайтын қаған тек өз терiсiн ойлады.
  -Жоқ, бұл самурай емес! Өкiнiштi қорқақ. Мұндай микадоға қызмет ету қандай ұят!
  Ниндзя айқайлады.
  Сары жылан екi күштi катананы шығарып, оларды айқастырып, күрт жұлқып жiбердi, пышақтардан жарқыраған қызғылт шар бөлiнiп шықты. Сиқырлы пульсар әдемi, жартылай жалаңаш Аленкаға қарай тез ұшып кеттi.
  Терминатор-жауынгер қозғалысты байқап, ұшқанда отты тромбты кесiп тастады, найзағайдай шашыраған шағын жарылыс он-екi моңғолды шашыратып жiбердi:
  - Бұл шайтан! Жер асты әлемiнiң самурайлары!
  Сары жылан айқайлады. Ниндзя қанды жалаңаяқ Аленканы қарсы алуға асығуға дайындалып жатқанда, оның басына қарапайым ой келдi. "Егер ол осы ең күштi жауынгер қызды бiрден өлтiрмесе ше, оған аққұба терминатор Наташа қосылады, содан кейiн оның салдары апатты болады.Оның үстiне ол айдаһарды бағындырды, ал ұлы жыланды өте күштi жауынгер ғана бағындыра алады. "
  Ниндзя ырылдап:
  -Мен кетемiн құстар! Мен қайтуға кетемiн!
  Ақ шапанын жайған сары жылан қарға көмiлдi. Сосын тұншығып, қозғалыс сиқырын сыбырлай бастады.
  Жалаң аяқ Аленка өзiнiң ашулы iзiн жалғастырды, қатал Наташа одан қалмады. Қаншама қиян-кескi шайқасқа қарамастан олар тақ қағанның патша шатырын бiр сәт көзден таса қылмады.
  -Ол қашып кетедi, басшыны қуып жетейiк!
  - деп жалаң аяқ Аленка ұсынды. Жалаң аяқпен дисктi лақтырып жiберген Наташа қашып бара жатқан моңғолдарды жылдам соққылармен теңестiрудi жалғастыра отырып, абайсызда жауап бердi.
  -Не үшiн! Бiз Бәтиғаға қосымша қуаныш сыйлаймыз , бұл тым адамгершiлiк. Қылыш оңай өлтiредi, ал жихангир оның терiсiн жұлып алады.
  Төртеуiн бiр соққымен кесiп алған Аленка күлiп жiбердi.
  -Егер ол Батудың мүйiзiн өзi үзбесе! Бiз оларды лагерьге дейiн апарамыз ба, әлде не?
  Наташа күлдi де:
  -Бату шалбарын қатты былғайды, ал Мугландар қаншалықты аз болса, соғұрлым жақсы!
  Терминатор қыздар қарқынын үдете түстi, бұл қуып жету ойынын еске түсiрдi, нуккерлер аттарын шарасыз қамшылап, екi жақтарын қандырады. Үмiтсiз күш-жiгердiң арқасында олар Уру атты шабандоздардан аздап бөлiнiп шықты, бiрақ олар гепардқа қарағанда тезiрек жасалғандардан құтыла алмайды!
  Оянған Дмитрий, Анатольевич Медведев жаттығулар жасап, теледидарды қосты. Зеленскийдiң жеңiсiне орай бүкiлхалықтық мерекелер мен мерекелiк шаралар өттi. Өзгерiстерге халық шын жүректен қуанды.
  Барлығы жаңаша, әрi еркiн өмiр сүргiсi келдi. Инаугурация жақындап, Зеленский толық билiкке ие болды. Бұл да ынта мен шабыт тудырды. Бәрi өзгередi, кешегiден жақсы болады. Ал славяндар бiрлiк тауып, қырғи-қабақ соғыс аяқталады. Путин кезеңiндегi авторитарлық қорқыныш сияқты.
  Ал Зеленский туралы әсем әндер айтылып та үлгердi... Барлығы жаңа әрi әдемi нәрсенi қалайды.
  Зеленскийдiң өзi бiрiншi жарлығымен депутаттық иммунитеттi алып тастайтынын, сондай-ақ олигархтың қауырсындарын тазартатынын мәлiмдедi. Зеленский сондай-ақ байларға салықты айтарлықтай көтеруге уәде бердi. Мысалы, оларда семiруге ешқандай себеп жоқ!
  Жалпы, алда атқарылатын iстер көп болды. Соның iшiнде орасан зор темiр жол құрылысы: Архангельск - Чукотка, одан кейiн Аляскаға жерасты тоннелi.
  Зеленский неге патша емес? Оның жобалары ауқымды. Ал АҚШ-та жақын арада үкiмет ауысып, саясаткерлердiң тағы бiр ұрпағы пайда болады. Кiм де өзгерiстi қалайды.
  Ендi Зеленский босап жатыр...
  Компьютердi алып кетпес бұрын Медведев ойынға кiрдi...
  КСРО жаулап алғаннан кейiн АҚШ-пен араласуға болады. Бiрақ алдымен лазерлiк зымыранға қарсы қорғаныс жүйесiн iске қосайық, империяның мұндай мүмкiндiктерi бар. АҚШ-қа қарсы соғыс - 2008! Басқыншылық Чукоткадан Аляскаға дейiн басталады.
  Нағыз күрес жүрiп жатыр.
  Абрамс "Пантера-7" танкiмен соғысуда . Жаңа көлiк ендi ауыр емес, ол мiнсiз. Және оның абсолюттi класын көрсетедi.
  Ал ол янкилердi жойып жiбередi... Медведев соғыстан бiраз зерiктi де, басқаруды Рокоссовский класындағы әскери кеңесшiге бердi. Және ол басқара бастады ...
  Мысалы, бiрдеңе тұрғызыңыз... Әрқайсысында жетi дiн бар жаңа храмдар. Немесе тiптi жаңа телемұнаралар. Ал пирамида тұрғызу керемет болар едi. Бiр жарым шақырым биiктiкте. Иә, бұл шынымен керемет болар едi!
  Бұл ретте Медведев халықтың әл-ауқатын көтеруде. Бұл әскери зауыттарды жою ғана емес.
  Сондай-ақ теледидарлар, тоңазытқыштар, компьютерлер, ноутбуктер шығаруға болады. Және өндiрiстi құрыңыз және күресетiн бұлшықеттердi көтерiңiз. Бiрақ АҚШ қазiрдiң өзiнде жеңiп жатыр... Империяның екi жарым миллиардтан астам халқы бар және АҚШ-қа қарсы соғысуға әбден дайын. Медведев тiсiн сiлтеп, ән айтады:
  - Мен барлық ғасырлардағы нағыз дауылмын! Көп өлiм әкелетiн адам!
  Және тағы да Америкаға қысым жасайды. Ядролық соққылар қазiрдiң өзiнде алмасып жатыр. Мұндай шайқас күшейiп келедi.
  . Љ 8 ТАРАУ
  Е, бiрлiктердi қайтадан итерейiк. Ал бiз қалай соғамыз! Мiне, жаяу әскер қыздары жүрiп жатыр. Барлығы жалаң аяқ және бикини киген. Янкилер штыкпен қалай пышақтайды және жалаң аяқпен гранаталарды қалай лақтырады. Олардың iшiнде нағыз энергия бар. Және бәрi жылтырап, күйген терiнiң астында ағып жатқан сынап шарлары сияқты. Қыздар өлтiрудi жақсы көредi - бұл қыздар!
  Және олар өздерiне ән айтады:
  Бiз комсомол қыздарды,
  Бiз Медведев патшамыз, өте дана патшамыз...
  Әрине, бiздiң дауысымыз анық,
  Дауласатын нәрсе - оған барыңыз!
  Және тағы да жалаңаш саусақтарымен гранаталарды лақтырды. Бұл қыздар сөз жүзiнде супер. Ал янкилер Алясканы басып алды. Және олар өздерiне ән айтады:
  - Зұлым қасқырлар бiрге үйiрiледi! Сонда ғана жарыс аман қалады! Әлсiздер өледi, олар өлтiрiледi - қасиеттi қанды тазартады!
  Ал қыздар тiстерiн шымырлатып шабуылға шығады. Бiрақ американдықтарға қарсы "Жолбарыстар"-7 бар, қандай керемет күш. Ал мұндай құбыжықтарды тоқтату мүмкiн емес!
  "Жолбарыс"-7 - снарядтың бастапқы жылдамдығы секундына 2500 метр болатын жоғары қысымды арнайы зеңбiрек. Ал оны ұрған бойда оны ештеңе құтқара алмайды. Ал Амбрамдар жан-жаққа жүгiрiп барады . Және олардан мұнараны бұзады.
  Ал қыз солдаттарды тiзерлеп, жалаң аяқтарын сүйуге мәжбүрлейдi.
  Америкалықтар қайтадан тапсырды. Ал Медведев армиясының әскерлерi Нью-Йоркке жақындап келедi. Ал қала қазiрдiң өзiнде шабуылда. Ол ешқандай рәсiмсiз тұтқынға алынады.
  Медведев өзiн ұлы қолбасшы санайды: ол ақыры Нью-Йорктi алды.
  Бiреу оны басқыншылардың ең ұлысы деп айтуға болады. Сосын Вашингтон.
  Ал американдықтар тапсырады. АҚШ президентi бетiмен құлап, қыздардың жалаң аяқтарын сүйе бастады. Алдымен бiрi, сосын екiншiсi кезекпен.
  Сөйтiп, ол жалаңаяқ қыздардан тұратын тұтас бiр батальонды сүйдi. Бұл керемет шайқас!
  Медведев күледi... Сөйтiп ол Американы басып алды. Бiрақ Путин мұны iстей алмады!
  Бұл шынымен де шайқас - супер! Сосын Мексикаға.
  Және тағы да қағып алу... Ал мексикалық қыздар мексикалықтарды тiзерлеп, жалаңаш өкшесiн сүйедi. Және олар айқайлап:
  - Аруларға даңқ!
  Иә, компьютер тұтқындар сүйiп жатқан жалаңаш өкшелi қыздардың үлкен түрлi-түстi суреттерiн көрсете алады. Және бұл сондай толқу.
  Мiне, олар қайтадан тұтқындарды басқарады - бұл жолы қаралар. Сондай-ақ олар қыздардың жалаң аяқтарын сүйедi.
  Сондай-ақ, танктер пирамида түрiнде қозғалады ...
  Қыздар көшiп жатыр, олардың саны өте көп... Өйткенi, ресурстардан жастарды қуып шығуға болады. Және барлық бiрлiктердiң бикинидегi қыздар екенiн таңдаңыз. Және бұл өте әдемi.
  Олар негiзiнен қызыл шашты және аққұбалар.
  Және олар бiрiнен кейiн бiрiн басып алады. Сондай керемет жауынгерлер. Империялар олардың жалаң аяқтарының астында қалады.
  Медведев рахаттана ойнайды... Тiптi мұрнының астынан бiрдеңе ысқырады.
  Сутегi бомбасы қалай жарылады? Жантүршiгерлiк айуандық! Ал бүкiл қала оны сиыр тiлiмен жалағандай. Радиация қанша көп? Ал жалаңаяқ қыздар радиоактивтi шаң арқылы жүгiредi. Ал олардың жалаңаш өкшесi күйiп қалады.
  Медведев питон басқа аумақты жұтып жатқандай ойнайды.
  Мiне, виртуалды әлемде тағы бiр күш жаулап, туы құлады.
  Танктер ендi белсендi құрыш пен керамикадан тұратын жаңа. Көп қабатты және тиiмдi.
  Ал ұшақ тасығыштары заманауи, сонымен қатар өте қолайлы. Ал олардан ұшақтар қалай ата бастайды.
  Медведев, көрiп отырғанымыздай, өте ақылды президент мiндетiн атқарушы.
  дрондардың дамуы . Және бұл тамаша. Сондай-ақ, диск тәрiздi ұшақ. Мұнда олар қазiрдiң өзiнде НЛО сияқты шайқасқа түсiп жатыр. Содан кейiн пирамидалық цистерналар.
  АҚШ президентi Трамп, ақылы нұрлы, көлiктi барлық жағынан қол тигiзбейтiн және өтпейтiн етiп жасауды бұйырды. Мастодон төмен пирамида түрiнде осылай пайда болды. Және мұндай машина тамаша қорғаныс көрсеттi. Әсiресе кинетикалық снарядтарға қарсы.
  Ендi бұл танктiң сәттi болғаны соншалық, оған кiру мүмкiн емес және ол әлi де Америка Құрама Штаттарында қызмет етедi. Олар тiптi оны Трамп танкi деп атады.
  Көлiктiң өтпейтiнiн көргенде, ақылсыздық кейде адамдарды басып алады.
  Медведев тең емес шайқас жүргiзiп жатыр және оның машиналары тағы бiр виртуалды капиталды алып, оны қирандылар мен қайнаған кратерлерге айналдырды.
  Бiрақ бұл робот қыз үшiн жеткiлiксiз. Ол қарудың жаңа буынын: жою бомбасын жасай бастайды. Ал бұл бомба сутегiнен төрт жүз есе күштi. Сондықтан, егер ол соғылып кетсе, сiз күлдi де жинай алмайсыз!
  Ал соғыс қазiрдiң өзiнде ғарышқа көшiп жатыр.
  Медведев титаннан да күштi және жеңiл жаңа қорытпадан жасалған кемелердi пайдалануда. Ал жұлдызды кемелер ғарышқа ұшады, ал жауынгерлiк роботтар соғысады. Жерасты зауыттарында қазiрдiң өзiнде көптеген әртүрлi модельдер бар.
  Ендi планетадағы соңғы империя құлады. Ал не? Ендi терең ғарышқа!
  Жұлдызды соғыстар дәуiрi басталады.
  Медведев мұны түсiнiп, пернетақтаны қатты басады. Немесе саусақтарыңызды жылжыта аласыз немесе ойларыңызды басқара аласыз.
  Президенттiң мiндетiн атқарушы ақылмен әрекет етiп, өзi үшiн ғарыш флотын жасайды. Ал күрес жалғасуда.
  Одан да күштi, әсiресе жойып жiберетiн термокварк бомбасын жасау жалғасуда. Және ол жойылудан жүз мың есе күштi.
  Содан кейiн кемелер аспанға көтерiледi. Және олар планетаның спутниктерiн түсiредi. Содан кейiн көршi жүйелер. Олар мұны өте тез жасайды.
  Ал президенттiң мiндетiн атқарушы ойында терминаторларды шығарады. Мiне, терминатор кейiпкерi. Бұл шектеулi болса да, уақытқа саяхат.
  Медведев сықырлап:
  - Жұрт аяғын жерге таптайды, етiк ше! Бұл әрi ақымақ, әрi қорқынышты!
  Ал Медведев әлдеқайда көңiлдi болды. Е, балалар, сендер қандай жақсысыңдар. Әсiресе, егер олар ғарыш жауынгерлерi болса.
  Жұлдызды шайқас жүрiп жатыр. Iшектегi тривиальды соққылар кезiнде ауыр соққылар. Дәлiрек айтқанда, бұл қиялды ойлау.
  Медведев шабуылын жалғастыруда:
  - Менiң жұлдызды кемелерiм өлтiредi!
  Және оның орнына жаңа ғарыш командирлерiн тағайындайды. Ал ұрыс деген не, ұрыс.
  Мұнда Медведев командирлерiмен бiрге қолбасшылық жасайды. Мұнда оған қарсы жау коалициясы көтерiлiп жатыр. Осындай сансыз армада жақындағанда қорқынышты, алыстан түрлi-түстi, жарқыраған тұмандық жорғалап жатқандай көрiндi. Оның үстiне, әрбiр ұшқын - сиқыршы сиқыршының сиқырынан туындаған жын. Негiзгi кластағы он екi жарым миллионнан астам әскери ғарыш кемелерi және үнемi келiп тұратын күшейтулердi ескере отырып, шексiз шағын "жайлылық үйi" оның саны екi жүз миллионға жақындады. Алдыңғы жағы бiрнеше парсектерге созылды; мұндай масштабта тiптi флагмандық ультра-согуштық кемелер Сахарадағы құм түйiрлерiне ұқсайды.
  Жалпы шайқас жақындап келедi: Медведевтiң ғарыш империясының армиясы мәңгiлiк қорғаныстың тұрақты тактикасының орнына қатыгез агрессордың флотына соққы берудi шешкен көп қырлы "Толық құтқару коалициясына" қарсы.
  Мұнда таңғажайып алуан түрлi кемелер өте көп, бiрақ бұл көп жағдайда тиiмдi шайқасқа кедергi келтiредi. Мысалы, клавесин түрiндегi жұлдызды кеме немесе iшектiң орнына ұзын мұрындары бар арфа, тiптi Екiншi дүниежүзiлiк соғыстан қалған танк мұнарасы бар контрабас. Бұл әлсiздерге әсер етуi мүмкiн, бiрақ бұл қорқыныштан гөрi күлкiге әкелуi мүмкiн.
  Олардың қарсыласы - әмбебап державамыз деген империя. Медведевтiң ұлы ғарыштық әмiрлiгi, онда бәрi соғысқа қызмет етедi, басты ұран - тиiмдiлiк пен мақсатқа сай болу.
  Коалициядан айырмашылығы, президент мiндетiн атқарушының жұлдызды кемелерi тек көлемi бойынша ғана ерекшеленедi. Ал пiшiнi iс жүзiнде бiрдей, өте жыртқыш көрiнетiн терең теңiз балығы. Мүмкiн, жалғыз қоспағанда, олар болатпен жарқыраған қалың қанжарға ұқсайды.
  Ғарыштың бұл бөлiгiндегi жұлдыздар аспан бойынша тым тығыз шашыраңқы емес, бiрақ олар түрлi-түстi және жарық спектрiнде ерекше.
  Неге екенi белгiсiз, мына жарықтықтарға қарап, ғаламдағы тiрi жандарды сұмдық, нағыз жабайы қылықтары үшiн айыптайтын перiштелердiң көздерiне үңiлгендей мұңды сезiмге бөленесiң.
  Президенттiң мiндетiн атқарушының әскерi кездесуге баруға асықпады, тек жеке мобильдi бөлiмшелер өздерiнiң жоғары жылдамдығын пайдаланып, тез арада жауға шабуыл жасап, зиян келтiрiп, керi шегiндi. Жауап ретiнде олар оларды тосқауылмен қарсы алуға тырысты, бiрақ икемдi және тамаша қорғаныс болғандықтан, олар әлдеқайда тиiмдi болды.
  Ғарыштық масштабта кiшкентай болып көрiнетiн миналар, крейсерлер мен эсминецтер сияқты жарылып кеткендей болды. Бiрақ бiз үлкен ойынды жеңе алдық. Коалицияның алып кемелерiнiң бiрi соғылып, қатты түтiндеп, майысып, алпауыт кеменiң бортында құрғақ ормандағы өрттей дүрбелең пайда болды.
  Құйрық орнына тек тырнақтары бар жербоаға ұқсайтын жат планеталықтар айғайлап, жоғары-төмен секiру кезiнде қорқып қашады. Олардың арасында аю мен үйрек будандарына ұқсайтын кiшiрек түрлер бар. Тұмсықтар жабайы сұмдықпен бүгiлiп, дiрiл естiледi, олар бiр-бiрiнен ұшып кетедi, қауырсындар отқа оранады. Мұнда аю үйректерiнiң бiрi төңкерiлiп, басын өрт түтiгiне айналдырды. Сол жерде оның тамағына көбiк кiрiп, iшi бiрден аяқ киiмiн шешiп, құстың өлексесi жарылып, баланың денесiнен шыққан ет қалдықтарымен қан шашырайды.
  Жербоалар өртенiп, құтқару модульдерiне асығады, бiрақ тiрi қалуға елес үмiт беретiн жүйе үмiтсiз зақымдалған сияқты. Олардың генералы, құйрықты тарақан, истериалық сықырлайды:
  - О, әмбебап шеңбердiң квадратының құдайлары, ...
  Аяқтау мүмкiн болмады, жалын оның бақытсыз Мәртебесiн басып қалды. Ақылды кемiргiштiң етi қарапайым бөлшектерге дейiн ұсақталды.
  Жауынгерлiк кеме өртенiп, ауа көпiршiктерiн вакуумға шығарып жiбердi, содан кейiн жарылып, көптеген фрагменттерге шашырап кеттi.
  Медведев жеткiлiктi ойнап, тағы бiрнеше тапсырыс бердi. Ол сондай-ақ Новодворскаяны қайтыс болғаннан кейiн Ресей Батыры жұлдызымен марапаттады. Ол Олег Рыбаченконы Ресейде бар барлық ордендер мен медальдармен марапаттауды бұйырды. Және ол Дональд Трампқа Бiрiншi шақырылған Әулие Эндрю орденiн табыс еттi. Осыдан кейiн Медведев қайтадан ұйықтап қалды... Оны әлi ешкiм мазалаған жоқ.
  Мұндай ерлiктен кейiн Аленканың көңiлi көтерiлдi. Оның командасы да солай.
  Маргарита бiрiншi болып сөз алды:
  - Жапонияны теңiзде аяқтап, құрлықта аяқтаймыз!
  Аленка бұл идеяны қызу қолдады:
  - Әрине! Нелiктен жаңа орыс жауынгерлерiнiң өлiмiне жол беремiз!
  Наташа да сөйледi:
  - Куропаткин тым шешiмсiз командир. Порт-Артурға шабуыл кезiнде жапондықтардың әлсiреуiн ескерсек те, оның жеңiске жететiнi шындық емес!
  Медведев мұны үзiлдi-кесiлдi қорытындылады:
  - Шабуыл жасайық! Бұл бiздiң де, Ресейдiң де мүмкiндiгi!
  Осыдан кейiн қуатты және ультра заманауи танк қозғала бастады. Иә, Жапонияның күнi нашар. Олар Ресеймен соғысу ойларына келген сәтке бiрнеше рет қарғыс айтады.
  Танк жапон әскерлерiне қарай жылжыды. Аленка қуанып:
  - Мен сондай таңғажайып түс көрдiм. Наташа екеумiз Рязаньды Бату ханның әскерiнен қорғап тұрғандай боламыз.
  Маргарита ашуланып:
  - Түсiмде болдым ба?
  Аленка терiс басын шайқады:
  - Жоқ! Сiз жай ғана ол жерде болмадыңыз!
  Қыз ашуланып:
  - Өкiнiштi!
  Жалаң аяқ Аленка күлiп:
  -Сен бiзге тек кедергi жасай аласың! Бiрақ Наташа екеумiз керемет болдық!
  Аққұба қыз таңдана сұрады:
  - Салқын болдыңыз ба?
  Жалаңаяқ Аленка бiрден растады:
  - Иә, өте керемет! Мен тiптi айдаһарға мiндiм!
  Наташа күлдi де:
  - Айдаһарда өте әдемi болдың!
  Аленка бiрден растады:
  - Бұл ертегi сияқты! Айдаһарлар мен эльфтер бар жерде және бәрi керемет!
  Маргарита шынайы сезiммен жауап бердi:
  - Айдаһарсыз да өте әдемiсiң! Жай ғана перi және ғажайыптардың кереметi!
  Аленка сенiмдi түрде айтты:
  - Мен бәрiн жеңемiн! Айдаһарлармен және онсыз!
  Ал жауынгер жұдырығын көрсеттi.
  Бiрiншi орыс танкi Порт-Артур қабырғаларының жанында тұрған жапондарға шабуыл жасады. Олардың әлi де көп болатын. Артиллерия жұмыс iстей бастады. Жауап ретiнде күштi танктiң 152 мм зеңбiрегi, сондай-ақ сегiз адам өлтiретiн пулемет атылды. Тағы да самурайлар жүздегендей шабыла бастады.
  Пулеметтер - "Айдаһарлар", өте өлiмге әкелетiн нәрсе. Минутына бес мың оқ - бұл аңның бiр түрi ғана.
  Жапондар құлап, тесiлiп, жарылып, бас сүйектерi езiлген. Олардың қарындары жарылып, денелерi секiрiп, оттың жаншыған соққысынан ұшып кеттi.
  Кумулятивтiк толтырылған фрагментация снарядтары да жарылған. Олар жаяу әскерге оқ ату үшiн де, кемелердiң түбiнен өту үшiн де тамаша болды.
  Бұлар Терминатор қыздары, ал профессор нағыз гений. Сөйтiп, олар самурайларды шабуға кiрiстi.
  Жалаң аяқ Аленка дауыстап:
  - Орыстың рухы асқақтай берсiн!
  Наташа джойстик түймесiн жалаңаш саусақтарымен басып, оқ жаудырды да, сөзiн жалғастырды:
  - Ал бiздiң патшамыз Николай II!
  Жалаңаяқ Аленка снаряд артынан снаряд жiберудi жалғастырды. Әр үш секунд сайын өлiмге әкелетiн қару ұшып тұрды. Ал жапондық батареялар үнсiз қалды. Ал сары сарбаздар көптеп өлдi.
  Наташа самурайлардың бiрнеше дәрежесiн жойып, қолдады:
  -Жүрегiмiзде Отанның әнұраны шырқалады.
  Жалаңаяқ Аленка, өлiмге әкелетiн толтырылған снарядтарды түкiрудi жалғастырды және олар пластидтен әлдеқайда күштi, деп жалғастырды:
  "Бүкiл ғаламда одан әдемi ешкiм жоқ".
  Жалаңаш саусақтарымен жапондарға аяусыз оқ жаудырған Наташа қосты:
  - Рыцарь пулеметiн қаттырақ қысыңыз.
  Жалаңаяқ Аленка, самурайдың қирауы, сөзiн аяқтады:
  - Құдай берген Ресей үшiн өл!
  Қыздар шынымен сондай, супер! Керемет сұлулар. Сiз оларға қарап, таңданасыз. Бiрақ жапондықтар үшiн бұл таза өлiм. Танк батареяларды аралап өттi. Мылтық экипаждарын нокаутқа түсiрдi. Ол мұны өте тез жасады. Содан кейiн траншеяларды аралап шықтым. Ол да талай шөп шабады. Дәлiрек айтсақ, көп емес, барлығы дерлiк. Жою толық болып шықты. Мұнда, әрине, бәрi автоматты түрде болды. Жапондықтар осылайша жойылды.
  Аленка күйген аяқтарының жалаң саусақтарымен джойстиктiң түймелерiн басып, күлiп атап өттi:
  - Бiз жауынгерлерден гөрi жазалаушымыз!
  Наташа күлдi де келiстi:
  - Бостандық, данышпан және даңқты жазалаушылар!
  Және тағы да ағындарға түсiредi. Және самурайларды жабайы күшпен нокаутқа түсiредi.
  Жалаң аяқпен де дәл түсiрген Маргарита ұтымды айтты:
  - Гомосексуалдар азаяды, ал Жапонияда ер адамдар тапшы болады!
  Жалаң аяқ Аленка күлiп жiбердi де, тағы да атып жiбердi:
  - Әйелдерден сақ болыңыз! Әйелдер, сақ болыңыз!
  Бұл шынында да, одан снарядтар, снарядтар және кез келген оқ атылатын қыздың түрi. Қалай болғанда да, қыз нағыз терминатор.
  Наташа оны алып, ән айтты:
  - Легиондар жүрiп жатыр,
  Олардың мылтықтары жарқырайды.
  Артымызда миллиондар бар
  Әй, орыс полктары!
  Ешкiм тоқтамайды
  Ешкiм кедергi жасамайды...
  Қозғалыс жаңаларын ашады,
  Тез ұшайық!
  Тағы да жауға жаңбыр жауады. Және бұл олардың жүзден бiр амперге дейiн төмендеуiне жол бермейдi.
  Жалаңаяқ Аленка тоқылдақ тәрiздi снарядтарды лақтырып жiберiп, мысқылдап ән айтты:
  - Бiр, шабуылшы , екi шабуылшы , ол таң қалдырады.
  Наташа, атып тұрып, әндi растады:
  - Бiр шабуылшы , екi шабуылшы , жатыр!
  Салқын Аленка жiгерлi түрде қолдау көрсетедi:
  - Бiрде тақтай, екi тақтай - табыт салынады.
  Жалаң аяқ Наташа оқ жаудыруды жалғастырып, жауды пулемет атқылауымен құлатып, ысқырды:
  - Бiр күрек, екi күрек - ор қазылып жатыр!
  Ал жауынгер жақұт көздерiмен жымиды. Ол шынымен сондай сүйкiмдi.
  Жалаң аяқ Аленка позицияларға мұқият қарады. Танк тез жұмыс iстедi, генерал Ноги армиясынан iс жүзiнде ештеңе қалмады. Командирдiң өзi өлтiрiлгенге ұқсайды. Бiз соңғы жапондарды қоршау армиясынан аяқтаймыз.
  Медведев логикалық түрде атап өттi:
  - Технологияның жеткен жерi осы! Төрт адам бiрнеше сағат iшiнде сексен бес мыңнан астам жапонды өлтiрдi.
  Жартылай жалаңаш Аленка жаман жымиып:
  - Қалғанын да құрту керек! Ешкiмдi артта қалдырмаңыз!
  Соңғы мың самурайға оқ атқан Наташа ән айтты:
  - Жоқ, таулар алтын болмайды, жақын арада Ресейдiң барлық жауларын қырамыз !
  Салқын Маргарита қосты:
  - Жоқ, геморрой емес, жақын арада өлi қарсылас боласың!
  Генерал Ногидiң әскерiн талқандағаннан кейiн Терминатор қыздар уақытша танктен шығып, жалаңаяқ қардың арасынан жүгiрдi. Ал, қазiр қыс.
  Қазiрдiң өзiнде олар жүз елу мыңнан астам жаяу әскердi жойды. Сонымен қатар жапон флоты. Алайда тағы екi жүз елу мыңнан астам жапондықтар генерал Куропаткин армиясына қарсы тұр.
  Медведев ұйқысынан емен басымен шықты. Бiраз жүрдi. Содан кейiн мен тағы да компьютерде ойнадым... Жұлдызды соғыстар тамаша... Бiрақ бiрдеңе болмады...
  Медведев жаңа стратегияны қайталай бастады. Мен тарихи ойынды қостым: Николай II кезiнде Ресей. Және Жапониямен соғыс. Бұл сондай сұрапыл соғыс. Сiз стратегияны қолданып, компьютердегi күштердi жоюға болады.
  Медведев жеңiл деңгейде ойнады, бiрақ жапондықтардың инъекциясын өткiзiп алып, ауыр жеңiлiске ұшырады. Иә, тым белсендi емес салу керек. Қайта жүктеп алайық.
  Тағы да өзiңмен ойнайсың... Белгiлi болғандай, Куропаткиннiң орнында президенттiң мiндетiн атқарушы тым көп жарқырамайды... Әрқашан кейбiр ақаулар, қателiктер болады.
  Медведев содан кейiн әскери кеңесшiге қосылып, бәрi бiр қалыпты болды... Ал өзi де бiр дем алып, орындығында ұйықтап қалды.
  Сұлу Аленка жалаң аяқтарын шашыратып, Наташаны сұрады:
  - Осыншама адамды өлтiрiп жатқанда өзiңiздi қалай сезiнесiз?
  Аққұба қыз шын жауап бердi:
  - Бiлмеймiн! Бұл компьютерлiк ойын сияқты! Сiз ешқандай ашу, ашу немесе қуаныш сезбейсiз!
  Жалаң аяқ Аленка ашуланып күлдi:
  - Бұл соғыс!
  Наташа сальтоға бұрылды. Оның қызыл дөңгелек өкшесi жарқырап тұрды. Жалпы, ол көп күш жұмсамай-ақ көп нәрсеге қол жеткiзе алатын тамаша қыз. Егер бiз оны жумасақ, бiз оны мiнемiз.
  Қыздар қардың арасынан жүгiрдi. Олардың денелерi өте мәнерлi. Кеуде үлкен, жамбасы сәндi, аттың крупiндей, бұлшық еттерi көрнектi. Бұлар сұлулар-батырлар. Оларда ең нағыз әйелдiк күш бар. Сонша рақым. Ал аяқтары - күйген терiнiң астында домалап жатқан бұлшықет шарлары.
  Олардың алдынан үш жапондық барлаушы шықты.
  Қыздар сальто жасады. Ал олар самурайларды жалаңаш өкшелерiмен иектерiне қалай ұрады. Және олар шын мәнiнде жақтарын сындырды. Және олар барлық тiстерiн жұлып алды. Осыдан кейiн қыздар ән айтты:
  - Орыстардың ұлылығын планеталар мойындады,
  Бiз жоғарыға сенiмдi түрде асығамыз.
  Бiздi әлемнiң барлық халықтары жақсы көредi және бағалайды,
  Бүкiл елдiң халқы коммунизмге қарай бет алды!
  Және тағы да арулар изумруд көздерiмен жымиды. Олар сондай ұрысқан көрiнедi. Жауынгерлер белсендi. Және тағы да жүгiру.
  Жалаң аяқ Аленка секiрдi. Ол бұранданы ауада айналдырып, байқады:
  - Бiз сондай кереметпiз. Бiз бүкiл әлемдi жаулап аламыз!
  Наташа күлiп жауап бердi:
  - Жер планетасының императрицасы -
  Бұл өте керемет!
  Ал екi қыз бiр-бiрiне көз қысты. Осыдан кейiн бiз керi қайттық. Расында, соғыстың әрбiр күнi патшалық Ресейдiң қазынасына тым қымбатқа түседi. Жапондықтармен жұмысты тез аяқтайтын кез келдi.
  Медведев қыздарды нұрлы күлiмсiреп қарсы алды:
  -Жақсы, айнала жүгiрдiң бе?
  Жалаң аяқ Аленка күлiмсiреп:
  - Бiз жүгiремiз және күресуге дайынбыз!
  Наташа агрессивтi түрде:
  - Барлығын өлтiремiз!
  Медведев қолын бұлғап, бұйырды:
  -Олай болса, кеттiк!
  Жалаң аяқ Аленка күлiп жауап бердi:
  - Бiздiң төртеуiмiз әлемдегi ең өлiмшi!
  Наташа бұған қарсылық бiлдiрiп, жалаң аяқ басып:
  - Дүниеде емес, ғаламда!
  Ал күштi, агрессивтi және өлiмге әкелетiн танк барлық жылдамдықта жүрдi. Алда екi жүз елу мыңнан астам жапон. Бiрақ миллиард солдат үшiн снарядтар жеткiлiктi!
  Қыздар, профессор мен студент - барлығын жаншып, қошқар мүйiзге айналдыратын команда. Ал танк жапон әскерлерiне қарай ұшады. Өзiне қорқытып жүгiредi. Ол бәрiн сындырғысы келедi.
  Жалаң аяқ Аленка қуана ән айтты:
  Ресейдiң кеңiстiгi - әдемi, қымбаттым,
  Қардың iнжу-маржандары, хрустальдың шексiз өзендерi қайда?
  Ал орыс солдаты мен генералы бiр.
  Қасиеттi мемлекеттiң символы - православие бүркiтi, бiздiң патшамыз!
  Ендi жылдам танк шын мәнiнде ұшып кеттi. Ол жойғыш ұшақ сияқты ұшып өттi. Ал ол жапондардың алдынан шықты. Әмбебап зеңбiрек пен айдаһар пулеметтер қайтадан жұмыс iстей бастады. Қыздар бизнеске өте ынтамен кiрiстi. Одан әрi сөзсiз.
  Аленка мылтықты жалаңаш саусақтарымен атып, жапондарды нокаутқа түсiрiп, ән айтты:
  - Менiң Русiм, Сталин және Ленин, бiр отбасы даңқ!
  Ал қызыл шашты шайтан изумруд көздерiмен жарқырайды. Ал ол самурайларды қалай ұрады. Сiз ғашық боласыз.
  Ал Наташа да кем емес. Жапондарды ұрады.
  Және ән айтады:
  - Бұрылыстарда жылдамдықты төмендетпеңiз. Бiздiң тағдырымыз жеңу, қыздар!
  Жауынгер гүлдей жайнап тұрды. Және соншалықты жылдам, жауға от төгедi.
  Ал жалаңаяқ саусақтар джойстик түймесiн басады.
  Жартылай жалаңаш Аленка атып тұрып:
  - Ресейде екi қиындық бар...
  Осы жерде Маргарита оның сөзiн бөлiп:
  - Екi болса болды!
  Жалаң аяқ Аленка атып тұрып, қуана келiстi:
  - Иә, екi болса да!
  Наташа жүздеген жапондарды атып тұрып, оны алып, ән айтты:
  - Екiде, екi қыста. Екiде, екi көктемде!
  Жалаң аяқ Аленка атып тұрып:
  - Мен жапондарды өлтiрiп, қайтып келемiн!
  Наташа күлiп жауап бердi:
  - Порт Артур бiздiкi! Ал бiздiң Маньчжурияны ешкiмнiң басып алуына жол бермеймiз!
  Ал жауынгер самурайларды тағы да басты. Орыстар жапондардан жеңiлмейдi. Бұл Ресейдiң қаншалықты жеңiлмейтiнiн тағы бiр рет дәлелдейдi!
  Жалаң аяқ Аленка батареяны сындырып:
  - Русь ең алыс елдерде және ғасырларда танымал болады!
  Наташа да айқайлады:
  - Ал бiздi ешбiр күш тоқтата алмайды!
  Ол тағы бiрнеше мың самурайды жойды. Содан кейiн резервуар алға жылжып, егiн орағы жалғасты.
  Маргарита бұған қарап өз ойын бiлдiрдi:
  - Соғыс соншалықты тамаша жеңiске жетсе, Ресей одан әрi не iстейдi?
  Медведев қыздардың жапондарды шапшаң шауып жатқанын көрiп, былай дедi:
  - Не немiстермен, не ағылшындармен соғыс болады! Бiрақ қалай болғанда да, Күншығыс елiмен шайқас соңғы емес!
  Алена тағы бiр батареяны сындырып:
  - Ендеше, бiз оны немiстерге беремiз, жарайды, оларға өте көп беремiз, бұл жеткiлiксiз болып көрiнедi!
  Самурайларды жоюшы Наташа былай деп қосты:
  - Ал Гитлердiң Вермахтқа алатын ешкiмi болмайды!
  Аленка джойстик түймелерiн жалаңаш саусақтарымен басып, агрессивтi түрде мәлiмдедi:
  - Бiрақ арийлерге жаным ашиды. Қаншама әдемi ақ жiгiттер өлдi!
  Наташа мұнымен келiсiп, мұңайып басын изедi:
  - Иә, қаншама жақсы адамдар өлдi! Ал не үшiн?
  Қыз жапондарды қағып, байқап қалды.
  - Ал жапондар жақсы халық, бiрақ бiз олармен күресуге мәжбүрмiз! Бұл да жақсы болмаса да!
  Маргарита логикалық түрде атап өттi:
  -Ал жануарлар? Бiрiн-бiрi өлтiрмей ме? Бiрақ адам тек жоғары деңгейдегi жануар!
  Медведев күлiп қарсылық бiлдiрдi:
  - Адамның хайуаннан айырмашылығы, жаны бар! Ал оның жаны шын мәнiнде бiрегей және өлмейтiн! Демек, бiз де, жануарлар да тұтас бiр тұңғиықпыз!
  Маргарита бұған қарсы болды:
  -Ал маймылдар? Олардың интеллект деңгейi де жоғары. Бiреуi үш жарым мың сөз бiледi!
  Президенттiң мiндетiн атқарушы былай деп жауап бердi:
  -Бiрақ олар бiздiң туыстарымыз!
  Жалаң аяқ Аленка жапондарға оқ атып:
  - Мен маймылмын! Сондай-ақ ер адам!
  Наташа самурайларды шауып жатып:
  - Бiр ғасыр маймыл киiп жүрме!
  Супертанк жапондарды шабуды жалғастырды. Неге болмасқа? Ол шынымен ессiз аң
  минутына қырық мың оқ ататын. Оның сауыты кез келген снарядқа дерлiк өтпейдi. Және ХХ ғасырдың басы ғана емес.
  Жалаң аяқ Аленка атып тұрып, агрессивтi түрде мәлiмдедi:
  - Николай патша Ресей үшiн көп нәрсе жасады, бiрақ ол бағаланбай, бағаланбай қалды!
  Жапондарға от шашқан Наташа келiстi:
  - Бұл дұрыс! Патша өлтiрiлдi. Олар дiни қызметкердi тақтан кетуге мәжбүр еттi! Ал не жақсырақ болды?
  Жалаң аяқ Аленка зеңбiректен оқ атып, қосты:
  - Одан да нашарлады! Ал билiкке одан да жаман адамдар келдi!
  Наташа күлдi де, жапондарды қағып:
  - Ендеше жақсы болашақ үшiн күресейiк! Ал Ресейдiң бостандығы үшiн!
  Жартылай жалаңаш Аленка атып тұрып:
  - Өзгерiс пен жеңiс үшiн!
  Сосын жұдырығын көрсеттi. Ол мұны iстей алатын қыз. Сонда одан самурайлар да құтыла алмайды. Ал пулемет жұмыс iстейдi. Барлығы шөп шауып, шабуда.
  Олар шын мәнiнде мәйiттердiң бүкiл қатарын аралайды. Және олар кеңiстiктi өлтiредi.
  Генерал Куропаткинге жапондықтарда бiртүрлi нәрсе болып жатқанын хабарлады. Атыс, жарылыстар, бiреу оларға шабуыл жасады.
  . Љ 9 тарау.
  Сәл ұйықтаған Медведев компьютердi қайта қолға алды. Ол тiптi қырынбады. Және тағы да өзiнше ойнай бастады.
  Танктер мен ұшақтармен жалған кодтан кейiн Жапонияға шабуыл. Соның iшiнде Бiрiншi дүниежүзiлiк соғыстың үздiк бомбалаушысы Илья Муромец. Бұл өзiн өте қатты жариялады. Ал ол жапондарға шыбынға қарсы резеңке соққандай соқты.
  Ал Токиоға...
  Жапонияны жаулап алған Дмитрий Медведев өзiн Микадо императоры деп атады.
  Сосын жаңа соғыстар...
  Мысалы, сiз балама тарихты ойнай аласыз. II Александр 1875 жылы Бисмаркқа оның Франциямен келiспеушiлiктерi Германия мен француздар арасындағы iшкi мәселе екенiн айтты. Бисмарк 1876 жылы Францияға шабуыл жасады. Әуелi прусстердiң жолы болып, Парижге жеттi. Бiрақ кейiн олар баяулады. Ал Англия соғысқа кiрдi... Бәрi жақсы болар едi, бiрақ ағылшындар Германияға шайқас берiп, жеңiлiске ұшырады. Содан кейiн пруссиялықтар күштерiн тартты.
  Батыста соғыс ұзаққа созылды. Француздар өздерiн барынша қорғады. Англия күштерiн көбiрек жiбердi ...
  Осы кезде Ресей Түркия мен Стамбулды жаулап алды. Англия мен Франция мен Германия соғысқа араласты. Ал Ескендiр патшаның империясы Үндi мұхитына дейiн жеткен Иракты қосқанда көптеген жерлердi өзiне қосып алды. Палестина және Мысырға дейiнгi жерлер. Сөйтiп, Скобелев бастаған орыс әскерлерi Мекке, Медина және Сауд Арабиясының басқа да қалаларын жаулап алды .
  Ал Ресей империясының оңтүстiк бөлiгi құрылды. Ал II Александр ұлы патша болды. Ал Германияның Франция мен Англияға қарсы соғысы он жылға созылды.
  Және ол iс жүзiнде тең аяқталды.
  II Александр 1887 жылға дейiн билiк жүргiзiп, Лениннiң ағасы Александр Ульяновтың басшылығымен жасалған қастандықтың құрбаны болды. Ресей талай жол салып, талай жердi жаулап, шаруаларды азат еткен оның даңқты билiгi аяқталды.
  Бұл балама ойынның қалай ойналатыны болды. Үшiншi Александр қолбасшы Скобелевпен бiрге Иранды да, Пәкiстанды да жаулап алды. Бiрақ ол да қайтыс болды - жарқын кiшкентай бас. Николай II кезiнде Ресей Тынық мұхитына тез арада көмектескен Үндi мұхитында флоты бар Жапониямен соғысты. Орыстар самурайларды салыстырмалы түрде тез жеңдi, олар құрлықта да, суда да әлдеқайда күштi болды.
  Сонымен қатар, орыс әскерiн тамаша қорғаныс министрi Скобелев басқарды. Ал Ресей жеңiп қана қоймай, Жапонияны да жаулап алды. Оның үстiне Америка Құрама Штаттары Батыс жарты шардан асып кетуге әлi батыл болған жоқ, ал Ұлыбритания соншалықты күштi емес едi. Оның үстiне Ресей Германиямен одақтас болды. Соңғысы Африка үшiн күресте Англия мен Франциядан қалып қойды. Патшалық Ресей Жапония мен Қытайдың бiр бөлiгiн аннексиялап алғаннан кейiн бұрынғыдан да күшейе түстi. Дели-Мәскеу жолы салынып жатқан болатын.
  Бұдан көрiнiп тұрғандай, патшалық Ресейдiң Үндiстан мен Қытайға экспансия жасау жоспары сәттi жүзеге асты. Екiншi Николай патша Бiрiншi дүниежүзiлiк соғыс кезiнде Германия жағын таңдады. Немiстер Францияны жеңiп, Бельгия, Голландия, Дания, Норвегияны басып алды. Ресей Египеттi, Африканың көп бөлiгiн және Үндiқытайды басып алды. Сондай-ақ Ұлыбританияның Тынық мұхитындағы иелiктерi. Тiптi Австралияға да қонды. Оның Австралиясы басып алынды.
  Осыдан кейiн соғыс Ұлыбританияның десанты мен басып алынуымен аяқталды. Бiрiншi дүниежүзiлiк соғыс аяқталды. Бiрақ Кайзер Вильгельмге Ресей тым көп жердi жаулап алған сияқты көрiндi және шын мәнiнде тырыспайды. Және ол кек алуды армандады. Ресей iс жүзiнде кең-байтақ аумақтарды - Австралияны, бүкiл Азияны, Африканың көп бөлiгiн жаулап алды, немiстер олар басып алған Португалия мен Испанияны онша шағып алған жоқ. Австрия-Венгрия Италия мен Ливияны бақылауға алды. Ресей Африканың төрттен үш бөлiгiн алды, содан кейiн Эфиопияны бiраз уақыттан кейiн басып алды. Немiстер Марокконы басып алды.
  Әрине, бұл Германия үшiн жеткiлiксiз болды. Ол Францияны, Бельгияны, Голландияны, Норвегияны алды, ал Ресей Швецияны бағындырды.
  Вильгельмнiң Ресеймен жаңа соғысқа дайындықтары басталды. 1929 жылғы дағдарыс жағдайды ушықтырды. Австрия-Венгрия мен Германия бүкiл Еуропаны дерлiк басқарды. Ал Африканың бiр бөлiгi... Және Ұлыбритания. Бiрақ әлi де АҚШ пен Канада болды. Вильгельм мен Николай II бiр-бiрiмен соғысуға әлi шешiм қабылдаған жоқ. Оның үстiне, Ресей ең алдымен кең аумақтарды сiңiрiп, соғысқысы келдi. Олардың ассимиляциясын тездету үшiн II Николай патша тiптi орыстарға төрт әйел алуға рұқсат бердi. Сегiзiншi Экуменикалық кеңесте не бекiтiлдi.
  Дәл осындай шешiм 1925 жылы қабылданған. Ал 1926 жылы Николай II өзiне басқа әйел алды. Белгiлi болғандай, шешiм ақымақтық емес. 1929 жылы императордың тағы бiр қызы болды. Ал 1932 жылы 25 қарашада ақыры денi сау ұл дүниеге келдi. Екiншi Николай оны Петр деп атады. Ұлы Петрдiң құрметiне.
  Ал 1933 жылы 15 мамырда жаңа соғыс басталды. Германия Канадаға соғыс жариялады. Ұлыбританияның үстемдiгi ретiнде. Екi айдан кейiн Рузвельт бастаған АҚШ экономикалық дағдарысқа қарамастан Германиямен соғысқа кiрiстi. Олар Канададан бас тартқысы келмедi.
  Қазiрдiң өзiнде орта жастағы, бiрақ агрессивтi Вильгельм алдымен орыс көмегiн талап етпей, жалғыз күресуге тырысты. Ол бәрiн өзi жасайды деп күттi. Бiрақ мұхитпен бөлiнген аумақты жаулап алу оңай емес. Оның үстiне Құрама Штаттар тез арада танктер мен армия құрды. Ал олар полк құрды... Соғыс бiр жылға созылды, немiстер көп табысқа жете алмады. Бұл тек Исландия мен Гренландияны басып алуға мүмкiндiк алды. Бiрақ Канадада олар оны ұстай алмады.
  Вильгельм Николай II патшаға: "Маған көмектесшi, әрiптес", - дедi. Сен менiң немере ағамсың. II Николайдың өзi Аляска мен Канадаға жоспар құрды. Мен кәстрөлдердi мүсiндейтiн құдайлар емес деп шештiм. Және оны алып, 1934 жылы 25 маусымда АҚШ пен Канадаға соғыс жариялады. Оның әскерлерi Аляска арқылы АҚШ территориясы арқылы өттi.
  Осы уақытқа дейiн Чукоткаға темiржол салынып бiттi, ал орыс әскерлерi сәттi алға жылжыды. Олардың жағында сандық артықшылық және әлемдегi ең жақсы, жеңiл, ауыр және орташа танктер болды.
  Сондықтан Америка тең емес күштермен күресуге мәжбүр болды.
  Ал Николай II, бiз көрiп отырғанымыздай, шынымен ақ боз аттың үстiнде. Және бiрiнен соң бiрi жеңiс. Орыс әскерлерi Алясканы басып өтiп жатыр. Ал олар қаладан қалаға, ауылдан ауылға келедi.
  Немiстер Кубаға қонуға тырысуда. Соғыс күшейiп келедi. Кайзер Вильгельм II Николайға былай деп жазады:
  - Орыстар екеумiз бiртұтас болдық және боламыз. Ал бiз ешқашан ұрыспаймыз. Сондықтан Америка бiтсiн.
  Кеңейтiлген байланыстардың арқасында iлгерiлеу жоспарланғаннан сәл баяу болды. Бiрақ орыс патша әскерлерi соған қарамастан бес айлық шайқаста бүкiл Алясканы басып алып, Канадаға кiрдi.
  Рузвельт тiптi Ресейге бейбiтшiлiктi ұсынды, Аляскадан бас тартуға уәде бердi, бiрақ бәрi кеш болды. Соғыс жабайы тастап кетумен жалғасты.
  1935 жылдың қысында ауа-райының қиындығына қарамастан, орыс әскерлерi солтүстiктегi АҚШ шекараларына жеттi. Көктемде ұрыс жалғасты... Орыс әскерлерi бiрiнен соң бiрi операция жүргiзiп, шiлденiң аяғында Канаданы түгелдей дерлiк басып алды. Ал тамызда олар Филадельфияны қоршап алды.
  АҚШ өте қиын жағдайда қалды. Бiрақ олар жан аямай шайқасты... Алайда 1935 жылдың соңына қарай АҚШ территориясының үштен бiрiнен астамы басып алынған болатын. Ал қыста патша табыстары одан да зор болды... 1936 жылдың наурыз айының басында олар Вашингтон мен Нью-Йоркке жақындады.
  Ал сәуiрде екi қала да алынды... Соғыс АҚШ-тың бүкiл аумағы басып алынғанша тамыз айына дейiн жалғасты.
  Содан кейiн Мексикада шабуыл басталды және т.б., бүкiл аумақта.
  Вильгельм Николай II-ге бүкiл әлемдi бөлудi аяқтауды ұсынды. Николай II келiстi.
  1937 жылы бүкiл Латын Америкасын орыс әскерлерi басып алды. Осылайша, II Николай немiстермен дүниенi бөлудi аяқтады. Ал үш-ақ империя қалды: ең үлкенi: орыс, одан кейiн немiс, одан әрi Австрия-Венгрия.
  Ресей осылайша әлемдiк гегемон болды, бiрақ... Николай II әлi де ұлы патша, бiрақ өлiмшi. 1939 жылы тамызда қайтыс болды. Ал қарт Вильгельм 1939 жылы 1 қыркүйекте Ресейге шабуыл жасады. Ол Төртiншi Петрдiң әлi жетi жаста емес, бала болғанын пайдалануды шештi. Және ол регенттер Ресейдi билеп тұрғанда, ереуiл жасаған дұрыс деп шештi. Екi күннен кейiн Австрия-Венгрия да соғысқа кiрiстi. Дүние жүзiндегi барлық елдер қарама-қайшылыққа тартылды. Жер планетасының тарихындағы соңғы соғыс басталды.
  Қару-жарақтың саны мен сапасы жағынан патша әскерiнiң теңдесi жоқ едi. Ресейлiк танктер мен ұшақтар әлi күнге дейiн әлемдегi ең жақсы.
  Ал шайқастар мұны көрсеттi. Жаңа талантты командирлер де солай.
  Бiрақ Австрия-Венгрия әу бастан-ақ осал буын болып шықты. Ал ол алғашқы күндерден-ақ жеңiлiп қалды. Патша әскерi австриялықтарды талқандап, Львовты, одан кейiн Перемильдi алды. Өз күштерiнiң бiр бөлiгiн Польшадан шығару арқылы ғана немiстер австриялықтарды толық жеңiлiстен құтқарды. Бiрақ мұның да пайдасы аз болды. Кайзер әскерiнiң Варшаваны алу әрекетi масқара болып аяқталды. Ал орыс әскерлерi оларды күшпен екi жүз шақырымнан астам артқа ығыстырды.
  Немiстер орыс әскерлерiн үлкен қиындықпен тоқтатты. Бүкiл қыс ұрыстарда өттi. Көктемгi шайқастар да қызу жүрiп жатты. Орыс әскерлерi бiрте-бiрте бастаманы қолға алды. Олардың сарбаздары бiрнеше есе көп болды, сондықтан жазға қарай олар немiстердi өзара шайқастарда тоздырды, сондықтан олар берiле бастады. Осы кезде Австрия-Венгрияға қарсы шабуыл басталды. Күзде Будапешт қоршауға алынды. Сонымен қатар, патша әскерi Канададағы немiс иелiктерiн басып алды. Ал 1940-1941 жылдың қысында патша әскерi Шығыс Пруссияны кесiп тастады. 1941 жылдың сәуiрiнде ол Одерге жеттi.
  Немiстердiң жағдайы өте қиын болды. 1941 жылы мамырда Вена құлады. Ал жаз бойы орыстар Альпi тауларына жетiп, Венецияны азат еттi. Германияның оңтүстiк аймақтарына кiрдiк.
  Ал күзде олар Италияны басып алды. Берлинге қарсы қысқы шабуыл 1942 жылы 30 қаңтарда оның алынуымен аяқталды. Осыдан кейiн Африкадағы бар мүлкiнен айырылған немiстердiң қарсылығы әлсiрейдi. Орыстар сәуiрде Рейнге жеттi. Осыдан кейiн, 22 сәуiрде немiс әскерлерiнiң қалдықтары тапсырылды.
  Осылайша Жер планетасындағы соңғы соғыс аяқталды. Ол патшалық Ресейдiң жеңiсiмен және табысымен аяқталды.
  Одан кейiн ғарыш кеңiстiгiн бағындыру келдi. Сонау 1936 жылы тұңғыш орыс адамы ғарышқа ұшты. Жер планетасын айналып ұшты. Ал 1945 жылы 9 мамырда орыстар Айға қонды.
  Олар 1967 жылы Марсқа ұшты. 1969 жылы Венераға. 1972 жылы Меркурийге. Ал 1973 жылы Юпитердiң спутниктерiне. Адам ең алыстағы Плутон планетасына 1980 жылы қонды. Ал 2003 жылы адамзат тарихындағы Күн жүйесiнен тыс алғашқы ұшу болды. Ресей кемесi Алаф Центавриге ұшып, 2018 жылы қайтып оралды.
  2020 жылдан бастап Ресейдi әлi күнге дейiн Төртiншi Петр басқарады, ол қазiргi заманғы медицинаның жетiстiктерiнiң арқасында қарт адам емес. Төртiншi Петр сексен бiр жыл билiк еттi және оның билiгi әлем тарихындағы ең ұзақ болды. Патшалықтың нақты күндерi белгiлi болған жерде, әрине.
  Ал, әзiрге әлемде әдеттегiдей тыныш. Тiптi аздап қызықсыз... Адамдардың өмiрi жақсы. Рас, халықтың шамадан тыс көп болуына байланысты проблемалар бар. Бiрақ мұнда қазiрдiң өзiнде туу шектеулерi енгiзiлiп жатыр.
  Православие модернизацияланды. Дiни қызметкерлер қырылып, погондары бар форма кидi.
  Технологияның дамуы үлкен жұмыссыздықты тудырды. Бiрақ бұл мәселе де шешiлдi. Гипернет дамыды.
  Зерттеулер жүргiзiлуде, жарық жылдамдығынан да жылдам қозғалатын ғарыш кемелерi жасалды. Иә, патшалық Ресейге де, Романовтар билiгiндегi бүкiл әлемге де жақсы. Бұл адамзат тарихындағы ең даңқты әулет.
  Әкесi Николай патша. Жер планетасында жұмақ тұрғызыңыз!
  Дмитрий Медведев стратегияны жоққа шығарды. Ол орыс патшалары үшiн бүкiл әлемдi жаулап алды. Өзiнiң стратегиялық ойлау қабiлетiн көрсеттi. Ол үлкен жетiстiкке жетiп, бұрынғыдай киiнiп, армандап қайта ұйықтап қалды.
  Куропаткин былай дедi:
  - Тыныш! Тек тыныштық!
  Генерал Линевич дабыл қағып:
  - Жоғары мәртебелi мырза, бәлкiм қазiр соғуымыз мүмкiн бе?
  Генерал-адъютант Куропаткин былай дедi:
  - Жоқ! Әрине жоқ! Бұл жапондық тұзақ болуы мүмкiн!
  Генерал Линевич қорықпай:
  - Бұл бiздiң соғыста жеңiске жету мүмкiндiгiмiз!
  Куропаткин дiрiлдеген дауыспен мәлiмдедi:
  - Сабыр, шыдамдылық және одан да көп шыдамдылық!
  Линевич одан бетер ашуланып:
  - Бiрақ Александр Суворов: бiр сәт жеңiс бередi!
  Куропаткин құрғақ күбiрледi:
  - Мен мұнда басқарамын! Ал бiз ең алдымен армияны сақтауымыз керек. Жалпы, Жапонияның буы жақын арада таусылады!
  Линевич ұсынды:
  - Мүмкiн, тым болмаса барлау жүргiзгенiмiз дұрыс па?
  Куропаткин құлықсыз келiстi:
  - Бұл мүмкiн, тек сақ болыңыз!
  Линевич ашуланып:
  - Патша мен Отан атынан!
  Осы уақытта супертанк жапондықтарды тазартып жатты. Оларды нокаутқа түсiрдi, әртүрлi тәсiлдермен атып тастады.
  Жалаң аяқ Аленка аяусыз оқ атып, президенттiң мiндетiн атқарушыдан:
  - Бұл бiздiң соңғы операциямыз ба?
  Медведев күлiмсiреп сұрады:
  -Неге олай ойлайсың?
  Қызыл шашты аң:
  - Жапондарда бұдан артық үлкен құрамалар жоқ!
  Самурайларды шегелеп, атып жатқан Наташа да келiстi:
  - Бiрақ, шын мәнiнде Жапонияның басқа күресетiн ештеңесi жоқ!
  Медведев сәл сенiмсiз кейiппен жауап бердi:
  - Жапония көбiрек жаңа әскер жинап, Америка мен Ұлыбританиядан жаңа кемелер сатып ала алады. Олай болса, соғыс әлi бiткен жоқ!
  Жартылай жалаңаш Аленка самурайға оқ атып:
  - Ресей Жапонияға қалыпты шарттармен бейбiтшiлiк ұсынса ше? Бiз тек Куриль жотасын аламыз, ал қалғанының бәрi соғысқа дейiнгiдей қала ма?
  Президенттiң мiндетiн атқарушы келiстi:
  - Бұл жағдайда тыныштық болуы әбден мүмкiн!
  Маргарита ашуланып:
  - Революция болмаса, жапондар әлi де жеңiлiп қалар едi. Олар ешқайда кетпес едi!
  Жалаң аяқ Наташа самурайға от шашып, бiрден келiстi:
  - Әрине! Олар ешқайда кетпес едi!
  Салқын Аленка жапондарды снарядтармен жыртып, былай дедi:
  - Микадоны басып алайық!
  Наташа агрессивтi түрде орнынан секiрдi:
  - Микадоны қолға түсiресiз бе? Ал, қызық!
  Маргарита жымиып:
  - Бұл тым көп емес пе?
  Медведев те күмән бiлдiрдi:
  - Бұл тым көп емес пе? Ақыр соңында, өзiмiздi қорғау бiр басқа, ал Жапонияға араласу басқа, ол да орыс жерiнде соғыспайды!
  Жалаң аяқ Аленка ысқырып, тағы да жапондарды снарядтармен жарып жiбердi:
  - Мұндай мейiрiмдiлiк танытуға тұрарлық па?
  Наташа джойстиктiң түймелерiн жалаңаяқ саусақтарымен басып, басын изедi:
  - Шынымен де, бұл бiзге не үшiн керек? Бiз Микадоны да түсiре аламыз!
  Маргарита күлдi:
  - Мен соғыста жүргендей жаныңдамын! Ал соғыста, сiз сияқты!
  Медведев қатал жауап бердi:
  - Қашан тоқтау керектiгiн бiлу керек! Бiз кездейсоқ адамдар емеспiз! Тарихты байыпты және саналы түрде өзгертетiн бiздер! Сондықтан сiз сезiмдi, соның iшiнде шараларды көрсетуiңiз керек!
  Жалаң аяқ Аленка атып тұрып:
  - Е, өлше, өлше! Қанша тырысқақ бар!
  Супертанк белсендi жұмыс iстедi. Қазiрдiң өзiнде жүз жиырма бес мыңнан астам жапондықтар жойылды. Жартысы қалды.
  Наташа күлiмсiреп ән айтты:
  - Бiз зорлық-зомбылық әлемiн жоямыз,
  Жерге, содан кейiн
  Бiз керемет жаңа әлем саламыз,
  Онда қиындықтар мен проблемалар болмауы үшiн!
  Жалаңаяқ Аленка өте өлiмшi отты атып тұрып:
  - Жақсы және әдiл патша үшiн!
  Маргарита ұсынды:
  - Әлде бөшкеден бiрнеше кубок алып қалармыз ба?
  Жалаң аяқ Аленка улы жымиып:
  - Не iшкiңiз келедi?
  Маргарита терiс басын шайқады:
  - Спортшылар iшпейдi!
  Жалаң аяқ Аленка тағы бiр батареяны жарып жiберiп, күлдi:
  - Кiшкентай тағамдардан!
  Наташа ұсынды:
  -Пальма сырасын iшейiк. Бұл денсаулыққа пайдалы!
  Және ол жапондарды көбiрек атып түсiрдi.
  Медведев былай деп жауап бердi:
  - Алдымен бизнес, кейiн қызық!
  Президенттiң мiндетiн атқарушы осыны бiлуi керек емес пе? Әрдайым бос емес, қолы бос емес пе?
  Иә, президенттiң мiндетiн атқарушы Медведевтiң алғашқы жарлықтарының бiрi Мемлекеттiк Дума депутаттарының жалақысын үш есеге көтеру болды. Ал депутаттар ше? Олар президент сайлауын кейiнге қалдырды. Осылайша, Медведев ұзақ уақыт Ресейде президенттiң мiндетiн атқарушы болды.
  Бұл тiптi ерекше жағдайға айналды. Мемлекет басшысы өз мiндетiн осыншама уақыт атқарғанда. Бiрақ өзгерiс келмейдi. Дәлiрек айтсақ, Медведев тұсында бәрi нашар жаққа өзгердi. Путиндi қатты жақсы көрген Fortune мұрагерiнен кек алуға бел байлағандай. Оған не болды!
  Жаңартылған Т-95 танкi геометриялық прогрессияда самурайларды жоюды жалғастырды. Бұл машина өзiнiң тиiмдiлiгiн көрсеттi. Ал квазиматерияны көбейту қаһарының терiс күшi.
  Жартылай жалаңаш Аленка жапондарға оқ атып, қисынды түрде былай дедi:
  - Дегенмен, бұл мүлдем дұрыс емес. Бiз супер қарусыз ештеңе iстей алмайтынымыз белгiлi болды!
  Жалаң аяқ Наташа ашуланып жауап бердi:
  - Кейбiр жоғарғы державалар Жапониямен соғыста Ресейдiң жеңiске жетуiне кедергi болды. Бiрақ жақсы нәрсе жоспарланған едi, Қытайды евангелизациялау . Және бұл өте әдемi емес!
  Маргарита анық сұрақ қойды:
  - Сонда Құдай ше? Нелiктен ол православиеге көмектеспедi?
  Жалаңаш дерлiк Аленка снаряд артынан қабық жiберiп, атап өттi:
  - Мiне бiттi! Шын мәнiнде, жапондықтардың православие елiн жеңуiне мүмкiндiк берiңiз. Бұл шынымен де орыс сенiмiне жасалған опасыздық!
  Жапондарға от төгiп жатқан Наташа ашуланып:
  - Империялық дiн пацифист болмауы керек. Өсиетпен өмiр сүрсең ұлы ел болу мүмкiн бе: оң жағыңнан ұрса, сол жағыңды бұр!
  Салқын Аленка мұнымен келiсiп, жапондықтарды басып тастады:
  - Әрине! Бiзге пацифизмнiң қажетi жоқ! Жауыңды жақсы көр! Бұл өсиет пе?
  Маргарита ынтамен ән айтты:
  Адам болған адам жауынгер болып туады,
  Осылайша болды - горилла тасты алды.
  Тiрi адам соғысуға жарамсыз болғанда,
  Ал от жүректе қызып тұр!
  
  Бала түсiнде пулемет көредi,
  Ол лимузиннен гөрi танктi артық көредi.
  Кiм бiр тиынды никельге айналдырғысы келедi -
  Билiк билейтiнiн туғаннан түсiнедi!
  Наташа жарқыраған жанартаудың қаһарымен жапондарға от шашып:
  - Иә, автоматты! Ал ең бастысы күш! Бiз жеңуiмiз керек!
  Жалаң аяқ Аленка жапондарды нокаутқа түсiрiп, ашу мен ызамен ысқырды:
  - Мен жеңу үшiн туғанмын! Және кем емес. Жеңiс бiздiкi болады!
  Наташа келiстi, бұлшық ет аяқтарының жалаңаш саусақтарын джойстиктiң түймелерiне басып:
  - Бұл ең жақсы болады! Бiз басқардық және әрқашан басқарамыз! Айтайын дегенiм, Ресей!
  Жалаң аяқ Аленка жапондықтарды нокаутқа түсiрiп, айқайлады:
  - Мен өтiрiк айтпаймын, мен басқарғым келедi! Бiрақ жай ғана тот басқан машина емес, бүкiл империя!
  Ал қыз Күншығыс елiнiң соңғы батареясын сыпырып үлгердi. Ол сондай сұлу, ол әлем чемпионы болуы керек. Және ешқашан әлсiздiк пен ұялшақтыққа жол бермеңiз.
  Наташа атып тұрып:
  - Мен ханшайым боламын! Немесе, жақсырақ, императрица!
  Жалаң аяқ Аленка сөзiн жалғастырды:
  - Соғыс ше, соғыс ше, ол жаман әйел және қаншық! Бiрақ ол әдемi жiгiттердi шығарады, ол - iшiңiздегi қорқақты өлтiрiңiз!
  Маргарита келiскендей басын изедi:
  -Дұрыс, өзiңдегi қорқақты өлтiр! Менiң ойымша, егер Николай II тақтан бас тартса, бұл мүлдем қорқақтықтан емес!
  Жартылай жалаңаш Аленка батыл түрде былай дедi:
  - Ендi ол бас тартпайды! Бiз патша тағын ғасырлар бойы тұрақты болатындай етiп нығайтамыз!
  Наташа айқайлады:
  - Ұлы Николай II патша бол! Бiз сiздi қолдаймыз! Революция болмайды - Ұлы Ресей болады!
  Ақырында, жауынгерлер Күншығыс елiнiң әскерiн жоюмен аяқтады. Екi жүз елу мыңнан астам солдаттар мен офицерлер қаза тапты. Осылайша Жапонияның құрлықтағы әскерлерiнiң барлығы дерлiк жойылды. Әскери-теңiз күштерiнiң өмiр сүруiн тоқтатқандай.
  Жалаң аяқ Аленка күлiмсiреп:
  - Бұл қиындыққа тұрды ма? Сонымен, мен ашулану айтқым келдi ме? Ұзақ қарсылық көрсетпей, әскер Ресейдi жеңе алды!
  Наташа сенiмдi түрде айтты:
  - Ресей тек бесiншi колоннаның арқасында жеңiлдi. Әйтпесе, бәрiбiр жеңетiн едiк!
  Маргарита президенттiң мiндетiн атқарушыдан сұрады:
  -Не iстеймiз? Қайтып ораламыз ба, әлде жалғастырамыз ба?
  Күшiнен айырылып бара жатқан Медведев компьютердi қосты да:
  - Ендi бiзге патшалық Ресейдiң одан әрi дамуының болжамы берiледi. Егер бәрi жақсы болса, бiз қайтамыз.
  Әйелдiң жағымды дауысы естiлдi;
  Жапон құрлық күштерi мен флотын толығымен жойғаннан кейiн Микадо бейбiтшiлiктi ұсынды. АҚШ пен Ұлыбритания делдал болуға келiстi.
  Ресей үшiн қолайлы жағдай болды. Ел Курил жотасы мен Тайваньды қабылдады.
  Сондай-ақ Маньчжурия, Корея, Моңғолияны бақылау. Бұған қоса, Жапония да екi жүз елу миллион алтын Ресей рублi көлемiнде өтемақы төледi.
  II Николай патшаның беделi өсiп, революциялық көңiл-күйдiң құлдырауы болды. Ел экономикасын тез қалпына келтiрудi бастады. Желтороссия пайда болды. Қытайдың бiр бөлiгi өз еркiмен Ресейдiң, сондай-ақ Корея мен Моңғолияның құрамына ендi. Патша империясы ұлғайып, халқының саны өстi. Экономикалық өсу нақты тарихқа қарағанда ерте басталып, күштi болды.
  Мемлекеттiк Дума болған жоқ, патша үкiметi бiрiншi дүниежүзiлiк соғысқа жақсырақ дайындала алар едi. Дүние жүзiндегi алғашқы "Луна"-2 жеңiл танктерi және төрт қозғалтқышты бомбалаушы "Илья Муромец" және "Святогор" Ресейде пайда болды. Бiрiншi дүниежүзiлiк соғыс бәрiбiр басталды, бiрақ Ресей үшiн сәттi болды.
  Өйткенi патшаның халқы, шаруашылығы және әскерi көп болды. Ал iшкi позициясы күштiрек. Бүлiк пен әскери төңкерiс ошағы - Мемлекеттiк Дума жоқ.
  Әртүрлi табыстармен, бiрақ тұтастай алғанда, Ресейдiң бастамасымен және шайқастардың көпшiлiгiнде жеңiске жеткен соғыс 1915 жылы 7 қарашада Германияның берiлуiмен аяқталды. Австрия-Венгрия ыдырап, екiге бөлiндi. Галисия мен Буковина Ресейдiң губернияларына айналды. Краков және оның айналасындағы жерлер Познань, Данциг және Шығыс Пруссияның бiр бөлiгi сияқты Польша Корольдiгiне кiрдi. Ал Клайпеда Балтық провинциясына қосылды. Чехословакия пайда болды - Ресей құрамындағы патшалық.
  Румыния Трансильванияны аннексиялады. Венгрия тәуелсiз патшалық болды, бiрақ Ресейдiң қамқорлығымен және Николай патша тең билеушi ретiнде. Австрия өте шағын мемлекетке айналды. Югославия да жасырынып тұрды Ресей үкiметi және тең билеушi Николай II тұсында.
  Түркия дүние жүзiнiң саяси картасынан жоғалып кеттi. Ирак пен Палестина Ұлыбританияның, Сирия Францияның, Кiшi Азия мен Стамбул Ресейдiң провинцияларына айналды. Осылайша Ресей өз аумағын тағы да ұлғайтты. Бiрақ мұнымен бiтпедi. Одан кейiн Сауд Арабиясы түбегiн француздар мен ағылшындармен бiрге жаулап алды. Содан кейiн Ресей мен Англия Иран мен Ауғанстанды екiге бөлдi. Солтүстiк пен орталық Ресейдiң губернияларына, ал оңтүстiгi британдық колонияға айналды.
  Дүние тұрақты болып қалғандай болды. Соғыс Қытайда ғана жалғасты. Бiрақ 1929 жылы ауыр экономикалық дағдарыс басталып, Ұлы депрессияға әкелдi.
  Ресейде революциялық көңiл-күй қайтадан күшейе түстi. Ереуiлдер мен наразылықтар басталды. Бiрақ дағдарыс онша ауыр емес болып шықты. Оның үстiне 1931 жылы Жапониямен соғыс қайтадан басталды.
  Самурайлар кек алғысы келдi. Бiрақ бұл жолы орыс әскерi барлық жағынан күштiрек болды. Ал адмирал Колчак - кемеңгер теңiз қолбасшысы.
  Жапония жеңiлiп қана қоймай, тұтқынға түстi. II Николай патша 1932 жылы ақпанда Жапонияның Микадо императоры болып ресми түрде тәж кидi. Осылайша, Ресей одан да кеңейдi. Және ол Қытайды түгел дерлiк өзiне қосып алды.
  Халық саны жағынан да, территориясы жағынан да Ресейге тең келер ешкiм болмады. Оның үстiне Британ империясы әлсiрей бастады. Гитлер 1933 жылы Германияда билiкке келдi, бiрақ ол Ресейге қарсы не iстей алды? Оқасы жоқ. Николай II патша 1937 жылы қайтыс болды, ол Иван Грозныйдан кейiнгi ең ұзақ билiк жүргiздi. Ал ауданы мен халқының саны бойынша рекордтық жаулап алулармен.
  Алайда, оның жеке өмiрiнде патша үшiн бәрi сәттi болмады. Мұрагер Алексей жастай қайтыс болды. Тең емес некеге байланысты кiшi iнiсi Михаил Ресей тағына отыру құқығынан айырылды.
  Тәжi 1938 жылы бiр жыл өмiр сүрмей қайтыс болған Кирилл Романовқа мұрагер болды. Ал оның ұлы Владимир Үшiншi жаңа патша болды. Ол тәж киiп, монарх 1992 жылға дейiн бақытты билiк еттi. Ал Ресей отарларын алдымен Германиямен бiрге Франция мен Англиядан алды. Содан кейiн ол Германияны жаулап алды. Содан кейiн бүкiл әлем. Қысқасы, жаңа патша Георгий Бiрiншi 1992 жылы әлемдiк император болды.
  Медведев шолуды аяқтап, былай дедi:
  - Шамасы, мына ғаламға жетедi! Бiз қайтып келемiз!
  Төртеуi де айқайлады:
  - II Николай патшаға даңқ!
  . АРАЛЫҚ ЭПИЛОГ
  Медведев қоңыраудан оянды... Оған Зеленскийдiң Ресей мен Украина президентi ретiнде инаугурациясы өтiп жатқанын хабарлады. Мiне, Дмитрий Анатольевичтiң кеңседен кететiн уақыты келдi дейдi.
  Медведев құлықсыз орындады. Кетер алдында қырындым, жуындым.
  Сосын кеңседен шығып кеттi. Оны арнайы көлiкпен алып кеттi. Жолда олар Медведевтiң Канар аралдарына ұшып, сонда демалғаны дұрыс екенiн айтты.
  Ал Зеленский өзiнiң инаугурациясының тағы бiр шоуын жасады. Әдеттегiдей отшашулар мен секiрулермен түрлi-түстi. Инаугурация күнi Виталий Кличко Киевтегi стадионда Майкл Тайсонмен жұдырықтасты. Әйгiлi америкалық боксшы жекпе-жекке қомақты қаржы мәселесiне байланысты келiсiмiн бердi. Кличко барлық он екi раундта басым болды, бiрақ дипломатиялық жолмен Тайсонды нокаутқа түсiрген жоқ.
  Ресми түрде әлем чемпионының кiшi нұсқаларының бiрi ойналды.
  Осыдан кейiн Виталий Кличко гауһар тас белбеуiмен марапатталды.
  Владимир Зеленскийге әлемнiң барлық елдерiнен, соның iшiнде Қытайдан да құттықтаулар келдi. Оның үстiне Аспан империясында халық толқулары күшейе түстi. Адам тек нанмен өмiр сүрмейдi. Халық демократия мен еркiндiктi қалайды. Қытай коммунистiк партиясының деспотизмi шаршады, бәрi еркiндiктi қалайды.
  Зеленский дәл осындай символға айналды. Путин тұсындағы құпия қызмет диктатурасы құлағаннан кейiн демократиялық күштiң символы.
  Зеленский өзгерiстер, экономика және жаңа жетiстiктер туралы көп айтты. Ресейде премьер-министр лауазымына бәсекелестiк бұрыннан да болған. Бiрнеше мың үмiткер болды. Iрiктеу процесi өте қызу өттi. Және бұл керемет көрiндi.
  Осы уақытқа дейiн бәрi бiр қалыпты жүрiп жатты. Зеленский тiптi инаугурацияда сальто жасады. Қол шапалақтады. Одан кейiн шет тiлдерiн меңгергендiгiн көрсеттi. Ол өте белсендi және жылдам әрекет еттi.
  Соңында Зеленский оны алып, тағы бiр-екi сөз сөйледi.
  Одан әрi инаугурациядан кейiн кадрлық шешiмдер қабылданды. Үкiметте көптеген өзгерiстер мен жаңа тұлғалар.
  "Темiр комиссарлардың" нағыз таңдауы болды. Ресейде кадрлық революция болды.
  Зеленский алғашқы күндерi көптеген жарлықтар шығарды. Алкогольдi түнде және жол жүру орындарында сатуға рұқсат етiлген. Байларға жаңа салықтар енгiздi. Ол депутаттар мен судьялардан иммунитеттi алып тастады. Өндiрiс көлемiнiң артуы. Қытаймен саудаға баж салығын енгiздi.
  Беларусьте Ресейге қосылу туралы референдум өттi. Бұл да Зеленскийдiң құрметiне айналды. Беларусь халқының көпшiлiгi Ресеймен бiрiгудi қолдады.
  Зеленский Медведев патчтарды тым көп көтердi деп шағымданды, бiрақ инфляция тыныштандырылады деп уәде бердi. Және жаман ештеңе болмайды.
  Шынында да, бағаның өсуi көп ұзамай тоқтады. Ал Ресей экономикасы өсе бастады. Ал Кавказда содырлардың әрекеттерi әйтеуiр тоқтап қалды. Ол әлдеқайда тынышталды.
  Зеленский ақыры Ресей премьер-министрi лауазымына кандидатураны ұсынды. Ол отыз екi жасар ғылым докторы Алексей Большаков атанды. Ол жарыста өте сенiмдi жеңiске жеттi. Және ол Ресей тарихындағы ең жас премьер-министр болды.
  Медведев Канар аралдарына демалысқа ұшып барып, бұрынғы президенттiң зейнетақысын алды, жай ғана көңiл көтердi. Осы уақытқа дейiн оның ешқандай проблемасы болған жоқ. Бiрақ Шойгу тұтқындалып, төңкерiс жасауға әрекеттендi деген айып тағылды. Ол не тiледi?
  Басқа да көптеген шешiмдер болды... Америкада қырық бiр жастағы демократ әйел жеңiске жеттi. Осылайша үкiмет өзгердi. Ал АҚШ тарихындағы ең жас кандидат билiкке әйел адам келдi. Трамптың дәуiрi аяқталды . Бiрақ Ресеймен достық ендi ғана гүлдей бастады. Әрине, диктаторлық Қытайға қарсы АҚШ пен жаңа Ресей империясы ендi дос болды.
  Зеленский тiптi референдум өткiзiп, басқа атауды енгiздi: оның орнына Ресей - Киев Русi. Бұл да көп нәрсенi айтты. Федерацияға Беларусь қосылды. Ал империяның жаңғыруы басталды... Демократиялық негiзде.
  Америка Құрама Штаттарының жаңа әйел президентi Трамптың Қытайға деген дұшпандығын мұра еттi және өзiн коалиция құруға арнады. Киев Русi Зеленскийдiң тұсында экономикалық тұрғыдан сәттi дамыды. Ресей Қытайды бiраз ұстады. Содан кейiн ол НАТО-ға кiрдi. Көп ұзамай Қазақстанда билiкке ресейшiл үкiмет келiп, одақтық мемлекет құрылды. Орыстар Орталық Азияны Қытайдан ығыстырып тастады. Қарсыластық күшейе бердi.
  Зеленский Сталинге және Путинге қарсы науқан жүргiздi. Ол Сталин мен Путиндi Медведев берген барлық марапаттарынан айырды.
  Бiрақ бәрi бейбiт жолмен аяқталды. Коммунистер наразылық бiлдiрсе де. Митингтерге шықтық.
  Мiне, сол жерде Ленин ақыры кесенеден шығарылды. Көпшiлiк үшiн қуаныш түрi. Ал православие шiркеуi Александр II мен Иван Грозныйды, орыс патшаларын канонизациялады. Николай II ескерткiштерi де көбейдi.
  Патшалық пен батысшылдық әйтеуiр сәнге айналды. Олар Еуропамен жақындасып, шетелдiктер көптеген лауазымдар ала бастады. Ресей Батыс әлемiнiң бiр бөлiгiне айналды, Трамп кеткеннен кейiн жаһандану процесi күшейдi. Ал Қытай оқшауланып, iшкi күйзелiстерге тап болды.
  Сонымен бiрге Зеленский славян империясында туу көрсеткiшiн арттырды. Көптен күткен Айға ұшу ақыры жүзеге асты. Және бәрi қандай да бiр керемет болды.
  Ресей мен АҚШ арасында, дәлiрек айтқанда Киев Русi мен Америка арасында одақтастық қатынастар орнатылды.
  Ал текетiрес - өткеннiң еншiсiнде. Әлем барған сайын жаһандық және қауiпсiз бола бастады. Соғыстар болғанымен. Киев Русi АҚШ-пен бiрлесе отырып, Ливияда операция жасап, исламшыларға нүкте қойды. Содан кейiн бiз Таяу Шығыспен айналысып, Америкамен бiрге базалар жасадық. Киев Русi мен АҚШ бiрiгiп әлемдi еңкейтiп, Қытайды Африкадан ығыстырып шығара бастады. Бұл жерде бiз соғыссыз жасай алмаймыз. Жердегi операциялар да.
  Киев Русi де, Америка Құрама Штаттары да әуе шабуылдарын бiрлесiп жасады.
  Қытайлар бiрте-бiрте дүниенiң түкпiр-түкпiрiнен қуылды. Ал аспан империясы терең экономикалық және саяси дағдарысқа ұшырады.
  Ал Киев Русi барған сайын гүлдене түстi.
  Мұндай экономикалық өсу қарқынын Ресей бұрын-соңды бiлмеген. Ал сол Қытай күйредi - Киев Русi көтерiлдi. Және ол тез өстi.
  Чукоткаға дейiнгi темiржол рекордтық мерзiмде салынды. Бұл өз алдына өте керемет.
  Ал олар Аляска астынан туннель қазып жатқан. Америкалықтар да Ресеймен байланыстыру үшiн темiр жол сала бастады. Делиге де темiр жол тартылып жатқан едi... Осы кезде Сiбiрден Орта Азияны суландыру үшiн каналдар қазылып жатты.
  АҚШ пен Киев Русi Иранға қарсы бiрлескен операция жүргiздi. Және саналы зайырлы режим орнатылды. Осыдан кейiн олар Каспий теңiзiнен Парсы шығанағына дейiн канал қазуға кiрiстi.
  НАТО араб елдерiн қамтыды. Сауд Арабиясында парламент пайда болды. Әйелдер паранжаларын шеше бастады. Зайырлы мемлекет құрылысы басталды.
  Ресейлiк БАҚ-та бәрi Путиндi экстремизм үшiн сөгiп, Ресейдi Қытайдың отарына айналдыра жаздады деп балшық тастады, Құдайға шүкiр дер кезiнде қайтыс болды. Олар да ауыр сөздер айтты. Бiрақ Медведевке қатысты қылмыстық iс қозғалды. Және бiр ғана емес.
  Сталин Кремль қабырғасынан шығарылды. Ленин кесенеден әлдеқайда ертерек.
  Мемлекеттiк рәмiздерде көп нәрсе өзгердi. Жалаулардың бiрнеше жаңа түрлерi пайда болды. Ресей туына сары түс қосылды, ал ашық көк түстi көк түстi.
  Бұл да қызық болды. Елтаңба өзгердi... Ақша реформасы да болды. Олар ақшаны бiр мыңға қатынасына қарай ауыстырды. Киев Русi рублiнiң алтын стандарты пайда болды. Осы кезде жаңа және ескi ақша пайда болды - бiр тиын - жарты тиын, жартысы - төрттен бiр тиын.
  Барлығы тәртiппен...
  Титулдар да жандана бастады... Ханзадалар, барондар, графтар, маркизалар, тiптi герцогтар пайда болды. Атап айтқанда, Зеленский герцог болды. Молдова да Киев Русiнiң құрамына кiрдi. Корольдi сайлау туралы қазiрдiң өзiнде сөз болды.
  Бiрақ Зеленский Киев Русiнiң президентiн тек халық сайлайтынын айтты. Және екi мерзiмнен артық емес.
  Оның үстiне Зеленский Ресей президентiнiң өкiлеттiгiн алты жылдан бес жылға дейiн қысқартты. Рас, Зеленский өзiнiң бiрiншi мерзiмiн алты жыл атқарды.
  Осы уақытқа дейiн ол Орта Азияны Ресейге қосуды аяқтады. Және КСРО шекарасын қалпына келтiрдi. Тек Балтық елдерi ғана бос қалды.
  Бiрақ американдықтар одан әлi бас тартқысы келмедi. Осылайша олар Орталық Азия мен Кавказды бердi.
  Кавказда Армения мен Әзiрбайжан арасында жаңа соғыс басталды. Және ол өте қатыгездiкпен жүрдi. Осылайша Ресей бұл республикаларды басып алып, оларды аннексиялау туралы референдумдар өткiзе алды.
  Осылайша, Зеленский Киев Русiн кеңейтiп, Кавказды қайтарып алды. Шынын айтсақ, ол жаулап алушы. Оның үстiне ол да демократ... Оның империясы одан әрi кеңейдi...
  Осылайша Ауғанстан үкiметiнiң екiншi мерзiмiнде, ал Иранның бiр бөлiгi Ресейдiң құрамына кiрдi.
  АҚШ-та әйел президент екiншi мерзiмге сайланды. Осы уақытқа дейiн экономикада табысты болды, ең бастысы Қытайды тiзе бүктiрдi. Қандай үлкен жеңiс. Ал Киев Русi қазiр Зеленский басқаратын одақтас.
  Бiрақ, әрине, Ресейдiң қуаты тым тез өсiп келедi. Ол қазiрдiң өзiнде Ирактың солтүстiгiн аннексиялады.
  Борзо өзiн ұстайды. Киев Русi - өсу қарқыны бойынша әлемде бiрiншi ел! Ал халық саны бойынша Америка Құрама Штаттарын басып озды. Америкада олар дабыл қағады - Ресей тым күштi болды ма?
  Оның үстiне Киев Русiнiң империясы кеңейiп келедi. Қазiр Балтық елдерi оның бақылауында. Иә, бұл американдықтар үшiн өте үлкен мәселе. Зеленский КСРО-ның барлық бұрынғы аумақтарын жинап үлгердi.
  Ал орыс патшасы сияқты оңтүстiкке қарай экспансиясын жалғастыруда. Қазiр Иран мен Ирак толығымен Киев Русiнiң құрамына кiрдi. Ал Зеленский бiрiншi турда оңай екiншi мерзiмге сайланды.
  Президенттiкке үмiткерлер көп болғанымен, сайлау демократиялық жолмен өттi.
  Зеленский Лукашенконы өмiр бойы басқармайтынын айтты. Оның үстiне Лукашенконың жоғалуының мән-жайы әлi де түсiнiксiз болды. Бәлкiм, Ресейге де, Батысқа да ол ендi қажет емес шығар. Ал ол жоғалып кеттi... Бiрақ Зеленский тек күшейiп келедi. Шынында да, оның билiгi табысы жағынан өзiнен бұрынғыларды, соның iшiнде Ұлы Петрдi де басып озады.
  Шындығында, Ауғанстан, Иран, Ирак сияқты КСРО территориясын қалпына келтiру кез келгеннiң қолынан келе бермейдi.
  Бiрақ Зеленский мұнымен шектелмейдi. Қазiр Польша да, Финляндия да шабуылға ұшырады - олар да бiр кездерi патша империясының құрамында болған. Бұл елдерде шынымен де референдумдар өтiп, Киев Русiне өз еркiмен кiредi.
  Ғылым саласында да жетiстiктер бар. Марсқа көптен күткен рейс орындалды. Онда ресейлiк ғарышкерлер қонды. Олар топырағын алып, туын қалдырды, бұл үлкен жеңiс болды.
  Бұл кезде Киев Русi Қытайдан түпнұсқа Порт-Артурды алды. Ал Қытайда азамат соғысының басталғанын пайдаланып, Маньчжурияны өз қорғауына алды.
  Осы кезде Киев Русi Түркияның бiр бөлiгiн аннексиялады. Версаль келiсiмi бойынша Ресейге берiлген сол жерлер. Бұл да өте күштi қадам болды. Зеленский Киев Русiн империя ретiнде одан әрi кеңейттi. Ал экономика жағынан АҚШ-ты басып озып, бiрiншi орынға шықты.
  Қытай азамат соғысының қорқынышына душар болды және ол қазiрдiң өзiнде екiге бөлiне бастады.
  Киев Русi қуатты елге айналды. Зеленскийдiң ел iшiндегi танымалдылығының өскенi сонша, адамдар Владимирдi тастап кетпеу үшiн тiзе бүгiп жалына бастады. Жүздеген мың адам жиналды.
  Зеленский ерекше жағдай ретiнде оған Киев Русiнiң басшысы ретiнде тағы үшiншi мерзiмге сайлауға түсуге мүмкiндiк беретiн референдум өткiздi.
  АҚШ-та көшбасшы өзгердi. Ол қазiрдiң өзiнде республикашыл болды. Ендi онша жас емес - Зеленскийден үлкен. Осылайша Киев Русi мен АҚШ арасындағы қарым-қатынас қайтадан нашарлай бастады. Ресей Зеленскийдiң тұсында қазiрдiң өзiнде күшейе түстi. Олар Украина билiгiмен бiрге бұл Зеленскийдiң төртiншi мерзiмi екенiн есiне алды.
  Бұл Ресей президентiнiң өкiлеттiгi қысқармағанын айтады. Зеленский жасаған жалғыз нәрсе - Конституцияға түзету енгiзу болды, оған сәйкес Мемлекеттiк Дума үштен екi дауыспен немесе екi рет сенiмсiздiк бiлдiрген қарапайым көпшiлiк дауыспен жекелеген министрдi қызметiнен босатуға құқылы.
  Және бұл түзету соншалықты маңызды емес, өйткенi президент барлық министрлердi тағайындау және үкiмет құрылымын анықтау құқығын сақтап қалды. Ал Мемлекеттiк Думада Зеленскийдiң жақтастары конституциялық басымдыққа ие.
  Федерация Кеңесiне тiкелей сайлауды енгiзу, сондай-ақ тұтқындарға дауыс беруге мүмкiндiк беру маңыздырақ болды.
  Бiрақ, жалпы алғанда, президенттiң өкiлеттiктерiн шектеу осы жерде аяқталды. Губернаторларды орнынан алу құқығы сақталды. Ал заң шығару саласында ол тiптi кеңейдi.
  Америка Құрама Штаттарында Зеленскийдi авторитаризм және "Халық қызметшiсi" партиясы штаттағы барлық дерлiк лауазымдарды бақылайды деп айыптай бастады. ЛДПР мен Ресей Федерациясының Коммунистiк партиясы өмiр сүруiн тоқтатты. Сол жақтан "Әдiл әлем" партиясы пайда болды. ЛДПР орнына Ресей патриоттары пайда болды. Бiрақ "Халық қызметшiсi" партиясы толығымен басым болды.
  Кейбiр реформалар шiркеуге де әсер еттi. Православие исламға жақындай отырып, төрт әйел алу құқығын заңдастырды. Иконкаларға деген көзқарас бiршама өзгердi және протестантизммен жақындасу болды. Олар: Құдайдың жалғыз екенiн және қарапайым адамдар Құдайға құлшылық етуге лайық емес екенiн айта бастады.
  Сонымен бiрге, Үшбiрлiк библиялық символ емес және қарапайым адамдар үшiн түсiнiксiз болғандықтан жойылды.
  Және олар: Құдай жалғыз, Құдай Әке деп таныстырды. Бiрақ Құдайдың Ұлы деген термин Киелi кiтапта жоқ. Оның үстiне, ешқандай термин жоқ: Құдай - Киелi Рух. Ендеше, дiндi неге жеңiлдетпеске.
  Оның үстiне, айқышқа iлiнген Құдай сенiм ұялатпайды. Ол өзiн қорғай алмаса, адамдарды қалай қорғайды? Қысқасы, таухидке көштiк. Ал Киелi кiтаптың өзi ежелгi славян мифтерiмен араласқан. Велес Iнжiлi пайда болды.
  Атеизм де күшейдi - дейдi, адам ертегiлерiне берiлудi доғар. Бiзде бiр ғаламшар бар, оған адамдардың ғажайыптарға, әсiресе ақырзаманға сенуiнiң қажетi жоқ.
  Әлемнiң соңы болмайды және болмауы да керек. Ал адамзат ғарыштық империяға айналып, галактиканың ең шетiне жетуi керек. Галактикалар туралы не деуге болады? Ғаламға көбiрек ұқсайды. Ал ғаламның шетiне жеткен соң, ғаламның басқа бөлiгiне барыңыз. Өйткенi, сансыз сансыз ғаламдар бар. Осылайша сiз бiр ғаламнан екiншiсiне ұша аласыз. Уақыт өте келе өзiңiздi жасауды үйренiңiз! Және барлық кеңiстiкте жаңа, өлшеусiз ғаламдар болады.
  Ал Жер планетасы - адамзаттың бесiгi ғана. Ал болашақта ғарышты одан әрi кеңейтiп, жаулап алуды тоқтатпай, секстиллионнан секстильионға дейiнгi ғаламдар империясы болады.
  Ал Киев Русiнiң басшысы және президентi Владимир Зеленский үмiттiң жарқыраған күнiндей ғаламшарға көтерiледi!
  Ал оның болашағы мен Киев Русiнiң болашағы - жарқын болсын!
  
