Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Mac Montecristo Agus Napoleon Bonaparte

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Tha am balach Benedetto, mac Count de Montecristo, a" toirt taic mhòr do Napoleon Bonaparte le bhith a" toirt seachad pasgan de mhì-fhiosrachadh don Mharasgal Achaidh Blucher Gearmailteach. Mar thoradh air an sin, tha Napoleon Bonaparte a 'buannachadh Blàr Waterloo agus tha cùrsa iomlan eachdraidh an t-saoghail ag atharrachadh.

  MAC MONTECRISTO AGUS NAPOLEON BONAPARTE
  GNIOMHARA
  Tha am balach Benedetto, mac Count de Montecristo, a" toirt taic mhòr do Napoleon Bonaparte le bhith a" toirt seachad pasgan de mhì-fhiosrachadh don Mharasgal Achaidh Blucher Gearmailteach. Mar thoradh air an sin, tha Napoleon Bonaparte a 'buannachadh Blàr Waterloo agus tha cùrsa iomlan eachdraidh an t-saoghail ag atharrachadh.
  . CAIBIDIL Àir. 1
  Tha e mar gum biodh arm Napoleon Bonaparte ag ullachadh airson blàr cinnteach Waterloo. Fhuair Benedetto, ann am bodhaig balach sìmplidh timcheall air dusan bliadhna a dh'aois, bhon àithne an obair dàil a chuir air teachd marcachd Prussian air a stiùireadh le Blucher.
  Chan eil e cho sìmplidh sin. Ach bha aig a" bhalach ris a" mharasgal seo innse na leanas: tha iad ag ràdh gu bheil an drochaid air a mhèinneadh agus gum feum sinn gluasad timcheall. Gu dearbh, tha an drochaid air a deagh dhìon leis na Duitsich agus chan eil e furasta faighinn thuige.
  Ach tha an ròn riatanach aig Napoleon, agus feumaidh Blucher teachdaireachd a 'bhalaich a chreidsinn. Cò, leis an t-slighe, aig a bheil Beurla sàr-mhath agus le falt fionn. Agus tha aois òg a 'brosnachadh eadhon barrachd misneachd. Mar sin tha stereotype ann nach eil clann air am fastadh mar luchd-brathaidh trom.
  Agus ma chreideas Blucher agus a leigeas leis an eachraidh a dhol timcheall, bidh ùine air a bhuannachadh agus thèid na Breatannaich a chuir fodha.
  Bidh Benedetto a" rothaireachd gu Blucher air pònaidh beag le teachdaireachd chudromach. Tha am balach, gu dearbh, air a sgeadachadh mar theachdaire. Ach fhad 's a bha e a' carachadh, thug e dheth na bòtannan spaideil aige, agus b' fheàrr leis a bhith a' marcachd casruisgte air each, rud a tha tòrr nas tlachdmhoire.
  Agus tha e, gu dearbh, a 'faighinn spòrs agus tha e ann an deagh shunnd. Ach feumaidh tu faighinn gu Blucher agus bidh am balach a" bualadh air a" phònaidh air na taobhan. Agus tha an t-each, ged a tha e beag, sùbailte.
  Sheinn Benedetto le feirg:
  Bidh sinn uile a 'coimhead air Napoleon,
  Tha sinn ag iarraidh buadhan do-chreidsinneach...
  Gus am bi na milleanan againn a 'sabaid,
  Agus gus nach bi clann eòlach air trioblaidean!
  
  Gus nach tàirneanach Waterloo,
  Gus nach bi na duilleagan a 'bleith ...
  'S nach bi buaidh ann,
  Math fortanach leis an àireamh cheart!
  
  A-nis chan eil ann ach balach
  Agus a dh'aithghearr bidh mi nam oifigear ...
  Leumaidh mi thar an raoin mar choineanach,
  Seallamaid misneachd le eisimpleir!
  
  saoraidh mi an ni a dh'àithn an Tighearna,
  Ged a tha cunnart mòr ann an seo...
  'S tha mile aghaidh aig Satan,
  Comasach air ar toirt sìos!
  
  Aig amannan bhuail iad mi air na sàilean,
  Agus tha am bata làidir a" feadaireachd...
  Chluich sinn seiche is sireadh le dànachd,
  Leis an daingneach sin mar monolith!
  
  Chan urrainn dhuinn a bhith air ar glùinean
  Agus chan urrainn dhut a lùbadh le cuip chruaidh ...
  Ann an ainm nan ginealach soilleir,
  Seallaidh sinn dhut an t-slighe gu soirbheachas!
  
  Chan eil an Tighearna gu tric tròcaireach
  Feumaidh sinn uile fulang...
  Tha na beartach agus na bochdan mì-thoilichte cuideachd,
  Leig leis an ùine airson atharrachadh!
  
  Tha mi creidsinn gun tig sìth dhan Roinn Eòrpa,
  Tha Napoleon na mhonarc gu bràth ...
  Bidh beatha mhath againn uile,
  Agus bidh an duine toilichte!
  Às deidh an òran seo dh" fhàs e na bu spòrsail. Rug am balach air a" chuileag le òrdagan rùisgte. Agus an uairsin thilg e gu sgiobalta e, agus beagan phronnadh e. Chaidh e a-null agus bhuail e ann an burdock.
  Agus shluig eunlaith eigin e ann an aon bhuille. Tha seo fìor èibhinn.
  Sheinn Benedetto:
  Bidh Burdock a 'fàs fon fheansa,
  Tha coileach na shuidhe air an fheansa!
  Agus dh" fhàs e eadhon na bu èibhinn agus na bu spòrsail... Agus bhuail am balach a-rithist cnap a" phònaidh le a shàilean rùisgte agus bheir i suas i.
  Tha Napoleon na phearsa fìor mhath. Gu dearbh, bha e cha mhòr na shàr-eòlaiche, ged a bha e soirbheachail, ach aig an àm seo. An seo bha an ceannard Alasdair Suvorov a 'fuireach trì fichead' sa naoi bliadhna agus choisinn e gu deireadh a bheatha. Agus ma tha e beò, can, seachdad agus còig bliadhna, cuiridh e cath ri Napoleon. Canaidh sinn aig Austerlitz no eadhon nas tràithe? Cò bhiodh aig Napoleon an uairsin? No, air an làimh eile, bhiodh Napoleon do-chreidsinneach airson grunn bhliadhnaichean. Dè bhiodh dùil aig an t-saoghal?
  Air an aon làimh, tha e math, gu dearbh, aon ìmpireachd a bhith agad, an àite a bhith a" strì eadar dùthchannan beaga agus daoine. Ach air an làimh eile, bhiodh na càirdean iomadach seo aig Napoleon air mòran dhuilgheadasan a chruthachadh, agus dh'fhaodadh gur e neòinean a bh 'ann. Gu sònraichte ma bhàsaicheas am monarc mòr seo nas luaithe no nas fhaide. Tha, agus ann an dòigh air choreigin bha agus bidh duilgheadasan ann a-riamh.
  Nam biodh Napoleon air siostam nas foirfe de aon ìmpireachd a chruthachadh.
  Gabh, mar eisimpleir, an Ruis Tsarist: tha teaghlach aig an ìmpire an sin cuideachd, ach tha an ìmpireachd singilte, aonadach, agus chan eil e air a roinn ann an diofar rìoghachdan. Agus chan eil farpais gòrach an seo.
  Rinn an gille gàire agus gheàrr e cnap leis an t-seabhag aige fhad 'sa bha e a' carachadh.
  Ach tha na Romanovs leis an deagh ghinteachd aca bho Rurik aon rud, agus tha na Bonapartes, an fhuil plebeianach seo, na rud eile. Agus tha eadar-dhealachadh ann. Gu dearbh, cha robh fios aig Benedetto dè a bha a 'feitheamh ris an Ruis agus an teaghlach Romanov san àm ri teachd, agus san fharsaingeachd dè a dh'fheumadh an Frangach a dhèanamh le dùthaich chèin.
  Bu mhath leam a dhèanamh a-mach le mo chuid ...
  Sheinn am balach eadhon le toileachas, romansa dùthchail ainmeil, a sheinn e aig aon àm le Count Montecristo, air an do bheachdaich e aig an àm sin air athair fhèin.
  Agus tha an romansa, feumaidh mi ràdh, glè shoilleir agus inntinneach;
  Ann an Gascony chan eil fios air an fhacal "coward",
  chan aithne dhomh claidheamh ma tha thu ceàrr Tha ar Gascons am blas as fheàrr air an t-saoghal - Cha toil leinn dad ach glòir!
  
  Cnàmhan àrda, sònraichte ri bhith - Seo an sealladh Gascon de ghille an t-saoghail Creid mi, a dhuine uasal, cha bhith agad ri feitheamh fada - bidh fios aig Paris fhathast bidh fios aig Paris fhathast bidh fios aig Paris fhathast air Benedetto!
  
  Burgundy, Normandaidh, Champagne no Provence, 'S tha teine ad fheusain cuideachd, Ach deagh fhortan cha 'n 'eil uine dhuit, Nach 'eil fathast 's an t-saoghal gheal, Gun fhathast anns an t-saoghal gheal, Gun fhathast 's an t-solus geal, Tha Gasconaidh ann. .
  
  Chan urrainn dhomh fuireach ann am Paris gun chliù Tha mo
  bheatha air a dhol seachad - tha an t-àm ann dèiligeadh ri dànachd Mar sin dè an aois a tha thu, mo phàiste?
  
  A bheil do làmh seasmhach? - Daingnich ! - Is fior ghnè Gascon aig an robh anam fìor-ghlan, agus bha mi cheart cho dàna an uair a dh' aithnich Paris an GasconParis a dh' aithnich an GasconParis an Gascon Montecristo !
  
  Ann an Gascony chan eil fios air an fhacal "coward", chan aithne dhomh claidheamh ma tha thu ceàrr Tha ar Gascons am blas as fheàrr air an t-saoghal - Cha toil leinn dad ach glòir.
  
  Cnàmhan àrda, sònraichte ri bhith - Seo Gascon a' coimhead thugaibh le beannachdan Creid mi, a dhuine uasal, cha bhith agad ri feitheamh fada - bidh fios aig Paris fhathast bidh fios aig Paris fhathast bidh fios aig Paris fhathast air Benedetto!
  
  Burgundy, Normandaidh, Champagne no Provence, 'S tha teine 'n ad fheusain cuideachd, Ach deagh fhortan cha 'n 'eil uine agad, Nach 'eil fathast 's an t-saoghal gheal, No fhathast 's an t-saoghal gheal, Gus am bi Gascony aig an t-saoghal gheal !
  Ged nach e dìreach Gascon a th" ann am Benedetto, ach Parisianach. Ach tha e coltach gur e Gascon a th" ann am Montecristo.
  Uill, tha an amas mu thràth faisg. Tha na h-eich aig arm Field Marshal Blucher rim faicinn.
  Chrath am balach am poca air beulaibh a shròin agus sheall e am pas dha. Agus gu dearbh bha iad ga ionndrainn. Bha an gaisgeach òg làn neart agus lùth. Agus bha an fhìrinn gun robh e coltach ri balach a" togail barrachd misneachd. Às deidh na h-uile, is e clann flùraichean na beatha agus sa chumantas thathar a 'gabhail ris gu bheil iad nas earbsaiche na inbhich.
  Agus fhuair am balach scout cuireadh chun a" bhùird. Thug iad dha mìr uan agus fìon math, uaine. Cha do shàth Benedetto ach am pìos mu dheireadh, le eagal gun deidheadh a theanga fhuasgladh.
  Thug an gille seachad am fiosrachadh, agus cha mhòr nach do dhìochuimhnich iad ma dheidhinn. Uill, faodaidh tu do shaor-làithean a mhealtainn. Agus aig an aon àm, is dòcha gun urrainn dhuinn seinn, dè a tha gràdh-dùthcha?
  Agus sheinn an gille le faireachdainn agus faireachdainn;
  Tha mo Bhreatunn a' cadal
  Falaichte, dìomhair
  Air a thoirt dhut fhèin agus dhomhsa
  A-steach don mhadainn fhada!
  
  Ainmean neònach
  Sràidean, togalaichean
  Goirid an eòlas seo
  Feuch e, seo do chuid fhèin
  
  Tiogaid, fuaigheal a-steach don t-seam nach robh dearg
  Gus am bi gràin agad air an dath seo
  Tha cuilbheart a" gheama agad gu follaiseach cunnartach:
  Draoidheachd, cogadh, gaol, sia bliadhna deug
  
  A-mhàin am fear a chuir às don eu-dòchas na shùilean
  Chan urrainn dhomh tilleadh, cha chaidil gu bràth
  Bidh an linn gu cinnteach a 'mealladh a h-uile duine
  Cadal, a Bhreatuinn.
  
  Cadal mo Bhreatuinn
  Air a thoirt dhomh le dànachd
  Sonas agus fulangas -
  Tha thu nad aonar
  
  Cadal, cogadh Bhreatuinn
  Tràth, tràth
  Claidheamh do thaghadh
  Air a thogail às an loch
  
  bun agus mar stàilinn sam bith a' seinn mu fhuil,
  dh'òlas mi, agus glanaidh se e fèin le gràdh
  do'n dùthaich rioghail fo mhullach nan reultan lag,
  far an robh foghar agus earrach fhathast ri riaghladh
  
  Tha crùin ann, chan e eaglaisean - àite-suidhe airson ainglean,
  Chaidh an crùn a bhriseadh gun fhiosta le corragan
  Ach, mar dh' fhàg Tearlach nach maireann, 'nar aislingean
  Bidh na dragain aige ag itealaich
  
  Cadal mo Bhreatuinn
  
  Coinneamhan gun bheannachd
  Chan e thusa, chan e mise
  Òraidean piano
  Dà làimh
  
  Cur gu bàs gun mhaitheanas
  Chan mise thu. Cò mise?
  Chan eil fios ach aig an t-sruth
  Seann abhainn fon talamh
  
  Agus tha an drochaid chrùbach seo a" dol fon bhogha
  Am fear a choisich air uisge gun bhàthadh
  Bidh meileabhaid ghorm earbsach a" sgaoileadh air na tuinn
  Coisich air adhart gu dàna fhad 'sa tha an saoghal gu lèir a' tuiteam na chadal
  
  'S tha do naimhdean a' cadal a' cumail an cridhe,
  Tha cairdean 'nan codal, 's iad air earbs' a dheanamh do'n leòmhann òir
  Eadhon am fear a thathas ag ràdh a shaltair an leanabh
  A' cadal le a gàirdeanan timcheall air banntrach àlainn!
  
  Cadal mo Bhreatuinn
  
  Cadal mo Bhreatuinn
  Falaichte, dìomhair
  Ruith d" anail -
  Mo bhreugan
  
  Bàs seach ainm
  Chan eil dad ri malairt
  Mo rionnag ghlan
  Tha Sasainn air ais aig an taigh
  Cadal ann an lasraichean an latha an-diugh
  Cadal, a ghràidh
  Is tusa mo Bhreatainn.
  Ged a tha e tàmailteach dha Frangach a bhith a" seinn mar sin. Ach tha e ann an èideadh balach Sasannach.
  Agus mar sin chaidh arm Blucher air adhart air an t-slighe cheàrr. Agus dh'fhàg Benedetto e, a 'ruith air adhart. 'S e balach a th' ann agus cha bu chòir dha suidhe fhathast. Dìreach mus do dh'fhalbh e, fhuair e air deich òir a bhuannachadh louis d'or. Agus bha mi glè thoilichte le seo. Agus a-nis mharcaich e air ais gu Napoleon air muin eich agus bha e a 'coimhead air adhart ri duais mhòr. Às deidh na h-uile, bha e comasach dha a tharraing dheth cho sgoinneil. Bha e mar gum biodh e fhèin Genghis Khan. Seadh, nam biodh Napoleon, mar Genghis Khan, air a bhith beò airson seachdad "s a dhà bliadhna gun fhios a bhith a" call, bhiodh an saoghal air a bhith eadar-dhealaichte. Agus is dòcha gum biodh co-sheirm agus sonas a" riaghladh ann. Agus mar sin, tha an Roinn Eòrpa air a roinn, agus rug an Ruis Tsarist air Rìoghachd na Pòlainn dha fhèin. Carson a tha seo loidsigeach? Ma tha thu lag, carson nach toir thu pìosan bhuat?
  Thòisich Benedetto air seinn 's e a' marcachd air a each bhàn;
  Is i dùthaich nam Frangach an Tìr Naoimh,
  Anns a bheil a h-uile duine co-ionnan agus mòr.
  Air a shìneadh o iomall gu oir,
  Le peal de cheuman farsaing!
  
  Tha beanntan innte - stùcan òir,
  Agus tha na h-aibhnichean a" deàrrsadh le airgead fìor-ghlan ...
  Anns a" gheamhradh tha an sneachd mar fhalt glas lusach,
  As t-earrach, sruth air cùlaibh bruaich chruaidh!
  Ach an uairsin thuit am balach sàmhach, a 'faireachdainn cunnart. Agus ghabh an t-each folaichte fo eagal. Choimhead Benedetto air ais - bha madaidhean-allaidh a 'trotadh às a dhèidh. Agus tha seo mar-thà trom. Tha treud slàn dhiubh an seo mu thràth.
  Bhuail an gille air a shàilean rùisgte air cromag an eich aige agus thòisich e na ghallan. Aig an aon àm, smaoinich am balach. Tha am madadh-allaidh sin na bheathach borb. Mar eisimpleir, dh'ith e cochall marcachd beag dearg. An e rud math a tha seo air a thaobh? Dè as urrainn dhut a ràdh mun mhadadh-allaidh?
  Sheinn Benedetto òran èibhinn le ìoranas aig na creachadairean glasa seo;
  Tha mi ga m' chlaoidh le m' uile neart - 's le m' uile chleibh,
  Ach an diugh - a rìs mar an dè : Tha iad 'g a m' chuairteachadh, 'g a m' chuairteachadh - Tha iad gu sunndach gam threòrachadh chum nan àireamh !
  Tha gunnaichean dà-bharaille trang air cùl nan craobh -
  Tha sealgairean a' falach anns na dubhar, - Madaidhean-allaidh a' tuisleadh san t-sneachd, A' tionndadh nan targaid beò.
  Tha sealg air son madaidhean-allaidh,
  Tha sealg a' dol air - do chreachadairean glasa, sàthach is cuileanan ! Tha luchd-bualaidh a' sgreuchail, 's na coin a' comhartaich gus an cuir iad a mach, Tha fuil air an t-sneachd - agus smugaid nam brataichean dearga.
  Cha bhi na sealgairean a' cluich air an aon dòigh ri madaidhean-allaidh
  , ach chan eil an làmh a' crathadh: Air dhuinn ar saorsa a dhìon le brataichean, bidh iad a 'bualadh le misneachd, gu cinnteach.
  Chan urrainn don mhadadh-allaidh traidiseanan a bhriseadh -
  A rèir choltais, nar n-òige, cuileanan dall, Shuidh sinne, na cuileanan madadh-allaidh, am madadh-allaidh Is thug sinn a-steach: chan urrainn dhut grèim fhaighinn air na brataichean!
  'S a nis - sealg nam madadh-alluidh,
  Tha an t-sealg a' dol - air creachadairean glasa, sàthach is cuileanan ! Tha 'n luchd-bualaidh a' sgreadail, 's na coin a' comhartaich gus an cuir iad a mach, Tha fuil air an t-sneachd - 's spotan nam brataichean dearga.
  Tha ar casan is ar giallan luath -
  Carson, a cheannard, thoir dhomh freagairt - Tha sinn air ar sealg agus air ar ruagadh chun an t-seilg 'S nach feuch sinn tron chasg?!
  Chan urrainn don mhadadh-allaidh, chan fhaod, a chaochladh a dhèanamh.
  A‑nis tha m" ùine air tighinn gu crìch: Rinn am fear dham buin mi gàire, agus thog e a ghunna.
  Tha sealg air son madaidhean-allaidh,
  Tha sealg a' dol air - do chreachadairean glasa, sàthach is cuileanan ! Tha luchd-bualaidh a' sgreuchail, 's na coin a' comhartaich gus an cuir iad a mach, Tha fuil air an t-sneachd - agus smugaid nam brataichean dearga.
  Thàinig mi a-mach à ùmhlachd:
  Air cùlaibh nam brataichean - tha tart airson beatha nas treasa A-mhàin - air mo chùlaibh chuala mi le h-aoibhneas sgreuchail iongantach dhaoine.
  Tha mi ga m' chlaoidh le m' uile neart - 's le m' uile chleibh,
  Ach cha 'n ionann an diugh 's an dè : Chuartaich iad mi, chuairtich iad mi - Ach dh' fhàgadh na sealgairean gun ni !
  Tha sealg air son madaidhean-allaidh,
  Tha sealg a' dol air - do chreachadairean glasa, sàthach is cuileanan ! Tha luchd-bualaidh a' sgreuchail, 's na coin a' comhartaich gus an cuir iad a mach, Tha fuil air an t-sneachd - agus smugaid nam brataichean dearga.
  Às deidh sin ghlac na madaidhean-allaidh e agus thuit iad air chùl. A bharrachd air an sin, ma bhios balach casruisgte a" seinn, tha e a" ciallachadh gu bheil e gu math fionnar agus tha e nas fheàrr gun a bhith a" magadh air.
  Agus ghabh Benedetto toileachas mòr ann a bhith a" toirt agus a" pronnadh a" mhosc le òrdagan rùisgte. Agus thug e fa-near:
  - Dh'atharraich mi cùrsa na h-eachdraidh!
  Agus dh'atharraich a h-uile dad gu fìor. Cha do ràinig Blucher ann an tìde, agus bhuannaich Napoleon aig Waterloo. An uairsin b" e tionndadh nan Gearmailteach a bh" ann. Bhuannaich an ceannard mòr grunn bhuannachdan eile. A 'gabhail a-steach thairis air arm na Ruis. Ach tha muinntir na Frainge ro sgìth de chogaidhean fada. Agus chaidh cus dhaoine a mharbhadh.
  Agus dh"aontaich Napoleon Bonaparte ri sìth. Ghlèidh an Fhraing ceann a tuath na h-Eadailt, an Òlaind, an Eilbheis, agus pàirt den Ghearmailt, a bharrachd air ceann a tuath na Spàinne.
  Às deidh sin cha robh cogadh san Roinn Eòrpa airson ùine. Fìor, chaidh na Frangaich a-steach a dh'Afraga agus ghlac iad Algeria agus Morocco. An uairsin chaidh Tunisia a cheannsachadh, agus an uairsin Libia agus an Èiphit. Thàinig an cogadh airson ceann a tuath Afraga gu crìch gu soirbheachail airson na Frainge. Agus an uairsin gu Sudan.
  Bha Napoleon a" riaghladh chun a" Mhàirt 1842, a" fuireach airson seachdad "s a dhà bliadhna, mar Genghis Khan. Chaidh a leantainn le a mhac, Napoleon II. Cò a dh'aithghearr a thàinig gu bhith na ìmpire air Ìmpireachd na h-Ostair. Ach sin sgeulachd eile. Thàinig Napoleon gu bhith na uirsgeul mòr. Agus tha a shliochd na sliochd glòrmhor. Agus tha riaghladh Bonaparte dha-rìribh uirsgeulach.
  Bha eadhon an t-òran seo air a dhèanamh:
  Bha linn stoirmeil ann, linn iongantach :
  Ard, mòrail ; Bha duine mòr, 'na fhàsach air glòir.
  B" e aois nan gaisgeach a bh" ann!
  Ach chaidh na seicearan a mheasgachadh, agus chaidh meanbh-chuileagan agus biastagan a-mach às na sgàinidhean.
  Gach balach mama,
  gach fear a 'goid, Amadan de neòinean fasanta, a' dèanamh coltas libearalach.
  Nàmhaid an Easpuig,
  Fear-labhairt na h-ionannachd, - Ata, dall is feusagach, Neach-clàraidh pròiseil.
  air meud Thiers agus Rabeau
  le cridhe agus, mar Mirabeau àrdanach, a 'toirt glòir do shaorsa.
  Agus seall: ar Mirabeau
  of Old Gavrilo Airson frill crùbach, bidh e a" lasadh a mustache agus a sròin.
  Agus seall: tha ar Lafaet
  Brutus no Fabricius a 'cur na fir fo na meadhanan, còmhla ri beets.
  
  EACHDRAIDH FHORSACHDAN SÒNRAICHTE AGUS Nigheanan nan Dia
  GNIOMHARA
  Tha tachartasan chloinne shìorraidh a" leantainn anns an raon fànais. Aig an aon àm, tha tachartasan ùra a" feitheamh ris a" bhalach shìorraidh Eduard Sturgeon, a" toirt a-steach trolls, orcs, sìobhragan agus creutairean eile an t-saoghail fantasy. Agus tha nigheanan nan Demiurge Gods cuideachd a 'sabaid taobh ri taobh riutha.
  . CAIBIDIL Àir. 1
  Thuirt nighean gaisgeach Adala:
  - Ciod a th' agad an uair so, a ghin òig gu bràth ?
  Fhreagair Edik le gàire balach:
  - Tha freagairt ann dha seo cuideachd!
  Lean constrictor boa meatailt mòr, le beul anns an robh fiaclan drile a" snìomh, a" snàgail nas fhaisge agus nas fhaisge air raon feachdan sònraichte na cloinne. Às deidh an uilebheist fhada seo, thòisich innealan-fuadain mòra a" nochdadh, coltach ri turtaran coiseachd. Agus bha canain air an cinn a bha a" losgadh bho shiostaman laser. Fìor, cha do rinn na ghathan nach robh cho foirfe mòran sgrios.
  Thug am balach genius a-mach sreang àbhaisteach le copar, agus cheangail e pea ris le lìonadh neo-aithnichte.
  Agus chuir e air bhog e ann an stiùireadh snàgaire cunnartach, meacanaigeach. Chaidh an uèir a cheangal anns na drilean agus dhùisg e sa bhad. Thòisich am boa constrictor mòr air chrith.
  Ghlaodh am balach a bha na laighe san iar air làimh dheis Edik:
  - Wow! Bòidheach!
  Thionndaidh corp an t-snàgaire meacanaigeach agus leag e sìos na turtaran robotach coiseachd. Thionndaidh iad mun cuairt agus, a 'losgadh, thòisich iad a' losgadh air a chèile. Agus bho bhuaidhean sailean leusair bha an armachd gu dearbh a" dol suas agus a" mheatailt a" losgadh.
  Ghabh balaich is caileagan sgioba ionnsaigh bho fheachdan sònraichte na cloinne teine ri marbhadh, a" cleachdadh na gunnaichean inneal laser aca.
  Dh'èigh Edik:
  - Fàg e leis fhèin! Sàbhail do ghillean lùth! Anti-pulsar!
  Sguir saighdearan feachdan sònraichte na cloinne losgadh. Agus mar sin bha e soilleir mar-thà gun robh an constrictor boa gigantic le a chorp air a mhilleadh agus a 'briseadh cha mhòr a h-uile càr. Tha seo dha-rìribh na bhuaidh monstrous agus dìreach super.
  Bhuail an nighean Adala ris a" chomanndair òg agus thug i fa-near:
  - Tha e sgoinneil! Uill, tha thu nad ghaisgeach! Bidh thu a" cleachdadh cumhachd an nàmhaid na aghaidh!
  Rug an ceannard air a" bhalach agus thuirt e:
  - Gu dearbh, feumaidh sinn dòigh-obrach saidheansail, seòlta.
  Bhris am boa constrictor, a 'bualadh, na turtaran robotach a bha a' coiseachd; spreadh iad no chaidh an cur gu rèidh. Cuideachd, thionndaidh an earball aige le tonn hysterical na tancaichean air bratagan a leum a-mach à geataichean a" chaisteil.
  Thionndaidh iad a-mach gun robh iad gun chuideachadh agus na coinnlean a 'lasadh suas. Agus bha e a" coimhead fionnar.
  Agus chaidh na sligean a-mach às na baraillean agus bhuail iad na daoine aca fhèin. Agus mòran sgrios tùir armachd.
  Mar fhreagairt, thòisich bataraidhean armachd ag obair bho bhallachan a" chaisteil a-rithist. Bha an dà chuid sailean laser agus teilgean pumpaidh sgriosaidh a" sileadh sìos air an inneal constrictor boa meacanaigeach. Bhris a" chiad sealladh air a chraiceann stàilinn agus titanium. Thòisich briseadh a 'tachairt. Coltach ri tuill chnuimhean, nochd tuill ann an armachd an uilebheist seo.
  Rinn an nighean a bha air taobh deas Edik squeak:
  - Seo cleasan-teine! Thug sinn an t-uabhas dha!
  Shoilleirich an ceannard gille:
  - Fhuair mi e o m' mhuinntir fein !
  Ghlaodh clann nan gaisgeach ann an aonadh:
  - Tha fìrinn agus fortan leinn,
  Buailidh sinn na baidhsagalan gu cruaidh...
  Is e ar prìomh obair
  Cuir às do na h-uilebheistean olc!
  Thug Adala, an nighean seo a tha air eòlas mòr fhaighinn, agus eadhon air a bhith a "toirt thairis trodaiche magnetach grabhataidh, fa-near:
  - Tha e mìorbhaileach nuair a tha dòigh-obrach snasail agus saidheansail ann!
  Agus sheall an nighean hologram air mar a theich i bhon champa cruinneachaidh. Casruisgte agus e a" caitheamh pyjamas stiallach, ruith am prìosanach òg thairis air an rùsg reòthte a bha a" còmhdach an raon-adhair. Agus loisg iad oirre. Bha an nighean tana, bha cnàmhan a" ghruaidh eadhon a" nochdadh air a h-aodann leanabachd bho dhaithead èignichte campa cruinneachaidh obrach, agus bha grunnan a" deàrrsadh air broilleach a pyjamas. Ach bha i comasach air faighinn a-steach don t-sabaid agus chleachd i a" chairt eileagtronaigeach a chaidh a ghoid bhon gheàrd.
  Mar thoradh air an sin, thàinig an inneal, air a lìonadh le electronics, bhon chòmhdach.
  Agus bhrùth an nighean le a sàilean lom, cruinn, garbh bho bhith a" coiseachd casruisgte agus obair chruaidh, shìorraidh. Tha, chan e sanatorium a th" ann an campa cruinneachaidh saothair chloinne. Ach air an làimh eile, bidh thu a" faighinn a leithid de sheasmhachd an sin gu bheil e feumail a dhol ann. Tha coltas gu bheil Adala dìreach dusan bliadhna a dh'aois, ach ann an da-rìribh, gu dearbh, tha i nas sine, agus tha i cuideachd eòlach, eadhon ged nach eil i cho eòlach agus cho ealanta ri Edik.
  Bha e ri fhaicinn air an hologram mar a bha plèana graviomagnetic le nighean ag itealaich. Tha an smiogaid biorach aice a" nochdadh san ìomhaigh, agus tha bruis fo a sùil ghorm arbhair. Ach tha an nighean, aig a bheil sgilean pìleat, gu math sgiobalta a" seachnadh nan sailean laser a tha a" feuchainn ri losgadh oirre.
  Bidh na corragan lom, leanabh aice le misneachd a" meòir nam putanan smachd joystick. Agus tha e a" coimhead glè mhath.
  Shèid Adala pòg agus sheinn e:
  - Air plèanaichean bidh sinn a 'ruith thairis air na tuinn,
  Quarks foam anns na vortices ether ...
  Dè a bheir mi don phlanaid agam -
  Clann an t-saoghail sublunar, gorm!
  Agus air a cùlaibh, rinn jets sabaid cabhag gus an nighean dàna a thòir. Agus tha e a" coimhead gu math ionnsaigheach, mar threud slàn de vultures. Agus bidh iad a" losgadh, agus tha e coltach nach eil cothrom ann teicheadh.
  Ach thug an nighean Adala ainm air a 'ghaisgeach balach Edik air an rèidio, agus bha e, mar a bha e an-còmhnaidh, deiseil.
  Chaidh gaisgeach òg a choimhead mu dhà bhliadhna dheug a dh'aois, ged a bha e, gu dearbh, na ghaisgeach eòlach agus na dhealbhadair sgoinneil, a-mach ga choinneachadh. Cha robh air a" bhalach ach briogaisean spòrs, ach le a chasan rùisgte fhuair e grèim air a" chrathadh as lugha den t-siùcair itealaich aige. Agus bha e soilleir gun robh am balach aig a chuid a b" fheàrr.
  Cho luath "s a bhrùthas e am putan leis an t-sàil rùisgte aige, falbhaidh tonn. Bhuail ceathrar luchd-sabaid nàmhaid a bha a" ruith air adhart sa bhad. Agus lean spreadhaidhean.
  Ghluais Adala le a sùilean sapphire agus thuirt i:
  - Seo an clas as àirde!
  Thòisich an còrr de luchd-sabaid an nàmhaid air losgadh bho astar fada. Bha fuselage agus earball a' phlèana a bha an nighean a' gabhail thairis air a chòmhdach le shrapnel agus sprùilleach.
  Bhrùth an gaisgeach òg a sàilean rùisgte eadhon nas cruaidhe agus rinn i corran air an t-sabaid.
  Ach thug Edik, am balach sìorraidh seo, builgeanan beaga air bhog bhon t-sàbh-itealaich aige. Ruith iad aig astar luath agus bha e coltach gun do thuit iad a-steach do threud de vultures.
  Chualas spreadhaidhean, briseadh, agus plèanaichean nàmhaid air an reubadh gu sgoltagan. Is e buille uamhasach a tha seo.
  Sheinn am balach, ag obair gu sgileil le a chasan casruisgte,:
  Ciamar a bha sinn beò a ' sabaid
  Agus chan eil eagal a 'bhàis ...
  Seo mar a bhios tu fhèin agus mise beò bho seo a-mach!
  Agus ann an àirde nan reultan,
  Agus sàmhchair beinne -
  Tonn mara agus teine borb!
  Agus teine garg, agus feargach!
  Seo mar a dhèilig a" chlann ri luchd-sabaid nàmhaid. Thionndaidh an fheadhainn a bha comasach air a bhith beò air ais. Agus thill Adala gu roinn Edik. Cha robh ach pàirt de fheachdan sònraichte na cloinne còmhla riutha - gaisgich òga le sgilean gun samhail.
  A-nis tha iad a 'toirt air ais ionnsaigh eile bhon daingneach. A rèir choltais a" tuigsinn nach urrainnear gaisgich cloinne a tha ro-leasaichte agus ro-leasaichte a bhuannachadh le innealan dealanach, chaidh na saighdearan-coise a thilgeil dhan bhlàr.
  Chaidh na gaisgich baidhsagal mòr iad fhèin, gach dà mheatair gu leth a dh'àirde, air an ionnsaigh. Bha iad ann an deiseachan sabaid agus bha coltas annasach orra.
  Ach chaidh iad a-steach don bhlàr le cuideam mòr agus thug iad ionnsaigh mar tancaichean. Seo far an do thòisich am blàr.
  A-nis faodaidh tu tòiseachadh air losgadh. Dh" fhosgail na bana-ghaisgich teine orra le gunnaichean laser. Bha buillean air uilebheistean inogalact. Ach fhreagair iadsan.
  Chaidh an nighean agus am balach a ghoirteachadh agus a losgadh bho ghathan nàmhaid.
  Fhreagair Edik le gàire:
  - Tha mi a" tionndadh air an raon dìon!
  Dh"fhaighnich Adala le dragh:
  - Agus is urrainn dhuinn losgadh air an nàmhaid troimhe!
  Fhreagair am balach ceannard le misneachd:
  - Tha! Gu cinnteach! Is e seo aon mheud gu leth. Leigidh e le lùth sruthadh troimhe air do thaobh, ach chan ann air taobh an nàmhaid!
  Thuirt balach gaisgeach ann an deise blàir le breacan uaine:
  - Is e àrainneachd fionnar a tha seo!
  Agus lean am blàr le neart iongantach! Agus a-nis thionndaidh a" chlann a-mach gu bhith gu tur so-leònte. Agus sgrios iad an naimhdean gun strì. Tha iad, ann an làmhan feachdan sònraichte gu bràth saighdearan òga, le lasers pumpa thermoquark, agus tha seo fìor. Mar sin, rè fusion thermoquark, bidh aon ghram de stuth a" sgaoileadh lùth a tha co-ionann ri bhith a" losgadh ceithir billean tunna de ghual. Mar sin faodaidh tu smaoineachadh cho mòr sa tha an cumhachd seo.
  Ach chan eil clann an-còmhnaidh a" sabaid le armachd cho foirfe agus tha sàr-mhathas teicneòlach aca.
  Mar sin thionndaidh Edik air bhidio agus hologram trì-dath, a sheall a shabaid le teicneòlasan mòran nas prìomhadaiche agus, aig an aon àm, nach robh cho cunnartach, agus le clann aig an robh ùine chruaidh.
  Nuair a dhùisg Edik às deidh a "bhuille, chrath balach eile Pashka e gu làidir leis a" ghualainn. Leum am balach suas agus ghlac e sealladh eagallach a chompanach ruadh, ùr, agus dh" fhaighnich e:
  - Dè a tha thu a" dèanamh?
  Sheall Pashka a mheur air ceann Edik agus rinn i gàire:
  - Cò a bhearradh mar sin thu?
  Chuir Edik a làmh ri fhalt agus rinn e gàire ann an troimh-chèile:
  - Wow... - Bhrùchd a" ghràineag fo an corragan, agus dh"fhairich iad cnap drùidhteach agus, aig a" cheart àm, goirt.
  An uairsin sheall Edik air a làimh dheis agus chunnaic e allt ùr ann an cruth àireamh campa. An treas fear deug eòlach...
  Chuir am balach a-mach:
  - Bravo! Tha e coltach nach e bruadar a tha seo. Bha mi dha-rìribh dhan phrìosan!
  Choimhead Pasha air a chompanach ann an troimh-chèile agus rinn i gàire:
  - Càit an do chuir iad thu?
  Fhreagair Edik le guth brònach:
  - Gu prìosan fànais... 'S e sin, dhan phrìosan air planaid eile!
  Chrath Pashka a cheann... Shaoil e gun robh am fear tana seo air a dhol craicte. Ach cha robh Edik a" coimhead craicte idir, ged a bha sùil dhubh slànachaidh a" deàrrsadh fo a shùil. Cha mhòr maol, thug ceann a' ghille bhàin coltas eucorach, no neach-èiginn dha.
  Ach, chan eil ùine aig na balaich tuilleadh beachdachaidh a dhèanamh. Tha an t-àm ann ruith gu bracaist èisg gann agus an sluasaid a thogail a-rithist.
  Ach an turas seo, cha robh e comasach a bhith ag obair airson ùine fhada. Chaidh am plèana ionnsaigh jet Orkmet a-steach a-rithist. Chaidh na gillean am falach aig bonn nan trainnsichean, agus chaidh bomaichean adhair sìos bho shuas.
  Dh'fheuch Edik ri losgadh bho ghunna, ach an turas seo cha b 'urrainn dha na plèanaichean nàmhaid na seallaidhean sin a ghabhail. Tha luchd-stoirm Orkmet air an còmhdachadh le armachd làidir, alloy fodha, agus chan eil dòigh ann air peilear a dhol a-steach orra.
  An uairsin thug am balach an grenade le òrdagan rùisgte. Leis gu bheil fèithean nan casan nas motha na fèithean nan gàirdeanan, faodaidh tu "tiodhlac" fada nas fhaide a thilgeil leis a" bhall as ìsle na leis an fhear àrd.
  Ghabh am balach anail domhainn, thionndaidh e a-null air a dhruim agus thilg e an grenade mean air mhean le a neart. Chaidh e seachad le hiss agus bhuail e stoirm trooper a bha a 'dol ro ìosal. Chaill e smachd agus chaidh a sgaradh cha mhòr na leth leis an spreadhadh. Agus nochd Edik a shròn don nàmhaid.
  Às deidh sin, lorg am balach crìochnachaidh grenade eile. Mar a chaidh a theagasg san fhànais: dòigh sònraichte air breabadh, le cuairteachadh hip, leudachadh agus gluasad nan corragan. Bidh an grenade, anns a 'chùis seo, ag itealaich fada nas fhaide na dh' fhaodadh e a bhith air a thilgeil le làimh. Chan ann airson dad a bha na ceithir maoirsearan nighean cuideachd air maighstireachd a dhèanamh air an dòigh tilgeil leis na buill ìosal aca.
  Mar sin bidh an dàrna itealan ionnsaigh jet Orkmet a 'call a sgiathan agus a' sgèith a-steach don talamh an-toiseach. Bidh e a" tolladh na talmhainn le leithid de fheachd, mar gum biodh e airson faighinn gu Ameireagaidh.
  Tha Pashka ag èigheach gu h-iongantach:
  - Tha, tha thu nad shàr trodaiche!
  Bhrùchd Edik a bhroilleach a-mach gu pròiseil agus rinn e gàire:
  - Tha mi uabhasach fhèin math...
  Tha balach le ceann ùr air a chrathadh a' coimhead car èibhinn. Ach an seo thig an treas grenade, a" lorg a thargaid le mionaideachd gun fheum! Uill, às deidh seo, am bi duine teagmhach gur e gaisgeach a th" anns a" bhalach seo? Agus chan e eadhon an gaisgeach mu dheireadh, ach ridire a stiùireas a h-uile duine!
  Sheinn Edik Osetrov, a 'faireachdainn airson a' cheathramh grenade le a chorragan rùisgte agus ga thilgeil gu làidir:
  Dh"fhalaich an nathair bhrùideil anns an sgàineadh,
  Aisling Stealthily Rus mu phuinnseanachadh ...
  Ach buailidh an ridire treun an targaid,
  Fo ghrian shoilleir na feirge leagh an dath !
  Fhad 'sa bha iad a' seinn, thilg am balach an còigeamh grenade. Ghabh e a-steach e gu sgiobalta le a chas sùbailte, agus an uairsin thilg e a-rithist e. Bha buaidh aig an sgoil ealain armachd as beairtiche, a" toirt a-steach trèanadh leis an Amazon cosmic air planaid fad às.
  Rinn Edik mòran maighstireachd an uairsin agus thàinig e gu bhith na fhìor bhalach ace. Agus a-nis tha e a 'tilgeil an t-siathamh grenade. Bidh e gu sgiobalta ga thilgeil suas, agus bidh e ag itealaich, gu litearra a" gearradh tron adhair mar sgait.
  Terminator boy ag ràdh:
  Tha laoidh an Motherland a" seinn nar cridheachan,
  Chan eil duine nas bòidhche anns an t-saoghal air fad ...
  Brùth tilgeil sail an ridire nas teann,
  Bàsaich airson an Ruis a thug Dia!
  Agus tha an seachdamh grenade, air a thilgeil leis a 'ghille casruisgte, ag itealaich gu luath seachad, a' lorg a thargaid.
  Bidh an còrr de na tùsairean a" feuchainn ri atharrais a dhèanamh air an iodhal ùr aca, ach bidh na grenades aca an dàrna cuid a" tuiteam far an casan no ag itealaich nas miosa na bho an làmhan. Tha Clara, ge-tà, a" toirt seachad an òrdugh ann an tìde:
  -Fàg mi leam fhìn! Is e dìreach Eduard Osetrov a bhios a" tilgeil grenades!
  Tha am balach gu math moiteil às an earbsa a chaidh a chuir ann, agus a-rithist bidh e a" tilgeil an tiodhlac, a" reubadh sgiath HEC-283 dheth, agus ag adhbhrachadh gun caill inneal Orkmet smachd. Agus chan eil astar an jet a 'cuideachadh nan orcs.
  Eduard Osetrov ag ràdh gu sunndach:
  Athair, 's tu mo mhàthair ghràidh,
  Chan urrainn dhomh fulangas dhaoine a ghiùlan ...
  Tha mi deiseil airson a h-uile rud a th 'agam a thoirt seachad -
  Gabh tro phian, bròn, deuchainnean sam bith!
  A-nis tha an naoidheamh grenade a" lorg a thargaid. Tha am balach, a tha cho coltach ri gaisgeach anime Iapanach, ga chuir air bhog gu sgiobalta.
  Às deidh tilgeil soirbheachail, tha Eideard a-rithist ag ràdh:
  Dùthaich nam chridhe - bidh sreang a" cluich,
  Bidh beatha math dha na h-uile air an t-saoghal ...
  Agus tha mi a 'bruadar air an Fatherland - dùthaich naomh,
  Far a bheil clann toilichte a 'gàireachdainn!
  Bidh na vultures Orkmet, às deidh dhaibh an talamh a iarnaigeadh, ag itealaich air falbh, agus bidh Edik a "tilgeil an deicheamh grenade mar soraidh slàn. Phill am plèana Orkmet mu dheireadh a chaidh a losgadh sìos a sgiathan ri chèile agus chrìochnaich e ann an ciste-laighe figearach.
  Leum am balach a-mach às an trench agus sheall e gluasad maslach dha na orcs a bha a" teicheadh. Às a dhèidh, rinn balaich eile an aon rud.
  Mar, eòlach air na h-uilebheistean againn, buinidh tu ri taobh a" bhucaid!
  Às deidh sin, thòisich na balaich ag obair a-rithist. Cha mhòr nach do rinn an ionnsaigh adhair mòran leòintich don chloinn, cha robh ach dithis bhalach air an leòn beagan le pìosan boma agus chaidh an còmhlan.
  Bha na tùsairean agus na daoine a bha beagan na bu shine ann an spiorad sabaid. Ged nach robh aon trodaiche aig an robh goatee, cha robh geàrdan nam measg nas motha. Bha iad uile, leth-acras agus leth-rùisgte, ag obair le fìor dhealas agus bha iad airson faighinn gu sgiobalta eadhon leis na h-Orks. Bidh cannonade a" dol air falbh, agus glè luath ruigidh carbadan Orkler an loidhne seo.
  Thug ceathrar nigheanan ann an cruinne-cruinne co-shìnte ionnsaigh air saighdearan Orklichans and Trolls, a bha deònach a dhol air tìr ann am Fryma. Bha buidheann bheag de fheachdan sònraichte na Ruis cuideachd ag obair còmhla riutha.
  Is e seo seòrsa de dh" eadar-theachd geàrr-ùine air òrdugh na diathan Ruiseanach leis an amas eachdraidh an t-saoghail atharrachadh.
  Bha am blàr uabhasach teth, bha na caileagan a 'dol air adhart. Ach dh" fhuiling buidheann feachdan sònraichte na Ruis call mòr cuideachd. Ach thionndaidh a-mach gu robh tòrr nàimhdean ann, agus mar sin ann an aon àite chruinnich Orklia, Trollntsia, Rìoghachd Hàbad agus Furtia feachdan cudromach. Bha iad airson àite tionndaidh a dhèanamh thairis air arm na Ruis a dhol air adhart leis an amas Revastopol a leigeil ma sgaoil.
  De na ceithir tancaichean Ruiseanach, chaidh trì a leagail mu thràth, agus tha coltas gu bheil suidheachadh an luchd-sabaid deatamach.
  Ach bho fhrith fhosgailte an T-64 briste agus briste, thòisich an com-pàirtiche as òige anns a 'bhlàr inntinneach seo a' losgadh.
  Ach, dha-rìribh, dè bu chòir do leanabh a dhèanamh ann an cogadh an latha an-diugh? Is e esan a-mhàin as urrainn seo a fhreagairt. Ann an suidheachadh sam bith, cho-dhùin balach-sgoile Moscow dusan bliadhna, Edik Osetrov, nach b 'urrainn dha suidhe ann an aon de na sanatoriums cofhurtail chloinne anns an Ruis fialaidh. Air a ghlacadh le romansa sònraichte a" chogaidh, theich e chun bheulaibh. Ach cha robh againn ri ruith fada: sheas an nàmhaid faisg air Fronetsk agus loisg e air a" bhaile gu tròcaireach.
  Cha mhòr ro shùilean Eduard Osetrova, thuit an sgoil às deidh dha a bhith air a bhualadh le siostam rocaid ioma-chuir Uragan. Chaidh grunn chloinne aig nach robh ùine teicheadh a thiodhlacadh fon tobhta, agus fhuair Anastasia Petrova, caraid Edik, uillt uabhasach. Chaochail i airson ùine mhòr agus gu math pianail. Deich latha de bhuaireadh ifrinn... Agus an uairsin, sgrios sligean trom an togalach àros far an robh càirdean Eduard Osetrova a" fuireach.
  Bidh an gaisgeach òg a" losgadh agus ga dhèanamh gu math ceart! Ann an cleachdadh, chan eil ionndrainn sam bith air, agus a-nis tha na seachd cuairtean eile air an cleachdadh, agus tha am balach gu dìcheallach gan dòrtadh ann am pocannan.
  Bha mar a thàinig feachdan mòra bhon chosta agus rèisimeidean tighinn air tìr ùra a-rithist a" lùbadh na lannan a dh" ionnsaigh arm nan càirdeas. Tha e na iongnadh gun do chuir an dà ìmpireachd Eòrpach cumhachdach uiread de fhorsa gu Frym. Agus ma tha sinn cleachdte ri bhith a" sabaid leis na Trolls, tha na h-Orcglians nan nàmhaid ùr. San fharsaingeachd, is e "Cogadh Friman" an aon chùis ann an eachdraidh nuair a tha an Ruis agus Orktania gu h-oifigeil a" cogadh. Roimhe seo, bha Orglia air a mheas mar dhùthaich gu math càirdeil, gu sònraichte, bha e na charaid anns a 'bhlàr le Avapoleon. Ach a-nis, tha e na nàmhaid borb agus glòir-mhiannach air a bheil eagal a bhith a" fàs leudachadh Ruiseanach.
  Thilg Eduard Osetrov an còmhdach shligean le a chas-rùisgte. An turas seo dh'atharraich e beagan air a chleachdadh a bhith a 'sabaid, a' tilgeil diosgan le a chasan. Ach chan eil dad, agus faodaidh tu losgadh gu h-iongantach ceart bho raidhfil snaidhpear.
  Chan eil e cho furasta nàimhdean fhaicinn sa cheò, agus chan fhaic thu eadhon an aghaidhean. Mar sin, chan eil na mairbh, aig a bheil an èigheach a tha a 'bàsachadh a' sgaoileadh le mòran eile coltach, ag adhbhrachadh faireachdainnean àicheil. Tha e mar gum biodh tu a" cluich geama seilg air coimpiutair, no a" bualadh air sgrùdairean dealanach aig raon seilg.
  A-nis, ma tha thu a" faireachdainn gun do chaill thu an comharra, tha seo mar-thà ag adhbhrachadh irioslachd!
  Agus tha an nàmhaid, a 'gabhail brath air an àrdachadh àireamhach, a' putadh air ais luchd-dìon Revastopol. Tha na gunnaichean achaidh aotrom, meadhanach luath agus ceart aig na Orglikans a" bualadh agus an-còmhnaidh a" tàirneadh. 'S e seo cuideachd aon de na h-adhbharan airson an Ruis, bho 1618 (airson faisg air cairteal na mìle bliadhna, na Ruiseanaich cha do chaill cogaidhean, ach chaidh a' chùis a-mhàin ann am batail fa leth!) B 'fheudar a thoirt seachad.
  Dh" òrduich an sguad feachdan sònraichte le tancaichean, gaisgeach nam feachdan dubha, Victoria, armachd a chruinneachadh agus a shàbhaladh cho mòr "s as urrainn. Bha an luchd-còmhdhail, cha robh ann ach dhà dhiubh, air an còmhdach gu sgiobalta le pocannan gainmhich (b "e duaisean a bha seo) agus chaidh na gunnaichean-inneal a bha air an cur suas orra a chleachdadh airson losgadh.
  Chleachd a" mhòr-chuid de shaighdearan feachdan sònraichte na h-irisean aca gu lèir, uill, san fharsaingeachd, is e sgeulachd shoilleir a th" ann. A-nis bha againn ri raidhfilean a chaidh a ghlacadh bhon nàmhaid a chleachdadh gus sabaid air ais.
  Gu dearbh, ann am blàr cho dian, thèid na criomagan sin a spìonadh a-mach gu math luath. Ach chan urrainn dhut mòran adhaircean a chuir air aon fhear-coise; gheibh iad air an t-slighe.
  Fìor, air na còmhdhail armachd iad fhèin tha bogsaichean ann fhathast le stòran-stòrais. Mar sin bu chòir dhaibh a bhith air an cleachdadh gu gann.
  A-mach à leth-cheud neach, cha robh ach mu leth air fhàgail nan seasamh, agus chaidh dithis a bharrachd le droch lotan a shlaodadh bhon bhlàr. Call mòr airson roinn san aonamh linn air fhichead.
  Feumaidh tu aire a thoirt do na daoine agad, gu sònraichte leis gu bheil iad air coinneachadh ri nàmhaid gaisgeil nach sgap an toiseach, eadhon nach eil gu math dian, salvos.
  Tha an còirneal a tha a 'cuideachadh na saighdearan Ruiseanach, Mikhail Tsarkov, cuideachd air a leòn, ach tha e fhathast air a chasan. Is e am prìomh dhuilgheadas gun do chleachd iad cus armachd ann an toileachas an luchd-sabaid, agus is e sin as coireach gu bheil e gu math duilich a bhith a" sabaid an aghaidh uachdranas àireamhach an nàmhaid. Fìor, tha Tsarkov, mar ghaisgeach eòlach, a 'losgadh gu gann, agus tha tèarmann aige fhathast. Mar eisimpleir, chan eil e a 'dèanamh dìmeas air seallaidhean singilte.
  Ach nuair a thòisich an nàmhaid air grenades a thilgeil ...
  Tha seo gu math cunnartach nuair a bhios mòran bhomaichean a" spreadhadh, eadhon ged a tha cumhachd spreadhaidh beag aca.
  Bidh am balach gaisgeach Edik a 'tòiseachadh a' tilgeil diosgan biorach le a chasan rùisgte. Ach tha e coltach ri poultice airson na mairbh
  Ged nach eil Victoria airson seo a dhèanamh, tha beatha shaighdearan nas luachmhoire. Agus connadh... Beannaich Dia e! Mura biodh ann ach bleithichean feòla, bhiodh connadh ann dhaibh!
  Tha guth meatailteach nighean Chernobog ag òrdachadh:
  - Àrdaich na heileacoptairean dhan adhar!
  Feumar a ràdh gu bheil itealain a" toirt seachad chan e a-mhàin feachd marbhtach - às deidh a h-uile càil, tha armachd cuibhrichte aig eadhon heileacoptair - ach cuideachd buaidh moralta. Airson an naoidheamh linn deug, is e feòrachas a th" ann an rudeigin a bhios ag itealaich agus a" losgadh. Mar sin tha cothrom ann...
  Tha luchd-dìon Revastopol mu thràth a "tilleadh gu teagamhan a-muigh baile-mòr an dùn. San fharsaingeachd, tha an giùlan ceart - ma thèid na saighdearan uile a chuir ann am blàr air iomall an daingneach, cha bhith duine ann airson an daingneach a dhìon. Agus an uairsin bidh geinn anns a" chogadh. Bidh glacadh Revastopol na chomharradh dha na Elfstrians agus na Persians a dhol a-steach don chogadh.
  Agus mar sin, às deidh dhaibh na feachdan aca gu lèir a chruinneachadh ann an dòrn drùidhteach, bidh na Orkglichans, na Trolls agus na Turcaich a" toirt ionnsaigh ...
  Thòisich Edik, gu socair ag amas air an nàmhaid, cuideachd a 'fàs iomagaineach. Thuig am balach gun robh iad a 'call a' bhlàir, agus b 'e an aon dòchas a bh' ann gum biodh ùine aig saighdearan Fenshikov, a bha fada air dheireadh, ruighinn.
  Agus an ath latha, bha fìor dheuchainnean aig na balaich. 'S gann a bha iad air bracaist fhaighinn nuair a chuala iad torman gruamach agus gluasad tancaichean nàmhaid. Tha seo a" ciallachadh gu bheil leanabachd seachad mu dheireadh, agus blàr a" feitheamh. Bha eòlas aig cuid de bhalaich mu thràth air sabaid agus bha iad modhail gu socair. Ach thòisich cuid de na balaich, gu h-àraidh an fheadhainn as òige, ri fealla-dhà.
  Ghlaodh Clara orra le guth àrd. Shocraich a" chlann sìos. Ghabh iad suas suidheachadh daingnichte agus dh'ullaich iad grenades, a bharrachd air slings airson stuthan cogaidh a thilgeil. Bha sreath de mhèinnean anti-tanc air beulaibh cuideachd.
  Bha na h-orcs a" tighinn faisg. A 'gluasad air adhart bha tancaichean ìosal, squat, ach fada den t-sreath FE. Bha cumadh pioramaideach aig grunn dhiubh mu thràth, cha mhòr do-ruigsinneach bho ghrunn cheàrnan. Ach b" e "Dragons" a bh" anns a" mhòr-chuid le turaid air a ghluasad air ais, agus FE-70 le canan 128 mm.
  Dh'ullaich òg ann an coltas, Edik, backpack slàn de grenades an-aghaidh tanca faisg air. Gu dearbh, chan eil iad a 'dol a-steach do armachd, ach is urrainn dhaibh slighean a bhriseadh gu furasta. A bharrachd air an sin, tha rolairean beaga ach iomadach aig tancaichean pioramaideach a" dol thairis air a" bhonn gu lèir. Agus tha an chassis aca gu math duilich a chuir dheth.
  Tha tòrr tancaichean Orkmet a" gluasad. Tha eadhon slat de Elferikan TOR-93 agus Phoenix-2 aig a 'chùl. Tha iad nas miosa na feadhainn Orkmet, ach bidh iad a" cruthachadh ambiance a bharrachd. Tha an tanca Dragon gu math sùbailte le canan 105mm a tha comasach air tancaichean Ruiseanach a dhol a-steach bho astar fada agus tha e squat. Le cruth clasaigeach, chan eil ach an einnsean agus an tar-chuir suidhichte air beulaibh an tanca, agus tha am bogsa gèar air an einnsean fhèin.
  Tha an carbad le mion-atharrachadh - 3, tha armachd làidir air na taobhan agus cùlaibh 125 millimeters aig ceàrn, agus tha e doirbh a ghabhail le grenade. A rèir choltais, feumaidh sinn na slighean a bhualadh.
  Ciamar a chuireas tu stad air tancaichean pioramaid? Tha iad sin dha-rìribh uilebheistean uilebheistean!
  Agus an aghaidh dà cheud balach tha còrr air trì cheud gu leth càr! Cha mhòr dà tanca trom gach duine, agus eadhon leanabh! Agus chan eil aon neach nas sine na còig-deug, ach a-mhàin an ceannard Komsomol Klara!
  Tha cothromachadh nam feachdan cho mòr is gu bheil am buidheann-chatha de luchd-losgaidh buailteach a" chùis a dhèanamh.
  Ach ma tha thu gu bhith a 'bàsachadh, an uairsin le ceòl!
  Thilg Edik òg grenade le a làimh agus ghlac e le a chas e. Tha a 'chiad tanca Dragon mu thràth air a dhol a-steach don raon sgrios, a tha a' ciallachadh gum faodar a thilgeil. Bidh am balach a 'bogadh a chorp sùbailte, fèitheach, a' dìreadh a chas agus a chas ìseal, agus a 'sìneadh a òrdagan lom. Agus bidh an grenade ag itealaich ceudan de mheatairean, mar gum biodh e air a chuir air bhog le catapult. Chan e, cha tilg thu gu bràth do làmh mar sin.
  Agus bidh an grenade a" feadaireachd thairis air na gràineagan an-aghaidh tanca. Bhuail tanca Orkmet anns a' bhratag, thionndaidh e agus... reub e a chorp a-steach do a cho-obraiche a' coiseachd air an làimh dheis.
  Thuirt Young Edik:
  - Agus tha am blàr a 'leantainn a-rithist,
  Tha an teine hyperplasmic a" goil...
  Agus tha Lenin cho òg -
  A 'dèanamh buille marbhtach!
  Bidh am balach, air a bhrosnachadh, a 'tilgeil grenade eile air an "Dragon". Thèid an càr a leagail agus reubadh a chompanach air an taobh chlì. Seo mar as urrainn dhut slighe gluasad an tanca atharrachadh le bhith a" dèanamh cron air a" bhrat-ùrlair. Agus tha e a" fannachadh agus a" dol an rathad ceàrr.
  Agus tha am balach sabaid Edik a" seinn, a" tilgeil barrachd grenades:
  - Is e mo dhùthaich dorchadas na cruinne,
  Deiseil airson marbhadh nàimhdean olc a chuir air ais!
  Gun thusa, a ghaoil, chan urrainn dhomh fiù 's latha a dhol,
  Tha mi deiseil airson mo bheatha a thoirt dhut!
  Agus tha am balach crìochnachaidh a-rithist a 'tilgeil grenades le a chasan, a' toirt air a 'Mongoose-3 tuiteam a-steach don tanca pioramaideach Orkmet.
  Bidh Young Edik eadhon a 'leum suas airson toileachas, wow ... Mar sin bu chòir dhut sabaid an aghaidh nan Orks. Agus a-rithist tha e a 'tilgeil grenade le a chas rùisgte. Bidh e a" dèanamh seo glè mhath. Bidh an grenade a" breabadh air an fheur agus a-rithist a" bualadh air tanca Orkmet, a" toirt air gluasad chun a chliathaich agus reithe a chompanach fiodha.
  Bidh am balach a" gàireachdainn agus a" seinn:
  - Tog baraillean gasoline le teintean,
  Bidh sinn a" tòiseachadh a" sèideadh chàraichean -
  Bidh e na chall iomlan dha na h-Orks,
  Glaodh nan tùsairean: bi an-còmhnaidh deiseil!
  Glaodh nan tùsairean: bi an-còmhnaidh deiseil!
  Agus leis a h-uile loidhne, thèid grenade a thilgeil air na Orklerites, a bheir air tancaichean Orkler bualadh. Ach a-nis tha an Elferik TOR-93 cuideachd air fulang. A bharrachd air an sin, chaidh aig a" chàr seo air tubaist gus an do shèid e suas dhà de na Phoenixes aige.
  Is e aon de na tancaichean as cumhachdaiche ann an Orkish, an Royal Dragon, le cuideam ceud tunna agus le einnsean de chumhachd each 1880. Agus mar a chaidh an tiodhlac seo a chrathadh. Loisg e sìos aon tancair, agus an uair sin tè eile. Agus tha trì càraichean a" losgadh aig an aon àm.
  Agus tha am balach a" tòiseachadh a" seinn a-rithist, le dòrainn:
  An fhìrinn damnaichte olc
  Faodaidh e do dhràibheadh gu seòlta!
  A h-uile cumhachd an atom iongantach -
  Chaidh Satan a-steach don Talamh!
  Agus nuair a bha e a" seinn, thilg e còig grenades agus leag e a-mach dusan tanca. Thàinig carbadan Orkmet nas fhaisge agus nas fhaisge, agus thòisich tùsairean eile air na tiodhlacan aca a thilgeil. Aig an aon àm, cha mhòr nach do rinn an teine tilleadh bho na Orks milleadh sam bith air na balaich. Bha e coltach ri fìor mhìorbhail.
  B" urrainn don chloinn uilebheist Arcach a thoirt leis na h-adharcan agus frasadh a dhèanamh air na mastodons le grenades.
  Sheinn am balach òg Edik, a 'tilgeil grenades le a chasan barrachd is barrachd:
  Air longan nan reultan ruithidh sinn thar nan tonn,
  Quarks foam anns na vortices ether!
  Dè a bheir mi don phlanaid agam,
  Clann an t-saoghail seòlta, pheacach!
  Agus airson an rann seo, chaidh ochd grenades a thilgeil, agus chaidh fichead de na tancaichean muc-mhara a bhualadh agus bhuail iad an ceann. Tha buill a' ghille luath, a fhuair an dà chuid diathan agus uilebheistean a' teagasg ealain armachd, a' lasadh barrachd is barrachd spionnadh. Ruith na grenades anns a" mhàileid agam a-mach. Tha e ceart gu leòr, thèid pocannan spreadhaidh dachaigh a chleachdadh. Agus tha na Orkishists air faighinn agus leanaidh iad a" faighinn.
  Chaidh grunn tancaichean Orkler a shèideadh suas le mèinnean, agus chaidh carbadan air an cùlaibh a-steach annta. Às deidh sin, chaidh iad uile na theine, a" losgadh teintean-a-muigh Kupala. Tha e uile cho teth, agus orcs loisgte a" snàgadh a-mach. Agus mar sin tha an arm cèin aca gu lèir.
  Agus tòisichidh Edik sabaid a" seinn;
  Thog bràthair a làmh gu a bhràthair -
  Cogadh an-iochdmhor, tog an nàmhaid!
  Tha an gunna-inneal air a thighinn gu bhith na charaid dhut,
  Tha dìoghaltas air tighinn airson suarachas!
  
  Dè nì iad ma tha daoine briste
  Nuair a bhios peilearan a" feadaireachd timcheall!
  Is fheàrr Dia an cogadh a bhriseadh le feachd -
  Gus am bi làithean an dràgon chobhartaich seachad!
  
  Ach chan eil fios aig ifrinn crìochan agus crìochan,
  Tha an talamh a 'losgadh ann an napalm, tha clann a' caoineadh!
  A-nis tha feartan nan nigheanan air tionndadh bàn -
  Airson seo, cò a fhreagras an Tighearna Naomh?
  
  Uill, cia mheud neach-gràidh as urrainn dhut a mharbhadh?
  Às deidh na h-uile, tha an duine air a bhreith, creid mi, airson toileachas!
  Cha leig am màthair le a mac a dhol chun aghaidh,
  Agus eadhon as t-samhradh tha droch shìde ann aig àm a" chogaidh!
  
  Ach tha dleasdanas saighdeir 'na fhìor dhleasdanas :
  Carson a bu chòir dhuinn sabaid airson an Fatherland?
  Aig aois sia-deug tha an teampall mu thràth liath,
  Tha gnùis nam bantraichean mi-fhortanach air an luasgadh o dheòir !
  
  Ach dè th" ann, a bheil thu craicte, a bhràthair?
  Chan e, tha thu às mo chiall - tha do ghràdh a" freagairt!
  Air son ciuineachd, cò e ar saighdear aig a' chathair,
  Tha e den bheachd gur e Cain salach a bhràthair-cèile!
  
  Air an talamh, bidh sruthan fala a" reubadh na veins,
  Agus freagraidh a" chuisle bhon chridhe le buille...
  Bhuail an crann le slige reòta san achadh,
  O, cia dearg a' ghrian !
  
  Ach tha creideamh ann gun tig Iosa,
  Nì e rèiteachadh air na bràithrean agus bheir e slàinte!
  An uairsin na dìochuimhnich sinn dìoghaltas a dhèanamh air an sgòr borb -
  Gu'n robh maitheanas a' riaghladh ann an anamaibh gach aon againn !
  Sheinn am balach Terminator agus thilg e pacaidean spreadhaidh bho gach cas rùisgte leis an èifeachdas agus an dian as àirde.
  Aig na loidhnichean mu dheireadh, thionndaidh am beagan tancaichean a bha air fhàgail aig Ferman Orkring air ais. Chaidh còrr is trì cheud clach-ghràin Orcishist a chaidh a sgrios fhàgail a losgadh air an achadh.
  Bha grìogag fallas a" ruith sìos maoil rèidh an leanaibh. Rolaig e sìos a" ghruaidh a bha air ath-dhruim-altachain, chuir e stad air a" chraiceann a bha air a sgrìobadh gu mì-thlachdmhor, agus thuit e air breech ro theth an raidhfil fèin-ghluasadach. Sgeul...
  Bhris Edik na dheòir le osna:
  - Tha mo chridhe bochd ullamh gu spreadhadh 'am bhroilleach mar shlige, ach cha 'n 'eil dòigh eile ann, creidibh mi, eadhon aig an tigh, mar gu 'm biodh coinnlean a' lasadh !
  Chaidh grenades a-steach don tanca aige cuideachd... Fhreagair dà cho-tancair, beag ann an ìomhaigh, ach, gu dearbh, luchd-sabaid inbheach, cuideachd le seallaidhean bho dhagaichean agus gunnaichean inneal beaga.
  Ach bidh an nàmhaid a" briseadh troimhe le àireamhan. Bidh Edik a" feuchainn ri oifigearan a thaghadh mar luchd-fulaing; chan fhiach na saighdearan fhèin mòran. Tha an nàmhaid a 'fulang call, ach tha an tancair air an làimh dheis mar-thà na asal le ceann briste. Tha an claigeann air a phronnadh, agus tha na h-eanchainn a" sruthadh a-mach ann am pasgan bàn, mar roisinn bho chraoibh-chrann a chaidh a leagail.
  A-nis bha an gille a 'faireachdainn fìor eagal. Chan e seo na faileasan a tha anns an fhìrinn bhrìgheil tuilleadh, chan e aonadan gun chron a chuireas tu gu marbhadh anns na mìltean, ach fìor dhaoine a bheir bàs. Agus tha iad...
  Bhuail shrapnel am balach còmhnard air a mhaoil... Dh'fhalbh a h-uile càil dorcha ro a shùilean, agus, a 'leigeil às an raidhfil, chaidh am balach sìos am broinn an tùir. Saggy air a 'chathair. Chaith an tancair a bha air fhàgail na peilearan mu dheireadh aige agus rinn e osnaich gu truagh nuair a tholladh am bayonet a bhroilleach lag.
  Cha deach an Edik leònte a shàbhaladh ach le coltas "Searc Dubh" anns na speuran. Chàin an carbad sgiobalta rocaidean cnuasachaidh làn snàthad aig cnapan cruinnichte nan grenadiers. Thuit iad mar shìol chrom-lus, a" sgapadh an luaithre thairis air dusanan de sheòrsan...
  Chuir coltas uilebheistean sgiathach maill air an ionnsaigh. Bha na h-eich gu sònraichte fo eagal. Thionndaidh an fheadhainn aghaidh air ais, agus thionndaidh an fheadhainn chùil, air an làimh eile, air adhart, dh "èirich dump fuilteach.
  Rinn na saighdearan-coise trom ath-leasachadh agus ghluais iad gu luath gu talamh àrd. Ged nach robh ach beagan shaighdearan air fhàgail, bha aig aon saighdear ri dithis no fiù 's triùir leòinte a ghiùlan.
  Loisg am MIG-124, an dèidh dha na rocaidean mu dheireadh aca a losgadh, spreadhaidhean gunna-inneal goirid. Aig an aon àm, agus thàinig am beachd sgoinneil seo gu Natasha ro-làimh, chaidh grunn chnagan de fhùdar-gunna a leigeil sìos bho shuas. B 'e na buill-airm as prìomhadaiche san naoidheamh linn deug wicks àbhaisteach, briseadh nan stuthan millteach as sine.
  Ach èifeachdach ...
  B" e rud ùr eile a bh" ann a bhith a" dumpadh roisinn, ola agus alcol ann an siugaichean crèadha. Seann shligean loisgte. Chan e superweapon a th" ann cuideachd, ach ma ruigeas iad thu bho shuas, mar sin!
  Tha e soilleir gu bheil armachd an latha an-diugh cha mhòr sgìth, agus feumaidh sinn gluasad gu buill-airm nas sine agus nas sine. Tha e coltach gu bheil e a" lasadh, a" losgadh nan nàimhdean beò. Bidh eadhon an fheòil a" sgàineadh an cnàmhan agus tha an cnàimhneach fosgailte. An uairsin bidh a 'ghaoth a' tòiseachadh a 'fìdhleadh leotha, a' bualadh agus a 'crathadh. Bidh na h-ìrean a 'tuiteam, a' measgachadh, agus a 'gluasad air ais.
  Agus an seo thig cuideachadh bho Fenshikov. Gu nàdarra, thàinig na marcaichean an toiseach. Ged nach eil luchd-còmhdhail gluasadach ann, feumaidh banrigh nan achaidhean a h-uile càil a stobadh le a buill fhèin.
  Ach "s e each a th" ann, "s e each a th" ann an Afraga cuideachd.
  Fhuair an nighean serf agus, aig an aon àm, an gaisgeach fiadhaich Domkratova, air an each bhrèagha aice, air thoiseach air a h-uile duine. Bidh am boireannach bòidheach tuathanach a' breabadh crùbag an eich le a sàilichean rùisgte agus a' cur a sròine gu dian.
  Mar sin cha do chuir a" chiad "cupa" aice, lannsair air a dhath le duslach, ach a" chiad ionnsaigh air boireannach tuathanaich ionnsaichte, agus cha mhòr nach do gheàrr an dàrna tionndadh dheth a cheann gu lèir. Cha b 'urrainn dha Orktsuz eadhon sgreuchail le gearradh amhaich, ach dìreach thuit e far a chrùb. Agus sheinn Domkratova:
  - Tha flùraichean arbhair ann an achadh fosgailte... Turas fada!
  Bha Elena, a chuala leis an èisteachd fìor-ghéar aice, a" sìor fhàs ann an aonadh:
  - Air an rathad, tha coille dùmhail le boireannaich Yagami!
  Thuirt Nadezhda, a 'bàthadh meadhan a' bhlàir, na gunnaichean agus na lannan sin uile:
  - Agus aig ceann an rathaid sin, bloc gearraidh le tuaghan!
  Thuirt Domkratova, gu sgiobalta a" gluasad air falbh bhon lann, gun ràmh sam bith:
  - O, aon uair!
  Às deidh an fhacail seo thuit am marcaiche Orkgli ...
  - Seadh a-rithist!
  Agus an seo cha robh an marcaiche Furets, cho mòr ri pasha, mì-fhortan.
  - Seadh, iomadh, iomadh uair !
  Aig an àm seo, stad Nadezhda ann an leum, a 'sgapadh dusan neach-ionnsaigh le a casan gràsmhor:
  - Seadh, carson a tha thu a 'seinn a-rithist agus a-rithist! Gheibh sinn millean sa bhad!
  Bha an neach-crìochnachaidh teine, nighean Chernobog Bhictòria, a 'tilgeil a clogaid stàilinn air iteig le a corragan lom, a' gàireachdainn:
  - Bidh sinn a" cumail milleanan sa bhanca agus chan eil dragh againn mu na laghan!
  Dh" aontaich Elena reusanta leis an t-suidheachadh seo:
  - Tha sin ceart: ma bhriseas tu aon lagh, tha thu eucorach, ma bhriseas tu grunn, tha thu marbh, tha a h-uile dad an Tighearna Dia!
  Thuirt Bhictòria gu math sgiobalta:
  - Mar a thuirt aon sgriobhadair agus feallsanach mor : cha'n 'eil reachdan air bith sgriobhta air son amadan, agus cha'n 'eil reachdan nàduir air an òrduchadh do dhaoinibh !
  Thilg nighean Perun, Victoria, gu sgileil cnap de fhùdar-gunna le a cas. Choimhead i air a bonn rùisgte, a" deàrrsadh le fuil, agus nuair a spreadh am baraille de phoit ifrinn, rinn i gàire:
  - Tha cànan air a thoirt do dhuine tuigseach gus smuaintean a chuir am falach mu rudan gòrach agus gun bhrìgh!
  Ach a rèir choltais bha na caileagan a' smaoineachadh mu dheidhinn... Thòisich am MIG-124, a' tachdadh le cion connaidh, a' call àirde. Dh" fheuch pìleatan eòlach gu dìcheallach ris a" chàr a shàbhaladh, ga chuir air tìr ann an àite rèidh cha mhòr. Gu fortanach, ron àm seo bha na cùl-stòran mu dheireadh de mhisneachd am measg shaighdearan nan càirdeas air tiormachadh. A bharrachd air an sin, bha saighdearan-coise gaisgeil na Ruis, às deidh dhaibh faighinn seachad air astar mòr le caismeachd èignichte Suvorov, mu thràth a "tighinn faisg air an achadh agus na cnuic a" dol an sàs ann am blàr mòr.
  Agus an uairsin chuir na bana-bhuidsich a-mach an draoidheachd mu dheireadh... Bha e na rud a bha taobh a-muigh farsaingeachd tuigse dhaoine. Rinn iad rudan nach b" urrainn do mhòran dhiadhan aig ìre ìosal a dhèanamh.
  Thug draoidheachd ifrinn Bhictòria air na h-eich Orkgli and Furets a bhith còmhdaichte le spotan corp agus grodadh beò. A bharrachd air an sin, le astar mòr. Agus air marcaichean Orkgli, luchd-sabaid Furets, Trolls agus Fardins, nochd ulcers fìor-ghlan, a bha a" spreadhadh le spionnadh ...
  Bha buaidh draoidheachd nighean Belobog, Zoya, eadar-dhealaichte, ach cha robh e cho millteach. Bha na h-eich air fàs le flùraichean soilleir, ròsan agus violets, agus bha na daoine fhèin còmhdaichte le còmhdach de mhil is seoclaid. Thòisich mòran shaighdearan a" fàs mar phreasan lus an earraich. Agus bha fàileadh ùr air. Mharbh draoidheachd Belobog cuideachd, ach rinn e e gu math brèagha agus gu tur gun phian. Is e fòirneart math a tha seo. Agus dè na gucagan brèagha le flùraichean ioma-dathte a nochd an àite dhaoine.
  Chleachd nighean Perun Nadezhda dòighean nas follaisiche airson a speisealachadh: losgadh bho dealanach. Bha na mìltean de chosgaisean dealain a" còmhdach na sgeilpichean, a" tionndadh mòran shaighdearan gu luaithre is duslach. Agus nuair a thèid rampa dealain thairis ort ann an eas tiugh is deàlrach, chan eil e cho tlachdmhor, ach nas marbhtach.
  Agus chleachd Elena, nighean Svarog, innleachd a bha àbhaisteach do theicneòlaiche: rinn i an t-armachd air na daoine aice fhèin.
  Gun a bhith ag èisteachd ri am maighstirean, bhuail na gunnaichean na saighdearan air a 'chùl, agus leag na gunnaichean a-mach na h-ìrean slàn agus chuir iad sìos na h-ìrean gu mòr. Agus loisg na heileacoptairean a bhris troimhe bho chruinne-cè eile dìreach buidheann-chatha slàn le aon rocaid. Dh'fhàs an armachd uabhasach millteach nuair a thug cumhachd Svarog buaidh air.
  Mar sin sheall na ceithir nigheanan an cumhachd aig an aon àm, a 'sgrios deichean de mhìltean de shaighdearan agus oifigearan le aon bhuille.
  Agus cho-dhùin seo toradh a" bhlàir... Nuair a bhàsaich na gaisgich Furets, Okrgli, Trolls agus Fardin mu dheireadh, thionndaidh na ceithir nigheanan agus na sabaidean Ruiseanach a bha air fhàgail chun portal hypermagic, agus taobh a-staigh mionaid thill iad chun t-saoghal aca.
  
  GULLIVER AND THE BALECAL VISCONESS
  GNIOMHARA
  Bidh Gulliver, a tha air a bhith na bhalach shìorraidh a-rithist, a" dèanamh euchdan agus a" nochdadh a ghliocais agus a bhriathran sgoinneil. Còmhla ris, tha a' Bhan-Iarla a' stobadh casruisgte air na clachan biorach, agus tha a casan bochd, tana a' seasamh an deuchainn chruaidh le urram.
  . CAIBIDIL Àir. 1 .
  An dèidh a bhith na bhuidheann òg, dhùisg an t-seann chaiptean agus neach-siubhail ainmeil.
  Agus mar sin b" fheudar dha a chasan rùisgte, leanabhach a stobadh a-rithist air clachan biorach an rathaid taobh a" phuirt.
  Thug nighean à teaghlach uasal e agus thug i dheth a h-aon-adharc.
  Agus dh"imich iad le chèile, a" toirt dheth am sandals, sgeadaichte le clachan luachmhor.
  Aig an aon àm thug i fa-near:
  - Tha e riatanach nach fàs na casan bog, ach gu bheil iad cho cruaidh agus cho seasmhach sa ghabhas!
  Chrath Boy Gulliver:
  - Is e beachd glè ghlic a tha seo! Ach a bhith onarach, an seo ann am Breatainn bhiodh miann a" Bhan-iarla a dhol casruisgte a" coimhead glè neònach!
  Sheinn an nighean mar fhreagairt:
  Tha an talamh uile air a bhlàthachadh le blàths,
  Agus ruith mi air adhart casruisgte...
  Tha mi a" guidhe gur e samhradh a bh" ann
  Cha bhith thu air do sparradh a-steach don t-sneachda!
  Dh"aontaich an caiptean balach:
  - Tha, tha e tòrr nas fheàrr as t-samhradh! Tha e cho snog nuair a tha a" ghrian a" deàrrsadh agus an sneachda a" deàrrsadh anns na ghathan!
  An seo cheartaich Gulliver e fhèin:
  - Bha mi airson a ràdh dewdrops neamhnaid air an fheur!
  Rinn an nighean gàire agus sheinn i:
  - Drùchd, drùchd, drùchd, drùchd,
  Tha e beò mar shnàth de speachan!
  Agus an uairsin thuirt i:
  - Chan eil! Chan e baile no gàrradh a tha seo!
  Dh"aontaich Gulliver:
  - Chan ann don bhaile no don ghàrradh! Ach co-dhiù, fhuair thu fhèin agus mise air adhart gu math.
  Bha casan pàisde a" bhalaich air slànachadh thar oidhche, agus cha robh coiseachd cho goirt "s a bha e an-dè.
  Thàinig piseach air an fhaireachdainn cuideachd.
  Thug Gulliver fa-near:
  - Sin an rud nach eil mi a 'tuigsinn, carson a tha feum agad air tràillean?
  Rinn a' Bhan-iarla srann gu tàir:
  - Dè tha mì-thuigsinn an seo?
  Thuirt am balach gu mòr:
  - Is clann shiorruidh thu, tha foighidinn mhaith agad - faodaidh tu thu fein oibreachadh !
  Rinn an nighean gàire agus rinn i gàire:
  - Stad do chas dheas,
  Gluais do làmh chlì ...
  Tha e math a bhith beò san t-saoghal,
  Gun a bhith a 'dèanamh dad!
  Chuir Gulliver an aghaidh:
  - Chan eil dad a dhèanamh sgìth!
  Rinn a" Bhan-iarla gàire agus thug i fa-near:
  - Dh'fhag iad am bothan,
  Gàrraidhean mòra...
  Dh"fhaighnich am balach:
  - Uill, dè mar sin?
  Fhreagair an nighean:
  - Ghearr iad sios gach darach,
  Air na cisteachan!
  Agus mar a ghabhas an leanabh sìorraidh seo e agus gàire. Tha, tha seo uamhasach math.
  Dh"fhaighnich Gulliver don Bhan-iarla:
  - A bheil thu a-riamh trom?
  Sheinn an nighean:
  Ann an rìoghachd fealla-dhà
  Tha e air a bhith cho fada ...
  Chan eil dad, mar a tha fios -
  Chan eil e a" tachairt gu dona!
  Fhreagair am balach le gàire:
  - Tha, tha mi a 'tuigsinn sin! Leanabas sìorraidh an dà chuid inntinn agus bodhaig!
  Thuirt a" Bhan-iarla:
  - Tha a bhith cinnteach mothachadh!
  Chrath Gulliver a cheann leanaban gu làidir:
  - Tha e duilich gun a bhith ag aontachadh! A-nis, gu corporra co-dhiù, tha mi a" faireachdainn glè mhath agus sunndach. Agus tha fiù 's buinn a tha air an caitheamh ann an corp an leanaibh a' fàs cho luath, agus a 'fàs làidir agus air an call, nach eil iad a' goirteachadh tuilleadh, ach air an làimh eile, tha coiseachd eadhon air fàs tlachdmhor.
  Chrath an nighean gu sunndach agus thuirt i:
  - 'S urrainn dhomh seinn air a' chuspair seo!
  Chrath an caiptean balach ag aontachadh:
  - Gu dearbh, seinn! Bidh sinn glè thoilichte!
  Thòisich a' Bhan-Iarla air seinn le mòr fhaireachduinn agus tlachd ;
  Tha mìorbhuilean anns an t-saoghal ùr,
  Tha e coltach ri sgeulachd sìthiche ann an dath ...
  Tha a leithid de bhòidhchead an seo
  Chan urrainn dhut locht a lorg le puing!
  
  Uill, dè mas e latha ùr a th" ann,
  Tha e a 'tighinn thairis air an Talamh ...
  Mar sin chan eil sinn ro leisg eirigh,
  Chan eil e a" fàs nas fhuaire san t-saoghal!
  
  Bithidh solus nuadh ann an glòir,
  Far a bheil na craobhan coltach ri candy. .
  Tòisichidh sinn ri fàilte a chur air an fheasgar,
  Tha ar clann ann an sonas sìorraidh!
  
  Tha linn ùr a' teachd,
  Tha an sgìre seo cho breagha ...
  Bidh an duine toilichte -
  Leig leis an t-slighe a bhith cunnartach!
  
  Biodh a" phlanaid fo bhlàth -
  Gu luath gu bhith na phàrras lusach ...
  Fosgail cunntas buannachaidh
  Bidh an saoghal na Chèitean radanta!
  
  Dè cho math 'sa tha e?
  Ma tha a" ghrian a" deàrrsadh gu soilleir...
  Bidh cnocan-coille a' drileadh chisel
  Tha deagh àm aig a h-uile duine air a" phlanaid!
  
  Dè cho spòrsail 's a tha gach nì leinn,
  Gleann làn sonas...
  Creid gur h-i uair an fheasgair,
  Ciall òir!
  
  Co dheanadh ar n-aiteam,
  Gu math treun agus eireachdail ...
  Ma tha ath-sgaoileadh ann,
  An uairsin bidh thu nas cumhachdaiche!
  
  Cha leig sinn ar cinn sìos
  A" sìneadh mo dhruim gu pròiseil...
  Airson pancake, ìm, càise taigh,
  Cuiridh an neach-aoigheachd ris sa bhad!
  
  Mar sin bidh sonas ann, fhios agad,
  Agus solas leis an ainm Svarog. .
  Bidh e na fhìor phàrras
  Rinn daoine ùrnaigh ri Dia!
  
  Thug an Tighearna aon fhreagairt:
  Feumaidh sinn a bhith ag obair ann an toileachas ...
  Agus an uairsin thig hello -
  Bidh aghaidhean a" lasadh suas gu soilleir!
  
  Seo nighean casruisgte
  Mharcaich mi turtar...
  Feumaidh tu a bhualadh le do dhòrn,
  Ag adhbhrachadh tòrr eagal!
  
  Càite a bheil an teine a 'tachairt?
  Uill, càite a bheil an teine a 'losgadh ...
  A 'bruthadh buille
  Tha nàmhaid an-iochdmhor a 'toirt ionnsaigh!
  
  Cha ghèill sinn do 'n nàmhaid,
  Beachdaich air seo mar mhiann...
  Bidh an cherub a 'dìreadh
  A sgiathan agus maitheanas do nàimhdean!
  
  Canaidh e gun tachair e a dh" aithghearr
  An rud ris an canar buaidh...
  Tha e coltach gur e teanta a th" anns an t-siorcas,
  Agus uaireannan bidh coin a" rùsgadh!
  
  Gu luath bidh e mar neamh
  Dèanamaid an saoghal gu lèir àlainn ...
  Tha mi a 'toirt taing do Lada -
  Bidh Cherubs a" deàrrsadh le òr!
  Bhuail am balach Gulliver a làmhan agus thuirt e le urram:
  - Dè cho bòidheach! Seo bàrdachd! Agus tha guth na h-ìghne dìreach mìorbhuileach!
  Fhreagair an nighean gu modhail:
  - Is e seo tiodhlac bho na diathan! San fharsaingeachd, chan eilear a" cur luach air na tha air a thoirt seachad!
  Thuirt am balach a-rithist:
  - Tha e duilich a bhith ag aontachadh ri seo! Ach co-dhiù, chan e clann a th 'annainn a thaobh eòlas agus eòlas beatha!
  Rinn a" Bhan-iarla gàire agus dh"fhaighnich i:
  -An urrainn dhut dearbhadh nach eil thu nad leanabh tuilleadh? A bharrachd air an sin, dìreach le eòlas agus eòlas!
  Chrath Boy Gulliver:
  - Gu dearbh! Is urrainn dhomh a dhèanamh agus gu dearbh tha mi ga iarraidh!
  Stamp an nighean gu feargach a cas-rùisgte agus reub i:
  - Mar sin thig air adhart, dearbhaich e an-dràsta!
  Thòisich am balach air aphorisms mòr-chòrdte a chuir a-mach le fearg agus toileachas;
  Is e leth-bhuannachd a th" ann a bhith a" faicinn an nàmhaid, ach a bhith do-fhaicsinneach thu fhèin tha e na bhuannachadh iomlan!
  Chan eil champagne na buaidh air a roinn ach le triùir ghaisgich; neart, misneach, agus urram. Ach, eu-coltach ri cuirm daonna, tha an ceathramh caraid fortanach, agus chan eil e iomarcach idir!
  De na trioblaidean uile, is e bàs an rud as neo-chinnteach, oir cha tachair e a-rithist agus às deidh sin chan eil dad a 'fàs nas miosa!
  Ann an cogadh, is e am faireachdainn as gèire de ghnàthas a bhith a" fàs nas miosa na mothachadh air cunnart!
  Tha e math itealaich nuair a tha thu ag èirigh gu h-àrd os cionn nonentities - ciamar as urrainn dhut itealaich air falbh bho bhreab san asal!
  Bidh esan a bhios ag itealaich le connadh deòir searbh daonna ag itealaich na aislingean milis!
  Tha càineadh èibhinn nas fheàrr na moladh gòrach!
  Chan eil duine airson tuiteam ann an toll airson airgead sam bith, ach a-mhàin Womb of Venus! Airson seo tha e deiseil airson pàigheadh a bharrachd agus eadhon an tè mu dheireadh aige a thoirt seachad!
  Chan eil eagal air an fheadhainn nach caill an urram gu bràth an cliù a chall!
  An ti nach seinn ann an aimsiribh na deuchainn, ni e caoineadh an uair a thuigeas e gu'n d' fhuiling e gu diomhain !
  Le do theanga faodaidh tu a h-uile càil a bhleith ach a-mhàin clachan ceangail teanga agus clachan-meallain!
  Tha daolag boireann math, tha fiadh fireann dona!
  Tha eadar-dhealachadh eadar fiadh agus eilc leis gu bheil am fear mu dheireadh a" cur dragh air an fhear mu dheireadh, agus a" chreach a" dol chun an t-sionnaich!
  Feumaidh caractar beathach a bhith aig fìor ghaisgeach, ach chan e fiosrachadh beathach!
  Ann an saoghal madaidhean-allaidh, mar as trice bidh seacaidean a 'gabhail àite leòmhann!
  Ma tha thu airson gum bi buille làidir ann a chuireas an nàmhaid sìos, na buail e fhad "s a tha thu nad laighe air an leabaidh!
  Tha a" bhuille as làidire a" tighinn dhaibhsan nach eil a" dèanamh cron air gràdh-dùthcha!
  Tha sgoltadh an nàmhaid air a dhèanamh leis an fheadhainn aig nach eil an eanchainn air a bhualadh dheth agus nach eil an sùilean fo thuil!
  Is urrainn dhuinn buannachadh le àireamhan, ach chan urrainn dhuinn toradh buaidh a mhealtainn ach le sgil!
  Bidh egoist nach eil airson a leigeil seachad gu cinnteach a "toirt seachad an aghaidh duilgheadas!
  Le bhith a" toirt ionnsaigh, gu dearbh, tha cunnart ann gun tèid a" chùis a dhèanamh, ach le bhith fo ionnsaigh, tha thu air chall mu thràth!
  Na falbh air chlì, a bhalaich, thig thu gu crìch ann an toll, eadhon ged a tha, gu dearbh, tha thu ceart!
  Chan urrainn dhut faighinn air falbh bho chailleach le speal le làmhan caol!
  Tha e nas fheàrr a bhith Ostap Bender na dunce bochd!
  Cha bhith seòlta an-còmhnaidh gad dhèanamh beairteach, ach gu cinnteach bidh innleachdas gad mhilleadh!
  Chan eil sionnach ann an cruth daonna an-còmhnaidh soilleir ann an còta bian, ach an-còmhnaidh dorcha ann an rùintean!
  Mar is trice bheir anam soilleir an fheòil gu pallor tiodhlacaidh!
  Faodaidh asal suidhe air rìgh-chathair, ach cha toir e ort glùinean!
  Cha-n e an leòmhan a bheucaicheas gu h-ard, ach an ti a bheumas gu cruaidh, agus a bhuaileas gu cruaidh !
  Chan fheumar an taigh a chuir na theine fhad "s a tha thu a" sabaid luchagan. Chan eil feum sam bith an dùthaich a thionndadh gu bhith na campa cruinneachaidh fhad "s a tha thu a" feuchainn ri a "chùis a dhèanamh air coirbeachd!
  Tha intuition, gu dearbh, na neach-brathaidh, ach chan ann sa champa agad!
  Na biodh eagal ort ro neach a tha glic - biodh eagal ort ro amadan onarach!
  Am fear a mholas an tyrant, gairmidh e an coileach air a bhonn!
  Tha fear-brathaidh cosmhuil ri leòmhann, eadhon ga bhualadh, a' spìonadh dheth feòil agus craiceann le a spògan!
  Ann an cogadh, tha comhfhurtachd coltach ri seoclaid ann am bàrr, chan eil e gad fhàgail tinn ach le cuirp!
  Tha e àbhaisteach coinnlean a lasadh san eaglais, ach eadhon anns an àireamh as motha chan urrainn dhaibh lasair fhulangas daonna a chuir às!
  Faodaidh cridhe reòta a bhith agad, fuil cho fuar ri uisge ruith, ach bidh am pathadh air soirbheachas an-còmhnaidh teth!
  Bidh ruith anns a h-uile càil a" leantainn gu droch bhuilean, ach a-mhàin oidhirp air fèin-mharbhadh!
  Faodaidh duine sam bith còmhstri a bhuannachadh, ach chan urrainn ach na Ruiseanaich cogadh a bhuannachadh, agus mar sin chan eil iad a 'feuchainn ri buannachdan susbainteach fhaighinn dhaibh fhèin!
  Tha cleasan-teine cogaidh nan saor-làithean airson a h-uile duine ach a-mhàin gealaich, agus caoidh uile-choitcheann, ach a-mhàin na h-amadan mu dheireadh!
  Mar as trice, is e na convolutions dìreach a tha troimh-chèile!
  Agus bidh iad a" faighinn a-mach à trioblaid, convolutions, air an cur sìos gu soilleir air na sgeilpichean!
  Bidh e a" sgrìobadh a theanga gu mòr, am fear aig a bheil a cheann a" tachdadh bho fhalamh!
  Tha an tasgadh as fheàrr ann an cisteachan an luchd-dùbhlain agad, ged nach eil e a-riamh dìreach!
  Chan eil an t-arm a 'dèanamh dad, ach tha e nas motha na a bhith a' pàigheadh an tasgadh fo riaghladair gaisgeil!
  Nuair a bhuannaicheas duine, is i bàs agus irioslachd a" bhuaidh! Nuair a tha boireannach na beatha agus na toileachas!
  Bidh boireannaich a 'cosg barrachd air na buadhan aca na a h-uile arm air an t-saoghal, ach tha iad a' toirt saoradh bhon fheadhainn a chaidh a chall, a tha air a thoirt seachad mòran nas deòin!
  Bidh boireannach, eu-coltach ri arm gun èideadh, a 'buannachadh nas luaithe!
  Eu-coltach ri fir, dha boireannaich, tha fìor bhuaidh air a choileanadh às deidh gèilleadh!
  Ann an cogadh, mar ann an cairtean, feumaidh tu a bhith comasach air sabaid air ais, agus eu-coltach riutha, feumar na h-adhartasan a shàbhaladh agus a ghluasad chun nàmhaid!
  Is e pòcair a th" ann an cogadh, ach chan e sgam a th" ann a bhith a" coimhead air cairt, ach cleas fiosrachaidh!
  Tha sabaid gun seòlta coltach ri brot slurping gun spàin, ach airson adhbhar air choireigin chan eil na pruds a" bruidhinn ach air an fhear mu dheireadh!
  Bidh fir ruith a" sabaid - dealaich iad gu sgiobalta! Ma tha boireannaich a 'sabaid, tha e nas fheàrr gun a bhith a' sabaid!
  Ann an cogadh, tha a h-uile dad nas fhuaire na ann am beatha shìtheil, ach a-mhàin maoil a" chomanndair!
  Bidh neart gun mhaith ag àrdachadh sìobhaltachd mar dhuine air a chrochadh le sròn!
  Gun a bhith a" bualadh air aghaidh cuideigin eile, chan urrainn dhut do chuid fhèin ithe!
  Bidh an asal an-còmhnaidh air a bhualadh, ach dìreach air a mharbhadh nuair a sguireas e a bhith feumail!
  Bidh an duine gaisgeil a" marbhadh an nàmhaid, bidh am maorach a" marbhadh an tràill!
  Tha iomairt cogaidh daor, gu sònraichte dha nàmhaid a tha cleachdte ri teamplaidean saor!
  Airson creutairean aig ìre nas ìsle, uaireannan tha an eòlas àicheil aca fhèin nas fheumaile na stiùireadh adhartach sam bith!
  Bidh iad ag uisgeachadh an arain làitheil le am fallas, agus an aran saora le fuil an nàimhdean!
  Nuair a bhios neach-poilitigs a 'bleith a theanga gu mòr, chan e flùr a th' ann, ach flùr!
  Nuair a bhios riaghladair a 'bruidhinn mòran, is dòcha gum bi an taois a' tionndadh a-mach gu math, ach bidh e a 'dol dona gu luath!
  Faodaidh cridhe cruaidh riaghladair an dùthaich gu lèir a chuir air cromagan arain!
  Tha poilitigs eadar-dhealaichte bho matamataig leis nach urrainn dhut ann am matamataig sgaradh le neoni, ach ann am poilitigs bidh thu a" roinn le neoni cruaidh!
  Tha an neach-poilitigs na neach-matamataig sgoinneil, ach dìreach ann an aon gnìomh - toirt air falbh!
  Faodaidh tu bruidhinn air a h-uile dad, ach dìreach dìteadh dè a tha buannachdail!
  Tha còmhradh gun bhrìgh a' còmhradh, tha còmhradh le brìgh mì-mhodhail, tha còmhradh le buannachd a' teagasg, agus tha a' bhuannachd as motha a' tighinn bho bhith sàmhach!
  Chan eil ach inntinn bheag a 'gabhail thairis le àireamh mhòr!
  Tha dithis nas fheàrr na aon, ach chan ann ma tha iad nan companaich marbh!
  Is beannaichte an ti a chreideas, agus ge b'e neach nach creid, tha na beannachdan dà-fhillte, air chor 's gu bheil earbsa aige 'na neart agus 'na reusan fèin !
  Tha e dona nuair nach eil breicichean ann, eadhon nas miosa nuair a bhios tu nas slaodaiche!
  Chan e, tha an diabhal uamhasach mar a tha e air a pheantadh, ach is e an rud as uamhasach an dealbh de aingeal a rinn mongrel!
  Bidh beathaichean a" fuireach sa choille - agus bidh daoine brùideil a" tionndadh a h-uile càil gu bhith na thùr!
  Ann an rìoghachd a" bhiast chan eil ann ach ròcan agus parrots, agus tha leapannan iteach air an cur an àite na h-iolairean!
  Is e deagh dhealbhadh, ma tha thu fadalach, gum fàs thu air a dhol à bith; bidh gràin aig duine math, ma tha thu fadalach!
  Tha bàs ann am blàr ag adhbhrachadh paidhir de mhisneachd agus de ghòraich, ach ma thig caidreachas gu crìch le gliocas aig an aon àm, bidh beatha shoirbheachail ann!
  Faodaidh a h-uile dad a bhith falaichte, ach a-mhàin do ghòrach fhèin!
  Faodaidh a h-uile dad a bhith fosgailte, ach a-mhàin inntinn cuideigin eile, anns a bheil thu fhèin a" fuireach!
  Is e cainnt dhearg an leigheas as fheàrr airson a bhith a" dòrtadh fala dearg!
  Is e luaidhe bhog am meatailt as cruaidhe, às an tèid peilearan a thilgeil!
  Chan e an stiùir as cunnartaiche an tè anns na peilearan, ach an tè a lìonas an eanchainn!
  Is e an rud as fheàrr air an t-saoghal nach urrainn dhut a ràdh gu bràth - chan urrainn dha a bhith nas miosa!
  Tha an rud a tha dona san t-saoghal dìreach ceart ann an cogadh, agus às deidh buaidh chan urrainn dha a bhith nas fheàrr!
  Tha tròcair ann an cogadh, eu-coltach ri strìopach poblach, a" cosg barrachd, ach chan urrainn dha sàsachadh!
  Is e dìreach neach a tha dha-rìribh air àrdachadh na spiorad nach eil diùid mu bhith a" nochdadh tròcair dhaibhsan a thuit!
  Faodaidh tu bruidhinn mu dheidhinn rud sam bith, ach dìreach bruidhinn mun chùis, oir bidh cabadaich falamh a "tionndadh a" bhrot gu bhith na bhuinneach fuilteach!
  Is e òr a th" ann an sàmhchair, a bheir corraidheachd nuair a bhios e a" sàmhachadh neo-riaghailteachd!
  Is airgead iad briathran, nach leig le tobar uisge beò an eòlais agus na fìrinn dol a mach !
  Cha tèid dùthaich le itealain làidir gu bràth air dheireadh!
  Am bròn as motha, bho ìre bheag de dh'fhiosrachadh!
  Bhon bhainne a thig bho mhearachdan boghadairean, chan eil ach clann mì-fhortan agus fulangas a" fàs suas!
  Tha feum air eacarsaich corporra gus nach ruith ach bataraidh beatha an neach-dùbhlain agad a-mach!
  Is toil le daoine le inntinnean gòrach agus an fheadhainn aig a bheil mothachadh làidir air an ìre ìosal a bhith a" magadh air daoine eile!
  Bidh teangannan biorach, eu-coltach ri biodag, a" sàthadh eadhon tro phost slabhraidh na gòrachachd!
  Tha an sgeulachd sìthiche ag ràdh gu math, ach tha an fhìrinn a" tighinn gu dona!
  Bidh a h-uile dad san t-saoghal a" tighinn gu crìch, ach a-mhàin gràin-cinnidh daonna agus farpais bheathaichean!
  Tha beatha gu math coltach ri fàinne, tha deireadh fulangas ri fhaicinn, ach chan urrainn dhut a bhith ga faireachdainn!
  Bidh a h-uile dad san t-saoghal a" tighinn gu crìch, ach a-mhàin gràin-cinnidh daonna agus farpais bheathaichean!
  Tha beatha gu math coltach ri fàinne, tha deireadh fulangas ri fhaicinn, ach chan urrainn dhut a bhith ga faireachdainn!
  Is e sùil le deagh amas an dòigh as fheàrr air casg a chuir air daoine marbh a dhol a-steach don arm!
  Agus cha leig stiùireadh ceart dhut an rathad a tha a" dol dìreach chun amas a chall!
  Cha 'n 'eil ach aon bhuannachd aig ifrinn thairis air neamh, cha 'n 'eil eagal air cur as !
  Is e an rud as mì-thlachdmhor ann am pàrras Crìosdail nach urrainn dhut eadhon a bhith ag iarraidh dad nas fheàrr!
  Is e Criosd an aon uan anns am bheil a' gheàrr a' gabhail ri feartan leòmhainn ann an saoghal a' mhadaidh-allaidh !
  Is e dìreach an fheadhainn nach eil a 'marbhadh eagal annta fhèin a' bàsachadh!
  Tha neo-bhàsmhorachd air a choileanadh leis an fheadhainn anns nach eil eagal beò idir!
  Bidh esan air a bheil eagal ro mhòran nàmhaid ag atharrachadh a charaidean!
  Bidh mionaid air a chaitheamh air taisgealadh a" sàbhaladh linn de bheatha agus mionaid de bhuannachd!
  Am fear nach cuir às a chèile na rathaidean ro thric, fàilnichidh e na cnàmhan a chruinneachadh!
  Tha am milleadh as motha air an nàmhaid air adhbhrachadh leis an fheadhainn nach caill am mothachadh air cuibhreann!
  Chan eil fios aig duine mu chrìochan a mhiannan, ach tha e an-còmhnaidh air a thomhas leis na comasan aige!
  Seo mar a thàinig Gulliver suas - fionnar! Agus tha a h-uile dad gu litearra ann an aon anail. Gu dearbh, gu fìrinneach, tha clann gnèitheach ann ma tha anam inbheach air a dhol a-steach annta.
  Thug nighean na Morair fa-near:
  - Tha, faodaidh seo toirt ort a dhol craicte! Sin mar as urrainn dhut sgrìobhadh!
  Chrath an caiptean balach:
  - Tha, tha beatha air tòrr a theagasg dhomh! Agus a 'toirt a-steach an gliocas seo!
  Dh'fhaighnich an nighean an uairsin:
  - Carson nach eil thu nad rìgh air do dhùthaich!
  Rinn Gulliver gàire agus fhreagair e:
  - Tha fios agad, dòigh air choireigin cha do thachair dhomh a-riamh am beachd sabaid airson na rìgh-chathair. Ach a bhith onarach, is fhiach smaoineachadh mu dheidhinn!
  Sheinn a' Bhan-iarla:
  - Tha truas 'na anam,
  Chan eil a dhìth air a" bhalach ach cumhachd!
  Thuirt Gulliver:
  - Ma tha mìle bliadhna de bheatha agam mu thràth, a bharrachd air slàinte, carson nach bruadar mu chumhachd!
  Dh'òrdaich an nighean:
  - Buail e le cuip!
  Ghabh dà bhalach geàrd agus bhuail iad Gulliver air an torso lom aige. Rinn e sgreuchail.
  Chuir a" Bhan-iarla stad air na sabaidean:
  - Gu leòr! Tha seo airson gum bi e eòlach air an àite aige! Agus tha an t-àite aige na thràill!
  Chrom am balach Gulliver, a" crathadh grìogagan fallais air a chraiceann spreadhaidh:
  - Ciamar nach tuig thu ! An seo tuigidh an t-asal mu dheireadh!
  Stamp an nighean a cas bheag, chiseled agus squeaked:
  - A nis seinn ! Gus an d' fhuair mi air each!
  Thòisich an sgiobair gille air seinn, a' faighinn thairis air a dheòin;
  'S iomadh trioblaid a thainig air Fatherland,
  Thàinig seo gu crìch le call mòr ...
  Dèan gàirdeachas nach eil ridirean ann tuilleadh,
  Urram agus moladh do dhachaigh!
  
  Is mise Gulliver, sàr-ghaisgeach,
  Tha fios agad, is urrainn dhomh sabaid gu cruaidh ...
  'S e Mars an gaisgeach so, deagh athair,
  Agus m" ulaidh falaichte na mo bhaga!
  
  Tha mi ruith casruisgte anns an fhuachd,
  Bidh na sàilean cruinn a" lasadh thairis air an t-sneachda...
  Bheir mi seachad am Fritz le neart,
  Bidh buaidh anns a 'Chèitein borb!
  
  Bidh mi a" sgrios orcs le boghaichean-croise,
  A" gearradh sìos dusan gnomes aig an aon àm...
  Feumaidh mi an troll a bhìdeadh air an t-sròin,
  Thàinig mi gu bhith na ghaisgeach, glè thoilichte!
  
  A-riamh airson balach mar seo
  Cha tig deireadh an t-saoghail, creid mi, ...
  Ruithidh mi gu bràth casruisgte
  Gus nach bi Cain a" comharrachadh buaidh!
  
  'S i ar dùthaich ar dùthaich naomh,
  Cha bhith sinn aithreachas air, creid do bheatha ...
  Ged a tha Satan a 'toirt ionnsaigh air an t-sluagh -
  Bidh, bidh craobh na monarcachd fo bhlàth!
  
  Fàilt' am Breatainn, an tìr ghaisgeil,
  Tha glòir as motha an Fatherland ann ...
  Bha Naomh Oenomaus aon uair a' riaghladh,
  An-diugh tha na nigheanan a" sabaid Orcism!
  
  Cha toir, cha toir sinn gèill don nàmhaid,
  Leig leis a 'ghrian a bhith a' deàrrsadh air a 'phlanaid ...
  Tha rionnag a' deàrrsadh gu soilleir,
  Bidh àite soilleir againn air neamh!
  
  Is e Dia Iosa tighearna nan uile,
  Air a cheusadh airson daonnachd leis an olc ...
  Mòran taing dha daoine
  Bi co-dhiù beagan naomh cuideachd!
  
  Bha an nighean casruisgte a' feitheamh ris an ridire,
  Bha mi a" coimhead airson armachd a chaidh a ghlanadh gu deàrrsadh...
  A rèir choltais, tha leithid de Pallas na adhbhar,
  Gus a bhith onarach, coinnich ri ridire le gaol!
  
  Tha mi creidsinn gun tig sonas bho adhartas,
  Bidh daoine marbh ann an saidheans air an aiseirigh...
  Bidh neach sam bith aig a bheil eòlas air gnè ri fhaighinn,
  Bidh sinn ann an ecstasy - cha dèan an luchd-labhairt sgàineadh!
  Rinn an nighean gàire agus chrath i a meur:
  - Uill, tha thu nad dhuine gòrach! Dhìochuimhnich thu gur e leanabh a th" annad a-nis. Agus bidh thu nad leanabh airson mìle bliadhna eile. Tha eadhon toiseach tòiseachaidh agad oirnn. Chan eil a 'bheatha roimhe a' cunntadh. Tha thu fhathast deich linntean slàn air thoiseach ort, agus tha nas lugha de Bhan-iarla agam!
  Chrath Gulliver le gàire:
  - Tha mi co-fhaireachdainn leat!
  Dh"èigh an nighean:
  - Thig air adhart, abair rudeigin gnèitheach mun chuspair seo!
  Thòisich Gulliver a-rithist air dòrtadh a-mach seallaidhean tlachdmhor;
  Ma tha thu airson a bhith nad Dhia, na bi nad mhuncaidh leis an àbhaist a bhith ag atharrais air na neòghlan!
  Mura h-eil thu airson a bhith ag obair mar dhamh, bidh collar agad air do mhuineal!
  Chuir a" Bhan-iarla stad air:
  - Nach robh mi airson a bhith ag èisteachd ri feallsanachd agus aphorisms mar sin! Is fheàrr rudeigin èibhinn a sheinn a-rithist!
  Thòisich an sgiobair balach air seinn le beagan mì-thoileachas. Cha robh an neart aige airson sgrìobhadh, agus mar sin sheinn e òran dùthchail bhon reubaltach Ruiseanach Stenka Razin. Uill, ge bith dè a thàinig nam inntinn, sheinn mi:
  Mar gum biodh bàta le sròn biorach ri taobh Abhainn Volga, ri taobh abhainn fharsaing, a" seòladh, Coltach ri ràimh dàna air bàta, Cossacks, gillean òga .
  dheth 's e maighdeann dhearg, Bana-phrionnsa Phersianach air a bheò-ghlacadh. Chan eil Stenka Razin a' coimhead air a' bhana-phrionnsa, 'S a' coimhead air a mhàthair air an Volga. Aois ghorach rinn thu mo thlachd, 'S fad na h-oidhch' rinn thu tàladh, chreag thu mi, Ghiùlain thu mi 'n aimsir gharbh, Nach duine math thu dhomh, 'S tu thug do m' Chossaich le caoimhneas Nach tug sinn dad dhut gidheadh." Mar a leum an Stenka Razin iongantach suas an seo, thog e a" bhana-phrionnsa Phersianach, thilg e a" mhaighdeann dhearg a-steach do na tuinn, agus chrom i sìos gu Mother Volga.
  Chaidh Stenka Razin
  gu baile-mòr Astrakhan
  airson malairt bathair.
  Thòisich an riaghladair air tiodhlacan iarraidh Thug Stenka Razin clachan crispy, clachan crispy - brocade òir Thòisich an riaghladair ag iarraidh còtaichean bian An còta bian daor: Tha na làir ùr, tha aon dhiubh bìobhair, tha am fear eile sable. Chan eil Stenka Razin thoir dha an còta bian." Thoir air ais e, Stenka Razin, Thoir dhomh an còta bian o d' ghualainn !" Ma bheir thu air ais e, tapadh leat; Mur toir thu air ais e, crochaidh mi suas e ann an achadh fosgailte Air craoibh daraich uaine, Air craobh daraich uaine, 'S ann an còta bian coin." Thòisich Stenka Razin ri smuaineachadh : " 'S math, a riaghlair ."
  Nach e trompaid each a th" ann, chan e fathannan dhaoine,
  Nach trompaid a chluinnear as an raon, Ach an aimsir a" feadalaich, a" feadaireachd, a" feadaireachd, a" cromadh, A" toirt cuireadh dhomh, Stenka Razin, A choiseachd air a" chuan, air a" ghorm : " 'S math a rinn thu, 's e mèirleach dàna a th' annad, 'S tu a' mhèirleach, 's a' bhrùidear aimhreitich, Tha thu air bòrd do luath-eathraichean, Fuasgail do sheòlan anairt, Ruith thar cuan gorm, Bheir mise trì bàtaichean thugad : Air a' chiad luing tha òr dearg, Air an dara luing tha airgiod fìor-ghlan, Air an treas luing tha anam òigh
  .
  "
  . CAIBIDIL Àir. 2 .
  Bhuail an nighean, a" stampadh air a casan beaga rùisgte, a làmhan agus ag èigheach:
  - Dè cho brèagha 'sa tha e! Tha thu dha-rìribh na bhalach mìorbhuileach! Agus carson a dh'fheumas tu a bhith nad inbheach?
  Fhreagair Gulliver le gàire:
  "Tha mi a" faireachdainn nas fheàrr na bha e a-riamh ann am bodhaig balach!" Agus tha mi ann an suidheachadh gu math sabaid agus adhartach!
  Agus bidh am balach-caiptein a" frasadh a chasan beaga, rùisgte, air an ùr-dheargadh.
  An uairsin sheinn e:
  A' chiad neach-ìre, a' chiad neach-ìre,
  'S e an-diugh ur saor-làithean...
  Tha 'n uair maiseach, sunndach,
  A" chiad choinneamh leis an sgoil!
  Agus dh" fhalbh Gulliver le a ghàire gheal-fhiaclan. Anns na laithean sin, nar leigeadh Dia leat dèideadh a bhith ort, bhiodh e na chràdh mar sin! Agus an seo tha e mìorbhaileach, tha thu gu bràth na leanabh agus gu litearra ceud sa cheud toilichte - o, o, oh!
  Tha seo fìor èibhinn. Bidh thu gad fhaicinn fhèin barrachd is barrachd mar bhalach.
  Ach bha amannan fìor mhath ann. Sin mar a bha Gulliver ann an rioghachd luchd-brathaidh a b' urrainn eadhon anaman nam marbh a ghairm. An uairsin dh'fhàs eadhon bàsachadh gun eagal - tha seo a 'ciallachadh gu bheil anaman eile ann, agus tha beatha a' leantainn às deidh bàs.
  Sin cho math sa tha rud mar seo.
  Lean an gille air a chasan rùisgte air an t-slighe agus thòisich e air seinn, a' rùisg fhiaclan leanabh;
  Halò a mhàthair! Tha mi air a bhith a" feuchainn ri sgrìobhadh thugad airson an umpteenth uair. Agus a-nis tha thu air beulaibh orm agus tha e mar gum biodh na duilgheadasan uile a" falbh.
  
  Tha a" ghealach a" seòladh air feadh nan speur, tha sàmhchair air an t-sràid,
  Agus chan eil ach mama na dùisg san taigh.
  Agus air an oidhche fosglaidh i gu sàmhach an doras dhut,
  Creid mi, chan eil duine eile, dìreach mama.
  Agus air an oidhche fosglaidh i gu sàmhach an doras dhut,
  Creid mi, chan eil duine eile, dìreach mama.
  
  'S ma stadas neach gu bràth a' toirt gaol dhuinn,
  Is e dìreach am màthair a sguabas air falbh na deòir agus a thuigeas.
  'S ma theid sinn air astar fada,
  An uairsin cha bhi ach mo mhàthair a" feitheamh rinn.
  'S ma theid sinn air astar fada,
  An uairsin cha bhi ach mo mhàthair a" feitheamh rinn.
  
  Ciamar a tha sinn? Seadh, dòigh air choireigin sgapadh a h-uile duine. Chaochail Anka, agus dhealaich na Stiùbhartaich. Tha, dòigh air choireigin tha a h-uile dad ann an buaireadh rudan. Màthair! Carson a tha thu sàmhach?
  
  Tha a" ghealach a" seòladh air feadh nan speur, tha sàmhchair air an t-sràid,
  Agus chan eil ach mama na dùisg san taigh.
  Agus air an oidhche fosglaidh i gu sàmhach an doras dhut,
  Creid mi, chan eil duine eile, dìreach mama.
  
  An turas seo, cuideachd, cha do thachair dad leis an litir agam. Mam, ach sgrìobhaidh mi gu cinnteach, gu cinnteach. Tha mi duilich.
  
  Agus air an oidhche fosglaidh i gu sàmhach an doras dhut,
  Creid mi, chan eil duine eile, dìreach mama.
  Agus air an oidhche fosglaidh i gu sàmhach an doras dhut,
  Creid mi, chan eil duine eile, dìreach mama.
  Rinn an nighean gàire agus thug i fa-near:
  - Seadh, sin mar a tha cùisean... Bha thu a" smaoineachadh air do mhàthair. Nach eil màthair no athair againn?
  Chuir e iongnadh air Gulliver:
  - Wow! Ciamar a tha seo comasach? Ciamar a tha thu air do bhreith?
  Fhreagair a Bhiocas le gàire:
  - Bheir an stork clann gu daoine. Agus tha dràgon sgeulachd sìthiche againn. Is ann dìreach am measg dhaoine a tha an sgeulachd sìthiche mu dheidhinn an storc dìreach mar fhicsean dha clann bheaga, ach leinn tha an dràgon fìor. Leis gu bheil sinn cuideachd marbhtach agus feumaidh sinn ar sluagh ath-lìonadh bho àm gu àm.
  Thuirt an caiptean balach:
  - Tha mìle bliadhna de bheatha fhathast cho goirid! Gu sònraichte ma tha thu an-còmhnaidh làn neart agus lùth!
  Chrath an nighean le aonta:
  - Leig leis itealaich seachad ann am priobadh na sùla! Cha bhith ùine agad coimhead air ais! Ged air an làimh eile, is coltaiche gun tèid do reic ri cuaraidh, agus bidh ùine a" gluasad gu math slaodach!
  Ghabh Gulliver e agus sheinn e:
  - Mu 'm bheil saothair 'na chràdh,
  Anns a 'gheamhradh agus as t-earrach a. .
  Tha an aon eisgeachd
  Nuair a tha thu còmhla ri Satan!
  Rinn a" Bhan-iarla gearan:
  - Tha thu 'n a Chriosduidh cho eudmhor. Agus a-nis tha cuimhne agam mu thràth air Satan! Càite bheil do chreideamh!
  Fhreagair Gulliver gu h-onarach:
  - Gu deimhin tha mi creidsinn ann an Dia,
  Agus tha gaol agam air Crìosd le m" uile chridhe ...
  Fhuair sinn call
  Ach tha doras aige!
  Stamp an nighean gu feargach a cas bheag rùisgte agus rinn i squeak:
  - Canamaid rudeigin, a fheallsanaiche!
  Thog Gulliver suas e agus sheinn e a-rithist;
  Cluinn na tàirneanaich
  Mallachd fhiadhaich, glaodh is caoidh,
  Is e so an t-àm cunntais-
  Dèan sabaid an aghaidh Armageddon, sabaid Armageddon!
  stampadh a" Bhan-Iarla gu feargach a cas bheag rùisgte agus reub i:
  - Cha toil leam na h-òrain sin!
  Rinn an caiptean balach gàire gu co-sheòrsach:
  - Ciamar nach toigh leat e? Seinn an uairsin e fhèin e, mura h-eil mo cheòl freagarrach dhut!
  Chrom a" Bhan-iarla a fiaclan agus dh"fhàs i:
  - Gabhaidh mi e agus canaidh mi e!
  Agus ghabh an nighean e, agus thòisich i air seinn le mòr dhealas, a fiaclan geala, a" nochdadh mar ìbhri;
  Agus tha sinn a 'ruith nigheanan elf,
  Is toil leinn a bhith a" sabaid airson glòir an athar...
  Tha eileamaid shabaid againn, casruisgte,
  Agus tha sinn a" creidsinn, togaidh sinn lùchairtean elfinism!
  
  Chan eil dùthaich nas bòidhche aig ar n-Elf,
  Ann-san tha grian sluaigh an t-saoghail uile...
  'S gu'n d' thugadh Satan buaidh,
  Nì sinn rudeigin nas fhuaire na Shakespeare!
  
  An toigh leat ar dùthaich mhàthaireil bho na linntean,
  Gu bheil ar n-eachdraidh air fàs ann an làraich togail...
  Bho na blàth-fhleasg as motha agus as iongantaiche,
  Bha iad uair a" còcaireachd brochan Spartan!
  
  Na tilg ar n-Athair gu làr,
  A tha moiteil, dìreach naomh ...
  Nuair a mhionnaich sinn air an iolaire dà-cheann,
  Agus a-nis tha an t-òrd agus an corran gràdhach dhuinn!
  
  Eiridh sinn suas ni's airde na neamh,
  Togaidh sinn na mullaichean fad na slighe chun fhànais...
  Tha cerub cumhachdach ag èirigh os ar cionn,
  Abair deagh fhacal - Elfia!
  
  Cha tuit deòir fhuilteach,
  Agus cha saltair an Elf air sàil nan neo-chreideach...
  Thig ar aisling naomh gu buil,
  Eirich far na cùirtean agad balaich!
  
  Àite gun chrìoch, stoirmeil is sìmplidh,
  Facal cho breagha - Elfia,
  Bheir sinn breth air an Wehrmacht,
  Agus dèanamaid ar Motherland nas toilichte!
  
  Biodh ar n-eòlais fo bhlàth,
  Mar phreas tha dath nan dearcan ann an Gàrradh Eden...
  Bidh sinn a" sguabadh air falbh an nàmhaid gu cruaidh,
  Gheibh am balach duais o Dhia!
  
  Cha chreid mi dè thachras le buaidh Orkshism,
  Coisich tro Elfskva, a" ràcadh ann an rolairean ...
  Biodh Elfinism naomh a" riaghladh ann an Elfia,
  Tha na caileagan a" ruith, an casan a" lasadh cho luath!
  
  Na glaodhaich, a chàirdean, gu bheil na fir agaibh air tuiteam,
  Bidh na mairbh uile air an aiseirigh le toil Svarog...
  Cò chaidh a shàthadh, a thuit bhon ghunna,
  Ach shabaid sinn uile gu gaisgeil agus gu h-onarach!
  
  Chan eil fios agam carson a tha olc a" riaghladh san t-saoghal,
  Carson a thug an Tighearna neart don naimhdean?
  Bu tric a bha sìobhragan mì-shealbhach ann am batail,
  Ged nach eil saighdear gaisgeil ann am blàr!
  
  Uill, elf bhig, tha thu treun, fhios agad,
  Tha fios agad mar a nì thu sabaid agus tha thu gu math gaisgeil ...
  Shuidh an rìgh mòr air an rìgh-chathair,
  Thagh sinn e, creid mi, chan ann gu dìomhain!
  
  'S ar n-athair tha flùraichean fiolet,
  Coilltean emerald, craobhan beithe neamhnaid ...
  Tha Elfia brèagha - crùn na bòidhchead,
  Co-dhiù tha Orkolf airson a dhachaigh a sgrios!
  
  Chan e, tha sinn fhìn-nigheanan nan luchd-sabaid mar sin,
  Na tha air a" phlanaid a tha nas gaisgeil agus nas fhuaire...
  Biodh ar clann agus ar n-athraichean uaill asainn,
  Leig leis na neòil a dhol thairis air an Fatherland!
  
  Chan eil fios agam dè a thig na nigheanan,
  Am bi e comasach dhuinn an Fatherland a dhèanamh toilichte ...
  Tha sinn cleachdte ri sabaid le claidheamh geur,
  Agus bidh sinn a 'buannachadh, creid mi, gu h-àlainn!
  
  Chan eil fios dè cho làidir sa tha an nàmhaid
  Spiorad nan sìobhragan, sluagh àlainn ann an creideamh...
  Bheir sinn buaidh gu cinnteach air ar nàimhdean anns a" bhlàr,
  Faigheamaid saorsa naomh mar dhuais !
  
  Mar sin biodh eòlas agad air sonas agus sìth anns an Athair,
  Chaidh a thoirt air bayonets le elf-mills ...
  A-nis tha an cerub as làidire againn
  Agus tha na balaich againn cho sgiobalta leis na buillean aca!
  
  Thig linntean seachad, thig elfinism,
  Bidh iadsan uile a thuit sa bhlàr ag èirigh gu corporra ...
  Agus tha an t-slighe gu bràth suas, chan e mionaid sìos,
  Tha an cruinne-cè ro bheag dhuinn eadhon gun oir!
  Sheinn a' Bhan-iarla cho breagha, a' stampadh a casan ro-ghrasmhor, leanabhail. Bha aithreachas air Gulliver eadhon gur e nighean a bh" innte. Bhiodh nighean nas sine tòrr nas tarraingiche. Gu sònraichte lùb an t-sàil air an aonar.
  Uill, ceart gu leòr, eadhon mar sin. Fhreagair an caiptean balach:
  - Cha bhith sinn a" dèanamh dad mar sin, bidh sinn dìreach a" seinn agus a" faighinn spòrs!
  Dh"èigh an nighean:
  - Co a ghuth a chanadh, 's do ghuth-sa a bhiodh ri snamh !
  Agus bha fois ann. Choisich na gillean air an robh na seòladairean a-nis air clachan biorach gun phian sam bith. Bidh casan cas-rùisgte na cloinne a" fàs garbh gu math luath. Tha seo dha-rìribh na fhìrinn adhartach. Agus gu dearbh tha am faireachdainn ag èirigh.
  Thòisich eadhon na gillean tràilleil air seinn;
  Ann an gathaibh grian an latha, tha an cùl a' lasadh le teine,
  Cha chaidil am fear-coimhead, 's tha 'n cuip dìleas dha. An uair a thig an oidhche,
  tuitidh
  
  an duin' uasal geal na chadal eadar na leapaichean iteach geal.
  Air dhomh siùcar a thoirt as a' chuil fad mo bheatha, Cha b' aithne dhomh duais air bith eile, ach cubhag le maide, Cha'n 'eil mo làmh a' lùbadh 's mo shealladh trom, Ach tha mo chrìdh' a' bualadh gu h-uamhasach, mar chlaoidh theinntich !
  
  Bidh mi ruith 's mi falach mar mhèirleach, Chan eil am feur àrd, Cha chluinn mi fhathast na coin, Ach tha sin dìreach airson a-nis An ath mhadainn glacaidh iad mi, crochaidh iad bho phost mi, 'S bidh na gillean-bràithrean seall o bhi fo 'n aodainn.
  
  Tha mi mu thràth a" bàsachadh le pathadh, chan fhaic mi uisge, Ach latha slàn de shaorsa, cò bheir air falbh e!
  Tha an t-òran, gu dearbh, chan eil fhios aig Dia dè. Agus chan eil e a 'cur ri dòchas.
  Thuirt Gulliver le gàire leanabh:
  - Is iad seo na seòrsaichean de thionndaidhean a tha aig dàn! Mar sin tha mi a" dol agus chan eil fhios agam càite. Agus dè a tha a' feitheamh air adhart... Uill, anns na tachartasan a bh' agam roimhe bha dòigh air choireigin barrachd spionnadh agus ùidh ann. Agus an seo chan eil ann ach òrain, agus bidh thu a" stobadh mun cuairt mar robot obair-cloc.
  Chrath a" Bhan-iarla ri aonta:
  - A bheil feum agad air dinamics? Dè tha seo comasach!
  Agus thug an nighean cuip às a crios agus leig i buille air Gulliver. Rinn am balach èigheach ann am pian agus chroch e:
  - Chan e sin a bha mi a 'ciallachadh idir!
  Rinn a" Bhan-iarla gàire agus fhreagair i:
  - Ach feumaidh tu a bhith air oideachadh! Is dòcha gun innis thu sgeulachd èibhinn dhomh?
  Chrath an caiptean balach agus thòisich e air sgeulachd fhighe:
  Dhiùlt an t-Ìmpire Diocletian a dhreuchd a leigeil dheth, oir thuig e nach biodh Ìmpireachd na Ròimhe beò às aonais. A bharrachd air an sin, mu dheireadh bha Mac agus oighre aig Diolectan, leis an fhar-ainm Julius, mar Caesar. Bha an ìmpire a 'riaghladh eadhon ro 320, a' stiùireadh gus seann chreideamh na Ròimhe a neartachadh le bhith ag ùrachadh pàganachd. Thàinig Jupiter gu bhith na phrìomh Dhia, a chruthaich an cruinne-cè, mar a thàinig e a-mach.
  Dh'èirich mar an ceudna teagasg nèimh agus ifrinn, agus chaidh a neartachadh. Is e sin, an àite rìoghachd gruamach Hades, chaidh teagasg ìmpireachd sgeulachd sìthiche a thoirt a-steach, far am faigh anaman nam marbh cuirp agus a "fuireach a-rithist. Bidh gaisgich gaisgeil, gu dearbh, cuideachd a" faighinn leannanan agus a" comharrachadh fèistean. Agus tha na cumhachdan aca fhèin aig na h-ìmpirean an sin. Agus gu dearbh, tha tràillean fhathast nan tràillean. Ach an fheadhainn a bhios a 'gèilleadh do na maighstirean aca agus a' giùlan gu math - tha beatha nas fhasa agus nas fheàrr aca agus tha iad a 'toirt seachad cuirp òga agus fallain an dèidh bàis. Agus tha tràillean eas-umhal agus Criosduidhean air am pianadh gu ro-an-iochdmhor, agus air am pianadh cho brùideil 's nach urrainn iad a dheanamh ach glaodhaich agus aithreachas.
  Às deidh bàs Diocletian, lean a mhac Julius ri traidiseanan athar. Agus ghabh e eadhon grunn iomairtean ionnsaigheach - a 'toirt crìoch a deas na h-ìmpireachd dha na h-Innseachan fhèin.
  Seo mar a dh'èirich sliochd ùr de Diocletians eadhon. A thug seasmhachd agus beairteas don Ròimh. Mean air mhean chaidh Crìosdaidheachd sìos agus thàinig e gu neoni. Gu dearbh, mean air mhean chaidh an sgeulachd sìthiche mu Chrìosd a-mach à fasan. Agus cha b" urrainn Crìosdaidhean dearbhadh gum b" urrainn dhaibh dad a dhèanamh no gum b" fhiach dad. Agus mar sin chaidh a h-uile càil a dh" ionnsaigh na bha mòran den bheachd gur e meur de Iùdhachd a bh" ann. Ach am measg nan Arabach, nach robh fhathast air a cheannsachadh leis an Ròimh Mhòr, nochd Magomed.
  Mun àm seo, bha na Ròmanaich mu thràth air buaidh a thoirt air na h-Innseachan. Tha an ìmpireachd aca air fàs cho mòr is gu bheil e duilich a riaghladh. Anns an Roinn Eòrpa, ràinig na Ròmanaich an Vistula. Agus thug iad buaidh air cha mhòr a" Ghearmailt gu lèir. Agus anns an taobh a deas, a 'gluasad air adhart ri taobh an Nile, thug iad buaidh air Sudan agus Etiopia. Ach thàinig adhartas saidheansail air adhart gu slaodach.
  Agus bha e gu math duilich smachd a chumail air na sgìrean sin bho aon ionad.
  Uill, mar sin, bha na h-Arabaich, a bha bochd agus a 'fuireach anns an fhàsach, air am fàgail leotha fhèin.
  Dìreach mar nach do rinn na Ròmanaich buaidh air na Slavs, a bha a 'fuireach ro fhada air falbh agus ann an gnàth-shìde chruaidh. Agus tha Sìona, a tha cuideachd làn de bheanntan, aibhnichean, agus fhàsach, agus tha sluagh mòr ann. Agus mar sin tha Ìmpireachd na Ròimhe mòr an dà chuid a thaobh àireamh-sluaigh agus fearann. Agus gu sònraichte chan eil na h-ìmpirean airson a dhol gu Sìona.
  Agus ann an Afraga chan eil rathaidean no conaltradh ann nas motha. Uill, bha feadhainn ann cuideachd, tarsainn a" Chuain Siar gu Ameireagaidh, ach cha robh iad fhathast aibidh gu leòr. Ged a tha cuid de shoithichean a" seòladh nas fhaide air falbh.
  Ach fo stiùir Mohammed, thug saighdearan Arabach, an dèidh dhaibh Saudi Arabia a cheannsachadh, ionnsaigh a thoirt air seilbh nan Ròmanach.
  Ach tha na Ròmanaich, gu dearbh, iomadh uair barrachd sluaigh agus saighdearan na tha aig na h-Arabaich.
  Ach, tha iad sgapte air feadh grunn sgìrean. Anns an eadar-ama, tha saighdearan Arabach ann am Palestine. Agus tha an t‑uachdaran Ròmanach Scorpius a" cogadh riu, le còig legionan, agus a" tuarasdalachadh marcach Arabach. Ach aig àm cinnteach a' bhlàir chaidh na h-Arabaich a-null gu taobh Mohammed agus bhuail iad na Ròmanaich air a chùlaibh.
  Agus bha murt mòr agus fuilteach ann.
  Agus loisg na mòr-roinnean Ròmanach. Ach bhàsaich Mohammed gu h-obann. Agus thàinig saighdearan lìonmhor agus eagraichte bho sgìrean eile. Agus bhuaileadh na h‑Arabaich.
  Agus an uairsin fhuair iad buaidh gu tur. Ach cha robh seo uile dìomhain. Agus cho-dhùin ìmpire ùr na Ròimhe, Constantine, rudeigin fhaighinn air iasad bhon Koran. Roimh tha creidimh anns an Dia a's Airde, agus toirmeasg dhiathan agus dhiathan eile. Ach, chaidh an t-Ìmpire Ròmanach fhèin ainmeachadh mar Aghaidh Allah agus an Dia as àirde air an Talamh agus an saoghal tàbhachdach. Seo mar a dh"èirich creideamh ùr - mar Islam, ach ann an dòigh Ròmanach.
  Gu dearbh, chaidh Namaz, Ramadan, an casg air ithe muicean agus òl fìon, a bharrachd air an Hajj gu Mecca a chuir dheth mar rud neo-riatanach. Ach, gu dearbh, tha polygamy fhèin laghail. Uill, an àite an hajj gu Mecca, an hajj dhan Ròimh. Agus gu dearbh mòran a bharrachd.
  Cha robh boireannaich cuideachd air an toirmeasg bho bhith a" coiseachd leth-rùisgte. Ach gu dearbh chaidh creideamhan eile a thoirmeasg. Nam measg Iùdhachd. Agus thoir urram do dhiathan eile cuideachd. Roimhe sin, bha prìomh Dhia, Jupiter, a chaidh a dhèanamh na phrìomh neach-cruthachaidh a 'chruinne-cè leis na Ròmanaich, ach bha diathan eile cuideachd a' fuireach mar nithean adhraidh. Agus a-nis tha casg iomlan air a thoirt a-steach.
  Seo mar a nochd monotheism mu dheireadh agus mar a thug e cumadh.
  Lean Ìmpireachd na Ròimhe le bhith a" toirt buaidh air tìr!
  Chuir an nighean stad air:
  - Tha seo, gu dearbh, inntinneach, ach seinnidh sinn nas fheàrr!
  Ghabh Gulliver anail domhainn agus thòisich e air seinn;
  Dè cho tric 'sa bhios sinn a' siubhal
  Agus tha sinn dìreach a 'dìochuimhneachadh
  Gu bheil an saoghal air a riaghladh le diomhanas.
  Aig amannan bidh sinn a" cluich ann an gaol,
  Chan eil sinn mothachail air peacaidhean
  Agus tha cràdh agus falamh nam chridhe.
  
  Sèist:
  Thig gu Iosa agus abair:
  Chan urrainn dhomh a bhith beò mar seo tuilleadh
  Chan eil mi airson peacachadh tuilleadh -
  Tha mi duilich.
  Thig gu Iosa agus creid
  Bidh am beatha sin ag atharrachadh a-nis
  Agus gu bheil fuil naomh Chriosd
  Sàbhailidh tu thu.
  
  Bheir an Tighearna mathanas do dhuine sam bith
  leighisidh e na daoine tinn
  Lìon do chridhe le caoimhneas.
  Tha a ghràdh naomh
  A 'fuireach agus a' buannachadh
  A 'toirt toileachas agus sìth.
  
  Sèist:
  Thig gu Iosa agus abair:
  Chan urrainn dhomh a bhith beò mar seo tuilleadh
  Chan eil mi airson peacachadh tuilleadh -
  Tha mi duilich.
  Thig gu Iosa agus creid
  Bidh am beatha sin ag atharrachadh a-nis
  Agus gu bheil fuil naomh Chriosd
  Sàbhailidh tu thu.
  Thuirt a" Bhan-iarla gu dubhach:
  - Ann an dòigh air choreigin chan eil an t-òran glè ealanta! An can thu mu Chriosd, ni a's soilleire agus ni's àillidh ?
  Chrath Gulliver a ghuailnean leanaibh agus fhreagair e:
  - A bheil thu ag iarraidh rudeigin soilleir? Ach nach eil Iosa cho soilleir ris a" ghrian aig meadhan-latha aig a" chrios-meadhain?
  Rinn an nighean gàire agus fhreagair i:
  - Uill, seinn a rithist mar is fearr a dh' fhaodas tu, ma tha, gu dearbh, comasach air ni-eigin.
  Thòisich an sgiobair gille air seinn gu sunndach;
  Is beatha thu, tha thu aotrom, cùmhnant gràidh,
  Is beatha thu, tha thu aotrom, cùmhnant gràidh,
  
  Thàinig thu a-steach do mo bheatha agus lìon thu a h-uile càil le solas,
  Soillseachadh dhomh, thug mi
  An àite cràdh tha gàirdeachas, is e gràs slàinte,
  A nis tha mi anns a' choimhcheangal
  
  Iosa Is tusa mo bheatha, 'S tu adhair is uisge dhomh,
  Is tu mo chruinne-cè, tha m'anam gad mholadh.
  Iosa Is tusa mo bheatha, 'S tu adhair is uisge dhomh,
  Is tu mo chruinne-cè, tha m'anam gad mholadh.
  
  Tha mi cluinntinn do ghuth, Tha thu taobh rium,
  Tha mi nad làmhan, tha fios agam
  Chan eil neach nas luachmhoire na thu, is tu mo dhuais,
  Gu bràth còmhla riut tha mi a '. .
  
  Iosa Is tusa mo bheatha, 'S tu adhair is uisge dhomh,
  Is tu mo chruinne-cè, tha m'anam gad mholadh.
  Iosa Is tusa mo bheatha, 'S tu adhair is uisge dhomh,
  Is tu mo chruinne-cè, tha m'anam gad mholadh.
  Iosa Is tusa mo bheatha, 'S tu adhair is uisge dhomh,
  Is tu mo chruinne-cè, tha m'anam gad mholadh.
  
  Is beatha thu, tha thu aotrom, cùmhnant gràidh,
  Is beatha thu, tha thu aotrom, cùmhnant gràidh,
  
  A h-uile latha tha mi airson a bhith còmhla riut nas làidire a. .
  Is tusa a-mhàin a tha beò, mo Dhia,
  Seinnidh mi gun sgur, seinnidh mi dhuit,
  Tha gaol agam ort nas motha na mo bheatha gu lèir.
  A h-uile latha tha mi airson a bhith còmhla riut nas làidire a. .
  Is tusa a-mhàin a tha beò, mo Dhia,
  Seinnidh mi gun sgur, seinnidh mi dhuit,
  Tha gaol agam ort nas motha na mo bheatha gu lèir.
  
  Iosa Is tusa mo bheatha, 'S tu adhair is uisge dhomh,
  Is tu mo chruinne-cè, tha m'anam gad mholadh.
  Iosa Is tusa mo bheatha, 'S tu adhair is uisge dhomh,
  Is tu mo chruinne-cè, tha m'anam gad mholadh.
  Iosa Is tusa mo bheatha, 'S tu adhair is uisge dhomh,
  Is tu mo chruinne-cè, tha m'anam gad mholadh.
  Iosa Is tusa mo bheatha, 'S tu adhair is uisge dhomh,
  Is tu mo chruinne-cè, tha m'anam gad mholadh.
  Thòisich a" Bhan-iarla air bualadh air a làmhan agus rinn i gàire:
  - Tha e tòrr nas fheàrr mar seo! Is urrainn dhut gu math seinn a bhalaich!
  chrom Gulliver agus fhreagair e:
  - Tha! Tha gaol agam air an Dia as àirde Iosa Crìosd, agus gu dearbh na Theotokos as Naoimh!
  Chrath an nighean le gàire:
  - Tha seo mìorbhaileach! Feuch an seinn thu mu na Theotokos as Naoimh, gus am bi a h-uile dad soilleir agus brèagha!
  Chuir am balach stad air cas-rùisgte a phàiste agus sheinn e;
  Moire naomh, as fìor-ghlan
  Thug i breith air an t-Slànaighear, thug solas dhuinn.
  Ach tha do chlann casruisgte sa gheamhradh -
  Agus ann an làr ìseal bidh sinn a 'coinneachadh ri latha acrach!
  
  Às deidh na h-uile, ciamar a thachair e gu bheil an saoghal air a chràdh le olc,
  Gu bheil barrachd dhaoine bochda na tha anns na raointean locust.
  Bidh eadhon an fhuachd a" reothadh nan lusan sa Chèitean,
  Is e sin am freagairt as cumanta - ma tha thu bochd, an uairsin dannsa!
  
  'S truagh sgillinn copair a thoirt do dhaoine beairteach,
  Ged a tha am mammon air a dhol suas gu crìochan cuibheas ...
  Tha am prìomh thaic-iùlaiche aca mar mhaide daraich os ar cionn -
  Ach thig e gu bhith na rughadh nuair a dh'èigheas an coileach!
  
  Dh'àithn an Tighearna dhuibh a chomh-roinn ris na daoine beartach,
  Air chor 's nach eil mairbh ann, agus nach èigh e ri cluinntinn Dhè.
  Cuidich iadsan a tha lag - canaidh aghaidhean caoimhneil bho na h-ìomhaighean,
  Ma tha thu tròcaireach, cha deachaidh am beus air an t-slighe gu neamh a mach !
  
  Ach dha mhòran, tha mammon a' cumail anaman agus slàinte nas gràdhaiche,
  Tha iad ag ràdh gun ceannaich iad naoimh le òr!
  Thug saill an neach-iasaid air aodann tàmailteach a mhùchadh -
  Agus cridhe gun sìth tha clach-ghràin fhuar!
  
  Dè do phian dhuinn - daoine gann?
  Ann an lùchairtean chan eil sinn eadhon a" cluinntinn osnaich!
  A bheil thu ag iarraidh fasgadh? Gum bi fasgadh agad
  Fo mhullach prìosain!
  
  Carson a bheir thu dhuinne e,
  Dè tha sinn air a ghabhail gu soirbheachail le feachd?
  Cha robh thu neo-ni, 's gu bràth gun dad,
  Cha d' thugadh an speur air do shon !
  
  Ach thàinig am bàs orra gun dùil,
  Mar a theagaisg an Cruithear Uile-chumhachdach !
  A-nis tha iad far a bheil Satan a 'losgadh
  Far am bi an neach-brathaidh a" creachadh agus a" beucaich bho bhith a" fulang!
  
  Mar sin chuir thu romhpa gu robh an t-Uile-chumhachdach a" magadh -
  Ag ràdh, Arduichear na fial ?
  Agus gur e Iosa fhèin an Cruthaiche na chorp,
  An robh e ceàrr a ràdh gun ith na luchainn olc na rudan a bhuineas dhaibh?
  
  Deanaibh aithreachas le leughadh urnuigh Mhoire,
  Agus a 'tuiteam air a ghlùinean agus aithreachas - ag osnaich!
  Nuair a dh'èigheas leanabh air beulaibh thu,
  Agus tha an nighean casruisgte air chrith leis an fhuachd!
  
  Tog leat do sporan teann, ghasda,
  Caitheamaid beagan airgid le gàire.
  An sin stiùir Iosa Dia a' ghràidh,
  Agus cha leig e leat tuiteam sìos an t-slighe neo-sheasmhach!
  Bhuail an nighean a làmhan grinn, fìor ghràsmhor, ag èigheach:
  - Bravo! Tha e mìorbhaileach!
  Dh"fhaighnich Gulliver, an leanabh sìorraidh seo:
  - Is dòcha gun urrainn dhut seinn cuideachd?
  Chrath a" Bhan-Iarla a ceann, cho soilleir ri dandelion earraich, agus sheinn i:
  Chan fhaic thu ach na tha thu airson fhaicinn.
  Ach an urrainn do bheatha a bhith mar a smaoinicheas tu air?
  Tha do chridhe mar bhac deighe, agus tha e dùinte dhomh.
  Tha thu air do ghlacadh gu tur ann an duilgheadasan èiginneach
  Agus bidh thu a 'caitheamh do bheatha air fearg agus aithreachas.
  Tha do chridhe mar bhac deighe, agus tha e dùinte dhomh.
  Nam b 'urrainn dhomh do chridhe a leaghadh
  Cha bhithinn gu bràth a" dealachadh.
  Cur earbsa annam,
  Is urrainn dhut a h-uile càil a cheartachadh.
  
  Chan eil adhbhar ann a bhith a" coimhead airson cuideigin as coireach.
  Biodh fios agad gu bheil mi a" fulang cuideachd.
  Ma chailleas mi thu, bidh mo chridhe briste.
  Tha gaol mar eun, tha e ag iarraidh saorsa.
  Na leig le tàmailt do ithe bhon taobh a-staigh.
  Tha do chridhe mar bhac deighe, agus tha e dùinte dhomh.
  
  Nam b 'urrainn dhomh do chridhe a leaghadh
  Cha bhithinn gu bràth a" dealachadh.
  Cur earbsa annam,
  Is urrainn dhut a h-uile càil a cheartachadh.
  
  Chan fhaic thu ach na tha thu airson fhaicinn.
  Ach an urrainn do bheatha a bhith mar a smaoinicheas tu air?
  Tha do chridhe mar bhac deighe, agus tha e dùinte dhomh.
  
  Nam b 'urrainn dhomh do chridhe a leaghadh
  Cha bhithinn gu bràth a" dealachadh.
  Cur earbsa annam,
  Is urrainn dhut a h-uile càil a cheartachadh.
  
  Nam b 'urrainn dhomh do chridhe a leaghadh
  Cha bhithinn gu bràth a" dealachadh.
  Cur earbsa annam,
  Is urrainn dhut a h-uile càil a cheartachadh.
  
  Nam b 'urrainn dhomh do chridhe a leaghadh ...
  
  NINJA GHAIDHEALACH AN aghaidh TIRANUS
  GNIOMHARA
  Tha na thachair do cheathrar nigheanan casruisgte ninja agus an guru-demiurge òg gu bràth air leth brosnachail ann an còmhstri leis a" Mhorair Tyranus agus na h-eucoraich eile de gach strì.
  PROLOGUE
  Sheall iad na thachair dha ceathrar ghaisgich fìor bhrèagha, ris an canar ninjas. Agus bha tidsear aca - balach trì-deug no ceithir bliadhna deug a dh'aois, gu math fèitheach. A bharrachd air an sin, chan eil e a" coimhead ach mar dheugaire, ach ann an da-rìribh tha e na sheòrsa de dhia pàganach, air a chuir a-mach à neamh chun Talamh. Agus tha e iomadh mìle bliadhna a dh'aois. Mar sin bidh am balach casruisgte a" trèanadh nan nigheanan ninja.
  Uill, tha seo gu math èibhinn. A bharrachd air an sin, bidh sàilean lom, pinc a" bhalaich a" lasadh fhad "s a tha e a" leum.
  Agus an uairsin nochd luchd-dùbhlain nan nigheanan. Dà mutants mòr - aon le ceann crogall, agus am fear eile le leòmhann. Tha e follaiseach gu bheil iad suas ri rudeigin dona. Mar eisimpleir, chuir iad romhpa daoimean mòr a ghoid bho ionmhas a" bhaile. Tha an ùine timcheall air deireadh an fhicheadamh linn agus chan eil teicneòlasan dhaoine fhathast cho fionnar. Agus tha gunnaichean inneal laser aig na mutants sin nan làmhan, agus cuideachd rèididheachd sònraichte a tha a "dèanamh an luchd-sabaid cha mhòr do-fhaicsinneach.
  Agus seo dà mutants - leth-daonna agus leth-bheathach, a tha gan dèanamh neo-àbhaisteach làidir, agus 's dòcha fiù' s luath.
  Mar sin chaidh iad a-steach don talla far a bheil an daoimean air a chumail. Agus mar a nì iad fuck leis an t-siostam rabhaidh agus glainne dìon-uisge. Bho beam laser, spreadh armachd follaiseach.
  Ruith an crogall agus an leòmhann chun an daoimean, rug iad air agus dh"fhalaich iad e ann am poca làidir. Gu dearbh, chaidh an inneal-rabhaidh dheth. Bhris na poileis a-steach don togalach.
  Ach gheàrr na gaisgich mutant, mar a bhiodh iad a" bualadh le gunnaichean inneal laser, dusan geàrd aig an aon àm, mar shreapadair le siosar. Às deidh sin, thionndaidh an leòmhann agus an crogall air an raon neo-fhaicsinneachd.
  Ach tha ceathrar nigheanan mu thràth a" rèiseadh nan rèisean, ag itealaich càr gu teasairginn. Mar as trice bidh am balach guru aca a" nochdadh gu h-obann, agus gun fhios nach bi àm èiginneach no èiginn ann.
  Bidh na caileagan a" seinn le feirg:
  - Ro thric bidh trioblaid a' bualadh air an doras,
  Ach chan eil e doirbh a chreidsinn ann an nigheanan fionnar ...
  Às deidh na h-uile, chan eil agad ach fios a chuir thuca -
  Chan fheum thu feitheamh fada airson caraidean!
  Bidh iad a 'gluasad gu math luath anns a' chàr adhair aca.
  Is e Natasha aon de na nigheanan, aig a bheil falt gorm agus a tha na sàr-eòlaiche teicnigeach. Agus, gu dearbh, chuir na gaisgich ninja air glainneachan sònraichte a leig leotha fhaicinn, eadhon ann an raon sònraichte a chuir às do ghluasad photons.
  Na cuirp aig oifigearan poileis a chaidh a mhurt... Tha, tha e tàmailteach. Agus thuit ballachan an taigh-tasgaidh. Armachd cumhachdach airson mutants bho mheud Ygrek. Ach, gu dearbh, chan eil iad leotha fhèin. Tha ceannard aca, nach eil an-còmhnaidh a 'nochdadh anns a' bhad.
  Tha na caileagan a 'cur bacadh air an t-slighe airson eucoirich mutant a tha deiseil airson leum a-steach don portal.
  Bidh iad, gu dearbh, a" fosgladh teine bho spreaders gunna-inneal. Bidh na nigheanan a 'leum chun an taobh. Ged a tha e a" coimhead caran gòrach - ùine a bhith agad gluasad bho leusair a bhios ag itealaich aig astar an t-solais.
  Ach is e taigh-dhealbh a th" ann an taigh-dhealbh.
  Seo nighean le falt buidhe a" tilgeil pìos ceirmeag le òrdagan rùisgte. Agus buailidh e an inneal laser, ga leagail a-mach à làmhan an mutant. Agus thilg caileag eile biodag le a sàil rùisgte, chaidh i os cionn ceann an uilebheist agus bhuail i air a" phìob. Bhris e agus chaidh an leòmhann a chuir thairis le smùid. Leig e cuideachd an gunna-inneal aige ann am pian agus iongnadh.
  Rinn na nigheanan gàire:
  - Dèan sabaid air teirmean co-ionann!
  Mar fhreagairt, tilgidh mutant le ceann crogall càr Mercedes orra. Thèid e seachad, agus leumaidh na caileagan nas àirde. Agus tha an càr a 'ruith fo an casan lom.
  Bidh na caileagan a" frasadh an sàilean lom, pinc agus gu sgiobalta a" reubadh gus faighinn nas fhaisge air na mutants. Agus bidh na fèithean aca a" rolaigeadh mar bhàlaichean fon chraiceann tana agus elastagach aca.
  Agus an uairsin tha e a 'nochdadh - nàmhaid àireamh a h-aon, am Morair Tyranus ann an deise blàir dhubh agus clogaid dùinte. Tha seo a" ciallachadh gum bi fìor bhlàr romhainn. Tha na nigheanan, gu dearbh, air an trèanadh. Tha an gaisgeach le falt ruadh a' cuimhneachadh mar a bha am balach guru aca a' cumail coinneal le òrdagan a chasan rùisgte, cha mhòr leanabach. Agus dh"fheuch i ri a chuir às.
  Agus sgèith e seachad, a 'bualadh a-steach do bhalla cloiche. Agus a-nis tha an gaisgeach a 'feuchainn ri Tyranus a phutadh anns an stamag le a shàilean lom, ach gluaisidh e. Agus tha a spòg a" sgrìobadh bonn lom na h-ìghne.
  Rinn i eadhon osnaich ann am pian.
  Bha Natasha, an nighean le falt gorm, ag ràdh:
  - Bidh nigheanan a" sabaid airson meatailt, airson meatailt,
  Bidh Satan a 'riaghladh an taisbeanaidh an sin, a' riaghladh an taisbeanaidh an sin!
  Agus thug i cuideachd ionnsaigh air Tyranus. Chuir gaisgeach ann an armachd dubh suas bloc. Ach dh'fheuch crogall mutant ris an nighean a ghluasad bhon taobh le log.
  Ach, thàinig an gaisgeach às, agus bhuail an log a-steach do Tyranus.
  Air dha buille mharbhtach fhaotainn, bhuail e agus beuc e :
  - Amadan!
  Chuir an nighean le falt buidhe a sàilean lom air cùl ceann an leòmhann mutant agus rinn i gàire:
  - Is sinne an fheadhainn as làidire air an t-saoghal,
  Nach bog sinn na mutants anns an taigh-beag ...
  Chan eil an dùthaich mhàthaireil a 'creidsinn ann an deòir,
  Agus buailidh sinn Tyranus gu punch!
  Rinn an nighean le falt ruadh sreap agus chomharraich i a glùin ri smiogaid an leòmhann dà-chasach. Agus chlaon e fhiaclan. Agus thionndaidh e a-mach gur e buille uamhasach marbhtach a bh" ann.
  Agus an uairsin chaidh am beathach mutant ceum air an inneal laser, agus chaidh beam de chumhachd millteach, neo-àbhaisteach a leigeil ma sgaoil. A bhuail uachdar snasta a" mheatailt, air a nochdadh agus air a bhualadh dìreach fo earball a" chrogall.
  Beucaidh e o phian an fhiadhaich.
  Leum Tyranus, ge-tà, suas agus thilg e aon de na nigheanan ninja thairis air. Bhuail e leis an obair bhreige, a" sgapadh am bathar ann an diofar stiùiridhean. B" e strì ionnsaigheach a bha seo. Chaidh an nighean anns a 'bhikini a sgrìobadh beagan, a' fàgail bruthaidhean air a craiceann umha.
  Leum i suas sa bhad agus rinn i snìomh. Agus an uairsin fhuair Tyranus buille don lann ghualainn agus thuit e sìos.
  Bhiodh a h-uile dad gu math, ach leum inneal-fuadain no dhà a-mach às a" phort. Agus tha blasadairean aca nan làmhan.
  Thilg Natasha diosc beag, tana, cruinn air an inneal-fuadain agus cha mhòr gun deach aice air spreadhadh a lorg bho blaster. Bhuail an diosc an inneal-fuadain san t-sùil agus dh" adhbhraich e cuairt ghoirid, ag adhbhrachadh gun deach a chòmhdach le lìon dealanaich.
  Sheas an nighean le falt geal air a làmhan. Agus thilg a cas rùisgte, ghràsmhor pea le stuth-spreadhaidh.
  Thuit e ann am beul cybernetic an robot mhòr. Agus mar a thèid a spreadhadh. Thug paidhir de bhuill de dh" organism cybernetic cunntas air arc agus bhuail iad fear aig an leòmhann agus am fear eile aig a "chroc. Agus cho soirbheachail. Dìreach air cùl a 'chinn. Agus bhàsaich an dà thugs mutant marbh.
  Fìor, chaidh aig Tyranus air an nighean ninja le falt buidhe air a "bhodhaig a ghluasad chun an taobh.
  Agus dh'itealaich i air falbh agus thionndaidh i grunn thursan air iteig. An uairsin, ge-tà, dh'èirich i, ach beagan cruaidh.
  Dh'èigh Tyranus: "Meow agus Woof, sabaid sinn." Ach lean an dà mutants - leòmhann agus crogall le cuirp lùth-chleasaichean - a 'laighe gun ghluasad. Agus ghluais an torsos cumhachdach.
  Fhreagair Natasha le gàire:
  - A-nis tha thu nad aonar, agus tha ceathrar againn! Mu dheireadh, bidh thu deiseil.
  Rug Tyranus:
  - Ceathrar an aghaidh a h-aon, chan eil sin cothromach! Agus tha nigheanan ninja a 'sabaid gu fìor onarach.
  Thuirt an nighean ruadh ruadh:
  - An e seo a tha thu ag amas? Ach a bheil e onarach?
  Thuirt an gaisgeach ann an armachd dubh:
  - Ach tha mi nam villain, agus thusa, gaisgich adhartach! A bheil modhan math co-chosmhail ris na dòighean air amas an uilc a choileanadh?
  Chrath Natasha ag aontachadh:
  - Tha e ceart! Bidh mi a" sabaid ris aon air aon!
  Thill an nighean ruadh ruadh air ais.
  - Chan eil! B" fheàrr leam a bhith a" sabaid ris - fear air aon!
  Dh" èigh an nighean ninja le falt geal:
  - Carson a tha thu a 'dèanamh seo? Is dòcha gu bheil mi eadhon nas fheàrr agus nas fhuaire na thusa!
  Mhol an nighean buidhe ninja:
  - Is dòcha gun urrainn dhuinn tòrr a thilgeil? No 's dòcha gun urrainn dhuinn geama cunntaidh a dhèanamh?
  Chrath Natasha agus dh'fhaighnich i:
  - Clach no bric?
  Aig an àm sin bha flash ann. Agus nochd am balach guru fhèin. Cha robh air ach briogais ghoirid le torso gu math fèitheach agus snaidhte, ach cha robh e a" coimhead nas fhaide na trì bliadhna deug a dh"aois. Falt blonde le gearradh balach fasanta. Chuir am balach demiurge stampa gu feargach air a chas rùisgte, tana, làidir gus am biodh an asphalt a" sgàineadh, agus thuirt e le guth:
  - Chan eil! Tha sgòr fad-ùine againn còmhla ris! Dèanamaid sabaid aon air aon - tha sinn coltach ri math agus olc clasaigeach!
  Chrath Tyranus le gàire, shìn a masg dubh:
  - Sgoinneil! Bidh e na shabaid gu math inntinneach!
  Thuirt Natasha le falt gorm le briseadh-dùil:
  - Tha thu, mar a bha e an-còmhnaidh, ceart ciallach! Ach dè a tha air fhàgail dhuinn?
  Fhreagair am balach guru:
  - Agus tha thu a 'gabhail cùram dhiubh!
  Agus chomharraich e le meur na làimhe deise aig an doras a bha fhathast fosgailte às an robh innealan-fuadain sabaid an nàmhaid a" nochdadh.
  Thug nighean ninja le falt ruadh fa-near:
  - Uill, a-nis tha a h-uile dad cothromach! Agus tha na caileagan gaisgeach a 'sabaid le urram.
  Agus thug na ceithir nigheanan agus thug iad a-mach às na criosan air na cromagan aca peasan beaga le stuth-spreadhaidh làidir. Thàinig na h-innealan-fuadain bhon portal, agus bha blasters aca nan làmhan. Thoir dhaibh smachd an-asgaidh, agus bidh iad comasach air an talamh a ghlacadh, no a sgrios, no is dòcha an dà chuid aig an aon àm!
  Agus mar sin ghlac agus thilg na maoir na peasairean sin le òrdagan rùisgte an casan sùbailte. Bhuail an fheadhainn, ag itealaich ann an arc, na ceithir innealan-fuadain adhartach dìreach san amhach. Agus ciamar às deidh sin a bheir e agus a spreadhadh e.
  Chaidh cinn nan cyborgs a reubadh dheth. Bhuail aon dhiubh an inneal-fuadain air a chùlaibh, agus bha e gu tur geàrr-chuairt.
  Aig an aon àm, sheas am balach guru agus an neach-dùbhlain aige, ann an aodach dubh, an aghaidh a chèile.
  Casruisgte, le torso rùisgte, gu math follaiseach, bha coltas gun robh an leanabh sensei mar neach-dùbhlain beag an aghaidh cùl-raon trodaiche mòr. Tha Tyranus na leth daonna agus leth deamhan. Agus cuideachd, tha e comasach air mòran.
  Sa chiad dol a-mach, thug e agus leig e às a chorragan dubha, fada, miotagan dealanaich cumhachd. Bha iad a" frasadh mar sgaoileadh corona ann an lìonra dealain.
  Thog am balach trodaire a chas-rùisgte, agus chaidh dealanach an fheachd a-mach sa bhad, agus mar gum biodh slugadh a" dol fon asphalt.
  Chrath an gaisgeach òg:
  - A bheil thu ag iarraidh freagairt?
  Tharraing Tyranus lann shoilleir, a" deàrrsadh scarlaid mar chrom-lus, agus fhreagair e:
  - Leig le sabaid a" chlaidheimh co-dhùnadh cò againn a tha ceart agus dè a tha ceàrr!
  Mar fhreagairt tharraing am balach-guru a chlaidheamh fhèin, a bha a" deàrrsadh gorm, agus thuirt e le gàire:
  - Cha bhith sabaid claidheimh a" dearbhadh a bheil duine ceart. Cha sheall e ach cò againn a tha nas teignigeach, nas seòlta agus nas sgiobalta!
  . CAIBIDIL Àir. 1 .
  Rinn Tyranus a" chiad lòn. Rinn e innleachd luchd-leantainn trì-fhillte. Agus thug an claidheamh dearg iomradh air bogha os cionn ceann soilleir, bòidheach a 'ghille-sensei. Mar fhreagairt, leum an demiurge òg agus sgrìob e armachd an nàmhaid leis a" chlaidheamh ghorm aige agus thug e air falbh an ionnsaigh dìoghaltas.
  Thòisich an armachd air Tyranus air smocadh, agus ruith sreath troimhe.
  Dh'èigh e:
  - Nach dona, a bhalaich!
  Rinn am balach guru gàire agus thuirt e:
  - Tha cuimhne agam a bhith a" falbh le mo chasan casruisgte tro fhàsach na h-Èiphit nuair nach robh pioramaidean ann fhathast!
  Dh"fheuch Tyranus ri ionnsaigh a thoirt a-rithist, ach leum am balach thairis air sail a" chlaidheimh agus bhreab e an gaisgeach ann an armachd dhubh san smiogaid le a shàilean rùisgte. Agus bhon bhuille chaidh e air adhart agus thuit e air aon ghlùin.
  Aig an aon àm, bha nigheanan ninja a 'sabaid le innealan-fuadain. Thilg iad cìochan bàis air an nàmhaid len corragan rùisgte, mar spògan muncaidh. Agus bhuail na tiodhlacan sgrios sin an nàmhaid bhon mheatailt coimheach agus reub iad às a chèile iad, ag adhbhrachadh spreadhadh.
  Agus chaidh na càraichean a reubadh nam pìosan. Mar fhreagairt, chaidh sailean a leigeil ma sgaoil a bha a" deàrrsadh uaine is buidhe. Ach leum na gaisgich ninja air falbh bhuapa, a" frasadh casan casruisgte, tana, chiseled agus iongantach lùthmhor.
  Dh'atharraich Natasha beagan a cuid innleachdan tron bhlàr agus thilg i am pea le stuth-spreadhaidh nas àirde. Thug e iomradh air arc agus bhuail e am mullach. Thuit e sìos agus bhuail e na h-innealan-fuadain a bha air adhart, dà dhusan aig an aon àm.
  Ach chaidh tanca-bùird a-mach às a" phort. Ach chan urrainn dhut dìreach a thoirt le pea le stuth-spreadhaidh.
  Lean am Balach Guru a' sabaid ri Tyranus. Bha e mu thràth air a thoirt a-mach grunn thursan le inneal-solais gun eadhon sgrìob fhaighinn. Ach, shàbhail an armachd dubh an gaisgeach olc bho dhroch thrioblaid.
  Thug am balach fa-near:
  - Tha deagh ghobha agad!
  Chrath Tyranus:
  - Rinn an troich an armachd so !
  Rinn an guru òg gàire agus sheinn e:
  - Is urrainn dhuinn gu litireil a h-uile càil a cheannsachadh,
  Dèan briseadh air arm sam bith le bhith a 'cluich ...
  Na cuirear bacadh air snàthainn ar beatha,
  Cha bhith sinn nar parrot gun eanchainn!
  Lean am blàr eadar an dà mhaighstir mhòr. Bha 'n gille tapaidh 'us beag, 's bha 'chorp litheil anabarrach suairce. Bha fèithean a' ghaisgich òig a' ruith 's a' sruthadh mar chnap-starra air cuan stoirmeil.
  Agus bha e ann an òrdugh meudachd nas luaithe na Tyranus.
  Dh" fheuch na nigheanan ninja ri dòigh air choireigin a chuir stad air an inneal-fuadain mòr. Bhreab peasaichean stuth-spreadhaidh gu sgiobalta far an armachd a bha a" còmhdach an tanca mòr agus an inneal-fuadain ann an aon bhotal. An toiseach chaidh e a-mach mar tanca, is gann a bha e a" brùthadh tron phort. Agus an uairsin ghlac e e agus dh'èirich e gu àirdean mòra, agus nochd cumhachd marbhtach.
  Is gann gun robh ùine aig na caileagan teicheadh bho dhealbhan laser inneal-fuadain cho cumhachdach le gunnaichean.
  Agus thug Natasha fa-near le gàire, a 'bualadh air a bilean:
  - Tha! Is e seo iongnadh eile bho Hyperbrain! Cha bhiodh Tyranus fhèin gu bràth air smaoineachadh air seo!
  Ghabh nighean ninja le falt buidhe agus thilg i biodag, a 'feuchainn ri bualadh air na rollairean. Ach bhreab am ball-airm dheth an armachd, gun a bhith ga cheangal fhèin.
  Sheinn an gaisgeach:
  O, tha armachd an tanca earbsach,
  Bho chuideigin a tha an dùil bìdeadh ...
  Ach cha bhris i mi
  Faodaidh nighean ninja sabaid an-còmhnaidh!
  Thionndaidh an nighean le falt geal gu Natasha:
  - Uill, dèan rudeigin.
  Dh'fhaighnich an nighean le falt gorm:
  - A bheil thu ag iarraidh sin?
  Mar fhreagairt, gàire èibhinn. An uairsin thug Natasha agus thug i air falbh inneal meud bogsa maidsidh bhon chrios aice. Agus le a òrdagan rùisgte ghlèidh i e ri tonn-tonn sònraichte, a" feuchainn ris an rèididheachd riatanach is marbhtach a thaghadh. Ach bha aice ri leum air ais, oir rug an neach-crìochnachaidh mòr oirre agus bhuail i le dealanach marbhtach. Rinn e sgàineadh anns an asphalt, fear domhainn aig an àm sin.
  Cliog Natasha air a sàilean rùisgte agus sheinn i:
  - Tha cogadh an-còmhnaidh fionnar
  Tha an t-earrach ag èirigh anns na speuran...
  Tha bliadhnaichean seachad, tha mi creidsinn,
  Ach tha sinn òg gu bràth!
  Agus às deidh sin, chuir i tonn le bhìoras cnuimhe aig an inneal-crìochnachaidh mòr. Agus chaidh an constrictor boa dealain seo a-steach do chuairtean inneal-crìochnachaidh robot mòr, agus thòisich e air chrith.
  Agus lean am balach guru agus Tyranus a 'sabaid. Agus bha na lampaichean-solais aca a" lasadh agus a" deàrrsadh le lasair shoilleir.
  Mu dheireadh b" urrainn don ghaisgeach òg fìor ghealladh a dhèanamh air a" bhuille, agus gheàrr an solas-solais aige làmh a" ghaisgich dhubh.
  An sin ghlaodh e mach :
  - Damn, tha e goirt!
  Rinn am balach guru gàire agus thug e fa-near:
  - Is dòcha gur tusa an diabhal! Agus mise, aingeal!
  Rinn Tyranus gàire agus thuirt e:
  - Ach cha mharbh thu duine gun armachd, an dèanadh tu?
  Chrath an gaisgeach òg:
  - Fàg mar sin e! Bheir sinn breith, peanas agus nì sinn tròcair ort!
  Thog an gaisgeach dubh a làmh chlì agus gu h-obann, gu h-obann, thilg e pea. Spreadh boma atamach beag. Agus chaidh Tyranus à sealladh.
  Bha am balach guru a" feadalaich:
  - Tha e an-còmhnaidh mar seo! Agus ciamar a tha e ga dhèanamh?
  Gu h-obann thàinig guth bhon chùl:
  - Faigh e!
  Is gann gun robh ùine aig a" ghaisgeach òg leum air falbh. Loisg crogall agus leòmhann air. Agus lot na ghathan an robot a leum a-mach nan coinneachadh. Bhris e agus spreadh e. Agus bha criomagan ag itealaich ann an diofar stiùiridhean. Bhuail fear dhiubh am balach guru air an t-sàil rùisgte. Agus rinn e osnaich.
  Ach thionndaidh an gaisgeach òg mun cuairt agus sheinn e:
  - Theid sinn gu dàna gu cath,
  Air sgàth airson ninjago. .
  Bheir sinn buaidh air gach nàmhaid,
  Ann an ainm na beatha!
  Agus an uairsin bhuail am balach-trodaiche teampall an leòmhann mutant le a shàilean rùisgte, agus thuit e sìos mar gum biodh e air a leagail.
  Shnaig crogall an nàmhaid pìos rèile agus bha e airson am balach a ghluasad, ach bhuail e e fhèin air a" ghlùin agus thuit e sìos. Ghluais am balach guru air cùl a chinn agus thug e fa-near:
  - Sheas thu air mo shlighe airson ùine glè fhada!
  Chuir Natasha, a bha air mutant eile a chuir a-mach gu sgrìobadh meatailt le bhith a" tilgeil pea le stuth-spreadhaidh, ceartachadh:
  - Ar slighe!
  Agus rug na gaisgich air an dà bheathach meirleach le an gàirdeanan.
  Thuirt am balach guru:
  - Ma bheir sinn seachad iad dha na poileis, an uairsin brisidh Tyranus leis an uidheamachd agus na h-innealan-fuadain aige prìosan sam bith agus saoraidh e iad:
  Mhol an nighean ninja le falt geal:
  - Leagamaid ribe do 'n tighearna dhubh. Ruithidh e gus na mutants a shàbhaladh, agus an uairsin gheibh sinn grèim air!
  Thuirt an nighean buidhe ninja le falt buidhe:
  - Tha am beachd seo glè mhath! Ach seo an glacadh: an mothaich Tyranus grèim?
  Thug nighean ninja le falt ruadh fa-near:
  - Tha duilgheadas eile an seo. Is dòcha gum bi na poileis troimh-chèile ma bheir thu mutants dhaibh. Gu dearbha, tha beathaichean air an cumail ann am menageries, chan ann sa phrìosan!
  Chuir Natasha tweet:
  Bidh beathaichean ag ullachadh airson na sgoile
  Ghlaodh an coileach o chionn fhada...
  Gu fìrinneach, na feuch,
  Na breab, na bi a' bìdeadh,
  Cha chuidich e idir!
  Thuirt am balach guru gu daingeann:
  - Is dòcha gu bheil e nas fheàrr an tilgeadh air ais gu Tyranus?
  Chuir Natasha a-mach:
  - Carson eile a tha seo? Bha sinn cho cianail leotha!
  Thug an gaisgeach òg fa-near:
  - A chionn gur iad na cretin so ar seana chairdean, air am bheil sinn do ghnàth a' bualadh. Agus mar sin, faodaidh Hyperbrain mutants a chruthachadh a tha tòrr nas buige agus nas sùbailte!
  Rinn na caileagan ninja gàire agus rinn iad gàire:
  - Tha mi a 'creidsinn nach eil daoine a' fàgail beannachd le sgeulachdan sìthe,
  Agus bidh iad nam fìor charaidean gu bràth!
  Às deidh sin, thug iad dà bheathach mòr mutant le an casan casruisgte, gràsmhor, tana, fèitheach, mar gum biodh iad air am fighe bho uèir stàilinn, agus sgèith iad air slighe tangential agus chaidh iad a-steach don portal.
  Às deidh sin, stad an glaodh. Còignear ghaisgich: ceathrar nighean agus balach, a" coimhead mun cuairt.
  Thuirt an nighean le falt ruadh:
  - Bu chòir dhuinn ...
  Dh'fhaighnich nighean ninja le falt geal:
  - Dè bu chòir dhut a dhèanamh?
  Fhreagair i:
  - Ith reòiteag còmhdaichte le seoclaid! Tha e an dà chuid blasta agus feargach!
  Ghluais na caileagan agus am balach guru sìos an t-sràid. Agus thòisich iad air seinn le h-aoibhneas agus le tlachd:
  Claidheamh solais, adhartas
  Bheir sinn gaol...
  Ged a tha an saoghal làn cuideam -
  Sàbhail sinn a 'phlanaid!
  
  Biodh an dàn uamhasach -
  Tha droch bhàs air tighinn...
  Na bàsaich gu dìomhain
  Às deidh na h-uile, tha ar Motherland beò!
  An uairsin chuimhnich am balach guru gu h-obann:
  - Ach dhìochuimhnich sinn an rud as cudromaiche - an daoimean a chaidh a ghoid a thilleadh!
  Rinn Natasha squeak:
  - Seadh, is e seo gu dearbh ar mearachdachadh! Ciamar a gheibh iad cho sgìth?
  Mhol an nighean le falt ruadh:
  - Is dòcha gun gabh sinn e mar seo agus gun ruith sinn a-steach do mheud cuideigin eile?
  Thill an nighean ninja le falt geal.
  - Chan eil! Feumaidh seo cus lùth. B" fheàrr dhuinn faighinn a-mach carson a tha feum aca air an daoimean seo.
  Chrath am balach guru:
  - Tha! Cha robh iad dìreach ga ghoid. Agus cha bhith iad ga ghearradh na phìosan airson a reic. Nas coltaiche, bidh Tyranus airson a chleachdadh mar lionsa fòcas airson armachd cumhachdach.
  Mhol Natasha:
  - Gabhamaid an uairsin agus dèanamaid ar cleas fhèin gus stailc ro-chasg a lìbhrigeadh air an nàmhaid!
  Rinn an nighean ninja le falt geal gàire agus thuirt i:
  - Chan eil daoimean fuadain freagarrach airson àite fòcas. Feumaidh tu dìreach feadhainn nàdarra a chleachdadh. Deas?
  Chrath am balach guru:
  - Gu cinnteach! Rud eile, carson a ghoideadh Tyranus fear nàdarrach? Tha e nas fhasa fear fuadain aige fhèin a dhèanamh.
  Mhol Natasha:
  - Cha 'n 'eil ach aon aite eile air an t-saoghal anns am bheil a leithid de dhaoimean air a ghleidheadh. Seo far am bu chòir dhuinn a dhol!
  Thuirt an nighean ruadh ruadh:
  - Tha fìor thèarainteachd an sin. Mar sin dè, gearraidh sinn iad uile nam pìosan?
  Chuir am balach guru an aghaidh:
  - Chan eil! Cha dean. Chan urrainn dhuinn a dhol gu robaireachd. Is sinne am pàirt shoilleir den fheachd!
  Rinn an nighean buidhe ninja gàire:
  - Tha sinn comasach air maith,
  Briseadh an droch gheasaibh...
  Ach gu dearbh chan eil e gu diofar
  Dè am meud beag daoimean!
  Mhol nighean ninja le falt geal:
  - Thig air adhart, an sin iarramaid an diamhanas sin car uine. Uill, tha mi a" smaoineachadh gu bheil latha gu leòr dhuinn?
  Leum am balach guru suas agus thuirt e:
  - Tha roghainn eile comasach. Gabhaidh sinn e agus bheir sinn seachad farpais a chuir air dòigh airson a" ghaisgeach Superman as fhuaire, agus gheibh an neach a bhuannaicheas còir seud a chaitheamh timcheall amhach fad seachdain. San dòigh seo is urrainn dhuinn gnìomhan math a dhèanamh agus daoimean fhaighinn gun a bhith a "dol gu mèirle banal!
  Bha Natasha teagmhach:
  - An aontaich iad farpais a chuir air dòigh airson seo? Agus an cuir earbsa ann an coigreach a" chlach a ghiùlan fad seachdain air fad, an cunnart gun nigh i dheth?
  Thug an gaisgeach òg fa-near:
  - Uill, an toiseach, cò eile nach urrainn earbsa a bhith ann, mar am prìomh charactar, Superman. Agus san dàrna àite, chan eil buidhnean ann an Tokyo a-nis cho rampant na ann an New York, agus cha chuir iad fàilte ach air a" bheachd a bhith a" glanadh stàballan Augean!
  Thug nighean ninja le falt geal fa-near:
  - Tha seo loidsigeach! Bu chòir dhut dha-rìribh feuchainn air! A bharrachd air an sin, is e Tokyo am baile as motha air an t-saoghal, agus tha e inntinneach a bhith faicinn cò ris a tha e coltach a-nis!
  Chuir Natasha tweet:
  - Tha eagal air an t-saoghal spèis a thoirt dhuinn,
  'S lionmhor feum nan nighean,
  Tha fios aig ninjas, mar a bha e an-còmhnaidh, mar a shabaid iad,
  Thig an geamhradh gu crìch - thig an t-earrach!
  Thuirt am balach guru le gàire:
  - O chionn ghoirid, tha rud cho math ris an eadar-lìn air nochdadh, agus troimhe cuiridh sinn ar beachd!
  Mhol an nighean dearg ninja:
  - Deanamaid ma ta, a dheanamh ni's fhasa do'n anam, gabhail ris agus mi-ghiùlan mar bu choir !
  Thill an nighean buidhe ninja air ais.
  - Bidh sinn a" glacadh hooligans, chan e hooligans sinn fhìn!
  Rinn an nighean ninja gruagach gàire:
  - A 'dèanamh rudeigin a tha gu tur ceàrr
  Tha e nas binne na eadhon reòiteag!
  Chrath am balach-sensei agus thuirt e:
  - Tha modem sònraichte agam, cuiridh sinn e an-dràsta!
  Agus thòisich e a" sgrìobhadh àireamhan.
  Aig an àm sin dh'fhosgail am portal a-rithist. Leum tanca beag ach gu math gluasadach a-mach. An àite baraille canain, bha dà chlaidheamh fada aige a" snìomh.
  Feadan Natasha:
  - Chan eil tancaichean feansa èifeachdach, ach tha iad drùidhteach!
  Rinn am balach guru aodann èibhinn agus sheinn e:
  - Dh'òl tri tancair tri cheud an ceann,
  Agus an uairsin, dh"òl sinn ceud!
  Chaidh am fear-airm a chasg
  Leis nach eil tanca dad ann am blàr!
  Thug an nighean ninja le falt geal am pea agus thilg i chun tanca feansa e. Chaidh e seachad, ach bhuail buille chlaidheamh an inneil am pea. Agus bha spreadhadh ann. Agus cha do rinn am bàrr eadhon dad a sgrìobadh, ach sgaoil an spreadhadh.
  Thug Natasha fa-near le gàire a bha a" deàrrsadh mar sholais càr air oidhche dhorcha:
  - Wow! Chan eil e cho sìmplidh sin!
  Thog am balach guru le òrdagan rùisgte criomag de ghunna-inneal laser bayonet bho inneal-fuadain a chaidh a sgrios na laighe air an rathad.
  Agus chuir e air bhog e le tilgeil a chas air an t-slighe. Chaidh e thairis agus bhuail e baraille lionn. Thug a" bhuaidh air a" bharaille tionndadh a-null agus a" frasadh leaghan foamy air an tanca feansa. Mar thoradh air an sin, thachair cuairt ghoirid marbhtach.
  Chaidh tonn foamy thairis air a 'chàr, chaidh dealanach a-steach, ga cheangal ann an lìon-mòr. Agus na claidheamhan stàilinn alloy air an lùbadh a-steach do phìob.
  Dh"èigh am balach guru:
  - Aon, dhà, trì - sguab na spotlights,
  Ceithir, ochd, còig - cuir às do na droch orcs!
  Thug Natasha fa-near:
  - Tha thu fìor mhath, a chiall!
  Chuir an gaisgeach òg an aghaidh:
  - Chan eil! Tha sinn uile an dà chuid mòr agus gun samhail nar dòigh fhèin!
  Sheinn Natasha:
  An ni nach urrainn duine a chasg air chor sam bith,
  A mhiann a bhith na Uile-chumhachdach...
  Gus am bi an Talamh a 'riaghladh na cruinne,
  Tha thu nad riaghladair demiurge air an t-saoghal a th" ann!
  Thug nighean ninja le falt geal fa-near:
  - Tha, tha na h-òrain seo dìreach àlainn! Agus an seo chan urrainn dhut argamaid a dhèanamh an-aghaidh gu bheil neach a 'fàs le bhith a' leum agus a 'crìonadh!
  Fhreagair an nighean ruadh ruadh:
  - Dè a th" ann an seachd mìle an taca ri parsailean fànais? Aontaich - tha e mì-mhodhail!
  Sheinn an nighean buidhe ninja:
  Talamh anns a' phutha, talamh anns a' phort,
  Tha an talamh ri fhaicinn tron pholl...
  Mar a tha mac brònach mu mhàthair, mar a tha mac brònach mu mhàthair,
  Tha sinn brònach mun talamh, tha e na aonar!
  Agus na rionnagan, ge-tà,
  Agus na rionnagan, ge-tà,
  Beagan nas fhaisge, ach tha a h-uile duine fuar cuideachd,
  Agus mar uairean eclipse, agus mar uairean eclipse,
  Tha sinn a" feitheamh ris an t-solas agus a" faicinn aislingean talmhaidh!
  Rinn Natasha gàire agus rinn i gearan:
  - Agus tha mi mu thràth sgìth den phlanaid seo, an Talamh! Tha mi airson a bhith air mo ghiùlan gu meud Ygrek. Agus deagh ùine an sin!
  Rinn am balach guru gàire agus fhreagair e:
  - Dè na planaidean agus dè na tomhasan air nach do thadhail mi? Agus chunnaic mi rudeigin a dh" fhaodadh gu litireil am mullach a reubadh far na lùdagan aige. Mar sin tha mòran àiteachan inntinneach anns a" chruinne-cè!
  Thuirt an nighean ruadh ruadh:
  De mìle planaidean
  Chan eil glas mar sin ann...
  De na mìle planaidean -
  Chan eil an leithid as fheàrr leotha!
  Thug Natasha fa-near le gàire:
  - Ach feumaidh tu aideachadh, tha e tòrr nas inntinniche nuair, mar eisimpleir, lorg thu fhèin ann an saoghal far a bheil, an àite ocsaidean, an eileamaid as cudromaiche fluorine. Agus anns a 'chùis seo, bu chòir mean-fhàs a dhol eadhon nas luaithe!
  Chrath am balach guru:
  - Tha leithid de shaoghal ann, ged is tearc iad. Ach chan urrainn dhut gluasad an sin ach ann an deise sabaid, no fo chòmhdach raon feachd làidir!
  Dh" fhosgail am portal a-rithist. Leum inneal-fuadain eile a bha coltach ri coineanach a-mach às. Agus gu math snog! Mar a leumas agus a thionndaidheas e thairis, a" fuasgailear pulsar teine as a bheul!
  Rinn an nighean ninja gruagach gàire:
  - Coineanach draoidheil,
  A" tarraing neoni!
  Dh"fhaighnich am balach guru dha na nigheanan:
  - Gheibh sinn fliuchadh e, air neo leigidh sinn beo e !
  Thug Natasha fa-near le gàire:
  - Bunny èibhinn fhathast! Ach dè ghabhas dèanamh airson a dhèanamh math?
  Gu h-obann rinn an coineanach robot breab leum fada agus chaidh a ghiùlan gu sràid eile. Agus bha càraichean ann mar-thà bho dheireadh an fhicheadamh linn - cuideachd gu math reusanta agus luath, de dhiofar dhathan.
  Ruith na caileagan ninja agus balach guru às a dhèidh. Dhìrich iad tro na taighean gus slighe ghoirid a ghabhail. Agus bha na òrdagan lom, ro-chùramach aca a" ceangal ris na ballachan agus na h-oiseanan, agus leig leotha gluasad tro na structaran.
  Thug nighean ninja le falt geal fa-near:
  - Gu dearbh, tha na daoine glic ag ràdh, ma tha na madaidhean-allaidh air am biathadh agus na caoraich sàbhailte, tha e a 'ciallachadh gu bheil àireamh nan geàrr air a dhol sìos!
  Thuirt an nighean buidhe ninja le falt buidhe:
  - Ciamar a tha coineanaich eadar-dhealaichte bho mhaighich?
  Mhol an nighean ninja le falt ruadh:
  - Tha geàrran nas caol, lùth-chleasachd agus tha nas lugha de gheir aca!
  Sheinn Natasha:
  Ach ma tha cridhe maighich agad,
  Fiù ma tha sgiathan air cùl do dhruim ...
  Na feuch ri itealaich nas àirde.
  Bidh sgiathan stàilinn gad phronnadh!
  Mar sin leum iad chun an ath shràid. Dh'adhbhraich an coineanach robot fìor thubaist trafaic. Agus gu dearbh thàinig cùisean gu ìre còmhstri. Agus brisidh an creutair dealanach às a bheul gu lasraichean. Agus mar a thionndaidheas e cluasan asail. Gu dearbh thionndaidh seo a-mach gu bhith gu math fionnar agus fionnar.
  Ghabh Natasha agus thilg i air a" choineanach robotach le cas rùisgte, chiseled pea millteach le stuth-spreadhaidh, a rinn na gaisgich fhèin a rèir reasabaidhean an guru aca.
  Ach shìn an coineanach robotach a chluasan fada agus farsaing, agus chaidh am peas air ais. Agus cha mhòr nach do bhuail i Natasha agus a companaich gu bàs, a 'ruith fo an casan rùisgte le sàilean pinc, cruinn.
  Thug an gille guru fa-near:
  - Wow! Tha e coltach gu bheil duilgheadas againn!
  Sheinn Natasha:
  Ged nach urrainn dhuinn ar trioblaidean uile fhuasgladh,
  Gun a bhith a" fuasgladh a h-uile duilgheadas...
  Ach bidh a h-uile duine nas toilichte
  Bidh barrachd spòrs aig a h-uile duine!
  Rinn an nighean ninja gàire agus ghlac i e agus dh" fheuch i ris a" choineanach robotach a chòmhdach le tilgeil de bhiodag mharbhtach. Agus las e mar mheteor. Ach a-rithist bha cluasan an robot adhartach a" crathadh, agus chaidh an armachd air ais. Agus a-nis feumaidh Natasha ruith air falbh agus teicheadh. Ach fhuair i air a bhith beò agus sheinn i:
  'S mairg ifrinn an aghaidh a' bhàis,
  Tha an neach-fulang a' feitheamh aig meadhan oidhche...
  Tha mi creidsinn gum bi neo-bhàsmhorachd againn,
  Agus gheibh an coineanach san t-sùil e!
  Mhol am balach guru:
  - Dè ma chleachdas sinn ar dòigh àrsaidh ach èifeachdach airson sabaid an-aghaidh innealan-fuadain a tha gu math adhartach?
  Dh'fhaighnich Natasha le gàire:
  - Ciamar a tha sin?
  Mhol an gaisgeach òg:
  - Gabh e agus feadag!
  Thuirt an nighean dearg ninja:
  - An uairsin dèanamaid uile e còmhla!
  Chuir na caileagan agus na balaich an òrdagan rùisgte nam beul agus rinn iad feadalaich. Agus chaill grunn fheannagan mòra bailteil mothachadh le clisgeadh agus, a" fannachadh, ruith iad sìos. Agus an gob buailte, mar a ghabh iad agus a reubadh iad coineanach. Anns a 'bhad chaidh e an sàs ann an lìon, spìosrachadh agus spreadh. A bharrachd air an sin, ann an itealaich, thionndaidh na pìosan den choineanach terminator gu bhith nan seoclaid blasda is milis.
  Sheinn am balach guru, a" togail an candy blasta le a chas rùisgte:
  - 'S e coineanach seoclaid a th' annam
  'S e bastard socair a th' annam...
  Tha mi ceud sa cheud milis
  O, o, o, o, o!
  'S e bunny chocolate a th' annam
  'S a' suathadh ri d' bhilean,
  Bidh mi a 'leaghadh cho furasta
  O, o, o, o, o!
  Às deidh sin, ghabh e bìdeadh beag. Agus an uairsin thilg e a-mach e; bha rudeigin fìor a" lasadh ann an amhach a" bhalaich. Agus teine gu math losgadh agus ionnsaigheach.
  Thug Natasha fa-near:
  - Na cuir a h-uile blas blasda nad bheul mar bhalach beag!
  Sheinn an nighean ninja le falt geal:
  Gu dearbh, na fintipluskins,
  Chan ann mar na Pushkins idir...
  Ach fhathast, b 'urrainn dhaibh sàr-obair a chruthachadh,
  Agus tha thu nad bhalach guru - na gluais air adhart!
  Thòisich na caileagan air daoine a tharraing a-mach à càraichean millte. Agus an uairsin dh'fheuch iad ri dèiligeadh riutha.
  Is e an dòigh as èifeachdaiche air slànachadh lotan a luathachadh bonn lom cas nighean a cheangal ri aodann an neach a chaidh a ghoirteachadh agus toirt air pòg a thoirt dha.
  An uairsin tha lùth fìor mhòr agus cumhachdach de shlànachadh, gàirdeachas agus lùth draoidheachd slànachaidh air a ghluasad.
  Rinn am balach guru an aon rud, a 'cumail a chasan rùisgte a-steach airson pògan, a' taghadh riochdairean bhon ghnè cothromach.
  Agus aig an aon àm, chrom e tro a shròn:
  Nigheanan, caileagan, caileagan,
  Na seas gu gòrach air an taobh ...
  Is fheàrr rudan a dhèanamh
  Biodh do dhùthaich mhàthaireil fo bhlàth!
  Bha, bha an obair an seo inntinneach - ghabh iad dreuchd dhotairean. Agus nochd heileacoptair anns na speuran. Bha preasantair Tbh Veprin o Nile ag itealaich air. B 'e nighean bhrèagha a bh' innte, ach aig an aon àm, gu dearbh, bha i fada bho ninja ann an sabaid.
  Ach, bha na caileagan air a shàbhaladh mar-thà agus chuidich i a-mach grunn thursan.
  Shìn Natasha a làmh agus sheinn i:
  Bidh daoine gòrach a" bruidhinn mu dheidhinn cuideam,
  Tha cuideam mar làmh ...
  Nì iad film inntinneach dhut,
  Ann an uair eile!
  Ghlan Veprin agus dh'èigh e:
  - Halo, luchd-sabaid! Tha mi faicinn gu bheil thu air fàs cho snog! Agus tha iad mu thràth air tòiseachadh air cumhachdan a ghearradh le draoidheachd.
  Thuirt am balach guru:
  - Aig amannan tha e nas duilghe fear a aiseirigh na bhith a "marbhadh millean, no an àite, eadhon uaireannan, ach cha mhòr an-còmhnaidh!
  Nuair a thàinig an heileacoptair air tìr, leum an nighean neach-naidheachd dheth agus ruith e suas chun ghaisgeach òg. Phòg i e air a bilean agus thuirt i:
  Òg an corp 's an anam,
  Balach, tha thu gu tur casruisgte...
  Ach le t' inntinn, smaoinich gur famhair thu fhèin,
  Tha sin ceart, tha daoine ag ràdh!
  Sheinn an guru mar fhreagairt don bhalach:
  Na tha daoine ag ràdh
  Tha cùram againn
  Bidh toradh làidir ann -
  Ma bhuaileas tu e gu dòigheil!
  
  Co-fheall CHAMBERLAIN STALIN HITLER
  GNIOMHARA
  Cha do thòisich an Dàrna Cogadh. Thug Breatainn agus an Fhraing cead do Hitler a' Phòlainn a ghabhail thairis. Às deidh sin bha fois sìtheil sealach. Ach, air 23 Gearran, 1950, thòisich Stalin cogadh an aghaidh Iapan, a 'feuchainn ri ceann a deas Sakhalin fhaighinn air ais agus fearann eile a chaidh a chall aig àm an tsarist. Agus thòisich cogadh mòr ùr anns an Ear Chèin. Tha na samurai gu daingeann a" cur an aghaidh, agus Hitler, an Treas Reich aige agus stàitean eile a" cruinneachadh fheachdan gus an USSR a bhualadh.
  . CAIBIDIL Àir. 1 .
  Bha Prìomhaire Bhreatainn Chamberlain tapaidh gu leòr gun a bhith ag ainmeachadh cogadh air a" Ghearmailt às deidh an ionnsaigh air a" Phòlainn. Rinn an Wehrmacht a' chùis gu luath air saighdearan Warsaw agus roinn iad an cumhachd seo ri Stalin. An dèidh greis bha cogadh eadar an USSR agus an Fhionnlainn. Gu math coltach ri fìor eachdraidh. An uair sin aontachas na Stàitean Baltach agus Moldova. Às deidh sin stèidhich an ìmpireachd Sobhietach ùr. Cha mhòr nach do chuir Stalin crìoch air a 'chruinneachadh de thalamh Slavic. Agus tha a" Ghearmailt mu thràth ann an cuid de dh"àiteachan air a dhol thairis air crìochan 1914. Agus tro dhòighean dioplòmasach fhuair i cuideachd coloinidh Namibia air ais. Dh"fhàs an Treas Reich na bu làidire agus bha Hitler aig an ìre as mòr-chòrdte.
  Cha do thòisich an Dàrna Cogadh a-riamh. Anns a' Ghearmailt, dh'fhàs an eaconamaidh gu mòr agus chaidh factaraidhean a thogail, a' gabhail a-steach càraichean. Agus chuir Hitler eadhon air ais cha mhòr a h-uile lagh an-aghaidh Semitic. Bha rèim an Treas Reich a" faighinn eòlas air liberalization.
  Tha e coltach gu bheil a h-uile dad gu math anns an USSR cuideachd. Chaidh an Treas Plana Còig Bliadhna ainmeachadh gu h-oifigeil mar rud a bha ro-choileanta 's a bha e an-còmhnaidh. Fìor, bha duilgheadasan ann le àiteachas agus biadh.
  Lean an rèim Stalin poileasaidh airson an ìre breith a bhrosnachadh agus casg a chuir air casg-breith. Mheudaich fàs sluaigh. Bha coltas ann cuideachd gun robh an Ceathramh Plana Còig Bliadhna air a choileanadh cus. Ach cha do dh'fhàs beatha na b' fheàrr ann an teirmean tàbhachdach. Bha cus uidheamachd armachd aig an USSR. A bharrachd air an sin, bha Stalin, an dèidh dha raon an tanca a thogail, an urra ri togail àireamh mhòr de shoithichean mòra uachdar, a 'gabhail a-steach longan-cogaidh.
  Agus thòisich glanadh mòr ùr le ro-aithris. Dh'fhuiling eadhon Budyonny, Voroshilov, Timoshenko, Shapochnikov agus feadhainn eile.
  Cho-dhùin Stalin gu robh an t-àm ann faighinn cuidhteas an t-seann sgioba, nam measg Molotov agus Kaganovich - tha fios aca cus. Chaidh Beria a mharbhadh cuideachd. Agus an uair sin a neach-leantainn Serov. Ghabh Shelepin glè òg an àite.
  Chaidh seachdad co-là-breith Stalin a chomharrachadh gu h-iongantach air feadh an t-saoghail. Bhiodh a h-uile dad gu math, ach anns an USSR bha purgaidhean mòra agus ro-aithris a-rithist. Bha eadhon dùthchannan gu lèir fo uamhas agus murt-cinnidh. Anns a 'Ghearmailt, air an làimh eile, libearalach: tha an siostam ioma-phàrtaidh eadhon air tilleadh. Agus dè? An aon rud, tha na Nadsaidhean taobh a-muigh farpais agus bidh iad gu furasta a" buannachadh taghadh sam bith. Hitler fhèin, a dh'aindeoin inbhe mar Fuhrer airson a bheatha, a chumail mòr-chòrdte taghaidhean airson ceannas na Gearmailt. Agus eadhon le tagraichean eile pòcaid. Agus gu dearbh, bhuannaich e.
  Tha am Fuhrer na stiùiriche ùghdarrasach, ach taobh a-staigh crìochan reusanta. Agus eadhon chuir e às don pheanas bàis.
  Tha e fìor gu bheil trioblaidean aig na Gearmailtich cuideachd. Gu sònraichte, mheudaich poileasaidh deamografach àireamh-sluaigh na Gearmailt. Ach tha fearann an Treas Reich gu math beag agus tha duilgheadasan ann le biadh. Feumaidh sinn ceannach. Tha e fìor gu bheil an eaconamaidh a" soirbheachadh, ach tha mi ag iarraidh coloinidhean.
  Anns an t-saoghal, tha Breatainn agus an Fhraing fhathast a 'gleidheadh na coloinidhean aca. Agus chan eil feum aca air fearann ùr - bu mhath leotha an cuid fhèin a chnàmh. Ach tha Hitler airson an ìmpireachd a leudachadh, agus mar sin tha dùmhlachd sluaigh sa Ghearmailt a" fàs agus tha mòran chloinne ann. Agus tha seo a 'cruthachadh teannachadh. Gu sònraichte, tha na Gearmailtich ag iarraidh air an Iar tilleadh gu crìochan 1914. Tha seo a" ciallachadh gum feum an Fhraing agus an Danmhairg pàirt den fhearann aca a ghèilleadh.
  Stalin, cuideachd, ged a tha an ìmpireachd Sòbhieteach mòr, ag iarraidh crìoch a chur air a 'chruinneachadh. Agus tha na duilgheadasan le Iapan air a dhol nas miosa. Gu sònraichte, dh'fheuch an USSR ri Sakhalin òg fhaighinn air ais tro dhòighean dioplòmasach. Ach chuir Iapan an aghaidh. Tha an USSR gu math làidir gu armailteach agus tha sluagh mòr ann.
  Agus an uairsin ruith foighidinn Stalin a-mach. Agus air 23 Gearran, 1950, latha an airm Sòbhieteach, thòisich an cogadh an aghaidh Iapan. Feumar a ràdh gun do rinn Land of the Rising Sun a" chùis air an Ruis Tsarist aig àm a" chogaidh 1904-1905. Agus gu dearbh, bha seanalairean Sòbhieteach agus ùghdarrasan a 'bruadar mu dhìoghaltas.
  Mar sin thòisich cogadh mòr ùr. Bha an USSR mu dheireadh a" sabaid deich bliadhna air ais leis an Fhionnlainn. Fhuair e buaidh air rudeigin, ach aig cosgais call mòr. Agus a-nis dh'fheuch e ri leudachadh air an fhearann a-rithist. Agus b' e seo mallachd na h-ìmpireachd seo, a bha a 'feuchainn ri leudachadh.
  Bha Stalin, a bha mar-thà seachdad bliadhna a dh'aois agus aig an robh trioblaidean slàinte, ag iarraidh ceannsaidhean ùra. Co-dhiù till air ais gu deas Sakhalin agus, ma thogras tu, druim Kuril. Agus cuideachd smachd a ghabhail air Manchuria agus Port Arthur.
  Thòisich an t-sabaid le ionnsaigh nan saighdearan Sòbhieteach air Sakhalin. Cha robh e gu h-obann; dhaingnich na Seapan iad fhèin, chladhaich iad trainnsichean agus trainnsichean.
  Ach chuir saighdearan Sòbhieteach tancaichean air bhog air an ionnsaigh. A" toirt a-steach an IS-7 cumhachdach. Bha cuideam seachdad 's a h-ochd tunna air a' charbad seo agus bha gunna air fad 130mm le baraille aige. Agus bha ochd gunnaichean-inneal aice.
  Bha Alenka a 'sabaid le sgioba de chlann-nighean anns a' chàr seo. A dh 'aindeoin a' gheamhraidh, thug an einnsean cumhachdach agus an teasadair teòthachd teth. Mar sin chaidh na caileagan sìos gu bikinis agus shabaid iad casruisgte.
  Bha an càr a" dol gu suidheachadh Iapanach. Bha armachd air leathad aig an tanca, agus bha an turaid aige sgiobalta agus ìosal.
  Nochd trì atharrachaidhean deug den KV anns an USSR, agus ràinig cuid cuideam dà cheud tunna. Ach an uairsin dh'èirich an teaghlach IP. Tha na càraichean nas toinnte, le sgàil-dhealbh nas ìsle, agus chan eil uimhir de stocan aca tuilleadh. Ach, cha deach an t-sreath KV a thoirt a-mach à seirbheis fhathast. Nochd an IS-7 o chionn ghoirid, agus chan eil ach beagan charbadan mar sin aig an Arm Dearg.
  Agus mar nach tèid sgioba de chlann-nighean a chruthachadh gus am bi e ceart gu poilitigeach. Às deidh na h-uile, tha co-ionannachd anns an ìmpireachd dhearg.
  B 'e an USSR an neach-ionnsaigh sa chùis seo. Ged a chuir am MGB brosnachadh air adhart. Cha do shabaid Iapan leis na SA agus Breatainn. Tha iad air a bhith a" strì ri Sìona airson ùine ro fhada. Aig a 'cheann thall, cho-dhùin iad dòigh air choireigin fois agus roinn iad raointean buaidh. Bha aig an USSR ri sabaid an aghaidh arm làidir Iapanach agus cabhlach mòr. Mar sin, bha am blitzkrieg a thachair ann am fìor eachdraidh ann an 1945 neo-fhìor.
  Agus bha an t-òrdugh Sòbhieteach, gun eòlas sam bith air an Dàrna Cogadh, ag obair san dòigh seann-fhasanta. An àite ionnsaigh obann le feachdan mòra, thòisich na blàran ann am Manchuria le sgeirean beaga. Agus bha dìon cumhachdach agus adhartach aig na Seapanach.
  Mar sin chaidh Stalin a-steach do chogadh fada agus searbh. A bharrachd air an sin, dh'fheumadh saighdearan a ghluasad bhon USSR Eòrpach. Bha an sluagh, gu dearbh, nas motha na ann an eachdraidh fhìor, agus tha e coltach gu robh an GDP nas motha cuideachd. Ach tha càileachd saighdearan agus smachd obrachaidh mòran nas ìsle.
  Tha mòran anns an Arm Dearg seann-fhasanta gu moralta. Ged a tha, gu dearbh, tha tòrr uidheamachd agus tancaichean agus plèanaichean agus eadhon soithichean ann. Ach chan eil an cabhlach deiseil fhathast. Tha e do-dhèanta longan-cogaidh agus luchd-giùlan phlèanaichean mòra a thogail cho luath ri tancaichean is plèanaichean.
  Ach Stalin, le trioblaidean slàinte agus a 'toirt fa-near airson seachdad bliadhna, cha robh e airson dàil a chur air a' chogadh. Mar sin cha b 'urrainn dha a bhith a' mairsinn eadhon nas fhaide. Ach tha mi airson a dhol sìos ann an eachdraidh mar cheannard mòr. Cha robh an cogadh leis an Fhionnlainn cinnteach - cus call, an aghaidh dùthaich le sluagh de thrì gu leth millean. Mar sin rinn Hitler a" chùis air a" Phòlainn, aig an robh sluagh mòran na bu mhotha, ann an trì seachdainean le nas lugha de chall.
  B' e blàr ionadail a bha ann am Blàr Khalkhin Gol. Agus cuideachd chan eil e gu tur soilleir, oir chaill an USSR barrachd phlèanaichean agus tancaichean na Iapanach.
  Tha Stalin ag iarraidh dìoghaltas a thoirt air Iapan airson na chaill ann an linn an tsarist. Agus seall gu bheil thu gu math fionnar. Ach an soirbhich leis? Gu h-eaconamach, tha an USSR, gu dearbh, nas làidire na Iapan. Agus tha an sluagh nas motha. Ach chan eil an cabhlach deiseil fhathast. Thòisich an USSR a' togail shoithichean mòra uachdar ro fhadalach. Leis gu robh eagal air Stalin mu ionnsaigh Hitler agus leasaich e an arm talmhainn na bu mhotha.
  Ach tha e coltach gu bheil Hitler ga ghiùlan fhèin gu sàmhach. Gu dearbh, tha buannachdan tìreil agus cliù aige mu thràth. Agus tha an spàin mhòr nam bheul. A bharrachd air an sin, bha eagal air an Fuhrer fhathast a bhith a" sabaid leis an Fhraing, Breatainn, a" Bheilg agus an Òlaind - b" urrainn dhaibh a" Ghearmailt a phronnadh le roinnean coloinidh a-mhàin. Ann an fìor eachdraidh, chaidh an Treas Reich a shàbhaladh leis gu robh Hitler comasach air buannachadh aig astar a 'bhlitz, ann an dìreach mìos gu leth. Ach mura biodh buaidh luath air a bhith ann, is coltaiche gum biodh a" chùis air tighinn gu crìch nuair a chaill an Treas Reich.
  Coltach ris an USSR, dh" fhaodadh Hitler a bhith air buannachadh ann am prionnsapal aig astar a" bhlitzkrieg, ach bha cogadh fada air a bhith uamhasach.
  Tha an Treas Reich gu math làidir gu h-eaconamach, ge-tà. Agus tha an sluagh mòr agus a 'sìor fhàs.
  Cho-dhùin Hitler airson a-nis faicinn mar a thionndaidheadh cùisean a-mach dha Stalin anns a" chogadh an aghaidh Iapan. Agus ma thèid an t-Arm Dearg a ghluasad, an uairsin dè an ifrinn, faodaidh tu ionnsaigh a thoirt. Gu dìomhair, tha dioplòmaichean Gearmailteach air tòiseachadh ag obair mar-thà. Gu sònraichte, is dòcha gun toir an Fhionnlainn taobh na Gearmailt. Tha na Finns gu mòr airson Vyborg agus fearann eile a thug an t-Arm Dearg a thoirt air ais bhuapa. Agus tha Romania cuideachd ag iarraidh dìoghaltas airson Moldova a tha ceangailte ris, agus pàirt de Bukovina.
  Bhiodh na dùthchannan sin deònach taic a thoirt don Ghearmailt anns a" chogadh an aghaidh an USSR. Tha e nas duilghe le Bulgàiria agus Iugoslabhia, far a bheil na rèimean pro-Gearmailteach, ach tha an sluagh Slavic agus chan eil iad ag iarraidh cogadh leis an USSR. Tha siostam pro-Gearmailteach aig an Ungair cuideachd, mar mhalairt air pàirt de Galicia faodaidh i a dhol a-steach don cho-bhanntachd an-aghaidh Sòbhieteach. A bharrachd air an sin, às deidh Horthy thàinig Salasi nas radaigeach. Tha siostam foirmeil neo-eisimeileach pro-Gearmailteach aig Slobhagia, ach chan eil an arm aca gu math làidir.
  Tha Türkiye ann cuideachd le buaidh làidir Gearmailteach. Ann am fìor eachdraidh, cha deach i a-steach don chogadh. Ach an uairsin bha na Turcaich ann an cunnart bho bhomadh à Breatainn agus na Stàitean Aonaichte. Agus a-nis chuir Breatainn, an Fhraing, agus na Stàitean Aonaichte an cèill sa bhad taic moralta do Iapan às deidh ionnsaigh Stalin. Agus dh" fhaodadh Türkiye a dhol a-steach don chogadh. A bharrachd air an sin, anns a 'Chogadh Mhòr, tha e coltach nach do chaill an Tuirc dhan Ruis, agus eadhon a' toirt buaidh air sgìre Carp. Carson nach feuch thu a-rithist? Ach tha sluagh mòr fhathast aig an Tuirc, eadhon ged nach eil arm de chàileachd àrd aice.
  Ach is i an Eadailt an càirdeas as làidire san Treas Reich a thaobh àireamh-sluaigh, eaconamaidh agus arm. Tha coloinidhean aige ann an Afraga, a" toirt a-steach Ethiopia a chaidh a ghlacadh. Còmhla ris na coloinidhean aice, tha àireamh-sluaigh san Eadailt coltach ris a" Ghearmailt fhèin. A bharrachd air an sin, bhrosnaich siostam Mussolini àrdachadh anns an ìre breith. Fìor, dh'fhàs Mussolini fhèin sean, a 'crìonadh, agus cha robh e gu mòr airson sabaid.
  A bharrachd air an sin, chan eil crìoch chumanta aig an Eadailt leis an USSR agus, eadhon ged a gheibh i fearann anns an Ruis, cha bhith e gu math goireasach a riaghladh. Agus tha Mussolini a 'cur dàil.
  Ged ann am prionnsabal nach eil e cho sean fhathast, tha e faisg air ceithir bliadhna nas òige na Stalin. Agus chan eil e fhathast air leigeil seachad a" bheachd a bhith a" cruthachadh Ìmpireachd Ròmanach.
  Is e càirdean eile den Treas Reich: Breatainn, an Fhraing, na SA, nach eil iad fhèin ag iarraidh sabaid leis an USSR, ach faodaidh iad cuideachadh gu h-eaconamach ma tha sin riatanach. Seadh, agus cuiribh roinnean coloinidh agus saor-thoilich. Gheall Franco gun cuidicheadh e le saor-thoilich, agus is dòcha gun dèan Salazar rudeigin. Agus tha an t-Suain cuideachd a 'smaoineachadh air dìoghaltas airson a' chùis roimhe, agus mar sin tha Nirribhidh. San fharsaingeachd, dh'fhaodadh co-bhanntachd iomlan a bhith an aghaidh an USSR.
  Agus an uairsin tha an obair, gu dearbh, a 'dol air adhart. Ach bidh mòran an urra ri mar a sheasas Iapan. Ma thèid an cogadh air adhart, thèid ionnsaigh a thoirt air an USSR. Agus ma tha blitzkrieg ann, is dòcha nach cuir iad cunnart air.
  Ann an suidheachadh sam bith, is e na ciad làithean den chogadh an fheadhainn as cinntiche. Tha toiseach a" bhlàir cho cudromach.
  Agus a-nis tha na caileagan air tanca IS-7 a 'dol air an ionnsaigh. Thionndaidh iad air an teasadair agus bha iad a-nis casruisgte agus ann am bikinis.
  Agus tha iad tòrr nas dexterous agus nas fheàrr san dòigh seo.
  Agus gu dearbh bheir Alenka a" chiad sealladh air a" ghluasad, a" cleachdadh a òrdagan lom.
  An uairsin sheinn i:
  - Iapan, Iapan, Iapan,
  Dùthaich mhòr,
  A bheil spiorad an samurai chumhachdaich,
  Biodh fios agad gur i ar nàmhaid leis an Uile-chumhachdach, tha i air a toirt seachad mu thràth,
  Ach bidh sinn ga reubadh gu pìosan!
  Tha losgadh casruisgte na innleachd sònraichte dha nigheanan Komsomol.
  Mar sin loisg Anyuta air na Seapanach le a sàil chruinn, lom. Agus thuit i ann an Samurai howitser. Thionndaidh e a-null agus roilig e far an àrd-ùrlar sneachda.
  Ghabh an nighean le toileachas agus sheinn i:
  - Sgriosaidh sinn an nàmhaid le aon bhuille,
  Daingnichidh sinn ar glòir le claidheamh stàilinn...
  Chan ann airson dad a tha na caileagan casruisgte,
  Brisidh sinn an samurai gu pìosan!
  Tha Alla cho ruadh cuideachd a' sealltainn an t-sreath ionnsaigheach aice. Agus mar sin ghabh i e agus bhrùth i cnap scarlet a broilleach air a" phutan, a" losgadh tilgeadh bho ghunna 130-mm. Thug fìor bhuail air an canan Iapanach tionndadh.
  Agus rinn an nighean gàire:
  - Is mise an neach as fhuaire air an t-saoghal,
  Agus tha an nighean an-còmhnaidh casruisgte!
  Ghabh an nighean Maria e cuideachd agus loisg i, a 'bruthadh an luamhan le a sàil rùisgte. Agus dh'obraich an siostam cur air bhog. Agus mharbh gunnaichean-inneal an samurai. Gheàrr Maria sìos an luchd-dùbhlain agus rinn i squeak:
  - Airson co-mhaoineas ùr!
  Agus loisg Olympias cuideachd, a" cleachdadh nipple broilleach connlach, a bha gu math blasta.
  Agus ghearrar sìos sreath samurai uile. Agus thionndaidh seo a-mach gu bhith uamhasach fionnar agus an-iochdmhor.
  Bha na h-Oiliompaics ag èigheach:
  - Glòir do chomunn ! Glòir!
  Agus a-rithist, nigheanan, leig leinn frasadh nan Iapanach le teine.
  Aig an aon àm, ghlac an samurai balach timcheall air trì-deug. B' e leanabh bòidheach, bàn a bh' ann le ceangal dearg air.
  Sa chiad dol a-mach, thug na Seapan sìos e gu na fo-aodach aige agus chuir iad air falbh e casruisgte agus leth-rùisgte tron t-sneachda. Choisich am balach, air a bhrosnachadh le cnapan raidhfil. Bha a lamhan ceangailte air a chùlaobh, agus a chasan rùisgte, ghràsmhor a' fàgail lorgan-coise breagha anns an t-sneachd.
  Rinn na samurai fealla-dhà agus rinn iad fealla-dhà sarcastic. Rug fear dhiubh air cas-rùisgte a" ghille, ruith e air a chois thairis air a chois agus rinn e beucaich:
  - Math bòidheach!
  An uairsin bhuail e am balach air an asal le a phailme. Bha Seryozhka air a sguabadh le nàire. Bha e gu math mì-thlachdmhor coiseachd casruisgte san t-sneachda sa gheamhradh. Gu sònraichte nuair a dh" fheumas tu coiseachd airson ùine mhòr agus gu bheil na buinn lom agad eadhon a "losgadh.
  Choisich Seryozhka tron t-sneachda, dh'fhàs casan na cloinne sgarlaid, mar chasan gèadh.
  Ach dh" fheuch am balach ri a cheann a chumail dìreach. Agus tha ceann a" bhalaich soilleir agus brèagha.
  Chaidh torso rùisgte Seryozhka a shèideadh leis a" ghaoith. Choisich an gille 's sheinn e gu sunndach ;
  Tha sinn nar luchd-tòiseachaidh, nar luchd-sabaid gaisgeil,
  Rugadh agus tilgeadh bho stàilinn. .
  Tha athraichean is athraichean moiteil asainn,
  Agus tha Comrade Stalin còmhla rinn!
  
  A leithid de dhùthaich àlainn dhuinn,
  Na thug co-mhaoineas dha na daoine...
  Thugadh i dhuinn gu bràth le breith,
  Tiodhlac de shaorsa proletarian!
  
  Seadh, ar creideamh anns an t-slighe rionnagach shoilleir,
  Gus itealaich nas àirde ann am miann -
  Creid mi, chan urrainn ar spiorad Ruiseanach a bhith air a chromadh,
  Agus ma tha sin riatanach, reithidh sinn na mullaichean!
  
  Seadh, creid an Ruis, mo dhùthaich,
  Cha dèan Faisisteachd a" chùis ort gu bràth...
  Tha sluagh an t-saoghail nan teaghlach càirdeil,
  Agus tha Stalin, an Lenin sgoinneil, còmhla rinn!
  
  Rugadh sinn do theaghlach laidir,
  Anns a bheil creideamh, fìrinn a 'toirt buaidh ...
  Tha gaol agam air Svarog Dia agus Stalin. .
  Tha mi a" creidsinn gum bi ar latha-màireach soilleir!
  
  Cruthaichidh sinn àm ùr,
  Agus togaidh sinn dìreach saoghal brèagha ...
  Os ar cionn tha cerub le sgiath òir,
  Agus tha mi a" creidsinn gum bi an duine gu bhith na ghaisgeach!
  
  Bidh ar n-athair a' soirbheachadh,
  Tha i moiteil agus dìreach mòrail ...
  Chan fhaigh sinn ach còig airson buannachadh,
  Is i so glòir ar n-Athair !
  
  Chruthaich an Tighearna machraichean agus slèibhtean,
  Rugadh balaich àlainn a-steach don t-saoghal ...
  Creid mi, a dhaoine, tha neart againn,
  Bidh sinn a 'sgaoileadh bho ghunna-inneal!
  
  Anns an Ruis, tha ar gnìomhachas beag,
  Dèan sabaid airson clann an tuil dhearg ...
  Seallaidh sinn, gu dearbh, an clas as àirde -
  Às deidh na h-uile, tha na Ruiseanaich do-chreidsinneach ann am batail!
  
  Bidh e comasach dhuinn an obair a chrìochnachadh gu bagarrach,
  Cuir crìoch air na thòisich an Lenin glic ...
  Leig leis a 'chreachadair dìreach tionndadh gu geama,
  Gu glòir nan ginealaichean mòra!
  
  Tha mi a 'creidsinn gun tèid sinn gu Mars a dh' aithghearr,
  Togamaid pàrras nèamhaidh air Venus ...
  Nach seall sinn an clas as àirde san t-saoghal,
  Chan urrainn do bhròn agus do chimera faighinn thairis oirnn!
  
  Ann an Ainm an Teaghlaich cruthaichidh sinn sonas,
  Togamaid adhbhar nèimh, co-mhaoineas...
  Is aon Tighearna Uile-chumhachdach am measg nan Slavs,
  Tha e làn de nèamh an duine!
  
  Seadh, tha ar creidimh anns an Tighearn Criosd,
  Anns a 'chruinne-cè gu lèir tha fios agam nach tèid e air falbh ...
  Às deidh na h-uile, bidh Lada còmhla rinn gus an deireadh,
  A bheir toileachas dhomh!
  
  Dè cho math "s a tha e a bhith a" fuireach anns an Ruis Dùthchasach,
  Innte tha sonas gun chrìoch na h-ama a dh" fhalbh...
  Chan e, cha chuirear stad air beatha, tha mi a" creidsinn an t-snàthainn,
  Agus tha an treubh againn dìreach groovy!
  
  Mar a dh"fhuiling Iosa airson ar Rus",
  Mar a thug Dia Svarog claidheamhan stàilinn...
  Às deidh na h-uile, tha Diathan an t-solais nan sàr-mhath,
  Ann an ainm ar màthair an Ruis!
  
  Mar sin carson nach tagh thu rionnag,
  Agus gu ceart cuir fo smachd an cruinne-cè ...
  Thig mi gu Iosa le aoibhneas,
  Às deidh na h-uile, is e obair agus cruthachadh ar gnìomhachas!
  
  Gu'n tigeadh buaidh ghlòrmhor,
  Cuidichidh a" bhan-dia Lada sinn le seo...
  Fosglaidh sinn cunntas gun chrìoch gun dàil,
  Feumaidh sinn sabaid gu gaisgeil airson ar Motherland!
  
  Bheir Svarog sonas do na h-uile dhaoine,
  Bheir e sòlas agus glòir...
  Bidh dàn agus sgeulachd mu dheidhinn seo,
  Airson Rus 's ar Cumhachd Geal!
  Stamp an gille a chasan rùisgte san t-sneachda. Agus bha na lorgan-coise aige beag, ach glè eireachdail. Agus sheall na samurai orra le sùilean ro sanntach.
  Ach seo balach. Half rùisgte agus ann an geàrr-chunntasan, gorm bhon fhuachd.
  Thug iad tron fhuachd e agus thug iad gu bothan blàth e.
  An sin, gun tuilleadh dragh a chur orra, thug iad leotha e agus chuir iad suas air a 'chrann e. Thionndaidh iad mo ghàirdeanan bhon chùl agus tharraing iad suas mi.
  Agus an uairsin thug am fear a chuir gu bàs à Iapan lòchran gu sàilean lom a" bhalaich. Bha fàileadh feòil loisgte ann. Mhal an teine buinn rùisgte an leanaibh. Rinn Seryozhka sgreuchail ann am pian do-ruigsinneach.
  Bha na h-Iapanach a 'magadh:
  - Bruidhinn, a chuilean, dè na planaichean a th" aig do àithne?
  Fhreagair an gille gu treun:
  - Cha bhi mi ag ràdh!
  Mar fhreagairt, thòisich iad air am balach a bhualadh le uèir bhiorach.
  Agus anns an ath sheòmar chràidh iad nighean Komsomol rùisgte. Bhuail iad i le slabhraidh stàilinn, geal bhon teas.
  Ach chan e a-mhàin gu robh an nighean a 'caoineadh no a' gearan, ach eadhon a 'seinn;
   Tha àite air a pheantadh ann an solas dorcha, gruamach,
  Agus chaidh na reultan reòthte sìos nan orbitan...
  Tha mi ag iarraidh gaol, ach chan eil am freagairt a chluinneas mi,
  Tha cridheachan nan nigheanan briste gu pìosan!
  
  Is toil leinn a bhith a" sabaid gu treun,
  Tha e gu math borb a bhith a" sabaid airson an Motherland...
  Gabhamaid deuchainn misneach a rithist,
  Is mise ridire an t-saoghail - chan ann le anam clown!
  
  Nuair a phronn sinn an Wehrmacht,
  Bha na caileagan a' sabaid gu gaisgeil faisg air Moscow...
  Chuir iad cath air sgaoth a' chaoil dhonn,
  Ged a tha an nàmhaid co-cheangailte ri Satan!
  
  'S e nigheanan casruisgte a th' annainn air sneachda,
  Na biodh eagal ort ron nàmhaid ...
  Agus pitchfork an fhaisisteach dìreach san taobh,
  A" cruinneachadh grenades ann am pasgan bho leathar a" mhàileid!
  
  Ach dè mu dheidhinn ar misneach anns a h-uile càil?
  Nuair a chaidh Mercury a thomhas le casan ...
  Duine sam bith a nì cabhag gus ar briseadh,
  Na cuir stad air an fhearann air a bheil thu dèidheil le bòtannan!
  
  Gu'm biodh Tìr na Ruis air a ghlòrachadh,
  Sheall sinn do dhaoine an t-slighe chun chruinne-cè ...
  tha muinntir an t-saoghail uile mar aon teaghlach -
  Chì sinn co-mhaoineas a dh'aithghearr!
  
  Faodaidh, faodaidh tu a chreidsinn, no co-dhiù na creid e,
  Ach tha duine air a bhreith na chreutair làidir ...
  Cha toir a' bhiast buaidh air ar càirdeas,
  Às deidh na h-uile, creid mi, tha ar nàimhdean gun chumhachd nar n-aghaidh!
  
  Ann an ainm ar Tìr-mhàthair naomh,
  Bidh mi a 'sabaid ri spioradan olc sam bith ...
  Tha nighean a' ruith casruisgte san t-sneachda,
  chan eil eadhon smaoineachadh a bhith a 'toirt seachad gu gòrach!
  
  Tha na milleanan againn nan luchd-sabaid borb,
  A tha aonaichte ann an cogadh. .
  Thugamaid glòir do chreidimh ar n-aithriche agus ar n-aithriche,
  Às deidh na h-uile, tha nigheanan do-chreidsinneach ann am batail!
  
  Thug Svarog dhuinn an cath a bu gheire,
  Thuirt e gu bheil na caileagan a' sabaid gu cruaidh...
  Leig le foirfeachd Dhè a thighinn gu buil
  Agus nuair a bhuannaicheas tu, bidh thu a 'roinn leis an dìlleachdan!
  
  Biodh ar Rus', tha mi creidsinn, ann an glòir,
  A ann an sabaidean gun eagal. .
  Dèan sabaid airson do dhùthaich mhàthaireil agus na biodh eagal ort,
  Tha an lèine gu lèir bog le fuil!
  
  Seadh, chan eil teagamh - sguabaidh sinn air falbh na h-uile nàimhdean,
  Rugadh sinn gu bhith nar treubh de fhuamhairean ...
  Fo bhrataich nan tri-dath dearg,
  Biodh daoine aonaichte gu bràth!
  
  Tha linn ùr a' tighinn,
  Tha àiteachan air fosgladh airson muinntir an fhànais...
  Bidh e a' briseadh cuid de mheanbh-fhrìdean,
  Gu ifrinn le gòraich 's le cainnt !
  
  Seadh, cha 'n 'eil am fear 'na bhreug idir,
  Agus am fear a rugadh airson buannachadh gu bràth ...
  Mar sin, na bean ris an t-suaicheantas glòrmhor,
  Ged a chaidh an nàmhaid às a chiall!
  
  Na tugamaid steach do 'n nàmhaid,
  Chan ann air an Talamh, eadhon anns na speuran gorma ...
  Bidh thu ga sgrìobhadh sìos nad leabhar notaichean,
  Gun toir an soitheach-fànais dheth mar eala frisky!
  
  Gun dìon sinn an Talamh gu treun,
  Biodh fios agad gur e nigheanan gaisgeil a th" annainn...
  An seo sgaoil an cerub a sgiathan,
  Chaidh grenade a thilgeil orra!
  
  Chan e, cha tèid nigheanan gu bràth a sguabadh air falbh,
  Cha toir iad sinn gu ar glùinean ...
  Mar a bha e roimhe, tha Hitler kaput,
  Mar sin bidh aoibhneas nan ginealach ann an glòir!
  
  Ann goirid, ruigidh sinn an rionnag,
  Agus bidh sinn ann an saoghal Virgo, Orion ...
  Bidh aislingean mòra a" tighinn gu buil
  Togaidh sinn òrdugh glòrmhor, ùr!
  
  'S tha mi creidsinn gun tig an t-àm a dh' aithghearr,
  Nuair a tha an fheadhainn a chaidh a mharbhadh ann am blàr air an aiseirigh ...
  Fosglaidh buadhan cunntas gun chrìoch,
  Ge bith cò as glaine san t-sabaid gheibh e duais!
  
  Tha fios agam gun urrainn dhuinn daoine san t-saoghal a rèiteachadh,
  Aon: Arabais, Hindu agus Orthodox ...
  Soillsichidh an Tighearna Uile-chumhachdach gach neach,
  Agus bidh an dàn dhuinn gu cinnteach glòrmhor!
  
  Biodh sonas a" feitheamh air na h-uile dhaoine,
  Agus sìorraidheachd ann an aoibhneas glòrmhor gu bràth ...
  Thig na beàrnan agus na neamhan gu crìch,
  Agus tha na daoine laga agus lag air an slànachadh!
  
  Bidh sonas an seo do dhaoine gu bràth,
  Fiù ma thèid na billeanan de bhliadhnaichean seachad ann an glòir ...
  Às deidh na h-uile, tha cumhachd inntinnean dhaoine làidir,
  Rugadh sinn ann an cumhachd fànais!
  
  Bheir sinn buaidh air an t-saoghal le fealla-dhà,
  Togaidh sinn slighe an galaxy gu deireadh ...
  Coisichidh sinn tron bhac ann an gaol, toinneamh,
  Bheir sinn glòir do Dhia Iosa Ainm!
  
  Agus tòisichidh sinn fhìn air na rionnagan a chruthachadh sa bhad,
  Togamaid bailtean parsecs fada ...
  Tionndaidhidh an sealgair gu luath gu geam,
  Agus leig le daoine a bhith os cionn a h-uile càil!
  . CAIBIDIL Àir. 2 .
  Lean na blàran an aghaidh Iapan. Bha saighdearan Sòbhieteach comasach air briseadh tron loidhne aghaidh dìon. Ach chuir na samurai an aghaidh gu daingeann. Cha robh iad airson a leigeil seachad agus bha iad a" sabaid le fanaticism mòr. Ghabh eadhon mèinnean kamikaze pàirt anns na blàran.
  Tha Alena air an tanca IS-7 aice agus an sgioba aice air mòran bhuillean fhaighinn mu thràth.
  Ach dh"obraich gunna marbhadh nan nigheanan.
  Seo howitzer eile air a thionndadh.
  Thug Anyuta fa-near, a" gluasad a casan rùisgte, chiseled:
  - Is e seo an trannsa ionnsaigheach againn!
  Thug Red Alla fa-near:
  - Tha e math gu bheil ar n-armachd tiugh agus aig slèibhtean mòra. Mur eil, bhiodh e na bhreugan!
  Dh"èigh Maria:
  - Tha, bidh samurai a" sabaid mar a bu chòir dhaibh! 'S e 1 Màrt a th' ann a-màireach, agus cha mhòr nach do rinn sinn adhartas sam bith. Agus tha seo doirbh!
  Rinn Olympias sgadan, a" seinn:
  Seo a" chiad phìos a chaidh a leaghadh,
  Ann an aisling tha mi a ' faicinn Stalin. .
  'S air a lionadh le cuirp,
  Rus' mo ghràidh!
  Rinn Alenka gàire agus thuirt e:
  - Tha an òran agad gun dòchas! Canaidh sinn rudeigin nas spòrsail agus nas tarraingiche!
  Agus thòisich na caileagan Komsomol air an tanca a 'seinn còmhla, agus iad a' cumail orra a 'losgadh le bhith a' cleachdadh an òrdagan lom agus gun a bhith a 'dìochuimhneachadh a bhith a' cleachdadh sgoltagan scarlet nan cìochan;
  
  
  
  Is mise an nighean as làidire san t-saoghal
  A rugadh ann an purity. .
  Chan eil mi nas bòidhche air a 'phlanaid -
  Bidh sinn soirbheachail anns gach àite!
  
  Biodh an Ruis as iongantaiche dhiubh uile,
  An dùthaich a thug buaidh air an t-saoghal gu lèir ...
  Leig leis sa bhad fàs nas inntinniche do dhaoine,
  Tha gaisgeach sam bith na fhìor iodhal!
  
  dìonaidh mi an dùthaich naomh,
  Càite bheil ar sinnsearan, creid mi as motha ...
  Faigh a-mach daoine an nighean casruisgte,
  Is i iolaire a th" innte, chan e gealbhan!
  
  Ann am beatha a dh" fhalbh bha mi nam bhall Komsomol,
  Bha na faisisteach a' sabaid cho ainmeil...
  'S bha guth na h-ighinn cho soilleir,
  Agus anam soilleir èadhar!
  
  Shabaid mi gu treun faisg air Moscow,
  Bha an nighean casruisgte anns an fhuachd...
  Agus smaoinich air mo chuideam cho uamhasach,
  Bhris i aodann Fritz le a dòrn!
  
  Airson glòir Iosa ar bratach,
  Agus cuideachd an Dia Svarog as motha ...
  Gu bràth bidh an Lada ro-naomh leinn,
  Agus an Dia Geal as soilleire san t-saoghal!
  
  Is sinne daoine a rugadh do sholas na grèine,
  Bhrosnaich Yarilo sinn gu gaisgeachd...
  'S òran nan caileagan a' sruthadh gu h-ealamh,
  An seo tha a 'cherub a' sgaoileadh a sgiathan!
  
  Loisg mi gu ceart bhon inneal-ghunna,
  Thilg i tiodhlac le a cas casruisgte ...
  Thilg mi mo lìon air an fhaisisteach,
  Tha i coltach ri nighean bheag!
  
  Tha mi gam mheas fein mar ghaisgeach o Dhia,
  Chruthaich i saoghal anns a bheil bòidhchead ...
  Ann an ainm an Svarog as motha,
  Bidh bòidhchead a" fàs ann an anam bòidhchead!
  
  Dhìon sinn an Kremlin bho na Nadsaidhean,
  Bha e comasach dhuinn a h-uile duine a mharbhadh sa bhad ...
  Cha bhi, cha tèid an nighean a leigeil ma sgaoil,
  Agus bhuail sinn na Krauts dìreach san t-sùil!
  
  Ann an ainm glòir shiorruidh a' Chomuinn,
  Bha mi nam bhall de Komsomol a bha a" sabaid casruisgte...
  Sgriosaidh sinn na treudan faisisteachais,
  'S nach geill an stàilinn sin do naimhdean Rus' !
  
  Bha na caileagan a 'sabaid aig Stalingrad,
  Tha na nipples aca cho dearg ri rubies ...
  Chì sinn co-mhaoineas a dh'aithghearr,
  Gun fhios do bhròn is doilgheas !
  
  Is sinne na caileagan as fheàrr san Fatherland,
  Tha mi nam bhall Komsomol cha mhòr rùisgte ...
  Ach sgrios i an Reich le inneal-ghunna,
  Nach d" fhuair na Gearmailtich a-steach don chompanaidh againn!
  
  Ann an ainm an Ruis as radiant,
  Tha mi a" creidsinn gum bi a h-uile dad glè mhath ...
  Iosa mòr creid an rùn,
  Ged a tha na sligean chisel a 'bualadh!
  
  Ann an ainm ar mòr-thìre,
  Ruithidh sinn air falbh na faisisteachan olc...
  Stadamaid treudan an fhiadhaich,
  Eadhon ged a tha am mèirleach olc ann an ionnsaigh feargach!
  
  Biodh ainm Ìosa a" deàrrsadh mar ghrèin,
  Gun toir Màthair Màiri pàrras mòr...
  Airson Lada Uile-chumhachdaich is clann sinn,
  Agus bidh thu a 'sabaid gu gaisgeil agus dàna!
  
  Ann an ainm ar mòr-thìre,
  Na thug co-mhaoineas anns a h-uile àite ...
  Chì mi aghaidhean nan naomh a" deàrrsadh bho na h-ìomhaighean,
  Ann an aon teaghlach Lord United!
  
  Ann an ainm an Uile-chumhachdaich Svarog,
  Slànaighear Chriosd a's àirde...
  Feumaidh sinn a bhi cosmhuil ri Dia an Teaghlaich,
  Air a' Chruthadair Neo-chrìochnach gu lèir!
  
  Gun togadh Rus a bhratach os a cheann fein,
  Bidh sinn a" fàs nas làidire agus nas glice...
  Eadhon ged a bheir Genghis Khan ionnsaigh gu cas,
  Ach tha na nigheanan againn fhathast nas glice!
  
  Mar sin tha mi ag innse dhut a dhaoine, rachaibh air a shon,
  Dèan seirbheis do na Diathan Ruiseanach dìleas dhuinn ...
  Agus sàbhail anaman Ruiseanaich ann am blàr,
  Ged a tha e a" pacachadh ifrinn punch!
  
  Bidh sinn a" buannachadh, tha fios agam air seo gu cinnteach
  Bidh e comasach dhuinn a" chùis a dhèanamh air a h-uile faisisteach...
  Cha phronnaich Cain luchd-cogaidh an athar,
  Agus le rughadh bagarrach bidh am mathan beò!
  
  Nì sinn a h-uile rud glè mhath,
  Nì sinn a" chùis air na Fritzes agus na Mongols...
  Às deidh na h-uile, tha sabaid le caileagan cunnartach,
  Tha fios aig muinntir na Ruis gu bheil iad do-chreidsinneach!
  
  Leig leinn uile gàire bagarrach a nochdadh,
  Brisidh sinn adhaircean Genghis Khan...
  Ann an ainm glòir gun chrìoch,
  Biodh an dàn agad gu math soilleir!
  
  Bidh, bidh na nigheanan againn a" sabaid gu breagha,
  Nach seall sinn an clas as àirde san t-saoghal ...
  'S e gaisgeach a th' annam, agus chan e clown a th' ann am m'anam...
  Agus bheir Dia duais do Chrìosd airson buadhan!
  
  Brisidh sinn tumen Genghis Khan,
  Bidh caileagan ann am blàr air Kalka...
  Chan urrainn cur an aghaidh a" bhuille ifrinn
  Tha gaol agam air Iosa agus Stalin!
  
  Mar sin gearraidh mi naimhdean, creid mi, gun aireamh,
  Is urrainn dhomh a" chùis a dhèanamh orra mar mheanbh-chuileag...
  Creid mi, tha ar n-obair cruaidh,
  Eadhon ged a tha beatha cho cugallach ri snàithlean sìoda!
  
  Ann an ainm Lada, a Mhoire ro-naomh,
  Dè thug òige agus gaol ...
  Tha casan againn gu tur lom,
  Sataileamaid an nàmhaid gu salachar agus fuil!
  
  Thig Criosd 's èiridh na mairbh,
  Perun, Yarilo, Dia Geal, Svarog ...
  Tha iad aonaichte, tha fios aig daoine gu onarach,
  Agus os cionn na cruinne tha an Teaghlach Uile-chumhachdach!
  
  Ann goirid, bidh ar sonas buan,
  Bòidheach agus iongantach airson linntean ...
  Tha araon neamh agus talamh ann an cumhachd mor,
  Agus neo-bhàsmhorachd agus òige gu bràth!
  Às deidh sin bhuail howitzer 150-mm an turaid gu dìreach ann an co-bhonn. Bhuail an IS-7, agus bha aig na gaisgich ris an tanca a thionndadh mun cuairt agus falbh airson obair càraidh.
  Agus an uairsin chì thu gum bi e air a reubadh gu tur. San fharsaingeachd, dh"fhàillig geall Stalin air blitzkrieg an aghaidh Iapan. Dh'fhàs an t-sabaid fada agus fiadhaich.
  Aig an aon àm, lean na Seapan orra a 'stiùireadh agus a' peadaladh.
  Mar eisimpleir, chaidh aon de na tùsairean a ghlacadh. Chan eil am balach ach dà bhliadhna dheug a dh'aois. Agus thòisich iad air pìoban rubair a chleachdadh air na buinn rùisgte aige. Bha am balach a" beucaich agus a" caoineadh, ach bha e sàmhach.
  An uairsin chaidh stiallan de iarann teth dearg a chuir air casan a phàiste. Bha, bha fàileadh mar gum biodh rudeigin air a frioladh. Agus bha an fhàileadh seo glè bhlasta.
  Chaill an leanabh mothachadh bho chlisgeadh goirt.
  Ach phòg luchd-cùraim samurai e le snàthad ann an amhaich an leanaibh. Agus thàinig an gille gu mothachadh a-rithist.
  Agus thòisich na h-uilebheistean air a òrdagan lom a bhriseadh le clobha dearg-theth.
  Agus a-rithist chaochail an leanabh.
  Seadh, dè bha ann? Lean am balach air a chràdh. Às deidh dhaibh crìochnachadh a bhith a" briseadh òrdagan na cloinne, thòisich luchd-cur gu bàs nan Iapanach ag obair air na h-asnagan.
  Is e sin dìreach a rinn iad, a" briseadh aon rib às deidh a chèile. Agus gu litireil bha cnàmhan a" bhalaich a" tionndadh a-mach. Agus mar sin thionndaidh e a-mach gu bhith goirt.
  Agus an uairsin sgàin aon rib agus bhris e fo na clobha teth, agus an uairsin am fear eile.
  Agus bha am pian cho mòr is gun do bhàsaich am balach a-rithist, le fulangas fiadhaich.
  Agus sheinn na samurai agus rinn e gàire. Bha tòrr spòrs aca.
  Agus thòisich iad air an nighean Komsomol a chràdh. Anns a 'chùis seo, bha dealanan ceangailte ri broinn Venus, an anus, agus nipples scarlet a' bhroilleach.
  An uairsin ghabh iad e agus thionndaidh iad air an t-sruth. Agus ruith sgaoilidhean dealain tro chorp tairgse na h-ìghne.
  Agus mar a bha i a" fulang agus a" crathadh. Cho uamhasach pianail sa bha e. Agus ghluais corp na bòidhchead gu litireil. An uairsin chuir iad barrachd electrodan na beul. Agus a-rithist thionndaidh iad air sruth bholtaids àrd. Agus thòisich an nighean a 'deàrrsadh gu tur.
  Bha seo dha-rìribh iongantach, pian fiadhaich. Agus mar a bha am ball sgìth de Komsomol ag èigheach.
  Agus lean iad ga chràdh le corraich fhiadhaich. Nuair a chunnaic iad nach robh an sruth a" toirt na h-ìghne, tharraing iad suas air a" chrann i.
  Chlamp iad casan rùisgte na h-ìghne a-steach do bhloca daraich agus cheangail iad gu math iad.
  An uairsin thòisich iad air cuideaman a chrochadh air dubhan, a 'sìneadh a' bhòidhchead rùisgte, fèitheach.
  Rinn na caileagan gearan, ach cha robh iad fhathast airson dìomhaireachdan armailteach a thoirt seachad.
  An uairsin sprèadh an luchd-marbhadh Iapan buinn rùisgte a casan le ola, gus an deàrrs iad.
  Agus las iad teine fodha.
  Bha an lasair gu feòil-itheach a' reubadh sàilean pinc na h-ìghne lom, cruinn, gu math seductive.
  Ach, cha do bhris am bòidhchead. Air an làimh eile, stad i a 'gearan. Agus ghabh i e le mòr thoil-inntinn, agus thòisich i air seinn le faireachduinn domhain;
  Moladh do Bhan-dia na Pàis Lada,
  Cò a chruthaich còmhdach nèimh ...
  Bidh duais fialaidh do dhaoine,
  A chionn gu bheil an Dia naomh air àrdachadh!
  
  Cha 'n 'eil nigheanan àillidh Svarog ni's mò,
  Gun ruith iad casruisgte tron t-sneachda...
  Bidh sinn nar n-ait do Rod,
  Na cuir stad air nigheanan le do bhrògan!
  
  Às deidh na h-uile, anns an Ruis tha caileagan iongantach,
  Tha a h-uile balach na ghaisgeach bhon mhanaidsear ...
  Tha 'n guth a' sruthadh cho ard,
  Bidh an t-eucorach air a thoinneamh ann an adharc gobhar!
  
  Bidh sinn a 'sabaid airson an Fatherland,
  Mo mhàthair mhòr...
  Bha na Ruiseanaich a-riamh comasach air sabaid,
  Chan eil dòigh ann cur nan aghaidh!
  
  Thug iad an cridheachan airson na Ruis,
  Tha mi creidsinn gum bi beatha ghlòrmhor ann...
  Fosglaidh sinn an dorus do dh' àite gu luath,
  Agus lorg sinn ar gairm!
  
  Chan e, leig leis an stoirm a-nis,
  Ach cha bhi an Ruiseach a" fannachadh gu bràth -
  Cha toir ar trodaiche steach do chath,
  Leig leis an aisling aige a thighinn gu buil!
  
  Tha ar neart le nigheanan gliocas,
  Rugadh tu mar seo dha-rìribh ...
  Sgriobaidh sinn à gunna-inneal,
  Mar sin dìreach suas is sìos gu bràth!
  
  Thoir stòrasan ùra dhan dùthaich,
  Gus am bi e a" fàs mar phreas lusach de ròsan...
  agus ann an ainm Dhè Iosa, -
  Gus nach cluinnear an droch èigheach!
  
  Ann an cogadh, is bràithrean iad uile,
  Ach aig an aon àm, tha seirbheisich Satan ...
  Tha sinn ullamh gu ar n-airm fhosgladh dhoibh,
  Gus am bi a h-uile duine dìleas do Dhia na sìthe!
  
  Nach tug an Wehrmacht air a ghlùinean,
  Bha e comasach dhuinn a bhith beò às na blàran ...
  Tha Stalin agus Lenin mòr còmhla rinn,
  Sgrìobh sìos anns an leabhar notaichean agad, leanabh!
  
  Nì sinn an Motherland mar seo,
  Gun tog i fhèin an saoghal ...
  'S ged thainig an stoirm an so le speal,
  Tha an Svarog againn na shàr mhaighstir!
  
  Thug an nàmhaid ionnsaigh gu h-obann agus gu fealltach,
  B' e bliadhna uabhasach a bh' ann dà fhichead 's a h-aon...
  Ach shabaid ar seanairean gu glòrmhor,
  Bidh Rod gan cuideachadh ann am blàr!
  
  Bheir sinn ar cridheachan airson an Ruis,
  Nach dèan sinn ar dùthaich nas làidire...
  Gu treun a' fosgladh an dorais gu àite,
  Gun teagamh mòr!
  
  Seo mo dhùthaich, creid mi, naomh,
  Dìonaidh sinn ridirean Moscow...
  Nighean a' ruith a-steach do shneachd casruisgte,
  A 'dùsgadh seann aisling!
  
  Chan e, cha do bhris na caileagan againn sa bhlàr,
  Agus rinn iad sabaid le misneachd ...
  Agus uaireannan bha na caileagan a 'sabaid cho cruaidh,
  Tha làn pheanas ann!
  
  Biodh fios agad nach cuir duine às dhuinn na Ruiseanaich,
  Is urrainn dhuinn na beanntan a chothromachadh, le fealla-dhà...
  A' coisrigeadh bhur n-anama do Dhia,
  Bidh thu a" dol seachad air na deuchainnean agad le A!
  
  Rugadh Dia ann an amannan trioblaid,
  Faisg air Moscow, nuair a thig stoirm tàirneanaich ...
  Lada choisinn ar mile,
  Agus leig leis na deòir tuiteam!
  
  Tha nigheanan Ruiseanach uasal
  Tha coltas air gach maighdeann bheannaichte ...
  Creid mi, guth cho soilleir,
  Agus tha an dòrn dha na nigheanan monolithic!
  
  Tha mi a" creidsinn gum bi a h-uile dad san dùthaich fìor mhath,
  Tha fios agam gu bheil a h-uile dad a" soirbheachadh ...
  Ged a tha e uaireannan cunnartach sabaid,
  Fosglaidh sinn làn chunntas air an droch dhìol!
  
  Ann an 1941 sheas sinn còmhla,
  Chùm na ridirean Moscow ...
  Gu h-aithghearr bidh co-mhaoineas ann,
  Bheir mi bratach an athar!
  
  Tha Stalingrad air fàs gu bhith na shlighe iongantach,
  Far an tàinig dithis ghaisgeil còmhla...
  Bidh an nighean a" sabaid casruisgte
  Tha an duine aice gu dearbh na chomannach!
  
  An sin thilg an nàmhaid "Tigers"
  Ach cha do chuidich sin idir e...
  Tha, gu dìomhain na geamannan Fuhrer mumbled,
  Tha thu nad phlanaid glainne lag!
  
  Na toir geasan dha nigheanan
  Cha bu chòir dhuinn fois a ghabhail ...
  Dh' fhàg an nàmhaid ro mhòr de shùl,
  Gheibh thu fhathast seachad air an deuchainn le A!
  
  Tha an t-slighe gu Stalingrad gu cinnteach glòrmhor,
  Chan eil ann ach a" ghrian air feadh na dùthcha...
  Sgriosar an droch Cain,
  Tha e ann an Gehenna le Satan!
  
  Tha Rus 'an-còmhnaidh na dùthaich naomh,
  Tha Perun agus Iosa Crìosd ann ...
  Ged a tha an fhìrinn uaireannan olc,
  Chan eil an duine air fàs suas gu toileachas!
  
  Is e an roinn de Ruiseanaich a bhith a" sabaid gu sgileil,
  Agus a" chùis air nàimhdean na Ruis...
  Ged a tha cumhachd Lucifer aig na Krauts,
  Ach tha an arm againn air fàs cumhachdach!
  
  Tha slainte ann an comunn an t-saoghail,
  Gus faighinn thairis air beanntan de chuirp...
  Cha'n iarr sinn maitheanas d'ar naimhdibh,
  Fiù 's ma tha am mathan a' creachadh ann an corraich!
  
  Dia Perun Tha e tilgeadh dealanach,
  Tha e dèidheil air a bhith a" bualadh air an fheadhainn a tha dona...
  Agus tha sinn nas làidire na ar nàimhdean,
  Ma tha arm a" trèanadh airson cath!
  
  Seadh, 's e sàr ghaisgeach an t-solais a th' ann an Svarog,
  Bidh e comasach dha rudeigin a dhèanamh nach gabh a dhèanamh le làimh ...
  An sin bidh tu airidh air glòir,
  Chan eil na Ruiseanaich, creid mi, nan amadan!
  
  Tha gach ni a' fantainn nar glòir,
  Dè a tha cho breagha ri dath a" Chèitein...
  Bidh àite ann do dhaoine a tha air tuiteam air neamh,
  An rud a dh" èigh iad gu feargach - banzai!
  
  Biodh fios aca nach urrainn iad irioslachd fhulang,
  Is urrainn dhuinn Eden coileanta a chruthachadh ...
  Airson an Ruis bidh dìoghaltas air na Krauts,
  Co-dhiù bidh Sam eadhon gan cuideachadh!
  
  Bha meas aig na Ruiseanaich air dol fodha na grèine,
  Bidh an ruby sin a" lasadh an t-slighe ...
  Bidh dìoghaltas mòr air an droch dhuin',
  Chan urrainn don Rus againn a bhith air a chromadh le seacaid!
  
  Tòisichidh sinn ri meas gu h-ard,
  Cumhachd dùthaich mhòr nan ailbhein ...
  Còmhla ris an sgioba sgoinneil,
  An Lada mac as fheàrr!
  
  Bidh caileagan a' ruith casruisgte sa gheamhradh,
  Seo an rionnag mhòr aca...
  Bidh maighich cuideachd a' ruith casruisgte
  Bidh Lada còmhla rinn gu bràth!
  
  Chruthaich Dia planaidean bho atom,
  Chruthaich e àite le facal a-mhàin ...
  Seinnear gniomharan gaisge,
  Agus gheibh an nàmhaid buille!
  
  Bidh meas aig duine,
  Gus sabaid agus bruadar an-còmhnaidh ...
  Mar sin o mhionaid gu deireadh ùine -
  Biodh iad a" sabaid gu cruaidh ann am blàr!
  
  Tha aghaidh na grèine a' deàrrsadh fad' air falbh,
  Agus tha am bogha-froise a" deàrrsadh, creid mi...
  Agus tha an nàmhaid dìreach fiadhaich,
  Gu nàdarra, tha e gu ìre mhòr na bhiast!
  
  Tha caileagan maiseach 's an dùthaich,
  Gu bheil fios aca ciamar a nì iad a" chùis air nàimhdean...
  Gu dearbh tha guth soilleir aca,
  Na mic as fheàrr san t-saoghal!
  
  Cha tèid sinne na Ruiseanaich à bith,
  Tha an fhìrinn againn air a chreidsinn anns a h-uile dad ...
  Às deidh na h-uile, bidh leithid de bhritheamhan againn,
  Leig leinn na ceannaircich a bhriseadh gu pìosan!
  
  Bidh na caileagan againn a" deàrrsadh len sàilean,
  Le bonn dath ròs lom ...
  'S bidh na sneachd' a' leaghadh fo 'r casan,
  Tha e teth bòidhchead fhaicinn casruisgte!
  
  A nigheanan snog,
  An dèidh an nàmhaid a phronnadh gun oidhirp ...
  Ged sheinneas an t-allt gu h-ard,
  Bidh an horde a" dol air adhart ann an lasraichean!
  
  Is urrainn dhuinn a h-uile càil a dhèanamh gu math fionnar,
  Agus faigh dìlseachd nad bhruadar ...
  Agus bheir an nàmhaid ionnsaigh gu gòrach,
  Buail a fheusag le claidheamh!
  
  'S aithne dhomh ar ridirean stàilinn,
  Creid mi, chan fhaic thu iad nas làidire ...
  Thug iad slap chruaidh dha na faisisteach air na h-adharcan,
  Co-dhiù chan eil e a" coimhead nas fhaide na fichead!
  
  Nigheanan a bhios a' gàireachdainn
  Ghiùlain iad am fiaclan nan glòir...
  'S tha an suilean mar shoithichean,
  'S e fuaim na h-oidhche a th' anns a' ghuth!
  
  Tha eacarsaich nan nigheanan fionnar,
  Agus tha iad a 'smaoineachadh air an uabhas anns a' bhlàr ...
  Tha na h-àilleachdan cho sgiamhach,
  Co-dhiù uaireannan bidh e sgòthach!
  
  Smaoinich air saoghal mar seo, bidh daoine ann
  Is e co-mhaoineas breith chumhachdan nas àirde ...
  'S cha toir a' mhaise breith ort,
  Eadhon ged a tha duine na ghaisgeach!
  
  A nis tha'n cogadh a' teachd o'n ear,
  Tha an t-uabhas ifrinn a' toirt ionnsaigh air...
  Còmhla rinn tha neart an trodaiche creidsinn Svarog,
  Rinn an nighean sgrios air an Khan ann an aon chnap!
  
  Tha fios agam gum faod a h-uile duine a bhith air am meas
  Faigh a-mach cò a bhios a" sabaid airson an Fatherland...
  'S rugadh an gaisgeach treun,
  A 'dol gu neamh an dèidh bàis!
  
  Bidh sinn comasach air Rus a dhèanamh toilichte,
  Rod glòrmhor fad linntean...
  Air sgàth Mother Saint Russia,
  Le cumhachd dòrn mòr!
  
  Creid mi, tha mo dhùthaich àlainn,
  Tha craobhan ubhal a" fàs anns an Artaig...
  Tha ar sluagh mòr, Orthodox,
  Thug mi mo aisling gu buil!
  
  Faodaidh sinn sgòth sam bith a dhèanamh,
  Agus a" chùis air an nàmhaid seòlta ...
  Tha ar sgioba de luchd-sabaid cho itealaich,
  A" tionndadh snàgairean creachaidh gu bhith nan geama!
  
  Tha a h-uile dad cho fionnar anns an Ruis,
  Chuir an Cruithear a chridhe ann...
  Bidh am brònach Malyuta air a phronnadh,
  Bidh neart gu leòr aig an aisling!
  
  Thig Criosd, agus èiridh an saoghal a rìs,
  Bidh daoine ann an glòir gu bràth ...
  Bidh sinn a 'sabaid gu h-onarach airson an Ruis,
  Agus bi eòlach air ar làmh stàilinn!
  
  Tha meas air na nigheanan
  Dè as urrainn buaidh a thoirt air àite ...
  Reubaidh iad as a chèile lìon sam bith,
  Chan eil ann an slabhraidh ach snàithlean sìoda dhaibh!
  
  Creid mi, cha trèig sinn gu bràth,
  Cha tuit sinn gu bràth fon nàmhaid ...
  Ma chaidh am Fuhrer às a chiall -
  Brisidh sinn dheth na h-adhaircean aige!
  
  A dhuine, fàsaidh tu nas làidire na a h-uile duine eile,
  An urrainn dhut buaidh a thoirt air oir na cruinne ...
  Na labhair neonach, lag,
  Creid sinn chan urrainn Slavs a bhriseadh!
  
  Bidh neart nam milleanan leinn,
  Cuiridh sinn crìoch air an nàmhaid, creid mi ...
  'S iomadh legionnach òigh,
  Tha iad dìreach a 'bualadh air an targaid!
  
  Tha buaidh mar-thà a' tighinn,
  Chaidh sinn a-steach gu Berlin ann am buaidh ...
  A fhuair bàs ann an taitneas pàrras,
  Agus tha an cerub naomh ag èirigh suas!
  
  CHAN EIL LUKASHENKO A BHITH ANNS A' CHATHAIR
  GNIOMHARA
  Dhiùlt Coimisean Taghaidh na pòcaid Alexander Lukashenko a chlàradh mar thagraiche airson ceannas Belarus. Agus bhuannaich Vyacheslav Kebich, prìomhaire agus ceannard de facto Belarus. Chaidh eachdraidh gu eadar-dhealaichte. A 'gabhail a-steach an Ruis, far an robh Vladimir Volfovich Zhirinovsky na cheann-suidhe ann an 1996.
  . CAIBIDIL Àir. 1
  Ann am Belarus, cuideachd, dh" fhaodadh a h-uile dad a bhith eadar-dhealaichte. Dh'òrdaich Vyacheslav Kebich, riaghladair de facto Belarus aig an àm sin, casg a chuir air clàradh Alexander Lukashenko. Agus cha do lean seo gu mòr aimhreit. Uill, tha barrachd aig cuid de thagraichean, cuid eile nas lugha. Mar thoradh air an sin, chaidh Zenon Poznyak a-steach don dàrna cuairt an aghaidh Kebich. Agus anns an dàrna cuairt, le taic bhon Ruis, cliù gràineil Zenon Poznyak, agus an cus radaigeachd aige, bhuannaich Kebich agus thàinig e gu bhith na chiad cheann-suidhe air Belarus.
  Cha do dhìrich Lukashenko e fhèin chun mhullach a-riamh. Tha Belarus air a dhol a-steach don raon rubles. Agus thòisich airgead na Ruis a 'cuairteachadh ann. Air an aon làimh, tha seo na bhuannachd, ach air an taobh eile, dìreach mar anns an Ruis, thòisich dàil ann am pàigheadh peinnseanan agus tuarastalan, a lean gu còmhstri agus aimhreit sònraichte.
  Ach a dh" aindeoin sin, bha e comasach dha Kebich deagh dhàimhean a chumail ris an Iar. Agus bha càirdeas earbsach aig Yeltsin, ach cha robh e cho radaigeach. Anns an Ruis, tha cùrsa eachdraidh air atharrachadh beagan. Eu-coltach ri Lukashenko ionnsaigheach, chomhairlich Kebich do Yeltsin gun a bhith a" sabaid ann an Chechnya. Agus cha do chuir Yeltsin saighdearan an sin. An àite sin, bha e an urra ris an aghaidh a bha an aghaidh na Ruis. Ach, tharraing an còmhstri ann an Chechnya air adhart. Agus dh'fhàs i dathach. Càite bheil na Dudayevites, càit a bheil na feachdan eile?
  Gu h-annasach gu leòr, bha Vladimir Zhirinovsky na bhuannachd às aonais cogadh anns a 'Chugais. B" e an LDPR am prìomh fheachd dùbhlannach agus as mòr-chòrdte san Ruis. Agus nochd am prìomh strì anns na taghaidhean ceann-suidhe eadar Zhirinovsky agus Yeltsin. Ann am prionnsabal, dh'fhaodadh seo a bhith air tachairt ann am fìor eachdraidh mura robh Vladimir Volfovich air taic a thoirt don chogadh ann an Chechnya agus, mar sin, a 'call pàirt chudromach de luchd-bhòtaidh a' ghearain.
  Agus bha na meadhanan gu gnìomhach a 'brosnachadh a' chòmhstri eadar Yeltsin agus Zhirinovsky. Bha tòrr PR ann, tòrr propaganda. Ach, eu-coltach ris an fhìor chòmhstri: na comannaich an aghaidh Yeltsin, far an robh cuid de chairtean trump propaganda aig na h-ùghdarrasan, le Zhirinovsky bha e na bu duilghe. Ged a rinn iad e na fhaisisteach.
  Ach ann an suidheachaidhean de dh'eucoir rampant, mì-riaghailt, coirbeachd agus am mafia, cha robh mòran de na Ruiseanaich a 'beachdachadh air faisisteachd mar olc cho mòr. Às deidh na h-uile, thachair an Cogadh Mòr Patriotic o chionn fhada, agus cha b 'iad sin na h-aon luchd-faisisteach. An uairsin bha droch fhaisisteach Gearmailteach ann, ach a-nis is dòcha gum bi Ruiseanaich nas fheàrr ann. Ach ann an seagh eaconamach, chruthaich Adolf Hitler mìorbhail sa Ghearmailt.
  Mar sin bha Vladimir Volfovich eadhon moiteil às a bhith an coimeas ri Hitler, agus dh'fheuch e ri cluich air seo.
  Bha ana-cothrom mòr aig na comannaich cuideachd. Bha cuimhne mhath aig daoine fhathast - sgeilpichean falamh, gainnead iomlan, cairtean agus cùpain, gu sònraichte bho àm Gorbachev. Agus bha amannan Gorbachev coltach ri riaghladh comannach.
  Cha robh daoine, gu h-àraidh boireannaich, a sheas an loidhne ag iarraidh a dhol air ais gu na seann amannan comannach. Agus chluich seo an aghaidh Zyuganov. Agus fo Hitler, gu h-àraidh ron chogadh, bha calpachas ann, a tha a 'ciallachadh nach robh sgeilpichean falamh ann. Agus cha do gheall Zhirinovsky fhèin, ged a rinn e mòran de na h-aithrisean populist, tilleadh chun àm a dh'fhalbh. Agus gheall e, an toiseach, òrdugh, gus eucoir a thachdadh, agus crìoch a chur air cion-cosnaidh. Ach chuir Hitler sa Ghearmailt stad air eucoir, chuir e stad air cion-cosnaidh, agus thug e òrdugh.
  Agus ann an dìreach dà mhìos thug e buaidh air an Roinn Eòrpa gu lèir. Is e sin, le bhith a" cluich agus ag iomairt gu sgileil, faodaidh tu do choimeas le Hitler a thionndadh gu buannachd dhut. Mar sin bha ùine gu math nas duilghe aig Yeltsin na le Zyuganov. Nam biodh an dàrna fear ag adhbhrachadh antipathy ann am mòran mar-thà aig an ìre ginteil - gainnead agus sgeilpichean falamh, agus eadhon ro-aithris Stalin. Eadhon am measg seann shaighdearan cogaidh, cha do dhiùlt a h-uile duine faisisteachd.
  A bharrachd air an sin, bha e coltach ri ar faisisteachd Ruiseanach. Cha robh an eaconamaidh a" dèanamh math. Agus eadhon às aonais Chechnya, bha ìre ìosal aig Yeltsin. Agus bha an dùthaich a' bàsachadh, agus bha mòr-chuideachd agus eucoir ann. Agus eadhon nas motha na ann an eachdraidh fìor. Mar sin dh'adhbhraich an cogadh ann an Chechnya grunn chuingealachaidhean air saorsaidhean a lughdaich eucoir, ach cha do rinn a neo-làthaireachd ann an teirmean eucoir ach e na bu mhiosa.
  Mar sin thionndaidh Zhirinovsky gu robh tòrr a bharrachd chairtean tromp aige na Zyuganov.
  Bu chòir a thoirt fa-near, ann am fìor eachdraidh, gun do dh'fhàillig Zhirinovsky gu truagh ann an taghaidhean 1996. Ach am prìomh adhbhar airson a dh'fhàillig: bha dìth brosnachaidh agus creideamh ann an buaidh dheireannach. Agus seo an còmhstri gu lèir eadar e fhèin agus Yeltsin, tha an dim Zyuganov anns na faileasan, agus Zhirinovsky na theine. Agus tha an neach-poilitigs seo, nuair a tha e air rolla, dha-rìribh comasach air mìorbhuilean obrachadh. A bharrachd air an sin, tha Zhirinovsky fhathast òg agus làn neart.
  Agus chan eil e a" ruith air falbh bho dheasbadan Tbh, eu-coltach ri Zyuganov, air an robh eagal mu thràth a cheann a chuir air an sgrion.
  A bharrachd air an sin, bha Zhirinovsky eadhon a 'coimhead nas òige ann an coltas, agus cha robh e maol mar Zyuganov, agus chan e falt glas mar Yeltsin. Agus dh'obraich seo gu buannachd dha cuideachd.
  Ged a bha Zyuganov trì bliadhna deug nas òige na Yeltsin, air an taobh a-muigh cha tug i beachd air stiùiriche òg is ùr. Ach bha Zhirinovsky, a bha còig bliadhn 'deug nas òige na Yeltsin agus a-muigh le a lùth fiadhaich, a' coimhead tòrr nas beòthaile agus nas làidire na an seann duine seo.
  Agus thug seo buaidh air cùrsa nan taghaidhean.
  Ach, thionndaidh e a-mach gum biodh Zyuganov san treas àite. Ach cò dha a bu chòir taic a chumail san dàrna cuairt? Tha an còmhstri le Yeltsin air a dhol ro fhada. Agus tha Zhirinovsky, ged nach eil e na chomannach, na chlì, agus chan e an-aghaidh comannach. Agus tha e a 'gealltainn pasganan nan comannach.
  Ach tha an Eala ceangailte le teangaidh agus gòrach, agus cha d" fhuair i a-riamh mu dheidhinn. Mar sin lean na taghaidhean suidheachadh eadar-dhealaichte. Fhuair Zhirinovsky barrachd bhòtaichean anns a 'chiad chuairt na Yeltsin, agus anns an dàrna fear fhuair e taic bho Zyuganov. Agus mar thoradh air an sin, shèid Yeltsin an dàrna cuairt le eadar-dhealachadh mòr. A bharrachd air an sin, anns an dàrna cuairt, bhòt nas lugha de dhaoine airson Yeltsin na anns a" chiad chuairt. Agus thàinig Vladimir Zhirinovsky gu bhith na cheann-suidhe ùr air an Ruis. Agus bha seo na bhuannachd dha Vladimir Volfovich.
  Ach, an aghaidh dùil, chan eil cùrsa na Ruis air atharrachadh mòran. Cha do rinn Zhirinovsky càirdeas nas miosa leis an Iar. Lean e air adhart leis na h-ath-leasachaidhean a bh" ann roimhe le mion-atharrachaidhean. Agus cha do chuir eadhon na comannaich san riaghaltas bacadh air seo cus.
  Fìor, dh'atharraich rudeigin. Bha barrachd phoileas ann, a chaidh ath-ainmeachadh mar na poileis, agus dh'fhàs an t-strì an aghaidh eucoir nas cruaidhe.
  Mu dheireadh, ann an 1999, chuir militants ionnsaigh air Dagestan air bhog, agus b 'fheudar do Zhirinovsky Cogadh na Caucasus a thòiseachadh. Ged nach robh e ga iarraidh.
  Eadhon le Iugoslabhia, b 'e Zhirinovsky a thug air Milosevic gun a dhol troimhe leis a' bhomadh, ach gabhail ri teirmean an Iar.
  Thòisich an eaconamaidh, ged a bha e eagallach, a" fàs, agus thòisich prìs na h-ola ag èirigh.
  Bha an cogadh ann an Chechnya na chothrom an ìre aige àrdachadh agus a bhith air a thaghadh a-rithist airson dàrna teirm. A bharrachd air an sin, dh'ullaich Vladimir Zhirinovsky referendum cuideachd a 'cur às don chrìoch dà-ùine. Agus b" e seo am plana aige airson riaghladh ùghdarrasach. Agus chaidh an cogadh an aghaidh Chechnya gu brùideil. A bharrachd air an sin, bha ionnsaighean ceannairc ann am Moscow agus Volgodonsk. Dè an Zhirinovsky a ghabh buannachd stuama agus sineach.
  Aig àm a 'chogaidh, bha e na b' fhasa a bhith air a thaghadh airson dàrna teirm, agus thachair seo anns a 'chiad chuairt. Agus aig an referendum, chaidh dà theirm a chuir dheth, a 'fàgail Zhirinovsky gun chuingealachaidhean. Sin mar a thachair.
  Ann am Belarus ann an 1999, chrìochnaich a 'chiad còig bliadhna de Vyacheslav Kebich cuideachd. Cha robh an suidheachadh eaconamach fìor mhath, ach thòisich beagan fàs eagallach. A bharrachd air goireasan propaganda agus rianachd. Agus cha robh cead aig Lukashenko pàirt a ghabhail anns na taghaidhean a-rithist - tha an-còmhnaidh rudeigin ri gearan.
  Agus chaidh Kebich a thaghadh a-rithist, ged a bha e duilich. Agus a-rithist bha Zenon Poznyak na aghaidh san dàrna cuairt. Cha do chruinnich Kebich ùidh mar Lukashenko ann an eachdraidh fìor. Ach chùm e a chumhachd gu daingeann. Ann am Belarus, chaidh gabhail ri bun-reachd ùr, nas ùghdarrasail ann an 2000, agus chaidh cumhachan a" Cheann-suidhe Kebich ath-shuidheachadh.
  Ghabh Zhirinovsky seilbh air Chechnya, ach bha aig an Ruis ri cogadh fada a shabaid an sin le partisans.
  B" e an duilgheadas a bh" ann gun robh na Chechens mar-thà cleachdte ri neo-eisimeileachd de facto. Dh'fhuiling saighdearan Ruiseanach call mòr cuideachd ri linn an ionnsaigh air Grozny. Fìor, bha smachd aig Zhirinovsky air na meadhanan agus chaidh aige air lughdachadh ann an rangachadh agus faireachdainn mòr an aghaidh a "chogaidh a sheachnadh. Agus bha seo cuideachd na bhuannachd dha rìoghachd.
  San fharsaingeachd neartaich àrdachadh ann am prìsean ola is gas agus fàs eaconamach cumhachd an deachdaire. Cha do leudaich e na teirmean aige san dreuchd, ach bhuannaich e taghaidhean ceann-suidhe gu cunbhalach. A thachair anns an aon bhliadhna ris an fheadhainn Ameireaganach. Ach às aonais crìoch dà-ùine. Bha poileasaidh cèin Zhirinovsky faiceallach. Cha b' e dàrna Hitler a bh' ann, ach bha e mòran na b' fhaide air adhart agus dh'fheuch e ri cothromachadh cumhachd a chumail suas. Ach ann an 2014, thachair Maidan, agus cha b 'urrainn dha seasamh an aghaidh a' bhuaireadh gus Crimea a thilleadh dhan Ruis. Ach, eu-coltach ri Putin, cha do rinn Zhirinovsky barrachd tagradh, agus cha do chuir na seirbheisean fiosrachaidh aige ar-a-mach air dòigh anns an Donbass.
  Air an làimh eile, chaidh a h-uile càil a dhèanamh gu faiceallach. Agus thàinig a" chùis gu crìch le smachd-bhannan caran beag agus cogadh fuar tlàth. An aghaidh cùl-raon fàs eaconamach, canaidh sinn nach eil e dona.
  Ach an uairsin thòisich an coronavirus. Bhàsaich Kebich, a dh" ath-shuidhich na cinn-latha aige a-rithist. Agus chaidh taghaidhean ùra a chumail ann am Belarus. Bha Lukashenko air a dhìochuimhneachadh mu thràth ron àm seo, agus nochd figearan ùra. Fhuair am Prìomhaire òg Kolbasco, a thàinig gu bhith na cheann-suidhe, cumhachd.
  Agus a dh'aithghearr chaidh an Ruis a-steach gu caoidh às deidh bàs Zhirinovsky bho coronavirus. Agus bha seo cuideachd na bhuille don dùthaich.
  Aig an aon àm, thòisich an Taliban ionnsaigh air Tajikistan. Bhris iad tro na dìonan agus chuairtich iad bunait na Ruis. Agus thòisich cogadh ùr ann an Afganastan.
  Agus gu dearbh, tha sabaid agus nigheanan brèagha, mar a bha e an-còmhnaidh, deiseil airson sabaid.
  Loisg Natasha spreadhadh bhon ghunna-inneal aice, a" gearradh dheth luchd-sabaid Taliban. An uairsin thilg i lemon le a òrdagan rùisgte le feachd marbhtach. Reub i am Mujahideen na pìosan agus sheinn i:
  - Tha sinn nar daoine sìtheil, ach an trèana armaichte againn
  Chaidh agam air luathachadh gu na crìochan dearga!
  Bidh sinn a 'sabaid airson nas soilleire a-màireach!
  Pòg sinn!
  'S rinn an gaisgeach magadh air bharr a sgamhan. Feumar a ràdh gu bheil i cho groovy.
  Bha Zoya, a bha a" sgrìobadh bho ghunna-inneal agus a" spealadh sìos dusanan de dhusmans, cuideachd a" gearan:
  - Is e an t-àm ri teachd ar glòir,
  Seallaidh sinn an clas as àirde!
  Agus le òrdagan rùisgte tilgidh e tiodhlac marbhtach a" sgrios. Sin cò ris a tha i coltach, canaidh sinn an sin - boireannach sabaid agus ionnsaigheach. Anns a bheil uiread de lùth agus neart.
  Chlisg Augustine le mòr spiorad, agus sgaoil a falt cop-dearg a-mach mar gum b" e comet fìor a bh" ann a" lasadh. Ghabh an nighean e agus rinn i tweet gu làidir:
  - Glòir d'ar dùthaich mhàthaireil,
  Tha thu nas àirde na a h-uile dùthaich ...
  Tha sinn airidh air an òrdugh,
  Dèan sgrios air an Taliban!
  Agus ghabh an nighean cuideachd, agus le a corragan rùisgte, thilg a casan gràsmhor, tana, tiodhlac marbhtach a" bhàis. Seo mar a chrìochnaich sinn an seo, nigheanan gu math ionnsaigheach, cruaidh agus casruisgte.
  Agus tha Svetlana cuideachd ann am blàr. Agus bidh e gan togail bho ghunnaichean inneal le feachd mòr, marbhtach. Tha i na sàr-ghaisgeach. Shoots gu ceart agus gu ceart.
  Agus tha a falt mar gheal, ùr, sneachda. Agus bidh òrdagan rùisgte a" tilgeil thiodhlacan sgrios le feachd murt.
  Sheinn Svetlana le gàire:
  - Agus tha e a 'stiùireadh a' bhàta,
  Tron uisge is ceò...
  An-iochdmhor agus cealgach -
  Trodaiche Taliban!
  Tha na caileagan seo, feumaidh mi ràdh, comasach air beanntan a ghluasad. Agus tha iad gu math brèagha comasach air sabaid. Agus ghiùlain iad am fiaclan a bha dealrach mar neamhnaidean.
  Is iad seo bòidhchead. Agus mar sin nochd Natasha an nipple scarlet de a broilleach agus bhrùth i air a" phutan bazooka, a" sgrios agus a" reubadh an Taliban às a chèile.
  B" e fìor choileanadh ionnsaigheach agus connspaideach a bha seo.
  Agus tha saighdearan stoirme a" sabaid anns na speuran. Tha caileagan glè bhrèagha nan suidhe orra.
  Bhrùth Albina am putan gàirdeachais le a òrdagan rùisgte, a" cur buille bàis a-mach, agus a" coidseadh:
  - Bidh na caileagan ag itealaich mar iolairean,
  Bidh e comasach dhuinn am prìomh-bhaile a ghlacadh ann am blàr!
  Tha i cho bòidheach fionn, canaidh sinn.
  Agus tha Alvina, nighean fionn eile ann am bikini, a 'leantainn air adhart a' sabaid. Mar sin bidh i a" bruthadh cnap connlaich a broilleach air a" phutan, agus rocaid de chumhachd millteach mòr a" sgèith a-mach. Agus buailidh i saighdearan Taliban mar rud seòlta.
  Seo na thug na caileagan agus thòisich iad. Tha iad gu math, canaidh sinn, ionnsaigheach agus cogaidh.
  Ach, gu dearbh, bidh caileagan cuideachd a 'sabaid air tanca. Tha riochdairean bhon ghnè cothromach aig an ìre as fheàrr an seo cuideachd. Agus tha iad, gu dearbh, casruisgte agus ann am bikinis.
  Is iad sin, canaidh sinn, mèirle cho iongantach nach urrainn duine sam bith dèiligeadh riutha. Cho luath "s a thòisicheas iad, cha stad iad.
  Sheinn Ealasaid, a" sabaid air tanca agus a" cur shligean marbhtach le cuideachadh bho a òrdagan rùisgte:
  B" e dùthaich cho brèagha a bh" ann
  B' e Ìmpireachd nan Sòbhieteach a bh' air...
  Sgrios an Satan truagh e,
  Tha an t-àm ann fios a chuir chun fhreagairt aige!
  
  Bha Lenin ga riaghladh - dìreach air leth freagarrach,
  Cò rinn an Motherland sgoinneil...
  Agus thug e thairis an rìoghachd do Stalin. .
  Bhris e spionnadh an fhiadhaich!
  
  Gum biodh ar Tìr-mòr fo bhlàth,
  Beithe, poplars, daraich, caorann ...
  Sgriosaidh mi arm an fhasais -
  Às deidh na h-uile, tha na Ruiseanaich do-chreidsinneach ann am batail!
  
  Bidh an Ruis na ghrian os cionn na Talmhainn,
  A ghathan agus reultan agus comets ...
  Bidh thu mar an dùthaich as fheàrr
  Ann, tha gnìomhan gaisgeil air an glòrachadh!
  
  An USSR, nuair a dh'fhàs e brèagha,
  Agus stiùir e an dùthaich le làimh gu co-mhaoineas ...
  Ach mhill am maol a asal,
  A" toirt suas gu faisisteachd borb!
  
  Ach tha mi a 'creidsinn nach urrainn ar Rus' faighinn seachad air,
  Tha i a" deàrrsadh mar a" ghrian os cionn na talmhainn...
  Ruiseanach cumhachdach, Dia mathain bhàn,
  Agus bidh àite ann am pàrras uasal!
  
  Tha gaol agad air an Ruis le d" uile chridhe,
  Is i ar dùthaich mhòr...
  Ged dh'fhosglas Sam a bheul gu làr,
  Agus an uilebheist le mìle aghaidh ionnsaighean!
  
  Is e Svetlana an rionnag shoilleir againn,
  Dè a tha a 'gealltainn sonas agus saorsa ...
  Dèan aisling mòr gu buil -
  Togamaid co-mhaoineas, creid na daoine!
  
  Chan urrainn dha duine an dùthaich a phronnadh
  Dè an t-ainm, creid mi, a tha san Ruis ...
  Thoir air falbh Satan o chumhachd -
  Thig Criosd am Mesiah mòr !
  
  'S bidh Lada leinn gu bràth,
  Agus togaidh sinn co-mhaoineas practaigeach...
  Thèid linntean is mionaidean de bhliadhnaichean seachad,
  Bidh an siostam as dìriche againn!
  
  Aisling mhòr ar Motherland,
  Dèan an saoghal as stoirmeil agus as bòidhche ...
  Tha beanntan, aibhnichean is coilltean againn -
  Bidh a h-uile dad gu math glan agus cothromach!
  
  Is e prìomh-bhaile ar Motherland Moscow,
  Ach bidh Kyiv agus Minsk cuideachd nam prìomh-bhailtean ...
  Chaidh buaidh a thoirt air sluagh nam Mongol,
  Chuidich an Dia Uile-chumhachdach sinn gus buannachadh!
  
  Chan e, creid mi, chan urrainnear na Ruiseanaich a bhriseadh,
  Thig a h-uile bràthair Slavic gu bhith aonaichte ...
  Tionndaidhidh an sealgair gu luath gu geam,
  Agus tha sinn nar luchd-sabaid, creid mi, tha sinn an-còmhnaidh a" gluasad!
  Bhiodh na caileagan anns an tanca a" seinn ann an sèist agus bha na guthan aca cho radanta agus gu litireil a" gluasad mar glagan airgid.
  Tha na nigheanan sin dìreach super.
  Sheinn Elena le deagh mhisneachd:
  - Bidh a h-uile dad gu math fionnar leinn nigheanan,
  Is urrainn dhuinn itealaich gu Mars gu furasta ...
  Leig leis an fheadhainn aig a bheil airgead gu leòr,
  Agus an àiteigin tha mathan a" squealing agus a" beucaich gu fiadhaich!
  Agus gabhaidh Elena, le a nipple broilleach scarlet, agus brùth air a" phutan luing gàirdeachais, agus sgèithidh projectile de neart marbhtach a-mach.
  Bidh an nighean a" seinn mar fhreagairt:
  - Thèid sinn gu dàna a-steach don bhlàr airson cumhachd nan Sòbhieteach,
  Agus sguabaidh sinn às a h-uile nàmhaid anns an t-sabaid airson seo!
  Agus buailidh Ekaterina cuideachd am putan le nipple connlaich agus dòirtidh sinn uisge luaidhe air an luchd-dùbhlain bho ghunnaichean inneal. Gu sònraichte gan gearradh sìos.
  Aig an aon àm, tha an nighean a 'seinn:
  Coinnichidh sinn riut san fheasgar,
  Fliuchaidh sinn a h-uile spiorad...
  Coinnichidh sinn riut san fheasgar,
  Bruidhinn Sìnis!
  Agus an uairsin gabhaidh an nighean e agus brùth i sàil lom, cruinn air a" pheadal. Agus obraichidh rudeigin gu math millteach agus marbhtach. Agus tuit mèinn fearainn de fheachd mòr air an Taliban.
  Seo far a bheil na nigheanan a" tweet:
  - Glòir, mòr ghlòir,
  Tha tancaichean a' dol air adhart...
  Bidh e na chumhachd mòr
  Nuair a bha na daoine a" beucaich!
  Agus nì an gaisgeach gàire.
  Agus an uairsin bheir Euphrosyne nipple ruby a "bhroilleach fhad" s a bhios i a "brùthadh air a" phutan luing gàirdeachais. Agus obraichidh cumhachd millteach mòr an t-snàthad projectile. Seo nuair a bhios slige, nuair a bhios e a" spreadhadh, a" sgapadh snàthadan ann an diofar stiùiridhean. A tha glè èifeachdach agus millteach.
  Agus an uairsin cleachdaidh an nighean a òrdagan lom.
  Seo i a' sabaid...
  Ghabh nigheanan às an Ruis an Taliban gu dòigheil. Seo aon bhòidhchead a chleachd cuideachd nipple broilleach scarlet - is e seo Veronica. Agus loisg slige bazooka le feachd marbhtach.
  Agus sgap e na Mujahideen air gach taobh.
  Ghabh Veronica e agus sheinn i:
  - Biodh amas ann,
  Dynamo air adhart ...
  Air iomall feall-
  Leòn iomlan!
  Agus tha an gaisgeach a 'cur air bhog lemon le a òrdagan rùisgte. Agus bidh e a" spreadhadh agus a" sgrios am Mujahideen.
  Bidh Alice cuideachd a" losgadh bho raidhfil snaidhpear. A 'marbhadh dushmans, agus aig an aon àm a' seinn:
  Chan eil dad nas làidire na stàilinn an airm,
  Chan eil arm nas làidire anns a 'chruinne-cè ...
  Bidh na caileagan a 'dòrtadh aibhnichean fala,
  Agus chan eil dòigh eile aca!
  Thilg Angelica grenade le a òrdagan rùisgte le feachd marbhtach. Reub i dusan Mujahideen agus rinn i squeak:
  - Is urrainn dhuinn a h-uile càil a dhèanamh, a" ruith nigheanan,
  Agus bidh sinn a" coiseachd casruisgte anns an fhuachd!
  Às deidh sin bhrùth an gaisgeach an sùbh-làir a broilleach air putan a" bhazooka marbhtach.
  Agus leig e a-mach tiodhlac sgrios le feachd marbhtach. Agus mharbh i mòran de na Taliban.
  Bidh Anastasia Vedmakova a 'toirt ionnsaigh air a' Mujahideen bhon adhar. A 'cur thiodhlacan bàis marbhtach bhon stoirm-sheirbheis. Agus rocaidean uisge sìos air suidheachadh Taliban. Bidh mòran de shaighdearan Muslamach a 'bàsachadh bho seo.
  Aig an aon àm, tha an nighean a 'seinn;
  An dùthaich anns a bheil thu saor,
  Anns am bheil gach Tighearn 'n a fhear-brathaidh.
  Bidh thu a 'tionndadh gu ruble agus nicil,
  Anns a 'gheamhradh tha solarium anns na sneachda.
  
  Innte tha bratach dhearg, shoilleir de cho-mhaoineas -
  A tha a 'gealltainn dhuinn neo-bhàsmhorachd!
  Cuiridh sinn an cèill ar gràdh don Athair ann am bàrdachd -
  Bidh sonas gu bràth, creid e!
  
  Bidh stiùirichean uaireannan eadar-dhealaichte ...
  Chan eil a h-uile ceannard coltach ri Stalin glic.
  Ach tha gach fear againn an-còmhnaidh na ghaisgeach,
  Nuair a dh" fhàs an dà chuid an inntinn agus an toil nas làidire!
  
  Air mìos mu dheireadh an earraich ghaisgich,
  Ghabh saighdearan cogaidh Prague.
  Tha sinn dìleas don dùthaich againn mar ainglean,
  Chaidh an t-òrdugh a thoirt dhuinn - chan eil an trodaiche a" gabhail ceum air ais!
  
  Ma tha bàs air tighinn, an sin crois thu fhèin,
  Agus tha an Tighearna ag itealaich gu pàrras, far a bheil caorann ...
  Bidh ar Spiorad gu bràth ag èirigh suas,
  Bheir sinn buaidh air mullaichean cumhachdach!
  
  Às deidh na h-uile, às deidh bàs, tha beatha na abhainn a-rithist,
  An sin bidh sinn a" seòladh mar bhàta meteor!
  Iarraidh Màthair naomh Dhè,
  Nach dàna leat call is nàire fhulang!
  
  Impireachd, oir is e solas Dhè e,
  Dh'òrduich an t-Uile-chumhachdach an Ruis a riaghladh!
  Cha bhi crioch air ar bliadhnachan sona,
  Chan eil crìochan air seirbheis - teann do bhaga!
  
  Is e Slavs còmhla ar facail-suaicheantais -
  Bi mar dhuine a tha umhail don chumhachd rìoghail!
  Tha taigh-cluiche an t-saoghail làn de bhana-chleasaichean,
  Bidh sinn a 'toirt às a chèile giallan fearg ifrinn!
  Bhreab Akulina Orlova, a bha os cionn a" bhlàir air an taobh eile air itealan ionnsaigh sabaid, an nàmhaid le a òrdagan rùisgte agus chrath i:
  - Chan eil feum air Tsar na Ruis - tha e na dhìosganach a bharrachd!
  'S a' giùlan fhiaclan neamhnaideach.
  An uairsin bidh e a 'bruthadh an nipple ruby air a' phutan, a 'cur a-mach rocaid de chumhachd millteach mòr.
  Agus mar a bheir thu ionnsaigh air an Taliban air sgèile marbhtach.
  Ghabh Akulina e agus sheinn e:
  Cha bhuadhaich Satan sinn,
  'S e mo dhùthchas an tè as àillidh air an t-saoghal,
  Bi ainmeil airson na dùthcha àlainn...
  Bidh inbhich agus clann toilichte ann!
  
  Biodh lilighean a' ghlinne fo bhlàth innte,
  Agus bidh na cheruban a" cluich laoidh iomchaidh...
  Bidh am Fuhrer air a chuartachadh,
  Tha na Ruiseanaich do-chreidsinneach ann am batail!
  
  Bidh buill Komsomol a 'ruith casruisgte,
  Bidh iad a" stobadh air an t-sneachd len sàilichean lom...
  Hitler tha thu a ' coimhead dìreach cool
  Ruithidh mi thairis thu ann an tanca!
  
  An urrainn dhuinn a" chùis a dhèanamh air na Nadsaidhean?
  Mar as àbhaist, is e nigheanan casruisgte a th" annainn...
  'S e an ridire as iongantaiche againn am mathan,
  Marbhaidh e a h-uile duine le gunna-inneal!
  
  Chan e, tha na nigheanan againn gu math fionnar mu thràth,
  Bidh sinn gu litireil a" reubadh a h-uile nàmhaid bho chèile ...
  Na spuirean, na fiaclan, na dòrn againn...
  Togaidh sinn àite ann am pàrras iongantach!
  
  Tha mi creidsinn gum bi co-mhaoineas fionnar ann,
  Tha an dùthaich fo bhlàth innte, creid a" chomhairle ...
  'S falbhaidh Nadsaidheachd truagh,
  Tha mi creidsinn gum bi na gnìomhan agad air an glòrachadh!
  
  Bidh an tìr fo bhlàth, tha mi creidsinn,
  Bho bhuaidh tha sinn air ais gu buaidh ...
  Dèan a" chùis air an Iapanach Nikolai,
  Freagraidh an samurai airson ciall!
  
  Cha leig sinn leinn fein bhi air ar claoidh,
  Dèanamaid ar nàimhdean a phronnadh le aon bhuille ...
  Leig leis an t-sealgair tionndadh gu geama,
  Cha b" ann airson dad a bhrùth sinn an Wehrmacht!
  
  
  Na creid sinn gu'n leig thu seachad,
  Bha fios aig na Ruiseanaich a-riamh mar a bu chòir dhaibh sabaid ...
  Gheàrr sinn ar beinnean le stàilinn,
  Bidh am Fuhrer gu bhith na ìomhaigh de clown!
  
  Seo cò ris a tha mo dhùthaich coltach,
  Bidh am bogsa Ruiseanach a" cluich ann...
  Tha na dùthchannan uile nan teaghlach càirdeil,
  Bheir Abel buaidh, chan e Cain!
  
  Ann an ùine ghoirid bidh an USSR ann an glòir,
  Ged a tha ar nàmhaid an-iochdmhor agus fealltach...
  Suidhichidh sinn eisempleir air son neart,
  Bidh spiorad na Ruis air a ghlòrachadh ann am batail!
  Gabhaidh Margarita Magnetic cuideachd dathan nan connlaich a tha ro aibidh agus brùth air a" phutan air a" phutan leis a nipple. Bhuail an urchair marbhadh an Taliban, gan sgrios gu litearra ann an dusanan.
  An uairsin sheinn an nighean:
  - Feumaidh sinn meas a bhi againn air eagal,
  Tha cleasan nan nigheanan gun àireamh...
  Tha fios againn mar a nì sinn sabaid gu math fionnar,
  Thèid Satan a sgrios!
  
  NA cuir suas LEIS AN ONIS
  San t-Samhain 1941, thairg Hitler sìth gun dùil do Stalin. Fuasgladh a tha eu-coltach ri duine sam bith a tha eòlach air an t-suidheachadh fhèin.
  Tha na Gearmailtich, tha e coltach, gu bhith a" gabhail Moscow. Agus carson a bheir thu sìth san t-suidheachadh seo?
  Ach bha tuigse fìor leasaichte aig Hitler, mar a tha fios agad. Agus bha e a 'faireachdainn nach biodh Moscow air a ghabhail. Agus ma tha, tha an t-àm ann, nuair a tha eagal air Stalin, sìth a thabhann. Gu nàdarra, cha robh a h-uile duine armailteach ag aontachadh le seo, ach bha cumhachd agus ùghdarras aig Hitler.
  A bharrachd air an sin, gheall suidheachadh na sìthe a bhith buannachdail dha na Gearmailtich. Gu dearbh, bidh an Úcráin a "dol a-null don Ghearmailt agus còmhla ris ùirean dubha agus àiteachas, a bharrachd air Belarus, stàitean a" Bhaltaig, agus sgìre Smolensk.
  Dh'aontaich Stalin, san fharsaingeachd, a h-uile càil a bha na Gearmailtich air a ghlacadh mar-thà a thoirt seachad.
  Thuit Sevastopol gu na Gearmailtich. Mar fhreagairt, dh'fhàg na Krauts sgìre Moscow. Dh'fhuirich Leningrad air cùl an USSR agus chaidh trannsa a tharraing a-mach air a shon. Dh" aontaich na Gearmailtich roinn Leningrad fhàgail mar mhalairt air sgìre Voroshilovograd agus sgìre Donetsk, nach robh na Gearmailtich air a bhith a" fuireach gu tur fhathast.
  San fharsaingeachd, fhuair na Nadsaidhean an Donbass le a ghual, meatailtean agus factaraidhean, tasgaidhean bauxite, agus fearann àiteachais, an Crimea gu lèir, agus eadhon pàirt den Don a deas. Dh'fhàg na Gearmailtich sgìre Leningrad, Moscow, Tula, pàirt de Rzhev, roinnean Kalinin. Mar mhalairt air pàirt den Donbass, pàirt den Don le na h-ùirean dubha beairteach agus Sevastopol. Fhuair na Finns Petrozavodsk agus na fhuair iad air a ghlacadh. Dhealaich sinn gu càirdeil.
  A bharrachd air an sin, ghabh an USSR os làimh solar ola aig prìs nas ìsle na a" mhargaidh, agus airgead-fuadain mòr a phàigheadh do phrìosanaich cogaidh.
  Stalin, le eagal a 'call a' chogaidh agus Moscow, dh'aontaich a leithid de shuidheachaidhean. Aig fìor mhullach soirbheachas an Wehrmacht.
  Uill, thuig Hitler, aig an robh instinct os-nàdarrach, gur e seo an roghainn as fheàrr.
  Tha an cogadh leis an USSR seachad. Thòisich na Nadsaidhean air saighdearan a ghluasad gu Afraga an toiseach. A bharrachd air an sin, thòisich na Breatannaich air ionnsaigh a thoirt air Rommel. Uill, dè ma-thà? Agus ghabh na Fritz saighdearan air tìr air Malta. Gu dearbh, an toiseach bomadh na Breatannaich an sin.
  An ath rud, gu dearbh, tha an ionnsaigh air Gibraltar. Choinnich Hitler gu pearsanta ri Franco.
  Mar, chunnaic thu cho làidir sa tha a" Ghearmailt. Thug e buaidh air an USSR. Ghlac i ceithir millean Ruiseanach agus mìltean de thancaichean. Dhuinne, tha an Spàinn coltach ri stròc air mapa. Gabhaidh sinn seilbh mura leig thu leis na saighdearan a dhol troimhe. Agus ma chailleas tu e, gheibh thu rudeigin ann an Afraga. A bharrachd air an sin, tha Breatainn fo smachd agus cha tèid i a dh'àite sam bith!
  Dh'aontaich Franco, a' tuigsinn gum faodadh an Spàinn a bhith air a ghabhail thairis agus nach robh cothrom ann.
  Bha an ionnsaigh air Gibraltar soirbheachail, agus gu math luath. Tha an dùn air tuiteam. Agus an uairsin chaidh na Gearmailtich a-steach gu Afraga a 'Chrios-mheadhain.
  Dh"fhuiling na Breatannaich call mòr. Bha iad air an glacadh mar suckers.
  Rinn Rommel a" chùis air Breatainn ann an Libia agus chuir e ionnsaigh air bhog san Èiphit. Alexandria air a ghlacadh.
  An uairsin chaidh e a-mach agus chaidh e thairis air Canàl Suez. A' togail air an t-soirbheachas aca, ghlac na Gearmailtich Iraq, Kuwait, agus an Ear Mheadhanach gu lèir.
  Cha do chaill an Wehrmacht cus shaighdearan agus oifigearan air an taobh an ear. Agus bha na saighdearan aige na bu lìonmhoire agus na bu shaoire agus air an trèanadh na b" fheàrr na na Breatannaich agus gu sònraichte na feachdan coloinidh.
  Dh" fhaodadh seo a bhith aig na Breatannaich agus, gun teagamh, air chall. Às aonais an USSR, chaidh aig Fritz air sabaid gu soirbheachail ann am Breatainn.
  San fharsaingeachd, bha Breatainn air a dhìteadh airson a coloinidhean a chall. Bha an t-arm-talmhainn aige ro lag agus le glè bheag de dh"èifeachd sabaid gus na coloinidhean a chumail an aghaidh saighdearan a bha nas lìonmhoire agus nas smachdail air an Wehrmacht.
  Ach cha do dh'obraich am fòcas air a' chabhlach. Às deidh tuiteam Gibraltar agus Malta, dh'fhàs e do-dhèanta Afraga a chumail. Mar sin chuir Rommel stad air Canàl Suez. Agus eadhon air tìr, rinn na Gearmailtich a" chùis air na Breatannaich le aon amas. Às deidh a 'chogaidh leis an USSR, dh'fhàs an Wehrmacht eadhon nas làidire agus nas misneachaile na chomasan, agus fhuair e eòlas farsaing air sabaid.
  Seo mar a chaidh Afraga a cheannsachadh mean air mhean. Agus tro Ioran chaidh na Gearmailtich a-steach do na h-Innseachan. An sin cuideachd, cha robh sepoys ionadail airson bàsachadh airson Breatainn. San fharsaingeachd, bha na Gearmailtich air am bacadh nas motha le astaran, dìth rathaidean, conaltradh sìnte, agus duilgheadasan solarachaidh na bha saighdearan Breatannach.
  Tha na SA a" cruinneachadh duslach gus cogadh a sheachnadh. Thog iad eadhon a h-uile smachd-bhannan an aghaidh Iapan.
  Ach fhathast thug na samurai ionnsaigh air Cala Peru. Bha e riatanach sinn fhèin a dhìon agus seilbh Bhreatainn a ghlacadh ann an Àisia. Agus rinn na Seapanaich e.
  Ann an ùine ghoirid, anns an dara-bliadhna-fichead agus a 'chiad leth den dà fhichead' sa trì, ghlac na Gearmailtich agus na Seapanaich Afraga, Astràilia, agus Àisia gu lèir. Agus san t-Sultain 1943 lean an cur air tìr ann am Breatainn. Às deidh, gu dearbh, bomaichean mòra. Chleachd na Gearmailtich Yu-288, agus Yu-188, agus innealan eile.
  An dèidh dha na coloinidhean aice a chall agus a dhol sgìth leis a" chogadh bhàtaichean-aigeann, cha b" urrainn do Bhreatainn cur an aghaidh.
  Agus bha cus ghoireasan aig na Gearmailtich, agus gu sònraichte saothair. Bhom iad gu litireil bailtean-mòra agus factaraidhean Shasainn. Agus an uairsin, gu dearbh, saighdearan a chuir air tìr agus cleachdadh Panthers, Tigers, Lions agus eadhon luchagan. Uill, gu dearbh, cuideachd tancaichean muir-thìreach agus carbadan fon uisge.
  Chaidh "luchag" a chrìochnachadh ro thoiseach na h-obrach, agus bha e eadhon a" sabaid. Ach tha "luchagan" ro throm.
  Rinn sgioba Gerda air a' Panther cliù dha fhèin anns a' bhlàr. Às deidh Breatainn a ghlacadh, bha na Gearmailtich fhathast a" sabaid leis na Stàitean Aonaichte airson ùine. Thug e na h-Ameireaganaich a-mach à Innis Tìle. Ach mar thoradh air a" chonaltradh leudaichte, b" e obair dhoirbh a bh" ann a bhith a" glacadh Ameireagaidh. Ach, chan e fealla-dhà a th" anns a" Chuan Siar. Mura biodh iad a" bomadh caraid agus a" sabaid aig muir.
  Leasaich bàtaichean-aigeil Gearmailteach, a" gabhail a-steach cleachdadh hydrogen peroxide, agus chaidh iad fodha cha mhòr air fad cabhlach Ameireagaidh.
  Ach, tha na Stàitean Aonaichte fhathast gu math duilich a ghlacadh. Chaidh an cogadh air adhart, agus mu dheireadh ghabh na Gearmailtich thairis agus rinn iad sìth.
  Às dèidh sin thionndaidh na Gearmailtich chun an USSR.
  Ann an 1945, chaidh an E-50 agus E-75 a-steach gu cinneasachadh. Chuir Hitler casg air cinneasachadh tancaichean nas aotroime na leth-cheud tonna, ach a-mhàin sreath bheag de charbadan taisbeanaidh.
  Bha cuideam am Panther dà fhichead sa ceithir gu leth tunna. Tha "Panther" 2 mu thràth leth-cheud 's a dhà. Tha an E-50 mu thràth air faisg air trì fichead sa còig tonna a tharraing. Bha armachd aghaidh fìor mhath aig an tanca mu dheireadh de 150 millimeters air a 'chrann aig ceàrn 45 ceum, agus 185 millimeters air beulaibh an turaid, cuideachd aig ceàrn. Gunna 88 mm le fad baraille de 100 EL. Agus 82 mm de armachd air na taobhan, cuideachd aig leòidean. Còmhla ris an einnsean, a luathaich gu 1200 each-chumhachd nuair a chaidh àrdachadh, tha e na tanca meadhanach cumhachdach.
  A bharrachd air dusan cuairt gach mionaid.
  E-75 eadhon nas truime le cuideam còrr air ceithir fichead tunna. Cha robh an tanca seo gu tur soirbheachail. Bha ìre teine nas slaodaiche aig a" ghunna 128mm, bha astar muzzle na b" ìsle aige, agus cha robh buannachdan sam bith aige faisg air làimh an taca ris an 88mm E-50.
  Tha armachd aghaidh a 'chòmhlain beagan nas fheàrr na 160 millimeters aig ceàrn 45 ceum. Ach, chan eil feum air tuilleadh. A" cumail gunnaichean Ameireaganach air fad, agus an fheadhainn Sobhietach cuideachd. Tha dìon an turaid sàr-mhath: 252 millimeters aig an aghaidh, 160 millimeters aig na taobhan agus air a chùlaibh. Chithear gu bheil co-dhiù barrachd no nas lugha de dhìon earbsach airson an tùr, gu h-àraidh an taobh.
  Tha taobh na cùise 120 mm, a tha iomchaidh, agus faodaidh tu cuideachd sgàileanan a chrochadh. Tha an einnsean, ge-tà, caran lag aig 900 each-chumhachd. Gu h-iomlan, gu dearbh, tha an tanca neo-chrìochnach agus gu math àrd. A" cur nam chuimhne Tìgear-2 a tha gu math reamhar le duilgheadasan coltach ris.
  Tha an dà chàr Gearmailteach neo-fhoirfe, ach tha an E-50, gu dearbh, nas practaigeach.
  Uill, agus cuideachd E-100. Ach tha an càr seo eadhon nas truime agus tha feartan dràibhidh nas miosa na an E-75.
  Chaidh E-100, mar thoradh air a mhòr-chuid, a thoirt a-mach ann an àireamhan beaga.
  Agus mar as trice dh" aontaich an armachd fhèin an E-50.
  As t-earrach 1946, dìreach air 20 Giblean, co-là-breith Fuhrer, ghluais na Gearmailtich a dh'ionnsaigh an USSR.
  Bha àireamh mhòr de chàraichean agus uidheamachd aca. Deichean de mhìltean de tancaichean de dhiofar dhreachan. Bha an t-sreath T-34-85 agus IS-2 agus IS-3 ann an seirbheis aig an USSR cuideachd. Cha robh an T-44 gu tur soirbheachail. Ach cha robh an T-54 deiseil fhathast.
  Rinn na Gearmailtich an E-50 agus E-75 ann am meudan mòra.
  Às deidh call pàirt chudromach den dùthaich, chuir Stalin casg air leasachadh charbadan nas truime na dà fhichead "s a seachd tunna.
  A bharrachd air àireamh mhòr de T-34-85, agus beagan nas lugha IS-2 agus IS-3, an SU-100, a bha an ìre mhath sìmplidh agus èifeachdach gunna fèin-ghluasaid, a thoirt gu buil mòr.
  Bu chòir a thoirt fa-near nach b 'urrainn don tanca as motha, an T-34-85, ach a dhol a-steach don t-sreath Gearmailteach E-50 air an taobh, agus bha an E-75, eadhon bhon taobh, ro dhoirbh, agus dìreach an SU- Dh'fhaodadh 100 a dhèanamh, agus eadhon an uairsin dùnadh.
  Mar sin tha na feachdan gu soilleir neo-ionann. Chaidh na tancaichean Gearmailteach fhèin a-steach do na tancaichean Sobhietach bho astaran mòra. Agus b 'e a-mhàin an IS-3 a bha barrachd no nas lugha de dhìon dìon airson an aghaidh, agus an uairsin am pàirt àrd.
  Seo na Gearmailtich a 'putadh tro chrìochan an USSR.
  Gerda, Charlotte, Cairistìona agus Magda ann an E-50. Bidh iad a" feadalaich òrain dhaibh fhèin agus a" beucaich.
  Pronnaidh sinn adharc reithe gach neach,
  Bidh Dia Uile-chumhachdach dhuinne!
  Agus mar a ghabhas iad e agus teine ris an nàmhaid.
  Chaidh an turaid aige a reubadh dheth aig a" cheithir air fhichead. Tha, an sgioba sabaid, chan urrainn dhut dad a ràdh.
  Thuirt Charlotte le mì-thoileachas:
  - Fhathast, chan eil ar n-armachd glè mhath. Faodaidh an nàmhaid eadhon an taobh a cheangal!
  Thug Cairistìona fa-near:
  - Ach tha an gunna ceart agus marbhtach! Mar sin tha aon a 'dèanamh dìoladh airson an tè eile!
  Thuirt Gerda:
  - Bidh sinn a" reubadh a h-uile duine às a chèile!
  Aig an aon àm, tha Natasha air an SU-100 le a sgioba a 'sabaid an aghaidh Fritz.
  Thionndaidh Oleg Rybachenko gu bhith na chòigeamh ball den sgioba SU-100, còmhla ri Natasha, Zoya, Augustina agus Svetlana.
  Chrath na caileagan le aonta:
  - Tha thu nad ghaisgeach, a tha fìor mhath!
  Loisg Natasha air an nàmhaid. Bhuail an t-slige air carbad Gearmailteach san aghaidh agus rinn e ricocheted. Chrath an nighean a cas-rùisgte gu feargach. Agus rinn i sgrùdadh:
  - Agus a-nis tha thu nad bhalach! Tha e coltach gu bheil thu geur, ceart?
  Chrath Oleg. 'S e balach neo-bhàsmhor a th' ann, agus tha sin a' ciallachadh gun urrainn dha tòrr a dhèanamh. Seo E-75 Gearmailteach a" gluasad air adhart. Ciamar a bhriseadh troimhe?
  Rinn am balach genius a-mach e agus thuirt e ris an projectile:
  - Tha sinn meatailt, den aon fhuil - thu fhèin agus mise!
  Agus le cuideachadh a chasan rùisgte, leanabachd thionndaidh e an sealladh agus loisg e.
  Dìreach mar nach eil tanca Gearmailteach làidir le armachd aghaidh, ach ma bhuaileas tu e dìreach deireadh-gu-deireadh no measgachadh de loidhnichean feachd, bheir an tanca a-steach. Agus an uairsin thòisich an spreadhadh meatailt agus an uidheamachd sabaid a" spreadhadh.
  Dh'èigh Oleg Rybachenko:
  - Seo an clas as àirde!
  Chuir Natasha tiog air sàil lom a" bhalaich agus chrath i:
  - Shoot!
  Loisg Oleg Rybachenko a-rithist bhon SU-100. Loisg iad bho astar fada, agus an uairsin cha do ghabh an canan Sòbhieteach 100 mm na tancaichean Gearmailteach as ùire: E-50 agus E-75. Ach tha am balach iongantach. Agus tha e comasach air an nàmhaid a bhualadh.
  Terminator boy losgadh a-rithist. Agus bidh e a" briseadh tro E-50. Tha an tanca seo luath agus feumar a bhualadh. Ach tha na Gearmailtich an-còmhnaidh a" putadh nas cruaidhe agus nas cruaidhe.
  Tha Zoya a" losgadh. Agus gu math ceart.
  Buail an nàmhaid anns an tùr. An uairsin bidh Oleg Rybachenko a 'losgadh a-rithist. Bidh gunna ceud millimeter ag obair iongantasan.
  Bidh mac an t-seallaidh ag èigheach:
  - Bidh mi gad reubadh às a chèile! reubaidh mi as a chèile thu! Cha bhith e a" còrdadh riut!
  Agus a-rithist, mar bhalach, gabhaidh e e agus buail e gu fìor cheart e. Agus bidh e dha-rìribh a" reubadh an nàmhaid às a chèile.
  An uairsin seallaidh e:
  - Tha mi nam ghaisgeach supersonic!
  Agus a-rithist tilgidh e le cuideachadh a chas rùisgte.
  Chan eil am balach a 'coimhead ach dusan, ach tha e gu math luath agus iongantach.
  An seo loisg i le cuideachadh bho a òrdagan rùisgte agus Augustine.
  Agus bhuail an nighean an E-50.
  Tha na Gearmailtich a" fulang milleadh mòr. Ach tha am maoim-slèibhe de tancaichean aca a" fàs nas fhaisge agus nas fhaisge. Seo an E-100 ann an gluasad. Cuideachd armachd cumhachdach, buill-airm, agus sgiathan.
  Ach tha a nigheanan agus a bhalach cuideachd ga dhèanamh troimhe.
  Tha càr Gearmailteach na theine agus air a reubadh às a chèile.
  Sheinn Oleg Rybachenko:
  - Glòir do'n Athair naomh,
  Le corruich neo-thruaillidh !
  A-rithist loisg am balach, bhris e am faisisteach agus bhuail e air na caileagan. Agus a-rithist bidh am balach a" losgadh agus a" sgrios an nàmhaid.
  Bheir sinn aghaidh air, is e balach sabaid a th" ann. Agus buailidh e thu le slige. Agus dh'fhuiling an tanca "Tiger"-2, seann-fhasanta ach cumhachdach. Tha am Panther Gearmailteach 2 cuideachd a 'fulang le call. Ach cha mhòr nach tug i buaidh air Ameireaga fhèin.
  Agus a-nis tha an USSR a 'bruthadh.
  Bidh Oleg Rybachenko a 'losgadh agus a' bualadh gu ceart.
  Agus mar sin thòisich iad air losgadh mu seach agus a" seinn...
  Bhreab Natasha a cas-rùisgte agus dh"èigh i:
  - Tha seo bhon taiga ...
  Chuir Zoya cuideachd grèim air a òrdagan rùisgte agus rinn i squeak:
  - Gu cuantan Bhreatainn ...
  Bhuail Augustine cuideachd air an t-slige agus thuirt e:
  - An t-Arm Dearg!
  Loisg Svetlana urchraichean le a òrdagan rùisgte agus thuirt i:
  - Nas làidire de na h-uile!
  Oleg Rybachenko fucked up agus thuirt e:
  - Agus leig Red ...
  Loisg Natasha agus rinn i squeak:
  - A" brùthadh gu cumhachdach!
  Rinn Zoya cuideachd slaod agus rùsgadh:
  - Do bayonet le làmh sgairteil!
  bhreab Augustine agus reub e :
  - Agus feumaidh sinn...
  Loisg Svetlana casaid mharbhtach agus chuir i às dha:
  - Neo-sheasmhach!
  Loisg Oleg Rybachenko a-rithist, a 'gàireachdainn:
  - Rach don fhear mu dheireadh ...
  Chuir Natasha slige agus dh'èigh i:
  - Sabaid marbhtach!
  Agus sgaoil na caileagan, loisg an gunna gus an do ruith na sligean a-mach.
  Tha, tha Oleg Rybachenko a-rithist ann an cogadh.
  Ach tha ùine chruaidh aig an Arm Dearg. Tha na Gearmailtich a" tighinn air adhart. Tha barrachd uidheamachd aca agus barrachd coise-coise. Agus tha na Seapanach cuideachd a 'tighinn bhon taobh an ear.
  Chan urrainn cur an aghaidh a leithid de chumhachd.
  Bidh Gerda agus an sgioba aice a" sabaid air an E-50. Tha na Gearmailtich mu thràth a" stoirm Voronezh. Tha an sabaid fiadhaich.
  Air an aon làimh, tha an tanca Gearmailteach fìor mhath mar neach-sabaid den t-seòrsa aige fhèin. Ach tha an dìon air bòrd caran lag. Agus is e seo an ana-cothrom, agus mar sin bu chòir dha nigheanan a bhith furachail.
  Tha tòrr T-34-85s gan dèanamh fhathast. Tha an carbad seo fhathast ann an cinneasachadh mòr, agus bidh an canan Gearmailteach 88-mm anns an 100EL a" faighinn foghar luachmhor bho astar fada.
  Tha an SU-100 cuideachd ga thoirt a-mach barrachd is barrachd, a tha, leis gu bheil e na ghunna fèin-ghluasaid, nas fhasa a thoirt gu buil na tanca, ach a tha na armachd nas làidire.
  A-nis, a" putadh air a" phutan luing gàirdeachais le a òrdagan rùisgte, bhris Gerda tron tiormachadh Sòbhieteach. Aig raon dlùth, faodaidh càr mar seo a bhith gu math cunnartach.
  Ghabh an neach-crìochnachaidh fionn e agus sheinn e:
  - Chan eil mo nerves dèanta de stàilinn,
  Fhuair thu mi gu mòr!
  Agus an uair sin loisg Charlotte canan agus phronnadh i na trithead "s a ceithir.
  Agus tha gunna a loisgeas dusan peilear sa mhionaid a" ruighinn astar fada.
  An ath rud, tha Cairistìona a 'losgadh. Agus nì e seo cuideachd gu math ceart agus ceart. Bhris i tanca an Airm Dheirg agus rinn i squeak:
  - A 'losgadh teine! Hooray airson Stalin!
  An uairsin bhuail Magda cuideachd. Rinn i seo gu fìor cheart a" cleachdadh a òrdagan lom.
  Agus sheinn i:
  - Air son glòir an athar shiorruidh !
  Às deidh sin bidh an nighean a "spreadhadh a-mach a" gàireachdainn ...
  Bidh an inneal Gearmailteach ag obair gun sgur.
  B 'e an neach-fulang an IS-2, tanca caran cumhachdach agus cunnartach, ach air a dhroch dhìon le aghaidh an turaid.
  Is e dìreach an IS-3 aig a bheil dìon aghaidh coimeasach math, ach tha an tanca seo fhathast ga thoirt a-mach ann an sreath bheag. Tha cumadh an tùir aige ro iom-fhillte. Ged a tha an IS-3, mar a tha cleachdadh sabaid air sealltainn, tha cothrom aig co-dhiù a dhol faisg air carbadan E-sreath faisg air làimh.
  Chan eil tancaichean nas truime fhathast air an toirt a-mach san USSR, agus chaidh eadhon an leasachadh aca a chuir dheth. Tha seo, gu dearbh, a 'cruthachadh duilgheadas. Chan eil aig na Gearmailtich ach an gunna fèin-ghluasaid aotrom E-25 san t-sreath aca, ach cha mhòr nach eil an riochdachadh aige reòta. Ged nach eil an inneal dona.
  Chan eil ach dà bhall den sgioba agus aon mheatair gu leth ann an àirde. Beag le canan 75mm bhon Panther. Sealgair càraichean Sòbhieteach.
  Ach is fheàrr leis an Fuhrer cumhachd. Tha eadhon an E-50 mean air mhean nas ìsle na an E-75, a tha cuideachd còmhdaichte le sgiathan air na taobhan.
  Tha E-75 duilich a dhol a-steach eadhon a-steach don taobh. Agus tha na Gearmailtich a" gabhail brath air seo ann an adhartasan...
  Tha dà phìleat Gearmailteach Alvina agus Albina mar-thà air a dhol thairis air an àireamh de phlèanaichean sìos trì cheud agus a fhuair iad: Crois Ridire na Croise Iarainn le duilleagan daraich airgid, claidheamhan agus daoimeanan.
  Tha na nigheanan nan gaisgich cho fionnar agus as fhuaire san t-saoghal. Tha, eadhon ged a tha barrachd phlèanaichean aig Huffman gu ruige seo, tha iad tòrr nas bòidhche.
  Agus, mar riaghailt, bidh iad a 'sabaid ann am bikini a-mhàin agus casruisgte.
  Loisg Alvina sìos trì itealan Sòbhieteach bhon ME-262 X aice le canain itealain 30-mm agus rinn i crathadh:
  - Is mise lòchran a' sgrios !
  Dhearbh Albina, a" losgadh teine coltach ris:
  - Agus tha sinn 'nar sgrios iomlan :
  Agus gheàrr i sìos ceithir plèanaichean Sòbhieteach eile ...
  Tha na gaisgich gu math dùbhlanach ann an sunnd, ach bidh iad an-còmhnaidh a" gàire.
  Tha gaol aca air fir agus bidh iad ag obair len teangannan. Agus is toil leotha e. A leithid de bhòidhchead sabaid.
  Loisg iad sìos TU-3 Sòbhieteach agus bhris iad gu pìosan e... Seo am fàilte theine.
  Na caileagan, ann an ùine ghoirid, na leig sìos thu. Agus gheibh an t-Arm Dearg bhuapa.
  Ach air an làimh eile, tha Anastasia agus Mirabela cuideachd a 'sabaid ann am bikini agus casruisgte - a' togail an sgòran! Tha iad nan nigheanan gu math ionnsaigheach.
  Agus loisg Anastasia sìos plèana Gearmailteach agus thuirt i:
  - 'S e deagh phìleat a th' annam!
  Loisg Mirabela sìos càr Gearmailteach le canan agus rinn i squeak:
  - Tha mi nam shàr ghaisgeach!
  Is e nigheanan dha-rìribh na tha a dhìth oirnn ...
  Ach tha iad a" sabaid air seann-fhasanta Yak-9 Ts, nach eil gu nàdarrach cho math ri itealain jet Gearmailteach. Ach tha na bòidhchead a 'riaghladh a bhith a' sabaid. Agus bidh iad a 'seachnadh a bhith air an losgadh sìos.
  Agus carson? Leis gu bheil iad cas-ruisgte agus ann am bikinis. Mar sin chan eil dòigh ann air an gearradh dheth.
  Bidh gaisgich, mar a chì sinn, a 'tuigsinn dè a th' ann an craiceann lom.
  Loisg Anastasia sìos trodaiche Gearmailteach eile agus rinn i squeak:
  - Airson an Motherland!
  Gheàrr Mirabela sìos HE-162 agus dh'èigh i:
  - Airson Stalin!
  Is e an trodaiche Gearmailteach as cunnartaiche an ME-262 X, tha còig canain adhair ann, astar mòr, sgiathan sguabte, agus armachd cumhachdach.
  Tha e nas fhasa carbad HE-162 a losgadh sìos a tha aotrom, saor, ach gu math gluasadach.
  Cha robh am ME-1010 gu tur soirbheachail dha na Gearmailtich; chan eil teagamh nach e itealan sàr-mhath a th 'ann a thaobh feartan itealaich, ach tha a sgiathan ag atharrachadh sguabadh agus a' feumachdainn pìleatan le teisteanas àrd. Thionndaidh TA-183 a-mach gu bhith nas practaigeach, agus cuideachd a "dol chun aghaidh.
  Ach is fheàrr le Hitler an ME-262 X a tha air a dhìon gu mòr, le buill-airm cumhachdach.
  Chan eil carbadan an Luftwaffe air an stiùireadh le propeller air an toirt a-mach à cinneasachadh mean air mhean. Is e TA-152 an carbad ioma-adhbhar as soirbheachaile, agus tha ME-309 fhathast ann an sabaid. Tha iad nas fheàrr na luchd-sabaid Sòbhieteach ann an luaths agus armachd. Agus ged a tha an Yu-488 na charbad air a stiùireadh le propeller, chan urrainn dha Sobhietach Yaks eadhon grèim fhaighinn air. Tha, tha eadhon an LA-7 nas adhartaiche nas ìsle na a "chàr seo ann an astar.
  Agus dè a nì thu an-aghaidh bomairean jet: Arado, Yu-287 agus feadhainn eile.
  Tha itealain Sòbhieteach, às aonais itealain jet, lag.
  Ach, tha Anastasia agus Mirabela fhathast a 'faighinn deagh sgòran eadhon ann an leithid de shuidheachaidhean.
  Mar sin thill iad, chuir iad connadh air ais agus chaidh iad dhan bhlàr a-rithist. Tha càraichean Gearmailteach gam bualadh a-rithist. Agus bidh iad ga dhèanamh le buaidh mhòr.
  Chan urrainn dha duine ann an itealan Sòbhieteach coimeas a dhèanamh ris a 'chàraid aca. A bharrachd air an sin, tha gnè aig nigheanan airson a bhith nas làidire. Agus mar as trice bidh fir eadar-dhealaichte aca an-còmhnaidh. Agus bheir seo neart dha nigheanan!
  Is e seo aon de na dìomhaireachdan mun soirbheachas iongantach aca.
  Tha na caileagan mar-thà air rionnag òir Gaisgeach an USSR fhaighinn, agus a 'coimhead air a chèile.
  Chaidh iad timcheall a-rithist agus loisg iad sìos cuideigin.
  Gheàrr Anastasia sìos an Yu-288, bomair caran cumhachdach, le a canan itealain 37 mm.
  Agus loisg Mirabela sìos jet Yu-287, cuideachd a" cleachdadh an aon ghunna 37-millimeter. Rinn gunnaichean mar seo e comasach, le fìor chruinneas nan nigheanan, bualadh air carbadan nàmhaid bho astar. Ged a bha an armachd cuibhrichte, bha cunnart ann gum bàsaich thu.
  Sheas na caileagan an casan rùisgte agus sheinn iad:
  - Soar seabhag mar iolair,
  Tha sinn air adhart airson Stalin!
  Tha ar soirbheachas dìreach timcheall air an oisean
  Fosgail an cunntas buannachaidh agad!
  Mar sin cha leig na gaisgich, gu dearbh, na faisisteach far an dubhan. Agus buailidh iad e cho cruaidh 's gun dèan e cron air an Fuhrer.
  Anastasia Vedmakova, gu dearbh, a 'gluasad. Tha an Yak-9 nas motha na sia ceud cilemeatair, cha mhair e, le gunna trom tha e eadhon nas giorra, ach bidh e a 'tilgeil agus a' tionndadh barrachd no nas lugha.
  Beagan nas fheàrr na Yak-3, a tha, ge-tà, a 'cosg barrachd agus a' feumachdainn duralumin àrd-inbhe. Agus chaill an USSR mòran fearainn. Agus faodar an Yak-9 a thoirt a-mach ann am meudan mòra.
  Ach chan eil dòigh ann cumail suas ris an Treas Reich, còmhla ri Iapan.
  Loisg Mirabela sìos ME-262 agus sheinn i:
  - Airson glòir dùthaich mhàthaireil na Ruis,
  nì sinn an saoghal gu lèir nas toilichte!
  Gheàrr Anastasia Gearmailtis eile dheth agus rinn i squeak:
  - Is e seo ainm a 'ghràidh as radanta!
  Agus cuideachd mar a dhùisgeas e. Agus bhuail e am Fritz.
  Tha na nigheanan, gu dearbh, glè, glè fhionnar.
  Aig an aon àm, tha na Gearmailtich a 'gluasad nas doimhne agus nas doimhne a-steach do chrìochan an USSR.
  Tha na Seapanach cuideachd a 'toirt toileachas dhaibh fhèin. Agus tha tòrr dhiubh ann agus tha iad a" draibheadh na Sìonaich air thoiseach orra.
  Tha na saighdearan buidhe a" feuchainn ri briseadh troimhe. Agus bidh iad gu litireil a" sgapadh a h-uile dòigh-obrach le cuirp.
  Ach tha uimhir dhiubh ann a bhriseas iad troimhe mu dheireadh.
  Tha na h-Iapanach agus an arm buidhe aca a" cur stoirm air Khabarovsk. Chan eilear a" toirt aire do chall sam bith.
  Ach tha caileagan Sòbhieteach a' coinneachadh riutha an sin.
  Alenka agus an sgioba aice.
  Nigheanan a dhìon Khabarovsk. Bidh iad a 'tilgeil grenades air an nàmhaid le an casan rùisgte.
  Agus bidh iad cuideachd a" seinn le gàire:
  - 'S e nigheanan snog a th' annainn,
  Agus a" chùis air an luchd-sabaid uile...
  Tha an guth cho àrd
  Ann an glòir do athraichean cuthach!
  Agus a-rithist bidh na grenades air an tilgeil le casan lom nam bòidhchead ag itealaich.
  Bidh Alenka, cho luath "s a bheir i cas, a" gearradh sìos na Sìonaich agus a "sguabadh às:
  - Glòir d'ar tìr !
  Tilgidh Anyuta grenade le a casan rùisgte agus beucaidh i:
  - Ann an ainm cumhachdan nas àirde!
  Agus buailidh e thu cuideachd le spreadhadh marbhtach.
  An ath rud, bidh Angelica a 'losgadh. Agus tha e cuideachd a 'tilgeil grenade le a chas rùisgte.
  Agus squeals:
  - Gu crìochan ùra!
  Agus an uairsin bidh Maria gad bhualadh cuideachd. Agus gheàrr i mar an ceudna dheth na sabaidean buidhe le spreadhadh, a" seinn:
  - Earball ri earball! Sùil airson sùil!
  Agus a" fannachadh air a caraidean.
  Agus an uairsin tilgidh na h-Oiliompaics bogsa slàn de stuth-spreadhaidh air an samurai agus na Sìonaich.
  Agus beucaidh e :
  - Airson glòir an Fatherland!
  Agus a-rithist bidh an còignear a" sgrios an airm chèin.
  Ach tha na Seapanach air tòrr Sìneach a chruinneachadh mu thràth. Bidh iad a 'dìreadh agus a' sreap. Agus bidh tuiltean slàn de chuirp a 'fàs.
  Bidh Alenka a 'bròg, a' tilgeil le a shàilean lom agus a 'sguabadh às:
  - Airson Stalin!
  Tilgidh Anyut mar an ceudna grenade le a cas-rùisgte agus a" gearan:
  - Luchd-teagaisg!
  Tilgidh Angelica air falbh an loidhne. Bidh e a 'tilgeil tiodhlac le a chas rùisgte agus a' squeaks:
  - Airson Lenin!
  Agus an uairsin bhuail Maria an nàmhaid. 'S le 'òrdagan rùisgte cuiridh e air bhog.
  An uairsin sgap na Sìonaich anns a h-uile taobh ...
  Agus an uairsin bidh na h-Oiliompaics a 'gabhail agus a' cur às don bharaille de nitroglycerin. Agus marbhaidh e a h-uile duine.
  Agus tha an luchd-armachd a 'tuiteam ...
  Oleg Rybachenko agus an sgioba aige fhathast a 'sabaid airson Tula. Tha na Gearmailtich a' feuchainn ri Moscow a chuairteachadh. Chuir baile-mòr Tula air ais mar-thà marbhadh Fritz ann an '41.
  Ach tha an nàmhaid tòrr nas làidire a-nis. Agus tha e a 'losgadh ionnsaigheach. Agus tha bomaichean a 'sileadh sìos air an Arm Dearg, agus feachdan millteach eile.
  Nàmhaid glè chumhachdach. Agus bidh iad a 'tilgeil cus de luchd-sabaid dubha, Arabaich, agus Innseanaich gu cath. Agus tha e coltach gu bheil e neo-sheasmhach.
  Loisg Oleg Rybachenko air an E-75 agus sheinn e:
  Tha saighdear daonnan fallain
  Tha an saighdear deiseil airson rud sam bith...
  Agus duslach mar bho bhrat-ùrlair,
  Tha sinn a' falbh far na rathaidean,
  Agus cha stad e!
  Agus na atharraich do chasan
  Tha ar n-aghaidhean a" deàrrsadh
  Bidh bòtannan a" deàrrsadh!
  Agus a-rithist tha am balach a 'bualadh air na Nadsaidhean bho astar. Ach tha na feachdan gu tur neo-ionann.
  Ged a tha Tula na sheasamh gu gaisgeil. Agus aig deas tha na Nadsaidhean a" tighinn faisg air Stalingrad.
  Ach dè tha iad a" smaoineachadh a bhuannaicheas iad an sin?
  Bidh Oleg Rybachenko a" losgadh air na Nadsaidhean a-rithist agus a" seinn:
  lìon an leithid de chaos an cruinne-cè ...
  
  'S truagh an cinne-daonna gu leir -
  Mairidh pian agus fulangas!
  Agus a-rithist chaidh am balach a mharbhadh, agus bha am faisisteach Mouse-2, inneal uabhasach, a 'losgadh.
  Thug Natasha fa-near gu loidsigeach:
  - Chan urrainn dha feachdan sam bith seasamh nar n-aghaidh!
  Agus rinn i gàire air a" ghille.
  An uairsin bhuail Zoya cuideachd. Cuideachd roar:
  - Airson mo ruigsinneachd gu buaidh!
  Bidh an SU-100 ag obair dha fhèin agus chan eil e a" smaoineachadh mu bhith a" stad an rùsgadh.
  Mean air mhean tha na Gearmailtich a" dol seachad air Tula. Tha tòrr fheachdan aca, tòrr saighdearan-coise. Agus tha tancaichean de dhiofar bhrandan a" gluasad.
  An seo, mar eisimpleir, tha an aon "Lev" -2, inneal fìor chumhachdach: tha cuideam ceud tunna ann, agus tha an armachd aghaidh 300 millimeters aig ceàrn. Tha e coltach nach tèid dad troimhe.
  Ach tha Oleg Rybachenko fhathast a 'losgadh. A 'sealltainn a chlas as àirde - snaidhpear.
  Agus bhuail e e fhèin, agus bhuail e e fhèin ...
  Chan eil ach pìosan a" falbh bho na Nadsaidhean. Ach chan eil iad fhathast airson slaodadh sìos.
  Tha Oleg Rybachenko a 'magadh air:
  - 'S ann againn a tha 'n t-àm ri teachd,
  'S e iolairean a th' annainn - Jedi!
  Agus a-rithist bidh am balach a" dèanamh conics. Agus a-rithist bidh na faisisteach a 'faighinn nicil.
  Agus tha sgioba tanca Gerda mu thràth ann an Stalingrad. Tha sabaidean cho ionnsaigheach an seo.
  Gerda, losgadh, èigheach:
  - Tha iarann mo chorp!
  Bhrùth Charlotte na putanan luing gàirdeachais le a òrdagan rùisgte agus chir i:
  - Cho feumail airson sabaid!
  Agus rinn i gàire air a cèile.
  An uairsin bhuail i a-rithist agus bhris i na trithead "s a ceithir.
  An uairsin loisg Cairistìona cuideachd. Bhris i tiormair an airm dhearg agus chrath i:
  - 'S e nighean seòlta a th' annam! Bidh mi a" reubadh a h-uile duine às a chèile!
  Agus an uairsin thòisich Magda a" losgadh le a cas-rùisgte.
  San fharsaingeachd tha nigheanan às a" Ghearmailt a" dèanamh gu math. Agus tha iad a" smeurachadh an nàmhaid.
  . CAIBIDIL Àir. 2
  Ach chaidh an càr aca a bhualadh air an taobh. B" fheudar dhomh stad agus a chàradh.
  Thuirt Gerda gu seòlta:
  - Tha sinn a 'caitheamh ùine a-rithist!
  Suathadh Charlotte a cas rùisgte air uachdar na h-armachd agus rinn i gàire:
  - Gabhaidh sinn dìoghaltas agus buannaichidh sinn!
  Agus an uairsin ghabh i e agus sheall i na fiaclan aice. Agus leig i a-mach sunbeams bho a fiaclan neamhnaid.
  Ghabh Cairistìona e agus rinn i squeak:
  - Airson an Motherland gun chomhairle!
  Agus buailidh e cuideachd a shàil rùisgte air an armachd!
  Dh'aontaich Magda:
  - Agus chan eil neòinean!
  Cho-dhùin na caileagan tàileasg a chluich airson a-nis. Càraid airson càraid. Agus thòisich iad air innleachd a thogail an sin.
  Tha an geama inntinneach. Ach bha na caileagan ag argamaid mu gach gluasad agus a 'bualadh cinn.
  Thuirt Gerda le fiaclan ruisgte:
  - Bidh mi mar an axiom as àirde!
  Agus mar a nì e gàire ...
  Smaoinich mi air m" ainm bho sgeulachd sìthiche Andersen. Mar sin chaidh a glacadh sa choille le robairean. Thug iad air falbh an carbad, agus thug iad air falbh cha mhòr aodach Gerda agus bòtannan daor. Mar sin tha Gerda casruisgte a‑rìs, agus ann an aodach-saic. Seo mar a bha i coltach, le a làmhan ceangailte air cùlaibh a druim.
  Bidh e a" coiseachd tro choille fhuar an fhoghair. Bidh an bonn lom a" faireachdainn a h-uile cnap, a h-uile cnap, a h-uile meur. Tha an t-eagal agus an t-acras air Gerda.
  Fhuair i eadhon faighinn seachad air anns an lùchairt. Agus tha reothadh air feur an fhoghair, a" cuimhneachadh air an fhuachd a bha i o chionn ghoirid.
  Rinn Gerda gàire... Bha i den bheachd gu robh e soilleir gu robh dìth shàilean tòsta air sgeulachd sìthiche Andersen. Agus bhiodh sin sgoinneil!
  Chaidh an tanca a chàradh gu sgiobalta. Tha am milleadh beag. Ged a bhuail slige canain 100mm an taobh. A dh'fhaodas a bhith cunnartach.
  Bhrùth Charlotte na putanan gàirdeachais le a òrdagan rùisgte agus sheinn i:
  - Tha mi nam sgriosadair tanca,
  Tha cridhe a' losgadh...
  Is e an gunna mo dhachaigh!
  Agus phronn an t-slige ceithir-thar-fhichead eile. Airson a-nis, is e an T-34-85 a tha làmh an uachdair air an raon-catha. Agus tha carbadan troma gu math tearc anns an Arm Dearg.
  Ach an uairsin nochd an IS-3. Tha puing lag aige: am pàirt as ìsle den bhodhaig. Tha ceàrn mòr de chlaonadh aig an aghaidh. Tha cumadh air: sròn pike. Ach ma bhuaileas tu a' chuid ìochdrach de'n mhaoil, cha bhi tròcair ann.
  Chleachd Magda a casan rùisgte gus an gunna a chomharrachadh air an nàmhaid. Agus mar a bhuail e, agus dh'itealaich am projectile.
  Agus chaidh an inneal Sòbhieteach a phutadh anns a 'chnàimh. Chaidh an tùr a reubadh dheth agus thòisich sligean a" spreadhadh.
  dh"èigh Gerda:
  - Agus tha thu nad bhòidhchead le deagh amas!
  Ghlan Magda, a" crathadh a cìochan eireachdail:
  - Cha chuir duine stad orm!
  Dhearbh Charlotte le misneachd:
  - Agus cha bhuannaich duine!
  Fhreagair Cairistìona mar fhreagairt:
  - Bidh madaidhean-allaidh a" pronnadh nàimhdean!
  Dh'èigh Gerda:
  - Madaidhean-allaidh olc - fàilte air na gaisgich!
  Chuairtich na Nadsaidhean Tula agus bha aig a" chloinn, còmhla ri ceathrar nigheanan, ri briseadh a-mach às an fhàinne.
  Bidh am balach, an nighean agus na caileagan a 'ruith agus a' tilgeil grenades le òrdagan rùisgte.
  Ach tha na Nadsaidhean a" fulang milleadh agus chan urrainn dhaibh am bualadh.
  Oleg, a 'losgadh, a' seinn:
  - Ann an ainm na dùthcha naomh,
  Chan urrainn dhuinn a bhith air ar glùinean!
  Thilg Margarita tiodhlac a" bhàis le a cas-rùisgte agus rinn i squeak:
  - Chan eil! Na toir seachad a-riamh!
  Thuirt Natasha, a" losgadh agus a" leum:
  - Na tig trioblaid sam bith chun an taighe againn!
  Agus chuireadh e grenade marbhtach air bhog le a chas rùisgte.
  An uairsin seallaidh Zoya an shrapnel agus cleachdaidh i cuideachd a òrdagan rùisgte gus am fear a tha a" pronnadh a leigeil às.
  Agus beucaidh e :
  - Bidh e sgoinneil!
  Agus an uairsin cuiridh Angelica teine ris an nàmhaid. 'Ga spìonadh sìos ann am feirg. Agus beucaidh e a-rithist:
  - Tha mi nam shàr-sheallaidh!
  Agus falbhaidh grenade bho do shàil rùisgte.
  Agus an uairsin bheir Svetlana e agus buail thu gu cruaidh.
  Is iad sin, gu dearbh, nigheanan - na bheir bàs do nàimhdean.
  Natasha, a 'losgadh air an nàmhaid, squeaks:
  - Cha chuir duine stad oirnn, chan urrainn eadhon an diabhal a "chùis a dhèanamh oirnn!
  Agus tha an grenade ag itealaich bho a casan rùisgte ann an bogha. Agus buailidh e, agus sgapaidh e na h‑uile nithean, agus fad as.
  Tha caileagan, gu dearbh, comasach air faighinn thairis air an fhearann air a bheil buaidh. Anns a 'cheann a deas, tha sabaid ann an Stalingrad, a tha an t-Arm Dearg a' cumail. Às deidh dha call mòr fhulang, ghabh na Seapan Khabarovsk agus chaidh iad air adhart gu Vladivostok.
  Uill, thèid an coinneachadh an sin leis an fheadhainn a tha feumach air.
  Fhuair Anna Witchakova cuirm soraidh slàn leis an each itealaich dìleas aice. Chaidh an trodaiche a thàinig gu bhith na mhàthair don Mig-4, a loisg sìos uimhir de phlèanaichean Gearmailteach, dìreach a losgadh gu làr aig àm stailcean adhair armada Iapanach, mar a rinn àireamh mhath de charbadan is shoithichean eile. Às deidh dha na vultures bho Land of the Rising Sun am baile-mòr a bhualadh, thug Vladivostok sealladh brònach seachad. Ach, chaidh tiodhlacadh nam marbh a chumail ann an dòigh armachd, gu modhail agus gu math luath. Chuir am pìleat Vedmakova a casan na theine, bha casan na h-ìghne còmhdaichte le blisters, agus mar sin choisich i casruisgte, gu faiceallach a 'dol air a h-òrdagan. Chan eil na Seapanach air na creach a dhèanamh a-rithist; tha iad air an oidhirpean a chuimseachadh air taic a thoirt do na h-aghaidhean adhartachaidh. Choisich Vedmakova timcheall an sprùilleach, bha e air a ghlanadh gu lùthmhor, agus am measg an luchd-obrach bha àireamh mhòr de chloinn. tana, cas-rùisgte, le aghaidhean air an deargadh ann an grian ùr an earraich, thog iad leacan briste, thog iad pòlaichean teileagraf a bha air tuiteam, agus dìreach sguab iad na sràidean.
  Bha an èildear os cionn nam balach ann an ceangal tùsail, ach às aonais lèine (bha e crochte air leth, a rèir coltais bha na balaich a" toirt aire don aodach aca), ruith e suas chun phìleat.
  - Tha sinn ag obair aig astar luath, Comrade Major, bidh a h-uile dad deiseil a dh" aithghearr! Sguabaidh sinn an t-sràid glan, bidh i cho rèidh 's a bha i ron chogadh!
  Rinn Witcher gàire agus thilg e candy air:
  - Seo, gabh e! Is e seo ar Sòbhieteach air a dhèanamh le seoclaid nàdarra, chan e puinnsean Ameireaganach.
  Ghabh am balach gu sunndach:
  - Agus thàinig sinn suas le far-ainm ùr dha na h-Ameireaganaich! Bhon àm seo tha iad còmhla ri Hitler agus Hirohito, an uair sin chan eil iad Yankees, ach Pindos!
  Chrom a" phrìomh nighean air beulaibh a" bhalaich:
  - Cò thuirt thu a tha iad?
  Thuirt am fear-tòiseachaidh òg a-rithist:
  - Pindos! Mar sin a-nis tha sinn mar na Yankees a bhrath sinn!
  Bhuail Witcherova ceann a" bhalaich, agus choisich a làmh mhòr, làidir thairis air guailnean tana, veiny a" bhalaich. Rinn an gille gàire air ais: bha fhiaclan geal, agus leudaich e a phailme callous. Chrath am fear-mòr làmh a" bhalaich agus fhreagair e:
  - Feumaidh sinn cuimhneachadh air an ainm! Ach chan eil sinn a" cogadh ri Ameireagaidh fhathast, agus mar sin tha e ro-luath far-ainmean a chruthachadh!
  Chuir am balach an aghaidh:
  - Tha Ameireaganaich nas miosa na na Seapanach agus na Gearmailtich, oir is fheàrr leotha sabaid le làmhan cuideigin eile. Ge bith dè cho cruaidh "s a tha luchd-sabaid Ìmpireachd an Rising Sun, tha an gaisgeachd eòlach air a h-uile duine!
  Bhris Witcher:
  - Marbhaidh mi na daoine treuna so ! Agus cho luath sa ghabhas!
  Shoidhnig an gearastan cleasachd ùr Krotov gun dùil ri òrdugh nach robh gu tur loidsigeach agus chuir e am pìleat gaisgeach le buidheann de sheòladairean gu Khabarovsk. Thàinig an t-òrdugh sa bhad; bha e riatanach cuir às do adhartas aonadan Iapanach. Bha Witcherova, gu dearbh, an dùil gun toireadh iad trodaiche dhi, ach... Ach cha robh plèanaichean an-asgaidh aig an aghaidh, agus cha robh daingneachadh bhon ionad aca fhathast air ruighinn. Cha tug an turas bho Vladivostok gu Khabarovsk mòran ùine agus chaidh am prìomh fhear a thilgeil far na rèilichean gu blàr cruaidh.
  Dh" fheuch na Seapanach ri dhol seachad air a" bhaile-mòr daingnichte agus a chuairteachadh. Is gann gun robh ùine aig a" ghaisgeach leum a-steach don trench leis a" ghunna-inneal aice nuair a thòisich an ionnsaigh.
  Dh"fhaighnich am Bana-bhuidseach don Chaiptean Sinitsin, a bha na laighe ri thaobh:
  - Mar sin tha seo a" ciallachadh gu bheil an nàmhaid a" dealbhadh innleachdan Friedrich, no nas mionaidiche an t-Seanalair Nogi, gus faighinn seachad air na daingnich agus ar draibheadh a-steach don chùl.
  Dh"èigh an caiptean gu dubhach:
  - Leig leis feuchainn ri earball each Ruiseanach a chuir na theine! Bidh e air a bhualadh le a chrogan cho cruaidh 's nach bi e coltach ri mòran!
  Rinn am pìleat ace magadh:
  - Is dòcha nach eil dubhan an eich air an dèanamh de stàilinn Krupp, ach an fheadhainn Sobhietach againn!
  Chaidh a briathran a bhriseadh le caoineadh nan sligean. An seo tha i na laighe ann an trench a chaidh a chladhach o chionn fhada, mar as trice tha sreath de dhaingnichean sònraichte timcheall air Khabarovsk, tha an cunnart bho ionnsaigh Iapanach air a bhith ann airson grunn bhliadhnaichean. Tha sligean a" spreadhadh air beulaibh agus air cùl nan trainnsichean, agus bidh iad a" dèanamh tòrr fuaim. San fharsaingeachd, tha an shimosa Iapanach ainmeil a 'cruthachadh tòrr fuaim is ceò. Bidh an gaisgeach a 'coimhead gun eagal, eadhon le beagan dìmeas. Bidh spreadhaidhean de shligean a 'cruthachadh fuarain salach, agus dh' adhbharaich aon dhiubh crathadh na talmhainn. Tha seo a" ciallachadh gu bheil gunna a" losgadh, le inbhe canain math trì cheud mìleameatair. Cluinnear osnaich nan leòinte... Tron ghunnachan tha iad coltach ri galan aotrom nach gabh a h-uile cluais. An seo bha am pìleat gaisgeach còmhdaichte le talamh. Ach, bha an nighean a" sreothartaich agus a" crathadh an duslach far na braids dearga aice:
  - Tha e an-còmhnaidh mar seo, ma laigheas tu sìos bidh thu salach! Agus ma dh"èireas tu, thoir dhomh làmh no dhà air chlì!
  Thionndaidh an ullachadh làmhachais gu bhith goirid, is dòcha nach robh uimhir de shligean aig na Seapanach. Tha an ionnsaigh air tòiseachadh. Bha grunn thacaidhean Iapanach air thoiseach. Beag, le corp beagan cruinn den inneal. An tanca as mòr-chòrdte ann an Empire of the Rising Sun: Chichikha. Chuimhnich Witcher air na feartan aige. Armachd aghaidh 30 mm, gunna 47 mm, einnsean dìosail 320 each-chumhachd. A bharrachd air an coileanadh dràibhidh, anns nach eil an inneal seo nas ìsle na an T-34, tha e eadhon nas miosa na modail Gearmailteach T-3 ann an 1943. Eadhon anns an Ear Chèin tha iad ga ainmeachadh, sreothartaich! Ach leis an t-slighe, chan e banrigh nan achaidhean an tanca, ach na saighdearan-coise. Feuch e, thig faisg air na raointean mèinnearachd. Mar a chanar: Far nach urrainn trèana armaichte a dhol seachad, snàgaidh saighdear le raidhfil.
  Chaidh na raidhfilean Iapanach a chopaigeadh bhon Mauser Gearmailteach. Gunnaichean submachine, air an reubadh bhon "Schmeister" ainmeil bhon Chiad Chogadh. San fharsaingeachd, tha miann aig daoine le sùilean cumhang an rud as fheàrr a chopaigeadh bhon taobh eile. Gu cinnteach tha dealbhadairean Iapanach mu thràth ag obair air cruthachadh measgachadh den Panther agus T-34!
  Chan eil barrachd air dusan tanca Iapanach ann agus chan eil na làmhachas Sobhietach ann an cabhag sam bith coinneachadh riutha. Bidh na saighdearan-coise a" ruith às an dèidh aig jog, ann an sreath thiugh traidiseanta. Tha saighdearan Land of the Rising Sun iad fhèin air an sgeadachadh ann an èideadh a tha beagan buidhe, a rèir dath an steppe khaki. Bidh Witcher a 'coimhead orra, a' measadh an àireamh de luchd-ionnsaigh gu luath. Air an t-sùil tha coig agus sè mìle dhiubh, agus tha air a' char a's mò mìle de na Ruiseanaich 'nan suidhe anns na trainnsichean, a' còmhdachadh na h-earrainn so de 'n aghaidh. Agus na buill-airm ... Tha arm an Ear Chèin uidheamaichte air stèidh eile, agus chan eil ach na h-oifigearan aig a bheil gunnaichean submachine. Uill, tha i na prìomh neach, ge-tà, às aonais suidheachadh, air a lughdachadh gu ìre prìobhaideach.
  Dh'fhaighnich an Caiptean Sinits (fhathast na ghille òg) dhan Witcher.
  - An robh thu a 'sabaid ris na Gearmailtich?
  Fhreagair an nighean:
  - Chan eil! Phòg mi iad!
  Thuirt an caiptean, gu h-obann a" tionndadh bàn, ag ràdh:
  - A bheil cuimhne agad air a 'chiad chorp agad!
  Witcher, le gàire, chrath i a ceann:
  "Is e pìleat a th" annam, agus ge bith cò a loisg mi sìos, mharbh mi e, chan eil bun-bheachd agam air cuirp! " Co-dhiù, rè a" Chogaidh Mhòir Patriotic gu lèir, cha deach am plèana agam a losgadh sìos a-riamh!
  Bha an sgiobair a" feadaireachd rudeigin neònach:
  - Chan eil annad ach ace! Agus cia mheud Gearmailteach le smeuradh a th" agad!
  Rinn Witcher gàire eadhon nas fharsainge:
  - Às deidh a 'chòigeamh fichead, thug iad seachad an rionnag gaisgeach! Agus dìreach ochd air fhichead.
  Thuirt Sinitsin:
  - Uh-uh! Tha thu dìreach nad mhaighstir air do cheàird!
  Fhreagair an nighean gu modhail:
  - Chan eil feum air gaisgeach a dhèanamh cuideigin a choileanas a dhleastanas gu h-onarach. A-nis thig na saighdearan-coise nas fhaisge, agus coinnichidh sinn iad.
  Tharraing an sgiobair buille de ghunna trom submachine, le cuideam math deich cileagram. Bhruidhinn mi ris a" chù, tha an cur air bhog gu math teann, tha recoil aig a" phut. Chan e inneal gu math goireasach a th" ann, ach bidh e a" bualadh... Fìor, a rèir fathannan, tha gunna-inneal nas cumhachdaiche aig na Gearmailtich mu thràth, ach cò aig a tha fios, an tig dealbhadairean Sòbhieteach suas le rudeigin nas fheàrr. Cha b" urrainn dha Sinits cur an aghaidh faighneachd:
  - Carson a bha thu nad phìleat cho math air a ghluasad chun na saighdearan-coise?
  Fhreagair Witcherova le fealla-dhà, cuideachd a" briogadh air silidh a gunna submachine:
  -Agus bha mi dìreach airson faighinn a-mach cò ris a tha e coltach suidhe fo theine! Bhiodh sin sgoinneil!
  - Agus feumaidh tu a bhith air do bhrògan a chall nam biodh tu ann an cabhag gus faighinn chun loidhne aghaidh!
  Witcherova, gu dearbh, a 'feuchainn ri toirt air na blisters falbh nas luaithe, a' coiseachd mun cuairt mar nighean casruisgte. Ged a nochd a" mhòr-chuid de bhoireannaich is de chloinn an sàilean lom aig àm a" chogaidh as t-samhradh, cha deach gabhail ri seo am measg oifigearan, gu sònraichte ann an àiteachan poblach. Ach bu toil le Witcher eadhon daoine mar sin a shoilleireachadh. Fhreagair i Sinitsin gu sìmplidh:
  - Gus airgead a shàbhaladh, cha mhòr nach eil an saoghal calpachais gu lèir nar n-aghaidh. Às deidh na h-uile, bidh bòtannan a 'caitheamh a-mach, agus is e seo obair mòran dhaoine!
  Dh" aontaich an sgiobair le wink spòrsail:
  - Tha casan glè bhrèagha agad! Am faod mi peata a chur orra?
  Chrath Witcher a meur:
  - Chan ann an-dràsta! An uairsin, ma mhaireas tu beò, bidh mi gad bhlàthachadh airson na h-oidhche.
  Leudaich Sinitsin a shùilean:
  - Wow, tha thu luath! Mar as trice bidh boireannaich a 'toirt ùine mhòr airson briseadh!
  Bha Vedmakova airson freagairt, ach chualas spreadhadh, bhuail tanca Iapanach a bha a 'coiseachd air thoiseach air mèinn. Sheinn an nighean:
  - Bha Hitler a" draibheadh càr, chaidh am bastard a shèideadh suas le mèinn! Bhris e na chriomagan - ach cha robh mòran feum ann!
  Spreadh tanca Iapanach eile, stad e, thionndaidh e am beul agus dh"fhosgail e teine air na trainnsichean Sòbhieteach. Ruith an treas fear às a dhèidh. Cha do smaoinich na Seapanach, ge-tà, air stad. Bhris an fheadhainn le sùilean cumhang: thòisich na gunnaichean inneal aca, a bha suidhichte air tùir leth-chearcallach, gluasadach, ag obair.
  Thuirt an caiptean:
  - Tha seo sgoinneil! Tha e mar gum biodh iad a" coiseachd ann an caismeachd! Seo arm!
  Thog Vedmakova raidhfil, gu fortanach bha an t-astar chun na saighdearan-coise ceadaichte, agus loisg e air an oifigear Iapanach. Thuit Narrow-Eyed a-null, a" tilgeadh a raidhfil air falbh le leithid de neart is gun robh e a" spùtadh leis a bhiogaid ann am feur an earraich. Lean na Seapanaich eile orra a" ruith, dìreach a" teàrnadh an cuirp, a rèir choltais an dòchas a" chùis a sheachnadh, neo an coltas a lùghdachadh. Chuimhnich Vedmakova gur ann mar seo a bhios iad a" trèanadh shaighdearan anns an arm Quantud; ge bith cò nach lùb sìos ann an ùine tha e air a bhualadh air a cheann le maide bambù. Tha e coltach gu'n d'fhuair an Tsar-Athair agus Herod ruith mhaith ! Ach, tha e a 'bruidhinn mu dheidhinn Nicholas II. A-nis tha iad a 'sabaid ri Iapan a-rithist, agus chan ann air aon, ach air grunn dhòighean. Ach, tha na buannachdan aige cuideachd. Sheinn an nighean:
  Tha e a 'tighinn - tha an Wehrmacht air a thilgeil dhan duslach,
  Tha buaidh aig Napoleon, do-chreidsinneach!
  Cha bhith e comasach don nàmhaid stampadh air bratach nan Sobhietich,
  Nuair a tha na daoine agus am pàrtaidh aonaichte!
  Aon às deidh a chèile, stad na tancaichean Iapanach a chaidh a sgrios, ach thòisich na saighdearan-coise a bha a "brùthadh le bayonets a" ruith eadhon nas luaithe. Bha suidheachadh nan saighdearan Sòbhieteach a' brùchdadh le frasan, raidhfilean a' bualadh, uaireannan air an cuairteachadh le losgadh gunna-inneal. Dh'fhosgail Witcher teine cuideachd. Loisg na Seapanach, ag ath-luchdachadh air an gluasad, bho raidhfilean. Dh'èigh iad aig mullach an sgamhanan:
  - Banzai! Rus leig seachad!
  Bhiodh na peilearan a" tolladh an closaichean mar ramrod a-steach gu mannequins. Thuit duslach cnàimh measgaichte le fuil. Ach, chaill a" mhòr-chuid de na peilearan, mar a thachras ann am blàr. Chaidh na Seapan thairis air an raon mhèinn, bha na saighdearan beaga ro aotrom airson an ruith gus na tiodhlacan a chaidh ullachadh dha na tancaichean a spreadhadh.
  Bha Witcherova a" faireachdainn gu robh an gunna-inneal air a gualainn a" faighinn air ais gu cruaidh, fhad "s a bha coltas fìor uilebheistean air luchd-sabaid Land of the Rising Sun. Dh"fhàs an sgreuchail hysterical aca na bu làidire agus na bu dlùithe, an aghaidhean buidhe tàmailteach a" deàrrsadh le fallas. Bidh Witcher a" feuchainn ri nas urrainn de shaighdearan nàmhaid a mharbhadh aig an aon àm. Tha an nighean teth mar a bha e an-còmhnaidh, agus bidh i a" losgadh mar nead. Ruith aon chriomag a-mach, chuir e a-steach fear eile. Tha an iris ro mhòr, cruinn, agus chan eil e furasta a dhol a-steach don t-seòmar. Agus a-rithist an teine, tha na Japs ag itealaich bun os cionn.
  Loisg Vedmakova an dàrna cuairt de armachd, ga fàgail gun armachd sam bith. Agus tha an fheadhainn le sùilean cumhang mu thràth a" toirt ionnsaigh le grenades. Bidh iad a 'freagairt le tilgeil, a-nis tha tòrr a bharrachd sgreuchail agus gearan ann, agus tha saighdearan Sòbhieteach a' tuiteam cuideachd. Gheàrr a" chriomag dheth dualan beag de fhuilt air ceann Witcher. Chan urrainn dha nerves na h-ìghne a sheasamh, agus leumaidh i suas agus sgreuchail aig mullach a sgamhanan:
  - Airson dùthaich mhàthaireil airson Stalin!
  Às a dèidh, bidh an còrr den luchd-sabaid a" sgreuchail, a" leum a-mach às a" chòmhdach agus a" crathadh an cuid bàird. Bidh saighdearan Sòbhieteach a' ruith gus coinneachadh ris na Seapanach, an sàs ann an sabaid bayonet.
  Bidh Vedmakova a" gearradh stamag an "samurai" as fhaisge le buille luath. Bidh e a" sgreuchail agus a" feuchainn ri freagairt agus a" tuiteam a-null mar torc marbh. Tha an nighean ag èigheach le toileachas:
  - Ball-coise Ruiseanach: An Ruis - Iapan, dà neoni!
  Agus gu dearbh thuit Iapanach eile le amhach air a ghearradh le bayonet. Uill, bhreab am pìleat gaisgeach an treas fear san groin. Shìn an duine le sùilean caol a-mach, agus an nighean a 'gluasad le gort, shàth i am bàrr ann an sùil an nàmhaid!
  - Faigh Iapanach e! Carson a sheasas tu air cùl nan cnapan-starra!
  Reub buille dìoghaltas na bayonet tunic a" phrìomhaire, thàinig fuil a-mach, ach cha do chuir seo dragh a-mhàin air an nighean, ach thug e cuideachd fearg a bharrachd dhi.
  - Bàs Hirohito! - Choisich an nighean, bhuail a gean a stigh do'n teampull caol-shùileach, agus ghluais an nighean cho luath, 's gu'm biodh i 'na propellers aig trodaiche ùr.
  Thill na Seapanach air ais, agus eadhon air ais air ais, agus chaidh an nighean bhrosnachail air an ionnsaigh, bha a gunna-inneal a" snìomh mar chlub ann an làmhan fuamhaire. An sin thàinig buille chruaidh gu cùl a chinn le cnap oifigeach ro-dhreuchdail. Dh" èigh Anna:
  - Seo shahen-khash dhut!
  Ach san fharsaingeachd, bha ùine chruaidh aig na Ruiseanaich. Tha buannachd còig-fhillte aig an taobh cumhang, agus tha ìre mhath de fhoghlam corporra aig na Seapanach, agus a bharrachd air an sin, chan eil iad a 'sabaid an aghaidh nan saighdearan as fheàrr san USSR. Gu nàdarra, aig àm a 'chogaidh cho duilich, chaidh consscripts den treas roinn, le feartan nas miosa, no saighdearan a chaidh a dhroch ghoirteachadh anns a' bhlàr leis na Nadsaidhean a chuir chun an Ear Chèin. Thuit na saighdearan, uaireannan chaidh dusan bayonets a chuir a-steach do aon Ruiseanach, bha iad gu litireil a "sileadh còmhla, ach bha iad a" sabaid mar ghaisgich, agus cha do dh "iarr duine tròcair.
  Shàbhail Sinitsin oifigear Iapanach le bayonet, ach chaidh a bhualadh cuideachd air an taobh leis a" mhullach. Leag an duine òg na Seapanach a bha a" toirt ionnsaigh le buille don bhroilleach le cnap a ghunna, ach bha an fhuil a" sruthadh bhon taobh gu pailt. Agus mharcaich ceathrar samurai air a' ghille sa bhad.
  Ruith an Vedmakova gaisgeil chun an teasairginn, a" sàthadh an oifigeir le bayonet suas chun lann ghualainn, agus a" leagail Jap eile fon ghlùin.
  - Cùm ort Petrukha! - Thuirt i.
  Sheall e sa bhad dà bayonet a bha ag amas air a" bhroilleach agus fhreagair e:
  - Cha'n e Peadar a th' annam, ach Arkady !
  Bha an nighean a mharbh Iapanach eile a" caoineadh:
  - Ann an cogadh, tha a h-uile ainm coltach ri cliog de ghunna coileach; cha bu chòir dhut a choileach gun a bhith a" losgadh peilear!
  Thill Arkady beagan air ais agus reub am bayonet tròcaireach a ghruaidh fosgailte. Rinn an t-òganach cràdh o phian neo-fhulangach :
  - Màthair Dhè !
  Chuir Witcher an aghaidh:
  - Is dòcha gur e màthair a th 'annam, ach chan e Dia! San fharsaingeachd, chan eil Dia ann, agus cha robh a-riamh ann!
  Theich Arkady le a dhruim gu Anna agus rinn e gàire gu mì-chinnteach:
  - Agus ciod an neo-bhàs a tha 'feitheamh oirnn an dèigh bàis ?
  Chrath an nighean a ceann gu àicheil:
  - Chan eil! Bheir saidheans comannach aiseirigh nam marbh! Agus is e an fheadhainn a bhàsaich ann am batail airson an dùthaich dhachaigh a" chiad fheadhainn a thilleas gu beatha ùr.
  Chrath Sinitsin a cheann:
  - Nar leigeadh Dia!
  Chuir Witcherova, às deidh dha Iapanach eile a chuir sìos, squealed:
  - Chan eil dia ann! Ma tha fear ann, feumaidh sinn aideachadh gur e brònach a th" ann an neach-cruthachaidh na cruinne-cè! Agus is toil leis a bhith a" cràdh a chruthachadh!
  Aig an àm sin, chaidh Arkady a ghearradh fosgailte anns an sliasaid le bayonet, agus gus nach tuiteadh e, lean e air a 'ghaisgeach ruadh:
  - Agus tha mi air mo chràdh! Gu sìmplidh do-chreidsinneach!
  Thug àrdachadh còig gu sia tursan de shaighdearan na grèine àrdachadh. Bha leth-cheud samurai a" ruith nan aghaidh, a" crathadh am bàirdsean mar arm de phògan. Fhuair Arkady dà chlàr le bayonet anns an stamag, agus an uairsin chaidh a shùil a leagail. Nuair a thuit an t-òganach, chuir iad a-steach e fichead uair, ga fhàgail sàmhach gu bràth. Saoil dè a dh"fhairich anam nuair a bha e ag itealaich air falbh: iongnadh no eagal, no ma dh"fhaodte faochadh iongantach às deidh dha prìosan a chuirp fhàgail.
  Bha am Bana-bhuidseach mar gum biodh e fo gheasaibh. Gu dearbh, chaidh an tunic aice a-steach do shreds, air a ghearradh le bayonets. Thionndaidh an gaisgeach a-mach gu bhith gu tur rùisgte, còmhdaichte le mòran sgrìoban, ach cha b "urrainn don samurai aon droch leòn a thoirt oirre! Bha i a" sabaid agus a cìochan rùisgte le cnapan sgàrlaid air chrith mar bhuachaillean sa mhuir. Agus adhbrannan lom dìreach a" lasadh seachad. Bha an nighean dha-rìribh na sgeadachadh de chumhachd bheathaichean is erotic. Dh'fhàs a buinn rùisgte dearg le fuil, a chruthaich ceangal ri ban-dia mòr an sgrios agus an uilc: Kali! Bha cha mhòr a h-uile saighdear Sòbhieteach air a shàthadh gu bàs mar-thà, bha am blàr seachad, agus a-mhàin ann am bòidhchead spìosrach Aphrodite, bho àm gu àm bhuail e an sùilean cumhang.
  Choimhead an Seanalair Nugi Iapanach air a" mhìorbhail seo le iongnadh. An uairsin chaidh smaoineachadh tro a cheann. Lean òrdugh, air a thoirt seachad ann an guth tana mosgìoto gun bhiadh:
  - Tilg thairis i, thoir beò i !
  Bha lìonraidhean aig na Seapanach thrifty cuideachd. Gu h-obann feumaidh tu aon de na Ruiseanaich a thoirt beò. Agus tha an lìonra air leth freagarrach airson seo. Sa bhad thilg dusan neach-glacaidh cuibhlichean air an nighean
  Rinn Witcher sabaid air ais mar a b" fheàrr a b" urrainn dhi, dh" fheuch i le a h-uile comas i fhèin a shaoradh. Ach bha e dìomhain; rinn na Seapanach dìcheallach an lìon le dùil gun toireadh e taic dha ailbhean. Bha an nighean gu tur air a sgoltadh agus air a slaodadh na h-armachd. A rèir coltais, chaidh soirbheachadh innleachdach a choileanadh, gu h-àraidh leis nach robh an stiùireadh seo air a chòmhdach le làmhachas no gunnaichean inneal.
  Chuimhnich an nighean air aodann glan Arcadia, agus an abairt aice:
  - Ann an cogadh, tha a h-uile ainm coltach ri cliog de ghunna coileach; cha bu chòir dhut a choileach gun a bhith a" losgadh peilear!
  Dh" èirich smuain eagallach agus tàmailteach, ach cha do rinn e sin rèidh! Às deidh na h-uile, bidh seo gu tric a 'tachairt: thuit thu ann an gaol le duine agus bhàsaich e!
  A rèir coltais, bha na h-Iapanach a 'fuireach ann an trainnsichean le droch chòmhdach san àite seo, a' leantainn orra a 'dol seachad air suidheachadh saighdearan Sòbhieteach timcheall air Khabarovsk. Agus ghiùlain iad Vedmakova i ann am braighdeanas, agus ged nach robh i ga toirt tuilleadh, chaidh a luchdachadh a-steach do chàr le armachd dhathte gus a toirt air a chùlaibh. Tha an t-inneal antediluvian, 's dòcha bhon Chiad Chogadh, agus mar sin gu mì-chinnteach thug e grèim air cùl na saighdearan-coise. Tha an astar timcheall air 12 cilemeatair san uair. Brr! Cha robh a" chiad tanca san t-saoghal, an carbad làn-fearainn Prokhorov, nas lugha na chuideam, ach bha astar 40 cilemeatair san uair air an àrd-rathad agus 25 air an àrd-rathad. Uill, air an aon làimh, tha an USSR a 'toirt ionnsaigh air an Roinn Eòrpa gu lèir, agus air an taobh eile, pàirt chudromach de Àisia. Thionndaidh an nighean air a taobh, a rèir choltais bha cunnart ann a bhith na laighe air a druim. Dè cho dorcha 'sa tha e anns a' phàirt seo den chàr armaichte, tha e coltach gu bheil e na dhachaigh don roinn laighe, no giùlan shaighdearan. Bhiodh e math, gu dearbh, teicheadh, an toiseach le bhith a" faighinn cuidhteas na slatan agus na ròpan làidir. Agus ciamar a nì thu e? Tha sgilean aig an nighean, gu dearbh, ged a dh'fheumas i tinker, aig an aon àm a 'tarraing às na cuffs, agus chunnaic i tron t-seine ris an robh i ceangailte leis a' chas. Ach faodaidh ròpannan a bhith gu math freagarrach an seo cuideachd. Tha an obair duilich, ach ma bheir iad i gu fearann Manchuria, bidh ùine aice. Thug an nighean air falbh na ròpan bhon chraiceann fhliuch, shàbhail i an t-seine agus smaoinich i aig an aon àm. Hmm, chan e co-bhanntachd fealla-dhà a th" ann a tha air cruthachadh an-aghaidh na Ruis Shobhietach: A bharrachd air an sin, is e a" Ghearmailt an uilebheist as miosa. Dùthaich le teicneòlas adhartach agus saighdearan làidir. Mar eisimpleir, chuala i mun neach-sabaid ùr ME-309. Tha e coltach gu bheil iad sin ag itealaich mu thràth. Chan eil fiosrachadh ceart aice mun armachd, ach a rèir fathannan tha suas ri seachdnar air an itealan seo! Puingean losgadh. Is e fìor dhroch armachd a tha seo, leis nach eil ach dhà dhiubh aig an YAK = 9, agus chan eil carbad sam bith air luchd-sabaid Sobhietach aig an robh barrachd air trì puingean. Feuch ri a" chùis a dhèanamh air na h-uilebheistean sin! Uill, tha am Fokken-Wulf na inneal fìor dhona, nas fheàrr ann an armachd na itealain Sòbhieteach, agus eadhon comasach air faisg air dà thuna de bhomaichean a ghiùlan. Mar-thà aig deireadh 1942, bha e armaichte le dà 20 mm canain agus 4 13 mm inneal-ghunnachan. Ach tha e coltach gu bheil seòrsa ùr de phlèana ionnsaigh-sabaid agus bomair le dà ghunna 30-mm agus ceithir 20-mm air nochdadh mar-thà. Bha e mar-thà na uilebheist, uilebheist dha na h-uilebheistean! Agus a rèir fathannan, chaidh trodaiche itealain le ochd gunnaichean 30-mm a chuir gu cinneasachadh mu thràth! Feuch ris a" chùis a dhèanamh air a leithid de ghoul! Ciamar a tha luchd-dealbhaidh Sòbhieteach airson freagairt a thoirt dha seo? Chuala Vedmakova gun robh obair a' dol air adhart air an Yak-3. Dh" innis neach-glèidhidh bho roinn Beria dhi mu dheidhinn seo. Tha e coltach gur e am prìomh rud as cudromaiche den itealan cuideam nas aotroime an structair, às aonais einnseanan agus buill-airm a bharrachd. Tha gluasad, gu dearbh, math, ach bu mhath leam àrdachadh ann an armachd! Às deidh na h-uile, ann am bogsaidh, gu dearbh, tha lùth-chleasaiche aotrom ann an cuideam iteach nas fhasa a ghluasad na cuideam trom, ach bidh e fhathast gu cinnteach a 'call dha. Chan ann airson dad a tha roinnean cuideam, agus am measg bocsairean proifeasanta, thathas a" cur luach as motha air cumhachd stailc. Tha feum air armachd itealain Sòbhieteach a neartachadh, agus dìreach an uairsin a thèid an Wehrmacht a bhualadh ... air stèidh cho-ionann? Bhon dàrna leth de 1942, thòisich sàr-mhathas an Luftwaffe san adhar a 'falmhachadh, eadhon ron Mhàrt 1943 bha buannachd aig an USSR, ach... Dh'atharraich brathadh nan Càirdean an cothromachadh cumhachd. Wow, chaidh Hitler a mharbhadh air 13 Màrt, agus a-nis chan eil ann ach deireadh a" Ghiblein, agus cho dona sa tha cothromachadh nam feachdan air atharrachadh. Cho luath, bho shuidheachadh ro-innleachdail buannachdail gu suidheachadh ro-innleachdail cha mhòr a" call. Cha mhòr leis gu bheil dòchas ann fhathast gun tèid a" chùis a dhèanamh air a" Ghearmailt mus faigh i àrd-ìre ro-innleachdail is teicneòlach thairis air an USSR. Gu sònraichte, faodaidh na Càirdean mòran itealain a thoirt dha na Nadsaidhean, ach bidh feum aig pìleatan Gearmailteach ùine airson ionnsachadh mar a dh" itealaicheas iad. Ach, tha eadar-dhealachadh ann an teicneòlas agus pannalan ionnstramaidean. Feumaidh tancaichean cuideachd sgiobaidhean le trèanadh, agus chan eil coileanadh Chevron sa gheamhradh Ruiseanach gu sònraichte math. Raidhfil fèin-ghluasadach M-18... Chan e droch rud a th" ann, ach a thaobh ìre teine tha e nas ìsle na na modalan Sobhietach as fheàrr, ged a tha e nas fheàrr ann an cruinneas! Ann an ùine ghoirid, is e an duilgheadas an duilgheadas! Tha cuideachd na "Churchills" a tha dha-rìribh ainmeil le armachd cumhachdach agus deagh choileanadh dràibhidh... Gu dearbh, tha e coltach gum feum sinn sabaid leotha cuideachd. Agus mar as fhaide a mhaireas an cogadh, is ann as motha de uidheamachd a gheibh na Nadsaidhean. Mar sin tha an co-dhùnadh sìmplidh, feumaidh sinn call mòr a chuir air a" Ghearmailt as t-samhradh. A thaobh Iapan, tha e nas fheàrr thu fhèin a chuingealachadh gu dìon gnìomhach agus cuir air bhog frith-bhuaidhean a "cleachdadh sàr chàileachd ann an tancaichean. Ach a-rithist, a 'sàbhaladh lùth chun a' char as àirde. Gun a bhith air do tharraing a-steach do bhlàran fada, agus dìon a thogail air loidhnichean a chaidh ullachadh roimhe. Tha cothrom ann fhathast Arm Dearg Shìona a chleachdadh, ach thug rèim Chiang Ka-sha ionnsaigh air le a neart. Mar sin airson a-nis faodaidh tu a bhith an urra ri do neart fhèin. Cuin a bu chòir ionnsaigh a thoirt? Is e an àm as fheàrr aig deireadh a 'Chèitein, nuair a tha na rathaidean gu tur tioram agus daingneachadh a' ruighinn dha na saighdearan. Bhiodh Vedmakova fhèin air a" chiad bhuille aice a lìbhrigeadh ann an stiùireadh Oryol, agus an uairsin ann an sgìre Kharkov, gus na Gearmailtich a dhràibheadh a-mach às an Donbass gnìomhachais, agus an uairsin le caismeachd èiginneach thairis air an Úcráin, a" dol thairis air an Dnieper sa bhad, agus nas fhaide air adhart gu Romania . Ach, tha e comasach tionndadh gu tuath gus Belarus a shaoradh agus a dhol air cùl cùl na buidhne meadhanach. Tha am beachd gu h-iomlan math, ged a tha cuid de dh 'easbhaidhean ann, is e an ionnsaigh ann an stiùireadh Oryol an rud as follaisiche agus bidh na faisisteach a' feitheamh ris an sin. Feumaidh na daingnichean a bhith air an slaodadh.
  . CAIBIDIL Àir. 3
  Gu dearbh, thig gunnaichean agus Katyushas gu feum an seo. Tha an siostam mu dheireadh a" toirt a-mach buaidh làidir, gu sònraichte moralta. Ann an suidheachadh sam bith, feumaidh tu tòrr ghunnaichean agus Katyushas gus dìon a chuir air nàmhaid le sligean. San fharsaingeachd, sheall eòlas a" Chiad Chogaidh gu bheil e nas fhasa a dhìon na ionnsaigh a thoirt, agus mura robh a" Ghearmailt Kaiser air na feachdan aice a chuir às le ionnsaigh an earraich ann an 1918, dh" fhaodadh an cogadh a bhith air mairsinn airson grunn bhliadhnaichean eile. Ach dhearbh an Dàrna Cogadh gu robh innleachdan oilbheumach nas fheàrr na feadhainn dìon. Mar eisimpleir, a 'chùis gu luath air a' Phòlainn, agus gu h-àraid a 'bualadh air co-bhanntachd cumhachdach an Iar de charaidean. Rinn na Nadsaidhean a" chùis air feachdan adhartach ann am mìos gu leth, dìreach a" dol seachad air an Loidhne Maginot do-chreidsinneach. A" sabaid ann an Afraga, far an deach a" chùis a dhèanamh an toiseach air feachdan adhartach na h-Eadailt le buille chinnteach bho na Breatannaich. Agus an uairsin rinn Rommel a" chùis air na saighdearan Breatannach a bha mòran na bu làidire aig àm ionnsaigh luath. Ach gu dearbh b 'e an eisimpleir as iongantaiche den USSR, ann an 1941, an tubaist mhòr aig arm cumhachdach. Agus gnìomhachd oilbheumach dìoghaltas a chuireas às do dh'aonadan Gearmailteach. Mar sin is e am prìomh rud thu fhèin a bhualadh gun a bhith a" feitheamh ri cuideam tancaichean ùra Gearmailteach. Bidh cogadh fada de mhealladh cha mhòr gun dòchas, mura h-eil, gu dearbh, luchd-saidheans Sobhietach a" cruthachadh armachd mìorbhuileach! Tha an tè mu dheireadh comasach ann am prionnsapal; mar eisimpleir, chuala i gu robh e comasach gu teòiridheach boma a chruthachadh a bha comasach air baile-mòr a sgrios. A bharrachd air an sin, bidh cuideam trì no ceithir tonna air a leithid de bhoma. Tha e coltach ri sgeulachd sìthiche, ach... Rugadh sinn gus sgeulachd sìthiche a thoirt gu buil.
  Is e dòigh eadhon nas tarraingiche an armachd laser a tha air a mhìneachadh ann an Hypreboloid an innleadair Garin. Tha an leithid de rud gu math comasach air arm iomlan de thancaichean, plèanaichean agus shoithichean a sgrios. Gu dearbh, cruthaich armachd mar sin agus chan e a-mhàin an Treas Reich, ach cuideachd an luchd-brathaidh Pindos, thig an saoghal calpachais gu lèir gu crìch. Agus bidh bratach shoilleir a' cho-mhaoineas a' deàrrsadh air feadh na planaid. Ach airson adhbhar air choireigin cha deach leithid de bhuill-airm a chruthachadh. Chan e sgàthan an dòigh as fheàrr air lùth losgaidh a chruinneachadh ann an aon shruth. Agus bheir e tòrr a bharrachd lùth airson soithichean a ghearradh. Ged... ma tha e air a chuimseachadh gu mionaideachd micron, tha e gu math comasach plèanaichean agus longan-cogaidh a ghearradh. Arm mìorbhaileach a chuidicheas le bhith a 'sàbhaladh an USSR. Agus seo a 'bhuaidh laser, ann an cruth eadar-dhealaichte. Mu dheireadh, tha an slabhraidh air a dhol seachad agus tha e cha mhòr an-asgaidh, agus tha pìosan ròpa nan laighe mun cuairt.
  Chuir Vedmakova an cèill:
  - Foighidinn agus obair, ma tha thu còmhla riut, chan e corp a th 'annad!
  Sheas an nighean suas agus thug i cas-rùisgte air a" chòmhdach. Gun fhreagairt. Bhuail i na bu duilghe. Mar fhreagairt, bha mionnachadh ann an Iapanais agus cha robh freagairt sam bith ann. An uairsin thòisich Witcher a" seinn ann an sàrachadh. Agus sheinn i aig mullach a guth, mar prima donna aig pàrtaidh ceann-bliadhna:
  Tha na h-òrdughan Wehrmacht a" dol fiadhaich
  Beul nan gunnachan agus bualadh chlaidheamhan!
  Bidh ceò ag èirigh airson suas ri mìos,
  Saobhadh ghathan bho neamh!
  
  Airson linntean ri teachd bidh an dùthaich athar air a ghlòrachadh,
  Bheir mi m' fheòil airson an Ruis!
  Tha gaol agam ort, Rus àlainn,
  Tha Tighearna nan rìghrean uile leinn!
  
  O, thulaich dhubh na dùthcha,
  Tha fuaim nan crann òir a' meirg!
  Bràithrean seabhag Orthodox,
  Bhrosnaich Dia an t-arm gu gnìomhan gaisgeil!
  
  Air làithean tha fuar no blàth,
  Is dòcha gun toir an sgòth beagan dorchadas a-steach!
  Tha sinn mar mhucan faisisteach mar bhrogan,
  Gus an gràineileachd a chrathadh bho d"aghaidh!
  
  Tha adhbhar ar pàrtaidh dìreach,
  Dèan sabaid airson na daoine Sobhietach!
  Seinnidh sinn òran treun,
  Dh'èirich an smuain suas mar iolair!
  
  Stalin ann am Mudra - air leth freagarrach mar riaghladair,
  Tha sinn air ar stiùireadh gu blàr marbhtach uamhasach!
  Bratach na Màthar, pestle an neach a bhuannaich,
  Tha mi deiseil airson argamaid a dhèanamh le Pallas-fate!
  
  Bidh gniomharan Lenin buan,
  Togaidh sinn co-chomunn naomh !
  Creid teagasg an duine,
  Thèid faisisteachd a phronnadh a-steach do dhuslach an dorchadais!
  
  Tha a' phlanaid gu lèir mar eun saor,
  Rachamaid gu na rionnagan fad às, chun an t-saoghail!
  Rudeigin soilleir agus uasal
  Cruthaichidh sinn mar shnaidheadair!
  
  Agus an Ruis fon bhratach dhearg,
  Tha e mar gum bi Eden nèamhaidh fo bhlàth!
  Adhbhar Lenin, toil Stalin,
  Stiùir sinn air adhart gu coileanaidhean!
  Fhuair Oleg Rybachenko agus Margarita Korshunova, a bharrachd air ceithir nigheanan uirsgeulach, a-mach à Tula agus ràinig iad Moscow.
  A-nis bha an suidheachadh anns a 'phrìomh-bhaile air leth duilich. Bha na Gearmailtich mar-thà air crìoch a chur air an cuairteachadh, agus dh'fhuirich trannsa de dheich gu dà fhichead cilemeatair, a dh'fhàs na bu chumhainge agus na bu chumhainge a h-uile latha.
  Ghabh sianar ghaisgich suas dreuchdan dìon air iomall Moscow. Bha ionnsaigh làidir ann.
  Loisg Oleg Rybachenko agus sheinn e dha fhèin:
  - Tha an àm ri teachd againn!
  Agus tha an gille a 'tilgeil grenade le a chas rùisgte agus a' leantainn:
  - Agus bidh sinn air leth math!
  Bidh Margarita Korshunova a" losgadh agus a" sgreuchail:
  - Agus bidh mi air fàs mar an fheadhainn as fhuaire!
  Agus le a chas rùisgte thilgeadh e grenade marbhtach.
  Agus sgapaidh luchd-dùbhlain ann an diofar stiùiridhean.
  Agus an uairsin anns a 'bhlàr bidh Natasha a' gearradh sìos na Gearmailtich le gunna-inneal agus a 'tilgeil tiodhlac a' bhàis le cas-rùisgte.
  Seo cò ris a tha am boireannach seo coltach ...
  Ann an 1941, theich Natasha bhon Brest Fortress. Bha i a" dol dhan ear. Thug na brògan ùra a casan gu sgiobalta, agus thug an nighean dheth iad agus choisich i casruisgte.
  Cha robh dad ann airson uair no dhà, agus an uairsin thòisich na buinn rùisgte agam air tachas fhèin. Às deidh uair no dhà eile thòisich iad a" losgadh agus bha iad mu thràth a" spreadhadh le pian.
  Cha robh Natasha, a bha na Muscovite, cleachdte ri coiseachd casruisgte. Agus gu dearbh, bho àm gu àm chaidh i a-steach don t-sruth.
  Seadh, thionndaidh e a-mach gu bhith na chràdh airson a casan. Ach dh'fhàs an nighean òg gu luath cleachdte ris.
  An uairsin bhiodh i daonnan a 'coiseachd casruisgte, eadhon san t-sneachda, agus cha do chuir i ach brògan ann an reothadh cruaidh.
  A-nis tha Natasha a" sabaid mar bhan-dia uirsgeulach.
  Agus an seo tha Zoya a" tilgeil grenade le a cas rùisgte agus a" beucadh:
  - Is e fìor cheann-latha a tha seo!
  Agus bheir e tionndadh le deagh amas.
  Agus tuit na Gearmailtich agus an luchd-duaise.
  Agus an uairsin bidh Angelica a" losgadh... Agus bidh i cuideachd a" losgadh cho fiadhaich agus cho ceart.
  Agus tha grenade cuideachd ag itealaich bho a cas rùisgte.
  Agus sgapaidh na saighdearan-duaise.
  An uairsin tha Svetlana a 'losgadh. Agus tilgidh a cas-rùisgte a leithid de nithean as nach urrainn neach sam bith cur nan aghaidh.
  Agus a 'sgapadh luchd-dùbhlain gu math fada.
  Agus loisgidh e e fhèin, agus pronnaidh e an naimhdean le tonn-sèideadh.
  Seo na caileagan a rugadh san USSR!
  Bidh Oleg Rybachenko a 'losgadh gu ceart air saighdearan-coise an nàmhaid, a' tilgeil grenades gu fèin-ghluasadach le a chasan leanabh. Agus aig an aon àm tha am balach a 'dèanamh suas dha fhèin.
  Cho-dhùin Vitaliy Klitschko, an dèidh dha còmhstri fhaighinn le Ceann-suidhe ùr na h-Ugràin Zelensky, a dhreuchd a leigeil dheth mar àrd-bhàillidh Kyiv. Gu dearbh, carson a bhith gòrach agus cumail ris an t-suidheachadh. Tha e nas fheàrr an duilgheadas fhuasgladh leat fhèin.
  Agus às deidh dha dreuchd àrd-bhàillidh fhàgail, thòisich Vitali Klitschko na dhreuchd. Agus sa bhad faireachdainn, tha e a" toirt dùbhlan do Weider sabaid. Às aonais blàran eadar-mheadhanach sam bith! Agus seo às deidh còrr is ochd bliadhna de bhriseadh.
  Nas fharsainge, gu dearbh, ag aontachadh. A" gabhail ris an dùbhlan!
  Agus thig àm na fìrinn. Air an aon làimh, cha deach ioma-churaidh na cruinne a bhualadh a-riamh airson còrr air dusan bliadhna. Agus air an làimh eile, an t-seann àrd-bhàillidh Kiev dà fhichead sa naoi. Fear as urrainn clàr Hopins a bhualadh, ach aig a bheil fallaineachd gu math teagmhach.
  Gu dearbh, bha mòran a 'creidsinn, an dèidh a leithid de bhriseadh fada, a' dol dìreach gu Weider bhiodh fèin-mharbhadh.
  Ach tha Vitali Klitschko coltach ri Rocky Balboa. Cho-dhùin mi a dhol suas an aghaidh an neach-ealain bualadh as cumhachdaiche anns an roinn cuideam trom. Tha Denotey Wider na bhocsair a chunnaic an luchd-dùbhlain aige a" tuiteam. Dìreach a h-uile duine - Tyson Fury nam measg!
  Mar sin dè ma tha cothrom aig Vitali Klitschko?
  Ach bha Vitali Klitschko daonnan a 'trèanadh, a' cumail ann an cumadh, agus a 'marcachd air baidhsagal gu obair. Agus gu dearbh cha robh e cho dona gu corporra. Agus a bharrachd air an sin, bha smiogaid stàilinn aige.
  Uill, bheir Vitali Klitschko an t-sabaid, eadhon ged nach e am fear as fheàrr leis.
  Dh'atharraich Oleg Rybachenko am pìos den inneal aige. Tha na sabaidean a thathar ag ràdh le bogsairean inntinneach.
  Mar sin, dha-rìribh, carson nach till Vitali Klitschko chun fhàinne agus feuchainn ri clàr Hopins a bhriseadh?
  Bhiodh seo na bheachd gu math làidir.
  Loisg am balach crìochnachaidh spreadhadh agus gheàrr e grunn dhusan neach-faisisteach eile.
  Às deidh sin rinn am balach gàire agus chuir e a-mach a theanga, ag ràdh:
  - 'S e duine sàr-mhath a th' annam!
  Thilg Margarita dà lemonan a bha ceangailte ri chèile le a cas-rùisgte agus dh"fhuilig i:
  - Tha thu nas fhuaire na duine sam bith!
  Oleg, a 'leantainn air adhart a' losgadh, reusanachadh ...
  Bha Vitali Klitschko, aig dà fhichead 's a naoi bliadhna a dh'aois, dha-rìribh a' dol a bhriseadh clàr Hopins. Chuimhnich e eadhon aig co-labhairt naidheachd: "Thuirt mi nach robh mi a" dol a bhriseadh clàr Foreman, ach cha tuirt mi dad mu Hopins! Mar sin gabhaidh mi e agus buailidh mi an clàr aige!"
  Ach, nam biodh pàirt mhòr den phoball a" creidsinn gum biodh Hopins, aig dà fhichead "s a h-ochd bliadhna a dh" aois, comasach air tiotal curaidh na cruinne a chosnadh, bha mòran nas lugha de chreideamh ann am Vitaliy Klitschko aig dà fhichead sa naoi bliadhna a dh"aois. A 'gabhail a-steach air sgàth gu bheil an neach-dùbhlain aige gu math làidir.
  Cha robh a leithid a-riamh ann an eachdraidh na roinne trom-chuideam. Fìor, chan eil nas fharsainge nas òige, ach chan eil trithead "s a còig bliadhna a dh" aois dà fhichead "s a naoi.
  Vitali Klitschko, ge-tà, gu soilleir nach eil a 'call dòchas. Bidh e a" trèanadh gu cruaidh agus a" faighinn ann an cumadh. Agus tha mi glè thoilichte gun do chuir mi às don chleachdadh a bhith mar àrd-bhàillidh Kyiv.
  Gu dearbh, chan eil e na thoileachas mòr a bhith nad àrd-bhàillidh san Úcráin, far a bheil uimhir de dhuilgheadasan ann.
  Ach airson an t-sabaid le Uyader, chaidh airgead fìor mhath a thabhann do Vitali Klitschko. Mar sin, co-dhiù, cha do rinn mi mearachd leis a" wallet. Tha an t-ainm Vitali Klitschko ainmeil.
  Thuirt teangannan olc eadhon gum biodh Weider a 'bualadh aon uair, agus gun tuiteadh Vitali Klitschko sìos e fhèin. Agus an uairsin gheibh e airgead agus sgrìobhaidh e cuimhneachain no ficsean.
  No is dòcha gun dèan e cleasachd ann am film.
  Air an t-slighe, bha Vladimir Klitschko cuideachd ag iarraidh bogsa. Is e dìreach an Vladimir seòlta a thagh neach-dùbhlain nas laige am measg curaidh àbhaisteach an t-saoghail. Ach ge bith ciamar a choimheadas tu air, tha e na ghaisgeach agus tha sin fionnar!
  Ach tha Denotay Wider, ge bith ciamar a choimheadas tu air, fhathast mar an fheadhainn as fheàrr!
  Ach tha Vitaly a 'trèanadh gu fiadhaich. Tha e coltach ri duine òg a 'cur cuideam as motha air fhèin. Agus bha grunn sheiseanan sparring aige, a" nochdadh cruth sàr-mhath agus deagh sheasmhachd. Chan e, tha Vitaly deiseil. Agus chan eil e dìreach a 'dol a-steach don fhàinne.
  Agus gu dearbh, nuair a thàinig latha a 'bhreitheanais, thàinig an neach-ealain as motha a bha a' bualadh, Nas fharsainge, an cuideam trom as fheàrr a thaobh seo, agus Vitaly còmhla. Seann àrd-bhàillidh Kyiv, a tha a h-uile duine air a chuir dheth mar bhocsair mar-thà. Ach an uairsin thàinig dà phearsa uirsgeulach còmhla.
  Vitaly, a thàinig gu bhith na ghaisgeach an t-saoghail airson a" chiad uair ann an 1999. Dìreach smaoinich dè cho fada air ais a bha e agus tha còrr is fichead bliadhna air a dhol seachad bhon tachartas seo.
  Agus tha Wider air an tiotal aige a chumail airson ùine mhòr. Agus tha e cuideachd faisg air a bhith a" briseadh clàr Holmes, a chùm an tiotal seo airson an ùine as fhaide bho chaidh na criosan a roinn.
  Agus gu dearbh, ma tha eagal air Wider air duine sam bith, chan e seanair Vitaly a th" ann. Gu dearbh, chan urrainn dha a h-uile duine a bhith nan Hawkins. Agus chan eil luchd-dùbhlain Hawkins cho cumhachdach ri Weider!
  Ach tha Vitaly, mar neach-dùbhlain, a 'dol a-steach don fhàinne. Tha a chorp fhathast eireachdail agus fèitheach, ged a tha a fhalt liath mu thràth. Seanair Vitaly, mar a chanar ris le spèis, no le magadh. Ach tha am mìneachadh fèithean coltach ri fear òg.
  Thuirt Vitaly gu robh e deiseil. Agus chan e eadhon e, tha na reataichean air a dhol suas beagan.
  Tha e nas fharsainge cuideachd caol, snaidhte, agus nas taine na cnàmhan, le cuideam nas lugha.
  Ged a tha e na puncher uamhasach, tha cuid de chùisean dìon aige agus chan eil e an-còmhnaidh math air a chasan. Ach tha tòrr eòlas sabaid agam mu thràth. A thaobh an àireamh de shabaid, tha e mar-thà co-ionann ri Vitaly. Agus chan eil e air a" chùis a dhèanamh fhathast.
  Ach, chaill Vitali Klitschko an dà shabaid aige a-mhàin air sgàth leòntan agus gearraidhean. Agus faodar a ràdh cuideachd nach deach a bhualadh.
  Ach beàrn còrr is ochd bliadhna, agus faisg air leth-cheud bliadhna a dh'aois. Nam biodh Vitaly òg, gu dearbh, bhiodh cothroman aige. Ach an urrainn dha clàr Hopins a bhualadh? Thàinig Dàibhidh Haye, a bha mar-thà aig aois trithead "s a còig, gu bhith na bhocsair neoni.
  Ach tha tòrr còmhraidh ann agus chan innis ach am fàinne. Am bris Vitali Klitschko clàr Hopins, no an tèid a ghiùlan air falbh air streapadair, mar a gheall Weider.
  An seo thig e a-mach le masg fitheach. Àrd, glè thioram, eadhon sgith mar Koschey.
  Chruthaich paidhir bhocsairean fìor dhuilgheadasan dha anns an fhàinne. Is e seo an Cuban Ostrix, a stiùir puingean agus a rinn a" chùis air an t-sreap, agus Tyson Fury, a stiùir puingean cuideachd agus a fhuair air an t-sabaid a thoirt gu tarraing. Mar sin is dòcha gun tèid am puncher as motha a-riamh air falbh.
  Ach tha cha mhòr aon às gach deichnear ann am fàbhar Weider. Ach, tha Vitaly ro shean agus tha briseadh fada aige na dhreuchd. Chomhairlich eadhon a bhràthair Vladimir blàthachadh le càraid de luchd-tuatha meadhanach làidir. Gu dearbh, anns a 'Ghearmailt, dh' fhaodadh Vitali Klitschko barrachd airgid fhaighinn ann an sabaid le bogsaiche meadhanach, dìreach air sgàth an ainm mhòir aige.
  Tha Vitaly ainmeil air feadh an t-saoghail chan ann a-mhàin mar bhocsair, ach cuideachd mar neach-poilitigs, àrd-bhàillidh a "phrìomh-bhaile, agus gaisgeach na Maidan.
  Chan e, co-dhiù, bu chòir dha Vitali Klitschko a bhith air smaoineachadh an robh e luachmhor a bhith a 'ruith agus a' sabaid an aghaidh a leithid de bheinn.
  Ach chaidh an roghainn a dhèanamh: chan eil Vitali Klitschko a 'coimhead airson dòighean furasta!
  Tha an t-sabaid a" gabhail àite ann an Ameireagaidh. Tha laoidh nan SA agus an Ugràin gan cluich. Tha clàran seirbheis air an ainmeachadh. Mu dheireadh, tha an comharra airson fuaimean blàir.
  Tha mòran ag iarraidh sealladh agus fuil fhaicinn.
  Thòisich nas fharsainge gu faiceallach, ged is dòcha gu bheil e ceàrr. Dè ma tha Vitaly meirgeach? Chan eil Klitschko Sr. ann an cabhag sam bith cuideachd. Ach chì thu sa bhad gu bheil e aotrom air a chasan, caol, fèitheach, agus air a dheagh chothromachadh. Ann an suidheachadh sam bith, na bha mòran a 'sùileachadh: gum biodh e a' seòladh anns a 'bhad, cha do thachair e.
  Bha Klitschko gu misneachail ag obair leis a 'phut aige, ga chumail beagan nas àirde na an àbhaist, agus chuir e blocaichean.
  Chaidh a" chiad dà chuairt gu rèidh. Agus an uairsin Nas fharsainge, mar a bhiodh dùil, àrdaich an tempo gu mòr. Thòisich e air ionnsaigh agus ionnsaigh nas gnìomhaiche. Ach cha robh Vitaly air a chall. Chuir e stad air a" bhuille agus choinnich e ris le stealladh clì. Agus gu h-obann, ann an geur ionnsaigh octopus, bhuail e anns a 'chorp le a làimh dheis. Nas fharsainge dùblachadh thairis ann am pian.
  Tharraing Vitaly dheth deuce, agus airson an dàrna turas na chùrsa-beatha, lorg curaidh na cruinne agus an neach-ealain leagail as fheàrr a-riamh e fhèin air an làr.
  Rinn Vitaly gàire... Agus bha an luchd-èisteachd a' beucaich le toileachas. Cha robh dùil ri seo bho sheann Vitaly. Wow! Ach tha e coltach gu bheil leth-cheud bliadhna a" tighinn a dh" aithghearr! Agus fhathast gluais agus buail! Feumaidh tu a bhith comasach air seo a dhèanamh!
  Sheas na bu fharsainge suas, ach thòisich e air ais air falbh. Thòisich Vitaly gu slaodach air a bhualadh leis a 'bhreac aige. Agus a-rithist deuce. Agus bhuail mi a-rithist e. Tha Knockout air ais.
  Le duilgheadas, mhair Weider beò gu deireadh a 'chuairt. An uairsin, anns an ath fhear, bha Vitaly ag obair mar àireamh a h-aon. Ach gun dad, chaidh a h-uile càil a rèir a" phlana. Chaidh Weider air ais airson grunn chuairtean agus bha e a" coimhead gun chuideachadh. Ach anns an naoidheamh cuairt spreadh e a-rithist. Agus thòisich iad air buillean a thilgeil agus chaidh iad air adhart. Agus a-rithist bha e ag ionndrainn deuce agus thuit e. An dàrna briseadh sìos.
  Vitaly gàire. A" dol air adhart. Tha nas fharsainge neo-sheasmhach air a chasan. Bidh e ag ionndrainn an deuce a-rithist gun a bhith a" lorg antidote. Agus bhon ath bhuille tuit e.
  Bidh e ag èirigh le duilgheadas, agus stadaidh an rèitire an t-sabaid!
  Buaidh! Vitali Klitschko, a-nis na ghaisgeach na cruinne! Agus a chrios a-rithist! Fìor, chan eil e iomlan fhathast, ach tha e mu thràth air muin eich!
  Bhris e clàr Hopins, agus, gu dearbh, airson Foreman ro-throm, thàinig e gu bhith na ghaisgeach an t-saoghail airson a 'cheathramh uair, co-ionnan ri Holyfield.
  Tha nas fharsainge, gu dearbh, ag èigheachd gun deach stad a chuir air an t-sabaid ro thràth agus ag iarraidh ath-gheam.
  Tha Vitaly ag ràdh gun dèan e co-dhùnadh am bu chòir dha leantainn air adhart le a dhreuchd no beagan sabaidean eile a dhèanamh às deidh sin. Ach tha a h-uile duine ag innse dha gu bheil e fìor mhath, eadhon nas fheàrr na bha e na òige, agus feumaidh e cumail a 'dol.
  A bharrachd air an sin, chan eil dad ri dhèanamh fhathast. Tha àrd-bhàillidh eile ann an Kyiv, tha na taghaidhean pàrlamaid agus ceann-suidhe fhathast fada air falbh, carson nach sabaid thu an sin?
  Airson na trì sabaidean a tha romhainn, tha Vitaly air a thabhann cho mòr ri ceud millean dolar, a bharrachd air ceudad bho chraolaidhean.
  Gu dearbh, tha an jackpot mòr, agus tha seann àrd-bhàillidh Kyiv ag ràdh gun smaoinich e mu dheidhinn.
  Gu dearbh, sheall e gu bheil e fhathast comasach air mòran. Mar sin carson a thiodhlacadh tàlant? Agus is e am prìomh rud nach eil dad a bharrachd ri dhèanamh co-dhiù!
  Is dòcha feuchainn ris na criosan gu lèir a chur còmhla? Bhiodh sin air leth math!
  Tha Vitaly a" gabhail ris an tairgse agus a" soidhnigeadh cùmhnant airson trì sabaidean eile.
  Agus an ath neach-dùbhlain aige ... Uill, gu dearbh Tyson Fury! Cha deach a bhualadh a-riamh roimhe, cuideam mòr trom. Fìor, chaidh a leagail le Uydar agus cuideigin na bu lugha. Agus as cudromaiche, tha e cuideachd na chiontach dha bhràthair as òige. Uill, ciamar nach urrainn dhut sabaid an aghaidh rudeigin mar sin?
  Gun teagamh, sabaid ùr, agus cìs eireachdail, agus deagh shealladh.
  Tha Oleg Rybachenko a-rithist a" losgadh air Gearmailtich agus luchd-sabaid cèin. San fharsaingeachd, cha mhòr nach eil Gearmailtich anns na saighdearan-coise. Tha iad a' gluasad air cùlaibh nan tancaichean E-50 agus E-75. Agus bidh iad a" feuchainn gun a bhith a" gabhail chunnartan.
  An seo am badeigin nas fhaide air falbh chì thu "Panther" -2. Nochd an tanca seo, eu-coltach ris an fhìor sgeulachd, air ais ann an 1943. Agus cha robh am "Panther" fhèin ro mhòr. Tha, agus chaidh "Panther" -2 a thoirt gu buil, ged a bha mòran, ach ann an 1945, ag ullachadh airson a 'chogaidh leis an USSR, lìon na Gearmailtich na factaraidhean le tancaichean E-50 agus E-75.
  A dh'aindeoin cho practaigeach 'sa tha gunnaichean fèin-ghluasaid aotrom: E-10 agus E-25, b' fheàrr leis na tancaichean Fuhrer nas truime. Le duilgheadas, chuir Guderian ìmpidh air an E-50 aig astar àrd a bhith air a dhèanamh mar an fheadhainn as mòr-chòrdte. Bha barrachd meas aig an Fuhrer air an E-75, nach robh gu math soirbheachail agus a bha a 'tomhas ceithir fichead tunna.
  Ach a-nis tha atharrachadh air an E-75 M air nochdadh, le sgàil-dhealbh nas ìsle, nas aotroime agus le einnsean cumhachdach. Is dòcha gum bi e mar an fheadhainn as fharsainge san àm ri teachd.
  Oleg Rybachenko, mar eisimpleir, a 'cleachdadh innleachdan seòlta. Bidh e ga thoirt agus a" tilgeil grenade a-steach don t-slighe E-50 le a chas rùisgte. Air sgàth seo, tha an tanca a 'tionndadh agus a' bualadh air a cho-obraiche.
  Agus is e an toradh dà mastodons a" losgadh.
  Tha Oleg, mar a chì sinn, gu math seòlta.
  Seo mar a tha e ag obair a-nis, agus tha na Gearmailtich a" fulang call mòr. Tha casan socair aig a" bhalach. Tha e math a bhith coltach ris, casruisgte agus eireachdail.
  Ach san fharsaingeachd, tha smuaintean mu bhocsairean a 'tighinn a-steach do mo cheann. Mar eisimpleir, carson nach tòisich Denis Lebedev a cùrsa-beatha? Chan eil dà fhichead bliadhna cho fada sin. A bharrachd air an sin, tha na prìomh cho-fharpaisich bhon roinn cuideam trom air falbh, agus faodaidh tu feuchainn ris na criosan aonachadh.
  Is e an rud nach bu chòir dhut a dhèanamh a bhith na sia aig na h-ùghdarrasan. Tha e nas fheàrr bogsaidh uasal a ghabhail leat fhèin no a dhol còmhla ris an aghaidh.
  Seo mar a thàinig Sergei Kovalev gu bhith na àrd-bhàillidh Moscow. Ged a tha seo a-mhàin fantasy.
  Agus b' urrainn Denis Lebedev rudeigin nas cuideachail a dhèanamh. A bharrachd air an sin, tha e fhathast ro thràth bogsadh fhàgail gun chall. Feumaidh fìor lùth-chleasaiche a dhol gu deireadh.
  Dh" fhaodadh Wladimir Klitschko tilleadh cuideachd. Ach tha cuid, mar Alasdair Ustinov, a chaidh a bhualadh trì tursan ann an sreath mar-thà, nach eil a 'leigeil dheth a dhreuchd!
  Gu dearbh, chan e daoine a th" ann an gaisgich, ach dìreach a-mach à stàilinn!
  Ach smaoinichidh sinn air an t-suidheachadh seo: thuit Putin air itealan, agus tha taghaidhean ceann-suidhe ùra anns an Ruis.
  Agus dè a chì sinn an-diugh! Chan eil tagraichean làidir aig na comannaich. Tha Grudin air a nàrachadh fhèin agus tha a chreideas air a lagachadh. Tha Zyuganov ro shean agus tha a h-uile duine sgìth dheth, agus chan eil carisma gu leòr aige. Dh'fhàillig Suraikin anns na taghaidhean roimhe. Daoine eile nach eil cho aithnichte. Tha Zhirinovsky cuideachd ro shean agus tha a h-uile duine sgìth dheth. Chan eil mòran eòlach air feadhainn eile san LDPR. Cò eile bhon luchd-dùbhlain as urrainn dhut a mholadh? Tha Andrei Navalny làidir, ach cha bhi cead aige pàirt a ghabhail anns na taghaidhean. Chan e fìor thagraiche a th" ann an Ksenia Sobchak. Bha Demushkin sa phrìosan agus cha robh e air a bhrosnachadh gu math. Bha Udaltsov cuideachd sa phrìosan, ged is dòcha gu robh e air taic fhaighinn bho na comannaich agus a thighinn a-mach.
  Ann an ùine ghoirid, chan eil fìor cho-fharpaisich san aghaidh. Mar sin is e Medvedev, an ceann-suidhe an gnìomh, am prìomh fhear as fheàrr leotha fhathast. Agus ma tha iongnadh sam bith ann: san dàrna cuairt no sa bhad anns a "chiad fhear.
  A "beachdachadh air ìre ìosal Medvedev, agus is dòcha an àireamh mhòr de thagraichean ceann-suidhe, tha dàrna cuairt gu math comasach.
  Ach, bidh buannachd mhòr aig Medvedev sa chiad chuairt, agus neach-dùbhlain nach eil fìor mhath san dàrna fear.
  Ged aig a" mhionaid mu dheireadh dh" fhaodadh an Zelensky aige fhèin nochdadh agus a h-uile cairt a chuir troimhe!
  Oleg Rybachenko a-rithist thilg grenade, a 'putadh na tancaichean Nadsaidheach. Tòrr de chreagan agus de shligean.
  Agus a-nis agus a-rithist bidh an talamh a 'toirt dheth agus a' losgadh dìreach san adhar. Agus bidh na mìrean a 'tionndadh thairis, a' leaghadh.
  Oleg ag ràdh:
  - Glòir don ìmpireachd againn!
  Margarita, a" tilgeil a" mharbhaiche an làthair le a cas rùisgte, dh" èigh i:
  - Mòr-ghlòir dha na gaisgich!
  Agus a-rithist tilgidh an nighean an lemon le a sàil rùisgte.
  Tha na faisistich a" dòrtadh a-steach, o agus a" dòrtadh a-steach.
  Chan eil dòigh ann stad a chuir orra no a" chùis a dhèanamh orra eadhon le boma falamh! Tha gaisgich cho math an seo, tha e dìreach eagallach!
  Tha Oleg ag èigheach:
  - Ar buaidh anns a' chogadh naomh !
  Dhearbh Margarita:
  - Le gealltanas ceud sa cheud!
  Agus a-rithist thilg an nighean grenade le a cas-rùisgte.
  Chan e, tha e soilleir nach bi a" chlann seo dìreach a" leigeil seachad.
  Rinn Oleg Rybachenko gàire:
  - Airson an òrdugh ùr Sòbhieteach!
  Thog Margarita spreadhadh gu gnìomhach agus dhearbh i:
  - Banzai!
  Aig an aon àm, dh'fheuch Oleg ri leantainn air adhart a' sgrìobhadh. Uill, tha Vitaly a" dèanamh dìon saor-thoileach an-aghaidh Tyson Fury. Aig an aon àm, tha sabaid a cheart cho inntinneach aig Vladimir ri Ruiz.
  Gu dearbh, bha Ruiz na churaidh cruinne ann an trì dreachan. Carson nach urrainn Vladimir sabaid ris airson tòrr airgid? Is e neach-dùbhlain eadhon nas goireasaiche gu bheil e gu math nas giorra agus nas geir. Faodaidh Vladimir losgadh air le jabs fada.
  Tha e duilich gun do chaill Klitschko Jr. a bhith a" sabaid ris fhad "s a bha e na churaidh na cruinne. Ach bhiodh e riatanach gluasad.
  Agus ciamar nach do smaoinich thu air seo, Vladimir?
  Agus tha curaidh na cruinne ann an trì dreachan a-nis na Usik. Ach, gu luath ràinig e an rìgh-chathair.
  Agus tha e comasach sabaid aonaidh le Vitaly. Ach chan eil annta seo ach tuairmsean airson an-dràsta.
  Feumaidh Vitaly a" chùis a dhèanamh air Tyson Fury, agus tha ath-chluich le Weider inntinneach. Agus tha mòran luchd-sabaid inntinneach eile ann. An aon rud Anthony Joshua. Bhiodh e cuideachd air leth inntinneach sabaid leis. Agus mar an ceudna dìoghaltas air a bhràthair.
  Chruthaich Vitaly mothachadh le bhith a 'toirt buaidh air Weider. Agus dè as urrainn dhut a dhèanamh gus soirbheachadh a leasachadh?
  Carson nach bi thu mar a" chiad bhocsair san t-saoghal a choisinn sabaid farpais às deidh leth-cheud bliadhna? Chan eil duine air seo a riaghladh roimhe seo!
  Ach, Vitaly! Chan eil e gu diofar dè an seòrsa àrd-bhàillidh Kyiv a bh" annad, ach a-nis tha thu air aithneachadh mar shàr churaidh na cruinne gun teagamh!
  Ach seo a 'chiad, saor-thoileach dìon an tiotal. Tha Vitaly an aghaidh neach-dùbhlain nas motha agus nas fhaide le armachd. Chan eil e cho iongantach ri Weider, ach teignigeach agus lùthmhor, le gàirdeanan fada. Agus cuideachd gun a bhith briste fhathast, ged a chaidh a leigeil sìos.
  Nas cudromaiche, rinn e a" chùis air an Wladimir Klitschko a bha fhathast glè òg, a tha gun teagamh a" fàgail Tyson Fury na cho-fharpaiseach làidir.
  Bha an corr mu leth-cheud 's a leth-cheud. Gu dearbh, bha a 'bhuaidh a bh' aig Weider air leth math. Ach a-nis chan e gearan a bhios ann na aghaidh, ach trodaiche teignigeach, nach robh e comasach dha duine sam bith a chuir a-mach fhathast. Agus as cudromaiche buileach, tha an neach a bhuannaich Vladimir fhèin aig toiseach a neart.
  Am bi e comasach dha Vitaly, aig leth-cheud, dèiligeadh ri leithid de theicneòlaiche? Tha seo mar-thà na duel de inntleachd. Ach, bha e soilleir gun do rinn Wider dì-meas air Vitaly agus dh" fheuch e ri a thoirt gu neo-riaghailteach. Ach cha obraich seo tuilleadh.
  Seo an dà bhocsair ag ullachadh. Tha Vitaly, mar a bha e an-còmhnaidh, trom agus cuimsichte. Tha e misneachail agus socair.
  Tha Tyson Fury cuideachd ag ullachadh. Tha e nas àirde na Vitaly, tha gàirdeanan nas fhaide aige agus feuchaidh e ri brath a ghabhail air seo.
  Ach a-nis thèid an t-sabaid a chumail ann am Breatainn, agus bidh craoladh pàighte ann.
  A-nis tha Tyson Fury a-muigh an toiseach. Tha e a" nochdadh misneachd bhon taobh a-muigh. Maol, neònach, agus chan eil e gu math lùth-chleasachd. Nam biodh Vitali Klitschko a" dathadh a fhalt, cha bhiodh e comasach dhut innse cò am fear a bu shine, ged a bha eadar-dhealachadh aois seachd bliadhna deug ann. Chan eil seo fhathast na chlàr airson sabaidean farpais, ach tha e mu thràth a" tighinn faisg air a" chlàr.
  Uill, is dòcha gum bi Vitaly cuideachd a 'sabaid le cuideigin nas òige na Tyson Fury.
  Tha Vitaly a 'tighinn a-mach gu fuaim ceòl bagarrach. Bidh iad a 'coimhead air a chèile.
  Tha Tyson air a shàrachadh agus chan eil e a" coimhead nas àirde. Is dòcha gu bheil Vitaly nas fharsainge anns na guailnean. Agus as cudromaiche, tha am figear aige tòrr nas bòidhche, agus tha na fèithean aige follaiseach.
  Uill, dè mu dheidhinn na laoidhean? An toiseach Breatannach, agus an uair sin Ucràinis.
  An uairsin iomlaid sùil.
  Agus an uairsin tha am bugle a 'fuaimeachadh, a' chiad chuairt.
  Bidh Vitaly a 'tilgeil sgoltadh aotrom agus a' gluasad gu math. Bidh Tyson a" feuchainn ri falbh. Ach tha Vitaly gu math seòlta, agus tha na buillean aige a" gluasad air adhart gu sgiobalta, a" ruighinn ceann Tyson Fury.
  Tha a h-uile dad a" dol mar a bha eòlaichean an dùil. Tha astar fìor mhath aig Vitaly.
  Agus tha a h-uile càil a 'soirbheachadh.
  Bidh e a' buannachadh a' chiad chuairt... An uair sin mionaid fois agus an dàrna cuairt. A-rithist chan eil Fury ag atharrachadh innleachdan. Tha e coltach gu bheil e an dòchas gum fàs Vitaly sgìth.
  . CAIBIDIL Àir. 4 .
  Agus a-rithist tha buannachd bheag aig Klitschko Sr. Tha smachd aig na bràithrean air an fhàinne.
  Rinn Vladimir a' chùis air Ruiz Jr. le bualadh teignigeach o chionn seachdain.
  Uill, tha am blàr a" leantainn.
  Bha an treas cuairt a-rithist air òrdachadh le Vitaly. Ach anns a 'cheathramh cuairt, tha Tyson Fury gu h-obann a' spreadhadh. Bidh e a' ruith air adhart... Agus a' bualadh air an deuce. Agus tha e air a leagail.
  Dè bha e ag iarraidh? Tha Vitaly air an rabhadh.
  Ann an dòigh air choreigin chuir Tyson dìon air a" chuairt seo gu deireadh. An uairsin thòisich am blàr aon-thaobhach a-rithist le Vitaly a" faighinn làmh an uachdair. A bharrachd air an sin, bha e soilleir gu robh curaidh na cruinne Klitschko Sr. ann an cabhag sam bith.
  Agus às deidh ochd cuairtean, bidh Tyson Fury a 'tarraing air ais gu h-obann. Agus tha buaidh air ainmeachadh le bualadh teignigeach, air sgàth diùltadh leantainn air adhart leis an t-sabaid.
  Mar sin, tha Vitali Klitschko a 'suidheachadh clàr ùr: a' chiad trodaiche ann an eachdraidh bocsaidh a dhìon tiotal an t-saoghail aig leth-cheud bliadhna a dh'aois. Agus tha an ath choileanadh aig Hopins a" bualadh.
  Mar sin a-nis tha e dha-rìribh air a bhith na superman. Agus rinn e dìoghaltas air a bhràthair.
  Ach tha an ath shabaid na ath-chluich le Weider. Tha iad a 'gealltainn cìsean glè mhòr. Carson a dh"fhaodas sinn cogadh a bhith againn ris, agus a dhol suas an aghaidh Iosua?
  Agus an uairsin faodaidh tu smaoineachadh air sabaid aonaidh le Usik. San fharsaingeachd, bu mhath le Vitali Klitschko, ann am prionnsabal, a bhith na fhìor churaidh na cruinne. Agus tha miann fìor làidir aige.
  Tha Oleg Rybachenko a" gàireachdainn leis na smuaintean aige. Tha, tha seo comasach. Bidh am balach a" gearradh sìos sreath slàn de luchd-faisisteach agus ag ràdh:
  - Tha cuimhne aig daoine ort Klitschko! Tha daoine a" cur luach ort Klitschko! Tha an t-acras air daoine dhut Klitschko! Thig air ais a dh'aithghearr Klitschko!
  Rinn am balach genius gàire leis an òran sunndach aige agus a-rithist chuir e air bhog an grenades as marbhtach. Agus bhuail trì tancaichean Nadsaidheach.
  A dh 'aindeoin strì làidir nan saighdearan Sòbhieteach, bha na Nadsaidhean fhathast comasach air an trannsa a bha a' ceangal Moscow ri pàirtean eile den USSR a ghabhail agus a ghearradh.
  Mar sin, tha prìomh-bhaile na Ruis fo bhacadh iomlan. Dìreach mar Leningrad air a bhacadh.
  Tha Stalingrad fhathast a" cur an aghaidh. Bidh na Gearmailtich cuideachd a" stoirm air bailtean-mòra Grozny agus Ordzhonikidze anns a" Chugais. Tha an suidheachadh èiginneach. Gu sònraichte nuair a thàinig Moscow gu bhith air a chuairteachadh gu tur.
  Tha mòran shaighdearan ann, agus ceudan de mhìltean de shaighdearan anns a" mhailisidh. Ach ann am batail, bidh sligean agus armachd gan cleachdadh gu math luath. Is dòcha nach bi armachd gu leòr ann. Agus an uairsin tuitidh am prìomh-bhaile. Agus chan eil uimhir de bhiadh ann. Thig seo gu crìch a dh" aithghearr cuideachd.
  Agus às aonais Moscow, bidh e na chogadh eile. Agus tha Stalin a 'tuigsinn seo.
  A-nis tha e ann an Kuibyshev. Ach às deidh dha na Nadsaidhean briseadh troimhe chun Volga, cha robh e fada bhon loidhne aghaidh nas motha.
  A bharrachd air an sin chuir na samurai cuideam orra. Bidh iad a" bomadh agus a" toirt ionnsaigh le gun àireamh de shaighdearan-coise. Is dòcha nach eil neart gu leòr ann.
  Tha Stalin a 'tuigsinn seo agus tha e a' feuchainn ri sìth air leth a rèiteachadh le Iapan air cùl na seallaidhean. Tha iad ag ràdh gu bheil iad eadhon deiseil airson an Ear Chèin a leigeil seachad agus airgead-dìolaidh a phàigheadh ann an òr.
  Ach thuirt Hirohito: feumaidh sinn Siberia gu lèir, suas gu na Urals. Gu fortanach, tha e eu-comasach a bhith a 'toirt seachad uiread.
  Tha Vladivostok mu thràth cha mhòr air a chuairteachadh. Agus san fharsaingeachd tha a h-uile dad gu math eagallach ...
  Ach bidh cuid de chlann-nighean gaisgeil a" sabaid agus chan eil iad a" gèilleadh do na faisisteachan agus luchd-airm Iapanach.
  Stad an càr prìosain armachd anns an robh an t-seinn Witcher a" siubhal, agus chualas fosgladh an dorais. Lean dithis fhireannach Iapanach, aon mòr agus reamhar, am fear eile beag agus tana, a-mach às an t-solas a chuir dall air Anastasia sa mhionaid. An uairsin shàth an nighean, gun teagamh, fear anns an teampall le shin, agus fear eile sa ghiallan le dòrn ceangailte ann an slabhraidh. Chuireadh gu h-èibhinn na gaisgich gharg Thìr an Èirigh-Ghrian.
  Sheinn Witcher eadhon:
  - Bheir mi dùbhlan don duine airson an dàrna cuairt deug! Às deidh na h-uile, is e sàr bhoireannach a th" annam agus làn Atass, agus bidh mi a" cur an nàmhaid a-steach gu bualadh domhainn, a" nochdadh clas gun choimeas ann am blàr!
  Thog an nighean gunna-inneal Iapanach a chaidh a chopaigeadh bhon Schmeister agus, a 'briogadh air a' bholt, ruith i chun a 'choileach. Leum trì Seapanach eile a-mach an sin, agus chuir Vedmakova teine orra, ag amas air an cinn agus a 'gàireachdainn gu fiadhaich.
  - Dè a fhuair na h-uilebheistean le ceann cluba!
  Chaidh an neach-giùlain armachd a ghlacadh le ban-ghaisgeach lomnochd. Bhris an Witcher:
  Air dol thairis air an Ruis thruagh,
  Uilebheistean ifrinn a 'goil dorchadas!
  Tha an tuagh stoirmeil aig an neach-còmhnaidh,
  Giorraich agus gearr an ceann!
  Chan e peilear a th" ann an comannach ann am ball-ciù,
  Chan eil sinn air ar cuing gu bràth!
  Tionndaidhidh e an Treas Reich gu suaicheantasan teine,
  Uill, gheibh onair duais le maitheas!
  A dh 'aindeoin gu robh i tàmailteach, chuir Vedmakova air èideadh armailteach Iapanach a chaidh a thoirt bho na mairbh. Leis cho mì-thlachdmhor 'sa bha e, cha robh na saighdearan sin air a bhith a' nighe airson ùine mhòr agus bha am fàileadh uamhasach. Rinn am pìleat nighean gàire:
  - Feumaidh e fàs cho brùideil! Àisianach ge-tà!
  Thòisich an neach-giùlain armachd, ge-tà, gu furasta agus dh'fhalbh e gu tuath. Bha dà ghunna inneal 12-mm aig a 'charbad, gus am biodh e comasach, ma bha sin riatanach, ionnsaigh coise a chuir air ais. Is e rud eile nach biodh armachd 20 mm air seasamh an aghaidh inbhe "canain" Iapanach 37 mm. Bha Vedmakova a 'smaoineachadh: mar a dh'atharraich na comannaich a thighinn gu cumhachd an Ruis. Nam biodh ann an amannan tsarist, arm Iapanach mòran nas fheàrr na arm na Ruis ann an teirmean teicnigeach, a-nis, air an làimh eile, tha e air dheireadh. Ged nach urrainnear a ràdh nach eil saidheans air a bhrosnachadh ann an Land of the Rising Sun. Chaidh foghlam àrd-sgoile èigneachail a thoirt a-steach aig deireadh an naoidheamh linn deug. Fìor, cha robh càileachd an fhoghlaim ann an Iapan àrd. Rinn iad leth-bhreac dheth bho sgoil Prussian, a bha pedantic chun fhìor, agus rinn iad beagan simplidh air, gus am biodh aon neach-teagaisg a" dol tro uimhir de dh" oileanaich "s a b" urrainn dhaibh, leis nach robh gu leòr dhaoine ionnsaichte ann. San fharsaingeachd, rinn na Seapanaich atharrais air na h-Eòrpaich, mar eisimpleir na Breatannaich ann an coltas èideadh khaki, na Gearmailtich ann an cruthachadh agus riaghailtean armachd, na h-Ameireaganaich ann an èideadh agus seòrsa nèibhidh, agus an siostam obrachaidh ionadan ionmhais. Fìor, bha an cuid aca fhèin, mar eisimpleir, còd Bushido, an stuth-spreadhaidh shimosa ainmeil (ged nach robh e na b 'fheàrr na an tè Eòrpach). Suas gu meadhan an naoidheamh linn deug, bha Iapan na dùthaich meadhan-aoiseil air ais aig nach robh eadhon rathaidean-iarainn agus a bha armaichte le bàlaichean canain. Bha e eadhon nas àrsaidh na Türkiye no Iran, agus eadhon nas motha na an Ruis Tsarist. Gu h-annasach gu leòr, b" e Ameireagaidh a chuidich Land of the Rising Sun nochdadh mar dhaoine agus a thug air gu litireil a dhol a-steach don t-saoghal shìobhalta. Thug an soitheach-smùide ùr-nodha le sligean spreadhaidh buaidh làidir air Iapan air ais. Gu h-àraidh nuair a chaidh e fodha grunn bhàtaichean-siùil, a 'sealltainn cho neo-chomasach' sa bha buill-canain.
  Is dòcha gum bi aithreachas air na h-Ameireaganaich barrachd air aon uair gun tug iad air Iapan iad fhèin fhosgladh don t-saoghal. Gun robh iad air farpaiseach a thogail ann an Àisia, ach an uairsin bha e duilich a chreidsinn gum biodh Land of the Rising Sun a" dol an t-slighe a thug linntean don Iar ann am beagan deicheadan.
  Ghluais Vedmakova air an àrd-rathad, a 'leigeil le làraidhean le daingneachadh a dhol air adhart, a bharrachd air còmhdhail, agus reusanachadh. Thog riaghaltas an tsarist, eadhon fo Alexander the Second, no eadhon fo Nicholas the First, planaichean airson Sìona a cheangal ris an Ruis. Ach thagh Nikolai an stiùir Turcach mar chuspair leudachaidh. Ann am prionnsabal, bha e nas goireasaiche. Ach sheas Breatainn, aig an robh gràin air an Ruis, agus an Fhraing, a bha fo a buaidh, airson nan Ottomans. Airson a 'chiad uair ann an cairteal mìle bliadhna (bho 1612), chaill an Ruis cogadh mòr (blàir fa leth, gu dearbh, chan eil iad a' cunntadh, tha thu a 'ciallachadh nach do chaill an Ruis airson faisg air cairteal de mhìle bliadhna airson faisg air cairteal de mhìle bliadhna). gu h-iomlan, co-dhiù, b" ann fo Nicholas the First a ràinig e am meud as motha a thaobh sgìre). Bha grunn adhbharan ann, is e an rud as cudromaiche cho àrd sa bha cumhachdan an Iar ann an uidheamachd teicneòlais nan saighdearan aca. Às deidh Nicholas a 'chiad chuir às dha fhèin, chaidh an rìgh-chathair a ghlacadh le Alasdair II: is dòcha an tsar as ionnsaichte agus as eòlaiche ann an eachdraidh na Ruis gu lèir. Thòisich e air ath-leasachaidhean mòra, thug e fa-near serfdom, agus fon sin thòisich fàs luath ann an gnìomhachas, togail rathaidean-iarainn agus ionadan cumhachd! Ach aig an aon àm, chaidh cur às do serfdom aig cosgais an luchd-tuatha, bha tòrr sgrios ann, thòisich aimhreitean, gu h-àraidh feadhainn mòra sa Phòlainn. Chaidh aig Alasdair air an Ruis a ghluasad air adhart, ach cha do dh'fhuasgail e duilgheadasan bunaiteach, agus eadhon reic e Alasga gu Ameireagaidh airson sgillinn agus thug e seachad na h-Eileanan Hawaiian an-asgaidh. Fìor, fhuair e buaidh air an Tuirc, ach bha an Ìmpireachd Ottoman gu math lag aig an àm sin agus chaidh a chrathadh le ar-a-mach. Bha, bha call na Ruis anns a" chogadh seo neo-chothromach mòr, a" dearbhadh gu bheil arm na Ruis fhathast fada bho bhith foirfe, a dh" aindeoin na h-ath-leasachaidhean. Ach, eadhon fo Suvorov cha robh a h-uile dad cho soilleir mar a chanas iad ann an leabhraichean. Thàinig buaidhean aig prìs mhòr, agus bha Catrìona an Dàrna, mar eisimpleir, aig àm an dàrna cogadh Ruiseanach-Turcach, ga chuingealachadh fhèin gu bhith a" faighinn seilbh fearainn gu ìre bheag, eadhon a" trèigsinn thagraidhean gu Moldova. Ged a bha Orthodox Slavs a 'fuireach air na tìrean sin, agus aig aon àm bha iad nam pàirt de Kievan Rus. San fharsaingeachd, às deidh don Ruis a bhith air a shaoradh bhon chuing Mongol-Tatarais, chaidh cùrsa a chuir air dòigh airson na fearann tùsail Slavic gu lèir a thilleadh. Thug seo grunn linntean; mar eisimpleir, cha deach Galicia a thilleadh ach ann an 1939, às deidh dha a bhith air a shaoradh bhon chuing Phòlainn. Agus dh"fhan baile Phrzemysl, maille ris na tìre mun cuairt, maille ris na h‑Ungairich agus leis na Slòcaich.
  Choimhead Vedmakova air an àrd-rathad: cha robh uimhir de chàraichean ann, ach bha saighdearan-coise Iapanach a" caismeachd. Tha sluagh de timcheall air ceud millean ann an Iapan, eadhon nas motha na a" Ghearmailt, bidh trèanadh ro-chlàraidh a" toirt suas leth de na h-uairean sgoile. Tha an cogadh leis an USSR na dhiadhachd dhaibh, eu-coltach ris an t-sabaid leis na SA. Faodaidh tu barrachd is barrachd sgaraidhean a chuir a-mach.
  Tha e gu math tàmailteach spreadhadh a losgadh bhon dà ghunna inneal àrd-astar agad, gu fortanach faodar seo a dhèanamh le bhith gan cumail smachd orra le bhith a" cleachdadh inneal uisgeachaidh bhon choileach. Ach is e an fhìrinn nach bi mòran cothrom aice fhèin faighinn a-mach às an seo. Chan e, tha e fhathast nas fheàrr a dhèanamh nas fhaisge air an loidhne aghaidh no air an oidhche. Tha, tha e coltach gu bheil e a" fàs dorcha mu thràth... An uairsin bidh na madaidhean-allaidh làn agus bidh na caoraich sàbhailte. Ged nach eil, chan e caora a th" innte.
  Mar sin dè mu dheidhinn Iapan? Chaill a' chiad chogadh 1904-1905, agus chaill an Ruis còrr is dà cheud gu leth mìle saighdear agus oifigear a-mhàin mar phrìosanaich. Ged a bha àrdachadh àireamhach aig an arm tsarist. Chaill Iapan nas lugha na dà mhìle prìosanach; chaidh bònas de cheud rubles òir a stèidheachadh eadhon airson gach saighdear aghaidh buidhe a chaidh a ghlacadh, agus mìle oifigear. Tha an duilleag eachdraidh seo gu math mì-thlachdmhor don Ruis. Is e an rud as annasaiche gu bheil mòran san dùthaich ag iarraidh air na Seapanach buannachadh. Mar eisimpleir, chuir oileanaich aig Oilthigh Moscow meal-a-naidheachd air Mikado air tuiteam Port Arthur. Agus dè an ìre a chaidh a ghoid: tha e do-dhèanta a liostadh!
  Leig Vedmakova sìos an gas gus nach ruith e a-steach do cholbh caismeachd eile. Mhionnaich an nighean:
  - Uill, tha iad coltach ri locust! creutairean cumhang!
  Dh"aithnicheadh a" chluais mar-thà ràimh a" chanain; bha an loidhne aghaidh a" tighinn dlùth. Rinn am pìleat gàire agus an uairsin sheinn e:
  Cha bhi an gaisgeach Ruiseanach ag osnaich ann am pian,
  Tha an gaisgeach Ruiseanach a" sgrios nan Iapanach!
  'S tha mulad oirnn gu leir,
  Chrith an sgiath lùbte gu lèir!
  Thuit an nighean sàmhach a-rithist. Anns a" chogadh sin, chuidich na SA agus Breatainn Iapan le airgead agus buill-airm, ach cha robh aghaidh air an taobh an iar. Gu dearbh, bha Land of the Rising Sun an dòchas gun gabhadh a" Ghearmailt brath air a" mhionaid agus gun toireadh i ionnsaigh air an Ruis. Ann am prionnsabal, bha seo fìor, agus buannachdail don Ghearmailt. Dh'fhaodadh an Ostair-Ungair, le ùidh anns na Balkans, cuideachd a dhol an aghaidh na Ruis. Dh'fhaodadh an Tuirc, a bha gu h-eachdraidheil air a h-eucoir leis an Ruis, agus eadhon a bhith fo smachd ionmhasail na Gearmailt, a dhol a-steach don chogadh cuideachd. Tha e comasach cuideachd gun deidheadh an Eadailt, a bha na pàirt den Chaidreachas Trì-fillte agus a dh" fhaodadh tagradh a dhèanamh airson fearann beairteach na h-Ucrain, a-steach don chogadh. Ann an suidheachadh sam bith, bhiodh e air a bhith dona don Ruis Tsarist. Eadhon nan cailleadh i ann an caidreachas leis an Entente, thigeadh cogadh air dà thaobh gu crìch le mòr-thubaist. Tha cothroman ann gun tèid an Fhraing a-steach don bhlàr, oir aig an àm sin bha Breatainn an aghaidh na Ruis. San fharsaingeachd, gu dearbh, is e mearachd mòr a tha seo den Kaiser, a chaill a leithid de chothrom. Tha e comasach, eadhon às deidh a" Chiad Chogadh, gur e am prìomh àireamhachadh ro-innleachdail ionnsaigh Fritz air a "Bheilg agus an Fhraing. Is dòcha nam biodh iad air ionnsaigh a thoirt air an Ruis gu tur, bhiodh an suidheachadh leis a" Phòlainn ann an 1939 air a bhith air ath-aithris. Gu fortanach, bha na Gearmailtich ro-mhisneachail, a" taghadh cogadh air dà thaobh.
  Bha Witcher, eu-coltach ri mòran de a companaich, fortanach: fhuair i air Mine Kaif a leughadh, agus anns an dreach thùsail. Gun teagamh, bha Hitler ceart nuair a thuirt e gu robh e riatanach a bhith còmhla ri Breatainn an aghaidh na Ruis, neo còmhla ris an Ruis an aghaidh Bhreatainn. Agus gu loidsigeach, rinn am Fuhrer san àm ri teachd càineadh air an fheadhainn a dh" fheuch ri corp Bismarck a thoirt gu solas.
  Gu dearbh dhiùlt Hitler comas sam bith co-chaidreachas leis an Ruis, gu h-àraidh nuair a thàinig na Bolsheviks gu cumhachd innte agus bha iad den bheachd gum bu chòir fearann na Ruis a bhith nan coloinidhean Gearmailteach.
  Tha seo a 'ciallachadh gu robh e gu soilleir na nàmhaid don Ruis, agus b' e pìos pàipear sìmplidh a bh 'ann an aonta sam bith airson an Fuhrer. A bharrachd air an sin, tha Stalin na leth-fhacal airson a bhith ag ionndrainn buille cho làidir air a smiogaid fhosgailte, ged a bha e mar dhleastanas air ullachadh airson a "bhuille a chuir air ais agus na saighdearan aige a thoirt gu bhith deiseil airson sabaid. No nas fheàrr fhathast, cuir thu fhèin e! Cha robh arm na Gearmailt cuideachd deiseil airson ionnsaigh oilbheumach an airm Shobhietach. Bhiodh e air a bhith uabhasach duilich dhaibh; dh" fhaodadh sinn dìreach a bhith air na saighdearan Gearmailteach a chuairteachadh agus a sgrios anns na coireachan. Dè an cogadh a tha seo! Agus mar sin chaidh an iomairt air adhart chun Wehrmacht. Agus bha an aghaidh a 'sruthadh bhon Iar chun an Ear. Chan eil e soilleir dè a bha Stalin a" cunntadh? Agus tha Beria na mac galla. Tha i eòlach air maol gu math. Carson nach tug e rabhadh dha Stalin? Carson nach do chuir e ìmpidh ort gnìomh a dhèanamh? Ciamar a thachair seo? Às deidh na h-uile, bha Commissar an t-Sluaigh na dhuine seòlta agus cha robh earbsa aige ann an duine sam bith! Às deidh na h-uile, bha fìor dhàta fiosrachaidh ann, bha saighdearan an Treas Reich a 'tarraing suas chun na crìche, agus rinn a h-uile dàrna seanmhair fàidheadaireachd cogaidh. San fharsaingeachd, bha faireachdainn ann gu robh rudeigin do-sheachanta agus uamhasach a" tighinn dlùth!
  Agus cha robh ach Stalin agus an luchd-inntinn aige a" breabadh asal, mar gum biodh iad ag iarraidh milleanan de dhaoine a chall agus a sgrios. Agus san fharsaingeachd, chan eil an mustachioed Georgian cho sàr-mhath ... Agus nuair a thòisich an cogadh, bha othail coitcheann ann... Agus a-nis tha an saoghal gu lèir air armachd a thogail an aghaidh na Ruis! Agus an seo, gu dearbh, is e poileasaidhean neo-shùbailte Stalin as coireach. Gu sònraichte, a dh" aindeoin gu robh an aghaidh a" mùchadh le gainnead solair, chaidh na mìltean de thrèanaichean a ghairm air ais gus Chechens a chuir gu Kazakhstan. Agus chaidh seo a dhèanamh aig àm a 'chogaidh, nuair a bhios a h-uile carbad a' cunntadh! Air sgàth seo, co-dhiù, bha Mainstein a 'riaghladh, a dh' aindeoin cho àrd 'sa bha àireamhachd an airm Sòbhieteach, gus frith-ionnsaigh a dhèanamh gus a' chùis a dhèanamh air na saighdearan dearga. Air sgàth dìth echelons, cha deach daingneachadh a chuir a-steach ann an ùine, chaidh stad a chuir air solar saighdearan Sòbhieteach, agus mar thoradh air an sin chaidh an oilbheum a-mach. Agus nam biodh na saighdearan againn a-nis ann an Kyiv, agus is dòcha ann an Romania, is dòcha nach biodh Breatainn agus na SA air cunnart a bhith a" brathadh an USSR!
  A bharrachd air an sin, cò cha mhòr a mharbh Hitler? Mar sin a" putadh an Treas Reich gu ionnsaigh ùr?! As dualtaiche, b' e gnìomhachd air a stiùireadh le Beria a bha seo ... Às deidh na h-uile, aig aon àm dh'obraich e a-mach ciamar a chrìochnaicheadh e Trotsky. Aig an àm sin, ge-tà, bha seo air adhbhrachadh leis an fheum air sgaradh anns an Eadar-nàiseanta a sheachnadh. A-nis tha seo air leantainn gu buaidh eile, tha nàimhdean na Ruis air aonachadh. A bharrachd air an sin, tha na nàimhdean eachdraidheil! Feumaidh i a ràdh gu robh Vedmakov fhèin na iongnadh mòr gun do rinn Churchill òraid inntinneach air 24 Ògmhios, ag ainmeachadh taic don USSR. Tha e neònach gun tàinig na caoraich chun mhadadh-allaidh airson caidreachas, ma tha, gu dearbh, faodar an leòmhann Breatannach a choimeas ri caora. Tha Stalin, ge-tà, na mhadadh-allaidh àbhaisteach! A-nis tha a h-uile càil air ais gu àbhaisteach, deamocrataich calpachais agus faisisteach calpachais còmhla! Ach tha na comanaich aonaichte agus ionraic, gun cho-rèiteachadh le cogais! Is dòcha gur e seo dìreach a bha Stalin ag iarraidh? Ann an suidheachadh sam bith, mheudaich feachdan an nàmhaid, agus sheall Iapan a giallan san ear. Ach, san fharsaingeachd, tha an gluasad le ceannardas dhùthchannan an Rising Sun loidsigeach: feumar sgòrnan an airm a shàmhlachadh le lasachaidhean mòra tìreil agus fìor ghèilleadh, a" gealltainn blàran is fearann ùra. Mura biodh na Stàitean Aonaichte air smachd-bhannan, no bacadh a chuir air, an aghaidh Iapan air 24 Iuchar, is dòcha gum biodh an samurai air an USSR a bhualadh eadhon san Lùnastal, gun a bhith a" feitheamh ris a" gheamhradh! Tha na Seapanach nan daoine gaisgeil agus cha mhòr gum biodh iad air an stad le cuimhne Khalkhin Gol, far an robh, leis an t-slighe, saighdearan àrd-sgoile a" sabaid, a" toirt a-steach saighdearan pupaidean Riaghaltas Ìmpireil Manchurian!
  Agus dh'fhaodadh seo tuiteam ann an cunnart ann am Moscow... Ged is dòcha gum b' fheàrr le Stalin Siberia gu lèir a thoirt seachad gu gèilleadh Moscow. Cha bhithinn dìreach a" fàgail còmhdach an sin, an dòchas nach toireadh geamhradh cruaidh taiga cothrom dha na Seapanach gluasad air adhart ro fhada agus ceangal a dhèanamh ris na Gearmailtich ann an sgìre Urals no Volga.
  Agus an uairsin, gu dearbh, bhiodh duilgheadasan ann... Dh'fhàillig Hitler faisg air Moscow agus rinn e mearachd le bhith ag ainmeachadh cogadh air na Stàitean Aonaichte, gun a bhith a 'toirt air Iapan a dhol air ais a thaobh an USSR. Cha robh Hitler air a chomharrachadh le loidsig idir, leis an fhrith-Semitism brùideil aige, a 'tionndadh a' phrìomh ionmhas ionmhasail agus eadhon am Bhatican na aghaidh fhèin. Fìor, mheudaich seo am mòr-chòrdte am measg nan Arabach, ach cha tug iad taic mhòr do bhuidheann Rommel.
  Chaidh an càr armaichte suas gu crìoch na Sòbhieteach a bh' ann roimhe. Tha beagan sgrios air a bhith an seo mu thràth. An seo tha an colbh crìche fhathast a" seasamh a-mach.
  Agus saighdearan-coise Iapanach, a bharrachd air grunn thancaichean aotrom le canain fèin-ghluasadach 20-mm agus dà ghunna inneal gach fear. An aghaidh nan saighdearan-coise Sìneach, dh'fhaodadh gur e deagh armachd a tha seo, ach an aghaidh an T-34... Fìor, chan eil mòran tancaichean mar sin anns an Ear Chèin, tha na prìomh fheachdan air an cur sìos san iar. A bharrachd air an sin, tha càraid a bharrachd de charbadan armachd agus mortar air an giùlan ann an carbadan fosgailte rim faicinn. Feumaidh mi a ràdh nach e mortaran dona a tha seo, a dh" aindeoin an ìre bheag aca...
  Chuir Witcherova stad air: dè a bu chòir dhomh a dhèanamh? Tha tòrr Iapanach ann, agus a rèir coltais feumaidh tu tionndadh gu rathad dùthchail. No is dòcha gun toir e tionndadh dha na sùilean caola fhathast?
  Tha e mu thràth a" fàs dorcha, tha sgòthan air na speuran a chòmhdach, agus tha uisge a" tighinn. Gu dearbh, faodaidh tu cunnart a ghabhail, gu sònraichte leis gu bheil na Seapanach làn sluaigh, tha na saighdearan-coise nan seasamh, air an cruinneachadh ann an ìrean dùmhail. Tha, tha rèisimeid slàn ann dhiubh, saighdearan le bolg buidhe, gu math cas, chan eil e duilich am marbhadh.
  Chaidh Witcher thairis oirre fhèin, ag èigheach:
  - Nar leigeadh Dia gum bi barrachd samurai ann!
  Chaidh dà ghunna-inneal mòr 12-milimeter de chàileachd a-mach ann an spreadhadh aig creutairean le sùilean cumhang. Thòisich am bualadh iomlan. Sheinn an nighean eadhon:
  Bidh sinn a 'sabaid an nàmhaid gu crìch,
  Tha gnìomhan shaighdearan gun àireamh!
  Bha na Ruiseanaich a-riamh comasach air sabaid,
  Na leig seachad nuair a thig trioblaid!
  Is e cartridge mòr agus geur a th" ann an 12 mm, bidh e a" dol tro na cuirp, agus uaireannan grunn Iapanach aig an aon àm. Bha smachd aig Vedmakova air an armachd le bhith a" cleachdadh dràibhean uisgeach, a fhuair na Seapanach air iasad bho itealain. Anns a 'chiad diogan, cha robh luchd-sabaid Empire of the Rising Sun eadhon a' tuigsinn dè bha a 'tachairt agus cò às a thàinig an ionnsaigh. Thuit iad gu sìmplidh, a 'leigeil a-mach sruthan fala bho na stamagan agus na cisteachan aca. Bha teachd a" bhàis anns an t-saoghal seo a bha coltach ri sàmhach cho ris nach robh dùil. Ged nach eil, tha an aithris mu dheireadh a" coimhead nas coltaiche ri magadh.
  Chaidh aig Witcher air grunn ìrean a ghearradh sìos mus do fhreagair an nàmhaid agus thòisich e air sgapadh. Lean am pìleat a 'losgadh, agus aig an aon àm a' gluasad a 'chàr armaichte gus nach tèid e na theine bho na tankettes. Ach, faodaidh canan itealain a dhol a-steach do eadhon armachd mar sin. Ach, tha seo cuideachd an urra ri luaths tùsail an projectile; air pìosan tha e fhathast nas motha na gunnaichean sabaid.
  Fhad "s a bha am pìleat fortanach, cha do dh" aithnich na Seapan sa bhad cò bha a" cur bàs thuca, gu h-àraidh bhon a thòisich uisge an earraich a" sileadh, agus mar thoradh air an sin dh" fhàs e doirbh eadar-dhealachadh a dhèanamh air na lasraichean. Is dòcha gu robh na samurai den bheachd gun deach ionnsaigh a thoirt orra le buidheann Ruiseanach a bha air briseadh troimhe air a chùlaibh, agus mar sin dh" fhosgail na tankettes teine air na preasan. Witcher, phronnadh na Seapanach agus sheinn e:
  Bho iomall a' chuain,
  Far an do chrath uchd nan neamh !
  Tha hordan an t-Sultan a' ruith seachad,
  Tha e mar gum biodh an Antichrist air èirigh!
  
  Tha 'n cogadh neo-thruaillidh, olc,
  Mar clamhan a nuas air Rus'!
  Tha mo dhùthaich liath le lotan,
  Sàbhail do mhàthair, tha mi ag ùrnaigh ri Dia!
  
  Dè cho cruaidh sa tha an saoghal, tha e uamhasach
  Thuit an leanabh agus chaidh a reubadh gu pìosan!
  Thug iad breith, a' putadh le pian,
  Mar sin cho-dhùin an Thunderer olc!
  
  Chan aithne do Dhia crìochan na feirge,
  Tha e air mòr-thubaist a thoirt don chinne-daonna!
  'S tha gach neach beò a' fulang,
  Is e dìreach bròn a tha a" cunntadh buadhan!
  
  Tha an Ruis uile làn de fhuil,
  Dè cho an-iochdmhor a tha thu Uile-chumhachdach!
  Càite an deach do mhisean?
  Am bheil Criosd da rìreadh an treas ni, iomarcach !
  
  Carson a tha thu Ada agus Eubha,
  Cuir às dhaibh bho phàrras airson eucoir!
  Tha an uair air tighinn airson a' chanabail,
  Le creach nas fhuaire Mamaia!
  
  Bidh na caileagan a" rùsgadh deòir an seo,
  Mharbh na Gearmailtich mo phàrantan!
  Tha i casruisgte agus tha i reòta
  Gu cruaidh, tha na h-aibhnichean uile reòta!
  
  Chan eil duine a" faireachdainn duilich dhuinn daoine
  An dara cuid bidh meanbh-chuileag no nathraichean gar gèilleadh!
  Uaireannan bidh beachd ag èirigh
  Abair cupa fulangais chun na h-ìre!
  
  Is diomhain dòchas a bhi ann an Dia,
  Gu dearbh chan eil sin ga ghoirteachadh!
  'S fearr bhi beo gu bochd 's gu truagh,
  Ach an seo thuirt sinn - gu leòr!
  
  Tha brataichean co-mhaoineas againn,
  Tha sin a" ciallachadh nach eil iomradh sam bith air m" uncail!
  Chan urrainn dhomh faisisteachd fhulang,
  Tha ar feallsanachd sìmplidh: gu ifrinn le sin!
  
  Dòchas air làmhan call,
  Don inntinn a tha sa cheann!
  Bheir an tiomnadh sinn gu euchdan,
  Sgil, dealas 'na dhorn !
  
  Agus mar sin, a 'tomhas ann an ceumannan,
  Do shlighe gu saorsa agus sonas!
  Bidh sinn nar diathan dearga,
  Chan urrainn dha duine ar lùbadh!
  Sheinn Vedmakova agus loisg e gunnaichean-inneal, loisg e air an fheadhainn le sùilean cumhang a bha mar-thà air ruith air falbh agus laighe sìos. Ach an uairsin dh" atharraich a fortan cuideachd; tha e coltach gun do thuig grunn oifigearan Iapanach dè bha a" dol agus thilg iad grunn grenades air a" chàr armaichte. Dh"fhairich Witcher a corp air chrith. Ach, bha na grenades Iapanach briste agus cha deach iad a-steach don armachd, a rèir coltais air an dealbhadh gus seasamh an aghaidh spreadhaidhean gunna-inneal suas ri 14 millimeters ann an inbhe.
  Rinn Witcher gàire:
  - Agus an uairsin ann am blàr borb, peilear air seachran - amadan! Dh" fhàs i iriosal, gu h-obann dh" fhàs i na bu ghlice agus bhuail i an targaid na bu trice!
  Ann an neach-giùlain armachd, bidh gunnaichean inneal air an cumhachd le biadhadh crios. Tha seo a 'toirt seachad solar mòr de pheilearan, a bharrachd air an sin, tha fuarachadh uisge air a thoirt seachad, a leigeas leat fad an losgadh a mheudachadh. Mar sin, gheàrr an gaisgeach gun deas-ghnàth na Seapanach a bha a 'tilgeil grenades oirre. Ach tha e coltach gun do mhothaich na sabaidean eile e. Dh'itealaich grenades a-rithist. Chualas tubaist. Tha e coltach gu robh fear de na grenades trom, le cuideam timcheall air cileagram, agus gun robh e an-aghaidh tanca. Fhuair na Seapanach beàrnan co-chosmhail mu thràth. Tha e lag an aghaidh Chevrons agus T-34s, ach faodaidh tu a dhol a-steach do chàr armaichte! Tron taobh bhriste, chaidh Witcher a fhrasadh le duslach. Mhionnaich an nighean:
  - Tha, tha Iapan beag, ach tha e ag adhbhrachadh trioblaid mhòr!
  Thòisich an càr armaichte a 'luathachadh, agus chaidh grenades no dhà a-steach a-steach, far an do spreadh iad.
  Rug na criomagan air Witcher, a" reubadh an èideadh aige. Gus faighinn thairis air, chaidh an tanca gas briste na theine. Rinn an nighean mallachd a-rithist:
  - Chan e inneal - coitcheann! Bhithinn a" tilgeadh shit ort!
  Às deidh dhomh dusan a bharrachd a ghearradh sìos, bha agam ri leum a-mach às a" chab. Rinn an nighean seo gun mhothachadh leis na saighdearan Iapanach agus rinn i snàgadh. Cha robh e a" cur dragh sam bith air fhèin; bha i a" caitheamh èideadh airm Land of the Rising Sun. Agus anns an dorchadas agus san uisge chan urrainn dhut d "aghaidh a dhèanamh a-mach. A-nis feumaidh tu faighinn far an àrd-rathaid agus a dhol à sealladh don phreas.
  Bha an nighean a" snàgail gu math luath agus aig an aon àm thàinig i tarsainn air cuirp grunn thursan. Dh'èigh i gu toilichte:
  - Chan eil e dona gun tug mi solas don samurai! A-nis chan eil agad ach a shàbhaladh thu fhèin!
  Dàibheadh an gaisgeach a-steach do na preasan agus, ag èirigh, thòisich e air coiseachd. Dèan amadan orra, is dòcha nach tèid an glacadh. Gu dearbh, chuir i suas sabaid reusanta agus bha i den bheachd nach biodh e coltach gum biodh an gnìomh aice air a chreidsinn, air neo is dòcha, cò aig a tha fios, bhiodh iad air rionnag gaisgeach eile a thoirt seachad!
  San fharsaingeachd, is e rud neònach a th" ann an cogadh, bidh thu a" marbhadh dhaoine agus chan e dìreach rud àbhaisteach a th" ann, ach gaisgeachd. Mar a tha am Bìoball ag ràdh, leis an t-slighe, "Cha mharbh thu!" Gidheadh, dh"àithn Dia chan ann a‑mhàin a mharbhadh, ach na h‑Amalecich, am mnathan, an clann, agus eadhon an sprèidh a mharbhadh gu tur! Ged a tha e eadhon aig àm cogaidh, tha cur às do shìobhaltaich air a mheas mì-mhoralta agus borb.
  Ach, bomadh na càirdean an Iar chan ann a-mhàin agus chan e uimhir de thargaidean armachd agus iad a" bomadh sìobhaltaich. Bha seo gu ìre mar thoradh air cho mionaideach "s a bha bomairean àrd-àirde, a bha ga dhèanamh duilich targaidean dìreach armachd a bhualadh, ach b" e dìoghaltas am prìomh rud. Fhuair Iapan àrdachadh bho na SA cuideachd. Ach cha robh dad ann airson freagairt a thoirt dhaibh! Gu sìmplidh cha robh plèanaichean aca le leithid de raon gus na Yankees a ruighinn!
  A rèir choltais bha na h-Ameireaganaich den bheachd gu robh dìoghaltas airson Cala Peru gu leòr, no an àite sin, cho-dhùin am prìomh elite ionmhais a bhith ag obair gu pragmatach, agus aig an aon àm stad a chuir air Arm Dearg Mao. Chaidh Iapan fhàgail le Manchuria mar chlàr airson a" chogaidh an aghaidh an USSR, agus fhuair i làmh an-asgaidh an-aghaidh Mongolia, agus b" e an còrr obair Chiang Kai Shek! An uairsin bidh e comasach Sìona gu lèir a sguabadh suas. Agus leig le Land of the Rising Sun bleed anns a" chogadh leis an USSR. Is dòcha gur e an rud as inntinniche an seo gu bheil na Seapanach, às deidh dhaibh a" chùis a dhèanamh air an Ruis, an urra ri bhith a "faighinn eadhon le Ameireagaidh a-rithist a" cleachdadh cuideachadh bhon Ghearmailt agus na SA, tha iad a "smaoineachadh air a bhith a" carachd Siberia agus fearann eile bho Iapan sgìth.
  Tha gach taobh den bheachd gun do rinn iad gnìomh glè ghlic, gu h-àraidh bhon a fhuair Ameireagaidh agus Breatainn smachd air fearann mòr gun a bhith a" losgadh aon urchair. Rud eile, bhiodh aca ri ùine fhada agus sgìth a ghabhail airson an ceannsachadh, rud a bhiodh air co-dhiù grunn bhliadhnaichean a thoirt seachad; is iad sin eileanan às deidh a h-uile càil!
  Choisich Vedmakova, an dòchas a dhol tarsainn air an loidhne aghaidh. Tha e gu math comasach a dhol a-steach don bheàrn agus a dhol còmhla ris na daoine agad fhèin. No is dòcha eadhon aon de na prìosanaich samurai a thoirt leat. Uill, tha e faisg air na dreuchdan as adhartaiche san arm Sòbhieteach. Rud eile, bidh e duilich a tharraing.
  . CAIBIDIL Àir. 5.
  Mar sin airson Oligarchy na Cruinne: tha a" Ghearmailt agus an Roinn Eòrpa fon USSR air a mheas mar raon buaidh caillte, agus eadhon na chunnart don ìmpireachd comannach neartaichte agus leudachadh a bharrachd air Bolshevism. Agus airson an Ruis fon Ghearmailt, is e seo leudachadh air a raointean buaidh agus an comas a bhith a" suirghe a h-uile sùgh bho na Tìrean saidhbhir. Ach is e seo dha-rìribh a chaill oligarchs na Frainge le bhith a" call don Ghearmailt: bha aca ri beagan a roinn le Hitler, ach ghlèidh iad a" mhòr-chuid den bheairteas, agus dh" fhàs e eadhon na b" fhasa brath a ghabhail air an luchd-obrach - chuir na Gearmailtich às do na h-aonaidhean ciùird. Dè a chaill na oligarchs anns a" Baltics? Cunnt do chalpa gu lèir, agus an fheadhainn aig nach robh ùine airson teicheadh, an uairsin saorsa no beatha! Tha an eisimpleir iongantach! Mar sin chan eil dad iongantach mu dheidhinn seo! Agus mura robh Hitler air a bhith na anti-Semite cho làidir, cha bhiodh duine air an USSR a chuideachadh!
  Feumar a ràdh gur e aon de na h-adhbharan airson gun do bhris an Fhraing sìos an ìre mhath furasta an àireamh sa cheud gu math nas ìsle de Iùdhaich an dà chuid san t-sluagh gu h-iomlan agus san elite ionmhais. Anns a 'Phòlainn, Breatainn, na SA: bha e gu math eadar-dhealaichte. Gu sònraichte anns na SA, a tha, leis an t-slighe, a" mìneachadh carson a bha na Yankees, a dh" aindeoin nach do thuit aon bhoma air Ameireagaidh, eadhon nas cruaidhe a dh "ionnsaigh sluagh na Gearmailt na na Breatannaich!
  Thàinig Vishu gu bhith na phupaid fon Wehrmacht, agus chaidh na Gearmailtich timcheall Paris a 'cluich harmonicas. Thòisich Hitler ag ullachadh ionnsaigh air Sasainn, gun a bhith a 'cur dragh air an eaconamaidh a ghluasad gu bunait cogaidh agus a' cleachdadh goireasan na Roinn Eòrpa a chaidh a cheannsachadh. Chosg seo e gu mòr dha, agus cuideachd cho mì-thoileach 's a bha e a bhith a' barganachadh leis na Sasannaich agus a' cur an aghaidh an-Semitism. Bhiodh an tè mu dheireadh, 's dòcha, air leigeil leis an Fuhrer na feachdan aige gu lèir a sgaoileadh airson cogadh an aghaidh an USSR agus ionnsaigh a thoirt air ais sa Chèitean. Fìor, dh" fhaodadh sìth le Breatainn a bhith air Stalin a phutadh gus gluasad ainmeachadh. Bhiodh e na chomharra gu bheil an nàmhaid mar-thà aig an stairsnich.
  No nach robh, agus sa chùis sin dh'fhaodadh gun tug e buaidh air suidheachadh na SA a dh'ionnsaigh Iapan. Cha mho a bhrosnaicheadh iad Tìr an Ar-a-mach Grian, agus dh' fhaodadh an ìmpireachd chumhachdach dàrna aghaidh fhosgladh ! Sin mar a thachair a-nis. Is ann dìreach ann an suidheachadh eadhon nas miosa, nuair a tha arm an USSR cha mhòr air a sgrios, cha deach cinneasachadh armachd a stèidheachadh fhathast, agus chan eil iad fhathast air ionnsachadh mar a nì iad sabaid!
  Chan e seo a" bhliadhna ceathrad "s a h-aon - fhuair saighdearan Sobhietach eòlas sabaid, dh" ionnsaich iad sabaid agus buannachadh! Mar sin a-nis chan eil eagal orra ro tancaichean trom agus plèanaichean le seachd puingean losgaidh air aon charbad!
  Tha fear aonaranach Iapanach na sheasamh faisg air craobh. Mar sin cnap beag buidhe àbhaisteach.
  Leum Witcher suas air a chùlaibh. Leum i a ceann suas agus an uairsin thoinneamh i... Nuair a chuireas tu "pot" an nàmhaid suas gu sgiobalta, chan urrainn dha fèithean an amhach a bhith a" toirt seachad dìon èifeachdach tuilleadh agus bidh am "phoit" a" lùbadh suas gu furasta!
  Uill, dè mu dheidhinn aon samurai nas lugha! Tha Vedmakova a 'coimhead sunndach agus toilichte, tha i eadhon a' giùlan a fiaclan:
  - Cha toir Iapan buaidh oirnn gu bràth! Leis gu bheil trodaiche mar mise!
  Gu dearbha, ann an eachdraidh iomlan Rus ', cha b' urrainn ach na Mongol-Tatars buaidh a thoirt air! Carson a thachair seo agus carson a thionndaidh an dùthaich mhòr Slavic gu bhith gun chuideachadh, gu dearbh, na dhìomhaireachd airson barrachd air aon ghinealach!
  Is e an adhbhar as cudromaiche sgaradh fiùdalach, nuair a ghabh a h-uile duine cuibhreann dhaibh fhèin: thòisich iad air cearcan agus shuidh iad ann, a" dìon an oighreachd: a-mach à obair!
  Bha Witcherova a 'faireachdainn gu robh na bòtannan Iapanach teann agus mì-chofhurtail a' suathadh a casan. Cho-dhùin am pìleat sa chùis seo nach robh feum sam bith ann a bhith a 'cumail a' chràdh. Thug i dheth na brògan le sròn maol a bha teann agus chuir i cuideam air a corragan. Dh"fhairich mi fionnarachd mo dhùthchais le mo chasan casruisgte agus dh"fhairich mi tòrr na bu shunndach! Mheudaich i a h-astar agus eadhon thòisich i air leum beagan!
  B 'e an fhìrinn gun deach na Ruiseanaich a roinn gu bhith na bròn-chluich as motha de na Slavs. San taobh an iar bha iad fo smachd Liotuàinia agus a 'Phòlainn, agus san taobh an ear leis na Tatars cruaidh. Ach, cha do mhair a 'chuing gu bràth: thòisich Moscow, a bha na bhaile beag roimhe, a' fàs agus eadhon thionndaidh e gu bhith na sheòrsa de ìmpireachd bheag. Thàinig Ivan Kalita gu bhith na neach-cruinneachaidh de fhearann na Ruis. B 'esan a' chiad fhear agus chan e an fheadhainn a bu fortanach, ach nas cudromaiche a 'chiad fhear! Agus mar a tha e a 'fuaimeachadh anns an òran Bolshevik: tha e nas fheàrr a bhith marbh na dàrna!
  Chan e Ruiseanach a th" ann an Stalin, is e seo a phrìomh bhuannachd! Mar sin tha mì-earbsa na nàisean tiotal, agus smachdan mòra gun fhìreanachadh! Thoir na h-adhaircean muc, agus rìoghachd don chock!
  Chuchmek air an rìgh-chathair agus Rus 'sa bhuaile!
  Mar eisimpleir, bha an dà chuid Tukhachevsky agus Egorov nam marasgal gu math comasach, dè eile a dh'fhaodar a ràdh mun chòrr de na ceannardan brònach! Chan urrainn coimeas a dhèanamh ri muncaidh mustachioed! Sin as coireach gun deach sinn ann an trioblaid!
  Ach, ciamar a thachair e dha-rìribh gun deach aig Stalin air a bhith na riaghladair iomlan? Rinneadh Dia na Sheoireach neo-litearra!
  Feumaidh muinntir na Ruis a bhith air an riaghladh le Tsar Ruiseanach! Co-dhiù, cha mhòr nach robh fuil Ruiseanach aig na Romanovs agus is dòcha gur e sin as coireach gun do dh" fhàs iad!
  Bha cruth riaghaltais sònraichte aig Iapan cuideachd, far an robh an shogun gu ìre mhòr nas àirde na an ìmpire, agus mar sin bha cuid de bhuannachdan ann, leis gu robh nas lugha de chothrom ann an ìmpireachd a mhilleadh air sgàth oighre amadan. Fad linntean, cha robh na Seapanach air cogaidhean ceannsachaidh a phàigheadh, ach bha iad gu gnìomhach a 'sabaid ri chèile. Thug seo beagan buaidh air inntinn na dùthcha seo. Ach anns an fhicheadamh linn, thug Land of the Rising Sun buaidh air barrachd fearainn na Alasdair Mòr! A-nis is e tionndadh na Ruis a th" ann. Is e dìreach nach e seo amannan tsarist, riaghailtean mòra a" phàrtaidh comannach, agus an siostam eaconamach is poilitigeach as adhartaiche agus as foirfe san t-saoghal!
  Ach, chrath Witcher a ceann gu h-obann. Chan eil a h-uile dad ceart san t-siostam phoilitigeach agus ann an dòigh an riaghaltais! Mar eisimpleir, chan eil na daoine a" taghadh ceannard na stàite mar thoradh air abairt eile de thoil, ach dè thachras... Feumar a ràdh nach deach ullachadh airson cruthachadh a" phrìomh oifis agus buileachadh chumhachdan èiginn dha. aon chuid fon lagh neo leis a" bhun-reachd. Agus gu pearsanta bha teagamhan mòra aice mu chomasan an neach-labhairt leth-fhoghlamach! Dìreach mar Beria: duine seòlta, ach air a dhroch fhoghlam le sealladh air leth cumhang agus am beachd!
  Ach a-nis tha an loidhne aghaidh eadhon nas fhaisge air thoiseach, tha frasan rim faicinn, agus tha an ràimh air fàs eadhon nas làidire. Uill, tha an t-àm ann cànan a lorg agus... Mhothaich Vedmakova buidheann de Iapanach a bha a" snàgadh. A-nis feumaidh tu suidhe gu faiceallach air an earball aca. Mu thuairmse san aon stoidhle mar a thug i ionnsaigh air an Yu-188, bomair gu math luath, nach eil eadhon furasta a ghlacadh le MiG luath. Air an t-slighe, chan eil lagan san fharsaingeachd gu sònraichte furasta an gluasad agus a thaobh seo chan eil iad nas fheàrr na Fokken-Wulfs! Uill, tha na samurai a" tighinn faisg air an trench, tha iad a" coimhead coltach ri reitheachan a" bualadh a" snàgadh a dh"ionnsaigh lochan-ola. Tha tòrr Iapanach ann, feumaidh tu a bhith faiceallach an seo... Seo an caiptean air arm Land of the Rising Sun, tha aodann coltach ri marmot. Bidh e a" sgreuchail rudeigin, a" crathadh a dhòrn agus a bhiodag gu làidir.
  Bha Vedmakova a 'feitheamh gu foighidneach airson an samurai èirigh gus ionnsaigh a thoirt air agus bhuail e e ann an cùl a' chinn le a cnap. Ach, rinn e cunntas air a" bhuille gus nach bàsaich an "Iapanach" sa bhad. Agus an uairsin loisg i spreadhadh bho ghunna submachine aig na Seapanach a" ruith airson ionnsaigh! Ùrnaigh:
  - Tha seòlta ann an cogadh mar sheòl air luing, ach a mhàin tha e 'g àrdachadh, chan e i !
  Balach Oleg agus nighean Margarita sabaid ann an Stalingrad. Seasaidh iad sa bhaile-mhòr seo mar titans.
  Tha Oleg Rybachenko a 'coimhead timcheall air dusan bliadhna a dh'aois. Agus tha an gille a 'tilgeil grenade le cas-rùisgte.
  Bidh e a" tilgeadh nam faisisteach mun cuairt agus ag ràdh:
  - Glòir don dùthaich mhòr!
  Bidh Margarita cuideachd a" toirt seachad tionndadh le deagh amas. A" slaodadh sìos na faisisteachd agus a" seinn:
  - Glòir do Stalin agus grian co-mhaoineas!
  Tha Oleg Rybachenko a 'losgadh agus ag ràdh:
  - Glòir do ghaisgich !
  Bidh an nighean a" losgadh agus a" gearradh sìos nan Nadsaidhean. Tilgidh e grenade le a chas rùisgte agus squeaks:
  - Agus glòir don Tìr Mòr fad linntean!
  Mar sin, chaidh am balach agus an nighean gu mòr eadar-dhealaichte. Bidh iad a" losgadh air na Nadsaidhean agus a" tilgeil grenades.
  Bidh cas-rùisgte a" bhalaich a" tilgeadh tiodhlac marbhadh. Tha am balach ag ràdh le fearg fiadhaich:
  - Tha sinn a 'cur dragh air a h-uile duine!
  Bidh Margarita, a" losgadh agus a" spealadh sìos an nàmhaid, a" squeaks:
  - Agus bidh feur ann airson an diabhal!
  Agus tilgidh an nighean, le a cas rùisgte, tiodhlac a" bhàis. A leithid de ghaisgeach, comasach air saighdearan slàn a ghearradh sìos.
  Tha balach agus nighean a 'sabaid ann an Stalingrad. Tha iad nan fìor ghaisgich. Agus ridirean làn de spiorad gaisgeil.
  Dè bha Hitler a" smaoineachadh, às deidh mòr-thubaist 1941 nach do dh" ionnsaich na Ruiseanaich dad?
  Cò air a tha dragh! Tha an t-Arm Dearg deiseil gus aghaidh a thoirt air na h-uilebheistean bhon t-sreath "E", innis dhaibh: E-75 tonna airson naochad, agus E-100 tunna airson ceud is dà fhichead. Bhon taiga gu cuantan Bhreatainn, is e an t-Arm Dearg an tè as làidire.
  Bidh balach is nighean a" sabaid, gus am faigh na Nadsaidhean air falbh bhuapa mar ghloine bho òrdaig.
  Tha clann neo-bhàsmhor agus chan eil eagal orra ro rud sam bith. Cò ris a tha na faisisteachan seo? Barrachd choineanaich ri sealg!
  Sheinn Oleg Rybachenko le ràimh:
  - Eh, Hitler, eh Hitler, is e gobhar a th" annad Hitler,
  Carson a thàinig thu dhan Ruis mar asal ...
  Gheibh thu bhuainn gu sònraichte ann an nicil -
  Thig thu tarsainn air dòrn balach làidir!
  Agus an uairsin bidh leanabh fèitheach a 'tilgeil grenade le a chas rùisgte. Agus bhuail dà thanca Gearmailteach E-50 agus E-75 ceann air adhart agus spreadhadh.
  Oleg Rybachenko ag ràdh le toileachas:
  - Tha mi nam trodaiche fìor òg!
  Agus a-rithist tha am balach a 'toirt cas.
  Agus an uairsin bidh an nighean a 'losgadh cuideachd. Bidh i a "bualadh gu ceart agus a" tagradh gu daingeann. Agus aig an aon àm tha e a" seinn:
  - Bidh mi a" pronnadh na faisisteach gu lèir, agus bearraidh mi geir Adolf!
  Agus a-rithist tha an nighean ann an làn thoileachas sgrios. Bidh a h-uile dad a 'losgadh agus a' losgadh.
  Agus bidh grenade ag itealaich bhon chas rùisgte a-rithist. Bidh e a 'bualadh air na faisisteach. A" sgapadh mar phrìneachan nuair a bhuaileas iad ball.
  Tha Margarita a' seinn:
  - Tha am buille làidir ag amas air leth math,
  Bidh am Povetkin as fhuaire ag itealaich a-steach don fhàinne!
  Oleg Rybachenko, losgadh, air a dhearbhadh gu furasta:
  - Tha Povetkin na shampall airidh, agus chan eil e a" ruith air falbh bho luchd-dùbhlain làidir!
  Às deidh sin bidh am balach a-rithist a" tilgeil grenade le a chas rùisgte agus a" briseadh na faisisteach mar bhotail agus clachan-muile.
  Agus ge bith dè cho glic "s a nì thu e, bidh na Nadsaidhean a" bualadh. Dè bha iad ag iarraidh? Cha robh feum air bacadh a chur air an USSR.
  Chan eil ach aon rud a" cur dragh air Oleg Rybachenko. Tha na Stàitean Aonaichte air cuidhteas fhaighinn de na Gearmailtich mar-thà, agus gabhaidh an Ruis an rap air an son.
  Sheinn am balach, a" tilgeil grenade a-rithist le a chas rùisgte:
  - Na bi nad amadan, Ameireagaidh.
  Thoir dhuinn Alasga a-nis...
  Seo ar fearann air dà bhruaich -
  Chan ann airson dad a tha mathan na bheathach borb!
  Agus thug Oleg Rybachenko spreadhadh a-rithist ... chuir e sìos na faisisteach. Agus a-rithist bidh òrdagan lom a" bhalaich a" bruthadh an grenade agus ga thilgeil air an nàmhaid. Bidh iad ga sgaoileadh ann an diofar stiùiridhean.
  Tha am balach a" gort:
  - Glòir dhan Ruis!
  Thilg Margarita grenade a-rithist le a cas rùisgte agus rinn i squeak:
  - Airson Tsar Nicholas II!
  Ceartaich am balach an nighean:
  - Tha Stalin a" riaghladh an seo, chan e Nicholas II!
  Dh" aontaich Margarita gu furasta:
  - Seadh Stalin! Cò a rinn sìth ris a' chanabal!
  Agus thilg an nighean a-rithist tiodhlac marbhtach le a cas-rùisgte.
  Thug Oleg Rybachenko fa-near gu loidsigeach:
  - Feumaidh an USSR fois! Ged a ghabh an Treas Reich buannachd nas fheàrr dheth!
  Agus thòisich a' chlann a' losgadh a-rithist...
  Fhuair na Gearmailtich aig Stalingrad agus ann an Stalingrad fhèin ifrinn uabhasach.
  Ach gu dearbh, is e an rud a thàinig leotha na tha iad a 'fàgail leis.
  Nas mionaidiche, bidh iad a 'bàsachadh. Tha an t-sabaid cho fuilteach agus còir naomh.
  Tha Oleg Rybachenko dha-rìribh a" smaoineachadh aig àm a" bhlàir gu bheil daoine uaireannan ro naive. An dara cuid bidh iad a 'dèanamh sàr-eòlaiche a-mach à Stalin, no eadhon a-mach à Lukashenko. Ach airson Belarus san 21mh linn, tha e gu math eagallach a bhith a "dèanamh cult pearsantachd a-mach à tuathanach coitcheann. Tha an t-àm ann a bhith glic.
  Agus tagh ceannard ùr, òg, adhartach. Agus gun a bhith a" sealltainn ìre fiosrachaidh pàisde ann am bogsa gainmhich.
  Tha an naidheachd seo air a chomharrachadh le Lukashenko as fheàrr:
  Nuair a dh'fhàsas a h-uile dad nas daoire ann am Belarus, dè an fheadhainn as saoire?
  Geallaidhean bhon Cheann-suidhe Lukashenko!
  Agus carson?
  Leis nach eil iad a" cosg dad!
  Tha e tàmailteach dha Belarusians a tha fhathast a" bhòtadh airson a leithid de dheachdaire. Ach tha an t-àm ann a bhith glic agus sealltainn gur e muinntir na Roinn Eòrpa a th" annta. Mar eisimpleir, anns an Ruis, rinn Putin co-dhiù air spèis a chosnadh dha fhèin le bhith a 'ceangal a' Chrimea gun a bhith a 'losgadh.
  Ach tha seo air sgàth a fhortan iongantach. Tha tòrr fortan aig Putin. Mar eisimpleir, bha sinn fortanach nuair a thadhail Prìomhaire Israel air tachartas mì-thlachdmhor còmhla ri a bhean ann an Kyiv. Tha, a-rithist na dhearbhadh air fortan iongantach. Ach cho beag tilleadh fìor! Dè nam biodh an leithid de fhortan aig Tsar Nicholas? Nas mionaidiche, fhuair e e; ro 1935, bha an Ruis air seilbh a ghabhail air leth an t-saoghail.
  Agus dè an ath rud... Chlàr Tsar Nicholas an turas-adhair aige don fhànais air 28 Cèitean, 1935, dìreach air a cho-là-breith. A" chiad turas-adhair ann an eachdraidh mac an duine le cosmonaut boireann Ruiseanach.
  Agus anns an t-saoghal seo, fhad 'sa bha an USSR an sàs ann an mairsinn.
  Tha na blàran ann an Stalingrad timcheall air an aon rud ris an fhìor sgeulachd ann an 1942. Is ann dìreach an turas seo a tha an nàmhaid tòrr nas làidire. An dà chuid ann am meud mar thoradh air saighdearan coloinidh agus teicneòlasach.
  Tha e gu sònraichte duilich ann an speuran na Ruis Sòbhieteach. Tha tòrr itealain jet làidir aig na Nadsaidhean. Agus dòigh air choireigin chan eil e cho furasta cur an aghaidh.
  Seo na pìleatan Gearmailteach Albina agus Alvina a 'cruinneachadh chunntasan dhaibh fhèin. Tha iad nan sàr eòlaichean sa chùis seo.
  Ciamar, mar eisimpleir, as urrainn dhuinn casg a chuir air nigheanan Gearmailteach mar sin ann am bikinis le casan lom?
  Tha Oleg Rybachenko a 'faireachdainn na caileagan sin.
  Tilg grenade eile le òrdagan rùisgte. Tilgeil na faisisteach air gach taobh agus ag ràdh:
  - Cridhe mòr na Ruis!
  Agus tha am balach crìochnachaidh a 'losgadh gu math ionnsaigheach. Bidh gach peilear a" bualadh air an targaid. Agus bidh Arabaich, daoine dubha, agus Innseanaich a" dol air an ionnsaigh. Bidh sluagh mòr a" cruinneachadh.
  Bidh am balach sàr-mhath le cas cas-rùisgte a-rithist a" tilgeil grenade, a" bualadh air dà tanca mòr Gearmailteach agus a" iteig:
  Tha claidheamh samurai leat,
  Tha an cridhe agus an inntinn fìor-ghlan ...
  A" stiùireadh an ionnsaigh gu dàna -
  Slighe na h-àilleachd!
  Loisg Margarita, a" losgadh air an nàmhaid, air na Nadsaidhean le bazooka agus rinn i squeak:
  - Bòidhchead neo-àbhaisteach!
  Agus thilg an gaisgeach le a òrdagan rùisgte tiodhlac bàis ro‑mhillteach. Luchd-dùbhlain briste. An uairsin a-rithist le òrdagan a cas-rùisgte thilg i sgrios fiadhaich a-rithist. Agus bhuail dà tanca faisisteach. Thuit eadhon sradagan agus ceò agus thuit iad!
  thuirt Oleg:
  - Is math a rinn thu, a nighean shìorraidh!
  Thilg Margarita lemon mharbhtach ùr le a cas rùisgte agus rinn i squeaked:
  - Tha sinn nar clann sìorraidh air Slighe a" Bhainne!
  Chrath am balach crìochnachaidh agus lean e air a" bhlàr e fhèin. Bidh a h-uile càil a" dol a rèir a" phlana. Nas mionaidiche, tha e ceart gu leòr airson a-nis. Agus cha bhris na Nadsaidhean troimhe san sgìre aca.
  Mar sin ge bith dè cho cruaidh "s a dh" fheuchas na Nadsaidhean, ann an da-rìribh cha bhith iad a" tachdadh ach air an fhuil aca fhèin.
  Agus tionndaidhidh na tancaichean aca gu bhith nan sgrap meatailt! Agus bidh bratach na Ruis a" deàrrsadh air a" phlanaid!
  Tha Oleg Rybachenko ag obair le lùth mòr. Tilgidh e grenades le chasan rùisgte agus seinn:
  - Bidh aoibhneas oirnn gu bràth,
  Bidh bruadar soilleir ann ...
  'S thig maise -
  Bidh am fealla-dhà air falbh!
  Bidh an gille-ghinealach ag obair le gnìomhachd, a tha a 'meudachadh ann an co-rèir ri sruthadh a-steach Gearmailteach le rage.
  Tha Margarita ag obair mar àireamh a dhà. Ach tha casan rùisgte na h-ìghne a" tilgeil grenades barrachd is barrachd gnìomhach.
  Agus bidh na faisisteach a 'tuiteam fo a buillean.
  Bidh Oleg Rybachenko cuideachd a 'losgadh ... Ach tha a smuaintean a' ruith, a 'tilleadh chun an latha an-diugh. Gu dè a tha ann an da-rìribh.
  Gu dearbh, tha e coltach gu bheil an tomad eanchainn as motha san Roinn Eòrpa aig Belarusians, ach leigidh iad leotha fhèin a bhith air an cur air collar agus a bhith a "fulang deachdaireachd an neach fa-leth.
  Agus co-dhiù bhiodh an ceann-suidhe na sheòrsa de superman! Agus mar sin tha e na thuathanach coitcheann, agus eadhon gun athair laghail. Agus a" leigeil leotha do phutadh timcheall airson uimhir de bhliadhnaichean.
  Agus a bharrachd air an sin, tha daoine cumhang ann cuideachd a bhòtas air a shon.
  Seadh, leasaich Oleg Rybachenko eadhon ditties.
  Innis dhomh caraidean dè cho fada
  Bhòt airson Athair Kolya...
  Tha an t-àm ann Oleg a thaghadh dhut -
  Airson barrachd airgid fhaighinn!
  Tha, gu dearbh, tha feum air atharrachaidhean agus cho luath 'sa ghabhas. Gu dearbh, tha stagnation làn le droch bhuaidhean.
  A bharrachd air an sin, chan eil fios aig Lukashenko fhèin dè a tha e ag iarraidh. Uaireannan tha e ceart, uaireannan tha e air fhàgail. An dàrna cuid tha e a" dol gu calpachas, neo sòisealachd. Agus chan eil sgioba àbhaisteach aige. Agus chan eil pàrtaidh no ideòlas ann. Tha an leithid de chult aig pearsantachd gu math meadhanach agus labhairteach. Co-dhiù bha fios aig Stalin agus Lenin dè bha iad ag iarraidh! Agus an deachdaire seo? Chan eil fios aige eadhon a bheil e ceart no clì!
  Chan e, às aonais ideòlas agus pàrtaidh seasmhach, cha bhi seasmhachd sam bith sa chomann-shòisealta.
  Agus a" gluasad air adhart cuideachd!
  Gu mì-fhortanach, thàinig Stalin gu bhith na shamhla air uamhas agus sgrios, a 'tionndadh co-mhaoineas gu bhith na bhoglach.
  Cha robh riaghaltas as fheàrr ann. Agus fo Brezhnev bha gearain - ciamar a dh'fhaodadh duine a bhith air a chur an dreuchd mar cheannard air an USSR. Agus na òige, cha robh Brezhnev a 'coimhead coltach ri inntleachdail, ach na sheann aois thuit e ann an gealtachd. Agus san fharsaingeachd, tha e tàmailteach nach b" urrainn do cheannard na stàite dà fhacal a cheangal ri chèile às aonais pìos pàipear. Ach bu chòir dhut a bhith comasach air seo a dhèanamh!
  Thilg Oleg Rybachenko grenade dùbailte marbhtach le a chas rùisgte agus sheinn e:
  - Ach bithibh beò mar a bha sibh roimhe,
  Ach fuirich a rèir Brezhnev!
  Tha mi balbh, balbh, chan urrainn dhomh!
  Agus na leig leis an stoirm sneachda a dhol!
  Thilg Margarita am pasgan spreadhaidh le òrdagan rùisgte. Sgaoil i na Nadsaidhean mar ùbhlan air an crathadh bho mheur.
  Sheinn an nighean:
  - Craobhan ubhal fo bhlàth,
  Òrain Solovyov saor an asgaidh. .
  thig mi thugad-
  Bidh ath-aithrisean ann!
  Rinn an nighean gàire farsaing agus sgoinneil. Tha a fiaclan mar neamhnaidean, bidh iad a" deàrrsadh cho mòr.
  Tha, tha a 'chàraid seo a' sabaid gu math.
  Ghabh Oleg Rybachenko e agus sheinn e:
  - Ar dòrn le stàilinn,
  spògan, fiaclan agus fangan ...
  Tha iad cho èasgaidh airson sabaid dha-rìribh!
  Agus a-rithist bidh am balach terminator a 'losgadh gu math ceart. Agus bidh fuil a 'tuiteam sìos bho na Nadsaidhean.
  Cha bhi, cha bhi tròcair ann. Bidh nàimhdean a" tachdadh.
  Aig an aon àm, tha Natasha agus an sgioba aice a 'sabaid ann an Sukhumi.
  Chuir na Nadsaidhean stoirm air an oirthir. Tha an t-sabaid, gu dearbh, gu math neo-ionann
  Ach nigheanan. Nuair a tha iad cha mhòr rùisgte, tha e sgoinneil!
  Thilg Natasha grenade le a cas-rùisgte, gheàrr i sìos dusan faisisteach agus sheinn i:
  - 'S ann againne a tha àm ri teachd an t-saoghail,
  Tha na nigheanan againn mar Jedi!
  Chuir Zoya grenade air bhog cuideachd le a cas-rùisgte. Sgap i na Nadsaidhean agus dh"fhalaich i le misneachd:
  - Is mise an rud as urrainn a h-uile duine a thiodhlacadh san uaigh!
  Bidh Aurora a" losgadh an ath rud. Cuideachd nighean a tha, nuair a bhuaileas i, nach e buille itealaich a th" ann idir.
  Ghlac an diabhul ruadh e, agus ghuidh e air :
  - Is mise dath an t-sionnaich, agus na maise is mò !
  Agus a-rithist bheir e casruisgte e agus tilgidh e air falbh tiodhlac a 'bhàis! Is e seo dha-rìribh an nighean a tha a dhìth ort.
  Agus an uairsin tha Svetlana a 'dol craicte! Agus sgaoilidh agus pronnaidh i na h-uile, mar gu'm biodh deamhain air gluasad a steach innte uile o ifrinn.
  Tha, tha fiaclan cho lom aig na caileagan an seo, gu dearbh, is urrainn dhaibh giallan sam bith a thoirt air falbh gun duilgheadas sam bith.
  Agus ma tha sin riatanach, an uairsin leth cheann!
  Bidh Natasha a" losgadh air an nàmhaid agus a" rughadh:
  - Tha mi nam ghaisgeach cho cruaidh is nach bi eadhon tarbh a "stampadh nam aghaidh! brisidh mi a cheann!
  Dhearbh Zoya le misneachd:
  - Brisidh mi na h-adhaircean cuideachd!
  Agus tha cas-rùisgte na h-ìghne a" tilgeadh grenade. Agus buailidh dà tanca Nadsaidheach.
  Agus an uairsin buailidh Aurora thu. Agus cuiridh e air bhog mar an ceudna rud mort le a chas rùisgte.
  Agus beucaidh e :
  - Glòir do Stalin, gum fàs e nas glic!
  Tha Aurora dha-rìribh olc. Cò ris a tha e coltach a bhith a" sabaid air dà thaobh? Às deidh na h-uile, tha seo a 'ciallachadh fèin-mharbhadh.
  Agus carson a thug Stalin an Ruis gu seo?
  Cuiridh an nighean air bhog a-rithist an tiodhlac bàis marbhtach le a òrdagan rùisgte agus a squeal:
  - Glòir don stiùiriche ùr!
  Uill, tha sin ceart! Tha eadhon aghaidh ìosal aig Stalin. Agus tha seo na chomharradh air tuigse ìosal.
  Bidh Svetlana ga losgadh fhèin. Agus tilgidh e grenade le a chasan rùisgte. A" sgapadh an luchd-dùbhlain. Sgriosaidh iad 's a' sgreadail :
  - Glòir dha na diathan Ruiseanach!
  Agus a-rithist tilgidh an t-sàil lom rudeigin millteach.
  Tha na caileagan an seo cho math is nach gabh na Krauts iad.
  Tha ceathrar nighean nan neart uamhasach. Agus as cudromaiche, chan eil orra ach panties.
  Agus tha seo a 'toirt dhaibh comas mòr sabaid.
  Tha Natasha a" losgadh. Tha gaisgich Afraganach, eadhon Innseanaich agus Arabaich, a" gluasad mar maoim-sneachda.
  Bidh na Gearmailtich gan cleachdadh mar fodar canain. Cleachd e ann am batail gun truas no aithreachas sam bith. Agus gu dearbh, bidh iad ga ghabhail ann an àireamhan.
  Tha Sukhumi mu thràth air a ghearradh dheth le talamh. Agus tha seo gu math dona. Ann an ùine ghoirid ruithidh sinn a-mach à armachd agus feumaidh sinn a dhol air ais.
  Ach gu ruige seo chan eil na nigheanan fhathast airson a thoirt a-steach. Bidh iad a 'bruadar mu bhuaidh. Ged a tha na feachdan neo-ionann. Agus tha Moscow air a chuairteachadh.
  Tha seo a" cur dragh air Natasha. Tilgidh i grenade le a cas-rùisgte. A' deòir naimhdean 's a' seinn :
  - Ma tha calpa!
  Thilg Zoya cuideachd pasgan spreadhaidh le a cas rùisgte agus rinn i squeak:
  - Cha tiormaich abhainn na Ruis!
  Agus bhuail i an nàmhaid leis a h-uile gunna, ball-airm dachaigh gun chùl, le fòirneart.
  Agus sgrios e tanca no dhà ...
  Ach tha na h-itealain ionnsaigh a 'tòiseachadh a' bruthadh bho shuas.
  Mar sin dè ma tha iad reactive?
  Loisg Aurora an lannsair rocaid aice. Bhuail càr Gearmailteach. Thug oirre tuiteam.
  Às dèidh sin chog a' bhiast ruadh:
  - Co-mhaoineas gun chrìochan!
  An uairsin thòisich Svetlana air losgadh. Agus gheàrr e sìos na sabaidean dubha. Agus an uairsin bidh e a 'tilgeil an lemon mar chas lom.
  Agus beucaidh e :
  - Glòir do na diathan ùra!
  Loisg Natasha air an nàmhaid agus rinn i squeak:
  - Dha na diathan Ruiseanach!
  Agus bho thilgeadh a cas-rùisgte, tha am plèana a" spreadhadh.
  Is iad seo nigheanan Terminator. Ma tha iad a 'sabaid, chan urrainn dha duine smachd a chumail orra.
  Bidh Zoya cuideachd a" tilgeil rudeigin air an nàmhaid a mharbhas feachd sam bith. Agus rudeigin a sgriosas an nàmhaid. Agus tha an gaisgeach, a" giùlain fhiaclan, a" feadaireachd:
  - Planaichean dhan chiste!
  Agus bidh corragan lom a-rithist a 'tilgeil tiodhlac a' bhàis.
  Agus an uairsin tilgidh Aurora lemon air an nàmhaid. Glacaidh se e, agus beucaidh e :
  - Tha an àm ri teachd againn!
  Thuirt Svetlana, a" giùlan a fiaclan:
  - Airson co-mhaoineas agus euchdan ùra!
  Agus a-rithist thilg e grenade le a chas rùisgte. Agus marbhaidh e a h-uile duine. Uill, mura h-eil sin uile, an uairsin cuid gu cinnteach.
  Ràinig na Nadsaidhean a-steach don t-siug. Agus sin an duilgheadas aca. An seo chì thu an gunna fèin-ghluasadach Jagdtiger. Càr seann-fhasanta, ach gu math marbhtach. Tha balach tùsanach a" snàgail suas rithe. Agus tha e a 'sleamhnachadh mèinn.
  Agus bidh an gunna fèin-ghluasadach a" spreadhadh gu beag.
  Shìn am balach a theanga agus a" seinn:
  - Olaidh sinn don Motherland, òlamaid gu Stalin!
  Leig leinn òl agus dòrtadh a-rithist!
  Marbhaidh sinne luchd-tòiseachaidh Hitler!
  Gheibh na faisisteach e. Ged a tha e duilich don Arm Dearg. Tha baile-mòr Grozny air a chuairteachadh leis na Nadsaidhean, ach tha iad fhathast a" sabaid an sin. Tha na nigheanan aig an ìre as fheàrr an seo cuideachd.
  An seo tha Tamara a 'sabaid. Tha i ann an deise-ionnlaid agus casruisgte. Agus tha an aimsir teth agus tha an nighean nas sùbailte mar seo. Tha am bòidhchead a 'losgadh. Le cas rùisgte bidh e a" cur air bhog pasganan spreadhaidh aig na faisisteach agus a" seinn:
  - Chan fhada gus am faigh Hitler ìnean na chiste,
  Bidh e coltach ri damhan-allaidh a" losgadh na theine...
  Bidh deamhain gad chràdh san fhìor shaoghal -
  Iadsan a rinn adhradh do Shàtan!
  Agus a-rithist, bidh lemon a tha gu math marbhtach ag itealaich bho shàilean lom na bòidhchead agus a" briseadh nan Nadsaidhean.
  Tha Maria ag ràdh le gàire:
  - Marbhaidh grenades!
  Agus pat Tamara air a ghualainn. Tha dithis nighean a" sabaid, agus aig a" mhullach tha bratach dhearg, làn de pheilearan.
  Tha na caileagan casruisgte agus cha mhòr gun aodach, ach chan eil dùil aca gèilleadh don bhaile Sòbhieteach.
  Sheinn Maria òran sunndach. Agus aig a" cheart àm loisg i gu tròcaireach agus gu murt;
   Tha iomadh duine mòr,
  aig a bheil an gnìomharan beò fad linntean, tha mòran ainmean mòra ann, ris an canar neo-bhàsmhor.
  
  'S ioma gaisgeach sgeul-sìth a ghlèidh fonn nan euchdan, Ach 's e aon an gaisgeach a's simplidh 'S bu ionmhuinn leinn uile.
  
  Chuir e seachad òige am measg nam beann, choimhead e air itealaich eòin, fhuair e bho na beanntan mar oighreachd bòidhchead sgiathan iolaire.
  
  Chaidh an t-ainm aige, le tàirneanaich, thairis air a" chuan agus dh" fhàs e dlùth agus eòlach air proletarians anns a h-uile dùthaich.
  
  Air tìr-mòr Shìona, A ghràidh do gach cridhe, Tha an t-ainm seo ag ainmeachadh Phanzam - sìth, an deireadh - dha na lùchairtean.
  
  Is e Stalin bratach an aoibhneis, briseadh a" chinne-daonna! Gum bi Stalin gaolach beò fad iomadh bliadhna fada!
  Sheinn na caileagan gu math. Thàinig Veronica agus Victoria còmhla ri Maria agus Tamara.
  Tha na ceithir bòidhchead air an cuairteachadh, ach mar a tha iad a 'sabaid.
  An seo tha Maria a 'tilgeil grenade le a cas rùisgte agus a' losgadh sìos itealan ionnsaigh Gearmailteach. Agus tha a" bhòidhchead a" slugadh:
  - Glòir don phàrtaidh againn!
  Bidh Veronica cuideachd a 'cur tiodhlac bàis le a cas-rùisgte, agus tha HE-162 air a losgadh sìos. Agus beucaidh an gaisgeach:
  - Is airde glòir na glòir !
  . CAIBIDIL Àir. 6
  Bhictoria, losgadh air luchd-dùbhlain agus losgadh, gàire:
  - Airson na farsaingeachdan de cho-mhaoineas san àm ri teachd!
  Agus ceithir bòidhchead, cha mhòr rùisgte agus casruisgte, gàire.
  Tha iad nan nigheanan iolaire den òrdugh as àirde.
  Tha Mirabela agus Anastasia a 'sabaid anns na speuran. Agus bidh iad cuideachd a" dèanamh eanchainn air na faisisteach.
  Bidh Mirabela a" tweetadh le gàire:
  Bithidh gach ni math 's an t-saoghal,
  Gràdhaich do dhùthaich dachaigh gu dìoghrasach!
  Agus a-rithist, le òrdagan rùisgte, tron uinneig fhosgailte, thilgeadh e lemon. Agus bheir e dìmeas air na faisisteach. Tha càr eile air tuiteam.
  Seo an cleas - feumaidh tu a bhualadh mar sin.
  Tha Anastasia ag ràdh le gàire:
  - Bhiodh Lenin air do mholadh!
  Loisg Mirabela sìos càr no dhà Gearmailteach le aon spreadhadh, agus thuirt i:
  - Stalin, gun teagamh, cuideachd!
  Gheàrr Anastasia sìos trì plèanaichean Nadsaidheach agus dhearbh i:
  - Gun teagamh sam bith!
  Tha na nigheanan cho snog. Agus as cudromaiche buileach àlainn. Tha teas aca agus aig an aon àm àireamhachadh fuar.
  Thuirt Mirabela, a" losgadh sìos plèana eile:
  - Tha a h-uile dad san t-saoghal againn càirdeach ...
  Rinn Anastasia gàire agus èigheach gu feargach:
  - Às aonais feallsanachd neo-riatanach!
  Agus dh"fhosgail i cuideachd an uinneag agus thilg i grenade le a cas-rùisgte. An turas seo spreadh am ME-262.
  Chrath Mirabela aonta.
  - 'S math a rinn thu!
  Thuirt Anastasia, a" giùlan a fiaclan:
  - Rinn mi na rinn mi!
  Agus spreadh an dà ghaisgeach a" gàireachdainn. Agus bidh iad a 'bualadh air a chèile.
  Tha, tha an gaisgeachd drùidhteach.
  Anns an t-samhradh 1946, thòisich blàir làidir airson a 'bhaile air an Volga. Ghabh buidheann-chatha snaidhpear nam boireannach fo stiùir a" Chaiptein Alena Ogurtsova suidheachadh dìon anns na tobhtaichean air Sràid Volodarsky. Bha nigheanan le gunnaichean-inneal agus gunnaichean, ceangailte le bagaichean grenades, am falach air cùlaibh an tobhta.
  Tha Alena fhèin a" caitheamh tunic spotach thairis air a corp rùisgte, pants goirid agus casruisgte. Nighean bhrèagha, lùbach, le cromagan làidir, sliasaid tana, agus gearradh falt goirid bob. Tha an aghaidh gu math brìoghmhor, le smiogaid fireann agus sùilean gorma farsaing. Thionndaidh falt donn liath bho dhuslach, broilleach àrd, coltas cruaidh. Tha an Caiptean Alena air a bhith a 'sabaid airson còrr is dà bhliadhna agus a dh' aindeoin a h-òige tha i air tòrr fhaicinn. Tha casan na h-ìghne còmhdaichte le sgrìoban agus bruthaidhean. Tha e nas fhasa do nighean gluasad timcheall casruisgte na ann am bòtannan garbh agus cliobach.
  Tha an t-aonar lom a' mothachadh a' chrith as lugha san ùir, a' toirt rabhadh mu cho faisg 's a tha mèinn, agus tha màthair-talmhainn fhèin a' cur ri seasmhachd. Tha casan na h-ìghne, air an aon làimh, air fàs garbh, agus chan eil eagal orra ro mheatailt teth, no sprùilleach biorach nan tobhtaichean, ach air an làimh eile, chan eil iad air mothachadh agus sùbailteachd a chall, a 'toirt rabhadh tro ghluasad gluasad nan casan. tancaichean.
  Tha Sweet Alenka a" cumail grenade le pasgan spreadhaidh ceangailte na làmhan. Feumaidh tu snàgadh gu tanca làidir Leòmhann na Gearmailt, a tha a" frasadh nan sràidean le gunnaichean inneal.
  Bidh Maria a" snàgail ri thaobh. Cuideachd casruisgte, mar a h-uile nighean bhon bhuidheann-chatha, thionndaidh iad a-mach gu robh bòtannan orra, a" dèanamh atharrais air an ceannard aca. Tha a buinn dustach a" geurachadh fhad "s a tha an nighean a" snàgail air a h-uile ceithir. Tha falt buidhe Maria salach agus fada... Beagan drom. Tha an nighean fhèin caol, tana, agus goirid. Dh'fhaodadh eadhon a bhith air a mearachdachadh airson nighean, le guailnean cumhang agus ceann a tha coltach gu mòr.
  Ach tha Maria air eòlas fhaighinn air mòran mu thràth. Chaidh aice air tadhal air braighdeanas faisisteach, a" chràdh cruaidh a mhair, agus na mèinnean, às an do fhuair i air teicheadh le mìorbhail do-thuigsinn. Ach a" coimhead air a h-aodann leanabhach, tairgse, cha b" urrainn dhut a-riamh innse gun do bhuail iad i air na sàilean le maidean rubair agus gun deach iad seachad air sruth dealain tro a corp.
  Bidh Maria a' losgadh... Saighdear bhon Treas Reich, sa chùis seo Arabach, a' tuiteam marbh, a' togail gainmheach is sprùilleach leis a' mhullach aige.
  Bidh Alenka a" sleamhnachadh dòrlach de grenades fo tholl sgudail. A-nis bidh "Leòmhann" ceithir-fichead a" snàgadh an seo agus ga spreadhadh. Bidh sùilean gorm na h-ìghne a" deàrrsadh mar sapphires air aodann dorcha le tan is duslach.
  Tha eòlas a" nochdadh gun atharraich tanca le deagh dhìon a-nis suidheachadh. Tha 100 mm de armachd taobh aig "Lion", agus eadhon aig ceàrn. Chan urrainn trithead "s a ceithir a dhol a-steach dha; chan eil ach cothrom aig Keveshki trom. Ach 's e bratagan an t-amas. Is e am prìomh rud gluasad a thoirt don chàr ...
  Bidh Anyuta a' losgadh spreadhadh bho ghunna-inneal... Saighdear de nàiseantachd neo-aithnichte a' tuiteam. Bidh na Gearmailtich, às deidh dhaibh a" mhòr-chuid den leth-chruinne an ear a cheannsachadh, a" cur meas air fuil Aryan agus a" tilgeil saighdearan coloinidh gu cath: Arabaich, Afraganaich, Innseanaich, diofar Àisianach, agus Eòrpaich. Tha an àireamh de Phòlaichean air a dhol suas cuideachd - a tha air an teagasg bhon chreathail gràin a ghabhail air Bolshevik Ruis. Tha nàiseantach Ucràineach , Don Cossacks, Chechens, agus an Caucasian Kaganate gu lèir a" sabaid an seo. Thog Hitler ìre eadar-nàiseanta gu lèir.
  Tha mòran nàimhdean ann ...
  Bidh Anyuta gu dòigheil a" cuir às do theine a" ghunna-inneal. Cha mhòr nach do dhealaich am peilear sàil chruinn na h-ìghne, air a dubhadh le duslach. Bha an caiptean brèagha eadhon a" faireachdainn diog bho cho faisg "s a bha an tiodhlac mòr a" sgèith. Chaidh an nighean thairis oirre fhèin, ag èigheach:
  "Chan urrainn eadhon peilear stad a chuir oirnn!"
  Maria a' lasadh air ais... Tha caileag eile, Alla, gu math dearg, os cionn àirde na cuibheasachd, agus fèitheach, a dh'aindeoin na cuibhreannan aice. Tha i cuideachd na nighean glè bhòidheach, le cromagan sòghail, meadhan teann, guailnean farsaing gun bhoireannach, agus cìochan àrda.
  Tha Alla a" sabaid na briogais ghoirid a-mhàin, chaidh an tunic aice a reubadh gu shreds agus a dhol sìos gu duslach, agus chan eil èideadh ùra gan toirt seachad air feadh an Volga. Gun deònaich Dia gun cuir sinn seachad barrachd armachd agus beagan bìdh dha na saighdearan Sòbhieteach sgìth.
  Mar sin tha Alla cha mhòr rùisgte, tha a casan air an sgrìobadh, gu sònraichte a glùinean. Bhuail shrapnel bonn mo chas dheas, agus goirteas e agus tha e duilich coiseachd.
  Tha falt ruadh, duslach, cha mhòr rùisgte Alla a' tionndadh a h-aodann bòidheach, ach aig an aon àm cruaidh. Tha an nighean, a" losgadh, ag ràdh:
  - Tha an Tighearna os cionn sinn, Moscow agus Stalin!
  Agus tha i a" gearradh dheth na Nadsaidhean a tha a" toirt ionnsaigh, is gann gu bheil ùine aice a dhol air ais.
  Tha na tobhtaichean agus na sràidean cumhang ga dhèanamh duilich dha na tancaichean bagarrach Gearmailteach tionndadh mun cuairt. Chan urrainn faisg air dà cheud tunna de "Mauses" a dhol seachad idir ...
  Mar a bha dùil aig Anyuta, dhràibh an "Leòmhann" beagan agus ruith e a-steach do tholl sgudail. Bha spreadhadh ann. Bhris am bratag agus chaidh paidhir de rolairean millte air falbh.
  Stad an tanca leònte agus chaidh slige a-mach às a bharaille...
  Ruith e am badeigin air fàire, a" dol à bith na thobhta. Rinn Anyuta sgadan mar nathair:
  - Seo an àireamhachadh agam! Dh" fhosgail mi cunntas...
  B" fheudar dhan chaiptean nighean a dhol air falbh a-rithist. Chan urrainn dha na Gearmailtich agus na saidealan aca an uachdranas teignigeach a chleachdadh anns an sprùilleach. Taing dha Hitler gòrach, chaidh hordes an Treas Reich a ghluasad sìos ann am batail suidheachaidh ann am baile mòr a bha gu math daingnichte.
  Bidh Maria a 'tilgeil grenade. A 'toirt air na Gearmailtich no na h-Arabaich a bhith a' bualadh air ais, a 'tionndadh. Tha làmh aon de luchd-sabaid Hitler air a reubadh dheth, agus uaireadair Sasannach le combaist an crochadh air.
  Tha Maria ag ràdh le gàire:
  - Is e an rud a tha an combaist a" sealltainn dhut an t-slighe gu ifrinn!
  Agus bidh nighean bhrèagha a" crathadh pìos ceirmeag glaiste bho a sàilean duslach.
  Tha Alla cuideachd a" crathadh an duslach bhon bhroilleach làidir, làn aice. Tha na nipples cha mhòr dubh bho shalachar agus tachas. Feuch ri thu fhèin a nighe. A-rithist feumaidh tu thu fhèin a thiodhlacadh nuair a loisgeas an submachine Gearmailteach gunnaichean. Agus snàgail air do ghlùinean.
  Tha buidheann-chatha nan nigheanan a' cumail a shuidheachadh, ged a tha sligean ann. Agus bidh sligean troma a' spreadhadh, agus bomaichean a' tuiteam às na speuran... Ach cha bhris dad misneachd nan gaisgeach Sòbhieteach.
  Chì Anyuta am Panther a" snàgail seachad. Uill, chan eil an tanca seo cho eagallach tuilleadh.
  Faodaidh tu a phutadh a-steach don taobh. Rinn an nighean sreothartaich agus thilg i a-mach an duslach a bha a" tuiteam na beul gràsmhor. Thug i grenade na làimh, le cuideam le pasgan spreadhaidh. Feumaidh tu èirigh gun mhothachadh. Ach tha uiread de cheò timcheall.
  Thòisich Anyuta a" snàgadh suas, a" gabhail fois air an drèana le a òrdagan lom agus a h-uilleanan. Bha i coltach ri cat a" sealg luchag. Chuimhnich an nighean air a" chogadh bhon t-samhradh uamhasach sin de dhà fhichead "s a h-aon, nuair a thug an Wehrmacht ionnsaigh gu fealltach air raointean mòra an USSR. An robh an nighean, cha mhòr an nighean, fo eagal? An toiseach tha, ach an uairsin fàsaidh tu cleachdte ris. Agus tha thu mar-thà a 'faicinn an spreadhadh seasmhach de shligean mar fhuaim àbhaisteach.
  Agus a-nis spreadh e gu math faisg. Bidh an nighean a" slap air a stamag. Bho shuas, bidh mìrean ag itealaich seachad mar threud de sheilleanan fiadhaich. Bidh Anyuta a" feadaireachd le bilean sgàinte:
  - Ann an ainm a' cheartais, a Thighearna !
  Bidh an nighean a" luathachadh a snàgadh agus a" tilgeil grenade le pasgan spreadhaidh ceangailte aig ruith. Bidh an tiodhlac ag itealaich ann an arc. Tha spreadhadh ann agus tha armachd taobh nas taine a" Panther a" gèilleadh. Bidh an tanca Gearmailteach a" tòiseachadh a" losgadh agus tha an uidheamachd sabaid a" spreadhadh.
  Bidh Anyuta a" feadaireachd le gàire:
  - Tapadh leat, O Iosa Uile-chumhachdaich ! Tha mi a 'creidsinn annad fhèin! Guidheam ort a-mhàin!
  Tha am panther air a sgrios. Tha an stoc fada a chaidh a reubadh air a thiodhlacadh anns an sprùilleach. Tha an armachd aghaidh, air a sgaradh bhon armachd taobh, coltach ri scoop.
  Tha Anyuta, aig a bheil sùilean a" deàrrsadh mar fhlùraichean arbhair air a h-aodann donn bho dhuslach is tan, ag ràdh:
  - Mar as motha de chraobhan daraich a tha aig an nàmhaid, is ann as làidire a bhios ar dìon!
  Tha Alla gu math sexy na panties dubha agus corp rùisgte, dusty, làidir. Tha an nighean glè ghlic. Faodaidh i pìosan glainne a thilgeil le a h-òrdagan lom.
  A-nis thilg i rud geur le a cas gràsmhor còmhdaichte le còmhdach de dhuslach. Agus shàth e gu dìreach ann an amhach an fhaisisteach. Bhris Alla àlainn:
  - Agus tha mi mar shamhla gnè, agus mar shamhla air bàs!
  Chaidh an nighean an uairsin a-rithist, a 'losgadh. Loisg Anyuta cuideachd.
  Chuir an caiptean brèagha, às deidh dha am faisisteach a ghearradh sìos, tweet:
  - Is e slabhraidh a th" ann am beatha, agus is e rudan beaga na ceanglaichean ...
  Loisg Maria, gheàrr i ceann Fritz fosgailte agus thuirt i:
  - Tha e do-dhèanta gun a bhith a" cur cuideam air a" cheangal!
  Rinn Anyuta, a-rithist a" losgadh gu ceart, rasped:
  - Ach chan urrainn dhut fuireach air rudan beaga ...
  Thuirt Maria mar gum biodh i a" losgadh:
  - Rud eile, còmhdaichidh an t-seine thu!
  Dh'ullaich nighean eile, Matryona, cuideachd glè bhrèagha, còmhla ris an tùsaire Seryozhka, mèinn air an uèir. Phut an dithis aca e... Chaidh booger brùideil a-steach don bhratag Tiger-2. Agus mar a spreadh an inneal Gearmailteach seo le baraille fhada.
  Dh'èigh am balach fionn Sergei:
  - An Ruis againn, parasha dhut!
  Agus is gann a bha ùine aige leum air falbh, a" frasadh a shàilean dubha, air an leagail, bhon mhullach a bha a" tuiteam.
  Bhuail Matryona amhaich a" bhalaich agus thuirt i:
  - Tha thu glè ghlic!
  Rinn am fear-tòiseachaidh a shlighe chun aghaidh agus chaidh e a-steach do bhuidheann-chatha nam boireannach. Tha am balach eadhon gu math innleachdach. Mar eisimpleir, rinn e plèanaichean gus itealan ionnsaigh faisisteach a losgadh sìos. Nuair a dh"èireas na Focke-Wulfs, no TA-152s, cluinnear ràimh uamhasach bodhar.
  Bidh na Gearmailtich a' dol an cois symphony Wagner. A leithid de cheòl eireachdail.
  Tha Matryona ag ràdh le dragh:
  - Tha iad fhathast a 'feuchainn ri eagal a chur oirnn!
  Sheinn am balach tùsaire le pathos:
  - Chan eil eagal air a 'ghaisgeach Ruiseanach ro bhàs,
  Cha toir bàs fo na speuran sinn!
  Cogaidh e gu cruaidh air son Rus naomh',
  Luchdaich mi an inneal-ghunna cumhachdach!
  Tha Matryona, nighean àrd, fèitheach, le cnapan farsaing agus guailnean, na boireannach àbhaisteach tuathanaich. Bha an t-aodach air a reubadh gu luideagan aig àm a 'bhlàir, bha na casan làidir lom, bha am falt air a shìneadh ann an dà bhraid agus bha e gu math dusty.
  Chan eil Seryozhka ach aon-deug bliadhna a dh'aois, tana bho dìth beathachaidh, balach sgrìobach agus salach, le dìreach briogais ghoirid air. Tha falt nàdarrach geal a" bhalaich air tionndadh liath, agus chithear na h-asnagan aige tron chraiceann tana, tana agus salach aige. Bha mo chasan air am briseadh gu h-uamhasach agus air an còmhdachadh le uillt, bruthaidhean, agus blisters. Fìor, dhìon an dàn an leanabh bho dhroch leòn.
  An coimeas ris, tha coltas mòr agus geir air Matryona, ged nach eil an nighean reamhar idir, ach le feòil làidir, air a thrèanadh air a cnàmhan. A bharrachd air an sin, cha robh coltas gu robh an t-acras a 'toirt buaidh air a h-ìomhaigh agus a h-ìomhaigh mhòr idir.
  Bidh nighean a" losgadh raidhfil trom an-aghaidh tanca. Chan urrainn dhut a dhol a-steach do charbadan Gearmailteach ceann air adhart, ach tha cothrom ann bualadh air na slighean.
  Agus thòisich an "Lev" mòr, an dèidh dha stuth-spreadhaidh trom fhaighinn anns a 'chassis, a' sèideadh ceò mar neach-smocaidh trom.
  Sheinn Seryozhka gu co-sheòrsach:
  - Stinky Fritz, gun smaoineachadh, lasadh toitean aig an t-slighe a-steach! Gu dearbh, chaidh e ann an trioblaid mhòr!
  Bha Matryona, a" frasadh a laoigh fèitheach, tana, tap-dannsa le a casan rùisgte, breagha. Sheinn an nighean:
  - Bidh aghaidhean naomh Ruiseanach a" frasadh bhon ìomhaigh ... Nar leigeadh Dia dhut co-dhiù mìle Krauts a mharbhadh! Agus ma tha cuideigin nas motha na na faisisteach, chan eil duine, creid mi, a bheir breith ort airson sin!
  An uairsin rinn i ath-luchdachadh air an raidhfil anti-tanca agus loisg i a-rithist. Leig an neach-còmhdhail Gearmailteach a-mach sruth de cheò a-rithist.
  Rinn buidheann-chatha nan nigheanan milleadh mòr air na Krauts. Ach dh'fhuiling e fhèin call. Bha aon nighean air a reubadh na leth, agus dh'fhàs a h-aodann cho bàn, a dh'aindeoin an duslach.
  Tha a" mhòr-chuid de Stalingrad air a ghlacadh leis na Nadsaidhean mar-thà, ach chan eil na tha air fhàgail den bhaile ag iarraidh a thoirt a-steach agus gèilleadh.
  Tha Anyuta, aig an aon àm, a" feuchainn ri briseadh tron Tìgear. Chaidh càr cumhachdach Gearmailteach a bhualadh air an taobh le grenade, ach cha do ghèill e. Tionndaidh mun cuairt gus an canan a losgadh. Feumaidh an nighean i fhèin a thiodhlacadh anns an talamh agus an sprùilleach gus nach bi an tiodhlac a chaidh a leigeil ma sgaoil air a phronnadh leis an tonn spreadhaidh.
  Bidh Anyuta a" feadaireachd gu sàmhach:
  - Mom, athair, tha mi duilich!
  Thilg Maria grenade air an Tìgear, a spreadh air a chrann. Rinn an nighean tàir air:
  - Mu dheidhinn gur e solas an teagasg sa gheamhradh as t-earrach ... Bidh mi ag ràdh a-rithist gun eisgeachd gur e bastard plàigheach a th" ann an Hitler!
  Alla, a" briseadh amas nam faisisteach agus gan frasadh le spreadhadh teine, thuirt e:
  - Anns a 'chiste, chunnaic mi am Fuhrer a-nis! Agus bhreab i an duine truagh dìreach san t-sùil!
  Thilg an nighean ruadh grenade dhan tanca le a corragan rùisgte. Bhuail e air a' bharaille... Lean spreadhadh agus chaidh baraille an Tìgear a shaobhadh.
  Ghabh an Gearmailteach borb e agus thill e air ais.
  Sheid Anyuta tro a cuinnlean:
  - Cha toir ar n-eireadh dhuitse !
  Gheàrr Maria sìos fastadh Hitler le peilear agus sheinn i:
  - Ach chan eil an villain magadh! Làmhan, casan, tha e a" toinneamh ròpannan Ruiseanach! Bidh e a' cur a fhiaclan dhan fhìor chridhe... Bidh e ag òl an Fatherland gu na dreathan!
  Rinn Anyuta gàire agus rùsgadh:
  - Tha am Fuhrer a" sgreuchail gu fiadhaich, ga shàrachadh fhèin!
  Loisg Maria agus thuirt i:
  - Uill, puffs bàis agus gàire!
  A-nis tha "Shtumrtiger" eadhon nas cunnartach air nochdadh. Bidh e a 'sgrios togalaichean agus buncairean gu lèir. A bharrachd air an sin, chan eil e a 'tighinn faisg air suidheachadh saighdearan Sòbhieteach. Tha an càr air a chumail fo chòmhdach le gunnairean inneal Gearmailteach.
  Tha Anyuta den bheachd gu bheil e do-dhèanta faighinn faisg air suidheachadh Kraut. Ach tha Focke-Wulfs anns na speuran. Bidh aon de na carbadan sin ag itealaich nas fhaisge air suidheachadh nan Sòbhieteach. Bidh na caileagan a" fosgladh teine oirre.
  Bidh Alla a" tilgeil grenade agus ag ràdh gu feargach:
  - Ann am bàs domhain cha 'n 'eil maitheanas !
  Às deidh sin bidh an nighean a" losgadh spreadhadh bho ghunna-inneal. A "dol air ais gu sgiobalta. Tha tanca Gearmailteach an ìre mhath ùr "Panther"-2 le turaid bheag agus sgàil-dhealbh nas ìsle a 'tighinn gu luath.
  Bidh grunn nigheanan a 'tilgeil grenades aig càr Gearmailteach. Às deidh dhi na tiodhlacan fhaighinn, bidh i a" reothadh agus chan urrainn dhi tionndadh mun cuairt.
  Rinn Alla feadan agus sgadan:
  - Is e ionnsaigh ùr a tha seo! Bidh sinn a" reubadh a giallan às a chèile!
  Rinn Panther 2 snarled agus loisg e an armachd nas cumhachdaiche aige.
  Bha an colbh teine a 'sgoltadh an èadhair agus a' teasachadh agus a 'dealachadh an àile sa bhad.
  Rinn Alla gàire, chaidh na sligean seachad air an nighean leth-rùisgte. Chrath an ceann ruadh gun nàire a cromagan agus sgrìobh i:
  - Agus thug Newton buaidh air a nàimhdean, thilg e dheth a' chuing bhon rìgh-chathair! Dh" òrduich e lagh Newton don Fritz!
  Bha Stalingrad gu tur an sàs ann an teintean, nuair a bha coltas gu robh teangannan teine a" reamhrachadh na speuran agus sradagan purpaidh, orains is sgàrlaid a" sgàineadh! Agus tha gach sradag mar thaibhse a" teicheadh o chaisteal ifrinn.
  Chuir Anyuta, às deidh dha trodaiche Gearmailteach a leagail, a sùilean gorma a lasadh agus sheinn i:
  - C'ar son a tha thu a' gul, a chailleach ghorach ? Creid mi, chan eil ann ach duine seòlta a" caoineadh air do shon!
  Sheinn Maria nuair a loisg i air na Nadsaidhean:
  - Dè cho math 'sa tha e laighe sìos air an fheur agus bualadh air na Krauts sa cheann! Thoir poultice don Fuhrer agus tog peilearan bho ghunna-inneal!
  Ghluais an nighean gu fiadhaich agus chaidh i a-null bho a stamag gu a druim. Rinn mi baidhsagal le casan. Chaidh grenade suas. Fhuair am Focke-Wulf a bha ag itealaich shrapnel fo a bhroinn agus dh" èirich e gu luath na b" àirde. A rèir choltais rinn mìrean biorach dochann air. Chaidh an creutair faisisteach na theine agus thòisich e air pìosan de a sgiathan briste a chall.
  Bha Anyuta, a" faicinn mar a bha Focke a" call àirde, a" crocadh:
  - Is e semaphore a tha seo! Tha tuagh an crochadh air bòrd!
  Spreadh am plèana Gearmailteach, a" sgapadh sprùilleach a-steach do gach ceàrnaidh de na speuran. Agus càit an deach an ace faisisteach? Rinn an turas mu dheireadh agam. Chaidh am fear a chuir gu bàs a mhilleadh, chan e am pìleat!
  Rinn Maria sreothartaich, a" sgapadh an duslach agus thuirt i:
  - A bhith no gun a bhith? Chan e ceist a th" ann!
  Thilg Alla a-rithist pìos glainne le a cas, gus an do bhuail e am Fritz san t-sùil agus thàinig e a-mach tro chùl a chinn:
  - Tha mi nam armada tanca! Agus feumaidh tu leigheas!
  Dh"fheuch na Gearmailtich agus na saidealan aca ri dhol air adhart, a" tilgeil grenades air am beulaibh. Cha robh innleachdan mar seo ag obair an aghaidh nigheanan. Mar sin chleachd Seryozhka an catapult, agus mar a bhuail e an nàmhaid mar fhreagairt.
  Bha am balach tùsail ag èigheach:
  - Santa Claus a" reubadh giallan Hitler às a chèile!
  Thug a" chasaid catapult, a" tolladh an t-sluaigh de luchd-faisisteach, orra itealaich bho chèile agus aig an aon àm tionndadh san adhar. Thuit na Fritzes agus chaidh am briseadh an aghaidh sprùilleach nam ballachan.
  Bha an tanca Tiger-2, às deidh dha a chothromachadh a chall, a "bualadh leis an Leòmhann. Eh, Lebha, càit a bheil an t-ainm iongantach agad?
  Rinn Anyuta gàire agus fhreagair e:
  - Uill, tha Seryozhka sgoinneil!
  Choisich am balach gu làidir:
  - Tha an tùsaire an-còmhnaidh deiseil!
  Thòisich an nighean-chaiptean air tàirneanach a-rithist. Agus chuir Matryona tòc air cas chumhang Seryozhka, dè cho cruaidh 'sa tha e! Chan iongnadh nach eil eagal air a" bhalach ruith tro theintean.
  Sheinn Maria agus thuirt i:
  - Tha an òige math - tha seann aois dona!
  Dh" aontaich Alla, an ceann ruadh sunndach seo:
  - Cha'n 'eil ni air bith ni's miosa na sean aois ! Is e seo dha-rìribh an suidheachadh as tàmailteach de na h-uile!
  Agus rinn an nighean flip jump. Smaoinich i air seanmhairean tàmailteach airson mionaid. Chan e, chan urrainn dhut coimeas a dhèanamh eadar cailleach agus nighean. Agus dè am bòidhchead a tha ann am bodhaigean caol.
  Ghabh Alla e agus sheinn e:
  - Tha bliadhna an dèidh bliadhna a 'sruthadh mar charabhan,
  Cailleach a' bleith henna ann an mortar...
  Agus dè mu dheidhinn an ìomhaigh caol agam?
  Chan eil mi a" tuigsinn mar a chaidh m" òige à sealladh!
  Bhris Anyuta a sùilean, leag i a" Ghearmailteach sìos le buille san groin agus thuirt i:
  - Chan eil! Ach, tha leithid de sheun ann an cogadh - fuireach gu bràth òg! An-còmhnaidh leis an deoch!
  Chuir Matryona cosgais ùr a-steach don chatapult. Is e seo rudeigin mar mortar math. Rinn an nighean tàir air:
  - Na gabh seachad, ach falbh!
  Thionndaidh Seryozhka le a chas tana ach sgiobalta agus rinn i rùsg:
  - aodann Fritsam!
  Agus chaidh an grenade, còmhla ris a" phacaid spreadhaidh, aig làn astar a-steach do shuidheachadh nan Nadsaidhean.
  Seadh, cha deach Stalingrad a thoirt dhaibh. Tha an ionnsaigh air a bhith a' dol air adhart airson trì mìosan bho dheireadh an Ògmhios, ach cha deach am baile a ghlacadh. Shoirbhich leis na Nadsaidhean ann an roinnean eile den aghaidh, ach chan ann san fhear seo.
  Loisg Anyuta daga agus rinn e gàire:
  - Tha a h-uile dad do-dhèanta, tha e a" tachairt comasach... Chan fheumar an cruinne-cè a dhèanamh gu math toinnte!
  Agus bhuail e tanca gas a 'bhaidhsagal-motair. Spreadh an càr, agus shoilleirich crith-thalmhainn teine an sealladh-tìre smocach. Agus bha an Gearmailteach air a reubadh às a chèile le spòg teine.
  Dh" èigh an caiptean nighean:
  - Is toil leam a bhith a" marbhadh olc! Agus is e seo am math as àirde!
  Bhuail Maria na Gearmailtich le spreadhadh teine agus rinn i sgadan:
  - Cluichidh sinn porcupine!
  Dh'fhosgail Alla teine, nas mionaidiche. Chaidh grunn dhaoine dubha fhàgail nan laighe air an sprùilleach còmhdaichte le sleagh:
  - Marbh an nàmhaid! - Rinn an nighean feadaireachd.
  Sheinn Maria le ceòl:
  - An dèidh dha Hitler a pheantadh le lipstick, Mainstein le spraeadh fuilt, slaodaidh mi thu gu braighdeanas na bana-phrionnsa, bidh do chù dìleas gad shlaodadh!
  Anyuta, a 'losgadh, a' sgàineadh:
  - Crochamaid sinn fhìn a-nochd, Adolf... Stad a bhith ag ionndrainn! Thig air adhart san fheasgar, itealaich mar gyrfalcon - gus an urrainn dhut na Nadsaidhean a bhualadh gu cruaidh!
  Thuirt Maria le feirg, a" leagail a" chlogaid far ceann an stoirmeil:
  - S urrainn dhuinn! Agus bidh sinn!
  Chuir caileagan bho bhuidheann-chatha Lenin stad air adhartas an airm chèin. Ghluais am Fritz air adhart, gu litearra a 'sgudail an àite le cuirp. Cha do chuidich an tanca Leòmhann, air an deach dòchasan a phronnadh, cuideachd. Seo atharrachadh air a" chàr le canan 150 mm.
  Bidh Alla a" bualadh thairis air clach a tha steigte ris a" chuthag rùisgte aice. Tha cìochan cho breagha agus làn aig an nighean. Bidh an nighean a 'tilgeil grenade le a cas. Tha a 'chas nas làidire na gàirdean, agus tha an tilgeil a' siubhal nas fhaide.
  Fhuair "Lion" beàrn anns an t-slighe agus stad e. Air a losgadh o bheul cumhachdach. Tubaist agus tuiteam.
  Alla, a 'spit, ag ràdh:
  - Cha bhith gaisgeach Ruiseanach ag osnaich ann am pian!
  Agus a-rithist tha an nighean a 'losgadh. Agus bidh e ga dhèanamh gu math ceart. Tha am faisisteach a tha a" lùbadh a-mach às an tùr a" tuiteam air ais.
  Tha nighean ruadh, cha mhòr rùisgte ag ràdh:
  - Tha e dìomhain gu bheil an nàmhaid den bheachd gun deach aige air na Ruiseanaich a bhriseadh! Bheir esan a tha gaisgeil ionnsaigh anns a" bhlàr, buailidh sinn ar nàimhdean gu dian!
  Agus bidh Alla a" sgaoileadh a fèithean bhoilg, a tha i air a mhìneachadh gu mòr.
  O, dè cho bòidheach 'sa tha na caileagan! Chan eil mi dha-rìribh ag iarraidh gum bàsaich gin dhiubh.
  Ruith Ekaterina le... Nighean glè bhòidheach, le falt bàn, geal. Tha i dòigh air choireigin a" faighinn a-mach iad le seòrsa de phoit gus nach fàs iad salach.
  Tha an nighean gu math brèagha, le figear Venus, dìreach nas tònaiche agus nas snaidhte. Chan eil oirre ach bra agus panties. Tha a h-uile càil eile air a reubadh às a chèile mu thràth. Ach dè cho gràsmhor sa tha na casan! Chan e nighean a tha seo, ach seula foirfeachd, crùn bòidhchead.
  Bidh i a" gluasad ann an dòigh shònraichte, mar fheòrag. Agus tha na casan rùisgte dìreach a" priobadh, agus gu h-iongantach tha na sàilean fhathast glan. Bidh Catriona a" losgadh, agus tha am faisisteach a" faighinn ulcer na bhroilleach.
  Tha an nighean ag ràdh:
  - Is e dìlseachd don Motherland am facal as àirde!
  Thuirt Alla le gàire:
  - Thoir dheth do bra agus fuirich anns na panties agad mar mise!
  Chrath Catherine a ceann le àicheil:
  - Chan eil seo iomchaidh!
  Chrath Alla a cromagan, loisg i gu ceart agus sheinn i:
  - Ann an dòigh air choreigin tha buill Komsomol air fàs neo-àbhaisteach! Tha a bhith a" coiseachd mun cuairt le broilleach lom mar sin gu math drabasta!
  Rinn Catrìona gàire agus thuirt i:
  - Carson a bheir thu toileachas dha na Krauts le bhith a" coimhead air ar bòidhchead!
  Fhreagair Alla le cinnt:
  - Tha ar bòidhchead marbhtach!
  Rinn Katya gàire agus loisg i air an TA-200. Chaidh càr nan Nadsaidhean na theine. Agus chaidh am fionn bòidheach a-mach:
  - Bàs gu olc !
  Rinn Alla gàire:
  - Agus tha beatha math!
  Bha Catrìona, a 'faicinn gu robh a' Ghearmailteach a 'tuiteam, a' caoineadh:
  - Is e seo an luach as àirde! Na bi a" smaoineachadh, faisisteach, gu bheil thu air buannachadh!
  Mar a sheinneas Allah:
  - Tha buaidh a" feitheamh! Tha buaidh a' feitheamh... An fheadhainn a tha airson na geimhlean a bhriseadh! Tha buaidh a" feitheamh! Tha buaidh a" feitheamh! Bidh e comasach dhuinn a" chùis a dhèanamh air na Nadsaidhean!
  A nighean bhòidheach, 's a cìochan rùisgte air chrith. Tha e math le torso rùisgte anns an teas, a tha air a dhianachadh leis an teine.
  Bha Anyuta a-nis a" coimhead tòrr nas cinntiche. Loisg i aig na Krauts le gunna submachine agus rinn i rùsg:
  - Sgriosaidh mi thu!
  Agus gu dearbh fhuair na Nadsaidhean tiodhlacan agus cisteachan-laighe marbhtach! Agus sheall an nighean dhaibh am beachd, togaidh sinn òrdagan lom. Agus rinn i feadalaich mar oidhche mhèirleach. Agus tro chorragan nan cinn as ìsle.
  Tha an caiptean nighean gu math sgiobalta. Agus spìosrach. Agus chan eil idir cruaidh. Bidh i cuideachd uaireannan a" faireachdainn duilich dha na saighdearan nàmhaid, aig am faodadh clann a bhith a" caoineadh an athraichean a chaidh a mhurt.
  Ge-tà, bidh Anyuta a 'toirt air falbh a leithid de smuaintean bhuaipe fhèin, tha iad a' toirt oirre a bhith ag iarraidh caoineadh. Ach cha b' e na Ruiseanaich a thàinig gu na Gearmailtich a ghoid agus a mharbhadh. Chan e, is iad sin na Gearmailtich agus chaidh pasgan ionnsaigheach de choigrich bho air feadh an t-saoghail a-steach do dh'àiteachan Ruiseanach.
  Chaidh Anyuta tarsainn oirre fhèin agus loisg e air an Fritz, a bha a' feuchainn ri faighinn gu sàmhach faisg air suidheachadh na Ruis.
  Rinn an caiptean nighean gàire agus thuirt e gu seòlta:
  - Sùil dhìreach gu sùil, ceann ri ceann!
  Loisg Anyuta gu ceart agus bhuail e baidhsagal-motair le càr-taobh. Thòisich an càr air reubadh, agus chaidh an gunna-inneal air falbh agus thionndaidh e grunn thursan. An uair sin tholladh a mhuc an sprùilleach.
  Suathadh an nighean i bonn lom, dustach air an sprùilleach. Agus ghabh i amas a-rithist. Rinn a h-aodann òg, sunndach gàire gu toilichte. Sheinn an nighean:
  "Chan eil," thuirt sinn ris na faisisteach, chan fhuiling na daoine againn aran cùbhraidh Ruiseanach ris an canar "brod!"
  Rinn Maria dealbh fìor cheart, a chuir am Focke-Wulf na theine, agus rinn i gàire:
  Airson scoundrel, gu dearbh, tha an roghainn soilleir,
  Tha e deiseil airson Rus a bhrath airson dhollairean ...
  Ach tha an duine Ruiseanach cho iongantach -
  Tha mi deiseil airson mo bheatha a thoirt seachad airson mo dhùthaich!
  Rinn an nighean beagan suirghe agus sheall i briosgaid dha na Nadsaidhean, agus shnìomh i mun cuairt, agus cha do bhuail na peilearan am bòidhchead.
  Nochd Alla, thilg a" bhòidhchead seo, cha mhòr rùisgte, agus gruamach mar dheamhan, grenade leis an dà chas sa bhad. Agus rinn i sgrùdadh:
  - 'S e na th' agamsa... Don Fritz air an taobh gheur!
  Ceartaich Matryona Alla:
  - Sharp, chun an taobh, chan ann chun taobh gheur!
  Rinn an nighean gàire agus chrath i a broilleach watermelon, agus chuir i grenade air bhog a "cleachdadh grenade le pasgan spreadhaidh. Chaidh "Tìgear" a bhualadh anns a" bharaille, agus chaidh an obair ealain cham seo fodha.
  Às deidh sin chaidh creutair Hitler air ais. Thòisich i ri snàgadh mar thurtar air a ghlacadh ann an teine.
  Sheinn Anyuta, a" snìomh gu sunndach:
  - Agus tha an Tìgear a 'dol air ais agus na Gearmailtich a' falach!
  Ghluais buidheann-chatha nan nigheanan fo ionnsaighean adhair agus gunnaichean troma. An uairsin bhuail na lannsaichean rocaid, chaidh bearraidhean teth a bhriseadh a-steach don adhar. Agus chaidh na clachan na theine. Gu fortanach, cha do bhàsaich gin de na caileagan, ach chaidh na fir chun an t-saoghail eile - nach eil cho duilich! Agus bidh anaman ag itealaich - cuid gu neamh, agus cuid eile gu ifrinn! Far a bheil na deamhan le pitchforks mu thràth a "feitheamh ris an fheadhainn nach robh a" creidsinn ann an Iosa.
  Tha Alla, an gaisgeach as feise, feargach: an urrainn dha na Nadsaidhean, leis an Sturmtiger aca, losgadh air suidheachadh nan saighdearan Sòbhieteach agus na gaisgich Dearga a mharbhadh?
  . CAIBIDIL Àir. 7
  Agus rug an nighean air grenade le a casan rùisgte agus snìomh i ann an easan de chorragan. Agus bidh e a" snìomh barrachd is nas luaithe. Agus an uairsin, le a h-uile neart, thilg i tiodhlac a 'bhàis a-steach do bharaille farsaing an Sturmtiger. Bha casan lom, tana na bòidhchead a" lasadh, agus chaidh grenade a-steach don bharaille fharsaing. Agus thachd an càr cumhachdach an toiseach agus an uairsin spreadh e. Chaidh an dà "Royal Tigers" a sheas air taobhan an "Sturmtiger" a thilgeil suas agus a sgapadh ann an diofar stiùiridhean. Chaidh na rolairean a reubadh bhuapa, agus thuit iad, ag itealaich mar mhuineal briste na Banrigh.
  Thilg an tonn soillse Alla suas, agus dh'itealaich an nighean bun os ceann. Agus chaidh a tionndadh thairis, a chreachadh agus a thilgeil. Ach thàinig a" bhòidhchead fhathast air tìr, sprùilleach biorach, agus clachan pronn air a chladhach na buinn rùisgte. Bha an nighean ann am pian, agus eadhon tro a cas ghleusach, chaidh puing biorach a tholladh.
  Ach lorg Alla an neart airson seasamh suas agus èigheachd:
  - Bidh na faisistich agad ann an luaithre!
  Chaidh Anyuta agus na caileagan eile a thilgeil suas leis an tonn spreadhaidh agus eadhon beagan air am pronnadh. Ach cha do bhàsaich aon de na gaisgich àlainn. Choinnich na caileagan le doineann agus teine le deagh amas. A" cuir stad air na Nadsaidhean a chaidh a-mach agus biastagan ionnsaigheach eile a" toirt ionnsaigh air an USSR.
  Sheinn Maria le dealas mòr:
  - Agus an uair a sheideas trompaid an Tighearna sinn gu cath, bithidh sinn 'nar càirdean maille ris an Komsomol ! 'S le toil Iehobhah bithidh mi ri gairm nèimh !
  Alla, a" crathadh an duslach às a buinn fhuilteach, bhriste, sheinn i:
  - Lenin, pàrtaidh, Komsomol! Tha sinn a 'cur an Fuhrer chun a' chuthach!
  Thòisich na caileagan a 'gàireachdainn gu bodhar, agus thuirt Seryozhka le eagal agus buaireadh:
  - Agus chan eil an catapult agam cho ceart - mar na casan lom agus làidir seo aig Alla!
  Thuirt Matryona, a" gluasad fèithean a gàirdein:
  - Tha sin ceart gu leòr! Thig thu suas le rudeigin eile. Rudeigin nas fhuaire!
  Thill Witchakova bhon loidhne aghaidh agus fhuair e fios èiginneach gu Vladivostok. An dèidh call mòr fhulang agus cha mhòr a 'cuairteachadh Khabarovsk (chaidh conaltradh leis a' bhaile-mòr seo a chumail tron Amur), chuir na Seapan stad air na saighdearan aca ath-chruinneachadh agus ath-lìonadh. Dh" fhaodadh co-dhiù ceud millean Iapan le seachdad millean eile Manchuria agus Thailand saighdearan-coise a ghluasad gu pailt. Ann an dòigh sònraichte, tha e nas fhasa sabaid leis an USSR na leis na SA, leis gu bheil blàr leis an fhear mu dheireadh a "feumachdainn tòrr shoithichean daor agus chan eil e idir idir air itealan saor. Ach faodar saighdearan-coise le raidhfilean aotrom is saor agus gunnaichean-inneal air an lethbhreacadh bho na Schmeisters a thoirt seachad ann am meudan mòra! Tha fios aig a h-uile balach Iapanach bho aois seachd mar a chruinnicheas iad agus a chuireas iad gunna-inneal ri chèile! Ach gu dearbh bheir e ùine saighdearan a ghluasad bhon eilean chun mhòr-thìr. Agus an dèidh dha daingneachadh fhaighinn, gluais gu domhainn a-steach don fhearann Sòbhieteach a-rithist!
  An dèidh a 'ghairm fhaighinn, bha Witcherova an dòchas gum biodh i mu dheireadh a' faighinn trodaiche ùr agus a 'sabaid anns na speuran. Chaidh an nighean a thoirt gu Vladivostok ann an Emka. Bha am pìleat a" faireachdainn mar neach-crìochnachaidh. Thionndaidh am fear-siubhail a-mach gur e bodach liath a bh" ann, a dh"aindeoin aois adhartach, air nach robh ach stiallan sàirdseant.
  Thuirt e gu dùrachdach:
  - O, a dhaoine òga ! A bheil fios agad gun do shabaid mi leis na Seapanach air ais ann an amannan tsarist!
  Dh'fhaighnich Witcher le teagamh:
  - Gu dearbh? No 's dòcha gun d' fhuair thu crois cuideachd?
  Mhionnaich an seanair, a" crathadh a fheusag ghlas:
  - Chan eil crois, chan eil buinn! Mar sin shabaid e mar neach prìobhaideach airson bliadhna agus trì mìosan! Dè do bheachd, a gheibh a h-uile duine tiotalan agus buinn? Gu sònraichte fon tsar, nuair nach robh na prìobhaidich glè fhàbharach!
  Dh'aontaich Witcher:
  - Bha, fon tsar bha neo-ionannachd clas! Ach is e amannan eadar-dhealaichte a tha seo. Co-dhiù, ciamar as toil leat na Japs! Tha mi a" ciallachadh, an robh an nàmhaid làidir?
  Fhreagair an seann duine, a" lasadh fhiaclan iarainn:
  - Nach lag, ged a bhiodh ar n-àithne ni bu ghlice, Cha bhiodh iad air Port-Artair agus Manchuria a thoirt suas ! Chan eil iad nan nàmhaid cho làidir.
  Ghluais Emka gu slaodach, chaidh an rathad a mhilleadh le bomaichean agus làmhachas. B" urrainn dhuinn bruidhinn.
  Dh"fhaighnich Witcher beagan na bu shàmhaiche:
  - An robh sinne na bu làidire?
  Chrath an seann duine gu sunndach, mar gum b" e dèideag gaoithe a bh" ann, corra uair:
  - Ann an cuid de dhòighean, tha! Mar eisimpleir, tha fichead uair nas motha de raointean seilg aig na Seapanach na tha againn. Mus deach a chuir chun aghaidh, cha do ghabh mi ach pàirt ann an trì raointean seilg. Agus an uairsin còig seallaidhean gach fear. Ach, ann an teine, chan urrainn dhuinn a ràdh gu robh sinn na bu mhiosa na na Seapanach. Agus seo a dh'aindeoin 's gu robh iad ann an èideadh khaki, agus bha sinn ann an còtaichean geala. Gu nàdarra às deidh dhuinn beagan eòlas armachd fhaighinn. Tha mòran nas lugha de chomas aig na Seapanach ann an cùisean armachd na tha againn, a dh" aindeoin an trèanadh nas fhaide. Ach bhuail na raidhfilean aca mòran nas cruinne na an cluba Mostina againn.
  Dh'aontaich Vedmakova gun ghlèidheadh:
  - Tha, cinnteach! Tha thu ceart mu dheidhinn sin! Bidh na Seapanach, mar na Gearmailtich, a 'toirt cus aire do thrèanadh drile.
  Chrath an seann duine a cheann:
  - Vice versa! Nas lugha na na tha againn san arm tsarist! Uill, nam biodh eadhon ron Chiad Chogadh, thòisich iad air saighdearan a thrèanadh nas fheàrr, agus co-dhiù air an èideadh atharrachadh, an uairsin... Chan e arm, ach geama caismeachd iomlan!
  Thuirt Witcherova, chan ann às aonais droch-rùn:
  - Ron chogadh, thug sinn cuideachd mòran aire do mhàrsail ann am caismeachdan! A rèir choltais, bidh am fear glic ag ionnsachadh bho mhearachdan dhaoine eile, bidh am fear gòrach ag ionnsachadh bhuaithe fhèin, nach eil ag ionnsachadh idir, cò?
  Thuirt seanair:
  - Tha trèanadh na ghnìomhachas prothaideach! Ach le solar, sa chumantas bha bacadh iomlan againn. Gun ghunnaichean, gun chairtean! Is tric a chaidh iad acrach, bha na saighdearan tinn - cha robh cungaidh-leighis ann! Bhàsaich barrachd dhaoine bho typhus agus gràineileachdan eile na bho pheilearan Iapanach. B" e cogadh cho dona a bh" ann. Tha Kuropatkin na leth-fhacal! Gun ghluasad air gach taobh, no breug-riochd, thilg e daoine gu dìreach gu trainnsichean fo ghunnaichean inneal. Bha sinn air ar cleachdadh mar fodar canain. Chrìochnaich e uile gu math dona, ann an call. Mar a chanas iad, is gann gun do tharraing mi mo chasan. Fìor, is urrainn dhomh a bhith moiteil às gun do theich mi bho bhraighdeanas! Coltach ri lotan cuideachd!
  Dh'fhaighnich an nighean, fiosrach,:
  - Agus tha na Seapanach fhèin air fàs nas fheàrr no nas miosa! A thaobh a fheartan sabaid.
  An toiseach las am bodach toitean air a roiligeadh suas, agus dìreach an uairsin fhreagair e:
  - Tha e duilich seo a bhreithneachadh gu reusanta. Tha feachdan air atharrachadh, tha tancaichean, itealain agus gunnaichean submachine air nochdadh. A thaobh adhartas, chan eil na soithichean air atharrachadh cho mòr, agus chan eil na gunnaichean air. Ach dh'fhuirich gòrach an àithne mar a bha e, agus mar sin cuir às don ionnsaigh air Vladivostok!
  Bhris am Bana-bhuidseach a sùilean uaine:
  - Chan eil leisgeul sam bith airson seo!
  Dh"aontaich am bodach:
  - Agus chan urrainn dha a bhith! Às deidh na h-uile, bha fios aca gu robh an nàmhaid ag ullachadh cleas salach, agus cha robh dòigh ann dèiligeadh ris! Mar gum biodh iad air mo shuidheachadh. Ach tha an t-sàmhchair leis na Pindos na chomharra soilleir gu bheil buille làidir gu bhith a" leantainn.
  Rinn Witcher gàire:
  - Le Pindos?
  Dhearbh seanair:
  - Seadh, is e sin a chanas iad ri Ameireagaidh agus Breatainn a-nis! Tha an t-ainm a" tighinn bhon fhacal "goid", is e sin, a ghoid. Agus is iad sin dùthchannan dìosganach, dùthchannan mèirle a bhios a" deoghal fuil nan daoine sin a tha nas gòraiche agus nas laige!
  Chrath am pìleat a ceann dearg:
  - Tha mi ag aontachadh an seo!
  Dh"iarr am bodach:
  - Aontaich gur e amadan an àithne againn, agus eadhon luchd-brathaidh! Seo mar a shuidhicheas sinn ar cabhlach, nas miosa na na Pindos!
  Chuir Witcher an aghaidh:
  "Is dòcha nach robh iad a" smaoineachadh gum biodh na Seapanach a "bualadh cho luath." San fharsaingeachd, bha an Ear Chèin na àite-fois, agus thuinich gealaich agus daoine leisg an seo. Às deidh na h-uile, anns an arm chan fheum thu a bhith ag obair gu cruaidh mar neach-obrach no tuathanach coitcheann air a chùlaibh, ach gheibh thu cuibhreannan math agus tuarastal. Air an làimh eile, cha bhith thu ann an cunnart do bheatha fhad "s a tha thu a" frithealadh san Ear Chèin. Tha, pàrras dha luchd-slacaidh agus gealtaich.
  Chuir am bodach an aghaidh:
  "Cha bhith saighdearan agus oifigearan a" sabaid cho dona. " Seo Khabarovsk, chan eil iad fhathast air gèilleadh.
  Dh'aontaich Witcher:
  - Gaisgeach Ruiseanach, gaisgeach sònraichte! Ach mar a thuirt Brusilov: tha na saighdearan againn sàr-mhath, tha na h-oifigearan againn math, tha na seanalairean againn meadhanach, agus tha an tsar gu tur dona!
  Rinn seanair grannda gu mì-thoilichte:
  - Mura b 'e Kuropatkin an ceannard againn, ach Brusilov: bhuannaicheadh sinn! Och, chaidh a sgrìobhadh thairis! Feumar a ràdh, fon tsar, gu robh seanalairean Ruiseanach air fàs nas lugha: fo Suvorov bha galaxy slàn de cheannardan air leth! Ach, is e Seòrasach a th" ann an Stalin, agus mar a chanas iad, Georgians ...
  Chuir an seanair stad air Witcher:
  - Bi faiceallach le aithrisean mar sin! Mar sin faodaidh tu faighinn a-steach do roinn shònraichte! Ach, dhòmhsa chan e sàr-eòlaiche a th" ann an Stalin idir! Agus mar eisimpleir, tha am punch loidhne a chaidh a chall sa Ghearran a" dearbhadh seo! Co-dhiù, chuala mi, air 1 Cèitean, gun robh an dìon adhair Sòbhieteach ann am Moscow gun chuideachadh agus bhàsaich mìltean de shaoranaich Sòbhieteach!
  Thuirt am bodach:
  - Taing dha na SA agus Breatainn! Thug iad plèanaichean ùra dhan Wehrmacht! A bharrachd air an sin, chuala mi gu robh sabotage mòr ann, air sgàth sin thuit na Yaks às a chèile san adhar! A bharrachd air an sin, is e na Yaks ùr-nodha a th" ann!
  Chrath Witcher a ceann:
  - Chuala mi mu dheidhinn! Dìreach tàmailteach! Ach tha mi an dòchas gun tèid an fheadhainn a tha ciontach a pheanasachadh agus an duilgheadas a cheartachadh!
  Chrath seanair, agus thuirt e gu h-obann:
  - Tha am prìomh dhuilgheadas nar cinn! Seòrsa de inntinn Sòbhieteach! Oidhirp air duine a thionndadh gu bhith na chog, gu bhith na thràill àbhaisteach!
  Cha do rinn Witcher argamaid. Thuit i sàmhach, a 'coimhead gu bàn a-mach air an uinneig. A-nis tha a 'chunnart gun tèid an USSR a chall air fàs mòran nas follaisiche. Thionndaidh e a-mach nach eil eadhon Moscow air a dhìon bho ionnsaigh adhair. Co-dhiù chan eil dìon gu leòr ann gus seasamh an aghaidh ionnsaigh adhair mòr!
  Uill, tha an cogadh a 'gluasad gu ìre beagan eadar-dhealaichte ... Fìor, ann am blàr Stalingrad, bha àrd-cheannas adhair aig na Gearmailtich cuideachd, ach cha tug e a' bhuaidh a bha a dhìth! Ach, bha buannachd aig na Krauts nach robh cho uamhasach! Às deidh na h-uile, bhiodh itealain ùra Sobhietach a "tighinn chun aghaidh gu cunbhalach! Ach feumar a ràdh gu robh an ìre de thrèanadh sabaid am measg nam pìleatan glè ìosal. Cha robh barrachd air 8 uairean de thìde itealaich aig a" mhòr-chuid de dhaoine ùra. Is e rud mòr a tha seo, gu sònraichte leis gu bheil suas ri 250 uair aig na Gearmailtich mar as trice! Ach, às deidh Stalingrad, lughdaich na Gearmailtich am prògram gu 150, ach a-nis tha an solar connaidh air fàs mòran nas fhasa. Ach, cruthaichidh àireamh mhòr de phlèanaichean ùra duilgheadas dha na Krauts cuideachd.
  Air an t-slighe, chaidh aithris gun deach grunn shaoranaich na SA a ghlacadh am measg phìleatan nam bomairean a chaidh a lughdachadh. Cha robh an tè mu dheireadh na iongnadh idir! Chan eil pìleatan gu leòr aig an Luftwaffe airson na bomairean ùra, agus mar sin lorg iad saor-thoilich!
  Saoil ciamar a fhreagras an àithne Sòbhieteach seo? Às deidh na h-uile, chan eil dad ri fhaighinn gu Berlin? Cha deach bomairean ro-innleachdail fada a leasachadh anns an USSR, ach a-mhàin am P-8. Tha e soilleir gu bheil an itealan mu dheireadh, le astar beagan a bharrachd air 400 cilemeatair san uair agus a chaidh a chruthachadh ann an 1936, seann-fhasanta. A bharrachd air an sin, nuair a bheir iad ionnsaigh air Berlin, gluaisidh e às aonais neach-dìon adhair, agus faodaidh na Gearmailtich grèim fhaighinn air leis na plèanaichean aca. Às deidh na h-uile, tha radairean fìor mhath aca mu thràth a chlàras gluasad a" mhòr-itealaich gu Berlin. Tha, agus bheir e ùine gu leòr de na h-innealan sin a thoirt gu buil gus ionnsaigh a thoirt air a" Ghearmailt. Chan e dùthaich lag a th" anns na Gearmailtich agus tha gaol aca air teicneòlas! Is dòcha gur iad iad fhèin an dùthaich as smachdail agus as eagraichte san Roinn Eòrpa no eadhon san t-saoghal! Tha e gu math duilich a bhuannachadh leis fhèin, agus cuideachd le Iapan lag air an dàrna aghaidh.
  Is e an rud as fheàrr a ghabhas dèanamh san t-suidheachadh seo feuchainn ri pìos a ghluasad eadar na Càirdean agus a" Ghearmailt. Ach ciamar a nì thu seo? Bha Beria mar-thà air iarraidh oirre rudeigin coltach ris a dhèanamh a" cleachdadh inneal-sgrios a fhuaireadh bho na h-Ameireaganaich. Dh" fhaodadh gur e deagh bhrosnachadh a bh" ann, ach cha robh ùine aig Anna.
  Tha e coltach nach eil i as coireach - dè mura h-e dàn a th 'ann, ach tha blas mì-thlachdmhor fhathast a' gèilleadh oirre. Mar gum biodh is dòcha nam biodh i air ruighinn latha roimhe sin, bhiodh a h-uile dad air a bhith eadar-dhealaichte!
  Ge-tà, chan eil e eu-comasach! Ach ràinig i cho luath "s a fhuair i òrdughan bho Beria!
  San fharsaingeachd, tha Lavrenty Palych na mhaighstir air brosnachaidhean. Thug Iapan ionnsaigh air Cala Peru, chan ann às aonais a chom-pàirt!
  Is e an fhìrinn, mar gum biodh, le cothrom, fiosrachadh bho Land of the Rising Sun air sgrìobhainnean fhaighinn mu phlanaichean na SA gus sreath de stailcean casg a chuir air bhog a "cleachdadh luchd-giùlan itealain, a" toirt a-steach an fheadhainn a tha stèidhichte ann an Acarsaid Peru!
  A bharrachd air an sin, tha na h-Ameireaganaich nan amadan: bhrosnaich iad Iapan gu cogadh, còmhla ri Breatainn a" cur casg air solar ola is stuthan amh eile, ach cha robh iad fhèin deiseil airson cogadh!
  Gu dearbh, cha robh feachdan gu leòr aig na Stàitean Aonaichte ann an 1941, gu sònraichte ann an tancaichean, airson cogadh ri Iapan. Ann an 1940 cha robh aca ach 400 tanca, agus tha fiosrachadh mu 1941 dìomhair, ach chan eil e coltach gu robh còrr air mìle dhiubh eadhon an uairsin! Mar sin leum Ameireagaidh a-steach don chogadh, le bhith gu tur gun ullachadh! Uill, chan eil Iapan gu math armaichte cuideachd. Nam biodh timcheall air dà mhìle gu leth tanca ann, agus feadhainn aotrom, an uairsin, mar eisimpleir, cha robh itealain fada ann idir!
  Mar sin cha do bhom pìleatan treun Land of the Rising Sun na SA! Ach bha iad dìreach air an claoidh! Agus a-nis tha iad air co-dhùnadh dìoghaltas a dhèanamh air an USSR, gu mòr an urra ris na saighdearan-coise aca, a 'bruadar mu bhith ag ath-aithris soirbheachas amannan Tsar Nicholas II!
  Dh'fhàs an Witcher sgìth agus thòisich e a 'seinn:
  Cia deacair a' bheatha, a Thighearna, mo thruaighe,
  Chuir thu fhèin crùn droighinn ort!
  Chan e, na sèideadh dheth mo cheann
  Tha latha ùr a" gealltainn trioblaidean dhuinn!
  
  Aislingean gu luath air an sgapadh gu duslach,
  Bidh a" chnuimh chruaidh a" gnogadh le dìoghras!
  Agus cràdh is bròn nad shùilean,
  Dè a chasg, chan eil cumhachd aig duine!
  
  Ach ciod, a Dhé, is urrainn thu
  Bho 'n a chaidh e fein suas air crois Golgotha !
  Tha aislingean mu thoileachas mì-mhodhail,
  Bidh banntraichean a" beucaich agus a" caoineadh!
  
  Chan eil talamh nas miosa na an saoghal,
  Sgeidse cogaidh, tha am bruis còmhdaichte le fuil!
  An foam hysterical an ether,
  Dèan briseadh air an lìon sa bhad!
  
  'S ma tha thu 'g iarraidh mo bheatha,
  An uairsin tilg Dia mi gu Gehenna!
  Tha gaol agam ort fhathast,
  Ann an adhartas tha mi a" creidsinn ann an atharrachadh!
  
  Tha mi creidsinn gur duine
  Comasach air a bhith nas glaine agus nas àirde!
  Gun tig crioch air fulangas nan linntean,
  Bidh sinn mar bhràthair Uile-chumhachdach!
  
  Ciod a dh'àithneas sinn ?
  Ann am meud nan long rionnag!
  Gu 'm biodh ar feachd treun,
  Bidh e a" deàrrsadh nas làidire na an Quasar!
  
  Cha tèid beatha a-mach gu bràth
  Agus bidh a h-uile duine daonna!
  Mar ghath gun chrìch na bliadhna,
  Le aois gun chrìch agus aoibhneach!
  
  Thig co-mhaoineas gu bhith fìor
  Creidsinn gum bi e nas fheàrr na bha thu a" bruadar!
  Adhartas air adhart, suas, chan ann sìos,
  Biodh aoibhneas ann - gun bhròn!
  Chrìochnaich Vedmakova an t-òran agus mu dheireadh chaidh "Emka" a-steach do Vladivostok. Choimhead am pìleat air a" bhaile le feòrachas. Bha àrdachadh follaiseach ann an sgrios ann an Vladivostok, bha cuid de thogalaichean a 'smocadh, bha sgiobaidhean cuir às ag obair air na sràidean, bha mòran deugairean ann le sluasaidean, bricichean, agus uidheamachd smàlaidh eile.
  Thuirt seanair:
  - Fon tsar, bha daoine òga cuideachd ag obair gu cruaidh, ach às aonais gàire agus dealas! Ged nach tèid thu fada le dealas làidir!
  Chuir Witcher an aghaidh:
  - Mas e gnìomhachas einnsean na h-eaconamaidh, is e dealas an connadh le àireamh àrd octane!
  Chlaon an seann duine gu sunndach:
  - Tha thu a 'bruidhinn gu math, nighean!
  Stad "Emka" faisg air togalach oifis a' cheannaird agus cha mhòr nach do ruith Vedmakova a-mach às. Bha i gu mòr airson a bhith air ais air an each sgiathach aice.
  Bhuail an nighean air an oifis far an deach a cur air a' ghairm. Lean guth cadalach:
  - Thig a-steach!
  Choisich Witcher a-steach, a" dìreadh a guailnean gu pròiseil. Shuidh fear ann an èideadh còirneal NKVD air cathair. A leithid de dhuine maol agus mì-thlachdmhor. Dh"fhaighnich e gu gruamach don phìleat:
  - Làn ainm!
  Fhreagair an nighean gu sgiobalta:
  -Anna Petrova Witcher!
  Thuirt an Còirneal:
  - Ìre armailteach?
  - Màidsear Feachd an Adhair agus Gaisgeach an Aonaidh Shobhietach! - Thuirt am pìleat gu pròiseil.
  Thog an còirneal am fòn agus thuirt e goirid:
  - Tha Màidsear Feachd an Adhair Witcher air ruighinn mu thràth!
  An uairsin thionndaidh e chun na h-ìghne.
  - Ciamar a tha thu a' faireachdainn? Tha mi an dòchas gu bheil thu fallain?
  Rug am pìleat a fiaclan:
  - Tha mi a 'faireachdainn gu math! Deiseil airson sabaid mar leòmhann!
  Chrath an Còirneal:
  - Sgoinneil! Tha mi a" smaoineachadh gum bi na Seapanach a" cur luach air!
  Bha fuaim ann, crathadh bòtannan, agus sianar luchd-obrach àbhaisteach san roinn shònraichte, còmhla ri fear ann an èideadh sònraichte, a" spreadhadh a-steach don oifis. Dh'òrdaich e:
  - Cuir glasan-làimhe air a" mhèirleach seo!
  Bha Witcher troimh-chèile:
  - Dè eile a tha seo?
  Chroch an Còirneal:
  - Agus an tè sin! Tha thu fo chur an grèim, saoranach Witcher! Agus thèid do chuir dhan phrìosan!
  Thug fear ann an èideadh sònraichte rabhadh:
  - Tha fios aig a" bhoireannach seo mar a nì i sabaid glè mhath! Mar sin bi faiceallach!
  Rinn Witcher gàire:
  - Cha bhith mi nam riochdairean bho na buidhnean èigneachaidh lagha treun againn! Cuir fòn gu Beria agus soilleirich a" mhì-thuigse seo sa bhad!
  Rinn an Còirneal srann le tàir:
  - Seo dòigh eile air Beria a tharraing! Cuir dhan phrìosan i, agus rèitichidh an rannsachadh e!
  Chrath a" bhana-bhuidseach:
  - Tha mi nam ghaisgeach den Aonadh Sobhietach agus bidh an sgrùdadh, gu dearbh, ga rèiteach, ach le Beria bhiodh e nas luaithe! Tha mi airson a bhith aig smachdan itealain cho luath "s a ghabhas!
  Dh"aidich an Còirneal:
  - Aig àm a" chogaidh, cha chuir duine dàil fada! Thoir air falbh i!
  Choisich Vedmakova gun a bhith an aghaidh agus cha robh e ach beagan air a phutadh le muzzles nan gunnaichean inneal modail giorraichte a thòisich air an uidheamachadh le scouts. An uairsin chuir iad a-steach mi ann an funail dhubh agus dh 'fhalbh iad. Bha Anna Petrovna socair, cha robh i a 'faireachdainn ciontach mu deidhinn fhèin, agus is dòcha gu robh fios aig an NKVD mun dàimh shònraichte aice ri Beria, agus mar sin bhiodh iad ga rèiteachadh. Tha e eadhon inntinneach tadhal air prìosan. Feumaidh fìor dhuine mac a thogail, seirbheis a thoirt don arm, agus ùine a chuir seachad sa phrìosan! Mar sin, is dòcha, an gaisgeach! Bha mòran dhaoine ainmeil sa phrìosan: Stalin, Lenin, agus Hitler!
  Cha robh am prìosan gu sònraichte fada bho oifis a 'cheannaird, agus mar sin chaidh Vedmakova a tharraing a-mach agus a thoirt a-steach don lios. Bha coin an sin a' fas feargach, bha ballachan cloiche an t-sloc, a thogadh anns an ochdamh linn deug, dorch is liath. Dh'fhairich an nighean togail-inntinn neo-thoileach nuair a chaidh a toirt a-steach agus a stiùireadh air feadh nan trannsaichean. Seo an uinneag clàraidh: ceistean àbhaisteach:
  - Ciad ainm, ainm mu dheireadh, sloinneadh, gnè!
  An uairsin tionndaidh gu do làimh cheart a-steach do sheòmar leacach. An sin, aig a 'bhòrd, shuidh oifigear ann an èideadh NKVD agus aparan leathair, agus còmhla ris dotair ann an còta geal agus dithis bhoireannach meadhan-aois a' tarraing mhiotagan rubair tana air an làmhan.
  Thug an geàrd a bha còmhla ri Vedmakova gu sgiobalta, le gluasad cleachdte, na glasan-làimhe bhuaipe. Dh"àithn an t-oifigear:
  - Thoir dheth d" aodach!
  Chuir e iongnadh air Witcher:
  - Dè?
  Thuirt an t-oifigear gu socair:
  - thuirt mi, thoir dheth d' aodach! Tha sgrùdadh agus sgrùdadh pearsanta riatanach!
  Rinn an nighean gàire:
  - Ach tha fir an so !
  Bhris an t-oifigear leis an aparan:
  - An urrainn dhomh do chuideachadh! Thig air adhart, thoir air falbh na luideagan agad, a bhreabadair!
  Chrith Vedmakova, chuimhnich i, nuair a chaidh a cur sa phrìosan, gu bheil sgrùdadh pearsanta riatanach agus thòisich i air a h-aodach a thoirt dheth. Ghabh na boireannaich ris agus dh"fhairich iad a h-uile seam gu faiceallach. Air fhàgail anns na panties aice a-mhàin, bha nàire air Witcher, ach dh" èirich an t-oifigear:
  -Agus thoir air falbh na panties agad, galla! Bidh an rannsachadh deiseil!
  Air a fàgail air beulaibh grunn fhireannaich gu tur rùisgte ( sheas an convoy a thug i na sheasamh, deiseil airson a dhol a-steach don bhlàr aig àm sam bith), dh'fhàs i nàire agus dh'fheuch i ri a còmhdach le a làmhan.
  Bhuail iad i gu cruaidh air a" chnap le bata:
  - Làmhan sìos, a ghalla!
  Chroch an Witcher, ach dh" fhuiling e e. Nuair a bha a h-aodach deiseil air a sgrùdadh agus a bòtannan air an reubadh fosgailte, dh"àithn an t-oifigear:
  - A-nis thoir sùil air dhut fhèin!
  Thòisich na prìosanaich boireann bhon cheann. Bha iad a" suathadh am falt le corragan miotagan, agus an uairsin a" coimhead a-steach do na cluasan, eadhon a" cleachdadh seòrsa de phìob le flashlight. Chaidh na cluasan a tharraing air ais grunn thursan, air an lùbadh agus gun lùbadh. An sin thug iad sùil air na cuinnlean:
  - Casadaich, mas e do thoil e! Sin e, nas làidire!
  Chaidh sròn na h-ìghne a phronnadh. Chaidh seo a leantainn le sgrùdadh a 'bheul. Bha e gu tur mì-thlachdmhor, làmhan garbh air a bhruthadh air a 'chànan, a h-uile a-rithist agus a-rithist tharraing iad air ais e, an uairsin tharraing iad nas duilghe, eadhon cha mhòr a bhith ga reubadh dheth.
  Thuirt an t-oifigear:
  - Feumaidh sinn a bhith nas faiceallach! Dh" fhaodadh i a bhith na neach-brathaidh!
  Thòisich luchd-grèim a 'bruthadh an corragan air na fiaclan, a' sgrùdadh airson lìonaidhean anns am faodadh fiosrachadh cudromach a bhith falaichte. Bha Witchakova a" faireachdainn gu robh i iriosal agus a" spatadh air; chaidh a gaisgeach, an USSR, a sgrùdadh mar strìopach, gun dad a chall. An uairsin thòisich làmhan miotagan nam boireannach a 'faireachdainn cìochan lom na h-ìghne. Ghlan iad e, bha iad a" faireachdainn gu litireil a h-uile millimeatair, agus sheall iad e le flashlight. Bha cìochan na h-ìghne a' dol suas gu fealltach, agus bha na prìosanaich a' bruthadh na bu chruaidhe 's na bu chruaidhe, an uair sin a' gortachadh:
  - Chan eil! Seo e glan!
  An ath rud, chaidh an navel agus na corragan a sgrùdadh. Chaidh an navel a tharraing air ais, cuideachd a thoinneamh, agus an uairsin a tholladh le snàthad. Cha deach na corragan a sgrùdadh gu faiceallach.
  - Agus a-nis sgrùdadh gynecological! - Dh'òrdaich an t-oifigear.
  Dh"òrdaich na prìosanaich:
  - Lùb a-null agus sgaoil do chasan, mas e do thoil e!
  B" e an rud a lean an rud a bu iriosalaiche, nuair a chaidh làmh ghlic fear a" phrìosain a-steach do uchd na h-ìghne car caran garbh. Ghabh Witcher osnaich ann am pian agus irioslachd. Agus chladhaich an làmh gu garbh a-steach don uaimh far an robh a 'bhoireannach a' cumail an ulaidh a bu luachmhoire aice, a bha an dà chuid pianail agus gort. Thionndaidh an nighean beagan, agus rinn an t-oifigear gearan gu co-sheòrsach:
  - Thoir sùil air cho mionaideach "s a ghabhas! Às deidh na h-uile, is ann ann an àiteachan dlùth a bhios luchd-brathaidh mar as trice a "falach sgrìobhainnean, agus uaireannan tha nota beag gu leòr airson fiosrachadh cudromach fhaighinn.
  Chaidh fear eile a chuir na àite aon phrìosanach, agus às deidh sin dh" fhàs an rannsachadh eadhon nas dorra agus mì-mhodhail. Thuig Witchakova gu robh iad dìreach airson a h-irioslachadh le bhith a 'tionndadh an rannsachaidh gu cràdh.
  Cha robh an sgrùdadh air an anus cho garbh, agus chaidh caolan agus enema mòr a chleachdadh cuideachd. A rèir choltais bha amharas mòr air a" phìleat. Às deidh sin, bha coltas gur e rud beag a bh "ann a bhith a" sgrùdadh chorragan, casan is casan.
  Ach, cha tàinig seo gu crìch an sin; dh" òrduich an t-oifigear:
  - A-nis airson x-ghath den stamag! Cha robh mòran a b" urrainn dhi a shlugadh!
  Uill, chan eil e a" goirteachadh cho mòr. Bha dotair an làthair an seo, rinn e sgrùdadh gu faiceallach air a h-uile dad, eadhon an cridhe agus na sgamhanan. Mu dheireadh thug e cead:
  - Tha i glan agus gu tur fallain!
  Dh"èigh an t-oifigear gu feargach:
  - 'S truagh gun loisg sinn i co-dhiù! Ach, leig leis am piàna a chluich airson a-nis!
  Choisich am pìleat, air a iongnadh le irioslachd, gu umhail mar automaton. Bha làmhan Witcher air an crathadh le peant agus air am brùthadh gu faiceallach air pàipear. An uairsin lean a h-uile seòrsa tomhais, a "togail dhealbhan ann am pròifil, làn aghaidh. Thug iad orm seasamh rùisgte airson ùine mhòr, ag ath-sgrìobhadh a h-uile soidhne, sgarfa agus moll air mo bhodhaig. Às deidh sin chaidh a losgadh ann am fras fuar, a bha, ge-tà, àbhaisteach anns an USSR, chan ann a-mhàin dha prìosanaich a fhuair èideadh prìosain.
  - Faigh d' eideadh, a ghalla !
  Gu dearbh, b" e aodach poca a bh" anns an eideadh air a dhèanamh le burlap agus air a sgeadachadh le àireamh prìosain. Cha d 'fhuair an nighean brògan, a rèir coltais a' beachdachadh orra mar shòlas neo-riatanach dha nàimhdean nan daoine, agus mar sin thug iad i, cha mhòr còmhdaichte, gu cealla.
  Bha mòr-ghlacan dìreach air tachairt, bha am prìosan loma-làn agus loma-làn. Chaidh Vitchakova a thilgeil a-steach do chèidse beag, far an robh còrr is ceud boireannach mar-thà, a 'mhòr-chuid de chlann-nighean òga am measg an airm agus seirbheisich. Nuair a chaidh am pìleat a thoirt a-steach don chill, cha b 'urrainn dhi aon cheum a ghabhail; chuir am prìosanach dragh air an làr gu lèir. Bha e gu math dorcha sa chill, chaidh an uinneag a chuir air bòrd, bha i làn agus fàileadh làidir, a rèir coltais cha deach am bucaid a thoirt a-mach airson ùine mhòr.
  Bha na nigheanan leth-rùisgte, agus cuid gu tur lomnochd; thug iad air falbh an aodach. Bha grunn dhiubh gòrach agus dh'iarr iad uisge. Stad Witcher agus dh" fhaighnich e:
  - Chan urrainn dhomh aon cheum a ghabhail! Càite am bu chòir dhomh a dhol!
  - C'àit an d' thug iad an sin thu agus fuirich ann ! - Dh'òrduich i as an dorchadas, 's dòcha am fear bu shine 'sa chill. - Cha 'n 'eil aite dhuinn an so.
  Dh'fhaighnich Witcherova, a 'tuigsinn gu robh seo gòrach, fhathast:
  - Carson a tha thu nigheanan?
  Lean na guthan:
  - Seadh, seo Artaigil 58, no eadhon às aonais chosgais idir! Carson a tha thu?
  Rinn Witcher magadh:
  - Tha, dh'èignich i Beria!
  Chuala na caileagan gàire càirdeil agus clisgeadh:
  - Tha, tha i againn!
  A dh' eirich as an dorchadas :
  - Chan eil e gu leòr Beria a chrochadh!
  Chuir guth bagarrach stad air:
  -Gu leòr! Agus mar sin mu thràth chaidh còrr air leth-mhìle fear a mharbhadh sa ghàrradh! Faodar an toirt a-mach leis a" chill gu lèir airson cuairt cuideachd!
  Bhris an Witcher:
  - Uill, chan e, ma bheir iad gu bàs mi, cha toir mi a-steach!
  . CAIBIDIL Àir. 8
  Lean Oleg Rybachenko a 'sabaid airson amàireach nas gile còmhla ris an nighean Margarita Korshunova.
  Bha iad a" sabaid ann an Stalingrad. Bha iad a" sabaid le mòr mhisneachd. Agus cha do smaoinich a" chlann shìorraidh air a dhol air ais agus a thoirt a-steach don nàmhaid.
  Ach bha na feachdan neo-ionann agus mean air mhean ghluais na Nadsaidhean air adhart. Ach gu math slaodach agus a 'sgudail nan slighean gu taighean agus sràidean le cuirp luchd-duaise.
  Moscow air a chuairteachadh, ach fhathast a 'sabaid. Agus bha a nigheanan brèagha fhèin aice cuideachd. Cò a tha fìor ghaisgich.
  Oleg Rybachenko agus Margarita iomlaid teine ann Stalingrad. Aig an aon àm, dh'fheuch am balach ri rudeigin a dhèanamh a 'cleachdadh AI.
  Cha robh cead aig tagraiche ceann-suidhe Belarus Alexander Lukashenko pàirt a ghabhail anns na taghaidhean. Fhuair iad coire leis gun do tharraing Cathair-eaglais Slavic na ainmean-sgrìobhte air ais. Mar thoradh air an sin, cha robh sia tagraichean ann, ach còignear. Agus nochd am prìomh strì eadar Zenon Pozdnyak agus Kebich. Chaidh an Kebich pro-Ruiseanach agus nas meadhanach air adhart chun dàrna cuairt le buannachd bheag. Agus an uairsin rinn e a 'chùis air Poznyak anti-Russian le eadar-dhealachadh mòr.
  Rinn Lukashenko gearan gun deach a thoirt air falbh gu mì-laghail. Ach san fharsaingeachd cha robh dad ann ach fuaim.
  Bhuannaich Kebich le misneachd. Agus thàinig e gu bhith na chiad cheann-suidhe Belarus.
  Goirid chaidh Belarus a-steach don raon rubles. Bha an suidheachadh eaconamach fhathast ann an èiginn. Cha robh airgead gu leòr ann. Ach bha an dùthaich ann an sòn an ruble.
  Mhol Kebich pròiseas aonachaidh leis an Ruis. Thòisich laghan a 'tighinn còmhla, dh'fhosgail crìochan, agus chaidh an eaconamaidh aonachadh. Chaidh buidhnean thar-nàiseanta a chruthachadh.
  Ann an 1999, chaidh taghaidhean ceann-suidhe ùra a chumail ann am Belarus. Bha an eaconamaidh ann an èiginn mhòr às deidh bunait na Ruis. Ach tha buaidh nan comannach air fàs gu mòr. Bha sabaid aig Lukashenko leis a h-uile duine agus cha do chruthaich e am pàrtaidh aige fhèin, agus chaidh a phutadh gu aon taobh le feachdan eile. Thachair am prìomh strì eadar Kalyakin agus Kebich. Bha Zenon Poznyak air mòr-chòrdte a chall ron àm seo. Dìreach mar an Aghaidh Popular Belarus gu h-iomlan.
  Dh"fhàs na comannaich na bu làidire.
  Anns an Ruis, tha eachdraidh cuideachd air atharrachadh beagan. Fhuair Zyuganov beagan a bharrachd bhòtaichean airson a" cheann-suidhe, ged nach do bhuannaich e. Bha Lebed na Rùnaire air a" Chomhairle Tèarainteachd airson mìos no dhà nas fhaide. Ach, san fharsaingeachd, chan eil seo cho cudromach. Is e an eadar-dhealachadh as cudromaiche nach deach Chernomyrdin a chuir às. Agus mar thoradh air an sin, dh'fhuirich e na phrìomhaire eadhon às deidh an àbhaist. Kebich, ge-tà, a dh'aindeoin cuideachadh Chernomyrdin, fhathast air chall anns an dàrna cuairt, agus Kalyakin thàinig e gu bhith na cheann-suidhe air Belarus.
  Agus anns an Ruis, an dèidh dha Yeltsin falbh, thàinig Chernomyrdin gu bhith na cheann-suidhe. Tha eaconamaidh na Ruis mar-thà air tòiseachadh a 'fàs agus Viktor Stepanovich, ged a bha e le duilgheadas mòr, le cuideachadh bho Zhirinovsky, a ghabh an treas àite, rinn e a' chùis air Zyuganov.
  Mar sin, anns an Ruis thàinig Chernomyrdin gu bhith na cheann-suidhe, thàinig Zhirinovsky gu bhith na rùnaire air a 'Chomhairle Tèarainteachd agus a' chiad neach-cuideachaidh don cheann-suidhe. Tha Putin gu ruige seo air fuireach air an taobh. Tha Zyuganov na cheannard air an luchd-dùbhlain. Tha Primakov fhathast na Mhinistear Cùisean Cèin.
  Mar sin chaidh a h-uile càil a rèir a" phlana. Lean Kalyakin air adhart leis a 'phròiseas amalachaidh, ach chan eil e fhathast ag aonachadh. Thòisich eaconamaidhean a 'fàs. Chernomyrdin stiùir an cogadh ann an Chechnya. Bhruidhinn mi ri Maskhadov. Agus mu dheireadh fhuair e seasmhachd an sin.
  Bhuannaich Chernomyrdin na h-ath thaghaidhean gu furasta an-aghaidh Zyuganov. Bha Kalyakin cuideachd furasta a thaghadh gu dàrna teirm. Chaidh a h-uile càil gu ìre mhòr no nas lugha. Bha eaconamaidh Belarus a" fàs.
  Ach cha do ruith Kalyakin airson an treas teirm. B' e a cho-obraiche Novikov a thàinig às a dhèidh.
  Cha do ruith Chernomyrdin airson treas teirm nas motha. Chaidh Chernomyrdin a leantainn le Zhirinovsky. Dh'fhàs an tè mu dheireadh, gu dearbh, mòran nas meadhanach, ach chuir e barrachd cuideam air Belarus - ag iarraidh aontachas dhan Ruis.
  Chuir Novik an aghaidh. Sin as coireach gun tàinig e fo smachd-bhannan.
  Bha Zhirinovsky na bu chruaidhe agus na bu duilghe... Mar thoradh air an sin, chùm feachdan taobh-Ruiseanach referendum ann am Belarus, aig an aon àm ri fìor èiginn eaconamach. Agus thàinig Belarus gu bhith na phàirt den Ruis. A neartaich faireachdainnean an-aghaidh an Iar.
  Ann an 2014, chuir Zhirinovsky, a 'gabhail brath air tachartas Maidan san Úcráin agus cur às do Yanukovych, saighdearan. Cha robh arm na h-Ucrain comasach air sabaid agus chuir na Ruiseanaich às dha. Dh'ainmich Yanukovych agus an Rada aig gunpoint referendum. Chuir an Ruis an sàs anns a" phoblachd seo cuideachd.
  Gus nach biodh na h-Ucràinich nas lugha de ar-a-mach, ghluais Zhirinovsky prìomh-bhaile na Ruis gu Kyiv. Agus thug seo buaidh air toraidhean an referendum. Vladimir Volfovich fhèin, anns an ath thaghaidhean ceann-suidhe, chaidh a thaghadh gu buadhach gu treas teirm, an dèidh cur às do na h-uile bacadh ann an referendum.
  Leig Alasdair Lukashenko dheth a dhreuchd agus chaidh e fodha ann an dearmad. Bha Putin na chathraiche air an FSB gu 2012, nuair a bha e trì fichead bliadhna a dh'aois. Agus cha do chuir Zhirinovsky, a bha dèidheil air an sgioba ath-nuadhachadh, oifigear comasach dà fhichead bliadhna a dh'aois na àite. Bha riaghladair Belarus, a ghabh àite Novik, cuideachd nas òige.
  Thàinig an Ruis, ge-tà, fo smachd-bhannan an Iar, ach cha robh iad ro chudromach. Bha Zhirinovsky a" sabaid ann an Siria agus Iorac. Chruthaich e a stàit fhèin dha na Kurds agus sa chumantas rinn e gnìomh nas cinntiche na Vladimir Putin. A bharrachd air an sin, chuir an Ruis ionnsaigh urchraichean air bhog air Saudi Arabia agus chaidh prìsean ola àrdachadh gu mòr.
  An uairsin thòisich cogadh mòr eadar Ioran agus na Stàitean Aonaichte. A dh" àrdaich prìsean na h-ola tuilleadh. Aig an aon àm, ghabh an Ruis agus chuir iad na stàitean Baltic agus Moldova an sàs. Agus an uairsin, a 'gabhail brath air a' bhuaireadh ann an Kazakhstan an dèidh do Nazarbayev falbh, thug i a-steach am poblachd seo na cuairteachadh.
  Chaidh referendum a chumail cuideachd, agus fhuair an Ruis seilbh air roinn eile.
  Mean air mhean chaidh ath-leasachadh an USSR air adhart.
  Ann an 2020, dh" ùraich Zhirinovsky an clàr aige airson a" cheathramh teirm mar cheann-suidhe na Ruis. Cha robh dùil aige falbh fhathast.
  Agus bha an Ruis a" gluasad tro mheadhan Àisia. Ann an Uzbekistan, Tajikistan, Kyrgyzstan, Turkmenistan, nochd saighdearan Ruiseanach agus chaidh reifreannan mu bhith a" tighinn còmhla ris an Ruis a chumail.
  Mar sin chaidh an dùthaich ath-nuadhachadh taobh a-staigh seann chrìochan an USSR.
  Ach cha robh seo gu leòr airson Zhirinovsky. Agus bha e, gun chlaon-bhreith neo-riatanach, a 'fuireach ann am Fionnlainn le saighdearan. Agus an sin, gu dearbh, le toradh cha mhòr ceud sa cheud, an dèidh referendum a chumail. Agus a 'ceangal rithe fhèin.
  Mar sin, bha an Ruis a 'tilleadh a cuid fhèin. Tha an dàimh le Sìona air a dhol nas miosa mar thoradh air tagraidhean mu Phort Arthur agus mar a chaidh na Yellows fhuadach à Siberia.
  Ach airson a-nis, bha eagal air Sìona sabaid an-aghaidh na Ruis.
  Ach ann an Alasga bha coup armailteach, agus ghabh saighdearan Ruiseanach thairis e. Agus chùm iad referendum air tilleadh dhan Ruis. Aig an aon àm, thàinig air Ameireagaidh aithneachadh cho neo-dhligheach sa bha an aonta mu reic Alasga ris an Ruis.
  Mar sin...
  Stad Oleg Rybachenko agus thòisich e air losgadh a-rithist.
  Loisg am balach air spreadhadh agus an uairsin thilg e an grenade le a chas rùisgte. Sgap e na faisisteach agus chuir e tweet:
  - Tha sinn do-chreidsinneach!
  Loisg Margarita cuideachd spreadhadh, thilg i grenade le a cas rùisgte, phronnaich i am Fritz agus dh"èigh i:
  - Agus an-còmhnaidh aonaichte!
  Bha a" chlann a" sabaid gu math gaisgeil.
  Bhuail am balach a-rithist air na nàimhdean le spreadhadh. Thilg e grenade air an t-slighe le òrdagan rùisgte. Mar thoradh air an sin, bhuail dà tanca. Sheinn Oleg Rybachenko:
  - Glòir dhut, ar dùthaich Ruiseanach,
  Ann an ainm na Ruis naomh,
  Dear teaghlach comhairle!
  Thilg an nighean an grenade a-rithist le a cas-rùisgte. Loisg i sìos dusan faisisteach agus sheinn i:
  - Tha mart air an t-sliabh,
  Bi fallain clann!
  Loisg am balach air spreadhadh, gheàrr e sìos na Krauts agus rinn e gàire:
  - Tìr mo chridhe,
  Gu fortanach fosglaidh sinn an doras!
  Agus an uairsin thilg cas a phàiste grenade. Tha e na dhuine a tha dha-rìribh na neach-giùlan sgriosail marbhtach.
  Tha Margarita cuideachd na saighead le fìor chruinneas.
  Ghlac an nighean e agus sheinn i:
  - Cha searg am fear furachail,
  Sùil an t-seabhag, an iolaire-
  Tha guth an t-sluaigh soilleir -
  Bidh an uisge-beatha air a phronnadh leis an nathair!
  Thilg an nighean grenades le cas-rùisgte i, agus ghabh i tuilleadh smal;
  Stalin a ' fuireach na mo chridhe
  Gus nach bi sinn eòlach air bròn -
  Dh' fhosgladh an dorus gu fànais -
  Bha na reultan a" deàrrsadh os ar cionn!
  Agus rinn an nighean gàire. Loisg i spreadhadh air na faisisteach. Leag i a-mach na h-ìrean aca agus rinn i squeak:
  Tha mi creidsinn gum bi an saoghal gu lèir a 'dùsgadh -
  Bidh crìoch air faisisteachd...
  Bidh a' ghrian a' deàrrsadh gu soilleir,
  An t-slighe a" soillseachadh co-mhaoineas!
  Agus a-rithist tha an nighean gu sgileil a 'tilgeil grenade le a cas-rùisgte. A" putadh tancaichean Hitler an aghaidh a chèile.
  Tha Natasha cuideachd a" sabaid. Ann an Stalingrad, tha nigheanan dìreach nan gaisgich.
  Is seinnidh iad dhoibh fèin le misneach :
  - Is e mo dhùthaich dorchadas na cruinne,
  Is urrainn dhomh marbhadh nàimhdean olc a phronnadh ...
  Chan urrainn dhomh latha a dhol gun ghaol dhut,
  Tha mi deiseil airson mo bheatha a thoirt dhut!
  Agus tha Natasha a 'tilgeil grenade le a cas-rùisgte.
  An ath rud, bidh Zoya a" losgadh. Nighean àlainn ann am bikini. Bheir e spreadhadh agus gearraidh e sìos na faisistich.
  Agus an uairsin falbhaidh tiodhlac marbhtach bho a casan rùisgte.
  Sheinn Zoya, a" crathadh a fiaclan:
  - Is toil leam a bhith a" sgrios nàimhdean! A leithid de nighean!
  Agus a-rithist tòisichidh am bòidhchead air a sgrios le a òrdagan rùisgte.
  Agus an uairsin bidh Aurora a" losgadh cuideachd. Buailidh an diabhal ruadh air na faisisteach cuideachd.
  Agus cuiridh grenade air bhog le a cas-rùisgte saighdearan Wehrmacht thairis air a" ghreabhal.
  Tha an nighean a" caoineadh:
  - Tili, tili, trawled, trolled...
  Tha an neart agam na faisisteach a bhualadh,
  Is gann gun urrainn dhomh diùltadh a-nis!
  Agus a-rithist bidh an gaisgeach a 'losgadh gu ceart.
  An ath rud, bidh Svetlana a 'losgadh. Agus thilg i cuideachd pasgan spreadhaidh le a òrdagan rùisgte.
  Uill, fhuair na Krauts e.
  'S e gaisgeach creige a th' anns an nighinn, airson a cur gu h-ealanta.
  Agus mar a tha e a" seinn:
  - Bidh Rus' air a ghlòrachadh os ceann na talmhainn,
  Bidh bruadar againn an-còmhnaidh!
  Agus bidh ceathrar nigheanan a 'bualadh air na faisistich agus mar a bhuaileas iad thu. Am bitheantas, tha iad cosmhuil ri naoimh o bhatal- uinn ainglean a' bhàis. Agus gheibh na Nadsaidhean ann an Stalingrad e.
  Ach tha e a 'fàs nas duilghe agus nas duilghe agus nas duilghe.
  Tha Stalingrad a" cumail a-mach airson a-nis, ach b" urrainn dha na Nadsaidhean Sukhoi a ghabhail. Tha cabhlach làidir aig na Nadsaidhean cuideachd. A" toirt a-steach soithichean Breatannach a chaidh an glacadh.
  Bha iad gu litireil a" sgàineadh an oirthir gu lèir. Agus tha na Turcaich a" dol air an aghaidh o dheas. Tha e a" fàs uamhasach eagallach.
  Bha Natasha agus a nigheanan à Sukhimi comasach air itealaich gu Stalingrad, a 'glacadh plèana plywood Gearmailteach.
  Agus a-nis cuideachd ann an Stalingrad. Mar, ge bith dè cho cruaidh "s a dh" fheuchas tu gun a bhith a" gabhail a" bhaile-mhòr seo, cha bhith na Nadsaidhean ga ghabhail.
  Bidh Natasha a" tilgeadh le cas-rùisgte tiodhlac murt, a" reubadh nan Nadsaidhean gu feòil reubte agus a" seinn:
  - Bidh ar beatha iongantach!
  Thuirt Zoya, a" tilgeil grenade le a cas-rùisgte, a" giùlan a fiaclan:
  - Ma bhuannaicheas sinn, gu dearbh!
  Agus chrath an nighean a nipples sgàrlaid.
  Aurora, a' losgadh, a' beucaich:
  - Agus biodh ar n-Athair air a ghlòrachadh !
  Agus tilgidh e mar an ceudna tiodhlac marbhadh le òrdagan rùisgte. Bidh e a 'pronnadh luchd-dùbhlain agus a' squeak:
  - Glory to Great Rus'!
  Agus an uairsin ghabh Svetlana an loidhne agus chuir e suas e. Gheàrr mi a-mach ceud Nadsaidhean. An uairsin chuir i grenade air bhog le a cas rùisgte agus rinn i squeak:
  - Airson solas ùr saidheans agus beairteas!
  Agus bidh an ceathrar nigheanan a" sabaid a-rithist, agus chan eil iad a" dol a dh" ìsleachadh an sròin.
  Thog Natasha am pasgan spreadhaidh le dà chas rùisgte. Agus le a neart uile thilg i e ann an tanca Nadsaidheach.
  An E-75, an dèidh milleadh fhaighinn, stad e agus thòisich e a 'smocadh.
  Sheinn Natasha:
  - Rinn Rus 'gàireachdainn agus ghlaodh e agus sheinn e,
  Anns a h-uile aois, is e sin as coireach gur e Rus a th" ann!
  An uairsin, ghabh Zoya agus chuir e air bhog am marbhadh an làthair le a òrdagan rùisgte. Agus stad tanca Nadsaidheach eile, air a leagail.
  Chuir Zoya tweet:
  - Tha, tha an àm ri teachd againn!
  Glòir don Ruis mhòr!
  Loisg Aurora gunna-inneal. Chuir i sìos mòran de na faisisteachan. Agus an uairsin thuirt i gu làidir:
  - Glòir do ghaisgich an USSR!
  Agus bidh tilgeil a cas-rùisgte a" cur an grenade ag itealaich a-rithist. Seo an nighean ruadh. Dìreach neach-crìochnachaidh do-chreidsinneach.
  Agus ghabh Svetlana oirre fhèin agus phronn i na Nadsaidhean. Agus ghearr i sìos iad mar fheur geur.
  An uairsin rinn i tweet:
  - Glòir do thìr na Ruis!
  Agus o thilgeadh a cas-rùisgte tha a leithid de bhriseadh marbhtach ag itealaich.
  Dh' eirich an gaisgeach :
  - Airson an Ìmpireachd Sòbhieteach!
  Natasha, losgadh, ag ràdh:
  - Airson an fheadhainn as motha de na h-ìmpirean!
  Agus a-rithist bho a casan rùisgte ag itealaich rudeigin a tha a" marbhadh faisisteach le gealltanas mòr.
  Agus tha an nighean a" seinn:
  - Glòir do mo dhùthaich -
  Glòir dhan Ruis!
  Thilg Zoya grenade cuideachd le a cas-rùisgte. Gheàrr i dheth mòran de Nadsaidhean agus dh" èigh i:
  - An Ruis Mhòr - glòir mhòr!
  Agus rinn i gàire air a com-pàirtichean.
  Tha na nigheanan, gu dearbh, cha mhòr rùisgte. Ann am bikinis, tana, fèitheach, brèagha, agus curvy.
  Dè cho seunta "s a bhios nigheanan a" coimhead nuair a tha iad cha mhòr rùisgte! Agus carson eile a tha aodach?
  An uairsin, bidh Aurora gu gnìomhach a 'losgadh. Agus le a chasan rùisgte thilgeadh e air falbh na bha a" marbhadh nan Nadsaidhean.
  An uairsin canaidh e:
  - Airson an t-Athair mòr!
  Lean Svetlana a 'losgadh. Gheàrr i sìos na faisisteach agus rinn i tweet:
  - Airson euchdan mòra!
  Agus b" urrainn dha grenade a chuir air bhog le a chas rùisgte. Agus a-rithist tha eagal air na Nadsaidhean.
  Is math a rinn thu nigheanan Ruiseanach. Tha iad nan daoine den aerobatics as àirde.
  Agus an uairsin tha na pìleatan: Mirabela agus Anastasia. Dìreach mar a bheir iad slap air na Krauts.
  Tha, tha tagaichean Hitler a" ruith air falbh bho na caileagan sin.
  Bidh gaisgich boireann a" sabaid air an Yak-9. Tha e coltach gu bheil an càr seann-fhasanta. Ach gu math èifeachdach. Ged a tha e nas ìsle na an Luftwaffe ann an luaths agus armachd.
  Chan eil ach aon ghunna 20mm agus gunna-inneal aig na caileagan, an coimeas ris an ME-262 le còig canain 30mm.
  Ach bidh Mirabela a" gluasad gu sgileil agus a" faighinn air cùl a" bhileag faisisteach le sgiathan. Agus a 'losgadh air. A 'bualadh meatailt, a' losgadh an nàmhaid gu tur.
  An uairsin sheinn Mirabela:
  - Nas àirde agus nas àirde agus nas àirde,
  Plèanaichean ag itealaich mar eòin. .
  Tha sinn a 'leagail mullaichean faisisteach,
  Agus tha neart nan saighdearan thar chrìochan!
  Agus an seo thèid Anastasia agus breabadh na Nadsaidhean. 'S e nighean Terminator a th' innte.
  Crùbaidh e aghaidhean luchd-brathaidh Hitler agus squeak:
  - Thig glòir mhor do Rus' !
  Agus bidh e cuideachd a 'bruthadh air na peadalan le a chasan rùisgte. Agus tha Messerschmitt eile a 'tuiteam.
  Bidh caileagan a 'sabaid anns na panties aca a-mhàin. Agus tha iad a 'faireachdainn glè mhath. Bidh iad a 'sruthadh gu luath air einnseanan nas laige. Agus teichidh iad o bhuillean an nàmhaid.
  Bidh Mirabela, a 'gearradh dheth an Fritz, a' squeaks:
  - Gun fheannag, chan urrainn dhut a" chùis a dhèanamh oirnn!
  Agus a-rithist tha an gaisgeach a 'tarraing a-mach gu astar marbhadh.
  Agus tha inneal Hitler ùr a 'tuiteam.
  Tha fios aig a' nighinn casruisgte dè tha i a' dèanamh. Agus tha i a" dèanamh glè mhath.
  Seo faisisteach a" feuchainn ri gaisgeach a chòmhdach bho astar. Agus tha i a" falbh. Agus le mìorbhail air choireigin, a-rithist aig earball an nàmhaid.
  Agus tha e a 'leagail an Fritz, a' squeaking:
  - Chan eil dad do-dhèanta dha na Ruiseanaich!
  Agus a-rithist tha an gaisgeach a 'dèanamh tionndadh eu-dòchasach. Agus tha càr eile a 'tuiteam, air a mhilleadh.
  Chuir Mirabela tweet:
  - Chaidh fìor shìth a chruthachadh don Ruis!
  Agus a-rithist mar a thionndaidh e a-mach. Agus ciamar a bheir e a-steach don nàmhaid!
  Bidh Anastasia cuideachd a" bualadh air càr Gearmailteach agus a" sgreuchail:
  - Biodh ar tìr uile air a ghlòrachadh, na biodh tròc- air dhuinn !
  Agus tha na caileagan a 'fàs barrachd is barrachd dealaichte!
  Dè as urrainn dèiligeadh riutha? Mura h-e doineann ionnsaigheach a th" ann!
  Nas mionaidiche, chan urrainn eadhon doineann a" chùis a dhèanamh orra!
  Bidh Natasha, aig an aon àm, a" sabaid agus a" seinn:
  - Bidh sinn a 'sabaid airson an Ruis!
  Agus cuideachd le a chas rùisgte cuiridh e air bhog grenade de inbhe marbhtach.
  Agus bleithidh e na Nadsaidhean nam pìosan de mheatailt agus de fheòil fhuilteach.
  Tilgidh Zoya cuideachd fear murt agus dearg-theth le a cas rùisgte agus, a" leum suas, canaidh i:
  - Agus air son ordugh ùr a' chomanachaidh air feadh an t-saoghail !
  Agus a" giùlan fhiaclan.
  An ath rud, bidh Aurora a 'losgadh gu cruaidh. Bidh e ga losgadh fhèin, a" gearradh sìos nam faisisteachan agus a" squeaks, a" rùrach fhiaclan:
  - Airson adhartas a choileanadh!
  Agus bho a casan rùisgte thig rudeigin a bhriseas cnap-starra sam bith.
  Agus an uair sin anns a 'bhlàr Svetlana. Is e nighean cho marbhtach a tha seo.
  Agus tha i blonde cuideachd. Mar a tha i a' bualadh air na faisisteach... Agus an uair sin tiodhlac mortaich ag itealaich bho a casan casruisgte. Pronnaidh e na Nadsaidhean agus tionndaidhidh e gu lasraichean diabhal iad.
  Bidh nigheanan Terminator a" sgròbadh:
  - Glòir do 'm focal urram !
  Facal Komsomol!
  Bidh na gaisgich a 'losgadh air na faisisteach. Agus loisgidh sinn iad mar choin rabid.
  Is iad seo nigheanan Terminator! Agus sgrios iad na Nadsaidhean - dè na deamhan!
  Thuirt Natasha le pathos:
  - Bidh sinn a 'sabaid airson sòisealachd,
  Airson an Ruis Sobhietach againn,
  Airson òrdugh mòr ùr!
  Agus a-rithist tha tiodhlac marbhtach ag itealaich bho a cas-rùisgte.
  Bidh Zoya cuideachd ag obair gu lùthmhor. A 'sgrios na faisisteach. Agus cha leig e sìos iad. Agus tha a casan rùisgte a" priobadh mar propeller.
  Tha an gaisgeach ag ràdh le dìoghras:
  - Ann an ainm Rus naomh,
  Thèid an Ruis a ghlòrachadh!
  Agus a-rithist tha an gaisgeach a 'sabaid le làn dìoghras.
  An ath rud, bidh Aurora a" tilgeil tiodhlac a" bhàis le a cas-rùisgte. Mar a tha na faisisteach air an sgapadh air gach taobh. Agus tha e ag ràdh le fearg:
  - Is mise curaidh bocsaidh na cruinne!
  Agus an uairsin cuiridh Svetlana air bhog rudeigin marbhtach agus millteach. Agus tha a cas-rùisgte cho snog.
  Agus ghlaodh an gaisgeach:
  - Is mise an fheadhainn as làidire san t-saoghal,
  bogaidh sinn na Nadsaidhean anns an taigh beag -
  Cha chreid an Motherland an deòir,
  Agus bheir sinn an eanchainn dha na oligarchs olc!
  . CAIBIDIL Àir. 9
  An dèidh pàirt a ghabhail ann am batail trom, cha mhòr nach do chaidil Vedmakova airson grunn làithean, agus mar sin, a dh'aindeoin na fìor dhroch shuidheachadh ann an cealla a 'phrìosain, an stuth agus an stench, thuit i na chadal cha mhòr sa bhad.
  Bha i a 'bruadar gun do lorg i i fhèin anns na Meadhan-Aoisean agus stiùir i ar-a-mach thràillean, a' fàs mar sheòrsa de Spartacus ann an sgiort! Às deidh a 'chiad shoirbheachadh, chruinnich an gaisgeach gaisgeil, an nighean fèitheach, na reubaltaich agus thairg e na stiùirichean aca a thaghadh.
  Thàinig Witcher, mar a bhiodh dùil, gu bhith na cheannard air buidheann caran mòr, agus mhol i an gaisgeach cumhachdach Turan mar a" chiad leas-cheannard aice.
  Agus an seo bha na tràillean aona-ghuthach. An uairsin chaidh na ceannardan a thaghadh. Is e an siostam deicheach as sìmplidh agus cho-dhùin Witcher nach bu chòir dad a bhith iom-fhillte.
  Armaichte le duaisean agus a 'toirt seilcheagan cockroach (ann an cadal trom, chluich subconscious Vedmakova a-mach), ghluais iad air adhart.
  Gus a h-ùghdarras a neartachadh agus a casan a shìneadh, choisich Witcher air chois, a 'gluasad mar chat. An sin thòisich an nighean air ruith, a" faireachdainn molagan beaga, biorach an rathaid chreagach le buinn a casan rùisgte. Ach cha tug an gaisgeach aire don phian; a bharrachd, bha i air thoiseach air a h-uile duine. Mar a thionndaidh e a-mach, cha robh e dìomhain. Bha triùir luchd-sabaid nàmhaid nan laighe ann an ambush, agus b" urrainn dhaibh inneal-rabhaidh a thogail ro-luath. Dhreap ceannard an ar-a-mach craobh agus leum i air mullach a nàimhdean. Bha na gluasadan aice coltach ri dannsa measgachadh de thìgearan is cobras, glaodh beag agus an uairsin thuit i sàmhach leis na cinn briste.
  - Seo mar a bhriseas mi an aghaidh!
  Cha b' urrainn do Vedmakova cur an aghaidh a bhith a' cluich dhan phoball, a' sealltainn cinn air an gearradh gu tràillean. Bha guth aonta ann mar fhreagairt.
  Goirid nochd oighreachdan le planntachasan. Tha na taighean snaighte nan lùchairtean fìor le sgeadachadh agus ìomhaighean. Bha fuarain rim faicinn an seo agus an siud. Bho aon ìomhaigh ann an cruth Zeus le sgiathan dealan-dè agus beul air a stamag, a chasan agus a bhroilleach: bha seachd jets a 'bualadh. Tha na h-achaidhean beairteach, geir, le coltas cotan òir, gràn le spìcean mòra, cearcan-dubha agus rudan eile. Bha mòran thràillean ag obair dhaibh. Bha an dà chuid fireannaich agus boireannaich, a bharrachd air mòran chloinne. Gu dearbh, luchd-stiùiridh, geàrdan. Ach san fharsaingeachd, gu dearbh, tha tòrr a bharrachd thràillean, agus le sluasaidean agus hoe.
  Thog an Witcher bratach dhachaidh gu cabhaig air fhuaigheal leis na caileagan tràilleil: Le iomhaigh a" chlaidheimh is na Hoe! Rinn tràillean eile cabhag gus ionnsaigh a thoirt.
  Aig an aon àm, bha grunn thràillean fireann agus boireann a 'crochadh bho na pòlaichean, an làmhan agus an casan air an tolladh le ìnean. Tha e coltach gun deach clann ana-ceartas seo a chuir gu cràdh. A 'faicinn an luchd-saoraidh a' tighinn dlùth, dh'èigh an nighean a chaidh a cheusadh ann an guth làidir ris nach robh dùil:
  - Tha ath-dhìoladh air tighinn, buail an luchd-seilbh!
  Tha ceannard a 'Bhuidseir, mar a bha e an-còmhnaidh, air thoiseach. Thog a seilcheag cockroach suas agus leag i sìos dà gheàrd aig an aon àm. Thill a' chuid eile air an ais, fear dhiubh as an eagal, eadhon a' ruith 'na shleagh fèin. Thàinig intestinal a-mach às a" bhroinn bhriste. Rinn an nighean gàire:
  - Is gaisgich lag thu ma tha eagal an eich ort !
  Bha Miloslava, a thàinig gu bhith na sgiort aice, a 'sabaid air a làimh dheis, na tuaghan ann an làmhan na h-ìghne, mar ràsair borbair. Mar sin tha e ainmeil a 'gearradh sìos luchd-sabaid.
  Cha do ghèill Turan idir. Chuir e clach air bhog a bhris ciste an fhreiceadain agus a chaidh a-steach don fhraoch. Bha e soilleir gur e an obair chruaidh a rinn e math, chan e fèithean na clach-mhuilinn. Fìor, ghluais Witcher nas luaithe.
  Bha na tràillean air sgur a dh'obair, ach cha robh iad fhathast air a dhol a-steach don chreach. A rèir choltais bha iad troimh-a-chèile. Fìor, dh "èigh an aon bhalach gun stad, a" leum suas gu na balaich a bha ag obair:
  - A ghealtaich! Ge b'e neach tha air mo chùl, 's e gaisgeach a th' ann, Ge b'e neach a tha às mo dhèidh, 's e muc leòmach a th' ann!
  B" e na balaich a" chiad fheadhainn a fhreagair. Ruith iad air na maoir. Seo fear de mu cheithir-deug a bhuail an "neach-gleidhidh" aige le hoe cho cruaidh is gun do spreadh a cheann mar phumpkin. Dh"obraich e, agus chaidh na tràillean eile, eadhon na caileagan modhail agus foighidneach, a-steach don bhlàr.
  Dh'fhàs am blàr a-nis mì-riaraichte, ach bha an àrdachadh àireamhach, a bharrachd air an èiginn, air taobh nan tràillean. Agus, gu dearbh, ghabh iad thairis.
  Is e pas an rud a tha duilich a bhith a" dùileachadh bho nighean a dh" ionnsaich dìreach ro a sùilean. Rinn i gnothach ris a" gheàrd, a thòisich air a bruthadh. Mar sin mheall i e, tharraing i air ais an claidheamh agus bhuail i ceart san amhaich e.
  - A-nis is e sin a chanas mi greim-bìdh! - Rinn an nighean magadh. - Bi faiceallach gun a bhith leis an deoch!
  Chaidh a 'chiad oighreachd a shaoradh gu luath, dh' fhàs an sgaradh dìreach ro ar sùilean. Sgaoil an ar-a-mach, a" glacadh nan achaidhean mar theine. Ghluais an Witcher, a" ruith air adhart. Ruith na marcaichean thuige; mar as trice, fhuair iad e dìreach gu mullach a 'chinn. Ach cha tug na geàrdan seachad. Bha am blàr gu sònraichte cruaidh faisg air an fhuaran seachd-sreathan. An seo chuir na planntaichean an tèarmann marcachd aca gu cath.
  Bha am Bana-bhuidseach gaisgeil air a chuairteachadh air gach taobh. Cha deach a sàbhaladh ach le sùbailteachd iongantach seilcheag cockroach a bha gu sònraichte reamhar. Seo ionnsaigh neo-mhearachdach agus tuit an neach-dùbhlain gearraichte. Ach, chaidh an nighean a leòn an toiseach anns a 'ghualainn, an uairsin anns a' stamag, agus an uairsin cha mhòr nach deach a cas a ghearradh dheth. An uairsin thòisich Witcher a 'tilgeil biodagan beaga. Razor-biorach, chaidh iad a-steach do na sùilean agus uaireannan a-steach don bheul. Ach, bha a 'mhòr-chuid de na saighdearan leth-rùisgte air sgàth an teas, agus airson a leithid de shaighdearan bha e gu leòr airson a' chiste a bhriseadh. Thuit grunn mharcaichean, ach mheudaich an còrr an cuideam. Bha uimhir de chlaidheamhan ann is gun robh iad coltach ri cìr nan gluasad. Mar sin bidh iad a 'dòrtadh a-steach bho gach taobh.
  Ach thàinig Miloslava, Passa, Turan, agus tràillean eile ann an tìde. An dèidh dhaibh gearradh a-steach do na raointean, choisich iad mar rinc-spèilidh, chitheadh tu mar a bha cuirp a' falbh air falbh, agus tràillean armaichte a' dèanamh cabhag airson an cuideachadh len uile neart.
  Thug na saighdearan-coise ionnsaigh air na marcaichean, rinn na tràillean sgìth dìoghaltas air am pian agus an irioslachd.
  - Cuir timcheall an nàmhaid agus na leig leis teicheadh! - Air a stiùireadh le Witcher.
  Roimh a sùilean, thuit tràill le ceann gearrte, ach thuit dusan geàrd às a dhèidh.
  - Gabh e ann an àireamhan! - Dh'òrdaich ceannard òg an ar-a-mach.
  Chaidh barrachd is barrachd thràillean a-steach don bhlàr. Chunnacas mar a dhìrich na gillean air na h-eich le toiseach ruith, a' ruith air na marcaichean, a' cleachdadh am fiaclan agus a' cleachdadh chlachan biorach.
  Bha e coltach nach robh fios aig na tràillean air eagal; bha iad a 'dèanamh dìoghaltas airson iomadh bliadhna de dh' irioslachd, nuair nach robh duine gam meas mar dhaoine. A bharrachd air an sin, rugadh mòran dhiubh an-asgaidh agus chan eil iad fhathast air dìochuimhneachadh air blas làidir an toil.
  Às deidh dha crìoch a chuir air a" bhuidheann "air a chuir suas", ghluais Witcher air adhart. B' e an cnap-starra mòr mu dheireadh air an t-slighe leanabh air a ghearradh sìos bho chraobhan mòra. Bha àireamh mhòr de gheàrdan stèidhichte an sin.
  - Rannsaich na h-oighreachdan agus faigh grèim air na fàraidhean. - Dh'èigh i. - Mura h-eil seo gu leòr, dèan iad fhèin.
  Thog na tràillean innealan ionnsaigh gu sgiobalta.
  - Bu choir do 'n staidhir a bhi farsuinn, chum 's gu 'm b' ioma fear-cogaidh a choisicheadh air an cois aig aon àm. - Chomharraich Witcher.
  Ann an oighreachdan eile bha am murt fhathast ag èirigh. Ann an cuid de dh'àiteachan chaidh na seirbheisich a-null gu taobh nan reubaltaich, ach ann an cuid de chùisean chuir iad an aghaidh a-mach à cleachdadh. Chaidh na maoir a mharbhadh gu sgiobalta - bha iad sin fada bho na gaisgich as cruaidhe. Thàinig Detinets gu bhith na dhaingneach mu dheireadh airson strì an aghaidh nàmhaid. B 'e Witcher, mar a bha e an-còmhnaidh, a' chiad fhear a dhìrich am balla. Chaidh a bhualadh le saighead grunn thursan, ach chuir e an aghaidh nan tiodhlacan marbhtach le a sgiath. Fhuair an gaisgeach a b' fhaisge buille cho làidir 's, ged a fhuair e air paraidh, thuit e air ceann thar shàilean bhon bhalla.
  Chaidh aig Miloslava air an geàrd a cheangal, cuideachd a 'tilgeil air falbh an nàmhaid. Bha am Bealach Snow-White mar-thà air ùidh a thoirt dha na saighdearan nàmhaid leis a choltas. Fhad "s a bha iad a" coimhead air a broilleach a bha a" sèideadh gu sgiobalta, le cìochan seductive, bhuail an nighean a casan a-steach don ghrinneag, agus an uairsin gheàrr i sìos i. Witcher, air dìreadh na ballachan, chrom sìos gun truas. Bha an nàmhaid mar-thà air an spiorad sabaid a chall, agus bha barrachd is barrachd thràillean a' dìreadh a' bhalla. Bhris iad troimhe, bha mòran staidhre ann, agus cha robh ùine aig na geàrdan iad uile a chuir air ais. Aig a" bhonn, ge-tà, bha tràillean marbh is leònte nan laighe mun cuairt; cha robh an ionnsaigh coileanta gun chall. Mar sin chaidh an tràill agus an geàrd ri chèile agus thuit iad bho àirde iomchaidh. Bha iad air an goirteachadh, ach dh'fhuirich iad beò agus lean iad a 'tachdadh a chèile.
  Dhìochuimhnich am balach gun stad, Witcher faighneachd dha ainm mu dheireadh, bha e cuideachd air a" bhalla. A 'gabhail brath air an ìomhaigh bheag aige, leum e eadar casan an oifigeir, agus an uairsin bhreab e san asal leis an dà chas, aig an aon àm ga bhualadh fo na glùinean. Chaidh e air adhart, a 'bualadh a-steach do pitchfork a bha air a chumail le tràill inbheach ...
  - Fhuair mi grèim air a leithid de dhòigh 's gu robh mi beagan goirt! - Thug an gille a-mach a theanga tana, a 'magadh air na geàrdan.
  - O, a nathair bhig chas-ruisgte ! - Mhallaich an trodaire a bha 'na sheasamh air an làimh dheis agus bhuail e 'chlaidheamh am balach.
  Ghluais am balach an seo cuideachd agus chuir e smugaid às a" phìob gu a shùil. Dè cho cruaidh 'sa bha an nàmhaid a' sgreuchail, a 'briseadh ìrean. Cha do sheas am balach aig cuirm agus chuir e crìoch air le claidheamh. Bha làmhan an leanaibh, ged a bha iad tana, tana agus làidir - air an teannachadh le obair chruaidh.
  Sheall na balaich eile cuideam cuideachd, a" sabaid mar ifrinn, a" squealing agus a" mionnachadh, a" taghadh abairtean nas fhuaire!
  Chaidh aca air am balla a ghlanadh gu sgiobalta, ach chaidh beagan a-steach don bhlàr, le eagal air dìoghaltas nan tràillean, bha an luchd-seilbh a 'sabaid gu cruaidh. Tha e fìor, gu bheil glagan a tha air fàs nas sine nan luchd-cuideachaidh dona ann an sabaid le tràillean rabid.
  Dh'fheuch am prìomh neach-seilbh, Sheikh Samuma, ri teicheadh tro thrannsa fon talamh. Thug e leis poca de chlachan agus òir. Is dòcha gu robh cothrom aige, ach leig sannt sìos e. Nighean bhrèagha, Rakhita, agus eadhon le dath craiceann copair, tha e cus de bhuaireadh.
  - Agus lean mi galla! - Rug an sheikh oirre leis an fhalt siùbhlach.
  - Chan fheum, thèid mi fhìn, a dhuine uasal! - Dh'iarr i.
  - Chan e strìopach! Is toil leam a bhith gad ghiùlan! - Rinn an duine urramach brònach gàire.
  - Ach tha e goirt! - Thòisich an tràill air chrith a casan rùisgte.
  - Nuair a nigheas sinn dheth, òrdaichidh mi thu a bhith air do chrochadh le d" fhalt agus a chuir na theine. - Mhal an Sheikh a bhilean gu feòil-itheach.
  - Tha thu nad bheathach! Ach tha gaol agam ort, creid mi!
  Bhrùth an nighean i fhèin faisg air an t-sealbhadair aice, a chuir an t-sròin shalach aige air a h-aodann glan agus thòisich e air a reamhrachadh. An uairsin lorg làmh Rakhita biodag air crios an t-seikh agus, leis a h-uile neart, chuir e a-steach don stamag aige e.
  - Seo sìol dorchadas dhut.
  Leig an Sheikh am poca agus leig e dheth fhalt. Dh"fheuch a làmhan ris an toll domhainn a dhùnadh; thuit caolan a-mach.
  - Creutair! Echidna! - Rinn e gàire.
  - Chan eil! Rinn mi an rud a bha cothromach! Cia mheud nighean agus fear a tha thu air do chràdh? Chuir e eadhon clann an sàs agus chuir e ri puist iad. Is e dìreach dìoghaltas a tha seo! - Dh'èigh an nighean.
  - Damn!
  - A' bhan-dia ! Tha thu air mo mhealladh! - Chàin an tràill a cas a-steach do bhroinn an t-sheikh, a" sileadh fala.
  - Bhuail e mi beagan! - Rinn e wheezed.
  - Ach tha fuil uasal a' sruthadh annam ! - Bhris an tràill casruisgte a fiaclan.
  - Chan eil dad, a bhràthair! Cuiridh na saighdearan stad air an ar-a-mach, agus bidh thu air do chràdh cho mòr gum bi mi coltach ri aingeal dhut! - Fhuair an sheikh an neart gu fàs.
  - Carson a tha mac-meanmna nas beairtiche aca na tha agadsa? - Chuir an nighean a-mach a teanga.
  - Gu leòr dhut! "Bha an duine beairteach a" suirghe agus ag osnaich. - Gort! Thoir dhomh ointment facifi.
  - Carson air an talamh? - Dh'fhaighnich an nighean gu co-sheòrsach.
  - Bheir mise dhuit am poca òir so. - Dh'iarr an sheikh.
  - Tha e leamsa mu thràth! Ceart gu leòr, dìreach a-mach à carthannas, càit a bheil an ointment facifi? - Rinn an nighean gàire glic.
  - A bheil thu eòlach air a" phreas-aodaich ann an cruth mart itealaich? - Rinn an duine saoibhir stad agus uisg'.
  - Tha! Chunnaic mi e cho breagha le molagan.
  - Mar sin feumaidh tu do làmh a chuir nad cheann, agus is urrainn dhut gu furasta am bogsa a thoirt a-mach le ointment. Thig thairis orm agus lubaich mi. - Dh'èigh an sheikh, cha mhòr a 'call mothachadh.
  - Tha eadhon neach-brathaidh airidh air aire mheidigeach. Fuirich rium!
  Ruith an nighean a-steach don t-seòmar. Cha robh dragh aice air an duine bheairteach, ach tha ola cho luachmhor gu math tearc agus bhiodh e feumail dha na reubaltaich. Agus an uairsin bheir i seachad am freak gràin do na reubaltaich.
  Bha na tràillean mu thràth air teicheadh dha na seòmraichean aca. Chunnaic dithis aca nighean bhrèagha leth-rùisgte. Bha gillean fallain, acrach airson gean bhoireann, a' ruith thuige. Bha an nighean ag obair gu cruaidh, bha i fèithean, agus mar sin gu furasta phut i an neach-ionnsaigh air falbh le a casan làidir agus dh'èigh i:
  - Ma tha thu airson airgead fhaighinn. Dìreach fios gu bheil fear ionnsaigheach san làr ìseal le poca òir.
  - Cha toil leinn ionnsaigheachd! - Rinn na balaich gearan gu h-ìoranta.
  - Ach tha e beairteach cuideachd! - Rinn an nighean magadh orm.
  - An uairsin tha e nas fheàrr, dèanamaid sabaid! Càite bheil an làr ìseal? - Bha na tràillean reubaltach a" cabadaich.
  - Lean mo làmh an sin ! - Shìn an tràill a làmh dheas.
  Ruith tràillean òga, dubha chun an àite far an robh a pestle a" comharrachadh. Rinn an nighean gàire agus ruith i a-steach don t-seòmar. Bha an àirneis gu math beairteach, ach chaotic. Agus seo an caibineat fhèin, air a thilgeil le òr. Chuir Rakhita, gun smaoineachadh dà uair, a làmh a-steach. Shleamhnaich i a-staigh agus aig an àm sin dhùin an giallan.
  Bha a" bhòidhchead a" sgreuchail, a fiaclan biorach ràsair a" gearradh dheth a bruis.
  - O, dè cho goirt 'sa tha e! - Rinn i sgreuchail, agus an uairsin chaidh i a-mach. - Tha seo cho ciallach!
  A dh'aindeoin a 'phian fiadhaich, dh' fheuch an nighean gu teann ri grèim fhaighinn air a làmh. Cho-dhùin Vitchakova, a 'cluinntinn sgrathan nam boireannach, gu robh cuideigin air a h-èigneachadh agus gu luath a' spreadhadh a-steach don t-seòmar. A 'faicinn a' bhòidhchead làn fuil, rinn i sgreuchail:
  - Cò a bha dàna seo a dhèanamh?! Bidh mi a 'tarraing a urram suas a asail! - Ann an uidheamachadh feirge, dh' fhaodadh an gaisgeach a bhi 'na dhuine mi-mhodhail.
  Bha deòir a" sruthadh bho shùilean Rakhita, chan ann cho mòr bhon phian a bha i a" faireachdainn, cha robh an tràill na choigreach air a bhith air a cuipeadh iomadh uair, ach bho bhith a" tuigsinn gu robh i a-nis na crùbag.
  - 'S esan! - Thug an nighean aire don chlòsaid.
  - Ma tha, tha e uamhasach! - Bhris Witcher a" bhiastag grinn le feachd air a cheann. Bha a 'bhuaidh a' lùbadh an structair, agus chaidh an t-òr as buige a sgoltadh. Chùm an gaisgeach a" bualadh gus an do mheil i am preas glaiste na phìosan.
  Gu follaiseach thionndaidh an nighean bàn, agus leum am Passa geal-sneachda suas rithe. Chuir i cuirm-chnuic gu dòigheil, a 'stad an fhuil. Thug Witcherova a-mach an làmh a chaidh a ghearradh dheth, thionndaidh am ball bàn, ach bha e fhathast blàth.
  - Sgoinneil! - Feumaidh sinn fios a chur gu Khirov. Is dòcha gum fàs e e. - Ghlaodh an gaisgeach gu h-ard.
  Dh'fhaighnich Passa:
  - Cò thug am beachd do làmh a chuir an seo?
  - Sama!
  - Ciod a chuir thu annad fein ? - Chaidh iongnadh a dhèanamh air Witcher.
  - Chan e, is e Samuma an t-ainm a th" air a" ghille seo. - Ceartaich an nighean.
  - Ma tha, feumaidh e a bhith air a chuairteachadh. - Dh' fhuasgail an gaisgeach a suilean.
  - Tha e san làr ìseal agus air a dhroch leòn. Bidh ùine agad grèim fhaighinn air. Mura faigh e bàs.
  Dh" fheuch Witcher ris a" bhruis a chumail, nuair a thionndaidh e gu h-obann gu bhith na dearc sleamhainn a dh" fheuch ri sreothartaich. Mura biodh an gaisgeach air a bhith cho dàna bho bhreith, is dòcha gum biodh i air soirbheachadh. A bharrachd air an sin, cha do rug i air an earball, ach air an amhaich.
  - Wow, draoidheachd neo-àbhaisteach. Feumaidh sinn a shealltainn do Khirov.
  Dh" fhàs aodann na h-ìghne leònte agus chaill i mothachadh.
  Rug Passa oirre ann an tìde:
  - Nighean neònach, ach àlainn! Bhiodh e tàmailteach nam fuiricheadh i crùbach.
  - Uill, tha mi an dòchas gun gabh seo a rèiteachadh. Cha robh ach Khirov ag ionndrainn an àiteigin, gheall e a bhith ri mo thaobh. - Chrath Witcher a gualainn gu mì-thoilichte.
  - Tha mi an seo! - Leum an draoidh a mach o chùl an doruis. - tha mi a 'faireachdainn draoidheachd.
  - Agus tha mi ga chumail nam làmhan! - Bhris Witcher.
  - Uill, chan eil sin dona idir! Is e measgachadh a tha seo de mhalagain agus dearc, chì thu gu bheil e tar-shoilleir, chì thu trì cridheachan a" bualadh. - Rinn an cathadh gàire.
  - Carson a tha seo drùidhteach? Chaill an nighean a gàirdean agus chaidh maorach dearc a chur na h-àite. Tha mi a" smaoineachadh, a dh" aindeoin cho comasach "s a tha a leithid de chreutair, nach eil seo idir idir idir! - Cha robh an gaisgeach idir buailteach a bhith fealla-dhà.
  - Ach faodaidh aon de na pàirtean bodhaig seòladh, agus chan eil seo dona idir. Seòrsa de chumhachd mòr! - Ghluais an draoidh gu seòlta.
  - Dè tha e air a dhèanamh suas, oir tha e ciorramach? - Cha do thuig mi Witcher.
  - Ciamar a chanas tu! Às deidh na h-uile, chan e dìreach beathach a th" ann tuilleadh, ach pàirt den bhodhaig boireann. Ach tha e duilich beathach a riaghladh. A-nis tha an dearc bheag seo comasach air crìonadh agus sleamhnachadh tro sgàineadh sam bith no snàgadh tro bhalla. A bharrachd air an sin, tha e cha mhòr do-fhaicsinneach, tha an gnè seo coltach ri chameleon. - Thòisich an draoidh air mìneachadh.
  - Pulsar! - Thuirt i, a" nochdadh dealas Pass. - Cha robh mi a 'smaoineachadh gu robh seo comasach. Gearr dheth a" bhruis agus thoir air falbh e.
  - Tha e a 'tachairt gu bheil a' chùis a 'gealltainn trioblaidean mòra, ach chan eil an seo ach mar sgàthan air buaidh san àm ri teachd. - Mhothaich an draoidh.
  - Mar sin nach cuir thu às dhi? - shoilleirich Vedmakova.
  - Chan eil! Ann an cogadh, bheir neart agus deagh fhiosrachadh buaidh. Gus bualadh, feumaidh tu an targaid fhaicinn an-toiseach, air neo cuiridh tu às do dhòrn. Ach gus casg a chuir air trioblaid, feumar an lot a shlànachadh. - Fhreagair Hirovo gu socair.
  - Cha 'n 'eil e maith do nighean a bhi air a chràdh. Às deidh na h-uile, cuiridh seo mì-dhealbhadh oirre! An urrainn dhut làmh daonna a dhèanamh dhi a tha coltach ri fìor bhall? - Dh'fhaighnich Witcher.
  - Bidh mi a 'smaoineachadh! Is dòcha gun urrainn dhomh a chàradh. San fharsaingeachd, tha a 'mhòr-chuid de dhraoidhean mòran nas fheàrr air marbhadh na leigheas. - Chuir Khirovo cuideam air le cuideam.
  - Tha mi ag aontachadh le sin! Faodaidh amadan sam bith cripple, chan urrainn dha a h-uile duine glic leigheas. - Witcher, a bhith cinnteach, fiù 's toinneamh a meur aig a teampaill.
  - Mòran luchd-cùraim mì-mhodhail - glè bheag de dhotairean a bhios a" làimhseachadh!
  Tharraing na tràillean sealbhadair Samum, tha e coltach gun do bhàsaich e. Thàinig Rakhita gu a mothachadh, a h-aodann air a toinneamh le buaireadh.
  - Mheall e a h-uile duine a-rithist! Dh"fhalbh e gun a bhith a" pàigheadh a chuid chunntasan.
  - Bheir mi air a chrochadh! - Thuirt Witcher. - Biodh a chorruich 'na earail do gach neach a tha mi-chiatach agus sanntach. Tha neach sanntach an-còmhnaidh fialaidh le deòir briseadh-dùil!
  - Tha e reusanta! Ach cò a thilleas mo làmh? - Bha an nighean deiseil airson caoineadh.
  - Seo e! - Chomharraich ceannard an ar-a-mach.
  Chrom Khirov, las an corda suas na làmhan.
  - Na gabh dragh! Chan urrainn dhut a bhith sgìth. Mar sin Rakhita feumaidh tu a bhith nad neach-brathaidh math. Tha thu airson dìoghaltas a dhèanamh air na daoine beairteach is cumhachdach san ìmpireachd seo.
  - Gu dearbh. Na bi nad thràill, air do nàrachadh anns an duslach! - Dh'èigh an nighean.
  - Mar sin faodaidh tu ar cuideachadh! Tha an ìmpireachd seo air a riaghladh gu dona, agus mar sin ceartaichidh an uaigh an siostam le taic-airgid! - Leig an draoidh a-mach beam de lùth bhon mheur clàr-amais aige.
  - Neònach! Tha mi a" faicinn tòrr lùth annad. Agus gliocas! Tha mi deiseil airson a dhol còmhla riut! - Dh'èigh an tràill.
  - Bheir e dochann dhut, ach gheibh thu buaidh! Gun phian chan eil gaisge, gun ghaisg chan eil buaidh! - Thuirt an draoidh, a 'nochdadh inntinn feallsanachail.
  "Is e boireannach a th" annam, agus tha sin a" ciallachadh gu bheil mi cleachdte ri bhith a" mairsinn." - Chrath Rakhita.
  - Nuair nach eil foighidinn gu leòr agad, cuidichidh seinn! - Rinn Khirov magadh.
  Rinn a h-uile duine gàire. Bha Witcher ann an deagh shunnd. Bha an toiseach soirbheachail, agus tha sin a" ciallachadh nach eil ùine ann airson a chaitheamh. An toiseach, feumar arm de thràillean a chruthachadh mus ruith iad air falbh. Mar sin tha daoine coltach ri iarann, mus fuaraich e sìos, thoir dha an cruth a tha thu ag iarraidh. Thàinig an nighean ghaisgeil a-mach air a" bhalla, dhìrich i air an neòinean agus dh" òrduich i le guth tàirneanach:
  - Sèid an cruinneachadh gus a h-uile duine a chruinneachadh!
  Dh'fhaighnich Passa:
  - Boireannaich cuideachd?!
  - Tha! Feumaidh sinn a h-uile claidheamh. Dèan cabhag, ach biodh fios agad nach bi mèirlich ann, roinnidh sinn a h-uile dad gu co-ionann.
  Thug e beagan ùine a bhith a" cruinneachadh nan tràillean; bha againn eadhon ri cuipean a chleachdadh. B" fheudar do Witcher fhèin am beagan nach do chaill an cinn a chuideachadh agus casg a chuir air mèirlich. Thug an nighean slap math air na cluasan do chòignear de na còmhlan-ciùil a bu mhiosa, agus gheàrr i eadhon ceann aon dhiubh. Thuit braoin fala air a h-aodann, thug Witcher gu sanntach iad. Dh"obraich e. Bha an cruinneachadh coitcheann air a chumail anns an dorchadas fo sholas lòchrain. Bha mìltean de thràillean saor ann; Bha Witcher eadhon a" meas le sùil gu robh co-dhiù dusan mìle ann, ged a bha mòran dhiubh a" toirt a-steach clann is boireannaich.
  Chluich i bhon tùr as àirde ann an Detinets. Sheas an draoidh air an taobh eile, thug e smachd air a' chruinneachadh gu lèir. Bha tràillean air an cleachdadh gu brùideil, agus chaidh na lag a chur gu bàs no a mharbhadh. Mar sin san fharsaingeachd, ma ghabhas sinn crìochan fiosaigeach, bha iad coltach ri luchd-sabaid math. Feumaidh iad dìreach trèanadh. Thug Vedmakova seachad òraid loisgeach. Mhìnich i gu sònraichte gun robh feum air arm mòr saoraidh a chruthachadh.
  - Is e aonachd, misneachd, neo-eisimeileachd na h-iuchraichean gu buaidh, saorsa, sonas! Às aonais smachd chan eil arm ann, agus às aonais arm chan urrainn dhut saorsa fhaighinn! Tha obair air ar dèanamh nas làidire, air iomadachadh le fiosrachadh bheir saorsa dhuinn, agus còmhla ri fortan bheir e toileachas!
  Mar sin bitheamaid mar aon agus tilgeamaid dheth na slabhraidhean! - Labhair an gaisgeach.
  Chuir na tràillean an cèill an aonta le èigheach àrd! Cha robh ach aon tràill, le mòran sgaraidhean agus sealladh pròiseil, sàmhach. Chuir an t-amharc aige an ìre as àirde de tàir.
  Mhol Witcher a-rithist aon stiùiriche an ar-a-mach a thaghadh!
  - Tha an ceannard coltach ri mullach na pioramaid - feumaidh dìreach aon a bhith ann, air neo tuit eadhon structar cho làidir!
  Ghlaodh na tràillean:
  -Deas! Stiùir sinn.
  - Tha thu nad dheagh ghaisgeach agus bidh thu nad cheannard oirnn! - Gun dùil, fhuair am balach air a h-uile duine èigheach a-mach.
  Chuir seo iongnadh air Vedmakova: ciamar a tha seo eadhon comasach. Sheall i na bu dlùithe; ann an làmhan a 'phàiste bha rudeigin coltach ri pìob-sèididh, dìreach nas doimhne. Agus le cuideachadh bhon inneal seo thuit e.
  - Thèid am balach fada! Dè an t-ainm a th" air? - Dh'fhaighnich an gaisgeach.
  - Dick! Fhuair mi a-mach gu sònraichte. - Passa air a mholadh.
  - Ainm sìmplidh! - Bha e soilleir gu robh Witcher an dùil ri rudeigin nas annasaiche.
  - Carson iom-fhillteachd!
  - Bidh sinn ag ainmeachadh bhòt! - Dh'ainmich an draoidh. Bha a ghuth cho tàirneanach 's gun do chrath na craobhan-pailme. - Ge bith cò a tha airson a" bhana-ghaisgeach a bhith na stiùiriche, tog do làmh dheas! Bhòt airson fìrinn, saorsa agus urram! Agus fàsaidh do bheatha cho mòr is gum bi farmad aig na diathan! -
  Thog na tràillean, a fhuair thairis le dealas, cha mhòr gu h-aon-ghuthach an làmhan san adhar. Bha coltas gaisgeach orra, agus mhol an aona-ghuthach gur dòcha gu robh Khirov air a dhraoidheachd a chleachdadh an seo.
  Nach eil e fìor gun tug na thàinig e saorsa dhaibh agus an cothrom a bhith a" faireachdainn mar dhaoine fìor. Tha seo a" ciallachadh gu bheil e nàdarra fàilte a chuir air a" Witcher mar uisge ann an tart. Bha gàirdeachas ri fhaicinn air aghaidhean nan tràillean a bh" ann roimhe. Bha e coltach ri dùsgadh.
  An seo, am measg gàirdeachas coitcheann, chaidh tràill cumhachdach, air a sgeadachadh gu beairteach le sgaraidhean, air adhart. Thuirt e na ghuth domhainn.
  - Tha agus bidh mòran ann a tha airson toileachas fhaighinn. Ach a bheil còir moralta agad air seo!
  - Dè!? - Rug am Bana-bhuidseach a beul làn fhiaclan. Chaidh am biceps air a ghàirdeanan rùisgte suas.
  - Cò thu?! Sliochd teaghlach uasal, no fear cumanta. No is dòcha eadhon tràill runaway mar Zhissor. Gheall e cuideachd mòran, ach chrìochnaich e a bheatha air geall. Agus maille ris fichead mìle seirbhiseach. - Ghearr an t-òglach treun as e.
  - An seo bidh tòrr an urra rinn fhìn. Chì mi sgàinidhean ort, 's dòcha nach do rugadh tu mar thràill, 'S urrainn dhomh eadar-dhealachadh a dhèanamh air lotan le cuip no claidheamh le sleaghan! - thuirt Vedmakova.
  - Shaoil tu an gaisgeach gun fhios dhomh! Is mise Count de Force, de shliochd rìghrean làidir. Ach an aithne dhut ainm d"athar? - Dh' iarr an tràill uasal.
  - Tha an aon dàimh aig uaislean an teaghlaich ri misneachd ri fad falt ri fiosrachadh! - Chaidh Vedmakova air ais agus chuir e ris sa bhad. - Cha chuidich gaisgeachd ar sinnsearan gèidh!
  - Tha thu a 'bruidhinn gu brèagha. Coltach ri fealla-dhà, dè cho gaisgeil 'sa tha do chridhe? - Rinn an tràill gàire gu brònach.
  - Uill, dè an gaisgeach a th 'annad! Cunnt, ach bha thu air do thomhas an aghaidh cinne tràill, far an robh do phròis agus do mhisneachd! - Tha am Witcher mu thràth air tòiseachadh a" tighinn gu crìch.
  - Bha na h-adhbharan agam airson seo. Agus dè an fheadhainn, nach fheum fios a bhith agad, tha nas lugha de eòlas a" ciallachadh gu bheil e nas fhasa bàsachadh! Bheir mi dùbhlan dhut gu sabaid bàsmhor, agus ma tha thu treun chan ann a-mhàin ann am faclan, gabhaidh tu ris an dùbhlan! - Rug Count de Force.
  - Faodaidh tu a bhith cinnteach às sin! - Rug an gaisgeach.
  Ghlan na tràillean an raon. Thàinig Witcher sìos agus thug e sùil air a" chlaidheamh. Sheas an nàmhaid aice mu choinneamh. Bha armachd aige fhèin, dà chlaidheamh geur biorach. Dìreach gun fhios nach tug an gaisgeach claidheamh eile a-mach às a h-uchd.
  Bha Count de Forsa tòrr na b" àirde na Witcher, mòran na bu fharsainge na guailnean, ged nach robh e coltach gu robh e cho fèitheach agus snaidhte, nighean a bha airidh air a bhith na curaidh cruinne ann am fallaineachd. Ach, cha robh geir ann, agus bha na ligaments tendon teann agus swollen. A bharrachd air an sin, bha faireachdainn de eòlas math anns a h-uile gluasad, agus bha an leum leum a" bruidhinn leabhraichean. Nochd gàire air an aghaidhean; cha robh e tuilleadh tàir, ach caran co-fhaireachdainn.
  - Uill, tha thu ann an trioblaid, nighean! Cha bhith farmad riut. - Sheall an Cunntas dhi a dhòrn.
  - Carson a tha thu cho fèin-mhisneachail? - Dh" fhàs irioslachd a" Witcher.
  - Bhuannaich mi iomadh sabaid agus farpais. Anns an rìoghachd agam, bha mi air mo mheas mar aon de na sabaidean as fheàrr, bha mòran gam mheas eadhon mar an fheadhainn as fheàrr. - Forsa, chrath e fèithean a bhroilleach, a bha coltach ri dà sgiath nan seasamh ri taobh a chèile.
  - Tha seo air sgàth gu robh thu a 'sabaid a-mhàin ris na h-uaislean, agus dh' fhàs iad agus dh'fhàs iad geir. A-nis, nan deidheadh tu còmhla ri neach cumanta tàlantach, cha bhiodh mòran cliù agad air fhàgail! - Fhreagair Witcher le misneachd.
  - Cù a' comhartaich, beannachd, maide, no 'm b' aite mo chlaidheamh, cha do choisich mi sios mo dhruim ! - Thill an lànachd uile gu leir.
  - Tha seo gu math inntinneach! Bidh lann air a dhèanamh den stàilinn as làidire a "meirgeadh ann an làmhan bogsa cabadaich agus mairt-feòir! "Cha do sguir Vedmakova a-riamh a bhith a" deàrrsadh le a h-inntinn.
  - Uill, tha seo dualtach a bhith a" buntainn riut, bastard boireann! - Dh'fhàs Forsa.
  - Is dòcha gun stad sinn feansadh ann an teangannan, agus gun cleachd sinn rudeigin nas làidire! - Chluich Witcher figear eireachdail a h-ochd.
  - A chèile!
  Thàinig an cunntas agus ceannard nan reubaltaich aghaidh ri aghaidh. Ghluais na claidheamhan gu luath agus bhuail iad le làn neart. Thuit sradagan bho na buillean agus chualas fuaim èigheach.
  Thug an Cunnt ionnsaigh grunn thursan. Dh'fheuch e an dòigh-obrach baraille dùbailte, ach chuir Witcher an aghaidh na h-ionnsaighean, a 'toirt fa-near gu robh astar math aig an neach-dùbhlain uasal aice.
  - Dè tha thu a 'cluich!
  - Air teudaibh a' bhàis !
  Sgaoil an Count a-rithist sreath de bhuillean, dh" fheuch e measgachadh iom-fhillte. Thill Vedmakova beagan air ais agus rinn e frith-ionnsaigh, beagan a 'glacadh an neach-dùbhlain aice sa chiste.
  Rinn i sgrùdadh air gluasadan a" ghaisgich eòlach, a" toirt a h-ùine airson a chuir sìos. Rinn an Cunnt gàire agus a shùilean a" deàrrsadh:
  - Chan eil thu cho sìmplidh idir! Is dòcha nach e eadhon tràill iomlan, ged a thèid thu casruisgte.
  - Rugadh mi saor agus bha mi a 'fuireach anns a' choille! Cha d' aithnich m' mhuineal cuing riamh. Tha e do-chreidsinneach a dhol a-steach gu feachd. Bidh duine dha-rìribh saor a" strì ri trì rudan - adhbhar, gaol, Dia. Tha 'n tràill 'na anam umhail - do ana-miannaibh, do ana-miannaibh, seirbhisich Dhè ! - Fhreagair Witcher gu h-àlainn.
  - Tha thu ceart mun fhear mu dheireadh! Is tusa an ti a tha da rìreadh ceart, na sagartan agus na sagartan so a chuir suas mi ! - Rinn an Count neach-leantainn dùbailte, an uairsin innleachd "clamshell", ach cha robh e soirbheachail. - Bidh mi toilichte bruidhinn riut thairis air glainne fìon, mura cuir mi gu cinnteach às dhut.
  - Tha muga fìona mar chuan - ma bheirear air falbh thu, caillidh tu talamh fo do chasan ! - Ars' an gaisgeach.
  - Ach tha thu a 'faireachdainn nas saoire. Dè mu dheidhinn an innleachd seo?
  Chùm e an trident, an uairsin an dealan-dè. Mar fhreagairt, bhuail Witcher a" choinneamh nas cruaidhe. Chaidh an Cunntas air seachran agus thill e air ais. An uairsin lean an fharpais a-rithist, ghluais Forsa mar gum biodh e air a dhùnadh, thuig e gu robh an neach-dùbhlain aige ro làidir airson a toirt gu neo-riaghailteach. An uairsin, an dèidh a bhith eòlach air Witcher ri sreath de ghluasadan sònraichte, dh'atharraich an cunntadh slighe a 'chlaidheimh gu h-obann agus bhuail e an nighean air a' chiste fèitheach, ach cuideachd boireann. Bha fuil a 'sruthadh, bha an sgrìob domhainn. Cha do bhris an leòn Witcher, ach air an làimh eile, thug i neart dhi. Chaidh an nighean air adhart le oilbheum, claidheamhan lasadh, a 'dèanamh dannsa neònach. Agus ged a bha e coltach bhon taobh a-muigh gun robh an gaisgeach air a ceann a chall gu tur agus gu robh e ann an corruich, theagaisg beatha sa choille agus sealg bho leanabas dhi a slàinteachas a chumail anns a 'bhlàr a bu làidire. Bha e duilich leis a" Chunntas a leithid de chuideam a chumail; chaidh e air ais, le duilgheadas a" pòsaidh. Ghlac Vedmakova a "mhòmaid nuair a dh" èirich an tràill urramach, mar gum biodh i air a bhualadh fon ghlùin. Bhuail am buille air an tendon agus chaidh an àireamh seachad, thuit an astar aige. An uairsin chùm an nighean a modh fhèin, thàinig i suas leis fhèin, ag ràdh gur e dràgon naoi-cinn a bh 'ann. Is e dìreach trodaiche le deagh thrèanadh a b" urrainn rudeigin mar seo a thoirt dheth. A bharrachd air an sin, bha an naoidheamh ionnsaigh mu dheireadh cha mhòr do-sheachanta. An seo bha e na chùis meacanaig, a 'nochdadh an ionnsaigh, bha an làmh ro lag, a' toirt ionnsaigh air na h-ionnsaighean, agus mar sin chrìochnaich an ionnsaigh mu dheireadh. Airson a 'chiad uair, rinn an gaisgeach an dòigh-obrach air com-pàirtiche a bha gu math sgileil agus luath, agus nuair a bhuail e, a' leigeil sìos a chlaidheamh, dh'fhàs e soilleir gun robh an nobhail soirbheachail.
  Thionndaidh an Cunntas bàn, chaill e a neart.
  - A ghalla fortanach!
  - Chan eil idir! Tha fortan neo-sheasmhach mar ghainmheach - is e dìreach obair chruaidh a cheanglas e le saimeant.
  Leòn Witcher a nàmhaid a-rithist, ach chan ann gu domhainn - cha robh i airson a mharbhadh no a mharbhadh. A 'bualadh a-rithist, rinn i sgamhan, chaidh an àireamh gu meacanaigeach agus bhuail an gaisgeach an claidheamh le cas a' chluba. Thionndaidh gu robh urramach nan tràillean gu tur gun armachd. Tilg a' Bhan-bhuidseach a claidhnean air falbh, mharcaich i air an nàmhaid, agus thuislich i an àireamh. Chladhaich a làmhan a bhall ann an glas.
  - A bheil thu a 'toirt seachad? - Bha suilean a" phanther a" deàrrsadh.
  - Tha mi a 'cunntadh gèilleadh do thràill casruisgte!
  Chuir Witcher an aghaidh gu teas:
  - Chan e tràill, ach trodaiche airson adhbhar ceart! Bha thu fhèin nad thràill agus bha thu a" tuigsinn dè a th" ann an irioslachd, ach is e daoine eile a th" annad, nach bu mhiosa na sinne. Mar sin faighnich do chogais!
  . CAIBIDIL Àir. 10.
  Bha Oleg Rybachenko agus Margarita Korshunova a 'sabaid air an loidhne aghaidh. Bha am balach agus an nighean mu thràth air an leamhachadh bhon chogadh fhada. Bidh marbhadh agus losgadh gu cunbhalach cuideachd a "fàs dòrainneach.
  Tha e coltach ri geama. Bidh an aon gheama losgaidh luath no mall a" fàs sgìth.
  Bha a" chlann sgìth de bhith a" losgadh agus an-còmhnaidh a" tilgeil grenades len casan rùisgte.
  Thug an gille cas. Gheàrr iad sìos na faisisteachan.
  Agus thuirt:
  - Tha!
  Thilg an nighean grenade le casan rùisgte. Sgaoil i na Fritzes agus ghabh i tlachd:
  - Bidh buadhan ùra, glè mhòr againn!
  Ach tha seo a" fàs sgìth. Fiù "s leis gu bheil tancaichean Hitler air am putadh air an taobh bho bhith a" tilgeil casan rùisgte a "bhalaich.
  Oleg an uair sin thòisich e ri sgrìobhadh.
  Eachdraidh eile eile. Cha do bhòt Zyuganov airson tagradh Stepashin agus cha do rinn na trì buidhnean comannach idir.
  Thàinig seo gu crìch le sgaoileadh Duma na Stàite agus taghaidhean tràth san t-Sultain 1999.
  Gun teagamh, bha na comannaich na bu làidire na bha iad a-riamh. Agus chaidh iad gu na taghaidhean, an crochadh air coileanadh an riaghaltais Primakov, far an robh iad a 'cluich pàirt shònraichte. Cha deach bloc Unity a chruthachadh fhathast. Cha do nochd Putin mar phrìomhaire. Agus cha do chuir ionnsaigh luchd-ceannairc ann an Dagestan ach barrachd bhòtaichean air an taobh chlì agus mharbh e cumhachd nan ùghdarrasan.
  San fharsaingeachd, thionndaidh an riaghaltas gu bhith mì-eagraichte. Laigich an NDR agus thuit e sìos, agus cha robh pàrtaidh deiseil ùr ann. Agus cha do stiùir Stepashin, a chaidh ainmeachadh mar phrìomhaire, am pàrtaidh ann an cumhachd. Agus an uairsin loisg Yeltsin gu tur e.
  Ann an ùine ghoirid, thug na taghaidhean pàrlamaid buaidh maoim-slèibhe don taobh chlì.
  Bha buaidh nan comannach iongantach. A bharrachd air an sin, cha robh ùine aig bloc Primakov-Luzhkov a leigeil às. Ach bha e fhathast comasach air clàradh còmhla ris na tuathanaich. Agus ghabh e an dara h-àite. B 'e an treas fear "Yabloko", aig an robh deagh PR. Ghabh an LDPR an ceathramh àite. Ach gu ìre mhòr air sgàth 's gu robh seanailean pro-cheann-suidhe gu gnìomhach a' brosnachadh a 'phàrtaidh seo.
  Agus thug Yeltsin eadhon, no an àite sin, inbhe coitcheann do Zhirinovsky.
  Mar sin thachair a h-uile càil a rèir suidheachadh sònraichte.
  Ghlac an luchd-dùbhlain cumhachd anns an Duma Stàite. Agus dh'aontaich Yeltsin falbh gu saor-thoileach, a 'cur an dreuchd Primakov gu h-oifigeil mar neach-ionaid. Thàinig Zyuganov gu bhith na phrìomhaire agus na dhuine air an làimh dheis.
  Bha seo, san fharsaingeachd, freagarrach dha na comannaich. Agus chaidh co-rèiteachadh a ruighinn. Chaidh Basayev agus Khattab a thoirt a-mach à Dagestan. Ach cha do chuir iad saighdearan gu Chechnya fhèin.
  Cha b" fhada gus an do thòisich cogadh catharra agus roinneadh ann an grunn bhuidhnean.
  Chuidich an Ruis Maskhadov agus Kadyrov. Bhuannaich Primakov taghadh ceann-suidhe na Ruis gu furasta. B 'e Zhirinovsky an dàrna fear ris nach robh dùil - aig nach robh farpaisich sam bith eile san luchd-taghaidh aige, agus cha robh an Libearalach Yavlinsky na cho-fharpaiseach aige.
  Chuir Oleg Rybachenko stad air an aiste aige. Chan e, chan eil e inntinneach. A-rithist, cuspair air a chòmhdach mar-thà, an dèidh Primakov, Zyuganov, agus ath-nuadhachadh an USSR. Sgìth dheth!
  Is dòcha gum bi rudeigin nas inntinniche a sgrìobhadh. Mar eisimpleir, mu dheidhinn àite.
  Thòisich am balach ri tighinn suas le beachdan.
  B" e Petrograd-Galaktik an t-ainm a bh" air prìomh-bhaile ùr Ìmpireachd na Ruis. Chaidh a stèidheachadh ann an reul-bhad Sagittarius, cha mhòr ann am meadhan an galaxy. Bha an dà chuid na reultan agus na planaidean tòrr na bu dùmhail an seo na bha iad air iomall Slighe a" Bhainne, far an d" fhuair an t-seann Talamh fasgadh. Chaidh feachdan Confederate an Iar a chuir a-mach às a" chridhe gu tur. Ach, cha deach an cogadh seachad gun lorg: chaidh na mìltean de phlanaidean a sgrios, agus cha robh ach cuimhneachain air fhàgail air an Talamh. B 'e seo am prìomh adhbhar airson a' phrìomh-bhaile a ghluasad chun an àite as beairtiche agus as sìtheile anns an galaxy. Tha e gu math duilich briseadh troimhe an seo, mar sin, eadhon ann an suidheachaidhean cogadh fànais iomlan, far a bheil an loidhne aghaidh na bhun-bheachd eas-chruthach agus an cùl na cho-chruinneachadh, tha am cridhe air a thighinn gu bhith na phrìomh bhunait Ruiseanach agus dhaingneach gnìomhachais. Dh'fhàs am prìomh-bhaile agus shluig e gu tur a 'phlanaid Kishish, a' tionndadh gu bhith na phrìomh-bhaile mòr. Baile mòr a tha comasach air buaidh a thoirt air neach reusanta sam bith. Chaidh grunn itealain a ghearradh tron adhar purpaidh.
  Chaidh Marshal Maxim Troshev a ghairm gu Ministear an Dìon, Super Marshal Igor Roerich. Bha a" choinneamh a bha ri thighinn na chomharradh air àrdachadh mòr ann an gnìomhachd nàmhaid. Dh" ith an cogadh, sgìth leis a h-uile duine, goireasan mar funail creachaidh, bhàsaich trilleanan de dhaoine ann, agus cha b" urrainn do dhuine sam bith an soirbheachadh a bhathas ag iarraidh a choileanadh. Dh" fhàg armailteachd a chomharra air ailtireachd Petrograd-Galaktik. Bidh skyscrapers mòra nan seasamh ann an sreathan grinn, bidh iad a" riochdachadh cheàrnagan air bòrd tàileisg baile-mòr. Chuir seo gu neo-eisimeileach an cuimhne am marasgal gun deach armadas fànais a chruthachadh. Rè a 'bhlàir mu dheireadh, bha bàtaichean mòra Ruiseanach cuideachd air an suidheachadh, agus gu h-obann bhris iad an cruthachadh, a' bualadh air an nàmhaid. Thionndaidh blàr air a dheagh smaoineachadh gu bhith na mhelee, bhuail cuid de shoithichean, a" spreadhadh ann an frasan soilleir soilleir. Thàinig dath air a" bholcàno mar gum biodh bholcànothan mòra air sprèadhadh agus aibhnichean teine air sruthadh sa bhad, bha sruthan de lasraichean ifrinn air am bruaichean a spreadhadh, gan còmhdach le tonn millteach. Ann am blàr chaotic, bha soirbheachadh an cois arm na Ruis Mhòir, ach thàinig buaidh aig prìs fìor àrd. Thionndaidh grunn mhìltean de shoithichean rionnag gu sruthan de ghràinean bunaiteach. Fìor, dh'fhuiling an nàmhaid call eadhon nas motha. Bha fios aig na Ruiseanaich mar a dhèanadh iad sabaid, ach bha an co-chaidreachas, a bha a" toirt a-steach mòran rèisean, a" dol an sàs gu fiadhaich, a" cur suas an-aghaidh.
  B 'e am prìomh dhuilgheadas gu robh meadhan a' cho-chaidreachais, a tha suidhichte ann an galaxy Thom, gu math duilich a sgrios. Thog seann shìobhaltachd nam biodagan cumadh maple, a bha a 'fuireach anns a' bhuidheann seo de rionnagan airson milleanan de bhliadhnaichean, daingneach do-chreidsinneach agus chuairtich e fhèin le loidhne dìon cumhachdach, làn de ribeachan.
  Gus briseadh a-steach don àite seo "Mannerheim", cha bhi arm na Ruis gu lèir gu leòr. Cha robh e comasach crìoch a chuir air a" chogadh. Dh'atharraich planaidean agus siostaman làmhan iomadh uair. Choimhead am marasgal timcheall a" phrìomh-bhaile le faireachdainn cianalais. Chaidh na graviolets scurrying agus flanneurs a pheantadh ann an dathan khaki, agus bhathas a" faireachdainn dà adhbhar an itealain anns a h-uile àite. Bha cumadh air cuid de thogalaichean mar tancaichean mòra no carbadan sabaid coise le slighean an àite slighean a-steach. Bha e èibhinn a bhith a" faicinn mar a spreadh eas bho bharaille tanca le sgiathan, bha an t-uisge gorm is emerald a" nochdadh nan ceithir "ghrian", a" cluich le dusanan de fhrasan, agus dh" fhàs craobhan coimheach agus flùraichean mòra air an stoc agus na sgiathan, a" cruthachadh gàrraidhean crochaidh a-muigh. Tancaichean skyscraper ùr-nodha a-mhàin, mar as trice air an sgioblachadh ann an cumadh, armaichte le mòran ghunnaichean. Tha a bhith a" fuireach ann an taighean mar sin goireasach agus comhfhurtail, ged a bhiodh togalach coltach ris a" tionndadh gu bhith na aonad sabaid cumhachdach ann an còig mionaidean ma thèid ionnsaigh a thoirt air a" phrìomh-bhaile. Bha luchd-siubhail de gach clas, agus eadhon clann bheag, ann an èideadh airm no ann an aodach diofar bhuidhnean paramilitary. Bha mèinnean saidhbear Homing a" dol suas gu h-àrd anns an stratosphere; ann an coltas bha iad coltach ri bàlaichean dathte. Bha na soillseachadh a" soillseachadh mullach nèimh, a" tuiltean na boulevardan rèidh le sgàthan le gathaichean deàlrach. Cha robh Maxim Troshev eòlach air a leithid de chòrr.
  "Tha na rionnagan ro dhlùth an seo. Agus tha e ro theth dhomh."
  Sguab am marasgal am fallas bho a mhaoil agus thionndaidh e air an fhionnarachadh. Chaidh an turas-adhair eile gun duilgheadasan, agus a dh'aithghearr nochd togalach Ministreachd an Dìon. Bha ceithir carbadan sabaid aig an t-slighe a-steach. Bhiodh na luchiars spìceach len cuid suirichean - beathaichean le mothachadh air fàileadh còig tursan nas treasa na cù - timcheall air Troshev. Chaidh lùchairt cyclopean an t-supermarshal gu domhainn fon talamh, na ballachan tiugha aige a" cumail canain plasma agus a" sgaoileadh leusairean. Bha taobh a-staigh a 'bhuncair dhomhainn sìmplidh - cha robh sòghalachd air a bhrosnachadh. Roimhe seo, chunnaic Troshev a cheannard a-mhàin ann an ro-mheasadh trì-thaobhach. B' e gaisgeach aosda, eòlach a bh' anns an t-supermarshal ceud is fichead bliadhna a dh'aois. B" fheudar dhomh a dhol sìos ann an àrdaichear aig astar luath, a" dol a-steach gu math deich cilemeatair fon talamh.
  Às deidh dha a dhol seachad air cordon geàrdan mionlach agus innealan-fuadain sabaid, chaidh am marasgal a-steach don oifis, far an do rinn an coimpiutair plasma atharrais air hologram leudaichte den galaxy le comharran de chruinneachadh saighdearan Ruiseanach agus àiteachan stailcean nàmhaid. Bha holograman nas lugha crochte faisg air làimh; bha ìomhaighean de galaxies eile rim faicinn. Cha robh smachd leantainneach orra; eadar na rionnagan bha seallaidhean de stàitean neo-eisimeileach anns an robh rèisean tuigseach, uaireannan glè neònach, a" fuireach. Cha robh Troshev a 'coimhead ris an greadhnachas seo fada; bha aige ri aithris eile a dhèanamh. Bha Igor Roerich a" coimhead òg, bha aodann cha mhòr gun wrinkle, agus bha falt bàn tiugh air. Bha e coltach gum b 'urrainn dha a bhith beò agus a' fuireach, ach cha robh cus ùidh aig leigheas Ruiseanach ann an suidheachaidhean a 'chogaidh ann a bhith a' leudachadh beatha dhaoine. Air an làimh eile, bhrosnaich atharrachadh luath nan ginealaichean mean-fhàs agus bha e gu buannachd an neach-taghaidh cogaidh neo-thruacanta. Bha beatha-beatha cuingealaichte ri ceud gu leth bliadhna. Fiù 's airson an elite. Uill, bha an ìre breith fhathast glè àrd, bha casg-gineamhainn dìreach airson clann easbhaidheach, agus chaidh casg-gineamhainn a thoirmeasg. Thionndaidh an supermarshal a shealladh gu Troshev nuair a chaidh e a-steach.
  - Agus seo thu, Maxim. Cuir a-mach an dàta gu lèir air a" choimpiutair, giullachd e agus bheir e seachad fuasgladh. Dè as urrainn dhut a ràdh mu thachartasan o chionn ghoirid?
  - Dh'ionnsaich na Confederates agus an càirdean leasan math. Tha na lannan a" teannadh nar stiùir.Thar nan deich a dh" fhalbh, chaidh a" mhòr-chuid de na blàran a bhuannachadh.
  Chrath Roerich.
  - Tha fios agam air. Ach dh"fhàs càirdean nan Confederates, na Dugs, gu math nas gnìomhaiche. Tha iad a" tòiseachadh a bhith nan cunnart mòr.
  - Aontaich.
  Cliog Roerich air an ìomhaigh air an hologram agus leudaich e beagan e.
  - Air do bheulaibh tha an galaxy Smoor. Seo an dàrna daingneach Dug as motha. Seo far am faigh sinn am prìomh bhuille. Ma shoirbhicheas leinn, bidh e comasach dhuinn an cogadh a bhuannachadh taobh a-staigh seachdad, ceud bliadhna aig a" char as àirde. Agus ma dh" fhailicheas sinn, slaodaidh an cogadh air adhart fad iomadh linn. Tha thu air do dhearbhadh gu bheil thu nad chomanndair comasach, agus mar sin tha mi a" moladh gun stiùir thu Operation Steel Hammer. Tha e soilleir?
  - Tha sin ceart, a Shoilse.
  Rinn Igor gàire.
  - Carson a leithid de thiotalan? Dìreach cuir fios thugainn: Comrade Super-Marshal. Càite an do thog thu seo?
  Bha Maxim a" faireachdainn nàire.
  -Bha mi, Comrade Supermarshal, ag ionnsachadh le Bing. Shearmonaich iad an t-seann nòs ìmpireil.
  - Soilleir. Ach a-nis tha an ìmpireachd eadar-dhealaichte, tha an cathraiche air na cleachdaidhean agus na modhan-obrach a bh 'ann roimhe a dhèanamh nas sìmplidhe. A bharrachd air an sin, tha atharrachadh cumhachd a" tighinn a dh" aithghearr, agus bidh bràthair as sine agus àrd-cheannard againn. Is dòcha gun tèid mo chuir às a dhreuchd, agus ma shoirbhicheas le Operation Steel Hammer, thèid do chur an dreuchd nam àite. Feumaidh sinn sgrùdadh ro-làimh, is e uallach mòr a tha seo.
  Bha am marasgal còrr is trì tursan nas òige na Roerich, agus mar sin bha an tòn taiceil gu math iomchaidh agus cha do rinn e eucoir. Ged a tha atharrachadh ceannard gu bhith tachairt, agus bidh an ceannard ùr aca nas òige na an dithis aca. Gu nàdarra, bidh seo as fheàrr.
  - Tha mi deiseil. Tha mi a 'frithealadh na Ruis sgoinneil!
  - Mar sin falbh. Lìonaidh na seanailearan agam thu a-steach don fhiosrachadh.
  An dèidh saluting, dh'fhalbh am marasgal.
  Chaidh na trannsaichean buncair a pheantadh khaki. Bha am prìomh oifis obrachaidh suidhichte gu h-ìosal. Bha grunn choimpiutairean photonic agus plasma aig astar luathaichte a 'giollachd fiosrachadh a' sruthadh bho dhiofar phuingean den mheatagalaxy. Bha tòrr obair àbhaisteach romhainn, agus chaidh am marasgal a leigeil ma sgaoil dìreach às deidh uair gu leth. A-nis bha hyperjump fada gu galaxy nàbaidh a" feitheamh ris. Feumaidh feachdan mòra cruinneachadh an sin, faisg air an t-siathamh cuid de chabhlach fànais na Ruis gu lèir. Grunn mhillean bàta-starra. Às deidh na mion-fhiosrachadh a rèiteachadh, dh "èirich am marasgal chun uachdar. Thug an fhuarachadh domhainn seachad teas mòr. Chruinnich ceithir solais aig an àrd-ìre agus, a" brùchdadh le crùin a" reamhrachadh na speuran gu tròcaireach, dhòirt iad sruthan de mhìrean air a" phlanaid. Bha casgan solais a" sruthadh sìos na sràidean le sgàthan. Leum Maxim a-steach don itealan grabhataidh, bha e comhfhurtail agus fionnar a-staigh, agus ruith e chun iomall. Cha robh e a-riamh ann am Petrograd-Galaktika roimhe seo, agus bha e airson am prìomh-bhaile fhaicinn le a shùilean fhèin, anns an robh trì cheud billean neach-còmhnaidh. Dh'fhàg e roinn an airm, agus dh'atharraich a h-uile càil agus dh'fhàs e nas sunndach. Nochd togalaichean le sgrìobhadh tùsail; is dòcha gun canadh e iad sòghail - bha riochdairean bhon chlas sochair a" fuireach annta. Rè a 'chogaidh iomlan, lùghdaich an ìre de oligarchs, ach cha deach a sgrios gu tur. B" e fìor obraichean ealain a bh" anns na lùchairtean. Bha fear dhiubh coltach ri caisteal meadhan-aoiseil, far an robh craobhan pailme an àite fiaclan barrabhalla. Sheas fear eile air a chasan caola, agus an rathad mòr 'na shìneadh gu h-iosal ; bha e cosmhuil ri damhan-allaidh deàlrach, còmhdaichte le reultan. Bha mòran de na togalaichean far an robh daoine bochda a" fuireach cuideachd nach do dhùisg ceanglaichean ri taigh-feachd; air an làimh eile, bha aghaidhean drùidhteach a" deàrrsadh, air an sgeadachadh le ìomhaighean de cheannardan is cheannardan nan linntean a dh" fhalbh. Cha bu chòir a h-uile dad a bhith air a pheantadh khaki, smaoinich Troshev. A bharrachd air an sin, is dòcha gum bu chòir ailtireachd breagha a bhith aig a" bhaile as motha sluaigh anns a "chruinne-cè. Bha roinn na turasachd gu sònraichte dathach , le slighean coiseachd gluasadach agus togalaichean air an cumadh mar ròsan mòra, a bharrachd air tulipan blàth is eadar-cheangailte, neòinean-dubha teann agus beathaichean coimheach measgaichte. A rèir choltais, tha e inntinneach a bhith a" fuireach ann am mathan no tìgear le fiaclan saber, bidh e a" toirt toileachas don chloinn. Ach, bidh iongnadh air inbhich cuideachd nuair a bhios structar mar seo a" gluasad no a" cluich. Thug an dràgon rothlach dà-cheann-dheug sealladh do-sheachanta air a" mharasgal; chaidh fuarain ioma-dathte, air an soillseachadh le neon, sprèadhadh às gach beul. San fharsaingeachd, bha mòran fuarain de na cumaidhean as annasaiche, a 'tilgeil jets ioma-dathte ceudan de mheatairean dhan adhar. Agus cho breagha "s a tha iad, ann an solas nan ceithir grèine, a" fighe a-steach do phàtran uisge, dealbh-chluich eireachdail, gun samhail de dhhathan. Bha a" chlann an seo sunndach agus brèagha: bha an aodach dathach aca coltach ri sìobhragan sìthe. Cha robh a-mhàin daoine an seo, bha leth den luchd-èisteachd nan coigrich. A dh'aindeoin sin, chluich clann choigrich gu toilichte le clann an duine. Choinnich Troshev cuideachd ri lusan tuigseach. Dandelions lus-cheann òir le ceithir casan agus dà ghàirdean tana. Cha robh aig an leanaban ach dà chas, agus bha an cinn òir air an sìneadh gu dlùth le spotan emerald. Bha deagh eòlas aig Maxim air an rèis seo - Gapi, creutairean planntrais trì-ghnèitheach, a bha dèidheil air sìth, ach le toil dànachd chaidh an tarraing a-steach do chogadh eadar-rionnagach a-muigh agus thàinig iad gu bhith nan caraidean nàdurrach don Ruis Mhòr.
  Bha gu leòr riochdairean bho rèisean eile - a 'mhòr-chuid de stàitean neodrach agus planaidean. Bha iad airson sùil a thoirt air prìomh-bhaile iongantach na h-ìmpireachd. An seo tha coltas gu bheil an cogadh fada agus neo-fhìor, tha e na mìltean de parsailean air falbh, agus a dh'aindeoin sin, cha do dh'fhàg faireachdainn mì-chofhurtail am marasgal. Dh" èirich an smuain nam cheann, air na planaidean sin a dh"fheumadh iad ionnsaigh a thoirt orra, gum biodh creutairean tuigseach beò cuideachd agus gum bàsaicheadh billeanan de chreutairean smaoineachaidh. Thèid sruthan fala a dhòrtadh, sgriosar mìltean de bhailtean agus bailtean beaga. Ach is esan marasgal na h-ìmpireachd, agus feumaidh e a dhleastanas a choileanadh.
  Às deidh dha a bhith a" coimhead air an ionad turasachd, dh" òrduich am marasgal am plèana grabhataidh a chuir a-steach agus a dhol gu na raointean gnìomhachais. Bha na taighean an seo beagan nas ìsle, le cruth sìmplidh. Bha na factaraidhean suidhichte domhainn fon talamh.
  Cho luath "s a thàinig am plèana grabhataidh air tìr, bha treud de ghillean casruisgte le luideagan agus stuthan glanaidh a" ruith thuige sa bhad. Ragamuffins tana ann an cromagan de khaki a tha sgìth mar-thà, le tuill mhòr air an reubadh. Gu math tana, cha mhòr dubh. Tha e coltach gun tug an cogadh fada orra an criosan a theannachadh. Thòisich Troshev a 'faireachdainn co-fhaireachdainn. Cha robh an draibhear, an Caiptean Fox, a" roinn na faireachdainnean sin.
  - Thig air adhart, radain bhig, falbh às an seo! Tha Marshall a" tighinn! - dh' eirich e.
  Bha a' chlann gun dachaigh a' ruith air gach taobh, cha robh iad a' faicinn ach an sàilean salach. Tha e duilich coiseachd casruisgte air uachdar a tha teth bho cheithir "ghrianan" aig an aon àm, agus cha robh fios aig a" chloinn bochd dè na brògan a bh" ann. Ach thionndaidh fear de na balaich a-mach gu robh e na bu dàna na an fheadhainn eile agus thionndaidh e agus sheall e a mheur meadhanach. Tharraing an sgiobair blaster agus loisg e air a" ghille gun chiall; bhiodh e air a mharbhadh, ach fhuair am marasgal air gàirdean a" chaiptein a phutadh air a" mhionaid mu dheireadh. Chaidh an casaid seachad, a" dèanamh sgàineadh air a" chabhsair, thuit pìosan de chloich leaghte air casan rùisgte a" bhalaich, agus thuit e sìos air an asphalt. Le oidhirp toil, chaidh aig a" ghaisgeach san àm ri teachd air a sgread a chumail air ais agus, a" mairsinn a" phian, sheas e suas. Thug Maxim slap cruaidh don sgiobair san aghaidh.
  - Tri laithean anns an tigh- fhreiceadain. Thoir an aire, làmhan ri do thaobh! - Dh'àithn am marasgal ann an tòna bagarrach - Is e clann ar seilbh, agus feumaidh sinn cùram a ghabhail dhiubh, agus gun a bhith gam marbhadh. Fhuair e, uilebheist?
  Shìn an sionnach a ghàirdeanan a-mach air a thaobh. Chrath e gu curtly.
  - Freagair a rèir nan riaghailtean.
  - Tha sir.
  Thionndaidh Maxim a shùilean chun a 'ghille. Bha e bàn le aodann bòidheach, glic, agus fèitheach. Fo lèine-T air a reubadh, chì thu an abs làidir aige air a lìnigeadh le bàraichean seoclaid.
  -Dè an t-ainm a th" ort?
  - Yanesh Kowalski! - Ruith an duine rag am barr a sgamhan.
  - Tha mi a 'faicinn annad dèanadas gaisgeach làidir. A bheil thu airson a dhol a-steach do Sgoil Zhukov?
  Dh"fhàs am balach trom-inntinn.
  - Bhithinn toilichte, ach tha mo phàrantan nan luchd-obrach àbhaisteach agus chan urrainn dhaibh pàigheadh airson mo chuid foghlaim.
  Rinn Marshall gàire.
  - Bidh thu clàraichte an-asgaidh. Tha thu, mar a chì mi, làidir gu corporra, agus tha do shùilean a 'bruidhinn air comasan inntinn. Is e am prìomh rud sgrùdadh math a dhèanamh. Is e amannan duilich a tha seo, ach nuair a thig an cogadh gu crìch, bidh eadhon an luchd-obrach beò ann an suidheachadh math.
  - Thèid a" chùis a dhèanamh air an nàmhaid! Bidh sinn a 'buannachadh! - Dh'èigh Yanesh aig mullach a sgamhanan a-rithist.
  "An sin gabh d" àite anns na rangan, a shaighdear." Agus airson tòiseachadh - anns a 'chàr agam.
  Rinn Lisa gàire. Bha an gille beagan salach, agus dh'fheumadh an taobh a-staigh a bhith air a nighe às a dhèidh.
  Às deidh dha èirigh, chaidh am plèana grabhataidh a-steach gu cairtealan an riaghaltais.
  Rinn Janesh, le anail le anail, sgrùdadh air na taighean mòra le sgeadachadh sòghail.
  - Chan eil cead againn a dhol a-steach don roinn mheadhanach, agus tha seo cho inntinneach.
  - Chì thu gu leòr a bharrachd.
  Agus fhathast, dh'òrdaich am marasgal, air a stiùireadh le faireachdainn co-fhaireachdainn, itealaich suas chun ionad turasachd. Choimhead am balach le a shùilean gu lèir, gu litireil a" caitheamh na chunnaic e. Bha e follaiseach gu robh e airson leum a-mach às a 'chàr, ruith air a' chabhsair gluasadach, streap air aon de na slighean inntinn.
  Bha an Maxim mar as trice cho caoimhneil agus cho socair 'sa bha e a-riamh air an latha sin.
  - Ma tha thu ag iarraidh, gabh turas air "beinn an aoibhneis", agus às deidh sin thig dìreach thugam. Gabh an t-airgead, air neo cha leig iad a-steach thu.
  Thug am marasgal seachad am pìos pàipear.
  Ruith Yanesh a dh" ionnsaigh na slighean, ach bha a choltas ro fhollaiseach.
  Aig an t-slighe a-steach don talla fànais-ninja, chaidh stad a chuir air le innealan-fuadain mòra.
  -Guy, tha thu air droch sgeadachadh, gu soilleir bho dhroch nàbaidhean. Bu chòir do chumail agus a thoirt don stèisean.
  Dh'fheuch am balach ri teicheadh, ach bhuail iad e le gunna stun, ga thilgeil air an asphalt. Bha aig Troshev ri leum a-mach às a 'chàr agus a dhol a rannsachadh.
  - Fan, tha 'n òglach so maille rium.
  Stad na poileis a tharraing suas, a 'coimhead air a' mharasgal. Bha Maxim ann an èideadh achaidh, ach bha ealan ceannard an airm a" deàrrsadh gu soilleir ann an òr an aghaidh nan ceithir grèine.
  Chuir an t-àrd neach-faire, fo-cheannard poileis, fàilte air.
  - Duilich, Marshal, ach tha an stiùireadh a" toirmeasg cead a thoirt dha baigeirean a-steach don ionad far am faigh sinn aoighean bho air feadh an reul-chrios.
  Thuig Maxim fhèin gun robh e air mearachd a dhèanamh le bhith a" leigeil ma sgaoil ragamuffin ann an sgìre cho measail. Ach cha robh dùil aige a mhearachd a nochdadh.
  - Tha am balach seo na scout. Bha e a" coileanadh obair bhon àrd-cheannard.
  Chrath an leifteanant agus bhrùth e am putan air a dhaga. Rinn Janesh Kowalski magadh agus thàinig i gu a mothachadh. Rinn am marasgal gàire agus leudaich e a làmh. Aig an àm seo, bha na ceithir galacts coimheach gu h-obann a" brùchdadh le luchd-tilgeil beam. Air an taobh a-muigh, bha na h-uilebheistean coltach ri stumpaichean craoibhe garbh-shnaighte le rùsg gorm-donn; bha na buill aca air an snaidhm agus air an camadh. Mus robh ùine aig na h-uilebheistean teine fhosgladh, thuit Maxim air a 'chòmhdach, a' toirt a-mach blaster. Bha na slighean teine a" dol seachad air a "mhullach, a" tuiteam a-steach don ìomhaigh dathte, a "frasadh a" chois bhrèagha a-steach do photons. Gheàrr Troshev dà neach-ionnsaigh le beam laser, ghluais an dà iogalacts a bha fhathast beò gu na taobhan. Chaidh fear dhiubh a ghlacadh cuideachd leis an t-seam neo-sheasmhach, ach chaidh aig an dàrna fear air falach air cùl leac an aghaidh. Loisg an t-uilebheist bho thrì làmhan aig an aon àm agus, ged a ghluais Maxim gu sgiobalta, chaidh a bhualadh beagan - chaidh a thaobh a losgadh agus chaidh a làmh dheas a mhilleadh. Bhuail ghathan an nàmhaid gu mòr an tàladh "mad water lily". Lean spreadhadh.
  Bha sealladh a" mharsanta a" snàmh, ach chuir e iongnadh air mar a reub Yanesh a-mach pìos den leac agus thilg e air an nàmhaid e. Chuir Maxim iongnadh air a' chumhachd mì-dhaonna a bha falaichte san deugaire lag seo... Bha an tilgeil ceart, dìreach anns an t-sreath de chòig sùilean. Rinn an creutair magadh agus ceum air adhart, gu h-iongantach. Bha seo gu leòr airson sealladh math Maxim gus crìoch a chuir air beatha an uilebheist.
  Thàinig an t-sabaid gu crìch gu sgiobalta. Rè e, cha do dh'fheuch na poileis eadhon ri teine fhosgladh. Mhothaich am marasgal seo sa bhad.
  "Tha a h-uile duine as fheàrr a" sabaid aig an aghaidh, agus aig a "chùl, air sràidean a" bhaile, tha geàrdan a "suidhe a-muigh.
  Thionndaidh an leifteanant air a dheagh bhiadhadh bàn. Thàinig mi gu Maxim.
  - Comrade Marshal, tha mi duilich, ach bha luchd-tilgeil giùlan trom aca, agus tha sinn ...
  - Agus dè tha sin! - Chomharraich Maxim an blaster aig crios an neach-faire. - Fly swatter? Tha e duilich, a rèir choltais, chan eil obair ann dhut anns a" phrìomh bhaile. Cha suidh thu leisg, feuchaidh mi ri do chuir chun aghaidh.
  An dèidh a bhith a 'magadh air a' bhalach, chuidich Maxim e le bhith a 'leum air bòrd an itealan grabhataidh, agus an uairsin chrath e a làmh gu daingeann.
  -Uill, 's e iolaire a th' annad. Tha mi toilichte nach robh mi ceàrr mu do dheidhinn.
  Ghluais Kowalski gu càirdeil, a ghuth a 'fuaimeachadh gu math àrd agus aoibhneach.
  - Cha do rinn mi ach aon tilgeil soirbheachail. B" urrainn dhomh...
  - Bidh cothrom agad. Bidh thu a" ceumnachadh bhon cholaiste agus a" dol dìreach dhan bhlàr. Tha do bheatha gu lèir air thoiseach ort, feumaidh tu fhathast sabaid chun na h-aibhne.
  - Tha cogadh math! - Dh'èigh am balach gu deònach. - Tha mi airson a dhol chun aghaidh sa bhad, tog gunna-giùlain ...
  - Chan urrainn dhut a dhèanamh sa bhad, thèid do mharbhadh sa chiad bhlàr. Faigh speisealachd an toiseach.
  Rinn Yanesh sniffed le oilbheum. Bha e misneachail na chomasan, bha e den bheachd gu robh fios aige mar a dhèanadh e tòrr, a 'gabhail a-steach losgadh. Aig an aon àm, bha am plèana grabhataidh ag itealaich thairis air Pàirce mòr Michurinsky. Dh'fhàs craobhan mòra an sin, cuid dhiubh a 'ruighinn àirde grunn cheudan meatair. Agus bha na measan cho mòr is, às deidh dhut am meadhan ithe, gum faodadh tu fuireach a-staigh. Bha na pineapples a chaidh atharrachadh gu ginteil le craiceann òir a" coimhead blasta. Fìor, an aghaidh dùil, cha do dhùisg iad mòran spèis bhon bhalach.
  - Tha mi air a bhith ann an coilltean mar sin mu thràth. - mhìnich Yanesh. - Eu-coltach ris na sgìrean meadhanach, tha cead aig a h-uile duine an sin. Ged a bheir e ùine mhòr faighinn ann air chois.
  - 'S dòcha! - Thuirt Maxim. - Agus fhathast, thoir urram dha na lusan an seo... Tha balgan-buachair ann, faodaidh platoon slàn a bhith foidh.
  - Dìreach sealladh air agaric cuileag mhòr. Tha e do-dhèanta. Tha cuimhne agam gun do chruinnich mi poca slàn de phìosan measan gearraichte. Is toil leam pavarara - tha an craiceann tana agus tha am blas gu math blasta. Chan eil figearan dad an coimeas ris. Feumaidh tu a bhith faiceallach nuair a ghearras tu. Dh" fhaodadh e spreadhadh, agus an uairsin bhiodh an t-allt mar eas - bheireadh e air falbh thu mus biodh ùine agad eadhon facal a ràdh. Tha an toradh an seo ro mhòr. Feumaidh tu an giùlan ann am pàirtean ann am poca plastaig, agus tha seo gu math mì-ghoireasach.
  Bhuail Maxim Janesh air a ghualainn.
  - Chan eil a h-uile càil air a thomhas le biadh. Rachamaid sìos agus tagh beagan flùraichean.
  - Tiodhlac don nighean! Carson nach biodh!
  Ràinig làmhan a' bhalaich airson a' chuibhle stiùiridh. Bhuail an Caiptein Fox a chorragan gu feargach.
  - Na suathadh ris a" chuibhle stiùiridh, a chuilean.
  Agus anns a" bhad mar fhreagairt fhuair e càineadh eile bhon mharasgal.
  "Chan eil agad ach a" mhisneachd a bhith a" sabaid ri leanabh."
  - Tha mi duilich, a Shoisgeul !
  Cha b' urrainn Yanesh cuideachadh ach gàire a dhèanamh.
  - Ma tha thu ag iarraidh, feuch e. - Maxim ceadaichte.
  "Tha eòlas agam air simuladairean," thuirt Yanesh.
  Gun sgàil no eagal, chuir Kowalski a làmhan air a 'chuibhle stiùiridh agus stiùir e an càr sìos. A rèir coltais, bha comasan iongantach aige. Chaidh am plèana grabhataidh seachad air mullaich chraobhan mòra.
  Cha do chuir Maxim bacadh air, a 'leigeil leis a' bhalach smachd a chumail air an itealan. Feumar a ràdh gun do dhèilig e ris an obair aige gu soirbheachail, a" gluasad eadar stocan mòra, cha do thuit e a-riamh, a" nochdadh innleachd virtuoso nas fhaide na na bliadhnaichean aige. Ach, eadhon ged a thuit e, cha bhiodh e na chùis mhòr; tha siostam sàbhailteachd foirfe aig an itealan grabhataidh. Mu dheireadh, shuidh iad sìos ann am fuasgladh làn de fhlùraichean beaga ach air leth breagha. Bha e coltach gu robh an draoidh math air an seudaireachd a sgapadh gu fialaidh. Bha an raon iom-fhillte de dhhathan a" deàlradh nan sùilean, agus dh" adhbhraich am fàileadh deoch làidir toileachas do-chreidsinneach.
  Bha Yanesh eadhon a" feadalaich ann an urram. Nuair a thàinig iad air tìr, leum am balach a-mach agus thòisich e a" buain fhlùraichean, a" togail làn armachd. Bha fuil fhuar aig Maxim, chòrd an sealladh-tìre ris agus, a dh'aindeoin sin, bha rudeigin eagallach. A 'faireachdainn ann an cunnart. An dèidh a dhol tro theine agus uisge, bha am marasgal cleachdte ri bhith ag earbsa na inntinn; is ann ainneamh a leig e sìos e. Ann am prionnsapal, cha bu chòir prìomh-bhaile ìmpireachd mhòr a bhith a" caladh beatha a tha cunnartach dha daoine. Tha rudeigin eadar-dhealaichte an seo. Thug Maxim a-mach am balach agus dh'èigh e gu sàmhach na chluais:
  - Tha naimhdean am fagus duinn. Falaich na flùraichean agus thig còmhla rium.
  Bha sùilean Janesh a" deàrrsadh.
  - Tha mi deiseil.
  A 'fàgail am bouquet anns a' chàr fo stiùireadh a 'Chaiptein Fox, ghluais Maxim agus Yanesh nas doimhne dhan choille. Gu dearbh, bu chòir na saighdearan a bhith air an gairm a-steach agus an sgìre a chìreadh. Ach chaidh Maxim a ghlacadh le toileachas. Bha miannan romansach aig Janesh, gu dearbh; smaoinich e air fhèin mar oifigear fiosrachaidh armachd agus rinn e gàirdeachas ris. Rinn iad an slighe tron jungle, a" feuchainn gun a bhith a" dèanamh fuaim. Chaidh aig Yanesh air a chasan rùisgte a losgadh air feanntagan purpaidh, ach chùm e e fhèin, ged a bha an craiceann suas gu a ghlùinean còmhdaichte le blisters mòra.
  "Bi faiceallach," thuirt Maxim. - Anns a 'choille, tha cunnart falaichte anns gach lann feòir.
  "Feumaidh sinn breug-riochd dìon an seo," thuirt Yanesh. Is gann gun do dh"fhalaich na luideagan an corp; bha rudeigin a" snàgail air na casan. Chan eil biastagan mòra, mar a dh'ionnsaich Yaneš san sgoil, ag ithe dhaoine air a 'phlanaid seo. Chaidh na gnèithean artrapod as cunnartaiche a sgrios aig ìre ginteil; cha robh e gu leòr airson meadhan a" phrìomh-bhaile a bhith na thùs gabhaltachd no tinneas tuiteamach. Choisich iad air adhart gu sàmhach. Gu h-obann reothadh Maxim. Bha na creutairean beaga beò gan giùlan fhèin gu neo-chùramach, mar gum biodh cuideigin air eagal a chur orra. Ghlac am marasgal an gille air làimh agus dh"èigh e na chluais:
  - Tha ambush air thoiseach!
  Thug Maxim lorgaire fuaim a-mach às a phòcaid agus dh" èist e gu faiceallach ris an sgìre mun cuairt. Tha sin ceart, bha còignear luchd-sabaid daonna agus timcheall air an aon àireamh de dh'uilebheistean nan laighe faisg air làimh. Uill, le leithid de chothromachadh de fheachdan, tha e nas fheàrr gun a bhith an sàs ann am blàr, ach a dhol seachad air an nàmhaid.
  Sin a rinn iad.
  Ghluais an saighdear eòlach agus am balach uaine ann an sioncranachadh. B" fheudar dhuinn coiseachd tro thiugh tiugh de phreasan, a" bàthadh domhainn ankle ann an còinneach. Le duilgheadas mòr, rinn am marasgal a-mach am briseadh anns an t-sreath daonna agus chaidh aige air sleamhnachadh san àite seo. Bha iad fortanach; cha robh mothachadh bheathaichean no cluinntinn iongantach aig gin de na h-uilebheistean. Dh" fhaodadh an lorgaire fuaim eadar-dhealachadh a dhèanamh mu thràth air faclan bog.
  - Mister Còmhnaidh, tha thu a 'faighneachd an do-dhèanta bhuam.
  Mar fhreagairt, guth coltach ri croaking.
  - Agus tha thu fhèin, san fharsaingeachd, cleachdte ri bhith a" gabhail airgead a-mhàin gun a bhith ag obair air a shon gu h-iomlan.
  A" breithneachadh leis an timbre, bhuineadh e do rèis neo-dhaonna.
  - Phàigh iad leth mhillean dhut, mar sin dè? Fiosrachadh seann-fhasanta mu saidealan brathaidh.
  "Chan e mo choire a th" ann, "lean guth an duine ga fhìreanachadh fhèin gu leisg. - Bidh fiosrachadh den t-seòrsa seo, ann am prionnsapal, a" fàs seann-fhasanta gu math luath. Chan eil mi uile-chumhachdach.
  - Thuig sinn seo sa bhad, tha e nas fhasa a ràdh gu bheil thu lag. Nuair a thig e gu bhith a" toirt ionnsaigh air siostam Kremlin, cha bhith thu fhèin agus do chompanaich gu mòran feum.
  Bha Maxim a 'crathadh. An tig e gu fìor ionnsaigh air an loidhne dìon as cumhachdaiche a tha a "còmhdach a" phrìomh-bhaile agus meadhan an galaxy gu lèir? Tha siostam Kremlin, mar a tha an luchd-cruthachaidh ag ràdh, do-chreidsinneach agus, a dh'aindeoin sin, ma tha nàimhdean air a bhith gnìomhach ann am fìor chridhe na h-ìmpireachd, bidh seo a 'leantainn gu faileasan brònach.
  - Biodh fios agad, a dhuine, a dh" aithghearr cleachdaidh sinn armachd bunaiteach ùr, agus le a chuideachadh tionndaidh soithichean rionnag Ruiseanach gu duslach mus ruig iad astar iongantach. An uairsin bidh an arm againn, mar thonn trom-tharraingeach, a" tuiltean àiteachan Ruiseanach agus a" toirt buaidh air na saoghal ìmpireil.
  Ghlac Maxim osna dubhach; a rèir coltais, cha robh an neach-brathaidh gu sònraichte toilichte le leithid de shealladh. Ach, fhreagair e:
  - Tha an còigeamh colbh nas gnìomhaiche na bha e a-riamh, agus thèid an ionnsaigh agad a rèir a" phlana.
  - Is e an obair agad a dh" aithghearr dusan daingneach a chruthachadh anns a "phrìomh-bhaile airson na feachdan stailc againn. Bidh saighdearan-duaise a" dol a-steach an seo fo stiùir luchd-turais, a" falach anns na coilltean, agus an uairsin a" cluich am pàirt san ionnsaigh choitcheann.
  - Mar sin bidh.
  - Agus feuch, a dhuine, ma dh'fhailicheas ionnsaidh ar luinge reulta, bithidh e ni's miosa dhuit. Reubaidh do fhreasdal fein thu gu pìosan, agus bithidh do chur gu bàs mall agus goirt.
  Ged nach fhaca Maxim cò bha a" bruidhinn, bha e cinnteach gum biodh SMERSH comasach air an neach-brathaidh aithneachadh le a ghuth.
  - Feumaidh sinn fiosrachadh mu na dreuchdan as ùire ann an ceannardas an nàmhaid. A h-uile rud a tha fios agad.
  - A rèir an fhiosrachaidh agam, chaidh am Marasgal òg Maxim Troshev ainmeachadh mar cheannard air a" chabhlach rionnagach ann an galaxy Smur. Chan eil fiosrachadh ceart mu dheidhinn, ach ...
  - Tha a h-uile dad soilleir, tha na Ruiseanaich ag ullachadh prìomh ionnsaigh an sin. Mar a bha e an-còmhnaidh. Tha an ceannard ùr na ionnsaigh obann le feachdan mòra.
  Bha Maxim a" crathadh, bha e airson ruith air adhart agus an geek a thachdadh. Tha an obrachadh ann an cunnart.
  - Tha mi a 'smaoineachadh gu bheil e mar sin. A thaobh dreuchdan eile ...
  Bha an neach-brathaidh air a liostadh airson ùine mhòr agus gu sgiobalta, ach bha plana aig Maxim mar-thà na cheann. An toiseach, feumaidh tu an àite seo fhàgail gu sàmhach, agus san dàrna àite, cuir fios gu sgiobalta gu SMERSH. An sin co-dhùinidh iad am bu chòir dhaibh an lìonra brathaidh a neodachadh sa bhad no feitheamh. Às deidh na h-uile, chan eil luchd-brathaidh ainmichte cunnartach, agus faodar dì-ghalarachadh a leigeil a-mach troimhe. Is e am prìomh rud gun coileanadh neo-dhreuchdail. Ach, ghluais am balach, a bha air a bhith na shuidhe gu socair gus a-nis, agus bha e follaiseach gu robh lùth òg ann an làn ghluasad.
  - Theagamh gu'm faigh sinn buaidh orra le leusair, a Mhaighstir Mharasgal ?
  "Chan eil, ann an suidheachadh sam bith," thuirt Maxim. - Is ann air sgàth sin a tha fiosrachadh, airson fiosrachadh a chruinneachadh agus aithris dha na daoine ceart. Ma bhriseas tu an òrdugh, loisgidh mi thu gu pearsanta.
  Thog am Marshal an gunna-giùlain aige gu maomach.
  Chrath Yanesh.
  - Chan eilear a" bruidhinn air òrdughan.
  Bha aithreachas air Maxim am balach a thoirt leis. Dè ma chluinnear na feadan aca... Aig an aon àm, chaidh squeak a chluinntinn anns an lorgaire fuaim, agus bhruidhinn an coigreach a-rithist.
  - Innis do "Jupiter" mura cuidich e sinn, gun urrainn dhuinn a thoirt seachad le bhith ag ìobairt a" pheann seo. An sin bidh do Àrd-uachdaran feargach, agus chan e tròcair aon de na h-easbhaidhean aige.
  "Tha," smaoinich Maxim, "feumaidh stiùiriche a bhith duilich." Uair dhe na h-uairean bha e air aon de na mìle a chaidh a thaghadh, ge-tà, bha cothrom aige a bhith na stiùiriche a-mhàin ma bhàsaicheas an deachdaire riaghlaidh gu h-obann. Tha mìle air an taghadh gach bliadhna, agus bidh cuairteachadh cumhachd àrd-ìre a" tachairt a h-uile trithead bliadhna. Ach chaidh an cothrom seo a chall cuideachd. An toiseach, bha caractar Maxim ro bhog, agus san dàrna àite, thòisich na comasan paranormal, cho làidir ann an leanabachd, a "lagachadh le aois. Ge-tà, a bhith nad mharsanta nuair nach eil thu fiù 's dà fhichead... tha sin ag ràdh rudeigin.
  - Na bean ri Jupiter. Is esan an dòchas as fheàrr agad. Às aonais, tha na cothroman air an cogadh a bhuannachadh glè bheag.
  Cha do chuir Inogalakt rudeigin ri chluinntinn mar fhreagairt. An uairsin thuirt e gu soilleir:
  - Tha "Jupiter" luachmhor nuair a tha e gnìomhach. Air sgàth na rinn e, tha na saighdearan againn a" fulang cus call. Biodh sin mar a dh" fhaodas e, bheir thu an stiùireadh againn dha. Airson a-nis faodaidh tu a dhol.
  "Sin e, faodaidh tu falbh," rinn Maxim osna le faochadh. Aig an àm sin, a 'diùltadh a bhriathran, thachair spreadhadh. Chaidh losgadh a-mach às a dhèidh.
  - Daingead! Dèan ath-obair a-rithist ...
  Lùb am marasgal sìos, agus cha do nochd ach sradagan aoibhneach ann an sùilean Yanesh.
  . CAIBIDIL Àir. 11
  - Tha thu a 'bruidhinn cogais! - Dh'fhàs an tràill àrdanach.
  - Mar sin buinidh an sonas sin do na h-uile, agus cha'n ann do bheagan thaghta. Airson an adhbhar naomh seo thog mi mo chlaidheamh! - Dh'èigh an Witcher.
  Bha an cunntas teagmhach:
  - Chan eil! Tha mi a 'creidsinn gu bheil thu air do ghluasad le tàmailt no le miann airson cumhachd! Bha ar-a-mach thràillean ann, ach cha do chrìochnaich iad ach ann am murt. Is iad seo buaidhean ar-a-mach sam bith.
  - Cha bhi so 'na aimhreit, ach 'na ar-a-mach. Bidh an rud as cudromaiche a" tachairt nas fhaide air adhart, às deidh a" bhuaidh! - Thuirt an gaisgeach le mòr dhealas.
  - Ar-a-mach? Facal neònach, an tàinig thu suas leis fhèin? - Ghabh Forsa iongantas.
  - Chan eil idir! Chaidh an teirm seo a thoirt dhomh le aingeal ann am bruadar. - Chuir Witcher air adhart le brosnachadh.
  - Aingeal no aon de na diathan dubha! Tha aislingean fàidheadaireachd meallta. - Bha an àireamh teagmhach.
  - Co-dhiù, bidh cothrom agad beatha dhaoine atharrachadh airson na b" fheàrr agus a bhith nad neach nas fheàrr thu fhèin! Tha a h-uile trioblaid a 'tighinn bho fhèin-thoileachas, chan eil soirbheachadh comasach ach tro oidhirpean cumanta. Tha duine gun sgioba mar ghual, gun teine, a 'toirt beagan solais agus a' dol a-mach gu luath! - Thug i a-mach sruth de shòlas a" Witcher.
  - Tha thu ag ràdh gum bu chòir do dhuine a bhith ann an sgioba. Ach a bheil fios agad dè a th" ann an nàdar beathach? - Dh'fhaighnich Forsa gu co-sheòrsach.
  - Agus tha am beathach nas fheàrr dheth anns a 'bhuachaille! Agus san fharsaingeachd, leis gur e tràill a th" annad agus nach deach do shaoradh, thionndaidh na h-uaislean air falbh bhuat, ann am faclan sheall do charaidean dìleas na fìor dhathan aca. Tha seo a" ciallachadh gu bheil an t-àm ann a bhith a" coimhead airson companaich ann an àrainneachd eile. - Mhol Witcher nas socair.
  Bha Count de Bor sàmhach airson beagan dhiog, agus an uairsin leudaich e a làmh:
  "Ged nach eil mi a" creidsinn ann an soirbheachas aig a "cheann thall, co-dhiù òlaidh mo lann fuil."
  - Cha bu chòir loidsig a bhith a 'frithealadh instincts - inntinn ana-miann! - Thuirt Witcher.
  - Uill, ceart gu leòr, gu leòr, òraid dhomh! Bidh cogadh ann - bidh cleas ann! - Thòisich an Aireamh air an fhuil a sguabadh dheth fèin.
  - Tha thu nad ghaisgeach eòlach agus gaisgeil, bu chòir dhut a bhith air do thaghadh mar stiùiriche sgioba! - Mhol an gaisgeach.
  - Chan eil e dona, ach chan fheum thu a h-uile ceannard armachd a thaghadh. Feumaidh prionnsapal aonachd àithne a bhith nas cruaidhe. Tha thu air do thaghadh, mar sin bidh thu a" cur an dreuchd! -Thòisich an Cunnt air a phuist-slabhraidh a chuir air. Ruith gille no dhà gus a chuideachadh.
  - Dè mu dheidhinn farpais an-asgaidh? - Witcher teagmhach.
  - Tha e millteach don arm! - Feachd air a ghearradh dheth. - Tha an eaconamaidh na rhizome de dh" iomadh peilear, tha an arm na aon stoc!
  Rinn Witcher magadh:
  - Ach nas trice tha e darach, agus chan ann a thaobh cumhachd agus seasmhachd, ach ann an ìre smachd!
  Thug an gille leth-rùisgte claidheamh dhan chunntas. Fhreagair e le bhith ga shlaodadh air a dhruim thòmach, a bha air a bhualadh barrachd air aon uair. Rinn an gille osnaich agus leum e air ais, a" crathadh a chasan donn.
  Thuirt Witcher gu cinnteach:
  - Tha mi a 'cruthachadh còig legions de sgrìobhadh teas, dà shaighdear gu leth gach fear. Tha thu air do shuidheachadh mar àithne don treas! Agus leig leis na tràillean an còrr a thaghadh!
  Dh'adhbhraich am moladh mu dheireadh connspaid, cha mhòr a" tionndadh gu brawls. An uairsin thòisich sabaid, chaidh grunn thràillean a leòn, agus bha aig Witcher ri eadar-theachd a dhèanamh. An dèidh dhi an fheadhainn a bu luaithe a leagail, dh'èigh i:
  - Stad le bhith a" cleachdadh a" bhata! Gluaisidh sinn air adhart gu fastadh dìreach ceannardan.
  Cha robh na tràillean toilichte le gearan, ach nuair a chuir an gaisgeach a leithid de mholadh gu bhòt, thog iad an làmhan gu h-aon-ghuthach.
  An seo bha aig Witcher, a stiùir an ar-a-mach, ri bhith ag obair gu cruaidh. Gu dearbh, tha e duilich fear airidh a chomharrachadh le sùil, agus chùm e a" faighneachd cheistean dha na tagraichean a bha san amharc. Mu dheireadh, chaidh dreuchdan a dhèanamh dha na legions, agus chaidh ceannardan sealach a chur an dreuchd gu meuran nas lugha.
  - Nuair a bhios na blàran seachad, seallaidh sinn ris a 'ghaisgeachd agus an innleachdas a nochd na saighdearan! - Mhìnich an nighean.
  Bha aon de na legion air a dhèanamh suas de chlann agus deugairean. Chuir Witcher am balach Bik os cionn orra. Ghlaodh na fir le mi-thlachd:
  - Tha e fhathast ro bheag! Chan fheum sinn am fear beag. Cuir an fheadhainn as motha agus as làidire thairis oirnn.
  - Agus cò tha thu ag iarraidh?
  - Tha mi gad ionndrainn! Is esan am fear as airidh air!
  Chaidh òganach lùth-chleasachd ceum air adhart; bha e fhathast na bhalach, ach mar-thà àrd mar chraoibh daraich. Fìor, bha coltas dòrainneach air aodann. Dh'fhaighnich Vedmakova, le làn eòlas air cho cudromach sa tha fiosrachadh airson ceannard:
  - Ciod e seachd ochd ?
  Choimhead an t-òganach oirre agus rinn e gàire:
  - Chan eil fios agam! Is e am prìomh rud fèithean agus neart.
  Bhris Bik a-steach don fhuaim-labhairt:
  - Is e dòrlach de fheòil a th" ann am fèithean gun eanchainn - airson am bi am friogais a "caoineadh!
  - Dùin suas, a bhiast! sèididh mi do ghial! - Rug an gaisgeach òg.
  - Duine sam bith aig nach eil fios gu bheil seachd, ochd, caogad 's a sia, chan eil e coltach gum bi e comasach dha a dhòrn a bhualadh nas fhaide na a shròn! - Chuir an gille a theanga mach air.
  Ruith an gille òg am bàrr a sgamhan:
  - Tha mi a 'toirt dùbhlan dhut, bidh sinn a' sabaid chun a 'bhàis!
  - Tha thu gam atharrais mar mhuncaidh radan! - Thugadh fa-near Count de Force. - Ach, is e seo an aon dòigh reusanta a-mach.
  - Den dà duelists, is e amadan a th" ann an aon dhiubh, is e magadh a th" anns an fhear eile! - Mhothaich mi Witcher. "Ged a tha e math dha balaich blàthachadh."
  Sheas Bik mu choinneamh a nàmhaid, bha an diofar ann an àirde mòr, bha an nàmhaid aige còig tursan nas truime. Ge-tà, choimhead an leanabh le tàir air na fèithean follaiseach aige; bha am balach tana, ach sreangach. Rinn a aghaidh cruinn, a chlaidheamh air a thionndadh na làimh.
  - Uill, ciamar a nì sinn sabaid no sìth! "Gu magadh," dh"fhaighnich e.
  - Tha, tha gaol agam ort! - Thug an lùth-chleasaiche ionnsaigh air a 'ghille. Bhuail e le laimh-chùil, bha a chlaidheamh fada agus trom, a reir coltais 's e fear dà-làimh a bh' ann. Sheall Bik a" bhuille gun eadhon feuchainn ri paraidh, ach dìreach leum e os cionn na slighe agus shàth e a chlaidheamh a-steach do dhrochaid a shròin. Bhuail am balach a-mhàin stèidhichte air an àireamhachadh - a sgrìobadh, ach gun a bhith a 'marbhadh.
  Dh" fhàs a" bhrùid na bu mhiosa buileach agus thòisich e air an dàrna claidheamh aige a shlaodadh. An seo bha aig eadhon Buk ri putadh nas cruaidhe nuair a ruith e air falbh. Dh' fhàs sàiltean rùisgte a' ghille na bu lugha, agus bha na lannan a' ruith às an dèidh. Gu h-obann stad Bik, nochd pìob na fhiaclan. Ghluais an nàmhaid na bu chruaidhe agus ruith e le gallop eich, a 'sgaoileadh a ghàirdeanan tiugh gu farsaing. A 'gàireachdainn gu cam, bha am balach a' sgoltadh, agus bhuail rudeigin beag air aghaidh an lùth-chleasaiche. Choisich Bik gach taobh seachad air na lannan, agus eadhon bhuail e broilleach an neach-dùbhlain aige le a shàilean lom.
  Gu h-iongantach, rinn an duine cumhachdach sgreuchail gu fiadhaich, an uairsin lagaich a chasan agus thòisich e air tuiteam.
  Chaidh osna chàirdeil tron arm; cha robh mòran an dùil gun toireadh am balach beag buaidh air an fhamhair. An uairsin rinn a 'chlann sgreuchail gu toilichte, an toiseach, gu dearbh, am fear as lugha de na tràillean. Tha an fheadhainn a tha nas lugha agus nas laige toilichte fhaicinn nach eil am prìomh cheannard agad math nas motha. Mar sin faodaidh eadhon leanabh rudeigin a dhèanamh airson an ar-a-mach.
  Ruith tràillean suas chun an lùth-chleasaiche a chaidh a chall, a 'gabhail a-steach dà dhotair ionadail. Bha spot purpaidh a 'sgaoileadh thairis air aodann garbh, gann a' ghaisgich òig. Thuirt an dotair le iongnadh:
  - Basilica! Chaidh snàthad anns an robh puinnsean a shàthadh ann, a' pairilis air a bhuill.
  - Gu sealach! - Thuirt Bik. - An uairsin thig e gu na mothachadh aige. Chan eil cuimhne aige air dad, dìreach cha mhothaich e a nàire.
  Thàinig Witcher a-steach don bhalach:
  - Càit an do dh'ionnsaich thu puinnseanan a dhèanamh?
  - Chan eil àite sam bith! Lorg e ann am fear de na h-oighreachdan e. Chan eil daoine beairteach cuideachd toilichte leis an t-suidheachadh aca sa chomann-shòisealta. Mar sin bidh iad a" dèanamh a h-uile seòrsa puinnsean. Ma tha am potion air a seuladh, gun duilgheadas sam bith, tha fios agam mar a dh "fhosglas mi glasan! - Ghluais Bik gu glic ris a" Witcher.
  - Càite? - Dh'fhaighnich an gaisgeach.
  - Dh'ionnsaich aon mhèirleach dhomh! Thionndaidh e a-mach gu bhith na thràill airson ùine ghoirid, bha mi san aon phaidhir leis, dh" obraich sinn gu cruaidh, gheàrr sinn sìos a "choille. Dh'innis e dhomh mar a dh'fhosglas mi glasan, eadhon sheall e dhomh rudeigin. Chuir e iongnadh air mo chuimhne agus an uairsin ruith e air falbh. - Ghluais am balach gu glic.
  - Agus nach do lean thu e? - Chaidh iongnadh a dhèanamh air Witcher.
  - Chan eil! Bha sinn uile air ar sgiùrsadh air son an teich so co-dhiù, agus na'm bithinn-sa mar an ceudna air teicheadh, bhitheadh gach cuigeamh fear air a cheusadh air colbhaibh. Tha dithis mu thràth nan co-fheall. - Mhìnich am balach wiry.
  - Barbarians! Uill, ceart gu leòr, ma tha thu cho cuimhneachail, is dòcha gum bi e feumail dhut coinneachadh ri Khirov. - Mhol Witcher.
  - Tha e comasach! Tha mi air a bhith ag iarraidh a bhith mar an neach as làidire agus as sgiobalta! - Sheall am balach ball biceps.
  - Nas làidire agus nas buige na mise? - Thuirt an gaisgeach gu sunndach.
  - Chan eil! Às deidh na h-uile, is tusa an stiùiriche! Ach le do làimh dheis, carson nach eil! - Sheas Bik air a làmhan airson barrachd brosnachaidh.
  - Mar is airde a theicheas duine, 's ann is moa tha e mi-riaraichte le a dhreuchd ! - Mhothaich mi Witcher.
  - Chan eil daoine ag itealaich! Is e dìreach an fheadhainn aig nach eil an inntinn cleachdte ri grodadh aig a bheil sgiathan! - Sheall am balach tuigse ro-chùramach.
  - Bidh sgiathan nar n-arm! Tha mi a" gealltainn gun smaoinich mi air rudeigin. - Gheall Witcher.
  - Agus tha mi gad chreidsinn, a phiuthar mhòr! Às deidh na h-uile, chan e a-mhàin gu bheil thu nad stiùiriche, ach cuideachd piuthar no eadhon màthair dhuinn. Bidh sinn beò mar aon teaghlach! - Thuirt Bik.
  - Bu chòir do cheannard na dùthcha a bhith na bhràthair do dhaoine, chan e bro! - Tha ceannard na dùthcha air thoiseach agus gu sònraichte na sheirbhiseach don t-sluagh. Ach, fàgamaid iomlaid mholaidhean; bu chòir do dhaoine eile am ball-airm a ghabh thu ris a chleachdadh. Dèanamaid pìoban! - Witcher òrdachadh.
  - Chan eil iad fada gu leòr! - Mhothaich Passa. - Feum air leasachadh.
  - Tha mi mu thràth a" smaoineachadh mu dheidhinn, às deidh a h-uile càil, bidh bilean is gruaidhean ga dhèanamh comasach bualadh aig astar goirid. Ach ma tha rudeigin ann a leudaicheas e fhèin agus a bhuaileas le feachd. Cuid de mhèinnirean agus luibhean. - Bha Witcher a" faireachdainn teannachadh inntinn làidir.
  Tha e coltach gun cuala am balach na faclan aice:
  - Dèanamaid e, tagh na h-eileamaidean! Tha tìde againn fhathast; feumar dòighean cogaidh bunaiteach a shealltainn do mhòran thràillean.
  "Tha thu ceart, mo bhràthair as òige, cuidichidh an draoidh sinn le rudeigin." Ach, gus an tèid feachdan mòra a thilgeil oirnn, feumaidh sinn ionnsaigh a thoirt. Ach, feumaidh sinn ullachadh gu faiceallach. Tha e nas fhasa creag thioram a lorg sa chuan na innleachd nach deach a chleachdadh airson adhbharan armailteach! - Thug Vedmakova geàrr-chunntas.
  Às deidh na h-uile, chuir na reubaltaich seachad an latha ann an eacarsaichean, agus aig an aon àm, chuir Bik ath-bheothachadh.
  Chaidh arm a mach as a' bhaile. Chan eil e glè mhòr, ach le deagh armachd. Tharraing balach scout, a" marcachd air cockroach crustacean nas lugha, eadhon aire gu aon neo-làthaireachd:
  - Tha còig claidheamhan aig na gaisgich, agus is gann gun urrainn dhaibh gluasad!
  - Tha sin math! - Thuirt Bik. - No an àite sin, tha e eadhon mìorbhaileach, mus tig iad thugainn, bidh iad sgìth le cus cuideam.
  Thug Witcher fa-near:
  - Thuirt gaisgich eòlach, na gabh buill-airm nas motha na còig corragan air do làimh dheis. Uill, gu dearbh chan eil e dona, cuidichidh an gòrachas iad gus buannachadh nas luaithe. Anns an eadar-ama, leig leis na tràillean cadal airson uair no dhà. Bha latha cruaidh air a bhith aca, agus cha bhiodh am blàr furasta. Dìreach cia mheud saighdear a tha aig na nàimhdean?
  - Coig mile gu leth. - thuirt Bik le misneachd. - Tha seo a" ciallachadh ma bhrùthas sinn iad uile, nach fuirich barrachd air còig ceud neach anns a" bhaile.
  - Tha seo gu math reusanta, feumar a dhol bho gach taobh. Air an oidhche cha dian iad ar n-ionnsaigh; gearraidh iad an cuid fhèin. Tha seo a" ciallachadh gun cuir iad campa air dòigh gus an tèid aca air slaodadh aig briseadh an latha len uile neart. Is dòcha gun roinn iad eadhon na saighdearan airson an cuairteachadh. - Mhol Witcher.
  Chuir Count de Forza an aghaidh:
  - Is math is aithne dhomh na cleachdaidhean a tha riaghladh anns an t-Sultanate; tha sinn air a bhith a 'sabaid riutha barrachd air aon uair. Air an oidhche cuiridh iad grunn luchd-brathaidh le pocannan òir don champa againn. Feuchaidh iad ri brìb a thoirt dha na tràillean agus an uairsin gan sparradh no, aig a" char as fheàrr, an cuinneanan a reubadh.
  - Is e seann innleachd a th" ann a bhith a" cur luchd-brathaidh. - Mhothaich mi, a" sìneadh òrdagan Witcher. - Ach chan eil bonaidean neo-fhaicsinneachd aca, tha na gillean geàrd cho seòlta agus seòlta, glacaidh iad iad uile. A bharrachd air an sin, buailidh sinn iad beagan nas fhaisge air an fheasgar. Agus bidh na tràillean a 'cadal nas fheàrr agus bidh an nàmhaid a' tuiteam na chadal nas doimhne.
  - loidsigeach! Is mise a" chiad fhear a bheir ionnsaigh! - Thuirt Bik.
  - Bidh feum air na geàrdan a thoirt air falbh, agus faodar seo a dhèanamh le cuideachadh bho phìoban losgaidh. - Sheall Witcher an inneal. - Tha seorsa de phiston ceangailte an so, tri seorsa de luibhean, agus ola le carbide. Feumaidh tu dìreach a bhith faiceallach, air neo bidh an ath-ghairm a" leagail fiaclan nam balach. Bheir thu leat na gillean as sgiobalta.
  - Tha eòlas aig mòran air a bhith a" creachadh ghàrraidhean agus a" goid. Ghoid an fheadhainn a rugadh an-asgaidh, agus an fheadhainn nach robh, gu sònraichte tràillean dachaigheil, bhon luchd-seilbh. - Shocraich Bik a h-uile duine sìos. - Mar sin chaidh sinn tro sgoil mairsinn.
  - Nas fheàrr uile! San fharsaingeachd, tha mi a" smaoineachadh nach bi cus gheàrdan ann. Às deidh na h-uile, cò sinne dhaibh? Tha tràillean gòrach! Tha stupidity nas fhaisge air irioslachd - tha luaths inntinn nas fhaisge air villainy.
  Chaidh an draoidh Khirov a-steach don chòmhradh:
  - Tha timcheall air dùbailte no beagan a bharrachd uachdranas againn, ach tha an nàmhaid air a thrèanadh agus armachd nas fheàrr. Agus ann an arm an Sultanate, bidh boireannaich a 'frithealadh a-mhàin ann an legion pearsanta neo-bhàsmhor. Tha sia mìle dhiubh saighdearan-duaise à diofar dhùthchannan. Bidh mòran bhoireannach san arm againn, agus le eisgeachdan ainneamh tha iad nan gaisgich nas laige na fir.
  Mar sin feumar a h-uile blàr a dhealbhadh gu faiceallach. A bharrachd air an sin, aig a" chiad chall, tòisichidh na tràillean a" ruith air falbh bhuainn.
  - Bidh buaidh mar bhoireannach a 'tàladh le a soilleireachd, ach a' diùltadh leis a 'phrìs aice! - Bhris eirmseachd Witcher a-rithist.
  - Sgoinneil! A-nis tha mi a" faicinn gu bheil am plana obrachaidh air aontachadh gu tur. Chan eil air fhàgail ach am mion-fhiosrachadh a shoilleireachadh. Rè a 'bhlàir, tòisichidh clisgeadh ann an rangannan an nàmhaid, agus ruithidh a' mhòr-chuid de na saighdearan gu baile-mòr Zhit. - Air a mholadh le Khirov
  - Tha e soilleir! Buailidh an sgaradh as làidire de thràillean bhon chùl, dìreach bho stiùir a 'bhaile. Is dòcha gun stiùir mi e. - Air a mholadh le Count Forsa.
  - Chan eil e comasach, agus thusa! - Shoilleirich an draoidh.
  "A bharrachd air an sin, tha poitean ola againn, agus dh" òrduich mi wicks a cheangal riutha. " Tilgidh sinn a-steach iad don champa agus àrdaichidh sinn an clisgeadh. - Mhol Witcher.
  - Agus tha seo cuideachd reusanta. - Dh'aontaich an draoidh. - Is e dìreach nach eil thu air gu leòr de na cosgaisean sin ullachadh fhathast.
  - Deas! Is e teine dia a" chogaidh agus, mar dhiathan eile, feumar aire agus ìobairt! Ach cha robh ùine gu leòr againn airson a h-uile càil ullachadh. - Bha a" bhana-bhuidseach fhèin a" faireachdainn gu robh i air a nàrachadh leis an uabhas a bh" aice.
  - An ath thuras bidh thu nas ionnsaichte. Anns an eadar-ama, cha do chuir e dragh oirnn cadal. - Bha Khirov a 'gèilleadh gun teagamh sam bith.
  Chrath Witcher:
  - Tha 'n cleachda mi-nàdurrach agam air cadal beag agus aotrom, ach tha ar bràithrean airidh air fois.
  - Is e armachd ro-innleachdail a th" ann an cadal, is e an dìth aige adhbhar sgìths, a tha an uair sin na bitheag airson a" chùis. - Mhothaich Passa.
  Bha na tràillean, às deidh dhaibh a bhith ag eacarsaich anns an èadhar ùr, a" cadal mar na mairbh. Cha robh ach na geàrdan nan suidhe ann an ambush, deiseil airson an inneal-rabhaidh a thogail. Chan eil fios agad gu h-obann gum bi ceannard an nàmhaid nas fhaide air falbh. Ach, dh'obraich a h-uile càil a-mach, a rèir coltais cha robh ceannard legion an riaghaltais, Temnik Etirimon, ag iarraidh blàr oidhche neo-fhaicsinneach. A bharrachd air an sin, anns an dorchadas tha e nas fhasa do thràill a bhith a 'falach, agus an uairsin gan glacadh. No is dòcha gun toir iad seachad, às deidh sin bidh cràdh agus cur gu bàs. Bha Temnik Ethyrimon a" reamhrachadh a bhilean, tha e gu sònraichte tlachdmhor a bhith a" magadh air boireannaich òga, a" briseadh òrdagan, a" cur falt na theine - gu math tàmailteach.
  An dèidh dhaibh na teantaichean aca a shuidheachadh gu sgiobalta, thuit na saighdearan nan cadal. Cha robh barrachd air dà dhusan neach-frithealaidh air fhàgail. Mus deach e dhan leabaidh, chuir Ethrimon, còmhla ris na mìltean, cuirm air dòigh, chuir dannsairean rùisgte an seun air am beulaibh. Bha e brèagha agus spòrsail. Thilg na millearians cnàmhan orra agus thug iad orra pos seductive a ghabhail. An uairsin, gun leisg sam bith, ghabh iad seilbh orra agus, air dhaibh ana-miann an ainmhidh a shàsachadh, thuit iad ann an cadal air mhisg.
  Chaidh am bàs suas gun mhothachadh. Chaidh na reubaltaich tron choille, le treud de bhalaich a" gluasad air adhart. Chunnaic Bik, air a bhruthadh an aghaidh craoibhe, a 'falach anns an duilleach, a' chiad gheàrd.
  - Seo e, gu blasda, a dhìth.
  Chaidh am puinnsean a leasachadh beagan agus dh" adhbhraich e pairilis sa bhad. Chan eil feum air bualadh san aghaidh, oir tha gaisgich an Sultanate, mar riaghailt, a 'coiseachd solas agus chan eil ach a' chiste air a chòmhdach le armachd agus tha an neach-seallaidh na laighe mun cuairt.
  - Tha aon ann!
  Tha Witcher fhèin a" gluasad bhon chùl. Bidh i a" toirt air falbh an geàrd gun phìob losgaidh sam bith. Tha e dìreach a 'tighinn a-steach bhon chùl agus a' briseadh amhach.
  - Is e gluasad beatha! Dìreach na seinn - airson sìth! Agus cho duilich - tha mo stamag falamh!
  Bha an gaisgeach a" faireachdainn beagan na bu èibhinn. Tha na craobhan mun cuairt àrd agus tha fìon-dhearcan rim faicinn. Tha na gillean tràillean as gràdhaiche agus as sgiobalta a" snàgail faisg air làimh. Tha gaisgich inbheach nas truime agus mar sin a 'tuiteam air dheireadh. Bidh beathach nas truime an-còmhnaidh a" dèanamh barrachd fuaim.
  Mharbh Witcher geàrd eile air an t-slighe, a bha dìreach a" suirghe lionn cnò-chnò à flasg. Dh' fhosgail an campa rompa.
  Cha b" e campa ro mhòr a bh" ann; chaidil na saighdearan, uaireannan ann an teantaichean, uaireannan dìreach air feur tiugh. Tha an oidhche blàth, chan eil mòran luchd-seallaidh a" magadh, tha iad a" coimhead gun aire.
  Is e am prìomh rud an seo an toirt air falbh aig an aon àm gus nach bi ùine aca an inneal-rabhaidh a thogail. Tha a' chuthag eala, le a guth taitneach, nas freagarraiche airson seo. Cha bhith i a" togail amharas sam bith; air an làimh eile, cluinnear a cooing cha mhòr gu leantainneach, ach ma dh" atharraicheas tu an tòn, faodaidh tu am fiosrachadh a ghlacadh.
  Bidh Vedmakova a 'dèanamh dìreach sin. Fhreagair iad e. Cha bhith na saighdearan a" freagairt; bha iad "fortanach"; thionndaidh am bàs gu bhith furasta.
  - Tha aon chlaidheamh cosmhuil ri braon uisge, tuitidh e, agus sgapaidh e, agus an uair a bhios mòran diubh ann, bheirear buaidh !
  Thòisich am Bana-bhuidseach air na daoine a bha nan cadal a ghearradh suas. Air an aon làimh, cha robh e cianail, ach air an làimh eile, is fhiach a 'bhuaidh urram! Tha urram na bhun-bheachd càirdeach agus bu chòir a chuir an sàs gu sònraichte dha na saighdearan agad!
  An toiseach, cuir crìoch air an fheadhainn as beairtiche ann an aodach, na ceannardan. Mar bu trice bhiodh claidheamhan air an cur ann am pile air leth.
  Ach, cha do mhair pangs na cogais fada; thòisich na tràillean cuideachd air a" mhuirt agus mar thoradh air an seo, chaidh eagal a thogail. Nuair a thèid ionnsaigh a thoirt ort air an oidhche, tha clisgeadh do-sheachanta, gu sònraichte ma tha e sgòthach no sgòthach. Tha na tràillean uile leth-rùisgte agus is urrainn dhaibh eadar-dhealachadh a dhèanamh air a chèile gu furasta, agus bidh na gaisgich a" putadh an cinn agus gu tric a" sabaid ri chèile. Agus tha cuideigin ag èigheach:
  - Sàbhail thu fhèin!
  - Geàrd! Tha deamhain a" toirt ionnsaigh!
  Aig amannan clisgeadh, tha àite a" chomanndair nas cudromaiche na bha e a-riamh. Tha fios aig Witcher air seo, agus ruith e chun phrìomh teanta fhèin.
  Ethyrimon, fhathast leth-òl, cha mhòr a dh'fhosgail a shùilean. San fharsaingeachd, bidh hangover ann an ifrinn aig duine sam bith a bhios ag òl ro shabaid.
  - Dè thachair! Carson a tha na pìoban sàmhach? - Dh'èigh e.
  - Tha na pìoban sàmhach oir tha na lannan a 'seinn - tha stàilinn nas làidire na copar! - dh'èigh Witcher. Leum i air Ethyrimon. Bha Temnik, gu dearbh, a 'cleachdadh an lann gu sgileil, ach cha robh e fhathast air a dhèanamh suas gu h-iomlan, agus bha fèithean a' bhuidseit air a bhlàthachadh gu math. Sheas i gu fiadhaich, is gann gun robh a lann air a pheantadh henna ri fhaicinn anns an dorchadas. Dh' fhalbh ceann an duin' uasail neo-shunndach.
  Leag Witcherova sìos am mìle duine a" reubadh oirre le breab. Chaidh ceannard eile a thoirt air falbh le bhith a 'sgoltadh bho phìob.
  - Carson, chan eil na gouls air dùsgadh!
  A-rithist buille soilleir den chlaidheamh, tuit an nàmhaid lot! Feuchaidh dà mhìle oifigear ri tighinn thuige bhon chùl, ach ruithidh iad gu dannsair. Bidh i a" caoineadh agus a" breabadh. Cha bhith Witcher ag ionndrainn a "mhionaid, bidh e a" gearradh sìos aon, a "crìochnachadh an tè eile. Seadh, tha feachd gun cheannardan mar threud chaorach gun bhuachaille : aon mhadadh-allaidh, mur ith e, cuiridh e eagal air.
  A-nis fhuair na tràillean reubaltach, mòran armaichte le cluba, no co-dhiù adharc, brosnachadh. Bha an dòigh-obrach airson còig a thilgeil aig aon glè èifeachdach. Bha e na b" fhasa tuiteam thairis agus stampadh fo chois.
  - Na leig leotha falbh! Gearr do chasan! - Dh'èigh Vedmakova tro amplifier guth.
  Chaidh Solntslava a hackadh còmhla ri a h-uile duine eile. Mar a chluich fèithean an diva seo. Chan ann airson dad a tha mòran dhaoine den bheachd gu bheil boireannach feargach nas miosa na deamhan. Mar sin gheàrr i fear de na gaisgich na leth, agus gheàrr a lann, le inertia, sgòrnan an oifigeir a bha na sheasamh air a chùlaibh. Dh" fheuch na ceannardan ri beagan òrdugh a thoirt air ais, ach bhàsaich iad gu sgiobalta. A bharrachd air an sin, rinn an Sultanate a h-uile càil gus dèanamh cinnteach gun do dhìochuimhnich an saighdear dè an iomairt a bh" ann. Bha na reubaltaich, an uair sin, gu math glic a" putadh na saighdearan Sultanate air falbh bho na seilcheagan cockroach.
  - Na leig leotha suidhe air an dìollaid! - dh'èigh Solntslava.
  Chuir Passa ris:
  - Smachd teine air na h-eich.
  Chuidich seo, chaidh seilcheagan cockroach a-steach do na h-ìrean agus dh'adhbhraich iad clisgeadh a bharrachd. Mar thoradh air an sin, gun fhios dè a bu chòir a dhèanamh, thòisich mòran de luchd-sabaid air teicheadh. Ach is e seo dìreach a bha Witcher agus na tràillean a" feitheamh. Mheudaich an t-sabaid gu bàs agus geur-leanmhainn.
  Chaol an gaisgeach a sùil dheas agus thilg i trì biodagan:
  - Cha leig sinn leotha falbh!
  Tha ruith air falbh nas gòraiche na gealtachd! Às deidh na h-uile, bidh a 'mhòr-chuid de shaighdearan a' bàsachadh chan ann ann am blàr, ach nuair a tha iad air an tòir!
  Leum Bik, mar bhalach gu math luath, air amhach aon de na h-oifigearan agus mharcaich e air:
  - Coileach nas luaithe!
  Bha am biodag a" frithealadh an àite spurs, agus cha do dh" fheuch an duine bochd eadhon ri a thilgeil dheth.
  Witcher, a" mothachadh seo, dh" èigh e:
  - Tha cogadh coltach ri geama dominoes, chan urrainnear ach dominoes briste a chruinneachadh tuilleadh - tha an talamh a" cumail!
  - Chan eil, tha mo chnàmhan òg agus làidir! - Leum an gille dheth 's bhuail e air an amhaich. Às deidh sin chaidh e eadhon suas.
  Thuit Witcher thairis air corp; bha grunn bhuidhnean nan laighe mun cuairt, ach cha do thuit an diva, ach leum e thairis orra. An uairsin bhuail i le claidheamhan. Dh'fhàs misneachd nan saighdearan a bha a 'sabaid nan aghaidh, agus a-nis thionndaidh an gaisgeach gu bhith na neach-marbhadh. Bha fiù 's strì ri fuil. ghlaodh Witcher:
  - Ann an ainm an urraim! Ge b'e neach a thilgeas sìos 'airm, bithidh e beò! Gèilleadh, gaisgich an Sultanate.
  Bha feadhainn ann a bha umhail don òrdugh, ach lean mòran dhiubh air teicheadh ann an eu-dòchas, agus thuit cuid air an glùinean.
  Mar eisimpleir, ghèill deichnear luchd-sabaid cumhachdach gu Bik sa bhad. Is dòcha gu robh iad den bheachd gu robh e na bu shàbhailte an dànachd a chuir an urra ri leanabh. Dh'èigh am balach:
  - Tuit air d'aghaidh!
  Thuit na gaisgich sìos. Choisich Bik casruisgte air an druim, a dh" aindeoin cuideam aotrom a" phàiste, bha eagal air na saighdearan. An sin thàinig am balach am beachd am bu chòir dha faochadh a thoirt dha fhèin bho na nàimhdean a chaill e. Ach an uairsin chuir e air falbh am buaireadh borb, oir tha tràillean ag iarraidh comann-sòisealta nas fheàrr a thogail, agus gun a bhith ag ath-aithris slighe am maighstirean fhèin.
  - Ceart gu leòr, beò - ceò na speuran!
  Mean air mhean chaidh am blàr air falbh! Ged a tha e coltach gu bheil am murt fada. Thàinig am Bana-bhuidseach tarsainn air gaisgeach caran sgileil. Às deidh iomlaid brùideil de ionnsaighean, chuir i às dha mu dheireadh, agus chuir i às dha.
  - Feumaidh sinn iad sin!
  Thilg iad lìn air cuid diubh, ach cha do chuir cuid an aghaidh. Cha mhòr nach robh am blàr seachad, cha deach ach an itealan agus an tòir air adhart. Stiùir Witcherova gu pearsanta an ruaig agus mharbh i mòran, ach cha b" urrainn dhi an arm gu lèir a sgrios sìos chun an t-saighdeir mu dheireadh.
  A dh'aindeoin sin, cho-dhùin an gaisgeach òg, le ceudan de thràillean air eich, air dàn-thuras dàna, is e sin, a 'bhaile a ghlacadh sa bhad, nach robh deiseil airson dìon.
  - Bidh seo na ghluasad làidir. Cha leig sinn leis a" bheairteas a thoirt air falbh, agus nas cudromaiche, ruithidh sinn a-steach air ar guailnean.
  Chaidh aig grunn dhusan saighdear san arm a chaidh a" chùis orra fhathast a" leum air na seilcheagan cockroach agus a" gallopadh chun gheata.
  Cha do dh" fhosgail iad sa bhad, bha squabble ann. Nuair a chaidh na geataichean sìos, leum a" Bhuidseach agus a marcaichean a-mach à cùl na coille. Rinn i sgreuchail a" cleachdadh inneal a" bhalaich:
  - Ann an ainm an t-Sultan mhòir Erifef! Tha daingneachadh cumhachdach a "ruith gad ionnsaigh! Ma tha thu airson am baile a dhìon, leig leis na gaisgich an àite a ghabhail air na ballachan.
  Cha do thuig na geàrdan cadail e sa bhad, gu h-àraidh leis gu robh Witcher air trusgan beairteach a thilgeil oirre fhèin a ghoid i bho na cuirp. Is fhiach an clogaid leis fhèin, bidh e a" deàrrsadh mar icicle sa ghrèin, uill, cò as urrainn ceannard cho uasal a dhiùltadh.
  Agus gun teagamh, cha do chaidil na daoine-uaisle, am maighstir-bhuirbe, agus na h-uaislean eile, thug iad " an aire" d' an sluagh !
  Air cnoc beag bha lùchairt bhrèagha le colbhan agus ìomhaighean, air a dhèanamh ann am measgachadh de sheann stoidhlichean Ròmanach agus seann stoidhlichean an Ear. Air a bheulaibh, mar a tha àbhaisteach anns an dùthaich seo, tha ìomhaigh mhòr de Sultan Erifef, le tobar a 'bualadh air cùlaibh a bheul. Anns an talla bu mhotha bha e fuaimneach is fealla-dhà, bha ceòl a" cluich - b" e beinn a bh" ann an cuirm. Chuir uaislean an t-Sultanaid air dòigh Sabantuy. A" caitheamh togas daor air an sgeadachadh le òr, bha iad nan laighe air cluasagan lusach; air bùird ìosal bha tiùrran de shoithichean, fìon is liqueurs. Bha na ceudan de lampaichean a 'deàrrsadh air na bùird agus na ballachan. Air feadh na h-oighreachd agus anns na coloinidhean, chaidh tràillean gun àireamh, caileagan tràillean, gillean thràillean agus saighdearan dìon-bodhaig a bha a" dìon na lùchairt a" lasadh. Bhiodh na h-uaislean a" slugadh toasts. Reothadh an t-àrd-uasal, Sheikh du Pustemorov, ann an gàirdeanan dà hetaeras rùisgte. Ghluais e agus rinn e gearan mar a bha aig duine, mu dheireadh shaor e e fhèin agus rinn e sgreuchail.
  - Agus a-nis tha an t-àm ann sabaidean gladiator a bhith agad. Agus cho tarbhach, chan eil fuil ann, agus chan eil am fìon don anam.
  Sheall am bugle agus chaidh luchd-sabaid a ghairm a-steach don raon. A rèir cleachdadh, bu chòir dha na gaisgich as aotrom agus as òige sabaid an toiseach. Ach bha an sheikh dìreach air sreath de thràillean trèanaidh fhaighinn, agus bha e airson dà sheòrsa de chuirm a chur còmhla: erotic agus fuilteach.
  Bha teine a 'losgadh ann am meadhan an Colosseum beag, le lòchrain le glainne a' toirt seachad solas caran soilleir le dath purpaidh, bha an greabhal geal a 'deàrrsadh, a' toirt sealladh sunndach don podium. B" e a" chiad tè a ruith air an àrd-ùrlar nighean mhaol is caol ann an crios leathair. Coltach ri lùth-chleas den chiad ìre, rinn i dà shabaid agus choisich i air a làmhan. Sheas i an uair sin mu choinneamh a" phrionnsa, reòthadh, a" dol thairis air claidheamh agus biodag ann an armachd mar sin thug iad mirmillon air. A dh'aindeoin 's gum b' urrainn dhan nighean a bhith a 'farpais ann am farpais bòidhchead, cho bog, meadhanach' sa tha a craiceann agus a falt fionn, bha sgarfa farsaing aice air a h-aodann mu thràth. Choisich an ath gheansaidh air a làmhan cuideachd. Bha na buill-airm aige trident agus lìon goirid - retiary. An dèidh dha sìneadh a dhèanamh, sheas e mu choinneamh an nàmhaid. B" e duine òg a bh" ann, cha mhòr na bhalach, fhathast gun fheusag le aodann socair girlish; bha làthaireachd chàraidean measgaichte a" toirt sealladh sònraichte don ghnìomh. Tha e coltach gu bheil na com-pàirtichean air a bhith eòlach air a chèile airson ùine mhòr agus winked.
  - Ciod Caisca ! Cha robh mi a 'smaoineachadh gum biodh sinn a' coinneachadh mar seo! - Thuirt an gille gu muladach.
  "Bu duine laghach thu, ach a nis bheirear d" anam chum an lasair mhoir!" - Fhreagair an nighean gu mì-mhodhail.
  - Carson a tha thu cho an-iochdmhor! Tha sinn fhathast nar n-òighean, feumaidh sinn a bhith beò! - Thuirt an t-òganach le dòchas eagallach.
  - Cha chuidich seo sinn! Tha eadhon na diathan a" dèanamh tàir air tràillean!
  Bha an trèanadh aig an sgoil gladiator cruaidh agus bha na sgarfaichean rim faicinn air cuirp rùisgte soilleir nan luchd-sabaid òga.
  Thàinig an sluagh gu bhith beòthail, chaidh geall a dhèanamh, bhrosnaich glaodhan fiadhaich na gladiators òga, a bha gu soilleir nach robh airson sabaid.
  Thug bean an t-sheikh a-mach poca leathair.
  - Leth-cheud òr airson Kaiska! "Chuir i na fiaclan mòra aice.
  - Feuch an tòisich sinn! Thug an sheikh an comharra.
  Cho eadar-dhealaichte agus aig an aon àm le mòran ann an cumantas, thàinig na gaisgich còmhla, bha na gluasadan aca luath agus chaotic. An toiseach, dh'fheuch an gaisgeach leis an trident ri lìon a thilgeil, ach chaill e agus leum an neach-dùbhlain aige, a 'leum gu fiadhaich air, air a bhriseadh anns an stamag le biodag. Leum an duine òg air ais agus bhuail e an trident sa bhroilleach, ach cha do rinn e ach beagan sgrìobadh air a" chraiceann. Ach, thug a ghluasad air an nàmhaid a dhol air ais. Choisich e air falbh agus lean e an aghaidh an lìn, gun a bhith a 'leigeil leis an gladiator a bha uair cho measail tighinn faisg.
  - Tha sibhse gòrach! Tha seo a" ciallachadh gu bheil iad doomed a" chùis a dhèanamh! - Thuirt an nighean gu h-àrdanach.
  - Ciamar a rugadh e? - Bha coltas nàire air an òganach.
  Gu h-obann rug an retiarius leis an trident air a" ghreabhal le a làimh agus thilg e na aodann e. Thug an gluasad buaidh, dhùin an nighean a sùilean, agus aig an dearbh diog sin thollaidh an trident a h-abs.
  Ag èigheach ann am pian, rinn an gladiator òg gàire, ach, a dh" aindeoin sin, fhuair i air an lann a spìonadh na gualainn. Rinn Retiarius sgreuchail agus thug e a-mach an armachd aige. Bha an claidheamh a" deàlradh mar dhealanach, cha mhòr a" tolladh a mhuineal. Thill an gladiator air ais, chaidh a bhroilleach a ghearradh. Rinn an duine òg osnaich ann am pian agus leig e sìos an trident aige. An uairsin leum an neach-dùbhlain air agus thilg e biodag. Bha an luasgadh car lag, agus lotadh am bàrr feòil na coise. Rinn Retiarius sgreuchail agus thuit e, an sin thog e am biodag agus dh' fheuch e ri eirigh, aig an àm sin bhuail an claidheamh e 'na amhaich. A-cheana a 'call mothachadh, bhuail e an lann myrmillon a-steach don plexus grèine. Thuit a" chàraid a bha uair gaolach (mar Romeo agus Juliet) don ghreabhal marbh. Rinn an luchd-èisteachd deoch làidir gàire agus gàire. Ruith tri tràillean gruamach le 'n aghaidh ìosal agus giallan pronntach do 'n raon ; loisg iad cuirp na muinntir a chaill, ach fhuair iad saorsa spioradail, le iarann teth. Às deidh dhaibh dèanamh cinnteach gu robh iad marbh, chuir iad an dubhan orra le na h-asnagan aca agus shlaod iad far an àrd-ùrlar iad. Bha an t-àite anns an robh fuil còmhdaichte le gual.
  - Thèid iad a bhiadhadh bhiastagan. - Rug bean Sheikh Demeter a fiaclan eich. - Is truagh gu bheil na cnàmhan ro bheag, gum fuirich na beathaichean acrach.
  - Cha bhi feòil is còcaireachd ann. Tha e duilich, dha-rìribh, dh" fhaodadh càraid dhiubh a bhith air tionndadh a-mach gu bhith nan lùth-chleasaichean gu math gealltanach! - Rinn an seiche gàire.
  - Anns an leabaidh agad? - Dh'fhaighnich an diva gu co-sheòrsach.
  - Carson nach biodh! Tha an nighean bòidheach, agus faodaidh am balach a bhith leatsa. "Bha beachdan gu math adhartach aig an sheikh, a" creidsinn gum b "urrainn do bhean spòrs a ghabhail anns a" bhodhaig aice le tràill òg.
  - Beag agus lag! Nach eil paidhir eile mar seo againn? - Dh'fhaighnich Demeter.
  - Gu mì-fhortanach, chan eil! Bheir sinn sùil air a' ghluasad òg a chaidh a chuir thugainn bhon sgoil nàbaidh. - Rinn an seikh gàire.
  - Is dòcha gu bheil e nas fheàrr leigeil leotha fàs suas! Mur eil, marbhaidh sinn ar prìosanaich uile. - Gun dùil, nochd bean an duin'-uasail truas.
  - Tha an naidheachd mu ar-a-mach nan tràillean ro thoilichte agus tha mi airson a chomharrachadh chun na h-ìre as àirde. - Chrath an duin'-uasal a stamaig.
  - Mura h-eil, gu dearbh, Etymon air thoiseach ort! - Rinn an nighean reamhar magadh.
  - A leithid de neo-inntinn! Nas fheàrr buileach, leig dhuinn crìoch a chuir air na gladiators gu lèir a-nis agus cuir air falbh amadan an t-seallaidh. Thig air newbies! - Rinn an seiche gàire.
  - Chan e dìreach newbies a tha seo. - Reamhaich Demeter a bilean
  Bidh an gong a 'fuaimeachadh a-rithist agus na balaich ghaisgeach a' ruith a-steach don raon. Bidh iad a 'coimhead timcheall air ceithir-deug gu còig bliadhn' deug a dh'aois, le guailnean agus cisteachan gu math farsaing. Coltach ri luchd-sabaid a bh "ann roimhe, bidh e a" dèanamh somersaults agus a "ruith air a làmhan. Às deidh dhaibh ruith a-mach air a" podium mu thràth, chuir iad orra armachd, clogaidean, armachd broilleach, sgiathan agus claidheamhan. Tha lann dhìreach aig aon dhiubh, agus tha lann lùbte air an fhear eile mar saber. Tha an absar snaidhte fosgailte agus tha sgarfaichean rim faicinn air. Tha am balach a tha na sheasamh air an làimh dheis air gearraidhean a shlànachadh a" ruith tarsainn a bhroilleach ann an trì sreathan.
  Tha an craiceann làn olach agus gleansach.
  Tha am manaidsear ag ainmeachadh.
  - Bidh an luchd-sabaid ainmeil Fudoros le sabre lùbte agus Saflorov le claidheamh dìreach a" cluich anns an fhàinne. Tha sia sabaidean aig Fudoros agus tha seachdnar aig Saflorov. Chaidh na co-fharpaisich aca uile a mharbhadh san spot no a shàthadh gu bàs le co-dhùnadh nan daoine. Sheall am manaidsear a mheur air an t-sluagh. Tha an fheadhainn a tha ag iarraidh geall air nochdadh a-rithist. Chroch an Sheikh.
  - Ceud bonn òir airson Saflorov.
  Thàinig geall gu sgiobalta, mhionnaich na h-uaislean. Chaidh an dithis eadhon ann an sabaid. Splash fear dhiubh glainne fìon, bhuail am fear eile e san aodann le cas reamhar. Rinn na hetaeras agus na geàrdan cabhag gus am poball borb a shocrachadh. Bha bean an t-seikh, iriosal, mi-chiatach, reamhar, a' comhartaich :
  -Air adhart! Marbh!
  Thàinig na gladiators còmhla. An turas seo, thug iad an ùine, a" dèanamh deuchainn air a chèile le buillean faiceallach. A 'bualadh, dh' èirich na claidheamhan beagan, chrith na sgiathan. Cha bu toil leis a" phoball an rabhadh seo gu mòr; dh"èigh e le mì-thoileachas agus chaidh cnàmhan a dh"ionnsaigh an luchd-sabaid. Thionndaidh an sheikh an treidhe agus chaidh a chòmhdach le fìon is silidh. An uairsin chuir e smugaid agus sgleog e gu feargach.
  - Mura dèan thu sabaid, bidh mi air do chrochadh bun os cionn. Ruith grunn "janissaries" brùideil air a "podium, bhrannd iad sleaghan, a" nochdadh pòcan a-steach don chùl fhosgailte. Chaidh Saflorov air adhart leis an ionnsaigh, a 'toirt ionnsaigh gu fiadhaich, bhreab e a chompanach air a' ghlùin. Cheum an deugaire air ais, a 'gluasad a chlaidheamh beagan chun a' chliathaich, bhuail an neach-dùbhlain aige thairis air a 'bhroilleach. Thuit truinnsear le droch sgriubha chun a" bhonn. Dh'fhàg an ath ionnsaigh comharra domhainn air a 'chraiceann agus bha fuil thiugh a' sruthadh. Thill Fudoros air ais, bhuail fear de na sabaidean fuilteach e anns na casan. Agus nuair a chuir am balach dàil air, bhuail Saflorov a chlogaid le leithid de chràdh gun do thuit e agus thuit e. Thug an clisgeadh air a" "chlogaid" itealaich dheth, a" nochdadh ceann geal le cnap swollen air a mhaoil. Chuir Saflorov an lann gu a bhroilleach a bha a 'fàs gu neònach. Thug e sùil air gach taobh air an "luchd-èisteachd".
  Bha mi a" feitheamh ri soidhne. Nuair a bhios a 'mhòr-chuid a' ruith tron fhalt aca, tha e a 'ciallachadh a bhith a' marbhadh, agus nuair a chuireas iad am palms a-steach do ghlas, tha e a 'ciallachadh tròcair a dhèanamh.
  Gidheadh, cha robh tròcair air a leughadh anns na h-aghaidhean cealgach. Bha cha mhòr a h-uile duine, eadhon boireannaich agus deugairean, a 'ruith am pailme thairis air an amhaich.
  - Bàs! Cuir crìoch air!
  Rinn bean an t-sheikh a' magadh air.
  - Fhuair e dheth ro shaor. Thoir dhomh aon oidhche e.
  Chuir Saflorov dàil air, le cuideam aotrom air broilleach rùisgte an deugaire a chaidh a" chùis, agus nochd boinne fala. An sin, ann an eu-dòchas, thilg e air falbh an claidheamh:
  -Chan urrainn dhomh! Is esan mo charaid.
  Stad am fuaim gu h-obann agus bha sàmhchair bàis ann.
  -Dè! - Dh'fhàs an sheikh feargach. - Tha thu a" diùltadh an neach a chaidh a chall. Cèid iad le chèile, agus às deidh sin bidh cràdh uamhasach air beulaibh sgoil gladiator gu lèir.
  Ruith na gaisgich suas gu Fudoros, a 'frasadh uisge air aodann, agus an uairsin, gus a chuideachadh a' tighinn gu na mothachadh aige nas luaithe, loisg iad a shàilean lom le iarann teth. Rinn am balach sgreuchail, leum e suas agus chaidh dà nighean a thilgeil timcheall a mhuineal sa bhad. Dh'fheuch Saflorov ri cur an aghaidh, chuir e às dha dusan claidheamh aig an aon àm, thug eagal neart dha. Ach bhuail fear de na saighdearan a chas le saighead. Chuir am puinnsean am pairilis air an òganach, ach cha do mharbh e e. An dèidh an dithis a cheangal suas, chaidh an glasadh ann an cèidse. Chaidh Saflorov a bhualadh anns na h-asnagan le slat teth, thòisich a craiceann a 'smocadh, agus dh' fhuiling am balach eòlach na h-innealan-sèididh. Ach a rèir choltais chaidh cràdh dithis bhalach eas-umhail a chuir dheth airson milseag.
  Rinn bean an t-sheikh a" gàireachdainn:
  - Bu chòir dhaibh a bhith mar mo leannan. Tha fios agad gu bheil mi innleachdach.
  - Tha fios agam, ach dìreach seall, is dòcha gum bi mi eudmhor. Tha na balaich brèagha agus faodaidh iad pòsadh mu thràth. - Rug an seikh fhiaclan.
  - As dualtaiche, tha iad eadhon pòsta! Às deidh na h-uile, is iad sin na tràillean as làidire agus as fhallaine a bu chòir iomadachadh! - Rug an nighean reamhar.
  - Is e gladiators dath na daorsa! Tha mi a" guidhe gum faigheadh mi iad agus am mnathan a chràdh. - Rinn an seikh gàire.
  - Nì sinn e! Air an t-slighe, nigheanan a-rithist.
  A-nis bha aig na boireannaich ri sabaid. Chaidh dà divas leth-rùisgte le dìreach aodach lom a-steach don raon. Bha iad air an ceangal le amhaich agus cha b' urrainn dhaibh a bhith air an sgaradh bho chèile. Armachd: dà bhiodag anns gach làimh. Tha e soilleir gum bi an t-sabaid brùideil agus gun a bhith ro fhada. Bha aon nighean bàn, am fear eile gruagach, an dà chuid le manaidhean fada.
  - Gus sabaid! - tàirneanach a' thug.
  - Cha chuir mi geall! - Rinn bean an t-seikh a' comhartaich. - Tha seo air a thighinn gu bhith na dhroch mhanadh.
  Thàinig na boireannaich bochd còmhla. Bha e eagallach, aon dhiubh cha mhòr sa bhad air a reubadh a stamag fosgailte, am fear eile air a leòn sa bhroilleach. A 'cumail orra gan gearradh fhèin, bhreab na caileagan le an casan, a' reubadh aig an fheòil. Bha tòrr fala a 'sruthadh agus cha b' urrainn dhaibh falbh agus ruith air falbh. Mu dheireadh, thuit fear dhiubh, air a ghearradh suas gu tur, air a glùinean. Rinn am boireannach dubh gàire, a 'feuchainn ri crìoch a chur air, ach an uairsin ruith i gu buille brònach bhon bhonn chun an rib. Ag osnaich, bha i fhathast comasach air an ciontach a bhualadh air cùl a cinn. Thuit an dithis bhoireannach àlainn, mutilated air a 'ghreabhal, a' sruthadh grunn thursan, agus a 'reothadh. Ruith na "janissaries" shaggy suas thuca agus phronnadh iad le iarann teth. Cha ghluais na caileagan gaisgeil.
  - A-rithist, cha do dh'obraich barrachd air aon gheall. Tha an dithis marbh.
  Bha briseadh dùil air a" phoball, ged a tha e glè thaitneach am murt fhaicinn ann fhèin. Ach chan eil duine air buannachadh fhathast.
  Anns an t-suidheachadh seo, cha b 'urrainn ach blàr ùr a' chùis a shàbhaladh. Tha am blàthachadh furasta seachad agus tha an t-àm ann airson gnìomhachas trom.
  Chaidh còig-deug gladiators ann an tunics orains drùidhte, le trì itean dubha air an caolan, a-steach don raon. Bha iad armaichte le claidheamhan goirid, lùbte; nan làmhan chùm iad sgiathan beaga ceàrnagach le uachdar convex, bha an cinn air a dhìon le clogaidean gun visor. Air cùlaibh na buidhne seo ruith luchd-sabaid a-mach ann an tunics soilleir dearg, cuideachd le claidheamhan goirid ach dìreach, le sgiath bheag chruinn agus làmh-làimhe iarainn a" còmhdach na làimhe deise, gun dìon le sgiath, agus ceap glùin a" dìon na cas chlì. Chuir itean uaine air na clogaidean sleamhainn crìoch air an dealbh.
  Nan seasamh mu choinneamh a chèile, chrom iad. An turas seo bha na geall airson suimean mòran na bu mhotha, agus bha òr a" sruthadh o làimh gu làmh.
  -Cha 'n fhaod e bhi gun deach am marbhadh uile ! - Thuirt bean an t-seich. Bidh cuideigin gu cinnteach a" buannachadh!
  - Mar sin cuir do gheall, is e seo am blàr mu dheireadh. Faic, tha e mar-thà air feasgar! - Thuirt an sheikh sgìth le irioslachd.
  - An uairsin bidh e trom! Mile drachmas òir air an fheadhainn dhearg. - Bha a 'bhoireannach reamhar a' crathadh.
  - Carson orra? - Carson iad? - Rinn an duin'-uasal a-rithist dà uair, le iongnadh.
  - A chionn gu bheil na sùilean nas giorra!
  Dh'èigh am manaidsear rudeigin. Sheinn fuaim shiorruidh na trompaid. Bha eadhon na lòchrain a" brùthadh, mar gum biodh rudeigin air faighinn a-steach do shùilean nan uilebheistean.
  Sguir còmhraidhean, fuaim, gàire, agus cràdh: bha gach sùil air a shocrachadh air an luchd-cogaidh. Bha a" chiad chlais uamhasach: am measg an t-sàmhchair bhodhair a bha a" riaghladh, chualas buillean chlaidheamhan air sgiathan gu h-obann. Bha itean, pìosan de chlogaid, pìosan de sgiathan briste ag itealaich thairis air an raon, agus air bhioran, bhuail gladiators a" bualadh air a chèile às deidh buille. Cha robh na bu lugha na tri mionaidean air a dhol seachad o thoiseach a' bhlàir, agus bha fuil air a dòrtadh mu thràth : bha ceathrar gladiators a' sgiursadh ann an àmhghar, agus an luchd-cogaidh gan stampadh fo chois. Rug fear den fheadhainn a bha na laighe mun cuairt air cas a chompanach agus thionndaidh e a chas. Chaidh e sìos, a 'gearradh a ghàirdean.
  Thilg bean neo-thruaillidh a" phrionnsa, Demeter, cnàimh gnawed dhan fhàinne.
  - Dearg, ma bhuannaicheas tu, bheir mi glainne fìon dhut!
  Mar a thachras gu tric, thachair a chaochladh: chaidh a" chùis a dhèanamh air an trodaiche as motha bhon sgioba air an robh Demeter a" freumhachadh. Thruail tri chlaidheamhan an uchd farsuing air ball, agus dh' fhagadh cnàmh nach robh uine ann an laimh an stiuir mhi-shealbhaich.
  Lean an luchd-amhairc na seallaidhean fuilteach den bhlàr le toileachas agus teannachadh. Chlisg iad mar threud de thairbh leònte. Bha am mionlach ionadail gu fiadhaich, feargach, a" brosnachadh an luchd-sabaid. Thainich na h-ìrean de na gladiators a-mach, bhris am blàr gu bhith na sgeirean fa leth.
  Aig an àm seo, nuair a bha am poball urramach a" faighinn tlachd agus "goofed" gu fosgailte a" crathadh na fala, mharbh na reubaltaich gaisgeil na geàrdan cadail. Bhris Pobedonostsev, còmhla ri dòrlach de dhaoine gaisgeil, na geàrdan-bodhaig agus b" e a" chiad fhear a bhris a-steach don lùchairt.
  Thug am fuaim bho bhith a" tighinn faisg air na reubaltaich gun deach stad a chuir air an t-sabaid. Dh' fheuch na h-uaislean, gun stad, ri 'n claidheamhan a thogail. Dh"èigh an ceannard òg reubaltach gu mòr:
  - Dè tha mi a 'faicinn! Bidh thu a 'marbhadh a chèile airson spòrs a thoirt dha na maoir! Chan eil na snàgairean ath-bheothaichte eadhon comasach air claidheamh a thogail, tha an stamagan ro mhòr de bhacadh. Ma tha eadhon pìos moit agad air fhàgail annad, cuir às don ghràinealachd seo.
  Bha e coltach gu robh na gladiators a 'feitheamh airson seo: ruith iad a dh'ionnsaigh a' bhuachaille reamhar.
  Leum na tràillean gu aon taobh, gun a bhith ag iarraidh bàsachadh airson am maighstirean air an robh gràin aca, agus thòisich na balaich eadhon a" tilgeadh treallaich agus biadh air na h-uaislean.
  Rinn Demeter sgreuchail:
  - Marbh iad uile!
  An uairsin thuit glainne fìon criostail air a ceann, a 'leagail a' ghalla.
  Bha an Witcher feargach. Chrom e sìos saoranaich bheairteach a" bhaile, a" rùsgadh am feòil.
  Cha robh e duilich, ach bha e tàmailteach. Bha companach seasmhach Pass a" sabaid ri thaobh. Cha robh Bik air dheireadh, agus rinn na gladiators dìoghaltas air na prìosanaich aca.
  Thog na tràillean gruamach am manaidsear air an dubhan, dh"èigh iad:
  - Tha sinn fhìn! Tha iad nan tràillean dìreach mar thusa!
  - Mar sin dearbhaich e le claidheamh! - Rinn i sgreuchail, agus thòisich na coinnlean air canndeliers a 'Bhuidseir a' crathadh.
  Dh"fheuch an sheikh ri ruith air falbh, ach thuislich Bik e agus dhòirt e mil sìos a choilear:
  - Uill, càit a bheil feum agad? Gun blasad.
  Gheàrr Solntslava cinn dithis uaislean aig an aon àm ann an aon thuit e gu h-obann, agus phronnaich i giallan an treas cuid le a glùin. Ach, cha robh fiù 's coltas sabaid ann, cha robh na tràillean dìreach a' gabhail dìoghaltas. Theich na bha air fhàgail de na geàrdan, agus cha robh na fèistean, eadhon anns a 'chruth as fheàrr, a' riochdachadh fìor fheachd armailteach. Bha iad uile air am marbhadh mus do fhuaraich Witcher sìos. Nur a bha an t-àrd sheikh fhathast beò, bha Bik a' tarraing a ghruag. Chuir Vedmakov air falbh am balach mì-mhodhail:
  - Is duine uasal an so. Is dòcha gum bi e feumail dhuinn!
  . CAIBIDIL Àir. 12.
  Lean na Gearmailtich orra le ionnsaigh air Stalingrad. Bha coltas nach robh mòran air fhàgail, ach bha e uamhasach duilich faighinn tron fhear mu dheireadh. Cha do chuidich eadhon cleachdadh mòr Sturmtigers. Ged a bha an sgrios a rinn na bomaichean jet uamhasach. B" e dòigh eile air bomaichean napalm.
  Bha buidheann-chatha nan nigheanan air tanachadh, ach bha na bòidhchead fhathast a" sabaid. Air 20 Dàmhair, thòisich sneachda a 'tuiteam, agus bha na bòidhchead uile casruisgte. Bidh iad a 'fàgail comharran gràsmhor air an raon-leapa geal.
  Bha caileagan brèagha a 'roiligeadh timcheall san t-sneachda beagan agus dh'fhàs iad nas glaine. Cha b 'urrainn dha Matryona, an dèidh dha Seryozhka a ghlacadh, àite a lorg dhi fhèin. Bhiodh e math gille cho spaideil agus eireachdail a chall. Agus dè a bha a" feitheamh ris ann am braighdeanas faisisteach? A" chiad chràdh, agus an uairsin am peanas bàis!
  Gu dearbh bha am balach faisg air a bhith air a losgadh, ach chrìochnaich e anns na mèinnean. Ag obair sia uairean deug san latha, le cuibhreannan gann, bha cuip an neach-stiùiridh a" feitheamh ri Seryozhka.
  Nas mionaidiche, tha am balach mar-thà anns a 'chuaraidh, agus ag obair an sin mar asal. Ach tha e tòrr nas blàithe fon talamh na tha e air an uachdar. Agus feumaidh na gaisgich, gus nach reothadh iad, leum is ruith. Agus tha na nigheanan a 'sabaid. An seo thig an tanca Leòmhann cumhachdach. Tha an gunna aige 150 mm, nas èifeachdaiche agus nas practaigeach airson blàran anns a" bhaile. Tha an Fritz dèidheil air an tanca seo, tha e cho math air a dhìon bho dhiofar thaobhan.
  Bidh "luchag" a" snàgail beagan air chùl. Bha carbad Gearmailteach anns an robh dà cheud tunna de chuideam air cuideachd le gunna 150-mm agus seachdad 's a còig. Mar sin tòrr nas practaigeach. Tha an àireamh de ghunnaichean-inneal air a dhol suas gu ceithir, agus chan eil e furasta faighinn faisg air an tanca.
  Tha Anyuta, Maria agus Alla a" feuchainn ris a" mastodon a ghleusadh còmhla. Bidh iad a" tighinn thuige gu faiceallach.
  Sheinn Anyuta le dealas:
  - Mar a bha sinn beò, a 'sabaid, agus gun eagal a' bhàis ... Mar sin bho seo a-mach, bidh thu fhèin agus mise beò! Agus anns na h-àirdean rionnagach, agus sàmhchair nam beann, ann an cogadh mara agus teine mòr! Agus ann an teine fiadhaich agus feargach!
  B' e "Luch" am mion-atharrachadh as ùire, le sia gunnaichean-inneal, dà coaxial le baraillean, agus ceithir a' tionndadh air lùdagan.
  Maria, a 'snàgail tron t-sneachda, sgàineadh:
  - Cha toir sinn seachad gu bràth! Às deidh na h-uile, tha Iosa an Dia as àirde còmhla rinn!
  Thilg an nighean, a' tighinn nas fhaisge, am pasgan spreadhaidh air bratag na luchaige. Bha fuaim mòr fon sgiath agus spreadhadh an rolair.
  Dh"èigh na nigheanan le toileachas:
  - Faigh faisisteach!
  Shnaig Alla a làmh agus thilg i grenade criomag aig an Fritz. Chaidh am faisisteach a thilgeil suas leis an tonn spreadhaidh, agus còmhla ris, chaidh cinn dà shaighdear dubha bho na saighdearan coloinidh a reubadh dheth.
  Dh" fheadalaich bòidhchead a" ghruagaich:
  - Airson an Motherland agus Stalin!
  Thilg Anyuta am pasgan spreadhaidh a-rithist... An turas seo cha robh e cho soirbheachail, bhuail e an armachd agus spreadh e air uachdar na slige stàilinn.
  Thuirt an nighean le dragh:
  - Eh, chuir mi dragh orm!
  Agus chaidh i airson cuibhreann ùr de stuth-spreadhaidh dachaigh. Bha a shàilean cruinn, dearg bhon fhuachd, a" frasadh. Bha nighean cha mhòr rùisgte a" snàgail san t-sneachda, rud beag mì-chofhurtail. Ach is urrainn dhuinn a ghiùlan. A bharrachd air an sin, nuair a bhios sligean a 'tachairt, bidh an sneachda a' leaghadh.
  Sheinn Anyuta eadhon:
  - Tha fios agam gun tèid an fhuachd à sealladh a dh'aithghearr,
  Ruithidh an sruth gu h-ard...
  Agus tha iad mu thràth a" ruith tro na maragan -
  Nigheanan casruisgte!
  Bidh an nighean a" losgadh, agus an Arabach bho na saighdearan coloinidh a" tuiteam às a chèile. Bidh oidhirpean nàmhaid a bhith ag obair ann am buidhnean beaga a" leantainn gu call mòr.
  Bidh canan goirid na luchaige a" losgadh briseadh a-rithist. Tha sligean a" spreadhadh an àiteigin sa cheò. Agus tòrr bhriseadh ...
  Cha mhòr nach eil na Gearmailtich air Stalingrad a ghlacadh... Chan eil mòran air fhàgail. Ach is e seo dìreach a tha a 'cur casg air an Wehrmacht bho bhith a' cleachdadh bhomaichean mòra agus làmhachas trom. Leig am Fritz le coigrich a dhol air adhart, air nach robh iad duilich.
  Loisg Maria an raidhfil aice. Thuit am mercenary faisisteach agus roilig e thairis air clachan an tobhta.
  Suathadh an nighean a cìochan rùisgte le nipples scarlaid. 'S e curaidhean-cogaidh a th' annta uile - tha iad a' leum mun cuairt nan fo-dhubh. Ach cha mhòr nach eil cnapan sam bith orra. A rèir coltais tha nudity dòigh air choireigin gu sònraichte a" dìon bòidhchead. Leis gu bheil iad comasach air a bhith beò ann an ifrinn mar sin!
  Bidh Alla a 'crathadh a' mheasgachadh de shneachda is salachar agus a 'bròg a-rithist. Bhuail e trodaiche dubh dìreach san t-sùil. A ghalla ghlic, chan urrainn dhut dad a ràdh.
  Bidh an triùir nigheanan a" tighinn faisg air an luchag a-rithist. Tha e duilich a dhol a-steach do charbad aig a bheil armachd cho tiugh bho gach taobh. Ach tha na gaisgich làn dòchas. Mura h-urrainn dhut an t-slige fhèin a tholladh, carson nach cuir thu dheth am baraille.
  Alla, a" breabadh air falbh clodan salach le a casan rùisgte, sheinn i:
  - Ar fìrinn, ar fìrinn ... Mar ghathan na grèine! Bidh ar n-ùr-mhàireach soilleir, sruthain a 'sruthadh bho na beanntan!
  Tha luchd-cogaidh boireann air a bhith armaichte o chionn fhada le MP-44an a chaidh an glacadh. Tha raon sabaid fada aig na gunnaichean inneal sin. Bidh na bòidhchead a" losgadh gu misneachail. Tha na daoine dubha a" tuiteam a-rithist. Leig iad a mach fuarain do fhuil scarlaid.
  Sheinn Maria, a" losgadh, le raidhfil agus gunna-inneal glacte air a guailnean:
  - Gheàrr an damhan-allaidh brùideil a gath,
  Agus bidh e ag òl fuil naomh, Ruiseanach bhon Ruis!
  Airson an nàmhaid aige, chan eil a h-uile dad gu leòr agus marbhaidh e,
  Cò aig a bheil gaol don Ruis!
  Gràdh dhan Ruis!
  Chuir an nighean peilear chun "gheàrd" measgaichte a bha a" snàgadh às na sgàinidhean. Rinn a' bhòidhchead gàire, ghlèidh a h-aodann, ged a bha i mì-mhodhail, a bòidhchead agus a seun.
  San fharsaingeachd, tha a h-uile nighean anns a 'bhuidheann-chatha aca brèagha. An seo, mar eisimpleir, tha an Tatar Seraphim. Tha a h-athair Tatar, ach tha a màthair à Belarus, agus bho a Seraphima fhuair falt dath cruithneachd aibidh. Cuideachd nighean bhrèagha, casruisgte agus cha mhòr rùisgte. Agus loisgidh e bho ghunna-inneal a chaidh a ghlacadh ann an spreadhaidhean goirid. Agus tha faisisteach bho shaighdearan eile ag èaladh rithe.
  Bidh Serafima a" losgadh gu math ceart. Laidh Maria, an gruagach sìos ri a taobh. Bidh an dithis nighean a" losgadh agus a" seinn.
  - Motherland! - Thòisich Maria ...
  - Agus an t-arm! - Lean i oirre, a 'losgadh Seraphim.
  Chuir Maria tweet:
  - Tha seo...
  A 'losgadh agus a' bualadh air na daoine dathte, thuirt Seraphima:
  - Dà chrann!
  Maria, a" gàireachdainn, tweet:
  - Air an...
  Loisg Seraphima agus chuir e ris:
  - Dè...
  Ghearr Màiri sìos còig, agus lean i oirre:
  - Tha e a 'cumail!
  Seraphima, a' losgadh, a' cur fàilte air:
  - Planet!
  Maria, losgadh, tweet:
  - Ciste...
  Seraphima, losgadh, purred:
  - Bidh sinn a 'dìon ...
  Bhris Maria ceann an fhaisisteach agus thuirt i:
  - Sinn thu....
  Gheàrr Seraphim na Nadsaidhean le peilearan agus rinn e sgadan:
  - Dùthaich !
  Chuir Maria, a" cur peilearan le deagh amas, tweet:
  - A h-uile duine ....
  Thuirt Seraphima, a" losgadh barrachd is nas cruinne:
  - Daoine!
  Sheinn Maria, a" tilgeadh a falt salach òr às a h-aodann:
  - Rath...
  peilear Seraphim, agus a" cur shots, a-mach:
  - Leat...
  Lean Maria, a" bualadh am faisisteach san amhach, oirre:
  - Blàth!
  Lean am boireannach blonde Tatar, a "cur dhealbhan, a" leantainn:
  - Neòil...
  Thuirt Maria, a" losgadh gu ceart,:
  - Tarraingeach!
  Rinn Seraphima gàire agus gàire:
  - Uill agus ...
  Loisg Maria gu ceart agus reub i:
  - A ghrian!
  Seraphima, a" losgadh ann an spreadhaidhean, a" sgeadaich:
  - Tha e teth!
  Lean Maria oirre le gàire:
  - fèin-ghluasadach...
  Bha Seraphima, mar gum biodh e a" stiùireadh teine, a" comhartaich:
  - Nater...
  Chuir Maria dealbhan le deagh amas ris:
  - Gualainn...
  Seraphima air a chur ris le gàire:
  - A shaighdear !
  Sheinn Maria le sunnd, a" losgadh:
  - cladhaichidh mi...
  Thuirt Serafima, a" giùlan teine sabaid:
  - An uaigh ....
  Nuair a leag Maria sìos an Afraganach, lean i oirre:
  - Do 'n nàmhaid !
  Ruith na caileagan a-mach à armachd. Agus b 'fheudar dhi ruith gu luath airson còmhdach. Tha solar air feadh an Volga gu math duilich. Bomadh is rùsgadh seasmhach. Seo companaidh ath-neartachaidh a 'seòladh bhon taobh eile.
  Bidh fuarain de sprùilleach agus sprùilleach a" sprèadhadh timcheall nan eathraichean. Bidh stoirmean-troopers a" beucaich san adhar. Tha na Focke-Wulfs ag itealaich a-steach. Agus tha bomaichean air an leigeil sìos orra.
  Bhris grunn bhàtaichean às a chèile. Bidh saighdearan Sòbhieteach a' bàthadh agus a' bàsachadh.
  Tha teine làmhachais an nàmhaid ro dhlùth mu thràth.
  Fiù 's air an oidhche bidh na Fritzes a' cumail a h-uile càil fo theine. Agus tha na bomairean dàibhidh aca a" reubadh mun cuairt. A 'gabhail a-steach seanair Yu-87. Ged a tha itealain jet air a dhol a-steach gu cinneasachadh mu thràth.
  Seo an sgeulach Sòbhieteach Yak-9. Bidh e a" sabaid leis a" Ghearmailteach ME-309. Thàinig sùbailteachd, luaths agus armachd còmhla. Tha an Gearmailteach a 'feuchainn ri a' chùis a dhèanamh air an inneal Sòbhieteach air a 'chiad pas. Ach tha e a 'fàilligeadh. Bidh an yak, an uair sin, a" feuchainn ri faighinn air chùl, ach theich na Nadsaidhean air sgàth cho luath sa tha e.
  Gearmailteach nas luaithe, le buill-airm nas làidire, an aghaidh Ruiseanach a tha nas so-ruigsinneach. Ach tha an itealan luath a" leantainn. Bidh am faisisteach a" cleachdadh seachd puingean losgaidh an aghaidh seachd, agus a" bualadh air a" charbad Sòbhieteach. Bidh i a 'call astar agus a' tòiseachadh a 'tuiteam.
  Bidh sruthan ceò a" tighinn a-mach às. Agus tha an einnsean a 'losgadh ...
  Dè an cogadh a tha seo! Tha e duilich a bhith an aghaidh carbad cho cumhachdach ann an armachd ris an ME-309, anns a bheil seachd puingean losgaidh a" dèanamh dìoladh airson cus cuideim agus gluasad nas bochda.
  Tha an astar àrd a 'leigeil leis an fhaisisteach teicheadh ann an dàibheadh, agus tha deagh armachd air beulaibh an trodaiche Gearmailteach.
  Tha Anyuta a-rithist a" feuchainn ris an luchag a lagachadh. Tha an nighean ann an cunnart a beatha. Tha i mu thràth uile air a sgrìobadh suas, a" snàgail rùisgte air feadh nan daingnichean. Tha a h-uile bòidhchead air a chòmhdach le sgrìoban agus sgrìoban. Ach an uairsin bidh e a" tilgeil grenade le pasgan spreadhaidh ceangailte. Tha i eadhon air a bualadh le spreadhadh bho ghunna-inneal. A 'sgrìobadh gualainn na h-àilleachd.
  Ach bhuail am pasgan spreadhaidh am baraille de ghunna 150-mm. Agus tha an Gearmailteach mar-thà air milleadh mòr fhaighinn. Le duilgheadas mòr, bidh an carbad a" gluasad bhon àite aige agus a" snàgail air ais gu suidheachadh a shaighdearan gus a lotan a reamhrachadh.
  Tha Focke-Wulfs agus grunnan TA-152 a" nochdadh anns na speuran. Bidh iad a 'tòiseachadh a' sgoltadh dreuchdan Sòbhieteach. Nochd paidhir de na carbadan jet ionnsaigh HE-183 as ùire cuideachd. Ràinig na vultures sin astaran suas ri ochd ceud cilemeatair san uair agus bha iad cha mhòr do-dhèanta a bhualadh.
  Bidh na nigheanan a" losgadh air ais air na Gearmailtich. Tha an-còmhnaidh cothrom ann an nàmhaid a ghlacadh, a dh" aindeoin dìon cumhachdach itealain ionnsaigh bho theine talmhainn.
  Fhuair Anyuta agus Alla an Luftfaust a chaidh a ghlacadh air ais. Is e armachd a tha seo anns a bheil naoi raidhfilean gun ath-chuairteachadh fichead millimeatair eadar-cheangailte.
  Faodaidh tu losgadh mar gum biodh bho ghunna beag anti-itealain.
  Agus bidh na gaisgich a" comharrachadh an nàmhaid. Bidh iad a' bruthadh an toiseach gu rèidh... Chuir an dà bhòidhchead an casan casruisgte air an sprùilleach, a' faireachdainn gu robh iad a' faighinn air ais rèidh.
  Bidh Focke-Wulf le sia canain adhair a" tòiseachadh a" smocadh - tha a bolg air a reubadh fosgailte.
  Bidh na nigheanan a" beucaich gu sunndach:
  - Puck! Pòc! Amas!
  Bidh plèanaichean Gearmailteach eile a 'tòiseachadh a' cuairteachadh thairis air cinn nan nigheanan. Bidh na bòidhchead a" dol a-steach do thrannsaichean fon talamh, a" seachnadh rocaidean Focke-Wulf.
  Bha Anyuta a" faireachdainn twinkle na sàilean garbh. Ghlan an nighean:
  - O teine ifrinn !
  Bha buinn na h-ìghne còmhdaichte le blisters agus bha iad a' goirteachadh gu goirt. Bha mi airson rudeigin fuar a phutadh.
  Agus air an uachdar tha na brisidhean a 'leantainn. Bidh an sneachd a" spìonadh às na lasraichean, tha na tobhtaichean air an reubadh às a chèile. Bidh na Gearmailtich a" tuiltean nan àiteachan le teine, ach chan eil seo a" dèanamh mòran math. Dh"fhalaich na gaisgich mar luchainn ann an tuill. Leig leotha iad fhèin iarnaigeadh.
  Ghlaodh Alla ann an cluais Anyuta:
  - Tha mi a 'smaoineachadh gum bi na Nadsaidhean a' ruith a-mach à smùid a dh'aithghearr. Tha tòrr neart aca, ach ann an Stalingrad chan eil cothrom aca tionndadh mun cuairt!
  Fhreagair an nighean bhàn gu pròiseil:
  - Tha sinn an so mar thri cheud Spartach ! Bidh sinn a" cuir às do fheachdan nàmhaid adhartach!
  Bha Alla ruadh a" gàireachdainn agus a" magadh air an nighean aice:
  - Agus chan urrainn dhut a dhol seachad oirnn!
  Nuair a ràinig na caileagan an uachdar, bha an creach seachad. Nochd saighdearan-coise dubha ùra. Dhìrich iad air adhart, agus bha aig na caileagan ri teine fhosgladh, a" toirt air an nàmhaid a shròn a chladhach dhan talamh.
  Chaidh na Leòmhainn agus na Tìgearan a-steach don bhlàr a-rithist. Dh'fheuch na Gearmailtich ri cuideam a chur air arm nan Sòbhieteach le tancaichean trom. Bho àm gu àm bha sligean a 'sileadh sìos. Dh'fheuch an "Tìgear" nas so-leònte gun a bhith a 'briseadh air falbh bho na cumaidhean aige. Rinn mortaran tàirneanach cuideachd.
  Loisg na caileagan air na Gearmailtich agus an saighdearan-duaise. Chuir e às do luchd-dùbhlain. Loisg Alla agus Anyuta ann an càraidean. Nochd aghaidhean nàmhaid agus shocraich iad. An uairsin sreath ùr de nàimhdean air adhart.
  Bhiodh na caileagan a' seinn aig àm a' bhlàir.
  Thòisich Alla, a" losgadh:
  - Roimhe...
  Anyuta, losgadh, lean:
  - Leut...
  Bhuail Alla agus thuirt e:
  - Legion...
  Air do Anyuta trì dhiubh a ghearradh dheth, rinn e sgeig:
  - Nàmhaid...
  Tharraing Allah an luchd-dùbhlain, agus chuir e às:
  - Tha iad....
  Lean Anyuta, an dèidh dha leth claigeann Arabach a sguabadh às, a 'leantainn:
  - Tha iad ag iarraidh ...
  Alla, a" pronnadh an nàmhaid, lean i:
  - Tha thu...
  Anyuta, losgadh, sgàineadh ann an rage:
  - Iriosal...
  Às deidh dha claigeann Arabach a tholladh, rinn Alla gàire:
  - Sgrios...
  Thuirt Anyuta, a 'leantainn air adhart a' slaodadh, ag innse:
  - Notaichean...
  Alla, mar gum biodh losgadh, a" feadalaich:
  - Na biodh eagal ort ...
  Às deidh dha Anyuta losgadh ceart, rinn e gàire:
  - Nàmhaid...
  Lean Alla, a" losgadh mar snaidhpear, a" leantainn:
  - Bayonet...
  Anyuta, a 'losgadh nas fhaide, a' comhartaich:
  - Comasach...
  Alla, gun stad a chur air losgadh, sgàineadh:
  - Feachd...
  Bha Anyuta, a 'losgadh ann an rage, a' gàireachdainn, a 'ceartachadh a caraid:
  - Misneachd...
  Às deidh dha Alla, ann an droch eacstas, losgadh air cinn nan Afraganach, rinn e comhar:
  - Neart...
  Thuirt Anyuta, a" leum le gunna-gunna:
  - Àrdachadh...
  Lean Alla, a" crathadh a curls dearga, oirre:
  - Agus na nàimhdean ...
  Thuirt Anyuta, a" bualadh air an Arabach sa stamag:
  - Anns a 'bhad...
  Alla, a 'losgadh leis a h-uile inbhe, a' comhartaich:
  - Sgrios...
  Ghabh na caileagan anail. Agus às deidh dhaibh beagan a bharrachd a losgadh, dh"èigh iad:
  - Is sinne ridirean an raidhfil snaidhpear, tha guth murt soilleir!
  Thuit an tonn de shaighdearan coloinidh air adhart beagan. Ghluais na Nadsaidhean na tancaichean aca air adhart a-rithist. Nochd "Tìgear"-2 leis na mucan fada aca agus loisg iad sligean air a h-uile dad a fhuair iad an aire.
  Bha cumadh turaid tùsail aig "Tiger"-2 agus lannan armachd air na taobhan. Rinn seo e beagan nas seasmhaiche. Thagh na gaisgich a-rithist na slighean tanca mar an targaid aca. Dh'fheumadh am faisisteach a bhith beò mar iasg ann am pras-fhrithealaidh.
  Thilg Anyuta pasgan spreadhaidh, a" pronnadh rolair aghaidh an Tìgear-2 agus sheinn e:
  - Choinnich mi riut le tiodhlac... Gu dearbh thug mi cunntas air àite sa chiste!
  Rinn Alla sgadan, gu toilichte a" tilgeil pasgan mòr, spreadhaidh air an fhaisisteach:
  - Ach Pasaran !
  Agus bhon spreadhadh, thionndaidh beul fada an tanca Gearmailteach. Agus thòisich an Tìgear Rìoghail air tionndadh air ais. A-rithist bha am faisisteach air a dhroch leòn. Ghabh Alla e agus rinn i rùsg, a" tilgeil pìos glainne le a òrdagan rùisgte:
  - Bidh tu ann an ciste daraich!
  Chaidh a' ghlainne a-steach gu amhaich Innseanach, fear de na saighdearan Gearmailteach a bha a' fuireach ann.
  Rug Anyuta air a companach agus sheinn i:
  - Bheir mi mo cheann dhan bharaille seo! Bidh mi a" dupadh a h-uile duine!
  Loisg Alla spreadhadh bho ghunna-inneal. Bha na Gearmailtich a-rithist fo ionnsaigh. Rinn an nighean tàir air:
  - Is urrainn dhuinn a h-uile càil a dhèanamh! Agus bidh sinn a 'buannachadh!
  Loisg Anyuta an raidhfil aice agus thuirt i:
  - Tha buaidh mhòr a" feitheamh! Gum biodh ar seanairean ann an glòir!
  Rinn Alla corran agus roilig e mun cuairt, a" snìomh mar chraobh Nollaige. Sheinn an nighean le wink:
  - Soirbheachas Mister, càit a bheil thu a' dol... Soirbheachas Mister - bidh na faisisteach a' gàireachdainn...
  Rinn tancaichean Gearmailteach, gun a bhith a' sàbhaladh shligean, an teine a neartachadh. Dhòirt iad a-mach na tiodhlacan spreadhaidh aca. Agus thàinig iad gu suidheachadh nan Sòbhieteach, a' feuchainn ri beàrnan a sheachnadh.
  Anyuta, a 'cleachdadh uèir, mar a dh'ionnsaich an grèim Seryozhka dhaibh, tharraing suas mèinn trom. Bha "Leòmhann" a 'gluasad gu slaodach a dh'ionnsaigh suidheachadh nan Sòbhieteach. Bha an gunna 150mm aige a" spùtadh shligean a-nis agus a-rithist. Rinn a" chlann-nighean sgadan agus snìomh.
  Sheinn Anyuta:
  - Gearmailtich-piobair, faisisteach-Nadsaidhean... Tha deireadh sìthiche a' feitheamh riut!
  Thug Alla fa-near le gàire:
  - Pacifism... Tha e fiù 's gòrach a bhith a' bruidhinn air sìtheachadh nuair a tha sinn a' bruidhinn mu na Nadsaidhean!
  Bhuail Anyuta Arabach bhon gheàrd coloinidh ann an drochaid an t-sròin le peilear le deagh amas agus air a chirped:
  - Agus tha iad craicte ann an smaoineachadh... Agus ann an cùisean armailteach chan eil iad cho làidir! A dh'aithghearr cuiridh sinn às dhaibh gu tur bho aghaidh a 'phlanaid Talamh!
  Thug Alla spreadhadh eile, shuath i a broilleach rùisgte air a" ghreabhal agus sheinn i:
  - 'S e ridire Ruiseanach a th' annam air glùinean luchd-brathaidh... sguabaidh mi air falbh nàimhdean an athar bho aghaidh na Talmhainn!
  Dh' fhalbh a' ghruag-dhearg, A' sealltuinn air an speur. Bha "Frames", plèanaichean gunnachan Gearmailteach, a" snìomh an sin.
  Bha an "Leòmhann" Gearmailteach a" snàgail suas a-nis is a-rithist, a" dol an sàs anns a" ghaoth. Agus bha a ghunna daonnan a 'spit.
  Bha Anyuta, a" gluasad mèinn fo bhratag tanca Gearmailteach, a" sgàineadh:
  - Airson Seryozhka ....
  Stad an Gearmailteach agus loisg e a-rithist. Spreadh an t-slige air cùlaibh nan nigheanan.
  Chaidh Anyuta a sgrùdadh:
  - Sligean bainne, ge bith cò aig a bheil eanchainn pàisde!
  Sheas "Leòmhann" airson greis. Is dòcha gu robh an sgioba eòlach Gearmailteach mothachail air cunnart ro-làimh, no is dòcha gu robh iad airson an uidheamachd sabaid aca a chleachdadh. Ach sheas an "Leòmhann" airson greis agus spad e sligean marbhtach.
  Thug Anyuta fa-near gu bheil gunna nas adhartaiche aig an tanca Gearmailteach agus a 'losgadh nas trice na an KV-2. Agus tha seo, gu dearbh, a 'dèanamh an càr seo tòrr nas cunnartaiche. Chaidh Anyuta thairis oirre fhèin agus rinn i sgadan:
  - Theid na h-aingidh gu h-ifrinn !
  Loisg Alla am faisisteach ann am plexus na grèine agus rinn e rùsg:
  - Tha ar buaidh do-sheachanta! Agus thig a h-uile càil gu crìch gu math!
  Ghearr Anyuta dheth an Turc cuideachd agus sheinn e:
  - Ged a tha e coltach gum bi beatha air a bhriseadh a dh'aithghearr nuair a bhuaileas trioblaid air an adhairc dhubh aige ... Na h-eich faisg air làimh agus fuil a 'sruthadh mar abhainn, agus a-rithist bidh an talamh a' dol à bith fo do chasan!
  Thuirt Alla, às deidh dha an Ioran a mharbhadh:
  - Ach tha a neach-gleidhidh fhèin aig an talamh cuideachd ... Agus eadar na reultan air an sìneadh thuige... Snàthadan sàbhalaidh do-fhaicsinneach gus Hitler a chuir a-mach gu Kolyma!
  Sheinn na caileagan, a' losgadh, còmhla ri chèile:
  - Briseamaid Adolf, gortaichidh e e! Tha mi a" creidsinn gun dèan sinn a" chùis air faisisteachd! Agus anns an Ruis againn, nochdaidh am Mesiah, Tighearna sluagh gach dùthaich!
  Agus lean na gaisgich a" losgadh. Ach laigh saighdearan-coise an nàmhaid agus thòisich iad a" losgadh agus a" tilgeil grenades. Dh" fheuch na buidhnean faisisteach ri na caileagan a smocadh le teine mortar. Agus a 'tilgeil tòrr grenades.
  Thuirt Alla gu feallsanachail:
  - Le àireamhan faodaidh tu taghaidhean a bhuannachadh, le sgil faodaidh tu taghaidhean a bhuannachadh gun chogadh!
  Rinn Anyuta gàire agus thug e fa-near:
  - Tha cogadh na raon far a bheil càileachd a" toirt buaidh air meud, tha taghaidhean, mar riaghailt, a chaochladh agus is e naidheachd bheag a tha seo!
  Thill na gaisgich beagan air ais; bha grenades agus am mìrean a" tuiteam ro thiugh. Rug Alla eadhon air an tiodhlac a chaidh a thilgeil le a cas agus thilg i air ais e. Dh'itealaich an grenade agus bhuail iad na Nadsaidhean air na clogaidean aca. Agus mar a tha e a 'spreadhadh ...
  Bha e mar gum biodh pasgan eile air spreadhadh an àiteigin.
  Thug Alla fa-near gu feallsanachail:
  - Is e fortan an dàrna toileachas, is e soirbheachas an treas fear, ach a" chiad sgil!
  Rinn Anyuta gàire agus chuir e a-steach:
  - Tha fortan na dhuais airson misneachd, ach chan ann airson neo-chùram!
  Chuir Alla a-mach sùil Hindu bhon arm coloinidh agus rinn e sgadan:
  - Ge b'e neach tha sealbhach, 'anam a' seinn !
  Rinn Anyuta gàire agus thuirt e:
  - Tha e math nuair a tha thu fortanach, tha e a" ciallachadh gun sàbhail Dia thu!
  Fhuair na caileagan beagan na bu ghlice. An uairsin ghluais an "Leòmhann" Gearmailteach air adhart agus chaidh a sguabadh le mèinn. Ruith am bratag thairis air inneal spreadhaidh agus chaidh a reubadh.
  Shnìomh an "Leòmhann" leònte mun cuairt agus sheas e... Bha na gaisgich air leth toilichte agus sheinn iad aig mullach an sgamhanan:
  - Tha leòmhann na chrùb ann an smaoineachadh, tha tìgear na adhbhar do gach seòrsa trioblaid... Chan eil dad nas inntinniche san t-saoghal na duine!
  Loisg Anyuta loidhne fhada, dìreach mar a dh "èirich an arm cèin gu stoirm agus a" seinn:
  Tha rocaidean is plèanaichean againn,
  An spiorad Ruiseanach as làidire san t-saoghal ...
  Tha na pìleatan as fheàrr aig an stiùir -
  Bidh an nàmhaid air a phronnadh gu duslach agus smithereens!
  Tha coltas gu bheil "leòmhann" air a dhroch mhilleadh. Reòthadh i, a" spùtadh a-mach beagan shligean eile.
  Nochd "Panther" sùbailte. Ach, bha eagal oirre a dhol nas doimhne a-steach do shuidheachadh nan saighdearan Sòbhieteach, agus thòisich i air losgadh. Bhiodh sligean a" feadaireachd thairis air cinn nan nigheanan. Agus bhris iad sprùilleach agus teintean.
  Dh"ullaich Anyuta grenade airson a thilgeil, deiseil airson a" mhionaid a ghlacadh nuair a thàinig an tanca faisisteach faisg air astar ruigsinneach. Ach chan eil "Panther" gòrach nas motha. Loisg na Gearmailtich, a" cur nan sligean ann am pàtran checkerboard, a" feuchainn gun a bhith ag ionndrainn aon phìos talmhainn. Agus gu litireil thug iad a-mach a h-uile clach.
  Thuirt Alla, a" suirghe air a broilleach rùisgte:
  - Tha innleachdan Krauts lochtach... An dèan iad mòran mar seo?
  Thuirt Anyuta gu seòlta:
  - Bidh cearc a" piocadh gràn aig aon àm, ach a" faighinn cuideam fada nas luaithe na muc, a shlugas pìosan mòra!
  Loisg am Panther còrr is ceithir fichead cuairt agus, an dèidh dha a armachd a chosg, thionndaidh e mun cuairt agus chaidh e air ais chun an uachdair aige. Na àite nochd mastodon ùr, an Sturmtiger. Chòmhdaich an inneal a bharaille farsaing le caip. A rèir coltais, san dòigh seo, tha iad a 'cunntadh air iad fhèin a shàbhaladh.
  Loisg "Sturmtiger" aig suidheachadh nan saighdearan Sòbhieteach bho astar. Rinn rocaid tàirneanach. Dh'eirich an talamh suas, agus dhòirt tobar teine a mach jets.
  'S gann a thàinig na caileagan beò; bha iad gu ìre mhòr còmhdaichte le duslach. Bha Anyuta eadhon beagan iongnadh. Gu h-obann chunnaic an nighean i fhèin a 'marcachd air each. Agus gu bheil i ag òrdachadh sguad a thug ionnsaigh air arm Tatar. Agus le a gaisgich marcaich air eich. Na Mongol-Tatars, gun chomas seasamh an aghaidh a "bhuille, a" teicheadh agus a "bàsachadh nam mìltean fo na cnuimhean.
  Bidh Anyuta a 'crathadh dà chlaidheamh agus a' sgoltadh sìos a nàimhdean. Ach chaidh an sealladh a bhriseadh gu h-obann.
  Bhuail Alla a companach air a ghruaidhean, chrath e i, ag ràdh:
  - Uill, sin agad e! A-nis stad air laighe mun cuairt!
  Fhreagair Anyuta gu feargach:
  - Cha do ghabh mi fois, ach shabaid mi!
  Leum an nighean suas le feirg agus thilg i grenade. Chaidh an tiodhlac a-null agus bhuail e baraille tanca Lev. Às deidh dha milleadh fhaighinn, chrath an càr a stoc cuideamach.
  Ghlaodh Anyuta aig mullach a sgamhanan:
  - 'S mi ridire Rus'!
  Loisg Alla spreadhadh bhon ghunna-inneal aice agus rinn i gàire:
  - Fhreagair an gille gu leir,
  Tha mi airson seirbheis a thoirt do Holy Rus '...
  Leig muir dortadh fola,
  Ach bidh Dia comasach air ar sàbhaladh!
  Thuit Anyuta air an sprùilleach le a stamag rùisgte agus a broilleach. Dìreach ann an tìde, mar a bha na ceudan de spreadhaidhean gunna-inneal a" lasadh thairis air a ceann. Chuir an nighean a-mach a teanga agus thuirt i:
  - Tha cuthach nan saighdearan gaisgeil na shàbhaladh-beatha dha seanalairean abstruse!
  Dh"aontaich Alla:
  - Tha an saighdear treun, tha an seanalair a 'cunntadh, tha an nàmhaid seòlta, chan eil soirbheachas a' tighinn ach le misneachd glic!
  Dh'fhosgail na caileagan teine a-rithist agus rinn iad gàire ann an dìlseachd:
  Sguadronan os a chionn
  Ruith ann an aonadh
  Tha Adolf na amadan làidir -
  Lusan Sodom!
  Nochd "Leòmhann" armachd eile. Theich dithis shaighdear air falbh bhuaithe; a' breithneachadh leis an aghaidhean dorcha, b' e Arabaich a bh' annta. Dh'fheuch iad ri slabhraidh a chuir air an dubhan gus an tanca adhartach a tharraing bhon raon-catha.
  Loisg Alla agus Anyuta, a 'marbhadh nan teicneòlaichean aig an aon àm. Sheinn na gaisgich:
  - Na sgrios thu fhèin agus cuidich do chompanach, cuidich daoine eile gus faighinn a-mach às an teine!
  Nochd triùir dhaoine dubha. Ruith iad leis an t-slabhraidh cho luath 's a b' urrainn dhaibh, ach chaidh an losgadh leis na caileagan cuideachd. A bharrachd air an sin, loisg Anyuta an gunna, a 'putadh air a' chù le a òrdagan rùisgte.
  Agus fhuair i air an luchd-dùbhlain aice a bhualadh le mionaideachd iongantach, leithid mionaideachd Robin Hood.
  Thug Alla fa-near:
  - Chan e an comharra am fear a bhuaileas gu soirbheachail, ach am fear a tha ag ionndrainn le fàiligeadh!
  Thilg Anyuta grenade le a cas-rùisgte agus sgàin i:
  - Faodaidh an neach as ceart le sealladh biodag a bhith ag ionndrainn, ach tha e neo-thròcaireach dha inntinn gheur an targaid a chall!
  Bhuail an grenade an mortar agus thòisich e air spreadhadh, a 'losgadh nam mèinnean.
  Seadh, cha robh Stalingrad furasta dha na Gearmailtich. Fhuair iad dùn bàis uabhasach ann!
  . CAIBIDIL Àir. 13.
  Air 3 Samhain, chuir na Gearmailtich timcheall air Tikhvin, agus thòisich sabaid anns a 'bhaile fhèin. Thill an t-Arm Dearg air ais gu slaodach. Chaidh a" mhòr-chuid de bhaile-mòr Baku a ghlacadh mu thràth, tha saighdearan Sobhietach a" tilleadh don leth-eilean. Is gann gu bheil Yerevan fhathast a" cumail grèim air. Tha Stalingrad faisg air sgrios.
  Ach fhathast, dh'òrdaich Stalin am baile-mòr seo gun a bhith air a thoirt seachad. Thòisich sabaid cuideachd airson Astrakhan. Tha na Krauts cuideachd a" feuchainn ri adhartachadh anns a" bhaile-mhòr seo. Tha a h-uile dòigh-obrach air a bhomadh gu mòr agus tha am bun-structar ga sgrios.
  Tha an geamhradh a' teannadh ri chèile... Agus tha cùrsa a' chogaidh a' fàs nas lugha agus nas lugha dùil. Ach tha e coltach nach urrainn Stalingrad a chumail. Tha solar air feadh an Volga air a bhacadh le cruthachadh deigh agus bomadh mòr.
  Air 4 Samhain, chaidh naochad sa cheud de Tikhvin a thoirt mu thràth. Agus thàinig na Gearmailtich faisg air fearann na Fionnlainne. Cha b' urrainn do na saighdearan Sòbhieteach, an dèidh milleadh mòr fhulang, feachdan gu leòr a chruinneachadh gus stad a chur air an nàmhaid.
  Thug na Finns agus saighdearan Suaineach pupaid ionnsaigh air a' choinneamh cuideachd. Chleachd iad feachdan cudromach.
  Air 5 Samhain, chaidh co-bhanntachd na Gearmailt agus saighdearan Fionnlannach-Lochlannach còmhla. Mar sin chaidh cearcall dùbailte a dhùnadh timcheall Leningrad. Buaidh ùr, mòr airson an Treas Reich.
  Air 6 Samhain, bha sabaid fhathast a" dol air adhart anns an roinn a tuath. Leudaich na Nadsaidhean an trannsa. Tha an suidheachadh air fàs gu math duilich. Ann an Tikhvin, bha na tha air fhàgail de dh 'ionnsaigh mu dheireadh a' losgadh a-mach. Loisg na Gearmailtich urchraichean ballistic aig Yerevan. Chaidh trì taisbeanaidhean fhoillseachadh. Dh'adhbhraich sgrios mòr agus leòintich. Ach cha deach dad a bhriseadh mu dheireadh.
  Chaidh baile-mòr Astrakhan a ghearradh dheth le fearann bhon chòrr de fhearann Sòbhieteach. Tha an suidheachadh air a dhol suas. Loisg longan-cogaidh ùra Gearmailteach is Sasannach ann am Murmansk. Chaidh ceannard a' ghearastain agus mòran oifigearan a mharbhadh aig àm an t-sligeach.
  Dh" fhàs e na bu mhiosa buileach.
  Agus air 7 Samhain, bhris na Nadsaidhean a-steach do Volkhov agus mu dheireadh chuir iad stad air strì nan saighdearan Sòbhieteach ann an Tikhvin. Mar sin, dh'fhàs am beàrn le Leningrad gu mòr. Dh"fhàs e soilleir gur gann gum biodh am baile beò fo shèist.
  Air 8 Samhain, chaidh na deuchainnean ris an robh dùil o chionn fhada air an tanca Lev-2 a chumail mu dheireadh. Bha cruth atharraichte aig a" chàr. Bha an einnsean, an tar-chuir agus am bogsa gèar suidhichte ann an aon àite aig an aghaidh, agus bha an roinn sabaid aig a" chùl.
  Le oidhirpean sunndach, rinn na Gearmailtich, fo stiùireadh Porsche, an càr airson ceann-bliadhna an putsch.
  Gu dearbh, le taing don sgàil-dhealbh ìosal, fhad "s a bha e a" cumail suas armachd agus armachd an Leòmhann, chaidh cuideam a "charbaid a lughdachadh gu trì fichead tunna, le einnsean de 1200 each-chumhachd. Sheall deuchainnean sabaid gur e tanca a bha gu tur iomchaidh a bh" anns an toradh. Dìreach na tha a dhìth ort!
  Cothlamadh de dheagh fheartan dràibhidh agus armachd.
  Ach, cha robh am Fuhrer riaraichte le seo. Dh'iarr e gun deidheadh armachd nan taobhan agus an deireadh a neartachadh, a bharrachd air canan 88-mm a chuir a-steach le fad baraille de 100 EL.
  B" e carbad eile a chaidh a dhearbhadh an E-100. Ach bha an tanca seo ro throm: 140 tunna, ach bha dìon sàr-mhath aige bho gach ceàrnaidh agus armachd na luchaige. San fharsaingeachd, gheall an t-sreath "E" a bhith air leth gealltanach. Tha e coltach nach do chaith na Gearmailtich ùine sam bith.
  Chaidh an tanca Bars le einnsean 1000 each-chumhachd a shealltainn cuideachd; ge-tà, cha robh coltas gu robh an carbad air a dhìon gu leòr do Hitler.
  Chaidh diofar sheòrsaichean itealain a shealltainn cuideachd air an ceann-bliadhna. Gu sònraichte, itealain ionnsaigh agus atharrachaidhean air an ME-262. Agus cuideachd TA-183. Caismeachd slàn de theicneòlas.
  A "toirt a-steach lannsaichean gas cumhachdach, tha iad comasach air bailtean-mòra is bailtean beaga a leagail.
  An seo, gu dearbh, chaidh siostaman sgrios fìor làidir a nochdadh.
  Chaidh "Panther"-2 seachad air deuchainnean cuideachd, le cuideam leth-cheud tonna; bha armachd aghaidh de 150 millimeters aig ceàrn, agus canan "Tìgear Rìoghail". Bha an armachd taobh 82 millimeters, leathad. Bha tanca mar seo gu ìre mhòr a 'freagairt Hitler, oir b' urrainn dha seasamh an aghaidh trithead 's a ceithir ann an sabaid dlùth.
  San fharsaingeachd, ghlan na Nadsaidhean am managerie.
  Chaidh deuchainnean a dhèanamh cuideachd air luchd-sabaid Gotha a bha comasach air astaran mìle ceud cilemeatair san uair a ruighinn.
  Ann an ùine ghoirid, leig iad às na criosan aca.
  Air 9 Samhain, thuit Volkhov. Tha an suidheachadh air an ìre as àirde a ruighinn. Agus a-rithist dh'fheuch tancaichean Sòbhieteach ri cur an-aghaidh.
  Reothadh Gringeta faisg air a" ghunna. Sheas Churchill 2 mu choinneamh nan carbadan Sòbhieteach agus chuir e a-mach armachd.
  Bha nighean a' Mhorair Sìne a' cunntadh nam buillean. Chaidh na tancaichean Sòbhieteach sìos nuair a chaidh iad a-steach don dìg. Agus ghabh am fear-reic Gearmailteach brath air seo.
  Ghabh Nicoletta e agus sheinn i:
  - Cha 'n eagal do 'n ghaisgeach Shasunnach am bàs,
  Fo na speuran rionnagach, cha toir am bàs sinn!
  Cogaidh e gu treun air son an leòmhainn leis a' chrùn,
  luchdaichidh mi an inneal-ghunna cumhachdach!
  Chrath Malanya le cead:
  - Tha seo sgoinneil! Agus cuiridh sinn cosgais cuideachd!
  Dh'obraich an gunna gu math gnìomhach. Bha na sligean a" lasadh mar gheasan a" fàgail seallaidhean tron adhar. Seadh, bha nigheanan lùthmhor ann. Agus as cudromaiche buileach ceart.
  Chrath Gringeta a ceann agus chuir i slige aig bonn an turaid trithead "s a ceithir. Rinn i gàire:
  - Is e so am bàs ! Thig i gu mo nàimhdean! Agus tha fios agam bho seo a-mach, tha i a" feitheamh ri nàimhdean mustachioed!
  Thuirt Nicoletta le gàire:
  - Chrom a h-uile beathach don fheusag... Gus am biodh am fear damnte a' fàilligeadh!
  Rinn Gringeta gàire a-rithist agus loisg e, a" sgiamhail:
  - Is e am pròtacal agam an fheadhainn as ceart. Gheibh sinn ann gu cinnteach!
  Thog Nicoletta a meur-chlàr agus thuirt i:
  - Bang, bang - cha do bhuail! Dh"fhalbh an coineanach glas!
  Gringeta, losgadh, seinn:
  Bidh a h-uile duine a 'taghadh dhaibh fhèin
  Boireannach, creideamh, rathad...
  seirbhis a dheanamh do'n diabhul, no do'n fhàidh,
  Bidh a h-uile duine a" taghadh dhaibh fhèin!
  Chrath Sìne a ceann agus chuir i an aghaidh:
  - Nach cinnteach air an dòigh sin ! Tha ceithir fichead sa naoi sa cheud de chreideamh neach air a dhearbhadh le breith, chan e eòlas. An seo buinidh sinn don Eaglais Anglicanach... Ach ma choimheadas tu air, dè am bunait? An e seo ar roghainn?
  Rinn Gringeta gàire agus thuirt e:
  - Bha mi gu pearsanta ann an teaghlach creidsinneach, ach a-nis tha mi a 'sìor fhàs buailteach a thaobh aimhreit!
  Rinn Nicoletta gàire agus chuir i a-mach a teanga.
  - Atheism... Tha seo inntinneach!
  Thug Malanya fa-near gu feallsanachail:
  - Agus a cheart cho iomallach bho gach nì! Nuair nach eil Dia ann agus gun chumhachdan os-nàdarrach, tha creideamh meallta!
  Chrath Gringeta a ceann, a" dearbhadh gu deònach:
  - Tha e cosmhuil ris na comunn- aich ! Thàinig iad suas leis a 'bheachd gur e dìreach fantasasan dhaoine a th' anns a h-uile creideamh. Agus thog iad teagasg air seo!
  Chuir Malanya a bilean gu teagmhach:
  - Agus ciod a tha feitheamh orra an dèigh bàis ?
  Rinn Gringeta gàire gu feòil-itheach. Loisg i slige, a 'gearradh slige tanca Sòbhieteach eile fosgailte agus fhreagair i:
  - Faodaidh tu tòrr a thogail an seo ... Fiù 's aiseirigh nam marbh le cumhachdan saidheans!
  Chuimhnich Malanya, a" gàireachdainn:
  - Leugh mi leabhar mu dheidhinn saoghal an ama ri teachd. Tha ìmpireachd fànais ann mu thràth. Chan eil bàs ann, seann aois, galair. Agus gu dearbh an t-acras... Fìor, chan eil obair aig a' mhòr-chuid den t-sluagh, ach tha gu leòr ann airson a h-uile duine.
  Mar eisimpleir, tha càraichean air an toirt seachad an-asgaidh. Agus tha innealan eileagtronaigeach le cuideachadh a bhios iad a 'conaltradh ris an t-saoghal air fad.
  Thuirt Nicoletta gu math dona:
  - Tha adhartas a 'leasachadh gu luath. Seall air na tancaichean seo... Mar a tha iad air a dhol air adhart agus air fàs nas adhartaiche. Ach, chan urrainnear Churchill-2 a choimeas ri Matilda.
  Dh" aontaich Malanya:
  - Tha, tha na tancaichean air a dhol air adhart... Tha seo chic!
  Chaidh ionnsaigh eile le tancaichean Sòbhieteach a-mach, agus bha briseadh ann.
  Air 10 agus 11 Samhain, rinn na Gearmailtich obraichean beaga oilbheumach, a" gearradh oiseanan anns a" cheann a tuath.
  Dh" fheuch saighdearan Sòbhieteach ri frith-ionnsaigh tuath air Stalingrad, ach cha robh mòran soirbheachas aca. Bha na taighean mu dheireadh sa bhaile a" cumail a-mach mu thràth. Air a sgrios aig an aon àm, chun na talmhainn. Ach airson a-nis dh'òrdaich Stalin cumail suas gu deireadh.
  Tha baile-mòr Baku cha mhòr air a ghlacadh. Ach tha na tobraichean ola a' losgadh agus tha sabaid air briseadh a-mach nam measg. Tha na Gearmailtich a" bomadh gu leantainneach.
  Tha blàran ann an Astrakhan aig an ìre as àirde...
  Air 12 Samhain, chuir na Turcaich ionnsaigh air Yerevan. Chaidh an ionnsaigh a chuir air ais. Dh'fhuiling na h-Ottomans call. Ach loisg iad a-rithist. Air 13 Samhain, ghabh na Gearmailtich thairis na cairtealan mu dheireadh de Baku - ag ainmeachadh gun deach am baile a ghlacadh. A-mhàin air an leth-eilean, bha an t-sabaid fhathast a 'dol air adhart, agus bha an speur dubh le tobraichean lasrach.
  Air 14 Samhain, thòisich na Nadsaidhean air an ionnsaigh air Murmansk. Chleachd iad làmhachas agus itealain...
  Bha Stalingrad na theine, ach rinn na daingneachadh Sòbhieteach a chaidh a ghluasad a-steach e comasach cumail a-mach fhathast. Ged a-mhàin gu oir a 'bhaile, agus aig cosgais call mòr.
  Rè an ionnsaigh air Murmansk, chruinnich armada mòr de longan-cogaidh, agus ràinig luchd-giùlan itealain cuideachd. Chaidh am baile a bhrùthadh mar rolair plasma. Agus bha iad a" bomadh agus a" losgadh.
  Air 15 Samhain, thòisich saighdearan faisisteach a 'gluasad, a' toirt ionnsaigh air a 'bhaile, an aon phort gun deigh anns a' Chuan Artaigeach. Ghabh "luchagan" pàirt anns na blàran, agus eadhon an tanca "Rat", a bha na Nadsaidhean airson feuchainn ann an cleachdadh.
  Ach, bha "Rat" rudeigin briseadh-dùil. Ghluais i air adhart an toiseach, agus an uairsin chaidh i an sàs anns na snowdrifts. Agus stad i air iomall a" bhaile. Cha robh na Gearmailtich buileach deiseil airson an oilbheum. Ach cha do stad an t-seilg. Air 16 Samhain, cha mhòr nach do chuir na Nadsaidhean crìoch air glanadh nan tobraichean ola losgaidh. Ach bha pàirt den leth-eilean do-ruigsinneach dhaibh, air sgàth teintean a bha air fàs gu ìre an t-seachdamh neamh.
  Air 17 Samhain, ghlac na Nadsaidhean am meur mu dheireadh den Volga delta, agus mar sin chuir iad stad air Astrakhan nas mionaidiche. Tha Baku air a bhith air a ghearradh dheth o chionn fhada.
  Bha Yerevan cuideachd fo stoirm. Tha am baile-mòr air cnoc, gu math goireasach airson dìon, ach tha e duilich a stoirm, gu sònraichte le tancaichean.
  Air 18 Samhain, rinn saighdearan Sòbhieteach deuchainn a-rithist air neart dìon nan Nadsaidhean tuath air Stalingrad. Leudaich seo an cuideam air na bha air fhàgail den bhliadhna air an Volga, ach chosg e call mòr.
  Air 19 Samhain, chuir na Gearmailtich stad air an ionnsaigh air Murmansk air sgàth call mòr.
  Mar sin, cha b" urrainn don Fuhrer aig an robh seilbh na splinters iomadach a thoirt a-mach às a shuidheachadh. Tha planaichean aig na Nadsaidhean airson crìoch a chur air an USSR mus do dh'fhàilig an geamhradh.
  Nas miosa buileach, chuir Iapan stad air an oilbheum aice air sgàth aimsir fhuar agus call mòr ann an sgiobachd. Is e an aon rud gun do mheudaich an samurai cinneasachadh nan trithead "s a ceithir aca fhèin agus Panthers ceadaichte. Agus dh" fhaodadh iad trioblaid adhbhrachadh an ath shamhradh.
  Air 20 Samhain, chuir na Gearmailtich às gu ìre de na teintean agus ghlan iad a 'mhòr-chuid den leth-eilean.
  Air 21 Samhain, thug saighdearan Sòbhieteach ionnsaigh air na Gearmailtich a-rithist agus chaidh iad a-steach eadhon grunn chilemeatairean gu tuath air Stalingrad. Dh'fheumadh na Nadsaidhean an ionnsaigh a lagachadh agus feuchainn ri suidheachadh a thoirt air ais.
  Tha na sabaidean, mar a chanas iad ann an leithid de chùisean, dìreach aig ìre frac!
  Air 22 Samhain, dh'fheuch na Nadsaidhean ri gluasad air adhart ann an sgìre Turkmenistan. Agus às deidh dhaibh coiseachd deich cilemeatair, chaidh stad a chuir orra. Ach air an t-Samhain 23, às deidh dhaibh na buidhnean-airm Shah a thoirt gu cath, chaidh iad air adhart a-rithist. Tha an suidheachadh air fàs gu math nas miosa ann an sgìre Meadhan Àisia.
  Air 24 Samhain, cha robh atharrachaidhean mòra sam bith air an aghaidh ...
  Air 25 Samhain, thòisich na Nadsaidhean air an ionnsaigh air Murmansk a-rithist. Chaidh aonadan ùra a thilgeil dhan bhlàr. Ach chan eil mòran ciall ann fhathast.
  Tha 26 Samhain air ruighinn - aon bliadhna deug bho na taghaidhean don Reichstag, às deidh sin chaidh Hitler ainmeachadh mar Sheansalair an Reich.
  Airson a" chiad uair, chaidh an tanca E-100 as ùire a chuir gu aghaidh.
  B" e cleachdadh sabaid a bha seo airson inneal mar sin.
  Bha an tanca a 'coimhead gu math fada, cha mhòr rèidh. Bha am balla fada de ghunna 128 mm a" sruthadh bhuaithe. Agus tha an armachd aghaidh aig ceàrn ceathrad "s a còig ceum. Agus tha e fhèin air a chlaonadh bhon taobh.
  Ghluais an tanca E-100 le taing don einnsean 1,500-each as ùire, nas luaithe na an luchag. Agus bhreab na sligean dheth.
  Agus am broinn a 'chàr nochd an ceathrar èibhinn Magda, Cairistìona, Gerda agus Charlotte.
  Rug na caileagan clann airson an Fuhrer, agus dh'fhàg iad iad fo stiùireadh nannies sònraichte bhon SS.
  Agus bha iad dìreach air an aghaidh a ruighinn. Tha na nigheanan gu math èibhinn. Chaill iad blàran. Agus seo dìreach an cothrom thu fhèin a dhearbhadh. Gabh, mu dheireadh, an Sevastopol a tuath seo.
  Agus stèidhich ceannas an Treas Reich anns a 'Chuan Artaigeach. Dè cho fada "s as urrainn an cogadh a tharraing a-mach? Agus tha an ceathrar a" smaoineachadh: "s dòcha còmhla riutha co-dhiù gum faod rudeigin atharrachadh?
  Chan eil e ro reothadh faisg air Murmansk - tha Sruth a" Chamais a" toirt seachad insulation. Tha na nigheanan ann an spiorad sabaid. Rugadh gach fear do chàraid - balach agus nighean! Mar sin faodaidh tu gàirdeachas a dhèanamh.
  Bha Magda agus Cairistìona a" crochadh timcheall nan gunnaichean. Tha an tanca ùr agus fo smachd gu math sìmplidh. Tha e air a dhìon bho na taobhan le 120 mm de armachd claon, agus 50 mm eile de sgiath. Mar sin chan urrainn dhut an càr a bhualadh bho gach ceàrnaidh.
  Bha na caileagan a" feadalaich òran. Bidh iad a" faireachdainn gu math nan cridhe.
  Thuirt Gerda le gàire air a bilean òmar:
  - A-nis tha clann cumanta aig Hitler agus mise. Tha sinn nar buill den teaghlach rìoghail!
  Rinn Charlotte gàire mar a thuirt i:
  - Agus chan eil ann ach neoni air thoiseach!
  Thàinig tanca "E"-100 gu suidheachadh nan Sòbhieteach. Chaidh a h-uile càil mun cuairt a sgrios cho mòr is gu bheil seallaidhean bho na Sòbhietich tearc, agus mar as trice bho ghunnaichean aotrom.
  Bha Magda ag amas air an canan 128mm agus loisg i air a' phiob-mhòr Sobhietach. Sheinn an nighean fionn meala:
  - 'S e tìgear a th' annam, agus tha gàire agam... Agus reub an droch thìgear a h-uile duine às a chèile!
  Chaidh na Sòbhieteach dà fhichead 's a còig air ais, chaidh grunn shaighdearan Ruiseanach a mharbhadh.
  Ghlan Magda mar chat:
  - 'S e sàr-fhear a th' annam, tha an dòigh-obrach agam sìmplidh...bithidh mi earball an fheadhainn a tha dèanta le clòimh! Agus an uairsin thòisich an nighean a 'gàireachdainn. Uill, dìreach mar bhan-dia seòlta.
  Chuir caileagan strìopach Hitler an tanca suas. Agus leum iad fhèin suas ann an càr le armachd air leathad.
  Ach an uairsin thionndaidh na gaisgich an càr mun cuairt. Bidh Charlotte, a" bhòidhchead seo le falt dath copair, a" seinn:
  - Clack, cliog, cliog ... Bidh an sruth a" roiligeadh! Dh"ith na marcaichean Nadsaidheach a" ghainmheach gu lèir!
  Agus às deidh sin, bhiodh Charlotte a" gàireachdainn cho cruaidh ... thòisich i eadhon a" cabadaich a fiaclan. Agus a-rithist thionndaidh an tanca. Reub na Gearmailtich sìos an fheansa uèir bhiorach. Bha an inneal, meud Tyrannosaurus rex, a" fàs gu borb. Agus rinn na gaisgich gàire air an aghaidhean grinn agus feòil-itheach.
  Bha na caileagan a 'giùlan agus a' breith clann bho Adolf Hitler. Agus tha seo mar-thà ag ràdh rudeigin. Vixens brèagha, ach aig an aon àm uilebheistean moralta. An seo chuir iad às do shaighdear Sòbhieteach a thuit fo na cuibhlichean. Agus bhrùth iad canan 76-mm a-steach don talamh. Ghabh sinn air adhart air. Chaidh an stàilinn a dhèanamh rèidh. Sheall na gaisgich aerobatics figear. Bha coltas na bu mhiosa air na sligean na peasgan a bhith air an crathadh le leanabh ann an gruth. B' e fear 85 mm an ath ghunna a chuir an E-100 rèidh.
  Rinn Magda gàire:
  - Agus bidh sinn a" pronnadh na Ruiseanaich mar chnap-starra!
  Ceartaich Cairistìona a caraid:
  - Nas coltaiche ri mathain! Agus tha am mathan na bheathach mòr!
  Thuirt Red Charlotte, a" toirmeasg a fangan:
  - Agus sgìth!
  Rinn tancaichean Gearmailteach an slighe tro loidhnichean dìon a" bhaile. Bha na saighdearan Sòbhieteach a' sabaid gu cruaidh. Ghabh a h-uile duine suas armachd. Bha eadhon balaich deich bliadhna a dh'aois a 'sabaid anns a' mhailisidh. Bha tòrr nigheanan ann cuideachd. Chruinnich a h-uile neach-còmhnaidh, ach cha robh armachd gu leòr ann. Bha mòr-ghaisgeachd follaiseach anns a h-uile càil. Chaidh na tùsairean, a" cleachdadh stuthan-spreadhaidh dachaigh no dòrlach de grenades, gu tancaichean Nadsaidheach agus thilg iad iad fhèin fo na slighean - a" bàsachadh airson an dùthaich mhàthaireil.
  Fhuair an tanca E-100 grunn mhilleadh. Chaidh aig aon de na gillean air a dhol tro mhèinn throm. Chaochail e fhèin, ach rinn e milleadh air càr Gearmailteach. Dh'itealaich an rolair agus pàirt den bhratag dheth. Gluais an carbad mòr sìos. An uairsin thilg dà ghaisgeach grunnan grenades, a 'briseadh nan slighean tiugh.
  Chaill an E-100, an dèidh a dhol seachad air an loidhne aghaidh, a ghluasad.
  Bha Gerda ag amas air sia gunnaichean-inneal agus thionndaidh e air adhart iad nuair a dh'fheuch na saighdearan Sòbhieteach ri strì an aghaidh. Thuit na dusanan de Ruiseanaich agus riochdairean bho shluagh eile na Ruis, air an losgadh le peilearan gunna-inneal. Ach ruith na saighdearan Sòbhieteach air adhart. Thilg iad grenades agus bhàsaich iad. Ràinig cuid de na criomagan an E-100, ach dh'obraich na gunnaichean mar bu chòir. Agus tha damn Gerda cho ceart. Agus cha mhòr nach tèid na peilearan aice gu dìomhain.
  Agus tha saighdearan Ruiseanach a 'bàsachadh ...
  Loisg Cairistìona bho ghunna luath 75-mm, sligean briste, agus loisg i bho ghunna-inneal coaxial. Bha a" bhiast ruadh, a" reubadh às a chèile saighdearan Sòbhieteach le peilearan, a" sgàineadh:
  - 'S mise fear-iomchair a' bhàis... 'S e Satan fèin mo chàirdean ruadh !
  Thuirt Magda gu sgiobalta:
  - Uill, na dèan sin. Is e Satan nàmhaid Dhè agus tha e air a dhìteadh don loch teine!
  Bhuail Cairistìona a cas-rùisgte air a" mheatailt agus dh"èigh i:
  - Dè mu dheidhinn an loch teine? Tha mo ghruag mar theine!
  Thug Gerda fa-near le gàire:
  - Bheir am Fuhrer fhèin maitheanas dhuinn peacaidhean sam bith... Nas mionaidiche, tha bun-bheachd peacaidh gu ìre mhòr seann-fhasanta?
  Chuir Magda a-mach:
  - A bheil thu airson a ràdh gu bheil bun-bheachd peacaidh seann-fhasanta ...
  Thionndaidh Gerda air na gunnaichean-inneal a-rithist, a" cuir stad air an-aghaidh èiginn nan saighdearan Ruiseanach. Mharbh na peilearan iad mar thiodhlacan bho ifrinn. Tha an E-100 san atharrachadh seo air a dhìon gu làidir. Bha suas ri ochd gunnaichean-inneal, dà choaxial le canain, agus an còrr fo smachd air lùdagan. Agus bhuail iad gu math cruaidh.
  Bha Gerda a" beucaich le gàire:
  - Sin, is e seo bunait gu bheil an Treas Reich ann! Is e ar creideamh dha-rìribh creideamh bheathaichean!
  Sheinn Cairistìona ruadh, a" losgadh bho chanan agus a" marbhadh saighdearan Ruiseanach:
  - Mo bheathach gràdhach, socair ... Tha gaol agam air do fhiongan, creid mi! Mo bhiast ifrinneil 's mi-runach !
  Fhuair aon de na gunnaichean anti-itealain Sòbhieteach a-rithist air na rolairean a bhualadh agus a bhriseadh. Sguir an E-100 mu dheireadh. Ach rinn Magda peanas air a' ghunna mì-itealain neònach le bhith ga chòmhdach le cosgais throm. Uill, bha na slighean briste.
  Ghluais Gerda, ghairm e tughadh agus dh'fhaighnich e:
  - Tarraing a-mach sinn, mas e do thoil e! Tha sinn a' bàsachadh! Tha na slighean briste!
  Thàinig am freagairt sa bhad:
  - Bidh tughadh!
  Sheinn Cairistìona le gàire:
  - Seo an gluasad! Naimhde a-mach!
  Loisg Magda air a" ghunna, a bha na saighdearan Ruiseanach a" feuchainn ri tharraing a-mach airson teine dìreach. Bhris e am baraille agus sgap saighdearan Sòbhieteach ann an diofar dhòighean. Chaidh fear de na saighdearan a reubadh na leth agus bha e a" strì ann an sàrachadh.
  Chaidh an Crìosdaidh fionn thairis i fhèin agus thog e suas a sùilean ris na speuran agus rinn e ùrnaigh:
  - Thoir maitheanas dhomh, a Thighearna ! Airson peacaidh neo-thoileach agus murt!
  Rinn Cairistìona gàire agus thuirt i:
  - Chan e, chan urrainn dhut sin a dhèanamh! Feumaidh tu a bhith daingeann mar chreig! Bi nad chreig dhuinn!
  Fhreagair Magda le misneachd:
  - Cha 'n 'eil ann ach aon charraig - losa Criosd !
  Bhris an diabhal ruadh:
  - Bha Iosa na shìthiche! Agus is e ar creideamh agus ar n-ghairm cogadh!
  Chaidh an tanca E-100 a thogail ann an tarraing agus a shlaodadh gu suidheachadh na Gearmailt. Thuirt Gerda le gàire na banrigh sneachda:
  - Is e na rolairean am pàirt as so-leònte den tanca. Agus feumaidh sinn sabaid an seo!
  Chrath Charlotte a ceann.
  - Chan urrainn dhut na rolairean gu lèir a chòmhdach le sgiathan. Chan eil seo comasach, oir bidh cuid de na slighean fhathast fosgailte!
  Mhol Magda:
  - Dè ma nì sinn na rolairean beag agus às aonais màileid?
  Rinn an diabhal ruadh gàire agus sheall e fiaclan neamhnaid:
  - Ciamar a bheir thu barrachd astar dhaibh?
  Suathadh Magda a bonn lom an aghaidh a" mheatailt agus mhol i:
  - Dè ma chleachdas sinn motaran dealain?
  Tharraing Charlotte a stamag agus thionndaidh i a h-amhaich:
  - Roghainn a dh" fhaodadh a bhith ann ... Agus loisgidh na tancaichean nas lugha!
  Thuirt Magda le deòir:
  - Nuair a ruigeas sinn ifrinn, loisgidh e agus lasaidh e mar lòchrain!
  Dh'eirich an diabhul ruadh :
  - Uill, mar sin ... Agus tha ainglean air an cruthachadh bho lasraichean soilleir! Bitheamaid ainglean!
  Ghabh Cairistìona e agus sheinn i gu bodhar:
  - Cha 'n e aingeal a th' annam, ach diabhul, ach do dhaoine tha mi air mo dheanamh naomh .... Gheibh na naimhdean an cunntas, fo chràdh a leithid de phian neo-tharbhach !
  Thuit na caileagan sàmhach... Bha stoirmean-troopers a' snìomh anns na speuran, agus an canan a' beucaich. Agus chùm na bomaichean a' tuiteam agus a' tuiteam... Mar fhìor sgrios agus lèir-sgrios.
  Bha Murmansk a" losgadh agus bha daoine a" bàsachadh. Chuir na Gearmailtich eadhon urchair ballistic air bhog. Chan e armachd fìor èifeachdach a th" ann. Bhiodh e na b" fhasa boma còig tunna a leigeil às an Yu-488; bhiodh e an dà chuid nas cruinne agus na bu shaoire.
  B' i Cairistìona a' chiad leum a-mach casruisgte dhan t-sneachda nuair a chaidh an tanca a thoirt gu ionad-pàircidh eile. An sin, thòisich eòlaichean a 'dèanamh obair càraidh. Ghluais na caileagan gu taigh blàth. Chuir sinn sìos air na bobhstairean. Thòisich Gerda agus Charlotte a 'cluich tàileasg pòcaid.
  Thòisich Magda agus Cairistìona a" dèanamh abs gus am biodh am boillsgean follaiseach agus nach biodh iad a" sag fhad "s a bha iad trom. Gaisgich bhòidheach a' criothnachadh anns an leasraidh. Fhathast ùr, ach is iad sin boireannaich a tha air clann a bhreith. Agus chan eil bàsachadh cho eagallach a-nis - tha cuideigin ann airson leantainn air adhart leis an teaghlach! Eadhon le sìol a leithid de sgumbag ri Hitler.
  Ach tha na caileagan bhon bhuidheann-chatha SS Tigress, am Fuhrer dha-rìribh rudeigin coltach ri Dia. Agus chan e dia pàganach a th" ann tuilleadh, ach nì Uile-chumhachdach agus do-thuigsinn na ghinealach.
  Chluich Gerda Gambit an Rìgh agus leasaich e ionnsaigh làidir. Dhìon Charlotte i fhèin gu daingeann. Bha iomlaid buillean ann. Ach thàinig seo gu crìch le sgrios agus tarraing dha chèile. An uairsin thòisich Magda agus Cairistìona a 'cluich tàileasg. Agus thòisich Charlotte agus Gerda air abs agus push-ups a dhèanamh. Bha an nighean gu gnìomhach a 'cumail ann an cumadh.
  Thuirt Magda, a" cluich agus a" putadh an neach-dùbhlain aice, gu feallsanachail:
  - Ach tha e fhathast neònach ...
  Dh"fhaighnich Cairistìona le gàire neo-chiontach air a bilean:
  - Dè tha neònach?
  Fhreagair an sàr-fhear blonde:
  - Is e an fhìrinn gur e dathan a "mhaitheis na daoine geala, ach is iadsan an fheadhainn a thòisicheas an cogadh an toiseach!
  Thuirt an diabhal ruadh gu reusanta:
  - Ach bheir sinn math cuideachd... Ach thug na Bolsheviks ionnsaigh air an Ruis an toiseach!
  Sheinn Magda mar fhreagairt le tòna brònach:
  - Ach tha a h-uile dad fo bhlàth romhainn, tha a h-uile dad a" losgadh air ar cùlaibh ...
  Thuirt Cairistìona ann an guth làidir:
  - Chan eil feum air caoineadh! Còmhla rinn tha am fear a nì co-dhùnadh air a h-uile dad dhuinn!
  Lean Gerda a" seinn:
  - sunndach, gun a bhith gruamach, tillidh sinn dhachaigh - bidh lùth-chleasaichean fionn mar ar duais!
  Às dèidh sin thòisich an ceathrar uile a' gàireachdainn... Nochd searbhanta deugaire agus thug e seachad ceapairean le ìm, càise, isbean agus measan tioram dha na caileagan. Dh'ith na caileagan agus bha iad sgìth anns a' bhlàths. Chaidh na bòidhchead dheth. Tha e math nuair a tha thu òg agus fallain - faodaidh tu tuiteam na chadal gu furasta.
  An ath latha, 27 Samhain, cha deach E-100 ath-nuadhachadh ach gu ìre. Cha do ghabh na caileagan pàirt anns an ionnsaigh. Ach ann an dìreach bicini, chaidh sinn air bhog casruisgte tro na snowdrifts. Bha iad a 'coimhead orra mar gum biodh iad craicte, a' ruith mun cuairt anns an fhuachd cha mhòr lomnochd. Ach tha nigheanan mar as trice aerobatics. Tha iad nan daoine sònraichte san àm ri teachd!
  Ghabh Gerda an stiùir. Agus chan e an nighean casruisgte Gerda a bha ann an sgeulachd sìthiche Andersen. Ach cuideachd misneachail agus eòlach. Agus aig an aon àm thàinig i gu bhith na neach-marbhadh a rugadh. Nighean luath le fèithean làidir.
  Ach, tha na ceithir nigheanan math. Ruith iad aig astar luath airson leth-cheud cilemeatair agus thill iad air ais. An uairsin rinn sinn sreath de eacarsaichean, sheinn sinn, agus ghluais sinn. Chleachd sinn losgadh beagan.
  Is ann dìreach an ath latha a chaidh an tanca E-100 a chàradh. Uill, chan eil sin cho dona. A bharrachd air an sin, bha rèiteachadh tùsail de rolairean aig a "chàr trom seo, eadar-dhealaichte bho rèiteachadh checkerboard, a mheudaich coileanadh dràibhidh san t-sneachda, ach a chruthaich cuid de dhuilgheadasan dha luchd-càraidh a-mach à cleachdadh. Ged a tha e dìreach nas fhasa an E-100 a chuir suas na an Tìgear no Panther.
  Air 28 Samhain, b 'urrainn dha na Nadsaidhean briseadh sìos beagan nas doimhne ann am Murmansk. Ach tha strì nan saighdearan Sòbhieteach dìreach do-chreidsinneach. Agus cha b" urrainn eadhon sligean sia-òirlich deug bho longan-cogaidh Bhreatainn agus na Gearmailt toil an dìon a bhriseadh.
  Ach thàinig na Nadsaidhean air adhart fhathast. Chòmhdaich an tanca E-100 bloc no dhà tron latha, ach rinn e milleadh a-rithist air na slighean. Ach an turas seo cha tug an càradh ach beagan uairean a thìde. Air 29 Samhain, bhuail nigheanan Terminator le tanca KV-3. Bhuail an carbad Sòbhieteach an armachd aghaidh uair no dhà, ach leum na sligean far an leathad. Bhuail Magda air ais aig tanca na Ruis, ag adhbhrachadh gun loisg e mar tholl de lòchrain air an càrnadh.
  Dh" fhaighnich Cairistìona dhi le gàire magadh:
  - Nach eil thu a" faireachdainn duilich dha na Ruiseanaich sin idir?
  Fhreagair Magda le dùrachd:
  - Tha mi a 'faireachdainn duilich airson a h-uile duine, eadhon an fheadhainn nach eil airidh air truas!
  Agus rinn an nighean osna gu trom, a" tionndadh a sùilean ris na speuran. Dh'fheuch na gaisgich ri bhith gan giùlan fhèin barrachd is barrachd gu faiceallach. Gus nach bi obair càraidh air a tharraing bhuaithe. Bha na gunnaichean 128mm agus 75mm ag obair mar asail. Ach fhuair an tanca milleadh fhathast.
  Spreadh fear de na ballachan agus thuit e air a" chàr. Chaidh an armachd a sgrìobadh agus beagan fhiaclan.
  Air 30 Samhain, chaidh na Nadsaidhean air adhart eadhon nas fhaide. Ann an cuid de dh"àiteachan ràinig iad eadhon meadhan a" bhaile. Ach air an aon latha, rinn peilear le deagh amas bho dhà fhichead sa còig milleadh air canan 128-mm, agus thàinig air na caileagan tòiseachadh air obair càraidh a-rithist. Agus, a rèir choltais, nas fhaide.
  An uairsin chuir an ceathrar romhpa sabaid mar coise-coise sìmplidh an àite tanca. Dh'fheuch na bòidhchead ri sabaid, a 'sabaid ann am bikini a-mhàin. Ach anns an fhuachd, cha b 'urrainn dha na caileagan seasamh ach airson beagan uairean a thìde anns an stàit leth-rùisgte seo, agus an uairsin ruith iad gu blàthachadh.
  Thiodhlaic Gerda i fhèin san t-sneachda, chaidh a losgadh bhon raidhfil ionnsaigh MP-44 mu dheireadh, agus mharbh e saighdearan Ruiseanach gu math gnìomhach. Seo i, nighean casruisgte le falt geal, a bhuail còirneal san Arm Dheirg sa cheann. Agus thuirt i:
  - Chan e, tha mi fhathast Aryan!
  Rinn Charlotte, a bha a" gluasad air adhart bhon taobh eile, gàire:
  - Is gaisgeach thu a bheir bàs do d' naimhdibh. - An uairsin loisg an nighean ruadh, chas-rùisgte air a" phrìomh agus bhuail i dìreach fon t-sùil e. Rug i beagan a fiaclan. - Tha thu a 'faicinn, chan eil mi a' losgadh nas miosa!
  Thug Gerda spreadhadh, a 'crìochnachadh ball Komsomol agus caiptean saighdearan na Ruis, sheall a' ghalla a fiaclan:
  - Tha, tha thu a 'losgadh, ach chunnaic mi! Coltach ri sàbh-slabhraidh!
  Thilg Charlotte pìos glainne le a òrdagan rùisgte. Bhuail e leifteanant arm na Ruis san amhaich, agus rinn e gàire:
  - Agus seo mi, a 'cluich mun cuairt le glainne!
  Ruith Gerda tron t-sneachda, a" fàgail lorgan-coise casruisgte, gràsmhor. Ruith i a' lùbadh thairis. An uairsin thionndaidh an nighean tìgear a-null agus rinn i corrag. Thionndaidh i agus ghluais i a ceann gu smiogaid an t-saighdeir Sòbhieteach. Sgaoil e fuil. Bhrùth Gerda an amhach le a casan rùisgte agus thag i an Ruiseach.
  Thag an diabhal ruadh Charlotte an tùsaire. Sin cho dona agus cho olc a bha na caileagan.
  Mharbh Magda saighdearan Ruiseanach cuideachd, ach cha do rinn e cron air a 'chloinn. Chan e, cha tog i gu bràth a làmh ri leanabh. Agus san fharsaingeachd, cha robh a bhith a 'dòrtadh fala a' toirt toileachas dhi. Ach fhathast, tha i na tìgear bho bhuidheann-chatha SS, agus feumaidh i òrdughan a leantainn.
  Mar sin thilg Cairistìona biodag air balach a choimhead mu dhà bhliadhna dheug. Dìreach an-iochdmhor. Chan e, cha bu chòir dha inbhich clann a mharbhadh!
  Chaidh Magda thairis oirre fhèin agus thuirt i:
  - A Thighearna thoir maitheanas dhomh ! Tha thu a" cur tàmailt orm, ach is e cogadh cogadh!
  Agus chaidh am peilear fionn air an snaidhpear Ruiseanach, a thuit, air a bhualadh le buille mionaideach gu drochaid a shròin. Och, nochd na ceathrar ainmeil. Mharbh na caileagan na Breatannaich an toiseach agus gu ìre na h-Ameireaganaich, ach a-nis tha iad air gabhail ris
  Ruiseanaich. 'S e seo na h-uirsgeulan a th' aig an Dàrna Cogadh. Grins a sheallas na fangs as fìor, agus as geur!
  Suathadh Cairistìona a cas-rùisgte an aghaidh a" choille, fhathast a" faireachdainn fuar, agus thuirt i:
  - A bheil e tàmailteach? Dè tha thu ag iarraidh bho bhana-bhuidsichean ruadh!
  . CAIBIDIL Àir. 14.
  Mean air mhean chuir na Gearmailtich às do ghnìomhachd. A" toirt a-steach itealain - agus gu h-èiginneach mar thoradh air droch aimsir. Cha robh e comasach na gnìomhan a chaidh a shuidheachadh an latha ron ionnsaigh a choileanadh gu tur. Fìor, tha an Caucasus air a ghlacadh gu practaigeach. Tha raon-ola Baku fo smachd. Chaill an USSR an stòr ola as motha aige. Fìor, feumaidh na Gearmailtich fhèin fhathast ùine a chaitheamh ag ath-nuadhachadh nan tobraichean. Chaidh Karelia, Arkhangelsk, agus pàirt den chosta a tuath a ghlacadh cuideachd. Tha Leningrad air a ghearradh dheth gu tur bho chonaltradh leis a 'chòrr den Ruis. Tha cuid de sgìrean eile air an glacadh sa mheadhan. Tha leth de Turkmenistan cuideachd air a chleachdadh. Ghlac Iapan Mongolia gu lèir, agus chaidh i fhèin a-steach gu Meadhan Àisia cuideachd agus chruthaich i pàirt de chinn drochaid taobh a-muigh an Amur, ann an sgìre Usuri. Fìor, shoirbhich leis an samurai beagan nas lugha. Tha Vladivostok air a bhacadh gu tur agus tha e na theine.
  Tha dà cheud cilemeatair air fhàgail gu Moscow. Agus faodaidh na Gearmailtich a-nis losgadh air a" phrìomh-bhaile le urchraichean ballistic agus bomadh le itealain jet. Ach anns a 'gheamhradh agus fuachd, chaill an Wehrmacht an comas ionnsaigh eile a dhèanamh. A bharrachd air an sin, tha na saighdearan coloinidh: Innseanaich, Afraganaich, Arabaich gu math fuar. Agus chaill iad a" mhòr-chuid den èifeachdas sabaid aca. Bhiodh e na pheacadh gun a bhith a" gabhail brath air a leithid de shuidheachadh. Ged a dh'fhuiling an t-Arm Dearg call mòr agus bha e gu math sgìth cuideachd.
  Gu dearbh, cho-dhùin an Luchd-obrach Coitcheann, a dh'aindeoin a h-uile duilgheadas le solar agus call an Caucasus, grunn obraichean mòra oilbheumach a dhèanamh sa gheamhradh. Fiù mura h-eil na faisisteach ag iarraidh an sròin a chuir a-mach sa gheamhradh, prìnidh sinn sìos iad agus pronnaidh sinn iad.
  No, co-dhiù, bheir sinn ort sabaid anns an aimsir as miosa.
  Bha Vasilevsky, ceannard an luchd-obrach coitcheann agus leas-mhinistear an dìon, gu loidsigeach, a 'gabhail ris nach biodh an USSR comasach air an rèis teicneòlasach a bhuannachadh an aghaidh na Roinn Eòrpa agus Afraga air fad le Àisia a bharrachd.
  A thaobh seo, chan fhàs buannachd an nàmhaid, gu sònraichte ann an itealan, ach sa gheamhradh. Tha, gu dearbh, tha luchd-dealbhaidh Sòbhieteach mar-thà air leasachadh agus a 'leantainn air adhart a' leasachadh tancaichean ùra, nas adhartaiche. Gu sònraichte, an T-34-85 le turaid nas motha agus gunna cumhachdach. Uill, tha an IS-2 le gunna 122-millimeter air an t-slighe. Ach cha seas na Gearmailtich fhathast. A bharrachd air an sin, chan eil eadhon na càraichean ùra math gu leòr airson an Leòmhann no càr trom sam bith a bhualadh.
  Agus chan eil e coltach gum bi e comasach a-nis àrdachadh àireamhach a choileanadh.
  Bhruidhinn Voznesensky cuideachd. Bhruidhinn e cuideachd airson oilbheum luath:
  - Às deidh an Caucasus a chall, gheibh an arm againn fìor ghainnead connaidh. Nas mionaidiche, tha sinn mar-thà ga fhaicinn chun na h-ìre as àirde. Ach, sa gheamhradh, tha an ùine tron latha mòran nas giorra, gu tric bidh an aimsir dona agus thèid caitheamh connaidh a lughdachadh cuideachd.
  Rinn Commissar an t-Sluaigh Zhdanov cuideachd cabhag gus cuir ris:
  - A bharrachd air an sin, shèid ar saighdearan agus sappers suas na tobraichean ola anns a" Chugais. Tha seo a" ciallachadh nach urrainn dha na Krauts an ola againn a chleachdadh fhathast. Ach a" beachdachadh air cho luath "s a tha fios aig na faisistich an-iochdmhor mar a thogas iad agus a bheir iad air ais a h-uile càil, as t-earrach bidh ola Baku a" sruthadh a-steach do artaireachd eaconamaidh an Treas Reich.
  Thug Stalin geàrr-chunntas air an deasbad:
  - Aig deireadh na Dùbhlachd bidh sinn a 'bualadh air a' chiad bhuille geamhraidh. Is e an aon cheist càite?
  An seo cha robh aonachd aig an arm tuilleadh. Mhol Zhukov a bhith a 'bualadh sa mheadhan agus a' draibheadh an nàmhaid air falbh bho Moscow. Bha Vasilevsky den bheachd gu robh e na b "fheàrr puing lag a lorg ann an Tikhvin. Aig an aon àm, cuidich Leningrad, a dh 'fhaodadh nach mair an dùnadh dùbailte.
  Bhruidhinn Rokossovsky airson oilbheum ann an stiùireadh Voronezh. Bha beachdan ann airson ionnsaigh a thoirt air na Nadsaidhean ann an Astrakhan, no eadhon faisg air Arkhangelsk. Dh'èist Stalin ris na beachdan gu lèir, sgrìobh e rudeigin agus smaoinich e.
  Bha am beachd a bhith a 'putadh an nàmhaid air falbh bho Moscow a' coimhead tarraingeach agus tarraingeach. Ach, tha e sa mheadhan gu bheil na faisisteach a-nis nas làidire agus air an deagh stèidheachadh.
  Bha e coltach gu robh e neo-àbhaisteach ionnsaigh a thoirt le bhith a 'dol tarsainn air an Volga; bha an abhainn mòr agus domhainn, agus bhiodh a 'chiad ìre den obair fada.
  Tha e comasach ionnsaigh a dhèanamh eadar an Don agus an Volga, ach tha an fheadhainn againn air a dhol fodha an sin mar-thà, agus tha na Gearmailtich cuideachd air an deagh neartachadh.
  Tha e coltach gur e beachd Vasilevsky an rud as loidsigeach. Anns a 'cheann a tuath, tha na Gearmailtich nas laige, agus tha na saighdearan aca ann an dòigh air choreigin nas lugha de eòlas sabaid. A bharrachd air an sin, bha luchd-còmhnaidh Tikhvin o chionn ghoirid; bha saighdearan Gearmailteach stèidhichte air an leac. Ach tha e comasach gu bheil na Krauts cuideachd a 'smaoineachadh mar seo.
  Thoir do neart gu lèir gu stiùir Voronezh? Ann an rèiteachadh an aghaidh, chaidh for-uinneag a chruthachadh, a bhiodh e gu math reusanta feuchainn ri gearradh sìos, mar cluaran oblique.
  Is e cuid de bheachdan nas inntinniche a bhith a" fuck timcheall Arkhangelsk. Leis gum feum na Krauts daingneachadh a ghiùlan thairis air na cuantan, tha e reusanta gu bheil gràin ann an taobh seo.
  Ged a tha e duilich na saighdearan agad fhèin a sholarachadh, gu sònraichte leis gu bheil cabhlach bàta-aigeann nan Nadsaidhean gu tur a" faighinn smachd air a" mhuir. Agus tha bàtaichean-mara ùra nan Nadsaidhean a" dol a-steach don t-seirbheis. Tha e coltach gun do thog iad eadhon am bàta-cogaidh Bismarck a chaidh fodha roimhe. A bharrachd air an sin, bu chòir don bhàta ùr meud agus armachd an Yamato a bhriseadh.
  Ged air an làimh eile, carson a tha feum aig na Krauts air longan-cogaidh? Tilg duslach ann an sùilean an t-saoghail gu lèir? Tha an dàta mu sheòrsan armachd ùra a thathas a" leasachadh san Treas Reich nas iomagaineach. Gu sònraichte mu urchraichean agus itealain jet, agus tha seo fìor.
  Às deidh beagan dàil a chuir air, dh" aontaich Stalin ris a "phlana: gus ionnsaigh a chuir air bhog air sgìre Tikhvin aig deireadh na Dùbhlachd, agus tràth san Fhaoilleach gus faireachdainn an nàmhaid faisg air Voronezh.
  San fharsaingeachd, bha coltas gu robh seo loidsigeach... Aig an aon àm, lean na ceithir nigheanan a dhìochuimhnich mu thràth air an gaisgeachd air an Aghaidh an Ear. Gerda agus Charlotte agus Cairistìona agus Magda von Seinneadair - an dèidh stad air sgàth gun do dh'fhàs iad uile trom cha mhòr aig an aon àm; an uairsin rug iad clann fallain agus thill iad chun bheulaibh.
  Bha an aimsir fuar agus ràinig na bòidhchead air a" chòigeamh latha air fhichead den Dùbhlachd. Tha an sneachda ann agus tha a" ghaoth a" sèideadh do churls. Agus cha do thagh iad an t-àite as blàithe dhaibh fhèin - dìreach faisg air Leningrad.
  Nuair a ràinig iad, chaidh na caileagan còmhdaichte le bikini air ruith tro na snowdrifts. Gu dearbh, feumaidh fìor Aryans sealltainn nach eil eagal orra ro rud sam bith, eadhon an fhuachd as miosa. Ruith balach ninja a thàinig à Iapan, ris an canadh a h-uile duine Karas, còmhla riutha.
  Dh'fhàs an leanabh seo ainmeil airson a bhith an sàs ann an obair shònraichte. Rinn feartan tlachdmhor taobh an ear, còmhla ri falt fionn a fhuaireadh bho athair neo-aithnichte, am balach gu math eireachdail.
  Thug na caileagan eadhon sùil air mar fhreagairt, ged is dòcha nach eil Karas coltach riutha fhathast. Ach tha faochadh nam fèithean a 'ruith mar uèir, gus nach urrainn eadhon na tìgearan eòlach sin, aig a bheil eòlas air a h-uile càil, cumail suas ris.
  Fhuair na caileagan an cumadh air ais gu tur às deidh dhaibh breith aig an ionad trèanaidh, ach chan urrainn dha a h-uile superman seasamh ri leithid de astar eigh-shruthach.
  Thuirt Cairistìona, a rinn, mar Magda, von Singer, air sabaid leis na Ruiseanaich:
  - Is e reothadh agus sneachda am prìomh charaid aca. Agus chan eil e nas fhuaire na na Breatannaich!
  Thug Magda fa-near gu ceart:
  - Cha bhithinn ag ràdh sin. Tha na Ruiseanaich tòrr nas làidire agus cha mhòr nach till na h-aonadan air ais!
  Bha Charlotte, a" dèanamh beagan suirghe fhad "s a bha i a" gluasad, a" gàireachdainn agus ag ràdh:
  - Ach tha seo nas motha na laigse na rud a bharrachd .... sa chumantas chan eil mi a 'tuigsinn a leithid de dhòighean stiùiridh agus smachd mar a bhith a' cruthachadh sgaraidhean casg agus cur gu bàs ceannardan aonadan teàrnaidh.
  Dh" aontaich Gerda casruisgte i fhèin, a" tionndadh a-null fhad "s a bha i a" ruith agus a" dèanamh sìneadh:
  - Gu dearbh - fon bhata chan fhaigh thu gaisgich math. - Ach b' fheudar do 'n nighinn fhionn aideachadh, le cridhe brùite. - Ach tha na Ruiseanaich a 'sabaid gu math ma tha iad air cumail a-mach airson dà bhliadhna gu leth. Bu mhath leinn gum mair iad beò!
  Rinn Cairistìona srann le tàir:
  - A bheil thu ag innse dhuinn?
  Rinn Gerda gàire mar a thuirt i:
  - Is sinne an elite! Gu sònraichte Marcel!
  An ace as fheàrr a-riamh agus na daoine, a dh" aindeoin casg gnèitheach Hitler, a bha ag iarraidh gum biodh an samhla seo de neo-sheasmhachd a "cuimseachadh gu sònraichte air teagasg - às deidh a h-uile càil, bha e na leifteanant coitcheann, a dh" aindeoin sin ruith e chun bheulaibh.
  No an àite sin, thug am Fuhrer gu gràsmhor cead dha tilleadh nam biodh na Gearmailtich a" faireachdainn dona an àiteigin.
  Neartaich na Nadsaidhean, gu dearbh, gun fhios nach biodh, an dìon aca agus rinn iad ullachadh airson a" gheamhraidh, ach bha iad gu mòr an teagamh gum biodh na goireasan aig na Ruiseanaich airson gnìomhan oilbheumach air sgèile mhòr.
  Ach, dh'obraich an fhiosrachadh. Is e sin, chaidh fiosrachadh mun oilbheum a bha ri thighinn gus Tikhvin a shaoradh a leigeil a-mach. A bharrachd air an sin, thòisich na saighdearan Sòbhieteach air cnap-starra làmhachais cumhachdach, dìreach ann an àm airson na Nollaige.
  Bhuail iad "Katyusha" agus eadhon dhà de na ciad lannsaichean rocaid àrd-chumhachd "Andryusha". Agus bha an toirm bhon spreadhadh cho mòr is gun do ghlac na caileagan cas-ruisgte leth-reòta e.
  Gu fortanach, tha an èisteachd sàr-mhath agus tha na sùilean aca a" deàrrsadh.
  Choimhead na caileagan air a chèile agus thàinig iad chun cho-dhùnadh:
  - A-nis leig dhuinn sabaid ceart!
  Agus thuirt am balach ninja Karas:
  - Is e an obair a bhios agam a dhol a-steach do Leningrad agus faighinn a-mach an sin. Tha thu ro bhrèagha airson a bhith nad scout!
  Chuir Magda a sùilean sìos gu socair mar a fhreagair i:
  - Agus thusa cuideachd... Agus ma tha an stràc agad neònach dha na Ruiseanaich?
  Thuirt Karas gu loidsigeach:
  - Nuair a bhruidhneas tu Ruiseanach cuideachd gu ceart, bidh e gad nochdadh mar choigreach tòrr nas làidire. Co-dhiù, ruith mi, agus chuir mi brùthadh math air an nàmhaid air an taobh ...
  Ruith na caileagan dhan tanca aca. Tha iad nan tancairean deuchainn, às deidh a h-uile càil. Agus thagh sinn rudeigin ùr dhuinn fhìn. Nas mionaidiche, eadhon dà tanca ùr aig an aon àm, a dh'fheumar a dhearbhadh aig an aghaidh.
  Is e sin "Laski", càraichean le dithis bhall den sgioba le sgàil-dhealbh gu math ìosal. A 'chiad mhodail de ghinealach ùr de thancaichean, far an do dh' fhàs na Gearmailtich gu mòr mu bhith a 'dèanamh suas an cruth. Agus beagan eòlas riaghlaidh inntinneach. Gu sònraichte, an tar-chuir dealain agus suidheachadh a "bhogsa gèar air a chuir suas san einnsean. Agus bha tancair no dhà fhèin nan laighe sìos. Anns a 'chùis seo, chaidh an tar-chuir agus an einnsean a chuir air a' chùl, agus shuidh na caileagan gu socair air an stamag. Agus bha na casan aca a 'bruthadh nan gèaraichean agus na putanan bhon chùl, agus ghluais an làmhan, air an làimh eile, gu cofhurtail nuair a bha iad a' gluasad. Bithear a" dèanamh an t-suidheachan as sèimh gus cumadh an cuirp òrdachadh agus a chopaigeadh. Chan eil tùr ann dha-rìribh - thionndaidh e a-mach gur e gunna fèin-ghluasaid a bh" ann, agus cho ìosal gu bheil na rolairean suidhichte a-muigh.
  Gu dearbh, chan urrainn don ghunna tionndadh, ach faodaidh e tionndadh beagan. Uill, bidh an trodaiche fhèin gu sgiobalta a "tionndadh timcheall an axis aige, agus mar sin a" dèanamh dìoladh airson dìth turaid.
  Mhìnich Magda dha na nigheanan aice:
  - An sin, tha tancaichean gun turaid nas saoire agus nas ìsle. An seo is urrainn dhuinn an àirde atharrachadh, ga lughdachadh gu 1.2 meatairean agus ga thogail gu 1.5... Cha mhòr mar phàrtaidhean, bidh sinn a" snàgail air ar bolg.
  Le cuideam de 12 tonna, bha armachd aghaidh sàr-mhath aig a" chàr de 82 millimeters aig ceàrn claon de 40 ceum bhon chòmhnard aig a" mhullach. Agus tha an tè as ìsle glè bheag. Tha na taobhan nas lugha de dhìon aig 60 millimeters, ach tha iad fhathast a 'còmhdach nan rolairean fhèin. Tha an einnsean 400 each-chumhachd a" toirt seachad coileanadh dràibhidh sàr-mhath. A bharrachd air an sin, tha suidheachadh nan rolairean agus an crochadh ga dhèanamh comasach chan ann a-mhàin an sgàil-dhealbh a lughdachadh, ach cuideachd a bhith a "toirt seachad gluasad fìor mhath tro shneachda sneachda.
  Ge bith dè a chanas duine, tha am menagerie nas truime, a" tòiseachadh leis a" Panther, tòrr nas tomadaiche agus nas gann. Agus air an t-sneachda tha e gu tur coltach ri bàs.
  Gerda, a shocraich sìos còmhla ri a com-pàirtiche fad-ùine Charlotte, agus gu neo-thoileach bha i a" faireachdainn mì-chofhurtachd ann am bogsa beag, teann agus fada an tanca. Ged, gu dearbh, feumaidh sinn ùmhlachd a thoirt seachad gun do chùm an carbad le armachd T-4 agus an armachd as fheàrr cuideam 12 tonna. Thuirt an neach-crìochnachaidh blonde:
  - B' iad na tancaichean a bu chomhfhurtail an Tìgear agus an Leòmhann. Anns a" chàr seo, tha ùine chruaidh aig eadhon sinne nigheanan a" tionndadh mun cuairt.
  Fhreagair Charlotte:
  - Ach an dìon ... Coltach ris an "Panther" as ùire, a thòisich a-steach don arm le slige 60-millimeter a-mhàin .... feumaidh e bualadh air. Ann an ceàrn mar an tè againne, bidh canan 85 mm a" reubadh eadhon nuair a thèid a losgadh aig raon bàn.
  Chrath Gerda a cas air cùlaibh a cluais, ach thug an gluasad seo air a ladhar fois a ghabhail an aghaidh a" mhullaich shìnte agus thuirt i:
  - Thug na Ruiseanaich rabhadh dhuinn gum faodadh tancaichean le inbhe de 122 millimeters nochdadh. Chan eil tuigse a 'cadal!
  Thuirt Charlotte le misneachd, a 'putadh a-mach a gruaidhean agus a' toinneamh a beul ann am fearg:
  - Tha ar fiosrachadh aig an ìre as fheàrr mar a bha e an-còmhnaidh. Nur a bha sinn glaiste ann am bogsa beag.
  Dh" fhaodadh an einnsean ùr de 400 each-chumhachd, mar a thuirt an stiùireadh, a bhith air àrdachadh airson ùine ghoirid le measgachadh uisge-methalone no nitrogen. Anns a 'chùis seo, an tanca dh'fhaodadh reubadh airson grunn mhionaidean aig astar còrr is 100 cilemeatair.
  Rinn saighdearan Sòbhieteach adhartas mòr, an dèidh dhaibh tòimhseachan a dhèanamh air na trainnsichean agus na buncairean aig na faisisteach roimhe. Ach tharraing na Nadsaidhean a" mhòr-chuid de na saighdearan air ais chun dàrna agus an treas loidhne. Às deidh sin dh'fheuch iad ri coinneachadh ris na saighdearan-coise le teine armachd agus sreathan gunna-inneal.
  Air thoiseach, gu dearbh, bha tancaichean a 'gluasad. Leis nach robh an T-34-85 nas cumhachdaiche fhathast air a dhol a-steach gu mòr-chinneasachadh, chaidh ionnsaigh a thoirt air an T-34-76 nas lugha agus nas gluasadach. Dhreap iad, a dh'aindeoin call, air loidhne na trainnsichean agus ghabh iad brath air an deagh choileanadh dràibhidh san t-sneachda.
  Agus seo na càraichean Gearmailteach a 'feuchainn ri freagairt. Chaidh an T-4 a stad mu thràth, ach tha grunn dhiubh sin fhathast ann an seirbheis. Gu h-annasach gu leòr, bidh iad a" gluasad nas fheàrr tro shneachda-sneachda na na h-uilebheistean as ùire. A bharrachd air an sin, feumaidh tu fhathast a thòiseachadh gus an sneachda a tha air cruinneachadh eadar na rolairean a ghlanadh. Tha e eadhon èibhinn mar a bhios na Krauts a" goil uisge ann an coirean agus an uairsin ga dhòrtadh air na slighean gus an tig an sgudal borb seo dheth.
  Tha eadhon an tanca Gearmailteach as fheàrr "Lion" a 'fulang le rolairean mar sin. Fìor, anns na fìor atharrachaidhean tha na Frangaich air seo a thoirt fa-near mar-thà, agus tha an càr aca fhèin comasach air coileanadh nas fheàrr na trithead "s a ceithir ...
  Ach ghluais tanca no dhà Gearmailteach... Ach an còrr, ciamar a chanas mi... Aig a' mhullach! Fìor, bho na tancaichean cruaidh "Leòmhann" feuch ris an T-34-76 a bhualadh bho astar fada. Bu chòir a thoirt fa-near, leis cho cugallach "s a tha armachd an turaid tilgeil a chaidh a dhealbhadh le Sòbhieteach, gu bheil, gu mì-fhortanach, cothrom bualadh.
  Tha gainnead eileamaidean alloying cho mòr is gu bheil eadhon na gunnaichean Kraut 50 mm cunnartach. Ach, bidh buillean bho chanan beag 37-mm cuideachd ag adhbhrachadh tuiteam agus rùsgadh armachd, no sgàinidhean anns a" chrann agus an turaid.
  Mar thoradh air cho cugallach "s a bha na" trithead "s a ceithir" chaidh am beachd ath-uidheamachadh dha na "Panthers" le gunna nas cumhachdaiche a chuir dheth gu amannan nas fheàrr. No, nas mionaidiche, an rud as miosa - ma thèid IPan a-steach do shreath. Ach gu ruige seo chan eil an IS-1 air a thighinn gu bhith na shreath mhòr. Ach tha fiosrachadh mun IS-2 air a dhol a-mach mu thràth. Leis gu robh mòran de sheanalairean mar-thà a 'tuigsinn gu robh an USSR cha mhòr air a dhìteadh, agus nach robh e tàmailteach a bhith a' brathadh an Motherland airson airgead. Mar sin tha an àireamh de luchd-brathaidh, a" gabhail a-steach an fheadhainn air an Luchd-obrach Coitcheann, air a dhol suas gu mòr.
  Seo atharrachadh trom air an "Leòmhann" le canan 128 mm. Bidh e a' feuchainn ris na trithead 's a ceithir a ruighinn le spòg fhada... Ach feuch ri bualadh air.
  Ach, cho-dhùin na tancairean Sòbhieteach ionnsaigh a thoirt air an Fritz fhèin. Fiù ma tha thu a 'toirt aire do ìre teine gunnaichean Wehrmacht, is e fèin-mharbhadh a tha seo.
  Mar sin chaidh aig an "Leòmhann" air an turaid a reubadh dheth agus sgèith ceathrar charaidean air falbh mar chalmanan chun ath shaoghal... Ach tha tancaichean eile a" putadh eadhon nas duilghe... comasach air an tanca a luathachadh eadhon airson ùine ghoirid, ach às aonais measgachadh sam bith suas ri 70 cilemeatair. Leig leis an einnsean briseadh sìos às deidh sin. Ach an uairsin thig balaich eu-dòchasach air an ionnsaigh, agus chan eilear an dùil tilleadh. Uill, dè ma-thà? Mura h-urrainn dhut a bhith beò air dhòigh eile, na dìochuimhnich mu bhith beò.
  Agus a-nis, mar dheamhan bhon t-saoghal sneachda, tha tanca Sòbhieteach, an dèidh dha an neach-fulang as daoire a thaghadh dha fhèin, reitheachan trom agus marbhtach "Leòmhann". Bha an càr Gearmailteach dìreach air tòiseachadh air an hangar fhàgail.
  Tha am buille làidir, tha baraille càr nan Sòbhieteach a 'lùbadh. Tha an Leòmhann gu math ìosal agus tha cuirp an dà chàr rèidh. Agus an uairsin spreadh an einnsean Gearmailteach a tha air beulaibh. Agus tha an teine a" tòiseachadh, agus na Nadsaidhean a" teicheadh tron fhrith ìosal.
  Cha b 'urrainn dha a h-uile duine, gu dearbh, tancaichean Sòbhieteach a dhol a-steach don raon ramming. Tha gunnaichean Fritz ag obair agus a" bleith. Ach ge bith cò a shoirbhicheas buailidh e gu cruaidh e!
  Bha Gerda agus Charlotte beagan air thoiseach air an caraidean agus lorg iad iad fhèin taobh a-staigh an raon nuair a bha na càraichean Sòbhieteach rim faicinn mar-thà. Uill, faodaidh tu losgadh, ach tha e nas fheàrr faighinn nas fhaisge. Bho chòig cilemeatair air falbh, tha e duilich eadhon armachd lag trithead "s a ceithir a ghabhail.
  Thuirt Fiery Charlotte gu feallsanachail:
  - Tha e an-còmhnaidh mar seo. Chan urrainn dhut bualadh bho astar!
  Chuir Gerda an aghaidh:
  - Faodaidh tu ma tha thu faiceallach gu leòr!
  Ach gu ruige seo chan eil an suidheachadh air toirt oirnn teine fhosgladh bho astaran fada. Agus cha mhòr gum mothaich duine an tanca air a pheantadh geal. Agus tha an càr a" ruith cho math. Chan urrainn do dhuine sam bith coire a chuir air a" chassis.
  Agus tha an turas rèidh. Tha carbadan Sòbhieteach cuideachd gu math math agus tha iad mu thràth air briseadh tron chiad loidhne de dhìon Gearmailteach agus a 'briseadh tron dàrna. Agus bha an aimsir dona, dh"èirich stoirm sneachda, agus chaidh grunn itealain Wehrmacht a leagail.
  A" beachdachadh air laigse àireamhach itealain dhearg, agus fìor ghainnead connaidh, chan urrainn don t-sìde a bhith nas fheàrr.
  Leig leis na Krauts falach. Tha cuid dhiubh eadhon air tòiseachadh a" crathadh luideagan geala. Bidh Hitler air a shàrachadh ...
  Loisg Gerda bho dhà chilemeatair air falbh. Ann am prionnsabal, chan eil a 'chùis seo fhathast cinnteach, ach a' faicinn cia mheud Gearmailteach a fhuair na Ruiseanaich air falbh, an uairsin dè a bhiodh dùil. A bharrachd air an sin, tha trithead "s a ceithir eadhon nas seasmhaiche na aig toiseach a" chogaidh, agus chan eil ùine aca fhathast tasgaidhean ùra a leasachadh. Mar sin...
  Bha an neach-crìochnachaidh blonde gu math draghail nuair a tharraing i inneal-brosnachaidh a" ghunna. Bha i mar-thà air an cleachdadh airson losgadh sabaid a chall - ach a-mhàin an ionnsaigh air Murmansk, ged a lean i oirre ag obair aig raointean seilg agus raointean trèanaidh fhad "s a bha i trom, a bharrachd air a" chiad mhìosan de a riaghladh. Ach a rèir choltais tha e nas fhasa a bhith a" sabaid ann am bikini agus casruisgte, bidh thu nad aon leis an inneal... Bhuail an t-slige is thug i an turaid... Chan e, cha deach e na theine, ach b" fheudar dha mo charaid stad co-dhiù. Agus a-nis neach-fulang eile ...
  Tha Charlotte a" gàireachdainn:
  - Cò a tha cleachdte ri bhith a 'sabaid airson buaidh. Theid e leinn do 'n uaigh... - Loisg Gerda, 's chuir an gaisgeach ruadh-bhreth ceart i. - No an àite sin, bheir sinn uile ar nàimhdean don uaigh còmhla.
  Chuir Snow White an Terminator stad air gu feargach:
  - Seadh, chan eil brosnachadh, na gabh dragh leis an òran!
  Dh"iarr Charlotte:
  - Seinn e thu fhèin! Tha thu cho comasach!
  Agus thòisich Gerda, a" stiùireadh an teine, air seinn;
  Tha an dùthaich agus an t-arm nan dà chrann,
  Air a bheil a 'phlanaid a' gabhail fois!
  Bidh ar dùthaich gad dhìon le ar cìochan,
  Tha an arm agad air a bhlàthachadh leis na h-uile dhaoine!
  