  КСРО ОРТАҚТАРЫСЫЗ СОҒЫС ЖАСАҒАН Форс-мажор
  Осылайша, 1943 жылдың 1 қаңтарында Одақтас күштердi жауып тастайтын қайтымсыз әсер пайда болды. Роммельдiң соққыға жығылған корпусы Ливиямен шекарада тоқтады. Ал фашистiк Германияны барлық бомбалау тоқтатылды. Лондонға қарай ұшу әрекеттерi де сәтсiз аяқталды. Немiс ұшақтары құлаған жоқ, керi айдалды. Бұрын-соңды болмаған керемет болды, дүниенi теомагиялық күшпен бөлу.
  Алайда, бұл бастапқыда немiстерге көп көмектеспедi. Сталинградты, дәлiрек айтқанда, ондағы Паулус тобын бұдан былай құтқару мүмкiн болмады. Ал кеңес әскерлерi сенiмдi түрде алға жылжыды. Воронеждегi және басқа бағыттардағы шабуыл сәттi өттi. Қызыл Армия нақты уақыттағыдай дерлiк Курск, Белгород және Харьковты азат еттi.
  Алайда, Роммельдiң тәжiрибелi дивизиялары Африкадан және нақты тарихта Алжир мен Тунис шөлдерiне ешқандай пайдасыз лақтырылған күштер ауысқаннан кейiн, Мэйнштейннiң атақты қарсы шабуылы айтарлықтай күшейе түстi. Өйткенi оған немiс күштерi, әсiресе авиация қатысты.
  Сахарада еш нәтиже бермеген жаңа отыз "Жолбарыстар" артық емес болып шықты.
  Нақты тарихпен алғашқы елеулi сәйкессiздiк дәл осы жерде болды. Мейнштейн төрт күн бұрын қарсы шабуылға шықты және әлдеқайда көп күшке ие болғандықтан, тезiрек алға шықты. Харьков тоғыз күн бұрын қайтарылды, Белгород он екi және қозғалыста болды, ең бастысы, нақты тарихта фрицке бағынбаған Курск алынды.
  Немiс әскерлерiнiң едәуiр бөлiгi тартылды. Немiстер Франциядан жеткiзiлген резервтердi, барлық дерлiк жауынгерлiк дайын танк бөлiмдерiн және негiзгi авиацияны пайдаланды. Қалай десек те, Люфтваффтың жартысына жуығы Батыс майданға алаңдады, осылайша жаудың ауасына айтарлықтай күштер қосылды. Және бұл туралы ол немiстердiң орақ соққысына ұқсайтын қарсы шабуылы кезiнде айтты.
  Иә, және Мейнштейн нақты тарихта кеңес генералдарынан асып түстi, бiрақ мұнда оның жиырма дивизиясы құрлықтағы күштер және ресурстардың шоғырлануын ескере отырып, үш есе көп ұшақтар бар. Ал Фокке-Вульф дұрыс пайдаланылса, мүлде жаман емес: жылдамдығы жоғары, қарулары күштi. Ең бастысы, F-190 сандық артықшылығымен тиiмдiрек. Өйткенi оның қуатты қаруы ұшақты бiр уақытта атып түсiруге мүмкiндiк бередi және ол жоғары сүңгу жылдамдығының арқасында қашып кете алады.
  Кеңес әскерлерi тактикалық жеңiлiске ұшырап, Курскiден шықты, көптеген солдаттар мен офицерлер қоршауға алынды. Iшiнара кейбiреулерi өлдi, басқалары, аз бөлiгi тұтқынға алынса да, көпшiлiгi техникасынан айырылса да қашып кеттi.
  Кеңес әскерлерi орасан зор шығынға ұшырап, олардың шабуылы тоқтатылды. Бiрақ немiс танктерi көктемгi жылымықтың басталуына байланысты табыстарын нығайта алмады.
  Күштердiң уақытша тепе-теңдiгi пайда болды.
  Дегенмен, соғысқа жаңа держава да кiруi мүмкiн: Жапония. Самурайлардың да қолдары шешiлдi. Америка қол жетiмдi емес, бiрақ ол да шабуылдамайды. Жапонияның күштi құрлық армиясы Қытайға қысым жасап жатқаны рас. Мұнда Чан Кайши өте қиын жағдайға тап болды. Жапондықтармен келiсiмге келуге тырысыңыз, немесе соғысыңыз, бiрақ ендi АҚШ, Ұлыбритания және басқа елдерден ақша мен қару-жарақпен қолдау көрмеңiз.
  Әрине, немiстер жау әскерлерiнiң бiр бөлiгiн шығыстан бұру үшiн екiншi майданның ашылуын аңсады. Соған қарамастан олар айтарлықтай шығынға ұшырады. Әсiресе Сталинград көп күш алды. Кеңес әскерлерi де көп шығынға ұшырап, әскерлердiң бiр бөлiгi Харьков пен Курск қазанында қалды.
  Фашистер қару-жарақ өндiрiсiн көбейттi. Бомбалаудың болмауының арқасында Крауттар авиация сияқты танктердiң өндiрiсiн айтарлықтай көбейте алды. Бомбалау нацистерге әдеттегiден гөрi көп кедергi жасады. Оның үстiне нақты тарихта Германия жабдық өндiрiсiн көбiнесе экономиканы соғыс жағдайында қайта құру және құл еңбегiн белсендi түрде пайдалану есебiнен ұлғайтты, олар әлсiз бомбаланғандықтан емес.
  Әзiрге немiстер күтiп, жаңа танктер құрастырды, заманауи техникаға сүйене отырып, экипаждарды оқытты. Сонымен бiрге, сұрақ ашық қалды: шабуылды неден бастау керек? Курск кертпесi бұдан былай болған жоқ. Және бұл табиғи белгi. Сонымен немiстердiң өздерi де, Гитлер де iркiлiп қалды. Ленинградты жаулап алу идеясы болды. Бұл жағдайда күштi бекiнiстердi бұзып өту керек едi.
  Немiс генералдары қайтадан Сталинградқа барғысы келмедi. Бiрақ, шынын айтқанда, таңдау кең емес. Мәскеудiң өзiне шабуыл жасау мүмкiн бе? Фашистiк жетекшiлер арасында күрделi келiспеушiлiктер туындады. Мейнштейн, Гудериан және Роммель тiптi шабуыл жасамаған дұрыс, бiрақ орыстар мұрнын тығып, тұзаққа түсiрсiн деген мағынада айтты.
  Таман түбегi мен Ростов-на-Донудан шабуылды бастаудың балама жоспары; Фриц бұл жақсы бекiнген қаланы Балқан тобынан қосымша күштердi аударып, оккупация әскерлерiн болгар және итальяндықтармен алмастыру арқылы қорғай алды.
  Әскерлердiң бiрiктiрiлген бағыттар бойынша бұзып өтетiн операцияларды ұнататын Фюрер бұл жоспарға көбiрек бейiм болды, бiрақ оны жүзеге асыруда баяу болды. Атап айтқанда, "Пантера" танкi каприздi болып шықты және жиi бұзылды, сондықтан оған өзгертулер қажет болды. Экипажды қосымша оқытуға мүмкiндiк берiңiз. Фюрер "Жолбарыстарды" көбiрек таңбалағысы келдi.
  Ақырында Сталин одан шаршады. Қытайдың оңтүстiгiнде үлкен табыстарға қол жеткiзген, құрлық армиясы жетi миллионнан асқан және Үшiншi рейхтiң өсiп келе жатқан әскери әлеуетi туралы мәлiметтерге қол жеткiзген Жапония екiншi майдан ашады деп қорқып, ол өзi шабуылды бастауға бұйрық бердi. Курск және Донбасс бағыттары. Гитлердiң екiұштылығы мен фюрердiң жүздеген жолбарыстар мен пантералармен дивизия құруға деген ұмтылысы алдын алуға әкелдi.
  Алайда, 1943 жылы 7 шiлдеде шабуылға шыққан Кеңес әскерлерi күш жағынан шешушi артықшылыққа ие болмады. 5,56 миллион немiс әскерi, бiр миллион екi жүз елу мыңдай спутник солдаты 6,6 миллион кеңес солдаты мен офицерiне қарсы әрекет еттi. Муссолини батыстан және оңтүстiктен шабуыл қаупi жойылғаннан кейiн шығыста итальяндық әскерлердiң санын едәуiр арттырды. Испандық бiрлiктердiң саны да өстi. Салазар сондай-ақ "ерiктiлер" бөлiмiн жiбердi. Француз легиондары, румындар, белсендiрек венгрлер, албандар және Еуропаның түкпiр-түкпiрiнен келген СС құрамындағы шетелдiк дивизиялар да соғысты.
  Осылайша, кеңес әскерi сан жағынан артықшылыққа ие болмады, бiрақ коалицияның бiркелкi еместiгi жау күштерiнiң сапасын төмендеттi. Қызыл Армия танктер мен артиллерияда бiршама артықшылыққа ие. Бiрақ әзiрге "Жолбарыстар" мен "Пантералардың" қарсыласының атыс күшi мен сауыт-саймандары бойынша теңдесi жоқ шығар. Ал Т-4 Т-34-76-дан мылтық ату күшi бойынша артықшылыққа ие болды. Бiрақ КСРО-да зымыран артиллериясы бар, ал немiстер, әсiресе газ ұшыру қондырғыларының дамуына қарамастан, оны нашар дамытты.
  Авиацияда шамамен сандық паритет бар. Немiс истребительдерi ME-109 "G", Фокке-Вульф, алайда, қарулану мен жылдамдық бойынша кеңестiк ұшақтарға қарағанда күштiрек, бiрақ маневрлiк жағынан сәл әлсiз. Бiрақ Германияда, өкiнiшке орай, тәжiрибелi және өнiмдi эйстер бар. Ю-188 бомбалаушы PE-2 және ТУ-3 қарағанда ұшу сипаттамалары бойынша жақсырақ болуы мүмкiн. Ал Ю-288 қызмет көрсете бастады. Рас, ол ME-309 сияқты ендi ғана енгiзiле бастады.
  Қалай болғанда да, күшiнде артықшылығы жоқ Қызыл Армия жаудың бұрын дайындалған қорғанысына қарсы шабуылға шықты. Және ол қыңыр қарсылыққа тап болды. Бiрақ Кеңес әскерлерi шабуылда табанды болды, шығынға қарамастан, алға ұмтылды. Орташа iлгерiлеу қарқыны төмен болып шыққанымен, күнiне бiр-екi шақырым. Жау шапты да, қайта қазып үлгердi. Ерлiктен кем емес iлгерiлеу қарқыны жалғасты. Тамыз айының ортасына қарай, үлкен шығынға ұшыраған кеңес әскерлерi жүз шақырымға дейiн алға жылжып, Курскке жақындап, қаланың өзi үшiн қыңыр шайқастарды бастады, сонымен бiрге Белгородқа да жақындады.
  1943 жылы 19 тамызда Жапония екiұштылығын жеңiп, Қиыр Шығыста майдан ашты. Осы уақытқа дейiн бiрнеше жеңiлiске ұшыраған Чан Кайши режимi самурайлар үшiн қолайлы бейбiтшiлiкке келiстi. Жапондықтар маңызды коммуникацияларды бақылауға алды және нашар ұйымдастырылған, бiрақ өте көп қытай әскерлерiмен қиын партизандық соғыс жүргiзу қажеттiлiгiнен босатылды. Бiрақ Чан Кайшиге Мао Цзедунның Қызыл Армиясымен соғыста қолдау уәде етiлген. Жапонияның КСРО-мен соғысуға барлық мүмкiндiктерi бар. Және олар жаңбырлы күздi және Сiбiрдiң қатал қысын күтпеуге шешiм қабылдады. Сонау 1941 жылы Гитлердiң АҚШ-қа соғыс жариялағанын айтпағанда, самурайлар оны қолдамады. 1942 жылы екiншi майданның ашылуы фашистердi Сталинград түбiндегi талқандаудан аман алып қалуы мүмкiн едi.
  Жапонияның шешiмi күткен едi. Алайда, Владивостокқа шабуылда самурайлар тактикалық тосын сыйға қол жеткiзiп, Кеңес Одағының Тынық мұхит флотына айтарлықтай зиян келтiрдi.
  Тамыз айының соңында немiстер соңғы танктердiң массасын пайдаланып қарсы шабуылға шығуға тырысты. Бiрақ олардың оңтүстiктегi қарсы шабуылы тек салыстырмалы табысқа жете алды. Кеңестiк қолбасшылық мұндай мүмкiндiктi алдын ала болжап, әскерлерiн бастапқы шептерiне шығарды. Тек 31-шi армияның құрама қарулары қазандыққа түсiп, негiзiнен жойылды.
  Алайда кеңес әскерлерi көздеген мақсатына жете алмай, аумақты қайтарып ала алмай, өте қомақты шығынға ұшырады. Әсiресе, сегiз жүзге жуық немiске қарсы алты жарым мыңнан астам танк жоғалды. Танк паркiнде сандық артықшылық фашистерге берiлдi. Қыркүйек айында немiстер тәулiгiне жүздеген ұшақ шығаруда КСРО-ны қуып жете алды, ал қарашада шамамен автомобильдерде Пантералар өндiрiсiн айына 650-700 танкке дейiн ұлғайтты. Мұнда оккупацияланған елдердiң, ең алдымен Францияның, сондай-ақ еңбекке шақыру енгiзiлген Бельгия мен Голландия ресурстарын пайдалану үлкен рөл атқарды.
  Немiстер бiраз кiдiрiспен қыркүйекте Ростов-на-Дону мен Таман түбегiнен бұрыннан жоспарланған шабуылды бастады. Олар кеңестiк қорғанысқа тап болды. Ал Жапония Моңғолияға қарсы шабуыл жасап, Ұлан-Батор мен Приморьенi басып алды. Бiрақ ол жақта аз ғана iлгерiлеушiлiк бар.
  Бұл айтарлықтай резервтердi бұрып, бiр жарым айға созылған кескiлескен шайқастан кейiн немiс топтары бiрiктiрiлдi. Бiрақ Фрицтiң шығыны да өте маңызды болып шықты және олар тоқтатуға мәжбүр болды. Бiрақ бұл тактикалық табыс Түркияның соғысқа кiруiне және Закавказьеде үшiншi майданның ашылуына түрткi болды.
  Ендi осы бағытта да күресуге тура келдi.
  Қысқа қарай Қиыр Шығыстағы майдан шебi тұрақталады. Жапондықтар Приморье аймағында елуден жүз жиырма шақырымға дейiн алға жылжып, Ұлан-Батормен бiрге Моңғолияның жартысынан көбiн басып алды, бiрақ олардың шабуылы тоқтады. Түрiктер Ереванға жақындап, Батумиге шабуыл жасады, олар соңғы қаланың үштен екiсiн басып алды. Немiстердiң өздерi күзде онша алға жылмайды. Ал олар әлi бастаманы қолға алған жоқ.
  Соғыс барған сайын позициялық және ұзаққа созылды. Шаршау және технологиялық артықшылық. 1943 жылы КСРО ұшақ өндiрiсiн бiр жарым есеге 25 мыңнан 37 мыңға дейiн өсiрдi. Фашистiк Германия 15 мыңнан 32 мыңға дейiн, екi еседен астам. Жылдың соңғы айларында немiстер ұшақтардағы кеңестiк өндiрiс нәтижелерiн сәйкестендiрдi. Танктер мен өздiгiнен жүретiн зеңбiректерде де - сапалық артықшылықпен. Бiрақ КСРО Жапониямен де күресуi керек. Сонымен қатар, бiрқатар ұшақтар мен танктер Италияда және Үшiншi рейхтiң басқа серiк елдерiнде шығарылады. Тым көп болмаса да. Оның үстiне немiстер соғыстың жоқтығын пайдаланып, өз қажеттiлiктерi үшiн Ливиядан мұнай өндiрiп, жеткiзе бастады.
  Осылайша, бiрте-бiрте Үшiншi рейхтегi энергия тапшылығы әлсiредi. Сонымен қатар, африкалық француз иелiктерi шикiзаттың жақсы көзi болуға уәде бердi.
  Фашистер өздерiн жақсы қамтамасыз ету үшiн. Бұған жауап ретiнде қызыл дизайнерлер Сталинге 85 мм және 122 мм зеңбiректерi бар танктердiң жаңа түрлерiн дайындады. Немiстер Пантера 2-дегi жұмысты бiршама бәсеңдеттi. Күштi қаруы, күштi сауыты және салыстырмалы түрде қозғалғыштығы бар танктi алу оңай емес. Ал "Патша жолбарысы" 68 тоннаға тым ауыр болып шықты. Пантераны модернизациялау ғана салыстырмалы түрде сәттi болады деп уәде бердi. Ал Т-4 танкi өз мүмкiндiктерiн таусылғанға ұқсайды. Бiрте-бiрте 1944 жылдан бастап бұл машинаның өндiрiсi төмендей бастады. Сәуiрде толығымен тоқтату.
  Кеңестiк қолбасшылық қыста бiрнеше шабуыл операцияларын бастады. Ал Таман түбегi, орталықта, Ленинград бағытында және Курск маңында. Бiрақ еш жерде айтарлықтай жетiстiкке жеткен жоқ . Қарсылас танктерде де, ұшақтарда да адам күшi жағынан сан жағынан басымдыққа ие болды. Тек ауа-райынан қорқу Фрицтi қорғаныс тактикасын ұстануға мәжбүр еттi.
  Терiс рөлдi дезертирлер мен сатқындардың көбеюi, сондай-ақ немiстердiң әуеден барлауда тиiмдiрек жоғары биiктiктегi авиацияны дамытуы ойнады.
  Сонымен қатар, кеңестiк қолбасшылық күштердi шоғырландыру процесiне бiршама қате жақындады. Атап айтқанда, алдыңғы операция аяқталғанға дейiн басқа аймақта келесi операцияны бастау тактикасының өзi сандық артықшылықты ескере отырып, мағынасы болды. Бiрiншi дүниежүзiлiк соғыстағыдай, немiстердi жұлып алды. Бiрақ егер жау сiзден асып кетсе, бұл белгiлi бiр аймақтағы күштерде басымдыққа жетудi қиындатты.
  Егер Сталин майданның жеке учаскесiнде шамамен үштен бiрге дейiн артықшылық жасай алса, онда тактикалық жетiстiкке жету мүмкiн едi.
  Осылайша бiр секторда шабуыл жүрiп жатыр, екiншiсiнде олар дайындалуда, бiрақ iс жүзiнде немiстер мен олардың одақтастарына тойтарыс беру оңайырақ. Сонымен қатар, Фрицте тамаша оптикасы бар жоғары биiктiктегi, жоғары жылдамдықтағы барлау ұшақтары болды, бұл оларға әскерлердiң қозғалысын бақылауға мүмкiндiк бердi. Ал қыста камуфляж жасау қиынырақ, ал түн панацея емес, сондықтан немiс барлаушылары жақсы түнгi көру құрылғыларына ие болды.
  "Корольдiк жолбарыс" жоспарланған серпiндi танк ретiнде сериялық өндiрiсте кейiнге қалдырылды және толығымен сәттi болмады. Гитлер ИС-2 өтпейтiн етiп құрышпен күшейтудi және 900 ат күшi қозғалтқышын орнатуды бұйырған "Пантера" -2 салмағы 51 тонна болды, тiптi қорытпа корпусын орнатуды есепке алғанда, 800 килограммды үнемдедi. . Бiрақ ұтымды бұрышта бүйiрлiк броньды 82 миллиметрге дейiн нығайту мүмкiн болды. Бұл немiс танкiн алдыңғы модельдер сияқты жағынан осал етпедi. Бiрақ тағы да, "Пантера"-2 және "Арыстан"-2 неғұрлым жетiлдiрiлген орналасу схемасы әлi тек даму үстiнде.
  Бiрақ қыста немiстер Африкадағы француз иелiктерiн, соның iшiнде Нигер циклiн толығымен бақылауға алды. Ал мұнай, газ және боксит, одан да көп уран қоры бар, әсiресе Конгода. Де Голль ұсталды - одақтастардың көмегiнсiз ол түкке тұрғысыз болды, ал Скоррель таза және шебер жұмыс iстедi.
  Осылайша, 1944 жылдың мамырына қарай мұнай мәселесi негiзiнен шешiлдi. Барлық керек-жарақтар Ливиядан келiп жатты, қалғаны барған сайын көбiрек ұңғымаларды бұрғылау болды.
  Бiрақ мамыр айында немiстер шабуылға әлi дайын емес едi. Дизайнында ескiрген Жолбарысты қоспағанда, оларда маңызды серпiндi танк болған жоқ. Рас, "Жолбарыс" қазiрдiң өзiнде жаппай өндiрiсте болды және құрыштың жоғары сапасы мен жақтарының қалыңдығының, сондай-ақ жылдам атылатын, дәл мылтықтың арқасында ол идеал болмаса, рөл атқара алады. , бiрақ КСРО әскерлерiнiң айналымын бұзатын азды-көптi танк .
  Немiс қолбасшылығы бiрқатар даулардан кейiн бұрынғы 1942 жылғы жоспарға қайта оралды. Атап айтқанда, қапталдарға шабуыл жасау. Ленинградты қос рингке алып, Сталинградқа дейiн жарып өтiңiз. Сонымен қатар, Вермахт Ржев-Вяземский төбесiнен бас тартқаннан кейiн Мәскеуге шабуыл жасауға ыңғайлы плацдарм жоғалды. Сондықтан ол астанадан салыстырмалы түрде алыс.
  Фашистердiң жоспары да оңтайлы емес, бiрақ... Швецияда мерзiмiнен бұрын парламенттiк сайлау өтiп, онда фашистер әсерлi жеңiске жеттi. Сегiз миллион халқы бар, экономикасы дамыған ел КСРО-ға қарсы соғысуға дайын едi. Ең танымал тұлға он екiншi Чарльз болды. Шведтер Ұлы Петр мен Александр Бiрiншiден жеңiлген соғыстар кезiнде бұрынғы жеңiлiстер мен қорлық үшiн кек алуды аңсады. Осылайша бүкiл Еуропа КСРО-ға қарсы соғысып үлгердi. Сонымен қатар, Франко мен Салазар олжадан өз үлесiн алу үшiн соғысқа ресми түрде кiруге шешiм қабылдады. Тек Швейцария ресми түрде бейтарап қалды, бiрақ ол сонымен бiрге ерiктiлер бөлiмiн жiбердi.
  Сандық басымдық фашистiк коалиция жағында болды. Сонымен қатар, 1944 жылдың мамыр айының ортасында немiстердiң мыңға жуық ME-262 реактивтi ұшағы қызмет еттi. Автокөлiктiң өзi өте сәттi, бiрақ аяқталмаған қозғалтқыштары бар. Бiрақ бiрте-бiрте қозғалтқыштар жақсарды, күштiрек, сенiмдiрек болды және отын шығыны азайды.
  Шабуыл оңтүстiкте басталды. Фриц 1942 жылы қаңтарда Блау операциясы үшiн OKW әзiрлеген жоспарды қайталауға тырысты, бiрақ кейiн Гитлер ерiктi түрде өзгерттi. Сiз Сталинградқа оңтүстiктен де, солтүстiктен де жақындаған бағытта шабуыл жасағанда. Бiрақ алдымен немiстерге Донға өту керек болды. Фашистiк жолбарыстар шабуылға шықты, бiрақ күштi қорғаныс шебiне тап болды. Крауттардың алға жылжуы баяу болды, олар Кеңес әскерлерiнiң тереңдiгiнде қорғаныста батып кеттi. Алғашқы онкүндiкте Воронеж бағытында небәрi 35-40 шақырым жол жүрiп өттi.
  Содан екi апта бойы қиян-кескi шайқаста фашистер он шақырым ғана алға жылжып, көп шығынға ұшырап, тоқтауға мәжбүр болды.
  Оңтүстiктегi шабуыл сәттi дамыды. Онда кеңес әскерлерi аз, оны қорғау қиынырақ. Көптеген "Пантералар", "Жолбарыстар", "Фердинандтар" (бұл өздiгiнен жүретiн мылтық стратегиялық бомбалаудың болмауына байланысты кеңiрек болды!) және "Жагдтигердiң" және әсiресе тиiмдi "Штурмтигердiң" алғашқы үлгiлерi. Немiстер қорғаныстың алғашқы шебiн бұзып өтiп, операциялық кеңiстiкке ие болды.
  Осы кезде жапон әскерi де шабуылға шықты. Самурайлар өздерiнiң танк флотының көлемiн ұлғайтты және олардың орташа салмақты жаңа көлiктерi қарулануы мен жүргiзу қабiлетi бойынша Т-34-76-дан iс жүзiнде кем түспедi, сонымен қатар бүйiрлерден қорғаныс жағынан төмен болғанымен, алдыңғы сауыттары жағынан да жоғары болды.
  Жапония Моңғолиядағы шабуылды басқарды, мұнда қорғанысты сақтау әлдеқайда қиын болды. Кеңестiк қолбасшылық резервтердiң тапшылығына тап болды, үш майданда да қарсы тұрды. Ал қысқы шабуыл кезiнде жеке құрамның шығыны айтарлықтай болды.
  Немiстердiң Тихвинге шабуылы, Ақ теңiз каналынан финдер мен шведтер қиыншылықпен тойтарылды. Фашистер баяу алға жылжыды, бiрақ үздiксiз. Маусым айының ортасында оңтүстiкте Майнштейн әскерлерi Сталинградқа басып кiрдi. Екiншi Сталинград шайқасы басталды. Ал шiлде айының басында Тихвин мен Волхов құлағаннан кейiн финдер, шведтер және немiстер бiрiгiп, Ленин қаласының айналасында екiншi сақинаны құрады.
  Осылайша, кеңестiк әскери күштер үшiн өте қиын жағдай туындады.
  Бiрақ Сталинград Майнштейнге көнбедi. Бұл немiстердiң басқа бағытта шабуыл жасауына кедергi болды. Оңтүстiкте, 1942 жылғыдай, олар тек Терек қақпасына жеттi: Грозный мен Орджоникидзе маңында кептелiп қалды. Қатты ұрыс Воронеж бағытында жалғасты. Қыркүйек айына қарай кеңес әскерлерi Доннан ары шегiнуге мәжбүр болды. Қазан айының аяғында оңтүстiктегi майдан шебiнiң фашистердiң ең үлкен iлгерiлеуi кезiнде 1942 жылды қайталағаны тағдырдың ирониясы.
  Солтүстiкте жағдай нашар болды, онда Ленинград толық қоршауда қалды. Сонымен қатар, немiстер, финдер мен шведтер Карел түбегiндегi Қызыл Армияның қорғанысын кесiп өтiп, Мурманскiнi КСРО-ның негiзгi бөлiгiнен құрлықпен кесiп тастады.
  Кеңес Одағының қырыққа жуық дивизиясы оқшауланды. Алайда олардың саны қалыпты деңгейден алыс болды. Швеция өте жақсы жабдықталған жиырма беске жуық дивизияны орналастырды. Тәжiрибелi финдермен және немiс әскерлерiмен бiрге олар сан жағынан басымдыққа ие болды. Ал Карел түбегiне қорларды көшiру өте қиын.
  Жалпы алғанда, Қызыл Армия қажеттi күшейтудi ала алмады, сондықтан жапондықтар күтпеген жерден күштi болып шықты, олардың саны қуыршақ әскерлерiмен бiрге бес миллионнан асты, бұл шын мәнiнде толыққанды екiншi майдан. Сондықтан бiзге немiстер мен олардың одақтастарына қарсы күресу ғана қалды.
  Бiртiндеп Карелиядағы кеңес әскерлерiнiң бақылау аймағы қысқартылды, Мурманск толығымен жабылып, iс жүзiнде жойылды. Сондықтан жау флоты және әсiресе суасты қайықтары теңiзде басым болды, сондықтан олармен қамтамасыз ету үшiн ештеңе болмады.
  Әттең, 1944 жылдың қарашасында КСРО-ның 1942 жылғы бетбұрысты қайталауға резервi болмады. Барлығы дерлiк Кавказды жоғалтпау үшiн жұмсалды. Сонымен қатар, немiстер Сталинградқа шабуылды кәсiби түрде жүзеге асырды, сондықтан резервтердi Тартар кратерiне айналдырып отыру керек болды. Сталин Едiл бойындағы қаланы қалай болса да ұстап тұруды бұйырды. Бiрақ әуедегi жау ұшақтарының басымдылығын ескере отырып, баға керемет жоғары болып шықты.
  Оның үстiне Мейнштейн, Паулустан айырмашылығы, асықпай, сарбаздарға қарады. Нәтижесiнде шығындардың арақатынасы Қызыл Армияның пайдасына болмады.
  Гитлер Мейнштейндi асықтырды, бiрақ айлакер фельдмаршал қалай жалтарып, қысымға төтеп берудi бiлдi.
  Қарулардың ең күштi түрлерiнiң бiрi Штурмтигрлер болды. Оларда салмағы үш жүз жиырма килограмм снарядтарды ұшыратын өте қуатты бомба тасығыштары болды. Оның үстiне снарядтар зымыранмен қозғалады және гаубицалық снарядтардан әлдеқайда күштi. Сiз оларды трассада болса да Катюшаға лайықты жауап деп атай аласыз. Сонымен қатар, бiрнеше бомба тасығыштары жүк көлiктерiне орнатылды, олардың ату қашықтығы ұзағырақ болды.
  Немiстер де газ ұшыру қондырғыларын пайдаланды. Және, әрине, реактивтi бомбалаушы ұшақтар.
  Желтоқсанда жапондар Моңғолияны түгелдей дерлiк басып алып, Владивостокқа жақындап, Приморье мен Хабаровскiнi жартылай басып алды. Бiрақ генерал Фрост оларды тоқтатуға мәжбүр еттi.
  Осыны пайдаланған Қызыл Армия немiс флангтарына қарсы шабуылдар тiзбегi ұйымдастырып, Сталинградтан қалған жерлердi басып алуға тырысты. Не керек, қаланың аз ғана бөлiгi 1945 жылдың басында өттi. Немiстер 1944 жылы белгiлi табыстарға жеттi, бiрақ Кавказды жаулап алып, Баку мұнайын ала алмады. Рас, өздерiнiң қажеттiлiктерi үшiн Румыния, Венгрия, Ливия, Камерун және Нигериядан әлi де жеткiлiктi болды.
  Ленинград әлi қоршауда болды. Азық-түлiк пен оқ-дәрiлердiң үлкен қоры алдын ала жасалды, осылайша қала Вермахт пен оның одақтастарының маңызды күштерiн басып алуды жалғастыра отырып, осы қыста аман қалуы мүмкiн.
  Кеңес басшылығы Ленин қаласында қару-жарақ өндiруге арналған шикiзаттың стратегиялық қорын да жасай алды. Әзiрге бұл фашистерге көп нәрсе берген жоқ.
  Бiрақ Мурманск толығымен жабылды. Қалаға баратын он көлiктiң тоғызын крауттар аяқтады.
  Қаңтар айында кеңестiк қолбасшылық орталықта немiстердiң күшiн сынамақ болды. Дегенмен, өте қуатты және технологиялық дамыған қорғанысты жеңу мүмкiн болмады. Максималды iлгерiлеу бес-алты болды, ең жақсысы сегiз шақырымнан аспады. Ал кеңестiк дивизиялардың шығыны өте қомақты болды. Көптеген бөлiктерде құрамның жартысына дейiн.
  Бiрақ немiс әскерлерiнiң бiр бөлiгi алаңдап, Сталинградты ұстауға мүмкiндiк бердi... Наурызда немiстердiң өздерi Терек қақпасына шабуыл жасады. Олар кеңестiк қорғаныс сызығын бұзып өтiп, Грозный мен Орджоникидзенi қоршауға алды, бiрақ фрицтер Ведено, Шали және одан әрi қалалар арқылы өттi.
  Грозный қаласының өзi мамыр айына дейiн толық қоршауда қалды. Мамыр айында Сталинград ақыры құлады. Қала мен оның маңындағы аудандардан, сондай-ақ танк зауытынан iс жүзiнде ешбiр қирандылар қалған жоқ.
  Немiс коалициясының да күшi таусылды, бiрақ фюрер жеңiстi қалайды. Қаңтар айында дискiнiң алғашқы сәттi сынақтары жүргiзiлiп, екi дыбыс жылдамдығына дейiн жылдамдыққа жетiп, биiктiгi 18 шақырымға дейiн көтерiлдi. Мамыр айында дискета төрт дыбыс жылдамдығына жетiп, 30 шақырым биiктiкке секiрдi.
  Бiрақ жаңа машина өзiнiң барлық күштi және тiптi бiрегей ұшу сипаттамаларына қарамастан, шағын өртке осал және қымбат болып шықты. Көп ұзамай ламинарлы соқаны iске қосу арқылы осалдық мәселесi шешiлдi, бiрақ бұл отын шығынын арттырып, ұшақтың ұшу уақытын қысқартты. Ал дискiлiк ұшақтың өзi ламинарлық "пальтода" тиiмдi түрде атқылай алмады.
  Бiрақ "ұшатын тәрелкелер" дәуiрi басталды. Сонымен қатар, немiстер күштi трамплинге ие болды: "Е" класының жаңа буын танктерi. Олар "Корольдiк жолбарыс" пен "Пантераға" ұқсас салмағымен, әлдеқайда тығыз және жетiлдiрiлген орналасуымен, төмен силуэтiмен және қалың сауытымен ерекшелендi.
  Жаппай өндiрiсте және ұрыс даласында Пантера-2 және Жолбарыс-2, содан кейiн Жолбарыс-3 жақсы өнер көрсеттi. Тығыз орналасуы және шағын мұнарасы бар соңғы көлiктiң күштi құрышы және 1080 ат күшi бар қозғалтқышы болды. "Тышқан" ешқашан ұстанбады. Бiрақ "Пантера" модификациясы "F" жақсы орындалды.
  Легiрлеушi элементтердiң болмауына байланысты кеңестiк танктерде өте сапалы құрыш болмады, сондықтан "Пантера" 75 мм зеңбiрекпен де өз рөлiн өте жақсы жеңе алды. Ал 120 мм көлбеу фронтальды құрыш 85 мм кеңестiк Т-34-85 зеңбiректерiнен сенiмдi түрде қорғалған. Бiрақ, мүмкiн, кеңестiк өздiгiнен жүретiн СУ-100 зеңбiрегi Пантераның жақсартылған құрышына лайықты қарсылас болып шықты. Т-4 қазiрдiң өзiнде өндiрiстен шықты. Ал өндiрiстiк цистерналардың iшiнде Пантера ең жеңiлi болып шықты.
  Оның орналасуы бойынша алғашқы жетiлдiрiлген танк сериялық "Лион" танкi болды. Бұл резервуардың мұнарасы артқа жылжытылды, ал трансмиссия, қозғалтқыш және берiлiс қорабы алдыңғы жағында бiр блокта орналасқан. Нәтижесiнде көлiктiң сұлбасы төмен болды, ал қуатты 105 мм зеңбiрегi бар сауыт "Корольдiк жолбарыспен" салыстыруға болады, ал мұнараның алдыңғы жағы одан да күштi болды.
  Мұнараны артқа жылжыту Арыстанға орман арқылы қозғалған кезде оның ұзын ұңғылы мылтығының аузы ағаш дiңiне онша жабыспайтын артықшылық бердi.
  Фашистер басқа схемаларды да қолданып көрдi, сонымен қатар кеңестiк позицияларды күштi ұшақтармен бомбалады.
  Жапония да алға ұмтылды және ақыры Владивостокты материктен үздi.
  Немiстер маусым-шiлде айларында Мәскеудi бұзып өтуге тырысты. Бiрақ кеңестiк қорғаныс шебi өте күштi болып шықты, фашистер орасан зор шығынға ұшырады. Тiптi Лев танкi де шабуылға толық сәйкес келмейдi, ең алдымен бүйiрлiк қақпақтың жеткiлiксiздiгiнен.
  Кеңестiк қолбасшылық 100 мм калибрлi зеңбiректi барған сайын белсендi түрде қолданды. КСРО-ның дәл сол танкiлермен жау танктерiн жеңуге мүмкiндiгi жоқ екенi анық, бiрақ танкке қарсы артиллерияны жаппай қолдануға болады.
  Түпнұсқа үлгiдегi E-100 тым ауыр болып шықты 140 тонна, ал бүйiрлiк сауыт 120 миллиметр (маңдай 240 миллиметр!), тiптi бұрышта да болды. Бұл ендi жеткiлiксiз болды. Тышқандар өздерiнiң орналасуында үмiтсiз артта қалғанын айтпағанның өзiнде.
  Шындығында, Lion танкi мен өздiгiнен жүретiн зеңбiректер - E-10, E-25 қозғалтқышы, берiлiс қорабы және берiлiс қорабы бiрiктiрiлген немiстiң жетiлдiрiлген көлiктерi болды. Дегенмен, немiстер көптеген артта қалған техникаларды шығарды. Мысалы, дамуында артта қалған, бiршама биiк тұлпарлары бар "Пантералар", "Жолбарыстар", "Джагдтигрлер", "Джагдпантерлер".
  "E-70" де толық сәттi болмады. Көлiк қуатты 128 мм зеңбiрекпен және жетiлдiрiлген макетпен жабдықталған, бiрақ жауынгерлiк жүктеменi кемiнде 80 патронды ұстап тұруға және 70 тоннадан аспауға деген ұмтылысының арқасында оның құрыш қорғанысы "Корольдiк" зеңбiрегiмен салыстыруға болатын болды. Жолбарыс" - 1944 жылғы үлгi және серпiлiс үшiн жеткiлiксiз. "Жолбарыс"-3 одан да жақсы қорғалған. Бiрақ E-70-де қуаты 1200 ат күшi бар турбокомпрессоры бар қозғалтқыш сәттi сынақтан өттi , бұл резервуарға тас жолда сағатына 60 шақырым жылдамдыққа жетуге мүмкiндiк бердi.
  Қалай болғанда да немiс танктерi жаяу әскерлер сияқты үлкен шығынға ұшырады. Шетелдiк бөлiмшелер де, Үшiншi рейхтiң серiктерi де көп нәрсенi жоғалтты.
  Тамыз айының ортасына қарай немiстер орталықта 40-50 шақырым ғана алға жылжып, операциялық кеңiстiкке ие бола алмады. Ал шығыны орасан зор болып шықты. Қыркүйекте фашистер оңтүстiкке жаңа шабуыл жасады... Бiр жарым айға созылған ауыр шайқаста жау Каспий теңiзiне дейiн бұзып өтiп, Кавказды құрлықпен кесiп өттi.
  Бiрақ кеңестiк қолбасшылық үлкен зиян келтiрсе де, теңiз арқылы жеткiзiлiмдердi орната алды. Қараша айында Фриц үлкен күш пен үлкен шығынның құнына Едiл атырауына жеттi. Желтоқсанда майдан шебi тұрақтанды. Кавказ майдандары мен негiзгi кеңестiк территория арасындағы алшақтық өстi. Сонымен қатар, жапондықтар Владивостокты кесiп, кеңес қаласын қоршауға алды.
  Блокадаға қарамастан, Мурманск 1945 жылдың желтоқсанына дейiн ерлiкпен тұра алды . Бiрақ ол әлi құлап кеттi ...
  1946 жылы соғыс қимылдары жалғасты... Кеңес әскерлерi тобының Кавказдағы жағдайы өте қиын болып шықты. Олар құрлықпен кесiлiп, Бакудi түпкiлiктi жоғалту қаупi бар.
  Сталин қатты жүйке және физикалық шаршауды сезiндi. Тихвин бағытында кескiлескен шайқас болды. Қоршалған Ленинградты құтқару әрекетi болды. Қаланың өзiнде азық-түлiк қорлары алты айға жетпей қалды және азық-түлiк карталары қайтадан кесiлдi.
  Алғашында кеңес әскерлерi майдан шебiн бұзып өттi, бiрақ кейiн жау танкiлерiнiң саны артып, қарсы шабуыл жасап, тiптi кеңес әскерлерiнiң бiр бөлiгiн кесiп тастады. Ақпан айы солтүстiкте де, оңтүстiкте де кескiлескен шайқастарда өттi, онда кеңес әскерлерi жауды сынап, Сталинградты қайтарып алуға тырысты. Ал соңғысы жартылай сәттi болды. Кеңес танктерi қалаға кiрдi, бiрақ, өкiнiшке орай, фашистердi ол жерден қуып шығара алмады.
  Бiрақ үшiншi Сталинград шайқасы басталды. Кеңес әскерлерi Воронеж маңында да айтарлықтай табыстарға жеттi. Бiрақ сонда да Фриц көптеген танк бiрлiктерiн және олардың технологиялық артықшылығын пайдалана отырып, жағдайды қалпына келтiре алды. Наурызда диск тәрiздi тiкұшақтар мен дискеттер соғыс қимылдарына кең көлемде қатыса бастады. Немiстер ұшатын табақшаларды бiрнеше жетiлдiрулер жасады және олармен кеңестiк позицияларға зымырандық шабуылдар жасай алды. Бiрақ iс жүзiнде диск ұшағы ғажайып қару ретiнде үмiттi ақтамады.
  Фон Браун баллистикалық зымыраны өзiн ақтау үшiн ұрыста белсендi қолдану үшiн тым қымбат және дәлдiгi төмен болып шықты.
  Бiрақ немiстер он тоннаға дейiн жүк тасымалдауға және 16 мың шақырымға (!) дейiн ұшуға қабiлеттi құйрықсыз реактивтi бомбалаушы ұшақтарды алды.
  Өкiнiшке орай, кеңестiк реактивтi авиация әлi де артта қалды, ал жау ауада толығымен дерлiк үстемдiк еттi. Қалай болғанда да, әуе винтiмен басқарылатын ұшақ, негiзiнен, ұшу сипаттамалары бойынша реактивтi ұшақтардан асып түсе алмайды. Ал бiздiң дамуымыз тым кеш болды. Ал әуе винтiмен басқарылатын ұшақтан реактивтi ұшақтарға көшу тым азапты.
  Ал ұшқыштарды қайта даярлау, ұшу-қону жолақтарын ұзарту, отынның ерекше түрiн дайындау қажет. Қозғалтқыштардың өздерi әлi де тексерiлiп, жөндеуден өтiп жатыр!
  Немiстер Сталинградқа алаңдап қалды... Бiр ғажабы, Үшiншi рейх пен бүкiл коалицияның күшi таусылып, Қызыл Армия Феникс құсындай болды. Сәуiр де, мамыр да Сталинград түбiндегi кескiлескен шайқастарда өттi. Маусым айында да Қызыл Армия жауды қадағалап, алға ұмтылды. Бiрақ шiлдеде аптап ыстыққа қарамастан фашистер әлi де Каспий теңiзiнiң жағалауымен Баку бағытында жылжыды. Прогресс өте баяу болды. Орташа алғанда күнiне 1,5 шақырым. Дағыстан керi шегiндi... Кеңес әскерлерi Фрицтi және олардың одақтастарын барлық азимуттарда талқандады.
  Олар жауды орталықта да, солтүстiкте де жеңдi. Оларды Архангельскiге жақындатпады... Бiрақ қыркүйекте немiстердiң Кавказдағы алға жылжуының қарқыны үдей түстi. Кавказ тобының күштерi қатты таусылды және он көлiктен тұратын теңiз жаудың ауада ең көп дегенде екi-үш әуе үстемдiгi жағдайында келдi. Қазанның аяғында фашистер Әзiрбайжанға кiрдi. Ал қарашада олар Бакуге iлгерi жылжыды. Ал желтоқсан айының басында Грузиядағы түрiктермен бiрiккен кравттар...
  Наурызға дейiн де Кавказда шайқастар болды, ал Ереван негiзiнен 1947 жылдың маусымына дейiн созылды.
  Қыс бойы Қызыл Армия талмай алға ұмтылды. Олар коалицияға қатты соққы бердi. Сәуiрде жапондар Владивостокты алғанымен, бұл КСРО-ға Амур бойынан бекiнуге мүмкiндiк бердi.
  Қызыл Армия қыстағы және наурыздағы шабуылдарымен айтарлықтай табыстарға жете алмаса да, коалицияға әдiл сабақ болды. Немiс серiгi елдерiнде жағдай барған сайын шиеленiсе түстi. Адам ресурстары таусылды және шығындар орасан зор болды. Экономикалық ауыртпалық мүлдем төзгiсiз бола бастады. Тiптi майдандардағы табыстар көшедегi еуропалық адамды азырақ қуантты. Бейбiтшiлiкке деген ұмтылыс күшейе түстi.
  Бiрақ Гитлер қыңырлықпен КСРО-ны аяқтағысы келдi. Бакудi жоғалтқаннан кейiн Қызыл Армия өзiнiң жауынгерлiк тиiмдiлiгiн жоғалтады деген есептер жүзеге аспады. 1946 жылы КСРО қару-жарақтың рекордтық санын шығарды: 60 мыңға жуық ұшақ және 40 мың танк пен өздiгiнен жүретiн зеңбiрек, 250 мың зеңбiрек пен миномет. Иә, кеңестiк авиация негiзiнен Як-9 жойғыш ұшағы, ИЛ-2 шабуылдаушы ұшағы, ол әлi де өндiрiлуде. Як-3 және ЛА-7 аз мөлшерде шығарылды. ПЭ-2 және ТУ-3 әлi де өндiрiсте. Иә, авиацияны жаудың реактивтi құбыжықтарына қарсы ескiрген деп санауға болады, бiрақ олай емес. Т-34-85, ИС-3 және СУ-100 сияқты, қалған көлiктер де аз мөлшерде.
  Ал 1947 жылы Т-54 қызметке кiре бастады, бұл немiс технологиясының сапалық артықшылығына нүкте қоюы керек едi. Әрине, салмағы 36 тонна болатын Т-54 жаудың барлық танктерiнен күштi бола алмас едi, бiрақ ол Пантералар мен Жолбарыстармен оңай бәсекелесе алатын.
  Немiстердiң негiзгi танкi Lion-3 деп аталатын Е-50 болды. Көлiк Lion-ға ұқсайды, бiрақ қуаттырақ қозғалтқышы 1200 ат күшi және қалың сауыты бар. Салмағы 75 тонна немiс танкiнiң бүйiр броньының қалыңдығы 140 мм-ге дейiн өстi, ал алдыңғы жағы 105 мм зеңбiрекпен 240 мм және ұңғы ұзындығы 100 эл болды. Жаңа немiс көлiгi басты көлiкке айналуы керек. Ол қару-жарақ пен сауыт жағынан кеңестiкiнен жоғары, бiрақ салмағы екi еседен артық.
  Дегенмен, Т-54 ендi ғана өндiрiске ендi.
  Бiрақ 1947 жылдың жазы бұдан да ыстық болды. Немiстер Мәскеуге қайтадан шабуыл жасамақшы. Олар Саратовқа да өтiп кетедi. Шайқас кеш күзге дейiн созылады. Фриц әлi де Саратовты ала алады. Бiрақ Мәскеу ауданында олар ең көбi алпыс-жетпiс шақырымға дейiн алға жылжи алды. Ржев те, Вязьма да, соңғысы жартылай қоршалғанымен, КСРО құрамында қалды.
  Мәскеу жаулап алған жоқ, фашистер мен олардың қатыгез коалициясы окопта қысты бастан кешiруге мәжбүр. Бұл жолы кеңестiк қолбасшылық адамдарды құтқарып, күш жинап жатыр. Атап айтқанда, Т-54 танкi. Ал 1947 жылы 31 желтоқсанда МИГ-15 сәттi сынақтан өттi, бұл немiстiң әуедегi реактивтi ұшақтарға монополиясын тоқтатуы керек.
  Рас, 1948 жылы ақпанда Ленинград ұзақ жылдар қоршаудан кейiн құлады. Кеңес өкiметiнiң беделiне өте ауыр соққы.
  1948 жылдың мамырында КСРО-ның жағдайы үмiтсiз болды. Немiстер мен олардың коалициясы Кавказды, одан кейiн Саратовқа дейiнгi Едiлдi, Воронежмен Тамбовты бақылайды. Одан кейiн Орелдiң шығысында, Туланың қасында, одан кейiн Вязьмада және Ржевтiң өзiнде, Архангельскiге дейiн.
  Жақсы, мұндай жағдайда тағы не iстеуге болады? Сонымен қатар, жапондықтар Амур өзенiнiң бойындағы Приморьенiң бәрiн бақылап, олардың жалғыз одақтасы Моңғолияны басып алды.
  Ал жетi жыл соғыс кезiнде КСРО халқының кем дегенде жартысы оккупацияға дейiн өмiр сүрген, мүмкiн одан да көп жерлер жоғалды. Жетi жыл соғыста Қызыл Армия кемiнде жиырма миллион солдаты мен офицерiнен орны толмас айырылды. Жараланып, мүгедек болып қалғандарды есептемегенде. Жаппай бомбалаудан, атқылаудан және аштықтан болған үлкен шығындарды есептемегенде.
  Эвакуацияланған отбасыларды есепке алғанда да, Сталиннiң қарамағында жүз миллионнан артық жұмыс күшi қалмады, бәлкiм, одан да аз. Олардың әрбiр бесiншiсi әскерге шақырылады. Жиырма миллионға жуық әртүрлi әскерлер. Машиналарды бес жастан бастап балаларға, зейнеткерлерге, бiрiншi және екiншi топтағы мүгедектерге пайдалануға рұқсат етiлдi.
  Ел өте жұмылдырылған. 1947 жылы қару-жарақ өндiрiсi шамалы ғана қысқарды... Сондықтан Кеңестер елiн жоюға әлi ерте!
  Сталиннiң өзi қалай болғанда да олай ойламаған. Гитлер де Ресейдi қыспаққа алғысы келдi - бәрiн бiрден алу! Сондықтан ымыраға келу мүлде болмады.
  Жазда немiстер Мәскеуге жаңа шабуыл жасады. Олар әлi де астананы жарып, КСРО-ны жоямыз деп үмiттендi. Қызыл Армиядан Мәскеудi үш миллионнан астам солдат пен жасақ қамтыды. Олар он екi мың танк пен өздiгiнен жүретiн зеңбiрекпен қаруланған. Рас, бар болғаны бес жүзге жуық Т-54, негiзiнен Т-34-85 және СУ-100 соғысты. IS-3 осы уақытқа дейiн тоқтатылған болатын. Бұл мастодонның технологиялық сенiмсiздiгiне байланысты өте аз ИС-4 цистерналары шығарылды . Алты ИС-7 танкi шығарылды, бiрақ бұл көлiк жаппай өндiрiске енген жоқ. Дегенмен, бекер шығар. Ол 130 мм зеңбiрекпен 75 тонналық Лев-3-тiң 240 мм броньына өте алады. Рас, немiстерде салмағы 100 тонна, қозғалтқышы 1800 ат күшi және бастапқы снаряд жылдамдығы секундына 1260 метр болатын өте ұзын ұңғылы мылтығы бар 128 мм болатын Royal Lion танкi неғұрлым жетiлдiрiлген.
  Бiрақ Сталин ауыр техникаға деген қызығушылықты жоғалтты және жақсырақ: кiшкентай, бiрақ қашықтағы.
  Бiрақ төрт жауынгер: Зоя, Виктория, Елена, Надежда олай ойламады. Ал олар ИС-7 танкiн өз бақылауына алды. Оның үстiне, жетiншi нөмiрде. Сөйтiп, төртеуi бұл көлiктi өз қаражатына жасады. Қыздар Сiбiрден алтын құймаларын тауып, Қорғаныс министрлiгiнiң қорына тапсырған. Ендi олар осы тамаша аппараттан өздерi түсiргiсi келдi.
  Ал 1948 жылдың 22 маусымының айтулы күнi ендi ғана жақындап қалды. Гитлерлiк әскерлер Кеңес Одағының Ржев қаласын айналып өтiп, қоршауға тырысып, халықты жаңа ғана бастап келе жатты.
  Ал орыс демиург құдайларының төрт қызы, әдеттегiдей, Ресей үшiн қиын сәтте араласуға шешiм қабылдады! Олар әрқашан өз Отанын - Ресейдi - қажеттi уақытта және қажеттi жерде сақтайды!
  
  
  
  
  ЕГЕР БОЛАТ ҚТАП БОЛМАСА
  Жалпы, бiр қызығы, параллельдi ғаламдардың көпшiлiгiнде Екiншi дүниежүзiлiк соғыс пен Ұлы Отан соғысының барысы Ресей үшiн шындықтан да нашар болды. Бәлкiм, Еуропаны өз қолына алған фашистiк режимнiң әлеуетi ол жүзеге асыра алмағанынан әлдеқайда жоғары болатын. Қатал тоталитаризм мен экономиканың нарықтық элементтерiн бiрiктiру Батыстың либералдық капитализмi мен орталықтандырылған, бюрократиялық сталиндiк үлгiге қарағанда тиiмдiрек. Бақытымызға орай, объективтi де, субъективтi де бiрқатар себептерге байланысты. Үлкен сәттiлiктiң арқасында нацистер өздерiнiң козирлерiн пайдалана алмады.
  Немiстер құжаттарда тот баспайтын қырғышты, ал орыстар қарапайым темiрдi пайдаланғаны үшiн қанша немiс барлаушысы сәтсiздiкке ұшырады? Мұндай кiшкентай нәрсе соғыс барысына қалай әсер еттi?
  Қалай болғанда да, 1941 жылдың қазан айында бiр өте мұқият барлау қызметкерi бұл фактiнi кездейсоқ анықтаған параллельдi ғалам болды. Нағыз кеңестiк құжаттар мен жалған немiс құжаттары дымқыл және... Кеңестiк құжаттарда қағаз қыстырғышы тот басқан және бұл байқалады, ал немiстерде олай емес.
  Бұл кiшкентай нәрсе, бiрақ оның Ұлы Отан соғысының барысына әсерi өте маңызды болып шықты.
  Сәтсiздiктерге жол бермей, немiс агенттерiнiң бақылауында жұмыс iстей отырып, олар Кеңес әскерлерiнiң Сталинград түбiндегi шабуылға дайындалғанының маңызды дәлелдерiн тапты. Қыңыр Адольф Гитлердiң мұнымен келiсiп, Едiл бойында орналасқан фашистiк әскерлердi қайта топтастыруға бұйрық бергенi соншалықты сенiмдi. Және бұл маңызды болды.
  Егер Ржев- Сычов операциясы кезiнде Вермахттан екi есе көп күшке ие Қызыл Армия немiс қорғанысын бұза алмаса, Сталинградта күштер арақатынасы фашистер үшiн қолайлы болды.
  Ал 1942 жылдың 19 қарашасындағы ауа-райы шабуыл операцияларын жүргiзуге қолайлы болмады. Авиация, әсiресе шабуылдаушы ұшақтар көтерiле алмады, ал артиллериялық бомбалау жаудың дамыған қорғанысына өте шектеулi әсер еттi. Шабуылға аттанған кеңес әскерлерi батпаққа тап болды. Тiптi танк корпусын орналастыру Гитлердiң қорғанысын аша алмады.
  Ржев-Сычов бағытында да кескiлескен шайқас болды. Олар Жаңа жыл күнi де жалғасты. Содан кейiн ғана үлкен шығынға ұшыраған кеңес әскерлерi екi бағытта да шабуылын тоқтатты. Гитлер Едiл бойына шыдады, бiрақ Африкада немiстер соққыға жығылды. Черчилль Монтгомеридiң Египеттегi шабуылын: басының соңы деп атады. Ол сондай-ақ ендi одақтастар тек жеңетiнiн мәлiмдедi.
  Шынында да, Роммель Африкаға үлкен күштердiң үздiксiз берiлуiне қарамастан, жолы болмады және оның әскерi жеңiлiске ұшырағаннан кейiн жеңiлiске ұшырады. Екi майданда соғыс жүргiзудi қамтамасыз ету үшiн Үшiншi рейх 1943 жылдың ақпанында толық мобилизация жариялауға мәжбүр болды.
  Оның үстiне Блау операциясының негiзгi мақсаттары орындалмады. Дегенмен, 1942-1943 жылдың қысында Вермахт, нақты тарихтан айырмашылығы, шығыста ауыр жеңiлiске ұшырады. Қаңтар айының соңында кеңес әскерлерi орталықта шабуылын қайта бастады: үшiншi Ржев-Сычов операциясы және Сталинград түбiнде. Бiрақ күштi қорғаныста отырған жауды бұзып өтуге батылы жетпейдi. Бұл шайқастар бiрiншi дүниежүзiлiк соғысты еске түсiрдi. Кедергi, позициялық. Шабуыл жасаған адам қорғағанға қарағанда жеңiлiп қалғанда.
  Ленинградты азат ету бойынша "Искра" операциясы кейiнге қалдырылды. Сталин Ржев шебiн тезiрек кесiп, Сталинград түбiнде жауды талқандауды көздедi. Өткен қыстың сабақтарын еске түсiрген немiстер белсендi түрде қорғанды. Осы уақытқа дейiн олар кеңес әскерлерiнiң шабуылын тойтарып үлгердi. Белгiлi болғандай, крауттар дайын болған кезде олардың қорғанысын бұзып өту оңай емес. Ал немiс қарулы күштерiнiң сапасы әлi де ең жақсы деңгейде.
  Кеңестiк шабуыл ақпан айының соңына дейiн созылды, бiрақ ешқашан сәттi болмады.
  Наурыздың басында кеңестiк қолбасшылық Воронеж бағытында шабуылға әрекет жасады. Алғашқы табыстардан кейiн Қызыл Армия қарсы шабуылға шықты Мейнштейн . Iрi кеңес әскерлерi қоршауға алынып, керi қайтуға мәжбүр болды. Әсiресе техникадағы шығын үлкен болып шықты, немiстер мен олардың одақтастары бұл бағытта бекiнiп, Воронеждi және оның маңын толық басып алды.
  Майнштейннiң қарсы шабуылы кезiнде "Пантера" мен "Жолбарыстар" шайқасқа алғаш рет қатысты. Жаңа танктер олардың үмiттерiн iшiнара ақтады. Дұрыс пайдаланған кезде олар қарсы ұрыста кеңестiк машиналардан басым болды.
  Шығыс майданда көктемгi жылымық басылып, тыныштық орнады. Тунисте кескiлескен шайқастар болды.
  Фюрер Африкадағы плацдармды кез келген жағдайда ұстауға тырысты. Бұған қол жеткiзу үшiн фашистер тiптi бұрын-соңды болмаған қадамға баруға шешiм қабылдады. Олар Франкоға ультиматум бердi: не немiс әскерлерiн Гибралтарға жiбередi, не Виши үкiметi сияқты ол құлады. Генералиссимостың аяғы суып, келiстi. Сонымен бiрге ол Ұлыбритания мен Америка Құрама Штаттарының үкiметтерiне көз жасын төгiп: Испанияға соғыс жарияламау туралы өтiнiшпен жүгiндi, өйткенi бұл оның еркiне сәйкес болмады!
  1943 жылы 15 сәуiрде немiстер соңғы жолбарыстар мен пантераларды лақтырып, Гибралтарға шабуылды бастады. Бекiнiс екi күн iшiнде жүздеген танктердiң шабуылына ұшырады. Шабуылды шығыс майданнан еске алған Паулус басқарды. Бiр қызығы, немiстер соңғы кварталдарды, Сталинград үйлерi мен Сталинград зауыттарын 1943 жылдың 1 сәуiрiнде ғана басып ала алды. Осылайша, Паулус өзiн iшiнара қалпына келтiрдi және фельдмаршал атағын және емен жапырақтарына қылыштарды алды.
  Гибралтарды басып алу британдық және американдықтардың батыстан Жерорта теңiзiне кiруiне тосқауыл қойды. Сонымен қатар, фашистердiң өздерi Мароккоға ең қысқа қашықтықта басып кiрiп, одақтас күштердiң бiр бөлiгiн Тунистен бұрып жiбердi.
  Тунис плацдармындағы қысым әлсiредi, содан кейiн Роммель қайтадан ауыстырылды. Гитлер әзiрге Шығыстағы әскери операцияларды тоқтатып, Жерорта теңiзiн бақылауға алуға тырысты.
  Кеңестiк қолбасшылық та күту тактикасын ұстана бастады. Сталиннiң шын тарихта iстегенi де осы болды, қазiр де солай етудi ұйғарды. Капиталистер ақымақтардың өздерi қансын. Бiрiн-бiрi соға берсiн, олар әбден таусылғанда күшiмiздi жинап, соққы беремiз.
  Немiстер әлi де Тунистiң солтүстiгiн ұстап тұрды, ал жаңа фельдмаршал Паулустың қолбасшылығымен әскерлер Касабланкаға қарай жылжыды. Америкалықтар жолбарыстар мен пантерлерге тап болды. Олардың Шерманы мұндай танктерге, сондай-ақ модернизацияланған Т-4-ке қарсы әлсiз болып шықты.
  Ал Черчилль үш айлық ойланбастан Испанияға соғыс жариялады. Алайда, осы уақытқа дейiн немiстер Марокконы толығымен басып алып, Алжирге басып кiрдi. Сондықтан бұл Франко үшiн таң қалдырған жоқ. 25 шiлдеде немiс әскерлерi Алжир астанасын басып алып, ағылшындарды талқандады. Жетiстiкке Роммельдiң қарсы шабуылы және кенеттен жеңiлiске ұшырап, Киссилрингтiң Мальтаға қонуы көмектестi.
  Шығыс майданы тұрақты және тыныш болды. Бұрынғы шайқастарда әскерлерi үлкен шығынға ұшыраған Сталин Қызыл Армияны толықтырды. Немiстер де жаңа дивизиялар құрып, оларды Гибралтар бұғазы арқылы Жерорта теңiзiне ауыстырды.
  Немiс сүңгуiр қайықтарының қызметi американдық және британдық флоттардың тоннажының төмендей бастағанына әкелдi. Бұл Еуропадағы ең үлкен оңтүстiк теңiз үшiн шайқастарда сәттiлiкке ықпал етпедi.
  Жерорта теңiзiндегi қауiптi жағдай 6 тамызда Черчилль Францияға қонуға шешiм қабылдауына әкелдi. Бiрақ операция қолайсыз ауа райы жағдайында өттi және нашар дайындалды.
  10 тамызда Роммель мен Паулус бiрiгiп, Алжирдiң шығысында үлкен қазандықты құрады. Ал 19 тамызда тұзақтардың қаскөй шеберi Мейнштейн одақтас әскерлердi жағалаудан кесiп тастады.
  Фрицтiң жетiстiгiне 1943 жылы Францияға қонуды мерзiмiнен бұрын деп санаған американдықтардың шешiлмеуi және десанттық кемелердiң өткiр тапшылығы ықпал еттi. Шығыс майданда тыныштық. Сонымен қатар, Германиядағы авиациялық өндiрiс 1943 жылы екi еседен астам өстi, жылына отыз екi мыңнан астам ұшақтар - бақытымызға орай, немiстердiң бақылауында шындыққа қарағанда көбiрек адам күшi мен аумақ болды. Күштi құрыштары мен қарулары бар жаңа Focke-Wulf көлiктерi, сондай-ақ 30 миллиметрлiк зеңбiректерi одақтас авиацияға тым көп зиян келтiрдi.
  Алжир мен Франциядағы апат одақтастар үшiн 1943 жылдың тамызын шынымен қара еттi.
  Мұндай табыстарға Сталин тiптi риза болды. Бiрақ Черчилльдiң шыдамы таусылды. Шығыста тiптi әуе шайқастары iс жүзiнде тоқтап, партизандық белсендiлiк төмендедi. Немiстер бұрынғы Кеңес Одағы азаматтарынан жаңа корпустар құрып, тiптi қуыршақ жергiлiктi өзiн-өзi басқару сияқты бiрдеңе құрды. Сонымен, шығыстан келген жергiлiктi ұлтшылдардың жекелеген бригадалары Африкада соғысып жатқан едi.
  Болгар патшасы Борис өзiнiң ең жақсы үш дивизиясын Туниске жiбердi, бұл қараңғы континентте өзiне бiрнеше колония алуға үмiттенген сияқты.
  Қыркүйек айында Роммель Египетке үлкен шабуыл жасады. Ол күштердiң сандық және сапалық артықшылығын пайдаланып, шабуыл сигналынан бiр аптадан кейiн Триполидi басып алды.
  Ағылшындар мен американдықтар Ливиядағы жеңiлiстен кейiн жеңiлiске ұшырады. Осындай жағдайларда Черчилль большевиктiк КСРО-ға кез келген көмек көрсетудi тоқтататынын хабарлады және соғыс қимылдарын тез арада күшейтудi талап еттi. Сталин ультиматумдарды елемейтiндей кейiп танытты. Әрине, шабуылға дайындық жүргiзiлдi. Бiрақ Коба айлакер болды, тiптi суды бөлек бейбiтшiлiк үшiн сынауға тырысты. Бiрiншiден, қыркүйектiң аяғында немiстер Толбукты қоса алғанда, Ливияны толығымен басып алды, тiптi Мысырға Александрияға дейiн өттi.
  Паулус ағылшынның ең маңызды бекiнiс нүктесiн айналып өтiп, оңтүстiкке қарай Нiлге қарай жүрдi. Шын мәнiнде, бұл Мысырдағы Ұлыбритания үшiн апат болды. Сонда немiстер Суэц каналына барып, Иракқа, одан әрi Бакуден алыс емес жерге баруы мүмкiн едi.
  Кешiгу қауiптi болды, ал Сталин Ржевке шабуылды қайта бастауға, сондай-ақ Сталинградты қайтарып алуға, сонымен бiрге Солтүстiк Кавказдағы жауды талқандауға бұйрық бердi.
  Яғни, қазан айында бiрден үш бағытта соғыс қимылдары қайта жанданды. Ал қарашада Ленинградскийде.
  Дегенмен, жақсы қазылған, қуатты ауыр "Пантера" және "Жолбарыс" танктерi бар жауды бұзып өту оңай болған жоқ. Кеңес әскерлерi терең позициялық қорғанысқа тап болды. Ал қорғаныста немiстiң жаңа танктерi мен өздiгiнен жүретiн зеңбiректерi жақсы өнер көрсеттi.
  Сондықтан қазан және қараша айларында айтарлықтай iлгерiлеушiлiк болған жоқ. Немiстердiң шабуылы Суэц каналында тоқтатылмаса. Сосын уақытша ғана... Алайда Паулус пен Роммель әскерлерiн Суданға бұрды. Және олар Африканы жаулап ала бастады.
  Вермахт қыста шабуылға әлi дайын емес.
  Сонымен қатар, крауттар Пантера-2-ге неғұрлым жетiлдiрiлген машина ретiнде және Tiger-2 мен Lion-ға үлкен үмiт артты.
  Қызыл Армияның крауттардың қорғанысын бұзып өту әрекетiнде қыс өттi. Бiрақ еш жерде үлкен жетiстiктерге жету мүмкiн болмады. Серпiлiс болса да, жау қарсы шабуылмен жағдайды қалпына келтiрдi.
  Ал жағдай одан сайын нашарлай бердi. Ұлыбританияда әскери жеңiлiстердiң фонында саяси дағдарыс туындады. Черчилльдiң кабинетiне сенiмсiздiк вотумы қабылданды. Дана Паулус Англияны Судан мен Эфиопиядан тайдырса, басқаша қалай болар едi.
  Жаңа үкiмет Германияға бөлек бейбiтшiлiктi ұсынды. Немiс сүңгуiр қайық флотынан АҚШ-тың үлкен шығындарын ескере отырып, Рузвельт қарсылық бiлдiрмедi. Оның үстiне оның Америкадағы позициясы шайқалды. Ал жапондықтар американдық алға жылжуды бәсеңдете отырып, бiрнеше шағын жеңiске қол жеткiздi. Сонымен, көзқарас - шеттегi лашығымыз жеңiске жеттi.
  Алайда Гитлер алдымен шамадан тыс шарттарды алға тартты. Содан кейiн ымыраға француз жерлерi мен Египет, сондай-ақ бұрын Италияға тиесiлi болған жерлер қайтарылды. Судан да Үшiншi рейхтiң иелiгiне өтедi, бiрақ Суэц каналы бiрлесiп жұмыс iстейдi.
  Осылайша Батыста өзiн еркiн ұстаған фюрер бар күшiн Шығысқа жұмсады. Фашистер Мәскеуге қарсы шабуылын мамыр айында бастады. Француз және ағылшын отарларының арқасында Ливияда мұнай жеткiлiктi болды, Гитлер мүмкiндiгiнше тезiрек жеңгiсi келдi.
  Оның үстiне Түркия екiншi майдан ашты.
  Алайда Қызыл Армия Кеңес астанасы үшiн болған шайқастарда адам сенгiсiз қайрат пен қаһармандық көрсеттi. Орта есеппен немiстердiң алға жылжу қарқыны күнiне бiр шақырымнан аспады. Тамыз айының аяғында нацистер ең көп дегенде жүз шақырым алға жылжып, серпiндi енi үш жүзден сәл асатын болды.
  Олар Мәскеуге жақындады, бiрақ Можайск қорғаныс шебiне жүгiрдi. Бұл қарапайым нәтижелер болды. Сонымен қатар, Кеңес әскерлерi жауға үнемi қарсы шабуыл жасады. Ұрыстарға жаңа кеңестiк Т-34-85 және ИС-2 танктерi қатысты. Немiстер өз артықшылықтарын толығымен жоғалтты деп айтуға болмайды, бiрақ Қызыл Армия да, ғылым да бiр орында тұрмады!
  Немiс винтiмен басқарылатын ұшақтармен бәсекелесуге қабiлеттi жаңа кеңестiк Як-3 және ЛА-7 жойғыштары пайда болды. Рас, жаудың өте күштi реактивтi козирлерi бар. ME-262 және HE-162 әлемде аналогтары болған жоқ. Гитлер сонымен қатар елу тоннадан жеңiл танктердi шығаруға және дамытуға тыйым салуды шештi. Нәтижесiнде Т-4 пен Пантера бас тартты. "Пантера"-2 салмағы 50,2 тонна болды және қозғалтқышы 900 ат күшi бар қуатты мылтыққа ие болды. "Корольдiк жолбарыс" пен "Арыстан" тiптi құбыжықтардың салмағы 70 тоннадан асып түстi. Партияның қаулысына сәйкес кеңестiк автомобильдердiң салмағы 47 тоннадан аспады.
  Мәскеудi ала алмаған фашистер Ленинградқа назар аударды. Олар бұл қаладан қатты ауырды. Қыркүйек айында жаппай атқылау басталды. Олар сондай-ақ 1000 мм калибрлi зеңбiректер мен қанатты роботты снарядтарды қамтыды.
  Гитлер қалай болса да Ленинградты алуға бұйрық бердi.
  Қала қыркүйек пен қазан айларында жасалған үш шабуылды тойтарып үлгердi. Дегенмен, немiстер он-жиырма километрге дейiн алға жылжып, Петергоф плацдармын басып алды. Кейбiр жерлерде олардың бөлiмшелерi қалаға кiрiп, топтың операциялық жағдайын нашарлатты. 1944 жылы қарашада фашистер парламенттiк сайлауда жеңiске жеткеннен кейiн Швеция да КСРО-ға қарсы соғысқа кiрiстi.
  Бұл ұранды белсендi түрде жарнамалады: Ұлы Петр мен Александрдың жеңiлiстерi үшiн кек. Майданға жаңа швед дивизиялары келiп, финдермен бiрге солтүстiктен қалаға шабуыл жасай бастады. Ал нацистер шабуылдарды, сонымен қатар, Штурмтигердi және одан да күштi Штурмаусты , сондай-ақ салмағы жүз тоннадан асатын әлемдегi алғашқы сериялық құбыжық Е-100 танкiн қолдана отырып, қайта бастады.
  Кеңес жауынгерлерi мен жасақтарының жаппай ерлiгi мен төзiмдiлiгiне, сондай-ақ Новгородқа қарсы диверсиялық шабуылға қарамастан, қаланы құтқару мүмкiн болмады. Дегенмен, соңғы тоқсан 1945 жылдың 27 қаңтарына дейiн құлдырап, шексiз төзiмдiлiктiң үлгiсiн көрсеттi. Ал қаланың өзi тұтас блокқа созылды: 1270 күн! Қазiргi соғыстардағы қаланың ең ұзақ қоршауы болуы мүмкiн.
  Немiстер мен олардың одақтастары үлкен шығынға ұшырағанымен, мақсат жартылай орындалды. Екiншi үлкен және маңызды кеңес қаласы құлап, ең күштi жау тобының қолы босатылды.
  Қыста ұрыс қатты болды. Немiстер сериялық, реактивтi ұшақтарды бар күшiмен пайдаланды. КСРО-ның оларға қарсы тең күшi болған жоқ. Бұл әуеде артықшылыққа қол жеткiзудi қиындатты. Керiсiнше, онда жау басым болды. Немiс танктерi өз артықшылықтарын сақтап қалғаны сияқты. Олар тiптi "E" сериясының пайда болуымен оларды көбейттi.
  Жолбарыстар мен Пантералармен салыстырғанда, E сериялы танктер тығыз орналасуға, төмен силуэтке және нәтижесiнде бұрышта әлдеқайда қалың броньға ие болды.
  Кеңестiк ғылымның жауабы әзiрге тек ИС-3 болды, бұл мұнараның маңдайынан қорғайтын күштiрек. Т-54 әлi де әзiрленуде, ал Т-44 сәттi болмады.
  Алайда Гитлер 1945 жылдың мамырында жоспарларын өзгерттi. Ал жеке шабуылдармен шектелiп, Кавказдағы негiзгi шабуылды жүзеге асырды. Онда соғысу ыңғайлырақ болды. Сондықтан Сталинградты алғаннан кейiн кеңес тобын қамтамасыз ету қиынға соқты. Сонымен қатар ақпан айында Кеңес әскерлерi Закавказьеде османлыларды қатты талқандап, түрiктердi Ереваннан қашуға мәжбүр етiп, Карс аймағын азат еттi.
  Немiстер қорғанысты бұзып өтiп, Едiл бойымен өтiп, Каспий теңiзiне жеттi. Грозный 15 маусымда қыңыр шайқастан кейiн, Сухуми 23 маусымда, Зугдид сол айдың 29-ында құлады. Тбилиси шiлденiң соңында Кутаисимен бiрге алынды. Тамызда фашистiк лашындар ақыры Дағыстанды, сондай-ақ Потидi басып алып, солтүстiктен Арменияға жеттi. Қыркүйекте олар түрiктермен бiрiгiп, Бакуге шабуыл басталды. Негiзгi қала 1945 жылдың 6 қарашасына дейiн созылды. Таудағы, әсiресе Еревандағы кейбiр шайқастар желтоқсанның соңына дейiн созылды.
  Орталықта да кескiлескен шайқастар болды. Немiстер Тулаға жақындап, тiптi Калининдi де ала алды, бiрақ кейiн оларды тоқтатты. Әйтсе де, алдыңғы шеп таяп қалды, қазiрдiң өзiнде елордадан сексен шақырымнан асатын жер қалған жоқ.
  1946 жыл ыстық қыспен басталды. Немiстердiң шабуылын болдырғысы келген кеңес командованиесi жауға қарсы ұмтылды.
  Өкiнiшке орай, жаудың әуедегi артықшылығы артты. Luftwaffe реактивтi ұшақтары, өкiнiшке орай, үнемi жетiлдiрiлiп отырды. ME-262 жаңа модификациялары пайда болды, оның iшiнде өте жоғары жылдамдықты. Сондай-ақ күштi ТА-183 реактивтi истребитель, қанаттары кеңiрек жетiлген HE-262 және басқарылатын қанаттары бар ME-1010 авиатехникасының нағыз шедеврi.
  Ал КСРО-ның негiзгi жойғышы Як-9 болып қалды. Көлiк бiр кездерi жаңа болды, бiрақ қазiр ескiргенi анық.
  Бiрақ Luftwaffe-де Ю-287 бар, Ю-387, TA-400, TA-500 реактивтi бомбалаушы ұшағы пайда болды. Ал шабуылдаушы ұшақтар реактивтi. Ал HE-377 реактивтi, ал HE-477 де реактивтi және көп мақсатты.
  Және салмағы "Корольдiк жолбарыс" сияқты танктерi бар E-70 сериясы, бiрақ әлдеқайда күштi қорғаныспен.
  Ал нағыз шедевр 1946 жылы 20 сәуiрде Фюрердiң туған күнiне арналған металдан жасалған пирамидалық резервуар болды. Гитлер оған "Император арыстаны" деген ат бердi.
  Көлiктiң пiшiнi ұзартылған, тегiстелген пирамидаға ұқсайды, цистернаның барлық түбiн жабатын кiшкентай роликтерi бар. Осылайша, оның кросс мүмкiндiгiн айтарлықтай арттыратын науасы болмады. Сонымен қатар, резервуардың төбесi болмады, ал оның құрыштары барлық жағынан ұтымды бейiмдiлiктiң жоғары бұрышына ие болды. Салмағы 99 тонна болатын көлiк ұңғысының ұзындығы 100 EL болатын 128 мм зениттiк зеңбiрекпен қаруланған, қозғалтқышы 1800 ат күшi және 300 мм алдыңғы броньмен жабдықталған. Сонымен қатар, плиталар ұтымды бейiмдiлiктiң үлкен бұрыштарында, бiрiншi фронтальды жартысында және екiншi көлбеу жартысында 250 миллиметрде орналасқан. Осылайша, ол барлық атыс нүктелерiнен өтпейтiн және жоғарыдан бомбалармен шабуыл жасағанда әлемдегi ең қуатты танк болып шықты.
  Фюрер оны мүмкiндiгiнше тезiрек өндiрiске енгiзудi және сонымен бiрге гаубица мен бомба лақтырғышпен шабуыл модификациясын жасауды бұйырды.
  Сондықтан фашистер қорын жинады, оларды талқандауға тура келдi. Бiрақ, өкiнiшке орай, өте қыңыр әрi техникалық мықты жау қолға түстi. Ал мамыр айының аяғында, дәстүр бойынша, жолдар құрғаған кезде, шабуыл басталды.
  Фриц Мәскеу мен Туланы айналып өтуге тырысты. Шайқастар бұрын-соңды болмаған қарқындылықпен және ауқыммен өттi. Бiрақ Кеңес әскерлерi жеңiлмейтiн деп атауға лайық болды. Үш ай бойы үздiксiз шайқастарда фашистер тек Туланы қоршап алып, Кашинаға жетiп, солтүстiктен Мәскеуге жақындап, байланыстарды жартылай үздi. Ұрыс қазiрдiң өзiнде қала көшелерiнде жүрiп жатты.
  Сталин астанадан шығып, Куйбышевке эвакуацияланды. Бiрақ фашистер шiлдеде Саратовқа шабуылды бастады. Бұл қала 8 тамызда құлады. Куйбышев қазiр майданға қауiптi жақын қалғандықтан, сол Жоғарғы Қолбасшы өзiнiң штабын Свердловскiге көшiрдi. Мәскеудегi ұрыс қыркүйек айына дейiн жалғасты. 18-i күнi Кашира құлап қалды. Қазан айының басында КСРО астанасы қоршауға ала жаздады, ал 29-ында қыңыр шайқастан кейiн Куйбышев те құлады. Сонымен қатар немiстер Гурьев пен Оралды басып алды.
  Қараша айы сұрапыл шайқастарға толы болды. 7 қарашада крауттар Кремльдi бұзып өттi, бiрақ үмiтсiз қарсы шабуылмен керi қайтарылды. Осы шайқаста Мәскеу коменданты мiндетiн атқарушы маршал Рокоссовский қайтыс болды!
  Ал әйгiлi кеңестiк ұшқыш Кожедуб немiстiң жүзiншi ұшағын атып түсiрiп, төрт мәрте КСРО Батыры атағын алған алғашқы кеңес адамы болды. Сондай-ақ 1946 жылы 7 қарашада.
  4 желтоқсанда Мәскеу айналасындағы блокада шеңберi ақыры жабылды. Бiрақ астана мен оның қаһарман гарнизонының қалдықтары 1947 жылы 7 қаңтарда православиелiк Рождествоға дейiн шайқасты.
  Елордаға шабуылды Мэнштейн басқарды. Осы үшiн ол Герман Герингтен кейiнгi екiншi Темiр Крест орденiмен марапатталды.
  Бiрақ соғыс әлi бiткен жоқ. Свердловтық Сталин күрестi жалғастыруға уәде бердi. Немiстер де әбден шаршады. Оңтүстiкте олардың жасақтары Пенза мен Ульяновскке жақындап, тоқтады. Наурызда Кеңес әскерлерi қарсы шабуылға шықты. Бiрақ сәуiрде олар Рязаньнан кетуге мәжбүр болды. Ал мамыр айында фашистер Горький қаласын қоршап алып, оңтүстiктен Қазанға дейiн өттi. Маусым айында крауттар Орынборды басып алып, Уфаға жақындады. Қызыл Армияға қарсылық әлсiреп, рухы түсiп, жаппай дезертирлеу басталды. Дегенмен, олар әрқашан болды, бiрақ астана құлағаннан кейiн олар бiрнеше есе күшейдi. Ешкiмде Сталин үшiн өлуге ниетi қалмады. Бiрақ халық өз Отаны үшiн фашизмге қарсы күрестi.
  Кеңес үкiметiнiң беделi де құлады. Шiлдеде немiстер Свердловскке басып кiрдi. Сталин мен оның жанындағылар Новосiбiрге көштi. Оралда тамыз айына дейiн ұрыс жүрiп жатты... Немiстерге байланыстың созылуы мен партизандардың белсендi әрекеттерi кедергi келтiрдi. Бiрақ одан әрi соғыс қазiрдiң өзiнде мағынасын жоғалтты.
  Дегенмен, Сталин әлi де бiр нәрсеге үмiттендi. Немiстер қыркүйекте Тобылға басып кiрдi. Бiрақ олар күздiң қатты жауған жаңбырына байланысты кешiктiрiлдi. Қыстың жақындауы Сiбiрдегi шабуылды тоқтатты, бiрақ фашистер бүкiл Орталық Азияны басып алды. Қыста олар Новосiбiрге баруға батылы жетпедi. Бiрақ Сталин де сырқаттанып, жылы Владивостокқа көштi.
  1948 жыл келдi. Фашистер қазiрдiң өзiнде дискеттермен қаруланған болатын. Сонымен қатар, турбореактивтi қозғалтқыштары бар ықшам цистерналар пайда болды. Шындығында, күн жылынғаннан кейiн олардың жеңiспен жүрiп, қалаларды басып алуы ғана қалады.
  Бiрақ Берия онсыз да ауыр науқас Сталиндi улап, Сiбiрде Кеңес өкiметiн сақтап қалған жағдайда Үшiншi рейхке берiлудi ұсынды.
  Соғыстан әбден шаршаған Гитлер де келiсе жаздады, бiрақ алдымен Новосiбiрдi 1948 жылы мамырда басып алды. Ал тапсыру туралы келiсiмге 1948 жылы 22 маусымда символикалық дата - КСРО-ға шабуыл жасалған сәттен бастап тура жетi жыл өткен соң қол қойылды. Екiншi дүниежүзiлiк соғыс осылай аяқталды. Америка Құрама Штаттары Жапонияны 1945 жылы жеңiп, атом бомбасын сынады. Демек, фюрердiң шетелге баратын iсi жоқ.
  Алайда Берия ұзақ уақыт билiк жүргiзбедi. Ең атақты кеңестiк эйс, авиация маршалы және жетi мәрте КСРО батыры Кожедуб әскери төңкерiс жасап, Мемлекеттiк қорғаныс комитетiнiң танымал емес төрағасын құлата алады. Берия мен оның бiрқатар сыбайластары атылды. Үшiншi рейхтiң өзiнде, 1953 жылы наурызда патриоттар Гитлердi аяқтады. Геринг нашақорлықтан сәл ертерек қайтыс болды, ал Гиммлер қастандық күдiгiмен атылды.
  Шелленберг басқарған СС пен генералиссимо Майнштейн басқарған қарулы күштер арасында кескiлескен күрес болды. Мұның бәрi азаматтық соғысқа әкелдi. Нәтижесiнде Үшiншi рейх күйредi. Ал қысқарған КСРО өз ықпалын бiртiндеп қалпына келтiре бастады. Тарих қайтадан спиральға түстi. Германияның фантастикалық өрлеуi, Шыңғыс хан империясынан гөрi көбiрек iсiп кеттi, содан кейiн басты көшбасшының өлiмi - хаос пен жойылу.
  Ал князьдiктердiң бiрте-бiрте жиналуы тек Байкалск қаласы ғана астана болды. Немiстер құрған қуыршақ губерниялары бар көптеген губернияларға бөлiнген КСРО қайтадан бiрiктiрiлдi. Ең үлкен жеңiс фашистiк қамытын тастаған Мәскеудi аннексиялау болды. Рас, Украина, Беларусь және Балтық жағалауы елдерi, Грузия, Армения, Әзiрбайжан өз егемендiгiн сақтап қалды. Үшiншi рейх ыдырағаннан кейiн АҚШ әлемдiк гегемонға айналды. Қытайда да американдық үкiмет құрылды.
  Бiрақ бiрте-бiрте аспан империясы барған сайын тәуелсiз болды. КСРО-да Кожедубтың де-факто диктатурасынан кейiн мәнi бойынша президенттiк конституция белгiлендi, бiрақ билiктiң екi мерзiмi шектелдi. Сайлау альтернативтi негiзде өттi, ал президент лауазымы басқаша аталды: халық төрағасы.
  Елде аралас және қарқынды дамып келе жатқан экономика болды.
  Бiрақ мiне, тарих бiр қыстырғыштан қалай өзгердi. Олар ерлiкпен шайқасқанымен, Екiншi дүниежүзiлiк соғыста жеңiлiс тапты. Ал нәтиже апатты болды. Оның үстiне, Германия бiраз уақытқа ғана ұлылыққа ие болды.
  Ал Америка Құрама Штаттары бiрте-бiрте ықпалын жоғалтты, әлем көп полярлы болды, яғни онда хаос барған сайын күшейе түстi. Керiсiнше, тәртiп аз. Және шамамен қазiргi жиырма бiрiншi ғасырдағыдай.
  Нелiктен адамзат бытыраңқылық пен хаосқа соншалықты тартылды?
  