  Tha na neoil fionnar, 's an solas teth,
  Suathadh an gunna-inneal gualainn an t-saighdeir!
  Tha sinn còmhla riut gu bràth, ar dùthaich dhùthchail,
  Deanamaid uaigh do'n nàmhaid !
  
  Seadh, uaireannan tha aghaidh an fhortain cruaidh,
  Bidh am peilear a" feuchainn ri ar cridhe a tholladh!
  Thill e beagan air ais, agus bhàsaich an trodaiche,
  A Thighearna fosgail an doras don ghaisgeach!
  
  Anns na speuran gun bhonn tha sith againn,
  Pàrras, nach soillsich an gaisgeach beannaichte !
  Bidh mi a" giùlan sìth leam ann an dùthaich m" athar,
  Bidh ar clann a 'blasad toradh buaidh!
  Fhad "s a bha Gerda a" seinn, rinn i a" chùis air naoi tancaichean eile, a" leasachadh gu mòr an sgòr aice.
  An uairsin thòisich Charlotte air seinn:
  Air àirdean nan speur,
  Bheir iad thu gu astaran gun chrìoch!
  'S ar sluagh de shaoghal smaoineachaidh,
  Bruadar mu bhith ag itealaich Icarus!
  
  Tha mo shealladh suidhichte air an speur,
  Tha e duilich suathadh air an raon ..
  Bho na ciad sgriothan Archimedes -
  Bha am planadh fada agus duilich!
  An seo cha b 'urrainn don nighean cur an aghaidh agus thòisich i ag amas agus a' losgadh... Cha tug na sgiobaidhean tanca Sòbhieteach aire do na seallaidhean, ged a chaidh gunna fèin-ghluasaid Magda a-steach cuideachd. Ach, ann an stoirm sneachda chan fhaic thu dha-rìribh càite, dè agus ciamar a tha e a" bualadh. A bharrachd air an sin, chaidh an dà tanca fodha agus cha mhòr nach robh e eadar-dhealaichte bhon t-sneachda. Agus bha an gunna ùr na bu neo-fhaicsinneach, agus aig an deireadh bha sàmhchair le solas a-muigh. Is e seo an inneal a bu mhiosa a bha aig Fritz.
  Sheinn an carp crucian, a bha an crochadh air an taobh aig an àm sin, le toileachas:
  - Ma tha boireannaich a 'sabaid, tha e nas fheàrr gun a bhith a' sabaid!
  Bha e coltach ris an uiread de mhilleadh a dh" fhaodadh dà chàr de dìreach dusan tunna gach fear adhbhrachadh? Ach, anns a 'chùis seo, bidh luchd-obrach a' co-dhùnadh a h-uile dad. Cha mhòr nach do chaill na caileagan, ged nach robh a h-uile buille marbhtach. Thug trì no ceithir armachd claon de thrithead "s a ceithir ricochet, rinn timcheall air dusan bualadh diofar ìrean de mhilleadh air na carbadan, ach de sheòrsa a dh" fhaodar a shuidheachadh gu furasta san raon. Ach chaidh mu leth-cheud carbad Sòbhieteach de dhroch chàileachd armachd a mhilleadh gu mòr.
  Mar eisimpleir, thòisich trithead "s a ceithir a" chomanndair a" cuir a-mach nuair a spreadh an armachd. Chaidh an turaid a thilgeil fad air falbh, agus thionndaidh am baraille mar chuibhle stiùiridh. Bhàsaich daoine cuideachd.
  Thuig sgiobaidhean tanca nan Sòbhieteach gu mall gun robh iad gan stad agus dh'fheuch iad ri ionnsaigh a thoirt orra.
  Tha nigheanan tìgear gu math gann, ach tha an luchd armachd de 82 cuairtean gu math coltach ris a" Panther. Ged a tha an inneal-losgaidh a" laighe air an t-sròin agus na caileagan a" sgrìobadh an uilleanan orra. Ach airson a-nis tha rudeigin ri losgadh, agus nuair a thig e faisg, tha e nas fhasa na Ruiseanaich a bhualadh.
  Bidh Gerda gu math luath a 'dol tarsainn oirre fhèin agus, a' cur tanca eile airson sgudal, a 'feadalaich:
  - Dia thoir maitheanas dhomh ! Tha iad sin nan daoine treun, ach tha aon de na ceannardan aca gu tur às mo chiall!
  Mhothaich Charlotte, a" feadaireachd gu h-eireachdail:
  - Ma thig iad air bòrd sinn, is e sin an deireadh!
  Gu dearbh, bha na trithead "s a ceithir a chaidh a losgadh air a" ghluasad, air an cuairteachadh le ceò, a" crathadh bhon chlisgeadh. Gu dearbh, tha na buillean aca gu math tearc, tha na seallaidhean mearachdach, ach tha an tanca a" cromadh.
  Tha an aghaidh fhathast air a dhìon gu foirfe agus tha an armachd, ge bith dè a chanas duine, de chàileachd àrd, saimeant. Tha seo a 'ciallachadh gu bheil uachdar cruaidh nas motha a' toirt seachad sàr ricochet, dìreach mar leum coineanach.
  Ach tha e fhathast eagallach a-staigh, tha e mar a bhith a" sreap a-steach do dhruma agus a bhith air do bhualadh le batan trom.
  Fìor, dh "fhàs an caban glè theth bho na buillean, ach nuair a tha thu ann am bikini, tha e eadhon snog às deidh dhut dàibheadh a-steach do na sneachda. Ach is e an rud a tha tòrr nas mì-thlachdmhor gun do bhuail an t-slige Sòbhieteach aparan ceart an rolair. Tha seo airson coileanadh dràibhidh a" chàir, mar bhàr-crochaidh fon t-sùil. Ged, ma tha thu den bheachd nach eil na rolairean gun stad, ach cairt air leth, faodaidh an tanca gluasad fhathast. Tionndaidh mun cuairt agus fàg thu fhèin. Bu chòir seo a bhith air a dhèanamh na bu tràithe. Agus mar sin tha an dìon teann nas laige. Agus tha ceàrn an claonadh nas lugha. Ma bhuaileas e, dh" fhaodadh e briseadh troimhe. Chan eil gunnaichean nan Ruiseanach cho lag.
  Thuirt Gerda, a-rithist a 'leigeil a-mach tiodhlac an fho-thalamh bhon ghunna leth-fèin-ghluasadach aca:
  - Ach Pasaran !
  Ged a tha am facal seo, no an àite facail-suaicheantais nan comannach Spàinnteach, a" coimhead gu tur neo-iomchaidh airson gaisgich tìgear Gearmailteach. Às deidh na h-uile, bha na Nadsaidhean a" sabaid air taobh Franco. Ged a bhios saighdearan uaireannan deònach gabhail ri dòighean dhaoine eile.
  Nuair a bha e a 'losgadh, thionndaidh Charlotte an gunna fèin-ghluasadach Laska beagan, agus chruthaich sgrios an rolair ceart leis an t-slige duilgheadas dhaibh a thaobh seo.
  Cha robh tancaichean Sòbhieteach a' ruith tro na sruthan sneachda cho luath ris an rathad mhòr, ach fhathast bha na geansaidhean luath aca a' cur bacadh air an amas agus bha iad luath.
  An seo tha na sligean gan losgadh aig raon bàn.
  Agus bidh Gerda a" losgadh aig an astar as luaithe, a" fallas gu mòr. Armachd caol
  tha e a" toirt ricochet air an aghaidh, ach ma bhuaileas iad iad bàn bàn air na taobhan...
  Dh'èigh Charlotte:
  - 'S ged chriochnaich mi 'n doimhne ifrinn, Cha till mi do 'n chreathall !
  Nigheanan, bidh mi a" losgadh chun deireadh, ach bidh na sligean a "reubadh bho na taobhan agus a" briseadh, a "briseadh nan rolairean. Bidh an armachd a" sgàineadh agus bidh an càr na theine.
  Bidh Gerda a" co-dhùnadh:
  - Bidh sinn a" sèideadh suas na càraichean agus a "falbh!
  Tha Charlotte ag èigheach le dòrainn:
  - A bheil thu airson iarann a thilgeil?
  Tha Gerda ag ràdh gu cinnteach:
  - Tha rudan nas cudromaiche na meatailt, mar eisimpleir frèamaichean!
  Bidh Charlotte a" reubadh camara film beag agus ag èigheachd:
  - Ach bidh na buannachdan againn air an clàradh gu bràth!
  Thionndaidh Gerda, le a corragan rùisgte, an luamhan a chuir air falbh stuthan-spreadhaidh a bha comasach air tanca deuchainneach a shèideadh às a chèile. Bha an nighean tìgear gu math duilich a leithid de dh'obair ealain a sgrios, ach càite an tèid i nam biodh na saighdearan Sòbhieteach, nach bu chòir misneachd a dhiùltadh, a 'glacadh theicneòlasan sònraichte.
  Mar sin shèid iad suas an Laska agus chaidh iad a-steach do dhruim sneachda gus am beatha gun samhail a shàbhaladh.
  Cha robh Magda von Singer agus Cairistìona cuideachd airson a dhol air ais agus chaidh an càr aca a reubadh às a chèile le buillean shligean ceart. Is e seo an dàn - Pallas gun tròcair cogadh sam bith. Nuair a dh'fheumas tu a dhol air ais, fàg do chridhe. Ach bha na caileagan a 'sabaid gu sgileil, agus chaidh aca air cha mhòr a h-uile armachd aca a chleachdadh. Ach a-nis bha aca ri iad fhèin a thiodhlacadh, mar nathraichean ann an sneachda, agus an sin feuchainn ri suidhe a-mach às na gunnaichean Sobhietach gun fheum.
  Nuair a bhios tu fallas agus ann am bikini, chan e streap a-steach do dhoimhneachd an t-sneachda am beachd as tlachdmhoire. Ach dè cho tric san t-saoghal againn a bhios tu a" dèanamh an rud a tha a" còrdadh riut? Ann an suidheachadh sam bith, mar eisimpleir, chaidh aig an t-solas gu mòr air buinn chasan dhiadhaidh Christina a sheinn, a bha a 'losgadh gu deireadh. Ach rinn seo an nighean eadhon na bu mhiosa agus dh'èigh i:
  - Chan eil urram agus misneachd air an reic le cuideam!
  Dh"èigh Magda, a bha cuideachd air a losgadh, agus eadhon a craiceann tana còmhdaichte le sèididhean:
  - Is e teine teas, chan e teine!
  Rinn tancaichean Sòbhieteach, ge-tà, an obair nas fhasa. Ann an corruich, loisg iad air na "Weasels" trèigte gun truas sam bith, a 'toirt dusanan de shligean a-steach don mheatailt briste. Aig an aon àm, lean cuid de na tancairean a-mach às na h-adan agus, mar eas ann an eas, chòmhdaich iad na carbadan Gearmailteach iad fhèin agus an fheadhainn a bha a" draibheadh falbh.
  Rinn Magda gàire nuair a mhothaich i:
  - Tha iadsan, na Bolsheviks, gu dearbh, treun, ach air leth neo-chultarail!
  Sheall Cairistìona, a" sgoltadh an t-sneachda a bha a" tuiteam na beul, ceartas cruaidh gun dùil:
  - An saoil thu gu bheil na gaisgich againne ni's fearr ?
  Thuirt Magda le fealla-dhà:
  - Gu dearbh, tha e nas fheàrr bhon a bhuannaicheas sinn. Tha an Caucasus mar-thà againn, agus an uairsin chan eil Moscow ach dà cheud cilemeatair air falbh... - Agus chuir fionn na meala gu cruaidh a h-innealan fada. - No a bheil thu airson òraidean brathaidh a ghiùlan?
  Thog Cairistìona, a bha air gu leòr den a h-uile càil fhaicinn mar-thà, dìreach tobar de dhuslach sneachda le a cas agus rinn i gàire, ag ràdh:
  - Uaireannan is e sàmhchair an seòrsa brath as uamhasach.
  Thug oidhche, cathadh-sneachda agus sruthan-sneachda deagh chothrom do na ceithir nigheanan a bhith beò.
  . CAIBIDIL Àir. 15.
  A bharrachd air an sin, cha do thachair e don luchd-dùbhlain an sneachda a chìreadh agus coimhead airson deamhan cas-rùisgte anns an t-sneachda. Mar sin shuidh na gaisgich, air an tiodhlacadh san t-sneachda, air ais, agus ghluais na tancaichean Sòbhieteach air adhart, a 'leasachadh adhartas. Ged a chaidh còrr is ceud càr fhàgail nan laighe briste, sgàinte,
  mar thoradh air an sin tha gnìomhachd nigheanan tigress.
  San fharsaingeachd, choilean saighdearan Sòbhieteach cuid de shoirbheachas anns a 'chiad beagan làithean agus chaidh aca air faighinn a-steach gu mòr ann an cruth nàmhaid.
  Thill am Fritz air ais gu Tikhvin fhèin agus dh" fheuch e ri cas fhaighinn anns a" bhaile. Gu nàdarra, tha taighean agus àiteachan còmhnaidh annta fhèin gu math dìon bho na saighdearan Sòbhieteach a tha a' tighinn air adhart.
  Chaidh aig na ceathrar nigheanan treun air tilleadh gu Tikhvin. Ach bha aca ri gunnaichean submachine a thogail gus am baile a dhìon. Ach airson tancairean chan e seo an cur-seachad as tlachdmhoire.
  Thuirt Charlotte, a" losgadh air ais bhon luchd-coise a bha a" tighinn air adhart, a" cur saighdear dearg eile chun ath shaoghal, an cèill:
  - Uill, nach e uilebheistean a th" annainn... Agus tha sinn cuideachd airson an ulaidh fhaighinn!
  Dh'fhuiling Tikhvin droch mhilleadh eadhon nuair a chaidh am baile a ghlacadh leis na Gearmailtich.
  A-nis chuir na Krauts suas na barricades agus bha iad an dòchas loidhne dìon do-chreidsinneach a thogail.
  Dh" fhosgail Gerda teine le seallaidhean singilte - bu chòir dhi a bhith air aire a thoirt dha na cartrids aice. Chaill na saighdearan Sòbhieteach cus tancaichean agus mar sin chaidh na saighdearan-coise air an ionnsaigh.
  Gu dearbh, cha robh gu leòr de luchd-giùlain armachd de mhodalan Sòbhieteach ann. Sin as coireach gun deach na saighdearan a chur gu marbhadh. Agus choinnich gunnaichean-inneal agus gunnaichean inneal riutha. Loisg an ceathrar gu math agus chaidh iad am falach gu glic anns na barricades.
  Sheinn Gerda, an dèidh dha saighdear Sòbhieteach eile a leagail:
  - Feumaidh sinn gnìomh cogaidh a choileanadh - air neo cha bhith sinn a" faighinn ciall sam bith beò!
  Bha am blàr a 'dol air feadh a' bhaile. Agus bha bomaichean mu thràth a" tuiteam bho shuas, gu h-àraidh leis gu robh an aimsir air a thighinn air adhart gu mòr, agus fhuair na Krauts toiseach tòiseachaidh.
  Ann am feirg, thilg Gerda biodag le a corragan lom, agus dh'èigh i:
  - Bidh am blàr againn soirbheachail, air dhòigh eile chan urrainn dha a bhith!
  Thuirt Charlotte, a" losgadh air ais a cheart cho math:
  - Cha 'n 'eil ann ach aon bhuaidh, ach buaidh mhor !
  Thuirt Gerda, a" gearradh dheth grunn luchd-sabaid le spreadhadh goirid:
  - Ach chan eil a 'chùis cho beag!
  Loisg gunnaichean fèin-ghluasadach Sòbhieteach aig Tikhvin, thàinig làmhachas achaidh is sèist beagan às deidh sin. Neartaich am Fritz an dìon agus an cuideam èadhair. Chruinnich saighdearan Sobhietach itealain ùra.
  Dh'atharraich coltas an uirsgeulach Marseille cothromachadh cumhachd gu mòr.
  Dh'itealaich an ace mhòr am ME-309, armachd fìor chumhachdach. Agus gu litireil sguab e air falbh a h-uile duine na shlighe. Thug eadhon arm nan Sòbhieteach rabhadh sònraichte gun robh a leithid de uilebheist air nochdadh san adhar.
  Cha robh Marcel fhèin air dòigh sam bith ga mheas fhèin mar dhuine olc, na bu lugha na dhuine an-iochdmhor. Bha e den bheachd, le bhith a 'sabaid an airm dhearg, nach robh e ach a' coileanadh a dhleastanas naomh don Motherland. A bharrachd air an sin, cha robh fios aig mòran de dh'fhiosrachadh mu bhuaireadh nan Nadsaidhean. Agus bha cus air sgàth a" chogaidh.
  Ach seo a" chiad sabaid super-asail às deidh dha tilleadh. Tha bomairean Sobhietach, itealain ionnsaigh agus luchd-sabaid ag itealaich. Tha e soilleir gu bheil iad airson blàr làidir a thoirt do dh'aonadan talmhainn an Wehrmacht. Ach tha Marcel a 'faicinn seo gu lèir agus bho astar còig no sia cilemeatair a' fosgladh teine, agus eadhon a 'feadaireachd tro a shròn.
  Cha robh innealan Sòbhieteach agus aces gaisgeil fhathast air an nàmhaid fhaicinn nuair a thòisich na plèanaichean aca a 'spreadhadh agus thòisich na sgiathan aca a' crìonadh. Loisg Marcel gun amas, ach gu intuitive. Bha e mar gum biodh fios aige ro-làimh càite am biodh gach pìleat ag itealaich agus a" stiùireadh an uilebheist sgiathach aige. Mar sin thionndaidh e a-mach gu robh fear òg le aodann pàisde a "sguabadh air falbh armadas sgiathan.
  Bha a 'Bhliadhn' Ùr, ged a bha reothadh, air a bhith teth. Bha saighdearan Sòbhieteach a 'toirt ionnsaigh chruaidh agus leantainneach a' feuchainn ri Tikhvin a ghabhail. Dhìon am Fritz iad fhèin gu daingeann, a" feuchainn ri fuireach anns a" bhaile, far an robh an artaireachd a" biathadh Leningrad do-chreidsinneach. A bharrachd air an sin, bha sinn a 'bruidhinn mu dheidhinn cliù na saighdearan Gearmailteach, a bha ga fhaighinn duilich agus tàmailteach a bhith a' toirt seachad bailtean mòra.
  Mar a bhiodh fortanach, thàinig piseach air an aimsir agus chuir grunn bhomaichean nàmhaid, gu h-àraidh an Yu-288 mòr, stad air suidheachadh nan saighdearan Sòbhieteach agus chuir iad bomadh air conaltradh.
  Bha an itealan Sòbhieteach Yak-9 agus Lagg-5 gu math nas ìsle na an nàmhaid ann an armachd agus luaths. Gu sònraichte, chuir am ME-309, coltach ri dràgon, às do charbadan Sobhietach nas laige. A bharrachd air an sin, leasaich na Gearmailtich innleachd dà-thràilleil, a rinn e comasach am buannachd àireamhach a chleachdadh gu h-èifeachdach agus a lughdaich cuid de na duilgheadasan gluasaid a bha aig na carbadan Gearmailteach làidir, armaichte ach trom den Focke agus ME as ùire. A bharrachd air an sin, thòisich jets ME-262 a 'nochdadh air an aghaidh, ged nach eil an inneal seo fhathast gu tur earbsach gu teicnigeach, a bharrachd air atharrachadh nas aotroime, nas gluasadaiche agus nas saoire air an HE-162. Bha an inneal mu dheireadh nas fhasa a dhèanamh agus gu teicnigeach nas earbsaiche na jet Messerschmitts. Ach airson a ruith, bha feum air pìleatan le deagh theisteanas. A thug beagan luach air feartan adhartach an leasachaidh seo mar chuideam ìosal an itealain - dìreach 1.6 tonna nuair a bha e falamh, cosgais ìosal agus saothrachadh cinneasachaidh, agus an gluasad as fheàrr san t-saoghal.
  Ach mhol na h-aces Gearmailteach sin a mhaighstir air an inneal seo. Bha Huffman, am pìleat àireamh a dhà às deidh Marseille, a dh" fhan neo-ruigsinneach, gu sònraichte soirbheachail. Às deidh dha a dhol thairis air toradh 300 càr a chaidh a leigeil sìos, fhuair Huffman an duais àrd bho Knight's Cross of the Iron Cross, le duilleagan daraich, claidheamhan agus daoimeanan. Tha an dòigh-obrach aige a bhith a" faighinn cho faisg "s a ghabhas, agus an uairsin a" bualadh agus ag itealaich air ais nas freagarraiche air an HE-162. Mar sin dhearbh Huffman gu robh e na mhaighstir air leth air sabaid dlùth. Ged a tha toradh Marseille de 3117 itealan a chaidh a losgadh sìos fhathast do-ruigsinneach.
  A bharrachd air an sin, air 2 Faoilleach, 1944, nochd am pìleat uirsgeulach seo anns na speuran agus a dh'aindeoin sin chuir e ìmpidh air Hitler, a 'cur na chuimhne gu robh na saighdearan Gearmailteach ann an droch chumadh, agus gu robh an uidheamachd Gearmailteach nas cumhachdaiche gu soilleir a' toirt a-steach san t-sneachda. Mar sin feumar solar adhair a thoirt don Tikhvin mun cuairt, far an do thuinich saighdearan Gearmailteach, agus a bhith a 'bomadh a h-uile slighe chun a' bhaile.
  Bha na caileagan tigress a 'losgadh air an talamh, agus bha an sàr-ace a' sgòradh anns na speuran.
  Air a 'chiad latha, rinn Marseille sia seòrsaichean agus loisg e sìos còrr is ceud itealan Sòbhieteach. Fìor, air 4 Faoilleach, chrìon an aimsir gu h-obann... Dh'èirich stoirm sneachda, agus chuir saighdearan Sòbhieteach ionnsaigh air a' bhaile.
  B" fheàrr leis na ceithir nigheanan eireachdail Terminator a bhith a" sabaid còmhla - gualainn ri gualainn. Mar sin air leth brèagha agus marbhtach. Air sgàth an fhuachd, b" fheudar dhaibh breug-riochd a chuir orra agus sabaid ann an geal.
  Ràinig am balach ninja Karas cuideachd gus cuideachadh. Na neach-crìochnachaidh leanabh gun eagal, cha robh eagal air ron fhuachd agus bha e a 'sabaid ann an geàrr-chunntasan a-mhàin. B" e an aon dòigh air cumail blàth uachdar breug-riochd, a thionndaidh a chraiceann le craiceann seoclaid geal fon t-sneachda a lean a" tuiteam, a" còmhdach na sràidean gu lèir. A bharrachd air an sin, chleachd e diosgan meatailt gu math tana agus claidheamh katana a thilgeil sa bhlàr. Ach, gu dearbh, loisg e sàr-mhath, agus bho armachd a chaidh a ghlacadh. Ach, cha robh na caileagan cuideachd ag ionndrainn cleachdadh raidhfilean fèin-ghluasadach.
  Tha buill-airm mar seo nas cumhachdaiche na gunnaichean submachine, agus nas cudromaiche nas earbsaiche. Ach, cha do leig na raidhfilean ionnsaigh MH-44, mar riaghailt, na Gearmailtich sìos. Ron treas geamhradh, bha an inneal cogaidh Gearmailteach le deagh ola deiseil. Gu sònraichte, eadhon ann an stoirm sneachda, chaidh aig Focke-Wulf agus ME, a 'cleachdadh teasachadh, gu bhith a' toirt ionnsaigh pianail, ged a bha e cuingealaichte, air saighdearan Sòbhieteach.
  Loisg Gerda air falbh, a" feuchainn gun a bhith a" coimhead an taobh far an robh na saighdearan Sòbhieteach a" tuiteam. Bha mòran de na sabaidean glè òg, seachd-deug no sia bliadhna deug a dh'aois. Chaidh na saighdearan-coise fhastadh ann an maoim-slèibhe, a" togail a h-uile goireas. Gu dearbh, chaidh tòrr a chall.
  Ach am measg nan Krauts tha tòrr choigrich. Gu sònraichte, an t-Suain, anns an do bhuannaich na Nadsaidhean na taghaidhean o chionn ghoirid, agus tha an sgìre phupaidean seo fo smachd an Treas Reich. Uill, tha dà roinn agus ceithir buidhnean-airm às an t-Suain air ruighinn mar shaor-thoilich mu thràth. Anns an dùthaich fhèin tha ralaidhean agus caismeachdan mòra ag iarraidh cogadh. Agus tha iad a 'cur orra dealbhan de Hitler agus Teàrlach XII.
  Mar sin tha e na chùis ùine faighinn a-steach don t-Suain gu cogadh dìreach. Tha an Spàinn agus Portagal mu thràth a" cogadh, ach tha iad a" cur saighdearan fada nas fhaide deas. Agus a-nis sa gheamhradh bidh iad mar as trice a 'feuchainn ri streap an àiteigin seachad air druim na Caucasus. Tha e coltach gu bheil buidheann Brazilach deiseil airson leum gu Meadhan Àisia, far a bheil gluasad Basmachi a" sìor fhàs le spionnadh às ùr.
  Ach tha iad sin uile mion-fhiosrachadh; Tha roinnean Vlasov cuideachd a "sabaid ann an Tikhvin. Bidh na daoine sin a" sabaid gu feargach, a" tuigsinn gu bheil cràdh uamhasach agus sròn do-sheachanta a" feitheamh riutha ann am braighdeanas. Dè mu dheidhinn na Gearmailtich? Ge-tà, chan e siùcar! Bidh ùine chruaidh aca cuideachd, gheibh mòran bàs ann an Siberia, ach fhathast cha bhith iad gan crochadh gun lethbhreith.
  Às deidh dha Gerda, às deidh dhi a" chriomag atharrachadh agus na saighdearan a ghearradh sìos ann an còtaichean glasa - chan eil trusgan breug-riochd gu leòr aig na Ruiseanaich airson a h-uile gin dhiubh, smaoinich iad dè dh" fhaodadh a bhith a" feitheamh orra nan deidheadh an glacadh... Agus rinn i gàire air an t-seisean a dh" fhaodadh a bhith ann, dànachd fionnar. Fìor, bidh e nas miosa nas fhaide air adhart ann an Siberia. Mar a thig an reothadh seo thugad - tha teas lasair-lasair eadhon nas fheàrr. Anns an fhàsach, dh'fhàs iad cleachdte ris a 'ghainmhich theth gu luath agus ruith iad casruisgte, ach an seo cha do dh'obraich e a-mach mar sin. Às deidh uair no dhà ann am bikini anns an fhuachd, thòisich e air crathadh agus bha agam ri blàthachadh anns an taigh-ionnlaid. An sin, bha na fir òga aca bhon bhuidheann-chatha SS mionlach a" blàthachadh am cuirp le buillean de bhruis spruis. Uill, agus chan ann a-mhàin le broom, gu dearbh - tha balaich Aryan air an taghadh, eireachdail, is e sin a dh "fheumas tu!
  Tha iad air an diùid a bh" aca roimhe a chall gu tur, no is dòcha, air an làimh eile, tha iad air fois a ghabhail ann am macho boireann. Ach a-nis feumaidh iad a dhol air ais beagan - thàinig na saighdearan-coise Sòbhieteach, a 'lìonadh nan dòighean-obrach le cuirp, gu math cunnartach faisg agus thòisich iad a' tilgeil grenades.
  Bha e riatanach an t-astar a bhriseadh gus nach tuiteadh e fo na pìosan.
  Fhuair Magda gearradh beag bho shrapnel agus, mar fhreagairt, loisg i ochd peilearan ann an trì diogan. Ruith na saighdearan Sòbhieteach cha mhòr gun bhriseadh, dìreach a 'lùbadh sìos beagan agus lorg an criomag luchd-fulaing. Sgaoil Cairistìona ochd cuairtean cuideachd. Chuir an diabhal dearg ionnsaigheach i fhèin an cèill:
  - Ri masladh nan treun, seinnidh sinn òran !
  Ach tha e coltach gun do cho-dhùin na saighdearan Sòbhieteach dearbhadh gur e seo gliocas beatha. Bidh gunna-inneal ionnsaigh na Gearmailt a" bualadh leis a h-uile neart, agus tha e coltach nach tèid dearmad a dhèanamh air na seallaidhean aige. Ged a thuiteas na saighdearan, tha an fheadhainn a thàinig beò fhathast a 'ruith agus eadhon a' tilgeil grenades cha mhòr bàn, ged a ghabhas seo a dhèanamh nas tràithe.
  Bidh an carp crucian a 'tilgeil diosgan gu sgiobalta, a' gearradh dheth dithis no triùir shaighdearan le aon. An uairsin bidh e a 'toirt ionnsaigh leis a' chlaidheamh aige, a bhios a 'gearradh ghunnaichean-inneal agus raidhfilean - cho furasta ri maidsean!
  Tha am balach ninja fhathast glè bheag, tha e a 'coimhead aon-deug no dusan bliadhna a dh'aois, ach tha e cho luath ... Chan eil ùine aca a bhualadh no iad fhèin a dhìon. Chaidh an leanabh a thogail agus a thrèanadh bho bhreith, a 'tilgeil chlaidheamhan air a' phàisde, a 'toirt air a bhith a' fuasgladh agus a 'gearradh riobanan, ga bhogadh a-steach do tholl deighe, a' suidheachadh cait air an trèanadh gu sònraichte. Uill, agus mòran a bharrachd, a" tionndadh balach le tàlant ginteil gu bhith na fhìor inneal bàis. Tha a mhàthair na ninja còigeamh ginealach air fhichead, tha athair na draoidh cumhachdach Siberia, agus na nàmhaid ideòlach don riaghaltas Sobhietach, "Sobhietach". Rinn gintinneachd sàr-mhath agus trèanadh le draoidheachd am balach am fear as fheàrr am measg ninjas. Agus gu nàdarra, chuir an t-Ìmpire Hirohito, gus sealltainn dha na Gearmailtich nach e na supermen as fhuaire a th 'annta, ach gu bheil daoine fionnar ann an Iapan, chuir e am balach gu aghaidh Gearmailteach-Sobhietach.
  Agus thionndaidh carp Crucian (iasg crucian a" samhlachadh pròis agus spionnadh samurai!) gu bhith na ghaisgeach airidh.
  Mar eisimpleir, le a chasan rùisgte, beagan deargadh bho iomadh uair anns an fhuachd searbh, bidh e a" tilgeil diosc stàilinn nas taine na falt. Agus na làmhan tha dà chlaidheamh aig an aon àm, gus a dhèanamh nas fhasa a bhith a 'gearradh sìos ìrean dùmhail de nàimhdean. Dè cho eagallach "s a tha an leanabh seo, gun deach saighdearan Sòbhieteach airson a" chiad uair, gun dìon fo bhuillean chlaidheamhan agus lannan diosc, air ais às deidh dhaibh fìor eagal a bhith orra.
  Thòisich na caileagan, an dèidh dhaibh criomagan atharrachadh, a 'losgadh eadhon nas luaithe, no an àite, eadhon nas luaithe.
  Bha cuirp nan saighdearan-coise air an càrnadh ann an tulaich. Cha mhòr sa bhad reothadh iad anns an fhuachd, agus dhìrich saighdearan ùra suas iad. Seo mar a dhìrich iad agus a" cunntadh le call. Ach chaidh an ninja a-steach don bhlàr agus a-rithist, mar gum biodh tonnan eagal air an leigeil ma sgaoil.
  Bha ionnsaigh eu-dòchasach a" dol cha mhòr fad an latha. Aig cosgais call mòr, bha saighdearan Sòbhieteach a 'fuireach ann am bloc no dhà, a' putadh air ais na Gearmailtich air grunn loidhnichean. Ach le taic làmhachais lag - bomadh itealain Gearmailteach na loidhnichean rèile anns na làithean roimhe, a" toirt air falbh stuthan agus mòran leòintich am measg nan aonadan adhartachaidh, thug e air gluasad nan saighdearan-coise stad airson ùine.
  A dh'aindeoin cunnart leithid innleachdan, chaidh tancaichean a thilgeil dhan bhlàr. Bha e riatanach an nàmhaid a bhriseadh faisg air Tikhvin gus an do leig am Fritz, a 'cleachdadh am buannachd ann an teicneòlas, am baile a-mach.
  Agus anns an ionnsaigh seo, chaidh co-dhùnadh caran cunnartach a dhèanamh - an tanca IS-2 a chleachdadh. Carbad air a dhealbhadh gu sònraichte mar tanca brisidh. Leis gu bheil armachd cumhachdach, mar thoradh air an ìre ìosal de theine agus an ìre mhath neo-mhearachdach de theine, gu math freagarrach airson sabaid an aghaidh tancaichean dhaoine eile, ach faodaidh e targaidean gun armachd a sgrios gu soirbheachail.
  Mar sin, ged a tha tancaichean ann an suidheachaidhean bailteil nan bomairean fèin-mharbhadh, feumaidh tu fhathast briseadh tro dhreuchdan, eadhon le do chrann.
  Is e na trithead "s a ceithir a" chiad fheadhainn a ghluaiseas. Bha càraichean a bha an ìre mhath aotrom agus gun a bhith mòr a" rèiseadh air slighe chumhang... Bha grenades agus cocktails Molotov a" frasadh sìos orra bho na mullaichean. An uairsin spreadh tancaichean camouflaged anns an robh gasoline agus napalm. Ach cha do chuir call mòr stad air sgiobaidhean tanca an USSR. Bhris iad, a 'call ceudan de chàraichean, a-steach do mheadhan a' bhaile, agus an sin chaidh iad a-steach gu iomlaid buillean cruaidh. Cha do chuir eadhon na cartridan Faust èifeachdach, a sgrios armachd lag nan trithead "s a ceithir, eagal air an t-saighdear Sobhietach.
  Chaidh trì armailtean tanca a thilgeil dhan bhlàr sa bhad. Cho-dhùin Stalin eadhon an dàrna stailc a thrèigsinn gu stiùir Voronezh, air sgàth buaidh chinnteach air Tikhvin agus a 'sàbhaladh "Cradle of the Revolution". Fiù ma thèid connadh a chuir a-mach a rèir crìoch teann, airson dà uair a thìde de dhraibheadh gach latha, tha an ola Caucasian air chall, agus tha feum air ùine agus airgead airson leasachadh raointean ùra, agus tha dìth ghoireasan daonna air an ìmpireachd Shobhietach gu mòr. ceangailte le cogadh air dà thaobh.
  Ach is e Tikhvin artery Leningrad agus rathad na beatha, agus as cudromaiche buileach, tha e na shamhla air gu bheil saighdearan Sòbhieteach comasach agus comasach air a 'chùis a dhèanamh air mòran agus le deagh armachd faisisteach. Mar sin, cha seas sinn aig a" phrìs...
  Tha an tanca IS-2 a 'coimhead iongantach - tha e cuideachd coltach ris an trithead' sa ceithir, chan eil ach an turaid air a ghluasad air adhart eadhon nas motha. Gu dearbh, tha am baraille fhèin tiugh agus fada, chan urrainnear a choimeas ris an T-34-76, a tha fhathast a 'toirt buaidh air an raon-catha. Tron Fhaoilleach gu lèir, cha tèid barrachd air ceud T-34-85s a thoirt a-mach tro na h-oidhirpean titanic.
  Is e an fhìrinn gu bheil so-leòntachd aghaidh an turaid buailteach - tha e rèidh agus chan eil e ro thiugh le armachd.
  Ruith Crucian carp, a bha a" tilgeil grenades spreadhaidh beag ach glè chumhachdach aig na tancaichean, suas chun nan nigheanan agus mhol e:
  - Nach faigh sinn grèim air an IS-2 agus an marcaich sinn e?
  Thug Magda taic don bheachd:
  - Gu dearbh, rachamaid air turas! Chaill sinn am bloc gearraidh.
  Thug Gerda rabhadh don bhalach:
  - Tha ceithir gunnaichean inneal aig an tanca seo!
  Bhuail Karas ris na caileagan, a 'mothachadh:
  - Tha sin math. A dh'aithghearr bheir na saighdearan-coise ionnsaigh a-rithist, agus gearraidh tu sìos iad!
  Chrath Magda am balach ninja:
  - Dèan cabhag, terminator!
  Bha na sàilean pinc a" frasadh mar sgiathan mosgìoto, ruith an leanabh karate nas luaithe na curaidh sprint na h-Oiliompaics. An toiseach, thilg e cnap beag le pasgan ceò air an IS iongantach. Dh'èirich freagairt agus dhòirt ceò tiugh a-mach. Aig an aon àm, sgaoil na jets dubha ann an diofar stiùiridhean, a" dalladh nan gunnaichean inneal.
  An dèidh grunn luchd-coise a ghearradh sìos, dh'itealaich Karas mar chlach-mhuilinn air a losgadh bho ballista agus dhìrich e suas an tùr. Chleachd mi dubhan sònraichte airson an fhrith fhosgladh agus am mullach trom a tharraing air ais. An uairsin tha a h-uile dad sìmplidh - dà shlaodadh de dhà chlaidheamh agus còignear de sgioba tanca trom air an sgaradh cinn. Leum na caileagan a-steach às a dhèidh cuideachd, às deidh dhaibh an breug-riochd bian aca a thilgeil agus lorg iad iad fhèin ann am bikinis a-rithist. Carson a tha e blàth anns an tanca fhad 'sa tha e a' dràibheadh? Bidh an einnsean dìosail 520 each-chumhachd a" blàthachadh meatailt gu math. Tha, tha casan rùisgte na h-ìghne a" faireachdainn gu bheil an càr fhèin tòrr nas fheàrr na tro bhrògan geamhraidh sònraichte le buinn rubair synthetigeach ribeach. Thug seirbheis quartermaster na Gearmailt aire do eòlas geamhraidhean cruaidh agus chruthaich iad uidheamachd ùr anns nach bi na casan a" reothadh cho mòr anns an fhuachd. Tha e uamhasach duilich gun tug na Krauts bòtannan faireachdainn bhon t-sluagh ionadail agus gun do tharraing iad orra fhèin. No chuir iad iad fhèin ann an sgarfaichean bian.
  Phòg Karas Magda air a bilean beannachd agus thuirt i:
  - Uill, seo an tanca dhut! Bidh mi a 'sabaid far a bheil fios agam mar a mharbhadh mòran nas fheàrr.
  Phòg Gerda, le urram, sàilean sleamhainn, elastagach a" bhalaich agus thuirt e:
  - Tha thu nad mhìorbhail!
  Thuirt Cairistìona:
  - Inbhe an Aryan!
  - Tha fios agam! - Thuirt an tomboy agus leum e a-mach don fhuachd le aon leum bhon fhrith leth-fhosgailte... An uairsin thuit am mullach le rughadh... Agus fhuair na caileagan cothrom sabaid le armachd an nàmhaid. Agus tha an gunna gu math cumhachdach. Is e dìreach an Lev-3 a nochd o chionn ghoirid, no mar a bha e cuideachd air ainmeachadh mar an "Royal Lion" le canan 128 mm, nas làidire. Ach tha an tanca seo fhathast air a bheulaibh ann an leth-bhreacan singilte. Chaidh a shealltainn aig comharrachadh 8 Samhain don Fuhrer aig an robh seilbh. Gu dearbh, chan eil e san t-sreath fhathast. Co-dhiù, tha an IS-2 a" dol tro a chiad ruith a-steach.
  Gu ruige seo, chan eil eadhon na sgiobaidhean tanca Sobhietach air aon dhealbh a losgadh, a rèir coltais a "taghadh an targaid aca gu cinnteach.
  Thuirt Cairistìona gu co-sheòrsach, a" tionndadh an uidheamachd:
  - Eh, seann stuth... Chan eil fèin-ghluasad an seo agus feumar a h-uile càil a dhèanamh le làimh ...
  Thuirt Gerda, a dh" ith an cù fhad "s a bha e a" comharrachadh:
  - Agus tha an sealladh crap agus tha faicsinneachd neo-chudromach. Chan eil iad glè mhath air a bhith ag amas air an targaid.
  Thuirt Magda, a" suathadh an tar-chuir le a cas-rùisgte agus a" tionndadh a" bhogsa:
  - Agus fhathast, an taca ris na trithead "s a ceithir, tha beagan adhartais ann. Gu sònraichte, tha e nas fhasa gèaraichean atharrachadh. Tha an caban beagan gann, ach faodaidh tu gluasad barrachd no nas lugha. Gu dearbh chan eil an armachd gu leòr. Ochd sligean fichead...
  Thug Gerda fa-near gu loidsigeach:
  - Airson losgadh air àireamh chuingealaichte de bhuncairean, is dòcha gum bi e gu leòr, ach airson blàr tanca làn-chuimseach tha e soilleir nach eil e gu leòr.
  Lorg Charlotte cuideachd rudan math anns an tanca:
  - Ach tha armachd a" ghunna inneal aig ìre àrd! Faodaidh ceithir gunnaichean inneal dìon math a thoirt seachad. Agus an uairsin thug mi sùil air an "luchag" seo - chan eil aige ach dà "spitters" airson a leithid de chàr ...
  Dhearbh Cairistìona, ag ath-nuadhachadh an einnsean:
  - Sin e! An e seo armachd airson tanca cho trom de cheud agus ceithir fichead tunna?
  Bha Magda, mar panther a mharbh buabhall, a" gortachadh:
  - Na cearcan gàire!
  Tha ùine chruaidh aig an einnsean dìosail gus an tanca a luathachadh. Chìthear gu bheil an IS-2 fhathast a" draibheadh air an àrd-rathad, ach nuair a thèid meadhan grabhataidh far-rathaid air adhart bidh buaidh aige. Ach chan eil dad, fhad "s as urrainn dhut fois a ghabhail agus amas airidh a thaghadh ...
  Dh" fhosgail Magda turaid an tanca airson sealladh nas fheàrr fhaighinn timcheall oirre.
  Ach seo IS-2 eile, is e deagh bheachd a th" ann tancaichean mar sin a chleachdadh nas motha. Air a chùlaibh tha trì ISan eile, ach aon le canan 85 mm nas aotroime. Co-dhiù, an fheadhainn as cunnartaiche, is urrainn dha càr a thoirt air adhart, agus bualadh nas luaithe ...
  Cho-dhùin Magda losgadh bho astar dà chilemeatair. Dh"òrdaich i ann an tòna beag:
  - Dèan losgadh gu dìreach air aghaidh an tùir... Agus... Tha thu a" tuigsinn!
  Stad an càr, cha robh ruith rèidh ann, agus bha Gerda, a" gearan mu dhroch chàileachd nan optics, a dh" fhaodadh a bhith air an lìomhadh le deugairean gun trèanadh, ag amas air a "bharaille. Chuidich na caileagan le bhith a 'luchdachadh a' phròiseict le cuideam de not gu leth. Chuir an gaisgeach fionn a gruaidh ris a" bhràighe agus dh" fheuch e ri faireachdainn a" chàr choimheach. Às deidh na h-uile, cha robh i a-riamh air losgadh bhon ghunna seo, modail 1931, roimhe seo. Cumhachdach, ach air a dhol à bith, le projectile biorach a tha mothachail air ricochet. San fharsaingeachd, cha robh an gunna, gu dearbh, air a dhealbhadh airson tancaichean. Ach a rèir coltais bha an atharrachadh an-aghaidh tanca den ghunna 107 mm, a chaidh a leasachadh ann an 1940, ro neo-earbsach agus b" fheudar a thrèigsinn. Agus an seo feumaidh tu an targaid a bhualadh ann an suidheachaidhean de dhroch fhaicsinneachd bho astar 2000 meatair. Tha, agus bidh e duilich don nàmhaid freagairt agus bualadh, ach ...
  Phòg Gerda braid a" ghunna, sheall e gu sgiobalta a-mach às an fhrith, thog i dòrlach de shneachda le a teanga, shluig i e, chuir i fois a sàilean rùisgte air na luamhan agus... air a losgadh!
  Thug e dheth na h-uidhir 's gu 'n d' amhairc e air mo chaol-dùirn 's air mo laoigh, agus dh' fhàilnich e mar cheò.
  Chaidh an làthair ann an arc fada agus ...
  Fhreagair Magda le toileachas:
  - Mar sin thug sinn dhaibh e! - Agus gu loidsigeach, no gu h-annasach, a 'cur dragh air na bun-bheachdan, thuirt i. - Chan e duine a bhios a" peantadh armachd, ach buill-airm an duine!
  Dh'èigh Gerda:
  - Ath-luchdaich!
  Agus rinn na caileagan teannachadh ... Gu dearbh, chan e "Tìgear" a tha seo dhaibh, feumaidh iad fallas a dhèanamh, ach tha e nas spòrsail san dòigh seo, gu sònraichte leis gu bheil tanca seasamh a" fuarachadh gu sgiobalta. Tha iarann na stiùiriche math.
  An dàrna turas loisg Gerda nas luaithe agus nas misneachaile. Lean na ISn a" gluasad, agus a rèir choltais cha robh iad fhathast air faighinn a-mach cò às a bha na gunnaichean a" losgadh. Agus chan e cleachdadh Ruiseanach a th" ann stad. Aon uair 's gu bheil òrdugh ann ... Agus tha an dàrna slige mu thràth a' bualadh air an targaid le misneachd ...
  Bidh Gerda a" reamhrachadh a bilean agus ag àithneadh:
  - Agus an treas fear an seo ...
  Ro fhadalach, dh'fhosgail an ceathramh IS-1 teine air a 'ghluasad ... Agus, gu h-iongantach gu leòr, bhuail e, ged a tha e cha mhòr do-dhèanta bho astar cho mòr bho charbad gluasadach, ach bidh an luchd-obrach a' co-dhùnadh a h-uile càil! Ach, tha an t-astar airson gunna 85mm ro fhada, nas fhaide na a" chrìoch treòrachaidh. Ach bha tàirneanach mòr anns an turaid agus an armachd aghaidh air a chromadh. Chuir Gerda mar fhreagairt an ceathramh "parsailean-litreach" le cuideam aon gu leth nota... Dh" èirich toisich an tanca IS-1 agus teangannan orains gu h-àrd anns na speuran.
  Tha na caileagan a' sabaid gu breagha... Bha an latha sin fortanach dhaibh. Ach chan eil comasan arm nan Sòbhieteach coimeasach.
  A dh'aindeoin oidhirpean Fritz, air 13 Faoilleach, aig cosgais oidhirpean mòra agus call mòr, chaidh Tikhvin a ghlacadh ... aon uair le tancaichean Lev taghte, a" feuchainn ris an dìon gaisgeil a shàbhaladh.
  Rinn am balach ninja agus ceathrar nigheanan an slighe ann an sguad air leth ann an stoidhle nan trì musketeers. Is e sin, far nach robh e comasach a dhol seachad gu sàmhach le blàr agus thairis air na cuirp. Gu nàdarra, b" fheudar an IS-2 a thrèigsinn, ach air an t-slighe, gun dùil, thàinig sinn tarsainn air tanca tearc T-34-85, carbad a bha còir a dhol an àite a" ghunna T-34-76 seann-fhasanta agus nach robh gu leòr cumhachdach. .
  Bha an aon seòrsa slige is chassis aig a" charbad, ach turaid na bu mhotha le canan le baraille fhada agus tiugh. Bha an gunna beagan na b 'ìsle ann an cumhachd a' dol a-steach don Panther, an dà chuid air sgàth cho luath sa bha an tilgeadh agus càileachd an armachd. Ach fhathast cha robh coltas mòr air an eadar-dhealachadh mar 76 pàipear graf.
  Airson "Tìgear" àbhaisteach tha e mar-thà cunnartach, airson "Leòmhann" chan eil e fhathast - mar sin tha 100 milliméadar dheth air a chlaonadh. Ged a nochd cothrom bho cheàrn sònraichte. No ann am pàirt ìosal a 'chuirp, ach cuideachd geàrdan slighe.
  Chaidh an tanca air bòrd agus chaidh an sgioba fhuadach. Gu dearbha bha fuil air a sgoltadh a-staigh. Tha an carbad fhèin gu tur ùr, ach tha an luchd armachd beag - dìreach 35 cuairtean. Chan eil an caban glè fharsaing, ach tha e nas fheàrr na an seann trithead "s a ceithir.
  Thug Gerda fa-near:
  - Agus an so tha tùr a' cheannaird. Tha seo a" ciallachadh gu bheil farpaiseach làidir againn. A-nis cha bhi na Ruiseanaich cho dall.
  Rinn Magda gàire gu mì-fhortanach agus thug i fa-near:
  - Agus bha na Ruiseanaich mu thràth a" losgadh gu math, ged a bha iad nas fhaicsinniche. A bharrachd air an sin, tha an tùr air fàs nas motha agus nas fhasa faighinn a-steach!
  Rinn Gerda gàire àrd mu dheidhinn seo:
  - Uill, tha! Is e seo an duilgheadas as motha dha na tancairean againn agus, is dòcha, buannachd crùnaidh an tanca seo! Feuch e, faigh e!
  Sheinn Charlotte:
  - Aon, dhà, còig! Thàinig "Tiger" a-mach airson losgadh!
  Thog Cairistìona:
  - Gus coinneachadh ri T-4, casan nas àirde, gàirdeanan nas fharsainge!
  Agus mar sin chaidh iad air falbh air tanca a ghluais na b' fhasa na an IS... Chuimhnich Gerda mar a bhuail iad na saighdearan-coise Sobhietach le ceithir gunnaichean-inneal. Ghluais iad sìos gu dòigheil, ach cha do thuig na Ruiseanaich eadhon càite an robh a leithid de mhì-fhortan air tuiteam orra. Ach, nuair a dh'fhalbh iad, chaidh iad air an ionnsaigh, a' tilgeil grenades... Dh'itich càraid dhiubh, a dh'aindeoin astar math, suas agus spreadh iad air an tùr. Gu dearbh, airson armachd de 100 agus 90 millimeters tha an IS coltach ri peileag gu ailbhean, ach bidh e a "dol gu mì-thlachdmhor. Tha, agus faodar na bratagan a ghearradh.
  Mar sin b" fheudar dhomh an einnsean a thòiseachadh agus a dhol air ais. Agus an uairsin ruith na cartridges a-mach. Ghearr iad sios corr is ceud saighdear Dearg.
  Chaidh iongnadh a dhèanamh air Gerda leis an tàir air bàs am measg nan Sòbhieteach. Cha robh na h-Arabaich, le na geallaidhean aca air geàrran agus lùchairtean neamhnaid, faisg air a leithid de thiomnadh. Ach is iad seo atheists - daoine nach eil a 'creidsinn ann an ath-bheatha agus sgeulachdan sìthe mu Ghàrraidhean Eden. Agus dè a tha gam brosnachadh gu bhith a" sabaid cho borb nuair a tha toradh a" chogaidh air a dhearbhadh ro-làimh mar-thà agus nach eil an seo ach rud sam bith a bharrachd air fearg nan daoine a chaidh a dhìteadh?
  Tha seo uabhasach duilich a thuigsinn agus a thuigsinn.
  Ged, gu dearbh, tha mòran am measg luchd-brathaidh Ruiseanach. Thairis air na sia mìosan de bhith ann, chruthaich "Arm Saorsa" Vlasov sia roinnean agus naoi buidhnean-airm fa leth. Ged, gu dearbh, tha e soilleir gu bheil e nas fhasa a bhith na shaighdear Wehrmacht na bhith ag obair airson còig deug gu sia uairean deug aig inneal airson cuibhreannan mòran nas miosa, ach fhathast... Air adhbhar air choireigin, chan eil roinnean Gearmailteach a tha air an dèanamh suas de phrìosanaich cogaidh a bh" ann roimhe. ri fhaicinn air an aghaidh ...
  Ged, ge-tà, chan eil ach glè bheag de Ghearmailtich ann am braighdeanas, agus Sòbhietich... Tha e coltach gu bheil còrr air sia millean gu leth ann mar-thà. Is dòcha nach eil uimhir de Vlasovites ann, ged a chaidh mòran phrìosanaich a sgapadh gu roinnean nàiseanta agus feachdan a bha fo smachd an SS. A bharrachd air an sin, chaidh cuid de na Ruiseanaich a chuir gu cruthachaidhean uaislean agus monarcan.
  Ach co-dhiù, chaidh aca air Tikhvin a ghabhail, a dh'aindeoin an aimsir a bha a 'fàs nas fheàrr agus bomadh mòr. Ged a phàigh iad prìs iongantach.
  Fhuair Gerda an òrdugh agus loisg e air trithead "s a ceithir bhon roinn cuideam nas aotroime. Tha ìre teine a 'ghunna nas àirde, agus mar sin faodaidh tu a bhith a' faireachdainn nas misneachaile. Aon uair, an uairsin diog, agus mu dheireadh an treas tanca chun dump ...
  Mar sin feumaidh tu a bhith nas faiceallach. Rud eile, thèid an càineadh an seo aig a "chàr; chan eil ach armachd aghaidh an turaid air fàs nas làidire agus nas tiugh, agus tha an cruth cha mhòr mar an ceudna. Tha an slige gu sònraichte so-leònte. Agus am measg tancairean Ruiseanach tha luchd-ciùird. Ach, cha tèid lagachadh a chuir dhan phrìosan airson tanca cho tearc ris an IS-2 no IS-1. Agus faodaidh trithead "s a ceithir den chruth àbhaisteach a bhith còmhla ri luchd-sabaid àbhaisteach. Tron t-slot ann an tùr a' chomanndair, tha iad coltach ri muic eich, le antennae aig a' mhullach. Tha e eadhon dòigh air choireigin mì-ghoireasach a bhith a" losgadh sealladh cuimsichte air a leithid de bhòidhchead.
  An turas seo tha an carp crucian anns an tùr còmhla ris na caileagan, roghnaich e a bhith na stiùir dhaibh agus chan urrainn dha na caileagan fhàgail anns a" choire. Fìor, thug Magda fa-near gu loidsigeach:
  - Faodaidh sinn falbh gun losgadh no brosnachadh ...
  Thuirt Carp Crucian, a" toinneamh aodann mar leanabh, le deòir:
  - Chan eil - às aonais losgadh, cha bhith e inntinneach!
  A dh'aindeoin sin thug Magda rabhadh dha na caileagan:
  - Fosgail teine a-mhàin nuair nach eil barrachd air trì no ceithir carbadan ann. Feumaidh sinn gu cinnteach an tanca ùr seo a thoirt slàn dha na h-aonadan againn.
  Dh'aontaich Gerda:
  - Gu ruige seo chan eil an nì ùr seo am measg nan duaisean, a tha a 'ciallachadh gum bi e fhathast feumail dhuinn.
  Lean na caileagan tìgear air an t-sealg le dealas meadhanach. Cha robh iad air leth soirbheachail, ach chuir iad seachd tancaichean eile agus còig làraidhean ris a' mhaoin aca. Aon uair bha againn ri sabaid taobh a-muigh a 'chàr gus grèim fhaighinn air connadh airson ath-chonnadh.
  Ann an ùine ghoirid, chaidh ceathrar luchd-brathaidh mì-mhodhail a-mach às a 'choire agus cha mhòr nach do bhàsaich iad bho theine an làmhachais. Cha tàinig ach bratach àrdaichte le deagh àm le swastika-spider gu teasairginn.
  A-nis tha iad a 'dol thairis air an trench agus tha eadhon bouquets no dhà le flùraichean pàipeir a tha air an toirt dha na gaisgich bana-ghaisgeach.
  Oleg Rybachenko, a bha sgìth de bhith a 'coimhead air an fhilm magadh seo, thuirt e:
  - Carson a tha thu a 'sealltainn dhomh a h-uile droch ghalla! Cia mheud uair a chì thu murt muinntir na Ruis!
  . CAIBIDIL Àir. 16.
  Is e an cogadh a thug cothrom do Shìne agus a sgioba iad fhèin a lorg nam beatha. Mar sin, ghabh na caileagan gu deònach pàirt anns an iomairt chun an ear. Carson nach biodh? Is e seo an dà chuid airgead agus cliù.
  Chan eil arsenal tanca nan Sobhietich air atharrachadh mòran. Tha am prìomh tanca fhathast T-34-85. Dh" fhan an chassis agus an armachd slige bho na ceathradan. An aon einnsean dìosail de chòig ceud each-chumhachd, an aon 45 millimeters de armachd aghaidh aig ceàrn. Dìon nas laige airson taobhan a" chaile, so-leònte le cartridan Faust Gearmailteach.
  Cha deach ach turaid nas motha a chuir a-steach, le armachd aghaidh 90 mm agus canan 85 mm. Tha an tanca, gu dearbh, seann-fhasanta, agus chan eil e idir cunnartach dha na Gearmailtich!
  Tha na caileagan a" draibheadh càr Goering-5, atharrachadh nas fhaide air adhart. Chaidh an armachd taobh àrdachadh gu 178 millimeters, agus an armachd aghaidh gu 250 aig ceàrn. Tha an tanca fhèin uidheamaichte le einnsean roth-uidheam gas agus bidh e a" luathachadh Bhreatainn gu 60 cilemeatair san uair.
  Dh"fhaighnich Sìne don Ghunner Gringeta:
  - Am faic thu gu math?
  Fhreagair an gaisgeach tuathanaich le misneachd:
  - Tha am faicsinneachd an seo sàr-mhath! Chì mi a h-uile càil!
  Rinn Malanya gàire agus rùsgadh:
  - Bidh sinn a 'pronnadh na Ruiseanaich!
  Dhearbh Matilda le misneachd:
  - Bidh, bidh sinn!
  Tionndaidhean Goering-5, bidh an gunna a 'sgoltadh slige. Tha an tùr air a reubadh far na Sobhietich trithead "s a ceithir. Bidh na caileagan a 'sgreuchail le toileachas. Tha iad dha-rìribh a" smaoineachadh gu bheil seo uile fìor mhath. Agus tha e eadhon misneachail gu bheil sgiobaidhean tanca Sobhietach a" bàsachadh.
  Rinn Sìne gàire le guth ciùin:
  - Sgriosaidh sinn a h-uile duine gu luaithre... Agus bidh Moscow fo ar deidhinn!
  Ach, às deidh dha tuiteam air raointean mèinne, feumaidh tanca na Gearmailt stad. Dhaingnich na Ruiseanaich iad fhèin gu math teann. Agus tòrr gràineagan anti-tanc. Tha an làmhachas gu gnìomhach a" rùsgadh.
  Tha Gringeta ag ràdh ann an sàrachadh:
  - Seo mar a thionndaidh e a-mach... Thàinig sinn tarsainn air bloc cruaidh!
  Tha Sìne a" freagairt le misneachd a rèir choltais:
  - Chan e, cha tachair e gu madainn... Briseamaid tron opara!
  Stad carbad-cogaidh na Gearmailt beagan. Nochd itealain ionnsaigh jet anns na speuran, agus chaidh teletanks a chleachdadh. A rèir choltais bha iad a" feuchainn ris na raointean mèinn a sgrios.
  Bha iad a" cumail smachd air càraichean le stuth-spreadhaidh le rèidio. Chaidh lannsaichean gas gluasadach a chleachdadh cuideachd. Gu litireil thug iad ionnsaigh air suidheachadh an Airm Dheirg le teine is lasair.
  Thug Gringeta fa-near le mì-thoileachas:
  - Ann an cogadh tha barrachd is barrachd salachar, agus nas lugha agus nas lugha de mhisneachd!
  Bha aig Sìne ri aontachadh le seo:
  - Selyavi! Och, caillidh sinn dòigh air choireigin!
  Ceartaich Gringeta an ceannard:
  - An àite sin, chan e sinne, ach ar luchd-dùbhlain! Gheibh sinn a-mach às a" ghlas a-nis, agus bidh sabaid ann...
  Bha an tanca Gearmailteach a" losgadh, ged nach robh dad ri fhaicinn dha-rìribh. Shuath Sìne a casan rùisgte ri chèile agus sheinn i:
  - Cha bu chòir dhuinn smaoineachadh gu dona - falbhaidh sinn gu cinnteach! Tha slighe a-mach às an obair-lann, bho cheann marbh sam bith!
  Rinn Gringeta gàire le gàire:
  - Bidh an neach a tha sunndach a" gàireachdainn ...
  Ge bith cò a tha ag iarraidh bidh e ga choileanadh ...
  Bidh an neach a shireadh an-còmhnaidh ga lorg!
  Thuirt Malanya, a" seinn agus a" deàrrsadh a fiaclan:
  - Canadh iadsan a tha cleachdte ri cath air son buaidh leinn !
  Mhair an cannonade airson grunn uairean a thìde, agus an uairsin ghluais na tancaichean Gearmailteach air adhart mu dheireadh. Chaidh coinneachadh riutha le làmhachas Sòbhieteach agus gunnaichean an-aghaidh tanca de dhiofar inbhe. Ach, bhathas den bheachd gu robh e soilleir nach robh an cumhachd treòrachaidh gu leòr. Thàinig na Gearmailtich air adhart... Is ann dìreach nuair a thòisich na canain 203-mm a' losgadh a nochd a' chiad charbadan Nadsaidheach a chaidh a mhilleadh.
  Thuirt Sìne gu mì-chinnteach:
  - A Thighearna... Leig leis a' chupa seo a dhol seachad orm!
  Thuirt Gringueta le misneachd:
  - Chan urrainn dhut dà bhàs a bhith agad, chan urrainn dhut aon a sheachnadh! Mar sin ma tha dad ann bidh sinn beò san ath shaoghal!
  Dh" fhaighnich Malanya ann an uisge-beatha:
  - Cò ris a tha an saoghal sin coltach?
  Thuirt Gringeta gun a bhith ro mhisneachail:
  - Tha mi a 'smaoineachadh gu bheil e nas fheàrr na an fheadhainn againn!
  Thuirt Malanya mar fhreagairt:
  - Gun deònaicheadh Dia do na doill an suilean fhosgladh, agus druim nan sealgair a dhìreadh !
  Gu dearbha, thòisich Sìne a" faighneachd cò ris a bhiodh an saoghal sin coltach. Is dòcha gu bheil an saoghal seo eadhon nas neo-reusanta agus nas sàbhailte. Thionndaidh Sìne a sliasaid agus ghluais i a cromagan agus rinn i gàire:
  - Is e roghainn glè inntinneach a tha seo - bàsachadh agus a dhol chun ath shaoghal! Mar sin dè a tha a" feitheamh oirnn an sin? An coinnich sinn an sin ris an fheadhainn a bha measail oirnn air an Talamh no am feum sinn caraidean ùra a dhèanamh?
  Ghluais Gringeta an cù le a cas-rùisgte agus rinn i sgadan:
  - Bidh linntean ùra ann, bidh ginealaichean ag atharrachadh... Ach cha dìochuimhnich duine gu bràth an t-ainm Lenin!
  Agus thòisich i a" gàireachdainn, a gàire beagan craicte. Bha i na tuathanach-cogaidh gu gnìomhach a 'gluasad a casan rùisgte, gràsmhor, agus bha a corragan a' cluich.
  Ghlac mi IS-3 nam shealladh... Tha sin fada bho bhith fìor. Cha bhith a h-uile duine a" bualadh, agus ma nì iad, faodaidh an t-slige, a" bualadh a-steach do sròin a" phìc, a bhith ricochet. Ach bha fios aig a" chaileag dè bha i a" dèanamh. Loisg is ghlan i :
  - Cladach ceò, sgriosamaid le biathadh!
  Sheinn Matilda cuideachd:
  - Agus an "Agdam" seo, deochamaid dha na boireannaich! Super madam!
  Bha an dealbh aig Gringueta ceart. Bhuail an t-slige am pàirt ìosal de armachd aghaidh an turaid, dìreach a-steach don bheàrn. Agus thug e buaidh millteach gun a bhith ricocheting. Is e seo an suidheachadh a tha air èirigh. Nas mionaidiche, bhàsaich còig sgiobaidhean tanca Sòbhieteach cha mhòr sa bhad. Agus chuir na boireannaich Sasannach eucoirean ris an liosta aca.
  Ghluais Malanya, a 'cur an gnìomh a gunnaichean inneal. Bha grunn bhalach-saighdearan airson a dhol suas gu tanca Hitler.
  - Ach a Phasaran, na tig am fagus, a bhalaich ! - Dh'èigh nighean bhòidheach agus spreadh i teine gunna-inneal air na tùsairean gaisgeil.
  Rinn Sìne gàire, a" cnagadh a sàil rùisgte air an armachd:
  - O, a bhalaich, a bhalaich, a bhalaich... Gu h-obann dh'fhàs thu gun iarraidh! A rèir choltais airson an fhearainn dhamnaidh seo, tha thu ro uasal!
  Agus dh"fhairich a" ghruagach, nighean an tighearna, na gillean cas-rùisgte, gruamach sin, a bha air an lot le peilearan gun tròcair. Dè cho duilich agus duilich a tha e uile.
  Loisg Gringeta a-rithist, chaidh e a-steach don ghunna fèin-ghluasadach SU-100, agus rinn e gàire:
  - Agus ruithidh an leumadair gus na botail a thoirt seachad!
  Mhal Malanya a bilean le a teanga scarlet agus thug i a-mach Coca-Cola à botal plastaig, ag ràdh:
  - Gu dearbh chan eil! Thoir dhomh beagan fìon agus pasgan de thoitean!
  Thuirt Matilda, a 'toirt air adhart an tanca gu faiceallach:
  - Tha toitean puinnseanta ...
  Thog Sìne an ruitheam agus lean i:
  - Tha sin ceart, tha daoine ag ràdh!
  Bidh Gringeta a" freagairt le bhith a" losgadh agus a" sèideadh:
  - Chan eil dad nas miosa na nicotine!
  Rinn Malanya gàire agus rinn i gàire:
  - Cuir pasgan de thoitean anns a" bhogsa-teine!
  Thuirt Matilda mar fhreagairt, a" sgrìobadh an nipple scarlet na broilleach:
  - Tha sin ceart, tha daoine ag ràdh ...
  Chrìochnaich Sìne le gàire, a" stobadh a teanga a-mach.
  - Ach tha mi a 'smocadh ...
  Chrìochnaich Malanya le aplomb:
  - Agus tha mi glè thoilichte!
  Rinn na caileagan gàire, a 'sealltainn an teangan fada, dath cherry. Thuirt Sìne le gàire:
  - Is e an toitean am marbhadh as èifeachdaiche, gu sònraichte an aghaidh an neach-ceannach!
  Thuirt Malanya:
  - Tha toitean coltach ri raidhfil sàmhach, ach tha e marbhtach eadhon ann an làmhan neo-dhreuchdail!
  Loisg Gringeta an gunna agus thuirt e le gàire:
  - Is e an toitean an snaidhpear as earbsaiche, bidh e an-còmhnaidh a" marbhadh!
  Chuir Matilda maill air an tanca beagan air a" chnoc agus sgàin i:
  - Tha blas searbh air an toitean, ach bidh e a" tàladh barrachd air siùcairean!
  Bha Sìne ag osnaich gu trom agus a" gàireachdainn:
  - Tha toitean coltach ri droch nighean, ach tha dealachadh leis tòrr nas goirt!
  Bha Gringeta a" gàireachdainn, a" losgadh, agus a" reubadh:
  - Bidh toitean, eu-coltach ri grenade, nuair a thèid a thilgeil, a" leudachadh beatha!
  Thuit na caileagan sàmhach. Shleamhnaich an tanca aca a-rithist, a" crìochnachadh ann an dìg. Bha agam ri faighinn a-mach. Bha na gaisgich rud beag iomagaineach. Tha dìon na Sòbhieteach gu math làidir.
  Thuirt Sìne ri feallsanachd:
  - Ann an cogadh, is e gluasad cearcall-rathaid an t-slighe as giorra chun amas, agus tha an fhìrinn fhìor na mhealladh borb!
  Thuirt Gringeta, an dèidh dha canan Sobhietach a bhriseadh le peilear le deagh amas, thuirt e:
  - Le gluasad cearcall-rathaid tha thu nas dualtaiche an t-slighe chun amas agad a ghiorrachadh!
  Loisg Malanya an gunna-inneal agus rinn i gàire:
  - Tha a 'bheatha dearg, ach tha e a' fàgail le fuil scarlet!
  Thug Matilda geàrr-chunntas air:
  - Ann an cogadh, bidh beatha a 'call a luach, ach a' faighinn brìgh!
  Lean na caileagan air adhart leis a" chogadh. Loisg iad, agus aig an aon àm rinn iad aphorisms mar a chaidh iad.
  Bhreab Sìne le a cas-rùisgte agus thuirt i:
  - Tha cogadh coltach ri fear na bainnse, buailteach do bhrath, ach chan eil e a 'leigeil leis a bhith na laighe!
  Loisg Gringeta agus thuirt e gu sgiobalta:
  - Is e boireannach ana-mhiannach a th" ann an cogadh ann a bhith ag ithe cuirp dhaoine!
  Fhreagair Malanya mar fhreagairt:
  - Tha gach aois umhail do chogadh, mar ghaol, ach chan e cur-seachad tlachdmhor a th" ann!
  Bha Matilda den bheachd gu robh feum air:
  - Tha cogadh, mar neach-cùirte, daor agus caochlaideach, ach bidh e an-còmhnaidh a" fàgail cuimhne gaisgeil!
  Thionndaidh Sìne an cù le a corragan rùisgte, agus chog i:
  - Ann an cogadh chan eil e coltach ri bruadar, chan urrainn dhut a dhèanamh às aonais faireachdainnean làidir!
  Loisg Gringeta le gàire agus fhreagair e:
  - Tha an saoghal dòrainneach agus socair, tha cogadh inntinneach agus brosnachail!
  Lean Matilda, gu toilichte a" sùghadh Coke, oirre:
  - Is e fuil agus fallas a th" ann an cogadh, bidh e a" torrachadh nan sìol-chraobhan a bheir misneachd!
  Rinn Malanya gàire agus thuirt i:
  - Ge bith dè cho inntinneach sa tha pròiseas a" chogaidh, tha a h-uile duine ag iarraidh an deireadh!
  Ruith Sìne a òrdagan lom thairis air bràigh a" ghunna a-rithist agus sheinn i:
  - Chan e leabhar a th" ann an cogadh, chan urrainn dhut a dhùnadh a-mach, chan urrainn dhut a fhalach fon chluasag agad, gheibh thu salach cuideachd!
  Bha Gringueta a" crathadh le aplomb:
  - Is e creideamh a th" ann an cogadh: feumaidh e fanaticism, smachd, tagradh gun cheist, ach tha na diathan aige an-còmhnaidh marbhtach!
  Rinn Malanya gàire gu sàmhach agus thuirt i:
  - Ann an cogadh, mar ann an casino, tha an cunnart àrd, ach tha na buannachdan goirid!
  Rug Matilda a fiaclan agus thug i comhartaich:
  - Tha an saighdear bàsmhor, tha glòir air a dhìochuimhneachadh, bidh duaisean a" caitheamh a-mach, agus chan eil ach na h-adhbharan airson murt ùr a thòiseachadh do-sheachanta!
  Rinn Sìne sgrùdadh beag air:
  "Tha sinn a" dèanamh tàir air mortair mura h-eil e na shaighdear air a bheulaibh, agus bidh sinn a" dèanamh tàir air mèirleach nas motha ma tha e na mharaiche air raon a" bhlàir!"
  Rinn Gringeta gàire a-rithist agus sgàineadh:
  - 'S e ridire a th' ann an saighdear aig a bheil armachd na mhisneachd agus na urram! Seanalair Baron, aig a bheil a chrùn gliocas agus tuigse!
  Thuirt Malanya le gàire:
  - Tha an saighdear moiteil, tha na fuaimean prìobhaideach tàmailteach!
  Fhreagair Matilda gu seòlta:
  - Is dòcha gum bàsaich a" chiad fhear a bheir ionnsaigh, ach cha bhith cuimhne air an fhear mu dheireadh!
  Ghluais Sìne gu h-anail:
  - Tha e nas fheàrr a bhith an toiseach ann a bhith a" roinn na milleadh na bhith a" toirt ionnsaigh!
  Thuirt Gringueta le gàire:
  - Tha cogadh coltach ri boireannach, chan eil i a" leagail ach fir gun bhriseadh!
  Fhreagair Malanya le urram:
  - Chan eil boireannach, eu-coltach ri cogadh, ann an cabhag sam bith gus duine a chuir gu bàs!
  Thuirt Matilda le gàire:
  - Chan eil cogadh, eu-coltach ri boireannaich, a-riamh riaraichte leis an àireamh de fhir a chaidh a shònrachadh!
  Thionndaidh Sìne an luamhan a-rithist le a corragan rùisgte agus thuirt i:
  - Is e cogadh am boireannach as neo-sheasmhach, chan eil fir a-riamh gu leòr dhi, agus cha diùlt i boireannach!
  Mar fhreagairt air an seo, bha Gringetta den bheachd gu robh e riatanach aphorism èibhinn ath-chruthachadh:
  "Cha toil le boireannaich a bhith a" sabaid, ach chan eil an t-iarrtas airson fear a mharbhadh mòran nas miosa na peilear!
  Rinn Malanya sgadan mar chobra, a" spùtadh a teanga pinc:
  - Faodaidh peilear beag fear a mharbhadh, a dhèanamh toilichte, boireannach le cridhe mòr!
  Chuir Matilda ris le gàire sarcastic:
  - Bidh cridhe mòr gu tric a' treòrachadh ann am fèin-spèis bhig !
  Chrìochnaich na caileagan ag iomlaid bheachdan èibhinn agus thòisich iad a 'coimhead gu cùramach air an raon-catha. Bha itealain ionnsaigh TA-311 ag itealaich anns na speuran, a" losgadh air suidheachadh saighdearan Sòbhieteach. Ged a bha e slaodach, bha co-bhanntachd an Treas Reich a" gluasad air adhart. Agus fhuair i beagan ùrachadh le bhith a" slugadh na cuirp.
  Thòisich na caileagan, sgìth, a 'dèanamh fealla-dhà a-rithist le aphorisms:
  Sìne coed:
  "Chan eil aodann boireannaich aig cogadh, ach bidh e a" bleith fir nas fheàrr na bean!"
  Loisg agus rinn Gringeta:
  - Cha toir cogadh toileachas, ach bidh e a" sàsachadh instincts ionnsaigheach!
  Fhreagair Malanya mar fhreagairt:
  - Gàirdeachas ann an cogadh, chan eil cuirp nàimhdean ach ann am prìs!
  Thuirt Matilda, a" gluasad tro na bratagan:
  - Is e cogadh treabhadh achaidh: tha e air a thorachadh le cuirp, tha e air a uisgeachadh le fuil, ach nochdaidh e le buaidh!
  Loisg Sìne agus ghlan i mar fhreagairt:
  - Bidh buaidh a 'fàs air cuirp agus fuil, ach bheir e toradh bhon fheadhainn lag!
  Loisg Gringeta, a" briseadh na ceithir-fichead mar ghloine, agus rinn i sgeig:
  - Tha cogadh coltach ri flùr a bhios ag ithe duine, soilleir, feòil-itheach agus le droch fhàile!
  Suathadh Malanya am peadal le a cas rùisgte agus chuir i às dha:
  - Is e cogadh màthair adhartais agus muime leisg!
  Gabhaidh Matilda e agus beucaidh e:
  - Agus ann an cogadh, chan eil beatha saighdeir luachmhor, ach tha na seanalairean eadhon na chall!
  Ruith Sìne oir a làmh thairis air a broilleach agus rinn i gàire:
  - Ma tha thu ag iarraidh sìth, cuir eagal air; ma tha thu ag iarraidh cogadh, brosnaich gàire!
  Ghabh Gringeta e agus loisg i, a" comharrachadh an airm le a cas-rùisgte, a" seinn:
  - Chan e peacadh a th" ann an gàire mura h-eil thu nad stoc gàire ann an cùisean armachd!
  Rinn Malanya gàire agus shoirbhich i:
  - Tha cogadh coltach ri siorcas, is e dìreach an neach a bhuannaicheas an gàire mu dheireadh!
  Ghluais Matilda an tanca, a 'pronnadh neach-tòiseachaidh no dhà, agus rinn i grèim air:
  - Ann an cogadh tha e coltach ri siorcas, dìreach marbhadh brùideil, dona!
  Thuit na caileagan sàmhach a-rithist. Tha iad sgìth de bhith a" dèanamh fealla-dhà. San fharsaingeachd, chan eil cogadh gu math brèagha.
  Bha Sìne a" smaoineachadh ann an buaireadh: Britain had lost to the Germans. Ged a tha cia mheud fearann a thug na Breatannaich buaidh. Agus dè an ìre den Ghearmailt sin! Thàinig Breatainn gu bhith na ìmpireachd uabhasach. Ach cha b" urrainn dhi na coloinidhean aice a chnàmh. Chaidh an Treas Reich thairis air na Sasannaich ann an cumhachd agus thionndaidh eadhon na ceannardan a-mach gu robh iad tòrr na bu làidire agus na bu chomasach.
  Agus nuair a thàinig na Nadsaidhean a Lunnainn, thàinig eachdraidh gu crìch airson Sasainn. Dh'èirich ìmpireachd ùr, le cumhachd nach fhacas a-riamh. Bidh mòran dhaoine agus dhùthchannan a 'frithealadh nan saighdearan. Agus dè as urrainn dhuinn a ràdh: an Treas Reich, a 'sgaoileadh a sgiathan, chaidh Breatainn a bhàthadh.
  Ach ann an 1940, an dèidh dha an Fhraing a cheannsachadh, thairg Hitler gu fialaidh sìth do Churchill. Agus bha e riatanach gabhail ris: bha mothachadh cumanta ag ràdh nach b 'urrainn do Bhreatainn dad fhaighinn bhon chogadh, eadhon gu teòiridheach, ach gum faodadh i a chall. Chuir Hitler am blàr adhair an aghaidh Sasainn aig leth neart. Le dàil mhòr, ghluais e saighdearan gu Afraga. Chaidh e dhan Aonadh Sòbhieteach. Ach cha do chuir seo ach dàil air an tubaist.
  Lorg na Gearmailtich, a" cleachdadh nan sgìrean còmhnaidh, an neart airson sabaid air dà thaobh; bhuail Iapan na h-Ameireaganaich le misneachd. Agus an uairsin bhrath Stalin e le bhith a 'crìochnachadh fois. Thuit Breatainn air a glùinean agus thàinig i gu bhith na pàirt den Treas Reich.
  Choisinn mòran bhuaidhean don Wehrmacht glòir neo-sheasmhachd. Chaidh Sìne agus a caraidean gu deònach còmhla ri arm Hitler gus toileachas agus inbhe a shireadh. Agus shoirbhich leotha gu ìre an sin.
  Dè ma tha? A-nis tha dà dhùthaich aca: A" Ghearmailt Mhòr, Breatainn Bheag.
  Ghabh Sìne sip de Coca-Cola agus rinn i gàire:
  - Gràdh agus bàs, math agus olc ... Dè tha naomh, dè a tha peacach, chan eil dragh aig na mortairean!
  Sheinn Gringeta mar fhreagairt, a" cur projectile eile:
  - Gràdh is dare, leig le olc riaghladh, ach chan eil againn ach aon a thaghadh!
  Rinn na nigheanan gàire beag. Uill, gu dearbh, cho mòr "s as urrainn dhut thu fhèin a ghleusadh ann an iuchair bheag. Tha iad òg, sunndach, sunndach, agus gu math fortanach. Bidh iad a 'sabaid cho mòr agus chan e aon sgrìob. Mura h-eil thu den bheachd gun tèid iad a sgrìobadh air an tanca.
  Thuirt Malanya gu cruaidh:
  - Eh, bu chòir do Churchill a bhith air gabhail ri tairgse Hess agus a dhol a-steach don chogadh leis an USSR. An uairsin bhiodh sinn a" riaghladh a" phlanaid gu lèir, agus aig a" cheann thall bhiodh sinn a" pronnadh a" Ghearmailt cuideachd!
  Sheinn Matilda le tlachd:
  - Tha a 'Ghearmailt math ann am blàr, is e an leòmhann Breatannach as fheàrr!
  Dhearbh Malanya:
  - Seadh, ar leòmhan à Breatunn a's fearr !
  Thuirt Sìne le gàire:
  - Tha cothrom againn fhathast! Gheibh Hitler bàs agus tuitidh Ìmpireachd na Gearmailt às a chèile!
  Loisg Gringeta projectile agus dh" aontaich e gu ìre:
  - Tha, tuitidh e às a chèile! Tha iad nan creachadairean feòil-itheach, ach an dèan seo sinn nas fheàrr?
  Thuirt Malanya gu feallsanachail:
  - Tha aonachd fo rèim chruaidh nas fheàrr na caos agus sloppiness fo fhear bog!
  Bhrùth Matilda a buinn rùisgte air na peadalan agus rinn i rùsg:
  - Bidh sinn air Mars cuideachd! Agus nas fhaide na siostam na grèine!
  Fhreagair Sìne le gàire Gioconda:
  - An toiseach feumaidh sinn siostam aonaichte a stèidheachadh air a" phlanaid Talamh!
  Ghringet, ghabh e agus sheinn e gu dàna:
  - Agus cha leig sinn leis an rèim seo atharrachadh!
  Thuirt Malanya gu seòlta:
  - Ach airson am fàgail le do shròn, feumaidh mi mo shròn atharrachadh!
  Tha na nigheanan fortanach mar a bha iad an-còmhnaidh. A-nis tha an tanca aca a" ruighinn a" chiad loidhne de thrèanaichean. 'S a reubadh suas an talamh le a bhratagan. Bidh na gaisgich a" gàireachdainn.
  - Bidh sinn gan brùthadh uile!
  Chaidh fear de na gunnaichean a chuir an sàs eadar na rolairean, agus stad an tanca. Fhuair na caileagan a-mach às a 'chàr; bha e fhathast ro bheag agus ro theth anns an tanca. Ach tha e cunnartach a-muigh, dh" fhaodadh tu a bhith air do losgadh.
  Ruith na curaidh, a" lasadh an sàilean rùisgte, agus a" seinn:
  - Tha sinn nar nigheanan spòrsail, deagh charaidean, uill, leig leotha ar casan lom a chuipeadh, na cougars spòrsail!
  Sìne, a 'ruith, mhothaich:
  - Seo sinn, na Space Marines!
  Dhearbh Malanya le gàire:
  - An dà chuid a-steach don fhànais agus a-steach don fheachd tighinn air tìr!
  Agus ghabh Gringeta e, agus choisich i mun cuairt na h‑uchd, a" caoineadh:
  - Tha mi nam shàr ghaisgeach! Marbhaidh mi a h-uile duine!
  Ghabh Matilda e mar fhreagairt agus rinn i sgiala:
  - Puinnsean tuiteam a-steach don Fuhrer!
  Rinn Sìne gàire agus sheinn i:
  - Tha am buille làidir, agus tha am Fuhrer uile-chumhachdach!
  Bha na gaisgich a' ruith, a' ceumadh casruisgte, thar sprùilleach, brùite, iarann ro theth, caochladh sheòrsan sailean, agus chlaigeann briste.
  Sheinn Sìne:
  - Tuigidh tu mi... Tuigidh tu mi... Tuigidh tu mi, agus chan fhaigh thu dùthaich nas fheàrr!
  Tha e taitneach do 'n nighinn ruith, le a casan gun a bhi ro gharbh, air an t-slighe dhubh agus sprùilleach. Tha e dha-rìribh na spòrs mòr.
  Sheinn Gringeta:
  - Samhradh, tha a 'ghrian a' deàrrsadh àrd ...
  Thug Malanya taic don òran:
  - Àrd... Àrd!
  Thuirt Matilda:
  - Samhradh, tha sinn fada o'n bhàs ! Fada!
  Bha na gaisgich gu follaiseach a" dèanamh gàirdeachas. Gu dearbh, tha e na thoileachas a bhith a" gluasad agus a" leum cho sunndach.
  Rinn Sìne gàire agus thuirt i:
  - Is co-chruinneachadh am bàs, tha nàire iomlan!
  Suathadh Gringeta cas-rùisgte an aghaidh an tè eile agus sgàin e:
  - Bidh saor-làithean againn cuideachd! Agus leis a 'bhuaidh!
  Thuirt Malanya gu teagmhach:
  - An sinne no na Gearmailtich?
  Rinn Matilda gàire agus sheinn i:
  - Tha teine marbhtach a 'feitheamh oirnn ...
  Fhreagair Sìne:
  - Ach tha e gun chumhachd ...
  Rinn Gringeta gàire mar panther:
  - Tha ciste air leth aig a h-uile duine ...
  Ghabh Malanya e agus, a" losgadh, rinn i sgadan:
  - Tha buidheann-chatha Boche air a dhol dhan uaigh!
  Ghluais Matilda air ais:
  - Legion iomlan air dol do'n uaigh !
  'S ghabh na caileagan e 's rinn iad gàire... Tha iad mar eich caol. Agus casan cho grinn, lom agus tana.
  Ghabh Sìne e agus rinn i sgiala le toileachas:
  - Agus tha mi nam chobra! Agus tha mi nam chobra! Chan e mathan idir!
  Fhreagair Gringeta mar fhreagairt:
  - Tha e math dha cobra itealaich suas dha na sgòthan!
  Agus bidh na nigheanan dìreach a 'bualadh cinn. Bidh sradagan ag itealaich bho na sùilean mar gum biodh an uair a" tighinn!
  ghabh Malanya e, agus rinn i sgios:
  - Tha Hitler sgoinneil!
  Thug Matilda taic dhi:
  - Agus tha Stalin kaput!
  Chrath Sìne a cromagan agus rinn i gàire:
  - 'S mise gaisgeach an t-solais, air do ghlùinean borb... Sguabaidh mi air falbh a h-uile duine a bhios a 'dèanamh gràin air aghaidh na Talmhainn!
  ghabh Malanya i, agus beuc i:
  - Agus tha Hitler na amadan, bidh e a" smocadh tombaca! Bidh e a" goid maidsean agus cha bhith e a" caitheamh na h-oidhche aig an taigh!
  Rinn Matilda gàire gu co-sheòrsach agus dh"fhaighnich i:
  - Dè do bheachd, a bheil e aig an Fuhrer?
  Bhreab Gringeta an luath le a cas rùisgte agus rinn i gàire:
  - Gu dearbh chan eil! Bheir an ceathrar againn blowjob dha!
  Ruith Malanya a sùilean agus rinn i feadaireachd:
  - O, tha e glè mhath slat jade pulsating a chumail nad bheul agus a faireachdainn le do theanga!
  Thuirt Matilda le anail:
  - Dè cho math 'sa tha e! Agus bidh a h-uile dad dìreach sgoinneil!
  Leum na caileagan nas àirde agus nas àirde. Ach chaidh an tanca aca a chàradh agus bha aca ri tilleadh. Dhìrich na gaisgich air an ais agus rinn iad sgial:
  - Seo an tanca againn! Bidh e dìreach sgoinneil!
  Gu h-obann chuimhnich Sìne air an sgeulachd sìthiche mu Robin Hood. Tha Eòs beag, chaidh am balach a ghlacadh leis an t-siorram. Chaidh am balach a chràdh: tharraing iad suas air a" chrann e agus fhritheil iad a shàilean.
  Nuair a bha na lasraichean a' reubadh buinn rùisgte, gharbh chasan a' bhalaich... Dh'fhairich Sìne othail an seo, agus bha i gu mòr ag iarraidh feise. Seo iad a-steach e. Gu sònraichte an carp ninja Crucian Iapanach. Tha am balach fionn seo cho eireachdail, agus tha foirfeachd fireann glè mhòr aige. Agus tha e cho math suathadh air craiceann cho glan agus rèidh ri do bhroilleach.
  Bha Sìne airson a meur a chuir eadar a casan, ach bha nàire oirre agus dh"atharraich i a h-inntinn. Ged, gu dearbh, tha a leithid de ghnìomhachd air leth tlachdmhor!
  Thuirt nighean an Tighearna:
  - Ann an tonn na fairge 's an teine lasarach ! Agus teine garg, agus feargach!
  Ghluais na caileagan a-rithist an Goering-5 aca gu suidheachadh nan saighdearan Sòbhieteach. Is dòcha gu robh Stalin fhèin air a chlisgeadh gu mòr nuair a dh" ionnsaich e mu adhartas nan Nadsaidhean. Gu fìrinneach, ciamar nach urrainn dhut a bhith iomagaineach an seo? Tha inneal mòr a" ruith thugad, ach chan eil dad ri fhreagairt. Trithead "s a ceithir, chan urrainn dhut sabaid bhon t-sreath E. Agus eadhon nas motha mar sin bho AGs pioramaideach.
  Agus tha e coltach gu bheil Stalin ann an clisgeadh. Co-dhiù cuir fios gu cockroach gus a bhith nad chomhairliche. Gun fhuaim, gun chiall, gun fras uisge! Tha e coltach gum bi thu sgìth!
  Thuirt Sìne le gàire:
  - Agus bha Stalin, eu-coltach ri Churchill, an-còmhnaidh deònach bileagan fhaighinn bho Hitler agus chaidh e airson sìth!
  Sheinn Gringeta le dealas:
  - Innis dhomh ciod e an saoghal ! Freagraidh iad thu - a 'ghrian agus a' ghaoth!
  Thuirt Malanya le dealas:
  - Agus bidh clann làidir, fallain againn!
  Rinn Matilda gàire agus thuirt i:
  - Chan e bòrd tàileisg a th" anns an t-saoghal, agus chan e rìgh a th" ann an Hitler!
  Ceartaich Sìne a caraid:
  - Tha e nas àirde na an rìgh! Agus sguabaidh sinn e far aghaidh na planaid!
  Ghabh Gringeta e agus ghuidh e:
  - Mòrachd na Breatannaich, aithnichte leis a 'phlanaid! Chaidh Faisisteachas a phronnadh le buille a" chlaidheimh!
  Thuirt Malanya gu deònach:
  - Tha sinn air ar meas agus air a mheas le dùthchannan an t-saoghail gu lèir!
  Thuirt Matilda, le dealas nighean a lorg a" chiad ghaol aice:
  - Tha mi creidsinn, togamaid comunn naomh !
  Rinn Sìne gàire agus thuirt i:
  - Agus fo stiùireadh nan Gearmailteach, faodar co-mhaoineas a thogail gu dearbh!
  Bhuail Gringeta a h-aodann air breech a" ghunna agus sheinn i:
  - Tha sinn a 'magadh, togaidh sinn co-mhaoineas a-nis! Agus bidh Stalin na shàr-ghaisgeach agus na gaisgeach againn!
  Thuirt Malanya, a" soilleireachadh:
  - Ann an ciste, gu dearbh!
  Dhearbh Gringueta gu furasta:
  - Gu dearbh, ann an ciste!
  Thuirt Sìne gu feallsanachail:
  - Gun fhios cia mòr an righ, theid e do'n uaigh, direach mar an t-sealgair !
  Chuir Gringeta ris le gàire droch-rùnach:
  - Bidh neach-poilitigs an-còmhnaidh na laighe, dìreach bàsaich e airson fìor!
  Cliog Malanya air a òrdagan rùisgte agus thuirt i:
  - Tha neo-bhàsmhorachd fìor, ach tha bàs mì-mhodhail!
  Thug Matilda cuideachd aphorism a-mach:
  - Is urrainn righrean ni sam bith a dheanamh, ach cha-n e a h-aon, cha'n urrainn aon righ teicheadh o'n uaigh a chum na talmhainn !
  Rinn Sìne gàire:
  - Thig beatha gu crìch a dh'aithghearr ...
  Gringetta a" faighinn taic le aplomb:
  - Buailidh am dot a dh'aithghearr!
  Bidh Malanya a" losgadh ghunnaichean-inneal aig saighdearan-coise nan Sobhietich, agus a" sèideadh:
  - O, a mhàthair, a mhàthair, gabh truas ri do mhac!
  Thuirt Matilda, le duilgheadas aice a bhith a" cumail a gàire air ais:
  - Às deidh na h-uile, chan eil latha air fhàgail aige airson a bhith beò!
  Bha Sìne a" smaoineachadh gu feallsanachail:
  - Tha a h-uile duine ag iarraidh a bhith beò gu brèagha, ach chan eil ach beagan a 'bàsachadh le urram!
  Fhreagair Gringueta le gàire:
  - Tha bàs a 'gealltainn trioblaid, mura h-eil e a' deàrrsadh le gathaichean coileanaidh!
  Rinn Malanya sgàineadh le sgoltadh fiadhaich a fiaclan:
  - Is fearr bàs math na beatha chraiteach !
  Thug Matilda dùbhlan dha:
  - Tha e math a bhith nad Dhia ann an saorsa, ach tha e dona a bhith nad diabhal sa phrìosan!
  Thuirt Gringeta le gàire puinnseanta:
  - Agus tha sinn air ruith a-mach à sligean... Aontaich, 's e mòr-thubaist a tha seo! Chan e aon thiodhlac de sgrios!
  Rinn Sìne srann gu tàmailt.
  - Bidh tiodhlacan ùra agus cinn-suidhe eile ann!
  . CAIBIDIL Àir. 17.
  Air an latha seo, 10 Dàmhair, 1947, Friedrich, mar a bha e an-còmhnaidh, cù agus gun sgur, gu luath a 'rèiseadh air an each adhair Me-362. Cha robh am balach a 'faireachdainn eadhon sgàil sgìth, bha e ro thoilichte, agus fhathast a' losgadh gun a bhith a 'call buille. Air an oidhche, chuir sgiobaidhean càraidh, gu sònraichte feadhainn Ameireaganach, cuid den uidheamachd a chaidh a mhilleadh an gnìomh. Gu sònraichte, chaidh na "Pattons" a shnìomh a-rithist air slighean, a bharrachd air an sin, chaidh beagan cheudan de na carbadan sin a-steach don t-seirbheis às deidh dhaibh a bhith air an gluasad bho thall thairis, air rathaidean-iarainn a bha stèidhichte mar-thà. Dh'fheuch na partisans, gu dearbh,, ach rinn iad tòrr na bu mhiosa na an àbhaist. Ann an taghaidhean an Athair Ucràineach, rinn Bandera a" chùis, agus mheudaich brath agus trèigsinn anns na h-ìrean partisan. A bharrachd air an sin, dh'fhàs ceannard a 'ghluasaid partisan, Voroshilov, tinn ... Agus cha deach fear eile a lorg ann an ùine ... Seadh, bha luchd-sabaid gaisgeil fon talamh agus saboteurs gaisgeil uaireannan a" soirbheachadh, ach chan ann os cionn na h-ìre innleachdach. A bharrachd air an sin, dh" adhbhraich teachd a-steach caidreabhaich ùra tuiteam gu mòr ann an creideamh ann am buaidh an USSR, agus dh" adhbhraich seo gun deach eileamaidean luideach, gu fosgailte no gu dìomhair, a-null gu taobh nam faisisteach.
  Mheudaich an àireamh de luchd-fàgail gu sònraichte am measg Arm Dearg Kraikov agus Arm na Pòlainn. Bha na Pòlaichean, às deidh dhaibh creidsinn geallaidhean nan Nadsaidhean agus gu sònraichte luchd-calpa an Iar, gu mòr an urra ri bhith a" cruthachadh ìmpireachd mhòr san taobh an ear, aig cosgais na Ruis! Cha robh a h-uile duine, gu dearbh, fhathast dìleas do na Sòbhietich, ach an còrr de na faileasan poilitigeach... Tha na Libearalaich gu sònraichte neo-earbsach... Mar sin thòisich na h-aonadan Pòlach air gèilleadh air Moscow Bulge cha mhòr sa bhad bho thoiseach na h-eucoir ... Gu fortanach, cha robh mòran dhiubh ann agus cha tug seo buaidh chinnteach fhathast air cùrsa a" chogaidh .
  Rinn Friedrich a" chiad turas-adhair e fhèin, a" briseadh air falbh bho na pìleatan eile. Chunnaic e nach robh an nàmhaid a-nis cho dùmhail a" coinneachadh ri tagaichean nan Nadsaidhean le teine, agus cha mhòr nach robh raointean mèinn air fhàgail ann an slighe nan pìosan tanca. Ach bha na saighdearan Sòbhieteach a' sabaid gu cruaidh. Cha do dh'fhosgail na saighdearan-coise teine agus dh'fheuch iad, le bhith a 'leigeil leis na tancaichean dùnadh, na slighean aca no grunn grenades a spreadhadh, no an cur na theine le botail a ghabhas losgadh.
  Mheudaich am balach Terminator an sgòr gu ìre mhòr aig cosgais gunnaichean Sòbhieteach. A bharrachd air an sin, losgadh bho itealan còmhnard, a 'seachnadh ùine air dàibheadh. Fìor, chaidh grunn tancaichean a bha suidhichte ann an ambush a sgrios cuideachd. Bha itealain an USSR neo-ghnìomhach. Sa mhadainn, cha do nochd ach seachd itealan U-2, an uairsin ceithir Laggs. San fharsaingeachd, bha còmhradh goirid aig Friedrich leotha, a' bruthadh gu h-aotrom air an inneal-brosnachaidh... Agus an uairsin, mar a bha e an-còmhnaidh!
  Às deidh dhaibh na puingean sabaid a bha lag mar-thà a chumail fodha, chaidh tancaichean Nadsaidheach a-steach nas fhaide thairis air an achadh agus a-steach do na trainnsichean... Chaidh dìgean an-aghaidh tanca agus gràineagan a lorg, ge-tà, air an t-siathamh agus an còigeamh loidhne dìon seo mar-thà (bha ochd dhiubh ann gu h-iomlan). Bha na gunnachan-airm Sòbhieteach iomagaineach agus thòisich iad a' losgadh bho chian. Bha an làmhachas faisisteach gun tròcair, agus bha an itealan ... Gu ruige seo, mar rinc spèilidh, chaidh a h-uile càil a mhilleadh. Uill, tha Friedrich, mar a bha e an-còmhnaidh, air thoiseach air a h-uile duine, nas spioradail agus nas fhuaire. Thachair atharrachaidhean ann an cruthachadh na saighdearan; ghabh na Pattons, le armachd gunnaichean cumhachdach, an stiùir. Co-dhùnadh èiginneach call a lughdachadh bho luchd-coise kamikaze a bhios gan ìobairt fhèin ach nach eil airson a leigeil seachad...
  Rinn Friedrich an treas turas-adhair aige còmhla ri a charaid Helga. An seo choinnich iad airson a 'chiad uair baidse mòr no nas lugha de itealan Sòbhieteach. Nam measg bha eadhon còig Br-3 (bho far an deach an cladhach). Gu h-annasach gu leòr, thionndaidh bomairean an USSR air ais sa bhad nuair a chunnaic iad aces na Gearmailt, agus chaidh an luchd-sabaid orra.
  Loisg Friedrich na càraichean gu socair a" feuchainn ri faighinn nas fhaisge. A 'gabhail a-steach ace le rionnag de ghaisgeach an USSR air an fhuselage. Dh'fheuch an gaisgeach eòlach, ge-tà, a dhol a-steach do na sgòthan, ach an aghaidh uilebheist mar Friedrich Bismarck, cha do dh'fhàs e na bu mhiosa. Loisg am balach crìochnachaidh, gun a bhith ag ionndrainn buille, sìos trithead "s a sia luchd-sabaid agus ceithir itealain ionnsaigh aig an aon àm, thionndaidh e air an astar, agus ruith e às deidh na bomairean.
  An seo, ge-tà, fhuair Friedrich a-mach nach robh a 'chàr aige a' reubadh cho mòr, agus nach do ràinig e 740 cilemeatair tuairmseach eadhon le einnsean èiginn. Tha an adhbhar soilleir, chuir Friedrich an àite na gunnaichean 30-mm Mr-108 le Mgr-103, a tha, le astar tùsail de 960 meatairean san diog, mòran nas èifeachdaiche ann a bhith a" dol a-steach do mhullaichean tancaichean agus luchd-sabaid nàmhaid bho fhìor cheann-uidhe. astar fada, ach cha mhòr uair gu leth nas truime agus nas ìsle le ìre teine de 420 cuairtean gach mionaid (ge-tà, b" fheàrr le Friedrich sligean singilte a losgadh fhad "s a bha iad a" tuiteam a-steach do trance!). Agus chaidh an armachd airson na gunnaichean àrdachadh gu sònraichte dha Frederick. Mar sin, cha b" e obair fhurasta a bh" ann grèim fhaighinn air na bomairean. Bha grunnan He-362an sùbailte air thoiseach air an ace òg gaisgeil. Thuit iad mar chlach-mheallain air a" bhàrr, a" pronnadh agus a" cràdh nan carbadan Sòbhieteach. A bharrachd air an sin, dh'fhàs am Br-3, a bhith nas slaodaiche agus le droch armachd, na chreach furasta dha pìleatan ceannairc. Ràinig Friedrich deireadh na cuirm, ach chrìochnaich e fhathast dusan, a 'leagail leth-cheud. Ach, cha do rinn am balach a" chùis air a" chlàr a bh" aige roimhe de dhà cheud gu leth-cheud "s a trì.
  Thill Friedrich air ais le dealas mòr na anam. Bhuannaich e agus tha e a 'buannachadh! Agus chaidh smuaintean mu mo bhrath gu tur à sealladh. Thuirt an duine òg eadhon ris fhèin:
  - Carson a tha na claon-bhreith seo! Is e dùthaich dachaigh far am fàs do charaidean is do chlann suas! Agus chan e an USSR an Motherland, ach prìosan nan dùthchannan!
  Chuala Helga na faclan seo, ach, gun a bhith a 'tuigsinn an fhìor bhrìgh, dhearbh e:
  - Tha thu ceart! Agus bidh clann againn a dh'aithghearr! Ged, chan eil mi airson geir bolg fhaighinn fhad "s a tha an cogadh seo fhathast a" dol!
  Rinn Friedrich gàire:
  - Tha e an crochadh air toil an Dè Uile-chumhachdaich. Ach, tha am Pàp agus grunn phrìomh-bhaile air ar taobh!
  Thionndaidh an ceathramh turas-adhair air ionnsaigh, jet Fokken-Wulf-5s gu bhith na shealg ghunnaichean, leis nach deach ach dà tanca a ghlacadh. Ach bha an fhìor dheuchainn fhathast ri thighinn.
  Chuir Fifth Guards Arm Tank Rotmistrov crìoch air an gluasad fo-ghearradh gu sgìre Krasnogvardeisky. Ach, cha robh e comasach iongnadh iomlan a choileanadh. Chlàr itealan taisbeanaidh Faisisteach gluasad mòr tancaichean, agus rinn na Nadsaidhean cabhag gus ceumannan a ghabhail. Thàinig timcheall air còig ceud aonad SS den 2na Arm SS Panzer, a bharrachd air dà cheud carbad bhon tèarmann ro-innleachdail, a-mach gus coinneachadh ri naoi ceud gu leth tanca agus gunnaichean fèin-ghluasaid air an daingneachadh le cùl-stòran dòrn armachd Rotmistrov. Gu sònraichte, chaidh am blàr a chumail air achadh faisg air tuathanas coitcheann Pervomaisky, far an robh grenadiers Gearmailteach agus gunnaichean suidhichte air an loidhne a chaidh a ghlacadh.
  Chaidh Friedrich agus na h-aces Gearmailteach as fheàrr a ghairm a-steach gus stad a chuir air ionnsaigh mhòr bho thìr is adhair.
  Rinn Lieutenant Seanalair Rotmistrov, gaisgeach Blàr Stalingrad, an òrdugh a thàinig bhon Àrd-cheannard fhèin, agus bha e gu dùrachdach den bheachd nach robh am blàr faisg air Moscow air a chall fhathast. Bha cumhachd aige na làmhan, agus bha glimmer de dhòchas ann gum faigheadh an USSR air ais na bha e air chall roimhe. Ach, dh'fhàs an colbh, a 'gluasad fo a chumhachd fhèin, gu math sìnte. Bha seo gu ìre mar thoradh air a" mhiann a bhith a" seachnadh itealain taisgealaidh an Treas Reich, agus an ùine eile den chaismeachd air adhbhrachadh le milleadh air loidhnichean rèile air sgàth itealain nàmhaid.
  Thug stailcean bomair trom air feachdan tanca mòr caismeachd ceudan chilemeatairean fon chumhachd aca fhèin. A bharrachd air an sin, aig an astar as luaithe ... Tha seo a" toirt aire do chuid de ioma-ghnèitheachd a" chabhlach tanca; chaidh sìoltachain a chuir an àite cuid de charbadan, cuid eile, air an làimh eile, chuir seann sheòrsan, a" toirt a-steach tar-chuir neo-fhoirfe, maill air einnseanan dìosail.
  Mar thoradh air a" bhuaidh bhrùideil agus mhòr a bha aig itealain nàmhaid, bha an còigeamh arm clisgeadh suidhichte gu math fada bhon loidhne aghaidh agus thug seo air an rolair stàilinn seo caismeachd bho fheasgar gu madainn.
  Bha buidheann nas toinnte de luchd-faisisteach mar-thà a 'feitheamh ri Rotmistrov. Ged a bha e na b" ìsle anns an àireamh iomlan de thancaichean, bha càileachd na b" fheàrr aig na Nadsaidhean: le timcheall air ceud gu leth "Panthers"-5 agus "Tigers"-5, a bharrachd air dusan gu leth "Goering" L (Beurla carbadan le gunnaichean 17-troigh, timcheall air co-ionann ann an cumhachd treòrachaidh gu gunna "Panthers"), E-50, AG-50 agus "Patton". Bha luchd-sgrios tanca Super Ferdinand fhathast air an t-slighe.
  Gu dearbh, bhiodh e air a bhith na b 'fheàrr ionnsaigh a thoirt air na Nadsaidhean en masse, ach bha an Zhukov iongantach ann an cus cabhaig airson Rotmistrov, le eagal ceart gun gabhadh na Nadsaidhean ceumannan lùthmhor. Ach, tha iad air sin a dhèanamh mar-thà ...
  Ach an seo bha aon chairt trombaid aig arm nan Sòbhieteach - b' e fìor chòmhdach adhair a bha seo... Chaidh na plèanaichean a thoirt air falbh bho stiùireadh Ural agus bho thèarmann na prìomh oifisean, agus thilg iad eadhon carbadan trèanaidh dhan bhlàr, a bharrachd air uidheamachd dìreach bhon loidhne cruinneachaidh . B" e seo an cothrom briseadh tron taobh cheart agus an cùl, a bha air gluasad fada air thoiseach air an t-sreath faisisteach.
  Bha an Seanalair Gotha, agus ceannardan eile, a bha mar-thà ann an deasbaireachd mu phlana airson obair Moscow, a" gabhail ris gum biodh Krasnogvardeysk gu cinnteach na làrach airson blàr tanca le tèarmann sabaid feachdan nan Sobhietich, a tha a" ciallachadh gu robh feum air plana còmhdaich. .
  Bha itealain sònraichte Gearmailteach, gu sònraichte an Xe-362, a" cumail sùil air an raon-adhair, gus am biodh am blàr air Krasnogvardeysky gu bhith mar an tanca as motha chan e a-mhàin, ach cuideachd blàr adhair an Dàrna Cogaidh!
  Chaidh Friedrich a ghairm gus sabaid an aghaidh an nàmhaid, is e an ace as fheàrr den Luftwaffe, bha rìgh nam blàran adhair na shamhla air buaidh an Treas Reich. Agus ri thaobh, no cha mhòr ri thaobh air a làimh dheis, air ionnsaigh, agus mar sin gu sònraichte atharrachadh cumhachdach Fokken-Wulf-5, rèis Helga.
  Sheinn am balach eadhon:
  - Tha sinn a 'ruith tro na tuinn air longan rionnag! Quarks foam anns na vortices ether!
  Dhearbh Helga:
  - Creutairean dearga, thèid do bhualadh! Clann an t-saoghail ifrinn fon talamh!
  Rinn Friedrich gàire agus thuirt e am fear as fheàrr leis:
  - Thig air adhart, air falbh bhon sgriubha! Aingeal a" bhàis, dìreach fìdeag airson gun nochd e! Reubaidh e an asal uile na phìosan den asail aca!
  Rinn Helga gàire mar fhreagairt.
  - Uill, tha thu èibhinn!
  Bha dragh air Friedrich mu àrdachadh cuideam an itealain aige, an ceangal ri bhith a" cur a-steach armachd fad-raon agus an àrdachadh ann an armachd. Às deidh na h-uile, tha projectile canan 30-mm trì tursan nas truime na canan 20-millimeter, agus a thaobh cumhachd millteach, is dòcha ceithir tursan nas cumhachdaiche, tha e na inneal uile-choitcheann a tha comasach air armachd a sgrios an dà chuid air an uachdar. den phlanaid agus san adhar! Bha an ace òg eadhon airson na gunnaichean-inneal a leigeil seachad agus na ceithir feadhainn mòra aca a thoirt air falbh, ach... Chuir Helga an aghaidh mus fhalbh e:
  - Às deidh na h-uile, is dòcha gun tig e sìos gus sabaid a dhùnadh. Tha e nas fheàrr a" chairt trump seo a shàbhaladh ...
  - Gu leòr airson Force Majeure agus dà shealgair! - Gheàrr Friedrich dheth goirid. Dhòmhsa, tha losgadh sìos faisg gu leòr. San fharsaingeachd, tha mi a" smaoineachadh gu bheil an armachd gunna-inneal an seo cus.
  Rinn Helga gàire gu sunndach agus bhuail i am balach air a dhruim.
  - Gu mì-fhortanach, chan eil a h-uile duine na ridire cho do-chreidsinneach riut fhèin! Tha mòran aces fhathast nan luchd-tòiseachaidh, feumaidh iad teine nas dlùithe gus a bhith cinnteach gum buail iad ...
  Chuir Frederick gu reusanta an aghaidh:
  - Cha tèid càr cho daor ris an ME-362 U a thoirt do phìleat ùr-nodha. Tha an trodaiche seo airson aces.
  An àite a bhith a" freagairt, ruith Helga a-steach don itealan ionnsaigh-sabaid aice, a" lasadh a shàilean rùisgte, pinc. Dè eile a bu chòir a dhèanamh, chaidh an gairm èiginn a chluinntinn.
  Bha Friedrich sa chumantas toilichte gun robh e air an dà ghunna-inneal a-muigh a thoirt air falbh, thug an carbad mòr dheth na b' fhasa, agus dh'àrdaich an astar, agus bha na sgiathan nas aotroime na b' fheàrr le gluasad. Ged a bha na puingean teine fhèin còmhdaichte le fèilltean, chuir an lùghdachadh aca gu mòr ri aerodynamics a 'chàir. Ged nach eil an Me-362 a thaobh feartan aerodynamic fhathast co-ionann am measg charbadan piston, tha e na each cogaidh cho uile-choitcheann.
  Bidh craobhan tearc agus achaidhean a" lasadh gu h-ìosal... Tha an latha teth agus tha e coltach nach bi e furasta sabaid. Gu sònraichte na Ruiseanaich, a tha a" call a" bhlàir mhòir seo. An seo air an làimh chlì agus beagan gu h-ìosal tha treud feannagan ag itealaich... Treud mòr, tha cuid de na feannagan glè mhòr. Mar a bha Boyarsky a" seinn anns a" cheòl-ciùil ainmeil:
  - Ach carson! Tha e eu-comasach a bhith beò nad inntinn! Ach carson - chan eil beatha a" teagasg dad dhuinn!
  An seo tha fòirneart, fòirneart agus barrachd fòirneart! An-iochd, an-iochd agus a-rithist an-iochd a 'daingneachadh na dùthcha!
  Tha coltas gun chrìoch air an treud de fheannagan, tha deichean, ceudan de mhìltean dhiubh ann, agus bidh iad a 'cluinntinn gus an cluinn thu iad fiù' s ann am bothan dùinte. Dh"fhaighnich Friedrich do Helga air an rèidio:
  - Is dòcha gun urrainn dhuinn am bualadh le gunnaichean inneal?
  Chuir an ace girl an aghaidh:
  - Cha 'n fhiach e ! Faodaidh a h-uile peilear cunntadh an seo!
  Rinn Friedrich gàire:
  - A tha gu math comasach! Tha cetris aig an rìgh ann am poca fon rìgh-chathair.
  Leum a 'chiad bhaidse de phlèanaichean Sòbhieteach gu h-obann a-mach bho chùl treud de vultures. Choinnich na Salamanders riutha an toiseach. Bha call air gach taobh, chaidh barrachd Ruiseanaich a mharbhadh. Dh'fhosgail Friedrich teine fadalach agus loisg e sìos ach ochd càraichean. Ach tha e fhathast na thoiseach tòiseachaidh duilich. Ach chaidh beagan de na Gearmailtich Salamander-3 a losgadh sìos, agus am Me-262, chan eil e soilleir ciamar a fhuair e air thoiseach air a h-uile duine.
  Ach bha am prìomh rud fhathast ri thighinn. Thàinig an treud feannagan gu crìch, leum na pìleatan Gearmailteach a-mach don àite os cionn raon Krasnogvardeisky agus thòisich e.
  Bha arm gu lèir a 'ruith a dh'ionnsaigh sguadron na Gearmailt, agus an seo, gu dearbh, bha itealain bho ghrunn fheachdan adhair an USSR. Armada mòr de phlèanaichean de gach seòrsa, ach gu sònraichte an Yakov agus beagan nas lugha de Laggs.
  Dh'fhosgail Friedrich teine bho astar còrr is sia cilemeatair. Thuit e a-rithist a-steach do shruthan trance fiadhaich, nuair nach eil thu ag amas, ach bidh do chorragan a "brùthadh gu fèin-ghluasadach. Nuair nach eil tuilleadh beachdachaidh ann, smuaintean, tha e coltach gur ann leatsa a tha an corp, ach tha thu mar thà mar phupaid de fheachdan neo-aithnichte... Agus tha sin a" ciallachadh nach ann leatsa a tha an fheòil, ach spiorad an fho-shaoghal - feachdan neòghlan, olc. ..
  Uill, agus ann an ceann a 'ghille terminator, thòisich an t-òran a' seinn grunn thursan:
  Am measg charaidean, ach aig an aon àm dìomhair,
  Air a ghlacadh le fulangas, draghan brònach!
  Tha ar saoghal cho sgìth de dhroch dhìol,
  Chan eil farsaingeachd no bòidhchead ri fhaicinn!
  C'àit an d' thug thu sinn - droch dhiabhul ?
  Nuair a bhios deamhan olc a" cumail smachd air arm!
  Tha sinn gu cinnteach ag iarraidh glòir armailteach,
  Ged is e dìosganach gràineil a th" annam nam chridhe!
  
  A leithid de fhalamh anns an spiorad a tha air a mhilleadh,
  Chan eil dòigh timcheall air a" chlach-mhòir!
  Agus bàs, an geall seo don chailleach neo-thruacanta,
  Dè a bhios a 'cruinneachadh ùmhlachd ann an Holy Rus'!
  
  Chan eil tuigse shìmplidh a 'deàrrsadh,
  Tha a h-uile dad air an lìon, cumhachd gun chrìoch!
  Am miann a bhith beò ann an àite-còmhnaidh na talmhainn,
  A 'blasad milis, aoibhneas, toileachas le do leannan!
  
  Ach chuir an dàn a mhac gu cogadh,
  Far an robh againn ri dìochuimhneachadh mu shìth!
  Chan fheum Satan a mhallachadh airson seo,
  Cha robh sinn fhìn ag iarraidh dad eile!
  
  Bidh mi a 'gearradh tron ghrian air an itealan,
  An dèidh tionndadh a dhèanamh, agus an gluasad ainm-sgrìobhte!
  Creid mi, cha d'fhuair fear-cogaidh an athar,
  Cluichidh sinn caismeachd tiodhlacaidh airson an scum!
  
  Tha 'n namhaid lionmhor, laidir,
  Càraichean, luchd-sabaid, urchraichean!
  Brisidh sinn an Wehrmacht ifrinn gu pìosan,
  Thèid buannachdan na Ruis a ghlòrachadh!
  Thig Co-mhaoineas dhan Talamh, tha mi creidsinn,
  Bidh sinn beò gu toilichte - tha fios agam gu cinnteach!
  Bidh fear-cuir gu bàs dhaoine - faisisteachd, a 'crìonadh,
  Bidh buaidh ann an caoimhneas, solas a 'Chèitein!
  
  Tìr-athar, itealaich luath,
  Thug e dhuinn beatha naomh!
  Tha laoidh an Motherland a" seinn nar cridheachan,
  Às deidh na h-uile, bidh mi a 'sabaid gu cruaidh air a son!
  
  'S tha mi creidsinn gu'n tig àm soilleir,
  Cha bhith murt ann, falbhaidh seann aois a-steach don àibheis!
  Bidh an rèis a 'fàs gun chrìoch,
  Ruithidh am mullach gu euchdan nan loidhnichean!
  
  Agus gus an toir sinn an ùine nas fhaisge;
  An uairsin feumaidh tu sabaid mar shaighdear Rus '!
  Gus an ruig e gach neach nach eil na mhisneachd,
  Gu bheil fios aig na Ruiseanaich an-còmhnaidh mar a nì iad sabaid!
  Bha òran gràdhach math ann an ceann Friedrich, ach rinn a làmhan agus a chasan fealltach a chaochladh. Is e sin, chuir iad sligean gu itealan Sòbhieteach de gach seòrsa agus suaicheantas. Dh'fheuch na pìleatan Sòbhieteach ri faighinn nas fhaisge agus sabaid a thòiseachadh ... . An uairsin ghluais plèana an ace òg, agus a bhith ann an sabaid sabaid , loisg am balach air tòrr canain adhair. Chuir e sìos gu mòr grunn luchd-sabaid Sòbhieteach a 'tighinn a-mach às a' chùl.
  An seo cha mhòr nach deach Friedrich fhèin a reubadh, ach chaidh aige air sleamhnachadh a-steach don loidhne teine agus leantainn air adhart a "cur às don luchd-dùbhlain aige. An turas seo, dh'fhuiling an dà-einnsean "Pawns" e. Chaidh aphorism a-mach tro chinn nam balach (chan e cnothan a th" ann am peilearan cuideachd, banrighrean san àm ri teachd!). Chaidh Helga a-steach don rèidio:
  - O, a mhàthair ghràidh! Mar a bhrùthas iad!
  Gheàrr Friedrich, a 'coileanadh lùb neo-choileanta, luchd-iomairt Sòbhieteach bho astar mòr a' feuchainn ri faighinn air cùl Helga. B 'e fear dhiubh "Shopkeeper" (Lagg-5), bha rionnag mòr dearg air an fhuselage ... Tha seo a' ciallachadh gaisgeach an USSR. Loisg an nighean fhèin, air atharrachadh ionnsaigh air an Fokken-Wulf, aig tancaichean arm Rotmistrov a" tighinn faisg air suidheachadh na Gearmailt. Agus aig an aon àm bhuail i gu math ceart, a 'dàibheadh gu soirbheachail.
  Bha Friedrich fhathast a 'sabaid le plèanaichean nàmhaid, a' toirt taing inntinn dha na solarachaidhean airson an àrdachadh ann an armachd. Fhuair e eadhon inneal-crìochnachaidh brathaidh a chuir a-steach do tanca T-34-85, a "taghadh fear a" chomanndair (faicear seo bho na antennas, a dh "aindeoin an duslach agus an astar, bha sùilean biorach Friedrich furasta fhaicinn!).
  Bhuail trì sligean air còmhdach an ad aig an aon àm agus stad an tanca ...
  Bha e teth gu h-ìosal cuideachd, bha prìomh gheàrd an Fifth Guards Tank Army mu thràth air gluasad gu grenadiers an SS agus pàirtean den Second Corps.
  Chaidh a 'chiad charbadan Sòbhieteach a-steach don dìg an-aghaidh tanca, agus chaidh an astar aca sìos. Bha na canain luath-theine aig na Tigers-5 agus Panthers-5 a" frasadh orra. Seo far a bheil na Gearmailtich ùra làidir: a 'sabaid air astar; gus buannachd fhaighinn thairis orra, dh'fheumadh tancaichean Sòbhieteach a dhol an sàs ann an sabaid dlùth. Stèidhich làrach lìonadh... Ach bha an co-dhùnadh innleachdach mearachdach, a bhith a" reubadh tron raon fhosgailte far an deach dìgean a chladhach, gus coinneachadh ris na h-innealan a bha a" feitheamh ris a" "chreach". Seadh, agus gun a bhith a 'tuiteam en masse aig an aon àm?
  Fìor, bha na Sòbhieteach Ils, a dh'aindeoin call mòr, fhathast a 'briseadh troimhe, mar bhocsair beag a' dàibheadh fo shlat fuamhaire, a dh'ionnsaigh tancaichean nàmhaid, ag adhbhrachadh milleadh, a 'gabhail a-steach bomaichean beaga. Fìor, air cuid de "Tìgearan"-5 sheas iad air mullach an lìn, ach airson mòran charbadan, thàinig air saighdearan-coise na Gearmailt dìon a chuir a-steach gu litireil air a "ghluasad.
  Bha Frederick den bheachd nam biodh na Ruiseanaich air ionnsaigh nas dùmhail a lìbhrigeadh, gum biodh cothrom fada na b" àirde aca "tòrr airgid" fhaighinn agus sabaid dlùth buannachdail.
  Lean an ramming leis na pìleatan dearga, ach mar eisimpleir an aghaidh Salamander-3 a bha gu math sùbailte, cha do ghiùlain an innleachd seo na toradh ris an robh dùil. Mheudaich call itealain na Gearmailt, mar, gu dearbh, gu ìre eadhon nas motha na feadhainn Sòbhieteach. Ach cha b" e blàr neo-dhìolta a bha seo tuilleadh. Bha eòlas math aig mòran de phìleatan Sòbhieteach, cha b 'ann airson rud sam bith a bha iad a' còmhdach Moscow, agus mar sin dh'fhuiling na Nadsaidhean mòran.
  Bha Friedrich, aig an robh instincts uamhasach geur, an-còmhnaidh a" seachnadh buillean agus a "bualadh gu intuitive air na sabaidean Sobhietach as cunnartaiche. A 'feuchainn ri na stiùirichean a leagail. Rinn e e, agus dh'obraich e gun teintean. Co-dhiù, bha falamh nam cheann, agus dìth tuigse air a" bhlàr mar sin. Fhreagair an corp, chaidh na targaidean a ghlacadh, cha deach ionndrainn sam bith. Grunn thursan eadhon ràinig e na tancaichean.
  Agus bha na ceudan, mura robh na mìltean de phlèanaichean de gach seòrsa a" frasadh agus a" frasadh ro ar sùilean. Mar eisimpleir, Huffman air an He-362 aige ... Bidh e a" sabaid ann an dòigh shònraichte, astar, jerk càr jet, agus sprùilleach ag itealaich a h-uile taobh ... Agus chan eil na Ruiseanaich dona an dàrna cuid... Ach càite a bheil Kozhedub, tha an t-àm ann an cumhachd a ghearradh dheth... Tha Friedrich a" gluasad aig a" char as lugha, a-nis chan eil feum air tionndadh, bualadh gu gann, ach a-mhàin, a" gluasad beagan bho chall.
  Tha an armachd a" ruith a-mach, mar a tha an connadh anns na tancaichean, agus tha daingneachadh drùidhteach a" tighinn bho shuidheachadh na Gearmailt. Is e na Salamanders, agus eadhon beagan Me-362an iongantach, a" chiad fheadhainn a chaidh a-steach don bhlàr, agus an còrr de bhuidheann Hitler an uairsin. A-rithist, a' gluasad air adhart... bidh plèanaichean Sòbhieteach a' tòiseachadh a' teicheadh. Tha iad a" ruith a-mach à connadh, agus tha an call aca air a dhol thairis air a h-uile crìoch so-chreidsinneach agus do-chreidsinneach. Bidh Friedrich a" tilleadh agus a" faighneachd dha Helga:
  - A bheil a h-uile dad gu math?
  Fhreagair an nighean:
  - Tha am plèana a" gluasad! Chuir mi a-mach sia tancaichean agus aon neach-sabaid ...
  Thuirt Friedrich:
  - Seadh, chaidh thu seachad air eadhon mise anns an àireamh de tancaichean a chaidh a sgrios. Gu pearsanta sgrios mi dìreach còig càraichean le muzzles!
  Rinn Helga gàire.
  - Cia mheud itealan?
  - Plèanaichean? - Na h-àireamhan a" lasadh ann an ceann Friedrich... - Dìreach trì cheud "s a h-aon! Clàr ùr an t-saoghail a. Dè an coileanadh...
  Dh'èigh Helga:
  - Chan eil annad ach ridire! Chan e, gu luath dia an sgrios. An Kali mòr fhèin... Trodaiche uile-choitcheann!
  Rinn Friedrich ceartachadh gu modhail:
  - Gu fìrinneach, chan e dia a th" ann an Kali, ach ban-dia an uilc. Is e sin, boireannach, ged a tha diadhachd fìor urramach agus mòr-chòrdte ann an Hinduism. Chaidh mòran teampaill a thogail dhi agus tha ùrnaighean gan tabhann dhi.
  Mhothaich am balach gu h-obann gun robh e air a ghlùin a sgrìobadh gu mòr air an luamhan. Agus mhionnaich e:
  - Daingead! Cha b' fhiach e tionndadh ann an carbad cho mòr armaichte.
  Thuirt Helga le dragh:
  - Agus tha an ath itealan agad às aonais mise?
  Dhearbh Friedrich gu furasta:
  - Bidh, bidh an Fokken agad fhathast air ath-chonnadh agus air a ghearradh, ach tha mo chuid fhèin deiseil mu thràth. Dìreach na abair e, dìreach thoir an aire dhut fhèin!
  Thuirt Helga gu cinnteach:
  - Chan eil! 'S e mo chomhairle dhut a bhith a' sabaid agus a' sabaid cho math 's as urrainn dhut... Ma ghabhas e dèanamh idir.
  Thàinig na plèanaichean air tìr agus ruith Friedrich chun ath chàr. Bha am measgachadh taghte den Me-362 agus an ionnsaigh F -490 na b" fheàrr airson superass fad na h-ùine.
  Thòisich Friedrich, a 'faireachdainn peadalan biorach, garbh an Fokken-Wulf-4 le a chasan rùisgte, a' putadh an astar agus a 'seinn air adhart:
  - Tha mi ag itealaich gu cath! saltraidh mi an creutair gu duslach!
  Lean am blàr ann an Krasnogvardeysk. A bharrachd air tancaichean arm Rotmistrov fhèin, ràinig ceud agus leth-cheud carbad Sòbhieteach, a chaidh a thoirt bhon taobh a deas agus roinn Kashirnsky air aghaidh nan Sòbhieteach, gu raon-catha. Fìor, chan eil ach a" chiad bhaidse de chàraichean air ruighinn gu ruige seo. Cha robh itealan Sòbhieteach cuideachd a 'smaoineachadh air a bhith a' toirt seachad, ach cha robh e fhathast gu sònraichte gnìomhach.
  Thòisich Frederick ag obair air na tancaichean, a 'cleachdadh a ghunnaichean a chaidh a chruthachadh gu sònraichte airson an adhbhair seo. Na bheachd-san, bha an inbhe 37 millimeters fhathast air leth freagarrach airson an adhbhair seo. Mar eisimpleir, chuir Rudel, le gunnaichean mar sin, às aonais sabaid sam bith, sgrios, no an àite, dè a tha nas cothromaiche, a chuir às do 534 tancaichean tron chogadh. Ach bha duine àbhaisteach ann, chan e Friedrich. Chuimhnich am balach mar a dh" innis athair dha mhàthair gum faod a" bhuaidh còmhla air an leanabh a bha air a ghiùlan sa bhroinn, a bharrachd air a bhith a" nochdadh comasan iongantach mar a bhios inbhidheachd a" dol air adhart, an clann a thionndadh gu bhith na psychopath...
  Is dòcha gu bheil an trance sabaid aige, agus mòr-chumhachd a" ghaisgich seo, cuideachd mar thoradh air buaidh, nach eil fios aig a nàdar.
  Ach an seo thig na tancaichean, airson a" phìleat tha coltas gu bheil na gluasadan aca slaodach, agus eadhon nas motha airson Friedrich. Thòisich an ace òg a 'bualadh air falbh bho itealan còmhnard. Tha e dìreach a 'losgadh agus a' bualadh. Solais a" lasadh bho spreadhaidhean beaga, adan briste troimhe. Bidh mòran chàraichean a" dol na theine sa chùis seo, leis gu bheil na tancaichean gas suidhichte anns an roinn sabaid. Agus sgrios, chaidh baraille an T-34 air falbh mar theanga slingshot.
  Gu math tric bha na sligean a' bualadh air an inneal-losgaidh a mhilleadh. Agus seo an uair sin ...
  Cha do smaoinich Friedrich air a leithid de thrifles, choimhead e air an dealbh nuair, an dèidh dha call mòr fhulang agus a 'tuigsinn cho duilich' sa bha oidhirpean briseadh troimhe, ghluais na tancaichean geàrdan timcheall nan dìgean a chaidh a chladhach leis na Sòbhietich.
  Ach eadhon an seo bha iongnadh mì-thlachdmhor a 'feitheamh riutha. Chaidh aig dà dhusan "Super Ferdinands" air adhart. Gu mì-fhortanach, bha feartan dràibhidh nas làidire aca, mar thoradh air cleachdadh einnseanan Ameireaganach.
  Bha carbadan Sòbhieteach a' coiseachd thairis air raon fosgailte, a bha a' ciallachadh gum faodadh an luchd-iomairt uirsgeulach a dhol air stailc bho dìreach trì cilemeatair air falbh. Gu dearbh, chaill na "Superferdinands", ach thug an ìre àrd de theine de na gunnaichean anti-itealain cothrom dhaibh bualadh gu math tric. A bharrachd air an sin, chaidh an raon a chladhach gu mòr agus a threabhadh le sligean, agus cha b 'urrainn don T-34-85 astar fhaighinn. Ach ghluais iad fhathast mar shailean aig àm sprèadhadh. Agus rinn na Panthers-5 agus na Bana-bhuidsichean Ameireaganach-5, luchd-sgrios tanca aig astar luath, cabhag gu cobhair an Ferdinand-4.
  Dh'fheuch Friedrich ri na ceannardan a leagail (dìreach fo-mhothachail). Bha eadhon mo chorragan gann de theannachadh. Agus bha measan ann! Chuir an neach-crìochnachaidh òg, bho shealladh còmhnard, a-mach dà fhichead sa dhà tanca T-34, trì KV-s, agus dà Su-122. Dh'fhaodadh gum biodh trì càraichean eile ann, ach bha ionnsaigh le luchd-sabaid Sòbhieteach air a tharraing bhuapa, agus nas cudromaiche a' toirt ionnsaigh air itealain. Thòisich Friedrich a 'losgadh canan èadhair 37-millimeter agus dà ghunna 20-millimeter (cuideachd gu math sgriosail ma bhuaileas tu tanca aotrom no gas no einnsean) gan cleachdadh.
  Tha seachd itealan fichead ann uile gu lèir, agus tha ochd-deug Ilovs ann... Chan eil sin dona, a' beachdachadh air cho cudromach sa tha gach tanca, eadhon an fheadhainn a chaidh a mhilleadh sa bhlàr borb seo... Luathaich grunnan T-34-85s agus mu dheireadh bhris iad troimhe gus dùnadh raon. A-nis chaidh na "Witches"-5 Ameireaganach le armachd aotrom a-steach do lasraichean.
  Chunnaic Friedrich itealan ionnsaigh Hans-Ulrich Rudel. Cho-dhùin an ace ainmeil seo, a rèir coltais, cuideachd Fokken-Wulf-5 nas làidire agus nas luaithe a chuir an àite an Stuka. Tha suaicheantas an lòchran aige aithnichte don h-uile duine. Dh"fhaighnich e dha Frederick:
  - Ciamar a tha thu, Aingeal a' Bhàis !
  Fhreagair Terminator Boy:
  - Tha cùisean anns an Gestapo, ach tha euchdan agam!
  Rinn Rudel cinnteach:
  - Agus tha mi a 'dèanamh gu math! Ach ciamar a thèid agad air losgadh cho ceart agus cho luath, agus eadhon bho itealan còmhnard?
  Bha am balach ace, a" gàireachdainn, a" freagairt no eadhon a" seinn:
  - Tha fios agam gu cinnteach gu bheil a h-uile dad do-dhèanta comasach! Lorg daoimean rìghrean na Talmhainn ann an uisge ruith!
  - Tha e ceart gu leòr, glacaidh mi suas ri trithead ro dheireadh an latha! - gheall Rudel.
  Till, cuir an àite an itealain, agus a-rithist am Me-362 tùsail, itealan nach d "fhuair, a bharrachd air tuill peilearan air na sgiathan, milleadh sam bith fo stiùireadh Volka. Agus gu dearbh an cogadh tanca. .
  Bha e teth air Krasgvardeisky. Chaidh colbhan an Fifth Guards Army agus briogàd air an toirt air falbh bho aghaidhean eile a tharraing suas. Chaidh daingneachadh cuideachd suas dha na Gearmailtich, a" toirt a-steach dusan inneal-sgrios tanca Ameireaganach, na M-18an as ùire le canain 110-mm. Cha robh na carbadan sin na b 'ìsle ann an cumhachd millteach na canain Tiger-5, inbhe 105, agus eadhon a' chùis air an T-34 nas fheàrr, leis nach robh iad cho buailteach a bhith ricochet. Tha an gunna fhèin cuideachd air a dhèanamh à gunna anti-itealain Ameireaganach a tha air a thionndadh, a tha a 'ciallachadh gu bheil e a' losgadh gu luath. Chan eil ach an armachd nas laige na an fheadhainn Gearmailteach, ach tha e fhathast 186 millimeters gu leòr airson projectile a chumail air a 'chrann. A bharrachd air an sin, bidh an T-34-85 gu tric air a smeuradh fhad "s a tha e a" gluasad.
  Bha Friedrich, fhathast aig astar, a" faireachdainn gu robh tonn ùr de phlèanaichean an Airm Dheirg a" tighinn faisg. Tha seo a 'ciallachadh ged nach eil ùine ann airson na tancaichean, a tha cha mhòr air an glasadh gu teann, tha e nas fheàrr leigeil leis an itealan ionnsaigh aire a thoirt dhaibh. Nam measg, leis an t-slighe, chì thu gu math armachd agus armachd Neo-329. Tha an dà chuid itealain ionnsaigh agus luchd-sgrios tanca làidir. Gu sònraichte le canain 88-mm Ra-44, a bhios a "dol a-steach chan ann a-mhàin air mullach an tanca, ach cuideachd air an aghaidh. Is ann dìreach ann an sabaid adhair, chan eil an inneal seo, airson a chuir gu socair, cho ioma-chruthach ris an "làrach obrach" Fokken-Wulf.
  Am measg an itealain ionnsaigh, mhothaich Friedrich plèana Helga. Uill, gu dearbh, air ais ann an gnìomh.
  Bidh am balach crìochnachaidh, a 'teàrnadh beagan air an t-slighe, a' gearradh trì tancaichean agus gunna-76 fèin-ghluasadach, a 'seinn:
  - Bidh cuirm againn! Gu sìmplidh an sàr chlas as àirde!
  . CAIBIDIL Àir. 18.
  Fhreagair Helga gu furasta:
  - Gu dearbh tha mi gad chreidsinn! Cha tug mi mo chridhe don bhiast! Thèid am freagairt a thoirt dhut - a bheil thu ga chreidsinn no nach eil?
  An àite a bhith a' freagairt, thòisich Friedrich a' losgadh astar fada bho shìos... Agus an uair sin a' faighinn àirde.
  Bha tòrr itealan Sòbhieteach ann, ach fhathast nas lugha na a 'chiad uair. Bha na pìleatan Luftwaffe a" faireachdainn gu math misneachail, mar neach-ciad-ìre a rinn a" chùis air co-aoisean ann an sgoil air nach robh iad eòlach agus a bha gu litireil a" faighinn thairis air neart.
  Dh'fhàs na pìleatan Sòbhieteach na bu seòlta, agus an dèidh ionnsaigh a thoirt orra, dhealaich iad sa bhad nam buidhnean, a' feuchainn ris na Gearmailtich a tharraing a dh'ionnsaigh iad fhèin. Thug Frederick ionnsaigh orra, a' dìreadh a' bheinn. Dha, ge-tà, cha do rinn diùltadh an nàmhaid ionnsaigh dhìreach a-mhàin na innleachdan nas fhasa. Ach chaidh saighdearan Gearmailteach eile dhan bhlàr.
  Thug Friedrich fa-near le dragh gun robh na Neo-362s mar as trice air thoiseach air. Ach tha e ceart gu leòr, bho astar fada grunn chilemeatairean, chan eil fios aig duine ciamar a ghearras iad sìos co-dhiù.
  Agus "Salamanders"-3, dìreach mar itealain pàipeir cloinne, leum, leum mar shiorc air na tuinn, agus gheibh iad fhèin ...
  Thagh Friedrich an neach-fulang aige, am plèana àithne, agus cha robh tìde aige smaoineachadh air mar a chaidh am plèana seo a losgadh sìos. Tharraing am balach moraltachd:
  - Faodaidh tu call ann an cogadh, eu-coltach ri spòrs, aon uair, ach faodaidh tu buannachadh ann an cogadh, eu-coltach ri geama, gun chrìoch! Ach, chan eil ach pìosan an neach a chailleas ag itealaich far a" bhòrd; bidh am buannaiche a" cur eadhon aonadan sabaid sìos air a" bhòrd!
  Ach, bhathas a" faireachdainn an t-sabaid san raon cuideachd. Mar eisimpleir, tha Wittmann mar-thà gu math eòlach air tanca, bha e a 'sabaid air an Tìgear. Bha e fhèin agus an gunnair ag ionndrainn gu math tric cuideachd, ged a thionndaidh an tanca timcheall gu furasta. Is gann gun robh ùine aig an Gunner Schleich an fallas a sguabadh às aodann. Tha an uilebheist stàilinn seo mar-thà air a bhith air a bhualadh air aghaidh grunn thursan, ach gu ruige seo tha e air a bhith na ricochet. Rinn Wittmann sgreuchail aig mullach a sgamhanan:
  - Leig leotha nas fhaisge, na bi iomagaineach, no ...
  Beachdan com-pàirtiche sa bhlàr, bhruidhinn Leas-Cheannard Luchd-obrach an 31mh Buidheann Tank, a thàinig gu bhith na ghaisgeach an Aonaidh Shobhietach, Grigory Penezhko, cuideachd mu staid an duine anns na suidheachaidhean uamhasach sin. ... Dh'fhuirich ìomhaighean trom air beulaibh na h-ìomhaighean inntinn agam... Bha a leithid de dhragh ann gun robh na h-eardrums air am brùthadh, fuil a 'sruthadh bho na cluasan. An ràimh leantainneach nan einnseanan, a' mheatailt a' bualadh, an ràimh, na sligean a' spreadhadh, an ròp fhiadhaich de dh'iarann a reubte ...
  An Patton-3 trom do-ruigsinneach, dh" fheuch iad ris an T-34-85 Sòbhieteach a thoirt cha mhòr bàn. Ghreas e, dh' eirich an armachd sgiathach. Shleamhnaich "Witches"-4 troimhe agus dh" fheuch iad ris a" ghluasad a chleachdadh iad fhèin. Mar gum b" e arm eich de sheann ridirean a bha an impis a" chùis a dhèanamh air a chèile. Gu math tric bhiodh an dà tanca a" losgadh puing bàn agus a" sèideadh a chèile.
  Bidh peilearan a-steach do na tancaichean gas sa bhad a" cur na tancaichean na theine. Dh'fhosgail na h-adan agus dh'fheuch sgiobaidhean an tanca ri dhol a-mach. Chunnaic Grigory leifteanant òg, leth losgadh, a 'crochadh air an armachd. Air a leòn, cha b 'urrainn dha a dhol a-mach às an fhrith. Agus mar sin bhàsaich e. Cha robh duine mun cuairt airson a chuideachadh. Chaill na saighdearan am mothachadh air ùine, cha robh iad a 'faireachdainn tart, teas, no eadhon buillean ann an caban beag an tanca. Aon smuain, aon mhiann - fhad 'sa tha thu beò, buail an nàmhaid. Rannsaich sgiobaidhean tanca Sòbhieteach, a fhuair a-mach às na carbadan a chaidh às an rathad, an raon airson sgiobaidhean nàmhaid, a bha cuideachd air am fàgail gun uidheamachd, agus bhuail iad iad le dagaichean, a 'dol an sàs ann an làmh ri làimh.
  Ìomhaigh ann an stoidhle surrealism de chaiptean a dhìrich, ann an seòrsa de dh" frenzy, air armachd Tìgear Gearmailteach-5 a chaidh a mhilleadh agus a bhuail an uchd le gunna-inneal gus na Nadsaidhean a "smocadh a-mach" às an sin. Bha ceannard a 'chompanaidh tanca, Chertorizhsky, gu math treun. Bhuail e a-mach, tro chathadh shligean, a 'briseadh a-steach do thaobh an nàmhaid "Tiger" -5, ach bha e fhèin air a bhualadh. Leum a-mach às a" chàr, chuir na tancairean an teine a-mach. Agus chaidh iad a-steach don chath a-rithist.
  Loisg an t-slige mu dheireadh aig Helga mullach tanca Grigory Penezhko. Bhuail an t-slige an tanca gas agus chaidh a h-uile càil na lasraichean. Mharbh na lasraichean sgiobaidhean tanca nan Sòbhieteach, a' toirt orra leum a-mach às na h-adan. Ach cha robh ùine aig Grigory fhèin, a chaidh a leòn, leum a-mach ... Loisg e beò, a 'tuigsinn ann an nàdar dè a th' anns an fho-thalamh ...
  Thug Friedrich, a 'faicinn gu robh an itealan nàmhaid mar-thà glic agus a' feuchainn ri itealaich air falbh le bhith a 'cleachdadh gnìomh còmhla, ionnsaigh air na tancaichean e fhèin ... tha na sgiobaidhean cuideachd bho mhic Bhreatainn agus bidh iad a" losgadh gu fìor cheart!).
  Tha Friedrich làn de lùth demonic agus toileachas, tha e deiseil airson a h-uile càil agus a h-uile duine a sguabadh air falbh leis fhèin, eadhon ged a dh'fheumas e sabaid an aghaidh arm tanca gu lèir, agus eadhon nas motha mar sin arm adhair. Ach feumaidh sinn tilleadh, tha connadh agus armachd a" ruith a-mach, airson seo, bidh sinn a" falbh, a" losgadh sìos leth-cheud "s a seachd itealan agus a" leagail a-mach trithead "s a h-aon tanca agus sia gunnaichean fèin-ghluasaid, a bharrachd air dà neach-giùlan armachd eile, trì Katyushas, ceithir Andryushas, càraichean a dh'fheuch ri dhol air a chùlaibh.
  Thuirt Helga:
  - Tha òran aig na Ruiseanaich mu bhoireannaich anns na bailtean beaga againn! Agus chan e a-mhàin boireannaich sabaid a tha againn, ach fir, na tha a dhìth oirnn!
  Dh" aontaich Friedrich:
  - Tha na fir againn ceart gu leòr, ach tha boireannaich nas fheàrr!
  Thuirt Helga gu glic:
  - Bidh boireannach a" buannachadh le bhith a" rùsgadh deòir, bidh fear a" buannachadh le bhith gan rùsgadh!
  Thuirt Friedrich, a" rùisg fhiaclan:
  - Leis gu bheil sinn a" dèanamh fealla-dhà, tha e a" ciallachadh nach eil a h-uile càil cho dona an-diugh!
  Air an ath itealan feumaidh tu itealaich leat fhèin... Uill, ma tha sin fìor, chan eil feum air a bhith mì-mhisneachail... Tha e uamhasach teth anns an Fokken-Wulf le einnsean air fhuarachadh le èadhar. Tha e glè theth, an einnsean, agus a" ghrian, agus glè bheag de ùine airson fuarachadh. Chuir e iongnadh air Friedrich fhèin nach robh e fhathast air tuiteam fo eallach cho borb. Às deidh na h-uile, tha e bunaiteach ... tha a h-uile taobh a-staigh air ithe air falbh ...
  Bha na tancaichean Sòbhieteach air an ìsleachadh gu tur... A dh'aindeoin sin, thàinig daingneachadh dha na Gearmailtich a-rithist, agus chaidh cha mhòr a h-uile itealan ionnsaigh a thilgeil dhan bhlàr... Ach fhuair Rotmistrov daingneachadh cuideachd... Na h-aon tancaichean bho aghaidh eile.
  Ach tha an èadhar tòrr nas socraiche, ged a nochdas baidsean fa leth de luchd-sabaid no itealain ionnsaigh.
  Bidh Friedrich ag ath-aithris na dòighean dearbhaidh a rinn e roimhe; tha fios aige mu thràth nach leig e sìos e. Agus na Gearmailtich ...
  Tha ath-chruinneachadh a" dol air adhart cuideachd, leis gu bheil a" mhòr-chuid de na tancaichean Sobhietach air an sgrios mu thràth, is urrainn dhuinn feuchainn ri ionnsaigh a thoirt oirnn fhìn... Thuirt Wittmann gu gruamach:
  - Chaidh ochd tancaichean a leagail... Math airson aon latha, ach dona airson a leithid de latha...
  Chuir an gunner ceartachadh:
  - Gu dearbh dusan ...
  Bhris Wittman:
  - Rinn ceithir carbadan sgrios nuair a dhìrich na Ruiseanaich tro chlais dhomhainn an-aghaidh tanca nach eil a" cunntadh! Bha e bunasach. Agus feumaidh an armachd a bhith air ath-lìonadh ...
  Ach chaidh na tancaichean Sòbhieteach air adhart a-rithist nuair a thòisich na h-itealain ionnsaigh gu sònraichte a 'faighinn orra. Gu sònraichte, Friedrich, a loisg leth-cheud 's a còig sligean, a tha dà fhichead' sa naoi tancaichean T-34 agus sia gunnaichean fèin-ghluasadach. Agus thug e còig mionaidean gu leth dha... Sin mar a bha am blàr... Gun teagamh, dh'fhaodadh gum biodh e na b' fhaide... smaoinich Friedrich, carson a loisgeadh e dà ghunna aig an aon àm? Agus tha One gu leòr... Anns an eadar-ama...
  Choinnich Helga ris aig a 'phort-adhair, phòg e e cho teth air a bhilean agus a' feadaireachd:
  - Is e seo an sgeadachadh de chivalry - Don Quixote!
  - Dè thuirt thu? - Chaill Friedrich a spiorad.
  Ceartaich an nighean sa bhad i fhèin:
  - Duilich madadh-allaidh beag... bha mi airson Lannslot a ràdh!
  Thog am balach ace:
  - An uairsin sin cùis eile! Às deidh na h-uile, tha Don Quixote na parody de ridire. Seòrsa magadh air strìopachas gòrach agus uaislean neo-eisimeileach!
  Dh'aontaich Helga:
  - San fharsaingeachd, tha mi a 'tuigsinn seo! Ach...
  Chuir Friedrich stad air an nighean:
  - Air plèanaichean gu sgiobalta!
  Tha e coltach gun do rinn sgiobaidhean tanca Sobhietach agus pìleatan an oidhirp mu dheireadh gus an làn de bhlàr air leth neo-shoirbheachail a thionndadh. Cha robh an Seanalair Gotha, mar chomanndair eòlach a bha air sgrùdadh mionaideach a dhèanamh air innleachdan Ruiseanach, ann an cabhag sam bith ionnsaigh a thoirt air, ach eadhon lean e air ais beagan gus làn bhuannachd a ghabhail ann an cumhachd teine. Agus gu dearbh, ann an gleidheadh. Is e seo innleachd bocsair àrd a bhios a" tarraing air ais air beulaibh fear goirid, ag obair mar àireamh a dhà, ach nach leig leis a" phrìneadair goirid an t-astar a dhùnadh agus buannachd fhaighinn. Uill, chan eil roghainn eile aig Rotmistrov! An dàrna cuid ionnsaigh no bàs! Tha an tè mu dheireadh nas fheàrr, ged a tha e furasta an dà chuid a chur còmhla!
  Uill, feumaidh Friedrich cuideachd a bhith a" sabaid le itealain... "S e blàr a th" ann cuideachd, agus tha an nàmhaid treun...
  Ach an toiseach, loisg am balach crìochnachaidh còig-deug a 'toirt ionnsaigh air tancaichean T-34-85. Cho ethereal ann an aon spreadhadh ...
  Dh'èigh Helga:
  - Is tusa ìmpire an adhair! Seo mar a dh"fhaodar an Treas Reich a ghlòrachadh!
  Fhreagair Frederick i:
  - Agus tha e ainmeil mar-thà! Agus chan eil feum air moladh!
  Dh'èigh Helga:
  - Agus tha thu ga ghlòrachadh nas motha!
  - Feuchaidh! - Bha Friedrich a 'fàs suas.
  Thuit e air ais gu trance ultra-sabaid. Bha smuaintean neònach a" snìomh ann an ceann a" bhalaich. Mar eisimpleir, dè a thachras dha às deidh buaidh an Treas Reich? Gu dearbh, bheir taic-airgid bean an ìmpire dha an suidheachadh as àirde, agus bidh a mhac na oighre air an Ìmpireachd Mhòr. Sùilean inntinneach! Agus mu dheireadh, dh'ionnsaich na Ruiseanaich òrdugh agus smachd nach b 'urrainn eadhon an Georgian fuilteach Stalin a theagasg dhaibh.
  Ged, gu dearbh, tha buaidh fhathast fada air falbh... No 's dòcha gun urrainn dhan ghaisgeach a thoirt agus a thionndadh, a' bualadh dhan Fritz. Cuir às do dhusan carbad faisisteach mar seo agus till air ais chun USSR mar ghaisgeach?
  Ach an cuidich seo e ma thèid na gaisgich cogaidh a theich à braighdeanas a losgadh, agus ... Chan eil earbsa aig Stalin ann an duine idir, thuirt e nach eil mac aige, Yakovlev! Mar sin chan urrainn dha fhèin, Friedrich, a dhol air ais tuilleadh... Gu h-àraidh às dèidh na rinn e... Dh'fhaodadh e bhith air teicheadh dhan USSR anns a' bhad, nuair a fhuair e an Stuka. Bhiodh iad air mathanas a thoirt don bhalach... Uill, 's dòcha gum biodh iad air a chuir gu buidhnean-catha peanasach, agus nan robh e air cuid de na Nadsaidhean a leagail cuideachd... Bha, bha cothrom aige tilleadh... Ach a-nis, a-steach an USSR, cha shàbhail iad e, tha e air fàs ro fhuilteach ...
  Smaoinich Friedrich, carson nach deach e a-null gu taobh nan Sòbhieteach? Uill, ceart gu leòr, chaidh e a-steach don Hitler Jugent nuair a lorg e e fhèin ann am meadhan Bherlin; aig an àm sin cha robh cothrom sam bith eile aige a bhith beò. Ach carson a mharbh e na comissars? Dh'fhaodadh gun robh e dìreach air a thionndadh dheth... Carson a dhùisg beathach fiadhaich ann gu h-obann... Chan e eadhon beathach, oir mar as trice bidh beathaichean a' marbhadh ri ithe no ri linn an acras. Thionndaidh an duine murt gu spòrs, a" fàs nas miosa na tìgear...
  Dè thachair dha gun do thòisich murt air toileachas a thoirt, agus am miann a bhith ag èirigh anns an Treas Reich agus a 'dèanamh dreuchd a' caitheamh a bhith gu lèir? Cò air an d' rinneadh e ì C'arson a chaill e mothachadh air gràdh-dùthcha agus gràdh d'a shluagh ?
  Ach, a bheil fear aige dha-rìribh? Seo an aon Seanalair Vlasov no Boris Alekseevich Smyslovsky. An seo, cuideachd, bha pearsantachd neònach, a bha coltach ri bhith na shàr-riochdaire de bhuidheann uasal na Ruis Tsarist. Agus bha aige ri dhol a-null gu taobh Hitler agus faisisteach eile. Oifigear Arm Ìmpireil na Ruis, caiptean. Às dèidh a' Chogaidh Chatharra chaidh a thiodhlacadh anns a' Phòlainn, agus rinn e eilthireachd dhan Ghearmailt. Chaidh e a-steach don t-seirbheis ann an arm na Gearmailt. Bho 1928 gu 1932 bha e na oileanach aig na Cùrsaichean Àrd-ìre aig Roinn Armailteach (Acadamaidh Coitcheann Luchd-obrach) an Reichswehr. Aig àm an Dàrna Cogaidh ghabh e pàirt gnìomhach ann an cruthachadh Russian aonadan saor-thoileach. Bha e den bheachd gum faodadh na Gearmailtich cur ri ath-nuadhachadh na Ruis: "Bu chòir buaidh armachd na Gearmailt sinn a thoirt gu Moscow agus cumhachd a ghluasad gu ar làmhan mean air mhean. Bidh aig na Gearmailtich, eadhon às deidh call pàirt den Ruis Shobhietach, ri sabaid an-aghaidh an t-saoghail Angla-Shasannach airson ùine mhòr. Obraichidh ùine nar fàbhar, agus cha bhi ùine aca dhuinn. Meudaichidh ar cudromachd mar charaid, agus bidh làn shaorsa againn airson gnìomh poilitigeach."
  Bha ceann a" bhalaich air a lìonadh leis na leugh e na bu thràithe air an eadar-lìn... Gu h-obann, thug a shealladh sùil thairis air duilleag an leabhair fiosrachaidh - "Tha co-oibrichean Nadsaidheachd na nàire don dùthaich!"
  Fìor, aig an aon àm cha do cho-obraich mi a-riamh leis an t-Seanalair A. A. Vlasov, leis nach do roinn mi a bheachdan no a phlana gnìomh, ach choinnich mi gu pearsanta ris trì tursan, gu sònraichte air stiùireadh bho Luchd-obrach Coitcheann na Gearmailt.
  Chuir Friedrich stad air a smuaintean... Chaidh ochdad 's a trì plèanaichean Sòbhieteach a losgadh sìos, agus tha na sligean mu dheireadh gan cur anns na tancaichean mar-thà, agus tha e comasach tilleadh mar-thà... 'S e bastard a th' ann... Mar a chaidh e fodha ... Bhruadair fhuilteach! Dh'fhàs na sùilean fliuch sa bhad... Bha braoin de dheòir a' sruthadh sìos na gruaidhean rèidh balach... Dè cho searbh, co-dhiù tog thu fhèin!
  Nuair a thill e, thog sealladh Helga sgìth ach sunndach a spioradan sa bhad, agus chaidh e a-steach don bhlàr a-rithist... Tha e na ghaisgeach, às deidh a h-uile càil! Tha seo a 'ciallachadh gun do rugadh e airson buannachadh, agus aig a bheil an dùthaich nas laige, chan eil e càirdeil ris!
  Thuirt Helga gu h-obann:
  - Carson a bha thu a 'caoineadh?
  Chrath Friedrich a cheann:
  - Tha mo shùilean mu thràth a" uisgeachadh bho sgìths! Abair sabaid! Chan eil mi air mo shùilean a dhùnadh airson sia latha a-nis! Agus roimhe sin cha mhòr nach do chaidil mi!
  Helga air a mholadh:
  - Dùinidh an goileadair agus bidh sinn a" cadal beagan... Chan eil ach beagan ùine air fhàgail. Dìreach beagan ron bhuaidh!
  Itealaich air Fokken-Wulfach-4, chan eil plèanaichean nàmhaid rim faicinn, agus chan eil mòran air fhàgail de na tancaichean. Ach feumaidh eadhon an fheadhainn a tha ann a bhith air an crìochnachadh.
  Bidh Helga a" feadaireachd a-steach don rèidio:
  - Uill, thoir dhaibh! Dìreach mar sin, toinneamh am figear ochd!
  Friedrich ag èigheach:
  - Tha snìomh ochd nas fheàrr na bhith a" faighinn sia air do strapan gualainn!
  Nuair a bhuail an nighean an càr ann an dàibheadh, dh"èirich i:
  - Chan e, tha e eu-comasach do shamhlachadh mar shia. Tha thu a 'sealltainn gnè rìgh.
  B' e adhaircean agus casan a bh' air fhàgail de Chòigeamh Arm nan Geàrdan. A nis thug Gotha mar an ceudna òrdugh dol air aghaidh, gu h-àraidh o'n a bha 'm feasgar ann mu thràth, gu'n deachaidh an ùine seachad gu maith an dèigh na dinneir, agus thòisich an dorchadas air teachd.
  Dh'fhuirich còrr is mìle ceud tanca Sòbhieteach a chaidh a mhilleadh agus a sgrios air an raon-catha, agus fhuair timcheall air trì cheud tanca Gearmailteach beagan milleadh. Dhiubh sin, cha robh timcheall air seasgad "s a còig càr idir fo smachd ath-nuadhachadh.
  Agus bha Friedrich, a 'fàgail a leannain a' cadal air bròg, fhathast ag itealaich. An turas seo chaidh ath-stiùireadh gus làmhachas a chumail fodha. Thug caismeachd eu-dòchasach Rotmistov dragh air pàirt de fheachdan arm Mainshein, agus chaidh iad air adhart gun a bhith nas fhaide na dusan cilemeatair tron latha agus san fheasgar. Thuit an oidhche, ach bha na stoirmean fhathast ag obair. Tha na pìleatan dìreach air atharrachadh.
  A-rithist choinnich Friedrich ri bomairean oidhche U-2. Bha na càraichean ag itealaich cha mhòr faisg air an talamh - itealan aig ìre ìosal. Bhiodh cothrom aca faighinn troimhe le leithid de chlisgeadh, ach anns an t-suidheachadh seo thàinig instinct diabhal an neach-crìochnachaidh òg a-steach.
  A bharrachd air an sin, gu h-obann dh'fhàs Friedrich gu math nàire air na deòir aige, agus dh'fhàs e feargach ... Dh'atharraich eadhon sealladh a 'bhalaich. Agus faclan gu tur eadar-dhealaichte, ruith òran eile tro mo cheann;
  Bidh fearg a 'sgaoileadh tron chorp mar thonn teine,
  Tha e eu-comasach a" chùis seo a thuigsinn agus dè tha ceàrr orm a-nis!
  A nis tha an fo-shaoghal air fhoillseachadh an dorchadas uile anns an anam,
  Tha mi ag iarraidh lùchairtean - chan eil mo leannan agus pàrras ann am bothan gu leòr dhomh!
  
  Agus ciamar a thachair e, eadhon chan eil fios aig Dia,
  Thàinig mi gu bhith na sgumbag meallta, ach airson a-nis tha mi marbh!
  Cò às a tha an fhoillseachadh seo, cò a rugadh e,
  Bidh mi a" tarraing brosnachadh bhon chupa - feachdan cumhachdach!
  
  Tharraing an Diabhal sinn gu lìon, agus thilg e sinn ann an cearcall borb,
  Tha e dìreach mar sin a thachair gun deach mo ghlacadh san lìon!
  Ach reubaidh mi an lìon, agus gabhaidh mi ri Dia nam chridhe,
  Dìreach na cuir mallachd air a" ghealach nèamhaidh!
  Agus tha fios agam air seo gu cinnteach: bràithrean ann an gàirdeanan!
  
  O thoir dhomh cothrom a Thighearna naomh,
  Mo nàdur, tha thu na bhrathadh agus na ghràinealachd!
  Bha mi ag iarraidh feòil, a-mhàin feòil a shàbhaladh,
  Agus chriochnaich e anns an dubh-aigein, far an do thuit gliocas na chadal!
  
  Thuirt am faisisteach: tha thu a' toirt seirbheis dhuinn -
  Gheibh thu fearann, airgead, tiotalan agus aithne!
  Ach ma threigeas tu t' anam,
  Agus is e seo am peanas as miosa air an t-saoghal!
  
  Ach tha mi lag, tha mi fo thrioblaid,
  Agus sgrios e na nithean beò ann fhèin, onair agus a chogais!
  Mar sin biodh e, is e fìrinn chruaidh a th" ann
  Às deidh na h-uile, chan e nobhail a th" ann, dìreach sgeulachd!
  
  Dè bu chòir dhomh a dhèanamh, slighe air ais;
  Chan eil dad air fhàgail agus a-nis tha e co-dhiù do mhuineal ann an sròn!
  Ach thuirt an deamhan, stad an t-searrag,
  Creid sinn, chan eil mi a 'gabhail ris a leithid de gheir!
  Chrìochnaich Friedrich an "guth" seo, a" leagail na "cluasan" agus an uairsin bha e a" faireachdainn sgìths ro mhòr ... Agus tha e air a bhith air a chasan airson seachd làithean ...
  An dèidh a dhol air tìr, is gann gun do rinn am balach air ruith dhan leabaidh agus thuit e dheth sa bhad;
  Bha an aisling gu math teann... Bhruadair Friedrich gur e oileanach a bh' ann agus bha e ag èisteachd ri òraid. A bharrachd air an sin, tha an tidsear gigantic ag innse dha le leithid de dhealas agus de mhisneachd gum bi thu ag èisteachd gu neo-eisimeileach. An sin tha sinn a 'bruidhinn mu dheidhinn nàmhaid eachdraidheil na Ruis o chionn fhada, na Stàitean Aonaichte. Tha e coltach gu'n d' thàinig a dhùthaich dhachaidh mu dheireadh suas le inneal dìoghaltais airidh ;
  -Bu chòir fios a bhith agad gu bheil arm a" Phentagon air na feachdan stailc as fheàrr aca a chuir an sàs anns an t-sabaid an aghaidh ar miann an t-slighe gu saoghal eile a bhriseadh. Chuir mi teileagram gu armachd NATO, far an do chuir mi an cèill nach robh mi a" dol a ghlacadh fearann, gun robh mi a" dèanamh rannsachadh sìtheil a bha ag amas air buannachd a" chinne-daonna gu lèir. Cha tug iad aire don teachdaireachd agam, bidh iad a" tomhas a h-uile duine a rèir an sgèile luachan amharasach agus fèin-thoileil. Tha na scum megalomaniac seo den bheachd gun urrainn dhaibh smachd a chumail air a" chinne-daonna gu lèir. Tha iad den bheachd ma tha dìoghras manic aca airson glacadh agus sgrios, gum bu chòir an aon dìoghras beathach a bhith aig riochdairean eile bho shaoghal eile.
  Stad an neach-labhairt agus dh" èist e ri tonn fialaidh de mholadh. Agus bha Volka cuideachd a" bualadh gu làidir air a shon, ged nach bu toil leis ùghdarras aideachadh. Uill, lean am famhair cumhachdach:
  - Chan e beathach no creachadair a th" annam, ach tha mi comasach agus an dùil mi fhìn a dhìon, tha math mo shìobhaltachd an urra ris an strì agam, agus ma tha mo nàimhdean agus nàimhdean mo shìobhaltachd an dùil ionnsaigh a thoirt, tha mi an dùil mi fhìn a dhìon . Sgriosaidh mi iadsan a sheasas eadar mise agus saorsa. Bidh an fheadhainn a tha cha mhòr air an cinne-daonna a ghlacadh, a" beachdachadh orra fhèin mar nàisean nas àirde, nach eil fo uachdranas dhaoine, an aghaidh dìoghaltas. Tha mi mu thràth air nicil a thoirt do bhuidheann de oligarchs, seallaidh mi dhaibh eisimpleir de neach a tha comasach air sabaid, agus gun a bhith a "dol fon tuagh mar chaora ìochdaranach. Feumaidh sinn uile aonachadh, oir is e seo an adhbhar cumanta againn, oir air an Talamh, a dh'aithghearr cha bhi dad ann airson anail a tharraing. A-nis chun a 'phuing. Gus a" chùis a dhèanamh air cabhlaichean Ameireagaidh agus NATO, feumaidh sinn stòran lùtha mòra gun chrìoch, buill-airm ùra gu bunaiteach, agus tha iad againn. Dha mòran, eadhon an fheadhainn as fheàrr leat, tha coltas gur e am boma hydrogen am fear mu dheireadh ann an foirfeachd. Tha mòran, eadhon an fheadhainn as fheàrr leat, a" gabhail ris nach eil dòighean eile nas cumhachdaiche ann airson lùth fhaighinn, ach a-mhàin cuir às, a dh" fhaodadh a bhith duilich a bhuileachadh. Tha fios agad uile air ath-bheachdan thermonuclear , a bhith a" ceangal dadaman hydrogen agus cruthachadh helium. Uill, agus eileamaidean eile, a 'gabhail a-steach iarann. Tha fusion niùclasach air a bhith a" toirt solas dha rionnagan airson billeanan de bhliadhnaichean. Agus dha mòran agaibh tha e coltach nach eil e coltach gu bheil e comasach ath-bheachdan bunaiteach ùr a dhèanamh: cha mhòr nach eil ann an nàdar. Tha mòran agaibh làn de smuaintean stereotypical mura h-eil freagairt ann an nàdar, chan urrainn dha a bhith ann ann am prionnsapal. Abair mealladh absurd, tha saidheans supercivilizations a" toirt seachad dòigh air tomadan mòra de lùth fhaighinn air sgèile agus ann an ath-bheachdan nach eil ann an nàdar. Tha fios agad mu thràth gu bheil quarks ann: mion-ghràinean a tha a" dèanamh suas mìrean bunasach. Tha eadhon an saidheans agad air ceudan de ghràineanan bunasach a lorg. A bharrachd air an sin, a tha an saidheans agad air a chlàradh cuideachd, tha mìrean de dhiofar seòrsa ann, agus tha mòran dhiubh a" coimhead neònach dhut, no eadhon iomarcach. Tha iongnadh ort leis an iomadachd quarks, a tha duilich a mhìneachadh anns an dòigh loidsigeach àbhaisteach. Dìreach o chionn ghoirid, lorg an luchd-saidheans agad mìrean ris an canar preons, na gràineanan a tha a" dèanamh suas cuarc, agus cha b" urrainn dhut faighinn thuca agus an sgrùdadh ceart. Uill, cha deach agad air eadhon cuarcagan a thoirt a-mach às an niuclas fhathast. Uill, dè an seòrsa lùth a gheibhear tro an aonachadh no an leaghadh: do-ruigsinneach eadhon an taca ri freagairt thermonuclear. Eadhon leis an ìre ùr-nodha, ìre ìosal de shaidheans talmhaidh, tha àireamhachadh teòiridheach ann a sheallas mar as lugha a tha am mìrean, is ann as motha de lùth a bhios e a" tarraing. Tha seo a 'moladh nam biodh e comasach dha duine a leithid de lùth a mhaighstir, gum biodh e comasach dha neach stòras lùtha cha mhòr gun chrìoch fhaighinn. Ach, chan eil aon neach-saidheans talmhaidh air a bhith comasach chan ann a-mhàin air ath-chruthachadh cothlamadh microparticles, ach eadhon cuarc an-asgaidh a thoirt a-mach às an niuclas.
  Chan eil e comasach fhathast quark an-asgaidh fhaighinn. Dè an t-adhbhar nach robh e comasach fhathast ath-bheachdan co-cheangailte ri briseadh no cothlamadh de ghràineanan ultralight, chan ann a-mhàin a bhith air an ath-aithris, ach eadhon a bhith air an clàradh ann an nàdar. Tha an t-adhbhar na laighe ann an seo: is e seo as coireach gu bheil an ath-bhualadh thermonuclear cho duilich gu bheil e gu fìrinneach air ainmeachadh mar ghaisgeach le gàirdeanan glè ghoirid. Gus ath-bhualadh thermonuclear adhbhrachadh, feumaidh tu lùth boma atamach; gus boma atamach a spreadhadh, feumaidh tu stuthan-spreadhaidh àbhaisteach. Gus ath-bhualadh quark fusion adhbhrachadh, chan eil freagairt spreadhadh de chosgais thermonuclear gu leòr; chan eil a chumhachd gu leòr airson an ath-bhualadh, agus is e sin as coireach nach lorgar cuaran trom ann an nàdar. Chan eil ceum eadar-mheadhanach ann, ceum a tha a 'sgaradh agus a' seòrsachadh nan ath-bheachdan taobh a-staigh synthesis atamach. Ann an fusion thermonuclear tha ceumannan aon às deidh a chèile, a tha ag àrdachadh a thaobh lùth a chaidh a leigeil ma sgaoil. Freagairt a tha a 'leigeil a-mach mòran a bharrachd lùth na spreadhadh thermonuclear, agus a tha gu math tearc: an ath-bhualadh sgrios. Tha e a 'tachairt bho chonaltradh stuth agus antimatter. Tha e tearc ann an nàdar, gu math tearc, oir cha mhòr nach eil antimatter anns an fhìor shaoghal. Tha an ath-bhualadh sgrios gu math tearc ann an nàdar; chan eil ceum eadar-mheadhanach eadar freagairt fusion eileamaidean agus an ath-bhualadh thermonuclear. Is e cridhe na trioblaid nach eil antimatter fhèin air a dhèanamh de stuth sìmplidh. Taobh a-staigh an t-siostam fhaicsinneach againn, chan urrainn dhuinn a choimhead. Ach ma ghluaiseas tu a-steach don fhànais agus gun lorg thu thu fhèin aig comar nan cruinne-cè, air crìoch an t-saoghail agus an aghaidh an t-saoghail, chitheadh tu mar a tha pròiseas sgrios a "dol air adhart gu mòr. B 'e cridhe na trioblaid a bhith a' faighinn tomhas gu leòr de antimatter, is e sin, cùis nach b 'urrainn a bhith ann san fhìor shaoghal. Bhiodh e an-còmhnaidh a" conaltradh ri fìor stuth àbhaisteach, dh" fheumadh e cur às no spreadhadh, dìreach mar a spreadh dà eileamaid cheimigeach a tha sàbhailte fa leth nuair a thig iad an conaltradh riutha. Thionndaidh protonaichean, neutronan, dealanan, ann an conaltradh le positrons, antineutrons, antielectrons, gu photons agus mìrean eile a" reubadh ann an diofar stiùiridhean. Tha an astar leudachaidh aca uamhasach agus nas àirde na astar an t-solais. Tha, aig àm sgrios mòr, bidh mìrean a" dol os cionn astar solais, a" gluasad air falbh bho chèile. Tha e duilich anti-chùis fhaighinn ann an dòigh shìmplidh, le bhith a" luathachadh gràineanan ann an luathadairean. Cha bhith an toradh a gheibhear san dòigh seo gu bràth a" fìreanachadh nan cosgaisean. Agus fhathast, gu deuchainneach, lorgadh dòigh èifeachdach air antimatter a thoirt gu buil air sgèile mhòr. Is e an t-adhbhar a th 'ann gu bheil an coltachd a bhith a' faighinn antimatter, mar stuth, timcheall air an aon rud, a tha a 'ciallachadh nach eil an eadar-dhealachadh eadar antimatter agus stuth àbhaisteach mòr agus nach eil mòran lùth a dhìth gus polarity a' chùis atharrachadh. Faodar seo a dhèanamh le bhith a 'cleachdadh rèididheachd nach eil cho làidir bho raon sònraichte agus tonn de nàdar sònraichte. A bharrachd air quarks, preons, tha creons, resons, forcons, ryumons, chorodons, romons, msaa. rèiteachadh microparticles. Le lorg tonnan sònraichte dh" atharraich saidheans agus comann-sòisealta. Ach cò an rèididheachd, dè an ìre a dh" fhaodadh an seòrsa stuth atharrachadh, ga ghluasad gu ìre ùr càileachd, ag atharrachadh feartan an stuth. Chaidh seòrsa ùr de rèididheachd a lorg fhad "s a bhathas a" sgrùdadh comasan daonna, na comasan iongantach aige. Rinn sinne Hitlernators ionnsachadh air comasan a bharrachd ro nàiseanan agus sluagh eile. Chaidh rèididheachd telepathic ùr a-steach tro luaidhe agus eadhon superstuthan cruaidh nas dlùithe, a bha ann fhèin a" comharrachadh siostam eadar-dhealaichte agus raon eadar-dhealaichte de rèididheachd. Eadhon leis an ìre saidheans agus sìobhaltachd agad, tha rèididheachd ann agus chaidh a chruthachadh a tha nas àirde na astar an t-solais. Bho rèididheachd rèidio-beò, bidh ghathan Alpha, Beta, Gamma, agus Beta a 'gluasad beagan nas luaithe na astar an t-solais, agus le rèididheachd Gamma-AS, tha astar an t-solais faisg air aon uair gu leth nas àirde. Air a 'phlanaid Talamh, chaidh rèididheachd tonnan Klekon agus Dare a lorg gu deuchainneach mar-thà, a tha a' dol thairis air astar an t-solais dà uair nas motha. Fìor, airson a-nis tha iad air an cruthachadh ann am microdoses, gun eadhon fios mu na tha san amharc. Canaidh mi barrachd gu bheil ceangal dìreach eadar astar an rèididheachd agus a chomas a dhol a-steach do chùis. Mar as giorra an tonn-tonn, mar as àirde an cumhachd treòrachaidh, is ann as àirde a bhios an rèididheachd. Chan eil ghathan gamma a" dol seachad ach ceudameatair de luaidhe agus tha iad air an lughdachadh le leth. Airson rèididheachdan Klekon agus Dare, tha an cumhachd treòrachaidh eadhon nas àirde. Tha an astar as àirde agus an raon as àirde aig rèididheachdan taobh a-muigh raon, ge bith an e aura, teleportation, telekinesis, telepathy, cyberkinesis, tormokinesis, plasmakinesis. Is e sin, is ann anns an t-sàr-structar spioradail ris an canar a tha an iuchair airson smachd a chumail air an t-saoghal, gu bhith a" faighinn thairis air cruthan lùth nach fhacas a-riamh. Bidh na cruthan lùth as ùire a" fosgladh an t-slighe gu na cruthan tomhais as ùire, tomhais an microworld a tha comasach air a dhol a-steach agus a thoirt gu buil anns a "macroworld, a" gluasad tomhais eadar gràinean meanbh-bhun-stèidh a-steach don fhìor shaoghal, an gluasad àite ris an canar. . Bheir seòrsa ùr de lùth armachd ùr, a 'leigeil a-mach ghathan Zet-56 agus a' pronnadh armada an neach-ionnsaigh gu pùdar. A-nis b 'urrainn dhomh mìneachadh nas mionaidiche a thoirt air brìgh an lùth ùr agus cunntas mionaideach a thoirt air mar a tha e ag èirigh, a bharrachd air buaidh an aonaidh, ach tha sinn air ultimatum a thoirt dhuinn mu thràth. Tha na gorillas sin a" feuchainn ri ar n-eagal a chuir oirnn, ach eadhon ged a ghlacas sinn, chan urrainn dhaibh am buaireadh a dhiùltadh gus an t-eilean a threabhadh agus a iarnaigeadh le bomaichean is volleys de ghunnaichean troma. Mura h-eil gnìomh armailteach ann, carson a chruinnich na Yankees a leithid de armada? Tha do bheatha an urra riumsa cuideachd. Teagaisgidh mi leasan don fhear-ionnsaigh a chuimhnicheas e fad a bheatha, agus ge bith cò a dh'fhuiricheas beò bidh farmad aige ris na mairbh!
  Aig an abairt seo, chaidh stad a chuir air cadal Friedrich. Dh" fhosgail e a shùilean gu brònach. Sheas Helga air a bheulaibh agus chùm i bouquet de fhlùraichean na làmhan, agus ann an òrdagan a casan rùisgte, bha ròs air a bearradh, leis an do chuir i strìochag gu socair air sàil rùisgte, pinc a" bhalaich.
  - Uill, an uairsin sprèadhaich thu fhèin. Tha an t-àm ann airson lòn!
  Leum Friedrich suas agus shuain e na stamag sa bhad... Bah, cha robh e air cha mhòr dad ithe airson seachdain. Cha do dh'òl mi ach seoclaid daingnichte air a thiormachadh le uisge. Choimhead am balach air a" ghrian agus chuir e iongnadh air:
  - Tha e neònach, laigh mi an sin airson timcheall air còig uairean a thìde, ach tha e coltach gu bheil e tòrr nas lugha. Cha robh eadhon ùine agam crìoch a chuir air èisteachd ris an òraid as inntinniche mu bhuill-airm ùra!
  Rinn Helga gàire.
  - Mu armachd ùr? Tha, nuair a bhios gaisgich mòra a 'sabaid, tha an teicneòlas as sine a' toirt cothrom dhaibh a 'chùis a dhèanamh air a h-uile duine. Ach an toiseach, ith beagan brot èisg. Chaidh nighean no dhà, an luchd-leantainn agad, ullachadh gu sònraichte dhutsa. Ith agus thig neart ùr.
  Thòisich Friedrich gu toilichte ag ithe brot an èisg, a bha coltach ris mar am biadh as bòidhche air a 'phlanaid Talamh. Dh"fhalmhaich am balach a" phoit agus dh"fhairich e truime na stamag. Ach a dh'aindeoin seo, leum e suas gu sunndach agus ruith e chun a 'chàr.
  - Uill, Helga, sabaid a-rithist!
  Fhreagair an nighean le gàire:
  - Tha, ciamar!
  Agus a-nis tha an t-each earbsach Me-362, còmhla ris an saideal neo-sheasmhach Fokken-Wulf-4, a-rithist a 'cur dragh air an àile leis na propellers aige. Agus dè mu dheidhinn cogadh a tha coltach ri cogadh. Dh"fhaighnich Frederick do Helga:
  - Dè an cur-seachad as fheàrr leat, seach sabaid?
  Rinn an nighean gàire gu socair agus fhreagair i:
  - Tha e duilich eadhon a ràdh! Ged a tha fios agad. Bha ùidh agam ann an snaidheadh fiodha. Thionndaidh pàtranan àlainn mar seo a-mach... Agus dh'fheuch mi ri sgeulachdan mìorbhaileach a sgrìobhadh cuideachd. Is ann dìreach nuair a sgrìobh mi càraid, thòisich a h-uile duine a" gàireachdainn rium. Agus dh"fhairich mi cho ioghnadh gun do sguir mi gan sgrìobhadh. A bheil fios agad cho mì-thlachdmhor sa tha e nuair a bhios iad a" gàireachdainn riut!
  Dh" aontaich Friedrich:
  - Tha, tha mi a 'tuigsinn! Ged a tha mi a-nis aig mullach na cliù! Ach cho luath "s a gheibh mi bàs, cha mhòr nach eil mi ...
  Chuir Helga stad air:
  - Chan eil! Creid mi, cha dìochuimhnich iad! Tha mi a" smaoineachadh gun tèid an t-arm-adhair, no fear de na bailtean-mòra air an taobh an ear, ainmeachadh às do dhèidh. No is dòcha sràid ann am Berlin!
  Rinn Friedrich gàire:
  - Seadh, rinn thu comhfhurtachd dhomh!
  Thuirt Helga gu fìor dha-rìribh:
  - Is dòcha gun aontaich iad eadhon òrdugh ann an itealan leis an dealbh agad. An toiseach, tha aghaidh cho milis agad, agus san dàrna h-àite, chan eil coltas gum bi an toradh agad, mar-thà còrr air fichead mìle còig ceud itealan nàmhaid, nas àirde na duine sam bith!
  Bha Frederick cuideachd gu math dona:
  - Chan e, faodaidh iad a dhol thairis air ma bhios an cogadh leis an USSR a" slaodadh air adhart airson ùine mhòr, no ma dh" fheumas iad fhathast dèiligeadh ri caraidean an-dè. Mar sin tha a h-uile dad comasach ... Ach ann am prionnsapal, tha e comasach mìle itealan a ruighinn! Agus dè as urrainn dhomh a dhèanamh eadhon seo!
  Chaidh stad a chuir air a" chòmhradh, chaidh sguadran beag de luchd-sabaid nàmhaid air adhart, agus an uairsin b" fheudar dhuinn na gunnaichean a thogail gu dùrachdach.
  A dh"aindeoin sgìths agus sàrachadh arm Hitler, bhrosnaich buaidh Krasnogvardeisky na Krauts agus am pasgan ioma-treubhan gu cleasan ùra.
  Cha robh na Nadsaidhean deònach ionnsaigh a thoirt air Moscow, agus chuir iad ionnsaigh air baile Pavlovsky Posad, a tha suidhichte chun an ear, agus na sgìrean daingnichte ri thaobh.
  Saighdearan Sòbhieteach, air dhòigh eile cha b 'urrainn dhaibh a bhith air sabaid gu misneachail, ach air an fheasgar bha an trannsa eadar na pìosan Gearmailteach air a dhol sìos cho mòr' s gun deach a losgadh troimhe mar-thà.
  B" fheudar do Friedrich agus Helga na tancaichean a ghabhail a-rithist, a bha a" feuchainn ri cuir an-aghaidh a" bheàrn. Agus an uairsin nochd iad iad fhèin agus bha e fìor mhath. Chaidh aig an òganach air còrr air còig ceud ann an tancaichean! Agus sa chumantas is e coileanadh ultra-chlas a tha seo!
  Bha Friedrich dha-rìribh a" faireachdainn toilichte gun robh e cho fionnar! Tha gur e an gaisgeach as fheàrr a-riamh a" ciallachadh clas nan clasaichean! Agus cò ris a tha e coltach dha a bhith nas àirde agus nas fhuaire na a h-uile duine eile! Is e Madadh-allaidh a th" ann am Friedrich, a tha a" ciallachadh madadh-allaidh!
  Bha e dorcha mu thràth, agus cha robh am blàr fhathast air bàsachadh. Colbhan Gearmailteach an dà chuid bhon taobh tuath, far an robh tagaichean an Rommel ainmeil a" reubadh, agus bhon taobh a deas, far an robh Mainstein Lane, fo shèist air baile-mòr Pavlovsky Posad. A-cheana aig meadhan oidhche, spreadh tancaichean Gotha agus, an toiseach, grunn Ferdinand-4s, a-steach gu iomall a" bhaile seo... Ach b" fheudar dhaibh stad. An uairsin thug Gotha òrdugh seachad a dhol seachad air na h-aonadan dìon as làidire. Aig dà uair sa mhadainn, an ear air Pavlovsky Posad, thàinig pàirtean den dàrna buidheann SS agus a 'chiad bhuidheann tanca, cuideachd bhon USSR, a-mach gus coinneachadh ri chèile. Mar sin air oidhche 12 Dàmhair, 1947, dhùin cearcall bacaidh timcheall buidheann armachd Moscow!
  . CAIBIDIL Àir. 19.
  Air madainn an Dàmhair 13, 1947, bha Friedrich a 'sabaid, mar a bha e an-còmhnaidh, gu neo-eisimeileach agus gu sgileil. Bha an stiùir itealaich dìleas aige a" ruith gu àirde, agus bha an einnsean, a dh" aindeoin gun do chuir am balach air barrachd air aon uair e, ag obair gun fàilligidhean ...
  Bha strì nan saighdearan Sòbhieteach air a lagachadh gu mòr ... Ann am Pavlovsky Posad, bha sabaid fhathast aig ìre; dhiùlt na ceannardan faisisteach gu reusanta tancaichean a chleachdadh taobh a-staigh crìochan a" bhaile, a" tilgeil Ròmanaich, Eadailtich, Arabaich, Innseanaich agus aonadan cèin eile dhan ionnsaigh.
  Ghabh Friedrich pàirt ann an dhà no trì sgeirean beaga èadhair, agus gun duilgheadas, gheàrr e sìos mu dhusan itealan. Bha targaidean eile air an talamh: gunnaichean, howitzers, mortars, Katyushas agus, ma tha iad fortanach, tancaichean.
  Cha do thachair an tè mu dheireadh, ann an dòighean eile, gu tric. Tha e coltach gu bheil na comhairlean a' ruith a-mach à smùid. Ro mheadhan-latha, nuair a dh" fhàs smùid an Dàmhair do-ruigsinneach, bha tàladh goirid ann agus chaidh Frederick, no mar a bha e gu h-oifigeil air ainmeachadh mar Frederick the Great, Bismarck, a ghairm gu Smolensk.
  Bha an Terminator òg ace a 'coimhead glè thoilichte agus sunndach. Ged a bha Friedrich gu math searbh agus iriosal mun bhrath aige, bha am balach toilichte leis an dùil duaisean faisisteach fhaighinn.
  Chaidh Helga a ghairm còmhla ris. Bha an nighean air bhioran cuideachd agus bha a fiaclan neamhnaid a" deàrrsadh le gàire eireachdail panther. Thuirt i:
  - Tha thu a" faicinn, a bhalach madadh-allaidh, rinn sinn a" chùis air na Ruiseanaich!
  Anns a 'chùis seo, cha robh Frederick a' co-roinn an dòchas idir:
  - Airson a-nis, chan eil an seo ach soirbheachas agus strì eadar-mheadhanach... Chan eil blàran is blàran ach a" faighinn spionnadh. Ach bha an toiseach gu math soirbheachail ...
  Chaidh togalaichean comataidh roinneil a" Phàrtaidh Chomannach Uile-Aonaidh a thaghadh airson na duaise. Bha an raon pàircidh mòr air a lìonadh le càraichean sòghail, a" mhòr-chuid air an dèanamh le Ameireagaidh.
  Gu dearbh, bha pupaidean coitcheann bho Arm na SA, Ìmpireachd Bhreatainn, agus Uachdranas Chanada an làthair anns an talla co-chruinneachaidh. Bha eadhon aon de na prionnsachan Sasannach ... Agus gu dearbh, Hermann Goering fhèin agus Adolf Hitler... Is e dìreach an iongnadh a chuir seo air Friedrich, cha robh Mairead còmhla ris. Tha e neònach, is dòcha gur e dìreach sin, leis gu bheil i trom, nach eil am boireannach sònraichte, sònraichte seo airson a leanabh agus an leanabh a fhuair i bhon ace a chuir ann an cunnart... Às deidh a h-uile càil, chan e fealla-dhà a th" ann an cogadh idir!
  No is dòcha nach eil i airson conaltradh a dhèanamh leis an fhear as fheàrr le Hitler air beulaibh an duine aice? An seo, san fharsaingeachd, tha a h-uile dad comasach agus cha mhòr nach eil e comasach na tha air inntinn boireannaich a leughadh cho breagha ri Aphrodite agus seòlta ri Hera ...
  Ach, tha Friedrich eadhon toilichte mu dheidhinn seo. Cha robh e gu leòr an làthair an Fuhrer e fhèin agus i a chuir an cunnart am faireachdainnean a bhrath, le gluasad neo-thoileach, no facal gun bheachd. Às deidh na h-uile, tha cèile adharcach, gu h-àraidh ann am pearsa riaghladair leth an t-saoghail, gu math cunnartach. Eadhon airson duine cho cruaidh mar Is esan am prìomh shaighdear san Treas Reich!
  B 'e pìleatan a bh' anns a 'mhòr-chuid den fheadhainn a thàinig gu cuirm nan duaisean - bha Goering fhèin na shàr-shealladh, a' coimhead gu mòr air teòiridh an t-Seanalair Dua - itealain, dia nan cogaidhean, gu dearbh, an toiseach dh'ainmich feachd an adhair. Ach bha tancaichean ann cuideachd, nam measg an Wittmann ainmeil. Agus thòisich cuirm nan duaisean le croisean ridire.
  Nuair a chaidh Helga a ghairm, bha an nighean gu litireil a 'cromadh mar each, a' cnagadh air a shàilean. Chaidh crois ridire a thoirt dhi agus bràiste sabaid sònraichte, tancaichean ... A bharrachd air an sin, thug am Fuhrer Adolf fhèin sabre pearsanaichte le daoimeanan don nighean, mar am boireannach as fheàrr a dh" aithnich i fhèin mar thoradh air sabaid ann am Blàr na Moscow.
  Fhuair Wittman crois le duilleagan daraich, claidheamhan agus daoimeanan, agus chaidh Crois Star Knight le duilleagan daraich òir, claidheamhan agus daoimeanan a thoirt do "leanabh" Huffman. Fhuair an ace Ameireaganach duais cuideachd anns na geàrr-chunntasan cowboy àbhaisteach aige.
  Fhuair Friedrich duais mu dheireadh... Bha seo gu math loidsigeach, oir b' esan am fear a b' fheàrr. Chaidh an duais àrd, Rionnag Mòr Crois Ridire na Croise Iarainn, agus duilleagan daraich, claidheamhan is daoimeanan, a thoirt seachad do fhuaimean bagarrach an laoidh Nadsaidheach. A bharrachd air an sin, chaidh ceithir bràistean a bhuileachadh, airson ceithir cheud, còig ceud itealan, agus airson ceithir cheud, còig ceud tanca. Bha na suaicheantais sin cuideachd nan òr, agus bha eadhon daoimeanan beaga bìodach aig a" chòig ceud.
  Chrath Hitler làmh Friedrich airson ùine mhòr agus thuirt e rudeigin le dealas... Dh"ith am balach a" chrois ainmeil le a shùilean. Bha daoimeanan sgeadaichte le duilleagan daraich platanam agus sleagh claidheimh. Bha am figear a" lasadh nam chuimhne nach robh eadhon croisean àbhaisteach an ridire le daoimeanan, leithid òrdughan, air an toirt seachad ach seachd air fhichead aig àm a" chogaidh gu lèir. Uill, aig an ìre seo tha nas lugha... Ìre nas àirde de dhuais, chan eil Crois an Ridire, far a bheil duilleagan òir air an cur nan àite le duilleagan òir, air a stèidheachadh fhathast.
  Ach, cha do stad na duaisean an sin. Dh"ainmich Hitler gun d" fhuair Friedrich inbhe Prìomh Mharasgal Achaidh Feachd an Adhair agus SS Guards, le armachd pearsanaichte agus bònas de mhillean còig ceud mìle (cosgais còig-deug de na "Panthers") as ùire.
  Bha an armachd ainm-sgrìobhte an aon rud ris an t-saber a chaidh a thoirt dha Helga, air a dhèanamh de stàilinn Damascus, le fèidh air a sgeadachadh gu breagha le daoimeanan agus emeralds.
  Cha b 'urrainn dha Frederick seasamh an aghaidh a' bhuaireadh agus shlaod e ball-airm a bha airidh air Sultan grunn thursan. Bha an làmh comhfhurtail, agus bha an sabre air a dheagh chothromachadh, agus coltas aotrom air làmh bhalach làidir.
  An uairsin thàinig òraid an t-Seanalair Ameireaganach Mankurt, a chaidh sìos ann an eachdraidh mar ùghdar an abairt mòr-chòrdte: is dòcha gu bheil mo dhùthaich ceàrr, ach is e seo mo dhùthaich!
  A bharrachd air an sin, dh'fhàs an ceannard seo ainmeil airson a chruaidh-chàs iongantach, a 'gabhail a-steach prìosanaich cogaidh.
  Thuirt Mankurt gu cruaidh:
  - Ghlac barbarians Ruiseanach mòran fearainn, a 'cruthachadh aon ghearastan mòr anns am bi caos sìorraidh a' riaghladh. Dè cho fada 'sa bhios an siostam ceannairc aca a' cur dragh air an t-siathamh cuid de chinne-daonna? Tha sluagh na Ruis a" feitheamh ri saoradh agus ri teachd arm na Roinn Eòrpa agus na Stàitean Aonaichte an-asgaidh air an fhearann aca. Mar sin, nì Ameireagaidh a h-uile oidhirp gus a" chùis a dhèanamh air an USSR. Bidh sruth ar n-uidheam agus saor-thoilich bho air feadh an t-saoghail a" dian agus a" dol am meud! (bualadh stoirmeil). Thàinig a h-uile dùthaich air an t-saoghal còmhla an-aghaidh a" ghalair Bolshevik. Tha an Tighearna Dia agus an armailt nèamhaidh leinn. Air adhart airson buaidh!
  Às a dhèidh, bhruidhinn an Sasannach agus às deidh sin chuir am Fuhrer stad air pàirt oifigeil an deas-ghnàth, ag ainmeachadh toiseach a" bhàl. Sa bhad nochd mòran de chlann-nighean agus boireannaich deiseil airson a dhol còmhla ris na gaisgich ainmeil.
  Bha Friedrich ag iarraidh Helga a thaghadh mar chom-pàirtiche, ach dhiùlt i ris nach robh dùil - ag ràdh nach eil cleachdaidhean ag òrdachadh dannsa le com-pàirtichean, no com-pàirtichean ann an armachd sabaid. Uill, thagh am balach boireannach eile, gu sònraichte leis gu bheil na boireannaich uile an seo brèagha - a rèir coltais thagh iad e a dh"aona ghnothach. Rinn Friedrich gàire agus dannsadh gu aotrom, ach bha smuaintean a" bhalaich mu rudeigin eile.
  Mar sin fhuair e òrdugh àrd agus tha e mar-thà na phrìomh mharsanta achaidh ... Tha coltas gu bheil a h-uile càil ceart gu leòr, ach airson adhbhar air choireigin tha cait a' sgriachail air m' anam... Ach ma ghabhas tu daoine ainmeil, mar eisimpleir Raibeart Artrois, prionnsa fala bho mheur rìoghail nan Capetianaich. Às deidh na h-uile, bha e a 'sabaid an aghaidh dùthaich a dhachaigh san Fhraing agus cha do dh'fhuiling e mòran, ged a bha fuil a chompanaich air a làmhan.
  Agus tha na ceudan mhìltean de Ruiseanaich a" sabaid air taobh nan Nadsaidhean. Dh'ainmich eadhon an Àrd-Diùc Kirill Romanov gu h-oifigeil a thaic don iomairt an ear agus saoradh a dhachaigh bho na Bolsheviks. Tha na Romanovs airson nan Nadsaidhean agus na dùthchannan an Iar air an cùlaibh.
  Uill, ma tha na prionnsachan ainmeil, agus an Treas Reich, an aghaidh Stalin, carson a bu chòir dha Friedrich fulang? A bharrachd air an sin, tha e comasach nach e a shinnsirean a tha a 'fuireach anns an USSR. Uill, smaoinicheamaid gu loidsigeach... Às dèidh na h-uile, tha cùrsa eachdraidh air atharrachadh gu mòr mar-thà. A-nis cha bhi an saoghal gu bràth eadar-dhealaichte, agus mar sin chaidh blàr Moscow a chall leis na Sòbhietich... Dè tha seo a' ciallachadh? Agus is e an fhìrinn, an toiseach, ann an saoghal a tha air atharrachadh gu mòr, gu bheil an coltas gum bi a phàrantan (co-dhiù, a rugadh ann an diofar bhailtean) a 'coinneachadh agus a' tòiseachadh teaghlach a 'tuiteam gu mòr. Ach cha do rugadh mama is athair eadhon ann an 1947... Tha seo a' ciallachadh gum bi an coltas gum bi dithis sheanair is seanmhair a' coinneachadh eadhon nas lugha!
  A bharrachd air an sin, bho shealladh seata de ghinean, tha gach pàiste gun samhail agus dìreach fa leth. Tha seo a" ciallachadh ma dh" atharraicheas an t-àm de bhun-bheachd co-dhiù uair a thìde, no eadhon deich mionaidean, nach e sin a bhios ann tuilleadh... gille.
  Is e sin, bu chòir eadar-theachd neach a lorgas e fhèin san àm a dh'fhalbh, a rèir loidsig rudan, a bhith a 'leantainn gu bhith a' dol à bith violator laghan do-sheachanta ùine ... Is e sin, bu chòir dha Friedrich, an dèidh dha Hitler a bhith na b 'fheàrr leis dìreach air a dhol à bith! Agus e fhèin, agus a bhràthair, agus 's dòcha a phàrantan agus feadhainn eile.
  Ach leis gu bheil an ace òg beò, agus làidir, agus fallain mar nach eil duine eile air a "phlanaid mhì-fhortanach seo, is dòcha nach e an àm a dh" fhalbh an saoghal aige idir! Is dòcha nach e seo eadhon an cruinne-cè aige, seòrsa de chruinne-cè co-shìnte, agus eadhon le dàil ùine. Is e sin, chan eil e fhèin, Friedrich, a 'marbhadh a shinnsirean, chan e a chompanaich fhèin, ach daoine coimheach aig nach eil ach coltas coitcheann ri eachdraidh eas-chruthach a' bhalaich crìochnachaidh.
  Tha seo a 'ciallachadh nach eil e, gu dearbh, na neach-brathaidh - dìreach neach, mar an fheadhainn bho dhiofar shreathan ficsean saidheans, a bha san àm a dh'fhalbh a' cleachdadh eòlas an latha an-diugh, agus a tha cuideachd air a bhuileachadh le cumhachd iongantach le freasdal. Uill, ma tha e an dàn dha mòr-chumhachdan a bhith aige, tha e dìreach na pheacadh gun a bhith gan cleachdadh! Uill, bhon a chuir an dàn, làmh dheas nèimh fhèin, e an toiseach chun Hitler Jugent, an uairsin chun an Treas Reich, feumaidh e a h-uile oidhirp a dhèanamh gus dreuchd a dhèanamh. Tha e math a bhith na phrìomh mharsanta achaidh aig ceithir bliadhna deug, balach a dh" aois, ach aig fichead tha e nas fheàrr a bhith nad sheanalair làn-chuimseach, no eadhon mar mharasgal achaidh. Agus cò aig a tha fios, is dòcha gum bi an Treas Reich a 'cladhach Ameireagaidh mu dheireadh, agus an uairsin bidh a mhac mar a' chiad dheachdaire cruinne!
  An uairsin gu h-obann nochd cuideigin nach robh dùil aig an òganach fhaicinn: Evgenia Porsche... Àrd, brèagha, làidir, eadhon rudeigin meirgeach agus iongantach neo-uaislean airson nighean fear de na maighstirean as motha san Treas Reich.
  Fìor, eu-coltach ris a 'choinneamh roimhe, chuir an nighean air feadhainn gu math daor, le daoimeanan, ach aig an aon àm follaiseach agus gun a bhith a' falach seunan a casan gràsmhor, ged nach eil e beag.
  Air sgàth nan sàilean àrda, bha coltas gu robh an nighean àrd mar-thà coltach ri fuamhaire. Bha Friedrich fhèin, deugaire àbhaisteach agus eadhon nas lugha airson a h-aois, na bu ghiorra na i, timcheall air trì air fhichead, còig air fhichead ceudameatairean, agus a" toirt aire do na sàilean, eadhon barrachd...
  Bha eadhon nàire air Friedrich, dè mura do dh" fhàs e na bu mhotha na an nighean sia-punnd seo (leis an robh a h-athair, Porsche, coltach, chan e fuamhaire a th" ann, ged nach eil fios dè seòrsa màthair a bh" innte, agus cò a dhìrich fo a sgiort! ), bhitheadh e na b' àirde daonnan ag èirigh os a cheann. Tha, tha e nas fheàrr gun do choisich i casruisgte, mar an turas mu dheireadh ...
  Ach, thug Evgenia sùil air an t-seud òg le meas, agus shìn i a-mach a làmhan agus phòg i e air a bilean:
  - Is tusa mo ridire ! Chan eil an solas talmhaidh!
  Bha Friedrich troimh-a-chèile:
  - Tha mi....
  Chuir Evgenia stad air:
  - Chan eil feum air faclan! Tha thu airidh air moladh. Agus chan ann a-mhàin mar phìleat ... - Chrath nighean an tycoon a falt. - Dìreach smaoinich, tha tiodhlac air leth agad mar innleadair agus dealbhaiche. Thoir seachad leithid de bheachdan ... Genius! Gu h-àrd tha Leonardo Davinci.
  Rinn Friedrich magadh:
  - Uill, tha! Tha mi ag aontachadh, chan eil an neach-ealain seo air aon chogadh a bhuannachadh. Ged a thug a shàr-obair buaidh air an t-saoghal gu lèir!
  Thòisich iad a" dannsadh. Bha Evgenia a cheart cho breagha, na neach-spèilidh figear, ach bha i a" coimhead ro mhòr airson Volka... Agus bha fàileadh deoch làidir air a" chùbhraidheachd . deugaire leasaichte. A bharrachd air an sin, leig Helga oirre gu dùbhlanach gun a bhith mothachail air dad. Ach, chaidh a theagasg don ghinealach as òige de Ghearmailtich gu bheil e mì-mhodhail do bhoireannach a bhith a 'faireachdainn, gun a bhith a' nochdadh, eud, agus gu bheil fear, ma tha e na ghaisgeach cogaidh, eadhon fo dhleastanas a bhith a 'mealladh. Dè a leasaicheas an gnè! Mar a thuirt Hitler: chan e peacadh a th" ann do bhoireannach pòsta leanabh a bhreith bho fhear eile, fhad "s a tha feartan corporra nas fheàrr aige na an duine aice. Ach, dh 'fhaighnich Evgenia gu mòr don bhalach:
  - Càite an do rinn thu sgrùdadh gu bheil thu cho eòlach air na prionnsapalan airson smachd a chumail air tancaichean agus gunnaichean fèin-ghluasaid, a" cruthachadh an leithid de eòlas?
  Cha b" urrainn agus cha robh Friedrich airson an fhìrinn innse, agus do nighean air nach robh iad eòlach, eadhon ged a bha a h-athair na tycoon, fear de na deich daoine as beairtiche san Treas Reich agus am fear as fheàrr le Hitler agus Goering. Fhreagair e gu dìomhain:
  - Tha pàirt aig cur-seachadan bho leanabachd an seo ... Diofar litreachas saidheansail, miann innleachdach! Chan fheum thu suidhe aig an deasg agad gus rudeigin feumail a chruthachadh...
  Chrath Evgenia:
  - Tha, tha mi fhèin, cuideachd, dèidheil air spòrs, agus aig an aon àm bidh mi a' cnagadh, no fiù 's a' cagnadh, clach-ghràin saidheans... A dh'aindeoin sin, a bheil a' Bh-ph Piston coltach ri radan oifis?
  Dhaingnich Friedrich, a" giùlan fhiaclan madadh-allaidh:
  - Tha, chan eil thu a" coimhead coltach ri radan idir, agus chan e dìreach radan! Nas coltaiche, eadhon faodar coimeas a dhèanamh riut ...
  Thug Evgenia rabhadh:
  - Dìreach na dèan coimeas eadar e agus bò! Is e beachd caran gòrach a tha seo!
  Thuirt Frederick gu feallsanachail:
  - Ge bith cò a bhios a" burraidheachd air rud nach eil iomchaidh, gheibh e inbhe gobhar! Mar sin... Tha am margadh againn gòrach.
  - A bheil bazaar slang? - smaoinich Evgenia. - San fharsaingeachd, tha coltas gu bheil cainnt Gearmailteach ceart, ach dòigh air choireigin ... Ro cheart, sràcan air an suidheachadh gu mionaideach, faclan soilleir, teannachadh cainnte ... Agus chan eil stràc ann, ach tha thu a" faireachdainn rudeigin nach eil buileach dùthchasach anns a" cheartachd seo. .
  Cha do sheall Friedrich gu robh e draghail:
  - Mar sin dè mu dheidhinn seo? Is dòcha gu bheil thu an amharas gur e neach-brathaidh Sòbhieteach a th" annam, agus gun do dh" ìobradh na Ruiseanaich fichead mìle, còmhla ris an fheadhainn Ameireaganach agus leth-mhìle de na h-itealain gun àireamh aca, airson mo thoirt a-steach gu mullach na Treas Reich?
  Chrath Evgenia a ceann:
  - Chan e, chan eil mi a 'smaoineachadh sin! Bha seo cus, eadhon dha na Ruiseanaich. Ged a tha abairt ainmeil ann: chan urrainn dhut an Ruis a thuigsinn nad inntinn. Ach tha e coltach riumsa eadar-dhealaichte, 's dòcha gu bheil thu, ciamar a chanas mi... Toradh de innleadaireachd ginteil SS. Seòrsa de dhuine san àm ri teachd? Tha mi air obraichean saidheansail air gintinneachd a leughadh agus tha fios agam gum faodar nàdar daonna atharrachadh, a leasachadh no a dhèanamh nas miosa le eadar-theachd fuadain. Agus na buadhan superhuman agad mar ghaisgeach... Tha seo cho...
  An àite freagairt, chrom Friedrich a cheann gu a leannan àrd agus phòg i gu dìoghrasach air a bilean lusach. An uairsin thuirt e:
  - Na gabh dragh mu do cheann àlainn. Ma tha eagal ort gum faigh thu clann easbhaidheach uam, an sin creid mi, chan ann mar seo a tha! Gu fìrinneach, is dòcha gun atharraich sinn cuspair a" chòmhraidh.
  Dh" aontaich Evgenia:
  - Tha, tha e nas fheàrr atharrachadh! Bruidhnidh sinn mu dheidhinn tancaichean... Gu sònraichte, chuir am prìomh oifis obrachaidh, le Guderian os a cheann, gnìomh farpais a-mach: dà sheòrsa tanca ... Mar "Imperial Panther" meadhanach le canan de 88 mm El 100 no nas giorra ach armachd - tolladh, agus armachd leathad aghaidh co-dhiù 250 mm agus "Tìgear Rìoghail" trom le gunna calibre 105 mm El100, le armachd aghaidh co-dhiù 300 ... A bharrachd air an sin, chan eil cuideam a" chiad tanca nas motha na leth-cheud tonna, agus an dara 65.
  Rinn Friedrich srann gu tàireil, mar leòmhann ron ghopher:
  - Nach 'eil ni mar so fìor ? Gu sònraichte leis gu bheil e air fàs gu math nas fhasa dhut le stuthan gann, agus nach bi bomairean Allied a "sgrios fearann an Treas Reich!
  Fhreagair Evgenia le osna:
  - Ann am prionnsapal, tha e comasach, ach cha robh ùine againn, no an àite sin chan eil ùine againn prototype a dhèanamh ann am meatailt anns an ùine a tha a dhìth. Thug thu dhuinn dòigh air choireigin do eòlas sgoinneil ro fhadalach. Agus tha Hitler ag iarraidh gun tòisich na tancaichean as ùire a" dol a-steach gu seirbheis le feachdan an Treas Reich am-bliadhna.
  Chuir e iongnadh air an ace òg:
  - Carson a bheir e uimhir de ùine airson prototype a dhèanamh?
  Chrath an nighean:
  - Gu ìre, gu sònraichte ma tha am modail gu bunaiteach ùr ... Tha e coltach ris an abairt mhòr-chòrdte: ma dhràibheas tu, thig thu gu crìch ann an loch!
  Bha Friedrich a 'smaoineachadh: gu dearbh tha duilgheadasan ann an seo ... Mar eisimpleir, bha luchd-dealbhaidh Sòbhieteach a' strì airson uiread de bhliadhnaichean le cruthachadh tanca IS-10, no airson dà bhliadhna slàn bha iad a 'seinn leis an T-54. A bharrachd air an sin, chaidh an tanca seo a dhealbhadh às deidh a" chogaidh, agus le eòlas ann am blàran an Dàrna Cogaidh. A bharrachd air an sin, cha b 'e modal bunaiteach ùr a bh' ann, ach dìreach mean-fhàs eile den T-34. Mar eisimpleir, cha robh an T-44 gu tur soirbheachail agus cha mhòr nach deach a chleachdadh ann an sabaid ... Mar sin cha bu chòir dùil a bhith agad ri mìorbhailean sònraichte sam bith.
  An tanca Tìgear, leis an dìth eòlais aig na Gearmailtich ann a bhith a 'cruthachadh charbadan den t-seòrsa seo (mura h-eil, gu dearbh, a' cunntadh a 'chassis, mar eisimpleir bha "Colossal" 150 tunna air a chruthachadh aig àm a' Chiad Chogaidh).
  Thuirt Friedrich:
  - Feumar dealbhadh a dhèanamh air bunait an "Panther"-5, no AG a chaidh a chruthachadh mar-thà. Leigidh a chassis leis chan e a-mhàin canan 88-mm a ghiùlain, ach eadhon fear 128-mm, no howitzer 150-mm ...
  Rinn Evgenia gàire:
  - Ach is e sin dìreach a nì sinn! Ach, tha an "Royal Tiger" aige fhèin aig Porsche mu thràth, ged a tha gunnaichean caliber 88-mm aige. Ach is dòcha gun dèan am fear seo mar mhodail eadar-mheadhanach. Chaidh a 'chiad riatanas airson armachd de 250 millimeters a choileanadh ann, ged a tha an cuideam gu math mòr - 63 tunna. Ach tha an turaid le ceàrn glè mhòr de chlaonadh reusanta den armachd, eireachdail agus sgiobalta... Is dòcha gum bi e comasach a" cho-fharpais eadar-mheadhanach a bhuannachadh, ach èirich duilgheadasan san àm ri teachd. Ach a rèir an Eòlais agad, tha e comasach tanca a chruthachadh a tha do-ruigsinneach bho gach taobh, a "sgrios dìon sam bith. Às deidh na h-uile, airson carbad adhartach, tha e glè chudromach dìon math a bhith agad, a tha, gu mì-fhortanach, cha b 'urrainn don Panther a bhith a' bòstadh airson ùine mhòr.
  Thuirt Friedrich:
  - Is dòcha nach bi sinn a" suathadh ri cuspair nan tancaichean airson a-nis... No an àite sin, crìochnaich sinn ga dheasbad. Tha sinn coltach ri seann ollamhan no gillean is nigheanan òga.
  Dh" aontaich Evgenia:
  - Tha thu ceart, mar a bha e an-còmhnaidh, bruidhnidh sinn mu rudeigin nas dìomhaire. Mar eisimpleir, mu thaigh rìoghail Bhreatainn.
  Thug Friedrich a-mach:
  - Abair cuspair! Thig an t-àm, cha bhi dad air fhàgail de na Buannaichean. No a bheil thu a" smaoineachadh, às deidh dhaibh Moscow a ghlacadh, nach bi e comasach dha na tancaichean againn Lunnainn a phronnadh, a chaidh a ghlacadh mar-thà?
  Bhris Evgenia a fiaclan:
  - Uill, gu dearbh faodaidh iad!
  Às deidh a" bhàl, lean dìnnear uasal le soithichean sòghail, ach às aonais deochan làidir alcol. Chan eil dad nas làidire na sia ìrean. Uill, an uairsin dh 'fhalbh Friedrich agus Evgenia, mar a tha iomchaidh dha fear agus nighean, gu seòmar air leth.
  Ged a thathar a 'gabhail ris sa chumantas nach eil blondes àrda eadar-dhealaichte ann an stuamachd, dhearbh Evgenia a chaochladh airson grunn uairean a thìde. Uill, cha do chaill Friedrich, gu dearbh, aghaidh nas motha. Mar sin thuit iad nan cadal, a 'magadh gu teann.
  Bha am balach a 'bruadar gur e ninja Iapanach a bh' ann a fhuair òrdugh bhon Tsar Nicholas II Ruiseanach airson am Mikado a mharbhadh, is e sin, an ìmpire.
  Bha bruadar aig Friedrich air mar a dhìrich e ballachan garbha, a" cumail ris a" bheàrn as lugha le a chorragan agus a òrdagan. Chaidh am balach a-steach don lùchairt, far an do thòisich blàr borb...
  Bha an ninja òg, mar as àbhaist, a 'gearradh, a' sgoltadh, agus a 'sèideadh an cinn far a nàimhdean ... Bha an aisling ro chaotic, cus fuil, sgoltadh, agus glè bheag de bhrìgh. A bharrachd air an sin tha caileagan cas-rùisgte le claidheamhan a" leum anns a h-uile àite... Ann an ùine ghoirid...
  Chaidh agam air cadal gun a bhith nas fhaide na trì no ceithir uairean a thìde... Chaidh Friedrich a dhùsgadh le nighean an teachdaire ag ràdh:
  - Tha am blàr fo làn ghluasad! Chan eil daoine neo-sheasmhach ann, ach a-mhàin daoine mar thusa, Friedrich Bismarck.
  Leum am balach suas agus, gun eadhon beannachd fhàgail, rinn e cabhag chun an raon-laighe as fhaisge.
  Agus mar a thionndaidh e a-mach, cha deach a ghairm gu dìomhain... Fhuair Seanalair an Airm Rokossovsky òrdugh bho Stalin, gun a bhith a" feitheamh ris an làn chruinneachadh de fheachdan, gus buille lag a thoirt do bhuidheann armachd Rommel. Anns a 'chùis seo, bha an àireamhachadh stèidhichte air nach robh ùine aig na Gearmailtich fhathast na saighdearan aca a chleachdadh gus ionnsaigh a thoirt air Voronezh. Mar sin bha cothrom ann breab ìosal a dhèanamh air an taobh leudaichte de na saighdearan Gearmailteach, sgìth bho bhatail roimhe.
  B" fheudar do Friedrich a dhol air bòrd Fokken-Wulf, chan e atharrachadh ionnsaigh, ach modail cunbhalach, le ceithir canain fichead millimeatair agus dà ghunna inneal. Mar sin, air sgàth cus cabhaig, lorg am balach e fhèin às aonais an airm a bha air a bhith cho èifeachdach ann an sabaid tancaichean. Fìor, bha deich bomaichean aige fhathast anns an fhuselage ...
  Bha e cuideachd teth anns na speuran, nochd itealain ionnsaigh Sòbhieteach agus luchd-sabaid Yaki-9. Ach bha na carbadan mu dheireadh, ge-tà, air sgàth an dìon lag agus an comas a bhith beò, cuideachd so-leònte aig raon fada gu gunnaichean caliber 20-mm. Bhuail Friedrich an toiseach an luchd-sabaid air na h-adharcan, a bha, gu dearbh, air thoiseach air an Ilas nas slaodaiche. Ceithir canain itealain, sin neart... A" chiad dà dhusan slat sgapte, eadhon às aonais dòigh seòlta sam bith air an earball.
  Cha do rinn Friedrich snìomh, cha do ghluais e, cha do ghluais e ach na canain èadhair beagan agus chrath e corp an inneal mòr aige.
  Fichead 's a còig, fichead' s a sia, fichead 's a seachd... Gun ionndrainn, air na Yaks dàna, a tha, ged a tha iad a' fulang call, a dh'aindeoin sin nach eil a 'tionndadh dheth, ach eadhon a' feuchainn ri astar fhaighinn... Chuir Friedrich iongnadh air eadhon beagan mu dheidhinn carson, ann an litreachas armachd nan Sòbhieteach, bha an inneal Fokken glòrmhor seo air a chreidsinn cho mòr -Wulf. Tha, bidh e a" dèanamh tionndadh slàn ann an 22 diogan an aghaidh 19 airson an Yak (agus anns an dreach aotrom, faodaidh an Yak eadhon a dhèanamh ann an 17 diogan!). Ach chan fheum Friedrich gluasad; bidh e dìreach a" slaodadh sìos agus ag itealaich gan ionnsaigh. Ann an aon diog faodaidh tu seachd no ochd càraichean a bhualadh.
  Bha ùine a" sruthadh gu math slaodach dha Friedrich ann an staid de shabaid, agus bha tìde aige smaoineachadh agus an inneal-losgaidh aige a luchdachadh. Ann am prionnsapal, thathas a" gabhail ris sa chumantas nach urrainn eadhon an ace as sgileil, a" toirt a-steach eadhon uinneanan mar Rudel, buaidh mhòr a thoirt air cùrsa a" chogaidh. Ann am fìor eachdraidh, sgrios sia de na h-aces Gearmailteach as fheàrr arm adhair gu lèir, ach chaill na Nadsaidhean am blàr airson ceannas san àile gun dòchas.
  Ach anns a' chùis seo, tha a bhith a' tilgeil na h-uimhir de gheugan ann an aon àite an aghaidh barrachd air duine làn de chunnart... Chaidh trì fichead sa h-aon neach-sabaid a losgadh sìos ann an nas lugha na aon mhionaid. Dìreach mar sin, bidh na sgiathan a 'tuiteam dheth, no bidh glainne armachd nan càbaill a' briseadh. Tha an tè mu dheireadh eadhon nas miosa, oir anns a 'chùis seo chan urrainnear am pìleat a shàbhaladh. Agus mar-thà chan eil mòran eòlas air fhàgail san Arm Dearg.
  Am measg nan carbadan a chaidh an leigeil sìos, bhuineadh ceathrar do luchd-faire a loisg sìos còrr air còig plèanaichean... A-rithist cha do chuidich seo, oir bha fios aig Volka càite am bu chòir dha bualadh agus ciamar. geòidh. Is e sin dìreach an treud, ann an aon spreadhadh, gu h-intuitive, le instinct, a" dearbhadh agus a" stiùireadh ghluasadan a" bharaille chun targaid a tha thu ag iarraidh, nuair nach eil aon pheilear ag itealaich seachad. Tha na geòidh, agus anns a 'chùis seo plèanaichean Sòbhieteach, air an losgadh sìos, agus far a bheil na cockpits air am briseadh, agus na pìleatan air an losgadh sìos, bidh iad a' sgèith dìreach airson ùine. Ach tha cuid de na sgiathan aca a' call...
  Chuimhnich Friedrich an seo filmichean mu dheidhinn buachaillean Ameireaganach geur, agus am film ainmeil le DiCaprio - "Fast but Dead!" Ach anns na làithean sin, cha robh fios aig buachaillean na SA air gunnaichean inneal fèin-ghluasadach no canain èadhair luath-theine. Rud eile, bhiodh iad air faighinn a-mach dè an armachd a tha seo dìreach uamhasach a thaobh cumhachd millteach.
  Thàinig na yaks a dh'aithghearr gu crìch agus ghluais Friedrich gu Ily. An seo tha e nas fheàrr ionnsaigh a thoirt orra bho shuas, no bhon leth-chruinne cùil. A bharrachd air an sin, bhiodh e nas fheàrr, cuideachd, gun a bhith a 'giorrachadh an astair.
  Is e dòigh eile losgadh air na sgiathan as cugallaiche; chan urrainn dhut armachd a chrochadh orra.
  Tha am far-ainm air IL-2 le cùl-chrom. Às deidh dha dàrna cathair a chuir a-steach ann, dh" fhàs e na bu duilghe don neach-seilg a bha a "dìon an leth-chruinne cùil inneal mar sin a losgadh sìos airson neach-tòiseachaidh, ach an uairsin ... Gu dearbh, dh" fhàs aerodynamics an itealain seo nas miosa. Tha seo a" ciallachadh gum bi e eadhon nas fhasa leotha...
  Bhiodh e air a bhith na bu loidsigeach dha Ilam a bhith a" sgapadh ann an diofar dhòighean, ach an siostam... Ann an ùine ghoirid, thòisich e le bhith a" bualadh nan stoirmean uirsgeulach. Ach, bha an Salamander-3 sùbailte air ruighinn mu thràth. Thog iad am poll cuideachd...
  Bha Friedrich eadhon den bheachd gum faigheadh iad air thoiseach air, às deidh dhaibh coinneachadh ris na Yaks fhad "s a bha iad fhathast a" tighinn faisg... Ged, cò aig a tha fios... Chan e gaisgich Ruiseanach gaisgeil a th" ann am pìleatan Luftwaffe, agus mar as trice cha bhith iad a" dol a-steach don bhlàr nas motha, ach is dòcha ach ann an cùisean far a bheil cunnart ro mhòr air a chruthachadh dha na feachdan talmhainn.
  Ach, chan eil duilgheadas sam bith aig Friedrich cuideachd... Buail an leth-chruinne armaichte cùil le canain, no còmhdaich na sgiathan - tha an toradh mar an ceudna. Agus mar a thuiteas na càraichean sin sìos, bidh iad fiù 's a' fàgail comharra san adhar... Mar stiallan air cùl tràill a chaidh a bhualadh.
  Leag Friedrich sìos trithead "s a seachd silidh agus cuideachd rug e air dà "Pawns". Ceud a-rithist, ged nach deach an clàr roimhe de cheud is aon a bhriseadh. Tha dìreach plèanaichean air fhàgail aig an nàmhaid. A-nis chan eil aca ach na bomaichean a leigeil sìos agus tillidh iad.
  Bha tancaichean Sòbhieteach a-nis a 'dol air an ionnsaigh, gun taic adhair, agus gu h-àraidh làmhachas. Thug itealain ionnsaigh agus bomairean ionnsaigh orra. Gu fortanach dha na sgiobaidhean tanca Sòbhieteach, b' urrainn dhaibh feartan dràibhidh nan carbadan a chleachdadh. Ach bha an àireamh de phlèanaichean de gach seòrsa a" dol am meud.
  Leig Friedrich sìos a bhomaichean gu lèir agus thionndaidh e chun raon-adhair. Ach, chaidh aige air Fokken-Wulf-4 Rudel fhaicinn, an sgriosadair tanca ainmeil.
  Thill an ace òg chun raon-adhair "dachaigh" aige, far an robh am Pegasus Terminator Me-362 a "feitheamh ris.
  Dh'èigh Friedrich, an dèidh dha Fokken-Wulf a thoirt air tìr, ris a' phìleat a bha faisg air làimh:
  - Tha neach sam bith aig a bheil comas a bhith ag ràdh gur e droch ghaisgeach a th" anns an F -490 na laighe. Chan eil droch phlèanaichean ann, dìreach droch phìleatan.
  Chaidh an ath sortie a lughdachadh gu tancaichean sabaid a-mhàin. Ged nach robh na Gearmailtich fhathast air dòrn cumhachdach armaichte a thoirt a-mach airson an coinneachadh, thug iad ionnsaigh le plèanaichean.
  Bha na sgiobaidhean tanca làidir Sòbhieteach air a dhol thairis air an loidhne aghaidh rag agus thug iad ionnsaigh air an aonad coise anns an robh saor-thoilich Arabach.
  Bha na Muslamaich, an aghaidh dùil, a 'sabaid gu gaisgeil agus cha do smaoinich iad air ruith air falbh, ach aig an aon àm bha iad gu math neo-iomchaidh. Gu sònraichte, chaidh am bazooka Ameireaganach a chleachdadh ann an dòigh neo-dhaonna, agus grenades eadhon nas motha.
  Ach bha ionnsaigh nan aonadan Sòbhieteach a' ruith a-mach à smùid. Chleachd itealain ionnsaigh faisisteach gu sònraichte grunn bhomaichean beaga le cosgaisean cumadh, beachd a chaidh a chopaigeadh bho luchd-dealbhaidh Sòbhieteach, ach le buileachadh nas sgileil. Ach cha d'fhuair sgiobaidhean tanca Sòbhieteach an òrdugh an lìon a chrochadh bho shuas.
  Agus bha Friedrich dìreach a 'losgadh canain adhair air na mullaichean. Is e seo an innleachd as sìmplidh. Bris tro uchd an tùir agus do bhuaidh. Agus cia mheud càr as urrainn dhut a leagail mar seo ma bhuaileas tu iad bho itealan còmhnard ...
  Ach chan eil astar tanca na chuideachadh ma bhuaileas trodaiche gu intuitive, gun a bhith ag amas, air whim...
  Tha e coltach ri simuladair le tancaichean, chan eil agad ach modh dia, agus tha a h-uile sealladh ceart, agus bidh thu a" losgadh gu tric, gu tric ...
  A-nis tha àireamh nan tancaichean millte air a dhol thairis air leth-cheud, air chor is gu bheil Rudel a" gabhail fois... Ach bha agam ri dhol air seachran. Nochd "Cluasan" air an taobh. Chaidh sianar dhiubh a losgadh sìos, agus leig leis a 'chòrr sgrios a dhèanamh air na Salamanders. San fharsaingeachd, tha leigeil leis an luchd-obrach arbhair seo a dhol a-steach don bhlàr tron latha fèin-mharbhadh fìor.
  Tha tancaichean nas cudromaiche...
  Tilleadh... Itealaich air Fokken-Wulf 4, agus Helga ri thaobh.
  Dh"fhaighnich an nighean dha:
  - Uill, dè a chòrd riut mu Evgenia?
  Rinn Friedrich snort gu tàireil air an rèidio:
  - Carson a bha thu eudmhor?
  Rinn an nighean gàire:
  - Gu dearbh chan eil! Tha sinn saor, agus chan eil sinn pòsta. Dìreach a" faighneachd cò as fheàrr san leabaidh, mise no i!
  Fhreagair Frederick gu cridheil:
  - Gu dearbh, thu! Chan eil thu cho mòr, agus tòrr nas sùbailte!
  Rinn Helga gàire gu sunndach.
  - Cha robh dùil agam ri dad eile bhuat! Ach gu dearbh an rud as fheàrr... Ugh, 's e radan dealbhaidh a th' innte, agus tè dhen bheagan bhoireannach a choisinn Crois Ridire na Croise Iarainn!
  Thuirt Friedrich:
  - Tha mi a" smaoineachadh gu bheil duilleagan daraich dìreach timcheall air an oisean dhut!
  Sheall an t-sabaid gur dòcha gu robh am balach ceart. Bha Helga gu misneachail a" bualadh air na tancaichean. A rèir coltais bha i airson dearbhadh gum faod gaisgeach a bhith nas cruaidhe na gaisgeach. Ged, gu dearbh, chan urrainn dhi coimeas a dhèanamh ri Friedrich.
  Goirid nochd colbhan tanca mòr de charbadan Gearmailteach agus Ameireaganach. Gu sònraichte sgiobalta agus spòrsail luchd-sgrios tanca Ameireagaidh "Witches" -3. Bha seo dona, gu h-àraidh leis gu robh na carbadan Sòbhieteach air an sgrios gu ìre mhòr le stailcean adhair. Bha "Panther"-5 cuideachd na dhuilgheadas... An gunna-teine luath aige le baraille fhada agus armachd aghaidh do-ruigsinneach... Tha e coltach gun do thòisich seasmhachd a" fàiligeadh sgiobaidhean tancaichean Sòbhieteach. Thionndaidh cuid, gun a bhith ag èisteachd ris na ceannardan, air ais, a 'feuchainn ri teicheadh bhon ifrinn technotronic seo.
  Agus a-rithist tilleadh is falbh, an ionnsaigh air na tancaichean ...
  Tha e mu thràth seachad air meadhan-latha, tha e a" fàs dorcha... Tha ionnsaigh an Airm Dheirg air a dhol a-mach. Chaidh e fhèin agus Helga ath-stiùireadh gus taic a thoirt do bhuidheann de dh'armachd Gearmailteach a bha a' gluasad gu Ryazan. Aig an aon àm, dh" fheuch iad ri saighdearan Vatutin a bhrùthadh anns a" choire...
  Tha na Gearmailtich fhathast a" gluasad air adhart gu slaodach chun an ear. An seo tha iad air am bacadh le fulangas nan saighdearan Sòbhieteach agus loidhnichean dìon an Steppe Front, eadhon ged nach eil iad cho dùmhail ris na slighean gu Moscow.
  Ach, fhuair saighdearan Hitler barrachd rùm airson gluasad, agus dh'fheuch Hoth ri faighinn seachad air na prìomh nodan dìon anns na colbhan sin. Ann an cuid de dh"àiteachan luathaich adhartas aonadan Gearmailteach...
  Dh"fhaighnich Frederick do Helga:
  - Nach 'eil thu sgith, a nighean mo bhruadar ?
  Fhreagair an gaisgeach fionn:
  - Bidh faireachdainn aoibhneach a" toirt air falbh sgìths, nas fheàrr na bhith a" cuipeadh bà! Ged thig sgìths a-mach le pus fuilteach an àite bainne!
  Dh" aontaich Friedrich:
  - Chan urrainn dhut argamaid a dhèanamh an aghaidh na fìrinn an seo!
  Air an oidhche, lean an duine òg a 'sgèith, a dh' aindeoin gun robh na sgòthan a 'dol a-steach do na speuran agus uisge a' dòrtadh sìos. A rèir teagasg armailteach na Gearmailt, chaidh itealain a chleachdadh gus dìon a chumail air an loidhne aghaidh... Agus eu-coltach ri 1941, bha mòran itealain aig an Luftwaffe le cuideachadh bho Pindostan.
  Bha Friedrich a-nis a' toirt ionnsaigh air buncairean, no eadhon targaidean nas lugha... Air an oidhche, cha do dh'fhalbh am blàr, agus chuir na saighdearan Sòbhieteach frith-ionnsaighean air bhog. Ged a tha iad beag agus caran chaotic, chan eil iad cho làidir ...
  Air an oidhche, a bharrachd air an sguadron U-2, cha deach targaidean adhair a choileanadh. Agus chaidh na buncairean a bhomadh... Gu h-aotrom.
  Ro mhadainn 15 Dàmhair, 1947, thòisich blàr airson a 'bhaile agus aig an aon àm ceann-rathaid an rèile: Elektrostal. Bha e glè theth an sin agus, nas cudromaiche, bha a charaid neo-sgaraichte Helga còmhla ri Friedrich.
  - Uill, a ridire mhoir, am bheil sinn a' bruthadh air na naimhdean ?
  Fhreagair Friedrich gu sunndach:
  - Tha na daoine gun dachaigh a 'putadh aig an stàile lionn, agus tha sinn a' buannachadh. Agus mar a bhuannaicheas sinn ...
  Bha baile Elektrostal fhèin gu math daingnichte. A bharrachd air aonadan airm, ghabh dà roinn ùr den NKVD pàirt ann an dìon. Ged nach robh iad, san fharsaingeachd, nan geàrd armachd cho math ris an SS, bha iad armaichte leis an dà làmhachas agus tancaichean aotrom.
  Dh" fheuch na Nadsaidhean, an uair sin, ris a" choire aca fhèin a chruthachadh... Seachad air an dùn, cuir a-steach iad ann am prìneachan...
  An seo, gu dearbh, tha àite cudromach aig taic adhair, gu h-àraidh ma tha an amhaich a 'sìneadh.
  Bha Helga, mar a bha àbhaisteach do nighean, cinnteach:
  - Bidh buaidh againn! Dèan deiseil airson an t-samhraidh agad!
  Dh" aontaich Friedrich:
  - Agus chan ann a-mhàin as t-samhradh! Cleachdaidh sinn tancaichean trom agus sligean adhair.
  Bha am balach den bheachd gu robh iad a-rithist ann an arm Mainstein, ach san Iar tha an Rommel as mòr-chòrdte nas eòlaiche. Leis gun do rinn an duine òg barrachd gnìomh ann an trance aig àm a" bhlàir, air a stiùireadh le spiorad ifrinn, carson nach bu chòir dha cuimhneachadh air buannachdan glòrmhor a" chomanndair seo. A bharrachd air an sin, tha e tòrr nas tlachdmhoire cuimhneachadh air na Sasannaich a chaidh a bhualadh na na Ruiseanaich a chaidh a" chùis!
  Nuair a ràinig Rommel Loidhne Marret, thuig e gu robh e ann an "prìomh shuidheachadh" Napoleon eadar dà fheachd nàmhaid agus gum faodadh e a-nis, às deidh dha buille chinnteach a thoirt seachad, a "chùis a dhèanamh air fear dhiubh agus dìreach an uairsin tionndaidh timcheall agus aghaidh an dàrna fear.
  Rinn Friedrich gàire ris fhèin: bha Napoleon, ged a bha Leo Tolstoy teagmhach mu dheidhinn, gun teagamh na cheannard mòr agus na riaghladair. Gu sònraichte ma choimheadas tu air na coileanaidhean. A-mhàin cha do chùm e air ais iad. Tha Hitler a thaobh seo eadhon nas miosa ... Ach ann am prionnsabal tha e comasach coimeas a dhèanamh eadar an Fuhrer agus Napoleon!
  Thuig an ceannard tàlantach Rommel rudeigin eile cuideachd: bha na h-Ameireaganaich agus na Frangaich air caismeachd fada chun ear a-steach gu meadhan Tunisia agus chùm iad na Gorges Dorsal an Ear aig Fondouk, Faid agus Gafsa, a" còmhdach nan Gorges Dorsal an Iar 60-70 mìle chun iar.
  Thionndaidh e a-mach nan gabhadh feachdan Italo-Gearmailteach Faid agus Gafsa agus an uairsin gluasad chun iar seachad air Feriana agus Kasserine, gum faodadh iad a dhol dìreach gu ionad solarachaidh mòr Ameireagaidh agus am prìomh oifis aca aig Tebessa. Ann an Tebessa, lorg na saighdearan Italo-Gearmailteach iad fhèin fada chun iar air loidhne nan Caidreach ann an Tunisia agus cha mhòr aig an dearbh chonaltradh aca. Nam biodh Rommel an uairsin air na tancaichean aige a thionndadh agus gan comharrachadh gu tuath chun na mara, ceud mìle air falbh, dh" fhaodadh na Gearmailtich a bhith air arm nan Caidreach gu lèir ann an Tunisia a ghearradh dheth no air toirt orra tarraing air ais gu Algeria.
  Chaidh smuaintean Friedrich a bhriseadh le coltas dà Lagg a' spreadhadh a-mach air cùlaibh nan sgòthan... Chaidh iad sin a chaitheamh... Agus an uairsin seallaidhean le deagh amas air na gunnaichean... Is urrainn dha losgadh mar sin a-mhàin... Ceithir Yaks eile. .. agus tha iad ceart an sin... Agus a-nis cuir teine ris an Katyusha... Gus am bi criomagan ag itealaich a h-uile taobh... Tosgaire rocaid eile... Mar sin tha Helga a' feuchainn bhon taobh. Ag èigheach ris:
  - A ghaisgich, feuch gun dèan sinn nas duilghe e!
  . CAIBIDIL Àir. 20.
  Chan eil misean Oleg Rybachenko agus Margarita Korshunova ann an saoghal co-shìnte seachad fhathast.
  Bha na Gearmailtich a 'gluasad air adhart gu stiùir baile Gorky. Chuairtich iad e gu tur. Bha balach agus nighean a" dìon a" bhaile mhòir seo.
  Air a chuairteachadh gu tur, bha Moscow a 'mùchadh. Tha na Nadsaidhean mu thràth air briseadh troimhe chun Kremlin ann an cuid de dh'àiteachan. Bha suidheachadh prìomh-bhaile an USSR cha mhòr gun dòchas. Bha sligean gearastan Moscow a" tighinn gu crìch. Agus le tuiteam a" phrìomh-bhaile, bhiodh e air a bhith na chogadh eadar-dhealaichte.
  Bha Oleg Rybachenko agus Margarita Korshunova a 'sabaid airson a' bhaile air an Volga.
  Tha am balach agus an nighean ann an suidheachadh sabaid mar a bha e an-còmhnaidh.
  Bidh iad a" losgadh agus a" seinn:
  Chan eil luchd-tòiseachaidh a 'toirt seachad
  Chan eil eagal orra ro chràdh ...
  Bidh iad a" sabaid mar iolairean
  A" cur na Krauts gu ifrinn!
  
  'S iomadh laoch 'nam measg,
  Mòran ghillean crazy...
  Ma tha feum air, coisich ann an cruthachadh -
  A 'cur cosgais air an inneal!
  Agus mar sin balach a bha a 'coimhead mu dhà bhliadhna dheug a dh' aois, ach gu dearbh seann shaighdear eòlach a bha air a bhith timcheall fad iomadh bliadhna, thug Oleg Rybachenko spreadhadh, a 'gearradh sìos na faisisteach.
  Agus an uairsin bidh e a 'tilgeil grenade air an nàmhaid le a chas rùisgte.
  Agus sgapaidh e na Krauts air gach taobh.
  Às deidh sin bidh am balach a" seinn:
  - 'S mise ghaisgeach Ruiseanach air glùinean nan saogh'l,
  sguabaidh mi air falbh naimhdean na Ruis o aghaidh na talmhainn !
  Bidh Margarita, an gaisgeach seo, cuideachd a" tilgeil tiodhlac bàis marbhtach le a cas-rùisgte. Cuiridh e a-mach mòran de Nadsaidhean agus tweet:
  - Airson Great Rus'!
  Agus bhris e a-mach a" gàireachdainn a-rithist.
  Bidh balach is nighean a" sabaid gu gaisgeil. Ged a tha an cogadh cha mhòr air chall. Bha na Gearmailtich mu thràth air ionnsaigh a thoirt air Orenburg, agus air an t-Arm Dearg a bhrùthadh anns gach àite a b" urrainn dhaibh.
  Nas mionaidiche, chaidh Orenburg a ghabhail o chionn fhada. Chan eil ach aon chaisteal ann fhathast. Bha na Nadsaidhean air Ufa a chuairteachadh mu thràth.
  A bharrachd air an sin, tha na saighdearan aca bhon taobh a deas mu thràth a 'tighinn faisg air Kazan. Tha an suidheachadh nas motha na èiginneach.
  Agus tha an suidheachadh air a dhèanamh nas miosa leis gu bheil samurai a 'tighinn bhon taobh an ear agus ann am Meadhan Àisia tha iad mar-thà air aonachadh leis na Gearmailtich.
  Ach bidh na fulangaichean cloinne gaisgeil a" sabaid. Tha iad a 'creidsinn anns a' bhuaidh aca. No co-dhiù tha iad deiseil airson bàsachadh le an cinn air an cumail àrd. Ach, ciamar a tha am bàs seo? Tha iad neo-bhàsmhor!
  Agus tha iad fhathast nan clann airson iomadh bliadhna. Agus an àiteigin tha saoghal agus miseanan eile ann.
  Tha Oleg a" losgadh sealladh eile. An uairsin tilgidh e grenade le òrdagan rùisgte agus a" seinn:
  - Bidh Stalin còmhla rinn gu bràth!
  Thug Margarita sùil air na Fritzes agus rinn i squeak:
  - Nar leigeadh Dia! Tha an cannibal seo a" tighinn thugainn!
  Agus thilg an nighean, ann am feirg, grenade le a cas-rùisgte.
  Thug Oleg Rybachenko fa-near gu loidsigeach:
  - Tha sinn uile nan canabals gu ìre!
  Agus thilg an gille tiodhlac a" bhàis le a òrdagan rùisgte.
  Dh"aontaich Margarita le seo:
  - Gu ìre, tha!
  Agus chuir i cuideachd armachd marbhtach air bhog le a cas-rùisgte, ag adhbhrachadh gun do bhuail dà chàr Gearmailteach a chèile.
  Loisg Oleg Rybachenko agus bha e den bheachd gu robh suidheachadh an USSR, is dòcha, mar-thà gun dòchas agus nach robh adhbhar sònraichte ann a bhith a 'dèanamh cogadh. Sin as coireach gu bheil iad a 'marbhadh dhaoine gu dìomhain.
  Thilg am balach dà grenades le cas-rùisgte. Bhuail am brat-ùrlair, bhuail tancaichean Gearmailteach den t-sreath "E" ri chèile.
  Sheinn leanabh an Terminator:
  - An uair a thig an t-àm,
  Bidh sinn a 'sabaid gu gaisgeil!
  Luchd-sabaid ag èirigh sa mhadainn -
  Agus sabaid gu treun!
  Bha am balach deiseil airson arm sam bith a sgrios ann am mionaid no dhà.
  Thilg Margarita cuideachd tiodhlac cas-ruisgte a" bhàis agus rinn i squeak:
  - Airson Great Rus'!
  Tha clann nan gaisgich cho gaisgeil nach urrainn duine sam bith a bhith a" saltairt orra. Tha iad nan luchd-sabaid cho cruaidh.
  Tha am balach agus an nighean ann an toileachas fiadhaich mar a bha e an-còmhnaidh. Agus maille riu misneach, onair agus misneach. Bidh iad a" sabaid an aghaidh nam faisisteach mar titans. Agus tha e soilleir nach tèid an nàmhaid seachad far a bheil iad mar chreig. Is dòcha eadhon rudeigin nas làidire na roc agus monolith.
  Thuirt Margarita, a" losgadh:
  - Bidh sinn nar curaidhean air a" phlanaid,
  Tha sinn nam fuamhairean san àrd-sgoil!
  Agus cuiridh an nighean air bhog a-rithist tiodhlac a" bhàis le a cas casruisgte, chiseled. Agus phronn i an nàmhaid.
  Tha an nighean seo cho fionnar, chan urrainn dhut dad a chleachdadh na h-aghaidh.
  Leis nach eil dòigh ann an aghaidh sgrìobadh. Ged, chan e crowbar a tha seo, ach rudeigin eadhon nas marbhtach agus fionnar.
  Oleg Rybachenko, a 'losgadh, crooked:
  - Chan e balach a th" annam, "s e sàr bhalach a th" annam agus bidh mi nas àirde na a h-uile duine eile air an t-saoghal!
  Agus a-rithist, mar gum biodh e a" tilgeil buillean millteach de stuth-spreadhaidh le cas-rùisgte. Agus a-rithist tha dà tanca Gearmailteach a" bualadh ri chèile.
  Tha an gaisgeach òg gu math mìleanta. Ach tha e a" faireachdainn nach urrainn dha am putan a bhriseadh an seo le cuip. Ged nach eil suidheachaidhean gun dòchas ann, dìreach mar nach eil luchd-dùbhlain do-chreidsinneach ann.
  Chuimhnich am balach mar a thàinig e suas le ditties airson na taghaidhean ceann-suidhe ann am Belarus:
  Chan eil e inntinneach a bhith ag èisteachd ri neòinean airson an t-siathamh uair,
  Agus chan eil mi a" tuigsinn cho mòr "s a tha mi a" creidsinn an "athair"!
  Gheall Lukashenko pàrras a thogail -
  Ach còmhla ri solas, thèid sinn a-steach don dorchadas!
  Bha, bha e na dhùbhlan don t-siostam agus do chult pearsantachd. Gu dearbh, carson a bu chòir do dhùthaich Eòrpach gabhail ri deachdaire, mar gum biodh anns na Meadhan Aoisean?
  Agus tha Stalin cuideachd na dheachdaire agus anns a" chruinne-cè seo tha e mean air mhean a" tòiseachadh cogadh gus a" chùis a dhèanamh...
  Bha a" chlann ghaisgeil a" sabaid airson trì latha eile. Aig an aon àm, chuairtich na Nadsaidhean Kazan agus ghlac iad Ufa.
  Bha sabaid mu thràth anns an Kremlin fhèin. Bha ceathrar nighean bana-bhuidseach a' sabaid leis na Nadsaidhean a' cleachdadh chlaidheamhan agus diosgan tana airson an tilgeadh, le casan casruisgte.
  Chaidh an Kremlin a mhilleadh gu dona le bhith a" rùsgadh bho Sturmlevs, Sturmtigers, bomaichean agus canain mòra.
  Stalin fhèin, gu dearbh, tha e fhathast ann an Sverdlovsk. Agus tha suidheachadh an USSR a 'coimhead cha mhòr gun dòchas. Ach tha am Bratach Dearg fhathast ag itealaich thairis air prìomh-bhaile na Ruis, a tha a 'ciallachadh nach eil a h-uile càil air a chall!
  Tha daoine den bheachd gu bheil puing tionndaidh gu bhith a" tighinn!
  Bidh Natasha a" gearradh an Arabach ann an leth. Bidh e a" tilgeadh diosc le a chas rùisgte agus a" squeaks:
  - Glòir don Athair neo-bhàsmhor! Chan urrainn dha Hitler sinn a bhriseadh!
  Bhris Zoya cuideachd air an fhaisisteach le dà shabair agus rinn i gàire:
  - Chan e, na briseadh sinn!
  Às deidh sin thilg a cas-rùisgte diosc murt air na Nadsaidhean.
  Agus thuit càraid de luchd-sabaid dubh bho bhalla Kremlin a chaidh a sgrios.
  An ath rud, loisg Aurora. Is ann ainneamh a loisg i, ach gu ceart. Agus an uairsin chleachd i na sabers aice. Agus bha reultan agus swastikas tana biorach ag itealaich bho a h-òrdagan lom.
  Agus an seo tilgidh Svetlana diosc biorach le a cas rùisgte agus reubaidh e am Fritz na phìosan. An uairsin canaidh e:
  - Kolovrat, Evpatiy Kolovrat - neach-dìon an Fatherland, saighdear Perun!
  Kolovrat! Evpatiy Kolovrat! Tha Gaisgich Rus 'a" glaodhaich an inneal-rabhaidh!
  Tha an ceathrar againn a" sabaid an seo. Chaidh cha mhòr Moscow gu lèir a thoirt a-steach mu thràth, agus tha solar armachd air a thighinn gu crìch. Tha an dà chuid balaich is caileagan Ruiseanach a 'bàsachadh. Ach chan eil iad a 'toirt seachad. Ged a tha an t-sèist air a bhith cho fada?
  Na caileagan air balla a ' Kremlin a ' sabaid an. Coltach ri gaisgich. Agus a dh" aindeoin an Dùbhlachd tha iad casruisgte agus a" caitheamh dìreach bicini. Ach chan eil iad a 'faireachdainn an fhuar. Air an làimh eile, chan eil an lùth aca a 'meudachadh ach.
  Agus bidh diosgan biorach, glè rèidh a 'falbh bho mo òrdagan lom. A tha a" reubadh às a chèile saighdearan cèin an Wehrmacht.
  Bidh na gaisgich a" sabaid mar ghaisgich cogaidh. Agus le co-dhiù aodach. Chan eil na h-àilleachdan sin air an nàrachadh leis na tancaichean mòra san t-sreath E agus AG, no le innleachdan uamhasach eile aig na Nadsaidhean.
  Chan e nighean a th" ann an rud sam bith a dh" fhaodas a" chùis a dhèanamh air seòrsa sam bith de fhaisisteachd. Eadhon ged a tha e cho foirfe ris an t-saoghal seo.
  Bhuail Natasha leis a" chlaidheamh, thilg i diosc le a cas rùisgte, gheàrr i dheth na Nadsaidhean agus sheinn i:
  - Dè cho math "s a tha e a bhith a" fuireach ann an dùthaich nan Sobhietich,
  Agus cho iongantach sa tha e an Wehrmacht a phronnadh!
  Thuirt Zoya, a" ruith a" mhuilinn le sabers:
  - Tha an Wehrmacht air fàs uamhasach làidir! A-nis tha sinn mu thràth a" dìon an Kremlin!
  Agus thilg an nighean rionnag le a òrdagan rùisgte, a 'bualadh air na Krauts.
  An uairsin sheinn i:
  - Is e sealg fiadhaich a tha seo airson nàimhdean!
  Agus an uairsin tha Aurora ann am blàr. Dè an nighean ruadh agus fionnar. Ann an gaoth a" gheamhraidh, tha a falt copair-dearg a" sruthadh mar bhratach cath. Chan e, cha bhith a leithid de nighean a 'lùbadh do dhuine sam bith.
  Agus o thilgeadh a cas-rùisgte, diosc geur a" gearradh cuileagan feòla is fala.
  Bidh e a 'gearradh cuirp luchd-dùbhlain. Agus tha Aurora ag èigheach:
  - 'S e nighean sàr-chlas a th' annam!
  Ciamar a tha Svetlana a 'coimhead anns a' bhlàr?
  Tha an inneal-crìochnachaidh fionn seo dìreach na theine diabolical agus iomghaoth sgrios.
  Agus cuideachd iongnadh murt a 'sgèith bho a casan casruisgte. Agus tha an nighean làn smeòrach anns an t-sabaid.
  Tha na ceithir ann am blàr. Agus cha bu chòir dhi a dhol air ais no a leigeil seachad.
  'S e ceathrar bhana-bhuidsichean a th' annta - dìreach super! Fìor chairteal de sgrios air a h-uile càil agus a h-uile duine!
  Bidh na gaisgich a 'cumail an raon dìon. Ach tha an Kremlin mòr agus chan urrainn dha seasamh an aghaidh a h-uile àite. Tha na feachdan gu math neo-ionann.
  Thuirt Natasha le dragh:
  - Bidh sinn a 'marbhadh, chan ann a' buannachadh!
  Agus thilg an nighean a-rithist cas-ruisgte le a cas-rùisgte.
  Thuirt Zoya gu loidsigeach agus i a" gearradh sìos a nàmhaid:
  - Chan urrainn dhut a h-uile càil a bhuannachadh... Mura h-eil ann an geama coimpiutair!
  Agus thilg an nighean le falt òir an diosg bàis a-rithist.
  Aurora, a 'gearradh an luchd-dùbhlain aice le sabers, chirped:
  - Bidh buaidh, tha mi creidsinn, againne! Ann an ainm an Ruis Naoimh!
  Agus o thilgeadh a cas-rùisgte, tha tabhartas sgrios ag itealaich.
  Agus tha na Nadsaidhean air an gearradh suas a 'tuiteam.
  Agus an uairsin Svetlana ann am blàr. A" gearradh nam faisisteach leis na tilgeil aige. Agus bidh e ag obair le fìor dhìomhaireachd, no eadhon gun chrìoch. Tha a casan rùisgte cho snog. Agus tha iad a 'nochdadh sgrios uabhasach.
  Agus an uairsin bidh an nighean a" seinn:
  - Glòir don Fatherland agus saoghal ùr!
  Agus a-rithist tha iongnadh a 'bhàis ag itealaich bho a casan rùisgte.
  Agus an seo tha Natasha ann an cath a-rithist. Agus ghearr e sìos na Krauts, a 'ruith mar comet. Agus a" sgreuchail aig mullach a sgamhanan:
  - Glòir don dùthaich as motha!
  Agus bidh a claidheamhan ag itealaich suas mar lomaire feòir.
  Agus tha an nighean eadhon a 'tòiseachadh a' seinn:
  - Glòir dhan Ruis gu bràth,
  Thig ar aisling gu buil!
  Agus thug an nighean boomerang geur le a sàil rùisgte. Agus thionndaidh e mun cuairt agus gheàrr e dheth dusan ceann dubh is dorcha.
  Gu dearbh, cha b 'e na Gearmailtich a mharbh na caileagan, ach na h-aonadan coloinidh a chaidh a chleachdadh nan aghaidh. Ach tha eadhon seo ga dhèanamh eadhon nas fhuaire dha na gaisgich.
  Tha iad boillsgeach agus spòrsail.
  Bidh Natasha a" gearradh sìos a nàimhdean a-rithist. Agus bidh i a" tilgeil rudeigin mar sin le a casan rùisgte.
  Agus beucaidh e :
  - Stalin agus glòir!
  Agus an uairsin Zoya. An aon rud ri bhith a" leigeil ma sgaoil rudeigin murt. Agus spùt a òrdagan rùisgte teachdaireachd a" bhàis.
  Agus beucaidh an gaisgeach:
  - Chan eil e eagallach bàsachadh airson dùthaich mar ar dùthaich!
  Agus an uairsin bheir Aurora cuideachd e agus thèid e a-steach don bhlàr. Agus cuiridh e cuideachd boomerang air bhog le a chasan rùisgte. Agus bheir e ath-dhealbhadh air na nàimhdean.
  Às deidh sin bidh e a" seinn:
  - Airson Soviet Rus '! Dè a bhios a 'riaghladh thairis air a' chruinne-cè!
  Agus an uair sin anns a 'bhlàr Svetlana. Cuideachd nighean nach gabh stad no slaodadh sìos. Seo mar a tha e a" bualadh. Chan urrainn dhomh dìreach do shàbhaladh bho leithid de ghaisgeach!
  Agus le a casan rùisgte bidh i a" tilgeil pacaidean murt. Agus tha i a 'marbhadh a nàimhdean gun truas sam bith.
  Ged nas fhaide air adhart faodaidh Yarila ùrnaigh a dhèanamh air an son. No is dòcha Perun. Tha rioghachd Chernobog a' feitheamh riu an deigh bàis air son pheacach ! Ach tha e eadhon inntinneach na dhòigh fhèin - bidh cogaidhean a" dol air adhart fad na h-ùine! Agus uiread de shabaid! Mar sin is dòcha nach bu chòir dhuinn a bhith a" caoidh mar a thachair do pheacaich cuideachd?
  Bha Svetlana eadhon a "faireachdainn beagan èibhinn: chan urrainn dhut farmad a dhèanamh ri Crìosdaidhean - bidh iad air an toirt air falbh bho iomadh toileachas anns an t-sìorraidheachd. Fiù 's na bha aca air a' phlanaid Talamh.
  Eh, a pheacaich thruagh ! Agus eadhon nas mì-fhortanach de dhaoine ceart!
  Agus tha an nighean a-rithist a 'tilgeil tiodhlac a' bhàis le a cas-rùisgte, casruisgte. An uairsin tha e ag ràdh:
  - Bidh an saoghal againn! Glòir dhan Ruis!
  Rinn Natasha dealan-dè trì-fhillte le a claidheamhan agus rinn i gàire:
  - Gu'm biodh glòir shiorruidh do Rusia mhòr !
  Agus tilgidh a casan rùisgte rudeigin marbhtach agus gun samhail. Às deidh sin bhuail sàil lom na h-ìghne air maoil an duine dhubh, ga bhualadh fhèin agus còignear Arabach eile far a" bhalla.
  An ath rud sa bhlàr tha Zoya. Chan urrainn dad stad a chuir oirre. Bidh i a" sabaid an aghaidh hordes Hitler. Agus a 'ruith muileann trì-fhillte. Gheàrr na saighdearan sìos le a tuiteam.
  Às deidh sin tha an nighean ag ràdh:
  - Bidh Eternal Rus' còmhla ri Svarog!
  Agus a 'bualadh air a chom-pàirtichean.
  An ath rud sa bhlàr tha Aurora. Ruith i mar panther. Gheàrr i dheth a h-uile duine. Agus le a casan rùisgte chuir i air bhog tiodhlac a" bhàis. Gheàrr i sìos mòran de na faisisteachan agus sheinn i:
  - Airson an riochd as àirde den Fatherland!
  Agus an uairsin chaidh Svetlana a-steach don bhlàr. Mar a ghearras i sìos a naimhdean. Agus tha e ag obair gu math dòrainneach.
  Às deidh sin tha tiodhlac a" bhàis ag itealaich bho a casan casruisgte. Agus gheàrr e dheth na Nadsaidhean gu mionaideach, mar ràsair borbair.
  Agus tha an nighean a 'gàireachdainn:
  - Mo linn 's m' fhirinn ! Glòir don Ruis Mhòr!
  Tha, tha an ceithir sabaid seo gu fìor ghaisgeach. Ach chan urrainn dha ceithir bòidhchead casruisgte agus cha mhòr rùisgte an Dàrna Cogadh a bhuannachadh. Agus mar sin thuit Moscow.
  Bhris na caileagan a-mach às a 'phrìomh-bhaile a chaidh a ghlacadh, a' cleachdadh an dà chuid an claidheamhan agus an cleòc neo-fhaicsinneachd.
  San fharsaingeachd tha iad comasach air tòrr. Nigheanan den inbhe as àirde, chan fhaic thu iad nas àirde no nas bòidhche.
  Agus dh'fhàg Oleg Rybachenko agus Margarita Korshunova baile mòr Gorky a chaidh a ghlacadh.
  Shoirbhich leis na Nadsaidhean, gu mì-fhortanach, cha mhòr anns a h-uile àite.
  Choisich am balach agus an nighean air falbh agus thilg iad snàthadan len casan rùisgte, a" cur às do na Krauts.
  Sheinn Oleg Rybachenko:
  - Cha searg am fear furachail,
  Sùil air seabhag, iolaire...
  Tha guth an t-sluaigh soilleir -
  Bidh an uisge-beatha air a phronnadh leis an nathair!
  
  Tha mi creidsinn gum bi an saoghal gu lèir a 'dùsgadh -
  Bidh crìoch air faisisteachd...
  'S bidh 'ghrian a' deàrrsadh -
  An t-slighe a" soillseachadh co-mhaoineas!
  Thilg Margarita grunn shnàthadan le òrdagan a casan rùisgte agus dhearbh i:
  - Chan e, cha tèid e às!
  Agus loisg i spreadhadh bho ghunna-inneal, a 'gearradh sìos dà dhusan faisisteach.
  Is iad seo an seòrsa clann. Cool, neo-chomasach. Ged a tha e dha-rìribh, chan e seo an seòrsa cogadh. Agus feumaidh iad ruith air falbh.
  Thuit Moscow, thuit baile-mòr Gorky. Na Nadsaidhean stoirm Kazan. 'S e seo mar-thà am baile Sòbhieteach mu dheireadh air an Volga. Tha an strì an aghaidh gaisgeil, ach tha faireachdainn de dh" eu-dòchas a" sìor fhàs.
  Bha tancaichean pioramaideach nas adhartaiche aig na Nadsaidhean bhon t-sreath AG, nach b 'urrainn dha armachd Sòbhieteach a dhol a-steach. Agus tha seo, feumaidh mi ràdh, gu math dona.
  Is ann dìreach nuair a bhios casan rùisgte balach is nigheanan a" tilgeil grenades air na slighean a bhios uilebheistean na Gearmailt a" bualadh. Ach dè as urrainn ach aon chàraid a dhèanamh nuair a tha cha mhòr an saoghal gu lèir an aghaidh an USSR!
  Thilg Oleg Rybachenko grenade le a chas rùisgte, phut e cinn AG-50 agus AG-75 còmhla, agus an uairsin thuirt e:
  - Ma tha an daingneach air an t-slighe,
  Tha an nàmhaid air togail ...
  Feumaidh sinn a dhol timcheall bhon chùl -
  Gabh i gun losgadh!
  Dh"aontaich Margarita le seo:
  - Tha mealladh ann an cogadh gu mòr! Gu sònraichte ma tha na feachdan neo-ionann!
  Thug Oleg Rybachenko fa-near:
  - Agus chluich mi an ro-innleachd Entente. Le buill-airm co-ionann, sgrios e ceud agus ceithir deug millean saighdear nàmhaid, agus chaill e fhèin ach neoni. Tha seo a" ciallachadh, tro innleachdan, gun urrainn dhut sabaid an-aghaidh an t-saoghail air fad!
  Dh"aontaich Margarita le seo:
  - Gu math comasach! Agus sabaid agus buannachadh!
  Thilg Oleg Rybachenko na casan snàthad le a chorragan rùisgte. Mharbh e trì dusan faisisteach agus thuirt e:
  - Buannaichidh sinn ann an ainm an Ruis Naoimh!
  Lean am balach agus an nighean air an ruith... Och, tha na feachdan ro neo-ionann.
  Chaidh Kazan a sgrios le gach seòrsa armachd. Dh'òrdaich Stalin a cumail gus an tuiteam mu dheireadh de fhuil. Ach ann an da-rìribh, bha spiorad sabaid an airm dhearg às deidh tuiteam Moscow ro bhriseadh. Bha a h-uile duine airson bàsachadh nas lugha agus nas lugha. Agus tha na Nadsaidhean ro adhartach ann an àireamhan agus buill-airm.
  Agus tha an itealan jet aca a" bomadh a h-uile baile-mòr agus baile nach do shoirbhich leis na Nadsaidhean fhathast.
  Mus do ràinig Oleg Rybachenko agus Margarita Korshunova Kazan, thuit am baile-mòr seo.
  Chaidh Ufa a ghlacadh cuideachd. Mar sin, a dh'aindeoin a 'gheamhraidh chruaidh, ghluais na Nadsaidhean gu Sverdlovsk.
  Bha prìomh oifis Stalin an sin. Agus thàinig samurai o'n àird an ear. Tha na Seapanaich làidir cuideachd.
  Tha na gaisgich aca gu sònraichte cunnartach - nigheanan ninja. A dh 'aindeoin geamhradh Siberia, bidh iad a' ruith tron t-sneachda casruisgte, fhad 's nach eil iad fhèin a' caitheamh ach aodach snàmh. Tha e eagallach eadhon smaoineachadh air na gaisgich sin. Ged a tha iad gu math brèagha.
  Seo fear dhiubh le falt gorm, fear eile le buidhe, an treas fear le dearg, an ceathramh le geal.
  Is iad seo na luchd-marbhadh as brèagha. Bidh iad ag obair le aon chlaidheamh agus a 'tilgeil diosgan tana no chakras aig na saighdearan-coise. Agus bidh ninjas a" tilgeil stuthan-spreadhaidh an aghaidh nan tancaichean - chan eil annta ach meud pea, ach bidh na tancaichean Sobhietach as truime ag itealaich gu h-àrd san adhar agus gan reubadh gu pìosan.
  Chan eil eadhon an IS-7 iongantach na chnap-starra dha nigheanan ninja. Tha iad nan gaisgich cho àrd is gu bheil eadhon na geàrdan gun chumhachd nan aghaidh.
  Seo nighean ninja le falt gorm, le a òrdagan rùisgte thilg i pea agus trì tancaichean Sòbhieteach aig an aon àm, sgèith i àrd suas, agus spreadh i gu pàirtean.
  Agus an uairsin tha nighean ann le falt buidhe agus a cas rùisgte, a" tilgeil pea. Agus a-rithist, bidh càraichean Sòbhieteach ag itealaich ann an diofar stiùiridhean agus air am briseadh gu pìosan. Bheir sinn aghaidh air, is iad seo an seòrsa de ghaisgich an seo - bhiodh eadhon an ridire gaisgeil fo eagal air am beulaibh.
  Agus seo nighean ninja le falt ruadh ann am blàr. Dìreach mar a bhith a 'tilgeil pea marbhtach le do chasan lom. Agus bhon a bhuail e, spreadh armachd an IS-12 mòr.
  Seo an nighean Terminator.
  Agus an uairsin nighean ninja le falt geal. Air an dòigh cheudna bheir e leis e, agus le uile neart tilgidh e a chlaidheamhan ann an saighdearan an airm-dheirg. gearraidh e as iad, agus seinnidh e :
  - Chan e biast foighidneach a th" annam, ninja, ach chan e turtar!
  A-rithist, tha na ceithir nigheanan uile nan luchd-marbhadh ann am blàr.
  Tha an t-Arm Dearg a" call a" chogaidh air gach taobh. Ach tha e fhathast a 'feuchainn ri sabaid.
  Oleg Rybachenko agus Margarita Korshunova a ' coiseachd tron t-sneachda a ' gheamhraidh. 'S e clann bhochd casruisgte a th' annta. Airson cuirp neo-bhàsmhor, chan eil reothadh cho dona. Chan urrainn dha na sàr-dhaoine sin a bhith tinn no fuachd no reothadh a ghlacadh. Ach fhathast, nuair a bhios tu a 'tighinn faisg air na h-Urals, tha an reothadh mì-thlachdmhor agus a' bìdeadh sàilichean lom na cloinne.
  Thuirt Oleg gu duilich:
  - Chan eil fios agad dè a tha nas miosa - fuachd is acras, no an tuigse gu bheil do dhùthaich naomh a" call!
  Thuirt Margarita gu loidsigeach:
  - Dhuinne, chan eil fuachd agus acras idir... Ach tha e dona dha-rìribh gun do chaill sinn dha na Nadsaidhean!
  Dh" aontaich Oleg le seo:
  - Chan urrainn dha a dhol nas miosa! San fharsaingeachd, carson a tha an Treas Reich mar as trice nas soirbheachaile ann an cruinneachan co-shìnte na tha againne?
  Rinn Margarita beachd loidsigeach:
  - Leis gu bheil na faisistich gu math làidir agus eagraichte. Agus bha sinn fortanach iomadh uair. Gu sònraichte le Stalingrad!
  Bhreab Oleg Rybachenko ball-sneachda le a chas rùisgte agus thuirt e:
  - Bha, bha sinn gu math fortanach le Stalingrad! Chaidh am Fritz fhèin a-steach don ribe gu gòrach!
  Thuirt Margarita:
  - A 'feuchainn gun a bhith ann an trioblaid,
  Gus nach tèid thu troimh-chèile agus a dhol air chall ...
  Dh'fheumadh e nicil a chruinneachadh airson sgillinn,
  Agus an àite sin, a bhith air do bhreith a-rithist!
  Thug a' chlann air an t-slighe ionnsaigh air buidheann faisisteach. Chaidh còrr is ceud saighdear a mharbhadh. Chaidh fear fhàgail ann am braighdeanas. Thug Margarita air an òganach pòg a thoirt dha a buinn fìor elastagach, dearg bhon fhuachd. Rinn e gu h-umhail e. Agus thuirt e gu robh na Gearmailtich mu thràth a 'tighinn faisg air Sverdlovsk agus bha iad timcheall air.
  Thug Oleg fa-near:
  - Tha e neònach gu bheil thu fhèin agus mise, Margot, nas luaithe, ach dòigh air choireigin bidh sinn a" gluasad mar dhaoine àbhaisteach no eadhon nas slaodaiche!
  Dh"aontaich Margarita:
  - Air a ghlacadh ann an tonn de chall! A rèir coltais anns a 'chruinne-cè seo tha a h-uile duine an aghaidh an USSR. Fiù 's nàdar agus àite!
  Mhol Oleg an uairsin:
  - Dè ma tha e beag dhuinn Hitler a mharbhadh?
  Chrath Margarita a ceann le àicheil:
  - Cha tug an hyperwitch a leithid de òrdugh dhuinn! Mar sin dèanamaid às aonais taisbeanaidhean neo-dhreuchdail. A bharrachd air an sin, dè nì seo?
  Fhreagair Oleg Rybachenko le misneachd:
  - Gu math! A bharrachd air an sin, Fuhrer, is e seo am Fuhrer ann an Afraga cuideachd!
  Mhol Margarita:
  - Dèanamaid sabaid aig an aghaidh airson a-nis, agus an uairsin chì sinn mu Hitler! Mar a chanas iad - dèan cabhag gun a bhith a" ruith!
  Sheinn Oleg:
  - Tha astar math, na bris a" chisel... Chan e cnoc-coille a th" anns an duine, agus gu cabhagach chaidh e às mo chiall!
  Ruith am balach 's an nighean le 'n uile neart. Agus chaidh againn air Sverdlovsk a ruighinn. Agus thòisich iad air am baile a dhìon, air a bhuaireadh leis na Nadsaidhean.
  Lean na h-ionnsaighean fear às deidh a chèile.
  Bha a" chlann casruisgte. Tha Margarita ann an tunic, agus tha Oleg Rybachenko dìreach na bhalach ann an shorts. Ach bha iad a" sabaid mar ghaisgich fìor agus neo-lùbadh.
  Thilg Oleg an t-snàthad le òrdagan rùisgte, thollaich e am Fritz san amhach agus rinn e gàire:
  - Cha toir sinn seachad oirlich de thalamh!
  Thilg Margarita grenade le a cas-rùisgte agus rinn i squeak:
  - Chan e tuiteam, chan e òirleach, chan e ceudameatair!
  Bha balach agus nighean a" sabaid anns an fhuachd. Agus bha luchd-tòiseachaidh eile còmhla riutha. Agus tha mòran cuideachd casruisgte, a dh'aindeoin an fhuachd fhiadhaich. Agus mura h-eil eagal air clann neo-bhàsmhor mun reothadh fiadhaich, co-dhiù chan urrainn dhaibh cron a dhèanamh orra, tha e gu math cunnartach dha clann àbhaisteach.
  Seo aon neach-tòiseachaidh casruisgte, aig an robh eadhon a chorragan gorm bhon fhuachd, a fhiaclan a 'faighinn fuachd, agus a ghiallan air a ghluasad. Tha am balach ann am mòran pian. Ach a dh'aindeoin seo, bidh e gu fiadhaich a 'toirt grunn grenades agus gan tilgeil fo tanca Nadsaidheach, agus tha e fhèin a' tuiteam, air a bhualadh le spreadhadh gunna-inneal.
  Is e balach treun a tha seo ...
  No tha nighean, aig a bheil a casan rùisgte a" deàrrsadh mar chrom-lusan sgàrlaid, a" putadh mèinn fo shlighean mastodons Gearmailteach. Bidh i a 'bàsachadh fhèin, a' sgreuchail:
  - Airson an Motherland agus Stalin!
  Tha e gu math goirt a bhith casruisgte sa gheamhradh, ann an Siberia, nuair nach eil thu air a dhìon le feòil neo-bhàsmhor.
  Chan eil eadhon Oleg agus Margarita cho toilichte a bhith leth-rùisgte ann an droch reothadh. Ach bidh iad a" gàireachdainn agus a" seinn, ag iarraidh na balaich a bhrosnachadh:
  - O, reothadh, reothadh, na reothadh mi,
  Na reothadh mi! Mo each! Mo each!
  Fear-geal!
  Sheinn na balaich is na caileagan, a" crathadh an casan dearga is gorm bhon fhuachd searbh:
  - Cha chuir sneachda stad oirnn! Cha toir an reothadh buaidh oirnn! Is sinne luchd-tòiseachaidh nan Krauts! Bidh am faisisteach air a bhualadh gu cruaidh!
  Bidh clann a" sabaid gu math! Ach tha na feachdan ro neo-ionann. Theich Stalin bho Sverdlovsk mun cuairt gu Novosibirsk. Ach, tha na Seapanach mu thràth a" tighinn faisg air a" bhaile-mòr seo bhon taobh an ear. Ann an dòigh air choreigin chan eil eagal orra eadhon air reothadh Siberia.
  Gun tig an cogadh gu crìch.
  Ach chan eil na tùsairean a 'toirt seachad. Agus eadhon ann an amannan duilich, bidh clann a" seinn gu treun;
  Tha sinn nar luchd-tòiseachaidh, clann co-mhaoineas -
  Teine, teanta agus adharc fàinne!
  An ionnsaigh air faisisteachd damnaichte -
  A tha a 'feitheamh ri call fiadhaich!
  
  Dè a chaill sinn anns na blàran sin?
  No an d" fhuair thu e ann am batail ris an nàmhaid?
  B' àbhaist dhuinn a bhith dìreach clann an t-saoghail -
  Agus a-nis gaisgich na Motherland!
  
  Ach ghabh Hitler ceum a dh"ionnsaigh ar prìomh-bhaile,
  Thuit an t-eas bhomaichean gun àireamh!
  Is sinne an t-Athair, eadhon nas bòidhche na an speur -
  A-nis tha dol fodha na grèine fuilteach air tighinn!
  
  Freagraidh sinn gu cruaidh ri h-ionnsaigh-
  Ged tha iad fein, mo thruaigh, beag an inbhe !
  Ach tha an claidheamh ann an làmhan deugaire lag -
  Nas làidire na legions Satan!
  
  Leig leis na tancaichean maoim-sneachda a reubadh às deidh maoim-sneachda,
  Agus bidh sinn a 'roinn an raidhfil eadar trì!
  Biodh na poileis gu ciallach ag amas air a" chùl,
  Ach smachdaichidh Dia naomh iad gu dian !
  
  Dè cho-dhùin sinn? dean obair na sith-
  Agus airson sin, mo thruaighe, bha agam ri losgadh!
  Tha an t-sàmhchair mar-thà gràin.
  Tha fòirneart agus gràs ann cuideachd!
  
  Tha an nighean agus mise a 'ruith casruisgte còmhla -
  Ged a tha sneachd air tuiteam, bidh e a" losgadh sruth-sneachda mar ghual!
  Ach chan eil eagal orra, tha fios aig clann -
  Thèid am faisisteach a ghluasad a-steach don chiste le peilear!
  
  Mar sin mharbh iad cuideachd borb de Krauts,
  Agus tha an còrr de na mairbh a" ruith!
  Bidh sinn a" sgrios saighdearan-coise mar speal ann am blàr -
  Chan eil samhraidhean òga nan cnap-starra dhuinn!
  
  'S e euchd a th' ann am buaidh, bidh sin sa Chèitean,
  A-nis tha an stoirm sneachda gu math, sneachda cruaidh!
  Tha am balach casruisgte, tha a phiuthar casruisgte,
  Bha clann a" comharrachadh am prìomhadais ann an ragaichean!
  
  Cò às a tha na feachdan sin a" tighinn annainn -
  Gus am pian, an fhuachd, am feum sin a chumail suas!
  Nuair thomhais caraid bonn na h-uaighe,
  Nuair a bhios caraid a 'caoidh, bidh mi a' bàsachadh!
  
  bheannaich Criosd sinn luchd-tòiseachaidh,
  Thuirt e, Tha an t-Athair air a thoirt dhut le Dia!
  Is e so an ceud chreidimh do na h-uile,
  Sòbhieteach, dùthaich naomh!
  Agus bidh iad a 'bàsachadh le gàire air am bilean. Chan eil clann eòlach air laigse... Bha Oleg Rybachenko agus Margarita Korshunova a' sabaid fad seachdain. Ach thuit Sverdlovsk. Ghèill pàirt den ghearastan - a' faireachdainn gun robh an suidheachadh gun dòchas. Is e dìreach na tùsairean a dhiùlt a ghlacadh.
  Agus rinn dòrlach de ghillean gaisgeil, casruisgte adhartas mòr. Ruith iad tro na sneachdaichean, gu litireil gorm bhon fhuachd uamhasach. Agus bhàsaich iad fo ghunnaichean-inneal agus canain.
  Bha Oleg Rybachenko agus Margarita cuideachd air an sgrìobadh gu math, ach bha iad fhathast a 'teicheadh bho Sverdlovsk. Às deidh sin ghluais sinn gu Novosibirsk. Reothadh, geamhradh, oidhcheannan fada.
  Tha balach is nighean a" ruith, tha iad brònach agus feargach.
  Thug Margarita fa-near:
  - Dh" fhaodadh hyperwitch an saoghal seo a chuideachadh! Rud eile, bidh na Nadsaidhean a" buannachadh! Is e fìor ana-ceartas uile-choitcheann a tha seo!
  Leum Oleg Rybachenko nas àirde, air a thoinneamh ann an corran seachd-fhillte, agus thuirt e gu loidsigeach:
  - Is beag ceartas anns an t-saoghal idir ! Mar eisimpleir, carson a tha seann daoine a" fulang? A bharrachd air an sin, cha mhòr a h-uile duine gun eisgeachd! Agus nuair a tha duine òg, bidh e a" smocadh agus ag òl, agus nì e nas miosa buileach, agus bidh e fallain! Càit a bheil an ceartas a tha na seann daoine a 'fulang?
  Dh" aontaich Margarita le seo:
  - Chan eil ceartas anns a 'chruinne-cè!
  Dh'fhaighnich Oleg Rybachenko rudeigin naively:
  - Agus c'àit am bheil Dia ag amharc ?
  Mhol Margarita, an nighean casruisgte seo ann an tunic tollaidh:
  "Is dòcha gum feum sinn fhìn a bhith mar dhiathan gus am bi ceartas a" riaghladh anns an t-saoghal!" Is e seo gliocas a" Chruithear!
  Dhearbh Oleg Rybachenko le misneachd:
  - Tha mi creidsinn gu'n tog sinn aiseirigh nam marbh !
  Dhaingnich an nighean terminator:
  - Tha, tha mi a 'creidsinn ann an seo, gu dearbh!
  Ruith a 'chlann gu Novosibirsk agus ghabh iad pàirt ann an dìon a' bhaile seo.
  Bha iad a" sabaid anns cha mhòr am baile mòr mu dheireadh a bha fo smachd an Airm Dheirg.
  Bha Stalin mu thràth a" conaltradh ri Hitler, ag aontachadh gèilleadh nam biodh a shàbhailteachd pearsanta air a ghealltainn. Bha am Fuhrer deiseil airson seo, gu h-àraidh ma shocraich na partisans.
  Bha na Seapanach mu thràth air ionnsaigh a thoirt air Novosibirsk bhon taobh an ear. Mar sin cha mhòr nach robh cothrom ann teicheadh. Bha an USSR a" bàsachadh.
  Loisg Oleg Rybachenko agus Margarita Korshunova air na Nadsaidhean agus thilg iad grenades le casan rùisgte. Agus bha iad fhathast an dòchas rudeigin.
  Ri taobh iad bha na tùsairean. Anns an reothadh cruaidh ann an Siberia, bha a 'chlann gu lèir casruisgte agus ann an èideadh tùsail samhraidh le luchd-ceangail. Chaochail iad mar ghaisgich.
  Bha an casan cho dearg ri casan nan geòidh, agus thionndaidh an corragan gorm.
  Ach cha tug na tùsairean seachad.
  Gèillidh iad gu faisisteachd!
  Thilg Oleg Rybachenko grenade le cas rùisgte a bhalaich. Phut e trì tancaichean Gearmailteach an ceann sa bhad agus thuirt e:
  - Tha mi a 'creidsinn ann am buaidh!
  Thilg Margarita tiodhlac marbhadh cuideachd le a corragan rùisgte agus rinn i gàire:
  - Chreid mi mar an ceudna, agus creididh mi gu deireadh !
  Agus bha iad a 'sabaid airson a' bhaile Sòbhieteach mu dheireadh le fearg an eu-dòchas. Agus fhathast cha robh iad a 'dol a lùbadh.
  Sheinn Oleg Rybachenko, gus a bhith a 'toirt toileachas do chlann thùsail reòta cha mhòr gu bàs, le dealas mòr;
  Tha mi nam ghaisgeach òg aig Mother Russia,
  An dùthaich chumhachdaich, dùthaich gach dùthaich...
  Chan eil dùthaich dachaigh nas bòidhche anns a 'chruinne-cè,
  Cheangail Stalin ceangal fon cheàrdaich!
  Is e aoibhneas agus gairm a th" ann a bhith nad thùsaire,
  Às deidh na h-uile, tha seo a 'ciallachadh gu bheil thu nad sheirbhiseach don dùthaich.
  Agus faodaidh tu an cruinne-cè àrdachadh -
  A" sgrios machinations an diabhal-Satan.
  Nuair thàinig an samhradh '41,
  Tha stoirm tàirneanaich an Ògmhios na tàirneanach dhuinn...
  Chan eil sinn airson gum fàs an sgìre bochd,
  Airson toileachas, creidsinn - chaidh an Fatherland a chruthachadh!
  Tha an nighean agus mise a" feitheamh ris na Nadsaidhean ann an ambush,
  Roimhe seo fhuair sinn inneal-ghunna.
  'S ri buaireadh Hitler,
  Tha an sgioba againn gu soirbheachail a" dèanamh a" chùis air na Nadsaidhean!
  Tha caileagan cas-rùisgte air fàs garbh,
  Tha an sneachd mu thràth a" priobadh fo na buinn rùisgte.
  Thionndaidh fuachd is bilean gorm,
  Ach blàthaidh an teine naomh ar n-anmaibh !
  Buailidh sinn gun fhios againn tomhas ar naimhdean,
  Chan eil sinn a 'toirt sìth dhut a latha no a dh'oidhche!
  Bidh grenades ag itealaich air na h-echelons gu swarm,
  Agus na h-oifigearan le raidhfil snaidhpear.
  Chan urrainn dha na faisisteach taic a lorg an àite sam bith,
  Tha an sgioba tùsaire, treun againn...
  Comasach, ma dh'fheumas tu beanntan a ghearradh,
  Seo na tancaichean aig Hitler a" losgadh mar choinnlean.
  Chruinnich an sluagh ann an corruich, -
  Airson ceartas, misneachd agus urram.
  'S cha 'n 'eil sgeir anns a' chuan stoirm-
  A bheireadh oirnn suidhe sìos!
  Chaidh sinn a-steach gu Berlin, chaidh sinn a-steach don Komsomol,
  Bho bhith a" stompadh casruisgte le nigheanan an saoghal air fad!
  Bidh sinn ag inhaladh na meala buadhach sa Chèitein nèamhaidh,
  A-nis tha ar soirbheachas soilleir air fàs sìorraidh!
  
  
  
  
  . BHA ALEXANDER AN III Ochd-BLIADHNA SHE-FHATHAIR
  Neartaich an tsar an ìmpireachd gu h-eaconamach cuideachd. Cha robh aimhreitean no ar-a-mach ann, agus mar sin bha an eaconamaidh daonnan a 'fàs. Agus bha àireamh-sluaigh na bu mhotha aig an Ruis ron Chiad Chogadh air sgàth bàsmhorachd nas ìsle agus mar a chaidh roinnean a tuath Shìona agus Korea a-steach. Agus bha an t-arm na bu mhotha. Agus nochd a 'chiad tancaichean aotrom san t-sreath, agus mòran itealain de dhiofar bhrandagan.
  Gu mì-fhortanach, cha robh Alasdair an Treas beò gus a 'bhuaidh fhaicinn anns a' Chiad Chogadh Mhòr, ach chaidh seo gu Nicholas the Second mu thràth.
  Bha rìgh-chathair làidir aig an rìgh ùr, bean eile, oighre fallain, dà cheud agus ceithir fichead millean neach, agus dà mhillean gu leth saighdear ann an stàitean àm na sìthe.
  Mar sin faodaidh tu sabaid gu dàna agus gu sgileil! A bharrachd air an sin, tha tancaichean aotrom aig na Ruiseanaich le gunnaichean inneal, ach tha feadhainn throm dìreach air nochdadh. Chaidh a leasachadh le mac Mendeleev.
  Mar sin chan urrainn dhut stad a chuir air an arm rìoghail!
  Chaidh Nicholas II a-steach don chogadh leis na Gearmailtich agus na h-Ostairich... Ghlac saighdearan Ruiseanach Galicia, Bukovina, agus chuir iad sreath de chall air na h-Ostairich. An toiseach bha batail ann am Prussia an Ear, ach an uairsin ghabh iad dìoghaltas agus gheàrr iad dheth Koenigsberg. Bhrùth na Càirdean na Gearmailtich air falbh à Paris... Ghabh saighdearan Ruiseanach Krakow, agus le àrdachadh àireamhach, a dh'aindeoin a' gheamhraidh, lean iad air adhart leis an oilbheum, a' tighinn faisg air Budapest. Mhol a' Ghearmailt, a' faicinn gun robh a' chùis a' fàileadh na call, sìth air teirmean meadhanach.
  Dh'aontaich na Gearmailtich Klaipeda agus pàirt den fhearann sa Phòlainn a thoirt don Ruis, a bharrachd air airgead-dìolaidh a phàigheadh. Chaidh an Fhraing a thilleadh gu pàirt den fhearann a chaidh a ghlacadh roimhe fo Bismarck, agus beagan don Danmhairg.
  Ghèill an Ostair-Ungair Galicia, pàirt de Bukovina agus Krakow. Ach cha do thuit an ìmpireachd. Fhuair an Ruis fearann nan Slavs air ais, a h-uile dad a bha uair na phàirt de Kievan Rus, agus leudaich e Rìoghachd na Pòlainn.
  Cha robh tìde aig Türkiye agus Iapan a dhol a-steach don chogadh, mar a bha an Eadailt. 'S e sin, a' Chiad Chogadh, gu dearbh, cha do thachair. Mar sin beagan sgaraidh. Neartaich Nicholas II an t-ùghdarras aige agus an uairsin bha e a" riaghladh gu sìtheil airson ùine mhòr.
  Chuir an Ruis, ge-tà, seachad an cogadh ann an Afganastan - mu dheireadh ga roinn leis na Breatannaich. An uairsin chaidh Iran a roinn le Breatainn.
  Mar sin leudaich an Ruis a cuid seilbh. Ach thàinig èiginn na h-eaconamaidh agus an Ìsleachadh Mòr ann an 1929... Ann an 1931, thòisich Iapan, ann an caidreachas leis an Tuirc, cogadh an aghaidh na Ruis Tsarist. Ach ann an da-rìribh b" e fèin-mharbhadh a bh" ann. Rinn cabhlach Tsarist sa Chuan Shèimh fo stiùir Kolchak a" chùis air na Seapanach. Agus bha an arm talmhainn san fharsaingeachd iomadh uair na bu làidire.
  Faodar an aon rud a ràdh mu na Turcaich. Tha e follaiseach gun do dhìrich iad an aghaidh an nàmhaid ceàrr.
  Bha e comasach don Ruis Tsarist saighdearan a thoirt gu tìr agus Iapan a ghlacadh. Agus an uairsin ghabh saighdearan Ruiseanach seilbh air an Tuirc mu dheireadh. Mar sin thàinig crìoch air àm na h-Ìmpireachd Ottoman.
  Agus mheudaich Tsar Nicholas II a ghlòir agus cumhachd na Ruis. Bha an ìmpire glòrmhor seo a" riaghladh gu 1936 agus bhàsaich e cuideachd aig aois trì fichead sa h-ochd.
  Chaidh a leantainn le Alexei II. San fharsaingeachd, duine gu tur fallain de thrithead "s a dhà bliadhna a dh" aois. Bha a mhàthair eadar-dhealaichte, agus mar sin cha do leig Alasdair an Treas am pòsadh marbhtach.
  Chuir Alexei II crìoch air ceannsachadh Saudi Arabia le bhith ga roinn le Breatainn.
  Bha Wilhelm II a" riaghladh air rìgh-chathair na Gearmailt gu 1941. Bha am monarc seo ann an cumhachd airson leth-cheud bliadhna! Gu math fada!
  Ach a-nis tha a mhac Ferdinand air an rìgh-chathair. Chan eil eadhon fàileadh mar Hitler. Sgeul eile.
  Tha sìth ann fhathast. Chaidh a h-uile coloinidh a roinn. Thug Mussolini buaidh air Ethiopia.
  Chan eil dad eile ri sgaradh... Tha Breatainn, ge-tà, a' dol tro amannan cruaidh. Agus tha e ann an èiginn eaconamach.
  Agus mar sin mhol Ferdinand do Alexei an Dàrna sealbh coloinidh na Frainge agus Bhreatainn a roinn. Dìreach mar as urrainn dhut coimhead air na tìrean sin.
  Mar sin, chuir Mussolini, Ferdinand agus Alexei II an aonta ri chèile.
  Ach gu dearbh, bha an Ruis, ron àm seo, air a bhith comasach air faighinn thairis air cha mhòr a h-uile Sìona agus a bhith iomadh uair nas làidire na duine sam bith eile san eaconamaidh, ann an raon an airm, agus ann an àireamh-sluaigh.
  Dh'aontaich Tsar Alexei, san fharsaingeachd, am moladh seo agus cho-dhùin iad gun tòisicheadh iad còmhla.
  Cha robh Ferdinand òg tuilleadh. Agus bha e faiceallach.
  Ach, air 15 Cèitean, 1945, thòisich cogadh. Ghluais na Gearmailtich a-rithist
  An aghaidh na Beilge...
  Agus chaidh an t-arm tsarist tro na coloinidhean Breatannach agus ruith iad tron Èiphit.
  Bha deich millean saighdear aig an Ruis agus còig ceud roinn, agus le misneachd
  Bhuannaich i. Bha e coltach nach b" urrainn dha duine stad a chuir oirre.
  Ann an dà mhìos, ghlac arm an tsarist na h-Innseachan, ceann a deas Ioran, seilbh Bhreatainn ann an Saudi Arabia, an Èiphit, Sudan, agus a" mhòr-chuid de Indochina.
  Ach cha b" urrainn do na Gearmailtich ach fuireach sa Bheilg, agus chaidh stad a chuir orra air na slighean gu Paris. Chaidh an Òlaind a-steach don chogadh cuideachd.
  Ghlac an Ruis Tsarist airson dà mhìos eile seilbh Bhreatainn ann an Àisia agus chrìochnaich iad far Indonesia. An uairsin thàinig i air tìr ann an Astràilia agus ghluais i tro Afraga.
  Dh"fheuch na Gearmailtich ri Paris a ghlacadh, ach chaidh an ionnsaigh aca a chuir air ais. Ach, bha an cogadh air chall. Ghabh an Eadailt cuideachd grèim air seilbh Afraganach Bhreatainn agus na Frainge.
  Is ann dìreach anns a" chòigeamh mìos a thòisich na saighdearan tsarist a" ruighinn na Roinn Eòrpa. Bha an t-sabaid fhathast ag èirigh ann an Afraga agus Astràilia, ach bha e mu thràth a" tighinn gu crìch. Chaidh an Ostair-Ungair, air a lagachadh gu mòr le call fearainn, cuideachd a-steach don chogadh air taobh na co-bhanntachd.
  B" urrainn dha na Gearmailtich an Òlaind a ghlacadh. Agus leasaich iad an suidheachadh aca.
  Airson dà mhìos eile, chuir an Ruis Tsarist crìoch air grèim Astràilia agus Afraga. Agus dìreach aig deireadh na Samhna, dìreach anns an reothadh, thòisich ionnsaigh ùr de shaighdearan Gearmailteach-Ruiseanach, a 'dol seachad air Paris.
  Anns a 'chùis seo, bha na feachdan mar-thà ro neo-ionann. Chaidh a" chùis a dhèanamh air na saighdearan Frangach-Sasannach. Agus tha Paris air a chuairteachadh.
  Agus air Latha na Bliadhn" Ùire ghabh an gearastan grèim air... An uairsin ghlac an tsarist agus saighdearan Gearmailteach an Fhraing gu lèir ann an trì seachdainean. An uairsin thòisich bomadh Bhreatainn... Agus chaidh na coloinidhean gu lèir a ghlacadh leis a' cho-bhanntachd.
  Breatainn sa Chèitean 1946, mar-thà gun fhuil agus air a leagail le bomaichean
  Air a ghlacadh.
  Mar sin chrìochnaich cogadh mòr eile. Ghabh an Ruis cha mhòr a h-uile coloinidh dhi fhèin. Cha d" fhuair a" Ghearmailt ach glè bheag, rug an Eadailt air rudeigin, agus fhuair an Ostair-Ungair pìos samhlachail.
  A dh 'aindeoin gu robh na Gearmailtich a' sùileachadh coloinidhean mòra, agus a 'faighinn mòran nas lugha, cha robh ach Morocco, ach a' Ghearmailt a 'gabhail a-steach a bhith a' dèanamh suas: a 'Bheilg, an Òlaind, agus an Fhraing gu Port de Calais.
  A bharrachd air an sin, thill an Ruis tsarist na Gearmailtich gu Namibia agus na bhuineadh dhaibh roimhe.
  Ann an ùine ghoirid, chuir sinn dòigh air choireigin air dòigh agus rinn sinn sìth ...
  Thàinig sìth... Ann an 1953, fhuair an Ruis boma atamach, agus bliadhna às dèidh sin fhuair a' Ghearmailt e cuideachd. Fhuair na SA armachd niùclasach ann an 1960.
  Mar sin, dh'èirich cothromachadh eagal.
  Agus ann an 1955, chaidh a 'chiad cosmonaut Ruiseanach a-steach don fhànais, a' cuairteachadh ball. Agus ann an 1961, chuir na Ruiseanaich cas air a 'ghealach.
  Agus ann an 1983 gu Mars! Chaidh na h-Ameireaganaich chun na gealaich ann an 1971, agus na Gearmailtich ann an 1984. Chaidh an Ostair-Ungair agus a' Ghearmailt còmhla ann an aon stàit. Thàinig an t-Suain agus Nirribhidh gu bhith nam pàirt den Ruis le fèin-riaghladh agus fèin-riaghaltas.
  Mean air mhean chaill dùthchannan eile an neo-eisimeileachd.
  Ann an 1987, chaidh cosmonauts Ruiseanach gu Venus. Ann an 1992 gu Mercury. Agus ann an 1999 gu Pluto.
  Tha siostam na grèine air a bhith air a mhaighstireachd.
  Thàinig trì ìmpirean niùclasach am bàrr: A' Ghearmailt Mhòr, na SA agus an Ruis Mhòr.
  Bhàsaich Alexey II cuideachd aig trì fichead sa h-ochd bliadhna a dh'aois ann an 1972. Chaidh a leantainn le a mhac Alasdair an ceathramh. Bha 'n righ so dà fhichead bliadhna 's a h-aon a dh' aois an uair a chaidh e suas air an rìgh-chathair. Gu neònach, bha Alasdair a" Cheathramh beò airson trì fichead sa h-ochd bliadhna agus bhàsaich e ann an 1999. Agus chaidh a mhac Vladimir an Treas suas air an rìgh-chathair. Ann an 2013, chaidh ceithir cheud bliadhna de shliochd Romanov a chomharrachadh.
  Airson a-nis, tha an Ruis gu daingeann air a casan. Ach tha fhathast a" Ghearmailt agus na SA mar cho-fharpaisich air an t-saoghal. Bha Ìmpireachd an Tsarist, còmhla ris na coloinidhean aice, a" dèanamh suas beagan a bharrachd air leth de chrìochan an t-saoghail agus còrr air dà thrian de shluagh an t-saoghail. Tha an Ruis làidir, ach chan e an aon fhear fhathast.
  A" riaghladh an Ruis, Vladimir an treas fear; ann an 2019 thionndaidh e trì fichead sa seachd bliadhna a dh"aois. Tha mòran a" faighneachd am bi e beò, mar a bha aig na rìghrean a bh" ann roimhe, airson trì fichead sa h-ochd bliadhna no an cuir e stad air na tachartasan neònach sin?!
  Anns an eadar-ama, thathas a" leasachadh armachd an-aghaidh niùclasach anns an Ruis. Tha e soilleir nach bi armachd niùclasach ann, agus bidh an Ruis comasach air dèiligeadh gu math ris a" Ghearmailt agus na Stàitean Aonaichte. Tha barrachd dhaoine ann agus barrachd shaighdearan. Agus tha càileachd armachd nas fheàrr!
  Ach airson a-nis tha armachd niùclasach ann, agus cha deach a h-uile càil a cheannsachadh fhathast. Ach tha armachd an-aghaidh niùclasach gan leasachadh gu gnìomhach, agus mar sin tha cothroman sònraichte ann airson buaidh.
  
  FALBH GIBRALTAR
  Dh'aontaich an deachdaire Spàinnteach Franco, eu-coltach ri fìor eachdraidh, ri saighdearan Gearmailteach ionnsaigh a thoirt air daingneach Sasannach Gibraltar. Mar mhalairt air sin, fhuair an Spàinn cuid de thalamh Breatannach is Frangach ann an Afraga.
  Thachair an ionnsaigh fo stiùir Mainstein air an oidhche bho 25 Samhain, 1940 gu 26 Samhain. Mar a thàinig e a-mach, cha robh na Breatannaich buileach deiseil airson gluasad armachd mar sin agus fhuair na Nadsaidhean grèim air daingneach cho cumhachdach bho swoop.
  Bha atharrachadh mòr air a thighinn air cùrsa a" chogaidh. Bha an Wehrmacht comasach air feachdan a ghluasad thairis air an astar as giorra gu Afraga, agus chaidh casg a chuir air na Breatannaich bho bhith a" dol a-steach don Mhuir Mheadhan-thìreach bhon Ear.
  Chuir an àithne Gearmailteach grunn roinnean a-steach gu meadhan Afraga. A bharrachd air an sin, chaidh buidheann Rommel a ghluasad gu Libia, grunn mhìosan nas tràithe na an fhìrinn.
  Trèig na Breatannaich, an uair sin, an ionnsaigh an aghaidh nan Eadailtich ann an Etiòpia agus thòisich iad air an suidheachadh san Èiphit a neartachadh. Ach, fhuair Rommel air thoiseach orra, agus mar thoradh air stailc ro-sheasmhach, rinn e a" chùis air na saighdearan coloinidh, a" glacadh Alexandria agus Cairo. Dh"fhàs suidheachadh Bhreatainn ann an Afraga nas toinnte. Bha na Gearmailtich air Canàl Suez a ruighinn mu thràth agus bha iad a" bagairt tuilleadh adhartais dhan Ear Mheadhanach. A bharrachd air an sin, bha cothrom ann gluasad a dh" ionnsaigh Sudan.
  Fìor, cha robh cùisean a" dol gu math dha na h-Eadailtich sa Ghrèig, ach shàbhail teachd feachdan a bharrachd às a" Ghearmailt an suidheachadh.
  Bha dileab aig Hitler: ionnsaigh a thoirt air an USSR no crìoch a chur air Breatainn? Bhrosnaich soirbheachas an Wehrmacht ann an Afraga an dàrna co-dhùnadh - làmh an-asgaidh a thoirt dha fhèin san Iar. Ged a lìon ullachadh armailteach an USSR am Fuhrer le eagal.
  Bha an t-Arm Dearg a" neartachadh, ach cha robh na Gearmailtich nan suidhe gu seòlta leis an dàrna cuid. Dhùblachadh cinneasachadh tancaichean ann an 1941 an taca ri 1940, agus chaidh cinneasachadh itealain suas faisg air dà uair gu leth.
  Rinn na Nadsaidhean bomadh agus thàinig iad air tìr air Malta. Bhris Rommel an uairsin tro na dìonan an dà chuid aig Canàl Suez agus a-steach gu Iorac, a bha air ar-a-mach an-aghaidh riaghladh Bhreatainn. Thug na Gearmailtich buaidh air Kuwait agus an Ear Mheadhanach gu lèir gu furasta. Lean Stalin ri innleachd feitheamh-is-fhaicinn. Ach lean Churchill air adhart leis a" chogadh. Thionndaidh an Wehrmacht, an dèidh dha Iran a ruighinn, gu ceann a deas Afraga.
  Bha a" bhliadhna 1941 a" tighinn gu crìch. Mheudaich cinneasachadh bhàtaichean-aigeann, agus chaill Breatainn a coloinidhean. Bha na SA gan giùlan fhèin gu fulangach. Ach cha b" urrainn dha Iapan suidhe gu seòlta agus bhuail iad Cala Peru air 7 Dùbhlachd. Tha cogadh ùr air tòiseachadh anns a" Chuan Shèimh. Agus bha aig Hitler ri planaichean airson ionnsaigh air an USSR a thrèigsinn a-rithist.
  Feumaidh sinn na Seapanach a chuideachadh, grèim fhaighinn air Iran agus na h-Innseachan, a bharrachd air Afraga a Deas. Agus as cudromaiche buileach, Breatainn fhèin. A bharrachd air an sin, chan e dèideag a th" ann am bomairean Ameireaganach. Faodaidh iad tòrr trioblaid adhbhrachadh don Treas Reich. Agus tha e nas freagarraiche stailcean bomaidh a dhèanamh bho chrìochan Bhreatainn.
  Mar sin b" fheudar don Fuhrer ann an 1942 na beachdan mu ionnsaigh a thoirt air an Ear a thrèigsinn.
  Bha cunnart ann gum fosgladh Stalin fhèin an aghaidh, ach... Feumaidh fios a bhith agad air caractar Stalin. Tha e gu math cuingealaichte ann am poileasaidh cèin. Rinn an cogadh leis an Fhionnlainn an Dictator Dearg eadhon nas fhaiceallaiche.
  Fhad "s a tha an USSR a" cruinneachadh neart. Ràinig an àireamh de itealain air 1 Faoilleach, 1942 trithead "s a dhà mìle carbad, agus tancaichean, còrr air còig mìle fichead, agus trì mìle tancaettes eile. Gu h-iomlan, bha Stalin an dùil crìoch a chuir air fastadh 20 buidheann meacanaigeach, le àireamh iomlan de tancaichean de 32 mìle carbad, agus bha 16.5 mìle dhiubh sin nan KVn as ùire de dhiofar bhrandan agus T-34. A bharrachd air an sin, bha na tancaichean T-50 fhathast gan leasachadh, ged a bha an carbad aotrom.
  Thòisich na Gearmailtich, an aghaidh Matilda agus cuid de thancaichean turais, agus cuideachd le fiosrachadh gun robh na Breatannaich a" leasachadh tancaichean trom, air na mastodons aca fhèin a dhèanamh. An toiseach, an "Tiger" le canan 88-mm, agus armachd le canan do-ruigsinneach 75-mm le baraille fada.
  Bha fiosrachadh ann cuideachd mu thogail tanca Sòbhieteach. Rinn an tanca KV-2 caismeachd aig caismeachd Latha Bealltainn air a" Cheàrnag Dhearg, agus bha beagan fiosrachaidh aig an trithead "s a ceithir.
  Ann an suidheachadh sam bith, nuair a bha Speer os cionn Ministrealachd Armachd is Armachd Ìmpireil, chaidh leasachaidhean ann an teicneòlas nas luaithe. Bha Hitler ag iarraidh gum biodh na tancaichean as fheàrr air an t-saoghal, agus feadhainn nas truime. Ach gu ruige seo bha e soilleir gu robh a" Ghearmailt na b" ìsle na an USSR. An dà chuid an àireamh de chàraichean agus an càileachd. Anns an Lùnastal 1941, thòisich cinneasachadh an tanca KV-3. Thionndaidh a-mach gu robh an carbad gu math trom aig 68 tonna, ach armaichte le canan 107 mm le astar tilgeadh tùsail de 800 meatair gach diog. Thug seo buannachd dhi thairis air an "Tiger", a bha, leis an t-slighe, nach deach a chuir a-steach fhathast.
  Thionndaidh an KV-5 a-mach gu bhith eadhon nas cumhachdaiche, le cuideam de 125 tonna agus bha dà ghunna aige. Fìor, chruthaich carbad cho trom barrachd dhuilgheadasan don arm Sòbhieteach na b 'fhiach e. Agus ann an 1942, chaidh gabhail ris an tionndadh KV-4 le cuideam 107 tunna airson seirbheis. Dh'fhaodadh an USSR a bhith moiteil às na tancaichean as truime san t-saoghal, agus cuideachd an fheadhainn as cumhachdaiche.
  Ach tha a" Ghearmailt air leasachadh gu math ann an itealain. Leasaich an Yu-188, nuair a chaidh e a-steach gu cinneasachadh, astar a bha coltach ri luchd-sabaid. Bha DO-217 cuideachd a" coimhead math. Chaidh itealain jet a leasachadh gu gnìomhach cuideachd. Leis gur e Breatainn am prìomh thargaid, chaidh mòran a bharrachd aire a thoirt do bhomaichean jet na bha ann an eachdraidh fhìor.
  Chleachd na Gearmailtich saothair thràillean gu gnìomhach. Chaidh àireamh mhòr de dhaoine dubha a thoirt a-steach à Afraga. Bha luchd-obrach dubh umhail, cruaidh, ach neo-sgileil. Bha iad air an cleachdadh airson obair cuideachaidh.
  Ach le bhith a" cumail smachd air an Roinn Eòrpa, b" urrainn dha na Gearmailtich saothair le teisteanas gu leòr fhastadh.
  Rinn Speer eadhon air ìmpidh a chuir air Hitler gun a bhith a" leantainn prògram de chuir às do na h-Iùdhaich, ach an cleachdadh ann a bhith a" dèanamh itealain agus uidheamachd.
  Bha an geall air ionnsaigh adhair an aghaidh Bhreatainn agus cogadh mòr fon mhuir.
  Ach, chuir teachd a-steach Ameireagaidh a-steach don chòmhstri ceann goirt dha na Krauts agus thug e orra an àireamh de phasgan madadh-allaidh àrdachadh gu mòr.
  B" fheudar don Ghearmailt cinneasachadh bhomairean agus itealain ro-innleachdail a bhrosnachadh gu h-obann. Sa chiad àite, Yu-288 agus Yu-488 - le ceithir einnseanan. Ach thug an leasachadh agus an crìochnachadh ùine. Bha am mion-atharrachadh ME-109 "F" sa chumantas na neach-dùbhlain airidh air carbadan Breatannach. Ach dh'fhàillig leasachadh an ME-209, mar a rinn an ME-210.
  Cha do shoirbhich leis a" bhomair dàibhidh XE-177 cuideachd. Ach bhuannaich Speer air ais le àireamhan. A bharrachd air an sin, thàinig am Focke-Wulf gu bhith mar an trodaiche as cumhachdaiche a thaobh armachd, a" dèanamh dìoladh airson cuid de laigsean an ME-109. Agus thionndaidh sgoil itealaich na Gearmailt gu bhith na b" fheàrr na na Sasannaich, agus eadhon nas motha na na h-Ameireaganaich. Anns a" Chèitean 1942, ghlac na Nadsaidhean Afraga a Deas. Agus ràinig sguadron Ameireaganach Madagascar. Chaidh Blàr Midway a chall leis na h-Ameireaganaich: thàinig an caiptean air an treas ìre, aig an robh pàirt chudromach anns a 'bhlàr seo, gu crìch, gu h-ìoranta, ann am Madagascar. Bha na SA airson ionad a chumail ann an Afraga agus gun a bhith a" leigeil leis na Nadsaidhean fois a ghabhail. Ach rinn seo gu mòr an suidheachadh aca sa Chuan Shèimh.
  Fìor, cha do rinn na h-Iapanach an gnìomh gu math aig an ìre as fheàrr. Chaidh am blàr airson na h-eileanan Hawaiian air adhart.
  Fhuair na Nadsaidhean smachd air Afraga agus stòrasan mòra de stuthan amh ro-innleachdail, agus ghlac iad na h-Innseachan agus Iran cuideachd. Tha na goireasan a tha fo smachd an Treas Reich fìor mhòr, ach feumaidh iad fhathast a bhith air an cnàmhadh.
  Chan eil am blàr adhair airson Breatainn cho soilleir. An-còmhnaidh a 'meudachadh cinneasachadh phlèanaichean, chuir na Gearmailtich cuideam orra, ach cha robh ceannas iomlan ann. Bha buaidh cuideachd aig dìth cumhachd itealain ro-innleachdail agus taic bho na SA, agus eadhon an uairsin cha robh bàtaichean-aigeann gu leòr ann. Agus leig an torpedo mìorbhaileach leis an robh na h-uimhir de dhòchasan air an ceangal sinn sìos.
  Cha robh an Fuhrer deònach a dhol air tìr ann am Breatainn ann an 1942. Chaidh cuideam a chuir air neartachadh cumhachd na mara agus a" chabhlach bhàtaichean-aigeann. Aig an aon àm, chaidh luchd-siubhail phlèanaichean agus longan-cogaidh a thogail. Bha comas cinneasachaidh gu leòr ann, ach thug a h-uile dad ùine.
  Bha feum air urchraichean ballistic Clas A cuideachd air gleusadh. Ach thòisich na projectiles robotach V-1 air an toirt a-mach gu mòr. Bha buannachd gun teagamh aig càraichean a bha gu math saor, a" ruith air connadh sìmplidh, nach robh feum aca air pìleatan.
  Bha Hitler, às deidh dha faighinn gu goireasan nàdarra gun chrìoch agus stòran-obrach, ag iarraidh beatha phìleatan Gearmailteach a shàbhaladh. Bha e coltach gur e an V-1, a bha furasta a dhèanamh agus gun luchd-obrach, am fuasgladh as fheàrr. Agus tha na mìltean de theilgean robotach mar sin air a dhol sìos air Lunnainn bho thuit 1942.
  Aig an aon àm, chuir na Gearmailtich luathachadh air leasachadh jet bomber Arado agus urchraichean ballistic.
  Lean Stalin a 'feitheamh agus a' cruinneachadh neart. Ann an 1942, rinn an USSR còig gu leth mìle tanca KV agus T-34 ùr, agus timcheall air mìle seann suaicheantasan, timcheall air còig ceud solas ùr T-50 agus T-60 agus dà cheud tanca muir-thìreach. Tha cabhlach nan itealan air a dhol suas cuideachd - tha timcheall air còig mìle deug itealan ùr is sean air a dhol a-steach don t-seirbheis. Bha eadhon gainnead phìleatan ann. Mheudaich cinneasachadh Katyushas gu slaodach.
  Rinn a' Ghearmailt Nadsaidheach còrr air trithead mìle itealan, ach dh'fhuiling i call mòr ann am batail. Rinn na Gearmailtich timcheall air sia mìle gu leth tanca. A" mhòr-chuid den T-3 agus am mion-atharrachadh ùr T-4 le canan 75-mm le baraille fada. Chaidh beagan a bharrachd air ceud de na "Tigers" as ùire a thoirt gu buil, agus chan eil anns na "Panthers" fhathast ach prototypes.
  Ach thòisich an raidhfil ionnsaigh MP-44 a dhealbhaich Schmeister a-steach don t-sreath. Eu-coltach ris an fhìor sgeulachd, cha robh feum air an inneal a leasachadh a 'gabhail a-steach gainnead mheatailtean neo-iarannach. Agus luathaich seo leasachadh raidhfil ionnsaigh nas sìmplidh, le stàilinn alloy.
  Mar sin thòisich na Gearmailtich air buannachd fhaighinn ann an gàirdeanan beaga. Ach bha feum aca cuideachd air ùine airson an inneal-ghunna na saighdearan gu lèir ath-armachadh.
  Ach anns a 'chabhlach bhàtaichean-aigeann, far an robh cinneasachadh a' ruighinn dà fhichead gu leth-cheud bàta-tumaidh gach mìos, chan eil co-ionnan aig na Gearmailtich.
  Tha bàtaichean-aigeil aig astar fìor àrd air an cumhachd le hydrogen peroxide air nochdadh. Tha obair sa phrògram niuclasach air luathachadh cuideachd. Gu fortanach, tha tòrr ghoireasan ann. Agus cha do thionndaidh eadhon mearachd fiosaig Gearmailteach nach robh grafait freagarrach mar mhodaireatair gu bhith uamhasach. Chaidh grunn fhactaraidhean a thogail airson uisge trom a dhèanamh, nam measg ann an Afraga.
  Mar sin bheir sinn aghaidh air, ach thòisich reactair niùclasach nan Nadsaidhean ag obair san Dùbhlachd 1942. Eadhon beagan nas tràithe na na h-Ameireaganaich. Às deidh a" chùis anns a" Chuan Sèimh, thòisich fìor chòmhstri eatorra. Agus chaidh maoineachadh airson a' phrògram niuclasach a ghearradh gu follaiseach.
  Bha toiseach 1943 air a chomharrachadh le foillseachadh Hitler air Cogadh Iomlan agus toirt a-steach seirbheis obrach uile-choitcheann anns na sgìrean còmhnaidh. Cha do rinn na stailcean mòra V-1 air Lunnainn làn fhìreanachadh dhaibh fhèin. Dh'ionnsaich na Breatannaich cuid de na h-ionnsaighean sin a chuir air ais, ach bha na Gearmailtich an sàs ann an àireamhan.
  Ach thionndaidh cogadh nam bàtaichean-aigeann gu bhith uamhasach uamhasach do Bhreatainn. Thuit toradh armachd air an eilean gu mòr air sgàth gainnead stuthan amh. Bha am baile-mòr faisg air tuiteam. A bharrachd air an sin, ghlac na Nadsaidhean Madagascar, agus thug na Seapanach, còmhla ris na Nadsaidhean, ionnsaigh air Astràilia agus choilean iad a ghèilleadh gu ìre mhath luath.
  Ged a thuig Stalin an cunnart bho innleachdan feitheamh-is-fhaicinn, dh'fhuirich e dìleas dha fhèin agus cha deach e an sàs ann an sabaid. Tha e nas fheàrr leigeil leis na calpaich iad fhèin a chuir às gu deireadh. Agus bidh sinn a" coimhead...
  Ach bha na h-eas-bhuannachdan aig an innleachd seo cuideachd. A 'cleachdadh stòrasan mòra, bha an Treas Reich mar-thà ag ullachadh cogadh an aghaidh an USSR. Ràinig cinneasachadh tancaichean san Treas Reich cuibheasachd de 1,200 carbad gach latha ann an 1943, a bharrachd air trì cheud gu leth gunnaichean fèin-ghluasadach. A bharrachd air an sin, chan eil gunnaichean fèin-ghluasadach lag idir. "Ferdinands", "Seillean-mòr", "Jagdpanther". Leis nach do dh'fhuiling na Gearmailtich cha mhòr call sam bith ann an tancaichean, chaidh na tancaichean aca ath-lìonadh dà uair cho luath ris an Arm Dearg. Agus thòisich a 'bheàrn cainneachdail ann an teicneòlas airson an USSR a' lùghdachadh.
  A thaobh càileachd, fhuair am Fritz an "Royal Tiger", coltach ri cuideam ris an KV-3, agus eadhon beagan nas fheàrr ann an cumhachd treòrachaidh air sgàth càileachd an projectile agus armachd aghaidh nas làidire. Uill, bha na Sobhietich KV-5 agus KV-4 fìor throm gu math neo-earbsach gu teicnigeach, gu sònraichte an sgàilean aca. Mar sin bha teagamh ann mu chleachdadh sabaid nan uilebheistean sin.
  Agus dh'òrdaich Stalin cuideachd cruthachadh an KV-6 le seachd gunnaichean agus dà lannsair rocaid. Rinn iad an càr. Ach thionndaidh e a-mach gu robh e cho trom agus cho fada is nach b" urrainn dhut a ghiùlan air trèana no a chuir gu cath. Tha an T-34-76 na charbad gu math soirbheachail, ach nas laige ann an sabaid aghaidh na am Panther no Tìgear. Agus tha an KV-1 agus KV-2 an coimeas ris na Gearmailtich ann an cuideam, ach tha iad nas ìsle na na Panthers agus na Tìgearan ann an sabaid ceann-ri-ceann. Bha an T-4 Gearmailteach co-ionann ris na trithead "s a ceithir ann an armachd agus na b" fheàrr ann an armachd, faicsinneachd agus optics, agus seo le cuideam co-ionann, no eadhon nas lugha nuair a thathar a" dèanamh coimeas eadar atharrachaidhean nas truime.
  Ann an ùine ghoirid, chaidh am Fritz a leasachadh agus tha an càileachd suas ri par. Agus thug coltas ME-309 agus ME-262 buannachd ann an càileachd itealain. Coltach ris an Yu-488, am bomair ceithir-einnsean as fheàrr. Agus air an cùlaibh tha modalan jet. A leithid Yu-287 agus Arado.
  San t-Sultain 1943, thàinig na Nadsaidhean air tìr gu soirbheachail ann am Breatainn mu dheireadh. Às deidh dà sheachdain de shabaid, ghabh Sasainn grèim air. Agus ged a theich Churchill a Chanada, bha coltas gun robh toradh a" chogaidh san Iar mar cho-dhùnadh air chall.
  Roosevelt, an dèidh dha a phrìomh charaid a chall agus eagal air cumhachd fàsmhor an Treas Reich, dh'iarr e sìth.
  Shuidhich Hitler, às deidh còmhraidhean leis an luchd-inntinn aige, suidheachadh dha na Stàitean Aonaichte: am prògram niùclasach a thrèigsinn agus aithneachadh a h-uile ceannsachadh ann an Iapan agus an Treas Reich. Agus cuideachd toirt air falbh saighdearan à Innis Tìle, a bha na Krauts mar-thà air a chuairteachadh le cabhlach bàta-tumaidh. Smachd air Tìr an Ar-a-mach Sun thairis air Gai, far nach robh an sabaid air stad fhathast. A bharrachd air an sin, dh" iarr Hitler airgead-dìolaidh susbainteach airson an Treas Reich agus Iapan airson a h-uile sgrios agus cosgaisean armachd a dh" adhbhraich na Stàitean Aonaichte agus Breatainn.
  Ged a thionndaidh cumhachan na sìthe gu bhith uamhasach duilich, fhuair Roosevelt air adhart le bhith a" putadh tron uchd-mhacachd aca sa Chòmhdhail agus san t-Seanadh le duilgheadas mòr.
  Bha beachd Stalin nach robh e an aghaidh a dhol a-steach don cho-bhanntachd de chumhachdan an Axis, agus gu robh e deiseil airson Alasga ath-ghlacadh, gu mòr ann an gèilleadh nan SA.
  Bhuannaich pragmatachd Ameireaganach, a thionndaidh a-mach gu bhith nas àirde na dealas agus faireachdainnean. A bharrachd air an sin, leasaich prògram niuclasach na Gearmailt nas luaithe na am fear Ameireaganach, agus bha seo làn thubaist san àm ri teachd.
  Tha a" chiad ìre den Dàrna Cogadh air tighinn gu crìch. Ach bha am Fuhrer a-nis airson crìoch a chuir air an USSR.
  Gun dùil, b" e fealla-dhà sinister a bh" ann an innleachdan feitheamh Stalin agus an dealas a rinn e airson adhbhar sìth an t-saoghail. An aghaidh Iòsaph bha an Treas Reich agus Iapan le goireasan uile an Leth-chruinne an Ear, Astràilia nam measg, agus cuid de chinn-drochaid san t-saoghal an Iar.
  Cha robh Land of the Rising Sun, ge-tà, air crìoch a chuir air Sìona fhathast, ach dh" fhaodadh e a bhith air dàrna aghaidh fhosgladh. Stèidhich Hitler saighdearan coloinidh agus feachdan cèin gu gnìomhach. Aig an aon àm, mheudaich cinneasachadh armachd.
  Anns a" chiad leth de 1944, ràinig cinneasachadh tancaichean agus gunnaichean fèin-ghluasadach anns an Treas Reich ceud carbad gach latha agus chaidh e thairis air. Chaidh Panther-2 thairis air a h-uile carbad Sòbhieteach a thaobh an ìre aige. Nochd tanca Gearmailteach nas adhartaiche, an Leòmhann, agus a dh'aithghearr an Leòmhann Rìoghail.
  Agus as cudromaiche, tha itealain jet air leasachadh gu sreathach. Mar fhreagairt, chaidh na tancaichean T-34-85 agus IS-1 agus IS-2 gu cinneasachadh san USSR; cha do chuir duine stad air an t-sreath KV nas motha. B 'e an tanca riochdachaidh as mòr-chòrdte den Treas Reich ann an 1944 am Panther-2, agus an USSR T-34-85. Chaidh modalan nas truime a thoirt a-mach gu mòr - timcheall air deich tursan nas lugha. Agus cha robh na Gearmailtich airson cus cuideam a chuir air rathaidean Sòbhieteach, agus thòisich Stalin a 'cur earbsa anns an t-sreath KV, agus thionndaidh na ISs gu bhith ro amh.
  Ach, bha an Gearmailteach "Panther"-2 le gunna calibre 88-mm 71 L nas fheàrr na an T-34-85 ann an cumhachd a 'ghunna, ann an armachd aghaidh agus beagan ann an armachd taobh, agus cha robh e cuideachd nas ìsle ann an coileanadh dràibhidh le einnsean de 900 each-chumhachd agus cuideam aig 47 tonna. Fiù 's nuair a chaidh cuideam tanca na Gearmailt suas gu 50.2 tunna, thionndaidh e a-mach nach robh e marbhtach.
  Agus cha robh neach-dùbhlain airidh air itealain jet Gearmailteach idir.
  Cho-dhùin Hitler gu robh e na b 'fheàrr gun a bhith a' slaodadh a chasan agus thòisich e air a 'chogadh air 22 Ògmhios, 1944. Tilgeil trì cheud gu leth de ar roinnean fhèin agus cèin, agus ceud agus fichead roinn saideal aig an USSR. Air taobh an Treas Reich bha: Romania, an Ungair, Slobhagia, Croatia, Fionnlainn, an t-Suain, an Eadailt, a 'Phortagail, an Spàinn, Bulgaria, Argentina, an Tuirc.
  Chleachd na Gearmailtich cuideachd àireamh mhòr de choigrich agus Hiwis anns an Wehrmacht. Gu h-iomlan, thilg an Treas Reich, anns a 'chiad echelon a-mhàin, dusan gu leth millean saighdear gu cath, agus cha robh barrachd air dà fhichead sa cheud dhiubh sin nan Gearmailtich a rèir nàiseantachd. Chuir saidealan trì millean eile ris. Gu h-iomlan, anns a 'chiad echelon tha faisg air sia-deug millean saighdearan-coise, mu thrithead' s a trì mìle tanca, còrr is leth-cheud 'sa còig mìle itealan, mu dhà cheud gu leth gunnaichean agus mortar.
  Às deidh an gluasad, chuir an USSR trì-deug gu leth millean saighdear gu feum, ach b" fheudar cuid de na feachdan a chumail anns an Ear Chèin agus sgìrean a-staigh. Anns a 'chiad echelon bha ochd millean saighdear, mu dheich mìle fichead tanca, faisg air dà fhichead mìle itealan, mu dhà cheud mìle gunna agus mortar.
  Mar sin, tha àrdachadh dùbailte aig an Treas Reich ann an saighdearan-coise, agus àrdachadh còig uiread ann an gluasad feachd, le gunna-inneal nas fheàrr. Fìor, tha tòrr ghunnaichean inneal aig an USSR, cha mhòr co-ionannachd.
  Chan eil an eadar-dhealachadh mòr ann an tancaichean, ach tha an àireamh sa cheud de charbadan a tha air a dhol à bith san USSR nas àirde, a bharrachd air tancaichean de sgaoilidhean nas tràithe.
  Chan eil neach-dùbhlain sam bith aig itealain jet Gearmailteach, agus tha an itealan air a stiùireadh le propeller den Third Reich le armachd nas luaithe agus nas fheàrr. Fìor, tha carbadan Sòbhieteach nas fheàrr ann an gluasad còmhnard.
  Ann an làmhachas agus mortaran tha cothromachadh feachdan nas fhaisge air co-ionannachd. An dà chuid meud agus càileachd.
  Fìor, tha cabhlach an Treas Reich gu sònraichte bàta-tumaidh, iomadh uair nas làidire na am fear Sòbhieteach. Dìreach mar Iapan, co-dhiù.
  A bharrachd air an sin, tha urchraichean ballistic clas A aig na Nadsaidhean mu thràth ann an cinneasachadh mòr, agus tha a" chiad discos air falbh.
  San fharsaingeachd, bidh na faisistich nas làidire, agus dh'ullaich Stalin dìon gu reusanta, ged a bha e fadalach. Ach cha robh ùine againn mòran a dhèanamh. Cha robh loidhne Stalin air ath-nuadhachadh gu tur, agus nas cudromaiche, cha robh na saighdearan air an trèanadh gu leòr gus an dìon a chumail. Ged a chaidh an ath-thrèanadh gu cruaidh.
  Chaidh loidhne crìche Molotov, às deidh trì bliadhna ro-làimh, a chrìochnachadh san fharsaingeachd, ach bha e ro fhaisg air a" chrìch agus cha robh doimhneachd gu leòr ann. A bharrachd air an sin, dh'òrdaich Stalin treas echelon a thogail nas fhaide na an Dnieper, ach cha deach seo a thòiseachadh ach às deidh gèilleadh nan SA.
  Fìor, a bharrachd air na saighdearan Sòbhieteach, faodaidh tu cunntadh air na h-aonadan NKVD, aig a bheil an àireamh air a dhol suas gu millean saighdear agus a 'mhailisidh. Tha sin timcheall air ceithir millean neach, dìreach ann am bailtean-mòra an Iar. Ged, gu dearbh, tha an èifeachdas sabaid aca mòran nas miosa na an fheadhainn àbhaisteach aonadan.
  Lìbhrig na Gearmailtich, mar ann an eachdraidh fhìor, am prìomh bhuille sa mheadhan, a" gearradh dheth an leac Bialystok agus an dòrn Lviv. Sheall a 'chiad làithean den t-sabaid gu robh na Gearmailtich, a dh' aindeoin an àireamh mhòr de dh'aonadan cèin, a 'dèanamh an ionnsaigh cha mhòr no nas lugha ciallach. Ach gu tric bidh saighdearan Sòbhieteach air an call.
  A bharrachd air an sin, bha e teagmhach mu èifeachdas sabaid aonadan Ucràineach. 'S iomadh fear a thrèigsinn agus iadsan a ghèill ann am fìor làithean a' chogaidh.
  Cha robh e comasach an nàmhaid a chumail ann am batail chrìochan. Agus an uairsin rinn Stalin mearachd, a 'toirmeasg air na h-aonadan a tharraing air ais chun phrìomh loidhne agus ag iarraidh gun deidheadh an aghaidh a dhèanamh dìreach. Chaidh a" mhearachd a cheartachadh, ge-tà, ach le dàil. B" urrainn dha na Gearmailtich grèim fhaighinn air Minsk air 28 Ògmhios, a" briseadh loidhne Stalin sa mheadhan.
  Dh'fhàs an troimh-chèile a-mhàin. Air 30 Ògmhios, chaidh an t-slighe a-steach don chogadh Iapanach agus na saidealan aice a chumail. Mar sin bha againn ri dìochuimhneachadh mu ghluasad saighdearan bhon Ear Chèin airson a-nis.
  Bha adhartas na Gearmailt sa mheadhan a" leudachadh. Dh"èirich beàrn mòr a dh" fheuch iad gu mòr ri a phlugadh. Ach chaidh na Nadsaidhean air adhart agus air 16 Iuchar bhris iad a-steach gu Smolensk.
  Le bhith a 'tilgeil a h-uile stòras a bha ri fhaighinn gu cath agus a' cur na mailisidhean fo armachd, b 'urrainn dha Stalin agus Zhukov stad a chur air ionnsaigh Fritz sa mheadhan. Ach thionndaidh Hitler na saighdearan aige gu deas. Chruthaich na Nadsaidhean coire mòr ann an Kyiv agus ghlac iad cha mhòr a h-uile h-Ucràin.
  Chuir iad stad air Leningrad agus thug iad ionnsaigh air Crimea. Bha cùrsa an nàimhdeas gu math coltach ri 1941, mar karma leantainneach. Ach bha na h-eadar-dhealachaidhean gu math cudromach cuideachd. Bha cuid de stòrasan an-asgaidh aig an USSR ann an 1941, ach a-nis bha a h-uile dad air a ghluasad. Agus nuair a thachair an ionnsaigh san Dàmhair, thionndaidh e a-mach nach robh cha mhòr dad ann airson an dìon a chumail.
  Aig toiseach an t-Samhain 1944, chuir na Nadsaidhean timcheall Moscow, a 'toirt air Stalin teicheadh gu Kuibyshev.
  Bha na Nadsaidhean, eu-coltach ri fìor eachdraidh, air leth cudromach ann an àireamhachd. Bha sgaraidhean gu leòr aca gus faighinn seachad air Moscow bho thuath agus deas. Ach airson na h-aonadan Sòbhieteach, bha a h-uile dad ro sgaoilte air diofar raointean.
  Ann an da-rìribh, ann an 1941, às deidh na gluasadan, fhuair Stalin buannachd thairis air an Wehrmacht anns an àireamh de luchd-obrach, agus bha ceithir tursan nas àirde de phlèanaichean agus tancaichean aige na bha aig an Treas Reich bho fhìor thoiseach a" chogaidh. Agus anns a 'chiad còig mìosan den chogadh, chaidh barrachd uidheamachd USSR a dhèanamh ann am fìor eachdraidh.
  Ach a-nis tha a h-uile cairt trombaid aig na Nadsaidhean, tha meud agus càileachd armachd agus luchd-obrach air an taobh aca. Agus tha na h-aon dhuilgheadasan aig an Arm Dearg agus a bha e ann an 1941. A" toirt a-steach mì-thoileachas Ukrainians, Balts, agus mòran dhùthchannan beaga bàsachadh airson siostam nan Sòbhieteach. Brath mòr agus uireasbhaidhean luchd-fulaing fòirneart, kulaks air an cur às agus daoine oilbheumach eile de gach strì. A" toirt a-steach nàimhdean ideòlach an t-siostam Sobhietach.
  Agus chan eil an fhìrinn gun do rinn na Gearmailtich a" chùis air an Iar ach àrdachadh air an àireamh de luchd-brathaidh.
  Mar sin, chan eil e na iongnadh gu bheil Moscow air a chuairteachadh, agus na Gearmailtich air Donbass, Voronezh a ghlacadh agus a 'gluasad a dh'ionnsaigh Stalingrad.
  Geamhradh ann an 1944, gu mì-fhortanach, cha robh e cho reòthte agus sneachda mar ann an 1941. Moscow, ge-tà, gu gaisgeil a chumail a-mach gu deireadh an Dùbhlachd 1944. Thuit Stalingrad san Fhaoilleach 1945, agus cha do mhair an t-sabaid air a shon ro fhada. Anns a" Ghearran agus tràth sa Mhàrt, ghlac na Gearmailtich agus na saidealan aca an Caucasus agus tobraichean ola Baku gu tur.
  Chaidh an ionnsaigh an uairsin air adhart air feadh an Volga. Gu Saratov, gu Kuibyshev, agus an uairsin gu Orenburg agus Kazan.
  Theich Stalin gu Sverdlovsk. Thuit Kazan sa Chèitean. As t-samhradh, lean na Gearmailtich agus na Seapanaich a 'gluasad nas doimhne dhan Ruis. Bha strì nan saighdearan Sòbhieteach a' tuiteam. Air 5 Lùnastal, 1945, chaidh Sverdlovsk a ghlacadh. Agus air 3 Sultain, 1945, dh'aontaich Stalin gèilleadh mu dheireadh. Mar mhalairt air do bheatha fhèin agus do shaorsa.
  Tha an Dàrna Cogadh seachad. Ach cha do rìoghaich sìth fada. An dèidh deuchainn a dhèanamh air armachd niùclasach, dh'fhàs Hitler cinnteach mun chumhachd uabhasach millteach aca.
  A-nis thionndaidh e a-mach gu robh Iapan agus na SA fhathast air an t-slighe gu smachd cruinne air an Treas Reich. Agus ged a thug am Fuhrer buaidh air barrachd fearainn na Genghis Khan, Alasdair Mòr, Napoleon, an t-Ìmpire Trojan, agus Suleiman the Magnificent còmhla, chuir e roimhe a" chùis a dhèanamh air Iapan cuideachd.
  Dìreach trì bliadhna às deidh deireadh an Dàrna Cogaidh, bha ceud urchraichean ballistic, eadar-roinneil le cosgaisean niuclasach cumhachdach a" còmhdach Land of the Rising Sun sa bhad.
  Agus an uairsin thòisich an ionnsaigh air aonadan talmhainn Wehrmacht agus an nèibhidh. An ìre mhath luath ghlac na Gearmailtich seilbh Iapan ann an Àisia, agus sgrios iad am baile-mòr fhèin gu làr le bomaichean atamach.
  Bha seilbh a" Chuain Shèimh air Land of the Rising Sun a" tabhann barrachd no nas lugha de dh" aghaidh fad-ùine. Ach ron Ògmhios 1949 bha e uile seachad. A-nis cha robh air fhàgail ach a" chùis a dhèanamh air na Stàitean Aonaichte. A bharrachd air an sin, bha adhbhar ann. Bha na h-Ameireaganaich, an aghaidh an aonta, fhathast a 'leasachadh armachd niùclasach agus rinn iad na deuchainnean dìomhair aca.
  Thòisich Hitler an cogadh air 1 Faoilleach 1950, a" leigeil às trì cheud urchraichean niùclasach air Latha na Bliadhn" Ùire.
  Rinn ionnsaigh sgriosail sgrios air ceud de na bailtean-mòra as motha ann an Ameireagaidh agus mharbh e deichean de mhilleanan de dhaoine. Chaidh eucoir eile as motha de Adolf Hitler a chur ris an liosta fhada de na h-eucoirean as gràineile.
  An uairsin thòisich an ionnsaigh air Canada, agus bhon taobh a deas còmhla ri deachdaireachdan Ameireagaidh Laidinn. Bha na h-Ameireaganaich air an lagachadh agus air an uabhasachadh, ach bha iad a 'sabaid gu cruaidh. Bha iad a" tuigsinn nach robh a" chùis orra a" ciallachadh ach tràilleachd agus bàs slaodach, goirt.
  Mar sin, b 'e an cogadh a bu mhiosa de na h-uile. Agus mhair e còrr air bliadhna, a" toirt air an Treas Reich mu dhà cheud a bharrachd de chìsean niuclasach a leigeil sìos agus mòran de thalamh torrach a thionndadh gu bhith na fhàsach rèidio-beò.
  Ach chaidh an amas a choileanadh ge-tà agus chaidh a" chùis a dhèanamh air an nàmhaid mu dheireadh aig an Treas Reich. Agus às deidh seo, thòisich am pròiseas ris an canar dlùth-chruinneas cruinne. Thàinig comharra na Gearmailt gu bhith mar an aon airgead cruinne. Chaidh eadhon dùthchannan foirmeil neo-eisimeileach a lughdachadh gu ìre coloinidhean an Treas Reich, le glè bheag de fèin-riaghaltas ionadail air a chumail.
  Bha Iùdhaich agus Siopsies air an casg: chaidh an sireadh agus an sgrios. Rinn an SS purgaidhean mòra agus chaidh e air rampage. Tha an fhìor throm-laighe air tighinn - uair an dràgon. No eadhon nas mionaidiche, an àm. Bha am Fuhrer a" togail fìor ìmpireachd iomlanachd air feadh an t-saoghail le tagradh airson leudachadh fànais.
  Ann an 1959, nuair a chaidh an seachdamh co-là-breith aig an Fuhrer a chomharrachadh, chaidh crùnadh oifigeil a chumail, plebiscite air feadh an t-saoghail - a thug dligheachas don tiotal àrd-ìmpire. Agus nuair a bhàsaich Adolf Hitler ann an 1967, fhuair a mhac an tiotal agus an cumhachd aige.
  Mun àm seo, bha Planet Earth mar-thà air tuineachaidhean a stèidheachadh air a" Ghealach agus Mars le Venus, agus bha iad gu gnìomhach ag ullachadh airson leudachadh gu saoghal nan rionnagan a-muigh... Bha na Nadsaidhean ag iarraidh ìmpireachd uile-choitcheann - togail Star Reich gus an tuiteam cruinne-cè gu lèir a-steach do throm-laighe.
  
  EACHDRAIDH ÙR NAN RÌOICHEAN AN FHICHEAD EILEAN
  Bhris Dimka a chlaidheamh na phìosan agus sheas e fo iongnadh, a" priobadh a shùilean, air an t-sràid. Bha a làmhan còmhdaichte le fuil agus bha na bha air fhàgail den chlaidheamh fuilteach. Sheall an dùdach. Sràid a" bhaile shamhraidh. Agus na poileis a 'ruith suas. Air a leantainn le buille air a chùlaibh le baton. Cha mhòr gu bheil Dimka ag ràdh:
  - Tha mi a 'toirt seachad!
  Bidh iad a 'tarraing a làmhan air ais agus a' glasadh na glasan-làimhe. Tha am balach a" faireachdainn pian bhon mheatailt a chaidh a chuir a-steach do na dùirn aige. Tha e air a thoirt gu bhan - fitheach dubh.
  Tha Dimka a 'faireachdainn measgachadh de fearg agus eagal. A 'cuimhneachadh air an àm a dh'fhalbh. Eilean far an robh clann a' sabaid airson a bhith beò le claidheamhan. Fiodha, ach nuair a thèid am balach a ghlacadh le feirg, bidh iad a 'tionndadh gu stàilinn a tha gu math biorach. Dh'fhuirich Dimka an sin airson còrr is mìos no dhà. Shabaid e, shabaid e, chaidh a leòn agus a leòn e fhèin. Mharbh e eadhon an neach-brathaidh gu pearsanta. Bha a h-uile rud. Agus mu dheireadh bhuannaich iad.
  'S truagh gun deach a' chlann fhàgail air an t-soitheach a chaidh a sgrios. Agus fhuair e air teicheadh a-mhàin le a nighean. Às deidh tachartasan mar seo, cha robh coltas ro neònach air a" phrìosan tuilleadh.
  Bhuail e 'chlaidheamh air a' ghille-dhubh, 's chunnaic e 'na luidhe e, agus linne fala a' sruthadh a mach.
  An robh am buille marbhtach? Bha Dimka cho mì-shealbhach, mar nach robh e air a bhith gu leòr de thachartasan roimhe seo. Agus ma mharbh e, dè an uairsin? Prìosan? An toir iad e gu neul salach, smalanach le eucoraich ?
  Agus dè cho fada 'sa bhios e na shuidhe? Chan eil e ach ceithir bliadhna deug a dh'aois. A rèir an lagha, chan eil còir aca barrachd air deich a thoirt seachad. Is dòcha gun obraich a h-uile càil a-mach!?
  Tha e ceithir fichead sa dhà. Àm nuair a tha uimhir a" bruidhinn air deamocrasaidh agus saorsa, ach tha banditry a" faighinn neart.
  Stad Voronok agus chaidh Dimka a thoirt a-mach. Balach eireachdail, tana le falt dubh, chan eil e coltach ri meirleach, ach mar neach-fulang le cuffs.
  Chaidh Dimka a thoirt cha mhòr sa bhad chun neach-sgrùdaidh agus neach-casaid.
  Chuir iad mi ann an cathair.
  Chuir an neach-sgrùdaidh grunn cheistean àbhaisteach agus thuirt e le gàire:
  - Tha am balach a leòn thu a 'bàsachadh! Mar sin ùrnaigh ri Dia nach bàsaich e!
  Fhreagair Dimka le osna:
  - Cha robh mi ag iarraidh ...
  Thug an neach-casaid seachad am pàipear:
  - Is e seo aideachadh. Ma chuireas tu d" ainm ris, thèid do leigeil ma sgaoil air d" aithne fhèin gus a" chùis-lagha. Agus an uairsin, leis gu bheil d" aois òg agus dìth chlàran poileis, gheibh thu binn crochte!
  Choimhead Dimka air a" phàipear agus leugh e gu sgiobalta e, agus chrath e a cheann gu àicheil:
  - Tha e ag ràdh an seo gun tug an deugaire e fhèin ionnsaigh air a 'chompanaidh. Agus bha iad dìreach a" cur cuideam orm!
  Bha aodann coltach ri luchag agus sùilean tiugh air an neach-sgrùdaidh; thuirt e:
  - Clàraich mar a bheir sinn comhairle dhut! Rud eile, thig thu gu ionad grèim ro-dheuchainn. A-nis tha sinn gu litireil làn de chùisean, agus feumaidh tu suidhe gus a" chùis-lagha airson ùine mhòr. Agus an sin ann an cealla le trì sreathan de bhunan air plancaichean, bucaid anns an oisean agus leth-cheud gille nearbhach, acrach dìreach mar thusa. Diofar sheòrsan eucoirich. Agus fiù 's ma tha am balach a leòn thu fhathast beò, mairidh an rannsachadh trì bliadhna, agus an uair sin bidh bliadhna eile agus deuchainn! Cuiridh tu seachad na bliadhnaichean as fheàrr de do bheatha ann an ifrinn!
  Chrath an neach-casaid aonta agus dhearbh e:
  - Is e ceum dìon dhut an dàrna cuid grèim, no gealladh sgrìobhte gun a bhith a" fàgail an àite agus togaidh do mhàthair is d"athair thu. Is ann leatsa a tha an roghainn! Agus creidibh mise, tha na coloinidhean airson òigridh mar-thà loma-làn, agus bidh iad toilichte dearbhadh a thoirt dhuibh. Ach ma bhios tu a" strì rinn, bidh àite ann gu cinnteach!
  Bha Dimka a 'faireachdainn nach robh an neach-sgrùdaidh agus an neach-casaid a' magadh. Agus gu dearbh, faodaidh iad grodadh sa phrìosan. Ged, air an làimh eile, chan eil e na fhìrinn gun tèid an leigeil ma sgaoil ma chuireas e ainm ris. A bheil mòran eisimpleirean ann de na cops a" mealladh? Ach b 'e am prìomh rud ann an Dimka foghainteachd agus gèilleadh, a nochd gu soilleir an dèidh dha fuireach air eileanan a' bhàis. Agus thuirt am balach gu cinnteach:
  - Chan eil!
  Dh'fhàs an neach-sgrùdaidh gu cruaidh:
  - Dè tha ceàrr?
  Thuirt Dimka gu cruaidh:
  - Cha chuir mi ainm ris! Thug iad ionnsaigh orm, bha iad airson mo ghortachadh le slabhraidh agus bha e fèin-dhìon!
  Dh'èigh an neach-sgrùdaidh:
  - Ceart gu leòr ma-thà! Tha e ann an ionad grèim ro-dheuchainn, às deidh dhut seachdain a chaitheamh bidh thu nas glic!
  Chrath an neach-casaid agus chuir e ainm ris:
  - Airson a-nis, dà mhìos ann an grèim. Ach gu dearbh faodaidh tu a leigeil ma sgaoil nas tràithe!
  Dh'èigh an neach-sgrùdaidh:
  "Tha mi a" smaoineachadh gum bi grèim math don bhalach!"
  Chaidh Dimka a thoirt a-mach às an oifis agus a thoirt don phrìosan. Bha na gathan-làimhe a' gèilleadh agus an t-slabhraidh, cha robh aig a' ghille ach a dhol tarsainn an rathaid. Bha còir aige gabhail ris an sin.
  Choisich Dimka le slabhraidh gu dà phoileas. Bha mi a" faireachdainn gu math dona. Prìosan, cealla, prìosanaich olc. Agus fhuair e e fhèin ann an trioblaid le bhith a 'diùltadh ainm a chuir ri aideachadh. Ged, air an làimh eile, às deidh seo cha bhith e comasach dhut faighinn cuidhteas e.
  Chaidh Dimka a thoirt don t-seòmar dleastanais. Ciad ainm, ainm mu dheireadh, sloinneadh, nithean luachmhor leat.
  An uairsin an aimhreit. Thug oifigear poileis agus dithis bhoireannach ann an còtaichean geal am balach a-steach don t-seòmar bhon sgàthan agus thionndaidh iad air lampaichean a bharrachd. Lean an òrdugh:
  - Thoir dheth d" aodach!
  Rinn Dimka osnaich - trioblaid! Dìreach a 'faighneachd, carson boireannaich? Thug am balach dheth a jeans, lèine-T, sneakers agus seacaid. Cha robh air fhàgail agam ach na shorts agam.
  Thuirt boireannach òg ann an còta geal:
  - Tha e air a thogail gu math!
  Dh"èigh an t-oifigear:
  - Agus thoir air falbh na panties agad! Beò!
  Thug Dimka, a 'losgadh le nàire, air falbh iad cuideachd. Ghluais e gu neo-eisimeileach agus chòmhdaich e e fhèin. Dh'èigh an t-oifigear poileis:
  - Thoir an aire! Làmhan sìos! Thoir sùil nas mionaidiche - tha e na mharbhadh!
  Rinn boireannach ann an còta geal a bha coltach ri banaltram gàire agus, a 'cur oirre miotagan meidigeach tana, rinn i co-èigneachadh:
  - Chan fhaca sinn dad coltach riutha! Gabh fois a bhalaich, bheir piuthar-athar beantainn dhut!
  Thòisich i a 'sgrùdadh corp Dimka. Choisich mi tro fhalt a" bhalaich, a bha air fàs fhad "s a bha e a" fuireach anns na h-eileanan. Chìreadh i gu faiceallach gach dual, a" coimhead airson rudeigin falaichte. Is dòcha eadhon airgead. An uairsin chuir i an solas a-steach do chluasan agus cuinnlean a" bhalaich. Rinn i e gu faiceallach, mar gum biodh i an dòchas rudeigin a lorg.
  An sin dh' orduich i dhomh mo cheann a chur air an dorus, agus rug i air an smior le m' lamhan. Chuir i a làmh na beul. Bha Dimka a 'faireachdainn fàileadh agus blas rubair le a theanga. Bha am boireannach a" faireachdainn air cùl a gomaichean, a fiaclan, a gruaidhean. Nuair a bha i a" bruthadh air freumh a" chànain, dh"fhairich am balach a" cuir a-mach. Tha, dè cho mì-thlachdmhor. Ràinig an làmh fad na slighe gu na tonsils, agus dh'fhàs e duilich anail a tharraing.
  An uairsin, mu dheireadh, chuir am boireannach fios oirre agus rinn i gàire:
  - Chan eil dad!
  Dh"àithn an t-oifigear:
  - Lean air adhart Olga! Air sgàth cunnart sònraichte a 'chuspair, feumaidh rannsachadh pearsanta a bhith mar an fheadhainn as mionaidiche!
  Thòisich am boireannach ann an geal a 'faireachdainn ciste Dimka. Thog i a làmhan agus choimhead i air a h-armits. Agus le neart ris nach robh dùil, bhrùth i air an navel. Bhuail Dimka...
  An uairsin stad am boireannach agus dh'fhaighnich i:
  - Uill, a-nis leig leis squat!
  Rinn an t-oifigear poileis gàire:
  - Chan eil seo gu tur earbsach! Seall air an anus aige cuideachd!
  Chrath am boireannach anns an eideadh geal a ceann:
  - Feumaidh tu cead sònraichte airson seo! San aon dòigh gus sùil a thoirt air pàirtean prìobhaideach a" bhalaich!
  Dh"àithn an t-oifigear gu lag:
  - Squat, diabhal beag ...
  Fhreagair Dimka le urram:
  - 'S e gille a th' annam!
  Agus thòisich e air squat gu furasta. Shuidh mi sìos deich uairean. Às deidh sin rinn na boireannaich sgrùdadh air na buinn aige, agus chaidh iad eadar òrdagan.
  Às deidh sin lorg Dimka e fhèin anns an ath sheòmar. An sin thuirt balach eile, ann an èideadh prìosain le gearradh fuilt goirid agus sgrìobhadair seòrsa na làmhan:
  - Dè tha ùr?
  Fhreagair am poileas:
  - Seadh, agus gu math uaine!
  Rinn am balach gàire agus thuirt e:
  - Ach chan eil e cho eagallach! Uill, suidh anns a" chathair agus gearraidh mi d" fhalt!
  Shuidh Dimka sìos. Tha e fhathast mì-thlachdmhor a bhith rùisgte. Agus an uairsin gheibh thu do fhalt air a bhearradh mar eucoireach. Gus faighinn thairis air a h-uile càil, bha an clipper caran dòrainneach agus bha e goirt m" fhalt a ghearradh. Thuit falt tiugh, dubh chun an làr. Chuir bòtannan an eucorach òg stad orra. Bha e coltach gu bheil pìos den anam neo-bhàsmhor a 'fàgail leis a h-uile sreathan falt, agus bidh thu a' fàs nas lugha agus nas lugha saor. Bha Dimka ann an trom-inntinn. Air thoiseach air bha cealla prìosain agus coinneamh le eucoirich òga.
  Ach, cha robh eagal air Dimka a-riamh air a cho-aoisean. Agus às deidh "Dà fhichead Eilean" a chruadhachadh, chan eil e eagallach tuilleadh. Ma tha dad sam bith bidh e a 'sabaid. Dè mu dheidhinn prìosan?
  Dè mu dheidhinn deuchainn eile? Chan eil e ach ceithir bliadhna deug a dh"aois agus tha a bheatha gu lèir air thoiseach air.
  
  
  LÀRAICHEAN fada HITLER
  GNIOMHARA
  Tha e a 'sealltainn gur e arrogance an dàrna toileachas. Agus fhuair am Fuhrer grèim air chan e a-mhàin Breatainn ann an 1940, ach cuideachd na SA beagan bhliadhnaichean às deidh sin. Agus tha seo a" nochdadh gu bheil diongmhaltas a" toirt buaidh. Ach, faodaidh nigheanan brèagha Ruiseanach a" chùis a dhèanamh air hordes Hitler!
  Ann an cruinne-cè eile, thionndaidh Hitler a-mach gu bhith nas cinntiche, agus thug e an òrdugh Breatainn a ghlacadh dìreach às deidh gèilleadh na Frainge. Aig an aon àm, thug am Fuhrer a-steach òrdugh armachd agus saothair uile-choitcheann, a "toirt a-steach anns na sgìrean còmhnaidh. Rinn na Gearmailtich mòran a bharrachd itealain na bha iad ann an eachdraidh fìor agus b" urrainn dhaibh cumhachd adhair Bhreatainn a chumail fodha. An uairsin, a 'cleachdadh chan e a-mhàin an armachd, ach cuideachd an cabhlach marsanta, thàinig na Nadsaidhean air tìr anns a' bhaile. Rinn iad gnìomh gu math soirbheachail agus ghlac iad Lunnainn air an gluasad.
  Thuit Breatainn, riaghaltas a bha an aghaidh na Gearmailt agus rìgh gu tur laghail, ach chaidh rìgh co-fhaireachdainn Hitler a chuir a-steach.
  Às deidh sin, gu dearbh, sguab na Gearmailtich suas a h-uile coloinidh de ìmpireachd nan leòmhann agus ghabh iad smachd orra.
  Thachair an ionnsaigh air an USSR bliadhna an dèidh sin, ach le tancaichean nas cumhachdaiche agus neart mòr nan coloinidhean.
  Chuir an t-Arm Dearg an aghaidh gu cruaidh, ach fhathast mean air mhean ghèill iad agus thill iad air ais. Bha e duilich dhi a leithid de mharbhadh a chumail. A bharrachd air an sin, cha do chuir Stalin an arm a-rithist agus thàinig e fo ionnsaigh. Bhris iad e mar bhlath.
  Agus chaidh na "Tìgearan" Gearmailteach ùra gu cath. Mar a chuir iad cuideam air suidheachadh nan Sòbhieteach, mar a thug iad seachad... Thug an t-Arm Dearg a-steach, ach rinn iad sabaid gu cruaidh. Bha na Gearmailtich mòran na bu làidire.
  Ach bha Moscow fhathast air a chumail. Às deidh sin thionndaidh am Fritz gu deas. Thàinig Stalingrad gu bhith na fhìor trom-laighe dhaibh.
  Chùm am baile-mòr air an Volga a-mach gu daingeann. Bha saighdearan Sobhietach an-còmhnaidh a" cur air bhog frith-ionnsaighean. Dh'fhuiling iad fhèin call, ach chuir iad cuideachd nàimhdean chun an ath shaoghal.
  Ghabh an nàmhaid, ge-tà, an àireamh de uidheamachd agus coise-coise. Thilg saighdearan coloinidh dhan bhlàr. Bha na Panthers gu litireil air an àrdachadh ann an àireamhan. Nochd an tanca cumhachdach Lev cuideachd. Cha deach an càr seo a-steach do thrithead "s a ceithir bho gach ceàrnaidh agus ceàrn.
  Sheall deuchainnean sabaid èifeachdas a" charbaid Lev anns a h-uile blàr, ged a bha cus cumhachd aig a" ghunna agus dh" fhàg an ìre de theine aige mòran ri bhith ag iarraidh. A bharrachd air coileanadh dràibhidh.
  Ach sheall an tanca seo, air a dhìon gu math bho thaobh an deireadh ann an suidheachaidhean le dìth ghunnaichean Sòbhieteach le cumhachd àrd armachd, gu robh e làidir san adhartas.
  Ach ghabh na Gearmailtich Stalingrad, agus b 'urrainn dhaibh an Caucasus a ghlacadh. Gu dearbh, tha na feachdan gu math neo-ionann. Tha mòran roinnean de Arabaich, Afraganach, agus Innseanaich.
  Bidh iad a" ruith a dh"ionnsaigh an nàmhaid mar maoim-sneachda. Chan eil ùine aig saighdearan Sòbhieteach sabaid air ais.
  A bharrachd air an sin, tha sàr-uachdranas aig na Gearmailtich san adhar. Tòrr plèanaichean. Agus luchd-sabaid gu math làidir.
  Gu sònraichte, bha am Focke-Wulf uamhasach leis na buill-airm agus an armachd aghaidh aige - carbad làidir le einnsean làidir.
  Na aghaidh, cha robh neach-dùbhlain sam bith aig an USSR co-ionnan ann an armachd agus luaths.
  Bha an ME-309 cuideachd na fhìor dhroch each-cogaidh. Cuideachd astar àrd. Trì canain 30 mm agus ceithir gunnaichean inneal. Chan urrainn cur an aghaidh a leithid de chumhachd.
  Agus chùm na Gearmailtich le rèisimeidean cèin a' gluasad agus a' gluasad dhan ear.
  
  
  Anns an dàrna leth den Chèitean, thòisich blàran borb ann an Orenburg.
  Chaidh am buidheann-chatha de chlann-nighean, air an tanachadh rè na blàran airson Stalingrad, a-steach don bhlàr leis na Nadsaidhean anns a 'bhaile seo, a bha nas ainmeil airson an t-sèist ainmeil Emelian Pugachev.
  Ghabh Alenka, ceannard a" bhuidheann-chatha, a h-àite san trench. Tha nighean an sgiobair gu math brèagha. A rèir beul-aithris, tha na caileagan anns a 'bhuidheann-chatha seo a' sabaid casruisgte ann am bikini a-mhàin. Mar sin bidh iad a 'cleachdadh draoidheachd talmhainn, a tha a' toirt dìon sònraichte. Agus gu dearbh tha na caileagan a 'fulang mòran nas lugha de chall na an còrr de na h-aonadan.
  Chan urrainn dha a h-uile duine a bhith beò sia mìosan ann an Stalingrad.
  Ri a taobh tha Maria curvy le falt òir. Chaidh e cuideachd tro phìoban teine, uisge agus copair. Bha deuchainn chruaidh a" feitheamh ris na caileagan ann am fìor theas ifrinn Stalingrad. Shabaid iad gu deireadh agus thàinig iad beò. Agus chuidich draoidheachd an dùthchais iad.
  A rèir coltais, nuair a bhios tu a" sabaid cha mhòr rùisgte, cha mhòr nach bi peilearan agus shrapnel gad ghortachadh.
  Bidh Maria a" losgadh air na Nadsaidhean. Air thoiseach, na Gearmailtich, ann an òrdugh a shàbhaladh Aryan fuil, gu traidiseanta trèigsinn blacks, Arabs, Hindus agus eile coigrich. Tha an àireamh de choigrich anns an Wehrmacht a 'sìor fhàs, agus tha iad air an tilgeil a-steach do thiugh rudan gun truas.
  An seo tha an Afraganach a chaidh a mharbhadh le Maria a 'tuiteam. Bidh an nighean a" sèideadh pòg dha agus ag ràdh:
  - Tha mi a 'faireachdainn duilich dhut! Chan eil thu a 'bàsachadh oir tha thu ag iarraidh!
  Agus a-rithist bhuail an nighean an Arabach le raidhfil. Bidh saighdearan Colonial Wehrmacht a" briseadh troimhe. Mar-thà blàth agus cofhurtail. Tha na faisisteach a" feuchainn ris an àm den bhliadhna a ghlacadh nuair a tha a h-uile càil fo bhlàth agus grianach. Bidh stoirmean-troopers a" beucaich san adhar. Coltach ris na jets as ùire, tha an àireamh aca a" sìor dhol am meud, agus cuideachd na TA-152n, a ghabh àite nan seann Focke-Wulfs. Ach, tha an fheadhainn mu dheireadh fhathast a 'sabaid.
  Bhrùth Maria le falt buidhe air falbh pìos ceirmeag le a cas rùisgte, gràsmhor agus air a crathadh:
  - Tha mo thalamh air a reubadh le osnaich, tha fuil air a bhiadhadh leis na h-achaidhean ... 'S truagh nach eil àite ann dha na thuit ann am pàrras, dìreach anns an luath, tha na poplars a' cuairteachadh.
  Agus a-rithist thuit an Innseanach às a peilear. Tha, feumaidh tu coigrich a mharbhadh a chaidh a chruinneachadh mar fodar canain. Ciamar eile? Mur eil, marbhaidh iad thu.
  Dearg Alla. Nighean lasrach, le falt fada copar-dearg a tha a" sruthadh mar bhratach sabaid, proletarian. Bidh an nighean a 'cluich chan ann a-mhàin ann am bikini, ach eadhon às aonais bra. Tha i coltach, tha i fionnar. Agus bidh e cuideachd a" losgadh gu h-iongantach ceart. Bho àm gu àm bidh saighdearan a" tuiteam às a seallaidhean agus an cinn air a tholladh.
  An uairsin tilgidh Alla grenade le a òrdagan rùisgte. Bidh an tiodhlac ag itealaich air slighe briste agus a" crìochnachadh ann an sluagh Arabach. Cluinnear spreadhadh... Tha grunn chuirp air an tilgeil dhan adhar!
  Tha Alla ag èigheach aig mullach a sgamhanan:
  - bha mi airson iarann a dhèanamh - gu h-obann thionndaidh e a-mach gur e ailbhean a bh" ann!
  Bha Anyuta, fionn sheunta, tana, agus glè chaol, lùbach, de dh'àirde cuibheasach, ach air a dheagh thogail, cuideachd air a losgadh. Bhuail i air drochaid a shròin agus sheinn i:
  - Sgiathan mar sheillean - flùraichean an àite cluasan!
  Bidh na caileagan a 'losgadh gu math ceart agus tha iad daonnan a' gluasad.
  Fhuair Matryona mòr agus feòil beagan cuideam an dèidh Stalingrad. Tha i cuideachd na nighean bhrèagha, le cnapan farsaing, ach sliasaid caran cumhang. Chaidh i tron ifrinn seo agus chaill i Seryozhka. Chaidh tùsaire gaisgeil a chruthaich ribeachan dha na Gearmailtich a ghlacadh. Cha do dh"obraich e a-mach ro mhath.
  Ach an uairsin dh" fhàilnich Matryona an uidheamachd agus shleamhnaich mèinn fon tanca Gearmailteach. Chaidh Panther 2 a mhilleadh agus a stad, an dèidh dha a bhith air a ghlacadh gu dona.
  Tha "luchagan" fhathast a" gabhail pàirt ann am batail. Tha an tanca seo air a chomharrachadh le cuideam trom agus mar a tha e beò. Ach nochd "E"-100 cuideachd. Chan eil na h-innealan sin cho dìonach agus nas sùbailte. Tha Lev-2 cuideachd a 'sabaid, cuideachd inneal, air a dheagh dhìon agus nas aotroime na an fheadhainn a bh' ann roimhe. Airson an "Leòmhann", bidh na Gearmailtich gu tric a" cleachdadh canan 150-mm, a tha nas freagarraiche airson bailtean-mòra stoirmeil. Tha cuid de "Lions" cuideachd uidheamaichte le lannsaichean boma.
  Ach bidh na Gearmailtich ag adhartachadh na tancaichean gu faiceallach agus a" tilgeadh na saighdearan-coise air adhart.
  Bidh saighdearan coloinidh a" gluasad air adhart. Tha ceòl seòlta drift a" cluich!
  Alla a' losgadh spreadhadh bho ghunna-inneal... Bidh na saighdearan a' tuiteam agus a' frasadh mar fhuil bho watermelon briste le sluasaid.
  Tha an ceann ruadh ag ràdh:
  - Airson an Motherland, airson Stalin, chan eil arm nas làidire ann! Bidh sinn a 'sabaid gu cruaidh airson toileachas dha daoine! Agus tha sgiathan seabhag aig ar Ceannard... Bheir e solas do dhòchas! Thug buille an ùird stàilinn an latha dhuinn!
  Alla a' seinn agus a' losgadh. Tha i fìor àlainn. Tha cìochan tana, òr-olaidh aice, le cnapan connlaich aibidh. Dè cho blasta sa tha an nighean seo! Tha e doirbh smaoineachadh air rudeigin nas drùidhtiche agus nas tarraingiche. Bidh guys a" coimhead air an Amazon seo ann am panties tana a-mhàin.
  Chuir an nighean ruadh sìos còignear Innseanach agus sheinn i:
  - Nuair a thig an t-àm, leasaichidh speuradairean... Agus dhuinne, tha cogadh na romans àrd!
  Agus rinn an nighean gàire a-rithist... Agus a-rithist dh'fhosgail i teine iongantach agus iongantach ceart.
  Às deidh dhaibh tuiteam air dìon làidir, bidh na Gearmailtich a-rithist a" tilgeil itealain ionnsaigh agus bomairean gu cath. Tha na saighdearan-coise air tarraing a-mach, agus tha sligean is bomaichean a' sileadh sìos air suidheachadh nan nigheanan.
  Agus bidh tancaichean ag obair bho astar. Bheir Alena an òrdugh:
  - Bidh a h-uile duine a" falach anns na dugouts!
  Agus tha i fhèin fhathast ri fhaicinn air an uachdar. Tha ullachadh làmhachais nan Nadsaidhean cumhachdach. Agus bomaichean eadhon nas cunnartaiche. Tha cuid dhiubh air an leigeil sìos le uilebheistean mar an Yu-488 agus an TA-400 as ùire. Bidh bomaichean le cuideam naoi tunnaichean a" tuiteam agus tha iad comasach air dugouts agus daingnichean a sgrios. Chaidh Alenka a thilgeil suas leis an tonn spreadhaidh, agus bhuail a shàilean rùisgte cnap de chlachan gu goirt.
  Chaidh mo bhuinn a losgadh. Ach air dhòigh eile, cha deach an caiptean nighean a ghoirteachadh. Agus chaidh boma ro-chumhachdach a leigeil sìos, chuir eadhon a ghaoith bacadh air mo chluasan. Chan e, chan eil dad a dh" fhaodadh tachairt air an t-saoghal.
  Ach tha fìor ìre mairsinneachd farmadach aig na nigheanan. Fhad 's a tha fir a' bàsachadh agus a' bàsachadh!
  Chuimhnich Alenka mar a bha an duine òg Julius a 'toirt cùram dhi. Mar a phòg e a stamag, casan, glùinean, sliasaid, agus cìochan. Dè cho tlachdmhor sa tha e a bhith air a spògadh le fear òg eireachdail a tha dìreach air tòiseachadh air mustache a leasachadh o chionn ghoirid. Ach an uairsin bhàsaich Julius anns a" chladhach, air a phronnadh le buille dìreach bho bhoma. Agus cha robh eadhon àite fliuch air fhàgail bhuaithe.
  Chaidh an duine òg a... càite? Gu neamh, gu ifrinn, gu dearmad ? Ach is e am prìomh rud nach eil e air an talamh a-nis. Agus tha Alenka gu math searbh mu dheidhinn seo.
  Mura toireadh i ach an ceann Hitler seo air stump craoibhe. Bidh an cogadh air mairsinn trì bliadhna a dh" aithghearr. Tha na Nadsaidhean mu thràth a" stoirm Orenburg. Bhris na pinnearan aca troimhe fad air falbh.
  Bha Alenka air a chomharrachadh le a mòr mhisneachd agus a stuamachd. Mar as trice b" fheàrr leatha saighdearan nas òige agus eadhon saighdearan òga. Agus aig a" chiad chothrom thòisich i air gnothach. Bha gaol aig Alena air nuair a chaidh a corp làidir, ionnsaichte a ghlacadh agus a suathadh le fir eireachdail. Aig àm a 'chogaidh, dh'fhàs moraltachd na bu shìmplidh, agus cha robh duine a' coimhead gu sònraichte leis an fhìrinn gu robh oifigear san Arm Dearg a 'dèanamh a-mach le fir.
  Bha Alenka, coltach ri cat, dèidheil air a bhith a 'strì agus a' gràdh. Agus dhi is e seo an toileachas as àirde. Tha a 'bhroilleach, na casan, a' bhroinn, agus amhach gu sònraichte mothachail.
  Ach cia mheud de na leannanan aice a chaidh a-steach don ath shaoghal mu thràth! Dè an rud neònach agus olc a th" ann an cogadh. Ged a bha na fir a 'cumail ri Alenka. Ma bha i dìreach na leithid de bhòidhchead, thàinig i a-mach le a h-aodann, figear agus guth.
  Agus san fharsaingeachd, nuair a tha boireannach òg, mar as trice tha i brèagha. Seo còignear dhiubh, a' caoineadh cha mhòr bho thoiseach a' chogaidh - glè ghrinn... Tha ceathrar nighean bàn agus tè ruadh. Coltach ri rionnag còig puingean. Tha iad air a bhith tro mhòran ifrinn, ach cha deach an droch ghoirteachadh a-riamh. Mura biodh sgrìoban ann.
  Mar as trice shlànaich a h-uile càil air Alenka mar air cù, agus cha robh sgarfaichean air fhàgail.
  Agus a-nis: tha bomaichean a" tuiteam, tha sligean a" spreadhadh, ach chan eil dragh oirre idir! Tha e uile cho èibhinn!
  Ged nach eil... Chan eil ùine ann airson spòrs ann an cogadh. Agus uaireannan bidh caileagan anns a' bhuidheann-chatha aice a' bàsachadh cuideachd. Chan eil eadhon casan cas airson nighean na ghealladh air neo-bhàsmhorachd. Agus ann an Stalingrad, ann am buidhnean-catha nam fear, gu tric bhiodh a h-uile duine air a mharbhadh.
  Bha am baile air an Volga còmhdaichte le glòir. Airson sia mìosan chùm iad air ais ionnsaigh Hitler hordes. Chaill na Gearmailtich agus na saidealan aca mu mhillean a chaidh a mharbhadh agus a leòn anns na blàran airson Stalingrad. Fìor, bha a 'mhòr-chuid de na mairbh nan coigrich!
  Thug am Fuhrer saighdearan bho air feadh na Talmhainn gu Rus '! Bha eadhon saighdearan-duaise Ameireaganach, a" mhòr-chuid de thùs Gearmailteach. Mòran Innseanaich. Tha na h-Innseachan na dùthaich dùmhail sluaigh, agus dh" òrduich am Fuhrer cleachdadh nas gnìomhaiche de dh"fhir mar fodar canain. Agus thoir boireannaich Innseanach gu harems. Gu dearbh, bha e ceadaichte grunn mhnathan a bhith san Treas Reich. Thug am Pàp cead airson seo aig gunpoint. Agus dh"aontaich eaglaisean eile. Rinn am Fuhrer fhèin ath-sgrùdadh air a bheachdan air fuil Aryan. Bha cead aig na Gearmailtich, às deidh taghadh a bharrachd, mnathan Slavic, Eòrpach, Arabach, Innseanach a bhith aca - fhad "s nach robh uireasbhaidhean corporra aca agus gu robh iad gu tur fallain. Chaidh casg a chuir air pòsaidhean le boireannaich dubha, ach cha robh e toirmisgte boireannaich Afraganach a chleachdadh ann am brotaichean, ach a-mhàin le casg-gineamhainn. Às deidh taghadh, chaidh pòsaidhean le boireannaich Iapanach, Thai, agus Coirèanais a cheadachadh.
  Ach a-rithist, bha na riatanasan airson bòidhchead, dàta bhon taobh a-muigh, slàinte, agus às aonais lochdan corporra. A-nis bha àite pedigree a" crìonadh. Tha mòran a bharrachd roinnean cèin anns an SS na tha ann an roinnean Gearmailteach. Agus lìonadh an Wehrmacht le coigrich. B' e Tùsanaich gu lèir a bha anns na saighdearan coloinidh agus bha iad air an stiùireadh leis na Gearmailtich.
  Ghabh am Fuhrer thairis eagrachadh an airm bho Genghis Khan, a" measgachadh dhaoine agus a" cruthachadh arm motley.
  Gu dearbh, ann an leithid de shuidheachaidhean, mean air mhean chaill an USSR an cogadh tràilleachd. Thug an doom ro-innleachdail seo oirnn a bhith gu sònraichte innleachdach. Ach bha cothrom ris nach robh dùil: na Stàitean Aonaichte, far an robh e mar-thà air a bhith comasach air stad a chur air ar-a-mach Afraganaich agus riochdairean bho Laideann nàiseantachd, dian obair air a 'bhoma atamach. Agus ma chumas sinn a-mach airson beagan ùine a bharrachd, tha fois leis an Treas Reich comasach fhad "s a tha an cogadh leis na Stàitean Aonaichte a" leantainn.
  Agus an sin is dòcha gum bi na Nadsaidhean a" sabaid chun ìre is nach eil iad airson sabaid tuilleadh. Agus an uairsin mairidh an Ruis Sobhietach.
  Thàinig am bomadh agus an losgadh làmhachais mòr gu crìch. Agus tha an ionnsaigh a 'tòiseachadh a-rithist. Tha am baile air a thionndadh gu bhith na thobhta mar-thà; chan eil aon taigh slàn air fhàgail. Och, tha an nàmhaid gu math an-iochdmhor agus làidir.
  Bidh na caileagan a 'faighinn chun uachdar agus a' coinneachadh ris na saighdearan-coise a tha a 'tighinn a-steach le teine. Tha tancaichean a" snàgail ann an...
  An dèidh dha Alyonushka losgadh air na h-Innseanaich, thuirt e:
  - Gun deònaicheadh Dia do na doill an sùilean fhosgladh, agus druim nan cealg a dhìreadh !
  Às deidh sin bhriog am bòidhchead air a" chòmhla. Ghabh i an t-amas a-rithist agus rinn i tàir. Bhuail i an t-Arabach agus las i a sùilean saphir. Ruith i a bonn casruisgte, lùbte, duslach thar a" ghreabhail. Bha an nighean a" faireachdainn rud beag diog. Rinn i gàire. Dh'fhàs e na bu spòrsail. Chaidh am bòidhchead a losgadh a-rithist.
  Loisg agus rinn Alyonushka gàire ... Agus bhuail e. A 'toirt air luchd-dùbhlain stad agus reothadh. Thill an nàmhaid teine. Thilg e grenades agus reub e ...
  An uairsin nochd na stormtroopers a-rithist. Cha robh mòran dhiubh ann, ach bha càraichean jet ag itealaich a thilg rocaidean a-mach. Thilg na Nadsaidhean grenades gu suidheachadh nan nigheanan. Ach bha coltas gu robh casan lom, boireann a 'dìon bho chall. Agus thàinig na gaisgich, air am bogadh ann an rùsgadh, às an teine.
  Sguir gluasad saighdearan-coise an nàmhaid. Dh"fheuch na Nadsaidhean ri smocadh a-mach às na Reds le bhith a" tilgeil rocaidean.
  Chaidh Alenka am falach sa bheàrn agus rinn e gàire:
  - Ach bhon taiga gu cuantan Bhreatainn... 'S e an t-Arm Dearg an tè as làidire de na h-uile!
  Bhrùth Alla ruadh a-steach don bheàrn cuideachd agus sheachain e a bhith air a bhualadh le criomagan. Chuimhnich an nighean bhòidheach mar a chaidh i, na deugaire ceàrnach, a chur an grèim an dèidh diùltadh.
  Tha cuimhne agam air an rannsachadh. Thug iad air a" bhoireannach òg a chaidh a chur an grèim aodach a thoirt air falbh. Bha dithis bhoireannach le miotagan orra a" faireachdainn gu faiceallach sròn na h-ìghne, nathraichean, beul, agus choimhead iad a-steach do na pàirtean prìobhaideach aice. Dè cho iriosal, nàire, eagallach, eagallach a bha e. Bha eagal mòr air Alla nuair a chaidh a toirt don chill gus i fhèin a lorg ann an cuideachd eucoirich eile. Ach anns a 'chill bha nigheanan dìreach mar i, cha mhòr a h-uile pàiste de dhaoine fo bhròn. Agus cha tàinig an rud as miosa gu buil.
  Ach bha e duilich suidhe anns a" chill: bha e gann, agus bhiodh geàrdan tric a" dol a-steach. Bhuail iad mi airson an adhbhar as lugha agus gun adhbhar. Bu toil leis na geàrdan gu sònraichte a bhith a" bualadh sàilean nan nigheanan le batan. A dh'aindeoin fuachd anns na ceallan, bha na caileagan air an cumail casruisgte, agus chaidh an casan a ghluasad bho bhuillean cunbhalach.
  Thàinig rannsachaidhean gu bhith na mhì-fhortan eile. Bha iad air an giùlan grunn thursan san latha agus bha e gu math goirt, mì-thlachdmhor agus iriosal.
  Thug iad biadh dhomh gu gann agus thug iad grèim orm air cuairtean. Chuir Alla seachad sia mìosan air cùl bhàraichean, ann an irioslachd cunbhalach, burraidheachd, buillean, agus rannsachaidhean iriosal. Agus an uairsin, fo Beria, chaidh a cur gu coloinidh saothair chloinne. Fiù 's às aonais deuchainn.
  Bha Alla ag obair ann bho chòig sa mhadainn gu anmoch air an fheasgar còmhla ri caileagan eile. Gus an do thòisich an cogadh... Agus ruith an gruagach, inbheach, air falbh chun a' bheulaibh. Chaidh agam air a dhèanamh le dusan nighean eile.
  Thòisich a cleachdadh armailteach. Ach aig àm a" chogaidh, bha an diabhal ruadh a" faireachdainn tòrr na b" fheàrr na anns a" choloinidh obrach. Bha binn prìosain agus peanas airson buadhan fhathast crochte os a chionn. Ach cha deach suathadh air Alla, a fhuair dà òrdugh mar-thà.
  Fhuair an nighean eòlas mòr anns a" choloinidh. A 'gabhail a-steach gaol - bha na balaich a' fuireach anns an ath thaigh-feachd, agus a dh'aindeoin an toirmeasg foirmeil, rinn iad an slighe gu na caileagan. Agus bha iad, an uair sin, airson eòlas fhaighinn air na toirmisgte. Alla, co-dhiù, chòrd e ris sa bhad. Bha an nighean ruadh teth a" faireachdainn toileachas peacach.
  Ach, bha i cuideachd mì-shealbhach sa chogadh. An-còmhnaidh às deidh feise fhaighinn, bhàsaich fear no fear òg ann am blàr. Bha e mar gum biodh seòrsa de mhallachd air a" cheann-dhearg. A bharrachd air an sin, gun eisgeachdan sam bith. Mar sin, a dh'aindeoin a bòidhchead, fhuair Alla cliù agus thòisich fir air a seachnadh.
  Dh"fhuiling an diabhal ruadh le dìth aire fireannaich. Agus fhuair i tlachd ann am marbhadh dhaoine. Agus las i a‑rìs air an nàmhaid, agus rinn i gàire mar thì.
  Loisg Alla air an duine dhubh agus smaoinich e gu inntinn air ann am braighdeanas. Bha e inntinneach spòrs a bhith agad le fear cho àrd agus cho eireachdail. San fharsaingeachd, tha cluich pàirt gnìomhach le fear cumanta airson ceann dearg. Tha i na boireannach làidir agus diongmhalta. Dè mu dheidhinn gun tèid an duine a mharbhadh nas fhaide air adhart? Uill, tha i dèidheil air measgachadh!
  Aig àm sìthe, bhiodh nigheanan Komsomol air am peanasachadh gu mòr airson mì-mhisneachd, ach aig àm a 'chogaidh, dh'fhàs moraltachd mòran nas saoire. Tha e coltach gu bheil seo mar thoradh air cho faisg "s a tha bàs, nuair a thionndaidheas an roinn shònraichte sùil dall gu debauchery.
  Aig amannan bha Alla a" faireachdainn nàire leis an dealas a bh" aice. Nuair nach bi i eadhon gu biorach a" caitheamh bra agus a" crathadh a broilleach lom. Chuimhnich mi Mairi, an nighean dhiadhaidh a bha fhathast na h-òigh. Ged, is dòcha gur i an tè as boireann agus gnèitheach de na còig. Nas mionaidiche, tarraingeach, le a neo-chiontachd aingil.
  Ach, tha Maria gu math ceart, is dòcha eadhon iongantach na losgadh. Seo mar a bhuail i gu ceart dà Arabach le aon pheilear. Agus a" gàireachdainn gu neo-chiontach, tha e ag ràdh:
  - A Thighearna thoir maitheanas dhomh, ach tha mi a" toirt seirbheis dha mo dhùthaich!
  Tha Maria gu math brèagha... Tha beagan nàire oirre nach fheum i sabaid ach ann am bikini. Ach tha e a 'dìon an aghaidh call. Tha seo air a dhearbhadh le cleachdadh. Thòisich Maria air a" chogadh fhad "s a bha i fhathast na nighean. Tha i air fàs suas ann an trì bliadhna, ach tha i fhathast a" coimhead caol, maighdeann, agus de dh" àirde àbhaisteach airson nighean. Tha na buill eile den cheathrar nas fhaide, nas fèitheach, agus is e bò a th" ann am Matryona - ged a tha i gu math làidir.
  Bidh Maria a" losgadh agus a" cuimhneachadh Seryozhka. Balach bochd. Chaidh mo ghlacadh. Agus tha seo nas miosa na bàs. Mar sin an toiseach chuir e aghaidh air a chràdh, an uairsin air a chur gu bàs. Agus chan eil fios ciamar a dhèiligeas daoine eile ri seo.
  Loisg Maria, dh"èirich i air a glùinean, agus loisg i. Shìn an Hindu a chaidh a mhurt a-mach agus leig e a-mach pollag fala. Tha bòidhchead an òr-bhuidhe ag ràdh:
  - Eh... tha mòran dhiathan agad, ach chan eil nèamh agad!
  Sheall Maria a-rithist, bhuail i agus sheinn i:
  - Tapadh leibh airson a 'phàrras chaillte ... Chan ann dhuinne, no airson ar cloinne, no airson ar n-oghaichean ... Ach bidh iad dìreach a' fàs cleachdte ris na fuaimean meallta!
  Loisg Maria, a" marbhadh an luchd-taic Nadsaidheach a bha a" tighinn air adhart agus sheinn i:
  - Dhràibh sinn, dhràibh sinn, dhràibh sinn - airson ùine mhòr bha sinn ... An t-slighe bho thrioblaid gu trioblaid, o chogadh gu cogadh! Dhràibh sinn, dhràibh sinn, dhràibh sinn - airson ùine mhòr... Tha sruthan a' chogaidh, a' chogaidh fhuilteach, a' briseadh! Cogadh fuilteach!
  Agus bidh an nighean a 'bruthadh fhèin nas teann dhan talamh. Agus tha na Leòmhainn mu thràth air thoiseach. Bidh tancaichean Gearmailteach a" reubadh agus na baraillean aca air chrith.
  Ghlaodh Maria agus thuirt i:
  - Seo i a 'tighinn, bàs!
  Loisg nighean le falt òir air saighdear a bha a" snàgail a dh"ionnsaigh suidheachadh an Airm Dheirg le raidhfil ris an robh sealladh optigeach ceangailte.
  Dh"amhairc mi mar thobar fala air a dhòrtadh o cheann an nàmhaid leòinte.
  Chuir Maria tweet:
  - Sniper... Tha thu ceàrr!
  Thuirt Alla le guth àrd:
  - Na bi a" breithneachadh leis an aodach agad mura h-eil thu airson do chasan a shìneadh!
  Chrath Maria a casan gràsmhor, lom, tana. Smaoinich mi gu robh an duine òg le aodann elf a" ruith a phailme ri taobh an aonaich. Dè cho math "s a bhiodh sin is dòcha.
  Ach an uairsin rinn i srann gu feargach:
  - Bheir mi buaidh air a h-uile duine!
  Thuirt Alla, a bha i fhèin mì-chreidmheach agus mì-mhodhail, gu magadh:
  - Agus gun chuideachadh Dhè ?
  Loisg Maria agus fhreagair i squeaky:
  - Chan eil, le cuideachadh Dhè!
  Bhris Alla a fiaclan neamhnaid agus thuirt i:
  - Ach theagaisg do Dhia : ma bhuaileas tu do ghial deas, tionndaidh do chli!
  Cha do fhreagair Maria sa bhad. Loisg i dealbh no dhà eile, a" gearradh sìos na pupaidean faisisteach. Agus thuirt i gu sàmhach:
  - Ach dè a nì thu às deidh dhut a bhith air do bhualadh air a 'ghruaidh chlì - chan eil Dia Iosa ag ràdh. Agus thug na Nadsaidhean iomadh buille air ar daoine!
  Leum Alla suas. Thilg i grenade le a cas-rùisgte, a" togail colbh de dhuslach gu lèir, agus beuc i:
  - Cha mhòr nach eil Berlin nar cumhachd... Tro phrosbaig chì sinn an Reichstag damnaichte! Bidh sìth agus sonas air a" phlanaid gu lèir... innsidh mi seo dhut anns na dàin agam!
  Agus thug an ceann ruadh air falbh, a 'gearradh dheth sreath iomlan de Nadsaidhean. An uairsin bhreab i an grenade a-rithist.
  'S e nighean làidir a th' innte. Anns a 'champa b' fheudar dhi clachan a ghluasad bho mhoch gu oidhche, agus thàinig Alla gu bhith na shàr-fhear. Thilg i an grenade fada na b' fhaide le a casan na le a làmhan.
  Bu toil leis a" cheann ruadh a bhith a" ruith le a buinn rùisgte thairis air a" ghual no thairis air an t-sneachda. Chòrd e rithe...
  ghabh Allah e, agus bhris e troimhe:
  - Ach tha dìoghras eile agam... Seo cumhachd, dìreach cumhachd!
  Loisg an diabhal ruadh, a" losgadh nan Krauts agus an luchd-chearc, agus a" beucaich:
  - Chan eil feum air òr agus airgead! Agus tha e riatanach gu bheil air beulaibh orm... Bha daoine air an glùinean, daoine air an glùinean, air feadh uachdar na talmhainn!
  Sguir saighdearan-coise an nàmhaid. Ghluais na tancaichean nas fhaide. Carbadan trom "Lev", "luchag", "E"-100, "Tìgear"-2 - losgadh sligean. Bha Panther 2 cuideachd rampant. Loisg is chrùb na dreuchdan, dh"èirich nathraichean ceò dhan iarmailt.
  Bha aon de na caileagan air a casan a sheinn. Rinn i sgreuchail agus dh"fhosgail i an teine ann an spreadhaidhean fada. Bha bòidhchead eile air a bra a ghearradh dheth le pìos shrapnel. Chaidh cìochan a' ghaisgich a chur am follais agus dh'fhàs i blàth. Thionndaidh aodann na h-ìghne sgàrlaid.
  Bha am Maus, an tanca Gearmailteach a bu truime, a" bualadh bho na gunnaichean aige. Agus sgrios e gach nì a bha na shlighe.
  Ach leum na gaisgich air ais ann an tìm. Tha iad cho lùthmhor. Thilg Alla grenade air Luch. Chuir e sàmhach aon de na gunnaichean-inneal Gearmailteach.
  Ghlac an ceann ruadh e, is sheinn e gu dian :
  - Leig leotha ruith gu sgiobalta - tancaichean armachd tro maragan ...
  Às deidh sin thilg an nighean grenade a-rithist le a cas-rùisgte agus bhuail i gunna-inneal Luch eile, a" briseadh a bharaille. Às deidh sin tha Allah a" sgreuchail:
  - Is mise ban-dia a" bhàis, air a bheil eagal Hitler!
  Sguir an tanca Gearmailteach. Còmhla ri call ghunnaichean-inneal, chaill na tancairean cuid den mhisneachd aig an leòmhann. Agus thòisich an "luchag" a 'losgadh bho bharaille goirid, agus thòisich e air na tobhtaichean a phròiseasadh. Bhuail aon de na criomagan Alla air an t-sàil, a" losgadh lùb gràsmhor bonn na h-ìghne.
  Ghabh a' bhòidhchead e agus sheinn i:
  - Tha am fear-cuiridh a' lasadh mo shàil, agus cluinnidh mi caoineadh !
  Le peilear le deagh amas, bhris Maria sealladh optigeach na luchaige. Agus chaidh an tanca mòr a-mach agus thòisich e air tionndadh mun cuairt. Tha e soilleir far an tèid faisg air dà cheud tunna de stàilinn a stampadh gu dall. Dìreach air ais gus faighinn seachad air barrachd trioblaid.
  An uairsin thàinig "Lev"-2 a-steach. Tha inneal nas adhartaiche a 'feuchainn ris an àite gu lèir a leagail air beulaibh fhèin le teine canan 150-mm. Bidh na caileagan a' tionndadh an sròin aig an fhaisisteach mar fhreagairt.
  Bidh Maria a" tilgeil grenade le a cas chiseled. Chan eil an tiodhlac a 'ruigsinn an tanca, ach bidh e a' leagail na saighdearan-coise. Bha eadhon aon Afraganach air a cheann a reubadh dheth. Bha clogaid oirre, air a snìomh mun cuairt, agus bhuail i dìreach air breige.
  Thuirt an nighean buidhe:
  - Tha a h-uile dad a rèir toil Dhè ... eadhon mearachdan!
  Sheinn Alla le sunnd mar fhreagairt:
  - Tha a h-uile dad san t-saoghal an urra ri àirdean nèimh ... Ach tha cruinneas nan sùilean, ach neo-mhearachdachd nan sùilean - an urra rinn a-mhàin!
  Loisg Maria a-rithist. Bhris i an sealladh optigeach de "Lev" agus thuirt i gu reusanta:
  - Agus tha Dia a 'toirt cruinneas!
  Rug Alla a fiaclan agus bhuail i cas-rùisgte air a" ghlainne bhriste. Bha mi a" faireachdainn cho tlachdmhor "s a bha e nuair a bhuail rudeigin biorach m" bonn lom. Agus dh'èigh i:
  - Anns a h-uile dad a dh 'fheumas tu sgileil, cruadhachadh, trèanadh - air dhòigh eile cha bhi gràs ann!
  Loisg Maria air an fhaisisteach leis an aodann mean air mhean anns an stamag agus sheinn i:
  - Agus dha na Krauts, is e gràs an craiceann a reubadh far a" chlaigeann! Agus cagnadh, cagnadh, cagnadh - nigh sìos e le pus blàth!
  Rinn Alla aodann, loisg i... Sgoilt i a ceann agus dh'èigh i:
  - Abair cainnt neo-thruaillidh a th' agad !
  Thionndaidh aodann Maria bàn agus thuirt i:
  - Dia maith dhomh, a pheacaich !
  Rinn Alla gàire. 'S e nighean cianail a bh' innte. Agus ann an coloinidh saothair na cloinne bhuail i iadsan a bha na bu laige na i. Agus tha an ceann ruadh sin gun nàire. Agus bha Alla airson Maria a tharraing le a falt òir. Agus chan ann le làmhan, casan.
  Agus shìn Alla a ball rùisgte gu falt duilleach na h‑ìghne Crìosdaidh, agus cho luath is a rug i air na dualan le a corran, tharraing i.
  Bidh Maria a" sgreuchail agus a" tionndadh mun cuairt agus ag ràdh:
  - A bheil thu craicte?
  Thuirt Alla le magadh:
  - Mar sin dh' fhuiling Dia agus dh'àithn e dhuit !
  Chrath Maria a dhorn:
  - Na gabh toibheum, a ghalla!
  Fhreagair Alla agus sheinn e:
  - Agus tha Dia a rìs air a reubadh le gàire - ciod an cùram a th' agam do na h-uile, agus ciod an cùram a th' agad dhiom !
  Chrath Maria a ceann agus thuirt i:
  - Bidh thu a" gabhail chunnartan a h-uile latha! Agus aig an aon àm, a 'faighinn cothrom a dhol gu ifrinn ann am mionaid, tha thu insolent agus utter droch òraidean!
  Rinn an ceann ruadh grimaced. Rug i air pìos glainne le a òrdagan rùisgte agus thilg i na beul e. Rug mi air le m' theangaidh. Chag i a" ghlainne, agus gun smaoineachadh dà uair ghabh i sip, ag ràdh:
  - Cha ghlac ifrinn sinn!
  Maria, a" roladh a sùilean gu dian, dh"èigh i:
  - Cha tèid thu a dh'àite sam bith! Meal an teine!
  Cha do chuir Alla ach a sùilean emerald a-steach mar fhreagairt. Agus thilg i grenade air na Nadsaidhean, ag ràdh:
  - Fhad "s a tha an cogadh a" dol air adhart, dìochuimhnich sinn mu na h-eadar-dhealachaidhean againn!
  Thuirt Maria a-mach à àite:
  - Is le Dia le Dia, agus le Caesar is le Caesar !
  Thug Alla tionndadh fada agus thuirt e:
  - Agus tha Hitler diabolical!
  Dh'fhosgail Maria teine, leag i sìos grunn dhaoine eile agus smaoinich i. Ciamar a ruigeas duine a leithid de chrìonadh ann am moraltachd agus a ràinig Hitler? Dè an seòrsa beathach a tha ann an cruth daonna? An tyrant fuilteach sin air nach robh an cinne-daonna eòlach bho àm Adhamh agus Eubha. Agus aig an aon àm gu math fortanach. Is dòcha eadhon an neach-buannachaidh as fortanach agus as soirbheachail ann an eachdraidh a" chinne-daonna gu lèir.
  Ach thionndaidh an Ruis a-mach mar chnò duilich a bhith a" sgàineadh airson faisisteachd. Thig an cogadh san taobh an ear a-steach don cheathramh bliadhna aige a dh" aithghearr. Tha, tha na Nadsaidhean a" tighinn air adhart. Gun a bhith ro luath, ach misneachail. Is ann dìreach sa gheamhradh a bha an t-Arm Dearg comasach air na Krauts a bhrùthadh beagan. Agus a-nis tha an nàmhaid a 'toirt ionnsaigh a-rithist.
  Loisg an nighean gu ceart agus gu math. Às deidh dha na seallaidhean optigeach aige a chall, thionndaidh an tanca Lev timcheall a-rithist agus thòisich e air teicheadh. Agus "Panther" -2 ... Tanca le baraille fada is tiugh agus turaid an ìre mhath beag.
  Inneal èifeachdach. A chuir às do cha mhòr mastodon sam bith. An seo rinn Alla cliù dhi fhèin le bhith a 'tilgeil grenades le a casan seductive agus a' milleadh a 'bharaille.
  Shlaod an diabhal ruadh a sùilean dath na mara agus sgàin e:
  - Bidh mi a 'briseadh an sròin!
  Bidh Gearmailteach le beul briste a" tionndadh mun cuairt. Tha na slighean a 'crathadh mar inneal sùbailte. Tha, dh'innlich caileagan innleachd a tha freagarrach agus èifeachdach. Buail na baraillean, a 'briseadh a' bharaille le grenades nuair nach eil an armachd ruigsinneach.
  Agus tha Maria le deagh amas a" losgadh gu ceart, mar gum biodh i dha-rìribh na h-ogha aig Robin Hood. Agus tha bòidhchead an òir ag èigheach:
  - Fo chùis amasan daonnachd,
  A thogail neamh air an talamh. .
  Thionndaidh Hitler gu slighe faisisteachd -
  Chaidh an teampall a thogail leis an scumbag Satan!
  Agus bidh i a" losgadh mar fhìor naomh sgrios. Bidh a cas rùisgte, chiseled a" tilgeil pìos glainne, a" bualadh air an Arabach cheart ann am meadhan a mhaoil. Agus bidh mac an fhàsaich, a" tarraing inneal-brosnachaidh a" ghunna-inneil gu ath-bheòthail, a" gearradh dusan de na companaich aige.
  Thuirt Alla le cead:
  - Agus ionnsaichidh tu gu sgiobalta! Agus thèid thu air adhart dìreach ro do shùilean!
  Thilg an gaisgeach ruadh cuideachd pìos glainne le a corragan rùisgte agus bhuail e an Afraganach san t-sùil. Spreadh e, a" tuiteam air dòrlach de grenades. Agus chaidh dusan neach-sabaid eile a-steach don adhar, no ifrinn - mar a nì thu co-dhùnadh air gnìomhachas!
  Chuir Alla tweet:
  - Bidh ifrinn na àite olc, a reub an còmhdach... Agus an claidheamh naomh òigh - air a ghearradh sìos an nàimhdean!
  Agus thug an diabhal ruadh air ais, agus rinn e sgeig:
  - Bithidh ciste-laighe dhuibh, a mhàin dèanta de luaithre, agus ceòl ri caoidh !
  Thilg Maria grenade sa bhad air an dà chas, a" briseadh baraille an tanca uamhasach E-100, a" glaodhadh:
  - Airson glòir an Tighearna Criosd !
  Anns a 'chruinne-cè co-shìnte, bha àm gu math duilich aig an USSR. Ach cha do chuir Hitler crìoch air an Ruis. Chuir e cus eagal air le fathannan gun robh na Stàitean Aonaichte a" feuchainn ri boma atamach a chruthachadh. Nas mionaidiche, chan e eadhon fathannan, ach aithisgean fiosrachaidh, a bha do-dhèanta a chuir am falach bho fhiosrachadh cumhachdach Gearmailteach. Agus tha am boma atamach na rud uamhasach, eadhon ged nach eil e furasta an Treas Reich fhaighinn bho thall thairis.
  Mhol Hitler fois do Stalin, a ghabh ris gu toilichte leis an deachdaire a chaill an cogadh cha mhòr. Thug saighdearan an Treas Reich ionnsaigh air Ameireagaidh bhon dà thaobh. An dà chuid à Argentina agus à Canada. Bha tòrr shaighdearan aig na Gearmailtich agus bha iad cuideachd air an cuideachadh bho na Seapanach, a bha a" cur cuideam air na h-Ameireaganaich bhon taobh an ear. Bha cath borb ann.
  Ràinig còignear nigheanan Alenka, Maria, Alla, Anyuta, Matryona Ameireagaidh gus sabaid mar shaor-thoilich an aghaidh hordes an Treas Reich. Tha an còignear nigheanan gu math brèagha agus tha Beurla aca. Dhiùlt Stalin buidheann-chatha nam boireannach gu lèir a chuir, oir bhiodh seo a" dol an aghaidh teirmean na sìthe a chaidh a chrìochnachadh leis an ìmpireachd faisisteach. Dh'fheumadh an USSR ùine fhaighinn aig cosgais sam bith fhad 's a thug na Nadsaidhean ionnsaigh air na SA.
  Tha na còignear nigheanan saor-thoileach: chaidh iad tron chogadh gu lèir, bho Brest agus Bug gu Orenburg. Agus tha iad a" sabaid ris na Nadsaidhean air taobh eile na Talmhainn ann am prìomh bhaile Honduras.
  Is e Tegucigalpa aon de na prìomh dhaingnichean dìon, ann an còmhstri le horde motley. Chaidh an dà chuid na h-Iapanach agus na h-Àisianach ann an trioblaid. Bha na Gearmailtich fhèin a 'sabaid le tancaichean a-mhàin, agus bha na saighdearan-coise gu tur bho dhaoine nach robh nan Aryan. Ghluais iad Asianaich, daoine dubha, agus Arabaich air adhart.
  Loisg Alenka, a 'gearradh dheth dithis Afraganach agus a' crathadh:
  - Dìreach horde de Genghis Khan!
  Thog Maria, gruagach, trì Innseanaich sìos le inneal-gunna a spreadhadh, agus thog i a casan lom, tana chun a' mhullaich. Agus thuirt i:
  - Tha sinn a 'bleith fodar canain!
  Chaidh criomag à grenade a sgèith agus slaod i Maria air a sàil chruinn, lom. Bidh caileagan gu traidiseanta a" sabaid ann am bikinis agus casruisgte. Agus nuair a bhuaileas e am bonn garbh, girlish le fear biorach, bidh e a "goirteachadh beagan.
  Chaidh a" bhòidhchead a bhualadh agus a losgadh a-rithist... Tha Maria gu math caol, de dh" àirde cuibheasach le figear foirfe.
  Tha Alenka nas àirde, le inbhe prìomh, agus eadhon gaisgeach an Aonaidh Shobhietach. Ach cuideachd cha mhòr rùisgte, cha mhòr còmhdaichte le bikini. Gu math tana, ach tha a falt geal. Agus bidh Alenka a 'losgadh gu math ceart. Agus is toil leis a bhith a" tilgeil grenades le a chasan rùisgte.
  Bidh an Alla brèagha a" losgadh agus a" leagail ceithir Arabaich le spreadhadh teine. Tha a falt dearg, no caran copar-dearg, mar bhratach proletarian. Agus nuair a shèideadh na gaothan, tha e coltach ri bratach ar-a-mach. Bidh an nighean a" deàrrsadh le a sùilean emerald, mar rionnagan. Agus gu brùideil a 'sguabadh air falbh nàimhdean.
  Tha Anyuta cuideachd blonde. Agus tha e a" losgadh le inneal-ghunna. Chuir an nighean a casan rùisgte agus rinn i spreadhadh. Tilgeadh suas coignear luchd-cogaidh, agus dh'itealaich tobair dhearg-fhola a mach à cisteachan agus bho bhroinn an naimhdean.
  Thuirt Anyuta, a" reamhrachadh a bilean slàn:
  - Tha cogadh na adhair dha na sgamhanan ...
  Tha an nighean na laighe sìos, a 'tilgeil grenade le a cas-rùisgte. Cluinnear spreadhaidhean. Bidh grunn luchd-ceannairc ag itealaich ann an diofar stiùiridhean.
  Tha Matryona na nighean nas motha agus nas feòil. Tha a falt aotrom donn. Baile àbhaisteach, boireannach òg, fuil is bainne. Tha i gu math làidir gu corporra agus bidh i a" losgadh gu math.
  Seo an tionndadh a-rithist. Agus tuit na saighdearan-duaise faisisteach a chaidh a mharbhadh.
  Matryona, losgadh, ag ràdh:
  - Ceart gu leòr, ceart gu leòr, càite an robh thu? Le Grandma! - Loisg an nighean, a" marbhadh triùir luchd-sabaid Nadsaidheach feusag agus chuir i ris. - Ciod a dh' ith thu - brochan ! Dè dh'òl thu? Mash!
  Tha na nigheanan a 'cumail an loidhne. Cha leig iad leis na faisisteachan air adhart. 'S bidh òrain chàirdeil ag èigheach:
  - Sgriosaidh sinn an saoghal fòirneart gu lèir,
  Gu cridhe agus an uairsin ...
  Togaidh sinn saoghal nuadh, neamh-
  Cò a bha ann cha tig duine gu bhith na h-uile càil!
  Bidh Alenka a-rithist a 'tilgeil grenade le a cas-rùisgte. Sèid air adhart luchd-cogaidh. Tha e gu cinnteach a" fàs nas teotha. An seo thig an "Leòmhann" cliùiteach -2. Agus ri thaobh tha an E-50 nas adhartaiche. Tha projectiles air an cur a-mach. Chaidh ceann dubh Ameireaganach a reubadh dheth agus roilig air falbh e.
  Cheum Maria air bòrd losgaidh, agus cha mhòr nach do mhothaich a casan cruaidh teas an lasair.
  Loisg is ghlan a" bhòidhchead òr-bhuidh:
  - Agus cò a chuireas stad air sruthadh aibhnichean fuilteach, feargach ...
  Loisg Maria a-rithist, a 'leagail an Afraganach far armachd an E-50 agus a' crathadh.
  - Buailidh beam bho blaster do theampall, ann an droch fhìor dh "fhalbh an duine!
  Loisg an nighean a-rithist. Chuir i a cas casruisgte, tana, gràsmhor tron adhair. Chaidh grenade a dh'ionnsaigh i. Rinn a" bhòidhchead le falt òrail a" chùis air an tiodhlac le a bonn lom, cha mhòr gun duslach. Chaidh an grenade air ais. Chaidh i a-steach do rangannan luchd-ceannairc na Treas Reich. Bha e coltach gu robh watermelons a" tuiteam a-mach às an làraidh, a" briseadh. Bha uiread de dh" fhuil a" dòrtadh a-mach.
  Chuir Maria tweet:
  - Dh'fhàillig an nighean an deuchainn, agus thàinig an Reich damnaichte. A rèir choltais bha Hitler sgìth de bhith beò, agus dh"ith a bhòidhchead e gu h-ainmeil!
  Tha Alla cuideachd na ghaisgeach gun mhothachadh. Bidh e a" losgadh air fhèin le gunnaichean-inneal agus ag ràdh, a" sgapadh nan cuirp:
  - Airson spàin mamaidh! Airson spàin daddy! Agus airson Koba, gille! Agus air do thaobh anns an leabaidh!
  Bidh bòidhchead le falt copair-dearg a 'cur air bhog plèana fiodha le a cas rùisgte. Bidh e ag itealaich dìreach a dh" ionnsaigh tanca mòr Leòmhann na Gearmailt. Thig air tìr air beul canan 105mm agus spreadh e. Tha an armachd a 'fàilligeadh.
  Thionndaidh a" Ghearmailteach mun cuairt agus b" fheudar dha teicheadh le nàire. Alla, a" suathadh a cas air pìos den togalach, ag ràdh:
  - Mura h-eil neart agad, feumaidh tu fiosrachadh! Feumaidh tu beagan fuaim a dhèanamh!
  Agus a-rithist bidh an nighean a 'losgadh gu math ceart. Tha a falt ruadh mar lasair an lòchran Oiliompaics. Nighean tarraingeach. Tha i mu thràth air cliù a chosnadh dhi fhèin ann an arm Ameireagaidh le bhith a" nochdadh stuamachd feargach. Bha e gu sònraichte math air mì-rùn a dhèanamh le Ameireaganaich Afraganach. Tha e cho neo-àbhaisteach agus cho breagha leotha.
  Ach, tha Allah cuideachd a 'sgrios na daoine dubha a tha a' sabaid ann an arm an Treas Reich. Carson a thug a" Ghearmailt buaidh air Afraga gu lèir? Feuch ri stad a chur air a leithid de chumhachd.
  Is e an E-50 an tanca as ùire, le einnsean roth-uidheam gas agus taobh tiugh agus armachd aghaidh. Chan urrainnear a thoirt le grenade. Thilg Alla an tiodhlac le a cas rùisgte, leag e sìos grunn shaighdearan-coise agus rinn i gàire:
  - O, tha an armachd tanca agad earbsach, bho chuideigin a tha an dùil bìdeadh... Dìreach fios air a" chumhachd a th" agad... nya, chan urrainn dhut ach each stàilinn a bhreabadh!
  Loisg Anyuta gu math ceart cuideachd. Agus b 'fheàrr leatha grenades a thilgeil le a casan. Bha a corragan lom cuideachd a" tionndadh an diosc stàilinn. Chaidh am bàrr a-null agus gheàrr e sgòrnan dà mhìleantaiche faisisteach. Leig iad sìos an inneal-ghunna, agus a-nis chaidh spreadhadh tiugh de chàileachd mòr sìos tro shlabhraidhean na h-horde. Sreath slàn de luchd-sabaid cèin air am fastadh tro chreach a-steach do arm an Treas Reich.
  Chuir Anyuta tweet:
  - Is e fortan an duais airson misneachd! Tha aon òran gu leòr! Leig leotha seinn dìreach mun dachaigh!
  Ach chan eil ùine air a bhith aig a" bhòidhchead fhathast airson an dachaigh a chall. Ged a tha glè bheag de shaor-thoilich Sòbhieteach anns an arm Ameireaganach. Cha robh Stalin airson a bhith a 'deàrrsadh, gus nach toireadh e adhbhar dha Hitler a bhith a' casaid na Ruis mu bhith a 'briseadh teirmean an "Straw Peace".
  Chaidh rabhadh a thoirt do chòignear nigheanan, an fheadhainn as fheàrr ann am buidheann-chatha nam ban, nan deidheadh an glacadh, gum feumadh an Motherland an cur às. Agus anns a 'chùis seo, bu chòir do chlann-nighean a bhith a' gearan mu dheidhinn saighdearan-duaise a bha air am fastadh airson airgead.
  Agus tha Anyuta, agus Alena, agus na caileagan eile a 'tuigsinn ma thèid an glacadh, gu bheil cràdh uabhasach a' feitheamh riutha. Mar sin chuir iad romhpa, co-dhiù, gun a bhith air am marbhadh leis na Nadsaidhean beò.
  Bidh itealain ionnsaigh Gearmailteach a 'sgèith thairis air suidheachadh saighdearan Ameireaganach. Gun a bhith a 'sùileachadh gum biodh iad air an coinneachadh le leithid de dh' ionnsaigh ann am prìomh-bhaile Honduras, bha na Nadsaidhean beagan mì-thoilichte.
  Tha plèanaichean jet agus ionnsaigh làidir. Tha rocaidean ag itealaich, tha gunnaichean a" losgadh.
  Tha saighdearan Ameireaganach a" bàsachadh. Bha Matryona cuideachd air a bhualadh le shrapnel na gualainn feòil. Thàinig fuil a-mach. Thug an nighean ghaisgeil a-mach pìos stàilinn le a fiaclan agus chuir i fuil a-mach. Agus an uairsin bhuail i mi a-rithist le gunna submachine mòr. Tha saighdearan-duaise thall thairis a" tuiteam. Tha cha mhòr a h-uile duine an seo dùthchasach, is e Gearmailtich a-mhàin na ceannardan aca, agus eadhon an uairsin chan eil an-còmhnaidh. Fìor, tha na sgiobaidhean air an tanca E-50 as ùire gu tur Gearmailteach. Tha astar math agus comas gluasad aig a" chàr. Uill, chan e seo am mion-atharrachadh as adhartaiche fhathast - tha cuideam seachdad "s a còig tonna ann. Tha na ballachan a 'crìonadh fo na slighean. Mar as trice bidh am fear seo air a dhèanamh ann an trì dreachan le canan 105-mm, gunna ionnsaigh 180-mm, agus lannsair rocaid 400-mm.
  Agus tha a dhleastanas fhèin aig gach atharrachadh. Seo an tanca seo le gunna ionnsaigh, nas freagarraiche airson ionnsaigh a thoirt air bailtean-mòra. Agus chan eil e cho furasta a sgrios. Bidh Matryona a" dol tarsainn oirre fhèin agus a" faighinn greim air grenade anti-tanc le a corragan rùisgte, a cas mhòr ach gràsmhor le cumadh breagha. A-nis feumaidh tu an tiodhlac a thilgeil ceart aig a 'bharaille gus armachd a' mastodon a dhì-cheadachadh. Tha còig gunnaichean inneal a" còmhdach tanca Gearmailteach, ùr-nodha, agus chan eil e cho furasta faighinn faisg air.
  Tha Matryona gu math làidir, agus tha a casan coltach ri each a 'tilgeil grenade fada. Ach chan eil e an-còmhnaidh ceart. Ann an suidheachadh sam bith, a leithid de thargaid a bhualadh mar bharaille canan 180-mm. Tha teagamhan aig a' bhana-ghaisgeach. Dè ma chailleas e?
  O, nam biodh an com-pàirtiche fad-ùine aca Oleg Rybachenko air a bhith còmhla riutha, bhiodh an tùsaire gaisgeil seo air rudeigin a chruthachadh.
  Ach bhàsaich am balach anns na blàran airson Stalingrad. Cha robh fios aig na caileagan air an dàn dha. Ach gu dearbh bha na thachair don innleadair tùsail do-chreidsinneach. An toiseach, bha Oleg Rybachenko air a chràdh gu brùideil, a 'feuchainn ri dìomhaireachd a ghlacadh. Às deidh a" chràdh, chaidh am balach aon-bliadhna-deug a dh"aois gu crìch anns na mèinnean. Tha an obair eagallach agus uabhasach cruaidh. Ach thionndaidh an tùsaire Sòbhieteach, beag ach sreangach, gu bhith seasmhach.
  Chaidh aige air a bhith beò, agus eadhon tro labyrinths nam mèinnean chuir e roimhe teicheadh. Agus fhuair Oleg Rybachenko faighinn a-mach. Chaidh am balach air chuairt timcheall nam Balkans airson ùine gus an deach e a-steach do bhuidheann partisan ionadail. An sin thàinig e gu bhith na neach-ceangail agus saboteur.
  Bha gluasad partisan meadhanach adhartach fhathast anns na Balkans. Gu ìre cuideachd air sgàth gu robh an t-seirbheis còmhnaidh air a dhèanamh le Eadailtich, Ròmanaich, Bulgarians, Albanianaich - nach robh cho deiseil airson sabaid ri aonadan àbhaisteach an Wehrmacht.
  Ach bhàsaich mòran phàrtaidhean fhathast. Gu sònraichte bho stailcean adhair. Agus tha aig luchd-gràdhaich Iugoslabhia ri falach anns na beanntan, coilltean, no, aig a" char as fheàrr, bailtean beaga. Tha àireamh mhòr de chomandairean air bàsachadh mar-thà. Chaidh an suidheachadh na bu mhiosa leis an t-sìth a chaidh a shoidhnigeadh leis an USSR. A-nis thòisich roinnean peanasach ùra a 'tighinn a-steach do na Balkans, a' cur air dòigh ionnsaighean mòra agus a 'glanadh na sgìre.
  Bha aig Oleg Rybachenko ri dìreadh nas doimhne agus nas doimhne a-steach do na beanntan còmhla ris na partisans.
  Bha Matryona, ged nach robh fios aice air na thachair don fheadhainn as fheàrr leotha uile-choitcheann, ag osnaich gu mòr. An uairsin bhrùth i an grenade nas teinne le corragan a casan rùisgte, nigheanach agus, le a neart gu lèir, thilg i aig tanca an nàmhaid e. Loisg an E-50 dìreach, a" leigeil ma sgaoil slige mharbhtach.
  Chrath Matryona eadhon agus thuit i air a glùinean. Chaidh a bhualadh air a cheann le clach-mhuile air a reubadh bhon chabhsair, agus chaidh a shàilean lom a losgadh le meatailt teth. Suathadh an nighean a ceann gòrach le falt duslach.
  Dh'itealaich an grenade, cha mhòr a 'bualadh air a' bharaille, agus bhuail e air aghaidh claon a 'chàir. Rinn spreadhadh tàirneanach... Ach gu dearbh, chan urrainn dha 250 mm de armachd aghaidh, agus eadhon aig ceàrn, a dhol a-steach do grenade.
  Chrath Matryona a dòrn dhan duslach, a" togail sgòth slàn de ghainmhich. An uairsin dh'èigh i:
  - Marbh e, marbh e! Sgòr tadhal a-steach don amas!
  Thug an nighean grèim air a shin air an asphalt sgàinte. Bha splinter an sàs ann an calluses an t-sàil. Bha an craiceann air buinn na h-ìghne tiugh coltach ri craiceann hippopotamus. Bha i a" fuireach ann an teaghlach bochd agus cha mhòr nach robh i a" caitheamh brògan bho rugadh i. Ach, cha tug seo air a casan a bhith a 'coimhead garbh ann an cumadh, ach bha iad tana, gràsmhor, seductive.
  Ach, chuir Matryona beagan eagal air fir leis an àirde àrd aice, na fèithean làidir aice, agus na dòrn le cnaganan a bha a" sruthadh a-mach. Ach tha an caractar as caoimhneil aig an nighean ghaisgeach, agus chaidh cnapan farsaing a chur còmhla ri sliasaid caran tana agus abs snaighte. Is ann dìreach ann an aodach a dh" fhaodadh Matryona a bhith reamhar air sgàth a broilleach mòra. Ann am bikini, tha i coltach ri lùth-chleasaiche busty.
  Thilg an nighean, ann an sàrachadh, grenade a-rithist, an turas seo ag amas air na slighean. Ach bhuail an tiodhlac marbhtach an sgiath thiugh, armachd a bha a 'còmhdach nan rolairean.
  Bhuail Matryona i fhèin san smiogaid ann an buaireadh. Rinn e cràdh oirre. Agus mhallaich an nighean ghaisgeach:
  - Gheàrr mi mar speal !
  Dh'fheuch Anyuta cuideachd ris an tanca cunnartach a bhualadh, ach chaill an grenade a chaidh a thilgeil le cas na h-ìghne an comharra beagan. Agus thòisich am fionn a" tighinn nas fhaisge air a" chàr. Ach an uairsin nochd dà tanca eile - "Leòmhann" agus "Panther" -2, loisg iad air na dòighean-obrach le gunnaichean inneal. Dh" fheumadh sinn a bhith air leth faiceallach.
  Ruith an Sherman Ameireaganach air turas gus faighinn faisg air na carbadan Gearmailteach. Bha cothrom aige bualadh air Panther 2, ach a-mhàin air an taobh. Ach chan eil e cho furasta Gearmailteach a mhealladh. A bharrachd air an sin, tha sgàil-dhealbh nas àirde an Sherman ga dhèanamh follaiseach bho astar mòr.
  Chuir "Panther" 2 a-mach slige agus bhuail e an Ameireaganach gu dìreach air a 'chrann. Bhris an càr àrd na leth. Agus loisg e mar choinneal Nollaige.
  Thuirt Anyuta le dragh:
  - O, dè cho lag sa tha na tancaichean agad... Nas fheàrr gu teicneòlach, bidh thu nad Yankee!
  Ach b 'urrainn dha Alenka, gaisgeach eòlach, faighinn faisg air a' Panther. Thilg i grenade... Agus bha baraille fada a' chàir Ghearmailteach a' lùbadh a-steach do adharc reithe.
  Tanca "Panther" 2, a chaidh a chuir air bhog gu cinneasachadh ann an 1943. Anns an atharrachadh as fharsainge as ùire, tha armachd aghaidh 150 mm aige, armachd taobh 82 mm aig ceàrn, agus canan 88 mm le fad baraille de 71EL. A 'tòiseachadh ann an 1945, chaidh a stad airson a' mhodail E-50 nas adhartaiche agus le dìon nas fheàrr. Ach airson a-nis tha an tanca seo a 'sabaid. Le cuideam 51 tonna, tha einnsean cumhachd 900 each aig a" chàr, a bheir deagh choileanadh dràibhidh dha.
  Agus a-nis, an dèidh dha milleadh fhaighinn, bidh Panther-2 a 'tionndadh mun cuairt agus a' falbh. Tha aig Alenka air grenade eile a thilgeil le a cas-rùisgte. Bhris mi na rolairean. Agus chaidh astar càr na Gearmailt sìos gu mòr.
  Tha Alenka ag ràdh le sealladh aoibhneach:
  - Abair buille! Is tiodhlac o Dhia mo bhuille !
  Agus sheall an nighean a sròn dha na Gearmailtich. Ach thòisich teine gunna inneal a" dòrtadh a-mach às an E-50. Agus bha na peilearan a" feadaireachd thairis air falt geal, dathach Alena. Gheàrr aon de na peilearan eadhon sreath fuilt dheth. Bha a" phrìomh nighean eadhon a" faireachdainn beagan diog.
  Chuir Alenka tweet:
  - Ma tha thu airson a bhith coltach ri ailbhean, rachaibh don taigh-chuthaich mar chòmhlan-ciùil!
  Thog an nighean an dualan gearraidh aice le a h-òrdagan. Tha falt Alenka sìoda, dath neamhnaid, ach beagan dusty. Agus fhathast cho bog. Ruith an nighean iad air a bonn. Beagan gàire agus tlachdmhor.
  Chuimhnich Alenka mar a bha an duine a" gabhail cùram dhith. Thòisich a làmhan cuideachd bho na buinn, ag èirigh nas àirde gu na sliasaichean agus an àite as mothachail. Nuair a bhios òganach eireachdail gad bhualadh, tha e glè thaitneach. Cha mhòr gun do ghràdhaich Alenka e. Bha i dèidheil air cluich gaoil, agus bha i air a togail le suathadh corp fireannach fireann. Ach cha robh gaol fìor, romansach aig Alenka, nuair a thèid thu às mo chiall mu dhuine. Tha i mu thràth air tòrr guys atharrachadh. Bhàsaich mòran de na fir aige ann am blàr.
  B" e seo eadhon mallachd a" chogaidh. Agus an seo ann an Ameireagaidh, tha gillean fèitheach, dubha. Agus tha a h-uile dad cho neo-àbhaisteach leotha.
  Loisg Alenka agus thug e sìos an duine dubh. Bha mi a" faireachdainn beagan duilich airson a" bhalach Afraganach. Mharbh i fear a bha a' sabaid airson ùidhean a bha coimheach ris. Às deidh na h-uile, tha na Gearmailtich nan gràin-cinnidh. Bidh iad a" coimhead air daoine dubha mar thràillean. Ach aig an aon àm, tha Afraganaich gan clàradh ann an roinnean cèin an Wehrmacht swollen.
  Rinn Alenka rudeigin mar fhige le a òrdagan rùisgte agus sheall e dha na Nadsaidhean e. Tha, chan eil dùthaich na Gearmailt fhèin a" fulang milleadh sam bith an seo. Tha armachd aig tancaichean a tha ro thiugh airson a dhol a-steach le grenade no bazooka. Ach tha na h-aonadan dùthchasach a" bàsachadh.
  Bidh Alenka a 'tilgeil grenade aig E-50. Thionndaidh i a cas rùisgte, tana agus thilg i, a" toinneamh a cromagan. Agus dh'itealaich an grenade ann an bogha àrd. Dh"fhàg mo òrdagan lom mi a" faireachdainn suathadh meatailt. Agus an uairsin dh'fhalbh an grenade.
  Tha Alenka ag èigheach:
  - Dia ar beannachadh !
  Shèid gaoth theth air an nighinn, mar gum biodh duine eireachdail a" suathadh rithe. Bha Alenka a 'leughadh leabhar mu Tarzan, agus bha i gu mòr airson gum biodh an duine seo a' cluich còmhla rithe. Buailinn mo bhroilleach le làmhan làidir.
  Bhuail an grenade am baraille, ach spreadh e ro fhadalach, ag itealaich far a" mheatailt. Bha na mìrean a 'crathadh mar phògan air armachd. Chan eil ach sgrìoban air fhàgail!
  Thug Alenka grenade eile a-mach. Ach chunnaic mi gur e an-aghaidh luchd-obrach a bh" ann. Agus tha na buill-airm an-aghaidh tanca air falbh.
  Dh'fhàs an nighean ann an sàrachadh. Ach gus nach bi mi a 'caitheamh ùine, chuir mi a-steach mo chorragan lom. Thionndaidh i a cas, chrom i a torso, an uairsin chuir i dìreach i agus thilg i air na saighdearan-coise e.
  Chaidh leth-dhusan neach-sabaid suas mar bhàlaichean ping-pong. Chaidh glainneachan aon dhiubh a-mach, agus sgèith na criomagan ceud meatair no dhà agus ruith iad thairis air druim Alenka. Bhris am bra, agus nochd cìochan brèagha na h-ìghne.
  Chòmhdaich an nighean a nipples gu fèin-ghluasadach. Ach an uairsin thuig i cò air a bu chòir eagal a bhith oirre. Agus chrath i an gunna-inneal a-rithist. Thug i tionndadh agus ceum air ais beagan.
  Loisg fear-coise Ameireaganach bazooka. Bhuail an t-slige an tanca Gearmailteach air a chliathaich, ach sheas an 160 mm de armachd na aghaidh, a 'toirt air ais an lùth millteach. Loisg an Gearmailteach air ais. Sgoilt an t-inneal mòr aige am balla.
  Dh'fheuch Alenka ri na strapan bra aice a cheangal. Bha an nighean den bheachd gur dòcha gu robh Zoya Kosmodemyanskaya air a gluasad timcheall anns an fhuachd anns na shorts aice. B 'ann ann am film Sòbhieteach a chaidh a dealbhachadh le lèine no eadhon seòrsa èideadh. Chan eil an seo leis fhèin ach ùmhlachd do shiorruidheachd. Gu dearbh, is dòcha gun tug na Nadsaidhean, gus an nighean a chaidh a ghlacadh a irioslachadh tuilleadh, a lomnochd. Agus is dòcha gu robh na saighdearan Gearmailteach acrach airson nighean bhòidheach agus lùbach fhaicinn rùisgte.
  Mar sin anns an fhìor sgeulachd, cha b 'urrainn don bhana-ghaisgeach a h-uchd a chòmhdach, agus mar sin bha a làmhan ceangailte air cùlaibh a druim. Ach cha robh i nàire agus choimhead i gu pròiseil. Bha fios aig Alenka gu math cò ris a bha e coltach a bhith coiseachd casruisgte san t-sneachda. Bha i cruaidh agus bu toil leatha a bhith a" beantainn ris an t-sneachda le a buinn rùisgte. Chòrd e rinn agus chòrd e ri Alenka. Ach tha seo dhi, mar-thà air a chruadhachadh le bliadhnaichean cogaidh. Agus airson Zoya òg is bailteil, tha e coltach gu bheil seo goirt. Tha na buinn a" faireachdainn mar gu bheil iad a" losgadh guail.
  Thilg Alenka air falbh a bra ann an sàrachadh agus dh" èigh i:
  - Is e bun-bheachd bourgeois a th" ann an nàire! Chan eil eagal air a 'bhoireannach Sòbhieteach air rud sam bith agus chan eil i idir idir!
  Thòisich an nighean a-rithist air tàirnigeadh le inneal-ghunna, no an àite gunna submachine. Dh'fhàs am meatailt teth, às deidh a h-uile càil, is e Honduras na tropaigean, faodaidh e a bhith gu math teth an sin sa Ghearran. Tha corragan Alenka a" fàs teth. Feumaidh sinn ar n-uile rud a thoirt seachad. 'S e 23 Gearran a th' ann an-diugh. Is e latha an airm Shobhietach a th" ann agus feumaidh seo sabaid leis a h-uile fearg ciùin is reusanta.
  Gheàrr Alenka sìos còig a bharrachd le peilearan, agus gun fhiosta loisg i a gruaidh air breech teth a" ghunna-inneal. Gu dearbh tha e mì-thlachdmhor, tha am blister air a ghluasad.
  mhionnaich Alenka:
  - Uill, a Dhia, carson a chruthaich thu uiread de dhuilgheadasan dhòmhsa agus dha mo dhùthaich!
  Tha tachas air a' blister... 'S e àite gu math mothachail a th' ann an gruaim na h-ìghne. Dh'fheuch an nighean ri rudeigin fuar a lorg airson a chuir a-steach don bhall swollen. Ach feuch ri rudeigin fionnar a lorg. Anns a 'bhaile teth seo. A bharrachd air an sin, bha an aimsir soilleir agus a" ghaoth a" sèideadh bhon deas.
  Tha e soilleir nach eil Alenka aig fois. Bidh Matryona a 'tilgeil grenade bho astar fada, ach a-rithist gu neo-shoirbheachail. Agus tha stoirmean-troopers mu thràth ag itealaich anns na speuran. Tha armachd làidir agus astar àrd aig carbadan Gearmailteach.
  Bidh plèanaichean jet a 'tighinn a-steach ann an tonnan, agus tha coltas gu bheil iad a' gearradh sìos stiallan de lìon.
  Chaidh Alenka am falach sa bheàrn. Rocaidean briste air an lasadh bho shuas. Dh"fhairich an nighean pìosan de chloich bhrùite a" tuiteam bho shuas le snàthadan. Chuir e tiog air m"amhaich rùisgte. Bha nipples na bòidhchead cuideachd air am piocadh.
  Thuirt Alenka:
  - Is e massage a tha seo ... ach chan e corsage!
  Bha an nighean a 'faireachdainn gu robh a corp cha mhòr a' tòiseachadh a 'tughadh gu goirt. Tha e teth mu thràth, agus bidh rocaidean spreadhaidh a" cur ris an teas. Agus an e taigh-ionnlaid a tha seo?
  Chuimhnich Alenka air taigh-ionnlaid Ruiseanach nàdarrach, le bràgan spruce. Mar a chaidh an nighean a bhualadh an uairsin.
  B" iad sin faireachdainnean coimheach mar sin.
  Sheinn Alenka airson i fhèin a thogail:
  - Gràdh is bàs ! Math agus olc! Ciod a tha naomh, ciod a tha peacach ! Tha sinn an dàn a thuigsinn!
  Sheas an nighean suas, chrath i dheth a h-uile salachar is sprùilleach a bha seo.
  Dh'èigh Alenka:
  - O, gheibh thu Hitler air na h-adhaircean !
  Agus loisg an nighean mhòr air na saighdearan-coise a bha a 'feuchainn ri ionnsaigh a thoirt. Thuit grunn luchd-ceannairc a chaidh fhastadh tron ionnsaigh. Sguab Alenka a h-aodann salach, chuir e stad air a sùilean. Sheas an gaisgeach agus chaidh e thairis oirre fhèin.
  Dh"fhosgail i teine bho ghunnaichean-inneal a-rithist, agus bha na saighdearan a" snàgail a-steach. Thilg Alla ruadh cuideachd grenade le a cas-rùisgte. Leum an làthair agus bhuail e na faisisteach. Chaidh dusan neach a mharbhadh.
  Sheinn an ceann ruadh:
  - Tha tòrr math air an t-saoghal, ach tha e còmhdaichte le sneachda!
  Agus dh'fhosgail an nighean teine le gunna submachine, a 'cleachdadh chan ann a-mhàin a làmhan, ach a corragan deas agus cas-rùisgte.
  Sheall Alla gu ceart agus rinn i gàire:
  - Buail! Buail! Buille eile! Buille eile agus an uairsin... Tha an deamhan cumhachdach, tiodhlac Dhè, a 'toirt seachad uppercut!
  Agus le a làmhan thilg an nighean pìosan glainne. Chuir i iongnadh air na faisisteach agus chuir i tweet:
  - Agus dhaibhsan nach eil airson a bhith beò ann an sìth... Bidh sinn a' dèanamh hara-kiri dhaibh!
  Nochd na Seapanach gu fìor. Na luchd-sabaid caol-shùileach sin. Uill, ciamar nach urrainn dhut hara-kiri mar sin a dhèanamh?
  Às deidh dhi criomag a" ghunna-inneal a luchdachadh sìos, thog Alla an grenade le a corragan rùisgte agus thilg i air an samurai e. Fhuair iad tiodhlac, grunn Iapanach air a mhilleadh, agus dh'itealaich iad ann an diofar dhòighean.
  Chuir Alla a-mach a theanga, agus rinn e gàire:
  - Tha mi nam shàr ghaisgeach! Agus mharbh an nàmhaid an hyper!
  Chaidh na Sìonaich, air am fastadh leis na Seapanach bho na sgìrean a chaidh an glacadh den Ìmpireachd Celestial, gu cath. Choisich na gaisgich Sìonach gun eagal, agus thàinig air na caileagan, an dèidh dhaibh na gunnaichean submachine aca a leigeil ma sgaoil, tilleadh air ais.
  Maria meatailt casan casruisgte pìosan de phlastair agus glainne. Rinn na caileagan eile an aon rud. Dh" fhàs e gu math duilich.
  Nochd an Shturmlev, inneal cumhachdach le lannsair rocaid. Seo fear a tha gu bhith a" cur dragh ort - chan eil e coltach ri mòran.
  Rinn a' chiad sealladh tàirneanach... Chaidh Anyuta, Alla agus Matryona a thilgeil suas leis an tonn spreadhaidh, mar fhuaran muc-mhara mòr. Dh'itealaich na caileagan grunnan deichean mheatairean agus phloc iad len casan rùisgte a-steach don teine.
  Leum na caileagan a-mach às an sin, a" sgaldachadh agus a" seinn. Splas iad am buinn rùisgte air na gual.
  Bha Alla a" sgiamhail le feirg:
  - Tha an tarbh an toiseach air a chuir fon tuagh, agus an uairsin air a ròstadh! Agus bha sinn air ar frioladh an toiseach, agus an uairsin fon tuagh!
  Agus rinn nighean Komsomol gàire! Ach an uairsin dh'fhairich i brònach. Chuimhnich mi gun deach a caraid a ghlacadh. Dh"fhuasgail na Gearmailtich an nighean òg agus thòisich iad air a broilleach lom a thoirt na theine. A leithid de pian uamhasach. Bha an nighean ri sgreuchail, agus bha a craiceann maoth air a losgadh. Is iad sin na faisisteach a thionndaidh a-mach gu bhith nan fanatics. Cha do chuir iad eadhon ceistean, agus roimhe sin chuir iad teine cuideachd, fo chasan casruisgte an neach a chaidh a ghlacadh. Cha b "urrainn don bhall Komsomol, aig a" cheann thall, a chràdh a ghiùlan agus bhàsaich e le clisgeadh dòrainneach.
  Alla, a 'cuimhneachadh air seo, bhuail e air na guallan teth. Ruith Matryona air thoiseach oirre. Tha craiceann tana air nighean a" bhaile seo, agus chan urrainn dhut a thoirt le lòchran-sèididh. Carson nach e nighean superman a th" ann? Tha Matryona a' faicinn bazooka le slige air a leigeil sìos le saighdear Ameireaganach a chaidh a mharbhadh. Bidh e ga togail le a chas agus ga thilgeil na ghàirdeanan. Agus sàthaidh e a‑steach le a neart gu lèir.
  Bidh an t-slige ag itealaich agus a" bualadh air na Sìonaich èignichte. Tòrr sgreuchail agus caoineadh. Measg nan cuirp. Agus ghearr e buill-bodhaig.
  Sheinn Matryona seann òran:
  - Agus dh'itealaich an samurai dhan talamh! Fo chuideam stàilinn agus teine!
  Mu dheireadh ruith na caileagan a-mach às na gual. Fhuair an casan gràsmhor, lom e.
  Bha Anyuta, mar an fheadhainn as tairgse dhiubh, a" tionndadh agus a" suathadh a buinn rùisgte, a" feuchainn ri faochadh a thoirt don tachas.
  Cha tug Matryona, a bha air a bhith a 'ruith casruisgte san t-sneachda bho òige, aire do leithid de thrifle.
  Sheinn nighean a' ghaisgich:
  - Dìreach smaoinich gun deach sinn a-steach do bhainne ùr ... Is e fìor rud a th" anns an duais!
  Agus thug an gaisgeach leis a chois pìos leacag bhriste, trom, trom. Le bhith ga chumail gu teann le corragan lom, nighinn, shnìomh i e agus chuir i air bhog chun nàmhaid. Dh'fhuiling triùir Shìonaich an làthair bàis; chaidh an cinn a phronnadh.
  Thuirt Alla le sùil riaraichte, a" losgadh air an nàmhaid:
  - Tha sinn nar boireannaich fionnar!
  Sheinn Anyuta gus faochadh a thoirt don tachas anns na casan loisgte, neo loisgte aice:
  - Tha mnathan 'n ar n-Athair,
  Carson a tha iad a" draibheadh plèana mar fealla-dhà?...
  Dhaibhsan, tha urram nas luachmhoire na beatha,
  Is urrainn dha an nàmhaid aige a mharbhadh gu furasta!
  
  Rugadh iad airson a bhuannachadh
  A ghlòrachadh Rus' fad linntean !
  Às deidh na h-uile, ar sinn-seanair -
  Chruinnich mi sa bhad arm dhaibh!
  Agus thòisich Anyuta a" sgrìobadh bhon ghunna-inneal. Agus rinn i e gu math maighstireil. Gus am bi a h-uile duine a 'faireachdainn gur e gaisgeach a tha seo bho Dhia! Mura h-eil bhon Uile-chumhachdach, an uairsin bho Mars gu cinnteach!
  Loisg Alenka cuideachd. Còmhla ri Maria, b" fheudar dhaibh a dhol air ais, a" togail chriomagan bho shaighdearan Ameireaganach marbh. Thuit na caileagan air an druim agus loisg iad air ais len casan - rinn iad na b' fheàrr mar sin. Agus rinn iad e gu ceart. Thàinig measgachadh de shaighdearan Sìonach is Afraganach air adhart air na caileagan. Agus bhuail na gaisgich.
  Sheinn Alenka:
  - Chan e bòrd tàileisg a th" anns an t-saoghal...
  Thog Maria an trannsa seo, a 'cur às do na saighdearan buidhe is dubh.
  - Agus chan e neoni cruinn a th" anns na figearan!
  Chuir Alenka ris an t-sreath gearraidh de fheadhainn buidhe is dubh:
  - Tha Melancholy a 'toirt ionnsaigh oirnn!
  Loisg Maria le mionaideachd Robin Hood agus chirped:
  - Agus ruith an t-each dhan teine!
  Thill na caileagan, a" losgadh air ais, air cùl an achadh mèinn. Thàinig luchd-sabaid Sìneach is Afraganach gu bhith nan deagh rudan. Thòisich iad ri spreadhadh, leum iad suas, gan reubadh às a chèile, agus thàinig e gu bhith na bhreugan fuilteach.
  Nochd grunn tancaichean Panther-2 air fàire. Tha iad a" losgadh, agus tha eagal orra an sròin a phutadh a-steach. "Leòmhann" -2 a 'gluasad air adhart agus cuideachd a' sgoltadh teine. Agus seo an tanca lasair-lasrach Rhino, a" dròladh, le bagaichean lasair.
  Ach is e an rud as iongantaiche "Sturmlev". Chan eil an lannsair rocaid aige gu sònraichte a" losgadh gu sgiobalta, ach tha e uamhasach millteach.
  Tha Alenka ag èigheach:
  - Ruiseanaich, Ruiseanaich - chan e dàn socair! Uill, carson a tha feum againn air trioblaid airson a bhith nas làidire?
  Gu dearbh, tha iad a 'sabaid fada bhon Ruis. Ach tha e soilleir gum bi an Wehrmacht, an dèidh dha na SA a cheannsachadh, a 'tilleadh gus an teannachadh a chuir air an USSR. Agus tha Ameireaganaich cho milis agus cho gràdhach dha nigheanan.
  Bidh Alenka a" tàirngeadh a-rithist, tha e coltach gu bheil na buillean aice a" toirt air pumpkins agus cinn spreadhadh fo na sluasaidean. Tha an nighean air a bualadh sa chas le shrapnel. Tha gearradh ag èirigh air mo shin. Chrath a' bhòidhchead cnàimh agus chrath i:
  - Cha searg am fear furachail,
  Sùil air seabhag, iolaire...
  Tha guth an t-sluaigh soilleir -
  Crathaidh an uisge-beatha an nathair!
  
  Tha mi creidsinn gun dùisg an saoghal gu lèir,
  Bidh crìoch air faisisteachd...
  'S bidh 'ghrian a' deàrrsadh -
  An t-slighe a" soillseachadh co-mhaoineas!
  Aig an àm sin, thilg Matryona, le a h-uile neart, grenade air an Shturmlev. Agus bha na caileagan Sòbhieteach fortanach mu dheireadh. Thuit an caip armachd air ais, chaidh an tiodhlac Sòbhieteach gu dìreach a-steach don bharaille farsaing. Airson diog reothadh a h-uile càil. Agus an uairsin spreadh e. Bha e mar gum biodh boma atamach air a leigeil sìos. Agus sgap na tancaichean Gearmailteach ann an diofar stiùiridhean.
  Bhrùth na Nadsaidhean. Bha ionnsaigh mhòr ann gu litireil air gach taobh. Tha, tha sgòthan dearga air cruinneachadh thairis air Ameireagaidh. Agus bha e gu litireil a" sèideadh agus a" stoirm.
  Chaidh saighdearan Ameireaganach a chuir a-mach à Honduras aig deireadh a" Ghearrain agus tràth sa Mhàrt. Ghluais an t-sabaid gu ceann a deas Mexico. Chuir na ceithir nigheanan ainmeil an àite an tanca leis an atharrachadh as ùire air an E-50. Tha an inneal gu dearbh ultra-ùr-nodha, fo smachd joysticks, gu ìre mhath aotrom aig 65 tonna le einnsean de 1550 each-chumhachd.
  Tha an armachd aghaidh 250 mm, tha an armachd taobh 170, agus eadhon aig ceàrn cudromach. Ach air sgàth seo, tha e rud beag gann dha na nigheanan anns an tanca. Chan eil e cho comhfhurtail an seo mar anns an "Tiger" -2, ach tha an càr air fàs nas toinnte, gu sònraichte an cruth. Ach a-nis chan urrainn dha tancaichean Ameireaganach a dhol a-steach don tanca, eadhon nuair a bhios iad a" losgadh air an taobh aig raon bàn. Faodaidh an leithid de dhìon seasamh ri sealladh IS-2.
  Tha na caileagan toilichte agus bidh an càr a 'dol gu math luath. Tha Gerda, a" putadh air na putanan luing-ghluasaid, ag ràdh:
  - Seo inneal! Dìreach sàr-obair!
  Fhreagair Charlotte le bhith ag ràdh:
  - Tha na taobhan gu math leathad agus tha an uchd cumhang, cha mhòr nach eil mullach ann. Chan urrainn dhut briseadh tro inneal mar sin, ach chan eil e comhfhurtail!
  Thuirt Gerda le dealas:
  - Ach tha e èifeachdach! Agus gu tur do-ruigsinneach!
  Fhreagair Magda le gàire:
  - Mar a chì sinn, tha Dia a 'dìon na Gearmailt!
  Rinn Cairistìona gàire agus fhreagair i:
  - Bidh sinn a 'buannachadh buadhan sinn fhìn! Agus is e seo brìgh ar ro-innleachd!
  Thuirt Gerda le sunnd:
  - Gu ruige o chionn ghoirid, bha coltas gu robh an tanca Leòmhann mar chrìoch foirfeachd dhuinn. Agus a-nis tha an càr fichead 'sa còig tunna nas aotroime, nas fheàrr na an Leòmhann ann an armachd, armachd, agus gu sònraichte ann an coileanadh dràibhidh. Mar sin chan urrainn dha Ameireagaidh ar briseadh!
  Thòisich Charlotte a" gàireachdainn agus thuirt i:
  - Na bris e! Brisidh sinn a h-uile duine sinn fhìn!
  Nochd Sherman ann an seallaidhean Magda. Chuir an nighean am pròtacal dìreach chun an targaid. Roinn an càr.
  Ach, feumaidh sinn aideachadh gu bheil na h-Ameireaganaich gu sònraichte air dheireadh ann an togail tanca. Tha e soilleir nach eil an Sherman suas ri par ann an sabaid, agus chan eil am Pershing ach beagan nas fheàrr. A bharrachd air an sin, nochd na Pershings anns an t-sreath a-mhàin aig toiseach 1945, agus tha na crìochan aca coltach ris a 'mhodail tràth Panther. Bidh an E-50 a" dol a-steach do dh'Ameireaganaich aig astar còrr air còig cilemeatair.
  Tha na nigheanan gu math moiteil às a leithid de shàr-chomais san armachd aca. Agus bidh iad a" feadaireachd òrain.
  Bidh Magda a" losgadh a-rithist, a" dol a-steach, an turas seo an Sherman le sgiath agus a" tweetadh:
  - Bhreab sinn am ball agus ruith sinn aig gallop!
  Cha do chuidich eadhon sgàilean an Sherman. Agus tha an tanca Gearmailteach air a shlighe. A" pronnadh saighdearan-coise le slighean bratagan. Òrain nighean a ' fìdeag air harmonicas. Bidh fuil a" frasadh fo na rolairean. Bidh an tanca a 'gluasad gu math luath, tha na slighean aige nas adhartaiche agus nas so-ruigsinneach, fhad' sa tha iad gu math aotrom.
  Bidh na caileagan a' feadaireachd... Tha Gerda ag ràdh:
  - Is e Mexico an dùthaich mu dheireadh air an t-slighe gu na SA. Tha sinn mu thràth air uimhir de dhiofar phrìomh-bhailtean a ghabhail. Agus thug iad buaidh air uimhir de dhùthchannan! Thòisich sinn, a" chiad cheannsachadh às an Ostair agus a-nis tha sinn a" gluasad gu Mexico City! Tha an companaidh armachd againn na chompanaidh glòrmhor!
  Fhreagair Cairistìona gu loidsigeach:
  - An toiseach, tha sinn nas fheàrr na an luchd-dùbhlain againn ann am buidheann. Is e dùthaich bheag a" Ghearmailt. Is e na Gearmailtich na daoine as smachdail agus as eagraichte san t-saoghal. A bharrachd air an siostam Sòisealach Nàiseanta totalitarian. A thug neart agus structar dhuinn cuideachd. - Ruith an nighean a cas-rùisgte ri taobh armachd allt a" chaile agus lean i oirre. - An uairsin tàlantan sgoinneil ar ceannardan agus, an toiseach, Hitler. Rinn sinn a" chùis air an luchd-dùbhlain againn pìos às deidh pìos. Agus an uairsin fhuair sinn an teicneòlas as fheàrr san t-saoghal. Mar sin a-nis tha buaidh a" feitheamh oirnn! Agus tha an Treas Reich a" fosgladh a sgiathan thairis air an t-saoghal!
  Thuirt Charlotte gu reusanta:
  - Bha an rud a bu mhiosa 'sa gheamhradh '42. Chaidh a" chùis a dhèanamh oirnn ann an Afraga agus faisg air Moscow. Dh'fhàg iad Tikhvin agus Rostov-air-Don. Agus eadhon Kharkov chaidh a ghlacadh leis na Sòbhietich. Agus chaidh na Stàitean Aonaichte a-steach don chogadh nar n-aghaidh. Bha e coltach an uairsin nach robh na lannan air gluasad nar fàbhar agus dubh-dhubh air thoiseach oirnn. Ach thug an earrach buadhan ùra dhuinn. Agus bhon uairsin, tha a h-uile càil air a dhol nar fàbhar!
  Loisg Magda. Loisg e sìos gunna Ameireaganach agus rinn e gàire:
  - Ach fhathast, às aonais cumhachdan nas àirde, cha bhiodh an arm againn air a bhith comasach air a leithid de shoirbheachadh a choileanadh! A" chùis air nàimhdean adhartach! Is i seo deas làmh Dhè!
  
  Rinn Gerda gàire agus fhreagair e:
  - Tha mi ag aontachadh gur ann le Dia a tha e! Ach chan e Dia: Abrahàm, Isaac, agus Iàcob! Agus a rèir choltais an Aryan, aon agus Dia Uile-chumhachdach! Am fear a chruthaich an cruinne-cè agus a thagh na Gearmailtich mar a shluagh!
  Chrath Charlotte agus dhearbh e:
  - Gu cinnteach! Nach e Dia Isaaic ar Dia-ne ! Agus nam biodh na h-Iùdhaich gu fìrinneach nar sluagh Dhè, cha bhiodh sinn air buannachadh! Ma tha, is e breug a th" anns a" Bhìoball Magda agad! Agus tha an t-àm ann dhut Crìosdaidheachd a thrèigsinn airson fàbhar monotheism Aryan!
  Bha faclan Charlotte a" faireachdainn mar theine gunna-inneal.
  Thuirt Cairistìona:
  - Agus tha e 'na mhealtuinn air a bhi 'n a Chriosduidh. Às deidh na h-uile, tha e a 'tionndadh a-mach gu bheil thu airson sìtheachadh - bhuail iad thu air do ghruaim dheis, tionndaidh gu do làimh chlì!
  Bha Gerda den bheachd gu robh feum air:
  -Agus tha thu a 'smaoineachadh gu bheil saoradh a' tighinn bho na h-Iùdhaich! Agus mar as trice tha seo coltach ri brathadh!
  Fhreagair Magda gu sgiobalta:
  - Chan eil mi a 'smaoineachadh sin! Mo bheachd: tha Dia na aonar! Chan e Iùdhach no Aryan!
  Choisich Charlotte air ais:
  - Ciamar nach eil seo Aryan! A-mhàin Aryan agus gun dad nas lugha!
  Thuirt Gerda gu rèiteachaidh:
  - Agus cuideachd teicneòlas! Seo far an do thòisich sinn? San t-Sultain 1939 cha robh aca ach sia roinnean tanca. Agus tha cha mhòr a h-uile tanca aotrom, nas lugha na fichead tunna. A-nis chan eil fios agam cia mheud roinn a th" againn, ach tha sinn a" stiùireadh an tanca as fheàrr san t-saoghal. Chan eil co-ionann aig a" charbad againn ann an armachd, armachd, coileanadh dràibhidh, agus aig an aon àm chan eil e toirmeasg ann an cuideam.
  Tha cuimhne agam air deuchainnean a" chiad "Tiger", an uairsin air co-là-breith Hitler air 20 Giblean, 1042.
  Stad an nighean agus, a" gabhail anail, lean i oirre.
  - An uairsin bha an Tìgear mar-thà mar an tanca as fheàrr san t-saoghal. Ach chan urrainnear a bhith den bheachd gu bheil a choileanadh dràibhidh riarachail. Ach thug an gunna sabaid mhath, agus bha an armachd gu math freagarrach airson na h-ùine sin. Agus thionndaidh an tanca fhèin gu math, a rinn dìoladh airson astar cuairteachaidh ìosal an turaid!
  Agus ann an 1940 bha sinn na b" ìsle na an Fhraing agus Breatainn a thaobh càileachd nan tancaichean agus an àireamh. Ach bhuannaich sinn! Ann an 1941, bha tancaichean T-34 agus KV nas fheàrr aig an USSR na an fheadhainn againn, agus grunn thursan barrachd charbadan! Ach bhuannaich sinn fhathast! Agus is e moraltachd teicneòlas agus adhbhar! Agus tha an spiorad cudromach!
  Thug Cairistìona fa-near, a" suathadh a sàil lom air a" pheadal:
  - Ma bhuannaich sinn leis na tancaichean as miosa, buannaichidh sinn a-nis! Gu dearbh, an toiseach bha nas lugha againn na nàimhdean. A-nis tha sinn air horde a chruinneachadh! Dè a chuireas stad oirnn bho bhith a" buannachadh?
  Fhreagair Gerda le gàire:
  - Tha mi a 'smaoineachadh gu bheil na prìomh dhuilgheadasan air ar cùlaibh! Tha eadhon àireamhan againn a-nis
  Ro-throm. Chan eil mi a 'smaoineachadh gum bi duilgheadasan sam bith aig a' chompanaidh an aghaidh nan SA.
  Thug Charlotte fa-near gu loidsigeach:
  - Cha chreid mi gum bi dad aig Ameireagaidh nar n-aghaidh! Chan eil anns an Sherman aice ach fodar canain, agus chan eil a Pershing ach beagan nas fheàrr. Fhad "s a tha iad an aghaidh an tanca againn, chan eil gunnaichean aca!
  Bha Gerda den bheachd gu robh feum air:
  - Agus ann an itealan jet chan eil dad aca airson ar seabhagan a chòmhdach. A bharrachd air an sin, le uimhir de thràillean againn, chan eil sinn cho ìosal ann an àireamh na na Yankees!
  Dh"aontaich Cairistìona le seo:
  - Tha uidheamachd againn bho air feadh na Roinn Eòrpa agus pàirt den USSR. Agus tha luchd-obrach a" dèanamh suas leth an t-saoghail! Tha sinn air na factaraidhean againn atharrachadh gu gnìomhachd trì-shift agus tha sinn a" togail factaraidhean ùra! Cha bhith e comasach dha na h-Ameireaganaich freagairt neo-chunbhalach a thoirt dhuinn air sgàth meud. Gu mì-fhortanach chan eil àireamh cho mòr de luchd-obrach aca!
  Rinn Charlotte gàire agus ghluais i a glùin a-steach don chathair, ag èigheach:
  - Cha bhi co-chothromachd aca! - Loisg an nighean air a' Ghranndach agus thuirt i. - Agus ma thòisicheas uidheamachd a thoirt a-mach, cha bhith ann ach dhuinn cunntasan sabaid fhaighinn!
  Thuirt Magda gu sgiobalta:
  - Ach nuair a tha beatha... Is e sin, tha beatha a" teagasg dhut nach bu chòir dhut fois a ghabhail aig an àm chinnteach!
  Dh" aontaich Gerda le seo, agus thionndaidh i an luamhan le a corragan rùisgte, ghlan i:
  - Agus bidh sinn furachail gus an deireadh!
  Tharraing Charlotte a-steach a h-abas snaighte agus chuir i na cuimhne:
  - Tha sinn air tighinn fada... Bhon T-1 beag chun an fhuamhaire E-200. Agus is iad sin, gu dearbh, clachan-mìle na h-iomairt gaisgeil! San aon dòigh, cha tèid an tanca againn gu sgudal gu bràth!
  Mu dheireadh, thàinig na caileagan tarsainn air dusan tanca Ameireaganach. Ochd Shermans, dà thabhartas agus dà Pershing. Bha sgàil-dhealbh na b" ìsle aig a" chàr mu dheireadh agus cha robh e cho follaiseach. Tha e nas fhasa tanca àrd a bhualadh. Ghabh na caileagan an uair a shealg. Tha iad uile ceart agus tha deagh fhreagairtean aca. Air a thrèanadh agus air a thrèanadh. An dèidh a dhol tro phàirt chudromach den Dàrna Cogadh agus a 'tadhal air diofar dhùthchannan an t-saoghail. Tha iad sin nan nigheanan fìor àrd-ìre.
  Agus thòisich na Shermans air spreadhadh an toiseach. Agus tha an astar nas fhaide na còig cilemeatair. Chan urrainn dha na h-Ameireaganaich an càr aca fhaighinn fhathast.
  Nuair a bha e a" losgadh, thug Gerda fa-near:
  - Tha an gunna againn as fheàrr! Bidh e a" dol a-steach don h-uile càil bho astar sabaid fìor, agus tha solar meadhanach mòr de shligean ann. Bidh am fear 128mm nas miosa.
  Dh"aontaich Magda le seo. An dèidh dha an Sherman a losgadh agus a bhriseadh, thuirt an nighean:
  - Tha solarachadh shligean airson an inbhe seo nas ìsle. Ach ann am prionnsabal, chan eil armachd 88 mm dona idir!
  Loisg Charlotte agus chuir i a-steach:
  - Tha e an urra ri dè!
  Sheas Gerda gu cruaidh:
  - Agus gabhaidh an "Sherman" agus an "Panther" seo e. Tha mi a" smaoineachadh gum faodadh canan 75mm le stoc fada a bhith air an gearradh sìos!
  Loisg Cairistìona le bhith a" cleachdadh a cas rùisgte agus dh" èigh i:
  - Seadh, agus bhiodh solar nan sligean na b' àirde!
  Loisg Magda cuideachd, a" putadh a" mhaide gàirdeachais le a corragan rùisgte. Tha an Sherman mu dheireadh na asal. Chaidh an ath bhreab a ghluasad gu na Grandees. Tha an tanca seo mar-thà cho seann-fhasanta, agus eadhon nas miosa le armachd na an Sherman. Ach, an toiseach bha suidheachadh gu math na bu mhiosa aig Ameireagaidh le tancaichean na a" Ghearmailt. Ann an 1940, cha robh anns na Stàitean Aonaichte ach 502 tancaichean, agus bha mòran dhiubh seann-fhasanta. Ach mu thràth ann an 1941, rinn na h-Ameireaganaich còrr air trì mìle tanca. Agus nochd an Sherman. Dè as urrainn dhut a ràdh mun chàr seo? A thaobh armachd aghaidh, bha e eadhon beagan na b 'fheàrr na an T-34-76, agus bha e beagan na b' ìsle ann an cumhachd millteach a 'ghunna. Tha, agus ann an coileanadh dràibhidh. Ach tha optics agus faicsinneachd mòran nas fheàrr na feadhainn Sobhietach.
  An uairsin nochd an Sherman M 4 ann an 1944. Bha an tanca coimeasach ann an armachd agus armachd ris an T-34-85 agus beagan nas ìsle na am Panther sìmplidh agus gu mòr gu Panther 2. Nas fhaide air adhart, nochd an Sherman Firefly, le gunna 17-punnd le baraille nas fhaide. Bha an tanca seo na b 'fheàrr na an T-34-85 Sòbhieteach ann an armachd, ach cha robh fèill mhòr air.
  Bha atharrachadh dìon air an Sherman cuideachd le coileanadh dràibhidh nas miosa, nas truime, ach le 152 mm de armachd. Ach chan e seo an fheadhainn as fharsainge. Gu ruige seo, chan eil boireannaich Gearmailteach air tighinn tarsainn ach air M4an àbhaisteach.
  Ach tha na Grands deiseil, agus a-nis tha tanca Pershing an ìre mhath ùr ann.
  Mhol Gerda:
  - Thig sinn beagan nas fhaisge. Dh" fhaodadh armachd an uilebheist seo a bhith nas tiugh!
  Rinn Charlotte aghaidh tàir:
  - Na gabh dragh! Chan eil ann ach 102 millimeters. Tha cuideam dà fhichead sa dhà air a" chàr, ach dh"fhàg sin an Sherman làidir!
  Rinn Gerda gàire agus mhol e:
  - An uairsin leig leinn losgadh!
  Leudaich Magda a cas rùisgte, chiselach. Cia mheud diofar chlachan biorach, biorach, gainmheach fhàsach teth, droigheann jungle, agus sneachda na Ruis air an robh i eòlach air a buinn lom, elastagach, gràsmhor. Le corragan fada, eadhon le ìnean neamhnaid, bhrùth i am putan gàirdeachas.
  Agus loisg e air projectile tolladh armachd le cridhe uranium. Agus rinn i gàire le gàire:
  - Gum bi solas ann dhut!
  Tha cumhachd millteach mòr aig a" chanan 105mm. Agus chaill am Pershing leth a thuraid.
  Chrath Gerda a cìochan àrda, daingeann agus thuirt i:
  - Och, cha b" urrainn don "Tiger" seo a dhèanamh! Cha robh cumhachd punching gu leòr aige! Ach fhathast, tha e nas fheàrr na an Sherman.
  Thuirt Magda gu teagmhach:
  - Tha e an urra. Ma chuireas tu scrionaichean air an Firefly, cha bhith e nas miosa na an Tìgear, agus eadhon nas fheàrr air a dhìon bhon aghaidh!
  Chrath Gerda a ceann gu feargach le a cas. Losgadh air an tanca. Agus nuair a chrìochnaich i am Pershing mu dheireadh, thuirt i:
  - Tha an "Tìgear" againn fhathast nas daoire na na h-uilebheistean an Iar agus an aghaidh Ruiseanach sin. Tha mi a" creidsinn nar buaidh, eadhon le tancaichean T-4, mar sin biodh e!
  Clioc na caileagan dusan càr mar sìol. Cha robh iad fiù 's a' losgadh orra. Tha an t-astar ro fhada airson gunnaichean Ameireaganach.
  Bidh na nigheanan a" draibheadh agus a" gàireachdainn. Math dhaibh.
  Bidh Charlotte a" tòiseachadh an organ eòlach a-rithist:
  - Chan eil, Magda! Bu chòir dhut Crìosdaidheachd a thrèigsinn uair is uair. Rud eile bidh thu nad neach-brathaidh comasach!
  Chuir an nighean le falt òir an aghaidh:
  - Chan eil! Tha mi dìleas don Treas Reich, ach cha trèig mi Iosa Crìosd nas motha!
  Bhuail Gerda a cas àlainn, fèitheach an aghaidh na h-armachd le bonn lom agus thuirt i:
  - Ach cha bu choir do dhuine Criosd a dhiultadh ! Feumaidh tu aideachadh gur e Gearmailteach a bh" ann san fheòil, agus chan e Iùdhach, agus bidh a h-uile dad gu math!
  Fhreagair Magda le gàire:
  - Gearmailtis... Ach dè mu dheidhinn fianais a" Bhìobaill?
  Thuirt Gerda gu cruaidh:
  - An uairsin gheibh thu am Bìoball! Ma tha Mine Cafe ann!
  Chrath Magda a ceann gu àicheil:
  - Chan e foillseachadh Diadhaidh a th' ann am Prìomh Kaf. Agus obair aon neach, eadhon obair air leth! Tha mi creidsinn anns na thig o Dhia!
  An uairsin dh"èigh na gaisgich uile còmhla:
  - Is e ar Dia Adolf Hitler!
  Fhreagair Magda gu treun:
  - Ach cha b" e Hitler a thug buaidh air agus a chruthaich an cruinne-cè!
  Bhuail Gerda an armachd gu feargach le a sàil chruinn agus thuirt i:
  - Agus chan eil seo air a dheasbad leinn tuilleadh! Innsidh ùine cò chruthaich an cruinne-cè!
  Mhol Charlotte:
  - B" fhearr dhuinn na caileagan a" cheist fhaighneachd dhinn fhein - ciod a ni sinn an deidh a" chogaidh?
  Rinn Cairistìona gàire agus mhol i:
  - Rachamaid gu gnìomhachas! Is e seo an rud as fheàrr as urrainn dhuinn a dhèanamh!
  Chrath Gerda ag aontachadh le a ceann geal-sneachda:
  - Gu dearbh, a-steach do ghnìomhachas! No 's dòcha gum bi sinn an sàs ann am film?
  Rinn Magda gàire agus mhol i:
  - Agus dè? Is e deagh leantainn dreuchd a tha seo! Às deidh na h-uile, tha filmichean sgoinneil!
  Rinn Gerda gàire, ruith i a làmh thairis air a h-abas snaidhte agus thuirt i:
  - Cò a chluicheadh tu? Angela neo dè?
  Thuirt Magda le sùil gheur:
  - Carson nach biodh? Às deidh na h-uile, tha an coltas ceart agam. Bhithinn ag innse do na creidmhich uile mu dheidhinn Iosa Crìosd! Bhiodh seo na shàbhaladh-beatha!
  Chrath Gerda a ceann gu àicheil agus mhìnich i:
  - Anns a 'chreideamh Aryan ùr chan eil a leithid de rud ann ri slàinte. Gu dearbh, is e brìgh an àithne don Aryan seirbheis a thoirt don Reich. Agus an còrr - gèilleadh do na h-Aryans! Mar sin chan eil sinn air ar sàbhaladh, ach tha sinn a 'toirt buaidh!
  Is e nighean le falt copair a th" ann an Cairistìona, ach le beachd buidhe, air a dhearbhadh:
  - Tha, tha sinn a 'riaghladh agus a' toirt buaidh! Anns an t-saoghal seo tha sinn ann an saighdearan an Treas Reich. Ann an sin bidh an arm againn fhìn. Agus bheir sinn buaidh air cruinne-cè eile. Tha a h-uile dad san t-saoghal seo càirdeach... saoilidh mi gum bi cogadh, is fèistean, agus oighreachdan ann! Cothlamadh de bhith a" faighinn tlachd às an t-saoghal agus geama cogaidh inntinneach!
  Chrath Charlotte, nighean le falt copair-dearg, ag aontachadh:
  - Gu cinnteach! Leis gu bheil beatha dha-rìribh sìtheil caran dòrainneach... Tha sinn cho cleachdte ri sabaid is gu bheil e air a thighinn gu bhith na aran dhuinn!
  Chuir Gerda ceartachadh air a companach:
  - Nas coltaiche ri adhair! No uisge air a mheasgadh le fìon milis!
  Thuirt Magda gu duilich:
  - 'S e truas a th' ann... Aig amannan thig tonn de aithreachas thairis orm. Às deidh na h-uile, tha marbhadh dhaoine eile dona. Bidh sinn ag adhbhrachadh pian agus fulangas! Dè, clann gun athair!
  Chrath Gerda a ceann, ag ràdh:
  - Tha sinn uile a" gabhail chunnartan! Ach thoir comhfhurtachd dhut fhèin! Tha an duine fhathast marbhtach! Agus ma smaoinicheas tu air, a bheil trithead gu dà fhichead bliadhna dha-rìribh cho cudromach air sgèile na sìorraidheachd? Agus a' bheatha mhaireannach !
  Fhreagair Magda le osna:
  - Uill, ma choimheadas tu air gu feallsanachail, tha e mar sin... Ach ann an da-rìribh, chan eil seo ga dhèanamh nas fhasa do chlann bheaga!
  Chrath Charlotte a falt copair-dearg agus sgàin i:
  - Smaoinich gu bheil iad subhuman! Dìreach beathaichean agus bidh thu a" faireachdainn nas fheàrr!
  Fhreagair Magda, a" crathadh deòir bho a sùilean,
  - Ach tha thu a" faireachdainn duilich airson na beathaichean cuideachd! Eh...dè an saoghal anns a bheil sinn beò! Tha a h-uile dad dìreach gun tròcair! Agus tha bàs a" riaghladh a" chlais!
  Thuirt Charlotte le cuideam, a" sgrìobhadh mar a chaidh i:
  Leig aibhnichean fala
  Sruth air feadh na Talmhainn
  Leig leotha osnaich ann am pian -
  Teintean anns a h-uile àite!
  Agus leig leis an olc bàs
  Bidh ball feargach a" riaghladh,
  Feumaidh tu uile bàsachadh
  Tha Satan air do ghairm gu cunntas!
  Leig leis a 'ghrian a dhol sìos
  An t-sruth de chorp an duine a. .
  Tha a 'phlanaid a' fulang -
  Tha uaill a" riaghladh!
  Chuir Gerda stad air a chompanach, a" còmhdach a beul scarlaid le a chas rùisgte. Dh'èigh an neach-crìochnachaidh blonde:
  - Uill, carson a bhith cho eu-dòchasach! Thig an cogadh gu crìch agus fàsaidh a" phlanaid mar ghàrradh. Tha mi a" smaoineachadh gu bheil beagan air fhàgail mu thràth. Tha Ameireagaidh a" ciallachadh sia mìosan eile, no bliadhna aig a" char as motha. An uairsin brisidh sinn an Ruis, agus chan eil ach Iapan air fhàgail. Ach is e cùis ghoirid a tha seo dhuinne. Aig a' char as motha, ann an trì bliadhna stadaidh a h-uile cogadh... Agus cha mharbh daoine a chèile tuilleadh!
  Shoilleirich Cairistìona:
  - Co-dhiù ann an cogadh... tha mi a" smaoineachadh gun tig an t-àm, glè thràth, nuair nach bi ach aon ìmpireachd air fhàgail air an t-saoghal. Agus an uairsin, co-dhiù, cha bhi cogaidhean ann. Agus tha mi a" smaoineachadh le taing do leasachadh àiteachais agus a" bhuidheann Ghearmailteach as fheàrr, gun tèid an t-acras à sealladh ann am beagan bhliadhnaichean. An uairsin thèid taigheadas a thogail airson a h-uile duine. - Bhruidhinn an nighean le falt buidhe-copach agus figear fèitheach, caol agus ceart-cheàrnach le dealas. "An uairsin leasaichidh cungaidh-leigheis agus thèid galair a chuir às." Bidh sinn ag itealaich a-steach don fhànais, suidhichidh sinn ann an diofar shaoghal. Bheir sinn buaidh air seann aois. Bidh na h-uile dhaoine òg agus maiseach, mar shìthiche sìobhragan. No is dòcha gu bheil cogaidhean ùra a" feitheamh rinn san fhànais. Mar sin rionnagach le coigrich trì-armaichte. Agus bidh sinn gu dàna a" sabaid airson beachdan faisisteachd air feadh na cruinne!
  Sheinn Charlotte le gàire mòr air a bilean:
  - Bidh sinn a 'sabaid airson latha soilleir a-màireach ... Pòg sinn!
  Thuirt Magda ann an dòigh nas dòchasaiche:
  - Ach tha e nas fheàrr mar seo! Chan e cogaidhean sìorraidh, ach cruthachadh sìtheil!
  Aig an àm sin ruith an càr thairis air mèinn. Chrith an tanca. Bhris an rolair agus chaidh an càr sìos beagan. Ghairm Gerda an sgioba càraidh air an rèidio. Cha do chuir am milleadh air falbh an tanca bho na feartan dràibhidh aige, ach lughdaich e an astar aige gu ìre. Mar sin, feumar an rolair a chuir na àite gu sgiobalta. An seo tha an rèiteachadh crochaidh eadar-dhealaichte - nas goireasaiche airson càradh na an rèiteachadh clàr-dearbhaidh a tha àbhaisteach dha na Tigers and Panthers.
  A bharrachd air an sin, chòrd e ris na caileagan an casan a shìneadh anns a 'jungle. Carson nach snàmh thu san abhainn. Tha an tanca, gu dearbh, na àite teth, chan urrainn eadhon an inneal-adhair dèiligeadh. Tha e fhathast ann an ceann a deas Mexico - na tropaigean, agus tha e gu math teth sa Mhàrt. Ach san fharsaingeachd tha an aimsir nèamhaidh.
  Bha an abhainn faisg air làimh agus chaidh na caileagan a-steach innte. Chan fheum a bhith fo eagal mu crogaill. Tha cogadh a' dol an so, agus theich na h-uile creutair beò o chionn fhada. Tha an t-uisge blàth agus tlachdmhor airson snàmh ann. Bha na caileagan a" snàmh agus, fhad "s a bha Gerda a" meas cladaichean a" jungle, thuirt i:
  - Fhathast, chan eil an saoghal againn às aonais na seunan aige! Is dòcha gum biodh e math a bhith neo-bhàsmhor mar Ghàidheal, agus a bhith beò còmhla ris a 'chinne-daonna, a' cumail sùil air a leasachadh. Agus itealaich tron fhànais!
  Chrath Cairistìona, ag ràdh gu dona:
  - Pàrras gun pheacadh, gu math dòrainneach... Chan urrainn dhut fortan a chall ann an casino, no eadhon nas fheàrr fhathast, buannachadh, no sealg. Agus tha cogadh inntinneach ...
  Mhol Charlotte:
  - Tha mi a" smaoineachadh gun cruthaich iad geamannan a dh" aithghearr a dh"fhaodar a shealltainn air an sgrion - is e sin an armachd!
  Thuirt Magda le gàire:
  - Bu chòir dhut a h-uile càil a sgrios!
  Ghabh Cairistìona e agus sheinn i:
  - Is e dìoghras a th" ann an sgrios... Chan eil e gu diofar dè an seòrsa cumhachd!
  Sheinn Gerda, a" wheezing agus a" srann:
  - Tha mi airson falamh fhaicinn air beulaibh orm! An sin togaidh mi mo chaisteal, mo bhruadar!
  Rinn Charlotte gàire agus mhol i:
  - Chan e, gu dearbh tha e math sabaid! Ach tha e eadhon nas fheàrr buannachadh!
  Dh"èigh Cairistìona aig mullach a sgamhanan:
  - Tha làmh dheas nèimh fhèin a 'cuideachadh na Gearmailt. Ar creideamh Aryan, ar monotheism gun samhail! Agus tha an rud nach eil gar marbhadh gar dèanamh nas làidire!
  Splash Gerda uisge agus fhreagair e:
  - Tha, tha sinn air fàs nas làidire! Tha e tàmailteach gun tàinig sinn tarsainn air mèinn anti-tanca.
  Thuirt Cairistìona gu smaoineachail:
  - Ciamar a dhìonas tu na bratagan?
  Chrath Gerda a guailnean fèitheach:
  - Chan eil fios agam...
  Thuirt Charlotte gu reusanta:
  - Tha iad air an dìon bho shligean le sgiathan, agus bho mhèinnean... Mura h-eil iad air an dèanamh le feadhainn nas tiugh gus nach reub iad!
  Chrath Gerda a ceann:
  - An uairsin lughdaichidh coileanadh dràibhidh mar thoradh air àrdachadh cuideam. Nam b" urrainn dhuinn dìreach toirt air an tanca itealaich!
  Dhearbh Magda:
  - Sin e! Gus am bi an tanca a 'seòladh san adhar agus nach tuit e! Agus ràinig e astaran de chòig ceud mìle san uair!
  Thug Charlotte, a" frasadh, cunntas air an fhiosrachadh:
  - Chuala mi gu bheil soithichean sònraichte aig a" chabhlach againn a bhios ag itealaich beagan gun a bhith a "beantainn ris an uisge! Agus leasaichidh iad astar trodaiche air a stiùireadh le propeller, agus faodaidh iad saighdearan a ghiùlan, a bharrachd air a bhith a" faighinn àrd-cheannas aig muir! Bidh an seòrsa itealain seo aig muir gar dèanamh do-chreidsinneach!
  Chuir Gerda ceartachadh air a companach:
  - Agus tha sinn mar-thà do-chreidsinneach! Nì seo sinn gu math do-chreidsinneach!
  Thionndaidh Charlotte air a druim, bhreab i a casan rùisgte, chiseled san adhar agus rinn i gàire:
  - Nuair a tha sinn aonaichte, tha sinn do-chreidsinneach! Is e sinn nigheanan Aryan, luchd-marbhadh nar cridheachan!
  Agus chaidh am bòidhchead nas doimhne dhan uisge. Shnàmh mi beagan anns an tiugh. Bhuail i sàilean lom a caraidean agus nochd i. Thòisich i air tobar uisge agus choisich i:
  - Is e earrach math a th 'ann anns na tropaigean! Tha an t-uisge coltach ri bainne ùr!
  Sheinn Gerda le fealla-dhà:
  - Tha Afraga uamhasach, tha, tha, tha ... Tha Afraga cunnartach tha, tha, tha! Na falbh nigheanan, falbh air cuairt ann an Afraga!
  Bhris na bòidhchead a-mach le gàire. Chaidh an rinc spèilidh a chuir na àite mu thràth - tha na sgiobaidhean càraidh aig an ìre as fheàrr. Agus leum na caileagan a-steach don tanca len uile neart. Tha sgàil-dhealbh an E-50 gu math ìosal agus chan eil an càr fhèin ro fhaicsinneach. Thionndaidh na gaisgich air einnsean an roth-uidheam gas agus thog iad astar ann am beagan dhiog.
  Thuirt Charlotte, tancair eòlach:
  - Ach, tha einnsean roth-uidheam gas mòran nas fheàrr na einnsean dìosail. Tha e nas toinnte agus a 'luathachadh an tanca nas luaithe. Tha gluasad iongantach aig a" chàr againn!
  Sheinn Gerda le fealla-dhà:
  - Bha e mì-chùramach agus naive, bha coltas òige casruisgte air na caileagan... Bha coltas iongantach air a h-uile càil mun cuairt - o chionn trì cheud bliadhna!
  Thuirt Cairistìona le dealas:
  - Chan eil! Tha an ceannard againn a" cur iongnadh air leis an àbhachdas a th" aige... Ged a tha e dha-rìribh coltach gu bheil linntean air a dhol seachad bho thoiseach a" chogaidh... - Ruith an nighean a pailme thairis air a broilleach àrd, elastagach agus lean i oirre. - Aig an aon àm, uaireannan bidh thu gad ghlacadh fhèin a" faireachdainn mar a bha e an-dè! Eh, às deidh a h-uile càil, tha beatha dhaoine goirid agus dòigh air choireigin a" dol seachad gun mhothachadh!
  Thuirt Gerda gu cruaidh:
  - Ach chan eil sinn sean, a bheil sinn? Tha sinn làn neart agus lùth! Agus ar slighe bho bhuaidh gu
  Buaidh!
  Lìon Magda tùr a" ghunna-inneal, leag i an cealla Ameireaganach, agus choisich i:
  - Tha, tha mi a' creidsinn nar buaidh... Gu h-àraidh a-nis, nuair a tha na cairtean trompa uile againn. Ach na cuireamaid a' chairt fa chomhair an eich !
  Chuimhnich Gerda le osna:
  - Albert... Tha mi ag ionndrainn a" bhalaich seo... Tha e neònach a bhith a" tuiteam ann an gaol le brat, eadhon fear àrd le corp Apollo!
  Thug Charlotte fa-near gu loidsigeach:
  - Agus bu toil leam Ailbeart. Tha bòidhchead sònraichte ann. Agus san fharsaingeachd, tha deugairean, nuair nach eil an aghaidhean fhathast air an còmhdach le feusag, agus nach eil na feartan aghaidh aca fhathast air an cruthachadh, gu sònraichte tarraingeach. Agus as cudromaiche, chan eil iad cho malairteach, tha gaol aca ort, chan e d" airgead!
  Thug Cairistìona fa-near gu reusanta:
  - Tha an ceathrar againn cho breagha is gu bheil gaol aig fir ar cuirp an toiseach. Agus dè an ìre a th" againn mar-thà is e an teachd-a-steach againn!
  Thuirt Gerda gu loidsigeach:
  - Tha e nas fhasa a bhith nad bhoireannach! Luidh an cù fireann, agus leumaidh e fhèin dhan leabaidh. Co-dhiù fhad 's a tha thu òg. Chan fhàgar thu gun fhear. Tha e furasta an tàladh. Ach bu chòir dha fear, gus boireannach a chuir dhan leabaidh, feuchainn ...
  Fhreagair Charlotte gu co-sheòrsach:
  - Nach tusa... Chan eil sinn ro tharraingeach!
  Chrath Gerda a ceann soilleir le àicheil:
  - Nach cinnteach air an dòigh sin ! Tha gaol agam air fir òga, eireachdail, lùbach. Agus chan eil mi a 'laighe sìos le dìreach duine. Mar riaghailt, tha mi a 'taghadh dhaoine lùth-chleasachd. Chan eil eadhon seanailear le bolg a" tarraing mi. Agus is urrainn dhuinn taghadh!
  Rinn Charlotte gàire agus thuirt i:
  - Airson an siùrsach air a" phannal, cha leig thu leas taghadh. Bidh i a' frithealadh a' phoit, am fear maol, 's an t-seann tè... 'S e seo gun teagamh as lugha de a dreuchd!
  Fhreagair Gerda gu fìor:
  - Faodaidh tu a dhol gu taigh-siùrsaich saighdeir... An uairsin bidh an luchd-dèiligidh agad uile òg agus caol. Agus measgachadh agus barrachd no nas lugha tarraingeach... Mar eisimpleir, cha bhith mi uair sam bith a" diùltadh duine eireachdail!
  Rinn Cairistìona gàire agus gàire:
  - Tha... Tha measgachadh math! Feumaidh gnè diofar shoithichean agus spìosraidhean. Is e boireannaich òga a th' annainn agus tha sinn dèidheil air boireannaich òga... Tha sinn ag iarraidh com-pàirtichean lùth-chleasachd le cuirp fèitheach. Agus feumaidh cuid de dhaoine dèiligeadh ri fir nach eil cho eireachdail. Chan urrainn dha ach co-fhaireachdainn a dhèanamh leis na boireannaich sin!
  Sheinn Charlotte le dòrainn:
  - Bidh bòidhchead a 'tionndadh duine gu bhith na thràill ... Agus an dèidh bàis, creid mi, chan fhaigh mi sìth, bheir mi m' anam don diabhal airson oidhche còmhla riut!
  Loisg Magda air gunna fèin-ghluasadach Bana-bhuidseach Ameireagaidh agus rinn i gàire:
  - 'S e peacadh a th' ann, dè an seòrsa gnè a tha seo taobh a-muigh pòsadh... Tha e nas fheàrr smuaintean mì-thoilichte fhàgail!
  Fhreagair Charlotte gu feargach:
  - Agus bha thu a 'gearan bho orgasms nas miosa na sinne ...
  Tha na Gearmailtich a' sabaid an aghaidh nan SA. Gu fortanach, tha an làmhan air am fuasgladh sa chogadh leis an USSR agus chan eil duine a" cur stad orra bho bhith a" toirt ionnsaigh agus a" buannachadh. Agus tha mòran ghaisgich mòra aca.
  Thionndaidh a-mach gu robh an Treas Reich cho mòr.
  Chaidh inneal cogaidh Wehrmacht air adhart tro Mheagsago. Blàran fiadhaich, tòrr fala agus meatailt briste. Dh'fhuiling aonadan cèin den Treas Reich cuideachd mòran call. Dh'fheuch na Nadsaidhean ris na h-Aryans a dhìon nuair a b' urrainn dhaibh. Thilg iad Afraganaich, Arabaich, Innseanaich, agus Sìonaich gu cath. Chleachd na Seapan cuideachd saighdearan nas dathte. Chuir seo beagan maill air astar an adhartais. Bha na Gearmailtich fhèin nan suidhe ann an tancaichean trom. Dh" òrduich am Fuhrer stad a chuir air cinneasachadh gach tanca nas aotroime na leth-cheud tonna agus atharrachadh chun mhodail as ùire, an E-50. Agus cuideachd cleachd carbadan armachd trom a-mhàin ann am batail leis na h-Ameireaganaich.
  Chuir seo beagan maill air adhartas na Gearmailt thairis air Meagsago. Chleachd am Fritz na tancaichean as ùire, loisg iad agus chleachd iad itealain ionnsaigh jet le armachd neartaichte. Bha na h-Ameireaganaich a" tilleadh air ais. Bha am Màrt trang.
  Bha pìleat agus super ace Friedrich a" faighinn puingean. Bha am balach a 'sabaid air a' mhion-atharrachadh as ùire den ME-262 "X" agus rinn e adhartas mòr air na sgòran aige. Aig an aon àm, a 'leagail an dà chuid targaidean adhair agus talmhainn. A' ruith ri thaobh air a làimh dheis bha Helga. Cuideachd gaisgeach gealltanach. Tha Friedrich mu thràth air a thighinn gu bhith na fhìor uirsgeul, mar superman air leth.
  Agus a-nis tha am balach a" losgadh spreadhadh de chòig canain adhair. Sa bhad spreadh leth-cheud plèana Ameireaganach. Tha iad air an sguabadh às a chèile le aon projectile adhair. Reothadh an còrr de na càraichean ann an stupor. Chan fhaca iad a-riamh dad mar seo. Agus tha Friedrich a 'losgadh a-rithist. Agus chaidh leth-cheud vulture Ameireaganach eile a spreadhadh. Is e fìor mhìorbhail a tha seo. Bidh Helga a" losgadh, a" slaodadh sìos ceithir plèanaichean, agus a" feadaireachd ris a" bhalach ace:
  - Tha thu nad shàr-fhear aig an ìre as àirde!
  Tha plèanaichean Aimeireaganach a' feuchainn ri ruith air falbh, ach tha an treas loidhne a' laighe suas gu leth cheud eile. Tha cruinneas Friedrich iongantach. Tha e dha-rìribh na superman agus na leanabh. Agus sgriosadh ceud gu leth itealan Ameireaganach. Chaidh aig Helga air còig càraichean a losgadh sìos, bha an còrr de luchd-sabaid Gearmailteach eadhon nas lugha.
  Tha am balach ag ràdh:
  - Bidh cearc a" piocadh gràn aig aon àm agus a" faighinn barrachd cuideam na muc a shlugas pìosan mòra.
  Agus a-nis ghabh Friedrich targaidean talmhainn. Is gann gun urrainn dha Gertrude, a" bruthadh nam peadalan le a casan rùisgte, cumail suas ris a" bhalach. Bidh Friedrich a 'losgadh aig colbh tanca. Bidh aon spreadhadh bho dàibheadh dìreach a" sgrios: seachd tancaichean deug Sherman, ochd Grands, ceithir Pershings, naoi gunnaichean fèin-ghluasadach Witch, trì Big Toms, agus ochd-deug luchd-còmhdhail. Tha na càraichean sin uile air am milleadh agus na theine. Bidh an uidheamachd sabaid a tha nam broinn a" tòiseachadh a "reubadh. Agus tha sgrios a 'cholbh gu lèir a' leantainn, gu litearra ann am beagan dhiog.
  Tha Helga, a" bhòidhchead fionn seo a" spangachadh le a casan rùisgte, ag èigheach:
  - Is e Friedrich an ace as fhuaire a th" againn, tha e dìreach den ìre as àirde!
  Tha am balach a' sealltainn a sròin agus a' gàireachdainn... Tha ea' tionndadh mun cuairt ME-262 aige agus a-rithist a' coimhead airson creach. Tha e air intuition a leasachadh. Sheas seachd Mustangs anns na neòil. Agus an uairsin chaidh an losgadh sìos. An uairsin thug am balach ionnsaigh air na colbhan. Thòisich e ri dìoghaltas a dhèanamh air a h-uile duine, a 'briseadh an dà chuid baidhsagal-motair agus luchd-còmhdhail. Agus chan eil duine a 'cur an aghaidh! Tha na h-Ameireaganaich dìreach gan cur às.
  Bidh Helga cuideachd a" faighinn grèim air rudeigin.
  Bidh an nighean a" sabaid ann am bikini a-mhàin. Is e seo an creideas aice, bidh mòran de phìleatan boireann a" dèanamh seo. Agus carson a tha e air a thoirt fa-near dha boireannaich, nuair a bhios iad a 'caitheamh aodach as lugha, nach eil bàs a' tighinn. Ann an dòigh air choreigin tha nigheanan a tha a" sabaid casruisgte nas fortanach agus so-leònte. Agus tha an t-iongantas seo a 'toirt air pìleatan boireann a bhith a' toirt air falbh cho mòr 'sa ghabhas.
  Agus anns an teas tha e nas taitneile rùisgte. Is e deireadh a" Mhàirt a th" ann mu thràth, agus tha e gu math teth thairis air Mexico, agus anns an itealan fhèin tha an einnsean cuideachd a" cur ris an teòthachd.
  Tha meas aig Helga air tionndadh a' bhalaich. An seo tha e a" sgrios, ann an aon turas, ceithir Shermanan-fichead eile, sianar dhiubh fo sgiath.
  Tha coltas gu bheil am balach mar an leanabh as cumanta, timcheall air trì-deug no ceithir bliadhna deug a dh'aois, ach tha cruinneas agus neart iongantach aige. Agus bidh boireannaich a" cumail ris a" bhalach bhàn mar shnàthadan ri magnet. A bharrachd air an sin, tha Friedrich mar-thà na chòirneal coitcheann air itealain.
  Agus chaidh mòran òrdughan a thoirt seachad. A" gabhail a-steach òrdughan leithid Crois Ridire na Croise Iarainn le duilleagan daraich platanam, claidheamhan agus daoimeanan. Cuideachd Crois Ridire na Croise Iarainn le claidheamhan duilleag daraich platanam agus daoimeanan dubha. Rionnag Crois an Ridire le duilleagan daraich òir, claidheamhan agus daoimeanan. Dusan Crois Ridire àbhaisteach na Croise Iarainn le claidheamhan is daoimeanan. Agus cuideachd Crois Mhòr na Croise Iarainn. Cupa òir is daoimean Luftwaffe. Rionnag Diamond Tank Destroyer, Rionnag Destroyer Armachd Daoimean, agus mòran a bharrachd.
  Cho luath 's nach tug iad duais do Frederick. Tha an àireamh de phlèanaichean a chaidh a sgrios aige faisg air deich mìle. Nuair a ràinig e deich mìle, tha duais ùr air ullachadh mar-thà: Rionnag Crois an Ridire Crois Iarainn, le duilleagan platanam, claidheamhan agus daoimeanan. Agus cuideachd cupa platanam Luftwaffe ann an daoimeanan.
  A-nis tha Friedrich a" sgrios colbh eile de thancaichean. An uairsin, le gluasad gun chùram de a chas rùisgte, bhalach, bidh e a" losgadh sìos naoi itealan deug Ameireaganach, dà B-29 nam measg. Tha, tha e dha-rìribh na bhalach air leth fionnar.
  Tha Friedrich a" cur an cèill an abairt neo-chinnteach:
  - Bidh balaich comasach a" dèanamh barrachd lorg na bodaich sgoinneil!
  Gu dearbh, is e an deugaire an gaisgeach as fhuaire san t-saoghal! Agus thòisich e a" sabaid nuair nach robh e fhathast aon bliadhna deug a dh"aois! Ach tha ùine a" dol seachad agus bidh am balach a" fàs suas. Is esan an iongantas as motha. Agus tha rudeigin mu dheidhinn, gu h-àraidh aig ìre ginteil, ged a tha e gu tur àbhaisteach airson a aois, dìreach gu math fèitheach.
  An seo tha e a' losgadh spreadhadh eile... Bidh e a' leagail ochd Airacobras agus sia P-51an. A leannan, chan urrainn dhut dad a ràdh. An uairsin bidh e a 'leagail grunn bataraidhean, a' sgrios còrr is seachdad canain. Uill, tha an t-àm ann a dhol air ais, ath-lìonadh a" chonnaidh anns na tancaichean agus an uidheamachd sabaid!
  Leag Helga a-mach dà ghunna cuideachd agus bha i toilichte. Bidh Frederick a" tilleadh le togail mòr. A leithid de bhalach toilichte. Bhiodh e cuideachd gu mòr a" leasachadh na sgòran aige. Cha mhòr sa bhad, bidh an ace òg a "gluasad gu trodaiche jet eile, gun a bhith a" feitheamh ris a "chàr aige ath-chonnadh. Agus tha Gertrude mu thràth ag itealaich còmhla ris. Cuideachd blonde eireachdail ann am bikini.
  Bidh Friedrich a 'crathadh thuice agus a' toirt dheth a 'chàr luath aige. Tha am ME-262 seo comasach air luathachadh gu 1200 cilemeatair san uair.
  Tha astar seòlta agus aig an aon àm gluasad làidir mar fheart de na h-innealan sin. Bidh Friedrich a 'losgadh aig na Mustangs bho astar - bidh e a' leagail ochd dhiubh agus a 'luathachadh.
  Tha Gertrude a" gàireachdainn:
  - Uill, tha thu nad ridire! Tha mi a 'freumhachadh dhut!
  Bidh Friedrich a" gàireachdainn agus a" stobadh a-mach a theanga agus a" beucaich:
  - Agus Maighstir Superstar! Agus tha na beanntan umhail dhomh!
  Agus bidh e a" losgadh a-rithist, a" leagail dusan càr. Agus tha e a" gàireachdainn a-rithist... Tha Gertrude ag ràdh le gàire:
  - Thusa, dè tha eagal air eadhon na Ruiseanaich!
  Chrath Friedrich an nighean, ged is gann gun robh i ga fhaicinn gu soilleir:
  - Tha mi a" smaoineachadh gur e na h-Ameireaganaich an fheadhainn as fhuaire!
  Tha Gertrude a" glaodhaich mar fhreagairt:
  - Tha thu macho! Tha thu macho!
  Rinn am balach gàire agus rinn e gàire:
  - Tha mi super macho!
  Rinn Gertrude sgadan, a guth air a chuartachadh le glagan airgid:
  - Gaisgeach, tha thu nad shàr-ghaisgeach de gach comaig agus gach àm!
  Thug Friedrich seachad tionndadh. Loisg e sìos mu thrithead itealan, còig bomairean nam measg. Càraichean sgapte san adhar mar confetti scorched. Rinn am balach gàire agus thuirt e:
  - Ach cha 'n fhàs flùr a' ghràidh gun chliù agus gun rath !
  Bhrùth Gertrude an luamhan le a cas rùisgte agus chrath i:
  - Gràdh is cogadh, a dhaoine uaisle, Chaidh mo ghlacadh ann an lìon! Cogadh, smaoinich air neòinean, mura robh gaol anns an t-saoghal!
  Loisg an nighean sìos plèana Feachd an Adhair na SA le bhith a" putadh an inneal-brosnachaidh le a corragan rùisgte agus lean i oirre.
  - Aig amannan bidh e na chuideachadh anns a h-uile càil, uaireannan bidh e a" dèanamh cron gu sgileil... Agus canaidh sinn cogadh naomh, agus canar borb ris!
  Chrath Gertrude agus loisg e sìos plèana eile. Agus tha am balach Terminator còig-deug sa bhad!
  Sheinn Frederick le dealas:
  - Tha sinn a 'mionnachadh don Fhuhrer mòr,
  Urram a bhith a 'cumail agus a' sabaid gu deireadh ...
  A chionn gu bheil a chumhachd mar a' ghrian,
  Leis gu bheil an dùthaich a" geurachadh a" chlaidheimh!
  Thilg an nighean suas a casan rùisgte, an uairsin tharraing i a glùinean suas chun a làn bhroilleach. An uairsin sheinn i:
  - Tha gaol agam air gnè agus gaisgich... Tha am Fuhrer air èirigh - marbhaidh e a h-uile duine!
  Bha Friedrich a-rithist air a shlaodadh bho astar. Loisg sìos dà fhichead itealan le salvo càirdeil de ghunnaichean adhair.
  Rinn am balach gàire:
  - Agus is mise Zeus agus Poseidon ann an aon bhotal!
  Loisg Gertrude sìos am plèana a bha an sàr ace air falbh gu tròcaireach dhi agus sheinn e:
  - Agus a-nis tha Ares agus Mars a" coimhead oirnn le toileachas... Agus tha e soilleir dhaibh gur toil leotha na tha a" tachairt san fharsaingeachd!
  Rinn Young Superman sgreuchail agus e a" losgadh sìos dusan itealan Ameireaganach eile:
  - Bidh mi a" leum, ach bidh mi a" leum ann an dòigh eadar-dhealaichte, thairis air clachan, tro maragan, tro drùchd...
  Chuir Gertrude stad air an stoirm Ameireaganach le bhith a" cleachdadh a cas rùisgte, ghràsmhor, a" sgàineadh:
  - Seo Gràdh! Gu dearbh gaol!
  Chrath an nighean a cìochan àrda, gu math seductive. Cha do dh'obraich a h-uile càil a-mach airson a 'bhòidhchead, ach chaidh an itealan ionnsaigh na theine agus thòisich e a' tuiteam às a chèile.
  Bha Gertrude a" caoineadh gu gràdhach:
  - Tha trom-laighe anns na sgoilearan agam... Aon leum - aon bhuille!
  Ach tha plèanaichean anns na speuran a-rithist. Bidh Friedrich blonde, eireachdail a" cur loidhne. Cuir às do dhà dhusan càr agus chirps:
  - Mo bhuille ramming! Nì sinn a" chùis air na nàimhdean gu lèir agus reubaidh sinn iad gu pìosan!
  Loisg Gertrude sìos an trodaiche a bha air fhàgail dhi mar dhuais comhfhurtachd agus rinn e gàire:
  - Chaidh na casan a ghearradh dheth, chaidh an corp a bhriseadh, mharbh na Yankees borb an saighdear!
  Rinn Friedrich gàire, a 'cuimhneachadh air corp làidir, gràsmhor Gertrude, cha robh tuiteam de gheir aig an nighean.
  Dè cho math 'sa tha e a bhith a' pògadh cuideigin mar sin. Rinn am balach gàire:
  - Mo shabaid, seo mo shabaid!
  Agus mar sin thionndaidh an gaisgeach òg gu targaidean fearainn. Tha tancaichean a" gluasad. Slat fèin-ghluasadach. Bidh am balach a" fosgladh teine-fan o astar agus a" seinn air:
  - Tha sinn coltach ri seabhagan, bidh sinn ag èirigh suas mar iolairean... Cha bhith sinn a" bàthadh na theine, chan eil sinn a" losgadh san uisge!
  Ged, is dòcha, bu chòir an abairt mu dheireadh a bhith air a sheinn dìreach a chaochladh. Ach eadhon ann an teine, ann am prionnsabal, faodaidh tu bàthadh, agus faodaidh uisge losgadh.
  Chuimhnich Friedrich turcaidh airson bracaist. Mar seo, air a bhocadh ann am foil òir. Agus tha na casan coltach ri boireannaich. Tha mòran phìleatan boireann anns an Luftwaffe. Tha iad nas seasmhaiche na fir agus tha iad nan deagh shealgairean. Agus tha casan boireannaich air an trèanadh, làidir, feòil. Tha thu airson am brùthadh, suathadh orra, am prìneadh.
  Tha e mar-thà na chòirneal coitcheann aig Friedrich. Gaisgeach a tha air cùrsa-beatha iongantach, eireachdail a dhèanamh. Phenomenon agus ginteil mutant. Ann an ùine ghoirid - superman!
  Bha Frederick fhèin mothachail air a chudromachd fhèin. Dh'èirich e chun an tachartais aig aois cho òg gus dearbhadh uair is uair nach eil cumhachd sam bith taobh a-muigh smachd an t-seallaidh Aryan.
  A-nis tha am balach air colbh slàn a losgadh sìos. Agus chaidh e air adhart. 'S e fìor iolaire a th' ann.
  Suathadh Gertrude a gruaidh rèidh, ròsach. Smaoinich i air Friedrich a' pògadh a broilleach. Agus chruadhaich an nipple scarlet sa bhad. Eh, is e seo prìomh ghaisgeach an Treas Reich. Tha e mar gum biodh arm gu lèir a" sabaid. Agus chan eil e ag ionndrainn aon projectile adhair. A tha eadhon a" coimhead os-nàdarrach. Ged a tha carson a tha e dìreach a" coimhead - tha e os-nàdarrach!
  Loisg am balach sìos dà dhusan neach-sabaid an toiseach, agus an uairsin thug e ionnsaigh air colbh eile de thancaichean agus gunnaichean fèin-ghluasadach. Cha robh aon de na tancaichean Ameireaganach a 'coimhead gu math àbhaisteach. Feumaidh tu cuimhneachadh dè an seòrsa càr a th" ann. An uairsin nochd làraidhean le saighdearan Yankee. Uill, gheibh iad e.
  Sheinn Frederick:
  - Bidh mi a' cur bàs... Chan urrainn dhut coimhead air ach le eagal... Agus bàsaich!
  Bhuail Gertrude am peadal le a cas-rùisgte. Bha i dha-rìribh ag iarraidh ruith casruisgte tro fheur an t-seangain. Agus an uairsin tuiteam a-steach do ghàirdeanan nan gillean. Agus a bhith air a phògadh agus a bhith fo chùram.
  inntinneach... 'S e faisisteachd ideòlach a bh' ann an Gertrude. Thòisich i a 'sabaid dìreach sia mìosan air ais, agus roimhe sin bha i ann am buidheann òigridh Hitler agus fhuair i air a bhith ag obair mar neach-stiùiridh aig factaraidh armachd. B" fheudar sùil a chumail air luchd-obrach cèin agus aig an aon àm ìmpidh a chuir orra le cuip.
  Fhuair an nighean toileachas ann am buillean. Bha i gu sònraichte dèidheil air a bhith a" bualadh air balaich nan deugairean air an casan rùisgte.
  Agus a-nis smaoinich i air cho snog agus cho èibhinn "s a bhiodh e a bhith a" ròstadh shàilean cruinn, lom Friedrich. Tha am balach ace glè bhrèagha, agus chan eil a chasan, an-còmhnaidh cho glan, ach air an dath mar umha. Ach chan eil iad a 'fàs salach, no air salachar no air feur. Bhiodh e inntinneach dha Friedrich a bhith ga faireachdainn. Am biodh an superhero a" sgreuchail ann am pian, no a" leigeil air nach robh e dad?
  Chòrd e ri Gertrude a bhith a" ciùrradh balaich thràillean. Bha i cuideachd dèidheil air a bhith a" magadh air prìosanaich. Aig sgoil itealaich, cha robh na nigheanan ro tharraingeach mun dàimh aca. Ach thionndaidh Gertrude gu bhith na phìleat air leth comasach. Ann an dìreach sia mìosan, choisinn i fhèin Crois Ridire na Croise Iarainn le Oak Leaves, agus fhuair i còir air itealaich leis an t-Seanalair Friedrich.
  Tha am balach fhathast ro òg airson àithne, agus tha e na sheanalair cho foirmeil. Ach bidh e a" sabaid mar dhusan roinn de aces taghte.
  Bha Gertrude a" faireachdainn cliobach an taca ri Friedrich. O, b" fheàrr leam gum b" urrainn dhomh sàilean a" bhalaich seo fhriochadh! Agus thoir an lòchran gu casan lom an òganaich bhrèagha. Teas suas na clobha agus spìon na corragan, a 'tòiseachadh leis a' mheur bheag.
  Bu toil le Gertrude a bhith ga spòrs fhèin le bhith a" tilgeil gual aig casan nan tràillean. Bha e blàth sa bhùth-obrach, agus bha na tràillean òga an-còmhnaidh ag obair casruisgte.
  Agus ciamar, nuair a chaidh an losgadh, leum iad èibhinn no sgreuchail. Bha e cho math. Agus èibhinn...
  Agus bhuail e buinn gharbh bhalaich nan tràillean le meur. Tha i na neach-gleidhidh mìorbhaileach, an-iochdmhor, le gluasadan brònach. Bha i cuideachd airson a h-iodhal grinn a chràdh. A bharrachd air an sin, chan eil e a 'fàgail dad dhi, an neach-crìochnachaidh fionn.
  ghabh Gertrude e, agus beuc e:
  "Tha mi cho sgìth de bhith gad bhualadh, chan urrainn dhomh mosgìoto a ghlacadh ann an lìon!"
  Tha Friedrich air a dhèanamh le làraidhean. Chuir e teine ris na plèanaichean dìon agus itealain ionnsaigh P-51. Tha an carbad mu dheireadh gu math iongantach, tha suas ri ochd gunnaichean inneal agus rocaidean ann. Ach gu dearbh chan eil e an coimeas ris an ME-262 jet. No eadhon le XE-162, no eadhon nas motha mar sin XE-262.
  Loisg am balach fhad "s a bha e ann an staid trance.
  Sguab air falbh còrr is ceithir fichead itealan, a 'fàgail a' chàraid a sgaradh Gertrude. Is fìor thoil leis an nighean a bhith a" losgadh le a casan seductive, tana agus fèitheach. Tha iad sònraichte aice - gràsmhor ann an cumadh, seoclaid aotrom.
  Tha nigheanan san fharsaingeachd nan dìoghras. Gu sònraichte anns an arm, far a bheil gràs lùth-chleasachd agus carisma neart aca. Tha na nigheanan aca gu cinnteach tlachdmhor a bhith a" coimhead orra, agus bidh thu dìreach a" faireachdainn toileachas nuair a chuireas tu fios thuca leis a" chraiceann elastagach agad.
  Thionndaidh Frederick a theine a-rithist gu loidhnichean dìon daingnichte na SA. Feumaidh sinn stad a chuir air na Yankees gu sgiobalta agus mu dheireadh cuir cuideam air an USSR. Tha e soilleir gu bheil seasmhachd nan Ruiseanaich òrdugh meud nas àirde na Ameireaganaich. A bharrachd air an sin, ann an 1941, bha comhairlean aig na tancaichean as fheàrr. Neònach, ach cha do rinn an Ruis fo riaghladh nam Bolsheviks crìonadh agus cha deach a thilgeil air ais gu na Meadhan Aoisean.
  Air an làimh eile, tha na Ruiseanaich air adhartas mòr a dhèanamh. Agus mura biodh eagrachadh cho làidir agus cho foirfe aig na Gearmailtich, cha mhòr gum biodh iad air a bhith soirbheachail.
  Bha Friedrich fhèin gu dearbh mar thoradh air deuchainnean ginteil leis na Nadsaidhean. Ach chan eil fios aig a" bhalach air mion-fhiosrachadh. Chan eil e ach soilleir gun do rinn roinn Himmler, eadhon mus tàinig na Nadsaidhean gu cumhachd, deuchainnean dìomhair anns an robh feachdan seallaidh. Agus a 'breithneachadh le iongantas Friedrich, chaidh rudeigin a choileanadh.
  Sheinn am balach, a" losgadh air bataraidh eile:
  - Chan e an diabhal a th" annam, ach dhòmhsa, ach dhòmhsa, tha an amas air fàs naomh! Is aingeal mi, ach dh'fhosgail Satan an t-slighe dhomh - gu glòir thalmhaidh!
  Às deidh sin thionndaidh am plèana aige timcheall. Bha na sligean adhair air ruith a-mach, agus dh'fheumadh an connadh ath-lìonadh. Cha robh eagal air Friedrich air geur-leanmhainn, leis gu robh an itealan aige co-dhiù còig ceud cilemeatair san uair nas fheàrr na itealain Ameireaganach.
  Agus dè as urrainn dha na Yankees a chuir nan aghaidh?
  Leag Gertrude a-mach làraidh no dhà agus canan, a bharrachd air tanca connaidh. Bidh an lasair dearg a 'losgadh gu h-àlainn. Dh"fhàs an nighean nas toilichte. Smaoinich mi air an teine a" reamhrachadh sàil chruinn, pinc a" bhalaich, agus fàileadh feòil loisgte a" dol troimhe.
  Tha e tàmailteach. Bha eadhon an gaisgeach fhèin ag iarraidh ithe. Thuirt Gertrude:
  - Aon, dhà - tha sinn airson ithe! Fosgail na dorsan nas fharsainge, air neo ithidh sinn an còcaire! - Sheinn an gaisgeach fuar òran cloinne le dealas. "Bheir sinn greim-bìdh dha na còcairean, agus òlaidh na h-oifigearan dleastanais, sgriosaidh sinn an seòmar-bìdh gu lèir agus brisidh sinn na soithichean!"
  Tha seo a" fàgail Gertrude gu math èibhinn. Tha an luchd-sabaid jet aca air tighinn air tìr.
  Bidh Friedrich a 'ruith bho aon itealan gu fear eile. Agus tha Helga an àite Gertrude.
  A-rithist tha am balach ag itealaich gu cath. Ciamar a tha Helga agus Gertrude eadar-dhealaichte? Tha an dà ghaisgeach blondes nàdarrach. Tha an dà chuid lùth-chleasachd, làidir agus lùbach. Ach tha feartan aghaidh Helga a" coimhead nas buige agus nas boireann. Ach tha an nighean seo cuideachd dèidheil air losgadh le a casan.
  Sheinn Frederick, a 'faireachdainn toilichte:
  - Mo nigheanan brèagha, carson a tha neoni a" còrdadh riut? Tha mi gu math èifeachdach, agus ann an iomadh dòigh cherub cumhachdach!
  Fhreagair Helga mar fhreagairt:
  - Chan e, chan eil thu neoni! Tha thu Infinity!
  Bidh am balach a" losgadh sìos dusan itealan Ameireaganach agus a" fàs:
  - A leithid de phian, a leithid de phian! A" Ghearmailt an aghaidh Ameireagaidh còig-deug neoni!
  Thug Helga am Mustang Ameireaganach nas fhaisge, loisg e, leag i sìos e agus reub i a bilean, ag ràdh:
  - Bha dà phìos isbean nan laighe air a 'bhòrd!
  Bhuail Friedrich bho astar fada, thog e aon itealan deug agus chirped:
  - Dh'innis thu sgeulachdan sìthe, mar Faust fèin ann an ifrinn ri Satan !
  Bha coltas gun robh Helga ciontach:
  - Agus cha do dh'fhàg thu dad dhomh! - Dh'èigh an nighean gu h-obann. - Chuir mi a h-uile càil suas mi fhìn!
  Fhreagair Frederick le gàire:
  - Sin mar a tha sinn uile fir!
  Rinn an nighean gearan ann an tòna cianalais:
  - Ach tha thu fhathast nad bhalach!
  Rinn am balach ace gàire:
  - Chan urrainn dha còirneal coitcheann a bhith na bhalach!
  Ghabh Helga e agus sheinn i:
  - O, cia duine a th' annad - seanailear agus còirneal !
  Lean Friedrich air a" losgadh air targaidean adhair. Seadh, dh" fhaodadh a leithid de ace mòran a thoirt don bhlàr airson uachdranas adhair ann an Sasainn. Ach cha 'n i so a' bhliadhna dà fhichead, ach dà fhichead 's a còig. Agus tha Breatainn air a" chùis a dhèanamh gu mìorbhuileach mar-thà. Ciamar a thachair seo?
  Carson, cha b 'urrainn don leòmhann seasamh an aghaidh madadh-allaidh Gearmailteach. Dè na feachdan a tha air dùsgadh anns an t-saoghal seo? Dh'atharraich beagan a bharrachd fortan bho na Seapanach agus na Gearmailtich cùrsa a' chogaidh. Agus is e an fhìrinn seo gu robh buidheann glè làidir aig an Wehrmacht. Agus thionndaidh Hitler gu neo-fhaicsinneach gu bhith na eagraiche agus na ro-innleachdaiche air leth. Dè as urrainn a bhith an aghaidh seo?
  A-nis ann an 1945, is e dòchas Ameireagaidh an eaconamaidh agus an sluagh meadhanach mòr.
  Bha cuimhne aig Friedrich cuideachd air a chùrsa-beatha bocsaidh. Mar bho òige dh'ionnsaich mi an ealain dhoirbh a bhith beò. Agus bha aige ri fàs suas anns an taigh-feachd. An toiseach bha e air a dhì-meas. Ach thàinig am balach gu bhith na bhocsair làidir agus nas cudromaiche buileach. Bha, agus bha e furasta dha sgrùdadh a dhèanamh - ghabh e grèim air a h-uile dad gu litearra air an itealan!
  Dh'ionnsaich am balach grunn chànanan, Ruiseanach nam measg. Agus ged a bha Frederick a 'sabaid leis an Arm Dearg, agus eadhon a' nochdadh comasan iongantach, thug e spèis dha na Ruiseanaich. B' e luchd-cogaidh sgileil a bh' annta, gaisgeil is leantaileach, agus dh'fhuiling iad cràdh gu gaisgeil.
  Chuir Friedrich fhèin iongnadh air barrachd air aon uair mu mhisneachd nan saighdearan Sòbhieteach. Ach choilean e a dhleastanas eadhon ro mhath. Thàinig am balach gu bhith na sheòrsa de inneal sgrios. Agus dha tha e coltach ri geama inntinneach. Is ann dìreach air uairean a thòisich mo chridhe air cràdh le lionn-dubh do-ruigsinneach. Agus bha am melancholy seo gu litireil ag ithe am balach crìochnachaidh aig amannan sònraichte, ach an uairsin chaidh e air ais. Uaireannan cha robh fios aig Frederick fhèin dè bha e ag iarraidh. Cha robh an fhuil aige gu tur gun smal, agus bha ginean Ruiseanach aige. Chuir seo troimh-chèile air a" bhalach. Ach air an làimh eile, tha e na ace ainmeil sa Ghearmailt, agus na bhuannaiche! Agus faodaidh e a dhol gu math fada!
  Agus tha e mu thràth air a dhol gu àirde nan rionnagan.
  A-nis tha Friedrich a 'fosgladh teine a-rithist. Bidh e a" losgadh sìos trithead "s a còig itealan agus ag ràdh le dealas:
  - Is toigh leam a bhith a 'frasadh anns a' mhuir bhlàth, a 'suidhe air an fheansa mar bhalach! Fiù mura h-eil ruble agam nam phòcaid, tha m" òige gun phrìs!
  Fhreagair Helga gu deònach:
  - Ach aig an aon àm, tha an t-eòlas agad gun samhail!
  Chrìochnaich an nighean plèana Feachd Adhair na SA a chaidh a thoirt dhi gu gràsmhor, agus rinn i gàire:
  - Abair sabaid... A dh'aithghearr bidh e ceud is neoni!
  Fhreagair Friedrich le gàire mòr:
  - Tha, is e fìor shabaid a tha seo. Agus a dh'aithghearr bidh mìle - neoni!
  Thionndaidh Helga a casan rùisgte. Bha i airson a bhith na leumadair no na mhuc-mhara mharbhtach. Dh'eirich an gaisgeach :
  - Tha mi airson tionndadh agus cothroman ùra! Agus tha mi airson a bhith nam ban-dia!
  Dh'fhaighnich Friedrich, an dèidh dha ceithir plèanaichean a leagail bho astar mòr agus a 'cur astar ris,:
  - Carson dìreach ban-dia? Am b" urrainn dhi a bhith na banrigh fhathast?
  Rinn Helga gàire agus fhreagair i gu dona:
  - Faodaidh a" bhan-dia rud sam bith a tha i ag iarraidh a dhèanamh, ach tha mòran chuingealachaidhean aig banrighrean. Mar eisimpleir, chan urrainn dhut itealaich casruisgte agus ann am bikini!
  Chuimhnich Friedrich:
  - Bha am prionnsa cuideachd airson ruith casruisgte. Ach ann an geamhradh Bhreatainn tha e fuar. Agus ciamar nach d" fhuair e amhach ghoirt!
  Fhreagair Helga le gàire:
  - Ach chan eil rìghrean a" fàs tinn... Agus tha thu cuideachd a" coimhead coltach ri balach rìgh!
  Thuirt Friedrich le dealas:
  - Is mise righ nèimh an toiseach, agus cha'n ann air Breatunn a mhàin !
  Sheinn Helga:
  - 'S e ar righ taghta nan nèamh, Dh' èirich ar righ o'n luaithre ! Is e ar rìgh teachdaire an dàn, chan eil ann ach thusa!
  Chrath Friedrich a mheur air an nighinn agus fhreagair e tron walkie-talkie:
  - Faodaidh tu a dhol às mo chiall leat!
  Bha Helga airson rudeigin caustic a chuir a-steach, ach cha tàinig e gu a h-inntinn. San fharsaingeachd, tha Friedrich na bhalach gu math èibhinn agus cultarach. Gaisgeach a rugadh agus aig an aon àm le fìor mhothachadh. Tha thu dìreach iongantach cho mòr sa tha seo
  Tha fios aig an deugaire grinn. Agus cha sguir e a bhith ga iongnadh.
  Agus sgrìobh am balach a-rithist air nithean itealaich. Loisg e sìos ochd plèanaichean deug agus ghoir e:
  - Ku-ka-re-ku! Buailidh mi na Yankees gu lèir le mo spurs!
  Dh"iarr Helga:
  - Fàg mi, O Impire an Aesir !
  Thuirt Friedrich le toileachas:
  - Gabh e! Is ann leatsa a tha e!
  Loisg Helga, gu math iomagaineach, sìos dà itealan ann an trì spreadhaidhean. Agus dh'imlich i a bilean slàn. Cha deach a bhualadh a-riamh. Bha gunnaichean nas adhartaiche aig na Gearmailtich, comasach air bualadh air raointean fada. Agus eadhon bhuail targaidean talmhainn.
  Dh" aontaich Friedrich ri soirbheachas na h-ìghne:
  - Bho astar cho mòr bhuail thu gu fìor cheart. Ach tha fios agad, gus sligean èadhair a shàbhaladh, tha e nas fheàrr leigeil leis an nàmhaid faighinn nas fhaisge.
  Fhreagair Helga le dragh:
  - Ach faodaidh tu a dhèanamh!
  Thuirt am balach gu dona:
  - Ach "s e iongantas a th" ann... Agus "s e dìreach nighean bhòidheach a th" annad!
  Ghlaodh Helga oilbheum:
  - Chan eil! tha mi geur!
  Dh" aontaich Friedrich rithe:
  - Airson duine, ceart!
  Rinn an nighean gàire agus dh"fhaighnich i:
  - Nach duine thu?
  Loisg am balach, loisg e sìos còig plèanaichean na SA agus fhreagair e gu dona:
  - Chan e, chan e duine!
  Chuir Helga iongnadh air:
  - Agus cò thusa?
  Fhreagair Frederick gu dona:
  - 'S e superman a th' annam!
  Rinn an nighean bhàn cabhag gus aontachadh:
  - Chan fheum thu eadhon faighneachd mu dheidhinn seo! Tha a h-uile gluasad a nì thu a" bruidhinn air seo!
  Fhreagair an gille le osna:
  - A bhith nad dhòigh gun samhail airson eallach mòr a chuir ort fhèin!
  Fhreagair Helga seo:
  - Ach bu mhath leam a bhith gun samhail! Bi mar a" chiad bhòidhchead san t-saoghal!
  Thuirt Frederick gu dùrachdach:
  - Agus tha thu cho brèagha!
  Thuirt an nighean gu socair:
  - Ciamar a tha mo shròn?
  Fhreagair am balach gu h-onarach:
  - Sròn deas. Nach mòr, nach beag, dìreach ceart, beagan suas agus gràsmhor!
  Thog Helga a casan rùisgte ri a h-aodann agus dh"fhaighnich i:
  - Ciamar a tha mi?
  Thuirt Friedrich le gàire:
  - A bhòidheach! Blonde ann an seoclaid! Tha gaol agam ort!
  Thuirt Helga gun teagamh:
  - Agus Gertrude?
  Chuir am balach a-mach:
  - Dè mu dheidhinn Gertrude?
  Thuirt Helga le deòir:
  - Co-dhiù, nach eil i nas bòidhche na mise?
  Thuirt Frederick gu dioplòmasach:
  - Tha thu an dà chuid brèagha agus an dà chuid airidh!
  Fhreagair Helga gu loidsigeach:
  - Ach chan eil aghaidhean co-ionann ann!
  Loisg Friedrich, loisg e sìos trithead plèana eile agus sheinn e:
  - Tha a h-uile dad do-dhèanta comasach san t-saoghal againn... Bidh mìorbhuilean mar sin uaireannan a" deàrrsadh air an èadhar!
  Shocraich Helga beagan agus rinn i gàire:
  - 'S dòcha anns an t-saoghal againn. Ach cha bhithinn ag iarraidh ach rudan math!
  Thuirt Friedrich le dealas:
  - Biodh e mar sin!
  Agus thionndaidh e gu targaidean talmhainn. Feumar an làmhachas a chumail fodha, agus nì an ace òg e. Agus bidh e a 'losgadh gu math ceart. No is dòcha eadhon neo-chrìochnach ceart.
  Tha Helga a" coimhead seo ag èigheach:
  - Uill, tha thu fhèin agus Superman nam fìor macho!
  Bha Friedrich a 'faireachdainn gu robh feum air an nighean a cheartachadh:
  - Tha e coltach gur e macho a tha na chumadh de neart ainmhidhean... Ach tha inntinn bheothail agus àireamhach air mo chomharrachadh!
  Dh'fhaighnich Helga gu h-obann:
  - An do bhruidhinn thu ris na Ruiseanaich?
  Fhreagair Frederick sa bhad:
  - Gu cinnteach!
  Dh"fhaighnich Helga le ùidh:
  - Agus dè a tha iad?
  Loisg am balach air spreadhadh, a" sgrios còrr air leth-cheud gunna. Agus an uairsin fhreagair e:
  - Mar a chanas tu... Gun a bhith gòrach idir. Ann an iomadh dòigh tha iad coltach ris na Gearmailtich againne. Agus tha cha mhòr a" chlann aca comasach air sgrìobhadh agus leughadh agus eòlas fhaighinn air eachdraidh.
  Rinn Helga gàire agus shoilleirich i:
  - Mar sin chan urrainnear an ainmeachadh mar subhumans?
  Thuirt Frederick gu cinnteach:
  - Chan eil! Agus a-muigh, chan eil na Ruiseanaich cho eagallach. Tha falt bàn aig mòran dhe na boireannaich aca, mar a tha an cuid chloinne. Agus faodaidh iad a bhith gan giùlan fhèin gu cultarail. A bharrachd air an sin, tha na Ruiseanaich cruaidh agus tha eòlas math aca air an litreachas agus an eachdraidh.
  Chuimhnich Helga:
  - Anns an rèisimeid adhair faisg air làimh tha pìleatan Ruiseanach.
  Tha an cogadh a" dol, agus tha na Krauts a" teannachadh an fhàinne timcheall Ameireagaidh.
  Thòisich blàran làidir airson prìomh-bhaile Mexico - Mexico City. Tha còignear nigheanan Sòbhieteach, mar a bha e an-còmhnaidh, aig an ìre as fheàrr. Agus bidh iad a 'sabaid le gaisgeachd neo-mhìnichte.
  Bidh Alenka a" losgadh le gunna submachine agus a" seinn:
  - Thig air adhart, seinn dhuinn òran, a ghaoth shèimh, gaoth shìtheil ...
  Tha luchd-cogaidh cèin air an spìonadh leis a' tuiteam, agus tha e a' faireachdainn treun agus borb.
  Alena nighean àlainn a. An oidhche sin rinn i gaol air fear àrd, dubh Ameireaganach. Agus bha mi a 'faireachdainn tòrr toileachas. San fharsaingeachd, tha Ameireaganaich Afraganach gu math èibhinn. Is toil leotha a bhith ag innse fealla-dhà mu na cinn-suidhe aca. Gu sònraichte, bha deagh ghàire aig Alena le naidheachd bheag mu Coolidge.
  Tha Ceann-suidhe nan Stàitean Aonaichte agus a bhean a" coiseachd tro thuathanas chearcan. Bidh iad a 'tighinn chun an t-seòmair le ròin. Agus tha bean a" chinn-suidhe a" faighneachd:
  - Cò mheud uair a bhios ròc a" frithealadh boireannaich?
  Bidh an neach-cùraim a" freagairt:
  - Naoi uairean, no eadhon ceithir-deug!
  Tha a' Bh-ph Coolidge a' tionndadh chun an duine aice agus ag ràdh:
  - Seall ciamar... Ach chan urrainn dhut sin a dhèanamh!
  Bidh an ceann-suidhe eucorach a" faighneachd don neach-cùraim:
  - A bheil e a 'dèanamh seo le aon bhoireannach no le feadhainn eadar-dhealaichte?
  Bidh e gu furasta a" freagairt:
  - Gu dearbh le feadhainn eadar-dhealaichte!
  Tha an Ceann-suidhe ag ràdh le toileachas:
  - Uill, le feadhainn eadar-dhealaichte, agus is urrainn dhomh a dhèanamh cuideachd!
  Bha Alenka a 'gàireachdainn airson ùine mhòr air a leithid de naidheachd, agus an uairsin chuir am fionn meadhanach meas air anns an leabaidh. Bheir foirfeachd mòr fireann mòran toileachas don phrìomh nighean. Às deidh sin bidh thu a" faireachdainn sunndach agus làidir.
  Bidh thu a 'tilgeil grenade le do chasan rùisgte. Agus chì thu mar a tha cuirp nam faisisteach air an sgapadh. Agus tha òrdagan Alenka cho gràsmhor agus chiseled. Chan iongnadh gu bheil an duine agus na gillean dèidheil air a bhith a" coimhead air na gàirdean as ìsle aice.
  Alenka chirps:
  - Tha an ceòl a 'cluich! Ceòl, ceòl, ceòl... Uaireannan le bròn, uaireannan le puinnsean! Ceol a' sruthadh, ceòl, ceòl a' soillseachadh an anama !
  Agus a-rithist tha an nighean a 'tilgeil grenade le a cas. Bidh e a" dèanamh seo le sgil agus gràs.
  Ach tha Maria a" losgadh le gunna-inneal. Tha an nighean cuideachd glè bhrèagha agus choinnich i ri balaich ionadail. Ach chan e Maria aon den fheadhainn a tha ann an cabhaig a dhol dhan leabaidh. Faodaidh tu dìreach conaltradh agus bruidhinn.
  No coimhead film... Chunnaic Maria an dealbh airson a" chiad uair: "Gone with the Wind," agus eadhon ann an dath. Mhair am film trì uairean a thìde agus bha e gu math drùidhteach. Às deidh na h-uile, tha fios aig Ameireaganaich mar a nì iad losgadh.
  Thug an nighean iomradh air a caraid ùr, Iain Friseal.
  - Tha filmichean làidir agad cuideachd!
  Rinn Iain gàire le toileachas.
  - Carson a tha seo a" cur iongnadh ort?
  Fhreagair Maria gu h-onarach, a" bualadh a buinn rùisgte air a" ghainmhich:
  - Gu fìrinneach, tha... shaoil mi nach robh luchd-calpa comasach air filmichean mar sin a dhèanamh.
  Rug Iain air an nighean agus fhreagair e:
  - Agus bha mi a 'smaoineachadh gur e propaganda a bh' anns na filmichean agad uile!
  Dhaingnich Maria seo le gàire:
  - Tha, propaganda! Ach propaganda na fìrinn!
  Fhreagair Iain le gàire:
  - Dè an seòrsa fìrinn?
  Fhreagair Maria le pathos:
  - An fhìrinn gu bheil beatha as fheàrr dha na daoine ann an dùthaich nan Sòbhietich!
  Iain, thuirt an duine aotrom dearg seo:
  - Is i so a' bheatha is fearr do mhuinntir America. Agus tha thu air do ghlacadh leth leis an Wehrmacht!
  Às deidh na briathran seo, bha Maria a 'faireachdainn fearg ann fhèin. Agus dh'fheuch i ri cur an aghaidh rudeigin neònach:
  - Chan e leth, ach nas lugha!
  Fhreagair Iain gu loidsigeach:
  - Mura h-eil iad a 'gearradh dheth a' chas gu lèir, ach leth, tha seo mar-thà na bhròn. Agus tha thu dha-rìribh a" gabhail thairis agus a" pàigheadh moladh tàmailteach don Treas Reich!
  Rinn Maria ceartachadh:
  - Chan e ùmhlachd, ach airgead-dìolaidh ...
  Thuirt Iain gu reusanta:
  - An dara cuid air an aghaidh no air a' mhaoil!
  Thuirt Maria le dragh:
  - Agus tha thu a 'call a' chogaidh ris an Wehrmacht!
  Thuirt Iain gun a bhith ro mhisneachail:
  - Ach airson a-nis chan eil sinn a" sabaid air an fhearann againn fhèin!
  Thug Maria a-mach a teanga ...
  An uairsin ghluais sinn air adhart gu cuspair eile. Dh'fhaighnich an Ameireaganach:
  - An toil leat tanca an Sherman?
  Fhreagair Maria gu h-onarach:
  - Chan eil math. Tha e ro àrd. Agus tha an gunna caran lag.
  Dh"aontaich Iain:
  - Is dòcha gu bheil am Pershing nas adhartaiche againn. Tha dòchasan sònraichte againn airson an tanca ùr!
  Chuir Maria dheth e:
  - Is dòcha gu bheil an IS-2 againn nas fheàrr. Agus tha an E-50 Gearmailteach sa chumantas nas fheàrr na an dealbhadh Ameireaganach seo. Chan eil mi a 'smaoineachadh gun urrainn dhut rud sam bith a dhèanamh nas fheàrr.
  ghabh Iain oilbheum:
  - Tha an innleadaireachd againn làidir. Chan eil dad mar am B-29 agad aig na Ruiseanaich.
  Fhreagair Maria le misneachd:
  - Chan eil fhathast, ach bidh e a dh'aithghearr! Agus san fharsaingeachd, bidh an teicneòlas againn mar an fheadhainn as cumhachdaiche san t-saoghal. Agus chan eil ann ach beagan ùine!
  Bha Iain teagmhach:
  - Tha an USSR air cus a chall. Chan eil an neart agad gus gnìomhachas trom ath-bheothachadh. No teicneòlas a leasachadh. Mar sin chan urrainnear faighinn seachad air a" bheàrn leis na Gearmailtich!
  Cha do dh"aontaich Maria ri seo:
  - Bidh na daoine, fo stiùireadh a 'phàrtaidh, a' dèiligeadh ri seo. Tha mi cinnteach! Agus gheibh sinn buaidh fhathast!
  Thuirt Iain gun teagamh:
  - Is beannaichte an ti a chreideas !
  Thuirt Maria le misneachd:
  - Feumaidh creideamh a bhith stèidhichte air argamaidean reusanta!
  Dh"fhaighnich Iain le iongnadh faicsinneach:
  - Nach 'eil thu creidsinn ann an Dia ?
  Chuir Maria a-mach:
  - Roimhe sin, mar phàiste, cha robh mi ga chreidsinn agus bha mi nam thùsaire. Agus a-nis... chan eil fhios agam!
  Fhreagair Iain seo, a" ràcadh a" ghainmhich le a bhròg:
  - Bha mi a 'creidsinn mar leanabh, ach a-nis chan eil.
  Agus sheall an t-òganach mun cuairt. Bha iad a" bruidhinn anns a" chladhach. Bha e blàth agus bha an solas aotrom. Gu dearbh, chan eil faireachdainn nan Ameireaganach deimhinneach. Bidh na Gearmailtich a" faighinn air adhart agus a" buannachadh. A rèir choltais, a dh'aithghearr thig iad dha na Stàitean Aonaichte. Tha e soilleir gu bheil tancaichean an Treas Reich nas làidire na an fheadhainn Ameireaganach. Agus tha seo gu dearbh na dhuilgheadas mòr. Agus tha gunnaichean inneal Gearmailteach nas fheàrr. Tha dìreach mòran de choigrich anns an Wehrmacht. Bidh an èifeachdas sabaid aca nas ìsle na an tè Gearmailteach.
  Ach tha iad a" brùthadh le àireamhan. Dè a chuireas an aghaidh a" Ghearmailt?
  Nach obraich e a-mach, am feum sinn sabaid air ar fearann fhèin?
  Dh"fhaighnich Iain do Mhàiri:
  - Carson a thàinig thu thugainn? Nach eil thu sgìth dhen chogadh?
  Fhreagair an nighean le dùrachd:
  - Agus mi! Agus tha mo dhaoine sgìth de chogadh! Agus is e sin as coireach gu bheil mi airson nach tig na faisisteach thugainn a-rithist!
  Thuirt Iain gun a bhith ro mhisneachail:
  - Cuiridh sinn stad orra! Co-dhiù bu chòir dhaibh stad a chur air! Tha ar n-America làidir, agus cha toirear sinn gu ar glùinean!
  Chòrd Iain ri Màiri. Ach ao-coltach ri a caraidean, cha robh i ann an cabhag sam bith gaol a dhèanamh cho luath 's a choinnich i ri fear. Dhiubh sin, is dòcha gur e Alla an rud as iongantaiche agus chan eil e a" gabhail ri seasmhachd. Ghabh i grunn leannanan. Tha caractar cho teth aice.
  Gu dearbh, cha b 'urrainn do bhall Komsomol stad a bhith mar seo, ach nuair a tha cogadh ann, tha e gu math duilich a bhith a' cumail a-steach miann. Tha an cunnart ann an sabaid a 'toirt buaidh mhòr air hormonaichean.
  Ach, tha Alla a" sabaid gu math. Agus is toil leis a bhith a" losgadh le a chasan cuideachd.
  Tha Maria nas modha. Tha eagal oirre mu Iain - 's dòcha gum bàsaich e.
  Bidh itealain ionnsaigh jet cumhachdach de na Gearmailtich a" dèanamh milleadh mòr air na saighdearan dìon.
  Tha Mexico City na bhaile mòr, beanntach, agus an seo faodaidh tu do chuid fhèin a chumail. Tha na Gearmailtich cuideachd a 'tuigsinn seo, agus le bhith a' toirt a 'phrìomh-bhaile gu bomadh agus losgadh gunnachan, tha iad a' feuchainn ri dhol seachad air.
  Tha Anyuta na fionn àlainn, rinn i gnìomh math. Dhèilig i ri clann ionadail. Tha iad cuideachd eadar-dhealaichte. Ceann-dubh sa mhòr-chuid, ach tha feadhainn aotrom ann cuideachd. Bidh iad a 'ruith mun cuairt ann an luideagan, casruisgte. Ma chuireas iad orra brògan, is ann dìreach nuair a thèid iad a-steach don sgoil. Tinn, ach sunndach.
  Bha Anyuta, a 'coimhead orra, den bheachd gur e àm toilichte a bh' ann an òige, a 'gabhail a-steach a beachd air an t-saoghal. Nuair a shaoilear leat fhèin a bhith neo-bhàsmhor, agus a mhuir air do ghlùinean. Bidh eadhon clann a 'sabaid ann an dòigh shònraichte. Sheas iad ri chèile agus dh"fhalbh iad le gàire. Chan eil e coltach ri inbhich a bhios a" cumail grudges airson ùine mhòr. Chan e, tha a h-uile dad eadar-dhealaichte ann an leanabachd. Agus tha eadhon a" ghrian a" deàrrsadh nas gile agus tha an èadhar nas buige.
  Chòrd an samhradh ri Anyuta. Agus an seo tha e cha mhòr an-còmhnaidh grianach agus blàth. O Mheagsago... Dè a bhios a' feitheamh ort fo dhreuchd Hitler? An toir iad air clann caismeachd ann an cruthachadh agus laoidhean faisisteach a sheinn?
  Tha e fìor gu bheil clann anns an USSR, an toiseach, luchd-tòiseachaidh, a 'coiseachd ann an cruthachadh agus a' seinn òrain.
  Chan e seo an rud as miosa idir. Ach nach cuir uilebheistean faisisteach às do chloinn anns na campaichean?
  Cha do rinn na Nadsaidhean dìmeas air a" chràdh agus cha do rinn iad cuibhreann airson aois. Chaidh aon bhalach aon-deug a dh'aois a losgadh le lòchran-sèididh, chaidh ìnean teth a chuir a-steach dha chasan, agus chaidh a chorragan agus a òrdagan a bhriseadh. Bha na caileagan air an crochadh bhon mhullach le am falt agus bha an sàilean air an losgadh le teine. Dè rinn na h-uilebheistean? Bha Anyuta a" riochdachadh an t-saoghail gu lèir fo smachd nam faisisteach. Agus ghabh i eagal.
  Ach airson a-nis, tha inneal fìor bharbarach an Treas Reich a" toirt air adhart agus a" glacadh barrachd is barrachd fearainn ùra. Agus gun a bhith a' stad, 's gun a bhith ag atharrachadh chasan... Tha ar n-aghaidhean a' deàrrsadh, tha ar bòtannan a' deàrrsadh!
  Tha an tanca E-50 ùr gu sònraichte cunnartach, nach urrainn dha gunnaichean Ameireaganach a ghabhail, eadhon aig raon bàn.
  Bidh Anyuta dìreach a" putadh mèinn air an uèir. Tha balach ionadail, Alberto, ga cuideachadh. A leithid de ghille bàn ann an shorts, glè ghrinn agus lùthmhor. Tha e coltach ris an fhear as fheàrr leis Seryozha. Bha e cuideachd cho lùthmhor. Fìor, tha Alberto beagan nas dorcha na chraiceann, agus tha falt nas fhaide, ach aotrom. Agus nuair a nì e gàire, bidh aodann a" fàs cho grinn.
  An-dràsta tha mèinn glaiste tro chuibhlichean E-50 Gearmailteach. Bhris am bratag bhon spreadhadh. Tha an Gearmailteach air a leòn. Aon chirps:
  - Togaidh sinn làmhan nam faisisteach!
  Bidh an nighean a 'lùbadh air ais agus a' sgoltadh air falbh. Tha an Gearmailteach a 'tòiseachadh a' tilleadh air falbh. Fhathast chuir e sgrìob air.
  Tha cuimhne aig Anyuta mar a fhuair i i fhèin fo obair. Chuireadh fàilte mhòr air toiseach a" chogaidh. Ged a bha mòran, gu h-àraidh an òigridh, a 'cunntadh air buaidh luath agus saoradh na Roinn Eòrpa. Bha an nighean Anyuta fhathast na dheugaire aig an àm sin, agus còmhla ri clann eile bha e fo ùmhlachd falmhachadh.
  Ach bha Anyuta air chall. Nas mionaidiche, thug an nighean ro fhada airson ullachadh agus bha i fadalach airson an làraidh. Agus bha i a" feitheamh gus an tigeadh na Nadsaidhean. An uairsin dh'fhiosraich ball àlainn Komsomol eagal. Agus choisich i dhan ear. Bha na brògan ùr. Suathadh an nighean a casan agus b' fheudar dhi a brògan a thoirt dhith. Chaidh mi casruisgte. Tha an craiceann air an aonar fhathast bog agus chan eil e garbh. An toiseach cha robh e ach beagan tingle. An uairsin thòisich e a 'fàs teth, agus aig a' cheann thall, bha mo chasan air an cruinneachadh suas agus a 'losgadh.
  Cha robh dùil aig Anyuta gum faodadh coiseachd casruisgte a bhith na leithid de chràdh. Thòisich eadhon coiseachd air an fheur air a ghoirteachadh, agus spreadh taobh a-staigh na h-ìghne gu litireil.
  Ann an dòigh air choreigin chaidh i gu bothan a" bhaile, bha a casan fuilteach. Bha a" bhan-aoigheachd le deagh nàdar a" nighe buill deugaire Komsomol. Tha am pian air a dhol sìos beagan. Ach choisich Anyuta a-nis le duilgheadas mòr. Nuair a dh"fhàs mo chasan na b" fheàrr, dh"fhalbh mi air an turas ann am brògan bast. Ach aig an aon àm, dh'fheuch mi ri coiseachd airson ùine gun bhrògan gus a bhith eòlach air na buinn agam.
  Dh"fhàs casan na h-ìghne garbh gu luath, agus cha b" fhada gus an robh eagal oirre ro gheugan no cònaichean anns a" choille.
  Ach bha an t-slighe chun na loidhne aghaidh fada. Dh" fhàs casan na h-ìghne cho garbh "s gun do thòisich a sàilean ri tachas is sgàineadh. Agus tha seo pianail cuideachd. Bha, agus bha mi rud beag acrach. Bha mo laoigh air an goirteachadh agus mo ghlùinean air an goirteachadh leis an t-srian.
  Chan e na cuimhneachain as tlachdmhoire. Ach san fharsaingeachd, dè as urrainn a bhith tlachdmhor ann an cogadh? Och, airson adhbhar air choireigin, bho na ciad làithean a thrèig an t-Arm Dearg. Agus theich eadhon mòran shaighdearan. Agus cha b 'urrainnear stad a chur air a' phròiseas seo.
  Gu ruige seo, dìreach faisg air Moscow tha an Wehrmacht air tionndadh gu duslach.
  An uairsin rinn Anyuta dàin:
  Uair dhe na h-uairean fhuair an Wehrmacht buaidh,
  Tha Napoleon air a" chùis a dhèanamh, do-chreidsinneach ...
  Chan urrainn don nàmhaid brathadh air bratach na Ruis,
  Nuair a tha na daoine agus am pàrtaidh aonaichte!
  Tha e nas spòrsail coiseachd le òran, eadhon nuair a thuiteas do chasan dheth. Am measg rudan eile, chuir an nighean deugaire litrichean gu fon talamh. Rud a bha mi gu math moiteil às.
  Ach a-nis bidh Anyuta a" losgadh air na Sìonaich, agus a" bualadh gu dìreach. Bidh e a 'marbhadh nan sùilean cumhang agus a' gàireachdainn:
  - 'S e trodaiche Yak a th' annam, tha an t-einnsean agam a' losgadh... 'S e an speur mo dhachaigh!
  Agus tha e a 'losgadh a-rithist. Cool nighean. Tilgidh e pìos glainne le a chas rùisgte. Bidh e a 'bualadh air an t-sabaid ceart san t-sùil. Bidh e a 'tuiteam agus a' bàsachadh.
  Agus Anyuta chirps:
  - Chan eil seo fionnar, ach gu math fionnar!
  Tha spòrs aig an nighean, oir tha a h-uile dad ag obair a-mach ...
  Is toil leis an fheadhainn as làidire agus as motha san sgioba aca, Matryona, a bhith a" tilgeil grenades le casan rùisgte. Agus tha i comasach air bualadh air na saighdearan-coise. Agus eadhon gu soirbheachail milleadh a dhèanamh air baraille an tanca. A-nis feumaidh an Gearmailteach falbh.
  Tha Matryona ag ràdh le gàire:
  - Agus bha mi a 'bleoghan chan ann a-mhàin mart, ach cuideachd each! Mar sin a" sealltainn gur e superman a th" annam!
  Agus loisg an nighean a-rithist, agus gu ceart. Leag i trì cinn le sùilean caola agus rinn i sgadan:
  - Tha mi nam ghaisgeach sàr-chlas!
  Agus dè na sliasaidean feòil a th" aig Matryona. Thagh an nighean leannan airson a bhith co-ionnan ri fear Afraganach-Ameireaganach dà mheatair. Agus rinn i gaol dha le toileachas. Tha e math nuair a tha foirfeachd fireann cho tiugh ri gàirdean fireannaich inbheach... Bha caileag mhòr mar Matryona a" cur luach air meudan mòra. Agus bha an nighean a" beucaich le orgasm cho mòr is gun tàinig an rèisimeid gu lèir a ruith a dh"èisteachd. Abair buabhall!
  Ach a-nis is e am prìomh rud cogadh. Agus tha an nighean a 'tilgeil grenades le a casan làidir. Agus eadhon clachan mòra agus pìosan. Tha Matryona toilichte mu dheidhinn seo. Ged nach robh a h-uile dad nam beatha cho rosy.
  Aig aon àm, chaidh an nighean gu crìch ann an coloinidh airson còig cluasan arbhair a ghoid. Bha i ro acrach. Air son an do chuireadh i do'n champ. Gheàrr mi mo cheann. Agus bha am modh sgrùdaidh na iongnadh iomlan don leanabh. B" fheudar dhi a bhith ag obair ann. Cha robh Matryona diùid bhon obair, agus gheàrr i sìos a 'choille, gu fortanach bha i ann an deagh shlàinte. Ach cha robh na cuibhreannan prìosain gann gu leòr, agus thilg an nighean a h-uile càil na beul. Agus cnuimhean, agus biastagan, agus duilleagan chraobhan. Bha brògan campa fiodha ro mhì-chofhurtail, agus b 'fheàrr le Matryona a bhith ag obair casruisgte, eadhon anns an fhuachd agus san t-sneachda. Chuir an nighean seachad trì bliadhna ann an coloinidh, ach an uairsin chaidh a leigeil ma sgaoil, agus sin mar a chaidh pàirt de libearalach a chumail fo Beria. A bharrachd air an sin, bha Matryona an-còmhnaidh nas àirde na an àbhaist, a chaidh aire a thoirt dha cuideachd.
  An toiseach, às deidh coloinidh na h-òigridh, thàinig an nighean, an dèidh dha ruighinn, ruith chun a 'chidsin agus airson a' chiad uair ann am mòran bhliadhnaichean dh'ith i làn. Agus anns a 'choloinidh, cha robh eadhon fuasgladh clisgeadh dian dha nigheanan mòra gu leòr. Cha do chuir duine gu sònraichte eucoir air Matryona anns a" choloinidh. Bha eagal air a co-aoisean mu a neart corporra iongantach agus a dòrn mòra. Is e Matryona an t-anam as caoimhneil, ach ma bheanas tu rithe, gluaisidh i cho mòr is nach bi e coltach ri mòran.
  Bha an nighean ann an suidheachadh math leis na h-ùghdarrasan, umhail, na stiùiriche ann an cinneasachadh, agus cha do dhiùlt i dad, eadhon an obair as duilghe. Cha robh mi a-riamh tinn. Bha i ag obair casruisgte anns an fhuachd searbh agus cha do ghlac i eadhon sròn a bha a" ruith. Cha do thionndaidh ach na casan mòra, gràsmhor dearg, mar chasan gèadh, ach dh'fhuirich iad blàth.
  Thuirt Matryona eadhon gun robh i a" snìomh an raon, agus chuir i seachad beagan a bharrachd air trì bliadhna air a" bhunc. Mar, tha i air a bhith ann agus tha clàr eucoireach aice. Thug am britheamh cluasan arbhair dhan leanabh mu dheich bliadhna a dh'aois. Ach ma choileanas tu an àbhaist trì-fhillte, thèid an latha seachad ann an trì. Agus dh'fhalbh Matryona tràth. Mar sin choisich i air ais ann an dreasa prìosain an riaghaltais, casruisgte, tana, le falt goirid, fionn, bàrr. Gu breagha, le figear caol agus aghaidh breagha.
  Thug daoine sùil oirre. Bha Matryona, ann an èideadh prìosain glas, nas taine, agus le gearradh fuilt, a" coimhead gu math coltach ri cailleachan-dubha. Dh" fhàs an coltas eadhon nas motha nuair a choisich Matryona na còig ceud cilemeatair a bha air fhàgail dhachaigh. Bha i dha-rìribh ag iarraidh a bhith a" stampadh a dùthaich dhùthchasach le a casan rùisgte. Agus an uairsin ann an Siberia, far an robh i, bha a h-uile dad beagan eadar-dhealaichte.
  Às deidh an t-sneachda, tha coiseachd casruisgte air an fheur na eòlas air toileachas. Nuair a ràinig i an taigh, dh'ionnsaich Matryona gu robh i trom. Cha robh seo na iongnadh. Chòrd e rinn a bhith ag obair còmhla ris na geàrdan leis an nighinn. Bha a corp gaisgeil a bha a' fàs gu ìre ag iarraidh gnè. Ach leis gu robh grunn ghillean tèarainteachd còmhla rithe, cha robh fios aig Matryona cò bh" ann an athair an leanaibh.
  Ach dh" fhàs am balach suas mòr, fallain, bàn agus làidir. A-nis is dòcha gu bheil e mar-thà na thùsaire. Is dòcha aig an aghaidh.
  Cha robh fios aig Matryona air na thachair don leanabh aice. Aig àm a 'chogaidh, dh' fheuch an nighean ri bhith trom gus nach caill i na blàran. Tha tincture sònraichte ann airson seo. Bha Matryona fhèin ga meas fhèin mar Rodnover Orthodox. Seòrsa de mheasgachadh de sheann phàganachd Ruiseanach agus Orthodoxy. Bha Matryona a" conaltradh ri bana-bhuidsichean agus luchd-draoidh. Bha neart aice cuideachd.
  Carson a tha na Gearmailtich a' buannachadh? Thuirt a" bhana-bhuidseach as sine rithe gun deach aig na feachdan seallaidh a tha ann an seirbheis an Treas Reich air na Moiras, an t-snàthainn beatha òir de fhortan tearc, agus is dòcha eadhon gun samhail, do Hitler. Agus sin a-nis tha am Fuhrer air toileachas iongantach a lorg. Cha robh seo aig eadhon Genghis Khan, a thug neart iongantach don Wehrmacht. Agus dh'innlich luchd-dealbhaidh na Gearmailt gu soirbheachail, agus dh'àithn na marasgal achaidh aig a 'mhullach, ach cha do rinn an luchd-dùbhlain aca gu math.
  Tha fortan gu cinnteach cudromach. Bha e mar thoradh air fortan gu ìre mhòr gun robh Hitler comasach air buaidh a thoirt air feachdan adhartach. Gu ìre nàdarra, leis nach robh an àithne an Iar, agus gu ìre na Sòbhieteach, buileach a 'tuigsinn mar a bu chòir cogaidhean an latha an-diugh a bhith air an coileanadh gu ceart. Ach thug an t-sreath de thachartasan fàbharach buaidh cuideachd air an Treas Reich.
  Ann am fìor eachdraidh, dìreach bhon mhionaid air an làimh eile, dh'fhàg fortan an Wehrmacht, agus thòisich grunn rudan beaga a 'cluich an aghaidh nan Nadsaidhean. Thòisich e le Blàr ainmeil Midway. An uairsin thug sreath slàn de thubaistean buaidh air na Seapanach. Ged a bha Iapan na bu làidire sa bhlàr seo agus bha barrachd shaighdearan eòlach agus air an trèanadh nas fheàrr.
  Tha Ameireagaidh nas fhaide na faclan - làidir gu h-eaconamach. Ach chan eil an arm agus an cabhlach aige gu math deiseil airson sabaid, chan eil iad air an deagh thrèanadh agus air an smachdachadh. Bha càileachd agus eòlas air taobh Iapan. Pìos às deidh pìos, rinn Land of the Rising Sun cabhlach Ameireagaidh a phronnadh. Agus bhuannaich i. Gus an do dh'adhbhraich sreath de thubaistean gu Midway. Às deidh sin, thrèig fortan Iapan gu tur. Agus chaidh Ameireaga air adhart leis an ionnsaigh, mean air mhean a 'faighinn làmh an uachdair.
  Agus an uairsin, mar a mhìnich am bana-bhuidseach bu shine (fhathast glè mhath!), Bha pàirt aig an fhìrinn gun robh Iapan na charaid don Treas Reich air a stiùireadh le Hitler. Agus chaidh pàirt de fhortan an Fuhrer dhan samurai.
  A bharrachd air an sin, le coltachd ceithir fichead sa cheud, bu chòir dha na Seapanach a bhith air am blàr seo a bhuannachadh co-dhiù.
  Bha e follaiseach gun robh na Yankees nas comasaiche air malairt na sabaid. Tha na Gearmailtich, an uair sin, nan dùthaich de ghaisgich a rugadh aig an robh eaconamaidh cumhachdach cuideachd. Agus mean air mhean dh'fhàs an Wehrmacht, a 'gabhail a-steach coigrich agus tùsanaich de gach strì, air a lìonadh le tancaichean agus itealain, nas làidire. Agus bhuannaich e gu furasta. Cha b" urrainn dùthchannan eile dad a dhèanamh gus a dhol na aghaidh.
  Chuir Matryona ceist:
  - Ciamar a gheibh thu buaidh air Hitler?
  Chrath a" bhana-bhuidseach a guailnean agus fhreagair i gu h-onarach:
  - Nam b" urrainn dhaibh, bhiodh iad air a dhèanamh iad fhèin o chionn fhada... Ach an seo feumaidh tu argamaid a dhèanamh le dànachd fhèin...
  Rinn Matryona osnaich gu mòr. Agus dh"fhaighnich i a-rithist:
  "Nach marbhadh iad mi ma thèid mi a shabaid airson Ameireagaidh?"
  Fhreagair a" bhana-bhuidseach le misneachd:
  - Tha do chòignear uile 'n làimh na làimhe deise nèamhaidh. Agus chan urrainn dha na Nadsaidhean a sgrios cho furasta. Dèan sabaid agus creid anns na tha an dàn dhut!
  Rinn Matryona gàire agus fhreagair i le misneachd:
  - Tha mi a 'creidsinn gun urrainn dhomh sabaid le urram!
  Agus gu dearbh bha an nighean gaisgeil a" sabaid mar fhìor leòmhann. Fhuair na Gearmailtich, no an àite an tràillean-cogaidh cèin, a' chiad àireamh. Agus eadhon le dubhan.
  Sheinn an nighean:
  - Mar fhàiligeadh, gheall mi an neapraigear gorm a shàbhaladh!
  Agus a-rithist teine, neo-mhearachdach agus gu math gaisgeil. Bidh Matryona a" losgadh agus a" bualadh. Tha tràillean cèin a" tuiteam. Tha e nas miosa, gu dearbh, nuair a tha tancaichean a" gluasad. Chan eil teicneòlas Gearmailteach co-ionann. Dè ma tha! Tha na Ruiseanaich cleachdte ri bhith riaraichte le glè bheag!
  Sheinn Matryona:
  - Tha sinn nar luchd-tòiseachaidh - clann co-mhaoineas!
  Agus a-rithist loisg i gu ceart. Bha an còignear nigheanan ag obair agus a" giùlan barrachd is barrachd spionnadh. Agus cha do bhuail na sligean iad.
  Ach bhàsaich balaich Ameireaganach. Thuit stoirm-troopers às an adhar. Bha iad gu litireil a" nochdadh suidheachadh Ameireagaidh le rocaidean. Bha na gunnaichean ag obair cuideachd. Fhreagair iad le teine talmhainn rudeigin gu slaodach.
  Agus nuair a thòisich an rùsgadh bho lannsaichean gas, dh'fhàs e gu tur eagallach. Agus bha coltas gu robh an speur air a reubadh le teangannan dearga lasair.
  Bha na caileagan beagan air an goirteachadh, agus chaidh iad am falach anns an sgàineadh. Dh" fhàs an t-sligeadh gu dian. Bhuail howitzers fèin-ghluasadach Gearmailteach cuideachd. Thuit bomaichean agus rocaidean.
  Airson a caraidean a bhrosnachadh, sheinn Alena:
  - Gun teagamh, tha ginealaichean ùra a 'sabaid airson gaol! Ged a tha uair an dràgon cruaidh, tha ùine air ar taghadh airson gnìomh!
  Agus loisg Alenka, a 'putadh an scout, agus a-rithist leum e dhan bheàrn. Agus bho shuas tha cuan teine iomlan, agus bidh pìosan snàthad ag itealaich air falbh.
  Bidh na Gearmailtich a' cleachdadh itealan TA-400 fìor chumhachdach le sia einnseanan airson bomadh. Tha inneal mar seo gu math nas fheàrr na modalan Ameireaganach, a 'gabhail a-steach raon itealaich. Armachd gu math làidir. Agus bidh e a" tuiteam bhomaichean, feadhainn throma le lìonadh ball. A tha sgapte thairis air ceudan de mheatairean.
  Tha an TA-400 na inneal cha mhòr so-leònte. Tha i cumhachdach le armachd dìon cumhachdach. Chan urrainn don B-29 coimeas a dhèanamh ris. Agus mar a thuiteas an superbomb. Bidh am bloc gu lèir a" crathadh mar seo, a" tuiteam às a chèile. Agus tha cumhachd mar sin air a thaisbeanadh an seo.
  Ach tha Alenka ag ràdh gu dàna:
  - Chan eil geamhradh aig Papuans, tha suidheachaidhean gun dòchas aig na Ruiseanaich!
  Agus gu dearbh, is dòcha gu bheil an nighean ceart. Seo còig dhiubh anns an teas, agus chan fhaigh iad ach losgadh beag.
  Maria ag ràdh:
  - Is e Nadezhda an toinnte talmhaidh agam....
  Agus an uairsin bidh e ga cheartachadh fhèin, a" gluasad a dhòrn gu smiogaid:
  - Chan e iom-fhillte, ach combaist!
  Tha na caileagan, a dh'aindeoin an teine dùmhail, fhathast beò. Tha Allah eadhon a" seinn:
  - Chan eil mi airson coiseachd le snàithlean, le snàithlean! Bho seo a-mach, tha an Cogadh Dearg beò!
  Ach cia mheud saighdear Ameireaganach a bhàsaich bho theine làmhachas nan Nadsaidhean? Chan ann airson rud sam bith nach robh na Càirdean an sàs ann an eachdraidh fhìor an aghaidh fhosgladh ro dhà fhichead sa ceithir.
  Tha a" mhòr-chuid de dh"eòlaichean armachd den bheachd, anns a" chùis seo, gum biodh na SA agus saighdearan Breatannach air an tilgeil dhan mhuir. A bharrachd air an sin, is dòcha nach biodh mòran buaidh aig seo air cùrsa nàimhdeas san taobh an ear.
  Ach a-nis is dòcha gu bheil na h-Ameireaganaich air an nàrachadh gun do ghiùlain iad ro fhulangach. Gun tug iad cead buaidh a thoirt air na coloinidhean Sasannach gu lèir, agus Breatainn fhèin. Gun tug iad cothrom dha na faisisteach an USSR a sgrios, agus a-nis feumaidh iad sabaid cha mhòr leotha fhèin.
  Agus a-nis is e a" cheist: am bi Stalin a" briseadh teirmean sìth an connlaich? Bho thaobh moralta, chan e peacadh idir a th" ann a bhith a" toirt ionnsaigh air an Treas Reich. Às deidh na h-uile, chuir Hitler e fhèin an-aghaidh gu mì-fhortanach an aonta neo-ionnsaigheach. Ach air an làimh eile, tha ceist ann fhathast mu fhreagarrachd. Is dòcha nach tèid na Gearmailtich, às deidh dhaibh grèim fhaighinn air fearann agus sabaid airson grunn bhliadhnaichean, a dhol nas fhaide. A-nis is fhiach iad a bhrosnachadh?
  A bharrachd air an sin, faodaidh Ameireagaidh fhèin faighinn a-mach às a" chogadh le bhith a" soidhnigeadh fois-sìthe. Agus tha Truman na dhuine eadhon nas dorcha agus nas brònach na Roosevelt.
  Tha rocaidean àrd-chumhachd a' fuasgladh na talmhainn... Cathair-bhaile Mheicsiceo ga bhomadh. Ach chan e sin uile. Tha na Gearmailtich cuideachd a" toirt ionnsaigh air bailtean-mòra Ameireagaidh. Agus an toiseach, airson factaraidhean armachd. Chan eil e gu math gnìomhach fhathast, tha seo mar thoradh air conaltradh leudaichte agus iomallachd fearann na SA. Agus tha e nas cudromaiche taic a thoirt do adhartas ar saighdearan fhèin.
  Ach, mar eisimpleir, chaidh ceithir urchraichean A-10 fo smachd rèidio a losgadh ann an Toronto. Ionnsaigh gu math cosgail, ach co-dhiù sheall na Gearmailtich gu robh iad comasach air losgadh bho astar fada, agus gu ceart. Ach, gu dearbh, tha cur air bhog TA-400 a 'cosg nas lugha na bhith a' cur a leithid de urchair bho astar mìle cilemeatair.
  Ach tha innealan ann a tha comasach air a chuir air bhog gu orbit ìosal na Talmhainn - saidealan spy. Airson co-là-breith an Fuhrer, tha iad a" gealltainn saideal a chuir air bhog a bhios comasach air fearann na SA a filmeadh.
  Loisg Maria a cas rùisgte, ghràsmhor. Bha na blisters eadhon a" dol suas. Tha e mì-thlachdmhor aideachadh. Tha e teth mun cuairt, agus chan eil dad ann airson faochadh a thoirt don tachas.
  Dh" fheuch an nighean ri smaoineachadh air na tùsairean sin aig an robh buinn air an sgrìobadh le luchd-cur gu bàs Gearmailteach a" cleachdadh brazier.
  Is dòcha gu robh iad ann am barrachd pian. Ach dh'fhuiling iad agus cha do sheall iad am pian le bhith a 'sgreuchail no a' gearan. Agus ma rinn iad gearan, 's ann tro chnàmhan fhiacal a bha sin.
  Is e seo gaisgeachd nan tùsairean, agus cha bu chòir dhi gearan a dhèanamh. Smaoinich an nighean gun robh na Nadsaidhean ga ceasnachadh. Chroch iad air raic e agus loisg iad a shàil rùisgte le iarann teth. Agus an àite a bhith a" gearan no a" sgreuchail, bidh i a" gàireachdainn nad aghaidh.
  Chuimhnich Maria air leabhar a leugh i na leanabh: "St. John's Wort." An sin, nuair a bha còir aig a" phrìomh charactar a bhith air a chràdh, dh"aidich e nach robh e coltach gum biodh e comasach dha seinn air raca mar na h-Innseanaich. Ach nuair a bhios tu a" seinn, tha e dha-rìribh a" faireachdainn nas fheàrr.
  Agus sheinn Muire gu h-ard ;
  'S tu mo dhùthaich àlainn,
  Tha a" phlanaid gu lèir moiteil asaibh...
  Tha an Ruis coltach ri aon teaghlach,
  Gum bi thu air do sheinn air neamh sa chòisir!
  
  Tha sinn a' gleidheadh laoidh an athar gun searbhas,
  An dèidh teagamhan a thilgeil a-steach don inferno ...
  Os ar cionn tha cerub le sgiath òir,
  Tillidh sìth agus bidh e glè shoilleir!
  
  Cruithear ar Tighearna Uile-chumhachdaich,
  Tha raointean fosgailte an Fatherland cho sgapte ...
  Ged tha 'n fheoil gu tric a' fulang le cradh,
  Ach tha an Ruis agus mise aonaichte airson linntean!
  
  Tha ar dùthaich cho naomh,
  Chan e, nas làidire na spiorad na saighdear Ruiseanach!
  Tha rionnag shoilleir a' lasadh os ar cionn -
  Bidh sinn a 'pronnadh an nàmhaid ann am blàr!
  
  Ruigidh sinn na stùcan as radaiche,
  Togamaid bratach dhearg thairis air Mars, le fealla-dhà...
  Às deidh na h-uile, tha Iosa an Dia mòr còmhla rinn,
  Tha sia suaicheantasan deug ann - bidh feadhainn eile ann!
  
  Bha nighean faisg air Moscow a 'sabaid leis an nàmhaid,
  Gu misneachail a' chùis air na faisisteach...
  Ach thionndaidh an dia borb Mars air falbh,
  Agus b" e an rud mì-fhortanach gun deach a glacadh!
  
  Thug iad nighean casruisgte troimh 'n t-sneachda,
  Loisg an teine gu feargach air a shàilean...
  Bhris iad an cas rùisgte ann am prìneachan,
  Agus bhuail iad mi gu cruaidh le slabhraidh dearg-theth!
  
  Ach dh" fhuiling a" bhòidhchead an cuideam,
  Chràdh iad nighean ann an sloc...
  Cha do leig am faisisteach eadhon osnaich shàmhach,
  Às deidh bàs ball Komsomol le duais!
  Tha blàran fiadhaich ann, agus tha na Gearmailtich agus an co-bhanntachd aca a 'sgrios na h-Ameireaganaich bho gach taobh.
  Chaidh an t-sabaid ann am Mexico City air adhart beagan. Tha am baile mòr air aon den fheadhainn as motha air an t-saoghal, suidhichte anns na beanntan agus tha e ro dhoirbh targaid a ghlacadh. A bharrachd air an sin, dhaingnich na h-Ameireaganaich iad fhèin ann am Baile-mòr Mexico, agus ro-làimh chruthaich iad ionad an sin agus ionadan armachd ann am buncairean domhainn. Agus leig seo leotha Mexico City a chumail eadhon an dèidh don phrìomh-bhaile a bhith air a chuairteachadh. Chan eil Ameireaganaich cho sìmplidh nas motha.
  Bha iad a" creidsinn nach biodh na Gearmailtich ann an cunnart gluasad gu tuath le baile-mòr cho mòr air an cùlaibh, agus gum biodh iad an sàs ann a bhith a" feuchainn a leithid de dhroigheann a spìonadh às am beul.
  Bha eagal mòr air an Fuhrer coire fhàgail air cùl a shaighdearan. A bharrachd air an sin, chaidh na Gearmailtich ath-lìonadh le tancaichean nas adhartaiche bhon t-sreath E, agus bha iad airson an tanca as mòr-chòrdte aca, am Panther-2, a chuir na àite le tè a bha nas dìonta agus armachd agus nach robh na b" ìsle ann an coileanadh dràibhidh.
  Fo na cumhaichean sin, bha ceist mu bhith a" cleachdadh phlèanaichean diosc mu choinneimh ceannardas an Treas Reich.
  Ach b 'e an duilgheadas a bh' ann nach robh an jet laminar, fhad 'sa bha e a' dèanamh an itealan so-leònte, ga dhèanamh comasach losgadh bhuapa fhèin. Mura h-eil, ann an da-rìribh, dh" fhaodadh plèanaichean diosc plèanaichean a reubadh a "cleachdadh an astar iongantach agus an so-leòntachd. Ach le an cuideachadh tha e gu math duilich urchraichean a bhomadh no a losgadh no a chuir air bhog. Fìor, faodaidh tu an raon laminar a chuir dheth, na cosgaisean a leigeil ma sgaoil agus an uairsin tionndadh air a-rithist.
  B" e beachd eile a bhith a" armachd nan diosgan le canain a bhiodh a" spùtadh rèididheachd teirmeach no lasers. Ach thug seo ùine cuideachd.
  Ann an suidheachadh sam bith, feumar sàsaichean itealaich a chleachdadh gu practaigeach.
  Air 13 Giblean, chaidh dà phlèana diosc a dhearbhadh ann an sabaid airson a" chiad uair. Chaidh na siùil-itealaich dheth cha mhòr gu sàmhach. Ach bha glaodh ann. An uairsin ruith iad thairis air a" Chuan Siar gu Mexico. Mar a thionndaidh e a-mach, bha stòr cumhachd mòr aig an armachd seo cuideachd.
  Ach chaidh òrdachadh dhaibh a bhith a 'sabaid a-mhàin thairis air an fhearann a bha fo smachd an Wehrmacht. Leis nach bu chòir dhuinn ann an suidheachadh sam bith teicneòlas armachd a thoirt do dhùthchannan eile a tha cho fada air thoiseach air an ùine aca.
  Bha smachd aig Mairead agus Albina air a" chiad chlàr le bhith a" cleachdadh clàr gàirdeachais. B' e an obair aca airson a-nis dìreach plèanaichean Ameireaganach a reubadh, agus cha robh feum air àireamh mhòr de bhuill a' chriutha.
  Carson a chaidh na discos a thoirt do nigheanan? Leis gu bheil an gnè as laige nas soirbheachaile ann am batail mar sin. Tha an àireamh sa cheud de chall am measg phìleatan boireann grunn thursan nas ìsle na an àireamh de fhir.
  Ged a tha co-mheas glè fhàbharach aig an Luftwaffe ann am milleadh. Bidh sàr-mhathas cuideachd a" toirt buaidh air trèanadh sabaid, agus gu sònraichte itealain jet, aig nach eil neach-dùbhlain co-ionann.
  Tha Mairead agus Albina ag itealaich bhon Roinn Eòrpa gu Mexico aig astar timcheall air dà astar fuaim, ach chan eilear a" faireachdainn seo idir anns a" chlàr fhèin: cho rèidh sa tha an turas. Tha e mar gum biodh tu air trèana.
  Thuirt Mairead le dealas:
  - Is e seo an clàr-ciùil iongantach a tha againn. Coltach ri armachd sìthiche - chan fheum e claidheamh no canan!
  Shoilleirich Albina gu loidsigeach:
  - Nas coltaiche ri armachd fànais, mar na h-uilebheistean.
  Sheinn Mairead, a" stampadh a casan rùisgte, fèitheach:
  - Tha mi a" guidhe gum b" urrainn dhomh beagan airgid a chuir a-mach agus an coimheach a bhiadhadh! Tha mi a" guidhe gum b" urrainn dhomh beagan airgid a chuir a-mach, ach chan eil e a" magadh, na laogh!
  Bhuail Albina a làmhan agus thuirt i:
  - Is e òran fìor èibhinn a tha seo. Bha mi a" smaoineachadh nach robh fios agad ach mar a dhèanadh tu caismeachdan armachd!
  Fhreagair Mairead le bhith a" lùbadh air ais air an làr. Rinn e beagan push-ups. A rèir traidisean neo-labhairteach, bha bicini oirre. San fharsaingeachd, anns an Luftwaffe, thionndaidh cha mhòr a h-uile boireannach òg agus nighean gu èideadh bikini. Ann an suidheachadh sam bith, ma bha an aimsir a 'ceadachadh agus nach robh e ro fhuar. Bhathar a' creidsinn gum biodh ceangal na b' fheàrr aig corp le co-dhiù aodach ris an itealan. Agus bidh na pìleatan ag itealaich gu sàr-mhath sa chùis seo.
  Tha cleachdaidhean air seo a dhearbhadh. Fiù 's anns an fhuachd, dh'fheuch na caileagan ri bhith cho lom' sa ghabhas. Tha bikinis air fàs gu math fasanta.
  Mar sin chan eil e na iongnadh gu robh na nigheanan cha mhòr rùisgte. Agus leis na figearan aca, bidh bikinis a 'dol gu math. Gu dearbh, anns an arm bidh na boireannaich uile gan cumail fhèin ann an cumadh, agus tha figearan math aca. Nuair a bheir boireannach òg gnìomhachd chorporra dhi fhèin, seallaidh i tarraingeach ann an dòigh fhollaiseach. A bharrachd air an sin, nuair a bhios tu a" caitheamh bikini, bidh an èadhar ùr a" cuideachadh le losgadh geir. Agus tha na caileagan cho caol agus lùbach le abs snaidhte.
  Gu dearbh is e seo bòidhchead, cuirp boireannaich òga. Tha do chasan, gu dearbh, lom, agus le buinn rùisgte bidh thu a 'faireachdainn gu bheil an càr tòrr nas fheàrr, agus bidh thu fiù' s mar aon leis.
  Is dòcha gur e sin as coireach gu bheil pìleatan òga cho math, agus gu bheil iad a" togail sgòran gun a bhith cha mhòr a "bàsachadh.
  Cò aig tha fios an do dh'fhàillig Hitler ann an fìor eachdraidh seach gun do rinn e dearmad air boireannaich san arm. Ach tha nighean ann am bikini na trodaiche sònraichte. Tha gaol aig Fortune orra, agus is ann ainneamh a gheibh iad bàs.
  Thòisich Albina cuideachd a 'dèanamh push-ups, a' mothachadh:
  - Nuair a ghluaiseas tu, bidh thu a" faireachdainn tòrr nas fheàrr.
  Dh"aontaich Mairead:
  - Is e gluasad beatha!
  Bha an dà ghaisgeach nam fionn. Agus glè bhrèagha cuideachd. Uill, gu dearbh, cha bhiodh earbsa aca ann an aon de na ciad discos ann an atharrachadh sabaid do bhoireannaich gun fheartan brèagha.
  Tha a h-uile dad mun deidhinn math: tha na figearan aca làn de ghràs lùth-chleasachd agus cumhachd erotic. Agus aghaidhean, òg, ùr, gun aon fhillte no ròic. Agus falt lusach, beagan lùbach.
  Bidh balaich a" coimhead air nigheanan mar sin agus faodaidh iad coimhead airson uairean gun stad.
  Gu math sònraichte, Aryan, bòidhchead lùth-chleasachd.
  Sheas Albina air a làmhan agus chaidh i thairis air a casan caol, tana thairis air a ceann. Bha am plèana diosc air autopilot. Bha e do-dhèanta a leagail, agus mar sin b 'urrainn dha na caileagan a bhith a' frithealadh agus a 'blàthachadh gu furasta.
  Bha làr a 'chàir mhìorbhaileach còmhdaichte le plastaig bog, neo-lasaichte agus garbh.
  Lean Mairead, an dithis nighean nan seasamh air an làmhan. Agus tharraing iad bho shuas len casan. Bha e coltach ri bhith a" snìomh baidhsagal. Cho tarraingeach agus gun samhail.
  Thuirt Albina le gàire:
  - 'S e fìor Aryan a th' annam, gun tròcair air nàimhdean an Reich... Tha mo charactar Lochlannach!
  Rinn Mairead gàire agus thuirt i:
  - Ach is toil leam a bhith a" cluich pranks. Co-dhiù tha i cuideachd na fìor Aryan! O, dè an rud èibhinn a th" ann an cogadh!
  Thuirt Albina, a" lughdachadh a guth gu feadag, ag ràdh:
  "Agus fhathast tha mi a" smaoineachadh nach bu chòir dhuinn a bhith air na Ruiseanaich fhàgail air ar cùlaibh. " Faodaidh Stalin a dhol bho chall agus bualadh!
  Fhreagair Mairead le misneachd:
  - Tha neart gu leòr againn airson cogadh air dà thaobh! Tha fios agad, tha còrr air trithead "s a còig millean saighdear aig an Wehrmacht mu thràth. Coigrich sa mhòr-chuid. Chan eil e coltach gum bi e comasach dha na Ruiseanaich sgìth còrr is deich millean a chruinneachadh. Ach tha Iapan ann cuideachd.
  Chrath Albina le aonta, a ceann geal mar bhall-sneachda ùr:
  - Tha, tha e fìor! Tha sinn làidir! Tha an tanca E-50, a tha air a dhèanamh gu mòr, air ar n-armachd a shàsachadh anns a h-uile dòigh!
  Rinn Mairead gàire agus stad:
  - Tanca? Tha fathannan ann gu bheil iad airson inneal coltach ris a dhèanamh a-mach à plastaig!
  Chrath Albina a ceann gu teagmhach:
  - Bidh an armachd lag... Ged is e beachd inntinneach a th" ann airson obair tighinn air tìr!
  Thuirt Mairead le gàire:
  - Agus tha an discus againn air a dhèanamh de titanium. Agus tha e làidir gu leòr airson a bhith a 'làimhseachadh a h-uile tubaist a dh' fhaodadh a bhith ann.
  Thug Albina fa-near le osna:
  - Tha titanium na mheatailt gu math daor. Ach tha mi a 'smaoineachadh gum bi na dealbhadairean againn a' cruthachadh stàilinn tòrr nas làidire a dh'aithghearr!
  Bhuail Mairead a casan rùisgte ri chèile:
  - Is treud each mo smuaintean !
  Rinn Albina gàire agus thuirt i:
  - Tha ailbhean nas fheàrr! Tha e nas motha!
  Leum Mairead suas na gàirdeanan agus reub i:
  - Tha an sioraf mòr! Tha fios aige nas fheàrr!
  Às deidh sin ghlac na caileagan e agus chuir iad thairis e le am buinn. Mar sin bha eadhon rumble ann. Agus rinn iad gàire air a chèile.
  Thuirt Albina:
  - Chan e, le gaisgich mar sinne, chan eil eadhon ceud Stalin eagal oirnn!
  Shnìomh Mairead air a làmhan agus rinn i gàire:
  - Carson ceud? Is dòcha mìle aig an aon àm?
  Thuirt Albina:
  - Gun millean!
  Thuirt Mairead:
  - No billean gu leth!
  Rinn Albina gàire:
  - No trillean agus cairteal!
  Bha a leithid de cho-fharpais a" coimhead gòrach agus absurd. Ach aig an aon àm gu math èibhinn. Chuir na caileagan stad air an cabadaich gun chron aca agus thòisich iad air push-ups.
  Bha Mairead a" smaoineachadh mun àm a dh" fhalbh. Nighean à teaghlach caran uasal. Chaidh a cur gu sgoil shònraichte aig aois glè thaitneach. Chaidh mi tro thrèanadh gu math cruaidh an sin. Chaidh a teagasg agus a thrèanadh gu corporra. Air an aon làimh, rinn seo an nighean nas làidire, ach air an taobh eile, chuir e às dhi a h-òige.
  Ge-tà, chaidh Mairead an sàs gu luath. A bharrachd air an sin, bha clubaichean agus dibhearsain aig an sgoil. Bha na bòidhchead a 'snàmh anns an amar, rinn iad lùth-chleasachd, agus rinn iad na splits.
  Agus dh"ionnsaich sinn, a" toirt a-steach diofar chànanan. Gu dearbh, bha iad a 'teagasg matamataig, fiosaig, agus diofar chlasaichean. Anns an ùine shaor aice, bu toil le Mairead ficsean saidheans a leughadh. Chòrd Jules Verne rithe gu sònraichte. Chaidh na lorgan saidheansail aige a chur còmhla ri tachartasan inntinneach. Cha deach cuid de sheòrsan innleachdan a thoirt seachad fhathast.
  Gu sònraichte drùidhteach bha na sligean a bha comasach air dùn slàn a sgrios le aon urchair. Dh" fhaodadh an armachd seo a bhith feumail ann an cogadh fìor.
  Chaidh Mairead, nuair a chuala i mu ionnsaigh na Gearmailt air a' Phòlainn, a bhrosnachadh. Bhuannaich na Gearmailtich aon bhuaidh às deidh a chèile agus bha a h-uile duine dìreach dèidheil air Hitler. Ged a bha beachd mòran air a bhacadh an toiseach. Ach shoirbhich leis an Fuhrer anns a h-uile càil. Nam measg san eaconamaidh. Fàs luath san eaconamaidh, ath-bheothachadh an airm, tilleadh an Rhineland agus raointean guail. An sin Anschluss gun fhuil na h-Ostair. Bha na Gearmailtich beagan air an crathadh leis a" chòmhstri mu thimcheall Czechoslovakia. Ach an uairsin lean Munich.
  Às deidh sin bha e coltach gun robh a" Ghearmailt air a h-uile càil a choileanadh gu sìtheil. Thill i eadhon sgìre Klaipeda. Ach an uairsin thòisich an cogadh leis a" Phòlainn, agus dà latha às deidh sin an Dàrna Cogadh. Bha eagal air mòran, eadhon na nigheanan. Dè ma tha call eile ann? Ach taobh a-staigh trì seachdainean thuit a" Phòlainn às a chèile, cha do thòisich an ionnsaigh an aghaidh taobh an iar na Gearmailt, agus chaidh an socair a-steach. Bha mòran den bheachd gum biodh sìth ann a-nis.
  An uairsin ionnsaigh luath air an Fhraing. Agus dh'ainmich am propaganda gu deònach: bhuannaich sinn!
  Agus bha dragh air Mairead nach do ghabh i pàirt ann an leithid de bhuaidh. Ach chan eil e cho sìmplidh sin. Tharraing an cogadh air adhart, a" Ghearmailt, a" sabaid, a" gabhail a-steach aon dùthaich às deidh a chèile. Agus mar ghaisgeach sgeul-sìthe gheàrr i dheth cinn a naimhdean. Agus mar sin chaidh Mairead chun a" bheulaibh. Mar phìleat. Chaidh i tron sgoil itealaich agus chrìochnaich i suas anns na speuran.
  Thòisich an nighean sa bhad a" faighinn barrachd sgòr. Bha e a" sabaid le pìleatan Ruiseanach. Mhothaich mi sa bhad laigse sònraichte de na h-aces Sòbhieteach - an leisg a dhol air ais. Ach tha seo fèin-mharbhadh nuair a tha thu a" sabaid an-aghaidh itealan le armachd cho cumhachdach ris an ME-262.
  Rinn Mairead sgrios air plèanaichean Sòbhieteach, gu math soirbheachail. Cha robh fios aice air truas, ged nach robh i ga meas fhèin an-iochdmhor. Agus bha an nighean a 'sabaid ann am bikini, eadhon nuair a bha e beagan fuar.
  Agus chuidich seo ann an sabaid. Chan ann aon uair a chaidh am plèana aice a losgadh sìos, no eadhon droch mhilleadh. Ged a tha am ME-262 sa chumantas na inneal gu math seasmhach.
  Choisinn Mairead i fhèin Crois Ridire na Croise Iarainn. Agus gu dearbh, bha i moiteil às seo. Agus a-nis tha an inneal sgrios as adhartaiche air a thoirt dhi.
  Bha Albina cuideachd na phìleat, bho theaghlach armachd. Cuideachd fionn fèitheach, air a bhuileachadh air Crois an Ridire airson diofar chleasan, gu sònraichte anns na speuran. Ach fhuair Albina beagan sabaid anns na saighdearan-coise. Sheall i an clas aice mar snaidhpear cuideachd.
  Tha an dà nighean coltach, ach cuideachd eadar-dhealaichte, gu dearbh, nan aghaidhean. Ach tha fèithean follaiseach aca, gu math làidir gu corporra. A-nis rinn iad putadh-ups, rinn iad ceàrn agus chir iad:
  - Tha sinn nar curaidhean mòra, dùthaich chumhachdach ... Agus ann an cuid de dhòighean tha sinn glè fhiadhaich agus nar seirbheisich do Shàtan!
  Às deidh sin rinn Albina gàire agus gearan:
  - Carson Satan? No is dòcha Dia uile-chumhachdach?
  Chrath Mairead.
  - Tha, ma tha an arm againn fortanach, an uairsin às aonais Dia chan urrainn dha a bhith air dhòigh eile!
  Chuir Albina ceartachadh air a caraid:
  - Cha'n ann le Dia, ach le Dia ! Tha gaol aig an Uile-chumhachdach air na daoine làidir agus neo-thròcaireach! Bidh na h-Aryans a" pronnadh a h-uile duine!
  Dh"èigh Mairead le urram:
  - Agus tha an leithid de theicneòlas againn! Tha plèanaichean diosc na mhìorbhail!
  Dh" aontaich Albina, gu sunndach a" dèanamh oisean:
  - Faodaidh... Faodaidh sinn ma tha sinn ag iarraidh!
  Mhìnich Mairead gu loidsigeach:
  - Agus nuair nach eil sinn ag iarraidh, is urrainn dhuinn a dhèanamh cuideachd! Tha luchd-saidheans èiginneach bho leth an t-saoghail a" treabhadh oirnn!
  Thòisich na caileagan air an oisean a dhèanamh tòrr nas lùthmhor. Agus bha an càr aca a" deàrrsadh tron adhar. Bha e coltach ri UFO. A leithid de chruthachadh iongantach de innleadaireachd. Rud a chaidh a chruthachadh nas fhaide na an ìre teicneòlais a tha àbhaisteach airson a" phlanaid Talamh. Am measg rudan eile, tha grunn radairean ùr-nodha air an itealan diosc. Chuala mi beep beep...alarm!
  Leum na caileagan suas agus ruith iad gu na sgàileanan seallaidh... Mheudaich iad an ìomhaigh... Mar sin bha, bha dusan Mustang Ameireaganach agus ceithir Airacobras ag itealaich air thoiseach. Bhris plèanaichean na SA a-mach às na sgòthan. A rèir choltais mhothaich iad diosc caran mòr, no sganadh iad le radar. Ged a tha na soithichean itealaich sin cha mhòr do-fhaicsinneach air radar. Ach anns na speuran tha iad rim faicinn bho astar mòr.
  Dh"fheuch dà sguadron ri ionnsaigh a thoirt air an discus. Bhrùth Mairead na putanan joystick gus a luathachadh. Agus chaidh i gu reithe. Cho geur ri dòrn a" bhocsair ann an cuideam ite, bha sàsar itealaich a" frasadh seachad. Agus bhuail e trodaiche Ameireaganach. Bha e mar gum biodh gearradair daoimean air iarann a bhualadh. Bha sradagan a" sileadh sìos, agus chrùb an sruth laminar am plèana gu bearraidhean gleansach.
  Thionndaidh Albina, a 'cumail an t-sòlais le a corragan rùisgte, an discus timcheall agus a-rithist thug i ionnsaigh air trodaiche Feachd Adhair na SA. Thuit e gu pìosan. Agus bhuail an neach-crìochnachaidh fionn, a 'leantainn air adhart a' gluasad, aon itealan às deidh a chèile.
  Thuirt Mairead:
  - Sgrios sinn iad... Coltach ri cailc le inneal-sgrios!
  Rinn Albina gàire agus thuirt i:
  - Chan eil cothrom aca!
  Ghluais an diosc grunn thursan nas luaithe na itealain Ameireagaidh. Agus dha-rìribh cha robh cothrom ann a fàgail. A bharrachd air an sin, tha gluasad càr Gearmailteach dìreach iongantach. Ach an aghaidh armachd ùr, rinn na h-Ameireaganaich gu glic: sgap iad. Agus dh'fheumadh na caileagan an tòir a luathachadh gu mòr.
  Nuair a bhuaileas e le diosc, thòisich e air othail, mar gum biodh sgoltagan gan toirt air falbh. Bhris an diosc ainmeil de Belonzi a h-uile duine. Agus a dh" aindeoin sin cha do rinn e crathadh idir.
  Rinn na caileagan gàire agus iad a" ruaig air an nàmhaid. Sheas iad agus rinn iad rèidh, gheàrr iad. Bha e coltach ri clamhan a" ruith chearcan, agus is dòcha eadhon nas luaithe. Agus bha an leithid de ghearradh dìreach coltach ri claidheamh ulaidh Ilya Muromets. Cò gheàrr a h-uile càil sìos... Agus fhuair e air grèim fhaighinn air cha mhòr a h-uile càil agus a chuir sìos.
  Chladhaich na caileagan a-steach agus cha mhòr nach do leum iad a-mach às na cathraichean aca, a 'cumail air na clamps le an làmhan agus an casan. Agus dòigh air choireigin chùm iad orra fhathast. Agus b" urrainn dhaibh cumail orra a" sabaid.
  Ach tha an trodaiche Ameireaganach mu dheireadh air a dhol seachad. Chrath na caileagan grìogagan fallas bho na h-aodannan aca. Agus a-rithist thionndaidh sinn an diosc gu autopilot. Mhol Albina, a" suirghe na bolg snaidhte:
  - Is dòcha gun urrainn dhuinn ithe?
  Dh"aontaich Mairead:
  - Is e deagh bheachd a tha sin!
  Ràinig na gaisgich a-steach don fhuaradair. Bhrùth Albina am putan le a ladhar. Thàinig dà thiùb de mheasgachadh beathachaidh a-mach. Thug na caileagan gu cùramach iad nan làmhan. Muc-fheòil air a ghearradh gu breagha le peasairean agus sauce tomato. Air bileag gach tiùba tha muc èibhinn agus tomato le stalk pea.
  Thòisich na caileagan a 'deoghal gu faiceallach, a' bruthadh gu aotrom air an tiùb. Thuirt Mairead:
  - A dh'aithghearr thèid sinn gu saoghal cosmaigeach. An uairsin is dòcha gun tèid biadh mar sin a thoirt dha speuradairean.
  Chrath Albina ag aontachadh:
  - Seadh, bhiodh sin math! Fly gu saoghal eile, thoir sùil air planaidean nàbaidh.
  Bha Mairead a" feadalaich agus ag ràdh gu bruadar:
  - Tha, tha seo gu math inntinneach. Agus cò ris a tha na h-uilebheistean sin coltach? Is dòcha gu bheil iad coltach ri daoine. No 's dòcha gu bheil eadar-dhealachaidhean aca?
  Chrath Albina agus mhol i:
  - Is dòcha gun urrainn dhuinn coinneachadh ri elves. Tha iad coltach ri coltas dhaoine, ach chan ann bho mhuncaidhean a thàinig iad, ach bho chait. Sin as coireach gu bheil cluasan biorach orra agus coltas gu math grinn.
  Thuirt Mairead le gàire milis:
  - Tha iad ag ràdh nach eil sìobhragan ag aois idir!
  Chrath Albina ag aontachadh:
  - 'S dòcha... Ach bhiodh e na b' fheàrr do dhaoine a leithid de thoileachas a bhith aca!
  Thog Mairead às an tiùb. shluig i agus labhair i:
  - Tha... Chan eil dad nas miosa na seann aois! A thaobh seo, chan e seo ach sgiùrsadh Dhè!
  Bhuail Albina a cas rùisgte. Smaoinich mi air fear ri mo thaobh. Cho àrd, fèitheach, mar Apollo. No is dòcha Hercules. An uairsin smaoinich i gu robh e ga bhualadh. Seadh, bhiodh sin sgoinneil.
  Gus an uairsin gluasad air adhart gu rudeigin nas cunnartaiche. Gus eòlas fhaighinn air caresses làidir agus stròc, pògan teth den bhroilleach. Mar bhilean làidir fireann tha mi a" gabhail cùram den chuan chorrach. Agus mar a bu mhath leam a bhith òg agus tarraingeach gu bràth.
  Na fàs sean, bi gu bràth òg, caol, lùth-chleasachd!
  Mhol Albina le dòchas eagallach:
  - Is dòcha gun cruthaich daoine rudeigin gus nach fàs iad sean?
  Fhreagair Mairead le misneachd:
  - Luath no mall, gu dearbh, thèid a" chùis a dhèanamh air seann aois... Ach is e a" cheist, am bi sinn beò gus sin fhaicinn?
  Dh" fheuch Albina ri a caraid a shàsachadh:
  - Mas urrainn do shaidheans Aryan a h-uile càil a dhèanamh, thèid ùine seachad agus bidh e comasach dhaibh na mairbh a aiseirigh. Agus an uairsin chan eil e gu diofar cuin a gheibh sinn bàs!
  Thuirt Mairead le gàire:
  Gabhamaid saoghal gun olc,
  Ged a tha e uaireannan duilich a chreidsinn ...
  Cluichidh clann agus gàire,
  Agus gheibh sinn neo-bhàsmhorachd... 's dòcha!
  Shil na caileagan bho na tiùban. Feòil slisnichte, peasairean agus tomatoan, measgachadh gu math blasda agus beathachail. Smaoinich Mairead cuideachd air an duine aice san àm ri teachd. Mar sin air a phumpadh suas agus sgiobalta, le aghaidh àrd. Chòrd Spartak rithe gu mòr. Thionndaidh duine a rugadh gu bhith na riaghladair, no na cheannard mòr, gu bhith na thràill. A thaobh Spartacus, leugh Mairead nobhail le sgrìobhadair Eadailteach. Sàr obair ealain, cha bhith e comasach dhut a chuir sìos.
  Fìor, tha e coltach gur e innleachd an ùghdair a bh" ann an Spartak na stiùiriche uasal Thracian. Chan eil fios eadhon an e Thracian a bh" ann an Spartacus. Cha robh e ach na bhall de roinn Thracian. Tha glè bheag de dh'fhiosrachadh ann mu fhìor eachdraidh Spartak. Tha e coltach gun robh e saor. Agus tha iad eadhon ag ràdh gu robh e na legionnaire ann an arm nan Ròmanach. An uairsin, nuair a ghluais an cogadh gu Thrace, thrèig e eadhon agus shabaid e an aghaidh nan Ròmanaich. Chaidh a ghlacadh a-rithist agus a reic ris na gladiators.
  An uairsin thàinig glòir gu Spartak san raon. Ach dh" fhaodadh gur e Gearmailteach a bh" ann an Spartak. Smaoinich Mairead fhèin san leabaidh leis a" ghaisgeach seo.
  Tha seo sgoinneil - a leithid de dhuine! Tha boireannaich dèidheil air jocks. Bha Mairead den bheachd gu robh Spartak gu math neo-àbhaisteach cuideachd. Choisinn e buadhan thairis air na Ròmanaich le arm de thràillean agus de na bochdan nach robh cho eagraichte. Ged nach robh, stèidhich ceannard nan gladiators smachd teann.
  B" ann gu dìomhain a bha na consuls a" reubadh gu Spartacus. Thug e buaidh orra aon às dèidh a chèile. Ach aig a" cheann thall, ghabh brathadh a chìs. Agus thug iad buaidh air Spartac.
  Cha do chrìochnaich cogadh nan tràillean le buaidh. A dh'fhaodadh a bhith airson na b 'fheàrr. Às deidh dhaibh buannachadh, bhiodh na tràillean air Ìmpireachd na Ròimhe a sgrios, ach am biodh iad air a bhith comasach air rudeigin a thabhann air ais? Dh" fhaodadh barbarism gu tur èirigh anns a" phàirt seo de na planaidean. An uairsin cha bhiodh Crìosdaidheachd air a leithid de mhòr-shluagh fhaighinn. Mar sin cha bhiodh e airson an Impire Constantine, a thug a-steach a leithid de chreideamh bho shuas. Agus bha ùine gu cothromach an aghaidh Crìosdaidheachd. Mar sin dh"èirich ceist gu tur loidsigeach: an urrainn dhut dearbhadh nach e sgeulachd sìthiche a th" ann an aiseirigh Chrìosd?
  Fhuair na fianaisean uile air an aiseirigh agus na h-abstoil bàs no chaidh an cur gu bàs, agus an uairsin dheisciobail nan abstol. Gu dearbh, thar ùine, chrìon creideamh. Agus cha robh gealladh na neo-bhàsmhorachd leis fhèin gu leòr. A bharrachd air an sin, bha am beachd fhèin aig daoine eile air pàrras. Gabh na h-aon Eiphitich. Tha saidheans slàn aca mu bhith beò nam marbh.
  Agus nuair a chaidh faighneachd dha mu fhianais, thar ùine dh'fhàs e barrachd is barrachd na chùis creideimh. Agus an do chreid Constantine fhèin ann an Crìosdaidheachd a bha dèidheil air sìth, an dèidh dha cha mhòr a bheatha a chaitheamh ann an cogaidhean? No is dòcha, às deidh a h-uile càil, gu robh an t-eagal air leis nach robh ann, agus gu robh e ag iarraidh co-dhiù seòrsa de dhòchas às deidh bàs? Chan eil fios... Ach na gabh gu h-oifigeil ri ùghdarras Chrìosd, an robh seo uile... A bheil Crìosdaidhean air mairsinn dà mhìle bliadhna an dèidh sin?
  Ach, is e sgeulachd fo-thaobhach a tha seo. Mar sin bhuannaich na Seapanach san t-saoghal seo aig Midway, agus rinn Hitler grunn cho-dhùnaidhean làidir, a 'gabhail a-steach mòran na bu tràithe ag ainmeachadh cogadh iomlan agus thòisich e a' sabaid le a neart. Agus an toradh: tha na Gearmailtich a 'tighinn air adhart air gach taobh. Agus shoirbhich leotha ann an iomadh dòigh.
  Thuirt Mairead gu smaoineachail:
  - Tha tubaistean mar cheanglaichean anns an t-sreath eachdraidh, aon fhàilligeadh agus tionndadh iomlan!
  Thuirt Albina:
  - Tha a h-uile dad san t-saoghal air thuaiream, gu sònraichte fortan, ach gu nàdarra bidh tòrr trioblaid agad!
  Thug Mairead an tiùb le a corragan rùisgte, thoinneamh i an cas agus bhrùth i. Shuidh i beagan dhen fheòil agus mhothaich i:
  - Ach chan fhaigh sinn ann an trioblaid, bidh sinn a 'buannachadh! Mar sin chan eil feum air pessimism.
  Cha do chuir Albina an aghaidh:
  - Tha e math lòn a bhith agad, tha e dona a bhith air do bhualadh, tha e eadhon nas miosa a chall dhut fhèin!
  Thuit na caileagan sàmhach. Às deidh dhaibh ithe, chaidh an tarraing gu cadal ... Agus carson nach cadal thu airson uair no dhà. An uairsin cha bhi barrachd ùine ann. Tha tòrr phlèanaichean aig na h-Ameireaganaich agus gheibh iad an-còmhnaidh iad.
  Lean na caileagan air ais anns na cathraichean aca agus gu sgiobalta, mar gum biodh iad air an òrdachadh, thuit iad nan cadal. Bha iad a" bruadar rudeigin inntinneach... Lorg iad iad fhèin ann an saoghal ùr air choireigin. Bidh iad a 'dol an slighe fhèin. Tha preasan agus jungle timcheall air.
  Agus gu h-obann tha balach a 'ruith a-mach chun na coinneimh. Cho blàth, fèitheach, a" caitheamh dìreach shorts. Agus madadh-allaidh mòr, coltach ri tarbh, a 'ruith às a dhèidh. Thug na caileagan na gunnaichean far an guailnean agus bhuail iad le teine. Chaidh am madadh-allaidh a ghoirteachadh. Thuit e, a" tachdadh na fhuil fhèin. Bha rughadh a' bhiast cho uamhasach. Bha e coltach gu robh e a" tighinn bho chùl clach-uaighe agus bha e coltach ri measgachadh de shoidhnichean gairm buabhall agus damhan-allaidh.
  Stad an gille. Sheall e dìreach air adhart le beagan iongnadh. Bha coltas gu robh am balach trì-deug no ceithir-deug. Aghaidh glè ghrinn le smiogaid manly, fèithean snaidhte breagha, leac abs. Tha a falt geal mar an sneachda, air a chrathadh gu h-aotrom le buidhe, agus tha a craiceann dorcha le tan.
  Deugaire glè bhòidheach a dh'fhaodar a chrochadh air postair - fìor Aryan. Ach a-mhàin gu bheil sùilean gorma ro chaoimhneil. Agus tha an gàire pearly. Thàinig Mairead agus Albina chun a" bhalaich agus dh" fhaighnich iad le chèile:
  - Halò! Cò thu?
  Fhreagair am balach le gàire:
  - Is mise Rìgh Matt! Tìr nam Pink Mist.
  Rinn Albina gàire agus thuirt i:
  - Rìgh... Carson casruisgte?
  Fhreagair an gille le osna:
  - Dh'fhuiling mi coup. Ghlac Marshal Korshunov cumhachd anns an rìoghachd. Agus reub iad an dreasa rìoghail agam agus thilg iad mi leth-rùisgte le heileacoptair a-steach do jungle làn bheathaichean fiadhaich!
  Rinn Mairead gàire agus leudaich i a làmh.
  - Sin mar a tha do Mhòrachd... Uill, dè, an urrainn dhuinn do chuideachadh?
  Chrath an Rìgh Matt a ghuailnean ann an troimh-chèile.
  - Tha mi teagmhach... Chan eil ann ach dithis agaibh, agus tha arm slàn ann le gunnaichean agus heileacoptairean!
  Fhreagair Albina, a" stampadh a cas-rùisgte gu cinnteach:
  - Bha againn ri sabaid an aghaidh feachdan cuideachd! Chan e, tha sinn deiseil airson sabaid airson adhbhar ceart!
  Bhris Mairead a corragan air sròn an rìgh òg:
  - Na biodh eagal ort, tha sinn còmhla riut!
  - Chan eil an t-eagal orm! - Chuir am balach gu pròiseil dìreach a ghuailnean nach robh ro leathann, cromach. Agus chuir e ris. - Uill, tha mi a 'smaoineachadh gum bu chòir dhuinn a dhol gu na cuspairean agamsa, bheir iad taic don rìgh.
  Choimhead Albina mun cuairt agus dh"fhaighnich i:
  - Càite an tèid thu ...
  Choimhead Mairead mun cuairt... Bha jungle mun cuairt. Rudeigin a" cur nar cuimhne an Amazon. Dh" fhàs raineach mòr. Bha mòran chraobhan ann le flùraichean. Bha na gucagan coltach ri ròsan, agus petunias - le dathan soilleir, mar chomharran chloinne. Bha na duilleagan air na craobhan mòr agus iom-fhillte ann an cumadh.
  Bhiodh tairbh-nathrach mòr, mar albatrosses, ag itealaich, agus dealain-dè le sgiathan meatair a dh'fhaid a' sruthadh.
  Thug Albina sùil air na speuran agus dh"èigh i:
  - Tha tri grian an so !
  Thog Mairead a ceann agus dh'èigh i:
  - Wow! An e planaid eile a tha seo?!
  Thog Boy King Matt a shùilean le iongnadh:
  - Dè a" phlanaid eile?
  Chrath Mairead agus dh"fhaighnich i:
  - Ach tha e soilleir nach e seo an Talamh.
  Rinn am balach gàire agus fhreagair e:
  - Mar sin tha thu bhon Talamh? Bhon phlanaid chruaidh seo, far an robh an aon solas a" deàrrsadh!
  Rinn Mairead gàire agus dh"fhaighnich i a-rithist:
  - An aithne dhut an Talamh?
  Chrath an rìgh òg:
  - Gu cinnteach! Tha ar sìobhaltachd a" tighinn às an sin!
  Thug Albina sùil nas mionaidiche air a" bhalach agus thuirt i:
  - Uill, tha... Tha thu dìreach mar dhuine, dìreach àlainn!
  Chrath Rìgh Matt le ceann soilleir:
  - Agus tha thu gu math brèagha cuideachd! Cuidich leam an crùn a thilleadh, agus nì mi mi fhèin nam mnathan!
  Rinn na caileagan gàire. Thuirt Mairead:
  - Nach 'eil e ro thràth dhuit pòsadh ?
  Chrath am balach a cheann le àicheil:
  - Righrean a' pòsadh tràth ! Tha ceathrar mhnathan agam mu thràth, bidh sianar còmhla riut, gun a bhith a" cunntadh a" gheàrr!
  Rinn Mairead gàire eadhon nas àirde.
  - Mar sin tha harem agad! Wow!
  Chuir Matt a-mach a bhroilleach agus fhreagair e:
  - Dè mu dheidhinn rìgh gun harem? Cha bhiodh e cliùiteach! Is mise monarc dùthaich mhòr, tha sinn mu thràth air saideal a chuir a-steach don fhànais!
  Phòg Albina am balach leis na guailnean agus rinn i gàire:
  - Mo leannan ... chan eil dragh agam fhathast a bhith nad bhean dhut!
  Phòg an rìgh òg an nighean air a" ghruaidh, an uairsin air a bhilean agus chog e:
  - Tha fàileadh cho blasta agad... Tha thu cho mìorbhaileach...
  Oleg Rybachenko, a bharrachd air a bhith san t-saoghal seo far an robh na Nadsaidhean a 'sabaid, rinn e cliù dha fhèin ann an cruinne-cè eile. Far an robh cogadh fànais fìor bhrùideil agus ionnsaigheach. An sin chaidh am balach a-steach do sheòrsa de sgrìob cuideachd.
  Carson a bha agad ri neo-bhàsmhorachd obrachadh? Chan eil dad a ' tighinn an-asgaidh. Agus obraich gu cruaidh, a bhalaich. Agus bi dha-rìribh às aonais bàs agus crìochan sam bith.
  Agus tha an Dàrna Cogadh eadar-dhealaichte ann an diofar universes. Agus gu tric eadhon nas miosa na bha e ann am fìor eachdraidh, leis gu bheil an Treas Reich gu math làidir. Agus fhuair e buaidh gu litireil le mìorbhail.
  Mar sin tha Oleg Rybachenko a 'coileanadh ghnìomhan ann an saoghal co-shìnte.
  Lean an ionnsaigh air Moscow agus am blàr airson Rzhev. A" cleachdadh lannsaichean boma agus a" faighinn buillean bho làmhachas rocaid Sobhietach mar fhreagairt, thàinig an nàmhaid air adhart. Dh" fheuch na Gearmailtich ri a thoirt leis an uidheamachd agus na bomaichean gun àireamh aca, a bharrachd air sailean rocaid.
  Bha adhartas slaodach, thairis air talamh briste. Bha na Sòbhietich a' sabaid mar ridirean... Thàinig Rzhev gu bhith na dàrna Stalingrad dha na Nadsaidhean. Ghabh a h-uile neach-còmhnaidh pàirt anns na blàran air a shon.
  Chùm buidheann bheag de thùsairean taigh àireamh a trì-deug air Sràid Lenin. Leig balaich is caileagan leis na Nadsaidhean a dhol nas fhaisge agus loisg iad raidhfilean dìreach a-steach do am beul le gàire. No thilg iad grenades le stuthan-spreadhaidh dachaigh air an nàmhaid. Agus mar sin chuir iad ris a" bhuaidh.
  Thuit Mishka, a bha aon-deug, sàmhach, chaidh a cheann a bhriseadh le shrapnel, agus chaidh an nighean Masha a mharbhadh le peilear snaidhpear. Ach tha an còrr de na balaich a 'sabaid le seasmhachd neo-shoilleir. Mar eisimpleir, thilg Pashka pasgan fon chòmhdhail a 'cleachdadh a neart gu lèir, a' toirt air a 'chàr le saighdearan-coise nàmhaid tionndadh. Ach tha na Sturmtigers agus Strummamonts a" tighinn dlùth, buill-airm cunnartach airson ionnsaighean ann am bailtean mòra. Bidh Pashka agus dithis bhalach eile còmhla ris, a" cur am beatha ann an cunnart, a" slaodadh baraille le measgachadh de dhà imoibrí lionn a bhios, nuair a thèid iad còmhla, a" cruthachadh stuth-spreadhaidh cumhachdach. Tha na gillean leth-rùisgte air an dath cho mòr le sùith is gu bheil iad cha mhòr do-fhaicsinneach an aghaidh cùl-raon faded.
  Bidh Pashka a 'tarraing le duilgheadas. Tha e gu math tana, a" coimhead coltach ri mummy tiormaichte le aisnean a" stobadh a-mach mar gheugan. Tha e duilich baraille a shlaodadh, ach, alas, tha grenades sìmplidh gun chumhachd an aghaidh Sturmmamont le cuideam ceud leth-cheud "s a còig tonna, agus às aonais uidheamachd sabaid. Tha an dithis bhalach eile eadhon nas taine. Ged nach eil iad ach naoi bliadhna a dh'aois, tha na buinn rùisgte aca cho adharcach 's gu bheil iad a' meirg air an sprùilleach mar phàipear-gainmhich. Aig àm air choreigin, dh" fhàs an canan beagan na bu shàmhaiche agus chuir bleith nan casan glaodhach cuideam air mo chluasan. Choisich na balaich casruisgte fad na bliadhna, agus dh'fhuiling iad an fhuachd nuair a thionndaidh na h-òrdagan aca gorm. Ach gu h-annasach gu leòr, dh'adhbhraich trèanadh cho mòr ann an stoidhle Spartan nach robh gin de na balaich is na caileagan tinn.
  Agus leis a" ghainnead mòr de chungaidh-leigheis agus antibiotics, tha slàinte air leth cudromach. Ach gu dearbh, ma bhios tu a 'caitheamh lòchran agus briogais ghoirid fad na bliadhna bho òige, gu cinnteach cha bhith thu a' faighinn fuachd no a 'faighinn amhach ghoirt.
  Is e rud eile nach urrainn dhut fàs cleachdte ris an acras seach reothadh. Agus dè an seòrsa bìdh a dh" fhaodadh a bhith ann am baile-mòr a tha cha mhòr gu tur fo shèist? Far a bheil an aon rathad tana air a losgadh cha mhòr troimhe.
  Fhuair Pashka peilear bhon ghualainn, agus ghlan e fhiaclan, a 'bìdeadh a bhilean gus an robh e a' bleith, gus nach biodh e ag èigheach. Chan e, cha toir e a leithid de thoileachas dha na faisisteach. Chan eil an gaisgeach Ruiseanach a 'caoineadh ann am pian. Tharraing an gille am baraille agus dh"èigh e ris na gillean:
  - Bris na spuirean agad, feumaidh tu a bhith beò fhathast!
  Bidh na balaich, a 'tuigsinn nach eil feum orra tuilleadh an seo, gu luath a' sgoltadh air falbh. Tha na glùinean agus na h-uillleanan aca mar-thà adharcach bho bhith a" snàgadh air an sprùilleach, agus bidh iad a" meirgeadh cuideachd. Tha e math nach cluinn thu e anns an fhuaim bodhar.
  Bidh Pashka a 'dol tarsainn air fhèin agus ag èigheach:
  - Tha mi a 'frithealadh an USSR!
  A" putadh baraille fo shlighean an Sturmmamont. Cluinnear rughadh, a' bualadh fala maille ri fuil, agus an gille air a reubadh 'na bhloighdibh. Ach chan urrainn dha inneal Hitler seasamh ris a" bhriseadh, ga roinn na phìosan. Agus bidh baraille farsaing de bhogadair boma ag itealaich tro phìos balla a tha air tuiteam.
  Chaochail Pashka, ach chaidh anam gu cruinne-cè eile. Thug Chernobog fhèin am balach gu cruinne-cè eile. Tha fàinne cho mòr aig an Athair, Tha anaman nam marbh a' gluasad ann. Agus chan eil na cruinnean sin mar phàirt den t-siostam Hyperveer tuilleadh, ach tha iad nan siostam neo-eisimeileach. Tha pearsantachd neach air a ghleidheadh agus mar a tha a chuimhne, agus an uairsin faodaidh e na h-eòlasan beatha aige a chuir an sàs anns an ath chruinne-cè, far nach eil an còrr de na mairbh beò ach aon turas. Ma gheibh an corp bàs a-rithist, thèid an t-anam a ghluasad chun an ath chruinne-cè, agus bidh an neach beò an treas uair ... Ma gheibh e bàs a-rithist, bidh an gluasad a 'tachairt chun cheathramh. Oir tha Dia agus Sàr-dhia nan Diathan, an Gineadair, mòr os cionn an àireamh gun àireamh de chreutairean. Agus cha bhi crioch air seacharan an anama gus an leasaich duine chum na h-ìre sin 's gu'm bi e fèin 'n a fhear-brathaidh do Dhia.
  Is e seo Hyperevolution an spioraid. Agus tha daoine fhathast aig an ìre as ìsle aig bonn na rìgh-chathair a tha a 'leantainn gu uile-chumhachd agus sàsachadh nan uile mhiannan. Nas luaithe no nas fhaide air adhart, bidh a h-uile duine a 'coileanadh an amas an dèidh a dhol tro iomadh breith is bàs agus eòlas fhaighinn. Mo thruaighe, tha na dòchasan a tha aig an fheadhainn sin, gu h-àraidh manaich agus martyrs, gum faigh iad às deidh fulangas sa bheatha seo pàrras làn de mheasan milis agus flùraichean cùbhraidh gu dìomhain. Mar sin, tha an Infinite, na Hyper-omnipotence, an Over-Creator, air rudeigin nas fheàrr ullachadh dha daoine na dìreach pàrras. Co-dhiù airson daoine gnìomhach. Agus faodaidh an fheadhainn a tha lag agus nach eil cho sunndach cunntadh air coileanadh bruadar nas lugha. Coinnich ri do theaghlach is do charaidean a bha measail ort air an Talamh no ann an saoghal eile. Agus bi beò còmhla riutha gu toilichte ann an saoghal math: gun chogaidhean, acras, galair, seann aois agus mì-fhortan eile. Is ann dìreach gu leithid de phàrras nach fheum aon bheatha agus chan fheum aon chorp-chorp coiseachd.
  Agus gu dearbh, às deidh sreath de ath-bhreith, faodaidh gum bi an leithid de chumhachd aig neach fo a smachd gum bi e comasach dha a chruth sonas fhèin a thaghadh. No gnìomhachd agus tlachd ann an sìth dàimh. Agus mar sin is dòcha gum faod eadhon pàrras Mohammedan le harem, soithichean agus dannsairean a bhith cho dòrainneach gum bi neach a" taghadh rudeigin nas sìmplidh dha fhèin a tha tòrr nas gnìomhaiche!
  Oir leag Dia sìorraidheachd nan cridheachan! Agus dh"fhàs an duine na anam beò, agus chaidh an corp don duslach (gu eileamaidean na talmhainn!) às an deach a chruthachadh, agus an spiorad gu Dia a thug e! Is e spiorad an duine anail Dhè nan Dia, an t-Athair. Agus tha an t-anam neo-bhàsmhor, do bhrìgh gu bheil ann earrann de Chruthadair Uile-chumhachdaich na cruinne. Agus chan e dìreach crèadha a th" annainn. Is sinn oghaichean nan Demiurge Gods agus an càirdean, agus chan e dìreach cruthachadh. Agus chuir an Tighearna sìorraidheachd nan cridheachan. A chionn gu bheil an t-Sàr-Dhia Uile-chumhachdach, am Pàrant, sìorraidheachd. Agus anns a h-uile duine tha pàirt den Diadhachd Hyper-omnipotent a bu chòir a leasachadh ann fhèin, a "toirt a-steach le bhith ag ionnsachadh fulangas, pian, bàs agus cleasan a dhèanamh.
  Bhàsaich am balach tùsaire gu bhith na phrionnsa ann an cruinne-cè ùr.
  Sheall Chernobog seo cuideachd dha na maoir-chladaich... Às deidh na h-uile, is e sealladh ainneamh a tha seo den t-saoghal eile, dè thachras nas fhaide air adhart ann an Rìoghachd Neo-chrìochnach nam Marbh.
  Dhùisg Pashka ann am bodhaig ùr... An rud mu dheireadh a chuimhnich am balach mu aon-deug bha pian làidir a" reubadh a veins, fèithean, corp tòidheach, agus an uairsin an aotromachd agus an toileachas a lean. Agus sa bhad ghluais an talamh air falbh bho bhith fo chasan rùisgte a" bhalaich, a thionndaidh gu bhith na bhonn airgid beag agus a dh" fhalbh air cùl rèididh nan reultan as soilleire. Agus an uairsin thòisich an symphony a 'cluich, rudeigin uabhasach mòrail.
  Agus a-nis tha i air ais na corp, làn neart agus spionnadh bho bhiadh fallain. Tha Pashka fhathast na bhalach, ach chan e a-nis an sealladh tana, campa a b" àbhaist dha a bhith, ach fèitheach, làidir, agus chan eil an tan air a chraiceann buileach daonna, dorcha òrail. Dh"fhairich am balach aodann, chan e, bha coltas gu tur daonna air, le craiceann rèidh agus glan, agus am falt air a cheann a" faireachdainn bog agus sìoda ri suathadh. Is e dìreach bracelets neònach a tha air a chaol-dùirn.
  Phòg am balach an t-seud agus chaidh hologram a lasadh. Nochd ìomhaigh dath trì-thaobhach de nighean a bha do-chreidsinneach àlainn. Bha a guth airgid ag èigheach le gathan :
  - O 'ur n-àrdan ! Tha do bhreith air tachairt agus mar sin bidh cuirm anns an rìoghachd!
  Agus cha mhòr sa bhad às deidh a briathran, chaidh solais soilleir, dathach a-mach ann an seòmar na rìgh-chathair, far an robh am balach marbh ùr-bhreith, agus thòisich sguaban de spotlights a "deàrrsadh. Lorg Pashka e fhèin gu h-obann air a ghiùlan a-mach, mar gum biodh le tonn, a-steach do stadium mòr, far an do chuir sluagh mòr fàilte air le gàirdeachas. Choimhead an gille mun cuairt air agus cheangail e a shùilean. Ann an seòmar mòr na rìgh-chathair, bha ìomhaighean agus snìomh air a" mhullach, canndeliers a bha gu math sgeadachail agus dathach. Agus bhuail jets fuarain ioma-dathte.
  Agus san fharsaingeachd, bha an lùchairt fhèin an dà chuid teachdail agus àrsaidh aig an aon àm.
  B' e balaich agus caileagan brèagha a bha sa mhòr-chuid den luchd-èisteachd, agus bha trì uiread de chlann-nighean ann. A bharrachd orra, bha àireamh bheag de chreutairean de dhà sheòrsa. Glè mhòr, dà mheatair a dh'àirde, coltach ri gorillas, a-mhàin le cluasan mar sgiathan ialtagan, creutairean glas is donn. Agus daoine fa leth le dath orains is buidhe beagan nas lugha coltach ri sionnaich, ach cha robh mòran dhiubh ann.
  A bharrachd air an sin, bha fir bheaga meacanaigeach cuideachd a" snìomh san talla, air cuibhlichean a" giùlan biadh rìoghail agus deochan sòghail ann am pasgain dathte.
  Mhothaich Pashka nach robh cha mhòr seann daoine anns an talla, agus mar sin bha na creutairean, ged a bha iad coltach ri daoine, ann an dòigh air choreigin ro shoilleir le craiceann òir, agus bha am falt coltach ri peatalan fhlùraichean. Sluagh math, ach cus. Agus tha na cluasan aca, nach eil buileach daonna, coltach ri rosebud air a ghearradh ann an leth.
  Càite bheil e? Am b" e neamh a th" ann? O chionn ghoirid, tha Orthodoxy agus na tùsairean air fàs nas fhaisge, agus tha na sagartan a 'gealltainn pàrras fialaidh dhaibhsan a bhàsaich airson an Fatherland.
  Is dòcha nach eil na sagartan nan laighe? A-nis chan eil e a-nis na bhalach casruisgte, sùith-dhathte agus sgrìobte anns na blàran airson Rzhev. Chan e, tha am prionnsa na sheasamh air am beulaibh. Cuideachd fhathast na bhalach, ach ann am bòtannan sgàrlaid snasail air an sgeadachadh le clachan prìseil, ann an deise gu math sòghail, ged a tha e caran seann-fhasanta. Bidh claidheamh a" deàrrsadh air a" chrios, le fèidh air a sgeadachadh gu beairteach le seudan. Tha e eadhon neònach: innealan-fuadain, telebhisean, agus aig an aon àm suidheachadh caisteal.
  Fìor, tha an luchd-èisteachd cuideachd air an sgeadachadh na dhòigh fhèin. Tha na balaich ann an camisoles meadhan-aoiseil agus bòtannan sòghail, agus tha na nigheanan ann an sliparan glainne le sàilean àrd agus dreasaichean follaiseach nach eil a "falach bòidhchead an cuirp.
  Ruith dithis nighean, is dòcha maighdeannan, a-mach air beulaibh nam prionnsachan: bha iad casruisgte ann an dreasaichean goirid geal, agus rùisgte, le stiall tana de aodach gleansach gann a" còmhdach am broilleach eireachdail. Sgap iad bileagan pinc gu libearalach, fo shàilean a" phrionnsa ùr-bhreith.
  Tha Pashka a-nis na dhuine rìoghail, ach bha e na thùsaire acrach, tana, gun nàire. Agus tha faireachdainn pròis a 'lìonadh anam. Neach-tòiseachaidh onarach - tha ceartas ann.
  Nochd nighean ann an trusganan rìoghail agus fear òg timcheall air fichead no barrachd de choltas daonna air a" chathair rìoghail. Chuir iad fàilte air Pashka, a thug dhaibh fàilte mhòr.
  Bha crùn air an òganach agus thuirt e ann an tòn sòlaimte:
  - Is tusa an ridire a chaidh a mharbhadh gu gaisgeil a chuir na Diathan romhpa a bhith mar oighre agus làmh dheas dhomh!
  Fhreagair Pashka seo gu modhail:
  - Cha'n aithne dhomh, a Mhòrachd. Thuit na ceudan agus na mìltean de dhaoine Sobhietach gu ìre nas lugha na mise! Agus tha mi a" smaoineachadh nach eil iad airidh air duais nas lugha air neamh!
  Thuirt rìgh an t-saoghail seo ann an tòna cudromach:
  - Seo sinn uile a tha air aon bheatha a chaitheamh agus fear eile fhaighinn. Chan eil an duais an-còmhnaidh cothromach. Cha robh mise, cuideachd, mar aon de na h-oifigearan ab 'fheàrr san arm Tsarist, ach fhuair mi an tiotal rìgh. Ach 's e Maighstir Makhno fhèin tè dhe na caileagan casruisgte!
  Bhris nighean na searbhanta air na faclan seo agus dh" fhalbh i:
  -Ach dh'ionnsaich mi toileachasan nach eil ruigsinneach dha fir!
  Fhreagair an righ gu cruaidh :
  - Cha d' thugadh tu, a thràill Makhno, facal! Ceangail i ris a" phost goblin gus am faigh i a cuid de na lasraichean.
  Chaidh an nighean a ghlacadh le gorilla le cluasan membranous ann an còig phalangan agus chaidh a shlaodadh gu colbh. Dh'fheuch an nighean ri cur an aghaidh gu neo-shoirbheachail, ach chaidh a bualadh gu cruaidh air na sliasaid le cuip. Às deidh sin bhìd i an goblin air a" spòg, ach chaidh a bhualadh san smiogaid agus a shìneadh, a "call mothachadh.
  Bu toil leis an rìgh, ach cha robh Pashke idir. Chan eil e math nuair a rinn mi a" chùis air boireannach, eadhon ged is e an despot fuilteach agus am meirleach Makhno fhèin a th" ann. Aig amannan is toil le dànachd cleas a chluich air duine. No nas mionaidiche, na Demiurge Gods. Bidh scoundrels uaireannan a" faighinn dìoghaltas às deidh bàs, ach chan ann an-còmhnaidh gu dìreach. Faodaidh cuid a dhol a-steach mar chripple, cuid mar thràill no tràill. Ach cha 'n 'eil a Mhòrachd fèin 'na h-aingeal air chor sam bith, ach 'na oifigeach suairce, Shwinder. Chan eil e nas miosa na oifigearan eile, ach chan eil e nas fheàrr nas motha. Agus bha mi fortanach, mar ann an òran Vysotsky, fàs gu bhith na mhonarc, mar-thà anns an dàrna beatha agam. Fìor, chan ann sa bhad, ach nuair a chaidh an rìgh a bh 'ann roimhe a mharbhadh. An seo nochd comasan a bha nan tàmh roimhe.
  Choimhead Pashka agus bha e sàmhach. Cha robh e a" faireachdainn buileach toilichte tuilleadh. Agus dh"ainmich guth nach robh cho tlachdmhor a" mhonarc:
  - Agus a-nis feumaidh tu pàirt a ghabhail anns an deas-ghnàth traidiseanta aig àm crùnadh phrionnsachan! A-nis thèid peanas prìomh eucoireach, gu sònraichte cunnartach de bheatha roimhe a chumail! Oir tha mi creidsinn gum feum peacannan dìoghaltas fhaighinn!
  Chualas fuaim bleith, agus thòisich an làr air beulaibh na rìgh-chathair air gluasad às a chèile. Bha am fuaim bog, bha na h-innealan-fuadain a 'sguabadh air falbh dust, agus bha an t-slat ag èirigh gu na speuran. Nochd rudeigin coltach ri bàr còmhnard stàilinn. Cha robh an gille ach air a shlabhradh le lamhan ri crois-chrann tiugh, agus bharbaig air a cheangal ri a chasan. Bha na gàirdeanan air an toinneamh bho na guailnean fèitheach agus bha e soilleir gun robh an luchd ag adhbhrachadh pian uamhasach don bhalach.
  Dh" aithnich Zoya agus Victoria sa bhad am balach fèitheach seo mar Oleg Rybachenko, agus le caoineadh thionndaidh iad gu Chernobog:
  - Ciod a tha thu deanamh, a dhuine dhorch ?
  Fhreagair an Overlord of Hyperuniversal Evil gu socair:
  - Air sgàth coire a" bhalaich seo, chan urrainn dhut leantainn air adhart a" sabaid anns a" chruinne-cè seo agus dèanamh cinnteach gum bi buaidh aig an USSR! - Dh'fhàs sùil Chernobog nas cruaidhe. - Aontaich, is e fìor eucoir a tha seo nach eil eadhon ga chòcaireachd ann an ola gu leòr!
  Thuirt Zoya ann an tòna tlachdmhor:
  - Ach is e so am peacadh a's mò !
  Fhreagair Chernobog le guth gaisgeil:
  - Bidh iad gad bhualadh gu cruaidh ma tha thu gun fhiosta! Creid mi, làimhsich iad an leanabh seo gu socair!
  Sheas na gobhan aig oir Oleg ceangailte. Bha am balach gu tur rùisgte agus chaidh na fèithean aige a ghluasad bho chuideam a" bharaille ri a chasan. Bha Pashka teagmhach agus dh" fhaighnich i:
  - Ciod e a choir ?
  Fhreagair an righ gu h-ard :
  - Is e an fhìrinn, air sgàth sin, gun do chaill an Ruis Shobhietach a prìomh chothrom air saoradh!
  Dh'fhaighnich Pashka gu sàmhach do Oleg Rybachenko:
  - Tha seo fìor!
  Nuair a bha am balach air a reubadh às a chèile leis a" chrann, chas e fhiaclan:
  - Tha! Is e mo choire-sa!
  Lean òrdugh laconic bhon mhonarc:
  - Buail!
  Agus bhuail na gobhan air ais a" bhalaich leis na slabhraidhean cho cruaidh "s a b" urrainn dhaibh. Bhris an craiceann, agus thionndaidh aodann Oleg Rybachenko scarlet. Ach sheas am balach, a" sgoltadh a ghiall, agus a" crathadh, agus cha do leig e a-mach glaodh. Agus lean na gobhan an rèisimeid le fuachd. Bhuail iad leis an uile neart agus gheàrr iad gu misneachail tro chraiceann a" bhalaich.
  Thug Pashka ùmhlachd, a dh'aindeoin a 'phian fiadhaich, cha do rinn Oleg Rybachenko sgreuchail, ach a-mhàin thug e anail gu mòr. Ged a dh'fhàs an cràdh gu mòr. Thòisich na slabhraidhean air an làmh plastaig a 'teasachadh suas agus a' tionndadh dearg. Mar sin a-nis tha gach buille ùr chan ann a-mhàin a 'gearradh a' chraicinn, ach ga losgadh na àite le feòil.
  Bha fàileadh làidir de dh'fheòil friochte a 'dol tron t-seòmar. Bha am pian uamhasach. Bha sùilean Oleg a 'bualadh a-mach às na socaidean aca, thionndaidh aodann gorm, bha fuil a' sruthadh bhon amhaich, ach fhathast, le oidhirp titanic de thoil, chuir e stad air a 'chòmhdach a bha deiseil airson teicheadh bho amhach. Bhathar a" faireachdainn gun robh am balach seo air a dhol tro eòlas brùideil. sgoil, a" gabhail a-steach saoghal nan reultan agus cogaidhean fànais. Smaoinich Oleg gun robh mi ga chuipeadh le broom ann an amar teth agus dh'fhàs e tòrr na b 'fhasa.
  Bhuail na slabhraidhean geal-teth agus loisg iad Rybachenko bhon amhaich gu na sàilean, a bhuail na gobhan le cead, ach cha robh am balach loisgte agus leònte fhathast airson mothachadh a chall. Choimhead Pashka air seo mar gum biodh e fo gheasa. Bha e a 'faireachdainn duilich airson a cho-aoisean, cha mhòr an aon aois, ach air an làimh eile, b' e a choire a bh 'ann gun robh an USSR, a bha mar-thà a' cumail air, ga lorg fhèin faisg air sgrios. Uill, an gabh rudeigin mar seo maitheanas dha-rìribh? Às dèidh na h-uile, Stalin fhèin ag iarraidh a bhith a 'sealltainn neo-thruacanta a thaobh nàimhdean. A bharrachd air an sin, tha am balach gu math fèitheach agus chan eil e idir idir, ged nach eil tuiteam de bharrachd geir aige.
  Tha seo a" ciallachadh nach d" fhuair mi eòlas air fìor acras, agus chan eil seo cuideachd a" togail co-fhaireachdainn...
  Chrath rughadh obann a thàinig a-mach às na cluaisean an lùchairt. Thuit am balla, agus sgap an tonn spreadhaidh a bha a 'dol seachad daoine mar bhotail falamh, thilg iad suas an rìgh-chathair mar iomghaoth... Thachair a h-uile càil mar gum biodh ann an crith-thalmhainn làidir, aig astar doineann. Agus mionaid às deidh sin nochd na thugs. Gu math coltach ri gobhan, a-mhàin chan ann rùisgte ann am bian, ach ann an èideadh.
  Thuit am bàr còmhnard bhon chlisgeadh agus bhris am bàr-crois. Air a bhualadh gu brùideil agus air a chòmhdach le uillt, thuit Oleg Rybachenko air Pashka. Chaidh a dhruim agus a bhroilleach gu lèir, a thuit air a 'phrionnsa balach tràilleil, a losgadh agus a bhriseadh. Ach a dh" aindeoin sin, chùm am balach air a mhothachadh agus a" feadaireachd ris an tùsaire:
  - Seo an cothrom againn!
  Agus bho chrios Pashka thug e a-mach daga làn daoimeanan. Loisg e aon uair na gheasan. Bhris iad, agus an uairsin dà shealladh air na geimhlean a 'cumail a chasan. A dh 'aindeoin làn chumhachd a' chràdh, ghlèidh Oleg Rybachenko an comas gluasad, agus bha a bheachd inntinn nas làidire na bha e a-riamh. Bha cuid de na buidsich a b'airde 's an rioghachd an crochadh o chrios a' phrionnsa.
  Agus cha do chuir na gobhan a spreadh a-steach am faireachdainnean agus instinct bheathaichean am falach. Bha iad airson na h-uimhir de chreutairean beò a sgrios agus a losgadh anns a h-uile àite.
  Is gann gun robh ùine aig Oleg Rybachenko Pashka a phutadh air falbh, agus anns an àite far an robh am balach-phrionnsa dìreach air a bhith na laighe, cha robh ann ach sgàineadh leth mheatair de leud agus meatair de dhoimhneachd, agus bha na h-oirean aige a" smocadh agus a "deàrrsadh. Dh'fhosgail Rybachenko Jr e fhèin teine cinnteach air an nàmhaid. Chaidh a" chiad còignear luchd-ionnsaigh goblin a ghearradh dheth leis a" chiad spreadhadh.
  Thionndaidh an gille mu 'n cuairt 's thog e 'n draoidh a bha 'n righ air tuiteam leis a chasan, 's bhrùth e na putanan le a mheoirean rùisgte. Ann an saoghal fànais, bha Oleg Rybachenko mu thràth air dèiligeadh ri seòrsan armachd coltach ris agus mar sin bha e gu math misneachail. Reub dusan gobhan eile an anaman gu saoghal thar-ghnèitheach bho losgadh a" bhalaich bho a làmhan agus a chasan.
  Agus san fharsaingeachd, cha do thòisich blàr fealla-dhà. Bha feachdan cudromach deiseil airson sabaid. Nuair a bha seann daoine a' sabaid ri chèile... A-mhàin ann am buidhnean beagan eadar-dhealaichte.
  Bha Oleg, a" losgadh agus a" seachnadh luchd-tarraing ìnean an nàmhaid, a" smaoineachadh: cò na gobhan a tha sin? An e daoine a th" annta agus, ma tha, dè na h-eucoirean a rinn iad air a" phlanaid Talamh? Mar bu trice bhiodh goblainn air an cleachdadh ann an sgeulachdan sìthe gus olc agus rudeigin gòrach a riochdachadh.
  Thog am maor-chladaich agus leig e às na sìobhragan marbh, anns an robh am fear a bha a" tilgeil sail, a bha a-nis na dhuine marbh, air a riochdachadh. Agus a-nis thòisich e air losgadh le dà làimh.
  Tharraing am Pashka eòlach blaster draoidheachd eile bhon chrios aige agus thòisich e a" losgadh air barrachd is barrachd ruith agus a" toirt ionnsaigh air luchd-ionnsaigh.
  An uairsin nochd sàbh mòr itealaich, mar long-cogaidh, agus leum barrachd is barrachd gobhan agus sionnaich nach fhacas ach ainneamh a-mach às. Ach, cha robh leisg air na cluasan-sgiath (goblins) a bhuineadh do rìoghachd nan sìobhragan losgadh air ais air an càirdean. Mar sin bha an iomlaid buillean gu tur an-sàs.
  Bha Oleg Rybachenko air an rolla a-nis. Sgaoil e spreadhaidhean de blasters draoidh, a "cur sìos loidhne às deidh loidhne de bhith a" cruinneachadh uilebheistean. Chaidh cuid de gobhan a losgadh bho stealladh millteach magoplasma, agus cuid eile, a" tuiteam fon emitter grabhataidh, a" leigeil a-mach fuarain fala uaine is gorm. Ach cha robh seo ach ga fhàgail na bu teotha, agus bha biodagan sgiathach coltach ri eagal a" tighinn dlùth.
  Bha iad, an uair sin, air am bualadh le gunnaichean anti-itealain bhon lùchairt. Bha na speuran uile air an dath gus an do ghoirtich na sùilean le taisbeanadh cleasan-teine eireachdail.
  Bhruidhinn Oleg Rybachenko gu làidir:
  Gheibh duine peacach a chuid
  Bidh e mar dhamhan-allaidh a" lasadh na theine,
  Creid mi, 's e cùis dhoirbh a tha so -
  Rinn am peacach aoradh do Satan !
  Ach, chan eil bun-bheachd Satan agus Chernobog idir co-ionann. Is e aingeal ceannairceach a th" ann an Satan - cruthachadh, is e Chernobog an hypostasis a tha ann gu sìorraidh den ghineadair. Agus is e seo an eadar-dhealachadh mòr a tha eatorra. A chionn gu bheil Chernobog na Mhac agus na phàirt den Teaghlach, agus chan e idir a nàmhaid! Tha am facal Satan air eadar-theangachadh mar nàmhaid.
  Bhuail Pashka an goblin. Cha robh air fhàgail ach na buill ìosal faltach. San fharsaingeachd, loisg na sìobhragan mòran nas èifeachdaiche. Cò am fear le cluas-sgiatha seo? Tha gorilla ann!
  Is gann gun do sheachain Pashka a" chùis, ach fhuair e air leum air ais, dìreach a" faireachdainn an teas air a ghuailnean. Bha an t-aodach daor den chamisole air a losgadh beagan.
  Air a ghabhail a-steach mar nighean, bidh Old Man Makhno cuideachd a 'sabaid, agus a' losgadh gu fìor cheart. Ach, chan ann airson dad a tha e air a mheas mar cheann-cinnidh adhartach. Mar a tha an t-òran ag ràdh. Bha thu fhèin agus mise a-riamh air an infidel a phronnadh còmhla, agus air na suaicheantasan agus na Ruiseanaich a stiùireadh - aon ataman. Ach an uairsin bha mi rud beag mì-shealbhach leis na h-atamans! Ach bidh sinn aonaichte - a dh'aindeoin a h-uile duine!
  Chuir Oleg Rybachenko sìos ceud gobhan le spreadhadh teine agus thuirt e:
  - Ann an cogadh, tha a h-uile dad ceadaichte, agus tha a h-uile càil mar thoradh air an fhear as urrainn duine sam bith a mharbhadh!
  Dh'aontaich Pashka le seo agus thòisich e a 'losgadh eadhon nas trice agus, a' feuchainn ris an aon chruinneas a nochdadh ris a 'ghille seo a bha air a mhilleadh ach gun a bhith briste.
  Mean air mhean rinn na sìobhragan daingneachadh agus thog iad an stòras aca. Chaidh am blàr a leudachadh air feadh na lùchairt a chaidh a sgrios agus a losgadh gu tur.
  Agus a-rithist dh'èirich dealbh de na blàran airson Rzhev. Cha do leig am baile-mòr, air a thionndadh gu bhith na thobhta, seachad. Loisg Natasha, nighean Komsomol, le gunna-inneal na làmhan, aig na Krauts. Nighean bhrèagha, bha i glè shalach agus tana: craiceann agus cnàmhan. Ach chùm an aghaidh le smiogaid manly agus sùilean mòra gorma cho breagha. Bha Natalya air a leòn barrachd air aon uair, ach dh'fhuiling i "sgrìobadh" air a casan. Bha an dreasa chintz aice, gu tric air a reubadh agus air fhuaigheal gu sgiobalta, coltach ri luideagan baigeir. A" cur ris a" choltas ri baigeir bha an casruisgte, uile còmhdaichte le sgrìoban agus bruthaidhean, ged a bha cumadh breagha, co-sheirm casan gaisgeach Komsomol, agus am baga canabhas far an do chuir an nighean am falach grenades le measgachadh loisgeach.
  Thug Natasha spreadhadh, a" sgaoileadh adharc eile. Chan eil seo ach anns na filmichean, tha leithid de supermen ann gun do gheàrr iad sìos dusan saighdear le aon spreadhadh. Ann am fìor bhlàr, nar leigeadh Dia gum biodh co-dhiù aon bhuille ceart ann a-mach às na ceudan de pheilearan. Tha an neach-crìochnachaidh balach Ole Rybachenko agus na maoirsearan nighean nan eisgeachd sgoinneil sa chùis seo.
  Ach lean Natalya an aghaidh a" bhalla a thuit agus choimhead i gu faiceallach a-mach air cùl cnap de bhreigichean briste. Tha uimhir de sprùilleach is barricades anns a" bhaile nach urrainn dha na Nadsaidhean na tancaichean làidir aca a chleachdadh airson briseadh troimhe, agus tha iad air an èigneachadh gu bhith air an tarraing a-steach do bhlàr coise mì-fhàbharach ann am buidhnean beaga.
  Tha e teth agus tha cha mhòr a h-uile gaisgeach bho bhuidheann-chatha nam boireannach a" sabaid casruisgte, agus iad salach mar mhucan. Ach chan eil ùine ann airson nighe, agus tha an salachar a 'cuideachadh le bhith a' falach anns an Rzhev a tha air a losgadh agus a 'losgadh, agus mar sin a bhith beò. Ach cha b" ann gu 1 Faoilleach, 1943, a chaidh càirdean an Treas Reich a ghearradh dheth. Agus b" fheudar dha na Gearmailtich an leac uirsgeulach seo fhàgail. Mar a chuidich seo an t-Arm Dearg anns na blàran airson Moscow.
  Tha fios aig Natasha air seo cho math ri duine sam bith eile. Agus mar sin tha i a' gabhail òran a thogas suas na h-uile ghaisgeach eile, mòran diubh a' fulang le lotan trom ;
  
  Tha an saoghal làn de strì agus fulangas
  Seo mar a tha e air a bhith bho thoiseach an ama,
  'Nuair a thuit Abel, agus a dh'èirich Cain,
  Tha an villain a" faighinn armada blàth-fhleasg!
  
  'S mor feum an duine,
  Gus a bhith brònach airson grunn bhliadhnaichean ...
  Agus mar sin chaidh e gu deireadh na h-ùine,
  Gun toirear duais dha na treun ach le slabhraidhean agus cuaille!
  
  Ach creid ann am misneach, chan fhalbh an saighdear,
  Cha toir an t-slat Uile-chumhachdaich air falbh sinn -
  Coltach ri leabhraichean naomh Ruiseanach,
  Thig Svarog an Uile-chumhachdach dhan Talamh!
  
  Thig àm - far am bi daoine toilichte,
  Far nach eil fulangas ann agus tha an t-suim àrd!
  
  Far am bi cinn-latha agus plumagan an-còmhnaidh ann am mil -
  Agus gheibh a h-uile duine duais mar crazy!
  
  A mhuinntir ar n-Ruis ghràidh gun chrìoch,
  Tha mi ag àithneadh mar gum biodh blàth-fhleasg a" fàs air latha samhraidh...
  Agus an uairsin fàsaidh daonnachd làidir,
  Rachamaid gu na rionnagan fad às!
  
  Tha e eu-comasach fuireach air Talamh na creathail,
  Tha sinn air ar tarraing le magnet agus tha àite a" gairm...
  Chan iongnadh, a 'coimhead air an dealbh, bha sinn a' caoidh -
  Agus leig dhuinn cunntas cruaidh a shuidheachadh air fortan!
  
  Cia iongantach an teagasg Dùthchasach,
  Dè thug an t-Uile-chumhachdach dhuinn tro na Vedas aige ...
  Agus tha fàinne òir aig ar Motherland,
  Dèan briseadh air geimhlean na feirge, bris na feumalachdan!
  