  
  СТАЛИННIҢ ОРНЫНА ТРОЦКИЙ
  Тухачевскийдiң Варшаваға қарсы жорығы, ең алдымен, Сталиннiң кiнәсiнен сәтсiз аяқталды - ол Варшаваға жылжып келе жатқан қызыл әскерлердiң оңтүстiк қанатын жабудың орнына. Бiрiншi атты әскердi Галисияға қарай бұрды. Оның үстiне, Жүсiптiң қол астында болған үлкен күштерге қарамастан, ол поляктардан жеңiлiп қалды. Варшава шайқасында Қызыл Армия жеңiлдi. Поляктар Слуцктi қоса алғанда, оккупацияланған аумақты қарсы шабуылға бастады, тiптi бiрнеше күн бойы Минскiнi басып алды.
  Алайда Батыс одан әрi большевиктермен қанды соғысты қаржыландыруға батылы жетпедi. Варшава бейбiтшiлiк орнатып, азаматтық соғыс тез аяқталды.
  Бiрақ тарихтың балама бағыты және көптеген параллель ғаламдардың бiрi бар. Онда Ленин әскери iстерге онша қабiлетсiз және құмар Сталиндi оңтүстiк флангтың қолбасшылығынан алуды бұйырды және Будённыйды бiрiншi кавалерияда ұстап тұрып, Тухачевскийдiң қолбасшылық бiрлiгiн орнатты.
  Бұл жағдайда Варшаваның оңтүстiгiнен жасалған қарсы шабуыл сәтсiз аяқталып, шабыттанған Қызыл Армия қиян-кескi шайқаста жеңiске жеттi. Польшаның астанасы құлады. Сол жерде бiраз тұрып, қосымша күшейтулердi алғаннан кейiн Тухачевский Львов пен Краковқа қарай жылжыды.
  Бiраз уақыт Врангельге қарсы шайқас және одан әрi Қырымға шабуылмен жалғасты. Содан кейiн Қызыл Армия солтүстiгiнде Балтық елдерiн басып алып, оңтүстiгiнде Әзiрбайжан, Армения, Грузияны азат еттi. Уақытша тыныштық болды. Кеңестiк Ресейге демалу және уақытша тынығу қажет болды, бұл НЭП болды. Бiрақ Троцкий әлi де патшалық Ресейдiң барлық жерлерiн қайтаруды талап еттi. Нәтижесiнде 1921 жылдың жазында Батыстың келiсiмiмен Қызыл Армия Финляндияны басып алды.
  1922 жылы Приморье, кейiн Солтүстiк Сахалин жаулап алынды. Әскери-революциялық кеңестiң төрағасы ретiндегi беделi айтарлықтай күшейген Троцкий Лениннiң орнын басып, екiншi кезектегi рөлге ысырылған Сталиндi ығыстырып шығарды.
  Бiр қызығы, жеке билiк күшейген сайын экономикада капитализм элементтерi күшейе түстi.
  Троцкийдiң өзi солшыл болды, негiзiнен Рим Папасынан киелi немесе Сталиннен гөрi радикал болғысы келдi. Алайда билiкке қол жеткiзген аса талантты еврей өзiнiң теңгерiмдi сыртқы саясатын жалғастырды. Ол коммунистiк идеялардан бас тартпай, сонымен бiрге нарықтық элементтердi енгiзуге және әлемнiң басқа капиталистiк елдерiмен жақсы қарым-қатынасты қамтамасыз етуге тырысты.
  әлемдiк саясатта түбегейлi өзгерiстер әкелмедi . Фюрер тез арада оның орнына қойылды - Версаль шектеулерiнiң кез келген күшiн жоюға немесе жалпыға бiрдей шақыру мен әскери билiктi қалпына келтiруге тыйым салды. Нацистерге антисемиттiк заңдарды енгiзуге және т.б. тыйым салынған сияқты.
  Жалғыз нәрсе, Гитлер кезiнде немiс экономикасы дағдарыстан шықты, бiрақ фашизм ешқашан радикалды формаларға ие болмады, кейбiр авторитарлық белгiлерi бар қалыпты ұлтшылдық және Гитлер Югент сияқты жалпы жастар ұйымдары болды.
  Леон Троцкийдiң басшылығымен КСРО ауыр индустриясы дамыған экономикалық бай державаға айналды.
  КСРО экономикасы Сталиндiкiне қарағанда нарықтық сипатта болды, бiрақ ол бесжылдық жоспарлар түрiндегi жоспарлау элементтерiн де қамтыды. Туу көрсеткiшi жоғары, әсiресе Троцкий түсiк жасатуға да тыйым салған - олар Ресейде қаншама бос жерлер бар және олардың саңылаудай ашылуына ешқандай себеп жоқ дейдi.
  Немiс әскерiнiң саны 100 мыңмен шектелгендiктен, Польша кеңестiк, социалистiк республикаға айналғандықтан, соғысатын ешкiм болмас едi. Молдова 1921 жылы Ресейге қайтарылды - корольдiк жерлердi қайтарып алу.
  Троцкийдiң өзi дүниежүзiлiк интернационалды аздап қолдады, бiрақ дүниежүзiлiк революцияның мақсаты жабыла бастады. Iшiнара, Сталин кезiндегiдей.
  Бiрақ соғыс бәрiбiр Шығыстан келдi. Жапония Моңғолияға қарсы соғыс бастады. Күншығыс елi Италиямен бiрге дүние жүзiндегi басты басқыншыларға айналды. Рас, Муссолини өзiнiң амбицияларын Эфиопияны басып алумен шектеуге мәжбүр болды - Африкадағы бiреудiң отары болмаған жалғыз ел. Жапония да Ұлыбританиямен және әсiресе АҚШ-пен жалғыз соғысуға әлi батылы жетпеген Қытайға көтерiлдi. Және ол мұнда көбiрек кiрдi.
  Көптеген қытайлар бар және олардың барлық бытыраңқылығына қарамастан, олар елеулi қарсылас. Содан кейiн самурайлар Моңғолияға кiрдi... Онда 1941 жылдың көктемiнде ауыр шайқастар басталды.
  Троцкий КСРО самурайлармен кең ауқымды соғыс жүргiзуге жеткiлiктi күштi деп шештi. Сонымен қатар, кеңестiк диктатор 1904-1905 жылдардағы жеңiлiс үшiн кек алғысы келдi. Құрлықта Қызыл Армия жапондықтардан күштiрек, әсiресе танктерде. Бiрақ теңiзде Тынық мұхиты флоты әлi теңдiкке жеткен жоқ. Бiрақ Лев Давыдович Моңғолиядан бас тарта алмады.
  Қызыл Армия әуелi самурайлардың алға жылжуын тоқтатты. 1941 жылы 20 тамызда Халхин голында шабуыл Қызыл Армияның жеңiсiмен аяқталды. Осыдан кейiн Троцкий Жапониядан Оңтүстiк Сахалин мен Курил аралдарын қайтаруды талап еттi.
  Әрине, бас тарту болды және ауқымды соғыс басталды. Тек, Ұлы Отан соғысынан айырмашылығы, ол шетел территориясында шайқасты. Қан аз төгiлдi деуге болмайды.
  Ұрыстар ауқымды болды, жапондықтар табанды қарсылық көрсетiп, берiлмедi. Бiрақ Кеңес әскерлерiнiң барлық дерлiк операциялары сәттi болды. Күштi артиллериялық шабуылдан кейiн қорғаныс бұзылып, танктер, соның iшiнде соңғы қуатты Т-34, ЛТ (ауыр Леон Троцкий!) мәйiттер мен металдардың қиян-кескi шұңқырын еңсердi.
  Алдымен Күншығыс елiнiң жауынгерлерi Маньчжуриядан қуылды. 1941 жылдың қарашасынан 1942 жылдың тамызына дейiн тоғыз айға созылған бiрнеше кезектi операциялар жүргiзiлдi.Кеңес әскерлерi Солтүстiк Кореяға кiрдi... Сахалинде де шайқастар болды. Жапондықтар тiптi алға ұмтылды - олар отыз шақырым алға жылжыды, бiрақ тоқтап, қанға тұншығып қалды.
  1942 жылдың қыркүйегiнде Порт-Артурға шабуыл жасалды. Жапондықтар теңiздiң қолдауын пайдаланып, шептi ұстап тұруға тырысты. Кеңес әскерлерi майданды бұзып өттi, бiрақ жау әскерлерiн тастап, алға жылжуды тоқтата алды.
  Бiрақ самурайлар ұзақ уақыт бойы қарсылық көрсете алмады. Кеңестiк авиация кемелердi басып алып, бомбалады. Сонымен қатар, жапондықтар өз өмiрлерiне тым немқұрайлы қарайды - олар тiптi ұрысқа парашютпен де кiрмедi. Осыған байланысты, негiзгi әуе элиталары қайтыс болғаннан кейiн, самурайлардың аспандағы қарсылығы айтарлықтай әлсiредi. Ал кеңестiк авиация әлдеқайда сенiмдi жеңе бастады.
  Сонымен қатар, кеңестiк дизайнерлердiң жаңа әзiрлемелерi жапондық жауынгерлердiң маневрлiк артықшылығын бiрте-бiрте жоққа шығарды. 1942 жылдың желтоқсанында, тағы бiр қатал шабуылдан кейiн Порт-Артур алынды, ал Сеул сол айда құлады.
  1943 жылдың келесi айы Оңтүстiк Кореядағы қаңтардағы шабуылмен және Пусан портын басып алумен басталды.
  Жапония жердегi шайқастарда жеңiлiп, аспанда және теңiзде көбiрек зардап шеге бастады. 1943 жылы ақпанда Пекиндi Кеңес әскерлерi басып алды. Ал наурыз айында қиян-кескi ұрыстардан кейiн Оңтүстiк Сахалин азат етiлдi. Сәуiр мен мамыр айлары кеңестiк қару-жарақтардың теңiздегi жаңа жеңiстерiмен ерекшелендi... Әсiресе, Балтықтан келген суасты флоты, авиация және кемелер ұлғайған.
  1943 жылы маусымда кеңес әскерлерi жапондарды Шанхайдан қуып шықты. Осылайша өздерiнiң кәсiптiк аймағын қалыптастырады.
  Шiлде, тамыз айларында десантшылар мен матростар Курил жотасын жаудан азат еттi. Жапония өте қиын жағдайға тап болды. Кеңестiк авиация өзiнiң соққы күшiн арттырып, барған сайын қатты бомбалады, ал Күншығыс елiнiң теңiз флоты ерiдi. 1943 жылдың қазанында Троцкий шешiм қабылдады: Окинаваға шабуыл жасау - жапондық мегаполис үшiн шайқас алдында киiм репетициясы. Шайқастар қиян-кескi болды, самурайлар жаппай қаруды: камикадзе ұшқыштарын қолданды.
  Эпикалық шайқас екi ай және бiр аптаға созылды, ақыры Окинаваның құлауымен аяқталды. Ал 1944 жылы қаңтарда Тайвань азат етiлдi.
  Жапония қазiр толық әскери апаттың алдында тұрды. Хирохито тек Америка Құрама Штаттары мен Ұлыбританияның соғысқа оның жағында кiретiнiне сене алды; сол кездегi фашистiк Германия әлi де әскери жағынан тым әлсiз, ал Муссолини Тынық мұхитындағы Троцкийге оңай жете алмады.
  Бiрақ АҚШ пен Ұлыбритания кеңестер бердi, бiрақ соғысқа кiруге асықпады. Оның үстiне Үндiстанда британдарға қарсы жаппай көтерiлiс басталды. Қалыпты Гандидi радикалды ұлтшылдар мен солшылдар шетке ығыстырды. Соның салдарынан сонда нағыз соғыс басталды. Чемберлендi алмастырған Черчилль қайсарлық танытып, Пәкiстан мен Үндiстанды қалай болса да өз бақылауында ұстауға тырысты. Бұл британдық күштердi байлаған ұзаққа созылған және ащы соғысқа әкелдi.
  Америкалықтар сыртқы саясатта мүлдем пассивтi әрекет еттi: менiң үйiм шетте!
  1944 жылы наурызда Кеңес әскерлерi ауа райы әлi онша қолайлы болмағанына қарамастан, Хоккайдоға қонды. Ұрыс үш аптаға созылып, жапондықтардың жеңiлуiмен аяқталды. Бұл табыс императордың мегаполистiң қолжетiмсiздiгiне деген сенiмiн шайқалтты.
  Құрлықтағы және теңiздегi шайқастар 1944 жылдың 11 мамырына дейiн жалғасты, ол шаршаған Жапония ақыры бағынды.
  Кеңес әскерлерiнiң қатысуымен ұрыс 1941 жылдың 10 сәуiрiнен 1944 жылдың 11 мамырына дейiн созылды және үш жыл және бiр айдан сәл астам уақытқа созылды. Кеңес әскерiнiң қаза тапқандар мен жаралардан қаза тапқандары 960 мың солдат пен офицердi құрады. Алпыс мыңнан астам азаматтық кеңес азаматы да қаза тапты. Бомбылаудан, артиллериядан атқылаудан, Сахалинде және Приморье шекарасындағы ұрыстардан. Ал үш миллионға жуық адам зардап шексе, оның төрт жүз мыңы мүгедек болып қалды.
  Жалпы алғанда КСРО iрi жеңiске жетiп, Қытай мен Кореяда кеңесшiл режимдердi орнатып, өз әскерлерiмен Күншығыс елiнiң барлық иелiгiн басып алды.
  Троцкий жолдастың беделi ел iшiнде де, халықаралық аренада да одан әрi нығая түстi.
  1946 жылы КСРО-да жасанды жер серiгi алғаш рет ұшырылды. Ал 1950 жылы алғашқы кеңес ғарышкерi жер шарына жiберiлдi. Румынияда Король Михай КСРО-мен әскери және экономикалық одақ құруға келiстi. Көп ұзамай Венгрияда билiк ауысты. Ал Чехословакияда оны көптен берi нақты коммунистер емес, кеңесшiл солшыл күштер басқарып келедi.
  1951 жылы Түркия мен КСРО арасында соғыс басталды. Бұл кезде Америка Құрама Штаттарының да, Ұлыбританияның да атом бомбасы болмағандықтан, КСРО мен оның одақтастары сияқты күштi жаумен нағыз қырғынды бастау Батыс үшiн өзiн-өзi өлтiру болды.
  Кеңес әскерi Түркияны бiр айға жетпей жеңдi. Батыстың реакциясы тым баяу екенiн көрiп... Англия үндiстермен ұзақ соғысты, бiрақ соңында жүздеген мың әскерiнен айырылып, ең үлкен колониясын бақылаудан айырылды. АҚШ-та экономикалық дағдарыс болып, қара нәсiлдiлер бүлiк шығаруда.
  Троцкий шешiм қабылдайды: және екi айдың iшiнде Қызыл Армия бүкiл Таяу Шығыс пен Иранды бақылауға алып, Египетте билiкке кеңесшiл үкiмет келедi. Ағылшындар мен француздардың тiстерi жұдырықтасады. Гитлер КСРО жағын алады және ол үшiн Австрияның Аншлюсiне мүмкiндiк алады.
  Францияда билiк басына Де Голль келдi. Ол кеңестiк экспансияға қатты наразы және большевизмге қарсы Шығысқа крест жорығы туралы айтады. Троцкий, керiсiнше, Еуропаға кеңеюдi армандайды, жағдай қызып барады.
  Адольф Гитлер КСРО-ның қазiр одақта болуын пайдаланып, Германияны милитаризациялауға кiрiседi. Ал Алжир мен Мароккода Францияға қарсы үлкен көтерiлiс басталады.
  Де Голль қатты ашуланып, Германиядан әскери дайындықты тоқтатуды талап етедi. Бұған жауап ретiнде фюрер 1914 жылғы шекараларды қалпына келтiрудi талап етiп, жауға қарсы халық жасағын жiберемiз деп қорқытады.
  Екi жақ та қауiп-қатердi күшейтiп, шекараға әскер жинап жатыр. Айлакер Троцкий соғысқа кiрмейдi, Германияға несиеге танк, ұшақ сатады. Фашистер мен француздар арасында шайқас басталады. Бельгия соғысқа кiредi, бiрақ бұл колониялардағы көтерiлiс пен әртүрлi фронттардағы коммунистiк белсендiлiкпен шектелген Францияның жағдайын нашарлатады. Немiстер, алайда, тез жеңiске жете алмайды, бiрақ Манджио сызығында тұрып қалады , бiрақ олар Бельгияны басып алды. Бiр жарым жылға созылған соғыстан кейiн фашистер Парижге жақындады.
  Де Голль бейбiтшiлiкке қол қоюға барады және Эльзарз мен Лотарингияны немiстерге қайтарады. Бельгия да өз территориясының бiр бөлiгiмен қоштасып жатыр. Фюрер өз ықпалын күшейтуде. 1955 жылы КСРО ядролық бомбаны сынады. Троцкий КСРО құрамындағы Чехословакияны қамтиды. Рас, Судет аймағының бiр бөлiгi немiстерге өтедi, бiрақ этникалық шекаралар әлдеқайда аз. Бiрақ оларда қайықты шайқауға негiз жоқ...
  Гитлер өзiнiң амбицияларын төмендетiп, Батыста және Австрияның есебiнен кеңейе алғанына қуануға мәжбүр. Нацистер Данияға басып кiрiп, 1914 жылғы шекараларды және империясының солтүстiгiн қалпына келтiрдi.
  Троцкий 1960 жылы сексен жасын тойлап қайтыс болды. Зиянды әдеттерсiз және дене шынықтыруды сақтай отырып, КСРО Төрағасы өзiнiң соңғы iстерiне дейiн таза ойды сақтады.
  Ол төраға қызметiн ұлы Давидке тапсырып, сол арқылы әлемдегi алғашқы коммунистiк әулеттiң негiзiн қалады. Осы уақытқа дейiн КСРО орталықтандырудың күшеюiн және одан шығуға тыйым салатын конституцияға түзетулердi бастан кешiрдi. Гитлер де билiктi жасанды ұрықтандыру нәтижесiнде алынған, бiрақ бәсекелестiк негiзде ұлдарының бiрiне бердi .
  Алайда ұлы әлi жас, Гитлер өлгеннен кейiн фашистер бөлiнiп, көп ұзамай сол қанат билiкке келдi. Әлем қауiпсiз болды, бiрақ отаршылдық жүйенiң күйреуi жаңа тұрақсыздық соғысын тудырды. Шешiм коммунистiк коалиция құру болды. Қараңғы континент жағдайында өзара көмек көрсетiп, социализм құруға талпыныс жасады.
  Бiрақ дүниежүзiлiк коммунизм нарықтық элементтердiң көптiгiмен ерекшелендi және бiрiккен жүйе болды.
  Осы уақытта КСРО iшiнде қайшылықтар күшейе түстi. Бiр партияның саяси үстемдiгi күшейiп келе жатқан олигархияға ендi сәйкес келмедi. Қызыл толқын бизнесмендерi өзгерiстер мен саяси билiкке ұмтылды. Әзiрге жоспарлы экономиканың табыстары мен саяси табыстар оппозициялық көңiл-күйдi iшiнара өтеп бердi. Бiрақ Америка Құрама Штаттарында өзгерiстер болды. Жаңа көшбасшы пайда болды, ол екi партияның: Демократиялық және Республикалық монополиясын бұзып, үшiншi - патриоттық партияны құрды.
  Ал билiкке келген ол самодержавие орнатты. Сонымен бiрге коммунизмге қарсы крест жорығын бастады. Дэвид қайтыс болды, содан кейiн көптеген қастандықтар мен фракциялық күрес басталды. Соның салдарынан елдi елең еткiздi. Бiрақ фракциялар арасындағы күрес КСРО төрағасы лауазымын басып алумен аяқталып, халық тынышталды.
  Белсендi кеңiстiктi кеңейту болды. 2015 жылы Плутон адам астронавты аяқ басқан соңғы планета болды. Қысқа уақыт iшiнде адамдар Юпитердiң бетiне бара алды. Рас, олар арнайы хош иiстi ванналарда жатуға мәжбүр болды.
  КСРО iшiнде капиталистiк элементтер бұрынғыдан да күшейдi. Кедейлер мен байлар арасында стратификация болды. Нағыз миллиардерлер пайда болды, сонымен қатар Саяси Бюроның мүшелерi. Коммунизм қаржы олигархиясымен барған сайын қосылып, капитализмнен айырмашылығы азая бердi. Тiптi табыс салығы КСРО-да сызықтық сипатқа ие болып, бiрыңғай пайыздық мөлшерлеме енгiзiлдi. Бұл, әрине, көмескi наразылыққа әкелiп, ұсақ тәртiпсiздiктерге әкелдi.
  Бiрақ әзiрге жағдай бақылаудан шыққан жоқ. Бiрақ шын мәнiнде, коммунизмнiң сыртқы атрибуттарымен әлеуметтiк кепiлдiктер барған сайын шектелдi. Атап айтқанда, медицина мен бiлiм жартылай төленiп, жұмыссыздар мен еңбек биржалары пайда болды.
  Виктория Вильнаға жетiп, параллель әлемдi еске алуды тоқтатты. Ол ендi орыс әскерiн басқаруды жалғастыруға мәжбүр болды.
  Литва Ұлы Герцогтiгiнiң астанасы Вильна құлады, бiрақ алда Гродно мен Брестке дейiн марш болды.
  Беларусьтер орыс әскерiне ықыласпен қосылды. Олар қар жауып, ортағасырлық әскердiң қозғалуы қиындай түстi. Соған қарамастан Ұлы Герцог Василий Гродноны басып алып, сонда қыстауды бұйырды. Виктория жан-жағындағы құлыптарды айналып жүгiрiп, кесiп тастау немесе жою үшiн басқа бiреудi iздедi.
  Оның iшiнде құрып кетуге деген құштарлық пайда болды, бiрақ оның қарсыластары жиi ұрыссыз берiле бастады.
  
  
  ҚАРаңғы тозақтан келген ОРАКЛЛАР
  Әрине, пайдалы және қауiптi әртүрлi болжаулар бар.
  Бiрақ альтернативтi шындықтардың бiрiнде нацистерге Iбiлiстiң айнасын қайта көрсету үшiн қуатты қалай қайтару керектiгiн айтқан сиқыршы болды. Бейкүнә баланың қызыл қанының тамшылары шағылысқан бетке түстi. Және олар бiрден сiңiп кеттi, ал айнаның өзi сыйлықтарын қайтарып, жарқырай бастады. Фюрер сол кезде көп нәрсенi үйрендi.
  Бiрақ болашақты бiле тұра, оны түзету әрқашан мүмкiн емес. Африкада немiстер өз әскерлерiн қайта жинап, 23 қазанда Монтгомери бастаған шабуылға тойтарыс бере алды.
  Қатты қиналса да, оларды адам күшi мен техникасы басым әскерлер тоқтатты. Дегенмен, шабуылдың орны мен уақытын бiлу Роммельге бiрнеше бөлiмшелерiн ұтымды түрде таратуға және шабуылды тойтаруға көмектестi. Британдықтар айтарлықтай шығынға ұшырады және екi апталық шайқастан кейiн тоқтатуға мәжбүр болды.
  Ал немiс сүңгуiр қайық флоты Касабланка мен Марокко жағалауына қонуды жоспарлаған десанттық күштерi бар ондаған кеменi суға батырып, үлкен зиян келтiре алды. Мысырдағы табыстың жоқтығын және "немiс қасқырларының" белсендiлiгiн көрген американдықтар Факел операциясынан бас тартты.
  Немiстер өз кезегiнде Кеңес әскерлерiнiң қапталдағы шабуылдарына тойтарыс беру үшiн Сталинградтағы әскерлерiн қайта жинақтауға тырысып, орталықта қорғанысқа көмiлiп дайындалды.
  1942 жылы 19 қарашада ауа райының қолайсыздығынан кеңес әскерлерi авиацияны, соның iшiнде шабуылдаушы ұшақтарды тиiмдi пайдалана алмады, артиллериялық дайындық өте шектеулi табысқа жеттi. Сөйтiп, әскерлерiн қайта топтастыру арқылы немiстер мен олардың одақтастары кеңес әскерлерiнiң алға жылжуына тойтарыс бере алды. Рас, бұл фашистердi Сталинградтың өзiнен аластатып, қалада қаһарман болған кеңес жауынгерлерiне дем бердi. Қызыл әскердiң қарауында қалған үйлер өте аз болса да.
  Фрицтер де орталықта өттi... Сталинград түбiндегi шайқас желтоқсанның соңына дейiн жалғасты. Майданда серпiлiске қол жеткiзе алмаған Қызыл Армия тоқтады. Бiрақ немiстерге де оңай болған жоқ. Олар қалаға шабуыл кезiнде тым көп жоғалтты, қорғаныста жоғалту коэффициентi олардың пайдасына болғанымен, әскер әлi де таусылды .
  Қаңтар айында, оракулдың болжамына қарамастан, немiстер "Ұшқын" операциясы кезiнде солтүстiкте төтеп бере алмады. Рас, ұрыс үш аптадан астам уақытқа созылып, Қызыл Армия үлкен шығынға ұшырады, бiрақ олар құрлық арқылы Сталинградқа дейiн жеттi.
  Алайда, Iбiлiс айнасымен ескертiлген немiстер Воронеж маңындағы шабуылға тойтарыс бере алды, өздерiнiң әлсiз одақтастарын: итальяндықтар мен румындарды нығайтты. Әйтпесе, ондағы қорғаныс бұзылып кетер едi.
  Ал үшiншi Ржев-Сычов операциясы сәтсiз аяқталды. Немiстер тағы да қиналмаса да, кеңестiк шабуылға тойтарыс бердi. Сталинградтың өзiнде күн ыстық болды, қаңтарда шайқастар болды. Паулусты Мейнштейн ауыстырды және бұл тәжiрибелi фельдмаршал 12 ақпанға дейiн цитадель қаласын басып алды. Бiрақ немiстер бұл үшiн тағы да үлкен құн төледi. 1943 жылы ақпанда Рейхстаг жиналып, толық соғыс жариялануы керек болды. Жұмыс күнiн ұзарту және құл еңбегiн бұрынғыдан белсендiрек пайдалану.
  Толық соғыстың жариялануы қару-жарақ өндiрiсiн ұлғайтуға және жаңа дивизияларды құруға мүмкiндiк бердi. Оның iшiнде шетелдiктер мен хиуилер.
  Британдықтар мен американдықтардың Мароккоға қашан кiрудi жоспарлағанын бiлген немiстер өздерiнiң үлкен сүңгуiр қайық флотын пайдаланып, қонатын кемелерге ауыр соққылар бердi - бiрiнен соң бiрi қонуға кедергi келтiрдi. Бұл фашистерге Батысқа қарсы әскери операцияларды локализациялауға және барлық негiзгi күштерiн шығысқа шоғырландыруға мүмкiндiк бердi.
  Роммель корпусының жағдайы қиын болып қалды, бiрақ айнаның арқасында фашистiк авиация тиiмдiрек жұмыс iстей бастады, ал конвойлар африкалық топты жабдықтауды жақсартты.
  1943 жылы наурызда Монтгомеридiң жаңа шабуылы сәтсiз болды. Бұл жолы Роммель шайтандық сиқырдың көмегiмен нақты мәлiметтердi алып, британдықтарды тұзаққа түсiрiп, оларды жеңiлiске ұшыратты! Рас, жаудың сан жағынан басымдылығы мен әуе үстемдiгiнiң арқасында Монтгомеридi толық жеңу мүмкiн болмады, бiрақ Англияның жеңiлiсi байқалды. Әсiресе көптеген танктер жоғалып кеттi, ал көптеген көлiктер олжа ретiнде алынды.
  Ағылшындар бiр-екi қорғаныс шебiн тартып алып, Александрияға жақындады. Роммельге жаңа резервтер қажет болды, ал фашистер шабуылды оңтүстiк бағытта жалғастыруды жоспарлады. Сталинград құлады, содан кейiн Едiл бойымен алға жылжу мүмкiн болды.
  1943 жылдың мамыр айында крауттар "Дельфин" операциясына көштi. Олардың әскерлерi оракулдың көмегiне қарамастан, Қызыл Армияның өте күштi қарсылығына тап болды. Ауыр шығындар есебiнен прогресс баяу болды. Рас, көрiпкелдiң көмегi соғыстың барысына әсер еттi. Вермахт қарсы шабуылдарды күттi және көбiрек шабуылдар жасады. Маусым айының ортасында фашистер Едiл атырауына жақындап, Каспий теңiзiне жеткен болатын.
  1943 жылы 22 маусымда Түркияның соғысқа кiруi Кеңес әскерлерiнiң Кавказдағы жағдайын қиындата түстi. Бұл iс жүзiнде Баку мұнайы үшiн шайқастың нәтижесiн алдын ала анықтады.
  Одақтастар шешушi болмады. Монтгомери белсендi қорғанысқа көштi және ендi шабуыл туралы ойламады, ал Мароккоға қону мүмкiн емес болып қалды.
  1943 жылы 10 шiлдеде Черчилль немiс әскерлерiнiң бiр бөлiгiн шығыстан бұру үшiн Францияға қонуға әрекет жасады. Дегенмен, нашар дайындалған қону, американдық шешiмсiздiгiмен және оракулдың арқасында немiстердiң барлық егжей-тегжейлердi бiлетiндiгi тек тарихтағы британдықтар мен американдықтардың құрлықтағы ең үлкен жеңiлiсiне әкелдi.
  Бiр ғана алты жүз елу мыңнан астам адам мен көптеген техника қолға түстi. Бiрақ бұл, өкiнiшке орай, оңтүстiкте фашистердiң алға жылжуына кедергi бола алмады. тамызда немiстер бүкiл Дағыстанды, түрiктер Ереванмен бiрге Арменияны түгелдей дерлiк басып алды, ал 27-де фашистер мен османдықтар бiрiгiп, Закавказье майданын екiге бөлдi.
  Тағы да Кеңес әскерлерiнiң майданның басқа салаларына жасаған шабуыл әрекеттерi сәтсiз аяқталды. Жау кеңестiк қолбасшылықтың жоспарын тым жақсы бiлдi.
  Қызыл Армияда арнайы бөлiм өршiп, қуғын-сүргiн, жаппай тазарту жүргiзiлдi. Тiптi бiрнеше ондаған генералдар мен артиллериялық маршал Кулик атылды.
  Бiрақ жаудың қолында шайтандық қару болғанша, оған қарсы ештеңе көмектесе алмайды.
  Қыркүйек айы ауыр шайқастарда өттi, фашистер мен османдықтар Бакуге жақындады. Ал қазан айында қаланың өзiнде ұрыс басталды.
  Жағалаудағы қала теңiз арқылы жеткiзiлдi және олар оны ұстап тұруға тырысты. Ұрыс созылды және 7 қарашада жоспарланғандай, крауттар оны жеңе алмады. Бiрақ бұл уақытта Кавказдағы барлық басқа қалалар жоғалып кеттi. Ал желтоқсанда орасан зор шығынға ұшырап, аты аңызға айналған қала құлады.
  Кавказ толығымен жоғалды, сол кездегi КСРО-да игерiлген ең iрi мұнай кенiшi сияқты. Рас, барлық мұнай ұңғымалары жарылып, жойылғандықтан, фашистердiң өзi бұл артықшылықты көп ұзамай пайдалана алмады.
  Шығыс майданда тыныштық орнады. Немiстiң iрi құрлық күштерi Роммельге көмектесу үшiн Иракқа, одан әрi Палестинаға және Суэц каналына көштi. Алайда кеңес басшылығы бұл үзiлiстi пайдалануды ұйғарды . Мұнай кен орындары басқа жерлерде, соның iшiнде Сiбiрде игерiлдi. Ал кеңес конструкторлары жаңа танктерде жұмыс iстедi. ИС-2 және Т-34-85 немiс пантерлерi мен жолбарыстарына жауап болуы керек едi.
  Фашистiк Германияда қару-жарақ өндiрiсi нақты тарихтағыдан жоғары болды. Фашистер мен құлдардың ресурстары көбiрек екенi анық, ал моральдық бұзылған одақтастардың бомбалауы әлсiз. Бұл олардың шындығына қарағанда көбiрек темiр және жақсырақ сапалы металл өндiре алатынын бiлдiредi. Сондықтан айына 600 пантера өндiру жоспары орындалды, тiптi асыра орындалды. Бiрақ басқа шектеулер болды: жаңа экипаждар үшiн жаттығу уақыты. Сонымен қатар, "Пантера" өзiнiң барлық сөзсiз артықшылықтарына қарамастан: қару-жарақты тесу және атыс жылдамдығы, тамаша көрiну және оптикасы бар зеңбiрек, сондай-ақ жақсы фронтальды қорғаныс және жақсы жүргiзу өнiмдiлiгi, әлсiз бүйiрлiк қорғаныс пен iркiлiске ие болды. роликтер.
  Пантера-2 анағұрлым жетiлдiрiлген және перспективалы әзiрлеме болып шықты. Салмағы сәл жоғарырақ, салмағы 47 тонна болатын анағұрлым тығыз орналасудың арқасында Пантера-2 ұңғысының ұзындығы 71 EL және корпустың алдыңғы жағында 120 мм сауыттары бар күштi 88 мм зеңбiрек болды, бүйiрлерi 60 градус. бұрыш, ал мұнараның алдыңғы жағында 150, дуралюминий корпусында 900 ат күшi қозғалтқышы бар.
  Мұндай машина Tiger-2-мен бiрге 1943 жылдың қарашасында шығарыла бастады. Дегенмен, немiстер әлi де өз көлiгiн әзiрлеуде. Және олар Таяу Шығыста алға шықты.
  1944 жылы наурызда немiстер Кувейттi басып алып, Суэц каналына жеттi.
  Фашистердiң артықшылығы болмас үшiн ораклды бұзу керек болды. Бұл жағдайда қыздар мұны ертерек жасағысы келдi, бiрақ әсер етудегi шектеулер оларға әсер еттi.
  Мысалы, қазiр сиқырға толы қыздардың орнына 1944 жылдың 1 сәуiрiнде майданда екi сүйкiмдi ару жүрдi. Өкiнiшке орай, өте орташа қабiлеттермен секiру шектегiшi әсер еттi. Қарға әрең түскен көктемгi жерде жалаң аяқ жүруге де сәл салқын болды. Қыздардың сол қолында терең Едiл, Камышиннiң солтүстiгiнде, әрi қарай жүрсең, Сталинград түбiндегi немiс позицияларына жетесiң. Жауынгерлердiң мiндетi - қарапайым қыздарға айналу және жек көретiн оракулды бейтараптандыру үшiн адамдық қабiлеттерiн жоғалту ... Дегенмен, бұл тiптi қазiр жеткiлiксiз болуы мүмкiн. Өйткенi КСРО соғысқа дейiн халқының жартысы тұрған аумақтан, өнеркәсiптiк әлеуетiнiң едәуiр бөлiгiнен, оның iшiнде бiрiншi кезекте өндiруге қолайлы мұнайдан айырылды.
  Әрине, басқа да көптеген депозиттер бар, бiрақ олардың толық қуатында жұмыс iстеуi үшiн уақыт пен ақша қажет. Яғни, жағдай Гитлер Iбiлiс айнасының күшiнен айырылса да, бұл жеткiлiксiз болып шығуы мүмкiн. Оның үстiне одақтастар арасында сепаратистiк көңiл-күй күшейе түстi. Әсiресе американдықтар. Рузвельт ауырады, Галлен солшыл пацифизмге бейiм, ал жаңа сайлаудың болашағы өте көңiлдi емес.
  Сүңгуiр қайықтардағы соғыс одақтастар үшiн жақсы емес. Немiс сүңгуiр қайықтарының саны үнемi артып, олардың жауынгерлiк қасиеттерi жақсаруда. Жылумен басқарылатын торпедалар мен сутегi асқын тотығымен жұмыс iстейтiн сүңгуiр қайықтар пайда болды . Ал одақтастардың флоты жұқарып, әлсiрейдi, әсiресе Крауттардың технотрондық акулалары бетке шықпауды және өздерiн ашпауды үйренгендiктен.
  Сонымен қатар, фашистердiң сүңгуiр қайық флотының белсендiлiгi нақты тарихтағыдан жоғары: жанармаймен қамтамасыз ету жеңiлдедi, тiптi Ливия кен орындарынан танкерлер келiп жатыр. Сонымен қатар, Румынияны бомбалау әлдеқайда әлсiз. Ал синтетикалық отын өндiрiсi жоғары.
  Одақтастар есеңгiреп қалды, олардың жағдайы қолайсыз. Әсiресе iшкi саяси.
  1944 жылғы 1 сәуiрдегi Шығыс майдандағы күштер балансы: КСРО 6,3 миллион солдаты мен офицерi және 5,3 мыңға жуық танк пен өздiгiнен жүретiн зеңбiрек, 95 мың зеңбiрек пен миномет, 7,7 мың ұшақ. Қысқы шайқастарда жауды жеңуге тырысқанда үлкен шығын. Немiстер спутниктердi, шетелдiк дивизияларды, Хиви жаяу әскерлерiн есепке алғанда 7,2 миллионнан астам, танктер мен өздiгiнен жүретiн зеңбiректер 8,8 мың, зеңбiрек пен миномет 100 мыңға жуық, авиация 16,5 мың көлiк жинады. Жаңа ИС-2 және Т-34-85 танктерi Қызыл Армияға ендi ғана кiре бастағанын ескерсек, жаудың техника сапасы бойынша артықшылығы айтарлықтай. Осылайша, "Пантера" және "Жолбарыстар" өндiрiсi алға жылжыды және олар Германияның танк флотының жартысынан көбiн құрайды.
  Авиацияда сапалық бағалар соншалықты анық емес. Немiс машиналары жылдамдығы мен қарулануы жағынан кеңестiк көлiктерден жоғары, бiрақ көлденең маневрлiк жағынан төмен, сонымен бiрге тiк маневрлiк жағынан жоғары. Бiрақ ең бастысы, реактивтi ұшақтар Фрицте пайда болды, ең алдымен ME-262. Әуе винтiмен басқарылатын жауынгерлердiң қарулануы мен жылдамдығы жағынан ең күштiлерi МЕ-309 және ТА-152 болды. Ю-488 және одан бұрын Ю-288 сериялық өндiрiске ендi. Бұл бомбалаушы ұшақтар жоғары жүктеме кезiнде ұшу сипаттамалары бойынша бiрдей болмады.
  Қалай болғанда да, күштердiң ара салмағын ескеретiн болсақ, онда жауды күштiрек деп тану керек. Оның үстiне Таяу Шығыстағы операция аяқталса, фашистер бұдан да күшейе түседi. Ал ондағы соңғы жеңiсiне бiр айдан артық уақыт қалды. Сондықтан...
  Техникадан хабардар Елена ауыр күрсiндi де, ән айтты:
  - Күш жоқ, күш жоқ... Гоблиннiң тым көп iшкенi анық! Ол жай ғана қабығын аралап, ұятсыз сөздер айтты!
  Қарапайым шаруа киiмiмен де мәдениетiн сақтап қалған Зоя досына саусағын шайқап:
  - Арсыздықтан аулақ болайық... Iс-шара жоспарын жақсырақ құрастырайық!
  Елена иығын көтердi. Ол бұрынғыға қарағанда арық болды және спорттық емес едi. Көптеген ер адамдар оны бұрынғыдан да тартымды деп санайтын шығар. Қыздың көйлегi қарапайым, зығыр, ақ, таза. Шаруа әйелдерi әдеттегiден сәл қысқарақ, күйген аяқтарын тiзеден жоғары көрсетедi. Қыздарда қару да, әшекей бұйымдар да қалмаған. Тiптi сағаты да жоқ.
  Олар қазiр соншалықты рустикалық, сәуiр айына тым тотығады, бiрақ соншалықты жылдам және күштi емес. Аяқ тастармен көмкерiлген сазды жолмен жүредi. Жалаңаш табан шаруа әйелдерiндей кедiр-бұдыр, тiкендi жерге басқанда өзiн жайлы сезiнедi. Жаяу жүргенде олай суық соқпайды. Аяздан кейiнгi таңертеңгi аяз ерiп, аяғы соншалықты жансыз және ауырмайды.
  Бұрынғы денесiнде ол Антарктидада да еш қиындықсыз жалпы жауынгер болды. Ал ендi менiң аяғым суықтан қызарып, таңғы күнге жылынып, жиiркенiштi ауырады.
  Адам ағзасы суықтан және шаршаудан жағымсыз сезiмдер болатынын ұмытып кеткен Елена ренжiдi:
  - Шынымды айтсам, мен мұндай экспедицияның мәнiн көрмеймiн. Осы тозаққа лақтырылды, күштi сиқырдан айырылдық... Жалаң аяқ және қарапайым шаруа киiмiмен қалдық, сонымен бiрге адамзатты фашизмнен құтқаруға мiндеттi!
  Зоя дәл осындай үзiндiге қисынды түрде жауап бердi:
  "Бiрақ оның сұлулығы осында!" Бiз ғажайып қабiлеттерiмiздi пайдаланып, Вильна мен Литваның басқа қалаларын алған кезде оңай болмас үшiн. Бұл әлдеқайда қызықты және ең бастысы, қарапайым денелерде және күштi күштерсiз жауды жеңу үшiн қиял қажет!
  Елена әдеттегiдей жалаң аяқты жол ортасындағы саздан шығып тұрған үлкен тасқа теуiп жiбердi. Бiрақ соққыдан ұшып кетудiң орнына, тас орнында қалды, ал Дана қыз ауырғанын айтып айғайлады. Әлi де ұзын, сымбатты саусақтары бiрден iсiп, көгерiп кеттi. Ал Зоя тiптi олардың бiр-екi бөлiгiн түзетуге мәжбүр болды. Күлгiн фалангалар орнына түсiп, Елена бетiнде пайда болған жасты сiлкiп тастады. Сiз соншалықты ақымақ нәрсе iстеуiңiз керек.
  Белобогтың қызы iштей жанашырлық толқынын сезiндi, оны жанашырлық толқыны басып қалды. Сонымен қатар, өз әлсiздiгi мен осалдығы сезiмi пайда болды. Еленаның көк етiнiң астындағы тырнақ жарылып, аяғы да қатты зақымданып, осал болды.
  Данышпан өзiне жанашырлық танытып:
  - Құдiретi жоқ ет деген осы... Сiз ешкiмге айналасыз!
  Зоя ашуланып:
  - Кiшкентай аяқтарыңыз жазылады... Әйтеуiр өмiр сүресiз!
  Қыздар тағы да жолға шықты. Оларда бұрынғыдай бейқам көңiлдiлiк болмады. Сонымен қатар, олар неғұрлым ұзақ жүрсе, соғұрлым аштық сезiлдi. Мiне, колхоз егiстiгi пайда болды... Оларда жұмыс қызып тұрған едi.
  Бiрақ ер адамдар көрiнбедi, тек әйелдер мен балаларды, кейбiреулерiн соқаға, кейбiреулерiн кетменге байлады. Бұл жердiң адамдары тым арық, жүздерi қажыған. Рас, ұлдар сұлу қыздарды көрiп, күлiмсiреп, қол бұлғап, қолдарын созып амандасты.
  Зоя Еленаға шаруа еңбегiмен көмектесудi ұсынды. Сварогтың қызы құлықсыз келiстi. Ол колхоздың қиын жағдайын емес, қарулы ерлiктердi қалайды. Бiрақ ол тасқа аяғын тигiзгеннен кейiн оның жаугершiлiк көңiл-күйi бiрден жоғалып кеттi. Сонымен қатар, сiз өзiңiздiң заңдастыру туралы ойлануыңыз керек. Қалай десек те, олар тек көйлек киiп, пасторсыз қалды.
  Иә, НКВД оларды кез келген сәтте шпион деп жариялап, шатастыруы мүмкiн. Әйтпесе, бәрiнен, соның iшiнде құжаттарынан айырылған босқындар болып шығады. Олардың көйлектерi аса жаңа емес, юбкалары қысқарақ стиль большевиктер ауылына тән. Сiз жеткiлiктi жей аласыз, олар сенедi!
  Зоя ауылда туған, оның қолы мен денесi азапқа өте ептi. Елена - тек мәскеулiк емес, қала ханымы. Рас, оның Родновер қауымында егiншiлiкте тәжiрибесi бар. Бiрақ қимылдары Зоядiкiндей оңай әрi таныс емес. Иә, суық жерде сынған саусақтар жиiркенiштi ауырады.
  Алайда, түнде аяз болып, суық тию қаупi бар болса да, жас әйелдер де, ұлдар да, қыздар да жалаңаяқ. Тек егде жастағы әйелдер мен бас киiмдi кемпiрлер. Ешқандай еркек көрiнбейдi, бәрiнен де үлкенi - бұйра шашты, қызарған жасөспiрiм, он бестен асқан емес, өте тәртiптi шалбар киген, бiрақ түрi өте әсерлi, иегi батыл. Комсомол белгiсi бар мына бала ұлдардың үлкенi, бәрiне бұйрық бередi.
  Қос арудың қосылып кеткенiне жас командир түсiнiктеме бермедi. Бұл солай болған сияқты, айтпаса да түсiнiктi. Едiл бойының климаты жұмсақ және ауа райы қарқынды, сондықтан қосымша қолдар ауырмайды.
  Көп ұзамай Еленаның арқасы ауырып, соқаға баруды өтiндi. Бұл өте күштi қыздың денесi үшiн оңайырақ, бiрақ саусақтарыңыз қатты тiтiркендiрмеуi үшiн өкшелерiңiздi бос топыраққа мұқият қазып алуыңыз керек. Бiрақ кеудеге қысым басқа бұрышта келедi, ал жүк түсiрiлген арқа ауырсынуды сезбейдi.
  Сонда қыз ойлады, ол шынымен қанша жаста? Жүзден баяғыда өттi! Күлкiлi! Ол қазiргi Ресейдегi ең қарт әйелдердiң бiрi және сонымен бiрге күш пен денсаулыққа толы. Бiрақ олардың сиқырлы қабiлеттерiнен айырылғаннан кейiн олар осындай құбыжықтарға айналуы мүмкiн!
  Бұл ой Еленаның қалтырауын тудырады...
  Барлығы ынтамен, түскi үзiлiссiз жұмыс iстедi. Немесе қараңғы түскенде ғана олар сергiту үшiн отқа жақындады. Едiл өзенi жақын жерде, қазанда балық бар екен. Бiрақ нан сонша көп, ол әйтеуiр таза емес, қоспалары бар. Пияздың тағы бiр дәмi.
  Тамақ қарапайым және тым көп емес, бұл аш қарынға арналған нәзiктiк сияқты. Рейнджер қыздар көп жылдар бойы мұндай шаршағанын сезбеген едi. Жоқ, күштi күшсiз адам болу әлi де өте ауыр. Ал сен... есектей шаршайсың!
  Бiрақ ағзалардың жас және сау болғаны жақсы. Қыздар қорада басқа әйелдермен бiрге ұйықтап қалды. Балалардың бiрi Зояның биiк кеудесiне басын қойды. Рейнджер қыз оның аққұба бұйраларын сипады... Ал қатты меланхолияны сезiндi. Олар өмiрден және олардың қамқоршылары Демиург құдайларынан бәрiн алды: мәңгiлiк жастық, билiк, байлыққа, билiкке, құрмет пен құрметке ие болу мүмкiндiгi, бiрақ ... Жүктi болу үшiн олар мүмкiндiктерi жағынан олармен бiрдей адаммен ұйықтауы керек. Және мұны табу оңай емес.
  Ал ондай жiгiттер бар болса, олар басқа деңгейде, басқа ғаламда. Елена Гагарин туралы әндi есiне түсiрдi және бұл оны одан сайын қайғырды;
  Оның қандай жiгiт болғанын бiлесiң бе...
  Бүкiл әлем оны құшағына алып жүрдi!
  ЦИНГТIҢ АҒАСЫНЫҢ ШЕШIМДIЛIГI ИМПЕРИЯНЫ САҚТАЙДЫ
  Николай II патшаның ағасы Михаил нақты тарихтан айырмашылығы, батыл әрекет еттi. Императорлық гвардия Қысқы сарайды басып алмақ болған көтерiлiсшiлерге оқ жаудырды. Содан кейiн егемендiкке ие болған казактар мен дворян полктары шайқасқа шықты.
  Бiрнеше жүз көтерiлiсшi өлтiрiлiп, басқалары қашып кеттi. Полиция көтерiлiсшiлер мен олардың жетекшiлерiн белсендi түрде қолға түсiрдi. Мемлекеттiк Думаның өкiлдерi, князьдiк отбасылар, көпестер мен қаржы элитасының өкiлдерi Николай патшаға ант беруге асықты, адалдыққа ант бердi. Соғыс кезiнде алты жүзден астам көтерiлiсшi қаза тауып, бiр жарым мың адам жараланды. Күзетшiлер жиырма шақты адам, казактар тағы елу адам қаза тапты.
  Күрделi қақтығыс болды, бiрақ самодержавие аман қалды. Жоғарыдағы қыршыншылардың бiр пiкiрi де, бiр басшысы да болған жоқ. Ал жалпы алғанда олардың көпшiлiгi соғыс кезiнде басқару формасын өзгерту мүмкiн емес деп есептедi.
  Николай II патшаға наразылар көп, бiрақ империялық режимге балама ұсыну қиын. Оның үстiне байлар капиталистердi ашаршылық пен бүлiкшiл пролетариаттан, ал жер иелерiн шаруалардан қорғау үшiн республикалық басқару формасы тым әлсiз және бос болып шығады деп қатты қорқады .
  Бiрақ халықтың өзi ауыр төңкерiс ұйымдастырмайды. Большевиктер әлi де тым әлсiз және саны аз, социалистiк революционерлер көбiнесе революция жақсы деп санайды, бiрақ бiрiншi дүниежүзiлiк соғыста жеңген дұрыс.
  Қысқасы, дүрбелең болып, бәрi шықты! Қанды тiрiлу сияқты бiрдеңе қайталанды...Және үнсiздiк!
  II Николай iнiсiн қайсарлығы үшiн бiрiншi дәрежелi Георгий орденiмен марапаттап, оны бас генерал шенiне дейiн көтерiп, Михаилдi батыс майданға қолбасшылық етiп тағайындады. Ал оңтүстiк және румын майдандары Брусиловқа бағынды.
  Орыс армиясының саны он миллионға жуық адамға дейiн өстi және оны ұстау империяға ауыр жүк түсiрдi. iлгерiлеу керек болды.
  Жолдар кепкен бойда патша әскерi Галисияға соққы бердi. Сандық басымдық орыс әскерлерi жағында болды. Австриялықтардың моральдық жағдайы әлсiреп, славяндардан тұратын полктар жаппай босайды немесе тапсырылды. Жауды ауыздықтауға немiс бөлiмшелерi жеткiлiксiз болды.
  Оның үстiне, Америка Құрама Штаттары сәуiр айында Орталық державаларға қарсы соғысқа кiрдi. Осылайша, қақтығыстың нәтижесi алдын ала анықталған болатын. Немiстер одақтастарды талқандау үшiн Батыстағы күштерiн көбейтуге тырысты және Австрия-Венгрияға айтарлықтай көмек көрсете алмады.
  Орыс әскерлерi Львовты және Галицияның бiрқатар қалаларын басып алды. Тiптi бiрнеше шағын қазандықтар пайда болды. Австриялық, патчворк , сынған майдан тым тез күйредi, сондықтан немiстер батыста соқыр қорғанысқа көшiп, жасақтарды пайда болған бос орындарға тастауға мәжбүр болды.
  Табыстарын дамыта отырып, орыстар Пржемысльге жақындап, тiптi қаланы қоршап алды. Бiрақ жабдықтау проблемалары және ұрысқа неғұрлым дайын немiс бөлiмшелерiн енгiзу iлгерiлеудi баяулатты. Бiрақ Румыния майданы, бiраз уақыттан кейiн Батыс майданы да шабуылға шықты. Соңғысының алдында күрделi мiндет тұрды: күштi, терең эшелондағы немiс қорғанысын бұзып өту.
  Патшаның ағасы Михаил мұны ұят деп санаған жоқ, ол Брусиловтан үйренiп, осындай тактиканы қолданды. Немiстер негiзгi шабуылдың бағытын анықтай алмас үшiн ол бiрден он екi жерде шабуылға дайындала бастады. Сонымен қатар, олар түнде түтiн пердесiн және шабуылды белсендi түрде қолданды.
  Оңтүстiктегi орыс әскерлерi Бухаресттi азат еттi, ал орталықтағы шабуыл Вильнаның оңтүстiгiндегi серпiлiстерге әкелдi.
  Немiстер оңтүстiк қанатын тағы да күшейтуге мәжбүр болды. Риганы қоршауға алған немiс әскерлерi қоршау қаупiнде болды. Осындай жағдайларда Кайзер Балтық елдерiн тастап, Пруссия қорғаныс шебiне әскерлердi шығару туралы қиын шешiм қабылдады.
  Одаққа да, Түркияға да жағдай болмады. Орыстар мен ағылшындар Кiшi Азияда алға жылжыды, француздар Сирияда Палестинаға қысым жасады. Османлылар әлсiредi және олардың құлауы алыс емес едi. Оның үстiне болгарлар да өзгердi. Пруссиялықтардың соғыста әлдеқашан жеңiлгенiн, ал Румынияның көп бөлiгiн азат еткен орыс әскерлерi шекараға жеткенiн түсiнген славян королi Австрия, Түркия және Германияға соғыс ашты.
  Әрине, бұл немiстерге көбiрек бас ауыртты. Олар ендi Шығыстағы алдыңғы шептi ұстай алмай, Вислаға қарай шегiнуге мәжбүр болды. Табиғи су тосқауылы орыс әскерлерiн кешiктiредi деп үмiттенедi.
  Батыстағы одақтас танктердi белсендiрек пайдаланса да, тек iшiнара табысқа жеттi. Бiрақ әзiрге Германия аздап артқа жылжуға мәжбүр болса да, майданды ұстап тұрды. Оңтүстiк бөлiгi көп күш жұмсады.
  Мiне, патшалық Ресей күз бен қыста соғыстың ауыртпалығын Осман империясына аударды.
  Құрлықтан да, теңiзден де Константинопольге жасалған шабуыл орыс қаруларының жеңiсiмен аяқталды. Түркия құлады, онымен бiрге Ресей үлкен аумақтарды, Константинопольдi және Жерорта теңiзiне шығатын бұғаздарды алды.
  Рас, 1917 жылы соғысты аяқтау мүмкiн емес едi, бiрақ жеңiс тынысын барлығы 1916 жылғыдан әлдеқайда көп сезiндi.
  Қыс Ресейде аздаған ереуiлдермен және шерулермен өттi, бiрақ әскери қиындықтарға қарамастан, елеулi қақтығыстар болмады. Рубль тым құнсызданған шығар, бiрақ ашаршылық туралы айтуға әлi ерте.
  Дегенмен, соғысты аяқтайтын кез келдi, мұны бәрi түсiндi. Фельдмаршал дәрежесiне көтерiлген Брусилов негiзгi соққыны жау әлсiреген оңтүстiкке, содан кейiн солтүстiкке бұруды ұсынды.
  Немiстердiң алғашқы танктерi болды. Бiрақ олардың саны соғыс барысына айтарлықтай әсер ету үшiн тым аз. Ресейдiң де өз көлiктерi, атап айтқанда Менделеев танктерi бар. Бiрақ тағы да патшалық өнеркәсiп жаппай өндiрiстi әлi жүзеге асыра алмайды.
  Бiрақ танктердiң жаппай өндiрiсiн британдықтар, американдықтар және француздар құрды. Бұл қорғанысты бұзып өтудiң жаңа, күштi құралы пайда болды дегендi бiлдiредi, ол немiс позицияларын бұзып өтуi керек.
  Одақтастар да жойқын соғысты мүмкiндiгiнше тезiрек аяқтағысы келедi. Ал наурыз айының соңынан бастап олар терең эшелондағы немiс қорғанысын бұзып өтуге тырысты.
  Орыс әскерлерiнiң шабуылы оңтүстiкте жолдар құрғаған кезде басталды. Алдыңғы жеңiстерден кейiн орыс әскерлерi жiгерлендi, бiрақ австриялықтар әрең тұрды. Мамыр айының басында Будапешт өзiн қоршап алды. Содан кейiн қозғалыс Венаға қарай және Висла өзенiн айналып өте бастады.
  Италиялықтар да шабуылға шықты. Тiптi Жапония Еуропаға экспедициялық жасақ жiбердi. Немiстер жан-жақтан қысты.
  Орыс әскерлерi Венаға жақындаған кезде, Австрия-Венгрия капитуляция болды. Германияның соңғы одақтасы ақыры құлады. Батыста майданның әртүрлi бөлiктерiне соққы беру тактикасын қолдана отырып, одақтастар баяу, бiрақ сенiмдi түрде алға жылжыды. Ал орыс әскерлерi оңтүстiктен Висланы жауып жатқан немiс майданының тылына кiрдi.
  Осындай жағдайларда Германияның толық, үмiтсiз позициясын түсiнген канцлер Вильгельм 1918 жылы 22 маусымда барлық соғыс қимылдарын тоқтатқанын жариялады. Шындығында, немiстер бас тартты.
  Австрия-Венгрия өмiр сүруiн тоқтатты. Ресей Галисияны, Краков облысын, Буковинаны, Словенияның шығыс бөлiгi мен Венгрияны қабылдады. Румыния Трансильвания. Австрия-Венгриядан тек шағын Австрия және едәуiр қысқарған Венгрия қалды. Чехословакия Ресейдiң қамқорлығымен пайда болды.
  Патша империясы Германиядан Клайпеда, Познань және теңiздерге шығу мүмкiндiгiн алды, Шығыс Пруссияны Данциг арқылы мегаполистiң өзiнен кесiп тастады.
  Германия 19 ғасырда бұрын жаулап алған жерiнен Дания мен Францияға бас тартуға мәжбүр болды. Ол жыл сайын үлкен өтемақы төлеуге сотталды және әскери әлеуетiн жүз мың адаммен шектедi.
  Және, әрине, нақты тарихтағыдай, демилитаризацияланған аймақ.
  Патшалық Ресей оңтүстiкте өз иелiгiн кеңейттi. Осман империясы Австрия империясы сияқты өмiр сүруiн тоқтатты. Ұлыбритания Иракты, Францияны, Сирияны және ағылшындармен бiрге Палестинаны алды. Ресей Арменияны, Кiшi Азияны және Константинопольдi алды.
  Таяу Шығыс пен Иран да ықпал ету аймақтарына бөлiндi. Осылайша патшалық Ресей елеулi материалдық иемденуге қол жеткiздi.
  Бiрақ соғыс екi жарым миллионнан астам жауынгердiң өмiрiн қиды, қаза тапқан бейбiт тұрғындарды есептемегенде, орасан зор шығындар болды. Қаржы күйзелiп, ел қарызға батты.
  Рас, одақтастар несиелер бойынша пайыздарды есептен шығаруға жұмсақ келiстi, бiрақ әлi де қарыз өте үлкен болды - шамамен он миллиард алтын рубль.
  Бiрақ бұрын немiстерге тиесiлi кәсiпорындарды ұлттандыруға мүмкiндiк туды.
  Патшалық Ресейдегi саяси жағдай тұрақталып, императордың беделi өстi.
  Николай II осыны пайдаланып, Мемлекеттiк Думадағы өзiнiң манифестiнен бас тартты. Самодержавие қайтадан қалпына келтiрiлiп, заң шығарушы билiк толығымен патшаға өттi.
  Бұл наразылық бiлдiрудiң ұялшақ әрекеттерiн ғана тудырды. Ел соғыстан тым шаршап, жаңа сiлкiнiстердi қаламады.
  Ал экономика соғыстан кейiнгi жылдам қалпына келтiрудi бастады! Өсу жылына орта есеппен шамамен тоғыз пайызды құрады және Америка Құрама Штаттарындағыдан жоғары болды.
  Жаңа дамыған өнеркәсiптер құрылып, машина жасау дамыды. Жалақы өстi.
  Жұмыс күнiнiң ұзақтығы патша заңымен 11,5 сағаттан 10,5 сағатқа дейiн қысқарды. Ал мереке қарсаңында және демалыс күндерi сағат 9-ға дейiн. Сондай-ақ, егер оның кем дегенде бiр бөлiгi түнде болса, жұмыс күнi тоғыз сағатқа дейiн қысқарды.
  Ақша айырбастағаннан кейiн рубльдiң тұтас алтын балансы қалпына келтiрiлдi. 1929 жылға қарай жұмысшының жалақысы айына 50 рубльге жеттi, арақтың бағасы бөтелкеге 25 тиын болды. Яғни, айына 200 бөтелке. Ал оны алтын эквивалентiнде алатын болсақ, бұл 37 грамм таза алтынға тең.
  Ел өнеркәсiп өндiрiсi бойынша АҚШ-тан кейiнгi екiншi орынды иелендi. Империяның болашағы өте қызғылт болып көрiндi, бiрақ ... үлкен депрессия болды.
  Күйреу бүкiл әлемге, соның iшiнде Ресейге де әсер еттi. Шындық ең көп Германия мен АҚШ-қа зиянын тигiздi. Бiрақ патшалық Ресей сыртқы қарызға тым тәуелдi болды, сондықтан күйзелiстер мен рецессиядан құтыла алмады.
  Жиырмасыншы жылдардағы большевиктер партиясы дағдарысты бастан кешiрдi. Ленин шын мәнiнде теорияға терең бойлап, ғылыми фантастика жазу арқылы практикалық, революциялық күрестен шегiндi.
  Владимир Ильич Ұлыбританияда Герберт Уэльспен кездесiп, ғылыми фантастиканың дәмiн сезiндi. Атап айтқанда, Владимир Ильичтiң қаламынан "Коммунизм - бақыт жолы" деген көлемдi, футуристiк роман шықты! Және басқа да бiрқатар жұмыстар. Ленин ғылыми-фантастикалық шығармалардан жақсы ақша тауып отырды.
  Большевиктер троцкистiк және сталиндiк болып екiге бөлiндi. Сталин "Народная воляға" тән жеке террор тактикасына қайта оралуды ұйғарды. Троцкий бiршама қалыпты позицияны ұстанды.
  Социалистiк революцияшылдар әлi де белсендi, дегенмен жиырмасыншы жылдардағы жоғары деңгейдегi саяси кiсi өлтiрулер болған жоқ. Республикашылдар мен кадеттердiң ұстанымдары бiрте-бiрте нығая түстi. Шынында да, абсолюттi монархия барлығына ескiрген жәдiгер болып көрiндi. Осылайша толқулар, ереуiлдер, шерулер қайтадан басталып, патша тағы шайқала бастады.
  Монарх көп нәрсенi есiне алады ...
  Николай II үкiметi шешiмдi... соғыста тапты! Оның үстiне генералдар Жапониядан жеңiлгенi үшiн кек алуды аңсады. Және бұл түсiнiктi...
  Бiрiншi дүниежүзiлiк соғыстан кейiн патшалық Ресей бiрнеше шағын әскери жорықтар жүргiздi. Олар және олардың одақтастары араб әлемiн аяқтаған Таяу Шығыста. Ауғанстанда.... Онда Англиямен бiрге соғыс болды. Ресей Ауғанстанның негiзiнен өзбектер мен тәжiктер қоныстанған солтүстiк аймақтарын, сондай-ақ Гератты басып алды. Ағылшындар сұрапыл соғыстардан кейiн оңтүстiктi бағындырды. Ауғанстанның орталығында өзiн-өзi басқару қалды.
  Иран әлi күнге дейiн егемендiк көрiнiсiн сақтап қалды, бiрақ оның бөлiнуi де алыс емес едi.
  Бiрақ мүдделердiң негiзгi қақтығысы Жапонияда болды. Оның үстiне 1931 жылы жапондар Маньчжурияда қуыршақ үкiмет құрып, Қытайға шабуыл жасады.
  Бұл жаңа соғысқа себеп болды.
  Осы уақытқа дейiн Ресей армиясы өзiнiң танк флотын жаңартып, өте күштi авиацияны құра алды. Әуеде Жапония айтарлықтай төмен болды, ал Ресейдiң құрлық армиясы әлдеқайда көп және, мүмкiн, ұрысқа дайын болды.
  Тынық мұхит флотын аты аңызға айналған адмирал Колчак басқарды. Бiрiншi шақырылған Әулие Андрей орденiнiң кавалерi Брусилов осы уақытқа дейiн қайтыс болды, бiрақ оның қабiлеттi шәкiрттерi қалды.
  Соғыс Жапония үшiн басынан-ақ сәтсiз болды. Орыс генералдары: Деникин, Врангель, Калейдин патшаның ағасы Михаил Романовтың жалпы қолбасшылығында жiгерлi, шебер әрекет еттi. Бiрiншi дүниежүзiлiк соғыс тәжiрибесi әсер етiп, 1904-1905 жылдардағы қақтығыстардағы қателiктер ескерiлдi.
  Прохоровтың маневрлiк соғыста таптырмайтын жеңiл танктерi де өте жақсы болып шықты. Қалай болғанда да, бұл басқа орыс әскерi және мүлдем басқа соғыс болды.
  Алайда, самурайлармен болған алғашқы шайқаста Куропаткиннiң орнына асқан талантты әрi шешушi қолбасшы келсе, соғыстың нәтижесi, әрине, мүлде басқаша болар едi.
  Қалай болғанда да, екi айдың iшiнде Порт-Артурды орыс әскерлерi қоршауға алып, жапондықтар соққыға жығылды. Екi айдан кейiн бүкiл Корея азат етiлiп, цитадель қаласы жаулап алды.
  Теңiзде де шайқастар әртүрлi дәрежеде табысқа жеттi. Балтық пен Қара теңiзден эскадрильялар келгенше. Күншығыс елi толығымен жеңiлiске ұшырап, олар тiптi Хоккайдоға әскер қондырды. Жапония қорлайтын бейбiтшiлiкке қол қоюға мәжбүр болды. Маньчжурияны, Порт-Артурды, немiстерден жаулап алған кейбiр жерлердi, Сахалиннiң оңтүстiгiн және Курил жотасын қайтарыңыз. Сонымен бiрге өтемақы төлеңiз, ұқыпты сома - миллиард алтын рубль.
  Жеңiс Самодержавиенiң позициясын уақытша нығайтты, содан кейiн Ұлы Депрессия экономиканың жылдам өрлеуiне жол бердi.
  Германияда, нақты тарихтағыдай Гитлер билiкке келдi, бiрақ оған жабайы жүгiруге рұқсат етiлмедi. Атап айтқанда, жалпыға бiрдей әскерге шақыруды қалпына келтiру әрекетi Ресей мен Францияның қатаң қарсылығына тап болды. Әскери әлеует тұрғысынан аздаған жеңiлдiктер жасалғанымен. Әскер санын жүз мыңнан екi жүз елуге дейiн ұлғайтуға рұқсат етiлдi. Сонымен қатар, Гитлер демилитаризацияланған аймақты бақылауды Германияға қайтарды.
  Ал патшалық Ресейде хандық мәселелер өршiп тұрды. Тақтың мұрагерi Царевич Алексей қайтыс болды... Патшаның iнiсi Михаил Романов мұрагерлiк құқығынан айырылды. Ал Кирилл Владимирович Романов шынымен мұрагер болды. Бiрақ бұл жiгiт маскүнемдiк пен азғындыққа батып кеткен. Толығымен тозған...
  Сонда Николай II патшаның орнына кiм отырады? Патшаның ағасы Михаил Жапонияны жеңгеннен кейiн генералиссимос шенiн алып, үлкен танымалдылыққа ие болды. Ол Императорлық Ресей тарихында мұндай жоғары атаққа ие болған патша әулетiнiң бiрiншi мүшесi болды. Ал оны патша тағында көргiсi келгендер көп болды.
  Рас, II Николайдың өзi - iшiмдiк iшпейтiн, жаман әдеттерi жоқ, гимнастикамен үнемi айналысатын - әлi де күштi болды және оның билiгi Ресей тарихындағы ең ұзақ болатын сияқты. Бiрақ Сталин II Александр заманынан бергi ең өршiл қастандық әрекеттi ойлап тапты. Бұл көрiнгенiмен, оның мәнi неде?
  Қалай десек те, 1937 жыл сұмдық жыл болды. II Николай патша өлтiрiлдi, онымен бiрге екi министр де, үш ондаған сарай қызметкерi де қайтыс болды, Қысқы сарайдың бiр бөлiгi құлады.
  Лаңкестер кәрiз жүйесiн миналау үшiн пайдаланды және бiр тоннадан астам аминолонды отырғызды.
  Осылайша тарих ағымына агрессивтi оқиға араласты. Николай II патшаның билiгi осылай аяқталды. Монархты ұлы немесе айбатты деп атай бастаған жоқ. Императорды сүймейтiндер оны қанды деп атады, өйткенi оның патшалығына көп қан төгiлдi. Құрметпен қараған - Жеңушi. Осылайша Ресейде оның қол астындағы жерлер саны көбейдi. Тiптi Қытайда үлкен провинция пайда болды: Желтороссия.
  Жалпы алғанда, патшалық 43 жыл өмiр сүрдi. Тек Иван Грозный ұзақ және номиналды түрде билiк еттi. Бiрақ таққа үш жыл отырғанын ескерсек, нақты бақылау мерзiмi қысқа болып шықты.
  Бiрақ таққа заңды мұрагер Кирилл Владимирович Романов отырды. Ол ұзақ уақыт билiк жүргiзбедi - шамамен бiр жыл, бiрақ тарихтың барысына бiршама әсер ете алды. Атап айтқанда, ол Адольф Гитлерге Австрияның Аншлюсiн өткiзуге рұқсат бердi. Халықтардың өзiн-өзi анықтау құқығына сiлтеме жасай отырып, осылайша тәртiп көбiрек болады. Австриялық Аншлюс пен Муссолиниге келiстi.
  Осылайша Германия кеңейiп, халқы сексен миллионнан асты. Гитлердiң босануды ынталандырғаны туралы айтпағанның өзiнде. Адольф Демонияның тұсында ол бiр жарым есе өстi.
  Мадридте солшыл коалицияға көмек көрсететiн Кеңес Одағы болмаған .
  Бiрақ Франко фюрердiң одақтасы болды. Ал жаңа патша Владимир III Ұлыбританиямен соқтығысты.
  Жағдай шынымен де күрделi. Екiншi дүниежүзiлiк соғысқа толы пазл. Және қарама-қайшылықтың жаңа раунды. Иран бөлiнбеген және бұл ресми түрде тәуелсiз болған соңғы ислам елi. Бұған Ресейдiң де, Ұлыбританияның да жоспары бар. Таяу Шығыста жағдай өте түсiнiксiз. Ресей, Франция және Ұлыбритания аумақтары аралас және басқару қиын.
  Англия экономикалық жағынан Ресейден де, барған сайын қуатты Германиядан да артта қалып барады. Бiрақ ең үлкен колониялар әлi де британдық болып табылады. Бiрақ арыстан тәжiнiң күшi әлсiрейдi, Канада дерлiк тәуелсiз. Оңтүстiк Африка да Австралия сияқты доминион. Үндiстанда Ұлыбританияның позициясы әлсiрейдi. Әрине, арыстанды итермелеу ниетi бар.
  Гитлер екi майданда ойнауға тырысады. Немесе Франция, Ұлыбритания, Италия және Жапонияның қолдауына ие болады. Бәрiмiз бiрiгiп патшалық Ресейге үйiлiп, оның кең байлығын бөлiсу үшiн.
  Немесе Батыста аумақтық сатып алуларды iздеңiз, бiрақ Ресеймен одақтасу.
  Гитлер арамза және принципсiз адам, жалпы алғанда, ол өзiне тиiмдi болса, коалицияға кiммен кiретiнiн де ойламайды.
  Жаңа жас Владимир патша да тарихта ұлы жаулап алушы ретiнде қалуды армандайды және Ұлыбритания мен Франциядан отарларды тартып алғысы келедi. Қатаң айтқанда, немiстерден алатын ештеңе қалмады. Сондықтан Германиямен коалиция құру өте қисынды.
  Италия Эфиопияны басып алды, сонымен қатар жаңа ерлiктердi қалайды. Муссолини өте амбициялы. Ол шығысқа немесе батысқа барады ма, бәрiбiр. Бiрақ Францияда халықтың күресуге деген үлкен ынтасы жоқ. Онда пацифизм билiк жүргiзiп, үкiмет сайланады. Мұндай мықты одақтасты алудың жолы жоқ. Ал патшалық Ресей өзiнiң дәстүрлi түрде туу көрсеткiшi жоғары және өлiм-жiтiм көрсеткiшi үнемi төмендеп отырса, өте күштi қарсылас. Патшалық Ресей халқының саны қазiрдiң өзiнде жылына шамамен үш пайызға өсiп келедi. Сәбилердiң өлiмi азайды, бiрақ көп балалы отбасыларға арналған сән әлi өткен жоқ, тiптi жұмыс iстейтiн отбасылар да құнарлы. Территориялық иеленудi есепке алғанда, оның iшiнде халқы тығыз Қытайда және аз қоныстанған Моңғолияда, Еуропа мен Түркияда Патшалық Ресей халқының саны 1913 жылмен салыстырғанда 1940 жылы 400 миллионнан асып, 180 миллионға жеттi. Ал бұл континенттiк держава... Ұлыбритания мен Францияның мегаполистерiнде 50 миллионнан аз, оған қоса отарлары бар. Бiрақ отаршыл әскерлердiң моральдық жағдайы әлсiз және жауынгерлiк қабiлетi аз. Сондықтан Батыстың құрлық күштерi әлдеқайда әлсiз.
  Фюрер Батысқа қарсы Ресеймен одақ құруды таңдайды.
  1939 жылы Чехословакия екiге бөлiндi. Германияға Судет аймағы да кiрдi. Немiстер әскердi күшейтiп, танк колонналарын құрады. Бес миллион бес жүз адамдық дивизиядан тұратын бейбiт уақыттағы әскерi бар патшалық Ресей де бiр орнында тұрған жоқ.
  Патшалық Ресейде ауыр танктер мен стратегиялық ұшақтар, оның iшiнде сегiз қозғалтқышы бар ұшақтар бұрыннан шығарылған. Францияда небәрi отыз шақты ауыр танк бар, олар ескiрген. Ұлыбританияда ауыр көлiктер жоқ. Германия да жиырма тоннадан ауыр емес. АҚШ-тың төрт жүзден астам танкi бар.
  Гитлер мұны кейiнге қалдырудың қажетi жоқ деп шешiп, 1940 жылы 15 мамырда соққы бердi. Ауа райы жай ғана қолайлы, бәрi дайын. Немесе азды-көптi дайын.
  Патшалық Ресей Үндiстанға және басқа да отаршылдық иелiктерге шабуыл жасай бастады. Орыс әскерi нашар қорғалған позицияларға шабуыл жасады. Этникалық британдықтар мен француздардан тұратын әскерлер салыстырмалы түрде аз, ал отаршылдық бөлiмшелер өздерiне жат идея немесе империя үшiн өлгiсi келмейдi. Шындығында, олар үшiн ағылшындар кiм? Қанаушылар, құлдар, қарақшылар немесе кәпiрлер. Арыстан немесе Әтеш империясы үшiн өлетiндей орыстар олардан әлдеқайда нашар болуы екiталай.
  Осылайша патша әскерлерi баяу, ошақты қарсылықты жеңiп, алға жылжиды. Бiрақ немiстер француз, ағылшын, бельгиялық және голланд әскерлерiн бiр жарым айдың iшiнде жеңе алды.
  Осылайша Черчилль өзiнiң негiзгi одақтастарының қолдауынан айырылды. Америка Құрама Штаттары соғысқа кiрiседi деген үмiт ақталмады. Рузвельт Стенка Разиннiң табандылығымен мүлдем ерекшеленбедi. Ал ондай күштер Америкаға қарсы шығады.
  Орыс әскерлерi Африка мен Азияны шарлап жүрiп өттi; жау әскерлерiнен гөрi, жер бедерi мен коммуникациялар кеңiстiгiнде қиындықтар көп болды. Әсiресе Африкадағы жолдардың жоқтығы да әсер еттi. Бiрақ қарапайым орыс солдаты барлық қиындықтарды ерлiкпен және ерлiкпен жеңедi.
  Немiстер Африкаға әскерiн тек қиындықпен ауыстыра алады. Гибралтардағы iлгерiлеу Франконың қыңыр қарсылығына байланысты кейiнге қалдырылды. Ал бiз күштердi теңiз арқылы тасымалдауға мәжбүр болдық. Орыстар Африкаға, Мысыр арқылы өттi, бұл оларға оңайырақ. Италия да қолынан келгеннiң бәрiн тартып алады, және бұл мәселеде Муссолини боа контрикторын ұстайды.
  Мегаполиске қонудың өзi 1940 жылы болған жоқ. Әуе шайқасында, ең алдымен, Ресейдiң енжарлығының арқасында Ұлыбритания аман қалды. Бiрақ, данышпан патша Владимир Кириллович Ұлыбританияның мерзiмiнен бұрын капитуляциялануын қаламай, оның Азия мен Африкадағы барлық отарларын басып алуды ұтымды түрде ойлағанын айту керек.
  Ұлыбритания қайда барады? Өйткенi, оның қоры жоқ, колониясыз және шикiзатсыз - оның құлауы уақыт талабы.
  1941 жылы қыста және наурызда орыс әскерлерi ақыры Оңтүстiк Африкаға жетiп, соңғы африкалық үстемдiгiн жеңдi. Британдықтардың Мадагаскарға отыру әрекетi де сәтсiз аяқталды және 1941 жылы мамырда кейiннен жеңiспен қону жүзеге асырылды.
  Жапония соғыста Ресей жағында соғысып, Тынық мұхитында бiрдеңенi басып алды. 1941 жылдың жазы британдық мегаполиске қарсы iрi әуе шабуылының кезеңi болды.
  Орыс және немiс авиациясы Лондонға және ағылшын империясының басқа қалаларына шабуыл жасады. Ал 8 қарашада, Мюнхен шайқасының мерейтойында, қондыру аяқталды.
  Он алты күнге созылған шайқас орыс және немiс әскерлерiнiң жеңiсiмен аяқталды.
  Бұл, шын мәнiнде, Екiншi дүниежүзiлiк соғысты аяқтады. Шынайы оқиғаға қарағанда қанды, ұзақ болып шықты. Бұл орыс иелiгiн айтарлықтай нығайтты және кеңейттi. Әсiресе Африка мен Азияда.
  Салыстырмалы түрде бейбiт кезең басталды. Ресей мен Германия өздерiнiң аумақтық артықшылықтарын қорытып жатты. Үшiншi рейхке: Бельгия, Голландия, Францияның жартысына жуығы, сонымен қатар Марокко, Алжирдiң бiр бөлiгi және орталық иелiктер кiрдi. Рас, Франконың ұстанымы мен Гитлердiң кейбiр шешiмсiздiгiне байланысты немiстер Францияның экваторлық иелiгiне өтуге үлгермедi және олар орыс әскерлерiнiң қолына түстi.
  Соған қарамастан, Германия әлi де Африка жерiнiң жақсы бөлiгiн алды, бұл аймақтағы өз аумағынан асып түстi. Үшiншi рейхтiң жерлерiнiң ауданы еуропалық сатып алуларды ескере отырып, үш еседен астам өстi. Ал егер 1937 жылдан бастап шекарадан есептесек, Австрия, Судет және Чехияны протекторат ретiнде есептесек, онда төрт есе.
  Демек, жалпы немiстер қорытуға, меңгеруге және ассимиляциялауға жеткiлiктi болды. Оның үстiне Ресей отаршылдық иелiгiн кеңейтiп, мұның бәрiн әрең басқара алды.
  Ал Италия көп нәрсе алды: мысалы, Суданның көп бөлiгi, Сомали, Уганда және басқа да сатып алулар, атап айтқанда, Тунис.
  Осылайша әлемдi қайта бөлу әзiрге аяқталды. Бiрақ олар айтқандай, уақыт өте келе амбициялар өзiн көрсете бастайды.
  Америка Құрама Штаттары атом жобасына шындап кiрiскен жоқ. Фашистiк Германия мен Ресейде де көзқарас салқын болды. Жапония әлi оны тартып алатындай дамыған жоқ, ал Ұлыбритания мен Франция Үшiншi рейх пен Ресейдiң вассалдық елдерiне айналды.
  Сондықтан ядролық қарудың пайда болуы бiраз уақытқа кейiнге қалдырылды.
  Бiрақ прогресс, әрине, сөзсiз. Физиктер жұмыс iстеп жатыр, теория дамып жатыр, зертханалық тәжiрибелер де. Бiрақ ядролық жобаға мемлекеттiң еркi керек. Патшалық Ресейдiң өз территориясын кеңейтуге байланысты уайымдары мен шығындары онсыз да көп болды. Бiрақ Гитлер қандай да бiр себептермен ядролық бағдарламаның мұндай идеяларына өшпендiлiк танытты және атом жобасы тек көп ақша жұмсайды деп сендi.
  Сонымен қатар, Ресейдiң құрлық армиясы мен авиациясы әлемдегi ең күштi және ең көп болды, ал теңiз флоты да өстi, әсiресе экономикалық өсудiң арқасында.
  Патша генералдары мен маршалдары танк жасауды дамытуды, ұшақтар, авиатасымалдаушылар мен әскери кемелер жасауды жөн көрдi. Нелiктен оларға ядролық бомбалар туралы ертегiлер керек? Яғни, бұл мәселеге немiстер де, орыстар да немқұрайлы қарады.
  Сонымен қатар, энергия ресурстарына алаңдамау үшiн, кем дегенде, жақын болашақта шикiзат жеткiлiктi болды.
  Сонымен, Пентагон мен Ақ үйдiң барлық салқындығына қарамастан, бастама ерiксiз АҚШ-қа өттi. Оның үстiне, бұл тек орыстар немесе немiстер әрi қарай жүрiп, Жаңа әлемге қысым жасайды деп қорқу ғана емес, экономикаға да қатысты.
  Азиядан, Африкадан және Таяу Шығыстан мұнай алу мүмкiндiгiнен айырылған АҚШ осы уақытқа дейiн Техас штатында, Флоридада өз ұңғымаларына ие болды және Аляскада игерудi бастады.
  Бiрақ АҚШ халқы өстi. Ресейде иммиграция ренжiген жоқ, халық саны тез өсудi жалғастырды. Қара нәсiлдiлер мен арабтарға АҚШ-қа кетуге ерекше рұқсат берiлдi.
  Американың экономикасы да өсiп, көлiктер көбейiп кеттi.
  Ал ядролық отын мен орасан зор энергия бере алатын атом реакциясын iздеу басталды.
  Екiншi дүниежүзiлiк соғыстың аяқталғанына он жыл болды. Гитлерлiк Германияның жаңа қаруы болды: үлкен жылдамдықпен ұшып қана қоймай, сонымен қатар атыс қаруынан iс жүзiнде зақымданбайтын дискiлiк ұшақтар.
  Сонымен қатар, немiстер орбита үстiнен жасанды жер серiгiн, ең бастысы, 1951 жылы маусымда ғарышқа тұңғыш адам шығарды.
  Патшалық Ресей сәл кешiгiп, биылғы жылдың тамыз айында ғана толық iлгерiлеуге қол жеткiздi. Фашистiк Италияда сол жылы өзгерiстер болды. Юлий Цезарь атағына үмiткер Бенедито Муссолини қайтыс болды. Жалпы, итальяндық диктатор басқаруда табысты болды. Африкадағы, соның iшiнде Эфиопиядағы жаулап алуларды ескере отырып, оның билiгi кезiнде Италияның бақылауындағы аумақ үш жарым есеге жуық өстi. Сонымен қатар, Еуропадағы Бенедито Тулонмен бiрге Францияның бiр бөлiгiн кесiп тастай алды.
  Бiрақ олар оны Албания мен Грекияға жiбермедi - бұл Ресей империясының ықпалындағы аумақтар.
  Бенедитоны, әрине, ұлы және жаулап алушы деп атауға болады, дегенмен итальяндық әскер ерлiктерiмен тым көп жарқыраған жоқ. Бiрақ оның ұлы мен мұрагерi өзiн әкесiнен кем санамайды.
  Ал ол 1951 жылдың күзiн алып, Албания мен Грецияны басып алды... Барлық ұлы соғыстар кенеттен басталатын сияқты деп бекер айтылмайды.
  Бұған үшiншi Владимир тiптi қуанды. Италияның Африкадағы иелiктерi үлкен, тiптi Германиядан да үлкен. Ендеше, егер үлкен себеп болса, неге оларды алмасқа?
  Орыс әскерлерi 1951 жылы 7 қарашада Эфиопияға, Ливияға және Суданға шабуыл жасады. Орыс бөлiмшелерi итальяндықтарға қарағанда күштiрек, көп және жауынгерлiк дайын.
  Сондықтан олар макарон армиясын тез жоюға кiрiстi... Бiрақ Адольф Гитлер ешқандай ескертусiз кiшi Муссолини жағына шығады деп ешкiм күткен жоқ.
  Қарап отырсаңыз да, күтпеген ештеңе болған жоқ.
  Германия Бiрiншi дүниежүзiлiк соғыста Ресейден жеңiлiп, Ресейдегi ең көп территориядан айырылды. Ал немiстер Батыста жоғалтқанын қызығушылықпен қайтарып алса, Шығыста, шынын айтқанда, олардан ештеңе қалмады.
  Сондықтан Гитлер шынымен де өзiнiң жаңа қаруларына, әсiресе дискотекаларға және ұшатын тәрелкелерге сендi. Сонымен қатар, Фюрер бұл жолы Бiрiншi дүниежүзiлiк соғысқа қарағанда Ресеймен соғысу оңайырақ болады деп сендi, өйткенi Германия мен Италия компанияны екiншi майдансыз басқарады.
  Орыстарға ренжiген Жапония да Қиыр Шығыстағы соғысқа кiрiп, жауды сонда байлап қояды деген есеп те жасалған. Мүмкiн Португалия мен Испания Ұлыбритания мен Франция сияқты коалицияға қосылатын шығар? Олар Ресейден гөрi Германияға әлдеқайда жақын. Кейбiр үмiттер АҚШ-қа артылды!
  Сонымен қатар, Америка әсерлi флотты, көптеген авиатасымалдаушыларды құрды және өзiнiң танк флотын жаңартты, бiрақ ол ескi әлемнiң армиялық көлiктерiнен саны мен сапасы жағынан әлi де төмен болды.
  Патшалық Ресейдегi қоғамдық жүйе автократиялық және абсолюттi монархия болып қала бердi. Бүкiл Русь патшасы мен императоры толық билiкке ие болды: атқарушы, заң шығарушы және сот. Парламент қатыспады. Император тағайындайтын тұлғалардың Мемлекеттiк кеңесi болды, бiрақ оның тек кеңес беру құқығы болды. Патшаның өзi жарлықтармен қатар заңдар шығарды. Ол сондай-ақ өлiм жазасына кесуге және кешiрiм жасауға құқылы болды, дегенмен, әрине, сот процесi де болды. Алқабилер соты Николай II өлтiрiлгеннен кейiн жойылды, сондықтан сот билiгiн де патша немесе император тағайындаған шенеунiктердi тағайындап, алып тастады.
  Бұл жүйенiң артықшылықтары да, кемшiлiктерi де болды. Бiр жағынан император анау-мынау мәселенi ешқандай даусыз, келiсiмсiз тез шеше алса, екiншi жағынан билiктiң шамадан тыс шоғырлануы бiр қолға инициативаны басып, бюрократияға үлкен мүмкiндiктер бердi. Бұл әртүрлi таңдаулылар мен сүйiктiлердi дүниеге әкелдi. Владимир шамадан тыс екiжүздiлiк пен неке адалдығымен ерекшеленбедi. Оның саясатына әйелдер көп әсер етпесе де.
  Танк жасау саласында патшалық Ресейдiң көптеген күштi және ауыр машиналары болды. Дегенмен, Африкадағы жауынгерлiк қимылдар тәжiрибесi танктiң жүргiзу қабiлетi өте маңызды екенiн көрсеттi. Нәтижесiнде ресейлiк бас танк қырық бес тоннадан аспады. Өйткенi үлкен салмақ кросс-кантриге, тiптi кең трассаларда да қиындықтар туғызды.
  Патша ауыр танктердi жақсы көрдi, бiрақ оның кеңесшiлерi императорды оларды жаппай өндiрiске енгiзуден тайдырды. Бiрақ алпыс тонналық машина екi мың данада қол жетiмдi болды. Ал ең танымал танк "Николай" - 3, алпыс үш мың дана шығарылды.
  Ал автоматтың салмағы қырық бес тонна, ал мылтықтың калибрi 122 миллиметр. Алдыңғы сауыт екi жүз миллиметр, артқы және бүйiрлерi 120 миллиметр, орналасуы классикалық.
  Гитлер ауыр машиналарға қатты қызығушылық танытты. Мен өндiрiстiк резервуардағы Николайдан басым болғым келдi. Немiс көлiгiнiң салмағы 75 тоннаға дейiн өстi және бұл үлкен массаны темiржол желiлерiмен тасымалдау өте қиын болғандықтан, бұл шек болды.
  Немiс көлiгi 128 мм қарумен қаруланған, алдыңғы сауыттары 250 мм, бүйiрлiк және артқы броньдары 180. Орналасуы да классикалыққа жақын.
  Сандық жағынан немiс танкi кеңестiк танктен үш есе кем болды. Тым ауыр машиналарды пайдаланудың қиындықтарын айтпағанның өзiнде.
  Дегенмен, ресейлiк техника кең аумақтарда шашыраңқы, ал фронттың еуропалық секторында көлiктер мен жаяу әскерлер саны бойынша шамамен теңдiк бар. Жалпы орыс армиясы немiс армиясынан әлдеқайда көп. Ал Ресейде халық саны өте көп: оған Үндiстан, Қытай, Африканың көп бөлiгi, Таяу Шығыс, Парсы, Үндiқытай және т.б.
  Әрине, Гитлердiң патшалық Ресейге шабуыл жасау туралы шешiмi, тiптi оның жағында Жапония мен Италия, мүмкiн Франция мен Ұлыбритания бар екенiн ескерсек, бұл үлкен құмар ойыны. Бiрақ Фюрер - үлкен авантюрист.
  Айта кету керек, Үшiншi рейх мұндай үлкен үмiт артқан дискiлiк ұшақтар iс жүзiнде онша тиiмдi емес. Күштi ламинарлы реактивтi ұшақтың жасалуы отынның көп шығынына әкелдi, ал ұшатын табақшалардың ұшу уақыты салыстырмалы түрде қысқа болды. Сондықтан олар тiптi маңызды емес қашықтықта үлкен жылдамдықты ескере отырып әрекет ете алды. Сонымен қатар, ламинарлы ағын дискiнi атқыш қарулардан қорғады, бiрақ өз кезегiнде ұшатын табақшадан атуға жол бермедi.
  Осылайша, немiстер тек дискеттерiнен радиомен басқарылатын зымырандарды, содан кейiн тар бұрышпен немесе ламинарлы ағынды өшiру арқылы түсiре алды, бiрақ сонымен бiрге осал болды.
  Бiрақ, кез келген жағдайда, Гитлер Ресейге шабуыл жасауды шешiп, карталарын ойынға тастады. Сонымен қатар, фашист Италия жеңiлсе, оған да шабуыл жасайды деп қорықты. Оның мұрты бар және ешкiмге сенбейтiн.
  Бастапқыда фашистер шабуылдың тосындығы мен әскерлерiнiң жақсы ұйымдастырылуының арқасында жетiстiкке жеттi. Бiрақ шабуылдың уақыты нашар таңдалды. Қар жауып, танктер сырғанап кеттi. Фриц Польшаның бiр бөлiгiн, соның iшiнде Краковты басып алуы мүмкiн едi, бiрақ Варшава маңында тұрып қалды.
  Орыс әскери машинасы айнала бастады... Жапония, фюрер күткендей, соғысқа кiрдi, бiрақ оның флоты Ресейдiң Тынық мұхит флотынан артықшылығы болмады, шайқастар шамамен тең болды. Ал Жапония iс жүзiнде өзiнiң құрлықтағы күштерiн Батыс операциялар театрынан алшақтатпады. Оның үстiне самурайлар орыстардан сан жағынан да, сапа жағынан да кем болатын. Ал Күншығыс елi бiрнеше шағын аралдарды ғана басып ала алды.
  Сақ Франко мен Салазар соғысқа кiруге асықпады. Ресей өте күштi жау. Бiз бақылап, күтуiмiз керек. Шынайы тарихта Франко Екiншi дүниежүзiлiк соғыс кезiнде фашистiк ерiктiлердiң көк дивизиясын жiберумен шектелдi.
  Ендi күштер арақатынасы әсiресе Африкада тең емес болып көрiндi.
  Италия қараңғы континенттегi иелiгiн тез жоғалтты.
  1952 жылдың көктемiнде патша әскерi Шығыс Пруссияға шабуыл жасап, жау қорғанысын тереңдете бұзды. Фашистер патша армиясының Конигсбергтегi iлгерiлеуiнен бас тартуға қиналады, бiрақ императорлық әскерлер Судет пен Краковқа қарай жылжи бастады.
  Орыс танктерi неғұрлым ептi болғанымен, ауыр, бiрақ ептi емес жаумен күресуге әбден қабiлеттi екенi белгiлi болды. Орыс генералдары басқарған қытай дивизиялары да жақсы өнер көрсеттi.
  Немiстер Краковты тастап кетуге мәжбүр болды... Содан кейiн қоршау қаупiне байланысты олар Висладан Одерге қарай шегiнуге кiрiстi.
  Жоқ, бұл соғыстың барысы иеленген Фюрер күткен емес едi. Бiрақ бұл менiң кiнәм. Оның үстiне фашистiк басқыншылықтың иiсiн сезген француздар мен британдықтар фюрер үшiн өлуге мүлде ұмтылмады. Осылайша толықтыру бұзылып, вассал елдерi болмашы отырғылары келдi.
  Майдандағы немiстердiң жағдайы одан да жаман болды.
  Қысқа қарай немiстер Африкадағы барлық мүлiктерiнен айырылды. Ал қыста, көктемде олар Одерге толығымен шегiндi. Орыс әскерлерi Прага мен Судет аймағын азат етiп , Венаға жақындады. Сонымен қатар, олар Италияны жеңiп, Римдi, Неапольдi және Сицилияны басып алды. Сонымен, 1953 жылдың көктемi фашистер үшiн жақсы ештеңе уәде еткен жоқ. Алайда 1953 жылы 8 сәуiрде Гитлер кенеттен қайтыс болды. Германияның жаңа басшылығы бейбiтшiлiкке ұмтылуда.
  Владимир Кириллович Романов жомарттықпен келiстi. Бiрақ немiстер бұл үшiн өте қымбат төледi. Жаңа шекара ендi Одер бойымен өттi: Бельгия, Голландия және Дания егемендiк алды, бiрақ Ресей империясының вассалдық мемлекетi шеңберiнде. Франция бұрын жоғалтқан иелiктерiн қайтарып алды, бiрақ Ресейге одан да тәуелдi болды.
  Италия мен Германия барлық колонияларынан айырылды, ендi олар корольдiк тәждiң меншiгiне айналды. Италияның өзi де орыс вассалы мәртебесiн алды, ал Сицилия мен Сардиния тiкелей Владимир III империясының құрамына ендi.
  Германия да өз тәуелсiздiгiнiң көп бөлiгiн жоғалтып, үлкен репарация төледi.
  Жапония да өз территориясынан басқа барлық иелiктерiнен айырылып, вассалдық мемлекет болуға мәжбүр болды. Ал патша Владимир Кириллович Романов та Жапония императоры атағын алды.
  Әрине, Австралияның бұрын Күншығыс елiне тиесiлi бөлiгi де Ресейдiң бақылауына өттi.
  1953 жылы тамызда Америка Құрама Штаттары атом бомбасын сынады. Сегiз жылдан кейiн ядролық жын бөтелкеден шықты. Қалай болғанда да, прогрестi тоқтату мүмкiн емес. Ал атом бомбасының пайда болуы сөзсiз. Ең төтенше сценарийде ядролық қару шындыққа қарағанда ең көбi жиырма жылдан кейiн пайда болуы мүмкiн.
  Бiраз кiдiрiспен патша үкiметi өз жауабын әзiрлеуге кiрiстi.
  Әзiрге АҚШ мұндай қуатты империямен соғысуға шешiм қабылдай алмады. Оның үстiне, шетелден Ресейдiң негiзгi өнеркәсiптiк және экономикалық орталықтарына жету оңай емес.
  Ал ядролық зарядтарды өндiру уақыт пен ақшаны қажет еттi! Құрама Штаттарда қаражат болды, бiрақ уақыт таусылды. Патшалық Ресей өзiнiң ресурстары мен қуатты интеллектуалдық әлеуетi бар бұл саладағы олқылықтың орнын өте тез толтырды. Ал 1956 жылы атом бомбасы Владимир III-де де пайда болды.
  Халық саны мен ресурстары жағынан Ресейден айтарлықтай төмен, капиталистiк және демократиялық АҚШ бiрте-бiрте өздерiнiң "козырларынан" айырылды.
  Олардың қолдарынан келгенi - ядролық қаруды тежеу құралы ретiнде пайдаланып, патшалық Ресейдi iштен бүлдiруге тырысу. Бiрақ әзiрге олар сәттi болмады.
  Владимир Кирилловичтiң бiрiншi әйелiнен ер ұрпақтары қалмағандықтан , ол қайта үйлендi. Және ол мұрагердi шығарып, оны Джордж деп атады.
  Патшалық Ресей ғарыш кеңеюiн жүзеге асырды. 1959 жылы адамның Айға ұшуы американдықтардан шамамен бiр жыл бұрын орын алды. Содан кейiн 1971 жылы Марсқа. Балама әлем шындыққа қарағанда қауiпсiз болды.
  1975 жылы адам Венераға қонды. 1980 жылы Меркурийде. 1981 жылы Юпитердiң спутниктерiнiң бiрiнде. Ал 1992 жылы, дәл Владимир Кириллович Романов қайтыс болған жылы ресейлiк ғарышкер Плутонға мақтанышпен табан тiредi.
  Бiрiншi Джордж тәждi он сегiз жасында мұра еттi. Ал жалпы алғанда, Үшiншi, Ұлы Владимир өзiнiң 54 жылдық билiгiн өте сәттi өткiздi деп айта аламыз. Содан кейiн Романовтар әулетi жалғасты.
  
  
  
  НИКОЛАС ЕКIНШI ЕҢ ДАҢДЫ Квестр!
  Ескендiр Үшiншi патша, керiсiнше, ертерек қайтыс болды делiк: 1987 жылы Лениннiң үлкен ағасы Александр ұйымдастырған қастандықтан.
  Бұл одан да жаман болып көрiнетiн. Бiрақ шынымен емес. Николай II ертерек патша болды және ертерек үйлендi: егер бiрдеңе болса, ұлын таққа отырғызу үшiн. Бiрақ оның әйелi басқаша, ал мұрагер сау, ал Распутин жоқ. Алғашында, жалпы алғанда, нақты тарихтағыдай: ТРАНСИБ салынуда, экономика өркендеуде - Қытайға экспансия. Рас, Балтық теңiзiнде бiр жыл бұрын кемелер жасалып жатыр. Қаржылық данышпан Виттенiң ертерек көтерiлуiне байланысты бiршама көтерiлу.
  Жапониямен соғыс онша жақсы басталған жоқ, бiрақ Варяг қашып үлгердi, ал адмирал Макаров өлмедi. Әңгiме аздап өзгердi, бәрi басқаша жүрiп жатыр. Бiрақ нақты тарихта, шын мәнiнде, Варягтың қашып кетуiне аз ғана уақыт қалды, ал адмирал Макаровтың өлiмi әдетте кездейсоқ және екiталай болды.
  Адмирал Макаров бастаған орыс флоты өте шебер әрекет етiп, жапондық кемелердi суға батырды. Содан кейiн, мирде екi жапондық әскери кеме жарылғанда, Макаров самурайларға шабуыл жасап, тағы он жарым кеменi суға батырды.
  Яғни, бәрi жақсы өттi. Ал Жапония теңiздегi басымдылығын жоғалтты.
  Бiрақ құрлықта самурайлар әлсiз болып шықты. Куропаткин жапондықтардың алға ұмтылу әрекеттерiнiң барлығын тойтарып, оларға үлкен зиян келтiрдi. Алайда ол тым батыл әрекет етпедi. Бiрақ көп ұзамай Балтық теңiзiнен ресейлiк кемелер келдi, ақыры Макаров барлық суларды өз бақылауына алды.
  Орыстар тiптi Тайваньға, содан кейiн Курил жотасына әскерлерiн түсiре бастады.
  Теодор Рузвельт араласып, медиацияны ұсынғанға дейiн. Ресей Маньчжурияны, Кореяны, Моңғолияны, Курил тiзбегiн және Тайваньды қабылдады.
  Желтороссия да пайда болды. Осылайша жаңа империя құрылды.
  Алайда патша әлi тым арсыздық таныта қойған жоқ. 1914 жылы Екiншi дүниежүзiлiк соғыс басталды. Ресей бұл соғысқа жақсырақ дайындалған: экономикасы күштi, территориясы мен халқы көп, бұл жерде ешқандай ой жоқ. Оның үстiне тәртiпсiздiктер мен төңкерiс деп аталатын рецессия болған жоқ.
  Бiрiншi дүниежүзiлiк соғыс әртүрлi дәрежеде табысқа жеттi. Орыс генералдарының қателiктерi мен жетiстiктерi болды. Бiрақ 1915 жылы немiстер аз табысқа қол жеткiздi, өйткенi патша армиясы көбiрек және жақсы қамтамасыз етiлген. Бiрақ бәрiбiр Ресей Польша мен Галисияның жартысынан айырылды. Бiрақ немiстер Беларусь пен Балтық елдерiне кiре алмады - майдан шебi Висла бойымен өттi.
  Ал он алтыншы жылы патша әскерi Австрия мен Түркияға қарсы үлкен табысқа жеттi. Османлылар толығымен дерлiк жеңiлдi. Дәл австриялықтардың Пшемысль мен Краковты басып алғаны сияқты. Германия қорқып кеттi. 17 жылдың көктемiнде орыстар Стамбулды алды. Патшалық Ресей Австрия мен Германияға қарсы жазғы шабуылда да айтарлықтай табыстарға жеттi. Ал күзде, патша әскерлерi Одерге жеткенде, Германия капитуляция жасады. Одан кейiн Австрия-Венгрия және Түркия екiге бөлiндi. Ресей Кiшi Азияны, Солтүстiк Иракты және Стамбулды қабылдады. Галисия, Буковина, Чехословак және Венгрия корольдiктерi және Краков. Плюс Данциг, Шығыс Пруссияның бөлiгi, Клайпеда облысы. Осылайша, Ресей бiрнеше рет күшейдi. Ал Германия да үлкен репарация төледi.
  II Николай патша бәрiн де, бәрiн де алуға асықпады. Бiрақ орыстар, ағылшындар және француздар Сауд түбегiн екiге бөлдi. Содан ағылшындар мен орыстар Иранды да, Ауғанстанды да екiге бөлдi. Әлемдi қайта бөлудi аяқтады.
  1929 жылға дейiн бүкiл әлем өрлеу үстiнде болды, Ұлы депрессия басталғанға дейiн. 1931 жылы Жапония Ресейге қарсы соғыс бастады. Ол тез жеңiлiп, Тынық мұхитындағы барлық иелiктермен бiрге басып алды. Содан кейiн референдум және Ресейге қосу келдi.
  Ұлы депрессияға ұшыраған Ұлыбританияның, Францияның және Америка Құрама Штаттарының әлсiреуiн пайдаланып, II Николай патша Қытайды жаулап алу үшiн соғыс бастады. Бұл оның ұлы жеңiсiне айналды.
  Орыстандыруды бiршама жылдамдату үшiн Николай II қарапайым шешiм қабылдады - ол Ресейде көп әйел алуды ресми түрде енгiздi - православие шiркеуiнiң теологиясы мен догмаларын өзгерттi. Реформа осылай қабылданды.
  Ал патша өзiне екiншi әйел алды. Орыстарды шетелдiктерге үйленуге, көп балалы болуға шақырды. Алып Қытайды да орыстандыруға тура келдi. Мұны iстеудiң ең жақсы жолы қандай? Қытай әйелдерiне үйленiңдер!
  Германияда Гитлер билiкке келмедi. Бұл әңгiмеде оған бiраз жетiспедi. Тым экстремист. Негiзгi тiтiркендiргiш Эфиопияны басып алған фашист Муссолини болды. Ал жаңа Цезарь болуды армандаған троян бiр-бiрiне айналды.
  1937 жылы мамырда Ресей мен Италия арасында соғыс басталды. Белгiлi болғандай, Муссолини суицид болып шықты. Орыс әскерлерi екi айда бүкiл Италияны, тағы үшеуiнде мемлекеттiң барлық колонияларын басып алды. Патшалық Ресейге де ақырында Румыния мен Югославия, сәл кейiнiрек Болгария кiрдi. Территорияларды аннексиялауды аяқтау. 1939 жылдың күзiнде Николай II қайтыс болды. Ал оның мұрагерi, толық сау Алексей II жаңа патша болды.
  Бұл жағдайда Николай II елу екi жыл билiк еттi - Иван Грозныйдың нәтижесiнен асып түстi. Оның билiгi Ресей тарихындағы ең табысты болды, ал оның жаулап алулары рекордтық болды. Ешбiр патша бұрын-соңды соншалықты басып алған емес. Ресей Қытайға ақыры қоныстанып, жан-жақты нығайды.
  Алайда, екiншi Алексейдiң тұсында ұзақ бейбiтшiлiк кезеңi басталды. Франция, Ұлыбритания және АҚШ соғысты қаламады. Бiрақ Германия қарусызданды, күшi жоқ едi. Осылайша тыныштық орнаған жағдай туындады.
  Отаршыл империялар өмiр сүре бердi. Ресей ең үлкен мемлекет болып қала бердi, бiрақ Ұлыбритания ресми түрде екiншi держава болды және патшалық империядан бiршама төмен болды. Дегенмен, Австралия, Оңтүстiк Африка және Канада дерлiк тәуелсiз доминиондар болды. Ал Үндiстанда... 1968 жылы Үндiстанда үлкен көтерiлiс басталып, екi жылдық соғыстан кейiн ағылшындар қуылды. Бiрақ патша әскерi Үндiстан жерiне кiрiп, наразылықтарды басып тастады. Осыдан кейiн Ұлыбритания бұл колониядан айырылды, ал Ресей оны алды. Көп ұзамай Ресей де Иранның оңтүстiгiн басып алды.
  1969 жылы Екiншi Алексейден кейiн тағына үшiншi Николай мұрагер болды. Патша империясы өрлеу үстiнде болды. Осылайша Франция 1979 жылы Үндiқытай мен Таиландқа бақылауын жоғалтты. Оған патша әскерлерi де келдi.
  Ал сексенiншi-тоқсаныншы жылдары Африка патшалық Ресейдiң қол астына өттi. 2001 жылдан кейiн Ресей тағына Алексей II-нiң төртiншi ұлы Петр отырды.
  Патшалық Ресей осы уақытқа дейiн Африканы, Азияны түгелдей дерлiк өзiне сiңiрiп, басқа елдердiң, соның iшiнде Индонезияның отарларын басып алды. Бiрақ бұл, әрине, Австралияға қарсы болмады.
  Бейбiтшiлiк кезеңi келдi. АҚШ, Англия, Франция ядролық қаруға, Германия экономикалық күшке ие болды. Ресейдiң экономикалық қуаты, ядролық қаруы, әлемдегi ең үлкен армиясы және халқы бар. Және әлi де парламентсiз абсолюттi автократиялық монархия. Америкалықтар екiншi держава, тiптi супердержава бола отырып, мұны Ресейге талап еттi.
  Алайда, демократияның жоқтығы прогрестiң дамуына мүлде кедергi болған жоқ. Атап айтқанда, сонау 1943 жылы Патшалық Ресейде тұңғыш адам ғарышқа ұшты. Ал 1961 жылы Айға. Марсқа ұшу 1974 жылы болды. Ал 2000 жылға қарай Күн жүйесiнiң барлық дерлiк планеталары болды. Жұлдыздарға үлкен экспедиция дайындалып жатқан. Ол 2018 жылы iске қосылды және Альфа Центавриге қайта оралды.
  Демек, патшалық ғылымның қозғалуына мүлде кедергi болған жоқ. Романовтар әулетiнiң Төртiншi Петрi тiптi ағартушылық абсолютизм жақсырақ деп мәлiмдедi.
  Әсiресе Дональд Трамп әкiмшiлiгiн үнемi дүр сiлкiндiрген жанжалдар фонында.
  Николай II әлi де барлық уақыт пен халықтардың ең ұлы патшасы болып саналды. Ат үстiндегi патшалық Ресей және әлемдiк гегемон. Шеттерi мен отарлары бiрте-бiрте орыстанады. Империя күшейiп келедi. Ал бүкiл әлем жақсырақ жерге айналды.
  Ал неге? Регицид үшiн өлiм жазасына кесiлген Лениннiң ағасы Александр Ульяновқа рахмет. Лениннiң өзi шетелде қалды. Ол Уэльспен кездестi, сонымен қатар ғылыми фантастика жазуға қызығушылық танытты, сол арқылы ол өте бай болды және танымал болды. Сөйтiп ол атақты болып, атақты болып, көп тiлге аударылды. Сталин туберкулезден түрмеде қайтыс болды және жалпы, тек мамандарға белгiлi болды. Троцкий көп ұзамай революциялық қызметке араласып, шенеунiк ретiнде жақсы мансап жасады, нақты Жеке кеңесшi және министрдiң орынбасары дәрежесiне дейiн көтерiлдi. Вознесенский патша тұсында министр болып, көп нәрсеге қол жеткiздi. Хрущев шағын дүкеншi болып қала бердi және атақ-даңққа ие болмады. Брежнев полковник шенiне дейiн көтерiлдi. Андропов полицияда қызмет еттi, сонымен қатар полковник болды. Горбачев iрi бизнесмен және шоумен болды. Ельцин дүкеншi болып қала бердi. Путин құпия полицияда полковник шенiне дейiн көтерiлiп, құрметтi демалысқа шықты. Медведев - ұсақ шенеунiк. Жириновский, газет негiзiн қалаушы және шоумен. Зюганов патшаға қарсы астыртын жұмыс iстеуге тырысты. Ол түрмеге қамалды, содан кейiн құпия полицияның ақпаратшысы болды. Капитан шенiмен зейнетке шықты. Жуков тек майор шенiне дейiн көтерiлдi. Василевский генерал-лейтенант, Шапошников генерал-лейтенант болды. Колчак үлкен адмиралы және көптеген ордендердiң иегерi. Макаров бiрiншi дүниежүзiлiк соғысқа қатысқан үлкен адмирал болды. Алайда, бiрiншi емес, жалғыз дүниежүзiлiк соғыс, өйткенi екiншi дүниежүзiлiк соғыс болған жоқ. Ол атақты болды... Брусилов фельдмаршал және Бiрiншi шақырылған Әулие Эндрю орденiнiң иегерi болды. Деникин, Врангель, Корнилов және Куропаткин фельдмаршал болды.
  Ал патшалар кезiнде өмiр жақсы болды. Ал баға жүз жылдан астам уақыт бойы өспеген. Ал рубльдiң тұрақты алтын тiрегi 0,77 грамм болды. Көптеген халықтар патшаның қол астында жақсы өмiр сүрдi.
  Барлығының құқықтары тең болды және көпшiлiгi өздерiн орыстар, тiптi африкалықтар деп атады. Патша тұсында барлығының жағдайы жақсы болды. Тек православиелiк емес дiндi ұстанатын еврейлер үшiн тұру талабы сақталды. Бiрақ бұлар азайып бара жатты.
  Алайда патша тұсында бiраз қиындықтар болды. Соның бiрi - туу деңгейiнiң жоғары болуы мен өлiмнiң аздығы халықтың шамадан тыс көбеюiне әкелдi. Бiрақ бұл кеңiстiктi кеңейту арқылы шешiлетiн болды. Сонымен қатар, ғылым мен ауыл шаруашылығының дамуы аштық мәселесiн шешуге мүмкiндiк бердi. Барлығына тамақ жеткiлiктi болды. Бiрақ империядағы халық санының өсiмi жылына үш пайыздан асады. Және бұл болашақта қиындық тудырды.
  Патша үкiметi тығырықтан шығудың жолын ғарыш кеңеюiнен тапты. Және бұл ақылға қонымды болып көрiндi. Және жаңа жұлдызды кемелер жасалды және суперлюминалды жылдамдықтарды зерттеу жүргiзiлдi.
  
  
  
  ЕЛЕКСАНДР ҮШТЕГI ЕЛУ ЖЫЛ - ҰЛЫ!
  1866 жылы Александр II-ге жасалған қастандық сәттi аяқталды. Нәтижесiнде азат етушi патша қайтыс болды. Ал таққа Үшiншi Александр отырды. Артықшылығы - олардың Алясканы сатуға уақыты болмады, ал жаңа Ресей императоры ешбiр жердi беруге бейiм болмады. Тiптi олар алыс және әлi өте құнды болмаса да.
  Оның үстiне Сiбiрден Владивостокқа дейiнгi жолдың құрылысы одан да ерте басталған. Ал ол Чукоткаға жетуi керек едi!
  Үшiншi Александр патша күштi, шешушi, ерiк-жiгерi күштi, денi сау, физикалық жағынан өте күштi болған. Ол берiк қолмен басқарды және оның тұсында Ресей ең үлкен гүлдену және жетiстiктер кезеңiне ендi!
  Ұлы император нақты тарихтағыдан он бес жыл бұрын билiк жүргiзе бастағаны жақсы!
  Алдымен ол революционерлер мен Народная воляның барлық наразылықтарын қатаң түрде басып тастады. Содан кейiн ол армия мен флотты реформалауға кiрiстi. Заттарды ретке келтiрумен.
  Патша көп нәрсеге қол жеткiздi. Жолдар, көпiрлер, зауыттар салынып, елде капитализм қарқынды дамыды. Автократияны сақтай отырып. Патша үкiметi кiшiгiрiм соғыстар жүргiзiп, Орта Азияны басып өтiп, ондағы ықпалын кеңейттi.
  1977 жылы Түркиямен үлкен соғыс басталды. Ол нақты тарихқа қарағанда әлдеқайда жақсырақ, жылдамырақ, жеңiлiспен азырақ жеңiске жеттi. Онда Скобелевтiң данышпандығы жарқырап тұрды!
  Орыс әскерлерi түрiктердi аз шығынмен жеңдi. Олар Стамбулды бiрден алып үлгердi. Олар мұнда ағылшын эскадрильясынан бұрын келгендiктен. Бұл соғыстың сәттi болғаны сонша, патша-священник Жеңiмпаз Александр деп аталды! Ал Скобелев Ресей тарихындағы ең жас фельдмаршал атанды.
  Түркия екiге бөлiндi. Ағылшындар Египет пен Суданды басып алды. Ресей Иракты, Палестинаны, Сирияны және Сауд Арабиясының бiр бөлiгiн, Кiшi Азияны, Армения мен Балқанды түгелдей басып алды!
  Осылайша, өте тез және салыстырмалы түрде оңай Александр Үшiншi үлкен аумақты басып алды. Және ол оңтүстiкке қарай экспансиясын жалғастырды. Иран, Түркiменстан арқылы, одан әрi Ауғанстанға көшу!
  Патша әскерi де Үндiстанға көз тiккен! Британдықтар соғысуға дайын болды. Франция мен Англияға қарсы Ресей, Германия, Австрия-Венгрия одағы пайда болды.
  Германия 1992 жылы әтеш республикасына қарсы шабуылға шықты. Англия Германия мен Ресейге соғыс жариялады. Австрия-Венгрия Босния мен Герцеговинаны жаулап алып, Италияға шабуыл жасады.
  Ресей Үндiстанға, француз иелiктерi мен Үндiқытайға қарсы жорық бастады. Бiрiншi дүниежүзiлiк соғыс шын мәнiнде осылай басталды. Бiрақ Ресей мен немiстер қазiрдiң өзiнде бiрге!
  Ресей Египетке де шабуыл жасады.
  Патша әскерлерi жергiлiктi халықтың қолдауымен Үндiстан мен Иранды басып алды. Олар одан әрi Үндiқытайға кiредi. Ал пруссиялықтар тағы да француздарды жеңiп, Париждi қоршап алды.
  Одан әрi республикашылдар бас тартудан бас тартады. Ал Парижге шабуыл жасалып, қатты қирады. Немiстер Бельгия мен Голландияны да басып алды.
  Ұлыбритания бiраз уақыттан берi соғысты. Орыс әскерлерi Египет пен Суданды басып алды. Теңiзде соғыс жүрiп жатыр. Орыс әскерi Африканы басып өтiп жатыр. Оңтүстiк Африкаға дейiн. Және өзi үшiн колонияларды жинайды. Немiстер де бiраз нәрселердi тартып алады.
  Бiрақ Австрия-Венгрия Италиямен соғыста қалды. Рас, 1894 жылы немiстер австриялықтарға көмекке келдi. Және олар Италияны жаулап алуды аяқтайды.
  Осыдан кейiн апельсиндер елi өзара бөлiнедi.
  Соғыс теңiзге қарай жылжиды. Мұнда теңiз қолбасшысы адмирал Макаровтың данышпандығы көрiнедi. Бұл бiрқатар тамаша жеңiстерге жетедi. Теңiздердiң иесiн бас тартуға мәжбүрлеу.
  Ресей Үндiстанды, Үндiқытайды, Африканың көп бөлiгiн, сондай-ақ Австралияны өз бақылауына алып, ол жақтан британдықтарды құлатты. Ресей әскерлерi Ұлыбритания мен Канаданы тастап кеттi. Сол жерде колония да құрылды. Осылайша, Ұлыбритания барлық дерлiк отарларынан айырылды, ал Ресей оларға ие болды. Канаданы басып алуға Ресейдiң Алясканы бақылауда ұстауы ықпал еттi. Және өте қуатты флоттың болуы. Ал адмирал Макаров пен Рождественскийдiң кемеңгерi.
  Бұл бәрi емес. Ресей Қытайға қарай жылжыды. Сондай-ақ өте сәттi. Ал 1904 жылы Жапониямен соғыс басталды.
  Бiрақ нақты тарихтан айырмашылығы, бұл соғыс қиын емес, тез өттi. Сонымен қатар, Жапонияның флоты өте әлсiз болды, ал Ресейдiкi, керiсiнше, өте күштi болды. Жапондарды жеңген орыс әскерлерi Токионы басып алды. Содан кейiн референдум өтiп, жапондардың басым көпшiлiгi Ресейге қосылуға дауыс бердi.
  III Александр патша жаңа жеңiске жеттi. Одан кейiн Қытайды ерiктi күшпен аннексиялау басталды. Осылайша облыстан облыс, облыстан кейiн облыс. Корольдiк империя орасан зор мөлшерге жеттi. АҚШ-тан, бүкiл Канада мен Аляскадан, бүкiл Азиядан, Австриядан, Тынық мұхит аймағынан. Оңтүстiк Африкаға және Батыс Африкадағы немiс иелiгiне.
  Сонымен қатар Австрия-Венгрия. Осындай үлкен күш.
  Бiрақ, әрине, немiстер мен австриялықтар көбiрек алғысы келдi. Франция әлi күнге дейiн Германияның оккупациясында. Ресейге ренжiген Ұлыбритания да соғысты қалайды.
  Кайзер алып Ресейге қарсы коалиция құра алды: Испания, Португалия, Германия, Австрия-Венгрия және Швеция. Немiстер Ұлыбританиямен соғыс кезiнде Дания мен Норвегияны да басып алды. Күштi коалиция құрылды.
  Ал соғыс 1917 жылы 1 тамызда басталды. Дәл осы сәтте Александр Үшiншi қайтыс болып, таққа Николай II отырды. Елу бiр жыл бойы қалпына келген Үшiншi Александр сияқты ұлы монарх болмаса, Ресей мiндеттi түрде жеңiледi деп есептелдi.
  Бiрақ Николай II тұрақты және күштi күшке ие болды. Распутинсiз және ауру мұрагерсiз. Сондықтан ол коалициямен шайқаса алады.
  Соғыс басталды... Немiстер тайфундай таптады. Орыс әскерлерi оларды күштi қарсы шабуылдармен қарсы алды. Үлкен және кескiлескен шайқас басталды.
  Николай II, тұтастай алғанда, бекiнiстер тiзбегiне сүйене отырып, немiс және австриялық бөлiмшелердi әбден тоздырды. Содан кейiн ол қарсы шабуылға шықты. Ал Африкада ресейлiк әскерлер әлемдегi алғашқы жеңiл жеңiл танктердi пайдаланып, австриялықтар мен немiстердi толығымен талқандады. Және олар қараңғы континенттi тазартты.
  Швеция да, Норвегия да тез жаулап алды.
  Соғыс бiр жарым жылға созылып, Ресей армиясының саны көп және танкi күштiрек, бүкiл Еуропаны басып алуымен аяқталды. Содан кейiн Ұлыбритания құлады. Ресей ақыры шығыс жарты шарда үстемдiгiн орнатты.
  Ал II Николай патша да ұлы жаулап алушы болды. Ұлы депрессия басталған 1929 жылға дейiн бейбiтшiлiк орнады. Жалпы экономикалық дағдарыс 1931 жылы, дәл 1 мамырда Ресей мен соңғы ұлы держава АҚШ арасында соғыс басталғанына әкелдi!
  II Николайдың патша әскерi Америка шекарасына кiрдi. Күштер тең емес едi. Американдықтың танкi дерлiк жоқ және нашар дайындалған. Ал Ресей АҚШ-тан бiрнеше есе асып түстi. Патша империясының қолбасшылары да жақсы болды. Сөйтiп, соғыс басынан бастап бiр жолмен жүрдi. Ресей жеңiп, алға жылжыды. Ал 30 қыркүйекте Нью-Йорк пен Вашингтонды басып алғаннан кейiн Америка Құрама Штаттары тапсырылды. Осылайша тарихтың тағы бiр парағы ашылды. 1934 жылы Николай II Мексикаға, содан кейiн Латын Америкасына басып кiрiп, Латын мемлекеттерiн жаулап алды. Соңғы тәуелсiз Чили республикасы 1936 жылы желтоқсанда құлағанға дейiн.
  Осылайша, Николай II оқиғаны аяқтады. Патшалық Ресей Жер планетасының барлық елдерi мен халықтарын бiрiктiрдi.
  1937 жылы 7 қарашада бүкiл Жер планетасының императоры Ұлы Николай ұшақпен құлады. Оның билiгi де аяқталды. Алесей II патша болды. Денi сау, жас мұрагер - отыз үште. Оның тұсында ғарыш кеңеюi басталды. Жаңа шекаралар мен жаңа рейстер. Монархия мызғымас едi. Адамзат бiртұтас, ғарышты бағындырады.
  ГЕНЕРАЛИССИМО КОНДРАТЕНКО
  Порт-Артур коменданты қайтыс болды, шын мәнiнде, ол басынан жарақат алды, бiрақ бiрнеше миллиметрлiк фрагмент миға жақынырақ өттi. Қысқасы, цитадельдi тапсырған сатқын қайтыс болып, оның орнына Порт-Артур қорғанысының батыры Кондратенко келедi.
  Бекiнiстiң қорғанысын күшейту үшiн жаңа қолбасшы барлық матростар мен теңiз артиллериясын жағадан шығарып, эскадронды қарусыздандырды, бiрақ Порт-Артурды күшейттi.
  Нәтижесiнде цитадель мұқият қорғалды, сонымен қатар командир Кондратенконың шебер әрекетi. Қорғаныс сәттi өттi. Кондратенко Высокая бекiнiсiнiң қорғанысын дер кезiнде күшейтiп, жапондар оны ала алмады.
  Желтоқсанның аяғында самурайлар шабуылдардан қажыды. Қаңтарда Куропаткиннiң бұғаттан шығару әрекетiнен туындаған тыныштық болды, бiрақ ол сәттi болмады.
  Ақпан айында тағы бiр шабуыл болды, ол жапондықтар үшiн ауыр шығынмен қайтадан тойтарылды.
  Қорғаныс кезiнде бала Олег Рыбаченко өзiн ерлiк көрсеттi. Қоршау кезiнде бұл каюта бала небәрi он жаста едi. Бала үлкендермен бiрге соғысып, барлау жұмыстарына аттанды.
  Ол өзiн өте батыл және күрескерлiк танытты. Ал қорғау жүргiзiлдi. Ендi наурыз айы да келiп жеттi... Жапондар қайтадан шегiндi. Ресейде қанды жексенбi болған жоқ, өйткенi Николай патша Порт-Артурдың көңiл-күйi жақсы болғандықтан, халыққа шықты. Орыс әскерi толығып, көбейе бердi. Наурыздың аяғында жапондықтар алға ұмтылды, бiрақ Куропаткиннiң күштерi сан жағынан тым үлкен басымдыққа ие болды және барлық шабуылдарға тойтарыс бердi.
  Ең жақсысы, генерал Легстiң бөлiмшелерi Порт-Артур қоршауында болды. Қатты шығынға ұшыраған жапондықтар шегiндi. Бiрақ Куропаткин тағы да кiдiрдi.
  Сәуiр айының соңында жаңа шабуыл басталды, бiрақ ол да тойтарылды.
  Ал Олег Рыбаченко, бұл батыл бала, әрине, қақпанмен жапон полковнигiн де қолға түсiрдi.
  Мамыр айының басында тек шағын қақтығыстар болды, ал 25-шi күнi Рождественскийдiң эскадрильясы Порт-Артурға кiрдi. Әйгiлi адмирал үш мұхитты бiрден кесiп өтiп, елу бiр кеме әкелдi!
  Осыдан кейiн қорғаныс күштерiн алды. Ал маусым айының басында Порт-Артурға соңғы шабуыл жасалды. Шабуыл шарасыз және қатал. Тағы да жапондарға үлкен шығынмен тойтарыс бердi. Патша ақыры Куропаткиндi алып тастап, Линевичтi тағайындады . 1905 жылдың шiлде айының ортасында жапондықтар ақыры жеңiлiске ұшырады. Ал Порт-Артурдың бiр жылдан астам уақытқа созылған қаһармандық қорғанысы аяқталды.
  Кондратенко Бiрiншi шақырылған Әулие Андрей орденiмен марапатталды. Және фельдмаршал атағын алды. Содан кейiн Рождественскийдiң эскадрильясы Порт Артурмен бiрге теңiзде жапондарды жеңдi. Оның үстiне адмирал Тогоның өзi шайқаста қаза тапты.
  Жапония АҚШ-тың арашалауымен Ресеймен бiтiмге келуге мәжбүр болды.
  Бiз Курил аралдары мен Тайваньды беруге мәжбүр болдық. Ресей Кореяға, Маньчжурияға протекторат және Порт-Артурды бақылауға алды. Оның үстiне Жапония патшалық Ресейге миллиард алтын иен мөлшерiнде орасан зор өтемақы төледi.
  Жеңiс Николай II патшаның позициясын нығайтты. Ресей өз территориясын кеңейтiп, Қытай облыстарының өз еркiмен қосылуына байланысты Желтороссия қалыптаса бастады. Бiрде-бiр Мемлекеттiк Дума - Ресей парламентсiз абсолюттi монархия болып қалды.
  Әрине, жеңiс пен саяси тұрақтылықтың арқасында экономикалық өсу нақты тарихтан ертерек жалғасып, күштiрек болды.
  Бiрiншi дүниежүзiлiк соғыс нақты тарихтағыдай басталды. Бiрақ бұл Ресей үшiн сәттi болды. Қай армия көп және жақсы болды, соның iшiнде фельдмаршал Кондратенконың реформаларының арқасында және экономикасы күштi болды, патшаның беделi жоғары болды.
  Соғыс бiр жылдан сәл астам уақытқа созылды және Австрия-Венгрия ыдырауымен және Осман империясы мен Германияның бағынуымен аяқталды. Ал Болгария оның иiсiн көрiп, Италия мен Жапония айтпақшы, Сербия мен Ресейдiң жағына шықты.
  Фельдмаршал Кондратенко ең жоғары атақ - генералиссимус алды. Және ол Суворов сияқты барлық дерлiк ордендердiң иегерi болды. Брусилов фельдмаршал болды. Адмирал Колчак, Корнилов және Деникин мансап жасады. Патшалық Ресей өзiне қосылды: Галисия, Буковина , Краков воеводалығы, Познань облысы, Клайпеда. Чехословакия да Ресей империясының құрамына ендi. Ал Кiшi Азия Константинопольмен. Және Солтүстiк Ирак.
  Жалпы, бәрi жақсы болып шықты. Жапондар Тынық мұхитындағы немiс колонияларын Ресеймен бөлiстi.
  Одан кейiн Сауд Арабиясы Ресей, Франция және Ұлыбританияға бөлiндi. Содан кейiн қысқа соғыстан кейiн Ресей мен Англия Иранды екiге бөлдi.
  Сосын Ауғанстан. Рас, ол жерде бiраз ұрыс болды. Ал британдықтардың жолы болған жоқ.
  Әлемде тұрақтылық пен өркендеу орнады. 1929 жылы Ұлы депрессия басталғанға дейiн. Қарқынды өсуден кейiн Ресей де дағдарысқа ұшырады.
  1931 жылы Жапония бұрынғы жеңiлiстерi үшiн кек алу үшiн Ресейге шабуыл жасады.
  Бiрақ бұл жолы суицид болды. Патша әскерлерi жапондарды талқандады. Адмирал Колчак мүлде қартайған жоқ, ол Ушаковпен салыстыруға болатын өзiнiң данышпандығын көрсеттi. Күншығыс елi теңiзде толығымен жеңiлiп, кейiн басып алынды. Осыдан кейiн референдум өтiп, жапондықтардың көпшiлiгi Ресейге қосылуды қолдап дауыс бердi.
  Осылайша, II Николай патша Тынық мұхитындағы билiгiн күшейттi. Ресей Қытайға қозғалысын жалғастырды. Дағдарыстан әлсiреген Англия, Франция және АҚШ Аспан империясын өз бақылауына алуға кедергi жасамады.
  1933 жылы Гитлер Германияда билiкке келдi. Ол бұрынғы империяның бұрынғы билiгiн қалпына келтiруге кiрiстi. Және, әрине, Ресеймен араздаспауға тырысты.
  Италиядағы Муссолини Ресеймен достық қарым-қатынаста болды. Және ол үнсiз Эфиопияны басып алып, колонияларын кеңейттi. Үштiк альянс құру туралы әңгiме болды.
  Патшалық Ресей әлсiреген Англия мен Францияның барлық отарларын өзiне қосып алғысы келдi. Немiстер мен итальяндықтар да түсiнiктi. АҚШ-тың өз жоспарлары болды.
  1937 жылы Германия Австриямен бiрiгiп, Anschluss шығарды. Ал 1937 жылы қарашада Николаевтан шыққан екiншi ұшақ апатқа ұшырады. Патшалық өте сәттi үзiлдi. Николай II қырық үш жыл билiгi кезiнде орасан зор жетiстiктерге жеттi.
  Олар оны Ұлы Николаев деп атады! Тiптi Ең Ұлы болса да, олар Ұлы Петрден де жоғары болды.
  Николай II кезiнде жұмыс күнi он сағатқа дейiн қысқартылды, ал жетi жылдық оқу мiндеттi және ақысыз болды. Ұлттық орташа жалақы нөлдiк инфляция және рубльдi алтынмен қамтамасыз ету кезiнде айына 75 рубльге жеттi. Корольдiк валюта әлемдегi ең қиын және ең айырбасталатын валюта болды.
  Ресей әлемдегi ең үлкен құрлық армиясына ие болды және флот көлемi бойынша Ұлыбританиядан да, АҚШ-тан да асып түстi.
  Ресейлiк танктер ұшақтар сияқты әлемдегi ең жақсысы болды. Ол кезде тiкұшақтар Жер планетасында iс жүзiнде жалғыз болды. Ең көп және жоғары сапалы сүңгуiр қайық флоты. Ең жақсы артиллерия. Теледидар мен бейнедегi озық технологиялар. Әлемдегi алғашқы түрлi-түстi кино да патшалық Ресейде түсiрiле бастады. Соның iшiнде Николай II патшаның суретке деген құштарлығының арқасында.
  Қытайды аннексиялағаннан кейiн Ресей бүкiл отарларымен Англияны басып озып, халық саны бойынша дүние жүзiнде бiрiншi орынға шықты.
  II Николай патша православие дiнiн реформалап, көп әйел алуды заңдастырды. Бұл дана егеменнiң қолынан келгенi көп. Ол Ресейге түкiрмей, қудаланбай, Ресейден айырылмай, ұлы тұлға болып өмiрден өттi. Ал фрагменттiң бiрнеше миллиметрлiк қозғалысы Ресей тарихына осындай әсер еттi. Және олар да тарихта кездейсоқтық жоқ дейдi! Бұл солай болады. Мұны Николай II де, генералиссимус Кондратенко феноменi де көрсеттi.
  Бiрақ Николай патша қайтыс болғаннан кейiн уақытша секiрiс басталды. Бiрiншiден, монарх Алексей II таққа отырғанға дейiн қайтыс болды. Содан кейiн тағы бiр мұрагер Кирилл Владимирович Романов та қайтыс болды. Ал Владимир III таққа 1938 жылы отырды. Патша жас, бiрақ әдетте ақымақ емес және өте күштi және өршiл.
  Ал, ол iске кiрiстi! Ресей, Италия, Германия, Ұлыбритания, Франция және болашақта АҚШ-қа қарсы. Бұл жерде, әрине, үштiк альянс әлдеқайда күштi.
  1940 жылы мамырда Германия Франция, Бельгия, Голландия және Ұлыбританияға шабуыл жасады. Ресей француз, ағылшын және голланд колонияларына шабуыл жасады. Территорияларды салтанатсыз басып алу басталды.
  Ағылшындар мен француздар орыс әскерiне қарсы тұра алмады. Ал бiр жарым айдың iшiнде немiстер жеңiлiп, Францияны, Бельгияны, Голландияны капитуляциялауға мәжбүр еттi.
  Содан кейiн фюрер Испания мен Португалияны басып алып, Дания мен Норвегияны басып алды. Ресей Швецияны басып алды.
  Соғыс бiржақты дерлiк болды. Жергiлiктi халықтың қолдауымен Ресей Үндiстанды, Үндiқытайды, Ауғанстанның оңтүстiгiн, Иранның оңтүстiгiн, Таяу Шығысты басып алып, Египетке кiрдi.
  Әрине, отаршыл әскерлер патша әскерiне төтеп бере алмады және шынында да қаламайды. Африканы жаулап алу жолдардың жоқтығынан және коммуникациялардың созылуынан бiраз кешiктiрiлдi. Немiстер Африка арқылы Гибралтар мен Марокко арқылы, орыстар Египет арқылы, одан кейiн Судан арқылы өттi.
  Алайда британдық немесе француз әскерлерiнiң қарсылығынан гөрi жер бедерi кедергi болды. Олардың саны аз және олар нашар қаруланған және негiзiнен жергiлiктi аборигендер болатын. Кiм қалай бiлмейтiн, не соғысқысы келмейтiн.
  1940 жылы Гитлер Ұлыбританияға қонуға батылы жетпедi. Ол әуе шабуылын бастады, ол әуелi сәттi болмады. Бiрақ 1941 жылдың көктемiнде орыс ұшақтары шайқасқа кiрiп, Ұлыбритания өлiм қысымына ұшырай бастады.
  Ал тамызда немiс-ресей бiрлескен әскерлерiнiң қонуы, екi апта бойы қыңыр шайқастан кейiн Лондонды басып алды.
  Осыдан кейiн бүкiл шығыс жарты шар, соның iшiнде Австралия мен Жаңа Зеландия орыс, немiс және итальяндық болды.
  Бiрақ АҚШ әлi де болды.
  Владимир патша Америкаға шабуыл жасауға шешiм қабылдады. Гитлер мен Муссолини оны бұл шешiмде қолдады. Үшiншi рейх әскерлерiн Исландияға, одан кейiн Гренландия мен Канадаға, ал патшалық Ресей Аляскаға көшiрдi. Күштер, әрине, тең емес. Америка Құрама Штаттарының өте әлсiз танк флоты және оның барлық колонияларымен бiрге Ресейге қарағанда әлдеқайда аз халқы бар. Экономикасы дамығанымен. Бiрақ мұндай құбыжық қарсы тұра алмайды.
  1943 жылы шабуылға шыққан орыс әскерi қыстың екi айында Алясканы тез басып алды. Ал көктемде олар немiстермен бiрге Канаданың барлығын дерлiк басып алды.
  Бразилия, Венесуэла, Мексика және басқа елдер АҚШ-қа соғыс жариялады.
  Американың солтүстiк штаттары бойынша орыс әскерлерiнiң қозғалысы басталды. Күштер, әрине, тең емес. Сапа жағынан да, сан жағынан да Ресей мен Германия жақсырақ.
  Наташа, Зоя, Аврора және Светлана қыздары әлемдегi ең жақсы Кондратенко-3 танкiнде, ұзын ұңғылы және жылдам атылатын зеңбiрегi бар жылжымалы көлiкте соғысуда. Өте ептi, төмен силуэтпен.
  Кондратенко-3 цистернасының салмағы қырық тоннаға жуық, ол жақсы қорғалған. Ал мылтық шағын калибрлi 76 мм болғанымен, снарядтың бастапқы жылдамдығы жоғары.
  Шермандар, бұл резервуарға кез келген бұрыштан кiру мүмкiн емес. Сондықтан...
  Жалаң аяқ, бикини киiп төбелескен қыздар американдықтарды жай ғана құртып, қатты күледi.
  Әсiресе Наташа... Ал жалаңаш саусақтарымен джойстиктi басып:
  - Менiң Ресейге даңқ!
  Зоя да түсiредi. Ол мұны жалаңаяқ саусақтарымен жасайды, джойстик түймелерiн басып, айқайлайды:
  - Ал бiздiң туған жерiмiз!
  Одан кейiн Аврора отты. Ол жауға соққы бередi де, тiсiн шымырлатып:
  - Ал артымызда жоғары күштер қалды!
  Ал қыз да өте отты көз қысты! Ол джойстик түймелерi сияқты жалаңаш саусақтарын басады.
  Сосын Светлана оқ жаудырады. Сондай өткiр және жарқыраған қыз. Аузынан күн сәулесiн шығарады. Және ол да ән айтады:
  -Мен әлем жұлдызымын! Мен тiптi Шайтаннан да жылдам жүгiремiн!
  Осындай қыздармен шайтанның өзi қорқынышты емес. Олар Чикагоны мықтап қоршап алған американдықтарды талқандап жатыр.
  Және ол жерден ешкiмдi жiбермей. Бұзылу, айталық, ұсақ-түйек. Бұл қыздар.
  Осылайша Чикаго гарнизоны тапсырылды. Бiздiкiн бiл!
  Ал ресейлiк танктер Нью-Йоркке жақындап қалды. Владимир патша риза болып қолдарын ысқылайды. Орыстар соншалықты алысқа кеттi ме?
  Қыздар да ауада ерлiкпен күреседi. Мысалы, сүйкiмдi жұп: Мария мен Мирабела.
  Жалаңаяқ, бикини киген арулар есепшот жинап жатыр. Оларға қарсы тұратын ештеңе жоқ. Мұндағы қыздар соншалықты әдемi және таң қалдыратын агрессивтi және дәл.
  Мария оқ атып, оншақты ұшақты атып түсiрдi, бiр жарылыста:
  - Туған жерiмiздiң даңқы! Ресей атынан!
  Мирабела да атып тұрып:
  - Бiрақ ұлы күште көшбасшы бар,
  Ол славяндарды шайқасқа шақырады...
  Олар Ресейге төтеп бере алмайды -
  Владимир патша болған кезде!
  
  Қаттыдан, күштiден, темiрден,
  Ал сыртқы түрi металды кесуге ұқсайды...
  Орыстарға жақсы өмiр қажет емес -
  Бұл адамдардың армандағаны ғана!
  Иә, бұл қыздар айтыстың да, ән айтудың да шеберлерi...
  Айтпақшы, Нью-Йоркке шабуылдың ортасында тұңғыш ресейлiк ғарышкер ғарышқа ұшып, Жер планетасын айналып өттi. Ал бұл Романовтар әулетiнiң патшалық Ресейдiң тағы бiр жетiстiгi.
  Содан кейiн Нью-Йорк гарнизоны тапсырылды, ал Вашингтон көп ұзамай құлады. Ал 1943 жылдың 3 қыркүйегiнде Америка Құрама Штаттары толығымен капитуляция болды. Осылайша 1940 жылы 15 мамырда басталған Екiншi дүниежүзiлiк соғыс аяқталды. Соғыс Ресей үшiн даңқты және жеңiстi болды.
  Әрине, бұл соғыстан Гитлердiң де, Муссолинидiң де ұтқандары көп болды. Екi диктатор да Африкада, кейбiреулерi Еуропа мен АҚШ-та иелiк еттi. Еуропа ақыры елдерге бөлiндi. Ал референдумнан кейiн Болгария Ресей құрамындағы Болгар патшалығына айналды.
  Дүние қайтадан бөлiндi және колониялар қорытылуы мүмкiн сияқты. Бiрақ Гитлер, әрине, егер ол көп нәрсенi қаламаса, Гитлер болмас едi. Атап айтқанда, Ресейдi жеңдi. Оның аумағын басып ал.
  Әрине, немiстер жаңа, әлдеқайда күштi қаруларға көп сендi. "Е" сериясының танкiлерi және баллистикалық зымырандар, әсiресе ұшатын табақшалар.
  Алайда, патшалық Ресей баллистикалық зымырандар жөнiнен Үшiншi рейхтен айтарлықтай озып кеттi және 1951 жылы 12 сәуiрде тiптi Айға ұшты.
  Ал "Е" сериялы танктер ресейлiктерге қарағанда сапалық артықшылыққа ие болмады.
  Ал ұшатын тәрелкелер ғана жұмбақ болды. Ламинарлы ағынның арқасында олар кез келген атқыш қару түрiне мүлдем қолайсыз болып шықты. Бiрақ сонымен бiрге олардың өздерi де ату мүмкiн болмады.
  Муссолини қайтыс болып, оның ұлы таққа отырды. Гитлер оған қысым көрсетiп, жас жiгiт Ресеймен соғысуға келiстi. 1955 жылы 20 сәуiрде жаңа, үшiншi дүниежүзiлiк соғыс басталды. Гитлер жағында: Италия, Бразилия, Аргентина, Чили, Мексика, қысқасы, Ресейдi қолдаған Кубадан басқа бүкiл Латын Америкасы болды. Әлемде басқа елдер жоқ едi! Үшiншi дүниежүзiлiк соғыс 1955 жылы 20 сәуiрде басталды. Ал Владимир патша өз билiгiнiң ең ауыр сынағына тап болды.
  Оны жұбататын жалғыз нәрсе - бұл соғыс Жер планетасындағы соғыстар тарихындағы соңғы соғыс болады. Өйткенi оған әлемнiң барлық елдерi қатысады!
  Соғыс басталғаннан кейiн оны бастау керек! Гитлердiң шабуылы ерекше күтпеген болды. Венгрия, Югославия, Ресейдiң шектеулi автономиясы бар бөлiгi, олардың патшасы Владимир III. Албанияны Италия басып алды. Бәрi реттелген. Немiстер Шығыс Пруссиядан, Австриядан, Италиядан оңтүстiктен алға ұмтылуда. Ал Африкада ұрыс жүрiп жатыр. Ал АҚШ-қа қарсы латын елдерiнiң коалициясы. Бiрақ олар онша белсендi емес. Ендi ғана соғыс жарияланды.
  Осы уақытта Гитлер негiзгi күштерiн Еуропаға жылжытты.
  Және тозақ соғысы басталды. Адамзат тарихындағы соңғы ауқымды соғыс.
  Немiстер Венгрияда негiзгi соққыны Будапешт бағытында бердi. Онда Олег Рыбаченко жекпе-жек өткiздi. Ол әлi он шақты жастағы бала болып қала бердi. Рас, физикалық тұрғыдан өте күштi, бұлшықеттi, жылдам және ең бастысы, таудағыдай, өлмейтiн. Иә, жазушы және ақын Олег Рыбаченко өлместiкке ие болды, бiрақ ол он жаста бала болып, Ресейге балаша, бiрақ өте күштi және жылдам денеде қызмет ету шартымен. Ал ол 1904 жылдың 1 қаңтарынан бастап бала. Мен Порт-Артурға кабина бала ретiнде қосылғанда. Жарайды, ол ең кiшкентай бала емес, әу бастан-ақ қайратты, жүйрiк болып, кемеге мiнгiздi.
  Оның үстiне, олар оның тым кiшкентай екенiне күмәнданғанда, Олег Рыбаченко бәс тiгу үшiн саусақтарымен мыс тиынды майыстырды. Осыдан кейiн оны сөзсiз кемеге отырғызды.
  Бала барлық соғыстарға қатысып, көптеген марапаттарға ие болды. Офицер болды. Бiрақ ол әлi бала сияқты көрiндi. Сондықтан оған көптеген ерлiктерi үшiн марапаттар берiлгенiмен, мәңгiлiк балаға капитаннан жоғары ештеңе берiлмедi. Ендi мiне, Олег Рыбаченконың әскерде жүргенiне жарты ғасырдан асты. Сiз офицерлiк зейнетақыны әлдеқашан алғансыз, бiрақ денсаулығыңыз ауыр болса, қызметтен кетудiң не қажетi бар?
  Оның үстiне, компьютерсiз, ойын консолiсiз, теледидарсыз бұл қандай да бiр қызықсыз. Ал армияда сiз капитансыз, кем дегенде сарбаздарды басқарасыз. Иә, уақыт әлi зымырап өтiп жатыр.
  Генералиссимус Кондратенко қайтыс болды. Ушаковты басып озған ұлы адмирал Колчак та қайтыс болды. Олег Рыбаченко бастаған адамдардың көбi ендi қызметте жоқ.
  Дәлiрек айтсақ, Порт-Артур қоршауынан берi ардагерлердiң барлығы дерлiк қаза тапты. Тек Вовка ғана қалды. Ол да сол кезде үйшiк бала едi, қазiр ақ боз ата. Шындық әлi де қызмет етедi. Ал Олегтiң денесiнде бiрде-бiр шрамы жоқ бала болып қала беретiнiне таң қалады . Бұл бүкiл орыс, патша әскерiне белгiлi құбылыс. Шыны керек, ол өте жақсы күреседi.
  Бала Олег жалаң аяқ, ол үшiн жағымды және ептi. Ол мылтықтан кейiн мылтықты көздеп, немiс E сериялы танктерiне оқ жаудырады. Нацистiк көлiктер өте үлкен. Және оларға ештеңе кедергi келтiрмейтiн сияқты.
  Бiрақ мәңгiлiк баланың дәл соққаны сонша, ол металды тесiп өтедi. Крауттарды бояп, мұнараларды қиратып, ән салады.
  - Владимир патша, орыс патшасы...
  Православие егеменi!
  Жақында әлемдi жаулап алармыз,
  Ақырында, төбемiзде керуптер бар!
  Гитлер бiтедi
  Ал кiм тыңдады - жарайсың!
  Ал бала жалаң аяқ гранатаны баласының аяғымен лақтырады. Боз сақал Вовка жай ғана басын шайқайды.
  Жазушы және ақын Олег Рыбаченко жиырмасыншы ғасырда бала болып елу жылдан астам уақыт өткiздi. Мен көп нәрсенi көргенiмдi мойындауым керек. Өлмейтiн болғандықтан, ол әлдеқашан қорқыныш сезiмiн жоғалтқан. Ал соғыс оған компьютерлiк стратегия ойынын еске түсiрдi.
  Ойнау оңай әрi қызықты болды. Және күресу де бiр ғанибет болды . Жалаң аяқтарыңыздың астында таңғы шық тұрғанда, сiз мәңгiлiк баланы шомылдырып жатқанда және шортпен ережелерге сәйкес киiнбегенiңiз жақсы!
  Олег Рыбаченкоға шорт киiп, жалаң аяқ жүгiруге рұқсат етiлген. Бала Порт-Артурда аязда да аяқ киiмсiз жүрудi үйрендi. Өйткенi, өлмейтiн дене суық тигiзбейдi де, ауырмайды да, зияны жоқ суыққа тез үйренiп кетесiң. Дәл Питер Пан сияқты. Қарда жалаң аяқ жүгiру өте жағымды. Қозғалыс кезiнде суық iс жүзiнде сезiлмейдi, тек қозғалыссыз отырғанда, жалаң аяқтарыңыз аздап қатып қалады! Бiрақ ұл үшiн бұл кiшкентай нәрсе.
  Бiрақ Наташа, Зоя, Аврора, Светлана бақсы қыздары да бар! Олар да соғысқа қатысады. Бiрақ барлық уақытта емес, эпизодтарда. Ең қиын кезде Высокая тауын ұстауға көмектестi. Онда жалаңаяқ арулар да, бикинимен де күрестi. Олар жалаңаш саусақтарымен өткiр өткiр дискiлердi лақтырды.
  Және олар қылышпен кестi. Ал Олег Рыбаченко содан кейiн автоматтан оқ атты - олар оның аға жолдастарын өлтiрдi. Нәтижесiнде самурайлардың шабуылы басылып, Высокая тауы мызғымас болып шықты!
  Ал қыздар өздерiнiң ең жоғары класын және Валькирия пилотажын көрсеттi.
  Ал ендi немiстер қорғанысқа көштi. Патша әскерi соғысқа дайын. Фюрер тактикалық тосын сыйға қол жеткiзе алмады.
  Ал орыс әскерлерi ерлiкпен соғысуда. Гитлер мұндай соғысты бастағаны үшiн өзiн бiр емес, бiрнеше рет қарғайтын сияқты. Оның үстiне, фюрер Еуропаның үштен екiсiн және Африканың үштен бiрiн қаруландырғанына қарамастан, бiрақ бәрiбiр
  ол Ресейге қарсылас емес.
  Солдаттар саны да. Ал итальяндық әскерлер әлсiз. Латын Америкасы елдерi соғысқа баяу қатысуда. Ал олардың армиясы техникалық жағынан да, ұйымдастыру жағынан да онша жақсы емес.
  Сондықтан Ресей жауды әлi де терең қорғаныста ұстап отыр.
  Кондратенко-6 танкi бұл сериямен күресуге өте қабiлеттi. Ал "Николай"-4 салмағы ауыр және өзiн өте мықты машина ретiнде көрсетедi.
  Орыстар ауыр немiс құбыжықтарымен күресе алады .
  Әсiресе "Николай"-4-те Аленканың экипажы қыз өте әдемi және бикини киген.
  130 мм калибрлi мылтық. Фашистерге қалай соққы бередi. Гитлердiң патшалық Ресейге шабуыл жасауы бекер болды. Бұл оған оңай мiну емес, соққы.
  Анюта жалаңаяқ саусақтарымен джойстик түймесiн басып, ән айтты:
  - Ресей және соңына дейiн бостандық үшiн!
  Ал сұлулық қалай күледi!
  Содан кейiн Августин жауға снаряд тастайды. Ол металды жарып, ән айтады:
  - Жүректердi бiр ауыздан соғуға мүмкiндiк берейiк!
  Сондай-ақ ол джойстик түймелерiн жалаңаш саусақтарымен басады. Бұл шынымен керемет қыз!
  Мiне, Мария дiрiлдеп жатыр. Және ол фашистердi бөлшектейдi. Және жауды құрту.
  Бiр мезгiлде жалаң аяқ саусақтарды қолдану. Ол сондай-ақ ән айтады:
  - Отанымыздың атымен, Әулие! Боксшы жай ғана салқын болсын!
  Және ол күлiп, тiстерiн көрсетедi!
  Сосын Олимпиада сiзге ауыр снарядпен тиедi. Ол сiзге қажет нәрсе, қыздар - ең шырынды алма шырыны!
  Қыздар тағы да Е-50-нi жарып өтiп, мұнараны құлатып, күлдi.
  Аленка снаряд жiберiп, Е-100-дi жарып, оны тесiп өттi. Және жалаңаш саусақтарыңызды қолданыңыз. Қыз неге ән айтты:
  - Жауды сындырыңыз!
  Ал Анюта жалаң аяқпен жан-жаққа ұрсып, дiрiлдеп:
  - Фрицтер қапыда!
  Содан кейiн Августин ұрады. Сондай-ақ, өте дәл және жалаңаш саусақтарды пайдаланып, коуинг :
  - Гитлер бiттi!
  Содан кейiн Мария өте агрессивтi түрде қосады. Ол фашистердi басып, сықырлайды::
  - Ал кiм тыңдады, жарайсың!
  Және ол тiлiн көрсетедi!
  Содан кейiн Олимпиада снарядын жiберiп, қарсыластарын өлтiредi.
  Сондай-ақ жалаң аяқты пайдаланып, ән айту:
  - Барлығы сатылып кеттi!
  Ал қыз тағы да тiлiн алып көрсетедi.
  Сондықтан олар кеседi ...
  Немiстер шабуылдың басынан бастап бiр ай шайқастан кейiн елу шақырымнан жүз шақырымға дейiн алға жылжып, үлкен, тiптi орасан шығынға ұшырады. Ал Африкадағы итальяндықтар толығымен қазандыққа түсiп, қоршалған. Олардың әскерлерi жеңiл жеңiлiске ұшырады.
  21 мамырда Адольф Гитлер он бес жастан алпыс бес жасқа дейiн қару ұстауға қабiлеттi барлық адамдарды әскерге шақыруды бұйырды. Патша әскерi резервтердi жасақтап жатты.
  Белгiлi болғандай, немiс дискi ұшақтары iс жүзiнде соншалықты қорқынышты емес. Рас, ресейлiк ұшақтар қошқармен шабуыл жасай алады. Бiрақ патша әскерiнiң көлiктерiнiң жоғары маневрлiк қабiлетiнiң арқасында мұны болдырмауға болады.
  Гитлердiң мiнсiз ғажайып қаруға деген үмiтi мүлде орындалмады.
  Патша әскерi әлi де қорғана бастады. Алдын ала қазылған күштi қорғаныс шебi, мықты қорғаныс. Гитлердiң күшi таусылды. Бiрақ Африкада әлсiз итальяндық одақтасқа қысым жасай аласыз.
  Фюрер патшалық Ресеймен соғысуға шешiм қабылдамағанда, Германияның ұлы, тiптi ең ұлы көсемi ретiнде тарихта қалар едi. Сонымен, жын дүниенi билегiсi келдi және одан не болды?
  Орыс қыздары әлемдегi ең керемет қыздар.
  Олег Рыбаченко әдеттегiдей шайқаста алдыңғы қатарда. Оған оқ та, снаряд те тимейдi. Ол қатал жiгiт және әдемi жiгiт.
  Қысқа шалбар киген, жалаңаяқ бала, фашистерге қарсы. Және оларға граната лақтырып, қорғасын жаңбырында жүгiредi.
  Иә, керемет Кондратенконың жоқтығы өкiнiштi, бiрақ жас және қабiлеттi командирлер бар. Атап айтқанда, Бiрiншi дүниежүзiлiк соғыс кезiнде көзге түскен фельдмаршал Василевский. Және ол жiгерлi және шебер бұйрық бередi.
  Ал Фриц қатты қорғанысқа тап болып, оған үмiтсiз батып кеттi. Бiрақ олар әлi де жарып шығуға тырысады.
  Олег Рыбаченко, бұл мәңгiлiк бала күледi, тiстерiн сiлкiп, ән айтады:
  -Отаным! Менiң қасиеттi Отаным!
  Сондай-ақ жалаң аяқпен граната лақтырған сияқты.
  Мiне, Наташа, Зоя, Аврора және Светлана шайқасқа шықты. Олар мәңгiлiк бақсы қыздар, отбасының қасиеттi Құдайының қызметшiлерi. Олар әрқашан соғыспайды, әйтпесе Ресей бүкiл әлемдi жаулап алар едi. Бiрақ бұл әрқашан тиiмдi және әсерлi.
  Қыздар өлтiрудi жақсы көредi: бұл қыздар!
  Ал олар фашистердi қалай басып өтедi, оларға қалай соққы бередi...
  Ал жалаңаяқ саусақтарымен олар дискiлердi лақтырып, крауттарды өлтiредi.
  Фашистер батпаққа батып, көбiрек шығынға ұшырауда. Василевскийдiң ұлы стратегi Африкада фашистер мен итальяндықтарды жеңудi ұсынады. Демек, ептi және маневрлiк қабiлетi жоғары ресейлiк танктердiң артықшылығы болады. Ал Еуропада фашистер одан құтылсын . Олар өз ресурстарын толығымен сарқып тастауы үшiн.
  Бұл жоспарды Владимир патша қабылдады. Ал Африкаға жаңа күштер жiберiлдi.
  Элизабет пен оның экипажы Ливияда соғысып, итальяндық бөлiмшелердi кесiп тастады. Ол жерде ыстық, ал қыз бикиниде жақсы көрiнедi. Оларда ең жаңа Кондратенко-6 танкi бар, онда жауынгерлер итальяндықтар мен фрицтердiң позицияларын айналып өтiп, оларды сенiмдi түрде жеңедi.
  Элизабет кiшi Муссолини империясының танкiне оқ атып:
  - Толқын мен кафтан теңiздердi, толқындарды басып өтедi!
  Және, әрине, ол жалаңаш саусақтарын пайдаланады.
  Одан кейiн Екатерина атады. Немiс көлiгiн қағып, айқайлап:
  - Ресейде Владимир патша - батыр!
  Елена оның артында, Фрицтiң өздiгiнен жүретiн мылтығын ұрып, шырылдады:
  - Гитлер үшiн Отаның үшiн ура!
  Ақырында, Олимпиада снарядын шығарады. Краутты ұсақтап, жаншып, сықырлайды:
  - Нәтиже керемет болады!
  Және ол балалардың аяқтарының жалаңаш саусақтарын да пайдаланады.
  Африкада мамырдың аяғы мен маусымның басында орыс әскерлерi айтарлықтай табыстарға жеттi. Соғыс Ливия мен Эфиопия территориясына тарады. 12 маусымда Триполи құлады. Ал 15 маусымда Эфиопияның астанасы көшiрiлдi. Сөйтiп, кiшi Муссолинидiң сарбаздары ағыла бастады. Әттең, әкесiн асырай алмай қалды.
  Оның да жаулаушы ретiндегi даңқы. Бiрақ Муссолини ағылшын және француз отарларының бiр бөлiгiн басып алып, өзiн Цезарь санады. Бiрақ Цезарьдан асып түсу мүмкiн емес сияқты.
  Олег Рыбаченко аккумуляторды басқару кезiнде төбелестi. Және ерлiк көрсеткенi сонша, немiстер күн сайын оның отынан ондаған танктерiн жоғалтты. Оның баласы тiптi тағы бiр алтын крестпен марапатталды. Олар тiптi оған көптен еңбек сiңiрген майор атағын бердi.
  Бұрын балаға ұқсайтындықтан тағайындалмайтын. Бiрақ бала көрнектi ерлiк көрсеттi. Және күресу қабiлетi.
  1955 жылы 22 маусымда Африкадағы орыс әскерлерi итальяндық Сомалидi басып алды. Ал 1955 жылы 25 маусымда Эфиопиядағы итальяндық әскерлердiң қалдықтары бағынышты.
  Патша әскерi сенiмдi жеңiске жеттi. Үшiншi рейхтiң ең жақсы қолбасшысы саналған Мейнштейн өзiнiң күнделiгiне былай деп жазды:
  - Бiз тозақ аюын ояттық! Ендi бiздi бөлшектеп жатыр!
  Маусым айының аяғында немiстердiң үлкен шығынға ұшырағаны сонша, олар Еуропадағы шабуылын тоқтатуға мәжбүр болды.
  Владимир патша Африкадағы қысымды күшейтудi бұйырды. Алдымен қараңғы континент, содан кейiн бәрi - дедi көрнектi монарх! 1955 жылы 1 шiлдеде немiстер Скандинавияда алға ұмтылды. Олар Стокгольмге қарай жүгiрдi, бiрақ өте тығыз қорғанысқа жүгiрдi. Және олар орасан зор шығынға ұшырады.
  1955 жылы шiлде айының басында орыс әскерлерi немiс Алжирiне кiрдi.
  Ливия патшалық Ресейдiң бақылауында болды. Нигер шабуылы мен iлмектер жүрiп жатты.
  Элизабеттiң танк экипажы фашистермен соғысады. Күн өте ыстық, қыздар тiптi көкiрекшелерiн шешiп алып, ендi Кондратенко-6 танкiнде тек труси киiп жүр. Олар фашистердi дәл атады.
  Және олар үлкен ерлiктердi қалайды.
  Патшалық Ресей әлi де автократиялық ел. Ал оның әлi парламентi жоқ. Ал төңкерiс болған жоқ, Дума құрылмады. Патшалардың өздерi де өз билiгiн шектегiсi келмейдi. Бiрақ Фюрер мен Дюце диктаторлар. Яғни, авторитарлық режимi бар екi жүйенiң арасында соғыс жүрiп жатыр.
  Бiрақ патшалық Ресей үшiн бұл табиғирақ. Ал қыңыр әрi үздiксiз шайқас басталады.
  Елизавета жалаңаяқ саусақтарымен джойстик түймесiн басып, снарядты атады. Өзiне-өзi мiңгiрлеп :
  - Фашистердi талқандаймыз!
  Екатерина да жалаңаяқ саусақтарымен джойстик түймесiн басып, өлтiрушiнi босатып жiбердi:
  - Гитлердi құлатайық!
  Елена да ұрып-соғып , фашистердi құлатып, дiрiлдейдi:
  - Бiз сенi ажыратамыз!
  Сондай-ақ ол тiсiн қалай ашады! Және ол жалаң аяқпен джойстик түймелерiн басады.
  Содан кейiн Олимпиада сiздi төңкерiп тастайды және бұл қаншалықты ақымақ болады . Ол барлығын ыдыратып, дiрiлдейдi:
  - Тозақ өткел мен экипаж!
  Джойстик түймелерiн жалаңаяқ саусақтарыңызбен басуды ұмытпаңыз. Және жауды жеңiңiз.
  Жауынгерлер шынымен де өте батыл және мiнезi жарқыраған.
  Олег Рыбаченко болса фрицтердiң кезектi шабуылын тойтарып, ән айтты:
  - Отан мен патша Владимир үшiн - ура!
  Иә, шын тарихта осындай өзiн Ресей императоры деп жариялаған Владимир III Романовтар үйiнiң басшысы болған. Және ол 1938 жылы ресми түрде билiк ете бастады. Содан кейiн Владимир нағыз патша және ұлы болды! Владимир Кириллович Романов - бүкiл Жердiң императоры болуға толық мүмкiндiгi бар патша!
  Жеңiске жеткеннен кейiн, дәлiрек айтсақ, шабуылды тойтарған Олег Рыбаченко қарамағындағылармен карта ойнай бастады. Шорт киген, ақшыл шашты, өте бұлшықеттi және жыртылған бала сұр шашты жауынгерлермен ойнады. Бiр қызығы, Олег олардың барлығынан үлкен. Бiрақ бұл бала өзiн кесiп тастайды.
  Порт Артурды еске алу, Ресейдiң даңқы шыққан қаһармандық қорғаныс. Бұл үшiн үлкен даңқ...
  Өлмейтiн бала былай дедi:
  - Бiз барлық мәселемiздi осылай шешемiз! Жақында адамдар бiр-бiрiн ешқашан өлтiрмейтiн уақыт келедi!
  Солдаттар мен офицерлер келiстi:
  - Әрине, майор мырза! Олар өлтiрмейдi!
  Олег көптеген медальдары бар лентаға қарады. Иә, қазiрдiң өзiнде көптеген бұйрықтар бар, генералдар аз. Және де атақ алсақ жақсы болар едi. Ханзада, граф, герцог!
  Герцог Рыбаченко - әдемi естiледi!
  Ал бала жоғары секiрiп, айналмалы табақта айналдырды.
  Немiстер шабуыл жасауға тырысты, бiрақ қайтадан тойтарыс берiп, орны толмас үлкен шығынға ұшырады.
  Шiлде айында орыс армиясы Африкада жаңа, үлкен жетiстiктерге жеттi. Патша әскерiнiң шабуылының салмағы сонда болды. Алжирде ресейлiк ең жақсы қарулар көп. Ал айдың аяғында немiстер қоршауға алынып, қазандықта жойылады.
  Тамыз айында орыс әскерлерi Мароккоға басып кiрдi. Қыздар "Кондратенко-6" танкiнде жанталасып шайқасты, оның қалыңдығын жарып өттi.
  Анда-санда немiстердiң берiлулерi, қалалардың алынғаны туралы хабарлар келiп жатты.
  Ұрыс Нигерияда және әртүрлi жерлерде болды. Орыстар сан жағынан да, мобильдi техниктердi де, нәсiлшiл фашистер өздерiне қарсы бұрған жергiлiктi халықтың қолдауын да алды.
  Африка шынымен де Гитлер мен кiшi Муссолинидiң стратегиясындағы әлсiз буын болып шықты.
  Онда Ресей басым болды... Ал қыркүйекте күштерiн ақырындап жинап, Норвегияға көштi. Фашистер орасан зор шығынға ұшырады. Ал Аленка мен оның экипажы танкке мiнген. Ең жаңа "Николай-5" танкi ауыр және Е сериясына қарағанда озық екенiн көрсеттi.
  Тiптi Е-200 сияқты қуатты танкке де патша автоматының мылтығы енiп кеттi.
  Аленка джойстиктiң түймелерiн жалаңаш саусақтарымен басып, қолдарын разылықпен уқалады:
  - Мен Вермахты сындыра алатын адаммын!
  Анюта да жалаңаяқ саусақтарымен түйменi басып, немiс көлiгiн жұдырықпен қағып, растады:
  - Бiз Вермахты шаңға сүртемiз! Патша билiгi үшiн!
  Салқын Августин оқ атып, айқайлады:
  - Ал бiз коммунизм кезiнде өмiр сүремiз!
  Мария мұнымен бiрден келiстi:
  - Иә, патшалық коммунизм тұсында!
  Ал жалаңаяқ саусақтарымен джойстик түймелерiн басты. Және сол уақытта жауды дөп басып, талқандайды.
  Сосын Маруся сықырлап:
  - Толық дәрежеде!
  Сондай-ақ ол джойстик түймесiн жалаңаяқ саусақтарымен басады.
  Орыс әскерлерi Ослоны қоршап алды. Әрбiр бұта мен үй үшiн шайқастар бар.
  Орталықта патша әскерi немiс шабуылына қайтадан тойтарыс бередi. Олег Рыбаченко әдеттегiдей алдыңғы шепте жүрiп, сенiмдi күресуде. Орыс артиллериясы сағат механизмi сияқты жұмыс iстейдi.
  Барлығы нақты және шынайы ...
  Қазан айында ресейлiк әскерлер Африканы құрлық арқылы жеткiзудi тоқтатып, Марокконы азат еттi. Фашистер бiр қазанға тап болды.
  Тiптi қараңғы континентте. Гитлер ашудан дiрiлдеп тұрды, бiрақ түскi асқа ештеңе жей алмады.
  Иә, ол Ресейге келдi... Қыс таяп қалды. Олег Рыбаченко қар жауса да жалаң аяқ, шортымен жүгiрiп жүр. Жарайды, бала - не алсаң да! Және мүлдем қорықпайтын жiгiт.
  Және ол жалаңаш саусақтарымен гранаталарды лақтырады.
  Және ән айтады:
  - Едепсiз жүгiре берсiн,
  Бронды танктер шалшық арқылы...
  Ал төбесiнде пулемет бар -
  Чебурашка атқышы,
  Крокодил пулеметшiсi!
  Шакокляк шабуылда!
  Терминатор бала жалаңаяқ саусақтарымен граната лақтырып, фашистердi жарып жiбердi және ән айтты:
  - Ал мен динамитпен ойнаймын,
  Өтiп бара жатқандардың көз алдында!
  Крауттар жарқанаттардан қалай қашады!
  Барлығы жатыр, мен кетемiн!
  Ал бала шынымен де күлкiлi! Бiрақ оның әскерде болғанына елу жылдан асты. Және кiшкене шайтан! Ол аққұба болса да!
  Олег Рыбаченко тағы да жалаң аяқпен гранатаны лақтырып, ақырады:
  - Патша мен Николайға және Үшiншi Владимирге даңқ!
  Ал мен Владимир Кириллович Романовты Владимир Путинмен шатастырмау керек деп ойладым! Романовтардың ұлы патшалары - керемет отбасы! Ресейдi ең үлкен империяға айналдырғандар!
  Және Путин сияқты сәттiлiк емес!
  Бiрақ орыс әскерлерi тағы бiр шабуылға тойтарыс беруде.
  Қараша айы келе жатыр. Фашисттердiң күшi таусылып барады. Бiрақ олар жаңа резервтердi ұрысқа салып жатыр. Олар қазiрдiң өзiнде Африкада аяқталуда. Фашистерге қиын.
  Сондықтан олар тұтқындарға ашуларын шығарады. Олар әдемi Николеттаға тап болды. Олар оны iш шалбарына дейiн шешiндiрдi және оны қарашаның жаңа қарынан өткiздi.
  Қолы байланған, жалаңаш дерлiк қыз қар үйiндiлерiн аралап, жалаң аяқ, әсем iз қалдырады. Ол сондай әдемi. Ал немiстер оның соңынан ерiп, қамшымен ұрады. Және олар өздерiн сұлулықпен ұрды, оларды ұрды. Оның жолақты арқасынан қан ағады.
  Николетта тiсiн қаттырақ қысты. Және ол мақтанышпен басын көтередi. Ал оның мыстан қызыл шашы пролетарлық тудай желбiрейдi.
  Оның жалаң аяқтары да қызыл түстi, бiрақ қыз қасын да көтермейдi.
  Мiне, оның керемет батылдығы бар.
  Фашистер оны алып, жалаңаш кеудесiне шырақпен қадап қойғанымен. Бiрақ сонда да қыз тек селк еттi, бiрақ айқайламады.
  Оның үлкен сенiмi бар ...
  Қызды тартпаға көтерiп, буындары бұралған. Сосын жалаң аяқ астынан от жағып қояды. Ол сұлудың жалаң аяқтарын жалайды. Ал ыстық шынжырмен арудың жалаңаш денесiн қамшылайды.
  Николетта жауап ретiнде ән айтты;
  Мен Чернобогпын, зұлым Құдайдың қызымын,
  Мен хаос жасаймын, мен қиратуды себемiн ...
  Менiң ұлылығымды жеңу мүмкiн емес,
  Менiң жанымда тек қаһарлы кек өртенедi!
  
  Бала кезiнен қыз жақсылықты қалаған,
  Ол өлең жазып, мысықтарды тамақтандырды...
  Таңертең ерте тұрды
  Оның үстiнде керубтердiң қанаттары қағылды!
  
  Бiрақ мен зұлымдықтың не екенiн бiлдiм,
  Бұл дүниеде сенi не бақытсыз етедi...
  Жақсы деп не айтасыз?
  Мен қиратуға ғашық болдым!
  
  Және оның бойжеткен жалындылығын көрсеттi,
  Ол Құдайдың қандай жарқыраған қызы болды...
  Бiз ғаламның кеңдiгiн бағындырамыз,
  Күштi, өте күштi көрсетейiк!
  
  Ұлы әке бұл Чернобог,
  Ол ғаламға хаос, соғыстар әкеледi...
  Сiз Сварогқа көмектесу үшiн дұға етесiз,
  Шын мәнiнде, сiз сыйлық аласыз!
  
  Сондықтан мен айттым: Құдай жарылқасын,
  Жүрегiңде ашу көпiршiгiн...
  Бақытты құрайық, сенемiн, қанға,
  Жатқан жерiң тоқ болсын!
  
  Мен қулықты, арамдық пен алдауды жақсы көремiн,
  Тиран Сталиндi қалай алдауға болады...
  Оны көрсету мүмкiн емес,
  Дүниеде қанша тұман бар!
  
  Сондықтан ол күштi қадам жасауды ұсынды,
  Бiр соққымен зұлымдарды жойыңыз...
  Бiрақ мен өте қара Құдайға ғашық болдым,
  Барлық мәселеде мыналар да, қабiр арғылары да!
  
  Жамандыққа қалай үйренiп қалдым?
  Ал менiң жүрегiмде ашу, жындылық болды...
  Қуанышқа, жақсылыққа құштарлық жоғалды,
  Ашу тұғырдан енген бойда!
  
  Бiрақ Сталин ше - ол да зұлым,
  Бұл жерде Гитлер туралы сөз жоқ...
  Шыңғыс хан сондай тамаша қарақшы едi,
  Қаншама жанды мүгедек қылды!
  
  Сондықтан мен неге жақсы нәрселердi сақтау керектiгiн айтамын,
  Кiшкене ғана жеке мүдде болмаса...
  Тоқылдақ болсаң, ойың қашау,
  Ал мен ақымақ болғанда, ойым өшiп қалды!
  
  Мен өзiме де, басқаларға да айтамын,
  Қуатты қара сия сияқты берiңiз...
  Сонда бiз ғаламның кеңдiгiн бағындырамыз,
  Толқындар бүкiл ғаламға таралады!
  
  Бiз зұлымдықты соншалықты күшейтемiз
  Ол ашуға өлмейтiндiк бередi,
  Рухы әлсiрегендер желге ұшып кеткен,
  Ал бiз, ең күштi адамдар, бұған сенемiз!
  
  Қысқасы, бiз барлық жерде бәрiнен де күштi боламыз,
  Қанның қылышын ғаламның үстiнен көтерейiк...
  Бiздiң ашуымыз да онымен бiрге болады,
  Тағдырға толы шақыруды қабыл алайық!
  