  Togaidh an t-Athair an aisling co-mhaoineas,
  Bidh a h-uile dad an-asgaidh ann - falbhaidh sannt!
  Airson quasars fad às, tha turasachd nas daoire,
  Agus turas-adhair don chloinn chun an rionnag ghorm!
  Às deidh dhi a cuibhreann de bhàrdachd a sheinn, thilg Natasha measgachadh loisgte air Carbad Sabaid Coise a" feuchainn ri faighinn faisg oirre. Agus chaidh còmhdhail na Gearmailt na theine gu tur agus thòisich iad a 'leigeil a-mach sgòthan de lasair dhubh, rag. Bha an nighean fortanach gun robh an còmhdach hatch fosgailte. Agus nochd na Krauts, a bha cuideachd a 'caoidh bhon teas, laigse. Agus chuir botal mòr loisgte thairis iad.
  Cha do thachair spreadhadh, leis gu robh na bogsaichean fhèin air an dìon, ach chaidh crios nan sligean a chuir a-steach don ghunna agus thòisich iad a" reubadh gu làidir. Agus chaidh corp reubte an SS Haupman a-mach às an fhrith.
  Ach an uairsin bhuail carbad sabaid-coise eile le gunnaichean inneal trom. Chaidh aig nighean Komsomol air leum air falbh, ach chaidh a caraid agus am balach còig bliadhna a dh'aois Kolya, a bha a 'toirt stuthan, a bhualadh. A leinibh bhochd, ciod a bha e deanamh anns a chath so ? Chuidich e na h-inbhich le a neart, dh'fheuch e ris an Arm Dearg a stiùireadh còmhla ri càch gu buaidh! Agus a-nis tha peilear gòrach air a cheann soilleir a reubadh às a chèile.
  B" e an aon chomhfhurtachd nach robh tìde aige eòlas fhaighinn air pian.
  Ach bhàsaich Ekaterina Yarova mòran nas dorra. Reub peilearan mòra a broilleach agus a druim. Agus gheibh thu bàs bho na h-ìrean bodhar de fhulangas. Bha e mar gum biodh dà nathair air am pasgadh timcheall ort. Tha aon dhiubh teth mar theine, tha am fear eile nas fhuaire na deigh marbhtach. Agus tha iad a" tachdadh na h‑ìghne ann an spùtaidhean ifrinn. Rinn Catrìona gearan agus dh"fhuiling i. Bha a casan rùisgte, duslach, air an dortadh le fuil a" tionndadh gu convulsive, agus a corragan rùisgte a" tilgeil suas sprùilleach le napalm loisgte.
  Chaidh Natasha suas gu a caraid agus thuirt i rithe:
  - Cùm do ghrèim! Bidh fear eile ann a dh" aithghearr! Beatha fada nas fheàrr!
  An seo smaoinich an nighean air co-mhaoineas airson mionaid. Rìoghachd far a bheil dha-rìribh a h-uile rud. Agus thig a h-uile bruadar gu buil mar ann an sgeulachd sìthiche. Agus b" urrainn dhi coinneachadh ri a pàrantan an sin a bhàsaich fo na bomaichean. Ach, mo thruaighe, "s e breug a th" anns an sgeulachd sìthiche...
  Tha sprùilleach air a leagail le seallaidhean bho ghunna-inneal mòr a' tuiteam air mane salach is glas Natasha. Trom-oidhche agus eagallach. Ach tha an nighean fhathast ag èigheach:
  
  - Tha mi a" creidsinn! Dòchas! Tha gaol agam!
  Agus bidh an gaisgeach gu h-obann a 'leum suas agus a' tilgeil cocktail Molotov, a 'cur a h-uile fuath a-steach don ghluasad seo. Bidh am botal a" ruighinn am BMP agus a" briseadh air. Ach nuair a bhios an uchd dùinte, loisgidh an càr a-staigh no nach eil, tha na cothroman ann a bhith a" deasbad. Bidh an teine gunna-inneal a" ruighinn fadalach, agus tha Natalya a" faighinn a" chùis air bualadh air an talamh agus cumail ris a" chruadhtan briste. Agus a h-uile seòrsa de sgudal a 'sileadh sìos air a sgrìobadh, cha mhòr lom air ais.
  Gu h-obann cluinnear rumble agus bidh seallaidhean a" ghunna-inneal a" tuiteam sàmhach. B 'e am fear-tòiseachaidh Leshka a fhuair air adhart gu dlùth leis an stàladh "Strela" - rudeigin mar faustpatron air a leasachadh le luchd-dealbhaidh Sòbhieteach. Armachd cuidhteasach, ach gu math èifeachdach. Agus armaichte le dà ghunna adhair agus ceithir gunnaichean inneal mòr, chaidh an còmhdhail faisisteach a sgrios. Agus tha an tùsaire, ged a tha e beag ann an inbhe, luath agus is urrainn dha an Strela-2 a ghiùlan. A-nis tha e a 'tilleadh air ais airson ball-airm ùr, sìmplidh, gun ath-chuairteachadh, a tha gu math comasach a dhèanamh le bhith a' cleachdadh dòigh dachaigh.
  Agus ann an saoghal an Dàrna Cogaidh, thachair tachartasan fionnar.
  Ghabh Sìne, Gringueta, Malanya agus Matilda, a thàinig a-steach às ùr, pàirt anns an t-slighe air tìr ann an Cuba. Mharcaich na caileagan air tanca Goering-4. Is e càr ùr a tha seo, a chaidh a chruthachadh air bunait mean-fhàs Churchill. Chaidh an tanca seo a lasadh beagan gus coileanadh dràibhidh a leasachadh. B" e an toradh seo carbad le cuideam leth-cheud "s a seachd tonna le canan 88-mm agus armachd 152-mm aig ceàrn a" mhaoil, agus 102 mm aig an armachd agus ceàrn cùil. Ann an dìon agus armachd, bha an tanca seo na b 'ìsle na an E-50, ach bha einnsean aige le àrdachadh suas ri 1200 each-chumhachd. Cha robh gu leòr roth-uidheaman gas ann airson a h-uile càr fhathast. Ach, thionndaidh an tanca a-mach gu bhith math. A thaobh ìre dìon, cha robh e na b 'ìsle na an Tiger-2 air a' bheulaibh, agus eadhon nas àirde na an taobh.
  Tha càileachd armachd saimeant sàr-mhath. Ged a tha an tanca fhèin neo-fhoirfe. Ach le cuideam an Tìgear, tha dìon nas fheàrr aige. Agus ann an suidheachadh sam bith, aig astar math.
  Bidh Sìne a" fìdeag òran.
  Bidh Gringueta a" bruthadh a chasan rùisgte air na peadalan. notaichean Malanya:
  - Chan eil e coltach gu bheil na Cubans ag iarraidh sabaid nar n-aghaidh idir!
  Rinn Gringeta gàire agus fhreagair e:
  - An àite sin, tha iad eadhon gar meas mar an luchd-saoraidh. Dè a th" ann an Ameireagaidh airson Cuba? An àite sin, bidh iad a" coimhead air mar neach-còmhnaidh.
  shin Sìne mach a casan rùisgte, gràsmhor. Bha leòidean mòra aig an tanca air na taobhan, a chruthaich cuid de dhuilgheadasan don sgioba, ach aig an aon àm a 'meudachadh seasmhachd a' charbaid. Tha an armachd aghaidh aig ceàrn 45 ceum, a tha a 'toirt seachad ricochet mòr. A nis tha dà Bhualadh 'nan aghaidh. Dh"fhosgail iad teine.
  Bhrùth Gringeta a casan rùisgte, tana an aghaidh a" mheatailt agus dh" amas e am ball-airm.
  Bhuail tè de na sligean Ameireaganach air aghaidh an tanca. Chan eil seo marbhtach, chaidh tiodhlac a" bhàis a-steach do ricochet.
  Loisg Gringeta, ag amas air aghaidh an turaid. Tha armachd aghaidh Pershing an aon thiugh ris an Goering-4, agus tha ceàrn reusanta an claonadh eadhon nas lugha. Mar sin bidh an gunna 88mm nas cumhachdaiche a" dol a-steach do mheatailt.
  Tha Gringueta ag ràdh, a" reamhrachadh a bhilean:
  - Agus a bhith àrdanach le aislingean - cò b' urrainn farpais... Carson a bu chòir do bhalach-sgoile sabaid leis na punks taiceil!
  Chaidh am Pershing na theine. Thòisich an t-inneal sabaid air reubadh. An uairsin rinn e tàirneanach, mu dheireadh a 'toirt dheth an tùr.
  Ghluais Gringeta an gunna gu tanca eile. Cha robh i idir air a nàrachadh gun robh an càr aice a' gluasad agus bha aice ri losgadh fhad 's a bha i a' gluasad. Tha eòlas mòr aig a" ghaisgeach mu thràth. Fhuair mi a-steach do na trithead "s a ceithir. Agus tha turaidean nas lugha aca na na Pershings.
  Ghlan nighean a" bhaile:
  - Is mise am fear as brèagha agus as làidire!
  Bha eòlas aice mu thràth. A bharrachd air an sin, tha na Pershings na stad, a tha a 'ciallachadh gu bheil iad tòrr nas fhasa a bhualadh. Bidh an tùr briste a 'crìonadh mar ghloine.
  Faclan-cinn Malanya:
  - Brisidh e na chriomagan - feuch an lorg thu iad!
  Thuirt Matilda:
  - A-mhàin an speur, a-mhàin a 'ghaoth, dìreach aoibhneas air thoiseach!
  Tha na Pershings air an sgrios, agus tha tanca na Gearmailt a" ruith gu cath a-rithist. Bidh na gaisgich eadhon a" tòiseachadh a" seinn.
  Tha bataraidh air thoiseach orra... Bidh iad a' tionndadh an tanca airson sligean a thoirt an ceann agus losgadh.
  Tha Gringeta ag ràdh, a" slaodadh a chasan rùisgte, gràsmhor air an armachd:
  - Cha do bhuail mi ach aon turas ... Cho treun!
  Tha Malanya a" cur ris:
  - Agus sgileil! Gunner den chiad ìre!
  Tha Gringueta a" cur ris:
  - Chan ann sa mhala, ach dìreach san t-sùil!
  Agus a 'fosgladh teine airson a mharbhadh. Chan eil eagal oirre ro ghunnaichean nàmhaid. Shoots iongantach ceart. Gu h-iomlan tha an ceathrar seo sgoinneil. Nigheanan à Breatainn, a tha a-nis air a thighinn gu bhith na phàirt den Treas Reich le fèin-riaghladh fìor chumha.
  A-nis thig ceannsachadh Cuba. Bidh seallaidhean fìor cheart Gringet a" sàmhchair aon ghunna às deidh fear eile. Bidh am bataraidh a" sgoltadh gu cruaidh, ach bidh sprèadhadh nan gunnaichean a" seargadh mean air mhean.
  Bidh Sìne a" stròcadh ceann aotrom Gringet le a cas rùisgte agus ag ràdh:
  - Mar sin feumaidh tu a chumail!
  Agus nì nighean an tighearna gàire. Tha a bonn rùisgte gu math geur, agus iongantach tlachdmhor bho leithid de shuathadh. Tha e coltach ri bhith a" coiseachd air canabhas snàithleach. Agus tha sàil na h-ìghne cho cruinn agus cho tarraingeach.
  Bidh Gringeta a" strì ris a" mheur-chlàr leis a" mheur-chlàr aige agus ag ràdh gu socair:
  - Tha thu glè bhrèagha, ceart... Ach feuch nach cuir thu dragh orm bho bhith a" losgadh.
  Sìne gàire air ais. Agus gu spòrsail tweets:
  - Agus is toigh leam thusa, mar thusa, mar thusa, agus dhòmhsa chan eil caraid air an t-saoghal tuilleadh!
  Fhreagair Gringeta le osna:
  - Tha gaol agam air balaich... Ged a tha thu gu cinnteach brèagha. Saoil cò ris a bhiodh do mhac coltach?
  Fhreagair Sìne le gàire clàrsach:
  - Tha mi a 'smaoineachadh gum biodh e uabhasach bòidheach agus gum biodh gràdh agad air!
  Rolaig Gringeta a cromagan, smaoinich i gu robh duine cumhachdach le urram mòr a" tighinn a-steach innte. Dè an toileachas a tha seo. Dè cho math 'sa tha e a bhith a' faireachdainn cuideam Hercules, no eadhon nas fheàrr, a bhith a 'rothaireachd air thu fhèin. O, bu chòir dhomh feitheamh airson fois anns an t-sabaid agus leum suas gu na fir. Nas fheàrr bhon SS, tha na balaich mòr.
  Bha Sìne cuideachd a 'bruadar mu chaorach. Le fear no nighean bhrèagha, chan eil e gu diofar. Tha an dà chuid tlachdmhor nan dòigh fhèin. Is e seo an rud nach eil mòran dhaoine a" tuigsinn. Ciamar a gheibh thu gaol air an dithis aca? Ach, gu cinnteach chan e Sìne aon de na boireannaich sin ris an canar whores. Tha i dèidheil air cainneachan agus suathadh cuirp làidir.
  Ach chaidh am bataraidh a sgrios. Tha tancaichean an Treas Reich a" ruith air adhart. Tha an gaisgeach adhartach Matilda ag ràdh le iongnadh na guth:
  - Agus tha an cogadh nas fhasa na bha mi a" smaoineachadh... Agus bha an t-eagal orm cuideachd!
  Thuirt Malanya le gàire:
  - 'S e an rud as duilghe gu bheil am blàr a' dol air adhart, agus feumaidh tu a dhol mòr... 'S e fìor dhuilgheadas a tha seo.
  Thuirt Matilda, nach robh air ùine fhaighinn fhathast a bhith cleachdte ri àbhachdas an t-saighdeir, a" comhartaich:
  - Nach eil thu a 'smaoineachadh gu bheil e ro vulgar?
  Sheinn Gringeta mar fhreagairt:
  - Tha sinn a" togail saoghal ùr agus a" dol às àicheadh na làithean a dh" fhalbh... A" comasachadh an absurd and vulgar chun rìgh-chathair!
  Thuirt Matilda le toileachas:
  - Tha seo air a chomharrachadh gu ceart... Uill, cò a th' ann an Hitler? Mac misgeach agus boirionnach tuatha, agus is èiginn duinn gèilleadh dha !
  Bha Sìne a" faireachdainn gu robh feum air cur an cuimhne:
  - Bha Genghis Khan cuideachd na thràill na òige, agus cha robh fios aige ciamar a leughas e agus a sgrìobhas e, ach dè an ìre a thug e buaidh... Aig amannan is toil le fortan a bhith fealla-dhà!
  Chuimhnich Matilda le osna:
  - B 'àbhaist dhomh a bhith a' creidsinn ann an Dia ... Ach a-nis chaill mi a h-uile miann a bhith a 'creidsinn ann. Ma cheadaicheas Dia so, ciod an seorsa Dia a th' ann?
  Mhol Gringueta:
  - Theagamh gu bheil Dia ann, ach tha mise olc ? - Shuath an nighean tuatha bàrr a sròin le a òrdagan rùisgte. - A 'coimhead air an t-saoghal againn, faodaidh tu seo a chreidsinn gu furasta. Gu bheil rudeigin olc agus an-iochdmhor a" riaghladh oirnn!
  Chrath Matilda le aonta agus chuir i na cuimhne:
  - B 'iad na ceannardan as soirbheachail: Genghis Khan, Tamerlane, Hitler - cuideachd an fheadhainn as cruaidhe. Is e paradocs sònraichte a tha seo!
  Thug Gringueta fa-near:
  - 'S e tomad a th' anns na daoine, agus feumar dèiligeadh ris a' mhàs mar bhoirionnach, agus boireannach gu toileach a' strì ri feachd. Tha e coltach gur e an rud a tha an-iochdmhor an rud as èifeachdaiche!
  Bha Sìne cuideachd den bheachd gu robh e riatanach cur an cuimhne:
  - An sultan Turcach a bu chruadalaiche, agus b'e an riaghladair a bu treise agus a bu shoirbheachail a thug buaidh. Cha robh an Ìmpireachd Ottoman na b" ìsle ann am meud ri Ìmpireachd na Ròimhe, agus bha i air a chomharrachadh le pathadh fala.
  Bhuail Malanya a cas-rùisgte air an armachd agus rinn i gàire:
  - An-iochd, an-iochd, agus a-rithist an-iochd - a 'daingneachadh na dùthcha!
  Rinn Gringeta gàire agus rinn e gàire.
  - Bidh sinn a 'sabaid air an talamh, air neamh, eadhon san t-Sultain ... Tha e èibhinn!
  Cha robh na h-aonadan Cuban a 'tairgse strì sam bith agus ghèill iad. Agus cha robh mòran Ameireaganaich air an t-slighe.
  Thòisich na caileagan a' bruidhinn beagan anns an tanca.
  Chuimhnich Matilda le sealladh brònach:
  - Rinn sinn a" chùis air na Gearmailtich anns a" Chiad Chogadh. Agus a-nis tha sinn a 'fulang call an dèidh a' chùis.
  Rinn Malanya ceartachadh air Matilda:
  - Cha'n e sinne ni's mo a mhaireas, ach na h-Americanaich.
  Rinn Gringeta gàire agus thuirt e:
  - Cò na h-Ameireaganaich - an seann choloinidh againn!
  Rinn Sìne gàire agus thuirt i:
  - Ach coloinidh ro làidir a bha comasach air dealachadh bhon ìmpireachd. Tha e duilich, gu dearbh, ach às deidh a" Chogaidh Mhòir, às deidh dha buannachadh gu foirmeil, cha do dh" fhàs an Leòmhann Breatannach na bu làidire. Bha a" Ghearmailt a" fulang fàs gnìomhachais luath eadhon ron Chiad Chogadh. Agus chuir Hitler cumhachd calpachais còmhla ri cumhachd stàite faisisteach totalitarian. Agus thug e toraidhean!
  Thug Gringueta fa-near gu feallsanachail:
  - Deamocrasaidh air a chall ri deachdaireachd totalitarian!
  Shoilleirich Sìne:
  - Chan e a-mhàin totalitarian, ach cuideachd deachdaireachd mòr-chòrdte. Chaidh aig Hitler air fìor thaic fhaighinn, an dà chuid tro ghnìomhan agus propaganda. Chan eil sinn, gu dearbh, air an aon ìre de cho-leanailteachd agus aonachd nàiseanta a ruighinn ris na Gearmailtich. Agus aig a" cheann thall, cha b" urrainn dhaibh grèim a chumail air na coloinidhean, gu sònraichte nuair a bhrath Stalin sinn.
  Mhol Malanya:
  - Do Churchill, b" e an toradh a b" fheàrr, neo an co-dhùnadh a bu reusanta, sìth a dhèanamh leis an Treas Reich air ais san Iuchar 1940. Anns a 'chùis seo, bhiodh sinn air na coloinidhean gu lèir agus na ceudan de mhìltean de bheatha a shàbhaladh. Agus bha a bhith a" leantainn a" chogaidh na chuthach.
  Shoilleirich Sìne gu reusanta:
  - Cuthach co-dhiù! Nam biodh an USSR fhèin air a dhol a-steach don chogadh, bhiodh soirbheachas nan Ruiseanaich air ìmpireachd dhearg a chruthachadh san Roinn Eòrpa agus cunnart bàsmhor do Bhreatainn. Tha e soilleir nach biodh na comannaich air stad an sin. - Bhruidhinn an nighean air a bhroilleach agus shuath i a sàil rùisgte an aghaidh a h-aba, a bha air fàs nas gèire bho thrèanadh, agus lean i air adhart leis a" phrògram foghlaim. - Tha Stalin agus a cho-mhaoineas buailteach a dh'ionnsaigh smachd iomlan an t-saoghail. Agus thug iad ionnsaigh oirnn agus dhaingnich iad iad fhèin. Agus nam biodh Hitler air buannachadh, bhiodh na goireasan aig an Treas Reich airson ar sabaid. Aon dòigh no dòigh eile, bha e gòrach sabaid.
  Is dòcha gun tòisicheadh na Gearmailtich, às deidh sìth, a 'cladhach na bha iad air a ghlacadh na bu tràithe, agus nach tèid iad a dh'àite sam bith. Agus bha Churchill mar leth-fhacal gu tur!
  Chàin Matilda a cas-rùisgte gu cruaidh air an armachd, a" caoineadh:
  - Tha Churchill dha-rìribh na leth-fhacal! Agus tha e math nach robh tìde aige teicheadh a Chanada. Leig leis fulang sa phrìosan!
  Dh'amhairc Sìne gu cruaidh.
  - Leig leis fulang! Stèidhich e Breatainn gu lèir!
  Thuirt Malanya às deidh fois ghoirid:
  - Ged a dh" fhaodadh sìth leis a" Ghearmailt cuid de dhuilgheadasan a chruthachadh. Às deidh dhaibh goireasan nan coloinidhean Frangach is Duitseach fhaighinn agus comas gnìomhachais na Roinn Eòrpa, bha a h-uile cothrom aig na Gearmailtich ar eaconamaidh a phronnadh. Ged a tha seo fhathast na shealladh fad-ùine. Ach, leasaich an Treas Reich gu luath eadhon às aonais a" chogaidh, agus dh" fhàs a chomas gu luath.
  Chrath Sìne le gàire brònach.
  - Rèis chruaidh Gearmailteach. Òrdugh incarnate... Stàite totalitarian, neo-thruacanta. Às aonais deamocrasaidh neo-riatanach, bheir e mìorbhailean! Agus san eaconamaidh cuideachd!
  Chuir Malanya an aghaidh seo:
  - Cha do chuir an seann deamocrasaidh againn stad air an dùthaich bho bhith a" leasachadh agus a bhith fìor mhath. Bha tìrean againn leis na coloinidhean a bha na bu mhotha na ìmpireachd Genghis Khan. Agus aig an aon àm, tha a" phàrlamaid air a bhith ag obair airson linntean, a" dèanamh laghan an àite an rìgh.
  Rinn Sìne gàire agus thuirt i:
  - Agus dh'iarr am Fuhrer air fhèin a 'chòir air laghan a dhèanamh! Tha e coltach ris an ìmpire aca!
  Ceartaich Malanya a caraid:
  - A-nis an seo cuideachd! Agus tha sinn fon Fuhrer!
  Bha na caileagan mì-thoilichte... Dh'fheuch Sìne ri smaoineachadh cò ris a bhiodh e coltach nam biodh Churchill air sìth a dhèanamh ri Hitler san Iuchar 1940. Tha a" Ghearmailt ag aontachadh ri neo-sheasmhachd Ìmpireachd Bhreatainn, agus chan eil i eadhon ag iarraidh gun till na coloinidhean a bh" ann roimhe. Is e an aon chumha lethbhric daoimean fhaighinn air màl ann an Namibia. Uill, chan eil seo cho iriosal dha na Breatannaich. Ach bidh na tha na Gearmailtich air a ghlacadh mar-thà a 'tighinn leotha le còir. Tha seilbh na Frainge ann an Afraga agus Indochina, cha mhòr a h-uile mòr-thìr Eòrpach air a ghabhail a-steach ann an raon buaidh an Treas Reich. Agus na coloinidhean Duitseach cuideachd. Fhuair Hitler gu leòr de gach nì gun a bhith a 'sabaid tuilleadh, ach airson a chuid ghnothaichean a chuairteachadh. Tha coloinidhean aice a-nis cha mhòr mar Bhreatainn. Agus tha an ìre iomlan de leasachadh eaconamach eadhon nas àirde. Tha a" Ghearmailt san dàrna àite, agus na SA às a dhèidh, gu dearbh. Agus thàinig an USSR, le taing do ghnìomhachas brùideil Stalin, chun treas àite san t-saoghal. Mheudaich comas armailteach Ìmpireachd na Ruis. Bu chòir a thoirt fa-near gun do leudaich Stalin an sgìre gu bhith a" toirt a-steach fearann san Iar, agus a-nis bha an àireamh-sluaigh aice faisg air dà cheud millean.
  Bha roghainn aig Hitler, aig an robh làmh an-asgaidh a-nis: cogadh a thòiseachadh ann an 1941: gus casg a chuir air na Ruiseanaich bho bhith ag ullachadh. Cuir dheth an ionnsaigh air an USSR agus ullaich thu fhèin nas fheàrr. An seo, gu dearbh, bha roghainn aig na Krauts. Bha mòran an urra ri obair bhuidhnean fiosrachaidh. Fhuair Stalin dàta a bha a" dèanamh cus tuairmse air comas na Gearmailt. Cha robh beachd gu leòr aig Hitler air feachdan na Ruis.
  Ach bha e follaiseach: bha Stalin ag ath-eagrachadh an airm. Nochd tancaichean den t-sreath KV agus T-34, a dh'fhaodadh a bhith farsaing. Thathas a" dèanamh mòr-thoradh air na h-itealain as ùire agus tha iad cha mhòr cho math ri modalan Gearmailteach. Àireamhachadh agus àireamh nan saighdearan-coise, mar thoradh air èigneachadh uile-choitcheann.
  Chuir a" Ghearmailt na tancaichean T-3 aca air ais le gunna nas cumhachdaiche. Mheudaich e cinneasachadh an Yu-88, chuir e air bhog sreath de na mion-atharrachaidhean as ùire den ME-109 F. Ann an itealain USSR, tha e nas fheàrr ann an àireamh, ach nas ìsle ann an càileachd. Tha dà mhìle tanca aig na Ruiseanaich nas làidire na na Gearmailtich, agus tha an còrr aotrom, ach bidh cuid nas luaithe. Tha an nàmhaid cuideachd nas làidire. Agus faodaidh Stalin saighdearan-coise fhaighinn. Gu fìrinneach, chan eil an USSR nas ìsle na an Wehrmacht ann an comas, agus eadhon nas làidire ann an tancaichean. Tha barrachd saighdearan-coise aig na Gearmailtich, dìreach air sgàth gluasad. Ma ghluaiseas an USSR saighdearan, bidh barrachd aige.
  Nam biodh Hitler air an fhìrinn aithneachadh, bhiodh e air smaoineachadh trì tursan - am b" fhiach tòiseachadh? Is dòcha gum biodh e na b" fheàrr dha na Gearmailtich an eaconamaidh a chuir air stèidh cogaidh agus comas nan dùthchannan còmhnaidh a chleachdadh gus buannachd fhaighinn thairis air an nàmhaid? Gu sònraichte ann an tancaichean?
  Tha an Fuhrer, le sgìrean, a" gabhail a-steach coloinidhean, nach eil nas lugha na an USSR agus ann an gnàth-shìde nas blàithe, agus sluagh eadhon nas motha, ma tha thu a" cunntadh cò anns an robh e ...
  Bha roghainn ann - a bhith deiseil. Foirm sgaraidhean bho choigrich. Cuir daoine dubha agus Eòrpaich aig na h-innealan.
  Uill, nam biodh Hitler air a bhith na neach-poilitigs glic le deagh thuigse, bhiodh e air feuchainn, le bhith a" dèanamh an fheum as fheàrr de dh" armachd, ri ullachadh mionaideach.
  Ach is coltaiche gun tug am Fuhrer ionnsaigh air an USSR ann an 1941. Chaidh trì no ceithir mìle itealain eile a chall anns a' bhlàr an aghaidh Bhreatainn. Agus taing don roinn Afraganach, tha còig ceud, sia ceud tanca a bharrachd ann.
  Uill, bhiodh Rommel air a bhith a" sabaid san ear. Bhiodh dà roinn tanca a bharrachd air a bhith aig na Nadsaidhean. Uill, is dòcha càraid a bharrachd le motair agus dusan saighdearan-coise. Chan eil e coltach gum biodh am Fuhrer fèin-mhisneachail air barrachd fheachdan a chruinneachadh.
  Agus Stalin? Bhiodh na h-uimhir agam "s a bh" agam roimhe. Chan eil dragh aige mu Bhreatainn idir. Is e an fhìor cheist, am biodh e na ionnsaigh iongantach?
  Nam biodh, mar a bha e dha-rìribh, stailc innleachdach fhathast a" tachairt an-aghaidh saighdearan nach robh deiseil airson dìon, dh" fhaodadh a h-uile dad a bhith air tionndadh a-mach nas miosa don Ruis. Gu sònraichte ma bha an ionnsaigh air tòiseachadh air 15 Cèitean, 1941.
  An uairsin bhiodh Moscow air a thoirt ro leaghadh an fhoghair. Bhiodh Iapan air bualadh bhon ear... Cha bhiodh mòran cothrom air a bhith aig an USSR. As dualtaiche, ann an 1942 bhiodh an cogadh air tighinn gu crìch le bhith a 'glacadh prìomh roinnean an USSR. No bhiodh e air a dhèanamh a" cleachdadh dhòighean leth-guerrilla airson ùine.
  Tha an roghainn de shìth air leth comasach cuideachd. Mar a tha Moscow fhathast, ach gheibh na Gearmailtich an Caucasus mar mhalairt. Ach is dòcha nach biodh seo a" freagairt air Hitler. Le eòlas air caractar deachdaire àireamh a h-aon, bhiodh e dualtach cogadh a phàigheadh fad na slighe gu na h-Urals, mura h-eil e nas fhaide.
  Ach, bhiodh obair an USSR air buaidh mhòr a thoirt air feachdan an Treas Reich. Ach bhiodh seo air a dhìoladh gu ìre le poileis ionadail agus roinnean cèin. Dè ma-thà?
  Am biodh Hitler eadhon a" cladhach an USSR? Is dòcha gum feum e seo a dhèanamh airson greis. Gus an deach an gluasad guerrilla a lughdachadh chun ìre as ìsle, air a chothromachadh le feachdan poileis ionadail.
  Agus an uairsin? Nach toireadh Hitler ionnsaigh air Breatainn? Faodaidh tu ceist fhaighneachd, a bheil feum aige air?
  Tha barrachd fearainn ann mu thràth na Breatainn, eadhon a" toirt aire do na coloinidhean, ach carson nach gabh thu a h-uile càil dhut fhèin? Agus an uairsin fàiligeadh an saoghal gu lèir a cheannsachadh. Breatainn an toiseach. An uairsin, còmhla ri Iapan, bhris sinn na SA. Agus an uairsin is e tionndadh Land of the Rising Sun fhèin a th" ann.
  Tha am buaireadh a bhith nad dheachdaire cruinne glè mhòr. Ged, gu dearbh, is dòcha gum biodh Hitler air stad. Ach tha e duilich stad nuair a tha thu a 'buannachadh. Agus tha e duilich a bhith an aghaidh a bhith a 'toirt ionnsaigh air an Ruis, nach eil a' smaoineachadh air dìon, ach a tha ag ullachadh gu dìreach airson cogadh oilbheumach.
  Uill, ciamar a gheibh thu earbsa ann an Stalin ma tha e a 'trèanadh an airm gun a bhith ga dhìon fhèin, ach gus ionnsaigh a thoirt air agus a' chùis a dhèanamh air an nàmhaid air an fhearann aige. Bhiodh duine sam bith a" smaoineachadh air seo.
  Gu dearbh, carson a bha an USSR a 'smaoineachadh a-mhàin mu dheidhinn ionnsaigh? An do dh'ullaich thu thu fhèin ionnsaigheachd?
  Bha rudeigin ri smaoineachadh airson Hitler cuideachd. Is e dìreach boma atamach còmhla ri urchraichean ballistic mar charbad lìbhrigidh a dh" fhaodadh tèarainteachd na Gearmailt a ghealltainn. B" urrainn dha na Gearmailtich urchraichean ballistic a chruthachadh. Ach bha feum air armachd niùclasach grunn bhliadhnaichean eile. Agus cò a bheir gealltanas gum fuirich Stalin? A bharrachd air an sin, le smachd air an Roinn Eòrpa agus le coloinidhean, tha a" Ghearmailt nas làidire gu h-eaconamach na an USSR.
  Agus tha e soilleir nach fhaigh Stalin dad bho dàil, leis nach eil farpais theicnigeach an aghaidh luchd-saidheans bho air feadh na Roinn Eòrpa, air a thàthadh còmhla le smachd Gearmailteach iarainn, gu math gealltanach.
  Mar sin tha an coltas gun tòisich Stalin an toiseach àrd. Ged, gu dearbh, tha ionnsaigh air an Treas Reich na cho-dhùnadh ro chudromach. A bharrachd air an sin, dh'fhaodadh Iapan dàrna aghaidh fhosgladh anns an Ear Chèin. Thionndaidh e a-mach bho gach sealladh nach robh e prothaideach dha Stalin ionnsaigh a thoirt air an Treas Reich. Ach cha robh feitheamh math idir. Leis gum faodadh na Nadsaidhean, le bhith an urra ri goireasan na Roinn Eòrpa agus na coloinidhean, cuir às do phrìomh chairt trump na Ruis - a bhuannachd ann an tancaichean.
  Agus air plèanaichean cuideachd. Agus an uairsin leasaich itealain jet agus faigh buannachd càileachd cinnteach san adhar. Mar sin cha robh adhbhar sam bith aig Stalin dàil a chuir air cus. Ach co-dhùnadh a bhith a" sabaid leis fhèin leis an Roinn Eòrpa air fad, a bharrachd air na coloinidhean, agus is dòcha cuideachd Iapan... Tha e cha mhòr fèin-mharbhtach. Leis gu bheil àrdachadh iomlan an nàmhaid ann an goireasan daonna agus comas follaiseach.
  Tha pàirt aig feartan caractar an seo mu thràth. Ach le eòlas air rùintean Hitler, is e an rud as loidsigeach gun toireadh e ionnsaigh air an Ruis fhèin, agus eadhon ann an 1941, gun a bhith a" feitheamh ùine mhòr. Agus tha fios aig a h-uile duine air fèin-mhisneachd an Fuhrer. Gun teagamh, bheir e ionnsaigh air an Ruis mar tharbh cuthach. Agus cha toir e aire don fhìor chothromachadh cumhachd. No is dòcha nach eil fios aig eadhon na Gearmailtich, nach eil fios aca dè a bhios aca.
  Ach, tha coltachd buaidh airson an Treas Reich, gu sònraichte ann an caidreachas le Iapan, gu math àrd. A bharrachd air an sin, tha e fada nas fhasa do Thìr an Rising Sun co-dhùnadh an Ear Chèin a ghabhail thairis còmhla ris na Nadsaidhean na bhith a" sabaid ri Breatainn chumhachdach agus na Stàitean Aonaichte a tha air an leasachadh gu h-eaconamach airson coloinidhean a" Chuain Shèimh.
  Tha e soilleir gu bheil Ameireagaidh agus Sasainn cho adhartach ris na samurai gu bheil cogadh nan aghaidh fèin-mharbhadh. Ach cha chuidich an Treas Reich. Dè mu dheidhinn an USSR? Bidh na Gearmailtich agus na saidealan aca ga phronnadh. A thuilleadh air an sin, bidh an Tuirc cuideachd a 'dol a-steach don chogadh, agus an Eadailt, nach eil an sàs anns a' chogadh le Breatainn. Bidh feachdan mar sin a 'tuiteam air Stalin.
  An seo tha an cothrom seasamh sleamhainn, eadhon ged a thèid aig an Ruis air na saighdearan aice a chuir gu ullachadh airson sabaid ro ionnsaigh na Gearmailt. A bharrachd air an sin, ann am fìor eachdraidh, tha e coltach gun deach aig an Arm Dearg air a dhol a-steach do stàit sabaid. Agus cha do mhothaich obann a" bhuille ach leis na feachdan sin a bha faisg air a" chrìch. Agus tha seo, gu dearbh, na phàirt nas lugha den Arm Dearg.
  Agus ma tha thu den bheachd nach eil an Ruis ann an suidheachadh sam bith deiseil airson cogadh dìon ...
  Cha robh na bha dùil aig Stalin ro fhadalach. Mura cuir thu air bhog stailc ro-sheasmhach thu fhèin. A" cunntadh air nach eil a" Ghearmailt deiseil airson dìon tuilleadh. Anns a 'chùis seo, dh' fhaodadh an àireamhachadh a bhith air fhìreanachadh gu ìre. Ach tha e soilleir do dhuine sam bith gun d" fhuair Breatainn grèim air ais. Is dòcha gun do choilean an USSR, le bhith a" toirt ionnsaigh air an Treas Reich an toiseach, rudeigin air sgàth iongnadh. Agus an uairsin thigeadh an cogadh air adhart. An roghainn as fheàrr: cuir às dha chèile dà tyrant. Agus eadhon Iapan, gus am bi e air a ghluasad sìos eadhon nas motha. Is e seo as urrainn dhuinn ar àireamhachadh a stèidheachadh.
  Mar a tha na Ruiseanaich ag ràdh: bidh dà amadan a" sabaid, tha am fear spaideil a" coimhead. Gu dearbh, carson a bu chòir dha na Breatannaich casg a chuir air? Leig leis an dà thaobh iad fhèin a chaitheamh gu dòigheil. Bidh iad a 'sabaid gus am bi iad gu tur sgìth.
  Bha smuaintean agus sàmhchair nan nigheanan air am briseadh le coltas triùir Sherman air am beulaibh. Bha tancaichean àrda Ameireaganach a' gluasad a dh'ionnsaigh Goering-4. Tha e soilleir nach eil na Yankees dona agus thuig iad gu robh e glè chudromach faighinn faisg air an tanca Gearmailteach, no eadhon faighinn air bòrd e. Agus luathaich iad na càraichean aca chun na h-ìre as àirde. Ach tha fad baraille de 100 EL aig an canan Goering-4, agus faodaidh e bualadh bho astar fada.
  Chuir Gringueta a cas-rùisgte agus loisg i. Tha e math a bhith a 'bualadh air an Sherman. Tha e cho àrd agus cho follaiseach. Is e sealladh seallaidh a th" anns a" chiad shealladh. Ach bhuail an dàrna fear an targaid... Chaidh an turaid a reubadh far an Sherman, agus stad an carbad, a' gluasad le gort, agus thòisich e air losgadh.
  Thuirt Sìne le cead:
  - Chan eil ar cruinneas nas ìsle na na Aryans!
  Rinn Gringeta srann gu tàireil:
  - Agus tha mi a 'smaoineachadh gu bheil e eadhon nas fheàrr! Chan fhaca thu dad mar seo fhathast!
  Matilda, a 'bruthadh na peadalan le a casan rùisgte, squeaked:
  - Chan urrainn dhut mòran a-mach à rud sam bith!
  Rinn Malanya ceartachadh nas seòlta:
  - Ge bith dè cho làidir sa tha an gaisgeach, cha chuir e a" mhuir às a "chlach!
  Rinn na caileagan gàire còmhla. Agus bhuail iad air a chèile le buinn is buinn.
  Thug na calluses garbh eadhon beagan sradag dheth. Bha na gaisgich ann an deagh shunnd.
  Loisg Gringeta aig an dàrna tanca, roinn e an càr gu dà phàirt agus thuirt e:
  - òrd air cnò-chnò!
  Rinn Matilda gàire agus thuirt i:
  - Tha slige ùird againn, ach tha ùird aig na Ruiseanaich...
  Ruith Malanya pailme Gringethe air an t-aonair. Bha mi a" faireachdainn cho cruaidh agus cho elasticity, a" mothachadh:
  -An do ruith thu tarsainn nan gual?
  Fhreagair gaisgeach a" bhaile le toileachas:
  - Tha, cinnteach!
  Chaol Malanya a sùilean agus dh"fhaighnich i:
  - Agus ciamar a tha sin?
  Fhreagair Gringueta gu h-onarach:
  - Tha e glè mhath!
  Rinn na caileagan air an tanca gàire còmhla. Tha, tha e gu math annasach do shàilean a ròstadh.
  Thuirt Sìne:
  - Nar leigeadh Dia sinn o striopachas Churchill !
  Leag Gringeta a-mach an treas tanca, bhuail i a dòrn air brathadh a" ghunna, agus thuirt i:
  - Truman marbh, tha sin gu leòr!
  Gu dearbh, às deidh bàs Roosevelt, chaidh cumhachd a thoirt don iar-cheann-suidhe fon bhun-reachd. Ach chan eil seo air stad a chuir air a" chogadh fhathast. Ged nach b 'urrainn dha na h-Ameireaganaich fhathast a bhith an aghaidh dad sam bith a thaobh trèanadh sabaid nan Krauts agus càileachd an uidheamachd aca.
  Mar eisimpleir, cha do rinn na Shermans eadhon teine, a 'tuigsinn gu robh e eu-dòchasach agus nach toireadh e a-steach don armachd.
  Sheinn Malanya gu sunndach, a" luathachadh an tanca aice:
  - Tha sinn a 'dol, tha sinn a' dol, tha sinn a 'dol gu tìrean fad às! Deagh nàbaidhean, caraidean sunndach!
  Thog Matilda e, bha na caileagan ann an deagh shunnd:
  - Tra, ta-ta-ta! Tra, ta-ta-ta! Tha sinn a" toirt cat leinn! Chizhik, cù, Petka am bully, muncaidh, parrot, a leithid de chompanaidh!
  Chòmhdaich Sìne beul Matilda le a cas rùisgte, ghràsmhor. Agus dh"èigh i le gàire.
  Tha, tha gàire gu dearbh a" leudachadh beatha. Chruthaich na h-Ameireaganaich tanca Sherman, a tha coltach ri armachd aghaidh agus armachd ris na trithead "s a ceithir agus eadhon nas fheàrr ann am faicsinneachd agus optics, a bharrachd air a bhith nas comhfhurtail don sgioba. Ach aig an aon àm, thionndaidh an tanca gu bhith na thargaid sàr-mhath air sgàth an àirde. Agus ghabh na Breatannaich gu fortanach brath air seo. Agus thionndaidh coileanadh dràibhidh an Goering gu bhith na b" fheàrr.
  Smaoinich Sìne a-rithist mar a bha an duine ga bhualadh ...
  Chaidh itealan ionnsaigh jet Gearmailteach tron adhair ... Bha an latha mu thràth a" teannadh air an fheasgar. Bha a 'ghrian a' bàsachadh gu slaodach ann an dol fodha na grèine pinc. Agus 's e a-màireach 9 Cèitean. An latha nuair a chaidh a" Ghearmailt Nadsaidheach a ghlacadh ann am fìor eachdraidh. Ach a-nis tha na Nadsaidhean a" sìor fhàs!
  Chan e a-mhàin na Cubans, ach cuideachd na h-Ameireaganaich a tha a 'gèilleadh nan slighe. Thilg buidheann iomlan de dhaoine dubha is mulattoes a" bhratach gheal cha mhòr gun sabaid.
  Fhuair na caileagan a-mach às a" chàr. A bharrachd air an sin, feumaidh tu ath-chonnadh.
  Mhol Sìne, a" leantainn eisimpleir nam boireannach Gearmailteach:
  - Leig leis na daoine dathte seo ar casan a phògadh!
  Rinn Matilda gàire agus thuirt i:
  - Nach eil thu a" smaoineachadh gu bheil e grànda daoine mar sin a irioslachadh?
  Thuirt nighean an tighearna gu bras:
  - Ach bidh sinn toilichte!
  Rinn Matilda srann gu tàireil:
  - Bho bheul a' chlaoidh ? Nar leigeadh Dia mi!
  Air an làimh eile, chrath Gringeta le cead:
  - Leig às e! còrdaidh mi!
  Agus dh"èigh nighean a" bhaile:
  - Gabh air do ghlùinean agus reub mo shàilean!
  Thuit an t-oifigear dubh air aodann agus phòg e cas-rùisgte Gringuette. Thuit gaisgich eile air a chùlaibh, gu h-umhail a" bualadh sàilean is buinn nan nigheanan. Rinn Sìne gàire gu toilichte. Bha e soilleir gun do chòrd an dàn-thuras seo rithe. Agus eadhon nas motha na sin nuair a phòg nigheanan an casan le dealas.
  Cha robh ach Matilda a 'seasamh gu aon taobh agus a' coimhead gu feargach le a sùilean gorma. Bha i dha-rìribh feargach. Chan e a-mhàin gun do chuir na Gearmailtich às do Bhreatainn bho a neo-eisimeileachd, ach chuir iad cuideachd cleachdaidhean barbarach an sàs. Nas mionaidiche, bidh na Breatannaich fhèin gan gabhail gu deònach.
  Tha e coltach riutha gu bheil iad a-nis air fàs cho fionnar agus cho làidir. Ach gu dearbh, is e bun-bheachd a tha seo!
  Ged, gu dearbh, bha Matilda a 'tuigsinn gu robh tlachd sònraichte ann an seo. Nuair a bha an Dàrna Cogadh dìreach a" tòiseachadh, bha am faireachdainn a" riaghladh ann am Breatainn: tilgidh sinn adan air na Gearmailtich. Chaidh am beachd a bhrosnachadh nach robh a" Ghearmailt idir cho cunnartach ri còmhstri sa Chiad Chogadh, agus nach robh ann an Hitler ach blabbermouth.
  B" e fìor iongnadh a bh" ann an call na Frainge agus feachd-siubhail Shasainn. Agus chaidh eagal a chuir an àite cus fèin-mhisneachd. Is dòcha nan dèanadh Churchill co-dhùnadh mu shìth, às aonais lasachaidhean tìreil, gum biodh muinntir Bhreatainn a" gabhail osna faochadh. Thòisich cogadh, agus bhon fhìor thoiseach bha e neo-ionann.
  Thog co-dhùnadh obann an Fuhrer na hordes a thilgeil chun ear dòchasan ùra. An uairsin bha a" mhòr-chuid de Bhreatainn a" freumhachadh airson an Ruis, agus bha iongnadh air a h-uile duine nuair a thàinig na Nadsaidhean faisg air Moscow. Dh'adhbhraich deireadh an fhoghair agus toiseach a' gheamhraidh dòchasan ùra ann am Breatainn. Chaidh a" chùis a dhèanamh air buidheann Rommel, chaidh na Gearmailtich a bhualadh agus a chuir air ais à Moscow. Mu dheireadh chaidh na SA a-steach don chogadh.
  Ach mar-thà sa gheamhradh choisinn na Seapan grunn bhuannachdan, agus as t-earrach dh'fhàs e eadhon na bu mhiosa. Thòisich na Ruiseanaich cuideachd a 'call ann an dòigh ùr. Chuir Rommel ionnsaigh an-aghaidh. Thàinig tuiteam Tolbuk gu bhith na fhìor bhròn-chluich nàiseanta don h-uile duine . Far an do ghabh na Gearmailtich an eun-fhortain ri taobh an earbaill as t-earrach 42.
  Chaill Breatainn na coloinidhean aice gu sgiobalta, agus nuair a chaidh an cur air tìr air an cathair-bhaile fhèin, cha mhòr nach robh e na aghaidh. Mar sin dh'èirich an rionnag Sasannach agus dh'èirich am fear Gearmailteach. Chaidh Matilda dhan arm. Cha robh roghainn aice ach i fhèin a thoirt gu buil. Ach cha robh mi airson seasamh aig inneal an neach-obrach!
  Dh"fhàs Sìne sgìth de bhith a" faireachdainn gu robh a casan gam pògadh agus thòisich i a" bualadh air prìosanaich cogaidh. Bhuail an Gringeta nas làidire cho cruaidh is gun do bhris i sròn aon de na h-oifigearan. Chuir Malanya ruadh an gunna a-steach do stamag an duine dhubh, a' toirt air lùbadh thairis. Às deidh sin chaidh na caileagan còmhla, aig mullach an sgamhanan:
  - Tha sinn nar sàr ghaisgich! Agus buailidh sinn na prìosanaich a-rithist, le ar casan agus ar cnapan raidhfil.
  Air 9 Cèitean, 1945, chaidh gearastan prìomh-bhaile Mexico a chuir an grèim. Cha b" urrainn dha na h-Ameireaganaich seasamh ris a" chuideam chruaidh agus am bomadh. Agus chaidh an inneal-losgaidh a chaitheamh gu sgiobalta, agus dh" fhàillig oidhirpean gus solar a stèidheachadh le èadhar.
  Chuir an Wehrmacht calpa eile ris a" mhaoin aige. Chùm an àireamh de phrìomh bhailtean a chaidh an glacadh a" fàs ...
  Ghluais na ceathrar nigheanan gaisgeil air an E-50 gu tuath gu crìochan na SA.
  Bha na bòidhchead ann an deagh shunnd. Bha iad dèidheil air sabaid agus gu àirdean an t-saoghail thar-ghnèitheach.
  Fhad "s a bha an tanca a" draibheadh tro fhearann a chaidh a ghlacadh leis na Gearmailtich mar-thà, chaidh an ceathrar a-mach às a "chàr agus ruith iad. Agus chaidh an deugaire Hans a chur aig an stiùir.
  Leig leis marcachd. Agus cumaidh na caileagan gaisgeach seo ann an cumadh.
  Bha Gerda, a 'leum thairis air na cromagan agus na fìonaichean, a' faireachdainn toileachas, a 'ceangal ris an talamh neo-chòmhnard le a buinn gharbh.
  Thuirt an nighean bhàn le gàire:
  - Tha e cho math a bhith borb... Seo an stoidhle ainm-sgrìobhte againn - ruith casruisgte agus ann am bikini!
  Dh'aontaich Charlotte:
  - Tha, tha an ìre as lugha de dh "aodach a" toirt faireachdainn de shaorsa iomlan don bhodhaig. San fharsaingeachd, tha e math a bhith na nighean. A leithid de neart agus furasta gluasad. Tha thu a" fàs nas seasmhaiche!
  Thuirt Magda:
  - Chan e am prìomh rud cruth a chall! Tha jgging glè fheumail dhuinn!
  Rinn Cairistìona gàire agus thuirt i:
  - Agus tha mi a 'ruith air frith-rathad le maragan. Chan urrainn dhomh ithe, chan urrainn dhomh cadal eadhon beagan!
  Rinn Charlotte gàire agus fhreagair i:
  - 'S e rud math a tha seo a tha thu a' sgrìobhadh... Eh, chan eil Magda airson bruidhinn rinn mu chreideamh tuilleadh?
  Chrath an nighean le falt òir a ceann.
  - Chan eil! Na tilg na neamhnaidean agad roimhe ...
  An seo chuir Magda leisg, oir dh" fhaodadh gu nàdarrach a bhith a" leantainn a caraid mar mhasladh.
  Ach, rinn Charlotte gàire a-rithist agus rinn i comhartaich:
  - Shaoil mi gu robh thu air monotheism Aryan ath-leasachadh agus aithneachadh!
  Shrug Magda agus dh'fhaighnich i a-rithist:
  - A bheil e coltach ri Aryan?
  Sgaoil Charlotte a làmhan:
  - Agus mar sin... As aonais na Trianaid, le Aon Dia!
  Dhaingnich Gerda seo:
  - Sin e... 'S e Dia a th' ann! Chan e Iosa Dia, ach dìreach aon de na fàidhean Aryan. A bharrachd air an sin, sa chumantas tha an Soisgeul na innleachd Iùdhach. Tha am Bìoball cuideachd dìreach na mhealladh Iùdhach. Agus mar sin chan eil Trianaid ann. Tha aon Dia uile-chumhachdach ann. Tha Hitler na iar-cheannard air an Talamh agus a Mhac, a leannan agus a theachdaire. Na fàidhean as cudromaiche agus os cionn a h-uile càil. Tha mar an ceudna iomadh gnè sheirbhiseach agus aingeal aig Dia, ris an abrar, mar gu'm b'eadh, diathan beaga. Coltach ri Thor, Ovdi, agus feadhainn eile. Tha iad sin mar archangels ann an uachdranas don Uile-chumhachdach. - Leum an nighean suas, rinn i corran agus lean i. - San fharsaingeachd tha a h-uile dad sìmplidh. Chan eil monotheism Aryan iom-fhillte. Is e na Gearmailtich daoine taghte Dhè, agus feumaidh iad an saoghal a cheannsachadh agus a riaghladh an toiseach, agus an uairsin an cruinne-cè.
  Dhearbh Charlotte:
  - Tha thu a 'faicinn Magda. Dè cho sìmplidh agus soilleir!
  Thug Cairistìona fa-near:
  - Am feum mi rudeigin a shoilleireachadh?
  Rinn Charlotte gàire.
  - Dè dìreach?
  Chuir Cairistìona a-mach:
  - Ciod mu thimchioll saoradh o pheacadh ?
  Ghabh Gerda an làr an uairsin agus mhìnich e:
  - Agus anns a 'chreideamh Aryan chan eil bun-bheachd slàinte ann. Tha sinn uile nar Gearmailtich, ma chumas sinn dìleas don Fuhrer agus don Treas Reich, bidh sinn air ar sàbhaladh san ath shaoghal le ar maighstirean. Agus tha dùthchannan eile nan tràillean againn. Ma bhrathas Gearmailteach am Fuhrer, an uairsin às deidh bàs bidh e na thràill dha Aryans eile. Faodaidh daoine neo-Ghearmailteach saoranachd Gearmailteach fhaighinn airson airidheachd sònraichte. Agus bidh tràillean aca dhaibh fhèin cuideachd. Tha a h-uile dad sìmplidh agus loidsigeach!
  Thuirt Cairistìona:
  - Agus chan e peacadh a th" ann dha Aryan gnè a bhith aige. Agus an Aryan cuideachd. Thuirt am Fuhrer - tha e nas fheàrr a bhith trom le saighdear gaisgeach na bho cèile, mura h-eil e na ghaisgeach!
  Chuir Magda a-mach:
  - Nam biodh Iapan air ionnsaigh a thoirt air an USSR ann an 1941, bhiodh sinn air Moscow a ghabhail ron tuiteam!
  Chrath Gerda a meur air Magda agus i a" ruith:
  - Na cuir stad air... Nach eil ar creideamh Aryan nas fheàrr na sgeulachdan sìthe Crìosdail?
  Thuirt Cairistìona:
  - Agus cha bhi gnè air bith ann an nèamh Chriosd ! Smaoinich air!
  Thuirt Gerda:
  - Agus cha bhi peacadh ann idir... Agus tha seo cho dòrainneach! Tha fiù 's madadh-allaidh a' caoineadh!
  Rinn Magda gàire agus thuirt i:
  - Tha e an crochadh air na tha air a mheas mar pheacadh. Bha deich àitheantan anns a" Bhìoball. Ach na dèan marbhadh, bha e an-còmhnaidh air a bhriseadh. Agus le òrdugh Dhè. San fharsaingeachd, is e olc mòr a th" ann a bhith a" marbhadh clann... Ach rinn Elisa e, agus le aonta Dhè. Mar sin... gheibh sinn paradocs - chan e peacadh agus olc an aon rud. Agus is e peacadh eas-ùmhlachd do Dhia !
  Chrath Cairistìona a guailnean fèitheach agus fhreagair i:
  - Mar sin, tha e a 'tionndadh a-mach gum bi olc ann am pàrras Chrìosdail? Am bi dìreach eas-ùmhlachd sam bith do Dhia? Agus tha sin a" ciallachadh gun urrainn dhuinn pàirt a ghabhail ann an geamannan gladiatorial agus orgies feise? A mhàin le bhi 'g aideachadh gràdh do'n Tighearna gu beòil ?
  Chrath Magda a ceann:
  - Chan eil mi a 'smaoineachadh sin ... Ged, gu dearbh, tha nàire air Elisha le bhith a' marbhadh na cloinne a bha a 'magadh air airson cho maol. Gu dearbh chan eil seo a 'freagairt ris a' phrionnsapal: gràdhaich do nàmhaid!
  Thug Cairistìona fa-near gu loidsigeach:
  - Agus cò nan inntinn cheart a tha a 'leantainn prionnsabal a' ghràidh do nàmhaid? San fharsaingeachd, tha Crìosdaidheachd na mheasgachadh de shìth agus Iùdhachd. Chan eil sinn air an aon shlighe le leithid de chreideamh!
  Chàin Gerda a cas-rùisgte a-steach do na preasan agus thuirt i:
  - Agus cha bhi sinn ann an suidheachadh sam bith còmhla ris na h-Iùdhaich! Agus chan eil feum air a" Bhìoball Eabhra!
  Thuirt Charlotte gu loidsigeach:
  - Cha 'n 'eil aobhar dhuinn a bhi creidsinn anns a' Bhiobull. Chan ann de sheòrsa sam bith - aon chuid le cridhe, no le inntinn! Oir is Aryans sinn, agus chan e sìol Abrahàm a rèir a" gheallaidh. Tha sinn gu cinnteach nar coigrich do Abrahàm, agus do na h-uile nithe a rugadh am Bìoball. Is e Aryan am monotheism againn, agus tha e a" dol às àicheadh Abrahamism! An aon ni coitchionn : is e so creidimh anns an Dia shiorruidh, Uile-làthaireach, Uile-chumhachdaich. Ach sin far a bheil e uile a" tighinn gu crìch!
  Thuirt Magda gu h-ìoranta:
  - Amen...
  Thuirt Gerda le gàire:
  - Feumar monotheism Aryan a thoirt a-steach anns a h-uile àite. Agus dèan rudeigin mar chuirm baistidh nuair a ghabhas thu ri creideamh ùr. Mar sin ma thèid do bhaisteadh, bidh thu nad fhìor Hitlerite!
  Mhol Charlotte:
  - Is dòcha gum bu chòir seo a bhith na sheòrsa de shamhla. Cuin a bheir thu tatù air swastika air do bheulaibh?
  Ghabh Cairistìona e agus sheinn i:
  - Faileas, dubhar, dubhar Sgàil Lucifer, a" priobadh gu soilleir anns an dorchadas... swastika Hitler air a stamag, swastika Hitler air a stamag!
  Phòg Gerda a companach gu feargach san sliasaid:
  - Na dèan gàire air na samhlaidhean againn. A bharrachd air an sin, tha an swastika na shoidhne runic!
  Fhreagair Cairistìona le bhith a" glacadh cas-rùisgte Gerda agus a" siognail air a sàil, ag ràdh:
  - O, dè cho dona 'sa tha sinn! Is fheàrr dhut gàire!
  Thionndaidh an nighean gu deas a cas ghrinn, tana, agus rug i air sròn na bàn-righinn ruadh le a corragan rùisgte. Rinn i osnaich agus rùisg i a fiaclan. Thòisich i a" strì ri sàilean cruinn Gerde.
  Bhris an terminator fionn:
  - Na cuir do chorragan a-steach ...
  Reub Cairistìona cas a cèile agus chrom i:
  - Brisidh tu mo shròn mar sin !
  Rinn Gerda gàire agus rinn e gàire:
  - Ma tha thu ag iarraidh pluma? No mane eich!
  Agus dh"fhalbh na gaisgich, a stad airson tiota, a-rithist, a" lasadh, na sàilean beaga duslach aca air an dathadh le feur. Chan fheumar a ràdh, gun teagamh sam bith, chruinnich an ceathrar sunndach ri chèile.
  Mhol Cairistìona nuair a ruith i:
  - Dè mu dheidhinn a bhith a" cluich bailtean-mòra?
  Chrath Gerda a ceann gu àicheil:
  - Nach eil e ro inntinneach! Mura b" urrainn dhuinn ach geamannan fìor dealanach a chruthachadh!
  Sgaoil Charlotte a gàirdeanan fhad "s a bha i a" ruith agus thuirt i:
  - Dè... bhiodh sin sgoinneil! Gus rudeigin cho dealanach a chruthachadh agus a chluich chun na h-ìre as àirde.
  Rug Magda air a caraidean agus thuirt i le gàire:
  - Fhuair an duine tiodhlac a" chruthachaidh bhon Chruithear. Agus tha sinn air daoine ionnsachadh tòrr a chruthachadh. An sin, is dòcha gum bu chòir dhuinn a bhith co-dhiù beagan taingeil don Chruthaiche!
  Rinn Charlotte srann gu tàireil agus thuirt i:
  - Agus tha sinn mar-thà taingeil! Tha sinn nar monotheists Aryan, agus tha sinn ag aithneachadh Dia mar Athair muinntir na Gearmailt!
  Bha Gerda, a" leum suas mar chat, a" faighinn a-mach gu robh feum air:
  - Ach cha'n aithnich sinn Dia Abrahaim, Isaaic, agus Iacoib ann an suidheachadh sam bith ! Mar sin chan fheum sinn a bhith a" sparradh oirnn dè a tha coimheach agus neo-Aryan!
  Dh'èigh Magda gu cruaidh:
  - Tha mi airson Dhè, chan ann airson na h-Iùdhaich!
  Dhearbh Gerda le misneachd:
  - Agus tha mi airson Dia cuideachd! Ach chan ann a rèir a" Bhìobaill, ach a rèir "Mo strì". Agus chan ann airson nan Iùdhach, ach airson nan Aryans! Agus chan e dìreach cuideigin bho thùs Gearmailteach a th" ann an Aryan. Tha Aryan na aithneachadh air an spiorad!
  Sheinn Magda:
  - Gu gaisgeil, a chompanaich, cumaibh suas,
  Leig leinn ar spiorad a neartachadh anns an t-sabaid ...
  An t-slighe gu sonas fad às -
  Rachamaid air ar cisteachan!
  Thuirt Charlotte gu magadh:
  - Suil a leithid de bhroilleach, na dì-chuimhnich mun bhò!
  Agus rinn na caileagan gàire còmhla. Bha iad dha-rìribh ag iarraidh gaol a dhèanamh. Agus gus am biodh bilean nan gillean a" frasadh na nipples scarlet le pògan. Agus bidh a 'bhroilleach a' dol suas agus a 'tòiseachadh a' gortachadh gu goirt agus gu dòigheil. Agus tha sin ga fhàgail cho iongantach.
  Thuirt Gerda gu h-ealanta:
  - Bidh gnè a" gluasad bheanntan agus a" briseadh shoithichean ...
  Bidh Cairistìona a" freagairt agus a" seinn:
  - Bidh soithichean a 'dol chun bhonn le acraichean agus siùil ... Agus an uairsin bidh na cisteachan òir leatsa. Cisteachan òir! Tha na soithichean briste! Bidh cisteachan a" seasamh fosgailte... Bidh emeralds agus rubies a" sruthadh mar uisge...
  Agus sheinn na gaisgich ann an sèist:
  - Ma tha thu airson a bhith beairteach, ma tha thu airson a bhith toilichte... Fuirich còmhla rinn, Fuhrer! Bidh tu nad rìgh againn! Bidh tu nad rìgh againn!
  Agus bhuail na caileagan, a 'luathachadh aig làn astar, an fhìonain thiugh a bha a' fàs nan slighe. Chaidh am fiodh a sgàineadh agus a sgoltadh le creak. Dh"èigh na gaisgich:
  - Tha aon mhearachd san eanchainn agus buille do-sheachanta!
  Às deidh sin bha na caileagan a" snìomh ann an cascade de somersaults. Tha iad cho luath. Coltach ri dealanach. Agus tha na sùilean emerald aca a" deàrrsadh. Agus tha an sùilean dha-rìribh coltach ri rionnagan boillsgeach. Agus gu dearbh, chan urrainn dha duine a dhol an aghaidh a leithid de sheirbheisich an Fuhrer. Agus is iad sin nigheanan vixen. Agus mharbh iad chan e a-mhàin Ameireaganaich, ach cuideachd Ruiseanaich, no an àite Sòbhietich.
  Chuimhnich Gerda air an dàn-thuras aice san USSR... Nas mionaidiche, mar a bha iad a' strì ri an caraidean.
  Bha ceathrar nigheanan Gearmailteach ann am bikinis a 'sabaid air Tìgear. Tha na ceithir nigheanan uile glè bhrèagha: trì blondes agus ceann dearg. Mar as trice cha robh boireannaich a 'sabaid ann an sgiobaidhean tanca anns a' Panzvala, ach is e sgeulachd seòlta a tha seo.
  An seo tha thu an dàrna cuid maighstir no bust ...
  Chitheadh neach-amhairc bhon taobh a-muigh cho sgileil "s a bha smachd aig na nigheanan air an Tìgear agus cho tarraingeach sa bha an casan casruisgte agus iad a" bruthadh nan luamhan.
  Aon de na tachartasan neo-bheag sin den Dàrna Cogadh.
  Gearmailteach "Tìgear"-2, an einnsean aige a 'dol gu sàmhach, a' tighinn gu suidheachadh nan Sòbhieteach. Bha gunnaichean an Airm Dheirg sàmhach airson a-nis, a 'leigeil leis a' chàr faighinn nas fhaisge. Ach chan eil na Gearmailtich cho sìmplidh nas motha. Dh'fhosgail iad teine an toiseach nuair a ghluais iad. Gu fortanach, tha rèiteachadh neo-àbhaisteach nan rolairean a" leigeil leis na Gearmailtich brath a ghabhail air cho rèidh sa tha an turas agus an losgadh fhad "s a tha iad a" gluasad.
  Agus bhuail an gunna 88-mm an gunna Sòbhieteach. Tha sealladh fìor gheur aig Charlotte le falt ruadh, a bharrachd air optics Tìgear sàr-mhath agus tàlant.
  
  Tha tancaichean Gearmailteach a" losgadh aig suidheachadh nan Sòbhieteach agus a" feuchainn ri teine a thoirt air ais.
  An seo tha an àireamhachadh mercantile agus brùideil aca fhèin.
  Ach chan eil an t-Arm Dearg a" slugadh thiodhlacan neo-dhìolta. Agus tha na gunnaichean Sòbhieteach a' fosgladh teine air ais. Bidh fìor duel a 'tighinn a-steach, agus tha sligean air am frasadh. Bidh na Gearmailtich a 'losgadh gu math ceart, ach faodaidh na gunnaichean Sòbhieteach ruighinn orra cuideachd. Bidh na sligean a' bualadh air armachd an Tìgear... Tha cluasan nan nigheanan air am bacadh nuair a bhuaileas iad. Gu fortanach, nuair a tha iad ag atharrachadh, tha na siotaichean stàilinn mar-thà air an claonadh agus a 'cur teilgeanan a-steach gu ricochet.
  Ged gu dearbh chan urrainnear a choimeas ris an E-50. Tha an teicneòlas a" dol am feabhas.
  Agus bidh an canan aige fhèin a" losgadh gu ceart aig frasan. Agus as cudromaiche buileach, itealain ionnsaigh a thoirt gu na speuran: Gearmailtis, Sasannach, agus Ameireaganach a cheannach aig leth-phrìs. Tha iad a 'còmhdach dreuchdan Sòbhieteach. Air taobh an USSR, is e an Yak-9 am prìomh itealan. Chan eil an inneal dona, ach tha dìth armachd ann, agus a bharrachd air an sin, tha àireamh mhòr de na sabaidean sin aig a bheil tomad nas truime na an tè àbhaisteach. Tha seo a" ciallachadh feartan itealain nas miosa.
  Agus tha càraichean jet aig na Gearmailtich mu thràth.
  Tha grunn tancaichean Sòbhieteach air an tiodhlacadh san talamh, ach chan eil an cumhachd seilg aca gu leòr airson a dhol a-steach do armachd na Gearmailt.
  Bha Krauts cunnartach mar sin ann eadhon an uairsin.
  Tha an ceann ruadh a" caoineadh, agus beucaidh an ceannard fionn:
  - Thoir beagan teas dha na Ruiseanaich!
  Chaidh an tanca Tiger-2 a dhèanamh ann am mion-atharrachadh F - le rèiteachadh claon de lannan armachd. Leigidh seo leis sligean bho ghunnaichean Sòbhieteach 76 agus 85 mm a làimhseachadh gun a bhith a 'dèanamh cron mòr air fhèin. Armachd àrd-inbhe - saimeant.
  Bha càraichean cunnartach aig na Krauts aig an àm sin.
  Agus tha na caileagan taobh a-staigh an tanca eadhon nas àirde ann an caractar. Gu h-àraidh an gunnachan ruadh.
  Ach, tha Magda na shàr trodaiche.
  Agus tha cath anns an speur. Tha buannachd mhòr àireamhach agus, 's dòcha, càileachdail aig na Gearmailtich agus na càirdean coirbte air an taobh aca. Tha barrachd eu-dòchas agus feirg air taobh na Ruis. Tòrr de reitheachan adhair. Agus tha seo a" bruidhinn air misneachd air leth. Agus eadhon mì-mhisneachd a 'buntainn ri cuthach.
  Ach mo thruaighe, chan eil misneach seòlta leis fhèin gu leòr.
  Tha na Gearmailtich a" gluasad air adhart. Tha na tancaichean aca eadar-dhealaichte. Tha "Shermans" ann cuideachd le scrionaichean air an atharrachadh gu mòr, "Churchills" le armachd 152 mm agus "Challengers" le cruth clasaigeach. Agus tha an American M-16 na inneal trom. Tha an cavalcade seo a" dìreadh a dh"ionnsaigh suidheachadh nan Sòbhieteach.
  Chruinnich a h-uile riffraff a bha air cumail ri chèile às deidh ceannsachadh Bhreatainn dha na Nadsaidhean.
  Ach tha tòrr ghunnaichean aig an Ruis cuideachd, agus tha an aghaidh làidir.
  Tha an dà chuid na gunnairean agus na gunnairean air an trèanadh agus làn de ghaisgeachd.
  Bidh call Gearmailteach a" fàs agus iad a" tighinn faisg air na trainnsichean. Agus nigh na Krauts iad fhèin le fuil.
  Bidh a h-uile ceum a bheir iad a" cosg call mòr.
  Agus bidh na caileagan eadhon a" slaodadh cas-rùisgte an aghaidh a chèile agus a" seinn fhad "s a tha iad a" losgadh:
  - Tha an Treas Reich ag ràdh, na bi a" gluasad!
  - Is e iolairean-diabhal a th" annainn agus tha sinn a" faireachdainn glè mhath...
  A" togail a" ghàrradh-shoithichean nas àirde!
  - Bidh sinn ag itealaich mar eòin agus nàimhdean ann am poca!
  Chan eil na h-òrain glè thuigseach, ach gu math èibhinn. Agus bidh iad a" togail spioradan nam faisisteach a" nighe an aghaidh le fuil.
  Fhuair na Gearmailtich thairis a" chiad loidhne dìon, ach thig iad tarsainn air mèinnean. Agus bidh iad ag adhbhrachadh milleadh mòr. Sa mhòr-chuid an chassis a 'fulang bho mèinnean. Nas lugha de chall san t-sreath armachd.
  Chan fheumar a ràdh, tha dìon bunaiteach aig tancaichean nam fear Nadsaidheach.
  Tha an nighean bhàn, a tha na ceannard, ag ràdh:
  - Ach, tha na Ruiseanaich sin gu math puinnseanta!
  Bidh Charlotte a "crathadh a ceann mar fhreagairt.
  - Vipers... Ach treun!
  Tha Blonde Magda, a tha na dhràibhear, ag aithris:
  - Chan eil spreadhadh ann! Is urrainn dhuinn cumail a" gluasad air adhart!
  Uill, gu ìre is e deagh naidheachd a tha seo.
  Bidh an "tìgear" a" snàgail gu slaodach. Tha e air a lughdachadh gu mòr le diofar sheòrsaichean dìgean an-aghaidh tanca agus gràineagan. Bidh iad a 'dèanamh adhartachadh stoidhle sgoltadh bratagan.
  Agus tha seo a" toirt faochadh sònraichte dha na Ruiseanaich. Agus mar sin tha call an Airm Dheirg glè mhòr.
  Agus chan urrainn dha nigheanan ann am bikinis feitheamh. Tha e teth anns an tanca, agus tha na cuirp leth-rùisgte aca a" sweating. An uairsin chuimhnich an ceannard fionn Gerda air a 'gheamhradh. An uairsin chràidh na Krauts dà thùsaire agus ball de Komsomol.
  Tha na cuimhneachain airson Gerda spòrsail, casruisgte gu math inntinneach, brosnachail agus tlachdmhor. Ged a bhiodh cuid eile ga mheas squeamish.
  Reub i gu pearsanta an t-aodach far na balaich, nach robh ann an cabhag sam bith a bhith a" rùsgadh. A tha ann fhèin na thoileachas. An uairsin chaidh na tùsairean a chuir a-mach don fhuachd anns na geàrr-chunntasan aca. Chuir an ceannard nighean Magda ìmpidh air na balaich Sobhietach a dhol air adhart le cuip. Bha aon de na tùsairean mar-thà na bhalach àrd, mu thrì bliadhna deug a dh'aois.
  Balach bòidheach, bàn, le fèithean snaidhte, gu dearbh eireachdail. Gu math airidh air a bhith air a dhealbhadh air postair leis an sgrìobhadh: "A fìor, Aryan òg."
  Nuair a chunnaic e ball leth-rùisgte Komsomol, a bha cuideachd air a bhreabadh a-mach don fhuachd anns na panties aice, sheas a chinne-daonna suas agus thionndaidh e a-mach gu robh e gu math mòr.
  Bha am balach tùsaire eadhon air a shàrachadh le nàire, ach tha corp an deugaire nas làidire na inntinn.
  Chaidh cànan borb Gerd à sealladh. Agus bha i dha-rìribh ag iarraidh copulate le fear òg, agus fiù 's nàmhaid.
  Gu sònraichte cho eireachdail agus fèitheach.
  Às deidh dha a bhith a" ruith nan tùsairean airson timcheall air còig mionaidean deug anns an fhuachd, gus an do thionndaidh casan rùisgte nam balach gorm, chuir i air ais dhan bhothan iad.
  A dh'aindeoin a 'chràdh, bha na balaich gan giùlan fhèin gu misneachail agus a' coimhead gu pròiseil.
  An sin rug i air a" phiobaire a bu shine agus a bha àrd le cas-rùisgte agus thòisich i air a suathadh. An uairsin thog i a làmhan nas àirde agus nas àirde agus thug i dheth a panties geal.
  Ged a tha i fionn, tha i glè stuamachd.
  Agus chriochnaich a foirfeachd 'na beul. Agus ciod an tlachd a tha ann a bhi deoghal air a leithid so do dh' òganach, agus ged is e do nàmhaid e. Bha am pioneer Kolya ag osnaich le toileachas. Bha a" mhaighdean òg còmhla ri boireannach airson a" chiad uair. Bha saighdear Gearmailteach no dhà a" coimhead tron uinneig, ach cha robh dragh air Gerda. Bha balach àrd, bàn a' fuireach innte a-nis. Agus sgrìob a chorragan agus a ìnean air corp tioram, sinewy a" bhalaich.
  Dè cho glan, mìn a tha a chraiceann, agus mar a tha an t-slat-sèididh na bheul. Is e seo am blas as àirde airson boireannach.
  Nuair a chrìochnaich e, shluig Magda an semolina milis gu toilichte. An uairsin tharraing i fo-bhratan a" bhalaich air agus dh" òrduich i:
  - Rach, tha iad ag ràdh, a' bhasgaid ! Rachamaid a-mach, tha thu blàth mu thràth!
  Agus tha an dleastanas sin os cionn a h-uile càil, feumaidh an fhìor Aryan an cràdh a chrìochnachadh gu deireadh. Ach chan eil fios aice truas.
  Agus a-rithist chaidh na balaich a thoirt a-mach don fhuachd. Dh" fhàg Kolya lorgan-coise casruisgte air a chùlaibh, agus lean Magda e agus rinn i osnaich gu toileach. Bha an slit aice a 'losgadh le toileachas, agus bha i gu mòr ag iarraidh cùram fireann.
  Agus cho tarraingeach sa tha casan a" bhalaich. Thionndaidh iad dearg anns an fhuachd, mar chasan feannag.
  Gun crìoch a chur air an ùine ainmichte, thill i na gillean air ais. Phòg i Kolya air a bilean fuar agus thilg i am balach sìos. Reub i dheth an fho-aodach aige, agus an uairsin thòisich i air an foirfeachd a ghlùineadh le a làmh teth. Dh" èirich an tùsaire a-rithist, bhon chuideam dìoghrasach.
  Phòg Gerda casan a" bhalaich, dearg bhon reothadh, agus casan lom. Thionndaidh e crùbach bho nàire.
  Agus an uairsin chaidh am bòidhchead thairis air a" bhalach. Chaidh a shlat jade a-steach don grotto tais ann am Venus, a 'toirt seachad toileachas gun fhiosta.
  
  Rinn Gerda gearan nuair a ghluais i, bha i a" faireachdainn cho math. Nuair a thuig i gun robh i a" faighinn feise le balach, agus eadhon nàmhaid an Treas Reich, dh" adhbharaich sin toileachas mòr. Agus an uairsin thòisich Gerda a 'bualadh ann an orgasm cas.
  Gun leisg, bha i a" beucaich mar buabhaill.
  Cha robh i a-riamh a" faireachdainn cho math ri duine sam bith! Fhuair i tonn de thlachd...
  Cha robh i a-riamh air eòlas fhaighinn air dad mar seo le fir àbhaisteach.
  Thàinig an sgeulachd mu suirghe furasta dha balaich gu crìch gu duilich. Mu dheireadh chaidh am pianadh gu bàs. Agus chaill i a leannan Kolya. Rud a bha aithreachas mòr orm. Ach is e fiachan a th' ann am fiachan. Beagan mhìosan an dèidh sin, dh'fhaighnich an SS Colonel Kluge dhith:
  - An robh ùine mhaith agad leis a' phiobaire ?
  Dh" fhaodadh a" cheist, gu dearbh, a bhith cunnartach.
  Fhreagair Gerda gu h-onarach:
  - Glè!
  Agus thuirt an nighean eadhon:
  - Tha mi deiseil airson rud sam bith a dhèanamh gus na faireachdainnean ath-aithris.
  Rinn Kluge gàire gu mì-mhodhail agus fhreagair e:
  - Uill, tha mòran luchd-tòiseachaidh ann fhathast!
  Uill, 's e bacaidh a th' ann agus chan urrainn dha cridhe boireannaich a thuigsinn.
  Chuir Magda an aghaidh gu làidir:
  - Ach chan eil ann ach aon mar Kolya!
  Bha an dìlseachd fìor.
  Agus chuimhnich i air corp a leannain, a" faighinn feise leis na cadal.
  Is dòcha gur e an rud as inntinniche gu bheil thu a" dèanamh gaol le bomair fèin-mharbhadh.
  Ach a-nis tha na Gearmailtich mar-thà air faighinn thairis air a 'chiad loidhne dìon, a' fàgail tancaichean briste agus gunnaichean briste Sòbhieteach.
  Ged a chaidh tancaichean nan Nadsaidhean a ghluasad sìos.
  Chuir cuideigin bratach le swastika thairis air a 'bhuncair a chaidh a sgrios.
  Sgaoil an damhan-allaidh, air a bheil gràin aig an t-saoghal gu lèir, a spògan air feadh na cruinne.
  Agus anns na speuran, thàinig symphony Wagner a-steach, chaidh itealan ionnsaigh Gearmailteach, Sasannach agus Ameireaganach a-steach don ath chearcall.
  Chuir na h-Ameireaganaich na buill-airm aca air iasad fad-ùine gun riadh. San dòigh seo, bha iad an dòchas sìtheachadh a dhèanamh air Hitler agus a luchd-inntinn. Ach le bhith a 'dèanamh seo bha iad a' cruinneachadh an stoirm orra fhèin. Cha robh e comasach an USSR a ghlacadh, ach thàinig na Krauts air adhart agus rinn iad milleadh mòr air an Arm Dearg.
  Gu dearbh, tha cùisean air fàs gu math nas miosa don Ruis. Ach a-nis bha na h-Ameireaganaich a" faicinn an gèilleadh aca air ais.
  Thàinig am feasgar... Agus an uair sin an oidhche. Ruith na caileagan suas agus thuit iad nan cadal dìreach fo speur fosgailte a 'Chèitein. Ceithir bòidhchead. Nigheanan a bheir ort gluasad le dìreach an coltas.
  Gerda, às deidh ruith, bha trom-laighe agam. Bha e mar gum biodh i air a bhith na nighean bheag a-rithist. Agus air tuiteam gu tachartasan uamhasach.
  Smaoinich mi air sgeulachd sìthiche a leugh mi mu dheidhinn Gerda. Tha an nighean bhochd air an gàrradh blàth fhàgail le samhradh sìorraidh agus a" coiseachd air rathad fuar an fhoghair.
  Ceum a casan cas air an druim chreagach. Bha na buinn rùisgte, ge-tà, air fàs garbh sa ghàrradh mu thràth agus chan eil iad cho goirt. Ach tha an t-slighe fada, bidh na casan a 'dol air chall, an dèidh beagan dhusan mìle bidh na buinn a' tòiseachadh a 'losgadh agus bidh na laoigh a' tòiseachadh a 'goirteachadh. Tha an nighean ag iarraidh dèirce gus an tèid co-dhiù beagan bìdh a thoirt dhi agus iarraidh air àite-fuirich airson na h-oidhche. Cò a bhios a 'biathadh an leanabh agus cò nach eil. Ach bha sinn fortanach: bha cead againn an oidhche a chaitheamh. Thuit an nighean na cadal anns an fheur. Agus bidh e a" cadal gu math sàmhach, às deidh turas fada. Ach 's a' mhaduinn feumaidh tu a rìs, a' gabhail crust arain mar luchd- frithealaidh caoimhneil, agus a' bualadh air an rathad. Ach tha mo chasan fhathast goirt às deidh cuairt fhada, agus tha e fuar coiseachd casruisgte.
  Ach tha an trannsa luath a 'toirt blàths don nighean. Tha mo chasan rùisgte a' tionndadh dearg, agus na buinn, air an sgrìobadh air na clachan-meallain, a' gèilleadh beagan. Bidh an nighean a 'fulang agus a' faighinn thairis air sgìth, gus a bhith a 'tarraing air falbh bho gort na casan, bidh i gu cùramach a' sgrùdadh na tha timcheall oirre. Tha e a" gluasad air rathaidean na Gearmailt, a dh"ionnsaigh na Frainge. Chì thu tòrr rudan inntinneach anns na tìrean dùmhail sin. Uaireannan bidh uisge aotrom foghair a 'tòiseachadh a' frasadh. Tha eagal mòr air Gerda fuachd a ghlacadh.
  Chan eil oirre ach dreasa aotrom samhraidh.
  Ach fhad "s a bha i a" fuireach an ath oidhche, ghabh a" bhan-aoigheachd tròcaireach rithe agus thug i sgarfa bian blàth dhi airson an rathaid. Agus thèid Gerda a-rithist air an ath latha. Bidh na casan a 'fàs caol an toiseach, ach an uairsin a' blàthachadh. Bidh iad dìreach a" glaodhadh anns a h-uile vein. Tha e goirt coiseachd mar seo, ach tha an nighean a" dèiligeadh, tha amas aice, agus bidh i gu cinnteach ga choileanadh.
  Agus bidh na casan a 'fàs nas garbh a h-uile latha agus a' fàs cus le calluses. Tha e duilich a dhol mar seo. Uair no dhà chuir an nighean seachad an oidhche ann an cruach-fheòir, reòthadh air an oidhche, agus dh'èirich i le cnàmhan briste. Ach ghluais Gerda air adhart gu cruaidh, dh'fhàs a corp blàth agus dh'fhàs i na bu aotruime. Bha an nighean a" fuireach air alms. Chuidich seo, eadhon mura h-eil e gu cunbhalach, gus biadh ithe agus neart a chumail suas.
  Bha na fèithean a" goirteachadh gu sgìth a h-uile latha, ach bha am pian air a dhol sìos. Dh'atharraich corp an leanaibh gu luath ris an luchd, agus a-nis choisich an nighean timcheall air trì fichead mìle san latha gu cuibheasach, agus cha do thuit i bho sgìth. Bha a casan rùisgte, brùite, còmhdaichte le cruit chruaidh, agus cha mhòr nach do mhothaich iad gath nan clach agus an fhuachd. Choisich an nighean, a 'faighinn thairis air fulangas. Tha geamhraidhean san Roinn Eòrpa tlàth. Uaireannan bha sneachd fliuch ann. Dh"fhàg Gerda lorgan-coise casruisgte air gun stad a chur air a ceum.
  Ghluais i mar gu 'm biodh i air a cromadh 's gus an d' fhuair i stigh do 'n lùchairt le cuideachadh fitheach. An sin dh"iarr i air a" bhana-phrionnsa agus air a" phrionnsa paidhir bhròg is carbad a lorg gus an leanadh i a" lorg Kai. Ach thuirt a" bhana-phrionnsa le gàire
  - Tha thu mu thràth cleachdte ri bhith a" coiseachd casruisgte! Carson a tha feum agad air brògan? Cha dèan iad ach do chasan nas truime! Tha e nas fheàrr a dhol mar a bha roimhe agus a dh'aithghearr thèid thu timcheall air leth an t-saoghail.
  Agus bha aig Gerda ri stobadh casruisgte a‑rìs, air chor is nach do thachair i ri co-fhaireachdainn sam bith. Ach dh" fhàs casan rùisgte na h-ìghne na bu gharbh, agus dh"fhàs an leathar air na buinn na bu làidire na bòtannan. Agus choisich i, a" nochdadh misneachd gun lùbadh. Mar sin choisich i casruisgte tron Ghearmailt agus chrìochnaich i san Fhraing. Bha sneachda fliuch air a dhlùthadh fo a chasan chiseled.
  Thàinig an nighean gu Paris. An sin choinnich i ri clann na sràide. A cheart cho rag agus casruisgte 's a bha i. Chrath an nighean an làmhan agus thug i seachad naidheachdan. Bidh clann bho gach dùthaich a" bruidhinn cànan eadar-nàiseanta agus a" tuigsinn a chèile. Agus gu luath dh'fhàs Gerda caraidean leotha.
  Ach tha an t-acras air a' chloinn, agus tha an nighean còmhla riutha a' creachadh sabhal an uachdarain. Ach tha na poileis a" nochdadh le cù no dhà air an trèanadh. Tha aon chù a' dol seachad air Gerda agus ga leagail. Bidh am poileas a' cur geimhlean air an nighinn agus ga toirt dhan phrìosan.
  Tha Gerda bhochd, a' crathadh le geimhlean troma a bhios a' crathadh a casan, a' dol a-steach do phrìosan ann am Paris. Chuir iad cuideachd anns a" Chatelet iad, ann an cealla fuar, fàilinneach, far a bheil caileagan beaga a chaidh an glacadh ann am mèirle agus boireannaich nas sine, ach cha mhòr a h-uile gin dhiubh, nan suidhe còmhla.
  Bidh iad gar biadhadh eabar tàmailteach agus seann aran. Faodaidh tu barrachd air bliadhna a chaitheamh ann an suidheachaidhean mì-dhaonna.
  Ach tha Gerda air a ghairm a-steach airson ceasnachadh. Bidh iad a" smeuradh ola air an sàilean agus a" toirt brazier lasrach gu an casan rùisgte. Bidh an nighean a 'sgreuchail ann am pian agus a' call mothachadh. Agus feumaidh i a" choire a ghabhail airson murt duin"-uasal.
  Tha an cràdh a 'leantainn airson grunn làithean, tha an leanabh air a shlaodadh agus air a chrochadh air raic, ach tha Gerda a' nochdadh misneachd iongantach. Chan eil e ag aideachadh rud sam bith. Agus an uairsin bidh mi a" cleachdadh bòtannan Spàinnteach oirre.
  Bidh na bùird a 'bruthadh casan na cloinne, agus bidh an neach a chuir gu bàs a' draibheadh ann an pìosan. Às deidh a 'chiad bhuille, bidh an nighean a' call mothachadh. Ach tha iad a 'dòrtadh uisge fuar oirre, a' toirt oirre tighinn gu a mothachadh. An uairsin bhuail iad na bùird a-rithist. Tha am pian dìreach eagallach. Bidh Gerda a" crathadh agus a" sgreuchail gu fiadhaich.
  Tha an duine air mhisg a' caoineadh.
  Bidh an neach-ceasnachaidh ag ath-aithris na ceiste:
  "An do mharbh thu am Morair de Juzac?"
  Tha Gerda a" freagairt le osnaich:
  - Chan eil!
  Tha an neach-ceasnachaidh ag èigheach:
  - Fear-cuiridh, pìos eile dhi! Nas tiugh!
  Agus a-rithist tha buille ann, às am bi corp na h-ìghne gu lèir a" crathadh. Bidh deòir a 'ruith bho shùilean Gerda, tha bana-ghaisgeach Andersen ann am pian mòr, ach chan eil i ag aideachadh.
  Tha an neach-ceasnachaidh ag èigheach:
  - Seadh, aidich dhuinne e ! Chan eil annta seo ach faclan!
  Gu h-obann lorg Gerda an neart airson freagairt gu soilleir:
  - Tha briathran mar a' ghaoth, a' tionndadh a' mhuilinn a bheir min do na glic, agus min do na h-amadan !
  Tha an neach-ceasnachaidh ag èigheach:
  - Dà phìos eile!
  Agus a-rithist bidh an t-òrd ag itealaich...tha cnàmhan casan na cloinne a' crìonadh, agus tha an leanabh a-rithist a' call mothachadh bho chlisgeadh pian. Tha Gerda air a thoirt gu a mothachadh le bucaid uisge fuar-deighe bhon làr ìseal. Agus tha iad a 'leantainn air adhart leis a' chràdh sgairteil agus aig an aon àm. An seo, ann an dòigh eile, bidh iad a" clampadh corragan na h-ìghne aig an aon àm. Bidh iad a 'bruthadh le sròn. Bidh Gerda a 'call mothachadh a-rithist. An turas seo airson ùine mhòr. Chan urrainn eadhon bucaid uisge a thoirt gu a mothachadh.
  Tha an nighean na laighe ann an cathair chràdh, bàn agus fuilteach.
  Lean an Dàrna Cogadh air adhart, a" leantainn air a" bheàrn a bha air a dheagh chaitheamh. Bha na Gearmailtich a' gluasad air adhart gu crìochan nan SA. Bha na h-Ameireaganaich a" falbh. Ach b" e prìomh obair an Treas Reich a dhol air tìr air 15 Cèitean ann an Canada. Chomharraich seo fosgladh dàrna aghaidh tuath an aghaidh nan Stàitean Aonaichte. Ghabh a 'chiad ekranoplan deuchainneach pàirt anns an t-slighe a-steach, a' giùlan companaidh de bhuidheann-chatha boireannaich SS Tigress. Fhuair na caileagan air an deagh chaitheamh, a bha air a dhol tro na h-àiteachan teth gu lèir, grèim air an t-srian. Dh"fheuch na h-Ameireaganaich agus na Canèidianaich ri ionnsaigh a thoirt air na caileagan. Bha mòran dhuaisean aig Madeleine, ceannard buidheann-chatha nan tigresses, Frouda, agus cuid de chlann-nighean eile. Bha Cairistìona agus Magda a' frithealadh anns a' bhatàillean seo agus chòmhdaich iad leth an t-saoghail casruisgte. Bho fhàsaichean teth gu mullaichean reòthte beinne.
  Ach a-nis tha na caileagan seo a 'toirt taic dha Ameireagaidh bhon taobh eile. Agus rinn Madeleine agus a caileagan iad fhèin a-steach air leac dìon agus chuir iad às don ionnsaigh.
  Tha na Shermans as mòr-chòrdte agus nach deach a stad fhathast a" gluasad air adhart.
  Tha tancaichean àrda Ameireaganach rudeigin coltach ri iarann air an cur gu dìreach. Bidh iad a 'gluasad cha mhòr gu sàmhach, le na stocan aca air an leudachadh, agus eadhon a' gluasad beagan.
  Tha boireannach mòr, fèitheach, Madeleine, ag ràdh:
  - Cha bhi eagal oirnn... Bidh sinn an-còmhnaidh a" sabaid!
  Chuir na gaisgich Faustpatrons gu feum, atharrachadh nas fheàrr. Comasach air bualadh aig astaran suas ri cilemeatair, agus nas lugha de chuideam.
  Bidh Madeleine a 'bruthadh a bicep. Tha tè gu math mòr agus boglach aice. Fìor lùth-chleasaiche boireann. Tha a h-amhaich coltach ri tarbh, tha a gàirdeanan mar chasan duine inbheach, chan eil ach a craiceann glan agus mìn, agus tha a casan mar chlachan eich. Is fìor thoil le Madeleine gnè le fir mòra. Gràdh nuair a tha foirfeachd de mheud drùidhteach. Tha am boireannach seo glè mhisneachail, le aodann tlachdmhor agus bodhaig eireachdail. Tha na cromagan sòghail, agus tha am meadhan gu math cumhang.
  Is e bikinis a th" ann an aodach gaisgeach-gaisgeach. Cha mhòr nach eil an stiall cumhang de dh "aodach a" falach an watermelon, cìochan tana, agus tha na panties tana nan cnap.
  Tha tòrr feòil chruaidh aig Madeleine, ach cha mhòr nach eil geir ann. Tha i a" coimhead air adhart le a sùilean sapphire. Tha am falt geal, measgaichte le dearg. Ach tha i fhathast nas fhaisge air a" bhàn. Bidh e a "cumail bazooka na làmhan agus a" brùthadh gu rèidh air an inneal-brosnachaidh.
  Tha an "Sherman" as fhaisge a 'faighinn tiodhlac marbhtach ceart ceann gu ceann, eadar an slige agus an turaid. Bidh am baraille aige ag itealaich le inertia agus a" tionndadh a-null.
  Madeleine a" feadaireachd:
  - Buail foirfe!
  Tha Frouda ag amas air. Togaidh e suas a chas rùisgte, mhòr, ach ghràsmhor. Agus bidh e cuideachd a" tarraing a" bhròg.
  Agus thòisich an Sherman, a bha air a leòn gu bàs, air snìomh mun cuairt mar bhocsair air a leagail.
  Bha osna ceadachaidh a" ruith tron bhuidheann-chatha de tìgearan. Chleachd na caileagan an cuid armachd. Thill na Shermans na theine. Gu sònraichte cunnartach tha na carbadan sin a tha armaichte le howitzers le baraillean goirid. Bidh iad a 'cur a-mach teilgeanan le neart àrd, briseadh.
  Tha Madeleine a" rughadh aig mullach a sgamhanan:
  - Na biodh eagal ort, a nighean, na h-iolairean bòidheach, seinneadh an dùthaich mu do dheidhinn!
  Agus fhreagair na gaisgich le chèile:
  - Agus seinnidh e mar hippopotamus! Agus bheir sinn icicles nar beul!
  Tha e soilleir gu bheil àbhachdas nan nigheanan Prùiseach. Agus bhiodh iad a" seinn fhad "s a bha iad a" losgadh.
  Chaidh na Shermans na theine agus chaidh iad às a chèile. Bhris na sligean, spreadhadh, agus thàinig na baraillean dheth. Chaidh na rolairean briste a sgaoileadh. Thionndaidh an teicneòlas gu bhith na chop. Chaidh na tancaichean a leantainn le saighdearan-coise. Chuir na caileagan tìgear fàilte oirre le teine.
  Agus thog Madeleine an grenade le a cas-rùisgte agus chuir i dìreach a-steach don tanca e. Milleadh am bratag agus gheàrr e na saighdearan-coise. Tha i na boireannach brèagha agus gu math fallain. Mar a tha e a 'tilgeil, tha beanntan de chorp.
  Thilg Frouda cuideachd an grenade le a cas, agus mar sin bidh e ag itealaich nas fhaide na le a làmhan agus thug i an aire:
  - Cha do ràinig Genghis Khan Ameireagaidh às deidh a h-uile càil!
  Choisich Madeleine gu borb:
  - Lorg sinn na Gearmailtich Ameireagaidh. Agus buinidh i dhuinn gu bràth!
  Sguir tancaichean na SA, a" leigeil le saighdearan-coise gluasad air adhart. A rèir choltais ghabh na saighdearan Ameireaganach tomhas math de dh'uisge-beatha, agus gun eagal a 'bhàis orra, chaidh iad dìreach air adhart. Dè mu dheidhinn bàs? An deoch 's a' mhuir 'na glùinibh domhain !
  Gabhaidh Madeleine e agus glaodhaidh i:
  - Ach Pasaran !
  Chuir Frouda an cunnart an ceannard a cheartachadh:
  - Cha 'n fhiach e ! Sin mar a dh'èigh na comannaich Spàinnteach!
  Thilg Madeleine grenade le a cas-rùisgte, agus, a" gàireachdainn, rinn i gàire:
  - Agus is toil leam comannaich! Tha cnàimh-droma aca!
  Chàirich Madeleine, ag ràdh:
  - Luchd-leantainn gòrach ...
  Chrath Madeleine a ceann gu h-àicheil.
  - Chan e, tha iad pragmatach!
  Thilg an ceannard mòr Gearmailteach grenade a-rithist le a corragan rùisgte agus lean i:
  - Cho-dhùin iad nach eil Dia ann!
  Bhreab Frouda tiodhlac a" bhàis, ag ràdh:
  - A dhaoine treun!
  Loisg Madeleine a neach-taic Faust agus rinn i gàire:
  - No is dòcha pragmatists!
  Bha Frouda sàmhach airson mionaid. Loisg na caileagan bazookas agus na fausts aca air tancaichean agus thilg iad grenades. Bha an raon gu lèir air am beulaibh gu litearra làn de uidheamachd Ameireaganach briste. Thilg Madeleine grenades gu math cruaidh le a casan rùisgte. Agus thug iad cunntas air arc mòr. Agus fo chraiceann tana, cha mhòr dubh na boireannach Gearmailteach, bha bàlaichean fèithean air an roiligeadh.
  Agus cha b' ann airson rud sam bith a thilg a casan grenades cho fada. Chuir an cogadh iongnadh air Madeleine. Bha e coltach ri taigh-ionnlaid Ruiseanach. Tha seo dha-rìribh na fhìor thoileachas. Nuair a choisicheas tu a-steach le dithis fhireannach cumhachdach, fèitheach. Agus bidh iad gad bhualadh cho cruaidh 's as urrainn dhaibh le geugan spruce. Nuair a bhios daoine làidir a" breabadh agus a" tilgeil buillean, bheir e thu gu Everest de aoibhneas.
  Agus bidh an smùid a" snìomh, mar churls òir, a" sruthadh tron adhar. No nathraichean do-fhaicsinneach a" croladh mun cuairt.
  Chòrd e ri Madeline. Agus tha e eadhon nas tlachdmhoire nuair a tha brazier ann le gual fo do chasan casruisgte. An uairsin tha spòrs mòr agad. Bidh iad a 'dòrtadh alcol ort, agus an uairsin cuiridh iad an uisge teine seo na theine.
  Agus a-nis tha Madeleine air bhioran ... Agus a-rithist tha i a 'tilgeil grenade le a casan casruisgte. Tha saighdearan-coise an nàmhaid air an tachdadh san ionnsaigh. Bidh gaisgich dubha gu sònraichte a" bàsachadh gu mòr . Bidh iad gu litireil a" lìonadh a h-uile dòigh-obrach le tiùrran de chuirp. Bidh saighdearan Arm na SA a chaidh an leòn gu dona a" gearan. Mòr-chuid de na mairbh le aghaidhean neo-sgaraichte.
  Thuirt Madeleine:
  - Tha e tàmailteach gun do chuidich na h-Ameireaganaich Breatainn.
  Agus rinn an nighean gaisgeach gàire gu feòil-itheach. Gu dearbh, thagh Ameireagaidh an geall ceàrr. Ged a dh'ainmich an Fhraing agus Breatainn cogadh air an Treas Reich. Agus dh"ainmich Hitler fhèin cogadh air na Stàitean Aonaichte. Ach cha do rinn co-dhùnadh an Fuhrer a" chùis air a" Ghearmailt agus na saidealan aice. Rinn Iapan a" chùis air Ameireagaidh ann am batail nèibhi. Agus mar sin a" sealltainn nach e cumhachd eaconamach a h-uile dad.
  Tha cath borb anns an speur. Tha an dà chuid Marcel agus Huffman air an gearradh sìos. Agus am pìleat as ainmeil den Treas Reich, Friedrich. Agus còmhla ris tha a chompanach Helga. Dè cho breagha agus cho èifeachdach "s as urrainn dha boireannaich sabaid. Aig an aon àm, tha na bilean air an dial gu fèin-ghluasadach.
  Tha Helga mu thràth air an ceathramh ceud càr aice a bhualadh. Tha seo a' ciallachadh gu bheil i airidh air Crois Ridire na Croise Iarainn le daoimeanan. Agus tha seo gu math urramach dha nighean leth-rùisgte ann am bikini.
  Chuimhnich Helga mar a thug i gaol do Friedrich. Tha am balach dìreach sgoinneil. Bòidheach mar phiseag. Agus tha e gu math tlachdmhor a bhith còmhla ris. Agus tha mi airson a bhith faiceallach airson uairean a thìde. Is fìor thoil leis an deugaire a bhith a" caoidh nigheanan, agus is e sin an rud as tlachdmhoire.
  Ach an uairsin bidh Helga a 'losgadh sìos am Mustang, an uairsin cuideachd an Airacobra. Faodaidh an carbad mu dheireadh le a chanan 37mm a bhith cunnartach. Agus dè mu dheidhinn am Mustang, an trodaiche as mòr-chòrdte aig Feachd Adhair na SA - le na gunnaichean inneal aige. Tha i an aghaidh ME-362, rud a tha na blotter an aghaidh titanium. Chan eil gunnaichean inneal gu tur cunnartach.
  Ach faodaidh an Airacobra gath. Bidh Helga a" gàireachdainn agus i a" leagail Mustang eile a-mach à raon.
  - 'S e each a th' annam, gu math milis ... Agus còrdaidh an mustang ris!
  Agus bidh e a" bruthadh an inneal-brosnachaidh le a chasan rùisgte, air a chiseled mar an fheadhainn ann an seann ìomhaigh.
  Bidh Friedrich a" losgadh ceud càr ann an aon bhlàr. Chan eil e a 'seasamh aig cuirm. Chan e aon chall. Dìreach inneal bàs. An seo chaidh an ìre as cudromaiche den obair agus an super ace a thoirt air ais bhon taobh a deas. Às deidh dha ceud inneal a sgrios, bidh am balach crìochnachaidh a" gluasad an teine gu tìr. An sin tha e a" taisbeanadh a chomasan os-nàdarrach.
  Friedrich ag ràdh:
  - Tha an sgòr ceud neoni ann am plèanaichean, agus ceud fichead neoni ann an tancaichean!
  A 'mhòr-chuid de chàraichean Ameireaganach: Shermans. Tha an tanca seann-fhasanta air a thoirt a-mach ann am meudan mòra. Cha deach am Pershing a chuir na àite fhathast, agus tha an tanca seo cuideachd gun dòchas nas ìsle na an E-50 Gearmailteach.
  Agus an uairsin nochd sàsaichean itealaich anns na speuran.
  Tha seo gu tur eu-dòchasach. Tha na plèanaichean diosc so-leònte agus luath, a" gearradh chàraichean Ameireaganach air itealaich. Chan urrainn dha na Yankees a sheasamh agus ruith air falbh. Tha na làraich tighinn air tìr a" leudachadh.
  Bidh Madeleine agus a nigheanan a" cumail orra. Tha iad a' faighinn taic bho phlèanaichean ionnsaigh jet le canain 88mm, a tha a' cur às do mhisneachd nan Ameireaganach. Bidh sligean cumhachdach a 'sgoltadh sligean tancaichean Arm na SA. Chan urrainn eadhon uisge-beatha faireachdainn eagal a chuir às. Agus bidh gaisgich Ameireagaidh, no an àite na tha air fhàgail dhiubh, a" tionndadh mun cuairt.
  Rinn Madeleine gàire, ag ràdh:
  - Aig amannan gheibh thu pian san t-saoghal, ach tha e nas fheàrr eòlas fhaighinn air pian cuideigin eile.
  Bhuail criomag shligean air an nighinn ghaisgeil anns an t-sàil. Ach chuir calluses làidir a" ghaisgich am pìos ricocheting meatailt. Is e seo a tha fìor dhaingneach Aryan a" ciallachadh. Bha Madeleine eadhon air a ghlanadh le toileachas. Bha i cho toilichte.
  Tha e math cuideachd nuair a bhuaileas tu na buinn agad le deanntagan. Nas mionaidiche, nuair a bhuaileas fir làidir thu air na sàilean. Thionndaidh seo Madeleine air adhart. Tha e math cuideachd nuair a tha do chasan garbh air am bualadh le truncheons rubair. Cuideachd sgoinneil. Thilg an gaisgeach an grenade le a cas a-rithist. Rug i fiaclan eich. Tha i math. Tha e cuideachd dèidheil air ithe!
  Gabh, mar eisimpleir, agus ith caora slàn sa bhad. A dh 'aindeoin a mì-mhodhail a-muigh, bidh Madeleine uaireannan a' leughadh rudeigin. Mar eisimpleir, Dumas. Mar sin chòrd Porthos rithe gu mòr. Bha e cuideachd ag ithe caora slàn aig aon àm. Bha seo dha-rìribh na dhuine an àite sam bith. Agus goile duin' uasail uasail. Agus tha an t-uan cuideachd air a lìonadh le isbeanan.
  Dh'fhaodadh Madeleine cuideachd bucaid slàn de lionn a òl. Nighean làidir. Smaoinich an gaisgeach-gaoil oirre fhèin. Gabhaidh i bucaid airgid. Agus tha Bavarian taghte ann. Agus tha i a" tòiseachadh ri òl gu sanntach. A' slugadh gu fonnmhor. Tha an lionn blasta. Tha e math cuideachd sùgh tomato òl le bainne. Agus cuideachd le bucaidean agus baraillean slàn.
  Ach dh'fheumadh Madeleine a bhith air a dìth beathachaidh nuair a bha i a' sabaid anns an fhàsach no anns na beanntan. Agus tha seo goirt airson stamag gaisgeach boireann. Tha i cho gluttonous. Agus is fìor thoil leis feòil le fuil.
  Bidh Madeleine a-rithist a" tilgeadh an grenade le a cas agus a" tuiteam a-steach do aislingean vouptuous. Mar a bhios i ag ithe feòil reamhar agus ag òl lionn. Mar sin ann an volleys. Tha e math cuideachd shish kebab muicean ithe le fìon dearg. Agus smack e uile ...
  Bha Madeleine cuideachd dèidheil air tortadh. Chòrd e rithe gu sònraichte a bhith a" ciùrradh bhalaich. Is e seo an fhìor ghaol aice. Buail na tùsairean air na sàilean le maidean agus cuir na cuirp aca na theine.
  No eadhon sguab an craiceann tana, pàisde le searbhag. Gu dearbh, is e an rud as tlachdmhoire balaich a chràdh. Ach tha nigheanan ceadaichte cuideachd. Agus fir inbheach. Tha e mì-thlachdmhor seann daoine a chràdh, tha iad cho tàmailteach agus mì-mhodhail. Mar a tha sean aois a" milleadh dhaoine, gan sgrios. Chan e, tha e nas fheàrr daoine òga a chràdh.
  Chuimhnich Madeleine mar a chaidh triùir luchd-tòiseachaidh a thoirt a-mach anns an fhuachd. Chuir iad ìmpidh orra air adhart le cuip. Bha na balaich gu tur lomnochd, agus mar sin bha e eadhon na bu mhiosa dhaibh. Tha Madeleine cuideachd ann an aon bicini. Cho èibhinn. Ruith a' bhean ghaisgeil air na gillean agus chruadhaich i i fhèin. Choimhead mi air na lorgan-coise casruisgte aca agus dh" fhàs mi air bhioran.
  An uairsin, nuair a thionndaidh na tùsairean gorm bhon fhuachd, thug i air ais iad gu bothan blàth agus bhlàthaich i iad, gu sgiobalta a" dol seachad air lòchran thairis air na cuirp reòta aca.
  Rinn Madeleine seo gu sàr-mhath, a 'fàgail dìreach blisters beaga, pinc air a' chraiceann, agus a 'toirt air na balaich a bhith a' sgioblachadh ann am pian. Agus tha e ga dhèanamh toilichte!
  Tha e gu sònraichte inntinneach a bhith a" dol seachad air teanga an lasair air sàilean mothachail an tùsaire. Tha i air fuarachadh sìos sa mhòr-chuid, agus às deidh an t-sneachda reòthte, chan eil i eadhon a" faireachdainn na crònan teine an toiseach. Ach an uairsin bidh am balach a" tòiseachadh a "sgreuchail, tha am pian bho na h-atharrachaidhean teòthachd gu math ifrinn, agus tha am fulangas do-ruigsinneach.
  Tha seo tòrr nas dorra na bhith dìreach a" losgadh do shàilean le iarann teth. Agus tha na tùsairean, air an sàrachadh le pian do-ruigsinneach, deiseil airson dad a dhèanamh gus cùisean a dhèanamh beagan nas fhasa.
  Bha fios aig Madeleine mar a roinneadh i a" chràdh. Is e aon de na dòighean as fheàrr leatha na testicles a bhrùthadh gu daingeann leis na spògan pincer aice. Agus an uairsin chaill na fir as làidire mothachadh le clisgeadh.
  Agus, gu dearbh, clisgeadh dealain. An seo bidh thu a" gabhail tùsaire agus a" ceangal dealanan ris... Tha e dìreach tàmailteach, mar a bhios boireannach gad ghiùlan fhèin mar neach-cuiridh. Agus tha e gad chràdh mar gum biodh clach nad anam. Nas mionaidiche, tha an t-anam air a dhèanamh de titanium, agus tha an cridhe clach.
  Ach, bu toil le Madeleine am pròiseas cràdh fhèin. Chòrd e rithe seo a dhèanamh. Às deidh na h-uile, tha e milis a bhith ag adhbhrachadh pian do dhaoine eile.
  Is e seo moraltachd faisisteach - neo-thruacanta agus brònach!
  Chaidh na h-Ameireaganaich, às deidh dhaibh call fhulang, a thoirt air ais fo ionnsaighean an itealain ionnsaigh. Tha feachdan a bharrachd a" tighinn air tìr a-nis. Gu sònraichte, an tanca E-5 as ùire. An gunna fèin-ghluasaid as aotrom san t-sreath. Chan eil ach aon bhall den sgioba. Canan 75mm agus dà ghunna-inneal. Aig an aon àm, chan eil an àirde ach aon mheatair, agus tha tiugh an armachd aghaidh 80 millimeters aig ceàrn mòr de chlaonadh.
  Tanca a tha comasach air Sherman no Pershing a tholladh ceann, ach e fhèin a" seasamh an aghaidh ricochet projectile.
  Gunna fèin-ghluasaid a tha foirfe na dhòigh fhèin. Agus as cudromaiche buileach, tha e luath, a 'luathachadh suas ri ceud cilemeatair san uair. Tha e air a stiùireadh le einnsean roth-uidheam gas 400 each-chumhachd.
  Tha caileag, Agna, a' marcachd ann an aon de na càraichean. Tha an t-ainm aice a" ciallachadh chaste. Agus tha an nighean a 'gabhail pàirt anns a' chiad sabaid sabaid aice. Tha i, gu dearbh, air a deagh thrèanadh, ach chan eil i fhathast air fàileadh fùdar-gunna. Tha e uamhasach draghail.
  A 'cumail smachd air an tanca a' cleachdadh joystick. A-nis tha na càraichean aca a" tionndadh mun cuairt agus a" gluasad chun iar. Tha e math nuair a tha gunna fèin-ghluasaid cho aotrom. Tha e air a leigeil sìos le bhith a 'cleachdadh mhodalan no paraisiut.
  Bidh e eadhon beagan eagallach air itealaich. Tha e coltach gu bheil do bhodhaig gun cuideam. Tha thu nad laighe air do stamag air leatherette. Tha an tanca gann, mar chiste. Dìreach seachd tonna, tha an gunna nas fheàrr ann an cumhachd tollaidh armachd na an Sherman, agus tha an aghaidh air sgàth an teilt a" nochdadh sligean nas èifeachdaiche. Bu chòir a thoirt fa-near gu bheil càileachd stàilinn saimeant Gearmailteach fichead sa cheud nas àirde na stàilinn Ameireagaidh.
  Tha seo a" socrachadh Agna. Cha bhris iad troimhe air a" chiad oidhirp. An seo tha each-obrach Arm na SA. Tha an Sherman seo, tanca bhon Dàrna Cogadh, air aon den fheadhainn as mòr-chòrdte. Ann an Ameireagaidh, tha an teicneòlas airson Shermans a dhèanamh air a sgioblachadh. Tha an tanca seo air a thoirt a-mach aig ìre ceudan de charbadan gach latha. "Pershing", chan eil e cho mòr. Agus tha seo furasta a thuigsinn, leis gu bheil cruth traidiseanta aig an Sherman airson togail tanca Ameireagaidh. Nuair a tha an tar-chuir air a bheulaibh agus an einnsean aig a" chùl. Agus thionndaidh an tanca a-mach gu bhith àrd. Anns an t-sreath "E", rinn na Gearmailtich teannachadh air a 'chruth, a' ciallachadh gu robh tanca nas adhartaiche le sgàil-dhealbh ìseal.
  Tha Agna a" stiùireadh a" mhodail as ùire. Agus tha gunna làidir aice, le projectile sònraichte a bhios a 'losgadh le luathachadh, agus cuideachd le cridhe uranium. Mar sin faodaidh tu losgadh bho astar fada. Tha dà chilemeatair gu leòr.
  Gus nach gabh thu cunnart fhad "s a tha thu a" gluasad, bidh Agna a "bualadh air an Sherman a chaidh a stad. Is e sealladh seallaidh a th" anns a" chiad shealladh. Chan eil i fhathast eòlach gu leòr airson a bhualadh airson a" chiad uair. Agus tha an dàrna fear ceart ann am meadhan an tanca!
  Chuir Agna a casan rùisgte an aghaidh nam ballachan agus bhrùth i an gàirdeachas. Dh'fhosgail na h-Ameireaganaich teine mar fhreagairt. Ach chan eil e furasta faighinn a-steach do tanca le sgàil-dhealbh cho ìosal.
  Tha an nighean òg ag ràdh:
  - O Dhia Ghearmailteach, a Dhia nan diathan, dìon mi!
  Agus bidh e a" losgadh a-rithist... Bidh an tanca aice a" gluasad gu rèidh, agus a bharrachd air an sin, tha stàball uisgeachaidh aig a" ghunna agus bidh e a" losgadh gu ceart. Tha, chan eil an Sherman seo gu math soirbheachail. Tha e a" cumail a-mach gum faic thu e ceud mìle air falbh. Chan iongnadh gu bheil Agna air a bhualadh a-rithist. Agus tha e a 'tighinn nas fhaisge.
  Is dòcha gur e an rud as duilghe ann an cogadh gun a bhith a" call do fhionnar. Bidh iad a" trèanadh ghaisgich boireann glè mhath. Ach nuair a bhios iad a 'losgadh ort, bidh thu a' briseadh a-mach gu neo-eisimeileach. Dè ma thèid am bualadh agus nach urrainn don armachd a sheasamh?
  Ach an uairsin bidh Agna a 'losgadh a-rithist agus a' bualadh. Bidh a h-aodann a" briseadh na gàire. Chan eil e cho doirbh a bhith a 'cruinneachadh chunntasan agus, as cudromaiche, tha e na phròiseas gu math tlachdmhor.
  Bidh nighean le aodann uan neo-chiontach a' bruthadh putan a' mhaide gàirdeachais agus a' losgadh peilear. Bidh e a" bleith na h-aodann. Tha e a' seinn:
  - Bang! Pobh! fhuair mi! Mar a leum an coineanach beag!
  Aig an àm sin bha tàirneanach ann... Shleamhnaich slige tarsainn air armachd na Gearmailt. Agus chaidh e steach do ricochet. Tha claonadh bhon chòmhnard dà fhichead ceum gu math mòr, agus tha an armachd fhèin gu math seasmhach.
  Bhuail Agna a buinn rùisgte agus rinn i gàire:
  - Ciamar a bha sinn uaireigin beò... Dìreach bad airson bun!
  Loisg an nighean a-rithist. Bha i den bheachd gum faigheadh i airgead math airson gach tanca. Tha a h-uile buille air a chlàradh le uidheamachd, agus chì thu ann am frèamaichean beaga co-dhiù a bhuail e no nach do bhuail. Gu dearbh, chan ann an-còmhnaidh; tha a bhith a" bualadh air targaid gu ceart a" ciallachadh a sgrios! Ach anns a 'chùis seo tha e gu tur fhìreanachadh fhèin!
  Thog Agna a-rithist. Àrdaich an sgòr le buille. Bhuail sligean Gearmailteach a bha a" tolladh armachd gu math cruaidh. Anns na SA, ge-tà, tha leasachaidhean ann cuideachd, ach chan eil iad gu math èifeachdach fhathast.
  Tha projectile fo-inbhe nan Ameireaganaich ro mhothachail air ricochet. Agus a 'sleamhnachadh bhon armachd.
  Bidh Agna a" losgadh a-rithist. Agus tha aithreachas oirre nach d" fhuair i tanca na bu truime. Bhiodh caileagan eile ann, bhiodh e na bu spòrsail seinn ann an sèist. No is dòcha eadhon càraid a thoirt do dhuine òg timcheall air sia-deug gus nach bi e air a shàrachadh leis a" chonnlach aige. Eh, tha i air eòlas fhaighinn air gaol feòil mar-thà - a dh'aindeoin a h-òige.
  Tha moraltachd anns an Treas Reich gu math sgaoilte. Thathas a" toirt a-steach monotheism mu thràth, às aonais hypocrisy. Fìor, thèid daoine a chuir gu campa cruinneachaidh airson co-sheòrsachd. Ach thathas a" brosnachadh heterosexuality.
  Fiù 's ann an roinnean nam boireannach tha e cha mhòr riatanach a dhol don gigolo. Rud eile bidh iongnadh orra: an e leasbach a th" annad? No is dòcha, eadhon nas miosa, Crìosdaidh?
  Mean air mhean tha Crìosdaidheachd ga toirt a-mach às an Treas Reich. Agus tha am moraltachd ùr ag ràdh: Bu chòir boireannach a bhith ag iarraidh fear, agus fear ag iarraidh boireannach. Agus chan ann gu feum ann am pòsadh!
  Seòrsa de bhrosnachadh airson debauchery!
  Tha Agna fhathast ro òg, cha robh fios aice air cumhachd sam bith eile ach Hitler. Ach tha eadhon seo rud beag uamhasach dhi.
  Bidh an nighean a" losgadh, agus tha deichnear aice mu thràth air na Shermans agus aon bhana-bhuidseach a sgrios.
  Tha an gaisgeach a" gàireachdainn agus ag ràdh:
  - An ti nach 'eil iomchuidh cha'n 'eil e moralta !
  Chaidh cùisean gu math dhaibh ...
  Cha robh ùine aig Agna sabaid anns an Ruis. Agus gu dearbh bha aithreachas oirre gun do rugadh i fadalach. Ràinig i mar-thà air thoiseach air an àm, bha i ann an cabhaig ùine a bhith aice sabaid. Bha misneachd am measg nan Gearmailteach gur i a" bhliadhna seo den chogadh an tè mu dheireadh. No, co-dhiù, thèid dèiligeadh ris na SA ann am bliadhna. Tha e fhathast na cheist an toir iad ionnsaigh air an Ruis no nach toir.
  Bha Agna airson sabaid... Mar a chanas na daoine glic: 's e cogadh an èadhar airson na sgamhanan...
  Ach a-nis tha i air a" chiad bhlàr aice a chrìochnachadh. Agus a rèir choltais bha i airidh air a" chrois iarainn. Agus cho comasach sa bha i.
  Nì e dreuchd armailteach agus gheibh e fhèin oighreachd le tràillean! Buailidh e iad le cuip.
  Rinn Agna gàire agus sheinn i:
  - Tha a h-uile dad do-dhèanta comasach san t-saoghal againn... Chan urrainn dhut ach losgadh air cunntadh, dhà às deidh ceithir!
  Ghreas an gaisgeach i fein agus rinn e gàire:
  - Mar sin thàinig mi gu bhith nam ace anns a" chiad bhlàr... Bidh mi a" cuir stad air leis a" chlas - tha gaol agam air an Fuhrer!
  Bidh na tancaichean sùbailte aca a" gluasad air adhart. Tha saighdearan-coise air thoiseach. Tha seo a" ciallachadh gum feum thu losgadh le gunna-inneal agus sligean brisidh àrd-spreadhaidh. Uill, tha e èifeachdach cuideachd.
  Bidh Agna a" bruthadh an luing-ghàirdeachais le a òrdagan. Agus bidh an dà ghunna-inneal a" tòiseachadh a" gearradh sìos an luchd-coise. Tha luchd-sabaid dubh rim faicinn. Bha na h-aghaidhean aca air an dath le fuil.
  Tha an nighean toilichte ag ràdh:
  - Chì thu na h-aghaidhean brònach agad... Ach a chionn 's gur e mortair a th' annam!
  Agus bidh na gunnaichean-inneal ag obair. Bidh iad a 'gearradh sìos a h-uile duine. Bidh grunn bhaidhsagalan-motair a" spreadhadh aig an aon àm. Agus bidh iad a 'tionndadh a-null san adhar. Bidh cuibhlichean agus pàirtean iarainn ag itealaich dheth gach taobh. Agus bidh am meatailt gu litearra a" briseadh.
  Agus nuair a thèid stàilinn a losgadh, is e lasair fìor uamhasach a th" ann.
  Tha na gunnaichean inneal ionnsaigh agus gu math gluasadach, tòrr nas adhartaiche na bha iad roimhe.
  tweets Agna:
  - Air an Talamh agus fon talamh, bidh sinn a 'riaghladh le Satan!
  Agus a-rithist bhuail e... Agus chaidh an inneal-giùlain na theine, mar gum biodh e air a thionndadh na lòchran. Agus mòran de chuirp marbh, slàn. Tha na h-Ameireaganaich a" teicheadh. Bidh iad a 'tilgeil air falbh gunnaichean agus uidheamachd submachine.
  Bidh Agna a" cìreadh a falt bàn le a corragan agus ag ràdh:
  - Caillidh maorach aig hocaidh ! Agus tha an jockey mu thràth a" feitheamh ris!
  Tha Agne dha-rìribh a" faireachdainn math a-nis. A" faireachdainn brònach innte fhèin, tha an nighean crìochnachaidh a" pronnadh nan saighdearan-coise a tha a" teicheadh. Is i an seòrsa boireannach a bhios an-còmhnaidh comasach air buannachadh... Fiù mura h-eil eòlas aice fhathast.
  Tha an gaisgeach a 'losgadh bho gunna. Tha mi dìreach air tighinn tarsainn air Sherman a chaidh a chladhach dhan talamh. Mar sin dè mu dheidhinn seo? Thog i e agus gu mì-fhortanach reub i dheth an tùr aige. Chan e fealla-dhà a th" ann an cridhe uranium. Cuideachd, a bharrachd air a h-uile càil eile, bidh uranium a 'cur meatailt na theine.
  Às deidh Afraga a ghlacadh, bha tòrr mhèinnean uranium aig na Nadsaidhean a-nis. Agus chan eil am Fuhrer eadhon ann an cabhaig gus boma atamach a chruthachadh. Tha na saighdearan aige mar-thà mar an fheadhainn as fheàrr air an t-saoghal.
  Seo cho sgiobalta agus cho luath sa bhios an E-5 a" ruith. Bidh e a" pronnadh fuadaichean iomlan de shaighdearan-coise. Ach dè an seòrsa tanca a tha e coltach? Bhon phoit - dà òirleach!
  Tha Agna ag ràdh le gàire na guth:
  - Tha dà dhuilgheadas air an t-saoghal: amadan agus rathaidean... Tha na rathaidean as fheàrr san t-saoghal aig a' Ghearmailt, ach dè mu dheidhinn amadan?
  Agus tha an nighean a" gàireachdainn... Coileanaidh i an amas aice...
  Tha Friedrich a" cuairteachadh a-rithist anns a" chàr jet aige. Bidh còig canain adhair a" losgadh sia buillean deug gach fear. Spreadh ochdad itealan Ameireaganach a bha a' feuchainn ri ionnsaigh a thoirt air saighdearan Gearmailteach a bha a' tighinn air tìr.
  Tha am balach ace ag ràdh:
  - Is mise an rud a chanas iad rium - na innis dhomh air an oidhche!
  Às deidh sin bidh am balach a" losgadh spreadhadh eile agus a" sgrios trithead càr eile. A 'dèanamh a h-uile càil le gàire bòidheach. Agus cho neo-chùramach... Leanabh marbhtach.
  Tha Helga ag ràdh le urram:
  - Tha thu super! Aisling bàrd!
  Tha Friedrich ag ràdh gu socair:
  - Tha e nas freagarraiche bruidhinn mu dheidhinn nighean! Ged nach eil mi dona!
  Tha Helga a' seinn:
  - Is tusa Friedrich m" iodhal! Is tusa an fheadhainn as fhuaire san t-saoghal gu lèir agus ceannsaich an saoghal!
  Bheir am balach cas. Bidh e a" losgadh sìos sia itealan nàmhaid deug eile agus ag ràdh:
  - Tha teas is sneachd air an t-saoghal,
  Is bochd an ti ionraic - tha an t-olc saibhir !
  Anns a 'chruinne-cè, riaghailtean cothrom -
  Cuir cosgais air an inneal!
  Às deidh sin gluaisidh am balach crìochnachaidh air adhart gu targaidean talmhainn. Tha na canain adhair aige sàr-mhath an dà chuid air targaidean adhair agus adan tanca a tha a" dol a-steach.
  Shermans Chanada. Aon de na h-atharrachaidhean Ameireaganach. Tha 'n cath a' fas gu dian. Tha Friedrich ag ràdh gu deònach:
  - 'S e duine iongantach a th' annam!
  Agus tha dusan Shermans briste agus a" losgadh mar choinnlean Nollaige. An uairsin thig am balach a-steach a-rithist. Tha e a" tighinn bho thrì ghunnaichean mòra fèin-ghluasadach "Big Tom". Is dòcha gur e seo am fear as cumhachdaiche de na gunnaichean fèin-ghluasaid sreathach. Chan eil ach an T-93 nas motha.
  Tha Friedrich ag ràdh, a" coimhead air mar a tha na càraichean briste air an reubadh às a chèile:
  - Tha am balach a" faicinn gunna-inneal na bhruadar,
  Is fheàrr leis tanca na limousine...
  Bho bhreith, is e an tuigse sin
  Bidh garbh agus feachd a" riaghladh na cruinne!
  Tha "Witch" na ghunna fèin-ghluasadach Ameireaganach caran aotrom. Tha e mòran nas fhasa a sgrios. Loisg am balach ace le spreadhadh, agus spreadh suas ri còig air fhichead gunna fèin-ghluasadach bho spreadhadh shligean.
  Cha do bhuail Helga ach trì càraichean, agus thuirt i:
  - O ridire ! Dè cho snog a tha thu!
  Thog Frederick e fhèin agus thuirt e:
  - Chan eil ach uighean nas fhuaire na mise!
  Chuir Helga le toileachas ris:
  - Agus nas àirde na na reultan!
  Gu h-obann dh'fhàs Friedrich nàire agus blush. Loisg e sìos sianar luchd-sabaid eile agus thuirt e:
  - Is e modhalachd sgeadachadh duine!
  Fhreagair Helga gu cruaidh:
  - Ach tha thu dha-rìribh mar an dàrna Gearmailteach!
  Rinn Friedrich gàire agus dh"fhaighnich e:
  - An dàrna? Cò an toiseach?
  Fhreagair Helga gu deònach:
  - Am Fuhrer fhèin!
  Cha b" urrainn dha Friedrich seasamh an aghaidh ìoranas agus an àite eirmseachd thuirt e:
  - Bheir mi dheth mo chaip chun Fuhrer!
  Agus a-rithist loisg e air plèanaichean Ameireaganach. Balach air leth ceart, neo gu tur gun samhail.
  Chrath Helga, a" putadh na peadalan le a casan rùisgte:
  - Tha thu mar a chanas iad - a rugadh bho na diathan!
  Fhreagair Frederick, air a shèideadh suas,
  - Ged nach eil mi cho mòr ri Hercules, tha mi gu math làidir!
  Dhearbh Helga gu furasta:
  - Tha a" Ghearmailt gu lèir moiteil asad, agus tha sin còrr air leth an t-saoghail!
  Loisg am balach sìos còig plèanaichean eile agus thug e ionnsaigh air na Pershings. Bha na ceithir càraichean Ameireaganach coltach ri modail tràth Panther. Le muzzles caran fada agus turaidean gluasadach, dh" fhaodadh iad a bhith nan cunnart do thancaichean Gearmailteach aotrom. An uairsin bhuail am fear air na trucaichean. Sgrios e ochd targaidean, agus bhuail e a chas rùisgte air a" pheadal, a" dàibheadh.
  Uill, 's e dìreach neo-chùram a tha seo... cha mhòr nach deach mi a-steach do tailspin. Ach leag e an càr faisg air an talamh.
  Ghlaodh Helga ann an eagal:
  - O ! A bheil sin dha-rìribh comasach?
  Fhreagair Frederick gu dàna:
  - Tha rud sam bith comasach ma tha thu faiceallach!
  Loisg Helga air an neach-còmhdhail bho shuas agus rinn i rùsg:
  - Tha do bheatha gun phrìs! Na toir oirnn greim fhaighinn air ar cridheachan!
  Fhreagair am balach gu dona:
  - Agus tha iongnadh orm - cha toir iad mi, chan e peilear, chan e bayonet! Mar sin nighean, na biodh eagal ort airson mo chraiceann! Tha e nas fheàrr cùram a ghabhail airson barrachd dhuaisean a chruinneachadh.
  Ghabh am balach aire. Nochd colbh ùr de tancaichean. B' iad sin M-16an Ameireaganach a bha air a dhol à bith. Carbadan trom le cuideam 55 tonna, armaichte le dà ghunna. Tha e soilleir nach eil an amas glè luachmhor. Is dòcha, chaidh aig na h-Ameireaganaich air eadhon na bha freagarrach airson meatailt a leasachadh.
  Bha Friedrich airson tionndadh a thoirt seachad, ach rinn Helga sgreuchail:
  - Chan eil na gunnaichean seachdad sa còig mìle meatair seo cunnartach dha na tancaichean againn. Leig le co-dhiù aon de na h-aces fearainn againn carbadan troma a chuir ris na cunntasan aca.
  Dh" aontaich Frederick gu deònach:
  - Ceart gu leòr! Cha bhith mi fèin-thoileil! Leig leotha a bhith beò!
  Rinn Helga gàire agus ghlan i:
  - Mar chomhfhurtachd, innsidh mise dhuit nach mair so fada !
  Agus gu dearbh, beagan uairean a thìde às deidh sin, chuir Agna dà tanca trom eile ris a 'chunntas aice. A dh'aindeoin a chuideam, cha mhòr nach robh buannachd sam bith aig a 'charbad Ameireaganach ann an armachd thairis air an Sherman. Uill, is dòcha anns na taobhan agus an deireadh. Ach bhuail na Gearmailtich mi ceart air an aghaidh gun deas-ghnàth sam bith.
  Loisg Friedrich sìos dà dhusan itealan eile agus thill e air ais gus gluasad gu trodaiche ùr, air ath-chonnadh agus fo chasaid mu thràth. Chan eil dàrna fois ann airson an neach-crìochnachaidh òg. Uile ann an obair agus ann an gluasad. A 'cur às do gach neach gun eisgeachd.
  Inneal beag bàs.
  Dh'fhàs an obair oilbheumach ann an Canada gu math soirbheachail. Ghlac na Gearmailtich grunn chinn drochaid. An uairsin chuir sinn còmhla iad ann an aon fhear mòr.
  A bharrachd air an sin, thàinig an ionnsaigh air adhart barrachd is nas luaithe. Thàinig an t-sabaid air adhart le neart iongantach. Dh"fheuch na h-Ameireaganaich ris na Gearmailtich a thilgeil dhan mhuir. Ach san adhar, air sgàth càileachd, bha smachd aig an Luftwaffe, agus chuir discos dìreach clisgeadh gu itealain. Chan eil misneachd nan Yankees fìor mhath. Nochd na mìltean de phrìosanaich anns na ciad làithean. Bu chòir a thoirt fa-near nach eil an àithne suas ri par.
  Tha an eadar-obrachadh eadar na saighdearan air a dheagh eagrachadh.
  Gu math tric bidh làmhachas Ameireaganach a 'còmhdach a chuid fhèin. Tha mòran eas-aonta ann le Canèidianaich.
  Tha an suidheachadh cuideachd air a dhèanamh nas miosa le brathan am measg an àithne Ameireaganach. Gu sònraichte daoine bho thùs Gearmailteach. Chan eil e ro mhòr dha na Yankees a bhith a" sabaid airson tìrean cèin.
  Bu chòir a thoirt fa-near, nuair a chaidh an E-50 a-steach gu cinneasachadh, bha an Sherman gu tur seann-fhasanta. Chan urrainn dha tanca Gearmailteach a dhol a-steach bho cheàrn sam bith. Ach chan eil mòran Pershings gan dèanamh gu ruige seo. Tha, agus chan eil iad ach cunnartach nuair a thèid an losgadh aig raon bàn agus le projectile fo-inbhe. Ach ann an da-rìribh, tha tanca Gearmailteach cinnteach gun tèid e a-steach do gach cuid Pershing agus Sherman bho chòig cilemeatair air falbh. Bidh e dìreach ga phronnadh bho astar.
  Agus chan eil cothrom ann. Bha na h-Ameireaganaich gu follaiseach air dheireadh ann an tancaichean. Chan eil jets sabaid làidir agus deiseil airson sabaid fhathast aig itealain.
  Is e an trodaiche as mòr-chòrdte, am Mustang, dìreach ciste le sgiathan. Is e dìreach an Airacobra aig a bheil cothrom a bhith a" stobadh leis a" chanan 37mm aige. Tha bomairean jet fhathast gan leasachadh. Dè eile a th" aig Hitler? Gu dearbh, discos, a tha fhathast glè bheag, ach tha iad so-leònte. Tha seo gu dearbh na dhuilgheadas mòr dha na Stàitean Aonaichte. Gu sònraichte moralta, leis gu bheil so-leòntachd innealan mar sin ag adhbhrachadh faireachdainnean capitulant.
  Uill, cò a tha airson bàsachadh às deidh dha a bhith fo bhualadh iomlan. Tha na Gearmailtich mar-thà a 'brosnachadh eagal anns a h-uile duine.
  Ach tha an cogadh a" leantainn. Is e am prìomh dhuilgheadas a bhith a" toirt seachad saighdearan thairis air a" chuan. Tha e math gu bheil sreath de dh'eileanan ann. Ach chan eil e furasta fhathast dha na Gearmailtich feachdan a ghluasad. Solarachadh armachd. Tha seo a" cur maill air adhartas ann an Canada. Tha na h-Ameireaganaich làidir cuideachd, gu math lìonmhor, agus tha tòrr uidheamachd aca. Nam biodh barrachd spiorad sabaid agus eagrachadh air a bhith ann, dh" fhaodadh iad a bhith air tagaichean an Treas Reich a thilgeil dhan mhuir.
  Ach tha fortan a" fàbhar nan treun, agus bidh sonas airson nan treun. Tha ceann na drochaid a" leudachadh.
  Air 30 Cèitean, 1945, chaidh a" chiad tanca Monster a chaidh a chruthachadh airson cleachdadh sabaid a chuir air bhog. Bha inneal-losgaidh boma fìor chumhachdach aig a" chàr agus ceithir howitzers. Ach, bha eòlaichean armachd teagmhach mu leithid de bandura. Tha e comasach dìreach boma le cuideam fichead tonna a leigeil sìos, tha bomairean mar sin nas fheàrr na bhith a" draibheadh supertank thar a" chuain. A bharrachd air an sin, tha an tomad cho mòr, agus tha an càr daor.
  Ach dh" iarr am Fuhrer gu pearsanta "Monster" a chuir gu cinneasachadh. Faodar beachdachadh air buannachd an dealbhaidh seo mar raon losgaidh gu math fada - suas ri ceud cilemeatair, comas thar-dùthcha an ìre mhath iomchaidh, agus armachd tiugh. Ach san fharsaingeachd, cha deach ach aon leth-bhreac a dhèanamh gu ruige seo.
  Chaidh an "Rat" a thrèigsinn gu tur. Tha e nas fhasa bataraidh beag de ghunnaichean trom a chleachdadh na bhith a" dol timcheall le tanca cho mòr. Co-dhiù dh" fhuasgail "Monster" an duilgheadas a thaobh gluasad lannsair boma mòr 1250-mm. Bha cuid de dh'fhir an airm a' creidsinn nach robh feum air ceithir howitzers, agus gum biodh e na b' fheàrr an tanca a dhèanamh nas aotroime, le aon ghunna ach na bu mhotha.
  Ach bha Hitler air a tharraing gu meudan mòra. Chaidh aca air an "Monster" a thoirt gu buil ann an àm. Ach gu ruige seo chan eil an càr seo air a bhith gu math misneachail. Cha mhòr nach deach mi an sàs nuair a bha mi a" tighinn air tìr, ach thionndaidh a h-uile dad ceart gu leòr.
  Dh'fhaodadh ionnsaigh a thoirt air an supertank seo, no an àite gunna fèin-ghluasaid, agus gu ìre bataraidh, bhon adhar. Mar sin, chaidh gunnaichean fèin-ghluasadach sònraichte an-aghaidh itealain timcheall air, agus chaidh plèanaichean jet timcheall air.
  Bha an càr a 'gluasad gu math slaodach aig dìreach 20 cilemeatair san uair. Agus an uairsin air talamh còmhnard. An coimeas rithe, bha coltas cha mhòr air an E-300 mar shionnach sùbailte.
  Bidh bratagan clank agus einnseanan dìosail a" reubadh. Chan eil einnseanan roth-uidheam gas deiseil fhathast airson a leithid de dh" fhàs. Ach co-dhiù, faodaidh na Gearmailtich a bhith moiteil às an sàr obair - an tanca as truime san t-saoghal. An toiseach bha iad airson "Dora" a stàladh air "Monster". Ach an uairsin cho-dhùin eòlaichean armachd gu loidsigeach gum biodh lannsair rocaid tòrr na bu mhiosa na bhuaidh.
  Agus dè? Chaidh a h-uile dùil a choileanadh! Tha buillean a" bhoma gu math sgriosail.
  B' e nighean a bh' anns a' phrìomh gunnair gu traidiseanta. Sin mar a thachair. Agus gu dearbh cha mhòr rùisgte ann am bikini. Tha e mar-thà blàth, agus tha teas bho na h-einnseanan anns an supertank fhèin. Agus sgioba air a dhèanamh suas de nigheanan. Bòidhchead cas-rùisgte, gun a bhith nas sine na trithead. Dè cho luath sa ruitheas iad timcheall an mastodon.
  Bidh casan rùisgte, gruagach a" gnogadh gu dòigheil air a" mheatailt. Tha e gu math erotic. Tha an deugaire Peadar a 'coimhead air na caileagan. Bidh an mac-meanmna a 'tarraing a h-uile seòrsa de fhantasasan. Mar eisimpleir, pòg nigheanan agus boireannaich òga air a 'bhroilleach. Tha mi mar sin airson mo theanga a ruith thairis air na nipples scarlet, mar ròs-chraobhan.
  Tha Peadar a 'faireachdainn gu bheil a iomlanachd a' dol suas, cho mòr 's gu bheil e a' nochdadh. Bidh an t-òganach a 'brùchdadh. A" feuchainn ri smaoineachadh air rudeigin eile. Mar eisimpleir, dè an tanca iongantach a th" aca. An carbad tracadh agus gu dearbh as motha san t-saoghal. Bidh e a" bualadh mar urchair ballistic, chan eil ach an sealladh a" cosg nas lugha.
  Bha am balach, gun chomas seasamh an aghaidh, a" suathadh gu faiceallach ri sàilean a" bhoireannaich. Choimhead an nighean air an deugaire le gàire condescending. Bha an duine òg eireachdail, bha e a" coimhead mu chòig bliadhna deug a dh"aois, agus gu dearbh tha e eadhon snog nuair a bheanas fear òg eireachdail riut.
  Agus tha e rud beag tòcan... Tha a" chaileag ag èigheach:
  - Buail e beagan!
  Tha Pàdraig glè thoilichte mu dheidhinn seo. Dè a chas. Craiceann chiseled, tana, gu math glan, corragan rèidh, ìnean gleansach. Lùb rèidh an t-sàil le leathar elastagach. Tha e coltach beagan garbh. Tha Peadar a" faireachdainn air bhioran. Tha e dha-rìribh ag iarraidh. Gu mì-fhortanach, tha smachd aig hormonaichean deugairean air an inntinn.
  Bidh am balach a" tarraing cas na h-ìghne gu a bhilean agus a" tòiseachadh a" pògadh. Bidh craiceann boireannaich a 'blasad gu math tlachdmhor, tha fàileadh feòil fallain bòidhchead tlachdmhor agus brosnachail. Bidh thu a" pògadh gu sanntach, a" còmhdachadh a" bhuinn bho òrdagan gu lùb an t-sàil. Agus tha e a 'faireachdainn milis. Agus tha foirfeachd air a dhol cho mòr is gu bheil e gu bhith a" spreadhadh!
  Tha Pàdraig dha-rìribh ag iarraidh a làmh a chuir a-steach agus faochadh a thoirt dha fhèin, ach tha e tàmailteach, mì-chofhurtail. O mhnathan, dè cho ion-mhiannaichte agus neo-ruigsinneach a tha thu.
  Tha guth ionnsaigheach air a chluinntinn:
  - Elviza, chan eil thu ann an taigh-siùrsaich! Rachamaid a dh'obair!
  Bidh an nighean gu faiceallach a" tarraing a chas a-mach à làmhan a" bhalaich agus a" feadaireachd:
  - Coinnichidh sinn a-nochd!
  Tha Pàdraig ag èigheach gu taingeil. Wow, dè cho duilich "s a bhios e feitheamh gus an fheasgar. Agus bha an supertank mòr air a" chòmhnard a ruighinn mu thràth agus air gluasad nas fhaide chun loidhne aghaidh. Bha mòran shlighean aig a" chàr a" còmhdach a" bhonn gu lèir. Tha an comas thar-dùthcha dha-rìribh riarachail, chan eil e nas ìsle na tancaichean trom Gearmailteach. Tha beagan dìth air an astar. Ach san àm ri teachd, nuair a thèid roth-uidheaman gas a chuir an àite einnseanan dìosail, àrdaichidh an astar gu mòr.
  Ach fhathast, tha an leithid de cholossus, eadhon bhon taobh a-muigh, coltach ri turtar fìor, agus a 'coimhead neo-ghnìomhach.
  Leum grunn nigheanan eadhon dheth agus ruith iad às deidh an tanca. A" leum suas, rùisg na gaisgich am fiaclan, agus sheinn iad:
  - Tha sinn frisky agus luath, tha na caileagan brèagha! Agus tha ar casan spòrsail agus ar fiaclan cho geur!
  Leum na caileagan suas agus rinn iad gàire. Bidh cuid dhiubh a" snìomh ann an corran sònraichte. Bhiodh iad ag itealaich mar eunlaith.
  Shuidh Peadar air an stàilinn airson greis. Agus an uairsin leum e dheth agus ruith e. Bha am balach casruisgte cuideachd agus briogais ghoirid air. Tha e gu cinnteach nas tlachdmhoire ruith às aonais bòtannan. Gu sònraichte nuair a tha nigheanan faisg air làimh. Agus dè an seòrsa druim, agus cromagan, agus cisteachan, agus casan a th" aca.
  ghlaodh Peadar:
  - Glòir don Treas Reich!
  Bha na nigheanan a" beucaich còmhla:
  - Glòir do ghaisgich !
  Chaidh an tanca mòr thairis air dìg bheag. Chaidh na caileagan agus am balach dìreach thairis air. Agus dh'imich iad gu grad. Bha na slighean "Monster" gu math tiugh, agus cha robh dòigh ann air am milleadh.
  Bha grunn de na Xe-262an as ùire ag itealaich os an cionn. Càraichean gu math luath. Bidh iad a" reubadh mar chlamhan, eadhon a" sèideadh beagan èadhair blàth. Tha na gaisgich sgairteil agus seductive.
  Bhuail Peadar air na clachan-meallain beagan gu neònach le a chas rùisgte. Thòisich e air a ghoirteachadh. Rinn am balach bacach agus rinn e cabhag gus streap air an àrd-ùrlar. Thòisich e air a chorragan bruite a shuathadh. Chan eil e ro mhath.
  Ach san fharsaingeachd, chan eil beatha sa Ghearmailt cho furasta. Bho 1942, tha an eaconamaidh dha-rìribh air atharrachadh gu bunait cogaidh. Agus thòisich a h-uile càil ag obair a dh'ionnsaigh an aghaidh. Tha cinneasachadh bhrògan cloinne samhraidh air stad gu ìre mhòr. Bha cùisean a" fàs gu math teann airson a" ghille, agus bha e, gun teagamh, na bu shàsaiche san arm. Agus mar sin ruith a" chlann casruisgte dhan sgoil bho reothadh gu reothadh.
  Tha seo sa chumantas fulangach, agus eadhon tlachdmhor. Ach as t-fhoghar no tràth san earrach, gu dearbh, tha nas lugha de thlachd ann. Gu litireil bha agam ri ruith dhan sgoil. Agus loisg na buinn mar gum biodh air an teine. Gu h-àraidh nuair a bha an t-sneachda ann.
  Chuimhnich Peadar air seo... An uairsin bidh thu a' blàthachadh do ghàirdeanan le bhith a' bruthadh do chasan. An uairsin ithe gu teann a rèir an àbhaist. Ged nach eil an soldering dona dha na Gearmailtich. Gu sònraichte o chionn ghoirid, nuair a thàinig fogharan beairteach bhon Úcráin. Agus tha bananathan agus measan eile a" tighinn à Afraga.
  Cha robh an t-acras orm ach airson bliadhna no dhà. An uairsin bheathaich a" Ghearmailt i fhèin bho na sgìrean a chaidh an glacadh. Ach anns na bliadhnachan mu dheireadh, tha a h-uile càil air a thighinn air adhart agus bha cuibhreannan gu leòr ann airson teaghlaichean ann am pailteas.
  San fharsaingeachd thug Berlin sealladh air baile-mòr beairteach le deagh bhiadh. Tha grunn phròiseactan togail ùra air a bhith ann mu thràth.
  Bha an cogadh a" dol air adhart, a" tionndadh gu slighe shoirbheachail, agus bha còrr de shaothair ann. Dh" fhaodadh a h-uile Gearmailteach tràill a cheannach air creideas. Agus tha seo fìor mhath, a rèir nam faisisteach. Bha tràill pearsanta aig Peadar cuideachd. Faodaidh tu rud sam bith a tha thu ag iarraidh a dhèanamh leis. Agus dè as urrainn dhut a dhèanamh leatha ...
  Rinn Peadar gàire feòil-itheach. Tha mi dha-rìribh ag iarraidh corp nighean a shnaigheadh. Dh"fhàs am balach smaoineachail. Carson nach faigh thu harem dha? Mar-thà anns an Treas Reich faodar seo a dhèanamh cha mhòr gu laghail. Bithear a" reic thràillean aig ropan, no faodaidh tu an ceannach air creideas.
  Thug màthair Pheadair dà bhalach airson cha mhòr dad. B" e Innseanaich a bha anns na balaich. Agus bha iad gu math fuar nuair a bha aca ri obair casruisgte. Agus chuir am màthair ìmpidh orra le cuip. Dh'fhàs fear de na gillean tinn agus bhàsaich e. An àite sin, ghabh a mhàthair balach Ruiseanach. Tha iad nas cruaidhe agus faodaidh iad seasamh ri geamhradh meadhanach tlàth na Gearmailt gun chosgais air brògan is aodach blàth.
  Bha Innseanach eile à baile beinne agus fhuair iad air fàs cleachdte ris. Bhàsaich athair Pheadair air a bheulaibh. Chaidh am màthair fhàgail leis fhèin. Mean air mhean thàinig na balaich gu bhith cha mhòr nam buill den teaghlach.
  Chluich Peadar eadhon leotha... Gus an deach e dhan arm. Is e deagh chothrom a tha seo airgead a chosnadh. Agus bha mi fortanach a bhith ann an companaidh nan nigheanan a tha a" toirt seirbheis don supertank "Monster". Gu dearbh tha e cliùiteach!
  An seo tha iad a 'dràibheadh colbh de phrìosanaich air thoiseach. Bidh na h-Ameireaganaich a 'coiseachd le an cinn sìos. Chan eil iad ann an sunnd sam bith. Tha iad nan luchd-call. Bidh na geàrdan a" putadh le cnapan raidhfil agus a" fìdeag le cuip.
  Am measg an fheadhainn a ghèill tha balaich glè òg fhathast. Mar a tha àbhaisteach dha deugairean, bidh iad a 'gàireachdainn mòran, gu h-àraid nuair a chì iad caileagan rùisgte, tana a' ruith. Bidh na gaisgich a" bocadh nam prìosanaich agus a" tilgeil chlachan orra. Bidh na balaich a" feadalaich air ais. Is e sin an iomlaid dha chèile de rudan tlachdmhor.
  Tharraing Peadar daga às a chrios. Bha e dha-rìribh ag iarraidh losgadh air na prìosanaich.
  Fìor bhuaireadh uamhasach. O, buaireadh an diabhuil. Nach bu chòir dhut ìobairt nach eil cho luachmhor a lorg dhut fhèin?
  Tha Peadar ag amas air seann duine, agus fear dubh air a sin. Chan e truas a tha seo. Tha am balach airson a' chiad mhurt na bheatha a dhèanamh. Tha e faisg air còig bliadhn' deug a dh'aois, agus cha do mharbh e duine fhathast. Mar eisimpleir, tha uimhir de luchd-fulaing aig Friedrich, agus fhathast chan eil e nas sine na Peadar.
  ghabh Peadar e, agus sheinn e:
  - Mo thruaighe an ti a ni cath,
  Le Gearmailteach stàilinn ann an cogadh. .
  Ma tha an nàmhaid feargach -
  Marbhaidh mi am bastard!
  Agus tha am balach a' losgadh... Tha an t-astar airson daga gu math fada. Bha eagal mòr air a" ghille gun rachadh e ag ionndrainn. Agus bidh e na nàire. Ach tuitidh am fear dubh liath. Tha fuil air aodann an Ameireaganach Afraganach.
  rinn Peadar gàire:
  - Marbhaidh mi Afraga thu!
  Agus rùisg e fhiaclan ...
  Chan eil marbhadh prìosanach cogaidh gun armachd a" cur dragh air duine sam bith. Bha e mar a bhith a" pronnadh cockroach. Tha na Gearmailtich a' cumail orra a' cur air falbh prìosanaich agus a' fìdeag òrain a tha gu math brònach.
  Bha Peadar a" faireachdainn glè thoilichte leis fhèin. Loisg e gu math ceart agus cha do chaill e. Carson nach shooter?! Bidh e a "bualadh gu math ceart! Agus bha misneachd aige cuideachd losgadh air duine gun armachd. Agus is e seo a tha gam bhrosnachadh as motha. Chan eil a h-uile duine comasach air seo!
  Leum am balach far an super tanca agus ruith e às deidh na caileagan ag èigheach:
  - Chunnaic sinn e! Agus gu math ceart!
  Tha am prìomh ghunnaiche ag ràdh le gràdh:
  - S math a rinn thu! Tha thu a" fàs suas mar fhìor Aryan! Ach ionnsaich mar a mharbhadh chan ann a-mhàin prìosanaich, ach cuideachd ann am blàr!
  Dh'èigh Peadar air ais:
  - Stoirm agus claidheamh Lochlannach is Stàilinn!
  Seadh, rinn e glè mhath. Bha am pian na òrdagan stobach air a dhol sìos agus bha Peadar a-nis a" ruith às deidh nan nigheanan. Ach, tha cogadh coltach ri màthair. Tha uiread de spòrs ann.
  Mar eisimpleir, bu toil le Peadar spòrs a bhith aige aig an taigh. Gu sònraichte le bhith a" lasadh gheamannan agus gan cumail gu sàilean lom balaich nan tràillean. Rinn iad sgreuchail gu fiadhaich agus leum iad suas, a 'roiligeadh an sùilean gu fiadhaich. Tha sùilean donn aig Innseanach, agus tha sùilean gorma aig Ruiseanach. Tha e èibhinn... Tha e math cuideachd pìosan pàipear-naidheachd a chur eadar do òrdagan agus an cur na theine. Agus tha e gu math pianail. No cuip na tràillean òga, air an sàrachadh le obair chruaidh, le cuip air an oidhche.
  Ghabh Peadar a-steach instincts ainmhidhean fìor fhaisisteach. Agus dh"fhàs e fhèin na bheathach.
  Thuirt Hitler: Bha an Talamh ann an cunnart ath-shuidheachadh. Feumaidh sinn na h-uimhir de dhaoine "s a tha riatanach airson seirbheis a thoirt do mhaighstirean na Gearmailt. Chruthaich seo moraltachd gun tròcair. Agus tha an sealladh a thaobh dhaoine eile mar gum biodh iad fo-dhaonna.
  Ach, air an làimh eile, bha buaidh aig an t-siostam totalitarian agus an òrdugh borb Gearmailteach. Dh'fhàs cinneasachadh, agus chan e a-mhàin cinneasachadh armachd. Chan e a-mhàin gun do mheudaich cinneasachadh armachd, chaidh rathaidean a thogail cuideachd, chaidh drochaidean, raointean-adhair cas, agus bailtean-mòra a thogail. Mar sin chan eil e comasach fhathast a bhith a 'breithneachadh an t-siostam seo gun teagamh. Chaidh buaidh shònraichte a thoirt gu buil tro shaothair thràillean agus rèim totalitarian.
  Chaidh an cogadh air adhart, agus leasaich agus dh"fhàs an ìmpireachd. An dà chuid cumhachd agus eaconamaidh.
  Ruith Peadar airson ùine mhòr... Gus an robh e sgìth... An uair sin fhuair e an dàrna gaoth aige.
  Chaidh ùine seachad, agus thòisich a 'ghrian air dol fodha. Tha Peadar gu math sgìth mu thràth. Choimhead e air a" ghrian dhearg agus smaoinich e cuin a thigeadh an latha seo gu crìch mu dheireadh agus gum faodadh e a dhol a-steach do ghàirdeanan boireannaich. Agus mar sin air adhart flutter...
  Gus beagan aire a tharraing, dh" fheuch Pàdraig ri sgeulachdan athar a chuimhneachadh bhon Aghaidh an Ear. Agus bhon Iar cuideachd. Chaidh aig m' athair air sabaid sa Phòlainn, sa Bheilg, san Fhraing agus san Ruis... Agus thòisich an cogadh gu math soirbheachail. Bha eagal air mòran Ghearmailteach gum biodh e mar anns a" Chiad Chogadh. Ach thionndaidh Hitler gu bhith na bu ghlice agus na bu fortanach na Wilhelm. Bhris na nàimhdean mean air mhean. Ghlac na Gearmailtich, a 'call beagan shaighdearan, a' Phòlainn, agus an uairsin bhuannaich agus sgrios iad san Fhraing, sa Bheilg, agus san Òlaind.
  Cha do chuir an cogadh san taobh an ear mòran eagail air duine sam bith. Thàinig buaidh às deidh buaidh. Ach thàinig na Gearmailtich air adhart cho luath sa bhathas an dùil. Tha na cinn-latha gu lèir air a dhol seachad mu thràth, agus tha an Ruis a" sabaid. Agus an uairsin tubaist a 'gheamhraidh. Bhàsaich athair Pheadair ann an sneachda nan Sòbhieteach. Cha do lorg iad eadhon an corp. Bha dòchas neo-shoilleir aig Peadar gum faodadh athair a bhith ann am braighdeanas, agus dh'fhuirich e beò. Ach bha prìosanaich air an iomlaid dà uair. Bha sinn a" tilleadh às an Ruis. Dh'fhàs mòran dhiubh ciorramach. Fìor, cha robh ach glè bheag de phrìosanaich ann. Cha robh an athair nam measg.
  Bha Peadar an uairsin fhathast ro òg airson faighinn chun aghaidh an ear. Ach bha e airson dìoghaltas a dhèanamh air na Ruiseanaich. Ach ro dheireadh na companaidh an ear cha robh ùine aig a" bhalach. Cha robh na Gearmailtich den bheachd gu robh na toraidhean aca soirbheachail, ged a bha na buannachdan cudromach.
  Dh'fhàs e gu tur dorcha... Sguir an supertank. Bha aig na nigheanan ri greim-bìdh fhaighinn agus a dhol dhan leabaidh. Bha an dìnnear sgiobalta, cuibhreannan àbhaisteach, seoclaid, bananathan tiormaichte, feòil tiormaichte.
  Shuidh Peadar sìos ri taobh a charaid. Rug i air a" bhalach. Carson nach bi spòrs agad le fear òg gun fheusag? Shuidh Peadar na gheàrr-chunntasan a-mhàin. Snaidhte, caol, le craiceann soilleir agus tana. Tha e math a bhith a" faireachdainn rudeigin mar seo . Bhuail an nighean ciste fèitheach Pheadair. Thòisich am balach air a bhualadh mar fhreagairt.
  Cheangail iad iad fhèin ann an dubhan agus thug iad pògan dha chèile. Cha b' e maighdeann a bh' ann am Pàdraig. Fhad 's a tha e fhathast san sgoil, gheibh e leasan gaoil bho siùrsach proifeasanta. Mar as trice, bha deugairean air an togail gu heterosexual. Leis an hypersexuality aca, chaidh iarraidh air boireannaich gaol a theagasg nuair a dh" èirich miann. Bha fios aig Peadar mu thràth mar a dhèanadh e toileachas, agus cha b 'fhada gus an do thòisich an nighean ri caoidh gu h-obann.
  Ach cha do ghabh iad gaol fada. Sheall comharradh. Feumaidh an gunna losgadh mu dheireadh. Agus an uairsin thòisich an canan cumhachdach air gluasad. Ruith na caileagan mun cuairt, a" slaodadh an projectile le winch.
  Bha an supertank Monster air a luchdachadh le boma le cuideam fichead tunna. Agus deiseil airson a spìonadh a-mach aig an targaid. Bha an gunna ag amas air an rèidio, agus gu h-àrd rinn "Rama"-5 ceartachadh teine.
  Thionndaidh nighean an gunner dàta air an taisbeanadh. Reothadh an gunna... Bha an gunna coltach ri tom le muineal farsaing. Agus seo mar a bhuaileas am peilear craicte. Chrath e as an t-slochd, agus chaidh meall teine a steach do'n iarmailt. Thuit na caileagan eadhon bhon ath-ghairm, ach leum iad suas sa bhad.
  Bha an tiodhlac iongantach ag itealaich ann an bogha àrd nas fhaide na fàire. Mar sin loisg canan an supertank a" chiad sealladh aige.
  Thuirt am prìomh gunner:
  - Anns a' chùis so, cha 'n 'eil sith gun chogadh, agus neoil gun mhaith ! Ghabh sinn ar cothrom.
  The projectile itealaich mu cheud cilemeatair ann an loidhne dhìreach, agus còrr is dà cheud gu leth ann an àrd arc. Bhris a parabola a-steach don stratosphere. Agus chaidh i sìos aig fìor cheàrn. Thug an itealan grunn mhionaidean, agus thuit fìor iomghaoth teine air suidheachadh daingnichte nan Ameireaganach. Airson ceudan de mheatairean, chaidh a h-uile càil a dhlùthadh agus a sgrios. Bha e mar gum biodh tsunami lasach ann. Agus airson dà bhuidheann-chatha de shaighdearan-coise Ameireaganach, thàinig an latha mu dheireadh gu fìrinneach.
  Bha an nighean a" sùghadh rocaid eile bhon bhogadair boma as cumhachdaiche air a" phlanaid Talamh. Agus bha iad ag ullachadh airson an dòrn ioma-tunna seo a thoirt a-nuas air an nàmhaid.
  Suathadh am prìomh ghunnair a corragan rùisgte air a" chearcall mheatailt agus rinn e gàire:
  - Ach na toir a-steach dha, agus tillidh tu an uilebheist gu dorchadas!
  Thug e trì mionaidean airson cosgais. Gu math tric, ach tha am peilear iomadh uair nas làidire na armachd sam bith san t-saoghal. Agus ma bhuaileas e, cha bhith e coltach nach eil e gu leòr, cha bhith e eadhon coltach gu cuibheasach.
  Tha na nigheanan gu math gnìomhach. Tha an amas a 'leantainn, agus am baraille a' tionndadh. Bidh Pàdraig a" smaoineachadh airson mionaid dè a dh" fhaodadh tachairt dha-rìribh dhaibhsan a tha fo leithid de chlub de Thor. Agus bidh e fo eagal. Seo am buille a tha ri thighinn. Gu litireil bidh a" phlanaid air chrith.
  Agus eadhon nuair a tha urchair ag itealaich tha e eagallach! Agus tha e coltach gu bheil e a 'toirt buaidh air bàs.
  Sheinn Peadar, eadhon air a bhrosnachadh,:
  - Tha an inneal bàis air a dhol craicte! Bidh i ag itealaich gun fhios aice air an targaid!
  Lean an nighean a bha dìreach air cadal leis a" bhalach:
  - Rinn sinn gàire, an turas seo! Choisich sinn air feadh an t-srian bhàin!
  Agus ràinig an dàrna tiodhlac an amas aige. Bhuail e air an luchd-dùbhlain aige le leithid de fheachd spreadhaidh is gun robh buill-bodhaig is criomagan a" sgèith fada anns gach taobh. Eileamaidean millteach sgapte air feadh dreuchdan na SA thairis air ceudan de chilemeatairean.
  Bha an loidhne dìon ga rùsgadh. Bha e aig na h-Americanaich mar pheacaich ann an ifrinn, mur bu mhiosa.
  Bha na speuran agus an talamh measgaichte, bha a h-uile dad a 'losgadh agus a' sgàineadh. Bha an speur a" sgaradh bho spreadhaidhean. Bha dealanach a" lasadh air feadh nan speur.
  Agus tharraing na caileagan an treas rocaid. Mar, bidh mias a bharrachd ann dhut. Chuimhnich Peadar air Frederick Mòr. Bidh an t-ainm-sgrìobhte aige a" toirt ionnsaigh. Bha an rìgh cruaidh air na Ruiseanaich agus na h-Ostairich. Gu dearbh, chaidh an teagasg gu ìre chuingealaichte, ach cha robh e falaichte gun do rinn na Ruiseanaich a" chùis air na Prùisich. Air an làimh eile, chaidh cuideam a chuir air: bhon a chaill Frederick the Great e fhèin dha na Ruiseanaich, an uairsin cho math sa bha Hitler, a ràinig agus a ghabh Orenburg. Is e an fhìrinn nach eil Moscow fhathast air gèilleadh.
  Tharraing am balach suas an winch, sheas e air a" bholt le a shàilean rùisgte agus dh"fhairich e cràdh. Bhiodh e math sneakers a chaitheamh, smaoinich Peadar. An oidhche sin aig deireadh a" Chèitein agus tha e gu math fuar ann an Canada mu thràth. Tha e teth ann am Mexico mu thràth. Ge-tà, faodaidh tu gabhail na grèine an sin eadhon sa gheamhradh. Agus mar sin leag an deugaire casruisgte sìos a chasan.
  Chuir Peadar, a 'gabhail grèim air a' mhionaid, a làmhan air cromagan na h-ìghne. Ghlan i gu h-ard agus thuirt i:
  - Chan ann a-nis, eireachdail!
  Chuir an nighean eile a gàirdeanan timcheall torso Pheadair. Bhuail mi na fèithean aige. Bha mi a" faireachdainn a" bhodhaig gun fhuilt, fèitheach. Agus phòg i an lann ghualainn biorach, a 'faireachdainn a' chraicinn le a bilean. Rinn mi blasad air. Bha fàileadh na h-òige air a" ghille.
  Anns an Treas Reich chan eil e na chleachdadh a bhith a" falach instincts. Ann an dòigh air choreigin, air an làimh eile, bidh boireannaich mhodhail a" togail tàir. Is e na tha Nadsaidheachd a" teagasg gum feum duine a bhith nas nàdarraiche, nas fhaisge air nàdar. Tha seo a 'ciallachadh gum feum boireannach a bhith dèidheil air fir, agus nas cudromaiche feadhainn eadar-dhealaichte. Coimhead airson cuideigin a tha airidh, làidir, tapaidh, brèagha. Agus tha Peadar gu math eireachdail agus tha e air fèithean a reubadh. Tha thu airson a phlugadh agus a chumail faisg, a bhualadh agus a phògadh, no is dòcha rudeigin nas cunnartaiche a dhèanamh.
  Ruith projectile rocaid eile a dh" ionnsaigh suidheachadh Arm na SA. Dh'itealaich i ann an stuagh àrd, mar gum biodh panther de lasair a 'bogadh. Agus ghiùlain i leatha mòran chlachan-uaighe anns an dreach teine.
  Ruith Peadar:
  - Is e fìor gambit ciste a tha seo!
  Agus rinn am balach gàire gu bodhar gu h-àrd. Thionndaidh na caileagan ris a' ghille agus thòisich iad a' cur tic air a shàilean. Bha e coltach gu robh còignear no sianar nigheanan a" magadh air fear òg. Agus chùm Peadar air a" gàireachdainn agus a" magadh air fhèin. Chuir fear de na bòidhchead a nipple scarlet na bheul. Thòisich an t-òganach air a phògadh agus a mhùchadh.
  Bha fios aig Peadar dè am blas a bh" ann. Coltach ri reòiteag. Coltach ri connlaich còmhdaichte le seoclaid. Dè cho taitneach 'sa tha craiceann boireannaich, mar bhaga meala. Agus tha thu ga reamhrachadh cho sanntach ...
  Ach bidh na caileagan cuideachd a" strì agus a" pinnt. Rud nach eil cho math tuilleadh. Ach, leanaidh èigheach bagarrach bhon chomanndair agus ruith na bòidhchead air falbh. Bidh na buinn pinc aca a" lasadh. Agus tha casan rùisgte a" leum.
  Agus is e na tha a" dol air adhart air taobh Ameireagaidh trom-laighe àbhaisteach air Street of Burning Elms.
  Tha an ceathramh rocaid cuideachd air a luchdachadh a-steach don bhogadair boma. Is e seo an geama le dominoes bàis. Tha na gaisgich dìorrasach buannachadh gus an deireadh mòr. Agus tha am miann airson soirbheachas aig cridhe gach fìor bhoireannach Aryan.
  Thòisich ceòl Wagner a 'cluich gus a dhèanamh nas spòrsail dha na caileagan gluasad. Is e rud cho spòrsail a tha seo ri dhèanamh le symphony. Agus chaidh an ceathramh urchair a chuir a-steach. Deiseil airson itealaich gu àirdean mòra.
  Agus bho shuas a 'caoineadh an TA-500 - bomair le ochd einnseanan. Rud a tha a" coimhead cho eagallach agus gun samhail. Is dòcha gur e dìreach an discus a bheir sealladh nas iongantaiche.
  Agus neo-sheasmhach ...
  Agus dìreach an uairsin nochd sàbh-itealaich. Shleamhnaich i air feadh an iarmailt mar sholas na grèine. Is e seo astar. Agus tha e luachair mar gum biodh e rudeigin uamhasach fionnar agus cosmic.
  Sheinn Peadar eadhon, a" dèanamh suas mar a chaidh e:
  Fo chùis amasan, daonnachd,
  A thogail neamh air an talamh. .
  Ghluais am Fuhrer gu slighe faisisteachd,
  Chaidh teampull uamhasach a thogail do Shatan !
  Agus an dèidh èigheach, thug am balach a-mach an uèir. Chaidh an ceathramh rocaid dhan adhar. Gheàrr e tron àile, agus bha fàileadh sònraichte de ozone san adhar.
  Agus am badeigin san adhar bha discus a" reubadh B-29 Ameireaganach. Chaidh inneal mòr le sgiathan a losgadh le mastodon trom-laighe ag itealaich.
  Sheinn Peadar:
  - Faireachdainn neònach de shìth - chan eil thu san àm a dh'fhalbh tuilleadh ... Anns an àm ri teachd, bidh thu air do thionndadh gu solas gun chrìoch!
  Agus tha tòrr solas ann dha-rìribh... Agus bidh a h-uile càil a" losgadh le lasair cho gorm. Ruith am plèana diosc dusan itealan agus chaidh e à sealladh taobh a-muigh fàire.
  Ruith Peadar gus uèir eile a leigeil às. Chan e, tha cogadh uabhasach math. Ged a smaoinich am balach rudeigin eadar-dhealaichte oirre.
  Agus an uairsin às deidh a" bhuaidh bheirear dhaibh fearann agus tràillean. A rèir tabhartas an airm. Dh"imlich Peadar a bhilean. Nam faigheadh mi harem slàn a-mhàin. Bhiodh e fealla-dhà leotha. Ged a tha uimhir de chlann-nighean an seo. Dìreach seraglio gu lèir.
  Tha piuthar aige fhèin agus aig a mhàthair cuideachd. Tha ia' cur ìmpidh air na tràillean air adhart le cuip.
  Thathas a" teagasg dha na Gearmailtich gur iad an dùthaich as àirde. Ach ann an da-rìribh, gu dearbh, chan eil a h-uile dad cho sìmplidh. Tha balaich Ruiseanach glè choltach ri gillean Gearmailteach agus chan eil iad gòrach idir.
  A bheil thu a" smaoineachadh dè an dreuchd a bheir thu dhaibh? Chan eil iad airson a bhith nam peata. Ach cha bu chòir dhuinn beachdachadh oirnn fhìn co-ionann nas motha. Bha Pàdraig den bheachd gum faodadh na Ruiseanaich a bhith air an làimhseachadh mar bhràithrean nas òige. Shabaid iad gu math an aghaidh arm Hitler agus nochd iad misneachd.
  Ach tha Ameireaganaich seasmhach. A-nis tha an còigeamh slige ga chuir air bhog aig na Yankees. Tha seo a 'ciallachadh gu bheil dìon meadhanach làidir aca a dh' fheumar a bhriseadh.
  Chuir Peadar a dhòrn san adhar ann an sàrachadh. Bu mhath leis gu pearsanta gunna-inneal a thogail agus losgadh. No is dòcha eadhon nas fheàrr, mar a bhith a" gearradh sìos àrsaidheachd le claidheamh. Tha e gu math romansach a bhith a 'sabaid le stàilinn fuar.
  Ghabh am balach e agus sheinn e:
  Chuimhnich mi seann aimsir - sa bhad air muin eich,
  Bidh a" bhiast neo-fhoighidneach a" ruith gu luath...
  Cha b" urrainn dhomh a bhith beò às aonais m" Athair airson eadhon latha,
  Biodh mo dhùthaich nas toilichte na a h-uile dùthaich!
  
  Agus san àm ri teachd, galaxies a 'feitheamh oirnn,
  Na leudachain gun chrìoch den chruinne-cè ...
  Tha an trodaiche Nadsaidheach glè fhionnar,
  Agus bheir gach creutair a-steach don Reich!
  Chuala na caileagan an t-òran agus dh'èigh iad còmhla:
  - Abair gaisgeach! Fìor macho!
  Chaidh sgioba tanca Gerda a-steach do chrìochan nan SA. Gu stàite ainmeil Texas. Tha an t-àite ainmeil airson a chowboys cruaidh agus gangsters. An seo mheudaich strì nan Ameireaganach gu mòr, agus thòisich blàran borb. Bha na Yankees, a bha uair air an fhearann aca fhèin, a 'sabaid gu cruaidh. Tha suidheachadh Ameireagaidh gu math uamhasach. Tha tancaichean agus itealain Gearmailteach nas fheàrr ann an càileachd, agus tha iad air an dèanamh ann am meudan mòra. Agus tha an arm motley a 'sabaid glè mhath.
  Loisg na nigheanan ris a" bhataraidh. Chan eil am prìomh chanan Ameireaganach de chàileachd 76 mm idir cunnartach airson an E-50. Tha an inbhe 90 mm airson aghaidh claon cuideachd. Cha b' urrainn ach na bratagan a mhilleadh. Loisg na gaisgich, mar b' àbhaist, gun chall. Agus chaidh am bataraidh sàmhach.
  Sguab Gerda glainne an neach-lorg raon agus thuirt e:
  - Rinn sinn obair fìor mhath. Rach gu tuath a-nis!
  Thuirt Magda le bròn na guth:
  - Seo mar a nì sinn aon mhearachd às deidh fear eile. Agus thàinig seo gu bhith na sheòrsa de mhallachd againn.
  Chrìochnaich Gerda a sùilean le triantan agus dh'fhaighnich i le iongnadh:
  - Càite a bheil sinn ceàrr... Tha a h-uile càil a' dol cha mhòr a rèir a' phlana. Tha Mexico air ar cùlaibh agus a-nis tha sinn anns na SA. Agus air an aobhar sin, chan urrainn a leithid de nàmhaid ri Ameireagaidh fhàgail air a chùlaibh!
  Rinn Magda cabhag airson soilleireachadh:
  - Tha mi ciallachadh mearachdan ann an seadh spioradail an fhocail. Tha sinn dall agus bochd nar spiorad!
  Dh"fhàs Charlotte gu feargach:
  - Tha e coltach gu bheil sinn air aontachadh mar-thà gun lean sinn monotheism Aryan. Agus tha thu a-rithist ag ùrachadh còmhradh nach fheum duine sam bith.
  Mhol Cairistìona:
  - Bruidhnidh sinn nas fheàrr mu obair Dumas. Mar eisimpleir, an e pearsa adhartach no àicheil a th" ann an Count Montecristo?
  Fhreagair Magda le guth làidir:
  - Gu dearbh àicheil!
  Thionndaidh Cairistìona agus chuir i an aghaidh:
  - Carson a tha seo fhathast a 'tachairt?
  Thug Magda fa-near gu loidsigeach:
  - Chan eil fios aige ciamar a gheibh e maitheanas!
  Dh'èigh Charlotte:
  - Ciod a dh' fheudas sinn a mhaitheadh d'ar naimhdibh ?
  Chrath Magda a falt òir agus thuirt i:
  - Mura h-eil fios agad ciamar a gheibh thu mathanas, chan urrainnear stad a chuir air fòirneart!
  Chrath Gerda ag aontachadh:
  - Tha rudeigin an seo... Ach a bheil feum air stad a chur air an fhòirneart?
  Thuirt Charlotte le misneachd:
  - Tha an saoghal an urra ri fòirneart... Tha bholcàno na feirge a" dol suas ann an raon...
  Thog Cairistìona le dealas:
  - Teanas den neart as àirde ... Tha e eòlach air pian agus eagal!
  Chrìochnaich Gerda a" seinn le toileachas:
  - Is e dìreach eagal a bheir caraidean dhuinn,
  Is e dìreach pian a tha gad bhrosnachadh gu obair!
  Sin as coireach gu bheil mi ga iarraidh barrachd is barrachd
  Thèid an mortar a-steach don horde!
  Thuit na caileagan sàmhach. Chuir gluasad an Sherman an aire orra. Aon urchair agus bhris tanca na SA. San fharsaingeachd, chan eil an càr seo idir cunnartach dha na Gearmailtich.
  Agus an seo thig am "Witch", dh'fheuch i ri faighinn nas fhaisge, agus chaidh a sgrios cuideachd. Loisg Gerda le bhith a" brùthadh air an luing gàirdeachais le a òrdagan rùisgte.
  Thàinig i gu bhith na nighean Terminator cho fionnar. Chaidh tanca Gearmailteach seachad, phronnadh e grunn dhaoine dubha, agus leig e a-mach sruthan fala.
  Thuirt Magda le osna:
  - Bidh sinn daonnan a 'nochdadh an-iochd... Agus cuin a thig tròcair a-steach nar cridheachan?
  Fhreagair Charlotte:
  - Agus an uairsin nuair a bheir sinn thairis an saoghal gu lèir! Bidh seo na fhìor bhuannachd de thoil!
  Sheinn Cairistìona le tlachd:
  - Sùil airson sùla, fuil airson fuil... Ruithidh sinn ann an cearcall - a' marbhadh a-rithist!
  Rug Gerda a fiaclan mòra, soilleir mar neamhnaidean agus sgàin i:
  - Chan eil fios againn truas! Agus chan eil sinn airson faighinn a-mach!
  Chrath Magda agus thuirt i:
  - Chan urrainn dhut argamaid a dhèanamh rium ... ach bheir Dia breith ort!
  Thuirt Charlotte gu socair:
  - Agus anns a' Bhiobull, mharbh na h-Iudhaich, le àithne Dhè. Is e sin, cha robh an t-Uile-chumhachdach na shìthiche. Ach fhathast, mòran nas motha, is toil leam an teagasg - is e na Gearmailtich sluagh Dhè. Tha seo tòrr nas reusanta teagasg fuaim na am Bìoball!
  Chrath Magda a ceann gu àicheil:
  - Chan eil thu a 'tuigsinn rud sam bith ...
  Thug Cairistìona fa-near gu loidsigeach:
  - Tha an neach a tha làidir ceart! An deach sinn a-steach gu Texas? An uairsin bidh sinn ann an New York!
  Rinn Gerda gàire agus rinn e gàire:
  - Tha soirbheachas na chois... Mar a tha an t-òran ag ràdh, leis a h-uile fàilligeadh, fios agad mar a nì thu sabaid air ais... Mur eil, chan fhaic thu soirbheachas!
  Bha dragh air na nigheanan. Dh'fheuch itealan ionnsaigh P-51 Ameireaganach ri ionnsaigh a thoirt orra bho na speuran. Tha seo gu math cunnartach, leis gu bheil rocaidean aig an vulture seo. Gluais Magda gu deas. Na caileagan - dh'fhaodadh gach fear dhiubh tanca a dhràibheadh agus losgadh, agus a bhualadh gu ceart. Chaidh na h-urchraichean seachad, ged a bha iad cunnartach faisg air a' chàr. Chaidh am plèana ionnsaigh sìos, ach chaidh a bhualadh le gunnaichean-inneal an-aghaidh itealain. Fhuair am vulture Ameireaganach tuill agus thòisich e air àirde a chall.
  Thòisich an t-earball air smocadh, bhris pìosan slàn de mheatailt, fiodh agus rudan eile.
  Thuirt Gerda:
  - Mar seo! Tha seo a-rithist a" dearbhadh cò tha ceart agus dìreach lag!
  Thug Magda fa-near:
  - Agus fhathast tha ar fortanach an urra ri Dia!
  Dh'èigh Gerda:
  - O Dhia Aryan!
  Thuirt Cairistìona:
  - Agus bho ar dìcheall... No ar n-uireasbhuidh!
  Rinn Charlotte tàir air:
  - Agus mar an ceudna le cumhachd a' bhrataich, agus fannaibh geur a' chumhachd chosmach !
  Ghluais an tanca a-rithist agus thàinig air a losgadh. Nochd "Grands" -2. San fharsaingeachd, tha an tanca coltach ris an Sherman, ach beagan nas aotroime agus beagan nas àirde. Chan e an armachd as adhartaiche, ach an ìre mhath saor. Gu dearbh, dha na Gearmailtich is e càr gun chron a th" ann.
  Ghabh na caileagan an uair a shealg, a' bualadh sligean nan Grands. Bhris iad, ach shleamhnaich an sligean far armachd na Gearmailt. Chluich an E-50 mar inneal-fuadain, a" nochdadh comasan sabaid uamhasach.
  Rinn Charlotte gàire:
  - Bualadh an ùird stàilinn, dh'eirich an fheas oirnn !
  Loisg Gerda gu fèin-ghluasadach. Agus aig an aon àm chuimhnich mi air Hans eireachdail. Rinn iad gaol leis, agus bha a h-uile dad sgoinneil! Tha Hans cuideachd na ghille snasail, b" urrainn dha tòrr rudan inntinneach innse. Mar eisimpleir, mu dheidhinn diofar thachartasan spùinneadairean.
  Bu toil le Gerda an sgeulachd mun bhana-phrionnsa a thàinig gu bhith na bhalach cabin airson spùinneadairean. Agus an uairsin lorg i ulaidhean, ach cha do chaith i iad oirre fhèin, ach chruinnich i arm agus thòisich i air an saoghal a cheannsachadh.
  Gu dearbh, tha ìomhaigh a 'ghaisgeach-cheannard gu math iongantach. Ciamar nach dèan thu ath-aithris air. Agus cha cheannaicheadh tu leabhar mar sin nan deidheadh a chlò-bhualadh. Tha blàran fànais inntinneach cuideachd. An seo, mar eisimpleir, tha fantasy mu bhith a" faighinn thairis air diofar shaoghal nan rionnagan. Bidh Valiant Aryans a" sabaid an aghaidh nan centaurs ...
  Fhad "s a bha Gerda a" cuimhneachadh, chaidh na ceudaurs, is e sin, na "Grands," a sgrios. Agus chaidh an tanca Gearmailteach air adhart nas fhaide. Ach gu mall. Thàinig am bratag tarsainn air mèinn a bha gu math cumhachdach le smachd rèidio, agus spreadh an rolair, no an àite grunn rolairean. Bha am meatailt gu litireil a" spreadhadh agus uisge teth a" frasadh a-mach. mhionnaich Gerda agus fiù 's breab e Magda:
  - Is e so bhur Dia, ciod a tha e deanamh ruinne !
  Fhreagair Goldilocks:
  - Na cuir blasad air ...
  Cha mhòr nach robh na caileagan air cadal airson grunn làithean, agus fhad 's a bha iad ag atharrachadh nan rinc spèilidh, chaidh iad agus thuit iad nan cadal.
  An uairsin bhruadair Gerda mu dheidhinn seo a-rithist ...
  Nochd Gerda ann an sealladh a-rithist. Rinneadh an nighean na searbhanta do phrionnsa uasal. Thàinig i gu bhith na maighdeann-mhara agus bha i air a h-èideadh ann an sìoda agus deiseag. Eachdraidh ath-aithris fhèin a rèir Andersen, dìreach ann an dreach beagan eadar-dhealaichte. Air a 'chiad latha, chuir Gerda a casan gu mòr anns na bòtannan ùra aice, agus thuig i nach e a-mhàin binneas a th' ann am beairteas . Agus tha sìoda beagan teth as t-samhradh Eadailteach. Agus chan eil na soithichean as blasta cho math nuair a tha làn stamag agad.
  Chan urrainn dhut coimeas a dhèanamh eadar binneas an arain chruaidh agus uisge fuarain ma dh" itheas tu acrach e.
  A bharrachd air an sin, bha aig Gerda ri cànanan cèin ionnsachadh, deagh mhodhan, diofar sheòrsaichean beusachd agus saidheans. Agus chan eil seo idir cho inntinneach ri bhith a" stiùireadh beatha tramp.
  Bidh cuimhne agad mar a bha am prionnsa a" bruadar mu àite baigeir.
  Dh'fheuch Gerda ri fàs cleachdte ris agus dh'fhuiling e airson ùine mhòr. Tha bliadhna air a dhol seachad. Agus bha e coltach mar-thà gun robh i air a tarraing a-steach don ruitheam sgìth seo de bheatha mar mhaighdeann-mhara.
  Le cèicean a h-uile latha agus aodach daor.
  Ach anns an sgàthan air beulaibh an do rinn i an deas-ghnàth, nochd a bràthair fo mhionn Kai gu h-obann. Cha robh am balach air fàs idir, agus cha robh e air atharrachadh thairis air na bliadhnaichean fada dealachaidh, ach bha e air fàs ro bhàn le dath gorm mì-fhallain. Ann an caisteal na Banrigh Sneachda, bha e coltach gu robh e reòta, agus bha e fhathast a" feuchainn ris an fhacal "Eternity" a chruthachadh bho na floes deighe.
  Rud a bheir saorsa dha.
  Ach tha e coltach nach do shoirbhich leis. Cò ris a tha e coltach a bhith nad shuidhe ann an caisteal deighe fad iomadh bliadhna, fiù mura h-eil thu a" faireachdainn an fhuachd?
  Agus mun cuairt ort tha mathain bhàn agus ìomhaighean deighe?
  Bha Gerda a" faireachdainn gu robh a bràthair ainmichte gu math mì-thoilichte. Chan eil ann ach deigh agus mathain bhàn mun cuairt, tha thu a" rèiteach tro na pìosan deigh a" deàrrsadh mar daoimeanan. Eadhon a 'gabhail a-steach gu bheil cridhe a' bhràthar sin air reothadh, tha e soilleir fhathast gu bheil e gu math mì-thoilichte.
  Is dòcha gu bheil eadhon an mì-fhortan seo mìle uair nas miosa nuair a tha uisge reòta agad nad bhroilleach?
  Rinn Gerda sgreuchail agus chuir e roimhe ruith. Chaidh i dhan rùm aice. Gu h-onarach, dh" fhàg mi mo bhrògan, dreasa daor agus fo-aodach tana. Chuir i air an t-seann èideadh aice, a bha air tionndadh na luideagan, ach a bha air a chumail gu faiceallach. Dh'fhàs e teann agus nochd e na casan os cionn na glùinean. Tha an nighean air fàs suas, agus tha i a 'coimhead mu thrì bliadhna deug a dh'aois, ach ann an da-rìribh tha i deich bliadhna nas sine. Dè cho fada bhon a chaidh i a choimhead airson a bràthair uchd-mhacachd? Airson trì bliadhna deug a-nis, mura h-eil barrachd.
  Chuir Gerda beagan dàil. 'S dòcha gun toir thu co-dhiù brògan... No fàg aodach suas. Ach chan eil e cothromach! Agus airson tramp, tha rags dìreach ceart.
  Phòg an nighean an crann-ceusaidh agus mar sin, casruisgte, chaidh i air tòir a bràthar uchd-mhacachd. Co-dhiù bha fios aice a-nis gu robh e fada gu tuath. Air an t-slighe choinnich geàrdan rithe. A" faicinn Gerda casruisgte agus ann an luideagan, chuir iad iongnadh orra:
  - An tusa a' bhanoglach urramach ? Dè an seòrsa sealladh a th" agad?
  Thuirt Gerda:
  " Chuir mi fearg air mo phrionnsa, agus dh' orduich e dhomh dol a dh' ionnsuidh nan ceithir taobhan, anns na h-aon luideagan air an deach mi gu seirbhis."
  Thuirt an geàrd gu truagh:
  "Brisidh tu do chasan gu lèir, bheir mi dhut co-dhiù paidhir bhrògan." Tha mo nighean air fàs a-mach bhuapa, agus bidh iad dìreach mar an àm cheart dhut!
  Tha casan na h-ìghne dha-rìribh cho chiseled, brèagha, agus gun dìon 's gu bheil thu a' smaoineachadh orra air clachan biorach bidh thu a 'faireachdainn truas.
  Fhreagair Gerda gu modhail:
  - Cha robh mi airidh air seo... Cùm e dhut fhèin no reic e!
  Chrath an duine feusagach a cheann:
  - Uill, chan eil mi! Tha rathaidean na h-Eadailt ro chruaidh agus ro chreagach airson casan casruisgte na h-ìghne. A bharrachd air an sin, tha thu mar-thà gun eòlas air an uachdar cruaidh. Is e Cèitean a th" ann fhathast, agus chan fhàs e fuar a dh" aithghearr, ach air an oidhche bheir mi sgarfa caol dhut gus do chòmhdach le ... Gus am faigh thu deagh shealbhadairean ùra!
  Tha e mì-ghoireasach don nighean diùltadh.
  - Tapadh leat! - Fhreagair Gerda.
  Thug i leatha a brògan leathair a bha cha mhòr gun chaitheamh - a rèir choltais cha bhiodh an nighean aice gan caitheamh ach air saor-làithean, agus sgarfa ìosal, cuideachd cha mhòr ùr. Thug i taing don gheàrd uasal. Bha na brògan gu dearbh comhfhurtail, beagan cus, ach àbhaisteach. Bha e cofhurtail coiseachd annta.
  Thug an geàrd dha rùsg arain eile airson an rathaid, agus rinn e gàire agus thuirt e:
  - Thoir an aire air do bhrògan, agus feuch ri dachaigh mhath a lorg dhut fhèin.
  Ach cho luath 's a thionndaidh i an oisean, thug an nighean dheth a brògan agus chroch i air a gualainn iad. Bha i dha-rìribh ag iarraidh coiseachd casruisgte, gus fois a ghabhail bho bhrògan na lùchairt. An toiseach bha e tlachdmhor coiseachd, bha duslach an rathaid a" cuir strìochag air mo shàilean lom. Ach an uairsin thòisich neo-làthaireachd fada de chleachdadh a" toirt a chìs. Dh" fhàs buinn na h-ighinn na bu buige "s na bu buige, agus cha b" fhada gus an do mhothaich i gath nan molagan agus an losgadh.
  Goirid, bha a h-uile ceum a 'faireachdainn mar a bhith a' bualadh air sàilean lom le maidean.
  Ach cha robh Gerda, a fhuair air a bhith a 'crochadh air raic na beatha nach robh cho goirid, air a nàrachadh le seo. Às deidh na h-uile, chan eil e cho pianail a bhith a" coiseachd casruisgte air rathad creagach na bhith do shàilean air an ròstadh le brazier. Fiù 's ma tha i thairis air bliadhna tha i, a' mhaighdeann-mhara, air a bhith fo bhròn. Cha bhith i comasach air seasamh.
  Ghlan Gerda a fiaclan nas teinne agus chuir i ceum ris.
  Aig deireadh an latha, bha casan rùisgte na h-ìghne a" sileadh, ach cha do leig i seachad i agus thuit i na cadal ann an cruach fheòir. Agus an ath latha dh" fhalbh mi a-rithist air an rathad chreagach.
  Agus chladhaich na buinn reubte ann an clachan biorach, a dh" adhbhraich an nighean a" fulang. Bho àm gu àm chuir an nighean a casan briste a-steach don uisge agus dh'fhuaraich i a casan gearraidh.
  Cha do ghabh Gerda biadh leatha, agus bha aice ri dèirce ithe. Thug iad seachad e gu dùrachdach do nighean bhòidheach ann an ragaichean.
  An toiseach bha Gerda airson a brògan leathair a reic no an iomlaid airson biadh, agus brògan a chuir oirre fhèin, rud a bha na b" fhasa, ach an uairsin dh" atharraich i a h-inntinn. Gu math luath dh'fhàs a casan garbh, bha na buinn air an cur thairis le calluses, agus cha robh feum aice air brògan, gu sònraichte anns an t-seusan blàth. Ach choinnich i ri dithis bhalach beag a bha gu litireil a" bàsachadh leis an acras.
  Balaich gu math tana, craiceann is cnàmhan, cuirp gann còmhdaichte le luideagan, casan casruisgte air an leagail.
  Thug an nighean biadh dhaibh na bha i air cruinneachadh ann am poca, an uairsin reic iad ann am bùth marsanta, gu dearbh aig lasachadh mòr, brògan cha mhòr ùr. Cheannaich sinn beagan bìdh agus dh" fhàg sinn e dha na balaich, còmhla ri sgarfa sìos.
  Dh"ith iad airson a" chiad uair ann am mòran bhliadhnaichean.
  Gu dearbh, bha Gerda modhail ann an dòigh fhialaidh Chrìosdail. A bharrachd air an sin, b 'e samhradh a bh' ann, agus air an oidhche cha robh feum air còmhdach le sgarfa. Ach nuair a thàinig raointean fialaidh na h-Eadailt gu crìch, thàinig an nighean a bha a" coiseachd gu tuath gu crìch anns na h-Alps. Agus an sin tha e fhathast blàth tron latha, ach fuar air an oidhche. Agus tha bailtean mòran nas cumanta, feumaidh tu a dhol leis an acras.
  Tha an nighean acrach gu litireil a" toinneamh a h-uchd.
  Aon latha bha reothadh samhraidh ann agus reòdh na luideagan. Rinn an nighean gàire agus reub i an dreasa gu tur. Fhuair i i fhèin rùisgte agus gun dìon. B" fheudar dhomh na ragaichean agam a ghiùlan agus coiseachd gu sgiobalta. Chan urrainn dhut cadal rùisgte air an oidhche - is e fìor ifrinn a th" ann. Cha do chaidil Gerda fad an latha 's na h-oidhche, ach sa mhadainn chaidh i sìos beagan na b' ìsle agus dh'fhàs i blàth agus chaidil i. Choisich i an sin fad na h-oidhche a rithist, agus aig àm lòn an ath latha ràinig i tuath- beinne.
  Rinn an nighean sgreuchail le toileachas agus thòisich i a" crathadh a gàirdeanan. Bha am figear aice mu thràth a" fàs, agus nuair a nochd fear, rinn Gerda cabhag gus i fhèin a chòmhdach le a làmhan.
  B" e am freagairt:
  - Wow, tha thu gòrach!
  Dh'aontaich an sealbhadair aodach sìmplidh is sean a thoirt dha Gerda, ach mar thoradh air ais thug e oirre fiodh a ghearradh airson dà sheachdain slàn agus uisge a ghiùlan ann am bucaidean le rocair.
  A bharrachd air an sin, faodaidh tu cuideachd an toll san fheansa a lìonadh le bhith a "cur chlachan.
  Bha an nighean ag obair gus an robh i sgìth agus cha do dh'ith i ach aran sean agus bainne searbh. Thug an sealbhadair cuireadh dhi fuireach, ach rinn Gerda breug, ag ràdh gu robh i air eilthireachd. Gu mì-fhortanach, thug dòrn na beinne seòrsa de phoca tollaidh dhi, ach co-dhiù chan eil thu rùisgte. Agus cha do thilg e eadhon pìos arain air an rathad.
  Agus tha seo airson nighinn aig an robh a làmhan còmhdaichte le calluses bho shaothair, agus a bha ag obair air a" gheòidh gus an robh i sgìth.
  Bha aig Gerda ri falbh le stamag falamh. Agus anns na beanntan, tha bailtean beaga tearc, agus tha na h-Alps fhèin mòr, air mullach nam beann, eadhon as t-samhradh tha sneachda ann. Reub an nighean acrach suas feur, seamrag, agus cagnaidh i air connlaich. Ann an deich laithean, dh' fhàs i cho tana 's nach robh innte ach craiceann agus cnàmhan. Cha b" urrainn dhomh eadhon cur an aghaidh a bhith ag ithe na feòraig amh.
  Cha do rinn i dìmeas a bhith a" suirghe icicles, ann an cunnart a bhith a" glacadh amhach ghoirt.
  An uairsin thàinig mi tarsainn air an tuathanas a-rithist. Dh'obraich i gu cruaidh an sin airson trì latha, ach dh'ith i gu leòr, agus thug iad dhi airson an rathaid. Ach b" e fuachd na h-oidhche an rud a bu mhiosa air a" Ghàidhealtachd. Chaidil an nighean fad an latha agus bhuail i air clachan biorach le a casan casruisgte air an oidhche. Aig amannan bhiodh madaidhean-allaidh a "gàireachdainn, grunn thursan thuit Gerda a-steach don àibheis agus cha mhòr nach do thuit e, ach bha an dàn ga dìon. Ged a tha eagal mòr air coiseachd tro na beanntan air an oidhche. Agus an t-acras...
  Rudeigin coltach ri ifrinn reòthte.
  Nuair a chaidh Hannibal thairis air na h-Alps dhan Eadailt, bhàsaich leth an airm aige agus a ailbhean gu lèir. Agus an seo tha an gluasad air a dhèanamh le nighean bheag, gu math, eadhon inbheach fad bhliadhnaichean.
  Bha clachan biorach air a casan, bhris i an rùsg deigh, agus bha a corp sgìth, ach fhathast a 'giùlan a' bhana-ghaisgeach misneachail thairis air na mullaichean.
  Nuair a bha Gerda mu thràth air an iomall, thàinig i tarsainn air tuathanas eile air a slighe, agus a-rithist bha biadh ann. Thionndaidh an sealbhadair a-mach gu robh i na bu choibhneil agus thairg i còta bian goirid agus brògan don nighean, ach dhiùlt Gerda, ag ràdh gu robh i cleachdte ris na clachan agus an fhuachd mar-thà, agus choisich casan rùisgte mòran na b" fhasa na an fheadhainn làn de bhrògan. Thug an sealbhadair poca làn bìdh dhuinn airson an turais.
  Chuir Gerda leisg beagan, a" ceumadh air na clachan biorach le a buinn rùisgte, ach bha na calluses air an oir eadhon tlachdmhor.
  Gu dearbh, rinn seo an nighean nas truime, ach leig e leatha coiseachd airson seachdainean no dhà gun stad. The highlands were coming to an end, bha na beanntan a" fàs na b" ìsle "s na b" ìsle. Agus chaidh Gerda thairis air a 'phàirt as duilghe den t-slighe: mullach nan Alps.
  Tha a bhith a" dèanamh rudeigin mar seo casruisgte agus ann an aodach aotrom coltach ri gnìomh Hercules. Agus rinn an leanabh a h-uile càil.
  A-nis tha i ga lorg fhèin san Eilbheis, far a bheil cùisean beagan nas ciùine agus tuathanasan nas cumanta. Neartaich an gluasad Gerda, agus cha do ghabh i fuachd anns na beanntan, agus cha do ghabh i eadhon sròn runny. Carson nach toigh leis na Dia na daoine lag nan spiorad, ach a 'toirt duais dha na daoine làidir?
  Agus tha seo a 'bruidhinn air gaisgeachd agus misneachd a tha comasach air clachan a bhleith.
  Chùm Gerda a 'coiseachd agus a' coiseachd, a 'stad ann an tuathanasan, ag obair, agus uaireannan a' seinn. Tha beatha shiubhlach taitneach agus eòlach oirre. Thòisich na làithean a 'dol nas luaithe agus nas duilghe. Tha Fate gu ruige seo air an nighean a dhìon bho dhroch dhaoine, robairean agus luchd-èigneachaidh. Ach, chan eil Gerda cho beag tuilleadh, agus dh" fhaodadh e luchd-brathaidh a thàladh. Ach gu ruige seo tha a h-uile dad air obrachadh a-mach gu math.
  Aon uair, ge-tà, thug robair ionnsaigh oirre. Leag e sìos e, bhuail an nighean e air a cheann le clach. Agus an uairsin, ann an èiginn, bhuail i i gu bàs.
  Mar sin chaidh an nighean tron Eilbheis, a-steach gu Bavaria. Tha an samhradh air a dhol seachad air an ìre as àirde, ach air a 'chòmhnard tha e fhathast glè bhlàth, eadhon air an oidhche. Agus chan eil na rathaidean cho creagach. Bha e na fhìor thlachd a dhol. Thàinig sinn tarsainn air tuineachaidhean gu tric, agus cha robh trioblaidean sam bith ann le biadh. Shàbhail Gerda, ag obair pàirt-ùine, beagan airgid dhi fhèin agus dh" ùraich i an dreasa aice le tè nas eireachdail agus ùr. Ach b 'fheàrr leatha coiseachd casruisgte, gu h-àraidh bhon a dh'fhàs buinn na bu duilghe na bòtannan.
  Agus às aonais bhrògan, tha do chasan tòrr nas aotroime agus nas fhasa coiseachd.
  Ach chaidh ùine seachad. Ghluais an nighean gu tuath. Tha an samhradh seachad agus tha an fhoghar air tighinn. Dhòirt uisge fuar sìos, agus lorg Gerda i fhèin ann an ceann a tuath na Gearmailt. Splash i a casan rùisgte tro na maragan reòta, a" faireachdainn beagan fuachd. Ach tha Gerda mar-thà cho eòlach is gun do chuir i romhpa gun a bhith a 'faighinn brògan agus còta bian, ga chuingealachadh fhèin gu dìreach aon sgarfa clòimhe. B" fheàrr leatha a-rithist an oidhche a chur seachad, dìreach tron latha, agus stomp air an oidhche.
  Bhrist a casan rùisgte an rùsg deighe, agus cha mhòr nach robh aoibhneas air na calluses air na buinn.
  Mar sin chaidh i seachad air an tuath air a" Ghearmailt le dùmhail sluaigh agus ràinig i a" mhuir.
  Thug mi sùil air na tonnan a bha a" frasadh agus a" bualadh air a" chladach. Thum i a casan sgìth ann an uisge saillte. Bha i a" frasadh timcheall san uisge, rud a bha coltach cha mhòr blàth.
  Chan eil àite ann airson a dhol nas fhaide air tìr, agus chan eil e comasach a dhol thairis air a" mhuir. Bha an Danmhairg aige bho thùs an ìre mhath faisg. Bha an nighean gu h-obann ag iarraidh tilleadh gu Copenhagen dùthchasach. Is dòcha gu bheil a seanmhair fhèin fhathast beò. A bharrachd air an sin, chan eil e soilleir ciamar a thèid thu air adhart nas fhaide.
  Ach shuidh Gerda sìos air clachan ri taobh na mara agus, an dèidh smaoineachadh, dhiùlt e am beachd tilleadh. Mura h-eil dòigh eile a-mach, bu chòir dhut bàta a lorg a 'dol gu tuath, ruig an deigh agus an uairsin gluais chun Phòla a Tuath. Air sgàth, is coltaiche, tha caisteal na Banrigh sneachda an sin.
  
  Uill, ma tha sin riatanach, gheibh i a leithid de bhàta, ach airson a-nis, rachaibh chun phort.
  An uairsin dhùisg an fhìor Gerda. Chrath Charlotte a gualainn, a" cur na cuimhne:
  "Chàraich iad am brat-ùrlair o chionn fhada, ach cha robh iad airson ar dùsgadh." Cò a chuireas crìoch air na h-Ameireaganaich?
  Thug Gerda fa-near, leth na chadal:
  - Gun a bhith a 'bualadh, ach a chrìochnachadh? Is e seo fèin-mhisneachd!
  Dh'èigh Cairistìona:
  - Carson a tha thu fhathast fo amharas?
  Chrath Gerda a falt geal-sneachda:
  - Chan eil! Dè na teagamhan a dh'fhaodas a bhith ann am prionnsabal! Nach eil sinn air sabaid tron mhòr-chuid den t-saoghal?
  Rinn Cairistìona gàire:
  - A 'mhòr-chuid den t-saoghal ... Agus cuin a bhios e uile!
  Thug Magda fa-near gu feargach:
  - Às aonais Dia cha choilean sinn dad!
  Dh"èigh na caileagan ann an aonadh:
  - Gu leòr! Chan e facal mu chreideamh! Tha sinn airson a bhith saoghalta!
  Agus thòisich an tanca air gluasad, a 'glacadh suas le a chompanaich. Gluais an càr gu rèidh. Phut an einnsean roth-uidheam gas gu furasta, agus luathaich an tanca air an àrd-rathad aig seachdad cilemeatair.
  Ach an seo, gu dearbh, choisich iad nas slaodaiche air an rathad. Dh"fhaighnich Gerda dha a caraidean le gàire:
  - Saoil, a bheil thu a" smaoineachadh gum feum Washington a bhith air a ghlacadh le stoirm no am bi Ameireagaidh air a ghlacadh an toiseach?
  Mhol Charlotte:
  - Bidh e mar ann an sgeulachd sìthiche!
  Rinn Gerda gàire:
  - An ann mar seo a tha ann an sgeulachd sìthiche?
  Thuirt Charlotte gu sgiobalta:
  - Mar as fhaide a thèid thu, is ann as miosa a thig e!
  Thuirt Gerda gu h-obann:
  - Agus bhruadair mi gu robh mi nam nighean bheag. Cha mhòr mar bhana-ghaisgeach Andersen, dìreach eadhon nas dràmaiche!
  Thuirt Cairistìona le gràdh:
  - Nas dràmaiche... Hmm, dè ma sgrìobh Andersen mun tanca againn?
  Dhearbh Charlotte gu sunndach:
  - Sin e! Tha e mar gun do thuit an tanca againn ann an gaol le gunna fèin-ghluasadach, agus bha iad ag argamaid cò am fear a bu fhuaire. An uairsin chaidh an gunna fèin-ghluasaid a chuir gu meatailt ...
  Ceartaich Cairistìona:
  - No is dòcha chan e a-mhàin gunna fèin-ghluasaid, ach cuideachd tanca ... Agus thàinig iad gu bhith nan luchd-crìochnachaidh robotach san àm ri teachd. Agus an àite canain agus gunnaichean-inneal bhiodh iad a" giùlan blasters sabaid.
  Sheinn Gerda:
  - Roimhe sin, bha iad a 'reothadh anns na trainnsichean, bha na seanairean a' gearan ... Agus a-nis tha hyperplasma na neach-rèiteachaidh air an dàn!
  Thog Cairistìona a casan lom, fìor bhrèagha agus thuirt i:
  - bhithinn a" cruthachadh faireachdainn ann an lùchairt nam prionnsachan... Agus thusa cuideachd!
  Dh"aontaich Gerda le seo:
  - Tha ceathrar àlainn againn!
  Bhuail Magda cas Cairistìona agus rinn i gàire:
  - Tha, tha an corp boireann brèagha!
  Sheall Gerda air Magda le amharas:
  - Cuin a bha an uair mu dheireadh a bha fear agad?
  Fhreagair an nighean gu feargach:
  - Tha fios agad sin thu fhèin!
  Mhol Charlotte:
  - Theagamh gun urrainn dhuinn magadh a dhèanamh air na prìosanaich?
  Thuirt Gerda gu reusanta:
  - An toiseach feumaidh sinn an glacadh! Agus an uairsin bidh buaidh chinnteach againn! Le cràdh 's le fuil !
  Charlotte, rùisg an diabhal ruadh a fiaclan agus sgàin e:
  - Agus tha gaol agam air fuil!
  Chaidh an tanca air an robh na bòidhchead a 'marcachd a-steach don bhlàr. An turas seo, sheas ceithir Pershing air an t-slighe. Chaidh tancaichean beagan nas cunnartach a losgadh nas trice. Ghabh na gaisgich mu seach a' losgadh. Cha do bhuail ach aon shlige an E-50, agus thuit na tancaichean Ameireaganach sàmhach. Bha an t-sabaid goirid, leth-mhionaid. Cha robh cothrom ann cur an aghaidh a" ghunna Ghearmailteach.
  An uairsin nochd na Shermans. Bhuail na caileagan iad o chian. Bhuail sinn grunn. Chrìochnaich na nàbaidhean an còrr.
  An uairsin ghluais na Gearmailtich air adhart. Lorg sinn bataraidh le gunnaichean trèigte. Ach mar a thionndaidh e a-mach, chan eil a h-uile dad cho sìmplidh. Thionndaidh na gunnaichean a chaidh a thilgeil a-mach gu bhith nan camouflage, agus air cùlaibh an fheusaig dh'fhosgail iad teine mearachdach agus millteach.
  Fhreagair na caileagan. Bha na h-Ameireaganaich nan tosd. Ach chaidh armachd an tanca aca a sgrìobadh grunn thursan.
  Thug Gerda fa-near:
  - Nam biodh barrachd fèin-mhisneachd againn agus armachd ni bu laige, dh'fheumamaid tiodhlacadh a chumail !
  Thuirt Magda gu feargach:
  - Ach an sin biodh fios agad gu cinnteach ciod an seorsa Dia a th' againn !
  Fhreagair Gerda gu cruaidh:
  - Anns an ath bheatha agam, bhithinn nam sheanalair agus a" gabhail smachd air an arm.
  Dh'èigh Charlotte:
  - Gu'm bu dà arm a fhuair mi 'n uair !
  Rinn Cairistìona gàire agus thuirt i:
  - Agus tha thu beag! Carson nach ceithir aig an aon àm!
  Gerda, a" gàireachdainn, thuirt e:
  - Chan e, tha e nas fheàrr billean, no trillean a bhith agad sa bhad!
  Thòisich na caileagan a 'gàireachdainn agus eadhon a' bualadh air an aghaidh. An uairsin, chaidh an tanca aca air adhart. Bha againn ri losgadh le gunnaichean inneal. An dèidh grunn dhusan Yankees a ghearradh sìos. An seo bha na h-Ameireaganaich a 'sabaid na bu làidire. 'S cha do thilgeadh am brat geal.
  Nochd "Witches", gunnaichean fèin-ghluasadach nach eil cumhachdach, ach sùbailte. Chaidh losgadh air na caileagan aca, ged a fhuair iad buille no dhà annta fhèin.
  Thionndaidh aon de na "Witches" eadhon às deidh buille ceart. Nigheanan
  Coed:
  - Tha sinn super!
  Agus a-rithist chuir iad sligean. Chuir iad sìos e gu math ceart.
  Fhad 's a bha na gaisgich a' sabaid gun eagal. Ach air an t-slighe thàinig iad tarsainn air bataraidh de ghunnaichean trom 120-mm. An seo bha againn ri gluasad mar-thà. Air chor as gu'n toirmisg Dia, nach pòg iad an glacaibh marbhtach.
  Bha na sligean ag itealaich cha mhòr faisg air làimh.
  Dh'fhosgail Gerda teine bho astar. Thuit a" chiad ghunna Ameireaganach sàmhach.
  An uairsin buille chun dàrna fear, agus an uairsin chun treas.
  Thuirt Magda:
  - Dia ar beannachadh !
  Bhuail am projectile air a 'phlàta aghaidh àrd den E-50, ach chuir an 250 mm aig ceàrn sìos an tiodhlac. Ach an aghaidh gunna na Gearmailt cha robh saoradh aig na h-Ameireaganaich. 'S e bogsaidh a th' ann an cogadh, ach anns a' chùis seo, bha gàirdeanan ro fhada aig na Nadsaidhean.
  Thuirt Charlotte le gàire:
  - A leithid de bhuill-airm ... Agus mar a thionndaidh iad gu feòil bog!
  Chuir Gerda an aghaidh le clisgeadh na guth:
  - Is dòcha gun tug na h-itealain ionnsaigh againn mothachadh air gunnaichean mòra mar sin. Às deidh na h-uile, faodaidh an inbhe seo a bhith cunnartach dhuinn, gu sònraichte ma bhuaileas e an taobh!
  Rinn Cairistìona gàire:
  - Tha figear uasal agam, ach tha na pìleatan againn nan hacks!
  Loisg an howitzer 155-mm cuideachd. Fìor, chan eil a chruinneas gu leòr airson tanca Gearmailteach. A leithid de thug, dìth co-òrdanachadh. Chan e cuileag a th" anns an nàmhaid, ge-tà! Agus tha àirde an E-50 mu dhà mheatair - thionndaidh an tanca gu bhith gu math squat.
  Chòmhdaich Charlotte an howitzer, ag amas air na gunnaichean a "cleachdadh an luing gàirdeachais le òrdagan rùisgte, agus dh" èigh i:
  - Tha mi uabhasach math!
  Rinn Cairistìona magadh air:
  - Tha na molaidhean agad aon-ghnèitheach!
  Chrath Charlotte ri aonta.
  - Tha! Sheall sinn dhut an dòigh àbhaisteach! Tha an t-àm ann tionndadh gu uppercuts!
  Cha b" urrainn dha Magda seasamh an aghaidh a bhith a" cuir às:
  - Le còmhnadh Dhè, gu nàdurra !
  Anns a" chiad leth den Ògmhios, thàinig saighdearan an Treas Reich gu Toronto agus chuairtich iad am baile as motha ann an Canada. Dh" fheuch na h-Ameireaganaich ri cumail ri sgìre mhòr sluaigh. Agus thug iad an sin saighdearan. Bha na Gearmailtich, a rèir beul-aithris, a" cuairteachadh a" bhaile, a" feuchainn ri bualadh aig amannan nas so-leònte. Chaidh na blàran as motha a leudachadh le com-pàirt còrr air millean gu leth saighdear air gach taobh. Bha an gunna submachine Ameireaganach nas ìsle na raidhfil ionnsaigh na Gearmailt, gu sònraichte na modalan MP-54 as ùire, agus an còrr den uidheamachd eadhon nas motha.
  Chan eil Ameireaganaich gu math tapaidh ann am batail. B" fheàrr le mòran dhiubh a bhith a" falach fhad "s a bha iad a" rùsgadh làmhachas no eadhon a" gèilleadh - gu h-àraidh nan deidheadh iad a-steach don choire.
  Ma tha thu a" sabaid ris na Gearmailtich, cha bu chòir eagal a bhith ort! Agus chan eil eagal air na saighdearan Sòbhieteach mu dheidhinn seo, ach tha teagamhan mòra air èirigh mun fheadhainn Ameireaganach. A dh'aindeoin sin, tha na Yankees a 'sabaid, agus tha an t-adhartas a' tighinn aig cosgais dha na Gearmailtich.
  Bha an supertank Monster a" gluasad air adhart gu Toronto. B" fheudar dha a-nis am baile-mòr daingnichte a spreadhadh. Bha am prìomh ghunnair Adala beagan troimh-chèile mu dheidhinn seo. Leis gum bu chòir cus shìobhaltach bàsachadh aig àm an t-slige.
  Cha robh am boireannach òg seo olc idir. Ach tha i deiseil airson a dleastanas don Treas Reich a choileanadh.
  Tha beatha na rud iom-fhillte. Cha b" e Gearmailteach fìor-ghlan a bh" ann an Adala. Bha athair Ruiseanach aice, a tha, gu dearbh, a 'milleadh a h-ìomhaigh. Ach thuirt a màthair gu h-oifigeil gun do ghiùlain i Adala bho Ghearmailteach. Bha an nighean fhèin gu math toinnte bho na molaidhean sin. Chaidh i chun aghaidh an ear ann an 1942, nuair a leig am Fuhrer boireannaich a chleachdadh ann an sabaid.
  Bha i a" sabaid mar snaidhpear airson ùine. Bha i air a comharrachadh le a cruinneas agus na deagh sgòran. Fhuair sinn croisean iarainn den chiad agus an dàrna clas. An uairsin crois airidheachd armailteach ann an airgead agus òr. Agus cuideachd crois an t-sniper, an toiseach ann an airgead, an uairsin ann an òr. Ghabh i pàirt ann an stoirmean Lunnainn. An uairsin lorg i i fhèin air an aghaidh an ear a-rithist. Choisinn i an tiotal aon de na snaidhpichean as fheàrr san Treas Reich. Fhuair i a" chrois snaidhpear ann an òr agus le daoimeanan, a bharrachd air Crois Ridire na Croise Iarainn.
  Chaidh a h-ainmeachadh mar am prìomh ghunnair agus na ceannard air an supertank Monster. A tha gu math cliùiteach.
  Tha Adala, gu dearbh, na gunner den chiad ìre. Agus bha i na snaidhpear sgileil agus seòlta. Agus tha ceithir seanalairean Sòbhieteach aice agus còrr is dà fhichead oifigear. Thug Adala spèis do na Ruiseanaich. Bha iad dha-rìribh a" cur an aghaidh gu cruaidh. Ghabh an nighean, mar eisimpleir, pàirt anns an ionnsaigh air Sevastopol. Chunnaic mi gaisgeachd mòr nan saighdearan Sòbhieteach. An uairsin bha i a 'sabaid an dà chuid air iomall Stalingrad agus ann an Stalingrad fhèin. Bha i cuideachd a 'sabaid leis na Breatannaich - cuideachd dona, ged nach robh i cho math ri na Ruiseanaich.
  Theich Adala bho dhroch leòn, ach chaidh a sgrìobadh beagan grunn thursan le peilearan agus shrapnel. Mar sin bha cunnart ann do bheatha. Bha an nighean air a chruadhachadh ann am batail, agus a-nis bha i a 'faireachdainn cha mhòr mar radan cùil. Dìreach armachd "Monster" bho astar fada agus ceithir cheud millimeters eile de armachd alloy.
  Chan eil thu a" faireachdainn gu math treun ann an tanca mar sin. Agus an uairsin losgadh timcheall a" bhaile. Às deidh na h-uile, chan eil an snaidhpear a" marbhadh ach luchd-obrach an airm. Agus an seo...
  Thuirt Adala, a 'toirt seachad òrdugh losgadh, ag ràdh:
  - Gun cumadh Dia ar cridheachan glan !
  Seo Peadar a" ruith mun cuairt. Balach grinn le dìreach briogais ghoirid air - air a reubadh, air a sracadh, le figear math. Tha am balach eireachdail agus bidh mòran nigheanan a" coimhead air gu dùrachdach, no eadhon a" feuchainn ri suathadh ris. Bidh Adala gu cruaidh ag èigheach riutha gun a bhith ga dhèanamh ro fhosgailte. Tha, agus faodaidh iad deugaire a shlaodadh timcheall. Chan eil an corp fhathast air abachadh, tha còig-deug nigheanan fallain, làn aibidh. Tha e nas fheàrr a bhith a 'coimhead airson fir inbheach.
  Tha Pàdraig à teaghlach bochd; gu dearbh, bidh deagh fhortan aige a bhith a" faighinn obair air supertank. An seo bidh iad a 'pàigheadh barrachd agus tha iad an ìre mhath sàbhailte.
  Ach nuair a loisg an deugaire air agus mharbh e am prìosanach aige, seann duine dubh, dh"fhàg e Adala le droch bhlas.
  Chan urrainn dhut duine gun armachd a mharbhadh, tha e grànda. Is dòcha gu bheil e fìor gur e call nas lugha a th" ann a bhith a" losgadh seann duine gu pearsanta - chan eil e cho duilich. Ach tha e fhathast mì-thlachdmhor.
  Cha tuirt Adala dad ri Peadar, ach cho-dhùin i, nam biodh sin riatanach, gun cluich i cleas air a" bhalach. Anns an eadar-ama, leig leis obair... Smaoinich Adala mar a bha am balach air a spìonadh. Saoil an dèan e sgreuchail?
  Aon uair leugh nighean leabhar mu mhac Stenka Razin.
  Chaidh balach timcheall air trì-deug a chur an grèim còmhla ri athair. Tha e soilleir gur e reubaltach ainmeil a th" ann an Old Man a tha air sruthan fala a dhòrtadh. Ach tha am mac fhathast na leanabh. Faighnich dha dè am fear.
  Ach rinn neach-cuideachaidh Cornil measadh eadar-dhealaichte air an t-seann cheannard armachd. Agus mhol e gum biodh am balach air a cheasnachadh le dìoghras - dè nam biodh fios aige càite an robh ulaidhean athar.
  Chaidh mac Stenka Razin a thoirt gu seilear cràidh. Dh'fheuch am balach ri coimhead dìreach agus e fhèin moiteil a chumail. Ged a bha e eagallach a-staigh. Tha ionnstramaidean cràdh air an crochadh suas, tha an teallach a" lasadh. Luchd gu bàs ann an clogaidean dearga.
  Thàinig Samosa faisg air a" bhalach, leudaich e a làmh, chrath e leis a" choileir e agus dh"fhaighnich e gu brònach:
  - Ma dh'innseas tu dhomh càit an do chuir am fear an ulaidh am falach, cuiridh sinn saor e. Chan eil - bidh sinn ga chràdh!
  Fhreagair Grishka, mac Stenka Razin, gu gaisgeil:
  - Chan innis mi dad dhut! Agus eadhon nas motha dhutsa!
  Ruith Samosa:
  - Cràdh an tomboy!
  Agus tharraing e gu pearsanta air a" cholair, a" reubadh cafaidh a" bhalaich. Thug iad air falbh Grishka agus shlaod iad air an raca e. Dh" fheuch am balach gu cruaidh ri breabadh air ais. Ach chuir an luchd-cùraim gu bàs Grishka le buille don amhaich. An uairsin cheangail iad a làmhan air a chùlaibh agus thòisich iad air a thogail leis an ròp. Gheàrr am balach fhiaclan. Rug am fear gu bàs air a" bhalach ri taobh an torso agus chrath e e, ga thoinneamh anns na h-altan. Thòisich Grishka air anail a tharraing gu mòr, ach chùm e air ais glaodh.
  Thuirt an clàrc a bha ag àithneadh dha na sgrìobhaichean ann an guth domhainn:
  - Innis dhomh, a mhèirleach, c'àit an do chuir do bhràthair am falach an ulaidh.
  Fhreagair an gille le tàir na ghuth:
  - Fiù 's nam biodh fios agam, cha bhithinn ag ràdh!
  Dh"òrdaich Samosa don neach a chuir gu bàs:
  - Buail! Deich buillean le cùram!
  Bhuail am fear a chuir gu bàs gu seasmhach. Chrath corp Grishka. Air an deicheamh buille reòdh am fear-cràdh. Agus dh"amhairc e air Samosa. Rè a chur gu bàs, bha am balach sàmhach, a 'bìdeadh a bhilean.
  Thuirt an clàrc ann an guth domhainn:
  - Innsibh dhomh, a mhèirleach, c'àit an do dh'fholaich am fear an ulaidh ?
  Dh'èigh Grishka:
  - Cha bhi mi ag ràdh!
  Rinn Samosa gàire:
  - Còig stailcean gun sàbhaladh!
  Bhuail an duine gu bàs am balach le buille mòr, a" crathadh a chuirp gu lèir. Rinn Grishka sgreuchail, ach thug e greim air a bhilean. Lean dàrna buille. Cuideachd sguabte agus làidir. Lean Grishka air a bhith sàmhach. Agus a-rithist an treas buille, dòrtadh fuil bhon chraiceann gearraidh.
  Rinn Samosa gàire nuair a bha am balach air a spìonadh. Gu dearbh, is dòcha nach robh fios aig a" mhac càite an do chuir Stenka an ulaidh am falach. Agus eadhon, is dòcha, fìor ulaidhean. Ach bu chòir am balach a cheasnachadh. Agus thoir a-mach na dìomhaireachdan bhuaithe.
  Às deidh a 'chòigeamh buille, thòisich an fhuil a' sileadh gu gnìomhach.
  Chuir an clèireach a" cheist a-rithist. Bha Grishka sàmhach.
  Dh'òrdaich Samosa:
  - Loisg a shàil.
  Thug am fear gu bàs pìos de dh"iarann teth agus thug e gu bonn lom a" bhalaich e. Bha e a" crathadh, a" toinneamh, agus... mothachadh caillte.
  Bha Adala den bheachd gum biodh e na dheagh bheachd Peadar a chuir troimhe seo gus nach marbhadh e an fheadhainn gun armachd agus an t-seann duine. Rinn Peadar rudeigin ceàrr. Cò ris a bhiodh e coltach ann am blàr conaltraidh fìor? Nach biodh tu diùid?
  Bha fios aig mac Stenka Razin, Grishka, air an t-slighe, far an robh aon de ulaidhean athar falaichte, ach dh'fhuirich e sàmhach. Chaidh a thoirt gu na mothachadh aige le bhith a" dòrtadh bucaid uisge deigh. An uairsin dh" òrduich Samosa:
  - Loisg an t-sàil eile le iarann cuideachd!
  An turas seo cha do chaochail am balach, dh'fheuch e ri tionndadh, ach bha casan rùisgte Grishka air an crochadh anns na stocan.
  Thuirt Samosa:
  - Còig lashes a bharrachd, gun chùram sam bith!
  Às deidh a "chòigeamh buille, chrath ceann soilleir a" bhalaich, agus chaill Grishka mothachadh.
  Chomhairlich clàrc eòlach ann an tortadh:
  - Leig leis! Bidh an leanabh fhathast na laighe air ais!
  Thuirt Samosa gu cruaidh:
  - Thoir air falbh an cuilean! Sguab às e le vodca agus cuir air an leabaidh e ... Leig leis! A-màireach leanaidh sinn air adhart leis a" chràdh!
  Chaidh Grishka a thoirt air falbh bhon chrann agus chaidh na gearraidhean a sgrios le measgachadh de dheoch làidir is uisge. Ghluais am balach: the vodka stung. An uairsin chaidh broth teth a thoirt dha Grishka agus a ghlasadh ann an cealla teasachaidh. Ach gun fhios nach, cheangail iad am balach ri amhaich agus leig iad leis tuiteam na chadal. Chaidil an gille air a stamag, bha an leabaidh bog. Bidh luchd-fulaing gu tric a" bàsachadh aig àm cràdh le luchd-cur gu bàs, agus bha Samosa airson faighinn a-mach càite an do chuir Stenka a chuid ulaidhean am falach.
  Às deidh dha leigeil le Grishka falbh agus cadal, an ath latha chaidh am balach a shlaodadh a-rithist don t-seòmar cràidh. Tharraing iad suas air a" chrann a-rithist e. Dh'fhàs joints sìnte Grishka mar-thà nas dorra. Chaidh cuideaman a chrochadh aig casan a' bhalaich. Gus na fèithean a shìneadh nas motha. An uairsin thug an neach-cùraim gu bàs, le gàire, iarann teth dearg agus bhrùth e gu broilleach Grishka e. Gheàrr am balach fhiaclan ann am pian fiadhaich.
  Samosa air a ghleusadh:
  - Labhair mèirleach !
  Bha fàileadh air a losgadh. Dh'fhàs fàileadh feòil ròstadh. Chaidh sùilean Grishka a-mach à clisgeadh pian, agus chaill am balach mothachadh a-rithist. Thug am fear gu bàs an iarann às a bhroilleach agus thuirt e:
  - Balach làidir...
  Rinn Samosa gàire:
  - Feumaidh sinn a sgoltadh... Tha am brazier aig do chasan!
  Smèid am fear a bha gu bàs air buinn a" bhalaich le ola agus las e brazier o chian. Bha na sàilean a bha air an losgadh mu thràth ann am pian mòr. Bha an gille a" tarraing anail gu trom. Thuit e measgachadh de fhallas agus de fhuil, gnathaich e fhiaclan, ach bha e sàmhach. Ged a chosg e gu daor e. Bha na h-oidhirpean eu-dòchasach.
  dh'fhàs Samosa gu dian :
  - Bruidhnidh tu! Hey, bhuail mi air a 'chùl!
  Bha an t-uisge gu bàs a" bualadh air Grishka. Air an deicheamh buille, chrath ceann a" ghille gu goirt agus thuit e thairis. Cha tàinig am balach gu na mothachadh aige sa bhad, eadhon às deidh bucaid uisge a dhòrtadh air. Bhuail Samosa Grishka san aodann agus dh" òrduich e:
  - Buail a-rithist!
  Thuirt Deak:
  - Gheibh an duine rùisgte bàs ...
  Rinn Samosa gàire:
  - Crap! Thoir air falbh e bhon chrann! Lean air adhart a-màireach!
  Chaidh Grishka a thoirt a-mach às an inneal cràdh a-rithist agus a thoirt don t-seòmar. Bhuail am balach agus rinn e spealg. Thuit e ann an cadal trom, meallta. An uairsin dhùisg e agus ghlaodh e. Ach cho luath 's a nochd fear a' phrìosain, thuit e na thosd, agus choimhead e gu feargach. Thilg e aran agus kvass dhan ghille. Cha robh cothrom sam bith aig a' ghille teicheadh, gu h-àraidh bhon a bha e air a cheangal leis an amhaich.
  An ath latha chaidh Grishka a chràdh beagan eadar-dhealaichte. Thog iad mi suas chun mhullach, a 'togail an gàirdeanan air a' chrann, agus an uairsin leig iad às. A leithid de pian fiadhaich
  a" briseadh anail. Thogadh an gille tri uairean gus an do chaill e mothachadh.
  Às deidh sin bhuail am fear a chuir gu bàs e le cuip a-rithist agus loisg e air a stamag le iarann teth. Às deidh dhaibh am balach a chràdh gu mionaideach, leig iad a-mach e agus thug iad don chill aige e. Cha do shoirbhich leis an luchd-cuiridh dad a choileanadh.
  An ath latha, chaidh Grishka a cheangal air raca, chaidh brazier a lasadh fo a chasan rùisgte, agus chaidh uèir teth a chuir air a dhruim agus a mhàileid. Chaill am balach mothachadh grunn thursan tron chràdh, ach thàinig e gu mothachadh. Gus an do dh'fhàs an luchd-cùraim fhèin sgìth agus chuir iad stad air a 'chràdh.
  An ath latha chaidh am balach a shìneadh a-mach, agus thòisich am fear a chuir gu bàs air òrdagan a bhriseadh le clobhaichean dearg-theth agus cuideachd a 'bruthadh air na h-asnagan aige. Rinn Grishka sgreuchail grunn thursan, ach fhreagair e iarrtasan airson rudeigin a ràdh le moo.
  Agus a-rithist fhuair e an cuip.
  Chaidh dà sheachdain seachad. Tha corp leanabh Grishka mu thràth air a shàrachadh le cràdh. Tha pian anns gach àite. Cha robh fuil no feòil air fhàgail gun phian. An toiseach, nuair a bhuail iad e agus a losgadh e, bha e airson ruith a-steach agus na spreadhaidhean na chorp a mhilleadh. Ach nuair a chaidh am pian a-steach don bhodhaig gu lèir, dh" fhàs e dòrainneach.
  Chunnaic Samosa fhèin gu robh na cothroman air rudeigin a ghleidheadh bho Grishka a 'crìonadh ro a shùilean. Dh'fheuch an luchd-cùraim leigheas ùr. Lorg sinn flùr. Chaidh falt Grishka a chrathadh dheth agus thòisich uisge fuar a 'sileadh air a chrùn. Tha an cràdh cruaidh agus èifeachdach. Às deidh beagan uairean a thìde, bidh e a" faireachdainn gu bheil bomaichean a" spreadhadh san eanchainn. Bha Grishka cha mhòr dall agus bodhar. Cha chuala e tuilleadh na briathran a labhair am fear a bha gu bàs agus Samosa.
  Thug iad suas e agus shlaod iad e air a" chrann a-rithist. Gun a bhith a" tuigsinn nach robh ann am pian sam bith don bhalach ach sòlas - a" tarraing aire bho ulcer nas uamhasach san eanchainn.
  Thug an teine agus an lasadh air a shùilean a shoilleireachadh.
  Thàinig Grishka gu a chuid mothachaidhean agus bha e comasach dha na daoine a chuir gu bàs fhaicinn. An seo tha an torturer a" cur cuideaman air a" bhloc anns a bheil casan a" bhalaich air an clampadh. Bidh am pian nam ghàirdeanan agus nam ghuailnean a" fàs nas miosa, ach tha e gam tharraing bho ifrinn nam eanchainn.
  Bidh an samosa a" beucaich aig mullach a sgamhanan. Tha e fèin dearg, le feusag :
  - Innsibh dhomh, a chuilean, c'àit an do chuir m' athair am falach an ionmhas !
  Bidh Grishka a 'crathadh a cheann. Mar fhreagairt tha buille a' leantainn a tha a' crathadh a' chuirp, agus bhuail iad gu cruaidh e. Tha fear eile, fo chasan rùisgte a' bhalaich, a' ràcadh an teas fon raic. Tha e eagallach, ach chan eil e cho eagallach.
  An seo tha Cornila, athair-cèile Stenka Razin agus a bha na cheann-cinnidh armailteach. Aosda, le feusag liath. Anns an t-sealladh aige tha eadhon sealladh de cho-fhaireachdainn airson leanabh air a chràdh. Tha balach ann an ad bìobhair na sheasamh faisg air làimh. Tha e soilleir gu bheil e teth anns an t-seòmar cràidh. Agus tha ùidh follaiseach ann an cràdh a" bhalaich air aodann. Tha an cràdh a" leantainn. Gu h-obann dh'fhairich Grishka àrdachadh de neart agus sheinn e:
  Is tusa Razin, mo rìgh agus m' athair,
  Thog e an sluagh a-rithist an aghaidh a 'chuing ...
  Tha mi a" creidsinn gum bi crìoch air fulangas
  Cha bhi ann ach cuipean agus gun dad ann dha na balaich!
  
  Tha an tuathanach, an neach-obrach a-nis fon chuing,
  Tha am proletarian sìmplidh air a phronnadh leis na boyars ...
  Ach tha mi creidsinn gun sguab sinn air falbh gach fuil,
  Canamaid mìle arias don dùthaich againn!
  
  Às deidh na h-uile, anns a h-uile gàrradh tha neach-fulang nam balach ag osnaich,
  Tha stiogairean agus racaichean anns a h-uile àite ...
  Tha iad ni's miosa, beachdaich air an neo-chreideach,
  Bidh iad gad chràdh, jerk ann an sàrachadh!
  
  Ach chaidh Razin tro chath,
  Na làmhan agus na slighean riatanach uile ...
  Le buaidh thàinig ar Cosach saor,
  Gus na sagartan boyar uile a reubadh!
  
  Chan e, tha fios againn gu bheil teagamhan againn,
  Às deidh na h-uile, tha sinn airson nan daoine, gun teagamh ...
  A nis thig uair an tuigse,
  Airson glòir nan ginealaichean eile ...
  
  Is tusa Razin saorsa agus urram - an stiùiriche,
  A 'coiseachd timcheall ar Ruis ...
  Tha mi airson gum bi thu nad uachdaran,
  No nas fheàrr fhathast, mesiah uile-choitcheann!
  
  Biodh ceartas ann, ma ta creid mi,
  Bidh gath solais ann gu bràth...
  Agus bidh am fiadh-bheathach air a reubadh na bhloighdean leis an uiseag,
  Faodaidh sinn feitheamh airson an latha!
  
  Tha am blàr a 'dol air adhart faisg air Simbirsk - strì,
  Tha sinn nar gaisgich feargach, fòirneartach, fhios agad!
  Agus tha mi a 'creidsinn gu bheil e an dàn a bhith na bhuannaiche,
  Feuch an toir thu beagan brains dha na bàraichean!
  
  Ged a bhàsaich Razin gu gaisgeil ann am blàr,
  Ach gu sìorraidh tha aghaidh naomh ...
  Is e, gun teagamh, ridire, marcaiche,
  Agus tachraidh e, creid an Kremlin ann am mionaid!
  
  Thig tràilleachd is cuing nam balach gu crìch,
  Agus èiridh a' ghrian air a' phlanaid...
  Teichidh fulangas is mealladh gu bràth,
  Agus tha Razin air a ghlòrachadh ann an dàin!
  Fhad "s a bha am balach a" seinn, sheas a h-uile duine, an dà chuid an luchd-marbhadh agus an "luchd-èisteachd," reòta agus dh"èist iad. Ach aig na faclan mu dheireadh spreadh Samosa agus sgreuch e aig mullach a sgamhanan:
  - Buail! Marbh e!
  Chuir am fear a chuir gu bàs buillean fiadhaich air a" ghille. A 'call mothachadh mu thràth, thuirt Grishka:
  - Bidh muinntir na Ruis saor!
  Chaidh am balach fuilteach a thoirt far an raca agus a ghiùlan air falbh. Sguab Samosa am fallas bho a mhaoil agus sgàin e:
  - Gu leòr! Tha gu leòr againn! Cairteal an bastard agus bi deiseil leis!
  Thuirt Cornila gun teagamh:
  - A bheil e ceart cairteal na h-òige? Agus eadhon gu poblach? Is dòcha gun cuir thu e sa chill?
  Rinn Samosa gàire, a" briogadh air a shàilean air an làr.
  - Chan eil! Cur gu bàs! Agus gu poblach - cairtealan!
  Dhaingnich am balach, a" sgoltadh a dhòrn:
  - Biodh e mar sin! Tha mi a 'dearbhadh a' bhinn bàis!
  Rinn Samosa gàire gu mì-fhortanach:
  - Tha Grishka air a chuairteachadh! Bheir sinn a-mach a h-uile sìol Razin!
  An seo fhuair Adala aire. Feumaidh i an àithne a thoirt airson losgadh. Agus tha rocaid boma le cuideam fichead tunna a" bualadh air Toronto. Bheir e bàs agus uamhas dha fhèin. Bidh Adala a" leantainn an earbaill theine le a sealladh troimh-a-chèile.
  O, bhiodh e na b" fheàrr nam biodh i na pìleat. Dè cho èibhinn agus romansach a tha seo. Seo a leithid de phìleat-reachadair.
  Tha e gu math fionnar anns na speuran.. Chrom an nighean a ceann agus thòisich i a" cuimhneachadh co-dhiù rudeigin math. Ach cha tàinig dad gu inntinn. A bharrachd air an sgeulachd mu mhac Stenka Razin.
  Bha an gille na laighe air an leabaidh, a 'snìomh agus a' gàireachdainn na chodal. Tha e duilich cadal nuair a tha do bhodhaig gu lèir air a leòn, agus tha na buillean cuideachd air an truailleadh le salann is bhodka. Tha na còig latha deug mu dheireadh air a bhith fìor chràdh. Cràdh air an oidhche agus delirium trom tron latha.
  Bha am balach a" bruadar air athair. Bhrosnaich Stepan cumhachdach agus làidir a mhac:
  - Cùm ort leanabh! Bidh cuimhne aig na daoine ort mar a ghabh thu ri bàs!
  Fhreagair Grishka, delirious,:
  - Ciod am bàs a tha feitheamh orm ?
  Thuirt Stepan le misneachd:
  - Tha an àm ri teachd againn ceòthach. Agus chan eil fios dè a tha romhainn. Ach is e na h-amannan mu dheireadh agad nad bheatha an rud as cudromaiche. Na bi diùid! Cùm do mhisneachd!
  Cha do fhreagair Grishka le misneachd:
  - Bidh mi daingeann... Ach thusa, athair... A bheil ar n-adhbhar dìreach air chall?
  Thuirt Stepan le guth tàirneanach:
  - Uill, chan eil mi! Is dòcha gu bheil mi air a chur gu bàs, ach thig Razin eile, agus às a dhèidh Razin eile, agus cha bhith e comasach dha ar nàimhdean dad a dhèanamh mu dheidhinn! Bidh linntean ùra ann, bidh ginealaichean ag atharrachadh... Ach thig Lenin, tighearna na stoirm, airson Razin!
  Thuirt Grishka, cuideachd a" faighinn misneachd:
  - Tha mi creidsinn gun till thu!
  Dhùisg am balach. Bha an corp goirt agus bha an craiceann amh. Chualas fuaim bleith aig an doras agus chaidh am fear a mharbhadh a-steach don chill.
  Thuirt an torturer mòr ann an tòna socair:
  - Halo Grishka!
  Fhreagair am balach, gu h-obann a 'faireachdainn làidir,:
  - Chan eil an neach a chuir gu bàs ann an deagh shlàinte, mar sin gheibh thu bàs!
  Chrath an tortur gu math :
  - Agus tha thu nad chuilean gaisgeil. Tha mi air feadhainn eadar-dhealaichte fhaicinn agus a chràdh... Ach chan fhaca mi duine coltach riut a-riamh! Cho beag, ach fìor ailbhinn!
  Fhreagair Grishka gu modhail:
  - Tha spiorad m' athar agam !
  Mhol an neach a chuir gu bàs le gàire:
  - Dèanamaid cùmhnant ...
  Chreach am balach an t-slabhraidh aige agus lorg e an neart airson a dhol a-mach às an leabaidh agus suidhe sìos. Dh"fhaighnich Grishka le ùidh:
  - Dè an gnothach?
  Mhol an neach a chuir gu bàs ann an uisge-beatha:
  - Innsidh tu dhomh c'àit am bheil ulaidh t'athar, agus bheir mi dhith an collar 's bheir mi mach am poca thu.
  Ghabh Grishka leisg airson mionaid. Gu dearbh, dè ma mheallas tu an neach a chuir gu bàs. Innis dha an àite ceàrr, agus gabh brath air a 'mhionaid agus ruith air falbh. Sàbhail do bheatha agus fàg do nàimhdean crochte? Bha am buaireadh mòr. Ach chuimhnich am balach air athair. Ceannaich do bheatha le seòltachd agus cealg? Chan e, feumaidh e bàsachadh le urram air an sgafaid!
  Chrath Grishka a cheann brùite, brùite agus cnapach:
  - Chan eil!
  Rinn an torturer gàire agus thuirt e:
  - Am màireach thèid do chur gu bàs! Tha sin cinnteach... Cha bhi barrachd chràdh ann, ach chan eil feadhainn eile deiseil airson a chur gu bàs!
  Chrath Grishka, ach fhreagair e gu treun:
  - Uill, cuiridh iad gu bàs... Tha sinn uile marbhtach!
  Chuir an neach a chuir gu bàs le gàire:
  - Cha bhith thu dìreach air do cheann a dhì-cheannadh! Agus tilgidh iad air a" chuibhle e! An toiseach thèid na gàirdeanan a ghearradh dheth, an uairsin na casan, agus dìreach an uairsin an ceann. A bheil thu ag iarraidh seo?
  Chrath am balach, dh"fhàs e na bu ghlice, agus rinn e gàire:
  - Leis gu bheil dànachd mar seo ... feuchaidh mi ri gabhail ri bàs le urram!
  Rinn am fear-cuiridh gàire agus thuirt e:
  - Tha d" athair air a thoirt gu Moscow mu thràth. Bidh iad gad chràdh eadhon nas miosa an sin. Agus an uairsin bidh cuibhle cairteal cuideachd a 'feitheamh. Agus thusa... 'S truagh gun cuir iad gu bàs thu! 'S e balach làidir a th' annad, agus bhiodh e math do chràdh tuilleadh!
  Fhreagair Grishka gu cruaidh:
  - Anns an ath shaoghal, bidh thu air do chràdh!
  Dh"fhàg an neach-cuiridh an cealla. Agus thionndaidh Grishka mun cuairt agus bhuail e smiogaid le a dhòrn. Chaidh am pian ath-aithris tro na veins a shìneadh air a" chrann. Is dòcha nach bu chòir dha sin a dhèanamh? Bha e riatanach a bhith a 'sealltainn ciall agus a' mealladh an neach a chuir gu bàs. Agus air adhart, a 'feitheamh ris ...
  Is gann gun do thog am balach agus a choimhead e air a làmh, còmhdaichte le comharran pissing agus uillt? Am bi i dha-rìribh air a gearradh dheth? Thug Grishka sùil air a chas. Bha i cuideachd uile air a bhualadh, chaidh a buinn a losgadh, chaidh a h-òrdagan a bhriseadh. Ach is dòcha gum bi e comasach dha fhathast an sgafaid a dhìreadh. Agus thèid a chasan agus a ghàirdeanan agus mu dheireadh a cheann a ghearradh dheth. Agus an uairsin bidh an t-anam ag itealaich gu neamh ...
  Tha e fhathast na leanabh agus chan eil ùine aige peacachadh. Chaidh e seachad air an deuchainn teine is cuip. As dualtaiche, tha pàrras airidh a" feitheamh air thoiseach, no, anns a" chùis as miosa, fuireach goirid ann am purgadair. Saoil an toir iad cuireadh dha aideachadh gu sagart? Ach, chan eil seo cudromach tuilleadh. Cha robh Grishka a 'faireachdainn a pheacaidhean agus cha robh eagal air tuilleadh mun choinneamh do-sheachanta le Dia. Agus tha e math ann am pàrras, gàrradh mìorbhaileach, far am bi samhradh sìorraidh, agus bidh ainglean a" cluich chlàrsaichean. Carson nach eil àite airidh air balach a dh"fhuiling fìor chràdh?
  Tha seo nas fheàrr na bhith a" crochadh air an raic, do chraiceann a reubadh le cuip agus do chorragan briste le iarann teth. An sin fanaidh tu ad bhalach gu bràth, agus bidh tu gu bràth òg agus fallain.
  Chualas an doras ag èigheach. Nochd nighean le treidhe, agus dà gheàrd, a bharrachd air Samosa. Rinn an uilebheist gàire agus thuirt e:
  - Airson an turas mu dheireadh nad bheatha, ith gu math, cuilean! Tha Kornila fialaidh! Agus an sin gearraidh iad dheth do ghàirdeanan is do chasan!
  Fhreagair Grishka gu cruaidh:
  - Agus thèid do pheanasachadh ... chan ann air an Talamh, ach air neamh!
  Rinn Samosa gàire:
  - cuilean! Chì sinn mar a tha thu a" sgreuchail air a" chuibhle!
  Thuirt Grishka gu misneachail:
  - Tha bàs air uairibh a' toirt neo-bhàsmhorachd, agus a' bhrath a' toirt dearmad !
  Chàin Samosa an doras gu feargach agus dh"fhalbh e. Cha robh air fhàgail ach an neach a chuir gu bàs. Chrath Grishka cha mhòr càirdeil ris:
  - Is iad seo na fèistean a bhios sinn a" comharrachadh! Agus chan eil thu airson bàsachadh!
  Dh" fhaighnich am fear a bha gu bàs le sealladh glic air a" bhalach:
  - Nach do smuainich thu air t'anam ?
  Fhreagair Grishka gu h-onarach:
  - Chan eil mi a 'faireachdainn gu bheil peacaidhean agam airson aithreachas a dhèanamh.
  Chrath am fear a chuir gu bàs air seo:
  - Uill, dèan gàirdeachas, bastard. Aig an aon àm, gabh glainne fìon. Is dòcha a" chiad fhear nam bheatha.
  Thòisich Grishka air an gèadh ithe. Às deidh gruel a" phrìosain, bha coltas gu robh am biadh air leth blasta. Bha e rud beag goirt don ghille a bhith cagnadh, ach bha coltas milis air an fheoil. Agus chaidh a shlugadh gu gnìomhach.
  Thuirt an neach a chuir gu bàs:
  - Mura h-eil airson do dh 'athair Cornila, cha bhiodh tu air fèistean mar sin fhaighinn.
  Dh"fhaighnich Grishka le fìor shealladh:
  - Dè tha e ag iarraidh?
  Fhreagair an torturer gu h-onarach:
  - Faigh ionmhas Stepan. Mur eil, cha bhiodh e air gluasad.
  Fhreagair Grishka le guth neo-chinnteach:
  - Biodh an ionmhas 'na luidhe anns an talamh. Agus bheir e seirbheis dha ar-a-mach san àm ri teachd!
  Thuirt am fear a chuir gu bàs le urram:
  - Uill, tha thu nad iolaire! Fìor ghaisgeach! Uill, tha mi a 'guidhe soirbheachas dhut!
  Agus dh"fhàg an torturer am balach. Bha Grishka a" faireachdainn trom às deidh dha glainne fìon làidir ithe agus òl. Dhùin na sùilean agus thuit am balach na chadal. Bha e a" bruadar air blàran agus diofar sheòrsaichean de thachartasan. Tha e mar gum biodh e na ridire sgeulachd sìthiche a bhios a" gearradh sìos mìltean de luchd-sabaid.
  Soidhnig air an taobh cheart - sràid, sreath chlì!
  Agus an uairsin bidh e ag itealaich air dràgon. Coltach ri gaisgeach sgeulachd sìthiche ...
  An ath mhadainn chaidh Grushka a dhùsgadh. Airson a" chiad uair, bha oidhche mhath de chadal aig a" bhalach agus bha e a" faireachdainn nas sunndach. Thog na maoir suas e. Chuir iad aodach-saic air a" bhodhaig leòinte. Agus thog iad suas mi, agus threòraich iad mi gu bàs. Chunnaic Grishka peant agus sleaghan biorach aig briseadh an latha.
  Choisich am balach ann an iarann, rud a bha mì-ghoireasach. Chaidh a thoirt a-mach don ghàrradh. Bha casan lom, crùbach a' bhalaich ga fhaighinn duilich a dhol air na clachan-meallain. Ach dh'fhuiling Grishka e, a 'bleith fhiaclan, agus dh' fheuch e ri fuireach dìreach. Ged a bha a h-uile ceum de na casan loisgte goirt. Chaidh e a-mach don cheàrnag.
  Chunnaic daoine am balach. Shaven, còmhdaichte le sgrìoban agus bruthaidhean, le casan lom-loisgte, magadh.
  Bhrosnaich Grishka truas seach fuath. Bha mòran, gu sònraichte boireannaich, ag osnaich le co-fhaireachdainn.
  Rug an gille orra agus thuirt e:
  - Mar, càit a bheil an tè againn, cha deach e à bith!
  Agus ghluais e air adhart. Cha robh eagal sònraichte ann. Bha Grishka cinnteach nach robh e airidh air ifrinn dha fhèin. Agus tha nèamh mòran nas fheàrr na bith talmhaidh, an-iochdmhor.
  Bha an t-àite cur gu bàs air a chuairteachadh le boghadairean Moscow taghte. Tha tòrr gheàrdan agus Cossacks dachaigh. Bha e coltach nach e leanabh a bh 'ann a bha ga chur gu bàs, ach eucorach stàite de chuibhreannan cosmach.
  Dhìrich an gille gun stad, gun stad, suas an àradh, a" ceumadh le a chasan loisgte air na bùird daraich.
  Air a" bhloc bha tuagh mhòr, biorach. Choisich fear mòr gu bàs ann an trusgan dearg mun cuairt. Bha cuibhle ann cuideachd airson cuartachadh.
  Chaidh Grishka thairis air fhèin. Tha e gu math duilich do ghàirdeanan a ghluasad.
  Thòisich an neach-aithris air a" chasaid a leughadh:
  - Tha am mac seo aig Stenka Razin, Grishka, ciontach: de bhith a 'falach ulaidhean, a' cur air dòigh cuibhreannan reubaltaich, a 'cur gu bàs agus a' goid boyars, fòirneart an aghaidh bhoireannaich, agus mar sin air adhart. Mar sin tha e air a dhìteadh gu cairtealachadh air a 'chuibhle agus anathema shìorraidh. Gum faodar a" bhinn a choileanadh.
  Chrath Grishka, ach dh'fhuirich e na sheasamh na àite agus na sheasamh dìreach. Rinn an clèireach magadh air:
  - Ma ta, am bheil am mèirleach ullamh gu aithreachas a dheanamh an làthair an t-sluaigh ?
  Bha Grishka a" smaoineachadh. Tha, tha rudeigin aige ris an gabh e aithreachas. Chrom an gille agus thuirt e:
  - Duilich, Don Cossacks. Tha mi ciontach romhad airson nach do shaor mi thu bhon chuing boyar.
  Rinn Samosa sgreuchail gu cruaidh:
  - Cuir gu bàs e gu sgiobalta!
  Ruith luchd-cuideachaidh a' bhalaich chun a' ghille. Grishka, a 'faighinn thairis air a' phian na làmhan, reub e dheth am poca fhèin. Bha an sluagh fosgailte do lotan agus lotan a dh" adhbharaich an luchd-cur gu bàs. An uairsin thionndaidh iad làmhan Grishka agus thilg iad air a 'chuibhle e.
  Thog am fear gu bàs tuagh air a" ghille. "A-nis tòisichidh e": smaoinich Grishka.
  Ach aig an àm sin dh" fhuasgail am bugle agus dh"ainmich an neach-aithris:
  - Tròcair rioghail ! Air sgàth òige Gregory, thèid reic gu tràilleachd a chuir an àite a" pheanais bàis! Leig leis a bhith mar sin!
  Chaidh am balach a thogail bhon sgafaid agus fhreagair e a-steach don t-seòmar. Thòisich beatha ùr dha Grishka.
  Thionndaidh Toronto gu bhith na chnò gu math duilich a sgàineadh. Rinn na Nadsaidhean, an dèidh dhaibh am baile a chuairteachadh agus a' seachnadh call neo-riatanach, sgrios gu dòigheil e le làmhachas agus itealain. Chaidh dòchasan mòra a chuir cuideachd air a" chòigeamh colbh taobh a-staigh nan Stàitean Aonaichte. Thionndaidh an ionnsaigh air Octave gu bhith na bu luaithe agus na bu shoirbheachail. Thuit prìomh-bhaile Chanada às deidh trì latha de shabaid. Air 22 Ògmhios, 1945, thàinig na Nadsaidhean gu crìch a tuath nan Stàitean Aonaichte.
  Mar sin, lorg Ameireagaidh e fhèin ann an suidheachadh làn bhacadh ro-innleachdail. Agus tha e uabhasach duilich faighinn a-mach às. Chomharraich na Nadsaidhean còigeamh ceann-bliadhna bho ghèilleadh na Frainge, ceithir bliadhna às deidh an ionnsaigh air an USSR, agus dà bhliadhna às deidh ath-thòiseachadh gnìomhachd an ear.
  Mar sin, chomharraich am Fuhrer a-rithist leis a" bhuidheann aige le saor-làithean agus sabaidean gladiatorial.
  Chaidh an Colosseum le còig ceud mìle suidheachan a thogail ann am Berlin. Agus chruinnich mòran sluaigh. Tha an lann-cluiche dha-rìribh loma-làn. Agus dh "fhaodadh e cuideachd a bhith dùinte airson a" gheamhraidh le cruinneach glainne, a ghabhas toirt air ais. Bha am Fuhrer agus an neach-fois aige nan suidhe ann an cathraichean-armachd, agus bha bùird le soithichean air an cur air am beulaibh. Agus rinn am fear-frithealaidh cuirm.
  Chaidh tanca ùr "E"-400 a shealltainn do Hitler, le cuideam timcheall air còig ceud tunna. Bha an carbad armaichte le dà ghunna 105-mm, inneal-losgaidh boma 650-mm, agus dusan gunna-inneal. Thug carbad cumhachdach le armachd de 300 mm air an aghaidh agus 250 mm air na taobhan buaidh làidir air na seanailearan. Bha Tank dha-rìribh na sheic de gach ciùird.
  Chaidh einnsean roth-uidheam gas le 3,000 each-chumhachd nas àirde na riamh a chuir air. Agus ghabh a h-uile duine a chunnaic an tanca squat seo eagal. Ged a bha an càr gu math coltach ri turtar. Ach le baraillean - gunnaichean fada an-aghaidh tanca, agus lannsair boma farsaing agus nas giorra.
  Chaidh an càr a losgadh air le gunnaichean, a' sealltainn dìon làidir. Ach, tha e duilich bandura cho trom, farsaing agus fada a ghiùlan air an rèile.
  Chomharraich Guderian seo. Mhol an ro-innleachd tanca as motha:
  - Tha mi a 'smaoineachadh gu bheil e nas fheàrr casg a chur air leasachadh innealan nas truime na dà cheud tunna. Rud eile, bidh e cha mhòr do-dhèanta an gluasad eadhon ann an carbadan sònraichte.
  Dh" aontaich Mainstein le Guderian:
  - Tha an tanca ro throm, eallach mòr. San fharsaingeachd, tha an E-50 a 'freagairt gu math ris an arm. Tha e nas fheàrr an carbad seo a thoirt gu buil ann am mion-atharrachadh ionnsaigh na bhith a" cruthachadh hybrids mòra mar sin.
  Mhìnich am Fuhrer rudeigin nach robh gu math so-thuigsinn. San fharsaingeachd, cha robh Hitler a 'còrdadh ris nuair a chaidh a ghnè a cheasnachadh. O chionn ghoirid, ge-tà, tha na molaidhean air fàs dòrainneach. Ach anns a 'chùis seo, bha an deachdaire faisisteach measail air tancaichean mòra. Agus cha robh mi airson a dhol air ais.
  Thuirt Adolf gu daingeann:
  - Bidh e anns an t-sreath E-400, agus fuasglaidh na h-innleadairean againn an duilgheadas còmhdhail!
  An uairsin chaidh sgrùdadh a dhèanamh air a" charbine ionnsaigh MP0-55 le peilear a bha a" dol am meud. A bha cuideachd toilichte Hitler. A bharrachd air luchd-giùlan armachd aig astar luath. Sa chumantas bhathas an dùil na saighdearan-coise gu lèir a ghluasad thuca.
  Ach bha am Fuhrer dèidheil air leasachaidhean tanca. Bha beagan deasbaid ann mu choimpiutairean cuideachd. Gheall pròiseact inneal dealanach ùr a" cleachdadh transistors a bhith nas èifeachdaiche agus nas toinnte.
  Gheall an dealbhaiche gum biodh an coimpiutair comasach air tàileasg a chluich a dh'aithghearr.
  Chòrd am beachd seo ri Hitler. Ghabh am Fuhrer fhèin ùidh sa gheama seo na ùine shaor, agus rinn e obair mhath. Bha Napoleon cuideachd dèidheil air tàileasg, agus rinn e coimeas eadar fìor bhlàran agus tàileasg. A-nis bha am Fuhrer an dòchas na h-Ameireaganaich a ghluasad gu Zugzwang. Agus gu ruige seo tha e air obrachadh. Cha b" urrainn don eaconamaidh as cumhachdaiche san t-saoghal seasamh an aghaidh Roinn Eòrpa aonaichte agus goireasan nan coloinidhean.
  Bha an comharra cainneachdail den uidheamachd a chaidh a thoirt a-mach àrd cuideachd.
  Ach bha am Fuhrer aig an robh seilbh air a tharraing leis an raon. Thàinig nigheanan brèagha a-mach a shabaid. Agus ciamar nach urrainn dhut coimhead orra?
  Bha Hitler a 'toirt meas air cuirp leth-rùisgte, fèitheach nan nigheanan, agus smaoinich e air fhèin mar elf anns an fhasan aige. Tha e math a bhith nad riochdaire den t-sluagh seo - chan eil sìobhragan a" fàs nas sine agus a" fuireach airson mìltean de bhliadhnaichean. Tha iad tòrr nas làidire agus nas luaithe na daoine, agus tha iad air an comharrachadh le nàdar gràdhach. Abair rèis!
  Bhuail am Fuhrer a làmhan agus thuirt e:
  - Agus chan e caraid no nàmhaid, ach elf!
  Aig an aon àm, thàinig na caileagan còmhla agus thòisich iad a 'sabaid le sabers agus claidheamhan. Sealladh a tha eòlach air an Fuhrer mu thràth.
  Agus tha Hitler airson sabaid an aghaidh dràgon. Gus sabaid an aghaidh dearc dusan ceann. Agus gheàrr e dheth a cheann le laser ...
  Bha e soilleir gu robh ùidh aig an Fuhrer ann an armachd laser. Agus chan ann gun adhbhar. Às deidh na h-uile, faodar ghathan teas a chleachdadh airson losgadh bho shàilean itealaich. 'S cha bhi saoradh bhuapa.
  Chuimhnich am Fuhrer air film far an robh Stella agus Albina ag itealaich air discus a" cleachdadh ghathan-bàis. Thionndaidh a h-uile dad a-mach fìor mhath an sin. Tha peilear agus dà cheud plèana Ameireaganach air an glacadh sa bhad ann an lasraichean. An uairsin bha barrachd losgadh ann. Cothrom air leth airson comas sabaid. Agus tha na pìleatan nighean cho breagha ... tha mi dìreach airson suathadh ri aon de a casan no a broilleach.
  Agus anns an raon, bidh na caileagan a 'tuiteam agus a' briseadh, air an tolladh le claidheamhan. Dè cho cruaidh 'sa tha seo!
  Bha am Fuhrer fhèin a" faireachdainn rud beag nearbhach. Tha bòidhchead a 'bàsachadh. Ach tha e nas fheàrr boireannach a chràdh agus a èigneachadh na a marbhadh.
  Chaidh a làmh a ghearradh dheth aig tè de na caileagan agus thuit i le fuil. Tha i deiseil le buille bho chlaidheamh geur. Bidh Hitler eadhon a" leum le toileachas. Agus a' caoineadh:
  - Is e seo luathachadh! Biodh amas ann!
  Bidh Himmler a" togail:
  - Biodh amas ann!
  Thionndaidh am Fuhrer gu prìomh neach a chuir gu bàs an Treas Reich agus dh'fhaighnich e:
  - Dè mu dheidhinn na h-Iùdhaich?
  Fhreagair Himmler, a 'coimhead toilichte,
  - Bidh iad ag obair dhuinne, mo Fuhrer! Nam measg tha sharashkas! Thug sinn air Iùdhaich a-steach don eaconamaidh againn!
  Bha am Fuhrer ag èigheach mu dheidhinn seo:
  - Dèan cinnteach nach dèan iad gintinn! Agus cha do mheasg iad le dùthchannan eile!
  Thuirt Himmler gun teagamh:
  - Seadh, mo Fuhrer!
  Chuir Hitler dheth e. Chuimhnich e air aisling an raoir. Beagan trom-inntinneach agus iongantach.
  Bha e mar gum biodh e ag itealaich air bàta-rionnag, agus... spùinneadairean fànais air an tòir. Paca slàn. Ri taobh an Fuhrer bha ceathrar nigheanan ann am bikinis. Agus sgioba slàn eile còmhla ris an elf.
  Bha an nàmhaid a 'tighinn dlùth. Bha e coltach ri taibhse, bho shaoghal nan trom-laighe.
  Anns an aisling aige, bha Hitler na dhraoidh, no na dhraoidh. Dh'ullaich e deoch gun ullachadh, a bhith deiseil gus coinneachadh ris an nàmhaid aige le nàimhdeas. Bha an t-inneal draoidheachd aige a 'crith na làmhan: bha coltas gu robh guth tana a' caoineadh: cunnart, cunnart, cunnart!
  Fhuair Adolf thairis le brosnachadh, ag ullachadh airson buannachadh. Mhìnich am Fuhrer òg an deoch gu sgiobalta le sgrìobhadh neo-aithnichte roimhe. Shèid e air.
  Cha mhòr sa bhad, nochd ìomhaighean de thrì shoithichean ri thaobh. Thàinig iad cha mhòr faisg.
  Dh'àithn an elf:
  - Air an sgèile as motha, sprèadhadh plasma!
  Loisg am fear-sgrios gach gunna. Chaidh crith-thalmhainn rag de sgrios a-mach. Bha an t-astar cha mhòr anabarrach; bu chòir gum biodh ùine chruaidh air a bhith aig a" phrìomh long-rionnag. Ach chaidh aig an draoidh Jarran air seòrsa de dhìon a chuir suas. Mar thoradh air an sin, bhuail làn chumhachd an t-salvo am brigantine a 'ruith bhon taobh dheas.
  Chuir am buille cumhachdach an soitheach-fànais sìos, chrùb e agus thilg e mar bhall rubair air a phronnadh le cuibhle làraidh. Cha robh ach an sprùilleach a" sgapadh nas fhaide air falbh, a" frasadh an luaithre le gual loisgte.
  Thuirt am Fuhrer:
  - Wow! Cumhachd an fheachd a tha a 'bualadh, ach anns a' ghialla cheàrr!
  Rinn na caileagan brèagha timcheall an Adov seilbh air gàire.
  Fhreagair Cairistìona:
  "A-nis chan urrainn dhuinn sabaid a sheachnadh."
  an nighean a" ruith casruisgte air an t-slighe mhì-chofhurtail a dh" ionnsaigh na glasan-adhair, dà "winfers" crochte bho thaobh gu taobh. Nuair a bhuail Cairistìona, chaidh fear de na buill-airm fodha:
  - Tha mo neart air a chleachdadh le tri agus dà cheud sa' cheud.
  - Dùin suas, inneal-ghunna! - Dh'èigh an nighean crìochnachaidh ris. - Cha bhi e mar sin fhathast.
  Chaidh am bòidhchead seachad, a 'tionndadh grunn thursan. Mhair an gluasad sìos, thionndaidh an elf na gravionics gu modh leasaichte, air a chleachdadh nuair a thigeadh e air tìr air planaidean mòra, rionnagan neutron, agus, nach robh gu leòr cumhachdach, tuill dhubh.
  A-nis bha an àrainneachd timcheall oirre air fàs slaodach agus, a 'faighinn thairis air a leithid de jelly, chaidh i chun an àite a bha a dhìth faisg air na h-innealan.
  - Is e sabaid a th" ann an sabaid, agus chan urrainnear dad a dhèanamh mu dheidhinn.
  Ghabh trì buidhnean de chlann-nighean an àite ri taobh a" bhalla, ag ullachadh airson còmhstri borb. Dè tha iad a" smaoineachadh? Às deidh na h-uile, tha a "mhòr-chuid dhiubh a" fuireach na mionaidean mu dheireadh aca; tha blàr fuilteach air thoiseach le nàmhaid neo-thruacanta agus sgileil.
  Chan eil spùinneadairean a 'toirt cairteal!
  Rinn Cairistìona ùrnaigh gu inntinn ris an Absolute, a thug gu buil àireamh gun àireamh de dhiathan agus chreideamhan. Leum an nighean chun an làr, agus mus robh ùine aice a casan a shocrachadh air a 'cheangail, thàinig clisgeadh às a dhèidh, chaidh an soitheach-fànais mòr a sguabadh às gu tur. B" e pròiseas sa bhad a bh" ann far an do ghluais a h-uile moileciuil den bhodhaig.
  Bhuail an fheadhainn a bha ag itealaich air a cùlaibh, Charlotte agus Gerda, air an taobh le leithid de thubaist is gum biodh na caileagan air an sgoltadh thairis air an armachd gun dìon. Agus mar sin, chaidh iad air ais, a 'leum ceithir tursan mar bàlaichean ping-pong. Thog Cairistìona iad gu furasta agus, a" cur stad air a" ghluasad, thuirt i:
  - Na bi eadhon a" feuchainn ri cadal, a charaidean! Tha an gnìomhachas trom dìreach gu bhith a" tòiseachadh!
  Fhreagair na nigheanan le chèile:
  - Tha ceannard ann !
  Sheall àithne an elf:
  - Tòisich a 'gluasad air adhart.
  Bha an nàmhaid faisg air làimh, mionaid às deidh sin, chaidh ceàrnag gearraidh a-mach air taobh deas Cairistìona le sgreuch fuarach agus, airson mionaid, bha an stampa a nochd a" deàrrsadh le oir leaghte.
  - Tilg a-steach beul an leòmhann! - Dh'àithn Cairistìona agus leum i tron fhosgladh, mar gum biodh i air dàibheadh a-steach do lasraichean ifrinn.
  A dh 'aindeoin an dorchadas, bha na h-ionnstramaidean anns na clogaidean comasach air na spùinneadairean làn sluaigh fhaicinn gu soilleir. Chaidh pìosan plasma a-mach às an winfer, thagh an armachd fhèin targaidean, a" togail nàimhdean. Cha do chuir Cairistìona, mar neach-sabaid eòlach, eòlas air an leisg as lugha. Thuit aon de na spùinneadairean fo bhuille a cas chruaidh, corp a" mhuncaidh air a phronnadh, agus cnàmhan air an sgapadh.
  Sheas da bhuan-ghaoth a mach lòchrain loma, fhada, agus mar an ceudna air an slaodadh le sparradh, a' tolladh troimh 'n armachd le mialan. Dh'itealaich Magda agus Charlotte às a dèidh, bha iad, mar gum biodh iad bho bhith a 'uisgeachadh canaichean, a' dòrtadh pìosan de stuth air an teasachadh gu billeanan de cheumannan.
  Bòidhchead ciùin bhon taobh a-muigh, ann am blàr bha iad air an cruth-atharrachadh gu tur, coltach ri fiend ifrinn.
  - Thoir an aire, uilebheistean! - Rinn na caileagan sgreuchail.
  Chaidh Cairistìona tron adhair, a 'fàgail beinn de chuirp air a cùlaibh, a' dol seachad air an trannsa, agus sa bhad ruith i a-steach do tanca-bùird. Choinnich an daolag armaichte ris an nighinn le teine dlùth. Shàbhail a" mhionaid a thug e air a" chàr an coigreach aithneachadh agus na gunnaichean aige a shàbhaladh beatha Cairistìona. Ghluais an nighean chun an taobh, agus fhuair Magda cuideachd air tionndadh air falbh. Ach cha robh Charlotte cho fortanach. Bhrùth sgaoileadh plasma cumhachdach an nighean còmhla ris an deise sabaid aice. Chaidh grunn charaidean a bha ag itealaich air a cùlaibh a ghoirteachadh cuideachd.
  Thuit na caileagan, bha làmh loisgte aig aon dhiubh, agus bha cas aig an fhear eile.
  Ach, dh'obraich na bòidhchead gu fèin-ghluasadach, a 'smeòrachadh bho Weidemeester. Thagh an t-uachdaran àite aig a 'chrois-rathaid, a' dol a-steach do armachd gluasadach an tanca.
  Bha 'n daolag mhor air a luasgadh, 'S muineal nan gunnachan 'g a luasgadh.
  Dhearbh Cairistìona:
  - Sgoinneil, nigheanan.
  Chaidh inneal-fuadain ionnsaigh artrapod air adhart a dh"ionnsaigh i, a" losgadh leusairean gravionic.
  Bha an cunntadh gu litireil ann an diogan. A" dàibheadh fon tonn millteach de dh" àite gearraidh, lìbhrig Cairistìona slugadh a-steach do cho-ghlùin an inneal-fuadain, a" briseadh trì buill-bodhaig. Thuit an carbad sabaid, a 'losgadh a-steach don mhullach, a' bìdeadh a-steach do na ballachan armachd.
  - A ghruagach, bi faiceallach. - Rinn tè de na caileagan sgreuchail.
  Loisg na caileagan air a chùlaibh bho Weidemeester, a" toirt air an tanca a bha air gluasad air adhart bhon anus stad. Thòisich i a 'smocadh, ach cha do stad e a' losgadh, thionndaidh Cairistìona mun cuairt agus sa bhad thàinig i fo theine, bhuail an giùlan i sa chùl agus leag i sìos i, cha mhòr a 'briseadh a cnàmhan.
  Rinn an nighean crìochnachaidh corran, a 'leagail pannal mar a chaidh i, agus ag itealaich a-null, bhuail i an neach-dùbhlain aice sa chiste le claidheamh hyperplasma, a' sgrios na h-ionnstramaidean.
  Bha an inneal-fuadain a" tionndadh gu sgiobalta agus air a chreachadh, bhuail sailean an airm sgaoilte na spùinneadairean aige fhèin a bha a" feuchainn ri briseadh troimhe bhon trannsa taobh. Chaidh inneal-fuadain eile a thilgeil air a thaobh, air a chlaonadh, leaghan a "sruthadh a-mach às mar fhuil, tron bheil lasraichean a" dol seachad, a "leaghadh a" mheatailt.
  Bha Adolf Hitler a" briseadh troimhe bhon ath chealla. Thug e ionnsaigh dàna air an tanca le geas. Rinn an càr magadh, dh'fhàs na cuairtean suas, agus thionndaidh e air ais, a 'toirt a-mach iomghaoth fòirneartach air na spùinneadairean. San fharsaingeachd, chaidh an dòigh seo a dhealbhadh airson beathaichean feargach, chan e cyborgs, ach an turas seo dh" obraich e. Is dòcha gu bheil seo air sgàth gu robh an sgeama ro shìmplidh, no 's dòcha gun do dh'fhàs cumhachdan draoidheil Eanraig fo uallach.
  Dh"àithn Elf Buckingham:
  - Krasnova, tog an nàmhaid bhon chùl, tha dùmhlachd an teine ro àrd, cha do bhris sinn troimhe bhon treas ìre.
  - Tha mi gèilleadh! - Thuig Cairistìona gu robh cnap-starra ann. - Brisidh mi troimhe a-nis.
  Thilg an nighean grenade, a bha, fo smachd sliseag, a" breabadh far na ballachan grunn thursan, a" magadh oirre agus a" leagail ceithir spùinneadairean eile. - Tha e air a sguabadh air falbh! - Dh'èigh a' chaileag thaitneach, a' reubadh na fala bho a bilean briste.
  Chaidh a coinneachadh le teine bho timcheall oisean a 'ghailearaidh taobh. Dh'fheumadh i laighe sìos, agus an uairsin leum grenades na stiùir. Is gann gun robh ùine aig an nighean an losgadh sìos, a" losgadh sùil gheur, air a stiùireadh le instinct.
  Spreadh na grenades, a" frasadh an cuid fhèin le mìrean plasma. Bha eadhon Cairistìona a" faireachdainn an teas mòr.
  Loisg cuideigin volley de fitegrob. Sguab builgeanan hyperplasmic gluasadach sìos an trannsa, a" frioladh nan saighdearan nàmhaid. Chaidh inneal-fuadain ionnsaigh eile a sgrios agus thuit tanca.
  Aig an aon àm, gheàrr Magda agus Gertrude na colbhan glanaidh èadhair, agus mar thoradh air an sin bha fluorine a" lasadh agus a "spreadhadh gu làidir, a" tuiteam sìos na corsairs.
  Bha na nigheanan eadhon a 'sguabadh às.
  Còmhla ri a companaich, ruith Cairistìona air adhart, thionndaidh i a-null, agus bhreab i sìos turtar le slige feannadh. Chaidh grunn spùinneadairean eile a losgadh a-mach le tanca a bha fo smachd an Fuhrer aig an robh seilbh.
  Gheàrr Cairistìona an corsair le a sail agus leum i na b" fhaide, ag itealaich, a" losgadh air na h-innealan-fuadain troimh-chèile.
  - Dè, a chinn-mheatailt, nach eil e milis dhut?
  Thuirt an Seanalair Elf:
  - Obraich le inneal a" cleachdadh snìomhadair.
  Chaidh stàladh snìomh a-steach don t-seòmar, lean spreadhaidhean, sgap mica agus feòil.
  Chrath Cairistìona an sprùilleach bhon deise sabaid aice, sgèith Adolf suas thuice bhon chùl, agus an àite armachd, thionndaidh e a shlat draoidheachd, a" toirt a-mach tonnan.
  - Dè, tha thu a 'cluich? - Dh'fhaighnich an nighean dheth.
  Thuirt am Fuhrer:
  - Tha mi a 'smaoineachadh gum feum sinn a dhol suas don t-seòmar teicneòlais.
  Rinn Cairistìona srann le tàir:
  - Uill, an aon mholadh loidsigeach agad o chionn ghoirid.
  Lean iad a 'gluasad, a' losgadh a h-uile duine air an t-slighe.
  Leum na Weidemeesters a chleachd na caileagan an nàmhaid còmhla ri sgaraidhean, aonadan teicneòlais, gineadairean, ghlac iad ìomhaighean nach robh ùine aca airson margaid a lorg, ìomhaighean, amaran òir, air an do dh'fheuch na spùinneadairean ri falach.
  Aig an àm seo, bha Cairistìona, gun dùil, a" sabaid làmh ri làimh leis a" bhan-dia Astarte.
  Thilg an gaisgeach mòr grenade, chaidh a losgadh sìos, bhris e troimhe, a 'crathadh a chlaidheimh. Thòisich sabaid eadar dà fheansa fìor eòlach.
  - Na cuir bacadh air, Adolf. - Dh'èigh an nighean ris an òganach. "Feuchaidh mi ri dèiligeadh ris mi fhìn!"
  - Agus thusa cuideachd! - Thuirt prìomh bhan-dia na filibusters.
  Nuair a bhios dithis fhireannach sgileil a" sabaid, "s e stoirm a th" ann, ach nuair a bhios boireannaich sgileil a" sabaid, "s e iomghaoth a th" ann!
  Thuig Cairistìona sa bhad gun robh an neach-dùbhlain aice air a thrèanadh anns a h-uile dòigh bunaiteach, agus cha bhiodh e furasta a" chùis a dhèanamh oirre. Dh'fheuch Astarte, an toiseach, ri a thoirt air an t-slighe, ach cha do dh'fhuasgail fàilligeadh an t-àrd-ùrlar. Leig an nighean oirre gu h-obann a dhol air ais sìos agus thairg i an taobh cheart dhi. Cha do cheannaich Svetlana e! Cha do chomharraich i ach lòn agus bhuail i gu sgiobalta an neach-dùbhlain aice air an taobh chlì. Aig an àm sin, dh'fheuch i gu reflexively ri a co-obraiche a ghlacadh agus dh'fhàg i an taobh aice gun dìon. Shrac bròg gheur a-mach pìos feòla bhuaipe, chaill an nighean luaths, is bucall a casan.
  Lùghdaich an leòn feartan sabaid Astarte, agus dh'fhàs a gluasadan nas slaodaiche. An seo rinn Cairistìona gluasad fadalach, agus an uairsin gheàrr i dheth a" bhruis gu furasta. Mar fhreagairt, chaidh aig Astarte air a ceann a bhualadh, ach b 'e seo an soirbheachadh mu dheireadh. Leis an ath swing, shèid Svetlana far a ceann.
  - Bravo! - Thuirt am Fuhrer. - Clas as àirde.
  - Chan fhaca thu a h-uile dad fhathast.
  Thòisich sabaid làmh-ri-làimh grunn thursan. Uaireannan bhiodh iad fiù 's a' cleachdadh am fiaclan. Bha na caileagan, air an deagh thrèanadh, a 'cluich, mar riaghailt, ann an aon sgioba agus a' sabaid ann an sabaid làmh-ri-làimh ann an càraidean no triùir. Thug seo buannachd dhaibh sa bhlàr le pasgan motley. A bharrachd air an sin, bha buaidh aig bith-innleadaireachd agus taghadh fuadain de ghinean ann an guir.
  Agus is e an rud a tha cudromach cuideachd gu bheil e soilleir gu bheil casan fuar aig na spùinneadairean. Cha robh aca a-riamh roimhe ri sabaid an aghaidh nàmhaid làidir, adhartach aig nach eil eagal a dhol air bòrd tancaichean, innealan-fuadain, no mallachdan luchd-brathaidh. Agus nuair a thachras tu air rudeigin airson a" chiad uair, thig troimh-chèile a-steach.
  Thill na spùinneadairean air ais, le taic air falbh, bha cuid a" sgreuchail mar a bha daoine, thòisich cuid eile gu h-obann a" dol a-mach agus a" losgadh air na h-innealan-fuadain aca. A rèir choltais chuir deuchainnean draoidheil an Adolf seilbh crìoch orra.
  Thug na saighdearan fànais às a' Ghearmailt teine trom agus chleachd iad claidheamhan a-rithist is a-rithist.
  Rinn fiù 's a' ghràineag an gnìomh gu math. Beag agus sùbailte, tha e gu math sgiobalta air grenades meatailt. Agus cha do loisg e gu dona.
  Tharraing na caileagan iad fhèin suas, ann an sabaid dha-rìribh, mheudaich am freagairt. Bha iad a" sabaid na b" fheàrr na ann an grunn gheamannan brìgheil, far an deach an trèanadh bho leanabas. Ach, bha smachd aig a" mhiann a bhith beò aig cosgais sam bith, gus ath-riochdachadh nas fhaide air adhart. A bharrachd air an sin, chaidh an arsenal eadar-mheasgte gu lèir, a "toirt a-steach Velcro spàsail, a chleachdadh ceud sa cheud. Chleachd eadhon Adolf, nach robh gu tur àbhaisteach dha, iad. Chuir e trì spùinneadairean a-steach gu poca fhiaclan, agus chleachd e an slat draoidheachd aige a-rithist. Aig aon àm, bhuail criomag armachd buidseachd, ga bhriseadh na leth. Ach thug Adolf air ais an t-slat le aon gheasaibh:
  - Chan eil! Is fhiach draoidheachd sam bith an uairsin ma tha fios aige mar a dhìonas e e fhèin. Is e an rud as duilghe d" anam a dhìon bhon mheanbh-chuileag annad fhèin! - Chuir e am Fuhrer òg ris.
  A-rithist chaidh sruth draoidheachd a-mach às an t-slat agus thuit e air na brains dealanach. Gu sònraichte, chuir e à comas grunn ribeachan subdimensional.
  Chaidh Stella a dhroch ghoirteachadh a cas, ach lean i oirre a' sabaid.
  Bha na call air gach taobh, gu sònraichte dha na spùinneadairean, gu math mòr. Bhàsaich na caileagan cuideachd, choinnich Cairistìona ri cha mhòr a h-uile gin dhiubh dìreach an-dè, ach bha a h-uile call pianail. Bha mòran nigheanan a 'sabaid, eadhon a' faighinn leòn. Cha b 'ann às aonais adhbhar a chuir spùinneadairean eagal air an galaxy gu lèir; bha e duilich a bhith a 'sabaid nan tancaichean-bùird.
  Chaidh fear dhiubh, an tè a bu chumhachdaiche agus as ùire, air a chùlaibh agus mharbh e còignear nighean aig an aon àm, agus gheàrr e a' ghràineag na leth. Chuir Adolf stad air le geas eu-dòchasach, agus thionndaidh e an-aghaidh an nàmhaid. Bha anam air a reubadh le fulangas; thug aon de na caileagan, aig aon àm, air gàire a dhèanamh le sreath de dh" fealla-dhà as ùire bho shaoghal nan innealan-fuadain. A-nis, tha an rud bochd marbh, agus chan eil e fhathast air ionnsachadh ciamar a thogas e na mairbh. Aig an àm seo, bha an duilgheadas bu mhotha aig an draoidh òg Fuhrer.
  Sheas an draoidh Jarran le sabre lasrach na shlighe.
  - Tha pàisde agad, tha mi a" faicinn, seòrsa de dhraoidheachd shònraichte, gun samhail. Is dòcha gun tig thu a-null gu ar taobh? Bheir League of Underworlds duais fialaidh dhut le airgead, agus is dòcha eadhon saoghal slàn a thoirt dhut anns a bheil tràillean umhail.
  - Carson nach eil an galaxy anns a 'bhad? - Dh'fhaighnich Adolf le magadh.
  Cha do thuig an draoidh an àbhachdas:
  - Tha mi cinnteach, le do chomasan, nach eil ann ach beagan ùine a bhith a" cruthachadh do ìmpireachd fhèin. Mar sin tha e comasach, eadhon galaxy.
  - Ach a rèir choltais às do aonais! - Chuir am Fuhrer beam aig an draoidh.
  Shabaid e dheth gu furasta agus bhuail e e fhèin, cho mòr gus an deach aodach Hitler na theine, ged a fhuair e air leum air ais. A 'tionndadh, chuir am Fuhrer, nach robh idir gu draoidheil, na lasraichean a-mach.
  - Ciod a fhuair thu ? Na bi cho fèin-mhisneachail, Adolf.
  Chuir e iongnadh air an Fuhrer:
  - Ciamar a tha fios agad air m" ainm?
  Mar fhreagairt, gàire:
  - Tha fios aig luchd-draoidh cumhachdach mar mise air a h-uile càil!
  Ruith e a-rithist air an Fuhrer òg. Sheall e am pulsar a chaidh a thilgeil, leig e a-mach sail, agus chaidh nathair a-mach às a" bhata. Chaidh i a-steach don adhar agus, gu gàire an draoidh, chrùb i:
  "Chan eil thu eòlach air draoidheachd hyperwave, lagachadh." Sin as coireach gum faodar dèiligeadh riut cho furasta. Uill, dè eile as urrainn dhomh do thoileachadh?
  Leum Adolf air an troll, a 'feuchainn ris an t-sguabadh a dhèanamh mar a chaidh a theagasg, agus chaidh a thilgeil air ais. An uairsin leugh am Fuhrer òg geas: thuit grunn icicles bho shuas, a dh'adhbhraich gàire tàireil bhon draoidh.
  - An e seo a h-uile rud as urrainn dhut a dhèanamh? Dè mu dheidhinn seo? - Mhal an draoidh geas agus chuir e tonn uaine.
  Dh'èirich ceò timcheall Adolf agus nochd fàinneachan. Dh'fheuch am Fuhrer òg ri leum air falbh, ach chaidh a phronnadh le gàirdeanan nam pythons spotach. Cheangail iad am fear mar shlabhraidhean agus thòisich iad air a thachdadh. Rinn am Fuhrer òg osnaich:
  - Murt!
  Rinn an draoidh gàire:
  - Seadh, tha mi a'm' uchd sgrios. Mionnaich gum bi thu nad oileanach agam agus leigidh mi air falbh thu.
  - A-riamh! - Fhreagair Hitler aig an robh seilbh, an aghaidh instinct fèin-ghlèidhidh.
  - An uairsin faigh e! - Rinn an draoidh sgadan.
  Thuit sruth de lùth demonic air an Fuhrer, rinn e cràdh agus reub e gach cealla de a chorp. Bha e gu math goirt, cho goirt 's gun robh mi airson caoineadh mar madadh-allaidh. Tha e mar gum biodh do chraiceann air a rùsgadh far còmhdach le còmhdach agus air a dhòrtadh le iarann teth.
  - Uill, a-nis an èist thu rium? - dh'fhaighnich Jarran ann an guth eagallach. - No!
  - Chan eil a-riamh! - Thuirt am Fuhrer leis an fhear mu dheireadh de a neart. - Le bhith a 'frithealadh uilc sgriosaidh e an t-anam, rud a tha nas cudromaiche na an corp.
  Rinn an troll olc gàire:
  - Amadan, is e seirbhis dhomh an aon dòigh air an t-anam neo-bhàsmhor a shàbhaladh. A‑nis tha mi ga tilgeadh ann an Gehenna. Às deidh do fheòil a bhith air a losgadh, cuiridh mi thu gu àite far am bi sgeulachdan ifrinn uile coltach ri aislingean milis. Crith, fear mì-fhortanach.
  Chaidh Adolf a-mach:
  - Cunnartan gòrach!
  Lean rughadh bodhar:
  - An uairsin losgadh!
  Thug na lasraichean grèim air Hitler, agus thòisich a chraiceann eadhon a" rùsgadh dheth. Bha e mar-thà airson a bhith ag iarraidh tròcair, chan e, chan eil mi deiseil airson bàsachadh. No is dòcha, gun deach an smuain thairis air m" inntinn gu fo-mhothachail, is dòcha gun urrainn dhomh a dhol thairis air mo nàmhaid neo-thruacanta san àm ri teachd.
  Chuir sruth an uisge às na lasraichean, agus chaidh am Fuhrer a shaoradh, air fhàgail ann an luideagan a bha gann a" còmhdach a chorp tiugh le sèideadh. Nochd Elf Buckingham air a bheulaibh. Bha solas a" deàrrsadh timcheall a" Ghearmailt fànais san fharsaingeachd, agus rinn e gàire.
  Ann an guth caomhail thuirt e:
  - Is tusa Jaran, tha e coltach gu bheil thu airson oilbheum a thoirt don leanabh?
  B" e cuibhle meirgeach am freagairt:
  - Na gabh pàirt anns a 'chonnspaid againn, elf! Mur eil, bidh fìor dhroch ùine agad.
  Fhreagair riochdaire nan daoine glamourous, a "rùsgadh a fhiaclan neamhnaid:
  - Tha mi a" faicinn, chan urrainn dhut eadhon mionnachadh ann an dòigh shunndach. Cuid de leanaban foighidneach pàisde an àite bagairtean.
  Bhrosnaich an troll a gheugan:
  "Sgaoilidh mi thu gu dadaman air feadh an reul-chrios, agus teannachadh d" anam a-steach do tholl dubh, agus sìneadh do chraiceann thairis air quasar. "
  - Beagan nas fheàrr! - Chaidh an elf a ghearradh le pulsar. Bha an troll, gu h-iongantach, ga chàradh le duilgheadas, nochd allt air a ghruaidh.
  - Agus tha thu làidir! - Bha aodann an troll air a thoinneamh mar masg de shìol an dorchadais. - Ach chan eil mi lag idir. Seo a-nis!
  Chuir an draoidh a mach tiodhlac, a thilg an daolag suas le a ghlùin, agus a chuir air ais le toinneamh.
  - Chan e, cha do chuir thu iongnadh orm! - Fhreagair Buckingham. Thug e sùil air Smith, a thog a shlait agus a dh'fheuch ri bualadh air. - Chan fheum, a charaid, falbh cuidich mo chompanaich. Tha an duine seo air cus lùth a chosg mu thràth, agus is urrainn dhomh a làimhseachadh mi-fhìn.
  - Tha thu ro mhisneachail, ach dè mu dheidhinn seo! - Dh'fhàs corragan an troll, agus thòisich taibhsean mòra a 'fàs bhuapa. B" iad sin diofar sheòrsaichean freaks, dineosairean cumhachdach agus innealan sabaid.
  - Sgoinneil, leig leinn sabaid! - Sheas làmh an elf mar neach-leantainn, agus thòisich easan de thugs cumhachdach air sprèadhadh bho bhith fodha. Thàinig na taibhsean còmhla, agus thòisich blàr nan Titanan, a sheall cumhachd nach fhacas a-riamh.
  Bha lannan a" bhlàir dhraoidheil a" gluasad bho thaobh gu taobh, chualas èigheachd is sgreuchail brònach.
  Ghluais Adolf leth-rùisgte mar somnambulist, chunnaic e grunn chuirp agus pìosan de chuirp, a bharrachd air uidheamachdan crùbach. Thug seo neart dha, agus rinn e a shlighe domhainn a-steach do na làir theicnigeach.
  Leig leis an trom-laighe mo losgadh le a h-anail
  Tha mi a" mionnachadh, nach brath mi dùthaich d"athar!
  Tha an fheòil air a reubadh, air a lìonadh le fulangas
  Ach chan fhuiling spiorad saighdeir nàire!
  Rann goirid air a chruthachadh ann an ceann an Fuhrer aig an robh seilbh. Bha Cairistìona a 'sabaid air thoiseach, a' fàs fìor thoilichte agus gràdhach dha.
  Bhiodh i cuideachd a" giùlan leanabh dha, fear den fheadhainn aig a bheil cothrom a bhith na h-oighre air an Treas Reich.
  Choisich an nighean na b' fhaide 's na b' fhaide, a' losgadh clì is deas. Rinn i làn fheum de na buill-airm a chaidh a ghlacadh, eadhon a 'cleachdadh a casan. Air na brògan, bha inneal ann a chuir an gnìomh na teantaichean nuair a ghluais na òrdagan.
  Agus bha seo goireasach nuair a bha thu a" cleachdadh armachd a chaidh a ghlacadh. B" e an rud a bu duilghe nuair a bhàsaich a companaich, bha Cairistìona a" rùsgadh deòir thairis air gach corp, glè thric thairis air fuigheall nach robh cho follaiseach.
  Bhàsaich Gertrude a bha mì-mhodhail, an-còmhnaidh beò. Cha robh air fhàgail dhith ach a casan. Bha Gerda rud beag na bu fortanach; cha robh aice ach toll mòr na stamag, agus chaidh aon de a cridheachan a ghearradh le shrapnel, mar sin, bha cothrom ann fhathast a bhith beò.
  Chaidh a ceann a shèideadh dheth, an sgeulaiche Crìosdail annasach Magda, cho math ri a gualainn. Fìor, cha do chaill cuid ach pàirt den bhodhaig aca, agus bha dòchas ann gum faighinn seachad air.
  Gu dearbh, bha e do-dhèanta an sguadron a lorg na bu thràithe agus a sgrios le aon bhoma thermopreon. Cia mheud nighean a bhiodh fhathast beò sa chùis seo? Nach b" urrainn dha elf sin a dhèanamh dha-rìribh? Agus don Fuhrer, tha e coltach gu bheil Cairistìona deiseil airson fuath a thoirt don ghille seo.
  Lean sabaid air talamh na SA. Tha na ceithir ainmeil: Gerda, Charlotte, Christina agus Magda air a dhol seachad air Texas mu thràth agus air a dhol a-steach do Louisiana. Tha 30 Ògmhios na latha gu math teth. Chuir na h-Ameireaganaich an aghaidh gu cruaidh agus dh" fheuch iad eadhon ri cuir an-aghaidh.
  Chuir na caileagan stad air an tanca aca agus ghabh iad cothrom mu seach a' dèanamh amas. Bha iad cho brèagha. Agus air thoiseach bha na Shermans agus na Pershing.
  Ghabh Gerda e agus sheinn e, a" losgadh:
  - Dubh...
  Loisg Charlotte agus lean i:
  - Terror!
  Bhuail Cairistìona le slige, gheàrr i turaid an Sherman agus lean i:
  - Dubh...
  Leag Magda turaid Pershing agus beucaich i:
  - Terror!
  Shàbhail Gerda an tilgeadh a-rithist agus shàbh e:
  - Ann am blàr ...
  Rinn Charlotte slaod agus ghlan i:
  - Airson Armageddon!
  Bidh Cairistìona a" losgadh teilgean agus ag èigheach:
  - Aig an tùr-cluig...
  Loisg Magda gu ceart agus thuirt i:
  - Nàmhaid!
  Bhuail Gerda a-rithist agus rinn e sgadan:
  - Crois...
  Loisg Charlotte slige agus rinn i rùsg:
  - Tionndaidh e!
  Agus rinn na nigheanan gàire còmhla ris an fhealla-dhà aca. Tha iad dha-rìribh nan sàr sheinneadairean.
  Agus na maighstirean-seilg! Agus dè cho ceart "s a tha iad a" losgadh. Agus cho ceart, mar snaidhpichean den chiad ìre.
  Tha Gerda, fhad "s a tha i a" losgadh, a" tòiseachadh a" seinn:
  - Tha mi ag iarraidh...
  Charlotte, a 'losgadh, a' leantainn:
  - A bhalaich...
  Tha Cairistìona a' bualadh, ag èigheach:
  - Nigheanan!
  Tha Magda, a" losgadh agus a" spealadh sìos an Sherman, a" leantainn:
  - Dìreach...
  Gerda, a 'losgadh, a' smeòrach leis na faclan:
  - Nuair a tha thu a 'cadal ...
  Loisg Charlotte slige agus ghlan i:
  - Cùram!
  Chuir Cairistìona, cuideachd a" losgadh, tweet:
  - Ùr...
  Loisg Magda agus thuirt i:
  - Film....
  Gerda, losgadh, lean:
  - Seall...
  Thuirt Charlotte, a 'losgadh,:
  - A-steach don fhànais...
  Thuirt Cairistìona gu sunndach:
  - Air a" bhrat-ùrlair...
  Nuair a loisg Magda slige, bu toil leatha:
  - Cuil!
  Loisg Gerda agus reub e:
  - Seacaidean...
  Loisg Charlotte agus thuirt i:
  - Air a stialladh...
  Chrath Cairistìona le pròiseict agus rinn i sgadan:
  - Anns a" bhogsa...
  Sgaoil Magda an tiodhlac agus chòrd e rithe:
  - Briogais!
  Ghluais Gerda, a 'losgadh projectiles:
  - Roimhe....
  Charlotte, a" putadh air an luing gàirdeachais, ghlan i:
  - Madainn...
  Thuirt Cairistìona, a" bualadh le projectile, a" comhartaich:
  - Leis na nigheanan...
  Magda air a dhearbhadh gu sunndach:
  - Tha iad a' coiseachd...
  Rinn Gerda sgadan, a" losgadh:
  - A bhalaich!
  Sheinn Charlotte a-rithist6
  - Gu madainn...
  Lean Cairistìona:
  - Leis na nigheanan...
  Dh'èigh Magda:
  - Tha iad a' coiseachd...
  Tha Gerda a' crathadh:
  - A bhalaich!
  Bha ionnsaigh Sherman seachad, chaidh cha mhòr a h-uile tanca a sgrios, agus thòisich an còrr air teicheadh. Agus bidh na Gearmailtich a" beucaich le toileachas.
  Thuirt Gerda gu reusanta:
  - Tha e coltach gun... Bhris sinn earbaill nan Yankees!
  Thuirt Charlotte le beagan dragh na guth:
  - Agus tha na Ruiseanaich, tha mi creidsinn, toilichte gu bheil sinn a 'sabaid ris na h-Ameireaganaich chan ann airson beatha ach airson bàs.
  Thuirt Cairistìona le gàire:
  - 'S math a dh' fhaodadh Stalin ar cùl a shàthadh!
  Dhearbh Magda le osna:
  - Gu dona ge-tà, tha cothrom ann!
  Chrath Gerda a guailnean fèitheach agus thuirt i:
  - Air mo shon-sa, chan eil mi a" smaoineachadh idir gun robh Stalin cho gaisgeil gus a dhol a shabaid leinn. Agus dhuinne, bhiodh e fada na b" fheàrr a" cheannsachadh air Ameireagaidh agus Breatainn na ionnsaigh a thoirt air an USSR.
  Dh'aontaich Charlotte:
  - Gu dearbh, tha e fada nas fheàrr gun a bhith a 'pàigheadh cogadh air dà thaobh. A thaobh Bhreatainn, bhiodh e air a chall.
  Thuirt Gerda gu fìor:
  - O, nigheanan, sgrìobh mi eadhon sgeulachd AI air a" chuspair seo.
  Mhol Charlotte dha a companach:
  - Uill, leugh e!
  Agus ghluais Gerda air adhart gu taisbeanadh;
  . Tha mòran co-shìnte, air am pasgadh mar neach-leantainn de universes-universes. An seo ann an aon dhiubh, cho-dhùin Hitler gun a bhith a 'tòiseachadh cogadh leis an USSR ann an 1941 . Gu dearbh, chan urrainn dhut cogadh a thòiseachadh leis an ìmpireachd mhòr Sobhietach le Breatainn air a chùlaibh. A bharrachd air an sin, ann am "Main Kaf" sgrìobh am Fuhrer san àm ri teachd gur e am prìomh adhbhar airson call na Gearmailt anns a" Chiad Chogadh gum feumadh i sabaid air dà thaobh.
  A bharrachd air an sin, chuimhnich Hitler ann an ùine air fàisneachd Wolf Messing gun robh am Fuhrer an dùil a chall agus a dhruim a bhriseadh san ear.
  Bha, agus cho-dhùin mi: cogadh a phàigheadh gus an tig Breatainn gu crìch. A bharrachd air an sin, dh'adhbhraich an ar-a-mach an-aghaidh Gearmailteach ann an Iugoslabhia gum feumadh plana Barbarossa a chuir dheth gu deireadh an Ògmhios. Tha seo a" ciallachadh gur dòcha nach robh ùine gu leòr ann airson Moscow agus prìomh roinnean an USSR a ghlacadh ron gheamhradh. Agus sa gheamhradh, tha na Gearmailtich, a tha follaiseach eadhon don Fuhrer fèin-mhisneachail, gu tur neo-ullaichte airson sabaid.
  A bharrachd air an sin, chosg glacadh Chreit call mòr dha na Gearmailtich anns na feachdan tighinn air tìr, agus chaidh am Fuhrer a lasadh le fuath mòr do Bhreatainn, agus chuir e roimhe crìoch a chuir air an toiseach.
  Thug aithisg an attaché armachd, a chunnaic na tancaichean Sobhietach as ùire aig caismeachd Latha Bealltainn: T-34 agus KV-2, buaidh cuideachd. Thug an tanca mu dheireadh le gunna 152 mm buaidh làidir air na Gearmailtich a bha an làthair. Hitler, an dèidh smaoineachadh beagan, dh'òrdaich e luathachadh obair air cruthachadh tancaichean trom. Nochd sreath slàn de phròiseactan airson innealan mòra. Agus gus an tèid cavalcade tanca mòr a chruthachadh, tha e nas fheàrr gun a bhith a 'tòiseachadh cogadh leis an USSR. A-cheana sa Chèitean, ghluais na Gearmailtich trì roinnean tanca eile gu Libia. Tràth san Ògmhios, chuir Rommel ionnsaigh air Tolbuk agus, an dèidh trì latha de shabaid, ghlac e an daingneach seo.
  Às deidh sin chaidh na Gearmailtich air an ionnsaigh san Èiphit. Cha b" urrainn dha na Breatannaich seasamh an aghaidh feachdan adhartach an Wehrmacht. Bha na Gearmailtich na bu làidire an dà chuid a thaobh àireamhan agus eagrachadh. A bharrachd air an sin, cha robh saighdearan coloinidh Bhreatainn gu mòr airson sabaid. Bha am misneachd ìosal agus a" tuiteam na b" fhaide "s na b" fhaide.
  A-cheana san Iuchar, ghlac na Gearmailtich an Èiphit. Chaidh iad tarsainn air Canàl Suez agus chaidh iad a-steach gu Palestine. Theich na Breatannaich... Thòisich ar-a-mach ann an Iorac, agus chaidh na Gearmailtich a-steach ann cha mhòr gun sabaid. Goirid thuit an Ear Mheadhanach gu lèir... Anns an Lùnastal agus san t-Sultain, bha na Gearmailtich a 'fuireach ann am bailtean mòra agus ceàrnagan. Agus bha iad nan aghaidh chan ann le inneal sabaid nan Sòbhieteach, ach le saighdearan beaga Breatannach, feachdan coloinidh nach robh ro smachdail agus buailteach a bhith a' sabaid, agus aonadan prìomhadail de na h-Arabaich.
  Ghlac Hitler sgìrean mòra. Aig deireadh an t-Sultain, chaidh Gibraltar a ghlacadh cuideachd. Dh'aontaich Franco, a 'faicinn gu robh na Breatannaich a' dòrtadh, agus eagal air na Nadsaidhean a bhith a 'fuireach ann, cead a thoirt dha saighdearan Gearmailteach a dhol air adhart. Thionndaidh an ionnsaigh gu bhith slaodach. Rinn na Gearmailtich a-mach e gu sgileil agus gu eagraichte, ach cha robh an daingneach fhèin glè deiseil.
  Às deidh sin ghabh na Gearmailtich seilbh air seilbh Frangach ann an Afraga cha mhòr gun strì. Gu fortanach, faodar saighdearan a ghluasad thairis air an astar as giorra a-nis.
  Anns a 'gheamhradh, chuir Hitler ionnsaigh mhòr air bhog ann an Sudan agus Etiopia, agus thòisich e cuideachd a' gluasad air adhart gu ceann a deas Afraga. Às deidh beagan leisg, cho-dhùin am Fuhrer: ma bheir sinn am mòr-thìr dhubh, an uairsin gabh e gu h-iomlan. A bharrachd air an sin, chan eil an neart aig na Breatannaich an cuid seilbh a chumail. Chan e am prìomh dhuilgheadas dha na Gearmailtich na saighdearan Breatannach, a tha nas ìsle na na Nadsaidhean ann an àireamhan agus èifeachdas sabaid, ach an conaltradh sìnte, duilgheadasan le solar, agus dìth rathaidean riatanach ann an Afraga.
  Ach sheall na Gearmailtich, leis an t-siostam teann totalitarian aca, eagrachadh sàr-mhath agus an comas gluasad thairis air astaran mòra. Mar sin anns an USSR, chaidh na faisisteach a leigeil sìos chan ann leis na raointean mòra - tha Afraga eadhon nas motha ann an sgìre agus àireamh-sluaigh na an Ruis, ach le strì làidir agus fanatical an Airm Dheirg.
  Agus gu dearbh chan eil geamhradh ann an Afraga.
  San Dùbhlachd, thug Iapan ionnsaigh air Acarsaid Peru mu dheireadh. Bha e soilleir nach leigeadh na Stàitean Aonaichte fhathast leis na samurai na coloinidhean Breatannach ann an Àisia agus a" Chuan Shèimh a shlugadh. Agus mar sin b" fheudar do Iapan Ameireagadh a lagachadh le ionnsaigh iongantach. Agus shoirbhich leotha. Lean sreath de ghnìomhachdan soirbheachail ann an Àisia. Anns a 'Mhàrt, Hitler, le eagal gum faigheadh Iapan air thoiseach air, thug e ionnsaigh air Ioran, agus às an sin bhris na Gearmailtich troimhe gu na h-Innseachan. Tha e soilleir gu bheil dà cheud gu leth roinn Gearmailteach nas motha na gu leòr airson na h-Innseachan cha mhòr gun dìon a ghlacadh, agus gu teicnigeach air ais Iran.
  Bha Hitler, gu dearbh, le bhith a" gluasad barrachd is barrachd fheachdan gu Afraga agus na h-Innseachan, ann an cunnart mòr - b" urrainn dha Stalin iomairt saoraidh a thòiseachadh an aghaidh na Roinn Eòrpa.
  Ach cha robh an t-Arm Dearg ann an cabhaig fhathast. Chruinnich ceannard a h-uile àm agus sluagh neart, ach cha do rinn e strì ri bhith mar a 'chiad fhear a chaidh a-steach don t-sabaid. Is dòcha nach robh Stalin airson uallach a ghabhail airson a" chogaidh mhòir. Agus cha do bhrosnaich a 'chompanaidh Fionnlannach dòchas.
  Mar sin, ged a bha saighdearan Gearmailteach a" sgaoileadh a-mach às an Roinn Eòrpa, air feadh Àisia agus Afraga, cha robh Stalin ann an cabhag sam bith brath a ghabhail air seo. Bu chòir a thoirt fa-near cuideachd gu robh neart an Wehrmacht a 'sìor fhàs. Cha robh mòran air chall anns na Gearmailtich rè na h-iomairtean mòra, agus dh'fhàs cinneasachadh tionnsgalach mar thoradh air luchd-obrach cèin. A bharrachd air an sin, chaidh an Wehrmacht ath-lìonadh le Khiwis agus diofar chruthan coloinidh.
  Chuir na Gearmailtich coigrich an àite am buidhnean-catha togail, draibhearan, aonadan cùil, convoys, msaa. Bha saighdearan na b' òige gan cur dhan arm. Chuir iad fiù 's seachd bliadhna deug a dh'aois agus seann shaighdearan fo armachd.
  Mheudaich an Wehrmacht an àireamh de roinnean, agus dh" fhàs an àireamh sa cheud de choigrich ann gu luath. Mheudaich cinneasachadh armachd gu luath cuideachd. Chaidh an tanca Tìgear ùr gu cinneasachadh mar an carbad trom as tràithe a chaidh a leasachadh.
  Anns a 'Chèitean 1942, chaidh an Wehrmacht a-steach do dh' Afraga a Deas, an dèidh dha mìltean de chilemeatairean a shabaid. Thuit Madagascar san Ògmhios... Bha na h-Ameireaganaich mì-shealbhach, a' call Blàr Midway anns a' chruinne-cè seo. Chaidh ceannas sa Chuan Sèimh gu Iapan. Agus mheudaich an Treas Reich, an dèidh dha e fhèin a dhaingneachadh le coloinidhean à Burma, na h-Innseachan, Afraga a Deas agus nas fhaide air falbh, cinneasachadh itealain grunn thursan, a" toirt ionnsaigh adhair air Breatainn. Bha bomairean cumhachdach ùra aig na Gearmailtich Yu-188 agus DO-217. Agus chuir iad cuideam air Breatainn, a" brùthadh leis an dà chuid àireamhan agus càileachd.
  Air an làimh eile, chaill na Breatannaich an coloinidhean aca agus an aghaidh cogadh bàta-tumaidh, lughdaich iad cinneasachadh itealain agus uidheamachd eile. Bhrùth na Nadsaidhean. Agus aig deireadh an Lùnastail chaidh an cur air tìr. Ghabh tancaichean Tìgear Gearmailteach ùra pàirt anns na blàir. Mhair na blàran ann an Sasainn beagan is dà sheachdain agus chrìochnaich iad le gèilleadh.
  Às deidh sin chuir na Gearmailtich an riaghaltas phupaidean aca an sàs, agus rìgh ùr, gu tur dligheach air Sasainn. Thàinig Breatainn fhèin gu bhith na neach-dìon den Treas Reich. Cha mhòr nach deach a chabhlach a-null gu taobh na Gearmailt.
  Cha do rinn Stalin dàna an nàmhaid a bhualadh nuair a thàinig e air tìr. Agus bha aonta neo-ionnsaigheach eadar a" Ghearmailt agus an USSR. A bharrachd air an sin, dh'fhàs an stàit faisisteach gu math làidir.
  Theich Churchill a Chanada agus dh'fheuch e ri leantainn air adhart leis an t-sabaid le cuideachadh bho na Stàitean Aonaichte. Ach bha Hitler diongmhalta. Lean Operation Icarus, le tighinn air tìr ann an Innis Tìle. Chaidh am puing mu dheireadh às an ruig plèanaichean Ameireaganach an Treas Reich a ghlacadh.
  Às deidh sin thòisich gluasad feachdan gu Greenland. Chaidh 1943 a chosg ann am batail nèibhi. Bha bàtaichean-aigeil hydrogen peroxide aig an Third Reich a ghluais aig astaran suas ri 35 mìle-mara san uair agus a chaidh seachad air bàtaichean Ameireaganach.
  Dh'ainmich Argentina cogadh air na Stàitean Aonaichte, agus thòisich na Gearmailtich air na saighdearan aca a chruinneachadh an sin.
  Ghabh na Nadsaidhean seilbh air an Eilbheis ann an dà latha, agus an t-Suain ann an seachd latha, a" gabhail smachd gu tur air an Roinn Eòrpa.
  Chaidh Astràilia a ghlacadh cuideachd, ged a chaidh an ionnsaigh a dhèanamh còmhla ri Iapan.
  Anns an earrach 1944, a 'Ghearmailt, an dèidh a' cruinneachadh àireamh mhòr de bhàtaichean air tìr, air tìr ann an Canada. Aig an aon àm, chaidh saighdearan Gearmailteach agus Iapanach a-steach gu Meicsiceo. Dh'ainmich Braisil, Venezuela, Chile agus stàitean eile cogadh air na Stàitean Aonaichte. Thòisich an ionnsaigh air Ameireagaidh air gach taobh. Fhuair na Gearmailtich am prìomh tanca "Panther" -2, a bha gu math nas fheàrr na an "Sherman" ann an armachd, armachd agus coileanadh. Agus cha robh an aon rud aig itealain jet Gearmailteach.
  Bha àrdachadh càileachdail luchd-sabaid jet Gearmailteach: ME-262, HE-162, ME-163 thairis air na h-Ameireaganaich uamhasach. Gun a bhith a 'toirt iomradh air gun do nochd na bomairean jet Gearmailteach Arado, an Yu-488 as fheàrr air a stiùireadh le propeller, agus an TA-400 iongantach le sia einnseanan. Bha buannachd aig na Gearmailtich thairis air na Stàitean Aonaichte ann an carbadan armaichte, a mheudaich nuair a thàinig na tancaichean sreath E. Bha an "E"-25 gu sònraichte soirbheachail, carbad le feartan sabaid armachd coltach ris an "Panther" -2, ach tòrr nas aotroime agus nas socair le sgàil-dhealbh nas ìsle agus armachd leathad.
  Bha na Stàitean Aonaichte armaichte le Shermans àrda agus eadhon Grands nas sine. Cha b 'urrainn dhaibh a dhol a-steach don phrìomh tanca Panther-2 Gearmailteach air an aghaidh, eadhon faisg. Agus bha armachd taobh Panther-2 82 millimeters aig ceàrn, agus thug e ricochet, trì cairteal den bhuail.
  Bha an raidhfil ionnsaigh Gearmailteach MP-44 cuideachd na b' fheàrr na gunnaichean submachine Ameireaganach agus raidhfilean fèin-ghluasadach.
  Rè na blàran, chleachd na Gearmailtich saighdearan coloinidh stoirmeil agus roinnean cèin. Bha neart an Wehrmacht nas àirde na sia ceud roinn. Tancaichean troma "Tiger" -2, an "Tiger" -3 nas adhartaiche, "Leòmhann", agus an "Leòmhann" -2 nas cruaidhe, an "E" -100 agus an luchag "-2 iongantach a 'gabhail pàirt anns an ionnsaigh .
  Ro dheireadh a 'cheathramh bliadhna air fhichead, nochd an inneal "E"-50, gu math nas fheàrr ann an armachd na "Panther" -2 agus le einnsean nas cumhachdaiche.
  Anns an t-sreath cuideachd bha tancaichean fon talamh a bha air an cleachdadh le innealan gluasad talmhainn.
  Thug an armachd seo buaidh làidir moralta air na h-Ameireaganaich. Nochd an Yu-287, bomair jet nas cumhachdaiche agus nas cunnartaiche, agus na h-atharrachaidhean as ùire den ME-262 le sgiathan sguabaidh san adhar. A bharrachd air an ME-1010 agus TA-183 as ùire, sgrios iad an ginealach ùr.
  Tha raidhfil ionnsaigh MP-54 nas adhartaiche cuideachd air nochdadh le barrachd mionaideachd agus raon losgaidh agus tha e nas aotroime.
  Thug àrdachadh càileachd feachdan Hitler a chìs, agus thuit an aghaidh Ameireaganach. Thàinig na Nadsaidhean air adhart anns gach taobh. Cha b" urrainn dha na h-Ameireaganaich dad a dhèanamh gus a dhol an aghaidh seo. Cha do shoirbhich leis an trodaiche jet F -2 aca agus bha feartan coileanaidh eadhon na bu mhiosa na am Mustang.
  Agus cha b" urrainn do luchd-sabaid na SA a bha air an stiùireadh le propeller, eadhon ann am prionnsapal, coimeas a dhèanamh ri vultures jet Gearmailteach. Agus thionndaidh na h-aces Luftwaffe gu bhith air an ullachadh nas fheàrr. Bha mòran dhiubh a" togail chunntasan.
  Shoirbhich leis na tancairean cuideachd. Gu sònraichte Wittmann, bha e a 'sabaid air tancaichean eadar-dhealaichte aig deireadh a' chogaidh air an Tìgear-3 nas adhartaiche. Faisg air deireadh 1944, bha 100 tunna de "Royal Lion" aig na Gearmailtich, le einnsean each-chumhachd 1800 agus lannsair rocaid 410-mm.
  Armachd èifeachdach an aghaidh daingneachaidhean is togalaichean fad-ùine. Agus as cudromaiche, tha e cha mhòr do-sheachanta airson a h-uile armachd an-aghaidh tanca na SA.
  Leasaich na Gearmailtich an teicneòlas aca gu cunbhalach. Tha "E"-50 air ìre dìon a ruighinn a tha do-ruigsinneach airson canan Ameireagaidh 90-mm bho gach ceàrnaidh.
  Thàinig piseach cuideachd air luchd-giùlan armachd Gearmailteach, gu sònraichte ann an armachd. Chruthaich am Fritz an Luftfaust, agus neach-taic Faust nas adhartaiche a bha comasach air tancaichean a dhol a-steach bho astar nas fhaide na cilemeatair.
  Agus cha do nochd am Pershing ach ann an 1945, nuair a bha saighdearan Gearmailteach air Mexico, Canada agus a" mhòr-chuid de dh" Ameireagaidh a ghlacadh.
  Air 2 Gearran, 1945, ghèill na Stàitean Aonaichte don Ghearmailt agus Iapan. Thàinig saighdearan cumhachdan Axis gu New York agus Washington - cha robh cothrom ann tuilleadh.
  Mar thoradh air a" ghèilleadh chaidh Aimeireaga a ghabhail thairis agus grèim air a ghoireasan. A-nis cha robh anns an t-saoghal gu lèir ach an Treas Reich le a coloinidhean agus a caraidean. Cha robh ach aon saideal air fhàgail aig an USSR: Mongolia. Mar sin, tha suidheachadh fìor chunnartach air èirigh.
  Dh'fhàs e follaiseach, a dh'aindeoin càirdeas taobh a-muigh, an Treas Reich agus an Ruis gu bhith an sàs ann an sabaid bàsmhor.
  Cha do chuir Stalin romhpa ionnsaigh a thoirt air a" Ghearmailt nuair a bha i a" sabaid ri Breatainn agus na SA. Chuidich neo-eisimeileachd càirdeil Hitler a' chùis a dhèanamh agus a' cheannsachadh air an Iar. Ach a-nis tha e air fàs soilleir gu bheil planaichean aig an Treas Reich airson an Ruis cuideachd. Agus bha an USSR, le ideòlas comannach, na chunnart do Shòisealachd Nàiseanta.
  Bha Hitler a' cruinneachadh feachdan airson buille uabhasach. Dh'fhàs an Wehrmacht iomadach, le àireamh suas ri mìle roinn làn-fala, timcheall air trithead millean saighdear, le nas lugha na an treas cuid dhiubh nan Gearmailtich cinneachail. B" e feachd mòr a bh" ann, làn uidheamaichte le teicneòlas, leis na tancaichean sreath "E" as ùire, a chaidh an dèanamh gu gnìomhach an àite na "Panthers" agus na "Tigers" nach robh cho adhartach. Agus bha am Panther 2 fhathast na inneal iongantach.
  Ach, b 'e am prìomh tanca Gearmailteach an t-atharrachadh "E"-50, le cuideam trì fichead' sa còig tunna, le taobh nas doimhne agus armachd cùil agus uidheamachadh le canan 105-mm, le fad baraille de 100 EL. Bha còir aig an inneal seo a bhith na fhrith-chuideam don t-sreath KV Sobhietach ...
  Ghabh Stalin ùidh cuideachd ann an innealan trom. Anns an Lùnastal 1941, thòisich cinneasachadh sreathach de charbad KV-3 le gunna le baraille fada 107 mm. Beagan mhìosan an dèidh sin, chaidh an tanca KV-5 a-steach gu riochdachadh le dà ghunna 107 mm agus 76 mm le cuideam 100 tunna agus armachd aghaidh 170 mm. A-cheana anns an dà fhicheadamh bliadhna, chaidh an KV-4 a-steach gu cinneasachadh, le cuideam 107 tonna agus le armachd aghaidh 180 mm agus buill-airm coltach ris.
  Bha Stalin dèidheil air structaran mòra. Thàinig an KV-6 gu bhith na charbad le dà ghunna: howitzer 152-mm, agus gunna anti-tanca 107-mm. Bha cuideam a" chàr còrr air 150 tonna. Bha e uidheamaichte le dà einnsean 600 each-chumhachd aig an aon àm. Bha buill-airm coltach ris an KV-7, ach eadhon armachd nas tiugh de 200 millimeters agus cuideam suas ri 180 tonna. Ann an 1943, chaidh an KV-8 le gunnaichean 152 agus 122 mm le cuideam dà cheud tunna a-steach cuideachd.
  Ach cha b" e tancaichean trom-throm a b" fheàrr. Chruthaich cus cuideam duilgheadasan le còmhdhail agus coileanadh dràibhidh. Gu sònraichte le carbadan thar-dùthcha. A bharrachd air an sin, bha an t-sreath KV air a chomharrachadh le leithid de ana-cothrom mar a bhith a 'suidheachadh an armachd, gun cheàrnan reusanta de chlaonadh, a thug beagan luach air dìon sàr-mhath an tanca.
  Ach cha do rinn an USSR, eu-coltach ris an Treas Reich, cogaidhean a phàigheadh. B" e an cogadh leis an Fhionnlainn an turas mu dheireadh. Agus cha robh cothrom ann an uidheamachd a dhearbhadh ann an cleachdadh. Agus rinn Stalin, le cumhachd mòr, co-dhùnaidhean aon-thaobhach a thaobh dè an uidheamachd a chuireadh ann an seirbheis. Agus chòrd càraichean troma ris an stiùiriche.
  Chleachd na Gearmailtich tancaichean mòra ann an cleachdadh. Tha eòlas sabaid air sealltainn gu bheil tanca nas truime na seachdad tunna ro mhòr airson a bhith na hemorrhoids, gu sònraichte aig àm còmhdhail, airson a bhith air a dhèanamh gu mòr airson obair sabaid.
  Chruthaich na dealbhadairean as fheàrr bho air feadh an t-saoghail carbad mu dheireadh a bha a 'riarachadh riatanasan an airm airson dìon, agus aig an aon àm dh' fhaodadh e a bhith air a ghiùlan agus a chleachdadh. Thàinig an "E"-50 gu bhith na inneal mar sin. Tha an armachd aghaidh aige air àrdachadh gu 250 millimeters aig leathad reusanta, agus na taobhan agus an deireadh gu 160 millimeters.
  Thionndaidh gu robh an tanca squat agus bha baraille glè fhada aige. Mu dheireadh, chruthaich na Gearmailtich agus na tràillean aca inneal a bha gu ìre mhòr riarachail. Agus bha cuid de dhuilgheadasan aig an USSR. Gu sònraichte leis a" phrìomh tanca.
  Chaidh an t-sreath KV a leasachadh ann an dòigh fharsaing: barrachd cuideam, barrachd armachd, barrachd inbhe. Agus, gu dearbh, cha b 'urrainn dhi a bhith na phrìomh tanca.
  Thuirt an T-34 gur e an tanca as mòr-chòrdte a bh" ann. Gu math sìmplidh a thoirt gu buil, faodar a thoirt ann am meud. Chuir an inneal, le ùrachadh beag, cinneasachadh mòr air bhog. Ach ann an 1943, nuair a bha prìomh tanca sreathach aig na Gearmailtich, am Panther, a bha air a dhearbhadh gu soirbheachail ann am blàr, thionndaidh na Krauts gu bhith na tanca mòr a bha na bu làidire. Agus a dh'aithghearr "Panther" -2 le armachd làidir agus gunna fada 88-mm, dh'fhàs e soilleir gun robh an T-34 ro bheag.
  Bha diofar bheachdan ann... A' gabhail a-steach cruthachadh tanca bunaiteach ùr, an T-44, agus ùrachadh an tè a bh' ann roimhe. Bha Stalin dìoghrasach mu bhith a 'leasachadh innealan troma agus bha e beagan inntinneach mu fheadhainn meadhanach agus aotrom. Ach bha an T-34 math air sgàth a chinneasachaidh mòr. Dh'fhàs e soilleir nach b 'urrainn don t-sreath KV seasamh an aghaidh an Treas Reich, a bha air uiread de dhùthchannan a shlugadh ann am meud. Agus rugadh roghainn co-rèiteachaidh: an T-34-85, nuair nach deach ach an turaid a chuir na àite anns a 'phrìomh tanca.
  Rinn seo e comasach mòr-chinneasachadh a chumail, ach cha robh an inbhe 85-mm fhathast gu leòr airson an tanca Panther-2 Gearmailteach as mòr-chòrdte a tholladh.
  Chan eil dad ri ràdh mun E-50 nas fhaide air adhart. Aig deireadh ceathrad 's a ceithir, nochd an SU-100 mar inneal-sgrios tanca. Ach bha e cuideachd na b" ìsle na "Panther" -2. Aig toiseach 1945, thug na Gearmailtich air falbh na Panthers and Tigers, a 'roghnachadh an tionndadh nas truime den E-50, mar tanca nas fheàrr na a h-uile nàmhaid. Dh'fhaodadh an carbad seo a dhol a-steach do gach cuid KVan trom agus a h-uile carbad Sòbhieteach eile air adhart. Cha robh ach "Lion"-2 agus "Royal Lion" air fhàgail san t-sreath, ach bha còir aca cuideachd an t-sreath aonaichte "E" a chuir nan àite.
  Bha na Gearmailtich air thoiseach air an USSR ann an àireamhan agus càileachd. A bharrachd air an sin, bha Iapan ag ullachadh airson a dhol air stailc bhon taobh an ear.
  Cha robh fiosrachadh iomlan aig Stalin mu chomas tanca an nàmhaid. Ach bha 60 mìle tanca aig an USSR ann an ceud agus fichead roinn, gun a bhith a" cunntadh carbadan armachd leis na saighdearan-coise. Dhiubh sin, is e dà fhichead mìle an 35 mìle trithead "s a ceithir, agus còig mìle carbad KV eadar-dhealaichte. A bharrachd air àireamh bheag de ghunnaichean fèin-ghluasadach, dìreach mìle no dhà. Sa mhòr-chuid SU-100 agus SU-152.
  Tha na feachdan, gu dearbh, cudromach. Ach chuir na Nadsaidhean, an urra ri comas leth an t-saoghail, a-mach mòran tancaichean. Bha iad ag obair air factaraidhean air feadh na Roinn Eòrpa, a bharrachd air ann an Afraga, Àisia, Canada, na SA, Astràilia... Beachdaich air an t-saoghal air fad...
  Dh'fhàs meud cabhlach tanca na Gearmailt aig astar luath. Gu sònraichte às deidh gèilleadh Ameireagaidh. Aig an aon àm, bha na Nadsaidhean gu sònraichte ag amas air an t-sreath "E", gu sònraichte an "E"-50. Bha na h-innealan sin nas adhartaiche gu teicneòlach na na Panthers agus nas èifeachdaiche.
  Anns an earrach '45, cinneasachadh tancaichean ràinig còig mìle gach mìos, agus a' mhòr-chuid de na carbadan a dh'fhaodas a bhith air an seòrsachadh mar trom. Ro 1 Ògmhios, 1945, bha mu cheithir fichead mìle tanca aig na Nadsaidhean. Dhiubh sin, chaidh seachdad sa còig mìle a chuir gu feum an aghaidh an USSR. Chaidh còrr air deich mìle carbad eile a chuir a-steach le saidealan Gearmailteach: an Tuirc, Romania, Croatia, Sloibhinia, an Eadailt, an Ungair, an Fhionnlainn, an Spàinn, Portagal, agus dùthchannan Ameireagaidh Laidinn.
  Chuir an USSR dà fhichead 's a còig mìle tanca agus gunnaichean fèin-ghluasaid nan aghaidh anns a' phàirt Eòrpach. Bha cothromachadh feachdan cha mhòr dà uair cho dona don Ruis, agus ann an tancaichean trom bha e ochd tursan na bu mhiosa. Fìor, bha innealan nan saidealan nas laige, agus cha robh na sgiobaidhean air an trèanadh cho mòr, ach cha do rinn iad diofar.
  Bha cuid de na tancaichean Sobhietach ann an Siberia agus san Ear Chèin agus chuir Iapan an aghaidh le saidealan agus coloinidhean. Tha Land of the Rising Sun air còrr air trithead mìle tanca a chuir a-steach, ged a tha a" mhòr-chuid dhiubh meadhanach.
  Gu ìre cuideachd le cead bho mhodalan Gearmailteach Panther-2.
  Ann an itealain, tha cothromachadh feachdan an USSR eadhon nas miosa. Leasaich an Treas Reich swarm jet. Tha còrr air dà cheud mìle itealan Gearmailteach agus ceud mìle itealan Iapanach an aghaidh seachdad mìle itealan Sòbhieteach. Ma chuireas sinn eòlas sabaid ris, tha cothromachadh feachdan dìreach uamhasach. Ach bha deagh luchd-sabaid agus bomairean aig an USSR, ach cha robh itealain jet aige.
  Ach chan urrainn dha itealan air a stiùireadh le propeller coimeas a dhèanamh ri jet vulture ann am feartan itealaich, eadhon gu teòiridheach.
  Anns na saighdearan-coise, chuir an Wehrmacht còig millean deug de na saighdearan aige agus còig millean saideal an sàs anns a" chiad echelon an aghaidh an USSR. Dìreach fichead millean. Agus chan e sin na saighdearan uile. Chuir Iapan còig millean deug gu feum anns a" chiad echelon a-mhàin.
  Bha aon-deug millean saighdear aig an USSR, a 'call barrachd air trì tursan don cho-bhanntachd. Cha robh e comasach an àireamh de shaighdearan àrdachadh tuilleadh, leis gum faodadh an eaconamaidh tuiteam às a chèile. Agus mar sin mheudaich Stalin an t-Arm Dearg còig tursan gu leth bho 1 Sultain, 1939. B" e an rud a bu mhiosa nach robh cumhachdan an Axis air na h-àireamhan as àirde a ruighinn agus gum faodadh iad cumail orra ag àrdachadh an comas.
  Tha làmhachas an USSR gu math cumhachdach, gu h-àraidh an-aghaidh tanca agus mortar, ach... Fhathast, tha an inbhe as mòr-chòrdte de 76 millimeters mar-thà gun dòchas, agus 45 milliméadar eadhon nas motha. Tha cus rudan beaga ann, agus cha bhi gu leòr baraillean an-aghaidh tanca fìor throm ann. Ma ghabhas sinn làmhachas trom, tha na Gearmailtich air leth àrd ann an àireamhan.
  Chan eil làmhachas rocaid anns an USSR, air sgàth dìth cleachdadh sabaid, air a dheagh leasachadh. Ann an cleachdadh, leasaich am Fritz lannsaichean gas agus lannsaichean rocaidean. Tha gunnaichean-inneal nan Nadsaidhean nas adhartaiche. Fhuair mòran aonadan eòlas sabaid beairteach. Rinn saighdearan caismeachd air feadh an t-saoghail.
  Às deidh na Fionnlainne, cha robh cleachdadh sam bith aig an Arm Dearg ann am fìor bhlàran. Gu dearbh, is e ana-cothrom mòr a tha seo.
  Ann an ùine ghoirid, chan eil mì-mhisneachd aig Stalin, a dh'aindeoin oidhirpean a 'phàrtaidh agus an rèim iomlanachd, tha an nàmhaid tòrr nas làidire. Agus anns a 'chabhlach, gu dearbh, tha an cothromachadh feachdan eadhon nas miosa airson an USSR na anns a' chòrr. Às deidh na h-uile, ma thachras rudeigin, feumaidh tu sabaid, aire a thoirt don chòrr den t-saoghal. Agus le stòras a" chuid eile den t‑saoghal, aig an robh an siathamh cuid den fhearann, agus dà cheud millean neach.
  Thachair e dìreach mar sin... Cha deach Stalin a-steach don t-sabaid ann an 1939, nuair a chleachd na Gearmailtich an armachd aca às deidh dhaibh a dhol thairis air a" Phòlainn. Chan ann anns na ceathradan, nuair a chaidh na Nadsaidhean gu Paris, a" nochdadh an cùl. Agus cha do dh'fhàs an dà fhicheadamh bliadhna na chomharra air an iomairt saoraidh, ged a dhìrich na Krauts a-steach gu Afraga agus Àisia. Agus a bharrachd air an sin, bha na h-uimhir de chothroman ann dèiligeadh ri buille uamhasach do fhasais.
  Agus a-nis... A-nis tha na Nadsaidhean fhèin deiseil airson an ionnsaigh. Agus bha tuagh de chumhachdan ifrinn crochte air feadh na dùthcha. Bu chòir dhuinn a bhith air slighe a-mach a lorg. Ach dè am fear?
  Cha b 'urrainn dha Stalin freagairt a lorg dha fhèin. Gus cogadh a sheachnadh, bha e deiseil airson lasachaidhean sam bith a thoirt do dhùthchannan Axis. Chuir e trèanaichean le stuthan amh agus gràn airson cha mhòr dad, lughdaich e prìsean, thug e seachad tobraichean ola air màl, no tiodhlacan òir.
  Ach bha Hitler sàmhach... Cha mhòr nach do dh'iarr e dad, ach a-mhàin mheudaich na feachdan aige air na crìochan. Chuir e crìoch air armadas tanca agus mheudaich e an àireamh de roinnean adhair. Bha mi ag ullachadh airson buille obann... 'S dòcha nach eil e gu tur obann.
  Tha e soilleir gu robh eagal air an Fuhrer ron USSR, agus bha e airson Bolshevism a dhubhadh às aghaidh na Talmhainn. Ach dè as urrainn cur na aghaidh? Tha Faisisteachd air fàs cunnartach nas làidire. Bha e riatanach rudeigin sònraichte agus làidir a chruthachadh. Bha Stalin a 'cunntadh air a' bhoma atamach, ach dh'fheumadh seo co-dhiù beagan bhliadhnaichean eile. Gun luaidh air an fheum air carbadan lìbhrigidh gus faighinn thairis air jets Luftwaffe.
  Nas trice is nas trice, bha plèanaichean Gearmailteach a 'briseadh raon-adhair an USSR. Bha iad toirmisgte losgadh sìos, gus nach brosnaich iad na Nadsaidhean gu ionnsaigh. Agus o chionn ghoirid tha aithrisean air a bhith ann gu bheil sàsaichean itealaich dìomhair a" gluasad aig astar iongantach agus comasach air falbh gu h-obann.
  Chuir Stalin a-mach òrdugh dìomhair airson dèiligeadh ri seo, ach cha tug e adhbhar sam bith dha na Nadsaidhean a dhol air stailc.
  Fhad "s a bha Gerda a" fighe na sgeulachd aice, bha tanca Gearmailteach a" coiseachd air an rathad. Bho àm gu àm dh'fhosgail Magda teine. An uairsin bha agam ri stad agus ath-lìonadh a" phasgan sabaid agam. Bha an inneal Gearmailteach air a chomharrachadh le cho mòr 'sa bha e beò. Bhuail grunnan i, ach bhreab na sligean dheth mar phògan. Agus cha b" urrainn dad cudromach ach sgrìoban aotrom adhbhrachadh don armachd.
  Nuair a chuir Gerda crìoch air a cuid obrach, thuirt Charlotte:
  - Uill, dè ma-thà? Chan eil e dona! Ach a-nis is e an rud as cudromaiche ri sgrìobhadh an cogadh leis an USSR!
  Gheall Gerda gu sòlaimte:
  - Agus bidh! Ged le leithid de chothromachadh de fheachdan, is dòcha gu bheil e soilleir mar-thà cò a bhuannaicheas!
  Thuirt Charlotte gun teagamh:
  - Tha e an urra ris an sgrìobhadair! Faodaidh sgrìobhadair math rudeigin a sgrìobhadh a tha air a mheas iongantach so-chreidsinneach.
  Thuirt Cairistìona gu loidsigeach:
  - Agus as cudromaiche, is e fantasy a th" ann ... gu sònraichte ma sgrìobhas tu mu dheidhinn àite!
  Sheinn Gerda le gàire:
  - Tha Afraga cunnartach, tha, tha, tha... Ach tha na saighdearan Entente gòrach! Na falbh, a chlann, fo ionnsaigh bho na SA!
  Rinn Magda gàire a-rithist:
  - Agus dhìochuimhnich thu an rud as cudromaiche - an Uile-chumhachdach!
  Fhreagair Gerda mar a leanas:
  - Uill, chan e, tha fios againn air sin!
  Sheinn Magda gu h-àlainn:
  Dean aithreachas gu luath an làthair an Uile-chumhachdaich,
  Rud eile, ithidh Beelzebub ...
  Glùinibh an làthair an Ard-Dé,
  Leig le Iosa tighinn a-steach do do chridhe!
  Fhreagair Gerda seo gu binn:
  Tha am Fuhrer a" fuireach nam chridhe
  Gus nach bi sinn eòlach air bròn ...
  Dh' fhosgladh an dorus gu àite,
  Bha na reultan a" deàrrsadh os ar cionn!
  Ghlan Magda a dòrn agus thuirt i le cinnt:
  - A h-uile càil, tha mo Iosa nas cudromaiche na am Fuhrer agad. Leis gur e Iosa Dia, agus tha am Fuhrer dìreach na dhuine!
  Bha gearastan Thoronto, no an àite na bha air fhàgail dheth, air a ghlacadh. Ghluais an supertank mòr "Monster" fo a chumhachd fhèin gu deas. Dh'fhàs saighdearan an Treas Reich barrachd is barrachd. Chaidh iad seachad air Canada agus bha iad mu thràth a" dol a-steach do stàitean ceann a tuath Ameireagaidh.
  Thill na Yankees, a 'fulang milleadh, air ais. Thrèig cuid dhiubh, gu sònraichte Afraganaich, aig a" chiad chothrom.
  Chaidh Adala, còmhla ris na caileagan eile, sìos bhon super tanca agus thòisich iad a 'ruith. Ruith Peadar leo. Bha am balach sunndach, chòrd e ris a bhith ann an sgioba le nigheanan.
  Tha iad uile cho breagha, òg agus ann am bikinis. Bidh sàilean lom a" deàrrsadh. A' lasadh laogh fèitheach, tana. Bòidhchead iongantach.
  Chuimhnich am balach air an òran agus sheinn e:
  - Bòidhchead, bòidhchead, bòidhchead - cabaret ... Chaidh do chruthachadh a-mhàin airson dibhearsain... Air do ghràdh don uaigh nad dùthaich naomh, agus chan eil cràdh fo ùmhlachd dhut!
  Tha meas aig na caileagan cuideachd air an deugaire eireachdail, fèitheach. Tha iad airson am balach a pheata, a bhith fo chùram, ga phògadh. Is e miann gu tur nàdarra a th" ann nuair a chì thu fear òg eireachdail. Bidh caileagan òga a 'faireachdainn math, tha iad spòrsail agus leum iad suas. Bidh iad a" feuchainn ri ceum a dhèanamh len casan rùisgte far a bheil e dòrainneach gus am bi massage ann.
  Tha iad a" stiùireadh colbh de phrìosanaich. Bidh na caileagan a' gàireachdainn agus a' tilgeil chlachan air na tràillean. Chuir Peadar a theanga a-mach aig na prìosanaich cogaidh agus dh"èigh e:
  - Mo thruaighe an fheadhainn a chaidh a chall!
  Bidh iad dìreach a" cromadh an cinn gu dubhach. Mo thruaighe gu dearbh. Cò bhiodh air smaoineachadh gun tigeadh na Nadsaidhean dha na SA. Dh'fhaodadh Roosevelt, nam biodh e ag iarraidh, stad a chur air Hitler le bhith a 'cur casg air Munich. Ach bha beachd eadar-dhealaichte aig na Yankees. San fharsaingeachd, bha Ameireagaidh air a chomharrachadh le poileasaidh cuibhrichte agus cha robh miann sam bith a dhol a-steach don chogadh. Agus a-nis tha na faisisteach a" brùthadh oirre.
  Chaidh Panther 2 seachad air na caileagan. Tha an tanca seo mar-thà seann-fhasanta, ach fhathast tòrr nas làidire na na Shermans agus Pershings. Bha, aig mullach an tùir shuidh nighean ann am bikini, a 'cumail bratach le swastika os cionn a cinn. Is e bratach dhearg a tha seo le cearcall geal agus damhan-allaidh dubh na bhroinn.
  Ruith an càr seachad, a shlighean a" gèilleadh. thuirt Peadar:
  - A h-aon, a dhà, a trì... A nàmhaid cuthach, bàsaich!
  Tha am balach a' faighinn spòrs... Ach aig an aon àm tha e iomagaineach. Mar eisimpleir, an-dè chunnaic e Stalin ann an aisling.
  Bha an t-Àrd-cheannard a bha a" liathadh agus aosta a" bruidhinn air aithisg chudromach aig a" phrìomh oifis. Chuir Vasilevsky fios gu Cathraiche Comataidh Dìon na Stàite.
  trithead mìle itealan taobh a-staigh seachdain . A bharrachd air ceud mìle gunna agus mortar, tha iad sin nan feachdan mòra.
  Thuirt Zhukov rudeigin teagmhach:
  - Gu bunaiteach is e tanca T-34-85 a tha seo. Càr gu math nas ìsle na modalan Gearmailteach. A bharrachd air an sin, leis a 'chàileachd as miosa de armachd. A thaobh itealain, tha sinn fo smachd an Yak-9, a tha na òrdugh meudachd nas ìsle na itealain jet Gearmailteach. - Sgaoil am marasgal uirsgeulach a làmhan. - Gus a bhith onarach, às aonais sàr chàileachd ann an teicneòlas, chan urrainn dhut buannachadh le meud!
  Dh'iarr Stalin bho Abakumov:
  - Dè cho fada 's a chumas na Gearmailtich feachdan 'n ar n-aghaidh 's an ear ?
  Fhreagair ceannard SMERSH gu deònach:
  - Tha an Wehrmacht fhèin trì millean gu leth, a bharrachd air timcheall air millean gu leth aonad poileis ionadail, agus millean saideal. Tha timcheall air deich mìle tanca ann, ach tha iad nas fheàrr na an fheadhainn againn ann an feartan sabaid. Agus tha gu leòr itealain aig an Treas Reich. Bidh plèanaichean diosc a" gabhail pàirt anns na blàran, nach urrainn dad a losgadh sìos. - Sgaoil Abakumov a làmhan agus chuir e ris. - Tha an cothrom a" chùis a dhèanamh air nàmhaid a tha gu mòr an sàs anns an ùine as giorra a tha comasach, agus faodaidh e daingneachadh a ghluasad gu sgiobalta. Tha meud an Wehrmacht daonnan a 'dol am meud agus mar-thà nas àirde na trithead' s a còig millean neach. Ach tha Iapan ann cuideachd leis na coloinidhean aice.
  Ghabh Stalin beagan cheumannan timcheall na h-oifis fharsaing agus thuirt e beagan troimh-chèile:
  - Ach is dòcha gur e ionnsaigh an aon chothrom a th" againn... Fhad "s a tha an nàmhaid ceangailte ri Ameireagaidh.
  Mhol Molotov gu faiceallach:
  - Ma thuiteas Ameireagaidh, cha bhi cothrom sam bith againn idir ...
  Dh" aontaich an ceannard le seo:
  - Deas! Ach... Tha e comasach nach toir Hitler ionnsaigh oirnn! Anns a 'chùis seo, tha na cothroman mairsinn beò fhathast!
  Chuimhnich Voznesensky:
  - Tha sinn ag obair air an T-54, Comrade Stalin. Dh'fhaodadh seo a bhith na tanca gu math gealltanach.
  Chrath an ceannard a cheann:
  - Tha na crìochan àireamhaichte ag ràdh nach urrainn do charbad le cuideam trithead "s a sia tonna armachd aghaidh a bhith nas tiugh na dà cheud millimeters. Ach thèid an 105 Gearmailteach a-steach fhathast. Agus chan eil canan 100-mm gu leòr ann an suidheachadh sam bith ...
  Fhreagair Voznesensky le gàire:
  - Tha diofar mholaidhean ann. Mar eisimpleir, cruthaich tanca trom. No àrdaich tiugh an armachd aghaidh aig cosgais an armachd taobh. Ach tha sinn ag obair, Comrade Stalin. Agus a bhith onarach, tha na dealbhadairean againn air mòran a choileanadh mar-thà. Gu sònraichte, tha an IS-4 le 250 mm de armachd aghaidh a "gealltainn a bhith na shàr-obair den togalach tanca againn.
  Thuirt an t-Àrd-cheannard gu feargach:
  - Feumaidh sinn fìor bhuill-airm a-nis, chan ann san àm ri teachd! A bheil thu a' tuigsinn seo?
  Fhreagair Voznesensky gu dàna:
  - Bidh sinn a 'dèanamh a h-uile rud a tha na comasan againn a' ceadachadh dhuinn a dhèanamh. Ach le dìreach leth den Ruis, tha e air leth duilich a dhol an aghaidh cha mhòr an t-saoghail air fad.
  Dhearbh Molotov gu dàna:
  - Tha! Gu math neo-ionann feachdan, comrade Stalin. Agus tha sinn fhathast a" cruthachadh mhìorbhailean!
  Ghluais an ceannard beagan agus mhol e:
  - Gabhamaid fois agus gabhamaid deoch... Carson a tha thu uile cho brònach!
  Nochd dithis nighean ann an sgiortaichean goirid agus casan lom. Chuir iad sìos botail de dh'fhìon dearg agus chrom iad dha na cumhachdan a bh 'ann.
  bhuail Beria a bilean, agus dh'imich i :
  - Nach eil iad brèagha, a Chomrade Stalin?
  Chrath an ceannard ri aonta:
  - Gu dearbh, tha e brèagha... Bidh casan lom a" freagairt air nigheanan, gu sònraichte as t-samhradh.
  Dhòirt Stalin fìon dha fhèin. Dh'òl e agus thuirt e le gàire math:
  - Na'm biodh barrachd bhan 's an arm, cha bhiodh sinn air ar n-ais cho mòr !
  Chrath Beria agus rinn i gàire:
  - Mar sin leig leinn deoch don Motherland! Nach òl sinn a Stalin! Leig leinn òl agus dòrtadh a-rithist!
  Shuidh an ceannard sìos air cathair agus thuirt e gu smaoineachail:
  - Agus ma bhuannaicheas faisisteachd a dh'aindeoin sin, air sgèile planaid... Dè a tha a' feitheamh ris a' chinne-daonna.
  Fhreagair Molotov gu neo-shoilleir:
  - Tha mi a 'smaoineachadh rudeigin uamhasach!
  Thug Zhukov fa-near gu ciallach:
  - Tha eagal air cuid, agus bidh cuid gu math!
  Dh'aontaich Stalin:
  - Tha... Is e riaghaltas cruinne a tha seo. Na bha bruadar aig na comannaich. Ach nì Hitler a shlighe fhèin. Bidh àm faisisteachd ann. - Chrath an ceannard, dhòirt an nighean àrd fionn fìon dhan ghlainne aige. Lean Stalin air adhart. "An uairsin thèid òrdugh ùr a stèidheachadh air an t-saoghal." Gu dearbh bidh siostam teann totalitarianach ann, ach falbhaidh cogaidhean, eucoir, acras, aimhreit, ceannairc... Bidh a h-uile càil mar a tha e agus sinn fhìn, is e dìreach na Gearmailtich a bhios ann an suidheachadh sochair. Agus bidh...
  Bhuail Stalin a làmhan. .
  Thug Beria fa-near:
  - Ach dhuinne bidh e bàs, Comrade Stalin. No a bheil thu a" smaoineachadh gun dèan am Fuhrer sinn mar riaghladairean san Ruis?
  Fhreagair an ceannard gu fìor:
  - Agus chan urrainnear seo a chuir às! Tha e coltach gun do dh" innis ar fiosrachadh gun tuirt Hitler gur e Stalin an riaghladair as fheàrr san Ruis!
  Mhol an fheadhainn a bha timcheall air... Ach cha do nochd duine fìor thoileachas. Bhiodh e math Hitler agus Stalin a chrochadh timcheall amhaich nan daoine. No Napoleon.
  Thug cathraiche Comataidh Dìon na Stàite e fhèin spèis do Napoleon. Bha rudan coltach ri chèile eadar an duine leis an ad choileach agus Hitler. Ach bha am Fuhrer aig an robh seilbh air a bhith nas fortanach.
  Rinn Stalin, gu dearbh, peanasachadh air fhèin barrachd air aon uair airson a bhith a 'call ionnsaigh iongantach leis a' Ghearmailt, a thug gu buil droch bhuaidh. Ged a thàinig fiosrachadh gu dearbh. Agus bha planaichean aig an Àrd-Cheannard fhèin airson na Roinn Eòrpa agus bha e ag ullachadh airson cogadh.
  Anns an USSR san Ògmhios ceathrad 'sa h-aon bha fichead' sa còig mìle tancaichean agus pìosan, agus mu dheidhinn an aon àireamh de phlèanaichean. Cha robh a leithid de chumhachd aig Hitler. Ann an suidheachadh sam bith, mar a stèidhich fiosrachadh Sòbhieteach an dèidh sin. Tha, Stalin dha-rìribh ag ullachadh gu math gnìomhach. Ràinig meud an Airm Dheirg còig millean gu leth agus lean e a" fàs. Bha timcheall air ceithir tursan nas motha de thancaichean agus itealain aig an USSR na an Wehrmacht, agus a dhà uimhir nas motha de làmhachas.
  Is ann dìreach ann an gluasad a bha làmh an uachdair aig na saighdearan Gearmailteach. Agus loisg an raidhfil Mauser nas cruinne na am Mosin.
  Bha Stalin, gu dearbh, air cus dàta a dhèanamh mu neart an Wehrmacht. Agus chreid mi iad, oir ghabh na Nadsaidhean thairis an Roinn Eòrpa ro fhurasta agus ro luath. Nam biodh fios aig Stalin gu robh Hitler cho lag, bhiodh e air ionnsaigh a thoirt air an toiseach. Ach thionndaidh e a-mach gu robh e ro chùramach.
  A bharrachd air an sin, cha mhòr nach eil an t-Arm Dearg air a thrèanadh ann an dìon. Tha seo dha-rìribh gòrach - na toir ionnsaigh ort fhèin, ach ionnsaich don arm ionnsaigh a thoirt a-mhàin. Às deidh sin chuir Stalin fhèin às dha fhèin agus a chearcall. Ach a rèir choltais bha na purgairean mòra a" dì-mhisneachadh an airm, agus sìobhaltaich cuideachd, bho iomairt sam bith. Cha robh duine airson uallach a ghabhail agus argamaid a dhèanamh leis an stiùiriche.
  Leis nach eil iad a" teagasg ach ionnsaigh, sin mar a bu chòir a bhith! Rud eile, cha robh Stalin fhèin ann an cus cabhag airson ionnsaigh a thoirt; cha deach seo a thoirt fa-near.
  Seadh, ghabh an stiùiriche an sàs ann an aislingean mu smachd an t-saoghail, agus smaoinich e gu inntinn air iomairt an aghaidh na Roinn Eòrpa. Ach airson nàmhaid cho làidir a bhualadh ris an Wehrmacht... Chan e fèin-mharbhadh a th" ann! A 'faighneachd dha fhèin, fhreagair Stalin: nach biodh e, nas coltaiche, air ionnsaigh a thoirt air an toiseach.
  Chan e, nam biodh co-dhiù an cogadh leis an Fhraing air slaodadh air adhart, agus a" Ghearmailt air a lagachadh, is dòcha gum biodh Stalin air co-dhùnadh a dhol air stailc. Ach às deidh sin thuit an Roinn Eòrpa gu lèir fo na Nadsaidhean. Ach an uairsin tha e nas neo-thròcaireach nach tug Stalin an òrdugh gus an arm ullachadh airson dìon. B" fhiach seo call an airm àbhaisteach ann an 1941. Agus an uairsin, cha robh ùine aig an USSR na feachdan aige a chuir an sàs.
  Bha an stiùiriche uaireannan eadhon a" faighneachd am bu chòir dha peilear a losgadh air a" mhullach? Ach tha seo eagallach, oir dh'fhaodadh ifrinn fhìor feitheamh air thoiseach. Tha dàimh an stiùiriche ri Dia iom-fhillte. Air an aon làimh, cha do bhruidhinn Stalin gu poblach gu dian ann an dòigh atheistic. Ach leig e le daoine eile a dhèanamh. Chaidh aonadh de atheists mìleanta a chruthachadh anns na tritheadan, chaidh teampaill a sgrios, chaidh eaglaisean a spreadhadh. Gu pearsanta, thug Stalin fhèin stiùireadh - gus na sagartan a bhrùthadh. Agus bha iad air am bruthadh, air am pronnadh, air an geur-leanmhainn.
  Cha do chuir Stalin, co-dhiù, bacadh air an atheism rampant, agus eadhon ga bhrosnachadh.
  Ach nuair a thòisich an cogadh, no an àite sin, nuair a thòisich an t-Arm Dearg a' fulang às dèidh call, thòisich Stalin air ùrnaigh a dhèanamh air a ghlùinean. Agus crom sìos. Chaidh Aonadh nan Atheists Armailteach a sgaoileadh, agus sguir geur-leanmhainn na h-eaglaise airson ùine. Thòisich eadhon ìomhaighean air an cleachdadh gus Moscow a dhìon bho chreach adhair.
  Ach, b" fheàrr le Stalin fuireach sàmhach gu poblach. Cha do dh'innis mi do dhuine sam bith an robh e ga chreidsinn no nach robh. Cha do thadhail mi air eaglaisean, cha deach mo bhaisteadh gu poblach. Mar sin... 'S e Comrade Stalin a th' anns a' mhurtair fhathast. Mharbh e tòrr dhaoine, loisg e air mòran dhaoine agus grodadh ann an campaichean. Agus bu chòir dha sìth a dhèanamh ri Dia.
  Bha Stalin fhathast ag iarraidh gum biodh a cheannard air na dùthchannan gu lèir air a urramachadh mar Dhiadhachd. Agus thog e carraighean dha fhèin anns a h-uile àite, chroch e dealbhan, no, co-dhiù, leig e leis a chult pearsantachd a bhrosnachadh. Ged a tha carson a bhith nad chealgair dhut fhèin. Chòrd seo ri Stalin agus bha e airidh air aonta. Agus ciamar a sheallas Dia air gu bheil an ceannard air a leannan a dhèanamh na nì adhraidh.
  Dè mu dheidhinn an dara àithne - nach dèan thu thu fhèin iodhal? Às deidh na h-uile, chruthaich Stalin cult dha fhèin!
  Is dòcha gur e sin as coireach gu bheil an Ruis a" fulang peanas bho Dhia? Agus nach urrainn dhut an cogadh a bhuannachadh, no eadhon a ghluasad gu slighe nas soirbheachaile?
  Cho-dhùin Stalin leis fhèin gu robh e, às deidh a h-uile càil, ag aideachadh a pheacaidhean don t-sagart gu dìomhair.
  Anns an eadar-ama dh'òrdaich mi:
  - Sàbhail sinn neart! Agus feumaidh tu uile a bhith ag obair dà uair cho cruaidh ri roimhe!
  Às deidh sin leig an stiùiriche a-mach na satraps aige ... smaoinich ...
  Gun teagamh bha an tanca T-34 na charbad soirbheachail. Gu h-annasach gu leòr, b 'e an t-arm coitcheann Pavlov a bha na athair-athar air an inneal seo, a rinn mòran airson a bhuileachadh. Bha Stalin fhèin buailteach an t-sreath BT a leasachadh, tanca le cuibhlichean agus tracadh. Thug an astar àrd aige grèim air an stiùiriche. Ach sheall an t-sabaid ann am Manchuria agus san Fhionnlainn neo-chuideachadh an t-sreath seo ann an suidheachaidhean far-rathaid.
  Agus chaidh tanca a chruthachadh le deagh ghluasad, gunna gu math cumhachdach, agus airson a chuid ùine, air a dhìon gu math. Fìor, dh'fhàg faicsinneachd nan trithead 's a ceithir mòran ri bhith air a mhiannachadh. Ach sheall an tanca cho èifeachdach agus a bha e air carbadan Gearmailteach. Gus an do nochd am Panther.
  Tha e air leth duilich càr ùr a chruthachadh aig àm a" chogaidh, agus tha trithead "s a ceithir ro bheag an aghaidh cait mhòra. A-nis tha sinn a 'bruidhinn mu dheidhinn an T-54 tanca, ach an E-50 le cuideam cho ìosal nach urrainn a dhol thairis air.
  Rinn Stalin osnaich gu mòr. Rugadh e do theaghlach bochd de ghreusaiche a bha air mhisg. Agus cha robh duine a 'smaoineachadh gum faodadh iad èirigh cho àrd. Ach gu fortanach, lorg sagart fear a bha a 'cur luach air comasan Dzhugashvili agus thug e gu sgoil dhiadhachd e, agus an uairsin gu co-labhairt. Ach cha robh e furasta. Bha caractar gruamach aig Stalin, cha robh e na chompanach na spiorad, agus bha e air leth sònraichte leis an aonaranachd aige. Agus cha do chòrd na co-labhairtean ris, gu tric rinn iad a 'chùis air. Dh'fheuch Stalin ri sabaid air ais, ach cha robh e ann an deagh shlàinte, agus cha robh a làmh chlì ag obair gu math.
  Cha do ghràdhaich Stalin Dia gu mòr, a 'smaoineachadh gu robh e bochd agus ciontach. Ach bhruadair e mu dhreuchd mar shagart agus rinn e sgrùdadh dìcheallach. Agus leis gu robh e duilich a bhith a" cluich leis na balaich, chuir e seachad a chuid ùine gu bhith ag ionnsachadh agus thòisich e air leasachadh. An toiseach an ochdamh oileanach, an uair sin an còigeamh fear... Bha cumhachd agus ùghdarras fìor mhòr aig Eaglais Gnàthach na Ruis fon Tsar - carson nach dreuchd?
  Ach an uairsin chaidh Stalin a ghiùlan air falbh leis na h-ar-a-mach. Faodaidh gur e seo aon de ghnìomhan a" chridhe, chan e na h-inntinn. Agus dh"fhàs cridhe Stalin a" sìor fhàs fuar a dh"ionnsaigh creideamh. B' e am peacadh a bu toil leis. Bha mi ag iarraidh boireannaich, agus deoch, agus ceò! Agus ri linn a" Charghais, ith muiceann reamhar, air a nighe sìos le fìon dearg. Cha robh Stalin cuideachd a 'faighinn eòlas air gràdh do Dhia, oir bha e a' faireachdainn gu robh e air a shàrachadh le daoine. Uill, carson Iòsaph, leis nach toil leis a h-uile duine e? Gu sònraichte co-aoisean?
  Bha Stalin na fhìor fhuasgladh, tha ar-a-mach cuideachd nan luchd-brathaidh. Luchd-sabaid an aghaidh nan cumhachdan a tha ann... Agus tharraing cridhe Iòseiph thuca. Ged a thuirt m" inntinn: fuirich anns a" cho-labhairt, tha cùrsa-beatha iongantach san eaglais a" feitheamh riut. A bharrachd air an sin, bha fios aig Stalin mar a bhruidhneas e gu h-àlainn nam biodh e ag iarraidh. Ach thionndaidh an cridhe, an tàmailt a dh"ionnsaigh Dhè agus na cumhachdan a tha ann, gu bhith na bu chudromaiche.
  Mar sin chaidh Stalin, gun a bhith a 'crìochnachadh a' cho-labhairt, a-steach don strì rèabhlaideach. Ged a tha an seòrsa tionndadh soirbheachail a dh'fhaodas a bhith anns an Ruis? Ach dh"fhàs e trang aig an obair. Thòisich e air ùghdarras fhaighinn. Ach a 'faicinn gu robh am pròiseas grèim a' dol gu slaodach, chuir e roimhe gabhail ris an tairgse a bhith na neach-fiosrachaidh airson poileis dìomhair an Tsarist. Ann am prionnsabal, cha robh roghainn eile aig Koba an uairsin. Chuir iad dhan phrìosan e agus gheall iad a chumail an sin airson ùine fhada, agus an uair sin chaidh na h-uimhir de na fiosraichean sin a sgaradh.
  Dh'aontaich Stalin, agus dh'fhalbh a dhreuchd. Choinnich Lenin. Cha bu toil leis an inntleachdail maol seo cus, ach dh" innis a thuigse dha gur ann le Lenin a bha an àm ri teachd. Mar sin thàinig Stalin gu bhith na dhuine gnìomh. Bha e an sàs ann an robaireachd airson a 'phàrtaidh, eagraichte ar-a-mach agus stailcean. Agus fhuair e air falbh leis - bha e na neach-fiosrachaidh. Chuir iad a-mach e gu Vologda agus às an sin bha Stalin daonnan a 'teicheadh. Gus, mu dheireadh, bha an ceannard gu tur sgìth, agus bha e air fhògradh airson ceithir bliadhna gu àiteachan nas cruaidhe. Bha ar-a-mach beag anns an Ruis, a lean gu cruthachadh an Duma. Thòisich Stalin eadhon an uairsin a" smaoineachadh mu dhreuchd laghail poilitigeach: a bhith na leas-mhinistear no na mhinistear.
  Bha toiseach a" Chiad Chogaidh air fhaicinn leis na Bolsheviks leis an dòchas gum biodh e air chrith a dh" aithghearr. Agus dh'obraich e! Chaidh an cogadh air adhart le diofar ìrean de shoirbheachas, ach an dèidh briseadh Brusilov, bha e coltach gum biodh an Ruis a 'buannachadh a dh'aithghearr. Tha seo a" ciallachadh gun neartaich fèin-riaghladh. Ach sa Ghearran bha coup ann, thuit am monarcachd, agus thàinig àm òir dha na Bolsheviks.
  Thionndaidh Lenin a-mach gu bhith na eagraiche mòran nas comasaiche na bha iad a "smaoineachadh, agus fhuair e cuideachd air Trotsky a thàladh. Cha mhòr nach robh gràin aig Stalin air an fhear mu dheireadh. Ach bha Trotsky feumail... Chaidh an ar-a-mach seachad gu math luath. Ged a bha Zinoviev agus Kamenev cha mhòr ga reubadh sìos. Ach gu fortanach cha robh Kerensky air a chomharrachadh le diongmhaltas agus tuigse.
  Thachair an ar-a-mach gu math luath agus gu soirbheachail, le cha mhòr gun chall. B' fheàrr leis na Bolsheviks soirbheachadh. Agus cha mhòr sa bhad thàinig Stalin gu bhith mar aon den chiad fheadhainn.
  An dèidh sin thàinig an cogadh sìobhalta. Soirbheachas agus buaidh. Bha pàirt mòr aig Trotsky ann am buaidh nam Bolsheviks. Agus às deidh an oidhirp murt agus a bhith air a leòn san amhaich, dh'fhàs Lenin gu math tinn agus mean air mhean thòisich e a 'call cumhachd. Bhàsaich Sverdlov ann an suidheachadh amharasach. Leasaich Trotsky rùintean Napoleon. Aig an àm seo bha aig Stalin ri e fhèin a phutadh nas cruaidhe. Dh'fhàillig an iomairt an aghaidh na Pòlainn agus cha do dh'obraich ar-a-mach na cruinne a-mach.
  Stad Stalin a 'smaoineachadh agus a' cuimhneachadh. Mar a fhuair e air a 'chùis a dhèanamh air Trotsky agus an fheadhainn eile air a bhith eòlach o chionn fhada agus air a mhìneachadh le diofar ùghdaran san Iar.
  Barrachd ùidh ann an ciamar a gheibh thu a-mach às an t-suidheachadh làithreach, an-dràsta.
  Ach, b" e an rud a bu reusanta cunnart a ghabhail agus cogadh a thòiseachadh an-aghaidh na Gearmailt fhad "s a bha Ameireagaidh air a crathadh. Ach tha co-dhùnadh seo a dhèanamh gu math duilich. Bha Stalin air mothachadh a dhèanamh air a" bhacadh shònraichte seo ann fhèin o chionn fhada. Dìreach ionnsaigh a thoirt air an dràgon? Gus seo a dhèanamh feumaidh tu a bhith Lancelot. Ach b" fheàrr le Stalin a bhith faiceallach.
  Agus bha dòchas ann, ach dè a bha a dhìth air Hitler? Is dòcha gun obraich a h-uile dad gu fìor?
  Ach, tha a" Ghearmailt air uimhir de fhearann fhaighinn gu bheil e duilich an dà chuid a chnàmh agus a leasachadh. Dè a dh'fheumas iad bhon Ruis nuair a tha na pìosan fattest air an glacadh agus gun tèid an leasachadh a dh'aithghearr. Tha an Úcráin agus an Caucasus, agus Belarus, agus mòran a bharrachd, a 'gabhail a-steach Turkmenistan agus a' mhòr-chuid de Uzbekistan.
  Thòisich an ceannard air aphorisms a sgrìobhadh sìos gus a tharraing fhèin bho smuaintean fìor bhuaireadh;
   Tha fàinneadh bhuinn nas co-chòrdail na fàinne falamh sòghalachd, ge-tà, mar as trice bidh am fear mu dheireadh air a briodadh gus an cluinnear a" chiad fhear!
  Tha fionn an-còmhnaidh na cheann soilleir, ach, mar riaghailt, a-mhàin ann an ciall litireil an fhacail!
  Mura h-eil falt dorcha na chomharra air fiosrachadh, gu cinnteach chan urrainn dha falt aotrom a bhith na shlat-tomhais airson gòrach!
  Chan eil fìon math air a stòradh ann an soitheach crùbach, agus chan eil deagh fhiosrachadh falaichte fo choltas grànda!
  Bidh an fheadhainn aig a bheil cinn daraich agus egoism fèin-thoileil a" leigeil leis na craiceann aca a bhith tana!
  Am fear nach toir a-steach a h-uile fìrinn, a 'cunntadh duaisean a-mhàin ann an aislingean!
  Bidh esan a shuidheas mòran a" dol an sàs ann am boglach a" bhròin!
  Bidh esan a dhùisgeas a theanga gu mòr air a bhualadh le doineann air a chruthachadh le stoirm de chothroman a chaidh a chall!
  Tha cothroman ann an-còmhnaidh, ach tha e do-dhèanta an toirt gu buil ma tha rùintean neo-phractaigeach agad!
  Tha coltas follaiseach math ann an caismeachd, ach ann am blàr is e an sealladh as fheàrr neo-fhaicsinneachd iomlan!
  Tha e nas fhasa piàna litreachais a chàradh nuair a thèid an toirt a-mach à preasan an aineolais, gu talamh làidir an t-seallaidh chumanta, agus tha innealan earbsach de ghoireas, innleachd agus fantasachd aig làimh!
  Tha a h-uile dad a tha a" leantainn gu buaidh mìorbhuileach - gus an nàmhaid a ghabhail thairis, ach chan eil piàna a" cunntadh!
  Chan eil droch shìde aig nàdar, chan eil aice ach clann a tha airson a" ghnàth-shìde a leasachadh agus clann-sgoile, dha nach eil dad math air an t-saoghal!
  Is e leas-leanabh nàdur am fear nach eil ag aithneachadh dàimh ri neach-cruthachaidh na cruinne, ach is fheàrr leis a bhith ga fhaicinn fhèin mar thràill coimheach!
  Mar sin deochamaid gus an urrainn dha ar càirdean a h-uile càil a dhèanamh, agus chan urrainn dha ar nàimhdean ach cron a dhèanamh orra fhèin!
  Chan urrainn dhut eagal a chuir air a h-uile duine aig an aon àm, ach faodaidh tu a h-uile duine a dhràibheadh gu h-aonar gu uamhas gealtach!
  Is e an rud a chruthaicheas duilgheadasan ùra sa mhòr-chuid nach e am miann rudeigin ùr a chruthachadh a dh" fhuasglas duilgheadasan an t-seann duine!
  Tha cuideam mòr an airm seo no an seòrsa armachd sin a" nochdadh cho aotrom "s a tha breithneachadh an fheadhainn a dh" òrduich e!
  Chan e an armachd a bhios a" marbhadh, ach am fear a bhios a" losgadh bhuaithe, ach bidh e ag ionndrainn, mar as trice an ionnstramaid bàis fhèin, leis gur e diùltadh marbhadh an-còmhnaidh an co-dhùnadh ceart airson an neach-seilg!
  Nuair a tha duine na mhadadh-allaidh dha duine, chan eil e cho eagallach "s a tha sinn nuair a tha sinn nar n-aodach dha chèile!
  Tha iadsan a tha ann an cabhaig an còmhnaidh fadalach, agus cha ruig iadsan a tha ann an cabhaig an amas!
  Ged nach toir astar leis fhèin buaidh, às aonais sin, bidh nàimhdean a "spìonadh bhuat!
  Carson a bhios mòran chòcairean a" milleadh a" bhrochan, leis nach urrainn don bhuachaille ach sàr-obair a phronnadh leis an neo-eisimeileachd cruthachail gann!
  Nuair a chuireas tu iongnadh air an nàmhaid agad, bidh thu an-còmhnaidh a" faighinn buannachd thairis air, ach a-mhàin gòrachas iongantach agus gòrachas iongantach!
  Nuair a chuireas tu iongnadh air an nàmhaid agad, bidh thu an-còmhnaidh a" faighinn buannachd thairis air, ach a-mhàin gòrachas iongantach agus gòrachas iongantach!
  Is math a dh" fhaodadh làmh an neach a bheir seachad a bhith bochd mura h-eil an neach-glacaidh gòrach le seòlta!
  Mar as fhasa a" bhuaidh, "s ann as duilghe a tha e tuigsinn carson a thachair e cho furasta agus sa chumantas tha e eu-comasach a thuigsinn dè an droch fhortan a chuir stad ort bho bhith a" faighinn làmh an uachdair fada na bu thràithe!
  Is e puing moraltachd gu bheil e furasta a bhuannachadh às aonais, ach tha e eadhon nas fhasa toradh buaidh a mhilleadh!
  Mar is trice bidh teangannan fada agus olc aig an fheadhainn aig a bheil làmhan goirid airson gnìomhan math!
  Is e seilbh inntinn ghoirid a bhith a" cruthachadh còmhraidhean fada agus demagoguery lag-inntinn!
  Bidh Satan an-còmhnaidh a 'buannachadh, oir chan eil math às aonais droch bhuil a bhith ga chleachdadh!
  Chan urrainn dhaibhsan a tha fadalach airson blàr a dhol thairis air caismeachd na buaidh!
  Seadh, is e an dòigh as fhasa faighinn a-steach do thrioblaid a bhith a" sgapadh chothroman dha do nàimhdean mar mhil!
  Bidh crìonadh ann an spiorad, mar tuiteam anns a" bharometer, a" leantainn gu stoirm, ach dìreach a-mhàin air ar fearann!
  Agus tha aoibhneas an anama a" cur cùl ri ionnsaigh doineann, nas miosa na antiseiclon sam bith!
  Ge bith cò a mhionnaicheas bidh e gu math dona nuair a bhios e cunntachail airson a bhriathran borb!
  Dh" fhaodadh a" chiad pancake fàs cnapach air sgàth cabhaig, ach cha bhith an còrr a" dol sìos an amhach dìreach air sgàth cus slaodachd aig a" bhòrd!
  Gus casg a chuir air mosgìoto bho bhith a" bleith do shròn, cha bu chòir dhut cho geur sa tha do fhreagairt agus d" fhiosrachadh bho fhuil!
  Cha shàth inntinn gheur, eu-coltach ri bayonet geur, an neach a tha na shuidhe air an rìgh-chathair le a cuideachadh!
  Mar as motha de nàimhdean cho gòrach ri craobhan daraich, is ann as motha a bhios cisteachan-daraich ann!
  Is mairg a thionndaidheas do ghial, ach tha esan a dhiùltas gualainn a thionndadh gu companach ann an trioblaid airidh air dìteadh nas mò!
  Chan eil uimhir de dhaoine sgairteil ann, ach tha an riaghaltas abstruse a" riaghladh an rèiteachadh ann an dòigh nach bi iad a" cur bacadh air a chèile ach!
  Ruigidh duine sam bith a bhios a" comhartaich mòran ach a ruitheas gu slaodach gu beatha cù gu math luath!
  Chan eil ann am beatha cù ach barantas air slabhraidh agus collar, agus kennel agus cuibhreannan, dìreach dhaibhsan a tha air tiogaid a" mhadaidh-allaidh a reic gu prothaideach agus fàileadh a" choin ùrachadh!
  Feumaidh neart a bhi air a chomh-cheangal ri moraltachd, moraltachd ri caoimhneas, caoimhneas ri gliocas, agus gliocas ri ro-shealladh !
  A" chiad fhear a thug seachad geallaidhean mu dheireadh thall!
  Cò nach loisg ann an teine, nach bàth ann an cac, eadhon le cuideam cnap inntleachdail!
  Chan urrainn dhut an duilgheadas fhuasgladh gu sgiobalta ach gun cabhag!
  Tha Genius co-chòrdail ri villainy, dealasach a-mhàin le deagh amasan agus deagh bhuilean!
  Bidh iad a" dèanamh dì-meas air caraidean mòran nas trice na nàimhdean, ach feumaidh iad cuideachd aithreachas a dhèanamh dheth seo cho tric!
  Bidh an fheadhainn a tha a" smaoineachadh air ais an-còmhnaidh a" fuireach le an sròin a-staigh!
  Tha deòir aoibhneis an-còmhnaidh air a mheasgadh le searbhas, a-mhàin tha gu bràth barrachd de na mu dheireadh am measg an fheadhainn a rinn gàire ri obair chruaidh!
  Tha deòir crogall ann, ach chan eil gàire le toileachas air a thoirt do chridhe crogall!
  Às deidh dhut beairteas talmhaidh a chuir fon òrd, cha chruinnich thu ulaidhean air neamh, agus mar sin chan àrdaich am Maighstir-Dia seirbheisich le innleachdas practaigeach ìosal!
  Chan urrainnear an t-àite coinneimh atharrachadh le bàs, ach faodaidh tu sealladh-tìre fada nas freagarraiche a thaghadh airson a" choinneamh mu dheireadh den t-saoghal sublunary!
  Tha spontaneity na h-inntinn air a bhreithneachadh chan ann leis an dòigh air an amas a choileanadh, ach leis na dòighean a tha air fhàgail às deidh a choileanadh!
  Faodaidh tu do bhroinn a lìonadh le rudeigin a tha ro dhoirbh, ach chan fhaigh thu gu leòr!
  Mar as trice bidh an fheadhainn aig nach eil fangan air am bualadh nam fiaclan!
  Faodaidh arm gun fhiaclan bualadh fiadhaich a sheachnadh, ach thèid neach-poilitigs gun eanchainn a phutadh na fhiaclan, eadhon leis an armada as fann!
  Faodaidh tu a bhith air do mheas glic le bhith sàmhach, ach a-mhàin nuair a dh'fheumas tu freagairt a thoirt seachad, bidh e a 'tòiseachadh a' bruidhinn ann an cànan gunnaichean!
  Le bhith a" cluich a" gheama sàmhach faodaidh tu do bheatha a shàbhaladh, ach faodaidh tu a dhèanamh nas motha na bhith beò gu truagh dìreach le bhith a" roinn do bheachd gu tùrail!
  Bithear a" meas sàmhchair mar òr a-mhàin leis an fheadhainn a tha tinn le satieness sgròbach na teanga canary!
  Tha a h-uile crìoch ion-mhiannaichte dhuinne, ach a-mhàin deireadh a" mhath, ach is e an duilgheadas a th "ann gu bheil e cha mhòr do-dhèanta tighinn gu deireadh math, agus tha deireadh a" mhath cha mhòr do-sheachanta!
  Chan urrainn dad a bhith an aghaidh bòidhchead neo-chiontach ach a" mhiann grànda a bhith a" suidhe air rìgh-chathair na debauchery!
  Faodaidh tu gràs a chosnadh le maise, ach chan urrainn dhut pàigheadh airson peacaidhean!
  Is e dìreach an fheadhainn nach urrainn feitheamh ri bhith air am fàgail le na sròinean aca a" sealltainn an druim!
  Faodaidh cridhe blàth eigh-shruthan dìmeas sam bith a leaghadh, ach às aonais inntinn fhuar tha e do-dhèanta an sruth a tha a" tighinn am bàrr a thionndadh gu bhith na sheanal cuideachail!
  Tha ar-a-mach coltach ri uisge goileach, ruigidh tu air a shon às deidh freagairt fhuar, agus an uairsin sgreuchail bho na h-uillt!
  Bidh daoine a" dèanamh rudan neònach fad na h-ùine, ach chan eil mìorbhailean a" tachairt!
  Thig mìorbhailean ann an criathar a-mach air gach taobh mura h-eil agad ach an dàrna smuaintean!
  Tha iongnadh ann an cogadh coltach ri seòl air gheat, dìreach chan eil e cho follaiseach!
  Ma bheir thu iongnadh air saighdear, tha e a" ciallachadh gu bheil an saighdear dona air amharc!
  Chan e cruinneas a th" ann am modhalachd rìghrean, ach na saighdearan sin a tha a" cumail suas an rìgh-chathair le baraillean musgaid!
  'N uair a tha sith a' riaghladh, faodaidh tu do chridhe a sgeadachadh le mi-thròcair a dhìochuimhneachadh, ach an uair a dh' èireas caos a' chogaidh, is e dìreach ròsan dòrainneach na tròcair a dhìonas d' anam o bhith air a chaitheamh!
  Is fearr trainnse a chladhach na an uaigh agad fhèin a chladhach, ach ma dh"adhlaiceas tu do thàlant agus do innleachdas, bidh thu air do thiodhlacadh anns an truinnsear as doimhne!
  Le bhith a" toirt a-steach deoch làidir bidh e nas fhasa ruith a-steach don ionnsaigh, ach le ruith aig ceàrn dà fhichead chan urrainn dha ach sloc uaighe a leantainn!
  Tha an deoch nas miosa na log gòrach, faodaidh am fear mu dheireadh an doras a chuir suas, na tuill a dhùnadh, ach tha an neach air mhisg fhèin na tholl troimhe, na bhriseadh dorais, agus eadhon ag ath-thogail na logaichean gòrach le splinters!
  Tha bòstadh eadar-dhealaichte bho rèidh leis nach eil dùil aig duine ri duais rèidh fhaighinn airson a" chiad fhear, ach moladh don fheadhainn mu dheireadh!
  Bidh an cinne-daonna a" fàs le eòlas, ga thodhar fhèin le bòidean, mar ròs le todhar!
  Bidh leisg a" brosnachadh leasachadh teicneòlais, droch chleachdaidhean - cungaidh-leigheis agus bith-innleadaireachd, debauchery agus miann saidheans coimpiutair, agus ionnsaigheachd, air an toirt còmhla, ga thoirt gu ìre iomadh uair nas àirde na feumalachdan nàdurrach!
  Chan eil leisg ach brosnachadh adhartas, ach airson a stiùireadh dha-rìribh feumaidh tu obair a chòmhdaicheas feumalachdan nàdarra chan e a-mhàin an leisg!
  Chan e leisg a th" ann an leisg, ach tha e a" cruthachadh leithid de dhuilgheadasan nach fhaigh thu fois gu bràth airson na saor-làithean!
  Chan eil leisg ach brosnachadh adhartas, ach airson a stiùireadh dha-rìribh feumaidh tu obair a chòmhdaicheas feumalachdan nàdarra chan e a-mhàin an leisg!
  Chan e leisg a th" ann an leisg, ach tha e a" cruthachadh leithid de dhuilgheadasan nach fhaigh thu fois gu bràth airson na saor-làithean!
  Ge b'e neach a ghluaiseas air ais - a' smuaineachadh air a bheatha a thearnadh - sàthaidh se e fèin le nàire bhàsmhor !
  Le bhith a" ruith air falbh faodaidh tu beatha a shàbhaladh, ach chan urrainn dhut beatha a shàbhaladh!
  Le ionnsaigh gaisgeil uaireannan caillidh tu a bhith beò, ach gheibh thu neo-bhàsmhorachd!
  Chan eil uaislean daonnan inneach, ach an-còmhnaidh air fhaighinn tro chall!
  Fear-brathaidh, tràill agus ann an èideadh prionnsa, seirbhiseach dùthaich an athar, prionnsa agus seirbhiseach!
  Ge b'e neach a dh'fhèisteas mòran ann an sìth ron chogadh, cha bhi mòran adhbhar aige cuirm a dhèanamh air soirbheachasan airm!
  Bidh foighidinn a" caitheamh a h-uile càil ach a-mhàin smuaintean àrd-amasach agus rùintean do-sheachanta!
  Cha tuit spiorad àrdaichte gu bràth air a ghlùinean - cha teid spiorad àrd gu bràth a steach do'n fho-shaoghal, agus tha inntinn àrd do ghnàth coimheach ri ana-miannaibh !
  Faodaidh tu sabaid le àireamhan, buannachadh le àireamhan, ach dìreach leis a "chomas buaidh a chumail agus an ealain a bhith a" gabhail brath air na measan aige!
  Tha e nas fheàrr do leanabh làidir a bhith mar a tha e, agus a bhith coltach ri inbheach làidir tha e an-còmhnaidh nas fheàrr a bhith a" coimhead eadar-dhealaichte bhon dòigh sa bheil e!
  Ach co-dhiù, tha e nas fheàrr do riaghladair gun a bhith a 'nochdadh lag - eadhon ged is e mealladh a phrìomh neart!
  Gu h-iongantach gaisgeil, chan eil an saighdear a" dèanamh gòrach - bidh an ceannard a" dèanamh gòrach, a" cur shaighdearan gu far a bheil gaisgeachd a" fàs gealtach!
  Faodaidh tu a dhol seachad air cearcall slàn ann am farpais, faodaidh tu do chalpa a chruinneachadh ann an malairt gnìomhachais, ach chan urrainn dhut soirbheachadh nuair a tha do bhroinn cruinn agus do innleachdas air fàs rèidh!
  Bu chòir seo a bhith aig a h-uile gaisgeach, cridhe mòr a bhith aige, ach beagan eagail agus mothachadh mòr air uallach!
  Chan eil dà mhathain a 'fuireach anns an aon gharaidh, ach tha dà mhoraltachd a' tighinn còmhla gu foirfe ann an aon neach le inntinn creachadair!
  Tha tìgear ann an ambush cunnartach gus an caill e a gheugan, agus tha fear gun chuideachadh gus an las e innleachd shoilleir!
  Bidh a h-uile duine a" fàs sgìth, chan eil ach daoine leisg a" gèilleadh ri sgìths, is e dìreach na mairbh nach bi a" rùsgadh boinneagan fallais!
  Faodaidh tu a bhith air do mheas mar bharbarian a bhuannaicheas, ach tha sin nas fheàrr na bhith nad bharbarian chatterbox a tha a" call!
  Tha misneach mar chos air cathair ; Tha e math nuair a thèid e còmhla ri sgil agus àireamhachadh, agus ma chuireas tu fortan ris, thèid buaidh a dhaingneachadh air bunait làidir!
  Tha misneach math - tha sodomy dona!
  Feumaidh buaidh ullachadh, ach chan urrainn dhut ullachadh airson Bhictòria fhèin, ach airson a "phlana a tha a" toirt dòchas dha a dhèanamh tèarainte!
  Faodaidh tu taigh cam no slàinte millte a chàradh, ach tha cliù crathadh air a thoirt air ais chan ann le deasachaidhean, ach le ath-structaradh radaigeach air do dhòigh-beatha!
  Dh'fheuch iad ris an USSR ath-thogail gun a bhith ag adhbhrachadh mì-ghoireasachd don luchd-còmhnaidh, ach mar thoradh air an sin, chaidh na goireasan uile a sgrios gun adhbhar!
  Tha Criosduidh tre chreidimh an aghaidh chogaidhean, ach a' chuid is mo dhiubh tha iad a' glaodhaich fo bhrataich a' chreidimh Chriosduidh !
  Tha an saoghal do-chreidsinneach gu ìre casg, ach air a thomhas gu beag!
  Chan e uisge a th "ann am fuil daonna - chan eil e a" seargadh le ùine, bidh uisgeachadh a "losgadh a" bhàrr, chan eil e a "lasadh ach tart, ach tha e fhathast a" rùsgadh a "chinne-daonna!
  Tha e duilich feitheamh airson soirbheachas, ach ann an da-rìribh chan urrainn dhut ach feitheamh airson duilgheadasan!
  Ma dh" fheitheas tu ri sìde bhon mhuir, bidh dùil agad ri doineann de thrioblaidean agus iomghaoth fàilligidhean!
  'S e fèith bheag a th' anns a' chànan, ach nì i rudan matha le àireamh bheag de dh'fhaclan air an labhairt le daoine mòra!
  Faodar an propeller a theannachadh air itealan eadhon gun chonnadh le lasadh, ach chan urrainn dha neach às aonais fuses sabaid ach toinneamh!
  Bidh aon a rugadh mar iolaire an-còmhnaidh ag itealaich, ach chan eil ach aon a rugadh gun sgiathan ag itealaich!
  Faodaidh tu leòmhann àiteach annad fhèin le cumhachd tiomnaidh, ach tha anam geàrr, tha e a "tionndadh a-mach, mar thoradh air mì-thoileachas lag, chan urrainnear a cheartachadh às aonais miann pearsanta!
  Nuair nach urrainn feachdan an t-sluaigh a bhith air an ceangal ri broom làidir, is e an toradh a tha ann an ciste-laighe briste agus leabaidh thràill tholl!
  Tha e nas sàbhailte cearban a phògadh mìle uair na bhith a" sealltainn do ghaisgeach Ruiseanach do chùl aon uair!
  Ma tha an cùl gun fheum, cha chuidich spionnadh an airm! Uill, mura h-eil àrd-ùrlar ann, thèid an cùl chun nàmhaid airson lòn!
  Cha 'n fhiach deas-chainnt a' chomanndair as eugmhais còtaichean glasa nan saighdeir ag èisdeachd ris ! Ach às aonais blas làidir de fhaclan dearg is sùgh, chan urrainn dhut brot cuirm buadhach a chòcaireachd!
  Airson amadan, tha sàmhchair dha-rìribh coltach ri cloich an fheallsanaiche, a" toirt luach an òir do theanga làn luaidhe!
  Tha cogadh coltach ri farpais togail cuideam; mura ruigear an cuideam, cha tèid an duais a thoirt seachad; mura h-eil an nàmhaid deiseil, chan eil an laoidh buaidh air a chluich!
  Mura h-eil smuaintean àrda aig an riaghladair, spreadhaidh an ìmpireachd aige gu èadhar tana!
  Bu chòir do riaghladair an-còmhnaidh coimhead ris a" mhullach, ach tha cus ceann anns na sgòthan a "tilgeil beairteas talmhaidh don ghaoith!
  Gu mì-fhortanach, bidh na scavengers an-còmhnaidh a" ruighinn ann an àm, ach bidh na calmain ag itealaich chun àite ceàrr!
  Tha an cutlet air a dhèanamh bho chuideigin nach urrainn a nàimhdean a mhionnachadh! Agus is e dìreach cuideigin aig nach eil eanchainn mar cutlet as urrainn mion-fheòil a ghlanadh!
  Cha chuir sùil dhubh solas ris an t-seòmar, ach faodaidh e solas a thoirt seachad ann an dorchadas dorchadais stòlda!
  Nuair a chanas iad, thig air adhart, leig leinn toitean a lasadh, a chompanach, bhon abairt leig leinn sinn fhèin a chrochadh - chan eil ann ach aon eadar-dhealachadh - tha an dòigh fèin-mharbhadh tòrr nas dorra agus cunnartach dha feadhainn eile!
  Faodaidh tu ùine a thoirt seachad gu saorsa, ach chan urrainn dhut ùine a thoirt seachad airson saorsa!
  Chan urrainnear fìon math a stòradh ann an soitheach crappy, agus chan urrainn smuaintean reusanta a bhith ann am bodhaig salach!
  Thathas den bheachd gu bheil aithris mar ath-fhilleadh muncaidh, ach ann an da-rìribh is e daoine a tha nas dualtaich aonranachd a chall agus am prionnsapal a leantainn - mar a h-uile duine eile!
  Tha fìor ghinean mar ghràinean òir sa ghainmhich, bidh iad a" deàrrsadh gu soilleir, ach thig iad gu crìch anns an nighe sa chiad àite!
  Mar as trice, bidh luchd-brathaidh a" nighe gainmheach nan daoine le gràinean òrail de ghinean gus a h-uile dad a tha nas luachmhoire na duslach clach-mhuile a thoirt air falbh agus a nighe!
  Tha ar sealladh pearsanta coltach ri prosbaig - bidh sinn a" coimhead air na h-uireasbhaidhean againn fhèin air a" chùl, bidh sinn a" cuir cus dhaoine eile ris cho mòr "s as urrainn dhuinn, agus ma dh" fheumas sinn sgrùdadh a dhèanamh air a" ghlainne, bidh iad an-còmhnaidh a" faighinn air falbh bho ghòraich is truime a" sìor fhàs!
  Tha e ni's cumanta do dhaoine gun a bhi a' cur an ni nach 'eil math agus siorruidh, ach a bhi cur siol math agus siorruidh !
  Tha a bhith a" lorg tachartasan spòrsail dha-rìribh coltach ri saothair Hercules; thig tachartasan gu do asal eadhon nuair a dh" fheuchas tu le d" uile neart gus faighinn air falbh bhuapa!
  Aig an abairt mu dheireadh, bha Stalin gu tur sgìth, an dà chuid gu inntinn agus gu corporra. Chrom e sìos ann an cathair agus thòisich e air srann.
  Is e aisling cho iongantach a tha seo a fhuair Peadar air adhart. Agus bha e coltach gu robh e eagallach agus fiosrach.
  Agus tha an supertank "Monster" mu thràth air a dhol thairis air crìoch a tuath nan Stàitean Aonaichte, a" coiseachd tro fhearann na saorsa. Chladhaich mòran bhratagan dhan talamh, a 'fàgail claisean domhainn. Bha e na shamhla air a" bhualadh faisisteach aig sgòrnan saorsa Ameireagaidh. Ach thachair an rud a bu mhiosa nuair a sguir an "Monster" agus thòisich uidheamachd a" bharaille a" gleusadh. Thòisich an t-arm uabhasach ag amas air an targaid. Ruith na caileagan, a" lasadh an casan tana, fèitheach, lom. Agus thionndaidh an stoc timcheall.
  Shuidh Adala sìos agus bhrùth e am putan joystick.
  Agus spìon slige throm, fichead tunna. Chaidh e gu aon de na bailtean-mòra Ameireaganach.
  rinn Peadar gàire:
  - Tha an t-àm air tighinn, tha an ùine a-nis fallain! Dèan sgrios air stiùirichean meallta agus mèirlich fìor!
  Agus bidh discos ag itealaich anns na speuran, a" toirt ionnsaigh air plèanaichean na SA. Cha b" urrainn dha na h-Ameireaganaich a bhith na bu mhiosa, tha an leithid de fheachd a" ruith orra. Agus as cudromaiche, chan urrainn dhut ach seasamh an aghaidh cuideam le do mhisneachd fhèin. Bidh cuid de dh'Ameireaganaich a 'sabaid gu gaisgeil, ach tha na daoine dubha agus cuid de na gealaichean dìreach a' ruith air falbh. No bidh iad a 'toirt seachad, a' tuiteam air an glùinean.
  Chunnaic Peadar boireannaich glacte anns an t-sluagh agus cha b 'urrainn dha cur an aghaidh. A' bagairt gunna-inneal, dh'iarr e orra pòg a chur air an casan rùisgte balach aca.
  Bhuail na boireannaich am bilean gu deònach agus rinn iad gàire. Tha cas an deugaire fhathast gun fhuilt, breagha, tana, ach duslach. Agus tha e na adhbhar nàire a bhith ga dhèanamh air do ghlùinean mar sin. Ach feumaidh tu, air neo chì thu nad shùilean gun loisg iad thu. Agus tha coltas gu math feargach air Peadar. Bha mi airson ionnsaigh a thoirt orra gu tur, ach bha nàire air coigrich. Uill, rinn e irioslachd gu leòr orra. Agus carson a tha iad mì-riaraichte agus a" magadh? Nach e balach eireachdail a th" ann? Carson a tha iad a" coimhead cho cruaidh? Is dòcha gum bu chòir dha a foirfeachd mhòr a chuir nam beul? Tha e dìreach duilich gu bheil tòrr dhaoine timcheall.
  Bidh iad ag èigheach ris a" ghille agus a" toirt air an uèir a tharraing. Bidh an supertank Monster a" losgadh a-rithist. Bidh e a" spùtadh cosgais rocaid cho cumhachdach. Agus bidh e ag itealaich thairis air na speuran, a "toirt bàs agus sgrios gu nàbachd gu lèir.
  Bidh E-100, tanca le dà ghunna, cumhachdach agus gu math luath, a 'dol seachad. Feuch rudeigin mar seo. Bidh an càr Gearmailteach cuideachd a" losgadh, a" mothachadh don Sherman a" sleamhnachadh seachad. Chan eil e gu math furasta a bhualadh bho astar. Ach tha an gunna anti-itealain 128-mm a 'losgadh gu luath agus a' bualadh gu math.
  Agus mar a chaidh mullach an t-Sherman a shèideadh air falbh. Ciamar a chaidh an tanca seo fhàgail às aonais a leth? Agus tha na Gearmailtich gu litireil a" beucaich le toileachas. Seo baile mòr Ameireaganach air thoiseach.
  Bidh poileis ionadail a "bogadh bhon mheadhan agus a" tuiteam gu an glùinean ag iarraidh tròcair.
  Ruith a" mhòr-chuid de mhuinntir an àite agus chaidh iad am falach. Agus chan eil ach balaich neònach a" coimhead air tancaichean Gearmailteach gun eagal. Agus eadhon le beagan feòrachas.
  Thug tè de na boireannaich Gearmailteach cuip a-mach agus thòisich i air na gillean Ameireaganach a bhualadh air an casan rùisgte. Bidh iad a 'sguabadh às agus a' leum air falbh. Ach tha iad fhathast a 'coimhead agus chan eil iad a' ruith air falbh. Bidh cuid eadhon a" seinn rudeigin.
  Sheinn Pàdraig, a 'faireachdainn an dealas ann fhèin, loidhnichean a bha gu math coltach ri faclan a' bhàird Sòbhieteach san àm ri teachd:
  - Cha toil leam mi fhìn nuair a tha eagal orm ...
  Tha e a" cur dragh orm nuair a thèid daoine neo-chiontach a bhualadh!
  Cha toil leam e nuair a thèid iad a-steach do m" anam,
  Gu h-àraidh nuair a bhios iad a" spùtadh oirre!
  Òran làidir a ràdh co-dhiù! Aig an aon àm, ghabh còignear nigheanan Sòbhieteach dreuchdan ann an dìon Ameireaganach. Bha na nigheanan deiseil airson buannachadh no bàsachadh. Sin an t-aobhar gu'n do sheinn iad le mòr dhealas, A' deanamh suas mar chaidh iad ;
  Mo Ruis naomh, uasal,
  Raointean òir, cluaintean airgid ...
  An seo tha daoimeanan air an talamh a chrathadh,
  Taghadh de neamhnaidean sneachda Ruiseanach!
  