  Қысқасы, мен Чернобогқа адалмын,
  Мен осы қара күшке шын жүрегiммен қызмет етемiн...
  Қыранның қанатындай жаным,
  Қара Құдаймен бiрге болғандар жеңiлмейдi!
  Ресей мен Гитлер коалициясы арасындағы соғыс жалғасты. Желтоқсанға қарай орыс әскерлерi итальяндықтарды аяқтап, Африкада капитуляциялауға мәжбүр еттi және немiстердi сол жерде аяқтады. Норвегия да крауттардан тазартылды.
  Ендi патша әскерi 25 желтоқсанда шабуылға шықты. Қатты шайқас басталды. Қыста орыс танктерi күштiрек болды. Және жау қорғанысы арқылы өттi.
  Олег Рыбаченко, бұл мәңгiлiк бала жалаң аяқ және қысқа шалбармен қарды аралап, ән айтты:
  - Бұл бiздiң соңғы және шешушi шайқасымыз! Отан үшiн өлемiз - артымда солдаттар!
  Ресейлiк танктер газ турбиналы қозғалтқыштармен өте жылдам. Ал фашистер оларды оңай тоқтата алмайды.
  Мiне, "Николай"-5 алға ұмтылуда. Онда бес қыз бар, олар көңiлдi ән айтады:
  - Бiздi ешкiм тоқтатпайды, орыс әлемiн жеңу мүмкiн емес!
  Ол зеңбiректен атылады! Бұл шынымен керемет болып шығады! Қыздар суыққа қарамастан, бикини киiп, жалаң аяқ. Олар өздерiн атып тастайды және тоқтату туралы ойламайды.
  Олар жай ғана жабайы, ашуланшақ күшке ие.
  Алёнушка жалаңаяқ саусақтарымен джойстик түймесiн басып, немiстi қағып тұрса да, атуды ғана емес, сонымен қатар әңгiме жазуды да жақсы көредi.
  Мысалы, ол қыздың котенканы құтқару үшiн алысқа қалай кеткенiн жазды. Отыз үш күн бойы жалаңаяқ тас жолмен жүрiп, нәзiк аяғымды қансыраттым.
  Сонда да ол жануарды таба алды. Ол үшiн перi тiлегiн орындап, қыз ханзадаға үйленедi.
  Алайда Алёнушка орыс әскерiндегi күйеу не үшiн керек деп ойлады. Бiр топ ғашық болғаны жақсы. Және көбiрек ақша мен рахат. Өйткенi, ер адамдар өте әртүрлi. Және олармен, әрине, сiз әртүрлi жолдармен ләззат аласыз. Ал күйеуi ше? Онымен тез жалығып, жалығып кетесiң!
  Бiрақ ересектер әлемiн ендi ғана аша бастаған жас жiгiт әлдеқайда қызық.
  Ал Аленка немiстiң E-100 ұшағын тағы да атады.
  Және ол ежелгi грек құдайы сияқты өте әдемi аяқтарын қозғалтады.
  Сосын Анюта атады. Сондай-ақ жалаңаш саусақтармен. Және немiс зеңбiректерiн жарып жiбередi.
  Осыдан кейiн қыз айтады:
  - Ресейде ақылды адамдар көп, бiрақ Владимир патша - патшалардың ең жақсысы!
  Августин атап өттi:
  - Ал Николай II жаман болған жоқ! О, бiз патшаларды қалай бағалайтынымызды бiлмедiк!
  Мария жалаңаяқ саусақтарымен фашистерге оқ атып, күлiмсiреп әндедi:
  - Орыстарға бағыну керек, жүрегiң таза, ақылдырақ! Николайдың даңқы үшiн ол патшалардың ұлы патшасы!
  Ал Маруся бiрдеңе ән салды... Ол да жалаң аяқпен ойнады...
  Орыс әскерлерi алға жылжуда. Олег Рыбаченко да жұдырықтасуда. Ол әлi он жасар бала. Өлместiктiң бағасы осындай. Иә, бiрақ ол өзiн қандай жақсы және көңiлдi сезiнедi! Оның энергиясы сонша, күш-қуат ағыны өте күштi.
  Бала жалаң аяқпен гранатаны лақтырып, сықырлайды:
  - Мен жолбарыспын, мысық емес, қазiр менде Леопольд емес, Барс тұрады!
  Бала-майор, әдеттегiдей, жанып жатыр. Нацистер оны тоқтата алмайды.
  1 қаңтарда орыс әскерлерi өз территориясын немiс және итальян әскерлерiнен толығымен тазартып, Үшiншi рейхтiң иелiгiне өттi.
  Осы кезде Мексикаға орыс бөлiмдерi кiрдi. Жаңа 1956 жыл да келiп жеттi.
  Орыстар үшiн бұл жаңа жеңiстермен басталды. 7 қаңтарда Африкадағы немiс әскерлерiнiң қалдықтары тапсырылды. Ал бүкiл Қара құрлық Ресейге айналды.
  Ендi иеленген Фюрер өзiнiң толықтай бұралғанын түсiндi. Және Ресейге келiссөздер жүргiзудi ұсынды.
  Владимир патша оған былай деп жауап бердi:
  - Бiз тек Үшiншi рейх пен Италияның сөзсiз берiлуi туралы айтамыз!
  Қандай дана сөздер! Ал соғыс жалғасуда. Шабуылдың басы-қасында, әрине, Олег Рыбаченко тұр. Орыс әскерлерi Шығыс Пруссияға кiрдi. Мұндағы қорғаныс шептерi мықты. Сiз бұзып өту үшiн күресуiңiз керек және сiз тез алға баса алмайсыз.
  Серпiлiс құралдарының бiрi Александр-4 бомбасы бар өздiгiнен жүретiн зеңбiрек болды. Өте күштi және өлiмге әкелетiн құрал.
  Мұнда сұлу қыздар да тойлайды. Олар джойстик түймелерiн басу арқылы жалаңаяқ саусақтарымен снарядтарды ұшырады. Және олар жаудың бункерлерi мен қораптарын жояды.
  Қыздар қарда батыл жүгiредi - бұл орыс әйелдерi үшiн. Ал олар үндiлер мен қытайларды шайқасқа шығарады. Бұлар қазiрдiң өзiнде траншеяларға жақындаған жерлердi мәйiттерiмен толтырып жатыр. Бiрақ олар оны әлi де алады.
  Орыс әскерi iшке кiрiп жатыр.
  Дегенмен, стратег Василевский негiзгi соққыны Италияға бередi - бұл әлдеқайда әлсiз. Сөйтiп, орыс жауынгерлерi бiрiнен соң бiрi жеңiске жетедi.
  Қаңтар өте сәттi шықты. Орыс әскерлерi итальяндықтарды талқандап, Альпi тауларын егедi. Ал ақпан айында олар Венецияны басып алды. Олар Лорбандияға кiрдi . Олар Познанды да алды. Немiстер шегiндi. 2 наурызда Клайпеда құлады. Орыс әскерлерi Шығыс Пруссия арқылы баяу өттi, қорғаныс тым тығыз болды. Бiз жолды снарядтармен өртеуге тура келдi.
  Бiрақ Италияда макарон фронты құлады. Ал орыс әскерлерi Римге қарай беттедi. 1956 жылы 30 наурызда Италия астанасына шабуыл басталды. Муссолини отбасының амбициясы үшiн халық осылай төледi.
  Италияның астанасы Римге шабуыл жасалды. Шайқас қызу жүрiп жатыр. Итальяндықтар барған сайын берiлуде. Мұнда бикини киген де, жалаң аяқ киген қыздар да өте әдемi. Жауынгерлер аяқтарымен граната лақтырып, Муссолини сарбаздарын нокаутқа түсiредi.
  Мұндағы қыздар әдемi және, әрине, өте сексуалды. Және титандардың бұлшықеттерiмен. Ал олардың жалаң аяқпен граната лақтыру тәсiлi таңқаларлық.
  Наташа алға шығып, атып тұрып:
  - Жүрегiмде әсем Отан үшiн, нұрлы отым жанады!
  Зоя, атып тұрып, ән айтады:
  -Жетiстiктер есiгiн ашайық! Бiздiң сенiмiмiз бен патшамыз бiртұтас!
  Содан кейiн Аврора, жалаңаш саусақтарымен қызыл шашты қаншық дискiлердi шығарады. Ал кесiлген итальяндықтар құлады.
  Содан кейiн Светлана тiсiн шымырлатып, агрессивтi ән айтады:
  - Барлығын өлтiремiз! Бiз барлығын қиратамыз!
  Жалаң аяқтарымен дискiлердi лақтырып, фашистердi жаншып жатыр. Осылайша Муссолини қыздардың қолына түстi. 1956 жылғы сәуiр шабуылы қатал және өте бейнелi болды.
  Мiне, танктер оқпандарынан атқылап тұрған тозақтық от бағаналары жүрiп жатыр.
  Қыздар iлгерi басып, жалаң аяқпен граната лақтыруда. Және олар қанды нәрсенi қалай түкiредi.
  Және олар күледi ...
  Наташа жалынды ән айтты:
  - Владимир патша, Гитлердiң бетiнен жұдырықпен ұр!
  Және ол жақұт көздерiмен жыпылықтайды. Сондай керемет қыз.
  Қыздар ашумен асығады. Олар пулеметпен соққы бердi. Олар жауды шауып, фашистердi бытыратып жiбердi. Содан кейiн Олимпиада өтiп жатыр. Ал құдiреттiлердiң қолында батыр әйелдiң қолында от шашатын. Ол оны алып, сенi ұрады, бiрақ содан кейiн ол сенi ұрады.
  Фашистерден чиптер жан-жақта ұшып жатыр. Ал жауынгерлер қалағанынша күле алады.
  Содан кейiн ол ән айтады:
  "Муссолини ұрады!" Бiздiң достығымыз бiртұтас!
  Және тағы да, сапфир көздерi бар жыпылықтау сияқты! Және ол фашистерге соққы бередi.
  Сiз не қаладыңыз? Бiр кездерi Римдi Атилланың басшылығымен славяндар басып алды. Ал қазiр орыстар алып жатыр.
  Қарсыластарын сәуле лақтырғышпен тiрiдей қуырған Олимпия:
  - Үмiттiң нұрлы күнi,
  Ол қайтадан елге көтерiледi ...
  Ресей бұрынғыдай жеңдi -
  Вермахт жауынгерлерi соққыға жығылды!
  
  Орыс қыраны планетада,
  Қанатын жайып, ұшады...
  Жау жауапқа тартылады -
  Ол жеңiледi - сынған!
  Рим құлағаннан кейiн итальяндық әскерлер жаппай берiле бастады. Үшiншi рейхтiң кiшi әскери серiктесi Муссолини империясы өртенiп жатты.
  Орыс әскерлерi Неапольдi қарсылықсыз басып алып, Сицилияға қонды. Онда да олар қарсылыққа тап болған жоқ. Ал Гитлер истерика болды.
  Мамырдың аяғында Италия аяқталды. Жүздеген мың тұтқындар алынды.
  Орыс қыздары оларды тiзерлеп, жалаң аяқтарын сүйуге мәжбүрлеген. Олар ерiндерiн мойынсұнғышпен ұрды. Кейбiреулер, әсiресе, жас жiгiттер мұны ынтамен орындады.
  Қыздар риза болып күбiрледi.
  Мәңгiлiк бала Олег Рыбаченко тұтқындарын оның жалаңаш, балалық аяқтарын сүйуге мәжбүр еттi.
  Олар мұны өте ықыласпен жасады. Ұлдар өте әдемi, бұлшықеттi және аққұба болды. Рас, ол әлi тым кiшкентай және ол ханымдармен бұдан да маңызды нәрсе жасағысы келмедi. Бiрақ дөрекi өкшелер тiлмен қытықталғанда - бұл жақсы!
  Олег Рыбаченко генералды қолға түсiрiп, тағы бiр бұйрық алды. Мен мұны мақтан тұттым.
  Кiшi Муссолинидi өз төңiрегiндегiлер сатып жiберiп, патшалық Ресей тағы бiр жеңiске жеттi. Бiрақ Бенедито Муссолини мырза өзiнiң ұяттылығын және Италиядағы фашизмнiң күйреуiн көру үшiн өмiр сүрмедi. Алайда Германиядағы фашистердi де дәл осындай тағдыр күтiп тұрды. Орыс әскерлерi 1956 жылдың маусым айының басында шабуылға шықты. Шабуылдың негiзгi бағыты Австрия болды.
  Елизавета мен оның Николай-5 экипажы немiстерге қарсы шықты. Орыс әскерлерi Венаны қоршауға ұмтылды.
  Фюрер, әрине, қиын жағдайға тап болды. Немiстердiң Африкадағы, Скандинавиядағы және АҚШ-тың көп бөлiгiндегi иелiктерi жойылды. Ал қазiр шайқастар тек Үшiншi рейхтiң аумағында өтiп жатыр. Бұл, әрине, немiстер үшiн жағымсызырақ. Ресей әскерлерi де Мексикаға кiрдi. Леди Грей де Монка осы елде танк экипажын басқарады.
  Ал Елизавета "Николай"-5-тi Венаның айналасында басқарады. Оның басты қарсыласы - патшаның машинасы тазартқыш сияқты енетiн E-50.
  Элизабет жалаңаяқ саусақтарымен джойстик түймелерiн басып атып жiбердi.
  Ол немiс танкiсiн соғып, шырылдады:
  - Әулие Николай Рус үшiн жүрегiмiздi беремiз!
  Екатерина да жалаңаш саусақтарымен атып тұрып, серiгiн түзетiп:
  - Владимир деген дұрысырақ шығар!
  Элизабет жалаңаш саусақтарымен тағы да атып тұрып:
  - Бiрақ бәрiбiр, бiзге Қытай халқын берген, Ресейдi жеңiлмейтiн етiп берген император Николай!
  Шынында да, немiс позицияларына шабуыл жасау үшiн жiберiлген жаяу әскерде майдан толығымен қытайлықтар болды. Олар бiзге мәйiттердi лақтырды. Бiрақ олар бұзып кеттi.
  Әдетте орыстар ұшақ пен танктерде соғысты. Жаяу әскер қытайлардан, үндiлерден, азиялықтардан құралған. Қытайлар көп. Сонымен қатар, ақжарқын Николай II православие дiнiн реформалау кезiнде көп әйел алуды енгiздi, ал қосымша қытайлық жiгiттер шайқасқа жiберiлдi. Ал орыстар жесiр, күйеуге шықпаған қытай әйелдерiн әйел етiп алады.
  Қулық стратегия.
  Ал қытайлар шабуылдап, өлiп, немiс қорғанысын бұзады.
  Елена жалаңаш саусақтарымен джойстиктiң түймелерiн басып, Крауттарды қайта соғады.
  Және ол ән айтады:
  - Киелi Русь үшiн бiз ерлiкпен күресемiз!
  Осыдан кейiн қыз оны алып, көз қысады. Және ақ тiстерiн көрсетедi! Және ол сондай агрессивтi.
  Содан кейiн Олимпиада қайта оралады. Және ол да жалаңаш саусақтарымен ұрып, жаншып тастайды.
  Сонда ол айғайлайды:
  - Мен өлiмшi кобрамын!
  Айта кету керек, E-50 танкi қауiптi болуы мүмкiн. Оның ұңғысының ұзындығы 100 EL болатын 88 миллиметрлiк зеңбiрегi жылдам атыс, минутына он екi оқ және өте дәл. Көбiнесе броньды соғып, зақым келтiруi мүмкiн.
  Сондықтан қыздар немiстiң бас танкiсiн жақындатпауға тырысады. Әсiресе жақын жерде оның ену қабiлетi күрт артады. Ал немiс снарядындағы ядро не уран, не вольфрам. Рас, Африка мен Конгодағы уран кен орындары жоғалғаннан кейiн немiс әскерлерiнiң күшi құрғай бастады.
  Ал қыздар өте әдемi және жалаң аяқ және салқын.
  Олар өздерiне ынтамен ән айтады:
  - Бүкiл әлемге жұлдыздай жарқырайды,
  Үмiтсiз қараңғылықтың қараңғылығы арқылы...
  Ұлы батыр Владимир патша,
  Ауруды да, қорқынышты да бiлмейдi!
  
  Алдыңнан жаулар шегiнедi,
  Көпшiлiк қуанып жатыр...
  Ресей сiздi қабылдайды -
  Күштi қол басқарады!
  Ұрысқан қыздар, оларға қарсы ештеңе айта алмайсың. Ал олардың аяқтары сондай жалаңаш және қашау. Тұтқынға түскен немiстердiң сүйгенi қыздарға да, ерлерге де ұнайтыны анық. Ал жауынгерлер қанағаттанғандай сайрап жатыр.
  Және олар маржандай тiстерiн жалаңаштады.
  Бұл сондай керемет қыздар. Жалаңаш саусақтарымен Элизабет тағы бiр фашисттi нокаутқа түсiредi.
  Осыдан кейiн ол айғайлайды:
  - Ұлы Отан даңқы!
  Сонымен, Кэтрин атылады. Ол жаудың танкiсiн ұрып-соғып, фрицтердi өлтiредi және сықырлайды:
  - Жауларға өлiм!
  Сол жерде Елена да жалаңаяқ саусақтарымен джойстик түймелерiн басып тебедi. Және ол шырылдады:
  - Ұлы Отан үшiн!
  Содан кейiн олимпиаданың көрнектi, аққұба, снарядты iске қосады. Ол шырылдаған кезде:
  - Ұлы Ресей үшiн!
  Ал қыздар толық ынта-жiгерге толы.
  Мiне, E-75 танкi келедi. Оның мылтығы күштiрек: 128 мм және ол көбiрек зақым келтiруi мүмкiн. Сонымен қатар, бұл танк жақсы қорғаныс пен қалың құрышқа ие.
  Бiрақ Элизабет жынды сияқты. Және ол алыстан енiп, өлiмге әкелетiн нәрсенi шығарады. Ал немiстен қалғаны - жыртылған металл кесектерi.
  Ал қыз ән айтады:
  - Қасиеттi сұлулық және үлкен арман!
  Осыдан кейiн тiл көрiнедi.
  Немiстердiң E-75 танктерi соңғы уақытта кең тарады. Ендi оларда ресейлiк танктермен, әсiресе жеңiлiректермен соғысуға мүмкiндiк беретiн ұзын ұңғылы мылтық бар. Бұл крауттарды қауiптiрек етедi.
  Бiрақ кеңес қыздары бұған ұялмайды. Және олар крауттарды ұсақтайды.
  Ал жауынгерлердiң өздерi, әсiресе аптап ыстықта бикини киiп, жалаң аяқ жүредi. Және олар өте сенiмдi күреседi.
  Олар ерекшелiксiз жеңедi.
  Екатерина нацистерге оқ атып, ән айтты:
  - Бiрақ шынымды айтсам! Мен барлық крауттарды ерекшелiксiз жоямын!
  Елена да жалаңаш саусақтарымен атып тұрып:
  - Бiз бәрiн жеңемiз және, әрине!
  Олимпиада да фашистердi аямай жеңдi. Ол сондай жеңiлмейтiн қаншық.
  Сондай-ақ жалаңаш саусақтардың көмегiмен.
  Наташа мен оның командасы Кондратенко-6 танкiнде соғысады. Бұл көлiк Николайға қарағанда бiршама жеңiл, бiрақ мобильдi. Әрине, салмағы аз болса, калибр кiшiрек, ал сауыт сәл жұқа. Бұл өлiм қаупiнiң әлдеқайда жоғары екенiн бiлдiредi.
  Бiрақ, айтарым, қыздар мүлдем ұялмайды. Және олар шайқастың алыптары сияқты шайқасады.
  Наташа ән айтады, белсендi түсiредi:
  - Бұл бiздiң жеңiсiмiз болады!
  Ал джойстик түймелерiн жалаңаяқ саусақтарымен басады.
  Зоя да жалаң аяқтарын пайдаланып атып тұрып:
  - Владимир патша алға!
  Ал хордағы қыздардың бәрi үрiп:
  - Қаза тапқан батырларға даңқ!
  Осыдан кейiн Аврора оқ жаудырды, немiс танкiн аударып:
  - Бiздi ешкiм тоқтатпайды! Бiздi ешкiм жеңе алмайды!
  Ол да жалаң аяқтарын шайқады.
  Содан кейiн Светлана жалаңаш саусақтарымен көндi де, өкпесiнiң ұшымен айқайлады:
  - Орыстар қаһарлы соғысып жатыр!
  Ал қыздардың бәрi бiр ауыздан:
  - Сарбаздың жұдырығы күштi!
  Тағы да арулар шайқасқа асығады. Олар өздерiн дәл және дәл түсiредi!
  Бiрақ Джейннiң экипаждары мексикалықтарды таң қалдырады. Ханым да өте ақылды және әдемi.
  Ал оның экипажындағы қыздар жалаң аяқ, бикини киген. Олар жабайы және тыныш қаһармен күреседi.
  Сосын Гертруда жалаңаш саусақтарымен атып тұрып:
  - Мен бiр секундта барлығын құртатын қызбын!
  Содан кейiн Маланья әрекетке кiрiседi. Ал латынның танкiсiн алыстан жарып жiбередi.
  Содан кейiн Матильда жалаңаш саусақтарымен аяғын тепкiлейдi.
  Және ол күледi:
  -Мен шынымен керемет қызбын!
  Және ең жоғары және ең қаһарлы тәртiптегi жауынгерлер. Олар әлсiздiктi де, ашуды да сезбейдi.
  Олар сенi дәл солай ұрып тастайды.
  Ал Аленка да өте сенiмдi күреседi.
  Маусым айының аяғында Вена қоршалады. Германияға және оның беделiне ауыр соққы берiлдi. Бұл кезде орыс әскерлерi Одерге қарай жылжуда. Олар қытайларды, үндiлердi, арабтарды шайқасқа шығарады. Олар Крауттардың қорғанысын бұзады.
  Гитлер, әрине, қазiрдiң өзiнде дүрбелеңде. Қыздар оны танктер мен ұшақтарға қалай қысты.
  Мiне, екi ресейлiк ұшқыш Альбина мен Альвина. Сондай-ақ жалаң аяқ, бикини киiп, бұтағынан таяқпен алмұрттай фашистердi құлатады. Ал ерлi-зайыптылар үшiн олар осындай кереметтер жасайды.
  Альбина өзiнiң Ұлы Петр ұшқышынан бiр соққымен бес ұшақты атып түсiрiп, ән айтты:
  - Бiз аспан аюларымыз!
  Альвина өзiнiң соғыс қыранынан бiр соққымен алты ұшақты атып түсiрiп, шырылдады:
  - Ал бiз барлығын талқандаймыз!
  Аспанда бұл жұп қазiрдiң өзiнде аңызға айналған едi!
  Қыздар Георгий крестiнiң жетi дәрежесiмен марапатталды: күмiс крест, садақпен күмiс крест, алтын крест, банкпен алтын крест. Сондай-ақ гауһар тастары бар алтын крест және гауһар тастармен және садақпен алтын крест. Ал алтын кресттiң ең жоғары дәрежелi жұлдызы, алмас садақпен. Жоғары марапат - гауһар тастармен және садақпен көмкерiлген алтын кресттiң үлкен жұлдызы жақында тағайындалды.
  Сондықтан қыздар өздерiнiң жетiстiктерiмен мақтана алады. Және әрқашан, тiптi суықта, олар тек бикиниде және тек жалаң аяқпен шайқасты.
  Сондай керемет қыздар.
  Альбина атып тұрып:
  - Ең жақсы жеңiстерiмiз үшiн!
  Альвина сөзiн жалғастырды:
  - Немерелерiмiз бен аталарымыз мақтан тұтсын!
  Жауынгерлер шынымен де үлкен сыныптың қыздары!
  Олар фашистердi аспанда ұрып-соғып, ән айтады:
  - Ресейге даңқ, даңқ! Бiздiң Владимир патшамыз батыр! Таң ата күш болады! Гитлердi жерге көм!
  Әрине, Владимир Кириллович Романов өз жауынгерлерiне өте риза болуы мүмкiн.
  Олар соғысса да, сiз оларға қарсы найза көтере алмайсыз!
  Владимир Кириллович Романов - соғыстарды бiржола тоқтатуға толық мүмкiндiгi бар патша!
  Ал фашистер патша әскерiнiң соққыларынан қалтырап қалады...
  Қоршалған Вена тез құлады. Шiлде айының ортасына қарай патша империясының әскерлерi кең майданда Одерге жеттi. Ал Кенигсберг толығымен бұғатталды.
  Ал немiстер Одерден ары шегiндi. Және олар сол жерде қорғаныс шебiн жасауға тырысты. Өзiңiздi мұқият қорғаңыз. Бiрақ шiлденiң екiншi жартысында орыс әскерлерi Гамбургке шабуыл жасай бастады... Фашистер ақырын, бiрақ сенiмдi түрде жеңiлдi.
  Ұрыс өте қатты болды. Кейбiр ауылдар бiрнеше рет қол ауыстырды. Ұрыстарға AG сериясының жетiлдiрiлген жаңа немiс танктерi - пирамидалар да қатысты. Олар барлық жағынан жақсы қорғанысқа ие болды. Бiрақ патша әскерi саны жағынан басым болды.
  Ал азиялық жаяу әскерлердiң көп бөлiгi майдандарда қаза тапты. Бiрақ олар маған көшуге рұқсат бердi.
  Немiстердiң адам ресурстары да таусылды. Тамыздың аяғында Гамбург қоршалып, Мюнхен де қоршауға алынды.
  Немiстер айтарлықтай аумақты жоғалтты. Ал олардың өз лауазымдарын ұстанатын ештеңесi болмады.
  Олег Рыбаченко Германияның өзiнде алдыңғы қатарда шайқасты. Ал мәңгiлiк бала үнемi күлiмдеп, маржандай тiстерiн көрсеттi.
  Ал ол жерде ол жалаңаш, балалық аяқтарымен гранаталарды лақтырды. Бала болған жақсы - тек шортпен ыстықта болу қандай табиғи. Ал сiз өлмейтiн болғандықтан, суық тиюге тәуекел етпей, қыста жартылай жалаңаш жүруге болады.
  Сонда бала ән айтты:
  - Жалаң аяқ, жалаң аяқ,
  Шiлденiң күркiреуi мен серфингтiң дыбысы астында!
  Жалаң аяқ, жалаң аяқ,
  Балаға ковбой болу оңай!
  Ал майор бала бұл фашистердi өзi үшiн жоюды жалғастыруда. Және олар қарсы шабуылға шығады.
  Қыркүйек болды... Жаңбыр жауа бастады... Қытайлардың мәйiтiн толтырған патша әскерлерi Мюнхен мен Гамбургтi алып, Рур аймағына қарай жылжиды. Немiс өнеркәсiбiндегi ең маңызды нәрсе.
  Немiстер болса жанталасып қарсы тұрды.
  Наташа танкiмен шайқасады да:
  - Фашистер үшiн бұл өте қиын болады!
  Және джойстик түймелерiн жалаңаяқ саусақтарыңызбен басыңыз. Және ол фашистердi снарядтармен атқылайтын.
  Сосын Зоя сенi шапалақпен ұрады. Сондай-ақ жалаңаш саусақтардың көмегiмен.
  Ол сондай-ақ ән айтады:
  - Гитлерге қарсы тұрған - орыс!
  Содан кейiн Аврора агрессивтi қадам жасайды. Сондай-ақ жалаңаш саусақтардың көмегiмен:
  - Орыс жолы үшiн!
  Олардың артында Светлана да өлтiрушi снарядты атқылайды. Ол немiс танкiсiн тесiп, сықырлайды:
  - Владимир Кириллович патша үшiн!
  Және ол да тiлiн көрсетедi.
  Бұл жерде қыздар жабайы болды.
  Ауыр танк мiнген Аленка да фашистердi талқандайды. Және оларды алыс қашықтықтан ұрады.
  Жауынгер ән айтты:
  - Мен кеудеммен жарты дүниенi бағындырдым!
  Аленканың қызыл емiзiктерi бар кеуделерi.
  Сосын Анюта сенi жалаңаш саусақтарымен тепкiлейдi. Ол фашистiк танктi ұрып-соғып, ұрады:
  - Мен супер жұлдыз қызбын! Тарих кiтаптарында!
  Ал ол тiсiн ашады...
  Содан кейiн Августин өлтiрушi снарядты атқылайды. Ол фашистердi құлатып, ысқырады:
  - Бiздiң армиямыз мықты болсын!
  Ол да аяқтарын қозғалтады...
  Ал Мария олардың соңынан ерiп, фашистердi жеңедi. Ол өзiн-өзi айналдырып, агрессивтi түрде:
  - Бiз үлкен агрессивтi қыздармыз!
  Содан кейiн Маруся нацистерге өте қанды және жойқын нәрсенi жiбередi. Ал жалаңаш, қыздың аяқтарының көмегiмен.
  Содан кейiн ол ән айтады:
  - Бiз жауларды толықтай жеңдiк!
  Қыркүйек өте кескiлескен шайқастарда өттi. Немiстер шарасыз қарсы шабуылға шықты. Бiрақ қазан айында жауын күшейе түскенде, патша әскерi қайтадан басымдыққа ие болды. Ол Рурға қарай жылжи бастады. Қатты шабуылдан кейiн Кенигсберг құлады. Фашистер тағы бiр шапалақпен ұрды.
  Ал Францияның оңтүстiгiнде патша әскерлерi Тулонды қоршап алды. Сондықтан фашистер өте қиын уақытты өткiздi.
  Гитлер ашуланып тұрды, бiрақ ол Берлинде болған кезде. Оның позициясы әлсiз болып шықты.
  Келiссөздерге ешкiм құлақ түргiсi келмегенi анық. Бiрақ фашистер шыбын сияқты тығылып қалды.
  Қарашада патша армиясының әскерлерi Рур аймағының көп бөлiгiн басып алу үшiн соғысты, осылайша Германияны өзiнiң негiзгi өндiрiстiк базасынан тиiмдi айырды.
  Желтоқсанда патша әскерi бүкiл Францияның оңтүстiгiн басып алып, Испанияға кiрдi. Немiс майданында ол ақыры Рурды басып алды. Оның үстiне басқа немiс жерлерi де басып алынды. Ал патша әскерi де Данияға қонды.
  Гитлер қапастағы шайтандай құтырды, бiрақ ештеңе iстей алмады.
  Католиктiк Рождествода корольдiк әскерлер Парижге қарай жылжыды. Қар мен аязға қарамастан Наташаның экипажы жалаң аяқ және бикини киген.
  Немiстер көбiрек берiле бастады. Ал француздар орыстармен соғысқысы келмедi.
  Немiс батареясын сындырып жатқанда, Наташа:
  - Сонда, шындығында, бiзбен соғыс ашқанда жынды Адольф ненi есептедi?
  Алтын шашты Зоя қисынды түрде былай дедi:
  - Сiрә, қыспаққа түскенде ойық қалтадан шыққан тиындай құлап қаламыз!
  Аврора жаңғақты жалаңаш саусақтарымен басып қалды. Содан кейiн ол оны аузына лақтырды және ұтымды түрде атап өттi:
  - Тарих ештеңе үйретпейдi деп үйретедi!
  Светлана жалаңаяқ саусақтарын джойстиктiң түймесiн басты. Ол тағы бiр немiс зеңбiректерiн қағып, жауап бердi:
  - Керемет жауынгер болайық!
  Жауынгерлер, өздерiңiз көрiп отырғандай, шын мәнiнде күресуге және жеңiске жетуге бел буған.
  Олег Рыбаченко, жалаңаяқ бала шорт киiп, жалаңаш, бұлшық етiмен жүгiредi. Ол тiптi теңселiп, айқайлайды:
  - Бiз крауттарды жеңемiз! Бiз крауттарды жеңемiз! Және есегiңдi теп!
  Ал баланың ақ, маржандай тiстерi бар! Тек жас және иiлмейтiн терминатор.
  Олег Рыбаченко жүгiрiп келе жатып оқ атады. Фашистердi өлтiрiп, ән айтады:
  - Орыс рухы - патшалардың күшi, крауттарды жең!
  Бала жалаң аяқпен гранатаны лақтырып, ән айтты:
  - Орыс вальсi, таң ата - патша даңқымен!
  Ол шынымен де өте күрескерлiк жiгiт болып шықты. Ал фашистердi бiрiншi күнге дейiн жеңедi.
  Ал қыздар белсендi күреседi. Мiне, Мирабела... Сондай-ақ жоғары санатты ұшқыш. Оны ешкiм тоқтата алмайды. Ол крауттарды құлатып, тiстерiн шыжғыртып ән айтады:
  - Жынды қыз! Мiне, оның белгiсi!
  Және ол зымыранды алып ұшырады!
  Иә, бұл жерде әйелдер осылай! Орыс қыздары төбелескенде оларға ешбiр күш қарсы тұра алмайды.
  Мирабела бес пневматикалық зеңбiрекпен жетi немiс ұшағын атып түсiрiп, шырылдады:
  - Владимир Кириллович патша бiздiң Құдайымыз!
  Ал қыз жалаң аяқтарын әйнекке ұрады.
  Сондай-ақ Альбина мен Альвина аспанда төбелесiп жатыр.
  Олар сондай керемет ұрлықшылар едi. Барған сайын жаңа шоттар жиналуда. Сонымен бiрге олар ән айтады:
  - Аспанда бiз кемелдiкпiз! Бiз мiнсiзбiз! Күлiмсiреуден ым-ишараға дейiн - барлық мақтаулардан артық!
  Альбина төрт немiс ұшағын бiр соққымен атып түсiрiп, шырылдады:
  - О, қандай бақыт! Шайқаста қандай кемелдiк!
  Альвина бес немiс ұшағын кесiп тастап, сөзiн жалғастырды:
  - Шайқаста кемелдi бiл! Және керемет идеал!
  Жауынгерлер хормен ән салып, фашистердi талқандады:
  - Қыздар! Салқын қыздар! Қыздар! Салқын қыздар!
  Олар өздерiнiң агрессивтi қызулығын көрсеттi. Шын мәнiнде, Гитлердiң ешқайсысы түсуге мәжбүр болған жоқ.
  Бiрақ фашистер, әрине, жабайы қысымда.
  Гитлер Берлинде бункерде жатыр және оны тарақан сияқты бомбалап жатыр. Ол не тiледi? Фашистiк нөмiр бiрiншi аяқталды! Патшалық Ресейге қарсы шықты, ендi өзi де тарақандай езiлiп жатыр.
  Владимир Кириллович патша қазiр Үндi мұхитының жағасында қыстан демалуда. Оның алдында түрлi нәсiл мен ұлттың сұлу қыздары билейдi.
  Алайда король гладиаторлардың шайқасын көруге қарсы емес. Мысалы, екi қыз екi сұлуға қарсы.
  Бiр-бiрiне зиян тигiзбеу үшiн пластикалық қылыштармен соғысады. Дегенмен, олар жан аямай күреседi.
  Бұл жауынгерлер. Қаһарлы соққы алмасу бар. Екi аққұба және екi қызыл шашты...
  Владимир патша фельдмаршал Василевскийден сұрады:
  - Немiстермен соғыста ең қиыны не?
  Фельдмаршал шынайы жауап бердi:
  - Сенiмдiлiкке ие болыңыз! Әу баста жау iлгерiлей бастағанда ғана ыңғайсыздандым. Ендi бiз жеңе бастадық және жауларымыз туралы бәрi анық! - Бұл iрi стратег фельдмаршал Васильевич шарап iштi.
  Владимир Кириллович логикалық түрде атап өттi:
  - Үнемi жеңiске жету өте қиын! Бiрақ бiз көп нәрсеге қабiлеттi екенiмiздi көрсеттiк! Ал ендi уақыт болады және бүкiл әлем тыныш болады!
  Фельдмаршал Василевский растады:
  -Мен оған сенемiн!
  Қыздардың жалаңаш денелерi көгерiп, қатты қобалжыған көрiнедi.
  Олар, әрине, Ежелгi Рим заманындағыдай емес - өздерiне көп зиян келтiрмеуге тырысты. Бiрақ олар белсендi әрекет еттi.
  Осы уақытта ұрыс жалғасты. қаңтарда патша әскерлерi қозғалыс кезiнде Париждi басып алды. Данияның астанасы Копенгаген де алынды. Немiс әскерлерi әлсiредi. Орыстар Германияның өзiне қарай iлгерiлей бердi. Фриц қатты шайқасты, бiрақ олардың күшi сынды.
  Олег Рыбаченко, бұл өлмейтiн бала жалаңаяқ қарға секiрiп, оттан қорықпай, бәрiнен бұрын шабуылға шықты. Ал ысқырып тұрып:
  - Жеңiс үшiн күресуге үйренген,
  Ол жауларын мiндеттi түрде жеңедi...
  Ол көңiлдi күледi және көп нәрсеге қол жеткiзедi,
  Ал Гитлердi қатты соққыға жығады!
  Ал баланың жалаң аяғы гранатаны лақтырады! Ал маржандай үлкен тiстерiн жасынан асқан. Иә, оның қасқырдай аузы бар. Ол кез келген жұлдыру арқылы кемiредi.
  Ал танк мiнген қыздар Германияның оңтүстiгiнен солтүстiгiне қарай жылжуда. Олар теңiзге шықпақшы. Ал Берлин мен Померания маңындағы жерлер ғана крауттарда қалады.
  Наташа фашист танктерiн қағып, былай дедi:
  - Ал соғыс өзiнше қызық!
  Зоя фашистердi соққыға жығып, келiстi:
  - Қанша жақсы! Әсiресе бiз жеңген кезде!
  Жалаңаш саусақтарымен оқ атып Аврора:
  - Ғаламда мүмкiн емес нәрсенiң бәрi мүмкiн, аз ғана қажет емес...
  Ал қызыл шашты қыз қатты күледi!
  Жауынгерлер қатты қуанып, ашуланады. Және олар немiстердi талқандады.
  Бұл кезде патша әскерлерi Испанияны басып өтiп, Севильяға жақындап қалды.
  Ольга бронетранспортерде немiстер мен полиция әскерлерiне оқ жаудырады.
  Жергiлiктi испандар дерлiк қарсылық көрсетпейдi. Тағы бiр ел Ресейдiң балтасына түсiп жатыр.
  Олег атып тұрып ән айтты:
  - Пилотаж, бұл bash on bash болады!
  Ал оның серiктесi Элис твиттерде:
  - Орыстардың ұлылығын планета мойындады,
  Фашизм қылыштың соққысымен талқандалды...
  Бiздi әлемнiң барлық халықтары жақсы көредi және бағалайды,
  Ұлы киелi патшалыққа қарсы тұрайық!
  Ал қыздар жалаңаяқ саусақтарын джойстикке қағып, басады.
  Владимир Кириллович Романов патшалық империясы мен фашистiк Германия арасындағы соғыс жалғасуда.
  Орыс әскерлерi Францияны фашистiк ордалардан толықтай дерлiк азат еттi. 1957 жылы ақпан... Патша әскерi Португалияны азат еттi.
  23 ақпанда Дания мен Германиядан келген орыс бөлiмшелерi бiрiктi.
  Олег Рыбаченко, бұл мәңгiлiк бала жалаң аяқпен балшыққа шашылады. Майор бала өз-өзiне айқайлайды:
  - Ресей патшасы Владимир Үшiншiге даңқ! Гитлердi кесемiн, қамшымен өлшеймiн!
  Ал бала тағы да айқайлап, жалаң саусақтарымен өткiр ұшталған дискiнi лақтырады. Және бұл фашисттiң тамағынан соғады. Сосын жалаңаш, балаша аяғымен бумеранг лақтырып, бiрден бес Крауттың тамағын кесiп тастайды.
  Иә, Гитлердiң мұндай империяға шабуыл жасау жаман идеясы.
  Наташа және оның командасы Португалиядағы соңғы немiстердi аяқтады. Олардың танкi жойылмайды.
  Сондай-ақ олар джойстик түймелерiн жалаңаш саусақтарымен басып, ашулы жойқындық жасайды.
  Зоя оқ атып, немiс зеңбiрегiн талқандады да, ән айтты:
  - Ресей және соңына дейiн бостандық үшiн!
  Аврора жалаңаш саусақтарымен нацисттi теуiп жiбердi де:
  - Құдай сақтасын патшаны!
  Светлана да жалаңаяқ саусақтарымен джойстик түймелерiн басып, сықырлады:
  - Күштi егемен!
  Қыздар фашистердi жеңдi. Бiрақ содан кейiн жаңа Гитлердiң "Тышқан-4" танкi пайда болды. Өте қуатты модель - салмағы үш жүз тонна және 310 мм мылтық. Ол алыс қашықтыққа ене алады, бiрақ оның өзi соншалықты қалың құрышы бар, Кондратенко-6 танкi оны кез келген бұрыштан алмайды.
  Наташа бұйрық бередi:
  - Қыздар, бiз жақындап, оны бүйiрдiң төменгi бөлiгiне, роликтердiң арасына жабыстыруымыз керек - бұл бiздiң жалғыз мүмкiндiгiмiз!
  Зоя жалаңаяқ саусақтарымен немiс зеңбiрегiн қағып, ән айтты:
  - Тағдыр саған соңғы мүмкiндiк берiп отыр, бiрақ асығыңыз! Жаңбырда, бұршақта және қарда!
  Августин де түртiп, шырылдады:
  - Соңғы мүмкiндiк, тағдыр сiзге бередi! Жаяу жүру және күнделiктi жүгiру ұзақ болсын!
  Сондай-ақ жалаңаш саусақтармен және оның қалай бұралатынын. Және ол фашистердi талқандайды.
  Светлана айқайлады:
  - Жаңа белестерге және батыл жеңiстерге!
  Орыс танкi жылдамдықты арттыра түстi. Ал қыздар оны алып, ән айтады:
  - Күштi егемен, ең даңқты дәуiр, православие патшасы, даңқ үшiн, бiздiң даңқымыз үшiн билiк ет!
  Немiстiң "Маус-4" зеңбiрегiнен жiберiлген ауыр снарядтан алыстап, олар қайтадан жылдамдады. Қыздар айқайлады:
  - Қошқар мүйiзден иiлмейiк! Осылайша сiз Гитлер өлiңiз!
  Ал олардың танкi жылдамдауда. Бұл кiшкентай боксшының үлкенге шабуыл жасағаны сияқты. Бiрақ, әрине, мүмкiндiктер елу-елу.
  Танктiң қозғалысын бақылап отырған Наташа рингте ер адаммен қалай бокстасқанын есiне алды. Ол соққыларды өткiзiп алды және соққыға жығылды, бiрақ ол ұстады. Содан кейiн ол сенiмдi түрде ұрды. Ол жаудың келе жатқан қозғалысын ұстап алып, оның иегiне ұрды. Нокаут!
  Ол мың алтын рубль алды. Сондай күрескен қыз. Берсе, бередi!
  Наташа жалаңаш аяғын шайқап, ән айтты:
  - Бұл соңғы шайқас емес, бiрақ шешушi! Отан даңқы үшiн, Отан мен абырой үшiн!
  Сосын олардың танкi бүйiрден сырғып өтiп, снаряд жiбередi... Зоя да жалаңаш саусақтарын, сондай алтын шашты қызды, маймылдай ептiлiгiн пайдаланды. Ал "Тышқан"-4 жарыла бастады. Оның снарядтары жарылғаны анық. Содан кейiн мұнаралар жұлынып, ол аспанға ұшады!
  Қыздар бiр ауыздан:
  - Жеңiс! Керемет жеңiс!
  Олардың тiзiмiнде тағы бiр танк!
  1957 жылы 1 наурызда орыс әскерлерi Эльбадан өте бастады. Гитлерге аяқ басқан сияқты.
  Бала Олег Рыбаченко жалаң аяқ, баласының аяғымен гранатаны лақтырып, фашист танкiн суға батырып, айқайлады:
  - Жаңа, мызғымас шекаралар үшiн!
  Аленканың танк экипажы шығысқа бұрылады. Батыс Германия мен Франция қазiрдiң өзiнде азат етiлген. Тек Одер мен Эльба арасындағы жерлер ғана фашистердiң бақылауында қалды. Сонымен, Ұлыбритания мен Ирландия. Фашистердiң соңғы күштерi сонда.
  Фашистердiң батареяларына оқ жаудырған Аленка:
  - Николай Царевич,
  Егер сiзге билiк ету керек болса ...
  Ешқашан ұмытпа -
  Армия ерлiкпен соғысады!
  Ал ендi тағы бiр снаряд жалаң аяқпен жiберiледi. Және ол Фриц мылтығына түсiп кеттi.
  Анюта да жалаңаш саусақпен атады. Ол фашистке соғып, өксiкпен:
  - Мен Гитлердi құстыратын қызмын!
  Келесi, отты Августин шегелерi. Ол сондай-ақ өткiр атып тұрған кiшкентай шайтан және ақырады:
  - Тозақтың қақпасына!
  Және жалаң аяқты пайдаланады.
  Мария оның артынан атып тұрады. Дәл солай алып, соғып алады да:
  - Менi ешкiм тоқтатпайды, жолбарыс, жалаңаяқ қызды ешкiм жеңе алмайды, ал менi қайда болса да ұрып-соғады!
  Содан кейiн Олимпиада жарылады. Және ол немiс танкiсiн қағып түсiрiп, оның мұнарасын саңырауқұлақ қақпағы сияқты жұлып алады.
  Және айқайлайды:
  - Жаңа, керемет шекаралар үшiн!
  Және тағы да тiлiн көрсетедi!
  Қыздар тек өздерiн итермелеп, iлгерiлеуде. Ал фашистер солардың соққысынан суға батып жатыр.
  1957 жылы 2 наурызда Португалиядағы соңғы фашистiк күштер капитуляцияға ұшырады. Фашизмнiң таңы ата бастағаны белгiлi болды. Дәлiрек айтсақ, таң ата ма? Түннiң батуы!
  Ал орыс әскерлерi алға жылжуда. Немiстер барған сайын қаруларын тастап, берiлуде.
  Олар тiзелерiне құлады. Орыстың да, қытайдың да қыздары жалаң аяқтарын сүйедi.
  Бұл өте керемет және керемет көрiнедi. Ал фашистердi шауып, шауып жатыр.
  Наташаның экипажы қазiрдiң өзiнде солтүстiкке, Крауттармен соғысуға бара жатқан пойызда.
  Қыздар өз купесiнде отыр. Олар картаны жалаңаяқ саусақтарымен ұстап ойнайды.
  Наташа атап өттi:
  - Бiр қызығы, Берлиндi алған кезде, ары қарай не болады?
  Зоя сенiмдi жауап бердi:
  - Келесi Лондон болады!
  От Аврора күлiп, тағы сұрады:
  - Ал содан кейiн?
  Зоя батыл түрде айтты:
  - Латын Америкасы бiздiкi болады! Бiз фашистермен салтанатты жағдайда тұрмаймыз!
  Светлана мұнымен келiстi:
  -Әрине алмаймыз! Бүкiл әлемдi жаулап алайық!
  Наташа ынтамен растады:
  - Сонда бүкiл әлемде тыныштық орнайды!
  Қыздар хормен ән айтты, барған сайын ән айтты;
  Ұлы патшалық Ресейге даңқ,
  Владимир тағына отырған жер...
  Бiз зұлым фашизмнiң ордасын талқандаймыз -
  Армиямыз бен монолитiмiзге даңқ!
  
  Жүректер асқан сенiмге толы болды,
  Бiздiң Жер-Анамыз бар жүрегiмiзбен...
  Бiз Николай патшаның ұлдарымыз,
  Және олар ол үшiн бекер өлген жоқ!
  
  Туған жер, бәрiнен де қымбатсың,
  Қанатты, аспандық отшашуды лақтырайық...
  Сiз де Отан үшiн соғысасыз,
  Жарайды, фашистердiң бәрi өлсiн!
  
  Гитлер бiздiң жерлердi алғысы келдi,
  Ал зұлым ит патшаны өлтiрмек болды...
  Бiрақ бiз батылдық жасаймыз, бiз мұны қабылдамаймыз ,
  Фашизм бiзге бекер шабуыл жасады!
  
  Патша мейiрiмдi және дана билеушi,
  Тау қыраны планетаның үстiнде қалықтайды...
  Владимир орда билеушiсi болады,
  Бiздiң достығымыз болат монолит сияқты!
  
  Фрицтiң аяғынан тiреудi қағып алайық,
  Гитлер iлгекке тұншығып өлсiн ...
  Қатыгез жазаларды ұятқа тапсырамыз,
  Жер бетiнде кiм зұлымдық жасайды!
  
  Корольдiк күш пен патша даналығы,
  Ол фашистердi өлшеусiз жояды...
  Маған сенiңiз, Гитлер шынымен ақымақ нәрсе жасады,
  Ал ендi оның өмiрi жiп сияқты!
  
  Сондықтан ұлы патшаларды құрметтеңiз,
  Жер бетiнде одан салқын Романовтар жоқ...
  Фашистер шайқасында жүректердi ұрып,
  Жетiстiктер мен армандарға жол ашу үшiн!
  
  
  Ұлы Петр бiздi теңiзге апарды,
  Александр Париждi жаулап алды...
  Иә, кейде қайғы болды,
  Бiрақ Ресейдi керуб қорғады!
  
  Бiзде бәрi әдемi,
  Қыздар да, жiгiттер де маған сенiңiздер...
  Патша басқарады, сiз әдiл бiлесiз -
  Табалдырықтан зұлым аң ырылдаса да!
  
  Шектеу жоқ, кемелдiкке сенiңiз,
  Жақында коммунизм патшалары болады...
  Бақыттың есiгiн ашайық,
  Қарғыс атқыр фашизм жойылды!
  
  Ресей үшiн меже белгiленбеген,
  Маған сенiңiз, бiз жауды жеңемiз...
  Қыздар жалаңаяқ, Спартадағыдай,
  Бiздiң Владимир патша жалғыз!
  
  Бiз Родқа сенемiз - Ұлы Құдай,
  Мiнсiз славяндарды не жаратты...
  Бiз ар-намыс пен бостандық үшiн күресемiз,
  Бiз нацизмге соққы беремiз!
  
  Сiз ең үлкен Романовтар отбасысыз,
  Әрқашан Ресейдi билейдi ...
  Ұлы патша, ең биiк ұшу,
  Шайтан бүркiттi сындырмайды!
  
  Ұлы Ресейге деген сүйiспеншiлiк үшiн,
  Бiз жауынгерлердi ұрысқа жiберемiз ...
  Бiз иконалардағы әулиелердiң жүздерiн дәрiптеймiз,
  Өйткенi, кез келген жауынгер де патша!
  
  Отан үшiн оттай жүрегiмiз,
  Бiз қыздар соғыста қаталмыз...
  Бiз ғарыштың есiгiн ашамыз, бiлiңiз
  Мен Адольфты қаншық сияқты өлтiремiн!
  
  Берлинге дейiн аз ғана уақыт қалды,
  Бiз патшалардың даңқын көтерiп, кiремiз...
  Қарттық бiзге қыздарға қауiп төндiрмейдi,
  Маған сенiңiз, бiзге су төгiлмейдi!
  
  Жаманды, зұлымдықты жерлейiк,
  Айдаһар батыл түрде жеңiледi ...
  Бiзде алтын белгiшелер бар,
  Родноверия - мәңгiлiк заң!
  
  
  
  
  ТҮРКИЯ ЕКIНШI ДҮНИЕЖҮЗIЛIК СОҒЫСҚА КIСТI
  1942 жылы 1 қыркүйекте Түркия КСРО-ға қарсы соғысқа кiрiстi. Оның себебi түсiнiктi - бұрынғы жеңiлiстер үшiн кек алуға шөлдеу және Бакудi басып алуға ұмтылу. Бұған қоса, Османлыларға таудай алтын уәде еткен немiс дипломатиясы да өз рөлiн атқарды. Қалай болғанда да, түрiктер бұдан былай күтудiң қажетi жоқ, олар қоқыс жинаушы емес, соғысуға да уақыт таба алады деп шештi.
  Нәтижесiнде отыз түрiк дивизиясы Кеңестiк Закавказьеге шабуыл жасады.
  Бiрнеше күннiң iшiнде олар Батумидi алып, Ереванды қоршай алды.
  Бұған жауап ретiнде Сталин пайда болған қорлардың бiр бөлiгiн алып, Закавказьеге беруге мәжбүр болды.
  Кеңес әскерлерiнiң қолбасшылығы Сталинградтағы шабуылды кейiнге қалдыруға мәжбүр болды. Немiстер, өз кезегiнде, Кавказ бағытында көбiрек жетiстiктерге жетiп, Орджоникидзе мен Грозныйды ала алды. Кеңес әскерлерi тауға шегiну арқылы ғана фашистердi тоқтата алды.
  Дәл осы уақытта ағылшындар Түркияны Ұлыбританияға қарсы соғыс қимылдарына тартудан қорқып, Факел операциясын кейiнге қалдырды.
  1942 жылдың желтоқсан айының аяғында фашистер Сталинградты басып алды. Олар сонда қоныстанды. Кеңес әскерлерi алға жылжыды, бiрақ орталықта сәттi болмады - Ржев-Сычов операциясы тым қымбат болды. Алайда, үшiншi рейхтiң ресурстары жеткiлiксiз болғандықтан, фюрер әлi де толық соғыс жариялады.
  Ақпан айында Қызыл Армия өз күшiн жинап, Сталинградтың қапталынан немiстерге шабуыл жасауға әрекеттендi. Бiрақ фашистер өз күштерiн қайта жинап үлгерiп, соққыларды тойтаруға дайын болды.
  "Алау" операциясы да ақпан айында басталған. Немiстер де дайын болып, екi апта бойы қиян-кескi ұрыс жүрiп, ағылшындарды тоқтатты.
  Америкалықтар Касабланка мен Туниске әлi қонған жоқ. Африкадағы ұрыс тағы да тоқтады.
  Гитлер әлi де күш жинап жатты... Наурызда Қызыл Армия Ржев-Сычов операциясын үшiншi рет жүргiздi, шайқастар бiр айға созылды, онша нәтиже болмады.
  Маусым айында фашистер күш жинап, Едiл бойына жылжып, Кавказдағы кеңес әскерлерiн кесiп тастап, Каспий теңiзiне жетуге тырысты.
  Ұрыстарға немiстiң жаңа танктерi қатысты: "Жолбарыс", "Пантера", "Арыстан".
  Сондай-ақ "Фердинанд" өздiгiнен жүретiн зеңбiрек.
  Немiстер нақты тарихтағыдан да күштi болды, соққыға жығылмады және жаңа әскерлерiмен болды.
  Америка Құрама Штаттары iс жүзiнде Үшiншi рейхтi бомбаламады, бұл танктер мен өздiгiнен жүретiн зеңбiректер өндiрiсiн арттыруға мүмкiндiк бердi. Сондай-ақ "Арыстан" сериясын iске қосыңыз. Алайда, резервуар тым қымбат және ауыр болып шықты, ол жиi iстен шығып, тұрып қалады. Бiрақ оның қалың 100 мм көлбеу бүйiрлiк құрышы көлiктi жақсы серпiндi көлiк еттi. Лев танкiнiң артықшылығы оның қуатты зеңбiрегi болды, бiрақ кемшiлiгi тоқсанның салмағы болды. Бұл көлiктiң қозғалғыштығын төмендеттi.
  Ұрыстар бұл танк әлi де тегiс жерде бiрдеңе жасай алатынын көрсеттi.
  Пантераның бүйiрлiк сауыты әлсiз болып шықты, бұл шығындарды көбейттi. Жолбарыс өзiн ең тиiмдi серпiндi танк ретiнде көрсеттi. Оның бүйiрлерi 82 мм сауытпен жабылған, бұл қырық бестi күшсiз еттi.
  Немiстер салыстырмалы түрде баяу алға жылжыды. Тұтастай алғанда Кеңес басшылығы дәл осындай нұсқаны күттi және әскерлердi дайындады.
  Рас, Курск бұдырынан айырмашылығы, фашистер әлдеқайда күштi және сенiмдiрек.
  Ал жер бедерi қорғанысқа қарағанда шабуылға қолайлырақ. Крауттардың да ұшақтары, танктерi және жаяу әскерлерi бар. Кеңес әскерлерiн Едiл арқылы жеткiзу оңай емес.
  Сонымен қорғаныс шебiн бұзып өткен фашистер алға жылжыды. Жетiстiктен кейiн жетiстiкке жеттiк.
  Үш ай бойы табанды шайқастан кейiн Каспий теңiзiне жеттiк.
  Қиын жағдайға тап болған Сталин бейбiт келiссөздердi бастағысы келдi. Өйткенi Кавказды ұстау мүмкiн емес екенi белгiлi болды. Бiрақ Гитлермен келiсiмге келу өте қиын. Фашистер тым көп талап етедi. Ал егер оларға көнсең, олар сенi жеп қояды. Бiтiм туралы не деуге болады? Гитлер мұны қаламайды. Және, әрине, одақтастар пассивтi. Олар қосымша бөлудi кешiктiруге қорқады.
  Фрицтер Каспий теңiзiнiң жағасы бойымен жылжыды. Сосын ақыры түрiктермен бiрiгiп кеттi. Бұл қандай қуаныш едi!
  Немiс сұлу қыздары кеңес тұтқындарын жалаң аяқ сүйуге мәжбүрлеген. Олар мұны мойынсұнушылықпен жасады. Ал олар жалаңаш өкшесiн ұрып-соқты.
  Тұтқындау осылай жүргiзiлдi. Ал немiстер кеңес бөлiмдерiн қарусыздандырды.
  Содан кейiн Сталин Фюрерге бейбiтшiлiктi ұсынды - бүкiл Кавказдан, тiптi Ленинград пен Карелиядан бас тартуға келiстi. Оған қоса, жүз жылдық өтемақы төлейдi.
  Фюрер сәл ойланып, ұсынысты қабылдап, 1943 жылы 7 желтоқсанда бiтiмге келдi.
  Одақтастар мұны сатқындық деп қабылдады! Және олар Сталин мен КСРО-ға қарсы санкциялар салды!
  Ал кеңестiк үгiт-насихат нақты берiлудi үлкен жеңiс ретiнде көрсеттi. Олар одақтастар тастап, Кеңес мемлекетiн сақтап қалды, Мәскеу ешқашан алынбады дейдi.
  Ал нацистер, әрине, Кавказдан Таяу Шығысқа шабуыл жасап, Роммель тобын күшейттi. 1943 жылдың наурыз айының аяғында бүкiл Таяу Шығыс пен Египеттi үстем фашистiк күштер басып алды. Сонымен қатар, шайқастар Пантераның ағылшын Черчилльдерi мен Кромвеллдерiне қарсы сәттi күресетiнiн көрсеттi, бiрақ соңғысы оған бетпе-бет ене алмайды.
  Сонымен қатар, немiстер орыстармен шайқаста шыңдалып, отаршыл ағылшын әскерлерiн оңай жеңдi.
  Сәуiрде фашистер Суданға көштi. Олар ақыры Гибралтарды басып алып, Марокконы басып алды. Черчилль де бейбiтшiлiк үшiн суды сынауға тырысты. Бiрақ Гитлер шығыста өзiне еркiн қол берiп, жоқ дедi!
  Ал фашистер Африканы шарлап өттi. Оларды ұзартылған коммуникациялар, нашар жолдар немесе олардың толық болмауы, қиын климаттық және үлкен қашықтықтар кешiктiрдi.
  Соған қарамастан немiстер алға шықты. Және олар қараңғы континенттiң бойымен жылжыды. Әрине, олардың танктерi, әсiресе Жолбарыс-2 мен Арыстан, джунглиде өте баяу болды. Айтпақшы, немiстер Африкадағы соғыс үшiн өте қажет болатын салмағы жиырма алты тонна болатын жеңiл "Пантера" сериясын да енгiздi.
  Жауынгерлiк қимылдар көрсеткендей, мұндай танктiң Т-4-тен әлдеқайда күштi қозғалтқыштан басқа, сонымен қатар көлбеу бронь тақталарынан басқа ешқандай iргелi артықшылықтары болмады.
  1944 жылдың аяғында немiстер салмағы он екi тонна болатын, сұлбасы өте төмен және өте көлбеу броньды E-10 өздiгiнен жүретiн зеңбiрек алды. Мұндай машина шынымен Африка үшiн таптырмас.
  Әсiресе, егер қыздар бұл үшiн төбелессе. Ал қыздар әдетте супер және классикалық.
  Герда мен Шарлотта Джунгли арқылы саяхаттап, ағылшындар мен американдықтарды жояды. Бұл шынымен сiзге керек қыздар! Келесi жүз миль аумақта тiптi салқынын таба алмайсыз . Қыздар өлтiрудi жақсы көредi - бұл керемет қыздар!
  Сөйтiп олар қара балуандарды ұстап алып, арулардың жалаң аяқтарын сүйуге мәжбүрледi. Бұл бiрден анық - ауыр ұрлық! Ал олар ағылшын көлiктерiн алыстан ұрып-соғып, өздерi үшiн күреседi.
  Олардың өздiгiнен жүретiн зеңбiрегi Оңтүстiк Африканың астанасы Преторияға жақындап қалды. Қыздар өздерiн атып, Черчилльдi вольфрам өзегiмен тесiп, ән айтады:
  - Африкада акулалар бар, Африкада гориллалар бар, Африкада қолтырауындар көбiрек! Олар сiздi тiстеп, ұрып-соғып, ренжiтедi! Балалар Африкада серуендемейдi! Африкада қарақшы бар, Африкада жауыз бар, Африкада қорқынышты Бармалей бар! Ол сенi тiстеп, ұрып-соғып, ренжiтедi! Ал оның қыздарын жырту керек!
  1945 жылы ақпанда британдықтардың Африкадағы соңғы тiрегi Мадагаскар аралында құлады.
  Сондықтан қазiр Ұлыбритания ол жақта да аяғынан айырылды. Осы кезде немiстер Иранды да, Үндiстанды да басып алды. Олар өздерiнiң керемет күштерiн көрсеттi.
  Ал 1945 жылы мамырда фашистер Ұлыбританияға десант жасады. Үш апта бойы қыңыр шайқастан кейiн Лондон құлады. Бiр айдан кейiн Ирландия басып алынды.
  Құрлықта уақытша тыныштық болды, бiрақ теңiзде соғыс жалғасты. Америка Құрама Штаттары Үшiншi рейхке, оның одақтастарына және Жапонияға қарсы жалғыз қалды. Бiрақ әзiрге Америка шетелде және сiз оны оңай қабылдай алмайсыз.
  Үшiншi рейхте жалпыға бiрдей еңбекке шақыру енгiзiлiп, ұшақтар мен кемелер өндiрiсi арта бастады.
  Жауынгерлiк кемелер де, авиатасымалдаушылар да жасалды. Әрине, сүңгуiр қайықтар соғысы қызып тұрды. Содан кейiн американдық кемелерден ешкiмге мейiрiмдiлiк болмады.
  Күзде, дәлiрек айтқанда, 1945 жылдың қарашасында немiстер Исландияны батыл басып алды, содан кейiн Аргентинада плацдармдарды жасады. Алайда теңiздегi соғыс ұзаққа созылды. Америкаға жету үшiн көптеген десанттық кемелер қажет болды. Ал кемелер соншалықты тез жасалмайды. Дегенмен, үшiншi рейх күшейе бастады. Қырық алтыншы жыл теңiзде соққы алмасумен өттi. Ал 1947 жылы немiстер Гренландияға әскери операцияларды өткiзiп, оны басып алған болатын. Ал ол жерден Канадаға дейiн алыс емес!
  Фашистер орасан зор жаулап алуды жоспарлады. Ал 1948 жылы Канадаға, ал Бразилиядан Венесуэлаға жапондықтармен бiрге шабуыл басталды. Ұрыс өте қызу өрбiдi.
  Немiстер баяу, бiрақ сенiмдi түрде алға жылжыды. Олардың E сериялы танктерi американдықтарға қарағанда озық болды және ұрыс даласында өздерiнiң артықшылығын көрсеттi. Айтпақшы, янкилер соншалықты қарапайым емес және олар өте қыңыр қарсылық көрсеттi. Және олар бас тартуға тырыспады.
  Дегенмен, әрине, қазандықтар болды. Америкалықтар оларға кiрдi. Содан олар бас тартты. Ал тұтқындар арийлiк қыздардың жалаңаш, шаң басқан аяқтарын сүйдi.
  Көп ұзамай Квебек пен Торонто, содан кейiн басқа қалалар құлады. 1948 жылдың мамыр айынан желтоқсан айына дейiн немiстер Канаданың барлығын дерлiк, сонымен қатар Венесуэланы, Никарагуаны және Мексиканың көп бөлiгiн басып алды. Бұл өте қиын жағдай. 1949 жылдың басында немiстер Құрама Штаттарды болат қысқышта ұстады. Содан кейiн 11 қаңтарда американдықтар тарихта алғаш рет ядролық қаруды қолдануға әрекет жасады. Және олар мүлдем сәттi болмады. Бес бомбаның төртеуi немiс ұшақтары атып түсiрген ұшақтарда қаза тапты, ал бiреуi жарылғанда немiс әскерлерiне айтарлықтай зиян келтiрмедi.
  Бұған жауап ретiнде крауттар американдық қалалар мен әскери нысандарды бомбалауды күшейттi.
  Осылайша шайқас Вермахттың пайдасына тұрақты сәттi өттi. Кiм жақсырақ жабдықталады және әскерлердi дайындады. Иә, және үлкен сан. Ұрыс өте қатты болды. 1949 жылдың басында немiс, шетелдiк және жапон дивизиялары Мексикадан қалған жерлердi басып алып, солтүстiктен Америка Құрама Штаттарына кiрдi. Америка толығымен қысылып қалды. Ал Америка Құрама Штаттары үшiн жағдай нашар екенi белгiлi болды. Жаздың аяғында бүркiт империясының жартысы, сондай-ақ Аляска басып алынды.
  1949 жылы 8 қарашада немiстер Вашингтон мен Нью-Йорктi басып алды. Ал 1949 жылы 7 желтоқсанда АҚШ армиясының қалдықтары берiлдi. Екiншi дүниежүзiлiк соғыс осылай аяқталды. Соғыстардың iшiндегi ең қандысы және ол он жылдан астам уақытқа созылды!
  Көптен күткен тыныштық та жеткендей болды. Бiрақ Гитлер гегемонияны Жапониямен бөлiсу керек дегендi қабылдағысы келмедi. Ал 1953 жылы 20 сәуiрде Үшiншi рейх Күншығыс елiне шабуыл жасады. Жаңа соғыс басталды. Әлемдiк гегемония үшiн.
  Сандық артықшылық Үшiншi рейх жағында, ал сапалық жағынан да. Бiрақ жапондар асқан жауыздықпен, жаппай қаһармандықпен соғысуда.
  Алайда фашистер әлi де басым. Алайда соғыс бiр жылға жуық уақытқа созылды. КСРО бейтарап болып қалады. Сталин сонда өлiп, билiк үшiн ауыр күрес жүрiп жатыр.
  Ақырында Жапонияны Вермахт басып алды. Бiрнеше айдан кейiн фашистер Латын Америкасы елдерiн де басып алды. Олар дүниежүзiлiк гегемония орнатады.
  Үшiншi рейхтiң өзiнде реформалар жүрiп жатыр. Христиандықтың орнына жаңа дiн енгiзiлдi. Онда Үшбiрлiк жоқ, тек бiр жоғары Құдай және оның елшiсi - Адольф Гитлер. Бiрыңғай валюталық белгi, бiрыңғай бiлiм. Сондай-ақ көп әйел алу дiнмен қасиеттi. Ал генетикалық сұрыптау әлi де белсендi жүрiп жатыр. Адам баласы жетiлдiрiлiп келедi.
  КСРО әлi де қысқартылған түрде бар және фашистерге құрмет көрсетедi. Никита Хрущев сонда билiк жүргiзiп, аңды қорламауға тырысады. Соған қарамастан Гитлер бүкiл әлемдi өзiне бағындырып үлгердi. Ал Ресейге қызыл дақ ретiнде қарайды. Бiрақ адам болжайды және Құдай шешедi.1957 жылы 20 сәуiрде фюрер өзiнiң туған күнiнде қастандықтың құрбаны болды. Ал тұп-тура алпыс сегiз жасында жабайы тиранның билiгi үзiлдi. Бүкiл әлемдi дерлiк жаулап алған және 22 маусымда КСРО-ға қайтадан шабуыл жасағысы келген.
  Бiрақ бiз онымен көрiп отырғанымыздай, бұл жұмыс iстемедi ...
  Гитлердiң орнына Шелленберг келдi. Герман Геринг нашақорлық пен ашкөздiктен қайтыс болды. Гиммлер масқара болды, Гитлер оған сенудi тоқтатты, содан кейiн оны алып тастады. Шелленберг Гиммлердiң орнына келдi және мұрагер лауазымын алды. Сонымен қатар, Гитлердiң жасанды ұрықтандыру арқылы алынған балалары болды. Бiрақ олардың үлкенi әлi он төртке толмаған.
  Сондықтан фюрердiң ұрпақтары мұрагерлiкке үлгермедi. Осылайша Гитлер император болды, бiрақ әулетсiз. Шелленберг фюрердiң балаларын өлтiруге батылы жетпедi, бiрақ оларды билiктен алып тастады. Және оның өзi фюрер және диктатор болды.
  Билiк үшiн күрес бiрнеше жылға созылды.
  Ал 1961 жылы 1 мамырда фашистiк Германия соған қарамастан КСРО-ға шабуыл жасады. Қол жеткiзу әрекетi болды: бiр планета - бiр империя!
  Шелленберг әскерлерi әлi де Мәскеудi басып ала алды. Кеңес әскерi әскери техниканың саны мен сапасы жағынан тым төмен болды. КСРО-ның iрi қалаларын басып алу үлкен қашықтыққа байланысты алты айға созылды. Содан кейiн партизан соғысы тағы он жылға созылды.
  Алайда көп ұзамай жағдай тынышталды. Шелленберг салыстырмалы түрде либералды саясат жүргiздi, ал 1981 жылы барлық ресейлiктер Үшiншi рейхтiң азаматтығын алды. Либерализация бiрте-бiрте жүрiп жатты. Шелленберг көп ұзамай қайтыс болды. Ал билiк үшiн ауыр күрес басталды. Содан кейiн ымыра ретiнде монархия қалпына келтiрiлiп, таққа кайзердiң тiкелей ұрпағы Фредерик IV отырды. 2001 жылы референдум өттi, онда Жер планетасының барлық тұрғындары азаматтық және ресми түрде тең құқықтарға ие болды. Ал 2017 жылы еврейлер мен сығандарға соңғы шектеулер алынып тасталды.
  Ұлттық социализм дәуiрi аяқталды. Дегенмен, адамзат бiртұтас империяда, федералды және монархиялық. Ғарыш кеңiстiгiн зерттейдi.
  Онда барлығы формальды түрде тең, ал депутаттарды Үшiншi рейхтiң бүкiл халқы сайлайтын Сенат пен Бундестаг бар. Олардың үстiнде бүкiл Жер планетасының императоры Кайзер орналасқан.
  Өмiр, жалпы, материалдық жағынан жаман емес. Қатаң тәртiп, немiстiң тамаша ұйымдастыруымен ғылым мен техниканың дамуы өз нәтижесiн бердi. Ауыл шаруашылығы керемет, аштық жоқ, тiптi Африканың кедей аймақтарында да азық-түлiк мол. Барлығының жұмысы бар, бәрi жалақы, зейнетақы алады. Бiлiм мен медицина тегiн. Сол сияқты тегiн балабақшалар мен балабақшалар. Азық-түлiк құны тиын-тебен, ал барлық өнiмдердiң бағасы ұзақ жылдар бойы қатып қалған. Барлық жерде, тiптi Африкада да жолдар бар; барлығының дерлiк жеке пәтерi немесе үйi бар. Барлық жас жұбайларға бiрден барлық жағдай жасалған пәтерден кемiнде үш бөлме берiледi. Несиеге көлiк немесе кез келген нәрсенi алуға болады. Көбiнiң тiптi жеке тiкұшақтары бар.
  Интернет белсендi, барлығында теледидар мен компьютер бар, жұмыс күнi небәрi төрт сағат. Барлық спорт секциялары тегiн, тiптi оларға бару үшiн сiз төлейсiз.
  Олар әр балаға қомақты жәрдемақы бередi. Коммуналдық қызметтер мен қоғамдық көлiктер тегiн. Барлығы сондай ұқыпты және әдемi болды. Көшелер таза, көптеген роботтар мен автоматика пайда болды. Үлгiлi тәртiп. Темекi шегуге тыйым салынады, бiрақ алкоголь әлi де сатылып жатыр, ал түрлi сыралар дерлiк тегiн. Қоғамдық тамақтандыру орындарындағы балалар да тегiн тамақтанады.
  Көптеген тегiн аттракциондар мен компьютерлiк бөлмелер.
  Айда, Марста, Венерада, Меркурийде және Юпитердiң серiктерiнде адам қоныстары бұрыннан бар.
  Жұрт жұлдыздарға секiруге дайындалуда. Қазiрдiң өзiнде көп нәрсе ойлап табылған.
  Қысқасы, жалпы алғанда өте жақсы шықты. Және бұлай жұмыс iстеудiң қажетi жоқ едi.
  ЗЮГАНОВ БАТЫЛДЫҚ ПЕН КАРАПАЙДЫҚ КӨРСЕТЕСЕ.
  1999 жылы мамырда Зюганов Степашиннiң кандидатурасын мақұлдамай, Думаға мерзiмiнен бұрын сайлауға баруды шештi. Коммунистер мен олардың одақтастары Степашинге қарсы дауыс беру туралы жиынтық шешiм қабылдады. Оның үстiне олар ренжiп, үкiметтегi лауазымдарынан айырылды. Егер Зюганов коммунистiк лагерьде солшыл идеяларды бұзып, ымыраға келген троялық ат болмаса, тарихта мұндай шешiм болуы мүмкiн едi.
  Мерзiмiнен бұрын өткен парламент сайлауы коммунистер үшiн көптеген артықшылықтарды уәде еттi, соның iшiнде бәсекелестердiң азаюы мен шейiттердiң бейнесi.
  Ал бұл коммунистердiң өз креслоларына мүлде жабыспайтынын, принципшiлiгiн көрсеттi.
  Екiншi рет Ельцин Степашиндi тағы әкелдi, содан кейiн үшiншi рет Аксененконы алды. Дума тағы да мақұлдамай, қабылданып, таратылды. Жаңа сайлау қыркүйекке белгiленген болатын.
  Парламенттiң қыңырлығы тарих бағытын бiршама өзгерттi. Югославияны бомбалау ұзаққа созылды - Милошевич Ресейден көмек күттi. Ал парламенттiң таратылуы оппозицияның жеңiске жетуiне мүмкiндiк бердi.
  Коммунистер Ельцинге импичмент жариялауды қайтадан дауысқа сала алды.
  Және тағы да сәл қысқа болды, бұл жолы тек екi дауыс. Депутаттарды парламент сайлауының жақындығы, оның өтпей қалу қаупi алаңдатты.
  Дума таратылып, Ельцин өз жарлығымен көпшiлiкке танымал емес Аксененконы премьер-министр етiп тағайындады.
  Жалпы, Зюгановтың сайлау өтедi деген үмiтi ақталды. Ауру және әлсiреген президент конституцияға қарсы шыққан жоқ. Және ол екi пайыздық рейтингiмен өз беделiнен асып кетуге тәуекел етпедi. Примаков өз коалициясының құрылып, тiркелуге уақыты жоқтығын көрiп, коммунистермен одаққа кiредi. Сайлауға "Яблоко" мен Либералдық-демократиялық партия шықты. Бiрлiк блогы құрылып үлгермедi, ал NDR әлсiредi.
  Сондай-ақ Дағыстанға содырлардың басып кiруi, сайлау кезiндегi қауiпсiздiк күштерiнiң шешiмге келмеуi де бар.
  Коммунистер Примаков пен Лужковпен бiрге орасан зор жеңiске жеттi. Олар елу бес пайыздан астам дауыс жинады. Екiншiсi "Яблоко" блогы болды, ол да жақсы нәтиже көрсетiп, он бес пайыз жинады. Күтпеген жерден LDPR жақсы жұмыс iстеп, он екi пайыздан астам жинады. NDR бес пайыздық кедергiге төтеп бере алмады - толық жеңiлiс! Жириновский Думадағы жалғыз кремльшiл басшы болды. Рас, бәсекелестiк әлсiз болды. Жаңа заң бойынша партиялар сайлауға бiр жылдан кешiктiрмей қайта тiркеуден өтуi керек, көбiсi үлгермей қалды.
  Парламентте қайтадан сол жақ оппозиция басым болды, бiр мандатты "Яблоко" да , азшылықтағы ЛДПР да.
  Және, әрине, жанжал туындады... Мемлекеттiк Дума спикерi сайланғаннан кейiн үкiметке сенiмсiздiк вотумы қабылданды. Және тағы да импичмент туралы әңгiме болды. Бұл жолы үштен екiсiн жинау оңай болар едi!
  Ельцин ойланбастан премьер-министр Примаков пен бiрiншi вице-премьер Маслюковты төраға қайтару туралы шешiм қабылдады .
  Сол жақ коалиция бұған келiстi, бiрақ президенттiң өкiлеттiгi уақытша шектелдi. Ал жаңа сайлауға дейiн ештеңе жоқтың қасы. Коалиция iшiндегi келiссөздерден кейiн Примаковтың кандидатурасын президенттiкке ұсыну туралы шешiм қабылданды. Лужков премьер-министр болды. Ал Зюганов заң шығару тармағының басшысы лауазымын алды! Яғни, Super Skipper ! Жаңасына келетiн болсақ, конституцияға түзетулер тiптi қабылдануы керек едi.
  Содырлар Дағыстаннан қуылды. Бiрақ олар Шешенстанға бармады. Сол жерде азамат соғысы басталды. Ресей Масхадов пен Қадыровты қолдаса, Басаев пен Радуевке қарсы шықты .
  Примаков Ресей президентi сайлауында бiрiншi турда жеңiске жеттi. Алайда үкiмет қосымша өкiлеттiктер алды. Коммунистiк бақылаудағы заң шығарушы тармақ сияқты.
  Ресейде экономикалық өсу жалғасты, мұнай мен газдың бағасы көтерiлдi, өнеркәсiп қайта жанданды.
  Америкалықтар, жалпы алғанда, 11 қыркүйектегi лаңкестiк әрекеттен кейiн Ауғанстанға араласып, Иракта батып кеттi. Примаков екiншi мерзiмге оңай сайланды. Бiрақ 2008 жылы ол өз орнын табысты премьер-министр Юрий Лужковқа жоғалтты.
  Жаңа президент бұрынғы коммунистермен одақтасу саясатын жалғастырды. Зюганов премьер-министр болды.
  Бiраз уақыт сыртқы саясат Батыспен әрiптестiк пен Қытаймен достық қарым-қатынаста болды. Украинада Янукович режимi күшейдi. Сондықтан Лужков Путиннен айырмашылығы, Украинашыл саясат ұстанды және славян мемлекеттерiнiң одағын жоғары бағалады. Украина тiптi 2016 жылы Еуро-Азия одағының бiр бөлiгi болды. Лужков екi мерзiмге қызмет етiп, отставкаға кеттi. Зюганов сайлауда оңай жеңiп, президент болды. Жириновский 1991 жылдан берi жетiншi рет қатысып, тағы да жеңiлдi.
  2015 жылдың күзiнде Ресей Сириядағы соғысқа араласып, оны бомбалады. Трамп АҚШ-та билiкке келдi. Зюганов формальды коммунизмге қарамастан, экономикадағы бұрынғы курсын жалғастырды. Ресей Ресей Федерациясының Коммунистiк партиясының ресми үстемдiгiне қарамастан, нарықтық, демократиялық және қалыпты авторитарлық ел болып қала бердi.
  Батыспен серiктестiк және қалыпты бәсекелестiк. Украинамен және Беларусьпен, Қазақстанмен одақ бар, бiрақ тым жақын емес. 2020 жылы Зюганов екiншi мерзiмге сайланды. Жалпы, екiншi раундтың қарсаңында нәтиженi сәл төмендету. Ал Украинада Янукович кеткеннен кейiн жүйесiз Зеленский күтпеген жерден жеңiске жеттi. Назарбаев та кеттi.
  Зюганов конституцияны өзгертпейтiнiн, екiншi мерзiмiнен кейiн кететiнiн айтты.
  Осылайша, Ресей Федерациясының Коммунистiк партиясының жетекшiсi Ресейдi әлi де басқара алды, аздап батылдық танытты. Ал әлем шындыққа қарағанда қауiпсiз және тыныш болып шықты.
  Путин деген кiм? Оның мансабы қалай өттi? Примаков премьер-министр болғаннан кейiн Путин Ельцинге тым жақын деп қызметiнен босатылды. Атап айтқанда, ФСБ Дағыстанға содырлардың басып кiруiн бұзды деп айыптайды. Путин бiраз уақыт саясатқа араласты. Ол Мемлекеттiк Думаға сайлаудан сәтсiз өттi. Содан кейiн ол Санкт-Петербург қаласының мэрi болды.
  Бiрақ кейiн ол саясаттан кетiп, жеке компанияның күзет қызметiне жұмысқа орналасады. Ендi оны еске алатындар аз.
  Жириновский 2020 жылғы президент сайлауына сегiзiншi рет қатысып, қарапайым нәтижемен тағы жеңiлдi. Бiрақ оның Мемлекеттiк Думада әлi де фракциясы бар. Тiптi Зюганов 2020 жылғы сайлаудан кейiн оған генерал-майор шенiн бердi. Дональд Трамп сайлауда күтпеген жерден жас демократиялық қарсыласынан жеңiлiп қалды. Меркель мерзiмiнен бұрын отставкаға кеттi. Ал Лукашенконың денсаулығы күрт нашарлады.
  2021 жылы ресейлiк ғарышкерлер ақыры Айға ұшты. Олар сол жерге қызыл жалау тiктi! Зюганов Афониндi өзiнiң ресми мұрагерi деп жариялады . Жалпы, өмiр қайтадан шеңберге айналды.
  Көрiп отырғанымыздай, Ресейдiң күйреуi Путинсiз де болған жоқ. Ал жарық өшпедi.
  
  
  
  
  
  
  МЕНШИКОВ НИКОЛАЙДЫ ӨЛТIРЕДI
  . Онда патшалық Ресей Қырым соғысында жеңiске жеттi. Меньшиков қаңғыбас оқтан қаза тауып, оның орнына қабiлеттi командир келедi. Яғни, оқыс оқиға орын алып, тарихтың бағытын өзгерттi.
  Макаровқа қарама-қарсы. Француздар мен ағылшындар бiрте-бiрте жеңiлдi. Ал Ресей көптеген тұтқындар мен трофейлердi басып алып, Қырымды қайтарып алды.
  Түркия Закавказьеде жеңiлдi. Ол Ресейге Карсты, Эрзурумды, Арменияны түгел дерлiк бердi. Орыс әскерлерi Румынияны басып алды. Дегенмен, шабуылды жалғастырудың қажетi болмады. Сұлтан тыныштық сұрады. Осы кезде Австрия Босния мен Герцеговинаны басып алды.
  Түрiктер Сербияға, Болгарияға, Черногорияға автономия беруге келiсiп, Румыния Ресейдiң вассалы болды. Бұл кезде Ресей де Арменияны: Карс, Эрзерум, Танрогты басып алып, оңтүстiктегi иелiктерiн кеңейттi.
  Францияда тәртiпсiздiктер басталып, азаматтық соғыс басталып, ол ендi әскер жiбере алмады. Ұлыбритания да қақтығысты тастады. Сардиния патшалығы да әлсiредi. Австрия күшейдi. Австриялықтар көп ұзамай Сардиния патшалығын жаулап алып, Италияға үстемдiгiн нығайтты.
  Көп ұзамай Шамиль ұсталып, Кавказдағы соғысты аяқтады. Ресей Қытаймен тиiмдi бiтiмге келдi, нақты тарихтағыдан да көп аумақты тартып алды, сондықтан орыс қаруының беделi жоғары болды.
  Бiрiншi Николай оңтүстiкке қарсы соғыста солтүстiктi қолдамады. Керiсiнше, оңтүстiктiктерге Аляскадағы позицияларын нығайту үшiн Англиямен бiрге көмектесудi ұйғарды.
  Ресей Америка территориясында қалалар мен бекiнiстер сала бастады. Тiптi Чукоткаға дейiн темiржол жобалары да болды. Николай патша көп нәрсенi атап өттi. Орыс әскерлерi Орта Азияны жаулап алды. Бұл монарх 1867 жылы қайтыс болды. Ресейдi қуатты және гүлденген қалдыру. Оның ұлы Александр крепостнойлық құқықты жоймай, оңтүстiкке қарай жылжи бердi. Атап айтқанда, Түркиямен жеңiстi соғыс жүргiзiп, Константинопольдi Ресейге қосып алды. Содан кейiн Месопотамия.
  Тағы да Англиямен соғыс және Азиядағы ағылшындардың жеңiлуi. Екiншi Александр сот жүйесiн қоспағанда, айтарлықтай реформалар жасамай, басқару жүйесiн бiршама жетiлдiрмей, бiршама ұзағырақ билiк еттi .
  Крепостнойлық құқықтың жойылуы ешқашан болған емес. Бiрақ Ресей Иранды аннексиялады. Патша 1887 жылы Николай Бiрiншiден тура жиырма жылдан кейiн қайтыс болды. Александр Үшiншi 1894 жылға дейiн аз ғана уақыт билiк еттi, бiрақ iс жүзiнде бүкiл Үндiстанды Ресейге қосып алды. Ал Николай II Үндiқытайға және Қытайдың өзiне қозғалысын жалғастырды.
  Жапониямен соғыс болды. Жалпы жеңiс. Ал Қытай мен Үндiқытайды толық жаулап алу. Австралияға дейiн ену. Бiрақ Еуропада жағдай басқаша болды.
  Австрия империясы Францияның оңтүстiгiн аннексиялады. Содан кейiн ол Пруссияны жеңiп, оңтүстiк Германияны басып алды. Әлемдiк гегемонға айналған Австрия болды. Азаматтық соғыста Франция қатты әлсiредi. Пруссия бiрiге алмады. Ақырында австриялықтар бүкiл Пруссияны, сондай-ақ Францияның шығыс бөлiктерiн басып алып, басып алды. Африкаға тараған үлкен империя құрылды. Көп ұзамай австриялықтар Бельгияны, Голландияны және Африканың көптеген жерлерiн жаулап алды. Содан кейiн Австрия мен Ресей арасында Англияға қарсы соғыс болды. Ол Африканың австриялықтар мен орыстардың бөлiнуiмен аяқталды.
  Император Франц шын мәнiнде Африканың жартысына жуығын және Еуропаның көп бөлiгiн жаулап алу арқылы Наполеон Бонапартты басып озып, ең ұлы монарх болды. Франция да Испания мен Португалиямен бiрге көп ұзамай толық басып алынды. Иә, бәрi жақсы өттi, бiрақ...
  Император Францтың мұрагерi Сербияны өзiне қосқысы келдi! Ал 1920 жылы Николай II Ресей мен Ұлы Австрия империясы арасында үлкен соғыс басталды.
  Бүкiл Еуропа Австрияның жағында. Нақты тарихтағыдай күштi емес Ұлыбритания мен Африканың жартысы дерлiк. Сонымен қатар, Швеция Ресейге қарсы болды. Ал Норвегия мен Дания император Францтың қол астында болды.
  Бұл қиындықтың жартысы болды. АҚШ бөлiнген және кiшi держава болып қала бердi. Бiрақ Ұлыбритания Канада мен Австрияны бақылап отырды. Алғашқы екi ай ойланбастан ол да Австрия жағында шайқасқа шықты.
  Сөйтiп, үлкен соғыс басталды. Австрия мен Англия Ресейге қарсы.
  Әрине, Олег Рыбаченко дәл осы жерде. Және ол нағыз қайсар қаһарман сияқты күреседi.
  Бала пулеметпен шетелдiк әскерге оқ атып:
  - Жүрегiмiзде Отан әнұраны шырқалады,
  Бүкiл ғаламда одан сұлу ешкiм жоқ...
  Рыцарь сәулесiн лақтырғышты қаттырақ қысыңыз -
  Құдай берген Ресей үшiн өл!
  Ол өзiн-өзi ұрып-соғып, бүкiл Еуропадан және iшiнара Африкадан келген әскердi автоматпен жойып жiбередi.
  Ал бала өз-өзiне берiлмейдi. Мұнда ол жалаңаш саусақтарымен гранатаны лақтырып, сықырлайды:
  - Бiз берiлмеймiз және берiлмеймiз!
  Бала тағы да өлiмге әкелетiн және жойқын жарылыс жасайды. Ол қарсыласына берiлгiсi келмейдi.
  Және ол өз-өзiне ән айтады:
  - Бiздi ешкiм тоқтатпайды! Тiптi арыстан да жеңе алмайды!
  Бала нағыз батыр. Иiлмейтiн және жеңiлмейтiн. Сенiм серi! Христиан болмаса да!
  Сөйтiп, австриялық шабуылдың бетiн қайтарды.
  Австриялықтар мен ағылшындардың танктерi бар, бiрақ Ресейде мастодондар бар.
  Николай II әлi де колонияларды есепке алғанда әлдеқайда көп халыққа ие. Бүкiл Азияны, Шығыс Еуропаны, Балқанның бiр бөлiгiн, Африканың жартысынан көбiн алайық.
  Демек, Ресей жаяу әскер саны жағынан басым. Ал сарбаздар өте батыл соғысады...
  Ал австриялықтар қарсылық көрсете алмай, Варшавадан керi қуылды. Содан кейiн орыс әскерлерi Одерге қарай жылжып, Шығыс Пруссияны басып алды. Галисия да Львовпен бiрге құлады. Пржемысльдi қоршауға алды. Краков азат етiлдi.
  Сонда славяндар орыстармен соғысқысы келмей, жаппай берiлуде екен.
  Шайқастар сонымен қатар жеңiлiрек, ептi ресейлiк танктердiң ауыр, ебедейсiз немiс танктерiне қарағанда тиiмдiрек екенiн көрсеттi. Ал авиацияда патшалық Ресей жалпы алғанда британдық және австриялықтардың сапасына қарағанда күштiрек.
  Орыс әскерлерi бiраз үзiлiстен кейiн шабуылдарын қайта бастады. Олар санды да, шеберлiктi де алды.
  Будапешт қоршалып, алынды. Теңiзде адмирал Колчак ағылшындарды жеңiп, Австралияны басып алды. Құрлықта орыс әскерлерi Берлиндi қоршап алды. Сосын Вена.
  Африкадағы шайқаста Австрия империясы да жеңiлiп қалды. Ағылшын корпусы да жеңiлiске ұшырады. Иә, император Адольф үшiн жағымсыз жағдайлар болды.
  Ол басын дұрыс емес жерге қағып, толықтай жоғала бастады. Ол мұндай күшке қалай қарсы тұра алады?
  Вена құлағаннан кейiн австриялықтардың қарсылығы ерекше болды. Көп ұзамай орыстар бүкiл Еуропа мен Африканы басып алды. Осы кезде Аляскадан Канадаға шабуыл басталды. Британдықтар да жеңiлдi.
  Ұлыбритания оқшауланып, аралда отыруға тырысты.
  Бiрақ әуеден шабуыл жасау арқылы Ресейдiң жеңетiнi анық.
  Ол жер бетiндегi барлық дерлiк бомбалады. Содан кейiн десанттық күштер құрлыққа қонды, бұл Ұлыбританияны бағындырды.
  Осылайша, бүкiл шығыс жарты шар, сондай-ақ Аляска мен Канада Ресейге айналды.
  Жалпы бұл тамаша! Екiншi Николай дүние-мүлкiн қорытып, уақытша үзiлiс жасады. Америка Құрама Штаттары Ресейге тәуелдi басқа мемлекеттер сияқты әлi де екiге бөлiнген және онша күштi емес.
  1937 жылы Николай II патша ұшақпен құлады. Тақтың мұрагерi Алексей II болды. Шынайы оқиғадан айырмашылығы, мұрагер өте сау және көңiлдi болды. Ал 1941 жылы ол ата-бабасының қолынан келмегеннiң бәрiн бағындыруға бел буды.
  Ғаламшарды жiбере отырып, Жер қазiрдiң өзiнде бiр империя болады. Ал орыс әскерi алдымен Американың солтүстiк штаттарына, содан кейiн оңтүстiкке қарай жылжыды. Америка Құрама Штаттары күштi болмады және тез басып алынды. Бiрақ Мексиканы жеңу оңайырақ болып шықты. Содан кейiн жоғары жылжытыңыз. Бiрiнен соң бiрi, бiрiнен соң бiрiн басып алды. Ең үлкен және ең күштi Бразилия. Бiрақ ол бiр айдан аз уақытқа созылды.
  Осылайша олар Латын Америкасы мен Жаңа Зеландияны жаулап алды. Екiншi Алейсей Ресейдiң барлық жаулап алушылары ретiнде тарихқа ендi. Ал 1947 жылы Ресей ғарышкерлерi Айға табан тiредi. Ал 1958 жылы Марсқа! 1961 жылы Венераға. 1972 жылы Меркурийге, 1973 жылы Юпитердiң серiктерiне. 1975 жылы 71 жасында II Алексий қайтыс болды. Аяқтаушы лақап атқа ие болды. Ал оның ұлы Николай III патша болды. 1980 жылы адам Күн жүйесiнiң соңғы, ең алыс планетасы - Плутонға кiрдi. Николай III тым ұзақ билiк жүргiзбедi. 1985 жылы қайтыс болды. Ал таққа оның ұлы Ескендiр төртiншi отырды. Жиырма жетiлер шамасында жас патша. Ал патша Күн жүйесiнен тыс секiруге дайындалуды бұйырды. Және олар жұлдызды кемелер мен фотонды зымыран құрастыра бастады . Ақырында, 2017 жылы бiрiншi жұлдызаралық экспедиция iске қосылды.
  
  II Николай патшаға ПРЕЗИДЕНТ ПУТИНДIҢ СӘТI ЖЕТКЕН
  Әйгiлi жазушы, ақын Олег Рыбаченко дүниеде бiрдеңе болып жатқанын сездi. Адамзат бұрынғыдай бөлшектенiп қала бередi. Жер шарындағы елдердiң саны артып келедi. Ал егер кiмде-кiм ықпалға ие болса, ол тек тоталитарлық, диктаторлық Қытай. Ал Ресей Владимир Путиннiң билiгi аяқталғаннан кейiн терең дағдарысқа ұшырады. Кавказда соғыс қайта өршiп, солақайлар мен ұлтшылдар бас көтеруде. Экономика қайтадан құлдырап, қылмыс көбейiп барады. Ал Ресей ыдырай бастайды.
  Владимир Путин өзiнiң керемет сәттiлiгiне қарамастан, ешқашан күштi, тұрақты саяси жүйенi немесе тұрақты және қарқынды дамып келе жатқан экономиканы құра алмады. Көптеген әлеуметтiк және ұлтаралық мәселелер шешiмiн таппады. Сирек кездесетiн сәттiлiк Путинге гүлдену көрiнiсiн сақтауға мүмкiндiк бердi. Бiрақ ол кеткен бойда жазылмаған iрiңдердiң бәрi бiрден ашылды.
  Оның үстiне, ядролық соғыс қаупi төнiп тұр! Әлемде хаос, Ресей кең ауқымды азаматтық соғысқа бет алды! Мұны шұғыл түрде түзету керек.
  Бала кiтаптан оқыды, сiз адамдардың тағдырын өзгерте аласыз және оның орнын ауыстыра аласыз! Мұны кез келген адамға жасай алатын бiр күштi сыған бар.
  Ендеше, Путин мен Николай II-нiң сәттiлiктерi мен сәттiлiктерiн неге керi қайтармасқа?
  Оның үстiне, егер Николай II Путин сияқты феноменальды табысты болса, онда тарих бағыты өзгередi. Ал жиырма бiрiншi ғасырда Романовтар Ресейде билiк жүргiзедi. Бұл Путинге сәттiлiк қажет емес дегендi бiлдiредi. Немесе Ресейде Путиннiң жолы бар.
  Ал ХХ ғасырда патшалық Ресейдiң жолы өте қажет.
  Атақты жазушы сыған әйелге баруды ұйғарды. Бақытымызға орай, Интернетте оның мекен-жайы болды және дамыған интуициясы жазушы мен ақынға оның мүлде шарлатан емес екенiн айтты.
  Шынында да, сығандар қарапайым емес. Ол Мәскеудегi зәулiм үйде тұрады, кеңестiк кезеңнен берi көрiпкелдiкпен айналысса да, жасы жиырмаға жуықтайды. Сiз қара бұйра шашы бар мәңгiлiк қызды бiрден көре аласыз - ол ерекше!
  Олег Рыбаченко одан:
  - Жақсылық жаса! Владимир Путин мен Николай II сәттiлiктерiн өзгертiңiз!
  Мәңгiлiк жас сыған қызы Олег Рыбаченкоға қарап:
  - Сiз эгоист емессiз және өзiңiз үшiн емес, Ресей елi үшiн бас тартқаныңыз жақсы! Сiзде бай энергия және бұрын-соңды болмаған, керемет, адамгершiлiктен тыс қиялыңыз болғаны жақсы!
  Сыған көзiн қысып, сөзiн жалғастырды:
  - Тарихты осылайша өзгерту маған оңай емес! Бiрақ сiз, әлемдегi ең күштi және ең бай қиялдың иесi, маған көмектесе аласыз!
  Олег Рыбаченко келiскендей басын изедi:
  -Мен бәрiне дайынмын! Және кез келген өтiнiшiмдi орындаймын!
  Жас сыған басын изеп:
  -Мен сенi он екiлердегi балаға айналдырамын, ал сен өте баяу өсесiң және он төрттен ешқашан қартаймайсың. Мен сенi параллель әлемге жiберемiн, сонда сен алдымен құл боласың!
  Олег Рыбаченко келiсiп:
  - Мен дайынмын!
  Сыған басын изеп, сөзiн жалғастырды:
  -Сен маған тоғыз артефакт тас алуың керек: қара, ақ, қызыл, қызғылт сары, сары, жасыл, көк, индиго, күлгiн. Сонымен қатар, оныншы артефакт - Кощейдiң тәжi!
  Бұл қиын, бiрақ сiз жауынгер баланың мәңгi жас, жылдам, күштi, төзiмдi денесiне ие боласыз. Сонымен қатар, ерекше интеллект және қиялдың керемет сыйы. Ерте ме, кеш пе, сiз артефактiлердi жинап, әлемiңiзге ораласыз. Сiз он төрт жастағы керемет күштi және жылдам баланың денесiнде мәңгiлiк боласыз және сiздi өлтiру мүмкiн емес. Яғни, сiз де сыйлық ретiнде өлместiкке ие боласыз!
  Олег Рыбаченко келiскендей басын изедi:
  - Бұл туралы армандауға болады!
  Мәңгiлiк жас сиқыршы былай дедi:
  - Бiрақ он жәдiгер менiкi, тек менiкi! Олар маған сондай күш бередi, сен өлместiкке лайық боласың! Осы арада мен сенi ұйықтатамын, ал сен карьерде күң болып оянасыңдар. Сонда сiздiң тапқырлығыңыз сiзге бұдан қалай шығу керектiгiн айтады!
  Сен көшкенде, мен президент Путин мен Николай II патшаның тағдырын, бақытын және тағдырын өзгерте аламын. Маған әртүрлi дүниелерден жәдiгерлер жинайсың, ал бұл арада ХХ ғасырдың басынан бастап Ресейдiң тарихы басқаша өтедi. Яғни, артефактiлердi - тоғыз тас пен Кощейдiң тәжiн жинамасаңыз да, Ресей патшасы Николай II бәрiбiр сәттiлiкке, тағдырға және Ресей президентi Владимир Владимирович Путиннiң бақытына ие болады!
  Олег Рыбаченко күлiмсiреп, былай деп жауап бердi:
  -Бұл жақсы! Жаңа әлемде мен тарихтың ақыры жақсы жаққа өзгергенiне сабыр етемiн! Ал Ресей бүкiл әлемде тәртiп орнатып, гегемондық елге айнала алады! Және абсолюттi гегемон!
  Мәңгiлiк жас сыған бұйырды:
  - Диванға жат!
  Олег Рыбаченко жатып қалды.
  Сиқыршы қыз күңiренiп:
  -Ендi ұйықта! Сiз басқа әлемде оянасыз.
  Олег Рыбаченконың көзi жұмылып, әп-сәтте ұйықтап қалды.
  ыдыстардан алдын ала сақталған ингредиенттердi шығарып , ерiткiш дайындауға кiрiстi. Ол сиқыр үшiн алдын ала дайындалған қазанның астындағы газды қосты. Ол сол жерге түрлi заттарды лақтырып, сиқырлай бастады. Дәл осы кезде мәңгiлiк қыз қалтасынан бiр палуба карталарды суырып алып, ән айтты:
  - Әй, тағдыр, тағдыр, Николайға көмектес! Путиннен сәттiлiк, патша Романовқа келiңiз!
  Романов жеңсiн
  Шыңғыс хан сияқты ережелер...
  Сiзге сәттiлiк әкелсiн,
  Путин сыйлықты ұрлап кеттi!
  
  Бұл Ресей үшiн жақсырақ
  Ұлы Николай патша...
  Шыңғыс хан салқын болады
  Владимир Путин сияқты бол!
  Қазан қайнап, оның iшiнде сусын көпiршiктей бастады. Сыған карталарды жайғастырып, сиқырлап, палубаны қайнап жатқан тұманға лақтырып жiбердi... Мың фото блиц сияқты өте жарқын жарқыл жарқ еттi . Ұйықтап жатқан Олег Рыбаченко ғайып болды... Сосын жанған соң қазан да ғайып болды.
  Ұлы сиқыршы сиқырлаған кең зал бос және тыныш болды!
  Мәңгiлiк жас сиқыршы былай дедi:
  - Ендi не! Мен тарихтың бағытын өзгерттiм және бұл керемет! Ал егер бұл идеалист жолы болып, жәдiгерлердi жинаса, мен соншалықты күштi боламын, Шайтанның өзi маған қызғанышпен қарайды!
  Ал сыған сиқыршысы изумруд көздерiмен жарқ еттi!
  Және бiр керемет болды!
  II Николайды шын мәнiнде не күтiп тұрды... Расында да, көп нәрсе өзгердi. Таққа отыру кезiнде қанды төбелес болған жоқ. Ал Қытайға экспансия сәттi болды. Жапониямен соғыс, әрине, болды. Бұл жалпы тарихи түрде болмай қоймайтын едi. Самурайдың бетiндегi құбыжықты қарусыздандырып, жою керек екенi анық. Және бұл жағдайдан құтылу мүмкiн емес. Сiз өз шекараларыңызда қауiп қалдыра алмайсыз.
  Соғысты бiрiншi болып Жапония бастады, бiрақ оның Ресей кемелерiне шабуыл жасау әрекетi сәтсiз аяқталды. Орыстар айтарлықтай шығынға ұшырамады, "Күншығыс елiнiң" оншақты жойғышы суға батып кеттi.
  "Варяг" да қоршаудан құтылып үлгердi. Бұл үлкен жетiстiк болып шықты. Адмирал Макаров тез теңiзге жетiп, жапондарды жойып жiберейiк. Ал генерал Куропаткин құрлықта самурайларды жеңiп, бүкiл Корей түбегiн толық басып алды.
  Тiптi Николай II патша шешiм қабылдады: ол Жапониядан мәңгiлiкке аман қалу керек болды! Бiрақ қалай? Иә, құрлық әскерлерiн және оларды губерния ретiнде толығымен Ресейге қосу.
  Содан кейiн теңiзде шешушi шайқас болды, онда жапон флотын адмирал Макаров аяқтады.
  Ұрысқа төрт қыз да қатысты! Жалаң аяқ және бикиниде!
  Наташа, Зоя, Аврора, Светлана. Ең үлкен самурай кемесiне семсерлерiн бұлғап отырған төрт сұлу.
  Наташа жапондарды кесiп алып:
  - Жап-жұғаласың, көзiң қысық!
  Зоя тағы бiр самурайды кесiп алып:
  - Ал сенiң көздерiң сапфир!
  Наташа диiрмендi басқарып, растады:
  - Әрине, иә! Әрине, иә!
  Сосын Аврора оны тағы да алып, жалаңаш өкшесiмен жапондардың иегiнен тептi. Ол оның иегiн сындырып, айқайлады:
  - Отан үшiн жарайсың!
  Светлана оны алып, самурайдың басын кесiп тастады да:
  - II Николай патша үшiн!
  Иә, әрине, көп нәрсе сәттiлiкке байланысты. Атап айтқанда, адмирал Макаров тiрi қалды. Ал ол екiншi Ушаков болып шықты. Ол қандай шеберлiкпен бұйрық бередi. Оның өзi жылжымалы крейсерде, ол бәрiне үлгередi. Ал, айтпақшы, мылтықта үлкен артықшылыққа ие болмаған жапондықтар секциялық және тактикалық тұрғыдан соққыға жығылды.
  Кiшкентай сандық артықшылықтан генерал немесе теңiз қолбасшысының шеберлiгi басым.
  Оның үстiне, бұл уақытта жапондар саны жағынан әлсiз болды. Сөйтiп, Макаров оларды талқандайды. Ол бронды тесiп өтетiн снарядтары бар ресейлiк кемелер әлдеқайда күштiрек болатын жақын шайқасқа мәжбүр етедi.
  Ал жапондықтар жеңiлдi. Ал қыздар тағы бiр самурай кемесiн басып алады. Ал оның үстiнде патшалық империяның туы желбiредi!
  Жапондықтар қандай? Сiз сәттiлiкке өте жақсы емессiз бе? Николай II Владимир Путиннiң бақытына ие болды және ол үшiн бәрi жақсы болды!
  Ал қыздар ше? Бикини киген төрт ару - бұл патша үшiн күресуге шешiм қабылдаған жергiлiктi сиқыршылар, бiрақ әдетте олардың бұл әлемге ешқандай қатысы жоқ .
  Бiрақ бұл жағдайда орыс халқына көмектесу керек. Бұл Путиннiң сәттiлiгiнiң арқасында. Баяғы төрт бақсы қыз болмаса, Қырымды оқ атпай басып алмас едi. Олар керемет жасауға көмектестi. Бiрақ Ресейге Қырымды бауырлас халықтан алу қажет болды ма, жоқ па деген сұрақ әлi де бар. Бiрақ Қытайды Ресей империясына қосу - тамаша идея! Елестетiп көрiңiзшi, орыс патшасының қанша қол асты болады - ол бүкiл әлемдi тас-талқан ете алады!
  Қысқасы, мұндағы қыздар уақыттарын босқа өткiзiп жатқан жоқ. Қазiрдiң өзiнде жаңа әскери кемеге шабуыл жасалуда.
  Және тағы да ұсталды. Сұлулардың қолындағы қылыштары жай ғана жарқылдайды және олар өте өткiр. Және көптеген жапондар араласты.
  Теңiздегi шайқас жапон эскадрильясының ақырғы батып кетуiмен және адмирал Тогоның басып алынуымен аяқталды.
  Ал қону басталды. Пароходтар мен көлiктер жеткiлiксiз болды. Және олар ұзын қайықтарды пайдаланды, оларды крейсерлерде және линкорлық кемелерде тасымалдады және басқа да көптеген iстердi жасады. Патша қону кезiнде сауда флотын пайдалануға бұйрық бердi.
  Орыс әскерлерi оларды плацдармнан лақтырмақ болған самурайлардың шабуылын жеңдi. Бiрақ патша әскерi батылдық танытты. Ал жаппай шабуыл үлкен шығынмен тойтарыс бердi.
  Шабуыл кезiнде бақсы қыздар қылышпен кесiп, жалаң аяқпен жауға граната лақтырған.
  Олар, әрине, ең қауiптi жерлерде. Ал олар пулеметтен қалай атуды бастады. Әрбiр оқ нысанаға тиедi.
  Наташа атып, жалаңаш саусақтарымен граната лақтырып, шырылдады:
  - Менен артық ешкiм жоқ!
  Автоматтан оқ атқан Зоя өлiм сыйын жалаңаш саусақтарымен лақтырып жiбердi де, сықырлады:
  - II Николай патша үшiн!
  Автоматтардан оқ жаудыруды жалғастырып, орнынан секiрiп тұрған Аврора тарс еттi де:
  - Ұлы Ресей үшiн!
  Светлана жауды ұрып-соғуды жалғастыра отырып, тiстерiн жалаңаштап, жалаңаш өкшесiмен граната лақтыра отырып:
  - Корольдiк империя үшiн!
  Жауынгерлер ұрып-соғуды жалғастырды. Оларда осындай энергия жарқырауы бар. Олар өздерiн атып, алға келе жатқан самурайларды жояды.
  Оның қолынан қаза тапқан жапондар қазiрдiң өзiнде мыңдаған, он мыңдаған.
  Ал жеңiлген самурайлар қашады... Қыздар оларға қарсы өте өлiмшi.
  Ал орыстар самурайларды штыкпен шауып жатыр...
  Шабуыл тойтарыс бередi. Ал жаңа орыс әскерлерi жағалауға қонды. Көпiрдiң басы кеңейiп жатыр. Патшалық империя үшiн, әрине, жаман емес. Бiрiнен соң бiрi жеңiс. Ал адмирал Макаров та мылтығымен көмектеседi. Жапондарды сыпырып тастау.
  Ал қазiр Ресей әскерлерi Жапонияны басып өтiп жатыр. Ал олардың көшкiнiн тоқтату мүмкiн емес. Олар жауды кескiлеп, штыкпен шаншып алады.
  Наташа самурайларға шабуыл жасап, оларды қылышпен кесiп, ән айтады:
  - Ақ қасқырлар үйiлiп жатыр! Сонда ғана жарыс аман қалады!
  Ал оның жалаңаш саусақтарымен гранатаны қалай лақтырады!
  Зоя қатал агрессиямен бiрге ән айтады. Сондай-ақ жалаң аяқпен лақтыру, ерекше, өлiмге әкелетiн нәрсе:
  -Әлсiздер өледi, өледi! Қасиеттi тәндi қорғау!
  Августин жауға оқ жаудырып, қылышпен шауып, жалаңаяқ саусақтарымен граната лақтырған күйi:
  - Жап-жасыл орманда соғыс жүрiп жатыр, әр жерден қауiп төнiп тұр!
  Жалаң аяғымен өлiм сыйларын атып, лақтырып жатқан Светлана оны алып, дiрiлдеп:
  - Бiрақ бiз әрқашан жауды жеңемiз! Ақ қасқырлар батырларға сәлем бередi!
  Ал қыздар хормен жауды талқандап, жалаң аяқпен ажал қаруын лақтырып ән айтады:
  - Қасиеттi соғыста! Бұл бiздiң жеңiсiмiз болады! Император туы алға! Қаза болған батырға даңқ!
  Қыздар тағы да атып, саңырау дауыспен ән салады:
  - Бiздi ешкiм тоқтатпайды! Бiздi ешкiм жеңе алмайды! Ақ қасқырлар жауды талқандайды! Ақ қасқырлар - батырларға сәлем!
  Қыздар жүредi, жүгiредi... Ал орыс әскерi Токиоға қарай жылжиды. Ал жапондар өздерiн өлтiрiп, шабылып жатыр. Орыс әскерi қозғалуда. Және бiрiнен соң бiрi жеңiс.
  Николай патша шынымен бақытты билеттi шығарды. Ресей әскерлерi қазiрдiң өзiнде жапон астанасына шабуыл жасай бастады. Және бәрi өте керемет.
  Мұндағы қыздар, әрине, бәрiнен озып, олардың қысымы мен ерлiктерi үлкен биiктiкте.
  Әсiресе гранаталарды жалаң аяқпен лақтырғанда. Бұл, әдетте, самурайлар арасында үрей мен қорқыныш тудырады.
  Бiрақ мұнда олар жапон астанасының қабырғасына өрмелеп жатыр. Ал олар адамдар мен жылқыларды қырыққабатқа кеседi. Олар қарсыластарын тас-талқан еттi. Айқайлап күлiп қыздар келе жатыр! Ал жалаңаш өкшелерiмен иегiнен тепкiлейдi. Жапондар төңкерiлiп ұшып келедi. Және олар өз бағандарына құлады.
  Ал жауынгерлер қылыштарын одан да күштiрек бұлғайды.
  Ал самурайлар жеңiлгеннен кейiн жеңiлiске ұшырайды. Осылайша орыс әскерлерi Токионы басып алды.
  Микадо қорқып жүгiредi, бiрақ ешқайда тығыла алмайды. Сөйтiп, қыздар оны тұтқынға алып, байлап тастайды!
  Ұлы жеңiс! Жапония императоры Николай II пайдасына тақтан бас тартуға қол қойды. Орыс патшасының атағы едәуiр ұзартылды. Корея, Моңғолия, Маньчжурия, Курил аралдары, Тайвань және Жапонияның өзi Ресейдiң провинцияларына айналады. Жапония шағын, шектеулi автономияға ие болғанымен. Бiрақ оның императоры орыс, автократ патша!
  Николай II еш нәрсемен шектелмеген абсолюттi монарх болып қала бередi. Ол автократиялық патша!
  Ал ендi Жапония императоры Сары Ресей, Боғдыхан, Хан, Қаған, т.б., т.б.
  Иә, сәттiлiк көбiрек. Байқаңыз, сәттiлiк Путинге көп нәрсенi бағындыруға мүмкiндiк бердi! Жиырма бiрiншi ғасыр, өкiнiшке орай, басып алу үшiн өте қолайлы емес!
  Путиннiң жауы Маккейннiң бас миының қатерлi iсiгiнен қайтыс болуының Ресейге қандай пайдасы бар? Сәттiлiк, әрине, орасан зор, сiз оны әдейi елестете алмайсыз - сiздiң жауыңыз осындай жаман және жағымсыз өлiммен өледi!
  Бiрақ Ресей үшiн нақты табыс нөлге тең.
  Бiрақ Николай II үшiн Путиннiң мұндай сәттiлiк пен сәттiлiк үлкен аумақтық табыстарға айналды. Бiрақ шын мәнiнде, нелiктен сәттiлiк Путинге сыйлық беруi керек? Собчактың осындай уақытта қайтыс болғанына және оған конституциялық соттың басшысы лауазымын берудiң қажетi жоқтығына қарағанда, бұл Ресейге қаншалықты тиiмдi?
  Ал Бүкiл Русь патшасы Николай II - ерекше тұлға. Әрине, мұндай ұлы жеңiстен кейiн оның билiгi мен билiгi күшейе түстi. Бұл кейбiр реформаларды жүргiзуге болатынын бiлдiредi. Әсiресе православиеде! Исламдағыдай асылдарға төрт әйел алуға рұқсат етiңiз. Сондай-ақ солдаттарға ерлiктерi мен адал қызметi үшiн сыйлық ретiнде екiншi әйел алу құқығын беру.
  Жақсы реформа! Империяда басқа дiн өкiлдерi мен келiмсектердiң саны көбейгендiктен, орыстардың да көбеюi қажет. Және оны қалай жасауға болады? Басқа ұлттың әйелдерi есебiнен. Неге десеңiз, орыс үш қытай әйелiн алса, одан бала туады, ал бұл балалар ұлты кiм болады?
  Әрине, әкем жағында орыс! Және бұл тамаша! Прогрессивтi ақыл-ойға ие Николай II жан дүниесiне қарағанда сыртқы келбетiнде дiндар болды. Және, әрине, ол дiндi мемлекеттiң қызметiне қойды, керiсiнше емес!
  Николай II осылайша элита арасындағы беделiн нығайтты. Ер адамдар мұны көптен берi қалайды. Ал ол шет аймақтарды орыстандыруды жеделдете түстi.
  Ал, дiни қызметкерлер де қарсы болмады. Оның үстiне иман ХХ ғасырда әлсiредi. Ал дiн патшаға қызмет еттi, шын мәнiнде Құдайға сенбейдi!
  Әскери жеңiстер Николайды халық арасында танымал еттi және авторитаризмге үйренген ол өзгерiстердi ерекше қаламады. Орыстар басқа күштердi ешқашан бiлген емес!
  Ал экономика өркендеп, жалақы өсуде. Жыл сайын он пайызға өсу байқалады. Шынымен, неге өзгеру керек?
  1913 жылы Николай патша Романовтардың 300 жылдығында жұмыс күнiн тағы да 10,5 сағатқа, ал сенбi және мереке алдындағы күндерде тiптi 8 сағатқа дейiн қысқартты. Демалыс және мереке күндерi де көбейдi. Бұл демалыс күнi және Жапонияның тапсырылған күнi ретiнде тойлана бастады. Патшаның туған күнi, патшайымның туған күнi және тәж кию күнi.
  Тақтың мұрагерi гемофилиямен ауырғаны белгiлi болғаннан кейiн Николай патша екiншi әйелдi алды. Сөйтiп, тақ мұрагерлiгi мәселесi шешiлдi.
  Бiрақ үлкен соғыс жақындап қалды. Германия әлемдi қайта құруды армандады. Алайда патшалық Ресей соғысқа дайын болды.
  1910 жылы орыстар Пекиндi өзiне қосып алып, империясын кеңейттi. Англия бұған Германияға қарсы одақ құру үшiн келiсiм бердi.
  Патша әскерi ең көп және күштi болды. Оның саны бейбiт уақытта үш миллион мың полкке жеттi. Германияда бейбiт уақытта алты жүз мың ғана болды. Сонымен қатар Австрия-Венгрия, бiрақ оның әскерлерi ұрысқа дайын емес!
  Бiрақ немiстер әлi де Франция және Англиямен соғысуды жоспарлап отыр. Және олар екi фронтты қай жерде сыза алады?
  Орыстарда әлемдегi алғашқы жеңiл танктер "Луна"-2 сериялық өндiрiсте бар. "Илья Муромец" төрт моторлы бомбардировщиктерi және "Александр" пулеметтерi бар жауынгерлер және т.б. Және, әрине, қуатты флот.
  Германияда тең күштер жоқ.
  Ал немiстер әлi де Бельгияға шабуыл жасап, Париждi айналып өтуге шешiм қабылдады. Мұнда олар үшiн ештеңе болған жоқ.
  Бiрақ бәрiбiр соғыс басталды. Германия өзiнiң өлiмге әкелетiн қадамын жасады. Оның әскерлерi Бельгияға көштi. Тек күштер тең емес. Орыс әскерлерi қазiрдiң өзiнде Пруссия мен Австрия-Венгрияны басып өтiп жатыр. Ал жылдамдығы 40 шақырым болатын Луна-2 танкi қазiрдiң өзiнде орасан зор күш.
  Оның үстiне, Николай патша соғыстың басталуы бақытына ие болғанын ескерiңiз. Патшаның өзi Германияға шабуыл жасамас едi. Сонымен, Ресей жағында күштер, танктер, артиллериядағы басымдық, саны мен сапасы бойынша ең жақсы авиация бар. Ал күштi экономика, өйткенi революциядан және соғыстағы жеңiлiстерден туындаған құлдырауды болдырмау мүмкiн болды. Осылайша, сәттiлiктен кейiн әрқашан өрлеу және табыс болады.
  Немiстердiң шабуылға ұшырағаны анық. Содан кейiн олар Франция мен Ұлыбританияға қарсы негiзгi күштермен көтерiлдi. Олар қайда бару керек?
  Италияны алып, Австрия-Венгрияға соғыс жарияла! Жалғыз плюс Түркия Ресейге қарсы соғысқа кiрдi. Бiрақ бұл патша үшiн одан да жақсы, ол ақырында Константинополь мен бұғаздарды өзiне алады! Сондықтан...
  Сондай-ақ төрт сиқыршы, мәңгiлiк жас туған сенушiлер Наташа, Зоя, Аврора, Светлана шайқаста! Және олар сiздi қазiрдiң өзiнде ұрады! Сондықтан олар немiстерге де, түрiктерге де соққы бередi!
  Жазушы, ақын Олег Рыбаченко оянды. Мәңгiлiкке жас сиқыршы өз уәдесiн орындап, Николай II-ге Владимир Путиннiң бақытын бердi, ендi Олег Рыбаченко оны орындауы керек. Ояну оңай болған жоқ. Баланың денесiне қатты қамшы тидi. Бала орнынан секiрдi. Иә, Олег Рыбаченко қазiр қол-аяғы шынжырланған бұлшық ет бала. Қара күйген, құрғақ және сiңiрлi дененi көруге болады, бұлшық еттерi көрнектi. Нағыз күштi және төзiмдi құл, күштi терiсi соншалықты қатайып, бақылаушының соққысы оны кесiп тастамайды. Сiз басқа ұлдармен таңғы асқа жүгiресiз, жас құлдар толығымен жалаңаш, көрпесiз ұйықтап жатқан қиыршық тастардан тұрасыз. Рас, бұл жер жылы, климаты Египет сияқты. Ал баланың бәрi жалаңаш, тек шынжырлар. Дегенмен, олар жеткiлiктi ұзын және iс жүзiнде жүруге немесе жұмыс iстеуге кедергi жасамайды. Бiрақ сiз оларда үлкен қадам жасай алмайсыз.
  Тамақтану алдында қолыңызды ағынмен шайыңыз. Сiз рацион аласыз: күрiш пюресi, балықтың шiрiк бөлiктерi. Әйтсе де, аш күңге бұл нәзiктiк сияқты көрiнедi. Сосын шахтаға барасың. Таңертең күн әлi көтерiлген жоқ, өте жағымды.
  Баланың жалаң аяқтары дөрекi және мүйiзденiп кеткенi сонша, өткiр қиыршық тастар мүлде ауырмайды, тiптi жағымды қытықтайды.
  Он алтыға дейiнгi балалар жұмыс iстейтiн карьерлер. Әрине, оларда шағын машиналар мен құралдар бар. Бiрақ үлкендер сияқты он бес, он алты сағат жұмыс iстеу керек.
  Сасық, сондықтан олар көмiрдiң қасында жеңiлдейдi. Жұмыс қарапайым: тастарды кескiшпен кесiңiз, содан кейiн оларды себеттерге немесе зембiлдерге салып жүрiңiз. Кейде арбаны да итеруге тура келедi. Әдетте ұлдар оны екi-үштен итерiп жiбередi. Бiрақ Олег Рыбаченконы жалғыз таңдайды, өйткенi ол өте мықты. Ал ол үлкендер сияқты қолында шымшықты ұстайды. Ол қалғандарынан әлдеқайда үлкен тапсырманы орындауы керек.
  Олардың сiзге жиi беретiнi рас. Күнiне екi рет емес, үш рет.
  Олег Рыбаченконың денесi қоныстанған күң бала бiрнеше жылдан берi осында. Мойынсұнғыш, еңбекқор, барлық қозғалыстар автоматизм деңгейiне дейiн жаттығады. Шынында да күштi, серпiмдi және шаршауды бiлмейдi. Бiрақ сонымен бiрге бала әрең өседi және ол қазiр он екiден аспайды, осы жастағы орташа бойымен.
  Бiрақ күш... Бiрнеше ересектер үшiн. Жас батыр. Дегенмен, ол ешқашан ересек болмайды және ол сақал өсiрмейдi.
  Және Құдайға шүкiр! Олег Рыбаченко жазушы және ақын ретiнде қырынғанды ұнатпайтын. Сiз өзiңiз үшiн жұмыс жасайсыз және тастарды сындырасыз, оларды ұсақтайсыз. Ал арбаға. Содан кейiн сiз оны вагонеткаға апарасыз. Оны итеру қиын, ал балалар мұны кезекпен жасайды.
  Мұндағы ұлдар дерлiк қара, бiрақ олардың бет әлпеттерi не еуропалық, не индус, не араб. Оның үстiне еуропалықтары да көп.
  Олег оларға мұқият қарайды. Құлдарға сөйлеуге болмайды, қамшымен ұрады.
  Олег Рыбаченко да әзiрге үнсiз. Және ол оқиды. Мұнда ер адамдардан бөлек, әйелдер де бар. Олар да қатыгез, қамшымен ұрады.
  Оның үстiне, барлық ұлдардың терiсi Олегтiкiндей күштi емес. Көптеген адамдар жарылып, қан кетедi. Ал күзетшiлер сенi өлiмшi етiп сабауы мүмкiн. Жұмыс өте ауыр, әсiресе күн шыққанда ұлдар қатты терлей бастайды.
  Ал мұнда бiр күн емес, екi күн бар. Және бұл күндi өте ұзақ етедi. Ал жұмыс көп. Жiгiттердiң ұйықтап, демалуға уақыты жоқ. Бұл олар үшiн үлкен азап.
  Олег Рыбаченко механикалық түрде кесiп, тиеп, өзi жұмыс iстедi. Өзiм үшiн араластырдым...
  Ол Николай II Ресей президентi Владимир Путиннiң табысына қол жеткiзгеннен кейiн не болып жатқанын елестеттi.
  Наташа, Зоя, Аврора және Светлана Пржемысльдегi австриялықтарға шабуыл жасайды. Орыс әскерлерi бiрден Львовты басып алды. Және олар ең мықты бекiнiске шабуыл жасайды.
  Жалаң аяқ, бикини киген қыздар қала көшелерiмен жылдам жүгiредi.
  Олар австриялықтарды кесiп, жалаң аяқтарымен кiшкентай дискiлердi лақтырады.
  Сол кезде қыздар ән айтады:
  - Николай патша - бiздiң мәсiхiмiз,
  Күштi Ресейдiң айбынды билеушiсi...
  Бүкiл әлем дiрiлдейдi - ол қайда барады -
  Әнiмен Николай үшiн алға!
  Наташа австриялықтарды кесiп, жалаңаш саусақтарымен граната лақтырып, ән айта бастайды:
  - Ресей үшiн!
  Зоя да жауларын талқандап, апломмен жырлайды:
  - Корольдiк империя үшiн!
  Ал оның жалаң аяқ лақтырған гранатасы ұшады! Бұл өлтiрушi қыз. Иегiңiздi басып, теңiздi iше аласыз!
  Аврора да жалаңаяқ саусақтарымен дискiнi лақтырып, австриялықтарды шашып жiбердi және дiрiлдейдi:
  - Ресейдiң ұлылығы үшiн!
  Және ол өте өткiр тiстерiн көрсетедi! Азу тiстер сияқты жарқырайды.
  Светлана да берiлудi ұмытпайды және айқайлайды:
  - Қасиеттi және жеңiлмейтiн Николай II Русь!
  Қыз керемет құмарлықты көрсетедi. Ал жалаң аяқпен бәрiн лақтырып, сыйлықтарын лақтырады!
  Жалаң аяқпен атып, жарып, өлтiретiн қаруды лақтырып жатқан Наташа сықырлайды:
  - Мен өз орысымды жақсы көремiн! Мен өз орысымды жақсы көремiн! Ал мен бәрiңдi қырып тастаймын!
  Зоя да жалаңаш саусақтарымен жарылғыш затты лақтырып атып, айқайлайды:
  - Ұлы Николай патша! Таулар да, теңiздер де соныкi болсын!
  Жабайы, ашулы ашумен айқайлап, жалаңаш саусақтарымен сыйлықтар лақтырған Аврора айқайлайды:
  - Бiздi ешкiм тоқтатпайды! Бiздi ешкiм жеңе алмайды! Қатты қыздар жалаң аяқпен және жалаң өкшемен жауды жеңедi!
  Тағы да қыздар жабайы асығыс. Олар Пржемысльдi қозғалыста ұстап алып, ән салады, ән айтады;
  Бiздiң қасиеттi Рус даңқталады,
  Болашақта көптеген жеңiстер бар...
  Қыз жалаң аяқ жүгiредi
  Ол әлемде бұдан артық сұлу емес!
  
  Бiз батыл Родноверкимiз ,
  Бақсылар әрқашан жалаң аяқ...
  Қыздар ұлдарды қатты жақсы көредi
  Оның керемет сұлулығы!
  
  Бiз ешқашан берiлмеймiз
  Жауларымызға көнбейiк...
  Аяғымыз жалаңаш болса да,
  Көгерген жерлер көп болады!
  
  Қыздардың асығуы жақсырақ
  Суықта жалаң аяқ...
  Бiз шынымен қасқырдың күшiкпiз
  Бiз соғып аламыз!
  
  Бiздi тоқтату мүмкiн емес
  Фрицтiң үлкен ордасы...
  Ал бiз аяқ киiм кимеймiз
  Шайтан бiзден қорқады!
  
  Қыздар Құдай Родқа қызмет етедi,
  Бұл, әрине, керемет ...
  Бiз даңқ пен еркiндiк үшiн,
  Кайзер жағымсыз болады!
  
  Бәрiнен де әдемi Ресей үшiн
  Жауынгерлер көтерiлiп жатыр...
  Бiз майлы ботқа жедiк
  Жауынгерлер иiлмейдi!
  
  Бiздi ешкiм тоқтата алмайды
  Қыздардың құдiретi зор...
  Және ол көз жасын төкпейдi,
  Өйткенi бiз талантпыз!
  
  Ешбiр қыздар иiлмейдi,
  олар әрқашан мықты...
  Олар Отан үшiн жан аямай күреседi,
  Арманың орындалсын!
  
  Ғаламда бақыт болады
  Күн Жердiң үстiнде болады...
  Өшпес даналығыңмен,
  Байонет Кайзер!
  
  Күн әрқашан адамдарға,
  Ең кең елде,
  Бақытты ересектер мен балалар,
  Әр жауынгер - батыр!
  
  Ешқашан артық бақыт болмайды
  Бiз бақыттымыз деп сенемiн...
  Жаман ауа-райы жойылсын -
  Ал жауларға ұят!
  
  Бiздiң нәсiлiмiз Құдай өте жоғары,
  Одан асқан сұлу ешкiм жоқ...
  Бiз жанымызда жоғары боламыз,
  Жаман адам бәрiн құсатындай!
  
  Жауларымызды жеңейiк, мен сенемiн
  Ақ, орыс Құдайы бiзбен бiрге...
  Идея қуаныш болады,
  Жамандық есiгiңiзден кiруге жол бермеңiз!
  
  Қысқасы, Исаға,
  Бiз әрқашан адал боламыз...
  Ол орыс құдайы, тыңдаңыз,
  Ол еврей шайтанмын деп өтiрiк айтады!
  
  Жоқ, шын мәнiнде, Алла Тағала,
  Бiздiң ең қасиеттi отбасымыз...
  Ол қандай сенiмдi шатыр,
  Және оның Ұлы Құдай Сварог!
  
  Қысқасы, Ресей үшiн
  Өлуде ұят жоқ...
  Ал қыздар бәрiнен де әдемi,
  Әйелде аюдың күшi бар!
  
  
  ЖОСПАР ӨЗГЕРГЕН ЖОҚ
  Гитлер жай ғана OKW жоспарын өзгертпедi, ал Сталинградқа шабуылды солтүстiктен де, оңтүстiктен де, А және В армия топтары жүзеге асырды. Ал шабуыл Мейнштейнге тапсырылды . Нәтижесiнде Сталинград он күн iшiнде жан-жақтан шабуылға ұшырады. Кеңес әскерлерi толығымен қоршауға алынды. Осыдан кейiн Вермахт Едiл жағалауымен Каспий теңiзiне қарай жылжыды. Қызыл Армия қалай жауап бердi? Орталықтағы шабуыл онша сәттi болмады.
  Сонымен қатар, Жапония Мидуэй шайқасында жеңiске жеттi, бiрақ ол екiншi майдан ашпаса да, Гавай аралдарын басып алды. Сонымен бiрге самурайлардың құрлық бөлiмдерi Үндiстанға қарай жылжыды. Бұл колонияны сақтап қалу үшiн Ұлыбритания "Алау" операциясынан бас тартып, кейбiр әскерлерiн Мысырдан шығаруға мәжбүр болды.
  Шығыс майдандағы бастаманы немiстер ұстады. Сталинградты тез басып алу оңтүстiк қапталды күйреттi. Фриц Каспий теңiзiне қарай сырғып, Кавказды құрлықпен кесiп тастады. Сосын Түркия соғысқа ендi. Оның әскерi өте күштi болмаса да, өте көп және батыл соғысуға қабiлеттi.
  Алғашқы күндердiң өзiнде түрiктер Батумидi алып, Ереванды қоршап алды. Иә, олардың жетiстiктерi лайықты, өйткенi Қызыл Армия немiс майданында қадалған.
  Айта кетерлiгi, кеңес әскерлерiнiң ұрысқа тiкелей пойыздардан кiруiн пайдаланып, фашистер оларды бөлшектеп соққыға жыққан. Бұл, әрине, соғыс барысына керi әсерiн тигiздi.
  Сталин де қобалжыды және шошып кеттi - ол Кавказды қалай болса да ұстауды талап еттi.
  Қысқасы, Сталинградты қаһармандық қорғанысы нәтиже бермей, бәрi ыдырап кеттi. Тiптi Қиыр Шығыста жапондық дивизиялардың болмауы да көмектеспедi.
  Немiстер Каспий теңiзiнiң жағалауымен Дағыстанға көштi. Олардың шаң жинауын тоқтату үшiн - бiрақ күштер тең емес, сонымен қатар Қызыл Армия жабдықтауда үлкен қиындықтарға тап болды. Және ол iшке кiрдi. Ал крауттар белсендi түрде бомбалады.
  Америка Құрама Штаттары Жапонияның жеңiстерiне алаңдаған Үшiншi рейхке тиiспедi. Ұлыбритания бiраз әлсiредi, сонымен қатар қиындыққа тап болмады! Ендi немiстердiң тым көп ұшақтары болды және оларға шынымен қысым жасай алды.
  Сталин өзiнiң ең нашар қасиеттерiн көрсеттi және жиi ашуланып, айғайлады, бiрақ ең жақсы шешiмдердi қабылдамады.
  Сондықтан Кавказды жоғалту сөзсiз болды.
  Әзiрбайжанмен шекарада шайқас жүрiп жатыр.
  Кеңес қыздары жан аямай күреседi. Мұнда арулар таласып жатыр.
  Және олар шегiнбейдi және берiлмейдi. Және олар өздерiнiң артқы жағында жорғалайды.
  Наташа, Зоя, Августина және Светлана немiс генералын тылдан сүйреп шықты. Бұл керемет. Қыздар оны тiзе бүктiрдi де, жалаң аяқтарын сүйдi. Ол оларды үлкен ынтамен ұрды! Ал ол қыздардың өкшесiн жалады.
  Жауынгер қыздар әдетте соншалықты сексуалды және сүйкiмдi. Содан кейiн олар Фриц шайқасын бердi.
  Наташа оқ жаудырып, фашистердi кесiп тастады. Ол жалаң аяғымен гранатаны лақтырып, шырылдады:
  - Үлкен даңқ үшiн!
  Зоя да атып тұрып:
  - Отан және Сталин үшiн!
  Ол оны алып, жалаңаш саусақтарымен гранатаны лақтырды. Ол фашистердi шашыратып жiбердi де:
  - КСРО үшiн!
  Қыздар өте әдемi және керемет.
  Августин де жалаң аяқпен гранатаны лақтырып, тiсiн ашқан ол оны алып, ысқырды:
  -Мен қатты ұрысып жатырмын! Терминатор сияқты!
  Светлана да жалаңаяқ саусақтарымен өлiмге әкелетiн және жойқын нәрсенi iске қосады. Тағы да ол ән айтады:
  - Бiздiң достығымыз бiртұтас, және ол осыны бiлдiредi!
  Төрт, олар осылай ұрысады - бұл қыздар! Көңiлдi арулар жауап ретiнде ұзын тiлдерiн көрсетедi.
  Жоғары санатты жауынгерлер. Олар сенi қалай ұрады, қалай айғайлайды.
  Олар немiстердi пресспен жидек сияқты езедi.
  Наташа оқ атып, жалаң аяқпен гранатаны лақтырып, ән айтты:
  - Бiз жарық пен қызыл тудың жауынгерiмiз!
  Зоя да кiсi өлтiрушiнi жалаңаш саусақтарымен ұшырып:
  - Ал бiз Ленин үшiн күресемiз!
  Содан кейiн ол Августинге тiстерiн сiлкiп жiбердi:
  - Үлкен қуаныш атынан!
  Содан кейiн Светлана жалаң аяқпен гранаталарды атып:
  - Бiз мұны өз мойнымызға алып, айналдырамыз!
  Төртеуi белсендi жұмыс iстеп, түсiруде. Ақыр соңында, бұлар қырып-жою туралы көп бiлетiн қыздар. Және олар бұлай ұрыспайды.
  Ал нағыз терминаторлар үшiн солай болуы керек... Биiк ұшатын жауынгерлер. Және оларда жойылуға деген құштарлық бар.
  Наташа тағы да жалаң аяғымен гранатаны лақтырып, ысқырды:
  - Мен бұл дүниенi таптық күрестiң шиеленiсуi деп тамаша түсiнемiн!
  Зоя да ысқырып, жалаңаш саусақтарымен өлiмшi, ет жыртатын гранатаны лақтырып жiбердi:
  - Қай үйде қызыл жалау болады!
  Содан кейiн Августин өз кезегiн бердi. Ол фашистердi шауып, жалаң аяқпен граната лақтырды - ысқырды:
  - Ғарыш кеңiстiгi, бұл бiздiң жерiмiз және бәрiмiз!
  Жауынгерлер шынымен де жылыту төсемiн жыртуға қабiлеттi.
  Сосын Светлана жалаң аяқпен гранатаны лақтырып жiберiп, оқ атып, ашуланып:
  - От пен шымыр жылқы қаһарлы!
  Қыздар, әрине, iске қосылады. Және олар бастарын қағады.
  Ал немiс жағында Гердтiң экипажы Т-4 ұшағында соғысуда. Тағы да, ол iске қосылғаннан кейiн сiз жылымайсыз және мұндай қысымды баса алмайсыз. Қыздардың көздерiнде сондай тозақ оты бар.
  Олар өздерiн атып, құтқарылу мүмкiндiгiн бермейдi. Сiз олардың ақ, меруерт тiстерiне қарсы тұра алмайсыз.
  Жауынгерлер агрессивтi және айқайлайды:
  - Жабайы хош иiс! Бiз барлық жауларды тозаққа жiберемiз!
  Герда оқ жаудырып, отыз төртке соғып, сықырлайды:
  - Болашақ жеңiстер!
  Шарлотта жалаң аяқпен триггердi басып, шуылдап:
  - Бiз сенi ажыратамыз!
  Магда да оқ жаудырып, Т-26-ны жойып, былай дедi:
  - Бiз оны ашамыз.
  Және ол жалаңаш саусақтарын шайқады.
  Кристина да жалаң аяқтарын педальдарға басып, ысқырады:
  - Бiздiң кешке сәттiлiк!
  Қыздар, әрине, бикини киiп, жалаңаяқ дерлiк жалаңаш. Және сонымен бiрге өте сексуалды.
  Және олар өте жақсы емес, бiрақ тиiмдi Т-4 шабуылдарын жасайды. Және олар жауға оқ жаудырады. Ондай қыздарға ешнәрседе берiлме! Және олар тiстерiн қалай жалаңаштады. Және олар қалай бет-әлпет жасайды!
  Герда жалаңаш саусақтарымен атып тұрып, өз-өзiне бақырады:
  - Герда өлтiргендi жақсы көредi, бұл Герда!
  Және тағы да снарядтарды атады.
  Содан кейiн Шарлотта кезекпен атып, отыз төрттi нокаутқа түсiрдi:
  - Мен олардың қарындарын жыртамын!
  Ал жалаң аяқпен ол қайтадан бастайды.
  Содан кейiн Кристина өлтiрушiнi қосады. Сондай-ақ жалаң аяқ саусақтарды пайдалану.
  Және ол айқайлайды:
  - Мен агрессивтiлiктiң бейнесiмiн!
  Оның белi қандай, iшi мүсiндi!
  Содан кейiн Магда оны алып, ұрып , айқайлайды:
  - Банзай!
  Оның аяқтары да жалаңаш және кесiлген!
  Төрт немiс әйелi өздерiн итермелеп, шынымен жеңiске жетедi. Оның агрессиясы мен өмiршеңдiгi бар.
  Жауынгерлер шыбықты пайдаланып, оқ атады. Олар Қызыл Армияны жiбермейдi.
  Әйел ұшқыштар да аспанда соғысады, соны көрсетедi. Олардың рухы өлшеусiз.
  Мiне, ең жаңа немiс Фокке-Вульф. Оның үстiнде Гертруда. Ал мына қыз еркектерге қарағанда салқын екенiн көрсетедi. Ол фашистердi осылай талқандайды. Оларға мейiрiм көрсетпейдi. Нағыз күрестi Гертруда бастады.
  Ол кеңестiк Якты атып түсiрiп, айқайлайды:
  -Мен супер қызбын!
  Сосын алып, тiлiн көрсетедi. Және ол қайтадан толық жоюды қолға алады. Мынау қыз. Сондай-ақ жалаң аяқ және бикиниде. Содан кейiн LAGG атып түсiп, қайтадан айқайлады:
  - Ұшқыш зеңбiрекшi!
  Оның үстiне ол күле бередi. Содан кейiн ол PE-2-нi алып, оны атып түсiредi. Мұндай қыз, ауқымы мен класы ең керемет. Содан кейiн ол қайтадан маневр жасап, Якты пневматикалық зеңбiректермен жойды. Және ол тырысады .
  - Мен аспанның қасқырымын!
  Ол тiсiн қалай көрсетедi! Және қалай жабайы болуға болады! Қандай әже! Барша әйелдерге ата!
  Бiрақ, әрине, фашистер де оңтүстiкте шабуыл жасауға тырысады.
  Онда, атап айтқанда, ұшқыш Хельга МЕ-109 ұшағында соғысады. Британдықтардан үзiндiлер сәттi ұшып кеттi.
  Бiр қыз Мустангты соғып, ән айтты:
  - Үстiмiзде сирень тұман қалқып тұр!
  Жалпы, жалаң аяқ және бикинимен күресу қаншалықты жақсы. Бұл қаншалықты практикалық! Және бұл өте ыңғайлы.
  Хельга ұшқыш. Фюрер ақыл-кеңес тыңдап, қыздарға танктерде, ұшақтарда және әскерде жүруге мүмкiндiк беретiн ақылды болды. Крауттар үшiн жақсы нәрсе болды.
  Олардың өздерi әйелдер денесi соншалықты тиiмдi деп күтпеген. Мұнда Хельга танымал серпiн мен есептердi алуда.
  Қыз жалаң аяқпен педальдарды басып:
  - Мен сондай сүйкiмдi кiшкентай сиырмын!
  Хельга тағы екi ағылшын ұшағын атып түсiрiп, сықырлайды:
  - Менiң артымда немiс солдаттары қатарда тұр!
  Сондай-ақ ол бомбалаушыны атып түсiрдi! Қандай қыз! Барлық қыздарға, үлкен және салқын жауынгер. Егер ол жойылса, ол да ешқандай рәсiмсiз немесе аяушылықсыз жасайды.
  Мұндағы қыздар өте сексуалды!
  Роммельдiң әскерлерi қосымша күштердiң келуiн күтпестен, шөлдi жарып жатыр. Бiз жеңуiмiз керек, сондықтан жеңуiмiз керек. Аты аңызға айналған қолбасшы "Шөл түлкi" жоғары күштермен соғысуға дағдыланған. Оның сарбаздары да сондай. Мұнда, мысалы, әйелдер SS жауынгерлерiнiң таңдаулы ротасы. Олар желтоқсан айының басында, майдан жарылып, немiстер шегiнiп жатқанда, ал британдықтар, керiсiнше, бұзып өтiп, Толбукты босатып, вермахтты Африка жерiнен лақтырамыз деп қорқытқан кезде ауыстырылды.
  Содан кейiн иеленген Фюрер: жолбарыстардың әйел батальонын ауыстыруды ұсынды. Ханымдар күш тепе-теңдiгiн өзгертетiндiктен емес, ерлер, әсiресе итальяндық ер адамдар ұялып, олар әлдеқайда агрессивтi және шебер күресетiн болады. Өйткенi, қатал дайындықпен шыңдалған таңдаулы қыздар озып кетсе, ерлер қатты ұялады.
  Жауынгерлер қорғаныс үшiн арнайы кремдердi қолданып, жай ғана бикиниде шайқасты. Алты ай бойы олардың жалаңаш, қыздай аяқтары мүйiзденгенi сонша, олар табандай ыстық құмнан қорықпайды, ал тотығудан терiсi қара шоколад түсiне ие болды. Ал көбiнiң артында ондаған мәйiт бар.
  Марго мен Шелла екi өте жас, бiрақ соғыста шыңдалған арийлер. Олар ротадағы ең жас, бiрақ алты айдың iшiнде олар бiрiншi дәрежелi Темiр крестке ие болды (екiншi дәрежелi, батальондағы барлық адамдарда бар), олар мейiрiмсiз және мейiрiмдi.
  Маргоның шашы оттай түстi, ал Шелла бал тиген ақ аққұба едi. Мұнда олар қарсы шабуылға шыққан британдық танктердiң шабуылын тойтарып, соғысуда. Күштi сауыттары бар Матильдалар алға жылжуда. Одан әрi жарылыс қаупi жоғары снарядтары мен жеңiл көлiктерi бар өтуге болатын Кромвеллдер. Қыздар өздерiн құмға көмiп тастады. Ондай танкiлердi бетпе-бет ату бекер. Бiз оларды байқамауымыз керек, содан кейiн ...
  "Матильда" мен "Кромвельдiң" салмағы отыз тоннадай, сазды құмда қазылған траншеялардан өткенде қорқынышты болады. Ол жалаңаш, тотыққан мойындарыңызға құйылады және сiз бейбақ машиналарының қорқынышты салмағын сезiнесiз. Мiне, дәл сол "Кромвелл", 70 мм көлбеу броньы бар әдеттегi темiр, оны тiптi 88 мм зеңбiрек әрқашан қабылдай алмайды. Ол британдық, өте өткiр бензин мен мотор майының иiсiне ұқсайды. Қыздардың өз тосынсыйлары, жеңiл қиыншылықтары бар. Фаустпатрондардың ең алғашқы үлгiлерi. Ерлер, әдеттегiдей, алдымен ханымдарға рұқсат етiңiз, сондықтан олар соңғы және күткендей, перспективалы қаруларды сынайды.
  Бiрақ олар нацизмнiң екiжүздi ұранына қарама-қайшы, қыздарды да "соғыс - еркектiң iсi, әйелдер үшiн бейбiтшiлiк!" деп қалың iстерге салды.
  Дегенмен, жаяу әскер артта қалды, демек окопта отырып жеңуге мүмкiндiк бар.
  траншеядан құлаған құмнан түшкiруге қорқып, сыбырлап айтады :
  - Тек ұрыс даласында қартаю ғана мерзiмiн өткiзiп алғандықтан шiрiп кеткен жеңiс шампанының ашытуын болдырмауға мүмкiндiк бередi!
  Марго келiстi:
  - Төзiмi жоқ адам жеңiлiстiң ащы шарабы мен жеңiлiстiң ащы сусынын татады!
  Бiрақ Матильдалар, Кромвеллдер және ондаған жеңiл мангустар олардың артында. Ендi егiн жинау уақыты келдi.
  Бiр кездерi iнжу шаштары шаңнан ағарған, жалаңаш өкшесiн ыстық құмға тiреген Шелла ойша Мәриямға және басқа да әулиелерге жүгiнiп: "Менi ренжiтпе. Саусақ табаны бiркелкi басып, жинақталған заряд тiкелей газ багiне түседi.
  Марго онымен бiрге триггердi де баяу тартады. Осыдан кейiн екi қыз бiр-бiрiн қолдарымен ұрады. Зарядтар артқы жағына тiкелей соқты, содан кейiн газ цистерналары жарылады. Қызғылт сары жалындар ауада толқындардың көбiгi сияқты шашырап, бiреудiң қарғысы естiледi.
  Содан кейiн британдық танктердiң қысқа тұмсықтары соққылармен ерекше түтiктерге оралады.
  Ал жолбарыс қыздар жауларына гранаталарды батыл лақтырады. Ал фрагменттер жан-жақты ұшып, қару-жарақты отты мысықтың табаны сияқты, жинақталған бөлшектердiң жойқын ағыны сияқты жарып өтедi.
  Мiне, немiс әйелдерi байсалдылықпен ерекшеленбейдi деп айтатын әйелдердiң ашуы. Ал олар соғысуды бiледi... Ал шабуыл тұншығып қалсын.
  Әдетте, рейдтер немесе әртүрлi уәделер арқылы алынған арабтар мен қаралардан тұратын жаяу әскердiң шабуылына тойтарыс беру оңайырақ. Танктердiң құлағанын және алда елеулi қарсылық тұрғанын көрген олар алғашқы жеңiлiстерде керi шегiндi.
  Ал, содан кейiн олар жалпы ұшуға толығымен ауысады. Бұл стиль болғандықтан - әлсiздердi ренжiтiңiз, құбыжықтар үшiн де солай болсын!
  Шабуыл ақыры басылып, қыздар кешке шөл далада жүгiрудi жалғастырғанда, олар серуендеп сөйлестi. Шелла Маргодан сұрады:
  - Қалай ойлайсың, бiз әлi де Александрияда боламыз ба?
  Өртшi жауынгер сенiмдi жауап бердi:
  - Менiң ойымша, қарашадан кешiктiрмей, мүмкiн қазан айында бiз Мысырды басып аламыз.
  Шелла қисынды түрде және ыстық құмнан табанының қышуына назар аудармай:
  iшiмiздегi мына тырнақ , Мальтадағы база жойылғанда, жабдықтау жақсарады, жаңа бөлiмшелер келгенде, жаудың мүмкiндiгi болмайды.
  Марго күн батқанға дейiн қанша уақыт қалғанын бiлу үшiн жан-жағына қарады. Ақырында жатып, жақсы ұйықтау үшiн. Қызарған жұлдыздың көкжиекке жақын болуы жауынгердi тыныштандырды. Ол жалқаулықпен:
  Хабор мен Мидуэйден кейiн Критке керемет қонуды қайталауды жiберiп алмайды . Тек осы жолы олар Мальтаны қиратады.
  Шелла қарғыспен аспанға айқайлады:
  - Алла Тағала барлық британдық базаларды тозаққа айналдырсын.
  Ақыры күн көкжиектiң артына тығылып, жылдың ең салқын күнi, қазанның 21-i аяқталды. Онымен бiрге "Ақ аю" операциясы басталды. Нелiктен ақ? Адамдарды солтүстiк туралы айтып жатырмыз деп ойлауға мәжбүр ететiн жалған ақпарат, бiрақ шын мәнiнде боксшының соққысы оңтүстiкте.
  Ең үлкен британдық база шынымен тозаққа ұқсайтын. Оған бүкiл шығыс майданнан жиналған және лайықты жауынгерлiк тәжiрибе алған мыңнан астам бомбардировщик, эскорт жауынгерлерiмен бiрге шабуыл жасады. Британдықтар, әрине, ұзақ уақыт бойы шайқасты, бiрақ олар мұндай күштi жаппай шабуылды күткен жоқ. Расында да, жау уақытша тынышталған күнде де, крауттардың майданды әшкерелеуге бел буарына кiм сенедi. Бiрақ британдық сарбаздар қазiр аяусыз соққыға жығылуда. Мысалы, олардың кемелерiне әйгiлi "нәрсе" Ю-87 шабуыл жасайды. Өте жылдам емес, бiрақ бомбалаудың ең жоғары дәлдiгiне ие (өз уақытында) олар шығанақтарда жасырылған британдық флотты азаптайды. Қазiргi заманғы Фокке-Вульфтар артта қалмайды, оның iшiнде аты аңызға айналған фон Рудельдiң өзi, шабуылдаушы ұшақтардың патшасы. Кеңес Одағының ең қуатты "Марат" кемесiнiң суға батуымен белгiлi.
  Мысалы, ефрейтор Ричард лашындардың шана сияқты төбеден төмен түсiп бара жатқанын көредi. Көптеген немiс бомбардировщиктерi жыртқыш балықтар сияқты мұз тесiгiнен шығады. Онсыз да кәмелетке толған ағылшын қорқыныштан телефон тұтқасын қояды. Ол мұндай сұмдық көрiнiстi бұрын-соңды көрмеген. Сиреналар бомбалар жарылғаннан кейiн өте кеш естiледi. Жарылыс толқыны британдық сарбаздарды лақтырып жiбередi, кесiлген қолдар мен аяқтар әртүрлi бағытта ұшады. Темiр дулығаның бiрi қызып, офицердiң бетiне тидi. Және ол қалай айқайлайды:
  - Черчилль қапыда! Гитлер керемет!
  Британдық зениттiк зеңбiректер бiрден атқылай бастаған жоқ, тек мыңдаған бомбалар бiрден құлаған кезде ғана. Жау бәрiн дұрыс есептедi: бiрде-бiр бомба босқа кетпеуi керек. Сондықтан жауды басып, соққы берiңiз. Барлық секторлар картада алдын ала белгiленген. Оның үстiне арсыз британдықтар өздерiн де дұрыс бүркеген жоқ. Олардың көптеген зениттiк зеңбiректерi көзге көрiнiп тұрады және бiрiншi болып сыпырылады.
  Мұнда ұзындығы отыз екi фут болатын 85 мм зениттiк зеңбiректiң ұңғысы руль дөңгелегi сияқты ауада иiлiп қалды. Содан кейiн ол бес ағылшынды басып, құлады. Қаралардың бiрiнiң қарны жарылып, iшегi шығып кеткен.
  Бомбалар құлап, бәрi өртенiп кеттi, жанармай қоймасы шуылдады, олар жарылып, снарядтарды бүкiл қаңқаға шашыратып жiбердi, содан кейiн басқа қоймаға соққы берiлдi. Сонымен қатар, Ю-87 мен Фокке-Вульфтiң фрейндтерiнде орнатылған сиреналар тiтiркендiргiшпен айқайлап, қара нәсiлдiлер мен отаршыл әскерлер арасындағы арабтар арасында жабайы үрей тудырды. Бiрақ ақ адамдар да қорқатын сияқты.
  Мысалы, екi британдық фрегаттың соқтығысқаны соншалық, қазандықтар дiрiлдеп кеттi. Ал ұшып шыққан фрегаттардың сынықтары да миналанған алқаптар сияқты ауада жарылып, крейсер жай ғана түбiне батып кеттi.
  Ағылшындық "Кромвелл" танкi қысқа тұмсығы бар, бiрақ лайықты жылдамдықпен және өте күштi фронтальды броньмен, дүрбелеңмен жеделдетiп, өз қоймасын бұзды, тiптi жол бойында өзiнiң оншақты сарбаздарын талқандады. Хаос өстi. Ағылшындық ұшақ тасығыш кемесi салбырап кете бастады, ал қуатты дреднота... өз сарбаздары қаптап жатқан жағалауда оқ жаудырды.
  Ал мына жер асты әлемiнде екi адам мүлде мазасыз қалды. Бiреуi түтiктi баяу тұтатып тұрған үндi, екiншiсi араб ұлты екенi анық, бiрақ әскери киiм киген әйел. Екеуi асыққан ажалға мән бермейдi. Дәлiрек айтсақ, қырып-жоюдың салт аттылары әдеттен тыс карта ойынын ойнап жатты. Бұл әзiлкештермен, тiптi қызыл терiсiнiң өзi ойлап тапқан ережелер бойынша елу екi карта ойыны болды.
  Бiр араб әйелi былай дедi:
  - Дегенмен, шу көп! Нелiктен мұндай дүрбелең тудырады?
  Арқасын кесiп алған сарбаздардың бiрi үндiспен соқтығысып қала жаздады, бiрақ оны котенка сияқты абайсызда лақтырып жiбердi. Қып-қызыл бетке тамшы қан тамшылап, күлiмсiреп жалап жiбердi. Сонда ол байқады:
  - Шу шығару - әлжуаз, жүзi бозарған адамдарға арналған. Бiз апашылар осылай ойлаймыз - егер жау жоқ болса, онда жау пайда болады - одан да жақсы!
  Қараңғы әйел:
  - Бұл Мәсiхтiң сенiмiн мойындайтындарға тән әлсiздiк. Олар құрбандық туралы айтқанды ұнатады, бiрақ өздерiн құрбандыққа шалмайды.
  Үндi тез басын изедi:
  - Тәртiп цементi - сенiм, құмы - ерiк болатын iргетасқа салынады! Сенiм - алтын жүрек, ал ерiк - темiр жұдырық! Тек бозарған адамдарда бiрi де, екiншiсi де жоқ.
  . Љ 5 тарау
  Немiс бомбалаушы ұшағында бiр қыз да бар. Бұл жағдайда Виола. Өте әдемi аққұба, оның серiктесi Николетта. Ал екi қыз да өте сексуалды. Бомба биiктiктен лақтырылды. Сондай-ақ жауынгерлер жалаң аяқ және бикини киген.
  Қыздар өз-өзiне дауыстап:
  - Бiз сондай ұрылармыз, бiз суперменмiз!
  Николетта сонымен қатар фюзеляждан бомбаларды түкiредi. Және жауды жояды. Британдықтар мұны осылай түсiнедi.
  Виола сонымен бiрге жоғарыдан өлтiретiн бомбаны iске қосады. Және ол Лео империясының жауынгерлерiн өлтiредi.
  Сондай-ақ оның бағасы:
  - Мен Ұлыбританияға қорқыныш ұялатамын!
  Ал ол жалаң аяқты шайқайды. Және ән айт:
  - Черчилльдi жұлып аламыз!
  Ю-188 тобының қыздары бомба лақтыруға өте шебер. Олардың көлiгi жаңа әрi жетiлдiрiлген. Оның зеңбiрек дизайны өте жылдам атылады.
  Осылайша қыздар мен ағылшын жауынгерi атып түсiрiлдi.
  Олардың ұшағы өте жылдам. Жауынгерлер жойылу үшiн тағы да жалаң аяқтарын пайдаланады.
  Виола айқайлап:
  - Мен барлық жауларымды табытқа айдап жатырмын!
  Николетта айқайлап:
  - Ал мен жауды лақтырамын!
  Ал жалаң аяқты қалай алып, шайқайды!
  Бұл қыздар және олар жауларды қалай жеңедi. Және тоқтамаңыз. Нағыз арийлер.
  Және олар жалаңаш кеуделерiн бұрап, шайқағанда.
  Және олар қайтадан бомба тастайды.
  Ал мұнда, басқа ұшақтарда қыздар бар. Мiне, Ева бомба тастап жатыр. Ағылшын тiлiн жойып, ән айтады:
  - Мен сондай кереметпiн!
  Ева да жалаң аяқпен педальдi.
  Бiрақ Виола бомбаны қайтадан тастап, айқайлайды:
  - Мен жабайы қызбын, мен бiр сағатта он еркектi қалаймын, бұл өте керемет және керемет!
  Жанып жатқан бiрнеше британдық солдаттар жалынды жуу үшiн суға жүгiрдi. Тiптi суға түскеннен қайнап, айғай мен жабайы ыңырсыған дауыстар естiлдi. Ал қанды шеңберлер теңiз көбiкiмен жорғалап өттi, алдымен қалың, кейiн бiрте-бiрте жайылып, бозарып кеттi. Ал бiр кездерi жер бетiндегi ең үлкен және ең ауқымды империяның жауынгерлерi адамдық келбетiн жоғалтып алды. Араб әйел менсiнбей күрсiндi:
  - Ал мына еркектер бiздi паранжа киюге мәжбүрлейдi!
  Көзiн қулықпен қысып тұрған қызыл адам:
  - Сенiң қорқытатын көзқарасың оларды қорқытатын сияқты!
  Араб әйелi мысқылдай тiстерiн сiлтеп:
  - Әйелдiң жұмсақтығы сауыттың қаттылығына ұқсайды, тек өлiмге әкелетiн және қорғаныста жан-жақты!
  Немiстер дереу бар күшiмен шабуылға шығуды жөн көрдi, қарсыластың дайын еместiгiне сенiп, бiрден жауға бар күшiмен ұмтылатын боксшының тактикасы. Аэродромдарда жаудың ондаған ұшақтары өртенiп, көтерiле алмай жатқанда. Ланкастерлердiң iшiнде өздерiнiң бомбалары жарылып, айналасындағылардың бәрiн жойған кезде. Күрделi, бiрақ тиiмдi тактика. Сөйтiп, жер асты әлемiнiң симфониясы өзiнiң күш-қуатының шыңына жетiп, содан кейiн бәсеңдей бастады.
  Бiрақ бұл, әрине, мұнымен бiтпедi, әуе-десанттық дивизия iске қосылды. Британдықтар мұндай емдеуден кейiн болғанымен, оларды мүлдем жылы қабылдауға болады. Бақытымызға орай, десанттық планерлер қазiрдiң өзiнде қажеттi мөлшерде шығарылды және оларды сүйреп апару әдiстерi дәл бапталған. Мүмкiн бүгiнгi әлемдегi ең жақсысы.
  Сондықтан олар батпырауықтар сияқты емес - баяуырақ, бiрақ жеткiлiктi жылдам, тiптi Гитлердiң сүйiктi шедеврi - Вагнердiң музыкасының сүйемелдеуiмен ұшады. Америкалықтар вьетнамдықтарға шабуыл жасағанда осы ерекше музыканы пайдаланған "Апокалипсис" фильмiн тiрi кiм еске алды. Бұл оларды қалай қорқытты. Мiне, Вагнер және күшейткiштер арқылы күркiрейтiн мотивтер. Десантшылар беттерiне фосфор жағып, бояп алды; олар жер асты әлемiнiң жындары сияқты қорқынышты көрiнедi. Сондай-ақ психологиялық әсерге негiзделген. Сонымен қатар, кем дегенде қысқа уақытқа жарқырау туғызу үшiн фосфорға кейбiр реагенттер мен кейбiр магний чиптерi қосылды. Өте қорқынышты, әсiресе түтiннiң жарқырауы мен көптеген өрттердiң фонында. Оларда тiптi айдаһар аузының пiшiнiнде камуфляждалған пулеметтерi бар. Содан кейiн әуездi немiс пен қолға түскен автоматтар соғылады. Ал шабылған, жыртылған қатарлар жеңгендердiң етiгiне түседi. Көптеген британдықтар немiстерге қарағанда әлдеқайда көп болғанына қарамастан, бас тартуды жөн көредi.
  Үндi және араб әйелi мұқият камуфляжмен жабылған шағын шұңқырға тығылды. Redskin атап өттi:
  - Жарайды, соларды жырттық!
  Қара шашты әйел таң қалды:
  - Бiз дейсiз бе? Мүмкiн сiз бiздi айтып тұрсыз ба?
  Үндi терiс басын шайқады:
  - Жоқ! Palefaces британдықтарды жеңiп жатыр және бұл жақсы белгi! Ал уақыты келгенде бiздiң мерекемiз де келедi! Үндiлер өз құрлығын қашан азат етедi!
  Араб әйел менсiнбей күрсiндi:
  - Кез келген жағдайда сiз әлемге билiк етудi талап етесiз бе?
  Ақыл-есi кем балаға түсiндiргендей үндi мейiрлене күлдi:
  - Артық алғысы келетiндер әдетте ештеңесiз қалады! Сондықтан үлкен қасық ауызды суарады!
  Фюрер, әрине, сұңқарлары мен сұңқарларының не iстеп жатқанын көрмедi, бiрақ негiзiнен немiс әскери машинасы бәрiн дәл шешетiнiн болжады. Жалпы, немiстердiң Курск бұдырына дейiнгi әскери шабуыл операциялары жоғары кәсiби деңгейде жүргiзiлдi. Кейбiреулер тiптi оларды стандартты деп атайды. Бiр қызығы, мұндай машина сырғып, содан кейiн толығымен құлап кеттi.
  Ал қыздар қатты бұйрықпен үзiлген ұқсас арман, пайғамбарлық көрiнiстi көредi - көтерiлу!
  