  Is tu mo mhàthair-thìr nas motha na rud sam bith eile,
  Bidh an nightingale a" bualadh, a" losgadh trill...
  Chan fheum saighdearan a bhith a 'gabhail fois air an leapannan,
  Nuair a chaidh an t-eucoir rabid a-steach!
  
  An seo tha an Wehrmacht a 'dol air adhart ann an rughadh fiadhaich,
  Tha an talamh anns an Ruis a 'losgadh le teine. .
  Tha saighdearan Ruiseanach a" leaghadh gu math luath,
  Agus chaidh an teaghlach a sgrios le boma!
  
  Ach an Motherland, eadhon ged a tha làmh an nàmhaid an-iochdmhor,
  Chan eil e airson a dhol a-steach don nàmhaid aige ...
  Gheibh am Fuhrer e, tha mi a" creidsinn ann an sùil a dh" aithghearr,
  Leis gu bheil an arm air a thionndadh gu stàilinn!
  
  An seo tha sinn air teagamhan a dhùnadh faisg air Moscow,
  Agus a" bleith ar fiaclan, bidh sinn a" sabaid airson na dùthcha...
  Tha fios agam air soirbheachas nan Krauts, tha iad dìreach air an cuir ris,
  Co-dhiù tha Hitler a" gairm air Satan!
  
  Bheir sinn buaidh air na faisistich gu dian,
  Ged a tha cumhachd mòr aig na Nadsaidhean...
  Ach an uairsin bidh tanca Sòbhieteach a 'ruith gu sàmhach,
  Agus a" breabadh taobhan an Fuhrer!
  
  Bidh sinn a 'bualadh nan Krauts, gan gearradh sìos faisg air Moscow,
  Tha cinn is turaidean mar choirce gu tancaichean...
  'S tha mi 'creidsinn gun tig àm a' Chèitein,
  Cuin a thug saighdear a bhratach gu Berlin?
  
  An uairsin bidh an saoghal ann an toileachas co-mhaoineas,
  Ann, tha a h-uile gaisgeach dìreach bhon mhanaidsear ...
  Tilgidh sinn gaisgich an fhasais dhan dubh-aigein,
  Dèan briseadh air horde sam bith, an ridire againn!
  
  Dh"innis a" chuthag dhuinn cho fada "s a bhios sinn beò,
  Chan e ceist gu math buntainneach a tha seo ...
  Leis gu bheil e duilich gu bheil beatha an-còmhnaidh cho goirid,
  An dòchas gun toir Crìosd aiseirigh dhaoine!
  
  Ach tha mi creidsinn ann an saidheans co-mhaoineas,
  Bheir sinn buaidh air farsaingeachd na cruinne!
  Tilgeamaid dòrlach de shaobh-chràbhaidhean dhan àibheis,
  aiseirigh daoine agus creutairean eile!
  Iuchar 1945. Tha còignear nigheanan Alenka, Maria, Alla, Anyuta, Matryona a" sabaid ann am Philadelphia. Tha am baile as motha seo ann an ceann a tuath nan Stàitean Aonaichte na sheòrsa de phrìomh ionad dìon Ameireagaidh. Tha saighdearan an Treas Reich a" tighinn air adhart, a" bagairt an cumhachd as beairtiche san t-saoghal a ghlacadh. Agus an uairsin bidh iad gu cinnteach a 'tuiteam air an USSR. Agus an uairsin bidh e gu math dona.
  Ceannard a" bhuidheann-chatha Alenka, na h-èideadh àbhaisteach: casruisgte agus a" caitheamh dìreach bikini.
  Bidh nighean a" losgadh bazooka aig tanca Gearmailteach E-25. Is e inneal nas aotroime agus nas gluasad a tha seo, agus gheibh thu àite lag ann. Agus bidh e a" bualadh air an taobh, a" toirt air a" Ghearmailteach snìomh. Às deidh sin bidh Alenka a" losgadh spreadhadh bho ghunna-inneal agus a" gearradh sìos còignear Innseanaich bho arm an Treas Reich. Tha e ag ràdh le gàire:
  - Cha tèid iad seachad!
  Agus tilgidh e grenade le a chasan. A-rithist, bidh criomagan a 'falbh às a chèile, tòrr call, agus cinn air an gearradh. Chan e seo a" chiad uair a tha Alenka air sabaid. Tha cliù aice bho Brest fhèin. Agus tha an gaisgeach làn neart agus diongmhaltas airson a bhith beò gu deireadh. Faisg air làimh, tha fear Ameireaganach Afraganach a" bàsachadh le stamag reubte. Is e sealladh fìor eagallach a tha seo. Bidh an duine dubh a" sgròbadh agus thig an spiorad a-mach às.
  Tha Alenka ag ràdh gu deònach:
  - Na bi a 'bàsachadh dà uair! Chan urrainn dad nar beatha ar tarraing a-mach às an dìollaid!
  Agus a-rithist tha e a 'tilgeil grenade le a chasan rùisgte.
  Tha Maria donn an sin cuideachd. Agus a 'tilgeil grenades le a chasan. 'S e nighean glè bhòidheach a th' innte agus tha i cugallach a-muigh, ach gu math deas. Tha Arabaich a chaidh am marbhadh bho shaighdearan coloinidh an Treas Reich a" tuiteam. Tha stain scarlaid a" sgaoileadh thairis air aodann feusagach fear dhiubh.
  Sheinn Maria le tlachd:
  - Tha flùr air an t-saoghal, sgàrlaid, sgarlaid... Soraidh slàn leis an sgeulachd sìthiche Oiliompaiceach!
  Agus a-rithist tha a casan gràsmhor, ruisgte a' gluasad. Tilg grenade agus buail an luchd-dùbhlain. Tha e coltach ri speal a" gearradh fheanntag. Agus tha an nighean a 'tilgeil. Tha i spìosrach.
  Bha aig Maria ri tòrr rudan fhulang aig àm a" chogaidh. Agus cha dìochuimhnich i seo gu bràth. Agus mar ann am braighdeanas chuir iad i le sreang rùisgte air a druim is a sàilichean. Agus mar a loisg iad an t-aonar le solas. Agus b 'e an rud a bu mhiosa nuair a chaidh Maria, a bha air a chràdh le cràdh, a thoirt gu bàs. Le a casan loisgte, chaidh an nighean, cha mhòr na h-ìghne, a-steach air clodan reòta na talmhainn. Bha a casan rùisgte, blistered ann am pian mòr. Dh" iarr cuid de luchd-ealain Gearmailteach Maria a chumail. A rèir coltais bha e dha-rìribh ag iarraidh dealbh a pheantadh: "tha nighean casruisgte ga toirt gu bàs. Bha Maria bochd air a gluasad ann an cearcall, air a èigneachadh gus reothadh ann an suidheachadh breagha. Agus chan eil oirre ach èideadh aotrom, reubte, còmhdaichte le stains fala. Lean an Gearmailteach thairis oirre, rug i air a cas le a làimh agus thug i oirre a corragan loisgte a lùbadh - gus a dhèanamh nas bòidhche. Agus b" fheudar do Mhàiri seasamh gun ghluasad, a" cabadaich a fiaclan. Agus dh'fheuch iad eadhon air na buinn. An uairsin chuir iad a-mach i le cuip agus thug iad a-rithist i don dìg. An uairsin rinn Maria ùrnaigh gu inntinn ris an Uile-chumhachdach agus leig i soraidh slàn le a teaghlach. Tha i na treud de fhiaclan a" cabadaich le fuachd an eagail. Shèid gaoth reòthte an fhoghair a falt òir. Bha an dreasa glè ghoirid, a" nochdadh a glùinean briste, loisgte, còmhdaichte le blisters, agus comharran uèir air a casan. Bha an nighean gu lèir còmhdaichte le sgrìoban, bruthaidhean, agus bruisean. Bhuail iad i le batan rubair an dà chuid air a cheann agus air na sàilean! Tha an cùl gu lèir air a stialladh le cuip agus uèir. Tha an dreasa air a reubadh, tha corp air a bhualadh ri fhaicinn tro na ragaichean. Ach tha Maria a" feuchainn ri fuireach dìreach.
  Gabhaidh i ri bàs agus chan iarr i tròcair!
  A 'cruinneachadh a neart, tha an nighean ag èigheach:
  - Gu ma fada beò an Motherland!
  Agus loisg iad oirre. Thuit an nighean... Cha robh fios aice gur e cur gu bàs meallta a bh" ann. Agus thuit i air sruth sneachda, a" call mothachadh bho theannachadh nearbhach. An uairsin lean barrachd chràdh. Ach bha aon de na poileis a chuir gu bàs ag iarraidh spòrs a bhith aice, no an àite a h-èigneachadh, agus ann an cruth sgìth dh" fhan Maria na bòidhchead. Cha robh an t-eagal air an neach a thugadh leis gu àite uaigneach an dèidh fìor chràdh. Bha e an sin gu bhith a" gabhail seilbh innte, ach thug corraich neart do Mhàiri. Gun a bhith a" sparradh air a shàil loisgte, bhuail i e anns an groin le leithid de chorruich, agus thàinig i air tìr gu ceart gun do chaochail am poileasman bho chlisgeadh a" phian.
  Thug toileachas tòcail neart do Maria. An dèidh dà dhag a thoirt bhon phoileasman, chaidh an nighean leònte, cha mhòr lomnochd, a bhriseadh troimhe. Chaidh aice air, a" gabhail brath air an iongnadh, losgadh air ceithir geàrdan agus teicheadh tro gheataichean a" phrìosain.
  An uairsin ruith i air falbh casruisgte agus tron t-sneachda. Bha mo chasan reòta agus cha robh mi a" faireachdainn dad. Gu fortanach, leig an sealbhadair an nighean a-steach don taigh agus leig i blàthachadh. Thionndaidh casan Maria dearg mar chasan feannag agus gort i gu mòr. Ach gu fortanach cha robh frostbites ann.
  Fhuair an nighean aodach blàth agus chaidh i gu na partisans. Agus an uairsin chaidh i thairis air an loidhne aghaidh. Ach a 'cuimhneachadh air a teicheadh, dh' fheuch i a-nis ri uiread de ùine a chaitheamh casruisgte, agus a dhèanamh gun bhrògan eadhon sa gheamhradh.
  As t-samhradh, tha e cha mhòr rùisgte tlachdmhor, gu sònraichte leis gu bheil an àm seo den bhliadhna nas blàithe ann an Ameireagaidh na anns an Ruis.
  Agus dh'ionnsaich Maria cuideachd a bhith a 'tilgeil grenades gu math fada le a casan. Is e seo aon de na buannachdan a tha aig nighean a bhith a" coiseachd casruisgte. Faodaidh tu do òrdagan a chleachdadh gus sgeinean, grenades, mìrean biorach, agus pìosan ceirmeag is meatailt a thilgeil. Is e sin, faodaidh tu tòrr a dhèanamh le do chasan gràsmhor. Fiù 's losgadh bho inneal-ghunna. Anns a 'bhuidheann-chatha aca, bidh na caileagan uile a' sabaid casruisgte a-mhàin.
  Is ann dìreach ann an droch reothadh as urrainn bòidhchead an casan a phasgadh ann an cellophane, no an lubricadh le geir is deoch làidir.
  Bidh Maria a" losgadh agus a" deàrrsadh.
  Dearg Alla. Tha i cuideachd gu math ceart agus na gaisgeach làidir. Tha a leithid de fhalt copair-dearg oirre is gu bheil i coltach ri bratach an ar-a-mach, a" sruthadh sa ghaoith. Nighean àlainn agus glè mhisneachail. Fiù 's cus. Bha gnè aca mu thràth le mòran fhireannaich. Rinn mi eadhon gaol do thrì, ceithir aig an aon àm. Chòrd e rithe gu mòr mar sin.
  Agus cò a bheir breith air Alla? Tha i na sàr-ghaisgeach, agus chan eil i a 'gabhail ri seasmhachd ann an gaol. Seo an creideas aice. A-nis tha an nighean a 'tilgeil pìos glainne le a h-òrdagan lom. Bidh e ag itealaich agus a" bualadh air Afraganach bho arm an Reich san amhaich agus a" tolladh an Arabach ann an cùl a chinn. Tha tòrr shaighdearan bhon Treas Reich, air am fastadh le creach. Tha grunn phàirtean de choloinidh ann. Tha iad a" sguabadh Ameireagaidh.
  Alla gàire. Tha caractar cruaidh aice agus bha i ann am prìosan òigridh. Agus dh'èirich cruadal agus greadhnachas ann. Aig an aon àm, eadhon anns a 'phrìosan, cha do ghluais an nighean a-riamh gu bhith a' dèanamh eucoir air an lag. Ach, cò nach do shuidh fo Stalin? Agus thadhail Alenka cuideachd, ged a bha e goirid, air coloinidh saothair chloinne. Ach cha do chuir sin stad oirre bho bhith ag èirigh gu inbhe prìomh agus a 'faighinn rionnag Gaisgeach an USSR.
  Alla losgadh a-rithist. An uairsin cuiridh e grenade air bhog le a chas rùisgte. Mar sin bidh e ag itealaich air slighe briste agus a" crìochnachadh ann am baraille tanca. Tha 'n gaisgeach ruadh a' fannachadh :
  - Tha mi dha-rìribh na shàr nighean! An dà chuid ann an cogadh agus anns an leabaidh!
  Às deidh sin chuir an diabhal teine pìos rubair le maidsean na theine agus chaidh e a-steach don tanca Gearmailteach E-50. Agus bha beachd seòlta aig an diabhal ruadh: tanca Hitler a ghlacadh.
  Thog i pìos rubair le òrdagan a cas-rùisgte agus thilg i dìreach dhan bharaille fhosgailte e. Agus leth-mhionaid às deidh sin dh" fhosgail ad an tanca E-50, agus nochd na Gearmailtich a bha a" teicheadh.
  Loisg Alla air na Krauts le daga, agus chrìochnaich i fear le pìos ceirmeag, cuideachd air a thilgeil le a cas chiseled, seductive. An uairsin rinn i feadan ri a caraidean:
  - Bidh Maria agus Anyuta gam leantainn!
  Agus chaidh triùir nigheanan cas-rùisgte ann am bicini a-mhàin, a" lasadh an sàilean cruinn, dustach, a-steach don tanca. Chan eil an àirde aige nas fhaide na dà mheatair agus leum na bòidhchead gu furasta a-staigh. Chladhaich iad anns a" chàr. Agus rinn iad feadalaich.
  Thuirt Anyuta, am fionn eireachdail seo:
  - Càr fionnar, tha optics agus faicsinneachd cho math aige!
  Thug Maria fa-near cuideachd:
  - Agus seo mar a tha iad a 'cumail smachd air an tanca.
  Thog an nighean an joystick. Bhrùth i am putan. Thòisich turaid an inneil air snìomh.
  Chrath Alla, a" rùisg a fiaclan:
  - Seadh, is e càr comhfhurtail a th" ann, gu mì-fhortanach tha an trithead "s a ceithir againn fada bhuaithe!
  Thuirt Maria le èadhar eòlaiche:
  - Gu dearbh... Tha inbhe 105 mm aig a" ghunna seo, agus tha fear nas motha aig an IS-2 againn.
  Chrath Alla agus thuirt e:
  - Ach tha baraille nas fhaide aig na Gearmailtich. Agus tha astar tùsail an projectile mòran nas àirde na an fheadhainn againn.
  Rinn Maria, a" snìomh fàileadh rubair losgaidh, gàire:
  - Bha thu gam smocadh gu deas... Coltach ri cockroaches!
  Bha Alla a" beucaich le gàire:
  - Feumaidh fios a bhith agad air na cleasan! Ach an do chòrd e riut?
  Chrath Anyuta agus chrath i a cas air a" mheatailt:
  - Gun teagamh!
  Agus chaidh na caileagan a-mach le gàire. Rinn sinn sgrùdadh beag air an joystick. Ghabh Maria suidheachan an dràibhear, thàinig Alla gu bhith na gunner, agus mharcaich Anyuta na gunnaichean-inneal. Às deidh sin thòisich an tanca Gearmailteach a ghlac na caileagan Ruiseanach a 'gluasad. Bha an stoc aige deiseil airson tomad bàis a chuir a-mach.
  Alla, sheinn an diabhal ruadh seo gu dùrachdach:
  - Tha an inneal bàis air a dhol craicte! Tha i ag itealaich, a 'briseadh a targaid! Rinn sinn gàire an turas seo agus choisich sinn air an loidhne gheal!
  Agus ghlac an gaisgeach teine am Panther-2 na seallaidhean. Ghlac i e agus loisg i. Chaidh tilgeadh marbhtach le cridhe uranium air a tholladh cha mhòr tron Panter agus dh" adhbhraich e spreadhadh nan projectiles. Bha na caileagan a" caoineadh ann an aonadh, a" reubadh:
  - Tha sinn fìor mhath agus sàr ghaisgich! Sgriosaidh sinn a h-uile duine!
  Agus loisg Alla air tanca Lev a-rithist. Rug i a fiaclan. Chuimhnich mi mar a chaidh a sguabadh ann an coloinidh saothair chloinne. Seadh, an sin rinn iad sgiùrsadh airson an eucoir a bu lugha. Agus tha e goirt! Tha nigheanan air an cuipeadh, agus feumaidh tu na buillean a chunntadh thu fhèin. Ma nì thu mearachd, spank a-rithist gus an caill thu mothachadh. Gu tric bidh caileagan air am bualadh le feanntag air an t-sàil, gu h-àraidh as t-samhradh. An uairsin tha e duilich ceum a chuir air na buinn loisgte. Bidh na blisters air casan nan nigheanan ag adhbhrachadh pian.
  A 'faireachdainn feargach, tha Alla a' losgadh aig Tìgear-3. A" tolladh armachd agus a" giùlan fhiaclan. Tha i na gaisgeach soirbheachail. Agus tha fios aige dè as fhiach. Is e an tanca as cunnartaiche, gu dearbh, an E-50. An seo tha an inneal a" feuchainn ri aithneachadh cò às a tha na Gearmailtich air am bualadh. Tha Alla ag amas air an àite as so-leònte aig snaim an tùir. Bidh i a" comharrachadh gu ceart agus a" cuir strìochag air a sàilean fhèin air oisean geur. An uairsin bidh e a 'losgadh. Tha an projectile air a chuir a-mach aig astar nas àirde na 1300 meatair gach diog. Agus tha e a 'bualadh air an làimh dheis.
  Tha Alla a" leum suas, ag èigheach:
  - Deiseil!
  Tha Anyuta a" dearbhadh:
  - Tha dinnear air a frithealadh!
  Tha an tanca Gearmailteach a" tòiseachadh a" losgadh agus na sligean aige a" spreadhadh. Tha sgiathan sgapte air feadh an achaidh.
  Maria a' seinn:
  - Sgaoil an oidhche mìrean rionnag air feadh nan speur. Air a h-ullachadh leis an Treas Reich, ciste-laighe gruamach, dòrainneach. Tha e coltach gun do rinn cuideigin boc aig margaidh flea... Agus chaidh cuideigin a bhualadh ceart san aghaidh le peilear!
  Thòisich Alla a" comharrachadh a" bharaille aig an tanca Lev-2 agus a" glaodhaich:
  - Aghaidh agus ciste!
  Agus loisg i air càr mòr Gearmailteach a bha air a dhol à bith. Bhris armachd an Leòmhainn mar ghloine fo chloich. Agus thòisich an inneal Gearmailteach a" reubadh suas an uidheamachd sabaid aige a-rithist.
  Bhuail Anyuta a casan rùisgte agus dh"èigh i:
  - Is e seo sinne, cumhachd na Ruis!
  Bha an nighean le falt òir a" crathadh, a" pronnadh na Gearmailtich agus an dìthean cèin leis na bratagan aice:
  - Gu sìmplidh Maria! Agus is mise am Mesiah!
  Loisg Alla a-rithist, an turas seo aig an E-25 agus rinn e sgadan:
  - Chan e, cha bhi na beanntan buidhe, bha iad air an airgeadachadh le slige Aurora!
  Dh'fhosgail Anyuta teine le gunnaichean-inneal. Tha còig dhiubh aig an E-50, aon air a thàthadh don bharaille. Agus bhuail iad gu cruaidh. Tha saighdearan dùthchasach na Treas Reich a 'gearradh sìos mar chorran.
  Tha an nighean blonde ag ràdh:
  - Ged nach e balach a th" annam, "s e nighean mathan a th" annam!
  Agus bidh e a" losgadh a-rithist agus gu math ceart. Na h-uimhir de chuirp de sgudal Hitler. Ged nach eil a h-uile duine an seo sgudal. Tha mòran Innseanaich gu sònraichte. Bidh Hitler a" trusadh saighdearan coloinidh, gan cur gu marbhadh. Tha tòrr dhaoine anns na h-Innseachan, ach chan eil obair ann airson a h-uile duine. Mar sin gluaisidh sinn na fir gu lèir gu fodar canain. Tha mòran Afraganach agus Arabach ann.
  Tha seann shaoranaich Sobhietach am measg an fheadhainn a tha a" sabaid. Chaidh an cur chun an taigh-spadaidh cuideachd. Chaidh cuid a cho-èigneachadh, agus chaidh cuid gu saor-thoileach. Agus tha na Sòbhietich an-còmhnaidh toilichte a bhith a 'sabaid an aghaidh Ameireagaidh.
  Bidh Alla a" losgadh, a" briseadh tro tanca faisisteach eile agus ag ràdh:
  - Is mise an rud a thig gu Hitler anns na trom-laighe aige.
  Tha Maria cho socair agus cho cugallach a-muigh, tha i a" pronnadh nan Nadsaidhean le bratagan. Chan eil truas aice. Cuimhnich gun robh an nighean, mar Nadsaidheach, a" ruith teanga lasrach thairis air a buinn rùisgte, ghràsmhor, a" sathadh fàileadh feòil loisgte. Agus an uairsin, air na h-uillt, bhuail iad mi le batan rubair. Feumaidh na faisisteachan sin a bhith air am pronnadh, air an toirt seachad, agus air am pronnadh beagan a bharrachd.
  Tha an tanca E-50 sùbailte, le slighean farsaing, agus tha e tòrr nas fhasa dhaibh nàimhdean na Ruis a phronnadh. 'S truagh nach eil am buidheann-chatha gu lèir ann. Chan fhaod na Gearmailtich gaoth fhaighinn de shaor-thoilich Sòbhieteach. Mar sin tha na caileagan dìreach còig dhiubh a 'sabaid.
  Alena a-rithist bhon bazooka, a 'taghadh tancaichean Gearmailteach nas fhasa. Agus bidh Matryona, còmhla ri a com-pàirtiche Eanraig Mac a" Ghobhainn, balach Ameireaganach sìmplidh ach borb, a" sleamhnachadh mhèinnean fo na slighean.
  Tha tòrr tancaichean aig na Gearmailtich, agus mar riaghailt chan eil iad a 'cur air bhog ionnsaigh às an aonais.
  Mar sin chuir Alla a-mach, no an àite a leòn gu bàs, E-50 eile. Tha na nigheanan ag obair gu soirbheachail. Ach bu chòir dhut a bhith faiceallach. Seo a" tighinn an "Royal Lion". Tha trì ceud millimeatair de armachd aghaidh aig a" charbad seo, agus canan 210-mm, a dh" fhaodar a losgadh aig tancaichean agus targaidean gun armachd. Bidh gunna E-50 mar seo a" sèideadh troimhe.
  Aig an àm seo tha Maria a 'leigeil leis an tanca a dhol timcheall gus faighinn air bòrd, far a bheil an armachd dà cheud mìleameatair de thighead agus tha e nas fhasa a dhol a-steach.
  Air an t-slighe, bidh an nighean a 'briseadh diofar sheòrsaichean de luchd-faisg, agus bidh Anyuta a' losgadh ghunnaichean-inneal.
  Tha Maria a' gàireachdainn:
  - Thoir maitheanas dhuinn, a Mhàthair Dhè, ma thachras dad!
  Agus Alla, gun a bhith a 'feitheamh ri faighinn air bòrd, nuair a bhios iad a' tighinn faisg, a 'brògan deireadh gu deireadh, agus bàrr na h-oisein. Agus tha e a 'bualadh ceart. Bidh e a 'dol tron mheatailt, agus tha an "Royal Lion" a' tòiseachadh a 'smocadh agus a' spreadhadh mar na tancaichean eile a bhuail na caileagan roimhe.
  Sheinn Alla le gàire:
  - Co-dhiù, a bhràithrean! Gràdh a bhith beò, a bhràithrean! Chan fheum thu dragh a chuir air Rùnaire Coitcheann Stalin!
  Buailidh slige air an armachd aghaidh. Bidh e a" stobadh leis a" chanan 88mm E-25 aige. Ach chaidh an tiodhlac thairis air an armachd.
  Bidh Alla a" freagairt le bhith a" tolladh inneal an nàmhaid mar shnàthad tro ìm. Às deidh sin tha an diabhal teine ag ràdh:
  - Stoirm, agus claidheamh nan Lochlannach !
  Bidh Anyuta a" losgadh gunna-inneal, ag ràdh:
  - Frasan agus dealanach!
  Bhris Maria an còirneal fo na bratagan agus rinn i gàire:
  - Cnàmhan, rionnagan - a 'tuiteam ann an sreath!
  Bidh an tanca aca a" losgadh a-rithist. An turas seo air feadh E-50. Tha e gu cinnteach feumach air sgil airson a dhol a-steach do 250 millimeters de armachd aghaidh aig ceàrn 45 ceum.
  Agus seo an E-100, inneal iongantach, ach seann mhodail. Ach tha an canan 128mm aige fhathast cunnartach. Agus tha an armachd aghaidh beagan nas laige na an E-50.
  Tha Alla a" toirt iomradh feallsanachail:
  - Sin a tha an seann mhodail a 'ciallachadh!
  Tha Maria a" briseadh a-steach gu feargach:
  - Feumaidh tu gluasad fhathast gus nach tèid do bhualadh! Às deidh na h-uile, ceud fichead "s a h-ochd millimeters...
  Agus ruith an nighean, a" seachnadh teilgeanan le cuideam ochd cileagram fichead. Agus mar sin loisg Alla a-rithist air an E-100 ann an seann atharrachadh. Thòisich an càr Gearmailteach air a reubadh na phìosan. Agus reubadh a-steach pìosan stàilinn.
  Agus mar a tha na sligean a" spreadhadh.
  Thuirt Anyuta, a" losgadh le gunnaichean-inneal:
  - Chuir e uile chumhachd a chorruich anns a' bhuille... Dhìrich e na speuran, chrath e na reultan!
  Bhris Maria dusan faisisteach aig an aon àm agus chuir i tweet:
  - Ceum air an gas! Thig air mo bhalach - ceum air a' ghas!
  Rinn Alla gàire agus thuirt e:
  - Tha, feumaidh gu bheil e math a bhith a 'bualadh air a' bhalach. Agus suil air...
  Dh'eirich Maria le feirg:
  -Dè cho gòrach a tha thu, Alla!
  Rinn an diabhal teine gàire:
  - Is toil leam a bhith a" dèanamh fealla-dhà! Na gabh gu cridhe!
  Sheinn Maria, a" leantainn oirre a" pronnadh nam faisisteach gràineil:
  - Mo chridhe... cridhe nighean laghach! Mo chridhe, tha mi airson a bhith beò san t-saoghal!
  Agus chuir an gaisgeach còrr is dusan eile às. Agus loisg Alla air E-50 eile, a" seinn:
  - Agus thomhais mi am figear aige le mo shùil, agus nuair a dh'ainmich e seic dhomh ...
  Loisg Anyuta gunnaichean-inneal agus thuirt e:
  - nochd mi mo bhiceps gun fhiosta! Is e nighean a th" annam, chan e lag idir!
  Loisg Alla slige aig Panther-2, gu furasta a" briseadh a taobh agus a" crathadh:
  - Agus sa bhad dh'fhàs an tanca nas sàmhaiche!
  Lean Anyuta a" fàs nas miosa:
  - Chan fhada gus am bi am Fritz air neamh!
  Bhuail Alla an tanca Lev agus ghuidh e:
  - A rèir coltais chan eil ùine aig na nàimhdean airson chips!
  An dèidh dha Anyuta an loidhne gu lèir a ghearradh sìos, rinn e sgadan:
  - Agus Hitler cliùiteach ...
  Às deidh seo, buailidh Allah an E-25 agus cuir a-mach:
  - A-nis chan eil mi ann am pàrras!
  Thuirt Anyuta gu loidsigeach:
  - Rinn sinn a-rithist e dà uair, chan ann air neamh! Canar tautology ris an seo anns an òran!
  freagraidh Dia, agus beucaidh e :
  - Dè a th" ann an deamocrasaidh dhaoine? Seo nuair a gheibh Hitler nicil!
  Thuirt Anyuta le dùrachd:
  - Tha, agus chan eil Stalin glè mhath! Chaill am buille Gearmailteach! Agus às deidh mòr-thubaist 1941, cha b" urrainn dhuinn a-riamh tarraing air ais!
  Dh" aontaich Alla, a" bualadh le gunna, le seo:
  - Tha, ann an 1941 chaill sinn cha mhòr an arm sgiobachd againn. Tha e cha mhòr do-dhèanta teicheadh bho leithid de mhilleadh. Agus chaidh aig Hitler air a h-uile goireas a bha aig an Roinn Eòrpa agus pàirt den USSR a ghluasad. Agus thionndaidh na Breatannaich gu math lag!
  Loisg Anyuta na còig gunnaichean-inneal aca. Chaidh leth-cheud coigreach a ghearradh sìos. Agus rinn i gàire:
  - Is sinne an fheadhainn as àille air an t-saoghal!
  Chrath Alla le aonta agus às deidh an dealbh thuirt:
  - Tha an corp boireann brèagha agus tlachdmhor a thaobh bòidhchead! A thaobh seo, is sinn crùn na bòidhchead!
  Ghabh Anyuta e agus sheinn e le fìor dhealas:
  - Chì mi do bhruis anns gach àite,
  A chruthaich iomallan na cruinne,
  Thug thu beatha don chruinne-cè gu lèir,
  A" toirt miannan naomh gu buil!
  
  Is e Dia Uile-chumhachdach crùn na maise,
  A" lasadh mo chridhe ann am bruadar...
  Is iad so mo smuaintean agus mo bhruadar-
  Dh'fhosgail aingeal an doras gu neamh!
  
  Tha gaol agam ort Athair Naomh,
  Thug thu do Mhac dìleas air mo shon!
  Crùn daoimean radiantach -
  Agus chan eil gràdh Dhè dhut air fuarachadh sìos!
  
  Bheir thusa, an Tì gun chrìoch, caraidean dhuinn,
  Tha e gad bhrosnachadh gu bhith ag obair gun leisg...
  Sin as coireach gu bheil mi ga iarraidh barrachd is barrachd
  Ùrnaigh do Dhia Uile-chumhachdach!
  
  Tha a h-uile dad anns a 'chruinne-cè a' tighinn bhon Athair,
  Agus a Mhac Uile-chumhachdaich...
  Is tu Ard-Thighearna na maise,
  An cruinne-cè, am meadhan agus am mullach!
  
  Tha annad fein an t-Uile-chumhachdach,
  Agus gaol nach eil eòlach air crìochan ...
  Leugh salm air do ghlùinean,
  Gabhaidh sinn a dh'aithghearr sgiath mar eòin!
  
  Bidh an cruinne-cè gu lèir mar neamh,
  Bidh toileachas eadar-phlanntach fo bhlàth ...
  'S gu 'n cuireadh tu 'n dàn, a bhalaich, gu dàna -
  A 'coisrigeadh do chuid obrach gu Iosa!
  
  'S an uair a thig an t-Uile-chumhachdach,
  Bidh Eden nas fheàrr air an talamh ...
  Tha Dia Criosd gar treòrachadh gu slàinte,
  Bidh am faireachdainn na bhogha-froise den latha!
  
  Uime sin tha Dia a' teagasg - Na peacaich,
  Ma tha thu lag, cuidichidh an t-Uile-chumhachdach ...
  Agus greasaibh, agus deanaibh aithreachas,
  Searmonachadh - na gabh dragh mun leabaidh!
  Òran math, gu sònraichte ma loisgeas tu air tancaichean Gearmailteach fhad "s a tha thu ag èisteachd ris. Sheinn Alla leis agus loisg e. Lean an diabhal teine, na creideasan, gu pàganachd. Bha i air a tàladh gu draoidheachd, diofar bhuidseachd. Agus cha do chòrd monotheism rithe gu mòr.
  Ach bha a" chlàrsach dhearg fhathast a" seinn agus a" losgadh. Dè mu dheidhinn Iosa? Cuideachd Dia làidir!
  Ach ron chogadh, theagaisg iad nach eil Dia ann! Loisg Alla, bhuail e fear eile, seann "Panther" -2, agus rinn e gàire:
  - Seadh, bha àm ann anns an robh iad ag innseadh dhuinn ann an uile dhiadh- achd nach 'eil ann an Dia ach mealladh !
  Chrath Maria a ceann gu làidir, agus às deidh dhi grunn fhaisistich eile a phronnadh, fhreagair i:
  - Cha'n'eil, an Uile-chumhachdaich, cha'n urrainn e a bhi 'na mhealladh, gu h-àraidh leis gu bheil ceist ann - cò as a thàinig an cruinne-cè!?
  Bha Anyuta, losgadh, frasadh na Nadsaidhean le peilearan, den bheachd gu robh e riatanach cuir ris:
  - A bharrachd air an sin, tha fiosaigs air dearbhadh mar-thà gu bheil cha mhòr dad anns a "chruinne-cè. Agus gum faodar an Talamh gu lèir againn a bhrùthadh mar ubhal!
  Bha Maria den bheachd gu robh e riatanach, fhad "s a bha i fhathast a" cur cuideam air na faisisteach, cuir ris:
  - Agus chaidh a stèidheachadh cuideachd gu bheil an Cruinne-cè a 'leudachadh. Mar sin, is coltaiche, bha e uaireigin cho mòr ri atom hydrogen! An urrainn dhut smaoineachadh cò às a thàinig e!
  Alla, a 'leantainn air adhart a' briseadh nan tancaichean, rinn e gearan reusanta:
  - Ma tha thu a 'smaoineachadh gun do dh' èirich an Cruinne-cè bho spreadhadh, an uairsin ... an uairsin tha thu ag ràdh rud uabhasach absurd!
  Thug Anyuta fa-near gu reusanta agus gu ciallach, ag amas air na gunnaichean inneal le a casan rùisgte, gràsmhor:
  - Sin as coireach gu bheil mi ag ràdh gu bheil Dia ann! Cha b 'urrainn don tanca T-34 a bhith air èirigh bho spreadhadh aig taigh-bathair sgudail, agus cha bhiodh rionnagan air cruthachadh bho spreadhaidhean cuarc. Dìreach beatha daonna ...
  Thuirt Maria, an dèidh dhi pasgan eile de Nadsaidhean a phronnadh, ag ràdh:
  - A" diùltadh gu bheil an dàrna lagh thermodynamics ann. Ann an cleachdadh, tha sinn a 'faicinn duilgheadas leantainneach, agus tha an dàrna lagh thermodynamics a' leantainn gu bàs! Agus sìmpleachadh!
  Thuirt Anyuta, ag obrachadh nan gunnaichean inneal le a òrdagan rùisgte:
  - Is e seo an lagh airson entropy a lughdachadh. Is e sin, bàs teas coitcheann! Mar sin feumaidh sinn aideachadh nach eil an dàrna cuid an dàrna lagh thermodynamics ann, no gu bheil Dia àrd-ìre a tha a 'cumail òrdugh!
  Thuirt Alla, nach eil cho eòlach air saidheans, gu reusanta:
  - Dè mu dheidhinn teòiridh thermodynamics neo-chothromach? Tha e a" mìneachadh carson nach eil an dàrna lagh thermodynamics furasta!
  Rinn Anyuta gàire agus thuirt e le gàire, a" tarraing nam faisisteach:
  - Nach e geama inntinn falamh a tha seo?
  Rinn Maria gàire cuideachd, ach bha i den bheachd gu robh e riatanach a thoirt fa-near:
  - Ach ciamar, mar eisimpleir, a mhìnicheas sinn gu bheil Dia ann? Ciamar a nochd e?
  Dh"fhàs Alla gu mòr agus, a" rùrach a fiaclan, dhearbh e:
  - Sin e! Ciamar a mhìnicheas tu seo?
  Mhol Anyuta gu slaodach:
  - Ach tha creidimh mar an ceudna ag iarraidh creidimh gun mhìneachadh ? Cò às a thàinig, mar eisimpleir, a" chùis?
  Chuir Alla a-mach tanca Lev eile agus mhol e:
  - Tha cùis sìorraidh agus bha e a-riamh ann!
  Thuirt Anyuta le cuideam na guth:
  - Ciamar a dh 'fhaodadh i a bhith ann an-còmhnaidh? Feumaidh seo creideamh cuideachd!
  Thog Alla gu loidsigeach:
  - Dìreach mar a tha bith an Uile-chumhachdaich shiorruidh ag iarraidh creidimh !
  Thuirt Anyuta gu loidsigeach:
  - Ach b'urrainn an t-Uile-chumhachdach breith air an duine agus air an t-saoghal. Agus ciamar a dh" adhbhraicheas cùis neo-phearsanta daoine tuigseach!
  Chuir Alla a-mach tanca eile, an turas seo E-50, agus bhruidhinn i a-mach:
  - Dh'fhaodadh teòiridh mean-fhàs mìneachadh a dhèanamh air a 'ghluasad bho shìmplidh gu iom-fhillte. Agus dh'fhaodadh an sìmplidh a bhith mean air mhean ag adhbhrachadh an iom-fhillte. Agus mar neo-bhàsmhorachd iomlan, thug e air falbh inntinn neo-chrìochnach uile-chumhachdach.
  Fhreagair Anyuta, a 'losgadh air na faisisteach, le misneachd:
  - Ach cha d' thug ni sam bith breith air Dia ! Bha an t-Uile-chumhachdach a-riamh ann! Agus is e axiom a tha seo! Tha, tha mi ag aontachadh. "Chuir an nighean sìos dusan Nadsaidheach no dhà agus lean i oirre. - Agus feumaidh an roghainn eile eadhon barrachd creideimh! Smaoinich gu bheil lùth neo-phearsanta an-còmhnaidh agus cùis agus àite ag èirigh bho dè? Cuideachd bho neo-làthaireachd! Agus a-rithist feumaidh tu creideamh gus a leithid de neo-làthaireachd a thuigsinn! Is e sin, tha na h-atheists ann an trioblaid iomlan! Tha adhbhar bunaiteach aig a h-uile dad. Ach càite am bu chòir an adhbhar bunaiteach a thighinn gu crìch? - Bhrùth an nighean a òrdagan rùisgte air na putanan luing gàirdeachais, a" losgadh air na droch spioradan faisisteach. Agus lean i oirre. - Ma nì sinn sgrùdadh air na h-adhbharan bunaiteach bhon toiseach, an uairsin a rèir atheism bidh sinn aig a" cheann thall nach eil ann. Ach am b" urrainn neo-làthaireachd no làn-fholamh a thighinn gu buil? Agus ma tha am bun-adhbhar air fhaicinn anns an Dia Uile-chumhachdach, tha na h-uile trioblaidean air am fuasgladh leotha fhèin. Agus gu bheil sìobhaltachd daonna ann, agus fiosrachadh, agus beatha bith-eòlasach agus planaidean le rionnagan. Ach tha beachdan atheist, ann a bhith a 'lorg a' bhunait, fhathast an urra ris an fheum air gabhail ris le creideamh. Ach tha tuilleadh mìneachaidh ann gu bheil beatha air an Talamh, agus sìobhaltachd daonna mar thoradh air cothrom, ag iarraidh mòran a bharrachd creideamh agus barailean na creideamh anns an Dia Uile-chumhachdach.
  Loisg Alla a-rithist, bhris e an E-50 agus dh" fhaighnich i gu co-sheòrsach:
  - Uill, canaidh tu gun do dhearbh thu mi ... Ach carson a bu chòir dhomh creidsinn anns an Dia Bìoball, agus chan e Rod? A-steach don dreach Slavic den Uile-chumhachdach!
  Bha Anyuta a" feadalaich, a" losgadh, agus às deidh dha smaoineachadh beagan, fhreagair e:
  - A chionn gu bheil am Bìoball, ged nach toil le mòran dhiubh gun deach a sgrìobhadh leis na h-Iùdhaich, co-dhiù beagan fìreanachaidh airson a Dhiadhachd. Gabh na fàisneachdan co-dhiù. Agus Rodnoverie... A bheil tòrr de na daoine Rodnoverie seo ann? Ma tha an seann Bhìoball aca fhèin? Agus bu mhath leam lem chridhe gum biodh na daoine taghte le Dia nan Ruiseanaich, agus chan e na h-Iùdhaich, gum biodh an Ruis, agus chan e Israel, mar rìoghachd an Tighearna. - Leudaich an nighean a gàirdeanan agus bhrùth i a casan tana, tana air na putanan gàirdeachais le a corragan rùisgte. - Ach tha thu faicinn, nach 'eil a leithid de leabhar againn ris a' Bhiobull. Agus chan eil eadhon stòran earbsach ann mu na bha ar sinnsirean a 'creidsinn mus deach gabhail ris a' chreideamh Chrìosdail. Is e seo an duilgheadas, leis a h-uile easbhaidhean sa Bhìoball, gu bheil roghainnean eile ag iarraidh eadhon barrachd creideimh, agus iad teagmhach a thaobh spioradalachd Dhè.
  Mhol Alla, às deidh dha buille ceart fhaighinn bhon Jagdtiger-2:
  - Agus mur robh an t-Uile-chumhachdach a' meas gu'm feumadh e foillseachadh a thoirt mu d' thimchioll fein idir. Agus tha a h-uile leabhar mu Dhia ann an suidheachaidhean a cheart cho co-ionann ... - Rinn an diabhal ruadh gàire agus, a 'magadh air a caraidean, thuirt e. - Is e sin, tha seo uile dìreach daonna.
  Stad Anyuta anns an t-seilg gus leigeil leis na gunnaichean fuarachadh agus dh" fhaighnich e le teagamh:
  - An saoil thu gu'm faodadh an t-Uile-chumhachdach eolas a fhalach air fein, agus leigeil leis an t-saoghal a chùrsa a ghabhail ?
  Thuirt Alla gu reusanta:
  - Seall air an t-saoghal againn! Ghabh na Nadsaidhean Orenburg, chuir iad stoirm air Philadelphia, sheas iad faisg air Moscow agus chuairtich iad Leningrad. Ag amharc air an so, tha mi meas nach 'eil e duilich a chreidsinn gu'n do leig an Dia Uile-chumhachdach le'n saoghal a chùrsa a ghabhail. Mar, lèabag leat fhèin, agus bheir mi sùil!
  Bha Anyuta ag osnaich gu mòr agus ag aontachadh:
  - Seadh, leis gun do ghlac na Nadsaidhean còrr air leth an t-saoghail... 'S e uamhas a tha seo! Ach theagamh gur e peanas a tha so do'n t-saoghal air son pheacanna agus mi-chreidimh !
  Bhris Alla a sùilean, loisg i slige eile agus thuirt i:
  - Ach tha seo a 'sealltainn a-rithist gu bheil ... ann an Dia a tha a' freagairt ar n-ùrnaighean chan urrainn dhuinn ach creidsinn ann an creideamh!
  Chuir Anyuta an aghaidh gu feargach:
  - Ach tha sinn beò agus chan eil sinn sgìth ... Mar sin na peacaich an aghaidh Dhè, Allah.
  Aig deas, chuir saighdearan Gearmailteach stoirm air a 'bhunait as motha sna SA ann am Miami.
  Bha na ceithir bòidhchead as ainmeile a 'sabaid air an tanca E-50. Mar sin bhris iad bataraidh de ghunnaichean anti-itealain gu pìosan stàilinn.
  Thuirt Gerda, a" reamhrachadh a bilean gu feòil-itheach:
  -Airson ealain, bidh luchd-cluiche a 'dèanamh ìobairtean saor-thoileach, airson ealain armailteach, tha luchd-èisteachd air an èigneachadh gu ìobairt!
  Thuirt Charlotte, a" cìreadh a falt copair-dearg le a cas-rùisgte:
  - Tha cogadh na phròiseas inntinneach! Leanaidh sinn oirnn a" gabhail baile às deidh baile-mòr, baile às deidh baile, gus an sgrios sinn Ameireagaidh gu lèir.
  Thuirt Cairistìona gu bruadar:
  - B' fheàrr leam gum biodh muc agam le pineapples a-nis... tha mi sgìth de bhith a' sladadh tioram!
  Thuirt Magda gu ciallach:
  - Mar sin seo am post againn! Na bi troimh-chèile!
  Rinn Cairistìona gàire. Bha i dha-rìribh ag iarraidh gum biodh dithis no triùir ghillean a" suathadh rithe agus ga bhualadh sa bhad. 'S bhiodh i dearg-ruadh 's maoth, 'S bhiodh i a' gul mar mhuc. Tha e cho snog nuair a ruitheas làmhan duine thairis air do chorragan, do shinns agus do adhbrannan. Nuair a bhios fir òga a" cuir strìochag air do shàilean agus a" frasadh do chasan gràsmhor le pògan.
  Chuir Cairistìona eadhon suathadh eadar a casan. Dè cho brosnachail 'sa tha na smuaintean sin. Ciamar a tha mi ag iarraidh sex.
  Thuirt Magda, a 'coimhead air a cèile ruadh,:
  - Cuir air falbh smuaintean lustful! Bi teann leat fhèin!
  Suathadh Cairistìona bonn lom air a" mheatailt agus thuirt i, a" suirghe:
  - O, a chealgair Chriosduidh ! Cionnas nach tuig thu guth na feola !
  Bha Cairistìona a 'smaoineachadh air fir. Tòrr de dhaoine òga, breagha, fèitheach a ghlacas i len làmhan, agus an uairsin tòisichidh e... Dè tha ceàrr air sin? Am bi fir a" bruadar mu harems? Carson nach tòisich i air a harem fhireann fhèin? Agus biodh orgy agad.
  Loisg Gerda air howitzer Ameireaganach 240-mm agus, le sùilean frasach, rinn e rùsg:
  - Bi faiceallach! Tha projectile cho mòr cunnartach dhuinn!
  Thuirt Cairistìona gu suairce:
  - Eh, bhiodh e math atharrachadh gu Shurmlev. Bidh an tanca seo, no an àite mastodon, ma bhuaileas e, bidh e a" bualadh!
  Ruith Gerda a cas-rùisgte, còmhdaichte a-mhàin le stiallan cumhang de aodach, thairis air broilleach Cairistìona. Chruinnich a nipples sa bhad, agus rinn an nighean gearan gu toileach.
  Rinn Gerda gàire agus fhreagair e:
  - Feumaidh an ceathrar againn a dhol chun na fir! Gabhamaid fois agus faigh sinn orgy mòr!
  Rinn Cairistìona gàire agus thuirt i:
  - Tha, tha mi dha-rìribh ag iarraidh feise! Ged is ann dìreach o chionn ghoirid a bha mi còmhla ri triùir ghillean aig an aon àm... Tha an fheòil a' sìor fhàs neo-sheasmhach!
  Rinn Gerda gàire agus lasadh, a" caoineadh:
  - Feumaidh nigheanan balaich, tha e cho math a bhith còmhla riutha! Gu sònraichte nuair a bhios tu ag obair do bheul le foirfeachd fireann mòr.
  Agus chaidh an gaisgeach geal-sneachda a-mach le gàire. Dh"imlich i a bilean sgàrlaid le a teanga pinc. Smaoinich mi air lollipop cho mòr ri banana. Mar a tha a teanga siùbhlach a" maothachadh na feòla milis, blasta, inntinneach.
  Chrath Gerda a ceann. Rè an t-sabaid, cha bu chòir dhut a dhol an sàs ann am fantasasan erotic. Is fheàrr a bhith a 'losgadh agus a' tilgeil.
  Bidh Magda a" milleadh an fhaireachdainn:
  - Ma ni thu ana-mianna na feola, theid thu direach do dh'ifrinn. Agus an uairsin bidh a leithid de chràdh ann ...
  Rinn Charlotte gearan gu lasrach, a" boghadh a corp fèitheach le cìochan àrda:
  - Cràdh! Wow, nuair a tha thu air do chuipeadh le cuip no feanntag, tha e gu math tlachdmhor!
  Rinn Gerda gàire agus thuirt e:
  - Dhutsa, is e cràdh a th" ann an cràdh, ach tha an cuipeadh dona!
  Bha Magda ag amas air a" ghunna leis an luing-ghoirid. Rug mi Sherman air a thiodhlacadh anns an talamh le gunna leudaichte. Loisg am bòidhchead. Tha e coltach ri bhith a" briseadh bàr seoclaid. Tha tanca Ameireaganach na theine. Agus an uairsin targaid ùr: Pershing. Agus bidh thu a" comharrachadh air agus a" losgadh gu cinnteach. Agus bidh thu gu litireil a" reubadh sìos an tùr.
  Tha Magda ag ràdh às deidh dha tanca Ameireaganach a bhualadh:
  - Na smaoinich air na balaich. Bu chòir dhuinn sabaid... Agus leig le guth ana-mhiann spreadhadh slige a bhàthadh!
  Chrath Gerda aonta. Bhuail i a cas agus smaoinich i gu robh Hans ga cùram. Is e balach àrd agus fèitheach a tha seo, cho coltach ris a" phostair Aryan. Bhiodh sin cho math!
  Às deidh sin loisg an nighean air an "Witch". Agus phronn i an taobh. Agus roinn e an càr cha mhòr na leth. Às deidh sin bhuail am bòidhchead cuideachd am buncair agus bhris e e. Thuit eadhon sgoltagan marmoir dheth.
  Às deidh sin rinn an nighean gàire:
  - Bha làmh an tuagh air a ghearradh na leth, ach bha sgarfa air an aghaidh!
  Agus mar a tha e a' gàireachdainn... A' sealltainn a theanga, cho pinc agus cho snog.
  Agus an uairsin bidh Cairistìona a" putadh na putanan luing gàirdeachais le a corragan rùisgte, a" briseadh "Big Tom" gu sprùilleach.
  Agus tha an diabhal teine, stuamach seo a" losgadh cho ceart. Seallaidhean cruinn còmhla ri gràs ecstatic.
  Tha Charlotte ag ràdh le gàire:
  - Seo mar a tha boireannaich a 'cumail fear: Eadailtis le a corp, Ameireaganach le a gnìomhan, Frangach le gràs, agus Ruiseanach le a buidheann pàrtaidh!
  Thuirt Cairistìona le misneachd:
  - Tha e nas fheàrr nuair a tha fir eadar-dhealaichte... Tha e tòrr nas deise agus nas inntinniche. Agus atharraich leannanan mar mhiotagan!
  Gabhaidh Gerda e agus seinnidh e:
  - Tha 'n duine anns an t-slochd, 's a' bhean anns a' chuan, tha 'n duine air ro-mhòran peirs' itheadh, 's a' bhean 'na Satan !
  Agus a-rithist tha na nigheanan a 'gàireachdainn. An sin thòisich iad air bualadh len casan rùisgte, air chor is gun do thuit sradagan fo na buinn. Agus tha na bòidhchead a 'gàireachdainn. Loisg Charlotte cuideachd, a" putadh a òrdagan bhon luing gàirdeachais, agus a" crathadh.
  - Gerda, Gerda, Gerda! Sàtan! Agus cò às a thàinig thu, a Gerda? Gerda, Gerda - feumaidh a bhith brèagha! Tha Satan fèin aig a' mhaise so !
  Agus bhris an dithis nighean an cinn len uile neart. Agus mar a bhios sradagan ag itealaich.
  Às deidh sin dh'èigh na caileagan còmhla:
  - Os ar cionn tha na sguadronan ag èigheach còmhla! Tha aon amadan làidir a" cur Sodom!
  Agus bhuail na gaisgich a-rithist an cinn len uile neart. Tha iad dha-rìribh a" faighinn tòrr spòrs. Agus bidh na bòidhchead a" beucaich le toileachas! Agus bidh iad a" seinn mar mhèirlich:
  - Tha e na thoileachas dha peathraichean, tha e na thoileachas dha peathraichean a bhith a" fuireach... Cha leig thu leas dragh a chuir ort leis an Nadsaidheach Fuhrer! Peathraichean sam bith, peathraichean sam bith... Faisg air Miami sgriosaidh sinn na Yankees gu cruaidh!
  Tha e spòrsail dha na nigheanan, chan urrainn dhut dad a ràdh. Tha grunn stàitean mar-thà fo smachd Wehrmacht. Agus tha na Nadsaidhean a" tighinn air adhart, gu dearbh tha tancaichean Fritz aig an ìre as àirde!
  Agus bidh na gaisgich a" seinn aig mullach an sgamhanan:
  - Tha iadsan uile a tha nar n-aghaidh marbh... Agus falbhaidh na robairean air ar son!
  Dh'èigh na bòidhchead còmhla ri chèile:
  - Tha e eagallach - kaput!
  Bha e coltach gun do chòrd a h-uile càil ris na gaisgich. Tha iad cho breagha, fèitheach, agus aig deireadh an Iuchair tha e teth, agus tha cuirp làidir nan nigheanan a" deàrrsadh le fallas. Bidh Cairistìona a' pronnadh nan Ameireaganach le a bratagan agus a' fìdeag òran dhi fhèin. Le guth dealasach:
  - Sgrìobh sìos anns an leabhar notaichean agad, air a h-uile duilleag ... Na caill do cheann, dìreach draibheadh air falbh na Yankees!
  Agus tha an nighean a" gàireachdainn rithe fhèin, a" giùlan a fiaclan, agus a" gnogadh. Cò dha - 's dòcha an Diabhal.
  Nuair a bha Gerda a" losgadh, chuimhnich Gerda air aon de na nobhailean ficsean saidheans a leugh i. Ann an sin, nochd Satan aig taigh an àrd-ollamh ann an riochd òganach àlainn. Agus sgeulachd mu na trioblaidean a dh'èirich ann an ifrinn. Bha, mar thoradh air na fir bheaga a bha a" caitheamh entropaidh adhartach, dh" èirich briseadh air òrdugh nan cothroman agus thòisich ifrinn, gu dearbh, coltach ri trom-laighe. Agus "s e àite math gu leòr a bh" ann. An sin rinn na peacaich cuirm dhaibh fhèin, air dhaibh a bhith òg agus maiseach.
  Agus bha a" ghrian dhearg, gheal a" deàrrsadh gu bràth. Agus an uairsin thòisich seo... Chan iongnadh gun do rinn iad coimeas eadar an fho-thalamh agus sàibhear. Ach gu dearbh bha fìor thlachd agus dibhearsain an sin.
  Ghabh Gerda e agus sheinn e gu dùrachdach:
  - Lìon a" ghlainne le uisge teine,
  Còmhla ri Satan - leig leinn òl gu meatailt!
  Agus bhuaileas am fionn bòidheach mar chanain. Agus bhuail e itealan ionnsaigh P-51 Ameireaganach a bha ag itealaich gu h-ìosal. Uill, an diabhal beag glic!
  Rinn Gerda gàire gu feòil-itheach. Ach bha cothrom aig na h-Ameireaganaich an Ruis a sgaradh còmhla ris na Gearmailtich. Agus a-nis feumaidh iad fhèin laighe fo Hitler. Agus dhaibhsan tha e mì-thlachdmhor. An uairsin bidh fios aig an Ameireaganach practaigeach dè a th" ann an smachd Gearmailteach. Agus cha toir e ach buannachd dha.
  Sheinn Gerda:
  A' triall gu bagarrach thar a' phlanaid,
  iolaire treas Reich. .
  Seinnear ann an orain an t-sluaigh,
  Tha e air a mhòrachd fhaighinn air ais!
  Agus rinn seo e tòrr nas fhasa agus nas èibhinn dha na nigheanan. Agus bha gaisgich den chlas as àirde ann. Ach, tha e gu math furasta dhaibh sabaid. Agus tha iad comasach air buannachadh gun duilgheadas sam bith. A-nis tha am bataraidh air a bhualadh gu litireil.
  An uairsin phronnadh iad na saighdearan Ameireaganach le bratagan agus rinn iad gàire gu togarrach agus sheall iad an teangannan. Agus chrom iad air a chèile len casan casruisgte. Thog iad an cinn air amhaich làidir. Rinn sinn gàire...
  Thuirt Magda, dìreach ann an tòna beagan beag:
  - Dè a nì thu ann an ifrinn? Dìreach tog earbaill an diabhail!
  Às deidh sin chaidh na caileagan a-mach a 'gàireachdainn, gus an cluinneadh tu e taobh a-muigh an tanca. Tha iad cho mi-chiatach agus sunndach. Tha iad sin nan gaisgich nach gabh cron.
  Chaidh an Wehrmacht a-steach nas doimhne agus nas doimhne a-steach do Miami. Bha rinc spèilidh dha-rìribh air a dhèanamh le lasraichean stàilinn a" gluasad air adhart. Agus chrath an uidheamachd, bha na slighean glaiste. Tha tancaichean na Gearmailt làidir agus chan eil iad co-ionann a thaobh ìre carbaid. Agus tha na Krauts air leth moiteil às seo. Tha eadhon marasgal achaidh fìor àrdaichte a" coiseachd mun cuairt. Chan e a-mhàin gu bheil an E-50 air a dhìon gu math le tiugh an armachd, ach tha lannan leathad aige cuideachd.
  Feuch an tè seo. Agus chan urrainn dha na h-Ameireaganaich, a tha nan aghaidh air na Gearmailtich, dad a dhèanamh mu na Nadsaidhean.
  Saighdearan dubha a 'toirt seachad agus a' fàs nas fheàrr an toiseach. Chan eil iad dha-rìribh ag iarraidh sabaid airson na Stàitean Aonaichte. Bidh Ameireaganaich de thùs Gearmailteach a 'dol a-null gu taobh an Wehrmacht. Is e dìreach na h-Iùdhaich, a 'tuigsinn nach bi tròcair aca, a' sabaid chun na crìche. Tha an dà chuid Ameireaganaich Sìneach agus Sasannach a" nochdadh fulangas. Bidh Latinos gan giùlan fhèin ann an dòigh eadar-dhealaichte. Tha cuid nach eil ag iarraidh a bhith a 'sabaid leis na caidrich, a' Ghearmailt: Brazil, Argentina agus feadhainn eile, ach tha cuid gu math borb. San fharsaingeachd, tha na h-Ameireaganaich a" nochdadh fulangas coimeasach, agus feumaidh iad sabaid air an t-slighe air adhart. Ged a bha mòran phrìosanaich ann, ruith an àireamh gu milleanan.
  Bu chòir a thoirt fa-near gu bheil àireamh mhòr de Shermans aig na h-Ameireaganaich. Tha an tanca seo gu math furasta a dhèanamh agus tha e ann an iomadh dòigh coltach ris an T-34 Sòbhieteach, a-mhàin nas àirde, agus beagan nas miosa le armachd taobh. Chan eil sin, ge-tà, cudromach leis cho làidir sa tha na gunnaichean Gearmailteach.
  Ach tha na Krauts gu gnìomhach a" cruinneachadh chunntasan. Chruinnich galaxy slàn de thancairean Gearmailteach àireamh mhòr de charbadan millte. Bidh Aces cuideachd ag obair gu math. A bharrachd air Friedrich Bismarck, a tha a-mach à farpais, tha Marseille a" tighinn san dàrna h-àite. Chan eil Huffman dona idir. Ach chan eil iad cho dèidheil air oir bidh an ace seo gu tric a" dèanamh cron air plèanaichean Gearmailteach. Tha stoidhle sabaid Huffman airson ionnsaigh faisg air làimh, gu dearbh, a" meudachadh a" chunnart gun tèid a bhualadh le shrapnel bho itealain sìos. Is fheàrr le Marcel agus Friedrich a bhith ag obair aig astar.
  Bha iad nan snaidhpichean, glè èifeachdach agus èifeachdach.
  Tha Rudel cuideachd na ace fìor urramach, an dàrna sgrios tanca às deidh Friedrich. Tha an Rudel seo na dhuine glè mhisneachail. Chaidh a losgadh sìos agus a leòn barrachd air aon uair, ach dh'fhuirich e ann an seirbheis.
  San fharsaingeachd, bu chòir tuigsinn gu bheil sgil an Luftwaffe aig ìre fìor mhòr. Agus gu bheil na h-Ameireaganaich gu soilleir a" call dha na Gearmailtich san adhar. Agus tha an trodaiche Ameireaganach as mòr-chòrdte, am Mustang, gu tur gun chuideachadh san adhar.
  Thug Gerda am bata lollipop le a òrdagan rùisgte agus, a" suirghe air, thuirt i gu smaoineachail:
  - Tha sin inntinneach... Buailidh sinn Ameireagaidh gun teagamh sam bith. Ach am faigh Iapan an uiread sin de thalamh?
  Thuirt Charlotte le fearg na guth:
  - Chan eil! Cha bu chòir seo tachairt! Cha toir sinn suas leth an t-saoghail do na sùilean caola!
  Rinn Cairistìona gàire, bhuail i an armachd le a sàil chruinn agus rinn i gàire:
  - Feuch an cuir sinn às dhaibh mar Ruiseanaich agus Ameireaganaich!
  Thuirt Magda ann an tòna nas buige:
  - Ach chuidich iad sinn gu mòr anns a 'chogadh ris na Ruiseanaich agus Ameireaganach. Cha bu chòir dhuinn bruidhinn gu gràineil mu Iapan!
  Bha sùilean Charlotte a" lasadh agus a" sgàineadh:
  - Bidh sinn a" làimhseachadh dhaoine eile mar a tha iad airidh air! Agus chan eil Iapan mar eisgeachd!
  Thuirt Gerda gu rèiteachaidh:
  - Chan e, gu dearbh, feumaidh sinn ùmhlachd a thoirt do na chuir Iapan ris an Dàrna Cogadh. Gu sònraichte anns a 'bhlàr an aghaidh nan SA. Mharbh iad mòran Ameireaganaich agus chaidh a" mhòr-chuid den chabhlach fodha. Mar sin gar dìon cuideachd!
  Rinn Cairistìona srann le tàir:
  - Nam biodh Iapan air ionnsaigh a thoirt air an USSR ann an 1941, bhiodh Moscow air a ghabhail o chionn fhada. Agus mar sin chaidh an cogadh air adhart nas fhaide na fìor ùine sam bith.
  Chrath Charlotte, an diabhal ruadh seo ag aontachadh:
  - Tha, tha an siathamh bliadhna den chogadh a 'tighinn gu crìch. Agus chan eil crìoch no iomall ann an sealladh don fheòil seo! Agus feumaidh sinn aideachadh gu bheil e a" fàs beagan doirbh.
  Rolaig Gerda a-null air a stamag, bhrùth i am putan gàirdeachais le a cas, a" leagail Sherman eile, agus a" coidseadh:
  - Ach chan eil eòlas againn air beatha sam bith eile ... Mar sin is fhiach a bhith ag iarraidh rud sam bith eile!
  Thuirt Magda gu ciallach:
  - Tha an àireamh de dhùthchannan san t-saoghal iomlan. Tha seo a 'ciallachadh gum bi sìth ann nas luaithe no nas fhaide air adhart, agus leis a' sin thig toileachas dha daoine.
  Charlotte, rinn an diabhal ruadh seo srann gu tàireil:
  - Nach 'eil sonas ann an cogadh ?
  Chrath Magda a ceann:
  - Dè an toileachas a dh'fhaodas a bhith ann a bhith a 'marbhadh dhaoine? Ann an sgrios, fòirneart agus bròn?
  Chrath Charlotte agus thug i fa-near:
  - Nuair a bha mi nam nighean bheag, bu toil leam a bhith a" cluich cogadh agus a" bualadh feanntag le maide. Tha rudeigin anns a h-uile duine againn a tha air an tarraing gu sgrios. Agus sgrios droch rudan!
  Sheinn Cairistìona, a" leum suas is sìos an tanca:
  - Tha an fho-thalamh uamhasach uamhasach ... Tha ifrinn nas trom-laighe na na aislingean as uamhasach ...
  Thuirt Charlotte fada:
  - Agus nigheanan cuideachd... Feumaidh tu a bhith eòlach air modarrachd anns a h-uile càil, a' gabhail a-steach peacadh!
  Thuirt Gerda gu ciallach:
  - Tha am peacadh mar phiobar ann an sùgh. Tha cus dona - bidh e a" losgadh do bheul, ach às aonais tha e mì-mhodhail agus gun blas!
  Thuirt Magda le osna:
  - Ach tha peacadh ga d' dheanamh sgìth ! Nach eil?
  Rinn Gerda gàire agus fhreagair e:
  - Tha ruith sgìth cuideachd, ach tha e math airson slàinte... Feumaidh sinn an corp a shlànachadh.
  Chaidh aire Charlotte a tharraing agus chuir i slige a-steach don Pershing. Tha i na gaisgeach fìor cheart. Agus tha rudeigin aice ri shealltainn do dhaoine eile. Chuir i a-mach tanca Ameireaganach agus chuir i tweet:
  - Tha mi nam shàr ghaisgeach agus trì tursan hyper!
  Às deidh sin thilg a" bhòidhchead an cupa a" cagnadh guma na beul agus shèid i builgean slàn.
  Thuirt Gerda gu co-sheòrsach:
  - Tha guma cagnaidh fada nas fheàrr aig na SA na tancaichean!
  Ghabh Cairistìona e agus sheinn i:
  - Bidh fòirneart a" sgrios stàilinn, ach cha mhair cumhachd an uilc gu bràth! Agus bidh thu nas làidire nad anam! Nuair a tha an làmh daingeann agus na h-amasan daonnach! Faodaidh tu fòirneart a phronnadh!
  Sheinn Magda mar fhreagairt:
  Shoillsich solus Dhè sinn,
  Creid anns an Tighearna Criosd...
  Agus ann an aithreachas dh'fhosgail i -
  Ar cridheachan stoirmeil!
  Agus loisg an nighean le falt òir gu ceart. Bhuail an t-slige a chuir i an càr Ameireaganach.
  Ach tha na Yankees mu thràth a" snàgadh a-mach fo na tobhtaichean. Bidh iad a 'toirt seachad. Bidh iad a 'cur an làmhan air an amhaich agus a' crathadh leis an eagal. Tha brataichean geala crochte. Chan eil aon de na bataraidhean, ge-tà, ann an cabhag gus a làmhan a thogail.
  Gerda ag amas air a 'ghunna agus a' losgadh. Dìreach a 'cur slige às dèidh slige. Nighean glè gheur. Bidh Magda cuideachd a" losgadh mu seach. Ge bith dè - fionn nàdarrach ... Lùn tana, ciste àrd. Tha fios aice càite an lorg i stash an duine aice... Ach bha mi ag iarraidh atharrachadh - cheannaich mi pasgan de pheant!
  Agus tha e èibhinn dha na nigheanan, tha iad air fàs cho fionnar a-nis.
  Ghabh Gerda e agus sheinn e:
  - Agus bidh iad a" falbh ann an tancaichean - tha na nigheanan a" ruith...
  Eileamaid stàilinn, eileamaid stàilinn!
  Loisg Charlotte air an "Witch" agus sheinn i:
  - Ma tha thu airson a bhith fallain, dèan nas cruaidhe... Ma tha feum agad air tanca gun bhreicichean, na bi diùid!
  Agus bidh na ceithir nigheanan uile nan deòir agus nan rughadh. Rinn Cairistìona gàire agus thuirt i:
  - Boireannach le ceathrar fhear, tha sin sgoinneil!
  Dhearbh Gerda:
  - Mar as motha de leannanan, "s ann as fheàrr! Tha sinn Hitlerites, a tha a 'ciallachadh gu bheil sinn taobh a-muigh moraltachd bourgeois!
  Thuirt Charlotte gu feargach:
  - Moralta, bhon fhacal salach!
  Rinn Cairistìona gàire agus thuirt i:
  - Tha sinn nar nigheanan fiadhaich! Dìreach sgoinneil!
  Thuirt Gerda le sealladh pròiseil:
  - Ach rug gach fear againn leanabh fo chridhe an Fuhrer!
  Fhreagair Magda gu feargach:
  - Cha bu chòir dhut gluasad mar sin gu ìre bheathaichean!
  Rinn Charlotte gàire agus thuirt i:
  - Chan e dìreach beathaichean a th" annainn, ach leòmhainn!
  Shoilleirich Cairistìona, a" crathadh a cromagan:
  - Agus eadhon deamhan! Mar sin tha ar moraltachd Nadsaidheach dha-rìribh diabolach agus an-iochdmhor!
  Ghabh Gerda e le gàire agus sheinn e:
  An oidhche ron bhlàr, eadhon dha gaisgich,
  Eagal anns an dorchadas...
  Tha pentogram bho sheann teampall a 'losgadh,
  Dia thoir neart dhomh... Gus nach crìochnaich mi anns na h-uaighean!
  Thuirt Cairistìona le gàire Gioconda:
  - Agus bu mhath leam a bhith neo-bhàsmhor mar an Gàidheal anns an fhilm... Feuch billean fear, agus trillean gobhan, agus sextillion elves!
  Ghlan Gerda agus thuirt e:
  - Elves... Tha iad cho breagha agus tha fàileadh flùraichean is mil orra. Mar a tha mi airson gaol a dhèanamh leotha. Tha e na spòrs cho fiadhaich.
  Rinn Cairistìona gàire agus gàire:
  - 'S e bruadar milis a th' ann an sìobhragan... Bidh bòidhchead a' tionndadh duine gu bhith na thràill! Agus an dèidh bàis chan fhaigh iad sìth... Oir anns an fho-thalamh tha na caileagan còmhla ri Satan!
  Ghabh Charlotte e agus sheinn i gu dealasach:
  - Lìon a" ghlainne le uisge teine... Loisgidh an lasair agus gearraidh e meatailt!
  Agus nì na caileagan gàire sa bhad... Chan eil iad lag idir! Nigheanan brèagha agus fionnar!
  Ghabh Gerda e agus sheinn e le toileachas:
  - Na biodh eagal ort ron bhàs, na gabh dragh ... Às deidh na h-uile, às aonais fìreantachd chan eil adhbhar ann a bhith beò!
  Mar fhreagairt, loisg Magda, a 'cur slige dìreach chun an ionaid agus sheinn i:
  - Aig a' ghairm rolla nèamhaidh, aig gairm an rolla nèamhaidh ... An sin, le toil Ieh `obhah, bidh mi! Agus tha mi an dòchas mo charaidean gràdhach!
  Chrath Cairistìona, an diabhal òr-dhearg seo:
  - Agus air neamh, am bi agamsa sextillion leannanan elf?
  Fhreagair Magda le gàire:
  - Agus air an t-Sàbaid cha'n 'eil iad a' pòsadh no a' pòsadh, ach a' fantuinn mar ainglean air nèamh. Agus tha e coltach gum bi na deamhan agad còmhla ri deamhain airson sìorraidheachd!
  Rinn Cairistìona gàire agus thuirt i:
  - Ach tha seo gu math fionnar! An urrainn dhut smaoineachadh dè cho mòr sa tha na dicks aca! Agus san fharsaingeachd ...
  Sheinn Gerda mar fhreagairt:
  - Tha an Reich a" togail saoghal ùr,
  Agus a 'diùltadh an àm a dh'fhalbh ...
  A' cur air a' chathair-
  Sgoinneil agus sgoinneil!
  Agus bidh bòidhchead le casan lom agus cuirp cha mhòr rùisgte, fèitheach, tana a" spreadhadh le gàire.
  Chrath Charlotte a dòrn agus sgàin i:
  Bha spreadhaidhean a' sìor fhàs...
  Tha an gràs seachad -
  Stad a 'sealltainn do dhruim
  Ùine airson nàimhdean a mharbhadh!
  Ach aig an àm seo thionndaidh e a-mach nach e sin an ùine gu lèir. Lean na h-Ameireaganaich a 'gèilleadh, a rèir coltais b' e Miami an ath bhaile a chaidh a ghabhail.
  Chaidh brataichean geala a thilgeil. Thàinig na prìosanaich a-mach. Nuair a leum Gerda a-mach às an tanca, a dh'aona ghnothach a 'tumadh a cas-rùisgte a-steach do maragan de ola inneal. Sa bhad, bha salachar, gainmheach is duslach an sàs ann an casan na bòidhchead fionn. A bharrachd air an sin, a rèir beul-aithris, b" fheudar dha na prìosanaich pòg a thoirt dha buinn salach is dòrainneach na h-ìghne.
  Rinn an còrr de na bòidhchead an aon rud. Tha iad ag ràdh, na leig leis na prìosanaich a bhith a 'pògadh casruisgte. Leig leotha snàgadh agus sniff. Agus bidh iad a" reamhrachadh salachar is duslach len teangannan.
  Rug Charlotte air sròn Ameireaganach dubh-shùileach le òrdagan rùisgte. Chrath i gu cruaidh. Thug air a" phrìosanach sgreuchail. Agus an uairsin bhuail i air a h-aghaidh le a sàil, ag adhbhrachadh cnap. Thuit am prìosanach cogaidh agus chaill e mothachadh.
  Sheinn Charlotte gu co-sheòrsach:
  - 'S e fìor nighean cobra a th' annam, agus cha bhith thu gu math foidhne!
  Às deidh sin lean Gerda an deise. Bhrùth i cuideachd a sròinean le a corragan rùisgte agus tharraing i, cha mhòr a" reubadh a sròin dheth agus a" putadh a sàil dhan smiogaid. A' briseadh mo shliasaid.
  An uairsin rinn Cairistìona an aon rud. Rug i gu math teann air sròn a companach agus tharraing i eadhon fuil, a" reubadh a cuinnlean.
  Le toileachas, thug Magda cuideachd air na prìosanaich a casan dusty a phògadh, còmhdaichte le ola inneal, ach an uairsin choisich i beagan agus mhothaich i:
  - Tha seo borb agus an-iochdmhor!
  Thuirt Charlotte gu co-sheòrsach:
  - Agus cha'n ann fhathast ann an doigh Chriosduidh !
  Chrath Magda ag aontachadh:
  - Dìreach mar sin! Chan eil sinn gad ghiùlan fhèin mar Chrìosdaidhean!
  Fhreagair an diabhal ruadh mar fhreagairt:
  - Agus thusa cuideachd! Mar sin na cuir an aghaidh sinn!
  Am measg nam prìosanach bha scouts deugaire. Thàinig Cairistìona thuca agus thuirt i le magadh:
  - A bheil thu airson blasad fhaighinn de chorp boireannaich?
  Bidh na balaich a" coimhead air an nighinn bhòidheach, a bha cha mhòr lomnochd, agus le nàire. Bha mòran dhiubh a 'sabaid anns an teas ann an geàrr-chunntasan a-mhàin, agus bha iad còmhdaichte le tan seoclaid. Leum Gerda suas chun na brats agus, a" crathadh a gunna-inneal, beucaidh i:
  - Air glùinean!
  Thuit iad sìos sa bhad. Às deidh sin na caileagan a-rithist, an turas seo b" fheudar dha na scouts an casan a phògadh. Bha na gillean eadhon a 'briseadh gainmheach nam fiaclan, ach dh' fhuiling iad agus cha robh iad deònach a dhol an aghaidh.
  Tha Gerda a" beucaich aig mullach a sgamhanan:
  - Is mise King Kong.
  Agus thug Cairistìona dheth a bra agus nochd i gu tur a cìochan àrda le peitean sgàrlaid. Agus thòisich i ga bhualadh aig na balaich uile ann an sreath. Like, pòg.
  Ghluais na gillean le nàire, ach gu h-umhail, phòg iad. Dè bha iad a" faighinn eòlas? Measgachadh de eagal agus miann. Bha fir òga air bhioran le sealladh nigheanan leth-rùisgte agus an suathadh. Chòrd seo ri Cairistìona cuideachd.
  Nochd Gerda a cìochan cuideachd. Tha i cuideachd àrd, plump, le nipples scarlet, mar shùbhan-làir.
  Lean Charlotte iad, a 'sealltainn a corp lùbach. Cha do thionndaidh ach Magda air falbh. Bha e a" coimhead tàmailteach agus borb dhi.
  San fharsaingeachd, bidh thu a" call uimhir de chinne-daonna ann an cogadh. Agus tha moraltachd nan Nadsaidhean san fharsaingeachd a" tionndadh dhaoine gu beathaichean. Tha cuid coltach ri madaidhean-allaidh, tha cuid eile coltach ri caoraich.
  Ach air an làimh eile, tha smachd iarainn, eagrachadh, neo-sheasmhachd ann a bhith a" coileanadh amasan ag obair iongantasan!
  Sin cho luath sa thàinig an tanca E-50 gu mòr-chinneasachadh. Mar eisimpleir, a bheil e comasach dha na h-Ameireaganaich, a tha fhathast a" maistreadh a-mach Shermans, a bha lag an aghaidh an T-4?
  Ach dè na caileagan a tha fiadhaich. Bidh iad, a 'toirt seachad mòran òrdughan airson an cuid sheirbheisean armailteach, gan giùlan fhèin mar seo. Bidh iad a" toirt air na balaich am broilleach, an casan is na sliasaidean a phògadh. Uill, a bheil sin dha-rìribh comasach? Dè moralta a tha seo? A bharrachd air an sin, bidh saighdearan Gearmailteach agus cèin a" coimhead air seo agus a" toinneamh an corragan aig na teampaill aca. Coltach, seall dè an seòrsa boireannaich a th" againn!
  Tha iad gu bhith a" tòiseachadh a" suirghe air beulaibh a h-uile duine!
  Rinn Magda sgreuchail aig mullach a sgamhanan:
  - Chan eil! Nach toil leat sin a dhèanamh! Bi daonna!
  Dh'èigh Gerda mar fhreagairt:
  - Na cuir dragh oirnn a bhith a 'teagasg nan gillean!
  Leum Magda suas thuice, thilg i grunn dheugairean air falbh agus rinn i rùsg:
  - A bheil thu air a dhol às mo chiall?! Stad le bhith a" nochdadh armachd an Treas Reich gu magadh!
  Gu h-obann thàinig nàire air Charlotte agus thuirt i:
  - Is dòcha gu bheil sinn dha-rìribh a" dol ro fhada? Feumaidh tu modhalachd agus cruinneas a chleachdadh!
  Chuir Cairistìona dheth e agus dh"èigh i:
  - Na cuir dragh orm, na suathadh rium, tha e math a bhith a" faighinn tlachd. Tha iad nan balaich cho breagha, agus tha fàileadh òigridh milis orra!
  Sheall Gerda air ais agus rinn i sgadan:
  - Rachamaid leo, an sin ni sinn frolic. Chan urrainn dhut seo a dhèanamh air beulaibh an airm gu lèir! Agus bidh ùine againn fhathast airson geamannan!
  Thuirt Cairistìona ann an sàrachadh:
  - Às deidh? An uairsin chan e an aon spòrs a th" ann agus a tha air beulaibh a h-uile duine! Agus tha seo fionnar!
  Lean na ceathrar ainmeil, a thàinig gu bhith nan uirsgeulan beò: Gerda, Charlotte, Christina agus Magda, a 'dol air adhart gu tuath anns an tanca as fheàrr leotha san t-saoghal, an E-50. Bha an Wehrmacht mu thràth timcheall air Atlanta. Bha suidheachadh Ameireagaidh a" dol sìos gu luath.
  A dh'aindeoin sin, lean sabaidean tanca. Chuir na caileagan air ais ionnsaigh borb eile bho Shermans agus Pershings. Chaidh tanca ùr Washington a chuir ris cuideachd, dìreach dhà dhiubh airson a-nis. Ach bha an càr seo beagan nas cunnartaiche. Mheudaich fad baraille an canain 90-mm gu 73 EL, a "dol thairis air cumhachd an Tìgear-2, a rinn, le projectile nas adhartaiche, e comasach a dhol a-steach don E-50 a-steach don taobh. Fìor, cha robh an einnsean airson an tanca ùr deiseil airson an aon 500 each-chumhachd le cuideam de leth-cheud "s a seachd tunna agus armachd aghaidh 152 millimeters.
  Bhuail Magda a leithid de chàr bho astar dà chilemeatair agus thuirt i:
  - Tha an nàmhaid a" fàs nas fheàrr le dàil soilleir! Agus rinn e tanca cho cliuiteach!
  Rinn Gerda gàire agus ruith i cas-rùisgte air peadal a" chàir, a" cooing:
  - Uill, tha seo fortanach dhuinn! Agus san fharsaingeachd, tha sinn mu thràth air a dhol cho domhainn a-steach don ìmpireachd calpachais seo. Bidh na SA a" tuiteam a dh" aithghearr!
  Bha Charlotte, an diabhal ruadh seo a" sgàineadh:
  - Agus bidh cumhachd thairis air an t-saoghal!
  Dh"fhuasgail Cairistìona àrdan a caraid:
  - Na dèan rèidh riut fhèin cus! Tha an USSR ann cuideachd. Agus is e dùthaich a tha seo le cothroman math!
  Feadan Gerda. Bhrùth i an luing gàirdeachais agus, às deidh dhi an Sherman a sgrios, mhothaich i:
  - Cha bhi uidheamachd cho cumhachdach aig na Ruiseanaich gu bràth ris an fheadhainn againn. Agus as cudromaiche, chan urrainn dhaibh a bhith co-ionnan ris an àireamh tuilleadh! Mar sin cùm do shròn suas agus do aoigh suas gu snaoisein! Biodh fios agad gu bheil an Treas Reich an-còmhnaidh còmhla riut!
  Rinn Magda gàire agus is gann gu robh i ri chluinntinn:
  - Agus tha Iosa an-còmhnaidh còmhla rium!
  Ceartaich Gerda a caraid:
  - Aryan Iosa!
  Dh"aontaich Magda le seo:
  - Feudaidh gur e Aryan a th' ann, ach is esan Mac uile-chumhachdach Dhè !
  Rinn Cairistìona gàire le gàire:
  - Biodh feachd Aryan còmhla rinn! Nì sinn a" chùis air a h-uile duine agus gheibh sinn neo-bhàsmhorachd!
  Loisg Magda a-rithist. Loisg i gu h-iongantach ceart. Chan eil an Sherman fhathast air a stad anns na Stàitean Aonaichte, agus a dh'aindeoin Lùnastal 1945, chan eil e air boma atamach fhaighinn. Mar sin bha suidheachadh Ameireagaidh an àiteigin eadar, gu math duilich agus gu tur gun dòchas. No is dòcha eadhon nas fhaisge air gu tur eu-dòchasach.
  Chuimhnich Gerda cuideachd mar a bha iad a" sabaid air tanca naochad tunna, an "Leòmhann," a bha na b" ìsle na an E-50 ann an armachd agus armachd. Tha teicneòlas na Gearmailt air leasachadh. Agus chan eil e co-ionnan. A-mhàin trì fichead 'sa còig tunna, agus dè an dìon. Eh, dè eile a dh" fhaodadh na Krauts a bhith a" bruadar? Ach a-mhàin gu bheil e do-dhèanta briseadh troimhe bho cheàrn sam bith!
  Dh"fhaighnich Gerda do Magda:
  - Innis dhomh nas fheàrr, dè an cumadh a bu chòir a bhith air tanca gus nach tèid e a-steach bho cheàrn sam bith?
  Fhreagair an nighean Chrìosdail le gàire:
  - Ann an cruth pioramaid Èiphiteach, dìreach nas fhaide agus nas rèidh.
  Thug Gerda am peansail na làmhan agus thilg i e, ga ghlacadh le a òrdagan rùisgte. Rinn i sgeidse gu faiceallach air dealbh air a" bhalla agus mhothaich i:
  - An e seo a th 'ann?
  Chrath Magda ag aontachadh:
  - Tha! Mar seo!
  Rinn Charlotte feadan agus thuirt i:
  - Tha e sìmplidh! Ach gu dearbh bidh am projectile a" reubadh bho cheàrn sam bith!
  Thuirt Gerda gu fìor:
  - Feumaidh sinn am beachd seo a cho-roinn leis na dealbhadairean againn. An uairsin gheibh thu tanca fìor làidir. Le dìon foirfe!
  Shrug Magda, ag ràdh:
  - Chan e seo ar gnìomhachas dha-rìribh!
  Chrath Gerda a ceann mar fhreagairt:
  - Mo thruaighe iadsan a tha gun amharus d'an dùthaich !
  Thug Cairistìona fa-near:
  - Seadh, cuiridh sinn sinn fein e ! Còmhla bho na ceithir! Leig le Porsche no ge bith cò eile ar beachd a thoirt gu crìch!
  Dh" aontaich Gerda, le gàire a" deàrrsadh nas gile na neamhnaidean:
  - Mar sin bidh! Deanamaid a' ghlòir, mar bu chòir dha bhi do na h-uile !
  Fhreagair Magda gu sàmhach:
  - Dèan mar a tha thu ag iarraidh! Gu pearsanta chan eil mi sanntach!
  Thuirt Gerda le dealas:
  - Às deidh na h-uile, tha sannt na fhaireachdainn de dhaoine nas ìsle! Tha iad lag nan inntinn, eadhon na daoine bochda a 'faireachdainn duilich air an son!
  Agus reub an gaisgeach tùr Pershing le peilear. San fharsaingeachd, chaidh an counterattack Ameireaganach sìos. Chrìochnaich am blàr gu math soirbheachail airson an Wehrmacht. Cha mhòr nach do dh'fhuiling am Fritz dad. Caillidhean... Bha e a' fàs dorcha. Agus bha a" ghrian a" dol a dh"ionnsaigh dol fodha na grèine ruby. Gheall Atlanta a bhith na chnò duilich a sgàineadh leis gur e baile mòr a bh" ann.
  Tha e soilleir gur e sgìrean mòra sluaigh an fheadhainn as duilghe a ghabhail. Fìor, b 'fheàrr leis na faisisteach, mar riaghailt, a bhith a' cuairteachadh agus a bhith an urra ri ath-bhreith.
  Air an t-slighe, chunnaic na caileagan an gunna fèin-ghluasadach Tom Mòr. Cumhachdach gu leòr airson a bhith cunnartach. Chuir iad a-mach i... Gun trioblaidean sònraichte dhuinn fhìn.
  An uairsin, nuair a bha e gu tur dorcha, stad sinn agus ghabh sinn greim-bìdh. Dh'fheuch sinn cuideachd Coca-Cola Ameireaganach agus ceapaire. Dh"òl Gerda dà liotair slàn agus thuirt e:
  - Bidh e a" togail do spioradan a bharrachd air schnapps!
  Dh"fhaighnich Charlotte:
  - Cò i?
  Rinn Gerda gàire agus fhreagair e:
  - "Coca Cola"!
  Rinn an diabhul ruadh ri caoineadh:
  - A-MHÀIN! Is e seo deoch nan diathan! Seòrsa mar lemonade, dìreach nas fheàrr!
  Rinn Cairistìona gàire agus rinn i gearan:
  - Aidh! Is e cofaidh nàdarra as fheàrr! Ach chan ann ro àm na leabaidh!
  Thug Magda fa-near:
  - Tha e na pheacadh bhodca òl!
  Chuir Gerda dheth e le a cas-rùisgte:
  - Tha fios agam! Mo thruaighe esan a dh"ullaicheas deoch làidir!
  Chuir na caileagan seachad an oidhche faisg air bratagan an tanca, a' togail cuid de dh' eallachan mar leapannan. Agus mar sin cha d" fhuair iad cadal gu leòr airson grunn oidhcheannan. Bha astar an adhartais àrd. Agus tha an aghaidh gu math làidir.
  Tha e coltach gu robh cus Coca-Cola aig Gerda; chan eil e coltach gum bu chòir dhi dòs cho mòr den deoch-làidir a dhòrtadh a-steach oirre fhèin. Mar sin bha an trom-laighe as nàdarraiche air an nighean le falt dath sneachda geal. Cha bu chòir dhut uiread de dheoch-làidir òl.
  Bha Gerda air a crathadh ann an geimhlean trom agus air a thilgeil a-steach don phrìosan as dorcha agus as cruaidhe den Chatelet. Bha creutairean tàmailteach a" snàgail mun cuairt, agus thug radain ionnsaigh air an nighean. B" fheudar dhi a dhol air ais le slabhraidhean agus geimhlean, agus cha b" urrainn dhi cadal.
  Bha radain mhòra daonnan a' bìdeadh a sàilichean rùisgte, agus bha e gu math tàmailteach agus goirt.
  Chaidh am peanas bàis a chuir air airson oifigear prìosain a mhurt. Ach dh"òrdaich ceannard a" Chatelet, an dèidh dha oifigear a ghràidh a chall, gum biodh Gerda fo chràdh na bu chruaidhe.
  - Freagraidh an nighean neo-chomasach seo airson a h-uile dad!
  Agus mar sin chaidh na daoine a chuir gu bàs a-steach don phrìosan agus tharraing iad an nighean dhan làr ìseal airson a chràdh. Cha mhòr gun do chuir Gerda an aghaidh. Bha i a" tuigsinn gun deach a càineadh gu bàs. Cha robh i ag iarraidh ach a bhith a 'cumail suas misneachd agus urram nuair a chaidh a chur gu bàs agus a' chràdh roimhe. Chaidh aodach Gerda a reubadh dheth agus bha i rùisgte air an raca. Agus bha casan rùisgte na h-ìghne air am brùthadh a-steach do stocan.
  Bhuail an cur gu bàs i le cuip air a druim rùisgte le uile neart. Ghlan a' ghruagaich a giallan agus sheas i an aghaidh a' bhuille, agus ged a bhris a craiceann, cha do rinn i fiù 's sgreuchail. An uairsin chuir an neach-cràdh cuideaman trom air casan na h-ìghne. Thòisich na h-altan a bha air an toinneamh a-mach às na guailnean air sgàineadh. Bha corp rùisgte Gerda còmhdaichte le fallas, agus bha an nighean a" bleith a fiaclan gus an do shèid i a bilean gus an do shileadh e.
  Tha i na fìor Aryan agus feumaidh i a" chràdh a chumail suas cho misneachail sa ghabhas.
  Thug fear eile gu bàs pasgan de uèir dearg-theth bhon teallach agus thòisich e air an nighean a chuipeadh air a druim. Chuir an treas neach-cràdh teine fo chasan casruisgte na h-ìghne. Thòisich an lasair a" strì ri bonn lom na h-ìghne, nach robh a" fulang le casan còmhnard. Air a phacadh bho bhliadhnaichean de choiseachd casruisgte, bha na calluses a" sgàineadh.
  Bha casan na h-ìghne teth, ach chuir iad an aghaidh gu cruaidh. Bha na calluses air an t-sòn air a dheagh chaitheamh a" brùthadh.
  Chrath aon neach a chuir gu bàs an teas fon raca, bhuail fear eile e le sreang dearg-the, an treas cuideam crochte air a "bhloc a bha a" ceangal casan lom Gerda. Bha an cràdh ioma-thaobhach. Agus bha am pian cho làidir is gun robh an nighean wiry a" sgreuchail. Agus an uairsin dh'fhàs i sgìth. Chaidh uisge deigh a dhòrtadh oirre, agus thòisich an ceasnachadh a-rithist. Thòisich an ceathramh fear a chuir gu bàs a" losgadh cìochan nan nigheanan le uinneanan dearg-theth.
  Thionndaidh e an nipple sgàrlaid le iarann teth.
  Bha Gerda, le oidhirp iongantach de thoil, comasach air a sgreuchail a chumail air ais agus eadhon gàire a chuir a-mach. Chaidh a chràdh bho cheithir taobhan aig an aon àm. Cha do dh'fhaighnich iad ceistean, cha do dh'iarr iad aideachadh, cha do rinn iad ach dìoghaltas airson murt an oifigeir.
  Bhuail iad cuideachd bolg na h-ìghne le cuip.
  Thuirt fear de na torturers:
  "Bu chòir gum biodh an neart aice fhathast an sgafall a dhìreadh!" Às deidh na h-uile, tha a leithid de chleachdadh ann!
  Thàinig an dotair suas, dh"fhairich e buille na h-ìghne a bha air a chràdh agus thuirt e:
  - Gu leòr!
  Rinn am fear-cuiridh gàire agus thuirt e:
  - Agus chan eil mi ach dìreach air a" chrochadh dheth!
  Chaidh Gerda, a bha air mothachadh a chall a-rithist, a thoirt far an raca agus chaidh an corp a reubadh a ghlanadh le deoch làidir. An uairsin thug iad i gu raon coitcheann a 'Chatelet. Gus am faic nigheanan is boireannaich a chaidh an glacadh na thachras dha luchd-marbhadh oifigearan. Chaidh Gerda a cheangal ri crois agus dh'fhàg i na sheasamh airson a h-uile duine fhaicinn.
  Ach, cha tuirt gin de na prìosanaich eadhon facal mionnan. Bha gaol aca air Gerda. Agus bha an t-oifigear a mharbh i na leannan bho ifrinn.
  An ath latha lean a" chràdh. Bha an nighean air a sgoltadh le slabhraidh theth, agus bha a h-òrdagan uile air am briseadh le clobhaichean dearga. Shuidh iad an sàilean agus chrom iad an gàirdeanan agus an casan air a" chrann. Chaill Gerda mothachadh grunn thursan. B 'e proifeiseantaich a bh' anns an luchd-cùraim, agus bha an nighean làidir gu nàdarrach, agus sgaoil iad na feachdan aca gu sgileil.
  Bhris iad an òrdagan, gu math slaodach, le spionnadh is gàirdeachas nan cruaidh-chàs.
  Chaidh Gerda a chràdh a h-uile latha airson dà sheachdain, a" fàgail gun a bhith a" fàgail aon phìos craiceann slàn air a corp. An uairsin lorg iad cràdh ùr. Chaidh am falt a bhearradh agus chaidh uisge fuar a dhòrtadh a-nuas air a" chlaigeann air a chrathadh. Beagan uairean an dèidh sin, bha e mar gum biodh bomaichean a" spreadhadh ann an ceann Gerda. Chuir iad an nighean air an dìollaid, a" reubadh broinn Venus le droigheann agus a" cur a falt poblach na theine.
  Chuir iad drile a-steach don anus, gus am biodh fuil eadhon a 'sileadh.
  Bha Gerda gu math sgìth agus bha e mu thràth faisg air a" chuthach. Gu h-obann thàinig òrdugh gus a toirt don chùirt.
  Is e seo co-dhiù seòrsa de sgaoileadh.
  Nochd an nighean air beulaibh nam britheamhan, le ceann bearraidh, còmhdaichte le sgrìoban, bruthaidhean agus losgadh. Ach bha an neart aice seasamh agus feuchainn ri fuireach dìreach. Bha a 'bhòidhchead a bh' ann roimhe a 'coimhead eagallach, uabhasach às deidh a' chràdh, ach cha robh e briste.
  Dh'èigh am britheamh:
  - Air glùinean!
  Chaidh a" chùis-lagha seachad gu sgiobalta, gun deas-ghnàth neo-riatanach. Chuala sinn teisteanas nan saighdearan agus rinn sinn agallamhan le fianaisean. Chuimhnich sinn air a" chùis a bh" ann roimhe mu mhurt a" Bhiocas, air nach tug Gerda fianais. Agus chaidh binn a chur orra mar bhana-bhuidseach agus mar mhortair dhùbailte a bhith air an losgadh aig a" chrann!
  A bharrachd air an sin, feumaidh iad a losgadh gu slaodach ann am pàirtean!
  Dh"èist Gerda ris a" bhreith ann an sàmhchair, agus an uair sin fann. Mar sin bha e coltach rithe gu robh a beatha seachad.
  Bha osna co-fhaireachdainn ri chluinntinn air feadh an talla.
  Chaidh an nighean a thoirt gu sreath bàis agus chaidh a fàgail fo gheimhlean anns na stocan. An sin bha còir aice na h-uairean mu dheireadh de a beatha a chaitheamh.
  Ann an raon-laighe aonaranach, chaidh eadhon an comhfhurtachd a thàinig bho na faclan co-fhaireachdainn bho a co-phrìosanaich a thoirt don nighean.
  Ach an uairsin nochd nighean an neach a chuir gu bàs. Bha i ann an èideadh beag glas agus thug i basgaid mhòr ùbhlan. Choimhead i le co-fhaireachdainn air an Gerda a chaidh a sgrùdadh agus thuirt i:
  - A bheil thu airson a bhith air do shàbhaladh o chur gu bàs?
  Chrath an nighean, chrom a ceann. Agus fhreagair nighean a' chaill- ich :
  - Seo aon de na h-ùbhlan ath-nuadhachaidh sin! "Thuirt i toradh a bha air a chomharrachadh le soilleireachd agus sùgh iongantach, mar ruby mòr. - Ith e agus bidh thu nad nighean bheag a-rithist. Bheir mi as a" bhasgaid thu, agus teichidh sinn às an rìoghachd seo.
  Tha an cothrom seo air nochdadh!
  Chrath Gerda gu sgìth. Le duilgheadas, chaidh a 'mhòr-chuid de na fiaclan a leagail mar thoradh air a' chràdh, bha i a 'cnagadh ubhal. Agus thòisich i air crìonadh gu mòr, a rèir coltais mar nighean sia no seachd bliadhna a dh'aois. Thàinig a gàirdeanan, a casan agus a ceann gu furasta a-mach às na stocan. Chuir nighean an duine gu bàs Gerda am falach ann am basgaid agus thug i a-mach às a" chill i. Bha i ann an cabhaig a" Chatelet fhàgail mus deach na prìosanaich a chall. Agus ruith an nighean air falbh leis a bagannan.
  Iobairt mhòr air a taobh.
  Dh'fhalbh nighean a' chuir gu bàs còmhla ri Gerda air turas gu ceann a deas na Frainge, an dòchas a dhol air chall an sin. Choisich i ann am brògan leathair, Gerda stomped casruisgte ri thaobh. Ach an uairsin, air sgàth an rathaid chreagach, thuit brògan na h-ìghne às a chèile agus cha mhòr gum b" urrainn dhi coiseachd le casan fuilteach. Bha e beagan na b" fhasa dha Gerda, leis gu robh buinn garbh aice an toiseach; a rèir choltais, a dh" aindeoin an ath-nuadhachadh làidir, ghlèidh corp na h-ìghne cuimhneachain air na deuchainnean a chaidh seachad.
  Mar a chaidh i casruisgte air rathaidean creagach na Roinn Eòrpa, a" coiseachd bho Copenhagen gu Paris. An dèidh tadhal air Berlin agus Vienna aig an aon àm.
  Bhathar den bheachd gur ann bho theaghlach beairteach a bha nighean an neach a chuir gu bàs agus mar as trice bhiodh brògan oirre, mar a tha àbhaisteach am measg theaghlaichean neo-bhochd ann am Paris. Agus cha robh a buinn nigheanach cleachdte ri clachan, molagan, no rathaidean creagach Frangach. Ach bha an nighean, air a casan a bhriseadh gu fuilteach, a 'nochdadh misneachd agus cha do rinn i gearan. Aig stad-fois, phòg Gerda a casan fuilteach, agus chaidh am pian sìos, thuit nighean an neach a chuir gu bàs na cadal.
  Bha Gerda fhèin air leth taingeil dhi airson a saoradh.
  Mean air mhean shlànaich a casan agus dh"fhàs i còmhdaichte le crust cruaidh. Chuir nighean a" chailleach i fhèin a-mach agus bha i a" fuireach air déirc, agus bha Gerda, cuideachd, air fhàgail le dìreach luideagan. Airson a 'gheamhraidh, ghluais an nighean agus an nighean dhan Eadailt. Chan eil reothadh ann, agus tha e gu ìre mhòr fulangach. Ach thàinig am beatha gu bhith na bheatha dha na vagabonds. Is e sin, gu math trom agus acrach. Agus cha robh àite soilleir sam bith sa bheatha seo. Bha nighean a 'chrochadair bòidheach, ach cha robh e idir àlainn, agus dh'fhàs i gu tur tana agus dh'fhàs i na cuilc.
  Clachan àbhaisteach, salach.
  Ach Gerda, a 'fàs suas, dh'fhàs nighean glè bhrèagha, agus a h-àilleachd a' fàs a h-uile bliadhna. Agus an uairsin mhothaich aon de na gillean uasal i agus dh" òrduich e an gille-ruadh casruisgte le falt na bu ghile na sneachd a thoirt a-steach dha.
  Ach sin sgeulachd eile. Dh'fhairich Gerda gu h-obann air a bhrosnachadh agus rinn e dealbh de dhàn;
  Bha Gerda a' coimhead airson Kai casruisgte,
  Chaidh mi air seachran tro na sruthan sneachda cruaidh...
  Às deidh na h-uile, tha a h-anam buidhe,
  Coltach ri ball-sneachda geal radanta!
  
  Cha d' fhuair mi lorg air mo fhear-bainnse,
  Agus chrìochnaich i leis na Nadsaidhean gu h-iomlan ...
  O, nighean mhì-fhortanach Gerda,
  Carson a tha leithid de nàire ort!
  
  Dh' ullaich na maoir an raca,
  An dèidh teine a thogail fo ar casan...
  Bidh iad a" frioladh nighean mar a tha i a" frioladh èisg
  Ach biodh fios agad gu bheil i ann an spiorad mar iolair!
  
  'S dh' fhuiling e fulangas mòr,
  Tha cràdh agus cràdh gun àireamh...
  Chuir iad umhlachd neo-bhàsmhor,
  Gus toirt air nighean caoineadh!
  
  Casan lom le lasraichean,
  Tha an nighean air a bualadh gu fiadhaich le cuip!
  An seo fon chuaich ann am Paris teann,
  Bidh iad a 'stiùireadh Gerda chun an teine ann an trusgan!
  
  Tha 'n nighean a' fulang cràdh trom,
  Agus a" gàireachdainn an aghaidh an luchd-cur gu bàs...
  Chan iarr, chan iarr i bàs -
  Tha an deuchainn suas rithe!
  
  Is urrainn seasamh an aghaidh chràdh,
  Tha thu air leth freagarrach ann am foighidinn ...
  Rugadh ar Gerda anns an Ruis,
  An dèidh gabhail ri Orthodoxy le do chridhe!
  
  Ged a bhriseas iad a cnàmhan le prìnichean,
  Bidh am puing a" priobadh a" bhroilleach gheal...
  Agus cas-ruisgte air a' ghual,
  Chuir iad Gerda ann am pian cho mòr is nach urrainn dhi anail a tharraing!
  
  Theid an nighean gu pròiseil dhan teine,
  Eadhon ged a tha d" aghaidh còmhdaichte le fuil agus bruthaidhean ...
  Le gairdeachas gu h-ard,
  Ged a tha do làmhan agus do chasan ann an slabhraidhean!
  
  'S bha coltas nach robh slàint' ann,
  Bidh spòg an neach a chuir gu bàs a" lasadh an teine...
  dh' iarr mi maitheanas air Dia -
  Co dhiù shìn e mach a theangan teine d' a h-ionnsuidh !
  
  Bidh an lasair a" reubadh a" chuirp gu feargach,
  Agus tha Gerda ag osnaich ann am pian, a" sgreuchail...
  Ach tha 'bhratach fhathast ag itealaich a'm' anam,
  Agus air a 'chridhe tha teagamh-monolith!
  
  Bidh carragh-cuimhne do nighean an t-solais,
  Agus bidh cuimhne aig an Ruis air an nighean aice ...
  Thèid Gerda nan gaisgeach a mholadh,
  Thig an là agus seargaidh an oidhche as!
  An uairsin dhùisg Gerda gu dearbh, a" bualadh a cinn air a" bhrat-ùrlair. Ghluais i ann an sàrachadh:
  - O mo chreach! Dè an sòghalachd a chaidil mi! Agus cha do rugadh mi anns an Ruis idir!
  Fhreagair Magda, nach robh na cadal tuilleadh:
  - Agus bidh trom-laighe agam cuideachd! Tha e mar gum biodh mi air mo thilgeil a-steach do choire, agus na deamhan a" tilgeadh connadh fodha... - Ghabh am fionn le falt òrail anail domhainn agus mhothaich e. - Is dòcha gu bheil buaidh aig a" Chola seo?
  Chrath Gerda a ceann gu àicheil:
  - Chan eil! Mharbh sinn cus dhaoine, is e sin a tha ar cogais gar cràdh! Gu dearbh, cha bu chòir dhut a bhith nad luchd-marbhadh mar sin!
  Chuir Magda tweet:
  - Sìth... Eh, chan eil fios agam mu do dheidhinn, ach tha mi air mo leamh leis a" chogadh!
  Chrath Gerda a ceann gu àicheil agus sheinn i:
  - Tha saighdear daonnan fallain,
  Tha an saighdear deiseil airson rud sam bith...
  Squash mar mosgìotothan
  Bho gach ceàrnaidh ...
  
  Agus cha stad e
  Agus na atharraich do chasan ...
  Tha ar n-aghaidhean a' deàrrsadh -
  Bidh bòtannan a" deàrrsadh!
  Rinn Magda gàire agus ruith i a làmh thairis air a bonn, ag ràdh:
  - Ach tha sinn cho casruisgte... Às aonais bòtannan!
  Dhùisg an dà cheann ruadh. Charlotte copair-dhearg, agus Cairistìona copar-òir. Rinn na gaisgich eacarsaich agus rinn iad gàirdeachas beagan. Bha Atlanta air a chuairteachadh. Agus a-nis ghluais an tanca air adhart.
  Chaidh losgadh air baile-mòr Ameireagaidh le Sturmlevs agus diofar atharrachaidhean air an tanca E. Bha lannsaichean gas ag obair cuideachd. Bha inneal Hitler ag obair cho rèidh 's a bha e an-còmhnaidh, agus às aonais fàilligidhean follaiseach.
  Bhris Charlotte a fiaclan fhad "s a bha i a" coiseachd agus a "sguabadh às:
  - Is e sinne na Gearmailtich fhathast na daoine as tàlantach air an Talamh. Tha na leasachaidhean teicneòlach againn mar sin. Agus cò as urrainn coimeas a dhèanamh rinn!
  Fhreagair Cairistìona:
  - Bidh Ameireagaidh air a dhol seachad air an àrd-ùrlar mu thràth! Agus air thoiseach oirnn tha Moscow agus Tokyo!
  Thilg Gerda guma cagnaidh na beul agus dh" fhaighnich i dha caraidean:
  - Cuin a bhios na SA an sàs?
  Fhreagair Magda sa bhad:
  - An uair is toil le Dia !
  Mhol Cairistìona:
  - tha mi a 'smaoineachadh san t-Sultain! Dha na Yankees, bidh leantainn air adhart leis a" chogadh do-ruigsinneach!
  Rinn Charlotte gàire agus, a" breabadh taobh an tanca, thuirt i:
  - Bidh baile-mòr air Venus, agus baile beag air Mars! Anns an eadar-ama, bu chòir dhuinn ar planaid mì-fhortanach a cheannsachadh!
  Fhreagair Cairistìona seo:
  - A dh'aithghearr bidh ar planaid gu bhith mar an fheadhainn as toilichte sa chruinne-cè!
  Dh"aontaich Magda le seo:
  - Biodh e mar sin!
  Agus bhuail an ceathrar nighean an aghaidhean còmhla. Bha e uile a" coimhead èibhinn mar ifrinn. Ged a tha e èibhinn. Dh"fhosgail na gaisgich an teine a-rithist. An turas seo air bataraidh Ameireaganach. Loisg iad gun mòran toileachas, dìreach a" dèanamh na h-obrach.
  Leig Gerda le Magda losgadh leatha fhèin. Agus bha i fhathast a 'priobadh a sùilean. Wow, dè an aisling a bh" aice, sealladh cho làidir de chràdh. Agus gu dearbh thug iad ainm dhi. Tha e sa bhad a" nochdadh ceangal ri sgeulachd sìthiche Andersen. Agus cha robh Gerda dìreach a 'còrdadh ri bana-ghaisgeach na Banrigh sneachda. Tha i ro gòrach agus neo-phractaigeach. Am biodh fìor bhoireannach Aryan cho mort ri balach cas?
  Bha Magda na b" fheàrr a" bruadar air smachd an t-saoghail na air neòinean sam bith. Agus bha i fhèin ag iarraidh a" bhalach a spìonadh seach a shàbhaladh.
  An uairsin chuimhnich an nighean air Atlanta, bho aon de na filmichean Ameireaganach. A bharrachd air an sin, tha e coltach gu robh am film ann an dath. Bha am baile-mòr seo fo shèist an sin, agus bha cogadh sìobhalta anns na Stàitean Aonaichte. Seadh, nochd tachartasan dràmadach. Ach a-nis, gu dearbh, tha e soilleir gu bheil iad sin fhathast flùraichean airson Ameireagaidh. Berries air thoiseach.
  Sin mar a loisgeas iad sìos bataraidh Yankee.
  Thuirt Gerda le gàire tigress:
  - Seo mar a dhèiligeas sinn ri nàimhdean an Treas Reich! Agus chan urrainn dha duine cur an aghaidh toil an Fuhrer!
  Bha Magda airson bruidhinn mu Dhia, ach dh'atharraich i a h-inntinn. Cò tha i a' magadh? Às deidh dhi a bhith na mortair agus na strìopach, chan eil i na Crìosdaidh tuilleadh. Ach na cridhe tha i a 'faireachdainn mì-thlachdmhor. Dè thachras? Ma gheibh i bàs agus ma sheasas i an làthair Dhè. Ciamar a bhios e air fhìreanachadh?
  Ged, gu dearbh, faodaidh tu innse dhut fhèin nach e am fìor Dhia am Bìoball, ach am fear Aryan. Agus bi air do mhisneachadh le seo. Sin, tha iad ag ràdh, gun toir Dia Aryan mathanas dhaibh airson an seirbheis dhìleas agus an strìopachas, agus eas-ùmhlachd do laghan an urraim. Agus bidh duais cuideachd a 'feitheamh orra.
  Bha Magda ag osnaich agus a" faireachdainn falamh. Cò i? Sreath killer!
  Air an làimh eile, bha Gerda a 'faireachdainn gu math misneachail. Tha iad ag ràdh gum buannaich i... Agus bidh an Treas Reich a' buannachadh...
  Tha am bataraidh Ameireaganach air a sgrios, agus tha an E-50 a 'leantainn air adhart a' dol nas fhaide.
  Tha Charlotte ag ràdh le gàire:
  - Tha, ceart gu leòr, tha sinn a" dol... Ach chan eil e soilleir dè bu chòir a bhith an dùil. Tha uimhir de chaos agus mì-riaghailt air an t-saoghal. Agus bheir sinn òrdugh. Ach càite an tig na h-Ameireaganaich gu crìch?
  Fhreagair Cairistìona le gàire:
  - Tha e an crochadh air na freumhan Eòrpach aca. Bidh an fheadhainn bho na Gearmailtich nas àirde, agus bidh an fheadhainn bhon chòrr nas ìsle. Is e Blacks, gu dearbh, an echelon as ìsle. Mar sin seo an dreach tuairmseach. Agus dè tha thu a" smaoineachadh a tha mì-chothromach?
  Chrath Charlotte a ceann agus thuirt i:
  - Bidh leithid de ìmpireachd làn de dhaoine mì-riaraichte. Tòisichidh neo-ionannachd a" lagachadh bhon taobh a-staigh!
  Chuir Gerda an aghaidh gu cruaidh:
  - Tha e eu-comasach a chaochladh! Dè an adhbhar sabaid an uairsin?
  Chrath Charlotte ri aonta.
  - Chan e gunnaichean an àite ìm, ach gunnaichean airson ìm!
  Thuirt Magda le gàire:
  - Is e an ni a's fearr aonachd ann an losa Criosd. Is e seo rud a dh'fhaodas a h-uile duine aonachadh agus aonachadh fo chaoimhneas.
  Chrath Cairistìona a ceann le àicheil:
  - Cha toir caoimhneas fada thu! Feumaidh tu a bhith cruaidh! Agus an toiseach ann an riaghladh.
  Dh"aontaich Gerda le seo:
  - Tha Hitler na riaghladair cruaidh agus aig an aon àm na fhear èifeachdach! Chuir a chruas gu mòr ri euchdan anns an eaconamaidh agus raon an airm!
  Thug Magda fa-near gu loidsigeach:
  - Mar an ceudna, tha an Dia Uile-chumhachdach anns a' Bhiobull ro chruaidh. Chan urrainn dhut a ràdh gu bheil e bog!
  Rinn Gerda gàire. Agus thuirt Cairistìona:
  - Tha, tha Dia cruaidh anns a 'Bhìoball, ach ... Chan ann air taobh nan Aryans!
  Thuirt Charlotte le gàire:
  - Agus ge bith cò a ghlacas cumhachd thairis air an t-saoghal... Sin an fhìrinn fad linntean!
  Sheinn Cairistìona le gàire:
  Tha aon ghrian a' deàrrsadh anns an speur,
  Tha a" phlanaid air a riaghladh le aon athair-cèile!
  Às deidh na h-uile, bidh cumhachd an-còmhnaidh a 'buannachadh air an talamh,
  Tha sluagh gach dùthaich ann an grèim Aryan!
  Agus rinn a' bhana-bhuidseach gàire...
  Agus thòisich an tanca uabhasach E-50 a 'sgrios a' bhogsa-phìob le sligean. Mar sin thàinig ionnsaigh air an Sherman, làn de phocannan gainmhich. Agus bha a chorp air a bhriseadh le aon shlige.
  Ghabh Gerda e agus sheinn e:
  - Bi còmhla rium, seinn òran, faigh spòrs Coca-Cola!
  Agus thòisich a' chaileag air gàireachdainn... Agus tharraing i am botal plastaig Coke, ga chumail le a òrdagan, agus a' dòrtadh an lionn bubbly dhan amhach aice.
  Tha na gaisgich ro-thoilichte leis na duaisean aca, agus bidh iad fhathast a" beucaich am mullach an sgamhan:
  - Tha sinn nar sàr ridirean! Sgriosaidh sinn a h-uile duine!
  Agus buailidh sinn ar casan rùisgte. A leithid de nigheanan iongantach. Agus èibhinn.
  Sheinn Charlotte gu sunndach:
  - Ach a bhith onarach! Bidh sinn a" cur às don h-uile duine gu tur!
  Chuir Gerda tweet mar fhreagairt:
  - Chan urrainn, chan urrainn a bhith!
  Chuir Cairistìona a-mach:
  - Adolf innis dhomh!
  Chuir Magda ris an rann:
  - Tha, gu cinnteach!
  Agus chuir na gaisgich crìoch air a" bhuncair a sgrios. An uairsin ghluais an tanca aca air adhart. Agus chrom na h-àilleagan an casan, agus beuc iad:
  - Heil Fuhrer, treòraich sinn a-steach don bhlàr... Bidh an stormtrooper a" cur air a chlogaid, bidh an ar-a-mach againn - oidhche nan sgeinean fada - a" peantadh an t-saoghail donn!
  Agus bidh na caileagan a" bualadh an cinn a-rithist, agus sradagan ag itealaich bho an sùilean, thig uair ùr.
  Ghabh Gerda e agus sheinn e:
  - Thoir air falbh am fear deiseil, gop-stop, gop-stop, cò tha a 'dol chun an fhear ùr? Cò tha ùr? Cò tha ùr?
  Fhreagair Magda le gàire:
  - Chan eil anns na buadhan againn ach mar thoradh air gu bheil gaol aig Dia oirnn!
  Choisich Charlotte air ais:
  - Na bi cho naive ... Tha na diathan Wehrmacht gu math làidir, ach chan eil iad a 'cuideachadh an lag. Ma tha thu dìleas do adhbhar an Reich, cruthaich cumhachd cruinne!
  Thug an nighean le falt ruadh e agus chuir i a cas-rùisgte a-steach don fhras. Bha na buinn rùisgte, gharbh ag èigheach. Agus an uairsin ghabh am bòidhchead e agus rinn e tweet:
  - Tha sabaid na mhionaid eadar an àm a dh" fhalbh agus an àm ri teachd, canar beatha ris!
  Bha còignear nigheanan gaisgeil a" sabaid ann an Chicago. Alenka, Maria, Anyuta, Alla agus Matryona. Bha gaisgich Ruiseanach, draoidheil agus do-sheachanta, a" sabaid.
  Loisg iad air saighdearan-duaise Gearmailteach agus bhruidhinn iad aig an aon àm.
  Thuirt Alenka le gàire brònach:
  - Tha Ameireaga a 'call a' chogaidh.
  Leag Maria sìos riochdaire de na saighdearan coloinidh agus thuirt i:
  "Cha robh mi eadhon a" cunntadh air tapachd nan Yankees. " Dh" fhaodadh seo duilgheadasan a chruthachadh dhuinn nas fhaide air adhart.
  Rinn Anyuta gàire agus thuirt e:
  - Tha trioblaidean air a bhith againn mu thràth... Cha bhiodh sinn airson gun tachradh iad a-rithist. Agus shuath an nighean a cas-rùisgte an aghaidh an sprùilleach bhriste agus bloighean chlachan air an tilgeadh air falbh.
  Chuir Alla a beachd an cèill:
  - Chuir na Gearmailtich seachad am fùdar-gunna anns a' chogadh leinn. "Los an nighean, a" gearradh saighdear bhon treas Reich le peilear agus lean i oirre. "Cha bhith an arm againn a" gàireachdainn cus mu bhith a "briseadh an cuid fangan air clach-ghràin a-rithist."
  Mhol Matryona le gàire:
  "An uairsin loisgidh sinn na h-uimhir de Ghearmailtich nach cuir iad dragh oirnn a bhith a" dol an sàs leinn! "
  Chrath Alenka a ceann le àicheil:
  - Cha'n iad sin na Gearmailtich, ach daoine dùthchasach, air an cruinneachadh o leth an t-saoghail. San fharsaingeachd tha rudeigin phasmogoric nar n-aghaidh.
  Rinn Anyuta gàire agus sheinn e:
  - O, earbaill agus lannan ! Cha do ghlac mi dad!
  Thuirt Alla ruadh gu cruaidh:
  - Carson a tha thu a 'toirt iomradh ort fhèin anns a' ghnè fhireann? Cho gòrach agus uamhasach grànda!
  Loisg Anyuta a-rithist agus thuirt e le gàire:
  - Bha leithid de rìgh ann, Matt... Mar sin chluich nighean e ann am film Sòbhieteach!
  Thuirt Alla gu cruaidh:
  - An dara cuid air an aghaidh no air a' mhaoil!
  Ghabh Matyusha e agus sheinn e:
  -Oh, balaich, tha thu creachadairean, purses, rolla-ups agus dìreach sporan-boireannaich. Bha sinn dèidheil air dolar, fiaclan òir! Roimhe sin bha fraers ann, ach a-nis tha iad nam mèirlich!
  Rinn Alla ruadh gàire agus thuirt e:
  - Bha mi sa phrìosan agus tha fios agam cò mu dheidhinn a tha e!
  Rinn Matyusha dìreach a guailnean gu pròiseil agus rinn i gàire:
  - Agus shaltair mi air an raon! Leis na casan rùisgte agus làidir sin!
  Sheinn Alla le tlachd:
  - An àiteigin air a" Kama, far a bheil sinn eòlach oirnn fhìn... An àiteigin air a" Kama tha Abhainn na Màthar! Chan urrainn dhut a ruighinn le do làmhan, chan urrainn dhut a ruighinn le do chasan, casan rùisgte girlish!
  Agus dh'fhosgail na gaisgich teine bho ghunnaichean-inneal. Chuir iad sìos àireamh mhath de luchd-sabaid coloinidh.
  Bha fios aig na bòidhchead air an stuth aca. 'S ma bhuail iad, 's ann le mòr dhealas a bha e.
  Sheinn Alenka:
  - Air na slighean fad às an Fatherland,
  Bidh Nightingales a" crathadh gu làidir...
  Cha ghabh a' ghruagach a beatha,
  Comharraich an gunna le do chas!
  Agus rinn an t-oifigeach gaisgeach gàire. Agus chomharraich i am bazooka le a cas-rùisgte. Agus sealladh le deagh amas. Cha do chaill an E-50 leònte, ge-tà, gluasad, ach lean e air a 'snàgail.
  Sheinn Alla le tlachd:
  - Bidh thu nad sgeadachadh bùird ... Chicago ...
  Creid mi, rinn iad a" chùis ort mar neach-ìre den chiad ìre ...
  Agus a dh'aithghearr bidh am Fuhrer air a bhriseadh mar vase,
  Agus bidh fasgadh ann dha na Krauts anns an bullpen!
  Rinn Anyuta gàire agus sheinn e:
  - Chicago, Chicago, Chicago ... Bi nad strìopach agus dèan gàire air a 'phannal! Chicago, Chicago, Chicago, gu fortanach, fosglaidh sinn le inneal-gunna trill aig an doras!
  Ghabh Maria e agus sheinn i:
  - Tha mi nam shàr ghaisgeach! Uill, tha, tha mi trom-chuideam! Agus marbhaidh iad a h-uile duine!
  Ged a tha nighean cho sìtheil agus lag.
  Agus tha na còig brògan sàr-mhath. Bidh e a 'gearradh falt a h-uile duine. Agus ga chuir sìos mar bhith a" dèanamh feòir. Agus bidh na nigheanan a" sèideadh agus ag èigheach:
  - An t-Arm Dearg, cabhaig! Fuhrer a-mach às a" ghàrradh!
  Agus a-rithist bha losgadh ann, agus tomad de chuirp!
  Dh"imlich Maria a bilean agus thuirt i:
  - Agus dè cho fiadhaich 'sa tha mi air fàs! Dìreach uamhasach! Càite an deach mo charthannas Crìosdail!
  Rinn Alla gàire agus fhreagair e:
  - Càite a bheil na luachan Bolshevik againn!
  Ghabh Alenka e agus sheinn e le toileachas. Roimhe sin, gheàrr i sìos deichnear le aon spreadhadh agus chuir i tweet:
  - Cha 'n 'eil truas annam 's cha 'n 'eil gun aobhar !
  Cha toil leam fòirneart agus dìth cumhachd!
  Tha mi airson an fheadhainn a cheus Crìosd a mharbhadh!
  Dh" èigh an nighean le mòr mhisneachd agus spail i a cas-rùisgte air an tobhta. Bha na gaisgich a' bualadh. Mar a bha e an-còmhnaidh, bha iad cha mhòr rùisgte, le dìreach bikini orra agus gu math sexy.
  San fharsaingeachd b" fheàrr le Alla gaol a dhèanamh le triùir no ceathrar fhireannach aig an aon àm, agus b" e seo an stoidhle aice. San fharsaingeachd, tha a h-uile duine diùid, mar sin carson nach obraich thu mar bheathach?
  Chuir Alla tweet, a" losgadh:
  - 'S e bana-bhuidseach a th' annam agus chan eil dreuchd nas bòidhche ann!
  Thionndaidh an gaisgeach ruadh 'n a croinn. Agus chrath i a cromagan lùbte. Tha i dha-rìribh na dealbh de seun agus neart. An seòrsa nighean as urrainn faisistich a dhubhadh às le sgaraidhean, mar peansail le inneal-sgrios.
  Alla, nighean a tha eòlach air beatha. Agus chan eil dad sònraichte aice ri eagal. Tha Philadelphia air tuiteam. Agus chaidh iad a‑mach às a" thimcheall agus cha mhòr nach do bhàsaich iad. Ach tha draoidheachd a 'dìon nan nigheanan bho bhàs agus lotan.
  Agus cha chuir duine stad orra, agus cha bhuannaich dad! Tha Allah a" beucaich aig mullach a sgamhanan:
  - Glaodh dìoghaltas, cuirear cath thar chlaidheamhan,
  Comharrachadh bàis le luchd-cur gu bàs agus surfadh fuilteach!
  Thug Anyuta taic dha a caraid, a" seinn còmhla:
  - Gaoth tuath gu bord, Lochlannaich ri taobh na mara, freiceadan diabhuil ! Sgriosaidh sinn a h-uile faisisteach! Agus marbhaidh sinn Adolf!
  Bhreab Alenka an grenade a-steach don tanca le a cas rùisgte, lean i air ais agus sheinn i:
  - Marbhaidh agus reubaidh sinn a h-uile duine!
  Bha Matryona a" beucaich mar mhathan:
  - Gabhaidh sinn dìoghaltas airson Seryozha!
  Agus dh'èigh na nigheanan uile còmhla riutha:
  - Airson Seryozhka, reubaidh sinn bàlaichean nan Nadsaidhean!
  Às deidh sin rùisg na gaisgich am fiaclan. Agus lean iad orra a" losgadh mar nach biodh dad air tachairt. Tha iad làn de pythons, no nathraichean le fiaclan.
  Bha gaisgich le casan lom a" coimhead marbhtach sexy.
  Chuimhnich Matryona mar a bhiodh balaich a" ruith sa champa anns an taigh-feachd. Agus tha iad sin nan cuimhneachain taitneach. Eh, bha beagan spòrs aig na nigheanan. Tha e math nuair a bhios fir òga a" faireachdainn an cuirp agus a" bualadh am broilleach.
  Is e an rud as miosa mu dheidhinn campa gum feum thu èirigh tràth. Agus ma tha tòrr spòrs agad air an oidhche, an uairsin sa mhadainn agus tron latha chan eil lùth agad idir. Uaireannan thuit caileagan a bha ro ghaolach nan cadal ceart san raon. Agus uaireannan fhuair e air falbh leis cuideachd.
  Chùm na nigheanan an loidhne. Ach mean air mhean bha na h-Ameireaganaich a bha a" sabaid mun cuairt orra a" sagadh agus a" teicheadh.
  Thug Alena fa-near le clisgeadh:
  - A dh'aithghearr bithidh sinn air ar cuairteachadh.
  Rinn Anyuta gàire le gàire:
  - Ach an uairsin gu cinnteach cha bhith againn ri teicheadh!
  Rug Alla a fiaclan, gheàrr e trì Innseanaich dheth agus rinn i sgadan:
  - Gun còmhdaich mo charaid mo dhruim gu bràth, mar anns a" bhlàr mu dheireadh seo!
  Mhìnich Maria a falt òrail ach duslach, a 'fuarachadh:
  - Tha mòran dhorsan eadar-dhealaichte ann! Ach tha sinn nar daoine a tha nas dìleas do chreig!
  Ghabh na caileagan mu seach a' tilgeil grenades le casan rùisgte. smaoinich Alena. Eh, cha robh mòran dhaoine coltach rithe ann an 1941, agus mar sin bha againn ri tilleadh gu Moscow. Ach thig an t-àm agus bheir an t-Arm Dearg Berlin.
  Le no às aonais Ameireagaidh, bidh buaidh aig co-mhaoineas. Chan urrainn dha a bhith gu bheil faisisteachd a" toirt buaidh.
  Lean na gaisgich a" sabaid gu gaisgeil, diongmhaltas agus tart airson buaidh a" lasadh nan sùilean.
  Thuirt Anyuta le misneachd:
  - Is e ar spiorad Ruiseanach an fheadhainn as làidire san t-saoghal!
  Dhearbh Matryona gu furasta:
  - Bidh, bidh e dìreach mar sin!
  Chuir Maria tweet:
  - Gun cuidich dìon Màthair Dhè sinn!
  Agus dh"èigh na còignear nigheanan uile còmhla:
  - Tha sakura anns a h-uile àros, agus bidh na Krauts a" cleachdadh claidheamh hara-kiri!
  Agus às deidh sin thòisich na gaisgich a 'tilgeil grenades le casan rùisgte eadhon nas dian.
  Dh" fhaighnich Alena le gàire do Maria:
  - Am bheil thu creidsinn ann an Dia ?
  Fhreagair an gaisgeach donn òir:
  - Smaoinich tha!
  Chrath Alena a ceann:
  - Bha e eu-comasach do bhall Komsomol agus comannach creidsinn ann an so !
  Thuirt Maria le gàire:
  - Carson mar sin a dh" òrduich Stalin itealaich timcheall Moscow leis an ìomhaigh, mura robh e ga chreidsinn?
  Chrath Alena agus thuirt i:
  - Is dòcha gu bheil seo dìreach saidhgeòlach, gus taic a thoirt dhaibhsan a tha a 'creidsinn?
  Chaidh Maria thairis oirre fhèin agus thuirt i:
  - Tha sinn cuideachd air ar dìon bho pheilearan le cumhachdan nas àirde! Tha uimhir de dhaoine timcheall oirnn a" bàsachadh, ach tha sinn fhathast beò!
  Thòisich Alena a" gàireachdainn agus fhreagair i:
  - Tha rudeigin ann dha-rìribh ...
  Thug Alla ruadh fa-near le amharas:
  - Nach eil na seirbheisean dìomhair Sòbhieteach an sàs anns an fhìrinn gun do thionndaidh Hitler gu na SA mu dheireadh?
  Thilg Alena grenade air na Nadsaidhean le òrdagan rùisgte agus rinn i gearan:
  - Tha mi a 'smaoineachadh nach eil ... Ged a ...
  Thug Maria fa-near gu loidsigeach:
  - Tha an octopus faisisteach a" bagairt goireasan Ameireagaidh a thoirt air falbh cuideachd. Dè tha a dhìth oirnn?
  Ghabh Alla e agus sheinn e gu magadh:
  - Dìreach innis dhomh, innis dhomh dè a tha a dhìth ort, dè a tha a dhìth ort! Is dòcha gun toir mi dhut, is dòcha gun toir mi dhut rud sam bith a tha thu ag iarraidh!
  Rinn Alena gàire agus rinn i gàire:
  - Bidh sinn a 'sabaid an seo ... Agus chì sinn ann!
  Bha na nigheanan fhathast a" sabaid. Agus tha Seryozhka air a bhith a 'cluich còmhla riutha barrachd air aon uair sa bhliadhna anns na cuaraidhean. Mhair am balach agus dh'fhàs e suas eadhon. Dh" fhàs a chorp tioram, cianail, cruaidh. Ann an dà bhliadhna de chuaraidh, chaidh am balach bho leanabh gu deugaire. Agus dh'fhàs e tòrr nas làidire.
  Thòisich fear de luchd-stiùiridh na Gearmailt air sùil nas mionaidiche a thoirt air. Agus thòisich i eadhon air dàimh le balach grinn. Thòisich i air a biathadh agus a 'teagasg dhi mar a bu toil le boireannach.
  Mar sin, bha cothrom aig Seryozhka teicheadh. Anns an eadar-ama, fhuair am balach, air beathachadh leasaichte agus le gnìomhachd corporra math, tomad fèithe.
  Agus bha e eòlach air gaol inbheach, boireannach caran bòidheach. Cha robh e a" faireachdainn cho dona a-nis. Bha mo bhodhaig cleachdte ris, cha mhòr nach do dh" fhàs e sgìth bhon obair bhristeadh cùil, agus cha mhòr nach d" fhuair mi grèim tuilleadh.
  Bha barrachd bròn aig Matryona na duine sam bith eile airson a" bhalaich a chaidh a ghlacadh ann an Stalingrad. Dìreach call mòr. Gus leanabh cho tàlantach a chall. Agus chan eil fios dè a tha nas fheàrr: bàs no cràdh coltach ris!
  Chuimhnich Matryona mar a chaidh a bualadh air a sàilean rùisgte le truncheons rubair anns an NKVD. Chan fheumar a ràdh, chan eil e gu math tlachdmhor. Agus tha na h-oifigearan tèarainteachd sin uilebheistean. Bhuail iad sàilean lom na h-ìghne le maidean airson an toil fhèin. Chan eil feum aca air aithne sam bith, oir ghlac iad am boireannach tuathanaich le cluasan arbhair le làmh dearg.
  Agus thug fear dhiubh lòchran gu bonn na h-ìghne, agus dh'imlich an lasair dhearg an t-sàil gharbh. Tha e goirt, gu dearbh.
  Ach bha Seryozhka air a cheasnachadh leis na Nadsaidhean mòran na bu chruaidhe. Dh'fheumadh iad fiosrachadh a tharraing. Agus dh'fheuch iad a h-uile càil. Fìor, cha robh iad sgìth.
  Tha Seryozhka fhathast beò agus a 'bruadar air teicheadh. Tha am faireachdainn air a mhilleadh le teachdaireachdan mu dheidhinn barrachd is barrachd bhuannachdan nam faisisteach. An turas seo anns an Iar. Agus tha na SA mu thràth faisg air sgrios.
  Tha Seryozhka a" tuigsinn, às deidh dhaibh na SA a bhriseadh, gun tionndaidh na Nadsaidhean gu Moscow, nach deach a ghabhail fhathast. Agus tha seo làn mòr-thubaist don Ruis.
  Bha Seryozhka den bheachd gum biodh e na b 'fheàrr dha na sàilean aige a bhith air an ròstadh le brazier na bhith ag èisteachd daonnan mu bhuaidhean an Treas Reich.
  Eh, tha na faisisteach fortanach. Tha e coltach gu bheil na feachdan dorcha uile air an taobh.
  Chuir Seryozhka tweet:
  - Know, Motherland, tha gaol cho mòr agam ort,
  Anns a 'chruinne-cè gu lèir chan eil duine nas bòidhche na thu fhèin ...
  Cha tèid an Ruis a thoirt air falbh bhon ruble aice,
  Bithidh sith agus sonas feadh gach linn !
  Chuimhnich Seryozhka mar a bha e a" strì anns a" chiad làithean agus seachdainean. Bha a h-uile fuil agus gach vein a" goirteachadh gu brùideil gus an do tharraing am balach e fhèin còmhla. Tha e a 'tionndadh a-mach gu bheil an leanabh corp a tha gu math tapaidh, agus faodaidh iad a' giùlan barrachd cuideam na e fhèin.
  Mhionnaich Seryozhka gum biodh e beò gus dìoghaltas a dhèanamh air na Nadsaidhean. Agus gun tèid an Òrdugh Ùr cliùiteach aca a chuir às a chèile!
  Chuimhnich am balach, fhad "s a bha e ag obair, air sgeulachd Kuprin:" The White Poodle. " Bha gille ann an sin, fear a b" ainm dha. Cuideachd air leth-acras, choisich e casruisgte air na slighean creagach. Ach ma tha e furasta do bhalach fallain coiseachd casruisgte ri taobh steapaichean na beinne, is dòcha gu robh e tòrr na bu duilghe dha an seanair a choisich còmhla ris.
  Bha aisling aig Seryozhka uaireigin. Dè thachair beagan às deidh a" mhionaid nuair a thill am balach siorcas am poodle a chaidh a thoirt am bruid.
  Gu dearbh, cha deach iad air falbh leis. Thug boireannach beairteach na poileis gu an casan. Agus chaidh luchd-ciùil an t-siorcais a ghlacadh. Chuir iad sa phrìosan mi. Dh"òrduich an ceannard:
  - Thoir buille math don chàraid seo!
  Thug a" chluas-fhàinne agus an seanair air falbh e agus chuir iad air an trestle e. Thòisich iad air bualadh le cuip. Rinn seanair osnaich agus bha e sàmhach. Bha Seryozhka, a 'bleith fhiaclan, a' feuchainn ri stad a chur air a sgreadan. Ach bha e gu math goirt.
  Mu dheireadh, nuair a thionndaidh a dhruim gu bhith na bhreugan fuilteach, chaill an seanair agus am balach mothachadh.
  Thàinig Seryozhka gu na mothachadh aige bho bhucaid uisge fuar. Bha a dhruim na theine. Bha e duilich a ghluasad. Agus chrom am paramedic thairis air an t-seanair. Thuirt am fear a bha anns an eideadh glas le suairceas:
  - Lean an seann duine air ais !
  Dh"òrduich an t-oifigeach borb gu cruaidh:
  - Mar sin adhlaic e ann an cladh a 'phrìosain. Agus cuir an cuilean san làr ìseal, cùm e ann an geimhlean gus an deuchainn!
  Thog iad Seryozhka leis a 'fhuilt agus thug iad e, rùisgte agus air a bhualadh, a-steach don ghàrradh chun a' ghobhainn. Bha an gille fo ioghnadh agus air a ghoirteachadh gu mòr. Bha e air a chòmhdach le meatailt. Loisg iad eadhon mi le iarann teth. Bha duilgheadas aig Seryozhka na geimhlean trom a shlaodadh. Bha e glaiste rùisgte, le stiallan air a dhruim, ann an làr ìseal fuar. Bha radain a" fannachadh agus creutairean borb a" snàgail mun cuairt. Mar sin lean cràdh a" bhalaich.
  Bha Sergei air a fuarachadh, ruith radan thairis air grunn thursan. Bha e gu tur eu-comasach cadal. A bharrachd air an sin, cha robh am balach air a bhiadhadh, eadhon air uisge fhaighinn. A rèir choltais fhuair an t-oifigear brìb sònraichte bhon neach-aoigheachd gus leasan a theagasg don luchd-soircas cho cruaidh sa ghabhas.
  Bha am pathadh air Seryozhka, agus chuir am balach, gus a dhèanamh nas fhasa, suathadh air na ballachan tais le a theanga. Dh'fhuiling am balach airson grunn uairean a thìde, bhon fhuachd agus air a bhìdeadh le luchd-fuil, ach an uairsin chaill e mothachadh, chaill e ann an trom-chadal.
  Chaidh an gille a dhùsgadh le buille den chuip, agus chaidh a shlaodadh dìreach a-steach don iarann don chùirt.
  Aon uair anns a 'ghàrradh, an dèidh an làr ìseal fuar, bha Sergei a' faireachdainn gu robh beagan toileachas ann. Chaidh dà bhucaid uisge a dhòrtadh air, a" nighe air falbh an salachar agus an luchd-fala. An uairsin thug iad pants goirid dhomh gus mo nàire a chòmhdach agus thug iad don chùirt mi.
  Ghluais Sergei gu mòr agus bha cnap làidir aige. Bha fuil a" sileadh às a dhruim stiallach.
  Thionndaidh am britheamh a-mach gur e seann duine a bh" ann. Thug e sùil tàireil air a' ghille agus dh' fhaighnich e dheth a choir.
  Fhreagair an t-oifigear gun teagamh:
  - Ghoid e cù fìor-ghlan bho na cunntasan, agus thug e ionnsaigh air an dorsair cuideachd!
  Dh"fhaighnich am britheamh gu leisg:
  - A bheil cead-siubhail agad?
  Chrath an t-oifigear a cheann le àicheil:
  - Cha bhi idir!
  Thuirt am britheamh gu aona-ghuthach:
  - Tha mi a 'toirt binn don bhalach, dè an t-ainm a th' air ...
  Bhrosnaich an t-oifigear:
  - Sergei, a Mhòrachd!
  Lean am britheamh air adhart:
  - Am balach Seryozhka, a bhith air a chur dhan phrìosan ann am fasgadh seòrsa prìosain gus an ruig e inbheach. Agus cuideachd gu ceud buille den chuip! Gu poblach, an làthair dhaoine! Leig leis a bhith mar sin!
  Agus bhuail am britheamh le slat fiodha!
  Rinn an t-oifigear gàire agus thuirt e:
  - Tha sinn mu thràth air a dhol thairis air... Co-dhiù, gu spor a" bhalaich, mus deach an spìonadh?
  Chrath am britheamh:
  - Bidh, bidh spanking ann a-màireach! Anns an eadar-ama, leig leis suidhe anns a 'chill!
  Phòg iad am balach ann an cùl a chinn le bayonet agus dh"èigh an geàrd:
  - Rach!
  Bha aig Seryozhka ri e fhèin a shlaodadh ann an geimhlean. Agus grunn mhìltean. Bha na slabhraidhean troma a" crathadh a ghàirdeanan agus a chasan; bha e duilich do bhalach a bha air a lagachadh leis an t-slugadh. Agus cha mhòr gum b" urrainn don ghille e fhèin a shlaodadh. Agus ghreas iad air, agus lot iad e le bayonets eadar a lannan gualainn.
  Ann an dòigh air choreigin, chaidh am balach acrach, sgìth, tartmhor gu prìosan a" bhaile. An sin choinnich e beagan na bu thoilichte. Thug iad air falbh na geimhlean, an sin thug iad air falbh an t-uisge a-rithist, agus chuir iad air falbh mi gus mo cheann a bhearradh. Bha am balach a" faireachdainn gu math dona. Bha am falt air a crathadh le ràsair geur. Tha seo mì-thlachdmhor, tha an craiceann air mo cheann air a sgrìobadh. Bidh sinn a 'crathadh gun siabann, fo uisge fuar. Dòigh-obrach pianail. An uairsin chaidh am balach a thoirt don phrìosan. Shuidhich e a-staigh. Ach chan ann fhathast anns an dùn, beagan nas blàithe. Dh' òrduich am maor : - Togaibh e do 'n àraich !
  Bha Sergei a" faireachdainn faochadh. Agus tha e beagan nas spòrsail às aonais geimhlean. Chaidh a phutadh a-steach do chill. Bha dusan balach ann bho dheich gu còig bliadhna deug a dh" aois. Chaidh falt a h-uile duine a ghearradh, ann an luideagan, cha mhòr nach robh iad uile casruisgte, ach a-mhàin an tè bu shine, air an robh bòtannan briste.
  Choimhead an t-èildear air Sergei. Balach caol ach sreangach, le ceann air ùr chrathadh agus air a ghearradh air ais. Ann am beurla a-mhàin. Casan calloused bho bhith a" coiseachd casruisgte airson ùine mhòr, craiceann tana, comharran ùra bho gheimhlean.
  Thuirt am balach:
  - 'S e mèirleach a th' annad?
  Fhreagair Seryozhka gu h-onarach:
  - Chan eil! Tha mi nam neach-ciùil siorcas!
  Bha am balach a bu shine, a bha a" coimhead caran coltach ri siopsaidh, a" sgàineadh:
  - Faodaidh tu coiseachd air do làmhan!
  Fhreagair Serezha gu sìmplidh:
  - Faodaidh!
  Dh"èigh am fear bu shine:
  - Mar sin falbh airson cuairt!
  Bha Seryozhka ag osnaich gu mòr:
  - Tha mi sgìth agus chan urrainn dhomh ach beagan cheumannan a ghabhail!
  Bhris an gypsy:
  - Dèan e!
  Ghlac an gille e agus sheas e na ghàirdeanan. Bha mo cheann rud beag diog leis an acras, am pathadh, am bualadh, agus an sgìths.
  Ach lorg Sergei an neart airson a bhith a" crathadh làmhan agus rinn e corra uair.
  Chrath an sipsis le cead agus thuirt e:
  - Suidh sìos leam!
  Shuidh Seryozhka sìos. Bha a chasan a" tuiteam dheth às deidh dha siubhal ann an geimhlean trom. Rinn an neach-gàire gàire fàilteachail agus thug e a-mach pìos arain agus bàrr le uinneanan.
  Air a thabhann:
  - Ith!
  Leig Sergei a bhilean agus dh'fhaighnich e:
  - Agus barrachd uisge!
  Rinn an gypsy gàire:
  - Tha uisge ann! Deoch, ith!
  Thog Sergei an siuga agus dh"òl e beagan uisge. Bha e blàth agus cha robh e ro ùr. Ach dh"òl am balach gu sanntach cha mhòr an siuga gu lèir. An uairsin dh'ith e lard, uinneanan agus aran.
  A" faireachdainn nas fheàrr. Dh'fhaighnich Gypsy:
  - Carson a thàinig thu an seo?
  Thòisich an còrr de na balaich ri èigheach:
  - Tha, innis dhuinn!
  Thòisich Seryozhka ag innse a h-uile dad mar a tha e. Dh"èist na balaich gu furachail agus chuir iad ceistean orra. An uairsin, nuair a chrìochnaich Seryozhka, thuirt an gypsy:
  - 'S e, is e daoine an-iochdmhor a th' annta... Ach faodaidh tu teicheadh bho fhasgadh a' phrìosain.
  Chrath Seryozhka a ghuailnean tana agus dh'fhaighnich e:
  - Ciamar a tha e an sin?
  Fhreagair an gypsy gu furasta:
  - Droch! Bidh iad gam biadhadh gus nach bàsaich iad bho aon bhliadhna: aran, uisge, brochan tàmailteach. Bidh thu ag obair ceithir uairean deug san latha. Bidh iad gad bhualadh eadhon ged a tha thu a" coimhead ceasnachail, bidh iad gad shlaodadh gach seachdain. Chan e, tha e nas fheàrr gun a dhol ann. Is e an aon rud as miosa saothair chruaidh, agus chan ann anns a h-uile àite!
  Bha Seryozhka ag osnaich gu mòr agus thuirt e:
  - Ruith air falbh? Tha e comasach! A bheil e dha-rìribh comasach teicheadh?
  Choimhead an siops mun cuairt agus fhreagair e:
  - Is e prìosan a tha seo... Is e prìosan baile-mòr a th" ann agus tha e duilich teicheadh an seo mura tig cothrom fortanach. Bidh e nas fhasa teicheadh bhon fasgadh.
  Bha cnag ann; bha biadh ga sgaoileadh sa phrìosan. B' e brochan nach robh air a bruich agus aran sean a bh' ann. Cha robh Sergei fhathast air a mhiann a chall agus dh'ith e na cuibhreannan prìosain gun blas. Dh"ith sinn aig bòrd cumanta.
  An uairsin shuidh na balaich anns na h-oiseanan. Dhìrich an fheadhainn a bu shine air an connlach agus chluich iad cairtean dha schelbans agus fofans. An uairsin sheall Seryozhka grunn chleasan le cairtean, a thug toileachas don chloinn. Às deidh sin chaidh na prìosanaich òga dhan leabaidh.
  Air thoiseach, bha a h-uile dad a bha a 'feitheamh ri Seryozhka na spanking. Bha e cha mhòr cofhurtail a bhith a 'cadal air a' chonnlach, a 'smaoineachadh gu robh am balach tric a' cur seachad na h-oidhche san adhar, agus anns an fhuachd, bha e cha mhòr cofhurtail anns a 'chill. Bha na balaich a" fuireach còmhla agus cha robh daoine a" faighinn burraidheachd.
  Agus cha b 'e dùsgadh aoibhneis a bh' anns na bha dùil ri Sergei sa mhadainn. Chan e fealla-dhà a th" ann an ceud buillean de chuip, gu sònraichte gu poblach.
  Chaidh am balach a cheangal a-rithist. Agus thug iad mi dhan cheàrnaig. Chuir iad às dha chan ann a-mhàin, ach cuideachd triùir bhalach.
  Chruinnich daoine. Cò a thugadh a-steach, a bha airson sùil a thoirt air an t-seallaidh èibhinn.
  B" e balach timcheall air ceithir-deug a" chiad fhear a chaidh a spangachadh. Reub iad dheth a luideagan, agus chuir iad a mach iad air triob- laid. Gàirdeanan is casan tèarainte. Agus thug am fear a chuir gu bàs ann an èideadh an airm cearcall a bha bog ann an uisge agus thilg e dhan adhar e. Chrith an gille a leag a mach air a' bhocsa.
  Phòg am fear a chuir gu bàs e fhèin, agus dh" innis an neach a leanas:
  - Coig buillean fichead a' chuip !
  Thuit buille air druim tana a' ghille. Bhon chiad chuip, spreadh an craiceann agus shruth fuil. Tha iad a' tarruing a' ghille gu a choguis. Bidh stiallan dearga a 'nochdadh air a' chraiceann agus an uairsin a 'fàs cruaidh. Cha b" urrainn don ghille seasamh agus sgreuchail, sgreuchail drabastachd agus spleuchd. Aig a' bhuille mu dheireadh chaill am balach mothachadh.
  Rinn an sluagh gàirdeachas agus thug daoine an aire. Agus bha iad a" bagairt barrachd a chur ris.
  An uairsin b" e tionndadh Serezha a bh" ann. Cha robh air a' ghille ach briogaisean goirid, agus reub iad dheth cuideachd. Tha e tàmailteach a bhith gu tur rùisgte; tha tòrr bhoireannaich is nigheanan anns an t-sluagh.
  Bidh iad a" comharrachadh le an corragan. Agus bidh iad a" dèanamh fuaim.
  Bha casan lom Seryozhka ceangailte ris na lùban, agus bha a làmhan air a cheangal le ròpannan gus nach leumadh am balach dheth agus ruith e air falbh.
  Thug am fear a chuir gu bàs a" chuip na làmhan agus phill e an èadhar a-rithist. Dh"ainmich an neach-aithris:
  - Bidh prìosanach Sergei a 'faighinn ceud buille air a' chùl le cuip! Agus bidh còig buillean fichead eile le maide air na sàilichean.
  Thog an torturer maide trom, ga chuideam na làimh agus thuirt e:
  - An toiseach air na sàilean, air neo às deidh an spangachadh cha bhith e a" faireachdainn dad.
  Bha Seryozhka a 'bleith fhiaclan gu misneachail, bha e deiseil airson a h-uile càil a ghiùlan gu cruaidh.
  Bhuail am fear a chuir gu bàs a" chiad bhuille aige. Dh"fhairich am balach gun robh coltas gun robh cas teine a" dol seachad bho a shàil rùisgte gu cùl a chinn. Theich sgreuch às a sgòrnan, ach fhuair am balach grèim air e fhèin.
  Bha an dàrna buille do chas gharbh, ghleusta a" bhalaich eadhon na bu mhiosa. Ghabh Sergei a-mach gu mòr, thàinig deòir gu neo-eisimeileach a-mach às a shùilean.
  Bhuail an duine gu bàs an treas uair, mar gum biodh e a" bualadh air buill-bodhaig a-staigh.
  Bha an gille a" tarraing anail gu trom. Bha e a" sileadh le fallas. Agus a-rithist thàinig am buille. Bhuail am fear a chuir gu bàs gu proifeasanta, gun fheirg no fearg, agus gu ciallach. Cho-dhùin Sergei cumail suas leis a h-uile neart. Feumaidh tu cumail air agus cumaidh e air. Gun caoineadh, gun sgreuchail.
  B' fheudar dhan ghille coiseachd casruisgte san t-sneachda, cadal anns an fhuachd, agus eacarsaichean lùth-chleasachd uabhasach dòrainneach a dhèanamh. Agus dh" fhaodadh e buillean borb fhulang, a" cumail air ais na sgreuchail aige.
  Bhuail an duine gu faiceallach gus nach bàsaich an neach-fulang. Nuair a bha e deiseil, bha buinn a" bhalaich a" ait agus gorm.
  An uairsin thòisich an rud as cudromaiche, spanking an droma. Gus nach biodh am balach air a shlaodadh gu bàs, rinn an torturer a" chùis air gu faiceallach, gu tomhasail, a" cuairteachadh na buillean thairis air craiceann droma is cnapan a" bhalaich gu lèir.
  Às deidh na sàilean, bha am pian mar-thà air fhaicinn mar muffled. Lean na buillean seann ghearraidhean.
  Gus inntinn a thoirt far a 'phian, chuimhnich Seryozhka. Mar chleasaiche siorcas, dh'ionnsaich Natasha diofar chleasan dha. B" e boireannach òg, proifeasanta a bha seo. Airson ùine, an dèidh dhi a cuid obrach a chall, bha i a 'crochadh a-mach leis an organ grinder agus am balach. Ach an uairsin thuit fear de na fir beairteach ann an gaol le boireannach caol agus caol. Thug e leis i mar a bhan-oglach, agus dh' fhagadh am balach 's a sheanair leotha fein. Agus rinn sin e na bu mhiosa. Thugadh an dithis aca mòran na bu lugha, agus bha iad deònach an leigeadh a stigh. Bha Natasha bòidheach, le meadhan nighean agus aodann tlachdmhor. Choisich i mar Seryozhka, casruisgte gus an reothadh, agus shuidh i air na sgoltadh còmhnard.
  Theagaisg i iomadh cleas dhan ghille.
  'S truagh gun robh agam ri dealachadh rithe. Ach tha a beatha fhèin aice, agus tha i fhèin agus a seanair aca.
  Agus a-nis tha e air a sheanair agus a phoodle a chall. Agus air thoiseach tha fasgadh prìosain. Far a bheil e uabhasach eagallach.
  Ghlaodh am balach gu neo-thoileach... Agus air a' cheudamh buille mu dheireadh a thug e seachad...
  Seo an sealladh a bh" aig Serezha. Chan eil e ro spòrsail. Seadh, bha dànachd brònach a" feitheamh ris a" bhalach agus a sheanair. Chan iongnadh gu robh sgeulachd Kuprin goirid.
  Uill, shaor am balach am poodle agus dè an ath rud? Agus an uairsin dè mu dheidhinn teicheadh?!
  Chuala Seryozhka maor na Gearmailt ga ghairm. Tha i mòr agus fhathast òg. Agus a-nis tòisichidh e... Tha am balach a' faireachdainn ann fhèin gu bheil e tàmailteach agus ga iarraidh. Instinct òganach, agus urram tùsaire Sòbhieteach. Tha seo uile a 'sabaid taobh a-staigh e.
  Agus tha an còignear fhathast a" sabaid ann an Chicago. Tha iad breagha, agus gu math sunndach agus sunndach. Moch, tha cridheachan a" fàs garbh ann an cogadh. Cia mheud leannan a tha air bàsachadh mar-thà?
  Ach chan eil na caileagan a 'call cridhe agus gàire nuair a thèid an ath neach-dùbhlain aca gu an sinnsearan.
  Tha Alenka ag ràdh le gàire:
  - O, cogadh... chan eil annad ach ar màthair fhèin! Rinn sinn a" chùis air a h-uile duine agus cumaidh sinn oirnn a" buannachadh, tha mi a" creidsinn ann!
  Sheinn Alla le feirg:
  - Agus tha am blàr a 'leantainn a-rithist,
  Agus tha mo chridhe a" faireachdainn iomagaineach nam bhroilleach ...
  Agus tha Lenin cho òg,
  Agus tha an Dàmhair òg air thoiseach!
  Sheinn Maria ann an dòigh eadar-dhealaichte:
  - Feumaidh sinn gealltainn a dhol còmhla ann an aon sruth,
  Stiùir do chridhe, inntinn agus faireachdainnean gu Iosa ...
  Gus an cuidich an Dia mòr sinn gu bhith air ar saoradh,
  Agus gu sìorraidh, molamaid an Tighearna!
  Thug an nighean le falt dath dandelion cas. Agus rinn i gàire, bha i a" faireachdainn toilichte. Carson nach tèid aca air sgrìobhadh. Agus losgadh sìos air luchd-dùbhlain na Ruis.
  Fiù ma tha e air fearann na SA. Agus tha na nigheanan a" faighinn tòrr spòrs.
  Ghlaodh Alyonushka agus thuirt e:
  - Bidh saor-làithean air an t-sràid againn - Latha Buaidh!
  Dhearbh Alla:
  - Bidh, bidh e gu cinnteach!
  Aig an aon àm, bha sgioba tanca Shasainn a" sabaid air Goering 4. Sìne, Gringeta, Matilda, Malanya - bha ceathrar àlainn, nigheanan bho Foggy Albion a 'sabaid leis na h-Ameireaganaich. Às deidh tuiteam Atlanta, bha pàirt chudromach de na Stàitean Aonaichte mar-thà fo shealbh na Gearmailt. Dh" fheuch na h-Ameireaganaich ri grèim fhaighinn air ais, ach cha do rinn iad an obair as fheàrr.
  Bha inneal cogaidh Fritz a" gluasad bho dheas gu tuath. Bha ceathrar nigheanan Sasannach a 'sabaid ann an dìreach bicini, nan suidhe ann an tanca armachd cumhachdach.
  Às deidh dha Gringeta a dhol a-steach do armachd an Sherman, rinn i gàire farsaing air a bilean:
  - Tha mòran bhreugan air feadh an t-saoghail! Ach nì gaisgich an fhìrinn!
  Rinn Sìne gàire le gàire farsaing:
  - Tha neach-poilitigs làidir air a bhreith airson blàr,
  Tha eagal na laigse agus mar sin ge bith cò air a bheil eagal tha e air a "chùis a dhèanamh mu thràth!
  Thug Malanya fa-near:
  - Bidh sinn a 'pronnadh na Yankees a-nis! Oir tha an cumhachd air ar cùlaibh!
  Sheinn Matilda le tlachd:
  - Bana-bhuidseach, bana-bhuidseach - droch spioradan! Agus cò às a thàinig a" bhana-bhuidseach!
  Fhreagair Gringeta le taic don ghluasad:
  - Bana-bhuidseach, bana-bhuidseach, bana-bhuidseach - feumaidh tu a bhith brèagha! Agus tha mi air mo bheò-ghlacadh leis a" bhòidhchead seo!
  Chrath Sìne a cas-rùisgte air a cèile:
  - Tha leasbachas cuideachd na pheacadh!
  Thuirt Gringeta le osna:
  - Ach tha corp boireann glan, rèidh, mòran ni's deise na fir ghruagaich, fhàile !
  Rinn Malanya gàire agus thuirt i:
  - Gu dearbh, tha corp boireannaich tòrr nas tlachdmhoire! Is e fìrinn gun àicheadh a tha seo! Agus san fharsaingeachd tha sinn coltach ri seoclaid!
  Bhris Gringeta am Pershing le dealbh air a dheagh amas agus sheinn e le toileachas:
  - 'S e coineanach seoclaid a th' annam, 's e bastard gràdhach a th' annam agus ceud sa cheud milis... Ho, ho, ho! Tha gaol agam air fir eireachdail, agus cha toil leam assholes, chuir mi anns a" chuibhle iad... Ho, ho, ho!
  A" tapadh air a casan rùisgte, chiseled, sheinn Malanya:
  - Tha caileagan eadar-dhealaichte... Gorm, geal, dearg... Agus tha a h-uile duine airson a bhith a' snìomh mun cuairt air maide san aon dòigh!
  Rinn Sìne gàire agus chrom i le cead.
  - Tha, tha gnè math! Biodh barrachd againn dheth, agus nas fhuaire!
  Loisg Gringeta a-rithist air an Sherman agus thuirt e:
  - Churchill, ge bith dè a chanas duine, cuir air dòigh sinn... Agus a-nis tha sinn fon Ghearmailt!
  Rinn Sìne sgadan gu làidir mar fhreagairt, a 'leagail aon de na glùinean lom, tana aice an aghaidh an eilein:
  - Grian a chrùn e,
  Bidh an leòmhann Breatannach a" caoineadh!
  Cha bu chòir an t-Athair a cheannsachadh,
  Is e ar Churchill am fear as fhuaire!
  Agus bhuail na caileagan an cinn ri chèile, agus thuit sradagan bho an sùilean. Tha na nigheanan aca cho snog agus cho snog ...
  Tanca Sasannach agus aig an aon àm Gearmailteach, tha e beagan nas ìsle na armachd na E-50, agus tha e beagan nas truime, ach tha an gunna mar an ceudna. Chan eil na gaisgich gu sònraichte iom-fhillte mu dheidhinn seo. Tha iad cho brèagha agus cho gràdhach!
  Tha Sìne na nighean èibhinn chun fhìor cheann. Agus seo mar a tha faireachdainn ionnsaigheach air a chuir an cèill.
  Sheinn Gringeta eadhon le gàire:
  - Tha sinn nar gaisgich agus nar nigheanan den dùthaich dhùthchasach againn!
  Bha na nigheanan air leth toilichte. Bha na bilean a" càrnadh suas. Tha e snog an seo, chan eil e cho teth ri ann an Cuba. Thug na Nadsaidhean buaidh air neach-giùlain itealain do-chreidsinneach far oirthir nan Stàitean Aonaichte. A-rithist, bha inneal armachd an Treas Reich air leth freagarrach agus air a phròiseasadh chun na h-ìre as àirde.
  Agus thionndaidh na gèaraichean aige gu math èifeachdach.
  Thug an cothlamadh de fherocity, an-iochd, teicneòlas adhartach, totalitarianism, smachd agus an luchd-saidheans as fheàrr san t-saoghal toraidhean fìor mhath.
  Às deidh dhi Gringet a leagail agus am "Witch" a bhriseadh, thuirt i:
  - Fhathast, chan eil an aon ìre de bhuidheann againn ris na Gearmailtich. Agus tha deamocrasaidh grod a" cur bacadh air riaghladh èifeachdach!
  Chrath Sìne a sàil rùisgte air a" pheadal agus dh"aontaich i:
  - Tha deamocrasaidh gu dearbh nas motha na laigse na neart! Och, tha sinn gu cinnteach a" fulang le seo!
  Thuirt Gringueta gu feargach:
  - Uill, gu ifrinn le bròn! Mar as motha am fulangas, is ann as motha a bhios an tiodhlac!
  Agus chuir an gaisgeach tuathanaich slige a-steach gu fìor mheadhan tanca uabhasach Washington. Agus bhuail e càr cunnartach.
  Bha na boireannaich Shasannach a" faireachdainn misneachail. Rinn Sìne gaol air Gearmailteach mòr agus bha tòrr spòrs aice. Tha, tha gnè math. Agus tha mi ga iarraidh a-rithist is a-rithist agus le diofar dhaoine. Is e tionndadh mar seo a tha seo.
  Ach rinn Gringueta gaol le aon bhalach. A bharrachd air an sin, tha e coltach gu bheil e Iapanach, ach fionn agus gu math fèitheach.
  A leithid de bhalach eireachdail. Chan eil fios cò ainm, ach 's e Karas am far-ainm a th' air. Agus buinidh e don ninja caste. Gaisgeach elite aig an robh pàirt chudromach aig Blàr Midway. Agus fìor Spartan.
  Bha farmad aig Sìne ri Gringeta, a fhuair air a leithid de ghaisgeach a thogail. Bha an carp crucian cuideachd ann am batail leis na h-Ameireaganaich agus na Ruiseanaich. Fear cunnartach. Ach tha e uamhasach eireachdail, agus tha na fèithean aige cho follaiseach, mar ripples air uisge.
  Eh, bhiodh e math a bhith a" suathadh a leithid de bhodhaig leis na nipples crùbach agad agus suathadh.
  Agus bha Karas gu dearbh ainmeil airson iomadh gnìomh, seo aon de na tachartasan;
  Ach bha na Seapanach a 'tighinn air adhart, ge-tà, fhuair na samurai air thoiseach air thoiseach, cuideachd mar thoradh air iongnadh innleachdach. Is dòcha gu robh na ceannardan Sòbhieteach ro fèin-mhisneachail, a rèir coltais a 'toirt tuairmse air an nàmhaid. Ach chan eil an nàmhaid idir sìmplidh. Agus iomadach ann an saighdearan-coise.
  Ach an armachd as cunnartaiche de na Seapanach: an ninja. Agus mar sin chaidh buidheann de nigheanan gaisgeil, boireannaich sheunta Iapanach, còmhla ris a" bhalach Karas, a-steach do raointean farsaing na Ruis. B" e a" chiad ghnìomh dàna aig na ninjas an ionnsaigh air an Trans-Siberian Railway. Chaidh aca air pàirt chudromach den rèile a sgrios agus grunn thrèanaichean a bha a" giùlan saighdearan Sòbhieteach a spreadhadh. Tha na ninjas sin gu math dàna, is urrainn dhaibh snàgadh air ballachan, hypnosis a bhith aca, leum bho àirdean mòra, agus gluasad fada nas luaithe na mortals àbhaisteach.
  Uill, cò a bhiodh fo amharas ann an campa gypsy gun chron: buidheann de na gaisgich as fheàrr san t-saoghal. Agus faodaidh ninjas cruth-atharrachadh aig an aon àm. Agus cruthaich fìor mhìorbhailean.
  Ach bha dithis nighean, aon dhiubh, a dh'aindeoin a thùs Iapanach, na fionn nàdarrach, agus am fear eile na cheann dearg, air an deach iarraidh air Zhukov a thoirt am bruid.
  Gu loidsigeach, chuir Stalin an dreuchd mar sheanalair airm le eòlas Khalkhin Gol mar cheannard air aghaidh an ear. Ach tha an ninja, mar a bha e an-còmhnaidh, air an rabhadh agus a "feuchainn ris an iomairt a ghlacadh.
  Bha na caileagan a' pleadhadh air an rathad chreagach, le dreasaichean tuathanaich beag orra, gun a bhith a' cur eallach orra le brògan. Tha iad brèagha, agus cha bhith duine fo amharas gur e Iapanach a th" annta, leis gu bheil feartan aghaidh nan nigheanan cha mhòr Eòrpach. Agus tha na feartan aghaidh aice socair, milis agus eadhon cha mhòr naive. Fo na dreasaichean calico, chan eil fèithean a tha ro leasaichte airson boireannaich rim faicinn, agus tha guailnean beagan farsaing coltach ri boireannaich tuathanaich a tha cleachdte ri obair chruaidh, mar a tha gàirdeanan garbh le amhach làidir. Bidh na caileagan a' giùlan phocannan gràin agus a' seinn ann an Ruisis fhìor;
  Achaidhean, cuantan, dùthaich Ruiseanach gu lèir,
  Tha gaol agam air na raointean iongantach den Fatherland ...
  Tha sluagh na Màthar aon teaghlach,
  Cionnus a tha na beanntan a' dealradh le h-airgiod !
  
  'S e nighean a th' annam a' coiseachd casruisgte
  Bhon dùthaich bhlàth san Ruis ...
  'S ma bhios feum air, buailidh mi le m' dhòrn thu,
  Bha am feur air a chrathadh le solas mar neamhnaidean!
  
  Tha mi ag obair cruaidh san raon, fhios agad,
  Tha gluasad na thoileachas dhomh a-nis ...
  Tha fios agam gur e dlùth chàirdean Lada,
  Agus feumaidh sinn sabaid gu gaisgeil airson na diathan!
  
  Dè cho math 'sa tha e a bhith a' coiseachd air clachan,
  Bidh am bonn biorach a" tic gu dòigheil ...
  Bheir nàdar còig àrd dha na sùilean pop,
  Agus smaoinich gu bheil a h-uile dad san t-saoghal uamhasach!
  
  Gheibh sinn ann, ruigidh sinn Moscow a dh'aithghearr, tha mi creidsinn.
  Chì sinn cuideachd togalaichean Leningrad ...
  Agus mura h-eil eadhon ruble agad, alas,
  An uairsin feumaidh tu a chosnadh anns an fhala!
  Bha na caileagan a 'seinn cho math' s gun do dh'èist am balach Troshka, a bha a 'ruith às an dèidh, agus leum e suas riutha.
  A" bualadh a làmhan, thuirt an tùsaire òg:
  - Tha thu a' seinn cho iongantach... An urrainn dhut seinn gu h-eadar-nàiseanta?
  Sheinn na nigheanan ninja còmhla:
  - Eirich, air a chomharrachadh le mallachd ...
  Tha an saoghal gu lèir acrach agus tràillean!
  Tha ar n-aigne borb air goil,
  Deiseil airson sabaid chun a 'bhàis!
  Thòisich an gille air seinn còmhla riutha, a 'leum suas is sìos beagan. Cha b" urrainn don nighean ruadh ninja cur an aghaidh agus ghlac i casan a" chuileag le a corragan. Choimhead i air a" bhalach le amharas, ach cha robh e coltach gun do mhothaich e dad. Tùsaire àbhaisteach ann am pants goirid, dorcha bho tan, falt air a shèideadh mar chruithneachd. Chan eil e coltach gur e oifigear fiosrachaidh Ruiseanach a tha seo. Bidh an fhìrinn gan giùlan fhèin gu amharasach gun chùram. Ach tha an cogadh agus na Seapanaich a" tighinn air adhart. Nach e a bheusan sunndach?
  Agus bhean a" bhiast ruadh, le gluasad seòlta na làimhe, ri ceann bàrr an tùsaire. Thuit am balach, a" togail a shàilean, liath le duslach, chun a" mhullaich, a" tionndadh uair no dhà agus thuit e sàmhach. Cha robh sgeul air a" bhuaidh air fhàgail. Bha e mar gum biodh an tùsaire dìreach air mothachadh a chall.
  Dh'fhaighnich an nighean geal ninja gun teagamh, bha i beagan nas buige na caractar:
  - Carson a tha thu a 'dèanamh seo? Is dòcha gu bheil balach bochd glan.
  Fhreagair an ceann ruadh gu cruaidh:
  - Chan urrainn dhut cunnartan a ghabhail! Cuimhnich air a "chòd ninja againn: tha a h-uile dad a tha a" leantainn gu buaidh mìorbhuileach, gus an nàmhaid a ghabhail thairis, ach chan eil na dòighean a "cunntadh!
  Chrath am fionn:
  "Agus thuirt Hirohito, na bi leisg fòirneart a chleachdadh."
  Thuirt an diabhal dearg:
  - A bharrachd air an sin, ge bith cò a tha air do bheulaibh: nighean no balach! Cho an-iochd, an-iochd, agus a-rithist an-iochd - a 'daingneachadh na dùthcha!
  Agus leum an gaisgeach, a 'leagail an fheannag. Bidh a" bhan-draoidh seo a" tionndadh a casan gu frasach.
  Bidh ninjas ag ionnsachadh tòrr. Ann an leanabachd, bidh bàlaichean gan tilgeil no gam putadh orra gus a teagasg mar a bu chòir dhaibh sabaid air ais agus cothromachadh a chumail suas. Is urrainn do nigheanan ruith aig astar luath tron bhoglach, agus gual a sgapadh le an casan gràsmhor no dannsa air iarann teth. Tha na gaisgich, gu dearbh, nan sgeadachadh de neart àlainn, ach rinn iad gnìomh gu math borb. Gu dearbh, rud a dh" fhaodadh a bhith nas tàmailteach na bhith a" marbhadh leanabh gun dìon, a-mhàin air sgàth amharas neo-shoilleir gum faodadh e fiosrachadh a thoirt don àithne Sòbhieteach.
  Ach ninja na inntinn: tha e gu sònraichte na neach-marbhadh. Fhad "s a tha e fhathast na bhalach no nighean, feumaidh trodaiche ninja tìgear no madadh-allaidh a mharbhadh le a làmhan rùisgte. Agus aig an àm tòiseachaidh, bidh an ninja a "dol tro labyrinth slàn le ribeachan, simuladairean, sleaghan, a" dòrtadh luaidhe leaghte, agus mòran chreutairean. Fiù 's mar chlann bheag, bha na caileagan sin a' sabaid le gillean fiacail is tairn. Agus chan ann a-mhàin le dòrn, ach cuideachd le buill-airm.
  Le cuideachadh bho phònaidhean dìomhair sònraichte, b 'urrainn dha ninjas lotan a leigheas gus nach robh eadhon sgaraidhean air fhàgail. Mar sin, chan urrainn dhut a-riamh innse le bhith a" coimhead gu robh leth an aghaidhean aig na nigheanan sin air am fosgladh fhad "s a bha iad a" sparring, no gun deach an corragan no eadhon an làmhan a ghearradh dheth. Bha dòighean ath-bheothachaidh iongantach aig ninjas. B 'ann le taing dhaibh a thàinig a' chiad Chogadh Russo-Iapanach gu crìch le buaidh Iapanach.
  Agus a-nis bha na Terminators brèagha mu thràth a "tighinn faisg air an rèisimeid adhbhar sònraichte, air a chuairteachadh leis an robh prìomh oifis Sgìre Sònraichte an Ear Chèin suidhichte.
  Chuir na saighdearan fàilte air na caileagan. Mar fhreagairt, thug iad orra gàire a dhèanamh. Bha moladh làidir aig na gaisgich cuideachd. Bhiodh Wolf Messing air e fhèin a thachdadh le farmad nam biodh fios aige dè na ninjas a bha comasach.
  Leum an gaisgeach fionn, leis an ainm Ni San, suas gu oifigear na roinne sònraichte a bha amharasach gan sgrùdadh. Agus phòg e gu dùrachdach an còirneal dìon air na bilean.
  Ghabh e fois agus bhris e na ghàire, ag èigheach:
  - Dè tha thu ag iarraidh?
  Fhreagair an neach-crìochnachaidh blonde:
  - Tha aithisg èiginneach againn gu Georgy Konstantinovich... Tha thu airson ar lìbhrigeadh dha sa bhad.
  Bha Ni San a 'bruthadh air an artery carotid rè a' phòg, a 'lagachadh a toil. A-nis tha raon aithris air a chruthachadh sa bhad san eanchainn. Thuirt an còirneal, a" briseadh na ghàire:
  - Tha aithisg èiginneach aca don t-seanailear. Bheir mi iad gu Zhukov.
  An diabhal ruadh Nu San (Tha an dithis nighean nam peathraichean, ach le athraichean eadar-dhealaichte!), Coed:
  - Bidh thu a 'frithealadh do mhath coitcheann. Tha duais a" feitheamh riut airson seo!
  Lean na caileagan an còirneal. Choisich e air adhart mar phupaidean air a stiùireadh le pupaid. Rinn Ni Sana gluasad-bodhaig agus thuit an saighdear òg air a ghlùinean air a beulaibh. Tha e math cumhachd a mhealtainn. Rinn Nyu Sam a-rithist gluasad a peathar agus phòg an duine òg a cas, a bha glan a dh'aindeoin coiseachd fichead mìle casruisgte air an rathad chreagach.
  Ach, is e seo a bha e ag iarraidh, tha nigheanan ninja gu math brèagha. Bha eadhon an dìomhair aig a "bhuidheann dìomhair aca a bhith a" leasachadh an coltas agus ag atharrachadh am feartan aghaidh. Sin as coireach gu bheil boireannaich Iapanach cho coltach ri boireannaich Slavic fìor bhrèagha le aghaidhean neo-chiontach.
  An togalach anns an robh Zhukov suidhichte: seann dhaingneach a thog na Mongols le ballachan tiugh. Gu nàdarra, thug Georgy Konstantinovich aire dha tèarainteachd.
  Is ann dìreach nuair a bhios nigheanan uilebheist a" coiseachd air an t-slighe, agus na saighdearan nan geàrd air am beulaibh, a bheil mothachadh sam bith ann, gu mì-fhortanach, bho leithid de dhìon. Tha an dùn fhèin mar charragh ailtireil gu sònraichte inntinneach. Agus cha bhi e furasda na saighdearan sìnnteach a chuir air falbh bhuaithe.
  Bheir an Còirneal na nigheanan dìreach gu Seanalair an airm. Agus dòigh air choireigin leigidh a h-uile duine leis a dhol seachad gun mòran deasbaid. Is ann dìreach aig fìor dhoras na h-oifis, chuir an rùnaire agus dithis ghillean mòra stad air an rathad agus dh" iarr iad sgrìobhainnean. Bha an dithis ghaisgeach, a 'coimhead le an sùilean naive agus gu h-obann olach, a' crathadh:
  - Tha thu fìor ghillean, ach tha dìth spèis boireann agad!
  Tha balaich mòra san fharsaingeachd, mar riaghailt, iomagaineach gu gnèitheach, agus mar as làidire na fèithean, is ann as motha a tha iad ag iarraidh gaol a dhèanamh agus an ìre de testosterone san fhuil. Agus shocraich na caileagan sa bhad a-steach don mhothachadh aca agus thug iad a-steach beachdan stèidhichte nan cinn. A bharrachd air an sin, ma chuireas tu cuideam air an amhaich, bidh eadhon an neach as seasmhaiche ri hypnosis a 'call cumhachd an tiomnaidh agus a' gèilleadh ri buaidh a 'mholaidh.
  Shuidhich na gillean mòra, fhuair mise, an rùnaire, sàil san smiogaid bhon cheann-dhearg, agus shuidh mi sìos le amhach briste. A rèir coltais, cho-dhùin Nu San gun a bhith a 'seasamh air deas-ghnàth, ach an duilgheadas fhuasgladh cho sìmplidh' sa ghabhas.
  Anns a 'choileach bha Zhukov agus an luchd-obrach aige de ochd seanalairean. Bhruidhinn sinn mun t-suidheachadh làithreach. Ach thionndaidh e a-mach gu robh e trom. Anns a" chiad echelon a-mhàin, chaidh ceithir millean neach-coise Iapanach air an deagh thrèanadh air adhart. Agus chleachd na Seapanach an inbhe àireamhach gu sgileil. Tha cabhlach tanca Land of the Rising Sun caran lag, ach tha na tancaichean as fheàrr san Iar aig an USSR cuideachd, gu sònraichte an KV agus T-34, ach an seo tha sgudal sa mhòr-chuid air fhàgail.
  Bha Stalin mu thràth air cuid de na h-aonadan as deiseil airson sabaid a thoirt air falbh bhon Ear Chèin, gan gluasad chun Iar. Agus chuir an t-aonta neodrachd le Iapan bacadh air a bhith faiceallach mun àithne. Air adhbhar air choireigin, cha tug Stalin an aire do na h-aithisgean uile mu ionnsaigheachd a bha ri thighinn à Iapan. Agus b 'e an toradh a thuit an aghaidh anns a' chiad làithean den t-sabaid. Tha Vladivostok mu thràth air a chuairteachadh, agus tha Primorye air chall, tha Khabarovsk agus Ulaanbaatar air an toirt air a 'ghluasad.
  Gu fortanach, chuir Abhainn Amur domhainn maill air adhartas nan aonadan samurai. Ach leasaich na Seapanaich oilbheum a" dol seachad air an Amur tro Mongolia. Fhuair iad air stailc bho thaobh baile-mòr Manchuria, a 'glacadh baile crìche, cuideachd a' dol seachad air an Amur agus an turas seo Mongolia. Mar sin, chaidh suidheachadh èiginneach a chruthachadh. Gus an suidheachadh a cheartachadh, bha e riatanach a-nis pàirt de na feachdan a thoirt air falbh bhon taobh an iar agus an gluasad gu luath chun an Ear Chèin. Agus thug seo ùine.
  A rèir coltais bha na Seapanach a 'cunntadh air ìre conaltraidh nan Sòbhieteach agus an comas air an arm talmhainn a chleachdadh. Às deidh na h-uile, bha àireamh-sluaigh Iapan fhèin nas àirde na ceud millean neach, gun a bhith a" cunntadh nan coloinidhean ann an Sìona agus Korea. Mar sin b' urrainn dhaibh arm talmhainn a chur air dòigh a bha coltach ris an USSR, no ri comasan an Treas Reich.
  Bha am pathadh airson dìoghaltas aig Khalkhin Gol a" faighinn smachd air faireachdainn Land of the Rising Sun. Agus cha robh dad ag iarraidh co-rèiteachadh ann an cùisean dàimh eadar an USSR.
  A bharrachd air an sin, bha Hirohito an dòchas gun gabhadh Hitler brath air a" mhionaid agus gun tòisicheadh e air ais air an iomairt an-aghaidh Bolsheviks, air an do chuir an cogadh ri Breatainn stad air. Agus dè a choileanas an USSR?
  Bha gràin aig an Fuhrer, gu dearbh, air na comannaich, ach anns an t-suidheachadh seo bha e den bheachd gu robh e na bu chudromaiche dha fhèin e fhèin fhuasgladh à Breatainn agus cogadh a sheachnadh air dà thaobh. Thug soirbheas nan Gearmailteach ann an Libia, far an do thuit Tolbuk, sgrios a" bhunait ann am Malta agus an ionnsaigh san Èiphit cothrom gum biodh Breatainn deiseil gu sgiobalta, agus gum biodh Leo air a shàrachadh gu sìth. Agus an uairsin gluaisidh feachdan armachd cumhachdach an Wehrmacht bhon iar.
  Tha na samurai a 'cunntadh air seo, a bharrachd air a' mhisneachd aca fhèin agus an itealan làidir, cabhlach mòr agus eòlach.
  A-nis tha an dà chuid Zhukov agus Stalin ann an duilgheadas. Nach eil e cunnartach saighdearan a tharraing air ais bhon taobh an iar agus an gluasad chun an ear? Is dòcha gun cùm seo dheth. Nach bhrosnaicheadh leithid de lagachadh ann am feachdan Hitler? Air an làimh eile, faodaidh soirbheachas Iapan a bhith na bhuaireadh agus na bhrosnachadh nas motha dha na Krauts.
  Tha nigheanan ninja, co-dhiù, nan argamaid làidir ann an cogadh sam bith. Agus a-nis, le bogha modhail, thèid iad a-steach don oifis far a bheil na seanalairean nan suidhe agus ag ràdh gu gràdhach:
  - Dè am fear agaibh a tha feumach air bainne ùr?
  Ghabh Zhukov iongnadh agus thuirt e:
  - Càite an d 'fhuair thu a leithid de bhòidhchead?
  Sheinn an diabhal ruadh gu binn le stràc Sibèireach ionadail:
  - Gairmidh Stalin caoimhneil, glic sinn gu cath, agus an àite cridhe bidh inneal teine!
  Dhaingnich an neach-crìochnachaidh blonde:
  - Nas àirde agus nas àirde agus nas àirde ... Dèan ar dìcheall airson itealaich ar n-eòin! Agus a h-uile propeller anail - ciùin ar crìochan!
  Ghluais bòidhchead a' ghruagaich gu gràsmhor luath, 'S duilich a ghluasadan a ghlacadh airson bàsmhor a-mhàin. Lean pòg a' bhàis thraidiseanta. Agus shnàmh Zhukov ann an aislingean voluptuous. Lean òrdugh bho sheanalair an airm:
  - Agus a-nis, uaislean, uile anns an jeep, agus bruidhnidh sinn mu phlanaichean armachd ann an uchd nàdur.
  Dh" fheuch an Còirneal Seanalair Stern, aig an robh airidheachd na buaidh thairis air na Seapanach ann am Manchuria, ri cur an aghaidh:
  - Ach chan eil e cho goireasach ...
  Phòg an diabhal fionn Stern air a bhilean, a" brùthadh air a" cheann neoni, ag ràdh:
  - Chan e, a ghràidh... Tha thu airson gaol a dhèanamh dhomh, ceart?
  Stern air a chuir a-mach:
  - Tha, gu dearbh, tha!
  Thug an diabhal ruadh suil air càch:
  - Agus sibhse a bhalaich? Às deidh na h-uile, aideachadh, gu ìre mhòr tha thu airson a dhol gu uchd nàdur le nigheanan agus barbecue. Mar sin dèanamaid cabhag fhad "s a tha e soilleir agus soilleir!
  Gun teagamh, cha b" urrainn aon duine cur an aghaidh tairgse cho tarraingeach. Gun luaidh air hypnosis. Agus tha hypnosis ninjas gu math làidir, dìreach mar bhoma haidridean. Bidh e eadhon a" tachairt gun fhaclan. Nuair a thèid do chuir gu cadal le bhith a" dol a-steach do chèidse tìgear cumhachdach Ussuri no mathan bàn gun armachd. Agus gu dearbh duine.
  Tha ninjas gu math làidir agus tha còraichean co-ionann aca: tha eadhon beagan a bharrachd bhoireannaich na fir, gus nach bi murt eadar fireannaich.
  Chan eil na seanalairean idir a" coimhead coltach ri zombies toirmisgte. Bidh iad a 'gàireachdainn gu farsaing agus tha iad glè thoilichte leis an naidheachd a tha ri thighinn. Às deidh na h-uile, tha cùram nam boireannach as fheàrr san t-saoghal a 'feitheamh riutha.
  Agus thug iad eadhon orcastra gu uchd nàdur gus a dhèanamh nas spòrsail. Mar sin airson cuid tha cogadh, agus airson cuid eile tha gàirdeachas. Is e dìreach toileachas ann an cogadh a tha, mar riaghailt, mì-mhodhail. Bha Zhukov, a chaidh tron chogadh shìobhalta agus a 'Chiad Chogadh Mhòr, a' tuigsinn seo mar nach robh duine eile. Is e seòrsa de bheachd meallta a tha seo air an toileachas fiadhaich a th" ann an spùtadh agus strìopachas rèisimeideach. Ach cho tarraingeach sa tha e uile.
  Agus tha am Beast Dearg a 'caoidh Zhukov. Tha i mar is trice ana-miannach a thaobh naduir, agus tha gaol mòr aice air fir. Uill, ciamar as urrainn dhut diùltadh gaol a dhèanamh leis a "cheannard Ruiseanach as ainmeil aig an àm sin. Chan e, cha toir i mathanas dhi fhèin airson seo. Agus bha an neach-crìochnachaidh fionn a 'dol thairis air Stern. Tha duais gu math àrd air ceann an t-seanalair seo, agus mar sin cha bu chòir dhut an cothrom a chall co-dhiù beagan spòrs a bhith agad leis. Às deidh na h-uile, tha e cho brosnachail a bhith an sàs ann an Eros le uilebheist.
  Agus is e trifle a th" ann gu bheil companaidh convoy slàn nan cois. Bidh na saighdearan ag òl fìon puinnseanta à baraille agus cha dùisg iad gu bràth.
  Tha an ceann ruadh, còmhla ri Zhukov, air a" ghlainne a ghabhail mu thràth agus a" seinn:
  - Agus tha am blàr a 'leantainn a-rithist,
  Agus tha mo chridhe a 'faireachdainn iomagain nam bhroilleach!
  Agus tha Lenin cho òg,
  Agus tha an Dàmhair òg air thoiseach!
  'S tha Leni cho òg,
  Agus tha an Dàmhair òg air thoiseach!
  Las an nighean ruadh gu math taigh-cluiche le a corragan rùisgte agus thòisich i air toit a lasadh le a cas rùisgte agus tana. Bha e a" coimhead brèagha agus neo-àbhaisteach. Bha na seanailearan a 'ceasnachadh còmhla agus a' coimhead le an sùilean gu lèir. Agus ghluais na gaisgich agus thilg iad cigar air a lasadh bho chas gu cas. Coltach ris a h-uile lùth-chleasaiche fìor, cha b 'urrainn dhaibh tombaca a sheasamh.
  Ach tha e furasta cluich le toitean...
  Agus cuir cigar air a lasadh air do shàilean lom, cruinn, air nach eil eagal gual teth.
  Chaidh an t-àite cuirm-chnuic a thaghadh le gaol. Seallaidhean breagha bho na beanntan, snog is grianach, ri taobh allt glan. Mar sin thug sinn beagan mhucan leinn, gus am faigh sinn tlachd bho mhuc-mhara. Gu fìrinneach, tha nigheanan a" faireachdainn math; leigidh iad leotha fhèin a bhith air an suathadh le làmhan fir agus eadhon tlachd fhaighinn ann. San fharsaingeachd, tha gaisgich air an comharrachadh le ionnsaigheachd ann an gnè agus beatha.
  Thòisich iad eadhon air romansan beaga a mhùchadh.
  Chan eil dad nas bòidhche na gaol
  Tha i mar a" ghrian, a" deàrrsadh gu soilleir dha daoine ...
  Aig amannan bidh iad a" stèidheachadh ìrean air fuil,
  Agus bidh iad a 'bàsachadh ann an àmhghar, eadhon clann!
  
  Bidh dànachd a" riaghladh cho an-iochdmhor aig amannan,
  Nuair a bhuannaicheas an droch uilebheist gu làidir ...
  Gum biodh an Dia borb tròcaireach,
  Biodh fios agad gu bheil e a" saoradh an fheadhainn aig a bheil gaol bho ifrinn!
  
  Tha mi creidsinn gum bi a h-uile dad math air an t-saoghal,
  Agus itealaichidh daoine mar shaighead gu Mars ...
  Ged a tha an cruinne-cè gu math duilich,
  Ach ionnsaich cabadaich, creid mi, tha e sgoinneil!
  
  Tha mi creidsinn gur ann mar so a bhios ar saoghal,
  Togaidh sinn co-mhaoineas, gu magadh agus gu gràdhach!
  Às deidh na h-uile, is e Stalin an iodhal agam, creid mi,
  Bheir e ort caismeachd ann an cruth càirdeil!
  
  Anns an Ruis, tha gach ridire na fhuamhaire,
  Eadhon ged a bhios e a" caitheamh tie tùsaire...
  Air ar son-ne, creid mi, tha an Tighearna daonnan na aon,
  Agus tha gàire Satan uamhasach brùideil!
  
  O mo dhùthaich naomh,
  Tha gaol agam ort le m" anam gu mòr!
  Tha daoine uile nan teaghlach iongantach dhomh,
  Gu deanadh an t-Uile-chumhachdach sinn uile- chumhachdach !
  
  Biodh àilleachd a" riaghladh an t-saoghail gu dùrachdach,
  Agus bidh gaol aig a" chaileag air an t-saighdear...
  Far am bheil Iosa a' deàrrsadh le fìor-ghlan,
  Agus thig an diabhal, creid mi, dìoghaltas!
  
  Bidh Berlin saor bho nàimhdean,
  Bidh Iapan a" sgèith a" bhratach dhearg ...
  Bidh an dàn bho mo dhàin -
  Na biodh an obair seo gu dìomhain!
  
  Chaochail do mhac, na glaodh, a mhàthair ghràidh,
  Thig an t-àm, èiridh e mar dhuine eireachdail ...
  Tha 'n t-àm aig cuid am bàs,
  Tha cuid eile air neamh a' seinn òran !
  
  Bi dìleas do àitheantan Stalin,
  An uairsin bidh beatha shìorraidh agus toilichte ...
  Thig aislingean gu buil ann an da-rìribh -
  Air a ghiùlan air sgiathan gu sìorraidheachd le cheruban!
  Agus grunn ninjas: an dà chuid fir is boireannaich, agus am balach Karas, mar-thà ag ullachadh airson cuirm-chnuic. A-nis chan eil ach glè bheag air fhàgail aca airson an glacadh agus an uairsin bidh e ...
  Ach a rèir choltais mhothaich cuideigin bhon roinn shònraichte gu robh rudeigin ceàrr agus chuir e rèisimeid adhbhar sònraichte gu lèir às deidh Zhukov. Tha tancaichean a" tighinn, a" toirt a-steach an T-34, a bharrachd air luchd-còmhdhail. Chan eil heileacoptairean ann fhathast - cha deach an seòrsa uidheamachd seo a chruthachadh ann an 1942.
  Uill, ma tha sabaid ann, bidh ninjas ann.
  Bidh an ceannard a" togail a bhogha-frois agus a" losgadh saighead spreadhaidh. Aig a" chiad sealladh, tha e coltach ri bolt beag crois-bhogha, le dìreach aon cileagram de stuth-spreadhaidh. Ach tha cumhachd sgrios mòr ann. Mar sin chan eil ach aon pea gach gram den mheasgachadh a chruthaich an ninja comasach air tanca no inneal-giùlain a thionndadh. Agus an uairsin bidh e a 'spreadhadh, agus eadhon anns a' mhòr-ghil fhèin.
  Bha tubaist ann, spreadhadh, agus chaidh grunn tancaichean a thiodhlacadh fon sprùilleach. Thòisich losgadh feargach agus chaidh na ninjas air an ionnsaigh. Cha robh e comasach na saighdearan Sòbhieteach a dhrogaichean, agus bidh na caileagan Terminator casruisgte a 'cleachdadh armachd nas traidiseanta. Seo snàthadan biorach le puinnsean ag itealaich. Chuir na bòidhchead a-mach iad, agus bho aon swing chaidh dusan saighdear a mharbhadh.
  An uairsin bidh na gaisgich a 'tilgeil bhiodagan agus spàinean, a' cleachdadh an casan lom airson a thilgeil.
  Thòisich an crith. Thàinig gaisgich casruisgte gu bhith nan clàrsaich bàis. Chuir iad air dòigh dannsa a bhios spùinneadairean a" cluich air a" chroich.
  Bhreab an ceann ruadh maoil an oifigeir le a sàil, bhris e a chlaigeann agus sheinn e:
  - Chan e biast foighidneach a th" annam...
  Thug an creutair beag geal dheth a ceann le buille dha shin agus lean i:
  - Chan eil Superninja gòrach!
  Agus chuir na gaisgich an casan còmhla, a 'tilgeil triùir shaighdearan a b' àirde sa bhad agus a 'beulachadh:
  - Tàlan falaichte - woof, woof!
  Agus an uairsin dh'èirich na sùilean aca. Agus loisg na ninjas air na saighdearan Sòbhieteach bho bhogha-frois. Cha b" urrainn dhaibh eadhon a dhol a-mach. Chaidh na tancaichean a leagail agus a losgadh, ach spreadh an IL-2 a nochd sa bhad, a 'faighinn saighead aotrom.
  Seadh, is e seo Iapan, an arm dìomhair uamhasach aice, aig nach eil co-ionann. Mar sin bidh na gaisgich a 'sgrios na saighdearan, a' tilgeil snàthadan biorach le an casan rùisgte, gràsmhor, agus a 'toirt air na saighdearan tuiteam agus bàsachadh ann an àmhghar.
  Tha am blàr a 'dol sìos an cnoc. Bidh na saighdearan a tha air fhàgail bhon chompanaidh convoy a" faighinn an leithid de dh" eagal is gun teich iad, agus bidh na seanailearan, còmhla ri Zhukov, gu umhail a" leantainn nan nigheanan fèitheach cas-rùisgte.
  Dh'iarr an rèisimeid adhbhar sònraichte, an dèidh dha milleadh mòr fhulang, ath-neartachadh. Ach mus ruig iad ann, bidh ùine aig an sguad ninja teicheadh. Bidh dusan IL-2 gu dearbh a" feuchainn ri ionnsaigh a thoirt bho na speuran, ach thathas a" coinneachadh riutha le fras de bholtaichean crois-bhogha agus saigheadan. Chaidh a" chiad sia IL-2 a losgadh sìos ann an diog, às deidh fear eile gu leth spreadh an còrr. Tha na ninjas sin nan luchd-losgaidh fìor luath agus ceart. Tha na sgilean dìomhair aca air a bhith ann airson mìltean de bhliadhnaichean agus tha iad air an coileanadh.
  Faodaidh iad tòrr rudan a dhèanamh. Agus tha na comasan aca ann an cùisean armailteach dìreach mìorbhaileach. An seo tha an stiùiriche ninja Nakasone a" cur bolt bogha-frois air slighe àrd. Chan urrainn dha an targaid fhaicinn, ach bidh cosgais bheag a" bualadh air an òrd KV-2 gu dìreach, agus a" briseadh troimhe bheir e air a" ghoireas sabaid a reubadh. Is e sin, tha comasan ninjas nas motha na mìorbhaileach.
  Agus chan eil e na iongnadh gu bheil dusan de ghaisgich mar sin comasach air feachdan slàn a chuir air iteig. Thàinig rèisimeid tanca Sòbhieteach eile na theine agus stad iad. Cha do shabaid na tancaichean an aghaidh nan saighdean. Bhris an armachd fo na buillean, agus bha na gaisgich Iapanach dìreach a "gàireachdainn. Às deidh na h-uile, is iad sin ninjas - gaisgich san àm ri teachd, aig nach eil dad do-dhèanta.
  Agus bha an dà ghaisgeach grinn mar-thà air na seanalairean a cheangal ri dìollaidean nan each aca. Thèid an lìbhrigeadh gu Iapan. Ach, nì na ninjas iad fhèin ceasnachadh goirid tron turas, agus gheibh iad a-mach a h-uile duine gun eisgeachd.
  No, ann an suidheachadh sam bith, a h-uile dad a tha riatanach agus nach eil ro riatanach!
  Tha eich sònraichte aig ninjas; bidh iad a 'leasachadh astaran nas àirde na an fheadhainn aig cheetahs. Mar sin feuch ri faighinn suas riutha. Ach, chan eil oidhirp ùr air ionnsaigh a thoirt air IL-2 agus PE-2 ach a" leantainn gu call am measg saighdearan Sòbhieteach. Tha na Seapanach seo gu math làidir. Mar a chanas iad, tha mothachadh air astar aca. Chan eil iad ag ionndrainn, agus faodaidh boghan-croise bualadh suas ri deich mìle. An sin tha prionnsapal beagan eadar-dhealaichte aca aig an obair seach teannachadh beag. Agus cuideachd an dìomhair mhòr de ghaisgich ninja.
  Ach, tha riaghailtean sònraichte ann ... Cha robh ninjas mar phàirt de shiostam cumhachd Iapanach. Sin as coireach nach tàinig iad gu Khalkhin Gol. Agus mar riaghailt, bidh iad a 'sabaid airson airgead, no nuair a tha buaidh air urram pearsanta. Mar sin thathar a 'pàigheadh airson grèim Zhukov agus a phrìomh oifis, agus chan eil e na fhìrinn gun aontaich na gaisgich neo-fhaicsinneach pàirt a ghabhail anns an ath ghnìomhachd. Tha còd urraim ann a tha a" toirmeasg seirbheisean a thoirt do dh" ùghdarrasan Iapanach gu mì-fhortanach. Rud eile, cha bhiodh dad air fhàgail de Ameireagaidh.
  Ach, chòrd an sabaid ris a" ghaisgeach ruadh agus a caraid bàn gu mòr. Agus tha i ag iarraidh gun lean am fèist. Cia mheud ninjas a tha ann uile gu lèir? Gun a bhith nas fhaide na dà cheud, tha an comann seo dìomhair agus chan eil e a" taghadh ach an fheadhainn as comasaiche agus nach eil an-còmhnaidh Iapanach mar oileanaich. Fìor, co-dhiù, feumaidh beagan measgachadh de fhuil Iapanach a bhith anns gach dreach, agus tha feum air airidheachd sònraichte.
  Chuidich a 'bhuidheann aca le bhith a' toirt Port Artair, a 'glacadh Beinn Vysokaya, agus mar sin a' sgrios cabhlach na Ruis. Ach a-nis tha an làr suas gu Hirohito. Feumaidh e òrdughan agus òr a thoirt dha na ninjas.
  Agus anns an Ruis, gu sònraichte ann an Siberia, tha tòrr òir is daoimeanan. Mar sin, ma bhios e soirbheachail, bidh rudeigin ri thoirt seachad san àm ri teachd.
  Ach cho-dhùin Ni San agus Nu San sabaid an-asgaidh, air sgàth Iapan Mòr.
  Dh'fhàs Stalin, an dèidh ionnsachadh mu bhith a 'goid Georgy Konstantinovich Zhukov agus a luchd-obrach gu lèir, feargach agus thilg e tantrum. Thuit luaithre na pìoba eadhon air Beria - tha iad ag ràdh nach do dhìochuimhnich thu an diabhal maol.
  Dh"fhìreanaich Lavrentiy e fhèin:
  - Is e seo an ninja as motha. Tha na comasan aca fada nas fheàrr na daoine!
  Chaidh Stalin a-mach air ceann nam poileas dìomhair:
  - Mar sin? Tha e a 'tionndadh a-mach gun urrainn dhaibh am fuadach cuideachd?
  Shìn Beria a‑mach gu geur agus chrom i:
  - Gun dòigh, a Mhòrachd! Tha sinn an-còmhnaidh air ar geàrd!
  Chrath Stalin a dhòrn aig Coimiseanair Cùisean Taobh a-staigh an t-Sluaigh.
  - Seall Lavrenty... Dè thachras dhòmhsa, reubaidh mi do cheann dheth!
  Sheinn ceannard nam poileas dìomhair gu toilichte òran dùthchail Ruiseanach:
  - Rugadh mi eu-dòchasach. Agus gheibh mi bàs ann an èiginn! Ma bhristeas mi mo cheann, ceanglaidh mi e ri ceann uain!
  Thug an t-Àrd-Cheannard taic do Beria:
  - Oops, oich... Bidh e a" goirteachadh fhaclan milis, gheibh sinn a-mach às a" chuthach a dh" aithghearr - bidh a h-uile dad ceart gu leòr!
  Tha call Zhukov na chall mòr. Agus leis a ghlacadh, dh'èirich eas-aonachd air an aghaidh. Chuir Stalin Voroshilov an dreuchd mar cheannard ùr air saighdearan an Ear Chèin. Feumaidh sinn leigeil leis e fhèin ath-shuidheachadh airson a" chompanaidh Fionnlannach.
  Ach thionndaidh a leithid de shuidheachadh gu bhith neo-thaitneach. Dh'èigh Voroshilov mòran, chuir e stad air a chasan, ach rinn e gnìomh mì-rianail agus neo-phroifeiseanta. Gu sònraichte, thug e saighdearan gu cath ann am pàirtean, agus leig e leis na Seapanach an cuid àireamhachd a chleachdadh gu math èifeachdach. A bharrachd air an sin, thionndaidh na tancaichean samurai, leis an soilleireachd gu lèir, gu bhith gluasadach agus so-ruigsinneach, nach urrainnear a ràdh mu na carbadan Sobhietach KV agus le cuibhlichean.
  Mar a thionndaidh e a-mach, cha robh nas lugha de uireasbhaidhean aig an tanca a chaidh ainmeachadh às deidh Klim Voroshilov na am marasgal carismatach, ach ro sheann-fhasanta agus neo-chomasach a thaobh gnìomhachd.
  Gu math tric cha do rinn Stalin na co-dhùnaidhean as fiosraichte, a 'cur barrachd earbsa air na h-instincts aige na air comhairle eòlaichean. B' urrainn dha na Seapanach saighdearan a thoirt air tìr agus cha mhòr a h-uile Kamchatka a ghlacadh. A bharrachd air Petropavlovsk-Kamchatsky, gu dearbh. Ach tha am baile-mòr seo, mar Vladivostok, fo bhacadh iomlan. A bharrachd air an sin, bha an samurai, a 'gluasad gu tuath, mu thràth a' tighinn faisg air Magadan.
  Mar sin, lean an aghaidh an ear, an aghaidh àireamhachadh agus cus fèin-mhisneachd na h-àithne Sòbhieteach, a 'dol air adhart.
  Cha robh cùisean a" coimhead math dha na caraidean idir. Nas mionaidiche, cha robh prìomh charaid Bhreatainn, na Stàitean Aonaichte, airson a dhol a-steach don chogadh fhathast, agus mar a dh" fhàs soirbheachas an Wehrmacht, cha robh am miann aca ach lag.
  Thug Schellenberg aoigheachd do Dulles. Bha ceannard roinn poileis dìomhair na SA a" coimhead coltach ri cù air a bhualadh. Gun deàrrsadh no misneachd roimhe.
  Gu dearbh, bha Ameireagaidh mu thràth air còrr air leth den fhearann a chall agus bha e a "sleamhnachadh a-steach don àibheis. Gu dearbh, cha do shàbhail an comas eaconamach, no an astar bhon Roinn Eòrpa, no cuantan nan Stàitean Aonaichte e. Agus chaidh a h-uile càil, mar a chanas iad, gu ifrinn.
  Dulles, a 'lùbadh thairis, a' caoineadh:
  - Tha sinn ag aontachadh ri cumhachan sìth sam bith, mura h-eil am facal annta: gèilleadh!
  Rinn Schellenberg gàire agus thuirt e gu seòlta:
  - Agus air sgàth uaill bhreugach, a bheil thu deiseil gus leantainn air adhart a" toirt na Stàitean Aonaichte gu fulangas uamhasach?
  Rinn Dulles osnaich gu trom. Bha sos leatromach ann. An uairsin dh" fheuch an riochdaire Ameireaganach ri ràdh ann an tòna nas buige:
  - Tha sinn deiseil airson suidheachadh sìthe le fìor ghèilleadh, dìreach às aonais a bhith foirmeil!
  Rinn Schellenberg gàire gu feargach agus thuirt e:
  - Tha am Fuhrer ag iarraidh gèilleadh! Is e seo an suidheachadh riatanach aige! Agus tha Adolf Hitler, mar riaghailt, gu math deònach na co-dhùnaidhean aige atharrachadh!
  Shrug Dulles a ghuailnean agus dh" fhaighnich e gu sàmhach:
  - A bheil thu a" gealltainn tèarainteachd pearsanta dha na oligarchs agus Truman?
  Rinn Schellenberg gàire agus chuir e na chuimhne:
  - Aig aon àm, thuirt Truman: ma bhuannaicheas a 'Ghearmailt, cuidichidh sinn an Ruis, ma bhuannaicheas an Ruis, cuidichidh sinn a' Ghearmailt ... Agus leig leotha a chèile a mharbhadh cho fada 'sa ghabhas! Is e sin, tha Truman gu math gòrach! Agus tha feum againn air, a bhalaich!
  Chrath Dulles ri aonta.
  - Feuchaidh mi ri toirt air Truman agus an fheadhainn eile gèilleadh do thròcair a" bhuannaiche! A thaobh a' chòrr... Sin mar a dh'obraicheas e a-mach! Is e sin, tha mi airson a ràdh gu bheil sinn deiseil airson gabhail ri saoranachd Gearmailteach!
  Thuirt Schellenberg gu cruaidh:
  - Feumar dìlseachd don Ghearmailt mhòr a chosnadh fhathast!
  Dhùisg Dulles agus dh"fhaighnich e:
  - Nach eil àite ann airson luchd-gnìomhachais na SA ann an òrdugh an t-saoghail ùir?
  Thuirt Schellenberg gu fìrinneach:
  - Carson? Bidh! Bidh thu nad phàipear-taice de eaconamaidh an Treas Reich.
  Agus bidh thu rudeigin mar bourgeoisie coloinidh.
  Thug Dulles fa-near gu loidsigeach:
  - Ma tha am beairteas air a ghleidheadh, bidh na luchd-calpa gu deònach a 'soidhnigeadh dhut!
  Rinn Schellenberg gàire agus thuirt e:
  - Bidh e comasach dhut an latha obrach a leudachadh agus brath a ghabhail air luchd-obrach nas cruaidhe.
  Bha fois ann. Chaidh dithis nighean Slavic a-steach. Cha robh orra ach blouses follaiseach agus sgiortaichean goirid, casruisgte. Thug iad leo soitheach mòr airgid le fìon, gèadh ròsta, muiceann sliseag le mias-taobh.
  Thairg Schellenberg greim-bìdh fhaighinn. Agus aig an aon àm chuir e a làmh air glùin lom, tana na h-ìghne. Bha, bha beagan nàire orm, ach cha do chuir mi an aghaidh.
  Shuidh nighean eile, a' gèilleadh do shoidhne bho Schellenberg, còmhla ri Dulles. Leig an t-Ameireaganach air nach do mhothaich e. Bhuail ceannard fiosrachaidh na Gearmailt cas rùisgte, tana, fèitheach na h-ìghne, agus i fìor-ghlan:
  - Agus bidh siùrsachd gu bhith laghail anns an dùthaich agad, cha leig thu leas eagal a bhith ort mu na poileis moraltachd. Agus leis na caileagan bidh e comasach gun eagal... Ach bidh ùine chruaidh aig an fheadhainn ghorm!
  Fhreagair Dulles gu sgiobalta:
  - Chan eil mi gorm!
  Rinn Schellenberg gàire agus mhol e:
  - Mar sin mothaich e! Tha i na tràill agus chan eil còir aice a dhiùltadh!
  Chrath Dulles làmhan agus thuirt e:
  - Is dòcha gu bheil seo sean-fhasanta, ach chan e boireannach a th" annam!
  Chrath Schellenberg a cheann:
  - Ach gu dìomhain... Tha thu a' cur às do leithid de thlachd! Tha a bhith nad bhoireannach na thoileachas mòr!
  Thug Dulles sùil air an nighean. Blàth, caol, curvy. Cha do chuir am blouse am falach dealbhan a broilleach agus a corp seductive. Tha na casan lom, air an nighe gu mionaideach, tha na buinn beagan dusty, ach gu math eireachdail. Nighean a tha thu dha-rìribh ag iarraidh a bhith fo chùram agus suathadh.
  Ach b" e oifigear fiosrachaidh proifeasanta a bh" ann an Dulles agus bha fios aige mar a chumadh e smachd air fhèin. A bharrachd air an sin, chan eil e na fhìrinn nach tèid dealbh a thogail dheth.
  Chuir Schellenberg a làmhan air broilleach na h-ìghne. Ghlan i le tlachd. Tha e coltach gun do chòrd e rithe nuair a bha fear òg agus caran eireachdail a" suathadh ris a" bhodhaig aice. No bha i gu ciallach a" gabhail oirre. Ach cha robh Schellenberg diùid idir.
  Thuirt Dulles gu goirid:
  - Chaidh còrr is dà cheud roinn Ameireaganach a chur fodha agus a ghlacadh. Ach tha againn cuideachd ceud gu leth roinn agus mailisidh. Fhad 's a bhios Ameireaga fhathast a' sabaid... Ann an New York, tha buaidh nan Iùdhaich làidir. Is e na h-Iùdhaich agus an fheadhainn a tha an urra riutha a tha airson sabaid chun na crìche. Mar sin... Uill, cuideachd na comannaich, tha iad ag iarraidh sabaid!
  Sheall Schellenberg gu glic:
  - Chuala mi gun do nochd còignear de na caileagan agad às an Ruis. A tha a 'sabaid glè mhath. Thathas a" dèanamh uirsgeulan mun deidhinn.
  Fhreagair Dulles le gàire:
  - Agus tha uirsgeulan air an dèanamh mu do Friedrich, a bharrachd air na ceithir ainmeil. Gu dearbh, bidh fìrinn agus aislingean gu tric eadar-dhealaichte!
  Chrath Schellenberg ag aontachadh:
  - Feuch ris na caileagan sin a ghlacadh beò!
  Chrath Dulles:
  - Bheir sinn an toileachas seo dhut!
  Às deidh sin dhealaich Schellenberg agus Dulles. Cha robh dad a bharrachd ri ràdh.
  Thog Schellenberg air na caileagan, a 'riarachadh dìoghras ainmhidhean le toileachas torc ann an teas. Bha iad ag èigheach mar mhucan...
  Bha Hitler fhèin, aig an aon àm, a 'faighinn spòrs le sabaid gladiator eile.
  Bha na caileagan a" sabaid, ceathrar air gach taobh. Cha robh air na gaisgich ach panties, air an oladh agus air an tanachadh.
  Bha na caileagan ag iomlaid buillean, agus chaidh gual a thilgeil fo an casan rùisgte. Choimhead am Fuhrer air seo còmhla ri triùir strìopaichean, air an robh e a" gabhail cùram mu dheidhinn. Gun a bhith gu math comasach a bhith na dhuine, fhuair am Fuhrer toileachas ann am fuil agus cràdh. Bha e gu sònraichte dèidheil air boireannaich bhrèagha a chràdh.
  Agus rinn Hitler seo, le fèin-dìochuimhne brònach. Agus an uairsin thuit tè de na caileagan, air a tolladh le claidheamhan. Loisg na curaidhean dubha a shàilean le lòchran. Ghluais an nighean agus thuit i sàmhach gu bràth. Mar sin, dha na faisisteach b" e dibhearsain a bh" ann.
  Bha am Fuhrer rudeigin air a tharraing bhon bhlàr. Dh" fhàs e smaoineachail.
  Nuair a sgrìobh àireamh a h-aon Nadsaidheach "My Struggle," thuig e gur e na Stàitean Aonaichte an nàmhaid as miosa don Ghearmailt. Agus bha mi airson a leithid de chogadh a sheachnadh. An toiseach, bha Hitler buailteach smaoineachadh air ionnsaigh a thoirt air an USSR le co-bhanntachd. Bhiodh a" Ghearmailt, a" Phòlainn gu nàdarrach, an Eadailt, agus b" fheàrr Breatainn, Iapan snog. Is dòcha eadhon a 'ceangal an Fhraing, an Ungair, Romania, agus dùthchannan eile.
  Cha robh am Fuhrer fhèin fhathast a 'creidsinn ann an neart na Gearmailt, gun robh a' Ghearmailt gu bhith na hegemon. Mar sin bha na planaichean aige na bu mhiosa: prothaid a dhèanamh bhon USSR a bha an ìre mhath lag anns na ficheadan, agus pàirt den fhearann fhaighinn ann.
  Ged a bha e riatanach an toiseach cumhachd a ghlacadh sa Ghearmailt. Cha tug taghaidhean 1928 eadhon trì sa cheud de na bhòtaichean dha na faisisteach. Bha e coltach nach robh ann an cumhachd ach bruadar. Ach an uairsin thug mìorbhailean buidheann nan Nadsaidhean, cuideachadh bho luchd-urrais, agus comasan oratorical Hitler gu toradh cha mhòr loidsigeach. Bhuannaich Hitler... Ged a bha e faisg air fàiligeadh.
  Agus chaidh e thairis air dùil an luchd-bhòtaidh. Cha do gheall am Fuhrer eadhon na chaidh aige air a choileanadh às deidh sin. Agus bha an elite den bheachd gu robh smachd an t-saoghail neo-phractaigeach.
  Bha soirbheachadh aig an Fuhrer, a chaidh a mhìneachadh gu ìre le eagal co-mhaoineas agus an USSR. Bha iad airson a" Ghearmailt a chleachdadh an aghaidh Bolshevism. A rèir choltais bha beachdachaidhean eile ann. Bidh na Gearmailtich a 'tarraing castan a-mach às an teine, agus bidh an còrr, neònach, a' roinn a 'mhilleadh. Chaidh aig an Fuhrer air a" bheachd seo a chuir an sàs anns an fheadhainn eile. Sin as coireach gun robh e comasach dha a dhol a-steach don raon demilitarized agus eadhon Anschluss na h-Ostair a dhèanamh. Agus an uairsin bha buaidh ann am Munich. Thàinig an Sudetenland gu bhith na Ghearmailteach, agus beagan an dèidh sin thill Klaipeda.
  Thuit am Fuhrer beagan a-steach do euphoria; is dòcha, le barrachd reusanachadh làidir, cha bu chòir gum biodh cabhag ann a bhith a" fuireach ann am Poblachd nan Seiceach. Carson a nì thu irioslachd mar sin do charaidean? Ach rinn mi mearachd. An uairsin cha do dh"obraich cùisean a-mach leis a" Phòlainn nas motha. An seo, an toiseach, ghabh na h-Iùdhaich suas armachd, dh'iarr iad stad a chur air teannachadh nan sgriothan sa Ghearmailt. Agus a-rithist rinn am Fuhrer mearachd le bhith a 'cur air dòigh oidhche sgeinean criostail.
  Cha robh na dùilean airson na Gearmailt math. Le dìreach ceithir fichead roinn, agus dìreach sia dhiubh le armachd aotrom, rachadh e gu cogadh leis a 'mhòr-chuid den t-saoghal.
  Fiù 's an aghaidh na Pòlainn bha na Gearmailtich a' coimhead rudeigin lag. Cha robh armachd agus bomaichean gu leòr ann. Chan eil a" Ghearmailt gu math deiseil airson cogadh. Mar sin, cho-dhùin am Fuhrer gabhail ri moladh Stalin airson aonta. Ged a bha planaichean gu tur eadar-dhealaichte aige an toiseach.
  San fharsaingeachd, is dòcha nach eil am Fuhrer na shàr-eòlaiche mar a tha e fortanach. Bha cunnart mòr anns a" cho-dhùnadh ionnsaigh a thoirt air a" Phòlainn. Cha bhiodh ceud is deich roinnean Frangach is Sasannach gu sìmplidh a" pronnadh trì roinnean fichead sa Ghearmailt san Iar.
  Ach cha do thachair seo. Bha rionnag fortanach a" deàrrsadh air a" Ghearmailt. Thachair mìorbhail, chaill na caraidean an-dràsta. Chaidh a' Phòlainn a chur fodha a cheart cho luath 's a bha armachd gu leòr aig na Gearmailtich. An uairsin thug na Càirdean grunn mhìosan don Ghearmailt airson ullachadh.
  Bha na Gearmailtich fortanach nuair a thòisich an cogadh leis an Fhionnlainn. Cha do shoirbhich le Stalin gu sgiobalta agus chaidh e an sàs. Dh"èirich dòchasan airson sìth. Chuir mòran cuideam air Hitler agus mhol iad e fhèin a chuingealachadh gu glè bheag. Is e sin, crìochan a 'cheathramh bliadhna deug a thoirt air ais san taobh an ear, agus coltas neo-eisimeileachd a thoirt don Phòlainn.
  Thuirt eadhon na Càirdean gum faodadh iad tilleadh gu cùis nan coloinidhean.
  Ach mu dheireadh dhiùlt am Fuhrer a h-uile càil agus thòisich e air cogadh cinnteach a phàigheadh. Chuir an Danmhairg an aghaidh airson aon latha, chaidh Nirribhidh a ghlacadh gu sgiobalta agus le glè bheag de chall.
  Agus an uairsin an rud as fhuaire, call mìorbhuileach feachdan na co-bhanntachd adhartach. Ceithir millean prìosanach, creach ceud agus leth-cheud roinn. Am plana sgoinneil de Mainstein agus Hitler. Agus ann an stròc ainneamh de fhortan, dh" fhaodadh na Gearmailtich a bhith air chall. Bha a dhà uimhir de thancaichean aig na Càirdean, barrachd coise-coise agus barrachd làmhachais.
  Ach thug an rionnag àrd anns na speuran taic don Treas Reich... Fìor, cha do dh"obraich cùisean a-mach le Breatainn. Gun sìth, gun bhuaidh! Dh'fhàillig an ionnsaigh adhair. Thuig Hitler fhèin a dhleastanas pearsanta. Bha e riatanach cinneasachadh itealain a mheudachadh, gun a bhith a" bomadh bailtean-mòra sìtheil, agus a bhith ag òrdachadh nas reusanta.
  Cha deach a h-uile càil a dhèanamh gus an cur air tìr a chuir air dòigh. Agus bha cothrom ann buannachadh. Chan e caolas mòr a th" ann an Caolas Shasainn; faodaidh eadhon ràth faighinn seachad air. Nam biodh am Fuhrer air làn lùths agus eagrachadh a nochdadh an uairsin, bhiodh Breatainn air tuiteam air ais ann an 1940. Agus chuireadh seo stad air deireadh an Dàrna Cogaidh.
  Ach, mo thruaighe, cha robh am Fuhrer suas ris a" ghnìomh an uairsin. Chaill e brosnachadh seallaidhean sgoinneil, agus lughdaich an rionnag fortanach aige.
  An uairsin thòisich Hitler a 'gabhail dragh mòr mun USSR. Cha b" urrainn don ullachadh armachd follaiseach aig Stalin ach clisgeadh adhbhrachadh. Na h-uimhir de thancaichean, uidheamachd eile, gunnaichean, plèanaichean. Bha seo uile a" cur dragh air an Fuhrer.
  Mar sin, an àite cogadh cinnteach le Breatainn agus oilbheum ann an Afraga, lean ceumannan leth-chridhe. Agus an seo rinn am Fuhrer mearachdan. Bha e riatanach cinneasachadh armachd a bhrosnachadh chun na h-ìre as àirde. Dh'aithris an OKW gu ceart gun robh feum air trithead 's a sia roinnean tanca gus an USSR a ghlacadh. Ach cha deach ach sia-deug a riarachadh. Plana "Barbarossa" 'S e fìor gamble: ionnsaigh le ceithir tursan nas lugha tancaichean agus itealain a tha cunnartach gu bàs.
  Ach thug Hitler aire don fhìrinn nach robh an t-Arm Dearg gu ìre mhòr air a thrèanadh gus e fhèin a dhìon. Agus bha i air a theagasg a-mhàin a 'chùis air an nàmhaid air an fhearann aige. Agus dè? Bha an àireamhachadh air fhìreanachadh! Gun ullachadh airson dìon, thuit saighdearan Sòbhieteach a-steach do choireachan, agus chaidh am pronnadh agus a bhriseadh. Chuir iad air falbh na prìosanaich. Ach cha robh mòran neart aig na Gearmailtich. Cha robh eadhon saighdearan stoirme gu leòr ann. Chaidh biplanes eadhon a thilgeil dhan bhlàr.
  Ràinig sinn Moscow, ghlac sinn Donbass, agus chuir sinn stad air Leningrad. Ach cha robh neart gu leòr aca airson am prìomh-bhaile a ghabhail, agus chaidh an geamhradh damnaichte air an rathad. Gasoline air gual, mar thoradh air reothadh, air a lobhadh ann am bloighean neo-losgaidh. Agus fhuair na Gearmailtich anns na fiaclan e!
  Agus an uairsin chaidh Iapan a-steach don chogadh leis na Stàitean Aonaichte. Bha agam ri taic a thoirt dhi. Agus chaidh earball Rommel a phronnadh ann an Afraga. Thionndaidh an geamhradh dà fhichead 's a h-aon air fhichead a-mach gu bhith cho mì-fhortanach. Ach... Ach choilean na Seapanaich grunn shoirbheachaidhean mòra. Agus thug an earrach buadhan ùra don Wehrmacht. Agus as cudromaiche buileach, Hitler a 'faireachdainn brosnachadh ùr ann fhèin, agus dh'fhàs e sàr-eagraiche. Chaidh aige air a" Ghearmailt agus na sgìrean còmhnaidh a ghluasad chun ìre as ìsle, agus cinneasachadh armachd a mheudachadh.
  Agus bhon uairsin thòisich a h-uile càil a 'fàs nas fheàrr. A-nis tha Ameireagaidh a" tuiteam aig casan an Treas Reich.
  Thug Hitler soidhne... A-nis bha na balaich a' sabaid. Cuideachd a 'caitheamh aodach loin a-mhàin. Agus sabaid cho fuilteach.
  Cha do chòrd an Fuhrer ri bruidhinn ro fhada. Bidh e gu luath na riaghladair air an t-saoghal. Cha do shoirbhich le Napoleon, no Genghis Khan, no Tamerlane. Cha do thachair seo ro Hitler, agus chan eil e coltach gun tachair e às a dhèidh! Thachair fìor mhìorbhail.
  Bha gual air an dòrtadh fo chasan rùisgte nam balach. Gus am bi e nas goirt dhaibh. Dh"fhuiling na balaich, agus chòrd an fhulangas ri Hitler. Tha e glè mhath nuair as urrainn dhut balaich a chuipeadh. Agus rinn am Fuhrer gàire agus ruaig air na fangan vampire aige. Chràidh e mòran dhaoine agus chuir e thairis iad. Agus cia mheud a chaidh a losgadh beò?
  Loisg Hitler gu pearsanta balaich is nigheanan le teine. Bha e dèidheil air lòchran lasrach a chumail air cìochan rùisgte nigheanan. Cuir seachad an lasair thairis air na sàilean cruinn boireann.
  Cleachd a' chràdh a b' abhaist. Agus an rud nach do chleachd Hitler... Agus teine is uèir bhiorach, agus slabhraidhean dearg bhon teas.
  An cràdh a bu mhiosa... Nuair a thèid caileagan brèagha a losgadh beò... Agus chòrd seo ris a' maniac le mustache goirid.
  Bha Hitler dèidheil air a" phròiseas cràdh... Chòrd e gu mòr ris a bhith a" draibheadh snàthadan teth fo ìnean nan nigheanan, gu sònraichte an òrdagan. Agus bris do chorragan le clobha teth.
  Chaidh magadh a dhèanamh air Hitler anns a" Ghearmailt, agus bha aig an Fuhrer san àm ri teachd ri mòran irioslachd fhulang fhad "s a bha e beò ann an Vienna. Rinn seo e gu math fuar agus an-iochdmhor. Nas mionaidiche, chan e fuar, ach ionnsaigheach an-iochdmhor. Bha uiread de dh'fhearg ann an Hitler 's gu robh e gu litireil a' dol à bith le fuath.
  Leig seo leis an Fuhrer smachd a chumail air na militants. Bha na saighdearan stoirmeil a bu ghlice a" gèilleadh do Hitler, agus mar sin dh"fhairich iad an magnetachd agus am fuath iongantach aige.
  Bha Hitler air a chuir fodha le a lùth ifrinn. Chan iongnadh gu robh eagal air eadhon Stalin ron Fuhrer. Bha eagal orm agus thug mi spèis dha.
  Rinn Hitler conaltradh le spioradan ifrinn, a thug cumhachd iongantach dha. Bha na daoine umhail don Fhuhrer. Dh'èist an dà chuid na saighdearan agus sgiathan an fhortain. Thàinig buaidhean às deidh a chèile. Buaidhean nach robh fios aig eadhon Genghis Khan. Thàinig eadhon Astràilia gu bhith na choloinidh Gearmailteach. Agus mòran sgìrean.
  Chrath Hitler a ghuailnean - càite an tèid e às deidh na SA? Cuir crìoch air an USSR? No buail thu air Iapan? Tha Land of the Rising Sun air cus fearainn a ghlacadh. Ach air an làimh eile, bha e do-dhèanta a dhèanamh gun chuideachadh bho Iapan airson a-nis. Agus mar sin leig am Fuhrer leis a charaid le sùilean cumhang fàs ro mhòr. Bha Hitler eadhon air a shàrachadh le sàrachadh: carson a chaidh e cho seòlta? Leig le Iapan uiread de dh'fhearann a ghabhail thairis? Air an làimh eile, b" e fosgladh dàrna aghaidh le Iapan a thug air Stalin aontachadh ri fois, a thug air Breatainn a phronnadh.
  Mar sin, an àite cogadh air dà thaobh, thionndaidh am Fuhrer gu Breatainn a-mhàin. Agus fhuair e buaidh oirre anns an ùine as giorra a bha comasach. Mar sin cha robh eadhon an buaireadh aig Stalin brath a ghabhail air a" mhionaid agus a bhualadh sa chùl.
  Ach, tha nas lugha na ceud agus fichead roinn taghte den Treas Reich fhathast nan seasamh san ear, deiseil gus ionnsaigh Stalin a chumail air ais.
  Leig am Fuhrer le tè de na caileagan an t-slat a thoirt a-steach na beul. Agus bha mi a 'faireachdainn toileachas. Dè cho breagha agus cho fìor-ghlan a tha an corp boireann. Tha e cho math a bhith a" magadh air, a" suathadh, a" bualadh air. Agus pòg dìreach air na nipples dearg.
  Bidh am Fuhrer a" pògadh na h-ìghne gu dìreach air a" bhroilleach agus a" reamhrachadh a bodhaig le a theanga. Dè cho milis 'sa tha e. Agus thionndaidh na caileagan a-mach blasta. Dè cho tlachdmhor 'sa tha craiceann boireannaich òga a' blasad.
  Agus nuair a bhios iad air an frioladh, bidh fàileadh mar uan friochte no muiceann orra. Ged a b" e glasraichear a bh" anns an Fuhrer, uaireannan leig e leis fhèin brisket boireannaich ithe. No bhiodh iad a" crùbadh feòil dhaoine dhan t-salad aige. Chan eil e dona corp boireannaich ithe, no balaich fèitheach. Ach thug Hitler cead dha fhèin a leithid de bhlasan a-mhàin air saor-làithean: leis gu bheil feòil cronail.
  Bha am Fuhrer cuideachd dèidheil air bananathan agus pineapples. Tha seo uile gu math blasda.
  Agus cuideachd, gu dearbh, a 'tortadh boireannaich le comharran sìnte. Croch bòidhchead air raca, tèarainte an casan rùisgte ann an stoc, agus an uairsin ceangail cuideaman. Gus am bris na cuirp. Tha e cruaidh, gu dearbh, ach cuideachd èifeachdach. San dòigh seo faodaidh tu a h-uile bòidhchead a chràdh.
  Is e rud inntinneach eile a bhith a" ruith nigheanan rùisgte san t-sneachda. San fharsaingeachd, tha an cràdh Gearmailteach as fheàrr leotha fuar! Tha e cho inntinneach a bhith a" faicinn mar a bhios corragan nigheanan a" tionndadh gorm bhon fhuachd. Agus cho goirt 's a tha e dhaibh. B" e cràdh san fharsaingeachd an toileachas as àirde do Hitler.
  Tha e gu sònraichte èibhinn nuair a ruitheas nigheanan casruisgte san t-sneachda an toiseach, agus an uairsin bidh fir an SS gam putadh thairis air na guallan le uèir theth. Agus rùisg na caileagan an casan bhon fhuachd chun an àmhainn theth!
  Rinn am Fuhrer gàire agus thuirt e:
  - Is toil leam a bhith air a chràdh agus a chràdh! Is toil leam a bhith ag adhbhrachadh pian! Agus mar sin, cràdh fada beò!
  Bha Hitler cuideachd dèidheil air a bhith a" ciùrradh balaich. Gu sònraichte luchd-tòiseachaidh air an glacadh. Bha iongantas an seo, co-dhiù a bhiodh am balach a" sgreuchail ann am pian no nach biodh. Mar as trice dh" fheuch na tùsairean ris na sgriothan aca a chumail air ais le bhith a" bleith am fiaclan. Bu toil leis an Fuhrer an lòchran a chumail ri a bhroilleach, a" seinn nan armpits, agus a" frioladh shàilean nam balach. No thoir an lasair nad aghaidh. Tha teine na rud gu math losgadh agus goirt, agus mar as trice cha b" urrainn dha na balaich a sheasamh agus thòisich iad a" sgreuchail. Ach bha tùsairean borb ann cuideachd a chaill mothachadh le clisgeadh dòrainneach, ach a lean orra a" fuireach sàmhach.
  An seo bha am Fuhrer gu mòr airson a leithid de thùsaire a chràdh. Agus dh"òrdaich Hitler:
  - Lìbhrig aon de na partisans Ruiseanach a chaidh a ghlacadh an seo!
  A dh 'aindeoin gun tug Stalin òrdugh gun a bhith a' pàigheadh cogadh guerrilla, lean cuid de luchd-leantainn orra a 'cur an aghaidh, ged nach robh iad ann an àireamhan mòra mar a bha iad roimhe. Agus bha na tùsairean ann.
  Le eòlas air blasan an Fhuhrer, thug iad thuige balach timcheall air trì-deug. Blond, mar-thà air a bhualadh rè ceasnachadh.
  Thug iad air falbh am balach, 's thoisich dithis bhan-oglaich arda 'n a ghàirdeanan, thilg iad gathan thairis air agus shlaod iad suas air a' chrann e. Sheinn fear dhiubh le toileachas air druim stiallach an tùsaire le a pailme, agus fhreagair i a bilean:
  - Agus b 'urrainn don ghille mo leabaidh a bhlàthachadh!
  Rinn Hitler gàire agus fhreagair e:
  - Ma dh'fhanas e beò, bheir mi dhut e! Ach, tha an dàrna fear eu-coltach.
  Ghlan am fear-tòiseachaidh a ghiallan na bu teann agus choimhead e le fuath air an Fuhrer agus air na strìopaichean aige.
  Bha am balach mar-thà air a bhith a 'crochadh air a' chrann. Bhuail iad e le cuip agus club rubair air a shàilean rùisgte. Fìor, cha do dh'fheuch mi teine fhathast. Thòisich am Fuhrer beag. Thionndaidh e air an t-solar agus ruith e an lasair thairis air broilleach rèidh a" ghille.
  Ghlan e fhiaclan na bu chruaidhe agus rinn e gàire. Shèid blisters air a chorp tana.
  Thuirt am Fuhrer gu gràdhach ann an Ruisis:
  - Abair gu bheil Stalin diùid, agus cha chràdh mi thu!
  Thuirt an neach-tòiseachaidh gu cinnteach:
  - Chan eil!
  Rinn Hitler gàire agus thog e an lòchran. Thug e gu casan a" bhalaich e. Bha am fear-tòiseachaidh a" tionndadh nas cruaidhe, sgread a" spreadhadh às a bhroilleach. Dè cho pianail 'sa tha e. Ach le oidhirp titanic chùm am balach e fhèin.
  Dh"fhàs am Fuhrer sgìth de bhith a" ròstadh shàilean a" bhalaich, agus ghiùlain e an lòchran chun a mhuilinn. Aig an ìre seo chaidh am pian thairis air a h-uile crìochan, agus chaill an tùsaire mothachadh bho chlisgeadh goirt.
  Chuir Hitler sìos an lòchran agus thuirt e ann an tòimhseachan briseadh-dùil:
  - Dè cho seasmhach sa tha iad, a Ruiseanaich! Tha mi dìreach ga ionndrainn!
  Dh" fhaighnich na caileagan a chuir gu bàs don Fuhrer:
  - Thoir gu na mothachadh aige!?
  Chrath Hitler agus thuirt e:
  - A nis fuasgailidh sinn beò e ann an searbhag ! Nì mi dìoghaltas air na tùsairean airson an gràinealachd!
  Thug iad am balach lomnochd gu mothachaidhean, chroch iad air slabhraidh e, agus thòisich iad air a thumadh gu mall ann an searbhag. Dh'fhairich am fear-pòsda cràdh fiadhaich o'n fheòil a bha fuasgailte, ach an àite guidhe air tròcair, thòisich an gille air seinn ;
  Bidh mo dhùthaich naomh,
  Tha e na fhearann naomh don neach-tòiseachaidh ...
  'S e an sguad teaghlach mo ghràidh,
  Biodh seo na eisimpleir dha na h-uile!
  
  Air son glòir ar dùthchais naomha,
  Ghabh sinn luchd-tòiseachaidh bòid ...
  Fiù 's ma tha Hitler ann an lìog le Satan,
  Ach faisg air Moscow thug sinn ùine chruaidh dha!
  
  Tha sinn nar luchd-tòiseachaidh, mic an Motherland,
  Ar Motherland mòr...
  'S bidh sinn dìleas dhan dùthaich gu deireadh,
  Anns an obair mhòr ann a bhith a 'togail co-mhaoineas!
  
  'S e balach a th' annam, leth-rùisgte, casruisgte,
  Chaidh mi air taisgealadh tron t-sneachda chruaidh...
  'S tha bàs le speal ag itealaich romham,
  A" bagairt do cheangal ann an geimhlean iarainn!
  
  Ach shèid mi suas an drochaid dha na Nadsaidhean, eil fhios agad,
  Chuir iad na trèanaichean aca sìos...
  Agus tha mi creidsinn gum bi nèamh anns a 'chruinne-cè,
  Togamaid caisteal co-mhaoineas ùr!
  
  Ach an uairsin thachair e, chaidh mo ghlacadh ann am braighdeanas uamhasach,
  Bha na Krauts gam bhualadh gu cruaidh air mo shàilean ...
  Dhòirt am fear gu bàs napalm air a dhruim,
  Bhuail iad mi anns an stamag le maidean!
  
  Chleachd am faisisteach brùideil teine,
  Loisg e gu brùideil a chorp tana gu lèir ...
  Lean am fear-tòiseachaidh leis an neart mu dheireadh aige,
  Chàin an luchd-cùraim e gu sgileil!
  
  Ach cha d' thuirt am balach dad,
  Cha do nochd e dìomhaireachdan Ruiseanach dha na faisisteach ...
  Agus ge bith dè an ìre a chràdh am Fuhrer e,
  Sheall e cuideam iongantach!
  
  An sin thilg iad am fear gu searbh,
  Agus pìos às dèidh pìos chaidh am balach a sgaoileadh...
  Ach labhair an gille gu fial,
  Bheirear an co-mhaoineas sin a dh'aithghearr!
  
  Gun tig ar saighdear a Bherlin a dh'aithghearr,
  Bheir e puing gu math làidir dha na Krauts ...
  Agus buailidh Dia am Fuhrer gu bàs,
  Agus am menagerie gu lèir, mòr-reic leis fhèin!
  
  'S gheibh mi bàs ann am chràdh, fear-tòiseachaidh,
  Dh'fhàg an dàn dhomh roghainn eile...
  Ach seallaidh mi eisimpleir do gach neach eile,
  Agus is urrainn dhomh a sheasamh gun osnaich, tha mi a" creidsinn a" chrann!
  
  An sin thig Iosa Uile-chumhachdach,
  Thèid a h-uile càil a thoirt air ais chun na h-ìre as àirde ...
  Thig Kazakh agus Ruisis gu bhith aonaichte,
  Tha atharrachaidhean mòra a" tighinn!
  Aig an fhacal mu dheireadh, chaill am balach leth-fhuasgladh mothachadh a-rithist ...
  Rinn am Fuhrer gàire agus rinn e gàire air a charaid:
  - Tha e coltach nach fheum e do leabaidh a bhlàthachadh... Fuasgladh!
  Fhreagair i gu mì-mhodhail:
  - Lorgaidh sinn fear eile... Agus na tha air fhàgail de seo cleachdaidh sinn airson siabann!
  Dh'òrdaich am Fuhrer:
  - Dèan goblet eireachdail a-mach à claigeann a" bhalaich! Anns an eadar-ama, thèid mi agus bidh cuirm bheag agam còmhla ri mo charaidean!
  Bha grunn dhaoine còmhla ris an Fuhrer. Nam measg tha an dealbhaiche Porsche. Thuirt am maighstir barraichte seo ris an Fuhrer:
  - Thug na caileagan uirsgeulach beachd iongantach dhuinn, air a bheil na h-inntinnean dealbhaidh as fheàrr san Treas Reich a-nis ag obair.
  Thug am Fuhrer suas:
  - Dè am beachd?
  Thuirt Porsche le gàire:
  - Tanca a bhios so-leònte nuair a thèid a losgadh bho gach ceàrnaidh. Bidh e rudeigin mar mhìorbhail, no pioramaid Cheops!
  Fhreagair am Fuhrer gu cruaidh:
  - Tha mi an dòchas nach toir an sgeadachadh ann am meatailt fada! Uill, tha sinn làidir a-nis eadhon às aonais tancaichean pioramaideach!
  Dh'aontaich Porsche:
  - Tha, tha sinn làidir, mo Fuhrer!
  Thug Himmler fa-near:
  - Tha cinneasachadh armachd air a dhol suas cho mòr is gu bheil e coltach gum feumar a lughdachadh a dh" aithghearr. Bidh Ameireagaidh a "bàsachadh a dh" aithghearr, agus cha bhith feum againn air uimhir de phlèanaichean agus gu sònraichte soithichean airson an Ruis!
  Rinn am Fuhrer feadan agus thuirt e:
  - Bòidhchead, bòidhchead, bòidhchead cabaret ... Tha thu air do chruthachadh dìreach airson dibhearsain!
  Às deidh sin, thilg Hitler craiceann banana air an nighean leth-rùisgte a" dannsa air am beulaibh. Bhuail an craiceann air an t-srianadair san asal, agus ghlan i mar fhreagairt.
  Sheall am Fuhrer tro fhiaclan:
  - Chan e, tha mi fhathast fada bho bhith a" cumail smachd air an t-saoghal gu lèir. Tha Iapan ann cuideachd. Agus airson sabaid rithe bidh feum agad air soithichean! Agus feumaidh sinn a bhith deiseil airson seo!
  Thuirt Guderian le gàire:
  - Tha Iapan mu thràth a" dèanamh obair mhath le bhith a" dèanamh lethbhreac de na tancaichean againn, gu sònraichte am Panther 2. Gu cinnteach chan e E-50 a tha seo, ach tha e cuideachd na fhìor tanca. Mar sin bidh feum againn air innealan ginealach ùr!
  Ghluais am Fuhrer aig mullach a sgamhanan:
  - Feumaidh sinn tanca ùr! Bidh sinn a" sabaid, agus feumaidh sinn sabaid!
  Fhreagair Mainstein mar fhreagairt:
  - Bidh sinn a 'sabaid gu brùideil ... Gus an toir sinn buaidh air an t-saoghal gu lèir!
  Bhris Hitler a-steach do monologue fada:
  - Seo far an do thòisich sinn... Thàinig sinn gu cumhachd ann an dùthaich a chaidh a sgrios. A chaidh a ghearradh, agus bhàsaich a 'Ghearmailt gu litireil. Ach a" tòiseachadh beag, b" urrainn dhuinn fearann an Treas Reich a mheudachadh trithead uair. Tha sinn air fàs gu math làidir. Ann an '33 cha robh aon tanca againn. Agus a-nis tha deichean de mhìltean de na tancaichean as fheàrr san t-saoghal againn. Cha robh aon itealan sabaid againn, agus a-nis tha na h-armadan againn a" bacadh na grèine. Agus chan eil co-ionnanachd aca.
  Thòisich sinn bhon fhìor thoiseach, agus ann an rèis armachd, thug sinn buaidh air a" mhòr-chuid den t-saoghal. Agus rinn iad rud a tha coltach ri sgeulachd sìthiche agus mìorbhail. Agus dè nach gabh ath-aithris às a dhèidh, agus dè nach do thachair romhainn... Agus dè nach do thachair ann an eachdraidh na Gearmailt. Ach cha robh riamh a leithid de urram agus glòir!
  Agus san àm ri teachd, nuair a bhios an saoghal gu lèir fodha, thig àm nan cogaidhean rionnag agus na buadhan againn san fhànais. Agus bidh àireamh gun àireamh de na buadhan sin ann! Bhuannaich sinn an-dè, bhuannaich sinn an-diugh agus buannaichidh sinn a-màireach!
  Tha mòran sabaidean romhainn fhathast! Bidh blàran cho cruaidh is nach urrainn ach na Gearmailtich faighinn thairis orra! Agus bidh buadhan ann a chuireas a" ghrian thairis! Mar sin biodh e... Anns na SA tha an eaconamaidh as cumhachdaiche romhainn. Le dùthaich a bha ag ràdh gur e bùth-obrach an t-saoghail a bh" ann. Agus b" urrainn dhaibh a" chùis a dhèanamh oirre! Tha ar cumhachd cho mòr is gu bheil e gu leòr airson a" phlanaid seo a cheannsachadh. Ach tha an luchd-saidheans againn a" leantainn air adhart a" cruthachadh buill-airm ùra is cunnartach. Bheir sinn buaidh air an t-saoghal gu lèir ... Agus mar sin bidh e! Bidh an saoghal gu lèir air a cheannsachadh leinn, agus cha chuir duine stad oirnn gu bràth!
  Chaidh ceathrar ghaisgich Gerda, Charlotte, Cairistìona agus Magda air adhart bhon taobh a deas gu Washington.
  Air an t-slighe gu prìomh-bhaile Ameireagaidh, bha barrachd strì an aghaidh a chèile.
  Bha an E-50 Gearmailteach mar-thà air mòran bhuillean fhaighinn agus bha e còmhdaichte le sgarfaichean agus sgrìoban. Bha an càr air a shlighe fada a shabaid. Bha na nigheanan gu math sgìth cuideachd.
  Ach tharraing cho faisg air buaidh na bòidhchead.
  Thuirt Gerda le gàire milis bhon ghaisgeach fionn:
  - Tha sinn mu thràth air eòlas cho mòr fhaighinn sa bheatha seo! Am bi dad eile mar seo ann?
  Fhreagair Magda, gu ìre ìosal a sùilean,
  - Is e gach ni toil an Uile-chumhachdaich ! Thig an t-àm agus cuimhnichidh sinn na rinn sinn roimhe. Is dòcha le bròn, no is dòcha le moit!
  Thuirt Charlotte gu cinnteach:
  - Uill, cha bhith mi brònach co-dhiù! Tha ar n-euchdan gu math glòrmhor!
  sheinn Cairistìona:
  - Tìr Mhàthaireil ghlòrmhor, rud grànda gun samhail!
  Chuir Gerda tweet:
  - tha mi creidsinn gum bi saor-làithean eile againn!
  Rinn Charlotte srann gu tàireil agus thuirt i:
  - Agus anns a 'chogadh againn, tha a h-uile latha na shaor-làithean!
  Loisg Magda... Bhris Sherman na leth agus spreadh e na lasraichean. Rinn an nighean gàire:
  - Is e èadhar aotrom a th" ann an cogadh... Ach tha e nas fheàrr a lìonadh le ùrnaigh!
  Fhreagair Gerda gu cruaidh:
  - O mo bhòidhchead, tha feòil ana-miann agad! Is e a-mhàin a theagaisg an Tighearna dhut gun a bhith ag ùrnaigh, ach a-mhàin ri rùsgadh!
  Rinn na caileagan gàire, bha an gàire gu math sunndach. Loisg Magda am Pershing agus dh"fhàs i sunndach. Bha na h-Ameireaganaich gu soilleir a 'toirt seachad. Cha robh ach dà cheud cilemeatair air fhàgail a Washington. B' urrainn dhan tanca aca siubhal air an rathad mhòr ann an trì uairean a thìde. Ach cha bu chòir dha tancaichean briseadh air falbh bho na saighdearan-coise. Ged a bha an luchd-coise air motair. Ach chuir iad a-steach mòran mhilleanan de luchd-malairt, a bha air an cleachdadh mar fodar canain.
  Loisg Gerda agus rinn e gàire:
  - Ach freagraidh mi na guthan, agus tha mi airson sabaid gu cruaidh!
  Loisg na caileagan... Chunnaic Charlotte, chùm i an Coca le a òrdagan, agus rinn i sgadan:
  - Nì sinn uile an nigheadaireachd agus bheir sinn seachad an deuchainn le A!
  Bhris na caileagan air falbh beagan bhon sgioba aca agus chaidh iad na theine bho ghunnaichean anti-itealain 105-mm. Chaidh an losgadh orra, agus thuit sligean air an aghaidh, armachd air leathad.
  Fhreagair Gerda agus sheinn e:
  - An seo tha ceò agus uisge againn! Tha blàthan fuar againn an seo! Agus nuair a loisgeas tu air na slatan-slat, thathas a" seinn na cleasan nigheanach!
  Agus rinn na gaisgich ri crònan :
  - Dòchas, ar compairt thalmhaidh,
  Math fortanach, duaisean airson misneachd...
  Agus tha aon òran gu leòr,
  Gus nach bi e a" seinn ach mun taigh!
  Mhal Charlotte a bilean sgàrlaid agus thuirt i:
  - Agus togaidh mi a leithid de oighreachd dhomh fhìn! Bidh lùchairtean ann le colbhan! Agus bidh fuarain a" losgadh dhan adhar!
  Rinn Cairistìona gàire agus thuirt i:
  - O, fuarain, fuarain, fuarain ! Thoir dhaibh do chridhe, le fealla-dhà! Ah, fuarain, fuarain, fuarain! Bidh an talamh fo bhlàth ann an ùbhlan geala!
  Bha tanca Gearmailteach a' losgadh gu cunbhalach air bataraidh an-aghaidh itealain Ameireaganach. Thug na caileagan an ùine agus ghabh iad na buillean le misneachd. Tha gaisgich coltach ri scoops de reòiteag seoclaid. Bidh a h-uile duine ga dhèanamh, agus bidh a h-uile duine a" soirbheachadh. Agus bidh iad a 'bualadh, a' bualadh, a 'bualadh ...
  Thòisich Gerda fiù 's air seinn, a' togail a sgòrnan àrd;
  Bha bruadar aig a' bhana-phrionnsa air pòsadh,
  Ach bha na h-iarrtasan àrd...
  Tha an aghaidh seo air ruighinn air an fhìor shealladh,
  Carson a fhuair na prionnsachan a h-uile breab?
  
  Cha do chòrd a' bhana-phrionnsa seo ri duine,
  Cha do dh'fhàs duine air leth freagarrach dhi ...
  Agus chaidh na h-uachdarain sin gu bròn,
  Biodh fios agad gur e meatailt cruaidh a th" ann an cridhe na bana-phrionnsa!
  
  Ach bha aon fhear-ionnsaigh ann,
  Chaidh e a chogadh ris a" bhana-phrionnsa...
  Agus chog e gu dian ri a rèiseamaidean,
  Is dòcha gun gairm Satan a-steach don chaidreachas!
  
  Chaill a" bhana-phrionnsa am blàr seo
  Agus chrìochnaich mi ann am braighdeanas gu math brònach ...
  'S e so an t-ionmhas pail a fhuair,
  Am miann airson atharrachaidhean gu math luath!
  
  Chaidh na caileagan an uair sin a thoirt dhan phrìosan,
  Chuir mi slabhraidh stàilinn timcheall m" amhaich...
  Agus thòisich iad air an òigfhear àillidh a spìonadh,
  Thòisich a" bhana-phrionnsa ri caoineadh agus ri rughadh!
  
  Bha i ann an sìoda, a nis na luideagan,
  Chaidh na brògan a reubadh dheth - bha an nighean casruisgte...
  Tha iad ga ruagadh - tha i sgìth leis an fheòil,
  Chaidh an iolaire a tharraing a-steach do chèidse le feachd!
  
  Mu dè an ìre de fhulangas a dh'fheumas tu fhulang,
  Feumaidh nighean a leithid de chràdh fhulang ...
  Airson sòghalachd, tha satieity na dhuais,
  Bidh am madadh-allaidh a" caoineadh agus am mathan a" beucaich!
  
  Tha a" bhana-phrionnsa anns na mèinnean a-nis a" fulang,
  Cha mhòr rùisgte, casruisgte sa gheamhradh ...
  Mo thruaighe, bheir an droch dhuine buaidh ann an saoghal Chàin,
  Agus bhris an diabhal an t-anam!
  
  Tha 'n saoghal mar ifrinn, dull agus dubh-dhonn,
  Anns na mèinnean bidh thu a" slaodadh chlachan...
  Òrdugh gun tomhas 's gun chabhaig,
  Tha thu a" giùlan leacan is bhreigichean!
  
  Ann an eu-dòchas thug i i fein do'n fhear-riaghlaidh,
  Agus fhuair e air teicheadh bhon mhèinn ...
  Cha robh ach beagan ùine ron bhàs,
  Ach dhùisg gràs Dhè !
  
  Thòisich a" bhana-phrionnsa sin air an ar-a-mach
  Tràillean, luchd-tuatha sa bhad dhi...
  Agus dh"fhàs e glè inntinneach,
  Tha a h-uile duine sgìth den bheatha truagh aca!
  
  Chruinnich miltean de dhaoine borb,
  Agus phronn iad armailt an t-sluaigh...
  Bi nad shluagh air an comharrachadh le mallachd,
  Gus nach tachair nas miosa, bi eòlach air na trioblaidean!
  
  Chuir sinn ionnsaigh air bhog, ghabh sinn lùchairt a" mhonarcaich,
  Agus bha an t-uilebheist a bh 'ann roimhe a-nis ann am braighdeanas!
  Bidh creagan mar sin a" leum, chì thu na h-oirean,
  Bheir a" bhana-phrionnsa a bruadar gu buil!
  
  Tha an tyrant a-nis air a chuir gu na mèinnean,
  Agus an tràill a bh" ann roimhe san lùchairt...
  Na gabh ceum air an ràcan seo a-rithist,
  Bidh a" bhanrigh a" bruadar air crùn!
  
  Thagh i an duine aice o mheasg an t-sluaigh,
  Phòs mi e, a 'soilleireachadh a' phòsaidh ...
  Chan eil e gu diofar dè an gnè a th 'ann,
  Tha mothachadh air obair-sgioba nas cudromaiche!
  
  Bha clann aca 's bha iad sona,
  Chrìochnaich a" chàraid seo pòsadh...
  Tha an sliochd làidir 's gu math bòidheach,
  Tha sinn airson gun dèan daoine eile an aon rud!
  
  Bha ceartas a" riaghladh anns an ìmpireachd
  Cho-roinn a h-uile duine beairteach òr an sin ...
  Bidh sibhse cuideachd a" nochdadh tròcair do dhaoine,
  Gus nach cluinn thu an glaodh searbh, leanabhach!
  Bha na caileagan a' seinn gu h-iongantach, agus bha an guthan cho a' tolladh 's a' glaodhaich, mar thrill clag. Agus chualas sgrìobhadh fìor Dhiadhaidh.
  Agus rinn na mìltean de dh'Ameireaganaich a ghèill caismeachd len làmhan air an togail. Thuit iad air an glùinean air beulaibh nan nigheanan agus rinn iad gàire gu gòrach, troimh-chèile.
  Fhuair na gaisgich a-mach às an tanca. Gu traidiseanta bhiodh na caileagan a" tabhann an casan cas-rùisgte airson phògan agus a" gàireachdainn le gàire. Is iad seo tigresses.
  Sheinn Charlotte, ag èigheach beagan:
  Seòrsa fola air muinchill,
  Tha an àireamh sreathach agam air mo mhuin!
  Guidheam fortan dhomh anns a' bhlàr
  Guidheam fortan dhomh!
  Dhaingnich Cairistìona an t-seinn, a" stampadh a casan rùisgte, a" priobadh sròin nan saighdearan le a corragan:
  - Leis a h-uile fàilligeadh, fios agad mar a nì thu sabaid air ais! Mur eil, cha bhi fortan sam bith agad!
  Agus rinn na caileagan gàire cho bodhar is gun robh am beul air a thoinneamh gu litireil, agus claigeann nan saighdearan air an sguabadh às.
  Aig amannan nochd na bòidhchead am broilleach agus thug iad cuireadh dha na saighdearan am pòg. Agus bhuail iad na gaisgich.
  Am measg an fheadhainn a ghèill bha balaich ann an grèim òigridh. Bha iad gu litireil ag ithe le an sùilean na nigheanan gaisgeach cha mhòr rùisgte. Fhreagair Gerda le bhith ag òrdachadh dha na balaich laighe air an druim agus an casan a thogail. Agus an uairsin thòisich i air am bualadh air an sàil rùisgte le maidean.
  Chlisg na balaich ann am pian. Thàinig Charlotte, Christina agus eadhon Magda còmhla ris a" chur gu bàs. Bha na caileagan ag obair gu dìcheallach le batan rubair. Thug iad air na gillean sgreuchail, agus dh' imich iad gu cruaidh. Tha e tlachdmhor dha tìgearan a bhith a" bualadh sàilean lom nam balach le maidean.
  Ach a rèir choltais cha robh seo gu leòr airson Gerda, agus thog i an lòchran. Mar, mo thruaighe an fheadhainn a chaidh às. Agus lìon fàileadh feòil loisgte an èadhar. Ach, dh" fheuch na caileagan ri casan nam balach a losgadh gus nach leòn iad iad.
  Bha ceòl a' cluich agus bha na drumaichean a' bualadh.
  Dhiùlt Magda an lòchran a thogail agus, a" blushing, fhreagair i:
  - Chan eil! Tha e fhathast gu math ciallach!
  Rinn Gerda gàire agus èigheach ann an guth binn:
  - Cò nach eil ciallach? Cò nach eil ciallach? Seadh, am fear nach fhaca boireannach a-riamh!
  Thuirt Charlotte, a" tòstadh sàilean nam prìosanaich òga:
  - Tha iad sin uile nan eucoirich! Chan eil e cho dona a bhith a" faireachdainn duilich air an son!
  Bha na gaisgich a" gàireachdainn sa bhad... Agus lean iad orra a" frioladh casan nam balach.
  Aig an aon àm, bha Frederick a 'sabaid anns na speuran. Thàinig paidhir den luchd-sabaid Ameireaganach as ùire le canain 50-mm a-mach na aghaidh. Ach gu dearbh, cha do chuir seo dragh air a" bhalach crìochnachaidh. Agus dhùin am balach marbhadh an t-astar leis na h-Ameireaganaich, a 'sealltainn gun robh na gunnaichean aca gu tur suas ris.
  San fharsaingeachd chòrd am blàr ri Frederick.
  Ghluais am balach coitcheann a-steach don rèidio:
  - Tha mi a 'dol a-mach airson sgrios iomlan!
  Spreadh goirid, agus spreadh leth-cheud plèana Ameireaganach. Bha e mar gum biodh cuideigin air luchd-smàlaidh a sgapadh air feadh na speuran. Agus ghabh an gille e, agus ghuil e:
  - 'S e fìor ninja a th' annam! Agus gearraidh mi iad uile!
  Agus a-rithist loisg e salvo, an turas seo a 'losgadh sìos seachdad itealan. Agus rug e air fiaclan neamhnaid.
  Chaidh Helga gu làmh dheas a" bhalaich agus thuirt i, a" gàireachdainn:
  - Tha thu nad fhìor dheamhan de dhroch dhìol! Tha mi a 'freumhachadh dhut!
  Bhris Friedrich a-mach le gàire. Thionndaidh an leanabh crìochnachaidh na canain adhair, a 'losgadh sìos ceithir plèanaichean fichead eile, agus an uairsin chuir e teine gu targaidean talmhainn.
  B" e an Sherman prìomh chumhachd an tanca fhathast; is dòcha gur e seo an tanca as mòr-chòrdte san t-saoghal. Dh" fheuch na h-Ameireaganaich gu cruaidh, gun mòran dòchais, ri gabhail ann an àireamhan.
  Sheinn Frederick:
  - Air longan-rionnag agus plèanaichean! Tha an arm againn do-chreidsinneach!
  Shermans splint agus spreadhadh. A bharrachd air an sin, nochd gunna fèin-ghluasaid le canan 155-mm, a bha comasach air duilgheadasan sònraichte a chruthachadh dha tancaichean Gearmailteach.
  Bhris Friedrich tro chòmhdach àrd an tanca agus sheinn e:
  - Bidh mi fhathast na shàr churaidh!
  Fhreagair Helga le dùrachd:
  - Agus tha thu mar-thà na shàr churaidh! Agus chan eil teagamh sam bith aig duine mu do dheidhinn!
  Ghlaodh am balach agus fhreagair e:
  - Seadh, chan eil duine... A bheil thu cinnteach às a seo?
  Fhreagair Helga mar fhreagairt:
  - Air galaxy eile, air mòr-thìr aibidh!
  Sgrios Friedrich ochd carbad deug ann an spreadhadh. Thug e air tancaichean Ameireaganach losgadh agus dh'fhaighnich e dha Helga le gàire:
  - Ciod a bha thu airson a ràdh le so ?
  Fhreagair an gaisgeach fionn:
  - Gur e fìor superman a th" annad!
  Rinn Friedrich dìreach a bangs agus fhreagair e:
  - Is mise Superman agus chan eil duilgheadasan eile ann!
  Rinn Helga gàire, loisg i suas an Sherman, agus rinn i gàire:
  - Gun duilgheadas sam bith eile!
  Ghluais Frederick gu colbh Pershings, a" seinn:
  - Cha'n iad do chasan a shaoras thu ! Gun a bhith a" ruith eich!
  Bhuail Helga an gunna fèin-ghluasadach Bana-bhuidseach agus thuirt i:
  - Bi faiceallach! Thoir an aire! Thoir an aire!
  Bhuail Friedrich an gunna fèin-ghluasadach Mongoose agus rinn e rùsg:
  - Cha bhith sinn a" magadh!
  Lean Helga a" losgadh, a" seinn:
  - Lorgaidh sinn fon talamh thu!
  Thuirt Friedrich, às deidh dha còig càr deug eile a mharbhadh le aon spreadhadh, ag ràdh:
  - Gheibh sinn as an uisge e !
  Chùm Helga a" bualadh agus a" sèideadh:
  - Bidh sinn gad reubadh às a chèile!
  Dhaingnich Friedrich, a" leantainn air adhart a" teàrnadh:
  - Bidh sinn gad reubadh às a chèile!
  Thòisich Helga eadhon a 'leum suas anns a' chathair aice, ag èigheach:
  - Bidh sinn gad reubadh às a chèile!
  Ruith an inneal-losgaidh agus chaidh na jets air ais. Feumaidh tu do shit ath-lìonadh agus ath-lìonadh.
  Bha arm an Treas Reich a" fàs nas fhaisge agus nas fhaisge air Washington. Aig an aon àm, bha na Seapanach cuideachd a 'briseadh troimhe.
  B" fheàrr leis an ridire Ninja Karas a bhith ag obair le claidheamh. Chaidh e suas gu sàmhach gu na dreuchdan Ameireaganach agus stèidhich e obair gearraidh. Thàinig am balach ninja gu bhith na ghaisgeach làidir. Agus chuir e às do na h-uile gun eisgeachd. Bha an katana aige gu furasta a" gearradh tro mheatailt.
  Bha an carp crucian ag obair gu làidir agus gu seasmhach mar a bha e an-còmhnaidh. Tha na h-ionnsaighean aige, gun eisgeachd, marbhtach. A bharrachd air a 'chlaidheamh, chleachd am balach snàthadan puinnseanta cuideachd agus thilg e diosgan biorach.
  Bha càraid de nigheanan ninja an sàs leis agus chuidich iad am balach gus na h-Ameireaganaich a chuir às.
  Seo an triad aca, air an spreadhadh a-steach don dùn agus air an gluasad air feadh nan trannsaichean. An sin chuir iad às do shaighdearan Ameireaganach.
  Air do'n charpull a' chrann-ceusaidh am maor a ghearradh sios, rinn e sgead- aich :
  - Tha mi nam ridire agus na thagraiche airson Dia!
  Fhreagair an ninja Iapanach:
  - Tha thu foirfe! Ach tha sinne sgoinneil cuideachd!
  Agus gheàrr an nighean sìos dithis shaighdearan Ameireaganach le aon swing!
  Lean an carp crucian a" gluasad, ruith e am muileann, agus gheàrr e dheth còig sa bhad, ag èigheach:
  - Seo clas!
  Gheàrr ninja Iapanach eile sìos na trì, ag ràdh:
  - Is iad seo na coileanaidhean againn!
  Lean an carp crucian air a" sgoltadh, a" frasadh fala, agus a" rànaich:
  - 'S mi 'n t-uabhas borb, Ag itealaich air sgiathaibh na h-oidhche !
  Nuair a gheàrr am boireannach Iapanach dithis dhiubh, rinn i sgadan:
  - Tha sinn dìreach do-fhaicsinneach!
  Ghlac an carn-chrann-ceusaidh e, agus thilg e òrdagan rùisgte chasan a' ghille, diosgan geura, gheàrr e seachdnar, agus sheinn e:
  - Cuir dheth do mhothachadh!
  Chaidh an nighean ninja sìos agus dhearbh i:
  - Chan eil mi ag iarraidh tuigse!
  Gheàrr carp Crucian sìos sia le claidheamhan, a" dèanamh dealan-dè trì-fhillte, agus thuirt e:
  - Cò mheud uair a tha sinn air a bhith cinnteach ...
  Rinn nighean ninja eile snìomh agus thuirt i:
  - Thuit sinn, ach dh' èirich sinn !
  Sheinn carp Crucian, a" gearradh nan Ameireaganaich mar càl:
  - Airson gaol gun teagamh!
  Rinn an nighean ninja gàire:
  - Tha feadhainn ùra a" sabaid...
  Dhearbh bòidhchead casruisgte eile:
  - Ginealaich!
  Gheàrr an carp crucian grunn dhaoine dheth agus rinn e sgead:
  - Crush, pronnadh a-nis!
  Thilg an nighean ninja diosgan le a òrdagan rùisgte agus sheinn i:
  - Chan eil thu nad aonar! Is e uair ghlòrmhor a tha seo!
  Thòisich an carp crucian a 'gluasad eadhon nas luaithe. Agus dh'fhàs e mar chuilean tìgear:
  - 'S e uair ghlòrmhor a th' ann! Buail e ceart san t-sùil!
  Thum an nighean ninja a casan rùisgte san fhuil agus dh"fhàg i lorgan-coise gràsmhor air a" chruadhtan. Bha na gaisgich maiseach agus caol.
  Agus sheinn iad le cràdh:
  - Bidh mo ghinealach ag ithe luath!
  Ghearr carp Crucian sìos còig, agus lean i:
  - Agus cuideachd a 'cruthachadh adhartas!
  Chrìochnaich na nigheanan ninja beagan Yankees eile agus rinn iad gàire:
  - Tha roghainn agam!
  Chuir bòidhchead eile, gearradh, ris:
  - Mo sholais, is e aislingean gàirdeachas gach latha!
  Rinn an carp crucian gàire agus thuirt tobhta nan nàimhdean:
  - Bidh mi nam rud nach urrainn dìreach mortals aithneachadh!
  Mar sin dh'fhuadaich an triad an dùn... Dh'fhàg sin tomad de chuirp. Agus tha comharran seductive aig na nigheanan cuideachd.
  Sheinn an ninja Iapanach:
  - làidir agus làidir ...
  Bòidhchead eile air a dhearbhadh:
  - Cuideigin uile-chumhachdach!
  Agus thòisich na caileagan a' gàireachdainn a-rithist ...
  Bha an carp crucian, a" leigeil a shnàthadan a-mach, a" tolladh dusan saighdear Ameireaganach aig an aon àm, a" sgàineadh:
  - Thòisich na spreadhaidhean!
  Dhearbh an nighean ninja le gàire:
  - Tha an gràs seachad !
  Chuir bòidhchead eile gàire ris:
  - Stad a bhith a" sealltainn do dhruim!
  Carp Crucian, air a ghearradh sìos na dròbhan, air a dhearbhadh le rughadh:
  - Ùine airson nàimhdean a mharbhadh!
  Ghlaodh na nigheanan ninja ann an aonadh:
  - Ùine airson nàimhdean a mharbhadh!
  Agus mar a nì iad gàire air mullach an sgamhanan! Tha iad cho iongantach agus gun samhail. Tha rudeigin sònraichte agus sònraichte aig gach fear dhiubh ...
  Dh" fhàs an carp crucian aig mullach a sgamhanan:
  - Nuair a tha sinn aonaichte, tha sinn do-chreidsinneach!
  Agus a-rithist bidh na ninjas a 'briseadh troimhe. Bidh iad a" fàgail tiùrran de chuirp. Tha sgoil cho cruaidh aca. Agus faodaidh gaisgich neo-fhaicsinneach mòran a dhèanamh. Is e seo Iapan, dùthaich le cultar mòr.
  Sheinn am balach ninja:
  - Harakiri... Tha seo a" feitheamh riut! Gus an nàmhaid a ghabhail thairis, ach chan eil na dòighean a" cunntadh!
  Agus a-rithist tha am balach a" gàireachdainn! Tha e dha-rìribh a" faighinn tòrr spòrs. Agus tha mi airson sabaid agus buannachadh!
  Chaidh dithis nighean agus balach a-steach don phost stiùiridh. Gun teagamh, chuir iad crìoch air dà sheanalair. Thuit an treas fear air a ghlùinean agus ruith e gus casan rùisgte nan nigheanan a phògadh. Rinn iad ceasnachadh goirid air. Mhionnaich e gun toireadh e an t-òrdugh gèilleadh don ghearastan.
  Ach chrath Karas a ceann:
  - Tha cus phrìosanaich againn mu thràth! Feumaidh tu na h-àireamhan agad a lughdachadh beagan.
  Agus ghluais an triad a-rithist air feadh nan trannsaichean. Gheàrr iad sìos a h-uile duine gun truas sam bith agus le dìoghras nan sealgairean.
  Ghabh an carp crucian, agus gheàrr e sìos mu naoinear, agus sheinn e:
  - Sneachda dubh, deigh dhearg...
  Dhaingnich an nighean ninja:
  - Air an talamh losgadh ...
  Bòidhchead eile air a dhearbhadh:
  - Bheir sinn a h-uile càil do Satan!
  Gabhaidh an carp crucian e agus glaodhaidh e:
  - Ha-ha-ha! Fuhrer fuilteach! Thèid burger sam bith a ghearradh!
  Gheàrr an nighean ninja grunn shaighdearan sìos agus sheinn i:
  - Leig leis na burgairean sin a bhith reamhar ... na leig leotha eadhon a dhol a-steach do na pants aca!
  Thug bòidhchead eile taic don trannsa:
  - Leig leotha clàradh mar Iùdhaich!
  Leig an carp crucian a shnàthadan a-mach agus chrath e:
  - Mura biodh ann ach cogadh!
  Agus bheir na caileagan e agus gàire. Tha iad cho èibhinn ann an kimono dubh, agus le casan lom suas gu na glùinean!
  Ghluais an triumvirate air feadh nan trannsaichean. Bhiodh caileagan uaireannan a" glacadh grenades air an tilgeil agus gan tilgeil air ais len òrdagan lom.
  Tha gluasadan an troika gu math luath. Agus aig an aon àm tha tòrr de chuirp. Agus cha stad e.
  An carp crucian a sgios le gàire:
  - Bidh mi a 'coiseachd ge bith càite a bheil mi ag iarraidh ...
  Thuirt an nighean ninja, a" gearradh feòil daonna:
  - Ach cha leig mi le daoine eile!
  Chuir bòidhchead eile tweet:
  - Agus bidh iad a 'seinn ann an solas an latha ...
  Carp Crucian, a 'gearradh sìos a h-uile càil, a' rùsgadh:
  -Birds dìreach dhomhsa!
  Bha an nighean ninja, a 'gearradh sìos na h-Ameireaganaich a thuit gu neo-shoirbheachail fon lann, a' caoineadh:
  - Is toil leam bòidhchead!
  Bòidhchead ninja eile air a chuir an cèill:
  - Bidh mi a" cuairteachadh na rìgh-chathair le flùraichean!
  Sheid an carp crucian gu goirt, a" losgadh lannan biorach:
  - Tha gaol agam air Yankees gràdhach!
  Fhreagair na nigheanan le chèile:
  - Agus is ann air sgàth sin a tha mi a 'bruthadh!
  Lean an triumvirate a 'gluasad. Bha na bòidhchead a" crathadh agus a" fàs ann an guthan ìosal. Dh'fhàs na gluasadan aca nas luaithe. Ghluais iad mar gu'm biodh spioradan a' teicheadh o Thartarus.
  Bha an carp crucian a" beucaich aig mullach a sgamhan:
  - Slàn leat! Buailidh mi a h-uile duine!
  Sheinn an nighean ninja:
  - Ma thèid thu an sàs ann an robaireachd, feumaidh tu ruith air falbh rùisgte!
  Agus mar dhearbhadh air na briathran sin, nochd an nighean a cìochan. Tha i uabhasach brèagha. Agus tha mi airson an nipple scarlet a bhualadh.
  Ghluais na caileagan agus thilg iad diosgan biorach le casan rùisgte. Chaidh mòran a ghearradh sìos agus a ghearradh le claidheamhan. Agus rinn iad caismeachd ann an buaidh mhòr. Bha an cinn seargta 'nan laidhe air an t-slighe, agus thilg na caileagan suas iad le'n casan rùisgte, gràsmhor.
  Sheinn an carp crucian gu dàna:
  - Is e ridire dubh a th" annam, agus fìor ninja!
  Às deidh sin gheàrr am balach sìos còignear shaighdearan Arm na SA agus shlaod e a chlaidheamhan na bu luaithe.
  Bha na caileagan a" beucaich gu bodhar:
  - Tha sinn còmhla riut! Seinn òran, is sinn nigheanan cumhachdach!
  Agus chaidh an gearradh air adhart barrachd is barrachd! Gu fìrinneach, na cuir do mheur ann am beul nan nigheanan sin! Agus bidh iad a 'bìdeadh agus a' deoghal!
  Ghabh an gille à measg nan drumaichean eagal agus chaidh e air a ghlùinean. Leig an nighean ninja leis a bonn rùisgte a phògadh, agus an uairsin ghabh i e agus gheàrr i dheth a ceann co-dhiù. Thilg i e le a cas-rùisgte agus dh"èigh i:
  - 'S e gaisgeach sàr-chlas a th' annam... Agus bidh mi nas fhuaire na Mars fhèin!
  Leum an carp crucian suas, gheàrr e sìos ochdnar shaighdearan Ameireaganach agus bha iad a" beucaich:
  - Agus bidh mi nas fhuaire na Mickey Mouse!
  Rinn an nighean ninja gàire, a 'tilgeil a clogaid dheth le a cas rùisgte, agus sheinn i:
  - Ball-coise! Ball-coise! Ball-coise fada beò!
  Bhris nighean ninja eile agus thuirt i:
  - Agus is fheàrr leam ball-volley!
  Agus spreadh na gaisgich a' gàireachdainn sa bhad... A' sealltainn am fiaclan 's am fangan. Triumvirate gu math èibhinn. Ciamar nach fhaigh duine mothachadh air àbhachdas ma thèid ninjas a thoirt a-steach do chèidse le tìgearan mar chloinn, agus mura tèid buill-airm a thoirt dhaibh. Agus an sin cleachdaidh tu cumhachd smaoineachaidh gus toirt air a" bheathach ionnsaigh a thoirt seachad.
  Chrath an carp crucian, a" gearradh chnàmhan is feòil:
  - Is e tìgear a th" annam, chan e cat, tha stamag annam a-nis, dè nì uppercut airson murt!
  Rinn an nighean ninja gàire:
  - Le murt, uppercut, no a chaochladh!
  Chrath na gaisgich an sàilean a-steach don doras stàilinn le an uile neart. Bhris am meatailt, a 'fosgladh an t-slighe dhaibh. Shèid na h-òighean tro'n cuinneinean :
  - Uill, rachamaid gu Mars!
  Agus a-rithist adhartas, tro fheòil agus fuil... Mòr-chorp agus air an leòn. Agus cha chuir dad stad air na nigheanan ...
  An carp crucian le gàire, às deidh dha am prìomh a ghearradh na leth, thuirt e:
  - Bidh sinn a" feadaireachd gu dànachd barrachd air aon uair ...
  Dhearbh an nighean ninja, a 'gearradh na dòigh fhèin:
  - Feuchaidh sinn ri dànachd ...
  Rinn Karas gàire agus thuirt e:
  - Tròcair Boku! biodag air an taobh!
  Agus airson a bhriathran a dhearbhadh, chluich an ceòl ... Agus leum robot sabaid a-mach. Aon de na h-ùirsgeulan Ameireaganach, carbad air a dhèanamh air slighean le ceithir gunnaichean inneal. Is gann gun robh ùine aig an ninja leum chun mhullach mus do thòisich spreadhaidhean teine, agus gu litearra chaidh an àite gu lèir a shèideadh troimhe.
  Bha an carp crucian a" sgàineadh le buaireadh:
  - Tha mi a' mionnachadh air an ìmpire... 'S e seo seòrsa de shabhaladh!
  Sheinn an nighean ninja gu socair:
  - Bha àm ann deòir goirt... Nuair nach b 'urrainn do shinnsirean dhaoine na reultan anns na speuran a chunntadh!
  Às deidh sin thilg na caileagan agus am balach diosgan biorach air an inneal-fuadain len casan rùisgte. Stad an càr agus dhòirt ceò às. A" snàgail air a" mhullach, thilg an triumvirate peasairean le stuth-spreadhaidh mìle uair nas motha ann an cumhachd spreadhaidh na TNT, agus bhris iad dusan gunna-inneal breug-riochd.
  Sheinn an carp crucian le gàire:
  - Tha mi faicinn gur mic airidh sinn ! Agus seirbhisich Shàtain !
  Às deidh sin chuir an triumvirate crìoch air glanadh an dùn. Thug na caileagan agus am balach a-mach baraille kvass agus thug iad sip dheth. Ghabh iad sip agus reub iad...
  - Tha sinn nan ninjas agus chan eil gairm nas bòidhche ann!
  Thuirt an nighean le falt dearg is dubh:
  - Ann an cogadh, faodaidh rud sam bith tachairt... Ach ann an sìth, uaireannan feumaidh fios a bhith agad cuin a stadas tu!
  Rinn Karas gàire agus gu h-obann dh" fhaighnich i:
  - Agus ma tha sinn fhathast gu bhith a" bualadh air a" Ghearmailt, dè a nì sinn?
  Fhreagair na nigheanan le chèile:
  - A rèir laghan karma! Mar a tha i ag òrdachadh, mar sin bidh sinn a 'sabaid! Agus ma thachras dad, co-dhùinidh e dè an t-slighe air adhart!
  Ghabh na Fab Four Gerda, Charlotte, Christina agus Magda pàirt anns an ionnsaigh air Washington. Is iad sin nigheanan ann am bikinis agus bòidhchead. Bha an tanca aca a" toirt air falbh bataraidh aon às deidh fear eile. Dealbhadh eireachdail de na buill-airm as cliùitiche.
  Sheinn Gerda, a" losgadh air na Yankees:
  - Is dòcha...
  Loisg Charlotte agus lean i:
  - Tha sinn...
  Thainig Cairistìona agus thuirt i:
  - Eucoir...
  Chuir Magda urchair, a" caoineadh:
  - Cuideigin...
  Bhris Gerda howitzer 240 mm agus chuir e a-mach:
  - Gu dìomhain!
  Lean Charlotte Lupanuv a-steach don òran:
  - Air tuiteam...
  Thuirt Cairistìona, a" putadh an inneal-brosnachaidh, a-mach:
  - Sia-deug....
  Thuirt Magda, a" gàireachdainn:
  - Megaton...
  Bhris Gerda aig mullach a sgamhanan mar fhreagairt:
  - Seo...
  Loisg Charlotte agus thuirt i:
  - Tha e a' tighinn...
  Chuir Cairistìona projectile agus lean i:
  - Smoc..
  Loisg Magda an tilgeadh agus rinn i squeak:
  - Tha e a" losgadh...
  Sgaoil Gerda tiodhlac, a" briseadh a" ghunna fèin-ghluasaid Werewolf agus a" suirghe:
  - Talamh!
  Loisg Charlotte an t-slige a-rithist agus chuir i às dha:
  - Càite...
  Thog Cairistìona air ais aig an tilgeadh, a" squeaking:
  - Sheas mi ...
  Chuir Magda slige ris agus shush i:
  - Geal...
  Sheall Gerda an gunna le a cas-rùisgte, bhreab e e, agus squealed:
  - Taigh!
  Agus spreadh na gaisgich a" gàireachdainn ... Cho-dhùin Charlotte seinn a-rithist, na stoidhle sunndach:
  - Seo...
  Loisg Cairistìona agus lean i:
  - Ach...
  Tàirng Magda, agus thubhairt i, Neamhnaid:
  - Tha e a' tighinn...
  Sgaoil Gerda tiodhlac a" bhàis agus rinn e gàire:
  - Smoc...
  Sgaoil Charlotte rudeigin a bheir sgrios agus sgàineadh:
  - Tha e a" losgadh...
  Bhuail Cairistìona an tilgeadh agus sheinn i:
  - Talamh...
  Chuir Magda bàrr a" phròiseict agus rinn i doilleir:
  - Càite...
  Loisg Gerda slige agus thuirt e:
  - Sheas mi ...
  Chlisg Charlotte le projectile:
  - Aon uair...
  Agus chrìochnaich Cairistìona, a" cur tilgeadh le a sàil, gu làidir:
  - Washington!
  Thuirt Magda nuair a bha i a" losgadh:
  - Washington!
  Nuair a chuir Gerda tiodhlac bàis, sheinn e:
  - Washington!
  Loisg Charlotte slige aig gunna fèin-ghluasadach Meduza agus thuirt i:
  - Truagh...
  Bhuail Cairistìona air a" phròiseact agus thuirt i:
  - Mo...
  Chuir Magda slige cuideachd, ag ràdh:
  - Gaisgeach...
  Loisg Gerda a-rithist, a" caoineadh:
  - Washington!
  Cairistìona, losgadh, lean i a' seinn:
  - Washington...
  Thuirt Magda, a 'tilgeil thiodhlacan teine:
  - Truagh...
  Bha Gerda, a 'bualadh air an neach-dùbhlain aice, a' gàireachdainn:
  - Mo...
  Charlotte, a 'losgadh, a' leantainn:
  - Gaisgeach...
  Thuirt Cairistìona le gàire:
  - Washington!
  Agus bha na caileagan a 'gàireachdainn gu co-sheòrsach, mar smugaid fhad' sa bha iad a 'sealg.
  Às deidh sin thòisich na gaisgich a" losgadh air a" bhuncair. Bhris na h-Ameireaganaich, a" nochdadh am misneachd gun lùbadh. Bha iad a" sabaid gu cruaidh airson a" phrìomh-bhaile. Bha cumaidhean ann le Iùdhaich a-mhàin mar cheannardan. Agus mheudaich seo an aghaidh.
  Fhuair an tanca Gearmailteach mòran bhuillean bho ghunnaichean nàmhaid. Bidh eadhon grunn rolairean a" spreadhadh. Dh'fheumadh na caileagan an càr a thoirt air falbh agus a chàradh. Cha robh dùil ris an strì làidir ann am prìomh-bhaile Ameireagaidh.
  Bhathar den bheachd gum biodh na Stàitean Aonaichte a" tabhann an aghaidh as motha an seo. A bharrachd air an sin, thàinig Iùdhaich bho air feadh Ameireagaidh gu New York agus Washington, a" toirt armachd dha boireannaich is clann.
  Gu math buailteach do ghlacadh, b 'fheudar do Truman teicheadh agus laighe ìosal. Bha na Gearmailtich fhathast a" rùsgadh agus a" bomadh prìomh-bhaile na SA, a" feuchainn ris a" chnò seo a spìonadh cuideachd.
  Bha an Foghar a" tighinn agus bha e a" fàs nas fhuaire. Chan eil caileagan, ge-tà, fuar eadhon ann am bikinis.
  Aig àm na foise, thog iad fir òga mu shia-deug, agus laigh iad sìos leo, a' gabhail cùram air a chèile, agus ag òl Coca. Thug Gerda dheth a bra agus leig leis an dithis òganach a pògadh air gucagan sgarlaid a nipples. Nas mionaidiche, bhrosnaich i iad fhèin, oir tha seo gu math tlachdmhor dha nighean làidir. Rinn an còrr an aon rud, a" toirt paidhir dhaibh fhèin. Ghluais eadhon am Magda cràbhach. Tha e math a bhith a" suathadh le cuirp òga, rùisgte de ghaisgich fèitheach.
  Rinn Gerda gàire agus snìomh air an fhionn le falt òir:
  - Agus tha mi gad fhaicinn mar sin nuair a bhios balaich a 'ruith an teangan thairis air do nipples. Ciamar a tha seo a" freagairt air do mhisneachd creideimh?
  Fhreagair Magda le sunnd a dh"aona ghnothach:
  - Mura peacaich thu, cha ghabh thu aithreachas... Mura dèan thu aithreachas, cha bhith thu air do shàbhaladh!
  Rinn Charlotte gàire agus sheinn i:
  - Peacaich agus dean aithreachas ! Gabh aithreachas agus peacaich a-rithist! Aithreachas air son peacaidh, air son slainte an anama !
  Agus dhòirt i Coca-Cola air a nipples. Thòisich na gillean air na cìochan a reamhrachadh na bu dhian. Leig Charlotte a-mach osna bhochd. Tha e coltach gun do chòrd e rithe gu mòr.
  Thug Cairistìona fa-near gu loidsigeach:
  - Tuitidh Washington ... Agus às deidh sin, nach gabh na Stàitean Aonaichte grèim air?
  Mhol Gerda, a" faireachdainn na pògan air a broilleach:
  - Gu dearbh bidh iad a 'glacadh ... Ach feumaidh sinn na h-aonadan Iùdhach a bhios a' sabaid gu fanatic a bhleith. Agus an dèidh sin bidh sinn a 'gabhail ris an USSR.
  Thuirt Magda, wincing,:
  "Cha bhith ùine againn ionnsaigh a chuir air bhog san Ruis ron gheamhradh!" 'S e truas a th' ann... 'S dòcha gum feum sinn feitheamh chun a' Chèitein?
  Sheall Charlotte am briosgaid agus thuirt i:
  - Dè ma tha? Leig dhuinn a thaisbeanadh gnothaichean ar n-oighreachdan rè na h-ùine seo. Chan urrainn dhut sabaid fad na h-ùine, feumaidh tu aire a thoirt do chumail-taighe aig an aon àm!
  Dh"aontaich Gerda le seo:
  - Seadh, is fhiach smaoineachadh air àm sìthe... Tha airgead againn a-nis - chan eil na cearcan a" peic. Gheibh sinn fearann ann an Ameireagaidh cuideachd. Mar sin chan eil crìoch air obair agus sìth!
  Rug Cairistìona a fiaclan, tha e math nuair a bhios teanga an fhir òig a" feadaireachd air an nipple agus a" sèideadh:
  - Agus cuiridh mi na planntachasan agam fhìn le toraidhean a chaidh atharrachadh gu ginteil!
  Bidh watermelons ann am meud baraillean, agus ùbhlan meud watermelons!
  Rinn Magda gàire, agus i a" cumail a-mach a teanga, rinn i gàire:
  - Tha sinn nar sleamhainn marbhtach, cho coltach ri watermelons!
  Rinn Cairistìona gàire agus phòg i an duine òg air a" ghruaidh. An uairsin dh'èigh i:
  - Tha eaconamaidh agus poilitigs a" gluasad a dh"ionnsaigh dlùth-chruinneas. Dìreach a rèir Kautsky: hegemony aonaichte agus smachd air an t-saoghal! Nuair a thèid òrdugh ùr a chruthachadh!
  Mhol Gerda:
  - Bidh e comasach malairt cotan. Tha planntachasan cotain math an seo anns na SA.
  Smaoinich Charlotte air agus rinn i gàire:
  - Tha seo aig bothan Uncail Tom... Bha, anns an leabhar seo, bha daoine dubha ag obair gu gnìomhach. Thug iad ionnsaigh air na planntaran. 'S truagh gun robh an deireadh dona... - Bha na caileagan ag osnaich gu trom agus mhothaich iad. - Tha mi a 'faireachdainn duilich airson Eva. 'S e nighean math, soilleir a bh' innte. Dh" fhaodadh i a bhith air deagh ghaisgeach a dhèanamh.
  Chrath Cairistìona a ceann agus rinn i gearan:
  "Tha i ro bhog airson a bhith na deagh ghaisgeach." Bu chòir do nighean fìor a bhith cruaidh agus ionnsaigheach!
  Sheinn Gerda mar fhreagairt:
  Bidh ceruban a' deàrrsadh anns na speuran,
  Tha fear eile air tighinn anns na speuran, tha mi a" faicinn cumhachd...
  Tha Gerda a" gortachadh bho ghràinealachd -
  Carson a rugadh mi nighean?
  Chrath Cairistìona a falt òir-dhearg agus thuirt i:
  - Ach tha e nas fheàrr a bhith boireannach na duine. Mar eisimpleir, tha an orgasm boireann fada nas fhaide agus nas làidire!
  Chrath Gerda le gàire an Gorgon Medusa:
  - Tha, nas làidire! Leig leis na balaich rudeigin nas cunnartaiche a dhèanamh! Och, tha leithid de mhiann air dùsgadh.
  Agus chualas osna agus osna... a' tionndadh gu smeòrach nam ban ana-miannach.
  Ach chan eil na caileagan gu bhith a 'còrdadh ri casg orgasms airson ùine mhòr. Bha agam ri dhol dhan chogadh a-rithist. Nas mionaidiche, marcaich tanca. Bha an armachd aige mu thràth air a sgeadachadh le grunn sgarfaichean.
  Cha do leig Washington seachad. Chaidh am blàr air adhart airson a h-uile bloc, agus eadhon airson a h-uile taigh. Thionndaidh an aghaidh gu bhith làidir agus slaodach.
  Sheinn Gerda, a" losgadh air a" bhataraidh:
  - Aimeireaga...
  Loisg Charlotte agus lean i:
  - Aimeireaga...
  Loisg Cairistìona am pròiseict agus thuirt i:
  - thuig mi ...
  Bhreab Magda a cas-rùisgte agus thuirt i:
  - Tha i...
  Chuir Gerda tiodhlac agus gheàrr e:
  - Adhartas!
  Leig Charlotte a briathran a-mach, geur mar projectiles:
  - Càite...
  Sgaoil Cairistìona an armachd agus chuir i a-mach:
  - Chan eil...
  Bhuail Magda am pròiseict agus rinn i sgadan:
  - Tilg...
  Gheàrr Gerda an làmhachas le tuagh:
  - Seall...
  Chuir Charlotte an tiodhlac agus thog i:
  - Luchd-obrach...
  Thuirt Cairistìona, a" cur slige rithe:
  - Chan eil...
  Magda, a 'tilgeil air falbh an armachd, lean i:
  - Àite...
  Chuir Gerda slige a-rithist agus thuirt e:
  - Seirbheisean...
  Chuir Charlotte tiodhlac, gu fortanach chaidh an armachd ath-lìonadh:
  - Siùrsachd.
  Chuir Cairistìona slige a-mach agus bhrùth i sìos leis na faclan:
  - Poblach...
  Bidh Magda a" beucaich aig mullach a sgamhanan:
  - Taigh...
  Rinn Gerda sgadan mar nathair:
  - Taigh...
  Thuirt Charlotte, às deidh dhi an sealladh marbhtach a losgadh:
  - Air a lìonadh...
  Thuirt Cairistìona, às dèidh dhi stàilinn bàn a chuir, ag ràdh:
  - A...
  Fhreagair Magda mar fhreagairt:
  - Roimhe...
  Loisg Gerda slige agus rinn i sgadan:
  - Nim...
  Loisg Charlotte agus thuirt i:
  - Air an...
  Thug Cairistìona a-mach tilgeadh a-mach, a" dubhadh:
  - An t-sràid ...
  Chàin Gerda, losgadh:
  - A h-uile...
  Rinn Charlotte sgadan, a" gortachadh mar fheannag:
  - Ciudha...
  Thuirt Cairistìona le dìoghras:
  - Cosgaisean...
  Thilg Magda an Sherman mar shnàthaid agus lean i:
  - Ach...
  Thug Gerda, losgadh, neamhnaid a-mach:
  - Mu dheireadh...
  Charlotte, a 'losgadh, a' leantainn:
  - Tha e...
  Thuirt Cairistìona, a" leantainn oirre a" losgadh:
  - Anns an taigh...
  Rinn Magda sgail, agus rinn i sgios:
  - Air an...
  Leig Gerda a-mach cnap bàis agus dh" fhàs i:
  - A boireannach...
  Loisg Charlotte agus thug i a-mach neamhnaid:
  - A' coimhead...
  Rinn Cairistìona osnaich agus ghuil i:
  - A...
  Chrath Magda le tilgeil agus thuirt i:
  - boireannach...
  Bhuail Gerda i le slige, a" sgàineadh:
  - ANN...
  Chuir Charlotte speal àrd-spreadhaidh air bhog, a" comhartaich:
  - Leapannan...
  Rinn Cairistìona sgadan, a' losgadh:
  - Ach...
  Chuir Magda slige agus rinn i squeakly:
  - Naked...
  Chuir Cairistìona pìos ealain marbhtach eile, a" comhartaich:
  - Na laighe...
  Thòisich na caileagan a" gàireachdainn; bha spòrs mòr aca a" sgrìobhadh rudeigin mar sin.
  An uairsin, fhad 'sa bha iad a' losgadh, thòisich iad a 'dèanamh rudeigin nas reusanta agus nas gaisgeil. Agus an ceathramh de chlann-nighean, dh" obraich e gu math:
  Cruthaicheadh aonadh nan cridheachan, nas làidire na stàilinn,
  Crathaidh sinn an sruth de dhuslach fuilteach bho na lannan!
  'S na suilean a' dearsadh mar reultan,
  Bi maille rium gu bràth : thubhairt iad gu dìchiollach !
  
  Tha sinn còmhla riut gu bràth, aisling òir -
  Maighdeann na gealaich agus làn-mara...
  Fo bhratach an Naoimh Iosa Criosd -
  Thèid còisir iongantach de cheruban suas dhan iarmailt!
  
  Olaidh sinn fìon mòr an spreidh,
  Agus bheir an neach-ealain dhut sgeidse den chruinne-cè ...
  Dè cho caol 'sa tha thu - snàthainn lag de bheatha -
  Tha an Diabhal airson gaol a sgrios gu tur!
  
  Tharraing an ridire a chlaidheamh - a" gairm air Crìosda:
  Gus am bi ceangal co-chòrdail a" riaghladh san t-saoghal ...
  Agus bheir Mairi - purrachd dhiadhaidh -
  Creid nach leig an Tighearna leinn tuiteam ann an dubh-aigein ifrinn!
  
  Ach tha thu a" giùlan do dhòchasan annad fhèin...
  Às deidh na h-uile, chan urrainn duine a bhith air a mheas airson Dia!
  Bidh gach fear againn còmhdaichte le airgead nar cluasan,
  Bidh neamhnaidean agus eala meileabhaid ag itealaich a-steach do na speuran!
  
  Nur a thuit thu sa chath,
  Airson ur n-Athair, a tha nas luachmhoire na an cruinne-cè ...
  Agus an uairsin chan eil eagal oirnn ron napalm air a dhòrtadh -
  Bidh laigse ridirean an t-solais do-chreidsinneach!
  
  Tha e math a bhith beò san t-saoghal, ach uaireannan tha e dòrainneach,
  Agus tha an t-acras agus an fhuachd a" toirt daoine air falbh...
  Feumaidh sinn a bhith fo shliabh Satan,
  Agus bidh thu fortanach ma tha thu òg nad chridhe!
  
  An dèidh a dhol a-steach don chruinne-cè mar charaid às deidh bàs:
  Chì thu rudeigin a bheir ort gàire agus gàire!
  Ged a bhitheas tu san fheòil mar leanabh -
  Ach tuigidh tu gun duilgheadas sam bith gur e mearachd a bh" ann!
  
  Thig eòlas air blàran roimhe gu feum, creid mi,
  Annta bidh fios agad air gàirdeachas pàrras air a dhèanamh le fuil ...
  Nì thu irioslachd an òrdugh far an robh a" bhiast fhiadhaich ag èigheach -
  Agus gheibh thu a" bhana-phrionnsa mar mhnaoi!
  
  Agus an uairsin airson na rìgh-chathair agus slighean eile,
  Feumaidh tu snìomh timcheall fàinne na cruinne!
  Bheir mi an uair sin an naidheachd do mo shliochd -
  Creid mi, is fheàrr dhut sgrùdadh airson soirbheachas!
  
  Am bheil e comasach a bhi 'n a Dhia - is ceist fhial i so,
  Chaidh an duine a chruthachadh ann an coltas Dhè ...
  Agus ged nach eil e fhathast air ìre na Diadhachd a ruighinn ...
  Gu h-ìosal tha rionnagan againn a" leum gu sgiobalta!
  
  Bheir saidheans, creid mi - feachdan cumhachdach dhuinn,
  Oir bho eòlas, bidh sinn a 'fighe ròpannan ...
  Agus ged a pheacaich e, is nì e de Ham roimhe seo,
  Ach rinn an atom grenades airson ar nàimhdean!
  
  Tha an cruinne-cè air an loidhne a mhìneachadh - fios,
  Agus leanaidh an cruinne-cè i ann an cascade ...
  Agus euchdan gun chunntas - tha fìor phàrras ann,
  Airson na ridirean a dh'fheumas sabaid!
  Sheinn na caileagan gu math, agus aig an aon àm sgrios iad grunn bataraidhean agus buncairean. Fhuair sinn sgrìoban agus bhuail sinn sinn fhìn ...
  B" fheudar dhuinn fois ghoirid a ghabhail gus ar n-armachd ath-lìonadh. Mar a chanas cuid de dhaoine glic, bidh iad a" dèanamh chops a-mach à nigheanan tàmailteach.
  Chluich Kristina agus Magda tàileasg a-rithist. Bha an nighean ruadh le dath òir uile airson buannachadh an aghaidh fionn na meala. Chaidh an geama a chluich ann an dòigh ionnsaigheach geur. Fhuair Magda a-rithist an iomairt a ghlacadh agus buannachd tàbhachdach fhaighinn.
  Cha robh tìde againn an geama a chrìochnachadh, bha blàr eile ann, agus blàr teth. Ach, bha uisge dìreach air tòiseachadh a" dòrtadh bho na speuran. Tha faicsinneachd air a dhol sìos. Bha e soilleir gun robh na Nadsaidhean a" faireachdainn mì-chofhurtail.
  Loisg Gerda le gàire, ghlac e e agus sheinn e:
  - Uisge...
  Loisg Charlotte, a 'toirt taic don ghaisgeach, air adhart:
  - casruisgte...
  Lean Cairistìona, a" slaodadh a" pheilear, a" leantainn:
  - Le...
  Gheàrr Magda a-steach agus chog i:
  - Talamh...
  Sheas Gerda, a sùilean a" deàrrsadh, agus thuirt i:
  - Chaidh seachad...
  Bhuail Charlotte an t-slige agus rinn i gàire:
  - Dh'fhàs mi fliuch...
  Sgaoil Cairistìona bàs agus sgàin i:
  - Nigheanan...
  Loisg Magda fear dearg-theth agus thuirt i:
  - Sùil...
  Lean Gerda, a 'losgadh gun bhriseadh, a' leantainn:
  - Ma tha...
  Chuir Charlotte am pròiseict air bhog agus rinn i sgeul air:
  - Soilleir...
  Loisg Cairistìona agus lean i, a" rùisg a fiaclan:
  - Latha...
  Bhuail Magda agus rinn i gàire:
  - Tha seo...
  Bhuail Gerda le projectile agus squealed:
  - Gu math...
  Bha Charlotte, a 'leigeil seachad tiodhlac bàis, a' fàs nas miosa:
  - A...
  Rug Cairistìona air an tilgeadh agus rinn i squealed:
  - Cuin...
  Dh"èigh Magda mar mhullach, a" beucaich:
  - Vice versa....
  Bha Gerda na thoileachas fhad "s a bha i a" losgadh projectiles:
  - Gu dona...
  Sheinn Charlotte, a 'leigeil a-mach tiodhlacan sgrios:
  - Ma tha...
  Cairistìona, a' cur a' bhàis, sgios:
  - Òrain...
  'S i Magda a' tilgeadh a fiaclan gu dian, a' smèideadh a-mach:
  - Seinn...
  Rinn Gerda sgadan agus leum e suas, a 'losgadh agus a' bualadh:
  - Tha seo...
  Charlotte, a 'sgoltadh shligean, a' bruthadh a-mach:
  - Gu math...
  Ghabh Cairistìona e agus rinn i sgadan:
  - A...
  Ghlan Magda, a 'cur a-mach teilgeanan:
  - Cuin...
  Thuirt Gerda le fang lom:
  - Vice versa...
  Chuir Charlotte slige eile a-mach agus chuir i às dha:
  - Brònach...
  Loisg Gerda a-rithist agus thuirt e:
  - Ma tha...
  Is e Charlotte am freagairt, a" gàireachdainn:
  - Olc...
  Thuirt Cairistìona, ann an tòn a" bualadh agus a" losgadh:
  - Tha thu...
  Rinn Magda siphoned le gàire agus loisg i:
  - Tha sin...
  Chuir Gerda a-mach cuibhreann den bhàs agus chuir e às dha:
  - An-còmhnaidh...
  Bha Charlotte, a" cur air bhog sreath de shligean, a" tachdadh:
  - Gu furasta...
  Lean Cairistìona, a" seinn còmhla rithe:
  - A...
  Thuirt Magda, a" sgròbadh agus a" losgadh:
  - Vice versa...
  Bha Gerda a" beucaich aig mullach a sgamhanan:
  - Doirbh...
  Agus a-rithist chaidh an t-sèist brònach seachad.
  Charlotte, losgadh, squealed:
  - Ma tha...
  Thuirt Cairistìona, a" losgadh:
  - Olc...
  Magda, a" giùlan a fiaclan, lean i:
  - Tha thu...
  Sheall Gerda bho a h-amhaich:
  - Tha sin...
  Lean Charlotte le fearg mhòr:
  - An-còmhnaidh...
  Thuirt Cairistìona, a" losgadh:
  - Gu furasta...
  Rinn Magda dìreach a seun, a" gàireachdainn:
  - A...
  Leig Charlotte a-mach bàs agus chuir i dragh oirre:
  - Cuin...
  Dh"èigh Gerda gu cruaidh:
  - Vice versa...
  Cairistìona, a' leigeil às a' bhàs, a' beucaich:
  - Doirbh...
  Goirid thog Magda a cas-rùisgte agus rinn i squealed:
  - AGUS...
  Tha Gerda a" cromadh aig mullach a sgamhanan:
  - Ràsanach!
  Às dèidh sin stad na caileagan... Lìon iad an armachd aca a-rithist. 'S gu 'm bheil an gunna 'g a losgadh gu luath, 'S gu bheil am blàr ro dhian.
  Bha na caileagan a' faighinn spòrs agus a' sealltainn am fiaclan soilleir. Dè cho breagha sa tha an talamh seo agus a tha e coltach ri pàrras. Tha thu dìreach a 'dol leis. No caith beagan Köln.
  Thòisich Gerda agus Charlotte air amadan a chluich. Chùm iad na cairtean gu sgiobalta len corragan rùisgte agus shuffled iad len casan rùisgte. Bha e coltach ri sàr-obair mhòr.
  Tha Cairistìona gu math seòlta, cha do chuir i crìoch air a 'gheama a chaidh a chall mar-thà, ach thairg i fear ùr sa bhad. Cha do rinn Magda argamaid le a cèile. Chan eil i cuideachd mar aon de na gaisgich mu dheireadh ... Ach chan eil i mì-mhodhail.
  Rinn Cairistìona iomadachd air a stòras fosglaidh beagan agus chaidh i le D2-D4. Fhreagair Magda le Dìon Innseanach an Rìgh. Agus tha Cairistìona na caochladh de cheithir pheathraichean. Thàinig strì uabhasach às a dhèidh. Agus is coltaiche gun robh buannachd de sheòrsa air choreigin aig White. Mar-thà thòisich Magda a 'smaoineachadh agus a' coimhead airson slighe a-mach às an t-suidheachadh fhìnealta.
  Chaidh an geama a chuir dheth, agus a-rithist am blàr ... Bha e teth an seo mar-thà. Bataraidh de na gunnaichean anti-tanca 120-mm as ùire, comasach air a dhol a-steach do cheann-cinn E-50 aig raon dlùth.
  Is e astar tùsail nan projectiles 1050 meatairean gach diog. Mar sin, le dàil mhòr, fhuair na Yankees gunnaichean gu ìre mhòr riarachail. Fìor, chan eil an tanca fhèin air a dhol a-steach gu cinneasachadh; cha robh ach na gunnaichean ag obair.
  Gun a bhith a 'tighinn faisg, thòisich na caileagan a' losgadh orra ...
  Mhothaich Gerda, a" losgadh bho astar, ge-tà:
  - Tha na h-Ameireaganaich gu soilleir a 'dol air adhart. Is e seo an comharra-malairt aca: a 'dèanamh a h-uile càil fadalach. Ach le leithid de chomas, dh" fhaodadh iad a bhith air pìosan treabhaidh a chruthachadh nan claidheamhan o chionn fhada.
  Sheinn Charlotte, a" crathadh a torso agus a" crathadh a curls dearga:
  - Diabhal! Diabhal! Sàbhail an diabhal! Cuideigin, cuideigin a rinn peanasachadh oirnn! Thoir dhuinn, thoir dhuinn claidheamhan nar làmhan, an aghaidh nan Yankees, na Yankee hordes!
  Thuirt Magda, às deidh dhi an gunna Ameireaganach a phronnadh, le gàire bana-phrionnsa:
  - Tha e ceart gu leòr... Bidh buaidh aig a" chlas adhartach againn ann am blàr sam bith... Bha sinn a-riamh air buannachadh, buannaichidh sinn a-nis!
  Bhuail Cairistìona cas-rùisgte air an armachd agus sheinn i:
  - Akhtun, Akhtun... Foeir, Foeir!
  Chuir na ceithir Sasannach eireachdail: Jane, Gringeta, Malanya, Matilda stoirm air New York. Bha na gaisgich a" sabaid air tanca squat Goering-4. Bha an càr na mean-fhàs den Churchill. Beagan nas ìsle ann an armachd agus beagan nas truime na an E-50, ach le buill-airm coltach ris.
  Chaidh an tanca a dhèanamh aig factaraidhean Sasannach, ann am Breatainn a thàinig gu bhith na neach-dìon don Treas Reich.
  Loisg Sìne air an canan Ameireaganach agus rinn i gàire:
  - 'S e luchd-bhòtaidh mòr a th' annainn... Briseamaid suas an luchd-dìon!
  Chuir Gringeta ceartachadh air a companach:
  - Cha bhris sinn, ach leasaichidh sinn ... fàsaidh sinn nas làidire!
  Loisg Gringeta, bhris e an gunna Ameireaganach agus thuirt e gu feallsanachail:
  - Bidh a h-uile dad nach bi gar marbhadh gar dèanamh nas làidire!
  Rinn Malanya gàire agus dh"èigh i:
  - Is e fìrinn banal a th" ann, ach tha e duilich a chreidsinn!
  Thuirt Matilda, an dèidh dha saighdear no dhà a phronnadh leis na bratagan aice:
  - Tha e comasach gum bu chòir an fhìrinn a bhith banal. Mar eisimpleir, tha a 'ghrian buidhe, mar a chì thu le bhith a' coimhead air na speuran.
  Shìn Sìne a bilean gu math farsaing, a" nochdadh a fiaclan.
  Leig i le Gringethe losgadh agus chirped:
  - Agus tha a 'ghrian caran eadhon geal. Bidh an speur dìreach a" blocadh nan ghathan gorma agus a" cruthachadh dath buidhe.
  Rinn Matilda gàire agus thuirt i:
  - Agus tha thu cho spaideil... mhothaich i gu sgiobalta nach e seo ach mealladh buidhe!
  Loisg Gringeta a-rithist, bhris e am buncair agus chrath e:
  - Tha a h-uile dad san t-saoghal againn mì-mhodhail ... a-mhàin bidh iad a" marbhadh airson fìor!
  Bhuail iad Malanya le gunnaichean-inneal, agus le fealla-dhà, no 's dòcha gun a bhith magadh, a' squealed:
  - No is dòcha gur e mealladh a th" ann am bàs! Às deidh na h-uile, tha an t-anam neo-bhàsmhor, agus is dòcha a thaobh cruthachadh pearsantachd, tha e bun-sgoile!
  Loisg Gringeta a-rithist agus sheinn e:
  - Ged nach corp corp gun anam, cia lag an t-anam gun chorp !
  Dh"fhairich Sìne àrdachadh liriceach innte fhèin agus thòisich i a" seinn. Agus thòisich a caraidean air seinn còmhla rithe.
  Thòisich an gaisgeach-aristocrat:
  - Cumhachdach...
  Lean Gringeta air adhart, a" càineadh projectile:
  - Tanca...
  Thuirt Malanya, losgadh:
  - A 'stiùireadh ...
  Sgaoil Matilda an tiodhlac marbhtach agus chuir i tweet:
  - Teine!
  Bha Sìne, a" losgadh agus a" rùisg a fiaclan mar neamhnaidean mòra, a" comhartaich:
  - AGUS...
  Rinn Gringeta sgadan, a" crathadh a gàirdeanan:
  - Tha e a" gortachadh...
  Loisg Malanya agus thuirt i:
  - A h-uile duine ...
  Bha Matilda, a" pronnadh an luchd-sabaid leis na slighean aice, a" sgàineadh:
  - Ann an sreath!
  Rinn Sìne gàire agus lean i:
  - Air an...
  Loisg Gringeta, a" sgròbadh mar chobra:
  - Seall...
  Lean Malanya, a 'losgadh, a' leantainn:
  - Fear-cogaidh...
  Bhuail Matilda a casan rùisgte le a òrdagan agus thuirt i:
  - Gu math ...
  Rinn Sìne gàire agus las i toitean:
  - Sgoinneil...
  Loisg Gringeta a-rithist agus sgàin e:
  - Biodh...
  Chuir Malanya am projectile, ag ràdh:
  - Bidh...
  Chrath Matilda an projectile a-steach don mheatailt agus thuirt i:
  - Toradh!
  Thuirt Sìne, a 'leantainn air adhart a' losgadh:
  - A...
  Chuir Gringet às agus taic:
  - Ma tha...
  Loisg Malanya an projectile agus tharraing i a-mach am facal:
  - "Tìgear" ...
  Thuirt Matilda le siud:
  - ANN...
  Chrìochnaich Sìne gu làidir:
  - Thèid e ...
  Thuit Gringeta, a 'leantainn:
  - AGUS...
  Loisg Malanya gu làidir:
  - Bidh...
  Chuir Matilda gu làidir ris:
  - ANN...
  Rinn Sìne gàire, a" rùisgeadh a fiaclan.
  - Sinn...
  Loisg Gringeta dealanach bho a sùilean agus thuirt i:
  - Teine...
  Lean Malanya air adhart:
  - Tha a...
  Dh"èigh Matilda:
  - Tha ar...
  Thug Sìne a-steach leis na faclan:
  - Churchill...
  Rinn Gringeta gàire nuair a loisg i:
  - Bidh e a 'briseadh!
  Rinn Malanya sgadan gu làidir:
  -Deuchainn...
  Thuirt Matilda, a" pronnadh a bratagan:
  - Bidh màl ...
  Rug Sìne a fiaclan agus thuirt i:
  - Air an....
  Rinn Gringeta sgreuchail aig mullach a sgamhanan, a" cur a-mach projectile:
  - Còig!
  Agus rinn na caileagan gàire còmhla... Bha am blàr gu math teth. Bha gunnaichean anti-itealain Ameireaganach ag obair. Bha an armachd aghaidh de 230 millimeters fhathast a" seasamh an aghaidh buillean.
  Ach bha cunnart sònraichte ann. A bharrachd air an sin, aig deireadh a" chogaidh, thòisich na Stàitean Aonaichte a" toirt a-mach teilgean fo-ghnèitheach a bha a" tolladh armachd le cridhe tungstain. Agus tha seo cunnartach.
  Phòg Sìne gualainn Gringeta le a cas rùisgte agus dh" èigh i:
  - Feuch nach caill thu!
  Rinn i gàire:
  - Cò a bhiodh blaster a 'sgiathalaich, ach bhiodh an tè agad sàmhach!
  Agus loisg i, a 'sgrios a' bhataraidh ...
  Thug Matilda, a bha na dhràibhear, fa-near:
  - Le bhith a" gluasad faodaidh tu an cunnart bho bhualadh a lughdachadh.
  Thug an nighean seachad triùir oifigearan poileis na SA, chaidh sruthan dearga a spreadh a h-uile taobh, agus thuit cnàmhan sìos. Lean i an uairsin:
  - Tha e coltach ri bhith ann an tàladh bàis an seo!
  Bhris Gringeta gunna anti-itealain eile agus sheinn e:
  - Tha na h-òrdughan Wehrmacht gu fiadhaich feargach, agus is sinne clann mìos na stàilinn!
  Leudaich Sìne a cas rùisgte, chuir i dheth an rèidio agus mhol i dha na caileagan:
  - Canaidh sinn rudeigin èibhinn ...
  Rinn Gringeta gàire gu puinnseanta agus mhol e:
  - Mu dheidhinn an Fuhrer?
  Chrath Sìne gu làidir.
  - Tha!
  Chuir Matilda taic ris a" bheachd:
  - Deas! Chan urrainn dha duine ar cluinntinn!
  Sheinn Sìne gu toilichte nuair a loisg i:
  - Ach...
  Thog Gringeta e, a" losgadh gu dealasach:
  - Fuhrer...
  Fhreagair Malanya gu cruaidh, brònach:
  - Tha thu...
  Lean Matilda, a" pronnadh nan saighdearan, oirre:
  - Fuhrer...
  Leig Sìne a-mach spionnadh de dhealas:
  - Gobhar!
  Gringeta, a" losgadh, a" leantainn:
  - Airson dè....
  Thuirt Malanya, losgadh:
  - an aghaidh...
  Bhris Matilda a bratagan agus wheezed:
  - Beurla...
  Lean Sìne gu deònach:
  - dhìrich mi...
  Rinn Gringeta sgadan agus beucaich:
  - Tha thu....
  Rug Malanya a fangan agus rinn i rùsg:
  - Asal...
  Thòisich Matilda an uairsin ri beuchd:
  - Gheibh thu ...
  Lean Sìne le gàire, cha mhòr a" tachdadh:
  - Bho...
  Loisg Gringeta agus thuirt e:
  - Tha thu...
  Thog Malanya an dealas:
  - Gu sònraichte...
  Thuirt Matilda na faclan:
  - ANN...
  Sheas Sìne, a' losgadh gu brònach, a' comhartaich:
  - Piatak!
  Gringeta, a" losgadh, a" leantainn:
  - Ruithidh tu a-steach ...
  Thog Malanya gu làidir:
  - Air an...
  Thuirt Matilda gu làidir mar fhreagairt:
  - làidir...
  Thug Sìne taic dha-rìribh:
  - Sasannach...
  Chuir Gringeta tiodhlac marbhtach agus thuirt e:
  - Dòrn!
  Lean Malanya a" seinn:
  - U...
  Thuirt Matilda, a" pronnadh a" ghunna anti-itealain leis na slighean aige:
  - Sinn...
  Rinn Sìne gàire agus lean i:
  - Gunnaichean inneal...
  Rinn Gringeta sgadan, a" tarraing:
  - AGUS...
  Lean Malanya air adhart le creak:
  - Tancaichean...
  Rinn Matilda gàire:
  - U...
  Rinn Sìne gàire:
  -Sinn...
  Rinn Gringeta sgadan aig mullach a sgamhanan:
  -A...
  Lean Malanya gu dealasach:
  - Tha thu...
  Bha Matilda a" beucaich mar buabhall:
  - LE...
  Rinn Sìne gàire:
  - fèin-ghluasadach...
  Ghlan Gringeta, a" giùlan a fiaclan:
  - Tha thu air chrith...
  Thuirt Malanya gu feargach:
  - Bugger!
  Lean Matilda a" seinn:
  - Marbhaidh sinn ...
  Rinn Sìne gàire, a" stampadh a casan rùisgte:
  - Tha thu...
  Rinn Gringeta chirped, a" losgadh gu dealasach:
  - Like...
  Shuidh Malanya agus sheall i sradagan bho a fiaclan:
  - Gobhar...
  Bha Matilda beò, a" pronnadh an fheadhainn eile:
  - AGUS...
  Thog Sìne an dealas:
  - Bidh iad a 'losgadh ...
  Thuirt Gringet gu feargach:
  - Gorm...
  Rinn Malanya sgadan mar chobra cas:
  - Roimhe...
  Thuirt Matilda gu feargach:
  - Tla...
  Agus sheinn na caileagan còmhla:
  - Teine, teine, teine... Agony!
  Ruith sinn a-mach à armachd, ach cha do rinn e dochann ath-chonnadh. B" fheudar dhomh an tanca a tharraing air ais beagan. Agus cuir fios chun sgioba solair le rèidio. Ghabh na caileagan beagan fois.
  Shuath Sìne a cas rùisgte an aghaidh armachd an tanca. Nighean bhrèagha le falt fionn, beagan òir. Cho seductive agus uaislean aig an aon àm.
  Is e a bòidhchead bòidhchead bana-phrionnsa le neart corporra. Loisg Sìne agus thug i a-steach am fear. A leithid de shnaidhte, eireachdail, fèitheach, fionn nàdarrach le craiceann tana. Rinn Sìne gàire, o, tha e math nuair a tha gaol agad air gnè. Agus tha boireannaich ann nach eil dèidheil air. Is dòcha gu bheil iad gu math mì-thoilichte leis a" phòsadh aca. Ged a tha a bhith a" dèanamh gaol le aon fhear a" fàs dòrainneach. Tha mi ag iarraidh measgachadh. Tha mi ag iarraidh beachdan agus tachartasan ùra. Agus coimhead airson fir ùra gus am bi fear nas bòidhche na am fear eile! A bharrachd air an sin, chòrd leannanan dubha gu mòr ri Sìne. Tha e romansach gaol a dhèanamh do dhuine le dath. Agus bidh e gu math snog nuair a tha an craiceann dubh, agus tu a" suathadh do chuinnean sgàrlaid air, agus bidh na sinean a" dol suas agus a" fàs nas duilghe. Agus mar-thà tha tonn luaineach a 'tòiseachadh a' crathadh ort, cha mhòr nach do chuir Sìne a làmh eadar a casan, oir bha i ag iarraidh fear. Ach bha nàire orm air beulaibh mo charaidean.
  Agus mar a bha mi airson gum biodh an t-slat jade pulsating a" dol a-steach do grotto tais Venus.
  Ach thoisich a ceann air tuiteam 'na chadal, agus ghabh a' ghruagaich dhith, agus bhruadair i air so ;
  Seo sinn!
  Rinn Jover Hermes gàire gu mì-mhodhail a-rithist agus lorg e e fhèin ann an deise-fànais sòghail. Taobh a-staigh an togalaich, chaidh holograman trì-thaobhach a-mach, far an do rinn diofar dhaoine, bho stelzans gu creutairean eadar-mheasgte inntinneil, deas-ghnàth caidreachais ann an diofar dhòighean, uaireannan an fheadhainn as fiadhaich agus as miosa ann an sùil an duine. Ghluais na ro-mheasaidhean 3D agus bha coltas beò agus beòthail orra. Bha coltas ann air centaur boireann agus sleamhainn rèidio-beò. Spreadh taobh a-staigh an cuirp gu spreadhaidhean beaga niùclasach aig àm suirghe. Bidh cuid de dhaoine fa leth, coltach ri narcotic hallucinations de neach-ealain avant-garde, air an sealltainn ann an cruth holograman mòra co-cheangailte ri sprèadhadh cascades de dhealanach no frasan de làbha hyperplasmic ag atharrachadh cumadh air a" chuileag agus rèididheachd speactram iomadachd gun chrìoch. An dàrna cuid bidh frasan de hyperplasma ann an cruth iolairean trì-cheann, an uairsin sa bhad, mar fhigearan plasticine, ag atharrachadh gu dealain-dè le mòran sgiathan, an uairsin is e measgachadh de dh" iasg agus gucagan fhlùraichean a tha a "crathadh am peatalan ... Agus tha seo gu tur iongantach, creutairean neo-mhì-chinnteach ann an cumadh, a 'coileanadh gnìomh gintinn, air a chaitheamh bho lùth na h-àrainneachd, thug e air an àile a bhith a' cromadh agus a 'sruthadh sìos ann an sruthan uisge, a thòisich, nuair a thuit e chun uachdar, a' sreap agus a 'smocadh.
  Bha Lev a" coimhead balbh agus blinked ann an troimh-chèile... Bha seo taobh a-muigh a mhac-meanmna, rud a tha ann am prionnsapal do-dhèanta do dhuine ciallach smaoineachadh. Thàinig am facal bho bhilean an òganaich:
  - Faodaidh neach smaoineachadh gu inntinn air a h-uile dad - ach a-mhàin an loidhne às an tig amaideas daonna gun chrìoch gu crìch!
  Cha do ghabh Hermes ri seo, choimhead e gu dùrachdach air na ro-mheasaidhean, luathaich anail an stelzan agus dh" fhàs e na bu truime.
  Chaidh diva rùisgte, àrd le stoidhle gruaige seachd-dathte agus cuip neodron le dusan earball a-mach bho chùl an hologram. An toiseach, bha coltas mòr air an stelzanka, ach le gach ceum chaidh e sìos gus an robh e cha mhòr àbhaisteach, beagan a bharrachd air dà mheatair ann am meud. Choisich i, gu sunndach a" cuairteachadh a cnapan eireachdail le snàithlean tana a" deàrrsadh le clachan rèidio crochte orra. Brògan le sàilean àrda, òr-phlàta le clachan, air an crathadh gu h-àrd air a 'chòmhdach leth-luachmhor.
  A" gluasad air a cùlaibh bha creutair anns an robh seachd bàlaichean aghaidh le casan cumadh losgann, ach air badan bog. Bhiodh na bàlaichean a" gluasad mar chlachan prìseil fo shruthan grunn sholais, agus an aghaidh... Uill, dìreach Mickey Mouse anns na seann linntean, cartùn suaicheanta chloinne. Stad Stelzanka agus rug i a fiaclan mòra, trì-dathte mar panther creachaidh. Bha a sùilean eireachdail, le ìomhaigh rionnag seachd-biorach air an iris, a" reothadh air an Leo Eraskander eireachdail.
  - Abair quasar juling! Dè an cuarc às an tug thu a-mach e?
  Bha Hermes a" magadh gu glic, a" snìomh (sin an droch chleachdadh a th" aig huckster!) Leis an t-sùil cheart phuinnseanta purpaidh aige:
  - Dìomhaireachd malairt! Innsidh mi dhut airson cìs!
  Tharraing boireannach mòr le gàirdean fèitheach am fear àrd, air fhighe bho fhèithean tilgeil, thuige. Bha na h-ìnean fada aice a" deàrrsadh le measgachadh de shaphirichean air an spìonadh, emeralds agus ultra-plutonium.
  - Pàighidh mi ceudad dhut, mar a chaidh aontachadh. Tha mi creidsinn gu bheil e gu tur loidsigeach a" chìs a thogail don òganach. Tha còrr air mìle trì cheud boireann air ìomhaigh a" chuilean leòmhann seo a sganadh mu thràth. Bidh iad dìreach ga reubadh gu pìosan!
  Dh"imlich Hermes a bhilean slàn le a theanga gu feòil-itheach:
  - Tha e nas làidire na tha thu a 'smaoineachadh! Cumaidh e suas! A bheil dad ann dhòmhsa gus nach bi mi sgìth an seo?
  Chuir sealbhadair a" bhrot a-mach sguab de sholas orains bho a corragan agus dh" fhaighnich i, a" tarraing a-steach lasraichean an dope le a sròn bheag ghrinn:
  - A bheil thu ag iarraidh prìobhaideach boireann, oifigearan no bho am measg nan uilebheistean? Ach tha gnè le riochdairean neo-phròtain bho shaoghal eile mì-laghail (agus faodaidh e a bhith cunnartach!), Chan eil e comasach ach airson cìs a bharrachd. Tha roghainn ann bho hermaphrodites gu magpies ...
  Chuir Hermes dheth e gu cas:
  - Tha e nas fheàrr le boireannaich bho galaxies agus structaran bodhaig eile; tha iad mar-thà sgìth de na com-pàirtichean sparring shìorraidh aca.
  Tiodhlaic aodann cartùn beathach a bha coltach ri pìos grìogagan à dreasa na banrigh e fhèin ann an sealladh an fhir òig. Leudaich an t-sròin le spatula agus shuathadh i na veinean gràsmhor fo chraiceann seoclaid dorcha a" bhalaich. Ghlan Eraskander bhon tic tlachdmhor, agus ghluais an spatula garbh gu na sàilean pinc, còmhdaichte le oladh cùbhraidh a chuireas às do dhuslach is salachar. Thòisich dath nam bàlaichean boillsgeach, creutair iongantach, ag atharrachadh gu pàirt gorm emerald den speactram.
  - Is e miann an neach-dèiligidh an lagh. - Dh'èigh ceann-taighe na dìithcha r'a pheata èibhinn. - Air ais Alavaleta, tha thu ceàrr a bhith a" smaoineachadh gur e am balach seo an t-anam as caoimhneil. Air do bheulaibh, gu dearbh, tha beathach beag monstrous, comasach air a bhith mar aon de na gaisgich as fheàrr san Ìmpireachd gun chrìoch san àm ri teachd. - An uairsin dh" atharraich tòna an diva bho bhith foighidneach agus sublime chun an fheadhainn as àbhaistiche agus eadhon leamh. - Agus thusa, Leòmhann Cub, lean mi!
  "Ma tha a h-uile càil ann an òrdugh, seallaidh mi dhut an lùchairt ìmpireil anns a" phrìomh-bhaile galactic Greyzinar, "cha mhòr nach robh Hermes a" feadaireachd.
  Làmh ri làimh, choisich Eraskander agus sealbhadair an taigh-siùrsaich air cùl a" bhalla breac-dhualach. Às a sin thàinig fuaim gàire boireannaich, agus meirgeadh an aodaich ga thoirt dheth. Dh'adhbhraich coltas an fhir òig gàire. Ruith grunn mhaighdeannan rùisgte air, ag òl a-staigh le sannt nan leeches acrach. Buidhnean; Bha craiceann donn umha an duine agus an stelzanok nas aotroime air an ceangal ann am ball, bha e a" faireachdainn mar a bha e, ann an sunnd, air a bhìdeadh gu làidir air a ghualainn, agus sa bhad bha trì bilean nighean cùbhraidh a" feuchainn ri beul an tràill a ghlacadh. Rug làmhan air falt bàn a" bhalaich, chaidh iad thairis air, ag adhbhrachadh pian, chaidh ìnean fada a chladhach a-steach do lannan a ghualainn. Dh'obraich an leòmhann gu fiadhaich, mar inneal beò, ach bha inntinn fada air falbh ...
  Dhùisg Sìne gu spang de a bonn rùisgte le a pailm.
  Rinn Gringeta tàir air a cèile, no an àite sin don chomanndair:
  - Uill, a-nis air ais dhan bhlàr!
  Rinn Sìne gàire agus thuirt i:
  - Tha mi ort mar ann an cogadh, agus ann an cogadh mar thusa ...
  Thug an gunna-inneal seo taic do Malanya:
  - Tha am blàr seachad, agus tha mi toilichte a dhol dhachaigh!
  Thuirt Matilda gu bruadar:
  - Bu mhiann leam oighreachd a bhi agam dhomh fein ! Agus tha tràillean air!
  Rinn Gringeta gàire agus thuirt e gu glic:
  - Carson dìreach aon oighreachd? Is dòcha gu bheil e nas fheàrr cruinne-cè slàn a bhith agad le tràillean?
  Rinn Sìne gàire. Bha i ag iarraidh corp dubh. Gus a bhith air a bhualadh agus air a chùram. Eh, chan eil a h-uile duine a 'tuigsinn boireannaich. Carson a tha iad cho tarraingeach dha Afraganaich?
  Thòisich Malanya a" losgadh ghunnaichean-inneal - gu fortanach bha an armachd air ath-lìonadh, agus air a chrathadh:
  - "Bummer", fionnar "Bummer" - solais emerald ... An "Bummer" seo, mac Fortune, mas urrainn dhut grèim fhaighinn!
  Mheudaich Matilda a h-astar... Thòisich na caileagan air buncair eile a sgrios.
  Rinn Sìne gàire:
  - Tha thu...
  Thog Gringeta gu sunndach:
  - Uill...
  Dh"fhàs Malanya, a" giùlan a fiaclan:
  - Tha fios agad...
  Lean Matilda gu feargach:
  - Tha ar...
  Bha Sìne a" feadalaich, a" cur projectile le a meur rùisgte air an luing gàirdeachais:
  - Daoine!
  Sheinn Gringueta le aplomb:
  - Gràdh...
  Bidh Malanya ag èigheach:
  - Hydrogen!
  Dh"èigh Matilda:
  - Thoir dhomh boma hydrogen!
  Chrath Sìne a ceann òir agus sheinn i:
  - O, cha chreid mi fhìn e... Anns na saobh-chràbhaidhean seo!
  Thòisich Gringeta gu rianail a" losgadh air a" bhataraidh le howitzers. Rinn i seo gu socair, ach a" seinn:
  - Bidh mi ag òrd mar bhreac-fhiodha... Agus tha mi fiù 's rud beag craicte!
  Gheàrr Malanya sìos dusan neach-coise le gunnaichean-inneal agus rinn i rughadh:
  - Draoidheachd cnàimhneach!
  Ghabh Matilda, a 'putadh an tanca, e agus sheinn e:
  - Gun onair, dùthaich shoilleir ! Chan eil creutair sam bith nas coisrigte do Koshchei!
  Rinn na gaisgich gàire, agus thòisich Sìne air seinn a-rithist:
  = A' Ghearmailt...
  Thog Gringeta gu sunndach:
  - Tha seo...
  Thuirt Malanya gu làidir:
  - Uile gu lèir...
  Ceartaich Matilda am facal:
  - A-mhàin ...
  Chrìochnaich Sìne gu cruaidh:
  - Smear...
  Gringeta, losgadh, chirped:
  - Deireadh...
  Rinn Malanya sgadan le feirg:
  - Thig e ...
  Thuirt Matilda:
  - Sveta...
  Tha Sìne air a dhearbhadh le aplomb:
  - Dhutsa...
  Chaidh Gringeta a-mach gu làidir:
  - Bullet...
  Bha Malanya a" sgàineadh mar thaidhreadh millte:
  - ANN...
  A 'briseadh a h-uile duine, chuir Matilda a-mach:
  - Teampall !
  Agus chaidh na caileagan thairis air an casan rùisgte. Bha iad a 'coimhead cho iongantach agus tarraingeach.
  Rinn Sìne gàire:
  - Bidh...
  Lean Gringeta gu deònach oirre a" tàirneadh oirre:
  - Don Fuhrer ...
  Rinn Malanya sgàineadh le fearg panther:
  - A lùb...
  Lean Matilda le gàire:
  - Stalin...
  Thog Sìne ann an guth oriole:
  - Crap...
  Rinn Gringeta sgadan le eirmseachd, agus bhuail e eadhon fear trom:
  - Air an...
  Ghabh Malanya gu dùrachdach ris an t-suidheachadh:
  - Dhà...
  Rinn Matilda sgadan mar panther:
  - Ruble!
  Às deidh sin thuit an gunna mu dheireadh sàmhach. Tha naochad sa cheud de New York air a ghlacadh mar-thà leis na Nadsaidhean. Agus cò a thuirt gu bheil ro bheag de Ghearmailtich ann airson an saoghal a riaghladh? Ann an suidheachadh sam bith, faodaidh iad an saoghal a shlugadh. Bidh na mìltean de Yankees a 'gèilleadh a-rithist. Agus is e dìreach pàirtean anns a bheil Iùdhaich a b" fheàrr le bàs na bhith air an cur an grèim.
  Às deidh tuiteam New York agus Washington, air 25 Dàmhair, 1945, ghèill na Stàitean Aonaichte. Mar sin, chaidh duilleag eile den Dàrna Cogadh a thionndadh.
  Bha an t-arm Aimeireaganach a" dì-armachadh, agus bha na milleanan de shaighdearan agus mailisidhean a" dol a-steach do champaichean.
  Rinn Hitler gàirdeachas... Air 30 Dàmhair 1945, thadhail am Fuhrer air Washington agus bhruidhinn e aig tobhta an Taigh Gheal.
  Bha òraid an deachdaire àireamh a h-aon, mar a bha e an-còmhnaidh, soilleir agus cuimhneachail. Rinn na Gearmailtich moladh agus chaidh na h-Ameireaganaich air an glùin. Tha an cumhachd as beairtiche san t-saoghal air tuiteam. Buaidh mhòr.
  Dh'òrdaich Hitler saor-làithean ullachadh ann an Cipros agus sreath slàn de shabaid gladiatorial a chuir air dòigh.
  Aig an aon àm, thòisich na Gearmailtich air Iùdhaich a bhuachailleachd gu ghettos agus òrdugh ùr a stèidheachadh. Thòisich an Treas Reich air Ameireaga a chuairteachadh.
  Aig an aon àm, chaidh duaisean a thoirt dhaibhsan a bha cliùiteach dhaibh fhèin. Agus bha tòrr dhiubh ann.
  Super ace, agus fìor rionnag, fhuair Friedrich òrdugh a chaidh a chruthachadh gu sònraichte dha: an Rionnag Mhòr, Crois Ridire na Croise Iarainn le duilleagan daraich òir, claidheamhan agus Daoimeanan. Cha deach ach aon duais a stèidheachadh gu h-àrd: an Rionnag Mhòr, Crois an Ridire, a" Chrois Iarainn, le duilleagan daraich platanam, claidheamhan agus daoimeanan.
  Chaidh feadhainn eile a bhuileachadh cuideachd. Fhuair Sìne Crois an Ridire le duilleagan daraich, agus fhuair a caraidean dìreach Crois an Ridire. Fhuair na ceithir eireachdail mar dhuais: Knight's Crosses, le duilleagan daraich, claidheamhan agus daoimeanan, agus bha na duaisean sin aca mu thràth. A bharrachd air croisean òir is daoimean de luchd-sgrios tanca.
  Fhuair Hans Feuer, Crois Ridire na Croise Iarainn le Duilleagan Darach is Claidheamhan.
  Chan eil sin dona dha fear aig a bheil a mhàthair Iùdhach agus athair à Nirribhidh. Agus dh"ainmich e e fhèin na Ghearmailteach den deicheamh ginealach. Tha Hans na leannan do Gerd agus grunn nigheanan eile. Fear òg glè bhòidheach, bàn. Chan eil e coltach ri Iùdhach idir, ach postair Aryan.
  Fhuair Gertrude agus Stella, na gaisgich sin a bha a 'sabaid air discus, cuideachd crois òir de luach armailteach. Agus air crois ridire a 'chrois iarainn le duilleagan daraich. Ach fhuair iad barrachd duais airson liostaichean de phlèanaichean a chaidh a sgrios. Bha na plèanaichean diosc so-leònte, ach cha b" urrainn dhaibh an losgadh fhèin. Cha do rinn iad ach na plèanaichean, oir bha an astar còig gu sia tursan nas àirde na an astar fuaim. Uill, dh'fhaodadh iad cuideachd urchair fo smachd rèidio a losgadh aig targaidean talmhainn.
  Gus an tàinig an discus gu bhith na inneal làidir, ged a bha buaidh làidir moralta air a nàimhdean aig a so-leòntachd. Ach "s e rud daor a th" ann.
  Fhuair na pìleatan Mairead agus Helga Crois Ridire na Croise Iarainn, le duilleagan daraich, claidheamhan agus daoimeanan. Tha seo airson na cunntasan eireachdail de phlèanaichean sìos agus bòidhchead blondes seunta.
  Fhuair e duais: Knight's Cross, agus Dan, agus cuideachd duilleagan daraich Wolf.
  Chaidh an carp crucian a thoirt seachad leis na Seapanaich agus na Gearmailtich. Fhuair e Crois Iarainn, Ciad Clas, agus uaireadair pearsanaichte bho Mainstein. Fhuair am balach ninja na prìomh dhuaisean aige bhon Impire Hirohito. Gu dearbh, chaidh gaisgich ninja eile a thoirt seachad cuideachd. Chuir Iapan ri ceannsachadh Ameireagaidh.
  Fhuair mòran duaisean agus airgead. Thug gàirdeachas agus gàirdeachas grèim air an Treas Reich gu lèir.
  Sheall an tanca E-50 feartan sabaid sàr-mhath agus chaidh aithneachadh mar an fheadhainn as fheàrr san t-saoghal. Bhrath na Gearmailtich an inntinn a-rithist.
  Agus air 8 Samhain, 1945, chaidh a" chiad saideal fuadain le camara bhidio a chuir air bhog gu orbit ìosal na Talmhainn.
  Bha am Fuhrer fhèin fhathast a" comharrachadh ceann-bliadhna an Munich Putsch ann an Cyprus aig an Colosseum.
  Bha fuil a" sruthadh mar abhainn ann an sabaidean gladiator. Mar a bha e an-còmhnaidh bha tòrr orgies agus gluttony ann. Bha na Gearmailtich gu litireil a" dol craicte.
  Aig an aon àm, chruinnich Stalin, a 'comharrachadh saor-làithean an ar-a-mach air 7 Samhain, Comataidh Dìon na Stàite.
  Bha e riatanach bruidhinn mu na duilgheadasan a th' ann an-dràsta. A-nis tha làmhan Hitler an-asgaidh. Agus nach tèid e nas fhaide chun na Ruis? Gus crìoch a chur air an ìmpireachd Bolshevik.
  Molotov, a 'bruidhinn, thuirt e:
  - A-nis tha an Treas Reich air fàs nas làidire na bha e a-riamh! Tha na comasan aige iongantach! Gu dearbh, sheall an tanca Gearmailteach E-50 nach robh e ruigsinneach dha na h-Ameireaganaich. Agus chan eil co-ionann aig itealan jet an Treas Reich!
  Chuir Stalin stad air Molotov:
  - Ann an ùine ghoirid, a bheil sinn duilich?
  Chuir Coimiseanair an t-Sluaigh airson Cùisean Cèin an aghaidh:
  - Chan eil mi a 'smaoineachadh, a chompanach Stalin. Bidh do shòlas agus toil neo-lùbadh nan Sòbhieteach gu cinnteach gar toirt gu buaidh!
  Bhuail Stalin a làmhan grunn thursan. Agus thuirt e le gàire:
  - Am bheil thu a' saoilsinn gu'n dean mo ghineil-sa dìoladh air son do leisgein ?
  Thuirt Voznesensky, le dioghaltas na ghuth:
  - Tha sinn a 'feuchainn le ar n-uile neart, Comrade Stalin. Ach tha crìochan air comasan daonna! Chaidh uimhir de thancaichean T-34-85 a thoirt a-mach mu thràth nach eil sgiobaidhean gu leòr ann dhaibh!
  Thuirt Zhukov gu feargach:
  - Chan e am prìomh rud meud, ach càileachd! Tha an T-34-85 so-leònte eadhon gu E-5an aotrom, agus cha tèid a ghunna a-steach don E-50 eadhon aig raon bàn! Gu dearbh, tha an trithead "s a ceithir seann-fhasanta gu moralta agus gu fìrinneach. Ach chan eil an gluasad ùr de T-54 deiseil... Agus a bhith onarach, chan eil e gu leòr cuideachd a dhol a-steach don nàmhaid!
  Thuirt Voznesensky ann an tòna misneachail:
  - Tha sinn a" dèanamh a h-uile càil gus dèanamh cinnteach gun tèid an T-54 a-steach gu cinneasachadh cho luath "s a ghabhas. Ach bu chòir an tanca a bhith air a dhèanamh gu ìre mhath aotrom, air a dhìon gu math agus le armachd iomchaidh. Tha e duilich a h-uile dad a choileanadh aig an aon àm. Tha sinn a 'feuchainn agus tha na dealbhadairean ag obair trì shifts!
  Thuirt Stalin gu cruaidh:
  - Cia mheud mèinneadair den leithid a tha ag ithe mialan anns na campaichean! Agus san fharsaingeachd tha mi briseadh-dùil leat. Cha deach trodaiche jet riarachail a chruthachadh fhathast, agus tha an Yak-9 fhathast ann an cinneasachadh mòr!
  Thuirt an dealbhaiche Yakovlev, le nàire:
  - Chan eil an càr seo dona idir, a Chomrade Stalin ...
  Chuir an t-Àrd-Cheannard stad air:
  - Tha thu ag ràdh nach eil dona? Tha, tha luchd-sabaid Gearmailteach dà uair cho luath! Agus 's e aon canan adhair a th' anns an armachd... 'S e stoc gàire a th' ann an leithid de ghaisgeach. Chan eil ann ach each le crògan briste!
  Lorg Yakovlev misneachd airson a dhol an aghaidh:
  - Tha thu ceàrr, a chompanach Stalin. Tha an Yak-9 na charbad fìor ghluasad agus tha e èifeachdach ann an cleachdadh. Agus tha e furasta a dhèanamh agus saor. Bhiodh e na iongnadh dhuinn nan lorgadh fear nas fheàrr.
  Thog Stalin a dhòrn agus thuirt e:
  - Chan urrainn dhut na faisisteach a bhualadh an seo ann an àireamhan! Tha an saoghal gu lèir a-nis fo an t-sàil aca. Chan urrainn dhuinn fhathast am bualadh ann am farpais àireamhan. Mar sin chan eil air fhàgail ach sàr-mhathas càileachd a choileanadh. Agus an seo feumaidh sinn jet sabaid saor agus practaigeach a tha nas fheàrr na an co-aoisean Gearmailteach. Agus feumaidh tu seo a choileanadh, air neo bidh mi a" losgadh ort!
  Aig na faclan mu dheireadh, thionndaidh Stalin gu bhith na sgread. Agus shàth e a dhòrn air a" bhòrd. Bha sos trom ann.
  Bha dealbhan ann an oifis Stalin far an deach dealbhan de dhiofar cheannardan is rìghrean a pheantadh air canabhas ann an ola dhathte.
  Seo Suvorov, Kutuzov, agus Brusilov. Cuideachd Peter the Great, Ivan the Terrible, Dmitry Donskoy, Ivan Kalita, Frunze, Bagration. Taghadh gu math inntinneach. Nochd dealbh ùr cuideachd: Grand Duke Vasily the Third. B 'e an riaghladair seo athair Ivan the Terrible. Ged nach eil e cho ainmeil ris a mhac ainmeil.
  Is ann ainneamh a bha Stalin ann an deagh shunnd. An dèidh dha pàirt chudromach den ìmpireachd Sòbhieteach a chall aig àm a' chogaidh leis an Treas Reich, bha eagal air gun tigeadh na Nadsaidhean a-rithist. Cha robh an cogadh leis na Stàitean Aonaichte ro fhada gus faochadh agus cothrom a thoirt seachad... Uill, mar eisimpleir, boma atamach a chruthachadh agus dìon an aghaidh nan Nadsaidhean.
  Ciamar as urrainn dhut aontachadh gun a bhith feargach? Is dòcha nach nochd na Nadsaidhean sa gheamhradh, ach an ath shamhradh: bi an dùil ri aoighean gun chuireadh! Agus chan eil seo, gu dearbh, idir tlachdmhor. Ach tha e na adhbhar dragh... Tha Stalin sean mar-thà, chan eil a neart agus a shlàinte co-ionann. Bidh e uamhasach duilich, agus eadhon nas coltaiche do-dhèanta, a dhol an aghaidh nam faisisteach. Mar a dhèiligeas tu ri cumhachd nan Nadsaidhean.
  Bhris Voznesensky, mar an fheadhainn as gaisgeil, am fois agus thuirt e:
  - Aig a" chaismeachd, Comrade Stalin, chunnaic thu ar prototype IS-4. Rinn sinn riaghladh air agus rinn sinn tanca ùr dìreach ann an àm airson na saor-làithean. Tha 250 mm de dh'armachd aghaidh aig a' chàr. Agus taobhan 170 mm. Le cuideam de 60 tonna, tha an carbad a thig às a sin comasach air seasamh an aghaidh buillean canan Gearmailteach 88-mm. Chaidh againn air an tanca a bha thu ag iarraidh a dhèanamh, Comrade Stalin.
  Thuirt an ceannard gu dubhach:
  - Ach bidh an canan Gearmailteach 105-mm E-50 fhathast a" dol a-steach don IS-2 air a" bheulaibh. Ged nach toir canan 122-mm den tanca seo Gearmailteach a-steach don armachd aghaidh! Cha do rinn thu a-riamh, càr nas fheàrr na crìochan Gearmailteach.
  Gheall Voznesensky gu sòlaimte:
  - Bidh an IS-7 deiseil a dh" aithghearr; bidh an tanca seo le canan 130-mm a" dol thairis air an IS-4 ann an armachd agus armachd aghaidh. Agus an uairsin is urrainn dhuinn tòrr a choileanadh. Pierce armachd aghaidh an mastodon faisisteach!
  Rinn Stalin beagan bog agus dh" fhaighnich e:
  - Dè an cuideam a bhios air an tanca seo?
  Fhreagair Voznesensky le misneachd:
  - Seachd fichead 's a h-ochd tunna. An ìre mhath beag, mar Tìgear-2. Chan eil fios againn gu cinnteach dè an ìre gu bheil canan Gearmailteach le baraille 105 mm de dh'fhaid a" dol a-steach gu 100 EL. Ach timcheall air, ma tha feartan coltach ris an fho-ghnè aig an projectile, an uairsin... Bheir astar de 1300 meatair a-steach armachd de 300 millimeters aig ceàrn trì fichead ceum bho astar 1000 meatair ...
  Chuir Voznesensky leisg agus fhreagair còig mionaidean às deidh sin:
  - Chan e, is dòcha, bidh an IS-7 fhathast nas ìsle na tanca na Gearmailt ann an cumhachd armachd a" ghunna, agus cha bhith e comasach dha a dhol thairis air ann am cnap.
  Chuir Stalin ceist air:
  - Agus carson? A leithid de shàr inbhe, ach nas lugha de tholladh armachd na Gearmailtis?
  Fhreagair Voznesensky le osna:
  - Tha càileachd an projectile Gearmailteach nas fheàrr, mar a tha an astar tùsail. A thaobh seo, tha eadhon an canan Gearmailteach 88-mm beagan nas làidire ann an tolladh armachd aig raon goirid na an 130-mm againn.
  Chrath Stalin na cnapan aige agus thuirt e:
  - Feumaidh sinn càileachd an projectile a leasachadh! Obraichidh tu air! Dè cho fada "s as urrainn dhut an inbhe a phutadh ...
  Mhol Beria gu rèidh:
  - Faodaidh tu canan caliber 203-mm a chuir air an tanca. Agus gu litireil sguabaidh i air falbh a nàimhdean!
  Fhreagair Stalin gu teagmhach:
  - Meudaichidh an cuideam, lughdaichidh an ìre teine, cha bhith an dòigh-obrach cuideachail!
  Sgaoil Beria a làmhan agus thuirt i:
  - Ach air dhòigh eile cha bhith e comasach dhuinn a dhol a-steach do na Gearmailtich air adhart ... A bharrachd air an sin, tha an IS-7 na tanca caran trom, agus daor. Agus chan eil mòran ghoireasan againn airson innealan sgudail.
  Chàin Stalin a dhòrn air a" bhòrd agus rinn e gàire:
  - Bu chòir don IS-11 a bhith na tanca le gunna 203 mm. Ach tha feum agam air IS-10 a thig gu bhith uile-choitcheann. Agus aig nach eil cuideam nas motha na leth-cheud tunna. Tha e soilleir?
  Sgaoil Voznesensky a làmhan gun chuideachadh:
  - Nì nas lugha de chuideam an dìon nas miosa, Comrade Stalin ...
  Mhol an ceannard:
  - Agus bidh thu a 'dèanamh a' mhaoil trì cheud mìle meatair, agus aig ceàrn mar an IS-3, agus tha an armachd taobh gu math nas laige ... Agus smaoinich air a 'ghunna.
  Thug Voznesensky fa-near:
  - Am faod sinn feuchainn... Inneal a chruthachadh a tha dìreach air a dhìon bhon aghaidh? Uill, tha sin cuideachd na adhbhar!
  Mhol Beria gu h-obann:
  - Nach cuir sinn a h-uile dealbhaiche gu campaichean. Is dòcha an uairsin an cruthaich iad rudeigin feumail?
  Rinn Stalin gàire agus thug e fa-near:
  - Dè... Deagh bheachd! Bidh nas lugha de bhuairidhean ann dhaibh anns na campaichean!
  Ach feumaidh tu tancaichean ùra a dhèanamh! A leithid nach seasadh an Treas Reich eadhon faisg orra!
  Fhreagair Voznesensky le ciall:
  - Nì sinn ar dìcheall!
  Thuirt Beria gu furasta:
  - Cuiridh sinn an grèim a h-uile neach-saidheans! Leig leotha obair fo chlubaichean an fhreiceadain!
  Rug Stalin:
  - Agus bu chòir na plèanaichean as fheàrr san t-saoghal a bhith againn, a bharrachd air rocaidean! Mar sin biodh, oir thuirt mi mar sin!
  Thog Coimiseanair Cùisean Taobh a-staigh an t-Sluaigh:
  - Is lagh focal firinn !
  Thuirt Stalin rudeigin fèin-bhreithneachail:
  - Fhathast, bha e dìomhain nach tug mi ionnsaigh air a" Ghearmailt fhad "s a bha iad trang leis na SA agus Canada. Is e mearachd mòr a tha seo!
  Mhol Zhukov sa bhad:
  - Am faod mi bualadh a-nis? Ged nach deach na saighdearan nàmhaid a ghluasad?
  Chrath Stalin a cheann liath le àicheil:
  - Cha ghabh mi uallach mar sin! Agus cha ghabh na daoine againn e nas motha! Chan eil sinn nar luchd-ionnsaigh! Tha sinn a 'seasamh airson sìth agus a' sabaid airson adhbhar na sìthe! Thoir dhomh lìog dì-armachaidh!
  Thug Vasilevsky fa-near le eagal:
  - Ma bheir iad ionnsaigh oirnn, bidh e ro fhadalach... Agus cha deach bun-bheachd cogadh casg a chuir dheth.
  Rinn Stalin osnaich gu mòr. Dhòirt e fhèin botal fìon, agus dh'òl e glainne slàn, agus thuirt e:
  - Cogadh casgach... Uill, is dòcha gun tèid sinn air adhart ceud cilemeatair no dhà agus gun tèid stad a chuir oirnn. Bu chòir dhut a bhith air mo bhualadh na bu thràithe! Agus a-nis, bidh sinn a 'cunntadh air na Gearmailtich agus na Seapanaich gus am biadh a chuir às beagan.
  Thog Beria a guth an seo, ag èigheach:
  - Dè ma tha Comrade Stalin... A" putadh Iapan agus an Treas Reich còmhla?
  Rinn an ceannard gàire agus thuirt e:
  - Bhiodh seo na dheagh roghainn ... Ach ciamar a choileanas tu e?
  Thuirt Coimiseanair Cùisean Taobh a-staigh an t-Sluaigh:
  - Tha còignear nigheanan againn a chaidh tron chogadh gu lèir agus a shabaid ann an Ameireagaidh. Is dòcha gun urrainn dhaibh earbsa a thoirt don ghnìomhachd?
  Rinn Stalin gàire na mustache agus chroch e:
  - A bheil thu a 'ciallachadh seo? Alenka agus an sgioba aice?
  Chrath Beria a ceann gu sunndach:
  - Tha, dìreach iad!
  Chaol Stalin a shùilean agus dh"fhaighnich e:
  - Dè tha thu a" smaoineachadh as urrainn dhaibh a dhèanamh?
  Chrath Coimiseanair Cùisean Taobh a-staigh an t-Sluaigh a cheann agus mhol e:
  - Uill, sgeadaich mar ninjas agus thoir ionnsaigh air bunait na Gearmailt! Is dòcha gun obraich e!
  Chrath Stalin a cheann agus fhreagair e às deidh dha smaoineachadh:
  - Na dèan cabhag fhathast! Mura toir na Gearmailtich ionnsaigh oirnn, tha an leithid de bhrosnachadh cunnartach. A bharrachd air an sin, tha na nigheanan gu tur eadar-dhealaichte bho na Seapanach. Faodaidh tu cogadh a thoirt oirnn cuideachd. Ach ma bheir Hitler ionnsaigh, an uairsin... tha mi a" smaoineachadh nach bi dad ri chall!
  Chrath Beria le aonta:
  - Tha sin ceart, a charaid Stalin! Nigheanan, is e seo an trèana armachd againn air an taobh-loidhne!
  Chrath ceannard gach aimsir is sluaigh gu sgith :
  - Ceart gu leòr! Tha sinn mu thràth air bruidhinn air a" phrìomh rud! Is e am prìomh rud gu bheil sìth ann! Tha a h-uile duine sgìth den chogadh!
  Dh" fhàg an entourage oifis an tyrant gun mòran dealas. Cha robh ceannard gach àm agus sluaigh ann an deagh shunnd. Ged dh' fhàs m' anam beagan ni bu aotruime. Gu dearbha, nam biodh an Treas Reich agus Iapan a" dol an aghaidh cinn, bhiodh e sgoinneil! Thug seo cothrom dhomh. Is dòcha sa chùis seo gum biodh ùine gu leòr ann airson boma atamach fhaighinn. Ged a bha am beachd fhèin coltach ri dàn-thuras agus bha feum air co-dhiù còig bliadhna eile.
  An uairsin gu h-obann bha Stalin air a bhrosnachadh agus ghairm e an rùnaire aige. Thàinig nighean òg, caol a-steach, le falt dubh ceangailte ann an earball muic. Chrom i dhan cheannard.
  Dh'òrdaich Stalin ann an guth cruaidh:
  - Leig leinn clò-bhualadh! Bidh mi ag òrdachadh, agus sgrìobhaidh tu mo smuaintean glic.
  Shuidh an nighean sìos agus thòisich i ri creachadh fo òrdugh an stiùiriche;
   Tha onair ann an cogadh math nuair nach eil thu a" slaodadh ann an trèanadh, ach nuair a thig blàr, faodaidh tu seòlta a chleachdadh!
  Faodaidh duine sam bith urinate ann an taigh beag; is e dìreach an fheadhainn nach leig leotha fhèin a bhith sa phrìosan ann am bucaid a dh'fhaodas villain a bhogadh!
  Tha stoirm ionnsaigh an Fatherland a 'tighinn chun an riaghladair a tha a' feitheamh ro fhada airson sìde bhon mhuir!
  Cha bu chòir don neach pearsanta a dhol an aghaidh a" phobaill, ach a-mhàin nuair a thig e gu mealladh an t-sluaigh, nach urrainn don chomann-shòisealta dearmad a dhèanamh air!
  Ge bith cò a chuireas gu sàmhach a" chomann-shòisealta thairis air an neach pearsanta, cuiridh e an t-airgead anns a" wallet aige!
  Agus tha e nas binne dha fear-sneachda san fhàsach na dha cuideigin a bhios a" gabhail obair fhliuch gun mhisneachd làidir na shunnd fhèin!
  Cha chuir fortan tearc mar thoradh air gòrachas an nàmhaid an àite cleachdadh eagarach de inntinn ionnsaichte!
  Faodaidh tu a bhith ag ionndrainn barrachd air aon uair sa bhlàr, ach dìreach nuair nach bi an aon mhiann agad a" ruith seachad air an targaid agad, gus àite sìtheil a bhualadh gu ceart!
  Bidh an fheadhainn a bhios a" fuireach thairis air an ùine airson co-dhùnaidhean a" dol a-steach do thrioblaid agus a" dèanamh cho-dhùnaidhean gun a bhith a" smaoineachadh tro na gluasadan aca, nuair a thèid eadhon an corran seachad air a" mhil!
  Rinn saothair duine à muncaidh, agus bheir spàirn, saothair agus eòlas sgrios air duine !
  Is e olc taobh eile bonn a" mhaith, às aonais sin bidh an duais a" call meud agus cuideam!
  Tha a bhith a" putadh leis an fheadhainn a tha faisg air làimh àbhaisteach do dhaoine gòrach, ach airson srainnsearan a phutadh feumaidh an innleachdas as gèire a bhith agad!
  Ma tha thu airson cinn-cinn a choinneachadh, sabaid ris an fheadhainn a tha a" feuchainn ri sgòran a rèiteachadh leat!
  Bidh spàin mhòr a" toirt cràdh air do bheul, bidh spàin bheag a" toirt air do bhroinn èirigh bhon acras, agus dìreach air eagal "s nach urrainn dhut an duilgheadas a bhith a" sabaid cus cuideim a sheachnadh!
  Tha e duilich dealachadh ris a h-uile càil, ach a-mhàin notaichean a bharrachd de chuideam, agus chan eil e furasta faighinn cuidhteas iad!
  Dè cho furasta itealaich suas, agus dè cho duilich èirigh!
  Tha sgiathan aig vultures cuideachd airson an toirt air falbh, ach airson àrdachadh ann an spiorad, cha bu chòir aon a bhith air a bhrosnachadh le smuaintean luchd-brathaidh!
  Ma bhios tu a" sruthadh ann am fuil fhuar dìreach airson a bhith beò, bidh thu nad dhealan-dè san t-sneachda!
  Tha fios aig caraidean ann an trioblaid, agus bidh nàimhdean, gu mì-fhortanach, an-còmhnaidh ga thoirt thuige!
  Faodaidh gaisgeachd mearachd a cheartachadh, ach cha bhith e gu bràth a" fìreanachadh sloppiness!
  Tha eireachdas an riaghladair, mar an delirium tremens de mhisg, a 'leantainn aon amas: a bhith air a shàrachadh agus a thoirt air falbh bhon fhìrinn!
  Tha am peilear na dhòigh foghlaim sàr-mhath, ach tha èifeachdas a" bhuaidh a" dol sìos a rèir tricead cleachdaidh! Gu tric caillidh tu an t-ùghdarras agad, ach ma thèid do ghlacadh, feumaidh tu zombies a thogail!
  Bidh creideamh a" lughdachadh duine pròiseil gu ìre beathach - a" toirt roghainn eadar caora is gobhar! Agus is e taobh làidir creideamh sam bith gu bheil, eu-coltach ri atheism, co-dhiù roghainn beathach agad!
  Bidh luaidhe a" cuideachadh le cnàmhadh, gu sònraichte ma tha am pill ann an cruth cartridge! Agus carson? Cha bhith thu a" gearan gu bràth mu dìth miann!
  Chan eil saidhgeòlas turtar a" cur ri beatha fhada, oir aig astar seilcheag chan urrainn dhut cumail suas ris an astar a bheir fad-beatha!
  Chan e òr a th" anns a h-uile dad a tha soilleir, ach tha a h-uile dad a tha dall air an nàmhaid gun phrìs!
  Is e am muncaidh sinnsear an duine, agus chan urrainnear a ghiùlan a chleachdadh mar eisimpleir airson sliochd!
  Ge b' e cò as urrainn a bhith beò le madaidhean-allaidh, cha dèan e gearan gu brònach!
  Is e an leòmhann rìgh nam beathaichean, ach tha an tràill daonna ga fheannadh!
  Is e cogadh taigh-dhealbh, stiùireadh còmhla, coileanadh fa leth, cuairteachadh mòr agus cuidhteasan oifis bogsa garnished!
  Is e alchemist a th" ann an deagh chomanndair, a" gluasad na peilearan luaidhe cogaidh gu buinn òir airson airgead-dìolaidh!
  Is e dìreach an fheadhainn a tha air bàsachadh mar-thà airson beatha airidh nan anam a tha a 'bàsachadh le nàire! Agus ma tha bàs airidh air, tha seo mar-thà neo-bhàsmhorachd, a tha a 'ciallachadh fìor bheatha!
  Tha an fheadhainn a dh"fhàillicheas ann an cùisean nach eil den duilgheadas diabhal agus iom-fhillteachd diabhal an urra ri Dia!
  Is e dìreach an fheadhainn aig a bheil fios mar a chuireas iad casg air smuaintean rèisidh a tha comasach air leum mòr inntinn a dhèanamh!
  Ann an cogadh, tha a h-uile dad cho sean ris na cnuic, chan eil ach trioblaidean an-còmhnaidh ùr, agus tha an teicneòlas seann-fhasanta!
  Chan urrainn dhut ach cuideigin aig a bheil bàlaichean reòta na cheann a shàrachadh!
  Faodaidh eadhon na baigeirean anns na tallachan losgadh, agus tha daoine beairteach le neart armachd comasach air an targaid a bhualadh!
  Faodaidh amadan a dhòrn a bhualadh, ach is e dìreach fìor shàr-eòlaiche as urrainn toirt air na tha aig nàmhaid seòlta na dhòrn a chall!
  Chan eil a bhith a" call volleys aig an nàmhaid fhathast na adhbhar airson a bhith ag itealaich far mullach a" phoit le inntinn ghoil!
  Bidh call an-còmhnaidh na bhuannachadh ma dh" ionnsaicheas tu leasan bhuaithe, agus ma thilgeas tu air falbh e nuair a gheibh thu call nach gabh a thionndadh air ais!
  Tha call do dhuine laidir air uairibh do-thuigsinn ; tha call do neo-chumhachd- achd do thoil fein 'na mhasladh daonnan !
  Is e an rud as miosa ann am beatha làitheil dìth nan rudan as suarach airson beatha!
  Chan eil crìochan, comasan aig mac-meanmna neach, gu dearbh, cuideachd, ach cha bhi sàsachadh ann fhathast, air sgàth cho neo-sheasmhachd rùintean agus crìochan modhalachd thagraidhean!
  Tha adhartas airson daonnachd gu dearbh math, ach ma tha e aig an aon àm a" toirt seirbheis dhut gu pearsanta, eadhon nas fheàrr!
  Is e an eucoir as motha às aonais eucoirean, oir gun a bhith a" dol thairis air an loidhne, bidh thu an-còmhnaidh ann an aon àite nach eil cho math!
  Tha saidheans làidir agus faodaidh e dad a dhèanamh, ach tha a chumhachd gun chumhachd an aghaidh toil lag an neach-cleachdaidh!
  Ge b'e neach a thig gu Rus glòrmhor le claidheamh, mur luidh e sios san talamh, teichidh e air falbh comharraichte le nàire !
  Uaireannan bidh rùintean colossal falaichte ann an gèilleadh beag, dìreach mar a bhios fèithean cumhachdach a 'falach faochadh rè saor-làithean socair!
  Ann am beatha tha an-còmhnaidh àite ann airson gaisgeachd, ach chan ann an-còmhnaidh airson gaisgeachd!
  Is toil leam a bhith a" sabaid, tha gràin agam air cogadh, chan eil mi a" cur luach air sìth, ach tha mi airson a cheannsachadh!
  Chan eil fèithean mòra an-còmhnaidh nan comharra air inntinn bheag, ach tha uidheamachd mòr an-còmhnaidh a" nochdadh arrogance mòr!
  Faodaidh tu a bhith nad Superman gun a bhith a" fàgail an sgrion, ach dìreach ann an glitch a tha a" bàsachadh, gun a bhith a" fàgail an leabaidh!
  Is e mustard searbh a th" ann an an-iochd do chàch, chan e siùcar a th" ann an an-iochd dhut fhèin cuideachd, ach tha sealladh bog a thaobh laigsean neach fhèin a" tionndadh eadhon abhainn mil gu bhith na mòr-thubaist nàdurrach!
  Is e tombaca puing a" bhlàir, ma ghabhas tu fois de cheò aig àm a" bhlàir, agus le teanga squabble, a" dìochuimhneachadh nach eil thu ann an sgeulachd sìthiche!
  Thig trioblaidean leotha fhèin, a-mhàin chan e cait a th" annta, ach coin rabid!
  Faodaidh amadan sam bith a dhol air adhart, ach is e dìreach an fheadhainn a tha tapaidh gu leòr airson na rùintean aca a choileanadh a dh'fhaodas a dhol air adhart!
  Chan eil airgead aig a h-uile àros, ach gheibh sealbhadair a" gheòla as bochda prìomh iuchair don oighreachd!
  Cha tèid an teine ann an cridheachan a mach gu bràth, ach esan aig am bheil reult 'na anam !
  Air do mhealladh le botal searbh, dìridh tu fhèin a-steach don bhotal far a bheil e searbh!
  Faodaidh tu madadh-allaidh a bhiadhadh air leas airson ùine mhòr, ach chan urrainn dhut a bhiadhadh ma leigeas an leash leat grèim fhaighinn air!
  Tha e comasach a dhol mar dhuine, ged nach urrainnear duine a ghairm ach duine nach eil ach air a thionndadh agus gun a bhith air a thionndadh!
  Is e dìreach an fheadhainn a tha grodadh nan anam agus bùidsear ann am moraltachd a leigeas leotha fhèin a bhith air an sgoltadh!
  Tha am fitheach 'na shamhladh air gliocas, ach cha'n'eil idir am fear aig an robh a chorp ag itealaich gu peic !
  Am fear a thuiteas le misneach, cha 'n 'eil e fo sprochd, agus am fear a mhaireas beò, is miosa e na 'chorp !
  Bidh ròsan brèagha a 'fàs a-mach às an eabar nuair a bhios a' ghrian de mhiann solais a 'deàrrsadh, agus ann an suidheachaidhean taigh-glainne, gun chrith, bidh eadhon cnuimhean a' nochdadh ann am mil!
  Tha a h-uile duine leisg, ach thig leisg a-mach air gach taobh, dhaibhsan a laigheas, gun a bhith ag iarraidh tilgeil agus tionndadh!
  Is e leisg inneal an adhartais, ach chan ann dhaibhsan a tha air fàs leisg gus an caill iad am miannan!
  Chan eil duilgheadasan mòra ann, chan eil ann ach daoine beaga a bhios a" gabhail na fuasglaidhean aca!
  Chan eil duine mòr a 'cruthachadh dhuilgheadasan beaga dha nàimhdean!
  Tha fìor mhòrachd toilichte le glè bheag, ach a-mhàin ann am bòstadh, chan ann ann an geallaidhean!
  -Tha solas saidheans armachd a" treòrachadh dhaoine a-steach do dhorchadas na h-uaighe, fo spreadhaidhean sgoinneil de shligean!
  Chan ann airson cridhe lag a tha cogadh, ach tha e a" toirt cothrom do psychopath sam bith socrachadh gu bràth!
  Seirbhiseach dìleas, chan e Dia - Satan!
  Tha am madadh-allaidh na choille òrdail le daoine a tha air a dhol fodha gu ìre bheathaichean, ach às aonais a" phrìomh dhotair, am madadh-allaidh, thig an carbad-eiridinn gu na daoine ceàrr an-còmhnaidh!
  Na dìochuimhnich mu dhroch "bainne" ann an losgadh, ma tha thu airson gun a bhith a" dìochuimhneachadh mu bhainne ùr dha do chlann!
  Ge bith cò aig nach eil fios ciamar a shnàigeas e agus a choimheadas e suas, cha dall a shùilean!
  Dhaibhsan a tha a 'faicinn an airm ro dhaor, bidh iad saor le an dreuchd fo dhreuchd!
  Tha fial air gealladh, mar righ air cathair !
  Dìreach mar rìgh air cathair, chan e rìgh-chathair, oir tha gealladh, gun bhuileachadh, dìreach na chathair - sàibhear!
  Faodaidh neach a bhith tiodhlac anns a h-uile dad, ach chan eil ach aon rud air a thoirt dhuinn chan ann le nàdar, ach le togail - an comas ar egoism a thoirt seachad do dhaoine!
  Tha bayonet biorach nas fheàrr na facal biorach; mar as trice chan eil an gath mu dheireadh a "fàgail ach sgarfaichean nach fhaicear!
  Is e obair chruaidh a th" ann an adhartas, gu dearbh, ach tha e nas duilghe dha na daoine nach eil airson iad fhèin a bhith fo uallach leasachadh saidheansail is teicneòlach!
  Bheir fitheach glic comhairle, ach chan ann dhan fhear air a bheil e mar-thà a" buain!
  Tha an nathair air a bhualadh sa cheann, agus tha an t-arm a' fulang a' cheannaird, an dèidh dhaibh a ceannard a chall, no, dè thachras nas trice, gun a bhith aice idir!
  Is ni an ceann a chaillear gu tric, ach cha'n ann leis an dream a tha ga chumail air an guailnibh cumhachdach !
  Cha bhith madaidhean-allaidh a" rùsgadh, cha bhith asail ag itealaich, ach faodaidh neach a bhith mar chù agus a bhith craicte, gun oidhirp!
  Ge b'e neach, a sheasas dìomhanach, a dh'fheitheas gus am bi an crùbag an crochadh air a' bheinn, luidhidh e air a ghlùinibh, agus cromaidh e e fèin !
  Faodaidh a h-uile saighdear bàsachadh, ach chan urrainn ach saighdear daraich a thoirt seachad!
  Tha e, gun teagamh, na bhuaireadh ionnsaigh a thoirt, ach feumaidh an fheadhainn a tha air am buaireadh le cus toirt air falbh tuiteam air falbh!
  Rè ar beatha, bidh sinn a 'coiseachd le ar sàilean air lann sgian, ach gu mì-fhortanach chan eil a' bhiodag gearraidh a 'tighinn gu crìch ach le bhith a' briseadh sìos a-steach do dhubh-dhubh dearmad!
  Tha neach sam bith a bheir oilbheum don lag air inntinn a lagachadh mu thràth agus air a neo-luach a mheudachadh!
  Gu math tric bidh daoine ag ràdh rudan gòrach nuair nach eil dad ri ràdh, ach eadhon nas trice bidh iad gan dèanamh nuair a tha gnìomhan nas buige, ged a tha iad rim faighinn, air an toirt air falbh bho cho furasta "s a tha e sgeadachadh gòrach!
  Gluasad math, an-còmhnaidh dona ann an tìde - tha gluasad math fadalach an-còmhnaidh na chall!
  Faodaidh tu sabaid le dùthaich mhath, malairt le duine sam bith, ach, alas, chan eil
  Cha deach an cothrom tròcair a nochdadh eadhon dha na daoine airidh a bhuannachadh fhathast!
  Bidh mòran nàimhdean co-ionann ri mòran chisteachan-laighe, dìreach ma tha neart craoibh daraich agad agus spionnadh sionnaich!
  Faodaidh eadhon asal òrdughan a thoirt; chan urrainn ach leòmhann òrdachadh!
  Tha geama aig an nàmhaid airson lòn, feumaidh tu an ìre a ruighinn! Ach mas e lòn fhèin a th" ann, tha sin a" ciallachadh nach eil clas ann idir!
  Cionnus a tha modhalachd rìghrean, agus inneal na suirghe, iadsan a tha tagradh dreuchd rìgh!
  Chan fhiach beatha às aonais tachartasan, agus às aonais cothrom an coileanadh, bidh beatha gu bhith na bhalasta gu tur àicheil!
  Dè cho furasta "s a dh" ionnsaicheas daoine an-iochd, agus dè cho goirt "s a tha e an togail chun na h-ìre sin de thrèanadh gus an seachainn iad an-iochd dhaibh fhèin agus an dìon bho an-iochd dhaoine eile!
  Tha truas na fhaireachdainn a tha a" bàsachadh ann am pròiseas mean-fhàs agus a tha air a chuir an sàs ann am pròiseas foghlaim, ach tha e do-dhèanta oideachadh a bhith a" diùltadh na tha a" cuideachadh le bhith beò!
  Tha aineolas mòr a" coimhead eagallach, ach chan eil e cunnartach mura h-eil e leatsa!
  Bidh mìorbhailean nar beatha a "tighinn chun fheadhainn nach bi a" cadal gu socair, ach a "cumail an sròn ris a" ghaoith agus nach eil dùil ri mìorbhail!
  Chan eil dad do-dhèanta do dhuine; mura h-eil rudeigin ag obair a-mach, is ann dìreach air sgàth nach eil pàirt den bheathach fhathast air daonnachd eòlas agus sgil a phutadh gu tur!
  Ge bith cò a cho-dhùnas gu bheil e air a" chùis a chrìochnachadh agus gum faod e cunnartan fhàgail gu bràth aig ìre a" Mhòinteach agus gun a bhith a" lorg Desdemona!
  Faodaidh tu a bhith nad Mhòinteach san fheòil, ach chan urrainn dhut uallach a sheachnadh fhad "s a mhaireas tu le cliù geal!
  Chan e film a th" ann am beatha, ach bidh e a" cosg airson gach seisean!
  Chan e beatha a th" ann an taigh-dhealbh, ach bidh barrachd inntinn an-còmhnaidh ann an suidheachadh fìor!
  - Tha suidheachadh a h-uile duine a" gabhail ri deireadh ris nach robh dùil, ach eu-coltach ri fìor bheatha, chan eil e a" gabhail ris ach!
  Tha crìoch beatha an-còmhnaidh ris nach robh dùil, eadhon ged a tha thu air a bhith a" feitheamh ris, ach anns na filmichean tha e ro-innseach, eadhon ged a tha thu a" coimhead air adhart ris!
  Bidh an crìochnachadh ann am film an-còmhnaidh ag adhbhrachadh gum bi thu ag èirigh agus a" fàgail do chathair, ach ann am beatha, nuair a sheasas cuid eile le spèis oir tha thu air d" àite fhàgail sa ghrèin mu thràth!
  Tha an saoghal againn làn teine, ach gu mì-fhortanach chan e dìoghras gaoil!
  Tha e furasda do dhuine feirg a lasadh, ach cha'n 'eil deatach anns an anam ach deatach a sparradh air deagh sparradh air an anam !
  Is maith an uair a loisgeas fìreantachd : is olc an uair a loisgeas fìreantachd a mach ann am feirg !
  Bidh an fheadhainn a bhios ag ithe cromagan às aonais an àbhaist a" faighinn na cònaichean!
  Tha cogadh an-còmhnaidh salach, ach tha e a" dèanamh obair mhath le bhith a" nighe teachd a-steach a tha a" fannachadh le meanness!
  Ge b' e neach a leumas bhon bheinn gun eagal, thèid e suas air a' bheinn, ach chan fhaigh e dochann, agus seachnaidh e bruthaidhean!
  Chan urrainn dha crìochnachadh gu dona dhaibhsan nach ruith a-mach à dòchas agus deagh shunnd!
  Bidh an fheadhainn a tha air iad fhèin a ghlanadh le foam san anam comasach air buaidh shoilleir a chomharrachadh le champagne foamy!
  Bidh an deàrrsadh gu tric falamh, ach a-mhàin nuair a tha an nàmhaid air an do shèid thu a" lasadh!
  Tha misneachd an-còmhnaidh buannachdail don adhbhar, dìreach ma tha e gealtach a-mhàin ann am beachd an nàmhaid!
  Ach, dè nach eil a" tachairt air an t-saoghal, ach chan eil duine a" caitheamh tuagh, ach an àite ceangal Stolypin, tha iarrtas an-còmhnaidh air!
  Chan eil a h-uile duine air a bhreith le iteach, ach tha a h-uile duine comasach air eun itealaich mòr a thogail annta fhèin!
  Tha mòran cop air an t-saoghal, ach is beag cothrom do choguis a nighe !
  Tha sgrìobhadair air a dheagh bhiadhadh mar asal leisg, tha an obair aige a" coimhead ri grodadh connlaich shean!
  Bidh daingnich air an toirt leis na gaisgeil, ach tha an rud a bhuannaicheas gu daingeann air a chumail dìreach le inntinn sgileil!
  Tha deòir an uabhais agad mar gasoline air a dhòrtadh a-steach do einnsean losgaidh arrogance an nàmhaid, ach ma lasas iad le teine a" chorruich, is e ràimh hysterical a tha air fhàgail bho einnseanan an luchd-ionnsaigh!
  Na bi a" bìdeadh do shròn aig àm sabaid, cha bhith agad ach aon shròn air fhàgail airson an talamh a threabhadh!
  Tha crith ann an gluasadan fèithean agus dòighean gluasaid a" leantainn gu buaidh, ach tha na h-eanchainn air a dhol a-steach gu crith; chan eil feum air eadhon oidhirp bhon nàmhaid gus a" chùis a dhèanamh!
  Cha bhi am borbair cogaidh, a" spìonadh brògan na beatha, eu-coltach ri borbair àbhaisteach, gu bràth air fhàgail gun obair agus le mammon falamh!
  Cha bu chòir do dhuine, eu-coltach ri ball, seasamh, air neo sguir e a bhith na bhall den sgioba a bhuannaicheas!
  Bidh coin a" rùsgadh gu math nuair a bhios iad a" cnagadh, ach tha iad gu math dona nuair a dh" fheumas tu am pìos creiche agad a thagradh!
  Ann am blàr na beatha, mar ann am film, tha do shùilean air am mealladh leis na frèamaichean, gu fortanach, chan eil ach fiosrachadh dubh is geal aig na frèamaichean sin, gu fortanach!
  Bidh milleanan a" faighinn eagal, chan eil fios aig beagan, ach bidh uabhas a" lughdachadh milleanan gu neoni, agus bheir aon fhìor dhuine gaisgeil buaidh air Infinity!
  Dè cho tric, ro shàbhaladh nuair nach eil ùine ann airson spòrs, chan eil an ùine a chaidh a chaitheamh ann an dibhearsain millteach gu leòr!
  Faodaidh tu a bhith nad dhuine math bho gach taobh, ach tha àite beag air aon taobh gu leòr airson cliù neach-brathaidh!
  Agus cha ghabh na mairbh fois, oir chan eil sìth ann an cruinne-cè làn de ghluasad!
  Tha pian brèagha nuair a tha e feumail agus uamhasach nuair a tha e cronail!
  Chan eil cothrom ann a bhith air do thoirt seachad do chuideigin a tha gòrach agus gòrach a bhròg!
  Sin as coireach gu bheilear a" toirt spòg dha na mairbh, gus nach fàs ifrinn ro theth!
  Faodaidh eadhon duine le cridhe leòmhainn a sgiathan a phasgadh gu bràth ma tha a dhì-chinnt glaiste ann an slige gun sgiathan!
  Bha am Facal ann an toiseach, ach tha an toiseach seo cho fad air falbh, air uairean nach eil cùisean a" tighinn gu buil idir!
  Is e luchd-tuatha cnàimh na h-Athair, is e luchd-obrach an fhuil, is e luchd-gnìomhachais an eanchainn! Chan urrainn dha aon a bhith ann às aonais an tè eile!
  Tha cogadh na rud a tha a" tachairt ann am filmichean troma is inbheach, ach tha an aotromachd dìreach anns an fhìrinn gu bheil e ruigsinneach dha clann cuideachd!
  