  
  ЕКIНШI ЦАР МАЙКЕЛ
  Николай II Жапониядағы қастандықтың құрбаны болды. Сол кезде де ол тақ мұрагерi болған кезде қайтыс болды. Шынайы тарихта болған әйгiлi қастандық. Царевич Николай жараланды, бiрақ керемет түрде аман қалды.
  Бiрақ ешқандай ғажайып орын алған жоқ. Бұл Ресей тарихындағы ең бақытсыз патша үшiн сәттiлiк. Николай қайтыс болды ... Және онымен бiрге ұлы жеңiлiске ұшырады, ол, әрине, ойланбастан, бiрақ бәрiбiр патша империясы мен әулетiн жойды.
  Ал 1894 жылы он бес жасында Михаил II таққа отырды. Николай патшаның ағасы. Адам әдетте ақымақ емес, өте қатал және батыл. Михаил Александрович Романов Бiрiншi дүниежүзiлiк соғыс кезiнде жабайы дивизияны басқарып, ұрыста ерекше көзге түстi. Жалпы, ол Николайдан да қатал, бойы ұзын, жүзi өрнектi адам едi. Ол ақылды болды ма? Николай II ақымақ, дарынды адам емес. Бiрақ әлi де қатал емес, ерiк-жiгерi күштi және патша болу үшiн туған. Сонымен қатар, әрине, Николай II-нiң проблемалары, әсiресе әйелiмен.
  Михаил ағасынан ақымақ емес, ең бастысы, оның жолы да артық... Е, Николай, әлi де патшалардың аты жаман. Ал Николай бiрiншi болып сәтсiздiкке ұшырады. Ең басынан бастап желтоқсаншылар көтерiлiсi. Содан кейiн Иранмен соғыстың сәтсiз басталуы. Жеңiске жеттi, бiрақ бағындырушылар көп болмады. Ал Иран Ресейге априори бәсекелес емес. Түркиямен соғыс. Сондай-ақ бастапқыда өте сәттi емес. Ал жеңiстер көп қанды талап еттi. Ал жаулап алулар аз.
  Содан кейiн Шәмiлмен Кавказдағы қырық жылға жуық соғыс. Және бұл нашар, кеңейту қатып қалды. Ақырында, Қырым соғысындағы жеңiлiс. Ал қауесеттерге қарағанда, бiрiншi болып өз-өзiне қол жұмсаған Николай патша.
  Иә, бұл патшаның жолы болмады. Бiрiншi Михаэль... Қиыншылық кезiнде билiк құрды. Ол Ресейдi құтқарды. Ол Польшадан бiрнеше қалаларды жаулап алды. Сiбiрде бiраз жетiстiктерге жеттi. Ол ұзақ өмiр сүрген жоқ. Бiрақ патша, жалпы алғанда, қалыпты болды. Және ауыр пункцияларсыз.
  Михаил Романовтың саясаты Николай II-нiң саясатымен бiрдей болды: Қытай мен Шығысқа экспансия. Порт-Артурдың құрылысы. Германиямен дипломатия, Жапониямен соғысқа дайындық. Әрине, бiз Күншығыс елiмен соғыссыз жасай алмайтынымыз анық едi. Өкiнiшке орай, ол белсендi түрде қаруланған. Ал жас патша атақ-даңқ аңсады, жаулап алуды аңсады, Сары Ресейдi құрғысы келдi. Оның үстiне Қытайдың болашақта алып державаға айналуға уәде бергенi, оны қазiр екiге бөлген дұрыс екенi анық едi. Ол бөлшектенген кезде.
  Жапония Порт-Артурдағы орыс эскадрильясына шабуыл жасады.
  Содан кейiн адмирал Макаров жiберiлдi. Бұл жолы өлiм болған жоқ. Iшiнара Михаил Царевич Кириллге Макаровқа араласуға мүмкiндiк бермегендiктен және ол кемеде болмаған. Бұл жолды аздап өзгерттi.
  Эскадронды адмирал Макаров дайындады. Содан кейiн жапондықтар минаға түсiп қалғанда, ол Того флотына шабуыл жасай алды.
  Әскери-теңiз шайқасы Ресей флотының сенiмдi жеңiсiмен аяқталды. Алайда кейiнiрек жапондықтар Порт Артурды қоршауға алды. Бiрақ ұзақ емес. Михаил Куропаткиндi орнынан алып, жас және қабiлеттi командирдi тағайындады. Құрлықтағы жеңiстер тағы да болды.
  Жапония, жалпы, теңiзде жеңiлiс тапты. Содан кейiн әскерлер қонды.
  Самурайлар берiлдi. Ресей Курил аралдарын қайтарып алды, Тайвань мен Кореяны басып алды.
  Кейiннен Қытайдың бiрқатар губерниялары өз еркiмен империяның құрамына кiрiп, Желтороссияны құрады. Корольдiк империя кеңейiп, гүлдендi.
  Дума жоқ, қажетсiз демократия жоқ. Өмiр емес, рақым! Елiмiздiң қарқынды дамуы. Бiрақ, әрине, Бiрiншi дүниежүзiлiк соғыс сөзсiз болды. Ал ендi айдаһардың уақыты келдi.
  Бiрақ осы уақытқа дейiн Ресейде "Луна"-2 жеңiл танктерi, Менделеевтiң ұлы жасаған "Великий Петр" ауыр танктерi және әлемдегi ең қуатты бомбалаушы "Святогор" және "Илья Муромец" болды. Мұндай күш бұрыннан бар едi!
  Ал орыс әскерi алғашқы күннен-ақ жеңiске жете бастады. Ал Қытайдың жарты аннексиялануына байланысты патша әскерлерiнiң саны көп болды.
  Орыс әскерлерi Пруссияның шығысында немiстердi талқандап, Кенигсбергтi қоршауға алды. Олар бiрден Львовты да, Пржемысльдi де алды. Ресейде тым көп солдаттар, жеңiл, жылжымалы танктер көп болды. Оның теңдесi жоқ және керемет күш көрсеттi. Бiр әскер бiрiнен соң бiрi құлады.
  Орыс әскерi Будапешттi басып алды.
  Германия қиын жағдайда қалды. Орыс әскерлерi Одерге жақындап қалды. Италия да Австрияға соғыс жариялады. Рас, Осман империясы Ресейге қарсы соғысқа кiрiстi. Бiрақ бұл барлық майданда тек жеңiлiс пен жеңiлiске айналды.
  Орыс әскерлерi Одерден өтiп үлгердi. Ал қыста олар Берлинге шабуыл жасай бастады. Қаланы ұстап тұратын ештеңе болмады. Сондықтан немiстердiң әлi де Батыста байланған күшi көп.
  Ал Вильгельм мен оның штаб-пәтерi асығыс бейбiтшiлiк жариялады, дәлiрек айтсақ, тапсырды.
  Соғыс небәрi алты айға созылды. Орыс әскерлерi Стамбулды басып алды. Ал Түркияны Михаэль II патшаның әскерi басып алды.
  Осыдан кейiн Петергофта бейбiтшiлiк жасалды. Австрия-Венгрия ыдырап, өмiр сүруiн тоқтатты. Галисия мен Буковина Ресейдiң губернияларына айналды. Чехия мен Словакия Михаэль II басқарған патшалықтар болды. Венгрия да орыс патшасын өзiнiң монархы деп таныды.
  Краков және басқа жерлер Польша Корольдiгiне ендi. Шығыс Пруссия кесiлдi, Данциг орыс қаласы болды. Кiшi Азия және Ирактың көп бөлiгi Бағдадпен бiрге Ресейге айналды. Ағылшындар тек Басра мен Палестина провинциясын, ал Франция оңтүстiк Сирияны алды.
  Югославия корольдiгi де құрылды, онда Михаил II тең билеушi болды. Мен өзiм үшiн және Италия үшiн аздап жұлып алдым. Осылайша Ресей iрi жаулап алушыға айнала алды. Және болмашы шығындармен аз шығынға ұшырады. Бiрақ Германия әлi де Ресейге өтемақылардың көп бөлiгiн төлеуге мәжбүр болды. Әсерлi жеңiс!
  . Љ 2 ТАРАУ.
  Осыдан кейiн тағы бiрнеше кiшiгiрiм соғыстар болды. Ресей Ауғанстанның көп бөлiгiн басып алды - оңтүстiк Ұлыбританияға кеттi, ал Иранның үштен екiсi - оңтүстiгiнде де ағылшын болды. Содан кейiн патша, француз және ағылшын әскерлерi ақыры Сауд түбегiн екiге бөлдi. Гегемония пайда болды. Жапония да немiстердiң бiраз иелiктерiн басып алды.
  1929 жылға дейiн бүкiл әлемде экономикалық өсу байқалды - Ресейде ең күштi. Бiрақ оның артынан Ұлы депрессия келдi. Бұл Гитлердi Германияда билiкке әкелдi.
  Ресейде де революциялық және ереуiлдiк көңiл-күй күшейдi. Бiрақ 1931 жылы Жапониямен Қытай үшiн жаңа соғыс басталды. Ресей күштiрек болды, ал флотты адмирал Макаровтың лайықты мұрагерi - адмирал Колчак басқарды.
  Жеңiс, десант және Жапония барлық Тынық мұхиттағы иелiктерiмен Ресейдiң губерниясы болды. Және патша II Майкл және Жапония императоры. Иә, бұл өте жақсы болды. Бiрақ әлемдiк үстемдiк үшiн күрес аяқталмады.
  Гитлер күш-қуатын арттырды. Ал коалиция пайда болды: Германия, Италия, Ресей, Ұлыбритания, Франция, Голландия, Бельгия және АҚШ-қа қарсы.
  1940 жылы патша әскерi шын мәнiнде Қытайды жаулап алуды аяқтап, француз, голланд және ағылшын иелiгiне кiрдi.
  Гитлер соғысты 1941 жылы 22 маусымда Францияға басып кiру арқылы бастады. Фюрердiң үлкен жоспары және Майнштейннiң данышпандығы болды. Ресей Азия мен Африкадағы ағылшын және француз отарларына қарсы шабуыл жасады. Бұл сондай сұрапыл соғыс.
  Ресей қазiрдiң өзiнде халық саны бойынша әлемде бiрiншi орынды иелендi, оның армиясы ең жақсы және ең озық танктермен және ұшақтармен жабдықталған. Тiкұшақтар, жойғыштар, шабуылдаушы ұшақтар, бомбалаушы ұшақтар, соның iшiнде реактивтi ұшақтар қазiрдiң өзiнде жаппай өндiрiсте! Жалпы, әйтеуiр бәрi тамаша болып жатыр.
  Гитлер Францияны, Бельгияны, Голландияны, Данияны бiр жарым айда басып алды! Патшалық Ресей Норвегия мен Швецияны басып алды. Сондай-ақ Үндiстан, Үндiқытай, Иранның оңтүстiгi, Сауд түбегi мен Египетке кiрдi.
  Отаршыл ағылшын және француз әскерлерi өздерiнiң төмен жауынгерлiк қабiлетiмен ерекшелендi және өте төмен әскери рухқа ие болды - iс жүзiнде қарсылықсыз берiлдi.
  Гитлер Африкаға өзi көшкiсi келдi, бiрақ Испания Германияға қарсы болды. Содан фашистер Франко режимiне шабуыл жасап, оны талқандады. Сосын Португалия. Қатты шабуылдан кейiн Гибралтар алынды!
  Одан кейiн Ресей мен Германия Африканы жаулап алды. Мұнда Ұлыбритания, Франция және Португалия елдерiнiң әлсiз және абдыраған отаршыл әскерлерiнiң қарсылығынан гөрi үлкен кеңiстiктер, джунглилер, шөлдер және жолдардың жоқтығы кедергi болды.
  Территорияларды басып алу болды. Эпизодтық шайқастар, фокустық қарсылық. Орыс танктерi бұрынғысынша ең жақсы және жақсы маневрлi, әсiресе орташа танк: жапондар өлтiрген Царевич Николайдың атымен аталған "Николай".
  Цуда қандай зұлым тағдырдан құтқарғанын бiлiңiз Санцо , Ресейде олар Санкт-Петербургтегi Эйфель мұнарасы бар оған арналған ескерткiштi бұзатын едi. Немесе сiз танктi оның атымен атаған шығарсыз.
  Қалай болғанда да, "Николай-3" салыстырмалы түрде жеңiл цистерна болды - салмағы отыз тоннадан аспайтын, дизельдi қозғалтқышы бар жылжымалы. Оның жылдамдығы аты аңызға айналған отыз төрттiкке қарағанда жоғары болды, оның алдыңғы сауыты қалың және көлбеу болды, оның сұлбасы төменiрек болды және 76 мм калибрлi болса да, ұзын ұңғылы мылтық болды.
  Не айтасыз, Ресей Африканың үштен екiден астамын басып алды, қалғаны Германия мен Италияға кеттi. Ал 1942 жылдың мамырындағы жаппай бомбалаудан кейiн Ұлыбританияға Ресей мен Германияның бiрлескен әскерлерi десант болды. Ұрыс небәрi екi аптаға созылып, Англия мен Ирландия оккупацияланды.
  Бiр айдан кейiн олар Ирландияны басып алды.
  Америка мұндай қауiптi соғысқа кiруден қорқып, өзiн пассивтi ұстады, бiрақ сонда да Ұлыбританияға ресурстармен көмектестi. Осылайша Гитлер, Муссолини және Михаэль II экономикалық тұрғыдан ең қуатты державаны аяқтауға шешiм қабылдады.
  Оның үстiне Ресейдiң Америкамен Аляска бойымен ортақ шекарасы бар. Ал олар Чукоткаға дейiн темiр жол салып қойған - бұл соғысқа өте пайдалы!
  Ендi орыс, патша әскерi қозғалады... Ал Аляскаға кiредi. Бiрақ американдық танктер тiптi орыстарға қарсы шықпайды. Бұл болды.
  Орыс әскерлерi 1942 жылдың 1 қыркүйегiнде Аляскаға қонуға кiрiстi... Және олар өте сәттi алға жылжыды.
  Көпiрдi тез кеңейту. Әдеттегiдей шайқастарға орыстың сұлу қыздары қатысады.
  Олар ең жаңа Николай-4 танкiнде. Жауынгерлер жалаң аяқ, тек бикини киген. Оларда 85 мм ұзын ұңғылы мылтық бар: Шерманның найзағайы.
  Қараша айы болды, қар жауды, бiрақ сұлу қыздар: Наташа, Мария, Аврора және Светлана ешқандай киiмдi танымай, жалаңаш күйде төбелеседi.
  Мұнда жауынгерлер Шерман снарядының дәл соққысымен атып, соққыға жығып жатыр. Олар тiстерiн жалаңаштады. Наташа атып тұрып:
  - Мен патша үшiн бәрiн ұрдым!
  Және ол әлi де қалай жанып жатыр!
  Сонда Мария дәл атып, Шерманның мұнарасын жұлып алады.
  Ол оны алып, твиттерге жазды:
  - Мен темiр кесетiн қызбын!
  Содан кейiн Аврора снарядты ұшырмақ. Сондай-ақ нақты және анық.
  Жауынгер дiрiлдеп:
  - Ең биiк пилотаж!
  Сонда Светлана сенi бар күшiмен тепкiлейдi. Аққұба қызды жойғыш. Және айқайлайды:
  - Мен тозақтың жынымын!
  Ал төртеуi оңтүстiк Аляска арқылы қозғалады.
  Мiне, Александр-4 танкi, сонымен қатар әдемi қыздармен ең жаңа модель. Қуатты 130 мм ұзын ұңғылы мылтық, сегiз пулемет және бикини киген бес әдемi қыздан тұратын экипаж.
  Олар да барып атып, американдықтарды нокаутқа түсiредi, Шермандарды басып алады.
  Аленка жалаңаш саусақтарымен снаряд ұшырып, ән айтты:
  - Михаил патшаның даңқы үшiн!
  Ату кезiнде Анюта американдықтарды шабумен қолдады:
  - Ұлы патша!
  Августин де соқты, Шерманды сындырды, ысқырды:
  - Бейбiтшiлiк, еңбек, империя үшiн!
  Келесi кезекте Мирабела оқ жаудырды. Ол да жаудың сауыттарын сындырып, ысқырды:
  - Жаңа орыс тәртiбi үшiн!
  Содан кейiн олимпиада снарядты қағып, гүрiлдедi:
  - Мен жауға сондай күш пен азаппын!
  Қыздар өздерiн жақсы ұстайды, от жағады. Олардың изумруд пен жақұт көздерiнде жер асты әлемiнiң жалыны.
  Ал ең жаңа "Александр-4" танкi жан-жақтан өтпейтiн, американдықтарды басып озады. Тұсаукесер және сөзсiз жою осындай.
  Ал қыздар, аяз, олар жай ғана бикини киген және жалаңаш дерлiк - әдемi! Бiз өзiмiзбен бiрге мысық әкелемiз!
  Аленка американдық машинаға снарядпен атқылайды. Оны қалай соғып, ән айтады:
  -Мен әлем жұлдызымын!
  Содан кейiн Анюта оны алып, босатады, жауды кесiп тастайды және ысқырады:
  - Ал империяға даңқ!
  Содан кейiн Августинге снаряд түсiп, жауды шабады, жаудың сауыттарын сындырып, сықырлайды:
  - Мен қызыл шашты, ұятсыз қызбын!
  Содан кейiн Мирабела сандал болады . Және ол жауға өлiмшi снарядпен атқылайды. Ол мұнараны жұлып алып, айқайлайды:
  - Қошқардан қошқар!
  Сосын сұлу батыр Олимпиадасы өтедi. Ол снарядтардың ең өлiмiне әкеледi. Ол жаудың танкiн басып, айғайлайды:
  - Мен бәрiн сыпырып тастаймын!
  Мiне, салмағы жетпiс тонналық танк келiп, жау редубтарын талқандайды. Ал қарда оңай қозғалады - қозғалтқышы ең соңғысы - газ турбинасы! Бұлай көлiктi оңай тоқтата алмайсың.
  Аленка ән айтады:
  - Бiздi ешкiм тоқтатпайды! Бiздi ешкiм жеңе алмайды! Орыс қасқырлары жауды жарып жатыр! Орыс қасқырлары - батырларға сәлем!
  Және тағы да жалаңаш саусақтарын пайдаланып, триггердi басып, жауға соққы бередi. Қандай қыз!
  Анюта да жалаңаш аяғымен құлап, айқайлады:
  - Ал мен тамашамын!
  Содан Августин снаряд ұшырып, айқайлайды:
  -Мен жабайы қызбын!
  Мирабела мүлдем өлтiретiн және айқайлайтын нәрсенi шығарады:
  - Жаңа, мызғымас шекараларға!
  Және ол өзiнiң тiлiн соншалықты қызғылт және ұзын көрсетедi.
  Содан кейiн Олимпиада американдықтарды ұрып-соғады және оны өте жақсы орындайды.
  Жалпы, айқын жеңiс көрiнiп тұр. Бұл шайқаста жеңiске жетiп, орыс пен патша әскерлерi алға жылжуда.
  1942 жылдың желтоқсан айының аяғында бүкiл Алясканы патша әскерi басып алды, ал Канадада шайқастар жүрiп жатты.
  Реактивтi ұшақтарда танктерден басқа әйел ұшқыштар да соғысады. АҚШ-тың авиациясы көп, бiрақ оның сапасы өте нашар. Ресейлiк ұшақтармен салыстыруға болмайды. Терминаторлардың қарқындылығымен жауды күйретедi.
  Ал Анастасия мен Маргарита қыздар өздерiнiң "Екатерина"-6 ұшақтарында есептердi қаншалықты тиiмдi жинайды.
  Анастасия сегiз американдық ұшағын бес ұшақтың зеңбiректерi мен айқайларымен атып түсiредi:
  - Мен жай ғана супер класты жауынгермiн!
  Ал жалаң аяқпен педальдарды басады.
  Маргарита Американың он ұшағын бiр жарылыста атып түсiрiп, сықырлайды:
  - Ал мен одан да жоғары сыныппын!
  Анастасия жалаңаш саусақтарымен триггерлердi басып, жауға қарай оттайды. Ол АҚШ армиясының жетi көлiгiне соғылып, сықырлайды:
  - Мен патшаның қуанғаны сондай жауынгермiн!
  Маргарита да өлтiрушiнi босатып, сықырлайды:
  - Тек патша емес! Бiз өте әдемiмiз!
  Қыздар төбелесiп, әртүрлi көлiктердi соғады. Олар жауды өлi тышқандар сияқты қоқыс жәшiгiне лақтырады. Және олар АҚШ ұшақтарын жояды.
  Анастасия тағы бiрнеше ұшақты атып түсiрдi де:
  - Қос басты патша қыраны үшiн!
  Маргарита азу тiстерiн шымырлатып:
  - Осындай керемет нәрсе үшiн!
  Сондай-ақ ол тағы оншақты американдық көлiктi соқты. Бұл қыздар. Қыздар өлтiргендi жақсы көредi. Және оны жыртып тастаңыз!
  Бұл жұп жұмыс iстейдi ...
  Жердегi нысандарға жылжиды. Шермандармен бiрге жүрiңiз, олардың арасынан дәл соққы берiңiз. Металл ине сияқты. Және ең берiк темiр мен болатты бөлу. Олардың құлдырауы осылай болды.
  Анастасия бiрнеше Шерманды ұрып, өзiне айқайлайды:
  - Мен көп нәрсеге қабiлеттi қызбын!
  Маргарита да американдықтарды құрлықта ұрып-соғып, сықырлайды:
  - Бiрақ менi ештеңе тоқтата алмайды, және ешқашан тоқтатқан емес!
  Анастасия жауды талқандап, танктердi атып, айқайлайды:
  - Одан дана да, салқын да емес патша үшiн!
  Қыздар, әрине, әдемi! Ең бастысы, тек бiр бикиниде! Және жеңiлмейтiн!
  Қыздарды ешкiм жеңе де, тоқтата да алмайды!
  Анастасия, атып тұрып, өкпесiнiң басында айқайлайды:
  - Мен болат сындыратын қызбын!
  Маргарита, түсiрудi жалғастырып, қосады:
  - Және кез келген металл!
  Қыздар ұшып, атып жатыр... Қыс болса да, бұл оларға кедергi емес. Канадада ұрыс жүрiп жатыр.
  Анастасия тағы да оқ атып:
  - Мен ұл сияқтымын!
  Маргарит белсендi түрде растап, пантераның қаһарымен ұрады:
  - Мен бәрiнен де көңiлдi және салқынмын!
  Көрiп отырғаныңыздай, қыздар шынымен көп нәрсеге сенедi және сөзбен жеткiзгiсiз сәттiлiкке ие!
  Олар жартылай жалаңаш шоттарды жинап жатыр! Және олар қайғы-қасiреттi, күмәндi бiлмейдi! Олардың пiкiрлерi әртүрлi!
  Бiрақ, қысқасы, арулардың жолы болды. Олар төрт жұлдызды генералды тұтқынға алып, әуе соққысымен шабуыл жасады. Керемет сұлулар. Олар сенi дәл осылай ұрып-соғады!
  Тағы да Ресей мен немiс танктерi Канаданы басып өтiп жатыр.
  Мiне, Герданың экипажы немiс Т-4 ұшағында. Автокөлiк кеңестiк машиналармен салыстырғанда өте әлсiз. Бiрақ қыздар оңай емес - олар суықта жалаң аяқ және бикиниде күреседi. Және бұл бiрдеңе дейдi!
  Айта кетейiк, мұндай жауынгерлер керемет! Олар күмән мен әлсiздiктердi бiлмейдi! Көздерiнде сапфирлер мен гауһар тастар жанып тұр! Мұндай арулар жауға бiр қарыс жердi де бермейдi! Олар бiр мезгiлде қасиеттi және жауыз.
  Олар орасан зор энергиямен қозғалады.
  Мiне, олар американдықтарды осылай талқандайды.
  Герда жалаңаш саусақтарымен атып тұрып:
  -Мен жабайы қызбын! Және мүлдем пәк емес!
  Содан кейiн ол күлiп жiбередi.
  Шарлотта да зеңбiректен оқ атты. Ол тым күштi болмауы мүмкiн, бiрақ ол тез күйдiрiледi:
  - Мен ыстық және тiстеген ара сияқтымын!
  Осыдан кейiн ару ұзын тiлiн алып, көрсетедi!
  Сосын Кристина шапалақпен ұрып-соғып:
  - Ал менiң вокалым! Клыков соққы!
  Ол да қасқыр тiстерiн жалаңаштап, ақырады:
  - Жаңа жеңiс болады!
  Жауынгерлер шынымен де қатал және агрессивтi. Және оларда бұлшық еттердiң күшi мен ашулы ашуы бар.
  Магда да жауға соққы бередi. Ол Шерманды алыстан ұрып-соғып, оның ұшына дәл соғып, айқайлайды:
  - Мен сондай керемет немiспiн!
  Төртеуi, машинаның ең жақсы болмағанына қарамастан, сәттi күреседi.
  Ал неге? Өйткенi олардың киiмi жоқ дерлiк! Ал жауынгерлер жауды өте әдемi жояды.
  Герда мақтанышпен атап өтедi:
  - Бiз фюрерге өте лайықпыз!
  Осыдан кейiн ару тағы да түсiрiп, сүйкiмдi жүзiн ашады.
  Мұндағы жауынгерлерде арийлiк рух бар. Және олар суықтан қорықпайды. Батыс Канададағы қыс әлi де өте суық.
  Бiрақ ештеңе жоқ - тек жалаң аяқ және дерлiк жалаңаш. Сонда сәттiлiк пен жеңiс болады!
  Бұлар асқақ рухқа толы жауынгерлер.
  Қазiрдiң өзiнде арийлерге табандылық жағынан тең келер ешкiм жоқ. Орыс қыздарынан басқа.
  Бiрақ Наташа "Николай"-3-те, сонымен қатар бикини киiп, жалаңаяқ атып, шығып, айнала жүрдi. Алайда оның танкi немiс Т-4-тен жақсы. Мұндағы шайқас өте қатал және өте агрессивтi.
  Янкилер керi кетуге тырысуда. Бiрақ Наташа "Ведманы" құлатып, iнжу тiстерiмен ысқырды:
  -Мен сондай қызмын, маған ешкiм жақындамайды!
  Ал Мария американдық танктерге дәл оқ жаудырды. Ол оларды тесiп, жалаңаш тiстерiмен ысқырады:
  - Бiздi ешқандай күш алып кете алмайды!
  Содан кейiн Аврора да кезекпен атады. Шерман жойылды. Иә қыз саған керегi сол.
  Сосын Светлана өз үлесiн қосады... Бұл американдықтарға қалай зиян тигiзедi.
  Теңiзде де шайқастар бар. Ресей флоты Филиппиндi басып алды.
  Мiне, команда да: жалаңаяқ теңiзшi қыздар. Сондай-ақ дерлiк жалаңаш сұлулар, бикиниде. Филиппиндегi ауа-райы қыста да тамаша - жылы, өйткенi бұл экваторға жақын.
  Ал қыздар төбелесiп, оқ атудан ләззат алады. Ал жалаң аяқ, дөңгелек өкшелi аяқпен жарқырап жүгiр. Мұндағы қыздар жай ғана сүйкiмдi. Ең жақсысы - супер!
  Айтпақшы, олар тұтқындарды зорлауды жақсы көредi! Оларды өздерiне байлап, сосын мiнедi. Тұтқындардың есiнен танып қалғаны сонша! Және олар өздерi үшiн, дәлiрек айтқанда, өздерi үшiн емес, жаулары үшiн толық жоюды ұйымдастырады.
  Жартылай жалаңаш қыздардың осындай керемет экипаждары. Және оларды ештеңе тоқтата алмайды немесе басып кете алмайды!
  Жауынгерлер американдық крейсерге мiнедi. Олар жалаңаш дерлiк жалаңаяқ, бұлшық еттерi күйген терiсiнiң астында секiрiп кетедi. Және олар американдықтарды ашулы түрде өлтiрдi. Және олар өмiр сүруге ең кiшкентай мүмкiндiк бермейдi.
  Ендi әдемi Стелла мен оның серiктесi Маша көрiнедi. Екеуi де ұзын бойлы, бұлшық ет аққұбалар, барлығын ұсақтайды. Соққы емес, дененi кесiп, жырту !
  Қыздар американдық кеменiң бойымен жүредi. Оңға қол бұлғаса - көше, солға қол бұлғаса - аллея!
  Ал қыздар тоқтамайды ! Олар қарсыластарына мүмкiндiк қалдырмайды! Ал егер олар ақырып, бұлшық еттерiн шайқай бастаса ше!
  Олар тағы да қылыштарын бұлғап, айқайлайды:
  - Бiз Патшаға, Отанға және Михаил Романовқа қыздармыз!
  Және олар оны самурай қырыққабатындай ұсақтайды. Сондықтан Стелла оны алып, жалаң аяғымен американдық офицердiң шап тұсынан тептi. Ол биiкке ұшып, борттан секiредi.
  Аққұба терминатор бередi:
  - Менiң соққыларым үшiн олар қаламақы төлейдi!
  Және тағы да тiстерiн жалаңаштап, iнжу тiстерiн жарқыратады! Қандай қыз! Ең шырын мен хош иiс!
  Ал қыздар өздерiне асығады. Және олар торнадо толқынындай өтедi. Олар жауға мүмкiндiк бермейдi. Олар орасан зор күшке ие. Шайтандардың қараңғылығы мен мыңдаған перiштелер.
  Мiне, екi қылышпен бiрден үш басты кесетiн Маша келедi! Бұл қыз - барлық қыздарға қыз!
  Екi ару да қылышпен шеге қаққандай қырқылады. Ал олардың iс-әрекетiнде әлсiздiк те, күмән де жоқ. Шегiнбей немесе берiлмей, өзiңiз үшiн қозғалыңыз. Әдiлдiк адамзатты бiрiктiрудi талап етедi. Бiр империя, бiр тәж, бiр мақсат және ғарышқа кеңею.
  Дәл осы уақытта Жердiң алғашқы жасанды серiгi орбитаға шығарылуда. Мұнда ол жер шарын айналып ұшып жүр.
  Ал бикини киген орыс қыздары өздерi үшiн күреседi. Және олар жаудан кем түспейдi. Ал арулар кескен американдықтар құлап жатыр. Сонда да жоғары дәрежелi, шебер қыздар.
  Бiр кездерi олар Жапонияда соғысып үлгердi. Олар биiкте де шайқасты. Императордың өзi тұтқынға алынды. Олар өздерiнiң керемет өнерлерiн көрсеттi. Оларда соншалықты құмарлық пен бұлшықет күшi бар. Әрине, мұндай қыздар ғажайыптардың кереметi!
  Олар сарайдағы самурайларды кесiп тастады. Және олар да дерлiк жалаңаш және жалаң аяқ болды. Жауларын таң қалдыратын нәрселердi жасай алатын қыздар.
  Ал олар кез келген еттi турап, өнерлерiн көрсеттi. Жауынгерлер еш күмәнсiз алға жылжиды.
  Америкалық адмиралдың басы қылышпен кесiлген. Ал арулар азу тiстерiн қағып, қалай күледi.
  Және олар қайтадан шабуылға шығып, өздерiн кесiп тастайды. Мұндай жауынгерлер нағыз құбыжықтар. Ал таққа Михаил патша отыр. Үшiншi Александрдың ұлы, бiрақ ол емес. Бақытты, шешушi, ерiк-жiгерi күштi, сонымен қатар дарынды билеушi .
  Бiрақ, әрине, сәттiлiк, сонымен қатар одан да қаттылық маңызды - Михаил армияға оң әсер еткен сыбайлас жемқорлыққа қарсы күрес жүргiздi. Бiрақ ең тиiмдi ноу-хау - бикинидегi қыздарды әскери мақсатта пайдалану. Ал қыздар жалаңаш, жалаң аяқ дерлiк өте әдемi.
  Сондықтан шайқастар әртүрлi дәрежеде сәттi өтедi. Ал әдемi жауынгерлер өте дәл атады, ерлерге қарағанда жақсы. Ең бастысы, қыздар дерлiк жалаңаш болған кезде, олар iс жүзiнде қолайсыз. Оларға оқтар мен снарядтар әсер етпейдi. Өте күштi жауынгерлер армиясы. Күштi. Михаэль патшаның қыздарды дерлiк жалаңаш және жалаңаяқ пайдалану идеясы болды және бұл жеңiс әкелдi.
  Ал ұрыста қыздар да жалаңаяқ саусақтарымен граната мен қанжар лақтырған. Және олар өздерiнiң жабайы ашуларын көрсеттi.
  Қыздар өте тартымды. Және өте әдемi, ойнақы және аяқты. Оларды ешкiм ұстай алмады.
  Жауынгерлер өте тазылар... Қыздың жалаң аяқтары өте тиiмдi қару. Бiрақ олар не iстей алады? Көп нәрсе. Жалаңаш табанның өзi жерден қуат алып, сұлу жауынгерлер ойнақы болды.
  Айтайын дегенiм, қыздар дүниедегi ең сұлу, екеуi де тамаша, кобраның қаһарымен!
  Америкалық крейсер тұтқынға алынды. Тұтқынға түскен ер адамдар беттерiмен құлады. Осыдан кейiн жауынгерлер аяқтарын беттерiне тықты. Және олар менi сүйуге мәжбүр еттi. Ал қыздар ыңылдап, жалаңаш табандары тiлдерiн жалағанда жағымды және қытықтайтын.
  Бiрақ арулар жалаң аяқтарын сүйiп, өкшелерiн сүйгеннен ләззат алды.
  Осыдан кейiн қыздар күледi. Және олар тiстерiн жалаңаштады!
  Бiрақ жақсы болды, қыздар жалаңаштанып сәл күнге күйiп, суға кеттi. Бұл әдемi жауынгерлер. Мұндай аяқты қалай алып, сүйе аласыз? Әр саусақты жалаңыз.
  Қыздар керемет.
  Мiне, "Александр-4" танкi тағы да шайқаста. Бұл асығыс және ақпан қазiрдiң өзiнде келедi. Әскерлер алға жылжиды. АҚШ территориясына барған сайын жақындау. Қыздар сондай керемет.
  Мұнда Наташа дәл түсiредi. Және ол өте дәл тиедi.
  Қыз өте дәл атып:
  - Бiз жауды талқандаймыз!
  Мария келесiнi атады. Жауды алып, жеңдi:
  - Мен супермiн!
  Мария өте әдемi қыз және өте белсендi.
  Оның жалаң аяқтары эротикада өте әдемi және сымбатты:
  - Бiз жауды құртамыз!
  Ал Аврора сондай қыз, ол керемет, жалаңаш қарындары мен кеуделерi бар, сондай-ақ қызғылт емiзiктерi бар:
  - Мен жауларды бұзып, оны керемет етемiн!
  Ал қызыл шашын қалай шайқайды!
  Тағы да жалаңаш, кесiлген аяғымен сенi тепкiлейдi. Мұндай жауынгерлер өте керемет!
  Содан кейiн Светлана жауды алып, жеңедi:
  "Мен патшаны жақсы көремiн және жауларымның мойнына iлмек iлемiн!"
  Қыздар күледi. Олар қалай тазыға айналды және салқын болды.
  Америкалықтар қыздардан қашып жатыр. Немесе олар бас тартады. Немесе олар өледi. Жауынгерлер өте әдемi, өте жалаң аяқ, ал қыздар өте керемет. Ал тек бикини киiп төбелесу жағымды және тиiмдi. Жауынгер қыздар өте керемет.
  Наташа тағы да американдықтарға атып тұрып:
  -Сен менiң ағамсың, ал мен сенiң ағаңмын! Немесе менiң әпкем!
  Және тағы да ұзын тiлiн қимылдатады. Агрессивтi делiк, жауынгер және сұлулық!
  Сосын Анюта жалаңаш кеудесiн шайқайды. Және ол айқайлап, тiстерiн ашады. Және ол американдықтарға снаряд жiбередi. Және ол оны алып, оны сиқырлайды.
  - Оны сұлулық құртты! Және ол сықырлайды:
  -Мен сондай керемет қызбын!
  Әдемi қыз және жыныстық қатынасты жақсы көредi. Және бұл жақсы!
  Ал қыз оны алып, ұрып жiбердi - ол қатты дауыстады:
  - Жеңiп, жауды жойып жiберемiз!
  Мiне, Аврора теуiп, ұрады:
  - Мен патшамын және әдемi қызмын!
  Жауынгер әбден тазы болуы мүмкiн.
  Қыздар өздерiне күледi.
  Бiрақ Светлана мұны өте салқын қабылдады. Ол жауды жою үшiн осындай алымдар бердi және шайтандарды сүйдi:
  - Бұл тоталитарлық пилотаж!
  Танк өте икемдi және өлiмге әкеледi. Ол әлсiз және жоғары Шерманды ұрады. Демек, мұндағы шайқастар патшалық Ресейдiң пайдасына.
  Наташа тағы да мылтық атылғандай. Және ол:
  - Сенiң кумирiң үшiн!
  Мария ата бастады. Қыз өте әдемi, шашы алтын түстi. Сыртқы түрi бойынша.
  Қыз жалаңаш саусақтарын қағып, сықырлап жiбердi:
  - Бұл патша үшiн кiсi өлтiру!
  Мiне, Аврора американдықты бiлiп алды. Ал қыз, айталық, өте агрессивтi және дiрiлдеп:
  - Нағыз отырғызу үшiн!
  Ал ендi қыз өзiн шын мықты етiп көрсеттi.
  Ал Светлана агрессивтi және күрескшi. Жалаң аяқпен тепкiлеп, жауды жыртып тастады.
  Ол тiстерiн шымырлатып:
  - Мен қыран құстай ұшатын ханыммын!
  Осылайша қыздар жабайы күшпен сиға бастады. Ал арулардың мұндай агрессиясын тоқтату мүмкiн емес. Шегiнусiз немесе иiлусiз.
  Наташа тағы атып тұрып:
  - Толық жойылғанға дейiн!
  Ал Мәриям ешбiр шегесiз жауларын жоюда әлдеқайда табысқа жеттi және қарсыластарын сындыра бастады.
  Содан кейiн Аврора оны алып, жауды зеңбiрекпен ұрды. Және өте сәттi, орасан зорлықпен. Ал жауды талқанда, талқанда. Ал ерiген қоқыс Шерманнан жан-жақта ұшып жатыр.
  Светлана да түсiрiп, ән салады:
  - Мен үлкен армандар мен керемет сұлу қызмын!
  Жауынгерлер, шын мәнiнде, жеңiске деген керемет ерiк-жiгерiн көрсетедi.
  Империяның керемет және керемет болуы бекер емес. Шыңғыс ханның жетiстiктерiнен асып түсе алар едi.
  Жауынгерлер өздерiне қарай жылжиды... Және олар пышақпен жарып жiбергендей, жау позицияларын атып, атып, жыртып жiбередi. Дәлiрек айтқанда, өте өткiр және шыңдалған қанжар. Ал ендi орыс әскерлерi шынымен де жеңiлмейтiн. Және ұлы империяның патшалығы.
  Қарап отырсаңыз, Ресей тарихында талай соғыстар мен қиын кезеңдер болды. Бiрақ Николай II көп жағдайда жолы болмады! Ол сәтсiз болып шықты. Бiрақ тактиканың маңызы зор. Орыстың ұлы шахматшысы Алехин не көрсеттi. Ол қарсыласының орнына ойнай бастағанда, тақтаны аударып, жеңiске жеттi. Гений - данышпан.
  Патшалық Ресейдiң барлық мәселелерiмен жалаңаш қыздар факторы көп нәрсенi шештi.
  Ұрыстарға тiкұшақтар да қатысады. Жауынгерлiк машиналар, сонымен қатар бикини киген және жалаңаяқ қыздары бар экипаждар. Қыздардан құралған әскердiң сапасы қандай? Ең көрнектi. Мұндай әскердi ештеңе тоқтата алмайды және жеңе алмайды.
  Демек, бұл армияда жалаңаяқ, жалаңаш дерлiк қыздар бар. Капитан Варвара тiкұшағындағы экипаж. Бұл таңқаларлық емес пе? Теңiз қатты iсiнедi! Ал ұшақтың зеңбiректерi қалай соққы бередi. Сосын ракеталар бар. Бұл қыздар торнадо сияқты нағыз дауылдар.
  Олар еш нәрседе жаудан кем түспейдi. Орыс әскерi шайқастар мен үлкен жетiстiктерге дайын.
  Варвара - қоңыр шашты, жалаңаш дерлiк әдемi қыз. Өкпенiң шыңында айқайлағанда:
  - Жаулар өтпейдi! Және олар қашпайды!
  ең керемет машинасының барлық ағындарынан өлтiретiн разрядты шығарады . Және ол жаудың үстiнен ұшып өтедi. Және оны алып, жойқын иiлумен шабады .
  Бiрақ қарапайым Ольга американдық позицияларға зымыран атып, ысқырды:
  - Мен төбелестiм, аяқ киiммен емес, жалаң аяқпен!
  Және ол жақұт көздерiмен жыпылықтайды. Иә, бұл қыздар - керемет ғажайып пилотаж. Онымен тауға көтерiлiп, жалаңаш айдаһарларды алып жүруге болады.
  Ал аяқтар өте сымбатты және ерекше! Ал белдерi жiңiшке, денелерi өте бұлшықеттi.
  Варвара тепкiлеп, айқайлап:
  - Мен патшаға жер шарында тесiк жасай аламын!
  Ал ол кiшкентай бетiн жымиып, көздерiмен жымыңдайды.
  Мұнда жауынгерлер ең жақсы жағдайда. Мiне, бикини киген қыз Татьяна оны алып, шырылдап:
  - Бүкiл жер бетiнде патша болсын!
  Және ол маржандай тiстерiмен жарқырайды. Ал тiкұшақ шегедей өлiмге әкеледi . Және бұл өлiмге әкеледi. Және бұл шын мәнiнде металды қуырады. Және бункердiң бұзылуына әкеледi.
  Бұл қыздар - қыздардың бәрi қыздар! Содан кейiн тұтқындарды әкелгенде, сол қыздар олардың жалаң аяқтарын сүйiп, жалайды. Бұл, әдетте, қорлаудың және ынталандырудың ең күрделi жолы.
  
  ЖЕҢIЛБЕС РОММЕЛ
  Онда Роммельдiң әскерi 1941 жылдың қараша-желтоқсан айларында Африкада жеңiске жеттi. Бұл сондай-ақ тамаша Роммельдiң серiктесi нақты тарихта болған өрескел қателiктердi жасамағандықтан болды.
  Нәтижесiнде немiстер алға басып келе жатқан ағылшындарды талқандап, өз территориясын сақтап қалды. Алдымен бұл шайқастардың барысына әсер етпедi, шығыс майданда немiстер Мәскеу түбiнде жеңiлдi.
  Алайда кейiнiрек Фюрердiң жоспарлары өзгердi. Осы уақытқа дейiн Роммель Толбукты алып, Мысырға қарай жылжыды. Гитлер шығыс майданда уақытша қорғанысқа көшудi ұйғарды және әзiрге күш-жiгерiн Африка мен Таяу Шығыста шоғырландырды.
  Алайда Африкадағы шабуылға аз күш қажет болғандықтан, фашистер шығыста бiрнеше операция жүргiздi. Керчь қаласында жеңiлiске ұшыраған кеңес әскерлерi. Олар Харьков маңында бiздi қоршап алды. Сондай-ақ олар Смоленск бағытында сынық шығарды . Генерал Власовтың Ленинград түбiндегi екiншi соққы армиясының шабуылы да жеңiлiспен аяқталды.
  Севастополь қоршау мен шабуылдан кейiн құлады. Ал крауттар күшейдi. Ұрыс Ржев шетiнде өттi. Мұнда фашистер төтеп бере алды.
  Бiрақ Египетте Роммель күшейтiлген күштердi алып, сенiмдi жеңiске жеттi. Өздерiнiң жетiстiктерiне сүйене отырып, немiстер Палестинаны басып өтiп, Ирак пен Кувейттi басып алды. Содан кейiн бүкiл Таяу Шығыс - мұнайға қол жеткiздi.
  Осыдан кейiн фашистер Суданға бұрылып, бүкiл Африканы басып алуға тырысты.
  Сонымен қатар, Гибралтарға шабуыл және немiс әскерлерiнiң Мароккоға және одан әрi Африка кеңiстiгiне енуi болды.
  Бiрақ немiстердiң жетiстiктерiне тылдағы жiгерлi еңбек ықпал еттi. Гитлер де қайда, ол нақты тарихтағыдан да шебер не iстедi.
  Оянған Гитлер Терминатор қыздармен ваннаға түстi, салат, гүлдi қырыққабат ботқасы және басқа да көкөнiстермен таңғы ас iшiп, майы аз көп қабатты ешкi iрiмшiгi мен уылдырық қосып бердi. Осыдан кейiн ол Спирдi шақырып, жаңа император министрге төтенше өкiлеттiктер туралы заңмен қол қойылған құжатты ресми түрде ұсынды. Адольф қатты тотығуға ұшырады:
  - Үшiншi рейхте қару-жарақ өндiрiсi өте төмен! Бiз соғысып жатқан Англиядан ғана емес, тоталитарлық КСРО-дан да артта қалдық. Бiрақ бiзге ескi қару-жарақтардың өндiрiсiн арттырып, жаңаларына ауыса отырып, әуе үстемдiгi қажет. Әсiресе перспективалы реактивтi бомбалаушы ұшақтар. Өйткенi, олардың орасан зор жылдамдығы мен жоғары төбесi британдық қалаларды жазасыз жоюға мүмкiндiк бередi!
  Спир оптимизмдi жарқыратты:
  - Германия мен Польшада көмiр артық, Францияда темiр рудасы бар, бiзде көптеген көлiк шығаратын техника жеткiлiктi. Өйткенi, бiз әлемдегi барлық елдердi бiрiктiргеннен де көп алюминий мен дуралюминий өндiремiз!
  Иесi Адольф басын изедi:
  - Уақытша! Ұлыбритания мен АҚШ та өндiрiстi дамытып жатыр, бiз металдың әрбiр граммын қорғауымыз керек. Мектеп оқушылары мен бес жастан бастап басқа балалар да металл жинасын. Оның үстiне, нелiктен қанаттар мен фюзеляжды толығымен дуралюминийден жасау керек. Сiз ағашты да, кенептi де пайдалана аласыз. Мысалы, моноблокты қанаттар шығару. Не болды? Бiзге салмағы екi тоннадан аспайтын, ұшуға оңай, өндiруге оңай және арзан жаңа реактивтi истребитель керек! Құрастыру бөлiктерiнiң санын барынша азайту керек, сонымен қатар ұшақтың салмағын барынша азайту және оның аэродинамикалық қасиеттерiн жақсарту мүмкiндiктерiн табу керек. Ендi, айтпақшы, авиаконструкторлар келедi, бiз оларды оқытамыз.
  Спир жымиды:
  - Әрине, фюрерiм. Менiң түсiнуiмше, сiз армиядан жоғары бiлiктi жұмысшылардың бәрiн қайтарасыз ба?
  Иеленген Адольф растады:
  - Бiз шетелдiктер арасынан жоғары бiлiктi, қарапайым жұмысшыларды ғана қабылдаймыз. Сондықтан бос жүргендер, демек партизандар аз болғаны дұрыс. Бiз, әрине, құрлықтағы әскерлердiң санын азайтамыз, егер КСРО-мен соғыс болмаса, онда бiзге сонша жаяу әскер керек емес, бiрақ... Түбегейлi емес, сондықтан мен алдағы уақытта Гибралтар мен Мальтаны жеңудi жоспарлап отырмын. айлар мен Африканың солтүстiгiн және одан әрi Таяу Шығысты алып жатыр. Бiзге жердегi қондырғылар әлi де қажет болады. Сонымен қатар, Германияның өзiнде де, Францияда, Бельгияда, Голландияда, Норвегияда да қосымша кеме жөндеу зауыттарын салу қажет. Бiзге ұшақ тасығыштар, әскери кемелер мен көлiктер қажет. Ал Жерорта теңiзi немiс iшiлiк көлге айналады. Сен түсiнесiң бе?
  Спир иiлiп:
  - Иә, фюрерiм! Мен құрылыс бағдарламасын әзiрлеуге тапсырыс бердiм...
  Айлакер Адольф қосты:
  - Төтенше жағдай жоспарымызда талап етiлсе, жұмыс күнi 16 сағатқа дейiн ұзартылуы мүмкiн. Әуе кемелерiнiң өндiрiсiн небәрi тоғыз айдың iшiнде тәулiгiне жүз ұшаққа дейiн арттыру керек... Қазiргiмен салыстырғанда үш еседен астам, және бұл жеткiлiктi болатыны анық емес!
  Спир Фюрердi жiгерлендiруге асықты:
  - Бiздiң ұшқыштар британдықтарға қарағанда жоғары сыныпта, сондықтан сан жағынан бәрi бiрдей емес. Бiз соқаларды қылышқа айналдырудың жаңа жолдарын табамыз. Менiң түсiнуiмше, бiз үшiн басымдық - авиация?
  Фюрер жұдырығын қаттырақ түйiп:
  - Бiз үшiн басымдық - реактивтi, бомбалаушы ұшақтар, содан кейiн жойғыш ұшақтар, сонымен қатар жаңа техникаларды шығару және ғажайып қаруларды жасау! Дегенмен, авиация саласында ғана емес, танк, артиллерия, ең алдымен реактивтi артиллерия... Бұл туралы толығырақ айтатын боламыз.
  Қоңырау естiлiп, бөлмеге Үшiншi рейхтiң жетекшi авиаконструкторлары кiрдi.
  Салыстырмалы түрде жас, маңдайы биiк Мессершмитт, Хейнкель, қазiрдiң өзiнде қарт, бiрақ өте икемдi, спорттық тұрғыда жасалған Танк, Липпиш және бiрнеше танымал адамдар.
  Адольф оларды орындықтарға нұсқап, сызбаларды үстелге қоюды бұйырды:
  - Сiздiң мiндетiңiз - жаңа, өте күштi және заманауи қару жасау. Германияда әлемдегi кез келген басқа елдерге қарағанда жел туннельдерi көп және көптеген ұшақтардың технологиясы өте артта. Бiрақ тек Ю-88-де сiз көлiкке жеңiлдетiлген пiшiн беру арқылы жылдамдықты айтарлықтай арттыра аласыз. Атап айтқанда, кабинаға көз жасы тәрiздi, дөңес пiшiн берiледi, ол көрудi жақсартады және ұшқышты кеңiрек етедi, сонымен қатар аэродинамиканы бес шақырымға жақсарту арқылы жылдамдықты арттырады. Сонымен қатар, бомбалаушы ұшақтардың да, истребительдердiң де атыс нүктелерiне, бомба сөрелерiне және жұмыс iстемейтiн жағдайда пневматикалық тежегiштерге реттелген пiшiн беру керек.
  Менiң айтқанымды жазыңыз!
  Дизайнерлер бiр ауыздан бас изедi:
  - Сөз жоқ, керемет фюрер!
  Адольф сөзiн жалғастырды:
  - XE-129 - қару-жарақ қорабының өзi жеңiлдетiлген пiшiнге ие болатындай және артқы және төменгi жарты шардан шабуылдардан қорғау үшiн жылжымалы ұшақ зеңбiректерi орнатылатындай етiп қайта жасалуы керек. Сонымен қатар, бұл шабуылдаушы ұшақ қозғалтқышты күшейту жүйесiмен жабдықталуы керек. Қайта құрумен бiр мезгiлде мұндай шабуылдаушы ұшақтардың өндiрiсiн арттыру қажет. Олардың жойқын әуе соққылары британдықтардың белсендiлiгiн төмендетедi. Сонымен қатар, Джу-87 сүңгуiр бомбалаушы ұшағы Ұлыбританияда қолданылуы керек. Ескiрген көлiктердi пайдалануға беремiз...
  Адольф кiдiрдi. Дизайнерлер үнсiз қалды. Фюрер былай дедi:
  F -190- ға үлкен күмәнiм бар . Көлiк ауыр және маневрлi емес болып шықты, сонымен қатар пайдаланылған отынды алмастыратын цистерналарды инерттi газдармен толтыру жүйесi жоқ. Осыған байланысты бұл көлiктi тiптi бiр оқпен қағып тастауға болады. Бұл туралы Танк не дейдi?
  Атақты SS дизайнерi назарында тұрып:
  - Бұл бiздiң кемшiлiгiмiз, ұлы фюрер. Танктердi орналастыру жеткiлiктi табысты деп есептелуi керек болса да, олар жаудың отына азырақ осал және сонымен бiрге ұшқышты қорғайды. Маневрге келетiн болсақ, онда... Бiр сауыттың салмағы 120 келi, оны жеңiлдету бiзге оңай емес...
  Иеленген Адольф:
  - Фоккен-Вульфтың аэродинамикалық қасиеттерiн жақсартуға тырысыңыз. Ең алдымен, салмақты азайтуға байланысты, көлiк құралының басқару және маневрлiк қабiлетiн арттыру үшiн қанаттардың ұштарын бүгу керек. Бұған қоса, ол артқы жарты шарға арналған қорғанысты орнатады... Қозғалтқыштың ұшқыш кабинасының алдындағы орналасуына келетiн болсақ, бұл ұшқышты қорғайды, бiрақ көлiк құралын лақтыру құрылғысымен жабдықтауды талап етедi. Айтпақшы, қозғалтқыштың пiшiнiн әлдеқайда жеңiлдетуге болады, оны бiздiң өнеркәсiпшiлер мiндеттi түрде ескеруi керек. Айтпақшы, ME-309-дағы жұмыс туралы не деуге болады?
  Мессершмитт бiраз таң қалды :
  - Бiз осымен жұмыс iстеп жатырмыз, ұлы Фюрер. Есептелген сипаттамалар жетi атыс нүктесiмен қаруланған кезде көлiктiң жылдамдығын сағатына 740 шақырымға дейiн арттыруға уәде бередi! Бұл британдықтар үшiн ең күштi өлiм болады...
  Адольф сөзiн бөлiп:
  - Әрлеудi тезiрек орындау керек. Ал сiз, Спиер, 30 миллиметрлiк жаңа жылдам атыс қаруының дамуын тездетесiз. Оны жердегi нысаналарды ату үшiн және жау ұшақтарына қарсы өте сәттi қолдануға болады! Жаңа ME-309 бұрынғы ME-109-ды ауыстыруы керек. Сiздiң ME-262 реактивтi машинаңызға келетiн болсақ, өкiнiшке орай, оның көптеген кемшiлiктерi бар: ауыр салмақ, төмен пайдалану сенiмдiлiгi, апаттың шамадан тыс жиiлiгi... Бiзге керек ұшақтың эскизiн өзiм саламын.
  Адольф Гитлер қазiргi заманғы реактивтi истребителдер туралы бiлiмiн пайдалана отырып, машинаның суретiн сала бастады. Дегенмен, қазiргi заманғы өндiрiс пен технология деңгейiне бейiмдеу үшiн, ең заманауи емес, шамамен елуiншi жылдардан бастап. Ол қанат сыпырғышын өзгерту технологиясына ерекше көңiл бөлдi. Мұндай дизайнның барлық артықшылықтарын түсiндiредi:
  - Қону және көтерiлу кезiнде сыпыру азаяды, ал ұшу кезiнде ол артады. Осының арқасында ғана заманауи ME-262 қозғалтқышы бар истребитель сағатына 1100 шақырымға дейiн үдей алады. Және оның салмағы айтарлықтай аз болады.
  Мессершмит сызбаға қарады да, биiк тақыр маңдайын әжiмдеп, сығып алды:
  - Керемет! Бiрақ фюрерiм, аэродинамика туралы соншалықты терең бiлiмдi қайдан алдың?
  Есi бар Адольф қулықпен көзiн қысып:
  - Аэродинамика ше? Дарынды адам әдетте барлық жағынан дарынды болады! Ал орташалық Африкада да орташалық! Арадо бомбалаушысына не болды? Маған диаграмманы көрсетiңiз бе?
  Соққысы келген Фюрер тез қарады да, терiс басын шайқады:
  - Жоқ, олай болмайды! Троллейбус идеясы жақсы емес, соның салдарынан ұшақ айналмай, құлап қалады. Кәдiмгi тартылатын шассидi қажет етедi. Жақсы аэродинамика үшiн дизайндағы кейбiр өзгерiстердi қарастырыңыз. Қажетсiз өнертабыссыз, бiрақ тапқырлықпен.
  Адольф есiнен танып, тағы бiрнеше түсiнiктеме бердi:
  - Gryphon Xe-177 ұшағында өте сенiмсiз электр станциясы бар. Оны дереу ауыстыру керек, ең соңғы поршеньдi қозғалтқыштар, бастапқыда төрт бөлек тұрған. Содан кейiн 2950 ат күшi бар ең заманауи қозғалтқыштарға. Биiк биiктiктен және сүңгуiрден соққы беру мүмкiндiгiне келетiн болсақ, онда... Xe-277 әзiрлеудi бастаңыз, бұл машина да жау қаруына айналады. Бiрақ ең бастысы реактивтi бомбалаушы ұшақтар. Бұл бiрiншi кезектегi мiндет. Мысалы, Ю-287 осындай болуы керек.
  Фюрер дизайнерлерге белгiлi бiр нюанстарды түсiндiре отырып, алға қарай иiлген қанаттары бар эскиздi қайтадан жасады. Адольф белгiлi бiр диаграммаларды көрсетiп, байыпты түрде кетiп қалды. Әсiресе құйрықсыз бомбалаушы . Ал ұшатын қанатты реактивтi машинаның дизайны перспективалы емес. Сонымен қатар, көлiк тiптi АҚШ территориясын да бомбалауға қабiлеттi. Ол жұмысқа Еуропаның түкпiр-түкпiрiнен дизайнерлердi, тiптi еврейлердi де тарту керектiгiн тiкелей көрсеттi. Ақырында дизайнерлердiң қолы бос емес екенiн түсiнiп, ол мейiрiмдiлiкпен оларды тек Липпишаны қалдырып жiбердi. Фюрер айқайлады:
  - Ал мен сенен, Александр, қалуыңды сұраймын! Сiзге жаңа, өте тиiмдi қару жасау мiндетi жүктеледi.
  Липпиш таң қалды:
  - Мен саған ризамын, Фюрер!
  Терминатор Гитлер түсiндiре бастады:
  - Сiз, әрине, бiр кездерi Геттингендегi профессор Прандтльдiң ассистентi болған Визельсбергердiң теориясын бiлесiз. Ол бiрiншi болып экранның астыңғы бетке әсер ету теориясын жасады...
  Липпиш күлiмсiреп басын изедi:
  - Өзiң жақсы бiлесiң, фюрерiм! Иә, мен бұл теорияны бiлемiн!
  Иеленген Адольф сөзiн жалғастырды:
  - Бiз экраноплан жасауымыз керек - торпедо қайығы мен гидроұшақтың гибридiнiң бiр түрi. Ол iс жүзiнде әлдеқайда төмен, судан шамамен 20-40 сантиметр қашықтықта ұшады. Бұл жағдайда экраноплан қайығын қолдайтын ауа массасы екi бөлiктен тұрады. Бiрi - қанат астындағы қатқан бұлақ; екiншiсi - өте елеусiз - артқы жиек аймағындағы қанат астынан шығады және үнемi жоғарыдан, қанаттың ұшынан келетiн ауамен толықтырылады.
  Липпиш оңай растады:
  - Шынымен де, фюрерiм!
  Иеленген Адольф сөзiн жалғастырды:
  - Дегенмен, ауаның негiзгi массасы мойынтiрек бетiнiң астында қалады және ол жерде жылдамдық қысымына дерлiк тең қысым жасайды. Ол экраноплан қайығы сағат механизмi сияқты "айналатын" әуе мұз айдынының рөлiн атқарады ! Мұны тәжiрибеде бiрiншi рет қолданған фин инженерi Каарио болды , ол экран арқылы қардың үстiнде сырғанау үшiн қарапайым тiкбұрышты қанат-шана жасап, тiптi оған патент алды. Өкiнiшке орай, әскерилер мұндай жаңалықты дер кезiнде бағаламады. Олар орыс профессоры Левков те осындай тәжiрибелер жүргiзген дейдi... Яғни, бұл Ұлыбритания жағалауына ұшақ жылдамдығымен және теңiзде десант әскерлерiн бомбаларды, торпедаларды және десанттарды жеткiзуге қабiлеттi жаңа ғажайып қаруға айналуы мүмкiн. сол уақытта радарға көрiнбейдi. Сонымен қатар ағылшын кемелерiне бұдан да жойқын шабуылдар! Келiсемiн бе?
  Липпиш оның қолын сiлкiп жiбердi, көмекшi официанттар оған шырын құйып бердi... Аздап iшкеннен кейiн дизайнер:
  - Иә, бұл бiраз техникалық ақаулар болса да, бай идея. Мысалы, тұрақтылық...
  Иесi бар Адольф мейiрiмдi түрде басын изедi:
  - Мен сiзге сызбаның сызбасын сызып беремiн, оны жасағаныңыз дұрыс, ал сiз ұсақ техникалық бөлшектердi өзiңiз жылтыратасыз. Корпус ұзын болуы керек, лайнердiң фюзеляжын еске түсiретiн, дельфиндер кабинасының мұрнына, дөңес жел әйнектерiне және турбореактивтi қозғалтқыштарға құйылған болуы керек.... Алғашқы үлгiлерде поршендi қозғалтқыштар да жұмыс iстеуi мүмкiн. Ал бұл алпауыт ашық суға сүйретiлгенде , қозғалтқыштар саңырау етiп гүрiлдейдi және тар жыртқыш дене кит сияқты жарылып, бүрiккен бұлтты лақтырады. Есiңiзде болсын, бұл колосс су бетiнен бiрнеше метр қашықтықта ұшқыш сияқты жүгiре алады.
  Липпиш шын сүйсiнiп ысқырды:
  - Сiздiң қиялыңыз өте бай, Фюрер!
  Әдемi Адольф одан да шабыттанды:
  - Әрине, бұл ғажайып қару болар едi. Өйткенi, экранопландар ешқандай дауылдан қорықпайды. Олар мұздан қорықпайды - олар оның үстiнен ұшып өтедi. Оларға батпақты өзен сағалары мен жағалаудағы жартастар қауiп төндiрмейдi, оларда қарапайым кемелер сынуы мүмкiн, ал таяздар негiзiнен балалар тоғанындай. Олар барлық жерге әскердi түсiруге қабiлеттi: Африканың шайтандық рифтерi бар Скелетон жағалауынан бастап, Америка Құрама Штаттарының екi жағалауына, Канада мен Алясканың Арктикалық жерлерiне дейiн. Бұл машиналардың бiрнеше жүзi болады, ал Ұлыбритания екi айдан кейiн құлдырады.
  Липпиш қорықпай:
  - Ал шахталар?
  Фюрер күлдi:
  - Дәл осындай шахталар! Олар судың астында да, таяз жерлерде де қауiп төндiрмейдi! Сондай-ақ сүңгуiр қайықтардың торпедалары. Оның өзi ең озық сүңгуiр қайықтармен күресу, оларды тереңдiк зарядтарымен ұру үшiн тамаша қару. Сонымен қатар, экранопландар жау кемелерiне зымырандар мен миналарды атқылай алады. Иә, әрине, мен сiздi басқарылатын бомбалардың дизайнымен таныстырамын. Және, әрине, десант... Десанттық күштердi жаяу әскермен ғана емес, танктермен де жеткiзудiң тамаша құралы! Сонда соғыстың бүкiл табиғаты бiрден өзгередi! Сiз Липпиштi түсiнесiз бе, фюрер сiзге қандай iске сенедi?
  Дизайнер көбiрек сұрады:
  - Марапаттар ше?
  Ауыр Адольф растады:
  - Әрине, ең жомарттары, гауһар тастары бар темiр крест, жер, колония, бағыныштылар! Бүкiл Африканы жаулап алсақ, жер барлығына жетедi!
  Липпиш былай дедi:
  - Ақша мен қаражат берiлсе, экраноплан дайын болады, бiрақ... Құйрықсыз жауынгерге арналған жобаларым да бар.
  Терминатор Фюрер өнертапқышты сендiруге асықты:
  - Құйрықсыз реактивтi бомбалаушы , мен оның эскизiн жасап қойғанмын, оны басқалар шешедi. Қандай ыңғайлы және жауынгер! Экранопландар маңыздырақ, өйткенi олар түбегейлi жаңа қару... Сонымен қатар, Gotha компаниясында мұны жасайтын өте талантты дизайнерлер бар. Осы уақытта экранопландармен жұмыс жасаңыз. Жалпы, қазiр менде шұғыл iстер көп, әлi де танк генералдарымен сөйлесу керек... Бұйрық сiзге берiледi...
  Липпиш Фюрердi қатты шабыттандырды. Адольф алдымен атомдық және болашақта сутегi бомбасын жасау туралы ядролық физиктермен сөйлескен дұрыс болар деп ойлады, бiрақ ол өзiн және басқа адамдарды бiр уақытта жүктеп, тым көп жасамауды шештi.
  Бiрнеше дизайнерлер болды, соның iшiнде ең танымал: Porsche және Aders. Тұтастай алғанда, егер немiстер авиацияда және суасты флотында кеңестерден сапалық артықшылыққа ие болса (бiрақ мұны бәрi мойындамайды!), Панзерваленiң танк флоты айтарлықтай артта қалды. Атап айтқанда, кеңестiк КВ машиналары Т-28, Т-34 қару-жарағы мен қару-жарағы бойынша немiстерден, ал Т-34 көлiктi басқару жағынан да жоғары болды. Дегенмен, немiс танктерiнiң зеңбiректерi ағылшын Матильдастары мен Кромвеллдерi үшiн жеткiлiктi күштi емес, Черчилльдер мен Челленджерлердiң дизайнерлерi әзiрлегеннен гөрi. Немiс конструкцияларының сауытының әлсiздiгiн айтпағанда...
  Қонақтарды отыруға шақырып, фюрер моральды оқи бастады:
  - Өкiнiшке орай, Германияда қазiргi уақытта танкке қарсы сенiмдi зеңбiрек жоқ... 50 мм Т-3 зеңбiрекiмен жабдықталған олар тек Матильда немесе КВ-ның сауыттарын ғана сипайды... Бiрақ Матильда Ұлыбританиямен екiншi дүниежүзiлiк соғыс басталғанға дейiн қызмет еттi. Бiз өзiмiз Матильданы қолға алдық, оның алдыңғы сауыты ене алмайды. Кеңестiк КВлар бүйiрден де, корпустан да өте алмайды. Бiздiң машина жасай алатын максимум - бұл жолды бұзу! Яғни, сiз конструкторлар бiздi жау танкiлерi сауыт-саймандары жағынан бiздiкiнен әлдеқайда күштi, ал жаппай өндiрiске дайын жаңа американдық "гранттар" мен "шермандар" қарулану жағынан басым болатындай жағдайға келтiрдiңiз. 76 мм зеңбiрегi бар ресейлiк көлiктердi айтпағанның өзiнде. Жаңа танктердi, атап айтқанда 88 мм зеңбiрекпен жасау тапсырмасын қалай орындайсыз?
  Porsche абдырап жауап бердi:
  - Әрине, бiз де осындай әзiрлемелер жасап жатырмыз, ұлы Фюрер. 26 мамырда Қару-жарақ дирекциясы бiзге 45 тонналық ViK -4501 танкiне тапсырыс бердi . Бұл дәл осылай болуы керек, 88 мм зениттiк зеңбiрек танк мұнарасына айналдырылған. Бiзде алдын ала сызбалар бар. Сiз олармен танысуға болады, тамаша.
  Фюрер сұрады:
  - Сiз Адерсiз бе?
  Эрвин басын изедi:
  - Қырқыншы жылдары vk -3001 сәттi сынақтан өттi. 75 мм зеңбiрегi бар жаңа ауыр көлiк. Бiзде танкке қарсы үлгiде осындай қару бар, бiрақ ол әлi жаппай өндiрiске енгiзiлген жоқ. Сонымен қатар, салмағы 65 тоннаға дейiнгi Т-6 жасау жұмыстары жүргiзiлдi. Ал жеңiлiрек модель 36 тонна. Бiз ұлы Фюрердi сынап жатырмыз.
  Адольф өзiн бәрiн бiлетiн адам ретiнде елестетiп, сызбаларды тез зерттей бастады. Мұнда олар Германияның Екiншi дүниежүзiлiк соғыстағы ең атақты танкi "Жолбарыстың" алғашқы эскиздерi. Бұл көлiк Курск бұлғасы кезiнде танымал болды. Кеңес дәуiрiнде "Жолбарыстарды" әдетте қорлайтын, бiрақ кейiн бұл көлiкке деген көзқарас объективтi бола бастады. Өз уақытында бұл танк, әрине, жаман болған жоқ. Бiздiң КВ-ларымызбен болған алғашқы iрi шайқаста үш Жолбарыс он кеңес көлiгiн қағып түсiрiп, өздерi де зақым келтiрмей аман қалды. Бұл көлiктiң басты артықшылығы оның ұзақ уақыт бойы лайықты қарсыласы болмаған қуатты 88 мм зеңбiрек болды. Алайда, Курск доңғалағында техникадағы сапалық артықшылыққа қарамастан, фашистер әлi де жеңiлiске ұшырады... Бұл көлiктi жауынгерлiк қолдану статистикасы, сондай-ақ шығындардың арақатынасы, әдетте, оны ең жақсы көлiктердiң бiрi ретiнде айтады. екiншi дүниежүзiлiк соғыс. Бiрақ олқылықтар көзге де көрiнедi. Салмағы 56 тонна, броньы бар болғаны 100 миллиметр (бар болғаны 80 жағы!), биiктiгi жоғары, құрыштың ұтымды еңiс бұрыштарының жоқтығы және жүргiзудiң нашар өнiмдiлiгi. Жалпы, салмағы он тоннаға кем ИС-2 танкi сауыт жағынан да, қару-жарағы жағынан да жолбарыстан асып түстi... Бiрақ бұл танк 1944 жылдың ақпан айында ғана пайда болды. "Корольдiк жолбарыстың" жалпы салмағы 68 тонна, алдыңғы сауыты 180 миллиметр... Әрине, мұндай танк Африкадағы соғысқа, шөл далаға, қонуға жарамсыз едi, бұл жай ғана балшықтан жасалған құлақ тәрiздi машина. балшық аяқтары. Жоқ, әрине, өз уақытында "Корольдiк жолбарыс" өте тиiмдi болды, ол шайқаста жаудың бiрнеше танкiн жойып жiбердi және бiр сағаттың iшiнде жиырма бес "Шерманды" нокаутқа түсiрдi. Жолбарыстың бiр шайқаста жойып жiберген жиырма үш Т-34 танкi туралы мәлiмет болған сияқты. Бiрақ кез келген жағдайда, бұл резервуар жай ғана қуат пен салмақты ұтымсыз пайдаланудың көрiнiсi. Бiрақ, мысалы, кеңестiк Т-54 танкi... Екiншi дүниежүзiлiк соғыстың бұрынғы технологияларын сәттi ұтымды пайдаланудың бiр түрi.
  Фюрер батыл айтты:
  - Жоқ, мырзалар! Бұл жоба жарамайды! Салмағы елу алты тонналық көлiктi небәрi 100 миллиметр сауытпен жасау... Бiздiң мақтанған немiс тиiмдiлiгi мен ұтымдылығымыз қайда?
  Адерс қорқады:
  - Салмағы 70 тонна болатын француздық S-2 ұшағы 45 миллиметр сауытқа ие болды...
  Фюрер-терминатор ашуланып сөзiн бөлдi:
  - Бұл бiрiншi дүниежүзiлiк соғыс кезiндегi танк. Бiрақ ресейлiк КВ-2-де 152 миллиметрлiк гаубицасы болды және салмағы 52 тонна болды. Бiрақ бұл 88 емес, 152 миллиметр.
  Сондықтан мен сiзге салмағы қырық тоннадан аспайтын танк үшiн 88 мм 71 калибрлi зеңбiрек және кемiнде 180 миллиметр алдыңғы сауыт, бүйiрлерi мен корпусы 150 миллиметр, алты жүздiк қозғалтқышты тапсырамын. , жетi жүз ат күшi. Ал бұл резервуарды ең кешiктiрмей, алты айдан кейiн жаппай өндiрiске енгiзу керек.
  Немiс дизайнерлерi бозарып, қолдары дiрiлдеп кеттi. Александр оларға мысқылдай қарады. Тапсырма шынымен де өте қиын болды; 1944 жылғы "Корольдiк жолбарыс" үлгiсiне тән қару-жарақ пен сауыт, бiрақ сiз салмақты 28 тоннаға азайтуыңыз керек! Алайда, Адольф мұны өте шындық деп санады және тiптi Porsche-нiң иығынан достық шапалақтады:
  - Ренжiмеңiз, мен сiзге салыстырмалы түрде аз салмақпен жетуге болатын оңтайлы схеманы сызамын. Мен тиран емеспiн, бiрақ рационалистпiн. Тек көп нәрсенi қайта құру керек. Атап айтқанда, берiлiс қорабы мен қозғалтқышты бiрге орналастыру.
  Адерс мұңайып:
  - Бұл бiзге белгiлi бiр қиындықтар туғызады. Атап айтқанда, мұндай ұйымдастырудың келесi кемшiлiктерi болады....
  Қатал Адольф сөзiн бөлiп:
  - Әрине, бiраз қиындықтар болады, бiрақ принциптi түрде оларды оңай жоюға болады. Әсiресе техникалық жағынан. Бiрақ сiз қозғалтқышты әлдеқайда ықшам орналастыруға, суспензияны жылжытуға және... Резервуардың биiктiгiн екi метрге дейiн төмендету керек, ал экипажды еңкейiп орналастыру керек, сонда бәрi әлдеқайда ұтымды болады.
  Фюрер соғыстан кейiнгi кезеңдегi ең танымал кеңестiк танк Т-54 типiнiң эскизiн, сызба түрiн жасай бастады. Бұл көлiктiң сәттi болғаны сонша, ол 1947 жылы iске қосылды және Ауғанстандағы Талибанмен шайқастар кезiнде пайдаланылды; Ирак әскерлерi "Шөлдегi дауыл" және "Шоқ пен үрей" немесе "Ирак еркiндiгi" операциясы кезiнде АҚШ армиясымен соғысты " . Барлығы осы танктердiң 70 мыңнан астамы шығарылды. Және бұл машина өте сәттi болды. Салмағы 36 тонна, алдыңғы сауыттары 200 миллиметр, зеңбiрегi 100 миллиметрлiк калибрлi. Бұл түрi Корей соғысы кезiнде американдық патондармен де, першингтермен де сәттi шайқасты. Осылайша, бұл технологиялық деңгей үшiн модель өте қолайлы және iске асыру үшiн шынайы. Ал өндiру өте оңай - арзан... Немiстiң 88 мм 71 El зеңбiрегi туралы айтатын болсақ, ол Екiншi дүниежүзiлiк соғыстың барлық танктерiне (қызметке кiрген ИС-3 фронтальды сауыттарын қоспағанда) жеткiлiктi түрде өттi. 1945 жылы мамырда!). IS-3 туралы не деуге болады? Танк сауыт жағынан өте жақсы, ал шортан пiшiнi берiлген мұнара. Рас, көлiк жүргiзу қабiлетi нашар болды және көп ұзамай ол тоқтатылды. Содан кейiн тағы бiрнеше модельдер болды, IS-4 және т. Бұл кеңестiк соңғы ауыр танк болды. Хрущев ауыр көлiктердiң барлық дамуына тыйым салды, ал оның мұрагерлерi мұны қайта қарастырған жоқ!
  Жалпы, немiстерге салмағы қырық тоннадан асатын танк керек пе, егер олар орташа танкке де 193 миллиметр сауытты 1000 метр қашықтықтан өте алатын зеңбiрек орната алса?
  Америкалықтар ауыр танктерден тез бас тартты, ал Першингтiң салмағы 42 тоннадан, Шерманның салмағы 32 тоннадан аспады. Бiрақ КСРО-мен соғыс басталатыны белгiлi болғаннан кейiн 120 мм-лiк құбыжық пайда болды. калибрлi зеңбiрек және снарядтың бастапқы жылдамдығы секундына 1000 метрге жуық. Алайда көп ұзамай американдықтардың бұл танктен көңiлi қалды. ИС-10 пайда болғанға дейiн соғыстан кейiнгi ең танымал танк ИС-4 болды, оның алдыңғы сауыты 250 миллиметр, бүйiр сауыты 170... Салмағы 60 тоннадан асса да сенiмдi көлiк. Қалай болғанда да, сiз Германия үшiн ауыр танк жасауды тапсыруыңыз керек, бiрақ 50 тоннадан аспайды. Мысалы, ИС-10-ның салмағы небәрi 50 тонна болды, алдыңғы броньы 290 миллиметр, мылтығы 125 миллиметр болды... Айтпақшы, қай калибр ең сәттi? Соғыс кезiнде Шерман мен Черчилльдiң ең танымал модельдерi 100 және 152 миллиметрлiк (фронтальды) сауытқа ие болды. "Корольдiк жолбарыстар" оны жақсы жеңдi... Бiрақ "Пантера" снарядтың жоғары бастапқы жылдамдығы жеткiлiксiз болса да, 75 мм калибрден сәл артта қалды. Сондықтан 88 миллиметрлiк зеңбiректерi бар "Пантералар" соғыстың соңында ғана пайда болды және олардың аз ғана болды. Бiрақ Вермахттың үлкенiрек калибрлi танктер мен танкке қарсы зеңбiректердi қайта қаруландыруды жоспарламағаны бұл жағдайдың барлығына сәйкес келетiнiн көрсетедi. Шынында да 128 мм зеңбiрек пен 250 мм фронтальды броньы бар Jagdtiger өздiгiнен жүретiн зеңбiрек болды, бiрақ олардың тек 71-i шығарылды және соншалықты аз мөлшерде олар соғыс барысына әсер ете алмады. Айтпақшы, бiр қызығы, Ягдтигерлер тапсырылған кезде, тағы 43 адам қызметте қалды, бұл мұндай машинаның өте тiрi екендiгiн көрсетедi.
  Айтпақшы, Сталин ИС-2-нi дереу 122 мм зеңбiрекпен қаруландыруды бұйырды, дегенмен оның ену қуаты немiс танктерi үшiн шамадан тыс болды ("Корольдiк жолбарыстан" басқа, бiрақ мұндай танктер тек 458 ғана шығарылды). Көбiсi диктаторға өзiн 100 мм баррельмен шектеуге кеңес бердi. Шынында да, Т-100 өздiгiнен жүретiн зеңбiрегi өзiнiң жалпы жауынгерлiк сипаттамалары бойынша ең жақсы болып шықты. Ақыр соңында, калибр неғұрлым үлкен болса, снарядтар азаяды, атыс жылдамдығы, снарядтың бастапқы жылдамдығы, атудың қашықтығы мен дәлдiгi соғұрлым төмен болады... Бiрақ немiстердiң ең массивтi танкi Т- болды. 4 және оған негiзделген өздiгiнен жүретiн зеңбiректердiң салмағы небәрi 22-24 тонна болды. Панцердiң өздiгiнен жүретiн зеңбiректерi өте сәттi болды: Пантераның қару-жарағы мен алдыңғы сауыттары салмағы мен биiктiгiмен бiрдей дерлiк болды. Өндiрiске қарапайым және арзан Панцерлердi шығаруға тапсырыс беру қажет .
  Ал мылтықтың калибрi туралы не деуге болады? Танкке қарсы зеңбiректер үшiн 128 миллиметр калибр тым үлкен, оны шабуыл қаруы ретiнде пайдаланып, 105 миллиметрдiң аралық бiреуiн таңдаған дұрыс.
  Адольф немiс дизайнерлерiне диаграмманы көрсеттi:
  - Бұл бiздiң жаңа құпия қаруымыз! Танк алдағы айларда сынақтан өтуi керек. Оның жауынгерлiк қолданылуы 1943 жылы болады. Сонымен қатар, сiзде 105 мм зеңбiректерi бар ауыр танк жасау жобасы бар. Сондай-ақ жеңiл өздiгiнен жүретiн зеңбiректер. Сондықтан жұмысқа кiрiсiңiздер мырзалар.
  Адерс қорықпай қарсылық бiлдiрдi:
  - Сiз ұсынған дизайн тартымды көрiнедi, бiрақ мәселе бұл танк бiздiң дәстүрлерiмiздiң рухында емес... Ал экипаж ыңғайсыз болады...
  Адольф жауап берудiң орнына шырын iштi де:
  - Мүмкiн түскi ас iшермiз, жолдастар. Жалпы, бұл танктi көп мөлшерде шығаруға болады, мен американдықтар мен британдықтар соғыс аяқталғанға дейiн жақсы нәрсе шығарады деп ойламаймын. Ал бүгiн аздап ет жеуге болады...
  Қыздар тез дастархан жайды. Фюрердiң еттен айырылған асқазаны ауырып қалуы мүмкiн екенiн түсiнген Александр, "Өлi жандардан" Собакевичтi еске алып, өзiне адал болуды таңдады және тек кiшкене бекiре балығын жедi. Хм , әзiрге ол бәрiн дұрыс iстеп жатқан сияқты. Экономиканы соғыс жағдайына қояды, толық соғыс жариялайды, сонау 1939 жылы қабылдануы тиiс заңдарды шығарады... Гитлердiң милитаризациядағы баяулығы қару-жарақ тапшылығына әкелдi, дәлiрек айтсақ, сандық жағынан... Оның үстiне атақты депутат- 44 автомат... Өзiнiң жауынгерлiк сипаттамалары бойынша тамаша нәрсе, кейбiр жағынан алғашқы Калашников үлгiлерiнен де жақсырақ. Бұл сәл ауыр... Мүмкiн бiз шынымен де AKM автоматын негiзге ала аламыз ба? Әй, американдық М-16-ның дәлдiгi мен АКМ-нiң атыс жылдамдығы мен сенiмдiлiгiн бiрiктiретiн қару жасау жақсы болар едi . Жалпы, iлгерiлеу бiркелкi емес дамып келедi. Мысалы, цистерналардағы қозғалтқыштар көп қуат қоспады, бiрақ компьютер мүлдем қол жетiмсiз болды. Бiрақ оның болашақ туралы бiлiмi бар, бiрақ ол, мысалы, мұнай алмастырғыш тұрғысынан не ұсына алады. Осы уақытқа дейiн, тiптi Американың өзiнде олар көмiрден бензиндi тиiмдi өндiрудi үйренбеген! Мұнай бағасының өсуiне қарамастан. Ал, ол тағы не ұсына алады. Динамикалық қорғаныс, турбогенератор қозғалтқыштары ... Және бұл болады, бiрақ сәл кейiнiрек, козир картаны шығаруға асықпау үшiн. Жетпiс жылда алға озды, бiрақ қартайғанша, ауру да жеңiлiп, адам Құдай емес! Оның үстiне кейбiр жағынан тiптi керi кету де бар... Мысалы, әсiресе Ресей мен посткеңестiк кеңiстiкте, ислам елдерiнде дiндарлықтың артуы. Бiрақ Қайта өрлеу дәуiрi мен жаңа заманның ұлы ойшылдары дiн бiрте-бiрте жойылады деп болжаған!
  Бiрақ бiр қызығы, дiни экстремизм өршiп барады... Ал дiни қызметкерлер мемлекет саясатына көбiрек араласуда. Ал мұндай жағдайда билiктiң саясаты түсiнiксiз, олар шындықтың православиеде немесе исламда екенiне шындап сене ме? Осы бiлiмдi, ақылды адамдардың бәрi? Олай болмаса, мемлекеттiлiктiң зайырлы үлгiсiнен бас тартудың мәнi неде? Көпшiлiктi басқарудағы тиiмдiлiк үшiн бе? Бiрақ дәл православие өзiнiң мемлекеттiк дiн ретiнде тиiмсiздiгiн дәлелдедi... Мәселе мынада, христиандықтың және ең алдымен Жаңа өсиеттiң ресми негiзi бола отырып, православие дiнiнiң негiзi ретiнде пацифистiк iлiм бар: қарсы тұрма. зұлым және жауыңды жақсы көр! Бiрақ сонымен бiрге империяның нақты саясаты агрессивтi және зорлық-зомбылық пен жаулап алуды талап етедi. Форма мен болмыс арасындағы қайшылықты тудыратын да осы. Көптеген адамдар мұны саналы түрде түсiнбесе де, олар санадан тыс сезiнедi!
  Осыған байланысты православие iлiмi тиiмсiз, логикадан ада, бiр мезгiлде императорлық және христиан болуға тырысады. Ал христиан дегендi бiлдiредi еврей және пацифист! Өйткенi, Киелi кiтапты түгелдей дерлiк яһудилер жазған, мүмкiн тiптi түгелдей, өйткенi Апостол Пауыл яһудилердiң артықшылығы үлкен, өйткенi оларға Құдай сөзi сенiп тапсырылған! Бұл орыс Киелi кiтапқа сенбеуi керек дегендi бiлдiредi! Бұл басқа сенiм қажет дегендi бiлдiредi, бiрақ ендi еврей жазбаларына негiзделмейдi... Қайсысы? Оны ФСБ басшылығымен тәжiрибелi мамандар мен психологтар әзiрлеуi керек! Сонда көптеген қайшылықтар сәттi шешiледi...
  Айта кету керек, Iнжiлдi оқитын бала ешқашан Ресейдi жақсы көретiн күштi, батыл, қатыгез жауынгер болмайды! Ал Киелi кiтапта қай ел атақты? Израиль!
  Рас, Адольфтiң өзi де бар, Гитлердiң орнына түскен бұл ойыншы еврейлердi қудалауды мүлде күшейтпейдi. Керiсiнше, пайдалы еврейлер пайда көрiп, Үшiншi рейх үшiн жұмыс iстейдi. Еврей ғалымдарын немесе өнер адамдарын ату сияқты бос сөз болмайды! Бiрақ антисемиттiк заңдарды жою әлi ерте. Бiрiншiден, адамдар қате түсiнуi мүмкiн, екiншiден, бұл байлықтың көзi және өте берiк қайнар көзi! Бiрақ, әрине, еврейлердiң қолдауының орнына антисемиттiк саясатты жұмсартуға болады.
  Папамен не iстеу керек? Ватиканмен қарым-қатынас идеалдан алыс, бiрақ ашық соғыс осы кезеңде тек зиян әкеледi. Бұл Ватиканның қолдауына жүгiну керек дегендi бiлдiредi, бiрақ сонымен бiрге өз мүдделерiңiздi талап ету керек ... Ең дұрысы, қуыршақты Петр тағына отырғызып, дiндi бiртiндеп реформалаңыз ...
  Порше Адольфтың ойын бөлiп:
  - Сiздiң кешкi асыңызға өте ризамыз, Фюрер!
  Абыржыған Адольф мейiрiммен күлдi:
  - Жарайды, әзiрше мен Гиммлермен кездесемiн, сосын Хайнсбергке келсiн. Ал қараңдаршы, балалар: сендерге өте қатаң мерзiмдер берiлдi!
  Фюрердiң әскерi Африканы басып өтiп жатты. Және ол КСРО-ға қарсы қорғанысты ұстады.
  Қыста Қызыл Армия Ржев шетiне шабуыл жасады, бiрақ фашистер сол жерде күтiп тұрды және соққының бетiн қайтара алды. Оңтүстiкте немiстер де Орел және Харьков бағыттарын ұстап тұрды. Кеңес әскерлерi Ленинград маңында ғана "Искра" операциясын жүргiзе алды, бiрақ шайқастар бiр айға жуық уақытқа созылды және жеңiс өте жоғары бағаға сатып алынды.
  Крауттар 42-43 жылдардағы қыстан қалай да аман қалды.
  Бiрақ көктемде Африканың көп бөлiгiн олар жаулап алды. Ал фюрер Ұлыбританиямен бейбiтшiлiк суын сынап жатыр.
  Черчилль бұл туралы бiршама салқын. Ұлыбритания жеңiлгеннен кейiн жеңiлiске ұшыраса да.
  Жапониямен де түсiнiксiз - Мидуэй шайқасында Америка жеңiлдi, ал самурайлар үлкен Янки флотын бөлшектеп жеңiп жатқанда. Ал Америка теңiздегi және әуедегi сандық артықшылығынан пайда көре алмайды.
  Гитлер КСРО-ға қарсы шабуыл жасағысы келедi, бiрақ жалпы, жалпы жұмылдыру жарияланғаннан кейiн де оның бұл үшiн күшi аз. Крауттар бүкiл Африкада шашыраңқы болғандықтан.
  Жазда Қызыл Армияның өзi алға ұмтылуға дайын. Алайда нацистер Африканы жаулап алып, отаршыл әскерлер құрады. Және олар қосымша ресурстар алады.
  Олар Lion, Tiger және Panther танктерiн шығару үшiн қолданылады. Алайда монстрға берiлген деректер толығымен сәттi болмады. Тым қымбат, тым ауыр. Рас, қорғаныс үшiн "Пантера" жылдам атыс қаруы бар жақсы танк жойғыш.
  Бiрақ ең сәтсiз "Арыстан" болды, ауыр, қымбат, бiрақ өте тиiмдi емес. Мылтық кеңестiк отыз төрттiк пен жеңiл танктерге қарсы тым күштi, ал атыс жылдамдығы Пантера мен Жолбарысқа қарағанда әлдеқайда төмен. Құрыш "Жолбарысқа" қарағанда жақсырақ, сонымен қатар ұтымды беткейлерде. "Арыстан" салмағы тоқсан тонна, қозғалтқышы сегiз жүз ат күшi бар үлкен "Пантера" сияқты болып шықты. Дегенмен, нақты тарихтағыдан бiршама жылдамырақ, жиырма екi тонна жеңiл "Жолбарыс-2" өндiрiске ендi. "Арыстанға" қорғаныс деңгейiне жақын, бiрақ мобильдi, жеңiл. Мылтық 105-ке қарсы 88 мм калибрлi, бiрақ барлық кеңес танктерiн жоюға жеткiлiктi. Ең бастысы, атыс жылдамдығының жоғарылауы - беске қарсы сегiз ату.
  Ендеше, "Арыстан" - тамыр жаймаған мұңды данышпан немiстiң баласы.
  Немiстер жазда бүкiл Африканы, соның iшiнде Мадагаскарды басып алды. Сталин тым көп күттi.
  Мүмкiн оның өзi немiстердiң шабуылға шығуына үмiттенген болар. Әсiресе Lion, Tiger және Panther танктерiнiң қалай келгенiн көру. Бiрақ крауттар әлi де қараңғы құрлықтағы мәселелердi шешiп жатты.
  Сталин бұл сәттi жiберiп алды. Кеңес әскерлерiнiң шабуылы Орел және Харьков бағытында басталды. Немiстер жақсы дайындалған жерде. Ал тактикалық тосын сыйға қол жеткiзу мүмкiн болмады. Алғашқы шайқастар "Пантера" қорғаныста тамаша өнер көрсететiнiн көрсеттi. Жаман емес және "Фердинандтар". Олар да жақсы.
  Ал Жолбарыс - өнiмдi танк. Және ол жақсы ұпай жинайды. Немiстер белсендi түрде қорғануда. Ал жаудың соққыларына төтеп бер. Үш айлық өте қыңыр шайқаста Қызыл Армия небәрi он бес шақырым алға жылжыды. Және оның жоғалтулары айтарлықтай болды.
  Екi ондаған ағылшын ұшақтары камуфляж киген қыздардың үстiнен ұшып кеттi; олар ештеңенi байқамаған шығар, көкжиектен ары қарай жоғалып кете бастаған кезде кенеттен жаңа күдiктi дыбыстар естiлдi. Мадлен бұйырды:
  - Барлығы жатып, қозғалмаңдар!
  Қыздар бiрдеңенi күтiп тұрды. Содан кейiн төбенiң арғы жағынан жеңiл көлiктер мен жүк көлiктерi көрiндi. Дизайнына қарағанда, ол Англия мен Америкада жасалған. Олар жайлап Тунис астанасына қарай жылжыды. Мадлен сәл абдырап қалды. Ол майдан шебiнiң әлi де алыс екенiне сендi, бұл британдықтардың әлi көрiнуге уақыты жоқ дегендi бiлдiредi. Немесе олар пайда болмауы керек. Мiне, тұтас бiр колонна асығады. Бәлкiм, батальоннан да аз болса да... Бұлар кiмдер, әлдебiр жауынгерлiк топ мүлде үзiлiссiз майданның шөлiн айналып өтiп, тылда дүбiрлетпек болады. Бұл қисынды сияқты, бiрақ технологияның көмегiмен оларды шөлде оңай анықтауға болады. Қалай болғанда да, сiз достарыңызға радиохабар беруiңiз керек, бiрақ отты ашпаңыз. Оның үстiне олардың жүзi ғана, ал британдықтардың саны үш жүзден асады!
  Герда Шарлоттаға сыбырлады:
  - Бұл ағылшындар! Мен оларды жақыннан бiрiншi рет көрiп тұрмын!
  Қызыл шашты досы да қобалжыған күйде:
  - Ерекше ештеңе жоқ! Ал олардың арасында қара нәсiлдiлер қаншама!
  Шынында да, ағылшындардың кем дегенде жартысы қара нәсiлдi болды. Ал, бағана ақырын жылжып, қаралар әлi де ыңылдап... Жақындап келе жатты...
  Мұнда бiр қыздың жүйкесi шыдамай, автоматтан атқылаған. Сол секундта қалған жауынгерлер оқ жаудырды, ал Мадлен кешiгiп үредi:
  - Өрт!
  Бiрден бiрнеше ондаған ағылшынды шауып тастады, жүк көлiктерiнiң бiрi отқа оранды. Британдықтардың қалған бөлiгi бей-берекет оқ жаудырды. Мадлен осы сәттi пайдаланып айқайлады:
  - Шабуыл гранаталарын бiрге лақтырыңыз!
  "Ше-Вольф" элиталық СС батальонының қыздары гранаталарды алыс және дәл лақтырады. Және олардың бала кезiнен жаттыққандығы, сондай-ақ арнайы әдiстемелерден өткенi . Бұл электр тогымен жаттығу кезiнде, лақтыруда сәл баяу, есеңгiреп қаласыз. Герда мен Шарлотта да сыйлықтарын тастады. Ал британдықтар басын көтерiп, төңкерiлiп жатыр... Бұл өте күлкiлi. Олар кездейсоқ атады, ал қаралар әлi күнге дейiн түсiнiксiз тiлде сайрап жатыр. Бұлар сөзсiз сұмдықтар...
  Герда атып, лақтырады, сонымен бiрге ән айтады:
  - СС тәрбиеленушiлерiнде қорқынышты түс бар! Бiр секiру - бiр соққы! Бiз қасқырмыз - бiздiң әдiсiмiз қарапайым! Мысықтың құйрығынан жұлқылағанды ұнатпаймыз!
  Шарлотта да жауап қатады. Оның атқан оқтары бас сүйектi сынықтарға бөледi. Содан кейiн олар көздерiн ойып алады. Мiне, қорқып кеткен бiр қара жiгiт аққұба серiгiнiң бүйiрiнен штыкпен пышақтап жатыр. Ол жауап ретiнде қан түкiредi. Шарлотта ән айтады:
  - Жұлдызды қараңғы тозақ перiштелерi! Ғаламдағы барлық нәрсе жойылатын сияқты! Жылдам сұңқар сияқты аспанға ұшу керек! Жандарды жойылудан қорғау үшiн!
  Британдықтар ұйымдаспаған әрекет етедi, олардың көпшiлiгi отаршылдар: қаралар мен үндiстер, арабтар. Олар не құлайды, тоңады, не керiсiнше, күрт секiрiп, жынды қояндар сияқты жүгiре бастайды. Дегенмен, қыздар дәл атады, гранаталар алысқа ұшпаса да, сынықтары қалың! Қазiрдiң өзiнде аз жаулар қалды. Мадлен ағылшын тiлiнде айқайлайды, оның дауысы соншалықты қатты, тiптi мегафон қажет емес:
  - Бер, бiз сенiң өмiрiңдi аяймыз! Тұтқында сiзде жақсы тамақ, шарап және жыныстық қатынас болады!
  Бұл бiрден жұмыс iстедi және олар бас тартқаннан кейiн... Қолдарын көтерiп,...
  Олар елу тұтқынды жинады, олардың жартысы жараланды. Мадлен бұйырды:
  - Жаралыларды аяқтаңыз!
  "Қасқырлар" аяқтарынан тiк тұра алмағандардың ғибадатханаларына салтанатсыз оқ жаудырды, ал қалғандарын көлiктерге тиеп, жақын маңдағы базаға айдады.
  Шөлдiң ыстық құмынан кейiн Герданың жалаң аяқтары жұмсақ резеңкеге қатты қуанады. Ол тiптi қуанып жылайды... Америкалық жүк көлiктерi өте ыңғайлы және сапар кезiнде шайқалмайды. Жеңiске жеткен қыздар көңiлдi. Шарлотта Гердадан сұрады:
  -Сен қанша өлтiрдiң?
  Қыз таңырқай иығын көтердi:
  - Бiлмеймiн? Мен ғана атқан жоқпын... Бiрақ мен көп болды деп ойлаймын!
  Шарлотта есептедi:
  - Бiз жүз адамбыз, үш жүзге жуық өлтiрдi, яғни ағайынға үшеу, яғни бiр апаға! Соғыстың әсерлi басталуы!
  Герда немқұрайлы қолын бұлғады:
  - Бұл мен үшiн маңызды емес! Ең бастысы, бiрде-бiр дос өлген жоқ. Бұл, әрине, статистика болса да, үш жүз жау жойылды, ал бiз жақтан екi қасқыр жауынгер ғана жеңiл жараланды. Мен тiптi осындай жауынгерлермен Африканы әлi толық жаулап алмағанымызға таң қаламын.
  Шарлотта көңiл-күйдi бiрден бұзды:
  - Е-е, он сегiзiншiде мына байғұс жауынгерлерден жеңiлiп қалдық!
  Герда жаңа жылдық қар жауғандай, ашулы басын шайқады:
  - Бұл сатқындықтың кесiрiнен! Бiрақ шын мәнiнде, бiз жеңiске бұрынғыдан да жақын болдық және бұл соқыр емес барлық адамдарға анық болды! Әттең, сөзiмiз үзiлдi!
  Шарлотта жалаңаш саусақтарымен сол құлағының артын ептiлiкпен тырнап, келiстi:
  - Иә, сатқындық, саботаж, әскерилердiң ортанқолдығы... Бiрақ бiз әлi де орыстарды 1918 жылы берiлуге мәжбүрлеп, сындырдық! О, Ресей кеңiстiгiнде серуендеу жақсы болар едi, ол жерде салқын, бiрақ мұнда ыстық!
  Герда көңiлдi күлдi:
  - Бiрақ Ресейде сондай қатты аяздар бар... Бiрақ таудағы қарды жалаңаяқ жүгiрiп өткенiмде оның қандай азап екенiн бiлемiн.
  Шарлотта тiсiн көрсеттi:
  - Кiшкентай Герда жалаңаяқ жанып тұрған қардың арасынан жүгiредi... Бұл ертегiдегiдей символдық... Таза, әлi балалық және мүлдем өзiмшiл емес ертегiлер...
  Герда досына қуана көз қысты:
  - Фюрерге бару керек сияқты ма?
  Шарлотта растады:
  - Дерлiк! Ыстық шөл құмымен жалаңаяқ жүгiрмей, көлiкпен келе жатырмыз. Тiптi жеңiстен кейiн де.
  Байланған қара жiгiт немiсше күбiрледi:
  - Қорқынышты перiштелер, мен саған қызмет етуге дайынмын! Сен құдайсың, мен сенiң құлыңмын!
  Шарлотта қара тұтқынның қоңыр бұйра шашын сәл кедiр-бұдыр аяғымен сипады:
  - Сiз қара нәсiлдiлер жаратылысынан құлсыз! Бұл, әрине, бiр жағынан жақсы, бiреудiң таңнан кешке дейiн тынымсыз еңбек етуi, қара жұмыс iстеуi керек... Бiрақ құл өз жаратылысынан, арам мiнезiмен сатқын, қаруға сенуге болмайды. . Бiз немiстер, өз кезегiнде, жер бетiндегi ең мәдени және жоғары ұйымдасқан халықпыз. Жауынгерлердiң ұлы халқы және немiс жалдамалыларының барлық еуропалық армияларда, тiптi Ресейде де, көбiнесе командалық лауазымдарда қызмет еткенi бекер емес!
  Герда қатты айтты:
  - Иә, сен бiзге құл болып қызмет етесiң. Бiзде қара нәсiлдiлерге арналған арнайы бағбандар бар. Ал әзiрше сiзге тек...
  Шарлотта ұсынды:
  - Ол бiздiң аяғымызды сүйсiн. Өйткенi, бұл бiзге ұнайды, ал Нигер өзiн қорлайды.
  Герда басын қатты шайқады:
  "Қалай екенiңiздi бiлмеймiн, бiрақ арийлердiң таза терiсi иiссiз Нигердiң ернiне тиiп кетсе, өте жиiркенiштi". Сондықтан...
  Шарлотта келiспедi:
  - Жоға! Керiсiнше, маған ұнайтын едi. Жақсы қараңдар...
  Жалындаған қызыл шашты сұлу кiшкентай аяғын қара жiгiтке итерiп жiбердi. Ол құдайдың ұзын, тегiс, кесiлген саусақтарын ынтамен сүйе бастады. Ал қыз жауап ретiнде тек нәзiк жымиды, қара адамның қалың ерiндерi оның күйген терiсiн қытықтады. Тұтқынның тiлi қыздың серпiмдi, аздап шаң басқан аяғының үстiнен өттi. Күштi, екi метрге жуық адамды қорлағаныңыз жақсы.
  Герда таң қалды:
  - Бiртүрлi, бiрақ сiз жиiркенбейсiз бе?
  Шарлотта күлдi:
  - Жоға! Мен неге жиiркенуiм керек?
  Герда үндемеудi жөн көрдi: ол неге досының iсiне араласуы керек? Шындығында, олар немiс әйелi тек жауынгер ғана емес, аяулы, нәзiк жар, денi сау ана болуы керек деп тәрбиелеген. Бiрақ оның өзi жiгiттер туралы әлi ойлаған жоқ, мүмкiн ауыр физикалық күш салуға байланысты немесе әлi өз теңiн таппаған. Алайда Шарлотта да одан шаршаған сияқты. Ол қара жiгiттiң мұрнын тобығымен ұрғаны сонша, оның мұрны ағып кеттi де, Гердаға:
  -Мүмкiн ән айта аламыз ба?
  Герда басын изедi:
  - Әрине, ән айтамыз! Әйтпесе қайғылы болады!
  Қыздар ән айта бастады, достары қосылып, ән сарқырамадай ағып кеттi:
  Қымбаттым екеумiз қалың тоғайдан шығамыз,
  Ерекше қайғыны жасыру!
  Ал суық, күйдiргiш, салқын,
  Сынған мотив тесiп кеттi!
  
  Жалаң аяқ қарда,
  Қыздар ақ түстi!
  Зұлым борандар қасқырдай ақырады,
  Құстардың үйiрлерiн бұзу!
  
  Бiрақ қыз қорқынышты бiлмейдi
  Ол күштi күрескер!
  Көйлек етiн әрең жапты,
  Бiз мiндеттi түрде жеңемiз!
  
  Бiздiң жауынгер ең тәжiрибелi,
  Оны балғамен майыстыруға болмайды!
  Мұнда үйеңкiлер ақырын қозғалады,
  Кеудеңiзге қар бүршiктерi түсiп жатыр!
  
  Қорқу бiздiң әдетiмiз емес,
  Суықтан қалтырап қалма!
  Қарсылас өгiз мойын семiз,
  Бұл желiм сияқты жабысқақ және жиiркенiштi!
  
  Халықтың осындай күшi бар
  Қасиеттi ырым немен аяқталды!
  Бiз үшiн де иман да, табиғат та,
  Нәтиже жеңiске жетедi!
  
  Мәсiх Отанды шабыттандырады,
  Бiзге соңына дейiн күресудi айтады!
  Планета жұмаққа айналуы үшiн,
  Барлық жүректер батыл болады!
  
  Жақында адамдар бақытты болады
  Өмiр кейде ауыр крест болсын!
  Оқтар аяусыз өлiмге әкеледi
  Бiрақ құлаған адам көтерiлдi!
  
  Ғылым бiзге өлместiк бередi,
  Ал қаза болғандардың санасы мiндеттi түрде қайтарылады!
  Бiрақ егер бiз тауық етсек, маған сенiңiз,
  Жау бiрден есептi бұзады!
  
  Сондықтан, ең болмаса, Құдайға дұға етiңiз,
  Қателiк жасаудың қажетi жоқ, жалқау болыңыз!
  Хақ Тағала өте қатал,
  Кем дегенде, бұл кейде көмектесе алады!
  