  
  
  
  
  MÒR TSAR VASILI AN III
  Ach a dh'aithghearr ghluais Oleg Rybachenko agus Margarita Korshunova gu sgeulachd eile.
  Chuir arm Vasily an Treas ionnsaigh air Kazan. Chan e an ceannard, ge-tà, an rìgh fhèin, ach a bhràthair Dmitry.
  B 'e a' bhliadhna 1506, a 'chiad bhliadhna iomlan de riaghladh Vasily an Treas, a neartaich Muscovy gu mòr agus a neartaich meadhanachadh an riaghladair. Fìor, chan eil e air cus a bhuannachadh, ach tha rùintean mòra aige!
  Agus mar sin cho-dhùin Oleg Rybachenko agus Margarita Korshunova cuideachadh a thoirt do Phrìomh Dhiùc na Ruis, agus eadhon gu ìre an ìmpire, gus am baile-mòr agus prìomh-bhaile an Khanate a ghabhail.
  Chuir am balach agus an nighean neo-bhàsmhor ionnsaigh air Kazan, a 'crathadh sabers. Bha iad a" sabaid mar ghaisgich. Le bhith neo-bhàsmhor, ghluais clann nas luaithe na cheetahs. Agus leis an òrdagan rùisgte chuir iad air bhog diosgan biorach ro-ullaichte a bhuail na Tatars gu dìreach san amhach.
  Ruith Oleg agus Margarita gu luath, agus ag itealaich suas am balla rinn iad muilnean, a 'gearradh sìos còig no sianar luchd-cogaidh Tatar.
  An uairsin thòisich iad air an luchd-dùbhlain a ghearradh sìos agus an cur air bhog, a 'leagail dusan nukers aig an aon àm.
  Agus thuit iad agus thuit iad.
  Bha am balach agus an nighean a" sabaid mar titans. Bha iad air an comharrachadh le an sùbailteachd, agus rinn an claidheamhan còig-luasgadh deug anns an diog. Agus mar sin gheàrr iad sìos an nàmhaid. Bha an dà chuid a 'chlann agus na buill-airm sònraichte: claidheamhan agus sabers aig an aon àm, agus gheàrr iad cha mhòr meatailt agus feòil sam bith.
  Thionndaidh Oleg dealan-dè mòr, gheàrr e dusan neach-dùbhlain aig an aon àm agus dhùisg e:
  - 'S e scooter motair mòr a th' annam!
  Agus a-rithist tha am balach air ionnsaigh frantic.
  Agus seo a" chaileag a" tilgeadh grenade le a òrdagan rùisgte agus a" squeaking:
  - Tha ar n-Athair glòrmhor, Dùthchasach dìleas, Orthodox! Agus bidh e comasach dhuinn na Tatars a bhualadh, agus bidh Kazan fon Ruis!
  Agus a-rithist bidh na gaisgich òga, neo-bhàsmhor a 'toirt ionnsaigh. Agus bidh iad a 'sabaid le frenzy feargach. Tha iad a" toirt a-steach cascade fiadhaich de bheachdan agus lùth frantic.
  Càraid òg air an ionnsaigh. Agus tha na gaisgich Tatar a 'tuiteam fo na buillean aca. Agus tha tòrr spòrs aig an luchd-sabaid a fhuair neo-bhàsmhorachd agus a tha ag obair a-mach am beatha shìorraidh.
  Bha Oleg, a 'gearradh dheth an Tatar, a' gàireachdainn:
  - Ceud, an dèigh ceud, rèisimeid an dèigh rèisimeid ! Ridirean Ruiseanach air an gearradh le claidheamh! Tha mi a" creidsinn gun tig buaidh a dh" aithghearr! Tha sinn a" fosgladh cunntas snog!
  Thilg Margarita diosc biorach le a òrdagan rùisgte agus sheinn i:
  - Kolovrat! Evpatiy Kolovrat!
  Thilg Oleg Rybachenko, am balach sìorraidh seo, discus le a chas lom, leanabhach, ach glè làidir agus sheinn e:
  - Neach-dìon na h-Athair! Saighdear Perunov!
  Margarita, a 'leantainn oirre a' gearradh, sheinn:
  - Kolovrat! Evpatiy Kolovrat!
  Ghearr an gille sìos a naimhdean, agus rinn e sgeig:
  - The Heroes of Rus 'a" glaodhadh an inneal-rabhaidh!
  Seo mar a bhios clann gaisgeil a" sabaid - gaisgich sgoinneil! Tha dìoghras agus neart aca airson legion slàn.
  No 's dòcha deich legions! A 'coimhead orra, chaidh an còrr de na gaisgich a bhrosnachadh agus thòisich iad a' ruith thairis air ballachan Kazan.
  Rug Oleg, a 'gearradh às a chèile na Tatars:
  - Airson Tsar Vasily an Treas!
  Agus mar a thilgeas e diosc air a gheurachadh, mar a ghearras e air falbh dusan neach an aghaidh Rus".
  Agus a-rithist bidh an dealan-dè a 'snìomh, agus am muileann às a dhèidh. A 'gearradh sìos dusan aig aon àm. Agus an uairsin bidh am balach ga thoirt mar a thogras e agus le a shàilean rùisgte a" putadh a" khan air an smiogaid.
  Bidh e ag itealaich agus a 'dol a-steach do choire de roisinn ghoileach.
  Dh'èigh Oleg Rybachenko:
  - Uill, gu ifrinn leat!
  Ghabh Margarita bùmarang le a òrdagan rùisgte, gheàrr i còignear nukers agus rinn i beucaich:
  - Glòir do dhùthaich an Tsar Vasily!
  Dhearbh Oleg Rybachenko gu deònach:
  - Glòir dhan Ruis Naoimh!
  Thuirt Margarita, a" gearradh nan Tatars:
  - Chan e seo an Ruis fhathast, ach Muscovy!
  Tha pàirt chudromach den bhalla mar-thà air a ghlacadh le saighdearan Ruiseanach. Tha iad mu thràth a" dol a-steach don bhaile fhèin.
  Fhuair an t-Àrd-Diùc Vasily e fhèin beagan fo sgàil air sgàth a dheagh mhac Ivan the Terrible.
  Ach ann am fìor eachdraidh, cha do chuir Kazan a-steach dha. Agus a-nis tha a 'chlann ag ath-sgrìobhadh agus a' cur ris na rudan nach do rinn an sinnsearan Ruiseanach.
  Gheàrr Oleg Rybachenko ceithir cinn le aon bhuille. An uairsin thilg am balach am boomerang le òrdagan rùisgte. Gheàrr e sìos seachdnar luchd-sabaid eile agus rinn e sgreuchail:
  - An dòigh air choireigin chaidh iad a steach do 'n chiste, 's an ghoul bu treise,
  Bha e airson m" amhaich a bhìdeadh, ach thionndaidh e a-mach gur e geama a bh" ann!
  Agus tha an gaisgeach òg a" fàs feargach...
  Thionndaidh Margarita an sgriubha agus rinn i squeak:
  - Tha mi nam chobra deiseil airson leum!
  Agus a-rithist cuiridh e boomerang marbhadh air bhog le òrdagan rùisgte. Tha an nighean, gun fheum a ràdh, coltach ris a 'bhan-dia as fhuaire.
  Chaidh a 'mhòr-chuid de Kazan a ghlacadh mu thràth. Bidh clann gaisgeil a" stoirm air lùchairt an Supreme Khan. Tha iad làn feirge agus toileachas fiadhaich. Tha Oleg Rybachenko agus Margarita Korshunova nan clann Terminator. Agus tha gach aon de na claisean aca, agus bidh iad a 'gluasad gu math tric, nan cuirp ùra!
  Oleg Rybachenko, fhad 'sa bha e a' sabaid, thuirt e:
  - Ach faodaidh am blàr seo atharrachadh gu mòr!
  Dh"aontaich Margarita:
  - thug Ivan the Terrible buaidh air Kazan! Agus a-nis bheir bràthair athar Dmitry buaidh oirre cuideachd!
  Thilg am balach bùmarang le òrdagan rùisgte. Gheàrr e sgòrnan nan còig Tatars, agus rinn e rùsg:
  - Airson Great Rus 'agus speur nan Slavs!
  Dhearbh Margarita le misneachd:
  - Airson an Impireachd as motha!
  Agus thilg a" chaileag mar an ceudna lann geur le a òrdagan rùisgte.
  Agus ghearr i moran de nukers, agus ghearr i cuid dhiu. Tha e na leithid de bhòidhchead sabaid.
  Tha Margarita gu math snog. Air sgàth neo-bhàsmhorachd, dh'aontaich i a bhith na nighean, a 'trèigsinn a corp inbheach, agus a reic gu tràilleachd. Ach fhuair i a leithid de neart superhuman! Agus creidibh mi, gu dearbh tha e math dhi cuideachd!
  Bidh an nighean a" sabaid agus am balach a" sabaid agus na nàimhdean a" tuiteam. Tha iad air an sgoltadh suas agus air an lagachadh.
  Mar sin bidh a 'chlann gaisgeil a' briseadh a-steach don t-seòmar rìgh-chathair, far a bheil an Kazan Khan suidhichte.
  Bidh e a" feuchainn ri falbh, ach tha am balach a" tilgeadh rionnag le cas rùisgte agus a" tolladh cùl ceann a" khan. Bidh an neach a th' air a tholladh a' tuiteam agus a' bàsachadh...
  An uairsin bidh na maoir-chloinne a 'cur às don chòrr de na Tatars. Ach, tha an fheadhainn mu dheireadh, an dèidh dhaibh am maighstir a chall, a 'tilgeil sìos an cuid armachd agus a' gèilleadh.
  Mar sin thuit Kazan. A-nis tha an Ruis air a dhol a-steach do na tìrean sin. Shuidhich Grand Diùc Muscovy Vasily cuid de na Tatars anns an Ruis, agus thuinich cuid de na Ruiseanaich ann an Kazan.
  An uairsin dh'fhàs e nas fheàrr gu tur. Chaidh an Àrd-Dhiùc Ruiseanach ùr a thaghadh cuideachd mar Àrd Dhiùc Lituàinia. Chaidh suas chun rìgh-chathair ...
  Tha e soilleir carson - thug buaidh Kazan buaidh mhòr air a h-uile duine. Agus thuig iad gu bheil Rus 'gu math làidir!
  Agus rinn clann nan maoir an dìcheall an seo. Ghlac iad agus rinn iad a 'chùis air arm a' phrìomh cho-fharpaiseach aig Grand Duke Vasily the Third. Agus thug am balach agus an nighean neo-bhàsmhor ceann an tagraiche agus gheàrr e dheth e.
  Agus rinn iad seo le bhith a" tilgeadh diosgan maille rin casan rùisgte, agus iad ag èigheach:
  - Feumaidh na Slavs a bhith aonaichte! Bidh sinn uile do-chreidsinneach!
  Agus a" leum suas agus a" slaodadh an t-sealgair gu bàs, dh"èigh a" chlann:
  - Tha sinn nar gaisgich de àm ùr agus cruthachadh fionnar!
  Às deidh sin phòg na prìosanaich lorgan-coise lom na cloinne a dh" fhàg iad san t-sneachda ùr. Agus aontaichidh tu gu bheil seo gu math fionnar!
  Agus an uairsin turas gu Astrakhan. Seo mar a tha aon bhuaidh a" leantainn gu feadhainn eile.
  Ghluais Oleg Rybachenko agus Margarita Korshunova, còmhla ris an Grand Duke seo, gu Astrakhan.
  Chuir balach is nighean stoirm air a" bhaile mhòr seo. Bha iad a 'sabaid, a-rithist thàinig arm na Ruis tron trannsa ùine.
  Agus a-rithist gheàrr iad agus thilg iad am boomerang le òrdagan rùisgte. Chaidh a h-uile càil gu math nas fhasa an seo. Agus bha an t-arm air a stiùireadh le Vasily an Treas e fhèin. Agus bha a chumhachd mòr. Ràinig saighdearan Àrd-Diùcachd Lituàinia cuideachd. Chuir iad stoirm air a" bhaile-mhòr seo.
  Agus bha clann an Terminator a 'sabaid agus a' tilgeil boomerangs, diosgan, agus reultan. Oleg Rybachenko eadhon thilg e grenades no dhà.
  Le an casan rùisgte, thilg a" chlann cuideachd rionnagan biorach agus tana, ach comasach air grunn sgòrnan a ghearradh aig an aon àm.
  Agus tha an casan dha-rìribh mar shamhla air sùbailteachd, agus neart luath agus fìor fhiadhaich.
  Agus nuair a thilgeas nighean boomerang le a corragan rùisgte, cha bhith e na mhil idir dha nàimhdean Moscow Rus naomh"!
  Dh"èigh clann an Terminator ann an aonadh:
  - Glòir do Vasily the Third, am fear as motha de na tsars Ruiseanach!
  Agus a-rithist buaidh mhòr airson rìoghachd na Ruis.
  Chaidh Vasily the Third a chrùnadh leis an tiotal Tsar, agus chaidh aithneachadh gu h-oifigeil mar Impire. Dh'fhàs an ìmpireachd aige gu mòr. Thòisich na Ruiseanaich cuideachd a 'dol a-steach gu Siberia. Agus dh'aithnich Khanate a 'Chrimea eadhon e fhèin mar vassal na Ruis.
  Às deidh don bhaile-mòr a chuir a-mach, thug Vasily the Third air riaghladair ùr na h-eaglaise dogmas atharrachadh agus cead a thoirt dha polygamy. Bha seo gu ìre air adhbhrachadh le ceangal Kazan, Astrakhan agus fearann Ioslamach eile.
  Phòs Vasily an Treas e fhèin sa bhad a" bhana-phrionnsa Lituàinianach Glinskaya agus an Tatar Tamara. Agus an uairsin cuideachd air a 'cheathramh nighean.
  Thug an t-Seanadh cead dha na Ruiseanaich ceathrar mhnathan a bhith aca. Agus ghabh mòran phrionnsachan brath air seo.
  Chrìochnaich an cogadh leis a' Phòlainn le ceannsachadh... Bha arm na Ruis làidir, agus mòran na bu lìonmhoire. Seadh, chuidich Oleg agus Margarita. Agus leis a 'chloinn Terminator seo, chan eil eagal air neach-dùbhlain sam bith.
  Agus thàinig Vasily an Treas gu bhith na Rìgh air a 'Phòlainn. Neartaich an ìmpireachd. Ach an uairsin thàinig Suleiman the Magnificent gu rìgh-chathair na h-Ìmpireachd Ottoman. Agus thug an riaghladair seo buaidh air an Ungair. Thug e cuideachd ionnsaigh air Vienna.
  Ach bhris Khanate a" Chrimea leis an Ruis. Agus lean iomairt ùr. Bha Oleg Rybachenko agus Margarita Korshunova, cuideachd, air òrdugh na ban-dia bana-bhuidseach hyper-uamhasach, cliùiteach an seo cuideachd. Gu dearbh, rè an ionnsaigh air Perekop. Is e seo am pàirt as làidire de dhìon Tatars a" Chrimea. Ach mar a tha a" chlann: tha Oleg agus Margarita gu math fionnar!
  Agus ciamar a nì iad cabhag, agus mar a nì iad cabhag! Agus mar a ghearras iad sìos na Tatars. Agus leis an dealas fiadhaich a bheir iad air seo.
  Agus thilg an gille rionnag le a òrdagan rùisgte, agus gheàrr i air falbh sia Tatarais.
  Agus thilg an nighean sìos còignear dhiubh le tilgeil rionnag. Is iad seo a 'chlann sabaid a thionndaidh a-mach gu bhith.
  Ghlan Oleg agus Margarita pàirt den bhalla. A bharrachd air an sin, bha làmhachas ag obair cuideachd. Chaidh mòran sgrios a dhèanamh air na Tatars. Mar sin thuit an Crimean Khanate.
  An uairsin bha blàr ann le arm Suleiman the Magnificent. An turas seo bha an Sultan mòr seo mì-shealbhach ann am fìor eachdraidh. Chan e a-mhàin gun do mharbh Oleg Rybachenko agus Margarita Korshunova mòran Turcaich, ach thug iad cuideachd prìosanach Sultan.
  Thug an Ruis air na Turcaich na Balkans fhàgail. Agus shuidhich i fhèin a daingnichean an sin. Agus chaidh Istanbul a thoirt air falbh cuideachd. Dh'èirich Constantinople a-rithist.
  Stad Vasily an Treas airson ùine. Bha e riatanach na ceannsaichean a chuairteachadh. Dh'aontaich Livonia moladh a thoirt dha na Ruiseanaich, agus gun chogadh ghèill e seilbh Narva.
  Fiù 's ann an 1535, Vasily an Treas òrdugh a thogail baile-puirt aig beul an Neva. Rudeigin coltach ri Peter the Great's Petersburg. Fìor, ghluais Vasily am prìomh-bhaile gu Constantinople.
  Ann an 1537 ghlac na Ruiseanaich Vyborg agus dhaingnich iad iad fhèin gu tuath bho na Suainich, gan cur fodha gu tur.
  Rè an ionnsaigh air Vyborg, Oleg Rybachenko agus Margarita Korshunova cliù a-rithist iad fhèin.
  Leum am balach agus an nighean gu nàdarra thairis air an ìre ùine agus ghabh iad pàirt san ionnsaigh.
  Mar sin thilg Oleg boomerang le a chasan rùisgte, chuir e às do dhusan neach-dùbhlain agus sheinn e:
  - Glòir don Ruis agus a Tsar Vasily an Treas!
  Thilg Margarita cuideachd rudeigin marbhtach le a òrdagan rùisgte agus thuirt i gu dàna:
  - Air son Rus naomh' agus a' bhan-righ neo-thruaillidh !
  Às deidh sin chaidh am balach agus an nighean a sgaradh cho mòr is gun do gheàrr iad glanadh slàn a-mach à cuirp nan Suaineach.
  Ann an 1540-1541, ghlac saighdearan Ruiseanach Àisia Minor bho na Turcaich cuideachd. Agus ann an 1545 agus cuideachd Mesopotamia agus Palestine. Anns a' Mhàirt 1547, bhàsaich an rìgh, cha mhòr trì fichead 's a h-ochd bliadhna a dh'aois. Thionndaidh a riaghladh dà fhichead sa dhà a-mach gu bhith fada agus glè thoilichte le iomadh ceannsachadh airson an Ruis.
  B' e Basil Mòr a bh' air Basil an Treas. Agus air an rìgh-chathair bha òganach, ach mar-thà inbheach a rèir inbhean Rus ', Ivan Vasilyevich.
  Agus leis gu robh Vasily the Third beò nas fhaide na ann an eachdraidh fìor, chaidh aimhreit boyar a sheachnadh.
  Cho-dhùin Ivan Vasilyevich an-toiseach a bhith fo smachd Livonia gu tur, bha an cogadh ann an 1550 soirbheachail. Sguab air falbh làmhachas cumhachdach Ruiseanach a h-uile duine, agus chaidh cha mhòr a h-uile baile-mòr a ghlacadh gu sgiobalta.
  Gu dearbh, ghabh clann Terminator Oleg Rybachenko agus Margarita Korshunova pàirt anns na blàran.
  Leis an casan rùisgte, leanabhach thilg iad a h-uile càil geur agus tolladh cho dùrachdach is gun do bhàsaich na saighdearan Livonian ann an àireamhan mòra.
  A bharrachd air an sin, bidh a 'chlann cuideachd a' losgadh gu ceart bho ghunnaichean.
  Loisg Oleg am balach crìochnachaidh agus thilg e tiodhlac marbhadh le a chasan rùisgte.
  Sgap an luchd-dùbhlain agus rinn iad squeak:
  - Is mise ìomhaigh an sgrios!
  Agus bidh am balach air bhioran agus a" beucaich:
  - Is mise mac an ath-bheothachaidh mhòir !
  Bidh Margarita, an nighean fhionnar seo, cuideachd a" cur air bhog am marbhadh le a òrdagan rùisgte, agus a" squeak:
  - Is mise nighean ban-diathan mòra an sgrios!
  Agus a-rithist bidh a 'chlann a' gàireachdainn agus a 'sealltainn am fiaclan. Agus an uairsin itealaichidh iad suas don daingneach. Agus mar sin bidh a h-uile duine air a ghearradh suas. Chan eil claidheamhan aca, chan eil aca ach propellers. Agus sgrios iad na Livonians agus saighdearan eile den armailt mercenary gun truas.
  Tha am balach agus an nighean uile casruisgte, eadhon anns an t-sneachda. Agus bidh iad eadhon clann neo-bhàsmhor mar seo!
  Carson nach biodh? Carson a tha feum aig a" chloinn sin aig a bheil cuirp nas luaithe na beathach sam bith, agus gu dearbha nach urrainn mathanas a thoirt no a bhith tinn, air brògan?
  An uairsin shabaid Ivan the Terrible san Èiphit. An dèidh dha ceann a tuath Afraga gu lèir, Morocco nam measg, a cheannsachadh ann am beagan bhliadhnaichean. An uairsin chaidh rubha Arabach a ghlacadh.
  Bha a' Ghearmailt sgapte, bha an Ostair lag, bha an Spàinn agus dùthchannan eile trang le cogaidhean.
  Bha an Ruis Tsarist a" gluasad tro Ioran gu na h-Innseachan. Ann an 1590, chaidh na h-Innseachan a cheannsachadh. Bha Ivan the Terrible beò gu trì fichead 's a h-ochd bliadhna agus bhàsaich e ann an 1598. Agus chaidh Ivan an Còigeamh a leantainn. Lean an Ruis air adhart a" leudachadh chun ear agus a" gabhail thairis Sìona. Ged a thionndaidh an cogadh gu bhith fada, fada agus duilich.
  Thug e trì cogaidhean gus Sìona a cheannsachadh.
  Cha do rinn eadhon com-pàirt Oleg Rybachenko agus Margarita Korshunova anns na blàran cinnteach gum bi buaidh sa bhad.
  Agus bha a" chlann a" sabaid ann an tachartasan. Ruithidh iad a-steach, gearraidh iad suas na Sìonaich agus ruithidh iad air falbh a-rithist.
  Gu dearbh, bha am balach agus an nighean gu math gnìomhach agus èifeachdach. Agus leis an òrdagan rùisgte thilg iad gu gnìomhach rionnagan biorach, diosgan agus boomerangs.
  Chuir Oleg Rybachenko gu pearsanta às do Mhinistear Dìon Shìona gu bàs. Agus an uairsin bidh e a 'tilgeil grenade le cas balach. Mar sin sa bhad chaidh dà dhusan gaisgeach buidhe chun ath shaoghal, ag ràdh:
  - Glòir do Rus', a tha gu bràth air feadh nan linntean a 'sealltainn slighe na cruinne!
  Agus cuiridh an nighean Margarita boomerang air bhog le a cas rùisgte, a tha marbhtach, nach b" urrainn a bhith nas fhuaire.
  Agus an dèidh a" chùis a dhèanamh air an luchd-dùbhlain, bidh an nighean a" squeaks:
  - Airson a leithid de Rus, bidh thu a" sabaid agus na biodh eagal ort!
  Agus thòisich am balach agus an nighean a 'seinn eadhon nas dian.
  Bhàsaich Ivan an còigeamh fear ann an 1620, agus lean a mhac Ivan an t-siathamh obair aige. Às deidh cogaidhean leantainneach, chaidh Sìona a cheannsachadh mu dheireadh ann an 1640.
  Thòisich Oleg Rybachenko agus Margarita Korshunova a 'nochdadh nas gnìomhaiche ann an diofar àiteachan blàir agus blàir.
  Agus an uairsin thilg am balach Oleg boomerang agus shèid e dheth ceann ìmpire Shìona. Agus thàinig e fhèin gu bhith na ghaisgeach!
  Agus thilg an nighean Margarita grenade le a cas-rùisgte agus leag i a-mach prìomh oifis an nàmhaid gu lèir.
  Agus gu dearbh, le taing dha na clann neo-bhàsmhor seo, chaidh an fheadhainn as motha de bhuaidhean Ìmpireachd na Ruis a bhuannachadh!
  Agus às deidh buaidh air Sìona, chan eil eagal air Muscovite Rus air duine sam bith tuilleadh! Agus cha chuir duine stad no ruaig air na Ruiseanaich! Tha iad mu thràth air a dhol seachad air a" phuing gun tilleadh!
  Agus neartaich an Ruis fhèin mar ìmpireachd mhòr. Bha Ivan an Siathamh a" riaghladh airson deich bliadhna eile gus an do ghlac e Korea agus a" mhòr-chuid de Indochina.
  Às a dhèidh, chaidh Alasdair a" Chiad suas chun rìgh-chathair. Lean an rìgh ùr air adhart leis a" chùrsa ceannsachaidh a bh" aige roimhe. Chaidh Indochina a cheannsachadh gu tur, agus thàinig soithichean Ruiseanach air tìr ann an Astràilia agus thòisich iad a 'rannsachadh na mòr-thìr seo. A bharrachd air an sin, bha na Ruiseanaich air a dhol a-steach gu Alasga eadhon na bu thràithe agus bha iad a" gluasad thairis air Canada... An seo bha iad mar-thà mu choinneimh na Frainge, a fhuair seasmhachd agus beairteas mu dheireadh fo Louis XIV, agus Sasainn, a bha a" fàs gu luath.
  A bharrachd air an sin, lean an Ruis a" rannsachadh Afraga agus bha Breatainn an aghaidh sin cuideachd. Neartaich an t-Suain cuideachd agus dh'fheuch iad ri ionnsaigh a thoirt air an Ruis.
  Ach bha saighdearan Ruiseanach air an rabhadh, agus cha do ghluais Breatainn agus an Fhraing còmhla. Agus thug na saighdearan Alasdair a 'chiad cheannsachadh air an stàit seo.
  Gu dearbh, ghabh an dà chuid Oleg Rybachenko agus Margarita Korshunova pàirt ann an seo.
  Thilg clann casruisgte diosgan agus gheàrr iad le claidheamhan fada cruaidh.
  Tha iad cho fionnar agus neo-sheasmhach.
  Thilg Oleg Rybachenko rionnag biorach le òrdagan rùisgte a chasan balach, leag e sìos dusan Suaineach agus sheinn e:
  - Air son glòir Rus' naomh' !
  Thilg an nighean Margarita cuideachd an rud marbhtach le a casan rùisgte agus rinn i sgadan:
  - Air son mòrachd an Teaghlaich neo-lochdach !
  Agus leumaidh a" chlann còmhla agus buailidh iad air riaghladair na Suaine sa bhroilleach le an sàilean rùisgte.
  Chaidh e thairis agus loisg e sìos dusan saighdear nàmhaid.
  An dèidh bàs Alasdair a' Chiad ann an 1675, chaidh Tsar Alexei a' Chiad mhac aig Alasdair suas air a' chathair rìoghail. Mar as trice, bha còir-sheilbh don rìgh-chathair a rèir an àrd-ìre de na mic, agus an uair sin na h-oghaichean bhon mhac bu shine. Stèidhich Vasily the Third seo gus nach biodh strì ann airson an rìgh-chathair nas fhaide air adhart. Le meadhanachadh làidir.
  B" e Alexei a" chiad fhear a choinnich ris an Fhraing ann an Ameireagaidh, agus Breatainn ann an Afraga.
  Aig an aon àm, chaidh saighdearan Ruiseanach a-steach gu fearann na Gearmailt. Bha an glacadh gu math soirbheachail, leis gu robh na prionnsapalan sgapte. Ghlac rèisimeidean Ruiseanach na bu mhotha cuideachd an Eadailt. Chaidh seo a leantainn le iomairt an aghaidh na Frainge. Thàinig riaghladh Louis the Sun King gu crìch gu mì-fhortanach. Ghabh rèisimeidean Ruiseanach is cèin ris an Fhraing.
  Oleg Rybachenko agus Margarita Korshunova cliù a-rithist.
  Bha clann a' sabaid le claidheamhan agus a' tilgeil diosgan air saighdearan nàmhaid. Mharbh iad tòrr shaighdearan.
  Thilg am balach rionnag air an nàmhaid le cas rùisgte agus beucaich e:
  - Tha mi nam ghaisgeach superman!
  Thilg an nighean cuideachd an diosc mharbhtach le a òrdagan rùisgte agus rinn i feadan:
  - Agus tha mi nam sgeadachadh de dh'àite iongantach!
  Agus mar a nochdas a theanga fhada! Agus an uairsin buailidh e cunntas na Frainge san t-sròin le a shàilean lom. Tha a mhaoil air a sgàineadh.
  Agus ruith Oleg Rybachenko seachad mar mheteor ifrinn, agus bhàsaich dusan Frangach no dhà. Agus an uairsin bidh am balach ga spreadhadh le peilear bhon ghunna a chaidh a ghlacadh.
  Agus cuiridh e sìos mòran de luchd-sabaid. Bidh iad a 'frasadh ann am pian agus a' bàsachadh!
  Agus bha clann an Terminator a" reubadh orra fhèin agus a" gearradh sìos na h-uile, mar gum biodh iad fhèin nan ainglean bàis, agus nas luaithe na na cheetahs.
  Bha Breatainn dòigh air choireigin a' sabaid air ais aig muir agus dh'iarr i sìth. Lean an Ruis a leudachadh ann an Ameireagaidh. Ghlac na saighdearan aice na coloinidhean Sasannach is Frangach gu lèir agus ràinig iad Mexico.
  Chaidh ceannsachadh Afraga agus Astràilia a chrìochnachadh.
  A-nis cha robh ach an Spàinn agus na coloinidhean aice, agus Portagail le a coloinidhean, air fhàgail gun duine.
  Ach thachair an cogadh seo mu thràth airson Peadar Mòr, a fhuair cumhachd ann an 1700. Ghabh an Tsar ùr, chan e Romanov, ach Rurikovich, brath air an tachartas mar ionnsaigh air marsantan Ruiseanach, agus chuir e saighdearan a-steach don Spàinn agus Portagail.
  Bha na dùthchannan sin mu thràth a" crìonadh agus chaidh a" chùis a dhèanamh orra gu sgiobalta. Thòisich saighdearan Ruiseanach cuideachd a 'toirt buaidh air na coloinidhean. Bha iad le chèile na bu lìonmhoire agus na b" fheàrr uidheamaichte agus armachd. Bha fùdar-gunna gun smoc agus sligean àrd-spreadhaidh aig arm na Ruis mar-thà, agus bàtaichean-adhair sabaid. Nochd eadhon tancaichean. Agus a" chiad thrèanaichean armaichte. A thug buaidh air an luchd-dùbhlain.
  Nochd a 'chiad ghunnaichean-inneal cuideachd ann an arm na Ruis.
  Ach eadhon an seo cha b 'urrainn dha Oleg Rybachenko agus Margarita Korshunova cuideachadh ach an comharra a dhèanamh. Feumaidh iad sabaid agus an neo-bhàsmhorachd a chosnadh.
  A-nis tilgidh am balach grenade a-rithist le a chas rùisgte. Agus reubaidh an luchd-dùbhlain gu pìosan. Às deidh sin bidh e air a sheinn:
  - Ann an ainm na Ruis sin a tha a 'toirt buaidh air an t-saoghal gu lèir agus cridheachan dhaoine!
  Bhiodh an nighean cuideachd a 'tilgeil boma beag le a cas rùisgte, ach le cumhachd làidir spreadhaidh. Reubaidh e na Spàinntich, agus sgiùrsaidh e :
  - Air son an leithide sin 's gu'm bi sonas gu bràth do na h-uile dhaoine !
  Agus a" chlann, a" tilgeadh tìodhlacan bàis len casan rùisgte, sheinn iad:
  - Biodh iad gu bràth òg, agus, na bliadhnaichean soilleir againn!
  Agus às deidh sin tha e coltach ri cosgais rudeigin gu math marbhtach. Agus bidh iad a 'crathadh an sabers mar sin.
  Tha 'fhuil sin a' sruthadh mar amhainn, agus an talamh uile a' dol as o bhi fo d' chosaibh !
  Seo a" chlann! Uill, dìreach supermen le casan rùisgte a tha cha mhòr rùisgte ann an teas is fuachd.
  Ach luchd-sabaid cho math! An branda agus an clas as àirde! An seo gheàrr iad iad fhèin agus sgrios iad an luchd-dùbhlain aca!
  Tha am balach agus an nighean coltach ri Archangels an sgrios as fiadhaich, aig nach eil cnapan-starra no cnapan-starra air an t-slighe gu buadhan agus euchdan ùra.
  Air an t-slighe, tha bailtean-mòra a 'gèilleadh, agus tha an luchd-còmhnaidh a' tighinn a-mach, agus a 'pògadh lèileagan cas-ruisgte na cloinne neo-bhàsmhor agus mòr.
  Chaidh an Spàinn agus Portagal, còmhla ris na coloinidhean aca, a cheannsachadh gu math luath. Agus cha robh ach aon Bhreatainn air fhàgail.
  Ach ann an 1725, thàinig saighdearan Peadar Mòr air tìr air.
  Tha Oleg Rybachenko agus Margarita Korshunova air thoiseach air a h-uile duine, mar a bha e an-còmhnaidh. Tha clann neo-bhàsmhor agus a 'dol tro ùine.
  Bidh iad a" losgadh bho ghunnaichean-inneal agus a" tilgeil grenades marbhtach le òrdagan rùisgte.
  Bidh iad a" reubadh às a chèile na Breatannaich agus gaisgich eile.
  Bidh Oleg a 'rògadh, a' losgadh agus a 'gearradh sìos:
  - Tha sinn nar gaisgich air bràithreachas cosmach!
  Thilg an nighean Margarita grenade le a òrdagan rùisgte agus rinn i squealed:
  - Agus buailidh sinn a h-uile duine gun teagamh!
  Às deidh sin bhuail an nighean Diùc Buckingham cho cruaidh le a shàilean rùisgte gun do bhris i amhach!
  Ghlac iad Lunnainn agus mu dheireadh chuir iad crìoch air ceannsachadh an t-saoghail.
  Seo mar a dh"èirich ìmpireachd aonaichte. Chaochail Pàdraig Mòr ann an 1735, agus chaidh a ogha Peadar an dàrna fear suas air a' chathair rìoghail. Fhathast òg, ach neach-riaghlaidh tapaidh agus cruaidh. Mheudaich an Ruis meadhanachadh, chaidh factaraidhean agus rathaidean a thogail. Nochd plèanaichean, agus chaidh rathaidean-iarainn a leudachadh barrachd is barrachd gnìomhach.
  Bha Pàdraig an dàrna fear a" riaghladh airson ùine mhòr agus gu seasmhach. Ann an 1790 chaidh Pàdraig an Treas a leantainn. Bha an dùthaich soirbheachail agus bha a h-uile dad sìtheil. Tha còmhradh ann mu thràth mu leudachadh àite.
  Agus ann an 1817, chaidh a" chiad itealan le sgioba a-steach don fhànais. Ann an 1820, thàinig Alasdair II gu bhith na Tsar. Bha an rìgh ùr ag iarraidh leasachadh nas luaithe air àite agus rannsachadh fànais.
  Ann an 1825, thachair a 'chiad turas-adhair chun na gealaich. Agus ann an 1845, chaidh soithichean Ruiseanach gu Mars. Agus ann an 1847 gu Venus. Ann an 1850 gu Mercury, agus an ath rud gu saidealan Jupiter. Chuir cosmonauts Ruiseanach cas air a" phlanaid as fhaide air falbh Pluto ann an 1860.
  Seo mar a chaidh rannsachadh air siostam na grèine air adhart. Agus ann an 1917, thachair a 'chiad turas-adhair taobh a-muigh siostam na grèine. Chaidh grunn shoithichean mòra rionnag gu Alpha Centauri.
  Agus ann an 1921, gu Sirius... Air an t-slighe, chaidh grunn phlanaidean àbhaisteach a lorg an sin. Dà fhichead bliadhna an dèidh sin, nochd a 'chiad shoithichean a' itealaich aig astar superluminal.
  Agus ann an 2017, airson a 'chiad uair, chaidh cosmonaut Ruiseanach gu oir an galaxy.
  Bha e uabhasach math.
  Ann an 2030, chaidh inneal-tìm a chruthachadh... Agus ghluais an cinne-daonna gu ìre leasachaidh eadar-dhealaichte, nas àirde. Fiù mura h-eil iad air an rìgh-chathair, tha na Rurikovichs fhathast nan suidhe, agus tha monarcachd iomlan a 'riaghladh ìmpireachd an duine.
  IVAN AN T-URRAMACH AGUS NA TACHARTAS
  Cha deach Ivan the Terrible a phuinnseanachadh ann an 1584, agus phòs e bana-phrionnsa Sasannach fhathast. Chaidh an Ruis agus Breatainn a-steach do chùmhnant agus fhuair iad cuideachadh agus caidreachas Ruiseanach.
  Bha cogadh ann an Siberia, agus chaidh bailtean ùra Ruiseanach a stèidheachadh, nam measg Tobolsk.
  Ann an 1590, bha mac aig Ivan the Terrible agus Sasannach, Alasdair.
  Agus an uairsin ann an 1591 thòisich an cogadh leis an t-Suain, a bha an Ruis a 'sabaid còmhla ris a' Phòlainn. Bha, b" e suidheachadh goireasach a bha seo.
  Agus chuir arm na Ruis, air a stiùireadh leis an riaghladair Skopin-Shuisky, ionnsaigh air Narva.
  An seo cho-dhùin Oleg Rybachenko agus Margarita Korshunova, am balach agus an nighean neo-bhàsmhor, arm na Ruis a chuideachadh. Ann am fìor eachdraidh bha leithid de shèist ann, ach fo Tsar Feodor. Agus cha b 'urrainn dha na Ruiseanaich ach Ivan-city a ghabhail. Agus an seo tha Ivan Vasilyevich fhathast a 'riaghladh. Uill, tha na balaich is na caileagan ann an AI deiseil airson iad fhèin a shealltainn. Ma tha, canaidh sinn, ann an cuid de chruinne-cè, bha Ivan the Terrible beò nas fhaide. Dè ma tha? Misean eile!
  Ghabh balach agus nighean pàirt san ionnsaigh. Bidh iad a 'ruith air thoiseach air an arm gu lèir. Rèis nas luaithe na cheetahs. Agus air an cùlaibh tha bagannan droma le diosgan biorach.
  Terminator clann ionnsaigh a thoirt air. Bidh iad a" tilgeadh diosgan fad às len casan rùisgte agus a" seinn dhaibh fhèin:
  - Mòrachd Màthair na Ruis,
  Tha e anns na cridheachan agus dìreach an anam ...
  Dh' iarr sinn air an t-slat Uile-chumhachdaich,
  Biodh nèamh le do ghràdh ann am bothan!
  Thilg Margarita an diosg, leag i sìos sia Suainich agus ghlan i:
  - 'S e sàr nighean a th' annam!
  Gu dearbh, bha Margarita mar-thà dà fhichead bliadhna a dh'aois aig àm a h-ath-sgeadachadh. Agus bha eagal mòr oirre a bhith a" fàs sean, grànda agus neo-sheasmhach. Agus sa bhad ag aontachadh, air sgàth òigridh shìorraidh, a bhith na nighean timcheall air dusan bliadhna a dh'aois agus a dhol gu tràilleachd airson ùine neo-aithnichte. Agus cuideachd obraich far do neo-bhàsmhorachd le bhith a" gabhail pàirt ann an grunn messiahs.
  Ach tha i fhèin, mar Oleg Rybachenko, corp sònraichte, le comasan superhuman. Agus aig astaran neo-sheasmhach.
  Tha e coltach gu bheil iad fhathast nan clann, ach tha iad air leth làidir agus luath, agus mar-thà eòlach air luchd-sabaid.
  Mar a thèid na diosgan a thilgeil, bidh an luchd-dùbhlain a 'tuiteam. Agus chan urrainn dha peilear no ball-canain an toirt!
  Ruith a 'chlann Terminator chun a' bhalla, dhreap iad suas gu furasta, agus thòisich iad a 'gearradh sìos an luchd-dùbhlain leis na claidheamhan fada aca. Agus gheàrr iad mar chòig deug, fichead buille sa mhionaid.
  Oleg Rybachenko, a 'tilgeil diosg le a chas bhalach, a' beucaich:
  - Thar a 'chnuic tha iad a' cruthachadh làmhagan!
  Chuir Margarita cuideachd diosgan air bhog le cas-rùisgte na h-ìghne, a" gearradh dusan nàmhaid agus a" seinn:
  - A 'crathadh nan cinn fòirneartach!
  Thilg am balach an diosg le a chorragan rùisgte, gheàrr e sìos an sluagh le claidheamhan agus rinn e gàire le toileachas:
  - Ach tha am post slabhraidh a 'fàgail coigrich!
  Mhìnich Margarita na faclan:
  - Òraid Ruiseanach!
  Sheinn Oleg Rybachenko, a 'gearradh nan Suainich agus a' tilgeil diosgan le casan casruisgte:
  - Tha sinn air ar saltairt le treubh an f hoirge !
  Sheinn Margarita, cuideachd a 'gearradh suas na Suainich agus a' tilgeil buill-airm marbhtach le a casan rùisgte:
  - Tha sinn air ar sàrachadh le cuing an neo-dhìleas!
  Thuirt Oleg Rybachenko, a 'leantainn air adhart a' gearradh:
  - Ach tha e a" goil nar veins...
  Dhearbh Margarita, a" gearradh agus a" tilgeil dhioscaichean le a casan rùisgte:
  - Nèamh nan Slavs!
  Dh'èigh am balach, a 'tilgeil diosgan agus a' rughadh:
  - Agus o chladach a' Chud !
  Bha an nighean a 'leantainn oirre a' tilgeil diosgan le a casan rùisgte, a 'bruadar:
  - Gu Kolyma reòthte!
  Oleg, a 'tilgeil a chas rùisgte balach, a' sgàineadh:
  - 'S e so uile ar fearann !
  Thuirt Margarita, cuideachd a" cur boomerang air bhog:
  - Tha e dhuinn uile!
  Mharbh am balach agus an nighean na ceudan de nàimhdean, agus lean gaisgich Ruiseanach eile iad, a 'dòrtadh thairis air na ballachan. Bha Narva air chrith. Agus bha an tuiteam aice a-nis a" fàs do-sheachanta.
  Chan e fealla-dhà a th" ann an clann Terminator idir. Is e seo rudeigin a tha do-thuigsinn don inntinn àbhaisteach.
  Tha iad sin nan gaisgich neo-bhàsmhor. Bidh iad a" dol air adhart agus a" sgrios an nàmhaid, aon chuid le buillean chlaidheamhan no le claisean cas-rùisgte, às am bi diosgan biorach ag itealaich. Agus bidh iad a" leagail luchd-dùbhlain mar cockroaches.
  Tha Oleg a 'leantainn air adhart leis a h-uile luaths fiadhaich.
  Ann an eachdraidh na Ruis, b 'e riaghladh Ivan the Terrible an fheadhainn as fhaide, agus b' e aon den fheadhainn as glòrmhor agus aig an aon àm fuilteach.
  Chaill an rìgh an cogadh mu dheireadh agus as cudromaiche ann an Livonia. Agus a-nis bha mi airson cothrom fhaighinn.
  A bharrachd air an sin, tha an Ruis agus a 'Phòlainn a' cogadh aig an aon àm, a tha mòran nas goireasaiche.
  Agus tha clann an Terminator ag obair... Tha a' mhòr-chuid de na ballachan air an glacadh le saighdearan Ruiseanach mar-thà.
  Agus bidh na balaich a" briseadh troimhe chun a" chaisteil mheadhain, a" sprèadhadh an nàmhaid le lannan a" cleachdadh an casan rùisgte...
  Oleg, a 'leagail dusanan de Suainich, ag èigheach:
  - Glòir do Tsar Ivan!
  Tha Margarita, a" gearradh sìos nàimhdean, a" fannachadh:
  - Mòr-ghlòir do'n Ruis Mhòr !
  Tha am balach agus an nighean nan gaisgich cho cruaidh agus cho creagach. Bidh iad a 'pronnadh a h-uile duine agus a' draibheadh an nàimhdean gu ifrinn. Bidh iad a' sgoltadh orra fhèin, agus tha iad a' sgoltadh cho cruaidh agus cho fiadhaich. Cha chuir duine stad orra, agus cha bhuannaich duine!
  Bidh balach is nighean a" pronnadh an nàmhaid, balach is nighean - fàilte air na gaisgich!
  Chuir Oleg Rybachenko crìoch air an àrd-riaghladair, a 'tilgeil diosg le a chas rùisgte, leanabh, agus an dèidh sin thòisich na Suainich air na buill-airm aca a thilgeil sìos.
  Thuit Narbha, agus neartaich na Ruiseanaich a' mhuir... Agus chuir na Pòlaichean fo shèist Revel.
  Ghluais saighdearan Ruiseanach gu Vyborg.
  Tha Ivan the Terrible fhathast air a 'chathair-rìgh, agus tha arm na Ruis, air a thàthadh còmhla ri smachd iarainn, làidir agus làn uidheamachd. Air an t-slighe, ghabh Oleg agus Margarita pàirt anns an ionnsaigh air grunn bhailtean.
  Bhiodh am balach agus an nighean, mar a bha e an-còmhnaidh, a 'tilgeil diosgan, gu h-àraidh le an casan agus air an gearradh le claidheamhan.
  Gheàrr Oleg sìos am prìomh mercenary Suaineach agus grunn shaighdearan eile, agus às deidh sin thuirt e:
  - Cha toir na nàimhdean buaidh oirnn!
  Dhearbh Margarita:
  - Cha bhi sinn air ar glùinibh !
  Thàinig arm na Ruis gu Vyborg. Tha seo na phrìomh dhaingneach. Chuir Voivode Skopin-Shuisky ionnsaigh air bhog às deidh cnap-starra gunnachan goirid.
  Tha Oleg Rybachenko agus Margarita Korshunova air thoiseach mar a bha iad an-còmhnaidh agus a 'sabaid gu cruaidh.
  Bidh iad a 'còmhdach an rathaid le cuirp.
  Thilg Oleg Rybachenko boma le cas rùisgte agus dh'èigh e:
  - Cha chuir duine stad oirnn!
  Nuair a chuir Margarita air bhog am marbhadh, chuir e a-mach:
  - Agus cha bhuannaich duine!
  Ghlaodh clann an uilebheist ann an aonadh:
  - Bidh madaidhean-allaidh uamhasach a" sgrios nàimhdean! Agus chan eil feum air faclan neo-riatanach!
  Chrom am balach agus an nighean aig astar iongantach. Dhreap iad gu furasta ballachan sam bith agus gheàrr iad tro cholbhan sam bith. Rinn na balaich an gnìomh gu sgiobalta agus le cuideam mòr.
  Sheinn Oleg, a 'gearradh suas an luchd-dùbhlain aige:
  - Is sinne ridirean na grèine mòr!
  Chuir Margarita, le gnìomhachd fiadhaich, a" pronnadh nàimhdean, a-mach:
  - Agus an speur mòr rionnagach!
  Agus cleachdaidh a' chlann grenades a-rithist... Agus an uairsin diosgan agus rionnagan. Seo mar a gheàrr iad sìos an nàmhaid. Le leithid de chuideam agus dìoghras.
  Bhris Oleg an cunntas Suaineach far a" bhalla agus rànaich e:
  - Bidh buaidh againne!
  Dhaingnich Margarita, a" gearradh an nàmhaid:
  - Glòir dha na gaisgich a thuit!
  Luathaich am balach agus an nighean a-rithist agus phronnadh iad an nàmhaid gu mòr. Agus tha an claidheamhan mar sgiathan mosgìotothan.
  Bha a" chlann an sàs ann an dòigh nach robh gu math fionnar. Agus as cudromaiche, gu sgiobalta, gun stad sam bith.
  Is e an rud nach e swing a th" ann an stailc cheart agus a "chùis air an nàmhaid.
  Sheinn Oleg, a 'gearradh nan Suainich:
  - Bang! Bang! Bang!
  Chrìochnaich Margarita, a" gearradh sìos an luchd-duaise, a" seinn:
  - Cha 'n e luchd-stoc, no saoir a th' annainn, ach chan eil aithreachas searbh againn!
  Thuirt am balach crìochnachaidh, a" gearradh an nàmhaid:
  - Agus tha sinn nar luchd-stàlaidh àrd-àirde agus bho shuas, beannachdan dhut!
  Agus sgap na gaisgich òga agus thòisich iad a" gluasad mar bhàlaichean ping-pong a" breabadh.
  Mar sin bhuail Oleg ceannard Vyborg gu bàs. Agus chuir Margarita crìoch air dithis luchd-dùbhlain anns an tiotal baranach.
  Thuit daingneach eile... Cha do dh'iarr na Suainich, gu dearbh, tròcair fhathast. Thachair blàr cinnteach.
  Bha beagan na bu lugha de Ruiseanaich, ach ghabh iad suidheachadh cofhurtail. Agus thug Margarita agus Oleg ionnsaigh air an naimhdean le fiadhaich fiadhaich. Agus leig leotha an gearradh suas agus am briseadh a-steach do ghearraidhean. Agus rinn na balaich, gu dearbh, barrachd air gu soirbheachail.
  Bha na Suainich sin air an gearradh suas cho mòr 's nach robh ach pìosan fuilteach feòil a' falbh bhuapa.
  Sheinn Oleg Rybachenko, a 'tilgeil boomerang le òrdagan rùisgte, a gheàrr sgòrnan dusan Suaineach:
  - Agus tha mi a 'faicinn cuideigin dona! Ann an aisling Ivan the Terrible!
  Dhaingnich Margarita, cuideachd a" gearradh sìos agus a" bualadh a h-uile duine:
  - Tha am fearann ann an Siberia air a chuairteachadh - do Rus dùthchasach '!
  Agus le cas rùisgte tha e a' cur boomerang air bhog... Agus bidh cuirp nan nàimhdean a' falbh ann an diofar dhòighean.
  Sheinn Oleg Rybachenko:
  - O, earbaill, lannan !
  Agus a 'tilgeil grenade le a chas rùisgte, thuirt e:
  - Marbhaidh mi ceud mìle!
  Thuirt Margarita, a bha cuideachd a" gearradh an luchd-dùbhlain aice:
  - Chrom mi suas mòran nàimhdean !
  Agus cuideachd le casan rùisgte gabhaidh e agus cuiridh e air bhog an rud as marbhtach. Agus leumaidh e fhathast le tlachd.
  Agus le a shàil rùisgte buailidh e Marcas na Suaine san smiogaid. Thèid e seachad agus sguabaidh e dusan no dhà far na h-eich aca.
  Balach is nighean, daoine fa leth gnìomhach agus ionnsaigheach. Bidh iad a 'sgrios an nàmhaid le fiadhaich fiadhaich. Gun a bhith an dùil slaodadh sìos agus dòigh air choireigin a dhol an sàs anns an nàmhaid.
  Agus tha na Suainich a" fulang call mòr. Tha an arm aca air a dhol an sàs mar-thà. Agus gun chomas seasamh ris a" chuideam fhiadhaich, thug i a-steach agus theich i.
  Thòisich an tòir.
  Tha, tha e mar sin nach urrainn do dhuine sam bith stad a chuir air.
  Bidh balach is nighean a" reubadh thuca fhèin agus ag èigheach:
  - Glòir dha na gaisgich a bhriseas ballachan!
  Bidh Oleg a 'snìomh a' mhuilinn agus a 'toirt a-mach:
  - Glòir do na laoich !
  Rinn Margarita dealan-dè, cuideachd a 'marbhadh mòran nàimhdean, agus chuir i a-mach:
  - Agus glòir dhuinn !
  Tha balach agus nighean a" sabaid cho feargach. Agus chan eil iad a 'dol a stad airson diog.
  Chan e, tha iad a 'gluasad nas luaithe agus nas luaithe. Bidh na smuaintean aca cuideachd a" leum mar chonnagan.
  Seo am prìomh riaghladair Suaineach. Bidh Oleg Rybachenko a 'tilgeil grenade le a chas rùisgte agus a' sèideadh a 'chomanndair gu pìosan. Chan urrainnear stad a chuir air na Suainich a-nis.
  Tha saighdearan Ruiseanach gan ruith agus gan leantainn. Ach chan e sin uile. A-nis cho-dhùin Ivan the Terrible a 'chùis a dhèanamh air an t-Suain gu lèir. Leis gu bheil òigridh cho gaisgeil aige.
  Fhuair Margarita agus Oleg tiotalan uaislean agus a-nis ghluais iad air adhart gu Stockholm.
  Ruith balach agus nighean air thoiseach, gheàrr iad sìos an luchd-dùbhlain aca agus bruidhnidh iad:
  - Glòir do ar n-Athair, Glòir do Tsar Ivan!
  Agus tha na daoine sin cho dìoghrasach. Agus cho neo-fhaicsinneach agus fionnar.
  Aon às deidh a chèile thig iad tarsainn air daingnich. Agus bidh a 'chlann gan toirt gu sgiobalta. Gu dearbh, mar a bha e an-còmhnaidh, a 'tilgeil boomerangs agus diosgan le mo òrdagan lom. Agus gearradh sìos na Suainich ann an sreath. Coltach ri sauerkraut. Agus tha ìmpireachd eile a" tuiteam.
  Seo a" chlann Terminator a tha ann an Stockholm mu thràth. Agus tha bratach na Suaine reubte a" tuiteam. Agus chaidh an rìgh fhèin a ghlacadh le caileag, agus chaidh a chuid a mharbhadh. Bidh saighdearan Ruiseanach a" toirt ionnsaigh air Stockholm. Ged a tha am balach agus an nighean air a 'phrìomh obair a dhèanamh mu thràth.
  Seadh, ann an dòigh cho fionnar, chuir clann an neach-gleidhidh crìoch air an ath mhisean aca. Co-dhiù an aghaidh an t-Suain. Thàinig Tsar Ivan Vasilievich gu bhith na Rìgh air an t-Suain cuideachd.
  Ghabh na Pòlaichean ri Revel agus neartaich iad an neart cuideachd. Bha fois sealach ann... Fhuair an Ruis cothrom air na cuantan. Thòisich eadhon baile-mòr air a thogail aig beul an Neva.
  Aig an aon àm, chaidh saighdearan Ruiseanach a-steach gu Siberia barrachd is barrachd. Bha Ivan the Terrible mar-thà meadhan-aois gu ruige seo air stad bho chogadh mòr leis a" Phòlainn. Ged a bha an suidheachadh a 'teasachadh suas.
  A bharrachd air an sin, bha na Tatars Crimea fhathast gnìomhach. Ann an 1591, Tsarevich Dmitry a mharbhadh. Agus ann an 1598, bhàsaich an dà chuid oighre Fedot agus Ivan the Terrible cha mhòr aig an aon àm. Agus thàinig mac ochd bliadhna aig Ivan an t-uamhasach, Alasdair a" Chiad, gu bhith na rìgh. Thionndaidh Boris Godunov a-mach gu bhith na riaghladair aige.
  Ann an 1601, thòisich cogadh eadar an Ruis agus a 'Phòlainn, a ghabh àite an aghaidh cùl-raon de fàilligeadh bàrr mòr. Bha na Pòlaichean fo shèist Smolensk.
  Ghabh Oleg Rybachenko agus Margarita Korshunova pàirt ann a bhith ag ath-aithris an ionnsaigh. Dh"fhuiling na Pòlaichean call mòr agus thill iad air ais. Chuir arm na Ruis fo stiùir Basmanov ionnsaigh air Polotsk ann an 1602 agus ghabh iad e. Rinn Oleg agus Margarita cliù dhaibh fhèin rè an ionnsaigh. Rinn am balach agus an nighean, mar a bha e an-còmhnaidh, an gnìomh gu h-èifeachdach leis an dà chlaidheamh agus cas-rùisgte. An uairsin thug arm na Ruis cuideachd Vitebsk agus Orsha, agus shabaid iad le arm rìgh na Pòlainn.
  B 'e Oleg Rybachenko agus Margarita Korshunova a' chiad fheadhainn a thuig arm nam Pòla. Agus bha iad a 'sabaid le fìor mhisneachd.
  Thilg am balach an diosg, gheàrr e dheth cinn nam Pòla agus dh'èigh e:
  - Tha mi nam neach-sabaid sàr-chlas!
  Agus mar a tha e a 'gearradh mar mhuileann.
  Tha Margarita a' snìomh cuideachd. Brisidh e an nàmhaid le claidheamhan agus bheir e a‑mach:
  - tha mi fhathast clas nas àirde!
  Agus le cas rùisgte cuiridh e air bhog bùmarang agus gearraidh e sìos a naimhdean.
  Tha na nigheanan sin cho snog. Tha fìor ghàire tigresses aca. Ach tha balaich eadhon nas cunnartaiche agus nas làidire.
  Ghearr iad sios an naimhdean. Agus bidh iad a" seinn:
  - Bidh oidhcheannan gorm a 'sruthadh mar theintean,
  Tha sinn nar luchd-tòiseachaidh, clann luchd-obrach ...
  Tha àm nam bliadhnaichean soilleir a" tighinn dlùth -
  Tha glaodh nan tùsairean an-còmhnaidh deiseil!
  Tha glaodh nan tùsairean an-còmhnaidh deiseil!
  Tha, tha e math a bhith ann an leanabachd shìorraidh. Nuair a tha thu òg gu bràth, agus gu bràth casruisgte. Agus chan urrainn dha duine stad a chuir air cuideam agus marbhadh clann rabid. A rugadh gus sgeulachd sìthiche a thoirt gu buil.
  Agus bidh iad a' sabaid mar... fìor ghaisgich.
  Agus mar sin bidh gaisgich òga le cuirp neo-bhàsmhor a" briseadh troimhe gu rìgh na Pòlainn. Chaidh trì hetmans a ghearradh sìos, agus tha am boomerang a chuir Oleg Rybachenko air bhog ag itealaich. Agus thuit Sigismund air a mharbhadh.
  Aig an aon àm, bhrùth Margarita mac Rìgh Vladislav le buille cumhachdach.
  Mar sin, chaidh ceann a" Cho-fhlaitheis Pòlach-Liotuàinia a dhì-cheannadh. Ach tha saighdearan Ruiseanach fhathast a" gluasad.
  Tha na Pòlaichean a" call. Bidh arm Basmanov a 'toirt aon bhaile às deidh a chèile. Chaidh Minsk, Slutsk, agus Vilna a ghlacadh. Anns na bailtean-mòra sin uile, tha clann gaisgeil a" stiùireadh an t-sabaid.
  Co aig nach aithne truas no tròcair. Agus ma bhuannaicheas iad, buannaichidh iad le misneachd.
  Thuirt na nàimhdean Oleg Rybachenko:
  - Is e clann a th" annainn, chan e chimeras!
  Thilg Margarita boma le cas rùisgte, a" reubadh na nàimhdean às a chèile, agus thuirt i:
  - Abstoil na linn ùr!
  Ann an ùine ghoirid, choinnich an Sejm agus, le bhòt mòr-chuid, dh" aithnich iad Alasdair a" chiad Tsar san Ruis mar Rìgh na Pòlainn agus Prìomh Dhiùc Lituàinia.
  Mar sin dh'fhàs mac Ivan the Terrible agus banrigh Shasainn fìor mhath.
  An sin thàinig iomairt leis na h-Ostairich an aghaidh nan Turcaich. Mar sin buadhach agus le buaidh mhòr. Ghabh na Ruiseanaich Istanbul agus bha iad airson gluasad air adhart.
  Aig àm stoirmeil Istanbul, gu dearbh, rinn clann Terminator cliù dhaibh fhèin agus bha iad comasach air an Sultan a ghlacadh. Thuit an Ìmpireachd Ottoman agus airson deich bliadhna eile thug saighdearan Ruiseanach buaidh air an iomall. Leum Oleg Rybachenko agus Margarita Korshunova timcheall ann an ùine, agus cha do ghabh iad pàirt ach ann am blàran cinnteach.
  Às deidh ceannsachadh na h-Ìmpireachd Ottoman, chaidh Sudan agus Morocco a ghlacadh cuideachd. Agus an uairsin Iran, Pacastan agus Afganastan.
  Thug Alasdair a" Chiad a-steach polygamy. Gus mar sin Crìosdaidheachd agus Islam a thoirt nas fhaisge air a chèile, chuir e às do dogma na Trianaid, a bha do-chreidsinneach dha daoine. Fhuair na Ruiseanaich a" chòir ceithir mnathan a bhith aca.
  Tha orthodoxy air atharrachadh beagan, ag aithneachadh Mohammed mar theachdaire Allah agus fàidh.
  Aig an aon àm, chaidh a 'mhòr-chuid de na fastaidhean a chuir às, agus dh'fhàs creideamh na bu lugha eallach.
  Bha a h-uile càil a" dol gu math. Cha b' fhada gus an tug an Ruis buaidh air na h-Innseachan ann an 1640... Chaidh na Ruiseanaich a-steach do Alasga agus dhìrich iad dhan Chuan Sèimh. Ghluais sinn air feadh Afraga.
  Dh" fhàs ìmpireachd Alexander the First farsaing. Agus thòisich an cogadh le Sìona ann an 1650. Dh"fheuch am Manchus ris an fhearann a chumail.
  Oleg Rybachenko agus Margarita Korshunova ann an cath a-rithist. Agus mar a gheàrr iad sìos - mar luchd-crìochnachaidh mòra.
  Bha an cogadh le Sìona gu bhith dona. Agus thuig a" chlann shìorraidh seo.
  An seo thig am blàr. Tha arm Shìona gu math mòr. Ach chan eil am fear Ruiseanach, air a tharraing bho iomadh dùthaich, beag.
  Tha sabaid ann agus iomlaid cruaidh de bhuillean. Tha clann uilebheist a" spealadh sìos na Sìonaich.
  Bidh iad a 'tilgeil snàthadan agus diosgan le òrdagan lom.
  Agus bidh iad a" cuir às do na sabaidean buidhe leis na ceudan.
  Agus gheàrr iad iad fhèin agus leag iad sìos an luchd-dùbhlain le luchd-brathaidh. Aig an aon àm, bidh iad ag obair gu math ionnsaigheach.
  Chan e clann bhon taobh a-muigh, ach dìreach macho. Gu sìmplidh a" pronnadh buillean airson neo-bhàsmhorachd. Bidh iad a" sgrios a h-uile duine agus a" cur an nàimhdean gu ifrinn.
  Oleg, a 'gearradh suas a nàimhdean, a' seinn:
  - Chan eil eagal oirnn mu ionnsaighean!
  Margarita, a 'tilgeil diosgan biorach, squeaks:
  - Marbhaidh sinn na h-uilc uile!
  Tha fearg a" bhalaich agus na h-ìghne araon groovy.
  Bidh iad a" gearradh sìos an luchd-dùbhlain aca agus a" seinn dhaibh fhèin...
  Òran bho aon taigh-cluiche armailteach - an Dàrna Cogadh, ach gu math iomchaidh;
  Tha an Ruis mhòr ainmeil,
  An dùthaich as àille ...
  Bha na reultan a' uisgeachadh meileabhaid dhubh,
  Tha an dùthaich air a shoilleireachadh le gath!
  
  Cia mheud gaisgeach a tha ann an Patronymic?
  Tha a h-uile ridire na ghaisgeach mòr ...
  Bidh an t-arm a 'caismeachd gu càirdeil,
  Às deidh na h-uile, tha na daoine againn an-còmhnaidh aonaichte!
  
  Tha sinn a' mionnachadh do Stalin mòr,
  Urram a chumail agus a chogadh gus a' chrìoch,
  A chionn gu bheil a chumhachd mar a' ghrian,
  Leis gur e solas Dhè an dùthaich!
  
  Bidh ar dùthaich dhùthchail àlainn,
  Le spiorad mòr, tha na daoine againn ...
  Bidh sinn a" sabaid gu sìmplidh, eadhon gu fionnar,
  Agus thèid a" chùis a dhèanamh air an fhaisisteach Wehrmacht!
  
  Bidh buill Komsomol a 'sabaid casruisgte,
  Eadhon ged a tha an reothadh a" bìdeadh an sàil...
  'S tha ar suilean mar shoithichean,
  Thionndaidh sròn na h-ìghne dearg bhon fhuachd!
  
  Is toigh leinn a bhith a' cluich leis na balaich,
  Tha na cuirp againn glè theth ...
  Agus aghaidhean cho foirfe,
  Rugadh ar màthair dhuinn ann an glòir!
  
  Airson an Ruis tha sinn a 'sabaid leis an Fritz,
  A" chùis air nàimhdean rabid...
  Tha mi nam neach-ciùird mar sin
  Is dòcha nach urrainn dhut eadhon na faclan a lorg!
  
  Leig leinn a bhith fionnar na nigheanan sin
  Nach cruinnich sinn gunna-inneal dashing...
  Ghoid a leithid de ghuth uam,
  Cha ghabhar ris na briathran mionnan as fiadhaich!
  
  Tha feirg air na caileagan,
  Chan eil dòigh ann air a chunntadh ...
  Chì sinn àite ann am pàrras mìorbhaileach,
  Agus bidh mathan Rus 'ga chràdh!
  
  Tha sinn nar nigheanan cho breagha
  Chan eil dad nas fheàrr anns a 'chruinne-cè ...
  Airson glòir ar Motherland-Russia,
  Ged nach eil sinn a 'coimhead nas fhaide na fichead!
  
  Biodh fios agad gu bheil nigheanan a" fàs nas òige sa chogadh,
  Bidh iad a" ruith casruisgte tron t-sneachda...
  'S na brataichean a' sileadh dheirg thar an athar,
  Agus gluaisidh am ball Komsomol a dhòrn!
  
  Chan urrainn don droch fhaisisteach a" chùis a dhèanamh
  Ge bith dè cho snog "s a dh" fhaodadh e a bhith ...
  Tha sinn nar nigheanan ann an mòrachd a 'phrìomh ghlòir,
  Fo na speuran soilleir, gorma sin!
  
  Nì sinn an ìmpireachd nas toilichte
  Is e a mòrachd a" chùis air dùthchannan...
  Mòrachd gun chladach na Ruis,
  Rachamaid thairis air a" chuan gun chrìoch!
  
  Tha, tha na nigheanan againn nar lasraichean tarraingeach,
  Tha na hordes Wehrmacht comasach air losgadh ...
  Creid mi, tha fìor chuideam oirnn,
  Buailidh sinn na faisistich gu cruaidh!
  
  Nuair a thig sinn gu Berlin tha sinn nar buill de Komsomol,
  Bheir sinn air na Krauts an casan a phògadh ...
  Agus cha chuidich eadhon na h-orcs na Nadsaidhean,
  Bidh thu a" sgrìobhadh sìos gu bheil sinn fionnar anns an leabhar notaichean agad!
  Agus a-nis tha na Sìonaich a chaidh a" chùis a" teicheadh. Agus tha arm na Ruis gan tòir.
  Fhuair Alasdair a" Chiad smachd air Sìona, ach bhàsaich e cuideachd aig trì fichead sa h-ochd bliadhna a dh"aois ann an 1658, mar athair Ivan the Terrible. Co-thuiteamas cho neònach: aois Tamerlane. Cuideachd, leis an t-slighe, ceannard mòr agus ceannsaiche.
  Às deidh riaghladh dà rìgh cho mòr a thug buaidh air cho mòr, chan eil an riaghladair ùr, Ivan an Còigeamh, na lag cuideachd. 'S e mac Alasdair a th' ann agus thàinig e gu bhith na rìgh aig aois dà fhichead. Lean an cogadh san Ear. Fon e, thug na Ruiseanaich buaidh air Indochina agus Coirèa, ràinig iad Singapore... Ghluais iad nas fhaide air feadh Afraga agus Astràilia... Cuideachd na rìgh soirbheachail... Agus, gu h-iongantach gu leòr, bhàsaich e cuideachd aig aois trì fichead sa h-ochd ann an 1686 . Chaidh a leantainn le a mhac Alasdair II.
  Bha an tsar ùr mu chòig bliadhna air fhichead a dh'aois... Foidhe, ràinig na Ruiseanaich Cape of Good Hope agus thàinig iad air tìr ann an Astràilia agus Sealainn Nuadh. Ghabh iad thairis Canada agus rinn iad an-aghaidh na Frangaich. Thug Alasdair II buaidh cuideachd air an Eadailt agus a' Ghearmailt, agus bha Sasainn 's an Fhraing, agus an Spàinn agus Portagail a' strì ri chèile.
  Chaochail an rìgh air leth soirbheachail ann an 1714. rìghich e ochd bliadhna fichead agus bha e torrach uile.
  Thàinig a mhac Peadar Mòr gu cumhachd aig aois ceithir bliadhna fichead.
  Thug an rìgh ùr buaidh air an Fhraing, an Spàinn, a' Phortagail, agus bhrùth e Breatainn. Thug na Ruiseanaich buaidh air Ameireagaidh gu lèir fodha.
  Oleg Rybachenko agus Margarita Korshunova saor an asgaidh. Chuidich iad Peadar anns a' bhlàr leis an Fhraing. Aig àm stoirmeil Paris.
  Mar a bha e an-còmhnaidh, bhiodh a" chlann seo a" giùlan chlaidheamhan agus a" tilgeil snàthadan is diosgan le corragan rùisgte. Bha iad a" sabaid glè mhath.
  Chuidich iad le stoirm a dhèanamh air Madrid agus Lisbon. Ghlac iad na tìrean sin cuideachd. Agus bha iad air leth soirbheachail. Agus gheàrr iad sìos cuideachd mòran nàimhdean.
  Ann an ùine ghoirid, chuir an saoghal gu lèir a-steach don Ruis, ach a-mhàin Breatainn. Bha Pàdraig Mòr a" riaghladh gu 1758, agus bhàsaich e cuideachd aig trì fichead sa h-ochd, co-thuiteamas cho neònach. No sreath de cho-thursan.
  Chaidh a leantainn le ogha Peter the Second, fear òg mu ochd-deug. Chuir e crìoch air a cheannsachadh ann an 1770 agus thug e ionnsaigh air Breatainn.
  Ghabh Oleg Rybachenko agus Margarita Korshunova pàirt ann am batail anns a 'chruinne-cè co-shìnte seo airson an turas mu dheireadh.
  Chaidh mòran Sasannach a ghearradh suas, mòran air an gearradh le rionnagan. Agus ghlac iad monarc Bhreatainn.
  Tha an cogadh seachad... Agus chuir clann an Terminator crìoch air an rùn. A bha gu math spòrsail agus inntinneach.
  
  Cha do stad iad DAN DUKER
  Cha do chuir Hitler stad air na roinnean tanca Gearmailteach faisg air Dyuker, agus mar thoradh air an sin thachair na leanas - chaidh na Breatannaich a chuir fodha gu tur agus chaidh grunn cheudan mìle saighdear Ìmpireachd Leo a ghlacadh.
  Fo na cumhachan sin, leig Chamberlain agus Churchill dheth a dhreuchd còmhla.
  Dh" aontaich am prìomhaire ùr, ann an clisgeadh, às deidh don Fhraing gèilleadh do shìth a bha gu math buannachdail do Bhreatainn a chaidh a bhualadh.
  Thill na Breatannaich dìreach Namibia, a bha na choloinidh aca, don Ghearmailt, agus Iorac agus Palestine chun Tuirc. Is ann dìreach le bhith a" tilleadh na chaidh a ghlacadh aig àm a" Chiad Chogaidh. Rud eile, dhealaich iad gu càirdeil. Rinn iad iomlaid air prìosanaich - uile gu lèir, agus thug Breatainn làmh an-asgaidh dha na Gearmailtich san ear, agus dh'aithnich iad na bha an Treas Reich air a cheannsachadh mar-thà.
  Uill, gu dearbh, thòisich Hitler, an dèidh dha fhèin làmh an-asgaidh a thoirt dha Breatainn, ag ullachadh iomairt chun an ear.
  Bha na Gearmailtich comasach air beagan a bharrachd tancaichean a chruinneachadh, aig cosgais roinnean san Fhraing, nach do chuir Rommel an sin ann an Afraga. A bharrachd air an sin, air sgàth gainnead bomadh Bhreatainn, chaidh aon roinn eile a dhèanamh le barrachd tancaichean. San fharsaingeachd, fhuair na Gearmailtich mòran a bharrachd itealain. Gu sònraichte, a" sàbhaladh sa bhad trì mìle carbad a chaidh ann am fìor eachdraidh a losgadh sìos air feadh Bhreatainn, a bharrachd air carbadan bhon Mhuir Mheadhan-thìreach, agus còmhdach san Iar agus Nirribhidh. Mar sin, chruinnich an Wehrmacht mu mhìle a bharrachd tancaichean na fìor eachdraidh, agus còig mìle a bharrachd itealain - a" dùblachadh an àireamh aca an taca ri fìor eachdraidh. Bha barrachd saighdearan-coise aig na Gearmailtich, gu dearbh, air sgàth Afraga, an Fhraing, Nirribhidh agus fearann eile. Mu leth-mhillean de na saighdearan againn fhìn agus leth mhillean de shaidealan.
  Tha an cabhlach tòrr nas làidire, gu sònraichte an tè Eadailteach. Seadh, dh" fhaodadh Mussolini a bhith air mòran a bharrachd shaighdearan a riarachadh airson a" chogaidh leis an Ruis. Ged gu dearbh chan eil càileachd nam pàirtean Eadailteach fìor mhath.
  Ach fhathast, tha millean saighdear a bharrachd, mìle tanca, còig mìle plèana, deich mìle gunna agus mortar, gu dearbh, nan neart.
  A bharrachd air an sin, bha na Gearmailtich cuideachd a" cunntadh air an Tuirc agus Iapan. A dhearbh san fharsaingeachd gu bheil iad airson a dhol air stailc.
  Anns a 'Ghrèig, bha an Eadailt a' faighinn buaidh oir bha i comasach air barrachd shaighdearan a chleachdadh an aghaidh nan Hellenes gun a bhith a 'sabaid ri Breatainn ann an Afraga. Agus chuidich na Gearmailtich le itealain, nach deach a chuir air falbh. A bharrachd air brìbearachd ceannardan Grèigeach.
  Cha robh ar-a-mach ann an Iugoslabhia. Agus thug na Gearmailtich ionnsaigh air an USSR beagan na bu tràithe, air 30 Cèitean. Bha iad airson ionnsaigh a thoirt eadhon na bu thràithe air 15 Cèitean, ach bha an earrach ro fhliuch, agus cha robh mòran luchd-obrach fhathast aig na roinnean tanca.
  Ach thionndaidh an USSR gu bhith gun ullachadh, mar a bha e an-còmhnaidh. Cha robh Stalin dha-rìribh ag iarraidh a dhol an aghaidh an Treas Reich, agus ann an eachdraidh eile eadhon nas motha na ann an eachdraidh fìor, bha làmh an-asgaidh aig na Gearmailtich. Cha robh Stalin ag iarraidh cogadh cho mòr is gun do chrìochnaich e le arm nach robh air a ghluasad agus nach robh e deiseil airson sabaid.
  Agus chaidh na Gearmailtich, mar ann an eachdraidh fìor, air adhart. Agus eadhon nas soirbheachaile, tha tòrr a bharrachd neart aca, gu sònraichte san adhar. Agus thug seo buaidh air cùrsa a" chogaidh.
  Thug Iapan cuideachd saighdearan gu Manchuria, agus dh'fhuaraich i sìos gu beachd cogaidh ri Breatainn agus na Stàitean Aonaichte. Tha iad sin uile gu math làidir agus tha iad fhathast ann an sìth leis an Treas Reich. Ach bha coltas gu robh an USSR mòran na bu laige.
  Às deidh tuiteam Smolensk agus gu sònraichte an tubaist faisg air Kiev, far an robh saighdearan Sòbhieteach air an cuairteachadh, bha na Seapanach fhathast a 'bualadh air na saighdearan Sòbhieteach.
  Agus thòisich an ionnsaigh air Moscow cha mhòr mìos gu leth nas tràithe na ann an eachdraidh fìor. B' urrainn dha na Gearmailtich na saighdearan aca a thionndadh gu deas gu luath agus a' chùis a dhèanamh air ceann a deas an Airm Dheirg.
  Mar thoradh air an sin, bha e comasach am prìomh-bhaile a chuairteachadh aig deireadh an t-Sultain. Theich Stalin, gu dearbh, gu Kuibyshev. Agus bha na Gearmailtich a 'tighinn air adhart anns an Donbass agus b' urrainn dhaibh briseadh a-steach do Stalingrad, agus roimhe sin ghlac iad Kursk agus Voronezh. Agus an uairsin chaidh Türkiye a-steach don chogadh.
  Dh'fhàs e gu tur teann. Agus tha tòrr a bharrachd bhrath ann. Mar sin ghèill Vlasov Ryazan agus chaidh e a-null gu taobh nan Gearmailteach.
  Chùm Moscow a-mach gu deireadh na Dùbhlachd, ach mu dheireadh thuit e. Ro dheireadh na bliadhna, bha e comasach dha na Gearmailtich an Caucasus gu lèir a ghlacadh, agus cha robh ach Sevastopol a 'cumail a-mach anns a' Chrimea.
  Lorg Leningrad e fhèin ann am bacadh iomlan agus bha e a" bàsachadh leis an acras. Dhùin na Gearmailtich an fhàinne dhùbailte.
  Dh'fheuch Stalin ri còmhraidhean sìthe a thòiseachadh. Ach dhiùlt Hitler agus thuirt e nach gabhadh e ach ri gèilleadh gun chumha.
  Dh'fheuch ceannardas nan Sòbhieteach ri co-dhiù rudeigin a stèidheachadh ann an Kuibyshev. Ach theich an t-Arm Dearg. An dèidh beagan fois a ghabhail, ghluais na Gearmailtich sa Mhàrt 1942 air feadh an Volga, an Abhainn Ural, agus nas fhaide gu na Urals.
  Chuir saighdearan Sòbhieteach an aghaidh gu math lag. Thuit misneachd gu mòr. Agus cha do chuidich eadhon ceumannan draoidheach, mòr-chur gu bàs. Agus bidh saighdearan agus oifigearan a 'marbhadh oifigearan sònraichte. Agus chan eil mòran àrdachadh ann an sealladh. Nas trice bidh iad a 'toirt seachad.
  San fharsaingeachd, nuair a thuit Moscow, gu dearbh, bha mòran a 'creidsinn gu robh an cogadh air chall mar-thà, agus cha robh iad dha-rìribh ag iarraidh bàsachadh. Bha daoine trom-inntinn.
  Agus ro dheireadh a 'Ghiblein, ràinig na Gearmailtich Kazan agus ghabh iad Uralsk, a' stoirm Orenburg.
  Agus rinn na Gearmailtich an slighe tro Meadhan Àisia cuideachd, agus an seo chuir iad cuideam mòr orra.
  Anns a 'Chèitean, thòisich blàran fiadhaich airson Dushanbe. Dh"fheuch na Gearmailtich ri bonn-stèidh fhaighinn ann am Meadhan Àisia.
  Lorg Alenka agus an sgioba aice iad fhèin anns an raon as cruaidhe. Agus dhìon iad am baile Sòbhieteach. A dh'aindeoin a' Chèitein, bha e beagan na b' fhuaire an seo air sgàth nam beanntan agus gaoth ùr a' sèideadh bhon tuath. Ach, eadhon sa gheamhradh, cha robh còmhdach sneachda an seo.
  Loisg na caileagan air ais bho na faisisteach a bha a" tighinn air adhart agus an luchd-duaise cèin.
  Loisg Alenka bho PPSh agus feadalaich e òran.
  - Thar nam beann, thar nan glinn, còta bian is cuairt-chafaidh!
  Thuirt Alla dearg casruisgte:
  - Agus tara-ram !
  Thilg an nighean grenade le a cas-rùisgte agus chrath i a curls copair-dearg. Tha an gaisgeach seo brèagha.
  Ach chan eil cuid eile nas miosa. Thilg Anyuta an tiodhlac le a corragan rùisgte agus rinn i sgadan:
  - Agus tha an nighean air leth math!
  Loisg Maria gruagach cuideachd, a 'leagail a' Ghearmailtich. Tha an nighean cuideachd fìor mhath agus brèagha. Agus a-rithist thilg i grenade le a cas gràsmhor, ruisgte.
  Chan eil am Matryona mòr, lùbach, seunta a" teàrnadh nas motha. Tha i comasach air grenades a thilgeil fada le a casan. Agus bidh iad ag itealaich agus a" ruith air slighe iom-fhillte.
  Sheinn Alenka, a" tilgeil grenade beag ach millteach le a cas rùisgte chiseled:
  - Ach bidh sinn a" dèanamh rocaidean...
  Chùm Anyuta e le dealas:
  - Agus bhac iad an Yenisei!
  Thilg Alla grenade le a cas-rùisgte agus rinn i squealed:
  - Agus ann an raon ballet mòr ...
  Chuir Maria an tiodhlac air bhog a-rithist, a" cleachdadh a ball lom ìosal, a" seinn:
  - Tha sinn air thoiseach air a 'chòrr!
  Chuir Matryona grenade air bhog le a cas mhòr, ach glè bhrèagha agus co-sheirm agus dh'fhàs i:
  - ghrian...
  Loisg Alenka cuideachd air an mercenary Hindu agus rinn e sgead:
  - Tha e a" deàrrsadh....
  Loisg Anyuta, leag e sìos an Arabach agus rinn e sgadan:
  - Abhainn....
  Bhuail Maria an urchair agus thuirt i:
  - Gus airgead a thionndadh ...
  Leag Marusya trodaiche dubh sìos agus thuirt i:
  - Thàinig a-mach ...
  Sheinn Alenka agus sheinn e:
  - Bho...
  Thilg Anyuta an grenade le a cas rùisgte, gràsmhor agus lean i:
  - Teampall...
  Rinn Alla burst, a" gearradh dheth grunn dhaoine, agus a" camadh:
  - Daoine!
  Loisg Maria agus thuirt i:
  - Saor-làithean...
  Ghabh Marusya anail le toileachas, thilg i grenade le a cas, nach robh air brògan fhaicinn airson ùine mhòr, agus thuirt i:
  - Throne...
  Ghabh Alenka e agus rinn e sgial:
  - Anns a 'Cossack ...
  Thuirt Anyuta, a" losgadh le ràimh:
  - Stanitsa...
  Thuirt Alla, le sleagh cobra, a" losgadh:
  - Sìth...
  Loisg Maria agus thuirt i:
  - An trì-deugamh...
  Thilg Marusya grenade astar mòr agus rùisg i a fiaclan:
  - Bliadhna!
  Sheinn Alenka le tlachd, a" gearradh sìos trì Arabach:
  - Sluaghan...
  Loisg Anyuta, a" marbhadh na Nadsaidhean:
  - Tha iad a 'cuairteachadh ...
  lasadh Alla, a" sgiala:
  - ghrian...
  Sheinn Maria, a" seinn:
  - Tha e a" deàrrsadh...
  Thilg Marusya grenade a-rithist le a casan rùisgte agus thuirt i:
  - Ann an geal ...
  Chuir Alenka peilear a-steach agus thuirt e:
  - Gàrraidhean...
  Bha Anyuta a' sgios le rughadh:
  - Ciamar...
  Chuir Alla peilear a-steach agus sgial e:
  - Sneachda!
  Loisg Maria agus thuirt i:
  - AGUS...
  Chuir Marusya peilear, a" sgàineadh:
  - Tha spòrs aca...
  Loisg Alenka, ag èigheach:
  - Ciamar...
  Rinn Anyuta osnaich, ag ràdh:
  - Beag...
  Lean Alla le toileachas:
  - Clann!
  Chuir Maria peilear agus lean i:
  - Tha iad a' dannsadh...
  Thug Marusya spreadhadh goirid, ag ràdh:
  - Cossacks. .
  bhreab Alenka, thilg e grenade le a cas-rùisgte, agus rinn i gàire:
  - Ann an cearcall!
  Loisg agus rinn Anyuta:
  - Eh-ma!
  Chuir an lasach Alla peilear agus dh"èigh e:
  -Samhradh...
  Thilg Maria an grenade le a cas-rùisgte agus rinn i rùsg:
  - chan e geamhradh!
  Loisg Marusya agus squealed a-rithist:
  -Eh-ma!
  rinn Alenka tairneanach agus beucaich:
  - Mas e a-mhàin ...
  Thilg Alla grenade le a cas-rùisgte agus thuirt i:
  - airgead...
  Rinn Maria sgàineadh le toileachas agus thuit i bhon inneal-ghunna:
  -dorcha...
  Chuir Marusya pìos glainne air bhog le a corragan rùisgte, gheàrr i grunn sgòrnan agus sgàin i:
  - Abhainn Kuban
  Sheinn Alla còmhla, losgadh:
  - agus an Abhainn Don,
  Ghabh Maria e agus sheinn i, a" losgadh:
  - Gabh cuairt ...
  Lean Marusya, a" tilgeil an t-ingne le a corragan rùisgte le ràimh:
  - Cossack...
  Loisg Alenka agus rinn e rùsg:
  - gabh cuairt...
  Bhuail Anyuta agus lean i:
  - Beannachd leat...
  Loisg an teine Alla agus rinn e sgadan:
  -Eh-ma!
  Rinn Maria bualadh agus neo-shoilleir:
  -Samhradh...
  Ghabh Marusya e agus rinn i sgadan le toileachas, a" losgadh:
  - chan e geamhradh ...
  Loisg Alenka agus chuir e às:
  - Eh-ma!
  Thog Anyuta suas agus thuirt e:
  - Mo thruaighe...
  Loisg Alla agus sgàin e:
  - Bhon inntinn,
  Chuir Maria peilear dìreach chun a" mhaoil agus ghabh i ceum:
  - A h-uile...
  Chuir Marusya grenade air bhog a-rithist le a cas rùisgte agus chaidh i a-mach:
  - bheir iad air falbh e ...
  Thuirt Alenka le fearg:
  - bho na Cossack. .
  Bha Anyuta, a" losgadh gu fiadhaich, a" sgàineadh:
  - Uill...
  Thilg an Alla lasrach grenade le a corragan rùisgte, ag ràdh:
  -A...
  Bha Maria a" gàireachdainn agus a" beucaich:
  -Beannachd leat...
  Thilg Marusya an tiodhlac a-rithist, ag èigheach:
  - Gabh cuairt ...
  Fhreagair Alenka, a" losgadh le rughadh:
  - Beannachd leat...
  Sheinn Alenka, a" gearradh dheth na saighdearan:
  -Uh!
  Thuirt Anyuta, a" gearradh sìos nam faisisteach:
  -A!
  Smuainich Alla Fire:
  -Uh!
  Bha Maria dìreach air a slaodadh agus a" smèideadh a-mach:
  - A!
  Thilg Marusya sìos pìos ceirmeag le a corragan rùisgte agus chuir i a-mach i:
  -Sàmhach...
  Agus thilg Alenka an tiodhlac le a cas-rùisgte:
  - Cossacks. .
  Ghabh Anyuta e agus rinn e gàire, a" losgadh:
  - luaidhe...
  Rinn Alla lasrach taigh-logaidh an duine dhubh a" chùis air:
  -còmhraidhean...
  Lean Maria, a" losgadh, a" leantainn:
  - Gu math ...
  Fhreagair Marusya le fearg, a 'cur casg teine le a cas:
  - seasamh...
  Lean Alenka Nail le toileachas:
  - seann fhir...
  Anyuta, losgadh ann an rage, chirped:
  - AGUS...
  Thilg Alla grenade le a cas-rùisgte agus rinn i squealed:
  - aineolach...
  Chuir Maria grenade le gàire, ag ràdh:
  - iad...
  Rinn Marusya sgadan le feirg, a" tilgeadh grenade le cas-rùisgte:
  -Dè...
  Thuirt Alenka, a" tilgeil thiodhlacan le a casan rùisgte:
  - thig gu crìch ...
  Loisg Anyuta agus bhuail e gu fìor cheart:
  - a dh'aithghearr...
  Thilg Alla, le gàire puinnseanta, eallach a" bhàis agus chuir e fearg air:
  - Saor an-asgaidh...
  Thilg Maria grenade agus squealed:
  - iad seo...
  Thionndaidh Marusya an t-inneal glainne le a corragan rùisgte, a" comhartaich:
  - làithean...
  Alenka, a" slaodadh a casan rùisgte, a" cur fearg air:
  - Saoghal...
  Anyuta, a 'losgadh, a' sgapadh a-mach:
  - canaidh iad ...
  Rinn Alla sgadan gu cruaidh, a" losgadh:
  -a seo...
  Maria, losgadh, grodadh:
  - gòrach...
  Choisich Marusya, a 'tilgeil grenade:
  - Agus...
  Chuir Alenka tiodhlac gu bàs:
  -seann...
  Bha Anyuta a" sgàineadh le feirg mhòr, a" spealadh sìos Innseanaich no dhà air am fastadh leis na Gearmailtich:
  - A h-uile...
  Lean Alla, le rughadh agus a h-armachd, a" leantainn:
  - canaidh iad ...
  Thilg Maria grenade le a corragan rùisgte agus thuirt i:
  - riatanach...
  Rinn Matryona gàire, a" tilgeil:
  - airson sgudal...
  Ghabh Alenka e agus rinn e gàire, a" losgadh:
  - AGUS...
  Dh"èigh Anyuta nuair a loisg i:
  - gun fheum ...
  Thilg an Alla lasrach grenade, a" caoineadh:
  -pàipear...
  Chuir Maria boomerang air bhog le a corragan rùisgte agus thuirt i:
  - bidh iad ...
  Bhuail Matryona an grenade le a sàil rùisgte agus sheinn i aig mullach a sgamhanan:
  - Airgead...
  Rinn Alenka sgàineadh le cuideam, mar ìnean:
  -Le...
  Thuirt Anyuta, a 'tilgeil an tiodhlac gu fiadhaich:
  - dà-cheann...
  Dhearbh an Alla teine, às deidh dha teachdaireachd bàis a chuir, a "marbhadh dusan Arabach, a dhearbhadh le toileachas:
  -iolaire...
  Thilg Maria an grenade a-rithist agus sheinn i ann an ecstasy:
  - Melons...
  Lean Matryona, a 'tilgeil tiodhlac bàis air a sàil garbh, ann am frenzy:
  - watermelons ...
  Thuirt Alenka, a" cur air bhog tiodhlac an sgrios gu fiadhaich:
  - cruithneachd...
  Thuirt an t-Alla lasrach, a" sgròbadh, ag innse:
  - rolagan...
  Chuir Maria, ann an ecstasy, grenade air bhog agus thuirt i:
  - Fialaidh...
  Bhris Matryona, le tiodhlac de sgrios, dusan neach-sabaid, agus rinn i a-mach: - soirbheachail ...
  Chuir Alenka leithid puncher, le a cas rùisgte, seductive, agus thuirt i:
  - iomall...
  Bha Anyuta a" sgàineadh ann an corraich, a" cur teachdaireachd mu sgrios:
  - AGUS...
  Thuirt Alla, a" losgadh gu feargach:
  -Air an...
  Chuir Maria peilear eile agus dh'èigh i:
  - rìgh-chathair...
  Chuir Matryona tàirneanach, air a cur le cas-rùisgte, tiodhlac a" bhàis, a" beucaich:
  - tha e na shuidhe ...
  Thuirt Alenka, a" losgadh peilear ann an rage, ag ràdh:
  -V...
  Thilg Anyuta grenade le a cas-rùisgte agus chuir i às dha:
  - St Petersburg ...
  Rinn Alla sgadan aig mullach a sgamhanan:
  -Athair...
  Chuir Maria pasgan-spreadhaidh beag le a sàil rùisgte, ag ràdh:
  -Tsar...
  Dhearbh Matryona, losgadh, gu furasta:
  -Nikolai.
  Thòisich Alenka a" sèideadh mar cobra, a" losgadh agus a" sgreuchail:
  - Doirbh ...
  Thilg Anyuta grenade le a cas rùisgte, tana agus sgàin i:
  - creidsinn...
  Loisg Maria agus thuirt i:
  -Dè....
  Rinn Matryona tàirneanach, an uairsin thilg i an tiodhlac le a sàil rùisgte, a" squealing:
  - a dh'aithghearr...
  Thuirt Alenka, a 'losgadh le fearg leòmhann:
  - bidh dannsa
  Tha Anyuta air a phronnadh:
  -Dearg...
  Thuirt Fire Alla gu cruaidh:
  - an t-seachdamh-deug...
  Lean Maria, le toileachas agus a" faighinn spionnadh ann an losgadh, oirre:
  -bliadhna...
  Thilg Matryona grenade a-rithist le a cas rùisgte agus chaidh i a-mach:
  - Tha fios aca ...
  Rinn Alenka sgàineadh le ecstasy borb:
  -a-mhàin...
  Thilg Anyuta, ann am frenzy fiadhaich, grenade le a cas rùisgte agus rinn i squeak:
  -Air an...
  Chrath Alla teine, a 'tilgeil tiodhlac sgrios:
  - speur...
  Thuirt Maria, le dealas clàrsach terminator:
  - ainglean
  Thuirt Matryona, a" breabadh mòrachd a" bhàis le a cas-rùisgte:
  - leatsa...
  Chuir Alenka grenade air bhog le a ball ìosal lom agus thuirt i:
  -Dè...
  Thug Anyuta grèim oirre le tiodhlac sgrios a-rithist agus thuirt e:
  - thu...
  Sheinn Alla an diabhal ruadh:
  - muinntir a' bhaile...
  Thuirt Marusya le aplomb, a 'tilgeil grenade le a cas-rùisgte:
  - a' feitheamh...
  Chuir Alenka an grenade air bhog a-rithist agus, a" dìon Dushanbe, sheinn e:
  -Eh-ma!
  Thug Anyuta taic làidir dhi, thilg i biodag le a cas rùisgte agus a corragan gràsmhor, a" beucaich:
  -Samhradh...
  Ghabh an diabhul lasrach suas le toileachas-inntinn agus fhreagair e:
  - chan e geamhradh,
  Nuair a loisg Maria an urchair, thuirt i le feirg:
  -Eh-ma!
  Thug Matryona seachad an grenade le a cas-rùisgte agus sgàin i:
  - Mas e a-mhàin ...
  Loisg Alenka a-rithist, leag e sìos na Sìonaich, agus rinn e squealed:
  - airgead...
  Chuir Anyuta a-mach an gunna-inneal aice gu làidir agus loisg e air na nàimhdean, a" sgàineadh:
  -dorcha...
  Thilg Maria grenade le a cas-rùisgte agus rinn i sgadan:
  - Abhainn Kuban...
  Rinn Matryona sgadan, agus a" tilgeil tiodhlac a" bhàis, thuirt i:
  - AGUS...
  Ghabh Alenka e agus rinn e grèim làidir air:
  - Don Abhainn...
  Rinn Anyuta squealed aig mullach a sgamhanan:
  - Gabh cuairt ...
  Thilg Maria grenade le a cas-rùisgte agus chaidh i a-mach:
  -Cossack...
  Loisg Matryona a-rithist, leag i sìos dithis fhireannach dubh, agus rinn i gàire:
  - gabh cuairt...
  Loisg Alenka am peilear agus thàinig e a-mach ag ràdh le toileachas:
  - Beannachd leat...
  Bha Anyuta a" beucaich mar beluga agus thuirt e:
  - Eh-ma!
  Alla ruadh, losgadh, lean:
  -Samhradh...
  Thuirt Maria, le ecstasy borb:
  - chan e geamhradh ...
  Bidh Matryona a" comhartaich aig mullach a sgamhanan, a" cur air bhog spreadhadh mòr a-steach don phacaid le a cas rùisgte:
  - Eh-ma!
  Thuirt Alenka le meas, a" tilgeil grenade a" cleachdadh a shàilean lom:
  - Mo thruaighe...
  Bha Anyuta, a" losgadh is a" spealadh sìos, a" fàs nas miosa:
  - bho...
  Lean Fire Alla:
  - craicte...
  Ghabh Maria, a" losgadh, e agus thuirt i:
  - A h-uile...
  Matryona, a 'losgadh, a' sgoltadh mar cobra, a 'bualadh:
  - bheir iad air falbh e ...
  Rinn Alenka squealed le dian, a 'bualadh:
  - thu...
  Thuirt Anyuta, losgadh, le fearg:
  - Cossack...
  Thilg an Alla lasrach grenade eile agus squealed:
  -Uill...
  Chuir Maria a-mach gu cruaidh:
  -A...
  Thilg Matryona grenade le a cas-rùisgte agus rinn i gàire:
  -Beannachd leat...
  Thilg Alenka, a-rithist a 'cleachdadh a corragan lom, an lemon, ag èigheach:
  - gabh cuairt...
  Bha Anyuta a" suirghe mar speach, agus a" tilgeil grenade le a cas-rùisgte, thuirt i:
  -Beannachd leat...
  Maria le cuideam, a 'losgadh spreadhadh, a' comhartaich:
  - Uill...
  Bha Matryona, a 'tilgeil an grenade air falbh, a' cromadh agus a 'reubadh:
  - A...
  Fhreagair Alenka gu cruaidh, a" breabadh an tiodhlac a thilg na saighdearan-duaise oirre le breab:
  - Beannachd leat...
  Bha Anyuta a" magadh, a" leum suas air grenade le a cas-rùisgte:
  - Gabh cuairt ...
  Thilg Alla an tiodhlac air falbh le a cas rùisgte agus chuir i às dha:
  - Beannachd leat!
  Agus thòisich na caileagan a' gàireachdainn le chèile... Chan e, chan eil Dushanbe furasta dha na Gearmailtich. Ged a chaidh feachdan mòra de shaighdearan-coise cèin a chuir an sàs. Tha e duilich dha Hindus, Afraganaich, agus Arabaich sabaid sa gheamhradh, agus mar sin chuir na Nadsaidhean gu Meadhan Àisia iad. An seo tha iad air an cleachdadh mar fodar canain. Agus tha iad air an cur gu marbhadh. Tha baile-mòr ùr air nochdadh, a" tabhann strì làidir: Dushanbe.
  Bhomaich na Gearmailtich suidheachadh nan Sòbhieteach a' cleachdadh bhomaichean troma agus napalm. Loisg iad le gunnaichean fèin-ghluasadach agus howitzers, agus thog iad lannsaichean gas. Agus chleachd iad eadhon bomaichean le cuideam suas ri deich tonna. Bhris iad an Ruis aig an glùinean.
  Thionndaidh Dushanbe gu bhith na thobhta a chaidh a losgadh gu litireil aig raon bàn.
  Thòisich Alenka, casruisgte, air a bhith a' seinn ach panties, a' dèanamh suas mar a chaidh i;
  Tha mi nam ghaisgeach ar Màthair Ruis,
  Nighean shìmplidh, daonnan casruisgte ...
  Air uairibh ghlaodh na feannagan gu goirt,
  Ach tha mi a" creidsinn gun tig am bruadar gu buil!
  
  Chaidh mi còmhla ris an Komsomol acrach,
  neamhnaid cha mhòr rùisgte anns an fhuachd ...
  Ach tilgidh mi am faisisteach bhàrr a choise,
  Thoir an t-sròn fhada dha Adolf!
  
  Na creid an nighean Komsomol,
  Cha bhith e comasach dha an cruinne-cè a chasg ...
  Agus cluinnear guth soilleir an so,
  Tha ar n-arm air èirigh gu mullach ar n-Athair!
  
  Airson an Motherland Great Ruis,
  Dèan sabaid, mas e do thoil e, tùsaire gun eagal ...
  Ged tha fios agad gu bheil na h-achaidhean air an uisgeachadh le fuil,
  Ach seall dhomh, tha thu nad eisimpleir de ghaisgeachd!
  
  Do bhuill Komsomol, is sonas nèamh,
  Chan eil dragh sam bith air an nighean ...
  Bithidh gach ni 'na cumhachd uaibhreach, glòrmhor,
  Agus thig am Fuhrer gu mar a thachair dha gortachadh!
  
  Ach tha an t-àm ann cruaidh - tha Hitler a' tighinn,
  Faodaidh e eadhon a" chùis a dhèanamh air an fhear uamhasach ...
  Bidh e a" tilgeil rocaidean cho fialaidh ri bomaichean,
  Comasach air a h-uile saighdear a thionndadh gu geama!
  
  Ach creid mi, chan eil fios aig nigheanan eagal,
  A 'tilgeil grenade le do chas cas-rùisgte ...
  Tha i rùisgte - tha a lèine air a losgadh,
  A" sabaid an aghaidh horde gun fhios!
  
  Chan eil buill Komsomol ann - faclan gu leòr,
  Chan eil fios aice air an fhacal - chan urrainn dhomh!
  Agus teichidh na Krauts air falbh mar mhèirlich,
  Nuair a chuireas an nighean a cas dìreach!
  
  Seadh, sabaid leth-rùisgte anns an fhuachd,
  Creid mi, tha nighean mar sin an dàn ...
  'S i dath ròs lusach ann am blàr,
  Agus marbhaidh e na Krauts, dìreach mar a bha e ag iarraidh!
  
  Bhuail an gaisgeach Tìgear, gu magadh,
  Chaidh a losgadh gu luaithre mar napalm ...
  Agus fhuair Adolf am faisisteach san t-sròin e,
  Is ann gu dìomhain a thug am Fritz ionnsaigh air an Ruis!
  
  Chan eil fios aig na saighdearan dè a nì sinn,
  Cuin a thig àm na sìthe chun Talamh ...
  Ach tha buill casruisgte Komsomol ag èigheach,
  Agus bidh iad a" fosgladh cunntas airson na h-euchdan uile!
  
  Tha iad airson a h-uile càil a choileanadh iad fhèin
  Chan eil tiugh de nèamh airson buill Komsomol ...
  Ged a bhios na h-aghaidhean beannaichte bhon ìomhaigh,
  Chan eil sinn a 'dol a ghabhail lòn Lucifer!
  
  Fhuair iad a-rithist seata de chòmhlan-ciùil à Moscow,
  Ged a tha an Treas Reich cumhachdach gun fhaclan sam bith ...
  Marbhaidh sinn na dìosganaich le tancaichean,
  Agus bidh an dorchadas air a ghearradh le gath soilleir na grèine!
  
  'S ruith troimh 'n t-sneachda casruisgte,
  Chan eil e doirbh dha nighean idir...
  Chan eil eagal oirnn ro lasraichean gleansach,
  Ged a tha fios againn air seo, tha e furasta!
  
  Aonadh nan Sòbhieteach - Tha an dùthaich mhàthaireil sgoinneil,
  Ann, tha a h-uile gaisgeach na ridire bhon mhanaidsear ...
  Cluinnear rughadh o bhrataich a' bhalaich,
  Agus rinn thu a" chùis air an horde agus an nàimhdean!
  Às deidh dha na Nadsaidhean a dhol thairis air na h-Urals as t-samhradh, ag aonachadh leis na Seapanach. Chaidh Stalin agus an sgioba aige a-steach do na coilltean agus dh'ainmich iad cogadh partisan. Agus thòisich am Fuhrer air sgaraidhean a chruthachadh bho fheachdan ionadail. Gu sònraichte, chaidh Arm Saorsa na Ruis Vlasov a chleachdadh an-aghaidh na partisans. Agus cuid de chruthan monarcachd. A bharrachd air an sin, chaidh cuireadh a thoirt don Impire Vladimir III pàirt a ghabhail mar phrionnsa, co-riaghladair ainmichte an Fuhrer.
  Ach tha e dìreach ainmichte.
  Airson a-nis, tha a" Ghearmailt air socrachadh a-muigh. Ghlac na Gearmailtich coloinidhean na Frainge, na h-Òlaind agus fearann Ruiseanach. Bha sìth urramach ann le Breatainn, chan eil na SA fhathast air a cheann a chuir a-mach agus tha duilgheadasan aca taobh a-staigh na dùthcha agus leis an eaconamaidh.
  Ach, dh'fhàs càirdeas le Iapan gu math nas iom-fhillte. Ghabh i còmhnaidh ann an Indochina, a bheachdaich na Gearmailtich air an coloinidh aca. Agus chuimhnich na Nadsaidhean cuideachd air na stuthan Gearmailteach a chaidh a ghlacadh leis na Seapanach sa Chiad Chogadh. Coltach, nach eil an t-àm ann an toirt air ais? Ach, rinn thu gnìomh mì-onarach.
  Fhad 'sa bha brìgh agus cùis a' chàirdeis a 'teasachadh suas. A bharrachd air an sin, bha na Seapanaich a 'sìor fhàs a' sabaid ann an Sìona. Agus ghluais iad air feadh na sgìre bhuidhe.
  Shàbhail na Gearmailtich an neart le bhith a" cruthachadh roinnean cèin fo stiùir nan Aryans.
  Fhuair sinn tancaichean ùra: "Tiger", "Panther", "Lion" agus "Mouse". Ach bha an tanca mu dheireadh ro throm, agus dhiùlt eòlaichean airm e.
  Thòisich na Gearmailtich air cuideam a chuir air Iapan ag iarraidh lasachaidhean tìreil. Chuir na samurai an aghaidh. Mar thoradh air an sin, thòisich cogadh ùr air 20 Giblean, 1944. Thug na Gearmailtich ionnsaigh air na Seapanach agus thòisich iad air am putadh air ais.
  Sheall na blàran laigse feachdan talmhainn Iapanach, ach aig an aon àm gu robh am Panther na tanca gu tur practaigeach agus gu math èifeachdach. Agus eadhon nas fheàrr tha am Panther-2 le dìon taobh leasaichte.
  Dh" fhuiling na Seapanach call às deidh dhaibh a" chùis a dhèanamh agus thill iad air ais. Ghabh caileagan Sòbhieteach pàirt anns na blàir. Bha iad a" sabaid le misneachd.
  Agus seo còignear nigheanan Komsomol aig an ìre as fheàrr anns a 'bhlàr leis na Seapanach.
  Bidh Alenka, Anyuta, Alla, Maria, agus Matryona a" sabaid mar leòmhainn. Bidh iad a" losgadh, a" tilgeil grenades len casan rùisgte, chiseled, agus a" crathadh am broilleach lom.
  Agus aig a' cheart àm bidh iad a' seinn cuideachd;
  Chan eil dùthaich mhàthaireil na Ruis nas bòidhche,
  Chan eil cumhachd nas bòidhche air an t-saoghal ...
  Bha na reultan a' uisgeachadh meileabhaid dhubh,
  Cuir beannachdan gu na ridirean!
  
  Is toil le buill Komsomol cuideachd a bhith a" sabaid,
  Agus ruith casruisgte ann am bikini,
  Ruith tro na sruthan sneachda le sàilean lom,
  Gus na Krauts a bhualadh le do dhòrn!
  
  Chan eil dùthaich nas daoire anns a 'chruinne-cè,
  Dè an dùthaich shoilleir a th" agam...
  Le a neart gun atharrachadh ann am blàr,
  Tha an teaghlach Ruiseanach againn a" fàs nas làidire!
  
  Bha sinn a 'sabaid leis a' chlaidheamh Orthodox,
  Agus a-nis tha co-mhaoineas air ar cùlaibh ...
  Tha ar sluagh air fàs glòrmhor anns a' chruinne-cè,
  Agus thèid droch fhaisisteachd a thilgeil dhan dubh-aigein!
  
  Cia mheud gaisgeach a tha anns an Fatherland?
  Ann am blàr, an dà chuid leanabh agus seann duine ...
  Coisichidh sinn tro Berlin ann an cruthachadh,
  Tha ar creideamh na monolith làidir!
  
  Biodh fios aig Iosa gu bheil smachd againn,
  Tha e na Dhia mòr, Ruiseanach, geal!
  Sgriosar an droch Cain,
  Ùrnaigh airson an Teaghlach Naomh a chuideachadh!
  
  Faodaidh sinn uile, is urrainn dhuinn tòrr a dhèanamh,
  Is urrainn dhuinn gnìomh sam bith a làimhseachadh ...
  Na labhair neòinean Nadsaidheach,
  Bidh mi ag itealaich dhan adhar mar eun!
  
  Tha cumhachd an Svarog chumhachdach leinn,
  Agus an Tighearna naomh Criosd...
  Iarr air Dia airson sìorraidheachd
  Bi dìleas do Rod gu deireadh!
  
  Ar Dia àlainn, Naomh, Uile-chumhachdach,
  Gun do thagh e an Ruis mar a chrùn ...
  Bidh sinn ga reubadh sìos dha ma tha feum againn air na mullaichean,
  Gu bràth nar cridheachan Is tusa an t-Athair Rod!
  
  Faighnich dha Lada airson deagh fhortan,
  Leig leis gaol a thoirt don fhear òg ...
  Ma dh'fheumas sinn a thoirt air ais, faodaidh sinn sabaid air ais,
  Às deidh na h-uile, tha fuil teth againn!
  
  Cruthaichidh sinn farsaingeachdan na cruinne,
  Bidh na Ruiseanaich againn ag itealaich nas àirde na na rionnagan ...
  Leig leis an fhulangas a dhol à bith gu bràth,
  Às deidh na h-uile, tha aon Dia Uile-chumhachdach againn!
  
  Seasaidh sinn uile airson Rod,
  Agus ann an Ainm a' Chriosta ghlain...
  Fuhrer bian uroyu,
  Tha ar creideamh làidir agus fìor-ghlan!
  
  Seo mar a thogas sinn adhbhar co-mhaoineas,
  Bidh sinn os cionn a h-uile duine eile san Fatherland, fios agad ...
  Briseamaid cuing faisisteachd, creid mi,
  Agus thig pàrras anns a 'chruinne-cè!
  
  Deònaich Dia dhuinn a bhith nar fèithean nas làidire,
  Agus fàs nas làidire ann an corp agus anam ...
  Chan eil gaisgich nas cumhachdaiche air an t-saoghal,
  Leig leinn an nàmhaid a phronnadh le làmh stàilinn!
  
  Bheir an Dia Geal aiseirigh a h-uile duine, creid mi,
  Mar sin, chan eil e eagallach bàsachadh ...
  Sgapaidh na deamhain uile anns na h-oiseanan,
  Creid mi, cha tèid co-mhaoineas a mhilleadh!
  
  Agus ann an Ainm an Teaghlaich, rinn sinn sabaid,
  Stiùir am famhair Stalin sinn gu cath,
  Chì sinn co-mhaoineas a dh'aithghearr,
  Agus tha Ruiseanach agus Georgian aonaichte!
  
  Còmhla fàsaidh sinn nas làidire na na deamhain uile,
  Bheir an teaghlach neart agus toileachas dhuinn ...
  'S gu fortanach cha bhi e ni 's faide,
  Is e an fhìrinn gun do dh" fhosgail mi an t-slighe dhut gu bàrdachd!
  Ann an ùine ghoirid, tha Iapan gu math gòrach. Bidh i a" call cogaidhean gun chothrom sam bith.
  "Panther" - 2 a" sgòradh puingean dha fhèin gun duilgheadas sam bith. Tha i na tanca sàr-chlas. Tha deuchainnean sabaid air sealltainn gu bheil an carbad seo comasach air seasamh an aghaidh buillean bho ghunnaichean Iapanach bho gach ceàrnaidh.
  Agus anns an tanca seo, gu dearbh, tha Gerda, Charlotte, Cairistìona agus Magda. A ' sabaid an aghaidh ceathrar chloinne.
  Agus tha iad gu gnìomhach a 'losgadh air na Seapanach. Bidh na buillean a" tachairt le monotony ìnean òrdachaidh.
  Gerda, a" putadh na putanan luing gàirdeachais le a òrdagan rùisgte, chirps:
  - Tha mi nam ghaisgeach bho phàrras ùr!
  Charlotte, a" losgadh, a" rùisg a fiaclan agus a" reubadh:
  - Agus tha mi à doimhneachd an fhànais!
  Fhreagair Cairistìona, a" leantainn oirre a" losgadh, a" gàireachdainn:
  - Agus chan 'eil neach ann a chuireadh stad orm !
  Loisg Magda agus thuirt i gu làidir:
  - Tha mi nam ghaisgeach bhon speactram ifrinn!
  Agus chaidh na caileagan a chuir às dha na Seapanach gun truas sam bith. Rinn iad gnìomh le barrachd ionnsaigheachd. Tha na gluasadan agus an luaths aca iongantach.
  Agus tha iad fhèin casruisgte agus ann am bikini. Is iad seo na nigheanan saighdeir. Tha eadhon na Seapanach a 'tòiseachadh a' toirt seachad.
  Agus thòisich na Krauts air tighinn air tìr anns a" bhaile-mòr fhèin. Bha iad ag obair le fìor èifeachdas. Ghabh an ioma-adhbhar TA-152 pàirt anns na blàir cuideachd, a bha na bu làidire na am Focke-Wulf.
  Tha dithis nighean a" sabaid: Albina agus Alvina.
  Boireannaich Gearmailteach tarraingeach, le chèile fionn. Agus mar a bhuaileas iad na Seapanach bho phlèanaichean.
  Loisg Albina spreadhadh, loisg i sìos dusan itealan agus reub i:
  - Tha mi nam nighean cho snog!
  Loisg Alvina cuideachd, mharbh e dusan neach-dùbhlain agus rinn i squeak:
  - Gu sìmplidh, leòmhann!
  Agus tha an dithis nighean ann an clisgeadh gu tur!
  Bidh Oleg Rybachenko agus Margarita Korshunova a" cuideachadh an Wehrmacht gus Tokyo a ghabhail. Bidh iad a" leantainn òrdughan na sàr bhana-bhuidseach. Agus dè eile a tha ri dhèanamh? Cha suidh thu gu seòlta agus coimhead air adhartas a" chogaidh.
  Cha b' urrainn am balach 's an nighean tionndadh a' chogaidh. Mar sin thionndaidh e a-mach gu bheil iad a-nis dìreach a "crathadh an claidheamhan.
  Bidh iad a 'gearradh sìos samurai agus a' tilgeil grenades le casan rùisgte.
  Gheàrr Oleg Rybachenko sìos dusan Iapanach agus thuirt e:
  - Tha sgòthan gruamach aig a" chrìch...
  Lean Margarita, a" pronnadh nàimhdean le claidheamhan:
  - Tha 'n tìr chruaidh air a còmhdachadh le suain !
  Agus thilg i grenade le a cas-rùisgte.
  Lean Oleg a 'toirt ionnsaigh air an nàmhaid, thilg e marbhadh an làthair le òrdagan rùisgte, agus dh' èigh e:
  - Air bruachan ard an Amur !
  Sgrìobh Margarita, a" leantainn oirre a" losgadh agus a" tilgeil a casan lom, tana, a" sgrìobhadh:
  - Tha plutocrats le speal nan seasamh!
  Agus mar a tha an nighean a 'spreadhadh a-mach a' gàireachdainn. Agus bheir e e agus buail e air an samurai ...
  Chaidh clann an Terminator fiadhaich. Aig a 'cheann thall ghabh iad eadhon am Mikado fhèin.
  Bha na gaisgich òga a 'sabaid gu fiadhaich. Thilg iad grenades len casan rùisgte agus loisg iad le gunnaichean inneal.
  Agus nuair a nochd na ninjas, thilg am balach rionnag orra le òrdagan agus leag e còig dhiubh.
  Agus thilg an nighean cuideachd, le a cas-rùisgte, am marbhadh agus leag i sianar sìos agus sheinn i:
  - Airson mòrachd na Motherland.
  Agus an uairsin gheàrr a 'chlann uilebheist sìos gu litearra na geàrdan gu lèir.
  Agus fhuair iad duaisean airson seo bho làmhan an Fuhrer. A bharrachd air an sin, bha e comasach feadhainn nas àirde a thoirt seachad, leis gu robh Impire Iapan fhèin ann am braighdeanas.
  Fhuair na balaich Crois Ridire na Croise Iarainn le Duilleagan Darach. A tha ann fhèin na urram mòr.
  Phòg am Fuhrer Margarita air beannachd leis a" ghruaidh agus thuirt e:
  - Tha thu fìor Aryans! Faodaidh tu seirbheis a dhèanamh san arm agam!
  Dh"èigh clann an uilebheist:
  - Tha sinn toileach feuchainn ri seirbhis a dheanamh do aobhar sith agus soirbheachais a' chinne-daonna !
  Agus is gann a b" urrainn dhaibh fhèin cur an aghaidh a" bhuairidh, a" tachdadh an Fhuhrer le òrdagan rùisgte. Ach thug a 'bhana-bhuidseach stiùireadh dhaibh: bhon a chaidh an USSR a ghlacadh, an uairsin leig leis na Gearmailtich an saoghal aonachadh.
  Gu dearbh, cho-dhùin am Fuhrer nach robh feum air stad. Agus dh"ainmich e cogadh an aghaidh Bhreatainn.
  Mun àm seo, 1945, bha na Gearmailtich air itealain jet làidir fhaighinn agus bha tancaichean sreath-E aca. Bha na carbadan ùra nas adhartaiche agus nas toinnte na an fheadhainn a bh' ann roimhe. Bha an E-75 gu sònraichte soirbheachail, air a leasachadh a rèir an dealbhadh as ùire airson togail tanca Gearmailteach - einnsean agus tar-chuir còmhla ri rèiteachadh transverse.
  Thionndaidh an E-75 a-mach gu bhith air a dhìon gu math anns a "chrann: 200 mm air mullach a" chrann agus 160 mm aig a "bhonn, aig ceàrnan 45 ceum. Tha taobhan an t-slige 120 mm aig na leòidean, a bharrachd air sgiathan a bharrachd de 50 mm, agus tha an turaid 252 mm air a bheulaibh aig leathad de thrì fichead ceum, agus tha taobhan 165 mm aig leòidean dà-ìre mar anns an "Tìgear" - 2, dìreach eadhon nas motha, leis gu bheil an turaid gu math nas ìsle.
  Bha an E-75, an taca ris an Tìgear 2, cha mhòr meatair nas ìsle, ach nas fhaide agus nas fharsainge, agus bha an armachd tòrr nas tiugh agus nas leathad. Aig an aon àm, chaidh an cuideam suas gu dìreach seachdad 'sa còig tunna, a thug, le einnsean de 1250 each-chumhachd, coileanadh dràibhidh nas fheàrr na an Tiger-2. Bha an carbad Gearmailteach ùr air a chuartachadh nas fheàrr, bha tar-chuir nas earbsaiche agus nas aotroime, agus gunna nas cumhachdaiche de dhà sheòrsa, no eadhon ceithir.
  Is e a" chiad fhear an fheadhainn as fhasa airson tancaichean a sgrios: 88 mm 100EL, gunna air leth freagarrach airson losgadh targaid, stoirm tàirneanaich airson carbadan Sasannach. Nas cumhachdaiche, ach cuideachd comasach air tancaichean 105 mm 100 EL a sgrios, a 'bualadh eadhon Churchills bho astar fada agus comasach air a dhol a-steach do cheann-cinnidh Tortilla. Agus tha an gunna anti-itealain calibre 128-mm 55 EL nas freagarraiche agus nas èifeachdaiche airson losgadh air targaidean gun armachd agus tancaichean. Agus inbhe eadhon nas motha, nas fhaisge air gunna ionnsaigh, canan 150-mm, ge-tà, comasach air losgadh air tancaichean.
  Tha an E-75 na charbad nas fheàrr na a h-uile modal Breatannach is Ameireaganach, agus chan eil ach an tanca Tortilla tearc a tha comasach air Gearmailteach a bhualadh faisg air làimh.
  Ach chan e carbad mòr-riochdaichte a th" anns an ochdad tunna de "Tortilla", agus a bharrachd air an sin, tha gunna fèin-ghluasadach le cuideam ceithir fichead tonna le einnsean de 600 each-chumhachd. Mar sin cha deach ach fichead dhiubh a thoirt gu buil.
  Mar sin, tha an E-75, a fhuair prìomhachas agus a thàinig gu bhith mar an fheadhainn as cinntiche ann an 1945, gu dearbh cha mhòr so-leònte. Ach cha robh feum aig na Gearmailtich air cus tancaichean. Mar sin tha feachdan tanca Bhreatainn lag. Bha na gunnaichean fèin-ghluasadach E-10 agus E-25, aotrom agus àrd-astar, a" sabaid gu math anns a" jungle. Mar sin... Chuir na Gearmailtich ionnsaigh air bhog anns na h-Innseachan agus rinn iad a' chùis air saighdearan coloinidh Bhreatainn is Ameireaganach gun mòran oidhirp.
  Ann am fìor eachdraidh, bha iad furasta a 'chùis a dhèanamh air an fheadhainn as laige, ach an seo chan eil an Wehrmacht faisg orra.
  Cha do chruthaich na Stàitean Aonaichte boma ann an 1945. San fharsaingeachd, cha mhòr a h-uile cruinne-cè, chruthaich na h-Ameireaganaich an armachd seo fada nas fhaide air adhart. Is e dìreach gun robh an USSR gu math mì-shealbhach ann am fìor eachdraidh gun do rinn na SA seo.
  San fharsaingeachd, tha e soilleir gu bheil feachd sònraichte ann a thuiteas às a h-uile ìmpireachd a choileanas cumhachd.
  Dìreach mar a bha e leis an Ruis Tsarist, a chaill an cothrom airson hegemony an t-saoghail, mar sin bha e leis an USSR, agus mar sin tha e air a bhith leis na SA o chionn ghoirid. Tha, a rèir choltais, bidh trioblaidean a" feitheamh ri Sìona nuair a dh" fhàsas i ro làidir. Ach tha e soilleir gu bheil an sàr-bhana-bhuidseach a" feuchainn ris a" chinne-daonna aonachadh ann an diofar shaoghal.
  Tha na Gearmailtich a-nis a 'glacadh nan Innseachan agus a' gluasad còmhla ris na Turcaich tron Èipheit. Bidh iad a 'buannachadh gun mòran duilgheadas. Agus is e am prìomh dhuilgheadas aca leudachadh air conaltradh, solar, agus gainnead rathaidean ann an iomadh àite.
  Bidh caileagan Gearmailteach, gu dearbh, a 'sabaid ge bith càite an urrainn dhaibh agus nach urrainn dhaibh.
  Rinn Shella agus Mairead a' chùis air na Breatannaich ann an Alexandria, a' leagail còrr is deich tancaichean. Agus a-nis tha iad a" rèiseadh ri taobh Abhainn Nile san E-50 aca agus tha iad mu thràth a" sabaid ann an Sudan.
  Tha an tanca aca na "Panther" leasaichte, le armachd cho tiugh ris an "Tìgear" -2 a-mhàin le leòidean nas motha. Tha an carbad fhèin gu math nas ìsle na am Panther le turaid bheag, agus tha an cruth gu math dùmhail. Tha Shella, Mairead agus Ellie anns a' chàr seo - chaidh an sgioba a lùghdachadh gu triùir. Tha seo cuideachd na shàbhaladh mòr de rùm. Mar sin, cha robh cuideam a 'charbaid nas àirde na 50 tunna, agus bha e armaichte le gunna 88-mm le fad baraille 100 EL. Tha an gunna gu math ceart agus a" losgadh dusan sealladh gach mionaid. A bharrachd air an sin, an taca ris an Tiger-2, tha fhathast 50 millimeters de sgiathan crochte air na taobhan, agus mar sin chan urrainn dhut briseadh tro chàr Gearmailteach gu furasta. Agus tha an einnsean cumhachd 1200 aige air a bhrosnachadh.
  Tha triùir nigheanan a" draibheadh air adhart agus, a" faicinn an Churchill, a" losgadh gu ceart. Tha, tha aon bhuannachd aig an tanca Sasannach - deagh armachd aghaidh. Ach tha an gunna caran lag agus chan eil e cunnartach airson carbad Gearmailteach. Eadhon airson an E-50, a tha mar thoradh air na sgiathan aige air a dhìon mòran nas fheàrr na an Tìgear-2, no eadhon nas motha na am Panther roimhe.
  Thuirt Shella, a" losgadh, às dèidh dhi an Sherman a sgrios o chian, ag ràdh:
  - An seo tha sinn a 'losgadh oirnn fhìn ... Agus dè a tha romhainn uile?
  Fhreagair Mairead:
  - Cumhachd thairis air an t-saoghal!
  Loisg Ellie air an Churchill agus sheinn i:
  - Ach tha dìoghras eile agam, is e seo cumhachd, dìreach cumhachd!
  Agus sgrios na caileagan ann am bikinis tanca Sasannach eile, a" seinn:
  - Chan eil feum air òr agus airgead! Agus feumaidh mi daoine a ghlùinean air mo bheulaibh!
  Agus bhrùth Shella a-rithist na putanan gàirdeachais le a casan rùisgte, a" bualadh an nàmhaid agus a" reubadh:
  - Bha daoine air an glùinean! Thairis air uachdar na talmhainn gu lèir!
  Lean na gaisgich a" losgadh. Ach ruith na tancaichean Breatannach a-mach, agus thòisich na saighdearan coloinidh air gèilleadh.
  Aig an aon àm, cho-dhùin am Fuhrer, air comhairle Mainstein, dàn-thuras dàna a dhèanamh: san Dùbhlachd 1945, thàinig na Gearmailtich air tìr gu dàna ann am Breatainn. Gu fìrinneach, cha robh dùil aig duine ri seo! Anns a 'chùis seo, thàinig co-dhùnadh mar seo gu bhith air a dhearbhadh leis an àireamhachadh gu robh e eadhon na b' fheàrr a bhith beò air an oidhche.
  Ach chan eil uisge fuar na bhacadh.
  Agus cho cruaidh 'sa bha na Gearmailtich a' fucked.
  Thill sgioba tanca Gerda às na h-Innseachan. A dh'aindeoin fuachd a 'gheamhraidh, bha na caileagan a' sabaid casruisgte agus ann am bikinis.
  Ach tha an tanca E-75 aca ag obair. Tha na caileagan dìreach air tighinn air tìr agus tha iad a 'sabaid aig an àm as duilghe, a' toirt ionnsaigh air tancaichean a tha airson an tilgeil dhan mhuir.
  Thagh Gerda gunna 88 mm 100 EL. Tha e gu math tolladh armachd agus tha àireamh mhòr de shligean ann. Bidh na caileagan ag obair le bhith a" putadh na putanan joystick le an òrdagan rùisgte agus a" cur às do Bhreatainn. Agus aig an aon àm bidh iad a" seinn:
  - Agus thuirt an Reich mhòr riut - na gluais,
  Bidh sinn a" pronnadh a h-uile duine, gluaisidh sinn beanntan ann an aon turas!
  Loisg Gerda, a" putadh air a" phutan luing gàirdeachais le a cas rùisgte agus a" sreap le gàire:
  - Glòir don Treas Reich!
  Loisg Charlotte cuideachd, a "cleachdadh a òrdagan rùisgte agus a" squeak, a "rùsgadh a fiaclan, a" briseadh an Churchill:
  - Agus glòir do'n arm !
  Bhrùth Cairistìona na putanan gàirdeachais le a òrdagan rùisgte, bhuail i an càr Sasannach agus dh"èigh i:
  - Glòir dhuinne cuideachd!
  An uairsin bhrùth Magda le a casan rùisgte. Bhris i an nàmhaid, sgrios i an Sherman agus chuir i a-mach:
  - Agus glòir d'ar spiorad !
  Bha na caileagan ag obair agus sgrios iad tancaichean Breatannach.
  Bha Oleg Rybachenko agus Margarita Korshunova cuideachd a 'sabaid. Dh'òrdaich a 'bhana-bhuidseach hyper-omnipotent, mar sin feumar a dhèanamh. Treabhadh airson do neo-bhàsmhorachd.
  Thilg balach agus nighean grenades len casan rùisgte agus speal iad saighdearan-coise le gunnaichean.
  Thilg am balach Oleg e mar grenade agus bhris e slighean càr Sasannach. Thionndaidh i agus ruith i a-steach don nàbaidh aice. Agus spreadh an dà tanca.
  Dh'èigh am balach:
  - Glòir do'n dùthaich dhùthchais !
  Thilg Margarita Korshunova grenade cuideachd le a òrdagan rùisgte agus bhris i slighean Churchill. Rinn e tionndadh-U agus bhuail e ris an Sherman. Chaidh an dà tanca na theine agus lasadh mar choinnlean.
  Ruith an nighean:
  - Glòir don Athair agus bàs dha na nàimhdean!
  Thilg Oleg Rybachenko a-rithist dà grenades aig an aon àm le a chasan rùisgte. Bhuail iad air na slighean, agus bhuail ceithir tancaichean sa bhad. Thàinig fear dhiubh gu bhith na "Tortilla". Agus thòisich eadhon a leithid de mastodon air a reubadh gu pìosan.
  Dh"èigh am balach:
  - Airson atharrachaidhean san t-saoghal!
  Thug Margarita Korshunova tionndadh cuideachd. Chuir e sìos na Breatannaich. Thilg i grenades le a òrdagan rùisgte agus reub i:
  - Airson òrdugh cothromach ùr!
  Mar thoradh air an tilgeadh aice, bhuail dà chàr aig an aon àm agus rinn an nighean gàire.
  Thilg Oleg tiodhlacan marbhtach cuideachd le a chas rùisgte agus thuirt e gu seòlta:
  - Dè an òrdugh a tha thu a 'ciallachadh?
  Nuair a chaidh an t-iasg a thilgeil bhuail dà chàr Breatannach.
  Chuir Margarita tiodhlac a" bhàis air bhog le a corragan rùisgte, phut i dà chàr agus fhreagair i gu h-onarach:
  - Gu cinnteach chan ann airson Gearmailtis! Ach, mo thruaighe, tha e math nach tug a" bhana-bhuidseach oirnn sabaid an-aghaidh ar daoine fhèin!
  Ghabh Oleg Rybachenko an grenade agus thilg e le cas rùisgte e, ga phutadh a-steach do shlighean Pershing agus Churchill, agus an uairsin dh" èigh e:
  - Tha mi nam super terminator!
  Agus mar a nì am balach gàire!
  Bhiodh clann an uilebheist cuideachd a" gearradh sìos na saighdearan-coise agus a" toirt dhaibh teine. Agus bhuail a h-uile peilear an targaid.
  Bha na Breatannaich gu soilleir sgìth. Agus chuir clann bhrèagha neo-bhàsmhor pìosan sgrios le an casan rùisgte. Agus sgrios iad Breatainn.
  Agus anns na speuran, bha caileagan glè bhrèagha, cas-rùisgte agus còmhdaichte le bikini a 'sabaid: Albina agus Alvina. Ann an ùine ghoirid, bha na caileagan mu thràth air còrr air trì cheud itealan a losgadh sìos gach fear, a 'faighinn Crois Ridire na Croise Iarainn le duilleagan daraich airgid, claidheamhan agus daoimeanan.
  Ach a-nis tha an dà bhòidhchead mar-thà faisg air an àireamh de cheithir cheud càr. Agus an uairsin tha duais eadhon nas àirde a" feitheamh orra: Crois Ridire na Croise Iarainn le duilleagan daraich òir, claidheamhan is daoimeanan.
  Bidh Albina a" bualadh càr Sasannach, ga shnìomh mun cuairt agus a" seinn:
  - Ann an tonn na fairge 's an teine lasarach !
  Às deidh sin, loisg aon spreadhadh de ghunnaichean 30-mm bhon Me-262 "X" aige còig itealan eile agus chuir e sèist:
  - Agus ann an corruich, agus ann an teine corruich !
  Bhrùth Alvina na putanan joystick le a òrdagan rùisgte. Gheàrr i sìos na plèanaichean Breatannach le a canain adhair agus dh'èirich i ann an èiginn:
  - Agus dèan gnìomh!
  Agus chaidh seachd plèanaichean a bhruthadh agus a reubadh nam pìosan.
  Thionndaidh Albina mun cuairt a-rithist, agus a-rithist, mar bhuille, gheàrr e ceithir plèanaichean nàmhaid agus rinn i squealed:
  - Seo mar a bu chòir dhut a bhith beò!
  Agus a-rithist tha e a 'bruthadh a' phutan joystick le a chasan rùisgte.
  Bhuail Alvina an neach-dùbhlain aice cuideachd. Chrath e na h-itealain agus beucaich iad:
  - Airson creideamh ùr mìle bliadhna!
  Às deidh sin loisg i sìos trì itealan eile bho Fheachd an Adhair Bhreatainn.
  Bha na caileagan anns a 'bhlàr seo nas àirde na toradh ceithir cheud càr sìos. Agus ràinig iad ìre ùr.
  Fhuair iad: Crois Ridire na Croise Iarainn le duilleagan daraich òir, claidheamhan is daoimeanan.
  Agus bha Lunnainn fhèin fo ionnsaigh. Cha do leig na Gearmailtich leotha fhèin a bhith air an sgrios agus chaidh iad timcheall prìomh-bhaile Shasainn.
  Agus ann an Afraga, bha Shella, Mairead agus Ellie a" sabaid anns an teas. Ghlac triùir nigheanan seanailear Sasannach. Agus thug iad air a chasan rùisgte a phògadh, beagan uaine le feur.
  Thòisich Shella, Mairead agus Ellie an uairsin air na prìosanaich a èigneachadh. Thug iad dìreach air falbh iad agus an uairsin mharcaich iad air slatan jade pulsating. Agus chòrd e riutha gu mòr.
  An uairsin thòisich na caileagan air sealg agus dh'ith iad wildebeest gu toilichte. Agus an uairsin leum iad timcheall mar ghaisgich.
  Agus bha Oleg Rybachenko agus Margarita Korshunova a" rèiseadh timcheall Lùchairt Bhuckingham. Chuir iad às don nàmhaid le teine ghunna-inneal agus a 'tilgeil grenades a' cleachdadh an casan rùisgte.
  Agus chanadh an dithis ghaisgeach dhaibh fhèin:
  - Bidh sinn a" sabaid ann an stoidhle supermen!
  Aig an aon àm, thilg a 'chlann cuideachd rionnagan a-mach le an corragan rùisgte, a bhuail geàrdan agus geàrdan na lùchairt. Ghearr Oleg dheth dusan gu leth geàrd le tilgeil boomerang agus dhùisg e:
  - Airson arm an aois fhànais!
  Chuir Margarita cuideachd boomerang air bhog le cas rùisgte na h-ìghne, gheàrr i sìos dusan neach-dùbhlain agus rinn i rùsg:
  - Seo gu rudan ùra fionnar!
  Rinn an gille agus an nighean an slighe gu seòmar na rìgh-chathair. An sin, sgap a" chlann Terminator seo geàrdan-cuirp Churchill. Agus chaidh am figear seo a thaghadh mar phrìomhaire a-rithist às deidh an t-sìth tàmailteach leis a" Ghearmailt.
  Às deidh sin bhreab a" chlann Churchill san smiogaid len sàilichean rùisgte. Thuit e thairis air marbh.
  Mar sin, chaidh Prìomhaire Bhreatainn agus an Àrd Cheannard a ghlacadh.
  Thilg Oleg Rybachenko diosg geur le a chas rùisgte, gheàrr e ochd geàrdan dheth agus thuirt e:
  - Chan eil sinn a 'dèanamh dìreach obair sam bith!
  Chuir Margarita boomerang air bhog cuideachd le a òrdagan rùisgte agus dh" èigh i:
  - Ach tha sinn ga dhèanamh gu math!
  Thuit prìomh-bhaile Bhreatainn, agus Sasainn fhèin air a cheannsachadh. Mar sin, chaidh duilleag eile den treas cogadh a thionndadh. Fìor, bha na Stàitean Aonaichte fhathast air thoiseach, agus bha e riatanach leum thairis air a 'chuan. Uill, ceart gu leòr, cuidichidh na balaich fhathast.
  Thàinig na Gearmailtich air tìr ann an Innis Tìle mu thràth san Fhaoilleach 1946. Fhuair Oleg Rybachenko agus Margarita Korshunova Òrdugh Crois Ridire na Croise Iarainn le duilleagan airgid, claidheamhan agus daoimeanan airson an nàmhaid pearsanta aig Hitler, Wilson Churchill, a ghlacadh. Agus a bharrachd air crois òir de airidheachd armailteach le daoimeanan. Carson a bha a" chlann air an comharrachadh gu fialaidh?
  Ach a-nis tha iad ann an Innis Tìle. Chan eil ach briogais ghoirid air Oleg Rybachenko, agus tha tunic ùr air Margarita Korshunova. Agus tha a" chlann, gu dearbh, casruisgte. Agus bidh iad a 'tilgeil rionnagan agus grenades orra fhèin.
  Agus chan eil reothadh an Fhaoillich a" cur dragh air na daoine neo-bhàsmhor. Bidh balach agus nighean a" sgrios an luchd-dùbhlain aca. Agus bidh iad gan gearradh sìos le gunnaichean inneal.
  Agus a-rithist tha boomerangs air an tilgeil le casan lom.
  Oleg ag ràdh:
  - Tha am pàrtaidh againn làidir!
  Tha Margarita, a" tilgeil diosc le a cas rùisgte, a" smeòrach:
  - Is dòcha nach e sinne a th' ann, ach tha e làidir!
  Agus tha an nighean ga bualadh le gunna-inneal ... Agus an uairsin bheir e a-steach don grenade le a shàilean rùisgte.
  Às deidh sin bidh a" chlann a" cur às do na h-Ameireaganaich eadhon nas motha.
  Tha Innis Tìle air tuiteam.
  An uairsin ghabh na Gearmailtich thairis a" Ghraonlainn agus ghluais iad air adhart a Chanada. An sin bha iad mar-thà tòrr nas gnìomhaiche.
  Ann an Canada, bha Oleg agus Margarita a 'sabaid air an oirthir agus chuir iad ionnsaigh Ameireaganach air ais. B" urrainn dhuinn an ionnsaigh a chuir air ais. Agus a-rithist air an ionnsaigh. Tha Arm na SA a" teicheadh. Agus chan urrainn dhut stad a chuir air caismeachd nan gillean sabaid.
  Tha Gerda cuideachd a" gluasad air adhart leis a" chriutha aice. Chaidh an tanca E-75 aige ùrachadh beagan le bhith a" stàladh einnsean roth-uidheam gas de 1,500 each-chumhachd. Tha an tanca a-nis air fàs nas luaithe... Tha càileachd an armachd air leasachadh beagan cuideachd.
  Ach chan eil dad as fhiach aig na h-Ameireaganaich. Is e dìreach an Sherman àrd, gun dòchas a tha seann-fhasanta agus am Pershing beagan nas fheàrr. Agus chan eil na tancaichean sin nan co-fharpaisich dha na Gearmailtich.
  Fìor, dh'fheuch iad ri mòr-chinneasachadh an T-93, le cuideam dìreach ceithir fichead 's a trì tunna, agus le armachd aghaidh 305 millimeters, an aon fhear le dìon, chan e eadhon tanca, ach gunna fèin-ghluasaid. Ach cha do dh"obraich e a-mach glè mhath. Ach, chaidh inneal Gearmailteach le cridhe uranium a-steach cuideachd le canan 105 mm 100 EL bho astar goirid.
  Bhuail Gerda an Sherman agus rinn i gearan:
  - Tha e eadhon beagan dòrainneach!
  Bhrùth Charlotte am putan gàirdeachais le a òrdagan rùisgte agus dh" èigh i:
  - Agus bidh e uile agus gu math fionnar!
  Bhris an nighean am Pershing.
  Agus an uairsin loisg Cairistìona cuideachd. Bhuail agus rinn an Granndach Ameireaganach:
  - Airson òrdugh ùr san t-saoghal!
  An uairsin loisg Magda. Cuideachd casruisgte, thuirt i:
  - Airson atharrachaidhean airson na b" fheàrr!
  Agus tha tanca Ameireaganach eile na theine.
  Tha na Yankees mu thràth a" leigeil seachad. Tha iad a" cur armachd ri chèile. Agus tha an nighean a" pògadh a buinn rùisgte, dusty.
  Toronto air a ghlacadh. Tha a bhith a" leasachadh soirbheachas nan nigheanan agus an Wehrmacht mu thràth a" tighinn a-steach do chrìochan nan Stàitean Aonaichte.
  Chaidh cuid de shaighdearan tro Alasga cuideachd. Ghlac iad Canada agus fearann an nàmhaid bhon taobh an ear.
  Mar sin tha suidheachadh èiginneach air èirigh. Tha na Gearmailtich agus na buidhnean cèin aca a" gluasad air feadh Ameireagaidh. Tha a h-uile dad gu math duilich agus cunnartach.
  Ràinig còignear nigheanan Alenka, Maria, Alla, Anyuta, Matryona Ameireagaidh gus sabaid mar shaor-thoilich an aghaidh hordes an Treas Reich. Tha an còignear nigheanan gu math brèagha agus tha Beurla aca. Dhiùlt Stalin buidheann-chatha nam boireannach gu lèir a chuir, oir bhiodh seo a" dol an aghaidh teirmean na sìthe a chaidh a chrìochnachadh leis an ìmpireachd faisisteach. Dh'fheumadh an USSR ùine fhaighinn aig cosgais sam bith fhad 's a thug na Nadsaidhean ionnsaigh air na SA.
  Tha na còignear nigheanan saor-thoileach: chaidh iad tron chogadh gu lèir, bho Brest agus Bug gu Orenburg. Agus tha iad a" sabaid ris na Nadsaidhean air taobh eile na Talmhainn ann am prìomh bhaile Honduras.
  Is e Tegucigalpa aon de na prìomh dhaingnichean dìon, ann an còmhstri le horde motley. Chaidh an dà chuid na h-Iapanach agus na h-Àisianach ann an trioblaid. Bha na Gearmailtich fhèin a 'sabaid le tancaichean a-mhàin, agus bha na saighdearan-coise gu tur bho dhaoine nach robh nan Aryan. Ghluais iad Asianaich, daoine dubha, agus Arabaich air adhart.
  Loisg Alenka, a 'gearradh dheth dithis Afraganach agus a' crathadh:
  - Dìreach horde de Genghis Khan!
  Thog Maria, gruagach, trì Innseanaich sìos le inneal-gunna a spreadhadh, agus thog i a casan lom, tana chun a' mhullaich. Agus thuirt i:
  - Tha sinn a 'bleith fodar canain!
  Chaidh criomag à grenade a sgèith agus slaod i Maria air a sàil chruinn, lom. Bidh caileagan gu traidiseanta a" sabaid ann am bikinis agus casruisgte. Agus nuair a bhuaileas e am bonn garbh, girlish le fear biorach, bidh e a "goirteachadh beagan.
  Chaidh a" bhòidhchead a bhualadh agus a losgadh a-rithist... Tha Maria gu math caol, de dh" àirde cuibheasach le figear foirfe.
  Tha Alenka nas àirde, le inbhe prìomh, agus eadhon gaisgeach an Aonaidh Shobhietach. Ach cuideachd cha mhòr rùisgte, cha mhòr còmhdaichte le bikini. Gu math tana, ach tha a falt geal. Agus bidh Alenka a 'losgadh gu math ceart. Agus is toil leis a bhith a" tilgeil grenades le a chasan rùisgte.
  Bidh an Alla brèagha a" losgadh agus a" leagail ceithir Arabaich le spreadhadh teine. Tha a falt dearg, no caran copar-dearg, mar bhratach proletarian. Agus nuair a shèideadh na gaothan, tha e coltach ri bratach ar-a-mach. Bidh an nighean a" deàrrsadh le a sùilean emerald, mar rionnagan. Agus gu brùideil a 'sguabadh air falbh nàimhdean.
  Tha Anyuta cuideachd blonde. Agus tha e a" losgadh le inneal-ghunna. Chuir an nighean a casan rùisgte agus rinn i spreadhadh. Tilgeadh suas coignear luchd-cogaidh, agus dh'itealaich tobair dhearg-fhola a mach à cisteachan agus bho bhroinn an naimhdean.
  Thuirt Anyuta, a" reamhrachadh a bilean slàn:
  - Tha cogadh na adhair dha na sgamhanan ...
  Tha an nighean na laighe sìos, a 'tilgeil grenade le a cas-rùisgte. Cluinnear spreadhaidhean. Bidh grunn luchd-ceannairc ag itealaich ann an diofar stiùiridhean.
  Tha Matryona na nighean nas motha agus nas feòil. Tha a falt aotrom donn. Baile àbhaisteach, boireannach òg, fuil is bainne. Tha i gu math làidir gu corporra agus bidh i a" losgadh gu math.
  Seo an tionndadh a-rithist. Agus tuit na saighdearan-duaise faisisteach a chaidh a mharbhadh.
  Matryona, losgadh, ag ràdh:
  - Ceart gu leòr, ceart gu leòr, càite an robh thu? Le Grandma! - Loisg an nighean, a" marbhadh triùir luchd-sabaid Nadsaidheach feusag agus chuir i ris. - Ciod a dh' ith thu - brochan ! Dè dh'òl thu? Mash!
  Tha na nigheanan a 'cumail an loidhne. Cha leig iad leis na faisisteachan air adhart. 'S bidh òrain chàirdeil ag èigheach:
  - Sgriosaidh sinn an saoghal fòirneart gu lèir,
  Gu cridhe agus an uairsin ...
  Togaidh sinn saoghal nuadh, neamh-
  Cò a bha ann cha tig duine gu bhith na h-uile càil!
  Bidh Alenka a-rithist a 'tilgeil grenade le a cas-rùisgte. Sèid air adhart luchd-cogaidh. Tha e gu cinnteach a" fàs nas teotha. An seo thig an "Leòmhann" cliùiteach -2. Agus ri thaobh tha an E-50 nas adhartaiche. Tha projectiles air an cur a-mach. Chaidh ceann dubh Ameireaganach a reubadh dheth agus roilig air falbh e.
  Cheum Maria air bòrd losgaidh, agus cha mhòr nach do mhothaich a casan cruaidh teas an lasair.
  Loisg is ghlan a" bhòidhchead òr-bhuidh:
  - Agus cò a chuireas stad air sruthadh aibhnichean fuilteach, feargach ...
  Loisg Maria a-rithist, a 'leagail an Afraganach far armachd an E-50 agus a' crathadh.
  - Buailidh beam bho blaster do theampall, ann an droch fhìor dh "fhalbh an duine!
  Loisg an nighean a-rithist. Chuir i a cas casruisgte, tana, gràsmhor tron adhair. Chaidh grenade a dh'ionnsaigh i. Rinn a" bhòidhchead le falt òrail a" chùis air an tiodhlac le a bonn lom, cha mhòr gun duslach. Chaidh an grenade air ais. Chaidh i a-steach do rangannan luchd-ceannairc na Treas Reich. Bha e coltach gu robh watermelons a" tuiteam a-mach às an làraidh, a" briseadh. Bha uiread de dh" fhuil a" dòrtadh a-mach.
  Chuir Maria tweet:
  - Dh'fhàillig an nighean an deuchainn, agus thàinig an Reich damnaichte. A rèir choltais bha Hitler sgìth de bhith beò, agus dh"ith a bhòidhchead e gu h-ainmeil!
  Tha Alla cuideachd na ghaisgeach gun mhothachadh. Bidh e a" losgadh air fhèin le gunnaichean-inneal agus ag ràdh, a" sgapadh nan cuirp:
  - Airson spàin mamaidh! Airson spàin daddy! Agus airson Koba, gille! Agus air do thaobh anns an leabaidh!
  Bidh bòidhchead le falt copair-dearg a 'cur air bhog plèana fiodha le a cas rùisgte. Bidh e ag itealaich dìreach a dh" ionnsaigh tanca mòr Leòmhann na Gearmailt. Thig air tìr air beul canan 105mm agus spreadh e. Tha an armachd a 'fàilligeadh.
  Thionndaidh a" Ghearmailteach mun cuairt agus b" fheudar dha teicheadh le nàire. Alla, a" suathadh a cas air pìos den togalach, ag ràdh:
  - Mura h-eil neart agad, feumaidh tu fiosrachadh! Feumaidh tu beagan fuaim a dhèanamh!
  Agus a-rithist bidh an nighean a 'losgadh gu math ceart. Tha a falt ruadh mar lasair an lòchran Oiliompaics. Nighean tarraingeach. Tha i mu thràth air cliù a chosnadh dhi fhèin ann an arm Ameireagaidh le bhith a" nochdadh stuamachd feargach. Bha e gu sònraichte math air mì-rùn a dhèanamh le Ameireaganaich Afraganach. Tha e cho neo-àbhaisteach agus cho breagha leotha.
  Ach, tha Allah cuideachd a 'sgrios na daoine dubha a tha a' sabaid ann an arm an Treas Reich. Carson a thug a" Ghearmailt buaidh air Afraga gu lèir? Feuch ri stad a chur air a leithid de chumhachd.
  Is e an E-50 an tanca as ùire, le einnsean roth-uidheam gas agus taobh tiugh agus armachd aghaidh. Chan urrainnear a thoirt le grenade. Thilg Alla an tiodhlac le a cas rùisgte, leag e sìos grunn shaighdearan-coise agus rinn i gàire:
  - O, tha an armachd tanca agad earbsach, bho chuideigin a tha an dùil bìdeadh... Dìreach fios air a" chumhachd a th" agad... nya, chan urrainn dhut ach each stàilinn a bhreabadh!
  Loisg Anyuta gu math ceart cuideachd. Agus b 'fheàrr leatha grenades a thilgeil le a casan. Bha a corragan lom cuideachd a" tionndadh an diosc stàilinn. Chaidh am bàrr a-null agus gheàrr e sgòrnan dà mhìleantaiche faisisteach. Leig iad sìos an inneal-ghunna, agus a-nis chaidh spreadhadh tiugh de chàileachd mòr sìos tro shlabhraidhean na h-horde. Sreath slàn de luchd-sabaid cèin air am fastadh tro chreach a-steach do arm an Treas Reich.
  Chuir Anyuta tweet:
  - Is e fortan an duais airson misneachd! Tha aon òran gu leòr! Leig leotha seinn dìreach mun dachaigh!
  Ach chan eil ùine air a bhith aig a" bhòidhchead fhathast airson an dachaigh a chall. Ged a tha glè bheag de shaor-thoilich Sòbhieteach anns an arm Ameireaganach. Cha robh Stalin airson a bhith a 'deàrrsadh, gus nach toireadh e adhbhar dha Hitler a bhith a' casaid na Ruis mu bhith a 'briseadh teirmean an "Straw Peace".
  Chaidh rabhadh a thoirt do chòignear nigheanan, an fheadhainn as fheàrr ann am buidheann-chatha nam ban, nan deidheadh an glacadh, gum feumadh an Motherland an cur às. Agus anns a 'chùis seo, bu chòir do chlann-nighean a bhith a' gearan mu dheidhinn saighdearan-duaise a bha air am fastadh airson airgead.
  Agus tha Anyuta, agus Alena, agus na caileagan eile a 'tuigsinn ma thèid an glacadh, gu bheil cràdh uabhasach a' feitheamh riutha. Mar sin chuir iad romhpa, co-dhiù, gun a bhith air am marbhadh leis na Nadsaidhean beò.
  Bidh itealain ionnsaigh Gearmailteach a 'sgèith thairis air suidheachadh saighdearan Ameireaganach. Gun a bhith a 'sùileachadh gum biodh iad air an coinneachadh le leithid de dh' ionnsaigh ann am prìomh-bhaile Honduras, bha na Nadsaidhean beagan mì-thoilichte.
  Tha plèanaichean jet agus ionnsaigh làidir. Tha rocaidean ag itealaich, tha gunnaichean a" losgadh.
  Tha saighdearan Ameireaganach a" bàsachadh. Bha Matryona cuideachd air a bhualadh le shrapnel na gualainn feòil. Thàinig fuil a-mach. Thug an nighean ghaisgeil a-mach pìos stàilinn le a fiaclan agus chuir i fuil a-mach. Agus an uairsin bhuail i mi a-rithist le gunna submachine mòr. Tha saighdearan-duaise thall thairis a" tuiteam. Tha cha mhòr a h-uile duine an seo dùthchasach, is e Gearmailtich a-mhàin na ceannardan aca, agus eadhon an uairsin chan eil an-còmhnaidh. Fìor, tha na sgiobaidhean air an tanca E-50 as ùire gu tur Gearmailteach. Tha astar math agus comas gluasad aig a" chàr. Uill, chan e seo am mion-atharrachadh as adhartaiche fhathast - tha cuideam seachdad "s a còig tonna ann. Tha na ballachan a 'crìonadh fo na slighean. Mar as trice bidh am fear seo air a dhèanamh ann an trì dreachan le canan 105-mm, gunna ionnsaigh 180-mm, agus lannsair rocaid 400-mm.
  Agus tha a dhleastanas fhèin aig gach atharrachadh. Seo an tanca seo le gunna ionnsaigh, nas freagarraiche airson ionnsaigh a thoirt air bailtean-mòra. Agus chan eil e cho furasta a sgrios. Bidh Matryona a" dol tarsainn oirre fhèin agus a" faighinn greim air grenade anti-tanc le a corragan rùisgte, a cas mhòr ach gràsmhor le cumadh breagha. A-nis feumaidh tu an tiodhlac a thilgeil ceart aig a 'bharaille gus armachd a' mastodon a dhì-cheadachadh. Tha còig gunnaichean inneal a" còmhdach tanca Gearmailteach, ùr-nodha, agus chan eil e cho furasta faighinn faisg air.
  Tha Matryona gu math làidir, agus tha a casan coltach ri each a 'tilgeil grenade fada. Ach chan eil e an-còmhnaidh ceart. Ann an suidheachadh sam bith, a leithid de thargaid a bhualadh mar bharaille canan 180-mm. Tha teagamhan aig a' bhana-ghaisgeach. Dè ma chailleas e?
  O, nam biodh an com-pàirtiche fad-ùine aca Seryozhka air a bhith còmhla riutha, bhiodh an tùsaire gaisgeil seo air rudeigin a chruthachadh.
  Ach bhàsaich am balach anns na blàran airson Stalingrad. Cha robh fios aig na caileagan air an dàn dha. Ach gu dearbh bha na thachair don innleadair tùsail do-chreidsinneach. An toiseach, bha Seryozhka air a chràdh gu brùideil, a 'feuchainn ri dìomhaireachd a tharraing. Às deidh a" chràdh, chaidh am balach aon-bliadhna-deug a dh"aois gu crìch anns na mèinnean. Tha an obair eagallach agus uabhasach cruaidh. Ach thionndaidh an tùsaire Sòbhieteach, beag ach sreangach, gu bhith seasmhach.
  Chaidh aige air a bhith beò, agus eadhon tro labyrinths nam mèinnean chuir e roimhe teicheadh. Agus chaidh aig Seryozhka air faighinn a-mach. Chaidh am balach air chuairt timcheall nam Balkans airson ùine gus an deach e a-steach do bhuidheann partisan ionadail. An sin thàinig e gu bhith na neach-ceangail agus saboteur.
  Bha gluasad partisan meadhanach adhartach fhathast anns na Balkans. Gu ìre cuideachd air sgàth gu robh an t-seirbheis còmhnaidh air a dhèanamh le Eadailtich, Ròmanaich, Bulgarians, Albanianaich - nach robh cho deiseil airson sabaid ri aonadan àbhaisteach an Wehrmacht.
  Ach bhàsaich mòran phàrtaidhean fhathast. Gu sònraichte bho stailcean adhair. Agus tha aig luchd-gràdhaich Iugoslabhia ri falach anns na beanntan, coilltean, no, aig a" char as fheàrr, bailtean beaga. Tha àireamh mhòr de chomandairean air bàsachadh mar-thà. Chaidh an suidheachadh na bu mhiosa leis an t-sìth a chaidh a shoidhnigeadh leis an USSR. A-nis thòisich roinnean peanasach ùra a 'tighinn a-steach do na Balkans, a' cur air dòigh ionnsaighean mòra agus a 'glanadh na sgìre.
  Bha aig Sergei ri dìreadh nas doimhne agus nas doimhne a-steach do na beanntan leis na partisans.
  Bha Matryona, ged nach robh fios aice air na thachair don fheadhainn as fheàrr leotha uile-choitcheann, ag osnaich gu mòr. An uairsin bhrùth i an grenade nas teinne le corragan a casan rùisgte, nigheanach agus, le a neart gu lèir, thilg i aig tanca an nàmhaid e. Loisg an E-50 dìreach, a" leigeil ma sgaoil slige mharbhtach.
  Chrath Matryona eadhon agus thuit i air a glùinean. Chaidh a bhualadh air a cheann le clach-mhuile air a reubadh bhon chabhsair, agus chaidh a shàilean lom a losgadh le meatailt teth. Suathadh an nighean a ceann gòrach le falt duslach.
  Dh'itealaich an grenade, cha mhòr a 'bualadh air a' bharaille, agus bhuail e air aghaidh claon a 'chàir. Rinn spreadhadh tàirneanach... Ach gu dearbh, chan urrainn dha 250 mm de armachd aghaidh, agus eadhon aig ceàrn, a dhol a-steach do grenade.
  Chrath Matryona a dòrn dhan duslach, a" togail sgòth slàn de ghainmhich. An uairsin dh'èigh i:
  - Marbh e, marbh e! Sgòr tadhal a-steach don amas!
  Thug an nighean grèim air a shin air an asphalt sgàinte. Bha splinter an sàs ann an calluses an t-sàil. Bha an craiceann air buinn na h-ìghne tiugh coltach ri craiceann hippopotamus. Bha i a" fuireach ann an teaghlach bochd agus cha mhòr nach robh i a" caitheamh brògan bho rugadh i. Ach, cha tug seo air a casan a bhith a 'coimhead garbh ann an cumadh, ach bha iad tana, gràsmhor, seductive.
  Ach, chuir Matryona beagan eagal air fir leis an àirde àrd aice, na fèithean làidir aice, agus na dòrn le cnaganan a bha a" sruthadh a-mach. Ach tha an caractar as caoimhneil aig an nighean ghaisgeach, agus chaidh cnapan farsaing a chur còmhla ri sliasaid caran tana agus abs snaighte. Is ann dìreach ann an aodach a dh" fhaodadh Matryona a bhith reamhar air sgàth a broilleach mòra. Ann am bikini, tha i coltach ri lùth-chleasaiche busty.
  Thilg an nighean, ann an sàrachadh, grenade a-rithist, an turas seo ag amas air na slighean. Ach bhuail an tiodhlac marbhtach an sgiath thiugh, armachd a bha a 'còmhdach nan rolairean.
  Bhuail Matryona i fhèin san smiogaid ann an buaireadh. Rinn e cràdh oirre. Agus mhallaich an nighean ghaisgeach:
  - Gheàrr mi mar speal !
  Dh'fheuch Anyuta cuideachd ris an tanca cunnartach a bhualadh, ach chaill an grenade a chaidh a thilgeil le cas na h-ìghne an comharra beagan. Agus thòisich am fionn a" tighinn nas fhaisge air a" chàr. Ach an uairsin nochd dà tanca eile - "Leòmhann" agus "Panther" -2, loisg iad air na dòighean-obrach le gunnaichean inneal. Dh" fheumadh sinn a bhith air leth faiceallach.
  Rinn an Sherman Ameireaganach oidhirp faighinn faisg air na carbadan Gearmailteach. Bha cothrom aige bualadh air Panther 2, ach a-mhàin air an taobh. Ach chan eil e cho furasta Gearmailteach a mhealladh. A bharrachd air an sin, tha sgàil-dhealbh nas àirde an Sherman ga dhèanamh follaiseach bho astar mòr.
  Chuir "Panther" 2 a-mach slige agus bhuail e an Ameireaganach gu dìreach air a 'chrann. Bhris an càr àrd na leth. Agus loisg e mar choinneal Nollaige.
  Thuirt Anyuta le dragh:
  - O, dè cho lag sa tha na tancaichean agad... Nas fheàrr gu teicneòlach, bidh thu nad Yankee!
  Ach b 'urrainn dha Alenka, gaisgeach eòlach, faighinn faisg air a' Panther. Thilg i grenade... Agus bha baraille fada a' chàir Ghearmailteach a' lùbadh a-steach do adharc reithe.
  Tanca "Panther" 2, a chaidh a chuir air bhog gu cinneasachadh ann an 1943. Anns an atharrachadh as fharsainge as ùire, tha armachd aghaidh 150 mm aige, armachd taobh 82 mm aig ceàrn, agus canan 88 mm le fad baraille de 71EL. A 'tòiseachadh ann an 1945, chaidh a stad airson a' mhodail E-50 nas adhartaiche agus le dìon nas fheàrr. Ach airson a-nis tha an tanca seo a 'sabaid. Le cuideam 51 tonna, tha einnsean cumhachd 900 each aig a" chàr, a bheir deagh choileanadh dràibhidh dha.
  Agus a-nis, an dèidh dha milleadh fhaighinn, bidh Panther-2 a 'tionndadh mun cuairt agus a' falbh. Tha aig Alenka air grenade eile a thilgeil le a cas-rùisgte. Bhris mi na rolairean. Agus chaidh astar càr na Gearmailt sìos gu mòr.
  Tha Alenka ag ràdh le sealladh aoibhneach:
  - Abair buille! Is tiodhlac o Dhia mo bhuille !
  Agus sheall an nighean a sròn dha na Gearmailtich. Ach thòisich teine gunna inneal a" dòrtadh a-mach às an E-50. Agus bha na peilearan a" feadaireachd thairis air falt geal, dathach Alena. Gheàrr aon de na peilearan eadhon sreath fuilt dheth. Bha a" phrìomh nighean eadhon a" faireachdainn beagan diog.
  Chuir Alenka tweet:
  - Ma tha thu airson a bhith coltach ri ailbhean, rachaibh don taigh-chuthaich mar chòmhlan-ciùil!
  Thog an nighean an dualan gearraidh aice le a h-òrdagan. Tha falt Alenka sìoda, dath neamhnaid, ach beagan dusty. Agus fhathast cho bog. Ruith an nighean iad air a bonn. Beagan gàire agus tlachdmhor.
  Chuimhnich Alenka mar a bha an duine a" gabhail cùram dhith. Thòisich a làmhan cuideachd bho na buinn, ag èirigh nas àirde gu na sliasaichean agus an àite as mothachail. Nuair a bhios òganach eireachdail gad bhualadh, tha e glè thaitneach. Cha mhòr gun do ghràdhaich Alenka e. Bha i dèidheil air cluich gaoil, agus bha i air a togail le suathadh corp fireannach fireann. Ach cha robh gaol fìor, romansach aig Alenka, nuair a thèid thu às mo chiall mu dhuine. Tha i mu thràth air tòrr guys atharrachadh. Bhàsaich mòran de na fir aige ann am blàr.
  B" e seo eadhon mallachd a" chogaidh. Agus an seo ann an Ameireagaidh, tha gillean fèitheach, dubha. Agus tha a h-uile dad cho neo-àbhaisteach leotha.
  Loisg Alenka agus thug e sìos an duine dubh. Bha mi a" faireachdainn beagan duilich airson a" bhalach Afraganach. Mharbh i fear a bha a' sabaid airson ùidhean a bha coimheach ris. Às deidh na h-uile, tha na Gearmailtich nan gràin-cinnidh. Bidh iad a" coimhead air daoine dubha mar thràillean. Ach aig an aon àm, tha Afraganaich gan clàradh ann an roinnean cèin an Wehrmacht swollen.
  Rinn Alenka rudeigin mar fhige le a òrdagan rùisgte agus sheall e dha na Nadsaidhean e. Tha, chan eil dùthaich na Gearmailt fhèin a" fulang milleadh sam bith an seo. Tha armachd aig tancaichean a tha ro thiugh airson a dhol a-steach le grenade no bazooka. Ach tha na h-aonadan dùthchasach a" bàsachadh.
  Bidh Alenka a 'tilgeil grenade aig E-50. Thionndaidh i a cas rùisgte, tana agus thilg i, a" toinneamh a cromagan. Agus dh'itealaich an grenade ann an bogha àrd. Dh"fhàg mo òrdagan lom mi a" faireachdainn suathadh meatailt. Agus an uairsin dh'fhalbh an grenade.
  Tha Alenka ag èigheach:
  - Dia ar beannachadh !
  Shèid gaoth theth air an nighinn, mar gum biodh duine eireachdail a" suathadh rithe. Bha Alenka a 'leughadh leabhar mu Tarzan, agus bha i gu mòr airson gum biodh an duine seo a' cluich còmhla rithe. Buailinn mo bhroilleach le làmhan làidir.
  Bhuail an grenade am baraille, ach spreadh e ro fhadalach, ag itealaich far a" mheatailt. Bha na mìrean a 'crathadh mar phògan air armachd. Chan eil ach sgrìoban air fhàgail!
  Thug Alenka grenade eile a-mach. Ach chunnaic mi gur e an-aghaidh luchd-obrach a bh" ann. Agus tha na buill-airm an-aghaidh tanca air falbh.
  Dh'fhàs an nighean ann an sàrachadh. Ach gus nach bi mi a 'caitheamh ùine, chuir mi a-steach mo chorragan lom. Thionndaidh i a cas, chrom i a torso, an uairsin chuir i dìreach i agus thilg i air na saighdearan-coise e.
  Chaidh leth-dhusan neach-sabaid suas mar bhàlaichean ping-pong. Chaidh glainneachan aon dhiubh a-mach, agus sgèith na criomagan ceud meatair no dhà agus ruith iad thairis air druim Alenka. Bhris am bra, agus nochd cìochan brèagha na h-ìghne.
  Chòmhdaich an nighean a nipples gu fèin-ghluasadach. Ach an uairsin thuig i cò air a bu chòir eagal a bhith oirre. Agus chrath i an gunna-inneal a-rithist. Thug i tionndadh agus ceum air ais beagan.
  Loisg fear-coise Ameireaganach bazooka. Bhuail an t-slige an tanca Gearmailteach air a chliathaich, ach sheas an 160 mm de armachd na aghaidh, a 'toirt air ais an lùth millteach. Loisg an Gearmailteach air ais. Sgoilt an t-inneal mòr aige am balla.
  Dh'fheuch Alenka ri na strapan bra aice a cheangal. Bha an nighean den bheachd gur dòcha gu robh Zoya Kosmodemyanskaya air a gluasad timcheall anns an fhuachd anns na shorts aice. B 'ann ann am film Sòbhieteach a chaidh a dealbhachadh le lèine no eadhon seòrsa èideadh. Chan eil an seo leis fhèin ach ùmhlachd do shiorruidheachd. Gu dearbh, is dòcha gun tug na Nadsaidhean, gus an nighean a chaidh a ghlacadh a irioslachadh tuilleadh, a lomnochd. Agus is dòcha gu robh na saighdearan Gearmailteach acrach airson nighean bhòidheach agus lùbach fhaicinn rùisgte.
  Mar sin anns an fhìor sgeulachd, cha b 'urrainn don bhana-ghaisgeach a h-uchd a chòmhdach, agus mar sin bha a làmhan ceangailte air cùlaibh a druim. Ach cha robh i nàire agus choimhead i gu pròiseil. Bha fios aig Alenka gu math cò ris a bha e coltach a bhith coiseachd casruisgte san t-sneachda. Bha i cruaidh agus bu toil leatha a bhith a" beantainn ris an t-sneachda le a buinn rùisgte. Chòrd e rinn agus chòrd e ri Alenka. Ach tha seo dhi, mar-thà air a chruadhachadh le bliadhnaichean cogaidh. Agus airson Zoya òg is bailteil, tha e coltach gu bheil seo goirt. Tha na buinn a" faireachdainn mar gu bheil iad a" losgadh guail.
  Thilg Alenka air falbh a bra ann an sàrachadh agus dh" èigh i:
  - Is e bun-bheachd bourgeois a th" ann an nàire! Chan eil eagal air a 'bhoireannach Sòbhieteach air rud sam bith agus chan eil i idir idir!
  Thòisich an nighean a-rithist air tàirnigeadh le inneal-ghunna, no an àite gunna submachine. Dh'fhàs am meatailt teth, às deidh a h-uile càil, is e Honduras na tropaigean, faodaidh e a bhith gu math teth an sin sa Ghearran. Tha corragan Alenka a" fàs teth. Feumaidh sinn ar n-uile rud a thoirt seachad. 'S e 23 Gearran a th' ann an-diugh. Is e latha an airm Shobhietach a th" ann agus feumaidh seo sabaid leis a h-uile fearg ciùin is reusanta.
  Gheàrr Alenka sìos còig a bharrachd le peilearan, agus gun fhiosta loisg i a gruaidh air breech teth a" ghunna-inneal. Gu dearbh tha e mì-thlachdmhor, tha am blister air a ghluasad.
  mhionnaich Alenka:
  - Uill, a Dhia, carson a chruthaich thu uiread de dhuilgheadasan dhòmhsa agus dha mo dhùthaich!
  Tha tachas air a' blister... 'S e àite gu math mothachail a th' ann an gruaim na h-ìghne. Dh'fheuch an nighean ri rudeigin fuar a lorg airson a chuir a-steach don bhall swollen. Ach feuch ri rudeigin fionnar a lorg. Anns a 'bhaile teth seo. A bharrachd air an sin, bha an aimsir soilleir agus a" ghaoth a" sèideadh bhon deas.
  Tha e soilleir nach eil Alenka aig fois. Bidh Matryona a 'tilgeil grenade bho astar fada, ach a-rithist gu neo-shoirbheachail. Agus tha stoirmean-troopers mu thràth ag itealaich anns na speuran. Tha armachd làidir agus astar àrd aig carbadan Gearmailteach.
  Bidh plèanaichean jet a 'tighinn a-steach ann an tonnan, agus tha coltas gu bheil iad a' gearradh sìos stiallan de lìon.
  Chaidh Alenka am falach sa bheàrn. Rocaidean briste air an lasadh bho shuas. Dh"fhairich an nighean pìosan de chloich bhrùite a" tuiteam bho shuas le snàthadan. Chuir e tiog air m"amhaich rùisgte. Bha nipples na bòidhchead cuideachd air am piocadh.
  Thuirt Alenka:
  - Is e massage a tha seo ... ach chan e corsage!
  Bha an nighean a 'faireachdainn gu robh a corp cha mhòr a' tòiseachadh a 'tughadh gu goirt. Tha e teth mu thràth, agus bidh rocaidean spreadhaidh a" cur ris an teas. Agus an e taigh-ionnlaid a tha seo?
  Chuimhnich Alenka air taigh-ionnlaid Ruiseanach nàdarrach, le bràgan spruce. Mar a chaidh an nighean a bhualadh an uairsin.
  B" iad sin faireachdainnean coimheach mar sin.
  Sheinn Alenka airson i fhèin a thogail:
  - Gràdh is bàs ! Math agus olc! Ciod a tha naomh, ciod a tha peacach ! Tha sinn an dàn a thuigsinn!
  Sheas an nighean suas, chrath i dheth a h-uile salachar is sprùilleach a bha seo.
  Dh'èigh Alenka:
  - O, gheibh thu Hitler air na h-adhaircean !
  Agus loisg an nighean mhòr air na saighdearan-coise a bha a 'feuchainn ri ionnsaigh a thoirt. Thuit grunn luchd-ceannairc a chaidh fhastadh tron ionnsaigh. Sguab Alenka a h-aodann salach, chuir e stad air a sùilean. Sheas an gaisgeach agus chaidh e thairis oirre fhèin.
  Dh"fhosgail i teine bho ghunnaichean-inneal a-rithist, agus bha na saighdearan a" snàgail a-steach. Thilg Alla ruadh cuideachd grenade le a cas-rùisgte. Leum an làthair agus bhuail e na faisisteach. Chaidh dusan neach a mharbhadh.
  Sheinn an ceann ruadh:
  - Tha tòrr math air an t-saoghal, ach tha e còmhdaichte le sneachda!
  Agus dh'fhosgail an nighean teine le gunna submachine, a 'cleachdadh chan ann a-mhàin a làmhan, ach a corragan deas agus cas-rùisgte.
  Sheall Alla gu ceart agus rinn i gàire:
  - Buail! Buail! Buille eile! Buille eile agus an uairsin... Tha an deamhan cumhachdach, tiodhlac Dhè, a 'toirt seachad uppercut!
  Agus le a làmhan thilg an nighean pìosan glainne. Chuir i iongnadh air na faisisteach agus chuir i tweet:
  - Agus dhaibhsan nach eil airson a bhith beò ann an sìth... Bidh sinn a' dèanamh hara-kiri dhaibh!
  Nochd na Seapanach gu fìor. Na luchd-sabaid caol-shùileach sin. Uill, ciamar nach urrainn dhut hara-kiri mar sin a dhèanamh?
  Às deidh dhi criomag a" ghunna-inneal a luchdachadh sìos, thog Alla an grenade le a corragan rùisgte agus thilg i air an samurai e. Fhuair iad tiodhlac, grunn Iapanach air a mhilleadh, agus dh'itealaich iad ann an diofar dhòighean.
  Chuir Alla a-mach a theanga, agus rinn e gàire:
  - Tha mi nam shàr ghaisgeach! Agus mharbh an nàmhaid an hyper!
  Chaidh na Sìonaich, air am fastadh leis na Seapanach bho na sgìrean a chaidh an glacadh den Ìmpireachd Celestial, gu cath. Choisich na gaisgich Sìonach gun eagal, agus thàinig air na caileagan, an dèidh dhaibh na gunnaichean submachine aca a leigeil ma sgaoil, tilleadh air ais.
  Maria meatailt casan casruisgte pìosan de phlastair agus glainne. Rinn na caileagan eile an aon rud. Dh" fhàs e gu math duilich.
  Nochd an Shturmlev, inneal cumhachdach le lannsair rocaid. Seo fear a tha gu bhith a" cur dragh ort - chan eil e coltach ri mòran.
  Rinn a' chiad sealladh tàirneanach... Chaidh Anyuta, Alla agus Matryona a thilgeil suas leis an tonn spreadhaidh, mar fhuaran muc-mhara mòr. Dh'itealaich na caileagan grunnan deichean mheatairean agus phloc iad len casan rùisgte a-steach don teine.
  Leum na caileagan a-mach às an sin, a" sgaldachadh agus a" seinn. Splas iad am buinn rùisgte air na gual.
  Bha Alla a" sgiamhail le feirg:
  - Tha an tarbh an toiseach air a chuir fon tuagh, agus an uairsin air a ròstadh! Agus bha sinn air ar frioladh an toiseach, agus an uairsin fon tuagh!
  Agus rinn nighean Komsomol gàire! Ach an uairsin dh'fhairich i brònach. Chuimhnich mi gun deach a caraid a ghlacadh. Dh"fhuasgail na Gearmailtich an nighean òg agus thòisich iad air a broilleach lom a thoirt na theine. A leithid de pian uamhasach. Bha an nighean ri sgreuchail, agus bha a craiceann maoth air a losgadh. Is iad sin na faisisteach a thionndaidh a-mach gu bhith nan fanatics. Cha do chuir iad eadhon ceistean, agus roimhe sin chuir iad teine cuideachd, fo chasan casruisgte an neach a chaidh a ghlacadh. Cha b "urrainn don bhall Komsomol, aig a" cheann thall, a chràdh a ghiùlan agus bhàsaich e le clisgeadh dòrainneach.
  Alla, a 'cuimhneachadh air seo, bhuail e air na guallan teth. Ruith Matryona air thoiseach oirre. Tha craiceann tana air nighean a" bhaile seo, agus chan urrainn dhut a thoirt le lòchran-sèididh. Carson nach e nighean superman a th" ann? Tha Matryona a' faicinn bazooka le slige air a leigeil sìos le saighdear Ameireaganach a chaidh a mharbhadh. Bidh e ga togail le a chas agus ga thilgeil na ghàirdeanan. Agus sàthaidh e a‑steach le a neart gu lèir.
  Bidh an t-slige ag itealaich agus a" bualadh air na Sìonaich èignichte. Tòrr sgreuchail agus caoineadh. Measg nan cuirp. Agus ghearr e buill-bodhaig.
  Sheinn Matryona seann òran:
  - Agus dh'itealaich an samurai dhan talamh! Fo chuideam stàilinn agus teine!
  Mu dheireadh ruith na caileagan a-mach às na gual. Fhuair an casan gràsmhor, lom e.
  Bha Anyuta, mar an fheadhainn as tairgse dhiubh, a" tionndadh agus a" suathadh a buinn rùisgte, a" feuchainn ri faochadh a thoirt don tachas.
  Cha tug Matryona, a bha air a bhith a 'ruith casruisgte san t-sneachda bho òige, aire do leithid de thrifle.
  Sheinn nighean a' ghaisgich:
  - Dìreach smaoinich gun deach sinn a-steach do bhainne ùr ... Is e fìor rud a th" anns an duais!
  Agus thug an gaisgeach leis a chois pìos leacag bhriste, trom, trom. Le bhith ga chumail gu teann le corragan lom, nighinn, shnìomh i e agus chuir i air bhog chun nàmhaid. Dh'fhuiling triùir Shìonaich an làthair bàis; chaidh an cinn a phronnadh.
  Thuirt Alla le sùil riaraichte, a" losgadh air an nàmhaid:
  - Tha sinn nar boireannaich fionnar!
  Sheinn Anyuta gus faochadh a thoirt don tachas anns na casan loisgte, neo loisgte aice:
  - Tha mnathan 'n ar n-Athair,
  Carson a tha iad a" draibheadh plèana mar fealla-dhà?...
  Dhaibhsan, tha urram nas luachmhoire na beatha,
  Is urrainn dha an nàmhaid aige a mharbhadh gu furasta!
  
  Rugadh iad airson a bhuannachadh
  A ghlòrachadh Rus' fad linntean !
  Às deidh na h-uile, ar sinn-seanair -
  Chruinnich mi sa bhad arm dhaibh!
  Agus thòisich Anyuta a" sgrìobadh bhon ghunna-inneal. Agus rinn i e gu math maighstireil. Gus am bi a h-uile duine a 'faireachdainn gur e gaisgeach a tha seo bho Dhia! Mura h-eil bhon Uile-chumhachdach, an uairsin bho Mars gu cinnteach!
  Loisg Alenka cuideachd. Còmhla ri Maria, b" fheudar dhaibh a dhol air ais, a" togail chriomagan bho shaighdearan Ameireaganach marbh. Thuit na caileagan air an druim agus loisg iad air ais len casan - rinn iad na b' fheàrr mar sin. Agus rinn iad e gu ceart. Thàinig measgachadh de shaighdearan Sìonach is Afraganach air adhart air na caileagan. Agus bhuail na gaisgich.
  Sheinn Alenka:
  - Chan e bòrd tàileisg a th" anns an t-saoghal...
  Thog Maria an trannsa seo, a 'cur às do na saighdearan buidhe is dubh.
  - Agus chan e neoni cruinn a th" anns na figearan!
  Chuir Alenka ris an t-sreath gearraidh de fheadhainn buidhe is dubh:
  - Tha Melancholy a 'toirt ionnsaigh oirnn!
  Loisg Maria le mionaideachd Robin Hood agus chirped:
  - Agus ruith an t-each dhan teine!
  Thill na caileagan, a" losgadh air ais, air cùl an achadh mèinn. Thàinig luchd-sabaid Sìneach is Afraganach gu bhith nan deagh rudan. Thòisich iad ri spreadhadh, leum iad suas, gan reubadh às a chèile, agus thàinig e gu bhith na bhreugan fuilteach.
  Nochd grunn tancaichean Panther-2 air fàire. Tha iad a" losgadh, agus tha eagal orra an sròin a phutadh a-steach. "Leòmhann" -2 a 'gluasad air adhart agus cuideachd a' sgoltadh teine. Agus seo an tanca lasair-lasrach Rhino, a" dròladh, le bagaichean lasair.
  Ach is e an rud as iongantaiche "Sturmlev". Chan eil an lannsair rocaid aige gu sònraichte a" losgadh gu sgiobalta, ach tha e uamhasach millteach.
  Tha Alenka ag èigheach:
  - Ruiseanaich, Ruiseanaich - chan e dàn socair! Uill, carson a tha feum againn air trioblaid airson a bhith nas làidire?
  Gu dearbh, tha iad a 'sabaid fada bhon Ruis. Ach tha e soilleir gum bi an Wehrmacht, an dèidh dha na SA a cheannsachadh, a 'tilleadh gus an teannachadh a chuir air an USSR. Agus tha Ameireaganaich cho milis agus cho gràdhach dha nigheanan.
  Bidh Alenka a" tàirngeadh a-rithist, tha e coltach gu bheil na buillean aice a" toirt air pumpkins agus cinn spreadhadh fo na sluasaidean. Tha an nighean air a bualadh sa chas le shrapnel. Tha gearradh ag èirigh air mo shin. Chrath a' bhòidhchead cnàimh agus chrath i:
  - Cha searg am fear furachail,
  Sùil air seabhag, iolaire...
  Tha guth an t-sluaigh soilleir -
  Crathaidh an uisge-beatha an nathair!
  
  Tha mi creidsinn gun dùisg an saoghal gu lèir,
  Bidh crìoch air faisisteachd...
  'S bidh 'ghrian a' deàrrsadh -
  An t-slighe a" soillseachadh co-mhaoineas!
  Aig an àm sin, thilg Matryona, le a h-uile neart, grenade air an Shturmlev. Agus bha na caileagan Sòbhieteach fortanach mu dheireadh. Thuit an caip armachd air ais, chaidh an tiodhlac Sòbhieteach gu dìreach a-steach don bharaille farsaing. Airson diog reothadh a h-uile càil. Agus an uairsin spreadh e. Bha e mar gum biodh boma atamach air a leigeil sìos. Agus sgap na tancaichean Gearmailteach ann an diofar stiùiridhean.
  Agus anns na speuran tha Albina agus Alvina a" sgrìobhadh chunntasan.
  Tha iad mu thràth air còrr air còig ceud itealan a losgadh sìos. Airson an d 'fhuair iad duais - Crois Ridire na Croise Iarainn le duilleagan daraich platanam, claidheamhan agus daoimeanan. Agus bhuannaich na caileagan de na h-aces as fheàrr sna SA.
  Agus an seo tha iad a-rithist anns na speuran agus losgadh sìos gu math dòrainneach.
  Agus bidh na h-Ameireaganaich a" togail an spògan chun mhullach. Is e seo an strì lag, neo-sheasmhach.
  Ghabh Albina e agus sheinn i le aplomb:
  - Chan eil mi a 'cadal agus a' faicinn mìorbhailean!
  Agus le a òrdagan rùisgte, a" putadh air a" phutan luing gàirdeachais, bidh an nighean a" losgadh sìos dusan itealan nàmhaid.
  Bidh Alvina cuideachd a 'losgadh gu ceart. A" pronnadh dusan nàmhaid agus a" sreap gu làidir, a" rùrach fhiaclan:
  - Tha mi cho fiadhaich le fearg!
  Agus bidh e cuideachd a" cleachdadh a òrdagan lom. Dè an nighean...
  Agus a-rithist, tha plèanaichean Ameireagaidh sìos a" tuiteam a-rithist. Tha, tha leithid de mharbhadh ann nach urrainn dhut falbh ...
  Agus Oleg Rybachenko agus Margarita Korshunova a 'ruith air falbh agus a' cur às don nàmhaid. Bidh am balach agus an nighean ag obair gu co-chòrdail agus gu sunndach. Agus bidh casan casruisgte a 'tilgeil rionnagan agus grenades.
  Seo a" chlann... Tha e iongantach nach urrainn dha Ameireagaidh seasamh nan aghaidh. Càit a bheil iad agus buaidh.
  Seo na saighdearan aig Hitler a" stoirm New York agus Washington. Tha, tha na blàran gu math ionnsaigheach.
  Tha Shella, Mairead, Ellie a" sabaid air an tanca ùr AG-50, a tha dìreach air a dhol a-steach don riochdachadh. Is e inneal cumadh pioramaid a th" ann agus cha mhòr do-ruigsinneach bho gach ceàrnaidh.
  Bidh Shella, a' cleachdadh a h-òrdagan lom, ag amas air a gunna agus a brògan. Bidh e a" briseadh armachd an fhaisisteach agus a" magadh air fhèin mar leanaban:
  - Is mise nighean aig a bheil armachd nas làidire na titanium!
  Bidh Mairead cuideachd a" losgadh, a" bualadh tron nàmhaid agus ag èigheach air mullach a sgamhanan:
  - Rugadh mi mar seo, an seorsa de bhoireannach a bhios a 'pronnadh a h-uile nàmhaid gu bogsa!
  Agus gabhaidh Ellie e agus buailidh i e, ag amas air le a òrdagan rùisgte, a" bualadh an t-Serman, agus a" sèideadh:
  - Tha mi nam ghaisgeach sàr-chlas!
  Tha na nigheanan air leth math an seo. Agus tha na gnìomhan aca gu math ionnsaigheach.
  Ghlac Oleg Rybachenko agus Margarita Korshunova Ceann-suidhe Ameireagaidh Truman.
  Mharbh iad mòran de gheàrdan an stiùiriche. Agus gu dearbh thilg iad reultan len casan rùisgte, leanabhail. Agus an uairsin shlaod iad mi air ròp. Thug Margarita eadhon air ceann-suidhe Ameireagaidh a bhith a" pògadh a sàilean cruinn, duslach, lom. Phòg an Ceann-suidhe mi gu h-umhail.
  Le a ghlacadh, chuir na Stàitean Aonaichte an grèim.
  Mar sin chrìochnaich an cogadh mòr. An uairsin chuir na Gearmailtich ionnsaigh air Aimeireaga Laideann agus Astràilia, a 'cruinneachadh na tìre gu lèir. Ach cha robh seo cho cudromach tuilleadh.
  Agus sheinn Alenka agus an sgioba aice òran tarraingeach fhathast gus nach caill iad dòchas;
  Tha aon dùthaich againn, an Ruis,
  Na dùthchannan as fheàrr san t-saoghal ...
  Is e Stalin am Mesiah as àirde
  Agus gu dearbh tha sàr-mhath ann!
  
  Ged fhuair e buaidh air uairibh,
  Agus barrachd air aon uair chaidh mo bhualadh gu cruaidh ...
  Chan e, cha tèid am Fuhrer a mhaitheadh,
  Bi, a dhìosganach borb!
  
  Cia mheud gaisgeach a th" aig Patronymic?
  Tha a h-uile gaisgeach dìreach na fhuamhaire ...
  Bidh an t-arm a 'caismeachd ann an cruthachadh bagarrach,
  Às deidh na h-uile, tha ar daoine agus ar rìgh mar aon!
  
  Tha saoghal ann far a bheil an Ruis nas toilichte,
  Far an do dh'fhuirich Nikolai. .
  Creid mi, tha na boireannaich againn nas bòidhche,
  Dèan sabaid airson na dùthcha agus dèan cabhag!
  
  A bhràithrean, chan urrainn dhuinn irioslachd fhulang,
  Seasaidh sinn uile an aghaidh nan Krauts...
  Cha 'n fhuiling sinn tuilleadh maslaidh-
  Leig leinn an nàmhaid a phronnadh le làmh stàilinn!
  
  Bidh sinn a 'sabaid airson an Ruis,
  Bidh sinn a" sabaid gu math...
  Leig leis na grenades a dhol a-steach do na bagannan droma,
  Biodh fios agad gu bheil arm na Ruis do-chreidsinneach!
  
  Anns an Motherland, tha gnìomhachas sam bith naomh,
  Tha gaol a" coimhead gun chrìoch ...
  Tha na caileagan a' coiseachd fon ghunna-inneal,
  A" pronnadh feòil le teine lasrach!
  
  Mar sin bidh fir a 'frithealadh na dùthcha,
  A" toirt air do bhruadar a thighinn gu buil ann an saoghal a" ghràidh ...
  Tha beatha air fhighe à snàthainn gu math tana,
  Ma dh"fheumas mi, gluaisidh mi beanntan!
  
  
  ROMMEL AN ISTEACH HITLER
  Mu dheireadh fhuair Oleg Rybachenko an obair. Còmhla ri Margarita, chaidh a chuir chun an Dàrna Cogaidh.
  Chaidh Hitler a mharbhadh sa Mhàrt 1943 nuair a spreadh boma a chaidh a chur air an itealan aige. Co-dhiù, ann an fìor eachdraidh cha do spreadh am boma seo a-riamh.
  Ach air an làimh eile dh'obraich e... Bhàsaich am Fuhrer. Thàinig Rommel gu bhith na àrd-cheannard ùr. Is e am fear as mòr-chòrdte am measg marasgal achaidh. A bharrachd air an sin, b" fheudar do Goering cumhachd a cho-roinn le Himmler, Goebbels, agus Speer.
  Shuidhich Rommel, mar fhigear a cheart cho fad air falbh, a h-uile duine ann an dreuchd àrd-cheannard agus ro-innleachdaiche. Lean an cogadh leis na Càirdean. Dh'fhalmhaich Rommel saighdearan à Afraga gu luath, agus fhuair e air a dhèanamh gu math soirbheachail. Agus chruinnich iad feachdan ann an Sicily.
  Ghabh na Gearmailtich cuideachd ri dreuchdan dìon air an Kursk Bulge agus neartaich iad stiùireadh Oryol gu mòr.
  Bha Rommel, mar neach-ro-innleachd sgoinneil, an dùil gun leanadh am prìomh bhuille ann an Sicily, agus dhaingnich e na saighdearan Gearmailteach an sin. A bharrachd air an sin, bha socair air an aghaidh an ear.
  Lean oidhirp air tighinn air tìr ann an Sicily air 5 Iuchar. Ach thionndaidh e a-mach gu bhith neo-shoirbheachail. Bha na Gearmailtich deiseil agus bha barrachd fheachdan aca na bha ann an eachdraidh fhìor. A 'gabhail a-steach, co-dhiù, na roinnean a chaidh fhalmhachadh à Afraga.
  Dh'fhuiling na Càirdean call mòr agus chaidh an tilgeil dhan mhuir. Chaidh còrr air leth-cheud mìle saighdear Breatannach is Ameireaganach a ghlacadh.
  Chuir Stalin an ionnsaigh air bhog air 5 Lùnastal. Ann an dà thaobh aig an aon àm: Oryol agus Kharkov. Ach bha na Gearmailtich gu math deiseil.
  Sheall na blàran na buannachdan a bha aig a" Phanther mar dhìon - gunna a bha a" losgadh gu luath, ceart agus a" tolladh armachd, le deagh dhìon aghaidh. Agus chan eil tar-chuir neo-earbsach cho eagallach nuair a bhios tanca a" losgadh bho chùl ambush.
  Rinn an dà chuid na Tigers agus Ferdinands gu math. Tha iad cuideachd nas làidire ann an dìon na ann an ionnsaigh. Co-dhiù, ann am fìor eachdraidh, chaidh 37 Ferdinands a-mach à 89 a chall ann am mèinnean. Agus mar dhìon, b" urrainn dha na Gearmailtich an cleachdadh nas èifeachdaiche. Gu sònraichte le 200 mm de armachd aghaidh.
  Dhearbh Rommel gu robh e na neach-ro-innleachd air leth. Cò a bha gu ceart a" ro-innse agus a" tomhas càite am buaileadh an nàmhaid.
  Agus sheall am "Panther" nuair a tha an aghaidh air a chòmhdach gu h-earbsach agus neo-ghnìomhach, gu bheil e na inneal-sgrios tanca air leth, a 'losgadh 15 cuairtean gach mionaid, agus a' dol a-steach gu trithead 's a ceithir aig 2000 meatair. Gu dearbh, thionndaidh na Gearmailtich a-mach gu bhith gu math làidir ann an dìon.
  Agus bha iad comasach air an dreuchdan a chumail.
  Agus an uairsin sheall sgioba tanca Gerda iad fhèin gu math. Airson a 'chiad uair, na caileagan air a' Panther ghabh pàirt ann am batail agus sheall iad fhèin gu math.
  Bhuail Gerda càr Sòbhieteach agus rinn e squeak:
  - Is mise neach-crìochnachaidh a 'bhàis!
  An uairsin loisg Charlotte, leag i sìos na trithead "s a ceithir agus rinn i squeak:
  - Bheir mi sgrios cuideachd!
  Loisg Cairistìona an ath rud. Dh'fhosgail i an nàmhaid agus chuir i fearg air:
  - Cha dèan sinn rèiteachadh gu bràth!
  An ath dhealbh, cas Mhagda, agus an nighean seo a" magadh:
  - Ar cuideam cuthach!
  Bha eòlas aig na nigheanan mu thràth air uidheamachd deuchainn. Mar sin chan eil dad dha-rìribh a" cur dragh orra. Tha iad bhon "Panther"; rè deuchainnean, bho astar cilemeatair, bhuail iad siosar gu dìreach le projectile.
  Tha, uaireannan faodaidh cruinneas boireannaich a bhith nas iongantaiche na fear.
  A-nis tha an tanca aca dìreach na sheasamh an sin agus a" losgadh air carbadan Ruiseanach. Agus bidh e gan leagail mar bhrat le swatter cuileag.
  Chuir Gerda a-mach na Sobhietich trithead "s a ceithir a-rithist agus rinn e squeak:
  - Is mise madadh-allaidh an Treas Reich!
  Loisg Charlotte cuideachd, a" leagail tanca san Arm Dheirg agus thuirt i:
  - Cha bhith mi a" slugadh brot càl nas motha!
  An ath rud, gheàrr Cairistìona an càr Sòbhieteach dheth agus rinn i squeak:
  - 'S e nighean aoibhneach a th' annam!
  Agus an uairsin tilgidh Magda donn òir. Fosglaidh an tanca Ruiseanach suas agus rughadh:
  - Tha mi nam neach-crìochnachaidh, tha mi èibhinn!
  Tha ceathrar nighean a' cur an aghaidh an ionnsaigh. Bhuail Gerda an càr Sòbhieteach a-rithist agus rinn e squeak:
  - Ais nan cridheachan!
  Loisg Charlotte a-rithist air an nàmhaid, bhuail e na trithead "s a ceithir agus chuir i a-mach:
  - Tha an ceann coltach ri watermelon!
  Chaidh Cairistìona a bhualadh cuideachd. Gheàrr i sìos tanca Ruiseanach agus rinn i squeak:
  - Fìor uamhas!
  Bhuail Magda, a" losgadh, càr san Arm Dheirg agus thuirt i:
  - Tha mèirleach anns an fhìor-shaoghal!
  Chuir na caileagan a-mach trithead "s a dhà tanca Sòbhieteach ann an aon bhlàr, a" briseadh a h-uile clàr roimhe. Carson a tha ceithir fichead slige aca? Agus chaidh sgiobaidhean tanca nan Sòbhieteach air adhart gu gaisgeil.
  Ach le ìre teine mar sin - 15 cuairtean gach mionaid, agus an raon sgrios, chaidh aig na Panthers air ionnsaighean fèin-mharbhadh a chuir air ais, a "toirt cothrom sam bith air bòrd no reithe.
  Bha e comasach dha na Gearmailtich cumail a-mach air an dìon. Is ann dìreach ann an cuid de dh'àiteachan a rinn saighdearan Sobhietach beagan greim orra fhèin. Lean an t-sabaid air adhart gu deireadh an fhoghair agus, aig cosgais call mòr, b 'urrainn don Arm Dearg gluasad air adhart gun a bhith nas fhaide na còig cilemeatair deug ann an doimhneachd.
  Sheall sàr-ghin Rommel gu robh na Gearmailtich gu math comasach air dìon gnìomhach agus cogadh trainnsichean a dhèanamh.
  Tha na Càirdean, a chaidh a bhualadh ann an Sicily, gu ruige seo dìreach air bomadh. Ach gu seo, lorg Rommel agus Speer freagairt iongantach: an trodaiche jet He-162. Bha an itealan na b' fheàrr ann am feartan itealaich na ME-262 agus bha e ceithir tursan nas aotroime, iomadh uair na bu shaoire agus na b' fhasa a dhèanamh. Chan ann airson rud sam bith a thug iad oirre fear-cogaidh nan daoine.
  Thòisich an inneal, a chaidh a thogail ann an trì mìosan, air 6 Dàmhair, 1943. Agus thàinig làithean dorcha dha luchd-dùbhlain na Gearmailt san adhar.
  Bha an Non-162 furasta a smachdachadh, furasta a ghluasad, agus cha robh feum air pìleatan le teisteanas àrd.
  Agus bha Rommel fhathast air an dìon. Neartaich na Gearmailtich na saighdearan aca faisg air Leningrad ann an tìde agus chuir iad às do dh" ionnsaigh a" gheamhraidh an sin. A-rithist chuir iad stad air ionnsaighean faisg air Orel agus Kharkov. Chùm iad a-mach sa mheadhan cuideachd, a 'cur casg air Smolensk a thoirt.
  An turas seo bha e comasach dha Fritz faighinn tron gheamhradh gun mhilleadh mòr orra fhèin. Agus an uairsin as t-earrach ghabh iad e agus ghluais iad gu far an robh dùil aca - ann an Karelia. Agus thòisich i a 'coiseachd timcheall Murmansk. Aig an aon àm, ghabh na Nadsaidhean thairis agus thòisich iad ag ullachadh airson ionnsaigh nan Caidreach san Fhraing a chuir air ais. Bha an suidheachadh a 'teasachadh suas.
  Agus gu dearbh, cha mhòr nach deach Karelia gu lèir a ghlacadh leis na Nadsaidhean. Agus an uairsin thòisich an cur air tìr ann an Normandy, agus Oleg Rybachenko, aig an aon àm.
   Mar-thà dh'fhàs Idir idir dorcha agus _ sheas blàth , a' breithneachadh Le bhith gnàth-shìde Ucràinis oidhche .
  Margarita dhùisg Beagan na bu tràithe Agus shuidh air adhart squatadh _ Samhradh uisge air a neartachadh , agus clann cabhaig seiche fo craobh .
  Cinn mar-thà sguir snìomh mun cuairt Agus Oleg neo-shoilleir thuirt :
  - Uill ciamar ?
  Margarita gu h-urramach fhreagair :
  - Tha thu Dìreach gnèitheach !
  Rybachenko meallta dhomh fhìn farsaing broilleach Agus gu pròiseil thuirt :
  - A Dè Tha thu smaoinich mi ! Tha mi inneal ag obair !
  Nighean gu h-iriosal dh'èigh :
  - Tha nas fheàrr bhiodh i idir ... chan eil ann ! Dè sinn Nise bidh dèan ?
  Oleg chrath e dheth Le falt uisge Agus gu dùrachdach fhreagair :
  - A Dè mar as trice V a leithid suidheachaidhean misfits dèan ? Bidh sinn tiomnadh cleasan !
  gille dh'fhag aig mi fhìn air chùl pòcaid Agus gu h-iriosal dh'èigh :
  - Tha mi gunna thuit .. Ach Chan eil dad nì mi e dhomh fhìn ùr !
  Margarita gu h-iriosal thuirt :
  - Tha nì thu ... an seo thu Chan eil fichead a" chiad linn ! Feuch bho craobh bleith soitheach rionnag !
  Oleg cruaidh claoidhte V freagair :
  - A nis Chan eil cuibheasach linntean ! Dè riatanach dèan an uairsin _ Agus nì mi e ! AGUS Idir idir sinn Nise misfits , agus Seo fuaimean gu pròiseil !
  Nighean Le meas fhreagair :
  - Tha Gu dearbh assholas ! A-mhàin V eadar-dhealachaidhean bho sgeulachdan sìthe Uile nas cruaidhe Agus Càite barrachd prosaic !
  Tha balach na ghaisgeach misneachail thuirt V ìoranta foirm :
  - O tomhas-lìonaidh Dè aotrom teagasg , geamhradh Agus as t-earrach ... tha mi ag ràdh sin eisgeachdan uile spioradan olc coille !
  Margarita le cead air a dhearbhadh :
  - Tha faireachdainn àbhachdas thu Chan eil air falbh ! AGUS Seo 'S dòcha bhi Agus Tha am prìomh rud !
  Oleg Rybachenko fhreagair V postair stoidhle :
  - A prìomh ùghdaran gnothaichean mar seo ! Pàrtaidh Comannach , Lenin , Sobhietach cumhachd !
  Nighean burst out laughing ... A samhradh uisge dianaichte . Crann còmhdaichte bho jets Gu math dona . Gillean luath dh'fhàs e fliuch roimhe snàithleanan _ A tioram Sin càite .
  Uisge ge-tà , gu h-obann sguir , shèid tarraingeach a ' ghaoth Gu fàs blàth clann gluaiseamaid Le bhith coille . Daor sneakers sgith , agus Oleg air a thoirt air falbh iad , agus Cuideachd stocainnean a' fuireach casruisgte _
  Margarita eagallach mhothaich :
  - Tha thu Mar sin gheibh thu fuachd !
  gille misneachail thuirt :
  - Tha mi riamh Chan eil ghabh e cnatan mòr ! AGUS Idir idir casruisgte coisich aon tlachd . Gabh cuairt Agus thu ! Seo Chan eil Moscow , chan eil duine meur aig teampull toinneamh Chan eil bidh !
  Nighean àicheil chrath e ceann :
  - Cosa V dorcha buailidh tu mi ! mi dha-rìribh dòigh air choireigin _ _ gheibh mi thairis air !
  Gillean gluaiseamaid Le bhith oidhche coille . Oleg choisich air beulaibh : barefoot casan furasta . A dè _ _ lomnochd aonar a' faireachdainn gach tubercle , bump , geug , eadhon a' lìbhrigeadh tlachd . caileag seo Chan eil tuigsinn agus _ air dheireadh V aca squelching sneakers .
  An seo tha Margarita beagan eadar-dhealaichte, agus tòrr nas miosa na an nighean a bha ag obair anns na cuaraidhean. Uill, tha e a" tachairt. Is dòcha gu bheil pàirt aig cuid de ghluasadan chronometric.
   gille a' tilleadh Agus feuchainn tog suas :
  - Bheir Chan eil putadh ! A dh'aithghearr rachamaid a mach Gu daoine !
  Margarita gu h-ealamh ag èigheach :
  - Tha dha-rìribh Agus luath !
  Nighean cuid beagan tiugh , is dòcha plump , agus a' fàs sgìth Càite nas luaithe , nas spòrsaiche gille . Ach sneakers Thoir dhìot gu gnèitheach a' diùltadh .
  - Chan eil ! ANNS coille casruisgte Chan eil falbh ! Gheibh thu sgàineadh casan !
  Balach àicheil chrith ceann :
  - Nonsense ! mi Cò mheud Chan eil trampadh ni mò aon uair Chan eil gearradh mi fhìn ! AGUS eadhon as t-fhoghar Seo Sgoinneil gaoth suas V coille mìltean _ Ath-shuidhich badan Agus thu fàsaidh nas fhasa !
  Nighean cruaidh an aghaidh :
  - Chan eil ! mi Chan eil baigeir agus _ uasal seòrsa de ! Tha thu ruith mar gum biodh reubadh aon uair Mar sin thu coltach .
  Balach frois Agus claoidhte :
  - U sgith ! AGUS spank Ciamar bhean !
  Margarita dh'fhan sàmhach .. Passed cuid uairean Agus mar-thà Idir idir fo bhlàth . eadhon dh'fhàs fuine ghrian . Plump Agus Chan eil Mar seo spòrs mar _ Oleg caileag mu dheireadh ruith as an smùid Agus shuidh fois . Tuilleadh a ghnàth Gu luchdan gille shuidh faisg Le dhi gu mì-fhortanach _ Sgrìobadh tachas sàil O rùsg _ Feadan :
  - Tha Tha thu Chan eil Gerda !
  Margarita V freagair caoineadh :
  - Tha mi Tha mi sgìth Tha Tha mi ag iarraidh ! A aig thu ge-tà seòrsa air choreigin isbean dh'fhalbh ?
  gille dh'fhag Le bhith pòcaidean _ Air a thoirt a-mach nota-banca V còig ceud rubles , agus còigead dolar agus _ Cuideachd sgillinn trifle Agus Fòn-làimhe fòn Le miniature camara bhidio . Sgoinneil ...
  ANNS caraid pòcaid thionndaidh e a-mach gu bhith a-mhàin paca guma cagnaidh leanabh ghabh sliseag dhomh fhìn Agus air a thairgsinn Margarita . Nighean dhiùlt :
  - U mi a chuid tha !
  AGUS Co-ionann thug seachad pìos V beul _ Ach guma acras Chan eil sgàineadh . A-mhàin lasan biadh _ Clann shuidh cuid ùine , gu sàmhach . A an uair sin Margarita dh'fhaighnich :
  - Uill , genius , ciamar Tha thu tha thu a" smaoineachadh sinn biadhadh ?
   leanabh misneachail fhreagair :
  - Samhradh às dèidh na h-uile . _ Lorgaidh sinn balgan-buachair , dearcan , iasg lasaidh sinn an t-iasg teine ...
  Nighean grimaced Agus dh'fhaighnich :
  - A aig thu nas aotruime a bheil ?
  Oleg troimh-chèile fhreagair :
  - Chan eil , tha mi aon Chan eil Tha mi a' smocadh !
  Margarita gàire , thug e an aire :
  - Tha mi cuideachd .. Ach Uaireannan Tha suidheachaidhean nuair a tha _ Agus dona cleachdaidhean feumail .
  Balach chrath Agus thuirt :
  - Aig an taigh aig mi nas aotruime tha .. Ach V Moscow bho dhi gun fheum ...
  leanabh snuadh Agus gu cinntinneach thuirt :
  - Ghabh sinn fois Agus chaidh an ath !
  Nighean gu mì-fhortanach ròs Agus snìomh spùt :
  - Rachamaid !
  Òg misfits a-rithist gluaiseamaid Le bhith coille . Oleg Gu dha nàire Chan eil Gu math bha fios _ feum seòladh . A combaist aig clann Chan eil bha . Mar sin Dè iad gu sònraichte chaidh air chall . Tha e math sin tuilleadh samhradh Agus teas _ AGUS Mar sin Chan eil Cus eagallach . Aig an aon àm thàinig thairis air adhart glanadh gorman-gorm _ Dh'èirich air adhart a h-uile ceithir Agus thòisich cuirm air milis caora _
  Margarita , air a dhol à bith bunasach acras , gàire :
  - Seo chì thu aig thu dubh beul ! Tha thu mar gum biodh folach cù Le caractar !
  Oleg misneachail fhreagair :
  - Chan eil rachamaid air chall ! U sinn Tha mi an dòchas gu bheil iad làidir stamagan , agus buinneach Chan eil gheibh e !
  Clann air a lìonadh suas dearcan Agus a-rithist chaidh V dòigh . ghrian air a dhol seachad cuing Agus dh'fhàs Gu math teth . ANNS sneakers casan preli , agus Mu dheireadh rinn Margarita suas a h -inntinn aca thoir air falbh . Ach Le cleachdaidhean neo-àbhaisteach casruisgte falbh Gu math dòrainneach _ Nighean air tighinn air adhart meur , groaned Agus shuidh air adhart stump craoibhe Fhuair e air adhart brògan ais Agus roar :
  - Uill Agus tha a' choille làn iongnadh !
  Balach gu mì-fhortanach air a dhearbhadh :
  - Gun teagamh ... Seo Chan eil ionad-turasachd ! Ach Agus ghrinn seòrsa air choreigin tha ...
  A' coiseachd Le bhith coille , nighean dh'fhaighnich Oleg :
  - A Ciamar bhiodh Tha thu chuidich bhiodh Dearg Arm ?
  gille sgrìobadh crùn Agus reusanta fhreagair :
  - Tha mi bhiodh ... Mhol bhiodh iad Airson thòisich teicneòlas T - 54. A leithid tanca b' urrainn bhiodh luathaich a' criochnachadh an dàrna saoghal cogaidhean .
  Nighean Chan eil Idir idir aontachadh :
  - A bheil thu a 'smaoineachadh gu bheil fios agad inneal tanca a-mhàin V coitcheann feartan smog bhiodh iad cuideachadh ?
  Oleg Rybachenko oilbheum air adhart tha seo :
  - Chan eil V coitcheann , i Idir idir mu dheidhinn tancaichean mòran Tha fios agam a-staigh tomhas-lìonaidh àireamh Agus mu dheidhinn gnìomhach armachd !
  Nighean ghig V freagair :
  - Uill , ma-thà , thig air adhart nas fheàrr anns a 'bhad teicneòlas T -90, agus An uair sin glacaidh sinn uile sìth !
  leanabh sgrìobadh cùl a' chinn Agus air aideachadh :
  - Leugh mi mi mu dheidhinn aon sreath , mu dheidhinn luchd-fulaing V ceathrad an dàrna bliadhna bho fichead a" chiad linn . Mar sin iad Agus thogadh simplidh modail T -54, air bhog aige V cinneasachadh tuilleadh roimhe batail fo Stalingrad . AGUS V toradh dè USSR bhuannaich Càite nas luaithe na _ V fìrinn Agus Le mòr buaidh . Air adhart seic cuid eile smuaintean an uair sin .. Faodaidh tu feuch Agus rudeigin _ _ tuilleadh iom-fhillte - mar eisimpleir siostam salvo teine " Smerch ". Ach Cus fad as gu teicneòlach Ruith air falbh Chan eil riatanach !
  Margarita Le seo deònach aontachadh :
  - Chan eil faigh air falbh ... Ah Sin tuilleadh Agus leusair armachd dèan bidh iad ag iarraidh !
  Troimhe cuid uair caileag a-rithist shuidh fois . Uair iteig dòigh air choireigin _ _ gun mhothachadh . A-rithist dh'fhàs e dorcha agus dh'fheumadh cur seachad na h-oidhche fo fosgail speur . Ach oidhcheannan V crioch An t-Ògmhios goirid Agus blàth . AGUS breithneachadh Le bhith briodan craobhan , seo àiteigin _ _ air adhart Ukraine , le tuilleadh blàth gnàth-shìde . Mar sin cadal Faodaidh gu math .
  Oleg Rybachenko Bha mi a" bruadar sin Tha e aon a leithid balach - cabin boy air adhart caileag soitheach _ AGUS caileagan a' draibheadh aige air ais 's air adhart . Chan eil idir mionaidean sìth _ Tha tuilleadh ag iarraidh suathadh fèitheach corp balaich , pinch . Chan eil sgoinneil gàirdeachas .
  Faigh beagan cadal Chan eil thoir , tog V tràth , agus V làmhan mop - tioram Agus sin Gu bhith a" dol sgoinneil deic _
  A An uair sin tuilleadh smuainich air caileagan seol Thoir air falbh deatach Le pìoban _ Tha dè ? Tarpaulin ! Seo Agus Idir idir Tha e coltach air adhart magadh _ Ach gille ruaig choimhlionadh air a thoirt seachad òrdugh . Tarpaulin bho deatach air a phutadh , agus Oleg dh'fhuiling gu h-àrd mar stuadhan V taobh Astràilia .
  gille V eu-dòchas sheinn ;
  mi bha sìmplidh leanabh V dùthaich rìoghail ,
  Athair mo tìr maighstir treabhadh ...
  Ach beò V aislingean O ridireachd husar ,
  AGUS maide gu dàna V sabaid mac sgith !
  
  Às deidh air adhart cabhlach ruith air falbh mi deugaire ,
  Dhòmhsa air adhart soitheach seachad thug a mach prionnsa ...
  Chan eil siùcar seirbhis , thu creid mi clann ,
  An sin feum gu teann gabhail os làimh Chan eil tuiteam !
  
  Fèidh gann , ach ach sgith ,
  Le bhith sàiltean maide - gille Airson a' bualadh !
  Chan eil , chan eil mhiannaich a leithid leanabh earrannan ,
  ag iarraidh saorsa , òganach Ilya !
  
  mi a' bruadar _ Cuideachd creid O beairteas ,
  ag iarraidh casruisgte casruisgte bòtannan ...
  Ach Chan eil air adhart mar , thu creid mi bros ,
  Uile Dè Tha agam - leigidh iad sìos mi air chùl fiachan !
  
  Ach Seo thachair dhuinn _ chaidh a ghlacadh prìobhaideach ,
  Bha an cath neo-ionann , fulang sinn ...
  AGUS thionndaidh e a-mach gu bhith mi V spùinneadair spòg ,
  A Seo mar gum biodh V ifrinn fuine Satan !
  
  Flogged fada , mar chat nan seachd earbaill ,
  Às deidh casruisgte casan thàinig teine ...
  spùinneadairean buille gille cabin Gu math cruaidh ,
  Bha mi ag iarraidh iad nas làidire dèan pian !
  
  Balach gu teann V chràdh seo air a chumail
  Chan eil idir a' caoineadh , a' caoineadh , eadhon Chan eil osna ...
  Tha e fìor ridire thionndaidh e a-mach gu bhith
  Air a tharraing , tha fios agad strap Ciamar dùr muile !
  
  AGUS caiptein spùinneadairean iongnadh _
  Tha thu fear a tha mi a ' faicinn ar ...
  AGUS shoillsich an solas luchd-brathaidh aghaidhean ,
  A leithid aig iongi nochd cothrom !
  
  Tha e dh'fhàs spùinneadair Le bhith cuantan cruaidh ,
  AGUS Co-ionann V batail bàthadh soithichean ...
  Nise iomairt Tha aig gillean ùr ,
  sgrùdadh , feuch - gus am bi Chan eil sguab air falbh e !
  
  Spùinneadair Gu cinnteach gille mèirleach ,
  Ach urram laghan bràithrean Ciamar canon ...
  Airson labhairt leisg eadhon tioram ,
  Ach suidhichidh Le sgreuchail luathachadh !
  
  gille dh'fhàs suas agus air fàs gu mòr beairteas ,
  Air a riaghladh lorg dhomh fhìn bean-bainnse aig an aon àm ...
  Ùghdarras a' còrdadh aig bràithrean ,
  ANNS seòrsa air choireigin _ as lugha Tha e Agus Dhia Agus prionnsa !
  
  Ach Seo fortan thionndaidh air falbh gu fiadhaich _
  Fhuair mi e spùinneadair ràitheil V uaigealta braighdeanas ...
  Fhuair mi eòlas air adhart craiceann a tha _ a leithid gu frasach ,
  Tha e thuig _ _ a leithid caos !
  
  Air adhart air a' chrann gu daingean gaisgeach air a chumail
  AGUS Chan eil duine Chan eil air a thoirt a-mach , chan eil thuirt ...
  Ged a dha gheall eadhon rìoghachd ,
  AGUS geallaidhean gun chrìoch cas !
  
  Veli An uair sin V slabhraidhean roimhe sgafaid ,
  An sin ullaichte chlaidheamh mòr neach-cuiridh ...
  A leithid chithear e aig ris obair ,
  Aon sèideadh cinn gearradh sìos !
  
  A h-uile duine air adhart soraidh ridire chrom ,
  Thuirt : duilich ma tha _ ciontach ...
  swing tuagh - stump roilig ,
  Anam spùinneadair iteig V ifrinn !
  ghrian mar-thà aotrom àrd Agus gille gu sunndach leum suas . Nighean ròs gu mì-fhortanach _ Acrach clann gluaiseamaid Le bhith coille . Margarita bacach , suathadh casan , goirt feadail Agus caviar , anns a tha cruinnichte bainne searbhag _ Gu math Bha mi ag iarraidh tha .
  gille dh'fhairich mi fhìn nas sunndach , agus misneachail spanichte casruisgte casan Le bhith feur an uair sin _ Agus chùis , a' briseadh a mach air adhart an uairsin _ a' tilleadh Gu caileag .
  Ach acras air am buaireadh Agus esan . Seo Gillean a-rithist thionndaidh e a-mach gu bhith air adhart gorm-bhrat a' glanadh _ Dh'ith sin a h-uile seòrsa rud dealas . Sin de aran Agus feòil gorm-bhrat Chan eil b' urrainn a shàsachadh acrach stamagan . An uair sin a-rithist gluaisidh sinn ...
  Ged a sneakers Agus bog ach _ airson ùine mhòr coisichidh tu V iad suathadh tu e casan . Nighean thug e dheth brògan Agus Dh'fheuch mi e falbh casruisgte _ Balach choisich air thoiseach , agus laidh maide cònaichean , geugan , geugan . A Margarita dh'fheuch ceum Le bhith bog feur _ Ach Uile co-ionann buinn nas fhaide air adhart cuid uair fàs deàrrsadh .
  Nighean shuidh agus _ An uair sin Oleg air a mholadh :
  - Suidh sìos Dhòmhsa air adhart air ais ! Bidh mi ga ghiùlan !
  Margarita teagmhach :
  - A airson ùine mhòr co-dhiù aig thu gu leòr neart , mathan reamhar ?
  Oleg Gu h-onarach fhreagair :
  - Chan eil Tha fios agam ... Ach Tha thu tha thu a 'call cuideam gu dìreach air adhart sùilean !
  dha-rìribh bho neo-làthaireachd biadh caileag dh'fhàs cuideam a chall Tha Agus làidir fèitheach gille , mean air mhean tiormachadh suas . Giùlain cargu air chùl le do dhruim Chan eil sìmplidh , ach Tha e às dèidh a h-uile _ lùth-chleasaiche _ AGUS feumaidh fulaing eallach .
  Troimhe càraid uairean marcachd Oleg thug seachad Agus shuidh sìos . An uair sin air a stiùireadh cogais Margarita chaidh i fhèin _ Tha i buinn bha dearg Agus sgrìobadh . Ach caileag cuid uair air a chumail air adhart neart bidh .
  Às deidh Gillean thàinig thairis air adhart preasan smeuran-dubha _ Beagan snàgadh Agus dh'ith .
  Devouring lon-dubh , margarita mhothaich :
  - Gu dearbh? Seo gun chrìoch coille ?
  gille àicheil chrith ceann :
  - Tha mi Mar sin Chan eil Tha mi a 'smaoineachadh ... An àite sin Iomlan sinn Dìreach thionndaidh e a-mach gu bhith Chan eil V fein As fheàrr àite .
  Margarita gu suairc snìomh :
  - Agus gu sìmplidh air chall ... Seo i leat gnèitheach !
  Oleg reusanta thuirt :
  - A fios Uile V prionnsabal do-dhèanta !
  Às deidh dè gille gu cinntinneach dh'fhàs Agus fhreagair :
  - Rachamaid ! Is dòcha gun ruith sinn a-steach air adhart phàrtaidhean !
  Nighean brònach gàire :
  - Ùr sgeul , ach creid Le saothair ...
  Rachaibh Agus V fein Leis an fhìrinn innse Faodaidh roimhe neo-chrìochnachd V coille air seachran Le bhith iadsan aon as motha rathaidean _ Cuin Tha e dorcha , clann a-rithist streap suas air adhart burdocks . Uisge Chan eil bha Agus oidhcheannan Ucràinis blàth .
  Oleg Rybachenko bruadar dhomh fhìn leantalachd .. Seo Tha e gille cabin buillean air adhart Ameireaganach soitheach .. His glac Agus faighnich :
  - Tha thu Ruisis !
  Oleg gu pròiseil freagairtean :
  - Tha mi Ruiseanach gille cabin !
  Ameireaganaich a' gàireachdainn Agus Airson thòisich co-dhùnadh flog gille cat seachd - earbaill . Anns bruadar sèideadh Chan eil mar sin pianail Agus gille mairidh _
  Às deidh dha cauterized toitean Gu cìochan Agus feum innis O planaichean àithne , mar gu'm biodh bhiodh gille , comasach rudeigin _ _ fios .
  An uair sin cuir a-steach corragan V dorus fosgladh Agus crathaidh leas . Ach gin chràdh Chan eil cuideachadh . Oleg Rybachenko tha sàmhach Ciamar partisan _ AGUS An uair sin aige adhbharan mi fhìn àrd-mharaiche _
  Sealladh Le amharas air adhart slabhraidh balach gaoisideach _ Le stiallach ais , le còmhdaichte blisters palms , agus buinn casan , ach mi fhìn feuchainn coltas gràdhach Agus gu togarrach ag ràdh :
  - A bheil thu ag iarraidh baidhsagal , huh ?
  Oleg Rybachenko coltas Le a dh'aona ghnothach dìmeas .
  Àrd-mharaiche a' cur Le le gàire :
  - A scooter ?
  gille gu suairc snìomh :
  - Tha chan eil gu leòr !
  Àrd-mharaiche gu h-iriosal thogadh mala Agus dh'fhaighnich :
  - Uill , gu math Ford càr ... Smaoinich _ Tha thu a leithid beag agus _ aig thu Ford gu lèir .
  Oleg Rybachenko sin dubhar ìoranas air a mholadh :
  - A 'S dòcha An uair sin sa bhad " Cadillac "? Dè ùine a chaitheamh air trifles ?
  Àrd-mharaiche rinn seòrsa mar sin Chan eil Thuig ìoranas Agus thuirt :
  - Dà Cadillacs agus Ford _ _ _ _ _ a bharrachd !
  gille ìoranta air a chur ris :
  - A Cuideachd iuchair bho flataichean far a bheil _ airgead breug !
  Àrd-mharaiche air a dhearbhadh Le le aplomb :
  - A dhà iuchair bho _ trì flataichean far a bheil _ Gu math mòr airgead breug !
  Oleg Rybachenko ghig Agus thuirt :
  - Tha geallaidhean aig thusa ... Uill ok , mi seallaidh mi dhut thu càite _ Agus V a tha àite Faodaidh Thoir ionnsaigh Ruiseanach cabhlach Agus coileanadh buaidh !
  Àrd-mharaiche toilichte splasadh suas làmhan Agus òrdaichte :
  - Giùlain uasal dìnnear ! Balach Uile dh'innis !
  Às deidh acras Gu math ithe eireachdail biadh _ gille Tha mi làn roimhe dump , agus An uair sin air innse ann an _ a tha àite nas fheàrr Iomlan seachad air Ameireaganach sguadron _
  - An uair sin Tha thu gheibh thu thu fein V cùl àrd-mharaiche Trosheva Agus rèidh aige Ciamar bonn _
  Ameireaganach gu leòr suathadh làmhan ...
  gille aon dh'fhaighnich iris Agus rinn cuid sgeidsichean mar _ falbh Agus gluasad nas fhaide .
  Dè aon Ameireaganach cabhlach air adhart a h-uile duine ann an càraidean sgith Gu Ro-làimh bruich glaiste _ A Oleg Rybachenko shuidh air adhart leabaidh .. K ris thàinig suas slugadh cromagan boireannach _ Tha i gun nàire ionnsaigh air adhart gille .
  Is dòcha mar seo slighe , àrd-mharaiche ag iarraidh cur an cèill gille cabin taing . Air neo vice versa tuilleadh faigh salach !
  Uair anns bruadar tighinn gu luath , agus Seo Ameireaganach sguadron V ceàrnagach Diabhal . Dè aon ag iarraidh Yankees ann log a-steach , tha Agus gheibh Le bhith airidheachd ! Seo i toiseach tòiseachaidh cruinn air a phlanadh treun balach _
  Gu h-obann mar foamed .. ròs suas mòr tonnan , a 'gabhail a-steach Ameireaganach luchd-turais Agus longan-cogaidh _ A bharrachd air sin Thachair Seo V cuid diogan _ Uile tuiltean mar _ V banca Le lionn _ Às deidh dè Agus tha e seachad uair V sìorraidheachd Airson sguadronan Mad Dick .
  AGUS soithichean dh'fhalbh V rioghachd Neptune ...
  Seo air a thoirt seachad Oleg roimhe mar rìgh _ Sin monarc bha mòr Le iasgaich earball Agus òr lannan _ chrith trident Agus roar :
  - Tha thu WHO mar seo ?
  Oleg leum suas , a' slugadh loisgte V brazier cas agus fhreagair : _
  - Tha mi gille cabin Ruiseanach cabhlach !
   Neptune claoidhte Agus dh'fhaighnich :
  - Peal earrann an urrainn dhut ?
  Balach rinn gàire Agus gu dàna fhreagair :
  - Is urrainn dhomh , ach Airson thu Chan eil nì mi !
  Neptune gnogadh trident Agus sgreadail anns uile amhaich :
  - Siorcan dìleas seirbhisich mo ... briseadh mi-chiallach Olezhka !
  Balach sàthadh dòrn Agus dh'fhàs sabaid air ais bho bruthadh barracuda . An fheadhainn sin dhìrich mar gum biodh acrach coin _ Ach gille aca choinnich làidir a' sèideadh , a' cur V bualadh _ Ach cearbain Uile tuilleadh Agus barrachd ... Balach - balach cabin sgìth ...
  Mar-thà fo bhlàth . Margarita a' cadal agus _ tha e duilich Dùisg bòidheach caileag _ Tha i Agus V fein Leis an fhìrinn innse cuideam a chall agus bho dè aodann dh'fhàs tuilleadh bòidheach , dearg bho ùr tanachadh _ leanabh dh'fhairich V dhomh fhìn coltachd gaol _ 'S dòcha Beannachd leat mu thimcheall leithid _ _ Tom Saoghadair Gu Becaidh .
  bochd caileag leis an acras . A dhi casan mar seo sgrìobte , tairgse , chan eil eòlach Gu garbh uachdar _ Rud _ _ i cur an cuimhne Gerda , nach e? Dè tuilleadh millte _ A Nise air a ghlacadh anns amannan nuair a tha _ beatha Chan eil sùbh-craoibhe _
  Sgoinneil dachaigheil Cogadh mhòr-chuid dian ùine beatha air chùl USSR . A Tha e leanabh bròin stuic V coille , agus Chan eil 'S dòcha ni sam bith cuideachadh Dearg arm _ Stuaghach Seo a h-uile càil .. Gus dè aon gòrach !
  gille Beagan shuidh agus dh'fheitheamh gus _ Margarita dùisgidh Agus a' cumail a-mach rithe làmh dh'fhaighnich :
  - Agus dè thu a bheil thu ag iarraidh ?
  Nighean Gu h-onarach fhreagair :
  - Tha ... Agus tuilleadh cadal !
  Oleg Rybachenko gu cinntinneach chrith dòrn :
  - Gu leòr ! Riatanach falbh ! 'S dòcha An-diugh sinn fortanach !
  Margarita rinn cuid mì-chinnteach ceumannan casruisgte casan Le bhith feur _ Choimhead mi air adhart sneakers , an uairsin air adhart blisters Agus thuirt :
  - Feuchaidh mi , mi Beagan Mar sin coisich ! U mi gu leòr bidh !
  Balach rabhadh :
  - Tha mi bidh coimhead gu _ Tha thu Chan eil thog mi mi fhìn !
  Nighean Le gàire air _ dearg bho ùr tanachadh aghaidh , fhreagair :
  - Tha mi Feuchaidh mi ri falbh gu sgiobalta !
  Clann ceann Le bhith coille .. An toiseach falbh Margarita bha Gu math cruaidh . Ach caileag Gu math pròiseil Agus air a chumail air adhart fèin-spèis . Às deidh Cuin fèithean blàthachadh , pian V casan Agus ais socrachadh , dh'fhàs e nas fhasa . Ach acras fhuair mi Uile nas làidire . Fìor a-rithist _ chaidh a ghlacadh sùbh-craoibh _ Ach dearcan acras mar-thà Chan eil riaraichte . gille air a mholadh :
  - Tha feum air lorg abhainn Agus glac iasg !
  Margarita cruaidh osna :
  - Glè mhath Seo beachd !
  Ach air adhart abhainn Falbh a-mach Chan eil dòigh ann Chan eil cha do shoirbhich ach _ thàinig thairis air adhart dòighean sruthain . Nighean luath ruith a mach à smùid agus gille a-rithist dh'fheumadh giùlan dhi air adhart air ais _ Às deidh nighe leòinte casan ris an nighinn V fuachd uisge ...
  Margarita gu gabh dragh dh'fhaighnich gille :
  - A Ciamar Tha thu an saoil thu sinne Dearg arm bidh air adhart an aghaidh Krauts , no chan eil ?
  Oleg Rybachenko feargach :
  - Ciamar Seo chan eil ? ANNS tomhas-lìonaidh Agus air a dhèanamh suas de creideas Sòbhieteach armaichte neart gu _ buille nàmhaid air adhart aige tìrean . sinn rugadh , thig Agus bidh air adhart dè bhiodh Seo Chan eil b' fhiach e . - Balach V buaireadh ghluais mi fhìn dòrn Le bhith cnàimh-droma .
  - Seo Tha mi , mar eisimpleir , dìreach suirghe _ Chan eil Faodaidh Chan eil dòigh ann tarraing air ais thu bho coilltean _
  Margarita air a shoilleireachadh , air a shoilleireachadh uisge cas :
  - Agus mi fhìn cuideachd ... sinn Mar sin Le acras gheibh sinn bàs ma tha Bidh sinn snàgadh !
  Balach cruaidh osnaich Agus air a sguabadh a-mach :
  - Ar cnàmhan lorgaidh troimhe cuid linntean ...
  Às deidh dè iad a-rithist gluaiseamaid Le bhith coille .. Am bha dol air adhart Uile nas luaithe agus _ Seo a-rithist dh'fhàs e dorcha ... Oleg chuir e iongnadh air _ tuilleadh Chan eil cluinntinn caoineadh madaidhean-allaidh _ Ach chithear e Seo bha ciùin coille _ A-mhàin càraid aon uair chualas V air astar ruaig motaran sgread itealan _ Ach eadhon hail aca bha air bheag feum .
  Uill, bha an nighean fortanach. Ach, ghluais i gu slaodach. Bha mo chasan agus mo dhruim gu math dona... Bha searbhagan air cruinneachadh.
  A 'faicinn a staid, mhol Oleg:
  - Is dòcha gum bu chòir dhomh a dhol leis fhèin? Agus bidh fois agad!
  Chrath an nighean a ceann gu cinnteach:
  - Chan e, rachamaid còmhla! Tha mi làidir!
  Agus a dh 'aindeoin a' phian mòr, ghluais Margarita air adhart. Gus a spioradan a chumail suas, thòisich Oleg air seinn;
  Tha mi a 'coiseachd ri oir na coille còmhla ri mo nighean,
  Tha ceangal dearg orm - tha a h-uile dad mun cuairt brèagha ...
  Tha 'n sruth a' seargadh le triath airgid,
  Leig leis a h-uile dad san t-saoghal a bhith - tha gaol cothromach!
  
  Ach thuit na bomaichean, spreadh a" choille,
  Tha am faisisteach a" tighinn air adhart, tha na craobhan uile a" losgadh...
  Far an do chlaoidh an abhainn, loisg an gainmheach,
  Agus thàinig a" chlann mhì-fhortanach gu bhith nan targaidean!
  
  Tha an luchd-còmhnaidh air ruighinn agus tha e duilich dhuinn,
  Tha e cho duilich balaich, às aonais rùsg arain...
  Cha robh air fhàgail den bhàta ach criomag, ràmh,
  Agus cia mheud vultures a tha ann - chan e eadhon na speuran!
  
  Tha an luchd-sabaid fon talamh a-nis air a bhith nan caraidean dha chèile,
  Bidh sinn a" coiseachd casruisgte air rathaidean fuara...
  Tha 'n nàmhaid a' bagairt mar bheathach borb,
  Ach tha mi a" creidsinn gu bheil na daoine mun cuairt orm nan teaghlach cuideachd!
  
  Leig leis an neach-tòiseachaidh trèanadh a dhèanamh,
  Agus loisg na Tìgearan a-mach mar lòchran ann an trom-laighe ...
  Creid mi, tha faisisteachd air a dhiteadh gu sgrios,
  Còmhla ris a 'chaileig bidh sinn a' sabaid gu gaisgeil!
  
  Thug sinn sabaid ghaisgeil dha na poileis,
  Cuir earbsa anns a" ghunna-inneal air do ghualainn, chan eil e trom...
  Gu bràth nighean bidh mi còmhla riut
  Togaidh sinn saoghal - radanta agus ùr!
  
  Bidh e mìorbhaileach dha na h-uile, creid mi,
  A chlann, tha sinn a" tuiteam gu Crìosd ann an ùrnaigh ...
  Tha craobh spruce mòr air a chuir an àite an teampall againn,
  Tha e mothachadh maith air fon, mar gu 'm biodh tu nis air neamh !
  
  Tha saoradh air tighinn agus an saighdear Ruiseanach,
  Bhuail am faisisteach e gu cruaidh le bayonet...
  Thog mo charaid agus mise gunna-inneal,
  Agus thòisich iad air na Gearmailtich a bhualadh gu fìor cheart!
  
  A-nis, le òran bagarrach, thèid sinn gu Berlin,
  Thig saorsa anns a' Ghearmailt cuideachd...
  Tha sinn ag itealaich gu sgiobalta le paraisiut,
  Is iad na gaisgich clann nan daoine naomha!
  Choisich Oleg agus Margarita, beagan spionnadh leis an òran, tron choille. Mar a bhiodh fortanach, cha tàinig duine tarsainn orra. Mar gum biodh an luchd-còmhnaidh air fad air bàsachadh o chionn fhada. Agus dh"atharraich an aimsir, chaidh neul a-steach agus thòisich e ri uisge.
  Bha na gillean a" frasadh tro na maragan. Chaidh am faireachdainn sìos mu dheireadh. Uiread ùine sa choille, ach chan eil crìoch ann an sealladh. Mar sin bidh thu a 'coiseachd mun cuairt mar phiseag dall.
  Mu dheireadh cha b" urrainn dha Margarita a sheasamh, chaidh a casan seachad agus rinn an nighean gàire:
  - Tha mi eu-dòchasach! Dè cho fada "s as urrainn dhut coiseachd mar seo!
  Fhreagair an gille le osna throm:
  - Is dòcha ùine gu math fada. Is e àite an-iochdmhor agus fàsail a tha seo, ge bith ciamar a choimheadas tu air.
  Rinn Margarita gàire:
  - Tha e an-iochdmhor dhuinne ... thu fhèin a chuir air dòigh mar sin agus a bhith air do leagail ... Agus cha b" urrainn dhut an inneal ùine agad a chuir air dòigh!
  Bha an gille ag osnaich gu trom agus fhreagair e gu deònach:
  "Cha robh mi fhìn an dùil gun spreadh e." Ach sin mar a thachair...
  Thuirt an nighean gu feargach:
  - Gus am bàsaich thu!
  Cha do bhruidhinn na balaich airson grunn uairean a thìde às deidh sin. Dh'ith sinn beagan dearcan. Bha faireachdainn an acras beagan air a lughdachadh le sgìths. Thòisich casan Margarita air an còmhdachadh le calluses a bha a" cruthachadh gu slaodach. Rinn seo e na b" fhasa a dhol air an rathad. Ach bha na buinn gu math tartach. Bha na dearcan mu thràth a" dèanamh goirteachadh air mo stamag. Gu follaiseach bha an stamag ag iarraidh aran agus rudeigin eile.
  Agus tha e dòrainneach às aonais coimpiutairean agus rudan eile. Airson ùine, bha a" chlann fhathast comasach air filmichean fhaicinn air na fònaichean cealla aca, ach ruith na bataraidhean a-mach. Às deidh sin dh" fhàs e gu math aonaranach.
  A dh"aindeoin an t-samhraidh agus às aonais creachadairean, bha coltas brònach agus dòrainneach air an t-sealladh-tìre mun cuairt. Agus san fharsaingeachd dh'fhàs e eagallach ann an dòigh air choreigin.
  Dh" fheuch Oleg ri seinn a-rithist, ach cha tàinig na faclan gu inntinn... Agus tha ùine a" dol seachad.
  Tha e a" fàs dorcha. A rèir choltais feumaidh sinn cadal leis an acras san adhar a-rithist. Agus tha seo eagallach. Tha am balach ag iarraidh rudeigin eadar-dhealaichte. Ach bha an nighean mu thràth air bàsachadh. Agus feumaidh tu laighe sìos thu fhèin, a 'tuiteam na chadal.
  Fhad "s a bha iad a" crochadh mun cuairt gun fheum, thòisich an tighinn air tìr ann an Normandy. Bha gunna fèin-ghluasaid nas practaigeach agus na bu shaoire aig na Gearmailtich E-10, aig an robh leth cuideam agus àirde an T-4, ach le armachd co-ionann, dìon nas fheàrr, agus gluasad mòran nas motha. Dh'fhaodadh an E-10 beag a dhol a-steach gu foirfe bho Shermans bho astar goirid, agus bha e fhèin neo-shoilleir, rud a tha glè chudromach ann an suidheachaidhean nuair a tha uiread de bhomairean aig an nàmhaid.
  Tha an E-10 air dearbhadh gu bheil e na ghunna fèin-ghluasaid sàr-mhath agus, nas cudromaiche, saor agus furasta a dhèanamh. Bha an sgàil-dhealbh aige cho ìosal is gun robh na slighean gu tur a" còmhdach na taobhan, a" toirt dìon a bharrachd. Thug ceàrn mòr de chlaonadh reusanta an armachd le tiugh de 80 millimeters ricochet an aghaidh a" mhòr-chuid de ghunnaichean. Cha robh eadhon an IS-2 an-còmhnaidh a" dol a-steach do charbad mar sin air adhart.
  Gu practaigeach, bha an gunna fèin-ghluasadach E-10 èifeachdach aig àirdean àrda air sgàth cho ìosal "s a bha e. Agus gu dearbh chuir i ris a 'bhuaidh ann an Nirribhidh. Còmhla ris an neach-sabaid aotrom He-162 agus am bomair Arado. Chaidh stad a chuir air an tanca T-4 mar a bha seann-fhasanta agus nas ìsle anns a h-uile dòigh air an E-10. Sheall na blàran cuideachd deagh chomas Panther. Cha deach "Tiger" -2 a-steach gu riochdachadh, mar "Luch", ach nochd "Panther" -2. Nas aotroime na an Tìgear-2, bha e co-ionann ann an armachd agus beagan na b" ìsle ann an armachd. Ach, chaidh an gunna fèin-ghluasaid E-25 a chuir an àite an tanca seo cuideachd, co-ionann ann an armachd, ach nas aotroime, nas gluasadach agus nas fhasa a dhèanamh. Agus, is dòcha, air a dhìon nas fheàrr.
  Ann an Normandy, chaidh a" chùis a dhèanamh air na Càirdean, a" call còrr air leth mhillean prìosanach a-mhàin.
  As t-samhradh, thug saighdearan Sòbhieteach ionnsaigh air an ionad, ach cha b 'urrainn dhaibh ach fichead cilemeatair a thoirt air adhart. Rinn na Gearmailtich an treas loidhne dìon aca na bu làidire, agus tharraing a" chiad dhà na feachdan aca air ais, a" leigeil leis na ceudan mhìltean de shligean tuiteam gu dìomhain.
  An sin chaidh aca air an t-Arm Dearg a chumail air ais agus milleadh mòr a dhèanamh air.
  As t-fhoghar, b 'urrainn dha na Gearmailtich mu dheireadh Gibraltar a ghlacadh le stoirm. Ach a dh" aindeoin sin thug Franco cuideam bho Rommel, a bha a" bagairt ionnsaigh a thoirt air. A bharrachd air an sin, tha cabhlach bàta-aigeil na Gearmailt air neartachadh. Tha bàtaichean-aigeann le cumhachd hydrogen peroxide air nochdadh. Agus an àite a 'phrògram urchraichean ro dhaor - bomairean jet agus gunnaichean fèin-ghluasaid E. "Panther" -2 cha deach a-riamh a-steach gu riochdachadh, mar "Tiger"-2 agus "Mouse", air a thiodhlacadh ann an embryo. Thàinig an E-25 gu bhith na ghunna fèin-ghluasadach le armachd aghaidh 120 mm aig ceàrn de 45 ceum, taobhan 82 mm, agus slighean. Einnsean each-chumhachd 850 air a chuir suas gu transverse chun an tar-chuir, le cuideam trithead tonna. Nuair a tha armachd 88 mm ann, is e fad a" bharaille 71EL.
  Bha inneal mar seo, aon mheatair gu leth a dh'àirde, a 'coileanadh a h-uile gnìomh gu foirfe agus air a thionndadh gu sgiobalta. Gu dearbh, cha robh feum air tancaichean eile, a 'gabhail a-steach feallsanachd gòrach Hitler: am Maus.
  Rinn an E-25 a" chùis air an IS-2 agus a h-uile modal eile ann am batail, agus bha e cha mhòr na fhìor ghunna fèin-ghluasaid a-riamh. Rinn an einnsean cumhachdach agus cuideam coimeasach ìosal e comasach sgiathan 90-mm a chrochadh air na taobhan, a rinn an carbad do-ruigsinneach eadhon bhon taobh airson an SU-100, IS-2, gun luaidh air carbadan nas aotroime.
  Bha na Gearmailtich gu misneachail a' sabaid an aghaidh feachdan tanca adhartach agus chùm iad an aghaidh san ear. Agus san Iar, chaidh na faisisteach a-steach gu Morocco agus ghluais iad air feadh Afraga.
  Cho-dhùin Rommel gu reusanta gu robh e na b 'fheàrr gun a bhith a' toirt ionnsaigh air an taobh an ear airson a-nis, ach grèim fhaighinn air Afraga agus Camas Phersia. A bharrachd air an sin, bha dòchas ann gum biodh fois ann le Stalin.
  Gu dearbh, às deidh oidhirp san Fhaoilleach ionnsaigh a thoirt sa mheadhan. Agus an dèidh call mòr an t-Arm Dearg agus faisg air Leningrad, Stalin thòisich deuchainn air an talamh airson sìth. Ach cha do dh'aontaich e ach ris an roghainn neoni. Mhol Rommel fois airson trì bliadhna.
  Cho-dhùin Stalin seòlta, an dèidh leisg, cead a thoirt seachad. Leig leis na calpaich a chèile a sgrios. Agus gabhaidh e fois, agus gheibh e neart.
  Rommel cuideachd an dòchas gum biodh ann an trì bliadhna a bhiodh e comasach a 'chùis air an nàmhaid ann an taobh an iar, agus an uair sin a' cheannsachadh an USSR.
  Mar sin tha an dà shionnach seòlta agus àireamhach.
  Aig an aon àm, còmhla ri Margarita, Oleg Rybachenko thòisich cogadh partisan.
  Thug balach agus nighean ionnsaigh air gearastan na Gearmailt air an oidhche. Agus thug iad breth air. Loisg sinn air dusan faisisteach agus thill sinn don choille. An uairsin chaidh iad air seacharan agus thionndaidh iad airson ùine mhòr, a 'cur dragh air na slighean aca.
  Ach san fharsaingeachd, cha robh an gnìomh aca gu tur soirbheachail. Fhreagair na Nadsaidhean le bhith a" losgadh a" bhaile agus a" losgadh air muinntir an àite.
  An seo tha thu do-sheachanta a" smaoineachadh: an fhiach e a bhith nad phàrtaidh?
  Thog Oleg Rybachenko agus Margarita balgan-buachair agus dearcan anns a 'choille airson ùine às deidh sin agus chùm iad an cinn sìos.
  An uairsin thug iad ionnsaigh air an convoy nas fhaide air falbh bho sgìrean sluaigh. Chuir iad a-mach tanca gasoline agus mharbh iad dusan Krauts. Mar fhreagairt, chroch na Gearmailtich daoine a-rithist.
  Fhreagair na Nadsaidhean a h-uile gnìomh partisan le cur gu bàs, croich agus cràdh. Rabhadh sònraichte gum bi uallach air an t-sluagh ionadail airson sabotage agus ionnsaighean.
  Chuir seo, gu dearbh, stad air a" mhisneachd. Chaill an dà chuid Oleg Rybachenko agus Margarita Korshunova am miann a bhith nan partisans.
  Bha an gille agus an nighean dìreach air an leamhachadh.
  Rinn am balach fiù 's àbhachdas;
  Chrath ràmh monstrous a" phlanaid Tuhanai - aon den fheadhainn as beairtiche ann an Ìmpireachd a" Chòirneachaidh Mhòir, prìomh fhear a" chinne-daonna. Thionndaidh sreath gun chrìoch de skyscrapers gu luaithre rèidio-beò bho thuit rocaid uamhasach. Chaidh an speur a ghearradh le loidhne bhriste, air a dhèanamh suas de longan-rionnag iongantach.
  -Earthlings, leig seachad!
  Chaidh aon iarrtas a dhèanamh, agus sealladh eile air a leantainn. An turas seo, cha robh spreadhadh ann, chaidh uachdar na planaid suas agus chaidh e seachad ann an tonnan. Thionndaidh a h-uile rud beò sa bhad gu duslach bho ghràineanan bunasach. Mar sin chaidh duilleag ùr fhosgladh ann an eachdraidh a" chinne-daonna - Age of Space Wars!
  Na lasraichean fitheach a" chogaidh eadar-rionnagach a-muigh
  Tha an t-snàthainn as taine den t-saoghal air a losgadh le teine ifrinn!
  Agus chaidh droch thuagh Shàtain thairis air a" phlanaid
  Cruthaich dìon, air neo cha bhith e comasach dhut a bhith beò san t-saoghal!
  Thionndaidh siostam na grèine gu bhith làn de shoithichean rionnagach, làn de dh" fhògarraich mì-fhortanach a bha air tuiteam ann an strìopachas. Cha robh fios aig na h-ionnsaighean mì-dhaonna ùr truas, a 'cleachdadh innleachdan falamh a chaidh a sgrios. Gu ruige seo, cha robh duine air an luchd-ionnsaigh fhaicinn faisg air làimh, cha robh fios fhathast air an structar corporra aca, agus dh'adhbhraich seo uile fathannan eagallach. Thuirt iad gu robh na h-uilebheistean ag ithe clann beò, gan spìonadh le isotopan rèidio-beò, agus cuideachd a" dòrtadh luaidhe leaghte a-steach do bhroinn boireannaich, a" toirt an fheòil smùid chun an staid a bha iad ag iarraidh. Fo na cumhaichean sin, chaidh an aon cho-dhùnadh a dhèanamh: gluasad iomlan ainmeachadh, siostam cairt a thoirt a-steach, an eaconamaidh daonna gu lèir a ghluasad gu bunait cogaidh. Bha factaraidhean a" dèanamh na buill-airm as ùire ag obair timcheall a" ghleoc, bha an speur gorm còmhdaichte le smog, agus cha robh ùine ann airson na h-àrainneachd. Choinnich Comhairle Tèarainteachd Èiginn an LOX - League of United Space Systems a-rithist agus a-rithist, a 'cumail sùil gheur air adhartas obair dìon. B 'e a' choinneamh mu dheireadh an fheadhainn as iongantaiche, luchd-sgrùdaidh rionnag ag aithris gu robh armachd gun àireamh de nàmhaid air siostam na grèine a chuairteachadh agus a rèir coltais bha iad a 'feitheamh ris a' chomharra mu dheireadh airson an tilgeil cinnteach.
  Bha Ultra-Marshal Dick Phoenix gu math iomagaineach, bha notaichean hysterical na òraid. Chrath a smiogaid gheur air aodann aquiline, agus bhris stump air a lasadh a-mach à cigar Havana, a" fàgail stain brùideil air an èideadh aige.
  - Tha uair a' bhreitheanais air teachd ! Tha na fàisneachdan as sine mu dheireadh an t-saoghail a 'tighinn gu buil. Bha na mìltean de bhàtaichean-aigeann niùclasach làn de bhuill-airm ultra-ùr-nodha timcheall air an t-siostam againn. Chan eil againn ach ùrnaigh agus gabhail ri bàs urramach!
  - Chan eil mi ag aontachadh le Phoenix!
  Sheall guth ciùin a-muigh an Àrd-Cho-òrdanaiche Cosmic.
  "Cha bu chòir dhuinn, a" toirt a-steach mionaid de laigse mar seo, aideachadh gu bheil ar bàs gu tur do-sheachanta. "
  A dh 'aindeoin gur e mì-rianachd follaiseach a bha seo, chuir an ultra-marshal stad air a' Cho-òrdanaiche.
  "Tha mi, mar dhuine armachd proifeasanta, ag innse nach eil an cothrom as lugha againn, Arnold, aghaidh a thoirt air an fhìrinn." Tha billeanan de longan-rionnag nàmhaid ann! Agus tha mòran dhiubh nas motha na a 'Ghealach, gun a bhith a' toirt iomradh air armachd, tha cleachdadh a 'sealltainn gu soilleir: ann an raon fànais an airm tha iad air a dhol thairis oirnn iomadh uair.
  Chaidh èigheach ceadachaidh a sguabadh tron talla. Cha robh mi airson a chreidsinn, ach bha e coltach gu robh Phoenix ceart. Dh" èirich an stiùiriche reamhar le duilgheadas, a" dìreadh a ghuailnean farsaing; Bha Arnold Schwarkaneger a" dol air seachran bho oidhcheannan gun chadal, bha na h-eyelids aige air an glaodhadh, ach bha a ghuth ìosal làidir agus bhrosnaich e misneachd.
  - Nach èist sinn ris a" Cho-òrdanaiche Eaconamach Uarach. Gheall e sealltainn na buill-airm as ùire a chruthaich an luchd-saidheans as fheàrr air a" phlanaid againn.
  An turas seo bha sèist nan cinn nas beòthaile.
  - Leig leis sealltainn! Seallaidh sinn na bastards dhaibh!
  Chaidh balach ann an geàrr-chunntasan, Oleg Rybachenko, a chaidh ainmeachadh o chionn ghoirid gu dreuchd ceannard an ionaid armachd-gnìomhachais, a-steach don podium fleòdraidh. Bha a ghuth aoibhneach, a shùilean a' deàlradh, bha e coltach gu'n robh e aig banais, agus cha b'ann aig a' choinneamh mu dheireadh de chomhairle LOX, theagamh.
  - Na Ruiseanaich neo-fhaicsinneach sin, tha e a" dèanamh gàirdeachas ri linn bròn uile-choitcheann!
  Chualas cogar feargach an ultra-mharsalach, agus thionndaidh a shùilean cumhang gu feargach.
  Air taobh eile siostam na grèine, bha an Ruis air a bhith a 'coimhead air adhart le innealan aithneachadh cuspair nach robh cho faiceallach air an cur a-steach le creutairean neònach a' deàrrsadh gu h-obann anns a 'bheàrn.
  - Tha cùl-fhiosrachadh tòcail àrdaichte aig earthling! - guth air a dhùsgadh anns an raon gamma.
  Mar fhreagairt, bha fuaim sgreuchail ann far an robh beagan dragh ann:
  - Is dòcha gun deach aig daoine beaga air buill-airm cunnartach a chruthachadh, chan eil dòigh sam bith eile ann a mhìneachadh gu bheil e fhèin, an duine casruisgte seo, fo chasaid cho gnìomhach sa tha e.
  Lean sgaoileadh freagairt fiosrachaidh, ach ann an tonnan beta.
  -Tha mi a" smaoineachadh gu bheil e nas fheàrr ar luchd-sabaid uile a thoirt a-steach ann a bhith a" coimhead a" phrògram seo. Leig fios dhaibh dè a bu chòir a bhith an dùil bho chruthan beatha cunnartach.
  Thug ghathan gamma seachad pìos fiosrachaidh eile. Bha creutairean gluasaid an-còmhnaidh a 'crochadh dìreach anns a' bheàrn, bha iad daonnan a 'dealachadh bho phròiseasan fusion thermonuclear seasmhach, bha na cuirp aca daonnan ag atharrachadh cumadh. Aig amannan bhiodh iad a" deàrrsadh le rionnagan, uaireannan le lilies uisge, uaireannan le sleamhainn, coltach ri plasticine beò.
  -Tha cruth pròtain na beatha ro lag agus neo-fhoirfe. Dh"èigh an uilebheist ghrinn. Mar sin, cha bu chòir dhi a bhith na neach-giùlain fiosrachaidh. Le bhith a" cur às do luchd-giùlan fiosrachaidh neo-sheasmhach, bidh sinn a" toirt air ais co-sheirm na cruinne, air a bhuaireadh le sruth dall mean-fhàs chaotic.
  Gus barrachd cuideam a thoirt don fhiosrachadh seo, chaidh a leigeil ma sgaoil ann an raon tonn Alpha.
  Lean balach casruisgte ann an geàrr-chunntasan, Oleg Rybachenko, leis an òraid thòcail aige, a" comharrachadh le a làmhan air ro-mheasadh trì-thaobhach, far an deach itealain ùra ath-riochdachadh le bhith a" cleachdadh grafaigean coimpiutair.
  Bha a ghuth leanabhach agus sonraichte, a fhiaclan geala a" gàireachdainn:
  - Bidh na lannsaichean sin a" leigeil a-mach urchraichean thermo-rumen a tha comasach air grunn shiostaman grèine a losgadh ann an aon ghulp. Agus bho na muzzles rèidio sin thig tonnan mòra a leigeas leat àite a lùbadh, gan cleachdadh faodaidh tu dìreach bàtaichean-aigeil nàmhaid a thoirt agus a thionndadh gu seòrsa de bhogsa, agus an uairsin cuir às do dhuslach. Bidh am meur spherical seo a" cruthachadh raointean feachd fìor chumhachdach, do-ruigsinneach do bhuill-airm sam bith, eadhon bomaichean thermo-ryumon.
  Bha co-òrdanaiche eaconamach a" bhalaich bhig Olezhka mu thràth a" dòrtadh fallas; thug liosta de sheòrsan ùra de bhuill-airm mìorbhuileach uair a thìde.
  -Ach is iad seo an fheadhainn as fheàrr leam, tilgeil thairis air ùine. Gu mì-fhortanach, chaidh ùine a-steach don àm a dh'fhalbh agus chaidh na longan-rionnag briste ath-nuadhachadh sa bhad. Uill, ma thèid an nàmhaid a ghluasad a-steach don àm a dh'fhalbh, suidhidh na saighdearan aige air potties kindergarten, agus tionndaidhidh na soithichean gu na h-eileamaidean bhon deach an togail.
  Thachair an abairt mu dheireadh le gàire gun stad agus moladh eagallach. Chùm Phoenix faireachdainn teagmhach air aodann iolaire.
  -Agus cuin a chaidh agad air uimhir de lorg a dhèanamh? Tha seo a" dol an aghaidh loidsig agus tha e gu tur eu-comasach.
  Chuir am balach ann an geàrr-chunntasan a chas cas-rùisgte:
  -Airson saidheans daonna - tha a h-uile dad comasach agus chì thu a dh" aithghearr!
  An turas seo bha am moladh nas àirde. Bha beagan nàire air an ultra-marshal, dh" innis an instinct aige dha gu robh e air a dhubhadh às. A" coimhead gu faiceallach air na longan-rionnag a bha crochte le trinkets, leudaich Dick Phoenix gu h-obann meur crathaidh, a" breabadh an dealbhadh toinnte aige.
  Chualas torman iomaguineach :
  -Agus dè an seòrsa boltaichean agus fastenings mòra a th" agad - cuideachd superweapons?
  Mar fhreagairt, thuirt guth soilleir a" cho-òrdanaiche balach:
  - An turas seo, chan eil! Ach thoir breith ort fhèin, nuair a thòisicheas blàr fànais grandiose, spreadh na billeanan de chosgaisean fìor chumhachdach agus dè a thachras mar thoradh air an seo?
  Chualas fuaim brònach :
  -Uill chan eil fhios agam?
  Dh'èigh am balach genius:
  - Bidh na speuran air chrith gu fòirneartach. Agus airson 's nach tuiteadh ar soithichean-fànais bho bhith a' tuiteam sìos, crathaidh sinn iad gu faiceallach ri seilear nèimh.
  An turas seo, chaidh a leithid de aithris a choileanadh le gàire tàirneanach. Is e dìreach an ultra-marshal a bha a" gàireachdainn eadhon nas motha.
  - Agus sin agad a h-uile rud a dh 'fhaodadh tu a thighinn suas?
  Lean am balach air a" glanadh gu sunndach:
  - Chan e, na biodh eagal ort, chan e a h-uile duine. Tha sinn air sgaitean sàr-mhath agus bataichean titanium ullachadh gus a dhèanamh nas fhasa spèileadh thairis air na speuran, tha uachdar nan sgaitean air a dhèanamh le daoimeanan fuadain.
  Dh" fhàs an gàire tòrr na b" àirde, ghluais na canndeliers - cumadh mar suaicheantasan nam prìomh stàitean.
  - Dè am fiosrachadh neo-àbhaisteach a thig bho neach-talmhainn! Tha an cosgais adhartach agam a" dol suas gu mòr. - Bha tonnan gamma a" seòladh tron fhànais.
  - Mise cuideachd! Tha e cho milis!
  Bha an creutair air a lìonadh le peant pinc-neamhnaid. Mheudaich soilleireachd nan dathan.
  -Ach sgrios thu an speur gu lèir le pìoban, cha bhith sgaitean a" rothaireachd gu math san eabar.
  Chaidh Phoenix an sàs ann an droch dheasbad. Rinn am balach Ruiseanach ann an shorts gàire snasail:
  -Tha sinn mu thràth air grunn thancairean eadar-rionnagach ullachadh le siabann liùlach agus pùdar fiacail. Seall air m'fhiaclan, chan fhada gus am faic thu na speuran ann an daoimeanan.
  Rinn an t-Àrd-Cho-òrdanaiche, gun chomas seasamh an aghaidh, grèim air mullach a sgamhanan. Cha b' urrainn tè de na canndeliers a sheasamh agus thuit e na bhrat-ùrlair lusach air a sgeadachadh le neamhnaidean agus òr.
  - Dè dh'innis mi dhut! Is e seo a tha ceangal neo-earbsach a" ciallachadh, ach a bharrachd air boltaichean agus tripods, thug sinn seachad Velcro fionnar.
  - Thionndaidh an gàire gu bhith a" crathadh fiadhaich, sheall eadhon am marasgal fìor neart sgamhain.
  Aig an aon àm, bha creutairean coimheach a" deàrrsadh nas gile na na reultan; rachadh sùilean daonna dall sa bhad nan coimheadadh iad air na h-easan lasrach sin. Lìon Alpha-Beta-Gamma - agus seòrsachan eile de rèididheachd am falamh gu lèir. Taobh a-staigh na bàtaichean-aigeil nàimhdeil, cha robh e comasach tuilleadh a dhèanamh a-mach aon bheachd brìoghmhor. Cha robh ach aon fhaireachdainn a" faighinn làmh an uachdair - faireachdainn de thoileachas fiadhaich agus seòlta àrd.
  An dèidh beagan socrachadh, dh'fhaighnich an Ultra Marshal.
  -Agus ma thuiteas soithichean nàimhdeil oirnn bho shuas, chan eil sgriothan agus Velcro aca.
  Leudaich am balach radiant Oleg Rybachenko a ghàire eadhon nas motha.
  - Tha seo agam airson sin.
  Agus thug e a‑mach racaid teanas, agus chrath e i le òrdagan rùisgte a chasan leanaibh:
  - Agus tha agam.
  Chaidh am marasgal a-steach don dioplòmaiche le làmhan air chrith, agus gun duilgheadas sam bith tharraing e a-mach lìon fillte airson dealain-dè a ghlacadh.
  - Tha mi a" smaoineachadh gu bheil barrachd agam!
  Bha doineann gàire a" dol thairis air a h-uile crìoch, dìreach thuit daoine chun an làr, a "frasadh ann an convulsions voluptuous.
  Anns an fhànais a-muigh, aig an aon àm, chaidh fìor thaigh-dubha fhaicinn, dh" fhàs na sruthan de rèididheachd shoilleir cho dian is gun robh na longan-cogaidh rim faicinn bhon taobh a-staigh.
  - Cuir do chlogaid air do cheann! An uairsin tuit truinnsear le uilebheistean ort - nì thu gàire agus ruithidh tu air falbh!
  Thachd Arnold suas agus chuir e ris an fhacal aige. Le a làmhan mar dhaolag air a bhualadh, chaidh aige fhathast air snàgadh chun chùis taisbeanaidh agus tarraing a-mach cuimhneachan taigh-tasgaidh - a" chiad chlogaid SS air a thilgeil air an Talamh.
  Chrìochnaich an abairt mu dheireadh a h-uile duine dheth; thionndaidh am beachd dìreach airson greiseag. Nuair a thàinig na h-ùghdarrasan gu na mothachadh aca mu dheireadh, chaidh fìor choileanadh a chumail ann an speur na h-oidhche, an taisbeanadh cleasan-teine as eireachdail ann an eachdraidh iomlan a "phlanaid, a" lìonadh speur na h-oidhche le deàrrsadh frantic.
  - Mìnich dè a th" ann!
  Chomharraich an t-Àrd Cho-òrdanaiche a mheur gu h-àrd ann an dòigh leanaibh.
  "Chan eil dad sònraichte," fhreagair Oleg Rybachenko.
  - Tha àite a" gàireachdainn!
  - Tha na nèamhan a 'dèanamh gàirdeachas! - Lean Dick Phoenix.
  "Tha am falamh a" rocadh, "chrìochnaich Arnold Schwarkaneger.
  Bha creutair singilte gluasaid a" dol thairis air an sprùilleach gluasadach a bha a" fleòdradh anns a" bheàrn. A rèir a mheud, b" e leanabh a rugadh o chionn ghoirid a bh" ann agus bha e a" deàrrsadh le dathan a" bhogha-froise.
  - Dè na creutairean fionnar a tha anns an fheadhainn phròtain seo! Thug iad toileachas neo-chuimhneachail dhuinn agus air an adhbhar seo tha iad airidh air a bhith ann! - dh'èigh e. Sgaoil an deagh naidheachd anns a h-uile raon thairis air farsaingeachd na cruinne gun chrìoch!
  Às deidh a leithid de aiste, chaidh Oleg Rybachenko agus Margarita Korshunova a thilgeil air adhart airson greis. Gus nach caith iad amannan.
  Ged a tha na daoine sin neo-bhàsmhor.
  Aig an aon àm, stiùir Rommel ionnsaigh buadhach eile san taobh an iar. As t-samhradh agus as t-fhoghar 1945, ghlac na Gearmailtich ceann a tuath Afraga gu lèir agus an Ear Mheadhanach. Bha uidheamachd nas adhartaiche aca, agus saighdearan cruaidh-chruaidh de chàileachd mòran nas àirde. Bha an dà chuid na Breatannaich agus na h-Ameireaganaich a" call gun dòchas don Wehrmacht. Agus san Dùbhlachd 1945, a dh'aindeoin a 'gheamhraidh, rinn Rommel air tìr dàna ann am Breatainn, agus ann an deich latha thug e buaidh air a' bhaile le buille obann. Agus an uairsin thairis air a 'gheamhradh, chaidh Afraga agus na h-Innseachan gu lèir a ghlacadh.
  Bha na Seapanach a" sabaid nas soirbheachaile anns a" Chuan Sèimh, le bhith comasach air stad a chuir air tìr Ameireaganach anns na Philippines. Agus cuir an luchd-giùlan itealain agus na longan-cogaidh aca fodha.
  Às deidh sin chaidh a" Ghearmailt agus Iapan còmhla. Ann am Breatainn, chaidh riaghaltas pro-Gearmailteach a stèidheachadh, air a stiùireadh leis a" Phrìomhaire Mosley, agus chaidh rìgh a chuir a-steach a bha co-fhaireachdainn do Hitler. Chaidh a" mhòr-chuid de chabhlach Shasainn a thoirt fo smachd na Gearmailtich. Agus as t-earrach, ghlac na Nadsaidhean agus Seapanais Astràilia cuideachd, agus as t-samhradh 1946 na h-eileanan Hawaiian. Dh'fhàillig oidhirpean Ameireaganach boma atamach a chruthachadh. Agus ghabh na Gearmailtich smachd gu tur air a" mhuir, a" gabhail còmhnaidh an dà chuid ann an Innis Tìle agus a" Ghraonlainn, a" tighinn faisg air Canada. Agus as t-fhoghar 1946, thòisich an cur air tìr ann an Canada. Dè bha na h-Ameireaganaich ag iarraidh?
  Às aonais an USSR, a tha ann an fois leis a" Ghearmailt, tha e do-dhèanta cogadh buadhach a phàigheadh!
  Thàinig na Gearmailtich air tìr ann an Cuba sa gheamhradh cuideachd. Tha ball-airm làidir ùr aca - discettes - a ruigeas astaran suas ri còig no sia astaran sonic agus a tha so-leònte ri teine armachd beaga.
  Mar sin bha Ameireaga gu gnìomhach air a cheannsachadh. Agus cha robh seo ach ga dhèanamh nas spòrsail agus nas inntinniche.
  Bhuannaich na Gearmailtich, fo stiùireadh an Rommel sgoinneil, aon bhuaidh às deidh a chèile!
  Anns a 'gheamhradh ghlac iad Canada gu lèir, agus as t-earrach 1947 chuir iad ionnsaigh air na Stàitean Aonaichte. Agus bha e eu-comasach stad a chur air na Nadsaidhean. Bha na h-Ameireaganaich a 'sabaid gu 7 Lùnastal agus cha do thuit Washington. Agus air 9 Lùnastal, ghabh na Stàitean Aonaichte agus chuir iad grèim orra.
  Mar sin thàinig am blàr gu crìch gu mì-fhortanach. Aig àm a" chogaidh, leasaich na Gearmailtich tancaichean pioramaideach nach robh co-ionann agus a bha do-ruigsinneach bho gach ceàrnaidh.
  Ach cha robh dad na b" fheàrr aig na h-Ameireaganaich na am Pershing. Agus gun dòchas chaill iad an cogadh, gun a bhith a" faighinn boma atamach.
  A-nis bha làmh an-asgaidh aig Rommel airson a 'chogaidh an aghaidh an USSR. Airson ùine, bha na Gearmailtich agus na Seapanaich, ge-tà, a 'cladhach na bha iad air a cheannsachadh mar-thà.
  Fhuair Stalin an trodaiche MIG-15 agus T-54. Ach cha robh e comasach a-riamh tanca trom soirbheachail a chruthachadh. Chaidh an IS-4 a thoirt a-mach ann an sreathan beaga, agus gu cinnteach bha e na b" ìsle na sreath pioramaideach RE na Gearmailt. B 'e am fear as mòr-chòrdte an RE-50, anns nach robh ach leth-cheud tunna, le dà bhall den sgioba agus armachd 250 mm bho gach ceàrnaidh aig ceàrnan mòra, agus canan le cuideam àrd 105 mm.
  Bha an tanca seo, gu h-àraidh ann an dìon taobh agus cùl, gu math nas fheàrr na an T-54 Sòbhieteach, agus chaidh e a-steach air adhart bho astar fada. Cha b 'urrainn don chàr Ruiseanach a dhol a-steach don Ghearmailteach bho cheàrn sam bith. Coltach ris an IS-4. Is e dìreach an IS-7 a dh" fhaodadh duilgheadasan a chruthachadh fhathast, ach cha deach an tanca seo a-steach gu cinneasachadh.
  Tha na fàilligidhean le carbadan trom gu mòr a 'briseadh-dùil Stalin. Co-dhiù, bha an carbad Gearmailteach leth-cheud tunna, le einnsean roth-uidheam gas de 1800 each-chumhachd agus canan marbhtach de 1700 meatair le astar tilgeadh tùsail, fhathast do-ruigsinneach agus so-leònte. Bha an IS-10 cuideachd fo armachd. An uairsin dh" òrduich Stalin leasachadh IS-11 fìor throm le gunnaichean caliber 203 mm. Dh'fhaodadh armachd mar seo le baraille fada a dhol a-steach do thancaichean Gearmailteach. Ach... Bha cuideam an tanca nas àirde na ceud tunna, rud nach eil iomchaidh tuilleadh.
  Mar sin cha deach an càr seo a-steach gu cinneasachadh nas motha. Ann an ùine ghoirid, a bharrachd air an IS-10, cha robh tancaichean trom air an dèanamh gu mòr. Agus rinn iad tòrr T-54, càraichean nach eil, ge-tà, a 'cur bacadh air na Gearmailtich.
  Às deidh bàs Stalin air 5 Màrt, 1953, cho-dhùin Rommel brath a ghabhail air an ùpraid ann an ceannas nan Sòbhieteach agus an strì do-sheachanta airson cumhachd gus ionnsaigh a thoirt air an Ruis. Agus mar sin air 1 Cèitean, 1953, chaidh an Wehrmacht thairis air crìochan an USSR. Agus thòisich cogadh ùr.
  Ach anns an USSR chan eil fìor aonachd ann. Cathraiche Comhairle nam Ministearan Malenkov, Coimiseanair Cùisean Taobh a-staigh an t-Sluaigh agus Ministreachd Tèarainteachd na Stàite Beria, Ministear Cùisean Cèin Molotov, Rùnaire na Prìomh Chomataidh Nikita Khrushchev, Ministear an Dìon Vasilevsky. A leithid de chnap-starra. Ceannardas còmhla.
  Agus chan eil duine an urra... Agus tha na tancaichean Gearmailteach RE-50 gu math luath agus do-ruigsinneach. Tha iad as fheàrr anns na feartan aca. Agus chan eil feum air a bhith nas truime, agus ma tha e nas aotroime, an uairsin dìreach airson ath-nochdadh.
  Agus chan eil an T-54, alas, gu leòr bho gach sealladh. Agus dìon, agus armachd agus coileanadh dràibhidh.
  Ann an suidheachadh sam bith, tha na Gearmailtich tòrr nas làidire an dà chuid san adhar agus air tìr. Taobh a-staigh beagan làithean bha na Gearmailtich air Tula a ruighinn mu thràth.
  Oleg Rybachenko agus Margarita Korshunova: chùm iad an dìon anns a 'bhaile seo, a-rithist air a ghluasad leis a' bhana-bhuidseach.
  Bha balach agus nighean a" sabaid nan dìon.
  Thilg am balach Oleg grenade le cas-rùisgte agus sheinn e:
  - Cò a tha cleachdte ri bhith a" sabaid airson an Fatherland...
  Thilg Margarita, an nighean seo, cuideachd a òrdagan rùisgte, neach-marbhadh an làthair agus dh" èigh i:
  - Seinneadh e leinn !
  Thuirt Oleg Rybachenko, a 'stiùireadh, a' losgadh agus a 'tilgeil, le a chasan rùisgte:
  - Am fear a tha sunndach gàire!
  Dhearbh Margarita, a" losgadh, a" tilgeil lemonan le òrdagan rùisgte, agus a" rùisg a fiaclan:
  - Ge bith cò a tha ag iarraidh gheibh e e!
  Dh'èigh am balach agus an nighean còmhla:
  - Bidh an neach a shireadh gu bràth!
  Bha na gillean a 'sabaid an Wehrmacht gu math gaisgeil. Agus thilg iad grenades marbhtach len casan rùisgte.
  Gheàrr Oleg Rybachenko dheth an neach-dùbhlain aige agus rinn e squeak:
  - Airson Rus ùr!
  Thilg Margarita tiodhlac a" bhàis le a òrdagan rùisgte agus dhearbh i, le gàire:
  - Dèan sabaid agus na biodh eagal ort!
  Tha clann dha-rìribh nan ìomhaigh de ionnsaigheachd agus fearg. Seo mar a bhios ridirean a" chogaidh a" sabaid.
  Bha Oleg Rybachenko a 'smaoineachadh: a-nis tha iad a' sabaid airson Tula. Ach an cuir an Ruis an aghaidh a leithid de chumhachd uamhasach? Agus tha samurai a 'dol air adhart bhon taobh an ear.
  Agus tha saighdearan Rommel làn de luchd-duaise bho air feadh an t-saoghail. Nas mionaidiche, chaidh coigrich fhastadh tro chreach.
  Seo Oleg Rybachenko gearradh sìos black fighters. Agus tha e a" giùlan fhiaclan agus a" beucaich:
  - Tha pearsantachd agam, a tha fìor mhath!
  Agus a-rithist tha e a" bualadh... Agus tha grenade air a thilgeil le cas-rùisgte a" bhalaich a" reubadh nam faisisteach.
  Bidh Margarita cuideachd a" losgadh agus a" sgreuchail:
  - Bidh buaidh ann!
  Agus le òrdagan rùisgte bidh e cuideachd a" tilgeadh tiodhlac bàis marbhtach, a" sgapadh a nàimhdean.
  Tha am balach agus an nighean gu tur air bhioran agus air leth soirbheachail. Bidh iad a" sgrìobadh air an nàmhaid. Agus gearraidh iad sìos sreath iomlan de naimhdean.
  Oleg Rybachenko ag èigheach:
  - Cha tèid an nàmhaid seachad!
  Agus tilgidh e grenade le a chas rùisgte.
  Tha Margarita a" dearbhadh seo. Bidh e a" losgadh agus a" beucaich:
  - Bàs don nàmhaid!
  Agus a-rithist bidh a 'chàraid seo gu lèir a' losgadh agus a 'cur thiodhlacan marbhtach. Bhris i an nàmhaid agus sheall i na fiaclan aice. Agus bidh e a 'losgadh air fhèin, gu math ceart.
  Chan eil aon pheilear a" dol gu sgudal. Bidh gaisgich òga a" sgrios an nàmhaid. Agus bidh iad a" spealadh luchd-dùbhlain mar speal marbhtach.
  Tha am balach, a 'tilgeil grenade le a chas rùisgte, a' squeaks:
  - Airson an Ruis agus saorsa gu deireadh!
  Tha Margarita a" dearbhadh:
  - Airson Mother Rus '!
  Agus chuireadh e grenade air bhog le a chas rùisgte. Agus a 'sgapadh luchd-dùbhlain.
  Às deidh sin thòisich am balach agus an nighean air grunn aphorisms a dhèanamh fhad "s a bha iad a" losgadh agus a "tilgeil grenades len casan rùisgte;
  Bidh òraid milis an neach-poilitigs a "sruthadh eadhon fo chlach bhreugach de dhuilgheadasan searbh!
  Chan e dìreach a" chànan a tha a" fàs searbh bho òraidean milis neach-poilitigs!
  Na bi ro ghlic, sèididh tu air falbh!
  Bidh propaganda math gad mhealladh, chan ann a-mhàin le eanchainn amadan!
  Tha duine na mhadadh-allaidh ann am poilitigs, na shionnach ann an gnìomhachas, ach fhathast tha e air a làimhseachadh mar fhèidh!
  Mar as trice bidh neach-poileataigs a" dèanamh atharrais air madadh-ruadh, ach a" nigheadh a" chuil air falbh bho aodann le trill na h-oidhche!
  Ann an cogadh tha e coltach ri opera, is e dìreach na mairbh nach bi ga mhealladh!
  Cha toir ceann daraich suidheachadh làidir!
  Tha gaol aig neach-poilitigs air meatailt na ghuth agus meirge na ghnìomhan!
  Neach-poilitigs agus siùrsach agus pimp ann an aon bhotal!
  Chan eil earbsa aig luchd-bhòtaidh ann an luchd-poilitigs, ach bidh iad fhathast a" bhòtadh air creideamh!
  Tha creideamh na ghnothach anns nach eil earbsa ann, ach tha creideamh ann!
  Carson a tha neach-poilitigs a" dol thairis air fhèin cho mòr? Tha seo ga dhèanamh nas fhasa dha do wallet a lorg!
  Tha neach-poilitigs na phòcaid a bhios a" sgrìobhadh laghan dha fhèin!
  Is e an neach-poilitigs as onarach am fear a tha dìreach a-mach à feum!
  Airson neach-poilitigs, tha cànan na inneal cinneasachaidh, chan eil ach èifeachdas saothair nad phòcaid!
  Tha teanga bheag aige, ach bidh e a" bruidhinn tòrr!
  Tha mìle facal a" cosg nas lugha na aon bhuille, agus tha millean gealladh a" cosg aon choileanadh!
  Bidh aillse a" feadaireachd nas trice na tha neach-poilitigs a" coileanadh a gheallaidhean taghaidh!
  Dè nach urrainn Dia Uile-chumhachdach a dhèanamh? Geall barrachd air neach-poilitigs!
  Bheirear beul ri ithe, ach bheirear poilitigs airson biadh a chosnadh!
  Tha an neach-poilitigs seòlta mar ifrinn agus a" cur air cruth aingeal!
  Carson a tha feum aig duine air làmhan - a bhith ag obair! Agus thathas a" toirt spògan dha poilitigs!
  Ge bith dè cho milis "s a tha òraid neach-poilitigs, chan eil beatha ach nas searbh bho bhith a" dòrtadh!
  Tha mòran làithean aig Dia, ach tha seachd Dihaoine san t-seachdain aig neach-poilitigs!
  Bidh tòrr obair aig a" chailleach an-còmhnaidh, agus poilitigs nam faclan!
  Bidh neach-poilitigs a" bruadar mu chumhachd mar bhreugaire a" bruadar mu ghnè agus cuideachd a" tionndadh a cnap!
  Ann am poilitigs chan eil caraidean ann, chan eil peathraichean is bràithrean ann, ach tha bràithrean ann!
  Na tha neach-poilitigs ag iarraidh sa mhòr-chuid: bàsachadh mar cheann-suidhe agus a bhith beò mar dhia!
  Na cuir earbsa ann am madaidhean-allaidh ann an aodach chaorach - thèid thu airson còta craiceann caorach!
  Tha tòrr chait anns a" phòc ann an taghaidhean, ach eadhon barrachd mhadaidhean-allaidh ann an aodach chaorach!
  Tha òraid milis aig an neach-poilitigs, a tha ag adhbhrachadh briseadh dùil air an t-siùcair!
  Mura h-eil thu airson treabhadh mar mhuile, na bi nad asal!
  Chan eil barrachd gòrachd ann na bhith a" creidsinn neach-poilitigs, ach chan urrainnear a bhith a" seachnadh taghaidhean mar bheachd snasail!
  Eu-coltach ris an geall, bidh an fheadhainn a bhòt airson an fheadhainn as fheàrr leotha an-còmhnaidh diombach!
  Chan eil barrachd gràin ann am poilitigs na neach anns an robh iad a" creidsinn ann an onair!
  Is toil le duine sam bith a tha dèidheil air a dhol gu na cunntasan-bheachd nòtan air an cluasan!
  Chan urrainn do luchd-poileataigs an acras fhalach mar aithris amadan!
  Na creid ann an geallaidhean, ach rachaibh gu na cunntasan-bheachd!
  Cha chreid duine sam bith nach eil a" creidsinn ann an Dia ann an Harry Potter!
  Tha neach-poilitigs coltach ri sgeulachd sìthiche Santa Claus, agus mar sin ann an da-rìribh tha e fuar anns na flataichean!
  Cha toil leat nòtan cluais - ithidh tu nas fheàrr!
  Bidh am fear-poilitigs a" fàs mar mhadadh-allaidh, a" dèanamh atharrais air madadh-ruadh!
  Tha 'n sionnach a's seòlta a' tarruing 'earbaill air a' chathair !
  Tha iomadh sionnach seòlta air an t-saoghal, agus feannagan nas gòraiche buileach!
  Na dèan Dia a-mach à diabhal, agus duine onarach a-mach à fear-poilitigs!
  Mar as àirde beinn gheallaidhean neach-poilitigs, is ann as ìsle a smaoinicheas e nad inntinn!
  Na bi air do shàrachadh le poilitigs, bhòt airson cuideigin nach e as fheàrr leat!
  Ann an taghaidhean, bidh daoine a" bhòtadh, agus tha airgead anns a" bhanca, ach anns a" chùis mu dheireadh co-dhiù tha cothrom ann prothaid!
  Na bi nad gheàrr ann am poilitigs - bidh am madadh-ruadh a" rùsgadh a chraicinn!
  Chan e am madadh-ruadh am beathach as treasa, ach 's e am beathach as làidire a th' ann a bhith a' reubadh trì craiceann dheth!
  Nuair a thèid thu gu na cunntasan-bheachd, cuimhnich nach eil luchd-poilitigs onarach ann, ach dìreach an urram agad fhèin!
  Faodaidh neach-poilitigs mòran a ghealltainn, ach feumaidh a chluasan a bhith air am mullach!
  Mar as trice, bidh an t-acras air an fheadhainn aig a bheil tòrr nòtan air an cluasan!
  Tha neach-poilitigs dèidheil air an rìgh-chathair mar chuileag gu mil, agus bheir e galair cuideachd!
  Na bi nad asal, na bhòt airson an t-sionnach!
  Is e am madadh-ruadh am beathach as sgiobalta, ach ann an àireamhachd na beatha chan urrainn dha ach toirt air falbh agus sgaradh!
  Tha an neach-poilitigs lasrach coltach ri sionnach, ach a" leigeil air gur e leòmhann a th" ann!
  Feudaidh am madadh-ruadh beuchd mar leòmhan, agus bualadh mar chaora, ach tha a bheusan 'na mhadadh-alluidh !
  Tha caoraich dubha ann, ach chan eil luchd-poilitigs fìor-ghlan ann!
  Carson a tha feum aig neach-poileataigs air ceann? Gus ithe!
  Carson a tha feum aig bò air bogsa? Carson a tha feum aig neach-poilitigs air cogais?
  Tha miann borb aig a h-uile neach-poilitigs, ach chan eil miann ann treabhadh mar tharbh!
  Bidh fìor shionnach an-còmhnaidh ag amas air àite an leòmhann!
  Chan urrainnear nòtan cluaise ithe, ach an-asgaidh!
  Chan eil càise an-asgaidh ach anns an mousetrap, agus chan eil nòtaichean an-asgaidh ach air na cluasan!
  Bidh neach-poilitigs math a" toirt a-steach cuileag gu ailbhean, bidh neach meadhanach dìreach ga inflatachadh!
  Bidh na poileis a" sabaid, ach tha an neach-poilitigs a" mealladh!
  Bidh an tyrant a 'crochadh nòtaichean air a chluasan, còmhla ri ròp mu amhaich!
  Is e dioplòmasaidh ealain neo-aontaidhean, air sgàth aonta!
  Bi club, ach na bi gòrach brains!
  Tha an ceann iarann teinnteach agus gu tric a 'toirt seachad slighe!
  Tha duine làidir an-còmhnaidh na dheagh dhioplòmaiche, ach tha e nas fheàrr dheth às aonais dioplòmasaidh!
  Dh" aontaich am poileataigs, mura h-aontaich!
  Tha eadhon sionnaich air an craiceann, le sùilean iolaire agus cridhe leòmhann!
  Tha duine an-còmhnaidh mì-riaraichte le beatha, ach cha bhith bàs ag ràdh gu bheil gu leòr ann!
  Ge bith cò a gheallas pàrras luchd-bhòtaidh tha e nas dualtaiche an cur chun uaigh!
  Na dèan molehill a-mach à molehill, ach dèan duine onarach a-mach à neach-poilitigs!
  Ma tha thu airson soirbheachadh ann am poilitigs, na dìochuimhnich mu chogais agus urram, ach na dìochuimhnich mu meanness agus rèidh!
  Bidh an neach-poilitigs a 'togail dha fhèin daingneach earbsach, bhon fheadhainn aig a bheil ceann daraich!
  Neach-bhòtaidh, na creid e, tha neach-poilitigs sam bith na bhiast!
  Tha neach-poilitigs coltach ri bhodka, ged a tha e milis, gu cinnteach bheir e ceann goirt dhut!
  Ge-tà, chuairtich na Gearmailtich agus ghlac iad Tula. Air an aghaidh a deas chaidh iad troimhe gu Stalingrad, ach an turas seo bha e comasach dhaibh baile Stalin a ghlacadh air an t-slighe. Bha tancaichean luchd-cogaidh Rommel ro luath. Agus lorg Moscow e fhèin ann an cearcall teann.
  Ghabh na Gearmailtich agus na h-innealan motley aca Ryazan sa bhad. Agus dhùin iad am bacadh.
  Lorg Oleg Rybachenko agus Margarita iad fhèin ann am prìomh-bhaile timcheall an USSR.
  Chan eil e spòrsail dha clann shìorraidh. Dèan sabaid air do shon fhèin, fhad "s a tha Moscow air a bhomadh agus air a sgrios.
  Thilg am balach grenade le a chas rùisgte, leag e grunn Arabach sìos agus thuirt e:
  - 'S farsaing mo dhùthaich fèin !
  Thilg an nighean cuideachd tiodhlac a 'bhàis le a corragan rùisgte, sgap an luchd-dùbhlain agus rinn i squealed, a' toirt geàrr-chunntas:
  - Chan eil àite ann airson teicheadh!
  Bha a" chlann a" sabaid mar chuileanan tìgear. Agus chuir iad às gu gnìomhach na Gearmailtich agus an luchd-duaise. Ach an aon rud, dè as urrainn dha balach is nighean a dhèanamh an aghaidh feachdan cho neo-ionann?
  Ach lean am blàr... Bha am balach agus an nighean a' sabaid airson greis.
  Ach an uairsin ghluais iad a-rithist... A rèir choltais, gus nach leudaich iad an àmhghar gun chiall. Lorg iad iad fhèin faisg air Julius Caesar. Agus shàbhail iad e bho oidhirp murt anns an t-Seanadh. Agus gu bheil clann fionnar agus neo-bhàsmhor. Chrom iad na seanairean gu càl. Agus gheàrr iad dheth an cinn. Agus thilg iad grenade air cuideigin, a 'toirt air falbh am buill.
  Ann an ùine ghoirid, thàinig Caesar beò. Agus rìghich e airson fichead bliadhna eile. Agus an uairsin chaidh a mhac agus a mhac Cleopatra suas air an rìgh-chathair.
  Ann an ùine ghoirid, chaidh sliochd seasmhach Caesar a stèidheachadh. Agus lean an t-Seann Ròimh a 'fàs agus a' leudachadh gu cunbhalach. Gus an do ràinig e Sìona, shluig e cuideachd. Dh"èirich ìmpireachd air feadh an t-saoghail a bha cuideachd a" dol tarsainn a" chuain. Dh" fhàs adhartas na bu luaithe na fìor eachdraidh, ach dh" fhan Crìosdaidheachd agus Islam nam buidhnean beaga bìodach. Chaidh na Ròmanaich a-steach don fhànais agus thug iad buaidh air siostam na grèine.
  Agus an uairsin chaidh iad gu na rionnagan. Thàinig atheism saidheansail agus cult Chaesair agus a shliochd gu bhith nan aon chreideamh.
  Gus seo a dhèanamh, bha am balach agus an nighean dìreach air spreadhadh no dhà bho ghunna-inneal, thilg e ceithir grenades agus ag obair le claidheamhan. A h-uile còig mionaidean de losgadh, agus eachdraidh a 'chinne-daonna gu lèir air atharrachadh gu tur. Seo mar a tha e a" tachairt.
  Agus air beulaibh an Dàrna Cogaidh, ghabh na Gearmailtich Moscow agus ràinig iad na Urals. Agus chaidh Siberia a ghlacadh le Iapan.
  Mar sin thug Rommel buaidh air a 'mhòr-chuid den t-saoghal, a' glacadh an USSR ann am mìosan gu leth.
  Ach chan eil an eachdraidh cogaidhean seo seachad fhathast. Air 1 Cèitean, 1957, thug Rommel ionnsaigh air Iapan cuideachd. Lean an cogadh mu dheireadh ann an eachdraidh a 'chinne-daonna. Bha na samurai gu math nas ìsle na an Treas Reich ann an càileachd teicneòlais agus bha iad gan call gun dòchas. Ach mhair an cogadh còrr is bliadhna gus, mu dheireadh, às deidh ionnsaighean niùclasach air an dùthaich mhàthaireil, thuit Iapan.
  Thàinig àm saoghal roinnte gu crìch, agus thàinig Rommel gu bhith na dheachdaire cruinne.
  Chaidh referendum a chumail air 1 Cèitean, 1959, agus chaidh monarcachd a stèidheachadh. Shoirbhich le Rommel
  a mhac, agus chaidh sliochd a stèidheachadh. Sliochd na cruinne, agus leudachadh àite.
  Tha aon ìmpireachd air òrdugh a thoirt don phlanaid Talamh. Eadhon ann an Afraga, chaidh rathad a thogail chun a h-uile baile agus chaidh taighean grinn, iomchaidh a thogail. Leasaich àiteachas agus thàinig an t-acras gu crìch gu bràth. Agus tha an ìre breith fo smachd. Tha a h-uile dad mar a chanas iad, òrdugh le òrdugh.
  Tha siostam na grèine ga leasachadh, agus tha daoine mu thràth ag itealaich gu rionnagan eile. Agus chaidh Rommel sìos ann an eachdraidh mar am pearsa agus an uirsgeul as motha! Agus is e a" cheist, carson nach deach Hitler a mharbhadh na bu thràithe? Bhiodh e tòrr na b" fheàrr!
  
  
  
  
  PUGACHEV TSAR NA RUSSIA
  Emelyan Pugachev fo shèist Orenburg. Cha deach cùisean ro mhath dha na reubaltaich. Bha na rèisimeidean rìoghail a" dlùthachadh. Cha robh an tsar fèin-ghairmichte airson an t-sèist a thogail à Orenburg, ach bha e cunnartach cuideachd na saighdearan a sgaradh. Ann an eachdraidh fhìor, dhealaich na reubaltaich a dh" aindeoin sin agus chaidh am bualadh pìos às deidh pìos. An toiseach faisg air Tatishchevo, agus an uairsin faisg air Beloozersk. Thionndaidh an co-dhùnadh seo gu bhith ceàrr.
  Ach an uairsin thàinig am balach Oleg Rybachenko gu campa Emelian Pugachev. A dh 'aindeoin sin, bha sneachda ann fhathast, agus b' e deireadh a 'Ghearrain a bh' ann - bha am balach casruisgte agus ann an geàrr-chunntasan.
  Chaidh a thoirt gu Emelyan Pugachev. Choisich am balach le misneachd. Tha ruith casruisgte san t-sneachda nas tlachdmhoire na chràdh. Gu sònraichte ann an corp neo-bhàsmhor.
  Mhol am balach plana do Emelyan Pugachev:
  - Gabhamaid èideadh nan saighdearan tsarist, agus tha tòrr èideadh mar sin againn, agus sgeadaich sinn na reubaltaich agus na Cossacks. Cluichidh sinn blàr - mar losgadh. Agus an uairsin bidh sinn a" draibheadh na Pugachevites a chaidh an glacadh a-steach don bhaile-mòr. Saoilidh iad gur e saighdearan rìoghail a tha annta agus leigidh iad a-steach don daingneach sinn, agus an sin bheir sinn ionnsaigh orra!
  Emelian Pugachev air aontachadh:
  - Uill, tha thu a 'toirt seachad! Dè an ceann! Tha mi a" toirt dhut an tiotal caiptean!
  Chrom Oleg agus fhreagair e, a 'crathadh le gàire:
  - Seadh, Seadh, c'arson a thrèig thu t-each ! Cha do dh'èirich an làmh airson losgadh!
  Chrath an Cossack Tsar agus fhreagair e:
  - Bidh tu nad neach-cuideachaidh dhomh! Ceartaichidh iad d" èideadh agus do bhrògan!
  Thuirt Oleg gu socair:
  - Agus tha casruisgte nas dexterous! Agus chan eil mi ro fhuar le torso rùisgte!
  Dh'fhàs Emelyan Pugachev. Bha e de dh'àirde cuibheasach, farsaing anns na guailnean, agus ged a bha Oleg na bhalach àbhaisteach de dhà dheug anns an aonamh linn air fhichead, is e sin, meatair gu leth, cha robh rìgh nan Cossacks mòran na b 'àirde. Airson na h-ùine seo, bha Oleg mar-thà na dheugaire, agus b 'urrainn dha sabaid air an aon dòigh ri inbhich agus a bhith na oifigear.
  Dh" òrduich Emelyan...
  - Uill, ullaich am brosnachadh seo gu dìomhair!
  Agus cho glic 's a chleachd e am facal saidheansail.
  Bha na Cossacks ag ullachadh... Chuir iad geàrdan air dòigh gus nach biodh fios aig aon anam beò. Agus bha ribe seòlta ga ullachadh.
  Ach bha an nàmhaid fhathast a 'tighinn dlùth, ach bha ùine ann fhathast, thug buidhnean beaga de reubaltaich ionnsaigh air. Nas mionaidiche, gu math iomadach, ach chan eil sluagh eagraichte.
  Bha faisg air fichead mìle saighdear deiseil aig Emelyan Pugacheva faisg air Orenburg. Ann am fìor eachdraidh bha e air a roinn. Bha deich mìle Pugachevites a" sabaid an aghaidh seachd mìle saighdear tsarist faisg air Tatishchi. Bha an nàmhaid na b 'fheàrr na arm Pugachev ann an canain agus an àireamh de raidhfilean, a bharrachd air ann an eagrachadh. Ach thàinig a" bhuaidh aig prìs àrd! A thuilleadh air an sin, cha do rinn Pugachev fhèin gu math gaisgeil, a 'fàgail a' bhlàir eadhon ro dheireadh a 'bhlàir.
  A-nis bha cothrom eachdraidheil aig na Pugachevites airson buaidh shoirbheachail.
  Mar sin chuir iad aodach air còrr air dà mhìle neach-sabaid taghte ann an èideadh. Thug iad orra bearradh. Agus tha an fhìrinn gu bheil an èideadh air a chaitheamh nàdarra. Agus mòran a bharrachd. Bha brataichean aig na Pugachevites cuideachd bho bhataichean, agus drumaichean, agus mar sin air adhart.
  Bhathar an dùil an taisbeanadh a dhèanamh mar gum biodh le notaichean. Bha faisg air ceud canain aig Emelyan ann am Berd, ged nach robh leth dhiubh cudromach. Ach tha rudeigin ri losgadh.
  Gus coltas fìor bhlàr a bhith agad. Gu ruige seo, chan eil cùisean cho dona dha Pugachev. Tha leth de na factaraidhean Ural fo a smachd. Tha Chelyabinsk fhathast eagallach, tha Chika na shuidhe gu daingeann faisg air Ufa. Tha e fhathast deireadh a" Ghearrain, agus chan eil toradh a" chogaidh soilleir, agus tha feachdan Golitsyn fada bho Orenburg. Ach ann am fìor eachdraidh, ann am mìos bidh blàr faisg air Tatishchevo, agus ann an sin a 'chùis air an arm tuathanaich. A bheir gu mòr thrèigsinn nan reubaltaich.
  Tha Oleg fhathast casruisgte agus goirid, a 'toirt seachad òrdughan agus a' toirt seachad comhairle. Tha a bhalach cha mhòr dubh bho tanachadh, ach fionn, a" gèilleadh dha fir fheusagach.
  Tha na reubaltaich mu thràth a" tòiseachadh a" losgadh. Bidh gunnaichean a' beucaich, tha tiodhlacan bàis air an spùtadh a-mach... Tha fìor sgrios a' dol.
  Tha Oleg a" giùlan fhiaclan agus a" beucaich:
  - Glòir d'ar dùthaich naomh ! Bidh ginealach de bhàird ann! Emelyan sgoinneil, a ghràidh - bidh na cleasan agad air an seinn!
  Agus dh'èirich neòil deatach suas. Is e fìor bhlàr a th" anns an aithris. An seo, gu dearbh, feumaidh tu a h-uile dad a nochdadh gu cinnteach. A bharrachd air an sin, fo shèist, gu dearbh, tha iad a 'feitheamh ri saoradh!
  Gu dearbh, bidh iad a" losgadh gu dìomhain gus buill-canain agus buckshot a shàbhaladh. Agus bidh iad a" cleachdadh fùdar-gunna nas miosa.
  Tha Emelyan Pugachev fhathast làidir gu leòr airson Orenburg a ghabhail - ach tha an daingneach làidir! Agus an seo feumaidh tu seòlta.
  Tha na gaisgich 's na Cossacks am bitheantas ullamh... Còrr is dà mhìle saighdeir coise agus marc-shluagh, agus còrr 's trì mìle 'nam prìosanaich. Gu leòr airson baile-mòr a ghabhail thairis gu h-obann.
  Choisich Oleg air thoiseach air na prìosanaich. Bho bhith a" ruith casruisgte airson ùine mhòr ann an sneachda a" Ghearrain, bha a chasan balach beagan caol. A bharrachd air an sin, tha e mar-thà eòlach air an teas. Ach tha e ceart gu leòr, cha reothadh corragan a" bhalaich neo-bhàsmhor.
  Agus thionndaidh e a-mach fìor mhath.
  Bidh Oleg a 'gàireachdainn, a' fàgail lorgan casruisgte air cùl geal. Tha e a" coimhead tarraingeach. Bha grunn bhalaich bho theaghlaichean tuathanaich cuideachd a' ruith casruisgte. Tha iad gu math cruaidh, ged a bhios iad mar as trice a 'cur orra brògan bast san t-sneachda.
  Mar sin tha an t-arm seo a" tighinn, às deidh dhaibh a" chùis a dhèanamh air na Pugachevites, a dh"ionnsaigh Orenburg. Agus tha iad fiù 's a' crathadh a 'chaismeachd.
  Gu dearbh, tha am mealladh sìmplidh ach èifeachdach. Tha na geataichean air am fosgladh air am beulaibh, agus tha armada Pugachevites a 'dol a-steach do phrìomh bhaile na sgìre seo. A rèir choltais tha iad ro chinnteach nach eil an duine gòrach a" tuigsinn dad, agus chaidh a" chùis a dhèanamh air.
  A-nis tha na reubaltaich gu tur an sàs ann. Tha an comharra a 'leantainn, agus bidh iad a' ruith aig an luchd-dìon.
  Bidh Oleg a 'gearradh sìos dà oifigear aig an aon àm leis an t-saber aige. Agus tha am balach a" sgreuchail gu cruaidh:
  - Fàg mar sin e! Tha an rìgh dligheach leinn!
  Tha an luchd-dìon troimh-a-chèile. Cha mhòr nach eil na saighdearan a 'tairgse strì sam bith. Sa mhòr-chuid bidh oifigearan, mailisidh marsanta, agus Cossacks beairteach a" sabaid.
  Tha am blàr cruaidh, ach fòcas. Tha barrachd is barrachd rèisimeidean a" ruith a-steach don bhaile mhòr. Agus Cossacks, agus daoine le cuing, agus Tatars le Bashkirs. Tha am blàr cruaidh.
  Bidh Oleg Rybachenko cuideachd a 'sgoltadh agus ag èigheach:
  - Fàg mar sin e! Bidh tròcair, tòrr airgid agus saorsa dhuibh uile!
  Tha e follaiseach gu bheil neart an luchd-dìon a 'lùghdachadh gu luath, mar a tha miann a bhith a' sabaid. Bidh eadhon na h-oifigearan a 'toirt seachad. Chan eil na Cossacks eadhon ag iarraidh bàsachadh.
  Gu Matyusha Boron, gheàrr Oleg an amhach, a 'tilgeil a' bhiodag le òrdagan rùisgte.
  Bhàsaich am blàr cha mhòr sa bhad. Thuit na marsantan air an glùinean agus ghuidh iad air tròcair. Tharraing iad an dà chuid riaghladair na Gearmailt agus ceannard an daingnich. Dh'òrdaich Emelyan Pugachev an crochadh.
  Chaidh na saighdearan a chaidh an glacadh a mhionnachadh, agus chaidh roghainn a thabhann dha na h-oifigearan: an dàrna cuid seirbheis don Tsar Peadar an Treas no am peanas bàis. Air a roinn ann an leth timcheall air. Chaidh cuid a chur gu bàs. Mhionnaich cuid dìlseachd do Emelyan.
  Anns a 'bhaile fhèin, chaidh ionmhas beairteach a ghlacadh, agus mòran de rudan luachmhor, a bharrachd air faisg air ceithir fichead canain, agus stòran mòra de fhùdar-gunna, bomaichean, agus bàlaichean canain.
  Thuit an dùn mòr mu dheireadh an dèidh sèist fhada. Bha arm Pugachev gu mòr air ath-lìonadh. Agus a-nis bha e comasach a dhol gu Tatishchevo agus cath a thoirt do Golitsyn le feachdan adhartach.
  Agus chaidh Oleg fhèin gu Chika airson cuideachadh. Bu chòir dha Mikhelson a bhith air a slaodadh gu bàs gus casg a chuir air a" chùis a dhèanamh air na reubaltaich faisg air Ufa.
  Ruith am balach casruisgte ann an goirid san t-sneachda. Thàinig Margarita còmhla ris cuideachd. Cha robh air an nighean ach tunic, agus gu dearbh, cha robh brògan ann. Bòidheach, le falt dualach òir, ged a tha e dustach bho bhith ag obair anns na cuaraidhean.
  Tha Margarita brèagha, ach fhathast na leanabh.
  Dh'fhaighnich Oleg dhi:
  - Cha robh thu fhathast nad chailleach ... chan eil aithreachas ort a bhith nad nighean airson ùine mhòr!
  Fhreagair Margarita le gàire:
  - Agus cha robh thu sean, ach thàinig thu gu bhith na bhalach cha mhòr gu bràth! Feumaidh tu pàigheadh airson neo-bhàsmhorachd, agus chan eil am pàigheadh seo ro mhòr!
  Dh" aontaich Oleg le seo:
  - Tha tràilleachd sealach, ach tha beatha shìorraidh gu bràth! A bharrachd air an sin, tha sinn cho luath is nach eil feum againn air eich!
  Rinn Margarita gàire agus thuirt i:
  - Gu cinnteach! Bidh sinn a" ruith nas luaithe na na stàilichean as coileanta. Tha an corp neo-bhàsmhor sònraichte, agus tha e nas comhfhurtail anns na cuaraidhean, fo chuip an neach-stiùiridh, na ann am bodhaig àbhaisteach air leabaidh iteach!
  Chrath Oleg Rybachenko aonta:
  - Chan urrainn dhut argamaid a dhèanamh le sin! Mar sin bidh sinn beò gu bràth!
  Agus chaidh clann an Terminator suas. Oleg, gu dearbh, bha e glè thoilichte. 'S e leanabh math a th' ann.
  Ged a bha teagamhan uaireannan a 'dol a-steach do m' anam: a bheil e comasach oifigearan arm na Ruis a mharbhadh? Tha seo nas coltaiche ceàrr! Ach feumar obair na bana-bhuidseach a chrìochnachadh. Dh'atharraich i eachdraidh na Ruis, agus thug i corp maireannach, neo-bhàsmhor, eadhon ged a b 'e corp pàiste a bh' ann, ach air leth làidir agus luath. Agus airson seo bu chòir dhut pàigheadh agus seirbheis.
  Agus cò aig a tha fios, is dòcha ma bhuannaicheas Pugachev, nach fhaigh an Ruis ach buannachd?
  Bha fios aig a" bhalach agus an nighean mu dheidhinn far an robh na saighdearan rìoghail suidhichte, agus bha còir aig Mikhelson a ruighinn.
  Tha dusan mìle saighdear eagraichte aig Chika faisg air Ufa. Agus bha e dlùth air a' bhaile so a ghlacadh, ach dà uair bha beagan fortan agus smachd aige.
  Gu dearbh, tha grunn thursan nas lugha de neart aig Mikhelson, ach ann an eachdraidh fìor, choisinn e fhathast. Mar sin... Feumaidh an ceannard tàlantach seo a bhith air a ghlacadh no air a mharbhadh.
  Agus an uairsin chì sinn. Às aonais Mikhelson, is dòcha nach gluais na saighdearan gu Chika. Agus an sin, thàinig Oleg Rybachenko suas le plana. A 'chùis air Golitsyn agus a dhol gu Ufa. Gabh am baile-mòr seo, cuir daingneachadh gu na Urals agus Siberia, agus gluais thu fhèin gu Kazan. An uairsin bidh buannachd aig na reubaltaich.
  Agus thèid saighdearan na banrigh a bhualadh mean air mhean. A bharrachd air an sin, ann an tionndadh sam bith, tha leithid de bhuaidhean ann: mar as motha a bhuannaicheas, is ann as motha de luchd-taic, agus mar as laige an aghaidh an nàmhaid.
  Mar sin leis a h-uile ceum chan fhaigh an ar-a-mach ach nas làidire. Bha Oleg cinnteach mu dheidhinn seo.
  Agus tha Margarita, an nighean a bhios a" ruith nas luaithe na each-rèis, còmhla ris, agus còmhla gearraidh iad sìos an nàimhdean.
  Ghabh na gaisgich òga àite anns an fheusaig. Bha còir aig Mikhelson leis an neach-dìon aige an rèisimeid aige a ruighinn. An seo bha clann an Terminator mu thràth a 'feitheamh ris.
  Thug Oleg agus Margarita, a 'crathadh sabers, ionnsaigh air an neach-taice. Gheàrr iad sìos grunn Hussars sa bhad. Dh'fheuch an fheadhainn eile ri losgadh, ach cha do bhuail na peilearan a 'chlann neo-bhàsmhor. Agus leag iad sìos an naimhdean le feirg. Agus thilg Oleg Rybachenko eadhon diosgan biorach le òrdagan. Agus dh" fheuch Margarita seo le a casan rùisgte agus dh"obraich e.
  Mharbh am balach agus an nighean an nàmhaid gun tuilleadh dragh. Dh'fheuch Mikhelson ri leum air falbh, ach ghabh Oleg agus Margarita suas ris. leag iad Michelson sìos agus cheangail iad suas e.
  Chuir Oleg an leifteanant còirneal air a ghualainn agus thug e gu Chika e airson deuchainn.
  Sgap a" chlann neo-bhàsmhor agus mharbh iad leth-cheud husars, a" sealltainn gun d" fhuair iad comasan fìor fhionnar mar mhalairt air leanabachd shìorraidh.
  Oleg, a 'slaodadh Mikhelson air a ghualainn, thuirt e:
  - Ach, dè cho làidir 'sa tha mi air fàs!
  Thug Margarita fa-near:
  - Tha, tha seo a-rithist a" dearbhadh gun do rinn sinn an roghainn cheart! Agus is fhiach neo-bhàsmhorachd obrachadh a-mach!
  Dh" aontaich Oleg le seo:
  - Tha sabaid tòrr nas inntinniche na bhith a" cluich asail ann an cuaraidhean. Chan eil e doirbh sa bhodhaig seo, ach tha e dòrainneach!
  Dh"aontaich Margarita:
  - Marbhadh àbhaisteach!
  Ann an campa Chiki, cha do thog dithis chloinne casruisgte, no a rèir ìrean na h-ùine seo, nuair a bha daoine nas lugha beagan deugairean, mòran amharas. Ma tha thu casruisgte san t-sneachda, tha e a 'ciallachadh gu bheil thu bochd, agus air taobh an rìgh tuathanaich.
  Thug Chika duais do Mikhelson airson a 'phrìosain, a' toirt suim ìmpireil don chloinn - còig-deug rubles òir.
  Chaidh Mikhelson fhèin a thairgsinn: an dara cuid seirbheis don Tsar no bi air do chrochadh!
  B" fheàrr le Mikhelson an lùb. Ach mhol Oleg leigeil leis a" cheannard seo smaoineachadh. Às deidh na h-uile, bidh ùine aca an-còmhnaidh airson a chrochadh. Agus faodaidh Mikhelson a bhith gu math feumail.
  Dh'aontaich Chika:
  - Tha ùine a 'ruith a-mach!
  Mhol Oleg cuideachd:
  - Feumaidh sinn rèisimeid an Tsar a ghlacadh às aonais ceannard airson a-nis! Gus do dhìon fhèin.
  Dh'aontaich Chika:
  - Buail fhad "s a tha an iarann teth!
  Agus thug na reubaltaich ionnsaigh air na saighdearan rìoghail. Thug iad ionnsaigh air an oidhche, thug Oleg agus Margarita air falbh na saighdearan gu cùramach.
  Bha am blàr an ìre mhath goirid. Bha Oleg, a 'tilgeil diosg dachaigh bho speal briste, a' marbhadh an còirneal, a bha na cheannard, agus às aonais sin thuit misneachd. A bharrachd air an sin, bha cus reubaltaich ann, agus chuir seo cuideam air psyche nan saighdearan, agus mòran oifigearan.
  Agus cò aig tha fios, is dòcha gur e seo an fhìor Tsar Peadar an Treas. Agus tha dligheachd aige nas àirde na Catherine II.
  Chaidh a" mhòr-chuid den rèisimeid a ghlacadh. Chaidh gunnaichean agus raidhfilean a ghlacadh.
  Buaidh iomlan dha arm nach eil deiseil airson ionnsaigh a chuir air ais.
  Agus gu dearbh buaidh Chica.
  Ach gu nàdarra tha a 'chlann a' ruith air ais gu Pugachev. Bidh aige ri sabaid an aghaidh seachd mìle saighdear, a" gabhail a-steach dà mhìle marcaiche aig a" Phrionnsa Golitsyn. Tha Pugachev, gu dearbh, nas lìonmhoire, ach tha an arm aige motley. Tha mòran seann shaighdearan ann a tha neo-earbsach, le droch armachd agus luchd-tuath air an trèanadh, Tatars agus Bashkirs agus Kalmyks.
  Is e an cridhe as làidire na Yaik Cossacks. Ach chan e na Cossacks sin an fheadhainn as lìonmhoire. Tha cuideachd Iletsk Cossacks, agus Orenburg agus feadhainn eile.
  Tha iad mar-thà a 'ruith suas gu Daingneach Tatishchevo, far a bheil mòran arm an tuathanaich rìgh air cruinneachadh.
  Bidh Emelyan Pugachev fhèin a 'marcachd timcheall an àite air each geal. Tha Oleg Rybachenko a 'coimhead gu cùramach air an stiùiriche seo. Tha coltas riaghladair air Emelyan Pugachev. Tha e cha mhòr cuibheasach ann an àirde, ach air muin eich tha e a 'coimhead nas àirde air sgàth a chasan goirid agus guailnean farsaing. Gu corporra, tha an stiùiriche reubaltach làidir. Chitheadh tu mar a gheàrr e agus cumhachd a" bhuille sa bhlàr.
  San fharsaingeachd, tha e gu math freagarrach airson dreuchd ceann-cinnidh. Agus airson dreuchd an rìgh? Tha e comasach sin cuideachd.
  Tha arm Pugachev mòr. Ràinig e bho dhìon Iletsk, a bha fhathast na eucorach Khlopusha, a 'cruinneachadh còig ceud deug eile. A-nis tha còrr air fichead mìle neach-sabaid aig Emelyan. Tha e duilich dhaibh a bhith a 'freagairt eadhon ann an daingneach. Cunnt trì tursan barrachd shaighdearan na Golitsyn, agus barrachd a 'leantainn a' ruighinn.
  Agus tha a dhà uimhir de ghunnaichean aig Pugachev. Tha tòrr stòrasan ann de fhùdar-gunna agus bàlaichean canain.
  Faodaidh tu sabaid... Ach tha an t-arm motley. Tha daoine ann le sleaghan, agus Bashkirs, agus Tatars, agus Kalmyks, agus Kyrgyz agus Kazakhs. Agus cuideachd mòran seann shaighdearan bho dhiofar ghearastan nach eil gu tur earbsach. Tha luchd-obrach Ural agus raidhfil Siberia ann cuideachd. Is e Cossacks an cridhe as cudromaiche den arm.
  Arm mòr, ach ro mhòr. Chaidh cuid de shaighdearan agus oifigearan a ghlacadh ann an Orenburg o chionn ghoirid.
  Tha cuid de phàirtean bho uidheamachd fir, nach gabh a chleachdadh ach ann an sabaid làmh ri làimh. Agus horde de Asianaich, nach eil gu math smachdail, agus gu tric gun eòlas air cànan na Ruis.
  Mar sin, gu foirmeil le tòrr a bharrachd shaighdearan agus eadhon gunnaichean, tha Emelyan Pugachev nas ìsle na an nàmhaid ann an càileachd feachd sabaid. Mar sin chan eil toradh a" bhlàir idir cho soilleir "s a tha e coltach, stèidhichte air cothromachadh dìreach foirmeil de fheachdan.
  Oleg Rybachenko a ' tuigsinn seo. Is dòcha, tha seo cuideachd soilleir do Pugachev. Bhuannaich Chika oir thug e iongnadh air an nàmhaid. Agus anns an fhìor sgeulachd, b 'e Mikhelson a bhuannaich, a bha comasach air ionnsaigh a thoirt air an arm as motha aig Chika air thoiseach air an lùb.
  Dè bu chòir dhomh a dhèanamh a-nis? Bha an daingneach air a neartachadh gu math agus air a dhòrtadh le uisge, a 'dèanamh na slèibhtean reòthte agus sleamhainn. Ach chan urrainn dhut fuireach air an dìon airson ùine mhòr.
  Mhol Oleg dha Emelyan:
  - Thugamaid ionnsaigh air na nàimhdean sinn fhìn, Tsar-Athair!
  Thug Emelyan fa-near gu loidsigeach:
  - Nach còmhdaich iad sinn le gunnaichean?
  Mhol Oleg:
  - Bidh mi ag aithris an nàmhaid le Margarita, agus buailidh sinn dìreach far a bheil dùil aige ris!
  Dh"aontaich an rìgh tuathanaich:
  - Is e deagh bheachd a tha sin!
  Agus rug Oleg, còmhla ri Margarita, baga-droma le grenades, agus chaidh paidhir de shabair biorach gach fear a dh "ionnsaigh an nàmhaid.
  Ruith a" chlann cha mhòr rùisgte, am balach ann an shorts agus an nighean ann an tunic. Chuimhnich Oleg air "Spartak" Iain. Bha am balach Gita ann cuideachd. Agus boireannach ann an tunic reubte, dannsair, losgadh grèine. Bha am balach gu math borb. Is dòcha nach e tràill oighreachail a th" ann. Is dòcha gun deach a ghlacadh . An uairsin thug iad dhan Eadailt e, chuir iad air falbh e agus chuir iad suas e airson rop. Ged a tha Gita ceàrr, leis gu robh e umha bhon tan, is coltaiche gun do chuir iad air adhart e chun an rop gun aodach. Agus choisich e cho lomnochd, a" coiseachd casruisgte air rathaidean creagach na h-Eadailt. Bha a buinn rùisgte a" lasadh, bha a laoigh air an goirteachadh. Ach cha do lughdaich am balach a cheann.
  Agus thòisich an ceannaiche a 'faireachdainn a' bhalaich, na fèithean aige a bha air an leasachadh gu nàdarra, a rèir coltais craicte mu dheidhinn a chraiceann rèidh. Agus an uairsin chuir e a chorragan salach na bheul. Agus cha b" urrainn Gita a sheasamh agus a bhìdeadh.
  An uairsin thòisich sabaid. Seadh, Gita, b 'e balach a bh' ann a bha Oleg fhèin a 'magadh air Spartak na òige. Ach chan e, fhathast caractar beag.
  Saoil, dè nam biodh na Ròmanaich air co-dhùnadh Gita a chràdh? Às deidh na h-uile, thathas a" ceasnachadh tràillean a chaidh an glacadh fo chràdh?
  Agus bheanadh an t-iarann dearg ri sàil rùisgte a" bhalaich. Rinn Gita gàire agus rinn e an aon rud a-rithist:
  - Bidh na tràillean a" ruith air falbh agus chan eil iad airson sabaid!
  Loisg iad an dàrna sàil aige airson co-chothromachd agus leig iad ma sgaoil e. B" fheudar dhan ghille a dhol air òrdagan, agus tha sin ga ghortachadh gu ìre mhòr. Ach fhuair Gita air teicheadh bhon chaos.
  Is dòcha gu robh am balach air a bhith ag obair anns na cuaraidhean roimhe seo. Bha e a" giùlan chlachan troma, a" fallas gu trom, a" tarraing anail gu trom. Chuir cuip an neach-stiùiridh stad air. Tha e gu math duilich anns na ciad làithean obrach, nuair nach toil leat an solas. Agus an uairsin fàsaidh tu cleachdte ris. Bidh an duilich a 'fàs eòlach, agus bidh an neach eòlach furasta. Ach tha mòran thràillean fhathast a" bàsachadh. Agus thionndaidh Gita gu bhith na chub beag madadh-allaidh.
  Bha Oleg den bheachd gur dòcha gun deach am balach anns an leabhar "Spartacus" a ghlacadh an dèidh call nan reubaltaich. Agus bhon a bha e fhathast na leanabh, chaidh a chur gu slabhraidhean mèinnean. Gus am bàsaich e an sin gu mall. No chaidh an cràdh, a" losgadh corp fèitheach a" bhalaich le slat dearg-theth. An uairsin dhòirt iad salann air na h-uillt agus bhris iad òrdagan air casan rùisgte an tràill òg. Thionndaidh iad an joints. Bha a h-uile duine a" faighneachd càite an robh Spartak a" falach an òir. Tha Gita sàmhach, a" bleith a fiaclan. Tha e air a thogail suas agus air ìsleachadh le bhith a 'tarraing an ròpa gu sgiobalta.
  Agus bidh na veins a" sgàineadh le pian fiadhaich. Agus tha am balach a 'call mothachadh. Bidh iad a 'dòrtadh uisge deigh thairis air agus ga ath-bheothachadh. Agus bidh an dotair a 'faireachdainn a' chuisle gus faighinn a-mach a bheil e comasach leantainn air adhart leis a 'chràdh, no a bheil e riatanach fois a thoirt don neach a tha air a chràdh, gus an corp òg a chràdh a-rithist.
  Tha Gita air a chràdh gu cruaidh agus airson ùine mhòr. Bidh iad a 'dòrtadh piobar air na lotan, gam bualadh le uèir theth, a' briseadh nan crìochan neònach le snàthadan, agus tha teine a 'losgadh fo chasan lom a' bhalaich. Agus bidh an neach-cùraim a 'tarraing teas fon raca. Agus fàile làidir loisgte, agus bheir iad a-mach gach vein.
  Agus an uairsin bidh an t-iarann teth dearg a" suathadh ri broilleach lom a" bhalaich, agus bidh e a" call mothachadh bho phian fiadhaich. Tha e air a dhòrtadh le uisge a-rithist agus air a thoirt a-staigh. Bidh an neach-cuiridh a" brùthadh na testicles le geasan, tha am balach air atharrachadh bho fhulangas fiadhaich, agus a" bàsachadh a-rithist.
  Gita fo chràdh... Dh'aithris cuideigin gur e seo am fear a b' fheàrr le Spartak, agus bha fios aige càit an do thiodhlaic e an ulaidh. Agus cràdh nan Ròmanaich... Cha robh aon raon iomlan de chraiceann aig a' bhalach nach deach a losgadh no a stialladh. Ach tha e sàmhach. Agus tha iongantas air na Ròmanaich air a sheasmhachd.
  Tha bean Crassus an làthair aig a 'chràdh. Tha i gu dùrachdach a' coimhead mar a tha am balach bòidheach bàn air a chràdh. Tha e brosnachail. Agus mar sin dh"òrdaich i, às deidh cràdh eile, Gita a thoirt thuice agus a cur air an leabaidh. Tha i dha-rìribh ag iarraidh a dhèanamh i fhèin.
  Fhathast gu math òg agus làidir, mharcaich am boireannach air foirfeachd fireann an tràill òg. Thàinig Gita gu bhith na dhuine airson a" chiad uair. An uair sin bha aige ri lick her pussy le a theanga. A tha beagan tàmailteach, ach cuideachd neo-àbhaisteach.
  Agus mar sin dh'iarr bean Crassus stad air a 'chràdh, agus thòisich am balach, a bha mar-thà air fàs beagan rè an ar-a-mach, air a bhiadhadh nas fheàrr. Agus thug i gaol dha.
  Shlànaich na lotan agus na h-uillt air Gita mar air cù. Agus air fàs nas treasa, phòs am balach bean ana-miannach Crassus agus theich e o a h‑oighreachd. Às deidh sin chaidh e am falach anns na beanntan agus chruthaich e a bhuidheann fhèin de thràillean a bha air teicheadh an sin. Aig a 'cheann thall, chrìochnaich a h-uile dad gu math. Chaochail Crassus aig àm a' chogaidh. Agus cheangail Gita e fhèin ri Iulius Caesar, agus rinn e dreuchd mhath, phòs e, agus bha grunn chloinne aige. Agus chan eil fios dè a thachair dha Spartak. Cha deach an corp a lorg. Agus co dhiubh a fhuair e bàs no an deach a shàbhaladh, cha robh fios aig na tràillean.
  Ach bha iad a" creidsinn, gun teagamh, gu robh am fear-saoraidh aca beò.
  Oleg Rybachenko agus Margarita Korshunova: a bha uair nan inbhich, agus a-nis nan clann sìorraidh, neo-bhàsmhor, a 'tighinn gu campa Golitsyn. Tha trì seanalairean an seo. Agus chaidh na saighdearan a thoirt a-mach à crìoch na Ruis agus na Suaine.
  Fhad "s a tha an Ruis Tsarist a" cogadh ris an Tuirc, tha na reubaltaich nas socraiche. Ma thèid a 'chùis a dhèanamh air Golitsyn, bidh e comasach dha na Pugachevites an iomairt a ghlacadh mu dheireadh. Agus fiù 's a' fuireach ann an Samara.
  Choisich Oleg agus Margarita timcheall nan luchd-seallaidh... Tha an t-sneachda ann, agus chan fhaic thu ro mhath.
  Bha am balach a 'smaoineachadh gur dòcha gum b' urrainn dhaibh crìoch a chur air triùir sheanalairean agus an Còirneal Bibikov, a 'toirt ceann air arm an tsarist. Ach tha seo duilich a dhèanamh.
  Bidh balach is nighean a" ceumadh gu faiceallach san t-sneachda. Bidh iad a" feuchainn gun a bhith a" fàgail lorgan. Tha iad fhathast nan clann. Thig gu faiceallach ris na convoys. Bha an gunna suidhichte air leth an àiteigin. Tha an t-arm air a' chaismeachd. Chan eil reothadh làidir ann tuilleadh - is e Màrt a th" ann. Ach tha sneachda fhathast na laighe mun cuairt. Cha mhòr gu bheil casan rùisgte ghaisgich òga a" faireachdainn an fhuachd, gu sònraichte nuair a bhios iad a" gluasad. Bidh iad gu luath a" fàs cleachdte ris an fhuachd.
  Ach, bidh mòran chloinne, eadhon às aonais mòr-chumhachdan, a 'ruith casruisgte san t-sneachda, gu h-àraidh anns na h-amannan cruaidh seo.
  Bha Oleg den bheachd nach robh e air a bhith a 'coimhead Tbh no a' cluich air a 'choimpiutair airson ùine mhòr. Agus sin às aonais gheamannan tha e dòigh air choireigin balbh.
  Thàinig na balaich chun chonvoy, agus mhol Margarita:
  - Dè ma chuireas sinn taighean-bathair fùdar-gunna na theine?
  Rinn Oleg gàire agus dh'fhaighnich e:
  - An e deagh bheachd a tha seo?
  Thuirt an nighean gu loidsigeach:
  - Às aonais fùdar-gunna, chan e arm a th" ann an arm!
  Chrath Oleg aonta:
  - Feuch sinn!
  Agus ruith am balach ann an goirid a dh"ionnsaigh nan cairtean. Mharbh iad, còmhla ris an nighinn, triùir luchd-faire le buillean fiosrach agus, a' cleachdadh ailbhinn agus a' cur feur ris, chuir iad an convoy na theine le fùdar-gunna.
  Thòisich e a" deàrrsadh agus thòisich sgòth dubh air èirigh dhan iarmailt. Thòisich am fùdar-gunna air spreadhadh...
  Chaidh balach agus nighean am falach anns a" champ. Panic air a chuir a-steach. Leum Golitsyn a-mach cuideachd le dà sheanalair. Rinn am prionnsa seo sgreuchail le cridhe agus chomharraich e a chorragan.
  Thilg Oleg an diosc le òrdagan rùisgte, agus bha e a" feadaireachd agus a" tolladh dìreach a-steach do amhach Golitsyn. Thuit am prionnsa, a 'sgaoileadh a ghàirdeanan. Ruith an Seanalair Mansurov thuige. Ach a" cleachdadh a òrdagan lom, chleachd Margarita an armachd. Agus thuit an dara ceannard.
  B 'e an treas fear Fairman, a bha a' sabaid leis na reubaltaich còmhla ris an t-Seanalair Kar. Còmhla riutha tha Còirneal Bibikov, a tha càirdeach don Cheann-Seanalair Bibikov. Chithear iad leis na criosan gualainn aca le sealladh geur clann neo-bhàsmhor, a dh'aindeoin an t-sneachda.
  Thilg Oleg agus Margarita a-rithist diosgan le òrdagan lom - bha an leithid de chomas aig na cuirp neo-bhàsmhor aca, mar ghaisgich leabhraichean comaig.
  Agus chaidh an dà cheannard a mharbhadh, chaidh an cinn a shèideadh dheth.
  Às deidh sin thòisich am balach crìochnachaidh agus an nighean maoir a "tilgeil diosgan air na h-oifigearan. Gu fortanach, às deidh bàs nan ceannardan, thòisich clisgeadh; bha e coltach ris a h-uile duine gun tug na Pugachevites ionnsaigh air a" champa.
  Ach, tha dithis chloinne cuideachd nan neart mòr. Agus bidh iad a 'marbhadh oifigearan le bhith a' tilgeil diosgan biorach. Agus bidh iad a 'briseadh an sgòrnan, bidh na h-artaigilean agus na veins aca a' briseadh.
  Tha e duilich clann aithneachadh ann an tuiteam sneachda, agus tha iad air am mealladh gu foirfe ann an sneachda.
  Ach tha ùine chruaidh aig na saighdearan tsarist. Oleg Rybachenko, a 'tilgeil diosgan, ag ràdh:
  - Glòir don Ruis mhòr!
  Agus a-rithist tha an diosc air a thilgeil le òrdagan lom a" bhalaich ag itealaich.
  Bidh Margarit a" dèanamh an aon rud, a" tilgeil inneal biorach le a corragan rùisgte agus a" glaodhaich gu làidir:
  - Airson Emelyan Pugachev!
  Agus tha a" chlann seo ag obair gu fìor ghnìomhach agus èifeachdach. Bidh iad cuideachd a 'gearradh le sabers. Agus tha oifigearan air an taghadh.
  Oleg Rybachenko a ' seinn:
  - Tha madaidhean-allaidh geala a' tarruing !
  Tha Margarita, a" tilgeil chlàran air an luchd-dùbhlain aice le òrdagan rùisgte, a" seinn:
  - Is ann dìreach an uairsin a mhaireas an rèis!
  Bidh am balach, a 'leantainn air adhart a' tighinn gu crìch, a 'gearradh sìos an nàmhaid:
  - Am bàs lag, tha iad air am marbhadh !
  Tha an nighean, a 'tilgeil chlàran agus a' marbhadh oifigearan, a 'seinn:
  - A' glanadh na fola naomh !
  Bidh gaisgich òga ag obair ann an dòigh gu math eadar-dhealaichte, a" tilgeil grenades air nàimhdean.
  Aig an àm seo, bidh eachraidh reubaltaich a" creachadh a" champa. Tha e a 'tionndadh a-mach Emelian Pugachev co-dhùnadh ionnsaigh a thoirt air an toiseach agus ghluais e grunn eachraidh às dèidh na cloinne.
  Agus thionndaidh am buille gu h-obann agus aig an àm cheart. Thug luchd-àiteachaidh na steppe saighdean do na saighdearan, gheàrr na Cossacks sìos iad le sabers, agus chuir na fir air an cur air sleaghan iad.
  Chaidh toil arm an tsarist a lagachadh, agus chaidh na ceannardan a mharbhadh. An seo tha Emelyan Pugachev gu pearsanta a" gearradh a" chòirneal mu dheireadh le sabre agus ag èigheach:
  - A chlann, an aithnich sibh an uachdaran dligheach ?
  Bidh na ceudan de shaighdearan agus eadhon mòran oifigearan a" tuiteam gu an glùinean agus a" sgreuchail:
  - Aidichidh sinn e ! Aidichidh sinn e!
  Tha an aghaidh a" dol sìos. Bidh na saighdearan-coise a" gèilleadh cha mhòr gu tur, ach a-mhàin cuid de dh" oifigearan. Bidh an eachraidh a 'seasamh beagan nas fhaide. Tha mòran uaislean ann. Ach bidh marcaichean bho dhaoine àbhaisteach cuideachd a 'tilgeil sìos an cuid armachd.
  Gheàrr Oleg agus Margarita na marcaichean le sabers, agus thilg iad diosgan biorach le òrdagan rùisgte, agus squeak:
  - Daoine mora gach am,
  Daoine mòra - ann an glòir Pheadair!
  Tha an gille agus an nighean nas gnìomhaiche ann a bhith a 'gearradh agus a' tilgeil. Tha an làmhachas air a ghlacadh mar-thà. Agus bhuail iad na marcaichean le buckshot. Tha dusanan dhiubh nan laighe mun cuairt. Tha buille iomlan a" dol.
  Sheinn Oleg le gàire:
  - An Tsar Mòr Peadar a" Chiad, bi an-còmhnaidh na eisimpleir dhuinn!
  Agus gabhaidh e mar an ceudna e, agus gearraidh e le dà shabair e, air ball gearraidh e dheth cinn nan còig.
  Margarit, a 'gearradh dheth an luchd-dùbhlain aice, chirped:
  - Mo ghuthan, 's mi tha bòidheach!
  Agus mar an ceudna gabhaidh e agus gearraidh e e.
  Tha am balach agus an nighean dìreach mar sgeadachadh de sgrios. Agus bidh iad ag obair mar speal dealain.
  Tha oifigear eile a' tuiteam... Tha guth àrd Emelian Pugachev ag ràdh:
  " Ge b'e neach a ni seirbhis dhomhsa, gheibh e duais, agus sgriosar an còrr."
  Tha na fir le braids air ruighinn mu thràth. Agus tha iad a 'sabaid gu math an aghaidh eachraidh. Agus tha sruthan nan each caol a-mach ...
  Bidh na marcaichean a tha air fhàgail cuideachd a 'gèilleadh. Tha am blàr air a bhuannachadh a-rithist... Pugachev a' buannachadh!
  Tha na prìosanaich mu thràth air an stiùireadh agus air am mionnachadh a-steach. Bidh saighdearan, mar riaghailt, a 'bogadh chun an impostor. Tha oifigearan eadar-dhealaichte. Cò a roghnaicheas an sròn agus a mhionnaicheas dìlseachd don rìgh ùr. A bharrachd air an sin, cò aig a tha fios, is dòcha gur e fìor mhonarc a th" ann.
  Tha Emelyan Pugachev a 'coimhead gu math adhartach. Tha e soilleir gur e seo fear a tha cleachdte ri àithne. Agus gu litireil bidh a h-uile duine a 'bogadh air thoiseach air.
  Às deidh dha toileachas a thoirt don fheadhainn a dhiùlt am bòid a ghabhail, rinn Emelyan sgrùdadh.
  Chaidh seachdad 's còig gunnaichean a ghlacadh, rud a bha mòran aig an àm sin. Agus chruinnich saighdearan Golitsyn na h-uimhir anns na daingnich. Tha na bàlaichean canain agus na buckshot nan àite cuideachd, ach chaidh a" mhòr-chuid den fhùdar a losgadh. Ach chan eil e gu diofar.
  Tha còrr is còig mìle gu leth prìosanach ann. Tha an t-arm air fàs.
  Thug rìgh an luchd-tuatha inbhe còirneal do Oleg airson na rinn e, agus inbhe còirneal gu Margarita.
  Agus thug e cuideachd trì cheud rubles.
  Seadh, lean am balach air a dheagh chùrsa-beatha. Faodaidh tu fhathast èirigh gu inbhe marasgal achaidh.
  Agus thug Emelyan seachad cuirm an toiseach ...
  Agus aig an fhèill bheachdaich iad air a" cheist dè an ath rud a bu chòir a dhèanamh. San fharsaingeachd, bha e riatanach ar cùl a neartachadh. Dèan cinnteach gun toir thu Ufa, agus roimhe sin an daingneach Verkhoyaitskaya a bha fhathast a 'cumail a-mach. Cuideachd cuir daingneachadh gu Kungur agus Beloborodova. Agus gabh thairis a h-uile factaraidh Ural. An dèidh làmhachas agus stuthan fhaighinn, a bharrachd air gunnaichean.
  San fharsaingeachd, dh'aontaich na h-atamans le seo. Agus às deidh dhut Ufa a ghabhail, rachaibh gu Kazan.
  Is e ceist eile dè a nì thu le baile-mòr Yaik? Gabh e le stoirm, no fàg e fo bhacadh airson a-nis?
  Bha Emelyan Pugachev airson beagan ùine a chuir seachad còmhla ri a bhean òg Ustinya, agus a 'gabhail pàirt den eachraidh a dh' fhalbh iad dhan bhaile. Agus dh'fhuirich Ataman Ovchinnikov ann an òrdugh airson ùine. B 'fheudar dha a dhol gu daingneach Vernekhneyaitsky, aig an aon àm a' cruinneachadh feachdan luchd-còmhnaidh steppe. Chaidh daingneachadh a chuir gu na Urals. Bha eadhon an dùil Tobolsk a ghabhail. Chaidh feachdan cudromach a chruinneachadh.
  Chaidh an rìgh Cossack agus a mharc-shluagh gu ruige Yaitsk. Ge bith dè a chanas duine, tha am baile-mòr seo samhlachail. Ach a 'mhòr-chuid de na h-uile, bha Emelian airson a dhèanamh na oighre air a' chathair rìoghail. Às deidh na h-uile, is e cogadh a th 'ann an cogadh. Agus ma mharbhas iad, co-dhiù bidh cuideigin ann airson leantainn air adhart leis an teaghlach.
  Oleg agus Margarita còmhla ris a 'phrìomh arm, a tha a' gluasad a dh'ionnsaigh an daingneach Verkhneyaitsk.
  Tha balach is nighean a" ruith agus tha iad gu math sunndach...
  Bidh iad eadhon a" dèanamh sgàinidhean glic air an t-slighe.
  Bidh iad ag iomlaid aphorisms;
  Tha Oleg ag ràdh, a 'leum suas, agus Margarita mar fhreagairt:
  Tha an rìgh làidir chan ann le a chrùn, ach le crùn an t-soirbheachais!
  Chan e madadh-allaidh a th" ann an duine, ach feumaidh e pasgan eadhon nas motha!
  Deoch, ach na bi leis an deoch, agus ma gheibh thu deoch, na gabh grèim!
  Tha cainnt an tyrant air a mhilachadh, mar Velcro airson cuileagan!
  Tha esan a thuiteas air son briathran milis, cho seòlta ri cuileag!
  Tha an t-uachdaran searbh an gniomharan, ach milis an cainnt !
  Am fear nach iarr sìth, chan fhaic e an fhèill!
  Chan eil duine math ach mura dèan e iomlaid air fhèin!
  Bi foighidneach, ach na bi mì-fhoighidneach!
  Ma tha thu airson trumps fhaighinn, na bi nad jack!
  Is fheàrr aon bhuille na mìle mallachd, agus aon bhuille na ceud buille!
  Tha an rìgh a dh" fhuasglas a chuspairean an-còmhnaidh rùisgte!
  Mar as trice bidh iad a" cur orra bhrògan airson an èideadh!
  Le bhith a" goid, lìonaidh tu do phòcaidean, ach falmhaichidh tu d" anam!
  Tha gaol aig tyrant air cumhachd, ach tha gràin aige air an fhear a tha e a" riaghladh!
  Is e dreuchd riatanach a th 'ann an neach-cuiridh uaireannan, ach chan eil gràdh aig duine le ceann!
  Faodar tyrant a mharbhadh, ach chan urrainn dha a bhith air a ghealadh!
  Tha gaol aig duine air an fhacal dearg, ach uaireannan bidh e ag ath-nuadhachadh fuil!
  Tha esan a sheallas dhan àm a dh'fhalbh an-còmhnaidh fadalach!
  Tha an àm ri teachd anns a" cheò, ach chan eil fada air falbh!
  Na bi a" spadadh san àm a dh" fhalbh, bidh iad a" spùtadh san àm ri teachd!
  Tha an tyrant, gu dearbh, na vampire, agus tha an òraid aige fileanta!
  Ma nì thu mì-ghnàthachadh air aislingean milis, cha bhith beatha mar mhil!
  Bidh aislingean milis a" leantainn gu dùsgadh searbh!
  Le bhith a" dòrtadh mil a-mach às do bheul ro thric, bidh thu a" tàladh mathain!
  Tha an tyrant dèidheil air fuil agus òraidean dearga, ach bidh e an-còmhnaidh a" strì airson gealachadh!
  Tha eagal air daoine mu atharrachadh, ach chan eil iad a-riamh toilichte leis an status quo!
  Ma tha thu airson a bhith nad Dhia, na tagh prìomhaiche mar do thaic-iùlaiche!
  Feumaidh caoraich cìobair glic, chan e reithe gòrach!
  Cha bhi ionad naomh a chaoidh falamh, ach faodaidh naomhachd a bhi falamh !
  Tha an duine, mar Dhia, na chruthaiche, agus mar an diabhal, tha e a 'cruthachadh dhuilgheadasan dha fhèin!
  Tha gath aig an tyrant, mar speach, ach chan urrainn dha eadhon sgiathan a thoirt dha fhèin!
  Is e madadh-ruadh a th" ann an neach-poilitigs, na bi mar luchd-bhòtaidh mar feannagan a" call an arain làitheil!
  Eadhon ged a tha duine de sheachd rèisean air a mhullach, tionndaidhidh cruas na mhuncaidh e!
  Tha a h-uile dad aig Dia, chan eil mothachadh aig duine air tomhas!
  Tha e furasta ùrnaigh, duilich a bhith ag iarraidh!
  Tha mac-meanmna math - tha e dona a bhith nad bhruadar!
  Le cumhachd Dhè, na gluais gu rùintean prìomhaire!
  Bidh am muncaidh ag atharrais, bidh an duine gu cruthachail a" gabhail ris!
  Chan ann mu bheanntan àrda a tha an t-àm ri teachd, ach mu dheidhinn rudan mòra!
  Tha òige sa chridhe bith-bhuan, ach tha sean aois goirt !
  Na toinneamh d" earball mar shionnach, tha e nas fheàrr do bhroilleach a chumail mar chuibhle!
  Bidh fir a" fàs nas fheàrr sa chogadh, ach chan urrainn dhut marbhadh gun adhbhar!
  Lùghdaichidh cogadh slàinte, ach àrdaichidh e fiosrachadh!
  Tha buidheachas brathaidh aig buinn òir!
  Tha cridhe mar an ceudna aig a' fhear a chuir gu bàs, ach le cruas geur geur-thuagh !
  Dèan sabaid, na bàsaich, faodaidh tu feitheamh ceud bliadhna!
  Tha Dia anns a h-uile cridhe, ach chan ann anns gach ceann!
  Bidh rùintean mòra a 'lùghdachadh toileachas!
  Tha neart builgean aig an neach a tha ag iarraidh cus!
  Tha ìmpireachd coltach ri taigh; feumaidh togail gaol agus àireamhachadh, air neo bidh am mullach a" bleith!
  Chan eil rudan math gu leòr a-riamh, ach chan fhiach e cus ithe fhathast!
  Tha e prothaideach a bhith beairteach, chan eil e ach mì-thlachdmhor nuair a bhios a h-uile duine gad bleoghan!
  Ma tha thu airson a bhith làidir, na lagaich d" inntinn!
  Bidh na fèithean a 'fàs nas làidire bho bhith a' crìonadh, agus bidh an uidheam biùrocratach a 'fàs nas èifeachdaiche!
  Is toil le luchd-poilitigs a bhith ag obair le an teangan, gu sònraichte aig a" bhòrd!
  Chan eil breugaire ann nas motha na neach-poilitigs a tha gu cinnteach cinnteach mu a chòir fhèin!
  Chruthaich Dia boireannach airson fear, ach chuir Satan màthair-chèile ris!
  Bu chòir am mèirleach a bhith sa phrìosan, ach gheibh am mèirleach as motha an rìgh-chathair!
  Cò a ghoid sgillinn na eucorach, a ghoid billean, ionmhasair mòr!
  Le anam goirt chan urrainn dhut an t-acras a bhiadhadh le aran ùr!
  Mar as motha a ghoideas tu, is ann as lugha a bhios am peanas, ach chan ann san ath shaoghal!
  Chan eil a bhith ga leigeil air falbh leis fhèin a" ciallachadh a chumail ann an grèim!
  Faodaidh am banca taic a thoirt, ach tha e coltach ri sròn duine crochte!
  Tha an fheadhainn aig nach eil taic air am putadh an aghaidh a" bhalla!
  Is e cruinneas modhalachd rìghrean, ach tha fealla-dhà rìoghail gu sònraichte ceart!
  Is e fealla-dhà a th" ann an neach-poilitigs gu tric, ach is ann ainneamh a dh" innseas an fhìrinn!
  Is toil leis an fheadan an fhìrinn a ghearradh, ach gu tric tha cunnart ann gun tèid a shàthadh gu bàs!
  Tha gràin aig duine sam bith a tha dèidheil air vodca air an slàinte agus an slàinte!
  Tha bhodca soilleir, ach bidh e a" ceò na h-eanchainn agad!
  Tha 'n cuan air mhisg 'na gluinean, ach tha e fein daonnan air a ghluinean !
  Tagh gu sòlaimte, gun a bhith air an deoch bho fhìon milis bho bhilean luchd-poilitigs!
  Nuair a bhòtas tu airson buannaiche ann an taghadh, bidh thu an-còmhnaidh diombach; nuair a bhòtas tu airson an neach a chailleas, bidh thu an-còmhnaidh air do shàrachadh!
  Ge bith cò nach tèid a thaghadh bidh an-còmhnaidh mearachd agus briseadh-dùil aige!
  Tha bhòtadh airson an aon neach-poilitigs coltach ri fìdhlear a" strì ri aon sreang!
  Feumaidh an luchd-poilitigs air an rìgh-chathair atharrachadh, chan eil e na fhìrinn gu bheil am biadh ùr nas fheàrr, ach co-dhiù tha e ùr!
  Bhòt airson an òigridh, bidh thu fhèin nas òige, mura h-eil thu nad bhodhaig, an uairsin ann an dòigh ùr!
  Ge bith cò a bhios na shuidhe air an rìgh-chathair airson ùine fhada bidh e na hemorrhoid dha na cuspairean aige!
  Ge bith dè cho mòr "s a tha bayonets biorach, bidh an tyrant a" riaghladh suidhe orra as fhaide!
  Cha chuir fear-fuadain glic a nàimhdean am prìosan nas motha na bheir e amadan dha charaidean!
  Esan a chuireas fàilte air an tyrant, bidh e a 'caismeachd gu bràth!
  Tha deamocrasaidh math dha daoine glic, cuibheasach dha daoine gòrach, ach tha tyranny math airson an neach-brathaidh a-mhàin!
  Rinn a" chlann beagan aphorisms. An uairsin thug buidheann bheag de hussars ionnsaigh. Chaidh cuid a ghearradh suas agus an uairsin a ghlacadh.
  Verkhneyaitskaya daingneach. Dùin glè chumhachdach agus, a dh'aindeoin a bhith air a chuairteachadh le reubaltaich, cha deach a ghlacadh a-riamh.
  Bidh a 'chlann a' ruith suas rithe, a 'dèanamh suas beagan aphorisms eile air an t-slighe.
  Tha tyrant an-còmhnaidh lag ann an àithne: tha gaol aig a" mhadadh-allaidh air caoraich agus bidh e air chrith ro leòmhainn!
  Tha sagart na laighe airson na fìrinn, fear-poileataigs airson prothaid, agus fear air mhisg airson glainne!
  Chan eil fortan an-còmhnaidh a" tighinn tro cheartas agus dìcheall, ach bidh e an-còmhnaidh a" falbh air sgàth dearmad agus leisg!
  Is maith neart ailbhean a bhi aige, is miosa a sgioblachadh, ni's miosa a tha a ghliocas, agus is ro-olc a reamhrachd !
  Tha a h-uile dad anns an t-saoghal càirdeach, ach a-mhàin gur e an duine sin boglach an t-saoghail!
  Cha bu chòir am miann airson cumhachd Dhè a choileanadh a bhith air a chur còmhla ri moraltachd gorilla!
  Bidh luchd-saidheans a 'leasachadh adhartas, ach a' brosnachadh leisg!
  Ma tha thu airson a bhith fallain, ruith, mura h-eil thu airson a bhith air do ghoirteachadh, ruith air falbh!
  Tha neart duine na inntinn, ach tha a laigse na theangaidh!
  Tha neach-poilitigs coltach ri meas, mar as soilleire a tha e, is ann as puinnseanta a tha e!
  Tha neach-poilitigs coltach ri boa constrictor, dìreach bidh e a" fosgladh a bheul agus a "slugadh mòran nas trice!
  Tha tòrr seòlta aig an tyrant, ach glè bheag de mhisneachd!
  Ma tha thu airson a bhith nas àirde na Dia, tuitidh tu nas ìsle na booger!
  Chan eil duine sìorraidh, eadhon na diathan beò dìreach fhad "s a tha daonnachd ann!
  Tha luchd-poilitigs airson a bhith a" riaghladh gu bràth, ach chan eil iad airson fàileadh eadhon mionaid no dhà!
  Na cuir earbsa ann an luchd-poilitigs, agus thoir sùil air neart an dorais!
  Ach, chan e òr a th" anns a h-uile dad a tha glitters, ach faodar a h-uile dad a tha glitters a phasgadh ann an sruth òir nad phòcaid!
  Agus chan eil ach aon ghaisgeach air an raon nuair a tha tòrr misneachd aige!
  Bidh foighidinn an fheadhainn as fheàrr a" cur stad air toileachas feirg neo-chùramach an nàmhaid!
  Faodaidh tu a h-uile càil nad bheatha a sgrios, chan urrainn dhut a bhith beò mar stòl mial-mhàgach!
  Is e seòltachd màthair na buaidh, ma bheir i leis cuideachd an duine-uasal aig àm sona!
  Is òigh shiorruidh an cogadh - cha'n urrainn i cum gun fhuil !
  Cogadh ri greim sanntach na strìopaich - cha toir buaidh gu bràth!
  Tha a h-uile duine coltach ri gràinne gainmhich san fhàsach, ach eu-coltach ris an fhàsach as motha aig a bheil oirean, chan eil crìoch aig a" ghràin gainmhich seo air fèin-leasachadh!
  Nuair a bhios na diathan a 'gàireachdainn, bidh mortals a' caoineadh, nuair a dh'fhàsas gàire nan diathan a 'dèanamh tàirneanach, tha deireadh nan daoine lag trom!
  Tha an teicneòlas as adhartaiche gun chumhachd le a chleachdadh prìomhadail agus dìth gnìomh sòlaimte!
  Dè as urrainn am brat-ùrlair rionnagach a thoirt far na lùdagan aige? Asteroid de ghòraich daonna!
  Às aonais cuip an ro-aithris, tha e do-dhèanta leum gu coileanaidhean a bheir saorsa don chinne-daonna gu lèir!
  Mar as cas a bhios an "twist" den eanchainn, is ann as motha a bhios force majeure ga thionndadh!
  Cha'n e an duine bochd an neach a tha casruisgte 'na chorp, ach an neach nach 'eil 'na cheannard 'na spiorad !
  Tha mì-thoileachas airson gnè ag adhbhrachadh moraltachd mì-fhallain!
  Tha àbhachdas cho iomchaidh aig tiodhlacadh ri ballgown ann an trench!
  Cha soirbhich leis an fheadhainn a chluicheas balbh; gheibh an fheadhainn a bhriseas mealladh an fhìrinn! Tha an neach a bhuannaicheas an-còmhnaidh ceart, eadhon ged a thèid soirbheachas a choileanadh leis na dòighean ceàrr!
  Is e an tiodhlac as fheàrr bho nàmhaid nuair a bheir e cumhachd dha amadan!
  Ge bith cò a sheasas an collar, cha bhi e gu bràth na stàball air a bheil meas aig boireannaich!
  Tha saorsa dà-fhillte tarraingeach dhaibhsan a tha air na faireachdainnean aca fhèin de leisg agus neo-chùram a ghlacadh!
  A bhios gu tric a" dèanamh dì-meas air comas an nàmhaid sabaid air ais, agus is ann ainneamh a gheibh e cothrom buaidh luachmhor fhaighinn!
  Am fear a tha dèidheil air a bhith a" smugaid, is e rud a th" ann a bhith a" toirt air e fhèin a bhith air a shìoladh!
  Faodaidh tu mòran abairtean gun toradh a bhruidhinn mu Dhia, ach thig gnìomhan feumail bho seo le sròn gugulkin, nach fhàs bho bhith a "uisgeachadh abhainn verbiage!
  Bithear a" breithneachadh luchd-buannachaidh leis na choilean iad agus na duaisean...tha luchd-call dìreach air am breithneachadh! Tha britheamh britheamh aig an neach a bhuannaicheas, tha britheamh eucorach aig an neach a chailleas! Faodaidh neach a bhi ceasnachadh luach agus feumalachd buaidh, ach cha 'n 'eil a' chùis an-còmhnaidh agus gun teagamh sam bith math!
  Is e an aon bhuannachd a th" ann a bhith a" call gu bheil e gad theagasg mar a dh" ionnsaicheas tu leasanan agus gum fàs thu a" cur soirbheachas bho dheòir nan mearachdan searbh!
  Ma tha thu airson do nàmhaid a mhealladh, bi na dhìomhaireachd dha do charaidean cuideachd!
  Ma tha plana ceannard an nàmhaid coltach ri leabhar fosgailte, tha e do-sheachanta gum bi na duilleagan aige air an dath le fuil do chompanaich!
  Chùm am balach is an nighean orra a" dèanamh fealla-dhà, fhad "s a bha iad a" sgrùdadh an daingneach làidir.
  Bidh na buannaichean gam breithneachadh fhèin, a" cothlamadh an dà chuid an neach-casaid agus an neach-lagha, ach tha am breithneachadh fhathast air a thoirt seachad chan ann leotha, ach le eachdraidh!
  Mar as sìmplidh an cleas, is ann as duilghe a tha e don nàmhaid e fhèin a chuir a-mach bho bhuaidhean a chleachdadh!
  Bidh àm na buaidh, mar nota ann am fonn, a 'cluinntinn beagan nas tràithe no nas fhaide air adhart, agus bidh e ceàrr! Ach chan urrainn dhut eadhon feadag luchd-èisteachd briseadh-dùil a chluinntinn bhon uaigh!
  Nuair a tha fios agad cò an nàmhaid a th" agad, cha bhith agad ri eòlas fhaighinn air do charaidean ann an trioblaid!
  Na caill an iomairt, caillidh tu mil milis na buaidh, agus gheibh thu searbhas a" chall! Nuair a bhios bocsair a" tuisleadh, feumaidh e a bhith air a bhualadh eadhon nas cruaidhe, air neo mairidh na buill aige!
  Tha 'n nàmhaid a' seòladh, tha gaoth a' sgrios 'na sheòl !
  Cò, air snàmh ann an cath, a bhàthadh ann an lochan, agus a loisgeas gu bàs!
  Bidh draoidheachd salach, mar suds siabann, a" stobadh an sùilean, ach chan e an nàmhaid!
  Bidh luibhean a 'fàs gu math nuair a bhios iad a' fàs gu dona le lùghdachadh ann an ro-aithris neònach gàirnealairean!
  Is e gnè am pròiseas ionnsachaidh as tlachdmhoire! Agus as cudromaiche, cha diùlt duine a thoirt air ais!
  Is e gnè an aon chuspair far am bi a h-uile duine a" feuchainn ri barrachd gheall a chuir air!
  Is e an rud a th" aig gnè agus sgrùdaidhean mar as trice gu bheil C nas fheàrr na D!
  Ach is e dìreach àireamh chruaidh am measadh as riarachail!
  Ge bith cò a sheasas nuair a dh" fheumar ionnsaigh a thoirt air, cha bhith e comasach dha seasamh an aghaidh eadhon cadal san uaigh!
  Tha am fear a tha an-còmhnaidh ann an stalemate na bheatha a" spùtadh briathran mionnan!
  Bidh e a" dol an toiseach le cairtean trump, chan eil ann ach stoc gàire de dhaoine!
  Feumaidh neach sam bith a tha ag iarraidh a bhith ann an àm airson a bhith a" sgaoileadh dhuaisean tiodhlacan a chuir a-mach gu fialaidh ann an cruth lùban!
  Cha bhi am falamh a" spreadhadh, cha tèid a" ghrian às!
  Chan e amadan a th' anns an urchair, ach bidh an t-amadan a' losgadh!
  Ge b'e neach a dhiùltas daoine a chuideachadh, tha e a' caitheamh na h-ùine a thug an Tighearna seachad airson rèite pheacaidhean agus aithreachais!
  Cha dìochuimhnich bàs gu bràth, eadhon ged a tha e uaireannan dìochuimhneach!
  Bheir gaisgeach làidir, eadhon aon, barrachd buannachd na phasgan lag, dìreach mar a bhios aon corran biorach a" gearradh dheth raon slàn de spìcean!
  Ach uaireannan, eadhon am measg spìcean feachd lag, thig an corran tarsainn air clach-mheallain de eisgeachd mì-thlachdmhor!
  Ma tha sìth ann, an sin cuirm fhialaidh; ma tha cogadh ann, biodh cupan fìona buadhach ann!
  Tha esan a tha neo-ghlic ann an gnothuichean airm, 'na chorp neo-thruaillidh 'na leabaidh !
  - Chan eil ann an gaisgeach math ach neach-brathaidh math agus a chuidicheas e le bhith a" dèanamh obair-ghrèis agus a" buannachadh! Tha deagh neach-brathaidh na leithid de ghaisgeach, cha chuir sin stad air bho bhith a" marbhadh agus a" seachnadh call!
  Tha e furasta tuiteam às a chèile ann an teas a" bhlàir nuair a chailleas tu do fhionnar rè trèanadh!
  Faodaidh tu buannachadh le feachd brùideil, ach às aonais dioplòmasaidh seòlta chan urrainn dhut toradh buaidh a chumail!
  Tha dà dhuilgheadas ann an cogadh: lorg an nàmhaid falaichte agus seachain an buaireadh do cheann a thiodhlacadh sa ghainmhich!
  Nach suidhe thu anns a" charbad rìoghail, cha bhith agad ri freagairt airson mìltean!
  Tha cruaidh-chàs riatanach airson toradh a bhith ann - na cuir stad air an nàmhaid, ge bith dè cho lag sa tha e!
  Tha e nas fheàrr a bhith beò gun a bhith ag ionnsachadh cus na bhith a" bàsachadh às deidh dhut rudeigin ionnsachadh nach bi riatanach dhut co-dhiù!
  Is toil le duine a h-uile càil a chuir ann am pasgan, ach a-mhàin na duilgheadasan sin a tha e deiseil airson dìochuimhneachadh! Ach, mar as trice, bidh trioblaidean a 'togail air na dìochuimhneachan!
  Nuair a chanas iad gur toil leat e, cha leig thu leas cabhag a dhèanamh, co-dhùnadh sa bhad, air neo dh" fhaodadh an amhach agad tachdadh!
  Feumaidh tu cuideachd a bhith comasach air call, ach tha e gu sònraichte cudromach gun a bhith comasach air call!
  Tha ionnsaigh coltach ri gaoth earbaill ann an seòl, dìreach a" dianachadh agus a" briseadh chrann dhaoine eile!
  Chan urrainn gèilleadh beatha a cheannach, ach thèid beatha tàmailteach a thoirt dhut gun dad!
  Ge b'e neach a tha an-iochdmhor do dhaoine, bithidh e fein air a dhiteadh le deamhain ann an ifrinn !
  Pìleat snaidhpear neo-mhearachdach, mar as trice ag ionndrainn nuair a thig e air tìr air an raon-adhair as fharsainge den fho-thalamh!
  Tha ionnsaigh an-còmhnaidh nas èifeachdaiche na dìon, oir tha aghaidh dòrn na dhroch bhloc!
  Bidh esan nach bi leisg a bhith a" sabaid air ais gu sgiobalta a" dol gu soirbheachas!
  Is e cur-seachad an gnìomhachd as fheumail agus as caitheamh-ùine, ach mura h-eil ùine ann air a shon, tha am pàigheadh airson gnìomhan feumail mu thràth nas àirde na crìochan reusanta!
  Is e fèisteas an rud as mì-chiallach ann am beatha, ach às aonais dibhearsain, chan eil ciall aig beatha!
  Feumaidh am buachaille na caoraich a thuigsinn, ach gun a bhith a" smaoineachadh mar chaora!
  Feumaidh an riaghladair a bhith aige fhèin airson math a chuspairean, ach coimheach ri laigsean agus saobh-chràbhaidhean an t-sluaigh!
  Tuitidh a h-uile duine - a-mhàin an àrdachadh spioradail!
  Bidh an fheadhainn nach eil a 'cunntadh shligean a' sgèith dhan bhlàr!
  Tha a h-uile sealladh a" cunntadh, tha fortan a" toirt spèis mhòr dhut!
  Bidh leanabachd, mar fhosgladh ann an geama tàileasg, a" cumadh a" gheama gu h-iomlan, ach eu-coltach ri tàileasg, tha a h-uile duine airson tilleadh agus gun a bhith a" fàgail an fhosgladh tuilleadh!
  Chan eil an fhuachd uamhasach ma tha do chridhe na theine agus socair reòta a" riaghladh nad cheann!
  Faodaidh tu a bhith beò le duilgheadasan no faireachdainnean reòta, ach chan urrainn dhut a bhith beò ma tha na faireachdainnean agad air fuarachadh!
  Faodaidh jackal a" chùis a dhèanamh air tìgear mas e jackal a th" ann ann am batal, agus tìgear ann a bhith a" taghadh neach-dùbhlain!
  Chrìochnaich am balach agus an nighean a bhith a" spùtadh aphorisms.
  Ach, fhuair iad òrdugh bhon bhana-bhuidseach rudeigin a dhèanamh agus dh'fhàg iad an turas seo airson ùine.
  Rè a 'bhlàr leis na Nadsaidhean, lorg Oleg Rybachenko e fhèin ann an saoghal co-shìnte, far a bheil e nas duilghe dha na Ruiseanaich.
  Tha Margarita ri thaobh, cuideachd nighean deiseil airson sabaid ris na Nadsaidhean.
  Bidh a" chlann a" cur seachad beagan ùine ag ullachadh airson cath. Tha iad le chèile nan tùsaire agus nan tùsaire.
  Ciamar a tha e a" faireachdainn gu bheil ceanglaichean dearga timcheall do mhuineal?
  Agus a bhith casruisgte mar-thà eòlach agus eadhon air gabhail ris... Feumaidh sinn ullachadh airson ionnsaigh nam faisisteach agus an luchd-taic a chuir air ais.
  A 'gabhail a-steach Ameireaganaich. Dè a dh'fheumas tu a bhith deiseil airson? Biodh fios agad gu bheil na feachdan neo-ionann agus gu bheil feum agad air innleachdas.
  Tha a" chlann a" dèanamh deiseil, agus a" cladhach ribeachan, agus gu cabhagach a" cruthachadh rudeigin.
  Tha Oleg agus Margarita anns an t-saoghal nàdarra, agus tha iad air am faicinn mar aon dhiubh fhèin.
  Tha am balach ag ullachadh diofar rudan iongantach dha na Nadsaidhean. Tha e spòrsail le clann eile.
  Còmhla ri Margarita, tha iad a 'faireachdainn gu math saor ann an companaidh boireannaich is balaich.
  Thuirt Oleg eadhon gu seòlta:
  Chan eil aois aig gaisgeachd, ach tha feat a 'toirt òige don anam!
  Dh" aontaich Margarita:
  "Chan eil bliadhnaichean a-riamh gu leòr airson gnìomh, ach tha an-còmhnaidh iomadh linn de chuimhneachain!"
  Chuidich am balach, tha an nighean ag ullachadh gus an dìon a chuir air ais. Feumaidh sinn sabaid.
  Tha na Nadsaidhean gu bhith a" toirt ionnsaigh. Fìor, dh'fhàg Margarita a suidheachadh gun dùil. Leis gur e nighean a th" innte, chaidh a cur air cùl na loidhne aghaidh mar oifigear ceangail.
  Tha caileagan fhathast a" togail nas lugha amharas na bhalaich. A bharrachd air an sin, tha falt bàn air Margarita agus tha a h-aodann a" brosnachadh barrachd misneachd.
  