  Мен үшiн Отан қымбат,
  Қасиеттi, дана ел!
  Көшбасшымыз, тiзгiндi мықтап ұстаңыз,
  Отан гүлдену үшiн жаралған!
  "Ше-Вольф" элиталық СС батальонының қыздары өте әдемi ән айтты, сөздерi жанға жайлы болды. Жалпы, СС адамы жазалаушы дегендi бiлдiредi деген стереотип бар! Бiрақ бұл олай емес. Әрине, арнайы операцияларды жүзеге асыратын қауiпсiздiк бөлiмшелерiнiң құрамында арнайы жазалау бөлiмшелерi болды, бiрақ SS бөлiмшелерiнiң көпшiлiгi жай ғана Вермахттың элиталық гвардиясы болды. Жалпы, қызыл, тоталитарлық насихат Екiншi дүниежүзiлiк соғыс туралы ең сенiмдi ақпарат көзi емес екенiн айту керек. Өйткенi, "Агитпроп" коммунистерiнiң басшылары да бейтараптық танытпай, оқиғаларды объективтi түрде жарияламай тұра алмағаны анық. Демек, нацистердiң жауыздығы туралы шынайы шындық қай жерде, қай жерде фантастика болғанын айту өте қиын. Қалай болғанда да, тарихи зерттеумен шындап айналысатындар СС-тiң әрбiр жауынгерi жазалаушы және құбыжық емес екенiн мойындауға мәжбүр. Сонымен қатар, КСРО-ға шабуыл алдында; Фашистер оккупацияланған аумақтарда әдетте төзiмдiлiк танытты; Батыс дереккөздерiнде ешқандай жаппай жауыздық пен қуғын-сүргiн көрсетiлмеген.
  Ал ендi қыздар тұтқындарға көлiктерден түсуге көмектестi; олар қорқақ ерлердiң кең иықтарын достықпен сипады. Осыдан кейiн қыздарды сергiтуге шақырды...
  Түскi ас қарапайым болды, бiрақ шөл далада зебра атып, әр қызға арабша пiсiрiлген кәуап берiлдi. Жалпы, арабтар, кем дегенде, сыртқы жағынан, мейiрiмдi болды және немiс тiлiн бiлетiндер тiптi әзiлдеуге немесе қыздардың аяғын мұқият сипап көруге тырысты.
  Герда жабысқақ арабты итерiп жiбердi де:
  -Мен сен үшiн емеспiн!
  Шарлотта оның соңынан ердi:
  - Өзiңе гарем ал!
  Герда күлiмсiреп:
  -Бiрақ айтшы, Шарлотта, егер сен сұлтанның әйелi болсаң не iстер едiң?
  Қызыл шашты дос күмәнмен:
  - Бұл шын мәнiнде даулы бақыт... Қай сұлтанның әйелiне байланысты болса да. Егер ұлы Осман империясы өзiнiң гүлденген шағында болса, онда... Тiптi өте жақсы болар едi... Түрiк әскерiн реформалар едiм, қару-жарақтарды жетiлдiрер едiм... Ал, ең алдымен, шығысқа қарайтын едiм.
  Герда келiстi:
  - Дұрыс! Бiрақ Түркия өзiнiң гүлденген кезiнде де Иранды бағындыра алмағаны ұят. Бұл өте шынайы болды, әсiресе парсы әскерi артта қалғандықтан. Қызық, Ұлы Фюрер, ол қандай шешiм қабылдайды: Түркияны жаулап алсын ба, әлде оны өз коалициясына қосып, Османлыларға сүйек лақтырып, оның iшiнде Иранның аса құнды емес жерлерiн қосады ма?
  Шарлотта абдырап иығын көтердi.
  - Бiлмеймiн! Тiптi, соңғы кездерi КСРО-ға шабуыл жасаймыз деген қауесет тарады... Орыстың байлығы мен Украинаның бай жерi шынымен керек емес дейдi!
  Герда жалаң аяқтың саусақтарымен шыныаяқ шайды алды да, ептiлiкпен оны иегiне көтерiп, қоңыр сұйықтықты өзiне құйып жiбердi. Сол кезде қыз сөйлеп үлгердi:
  - Украинада өте бай, бай жерлер бар. Дана немiс басшылығымен және бiздiң жоғары егiншiлiк мәдениетiмiзбен олар рекордтық өнiм бередi. Сонда бiздiң нанымыз судан да арзан болады. Ал бұл украиндықтардың өздерiне пайдалы болады, өйткенi Кеңес үкiметi оларды жай ғана тонап, аштыққа мәжбүрлеп отыр!
  Шарлотта басын изедi.
  - Бiз бұл славяндарға ұлы германдық мәдениетiмiздi үйретемiз! Оларды нұрландырайық!
  Бұл жерде әңгiме дөрекi айғаймен үзiлдi, демалыс уақыты аяқталды.
  Бiрақ түскi астан кейiн қыздар қайтадан сапқа тұрғызылып, айдаламен жүруге мәжбүр болды. Тамақ iшкеннен кейiн жүгiру қиынға соқты, қыздар тiптi денелерi қызып кеткенше аздап ыңылдады. Сөйтiп олар жербоалар сияқты жүгiрiп кеттi.
  Бұл виртуалды шайқас... Ал Африка немiске айналады... Ал кеңес-герман майданы...
  Қыста Қызыл Армия тағы да шабуылға шықты. Қыңыр шайқастар жүрiп жатыр.
  Кристина, Магда, Маргарет және Шелла Пантерада соғысады. Көлiк идеалды болмаса да, жылдам атылатын, алысқа атылатын зеңбiрегi бар, орташа икемдi және жақсы фронтальды құрышы бар.
  Немiс қыздары суыққа қарамастан жалаңаяқ, бикини киiп жүр. Және олар маневрлi шайқас жүргiзедi.
  Мiне, Кристина оқ атады... Снаряд Т-34-76 мұнарасына тиiп, оны тесiп өтедi. Кеңес танкi тоқтап, атып түсiрiлдi.
  Қыздар қатты айқайлайды:
  - Бiздiкi алды!
  Сосын Магда атады. Алтын шашы бар сұлу да әсер еттi.
  Иә, осылайша отыз төрттiң мұнарасы жұлынды.
  Жолбарыстың қыздары кезек-кезек атып тұрады. Және өте дәл. Сөйтiп олар тағы бiр кеңес танкiсiне соқты.
  Маргарет келесi соққыға жеттi. Ал СУ-76 өздiгiнен жүретiн зеңбiрекке тидi. Қатты соғылды. Және ол ән айтты:
  - Бiздiң тозақтық Германия күштi, дүниенi қорғайды!
  Ал тiл қалай көрсетедi!
  Содан кейiн ол зеңбiрекпен Shell-ге соққы бердi. Кеңестiк КВ-1С танкiмен соққы. Қыз да жақсы жұмыс жасады.
  Иә, бикини киген төрт жауынгер төбелесiп жатыр, суықтан қорықпайды. Әйелдер күресе бастағаннан кейiн, Үшiншi рейх үшiн жағдай әлдеқайда жақсы болды.
  Мiне, аспанда ұшқыштар Альбина мен Альвина. Екi ару да бикини киiп, жалаң аяқ. Олар Фокке-Вульфста соғысады. Және бұл өте ауыр көлiк.
  Пневматикалық зеңбiректерден оқ жаудырған Альбина:
  - Белсендi крокет! Сөздерiңiзге өкiнбеңiз!
  Және ол жарқыраған күлкiмен қалай жарқырайды! Ал ол бiрден екi кеңес ұшағын атып түсiредi.
  Альвина сонымен қатар пневматикалық зеңбiректермен үш адамды кесiп тастады және шырылдады:
  - Менiң кiруiм өлiмшi және күңгiрт болады!
  Осыдан кейiн қыз тiстерiн ашып, тiстерiн көрсеттi! Оның бәрi сүйкiмдi және керемет сүйкiмдiлiкке толы.
  Альбина тағы бiр Як-9 ұшағын кесiп алып, сықырлайды:
  - Кеңестiк ұшқыштар не үшiн қажет?
  Альвина LAGG-5-тi атып түсiрiп, сенiмдi түрде былай дейдi:
  - Бiз немiстер шотты жинай алуымыз үшiн!
  Керемет жұп қыздар. Олар өздерiне сыйлық жинауды қалай бастады. Сiз мұндай сұлуларға қарсы шыға алмайсыз. Олар ұшақтарды атып түсiрiп, тiстерiн жалаңаштады.
  Ал басты құпия - суықта қыздар жалаң аяқ және бикини киюi керек. Сонда вексельдер өздiгiнен келедi.
  Және ешқашан киiнбе. Жалаңаш кеудеңдi сiлкiп алсаң, қашанда қадiрлi боласың!
  Альбина Қызыл Армияның тағы бiр ұшағын кесiп тастап, ән айтты:
  - Үлкен биiктiкте және жұлдызды тазалықта!
  Ол көзiн қысып, орнынан секiрiп, жалаң аяқтарын бұлғап, айқайлады:
  - Теңiз толқынында және қаһарлы өртте! Және қаһарлы және қаһарлы өртте!
  Және тағы да қыз жiгерлi тәсiлмен ұшақты атып түсiредi.
  Содан кейiн Альвина жауға шабуыл жасайды. Бұрышта солай жасайды, тiстерiн жалаңаштап, сықырлайды:
  - Мен супер әлем чемпионы боламын!
  Және тағы да қыз қағып кеткен көлiк құлап кетедi. Иә, Қызыл Армия мұны өте нашар қабылдайды.
  Ал Альбина жабайы экстазбен айқайлайды:
  - Мен ендi ұшқыш емес, жазалаушымын!
  Тағы бiр кеңес ұшағын атып түсiрiп, ысқырады:
  - Мен көзге еңкейдiм және зымырандар нысанаға қарай асығады, алда тағы бiр жақындау бар!
  Жауынгер өте агрессивтi әрекет етедi.
  Мұнда екi қыз да жердегi нысанаға шабуыл жасайды. Альбина отыз төрттi жұдырықпен ұрып:
  - Бұл соңы болады!
  Альвина СУ-76-ны соғып, сыбырлайды:
  - Толық жойылғанға дейiн!
  Ал ол жалаң аяқты қалай шайқайды!
  Қыста Қызыл Армия айтарлықтай табысқа жете алмады. Тек Ржев ауданында олар аздап сына алды, бiрақ резервтердi енгiзу арқылы немiстер жағдайды қалпына келтiрдi. Крауттар шынымен күштi.
  Ал 1944 жылдың мамырында әскерлерiн жаңа танктермен, соның iшiнде жетiлдiрiлген және жақсы қорғалған Пантера-2-мен толықтырып, олар Курск және Дондағы Ростов аудандарында шабуылға шықты.
  Шабуылға көп арабтар мен қара нәсiлдiлер қатыспағанда бәрi жаман болмас едi. Ең бастысы Түркия да соғысқа кiрдi. Осылайша, жағдай өте алаңдатарлық болды.
  Ал үлкен шығынға ұшыраған Қызыл Армия Вермахттың басым күштерiнiң алдында шегiндi.
  Бiрақ Аленка бастаған ержүрек алты қыз крауттармен қиян-кескi шайқасты. Ал күштердiң тең еместiгi анық болды.
  Аленка фашистер басып алған Курск үшiн шайқасты. Амалсыз ару жалаңаяқ саусақтарымен граната лақтырып, шырылдады:
  - Ресейге және бiздiң қымбатты партияға даңқ!
  Сонда Наташа жалаңаш саусақтарымен гранатаны ұшырып, ысқырды:
  - Жалаңаяқ қызды асыраймыз!
  Содан кейiн Анюта да жалаң аяқтың саусақтарымен өлiм сыйын жiберiп, қурап қалды :
  - Бұл керемет соққы болады!
  Қызыл шашты Августин жалаңаш төменгi аяғымен жойылу сыйын алып, жiбердi және сықырлады:
  - Радарды аспанға бағыттау!
  Содан кейiн алтын шашты Мария жалаң аяқпен фашистердi өлтiрдi.
  Және ол ән айтты:
  - Мадагаскарда, шөлде және Сахарада! Барлық жерде болдым, әлемдi көрдiм!
  Содан кейiн Маруся аяғының жалаңаш табанын лақтырып, ән айтады:
  - Финляндияда, Грецияда және Австралияда, Швецияда олардан асқан сұлу қыздар жоқ екенiн айтады!
  Иә, алты қыз өте жақсы күрестi. Бiрақ крауттар бәрiбiр Курскты алды...
  Жоқ, мұндай жоғары күштерге қарсы тұра алмайсың. Фашистер қасарысып жатыр.
  Ал монстрлардың дайындығы ненi бiлдiредi?
  Адольф Гитлер жай ғана ақылсыз болды: өзiн нағыз деспот сияқты сезiндi, оған бәрi бағынады және дiрiлдейдi. Иә, егер сiз Сталиннiң жетiстiктерiн қаласаңыз, онда сiз Сталин сияқты болуыңыз керек, басқаларды және өзiңiздi аямай, талап етпеуiңiз керек (Иосиф Виссарионович дәл осылай ойлаған!). Ендi сыбдыр естiлiп, көлiк қозғала бастайды. Жалпы, Германия өзiнiң спутниктерiн ескере отырып, өнеркәсiптiк құрал-жабдықтардың көлемi, бiлiктi жұмыс күшi және барлық деңгейдегi инженерлер саны бойынша КСРО-дан үлкен артықшылыққа ие. Бұл факт, бiрақ қару-жарақ өндiрiсi әлi де талапқа сай емес! Германия Ресейдегi барлық қирауға қарамастан бүкiл соғыста КСРО-дан артта қалды. Ал неден? Әрине, әртүрлi ведомстволарда және әсiресе әскери өнеркәсiпте билiк еткен белгiлi бiр хаосқа байланысты. Сонымен қатар, шикiзаттың жетiспеушiлiгi, сондай-ақ жаудың әлеуетiн жете бағаламау терiс рөл атқарды. Атап айтқанда, 1940 жылы Германияда қару-жарақ өндiрiсi 1939 жылмен салыстырғанда төмен болды (егер оқ-дәрiлердi қоса алғанда), бұл соғыс жүрiп жатқанына қарамастан және Үшiншi рейх орасан зор аумақтары бар үлкен аумақтарды өз бақылауына алды. өндiрiстiк қуаттардың қорлары. Гитлердiң ұйымдастырушылық қабiлеттерi туралы не айта аламыз? Артық емес, ол әскери салада жарқырайды.
  Фюрер ұзақ сөзiнде былай деп мәлiмдедi:
  - Авиацияны қадағалау мәселесiнде Сауэрге төтенше өкiлеттiктер берiлген. Ол шығарылатын жабдықтың санын жiтi қадағалайтын болады, ал маңыздысы кем емес. Сонымен қатар, сiздiң көптеген достарыңыз Геринг, олар бiр кездерi жақсы эйс болғанымен, көшбасшылық жұмысқа қабiлеттi емес. Әрбiр жақсы сарбаз да көрнектi генерал бола бермейдi, сондықтан дарға асылған Эриктiң орнына техникалық саланы авиациялық күштердi реформалауға және қайта жарақтандыруға қабiлеттi кәсiби кәсiпкерлердiң адамы басқарады. Өйткенi, Ұлыбритания ұйықтап жатқан жоқ, ол қарулы күштерiнiң, әсiресе авиациясының санын да, сапасын да арттыруда. Жаудан екi бас, оншақты қадам алда болуымыз керек, әйтпесе жаудан басымдылығымыздан мүлде айырылып қаламыз. Сондықтан сапалы қадамдар қажет.
  Геринг қорықпай жауап бердi:
  - Менiң достарым, өздерiнiң жауынгерлiк тиiмдiлiгi мен кәсiбилiгiн дәлелдеген дәлелденген адамдар.
  Иеленген диктатор ашуланып:
  - Немесе мен, сiздiң ойыңызша, Ұлыбритания шайқасында кiм жеңiлгенiн ұмытып кеткен шығармын? Немесе халық шаруашылығын дамытудың төрт жылдық жоспарын кiм орындамады. Немесе сiз де таяқпен ұрғыңыз келедi, тiптi көпшiлiк алдында. Сондықтан аузыңды жауып, өзiңдi бағанға қадамас бұрын үндеме!
  Геринг тiптi қорқып отырды. Өкiнiшке орай, фюрердi елеусiз қалдыруға болмайды. Содан кейiн тағы да шу естiлiп, тағы бiр МЕ-262 реактивтi ұшағы аспанға көтерiлдi. Көлiк массивтi болды және екi қозғалтқышы болды. Қанаттар сәл сыпырылған, жауынгердiң өзi өте қауiптi көрiнедi. Оның жылдамдық сипаттамалары, 1941 жыл үшiн, жалпы алғанда, лайықты, тiптi әлемдiк стандарттар бойынша олар рекордты жаңартады. Рас, машинаның өзi әлi толық сенiмдi емес және жөндеудi қажет етедi. Фашистiк диктатор, дегенмен, жаңа, анағұрлым жетiлдiрiлген жауынгерлердiң сипаттамаларын берiп қойған... МЕ-262 салмағы алты тоннадан асады, демек, артық жүктеме бар. Жауынгерлiк ұшақ шағын, арзан және ептi болуы керек. Осыған байланысты, ME-163 өте жақсы болуы мүмкiн, бiрақ оның зымыран қозғалтқышы тым мәжбүрлi және тек алты минут жұмыс iстейдi (дәлiрек айтсақ, ол әлi де жұмыс iстейдi!), яғни диапазон тек жүз шақырым радиуста болады. . Блиц стилiндегi бомбалаушы немесе Англияға армада шабуылдары үшiн қақпақ жауынгерi ретiнде бұл, әрине, қолайлы емес.
  Бiрақ ME-262 бiр тонна бомбаны, яғни кеңестiк алдыңғы қатардағы Пе-2 ұшағын алып жүре алады. Яғни, жауынгерлiк сыпырушылар үшiн де, әскерлердi қолдау үшiн де тамаша шешiм. Дегенмен, ME-163 кометасының стилiнде, бiрақ зымыран қозғалтқышы жоқ, бiрақ турбореактивтi қозғалтқышы бар жойғышты неге жасамасқа? Олар "Кометаны" жақсартуға тырысты және ұшу уақытын 15 минутқа дейiн ұзартты (бұл 300 шақырымға дейiнгi қашықтық), бұл Ұлыбритания шайқасы үшiн қолайлы. Лондонға Нормандиядан әлi де жетуге болады... Бәрi соншалықты айқын болмаса да, оны бомбалап, керi оралу керек, ал он бес минут соншалықты жылдам болмады. Болашақта зымырандар мен реактивтi истребительдер авиацияда тұйыққа тiрелдi. Бiрақ "Кометаның" дизайны өте қызықты, оның шағын өлшемi мен жеңiлдiгi, бұл арзан және маневрлi екенiн бiлдiредi.
  Сонымен қатар, жалпы салмағы 800 келi болатын өте перспективалы жауынгерлер бар, оларды әуе шайқастарында қолдануға болатын планерлер. Рас, қысқа қашықтыққа байланысты олардағы ұшулар тек қорғаныс шайқастарында жүзеге асырылуы мүмкiн немесе Лондонға жеткiзiлуi мүмкiн ... Тасымалдау, содан кейiн ұшқыштарды қайтару. Бұл жерде сiз бұл туралы ойлануыңыз керек. Нақты тарихта планерлердiң ешқашан соғысуға уақыты болмады, ал Кореяда қандай да бiр себептермен кеңестiк авиация генералдары бұл идеяны қолдануға батылы жетпедi. Жалпы, бұл қайғылы емес, бiрақ Корей соғысы кезiнде американдық ұшқыш бiрiншi болып жеңiске жеттi. Сондықтан Янкилердi бағаламау керек.
  Ұшу аяқталғаннан кейiн жас ақшыл қыз кабинадан секiрiп, бар жылдамдықпен Фюрерге қарай жүгiрдi.
  Бiрiншi нөмiрлi нацистiк поцелу үшiн қолын созды. Бiр қызығы, қыздар сiздi жақсы көредi, ал Фюрердi барлық немiстер шын жүректен пұт тұтатын сияқты, дәлiрек айтсақ, концлагерлердiң бiрнеше тұтқындарын қоспағанда. Ұшқыш ынтамен:
  - Бұл жай ғана керемет ұшақ, оның жылдамдығы мен күшi бар. Суррогаттың ыстық су бөтелкесiндей барлық арыстанның балаларын жұлып алайық!
  Фюрер қыздың импульсiн мақұлдады:
  - Әрине, бiз оны жыртамыз, бiрақ... Машинаны жөндеу жылдамырақ болуы керек, бұл әсiресе қозғалтқыштарға қатысты. Мұнда, әрине, оларды жақсарту үшiн түбегейлi шаралар қажет болады, бiрақ егер бiрдеңе болса, көшбасшы-дизайнер көмектеседi!
  Барлығы бiр ауыздан айқайлады:
  - Ұлы Фюрерге даңқ! Провидения бiзге көмектессiн!
  Үшiншi рейхтiң әнұраны ойналып, Гитлер Югенттiң жас жауынгерлерiнiң колоннасы алға жылжыды. Он төрт пен он жетi жас аралығындағы ұлдар арнайы құраммен барабанға шықты. Сосын ең қызық оқиға болды: немiс әйелдер одағының жасөспiрiм қыздары шеруге шықты. Олар қысқа юбка киген, арулардың жалаңаш, жалаң аяқтары ер-азаматтардың көз алдында. Қыздар аяқтарын жоғары көтеруге тырысты, бiрақ сонымен бiрге саусақтарын артқа тартып, өкшелерiн мұқият орналастырды. Мiнсiз келбетi бар арулардың көңiлдi көрiнiсi... Жүздер шынымен басқаша және жас фашистердiң кейбiреулерi дөрекi, еркектiкке ұқсайды, олар да оларды бұрмалады. Әсiресе, олар қастарын бiрiктiргенде.
  Эстет Адольф атап өттi:
  - Ұлдар мен қыздардың дене шынықтыру жаттығуларын кең көлемде алуы қажет. Мен бұл мәселеде, әсiресе Джунгфолкте көп нәрсе жасалып жатқанын бiлемiн, бiрақ қажет нәрсе - инклюзивтiлiк және спартандық әдiстердi қабылдау. Әрине, ұрлыққа итермелеумен қатар... Ұл-қыздарымыз әдептi, сонымен қатар мейiрiмсiз болып өсуi керек.
  Жоғарғы Бас қолбасшы кiдiрдi. Генералдар үндемедi, мүмкiн қарсылық бiлдiруге қорықты, бiрақ анық нәрсенi растағысы келмедi. Фюрер сөзiн жалғастырды:
  - Соғыс әзiл емес, жауға деген аяусыздық өзара көмек пен жолдастарға деген бауырмалдық сезiммен үйлесуi керек. Осыны бiз әрбiр адамның бойына сiңiруiмiз керек... Жаңа супермен басқаларға мейiрiмсiз, бiрақ одан да көп өзiне мейiрiмсiз болуы керек. Өйткенi, ең алдымен адамның жан дүниесiндегi кемшiлiк жойылуы керек, содан кейiн әлсiз адам денесi көтерiледi!
  Тағы бiр үзiлiс... Генералдар мен дизайнерлер кенет түсiнiп, қызу қол соға бастады. Фюрер риза болып:
  - Бұл жақсырақ, бiрақ қазiр мен әуедегi ұрыс имитациясын көргiм келедi. Соншалықты қорқынышты және жойқын ...
  Хейнкель қорықпай сұрады:
  - Өткiзiлген оқ-дәрiмен бе, снарядтармен бе, фюрерiм?
  Бiрiншi нөмiрлi нацистiк басын изедi:
  - Әрине, жауынгерлiк. Сонымен қатар, мен лақтыру құрылғысының әсерiн қарастырғым келедi. Әйтеуiр, жұмыс iстеп жатырсың ғой... - Фюрер жұдырығын шайқады. - Қашан ол дайын болып, жаппай өндiрiске енгiзiледi. Өйткенi, тәжiрибелi ұшқыш - болашақ шайқастар үшiн қорғалуы керек тәжiрибелi ұшқыш!
  Фюрер-Терминатор соған қарамастан дизайнерлерге лақтыру құрылғысының заманауи дизайнын көрсетудi шештi. Бұл жүйе азырақ ауыртпалықсыз, қарапайым және жеңiлiрек болуы керек. Немiс өнеркәсiбi игерген қымбат емес сквиб бұл мақсатқа өте қолайлы.
  Диаграмманы жолда сызу керек болды, бiрақ Гитлер шынымен жақсы суретшi болды және ол анық, жылдам сызды, диаграммалар мен бұрылыстардың сызықтары ешқандай сызғыш пен циркульсiз бiркелкi және анық болды. Тұтастай алғанда, ұлттық социализм және тоталитарлық жүйе сияқты күштi және белгiлi бiр дәрежеде озық идеологиясы бар немiстердiң соғысты орыстардың қолына беруi, әрине, бiртүрлi деп ойлаған "Терминатор". Бәлкiм, бұл орыс жауынгерлерiнiң немiстерге қарағанда күштiрек, төзiмдiрек болғаны және тезiрек соғысуды үйренгендiгiнен болса керек.
  Жалпы, соғыс барысын тұтастай алып қарасаңыз, орыстар, дәлiрек айтсақ, кеңес әскерi соғысуды үйрендi, бiрақ немiстер қалай болғанын ұмытып кеткендей... Олардың қолбасшылығы бiрiншi деңгейде шешiм қабылдады. -сынып оқушылары, ал егер бiрiншi сынып оқушысының нақты уақыт стратегиясында әскери операцияларды жүргiзу тәжiрибесi болса, одан да төмен болуы мүмкiн. Кейде алты жасар балалардың виртуалды әскерлердi соншалықты ептi басқаратыны Жуков пен Майнштейнге үйренетiн нәрсе. Дегенмен, кейбiр зерттеушiлер Жуковты да, Мейнштейндi де ортанқол адамдар деп санайды. Жабдықтардың санына қатысты да қарама-қайшылықтар бар, атап айтқанда француз техникасының басып алынған. Гитлердiң есте сақтау қабiлетi (әсiресе ол әлi де сау болған кездегi жақсы естелiк!) француздардан тұтқынға алынған 3600 танк бар деп болжады, бұл өте әсерлi фигура... Кейбiр модельдер, мысалы, SiS -35 , қару-жарақтары жағынан әлдеқайда жоғары болды . Т-34 тек алдыңғы бронда. Осылайша, бұл танктi француз зауыттарында оңай шығаруға болады, тек 47 мм қаруды ұзын ұңғылы 75 мм зеңбiрекпен ауыстыруды қоспағанда. Шындығында, бұл жеткiлiксiз болуы мүмкiн. Ұлыбритания мен жалпы АҚШ әрқашан өз танктерiндегi броньды ең жоғары бағалайды. Мысалы, қырық тонналық Черчилльде IS-2 ауыр танкi үшiн 120-ға қарсы 152 миллиметр сауыт болды.
  Фюрер дизайнерлерге тағы бiр нәрсе айтты:
  - Бiзде жел туннельдерi жеткiлiктi, сондықтан ұшақтың оңтайлы үлгiсiн iздеңiз және мәселенi қымбат сынақтарға жеткiзбей, жеңiлдетiлген пiшiндер жасаңыз, мұнда бiздiң ең жақсы эйстерiмiз де өледi. Мысалы, ұшақтың ұшатын қанаты моделi өте тиiмдi, әсiресе қалыңдығы мен көлбеу бұрышын өзгертуге болатын болса. Мен сiзге сызбаны бердiм, сондықтан құйрықсыз дайын болуы керек. Оның болжалды жылдамдығы тiптi Yumo қозғалтқышымен сағатына 1100 шақырымға дейiн жетедi. Ендеше, алға жүр, бiрақ намыстанба!
  Адольф адольф сонымен қатар құбырды үрлеу жылдамдығын арттыруға кеңес бердi. Ол дизайнерлердiң көзқарасындағы жасырын иронияны байқады: қарапайым ефрейтор соншалықты көп нәрсенi қайдан бiлдi? Олар фюрердiң данышпандығына сенбейдi ме? Жарайды, бiз оны анықтаймыз ... немесе жоқ, бiз оны түсiнбеймiз, бiрақ бiз оларға бiлiмдi екенiмiздi дәлелдеймiз.
  Одан кейiн таза ауада түскi ас болды, қызметшi қыздар үстел-орындықтарды жайғастырды. Әдемi... Бiрақ ұлттық социализмде қандай реформалар жасау керек? Мүмкiндiгiнше жау санын азайтып, достасу сияқты. Мысалы, немiс нәсiлiн әр қадам сайын жоғарылатпаңыз және тiптi халықтарды таптарға бөлудi доғарыңыз. Алайда ұлттардың төменгi және арий ұлттарына бөлiнуi әлi ресми түрде заңдастырылған жоқ. Бұл заттарды жеңiлдетедi. Жалпы Гитлер еврейлердi жаппай қырып-жоюды дәл КСРО-ға шабуылдан кейiн бастады. Нелiктен оның мұндай қитұрқылығы бар? Бәлкiм, ол дүниежүзiлiк сионизмнiң большевизммен соғысы үшiн жарылқап, Батыс оны қолдайтынына үмiттенген болар. Содан кейiн Ұлыбритания мен АҚШ Вермахтқа жоқ деп батыл түрде айтқанда, фюрер ашуланды ма? Ол қол жеткiзе алатын еврейлерден кек ала бастады ма? Гитлер, әрине, Холокост жасағаны және сол арқылы ұлттық социализм идеясын жамандағаны үшiн ақымақ. Қазiр фашист және жазалаушы сөздерi синонимге айналды. Көптеген адамдар ұлтшылдық пен фашизмдi шатастырады, мүмкiн нацистiк сөздiң үндестiгiне байланысты . Бiрақ бұл мүлдем дұрыс емес. Фашизмнiң, негiзiнен, ұлттық социализмге тiкелей қатысы жоқ. Негiзiнде фашизм ұғымы ХIХ ғасырда Францияда пайда болды және мүлдем басқа мағынаға ие болды.
  Фашизм iлiмiнiң өзiндiк мәнi өзiнiң бастапқы нұсқасында капиталистер арасында корпоративтiк рухтың, жолдастық сезiмнiң орнығуына келдi. Содан кейiн Муссолини өзiнiң Қаракөйлектерiне фашизм iлiмдерiн енгiздi. Нацистердi алдымен жаулары мен саяси бәсекелестерi фашист деп атады. Шынымды айтсам, фашистер қатыгездiкпен әрекет еттi, сондықтан фашистiк қорлау, терiс мағынаға ие болды. Кезiнде Ресейде ұлтшылдар белгiлi бiр өрлеудi басынан өткердi, әсiресе тоқсаныншы жылдардың басында 93-94 жылдары максимумға жеттi. Содан кейiн Шешенстандағы соғыс қоғамда пацифисттiк көңiл-күйдiң күшеюiне және ұлтшылдықтың уақытша төмендеуiне әкелдi. Югославиядағы соғыс және Сербияны бомбалау патриотизмнiң уақытша өсуiне әкелдi, бiрақ кейiн ұлттық қозғалыста бөлiну орын алды. Ресейде ұлтшылдардың басшылармен проблемасы болды... Олардың өз фюрерi болмады... Рас, Жириновскийдi Гитлермен салыстырды, тiптi кейбiр жағынан Адольфтан да асып түстi. Мысалы, саяси өрлеу жылдамдығында партия құрылғаннан кейiн төрт жыл iшiнде парламенттiк сайлауда бiрiншi орын алу. Бiрақ Жириновский өзiн негiзсiз ұстады және табысқа жетiп қана қоймай, қол жеткiзгенiн сақтай алмады. Бұл жерде, бiрiншiден, оның жеке кiнәсi екенiн айта кету керек. Партиядағы тәртiптiң жеткiлiксiздiгi, өзi араласқан келеңсiздiктер. Бiрақ нағыз Гитлер ешқашан Рейхстагта отырмады және оның фильмiндегi ашу-ызасын теледидардан ешкiм көрсетпедi. Ал теледидардың өзi болған жоқ. Жириновскийдiң 1993 жылғы сайлаудағы табысы оның телевизиялық аудиториямен сәттi жұмысының еңбегi болды.
  Қызметшiлер арасынан бiр сұлу қыз фюрердiң жанына отырды да, оның қолын оның жалаңаш тiзесiне қойды. Пiсiрiлген:
  - Бiрдеңе ойлап отырсың ба, фюрерiм?
  Нацистiк диктатор және бiр уақытта виртуалды ойыншы қобалжыды. Көкөнiс сорпасы мен жемiс салатын iшiп үлгермегенiн байқады. Фюрер қыздың жастық, тәттi хош иiсiн сезiнiп, ернiнен сүйiп:
  -Менiмен бiрге көлiкке отырасың. Ал бәрiң жұмысқа кiрiсiңдер, тамақ iшетiн уақыт бiттi.
  Тағы да, мемлекеттiң берiлiс механизмi жақсы майланбағанымен, айнала бастады. Қайтар жолда Фюрер сұлуға ғашық болды, тiптi қайдан сонша күш пен күш алғанына таң қалды. Өйткенi, олар фюрер мерезбен (өтiрiк) және кастрациядан (жалпы ойдан шығарылған!) импотент және әдетте мүгедек болғанын айтты. Гитлердiң ұрпағы бола алмағаны рас... Ертең ол бұл iстi өзi шешедi... Немесе жоқ, ол әлi де Гиммлердi шақыруы керек. Жалпы, нақты тарихта Фюрер СС рөлiн күрт күшейттi. Шамасы, ол да осы балама жолмен осы жолмен жүруге мәжбүр болады. Ал криминалдық полицияның жалпы ҚС құрылымына бағынуы орынды, ендi барлық деректер мен файлдар бiр көзге бiрiктiрiледi. Сонымен қатар, қылмыскерлердi азаптауды және гестапо мен басқа да құпия полиция құрылымдарына тән жауап алудың озық әдiстерiн қолдану қылмыстың ашылуын айтарлықтай арттырады.
  Шындық көбейiп, жазықсыз жапа шеккендер көбейiп кетуi мүмкiн, бiрақ... СС жiгiттерiнiң басым көпшiлiгi әдептi адамдар, ал тәжiрибелi тергеушi, әдетте, адамның өтiрiк немесе шындықты айтып тұрғанын бiрден байқап қалады. сирек қателеседi. Мұны көптеген қылмыс шежiресiнен айтуға болады.
  Тағы бiрнеше өзектi мәселенi шешiп, төсегiн жылытуға екi жаңа қызды шақырған фюрер сұлудың жалаңаш, жалаңаш кеудесiне басын сүйеп, ұйықтап қалды...
  Бұл жолы ол бұрын үзген арманына, орасан зор ғарыштық шайқасқа оралды. Тағы да өзiнiң мөлдiр жауынгерiнде және жау Ұлы Ресей армиясының қатарына шабуыл жасауға тырысады. Гипернет ойынының фюрерi мен оның серiктесi, толық, бiрақ сонымен бiрге бұлшықеттi аққұбалар бiр уақытта бiр-бiрiне көмектесiп, әрекет етуге тырысады. Ұсқынсыз жау жауынгерлерi өздерiнiң сандық артықшылығын пайдаланып, сандарды алуға тырысады. Дермостанның әскери қару-жарақтарының келiспеушiлiгi барған сайын таң қалдырады. Олардың кемелерi барған сайын жиiркенiштi болып көрiнедi. Капитан Владислав "шелек" әдiсiн қолданып, машинаны қисық аяқ киiм түрiнде сәттi кесiп, былай дедi:
  - Гитлердiң де, Сталиннiң де әкесiнiң етiкшi болғаны бекер емес!
  Жауап ретiнде оның аққұба серiгi оның жалаңаш, қызғылт өкшесiн жарқыратып жiбердi:
  - Маған етiк немесе басқа аяқ киiм керек емес. Жалаң аяқпен мен вакуумның кiшкене қисаюын немесе кеңiстiктiң тербелiсiн әлдеқайда жақсы сезiнемiн! О, фюрер, сен қыз болғың келе ме?
  Владислав жауап ретiнде күлдi:
  - Аз уақытқа қызық болар едi. Барлығы әйелдердiң ерлерге қарағанда оргазмы әлдеқайда күштi және ұзағырақ екенiн айтады, сондықтан мен бұл шынымен рас па екенiн тексергiм келдi ме?
  Аққұба күлдi:
  - Прогресс сiзге де осыны сезiнуге мүмкiндiк беруi мүмкiн... Әрине, ғарыштық шайқаста ұтылмайынша. Жаулары тым көп. Әлi туылмаған, бiрақ бiздiң қолбасымыз болған 13 император Алмазтигер де өлуi мүмкiн.
  Фюрердi соққан адам:
  - Соғыстағы бас сияқты iрi қолбасшы, көлемi неғұрлым үлкен болса, соғұрлым ауыр шығын!
  Жауап берудiң орнына аққұба жауынгерiн айналдыра бастады. Ол қошқардан әрең қашып, кәмпит жасады, содан кейiн өте дәл атылды. Қарсыластың көлiгi жалынға оранып, көкнәр тұқымдары сияқты өте ұсақ жалын бөлiктерге бөлiне бастады. Сағызды жалаңаш саусақтарымен көтерiп, ептi лақтырып жiбергенi сонша, ол тура шығыңқы тiлiне қонды:
  - Сүйкiмдi! Шайнаған кезде, содан кейiн жеп қойыңыз!
  Бiрақ қатал жауынгердiң жолы болмады; ол жанама болса да, тағы да соққыға жығылды және жауынгер-капитан айқайлады:
  - Мына әйелдердiң сипап-сипауынан қалай ауырдым!
  Аққұбаның көздерi ұшқындап:
  -Сүйгенге көңiлiңiз толмайды ма? Сiз одан да маңызды нәрсенi қалайсыз ба? Мiне, бәрiңiз шыдамсыз, сатқындыққа бейiмсiздер!
  Владислав күлiп, дермостандық жауынгерлердiң қатал жауабын жұтып қоя жаздады. Ұрыс бейнесi бiршама өзгердi. Жау сарқылмайтын болып көрiндi, шайқасқа жаңа күштердi көбiрек енгiздi. Ультра шайқас кемелерi әсiресе қауiптi болды; астероидтар сияқты үлкен, олар симпатикалық сиямен тартылғандай (олар шамды жаққанда пайда болатын) вакуумнан баяу шықты. Шит-стан ең алдымен қапталдарды бүгуге, конверттеу айласын жасауға, сiрә, ғарышта қазан құруға тырысты.
  Ұлы Ресей әскерлерi ерлiкпен шайқасты, сонымен бiрге олар да маневрлерден қашқан жоқ. Жылжымалы қорғаныс әдiсi, сондай-ақ батыл маневрлер мен сүңгулер осылай қолданылды. Мысалы, Ұлы Ресейдiң ғарыштық армиясының жауынгерлiк крейсерлерi мен грейдерлерi жоғалып кеттi немесе керiсiнше, қорқынышты қарсыластың артында пайда болды. Бұл мұз шұңқырында аң аулап жүрген балықты еске түсiрдi - олар пайда болды, олжаны (қысқы жәндiктiң қандай да бiр түрi, ал егер аңшы сом болса, онда құс!) ұстап алып, шұңқырға қайта кiрдi. Бұл жағдайда Дермостанның кемелерi бiрден адасып, бiр-бiрiне тығыла бастады, тiптi бiр-бiрiне оқ жаудырды. Жұлдызды кемелердi жағумен бiрге күлкiлi плазманың атқылауы. Мысалы, тiптi термиялық преондық зымырандардан бiрнеше соққы алған ультра-батыс кемесi көк және жасыл жалынға оранды. Сонда ұлы жауынгер ( ваннаның жапырағындай жабысып қалған тырнақтарды жоюды жалғастыруда !) досы жалындаған ультра-батласты кемесiнiң iшiндегi суреттi көрдi. Екi миллионға жуық сарбаз бен елу миллион роботтан тұратын экипаж қандай әсер қалдырды!
  Кеменiң iшiндегi содырлар әр түрлi сұмдықтардың түрлерi: тролльдер, гоблиндер және бiрнеше гибридтi түрлерi, мысалы, ең кең тарағандары: кенелер мен темекi қоспасы, дәлiрек айтсақ, темекi тұқылдары! Ал, қорқынышты жаратылыстар, нашақор салған қорқынышты фильмдегiдей.
  Жануарлар қашып құтылғысы келедi, бiрақ сонымен бiрге олар бiр-бiрiмен соқтығысады, пышақтайды, кеседi, тiстейдi. Мұнда арнайы отырғызу үшiн жасалған семсерлесу машинасы келедi. Ол квази-плазмалық қылыштармен қаруланған, түзу емес, бiрақ әртүрлi маневрлер үшiн қисық. Алғашқы қоршау машинасы жалындап жанып жатқан алып кемеден ағып жатқандардың тiрi бейберекетiне соқтығысты. Дереу туралған ет пен күйген денелер жан-жаққа ұшып кеттi. Оның артында досы пайда болды, ол өрмекшiге ұқсайды, кем дегенде отыз аяқ-қолы бар және олар тiптi динозаврды екiге бөле алатын жойылатын ағындар түрiнде болды.
  Дермостандық офицерлердiң бiрi айқайлады:
  - Әй, менi қима! Пешка ханшайымды жеп қойды!
  Бiрақ оның жолы болмады, кененiң табандары бар темекi тұқылы одан да жиiркенiштi, антеннаға соғылып, оған iлiндi. Дегенмен, оның айқайлағаны бұдан былай бұл ең жабайы, үнемi өсiп келе жатқан какофонияда естiлмедi. Негiзiнен көк және қызғылт сары түстi принцепс-плазма жалындары Шитмостанның үрейленген жауынгерлерiн қуып жетiп, оларды қуырып жiбердi. Ал семсерлесу машиналары ультра шайқастың iшiнде кең таралған. Бұл олардың бағдарламасында анық жазылған сияқты: өлтiр, өлтiр және тағы да өлтiр! Және олар үшiн кiм екенi маңызды емес. Ал дәлiздерде ең қорқынышты гипербөлменiң шуы естiлдi .
  Дегенмен, ультра жалын қоршау машиналарына, сондай-ақ көптеген гоблиндер мен тырнақтарға жеттi - темекi тұқылдары фотондарға түсiп кеттi. Осылайша ультра-батыс кемесi бiрнеше бөлiкке бiртiндеп ыдырай бастады. Бөлiну баяу болғанымен, бұл одан кем қорқынышты болып көрiнбедi. Әсiресе, көптеген басқалардың фонында, не миниатюралық суперновалар ретiнде тұтанатын, немесе, керiсiнше, кiшiрейген жұлдыздар ретiнде. Өкiнiшке орай, Дермостанның ғана емес, Ұлы Ресейдiң.
  Мысалы, орақ пен балға эмблемасы бар крейсер басқаруды жоғалтып, жаудың дреднотасына соғылды. Екi масса жарықтан төмен жылдамдықпен соқтығысқанда, ол жойылатын зымыранмен соқтығысқанмен тең. Ол басым күшпен құсады (егер олай болса, әрине). Жарылыс түрлi-түстi жапырақшалары бар қызғалдақ сияқты гүлдедi, кенеттен ондаған шақырымға жуық бар нәрсенi жалмады. Владислав-Адольф былай дедi:
  - Ал бiздiң жiгiттер қазiрдiң өзiнде жәннатта тұрған сияқты!
  Аққұба философиялық тұрғыдан былай дедi:
  - Аптап ыстықта болса да ешкiм асықпайтын жалғыз жақсы жер - жәннат!
  Гитлердiң соққысы келiстi:
  - Бұл ғаламның парадокстары. Бiз жақсы жерде болғымыз келмейдi, бiрақ жаман бiздi сүйреп апарады! Сондықтан қайсысы жақсы, өмiр немесе өлiм екенi белгiсiз.
  Қыз философиялық тұрғыдан былай дедi:
  - Өмiр әрқашан өлiмнен жақсы. Адамдардың барлығы дерлiк осылай ойлайтыны бекер емес. Дегенмен, адамдардың пiкiрлерi, бiздiң әлемдегi барлық нәрсе сияқты, салыстырмалы.
  Фюрер тағы бiр күрделi бұрылыс жасады, бұл оған екi орынды, демек, әлдеқайда қымбат және бай қаруланған истребительдi атып түсiруге мүмкiндiк бердi (ол қаншалықты әдемi жарылған, пиротехникалық материалдардың күрделi комбинацияларынан отшашулар жанып кеткендей), iнжу-маржандар. вакуумға шашыраған бөлшектелген зат. Владислав-Адольф былай деп атап өттi:
  - Адамдардың табиғат пен Құдай туралы ойлары өте қарама-қайшы. Тұтастай алғанда, тiптi реактивтi, яғни деструктивтi ақыл деген ұғым бар, ол адамды прагматикалық инстинкттер мен мақсаттылық туралы ойлар бұйыруға тиiс емес мiнез-құлыққа мәжбүр етедi.
  Қатыгез сүңгуден кейiн есiн жиған аққұба (бiрден жетi жауынгер жүгiрiп келе жатқанда, тағы не iстей аласың) - дедi.
  - Прагматиканы тоқтатыңыз - математиканы қосыңыз!
  - Күлкiлi емес! - деп жауап қайтарды Владислав.
  Кенеттен теңiз авиациясы капитанының алдында Ұлы Ресей армиясының командалық пунктiнiң бейнесi пайда болды . Шынында да, бұл, әрине, сыйлық - киелiлердiң киелi жерлерiне ену және тiптi бiреудiң жоспарын емес, өз бұйрығын мойындау қабiлетi.
  Мiне, флагмандық жауынгерлiк кеме, диаметрi жүз шақырым болатын Ұлы Ресей ғарыш армиясының әсерлi флагманы. Бұл кеме де табиғи түрде соғысады, өйткенi ондаған мың қуатты артиллериялық бөшкелер әрекетсiздiкке ұшырауы мүмкiн емес. Дегенмен, флагмандық ультра шайқас басқа iрi кемелермен синхронды әрекет етуге тырысады. Қарсыласқа Ұлы Ресейдiң ғарыш армиясы эскадрильясының негiзгi қолбасшылығы орналасқан флагманды жоюға кiшкене мүмкiндiк беру мүмкiн емес.
  Бiр ғажабы, бас қолбасшы мен монарх ана құрсағында жатқан эмбрион ғана. Ананың өзi тоқтатылған анимация күйiне батырылады, өйткенi әйтпесе оның мiндеттерiн орындау өте ауыр болар едi. Аяқтары бар және ең бастысы жеткiлiктi үлкен миы бар жеткiлiктi дамыған эмбриондық монархтың жұмыс iстеуi көптеген кибернетикалық бiрлiктермен қамтамасыз етiледi. Ұлы Ресей империясының билiгiндегi эмбрионның өзi өзiн жайлы сезiнедi.
  Иә, әрине, оған мұқтаждық ауыртпалық, ол бiрнеше жылдан берi анасының iшiнде. Жүгiрудi немесе бiр нәрсенi жылжытуды армандауға болады. Және бұл ауыр армандар, өйткенi туылу дереу жоғалып кетудi бiлдiредi. Эмбрион сканерлер арқылы сыртқы әлеммен байланысады. Әрине, олар эмбриондық қолбасшының шынайы келбетiн емес, сенiмдiрек шабыттандыратын бейненi көрсетедi. Атап айтқанда, сұлу жiгiт туылмаған патша кейпiнде көрiнедi. Ол әскерлерге анық, бұйрықты дауыспен бұйрық бередi:
  - Серпiмдi қорғаныс принципiн қолдану. Мыңдаған жылдар бұрынғыдай, саны жағынан төменiрек әлсiз күштер, үлкен массаға қарағанда, кiшiгiрiм массаның әлдеқайда мобильдi екендiгi сөзсiз фактiнi пайдаланды. Өйткенi шамалы масса шамалы инерциямен сипатталады!
  Маршал қыз растады:
  - Әрине... Әскердiң маневрлiк қабiлетi - жеңiстiң кiлтi. Әрине, шектен шығудан аулақ болу керек. Өйткенi, құмырсқа хайуандардың патшасы емес!
  Эмбрион командирi күлдi:
  - Ең қауiптi тiршiлiк иелерi - бактериялар. Жоқ, тiптi вирустар да емес! Қарабайыр ағза болғанымен, тиiмдi! Мұнда жау бүкiл ғаламнан орасан зор күштердi жинады, яғни ол қалған аймақтарды әшкереледi.
  Эльф Маршал Фего былай дедi:
  - Жеңiске жету үшiн кейде майданның шектеулi учаскесiнде елеусiз болып көрiнетiн артықшылық жеткiлiктi. Бұл көптеген шайқастардың, әртүрлi өркениеттердiң бiртүрлi аксиомасы!
  Ұрық императоры сканерлер арқылы күлдi:
  - Бұл жағдайда сiз түбiрге қарап отырсыз.
  Осы уақытта Дермостанның армадалары қозғалыста қайта құрылуға тырысты. Өте маңызды резерв оларға тылдан жақындады. Мыңдаған үлкен жұлдызды кемелер мен миллиондаған кiшiгiрiм кемелер қоңырауды пайдаланып шықты. Нәтижесiнде паразиттердiң отты күшi айтарлықтай өстi. Маршал қыз толқумен:
  - Мiне, сұмдық қарсыластың тағы бiр қозыры. Дегенмен, бiздiң барлауымыз талапқа сай болмады, мұндай көп күштердi енгiзу мүмкiндiгi қарастырылмады.
  Бала кейпiндегi императордың голограммасы қылышты тептi. Жанармай қақпаға соғылды. Ол бiрден жарылып кеттi. Бiрiншiден, көздi жейтiн жарқырау бар, содан кейiн жауынгерлiк кеменiң мылтығы шегiндегi барлық нәрсенi бұзатын күлгiн саңырауқұлақтың өсуi. Голограмма бала былай дедi:
  - Бұл керемет гол соғу! Жарайды, қарсыластар барын берсiн. Оған тосын сый дайындап қойдым.
  Эльф Фего шайқас суретiне бiраз күмәнмен қарады. Дермостанның қару-жарағы өте қорқынышты болып көрiндi. Әсiресе диаметрi екi жүз елу шақырымға жететiн ультра шайқас кемелерi. Перьф кенеттен өзiнiң туған планетасын есiне алды... Ол жердiң табиғаты беймәлiм, тiптi қансорғыш жәндiктер де жоқ. Ал арыстандар... Ал, дәл арыстандар емес, жүгерi гүлдерi бар будандар. Жалпы, бұл әдемi жануар: денесi жүгерi гүлi, ал алтын жалы желде дамиды. Оның үстiне жүгерi гүлдерi көлеңкесiн өзгертедi... Бұл жерде адамдарға да, эльфтерге де бағытталған ұсқынсыздық бар.
  Аққұба маршал былай дедi:
  "Бiз жаудың қанша резервi барын бiлмеймiз, бiрақ менiң ойымша, буксир полкiн жылжытатын кез келдi".
  Эмбриондық император қарсылық бiлдiрдi:
  - Қазiр карталарыңызды көрсететiн уақыт емес!
  Маршал қыз дауласуға тырысты:
  "Халқымыз өлсе, соғысатын адам қалмайды!"
  Содан кейiн эмбрион командирi табылды:
  "Сiз құрбандарсыз соғыста жеңе алмайсыз". Шахматта мүмкiн, бiрақ нағыз шайқаста мүмкiн емес! Соғыстың аяусыз заңы - шығындар жеңiстiң бұтақтарын суарған жаңбыр сияқты, тек шығынның өскiндердi шайып кететiн жаңбырға айналмауын қадағалау керек! - Сосын ана құрсағынан жiберiлген голограмма кенет бетте мейiрiмдi болып кеттi. - Бiрақ, әсiресе ультра шайқастардың отынан болған шығындарды азайту үшiн Ұлы Ресейдiң жұлдызды кемелерi спиральмен шегiнуге мүмкiндiк берсiн деп ойламаңыз.
  Эльф-маршал эмбрион командирiн қолдады:
  - Болды, тек осылай ғана. Жаудың қанша күшiн жер асты елiнен шығара алатыны әзiрге белгiсiз.
  Шынында да, Шитмостанның жұлдызды кемелерi қалың отарда қозғалуға тырысты. Сонымен қатар, олар миллиондаған адамдарға зымыран лақтыра отырып, оқ-дәрiлердi мүлде сақтамады, тiптi соққының дәлдiгiне де мән бермедi. Вакуумда миллиардтаған сiрiңке соғылып, гиперплазмаға айналып, тiрi және қозғалатын барлық нәрсенi өртеп жiберiп, содан кейiн сөнiп жатқандай көрiндi. Орыс жауынгерлерi дәлiрек атады, бiрақ жаудың өрескел үрейi петарда сияқты күркiреп, конфетти сынықтарын шашыратып жiбердi. Дирмостанның бiрнеше қайықтарын атып түсiрген өлiмшi конфетти. Ал бейбақ өркениетiнiң жойылған фрегаттарының саны мүлде есепсiз. Ресейлiк кемелердiң өлiп жатқаны рас. Мiне, бүлiнген крейсер шарасыздан орыс танкi сияқты Курск бұлғасына жүгiрiп келiп, жаудың ультра шайқасын соққыға жыққан. Бiрден жүздеген мың адамның өмiрi үзiлiп, алып газ құбыры жарылғандай жалын жанды.
  Гном маршал мұңайып:
  - Олар бiздi бүгедi, бiрақ бiз берiлмеймiз! - Шаршы командир байқады (дәлiрек айтсақ, оның голографиялық бейнесiн, ергежейлi өзi Гросс-Дреднота класының басқа кемесiнде болды!). - Қарсыластың байланыстары мен қамтамасыз ету желiлерiне тым болмаса қарсы шабуылдар жасау керек едi.
  Ұрық императоры балалық голограмма арқылы күлдi.
  - Сенiң ойыңша, мен жеңiлген адаммын ба!
  Гном маршал ыңылдап, табанын жайып жiбердi:
  "Бiрақ олар оқ-дәрiлердi мүлде сақтамайды". Бұл олардың жеткiлiктi екенiн бiлдiредi. Солай емес пе, тақсыр?
  Эмбрион императоры қарсылық бiлдiрдi:
  -Жоқ олай емес! Ұлы қолбасшы басынан да қымбат, сондықтан сақтық дулығасы мен айла-амалдың камуфляжы оған зиян тигiзбейдi! Бiр сөзбен айтқанда, жау әлi де болса бәрi жақсы деген тәттi елестейдi, бiрақ шын мәнiнде бiздiң жеңiсiмiз жақын! Күтпеген жерден ұру - жұдырықты легирленген болат қылышпен алмастырумен бiрдей!
  
  
  УИТМАН ТIРI
  Тарихтағы шағын өзгерiс Арденндегi шабуыл кезiнде нацистердiң үлкен табысымен байланысты. Фашистер тезiрек алға жылжыды, көпiрлерден өтiп, қару-жарақ, оқ-дәрi және жанармай қоймаларын басып алды. Табысқа Виттманның ереуiлге қатысуы да ықпал еттi, ол нақты оқиғадан айырмашылығы өлмейдi! Не болды? Нағыз батырлар ешқашан өлмейдi және өлмейдi! Виттман күресудi жалғастырып, ұпай жинады. Екi жүзiншi танк жойылғаннан кейiн ол емен жапырақтарымен, қылыштармен және гауһар тастармен Темiр кресттiң рыцарь крестiмен марапатталған алғашқы және әзiрге жалғыз танкер болды.
  Виттманның данышпандығы тарих бағытын сәл өзгерттi. Ал немiстер сәл сәттiрек, жылдамырақ, тиiмдiрек болып шықты. Олар нақты оқиғада болған нәрсеге қол жеткiздi, бiрақ бiр-екi сағат жетiспедi. Осылайша қоймалар басып алынды, немiс әскерi талқандаушы күшке ие болды. Нәтижесiнде Брюссель басып алынды, жүздеген мың британдық және американдық сарбаздар тұтқынға алынды.
  Сталин одақтастардың Батыста күштiрек жеңiлгенiн қалап, шабуылға әлi асықпады.
  Шайқастар "Жолбарыс-2" қару-жарақ жағынан да, майдандық сауыт жағынан да өте тиiмдi қару екенiн көрсеттi. Шығыста Қызыл Армияның пассивтi екенiн көрген немiстер шайқасқа қосымша бөлiмшелер енгiзiп, табыстарын нығайта бастады. Фриц сонымен қатар өлшемi мен салмағы бойынша шағын, бiрақ күштi қару-жарақ пен жақсы құрыш, ең бастысы ұтқырлығы бар ең жаңа өздiгiнен жүретiн E-25 зеңбiрегiн алды.
  Нәтижесiнде жаңа жеңiстер... Қазiр крауттар Парижде. Олар Франция астанасын қайтадан алып жатыр.
  Сталиннiң де тiлегi осы - одақтастардың қырылуын, содан кейiн КСРО бүкiл Еуропаны алады.
  Сталин - қу түлкi... Бiрақ Черчилль де ақымақ емес. Рузвельт қайтыс болғанда, ол Трумэнмен бiрге Үшiншi рейхпен бiтiмге қол қойды. Сонымен бiрге Франциядан жеңiлген әскерлердiң қалдықтарын шығару. Және, әрине, соғыс тұтқындарын толық айырбастаумен, тiптi Үшiншi рейхке отын мен керек-жарақ жеткiзумен.
  Германия антисемиттiк заңдарды жою арқылы жауап бердi. Дегенмен, еврейлер лагерьлерде қалды, бiрақ олар өртелмедi, олар тек жұмыс iстеуге мәжбүр болды, ал американдықтар лагерьлерге консервiлер мен жарма жiбердi.
  Немiстер Франция мен Италияда еркiн қол жеткiздi. Ендi Сталин бөлек бейбiтшiлiк туралы ұсыныс жасады. Бiрақ Гитлер оны қабылдамады. Маусым айында Фриц шабуылы басталды. Алғашқы E-50 танктерi серияға ендi. Бiрақ белгiлi болғандай, көлiк толығымен сәттi болмады. Оның салмағы жоғары болды, шамамен 65 тонна, Тигр-2-ге қарағанда төмен силуэтпен, бiрақ құрыш бiрдей қалыңдықта болды, әсiресе жағында жеткiлiксiз болды. Ұзындығы 100 EL болатын 88 мм мылтық бiршама жақсырақ болды. Ол минутына он екi оқ атты.
  Жүргiзу өнiмдiлiгi 1200 ат күшiне дейiн жететiн қуатты қозғалтқышпен қосылды. Жалпы алғанда, танк, әрине, Tiger-2-мен салыстырғанда жақсарды және құрыштың сәл ұтымды еңiсi болды, бiрақ бүйiр жағынан осал болып қалды.
  E-100 жақсырақ қорғалған, бiрақ оның ауыр салмағы тасымалдау мен жауынгерлiк пайдалануды қиындатқан. Ең сәттi өздiгiнен жүретiн зеңбiрек Е-25 болды, ол 120 мм алдыңғы сауытының өте төмен сұлбасы, үлкен еңiсi және 82 бүйiр броньы және Tiger-2 зеңбiрегi болды, ол ең жақсы өздiгiнен жүретiн зеңбiрек болды. Вермахт пен Екiншi дүниежүзiлiк соғыстың зеңбiрегi. Ол сағатына жетпiс шақырымға дейiн жылдамдады - 700 ат күшi бар қозғалтқыш, тiптi ИС-2 снарядтарын маңдайға рикошет.
  Немiстер негiзгi соққыны Венгриядан соғып, әлi де қоршауда қалған Будапешттi құтқармақ болды. Ұрыс өте қатты болды.
  Шабуыл 22 маусымда басталып, Қызыл Армия өте күштi қорғаныс құрды. Немiстер әлi күнге дейiн бiрнеше E сериялы танктерге ие, тек өте көп мөлшердегi E-25 өздiгiнен жүретiн зеңбiректер - оларды өндiру өте оңай және арзан. Мұнда бикини киген екi қыз жатыр. Көлiк бiр жарым метрден төмен және осының арқасында ол өте жақсы қорғалған және салыстырмалы түрде аз салмақпен қаруланған.
  Екi қыз Шарлотта мен Герда жатып, кеңес мылтықтарына оқ жаудырды. Олардың алдында радиомен басқарылатын, миналанған жерлердi тазартатын кiшкентай машиналар қозғалды.
  Қызыл Шарлотта зеңбiрекпен оқ жаудырды. Ол кеңестiк мылтықты құлатып, жұқа матамен әрең жабылған кеудесiн шайқады. Және ол тамақтанды:
  - Гиперплазманың жанып тұрған оты!
  Содан кейiн Герда оны жалаңаш саусақтарымен ұрады. Және ол шырылдады:
  - Мен өте әдемi қызмын және жаман емеспiн...
  Өздiгiнен жүретiн мылтық өздiгiнен қозғалады. Ал анда-санда тоқтап қалады. Оның алдыңғы сауыты қатты қисайған және бұл жақсы қорғаныс бередi. Кеңес зеңбiректерiнiң снарядтары рикошетке сезiмтал. Ал мұндай өздiгiнен жүретiн мылтыққа ештеңе қауiп төндiрмейдi. Олар әлi де бүйiрден соғуы мүмкiн. Бiрақ қыздар асықпайды. Тиiмдi өздiгiнен жүретiн зеңбiрек SU-100-ден броньды тесу қуаты бойынша асып түседi, сонымен қатар жақсы қорғалған, мобильдi және сонымен бiрге жеңiл.
  Ал Қызыл Армияда құрғақ тауарлар жеткiлiксiз. Негiзiнен зеңбiрегi жеткiлiксiз және қару-жарағы әлсiз Т-34-85 танкi. Немiстiң өздiгiнен жүретiн зеңбiрегi E-25, айтпақшы, жеңiлiрек, қару-жарақ пен зеңбiректе әлдеқайда күштi.
  Қыздар төбелесiп жатыр... Өте әдемi және жас. Ал олардың өздiгiнен жүретiн мылтықтары бомбалап, лақтырады...
  Фриц ақыры Будапештке дейiн өтiп үлгердi. Кеңес әскерлерiнiң қоршауындағы сенiмдi жеңiс. Көптеген адамдар тұтқынға алынып, өлтiрiлдi.
  Фашистер айтарлықтай шығынға ұшырағаны рас. Ал онша күш жоқ. Жарайды, егер жабдық әлi шығарылып жатса, онда адам ресурстары жеткiлiксiз.
  Ал балалар мен әйелдер әскерге шақырылады. Немесе шетелдiктер, бiрақ олар жеткiлiктi сенiмдi емес.
  Әйтсе де, ұрыс жалғасуда... Қызыл Армия өте қыңыр, көптеген қорғаныс шебiмен қарсы тұруда. Немiстер тағы жүз шақырым алға жылжып, тоқтайды. Менiң күшiм жетпейдi. Ал Қызыл Армияның өзi шабуылға шығады. Бiрақ бұл өте сәттi емес және немiстердi аздап шетке итередi.
  Қыс келгенше... Алдыңғы шеп тұрақтанады. 1946 жылдың қаңтарында Қызыл Армия Шығыс Пруссия мен Польшада алға жылжыды, бiрақ аз ғана iлгерiлей алды.
  Немiстер қыста қайықты тербетпейдi. Ұрыстар қанды. Бiрақ алдыңғы шеп баяу...
  Ал Бiрiншi дүниежүзiлiк соғысқа тән кезең басталады. Алдыңғы шеп белсендi емес болады. Жазда немiстер мен шетелдiк дивизиялар, ал қыста Қызыл Армия алға шығады. Және ешкiм айтарлықтай жетiстiкке жете алмайды.
  Соғыс жылдан жылға жалғасуда. Немiстер реактивтi ұшақтарды жасауда КСРО-дан бiршама озып кеттi. КСРО МИГ-15 ұшағын 1949 жылы ғана жаппай өндiрiске енгiздi. Бiрақ осы уақытқа дейiн немiстерде ME-462 және XE-362 болды. Ең бастысы, жеңiл қарулары бар қуатты ламинарлы реактивтi ұшақтан түсiру мүмкiн емес дискiлiк ұшақтар.
  Танктерде немiстiң "Е" сериясы бар... Керiсiнше, Т-54 және ИС-7 пайда болды. Бiрақ содан кейiн немiстер AG сериясын - жетiлдiрiлген пирамидалық серияны шығарды.
  Бiрақ ешкiмнiң артықшылығы болмады. Алдыңғы шеп орнында қалады.
  Сталин 1953 жылы наурызда қайтыс болғанға дейiн...
  Мiне, партия басшылығындағы кейбiр түсiнбеушiлiк пен билiк үшiн күрестi пайдаланып, немiстер табысқа жете алды. Бiрақ кейiн Берия тұтқындалып, өлiм жазасына кесiлгеннен кейiн, ұлы стратег Василевский Жоғарғы Бас қолбасшы болып тағайындалып, Мемлекеттiк қорғаныс комитетiнiң басшысы Маленков күшейдi. Еуропа шекарасында алдыңғы шеп тұрақтанды.
  КСРО-да билiк үшiн күрес кезеңi болған кезде немiстер Неманға жетiп, Балқанды, Румынияны, Болгарияны, Словакияны, Грецияны, Албанияны қайтарып алып, Еуропаны толық бақылауға алды.
  Бiрақ майдан шебi 1941 жылы КСРО шекарасында қайтадан тұрақтана бастады...
  Сосын 1955 жылдың желтоқсаны... Қызыл Армия дәстүр бойынша қыста тағы да алға жылжиды. Соғыс қанша жылға созылды? Қорқынышты он төрт жарым! Және ақыры көрiнбейдi!
  Гитлер тiрi болғанша соғыс бiтпейдi. Маленков 1941 жылдың 22 маусымына дейiн сол шекарада бейбiтшiлiкке бейiм. Бiрақ Гитлер қыңыр және кез келген жағдайда жеңiске жетудi қалайды!
  Қызыл Армия алға жылжуда. Ең жаңа ИС-12 танкi шайқаста. 203 мм калибрлi қаруы бар көлiк. Бұл үлкен, он пулемет бар. Ал алты қыз - экипаж мүшелерi. Олар танктiң ең бiрiншi үлгiсiн сынап көредi. Бұл тым үлкен және ауыр емес пе? Машина тиiмдi ме? Қыздар, 25 желтоқсанда Рождество мерекесiне және аязға қарамастан, тек бикиниде. Рас, резервуарда соңғы газ турбиналық қозғалтқышы бар және ол жылы. Оның үстiне алты қыздың өзi де қарапайым емес.
  Олар қырық бiр жастан берi күресiп келедi. Ал бiз кез келген ауа райында дерлiк жалаңаш жүруге үйренiп қалдық. Шындығында, сiз үнемi бикини киiп жүргенде, сiз суық сезiнудi тоқтатасыз. Ал терi серпiмдi және берiк болады.
  Қыздар өлтiрушi машинаны жалаң аяқпен жүргiзедi. Олар шынымен сүйкiмдi және әдемi.
  Аленка мұнда бастық және экипаж командирi. Он төрт жарым жыл соғыста қыз не көрмедi? Ол қайда болды? Майдан Бресттен Сталинградқа, Сталинградтан Вислаға дейiн өттi, қазiр олар Белосток ауданында алға жылжуда. Белостоктың өзi әлi күнге дейiн немiстердiң қолында. Алдыңғы шеп тұрақты болды. Және олар лайықты мөлшерде ор қазды.
  Демек, шын мәнiнде соғыс бiтпейдi... Ал ол бiр жылдан астам уақытқа созылуы мүмкiн. Ал мына бiр қыңыр Гитлер ненi қалайды?
  Мұнда да АҚШ пен Англия КСРО мен Үшiншi рейх арасындағы бейбiтшiлiктi қаламайды. Олар екi жақтың да бiр-бiрiн толығымен жойғанын қалайды.
  ИС-12 ұшағындағы қыздар алға жылжуда. Танктiң алдыңғы броньы бұрышта 450 мм. Снарядтар секiредi. Ал қыздар жауап қайтарады.
  Бiрақ КСРО-да әзiрге мұндай танк бiр ғана. ИС-10 қазiрдiң өзiнде өндiрiсте, бiрақ салмағы елу тонна. ИС-7 әлi де Т-54 ретiнде шығарылады. Т-55 де көпшiлiк арасында пайда болды, бiрақ әзiрге ол өндiрiске ендi. Немiстердiң пирамидалық танктерi бар. Сондай-ақ өте күштi және мiнсiз. Және қысқа ұңғылы жоғары қысымды қарулар.
  Демек, алдағы күрес ең күрделi. Наташа мен Анюта қуатты кеме мылтығынан атып, сықырлайды:
  - Туымыз Берлинде желбiредi!
  Және олар ақ, маржандай тiстерiн жалаңаштады. Ал қыздарды минамен тоқтата алмайсың.
  Екi снаряд алдыңғы сауытқа тидi... Олар рикошет. Жоқ, IS-12 - бұл маңызды көлiк және сiз оны оңай ала алмайсыз.
  Бiрақ қыздардың оң қолына жылжып бара жатқан ИС-7 жоғары қысымды зеңбiректен соққы алып, тоқтап қалған көрiнедi. Әдемi жiгiттi бүлдiрдi.
  Аленка iш бұлшық еттерiн бүгiп, ән айтады:
  - Бiздiң әлемде мүмкiн емес нәрсенiң бәрi мүмкiн, Ньютон екi мен екi төрт болатынын анықтады!
  Ұрыс әлi де тоқтаусыз жалғасуда. Кеңес зеңбiрегi немiстерге тидi. Үлкен Маруся раковиналарды желкеге салады. Бұл қыздардың өмiрi мен тағдыры. Және олар ән айтады:
  - Бiздi ешкiм тоқтатпайды, ешкiм жеңе алмайды! Орыс қасқырлары жауды талқандады, Орыс қасқырлары - батырларға сәлем!
  Августин пулеметтен оқ атып:
  - Қасиеттi соғыста! Бұл бiздiң жеңiсiмiз болады! Ресей туы алға, қаза тапқан батырларға даңқ!
  Тағы да өлтiрушi мылтық айқайлап, естiледi:
  - Бiздi ешкiм тоқтатпайды, ешкiм жеңе алмайды! Орыс қасқырлары жауды басып жатыр, қолдары қатал!
  Мария, мына алтын шашты қыз танктi бағыттап, дiрiлдеп:
  - Фашистердi қатты талқандаймыз!
  Немiстер қиналып жатыр, аспанда да шайқас жүрiп жатыр. Бiрақ әзiрге МИГ-15 жылдамдығы мен қарулануы жағынан немiс брендтерiнен төмен. Шайқас бiркелкi жүрiп жатыр.
  Хаффман, осы тамаша ұшқыш, соғыс жылдарында жақсы мансап жасады. Дәлiрек айтқанда, керемет және фантастикалық. Үш жүз ұшаққа жеткеннен кейiн ол күмiс емен жапырағы қылыштары мен гауһар тастары бар темiр кресттiң рыцарь крестi алды. Төрт жүз құлаған ұшаққа жеткенде, ол алтын емен жапырақтары, қылыштар мен гауһар тастары бар Темiр кресттiң рыцарь крестi алды. Бес жүз ұшақ үшiн ол гауһар тастары бар Немiс қыраны орденiн алды, ал мыңнан кейiн платина еменiмен темiр кресттiң рыцарь крестi қылыштар мен гауһар тастар қалдырады. Екi мың ұшаққа жетiп, ол Рыцарь Крестiнiң Үлкен Крестiн алды.
  Бiрегей ұшқыш көптеген әуе жеңiстерiне қол жеткiзе алды. Және ол әлi тiрi едi. Хаффман жақында генерал шенiне көтерiлдi. Бiрақ ол әлi де жеке ұшқыш ретiнде ұшты.
  Олар айтқандай, ол отта жанбайды және суға батпайды. Көптеген жылдар бойы соғыс кезiнде Хаффман аңшының инстинктi болды. Ол супер-аңызға айналған ұшқыш болды және өте танымал болды. Бiрақ оның күштi бәсекелесi болды - Агава, ол да екi мың құлаған көлiктiң көрсеткiшiнен асып түстi. Ол Хаффманды қуып жеттi. Бiрақ ол әлi өте жас және әлi бiрде-бiр боксшыдан айырылған жоқ.
  Қыз жалаңаш, кесiлген аяқтарымен педальдарды басып, пневматикалық зеңбiректердi атып жiбердi. Ал ендi төрт кеңестiк МИГ-15 көлiгi атып түсiрiлдi.
  Агава күледi де:
  - Бiр дәрежеде бәрiмiз қаншықпыз! Бiрақ менде болат жүйке бар!
  Ал қыз тағы бұрылып кетедi. Ол бiр жарылыста жетi КСРО ұшағын атып түсiредi - алты МиГ және бiр ТУ-4 және дiрiлдейдi:
  - Жалпы, мен супер болмасам, мен гиперпiн !
  Агава, әрине, қаншық. Люцифердiң ұшқышы. Өте әдемi бал аққұба.
  Мiне, ол тағы бiр рет атқылап, сегiз кеңестiк МИГ-15 ұшағын бiрден атып түсiредi және дыбыстық сигнал бередi:
  - Мен ең креативтi және реактивтiмiн!
  Қыз шынымен ақымақ емес. Ол бәрiн iстей алады және бәрiн жасай алады. Сiз оны жеке адам деп атай алмайсыз.
  Ал оның аяқтары сондай күйген, сондай сымбатты...
  Бiрақ Мирабела оған қарсы күресiп жатыр... Кожедуб ұзақ уақыт бойы ең жақсы кеңестiк эйс болды. Ол жүз алпыс жетi ұшақты атып түсiрiп, КСРО батырының алты алтын жұлдызын жинады. Бiрақ кейiн ол қайтыс болды. Сонда оның рекордын ешкiм жаңарта алмады. Жақында ғана Мирабела Кожедубтан асып түстi. Жүз сексеннен астам ұшақты атып түсiрiп, КСРО-ның жетi мәрте батыры атанды.
  Бұл Терминатор қызы! Ол сияқты бiреу жүйрiк атты тоқтатып, жанып жатқан лашықтың iшiне кiредi.
  Және одан да салқын.
  Мирабеланың тағдыры қиын болды. Балалардың еңбек колониясына түстiм. Жалаңаяқ, боз халат киген ол орманды шауып, дiңдерiн аралады. Ол өте күштi және сау болды. Қатты аязда ол жалаң аяқ және түрмедегi пижамамен жүрдi. Бiр рет болса да түшкiретiн едiм.
  Әрине, бұл құбылыс майдандарда да байқалды. Мирабела ұзақ уақыт жаяу әскерде соғысты, содан кейiн ұшқыш болды. Мирабела өзiнiң алғашқы шомылдыру рәсiмiн Мәскеу шайқасында алды, ол колониядан кейiн бiрден кеттi. Сол жерде ол өзiн салқын көрсеттi.
  Ол жалаң аяқ және жалаңаш дерлiк Вермахтты парализге ұшыратқан қатты аязда шайқасты. Ол сондай қарғыс, жеңiлмейтiн қыз едi. Және ол сәттi болды.
  Мирабела КСРО-ның жақын арада жеңiске жететiнiне сендi. Бiрақ уақыт өтiп жатыр. Құрбандар көбейiп барады, бiрақ жеңiс келмейдi. Және бұл шынымен қорқынышты болады.
  Мирабела жеңiстер мен жетiстiктердi армандайды. Оның КСРО-ның жетi жұлдызы бар - бұл басқалардан артық! Қарғыс атсын, ол өз марапаттарына лайық! Және ол әскери кресттi көтерудi жалғастырады. Сталин өлсе де, оның еңбегi жалғаса бередi!
  Бiр қыз кiрiп, iлулi тұр... Немiстiң XE-362 ұшағын атып түсiрiп, сықырлайды:
  - Пилотаж! Және жаңа экипаж!
  Шынымен керемет қыз. Нағыз кобра көп нәрсеге қабiлеттi.
  Мирабела - жаңа жұлдыз...
  Ұрыс бiрнеше күн бойы жаңа жыл келгенше жалғасады... Кеңестiк ИС-12 ұшағы роликтер мен жолдарға зақым келген - жөндеу жұмыстары жүргiзiлуде. Иә, сондай жауыз, аяусыз соғыс. Және ол қанша уақытқа созылады?
  Мұның бәрi Виттманның Батыстағы шайқастардан аман қалғаны үшiн.
  Виттманның өзi бiраз уақыт танк экипажында соғысты. Мылтықтарды, минометтердi, жүк машиналарын, мотоциклдердi және басқа заттарды есептемегенде, үш жүз көлiктi есептеп, ол марапатталды: алтын емен жапырақтары, қылыштар мен гауһар тастары бар темiр кресттiң рыцарь крестi және генерал дәрежесiне көтерiлдi.
  Осыдан кейiн ол ендi соғыспады. Бiрақ ол алтыншы СС танк армиясына қолбасшылық еттi.
  Курт Книпсель Вермахттың ең табысты танкi атанды. Бiрақ бес жүз жойылған танктен кейiн ғана ол Темiр кресттiң рыцарь крестi алды.
  Әйтеуiр марапаттарынан айырылды. Рас, мың танкке жетiп, ол ақырында алды: күмiс емен жапырақтары, қылыштар мен гауһар тастары бар темiр кресттiң рыцарь крестi.
  Курт Книпсель - өте тиiмдi жауынгерлiк машина. Әртүрлi танктерде шайқасты. Ол әрi атқыш, әрi командир болды. Ұзақ уақыт бойы мен ешкiмнен бәсекесiз озып шықтым.
  Бiрақ сұлу Герда оны қуып жетiп үлгердi. Қыздар жақсы күрестi. Бiрақ кейiн олар үзiлiс жасады. Төрт ару түгел жүктi болып, бiр ұл, бiр қызды дүниеге әкелдi. Бiрақ үзiлiстен кейiн олар тез арада орнын толтырды.
  Ендi Герда Книсельдi айналып өттi .
  Олар айналып өтуден қалай аулақ бола алады? Олар жалаң аяқ және жай бикиниде күреседi. Қыздар тағы бiр үзiлiс жасап, қайтадан бала туды. Ендi бiз жойылған екi мың танк санына жақындап қалдық. Және олар бұрын-соңды болмаған марапатқа сене алар едi: күмiс емен жапырақтары, қылыштар мен гауһар тастары бар Темiр кресттiң рыцарь крестiнiң жұлдызы.
  Бұл қыздар!
  Герда кеңес машинасына оқ жаудырды. Ол мұнараны жұлып алып, айқайлайды:
  - Мен ақымақпын!
  Және ол қайтадан атады. Т-54 арқылы өтедi. Және дiрiлдеп:
  - Отаным Германия!
  Қыз дiрiлдеп жатыр. Оның үстiне ол өте белсендi... Иә, оның стратегиялық жолы бар. Қазiрдiң өзiнде 1956 жыл... Соғыс жалғаса бередi... Тоқтағысы келмей. Қызыл Армия әр жерде алға ұмтылуда. Бiрақ сақ болыңыз, адам ресурстары аз қалды.
  Ал Ресей қансырап жатыр.
  Қызыл Армия Румынияға қарай алға ұмтылуда. Содан кейiн күштi артиллериялық оқ жаудырды, атыс болды және өлтiрiлдi.
  Бiрақ жау күтiп тұр. Немiстердiң ең танымал танкi AG-50. Ол қорғаныста Т-54-тен, әсiресе бүйiрiнде және, мүмкiн, мылтықтың броньды тесу күшi бойынша жоғары, бiрақ ол ауырырақ. Рас, немiстiң жылдамдығы газ турбиналық қозғалтқыштың арқасында жоғары.
  Немiс танкi оқ жаудырып, соққы бередi.
  Маргареттiң экипажы шайқасып жатыр. Салқын қанмен күреседi. Немiс қыздары кеңес танкiсiн атып түсiредi. Және олар рахаттана сықырлайды.
  Иә, және сiз бұл жерден өте алмайсыз ...
  Альвина басқарған диск айналады . Екi аққұба қызды кеңес көлiгi қағып кетедi. Және олар мұны шебер жасайды. Толығымен зақымдалмайтын диск Миги мен Ту қошқарлары. Өлтiрушi көлiк. Ал жауынгерлер жалаңаш саусақтарын басады. Олар Қызыл Армияға аспанда мүмкiндiк бермейдi.
  Диск ұшағы - КСРО ғалымдары көшiре алмайтын нәрсе. Бұл антидот табылмаған нәрсе. Ал немiстер ауада өздерiн өте сенiмдi сезiнедi. Және олар сиқырлы таяқшамен бақсылар сияқты шайқасады.
  Альбина дискiсiн жауға нұсқап, сықырлады:
  - Құдай бар болса, ол немiс!
  Альвина жауды жеңiп, растады:
  - Әрине немiс!
  Ал қыз күлдi... Жалпы ол да бiтпейтiн соғыстан шаршады. Немiс пен орыс бiрiн-бiрi өлтiредi. Дәлiрек айтсақ, Қызыл Армия мен Вермахт. Бiрақ алдыңғы шеп әлi қимылсыз... Ал шетi де, шетi де көрiнбейдi.
  Соғыс... Бұл қазiрдiң өзiнде шындық. Соғыс басталғаннан кейiн туған жауынгерлер көкте де, жерде де соғысуда.
  Мысалы, Ганс Фейер. Бiрiншi дәрежелi Темiр крест орденiнiң ең жас иегерi. Содан кейiн ол Кеңес генералын тұтқынға алғаны үшiн Темiр Крест рыцарьлық крест орденiнiң ең жас иегерi болды.
  Иә, бұл шын мәнiнде өте керемет.
  Ханс Фейер - шарасыз күрескер. Бала дәу сияқты шайқасады, ал қыста аязды, тек шорт киедi.
  Бұл шынымен өте керемет!
  Ганс ғасырлар бойы танымал болды!
  Жалпы, мұнда осындай керемет және қызу соғыс жүрiп жатыр... Кез келген AI өшедi.
  Ал Румынияда Қызыл Армия немiс қорғанысына өте алмайды. Екi жақ та шығынға ұшырады. Қаңтар айы өтiп барады... Ал күн сайын қаза тапқандар мен жараланғандар көбейiп жатыр.
  Ақылсыздықтың басы да, соңы да жоқ.
  Агава қайтадан аспанға көтерiлiп, кеңестiк көлiктердi атып түсiредi. Ол аңшы және жыртқыш. Жауға соққы бередi.
  Ол соққан көлiктер құлап кетедi. Содан кейiн қыз құрлықтағы әскерлерге оқ жаудырады. ИС-7-нi нокаутқа түсiредi. Және ол күледi:
  - Мен ең жақсымын! Мен жауларды өлтiретiн қызмын!
  Және ол қайтадан әуе нысандарына берiледi. Бұл танктердi және ұшатын және ататын барлық көлiктердi жойғыш .
  Алдында қайнап жатқаны осы. Ал тылда ғалымдар өлiмге әкелетiн нәрсе жасауға тырысуда. Бұл ең жақсы нәтиже бермесе де.
  Бiрақ мұнда шағын танк АГ-5 бар. Салмағы жетi тонна болатын машина. Жауынгерлiк сынақтардан өту. Ал жауды кемiрiп, кемiредi.
  Ән айтатын уақыт келгенде, бiздi ешкiм тоқтатпайды немесе жеңе алмайды!
  AG-5 жүгiрiп келе жатқанда атылады. Ал мұндай танктi тоқтату мүмкiн емес. Ал снарядтар секiрiп кетедi.
  Ал көлiктiң iшiнде он жасар Фридрих деген бала отырады және сықырлайды:
  - Ал мен шынымен де супер жауынгер боламын!
  Тағы да оқ жаудырды... Ол мұнараның дәл ортасына тиедi. Ал оның жойғыш күшi шамалы болса да, орасан зор.
  Ал аспанда Хельга төбелеседi. Бикини киген жалаңаяқ қыз есепшоттарды терiп жатыр. Және оның фантастикалық жетiстiктерiне қуанады.
  Ал Агава алға шығады... Және де күреседi.
  1956 жылдың ақпан айы... Қызыл Армия еш жерде табысқа жете алмады. Бiрақ немiстер де алға баса алмайды. Күрделi жер асты танктерi шайқасқа шығады. Бiрақ олар тек тактикалық.
  Қыздар жер астына жүгiрiп, кеңестiк зеңбiректер батареясын жойып, қайта оралды.
  Осы кезде бiр-екi пионер қолға түстi. Қыздар қолға түскен ұлдарды шешiндiрiп, азаптай бастады. Олар пионерлердi сыммен ұрды, содан кейiн жалаңаш өкшелерiн отпен қуырды. Содан кейiн олар менiң аяғымды ыстық қысқыштармен сындыра бастады. Жiгiттер қатты ауырып айқайлады. Соңында қыздар ыстық үтiкпен кеуделерiне жұлдыздарды жағып, етiктерiмен еркектiк кемелдiктерiн жаншатты. Соңғысы пионерлердi аяқтады және олар ауыр соққыдан құлап қалды.
  Бiр сөзбен айтқанда, қыздар жоғары деңгейдегi өнер көрсеттi. Бiрақ немiстер тағы да маңызды ештеңеге қол жеткiзе алмады.
  Күштi өздiгiнен жүретiн зеңбiректер: "Штурммаус", кеңестiк позицияларға оқ жаудырды. Олар көптеген қиратулар мен қиратулар жасады. Бiрақ кеңестiк шабуыл ұшағы көлiктердiң бiрiн қағып жiбердi, ал крауттар қайтып оралды.
  Фашистер кеңестiк батареяларды жару үшiн дискеттердi пайдаланбақ болды. Оларға қарсы кiрпi мен жарылғыш заттар қолданылған. Толық соққылар алмасу болды.
  Мiне, Альбина мен Альвина тағы да ұшатын тәрелкеде. Олар джойстик түймелерiн басып, жалаңаяқ саусақтарымен нұсқап, мұны өте ептiлiкпен жасайды.
  Қыздар, әрине, ең жоғары пилотажды көрсетедi. Олар дискiсiн тартып алды, ондаған кеңестiк ұшатын аппараттар атып түсiрiлдi.
  Альбина шырылдап:
  - Қаһарлы құрылыс отряды! Жұлдыз болады!
  Ал ол көлiгiн қайта бұрады. Ал қыздар Қызыл Армияны жояды. Оның үстiне, мұқият...
  Альвина да Кеңес Одағының он шақты ұшағын атып түсiрiп, сықырлайды:
  - Мүлдем қыз емес, жынды қыздар!
  Соңғысы рас. Ерлi-зайыптылар ер адамдармен өте көңiлдi болды. Және ол әртүрлi нәрселердi жасады. Қыздар ер адамдарды жақсы көрдi - бұл оларға ұнады! Әсiресе, тiлмен жұмыс жасасаңыз.
  Жоғары дәрежелi қыз... Пионердi қинады... Алдымен шешiндiрiп, тамағына бiр-екi шелек су құйып жiбердi. Сосын iсiнген қарынға ыстық темiр әкелдi. Олар қалай өртендi! Пионер жабайы азаппен айқайлады... Күйiктiң иiсi шықты.
  Альвина оның бүйiрiнен ыстық сыммен ұрған. Ал оның қалай күлкiсi келедi... Бұл өте күлкiлi.
  Сонда ол ән айтты:
  - Артты тырмалаудан шаршадым - бақытымды мазақ еткiм келедi!
  Және ол қалай күледi! Және ол маржандай тiстерiн көрсетедi! Бұл қыз өлтiргендi жақсы көредi, қандай қыз!
  Ал қыздың аяғы жалаңаш және сымбатты. Көмiр үстiнде жалаңаяқ жүргендi ұнатады. Сондай-ақ тұтқынға алынған пионерлердi қуып жiберу. Олар өкшелерi қуырылғанда қатты сықырлайды. Тiптi Альвина мұны өте күлкiлi деп санайды. Ал Альбина да қыз, мойындаймыз - супер! Қарсыластың иегiн қалай шынтақтау керек. Және ол дiрiлдеп:
  - Мен жоғары сыныптың қызымын!
  Және маржандай тiстерiн көрсетедi. Жылтыратылғандай жарқырайды. Ал жауынгер әсерлi! Бұл ертегiде айтылмайтын, қаламмен суреттелмейтiн нәрсе болуы мүмкiн!
  Екi жауынгер де кеңестiк МиГ-лердi аспанда құлатады. Сұлулар белсендi. Оларда ешқандай күмән жоқ. Және мұндай жабайы және экстатикалық сұлулық.
  Жауынгерлер джойстиктi жалаң аяқпен басқарып, ресейлiк көлiктерге шабуыл жасайды. Басқан кезде олар кристалды сойылмен ұрғандай жауынгерлердi басып тастайды. Қыздар мейiрiмсiз, мейiрiмсiз. Олардың құрамында ашудың күшi мен құмарлықтың жалыны бар. Және жеңiске деген сенiм. Соғыс жүрiп жатқанына он бес жыл болса да. Бiрақ ол да аяқталғысы келмейдi. Альбина мен Альвина танымалдығының шыңында. Және олар бiр сәтке шегiнгiлерi немесе тоқтағылары келмейдi. Ал олар өздерiне қарай жылжып, жауды шабады.
  Альбина кеңестiк ұшақтарды құлатып, айқайлайды:
  - Қыз жылаудан шаршады, мен бас киiмдi суға батырғаным жөн!
  Ал маржандай тiстерiн қалай жымиып, жыпылықтайды. Ендi ол ер адамды қалай қалайды. Ол еркектердi зорлағанды жақсы көредi. Ол бұған өте риза. Ол сенi алып зорлайды.
  Альбина айқайлап:
  Қыздардың жыныстық қатынасы - бұл секс
  Мiне, үлкен прогресс!
  Ал жауынгер күлiп жiбередi... Ал ендi барлық жауларымызды өлтiрейiк. Оның энергиясы көп. Және бұлшықет күшiне толы.
  Ал Альвина айқайлайды:
  - Жауды талқандаймыз!
  Ал жауынгер белсендi түрде күле бастайды! Мен оның жiгiттерiнiң қалай лапылдап жатқанын елестеттiм. Бiрақ жақсы деп айтайық.
  Наурыз келдi... Күн одан сайын жарқырайды. Көктемнiң алғашқы күнi орыс жiгiттерi ерiген қарды жалаңаяқ жүгiрiп өтедi. Олар өздерiне күледi, өздерiне күледi, немiстерге iнжiрлерiн көрсетедi.
  Қызыл галстуктары бар пионерлер, қысқа шаштар, олардың кейбiреулерi одан да қысқа. Олар жүгiрiп секiредi. Олардың жалаң аяқтары әрең тоңады. Олар өте өрескел болып кеттi. Қыздар да аяқ киiмсiз жүгiредi. Қызғылт, дөңгелек өкшесi күнде жарқырайды. Керемет кеңес қыздары. Жiңiшке, спорттық, аз нәрсемен айналысуға дағдыланған.
  Әркiм тiсiн шымырлатып, тiсiн қағады... Көктемнiң алғашқы күнi - нағыз қуаныш пен нұрға, жаратылысқа шөлдеу!
  Ал аспанда әуе шайқасы жүрiп жатыр. Мирабела, бұл немiстiң тағы бiр ұшағын атып түсiрген нөмiрi бiрiншi кеңестiк ұшқыш. Және әдеттегiдей, қыз тек бикини киедi. Мәңгiлiк жас және ешқашан өшпейдi. Бұл оның бойында жасырылған рухани күш.
  Мирабела, алайда, ер адамдар оған қол тигiзгендi жақсы көредi. Ол шынымен ұнайды. Сондықтан да ол ұшқыш... Қыз баланың жалаңаш, бұлшық ет денесiн ерлердiң қолымен илеудiң өзi бiр ғанибет. Және тамаша көңiлдi!
  Мирабела басқа нацистiк машинаны соғып, ысқырады:
  - Мен сауытты қаншықпын!
  Бойжеткен тiптi жалаңаш, дөңгелек өкшесiмен басқару пультiн соғады. Ол керемет. Және қайталанбас.
  Мирабела одан шығады. Ал Агава оған қарай ұшып келедi. Ақырында ең табысты екi жауынгер-ұшқыш әйел кездестi. Олар дөңгелек үйден бiр-бiрiне оқ жаудырды. Олар оны алыстан алуға тырысады. Бiрақ бұл өте жақсы нәтиже бермейдi. Екi ару да түсiрiлiм алаңынан ұшып кетедi. Және олар тiстерiн агрессивтi түрде жалаңаштады. Әйелдер қаншық. Олар бiр-бiрiнiң көздерiне қатты қарайды. Дәлiрек айтсақ, бетпе-бет келiп, қайтадан атады. Немiс ME-562 әлi де МИГ-15-ке қарағанда жақсы қаруланған, ал кеңестiк көлiк атып түсiрiлдi...
  Бiрақ Мирабела өзiнiң ұшқыш мансабында алғаш рет ұшағын жоғалтып, лақтыра алады. Ең сорақысы, ол жаудың жерiнде қалды. Ал бұл жаман. Иә, тағдырдың осындай қайталанбас бұрылыстары. Ал 1956 жылы 1 наурызда әлем өзгередi, бiрақ кибернетикалық ойында Фюрердiң ережесi сақталады.
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"