  Tha caileagan gaisgeach an seo sa mhòr-chuid. Bidh na tùsairean a" toirt taic dhaibh, fhad "s a tha socair anns na h-achaidhean agus bidh na balaich leis na caileagan biorach fhèin ag iarraidh am bràithrean as sine a chuideachadh. Bidh iad ag obair eadhon ro dhìleas, a 'feuchainn ri barrachd a dhèanamh, gun a bhith a' tomhas neart an cuid chloinne. Sin cho uamhasach sa dh" èirich na veins aca agus cho geur, mar uèir copar, thàinig na veins a-mach air an làmhan tana, calloused agus casruisgte, cho an-iochdmhor is gu bheil thu airson caoineadh, casan briste nan gaisgich cloinne. Aig an aon àm, tha iad fhathast a 'riaghladh a bhith a' seinn;
  'S e Stalingrad mo dhùthaich,
  Tha flùraichean dope ann - daoimean drùchd!
  Bidh, tha mi creidsinn, caismeachd aoibhneach,
  Ann an saoghal gun chogadh - bòidhchead nèamhaidh!
  
  Bithidh an duine 'na bhràthair aig duine,
  Thig nighean bruadar a h-uile duine ...
  Ma tha e cruaidh, 's e do choire a th' ann,
  Bidh an abhainn mhilis làn uisge!
  
  Chuir am Fritz a shròin a-steach agus rùisg e a ghàire,
  Tha e na rughadh faisisteach - marbhaidh mi thu uile!
  Ach mar fhreagairt fhuair e buille-
  Tha fios againn mar a bhuaileas tu gun mòran sgeadachadh!
  
  Thug an tùsaire fàilte mhòr dhuinn -
  Sheall e gur e fìor thìgear a th" ann!
  Agus a-nis tha luchd-sabaid Kraut a" bualadh gu cruaidh,
  Tha an ùine airson geamannan cloinne seachad dhuinn!
  
  Dh'àithn an Tighearna Criosd fèin le feall-
  Bidh an dàn agad mar shamhla air do bhruadar!
  Chan eil ann an duine nan cridheachan ach leanabh,
  Tha bròn na anam mar bhlàth-fhleasg de ròsan!
  
  Is neamhnaidean na mara na braoin-uisge,
  Am faileas annta air na reultan anns na nèamhan!
  Tha am bàs 'gar bagairt le speal geur,
  Agus tha am madadh-allaidh fealltach le cnàmhan anns na coilltean!
  
  Ach bi eòlach air an tùsaire - is e fuil ceangal,
  Chan eil ach dath dearg naomh airson linntean!
  Bheir Svarog e - cuir earbsa ann an gaol,
  Gràs nèimh - biodh fios agad gur mòr e!
  
  Bidh sinn a 'coiseachd casruisgte tro Berlin,
  Bidh an tùsaire a" stiùireadh mhìltean de luchd-sabaid!
  Agus sheas an nàmhaid - asal fon chuing,
  Solas don Cruinne-cè gu lèir - ar com-pàirtichean!
  Chuir an nighean Alena abairt ghoirid ris:
  Tha iad a' lasadh gu h-eagalach 's an speur,
  Sùilean olc Luftwaffe!
  Mar gum biodh iad ag ràdh -
  Tha stoirm air feadh an t-saoghail a-rithist!
  Agus tha an stoirm tàirneanaich a" teannadh dlùth, tha eadhon a" ghrian a tha a" teàrnadh chun fhàire air a falach le measgachadh de sgòthan agus ceò corrach, sùla.
  Cluinnear an rumble fad às de thancaichean a" tighinn dlùth, agus plèanaichean a" beothachadh anns na speuran. An toiseach bidh na frèamaichean ainmeil a" dol thairis, agus an uairsin na vultures jet Arado-8. Bomairean ioma-adhbhar cunnartach. No an Yu-287 a tha gu math gluasadach le sgiathan air an sguabadh air adhart. Agus mu thràth tha na buill-airm sèist cumhachdach a" tàirneanach. Nuair a thèid a bhualadh le sligean àrd-spreadhaidh, bidh sgrathan talmhainn agus sgrathan leaghte air an tilgeil àrd dhan iarmailt. Agus eadhon nas uamhasach tha na h-urchraichean cumhachdach gun stiùir a chaidh a losgadh bhon Arado-Super a tha a" reubadh nan trainnsichean às a chèile... Agus an uairsin nochdaidh itealain ionnsaigh Focke-Wulf, comasach air dìon sam bith a dhèanamh rèidh. Seo far a bheil am blàr a" tòiseachadh. Màidsear, sòlaimte a dh" aindeoin òige, tha Andrei Matrosov a" cumail prosbaig cupa le optics fionnar na làmhan, a" coimhead air maoim-sneachda stàilinn faisisteach a tha a" tighinn dlùth. Tha mòran Nadsaidhean ann agus tha iad annasach làidir. Tha fiù 's na saighdearan-coise air cuibhlichean agus carbadan armaichte, a' seachnadh teine beag armachd. Bidh iad a" feuchainn ris na tùsairean dìcheallach a dhràibheadh air a chùlaibh, ach chan eil iad airson falbh agus iarraidh air raidhfilean sabaid.
  Chan eil buill-airm gu leòr ann airson a h-uile duine, ged a thug clann rèisidh is connlaich ionadail raidhfilean seilge agus eadhon boghaichean spòrs. Rinn am balach gorm-shùileach agus bàn Oleg Rybachenko eadhon sling làn de grenades dachaigh le lìonadh tùsail. Tha e na innleadair làidir. Agus chan eil an sling fhèin sìmplidh, ach bho iomadh stoc - fìor "Katyusha" air a dhèanamh le fiodh le làmhan tùsaire. Bhiodh na balaich ùr-ghnàthach a 'dèanamh stuthan-spreadhaidh a' cleachdadh dòigh dachaigh, agus eadhon a 'dèanamh innealan an-aghaidh itealain. Tha a h-uile duine airson sabaid gu gaisgeil agus buannachadh. Ach cha bhith e comasach dhut bàsachadh leis an smuain mu dheireadh air an Tìr Naoimh agus Neo-sheasmhach.
  Tha am Màidsear Andrei Matrosov a 'toirt seachad an òrdugh:
  - Na fosgail teine gun àithne !
  Gu dearbha, airson a" bhuidheann-chatha gu lèir, chan eil aca ach trì fiosan ron chogadh de na "fichead" s a còig" (Tha na buill-airm as ùire air an gluasad gu sgiobalta gu stiùir Moscow, an seo dìreach na chaidh aca air a shnaigheadh air stèidh fuigheall), a tha a" ciallachadh gur e an aon chothrom a th" ann leigeil leis na Krauts tighinn nas fhaisge.
  Air beulaibh, mar a tha àbhaisteach am measg nan Nadsaidhean, tha na carbadan as dìonte; tancaichean "Tìgear Rìoghail", "Leòmhann" agus gunna fèin-ghluasaid "Ferdinand" -2 le canan 128 mm. Is e dòigh-obrach àbhaisteach bho na Meadhan Aoisean na ridirean as làidire agus as teinne a chleachdadh aig bàrr na pìos. Agus chan urrainnear a ràdh gu robh na Gearmailtich nan droch ghaisgich. Thathas eadhon ann an dòigh air choreigin a" gabhail ris beachdachadh air na Gearmailtich mar ghaisgich a rugadh. Agus teicneòlaichean sgrios gun samhail. Is iad sin na h-eanchainn aca - càraichean nach urrainn a dhol a-steach don taobh ach le inbhe co-dhiù 85 mm. Chòrd an cleasachd ùr Fuhrer Goering ris an Ferdinand-128, agus chaidh cinneasachadh an inneil seo a chuir gu cinneasachadh. Agus chan ann a-mhàin ann an atharrachadh inneal-sgrios tanca, ach le gunna ionnsaigh. Fìor, tha cinneasachadh tancaichean brisidh fhathast dìreach a "dol. Bu chòir dhaibh gèilleadh do charbadan nas aotroime agus beagan de na saighdearan-coise lag bhon phrìomh chorp.
  Bidh càraichean is baidhsagalan-motair Nadsaidheach a" slaodadh sìos bho àm gu àm, air eagal "s gun tèid iad air adhart...
  Ach tha am balach tùsaire casruisgte Oleg Rybachenko a 'dearbhadh gun do dh'fhuirich iad an seo airson adhbhar. An toiseach, chaidh an sling a rinn luchd-tòiseachaidh eile a rèir dealbhan leanabh sgoinneil a bhualadh. Thionndaidh e a-mach gu robh e gu math fada sa chùis seo, bha na pasganan spreadhaidh tionalach, leithid sgaitean deighe, a" sgoltadh an armachd agus a" toirt a-mach cuirp briste nan Nadsaidhean le clogaidean rèidh agus gunnaichean inneal toinnte. Agus airson carbadan nas truime tha eadhon buill-airm nas fhuaire! Tha mèinn gann an-aghaidh tanca, còmhdaichte le glaodh dachaigh, agus air mullach an fhòid a tha ga dhèanamh do-fhaicsinneach air a ghluasad eadar na stumpaichean le cuideachadh bho uèir, dìreach fo shlighe an Leòmhann Rìoghail. Tha an tanca seo eadhon a" coimhead gu math eagallach, gunna cho mòr 128 mm, agus aghaidhean creachaidh, feargach air am peantadh air gach taobh den turaid. A rèir choltais tha na Gearmailtich an urra ri bhith a" cur eagal air saighdearan Sobhietach.
  Bidh lannan stàilinn nam bratagan a 'laighe sìos air an làthair marbhtach le fuaim bleith. Chan eil coltas gu bheil an spreadhadh ro làidir, ach tha am bratag air a reubadh dheth, agus tha tanca Hitler a 'tòiseachadh a' smocadh mar similear agus, le astar ris nach robh dùil airson a leithid de uilebheist, a 'snìomh timcheall mar thùr mòr le stoc fiodha.
  Bidh balaich tùsaire eile a" cleachdadh innealan coltach ris, a bharrachd air stuthan-spreadhaidh den tùs aca fhèin, air an tàthadh a rèir reasabaidh ùr-nodha Oleg Rybachenko. Leis gu bheil saighdearan-coise na Gearmailt gòrach, agus na tancaichean agus na gunnaichean fèin-ghluasadach gun dìon air thoiseach, thèid am peanasachadh airson seo.
  Mar eisimpleir, tha e nas fheàrr a bhith a 'còmhdach Ferdinand-128 trom le catapult, oir chan urrainn dha dad a dhol a-steach do armachd 200 mm. Agus bheir e mullach nas laige le barantas. A bharrachd air an sin, dh'ionnsaich an Rybachenko sgoinneil mar a dhèanadh e an spreadhadh air a stiùireadh. Gus seo a dhèanamh, tha e gu leòr inneal a chleachdadh bho bholg-solais gealbhruthach cunbhalach. An uairsin bidh am falamh a "suathadh a-steach don tonn spreadhaidh, agus thèid an lùth gu lèir gu aon phuing. Tha an innleachdas seo, còmhla ri stuth-spreadhaidh sònraichte air a ghrùdadh le measgachadh de luibhean agus balgan-buachair tiormaichte, a" leigeil le eadhon pasgan beag spreadhaidh sgrios mòr a dhèanamh. Agus bidh balaich is caileagan a" cleachdadh na boghan is na slingshots as cumanta le dìreach trì teudan airson losgadh air creutairean stàilinn an Wehrmacht. Mar sin chaidh an "Tìgear Rìoghail" a bhriseadh leis na slighean aige agus chaidh e fhèin, creachadair, an dèidh dha a bhith air a leòn, an einnsean aige a sgàineadh gu h-iongantach agus thilg e a-mach projectile cha mhòr gu dall.
  Tha an "Werewolf" ainmeil, le sgàil-dhealbh ìosal agus armachd làidir, coltach ri turtar rèidh. Nochd an gunna fèin-ghluasadach seo o chionn ghoirid air aghaidh nan Sobhiet-Gearmailteach. Air sgàth a dheagh fheartan dràibhidh, cho furasta "s a bha an canan howitzer thar astar math, agus mar a mhaireas e ann am blàr, thàinig an" Werewolf "gu bhith na òraid sa bhaile sa bhad.
  Ach tha na slighean aige fhathast àbhaisteach, ged a tha iad farsaing... Ach, bhiodh e eadhon na b" fheàrr bonn a" chàr a shèideadh suas agus toirt air a bhroinn a spìonadh le pàirtean a bharrachd.
  An uairsin tha e mar-thà na turtar, a chaidh a thilgeil bho mhullach na beinne le iolaire cumhachdach Ruiseanach. Às an sin bidh na caolain briste a" snàgadh a-mach agus cnàmhan talmhainn nam ball den sgioba Nadsaidheach a chaidh a mhurt a" snàgadh a-mach.
  Is fheàrr le Lyubov Markovna an "Tìgear Rìoghail" a bhualadh le lannsair grenade fo-bharaille - is e am bratag an targaid, agus gus an caill an tanca comas gluasad, feumar an draibhear rolair a bhriseadh. Bha ball bàn Komsomol le falt beagan gorm, curls a "lùbadh, a" toinneamh an airm na làmhan agus a "gàireachdainn:
  - Bèicear thu fhèin ann am builg airson lòn!
  Seo Werewolf millte eile, mar frigate spùinneadair le stiùir briste, mu thràth a" sleamhnachadh chun taobh. A 'bualadh an armachd agus a' bualadh air an "Royal Tiger". Agus bidh an dà chiste stàilinn air slighean a" tòiseachadh a" deàrrsadh, agus beagan mhionaidean às deidh sin a" spreadhadh air sgàth armachd spreadhaidh. Bidh dà chòmhdhail aotrom a" tionndadh a-null air sgàth an spreadhaidh, agus na gunnaichean-inneal a" tachdadh, a" tuiteam nan cadal le cartridan agus cèisean iad fhèin. Bidh na cuirp thòimhseach sin an uairsin a" tionndadh a-null.
  Chuir Alesya Muravyova, a bha dìreach air toirt air an "Panther" a leum air adhart gu roiligeadh a-null, cuideachd a" gearradh a-mach an rinc spèilidh gu breagha, gu h-àlainn:
  - Cha 'n 'eil neart anns na fèithean luidhe, ach anns an eanchainn far nach 'eil luchan meirgeach !
  Tha eagal air Lyubov Markovna, ag ath-luchdachadh an lannsair grenade agus ga chuideam na làmhan. Tha an armachd beag, agus tha an nàmhaid làidir, ach fhathast, gun a bhith a 'call dòchas, tha e ag ràdh:
  - Tha ceann daraich agus figear iarann-teine nan comharra air stump grod a chaidh a ghearradh sìos sa bhlàr!
  Agus tha e ag ràdh:
  -Eadhon le corp daraich, le tuigse nas giorra, chan eil ann ach stump, fo chathair cuideigin eile!
  Tha dusan carbad trom air stad mu thràth. Chan eil tancaichean briste agus gun chuideachadh a" smocadh mar bholcànothan nas sine eagallach idir. Tha an dràgon air a cinn a chall agus thèid a chraiceann armaichte a reic mar chuimhneachain.
  Ach tha an còrr gan leantainn, gu sònraichte na gaisgich armaichte lìonmhor. Tha na gaisgich thùsail air leth toilichte, cha ruith iad air falbh ... An seo tha an gunna fèin-ghluasaid "Ferdinand"-128 a 'togail astar agus ... Bidh e a' tuiteam le tubaist mhòr a-steach do tholl camouflaged. Tha stoc an t-sròin briste, agus chan eil ach na bratagan farsaing air a" mhullach a" cumail a-mach agus a" gluasad gun chuideachadh. Agus thug am "Panther" sgiobalta dheth às a dhèidh. Tha am beul grànda, ro fhada aige air lùbadh agus na bhroinn tha e coltach ri slige tollaidh armachd a" spreadhadh. Agus an uairsin chaidh an tùr fhèin a reubadh sìos... Coltach ri cas boireann neo-fhaicsinneach, bhuail e am ball gu làidir. Chaidh tè de na sgiobaidhean tanca mòr Gearmailteach a reubadh na leth... Dh'itealaich bòt le monogram de dhà bholt dealanach airgid, a bha àbhaisteach don SS. Thuit e meatair bho Oleg Rybachenko. Thog am balach tùsail e agus thuirt e:
  - Bidh e feumail dha samovar, ach dhuinne, Leninists òga eòlach, chan eil feum air ar brògan a reubadh. - Agus le rughadh, ag atharrais air inbheach, thuirt e. - Is fheàrr dhuinn tancaichean a reubadh suas!
  Seo iongnadh eile, agus bhris poit iarann-teine air a phutadh le smùid rèile àbhaisteach ann an àrd-mhisneachd agus spreadh e, a" losgadh trì carbadan iomlan aig an aon àm.
  Dh'èigh Alesya Muravyova, aig nach eil a falt òir a 'seargadh bho dhuslach:
  - Ach passaran (sluagh-ghairm nan comannach Spàinnteach a tha air fàs uirsgeulach - cha tèid iad seachad!)!
  Bidh na boireannaich tùsaire a" dèanamh gàirdeachas agus, a dh"aindeoin bròn-chluich an t-suidheachaidh, a" gàireachdainn. Ann an cuid de dh'àiteachan, tha stuth-spreadhaidh dachaigh falaichte ann an tuill cladhach. Tha e air a dhèanamh ann an dòigh seann-fhasanta, artisanal. Gu dearbh, tha e beagan nas laige na dynamite, ach tha e gu leòr airson an chassis a chuir dheth. Agus a bharrachd air an seo, thàinig an sàr-ghille casruisgte Oleg Rybachenko suas le dòigh gus measgachadh millteach a dhèanamh bho min-sàibh àbhaisteach, todhar agus feur. Tha e saor agus sunndach! Agus nuair a spreadh e, chuireadh sùilean Nobel a-mach às a cheann le iongnadh!
  Bidh an Fritz a" fulang call mòr, bidh luchd-giùlan armachd a" fàiligeadh, bidh cuid a" dol tro shònaichean cunnartach, ach thathas a" coinneachadh riutha le bhith a" tilgeil grenades agus stuth-spreadhaidh.
  An seo tha eadhon tùsairean nas cunnartaiche na inbhich. Leis gun robh iad sgiobalta, thog saighdearan òga ballistas beaga smùid a bhios a" tilgeil "tiodhlacan" marbhtach aig astar faisg air astar gunna-inneal. Is e piston am prionnsapal fhèin, ach bidh an einnsean a "cuairteachadh lannan nan catapults, a bhios a" tilgeil tiodhlacan bàis le astar tùsail àrd. Bidh iad a 'tilgeil a-mach pocannan sònraichte de dh' alcol fiodha grùdaidh measgaichte le eileamaidean spreadhaidh dachaigh - cha mhòr co-ionann ann an cumhachd millteach ri nitroglycerin.
  Nuair a thèid a bhualadh, bidh armachd nas taine de chòmhdhail Hitler a" gèilleadh, a" toirt air na sgiobaidhean losgadh le lasraichean gorma. Air an sàrachadh le pian, tha na Krauts a" sgreuchail le cridheil agus a" ruith air falbh leis na h-aghaidhean aca air an sgapadh le uamhas.
  Tha cuid dhiubh eadhon a" leigeil seachad teicneòlas...
  Is e an aon truas gu bheil tòrr nàimhdean ann, tha e coltach gun do cho-dhùin von Bock am prìomh bhuille a lìbhrigeadh an seo. A" fulang call mòr - bha cuid de na carbadan gu ìre mhòr Ameireaganach no Frangach - a" dòrtadh teine gunna a-steach don h-uile càil, chaidh iad faisg air na trainnsichean.
  Agus tha iad a' tighinn tarsainn air gràineagan... Aig an aon àm, tha Alena gu furasta a' comharrachadh an dà fhichead 's a còig. Gu dearbh, chan urrainn dhut an "Royal Tiger" agus eadhon an "Panther" leasaichte a ghabhail, agus gu sònraichte an "Royal Panther" air a" mhaoil, ach faodaidh tu na taobhan fheuchainn. A bharrachd air an sin, tha am "Panther" air bòrd lag, ach air sgàth cho luath "s a tha e bidh e a" feuchainn ri briseadh troimhe nas luaithe... Seo mar a bhuail gunnaichean inneal Gearmailteach, a" feuchainn ri eagal a chuir air. Chan eil dad ri ràdh mu luchd-giùlan armachd. Thèid na freaks uile a leagail agus toirt orra fuil a spìonadh a-mach air ùrlaran meatailt teth!
  Tha Lyubov Markovna, a 'tilgeil grenade air a' bhratag, ag èigheach:
  - Peicidh sinn hyenas le seabhagan!
  Tha mòran bhuannachdan aig gunna beag caliber thairis air fear mòr - ìre an teine, cho furasta "s a tha breug-riochd. Agus tha fios aca mar a roghnaicheas iad amasan.
  Faodar fiù 's an Leòmhann Rìoghail, a bha air a dheagh ghleusadh, a bha coltach gu bheil e air a dhìon gu h-earbsach bho ghunnaichean beaga, carbad a thàinig gu bhith na throm-laighe dha na Ruiseanaich air an Saratov Bulge, a bhualadh ma thèid an turaid agus an slige a chuir gu dìreach bhon taobh. Sin far a bheil a phuing as laige. Agus ma thèid e a-steach don mhodh sabaid an uairsin... Bidh e dona dha na Krauts!
  Tha Alesya Muravyova ag èigheach riutha:
  - Bidh Stalingrad agad fhathast! Agus ceud uair nas miosa na Stalingrad!
  Bidh na Nadsaidhean a" snaidheadh, gu cruaidh mar hyenas. Agus am measg nan Sòbhieteach tha daoine air am marbhadh agus air an leòn. Tha e gu sònraichte duilich nuair a bhàsaicheas saighdearan òga a tha dìreach air tòiseachadh a" fuireach. Seo nighean tùsaire beag ach gaisgeil, le duilgheadas a" togail a" phacaid spreadhaidh, ga thilgeil fhèin fo shlighean an tanca meadhanach T-4 "L" (tha am freak seo fhathast ann an seirbheis! Mar sin le barrachd cuideam agus einnsean nas làidire). Tha mi a" faireachdainn duilich airson na h-ìghne, ach tha gràin aice air faisisteachd nas motha na tha gaol aice air beatha. Tha fios làidir aig an neach-tòiseachaidh gu bheil an gnìomh aice gaisgeil agus bidh an Tighearna Iosa gu toilichte a" fosgladh dorsan nèimh dhaibhsan a bhàsaich airson an dùthaich mhàthaireil. Bidh bogsa grànda le stoc fada, ach a rèir coltais tana bho masg mòr a" leum suas agus a" reubadh far tùr ceàrnagach.
  Agus thilg na saighdearan grenades a-rithist, agus thòisich gunnaichean inneal le breug-riochd sgileil a" losgadh air na baidhsagalan-motair a" snàgail a dh" ionnsaigh dìoghaltas. Agus spreadh cinn shaighdearan Hitler, mar cherisean aibidh air an leagail le clach-mheallain. Agus bidh an fhuil a 'sgaoileadh eadhon nas motha na an sùgh bho dearcan juicy brònach.
  Shèid am balach leth-rùisgte Oleg Rybachenko a-steach tro na cuinnlean aige ...
  - Ùine airson clachan a chruinneachadh bho chuideigin nach tilg eadhon diog chun ghaoith!
  Cha b" e seo a" chiad uair a rinn e deuchainn air na cleasan aige air na Nadsaidhean. Mar eisimpleir, bidh einnseanan càr a" tarraing èadhar a-steach dha na h-einnseanan, ach dè mu dheidhinn measgachadh de ghual ìre agus grunn luibhean measgaichte gu math caustic agus dòrainneach le inneal-glanaidh pùdar?
  Agus bidh na tancaichean gas de bhaidhsagalan-motair mòra a" spreadhadh, a" tilgeil a-mach sruthan de theine fiadhaich. Tha e a" faireachdainn mar gu bheil aimhreit de ghathan ifrinn a" dol air adhart. Seo cuid de luchd-giùlan armachd cuideachd a" tighinn còmhla ris na co-obraichean aca gun stad. Agus bhuapa, bidh pìosan armachd ag itealaich ceudan de mheatairean air falbh, gan lorg fhèin barrachd is barrachd luchd-fulaing.
  Tha Alyonushka, a 'comharrachadh an "Werewolf," ag amas air pàirt ìseal a' bhodhaig. Tha e duilich faighinn ann, ach is e seo an aon chothrom a dhol a-steach don ghunna neo-thruacanta fèin-ghluasadach. Gluasad rèidh den mheur, agus an uairsin tionndadh.
  Bidh an gunna a 'toirt ath-chuairteachadh bog, agus bidh an inneal faisisteach a' sgoltadh na leth. Agus tha a" bhratach dhearg reubte le swastika dubh an aghaidh cùl-raon geal a" tuiteam dhan eabar fhuilteach.
  Bidh Alyonushka a 'crathadh smuaintean glic:
  - Feumaidh ceartas ìobairt, feumaidh carthannas tabhartasan, agus feumaidh soirbheachas adhbhar ceart ìobairt!
  Tha Alesya Muravyova a 'cur grenade trom ri taobh a' Panther:
  - Is e dìreach ìobairtean do-sheachanta ann an cogadh a chuidicheas le bhith a" seachnadh ìobairtean do-sheachanta gèilleadh!
  Oleg Rybachenko, a 'leigeil a-mach sgòth duslach eile bhon ballista, a thug air casadaich gu h-iongantach, agus an uairsin dh' adhbhraich an aon casadaich na h-einnseanan a 'spreadhadh agus a' spreadhadh, agus dh 'èigh e:
  - Feumaidh tu atharrachadh a thoirt don nàmhaid, ach chan urrainn dhut toirt a-steach don nàmhaid le atharrachadh!
  Tionndadh-U, bidh an nighean làmhachais a" laighe a casan rùisgte, breagha gus am bi i nas fheàrr a" faireachdainn biorhythms na Talmhainn, agus anail an fheòir le a buinn, agus a" losgadh a-rithist, a" bualadh air an T-4 brùideil gu dìreach.
  Bidh am ball àlainn Komsomol a 'gàireachdainn agus ag èigheach:
  - Rach gu ifrinn, a bhodaich !
  Agus dìreach an uairsin chaidh dà sheanair liath-ghlas Sòbhieteach a ghearradh dheth le spreadhadh gunna-inneal. Agus thuit iad dhan lag, le fuil. Thuit bodach eile air a phasgadh ann an dòrlach de grenades fo shlighean tanca Panther. Ann an dealachadh dh'èigh e:
  - Glòir do Stalin!
  Lean Alyosha Muravyova le cuideam:
  - Glòir do ghaisgich !
  Dh'èigh Lyubov Markova, a 'tilgeil grenade le a cas sùbailte, gu bodhar:
  - Thoir urram do na mairbh !
  Thuirt Oleg Rybachenko, a" gàireachdainn fhiaclan geala:
  - Agus gheibh an fheadhainn spaideil urram rè am beatha!
  Dìreach feuch ri cur an aghaidh a leithid de fheachd. Mar eisimpleir, is dòcha nach eil "Royal Mouse" an seo fhathast - tanca an ìre mhath ùr, ach gu dearbh tha "Leopard" aig ball E-25 cuideachd. Ach tha an Sherman ann an cabhag... Anns a' chùis seo, airson adhbhar air choireigin, chan eil mòran tancaichean Ameireaganach is Breatannach ann, ged a b' e von Bock a fhuair tòrr uidheamachd cèin... Bha am balach innleachdach Oleshka den bheachd gur dòcha gu robh duilgheadasan ann le leasachadh sgiobaidhean no le solarachaidhean.
  Ach tha e fada nas fhasa an Sherman a thionndadh thairis... Bidh coisiche àrd a" ruith thairis air poit-crèadha le measgachadh spreadhaidh agus... Tha dìreach clisgeadh cumhachdach a" bualadh air a" bhastard le deagh armachd.
  Agus air a chùlaibh, tha an dàrna tanca Ameireaganach air a spealadh, is e am facal a tha a" leantainn gu buaireadh ifrinn cainb fo bhuille corran. Anns an treas fear, mar thoradh air inertia, bidh e a" bualadh air na co-obraichean a tha air am milleadh agus bidh an inneal-sèididh bratagan a chaidh a" chùis a" togail suas.
  Tha am balach genius Oleg ag èigheach:
  - Cùm suas e, agus cùm a" putadh!
  Is e fìor chumhachd gaisgeil na Ruis a tha seo!
  Nuair a thilleas tu, feumaidh tu do neo-làthaireachd fhada a dhearbhadh.
  Agus an toiseach, ghabh iad an cànan. Rug iad air fear de na h-oifigearan daingneach le caileag agus cheangail iad suas e agus tharraing iad chun phrìomh oifis e.
  Tha e coltach gu robh fios aig an rìgh tuathanaich air dìomhaireachd sònraichte mu mar a dhèanadh e leanabh dha boireannach òg agus a bhean gu sgiobalta, agus fhuair e air ais air each gu math luath. Bha an làmhachas an sàs ann an sneachd an earraich, agus fhad 's nach robh an t-arm ann an cabhag sam bith gus an dùn mòr a chur fodha gun bhlàr teine.
  Dh" fhaighnich Emelian Pugachev don phrìosanach gu brònach:
  - Cò mise? Cò dha a bheir e urram?
  Fhreagair am prìosanach gu dàna:
  - Is e mèirleach agus impostor a th" annad!
  Thuirt an Cossack Tsar gu tioram:
  - Croch!
  Mhol Shcherbatov:
  - No is dòcha a cheasnachadh le dìoghras?
  Thuirt Pugachev:
  - Dèan gnìomh!
  Chaidh an t-oifigear a chaidh a ghlacadh a shlaodadh a-steach do bhothan cràidh. Ach, dè dh" fhaodadh fios a bhith aige? Mura h-eil far a bheil ionmhas an airm falaichte. No is dòcha comharraich trannsa fon talamh!
  Ach, tha an cràdh cho mòr ...
  Tha còrr air dà cheud gunna math aig Pugachev, agus tha i, gu dearbh, airson a "chùis fhuasgladh le bhith a" rùsgadh, agus chan ann dìreach air ionnsaigh a chuir air bhog. Agus an uair sin Ufa agus turas gu Kazan.
  Chaidh an t-seann eucorach Khlopusha a chuir le sluagh agus gunnaichean gu na h-Urals. Tha tòrr ri dhèanamh fhathast aig an rìgh.
  Às deidh dhaibh làmhachas a thogail, thòisich arm Pugachev a" rùsgadh. Bha gunnaichean trom a' reubadh. Bhuail na gunnachan agus chaidh cumhachd a" chanain a-mach.
  Tha dà bhalla air tuiteam mu thràth... Agus chuir na Pugachevites ionnsaigh air bhog. Cha robh na feachdan co-ionann agus cha mhòr nach do chuir an gearastan an aghaidh. Is e dìreach na h-oifigearan nach do dh'fheuch iad uile ri losgadh agus gearradh a-steach. Shèid Oleg Rybachenko dheth a" chòirneal agus cinn a" chaiptein. Thilg na saighdearan sìos an cuid armachd air beulaibh an nàmhaid àrd agus thuit iad air an glùinean.
  Bhuannaich Pugachev buaidh eile, an ìre mhath sìmplidh agus ghluais e air adhart. Dh'fhàs an arm aige gu luath, ged a bha tòrr salachar ann nuair a leagh an sneachda. San fharsaingeachd, bha buaidh aig an dàil faisg air Orenburg.
  Ach, thog tuiteam an ionaid roinneil seo ùghdarras Pugachev, agus bha daoine a-nis a" tighinn còmhla ris nas deònaiche. Gu sònraichte thàinig mòran dhaoine steppe a ruith.
  Agus sluagh mòr, agus eachraidh gun àireamh. Tha mòran mhìltean de luchd-sabaid ann, tha còrr air trithead mìle aig Emelyan Ivanovich fhèin, a bharrachd air còig mìle deug eile bho Chika agus ceannardan eile an rìgh tuathanaich.
  Thadhail Pugachev fhèin air baile Yaitsky, ann an grèim milis a mhnà òig Ustinia. Rinn e leanabh dhi, agus b' fheàrr mac. Leis gu bheil feum air oighre, chan eil fios agad dè as urrainn tachairt ann an cogadh. Chan eil cinnt sam bith an aghaidh peilear air seachran no ball-canain. Agus mar sin tha cuideigin ann airson loidhne an teaghlaich a leudachadh. Ach, tha clann aig Pugachev mu thràth bhon t-seann bhean aige Sofia.
  Ann am baile Yaitsky fhèin, tha na Cossacks gu daingeann nan àite. Chaidh oidhirp an nàmhaid air teicheadh a chasg. Chaidh grunn shaighdearan a ghlacadh, a dhearbh gu robh gort anns an daingneach, agus gun gèilleadh e no bàsaich e a dh'aithghearr. Mar sin chan eil feum sam bith air stoirm.
  Agus dh'fhàg Emelyan, gun mòran aithreachais, am baile-mòr air a stàile frisky, domhainn.
  Bha na reubaltaich gu daingeann ann an Chelyabinsk. Dh'ionnsaich ceannard a 'bhuidheann Siberia, Delong, mu dheidhinn tuiteam Orenburg agus chaidh e air ais bhon bhaile gu luath. B' e borb a bh' ann san fharsaingeachd, a' fàgail an ionaid seo nuair a bha e air a chuairteachadh le reubaltaich.
  Ged aig an aon àm b 'e Delong a rinn a' chùis air Pugachev ann an eachdraidh fìor, agus eadhon thug e iongnadh air. Chaill arm an rìgh tuathanaich an uair sin ceithir mìle air am marbhadh agus chaidh an aon àireamh a ghlacadh. Ach a-nis tha Delong a" teicheadh, agus tha na saighdearan aige a" trèigsinn barrachd is nas trice.
  Ach airson a-nis tha Kungur a 'dìon gu làidir, agus gus am baile-mòr seo a ghabhail gu luath, a tha air leth cudromach ro-innleachdail, chuir Emelyan Pugachev an Còirneal Oleg Rybachenko agus an Caiptean Margarita Korshunova thuige.
  Tha balach agus nighean, mar a bha e an-còmhnaidh, a 'ruith tro shneachda an earraich a tha a' leaghadh casruisgte agus cha mhòr rùisgte.
  Tha iad nas luaithe na na h-eich as luaithe, agus nas cudromaiche, nas seasmhaiche. Faodaidh iad ruith airson grunn uairean a thìde gun a bhith a 'slaodadh sìos, agus gun a bhith a' faireachdainn sgìth - tha na cuirp aca neo-bhàsmhor, agus mar sin do-leònte.
  Bha Oleg Rybachenko, gu dearbh, teagmhach an robh e ceart Pugachev a chuideachadh, ach dh'fheumadh e a bhith ag obair air a 'chorp shìorraidh, neo-chinnteach aige. Eadhon ged a bha Catrìona an dàrna fear na banrigh math.
  Thug i buaidh air mòran, nam measg Crimea agus Belarus le pàirt den Úcráin.
  Ach cò aig a tha fios, is dòcha ma bhuannaicheas Emelyan, gheibh an Ruis eadhon barrachd.
  Ged a tha seo na iongnadh don ìmpireachd a tha coltach ri coup Lenin san Dàmhair agus an cogadh catharra às deidh sin. Carson nach do gheàrr iad gu leòr de mhuinntir na Ruis mu thràth? Och, gràinean a" chogaidh shìobhalta.
  Tha Oleg Rybachenko a' ruith gu Kungur còmhla ri Margarita agus a' smaoineachadh ris fhèin.
  Ach, gu dearbh, tha tòrr an urra ri fortan, agus faodaidh fortan eadhon riaghladair cuibheasach a dhèanamh math.
  Agus gu robh Nicholas II gu soilleir nas fheàrr na Vladimir Putin na chomasan agus a thàlant. Ach bha fortan iongantach aig an fhear mu dheireadh, gun a bhith na b" ìsle na Genghis Khan.
  Bidh aon phìos fortan a" leantainn gu fear eile agus a chaochladh. Ruith am balach terminator agus smaoinich e.
  Mar eisimpleir, tha glacadh Salman Raduev, agus eadhon air an oidhche ro thaghaidhean ceann-suidhe na Ruis, na thachartas gu math eu-coltach. Uill, dha-rìribh, dè na cothroman a th" ann an seo, gu h-àraidh leis gu bheil sinn a" bruidhinn air scumbag tearc. Cha deach aon stiùiriche mìleanta ainmeil a ghlacadh beò às deidh sin. Bhàsaich a h-uile duine. A bharrachd air an sin, bha coltas ann gun robh Shamil Basayev tubaisteach. Gu dearbh, nam biodh fios cho math air slighe ceannairc àireamh a h-aon is gun deach mèinn a chuir fodha, an uairsin dè a chuir stad air bho bhith dìreach air a bhualadh le stailc adhair? Bhiodh e tòrr nas earbsaiche! No eadhon an gas a chuir dheth agus an uairsin taisbeanadh mòr a dhèanamh a-mach à deuchainn Basayev?
  Chan e, is coltaiche, bha Putin fortanach anns a 'chùis seo cuideachd, agus mar sin bhàsaich Shamil Basayev gu tur le tubaist.
  Ach canaidh sinn gu bheil Salman Raduev a" bàsachadh aig àm grèim, no a" seachnadh an ribe gu tur. Tha Putin ag ionndrainn beagan sa cheud de na bhòtaichean, agus tha na taghaidhean gan cumail ann an dà chuairt. Tha seo mar-thà na chall don fheadhainn as fheàrr leotha gun teagamh agus na bhuannachd dha Zyuganov.
  Agus chan eil fios fhathast ciamar a bhiodh an dàrna cuairt air tionndadh a-mach. Co-dhiù, bhiodh luchd-bhòtaidh a" ghearain air cruthachadh, agus cha mhòr gum biodh Putin air buannachadh ro chreidsinneach. Ach is e am prìomh rud gum biodh an stèidheachadh air tachairt mìos às deidh sin. Agus cha bhiodh ùine air a bhith aig Putin ath-leasachadh a mholadh air Comhairle a" Chaidreachais aig seisean an earraich. Agus as t-fhoghar bhiodh fìor cho-bhanntachd de fheachdan dùbhlannach air a chruthachadh na aghaidh.
  Bhiodh mòr-chuid aig na comannaich, na h-agrarians, Aonadh nam Feachdan Ceart, an OVR, agus Yabloko agus chuireadh iad bacadh air ath-leasachadh Comhairle a" Chaidreachais. Bhiodh iad cuideachd an aghaidh nàiseantachd NTV.
  Bhiodh an còmhstri cruaidh eadar an Duma agus an ceann-suidhe gnàthach air a dhèanamh a-rithist, mar a thachair le Yeltsin. Agus ann an leithid de shuidheachaidhean, is dòcha nach bi Putin diongmhalta Khodorkovsky a chur an grèim agus buille làidir a thoirt dha na comannaich agus SPS agus Yabloko. A bharrachd air an sin, tha an gluasad ann an eachdraidh a 'toirt buaidh mhòr air. Agus nam biodh an suidheachadh air atharrachadh beagan, cha bhiodh ionnsaigh ceannairc 11 Sultain air tachairt. Agus an uairsin bhiodh Putin air a dhol an sàs sa chogadh ann an Afganastan, agus tha e comasach nach biodh e air mairsinn ach aon teirm.
  Agus bhiodh an deachdaire vaunted air falbh, air spatadh air agus le ìre neoni, dìreach mar Yeltsin.
  Seo mar a thachras e, uaireannan bho thubaist bheag. Ach airson an aon Nicholas II, mura biodh an Admiral Makarov air bàsachadh, bhiodh e air buaidh a thoirt air Iapan. Agus an uairsin bhiodh Sìona gu lèir, gu dearbh, gu bhith na Ruisis! Agus an uairsin bhiodh a" Ghearmailt agus an Ostair-Ungair air a" chùis a dhèanamh.
  Tha, chì thu mar a tha aon fhàilligeadh a" leantainn gu fear eile.
  Ruith clann an Terminator, an casan rùisgte a" frasadh san t-sneachda. Agus thòisich Oleg Rybachenko, a 'faireachdainn brosnachail, a' seinn le dealas, a 'dèanamh suas mar a chaidh e;
  Tha sinn a" sabaid airson dàn nas fheàrr
  Gus beatha a dhèanamh nas fhasa dha daoine ...
  'S bidh sinn a' pronnadh an t-sluaigh dhamte,
  Gus am bi nas lugha de nàimhdean olc ann!
  
  Os ar cionn tha cerub le sgiath òir,
  Airson glòir ar màthair an Ruis ...
  Creid mi, tha muinntir Rus do-chreidsinneach,
  Agus nì a h-uile duine air an Talamh nas bòidhche!
  
  Tha sinn a" faighinn cothrom sabaid airson ar Motherland,
  A" dìon mòrachd an Fatherland...
  Agus uaireannan chan eil ann am beatha ach film,
  Ged bu chòir dha a bhith na fhaileas air neamh!
  
  Feumaidh a h-uile duine an aislingean a choileanadh,
  Creid mi gu glic, Comanachas ...
  Gus am bi barrachd sonas air thalamh,
  Agus cha tàinig teintean an ath-bhreith!
  
  Is e ar rìgh an sàr-ghin Pugachev,
  Thog e an tuath gu strì naomh...
  Bidh gnothach sam bith suas ris a' ghualainn,
  Agus gaol an nighean casruisgte balach!
  
  Bidh sinn eadhon an diabhal nas làidire,
  Nuair a dh" atharraicheas sinn sealladh saidheans...
  Tha 'n t-eucorach air a phronnadh fo na croinn,
  'S ged tha fuil a' sruthadh o'n aorta reubta !
  
  Seadh, tha ar n-aobhar ceart, a chairdean,
  Is urrainn dhuinn ar dùthaich a dhèanamh nas toilichte ...
  Creid gur aon teaghlach na slòigh uile,
  Sgoinneil, an Ruis as radiantach!
  
  Seallaidh daoine treun air fàire,
  Na còmhdaich na neòil olc an speur ...
  Bheir sinn sgòr buannachaidh don nàmhaid,
  Agus bidh thu, ridire fortanach ann am blàr!
  
  Chan eil mi eòlach air an fhacal coward
  Chan eil sinne na Ruiseanaich nas ìsle idir...
  Tha Svarog againn, an t-Iosa Geal,
  Agus còrdaidh an Cèitean ris gu bràth!
  
  Nigheanan is balaich ann an dannsa cruinn,
  Tha sinn nigheanan casruisgte a" tighinn a-steach...
  Às deidh na h-uile, tha an Dia uile-chumhachdach Rod dhuinne,
  Na bi nad parrot gun eanchainn, a bhalaich!
  
  Agus bhrosnaich Lenin sinn gu sabaid,
  Bheannaich Stalin glic an feat ...
  Sgaoilidh an cerub cumhachdach a sgiathan,
  Agus tha na fèithean againn dìreach air an dèanamh de stàilinn!
  
  Bidh Mòrachd na h-Athair
  Gu bheil sinn mar ghaisgich do Dhia...
  Daingnich sinn ar glòir le claidheamh stàilinn,
  Dè an sgiath a chaidh a chruthachadh aig Svarog!
  
  Ann goirid, bi dìleas don Tighearna,
  Gu glòir an Ruis as radiant ...
  Tha sinn dìreach eòlach air na h-iolairean ridire,
  Tha an Dia Geal Crìosd am Mesiah air ar cùlaibh!
  Sheinn a" chlann gu h-àlainn, bha an guthan cho làn agus cho soilleir. Agus aig an aon àm làidir, eireachdail mar opera. Dh'fheuch grunn mhadaidhean-allaidh ri ruaig a chur air na gillean, ach gu luath chaidh iad air dheireadh. Tha na gillean neo-bhàsmhor a' ruith ro luath. Chan eil fios aca air laigse no teagamh. Ged nach eil, is dòcha gu bheil fios air an fhear mu dheireadh. Oleg Rybachenko fhèin gu mòr teagmhach an robh e fhiach atharrachadh Catherine, comasach ach neo-litearra Cossack. Ach, tha an fhealla-dhà air. Thòisich a 'chlann, gus iad fhèin a tharraing air falbh bhon turas fhada, a' sgrìobhadh aphorisms mòr-chòrdte. Agus rinn iad e gu glic agus gu h-àlainn.
  Is iad seo a' chlann;
  Tha cogadh coltach ri geama dominoes, chan urrainnear ach dominoes briste a chruinneachadh tuilleadh - tha an talamh a" cumail!
   Is e fortan an duais airson misneachd, agus am peanas airson brogan!
  Tha an tarbh làidir, tha an asal cruaidh, tha an leòmhann uasal, agus am madadh-ruadh seòlta, ach tha daoine nan gillean anns gach malairt!
  Is toil leis an neach-brathaidh a bhith trom-inntinneach, ach cha toil leis an t-seallaidh ann an taghaidhean!
  Is toil le neach-poilitigs a bhith a" riaghladh, ach is toil leis a bhith ag obair gu ceart!
  Gus àite an leòmhann a ghabhail feumaidh tu a bhith nad shionnach san àite cheart!
  Na bi nad asal - thèid do chluasan a tharraing!
  Chan e cuileag a th" anns an duine, ach tha e cuideachd buailteach do chainnt mhilis!
  Tha e math dòrn iarainn a bhith agad - nas miosa na ceann daraich!
  Is toil leis an neach-poilitigs as mì-mhoralta moraltachd a leughadh!
  Bidh mil bho bheul neach-poileataigs a" creachadh crann stàilinn!
  Chan e cogadh a tha dona, is e call a tha dona!
  Cha toir cogadh toileachas sam bith, ach bheir buaidh duaisean!
  Is minic a tha an tyrant milis, ach chan eil beatha còmhla ris na mhil!
  Bidh iad a" dìreadh chun rìgh-chathair àrd a" cleachdadh dòighean bunaiteach!
  Mar as àirde am post, is ann as ìsle a bhios an dòigh air faighinn!
  Tha òraid milis neach-poilitigs a" nochdadh searbhas briseadh-dùil!
  Tha neo-fhillteachd a 'cheannaird a' dol air ais!
  Is e an suidheachadh as cugallaiche an tè le ceann daraich!
  Brògan fàgail rùisgte!
  Bidh am neach-poilitigs a" bruidhinn cus, ach thathas a" dèanamh rudan mòra ann an sàmhchair!
  Faodaidh sionnach a dhol thairis air leòmhann, ach chan urrainn dha luchag a bhiadhadh!
  Tha an deachdaire ag iarraidh a bhith na iolaire, gun sgiathan ann an aislingean!
  Airson duine, bidh airgead, mar bhainne bho bhò, a 'tionndadh searbh bho ghòraich agus a' dol à sealladh bho fhialaidheachd!
  Tha e a" gealltainn gun duilgheadas, tha e fìor, tha! Ach an uairsin, leis an duilgheadas a nì e a h-uile càil às deidh sin!
  Tha an aon dàn aig neach-poilitigs ceann-daraich ris a" chlàr!
  Mar as motha am mèirleach, is ann as lugha a bhios am peanas!
  Chan eil an neach-poilitigs a" dèanamh dìmeas air dad ach a bhith beò a rèir a chogais!
  Tha cogais bheag aig an neach-poilitigs, ach rùintean mòra!
  Bidh geur-leanmhainn a" tionndadh gaisgeach gu bhith na fhear-cur gu bàs, na ghealtaich gu bhith na dhuine gaisgeil, na neach beag gu bhith na fhear ana-cainteach!
  Tha ficsean saidheans na cho-fharpais de neo-làthaireachd agus absurdities! Aig an aon àm, chan eil gnè nas saidheansail agus loidsigeach ann!
  Ann an cogadh tha e coltach ri opera - bidh a h-uile duine a" seinn a chuid fhèin, chan fhaod ach an neach-brosnachaidh a bhith na neach-brathaidh!
  Bidh boireannaich an latha an-diugh a 'toirt maitheanas dha fear - ach a-mhàin bochdainn!
  A bheil fios agad mar a tha luchd-brathaidh eadar-dhealaichte bho oifigearan fiosrachaidh?
  Tha fios agam! Chan eil againn ach oifigearan fiosrachaidh - tha na coigrich uile nan luchd-brathaidh!
  Dè a tha nas fheàrr le ceann falamh no wallet falamh? Gu dearbh, le ceann falamh - chan eil e cho follaiseach!
  Is e an inntinn an neach-cruinneachaidh beairteas as fheàrr!
  Eòlas agus fortan: càraid ann an gaol - bidh iad a "breith soirbheachas, beairteas, suidheachadh, ach bidh iad a" sgaradh gu sgiobalta!
  Bidh e nas fhasa do dhaoine pròiseil èisteachd ri comhairle nuair a tha boireannach ga thoirt seachad - mura h-e a bhean a th" ann!
  Is fhiach fortan do bhean ghlic! Agus faodaidh bean iomairteach agairt a dhèanamh air!
  Cò a tha a 'cur luach air pearsantachd ann an duine, agus a tha a' cur luach air airgead!
  Faodar an cinne-daonna a sgrios le dà rud - coimpiutairean agus luchd-saidheans coimpiutair. Bidh a "chiad fhear a" briseadh na h-inntinn, cha bhith e comasach don fhear mu dheireadh brath a ghabhail air!
  Ann an cogadh, tha grenade na chompanach!
  San fharsaingeachd, tha pomegranate a dh'innseas fealla-dhà coltach ri ugh Faberge a chleachdar airson cnothan a sgàineadh!
  Tha tàlant mar an t-anam : cha'n urrainn e bhi air a thoirt air falbh, ach faodar a sgrios !
  Chan fhiach dìoghaltas - dìoghaltas a thoirt air ais!
  Is e farmad bith-beò na h-eucoir, tha fèin-thoileachas a" uisgeachadh, tha dìtheas ag ithe!
  Is e leisg an eucoir as miosa!
  Is fheàrr bàsachadh le urram le claidheamh na bhith beò mar dhamh air a ghluasad a-steach do stàile le cuip!
  Ann an cogadh, is urrainn do mhisneachd seòlta a bhualadh, ach chan urrainn dha seòltachd misneach a bhualadh!
  Tha cogadh a" dèanamh beatha uamhasach, agus bàs airidh agus brèagha!
  Is e càileachd tearc a th" ann am modhalachd airson ceannard, ach tha seo ga dhèanamh eadhon nas luachmhoire!
  - Tha Jackal co-chòrdadh ris an fhacal kal!
  Chan eil ach aon bhuannachd aig an leòmhann thairis air an jackal - an cothrom bàsachadh le urram!
  Is e teicneòlas an neach a chuir an gnìomh neart!
  - Ach chan eil e fìor! Gu dearbh, mar as àirde an ìre de theicneòlas, is ann as motha de dh" fhiosrachadh agus de ghoireas a bhios a dhìth air an raon-catha!
  Far a bheil ùidhean an Motherland a" tòiseachadh, thig sunnd pearsanta gu crìch!
  Feumaidh saorsa a bhith air a chur còmhla ri smachd. Is e anarchy antithesis saorsa!
  Is e cuimhne làidir an neach-comhairle as fheàrr! San fharsaingeachd, faodar saorsa a bhuannachadh leis a 'chlaidheamh, ach a-mhàin le cuideachadh bho adhbhar faodar a chumail suas!
  - Nuair a shàbhaileas gaisgeach làidir fear eile, chan eil feum air urram sònraichte airson seo!
  Às deidh na h-uile, nuair a bhios neart a 'losgadh nad chridhe, togaidh tu do sgiath mar dhìon do thràillean!
  Cha-n 'eil ciall bastard 'na leithsgeul air son duine ionraic, oir cha'n 'eil làthaireachd shalaich a' fìreanachadh duine shalach !
  Chan eil gaol a-riamh saor - gu sònraichte mura pàigh thu leis an sporan agad, ach le d" anam!
  Is e an aon rud as urrainn dearbhadh a dhèanamh air fuil a dhòrtadh ma sguireas na deòir a" sruthadh mar thoradh air an sin!
  Cha bhith e comasach dhaibhsan a tha a" frithealadh airson airgead gu bràth coimeas a dhèanamh ann am blàr ris an fheadhainn a tha air an stiùireadh le cridhe gaisgeil agus miann saorsa!
  Tha deòir pàiste cunnartach oir tha e a" tionndadh gu bhith na thorrach creagach a bhios a" nighe air falbh sìobhaltachdan!
  Chan e cuibhreann a bharrachd a th" ann an suidheachadh ceannard, ach uallach a bharrachd agus eallach trom!
  Chan eil fios dè a tha nas cudromaiche - a 'biathadh a h-uile acrach no a' sguabadh air falbh deòir aon leanabh!
  Tha òr nas buige na stàilinn, ach buail e an cridhe!
  Cha'n e an t-arm a tha deanamh an t-saighdeir laidir, ach ball-airm an t-saighdeir !
  Bidh còmhradh fada fada le gunna-inneal a" leantainn gu losgadh sa chluais!
  Is e gnè an armachd as millteach, gu sònraichte cunnartach air sgàth cho ruigsinneach sa tha e!
  Tha èifeachdas armachd sam bith an urra ris an neach-fulang taghte, agus eadhon nas motha ann an gnè!
  Is e gnè an armachd as daonnaiche, eu-coltach ri buill-airm marbhtach eile, bheir e beatha!
  Is ann ainneamh a bhios gaol a" marbhadh, ach gu tric bidh e a" goirteachadh!
  Ge bith cò a bhios a 'coimhead air a' chiste lom airson ùine mhòr, bidh e a 'dìochuimhneachadh geàrr-chunntasan an t-suaicheantas!
  Tha baidhsagal le peadalan nas fheàrr na Mercedes gun motair!
  Tha an seann armachd coltach ri crutch, earbsach, ach gun ghluasad!
  Chan eil coiseachd nas luaithe, ach tha e nas saoire - sàbhalaidh tu gu sònraichte air dotairean!
  Tha airgead mar laxative - leis, bidh onair agus misneachd a" fàgail duine!
  Tha e nas fheàrr latha a chall air rannsachadh na bàsachadh ann an diog!
  Ann an cogadh tha cabhag - ruith chun uaigh!
  Tha a' chuid a's mò de phriosunaich mòran ni's soilleire 'n an anam, agus ni's fior-ghlan an cridhe na iadsan a tha 'gan dìon ! Chan urrainn slabhraidh a bhith nas moralta na prìosanach!
  Tha an corp beag coltach ri sgian gheur, ach chan urrainnear a gheurachadh!
  Is fheàrr deòir boireannaich na neamhnaidean, is bonn òir gach braon!
  Bu chòir tuagh cloiche agus lùth atamach a chuir an sàs ann an cridhe coibhneil!
  Chan fheum a bhith fo nàire mu bhochdainn ma tha anam beairteach agus cridhe òir agad!
  Tha adhartas a" còmhdach saobh-chràbhadh!
  Cho mionaideach "s a tha iomchaidheachd neach-marbhadh agus mì-mhisneachd neach-fiach!
  Chan eil aon neach-seallaidh a" cosg barrachd air sgarbh gàrraidh!
  Ann an cogadh, tha a" chùis air ceannard co-ionann ri buannachadh!
  Tha nàmhaid neo-chrìochnaichte coltach ri galar gun làimhseachadh - bi an dùil ri duilgheadasan!
  Tha gliocas uasal coltach ri fìon daor - tha e nas fheàrr a fhalach bhon fheadhainn as ìsle!
  Ma bheir thu air falbh dà bhonn, an toiseach tog chan e am fear as motha, ach am fear as daoire! Agus thoir an còrr dha na bochdan!
  Tha call an-còmhnaidh na thubaist, mura toir thu seachad tòrr airgid air ais!
  Is e dìreach romansach do-chreidsinneach a bhiodh toilichte bàsachadh aig làmhan boireannach brèagha!
  Is fheàrr leis a" phragmatist beatha ùr a bhreith!
  Faodaidh misneachd dìoladh a dhèanamh airson trèanadh gu leòr, ach cha bhith trèanadh a-riamh a" dèanamh dìoladh airson misneachd!
  Faodaidh tàlant a dhol an àite foghlam, ach cha tèid foghlam gu bràth an àite tàlant!
  Chan eil ann an spionnadh agus fearg ach prosthetics de ghaisg is de mhisneachd!
  Bidh fortan, mar sheillean, gu cinnteach ag itealaich gu far a bheil neachtar a" ghliocais agus an obair chruaidh ag ath-bhreithneachadh!
  Bidh a" bhoiteag, eu-coltach ris an iolaire, a" dol à sealladh gu furasta. Tha an ìre ìosal an-còmhnaidh falaichte, ach tha an sublime so-leònte!
  Chan e uimhir den t-slabhraidh a tha a" cumail fear ann an tràilleachd ri eagal - tha laigse co-dhiù aon cheangal a" toirt misneachd!
  Tha e urramach bàsachadh airson an Motherland, Woman, Parents, ach tha e eadhon nas fheàrr a bhith beò air a shon!
  Ann an cogadh tha e nas fhasa buannachd fhaighinn na bhith ga thoirt gu buil! Tha an tè mu dheireadh coltach ri bhith a" sealg chuileagan timcheall leòmhann air a bheil buaidh!
  Is e an teanga, a dh'aindeoin cho beag 'sa tha e, am ball as làidire den chorp. Bidh e a 'gluasad feachdan de mhilleanan agus a' socrachadh an leanabh. Comasach air sgrios agus sàbhaladh.
  Tha trodaiche gun lot mar dhuine beairteach gun phòcaid!
  Feumaidh fear neart airson a bhith beò, agus feumaidh boireannach e airson a bhith beò!
  Faodaidh eadhon reithe èirigh chun mhullach am measg chaorach, ach feuch ri bhith nad cheannard am measg leòmhainn!
  Tha beatha ro luachmhor airson malairt!
  Tha stàilinn geur, ach tha teanga boireannaich tòrr nas gèire!
  Bi dàna mura h-urrainn dhut gu sgileil!
  Le bhith a" cur aon shìobhalt ris an sguad tha sin a" ciallachadh dà shaighdear a thoirt air falbh!
  Bidh aon neo-dhreuchdail le a ghòrach a 'còmhdach buannachd deichnear eòlaichean!
  Is e teaghlach mòr nèamh airson a 'chridhe, purgadair airson an sporan, ifrinn dha na nàimhdean!
  Tha e uaireannan nas duilghe cèidse a thoirt às a chèile na bhith a" draibheadh air falbh sealbhadair an-iochdmhor!
  Dha muinntir na Ruis, tha bhodka nas miosa na dusan Hitler!
  Tha bruadar na neach-brathaidh air fìrinn!
  Bhiodh adhbhar ann airson marbhadh, ach bhiodh gunna ann an-còmhnaidh!
  Tha Vodka na cheannairc laghail!
  Is e deoch làidir am marbhadh sreathach as motha! Mar sin leig leinn deoch, ach leig leotha ar marbhadh a-mhàin le deoch làidir!
  Ge bith dè cho beag "s a tha a" chip dealanach, dhìrich an searmonaiche a-steach innte le làmh sìnte a-mach!
  Is e an gunna-inneal an argamaid as fheàrr airson aithreachas!
  Bu chòir dha fìor dhuine a bhith treun ann an sabaid, dearbhte ann an gaol, èibhinn ann an argamaid!
  Tha bhodka neo-chrìochnaichte coltach ri bean neo-riaraichte, chan urrainn dhut ceann goirt a sheachnadh, tha e nas fheàrr a thoirt a-steach!
  Is e cogadh an geama as inntinniche, tha an àireamh de chom-pàirtichean gun chrìoch, ach tha e an-còmhnaidh a" dol sìos!
  Ann an cogadh, eu-coltach ri bogsaidh, tha buannachadh air puingean coltach ri brathadh, ach chan eil brìb air a" bhritheamh!
  Tha tàileasg na loidsig agus bàrdachd air a riochdachadh ann am figearan sìmplidh!
  Tha saorsa cosmhuil ri caileag thruaillidh, a mhàin gu'n ìoc iad air a son cha'n ann le airgiod, ach le fuil !
  Is e an òigridh piuthar àrdan, is e piuthar misneachd a th" ann an arrogance, ach is ann dìreach le bhith co-cheangailte ri eòlas seann duine as urrainn buaidh a bhreith!
  Nuair a tha ceann soilleir aig ceannard, bidh e dorcha ann an sùilean an nàmhaid!
  Tha mothachadh air ùine na chàileachd neo-atharrachail de chomanndair; chan ann airson rud sam bith a tha deireadh biorach aig a" gheàrr-chunntas, bidh i a" bualadh nas cruaidhe na stàilinn damask biorach!
  Tha toileachas agus pian nan antipodes, ach dha cuid, is e a bhith a" toirt pian an tlachd as àirde!
  Bheir cogadh agus gnè toileachas, ach chan ann ann am measgachadh, tha e na bhruis ro mharbhtach!
  Mar as reamhar a bhios am pìos anns an ribe, is ann as gèire a bu chòir na fiaclan greim a bhith!
  Tha e nas duilghe geàrr a ghlacadh na mamoth a mharbhadh!
  Le bhith a" marbhadh gu h-àlainn, bidh thu a" cruthachadh beòthachaidhean fuilteach, ach bidh connoisseurs a" dol gu na h-uaighean aca ro luath!
  Tha càileachd math aig ìre measaidh mura h-eil e a 'buntainn ri teachd a-steach! Tha wallet trom an-còmhnaidh aotrom!
  Nuair a tha boireannach ag innse na fìrinn, bidh an dìoghras a 'tòiseachadh a' seargadh, agus nuair a tha i na laighe, bidh brath a 'fàs!
  Tha dubhan tairgse nas suaraiche, chan eil dad nas do-sheachanta na sròn gràdhach!
  Tha fiachan na eallach trom, gu sònraichte mura h-eil dad agad ri phàigheadh ach do bheatha. Aig an aon àm, chan urrainn dhut iasad fhaighinn!
  Is e cadal a' bhàis an doimhne, ach chan e as mìlse, gu h-àraidh dhaibhsan a pheacaich!
  Is e an ruaig crùn na buaidh, agus gun chrùn chan eil crìoch buadhach ann!
  Feumaidh an neach a tha air dheireadh grèim fhaighinn air a" chòrr de a bheatha le aon bhuille-cridhe!
  Gheibh saighdear gun losgadh, mar fhìon uaine, neart le batail, ach tha ceannard nach eil airson ionnsachadh coltach ri todhar - cha bhith e ag ath-bhreithneachadh, ach cha bhith e a" grodadh!
  Bidh droch chomanndair a 'soirbheachadh ann a bhith a' sàbhaladh a chraiceann fhèin, bidh ceannard math a 'sàbhaladh a shaighdearan bhon bhàs!
  Tha deasbad ann am blàr cudromach oir ma chailleas tu, chan fhaigh thu encore!
  Ma gheibh com-pàirtiche bàs, na bi troimh-chèile, tha nèamh air a dhèanamh beairteach le duine math!
  Dè ma tha e dona? An uairsin dh'fhàs e na b 'fhasa dhaibhsan a bha a' fuireach air an talamh.
  Tha aon fhìrinn ann, ach tha mòran chreideamhan ann, a tha a" ciallachadh gu bheil barrachd cothrom aig creidmheach mearachd a dhèanamh na tha aig atheist!
  Eadhon ma tha an t-atheist ceart, an sin cha toir 'fhirinn tairbhe dha, ach gheibh creideach, ged a tha e air seacharan, beatha shona, agus bàs urramach !
  Tha a bhith nad atheist coltach ri bhith a" goid d" anam!
  Tha creideamh coltach ri aodach, tha e duilich a chaitheamh agus chan urrainnear a chaitheamh rùisgte! Chan urrainn dhut atharrachadh ach le bhith gad nighe fhèin agus a" taghadh stoidhle ùr-nodha! San fharsaingeachd, tha creideamh coltach ri bean, tha e a" fàs dòrainneach, agus tha e eagallach atharrachadh!
  Chan eil ann an creideamh, mar pestle puingeachaidh, ach aon agus dìreach amadan a" gàireachdainn ris!
  Tha sonas na fhear-bainnse piocach nach tèid ach le saorsa!
  Carson a tha thu airson nathair a chuir nad chridhe - fosgail an doras don fhìor shaoghal!
  Tha seo air sgàth gu bheil feum aig pickaxe agus gàirdeanan fèitheach ceann!
  Tha ceannard coltach ri cleasaiche, is e dìreach na h-ath-aithrisean encore nach eilear a" coinneachadh ri moladh, ach le slapagan nad aghaidh a bhios gad ghluasad a-steach don talamh!
  Tha gaol mar neul, le ùmhlachd do gheasan agus deòir a" rùsgadh!
  Tha tròcair na chomharradh air an làidir, tha an-iochd air a bhreith bho mhì-chinnt, agus tha mì-chinnt na laigse!
  Is e peanas an uilc an seòrsa math as luachmhoire; feumaidh e purrachd spioradail agus daingneachd!
  Tha co-dhùnadh na chàileachd neo-sheasmhach de riaghladair, bidh eagal a" sgrios stàitean agus a" fàgail daoine nan dìlleachdan!
  Cò aig an robh blaster, ach bhiodh an tè agad sàmhach!
  Feumaidh gràdh ìobairt, gun a bhith nas lugha na fuath!
  - Feumaidh creideamh an toiseach a bhi moralta, maitheas agus umhlachd a theagasg ! Dìreach na tionndaidh daoine gu treud agus stad iad bho bhith a" smaoineachadh!
  Cha bu chòir don ar-a-mach an seòrsa tràilleachd atharrachadh, is e an amas aige saorsa spioradail le aon bheachd - math a dhèanamh!
  Chan eil dad ag aonachadh daonnachd mar fhìor chreideamh, stèidhichte air caoimhneas agus mothachadh cumanta!
  - Is e dìreach buaidh dheireannach na fìrinn as àirde as urrainn breug a dhearbhadh! Dìreach mar a tha adhbhar na sìthe ag iarraidh fòirneart, tha e nas fhasa claidheamh a chuir air ais le claidheamh na le sgiath!
  - Tha an fhìrinn an-còmhnaidh sa bheag-chuid, agus chan urrainn don bheag-chuid buannachadh ach le cuideachadh bho fhiosrachadh agus seòlta! Tha seo a" ciallachadh seòlta agus tuigse, companaich dhìleas na fìrinn!
  Tha tràill air thoiseach 'na ghealtaire, tha eagal air gu'n caill e a shlabhraidh !
  Tha trì buadhan de bhiastagan aig an tyrant: gath sgorpion, spògan cuileag steigeach, lìon neach-glacaidh fala, ach chan eil e an dùil a bhith na sgiath!
  Cha bu chòir bòidhchead an anama, purrachd cridheachan, cumhachd a 'ghràidh - a bhith air a mhilleadh le dìoghaltas ro mhòr!
  Ma tha thu ceart, tha ceartas a" fìreanachadh an-iochd, ach a-mhàin chun na h-ìre nach tionndaidh e an neach-fulang gu bhith na fhear-cuiridh!
  Is e an càileachd as luachmhoire aig ceannard a bhith a 'gabhail ri call le urram agus ag ionnsachadh bhuaithe!
  Ann an cogadh an latha an-diugh, ge bith cò a bhios ag itealaich a bhuannaicheas, agus ge bith cò a bhios a "snàgail, bidh an nàmhaid a" bualadh!
  Is e masladh inneal magaidh agus fleasgaich; ann an oidhirp air daoine eile a irioslachadh, tha e ga ìsleachadh fhèin!
  Is e dìreach na mairbh nach dèan mearachd sam bith, mura h-eil thu gu dearbh a" cunntadh suidheachadh nèimh!
  Is e cleachdadh màthair sgil, ann an caidreachas le tàlant!
  Gheibh esan a tha toileach ionnsachadh barrachd buannachd bho chall - na an t-àrdanach fèin-riaraichte bho bhuaidh!
  Tha e nas fheàrr bàsachadh gu breagha na bhith beò grànda!
  Airson duine leisg, tha a h-uile àm dona, ach a-mhàin cadal!
  Ann an cogadh, is e gàirdeachas ro-luath piuthar brath!
  Tha an lann as foirfe air a mhilleadh le làmhan slanting!
  Tha ùine ann an cogadh mar uisge, a" caitheamh air falbh caoimhneas agus daonnachd!
  Tha gaisgeach a tha na shuidhe ambush coltach ri robair, a-mhàin tha e ag iarraidh a bheatha fhaighinn, agus chan e a sporan.
  Airson deagh chomanndair, tha a bhith a" sàbhaladh a chuid fhèin nas cudromaiche na bhith a" marbhadh choigrich!
  Àireamhan mòra de sgil agus neart uaighe! Ma tha thu airson a bhith nad ghaisgeach, na bi a" caismeachd gu umhail!
  Tha a" bhreug mar nathair an àite faire - aon uair "s gum bìd e an nàmhaid, bidh fear eile gu cinnteach gad bhìdeadh nad àite lag!
  Faodaidh an ridire a h-uile càil a thoirt don bhoireannach, ach a-mhàin a 'chòir a bhith mar a' chiad neach a bhàsaich!
  Faodar saighdear Ruiseanach a mharbhadh, ach chan urrainnear a chuir fodha!
  Chan e fuamhaire neach a tha mòr na inbhe, ach fear aig a bheil farsaingeachd smaoineachaidh a" ruighinn na speuran!
  Bidh fòirneart a" gineadh tagradh bhon taobh a-muigh agus a" lasadh ar-a-mach anns an anam!
  Tha braighdeanas coltach ri ceàrdach dearg-theth, bidh e gad chruadhachadh ma thèid thu a-steach do shruth reòthte an t-saoraidh às deidh sin!
  Tha ceartas uaireannan cruaidh, ach an-còmhnaidh nas buige na neo-riaghailteachd!
  A-nis tha a 'chlann casruisgte a' ruith suas gu Kungur, daingneach cumhachdach anns a bheil sia ceud saighdear agus eadhon militia. Air an eagal le dòigh-obrach Màidsear Vereshchagin le dà cheud saighdear dreuchdail, thog sluagh de dhà mhìle Pugachevites an t-sèist agus thill iad air ais.
  
  
  Ràinig Oleg Rybachenko agus Margarita Korshunova gu na reubaltaich. An toiseach bha iad teagmhach mun bhalach ann an shorts agus an nighean ann an tunic. Ach thug an t-ordugh le seula an uachdarain orra gèilleadh do'n chòirneal. Ach dh'fhàs e nas earbsaiche nuair a thilg Oleg, a 'ceangal ìnean le òrdagan rùisgte, iad chun a' cheann-cinnidh a thòisich air nochdadh, agus chuir e air adhart e chun an dorais leis a 'ghlas aige.
  A bharrachd air an sin, tha fathannan air ruighinn mu thràth mu bhalach nach eil eagal air an fhuachd agus a "ruith nas luaithe na an cù fhèin.
  Chaidh gabhail ris a" bhalach mar cheannard. Agus an uairsin mhol e plana. Bidh iad, còmhla ri Margarita, a 'dol a-steach do Kungur, a' marbhadh na h-oifigearan gu lèir, agus an uairsin bidh an horde a 'briseadh a-steach agus a' crìochnachadh an gearastan.
  A chaidh gabhail ris gu toilichte.
  Agus chaidh am balach agus an nighean, a 'chlann Terminator seo gu Kungur. Agus ghluais buidheann mhòr de reubaltaich às an dèidh.
  Ghluais Oleg agus Margarita a dh'ionnsaigh a 'bhalla gun tuilleadh ado. Chaidh grunn luchd-frithealaidh a ghearradh sìos. Agus leig dhuinn na h-oifigearan a ghearradh sìos. Thòisich an clisgeadh. Chaidh am Màidsear Vereshchagin dhan bhlàr agus b' e aon den chiad fheadhainn a chaidh a mharbhadh. Chaidh triùir sgiobair a mharbhadh cuideachd.
  Thilg a" chlann diosgan a bha gu math biorach agus gheàrr iad le sabers dèanta de stàilinn cruaidh. Bidh iad cuideachd a 'tilgeil grenades dachaigh, ach glè chumhachdach. Bhon a dh'itealaich an nàmhaid na b 'àirde agus chaidh a reubadh gu pìosan. Agus fhuair mi e bho na clann terminator seo.
  Agus an uairsin chaidh na reubaltaich a-steach don bhlàr. Agus cuideachd mar a thòisich iad air gearradh agus sgrios. Agus tha an gearastan a tha mar-thà troimh-chèile agus gun cheann a" gèilleadh do dh"arm teachdaichean Pugachev.
  Chuir a" chlann crìoch air an obair. Agus air dhaibh Kungur a ghlacadh, chaidh iad air ais, faisg air Ufa, far an robh feachd mòr Emelian Pugachev a" dlùthachadh.
  Ruith an gille 's an nighean 's sheinn iad ;
  Anns an Fatherland, bidh na h-oidhcheannan a" seinn salm;
  Ann, tha a" ghrian radanta a" deàrrsadh...
  Bheir gràs - sìth, sith,
  Agus tha e a 'fosgladh do shùilean - solas an Tighearna!
  
  C'àit am bheil lilighean a' ghlinne, 'S c'àit am bheil sgaoth nan neòinean,
  Agus bidh na cruachan feòir a" sruthadh le mil...
  Bidh thu fìor - eòlach air a" ghaisgeach -
  Bris dheth adhaircean geur nan deamhan!
  
  A-nis tha thu a 'ruith tro na h-achaidhean casruisgte,
  Dìreach balach beag - tha an gunna-inneal trom!
  'S do shàilean a' fàs fuar fon drùchd -
  Deiseil airson sùil a thoirt air an nàmhaid!
  
  Snaidhidh an demiurge nàdar,
  Cruthaich pàtrain ann an soilleireachd stoirmeil ...
  Mo thruaighe, tha Dia beagan teann 'na lannsair -
  Cò nach toir dìreach còig dhut!
  
  Tha sinn cuideachd nan luchd-cruthachaidh uamhasach -
  Comasach air gabhail ris an t-saoghal ùr agad!
  Chan eil feum air nàire chaorach a nochdadh -
  An uairsin cruinnichidh an arm sa bhad airson blàr!
  
  Tha am balach tùsanach a-nis ann am braighdeanas,
  Tharraing an duine gu bàs e air a" chrann agus thug e cuip dha...
  Ach chan eil daoine a' mallachadh Satan -
  Leis gu bheil deuchainnean cuideachd nan tiodhlac!
  
  Airson àite - tha na rathaidean uile ann am flùraichean,
  Tha èigneachadh sruth fìor-ghlan aca ...
  Agus feumaidh sinn faighinn seachad air an eagal borb -
  Gun a bhith am falach ann am bogsa le sùbailteachd easgann!
  
  Gu mì-fhortanach, tha an Talamh gu lèir làn de chisteachan-laighe.
  Fiù ged is e taisbeanadh fetish a th" ann dhaibh san dùn...
  Chì sinn ann an Eden e -
  Às deidh na h-uile, an làthair Dhè tha gaisgeach beag ann!
  
  Ach is Dia gu bunaiteach an duine cuideachd,
  Gu inntleachdail, tha e na fhuamhaire seòlta ...
  Tha 'n long a' fàgail a' ghartan loinnreach,
  Tha na daoine agus an stiùiriche mar aon gun uamhas!
  
  Tha Charisma cuideachd na phrìomh-bhaile,
  Na biodh e furasta a chuir ann an cuairteachadh ...
  'S ma bha mealladh aig neach air bith,
  Tha am mèirleach mu thràth air a phronnadh le feannag!
  
  Nuair a ruigeas ar n-inntinn a h-àirde,
  Agus bidh na mairbh air an aiseirigh le adhartas saidheansail...
  Còmhdaichidh i an deigh le brat de fhlùraichean,
  Agus tha sinn air caismeachd gu cruinne-cè eile!
  Ghlac Oleg Rybachenko agus Margarita suas ris an torc air an t-slighe. Mharbh iad e, agus dh'ith iad am biadh amh. Ach ciod a dh"ith Tarsan, agus carson a tha iad nas miosa?
  Agus thug iad an fheòil leotha.
  Ruith Oleg agus smaoinich e:
  Gu robh an t-sreath mu Tarzan fhathast fionnar. Ach rinn e rudan nas fhuaire cuideachd. Seo pìos inntinneach mun jungle agus muncaidhean fiadhaich. Ach canamaid le nighean?
  Tha seo eadhon nas iongantaiche ...
  An ath rud, rinn e fhèin agus Margarita beagan aithrisean airson a dhèanamh nas spòrsail;
  Airson neach-poilitigs, tha a h-uile slighe cam, ach bidh iad a "dol dìreach chun amas!
  Tha òr bog, ach tha cumhachd pronnadh aige!
  Is e òr a th" anns a" mheatailt throm, ach tha an luchd òir aotrom!
  Ged is e meatailt trom a th" ann an òr, ann am meudan mòra tha e gad fhàgail do-chreidsinneach!
  Bidh am fear a chuir gu bàs ag obair le a làmhan, ach tha an toradh air a ghiùlan air adhart le a chasan!
  Ma tha thu airson an rìgh-chathair a ghlacadh, biodh rìgh nad cheann!
  Ma's aill leat, gheibh e àite leòmhain, bithidh e 'na shionnach ann an seòltachd, agus 'na shionnach ann an corruich !
  Is e an neach-poilitigs as soirbheachaile madadh-ruadh seòlta agus tìgear creachaidh, a bharrachd air muncaidh ann a bhith a" cleachdadh cleasan dhaoine eile!
  Ge bith cò nach eil na shionnach ann am poilitigs, tha e na asal na bheatha!
  Tha cleachdaidhean madadh-allaidh aig an t-sionnach rèidh!
  Chan eil seòladaireachd armailteach an aghaidh urram, ach nuair a thionndaidheas e nad aghaidh!
  Ann an cogadh, tha dearmad mar roisinn ann am mil, chan eil ann ach fuil!
  Tha an gluasad obrach coltach ri dubhan, chan ann a-mhàin ann an cruth, ach cuideachd ann an toradh!
  Ge bith dè cho làidir sa tha na gàirdeanan, gun cheann chan eil iad nas motha na mannequin!
  Faodar innleachdas a choimeas ris an treas làimh, dìreach le swing tòrr nas motha!
  Bidh an ar-a-mach a "bleith, a tha a" leantainn gu leasachadh nan daoine, a "losgadh geir, a bhios ag ùrachadh an elite!
  Gheibh an fheadhainn nach bi a" sàbhaladh bainne cìche airson an cuid chloinne na buannachdan as motha air tasgaidhean!
  Is e breug geal an fhìrinn air innse ann an dòigh ùr!
  Tha boireannach na ulaidh as urrainn brìb a thoirt don fheadhainn as beairtiche agus armachd a bheir sìos an fheadhainn as làidire!
  Is e bun-bheachd sìorraidh a th" ann an duilgheadasan, eadhon bàs dìreach gan gluasad gu luchd-gràidh an neach a chaochail!
  Is e flùr a th" ann an sonas a tha air a todhar le cnàmhan agus air uisgeachadh le fuil!
  - Tha am bunait measgaichte le fuil gu math critheach, agus mar sin is ann dìreach ann am bodhaig beò a tha cumhachd aig fuil!
  Faodaidh a h-uile dad atharrachadh, ach a-mhàin mothachadh air uallach agus dleastanas!
  Tha e dona do bheatha a chall, ach tha e gu math nas miosa do neo-bhàsmhorachd a chall!
  Tha e nas fheàrr itealaich airson uair a thìde na bhith a" snàgail airson ceud bliadhna!
  Tha neart co-chosmhail ri saorsa, tha saorsa co-chosmhail ri dleasdanas, tha dleasdanas ag iarraidh fèin-ìobairt agus trèigsinn !
  Tha gaisgeach le ceann lag eadar-dhealaichte bho mhodail leis gu bheil e ga shàrachadh fhèin!
  Is e eòlas-inntinn an iuchair gu buaidh, feumaidh tu a bhith comasach air a" ghlas cheart a thaghadh!
  Cha bhith iad a" cur an cridheachan gu taisgeadh, ach cha bhith iad a" sgoltadh an cinn!
  Bheir luaths buaidh, bheir luaths fortan, is e astar an dàrna toileachas!
  Bheir luaths buaidh, bheir luaths fortan, is e astar an dàrna toileachas!
  Bheir anail reòthte a" bhàis air a" chridhe criothnachadh agus a" druideadh a mach smugaid a" bhantrach. Ach tha an gaisgeach bho cho faisg air cailleach thòidheach le speal nas gèire: a" faighinn geur-fhreagairt, trom-inntinn ann am blàr, a" faighinn cuidhteas cus geir!
  Bidh stuamachd ann am boireannaich gu tric a" co-sheasamh le modhalachd - mar a tha misneachd ann am fir!
  Tha teicneòlas na bhun-bheachd dà-fhillte - chan eil e a" gabhail ri gòrachas!
  Is e na measan as milis am fear as duilghe a thaghadh!
  Tha neo-chùram an aghaidh misneachd, misneachd agus àireamhachadh a-mhàin ann an càraidean a bheir buaidh! Feumaidh glainne buaidh, mar bhotal bhodka, gus trioblaidean a sheachnadh, trì rudan: fortan, inntleachd agus misneachd!
  Chan eil bàs a-riamh sealach, ach tha beatha maireannach!
  Chan eil a leithid de chreideamh ann a tha a" mìneachadh gu loidsigeach an suidheachadh a th" ann agus làthaireachd adhbhar!
  An seo tha thu ceart, ach chan e inntinn an duine fhèin an rud as loidsigeach san t-saoghal againn. Aig amannan tha e eadhon coltach nach eil dad nas neo-reusanta na loidsig!
  Tha cogadh gun fhuil mar bheatha gun phian!
  Tha an comas a bhith beò leat fhèin nas cudromaiche do ghaisgeach na bhith a" marbhadh an nàmhaid! Thig cogadh sam bith gu crìch ann an sìth, agus thig beatha gu crìch ann an tiodhlacadh!
  Tha gaol deugaire coltach ri glainne: ro chugallach, a" briseadh gu furasta agus a" goirteachadh!
  Thig an tràill agus an rìgh a-mach às an aon bhroinn, ma tha iad mar an ceudna ro bhreith, carson nach bi iad co-ionnan às deidh sin!
  Tha adhartas saidheansail às aonais leasachadh moraltachd co-ionann ri bhith a" feuchainn ri smocadh bho spreadhadh niùclasach!
  Is e neo-chùram ann an cogadh màthair eucoir agus piuthar brathadh!
  , Is e aran a' chogaidh an ni a's searbha : air a thèarnadh ann am fuil bhràithrean, agus ann an deòir mhàthraichean !
  Tha e tòrr nas tlachdmhoire a bhith a" breith chloinne na bhith a" breith cuirp - ged a tha feum aig gach cuid air sgil agus dìoghras!
  Bidh tràilleachd a" tòiseachadh às aonais miann a bhith ag ionnsachadh agus a" smaoineachadh!
  Tha faclan glic math - tha gnìomhan math nas fheàrr!
  Tha beatha an-còmhnaidh sgoinneil, ach tha bàs meadhanach!
  Chan e saidheans a h-uile dad, feumaidh na buill-airm as adhartaiche làmhan sgileil agus inntinn sùbailte! Tha spiorad a 'toirt buaidh air cùis!
  Bidh mionaid sam bith a" sgur a bhith tlachdmhor cho luath "s a bhios e a" reothadh, a "reothadh mar phìos deigh!
  Tha gluasad na fhìor thoileachas!
  Is e dùthaich an rud as luachmhoire a th" aig duine; às aonais, chan eil ciall aig beatha!
  Tha duine gun dachaigh mar chorp gun anam!
  Tha creideamh na shòlas don fheadhainn lag - bidh mì-fhortan sam bith a 'coimhead beag ma tha iad sealach!
  Mas e teicneòlas an t-aingeal dìon, is e spiorad sabaid an Dia Cogaidh!
  Tha e nas fhasa an cuan a thogail le spàin-bùird na bhith ag argamaid le atheist!
  Tha an coimpiutair, mar nighean, dèidheil air an òganach agus leantainneach!
  Tha bàs eadar-dhealaichte bho leannan leis gu bheil iad an-còmhnaidh a" feuchainn ri coinneachadh rithe a chuir dheth!
  Tha bàs eadar-dhealaichte bho leannan leis gu bheil e an-còmhnaidh a" tighinn aig an àm ceàrr, ach chan eil duine ga choireachadh airson a bhith fadalach!
  Thèid an fheadhainn a leumas air sàbhailteachd a bhriseadh air tiodhlacadh!
  Is e arm le deagh bhiadh an iuchair gu soirbheachas!
  Ann an cogadh, tha ullachadh math coltach ri èadhar airson na sgamhanan; bidh droch mheasgachadh de ghasaichean a" crùbadh agus a" marbhadh!
  An uair a tha duine gu h-ealamh a' toirt sealladh iongantach dha fein, tha so 'na chomharradh cinnteach air anmhuinneachd spioradail.
  Tha eagallach na mhadadh-allaidh ann an aodach chaorach, chan e caora ann an aodach madadh-allaidh!
  Chan eil dad nas cudromaiche do dhuine; tha ealain cogaidh co-chosmhail ri beatha airidh! Tha bàs tìgear nas fheàrr na beatha cù!
  Chan eil bàs ann an cogadh air fhìreanachadh ach nuair a cheannaicheas an nàmhaid e aig prìs ro àrd, agus tha a bhith a" toirt thiodhlacan don nàmhaid co-ionann ri brathadh.
  Tha an nàmhaid scoutach cha mhòr air a" chùis a dhèanamh, cha leig thu leas ach do chothroman a dhol gu sgudal!
  Tha corp nàmhaid daor, ach cosgaidh nàmhaid beò barrachd fhathast!
  Tha Stealth na chàileachd buannachaidh!
  San fharsaingeachd, tha beatha gun duilgheadasan coltach ri brot gun seusanachadh: cus - bidh e a "blasad searbh, ach chan eil gu leòr - chan eil e a" dol sìos do sgòrnan!
  Feumaidh fear cuideigin a mharbhadh agus a shàbhaladh co-dhiù aon uair na bheatha! A bharrachd air an sin, ma tha a 'chiad fhear fortanach, tha an dàrna fear na dheuchainn misneachd riatanach!
  Tha coimpiutair nas fheàrr na boma atamach, is e seo an dòigh as cinntiche air daoine a cheannsachadh agus toirt orra obrachadh don bhuannaiche! A bharrachd air an sin, chan eil eagal orm ro bhuaireadh! Is fhiach creideas sam bith an uairsin ma tha fios aige mar a dhìonas e e fhèin!
  Ann an òigeachd, bidh an fhuil a 'sruthadh nas luaithe agus bidh an "coire" a' còcaireachd nas teotha!
  Bidh asal slaodach, nas miosa na muc, cuideachd a 'bualadh, ach chan eil e a' toirt feòil!
  Is e teine fèin-ghluasadach agus ràimh slige na rudan as fheàrr ri chuimhneachadh!
  Creideamh gun dearbhadh: gum faod an t-seabhag gun sgiathan sgrìobadh, ach nach èirich e!
  Is e deasbad cràbhach an rud as neo-thorrach - leis nach eil beachd aig an dithis a tha a" argamaid air a" chuspair air a bheil iad ag argamaid!
  Anns an rèis eadar adhartas saidheansail agus teicneòlach agus moraltachd, tha an tè mu dheireadh air a mhaslachadh gu dreuchd neach bhon taobh a-muigh! Ged a tha cunnart ann gun tuit an cinne-daonna a-steach don dubh-aigein eadar saidheans agus moraltachd!
  Ge bè neach a shàbhaileas ann an saidheans, a 'goid a shliochd, agus ge bith cò a ghoid a shliochd, bidh e gu bràth fhathast bochd!
  Le bhith a" goid sliochd faodaidh tu calpa a dhèanamh, ach chan urrainn dhut a bhith beairteach!
  ! Is e gnìomhachas salach a th" ann am poilitigs air a dhèanamh ann an deiseachan glan!
  Tha fìrinn an-còmhnaidh ioma-thaobhach, ach tha mearachd èideadh!
  Is e bun-bheachd dualchainnteach a th" ann am bòidhchead - chan eil ach gràin uile-choitcheann!
  Bidh armachd ùr-nodha, eu-coltach ri fìon, dèidheil air òigridh!
  Tha e coltach ri bhith a" suidhe air biodag airson nàmhaid a shàbhaladh - chan eil eòlas aig stàilinn air faireachdainn co-fhaireachdainn!
  Is e innleachdas an armachd as fheàrr, chan fheum e cosgaisean, ach tha e daor!
  Nuair a tha an àireamh de chuirp nas motha na aon, bidh iad a" tionndadh bho bhròn-chluich gu bhith nan staitistig!
  Tha murt coltach ri bhith a" call do mhaighdeanas airson a" chiad uair agus bidh e goirt, an uairsin le gach gnìomh ùr tha barrachd is barrachd toileachas ann!
  Is e droch scout fear nach urrainn slighe a-mach fhaicinn gun fhios nach fàillig e!
  Ann an raon sam bith eile, faodaidh mearachd beatha agus slàinte a chosg, agus dìreach nuair a tha thu ceàrr ann an creideamh a tha cunnart ann gun caill thu do neo-bhàsmhorachd!
  Tha fangan aig a' bhiast, tha gunna aig an duine, tha am beathach an eisimeil fèithean, agus am fear air an inntinn! Bidh deuchainnean a" maothachadh nam fiaclan, ach a" geurachadh na h-inntinn - mar sin tha an inntinn neo-bhàsmhor, leanaidh adhartas, mar inneal gluasad sìorraidh, gu beairteas!
  Bidh eadhon na naidheachdan as uamhasach a" fàs cumanta bho ath-aithris a-rithist!
  Nuair a bhios àidseant ag obair dha dà bhuidheann fiosrachaidh, a" sònrachadh leanabh a tha a" feuchainn ri dà shìthiche a chuir a-steach na bheul, tha cunnart ann a bheul a reubadh!
  Is e gluasad an t-uisge fo am bheil blàthan na slàinte a' fàs, agus an dubhan a tha a' spìonadh as luibhean a' ghalair !
  Chan fhaic na dall na doill - falbhaidh iad ge bith càite a bheil iad ag iarraidh!
  Chan urrainn don duine dall a dhol a-mach - tro rathad an neach a tha dìleas a 'dol seachad!
  Ach na bi feitheamh ri neach-siubhail le fradharc - cuidich na dall bochd!
  Bidh duine a 'briseadh gu furasta, a' toirt thairis le duilgheadas, agus glè ainneamh a 'faighinn gràdh bho nàdar!
  Ann an cairtean, thig fortan gu ceann soilleir, corragan sùbailte, agus cridhe ciùin!
  San fharsaingeachd, chan e seoclaid a th" ann an eucoir; ma gheibh thu salach, cha bhith thu beò beatha milis, ach gu cinnteach gheibh thu reamhrachd cridhe!
  Faodaidh dìth neart dìoladh a dhèanamh airson cus fiosrachaidh, ach chan urrainn cus neart dìoladh airson dìth fiosrachaidh!
  Faodaidh tàlant a dhol an àite dìth foghlaim, ach chan urrainn foghlam a dhol an àite dìth tàlant!
  Is e seud a th" ann an daoimean gun snasadh, ach cha tionndaidh gual sam bith gu bhith na dhaoimean!
  Tha bàs neach eile taitneach, ach tha do bhàs fèin a' toirt air do chridhe sèideadh agus t' anam a' dol fodha 'n ad bhrògan !
  Tha airgead mar shalachar, a" cumail ri làmhan fuilteach agus anaman sleamhainn!
  De gach seòrsa fanaticism, is e creideamh an fheadhainn as neo-reusanta agus fèin-thoileil, agus mar sin tha e ag amas gu sònraichte air neo-bhàsmhorachd pearsanta a choileanadh!
  Tha gaol eadar-dhealaichte bho èigneachadh a-mhàin ann an cruth pàighidh - pàigheadh ann an caoimhneas airson an gnìomh mu dheireadh!
  Is fearr call ann am fìreantachd na buannachadh ann am peacadh !
  Tha call an fhìrein 'na bhuannachd air neamh, is e buannachd a' pheacaich robaireachd an anama !
  Le bhi ag àicheadh Dhè, chuir na comanaich eallach ro-mhòr air guailnibh an duine ! Ag iarraidh àite an Uile-chumhachdaich a ghabhail, cha b' urrainn an duine cur an aghaidh cràdh Golgotha agus buairidhean an diabhuil !
  Às aonais cumhachd Ìosa, thuit daoine, an àite a bhith a" togail rìoghachd de mhaitheas agus de cheartas, a-steach do linne na leas!
  Bidh na h-ulaidhean gun àireamh ann an anam an duine, dìreach ma thòisicheas tu gan creachadh, a "tiormachadh gu sgiobalta gun a bhith a" toirt leat beairteas!
  Bidh a h-uile gnìomh gnèitheasach, ulaidh a bhios tu a" roinn eadar dithis agus chan e aon mhèirleach, ga ghoid bho do chridhe!
  Tha rudeigin cumanta aig a h-uile duine ri prìomhadaiche, tha e math ma tha comas, ach mar as trice eòlas!
  Bhiodh e èibhinn mura robh e fìor!
  Gu mì-fhortanach, tha barrachd air fir reusanta agus luchd-poilitigs onarach againn!
  Ge b'e neach a bhrathas 'anam fanaidh e gu bràth ann an call - bheir e neo-bhàsmhorachd air son bàsmhor !
  Mar as trice bidh buaidh thairis air neach-dùbhlain làidir a" cosg barrachd, ach cha toir thu seachad e gun dad!
  Chan urrainnear murt a bhith air fhìreanachadh le fèin-ùidh agus prothaid - is e dìreach urram, saorsa agus an dùthaich mhàthaireil a tha a" tagradh fòirneart!
  Bu chòir math a bhith le gunna-inneal,
  Buail mar stàilinn feargach!
  Gus am bi fuil a' sruthadh mar eas,
  Chan eil tròcair aig olc, marbh a h-uile duine!
  A-mach às a h-uile obair ealain, is e sàr-eisimpleirean armachd a tha gu daingeann ann an cuimhne dhaoine agus a dhùisgeas na deòir as motha!
  - Dealbh air a pheantadh le fuil: nas gile na dealbh ola agus a" seargadh mòran nas slaodaiche!
  Bidh duine còir a" cur ceartas os cionn teaghlach is càirdeas! Feumaidh aon lagh a bhi ann airson naimhdean agus chairdean, direach mar a tha aig fear d'a mhnaoi !
  Tha làthaireachd laghan eadar-dhealaichte a" tionndadh ceartas gu bhith na strìopach!
  Neartaichidh neach-dùbhlain làidir do bhodhaig agus toil, nì e nas làidire thu - truaillidh an neach lag d" anam agus lagaichidh e do bhodhaig, ga dhèanamh nas laige!
  Mar sin tha an t-slighe dhoirbh a" toirt buaidh mòran nas fhasa!
  Thathas a" toirt làmhan dha saighdear airson losgadh, agus eanchainn gus stad ann an tìde!
  A" marbhadh amadan: tha e an aon rud ri bhith ga shàthadh le snàthad, tha e coltach ri bhith a" losgadh air fear spaideil le bhith ga bhualadh le slige!
  Is e nàdur màthair an duine, agus chan urrainn màthair innleadair mòr a bhith na amadan iomlan! Ged nach eil innleachdas practaigeach aice!
  Is e peilear an dòigh foghlaim as èifeachdaiche ann a bhith a" conaltradh ri daoine òga, a bharrachd air seann daoine!
  Chan eil ach èifeachdas a 'bhuaidh a' lùghdachadh! Gu tric caillidh tu an t-ùghdarras agad, ach ma thèid do ghlacadh, feumaidh tu zombies a thogail!
  Bidh creideamh a" lughdachadh duine pròiseil gu ìre beathach - a" toirt roghainn eadar caora is gobhar!
  Tha e nas fheàrr do chraiceann a thoirt do dhaoine mar chaora na a bhith a" sèideadh gu bràth mar nathair!
  San fharsaingeachd, chan e a-mhàin mìneachadh litireil a th" ann am bun-bheachd a bhith ag obair le do cheann, eadhon nuair a thig e gu ealain armachd!
  Ma tha thu airson a bhith beairteach, bi air do bhaisteadh mar Iùdhach; ma tha thu airson a dhol briste, faigh iasad bho Iùdhach!
  Bidh luaidhe a" cuideachadh le cnàmhadh, gu sònraichte ma tha am pill ann an cruth cartridge!
  Tha oifigear nach gabh brìbean coltach ri siùrsach òigh!
  Mar as trice, gus fear a shàbhaladh feumaidh tu am fear eile a mharbhadh! Chan eil teagamh nach e lagh cruaidh a tha seo, ach tha e ag ath-nuadhachadh cothromachadh nàdarra gnèithean!
  Chan eil trodaiche nas fheàrr air an t-saoghal na saighdear Ruiseanach, agus chan eil tyrant nas motha na seanalair Ruiseanach!
  Tha cus sòghalachd na chomharra air suarachas, tha suamhanas na adhbhar tobhta a tha ri thighinn!
  Briathran glic à beul bastaird, mar thobar bho dhuslach sgudail!
  Tha a" bhuannachd agad ann am fad, ach tha a" bhuannachd agam san inntinn!
  Aig amannan faodaidh tu marbhadh, ach chan urrainn dhut dòchas a thoirt air falbh gu bràth!
  Ann an cogadh, ma chailleas tu diog, faodaidh tu sìorraidheachd a chall!
  Tha tùr àbhaisteach truagh am measg nan skyscrapers, ach mòrail am measg bhothain!
  Tha an duine a 'gèilleadh do fhorsa, a' toirt spèis do an-iochd, a 'dèanamh tàir air caoimhneas agus chan eil e a' cur luach air caoimhneas!
  Is e gnè an leigheas as fheàrr airson a h-uile tinneas inntinn, ach gu mì-fhortanach tha e daor agus duilich fhaighinn!
  Am fear nach eil dèidheil air gnè, chan eil e dèidheil air beatha agus chan eil e a" cur luach air toileachas na feòla!
  Coltach ri fìon tha bàrdachd a" fàs a luach thar ùine, ach chan eil eadhon linntean a" leigeil leis na loidhnichean seargadh no na sradagan a dhol a-mach!
  Tha saighdear coltach ri coimpiutair - tha e a" cunntadh aon no neoni, ach tha gaisgeach na charaid agus na nàmhaid!
  Tha an duine eadar-dhealaichte bho bheathaichean ann an daonnachd, agus an comas a bhith an aghaidh instincts!
  Bidh fòirneart an aghaidh bhoireannaich uaireannan a 'toirt a-mach clann fallain, ach chan eil fòirneart an aghaidh nàdair a' dèanamh ach uilebheistean!
  Ma tha màthair an-iochdmhor, mar sin tha a 'chlann! Mar a tha nàdur, mar sin tha a shliochd - duine !
  Tha càirdeas air a shireadh o dhaoine làidir, àrach bho na saoibhir, agus tha dìlseachd air a nochdadh do na daoine gun amharus !
  Is e ionnsaigh an dòigh as fheàrr air buannachd àireamhach an nàmhaid a neodachadh - tha toirt orra sabaid air ais mar a bhith a" gearradh dheth leth an gàirdeanan!
  Airson boireannach, tha gaol na thlachd agus teachd a-steach, dha fir tha e na thlachd agus na chosgais!
  Tha a bhith a" cruthachadh ball-airm ùr airson neach mì-mhoralta coltach ri bhith a" sàbhadh casan cathair nuair a tha ròp air a phasgadh timcheall do mhuineal!
  Nuair a ràinig iad faisg air Ufa, thug na balaich iomradh air crìoch a chur air an obair gu Pugachev.
  Chuir e iongnadh air an tuathanach gun robh a' chlann ag obair cho luath. Agus gu dearbh thug e duais dhaibh. Thug e crois airgid dha gach fear. Agus dà cheud rubles gach fear.
  An sin thàinig an ionnsaigh air Ufa. Tha Margarita agus Oleg, mar a bha e an-còmhnaidh, air thoiseach agus tha iad a 'toirt ionnsaigh gu luath.
  Bidh iad a" sgoltadh nàimhdean le sabers agus a" tilgeil bhomaichean.
  Bha gearasdan Ufa cheana lag o'n acras, agus bhris buadhan nan reubaltaich an spiorad.
  A bharrachd air an sin, tha faisg air leth-cheud mìle saighdear aig an rìgh Cossack - feachd mòr ...
  Às deidh dha Oleg Rybachenko an ceannard a chuir gu bàs, ghèill na sabaidean a bha air fhàgail.
  Chaidh iad a mhionnachadh, chaidh na braids aca a ghearradh dheth, agus chaidh gearradh fuilt Cossack a thoirt dhaibh. Roghnaich cuid de na h-oifigearan a dhol còmhla ri Pugachev. A bheil sròn nas fheàrr?
  Ann an ùine ghoirid, chaidh Ufa a thoirt gu furasta. Agus bha aithreachas air eadhon an Tsar Cossack nach do chuir e stoirm air baile Yaitsky.
  San fharsaingeachd, chaidh cùisean nas fheàrr airson Pugachev. A-nis faodar barrachd shaighdearan a chuir gu factaraidhean Ural. Agus thathar ag iarraidh air Beloborodov na bailtean-mòra gu lèir agus Tobolsk a ghabhail.
  Chaidh an co-dhùnadh gu cinnteach a dhol gu Kazan, agus an uairsin gu Moscow. Thuirt Emelyan Pugachev eadhon gun robh a mhac Tsarevich Pavel fhèin air a dhol a-steach don iomairt agus gun toireadh e seachad an rìgh-chathair dha athair. Ann an suidheachadh sam bith, bha mòran a 'creidsinn seo.
  Lean arm Pugachev a 'fàs. Thàinig naidheachdan mu ghlacadh grunn fhactaraidhean Ural eile, agus gunnaichean ùra, solar agus fùdar-gunna.
  Às deidh sin chaidh arm mòr a-mach air iomairt. Ghluais i ri taobh na h-aibhne, air an dà bhruaich a dh'ionnsaigh an Volga.
  Bha Tsar Emelyan Pugachev toilichte agus toilichte. Gu ruige seo tha cùisean a" dol glè mhath dha. San fharsaingeachd, cha deach na reubaltaich a-riamh a bhualadh gu mòr. Agus tha cliù an Tsar Ruiseanach ùr ag èirigh. Agus a h-uile latha bidh gaisgich ùra leis na mìltean a" tighinn còmhla ris.
  Tha mòran de shaighdearan eachraidh aig an rìgh fèin-ghairm cuideachd. Agus tha a h-uile càil a 'fàileadh mar fhìor bhuaidh.
  Bidh na maoir-chloinne a" ruith air thoiseach air a" chòrr den arm. Tha iad sunndach agus a" gàireachdainn gu mòr.
  An seo tha na gaisgich òga a' toirt ionnsaigh air faire nan husars. Gearradh goirid, grenades no dhà air an tilgeil le òrdagan lom. Agus chaidh na saighdearan a sgrios.
  An ath rud tha daingneach Osa. Anns an fhìor sgeulachd, thug i a-steach gun sabaid. Mar sin chan eil na balaich air duine sam bith a mharbhadh no a mharbhadh fhathast.
  Dh'fhàs iad beagan leamh eadhon... Sheinn na gillean;
  Thog Spartak tràillean gu gnìomhan gaisgeil,
  Gus cuing nam prionnsachan gràin a thilgeil air falbh...
  Thionndaidh e am mì-fhortanach gu bhith na sgaoth de dh'iolairean -
  Tha an gairm sìmplidh - leudaich do bhruadar!
  
  Tarraing an claidheamh le sabaid,
  Agus gu tròcaireach cuir sìos do nàimhdean olc ...
  Gu fortanach, fosglaidh tu an t-slighe gu luath mar neach-sabaid,
  Bidh an neach a chaochail beò gu bràth ann an clach-ghràin!
  
  Gheibh sinn a' ghealach o'n speur, gun fheum,
  Fosglaidh sinn raointean Mhars mar gheatachan,
  Agus creid ann an Venus, thig mi ...
  Tuitidh an t-Slighe Milidh gu lèir fo chlaidheamh a" ghaisgich!
  
  Tha rionnagan anns an adhar agus sùilean nigheanan -
  Bidh iad a" deàrrsadh le sapphires agus rubies ...
  Agus tha mo smuaintean fiadhaich ag itealaich -
  Nuair a ghlùin ar sinnsear taobh Mamaia!
  
  Dh'èigh an Chelubey bàsmhor anns an t-sluagh -
  Theid an Rus sin fo ionga na cuairte...
  Tha an glaodh seòlta neònach - marbh a h-uile duine:
  Gu bheil an gàire agus na h-òrain fhuaimneach air bàsachadh!
  
  Thugadh am freagradh o Peresvet gu h-ard,
  Sèididh sleagh agus an nàmhaid ann an trom-laighe ifrinn ...
  Cha bhi Zindan a 'feitheamh ris a' ghaisgeach -
  Bidh sinn a" buannachadh, tha sibhse a" creidsinn ann!
  
  Tha creag neo-thruaillidh - tha laithean anns na neoil,
  Chan ann a h-uile uair a bhios fortan agus duaisean ann ...
  Agus tha na bailtean againn nan teine, nan solais,
  A rèir choltais cha do chùm sinn suas ris a" bhlàr nas motha!
  
  Ach fios a bhith agad air àite na Ruis ann am buaidh,
  Ar sinnsear Caesar, am Macedonian uamhasach ...
  Bidh na planaidean a dh'aithghearr a 'tionndadh gu pàrras,
  Tha càise le tì glè bhlasta Poshekhonsky!
  Ghèill daingneach Osa, mar ann an eachdraidh fìor, gun sabaid. Mhionnaich an gearastan agus a cheannardan dìlseachd do rìgh nan Cossack. Agus às deidh sin ghluais arm Pugachev air adhart. A 'caismeachd gu soirbheachail agus a' tighinn còmhla ri mìltean de luchd-tuatha. Arm mòr a tha a 'fàs gu luath. San taobh an ear, ghabh na Pugachevites grunn bhailtean eile agus chaidh iad gu Tobolsk, far an do ghabh buidheann Delong fasgadh.
  Chaidh cha mhòr a h-uile factaraidh Ural a thoirt fo smachd leis na reubaltaich, agus tha rianachd ùr ann an sin. San taobh an iar ghabh iad Samara agus dhaingnich iad iad fhèin an sin. Tha barrachd is barrachd dhaoine a" leantainn nan reubaltaich.
  Agus air cùlaibh an rìgh tuathanaich tha feachdan mòra. Tha mòran den luchd-taic aige ann an Kazan fhèin. Riaghladair Kant, tha an Gearmailteach seo gu litireil air chrith le eagal. Chaidh buidheann bheag a chaidh a chuir a choinneachadh ri arm Pugachev a ghlacadh. Tha Potemkin, a tha anns an Kazan Kremlin, cuideachd air chrith leis an eagal.
  Dè as urrainn dha a dhèanamh an aghaidh a leithid de arm ...
  Agus Oleg Rybachenko agus Margarita a-rithist a 'cluich cleasan. An turas seo, ghluais iad gu àm Ealasaid Petrovna. Agus ghlac iad Friedrich. Ach sin sgeulachd eile. An sin dh" fheuch e fhèin agus Margarita, agus rìgh mòr na Gearmailt, às deidh a" chùis, a ghlacadh. Agus chaidh na geàrdan aige a mharbhadh.
  Chaidh am balach agus an nighean air adhart mar doineann, gu h-àraidh bhon a chaidh Friedrich fhàgail le tèarmann beag. Ach gheàrr a" chlann seo a h-uile duine suas agus thug iad air guailnean a" chomanndair iad gu campa na Ruis. Mar sin ghabh a" Ghearmailt grèim air.
  Agus chuir an Ruis an sàs ann am Prussia an Ear.
  Agus bha Ealasaid an dara fear beò na b'fhaide ann an aoibhneas. Agus fhuair an t-oighre Peadar bàs le colic hemorrhoidal. Mar sin bha an Ruis comasach air a buannachdan a ghleidheadh. Ach cha do dh" aonaich a" Ghearmailt a-riamh!
  Agus an uairsin thàinig Co-fhlaitheas na Pòlainn-Liotuàinia gu tur gu bhith na phàirt den Ruis ...
  Uill, dh'fhuirich Oleg Rybachenko agus Margarita Korshunova an sin airson ùine ghoirid. Agus tha misean cruaidh ùr aca!
  Ach airson a-nis faodaidh Pugachev a dhèanamh às an aonais. Tha rudan nas cudromaiche ri dhèanamh.
   Seo e Oleg Rybachenko, a rèir coltais sàr lùth-chleasaiche, ged a tha e gu math òg, a 'gabhail pàirt airson an Ruis ann am farpaisean meadhan-aoiseil. Aon an aghaidh ceud ridire taghte. Agus shìn iad eadhon cudthroman ra chasan, airson a dhèanamh na b'ionraic. Dè mu dheidhinn Oleg Rybachenko? Tha cumhachdan fantasy Superman an-còmhnaidh air a bhith a" fuireach taobh a-staigh e, oir is e bruadar a tha seo agus chan e bruadar, ach rudeigin mean air mhean, far a bheil a h-uile aisling falaichte a "tighinn gu buil.
  Bha eadhon seachd solais anns an adhar. Agus is e dath a" bhogha-froise gach fear dhiubh.
  Air a bheulaibh tha am Prionnsa Teàrlach Breatannach, le tiodhlac sònraichte: maitheanas agus tròcair a thoirt dhaibhsan a tha nan seasamh air beulaibh an tunail bàsmhor, tro bheil an t-slighe gu saoghal eile a" fosgladh.
  Agus chan eil annad ach balach a tha ann an àite far a bheilear a" co-dhùnadh mar a thachair do dhuine mòr às deidh bàs.
  Chaidh Oleg Rybachenko a bhualadh sa chas gu pianail nuair a chaidh geimhlean a bharrachd a chrochadh. Is gann a b" urrainn don chòirneal òg casg a chuir air a" chlisgeadh a" teicheadh às a bhroilleach.
  Dh" fhàs a chorp eadhon na b" òige, dìreach mar bhalach àrd-sgoile òg, agus gun a bhith cho fèitheach "s a bha e roimhe.
  Agus am prionnsa, a" gabhail air nach do thachair dad, dh"èigh e gu bodhar, le beagan corraich na ghuth:
  - Mar sin, a-nis tha thu air teirmean co-ionann... Cuspairean mu ghluasad eich luath, caismeachd!
  Thòisich an luchd-èisteachd a bha nan suidhe anns na standan ri feadaireachd àrd.
  Tha Oleg Rybachenko, co-dhiù ann an sealladh co-shìnte, na shàr-fhear den chlas as àirde. An seo bha aithreachas orm gun do leig mi leis na h-iarannan a cheangal rium fhìn. Aig a" chiad sealladh, chan eil fichead not no naoi cileagram idir; tha armachd aig farpaisich nach eil nas lugha de chuideam. Ach ma tha iad ceangailte gu sònraichte ris na casan, agus gu bheil na buill air an crathadh, cha bhith seo coltach ri neòinean do dhuine sam bith.
  Is gann gun urrainn dhut gluasad leis a" bhodhaig lùghdaichte agad.
  Anns a 'chiad chuairt, bha a h-uile neach-dùbhlain aig Oleg Rybachenko, a bha air ùr thighinn don t-saoghal ùr, a' rèiseadh ann an colbh aonaichte cha mhòr le spìcean. Fiù 's tron deuchainn phractaigeach, ann an stoidhle rèis fantasy, bha an luchd-sabaid gan giùlan fhèin cha mhòr gu nàdarrach do dhaoine.
  Cha robh am balach sgrìobhadair a" faireachdainn gu math socair. Agus chan eil an neart idir mar a bha e roimhe... Chan eil rudeigin a' cur thairis air le lùth. Agus chan eil coltas do bhodhaig nas motha na deich bliadhna a dh'aois, ach bha e dà-dheug. Agus tha an luchd-dùbhlain tòrr nas motha na thu fhèin agus ruith.
  A" leum is a" suirghe nar stamagan, ag atharrachadh ris an rud neònach
  èideadh, buill-airm agus blàthachadh. Bha an cearcall mòr, a-muigh de na liostaichean a" tomhas ochd ceud gu leth meatair agus air a dhealbhadh le trì còmhdach mu seach: leacan cloiche rèidh, molagan biorach (uaireannan b" fheudar do bhoireannaich casruisgte agus deugairean ruith thairis orra mar pheanas), agus gu sgiobalta greabhal cruinn air a chur sìos, air a dhlùthadh.
  Bha Oleg Rybachenko a 'smaoineachadh le eagal gur dòcha gun leanadh e air a' crìonadh mar seo gus an do thionndaidh e gu bhith na embryo agus mu dheireadh chaidh e à sealladh.
  No is dòcha gu bheil seo dìreach airson ùine na deuchainn?
  Thachair gach còmhdach ceithir tursan, chaidh an fhaid a bu mhotha a lorg air clachan biorach, agus mar sin bha e do-dhèanta ruitheam ruith èideadh a chumail ann an dòigh àbhaisteach.
  B 'e Oleg Rybachenko, a thàinig gu bhith na bhalach mu dheireadh, an aon fhear a bha a' ruith casruisgte agus a 'faireachdainn brògan an aona rùisgte aige. Tha, tha e soilleir gu bheil na suidheachaidhean neo-ionann.
  Ach leis a h-uile càil seo, bha gach com-pàirtiche anns an rèis marbhtach, am blàr naomh airson àm ri teachd na h-ìmpireachd, ga mheas fhèin, mura h-e an trodaiche as làidire anns a "chruinne-cè, an uairsin mòran nas àirde na an ìre de luchd-tuatha cuibheasach gòrach. Uill, chan eil bastard Ruiseanach sam bith co-fharpaiseach dhaibh.
  Agus tha e eadhon na irioslachd gun do chruinnich na h-uimhir dhiubh an aghaidh a" bhalaich rag.
  Gu dearbh, bha tòrr pian aig Oleg Rybachenko anns a 'chas ìseal aige, a bha air a bhruthadh le buille crùbach bho sledgehammer. Às deidh dhi a dhol tro "baisteadh" gun tròcair, dh" fhàs i eadhon agus thionndaidh i gorm. Ooh, a ghobhainn gu bàs, bu mhath leam do bhualadh le cnaganan mo dhòrn nad theampall maol. Gus a leagail mar sin, no eadhon nas fheàrr leis an aon sledgehammer trom, cumadh daoimean! Ge-tà, chan eil e a-riamh ro fhadalach! Anns a" chruinne-cè seo, ruith am balach casruisgte, na thlachd annasach dha Muscovite dùthchasach agus prionnsa, gu h-àraidh leis an ro-chùram agus an dòigh-beatha aca. Fìor, a-nis thòisich Oleg Rybachenko a 'coimhead eadhon nas òige - gun a bhith nas sine na deich, aon bhliadhna deug aig a' char as àirde, agus cha robh coltas mì-nàdarrach air a chasan-rùisgte balach.
  Thog am balach còirneal suas agus sheinn e:
  - Am fear a tha sunndach gàire! Ge bith cò a tha ga iarraidh, gheibh e e! Bidh an neach a shireadh an-còmhnaidh ga lorg!
  Bha mothachadh geur nan clach a nis a' sealltuinn taitneach agus cruaidh a' tolladh aig a' cheart am. Ach cha do thionndaidh seo ach air an deugaire shìorraidh, no an àite am balach.
  Agus thòisich an lùth a bha air a dhol air ais a 'tilleadh gu na fèithean òga.
  Às deidh an treas cearcall, rinn grunn ghaisgich meadhan-aoiseil agus fìor làidir oidhirp cha mhòr hysterical, le cuideachadh bho mhì-mhisneachd eich, faighinn air adhart. Rinn iad magadh fhad "s a bha iad a" coiseachd agus eadhon thòisich iad a "faighinn suas mean air mhean le Oleg Rybachenko, aig nach robh ionadan sònraichte agus a bha fhathast a" coiseachd aig earball a "cholbh.
  Cho-dhùin am balach còirneal gun a bhith a" sparradh rudan fhathast agus feitheamh.
  Thòisich an cruthachadh a 'sìneadh mean air mhean, mar bhroinn boa constrictor, agus mar-thà air a' chòigeamh cearcall bha na gaisgich uile a 'ruith gu eadar-dhealaichte. Chan ann mar a bha e roimhe ann an cùl mòr cinn a chèile, ach le beàrn mòr.
  Bha am meatailt a "cliogadh, chaidh e a-mach fo na bòtannan cruthaichte ...
  Chunnaic an geur-shùileach agus eòlach Oleg Rybachenko gu robh na saighdearan ann an armachd a 'fallas agus a' tarraing anail barrachd is barrachd. Tha e furasta a thuigsinn carson a bha iad a" crochadh slabhraidhean air a" bhalach casruisgte. Na bhalach le bodhaig aotrom, b" urrainn dha gu furasta àireamh iomlan de luchd-sabaid nas sine agus nas truime a chuir sìos.
   A nis, le spàirn eu-dòchasach, ràinig fear dhiubh, air an taobh eile, am balach còirneal. Sheachain Oleg Rybachenko an oidhirp air a ghearradh sìos gu h-obann agus a chlaidheamh a chuir a-steach don cheann adharcach. Bha am buille tionndaidh bodhaig cho làidir is gun do spreadh clogaid an nàmhaid agus thuit e anns a" ghreabhal le ceann fuilteach. Rug grunn nigheanan, òrd ann an còtaichean geala agus slipers dubha, air a" ghaisgeach mì-shealbhach.
  Cha b" urrainn dad a chuideachadh!
  Thug Oleg Rybachenko, a 'cluinntinn an t-iongnadh iongantach, fa-near gu feallsanachail:
  - Tha e nas fheàrr do leanabh làidir a bhith mar a tha e, agus a bhith coltach ri inbheach làidir tha e an-còmhnaidh nas fheàrr a bhith a" coimhead eadar-dhealaichte bhon dòigh sa bheil e! Ach co-dhiù, tha e nas fheàrr do riaghladair gun a bhith a 'nochdadh lag - eadhon ged is e mealladh a phrìomh neart!
  Nach eil an t-àm ann a bhith ag obair nas lùthmhor?
  Oleg Rybachenko, a 'tionndadh air na clachan biorach a thug taic dha a shàilean, a' gearradh a-steach do armachd an dàrna fear. Thuit e, ach leum e suas sa bhad, agus chleachd am prionnsa crìochnachaidh snìomhadair, a 'bualadh a chas bhrùideil sa cheann, a bha air slànachadh mar-thà rè an ruith. Cha robh dùil aig an nàmhaid ri ionnsaigh cho luath, agus, an dèidh dha teampall a bha còmhdaichte le a chlogaid a chall, mar laogh air a mharbhadh le cluba bùidseir, thuit e thairis.
  Bha rudeigin ann airson a bhith moiteil! Ged a tha e a 'goirteachadh beagan.
  Pòc marbhtach, gu h-àraidh leis gu bheil am pìos iarainn a" meudachadh cuideam na buille. Às deidh sin chluich Oleg Rybachenko don luchd-èisteachd airson barrachd ùine agus leig e leis fhèin a bhith air a ghlacadh leis an treas fear - Comte de Lacafer. Bhuail e ro àrd leis a chlaidheamhan agus chaidh a thuisleadh, rud a bhris a chas. Gu dearbh, chuir na pìosan iarainn stad ort bho bhith a 'ruith, ach còmhla riutha bha thu a' faireachdainn gu robh thu a 'bualadh le tuagh.
  Chuir am balach còirneal a-mach a theanga agus leum e na b" àirde, a" faireachdainn barrachd is barrachd lùth ann fhèin.
  Mar sin, gu dearbh, tha barrachd ùine aige, mar Bruce Lee, Jackie Chan, Steven Seagal, agus is dòcha eadhon nas fheàrr na iad uile còmhla, airson a sgilean a leasachadh.
  Mura h-eil, gu dearbh, bidh ùine gun tròcair a 'toirt air falbh dearmad. Ach tha dòchas ann gun sàbhail Margarita e.
  Agus a-mhàin air an naoidheamh uchd, bha an neach-crìochnachaidh òg, a 'breabadh gu dùbhlanach, ag àrdachadh a astar. An toiseach, fear an dèidh a h-aon, mar bhàta-motair buidhe, chaidh e seachad air a h-uile duine a bha beagan air chùl, gu tròcaireach gun a bhith gam bualadh. Fìor, bha càraid aca, gun a bhith a 'toirt meas air uaislean a' ghille, a 'ruith bho gach taobh, ach gheàrr am muileann-ruith sìos iad, gus an do dh' fhalbh an cinn. Is e bàs a th" ann mu thràth gun chothrom sam bith.
  Thuirt Oleg Rybachenko:
  - Cogadh, tha cogadh ann!
  Thachair ni-eigin do shliochd nan Lochlannach agus nan Sacsonach cogaidh ; cha d' rinn iad dànadas a dhol a stigh air a' mhòr-shluagh, ach lean iad a' ruith. Is dòcha gu robh an àrdachadh àireamhach aca a" toirt buaidh air innleachdan mar sin. No na riaghailtean neo-sgrìobhte de gheam marbhtach? Oleg Rybachenko , gun a bhith a 'dèanamh cabhag air duine sam bith, thòisich e air grèim fhaighinn air na stiùirichean ris an canar. Gu dearbh, dusan gaisgeach crùin eile, agus fiù 's an fheadhainn aig an robh sealbh air aon no eile, gun teagamh cha b' urrainn a 'còrdadh suidheachadh seo. Ach às deidh dhaibh còig a chall, airson adhbhar air choireigin cha do ruith duine gu dìoghaltas. A rèir choltais bha na Ruiseanaich a" tuigsinn nach cuireadh iad lagachadh gu farpais Skopin-Shuisky a shàbhaileadh e.
  Fiù mura h-eil e ach na bhalach san fheòil, tha eòlas aige air seann shaighdear de dhiofar linntean.
  Agus chan ann a-mhàin ann an arm Emelian Pugachev.
  Agus nuair a chuir Oleg Rybachenko a-mach a theanga agus dh'àrdaich iad an astar eadhon nas motha ann an sàrachadh. Ach thuirt an anail throm seo uile airson ùine ghoirid. Càite am bu chòir dhaibh a dhol? Ach tha na Lochlannaich agus na Sacsonaich làidir agus foghainteach. Leagaidh iad sios cnàmhan, ach cha toir iad suas an cuid. Airson aon bhliadhna air fhichead, chùm an t-Suain a-mach an-aghaidh saighdearan Ruiseanach Pàdraig Mòr, mu dheireadh a 'toirt air a' chùmhnant sìthe a bhith foirmeil chan ann mar cheannsachadh, ach mar cheannach. Chuir iad às do stàit na Ruis, a 'lùghdachadh an àireamh-sluaigh le còigeamh cuid aig àm a' chogaidh!
  Leum am balach còirneal suas, a 'seachnadh an tilgeil.
  Agus seo nuair a rug boireannaich deichnear chloinne airson gach teaghlach!
  Is e an sliochd fallain sin an iuchair gu soirbheachas cumhachd sam bith.
  Agus fhuair Breatainn air an aon chogadh a bhuannachadh leis an Ruis, an dèidh a 'mhòr-chuid den Crimea a ghabhail thairis. Thionndaidh na Breatannaich a-mach gu bhith làidir an uairsin, airson a "chiad uair ann an cairteal na mìle bliadhna, a" faighinn air falbh pàirt den fhearann às an Ruis.
  Bhuail am balach air a' ghaisgich lag, agus thuit an corp gun cheann air na clachan. Thòisich an fheadhainn eile a 'toirt anail eadhon nas duilghe, a' feuchainn ris an astar aca àrdachadh.
  Ach an turas seo, bidh Oleg Rybachenko gan caitheamh sìos gu ìre sgìth. Chan urrainn dhaibh farpais ris. An rigmarole de bhith a" sàrachadh neach-ionnsaigh neo-conaltraidh aig astaran cha mhòr co-ionann.
  Chuimhnich mi air an dian theine le luchd-sniper ann an Chechnya. Is e fìor chogadh nerves a tha seo. Tha e tòrr nas fhasa an seo. Agus thig an nàmhaid gu crìch àraidh.
  Mar sin chùm am balach còirneal an aimsir "bunnies" aige airson ceithir cearcallan slàn. An uairsin cha robh aca ach an astar borb seo a lughdachadh gus faochadh a thoirt don teannachadh do-ruigsinneach. Feumaidh sinn neart a thomhas, a Dhia deònaich, co-dhiù beagan faochadh. Oleg Rybachenko, ann an clisgeadh, eadhon thilg e a-mach àireamh, thilg e suas a chlaidheamhan, rinn somersault agus ghlac e a-rithist e. An uairsin rinn e gluasad acrobatic coltach ris a-rithist, ag ràdh:
  - Tha na Ruiseanaich a" geur-leanmhainn air na Gearmailtich, cha chuidich eòlas! Rach gu ifrinn a ghillean - mincemeat daonna!
  O, dè an lùth agus an neart fiadhaich a tha ann am bodhaig balach.
  Nuair a bha foighidinn an Duc de Delonge air a lìonadh chun bhruthach, dh" èigh an t-àrd-cheannard gu feargach:
  - Dèan sabaid, a mhic nan geàrr fliuch!
  Ged a dhèilig na saighdearan gu dona ri seo.
  - Gu cath fuilteach ! - Choisich am prionnsa gu h-àrd, cha mhòr a 'reubadh a chordaichean gutha.
  Gu dearbh, tha e tàmailteach a bhith a" ruith air falbh bho bhalach.
  Rinn Oleg Rybachenko gàire glic:
  - Mu dheireadh tha rudeigin ri dhèanamh!
  Uill, tha an t-eòlas aige cho farsaing mar-thà nach eil e a" cur dragh air gu bheil an luchd-dùbhlain aige tòrr nas motha.
  Stad an anail a-mach, gaisgich sgìth am measg nan geàrdan àbhaisteach gu h-obann agus thog iad na buill-airm aca gu sgiobalta. Dh" èirich na h-uaislean a bha a" ruith às deidh Oleg Rybachenko sa bhad: chan eil teagamh nach fheum duel le nàmhaid, eadhon "naomh" (tha, tha e naomh, an diabhal fionn!) ùine luachmhor a chaitheamh. An seo, às deidh a h-uile càil, tha dusan nach e an luchd-sabaid as miosa a "reubadh aig an aon àm. No faodaidh iad feitheamh ùine ro fhada, is dòcha eadhon gus an adhlaic iad e ann an uaigh. Agus ma thachras rudeigin, bidh an "diabhal beag" a" càrnadh sa bhad agus a" cladhach a-steach don chloich. Chuir iad an diomhanas agus an uaill.
  Biodh an luaths na bu luaithe agus dh" fhàs iad sa bhad ann am briseadh-dùil: chualas clang dùbailte, goirid de mheatailt, agus luchd-fulaing ùr a" bhlàir naomh, a" sileadh fliuch, thuit iad, a" sreap gu cruaidh air an talamh.
  Tha am balach gu math luath, agus tha an fhreagairt aige nas luaithe na freagairt cobra.
  Mharbh an t-eòlaiche Oleg Rybachenko a 'chiad neach-dùbhlain aige le breab sìmplidh chun a' ghruag. Trite, ach èifeachdach. Tha mi a" faireachdainn duilich airson a" ghille, am bi e comasach dha gintinn às deidh seo? Ach chan eil e cho dràmadach. Rinn e, ge-tà, agus gu fortanach cha b" e fear a bh" ann, a dh" fhuiling "sgaradh" anns na leth-cheudan aige. Duine uasal aig an àm sin, suaicheantas teaghlaich le ròsan ruby. Fhuair an dàrna fear uilinn leum air an t-sròin. Tha tòrr fala ann agus tha coltas bualadh air... Sin a tha gluasad bodhaig a bharrachd a' ciallachadh. Agus an uairsin ionnsaigh a thoirt air a 'chòrr.
  Tha thu cho luath ri mongoose. Chan urrainn don luchd-dùbhlain agad cumail suas.
  Chaidh fear dhiubh a bhreabadh sa chorp sa bhad leis an dà chas leis a" bhalach chòirneal. Bha 'n armachd air a lùbadh, dòrtadh fala a mach o chùl a bheoil, 's am fear eile air a shàrachadh le buillean banail a' chlaidheimh air clogaid maol le adhaircean cam. Agus chaidh an ath neach-dùbhlain a bhualadh san smiogaid le làmh stàilinn. Bidh e a" gearradh a-mach gu math ma bhuaileas tu air an fhìor oir. Ruith an còrr air a" bhalach chòirneal.
  Tha e coltach gun tug paca mathain ionnsaigh air cuilean a" mhadaidh-allaidh gaisgeil.
  Ach rinn Oleg Rybachenko a h-uile càil ceart, fàsaidh iad sgìth agus ruithidh iad a-mach à smùid. Agus chan eil na gluasadan mar an ceudna agus chan eil am freagairt mar an ceudna. Faodaidh gaisgich a tha gu math làidir gu corporra ruith cho mòr ann an armachd, ach chan urrainn dhaibhsan a tha cleachdte ri sabaid air muin eich sin a dhèanamh. Chùm iad orra a-mhàin air sgàth am feartan làidir-thoileach. "S math a rinn thu gun teagamh.
  Chan eil am balach, ge-tà, air a chòmhdach idir, ach mar thoradh air an ath-bhualadh iongantach aige, bidh e a 'teicheadh gu furasta.
  Thug Oleg Rybachenko , mar gum biodh e a" bruidhinn ri cuideigin, fa-near, mar Socrates òg:
  - Fhad "s a tha e gu math gaisgeil, chan eil saighdear a" dèanamh gòrach - bidh an ceannard a "dèanamh gòrach, a" cur shaighdearan gu far a bheil gaisgeachd a "fàs gealtach!
  Bidh nàimhdean a" feuchainn ri iad fhèin a thogail le sgreuchail cridheil agus ròin tairbh.
  Ach chan urrainn dhut na fèithean agad a mhealladh. Agus bha an luchd-cogaidh a‑nis air seachran mar chuileagan cadalach, a" cur bacadh air a chèile. A bharrachd air an sin, tha an innleachd breabadh neo-àbhaisteach dha muinntir Eòrpach. Chan eil siostaman dìon air an leasachadh air a shon, tha e coltach ris an aibideil Sìneach.
  Agus smaoinich dè - cha chuala iad eadhon mu ealain armachd!
  Agus tha an luath agus an-còmhnaidh ùr Oleg Rybachenko a 'gabhail brath air seo. An uairsin thòisich an taisbeanadh: breaban, claidheamhan, glùinean, uilleanan, aig astar seòlta. Fiù 's an rud as sìmplidh - a' bualadh air an fheadhainn bheaga ann an armachd. Chaidh deichnear fhireannach cumhachdach fhàgail nan laighe, a" sgreuchail, mar bhreaban air an tilgeil a-mach leis an t-sreap, air uachdar nan liostaichean, far an robh nigheanan is balaich a" ruith, fhuair iad cùram meidigeach sìmplidh sa bhad. Agus cha robh feum aig neach eadhon air a dhèanamh; chaidh an anam suas gu neamh. No ann an ifrinn, a rèir do fhortan. Airson adhbhar air choireigin, chuimhnich Oleg Rybachenko air an t-slighe ainmeil Vysotsky - bha d "anam ag amas air àrdachadh! Bidh thu air do bhreith a-rithist le bruadar ...
  Ach ma bha thu beò mar mhuc, fanaidh tu mar mhuc!
  Ach an uairsin thàinig an dàrna dusan cockroaches rabid le claidheamhan an àite giallan air Oleg Rybachenko. Dhiubh sin, cha mhòr nach do chuir ach triùir leis an tiotal, fo an ceannas agus an fheadhainn eile, seasamh an-aghaidh air a dheagh cho-òrdanachadh a rèir nan riaghailtean. Rinn iad oidhirp air seasamh ann an aon loidhne agus dh'fheuch iad, a dh'aindeoin an sgìths, ri gluasad cho luath agus cho mòr 'sa ghabhas. Gun a bhith a" leigeil leis a" chòirneal beag ionnsaigh an cruinneachadh sa bhad air uachdar an lann-cluiche.
  Tha an luchd-sabaid an seo eòlach, tòrr nas motha na am balach leth-rùisgte, tana ann an geimhlean, le casan gu math briste.
  Ach dh'itealaich Oleg Rybachenko ann an dòigh nach do leig e leotha eadhon a dhol suas; thuit a 'chiad dhà airson cleas sìmplidh, a' putadh swing chun a 'chinn, fhuair iad buillean don chorp.
  Chleachd Oleg Rybachenko feansadh air ais san fhicheadamh linn, agus cha robh e na choigreach dha.
  Agus bidh an armachd agus na h-asnaichean a 'crìonadh. Agus dhòirt fuil a‑mach mar thobar on àin bhriste.
  Thuit e air na clachan agus sgàin e mar searbhag.
  An uairsin lorg an t-sàil lom, gun tròcair teampall eile aig Baron de Mugasak. Shleamhnaich am balach còirneal eadar na ridirean, mar hamstair a-steach do tholl, agus uilleanan is giallan uair, dà uair. Ann an geamannan coimpiutair, ann an diofar ealain armachd, tha eadhon buille beag gu deireadh an smiogaid, bhon phuing cheart den tip chun an taobh chlì, comasach air an trodaiche as seasmhaiche a chuir dheth gu tur.
  Uill, chan eil a bhith a" coimhead coltach ri balach a" ciallachadh a bhith nad neach suirghe.
  Tha còig eile air fhàgail, ach chan eil Oleg Rybachenko eadhon a 'smaoineachadh mu bhith a' stad. Balach sìorraidh, a 'dèanamh corran, na sheasamh air a làmhan agus a' breabadh a 'bhratach anns a' mhuc.
  Bidh cnàmhan agus craiceann a 'spreadhadh, dòrtadh fala.
  Bòidheach, cha b" urrainn eadhon Jackie Chan dèanamh na b" fheàrr. Co-dhiù, sgrìob aon de na lannan a h-uile càil air na h-asnaichean lom agam. Ach is e neòinean a tha seo. Mar sin bidh am balach-phrionnsa eadhon nas feargach. Bidh tu a" glacadh chlaidheamhan aig do chasan, dìreach gus nach dèan thu cron ort fhèin. Mar as motha a bhios tu a" blàthachadh, is ann as làidire a bhios na builgeanan cumhachd annad. Air gach taobh, agus cas làidir, lom ann an amhaich a' chunntais mu dheireadh... Damn it, bhuail mac a' mhadaidh-allaidh am preas le biodag, nochd boinneagan fala air stamag Oleg Rybachenko.
  Bha e mì-thlachdmhor, gu dearbh, ach cha do chaill na fèithean làidir an oir.
  Tha am balach còirneal ag ràdh:
  - Chan eil cogadh, eu-coltach ri tàileasg, às aonais luchd-fulaing, agus tha geama tàileasg, eu-coltach ri cogadh, gun thoraidhean!
  Chrath am balach far na braoin de fhallas a bha measgaichte leis an leaghan scarlaid.
  B" e rud beag a bh" anns na lotan sin uile, agus mar sin sguir am fuil nuair a chaidh ceathrar eile a-steach. Chaidh claidheamhan a-mach, phòs a 'chiad dà neach-sabaid gu meacanaigeach, agus thionndaidh na lannan a-mach agus thuit iad còmhnard a-steach do na h-artaigilean carotid.
  Rinn Oleg Rybachenko gàire mar chuilean tìgear a" glacadh antelope airson a" chiad uair.
  Agus an dà chois eile ann an aon àite as ciallaiche. Gun a bhith tlachdmhor a thaobh bòidhchead, ach èifeachdach air sgàth dìth sgil bacadh.
  Tha e a" dol gu math agus tha thu làn brosnachaidh.
  Còignear luchd-dùbhlain eile. Tha iad uile coltach ri cuileagan cadail gu Oleg Rybachenko. Uill, ann an carachd, tha an dòigh "crùbag" "twist" agus dòrlach de shaighdearan beaga, air an dumpadh, a" nochdadh. Agus leum crìochnachaidh chun an trodaiche as truime air cùl a" chinn. Bidh e, a 'tuiteam, a' leagail an fheadhainn eile. Deagh obair!
  Bhuail am balach a chas a-steach don linne fala.
  Chan urrainn dhaibh fiù 's suas ri fichead!
  Sheinn Oleg Rybachenko, a" suathadh an torso snaidhte aige agus a" crathadh a shlabhraidhean:
  - Tha a h-uile dad do-dhèanta, tha fios agam gu cinnteach!
  Rè na h-ùine seo, chaidh dusan de na gaisgich as cruaidhe seachad air sealladh na sgeir mar chlach a chaidh a thilgeil bho chnap-starra agus a 'dol air adhart faisg air leth-chearcall. Bha aig Oleg Rybachenko, a 'gluasad gu socair, ri dusan neach-sabaid eile a chuir às. Ach tha e eadhon nas fheàrr gun a bhith fois bhon t-sabaid. Dh'fhàs na fèithean suas, chaidh an gearradh à sealladh dìreach aig slighe an stàile sabaid. Sin agad e, tha iad sgìth, agus bu chòir dhaibh a bhith anns an t-salachar. Bidh Oleg Rybachenko a" reubadh a-steach agus a" sgrìobadh a-steach mar corkscrew, a" snìomh air a ladhar, gu fortanach tha e a" deàrrsadh gu foirfe air an leac mhàrmoir, agus gun a bhith a" lughdachadh a chas sa bhad, bidh e a" bualadh ceathrar le pìos iarainn nan cinn.
  Coltach ri corkscrew - taois marbhtach.
  Uill, leig le duine fhathast a bhualadh sa bhroilleach le biodag. Bhris an craiceann troimhe, a 'dol an sàs anns na fèithean. Bidh thu a" togail a" bhiodag seo le do chorragan rùisgte agus ga thilgeil mar boomerang. Chaidh sgòrnan dithis aca a ghearradh. Bidh fuil a" frasadh a-mach. Chaidh dithis eile a ghearradh sìos le claidheamhan, agus an còrr le grìogagan (cia mheud a dh'fhaodar a mharbhadh!). Chan urrainn dhut dioplòma a cheangal ri sin. Ach sabaid gun tilleadh.
  Bidh fuil a" sruthadh bho chorp fèithe a" bhalaich. Bidh sruthan a 'sruthadh air feadh faochadh an tilgeadh.
  Bidh Oleg Rybachenko a 'giùlan mar leopard agus a-rithist a' briseadh tro luchd-ionnsaigh. Mar a tha iad ag ràdh; Biodh eagal a fir air a" mhnaoi, agus an duine na aingeal!
  Tha e na ridire Ruiseanach - am fear as fheàrr leis na diathan!
  Ach anns a 'chùis seo, biodh eagal air piuthar a bràthar Beatha! Bu toil leis a" chòirneal balach a bhith a" tilgeil bhiodagan le òrdagan sùbailte sùbailte. Bidh e a 'tionndadh mun cuairt a-rithist, a' toirt a-mach an luchd-dùbhlain mì-mhodhail aige, agus a-nis tha fear eile air a 'chùis.
  Mar a dh'fhàs e na b 'òige, chuir e dìreach inneal-crìochnachaidh gluasaid ris a' bhalach.
  Tha sin ceart, b" fheudar dha a" chùis a dhèanamh air a" chailleach olc le speal, agus chaidh a" chùis a dhèanamh oirre mu thràth. A-nis is e am prìomh rud a dhol seachad air claidheamhan sgrios. Ann an cogadh chan eil leth-charaidean agus leth-choigrich ann. Chan eil ann ach ceud sa cheud de dhaoine a-staigh agus taobh a-muigh. Tha mòran chom-pàirtichean ann agus eadhon barrachd nàimhdean.
  Shuidh am balach sìos ann an sgoltadh còmhnard agus sheas e suas sa bhad.
  Faodaidh tu a dhol seachad air cearcall slàn, a dhol seachad ann am farpais, faodaidh tu do chalpa a chruinneachadh ann an malairt gnìomhachais, ach chan urrainn dhut soirbheachadh nuair a tha do bhroinn cruinn agus do innleachdas air fàs rèidh! Chan eil innleachdan a dh'aona ghnothaich aig an nàmhaid. Mar sin cho-dhùin dusan neach-sabaid saigheadan a thilgeil air, agus rinn sianar oidhirp, a" bualadh cùl ri cùl. Tha iad den bheachd gur e ribe seòlta a th" ann, nam biodh e fhèin airson ionnsaigh a thoirt orra.
  Ghlac an còirneal balach an saighead agus thilg e fhèin am ball-airm le òrdagan rùisgte. Thuit an trodaiche le toll na stamag, a" tachdadh air fuil.
  Rinn Oleg Rybachenko gàire agus thòisich e a 'seinn, oir is e seo a cho-fharpais - àm ri teachd cinnteach na Ruis, far a bheil ùine a' dol seachad ann an neo-chunbhalachd agus ann an toinneamh neo-thuigsinn no iomraidhean eachdraidheil;
  
  cluasan òir arbhair -
  Mar thonn tha meirg nam bilean a' ghaoith...
  Lìonaidh sinn na glainneachan le playful
  Leig leis an abhainn sruthadh le champagne!
  
  Ar dùthaich mhàthaireil, an Ruis fhialaidh,
  Far a bheil còmhdach an fhoghair buidhe,
  Chan eil, creid mi, tha an t-Athair nas bòidhche,
  neachtar ubhal aibidh air a dhòrtadh!
  
  Agus anns a 'gheamhradh an sneachd iongantach airgid,
  Bha na lochan soilleir fo na sgaitean!
  Cia blasta tha ar n-aran cùbhraidh,
  Agus tha lann saber na Ruis geur!
  
  Tha snàthainn emerald air gach duilleag,
  Bidh corail a" deàrrsadh anns a h-uile bud ...
  Luchdaich a-nuas òran brèagha Solovyov. .
  Agus air an raon tha e coltach ri stad meileabhaid.
  
  Daoimeanan drùchd air feur,
  Bidh dandelion a" losgadh mar rionnag!
  Is tusa an t-Athair Orthodox,
  Bithibh beò gu glòir shiorruidh !
  
  Tha an saoghal brèagha, ged a bhios e uaireannan a 'gàireachdainn,
  'S faodaidh dànachd a bhi an-iochdmhor,
  Ach tha Rus naomh breagha,
  Tha sinn air an doras fhosgladh dha na h-aoighean uile!
  
  Leag Oleg Rybachenko trì saigheadan le a chlaidheamhan, agus leum e suas dithis eile, thog e iad le a chasan rùisgte agus thilg e iad air na ridirean seilg, agus thuit na claidheamhan air na ridirean a 'feuchainn ri ruighinn orra. Bhuail claidheamh anns na h-asnaichean e, ach an uairsin chaidh ceathrar a bhualadh air a cheann sa bhad, agus chaidh dithis eile a bhualadh le saigheadan anns na sùilean. Aon air an làimh dheis, agus am fear eile air an làimh chlì. Thug am balach còirneal ionnsaigh air an t-seisear, a' leantainn air a' seinn;
  
  Thog an neach-saidheans boma gu ciallach,
  Dè bha e a" smaoineachadh le ceann an tagraiche?
  Às deidh na h-uile, às aonais moraltachd, tha eadhon an duine glic na asal,
  Co-dhiù gheibh e tabhartasan airson a ghearan!
  
  Fhuair feadhainn eile patent airson a' ghunna,
  Dè a bhios saideal a" cur ann an orbit?
  Chan eil an neach-saidheans neo-chomasach armailteach,
  Na dèan breug don iomlanachd, a dhaoine uaisle!
  
  Feumaidh daoine a bhith ag obair airson a" chogaidh,
  Tha droch bheachd aca air a chèile.
  Chan eil mi a" tuigsinn carson a tha seo a" tachairt,
  A bheil duine a" dèanamh dad math?
  Bidh aon a" peantadh tanca ann an dathan uisge,
  Nì Katyusha eile sgeidse.
  Tha e air a bhith a" cruinneachadh gunna-inneal bhon sgoil-àraich,
  Agus is toil le ar deugaire a bhith a" caismeachd ann an cruthachadh caismeachd!
  
  Chan urrainn dha na sgiathan an corp gu lèir a chòmhdach, agus dìreach iad fhèin a ghluasad; cha do rinn na geàrdan ach e nas fhasa don nàmhaid na casan còmhdaichte gu lag a ghearradh dheth, agus le aon dòigh "siosar" sa bhad. Cuideachd, leis an t-slighe, bho gheamannan coimpiutair. An ath rud, tionndaidh mun cuairt agus ionnsaigh a thoirt air a 'chòrr. Mar a chanas iad, luaths. Tha grunn de luchd-sabaid fhathast a 'feuchainn ri a thoirt le bhith a' tilgeil, ach tha am balach còirneal ro dhealanach luath. Luas mì-dhaonna.
  Tha e mar cheetah a" ruith tro na spikelets.
  Agus bha an toradh fortanach don fhear nach deach a mhilleadh, ach a-mhàin air a shàrachadh
  Ghluais Oleg Rybachenko an nàmhaid le slabhraidh - chaidh brains a-mach.
  Tha iad ag ràdh nach eil fear san raon na ghaisgeach. Ach, tha grunn bhuannachdan aig loner, air an làimh eile, ann am blàr. Mar eisimpleir, maneuverability, meud beag, doirbh a bhualadh agus neo-shoilleir. Bha na nàimhdean an dòchas stampadh a dhèanamh air Oleg Rybachenko, ach cha robh e follaiseach gun do thòisich am balach còirneal a 'slaodadh sìos an astar eadhon beagan.
  Cha do chuir lotan no dian a" bhlàir maill air a" ghille.
  Air an làimh eile, bha e a 'sabaid barrachd is barrachd misneachail agus mheudaich e a bhuannachd thairis air an neach-dùbhlain aige. A bharrachd air an sin, sheinn e cuideachd.
  
  Às deidh na h-uile, tha epaulettes soilleir ann am bruadar,
  Dhuinne, uaireannan tha ghathan nas luachmhoire na a" ghrian.
  Às deidh na h-uile, chan eil àite air an Talamh truagh,
  Far nach bi fuil cuideigin a 'sruthadh dearg!
  
  Às deidh na h-uile, tha fear na mhadadh-allaidh do dhuine,
  Uill, uaireannan bidh cù lousy stinks!
  Cha toir e eadhon pìos arain dhut,
  A 'fuireach leis fhèin - an tiodhlac cruaidh!
  
  Ciod a' ghnè dhaoine thog an Tighearna an t-Athair ?
  Ciamar a tha an t-olc a" riaghladh an t-saoghail?
  Tha 'n righ borb 'na mhasladh am measg an t-sluaigh,
  Agus is e mo phrìomh charaid am bràthair ionnsaigheach Cain!
  
  Fhreagair an Tighearna : 'S i do roghainn,
  An-asgaidh, duilich, ach riatanach ...
  Smaointean nas gèire ma bhuaileas tu iad san t-sùil,
  Bidh daoine a" fàs balbh ma tha an saoghal aonaichte!
  
  Mar sin, is e cath do dhàn,
  Chan atharraich mi dad dhut an seo.
  Ged tha caos ifrinn a' riaghladh anns a' bhlàr,
  Chan eil dòchas ann airson aran furasta agus mìorbhail!
  
  Ach 's e mo rùn do neartachadh gu daingean,
  Gus aislingean a thogail le inntinn chumhachdach,
  Gus am fàs an snàthainn nas làidire na an t-sreath,
  Gus am bi duine air ainmeachadh mar ghaisgeach ann am blàr!
  Sgap am balach ridire dòrlach eile de choin ridire air an t-slighe. Mas e cogadh a th" ann, dèan mar gur e cogadh a th" ann.
  Bi mar mhadadh-allaidh ann am blàr le ailbhein agus bidh cothrom agad a" chùis a dhèanamh air a" phasgan.
  Bidh iad a 'tilgeil bhiodagan air, a' sèideadh le claidheamhan a 'dol seachad, ach tha na lotan a' dol à sealladh cha mhòr sa bhad, a bhrosnaich gu mòr an sgrìobhadair sgoinneil agus an Còirneal Oleg Rybachenko. Às deidh na h-uile, thàinig e gu bhith na superman, eadhon san fheòil. No rudeigin mar Clone Knight. Mar a bhios e a" gearradh phreasan iarainn, mura biodh a leithid de ionmhas iongantach aige, cha bhiodh na claidheamhan air seasamh an aghaidh a leithid de astar. Bha eadhon Margarita air a bhuaireadh; bha i a 'call a prìomh dhreuchd anns a' chàraid. Dè, ge-tà, nach robh aice! Às deidh na h-uile, tha Oleg Rybachenko a-nis na stiùiriche gun teagamh am measg an luchd-fulaing. Dè cho math 'sa tha e, gu h-àraidh nuair a bhios e a' breabadh. Is e seo an òirleach den chas a thèid a thilgeil a-mach leis a 'chas dheas ann an itealaich trì, agus nuair a thig e air tìr leis an taobh chlì bidh e a' breabadh. Is e an fheadhainn as cumhachdaiche na ceithir, air a dhèanamh suas de Stiff One-Eyed, Anders Chirac, Balu Borka agus aon de na draoidhean draoidheachd as cumhachdaiche ann an Lochlann.
  Tha an fheadhainn mu dheireadh, fiù 's ron bhlàr, fiù' s an fheadhainn a chaidh a thaghadh airson òl decoction blàir a 'meudachadh astar agus seasmhachd. Astar freagairt cuideachd. Ged a tha e cunnartach a leithid de deoch a òl ro thric, às deidh sin bidh thu a" cadal mar dhuine marbh airson trì no ceithir làithean. Tha, agus feumaidh tu cabhag mus stad an droga ag obair. Gu cinnteach bha na seachdnar ghaisgich Lochlannach air dearbhadh mar-thà air a' phlana seo gum b' urrainn dhan cheathrar dhiubh a' chùis a dhèanamh air an nàmhaid os-nàdarrach aca.
  Ach, cha do chuir seo dragh air a" bhalach chòirneal.
  Ge-tà, ghluais Oleg Rybachenko na b 'fhaide, a' bodhar an nàmhaid leis an t-seinn aige;
  
  'S ged tha e coltach gu 'n do bhrùth iad sinn gu loch,
  Tha trom-laighe uamhasach air tighinn.
  Is urrainn dhomh saga a sheinn dha mo charaid -
  Anns a bheil an deamhan ifrinn air aiseirigh!
  
  Tha inneal-rabhaidh bagarrach coltach ri dùdach,
  Tha e mar gum biodh teine a" losgadh an seo...
  Chan urrainn a h-uile duine a bhith beò, creid mi, gun Dia,
  Ach dha-rìribh tog suas a" bhuaidh!
  
  Tha am balach cuideachd na ghaisgeach bho rugadh e,
  Leis gu bheil stàilinn agus làbha a" frasadh ann.
  Ach tha mi dìreach airson maitheanas iarraidh,
  Nach 'eil mo dhòrn 'na fheannag do'n nàmhaid !
  
  Ged tha e nas coltaiche gur e dìreach neart a th" ann,
  Uaireannan tha feum air sabaid.
  Ach na tilg san sgudal e mar do chogais,
  Na bi air do ghiùlan air falbh leis a" gheama ifrinn seo!
  
  Cò aig tha fios ma tha beatha anns an t-saoghal seo
  Tha a h-uile dad san t-saoghal againn fìor: sgàil, mirage.
  Bheir sinn eucoirich gu ceartas
  Cuin as urrainn dhuinn a" mhisneachd a ghlacadh sa bhad!
  
  'S ma chaill thu rud sa bhlàr,
  Agus cha b" urrainn dhut a" chùis a dhèanamh air an sgam...
  Fosglaidh sinn e co-dhiù, creid mi,
  Agus leig dhuinn a dhol thairis air na neoni a tha a dhìth!
  
  Faodaidh a h-uile duine gu cinnteach a choileanadh ann am blàr,
  Nuair a tha neart agus làn inntinn ann!
  Agus frasaidh eadhon sgillinn copair sìos olc,
  Bheir an dùthaich glòir don duine ghaisgeil anns na laoidhean!
  
  Ann am bruadar, no nas mionaidiche ann an cruinne-cè co-shìnte, bha Oleg Rybachenko mar-thà cho feargach gun do chuir e dìollaid air each geal.
  Tha balach le inntinn seann shaighdear eagallach agus air leth math!
  Ach tha an nàmhaid daonnan a 'toirt ionnsaigh air. Le gàirdeachas a dheanamh dhoibh fèin agus d'an companaich, cha robh a reir coslais a' toirt fainear cho neo-thruaillidh 's a bha iad air am bualadh le claidheamhan, no le casan luatha a' ghille choirneal. Ciamar a dh" fhaodadh e a bhith air dhòigh eile? Às deidh na h-uile, chan eil cead aig geàrdan no an fheadhainn lag a bhith a 'farpais aig an ìre seo. Is e seo dìreach dath chivalry. An seo chaidh aig duine air a chlaidheamh a chuir sìos, a" togail breab. Gheàrr e craiceann a' bhalaich chòirneal. Agus dè?
  An do chuir seo stad air Oleg Rybachenko?
  Cha robh e fiù 's a' faireachdainn a 'phian, bha e mar-thà cho cleachdte ris na lotan. Phut mi a-rithist e agus b" e dubhadh iomlan a bh" ann. Mar sin feumaidh tu freagairt le fàsan agus sniffles. Tha seo ga dhèanamh eadhon èibhinn gu ìre sèideadh inntinn! Am bheil naimhdean air a' bhord ? Ach a-nis, tha iad air an ruith a luathachadh agus chan eil iad ach a" fàs nas fheàrr air ruith a-steach do chlaidheamhan. Chroch an dà fhuamhaire mar mhathain leònte agus dhùin iad an t-astar don ghille-cogaidh.
  Bha e mar gum biodh na tonnan a' bualadh air a' chidhe... Bhrosnaich am balach a fhiaclan neamhnaideach.
  An uairsin bha mi a" faireachdainn duilich dhaibh. Chaidh e fo an casan gus am biodh an dithis aca a 'bualadh air an aghaidh, gu litearra thuit sradagan, ged nach ann bho an sùilean, ach bho na clogaidean aca. Ach ghluais na boobies agus thuit iad sàmhach. Mar a bha e làn de fhuil bha an astar timcheall air ceud agus dà fhichead meatair. Bu chòir seo a bhith aig a h-uile gaisgeach, cridhe mòr a bhith aige, ach beagan eagail agus mothachadh mòr air uallach! Tha, tha e rud beag mì-onarach a bhith a" sabaid fhad "s a tha thu neo-bhàsmhor, ach, alas, tha urram na bhun-bheachd càirdeach ann an cogadh. Tha e loidsigeach: às deidh a h-uile càil, chan eil dà mhathain a 'fuireach san aon nead, ach tha dà mhoraltachd a' tighinn còmhla gu foirfe ann an aon neach le inntinn creachadair! Tha a" chuid as fheàrr de na deich a bha air fhàgail a-nis cha mhòr a dh"aona ghnothach air dheireadh, a" cunntadh air an nàmhaid a chaitheamh. Seadh, ann an da-rìribh dh" fhaodadh iad seasamh an-aghaidh làidir ann an sgeir. B 'ann aig an àm seo a bha na ceithir "rìghrean nan liostaichean", air an neartachadh le cumhachd draoidheil, gu soilleir ag iarraidh an ionnsaigh a dhealbhadh.
  Coltach ri seacaidean mòra, chuir iad romhpa an cuilean tìgear a ghlacadh.
  Thuig Oleg Rybachenko, gu dearbh, seo, ach cha robh eagal air. Ge bith dè a bhios an leanabh a 'toirt toileachas dha fhèin, fhad' s nach eil e ga chrochadh fhèin. Ach cuideachd dè an seòrsa vultures a tha a" nochdadh anns na speuran. Agus chan e seòrsaichean talmhaidh, ged a tha blàr a 'gabhail àite air a' phlanaid Talamh. Agus an seo, mar eisimpleir, creutair: tha a 'chiad trian den bhodhaig le snàthadan gràineag mhòr, tha an dàrna fear coltach ri lannan èisg, tha an treas fear le bileagan coirce. Agus tha na sgiathan, bho shìos, coltach ri sgiathan dealan-dè, agus bho shuas, mar chairtean cluiche. Wow, agus thòisich an iomrall.
  Chrath am balach-còirneal sìorraidh far na lannan steigte.
  Ge-tà, na cuir eagal air. Agus cha robh bruidhinn sam bith air co-fheall ginealaichean, innleachd àbhaisteach aig Marshal Davout Napoleon. Gabh e agus leum ma tha an nàmhaid na sucker. Ach, smaoinich am balach-còirneal, is dòcha gu robh e dìomhain gun do bhruidhinn e cho dona orra - bha àireamhachadh ann, ach airson trèanadh armailteach, fortan agus cuideachadh nàdarra dha chèile.
  Leis gu bheil an saoghal so fo fheall, bithibh trie ni's furaiche !
  Thuirt Margarita, eadhon a" brosnachadh, ag èigheach:
  - Tha tìgear ann an ambush cunnartach gus am bi e a" lùbadh a gheugan... agus tha fear gun chuideachadh gus am bi e a" deàrrsadh le innleachd shoilleir! - Chrìochnaich Oleg Rybachenko a bhinn airson a charaid!
  Tha e math taic a bhith agad bho neach a tha dèidheil ort.
  Is dòcha gu robh na seallaidhean aca stèidhichte air rudeigin, ach thàinig an neach-fulang gu bhith na fhìor ghaisgeach. Fiù ma tha e ann am bruadar!
  No chan ann ann am bruadar, ach an àiteigin san eadar-saoghal, far a bheil anaman dhaoine a" sireadh an tèarmann.
  Ach tha nàimhdean cunnartach fhathast ann.
  Seadh, cho luath "s a dh" fheuch iad ri rudan inntinneach a dhealbhadh, rinn an duine òg a ghluasad a-rithist, a-mach às an gorm. Gu h-obann, ged a bha e coltach gu robh e do-dhèanta ann am prionnsabal, thug e air an ruith, agus bha na claidheamhan a 'bualadh mar-thà gus an do thuit grunn ridirean, ged nach do chuir eadhon an lann orra. A‑nis sheas spùinneadair na shlighe, cuideachd air a phumpadh suas le spàin, Don Cesar de Bazan. Dh" fhaodadh e, gu h-àraidh fo bhuaidh dope draoidheil, fìor strì a thoirt seachad. Thilg an robair mara biodag air Oleg Rybachenko, ach sa bhad rug am balach còirneal air an lann le a chorragan rùisgte agus thilg e air ais e. Chaidh a" bhiodag air iteig air slighe iom-fhillte agus cha b" urrainn don thug a bhualadh nuair a chaidh am bàrr dìreach a-steach don plexus grèine. Chaidh am mace a chaidh a thilgeil a ghlacadh cuideachd.
  Tha an gaisgeach òg superhuman agus tha eòlas fìor mhòr aige.
  Rug am balach còirneal air na draoidhean a chaidh a stad agus, fhathast aig astar, thòisich e air ionnsaigh gu h-obann gu h-obann, a" tilgeil cluba a chaidh a ghlacadh, air nach robh aige ri snìomh fada. Ach is dòcha gu robh a h-uile duine a" magadh an toiseach gum feumadh iad sabaid le baigeir rag. Bha an t-arm marbhtach cho sònraichte agus gu robh e cuideachd air a bheò-ghlacadh, agus bha e furasta an turas-adhair sgriosail aige a chall. Thionndaidh e a-mach gun do bhuail an "slige" corp an nàmhaid le leithid de fheachd is gun do spreadh am plàta meatailt cumhachdach, agus chaidh an gaisgeach draoidheil fhèin a thilgeil air ais còig meatairean, a "tuiteam thairis mar tharbh ann an taigh-spadaidh.
  Dh'èigh am balach:
  - Glòir do'n Athair !
  Is e clas clasaigeach a tha seo!
  Ach tha an ionnsaigh a" leantainn.
  Aig àm eile, thuit an ath neach-dùbhlain gu làr a 'sgioblachadh le làmh briste agus aibhnichean sgàinte bho bhuille an dàrna claidheamh. Mur biodh an armachd air a theannachadh ann an dòigh draoidheil, bhiodh an trodaiche cumhachdach air a ghearradh gu grinn na phìosan.
  Oleg Rybachenko snìomh mar mhullach.
  Seadh, cha chuidich eadhon Bilan iad an seo. Agus tha a h-uile dad do-dhèanta comasach!
  Nuair a bhios tu a" sgoltadh aig làn astar - gun chùram!
  Agus bha Oleg Rybachenko, gu ròl dealasach an luchd-èisteachd, a" rèiseadh eadhon nas luaithe. Chan urrainn dhut a ràdh gu bheil thu air buannachadh mu thràth. Eu-coltach ris na bersekts ainmeil, cha deach an trance maslach eadhon a-steach dha. A 'cuideachadh gus an t-slighe a rèiteachadh dha fhèin le a chlaidheamhan, luathaich e a ruith chun na h-ìre as àirde. Ged, faodar beachdachadh air sin mar a" chrìoch. Bidh astar an t-solais, an aghaidh teòiridh meallta Einstein, eadhon ag atharrachadh, a" cumail ri lagh cur-ris. Ach luathaich e na bu luaithe na photon. Bha e eadhon coltach gun robh e air stad a bhith a 'beantainn ris na clachan as gèire. Agus ann an aon tuiteam ghlac e suas leis an ath bhuidheann, anns an do dh'fheuch na Sorcerers ri strì iomchaidh a chuir air dòigh.
  Chaidh am blàr air adhart - bha corp fèitheach, snaidhte a" bhalaich a" deàrrsadh le measgachadh de fhuil is fallas.
  Gu nàdarra, bha beachd sònraichte aig a h-uile neach-ruithidh a bha air fhàgail: a bhith a 'laighe beagan air chùl leis an fheadhainn aghaidh, agus a bhith a' putadh suas leis an fheadhainn chùil agus a 'pronnadh an aingeal òg a bha ro fhuarach leis an t-sluagh gu lèir. Ach chan eil gnothach sam bith aig eadhon cogais rithe. Bhathar a" faireachdainn mar gum biodh Màthair Dhè fhèin an làthair agus nach leigeadh i leotha seo a dhèanamh. Agus às deidh a h-uile càil, is e dìreach sluagh Dhè as urrainn sabaid mar sin. Chan urrainn dha duine seo a dhèanamh! A bharrachd air an seo, is i an fhìrinn as cudromaiche dhiubh uile, chaidh stad a chuir orra le smaoineachadh eile: às deidh a h-uile càil, bha a h-uile duine dìreach a" ruith air falbh, agus bha aig an impis fhionn no an t-aingeal beag ri sabaid, aon às deidh aon agus gu ìre mhòr, le fear. arm gu lèir, an luchd-dùbhlain as sgileil.
  Ged a fhuair am balach còirneal làmh an uachdair orra gu math furasta, tha fios aig a h-uile fìor ghaisgeach proifeasanta gu math cò ris a tha e coltach a bhith ag atharrachadh bho ruith sgìth gu sgàineadh fiadhaich, gun eadhon stad, ach às aonais casan deiridh, lean air adhart leis an tòir a-rithist. Is e sin, bha cothrom aca a" chùis a dhèanamh air an diabhal beag le aghaidh aingeal.
  Tha, às deidh a h-uile càil, bidh fortan ag atharrachadh!
  Gu nàdarra cha do smaoinich Oleg Rybachenko mar sin:
  - Bidh a h-uile duine a" fàs sgìth, chan eil ach daoine leisg a" gèilleadh ri sgìths, is e dìreach na mairbh nach bi a" rùsgadh boinneagan fallais!
  Dh"aithris am balach abairt-glacaidh!
  Mar sin, bha e airson crìoch a chur air an t-sabaid gu sgiobalta. Eadhon gun a bhith a 'feitheamh ris a' chrìoch do-sheachanta, bhriog na ridirean am fiaclan le eagal. Agus chan eil feum air àithne a dhol a shabaid Tha e ciallach leisgeul fhaighinn bhon phrionnsa mu ghèilleadh.
  Ach an urrainn dhut a bhith an dùil seo?
  Chuir am Prionnsa de Aregolla stad air a" bhuidheann sgìth aige agus dh" fheuch e ri an cur ann am poca sguabte, mar gum biodh e a" tàladh an neach-fulang a-steach do choire spìceach is stàilinn.
  Bha na sleaghan a" lasadh mar fhiaclan barracuda.
  Ach cha do leig Alexei leis (a 'tilgeil e fhèin le broilleach ann an stoidhle ionnsaighean Suvorov), bhiodh iad a' dol suas.
  Bha am balach còirneal làn dealas.
  Seadh, bha daoine 'n ar n-àm, nach 'eil cosmhuil ris an treubh ghnàthaichte ! Nach sibhse na gaisgich! Ach cha bhith barrachd luchd-fulaing à Moscow. Bidh Napoleon cuideachd air a phronnadh san Roinn Eòrpa; cha chuidich a ghinealach e. Seadh, cha bhiodh tionndadh sam bith ann airson an ainmeachadh.
  Agus san fharsaingeachd nì sinn an saoghal aonaichte agus sàbhailte!
  Bravo! Cha leig sinn le Blàr Borodino! Nach cuir sinn crìoch air a" chogadh an seo na àite! An uairsin ruith an cruaidh Oleg Rybachenko a-steach, leum e chun an taobh, a 'leagail claidheamhan an nàmhaid agus ga thilgeil gu làr le a chorp. B" e an rud a lean leum anabarrach fada air adhart, rud nach urrainn eadhon ceetah a dhèanamh. Seadh, fhuair Oleg Rybachenko, ged a bha e fadalach, buille don ghualainn le claidheamh. Ach b" ann le dàil a chuir e airgead mòr an seilbh agus a-nis fhuair De Argolla e fhèin, a dh"aindeoin a" phoit, buille mòr don bhroilleach, às an do thuit e air a dhruim.
  Oidhirp air leum suas is claidheamh dhan cheann. Ged a bha e air a chuairteachadh ann an trance draoidheil, cha robh e fhathast comasach air seasamh leis fhèin gu deireadh a '"bhlàr naomh." Agus leasaich Alexei innleachd Hollywood "baraille", a tha a "tarraing aire, agus na fhìor bhreab chun phuing dòrainneach. Chaidh an aon fhear sa bhuidheann, a bha cuideachd na dhraoidh, a "mùchadh geasan, a-steach do dhìon cho domhainn is gun do chaill e a" mhòmaid nuair a rinn Oleg an Terminator lòn luath chun a chliathaich, agus chaidh an còigeamh trodaiche thairis - balbh, leis a chlogaid. crùbach mar bhalach-sgoile ann am brat fliuch .
  Thog am balach urramach an dà làmh suas agus dh'èigh e:
  - Buaidh!
  Às deidh sin ghluais Oleg Rybachchenko a-rithist aig àm ar-a-mach Pugachev. Bha tòrr ri dhèanamh fhathast. Chuir arm an rìgh tuathanaich ionnsaigh air Kazan. Bha na feachdan neo-ionann, gu h-àraidh leis nach robh an luchd-dìon ro dheònach sabaid. Chùm marsantan ionadail coinneamh leis an rìgh Cossack agus dh'ainmich iad gun gèilleadh iad am baile. Is e dìreach na h-oifigearan a chuir an aghaidh dha-rìribh. Chaidh mailisidh na sgìre a-null gu taobh an rìgh. Tha cuid de na h-oifigearan cuideachd airson Pugachev. Cossacks, gu dearbh, cuideachd. Agus ann am fìor eachdraidh, chaidh Kazan a thoirt. Agus an seo tha na Pugachevites tòrr nas làidire agus cha deach a bhualadh a-riamh.
  Le tuiteam Kazan, dh'fhosgail an t-slighe gu Moscow. Chaidh an Kremlin a ghlacadh sa bhad, thilg Oleg Rybachenko lasso thairis air Potemkin. Chan e am fear mòr, ach an dàrna co-ogha aige. Ghlac an Leifteanant Seanailear. Agus cuideachd riaghladair Kazan. Agus cuideachd grunn chòirnealaichean.
  Às deidh sin bha breitheanas: luath agus ceart. Chaidh Potemkin agus riaghladair Kazan a chrochadh. Fhuair an dà chòirneal a dh'aontaich dìlseachd a mhionnachadh do Pugachev maitheanas. Agus tha an còrr cuideachd anns an lùb. Ghlac iad ionmhas mòr agus mòran stuthan.
  Chaidh còrr air ceithir mìle prìosanach a leigeil ma sgaoil agus chaidh iad a-steach don arm reubaltach. Agus rug iad air gunnaichean bho fhactaraidhean Ural, deiseil airson a dhol gu aghaidh Turcach.
  Shoirbhich le Pugachev gu mòr. Tsarina Catherine mar-thà ag iarraidh a thighinn gu aonta leis na Turcaich. Ach an dèidh ionnsachadh mu shoirbheachas mòr nan reubaltaich, dh'iarr iad air na Ruiseanaich na Balkans agus Crimea fhàgail. Agus san fharsaingeachd, thoir air ais a h-uile dad a chaidh a bhuannachadh, agus cuideachd thoir urram mòr.
  Às deidh tuiteam Kazan, dh'fhàs Pugachev gu math cunnartach. Ghluais an arm aige gu Moscow. Thàinig Kozodemyansk gu bhith na dhaingneach cumhachdach, far an deach mòran bathair a thoirt a-steach. Thug Melin, le mìle saighdear agus dà cheud marcach, cath do Pugachev. Ach chaidh a" chùis a dhèanamh air le arm mòr le canain. Agus an uairsin thug na Pugachevites Kozodemyansk le stoirm.
  Tha Oleg Rybachenko agus Margarita, mar a bha e an-còmhnaidh, aig fìor thoiseach an ionnsaigh. Tha clann gu math ionnsaigheach agus impetuous. Agus tha e do-dhèanta Kozodemyansk a chumail.
  Bha arm Pugachev mu thràth faisg air ceud mìle saighdear, de chàileachd eadar-dhealaichte.
  A dh'aindeoin cho iomadachd 's a bha e, bha am pailteas de ghunnaichean agus de dhuaisean a' fàgail an armada seo do-chreidsinneach.
  Shoirbhich leis na Pugachevites ann an àiteachan eile cuideachd. Ghlac Beloborodov an lus mu dheireadh anns na h-Urals agus dhaingnich e e fhèin. Ghabh na reubaltaich a" mhòr-chuid de na bailtean-mòra agus thug iad ionnsaigh air Tobolsk. Agus thuit a" mhanachainn, a bha air cumail a-mach cho fada ris na reubaltaich. Dh'fheuch Delong ri blàr a thoirt do Beloborodov, ach thuit e ann an ribe, agus chaidh a 'bhuidheann aige a chall gu ìre agus chaidh a ghlacadh gu ìre. Is gann gun deach aig an t-seanalair air teicheadh. Agus a dh'aithghearr thuit Tobolsk cuideachd.
  Lean soirbheachadh aon às deidh a chèile ... Thug na reubaltaich seachad Saratov cha mhòr gun sabaid. Agus thàinig seo gu bhith na choileanadh cuideachd, chaidh mòran oifigearan a-null chun an taobh aca.
  Ghluais pàirt de na feachdan bho arm Pugachev gu Simbirsk, agus thàinig pàirt de na feachdan à Samara bhon taobh a deas. Agus thàinig saighdearan an rìgh Cossack gu Nizhny Novgorod. An seo bha an cnò na bu duilghe. Chaidh aig cuid de na h-aonadan air a" bhaile a ruighinn. Ged a tha e fadalach.
  Ach tha armailt aig Pugachev de cheud mìle agus còrr is trì cheud gu leth gunna, agus mòran ghunnaichean. Plus thuit Syzran, agus Penza cha mhòr gun sabaid. Rinn an Volga gu lèir ar-a-mach, le taic bho shaighdearan Cossack. Barrachd is barrachd mhionnaich am baile dìlseachd don impostor tuathanaich. Agus mar bu trice thàinig saighdearan na banrigh a-null gu a thaobh. Mar sin chaidh Simbirsk a thoirt gu ìre mhòr mar thoradh air brathadh nan saighdearan. Ghluais na reubaltaich a dh'ionnsaigh Tsaritsyn agus an Don. Bhiodh e comasach cuideachd feachdan mòra a chruinneachadh an sin. Bha Emelyan Pugachev a 'faireachdainn barrachd is barrachd misneachd. A dh'aindeoin sin, Nizhny Novgorod bu chòir a bhith air a ghabhail. Bha am baile air a dhaingneachadh gu math agus bha gearastan mòr ann.
  Ach, dh" aontaich marsantan Kazan ri muinntir an àite gus nach toireadh am mailisidh an aghaidh. Bha cuid de na h-oifigearan cuideachd ag amas air caidreachas leis an tsar. Mar sin mar-thà anns a" chiad mhionaidean den ionnsaigh, nochd beàrnan drùidhteach ann an dìon saighdearan na banrigh. Agus gu dearbh, chan eil seo uile math airson dìon.
  Tha arm Pugachev mòr. Agus neartaich creideamh anns an rìgh. Le gach buaidh, bidh na daoine a 'fàs nas làidire agus nas làidire. Agus mar sin ghabh na daoine agus luchd-àiteachaidh na steppe thairis na h-amharas. Tha na Cossacks cuideachd a 'sabaid le misneachd, agus tha Don Cossacks nam measg cuideachd. Tha seann shaighdearan, luchd-obrach Ural, agus feachdan eile a" sabaid airson an Athair Tsar. Tha an t-sabaid feargach.
  Tha Oleg Rybachenko agus Margarita, mar a bha e an-còmhnaidh, aig an làrach as duilghe, mar a bha e an-còmhnaidh aig fìor thoiseach an ionnsaigh, agus tha iad a 'gearradh sìos oifigearan agus uaislean. Tha balach is nighean dha-rìribh nan luchd-crìochnachaidh.
  Tha guth àrd Pugachev ag ràdh:
  - Leig seachad, a chlann! Bidh tròcair agad!
  Agus tha na saighdearan a 'tilgeil sìos an cuid armachd. Agus chaidh am mailisidh marsanta còmhla ris na Pugachevites.
  Bidh Oleg Rybachenko a 'tilgeil diosg biorach le òrdagan rùisgte agus a' marbhadh an t-seanailear. Às deidh sin bidh am balach terminator a "ròstadh:
  - Gu'm biodh mo thìr naomh air a ghlòrachadh !
  Às deidh sin bidh an nighean maoir Margarita a "tilgeil diosgan. Agus a-rithist chaidh ceannard eile a mharbhadh. Tha, tha an dà ghaisgeach òg aig an ìre as fheàrr! Agus sgriosaidh iad an nàimhdean mar a tha iad air an sgrios!
  Rinn Oleg Rybachenko gàire:
  - Tha, air Mars no air Venus, anns a h-uile àite san Ruis tha thu còmhla rinn!
  Agus a-rithist tilgidh e grenade le òrdagan rùisgte. Gheibh, gheibh saighdearan rìoghail Catherine e an seo.
  Ach, tha am blàr mu thràth a" crìonadh. Tha cha mhòr a h-uile saighdear air na buill-airm aca a thilgeil sìos agus chan eil iad a 'crìochnachadh ach oifigearan fa leth. Ach tha barrachd is barrachd dhiubh a 'dol a-null gu taobh Emelian Pugachev. Tha mòran dhaoine fhathast a 'smaoineachadh: an urrainn Cossack sìmplidh a bhith na cheannard mar sin agus a' toirt uiread de bhailtean? Chan e, tha e soilleir gu bheil an rìgh gu cinnteach!
  Thuit Nizhny Novgorod ... agus tha an tsarist, Cossack agus arm an tuathanaich a 'gluasad nas fhaide gu Moscow. Gu ruige seo chan eil dad sònraichte ann airson a" phrìomh-bhaile a chòmhdach. A bharrachd air an sin, bidh mòran bhailtean a 'gèilleadh gun sabaid. An seo ann an Ryazan chan eil ann ach strì an aghaidh fòcas. Bha buidheann-chatha no dhà a" sabaid, agus ghèill an còrr.
  Mar thoradh air soirbheachas an impostor chaidh còrr air dà cheud mìle saighdear a chruinneachadh airson ionnsaigh air Moscow. Agus is gann gu bheil am Mother See còmhdaichte. Tha seachd mìle saighdear cunbhalach ann, fichead mìle mailisidh eile, ach ... Neo-earbsach.
  Chuir na Pugachevites stad air rèisimeid no dhà a bha a" dol a dhìon Moscow. Agus cha mhòr às aonais sabaid thug iad Emelyan gu bòid ann an Tushino.
  Ghabh an rìgh ùr gu seirbhis iad. Agus thug e òrdugh a thoirt Moscow le stoirm.
  A bharrachd air an sin, cha robh am mailisidh marsanta airson sabaid leis an rìgh, agus bha muinntir an àite a 'feitheamh ris an ìmpire dligheach.
  B" e naidheachd eile gun deach Tsaritsyn a ghlacadh, agus gluasad nan rèisimeidean Cossack gu taobh nan reubaltaich. Gu neònach, bha baile-mòr Yaitsky fhathast air a chumail a-mach. Ged a bha saighdearan Catriona a" bàsachadh leis an acras an sin. Ach, thàinig deagh naidheachd às an sin: tha Ustinova gu cinnteach trom. Tha seo a 'ciallachadh gum bi i a' breith oighre a dh'aithghearr. No nighean. Ged a tha seanmhairean eòlach ag ràdh gur e am mac as coltaiche.
  Agus tha toileachas aig Emelyan cuideachd!
  Agus chuir na saighdearan reubaltach ionnsaigh air bhog. Mar a bhiodh dùil, cha do loisg am mailisidh marsanta. Thilg e sìos na buill-airm aige agus ghèill e. Bha na saighdearan cuideachd a" sabaid gu ain-deònach, mar iomadh oifigear. Agus cha b" e sruth gun àireamh Emelyan a thug thairis air a" phrìomh-bhaile.
  Cha robh ach aon de na bràithrean Orlov, a bha os cionn dìon a 'phrìomh-bhaile, a' feuchainn ri rudeigin a stèidheachadh. Ach le tilgeadh a' bhiodag lotadh a sgòrnan. Agus thuit an gaisgeach seo, ga fhaighinn fhèin marbh. Bha Oleg Rybachenko an sàs gun sgur.
  Às deidh sin dh" èigh am balach crìochnachaidh:
  - Airson òrdugh ùr, Ruiseanach!
  Agus a-rithist chaidh e gu cath. Mar sin rinn am balach sabaid gu cruaidh. Tha e a 'toirt a-steach toileachas fiadhaich agus na toraidhean as fiadhaich.
  Bha dìon Moscow farsaing agus mar sin bha na ballachan air an còmhdach gu dona. B 'e an rud as cudromaiche gun a bhith a' leigeil le aonadan a tharraing air ais chun Kremlin, far am faodadh iad cumail a-mach fhathast.
  Ach ràinig na h-aonadan as roghnaiche de na Cossacks an Kremlin na bu thràithe. Agus bhris iad a‑steach don daingneach. Chaidh mòran shaighdearan agus eadhon oifigearan a-null chun an taobh aca. Eadhon bho Rèisimeid Geàrdan Semenovsky. Chan e gu dearbh, bha na saighdearan ag iarraidh bàsachadh. Agus mar sin thuit an Kremlin ...
  Ghlac Pugachev am Mother See agus mharcaich e a-steach don phrìomh-bhaile air each geal. Tha e a-nis cha mhòr na fhìor rìgh. Agus ann an aodach sòghail. Agus is dòcha eadhon a bhith air a chrùnadh. Chaidh a" mhòr-chuid den ghearastan a ghlacadh. Den fheadhainn a tha a" gabhail a" bhòid, tha eadhon seanailear no dhà agus mòran oifigearan ann.
  A-nis tha Pugachev a 'faireachdainn tòrr nas misneachaile. Ged a tha St Petersburg fhathast air thoiseach, tha soirbheachasan mòra air a choileanadh mar-thà!
  Rè a 'chaismeachd, tharraing Oleg Rybachenko aire gu fear a bha mar-thà meadhan-aois, goirid, tana. Bha rudeigin eòlach air. Ruith am balach, gu dearbh, suas ris; cha bu chòir a leithid de chothrom a chall.
  Leum an duine suas agus thog e leis a" choilear e, ag èigheach:
  - Is tusa Alasdair Vasilyevich Suvorov! Sin cuideigin ris nach robh dùil agam coinneachadh!
  Chrath an duine ann an aodach sìmplidh:
  - Agus seo thu Còirneal Rybachenko! Dè cho luath!
  Shoilleirich Oleg Rybachenko:
  - Mar-thà na phrìomh choitcheann! Agus bu chòir dhut fhèin, Alasdair Vasilyevich, a bhith nad mharsanta achaidh!
  Fhreagair Suvorov gu h-onarach:
  - 'S dòcha! Ma tha gaol aig na daoine air Peadar an Treas cho mòr, is ann mar sin a tha e!
  Chrath Oleg aonta:
  - Thig gu ar taobh! Biodh an t-arm còmhla ris na daoine!
  Thuirt Suvorov:
  - O Dhia... Mur biodh do Emelyan cho gaolach air cridheachan an t-sluaigh, bhithinn air smaoineachadh trì tursan eile! Agus mar sin! Bidh mo chorp aig a sheirbhis!
  Mar sin, chaidh Alasdair Suvorov cuideachd a-null gu taobh nan reubaltaich agus an rìgh tuathanaich.
  Mu dheireadh, thuit an sgìre daingnichte ann am baile Yaitsky cuideachd. Ghèill na saighdearan agus na h-oifigearan mu dheireadh. Anns a 'cheann a deas, mhionnaich Astrakhan dìlseachd don tsar, a' gèilleadh cha mhòr gun sabaid. Thàinig an Don gu bhith na chreathail aig na reubaltaich. Ghluais na Pugachevites gu St Petersburg. Cha mhòr nach do choinnich iad ri strì sam bith. Chaidh barrachd is barrachd sgeilpichean ùra a thoirt seachad.
  Ghluais Emelyan Pugachev le buaidh gu buaidh. Ann an Novgorod chaidh fàilte a chuir air le urram mòr. Agus a-mhàin ann an St Petersburg fhèin b 'urrainn dhaibh cur an aghaidh.
  Ach, lean ionnsaigh luath. Bha am baile air a dhìon le geàrdan Rèisimeid Preobrazhensky. Agus cuid de mhailisidhean.
  Ach tha mòran a bharrachd Pugachevites ann agus tha sàr-inntinn Suvorov air an taobh aca. Càite an urrainn dhomh cur an aghaidh?
  Dh'fheuch Catrìona fhèin ri teicheadh, ach chaidh a glacadh, agus chaidh na bràithrean Orlov a mharbhadh rè an ionnsaigh. Chaidh Alexei Orlov a bhualadh gu bàs le Oleg Rybachenko fhèin. Agus chaidh Nikita Papin thairis gu taobh Pugachev.
  Chaidh Catrìona an dàrna fear a chur dhan phrìosan ann an sloc. An sin fhreagair iad le luideagan agus casruisgte gu Emelyan Pugachev.
  Gheall an tuathanach a beatha dhi agus gun leigeadh e leatha a dhol a-null thairis nan aithnicheadh i gu poblach e mar an duine aice agus Tsar Pàdraig an Treas. Mur eil, a 'chroich an dèidh a' flogging.
  Dh'aontaich Catrìona. Tha beatha nas luachmhoire. Dh'aithnich i Emelyan mar an duine aice agus chaidh i sìos. Ach a dh'aindeoin sin dh'òrdaich Pugachev Katka a bhith air a sgioblachadh gu mionaideach. Chaidh a" bhanrigh a bh" ann roimhe a chuipeadh rùisgte, dìreach sa cheàrnag. Agus an uairsin chaidh an cur a-mach às an Ruis.
  Dh'aithnich Rumyantsev agus ceannardan eile Peadar an Treas mar Tsar. Lean an cogadh leis an Tuirc beagan na b" fhaide agus chrìochnaich e le sìth fàbharach don Ruis. Rinn Emelyan Pugachev grunn ath-leasachaidhean anns an Ruis. Ghlac e fearann o uachdarain, chuir e as do sheirbhiseach, agus thug e saorsa do shluagh. Rinn e dreuchdan riaghladairean agus àrd-bhàraichean roghnach, agus thug e a-steach zemstvos.
  Mean air mhean thàinig an Ruis gu bhith na dùthaich bourgeois. Fon tsar bha comhairle thaghte, ach bha gnìomhan comhairleachaidh a-mhàin aice. Agus mar sin bha an riaghaltas fèin-riaghlaidh.
  An dèidh beagan fois a ghabhail agus an arm ath-eagrachadh, thòisich Pàdraig an Treas cogadh ùr leis an Tuirc. Airson an adhbhair seo, chaidh a h-uile cumhachd thairis air na saighdearan a thoirt do Alasdair Suvorov. Chaidh an Ìmpireachd Ottoman a chuir fodha gu luath agus a cheannsachadh. Thug an Ruis a-steach a sgìrean a-steach don riochdachadh aice. Rug an Ostair air cuid cuideachd. An dèidh sin thug Emelyan Pugachev buaidh air an Èiphit. Agus an uairsin tuath air Afraga. Bha a riaghladh soirbheachail. Bha Suvorov agus a chompanaich a" deàrrsadh. Leig an ar-a-mach san Fhraing leis an Ruis an dà chuid an Roinn Eòrpa agus an Fhraing a cheannsachadh. Ro dheireadh an ochdamh linn deug, bha Emelian Pugachev air an Roinn Eòrpa gu lèir a cheannsachadh. An uairsin bha an Ruis fhathast a 'sabaid ri Breatainn, agus chrìochnaich e le buaidh chinnteach. Bha Pugachev a" riaghladh gu 1810, agus an sin bhàsaich e agus thug e cumhachd dha Peadar a cheathramh mac agus Ustinia.
  Ghluais an Ruis thairis air Afraga agus Àisia, thug i buaidh air na h-Innseachan agus Sìona, agus an uairsin Ameireagaidh. Ro dheireadh an naoidheamh linn deug bha an saoghal gu lèir air fàs gu bhith Ruiseanach. Agus chaidh an duine dhan fhànais air ais ann an 1899! Agus sgèith e gu Mars ann an 1917.
  Fhuair daoine sìth agus toileachas. Co-dhiù anns an t-saoghal seo. Agus san fharsaingeachd, cha deach eagal Oleg Rybachenko a dhearbhadh.
  Thionndaidh buaidh Emelyan Pugachev a-mach gu bhith cinnteach agus feumail don t-saoghal air fad. Bha an Ruis na ìmpireachd shaor, le pàrlamaid agus riaghaltas tsarist làidir.
  A bharrachd air an sin, cha robh an arm aice, air ath-leasachadh le Suvorov, co-ionnan.
  Agus às aonais serfdom, leasaich gnìomhachas aig astar nas luaithe.
  Agus thionndaidh a h-uile dad a-mach, san fharsaingeachd, chan eil e dona. Agus bha an Ruis fortanach gun do chùm an teaghlach seasmhachd cumhachd. Agus nach do thuit an dùthaich às a chèile. Agus bha buadhan ann, fear às deidh a chèile.
  A bharrachd air an sin, bha deamocrasaidh taghte ann cuideachd de riaghladairean, ceannardan bailtean-mòra, agus èildearan baile. Thug seo cuideachd cothrom do dhaoine am beachdan a chur an cèill agus an làn chumhachd a bhith aca.
  Ach cha robh an righ 'na thrusgan. Agus chaidh aire a thoirt do bheachdan dhaoine. Agus cha b" fhada gus an robh beatha cho math dha na h-uile is gun do dhìochuimhnich daoine gum faodadh iad a bhith mì-riaraichte. Agus cha robh mòran a" smaoineachadh air neo-eisimeileachd. Gu dearbh, is e aonachd daonnachd an rud as cudromaiche!
  Dh'aonaich Ìmpireachd na Ruis a h-uile duine... Agus rugadh creideamh ùr. A thàinig gu bhith aonaichte le bhith a" gabhail a-steach diofar chreideasan. Agus aig a 'cheann thall, chaidh Buddha, Magomed, Crìosda agus Krishna a rèiteachadh. Dh" fhàs a h-uile duine aonaichte agus cha mhòr nan atheists!
  Ach an uairsin dh" ionnsaich daoine cuideachd na mairbh a aiseirigh, ach sin sgeulachd eile
  
  
  EACHDRAIDH NA H-ALBA SHLAINTE
  Chaidh aig Speer, an gnè eagrachaidh seo, air toirt a chreidsinn air an Fuhrer inneal-sabaid jet aotrom, saor, gluasadach a leasachadh agus a chuir a-steach gu h-èiginneach le dìreach dà ghunna adhair, ach an fheadhainn as fheàrr san t-saoghal a thaobh feartan itealaich.
  Seo mar a rugadh HE-162, chan ann air 6 Dùbhlachd, 1944, nuair a chaidh e a-steach don adhar an toiseach, ach bha e mar-thà ro fhadalach, ach air 20 Giblean, 1943, nuair a bha an Treas Reich fhathast làn neart, agus dh" fhaodadh sin buaidh a thoirt air cùrsa a" chogaidh. Gu fortanach, bha an einnsean jet Yummo deiseil mu thràth airson mòr-chinneasachadh. Bha am plèana air a dhèanamh cha mhòr gu tur de fhiodh, agus bha cuideam leth-cheud cileagram air an armachd air an aghaidh. Ach tha an càr aotrom, saor, agus gu math gluasadach, furasta a smachdachadh. Bha an astar aige nas àirde na 900 cilemeatair san uair, agus cha robh cuideam falamh an trodaiche ach 1,600 cileagram. Is e an armachd an toiseach dà ghunna itealain 20-mm - nas làidire na an Yak-9 agus an coimeas ris an LAGG-5.
  Inneal a tha gu math furasta obrachadh. Ann an ùine ghoirid, fear-cogaidh an t-sluaigh. Nas saoire na ME-109 agus nas fhasa a thoirt gu buil, ach mòran nas èifeachdaiche.
  Bha an HE-162 na inneal èifeachdach. A-cheana aig Blàr Kursk, bha aces Gearmailteach a 'faighinn sgòran air. Rinn Huffman cliù gu sònraichte dha fhèin.
  Bha Hitler, gu dearbh, toilichte agus dh'òrdaich e an càr àrdachadh gu còig mìle sa mhìos. Cha b 'urrainnear am figear seo a choileanadh, ach ro dheireadh 1943 chaidh còrr is dà mhìle carbad a thoirt a-mach gach mìos.
  Chruthaich an HE-162 duilgheadasan don USSR san adhar, agus chuir e beagan maill air adhartas saighdearan Sòbhieteach. Air an Kursk Bulge, bha call tancaichean Gearmailteach nas lugha na ann an eachdraidh fìor; chaidh mòran IL-2 a losgadh sìos.
  Bha na Gearmailtich comasach air dàil a chur air strì agus thuit Kharkov agus Orel mìos an dèidh sin na bha e ann an eachdraidh fìor.
  Ach fhathast thàinig an t-Arm Dearg air adhart, ged a bha e nas slaodaiche na ann an eachdraidh fhìor. Taing dha seo, chaidh aig na Gearmailtich air grèim fhaighinn air an Dnieper agus dìon cumhachdach a chruthachadh an sin. Agus an uairsin ràinig an gunna fèin-ghluasadach E-10, inneal-sgrios tanca air leth soirbheachail.
  B' urrainn dha na Gearmailtich an aghaidh san taobh an ear a dhèanamh seasmhach. Anns a 'gheamhradh, cha b' urrainn do shaighdearan Sòbhieteach a dhol thairis air an Dnieper. Chùm na Gearmailtich a-mach aig Leningrad cuideachd.
  Ged a thàinig na Càirdean air adhart san Eadailt. Ach aig prìs gu math àrd.
  Às deidh dha fàiligeadh tro na Nadsaidhean, ghluais an t-Arm Dearg dhan Crimea. An seo cuideachd, mhair na blàran nas fhaide na ann an eachdraidh fìor, ach thàinig iad gu crìch le call.
  Chrìochnaich ionnsaighean nan Caidreach ann an Normandy le call airson Breatainn agus na Stàitean Aonaichte. Air 22 Ògmhios, thug saighdearan Sòbhieteach ionnsaigh air an ionad. Ach bha e comasach dha na Gearmailtich ionnsaigh a thoirt air marbhadh feachdan Sòbhieteach. Gu ìre mar thoradh air an gunna fèin-ghluasaid E-10 soirbheachail agus saor. Le cuideam dusan tunna, bha armachd aghaidh de 82 millimeters aig a" charbad seo aig ceàrn de 45 ceum, do-ruigsinneach gu trithead "s a ceithir Sòbhieteach, agus gunna mar an T-4. Dh" fhaodadh an carbad seo eadhon a dhol a-steach do IS-2 air a" mhaoil aig raon dlùth, le deagh chothrom air an armachd claon a reubadh.
  Tha an teicneòlas Gearmailteach ùr math ann an dìon. Agus tha na Krauts a" gabhail brath air seo. Ach chan eil càraichean Sòbhieteach fhathast cho soirbheachail. Tha gunna agus dìon caran lag aig an T-34-85, agus tha an àirde ro mhòr. Agus tha an IS-2 so-leònte ri aghaidh an turaid agus pàirt ìosal an t-slige.
  B' urrainn dha na Gearmailtich cumail orra le bhith a' cuimseachadh an cuid fheachdan sa mheadhan ro làimh agus a' tomhas prìomh stiùir an ionnsaigh.
  Às deidh call nan Càirdean ann an Normandy, chaidh faireachdainn an-aghaidh a" chogaidh a neartachadh anns na Stàitean Aonaichte agus Breatainn. A bharrachd air an sin, bha na h-Ameireaganaich mì-shealbhach; nuair a bha iad a 'feuchainn ri tighinn air tìr anns na Philippines, thug longan-cogaidh Iapan ionnsaigh air a' chòmhdhail aca. Agus chaidh am bàthadh. Bhàsaich tòrr uidheamachd agus saighdearan.
  A thug cuideachd buaidh làidir air muinntir Ameireagaidh.
  Às deidh dha na Gearmailtich an ionnsaigh a chuir air ais sa mheadhan, ghluais iad cuid de na saighdearan aca don Eadailt agus chuir iad ionnsaigh air bhog an sin.
  "Panther" -2 a ghabh pàirt anns na blàran. Chaidh aig na Gearmailtich air an cuideam a chumail gu leth-cheud tunna le bhith a" dèanamh a" chanan 88 mm agus 71 EL baraille, agus bha armachd aghaidh 150 mm de thighead aig a" charbad fhèin aig na leòidean.
  Bha am Panther 2, leis gu robh e nas aotroime ach le einnsean nas cumhachdaiche, na inneal sgrios tanca sàr-mhath.
  B' urrainn dha na Gearmailtich Naples ath-ghlacadh agus mòran phrìosanaich agus duaisean a ghlacadh. Theich na càirdean air ais gu Sicily. An sin bha iad airson fasgadh a ghabhail leis a" chabhlach.
  Chuir dealbhadairean Gearmailteach an E-25 air bhog gu cinneasachadh. Dh'fheuch saighdearan Sòbhieteach ri ionnsaigh a-rithist faisg air Leningrad. Ach bha na Gearmailtich deiseil an sin. San fharsaingeachd, dh" obraich taisgealadh Gearmailteach gu math, gu h-àraidh taisgealadh bhon adhar, leis gu robh innealan jet aig an Fritz a bha ag itealaich aig àirdean àrda agus a bha gu tur so-leònte ri dìon adhair nan Sòbhieteach.
  Sa gheamhradh, thug saighdearan Sòbhieteach ionnsaigh air an ionad a-rithist, ach bha na h-ionnsaighean aca ro-innseach. Agus anns an èadhar ghlac na faisisteach ceannas iomlan. Chaill itealain càirdeil mòran cuideachd.
  Anns a" Ghearran, rinn na Nadsaidhean gnìomhachd ann an Sicily agus ghlac iad còrr air dà cheud mìle saighdear Breatannach is Ameireaganach. Agus sa Mhàrt bhuail na Gearmailtich aig deas. Bhris sinn tro na dìonan, a 'gluasad air adhart air an oidhche, agus chruthaich sinn coire no dhà.
  Thòisich saighdearan Sòbhieteach a' tarraing air ais.
  Às deidh bàs Roosevelt, mhol Truman fois do Hitler. Dh" aontaich Faisisteach àireamh a h-aon. Ach mar mhalairt dh'iarr e solarachadh stuthan petroleum agus tilleadh prìosanaich. Dh" aontaich Truman agus Churchill ri seo.
  Bha làmh an-asgaidh aig na Gearmailtich san taobh an ear. Fhuair iad cuideachd tanca ùr, an E-75. Bha cruth nas dùmhail - einnsean agus tar-chuir còmhla - agus rèiteachadh transverse ga dhèanamh comasach àirde a" charbaid a lughdachadh. Bha e coltach ri Tìgear-2 a bha gu math fàs, ach le sgàil-dhealbh mòran nas ìsle.
  Le armachd mòran nas tiugh suidhichte aig ceàrnan nas motha, bha an E-75 a 'tomhas 75 tunna, le einnsean de 1250 each-chumhachd. A rinn e gu math gluasadach agus earbsach. Bha dà sheòrsa gunna aig tanca na RA. 105 mm ann an 100 EL airson sabaid tancaichean nàmhaid, agus 128 mm ann an 55 EL, gunna nas uile-choitcheann. Bha armachd le leathad aghaidh 252 mm de thighead aig an turaid, agus armachd taobh is cùil 170 mm de thighead, le leathad cuideachd. Bha 200 mm de armachd air a 'mhullach air a' mhullach aig ceàrn 45 ceum, agus 160 mm air a 'bhonn aig ceàrn 45 ceum. Tha taobhan an t-slige 120 mm agus tha na sgiathan 90 mm eile.
  Mar sin, le cuideam de 75 tunna, chruthaich na Gearmailtich carbad nach robh nas ìsle na an luchag ann an armachd agus armachd, ged a bha e le aon ghunna.
  Cha deach an E-75 a thoirt a-steach le gunnaichean an-aghaidh tanca Sòbhieteach, eadhon air a thaobh, agus gun teagamh fhuair e prìomhachas Hitler thairis air tancaichean E-sreath eile.
  Gu ruige seo chan eil an USSR air fhaighinn ach an IS-3, a tha air a dhìon nas fheàrr air beulaibh an turaid, ach nas duilghe a dhèanamh. Mar sin dh'òrdaich Stalin nach deidheadh an IS-2 agus T-34-85 a thoirt air falbh bho riochdachadh airson a-nis.
  As t-samhradh, nochd tancaichean Gearmailteach E-75 an toiseach aig an aghaidh. Tha iad air dearbhadh gu bheil iad nan innealan fìor èifeachdach.
  Aig an aon àm, bha carbad aotrom ME-1010 aig na Nadsaidhean le sgiathan a dh'atharraich an sguabadh, modal nas adhartaiche ME-262 X, agus carbad nas armaichte agus nas luaithe agus nas gluasadaiche XE-262. Tha trodaiche nan daoine air a h-uile moladh a chosnadh bhon luchd-dealbhaidh. Agus cuideachd am bomair jet Yu-287, a sheall aerobatics uamhasach. Agus cuideachd am brannd Arado.
  B' urrainn dha na Gearmailtich gluasad air adhart san Úcráin as t-samhradh agus ghlac iad an Donbass a-rithist. An uairsin, as t-fhoghar, thug iad Kursk agus chaidh iad gu Voronezh. Chaidh saighdearan Sòbhieteach air ais air feadh an Don agus dh'fheuch iad ri dìon a stèidheachadh an sin. Bha an geamhradh a" tighinn dlùth.
  Rinn dioplòmaichean Gearmailteach oidhirpean gus an Tuirc a thoirt a-steach don chogadh.
  An seo chuairtich iad agus gheall iad beanntan òir.
  Bha Stalin, a 'faireachdainn gu robh e doirbh don USSR a dhol an aghaidh teicneòlas ùr na Gearmailt, agus cruthachadh an tanca T-54 ùr mu choinneamh cuid de dhuilgheadasan, a' moladh fois dha na Nadsaidhean.
  Mar fhreagairt dh'iarr Hitler gun gèilleadh Leningrad agus Crimea, a bharrachd air solarachadh aran an-asgaidh, ola agus stuthan amh eile! Agus till na prìosanaich cogaidh agus gluais pàirt den òr chun an USSR.
  Dh'aontaich Stalin ris a h-uile càil ach a-mhàin gèilleadh Leningrad.
  Thug na Nadsaidhean ionnsaigh air Crimea sa gheamhradh. Ghlac iad cha mhòr an leth-eilean gu lèir, ach a-mhàin Sevastopol. Dh'fheuch an t-Arm Dearg ri gluasad air adhart anns a 'mheadhan agus anns a' cheann a tuath, ach a-rithist às aonais soirbheachas, a 'fulang call mòr.
  Anns a 'Mhàrt 1946, dh'aontaich am Fuhrer mu dheireadh ri fois airson trì bliadhna. Thug an USSR, gu dearbh, seachad stuthan amh an-asgaidh don Third Reich agus ghluais e cuid de uidheamachd factaraidhean armachd.
  Agus thionndaidh na Nadsaidhean chun an Iar. Cha deach am boma atamach a chruthachadh fhathast, agus bha Iapan gu mòr a" cumail a-mach an aghaidh Ameireagaidh. Bha blàr borb a" dol air adhart airson a h-uile eilean sa Chuan Sèimh.
  Aig an toiseach, thàinig Hitler gu aonta le Franco agus ghabh saighdearan Gearmailteach Gibraltar le iongnadh. An uairsin chaidh sinn a-steach do Morocco. Chaidh ionad Bhreatainn ann am Malta a sgrios agus a ghlacadh le feachdan tighinn air tìr. Chaidh na Nadsaidhean gu Afraga.
  Dh'fhàs na pìleatan aca, Albina agus Alvina, gu math làidir. B" urrainn dha na caileagan a dhol thairis air Huffman agus a bhith mar a" chiad fheadhainn a fhuair thairis air cnap-starra còig ceud itealan sìos air an aghaidh an ear.
  Agus san Iar, thàinig deamhan cas-rùisgte ann am bikinis gu bhith na stoirm airson càraichean Ameireaganach is Sasannach.
  Agus bha Gerda, còmhla ris an sgioba tanca aice, a 'siubhal tro Algeria ann an E-75. Tha na nigheanan nan luchd-gleidhidh chlàran airson an àireamh de charbadan a chaidh a sgrios air an aghaidh an ear, air thoiseach air Wittmann.
  Thòisich na gaisgich a 'sabaid bhon Kursk Bulge agus sheall iad an clas aca. Ged nach robh Hitler gu math sgiobalta, bha teagamh ann gun robh boireannaich comasach air sabaid. Ach rinn Gerda, Charlotte, Cairistìona agus Magda iongantasan air a" Panther. Thionndaidh iad a-mach mar an dàrna sgioba tanca às deidh Wittmann a fhuair duais àrd : Crois Ridire na Croise Iarainn le duilleagan daraich, claidheamhan agus daoimeanan. Agus cuideachd crois de airidheachd armailteach ann an òr agus daoimeanan.
  Bidh na nigheanan a" marcachd agus a" seinn:
  - Sgriosaidh sinn an saoghal gu lèir às aonais an Reich,
  Gu cridhe agus an uairsin ...
  Togaidh sinn saoghal ùr, ùr,
  Cò a bha ann cha tig duine gu bhith na h-uile càil!
  Bidh na gaisgich cuideachd a 'gàireachdainn agus a' giùlan am fiaclan. Agus bidh iad gan losgadh fhèin a-rithist ...
  Chuir iad a-mach tanca Sasannach agus bha iad a" beucaich:
  - Tha sinn super!
  Bidh Gerda a" bruthadh a" phutan luing gàirdeachais le a òrdagan rùisgte, a" reubadh an turaid far an Sherman agus ag èigheach:
  - Is mise am ban-dia san àm ri teachd!
  An uairsin bidh Cairistìona a" gnogadh thairis air an tanca le a òrdagan rùisgte agus a" sgreuchail:
  - Tha mi, cuideachd, na shàr nighean!
  An uairsin bidh i a" losgadh, a" briseadh càr Charlotte, agus a" squeaks:
  - Ach Pasaran !
  Agus leis an ath shlige, chuir Magda crìoch air an t-Sasannach. Tha nigheanan dha-rìribh nan supermen.
  Agus a bhith onarach, thèid a" chùis a dhèanamh air a h-uile duine gun eisgeachd. Tha sinn cleachdte ri bhith a" marbhadh ar nàimhdean uile, agus tha an t-àite ann an ifrinn, gun teagamh!
  Bidh na gaisgich boireann ag obair agus a" losgadh. Cha toir iad cairteal don luchd-dùbhlain aca.
  Ghèill grunn mhìltean Breatannach is Ameireaganach. Bidh na fir a' tuiteam air an glùinean agus a' pògadh casan rùisgte, dustach nan nigheanan.
  Seo mar a thèid an strì... Tha Algeria air tuiteam, agus tha na Gearmailtich ann an Libia mu thràth. Gu dearbh, bidh iad a 'buannachadh le bhith a' cluich. Chan eil cnapan-starra ann dhaibh.
  Tron samhradh 1946, ghlac na Gearmailtich ceann a tuath Afraga gu lèir agus ràinig iad Canàl Suez. Tha armachd làidir aig na Nadsaidhean a-nis: plèanaichean diosc nach gabh losgadh sìos. Bhris na Breatannaich agus na h-Ameireaganaich fo seo.
  As t-fhoghar, ghluais an Wehrmacht gu Sudan agus an Ear Mheadhanach. Thuit na Breatannaich agus na h-Ameireaganaich mar chnothan sgàinte.
  Gu dìomhair dh'fheuch iad ri tighinn gu aonta le Stalin. Mar, fosgail dàrna aghaidh.
  Fhreagair an deachdaire Dearg gu seachantach... Rè an tuiteam, ghlac na Gearmailtich an Ear Mheadhanach gu lèir agus a" mhòr-chuid de Afraga, a" ruighinn Camarún. Agus sa gheamhradh, ghluais saighdearan Gearmailteach gu Ioran agus nas fhaide gu na h-Innseachan. Chaidh dùthaich nan ailbhein a cheannsachadh. Agus an uairsin chaidh na Nadsaidhean air adhart as t-earrach gu ceann a deas Afraga, mu dheireadh a" gabhail smachd air a" mhòr-thìr dhubh.
  San Ògmhios 1947, thàinig tìr ann am Breatainn às dèidh sin... Ghabh feachdan taghte an Wehrmacht pàirt anns na blàir.
  Airson a 'chiad uair, chaidh tanca pioramaideach a dhearbhadh, a sheall dìon sàr-mhath bho gach ceàrnaidh agus astar àrd.
  Bha sgioba tanca Gerda a' sabaid ann. Thionndaidh na caileagan a-mach gu bhith air leth fionnar agus grehounds...
  Chruinnich iad dòrlach de thancaichean is ghunnaichean.
  Loisg Gerda, leag e sìos an canan Sasannach agus sheinn e:
  - Ar naimhdean cha stad sinn !
  Agus mar a nì e gàire!
  Bidh Charlotte cuideachd a "rùsgadh a fiaclan agus a" squeak:
  - Bheir sinn buaidh air còmhdach na cruinne!
  Agus sguabaidh e air falbh an tanca cuideachd.
  An ath rud bheir Cairistìona slap oirre, a" caoineadh gu fiadhaich:
  - Bidh bòtannan a" deàrrsadh air a" chaismeachd!
  Agus sguabaidh e air falbh an tùr cuideachd!
  An uairsin loisg Magda sìos howitzer Sasannach agus rinn i gàire:
  - itealan sa bhad!
  Tha na gaisgich aig àirde uabhasach.
  Agus bidh Albina agus Alvina a 'ruith anns na speuran agus a' crìochnachadh uidheamachd Sasannach is Ameireaganach. Bidh iad a" pronnadh nan Krauts len casan rùisgte, chiseled agus a" seinn dhaibh fhèin:
  - Tha Afraga cunnartach, tha, tha, tha!
  Tha Afraga uamhasach - tha, tha, tha!
  Na falbh clann! Gabh cuairt ann an Afraga!
  Mar sin bhuail e, ann an aon bhlàr, leth-cheud plèana eadar dhà.
  Seo mar a bhios gaisgich boireann a" sgrios an nàimhdean gu misneachail.
  Thuit Breatainn ann an dà sheachdain. Agus ghabh gearastan Lunnainn grèim air. Mar sin phronn an Treas Reich an nàmhaid cunnartach aige.
  Ach tha na SA fhathast ann... An dèidh aonadh leis na Seapanach agus tòrr ghoireasan aca, thòisich na Gearmailtich a' cur cuideam air na h-Ameireaganaich... San Lùnastal 1947, thàinig na Nadsaidhean air tìr ann an Innis Tìle agus ghlac iad an t-eilean seo, a' tighinn faisg air Ameireaga.
  Chan eil e furasta faighinn gu na SA. Ach tha na faisisteach air cinn drochaid a chruthachadh ann an Ameireagaidh Laidinn agus tha iad a" togail am feachdan. Ach tha an cogadh a 'dol air adhart airson ùine mhòr. Anns a" gheamhradh, chaidh blàran a shabaid aig muir agus san adhar. Agus as t-earrach 1948, dh'fheuch na Gearmailtich ri faighinn dhan Ghraonlainn. Agus shoirbhich leotha... As t-samhradh, bha na Nadsaidhean mu thràth a' toirt buaidh air Canada. Ach bha na blàran cruaidh...
  A 'faighinn nas fhaisge agus nas fhaisge air na SA. Ach tha caileagan Sòbhieteach cuideachd air an rabhadh.
  Ràinig còignear nigheanan Natasha, Mirabela, Angelica, Svetlana, Olympiada Ameireagaidh gus sabaid mar shaor-thoilich an aghaidh hordes an Treas Reich. Tha an còignear nigheanan gu math brèagha agus tha Beurla aca. Dhiùlt Stalin-Putin buidheann-chatha nam boireannach gu lèir a chuir, oir bhiodh seo a" dol an aghaidh teirmean na sìthe a chaidh a chrìochnachadh leis an ìmpireachd faisisteach. Dh'fheumadh an USSR ùine fhaighinn aig cosgais sam bith fhad 's a thug na Nadsaidhean ionnsaigh air na SA.
  Tha na còignear nigheanan saor-thoileach: chaidh iad tron chogadh gu lèir, bho Brest agus Bug gu Orenburg. Agus tha iad a" sabaid ris na Nadsaidhean air taobh eile na Talmhainn ann am prìomh bhaile Honduras.
  Is e Tegucigalpa aon de na prìomh dhaingnichean dìon, ann an còmhstri le horde motley. Chaidh an dà chuid na h-Iapanach agus na h-Àisianach ann an trioblaid. Bha na Gearmailtich fhèin a 'sabaid le tancaichean a-mhàin, agus bha na saighdearan-coise gu tur bho dhaoine nach robh nan Aryan. Ghluais iad Asianaich, daoine dubha, agus Arabaich air adhart.
  Loisg Natasha, a" gearradh dheth dithis Afraganach agus a" gàireachdainn:
  - Dìreach horde de Genghis Khan!
  Thog am Mirabela òr-bhuidhe, an dèidh dha triùir Innseanaich a ghearradh sìos le inneal-ghunna a spreadhadh, a casan lom, tana chun a 'mhullaich. Agus thuirt i:
  - Tha sinn a 'bleith fodar canain!
  Dh'itealaich criomag de grenade agus bhuail i Mirabela-Zoya air a sàil chruinn, lom. Bidh caileagan gu traidiseanta a" sabaid ann am bikinis agus casruisgte. Agus nuair a bhuaileas e am bonn garbh, girlish le fear biorach, bidh e a "goirteachadh beagan.
  Chaidh a' bhòidhchead a bhualadh agus a losgadh a-rithist... Tha Mirabela gu math caol, de dh'àirde cuibheasach le figear foirfe.
  Tha Natasha nas àirde, le inbhe prìomh, agus eadhon gaisgeach an Aonaidh Shobhietach. Ach cuideachd cha mhòr rùisgte, cha mhòr còmhdaichte le bikini. Gu math tana, ach tha a falt geal. Agus tha Natasha a 'losgadh gu math ceart. Agus is toil leis a bhith a" tilgeil grenades le a chasan rùisgte.
  Bidh an Angelica brèagha a" losgadh, a" leagail ceithir Arabaich le spreadhadh teine. Tha a falt dearg, no caran copar-dearg, mar bhratach proletarian. Agus nuair a shèideadh na gaothan, tha e coltach ri bratach ar-a-mach. Bidh an nighean a" deàrrsadh le a sùilean emerald, mar rionnagan. Agus gu brùideil a 'sguabadh air falbh nàimhdean.
  Tha Svetlana cuideachd fionn. Agus tha e a" losgadh le inneal-ghunna. Chuir an nighean a casan rùisgte agus rinn i spreadhadh. Tilgeadh suas coignear luchd-cogaidh, agus dh'itealaich tobair dhearg-fhola a mach à cisteachan agus bho bhroinn an naimhdean.
  Thuirt Svetlana, a" reamhrachadh a bilean slàn:
  - Tha cogadh na adhair dha na sgamhanan ...
  Bidh an nighean, na laighe sìos, a 'tilgeil grenade le a cas-rùisgte. Cluinnear spreadhaidhean. Bidh grunn luchd-ceannairc ag itealaich ann an diofar stiùiridhean.
  Tha Olympias na nighean nas motha, nas beefier. Tha a falt aotrom donn. Baile àbhaisteach, boireannach òg, fuil is bainne. Tha i gu math làidir gu corporra agus bidh i a" losgadh gu math.
  Seo an tionndadh a-rithist. Agus tuit na saighdearan-duaise faisisteach a chaidh a mharbhadh.
  Tha na h-Oiliompaics, fhad 'sa tha iad a' losgadh, ag ràdh:
  - Ceart gu leòr, ceart gu leòr, càite an robh thu? Le Grandma! - Loisg an nighean, a" marbhadh triùir luchd-sabaid Nadsaidheach feusag agus chuir i ris. - Ciod a dh' ith thu - brochan ! Dè dh'òl thu? Mash!
  Tha na nigheanan a 'cumail an loidhne. Cha leig iad leis na faisisteachan air adhart. 'S bidh òrain chàirdeil ag èigheach:
  - Sgriosaidh sinn an saoghal fòirneart gu lèir,
  Gu cridhe agus an uairsin ...
  Togaidh sinn saoghal nuadh, neamh-
  Cò a bha ann cha tig duine gu bhith na h-uile càil!
  Bidh Natasha a-rithist a 'tilgeil grenade le a cas-rùisgte. Sèid air adhart luchd-cogaidh. Tha e gu cinnteach a" fàs nas teotha. An seo thig an "Leòmhann" cliùiteach -2. Agus ri thaobh tha an E-50 nas adhartaiche. Tha projectiles air an cur a-mach. Chaidh ceann dubh Ameireaganach a reubadh dheth agus roilig air falbh e.
  Ghabh Mirabela ceum air bòrd losgaidh, agus is gann gun do mhothaich a casan cruaidh teas an lasair.
  Loisg is ghlan a" bhòidhchead òr-bhuidh:
  - Agus cò a chuireas stad air sruthadh aibhnichean fuilteach, feargach ...
  Loisg Mirabela a-rithist, a 'leagail an Afraganach far armachd an E-50 agus a' crathadh.
  - Buailidh beam bho blaster do theampall, ann an droch fhìor dh "fhalbh an duine!
  Loisg an nighean a-rithist. Chuir i a cas casruisgte, tana, gràsmhor tron adhair. Chaidh grenade a dh'ionnsaigh i. Rinn a" bhòidhchead le falt òrail a" chùis air an tiodhlac le a bonn lom, cha mhòr gun duslach. Chaidh an grenade air ais. Chaidh i a-steach do rangannan luchd-ceannairc na Treas Reich. Bha e coltach gu robh watermelons a" tuiteam a-mach às an làraidh, a" briseadh. Bha uiread de dh" fhuil a" dòrtadh a-mach.
  Chuir Mirabela tweet:
  - Dh'fhàillig an nighean an deuchainn, agus thàinig an Reich damnaichte. A rèir choltais bha Hitler sgìth de bhith beò, agus dh"ith a bhòidhchead e gu h-ainmeil!
  Tha Angelica cuideachd na ghaisgeach gun mhothachadh. Bidh e a" losgadh air fhèin le gunnaichean-inneal agus ag ràdh, a" sgapadh nan cuirp:
  - Airson spàin mamaidh! Airson spàin daddy! Agus airson Koba, gille! Agus air do thaobh anns an leabaidh!
  Bidh bòidhchead le falt copair-dearg a 'cur air bhog plèana fiodha le a cas rùisgte. Bidh e ag itealaich dìreach a dh" ionnsaigh tanca mòr Leòmhann na Gearmailt. Thig air tìr air beul canan 105mm agus spreadh e. Tha an armachd a 'fàilligeadh.
  Thionndaidh a" Ghearmailteach mun cuairt agus b" fheudar dha teicheadh le nàire. Tha Angelica, a" suathadh a cas air pìos den togalach, ag ràdh:
  - Mura h-eil neart agad, feumaidh tu fiosrachadh! Feumaidh tu beagan fuaim a dhèanamh!
  Agus a-rithist bidh an nighean a 'losgadh gu math ceart. Tha a falt ruadh mar lasair an lòchran Oiliompaics. Nighean tarraingeach. Tha i mu thràth air cliù a chosnadh dhi fhèin ann an arm Ameireagaidh le bhith a" nochdadh stuamachd feargach. Bha e gu sònraichte math air mì-rùn a dhèanamh le Ameireaganaich Afraganach. Tha e cho neo-àbhaisteach agus cho breagha leotha.
  Tha Angelica, ge-tà, cuideachd a 'sgrios na daoine dubha a tha a' sabaid ann an arm an Treas Reich. Carson a thug a" Ghearmailt buaidh air Afraga gu lèir? Feuch ri stad a chur air a leithid de chumhachd.
  Is e an E-50 an tanca as ùire, le einnsean roth-uidheam gas agus taobh tiugh agus armachd aghaidh. Chan urrainnear a thoirt le grenade. Thilg Angelica an tiodhlac le a cas rùisgte, leag i sìos grunn luchd-coise agus rinn i gàire:
  - O, tha an armachd tanca agad earbsach, bho chuideigin a tha an dùil bìdeadh... Dìreach fios air a" chumhachd a th" agad... nya, chan urrainn dhut ach each stàilinn a bhreabadh!
  Loisg Svetlana cuideachd gu math ceart. Agus b 'fheàrr leatha grenades a thilgeil le a casan. Bha a corragan lom cuideachd a" tionndadh an diosc stàilinn. Chaidh am bàrr a-null agus gheàrr e sgòrnan dà mhìleantaiche faisisteach. Leig iad sìos an inneal-ghunna, agus a-nis chaidh spreadhadh tiugh de chàileachd mòr sìos tro shlabhraidhean na h-horde. Sreath slàn de luchd-sabaid cèin air am fastadh tro chreach a-steach do arm an Treas Reich.
  Chuir Svetlana tweet:
  - Is e fortan an duais airson misneachd! Tha aon òran gu leòr! Leig leotha seinn dìreach mun dachaigh!
  Ach chan eil ùine air a bhith aig a" bhòidhchead fhathast airson an dachaigh a chall. Ged a tha glè bheag de shaor-thoilich Sòbhieteach anns an arm Ameireaganach. Cha robh Stalin-Putin airson a bhith a 'deàrrsadh, gus nach toireadh e adhbhar do Hitler a bhith a' casaid na Ruis airson a bhith a 'briseadh teirmean an "Straw Peace".
  Chaidh rabhadh a thoirt do chòignear nigheanan, an fheadhainn as fheàrr ann am buidheann-chatha nam ban, nan deidheadh an glacadh, gum feumadh an Motherland an cur às. Agus anns a 'chùis seo, bu chòir do chlann-nighean a bhith a' gearan mu dheidhinn saighdearan-duaise a bha air am fastadh airson airgead.
  Agus tha Svetlana, agus Natasha, agus na caileagan eile a 'tuigsinn ma thèid an glacadh, gu bheil cràdh uabhasach a' feitheamh riutha. Mar sin chuir iad romhpa, co-dhiù, gun a bhith air am marbhadh leis na Nadsaidhean beò.
  Bidh itealain ionnsaigh Gearmailteach a 'sgèith thairis air suidheachadh saighdearan Ameireaganach. Gun a bhith a 'sùileachadh gum biodh iad air an coinneachadh le leithid de dh' ionnsaigh ann am prìomh-bhaile Honduras, bha na Nadsaidhean beagan mì-thoilichte.
  Tha plèanaichean jet agus ionnsaigh làidir. Tha rocaidean ag itealaich, tha gunnaichean a" losgadh.
  Tha saighdearan Ameireaganach a" bàsachadh. Bha Olympiada cuideachd air a bhualadh le shrapnel na gualainn feòil. Thàinig fuil a-mach. Thug an nighean ghaisgeil a-mach pìos stàilinn le a fiaclan agus chuir i fuil a-mach. Agus an uairsin bhuail i mi a-rithist le gunna submachine mòr. Tha saighdearan-duaise thall thairis a" tuiteam. Tha cha mhòr a h-uile duine an seo dùthchasach, is e Gearmailtich a-mhàin na ceannardan aca, agus eadhon an uairsin chan eil an-còmhnaidh. Fìor, tha na sgiobaidhean air an tanca E-50 as ùire gu tur Gearmailteach. Tha astar math agus comas gluasad aig a" chàr. Uill, chan e seo am mion-atharrachadh as adhartaiche fhathast - tha cuideam seachdad "s a còig tonna ann. Tha na ballachan a 'crìonadh fo na slighean. Mar as trice bidh am fear seo air a dhèanamh ann an trì dreachan le canan 105-mm, gunna ionnsaigh 180-mm, agus lannsair rocaid 400-mm.
  Agus tha a dhleastanas fhèin aig gach atharrachadh. Seo an tanca seo le gunna ionnsaigh, nas freagarraiche airson ionnsaigh a thoirt air bailtean-mòra. Agus chan eil e cho furasta a sgrios. Bidh Olympias a 'dol tarsainn air fhèin agus a' glacadh grenade anti-tanc le a chorragan rùisgte, a chas mòr ach gràsmhor, air a chumadh gu breagha. A-nis feumaidh tu an tiodhlac a thilgeil ceart aig a 'bharaille gus armachd a' mastodon a dhì-cheadachadh. Tha còig gunnaichean inneal a" còmhdach tanca Gearmailteach, ùr-nodha, agus chan eil e cho furasta faighinn faisg air.
  Tha Olympias gu math làidir, agus tha a casan coltach ri each a 'tilgeil grenade fada. Ach chan eil e an-còmhnaidh ceart. Ann an suidheachadh sam bith, a leithid de thargaid a bhualadh mar bharaille canan 180-mm. Tha teagamhan aig a' bhana-ghaisgeach. Dè ma chailleas e?
  Eh, nam biodh an com-pàirtiche fad-ùine aca Oleg Rybachenko air a bhith còmhla riutha, bhiodh an tùsaire gaisgeil seo air rudeigin a chruthachadh.
  Ach bhàsaich am balach anns na blàran airson Voronezh. Cha robh fios aig na caileagan air an dàn dha. Ach gu dearbh bha na thachair don innleadair tùsail do-chreidsinneach. An toiseach, bha Oleg Rybachenko air a chràdh gu brùideil, a 'feuchainn ri dìomhaireachd a ghlacadh. Às deidh a" chràdh, chaidh am balach aon-bliadhna-deug a dh"aois gu crìch anns na mèinnean. Tha an obair eagallach agus uabhasach cruaidh. Ach thionndaidh an tùsaire Sòbhieteach, beag ach sreangach, gu bhith seasmhach.
  Chaidh aige air a bhith beò, agus eadhon tro labyrinths nam mèinnean chuir e roimhe teicheadh. Agus fhuair Oleg Rybachenko faighinn a-mach. Chaidh am balach air chuairt timcheall nam Balkans airson ùine gus an deach e a-steach do bhuidheann partisan ionadail. An sin thàinig e gu bhith na neach-ceangail agus saboteur.
  Bha gluasad partisan meadhanach adhartach fhathast anns na Balkans. Gu ìre cuideachd air sgàth gu robh an t-seirbheis còmhnaidh air a dhèanamh le Eadailtich, Ròmanaich, Bulgarians, Albanianaich - nach robh cho deiseil airson sabaid ri aonadan àbhaisteach an Wehrmacht.
  Ach bhàsaich mòran phàrtaidhean fhathast. Gu sònraichte bho stailcean adhair. Agus tha aig luchd-gràdhaich Iugoslabhia ri falach anns na beanntan, coilltean, no, aig a" char as fheàrr, bailtean beaga. Tha àireamh mhòr de chomandairean air bàsachadh mar-thà. Chaidh an suidheachadh na bu mhiosa leis an t-sìth a chaidh a shoidhnigeadh leis an USSR. A-nis thòisich roinnean peanasach ùra a 'tighinn a-steach do na Balkans, a' cur air dòigh ionnsaighean mòra agus a 'glanadh na sgìre.
  Bha aig Oleg Rybachenko ri dìreadh nas doimhne agus nas doimhne a-steach do na beanntan còmhla ris na partisans.
  Ged nach robh fios aig Olympias air na thachair don fheadhainn as fheàrr leotha uile-choitcheann, rinn i osna gu mòr. An uairsin bhrùth i an grenade nas teinne le corragan a casan rùisgte, nigheanach agus, le a neart gu lèir, thilg i aig tanca an nàmhaid e. Loisg an E-50 dìreach, a" leigeil ma sgaoil slige mharbhtach.
  Chrath Olympias eadhon agus thuit i air a glùinean. Chaidh a bhualadh air a cheann le clach-mhuile air a reubadh bhon chabhsair, agus chaidh a shàilean lom a losgadh le meatailt teth. Suathadh an nighean a ceann gòrach le falt duslach.
  Dh'itealaich an grenade, cha mhòr a 'bualadh air a' bharaille, agus bhuail e air aghaidh claon a 'chàir. Rinn spreadhadh tàirneanach... Ach gu dearbh, chan urrainn dha 250 mm de armachd aghaidh, agus eadhon aig ceàrn, a dhol a-steach do grenade.
  Chrath na h-Oiliompaics a dhòrn dhan duslach, a" togail sgòth slàn de ghainmhich. An uairsin dh'èigh i:
  - Marbh e, marbh e! Sgòr tadhal a-steach don amas!
  Thug an nighean grèim air a shin air an asphalt sgàinte. Bha splinter an sàs ann an calluses an t-sàil. Bha an craiceann air buinn na h-ìghne tiugh coltach ri craiceann hippopotamus. Bha i a" fuireach ann an teaghlach bochd agus cha mhòr nach robh i a" caitheamh brògan bho rugadh i. Ach, cha tug seo air a casan a bhith a 'coimhead garbh ann an cumadh, ach bha iad tana, gràsmhor, seductive.
  Bha na h-Oiliompaics, ge-tà, rud beag eagallach dha na fir leis an àirde àrd, na fèithean làidir aca, agus na dòrn le cnuimhean a bha a 'dol a-mach. Ach tha an caractar as caoimhneil aig an nighean ghaisgeach, agus chaidh cnapan farsaing a chur còmhla ri sliasaid caran tana agus abs snaighte. Is ann dìreach ann an aodach a dh" fhaodadh Olympias nochdadh reamhar air sgàth a broilleach mòra. Ann am bikini, tha i coltach ri lùth-chleasaiche busty.
  Thilg an nighean, ann an sàrachadh, grenade a-rithist, an turas seo ag amas air na slighean. Ach bhuail an tiodhlac marbhtach an sgiath thiugh, armachd a bha a 'còmhdach nan rolairean.
  Bhuail Olympias i fhèin san smiogaid ann an sàrachadh. Rinn e cràdh oirre. Agus mhallaich an nighean ghaisgeach:
  - Gheàrr mi mar speal !
  Dh'fheuch Svetlana cuideachd ris an tanca cunnartach a bhualadh, ach chaill an grenade a chaidh a thilgeil le cas na h-ìghne beagan. Agus thòisich am fionn a" tighinn nas fhaisge air a" chàr. Ach an uairsin nochd dà tanca eile - "Leòmhann" agus "Panther" -2, loisg iad air na dòighean-obrach le gunnaichean inneal. Dh" fheumadh sinn a bhith air leth faiceallach.
  Rinn an Sherman Ameireaganach oidhirp faighinn faisg air na carbadan Gearmailteach. Bha cothrom aige bualadh air Panther 2, ach a-mhàin air an taobh. Ach chan eil e cho furasta Gearmailteach a mhealladh. A bharrachd air an sin, tha sgàil-dhealbh nas àirde an Sherman ga dhèanamh follaiseach bho astar mòr.
  Chuir "Panther" 2 a-mach slige agus bhuail e an Ameireaganach gu dìreach air a 'chrann. Bhris an càr àrd na leth. Agus loisg e mar choinneal Nollaige.
  Thuirt Svetlana ann an sàrachadh:
  - O, dè cho lag sa tha na tancaichean agad... Nas fheàrr gu teicneòlach, bidh thu nad Yankee!
  Ach bha Natasha, gaisgeach eòlach, comasach air faighinn faisg air a 'Phanther. Thilg i grenade... Agus bha baraille fada a' chàir Ghearmailteach a' lùbadh a-steach do adharc reithe.
  Tanca "Panther" 2, a chaidh a chuir air bhog gu cinneasachadh ann an 1943. Anns an atharrachadh as fharsainge as ùire, tha armachd aghaidh 150 mm aige, armachd taobh 82 mm aig ceàrn, agus canan 88 mm le fad baraille de 71EL. A 'tòiseachadh ann an 1945, bha còir aige a bhith air a stad airson a' mhodail E-50 nas adhartaiche agus le dìon nas fheàrr. Ach airson a-nis tha an tanca seo a 'sabaid. Le cuideam 51 tonna, tha einnsean cumhachd 900 each aig a" chàr, a bheir deagh choileanadh dràibhidh dha.
  Agus a-nis, an dèidh dha milleadh fhaighinn, bidh Panther-2 a 'tionndadh mun cuairt agus a' falbh. Tha aig Natasha air grenade eile a thilgeil le a cas-rùisgte. Bhris mi na rolairean. Agus chaidh astar càr na Gearmailt sìos gu mòr.
  Tha Natasha ag ràdh le sealladh toilichte:
  - Abair buille! Is tiodhlac o Dhia mo bhuille !
  Agus sheall an nighean a sròn dha na Gearmailtich. Ach thòisich teine gunna inneal a" dòrtadh a-mach às an E-50. Agus bha na peilearan a" feadalaich thairis air falt geal Natasha, beagan dhathte. Gheàrr aon de na peilearan eadhon sreath fuilt dheth. Bha a" phrìomh nighean eadhon a" faireachdainn beagan diog.
  Chuir Natasha tweet:
  - Ma tha thu airson a bhith coltach ri ailbhean, rachaibh don taigh-chuthaich mar chòmhlan-ciùil!
  Thog an nighean an dualan gearraidh aice le a h-òrdagan. Tha falt Natasha silidh, dath neamhnaid, ach beagan dusty. Agus fhathast cho bog. Ruith an nighean iad air a bonn. Beagan gàire agus tlachdmhor.
  Chuimhnich Natasha mar a chuir an duine dragh oirre. Thòisich a làmhan cuideachd bho na buinn, ag èirigh nas àirde gu na sliasaichean agus an àite as mothachail. Nuair a bhios òganach eireachdail gad bhualadh, tha e glè thaitneach. Cha mhòr gun do ghràdhaich Natasha e. Bha i dèidheil air cluich gaoil, agus bha i air a togail le suathadh corp fireannach fireann. Ach cha robh gaol fìor, romansach aig Natasha, nuair a thèid thu às mo chiall mu dhuine. Tha i mu thràth air tòrr guys atharrachadh. Bhàsaich mòran de na fir aige ann am blàr.
  B" e seo eadhon mallachd a" chogaidh. Agus an seo ann an Ameireagaidh, tha gillean fèitheach, dubha. Agus tha a h-uile dad cho neo-àbhaisteach leotha.
  Loisg Natasha agus thug i sìos an duine dubh. Bha mi a" faireachdainn beagan duilich airson a" bhalach Afraganach. Mharbh i fear a bha a' sabaid airson ùidhean a bha coimheach ris. Às deidh na h-uile, tha na Gearmailtich nan gràin-cinnidh. Bidh iad a" coimhead air daoine dubha mar thràillean. Ach aig an aon àm, tha Afraganaich gan clàradh ann an roinnean cèin an Wehrmacht swollen.
  Rinn Natasha rudeigin mar fhige le a òrdagan rùisgte agus sheall i dha na Nadsaidhean e. Tha, chan eil dùthaich na Gearmailt fhèin a" fulang milleadh sam bith an seo. Tha armachd aig tancaichean a tha ro thiugh airson a dhol a-steach le grenade no bazooka. Ach tha na h-aonadan dùthchasach a" bàsachadh.
  Bidh Natasha a" tilgeil grenade aig E-50. Thionndaidh i a cas rùisgte, tana agus thilg i, a" toinneamh a cromagan. Agus dh'itealaich an grenade ann an bogha àrd. Dh"fhàg mo òrdagan lom mi a" faireachdainn suathadh meatailt. Agus an uairsin dh'fhalbh an grenade.
  Tha Natasha ag èigheach:
  - Dia ar beannachadh !
  Shèid gaoth theth air an nighinn, mar gum biodh duine eireachdail a" suathadh rithe. Bha Natasha a" leughadh leabhar mu dheidhinn Tarzan, agus bha i gu mòr airson gum biodh an duine seo a" cluich còmhla rithe. Buailinn mo bhroilleach lom le làmhan làidir.
  Bhuail an grenade am baraille, ach spreadh e ro fhadalach, ag itealaich far a" mheatailt. Bha na mìrean a 'crathadh mar phògan air armachd. Chan eil ach sgrìoban air fhàgail!
  Thug Natasha grenade eile a-mach. Ach chunnaic mi gur e an-aghaidh luchd-obrach a bh" ann. Agus tha na buill-airm an-aghaidh tanca air falbh.
  Dh'fhàs an nighean ann an sàrachadh. Ach gus nach bi mi a 'caitheamh ùine, chuir mi a-steach mo chorragan lom. Thionndaidh i a cas, chrom i a torso, an uairsin chuir i dìreach i agus thilg i air na saighdearan-coise e.
  Chaidh leth-dhusan neach-sabaid suas mar bhàlaichean ping-pong. Chaidh glainneachan aon dhiubh a-mach, agus sgèith na criomagan ceud meatair no dhà agus ruith iad thairis air druim Natasha. Bhris am bra, agus nochd cìochan brèagha na h-ìghne.
  Chòmhdaich an nighean a nipples gu fèin-ghluasadach. Ach an uairsin thuig i cò air a bu chòir eagal a bhith oirre. Agus chrath i an gunna-inneal a-rithist. Thug i tionndadh agus ceum air ais beagan.
  Loisg fear-coise Ameireaganach bazooka. Bhuail an t-slige an tanca Gearmailteach air a chliathaich, ach sheas an 160 mm de armachd na aghaidh, a 'toirt air ais an lùth millteach. Loisg an Gearmailteach air ais. Sgoilt an t-inneal mòr aige am balla.
  Dh'fheuch Natasha ri a strapan bra a cheangal. Bha an nighean den bheachd gur dòcha gu robh Zoya Kosmodemyanskaya air a gluasad timcheall anns an fhuachd anns na shorts aice. B 'ann ann am film Sòbhieteach a chaidh a dealbhachadh le lèine no eadhon seòrsa èideadh. Chan eil an seo leis fhèin ach ùmhlachd do shiorruidheachd. Gu dearbh, is dòcha gun tug na Nadsaidhean, gus an nighean a chaidh a ghlacadh a irioslachadh tuilleadh, a lomnochd. Agus is dòcha gu robh na saighdearan Gearmailteach acrach airson nighean bhòidheach agus lùbach fhaicinn rùisgte.
  Mar sin anns an fhìor sgeulachd, cha b 'urrainn don bhana-ghaisgeach a h-uchd a chòmhdach, agus mar sin bha a làmhan ceangailte air cùlaibh a druim. Ach cha robh i nàire agus choimhead i gu pròiseil. Bha fios aig Natasha gu math cò ris a bha e coltach a bhith coiseachd casruisgte san t-sneachda. Bha i cruaidh agus bu toil leatha a bhith a" beantainn ris an t-sneachda le a buinn rùisgte. Chòrd Natasha ris agus thug i toileachas. Ach tha seo dhi, mar-thà air a chruadhachadh le bliadhnaichean cogaidh. Agus airson Zoya òg is bailteil, tha e coltach gu bheil seo goirt. Tha na buinn a" faireachdainn mar gu bheil iad a" losgadh guail.
  Thilg Natasha a bra gu aon taobh ann an buaireadh agus dh" èigh i:
  - Is e bun-bheachd bourgeois a th" ann an nàire! Chan eil eagal air a 'bhoireannach Sòbhieteach air rud sam bith agus chan eil i idir idir!
  Thòisich an nighean a-rithist air tàirnigeadh le inneal-ghunna, no an àite gunna submachine. Dh'fhàs am meatailt teth, às deidh a h-uile càil, is e Honduras na tropaigean, faodaidh e a bhith gu math teth an sin sa Ghearran. Tha corragan Natasha a" fàs teth. Feumaidh sinn ar n-uile rud a thoirt seachad. 'S e 23 Gearran a th' ann an-diugh. Is e latha an airm Shobhietach a th" ann agus feumaidh seo sabaid leis a h-uile fearg ciùin is reusanta.
  Gheàrr Natasha sìos còig a bharrachd le peilearan, agus gun fhiosta loisg i a gruaidh air breech teth a" ghunna-inneal. Gu dearbh tha e mì-thlachdmhor, tha am blister air a ghluasad.
  mhionnaich Natasha:
  - Uill, a Dhia, carson a chruthaich thu uiread de dhuilgheadasan dhòmhsa agus dha mo dhùthaich!
  Tha tachas air a' blister... 'S e àite gu math mothachail a th' ann an gruaim na h-ìghne. Dh'fheuch an nighean ri rudeigin fuar a lorg airson a chuir a-steach don bhall swollen. Ach feuch ri rudeigin fionnar a lorg. Anns a 'bhaile teth seo. A bharrachd air an sin, bha an aimsir soilleir agus a" ghaoth a" sèideadh bhon deas.
  Tha e soilleir nach eil Natasha aig fois. Bidh na h-Oiliompaics a 'tilgeil grenade bho astar fada, ach a-rithist gu neo-shoirbheachail. Agus tha stoirmean-troopers mu thràth ag itealaich anns na speuran. Tha armachd làidir agus astar àrd aig carbadan Gearmailteach.
  Bidh plèanaichean jet a 'tighinn a-steach ann an tonnan, agus tha coltas gu bheil iad a' gearradh sìos stiallan de lìon.
  Chaidh Natasha am falach sa bheàrn. Rocaidean briste air an lasadh bho shuas. Dh"fhairich an nighean pìosan de chloich bhrùite a" tuiteam bho shuas le snàthadan. Chuir e tiog air m"amhaich rùisgte. Bha nipples na bòidhchead cuideachd air am piocadh.
  Thuirt Natasha:
  - Is e massage a tha seo ... ach chan e corsage!
  Bha an nighean a 'faireachdainn gu robh a corp cha mhòr a' tòiseachadh a 'tughadh gu goirt. Tha e teth mu thràth, agus bidh rocaidean spreadhaidh a" cur ris an teas. Agus an e taigh-ionnlaid a tha seo?
  Chuimhnich Natasha air taigh-ionnlaid nàdarra na Ruis, le bràgan spruce. Mar a chaidh an nighean a bhualadh an uairsin.
  B" iad sin faireachdainnean coimheach mar sin.
  Sheinn Natasha gus i fhèin a bhrosnachadh:
  - Gràdh is bàs ! Math agus olc! Ciod a tha naomh, ciod a tha peacach ! Tha sinn an dàn a thuigsinn!
  Sheas an nighean suas, chrath i dheth a h-uile salachar is sprùilleach a bha seo.
  Rinn Natasha gàire:
  - O, gheibh thu Hitler air na h-adhaircean !
  Agus loisg an nighean mhòr air na saighdearan-coise a bha a 'feuchainn ri ionnsaigh a thoirt. Thuit grunn luchd-ceannairc a chaidh fhastadh tron ionnsaigh. Sguab Natasha a h-aodann salach, a chuir stad air a sùilean. Sheas an gaisgeach agus chaidh e thairis oirre fhèin.
  Dh"fhosgail i teine bho ghunnaichean-inneal a-rithist, agus bha na saighdearan a" snàgail a-steach. Thilg Angelica, gruagach, grenade le a cas-rùisgte cuideachd. Leum an làthair agus bhuail e na faisisteach. Chaidh dusan neach a mharbhadh.
  Sheinn an ceann ruadh:
  - Tha tòrr math air an t-saoghal, ach tha e còmhdaichte le sneachda!
  Agus dh'fhosgail an nighean teine le gunna submachine, a 'cleachdadh chan ann a-mhàin a làmhan, ach a corragan deas agus cas-rùisgte.
  Loisg Angelica gu ceart agus rinn i gàire:
  - Buail! Buail! Buille eile! Buille eile agus an uairsin... Tha an deamhan cumhachdach, tiodhlac Dhè, a 'toirt seachad uppercut!
  Agus le a làmhan thilg an nighean pìosan glainne. Chuir i iongnadh air na faisisteach agus chuir i tweet:
  - Agus dhaibhsan nach eil airson a bhith beò ann an sìth... Bidh sinn a' dèanamh hara-kiri dhaibh!
  Nochd na Seapanach gu fìor. Na luchd-sabaid caol-shùileach sin. Uill, ciamar nach urrainn dhut hara-kiri mar sin a dhèanamh?
  Às deidh dhi criomag a" ghunna-inneal a luchdachadh sìos, thog Angelica an grenade le a corragan rùisgte agus thilg i chun samurai e. Fhuair iad tiodhlac, grunn Iapanach air a mhilleadh, agus dh'itealaich iad ann an diofar dhòighean.
  Chuir Angelica a-mach a teanga agus rinn i gàire:
  - Tha mi nam shàr ghaisgeach! Agus mharbh an nàmhaid an hyper!
  Chaidh na Sìonaich, air am fastadh leis na Seapanach bho na sgìrean a chaidh an glacadh den Ìmpireachd Celestial, gu cath. Choisich na gaisgich Sìonach gun eagal, agus thàinig air na caileagan, an dèidh dhaibh na gunnaichean submachine aca a leigeil ma sgaoil, tilleadh air ais.
  Mìrean cas-rùisgte meatailt Mirabel de phlastair agus glainne. Rinn na caileagan eile an aon rud. Dh" fhàs e gu math duilich.
  Nochd an Shturmlev, inneal cumhachdach le lannsair rocaid. Seo fear a tha gu bhith a" cur dragh ort - chan eil e coltach ri mòran.
  Rinn a" chiad sealladh tàirneanach... Chaidh Svetlana, Angelica agus Olympias a thilgeil suas leis an tonn spreadhaidh, mar fhuaran muc-mhara mòr. Dh'itealaich na caileagan grunnan deichean mheatairean agus phloc iad len casan rùisgte a-steach don teine.
  Leum na caileagan a-mach às an sin, a" sgaldachadh agus a" seinn. Splas iad am buinn rùisgte air na gual.
  Bha Angelica a" magadh le buaireadh:
  - Tha an tarbh an toiseach air a chuir fon tuagh, agus an uairsin air a ròstadh! Agus bha sinn air ar frioladh an toiseach, agus an uairsin fon tuagh!
  Agus rinn nighean Komsomol gàire! Ach an uairsin dh'fhairich i brònach. Chuimhnich mi gun deach a caraid a ghlacadh. Dh"fhuasgail na Gearmailtich an nighean òg agus thòisich iad air a broilleach lom a thoirt na theine. A leithid de pian uamhasach. Bha an nighean ri sgreuchail, agus bha a craiceann maoth air a losgadh. Is iad sin na faisisteach a thionndaidh a-mach gu bhith nan fanatics. Cha do chuir iad eadhon ceistean, ach a bharrachd air sin chuir iad teine fo chasan casruisgte an neach a chaidh a ghlacadh. Cha b "urrainn don bhall Komsomol, aig a" cheann thall, a chràdh a ghiùlan agus bhàsaich e le clisgeadh dòrainneach.
  Bha Angelica, a 'cuimhneachadh air seo, a' frasadh thairis air na guallan teth. Bha na h-Oiliompaics air thoiseach oirre. Tha craiceann tana air nighean a" bhaile seo, agus chan urrainn dhut a thoirt le lòchran-sèididh. Carson nach e nighean superman a th" ann? Tha na h-Oiliompaics a' faicinn bazooka le slige air a leigeil sìos le saighdear Ameireaganach a chaidh a mharbhadh. Bidh e ga togail le a chas agus ga thilgeil na ghàirdeanan. Agus sàthaidh e a‑steach le a neart gu lèir.
  Bidh an t-slige ag itealaich agus a" bualadh air na Sìonaich èignichte. Tòrr sgreuchail agus caoineadh. Measg nan cuirp. Agus ghearr e buill-bodhaig.
  Sheinn Olypiada seann òran:
  - Agus dh'itealaich an samurai dhan talamh! Fo chuideam stàilinn agus teine!
  Mu dheireadh ruith na caileagan a-mach às na gual. Fhuair an casan gràsmhor, lom e.
  Bha Svetlana, mar an fheadhainn as tairgse dhiubh, a" tionndadh agus a" suathadh a buinn rùisgte, a" feuchainn ri faochadh a thoirt don tachas.
  Cha tug na h-Oiliompaics, a bha casruisgte san t-sneachda bho òige, aire do leithid de thrifle.
  Sheinn nighean a' ghaisgich:
  - Dìreach smaoinich gun deach sinn a-steach do bhainne ùr ... Is e fìor rud a th" anns an duais!
  Agus thug an gaisgeach leis a chois pìos leacag bhriste, trom, trom. Le bhith ga chumail gu teann le corragan lom, nighinn, shnìomh i e agus chuir i air bhog chun nàmhaid. Dh'fhuiling triùir Shìonaich an làthair bàis; chaidh an cinn a phronnadh.
  Thuirt Angelica le sealladh riaraichte, a" losgadh air an nàmhaid:
  - Tha sinn nar boireannaich fionnar!
  Svetlana, gus beagan faochadh a thoirt don tachas anns na casan loisgte, no an àite a bhith air an losgadh, sheinn:
  - Tha mnathan 'n ar n-Athair,
  Carson a tha iad a" draibheadh plèana mar fealla-dhà?...
  Dhaibhsan, tha urram nas luachmhoire na beatha,
  Is urrainn dha an nàmhaid aige a mharbhadh gu furasta!
  
  Rugadh iad airson a bhuannachadh
  A ghlòrachadh Rus' fad linntean !
  Às deidh na h-uile, ar sinn-seanair -
  Chruinnich mi sa bhad arm dhaibh!
  Agus thòisich Svetlana a 'sgrìobadh bhon inneal-ghunna. Agus rinn i e gu math maighstireil. Gus am bi a h-uile duine a 'faireachdainn gur e gaisgeach a tha seo bho Dhia! Mura h-eil bhon Uile-chumhachdach, an uairsin bho Mars gu cinnteach!
  Loisg Natasha cuideachd. Còmhla ri Mirabela, thàinig orra tilleadh air falbh, a" togail chriomagan bho shaighdearan Ameireaganach marbh. Thuit na caileagan air an druim agus loisg iad air ais len casan - rinn iad na b' fheàrr mar sin. Agus rinn iad e gu ceart. Thàinig measgachadh de shaighdearan Sìonach is Afraganach air adhart air na caileagan. Agus bhuail na gaisgich.
  Sheinn Natasha:
  - Chan e bòrd tàileisg a th" anns an t-saoghal...
  Thog Mirabela an trannsa seo, a 'cur às do na saighdearan buidhe is dubh.
  - Agus chan e neoni cruinn a th" anns na figearan!
  Chuir Natasha ris an t-sreath gearraidh de fheadhainn buidhe is dubh:
  - Tha Melancholy a 'toirt ionnsaigh oirnn!
  Loisg Mirabela le mionaideachd Robin Hood agus chirped:
  - Agus ruith an t-each dhan teine!
  Thill na caileagan, a" losgadh air ais, air cùl an achadh mèinn. Thàinig luchd-sabaid Sìneach is Afraganach gu bhith nan deagh rudan. Thòisich iad ri spreadhadh, leum iad suas, gan reubadh às a chèile, agus thàinig e gu bhith na bhreugan fuilteach.
  Nochd grunn tancaichean Panther-2 air fàire. Tha iad a" losgadh, agus tha eagal orra an sròin a phutadh a-steach. "Leòmhann" -2 a 'gluasad air adhart agus cuideachd a' sgoltadh teine. Agus seo an tanca lasair-lasrach Rhino, a" dròladh, le bagaichean lasair.
  Ach is e an rud as iongantaiche "Sturmlev". Chan eil an lannsair rocaid aige gu sònraichte a" losgadh gu sgiobalta, ach tha e uamhasach millteach.
  Tha Natasha ag èigheach:
  - Ruiseanaich, Ruiseanaich - chan e dàn socair! Uill, carson a tha feum againn air trioblaid airson a bhith nas làidire?
  Gu dearbh, tha iad a 'sabaid fada bhon Ruis. Ach tha e soilleir gum bi an Wehrmacht, an dèidh dha na SA a cheannsachadh, a 'tilleadh gus an teannachadh a chuir air an USSR. Agus tha Ameireaganaich cho milis agus cho gràdhach dha nigheanan.
  Bidh Natasha a" tàirngeadh a-rithist, tha e coltach gu bheil na buillean aice a" toirt air pumpkins agus cinn spreadhadh fo na sluasaidean. Tha an nighean air a bualadh sa chas le shrapnel. Tha gearradh ag èirigh air mo shin. Chrath a' bhòidhchead cnàimh agus chrath i:
  - Cha searg am fear furachail,
  Sùil air seabhag, iolaire...
  Tha guth an t-sluaigh soilleir -
  Crathaidh an uisge-beatha an nathair!
  
  Tha mi creidsinn gun dùisg an saoghal gu lèir,
  Bidh crìoch air faisisteachd...
  'S bidh 'ghrian a' deàrrsadh -
  An t-slighe a" soillseachadh co-mhaoineas!
  Aig an àm sin, thilg Olympias, le a neart gu lèir, grenade air an Shturmlev. Agus bha na caileagan Sòbhieteach fortanach mu dheireadh. Thuit an caip armachd air ais, chaidh an tiodhlac Sòbhieteach gu dìreach a-steach don bharaille farsaing. Airson diog reothadh a h-uile càil. Agus an uairsin spreadh e. Bha e mar gum biodh boma atamach air a leigeil sìos. Agus sgap na tancaichean Gearmailteach ann an diofar stiùiridhean.
  Ghlac na Nadsaidhean Toronto agus bha iad fhathast comasach air a dhol a-steach don sgìre sin de na SA bhon taobh tuath as t-fhoghar.
  Thug na h-Ameireaganaich a-steach gu slaodach ach gu cinnteach. Bhiodh iad tric a' gèilleadh agus a' feuchainn ris na dreuchdan aca a chumail.
  Ach rinn na Gearmailtich a" chùis orra an dà chuid air tìr agus aig muir.
  A-nis aig deireadh an fhoghair tha na Gearmailtich timcheall Philadelphia. Bidh iad a 'buannachadh aon bhuaidh às deidh a chèile agus bidh iad a' gàireachdainn mar ifrinn.
  Tha Gerda agus an sgioba tanca aice aig an ìre as fheàrr, mar as àbhaist. Agus a" gàireachdainn fhiaclan, a" briseadh tancaichean Ameireaganach, tha e a" seinn:
  - spògan tìgear, cumhachd stàilinn,
  Spreadhadh...
  Chì sinn Nadsaidheachd fad às,
  Bhon Roinn Eòrpa aig Genghis Khan!
  Agus le òrdagan rùisgte bidh e a" bruthadh air an luing gàirdeachais. Agus a-rithist loisgidh iad air na h-Ameireaganaich.
  An uairsin bidh Charlotte a" losgadh, agus tha na dealbhan aice ceart. Agus air a cùlaibh thàinig Magda, le Cairistìona.
  Mar sin thuit Philadelphia. Tha na Gearmailtich a" dol air adhart nas fhaide agus ron gheamhradh tha iad air New York a ruighinn. Agus an sin bhuail iad an nàmhaid. Agus thèid bomaichean le cuideam deich tonna a leigeil às an TA-500.
  Thairg Truman, às deidh dha na Gearmailtich New York agus Washington a chuairteachadh, sìth a thabhann. Mar fhreagairt, iarrtas airson gèilleadh gun chumha.
  Lean an ionnsaigh air Washington san Fhaoilleach. Bha tancaichean pioramaideach Gearmailteach a 'sabaid.
  Air a" cheathramh latha den ionnsaigh, chuir an gearastan an grèim. Agus còig latha às deidh sin, chuir na Stàitean Aonaichte an sàs.
  Mar sin chuir sin crìoch air a" chogadh san Iar... No an àite sin, cha mhòr nach tàinig e gu crìch. Lean na Gearmailtich air adhart gus an do ghlac iad Ameireaga Laidinn gu lèir ...
  Bha an t-sàmhchair leis an USSR fhathast ann an èifeachd. Chladhaich an Treas Reich a chreach agus chruthaich e roinnean ùra. Bha Stalin fhathast ag ath-nuadhachadh an eaconamaidh a bha air a sgrios agus a 'togail neart.
  Ann an raon togail tanca, cha robh an USSR air leth soirbheachail, a 'cruthachadh a-mhàin an carbad T-54 agus àireamh bheag de tancaichean IS-4. Airson ùine mhòr cha robh e comasach càr iomchaidh fhaighinn. Agus air 20 Giblean, 1953, a 'gabhail brath air gun do chaochail Stalin air 5 Màrt, thug Hitler ionnsaigh air an USSR a-rithist. Chaidh oidhirp a dhèanamh gus hegemony air feadh an t-saoghail a choileanadh.
  Às aonais Stalin, chuir na saighdearan Sòbhieteach an aghaidh gu math lag. Agus bha na feachdan neo-ionann. A bharrachd air an sin, chaidh an dà chuid Iapan agus Türkiye a-steach don chogadh.
  Mìos an dèidh sin, chuir tancaichean pioramaideach Gearmailteach timcheall air Moscow agus ghlac iad an Caucasus. Agus trì mìosan an dèidh sin bha sinn mar-thà anns na Urals. Gu fortanach, tha na feachdan ro neo-ionann. A bharrachd air an sin, tha eadar-dhealachaidhean ann an stiùireadh an USSR.
  Ann an ùine ghoirid, an dèidh còig mìosan de chogadh, bha an USSR mu dheireadh air a ghabhail thairis leis an Treas Reich agus Iapan.
  An uairsin bha e coltach gu robh daonnachd air aonachd a lorg mu dheireadh. Ach tha dà chumhachd mòr air an t-saoghal - an Treas Reich agus Iapan. Agus thòisich Hitler air 20 Giblean, 1956 cogadh eile. A 'toirt ionnsaigh air Iapan.
  Agus tha nigheanan a 'gabhail pàirt anns a' bhlàr. Is e bana-bhuidseach a th" ann an Gerda a bheir ionnsaigh air samurai.
  Agus nigheanan às an Arm Dearg. Natasha, Alenka, Mirabela, Maria, Olympiada, Svetlana, Augustina, Aurora. Agus mar sin air adhart. Tha aon rud cumanta aig na caileagan sin uile - bidh iad a 'sabaid casruisgte agus ann am bikinis.
  Agus bidh iad ga dhèanamh gu math èifeachdach. Tha iad a' pronnadh Iapan... Fo bhuillean nam batan Gearmailteach agus na co-bhanntachd, tha na samurai a' ruith agus a' teicheadh.
  Bidh Gerda agus Charlotte a 'sabaid còmhla air tanca pioramaideach. Bidh na caileagan a" losgadh air na Seapanach, a" briseadh chàraichean agus a" seinn:
  - Tha sinn sàr-mhath, sàr churaidhean! Agus brisidh sinn na mialan uile!
  Bhrùth Gerda am putan gàirdeachais le a òrdagan rùisgte, bhuail i an càr Iapanach agus rinn i meirgeadh:
  - 'S e gaisgeach a th' annam le coimpiutair na mo cheann!
  Loisg Charlotte cuideachd, gheàrr i càr an samurai fosgailte agus rinn i squeak:
  - Agus na tha timcheall orm, biodh iad mar an fheadhainn as soilleire agus as fhuaire!
  Agus cuideachd mar a nochdas e a theanga!
  Tha na caileagan a' sgrios Iapan... Tha na samurai a' call coloinidhean, soithichean agus tancaichean.
  Chan urrainn do theicneòlas Iapanach coimeas a dhèanamh ri teicneòlas Gearmailteach. Agus tha barrachd shaighdearan aig na Nadsaidhean. Mar sin tha iad air adhart gu math soirbheachail. Agus cha dèan na samurai dad ach gàirdeachas agus rùisg iad am fiaclan. Nas mionaidiche, tha iad brònach, ach tha iad fhathast lom am fiaclan.
  Chaidh grunn mhìosan de shabaid, agus Sìona, Indochina, agus fearann eile ath-ghlacadh. Thàinig na Nadsaidhean air tìr ann an Iapan fhèin cuideachd.
  An sin chaidh am blàr a leudachadh, agus chleachd na Nadsaidhean armachd niùclasach. Agus uiread de sgrios agus sgrios.
  Bha, cha robh na samurai fortanach! Thuit iad fo leithid de chlub. Deireadh slàn!
  Agus san fharsaingeachd tha a h-uile dad a 'coimhead gu math èibhinn.
  Bidh caileagan Sòbhieteach a' cur samurai air an glùinean agus a' toirt orra an casan rùisgte a phògadh.
  Tha cuimhne aig na bòidhchead mar a leig na Nadsaidhean sìos iad. Agus tha seo gu math fionnar.
  Bidh Alenka agus Natasha a" seinn:
  - Is e dìoghras a th 'ann an sgrios, ge bith dè an seòrsa cumhachd! Bha na h-ùghdarrasan a-riamh air fuil dhaoine eile òl! Uill, tha gaol a" riaghladh sa chridhe!
  Agus san aon dòigh bhuail iad an samurai. Agus nuair a bhios iad a 'bruthadh, agus le gunnaichean inneal, bidh iad a' gearradh sìos an loidhne.
  Ach bha Tokyo air tuiteam mu thràth... Mhair an cogadh sia mìosan agus thàinig e gu crìch le buaidh an Wehrmacht.
  Agus air 1 Faoilleach 1957, thug na Gearmailtich ionnsaigh air an Tuirc agus rinn iad a' chùis oirre cuideachd. Às deidh sin chaidh a h-uile dùthaich eile den t-saoghal a ghabhail a-steach san Treas Reich.
  Chaidh crìoch a chur air cruthachadh ìmpireachd aonaichte. A-cheana ann an 1947, chaidh na Gearmailtich a-steach don fhànais, agus ann an 1958, air 20 Giblean, thàinig iad air tìr air a 'Ghealach. Mar sin thòisich àm leudachadh àite. Chaochail Hitler ann an 1959, dà latha nas giorra na seachdad co-là-breith.
  Goirid ron àm seo, chaidh referendum a chumail air stèidheachadh monarcachd, agus chaidh aig an Fuhrer air oighre a shuidheachadh. Thàinig e gu bhith mar aon den iomadh mac aig Hitler a fhuaireadh tro insemination fuadain.
  Bha an siostam faisisteach cruaidh, ach thug e òrdugh don Talamh. Mean air mhean, barrachd is barrachd dhaoine a fhuair saoranachd na h-ìmpireachd.
  Le bhith a" leasachadh a rèir a" phlana agus a" cleachdadh euchdan saidheans, mean air mhean dh" fhuasgail an Talamh duilgheadas acras, galaran sgaoilte agus cion-cosnaidh.
  Chaidh smachd a chumail air an ìre breith agus chaidh eucoir a shabaid gu soirbheachail. Ann an 1974, chaidh daoine gu Mars. Agus bliadhna an dèidh sin gu Venus. Ann an 1979 gu Mercury. Ann an 1980 gu monaidhean Jupiter. Agus ann an 1987 thàinig iad air tìr air a 'phlanaid as fhaide air falbh Pluto. Bha rannsachadh fànais a' dol air adhart.
  Ann an 2000, thug Impire na Gearmailt agus a 'phlanaid Talamh gu lèir, Friedrich an Treas agus mac Hitler, saoranachd an Treas Reich dha na h-uile air a' phlanaid Talamh. Agus chaidh co-ionannachd foirmeil gach cinneadh agus sluagh ainmeachadh.
  Agus ann an 2017, thòisich a 'chiad turas eadar-rionnagach gu saoghal eile.
  Ann an 2019, chaidh Frederick the Third a mhurt agus thàinig Franz gu bhith na ìmpire ùr. Bha a riaghladh goirid. Dà bhliadhna às deidh sin, chaidh coup armachd a chumail agus thuit sliochd Hitler mu dheireadh. Agus thàinig na Poblachdaich gu cumhachd.
  Chaidh ath-bheothachadh deamocrasaidh agus siostam ioma-phàrtaidh ainmeachadh. Mean air mhean bhàsaich Nadsaidheachd.
  Ann an 2030, ghairm e airson taghadh àrd-cho-òrdanaiche cumhachd daonna. B" e Alenka, bana-bhuidseach-ghaisgeach a bha mar-thà còrr is ceud bliadhna a dh"aois. Ach cha do dh'aois an nighean idir agus cha do dh'atharraich i thar nam bliadhnaichean. An-còmhnaidh fèitheach agus òg, ùr agus brèagha.
  Dh'òrdaich i sgrios a dhèanamh air a h-uile carragh-cuimhne do Adolf Hitler agus na dealbhan aige a losgadh.
  Às deidh sin lean Alenka oirre a" leudachadh gu àite... Taobh a-staigh ceud bliadhna, shocraich daoine thairis air leth an reul-chrios.
  An uairsin thòisich cogadh le sìobhaltachd anail fluorine. Ach chan eil e cho eagallach idir. Bhuannaich na earthlings, le teicneòlas nas adhartaiche.
  Agus an dèidh beagan linntean, thàinig an galaxy gu lèir gu bhith na dhuine agus grunnan faisg air làimh.
  Agus a-nis ceud bliadhna eile, agus lorg iad dòigh air siubhal tro thìde. Agus thoir daoine a-mach às an àm a dh'fhalbh mus faigh iad bàs. Agus an uairsin cuir biomodels nan àite.
  Mar sin chaidh Hitler a thoirt a-mach mus do bhàsaich e agus a ghiùlan chun an ama ri teachd. An sin thachair deuchainn an deachdaire a bu mhotha a bha a-riamh agus sluagh. Cho-dhùin iad a lorg ciontach de eucoirean heinous agus binn billean bliadhna sa phrìosan a thoirt dha, leis nach urrainn am peanas bàis a bhith ann an saobh-chràbhadh daonnach.
  Chaidh Hitler ath-nuadhachadh, ga thionndadh gu bhith na bhalach timcheall air trì-deug, agus chaidh a chuir gu coloinidh far an deach eucoirich Nadsaidheach eile, a bha cuideachd nan clann, a chuir dhan phrìosan.
  An sin bha iad ag ionnsachadh, ag obair, a" fuireach air cùl bhàraichean.
  Fhuair an fheadhainn a bha modhail gu math suidheachaidhean na b 'fhasa: chaidh an toirt air cuairtean agus thug iad biadh sòghail dhaibh. Bha beatha math dha na prìosanaich òga: ceallan fa leth le camarathan iom-tharraing, seòmraichean-ionnlaid agus coimpiutairean, gyms agus àm cur-seachad.
  Fìor, cha robh mòran ùine shaor ann agus bha agam ri obair gu corporra - leigheas dreuchdail airson eucoirich. Ach chan eil seo eagallach ann am buidhnean òga.
  Bha Adolf Hitler na bhalach agus cha do dh'fhàs e suas. Ach aig an aon àm bha mi fallain gu corporra, a 'faireachdainn math, bha bòrd sàr-mhath agam. Tha còraichean daonna aig prìosanaich cuideachd.
  Bho àm gu àm, airson deagh ghiùlan, chaidh am Fuhrer a bh 'ann roimhe a thoirt air bàtaichean-starra agus chaidh cead a thoirt dha tadhal air saoghal eile.
  Thar ùine, chaidh leigheas-obrach sìos agus mheudaich ùine spòrs is cluiche.
  Chaidh linntean seachad. Tha daonnachd air sgaoileadh air feadh na cruinne. Agus mar sin, mu dheireadh, lean amnesty agus chaidh am Fuhrer a leigeil ma sgaoil. Cha do dh'fhuiling e idir, eu-coltach ris an iomadh neach a dh'fhuiling e. Bha cogadh mòr ùr dìreach air tòiseachadh le sìobhaltachd de dhealain-dè bho chruinne-cè eile, agus chaidh am Fuhrer a bh" ann roimhe dhan arm gu saor-thoileach. Agus b 'e an ceannard aige an Gerda seunta, a bha, mar a h-uile neach-còmhnaidh san ìmpireachd daonna, uile-choitcheann, neo-bhàsmhor agus gu bràth òg.
  
  
  SGEULAICHE NAN RIGH CHOITCHEANN
  Tha eachdraidh air gluasad beagan, agus chaidh an oidhirp murt air Leonid Ilyich Brezhnev a chumail ann an 1965, agus thionndaidh e a-mach gu bhith soirbheachail. Thàinig Cathraiche òg KGB Shelepin gu bhith na Rùnaire Coitcheann. Airson a-nis, bha Kosygin fhathast na phrìomhaire. Thòisich Shelepin mu bhith a 'teannachadh nan sgriothan agus a' cur rudan ann an òrdugh. Chaidh an latha obrach a leudachadh, agus chaidh peanasan nas cruaidhe a thoirt a-steach, a" toirt a-steach prìosan airson a bhith fadalach airson obair agus gun a bhith a" cumail ri inbhean saothair.
  Chaidh Stalin ath-bheothachadh agus chaidh cult pearsantachd ath-nuadhachadh. Agus mòran eisimpleirean eile de bhith a 'teannachadh nan sgriothan. An t-strì an aghaidh leis an deoch, agus an ath-leasachadh Kosygin.
  Agus an uairsin ath-leasachadh prìsean.
  Dh'fhàs an USSR eadhon nas luaithe na bha e ann an eachdraidh fìor fo Brezhnev, agus fhuair Shelepin, a 'toirt còmhla eileamaidean de eaconamaidh margaidh agus cuip Stalinist cruaidh, toraidhean cudromach. A bharrachd air an sin, thug Shelepin, mar thoradh air an ìre breith a" tuiteam, cìsean draoidheil air bachelors, teaghlaichean gun chlann, agus teaghlaichean le aon leanabh. Chaidh casg a chuir air casg-gineamhainn, agus cha mhòr nach deach casg-gineamhainn a reic.
  Tha sochairean cloinne air àrdachadh.
  Dh'adhbhraich seo cuideachd ìrean breith nas àirde, gu sònraichte ann an roinnean Ruiseanach an USSR. Bha fàs sluaigh mòran nas àirde na ann an eachdraidh fhìor.
  Mheudaich Shelepin a chomas armachd cuideachd, a" dol thairis air na Stàitean Aonaichte ann an cumhachd niuclasach, agus ann an armachd àbhaisteach cuideachd. Agus bha Bhietnam ann cuideachd... Thuit ùghdarras nan Stàitean Aonaichte air an t-saoghal, agus bha duilgheadasan mòra taobh a-staigh na dùthcha.
  Thòisich poileasaidh détente... An cois fàs eaconamach nas luaithe san USSR. Thug riaghladh teann Shelepin toraidhean nas fheàrr na stoidhle slaodach Brezhnev. Agus dh" fhàs an sluagh na bu luaithe...
  Thug an USSR a-steach barrachd is barrachd ann an Afraga, agus ann an 1979 chuir e saighdearan gu Afganastan.
  Agus bha Oiliompaics Moscow ann an 1980 na fhìor bhuannachd! Fhuair còrr is ceud gu leth Oiliompaics Sobhietach òr.
  Agus an uairsin thug arm nan Sòbhieteach ionnsaigh, agus Iran, far an do ghlac Khomeni cumhachd.
  Rinn iad a" chùis air na h-Ioranaich gu math luath, ach dh" fhuiling iad beagan call.
  Thàinig pàirt de Ioran gu bhith na phàirt den USSR. Far an robh Azerbaijanis cinneachail a" fuireach, chaidh iad a-steach do Azerbaijan. Fhuair Turkmenistan pàirt, agus thàinig na Kurds gu bhith na poblachd sòisealach Sobhietach às deidh referendum.
  Leudaich an USSR a chrìochan airson a" chiad uair bho 1945. Thàinig pàirt de Ioran gu bhith na Iorac, agus chaidh Saddam Hussein a-steach do Aonta Warsaw.
  An uairsin chaidh ceann a tuath Afganastan leis na Uzbeks agus Tajiks a-steach don USSR.
  An uairsin bha cogadh ann le Pacastan - an USSR agus na h-Innseachan. Chaidh sgìre mhòr a ghlacadh.
  Beagan bhliadhnaichean às deidh sin, chaidh reifreannan a chumail, agus thàinig Pacastan, a bharrachd air ceann a deas Ioran agus Afganastan, gu bhith na phàirt den USSR.
  Thòisich cogadh catharra ann an Iugoslabhia agus bha saighdearan Sòbhieteach a' fuireach ann, agus an uair sin Albàinia. Às deidh sin chaidh na dùthchannan sin a-steach do Aonta Warsaw cuideachd.
  Bha na SA ann an èiginn, gu sònraichte fo Reagan. Bha aimhreit mhòr am measg dhaoine dubha agus daoine dathte eile. Thuit an eaconamaidh nas fhaide.
  Air ais ann an 1977, ghabh an USSR ri bun-reachd ùr a rinn an riochd riaghaltais a bha air a riochdachadh le dreuchd cathraiche an USSR nas ùghdarrasaiche. Agus tha casg air poblachd a bhith air a sgaradh bhon Aonadh.
  Agus ann an 1988, chaidh a 'chiad taghaidhean ceann-suidhe ann an eachdraidh na h-Ìmpireachd Sòbhieteach a chumail!
  Gu dearbh, bhuannaich Shelepin iad... A' faighinn faisg air ceud sa cheud. Ràinig an USSR an ìre as àirde de leasachadh. Ann an 1990, ghlac saighdearan Iorac Kuwait, Saudi Arabia, Brunei, na United Arab Emirates, Oman ...
  Tha prìsean ola air a dhol suas gu mòr...
  Tha an èiginn anns na Stàitean Aonaichte air a dhol nas miosa. Bha an Ceann-suidhe Bush ùr gu litireil a" ruidhleadh fo bhuillean an dàn. Rinn Blacks ar-a-mach ... Agus às deidh taghadh Bill Clinton ann an 1992, dhealaich na Stàitean Aonaichte gu tur ...
  Thòisich cogadh sìobhalta agus murt.
  Ann an 1993, Shelepin a-rithist a bhuannaich na taghaidhean ceann-suidhe an USSR.
  Ann an 1995, ghabh saighdearan Sòbhieteach seilbh air Alasga agus mìos an dèidh sin chùm iad referendum air a dhol dhan USSR...
  Mar sin, chaidh aisling eile a thoirt gu buil - Alasga a thilleadh, gu dearbh, air a reic gu gòrach, dhan Ruis.
  Bha coltas gu robh a h-uile càil a' dol a rèir a' phlana... Ann an 1997, ghabh saighdearan Sòbhieteach seilbh air an Fhionnlainn agus chùm iad referendum an sin air in-ghabhail san USSR. Mar sin, chaidh poblachd Sòbhieteach eile a chuir air dòigh.
  Bha e mì-mhodhail ge-tà!
  An uairsin bha blàran ann fhathast ann an Saudi Arabia nuair a thòisich ar-a-mach Islamach, ach chaidh an toirt thairis gu sgiobalta.
  Ann an 1998, chaidh Shelepin a thaghadh airson treas teirm.
  Thug an USSR ionnsaigh air an Tuirc, gu h-àraidh bhon a thuit NATO. Agus chuir e ris an sgioba aige i.
  Ann an 2000, Shelepin mu dheireadh a 'fuireach fada agus inntinneach beatha, a' riaghladh an USSR airson 35 bliadhna - a 'chùis air Stalin roimhe thoradh, agus bhàsaich e.
  Bha an siostam cumhachd gu math seasmhach agus ùghdarrasach. Shealbhaich an iar-cheann-suidhe cumhachdan gu taghaidhean ùra. Agus thàinig e gu bhith Gennady Zyuganov. A rinn deagh chùrsa-beatha bathar-cruaidh.
  Cha do rinn an USSR glacaidhean airson ùine... Às deidh na h-èiginn, chaidh an Roinn Eòrpa fhèin a-steach don CMEA agus Aonta Warsaw.
  Ach tha an dàimh le Sìona air a dhol nas miosa. Dh'fhàs an còmhstri nas làidire.
  Anns an USSR fhèin, air sgàth poileasaidh deamografach, bha an ìre breith fhathast glè àrd. Ach dh" adhbhraich seo cus sluaigh agus gainnead bìdh.
  Bha an eaconamaidh dealbhaichte mar-thà an-còmhnaidh ann an easbhaidh. Agus ged a rinn leasachadh teicneòlais agus togail fhactaraidhean ùra ann an gnìomhachas e comasach dòigh air choireigin a chuir an-aghaidh gainnead bathair, ann an àiteachas tha e tòrr nas duilghe meudan àrdachadh le bhith a" cleachdadh dhòighean co-èigneachail agus tractaran. Chan eil e cho furasta àiteachas a leasachadh.
  Ann an taghaidhean 2003, chaidh Zyuganov a thaghadh le còrr air ceithir fichead sa naoi sa cheud. Ach bha trioblaidean ann... gu sònraichte le biadh.
  Agus chan eil àite ann airson a cheannach - tha an Roinn Eòrpa air a bhith sòisealach, tha na SA an sàs ann an cogadh catharra. Chan fhaigh thu mòran ann am Brasil agus Argentina. Gu dearbh tha duilgheadasan ann.
  Lorg an USSR e fhèin ann an èiginn bìdh beag. A dh'aithghearr dh'fhàs cronail, ach ann an 2008 Zyuganov a-rithist a thaghadh mar cheann-suidhe. Thionndaidh suidheachadh an deachdaire gu bhith seasmhach. Ach dh'fhàs gainnead bìdh na bu ghaire... Ann an 2011, chaidh sochairean chloinne a lùghdachadh san USSR agus chaidh casg-breith a dhèanamh laghail a-rithist.
  Thòisich iad a 'sabaid an aghaidh ìre breith fìor àrd, gu h-àraidh ann an roinnean Muslamach an USSR. Aig an aon àm, bha inneal armachd nan Sòbhieteach a 'sabaid ann an Afraga agus a' putadh an Ìmpireachd Celestial a-mach à Indochina. Ann an 2013, Zyuganov chaidh ath-thaghadh a-rithist.
  Ach an turas seo bha an àireamh sa cheud beagan nas ìsle. Taobh a-staigh an USSR, mheudaich am miann airson deamocrasaidh. Bha daoine ag iarraidh barrachd saorsa. Mhol Zyuganov:
  - Leig leinn geama no dhà!
  Agus dhà eile clàraichte: LDPSS agus SDPSS. Thòisich iad air coltas deamocrasaidh a chluich. Thug Zyuganov beagan a bharrachd saorsa dha na meadhanan.
  Ann an taghaidhean 2018, bha dà thagraiche a" sabaid an aghaidh Zyuganov: Ksenia Sobchak agus Vladimir Zhirinovsky. Airson a" chiad uair, chaidh taghaidhean a chumail air stèidh eile. Agus ris nach robh dùil, cha mhòr nach do chaill Zyuganov Ksenia Sobchak òg - a fhuair fichead "s a naoi sa cheud den bhòt - cha mhòr a" sparradh dàrna cuairt.
  Às deidh sin bha a h-uile duine cinnteach gu robh deamocrasaidh anns an USSR. Nochd nigheanan rùisgte agus filmichean gnìomh fuilteach air scrionaichean telebhisean.
  Ann am poileasaidh cèin, dh'fhàs an dàimh leis an aon fhìor cho-fharpaiseach aig an USSR, Sìona, na bu mhiosa. Carson nach fhaigh dà eun air adhart air an aon phlanaid?
  Tha na SA a" crìonadh gu mòr agus chan urrainn dhaibh pàirt chudromach a ghabhail. Agus tha Alasga na Sòbhieteach. Tha a h-uile dad cho crochte ...
  Tha an USSR fhathast ann an gainnead agus èiginn bìdh, ged a tha an ionad armachd-gnìomhachais ag obair glè mhath.
  Agus a-nis, ann an 2023, tha taghaidhean ceann-suidhe ùra anns an Ruis a" gabhail àite... Fiù "s nas deamocrataiche, agus tha iad air am buannachadh gun dùil... le curaidh bocsaidh na cruinne Sergei Kovalev. Ach sin sgeulachd eile!
  
  
  
  
  
  
  ZYUGANOV - Ceann-suidhe na Ruis
  Ann an aon de na leasachaidhean eile ann an eachdraidh, ann an taghaidhean 1996, chaidh an treas àite a ghabhail chan ann le Lebed, ach le Vladimir Zhirinovsky. Uill, gu bunaiteach, anns an fhìor sgeulachd, sin na bha a h-uile duine an dùil.
  Cò bhiodh air smaoineachadh, às deidh fàilligeadh an KRO air a stiùireadh le Lebed anns na taghaidhean pàrlamaid, gun dèanadh e cho làidir ann an taghaidhean ceann-suidhe na Ruis? Ach bha Zhirinovsky fhathast, ann an suidheachaidhean de cho-fharpais làidir, san dàrna àite aig an àm sin, agus bha co-dhiù deich sa cheud aige. Mar sin... Ann am buaidh is call sam bith tha eileamaid de chothrom is fortan ann.
  Coltach ri buaidh Zelensky san Úcráin, Lukashenko ann am Belarus agus Putin san Ruis. Dìreach mar a shoirbhich Zhirinovsky fhèin ann an 1993.
  Ach an uairsin dh" fhàs cùisean na bu mhiosa don Eala. A thuilleadh air an sin, bhruidhinn Zhirinovsky gu làidir aig na deasbadan telebhisein, agus bha e a 'bagairt air Yeltsin a chrochadh, agus thuirt e gum biodh an Duma a' gèilleadh dha a-mhàin. Agus rinn e coimeas math eadar e fhèin agus Hitler - a' cuimhneachadh air euchdan an Deachdaire mhòir seo!
  Mar ann an seachd bliadhna dh" fhàs an eaconamaidh dà uair gu leth, chaidh cion-cosnaidh à sealladh, agus dh" èirich an ìre breith aon uair gu leth. Tha eucoir air a dhol sìos trì uiread. Agus bidh e mar sin fo Zhirinovsky! A thaobh a h-uile càil eile, cha chuir Zhirinovsky murt-cinnidh air dòigh agus cha bhith e a" sabaid leis na Stàitean Aonaichte! Agus bheir armachd niùclasach dìon dhut bho ionnsaigh sam bith!
  Chuir seo uile ris, agus fhuair Zhirinovsky còig deug sa cheud, a" gabhail an treas àite le iomall farsaing.
  Agus ann an rangannan Yeltsin bha clisgeadh: bha iad air mearachd a dhèanamh. Dè a nì thu? Dh'fheuch iad ri Zhirinovsky a bhuannachadh a-null chun an taobh aca. Ach gheall na comannaich mòran a bharrachd do Vladimir Volfovich: dha gu pearsanta dreuchd rùnaire na comhairle tèarainteachd agus neach-cuideachaidh don cheann-suidhe air cùisean armachd, agus còig dreuchdan eile san riaghaltas. A" toirt a-steach Ministear Cùisean Cèin Mitrofanov, agus dreuchd Ministear Cùisean Taobh a-staigh Abaltsev.
  Gu dearbh, cha b 'urrainn dha Yeltsin gealltainn uiread. Chaidh cus phuist a phàigheadh mu thràth.
  Is e dìreach Lebed, a ghabh an còigeamh àite, a fhuair cuireadh gu sgioba Yeltsin, ach bha Yavlinsky an-aghaidh an dà thagraiche ceann-suidhe.
  Agus an uairsin dh" fhuiling Yeltsin grèim cridhe leis an cus de bhuaireadh tòcail. Chan eil neart ann èirigh suas agus ar-a-mach a dhèanamh.
  Ann an ùine ghoirid, bhuannaich Zyuganov an dàrna cuairt, agus bha atharrachadh cumhachd ann. Agus bha an stèidheachadh aig an aon àm ri stoirm prìomh-bhaile na poblachd, Grozny, leis na Chechens.
  Ach bha na militants glaiste. Chaidh a" mhòr-chuid dhiubh a sgrios aig àm an ionnsaigh air Grozny. Às deidh sin dh'iarr na militants, air an stiùireadh le Yandarbiev, tròcair a-rithist. Ach dh'iarr Zhirinovsky air leantainn air adhart leis a 'chogadh. Agus dh" aontaich Zyuganov ri seo. Lean an cogadh guerrilla airson grunn bhliadhnaichean, ach an uairsin chaidh na ceannaircich a-mach mean air mhean. Anns an Ruis, fo na comannaich, thòisich àrdachadh, thòisich an eaconamaidh a 'leasachadh gu luath.
  Thug an cothlamadh de dhòighean dealbhaichte agus eileamaidean margaidh toraidhean drùidhteach. Agus dh'fhàs an eaconamaidh gu luath. Chaidh Zyuganov a thaghadh gu furasta chun ath theirm, agus an uairsin dh'atharraich e am bun-reachd, a leig leis ruith airson ceann-suidhe grunn thursan. Is e seo a bha air a ghabhail a-steach san referendum. Agus ann an 2004, chaidh Zhirinovsky a chur an grèim, agus chaidh a phàrtaidh a thoirmeasg. Dhèilig Zyuganov ris an luchd-dùbhlain poilitigeach aige. Tha dàimh leis an Iar gu math teann. Agus ann an 2014, ghlac an Ruis cuideachd Crimea. Mar thoradh air an sin, thòisich an Cogadh Fuar. Agus thàinig an Ruis fo smachd-bhannan. Ach bha Zyuganov cuideachd a 'toirt a-steach ear-dheas na h-Ugràin dhan Ruis. Agus leudaich an ìmpireachd. 'S e seo a dh'adhbhraich na tubaistean. Às deidh dha Trump a thighinn gu cumhachd, dh" fhàs an suidheachadh eadhon nas toinnte. Tha an Ruis air cogadh a shabaid ann an Siria agus air ionad a stèidheachadh ann am Venezuela. Bha an suidheachadh faisg air cogadh niùclasach. An uairsin thairg an Iar an roghainn na comannaich a thilgeil a-mach à cumhachd.
  Ach, chan eil ach toirt air falbh Zyuganov gu math feumail. Feumaidh tu an duine agad a chuir a-steach. Agus an uairsin chaidh Natasha Sokolova ainmeachadh airson taghadh ceann-suidhe 2020!
  Is e Natasha Sokolovskaya an seòrsa nighean as urrainn a" chùis a dhèanamh air neach-dùbhlain sam bith. Agus cha toir e seachad gu bràth. Gu bheil seann duine Zyuganov na h-aghaidh. Cò a tha gu soilleir tinn agus a tha air a bhith ag ràdh an aon rud airson còig bliadhna fichead.
  Agus an seo tha iongnadh. A bharrachd air an sin, tha Natasha dà fhichead bliadhna nas òige na Zyuganov agus gu math brèagha!
  Agus tha eaconamaidh na Ruis a-rithist ann an èiginn agus thathas a" toirt a-mach tòrr bathar neo-riatanach. Tha Natasha cuideachd na ghaisgeach aig Caidreachas na Ruis, mar ghaisgeach. Faodaidh i, gu dearbh, farpais ris an t-seann deachdaire tinn, dòrainneach. A bharrachd air an sin, dh'fhàs Zyuganov ro ghlèidhteach agus chuir e stad air luchd-malairt prìobhaideach, gus am biodh gainnead mòran rudan ann. Gu sònraichte nuair a chaidh malairt phrìobhaideach a chumail fodha. Dh'fhàs eadhon ìm agus siabann tearc, agus nochd cùpain airson mòran thoraidhean a-rithist. Mar a dh'fhàs Zyuganov na bu shine, bha e a 'sìor fhàs làidir nàmhaid calpachais.
  Agus dh"iarr e barrachd sòisealachd!
  Gheall Natasha Sokolovskaya tilleadh gu pailteas bathair aig prìsean ìosal, farpais, agus seilbh phrìobhaideach. Agus san fharsaingeachd, till air ais deamocrasaidh fìor, a 'gabhail a-steach gluasad an doll! Uill, bha na daoine, sgìth leis an gainnead caisgireachd, fo smachd nam meadhanan, gu mòr a" toirt taic dha seo. Agus chruinnich Natasha gu furasta dà mhillean ainm-sgrìobhte! Chaidh i dhan bhlàr fo na slogan: "Bi saor agus bi beairteach!"
  Bha an nighean gu math mìleanta, agus thàinig i chun an rally le dìreach bikini agus casruisgte oirre.
  Bha a" bhòidhchead, a" lasadh a shàilean rùisgte, a" crathadh:
  - Bheir sinn air falbh na comissars bho na factaraidhean! Buinidh a h-uile factaraidh don luchd-obrach! Agus tha am fearann airson an luchd-tuatha!
  Agus tha i na nighean air a phumpadh suas! Agus tha a fèithean coltach ri stàilinn.
  Agus mar a tha e seinn;
  Is mise an t-seabhag cogaidh is sìth,
  Rugadh e fon rionnag as soilleire ...
  Clann dhìleas an athar -
  Gràdh - fìor mhath, fìor!
  
  Cruthaichidh sinn saoghal brèagha,
  Anns am bi sonas a nis...
  Leig le Grian Cherub dealradh,
  An Ruis naomh, àrdaichte!
  
  Coileanaidh sinn ar aislingean
  Cha bhi rud nas bòidhche anns a 'chruinne-cè!
  Togaidh an gille an claidheamh agus thusa,
  Gum bi sonas na àite dhut!
  
  Agus ann am bòidhchead na cruinne,
  Tha an t-àm ann airson mo Fatherland mòr a bhith a" deàrrsadh!
  Ged a ruitheas an nighean casruisgte,
  Creid mi, bidh sinn a dh'aithghearr beò fo cho-mhaoineas!
  
  Mòrachd maise nam beann àrd,
  Agus steppes òir le brat-ùrlair cùbhraidh!
  Sguabaidh sinn air falbh an sgudal bhon chruinne-cè
  Creid mi, cha bhith sinn aithreachas air ar beatha!
  
  Agus bidh a h-uile dad san t-saoghal gu math,
  Às deidh na h-uile, bheir co-mhaoineas buaidh anns a h-uile àite!
  Aig am bheil sgios 'na làimh,
  Cò as fheàrr le gunna-inneal agus peilearan!
  
  Mairidh na nì sinn gu bràth,
  Togamaid bailtean-mòra le bhith a" magadh air Mars!
  Tha na Slavs uabhasach cumhachdach,
  Canaidh sinn ri sluagh an t-saoghail - hello!
  
  Tha 'n fhuil a ta sruthadh chum cur,
  Gus am fàs sìol a" ghràidh!
  Biodh e math dha na h-uile anns an t-saoghal sublunary,
  Na bi dìreach nad ridire parrot!
  Às deidh na h-òrain sin faodaidh tu dannsa, leum agus leum le do chasan rùisgte. Agus san fharsaingeachd tha an nighean mìorbhaileach agus sàr-chlas! An seo, le a òrdagan rùisgte, reub i an dealbh de Zyuganov.
  Bidh na comannaich a" beucaich, agus bidh an sluagh a" dèanamh gàirdeachas: tha a h-uile duine ag iarraidh atharrachaidh! Tha barrachd deamocrasaidh an dà chuid ann an eaconamas agus ann am poilitigs.
  Gus an urrainn dhut magadh a dhèanamh air deachdairean agus bigwigs ionmhais anns na meadhanan. Bha gràin aig daoine air Pàrtaidh Comannach Caidreachas na Ruis cuideachd. Chuimhnich iad le cianalas air amannan Yeltsin, nuair a bha stòran làn de bhathar, agus chaidh boireannaich rùisgte agus taisbeanaidhean poilitigeach inntinneach a shealltainn air an telebhisean. Bha sin cho math!
  Bha cuimhne aig mòran air a" phoileataigs inntinneach agus air a" phàrlamaid bhuaireasach. Chan ann mar a tha e an-dràsta - nuair nach eil ach comannaich anns an Duma agus iad a" bhòtadh fad na h-ùine!
  Bha a h-uile duine sgìth de Zyuganov agus bha na daoine a bha beò na bu mhiosa agus na bu mhiosa ag iarraidh atharrachadh!
  Gheall Natasha Sokolova àlainn seo! Gun tig atharrachaidhean agus coileanaidhean ùra. Chan e a-mhàin gum bi na Ruiseanaich sin mar a" chiad fheadhainn a sgèith gu Mars, ach gum bi iad beò nas fheàrr na anns na Stàitean Aonaichte. 'S gun gluais i beanntan ! Agus leaghaidh na beanntan, agus loisgidh na coilltean!
  Ach a-nis tha iomairt an taghaidh air tòiseachadh mar-thà. Tha an nighean a 'faighinn momentum. Agus eadhon squeaks:
  - Bidh mi mar Gagarin! Agus a 'gealltainn beanntan òir!
  Agus mar a thòisicheas e ri leum. Ann an ùine ghoirid, chaidh na taghaidhean a chumail agus thàinig Natasha Sokolovskaya gu bhith na cheann-suidhe ùr!
  Bha grèim cridhe aig Zyuganov! Agus mhol Natasha:
  - Cruthaichidh sinn aon stàit le Ameireagaidh!
  Agus chaidh reifreannan a chumail, agus dh"èirich ìmpireachd chumanta!
  Seo far a bheil an sgeulachd sìthiche a" tighinn gu crìch, agus math a rinn iadsan a dh"èist!
  TSAR ALEXEY NIKOLAEVICH - AN T-EILEANACH
  AI eile, nuair a chaidh oidhirp a dhèanamh air an Tsar Nicholas II air 5 Faoilleach 1905. Agus cha robh ach beagan cheudameatairean gu leòr airson an ìmpire a bhualadh le buckshot. Ach mura h-eil ach beagan ... Bhàsaich an Tsar agus thàinig a mhac Alexei Nikolaevich Romanov gu bhith na mhonarc ainmichte. Agus chaidh Nikolai Aleksandrovich Romanov ainmeachadh fo e. Duine le eòlas iongantach, cruaidh agus làidir le toil.
  B 'e a' chiad cheumannan aig an ìmpire ùr Brusilov a chur an àite Kuropatkin, agus Rozhdestvensky le Nebogatov.
  Bha suidheachadh na Ruis anns a' chogadh ri Iapan duilich. Tha Port Artair air tuiteam mu thràth. Ach tha na feachdan ann am Manchuria fhathast cudromach. A bharrachd air an sin, mheudaich càileachd saighdearan Ruiseanach nuair a thàinig rèisimeidean taghte bho phàirt Eòrpach na Ruis.
  Ach chuir na Seapanach, air an làimh eile, sìos na rèisimeidean as fheàrr aca ann am batail roimhe, agus faisg air Port Artair.
  Mar sin bha a h-uile cothrom aig Kuropatkin ann am blàr Mukend. Cha robh ach Kuropatkin fhèin na cheannard neo-chudromach.
  Ach tha Brusilov dha-rìribh na dheagh thàlant armachd. Agus deiseil airson sabaid an aghaidh nàmhaid den aon neart. Ach tha raidhfil nas fheàrr aig na saighdearan Ruiseanach na na Seapanach, agus bidh na saighdearan fhèin nas fheàrr.
  Brusilov ullachadh gu math airson a 'bhlàir. Chòmhdaich i na cliathaichean agus chaidh e air an dìon. Agus neartaich se e fhèin. Bha am plana aige airson a 'bhlàir sìmplidh: a bhith a' caitheamh sìos na Seapanach air an dìon, agus an uairsin, nuair a bha iad sgìth, fuasgladh fhaighinn air a 'chùis le aon ionnsaigh.
  Tha Brusilov, gu dearbh, na ro-innleachdach, ach chan eil Kuropatkin.
  Agus thòisich am blàr sa Ghearran agus mhair e dà sheachdain. Am measg rudan eile, bha eòlas aig Brusilov, buidheann-chatha slàn de nigheanan brèagha. Chaidh fhastadh gu sgiobalta bho fhir singilte agus bòidhchead òga, air a thrèanadh airson mìos, agus air a thilgeil dhan bhlàr.
  Is e an rud as inntinniche gu robh a h-uile nighean casruisgte. Agus thug seo neart dhaibh bho Mother Earth, agus rinn e iad so-leònte gu peilearan agus sligean.
  Bha na caileagan air an stiùireadh le Anastasia Orlova agus a ceathrar luchd-cuideachaidh: Natasha, Zoya, Augustina, agus Svetlana.
  Às deidh dhaibh an dìon a thogail agus na trainnsichean a chladhach, tha na nigheanan a" feitheamh ris na Seapanach... Agus an uairsin tha na samurai a" snàgail a-steach ann an slabhraidhean tiugh. Bidh an làmhachas a" tòiseachadh a" losgadh.
  Agus ghabh na caileagan an raidhfil Mosin nan làmhan. Agus leig leinn losgadh bho astar aig na Seapanach.
  Tha iad nan gaisgich geur, tha mòran dhiubh nan sealgairean Siberia. Bidh iad a 'sabaid le casan lom, a dh' aindeoin Gearran, ann an sgiortaichean goirid agus bolg fosgailte.
  Bidh iad a 'losgadh dhealbhan agus a' seinn dhaibh fhèin:
  - Tha an Ruis air a bhith ainmeil airson linntean mar naomh,
  Is e an rìgh mòr againn dìreach Alexei,
  Tha thu nad mhac airidh, eòlach air Nicholas,
  Agus tha an cridhe eadhon nas fìor na an inntinn!
  Bidh na gaisgich a 'losgadh gu ceart agus a' leagail nan Seapanach air falbh.
  Bidh Anastasia a" losgadh agus ag ràdh:
  - Airson an Motherland, bruadar brèagha!
  An ath rud bidh Natasha a" losgadh, a" leagail nan Iapanach agus ag èigheach:
  - Air son ar Rus naomh' !
  Bidh Zoya a" losgadh, a" leagail an nàmhaid agus a" sgròbadh:
  - Chan e, tha cothrom aig an nàmhaid!
  Bidh e a" losgadh gu ceart, agus Augustine:
  - Airson ginealaichean ri teachd!
  Punch agus Svetlana, a 'leagail dà Iapanach:
  - Air son nan ainmean naomha !
  Chan fheum na gaisgich a ràdh: fìor fhionnar!
  Agus tha na Seapanach a 'sìor fhàs le call mòr. Ged a tha iad a 'tighinn faisg. Ach bidh na nigheanan a" losgadh gu ceart agus gun stad. Bidh iad a 'losgadh agus a' losgadh. Bidh iad a 'losgadh agus a' losgadh. Agus cha leig iad sìos mi. Agus nuair a thàinig an samurai gu math faisg, thòisich na nigheanan air grenades a thilgeil len casan casruisgte. Agus tha iad a" nochdadh an neo-shùbailteachd.
  Agus bidh casan casruisgte a" tilgeadh rudan marbhtach air an samurai. Agus a-nis tha na Seapanach a" tanachadh a-mach gu teagamhan. Bidh an spionnadh aca a" lagachadh. Agus mar a tha iad a 'tighinn dlùth, bidh na gaisgich a' coinneachadh riutha le sabers agus bayonets. Bidh iad a" crìochnachadh an samurai mu dheireadh.
  Agus bidh iad a 'seinn le sùil gu math dealasach.
  An dèidh dha na Seapanach a dhìon, chuir saighdearan Ruiseanach air an stiùireadh le Brusilov ionnsaigh chinnteach air bhog agus chuir iad air falbh na Seapanach gu deas. Bha Brusilov, eu-coltach ri Kuropatkin, an sàs gu cinnteach agus a 'draibheadh an samurai gun stad. Agus fhuair e air Port Artair a ghlacadh sa bhad, dìreach air guailnean an nàmhaid.
  Chaidh na caileagan casruisgte aig buidheann-chatha iolairean Anastasia Orlova a-steach don bhaile.
  Ruith iad tro Phort Artair agus loisg iad agus thilg iad grenades air an nàmhaid len òrdagan rùisgte.
  Agus phronn iad na Seapanach le sabers. Dè bha iad a" smaoineachadh, gun tug iad Port Artair le brathadh? Ach seo an diabhal a dhà! Tha saighdearan Ruiseanach a 'faighinn a' bhaile seo air ais.
  Agus ma tha na boireannaich againn a 'sabaid! San fharsaingeachd tha seo a" ciallachadh nach leig iad sìos thu!
  Agus gheàrr iad sìos na Seapanach.
  Agus tha aig na prìosanaich air an glùinean sìos, agus buinn rùisgte, dustach chasan nam ban a phògadh.
  Bidh iad a" fàs umhail agus is toil leotha eadhon e.
  Bha aon samurai chan ann a-mhàin a" reamhrachadh buinn Natasha le a theanga gus an deàrrs iad, ach dh" èirich e nas àirde cuideachd. Leig an nighean leis daoimean na boireannaich a làimhseachadh le a theanga.
  Às deidh sin bha i gu math coltach ri cat.
  Rinn na gaisgich obair ionmholta. Agus a-nis tha colbhan de phrìosanaich gan toirt air falbh. Càite an deach spiorad sabaid Iapan?
  Thuit Port Artair. Agus an uairsin ghluais arm Ruiseanach Brusilov gu Korea.
  Agus tha buidheann-chatha Anastasia a" ruith air adhart. Bidh iad a 'glacadh samurai air an t-slighe, agus bidh na caileagan gan toirt gu an glùinean.
  Agus bidh iad a" pògadh an sàilean duslach agus an shins tana.
  Gaisgich a' sabaid. Agus èibhinn.
  Dh'fhaighnich Anastasia, a 'leum suas agus a' tilgeil diosgan le a h-òrdagan lom, Natasha:
  A bheil e fionnar sabaid?
  Fhreagair an nighean bhàn gu h-onarach:
  - Cho math 's a gheibh e?
  Dh'èigh Anastasia:
  - Cò ris a tha e coltach nuair a chleachdas tu do theanga air do phussy?
  Fhreagair Natasha le dùrachd:
  - Dìreach super!
  Mar sin sgrios iad buidheann-chatha Iapanach eile. Cheangail iad na prìosanaich.
  Às deidh sin thug iad dhaibh plumagan math air an sròinean le òrdagan an cas-rùisgte!
  Agus tha na caileagan a 'pronnadh an samurai agus arm Brusilov, bidh a h-uile càil a' dol air adhart agus a 'meudachadh gluasad.
  Ràinig arm na Ruis fìor cheann a deas Coirèa. Agus thug e buaidh air an Rubha.
  Chaidh pàirt de sguadron na Ruis a spùtadh ann am Port Artair. Agus thòisich innleadairean Ruiseanach air na soithichean a thogail agus an toirt air ais.
  A dh'aindeoin call iomlan an samurai air tìr, lean an cogadh fhathast. Aig muir bha na Seapanaich nas làidire. Ach an uairsin thàinig Nebogatov. Air an t-slighe, stiùir e an sguadran gu Port Artair na bu sgileile. Agus mar sin chaidh armada na Ruis a neartachadh. An seo dh"fhalbh sguadran bhon Mhuir Dhubh cuideachd.
  Bha Nebogatov na b 'ìsle na na Seapanach ann an neart, ach cha robh cus. Gu fìrinneach, chan eil càileachd bhàtaichean Ruiseanach nas miosa. Tha beagan dhiubh nas lugha ann an àireamh. Ach tha na sligean a 'dol nas motha le armachd.
  Nebogatov chaidh e gu muir. Thug Togo cath. Ach thionndaidh e a-mach nach bi a h-uile slige Ruiseanach a" spreadhadh - tha am fùdar-gunna amh! Tha an taiseachd àrd.
  Ach thionndaidh Nebogatov an sguadron air ais gu Port Artair ann an tìde agus cha do chaill e aon bhàta.
  Bha againn ri ùine a chaitheamh ag ath-chur shligean agus ag ath-lìonadh feachdan. Gus an ruig an sguadron bhon Mhuir Dhubh.
  Lean an cogadh air adhart, mar a bha a chosgaisean. Bha an dà thaobh airson sìth a dhèanamh. Ach tha na Seapanach fhathast ann an suidheachadh ceannasach aig muir.
  Ach chaidh na sligean a chur nan àite, agus tha Cabhlach na Mara Duibhe air àrach. Agus aig an aon àm, tharraing nigheanan casruisgte iad fhèin suas.
  Agus ghluais an soitheach leis na caileagan gu cath aig làn astar. Leum caileagan cas-rùisgte ann am bicinis suas agus chuairtich iad timcheall nan gunnaichean. Bha iad ag amas air na gunnaichean aca agus a" losgadh.
  Loisg na bòidhchead agus gheàrr iad sìos na soithichean Gearmailteach. Rinn iad seo le feirg fhiadhaich. Bha na gaisgich gu math gnèitheach agus fèitheach. Chan eil dad an coimeas riutha. Chan urrainn dha na Seapan sabaid le nigheanan mar sin.
  Agus bidh pìoban air am bualadh le sligean a 'tuiteam.
  Agus leum na gaisgich suas agus sgreuchail:
  - Is e nigheanan sàr-chlas a th" annainn!
  Agus tha iad a 'nochdadh an teangannan! Agus bidh iad gan losgadh fhèin, gun a bhith a" leigeil leis na samurai teicheadh. Bidh iad a 'freagairt ionnsaigheach. Ach gheibh iad freagairt bho bhòidhchead. Tha an soitheach-mara Iapanach mu thràth a" dol fodha. Agus bidh na caileagan a" leum suas agus a" crathadh an casan rùisgte. Tha iad nan luchd-stiùiridh cho math. Rud nach urrainn dad stad.
  Bidh caileagan gaisgeach a 'sabaid agus a' leum. Agus loisg iad sìos samurai le teilgeanan. Agus aig an aon àm tha iad fhathast a 'sguabadh às.
  Tha Natasha ag èigheach:
  - Tsar Alexei sgoinneil! Bidh e gu math glic!
  Thuirt Zoya, a" gàireachdainn agus a" losgadh:
  - Is esan am fear as glic air an t-saoghal! Bidh e uabhasach math!
  Mar sin sheinn Augustine, a 'sealg air na Seapanach, còmhla:
  - Bidh am fear as glic!
  An ath- Loisg Svetlana, a" pronnadh nàimhdean agus a" caoineadh:
  - Tha Alexei sgoinneil!
  Loisg Anastasia agus thuirt i:
  - Airson Rus Naomh'!
  Agus buailidh e thu cuideachd! Tha na nigheanan cho iongantach fionnar. Agus brisidh iad an samurai gu pìosan!
  Agus an uairsin chaidh an long-chogaidh Iapanach fodha. Agus dh'fhàs e uabhasach eagallach dha na samurai.
  Agus tha na caileagan dìreach a 'ruith timcheall cha mhòr rùisgte agus casruisgte. Agus bidh iad a 'frasadh an casan brèagha. Sa chumantas tha iad nan goidearan mìorbhaileach.
  Agus tha iad a" coimhead mar an fheadhainn as fhallaine agus as tanned.
  Tha iad a" dèanamh a" chùis air samurai...
  Thathas cuideachd a" toirt ionnsaigh air bàta-cogaidh eile. Bidh e feumail do chabhlach Togolese, gu math teann. Agus tharraing soithichean a" Chuain Dhuibh suas. Bidh iad a 'coiteachadh tilgeadh aig an nàmhaid.
  Chomharraich Natasha agus Zoya na buill-airm dusan òirleach aca. Agus mar a loisgeas iad le feirg fhiadhaich. Agus bheir an long-chogaidh eadhon aon bhuille agus brisidh e às a chèile.
  Bidh Natasha agus Zoya a" leum suas agus a" crathadh an casan rùisgte agus a" reubadh:
  - Is e bana-bhuidsichean a th" annainn agus chan eil bòidhchead nas bòidhche ann!
  Agus tha na caileagan a" nochdadh an teangannan. Agus mar a bhios iad gad phògadh, bidh e gu math goirt.
  Mar sin loisg iad air soitheach Togo, spreadh a h-armachd, mar gum biodh an stàilinn air goil.
  Agus mar sin ghabh an soitheach thairis agus chaidh i fodha.
  Sheinn Natasha agus Zoya:
  - Rinn Rus 'gàireachdainn agus ghlaodh e agus sheinn e! Sin as coireach gur i Holy Rus '!
  Agus a-rithist bheir na caileagan e agus leumaidh iad suas!
  Agus an uairsin thèid Augustine agus Svetlana a bhualadh mar bho chanan dusan òirleach. Mar sin bheir an soitheach à Togo, brisidh i às a chèile agus thèid i fodha!
  Bidh nigheanan a" nochdadh an sròin. Rug iad air Togo fhèin. Agus thug iad air caileagan brèagha an casan rùisgte, chiseled a phògadh. Bhuail Togo sàilichean rùisgte nan gaisgeach agus dh"imlich e a bhilean. A rèir choltais, chòrd e ris...
  Uill, tha na nigheanan super, gu dearbh!
  Agus san fharsaingeachd, aran den chiad ìre! Agus bidh iad a" magadh air an nàmhaid, ag ràdh nach eil dragh againn rudeigin nas cunnartaiche a dhèanamh!
  Tha cabhlach Iapanach air a dhol fodha. Agus thòisich Brusilov agus an sgioba aige air tìr ann an Iapan fhèin.
  Mar sin bidh mòr-roinn eile aig an Ruis air na h-eileanan. Agus bidh an riaghladair Ruiseanach fhèin gu bhith na Mikado Iapanach.
  Aig an aon àm, thèid cuir às don chunnart bho Land of the Rising Sun gu bràth. Agus bidh an t-arm rìoghail air a lìonadh le saighdearan cogaidh agus gaisgeil.
  Mar sin bha adhbhar ann airson Iapan a cheannsachadh gu tur. Agus chaidh saighdearan a ghluasad chun a 'bhaile.
  Chaidh na caileagan agus am buidheann-chatha a-steach don bhlàr leis na samurai air tìr. Choinnich na caileagan ris an samurai le seallaidhean air an deagh amas, sabers agus a 'tilgeil grenades casruisgte.
  Thilg Natasha bhòidheach lemon le a cas rùisgte agus rinn i squeaked:
  - Airson an Tsar agus an Fatherland!
  Agus loisg i air na Seapanach.
  Thilg Gorgeous Zoya grenade cuideachd le a òrdagan rùisgte agus rinn i squeak:
  - Airson a 'chiad ainm Rus'!
  Agus bhuail i an samurai cuideachd.
  An seo rinn Augustine ruadh a" bualadh agus a" magadh:
  - Glòir do Mhàthair na Banrigh!
  Agus lot i an nàmhaid cuideachd.
  Chaidh Anastasia cuideachd às mo chiall, a" cur air bhog baraille làn de stuth-spreadhaidh le a casan rùisgte, a" sgapadh na h-Iapanach fada air falbh:
  - Glòir Ìmpireachd Mòr na Ruis!
  Agus bhuail Svetlana. Sguab i air falbh na Seapanach agus thug i a-steach don lemon millteach le a shàilean rùisgte.
  Dh"èigh i aig mullach a sgamhanan:
  - Gu crìochan ùra!
  Tharraing Natasha na Seapanach agus rinn i squeak:
  - Airson Rus shìorraidh '!
  Agus bhuail i mar an ceudna air an samurai:
  Ghabh Zoya sàr-mhath e agus bhuail e na Seapanach. Thilg i grenade air an nàmhaid le cas rùisgte agus rinn i squeak:
  - Airson ìmpireachd rìoghail singilte agus do-sheachanta!
  Agus rinn an nighean feadag. Bha e soilleir gun robh an deugaire air fàs tòrr na bu mhotha, bha a broilleach àrd, bha a sliasaid cumhang, agus bha a cromagan feòil. Bha i mar-thà air ìomhaigh boireannach inbheach, fèitheach agus fallain agus làidir. Agus tha an aghaidh cho òg. Le duilgheadas chuir an nighean às don mhiann gaol a dhèanamh. Dìreach leig leotha a bhith faiceallach. Agus tha e nas fheàrr le nighean eile, co-dhiù cha toir i a h-òigheachd.
  Bidh Cool Zoya gu sgiobalta a" tilgeil grenades air na Seapanach le a casan rùisgte. Agus tha e ag obair gu math soirbheachail.
  Tha Augustine gu math dearg agus cuideachd glè bhrèagha. Agus san fharsaingeachd, tha caileagan cho iongantach anns a 'bhuidheann-chatha, dìreach an tlachd as àirde.
  Bidh Augustine a 'tilgeil grenade le a chas rùisgte agus a chirps:
  - Biodh an Ruis Mhòr air a glòrachadh!
  Agus cuideachd mar a tha e a 'snìomh.
  Dè nigheanan, dè na bòidhchead!
  Bidh Anastasia cuideachd a 'leum. Tha an nighean mhòr seo dà mheatair a dh'àirde agus cuideam ceud is trithead cileagram. Aig an aon àm, chan eil i reamhar, le fèithean leaghte agus croup each dreach. Tha gaol mòr aice air fir. Aisling mu leanabh a bhith agad. Ach chan eil e ag obair fhathast. Tha mòran dhaoine dìreach fo eagal oirre. Agus nighean gu math ionnsaigheach.
  Cha 'n i na fir aice a dh' iarras, ach ise i fein a dh' iarras. Gun nàire agus nàire.
  Agus is toil leatha e. Bi nad phàrtaidh gnìomhach.
  Aig an aon àm, tha Anastasia na ghaisgeach iongantach. Agus choilean i iomadh cleas. Tha Anastasia ag òrdachadh a" bhuidheann-chatha aca.
  Bidh e cuideachd a 'tilgeil grenade le a chas rùisgte agus ag èigheach:
  - Bidh solas air feadh na dùthcha !
  Bidh Svetlana a 'tilgeil lemon le a cas rùisgte agus a' feadaireachd:
  - Glòir Ìmpireachd Mòr na Ruis!
  Bidh an Zoya eireachdail cuideachd a" tilgeil a-mach le a òrdagan rùisgte agus a ròin:
  - Airson glòir an Tìr Naoimh!
  Augustine ag èigheach:
  - Le bròn neo-bhàsmhor !
  Agus bidh tiodhlac air a thilgeil le cas-rùisgte cuideachd ag itealaich.
  An uairsin tòisichidh Anastasia a "caoineadh. Bidh e cuideachd a 'tilgeil dòrlach de grenades le a chasan rùisgte.
  Agus tha nighean a 'ghaisgich a' giùlan:
  - Ann an Ainm an Dia Gheal!
  Thilg Natasha grenade cuideachd le a òrdagan rùisgte agus chuir i a-mach:
  - Ann an ainm Chriosd !
  Agus loisg i dhà shots.
  Agus thòisich Anastasia a 'losgadh le inneal-gunna. Rinn i e gu math glic.
  Ann an ùine ghoirid, tha an nighean na bhiast.
  Thàinig Natasha lom-chasach a-mach le aplomb:
  - 'S e superman a th' annam gu dearbh!
  Agus thilg i grenade le a cas-rùisgte.
  Loisg Zoya cas-rùisgte cuideachd. Loisg na Seapanach sìos.
  Tweeted:
  - Glòir dhan Ruis!
  Agus le a cas-rùisgte chuir i grenade air bhog.
  Agus rinn Augustine squeak cuideachd:
  - Airson Rus Naomh'!
  Chuir Anastasia bogsa slàn air bhog aig na Seapanach. Agus ghabh i e, agus beuc i le feirg:
  - Airson Svarog!
  Ghabh Natasha e agus rinn i squeak:
  - Airson siostam ùr!
  Agus thilg i grenade le a cas-rùisgte!
  Svetlana bleed:
  - Airson fèithean nan cruach !
  Agus chuir i cuideachd grenade air bhog le a òrdagan rùisgte.
  Ghabh Zoya cas-rùisgte e cuideachd agus rinn i squeak:
  - Airson gaol agus draoidheachd!
  Agus casan rùisgte ann an gluasad.
  Ghabh Augustine, an diabhal ruadh, bogsa grenades air bhog agus chuir e air bhog e:
  - Gabh seachad air na crìochan air Mars!
  Cuiridh Anastasia cuideachd baraille de dynamite agus mutter air bhog:
  - Airson òrdugh cruinne na Ruis.
  Agus dh"èigh Natasha:
  - Airson slighe ùr gu sonas!
  Às deidh sin bidh na nigheanan a" gàireachdainn còmhla.
  Agus tha e cho math! Tha na nigheanan sgoinneil!
  Bha saighdearan na Ruis Tsarist a 'gluasad a dh'ionnsaigh Tokyo.
  Chuir arm na Ruis ionnsaigh air Tokyo.
  Choisich balach is nighean air adhart: Oleg agus Margarita.
  Chuir a" chlann às do na Seapanach agus chaidh iad air adhart gu ruige an lùchairt ìmpireil. Dh"ainmich Mikado gu sòlaimte nach fhàgadh e am prìomh-bhaile agus gum fuiricheadh e ann gu bràth.
  Loisg Oleg spreadhadh air an samurai agus thilg e grenade le a chas rùisgte, a "sguabadh às dha fhèin:
  - Cha ghèill Rus 'gu bràth!
  Chuir Margarita cuideachd lemon air bhog le a cas rùisgte agus crom, a" giùlan a fiaclan:
  - Bidh sinn a 'buannachadh no a' bàsachadh!
  Agus bidh buidheann-chatha de chlann-nighean a" dol troimhe gu lùchairt Mikado. Bha a h-uile nighean ann an èideadh, le dìreach panties orra. Agus tha an fheadhainn sin cha mhòr rùisgte a" sabaid mar bhana-ghaisgeach.
  Bidh Anastasia a" tilgeil grenade le a cas rùisgte agus a" squeaks:
  - Nikolai, tha thu nad Mikado!
  Chuir Natasha cuideachd tiodhlac a" bhàis air bhog le a ball rùisgte agus rinn i squealed, a" giùlan a fiaclan:
  - Is e ar rìgh as fhuaire!
  Agus mar a bhios e a" deàrrsadh mar neamhnaidean! Agus nighean cho sgoinneil.
  Bidh Zoya casruisgte cuideachd a" gabhail tlachd agus a" cur grenade air bhog le a cas-rùisgte:
  - Tha mi nam bhuannaiche ann an eòlas-inntinn!
  Agus nochd i a teanga.
  A" sgrios na samurai aige fhèin.
  Bidh Augustine, an diabhal ruadh-ruadh sin, cuideachd a' losgadh. Agus bidh e ga dhèanamh cho ceart. Slaod sìos na Seapanach.
  'S a' beucaich air mullach a sgamhan :
  - Glòir do m' dhùthaich naomh !
  Agus a" giùlan fhiaclan!
  Cuiridh Svetlana, a tha cuideachd na boireannach gaisgeil, bogsa slàn de stuth-spreadhaidh air bhog.
  Agus dh'itealaich na h-Iapanach anns gach taobh.
  Bidh na caileagan a 'dol air an ionnsaigh, a' pronnadh an luchd-dùbhlain aca. A 'faighinn soirbheachas susbainteach. Bidh iad a" faireachdainn gràs bagarrach, agus cuideam teann, agus dìth laigsean. Agus is e cìochan lom an gealltanas as fheàrr a thaobh neo-sheasmhachd agus neo-sheasmhachd.
  Anastasia, a 'gearradh dheth na Seapanach, chirps:
  - Làmhan air an dèanamh le darach, ceann air a dhèanamh le luaidhe!
  Agus tilgidh e grenade le a chas rùisgte. A 'sgapadh samurai.
  Tha Natasha leth-rùisgte cuideachd a" losgadh.
  A 'briseadh nan Seapanach. Agus brisidh e iad nam pìosan.
  A 'faighinn nas fhaisge agus nas fhaisge air an lùchairt. Agus tilgidh an cas rùisgte grenade.
  Gèilleadh Iapanach eagallach. Bidh iad a 'briseadh nam pìosan.
  Terminator Girl ag ràdh:
  - Gum bi Perun còmhla rinn!
  Bidh Zoya casruisgte, nighean crìochnachaidh eireachdail, ga losgadh fhèin agus a" sgrios luchd-airm. Rug i a fiaclan.
  Rinn an nighean gàire:
  - Is sinne ridirean na Ruis as motha!
  Thilg an nighean grenade le a cas-rùisgte. Sgap an nàmhaid.
  Ghabh Cool Zoya e agus sheinn i a-rithist:
  - Dh'ionnsaich Suvorov dha coimhead air adhart! Agus ma dh'èireas tu, seas gu bàs!
  Agus rùisg i a fiaclan le gàire.
  Sheinn agus rinn Augustine teine cuideachd:
  - Gu crìochan ùra!
  Agus thuirt i le gàire:
  - Agus tha sinn an-còmhnaidh air thoiseach!
  Bhuail Svetlana an nighean ghaisgeach an nàmhaid cuideachd. Sgap i an freiceadan ìmpireil agus sgapadh i:
  - Airson euchdan na linn!
  Agus a-rithist bidh na grenades air an tilgeil le casan rùisgte ag itealaich.
  Bidh na caileagan a 'bruthadh an nàmhaid. Tha cuimhne aca air dìon ghaisgeil Port Artair, nach tèid a dhìochuimhneachadh fad linntean.
  Eh, ciamar a dh 'fhaodadh arm mar sin a chall ann an eachdraidh fìor, agus eadhon dha na Seapanach?
  Abair nàire.
  Bidh Anastasia a" tilgeil grenade le a cas-rùisgte agus a fìdeagan:
  - Airson crìoch na Ruis!
  Chuir Natasha cuideachd rudeigin marbhtach air bhog le a cas rùisgte agus dh" èigh i gu cruaidh, a" rùisg a fiaclan:
  - Seo gu soirbheachasan ùra!
  Agus thug i tionndadh dha na Seapanach.
  Agus an seo, le sàilean rùisgte, bheir Zoya cuideachd e agus buailidh e e. Agus an uairsin le a cas-rùisgte ghabh i agus chuir i grenade air bhog.
  Agus an dèidh sin sheinn i:
  - Cha ghèill sinn ri òrdughan nàmhaid!
  Agus rùisg i a h-aodann!
  Nighean àlainn, glè òg le ìomhaigh lùth-chleasaiche. Agus gu math treun.
  Agus bheir Augustine damn mu na Seapanach. Bidh e gam pronnadh agus a" tilgeadh grenade gu cas-rùisgte.
  Agus a" sgapadh nàimhdean mar gum biodh botail ag itealaich far ball.
  Tha an nighean ag èigheach:
  - Seoclaid, sin an dòigh againn!
  Is fìor thoil le Augustine seoclaid. Agus fon rìgh, tha na margaidhean air an lìonadh le bathar. Dè as urrainn dhut a ràdh mu Tsar Nicholas? A-nis, tha an rìgh a tha a 'call call a' tionndadh gu bhith na fhear mòr fa chomhair ar sùilean. Nas mionaidiche, bhàsaich an rìgh, ach tha a mhac, Alexei, a 'fàs math! Agus is e a h-uile rud a tha a dhìth airson seo gu bheil nigheanan a 'sabaid air an aghaidh.
  Agus dà ghaisgeach cloinne a chuir casg air na Seapanach bho bhith a" glacadh Beinn Vysokaya. Nuair a bhathas a" co-dhùnadh dè thachair dha Port Artair.
  Mar sin bha Ìmpireachd na Ruis air a irioslachadh.
  Chuir Svetlana cuideachd baraille murt air bhog agus thuit e air balla a-muigh na lùchairt ìmpireil le gunnaichean inneal.
  A-nis tha na caileagan a 'ruith timcheall nan seòmraichean. Tha an cogadh gu bhith a" tighinn gu crìch.
  Tha Anastasia ag ràdh gu deònach:
  - Tha mi a 'creidsinn gu bheil fortan a' feitheamh orm!
  Agus a-rithist tha e a 'tilgeil grenade le a chas rùisgte.
  Natasha, a ' losgadh teine murt. Fhad "s a tha e a" sgeadachadh luchd-dùbhlain, bidh e a "tweetadh:
  - Bidh mi fortanach gu cinnteach!
  Agus a-rithist bidh grenade air a thilgeil le cas-rùisgte ag itealaich.
  Agus an uairsin tha Zoya casruisgte gu bhith air a bhualadh le paidhir bhomaichean ceangailte a chuir air bhog le a casan casruisgte. Agus sgriosaidh e luchd-dùbhlain.
  An uairsin bidh e a" gàireachdainn:
  - 'S e nighean comet a th' annam.
  Agus a‑rìs tha e tilgeadh a‑mach teanganna loisgeach a" bhàis as fhèin.
  Agus an uairsin tha Augustine, an nighean crìochnachaidh seo, mu thràth a" reubadh. Mar a thug i leis a h-uile duine agus a smeuradh i iad uile. Gu sìmplidh sàr-mhath.
  An gaisgeach a tha na fhìor sgrios air blàr.
  Agus tha e a" fannachadh air fhèin:
  - Tha am misneachd as àirde aig an sgioba againn!
  Agus an uairsin nochd Svetlana. Cho fionnar agus sgoinneil. Bidh e a" toirt buaidh air a h-uile duine le a lùth fiadhaich. Comasach air a" chùis a dhèanamh air nàmhaid sam bith.
  Agus ghiùlain an gaisgeach a fiaclan neamhnaid. Agus tha iad nas motha na feadhainn each. Seo an nighean.
  Bidh Svetlana a 'gàireachdainn agus a' gàireachdainn:
  - Airson megplants le caviar dubh!
  Agus dh"èigh na caileagan le chèile aig mullach an sgamhanan:
  - Bidh craobhan Apple a" fàs air Mars!
  Cha robh Mikado ag iarraidh hara-kiri a dhèanamh agus chuir e ainm ris a 'ghèilleadh. Chaidh Tsar Alexei II ainmeachadh mar Impire ùr Iapan. Aig an aon àm, ann an Land of the Rising Sun tha iad ag ullachadh referendum air aontachas saor-thoileach dhan Ruis.
  Tha an cogadh cha mhòr seachad. Tha na h-aonadan mu dheireadh a" cur an cuid armachd ri chèile.
  Chuir buidheann-chatha nan nigheanan na prìosanaich air dòigh. Feumaidh fir a ghlùinean sìos agus casan rùisgte nan nigheanan a phògadh. Agus bidh na Seapanach a 'dèanamh seo le dealas mòr. Tha seo a" toirt toileachas dhaibh cuideachd.
  Gu dearbh tha iad sin nan bòidhchead. Agus tha e ceart gu leòr gu bheil na casan aca beagan dusty. Tha e eadhon nas fheàrr agus nas nàdarra. Gu sònraichte nuair a tha iad air an tiormachadh. Agus cho garbh.
  Bidh na Seapanach a" pògadh am buinn rùisgte agus a" reamhrachadh am bilean. Agus is toil leis an nighean e.
  notaichean Anastasia le pathos:
  - Cò a thuirt nach eil cogadh airson boireannaich?
  Rinn Natasha gàire mar fhreagairt:
  - Chan e, is e cogadh an àm as binne airson dùil a bhith againn!
  Agus nochd i a teanga. Dè cho math dha-rìribh a bhith air do phògadh ann an dòigh cho iriosal.
  Bidh iad a" bualadh sàil lom, chruinn Zoyka. Tha an nighean ag ràdh le toileachas, squealing:
  - Tha seo cho math! Bu mhath leam leantalachd!
  Thug Red Augustine rabhadh:
  - Cùm do mhaighdeanas gus am pòsadh! Agus bidh thu toilichte mu dheidhinn!
  Rinn Zoya casruisgte gàire agus thuirt i:
  - Gu'm biodh mo Thìr naomh air a ghlòrachadh ! Ach chan eil neo-chiontachd ach a" goirteachadh!
  Rinn an nighean gàire air a h-aodann.
  Thuirt Svetlana gu pròiseil:
  - Bha mi ag obair ann am brot. Agus chan eil feum agam air maighdeanas!
  Dh" fhaighnich Zoya casruisgte, a" gàireachdainn:
  - Ciamar a chòrd e riut?
  Thuirt Svetlana gu dùrachdach agus gu cinnteach:
  - Is dòcha nach b 'urrainn dha a bhith na b' fheàrr!
  Thuirt Zoya leth-rùisgte gu h-onarach:
  - Gach oidhche bidh mi a 'bruadar mu mar a tha fear a' gabhail seilbh orm. Tha e cho snog agus cho snog. Agus chan eil mi ag iarraidh rud sam bith eile.
  Mhol Svetlana an nighean:
  - Às deidh a 'chogaidh, faodaidh tu a dhol don taigh-siùrsaich as cliùitiche ann am Moscow no St Petersburg. Creid mi, bidh gràdh agad air an sin!
  Rinn Zoya leth-rùisgte gàire agus thuirt i:
  - Bu chòir dhut smaoineachadh air seo!
  Mhol Natasha:
  - Is dòcha gun urrainn dhuinn na prìosanaich a èigneachadh?
  Rinn na caileagan gàire mun fhealla-dhà seo.
  San fharsaingeachd, tha na bòidhchead an seo meadhanach. Agus tha an fheadhainn a tha dèidheil air eagal. Bidh cogadh a" toirt nigheanan ionnsaigheach. Chùm na gaisgich orra a' cur an casan rùisgte, duslach air na prìosanaich airson phògan. Chòrd e rium.
  An uairsin thòisich taisbeanaidhean nas inntinniche. Gu sònraichte, bha cleasan-teine a 'losgadh a-steach don adhar. Chaidh cleasan-teine a thaisbeanadh. Agus bha e tòrr spòrs. Bha ceòl a' cluich agus bha na drumaichean a' bualadh.
  Thug Tsarist an Ruis buaidh air Iapan. Sin, san fharsaingeachd, na bha a h-uile duine a 'sùileachadh. Bha ùghdarras arm na Ruis glè àrd. Tòrr seinn is dannsa le boireannaich cas-rùisgte Iapanach.
  Tha a h-uile dad brèagha agus beairteach... Anns an Ruis fhèin tha gàirdeachas ann cuideachd mun bhuaidh. Gu dearbh, cha robh a h-uile duine toilichte. Dha Marxists is e buille uamhasach a tha seo. Neartaich ùghdarras an rìgh. Agus tha na cothroman aige air àrdachadh. Tha an taic sa chomann-shòisealta fìor mhòr.
  Às deidh ceannsachadh Iapan, lean an Ruis air adhart leis a" phoileasaidh aca airson leudachadh gu Sìona. Chùm roinnean Sìonach reifreannan gu saor-thoileach agus chaidh iad a-steach don ìmpireachd. Lean Regent Nikolai Romanov, poileasaidh air leth soirbheachail airson leudachadh Ruiseanach san ear-dheas. Mean air mhean chaidh Sìona a shlugadh.
  Dh'fhàs eaconamaidh ìmpireachd an tsarist, an dèidh dha ùpraid rèabhlaideach a sheachnadh, fàs luath san eaconamaidh. Thog e rathaidean, lusan, factaraidhean, drochaidean agus mòran a bharrachd. Reic an dùthaich aran agus mòran thoraidhean.
  Thug e a-mach na bomairean as cumhachdaiche san t-saoghal: na bomairean Ilya Muromets agus Svyatogor, agus na tancaichean aotrom as luaithe, an Luna-2. Agus bha arm mòr de thrì millean saighdear ann - arm aig àm sìthe còig tursan nas motha na am fear Gearmailteach.
  Ach ghabh Kaiser Wilhelm e fhathast agus chuir e a cheann a-steach. A bharrachd air an sin, thàinig murt oighre rìgh-chathair na h-Ostair ann an Sarajevo gu bhith na adhbhar airson a" chogaidh.
  Agus an uairsin chuir na Gearmailtich romhpa sabaid air dà thaobh.
  Ghluais armailt an Tsar thuca. Mar thoradh air na roinnean Sìonach, lùghdachadh ann am bàsmhorachd fhad "s a bha iad a" cumail ìre breith àrd, bha sluagh mòr aig an Ruis Tsarist. Agus b 'urrainn dhi arm mòr a chuir air adhart.
  A bharrachd air an sin, tha an sluagh sa mhòr-chuid òg agus ionnsaigheach.
  An Ostair-Ungair, às deidh dhaibh a dhol fo bhuillean, spreadh sa bhad. Bhris na saighdearan Tsarist gu furasta na Gearmailtich a bha na bu mhotha agus ghlac iad Prussia an Ear agus chuir iad Königsberg fo shèist.
  Dh'fheuch Hindenburg ri ruaig a chur air na Ruiseanaich le buille, ach bha àrdachadh àireamhach arm an tsarist ro mhòr. A bharrachd air an sin, sheall gunna-inneal, tancaichean aotrom "Luna"-2 gu robh iad nan armachd fìor èifeachdach airson an-aghaidh.
  Air a" chùis, theich Hindenburg. Agus ruith saighdearan Ruiseanach chun an Oder. Aig deas, chaidh Lvov agus Przemysl a thoirt sa bhad. Thàinig arm an Tsarist air adhart, agus theich na h-Ostairich ann an clisgeadh agus ghèill iad.
  Cha do rinn an Tuirc a-steach don chogadh mòran gus na Gearmailtich a bhuannachadh. Ged a chuir seo dragh air cuid de fheachdan. Ach lean na Ruiseanaich air adhart a-steach don Ostair. Agus chaidh na Gearmailtich a bhualadh faisg air Paris.
  Is ann dìreach ann an sgìre Abhainn Oder, às deidh dhaibh na saighdearan aca a lagachadh san taobh an iar, a bha na Gearmailtich comasach air stad a chuir air adhartas nan rèisimeidean Ruiseanach.
  Ach anns a 'cheann a deas chuir arm an tsarist an nàmhaid air falbh. Tha Field Marshal Brusilov aig an ìre as fheàrr mar a bha e an-còmhnaidh.
  Agus an uairsin bha Budapest air a chuairteachadh... Agus chaidh Bratislava agus Krakow a ghlacadh. Agus tha saighdearan Ruiseanach a" tighinn faisg air Prague.
  Chaidh Asia Minor a ghlacadh aig deas, thuit Baghdad, ghabh na Ruiseanaich Istanbul.
  Thionndaidh an t-Ìmpire Franz gu Wilhelm le iarrtas airson sìth a choileanadh. A bharrachd air an sin, bha an Eadailt air ionnsaigh a thoirt air na h-Ostairich mar-thà agus dh'fhosgail e dàrna aghaidh.
  Ach chan urrainnear stad a chuir air saighdearan Ruiseanach. Mar sin tha Prague air a ghabhail. Agus sa gheamhradh, ghluais na rèisimeidean rìoghail thairis air an deigh gu Berlin. Agus sa Ghearran chuir iad crìoch air cuairteachadh prìomh-bhaile na Gearmailt. Agus bhris iad a-steach Vienna, Ostair-Ungair dealaichte agus chaidh a 'chùis.
  Air 23 Gearran, 1915, ghèill a' Ghearmailt. Chaidh saighdearan Ruiseanach a-steach gu Berlin a-rithist.
  Thàinig a" Chiad Chogadh gu crìch. Fhuair an Ruis mòran fearainn. Chaidh a" chrìoch seachad air an Oder. Thug an Ruis a-steach na h-Alps na sgrìobhadh. Chaidh pàirt den Ostair-Ungair a cheangal ris an Eadailt aig deas. Agus thàinig Iugoslabhia gu bhith na vassal Ruiseanach. Thàinig rìoghachdan na h-Ungaire agus na Seice gu bhith nam pàirt den Ruis. Bha rìoghachd na Pòlainn a" toirt a-steach Krakow agus dh"fhàs i mòr. Thàinig Koenigsberg gu bhith na phàirt de na mòr-roinnean Ruiseanach, mar a rinn Galicia agus Bukovina. Thàinig Transylvania gu bhith na Ròmanach. Thàinig an Tuirc ron Èiphit, agus còmhla ri Iorac, Siria, agus fearann Arabach ann am Mecca gu bhith na sgìre Ruiseanach. Is e dìreach na Breatannaich a fhuair grèim air Basra.
  Cha b" fhada gus an do ghabh saighdearan Ruiseanach seilbh air Saudi Arabia gu tur. Agus chaidh airgead-dìolaidh mòr a chuir air a" Ghearmailt.
  Mar sin, dh'èirich hegemony Ruiseanach ann an Eurasia. Cha robh cogaidhean mòra ann airson grunn bhliadhnaichean. Chuir an Ruis agus Breatainn crìoch air Ioran, a" gabhail a-steach na rinn iad: ceann a tuath is meadhan na Ruis, deas gu Breatainn. An uairsin Afganastan. Cuideachd ceann a tuath agus meadhan na Ruis, ceann a deas Bhreatainn.
  Tha Ìmpireachd an Tsarist air fàs cumhachdach, ach tha Breatainn fhathast làidir. Ghluais na Ruiseanaich thairis air Sìona, a 'crìochnachadh a ghlacadh.
  Bha eaconamaidhean air feadh an t-saoghail a' soirbheachadh... Ach ann an 1929, thòisich an Ìsleachadh Mòr.
  Tha Tsar Alexei II a" riaghladh air rìgh-chathair na Ruis. Tha e air a dhol thairis air an tinneas aige agus tha e gu math làidir gu corporra. Bidh an rìgh ùr a" riaghladh dùthaich le deich millean saighdear aig àm sìthe agus cha mhòr nach eil e air Sìona a shlugadh. Agus chaidh an eaconamaidh, a dh" fhuiling nas lugha na feadhainn eile aig àm an trom-inntinn, seachad air na Stàitean Aonaichte.
  Agus an uairsin cho-dhùin Ìmpire na Ruis dèiligeadh ri Ameireagaidh? Carson a thug iad Alasga air falbh bhon ìmpireachd airson sgillinn? A bheil seo cothromach? Is dòcha gur e robaireachd a tha seo cuideachd?
  Ann an ùine ghoirid, an Ìmpire All Rus ', Alexei II, a bha mar-thà air ainmeachadh mar shàr ann an 1933, air 5 Faoilleach, dìreach air latha murt athar Nicholas II, thòisich e air cogadh ùr. An aghaidh, gu dearbh, Ameireagaidh, a bha air an ìre as àirde a ruighinn ann an trom-inntinn.
  Agus chan eil dùthchannan eile air a bhith comasach air casg a chuir air an Ruis fhathast. Tha iad ag ràdh gun do rinn na h-Ameireaganaich mealladh agus gum feum iad freagairt air a shon.
  Agus mar sin thòisich an ionnsaigh air Alasga. Dìreach aig an àm seo, thòisich an rèile a chaidh a thogail le innleadairean Ruiseanach gu Chukotka ag obair.
  Agus ghluais arm na Ruis tron t-sneachda agus an t-sneachda.
  A 'gabhail a-steach còignear nigheanan sìorraidh: Anastasia, Natasha, Zoya, Augustina, agus Svetlana. Chan e nigheanan àbhaisteach a th" annta, ach bana-bhuidsichean dùthchasach. Agus mar sin chan ann a" fàs sean, ach gu sìorraidh òg agus neo-bhàsmhor. Agus seach gu bheil iad nan draoidheachd, an uairsin sa gheamhradh, air an oidhche phòla, agus anns an reothadh fiadhaich, bidh iad a 'sabaid a-mhàin cas-ruisgte agus ann am bikini.
  Bidh na caileagan seo a" ruith mun cuairt, a" tilgeil grenades len casan rùisgte agus a" seinn:
  - Mòr-Tsar Alexei,
  Is tusa an duine as glic san t-saoghal!
  Agus mar sin bidh Anastasia a 'tilgeil grenade le a cas-rùisgte. Tha na h-Ameireaganaich ag itealaich suas bho na spreadhaidhean.
  Agus bidh an nighean a" losgadh bho ghunna-inneal agus ag èigheach:
  - Ann an ainm Rus'!
  Agus an uairsin bidh Natasha cuideachd a" losgadh, cuideachd a" tilgeadh a-mach tiodhlac a" bhàis le a òrdagan rùisgte agus a" caoineadh:
  - Thig fìor, aisling mhòr!
  Agus gabhaidh e mar an ceudna e, agus giùlainidh e fhiaclan e.
  Agus an uair sin Zoya casruisgte... Tha a sàilean sgarlaid bho shneachda sneachda Alasga. Bidh an nighean a" sgreuchail aig mullach a sgamhanan:
  - Cha bhuannaich e ach airson an Ruis sgoinneil!
  Agus bidh grenade air a thilgeil le cas-rùisgte cuideachd ag itealaich.
  An ath rud thig Augustine. Bidh e a" pronnadh Yankees le gunnaichean-inneal agus a" tilgeil grenades le òrdagan rùisgte.
  Agus tha e cuideachd a' beucaich:
  - Is e an Tsar mòr Alexei an Tsar Ruiseanach!
  Agus an uairsin bidh Svetlana a" tòiseachadh a" losgadh ...
  - Bidh a h-uile dad gu math!
  Tha còignear nigheanan a' ruith cha mhòr rùisgte air feadh Alasga agus a' bualadh air na h-Ameireaganaich. Agus seo na tancaichean a 'gluasad: Nikolai-4, modail ùr le canan agus sia gunnaichean inneal. Agus tha na h-Ameireaganaich gan gearradh sìos gu tur. Agus air an cùlaibh tha "Alexandra"-3, a tha gu math cumhachdach agus marbhtach. Agus tha uimhir ri deich gunnaichean-inneal ann.
  Agus tha na caileagan air beulaibh an airm gu lèir, agus tha iad leth-rùisgte agus breagha. Bidh iad a 'ruith orra fhèin agus a' seinn:
  - Ann an ainm Ruis naomh nan Tsars, bidh a h-uile duine nas toilichte - nas glic!
  Agus mar sin pronnaidh iad bataraidh eile de dh'Ameireaganaich - a" tilgeil grenades air len casan rùisgte.
  Tha barrachd is barrachd Alasga ga ghlacadh leis na saighdearan tsarist. Chan eil feum dha-rìribh a bhith a" mealladh agus a" glacadh a leithid de dh" fhearann gun dad idir.
  Agus bidh na gaisgich a" sabaid air an son fhèin agus a" gluasad nas doimhne a-steach do dhìon an nàmhaid. Agus bidh iad a 'pronnadh an nàmhaid, bidh iad a' bruthadh gu cruaidh!
  Tha Anastasia eadhon a 'bruadar:
  - Gum biodh ar fearann mòr agus fìor-ghlan !
  Agus a-rithist tilgidh e grenade le a chas rùisgte!
  Agus an uairsin thug Natasha tionndadh dhi agus rinn i sgadan:
  - Biodh an Rus fionnar againn ainmeil!
  Agus mar an ceudna gabhaidh e agus buailidh e a naimhdean.
  Agus bidh an lemon a tha air a thilgeil leis na òrdagan lom ag itealaich.
  Agus an uairsin gearraidh Zoya dheth na h-Ameireaganaich le spreadhadh agus squeal:
  - Tha, bidh an àm ri teachd bedlam!
  Agus cuideachd air a chuir air bhog le casan rùisgte na h-ìghne, tha tiodhlac a" bhàis a" spreadhadh!
  Agus an uairsin loisgidh Augustine gunnaichean-inneal. Agus bidh e a" gearradh sìos an loidhne, agus an uairsin a" slugadh air mullach a sgamhanan:
  - O mhoch gu moch !
  Agus an uairsin bidh an ionnsaigheach Svetlana a 'losgadh. Agus bidh e cuideachd a" cleachdadh a òrdagan rùisgte agus gu gnìomhach a" sgrìobhadh:
  - An ìmpireachd seòlta againn!
  Agus a-rithist, nighean, toinneamh do nàimhdean! Fàilte don bhana-ghaisgeach.
  Agus nuair a thèid prìosanaich Ameireaganach a ghlacadh, feumaidh iad sàilean nan nigheanan a phògadh fhad "s a tha iad air an glùinean. Agus càit an tèid iad? Bidh iad a 'pògadh agus a' smocadh. Agus bidh iad fhathast a" reamhrachadh am bilean.
  Tha iad fhathast ga iarraidh...
  Càite an tèid thu an-aghaidh nigheanan? Leig iad leis na saighdearan a dhol a-mach agus èigneachadh. Bha na bana-bhuidsichean gu mòr ag iarraidh feise. Agus tha an toileachas mòr agus tha thu fo uallach lùth. Bidh thu nad luchd-draoidh. Agus leithid de shàr chlas!
  Uill, is toil le caileagan a bhith a" marbhadh, is iad sin nigheanan. Agus is toil leotha a bhith a" èigneachadh fir, seo mar a tha còir aig buidsichean a dhèanamh.
  Ach tha buidsichean fhathast nan nigheanan fionnar. Agus tha iad dèidheil air nuair a thèid an giullachd. Agus is toil leotha e.
  Tha arm an tsarist air Alasga a ghlacadh mar-thà. Agus cha do stad i, ach chaidh i a-steach do Chanada. Dè tha dol an seo? Tha Canada gu foirmeil na uachdaranachd air Breatainn. Uill, chan eil e buileach a" leantainn nan riaghailtean, leigidh e le saighdearan Ameireaganach a dhol troimhe.
  Mar sin tha adhbhar ann airson stailc. Agus tha cabhlach na Ruis fo stiùir Kolchak. Agus tha e mu thràth air na h-Ameireaganaich a chuir a-mach às na Philippines agus Hawaii. Agus an sin ghlac e a bhunaitean.
  Uill, tha na Yankees a 'bruthadh air a' mhuir. Agus tha caileagan cho breagha air na soithichean. Agus as cudromaiche buileach, tha na gaisgich cha mhòr rùisgte. Agus tha e cho breagha. Ma tha nigheanan a" caitheamh dìreach panties, tha sin sgoinneil!
  Tha e cho math a bhith a" coimhead air nigheanan mar seo. Agus nuair a ghlacas iad soithichean Ameireaganach is Canèidianach agus a" crathadh am broilleach lom. Tha seo uabhasach math!
  Agus bidh na caileagan a" slaodadh an casan rùisgte air na deasgaichean teth agus a" sgoltadh nan Ameireaganach le sabers.
  Tha dòigh sam bith gun chumhachd an aghaidh nigheanan mar sin. Às deidh na h-uile, is iad seo na nigheanan fir a 'bruadar mu dheidhinn. Dè as urrainn dhut a dhèanamh an aghaidh bòidhchead aig a bheil cìochan gu tur rùisgte?
  Às deidh na h-uile, is iad seo an seòrsa nigheanan air am bi thu a 'coimhead airson uairean a thìde. Agus cha tionndaidh thu do cheann air falbh. Agus glacaidh iad priosanaich, agus bheir iad orra oibreachadh le'n teangaibh, a' toileachadh am bronnach- aibh.
  Agus tha e cho breagha agus cho tlachdmhor! Chan urrainn dhut a dhol ceàrr le nigheanan mar seo! Bidh iad a 'gearradh dheth an cinn agus a' faicinn tro veins sam bith.
  Seo agaibh buidheann de chòignear a" ruith air feadh Chanada. Is e deireadh a" Ghiblein a th" ann mu thràth agus tha a h-uile càil fo bhlàth. Agus na nigheanan, uill, tha iad cho breagha. Agus gheàrr iad sìos Ameireaganaich leis na claidheamhan draoidheil aca. Agus bidh iad a 'tilgeil diosgan le òrdagan rùisgte.
  Agus bidh iad a 'feadaireachd riutha fhèin:
  - Chan eil dùthaich mhàthaireil na Ruis nas bòidhche,
  Dèan sabaid air a son agus na biodh eagal ort ...
  Chan eil dùthaich nas bòidhche anns a 'chruinne-cè -
  Tha an cruinne-cè gu lèir na lòchran solais, Rus'!
  Uill, nigheanan, agus supermen! Agus bheir iad naimhdean baite gu an gluinean. Agus an uairsin bheir iad ort na buinn rùisgte is dustach aca a phògadh. Tha na nigheanan sin gu tur super!
  Aig deireadh a 'Chèitein, chaidh saighdearan Ruiseanach, an dèidh dhaibh a' mhòr-chuid de Chanada a ghlacadh, a-steach do chrìochan nan SA. Thòisich sabaid air fearann Ameireagaidh fhèin.
  Agus thug còignear nigheanan ionnsaigh air na h-Ameireaganaich, a 'cur cuideam orra gu brùideil. An dèidh a 'chùis a dhèanamh air a' bhuidheann-chatha gu lèir, thòisich na bòidhchead a 'cluich leis na prìosanaich. Nuair a bha spòrs gu leòr aca còmhla ris, bha pàrtaidh barbecue aca.
  Dh'ith iad feòil ùr agus sheinn iad dhaibh fhèin.
  'S iomadh rathad truagh air an t-saoghal,
  Coltach ri falt gypsy - sreath de shlighean!
  Bidh iad a 'draibheadh na h-altairean seachad air an stairsnich,
  Coltach ri leanabh acrach - villain!
  
  Iomadh forc, dubh-aigein, gathan :
  Mar dhiabhul anns gach slighe !
  Chan aithne dhut caraid no nàmhaid -
  Tha an saoghal air a roinn na leth!
  
  Coisichidh am balach casruisgte anns an fhuachd,
  Bidh sneachda leis fhèin a" sàsachadh an acras...
  Ach tha mi creidsinn gu bheil thu bochd le airgead,
  Bidh na beairteach a 'blàthachadh nas fheàrr sa Chèitean!
  
  Tha seamrag a" fàs, eòlach air gach neach air thalamh,
  Mar a bhios an dandelion a" tionndadh buidhe as t-earrach...
  Ma tha thu caoimhneil - tha sgeulachd sìthiche anns a h-uile àite,
  Tha an creachadair a" smaoineachadh, ge-tà, gur e coineanach a th" annad!
  
  Bidh daoine a 'tilgeil nicil oirnn
  Is e tròcair shoilleir a th" ann a bhith a" reubadh sgòrnan!
  Tha na buillean as treasa dhuinn o làimh,
  Gus am bi an dàrna anail a 'fosgladh!
  
  Tha an samhradh seachad - tha an fhoghar a 'tighinn,
  Tha teas mòr, lasraichean agus uisge ann!
  A reir coltais tha an t-Uile-chumhachdach air an sgòr fhoillseachadh dhuinn,
  Agus dhealbh an neach-ealain mapa den t-saoghal!
  
  Chì mi craobh-bheithe an èideadh rìghrean,
  Òr, dathan soilleir de rubies ...
  Biodh cridheachan caoimhneil aig na daoine agad.
  Agus is ann dìreach an uairsin a bhios tu nad fhuamhaire!
  
  B' fheudar do na baigeirean mòran a shaltairt,
  Tha stoirm sneachda ann a-rithist, agus tha a h-uile meur a" losgadh...
  Leig co-dhiù eilc mo chuideachadh gus blàthachadh,
  Mar a thionndaidh am balach frostbitten gorm!
  
  Carson nach do dh'fhosgail duine an doras?
  Ach carson a chaidh thu gu tur fiadhaich ...
  Reothadh an leanabh bochd fon t-sneachda...
  Tha mi a" creidsinn gun cuir na h-ainglean às do na stoirmean sneachda!
  
  Bheir na ceruban gu neamh thu,
  Gabhaidh Iosa e fhèin riut le gràdh!
  Bithidh, creid mi, ann an sonas siorruidh, leanabh,
  Às deidh na h-uile, chaidh Dia chun a 'chrois air a shon!
  Bhiodh na caileagan a' seinn, ag ithe agus a' dol air ais dhan bhlàr. Tha iad nan gaisgich air stairsneach stàilinn mar sin.
  Agus sgrios iad na h-Ameireaganaich. A 'tilgeil diosgan agus grenades le casan lom.
  Is e deireadh an Ògmhios a th" ann mu thràth agus tha saighdearan Ruiseanach air Philadelphia a chuairteachadh. Mu thràth tha an treas cuid de na Stàitean Aonaichte mòr-thìreach fo smachd arm na Ruis, tsarist.
  Agus mar-thà ann am mòran bhailtean tha brataichean Ìmpireachd na Ruis ag itealaich. Agus bidh buidhnean-catha de nigheanan brèagha bho arm an tsarist a" sabaid!
  Agus tha na nigheanan dha-rìribh iongantach agus brosnachail. Agus a-rithist rinn iad a 'chùis air an luchd-dùbhlain gu lèir. Agus tha na h-Ameireaganaich a 'tuiteam.
  Agus an seo thig an tanca: "Alexander" -4, am fear as ùire! Agus sheas an luchd-dùbhlain aige ris. Agus bidh caileagan cuideachd a 'dol don tanca: Ealasaid, Ekaterina, Elena, Aurora. Agus bhreab iad na h-Ameireaganaich anns na h-adharcan.
  Mar a loisgeas iad thu, mar a bheir iad a-steach do chiste thu! Chan eil gu leòr airson trodaiche sam bith!
  Bidh iad dìreach a 'tilgeil an làmhan suas agus a' toirt seachad!
  Agus bidh na caileagan a" pronnadh an nàimhdean leis na bratagan aca. Agus tha tanca Ealasaid a" gluasad...
  Agus gu h-ìosal tha e coltach ri tomad fala, feòil, cnàmhan.
  Agus bidh na nigheanan a" ceumadh orra fhèin, a" pronnadh an luchd-dùbhlain aca agus a" seinn:
  - Tha an Tsar a 'riaghladh na Ruis gu ciallach,
  Cuir a-mach òrdughan, britheamhan seirbheisich ...
  Cha 'n fhuiling an righ-chaithir feall is crathadh,
  Agus chan e dòigh air eagal a chuir sìos!
  Seo mar a ghluaiseas nigheanan ann am blàr. Agus chan eil an spiorad sabaid aca coltach ri bhith a" cleachdadh tuagh fo bheing!
  Thuirt Ealasaid le feirg:
  - Airson rìgh-chathair na Ruis!
  Agus mar a tha e a 'losgadh! Agus cuiridh e a-mach beinn de chuirp!
  Is iad seo na nigheanan nach eil airson stad. Agus rinn iad a" chùis air an nàimhdean agus sgrios iad na Stàitean Aonaichte.
  Agus a-nis tha an t-arm rìoghail a 'stiùireadh colbh de phrìosanaich. Na làmhan sin air cùlaibh an amhaich agus chuir iad sìos an cinn.
  Aig an aon àm, thàinig Hitler gu cumhachd sa Ghearmailt. Ach tha e fhathast ro lag airson a bhith na chunnart mòr don Ruis. Is e an Eadailt Mussolini an cunnart as miosa. Ach le leithid de uilebheist ris an Ruis, cha bhith i deònach a dhol a-steach do chogadh.
  Mar sin airson a-nis tha saighdearan Ruiseanach a" glacadh Ameireagaidh agus na tha air fhàgail de Chanada.
  Tha na caileagan casruisgte agus ann am bikinis a 'dràibheadh tanca blàir. Tha iad gu math làidir agus làidir.
  Thug Ealasaid geàrr-chunntas:
  - Ge b'e neach a thig d'ar n-ionnsuidh le ni sam bith, gheibh e bàs uaith !
  Dhearbh Elena:
  - Gu cinnteach!
  Agus chuir i slige a-steach do bataraidh Ameireaganach. A leithid de nighean le panache.
  Agus an uairsin bidh Aurora a" tilgeadh a-mach slige agus a" bruidhinn a-mach:
  - Tha mi airson a bhith a 'fuireach airson an Ruis!
  Agus bhuail i Ameireaganach eile. Is iad sin dha-rìribh na caileagan air am bi neach-ionnsaigh sam bith a" siubhal.
  Agus chan eil Breatainn, a dh'aindeoin Canada a ghlacadh, ag iarraidh a dhol a-steach gu cogadh leis an Ruis - tha e a 'tuigsinn gu bheil an ìmpireachd seo ro dhoirbh air a shon. Agus ma thèid e còmhla, bidh na Ruiseanaich gu cinnteach a 'toirt air falbh na coloinidhean Ameireaganach gu lèir gu furasta. Mar sin tha e nas fheàrr gun a bhith ann an trioblaid leis an Ruis, far a bheil Alexei II a 'riaghladh!
  Dh'fhàs an rìgh gu tur fallain agus thionndaidh e a-mach gu bhith na cheannsaiche iongantach.
  Agus mar sin thuit Philadelphia... Agus ann am meadhan an Iuchair, tha tancaichean Ruiseanach mu thràth a" tighinn faisg air Washington.
  'S e bana-bhuidseach a th' ann an Ealasaid cuideachd, tha i air a bhith a' sabaid bhon chogadh Ruiseanach-Turcach aig àm Alasdair II. Agus tha an nighean seo le sealladh cudromach ag ràdh:
  - Ciod air an do sheas Rus !
  Loisg Elena aig an tanca Ameireaganach, prìomhadail agus fhreagair i:
  - Air neart an t-saighdeir Ruiseanach!
  Dhearbh Cool Aurora:
  - Tha, dìreach air seo! A bharrachd air a" mhisneachd iongantach agus eagrachadh an cùl gaisgeil!
  Fhreagair Ekaterina gu sunndach:
  - Glòir do ghaisgich na Ruis! Glòir do Tsar Alexei!
  Agus a-rithist loisg an nighean gu fìor cheart air an nàmhaid.
  Tha na gaisgich gun samhail!
  Agus a-rithist bidh iad a 'losgadh air sgàth a h-uile ball àlainn. Seadh, faodar a ràdh gu cinnteach gu bheil nigheanan mar sin a" stiùireadh an Ruis Tsarist gu buaidh.
  Annta tha grian a' Chèitein, agus grian a' ghràidh.
  Agus nuair a bhrùthas iad air na peadalan len casan rùisgte, tha e gu math tlachdmhor.
  Tha thu dha-rìribh ag iarraidh gaol agus cùram a thoirt dha na nigheanan sin! Chan eil annta ach grian soilleir an dòchais. Agus tha bàrdachd agus misneachd aca ann an ìomhaighean ciùil agus teudan liriceach.
  Ghèill am bataraidh Ameireaganach. Agus thug na caileagan air na saighdearan Ameireaganach a bhith a 'pògadh chan e eadhon an casan fhèin, ach comharran an casan casruisgte air an asphalt. Agus cha do rinn na fir dad - càite am faigheadh iad air falbh bho seo?
  Agus rinn na gaisgich barrachd is barrachd dàna agus soilleir.
  Cha do chaidil Anastasia agus a com-pàirtichean nas motha. Mar a bhios e a" losgadh, mar a ruitheas e a-mach. Agus gearraidh e na h-Ameireaganaich le sabers. Is e dìreach nighean boillsgeach a th" innte agus tòisichidh i aig leth-uair.
  Ach bha na h-Ameireaganaich gan giùlan fhèin gu dona dhaibh fhèin. Rug iad air balach fiosrachaidh Ruiseanach agus thòisich iad air a chràdh. Ruith iad, cheangail iad ri craobh agus loisg iad corp rùisgte deugaire le lòchran.
  Dh" fheuch am balach ris na h-osnaich aige a chumail air ais. Ach mu dheireadh rinn e sgreuchail... Bha am balach air a dhroch losgadh.
  Fhreagair na caileagan le bhith a" dèanamh tit-for-tat. Agus chaidh an luchd-cùraim a chuir gu bàs le gasoline agus chaidh an cur na theine. Tha, tha bòidhchead Ruiseanach uamhasach nam fearg. Agus na cuir dragh air mathan Ruiseanach.
  Tha blàran anns na speuran cuideachd. Dà phìleat Ruiseanach: bidh Albina agus Alvina a" sgrios agus a" cur às don h-uile duine. Tha itealan le armachd gu math cumhachdach aca. Le gunnaichean itealain comasach air losgadh sìos Ameireaganach le aon bhuille. Agus tha na caileagan gaisgeil seo dha-rìribh a" nochdadh rudeigin mar sin. Dè nach urrainnear a ràdh ann an sgeulachd sìthiche, chan urrainnear a mhìneachadh le peann.
  Tha Albina a 'toirt seachad spreadhadh, agus tha dusan itealan Ameireaganach air an losgadh sìos. Tha an gaisgeach cuideachd cha mhòr rùisgte ann am panties a-mhàin, a" squealing:
  - Biodh Tsarist Rus 'Sàr-mhath!
  Agus bidh e gu litireil a" bualadh a h-uile neach-sabaid ann an sreath. Seo an nighean.
  Ach chan eil Alvina nas ìsle. Agus a 'losgadh sìos dusan itealan aig an aon àm. Chrath i iad agus sheinn i:
  - Gu na toasts as motha!
  Agus dè cho gòrach a tha e cuideachd! Chan eil an nighean seo a" dèanamh dad gòrach! Is iad sin sabaidean airson a h-uile sabaid.
  Air an t-slighe, gus cnàmhadh Sìona agus fearann eile a tha fo smachd na Ruis a luathachadh, stèidhich an Tsar òg Alexei polygamy anns an Ruis! Agus is e gluasad làidir a tha seo! A-nis tha saighdearan Ruiseanach a 'toirt boireannaich Sìonach mar mhnathan agus a' dèanamh clann àlainn, geal!
  Thuirt Albina le gàire:
  - Carson a dh' fhaodas ceathrar mhnathan a bhi aig fear, ach nach urrainn ceithir fir a bhi aig boirionnach ?
  Agus tha plèana Ameireaganach eile air a losgadh sìos.
  Tha Alvina a" freagairt gu loidsigeach:
  - Sin as coireach gu bheil e nas duilghe do bhoireannach uimhir de dhìosganaich a bhiadhadh!
  Agus bidh an dithis nighean a" gàireachdainn. Tha iad sin nan bòidhchead iongantach agus iongantach.
  Agus tha iad a 'glanadh speur plèanaichean Ameireaganach.
  Tha pàirtean den arm tsarist Ruiseanach mu thràth timcheall air New York. Bidh iad a" toirt air Ameireaganaich a thighinn a-mach agus gèilleadh. Tha na nigheanan glè thoilichte agus toilichte.
  Rinn an tanca Alexander-4 sgrios air bataraidh Ameireaganach. Rinn e gintinn iomadh corp.
  ghuil Ealasaid le fiaclan ruisgte:
  - Tha sinn nar gaisgich a tha a" toirt seirbheis iongantach don Tsar agus don Fatherland!
  Loisg Elena air an nàmhaid agus thuirt i:
  - A dh'aithghearr bidh ruble òir Ruiseanach ann!
  Agus nì an nighean gàire cho mòr!
  Agus tha a fiaclan biorach. Agus an uairsin brisidh Aurora a-mach le gàire cuideachd. Tha na caileagan air bhioran agus tha a leithid de bhòidhchead aca nach urrainn dha faclan cunntas a thoirt orra.
  Agus bheir iad air gearastan Washington gèilleadh!
  Tha na gaisgich cho do-chreidsinneach! Agus bidh an sgaradh tanca aca eadhon a" pronnadh pana-fhrithealaidh.
  Bidh na caileagan a' sabaid 's a' seinn;
  Tha dùthaich na Ruis ainmeil,
  Tha an saoghal air a riaghladh le Co-mhaoineas...
  Tha na h-achaidhean air an sgapadh le òr -
  Rachamaid dìreach suas, chan ann sìos!
  
  Bidh ar cridheachan a" lasadh airson an Motherland,
  Is e nigheanan a th" annainn - chan eil cruinne-cè nas bòidhche ann ...
  Bidh sinn a 'sabaid ri ar nàimhdean gu deireadh,
  Bidh ar creideamh air a aiseirigh ann an Rodnovery!
  
  Tha Rus 'nas làidire na a h-uile dearg san t-saoghal,
  Tha i a" deàrrsadh mar a" ghrian anns a" chruinne-cè ...
  Bidh thu a 'sabaid air a son agus na biodh eagal ort,
  Gum biodh inbhich agus clann ann an glòir!
  
  Is e an Ruis an dùthaich as motha,
  Nuair a tha an Fatherland air a riaghladh le Leshka ...
  Chaidh a leithid de dhàn a thoirt dha na Sòbhietich,
  Gum biodh an ridire againn cruaidh-chàs!
  
  Anns an Fatherland, tha duine sam bith a-nis na ghaisgeach,
  Comasach air an Motherland a dhèanamh nas bòidhche ...
  An ainm ar mathar naomh,
  Taobh neo-chrìochnach Ruiseanach na Ruis!
  
  Nì sinn neach sam bith a tha na neach-brathaidh,
  Cha bhi deachdaireachd air feadh na dùthcha...
  Leig leis na milleanan de dhùthchannan cur a-steach,
  Agus an Ceann-suidhe Roosevelt!
  
  Biodh an dragon rag a' riaghladh,
  Tha e den bheachd gu bheil e comasach air an Ruis a losgadh ...
  Ach tha call fiadhaich a" feitheamh ris na Nadsaidhean,
  Leis gu bheil an ridire, fhios agad, gu math uile-chumhachdach!
  
  Cha toir sinn a-steach gu bràth do na Krauts,
  Cha dèan na Sìonaich a' chùis air na Ruiseanaich nas motha...
  Tha rionnag shoilleir a' deàrrsadh os ar cionn,
  Airson na Càisge bidh sinn a" peantadh cèicean agus uighean na Càisge!
  
  Faodaidh tu tòrr a choileanadh, luchd-sabaid,
  Chan eil e a" faighinn nas fhuaire...
  Tha athraichean pròiseil moiteil asainn,
  Leis gu bheil sinn a 'togail àite air neamh!
  
  Bidh caileagan casruisgte a" ruith tron t-sneachda,
  Chan eil eòlas aca air eagal agus masladh ...
  'S e ball Komsomol a th' annam a' ruith casruisgte,
  Leis nach eil cnapan-starra ann, agus chan eil ceann-latha ann!
  
  Mar sin cha toir sinn a-steach gu bràth do na caileagan,
  Cha chrom sinn ar cinn fo na tuaghan...
  'N uair thig trioblaid gu 'n t-Athair,
  Na saltair sinn air le ar casan rùisgte!
  
  Tha gaol agad air peathraichean a' chlaidheimh,
  Agus Alexei - Thoir urram do Iosa ...
  Chan eil feum air luchd-sabaid a ghearradh bhon ghualainn,
  Ma dh'fheumas tu dìreach ruith casruisgte!
  
  
  'S sinne nigheanan an t-sluaigh mhòir,
  Is toil leinn a bhith a" sabaid agus gun a bhith a" tarraing air ais ...
  'S ged a bhiodh fathannan borb a' cuairteachadh air uairibh,
  Bidh buaidh sa Chèitean radanta!
  
  Agus creid mi, thig co-mhaoineas le bruadar,
  Agus cha bhi cumhachd airgid air an Talamh...
  Bheir sinn cunntas garbh air an dàn,
  Sin a h-uile seòrsa fòirneart agus leisg!
  
  Ann goirid, bidh sinn a dh'aithghearr itealaich gu na rionnagan,
  Agus togaidh sinn bratach na Ruis thairis air a" chruinne-cè ...
  Sgaoil do sgiathan, cherub ruadh,
  Ann an Ainm an Teaghlaich - Tighearna na Ruis!
  Fhad "s a bha na caileagan a" seinn, bha cha mhòr a h-uile Ameireaganach air am marbhadh mar-thà, agus thòisich gearastan Washington air brataichean geala a thilgeil a-mach.
  Leum na caileagan a-mach às an tanca agus thòisich iad air dannsadh, a" frasadh an casan rùisgte, chiseled tro na maragan. Agus bha am falt aca air an sèideadh leis a" ghaoith. Tha na nigheanan sin nam bòidhchead iongantach.
  A-nis tha iad air pàrtaidh a chuir air dòigh gus glacadh prìomh-bhaile Ameireagaidh a chomharrachadh. Bidh iad a" grill kebabs agus ag òl fìon.
  Bidh na nigheanan ga ithe gu blasta. Agus bidh iad a" feadalaich a h-uile seòrsa òran dhaibh fhèin. Tha iad sin nan gaisgich iongantach, faodaidh tu a ràdh mun deidhinn - supermen ann am panties.
  Agus bidh saighdearan Ruiseanach a 'pògadh do ghlùinean agus do chasan. Agus tha na caileagan a 'feuchainn agus a' caoineadh bho orgasms.
  Agus bidh iad a 'leum agus a' leum. Tha an leithid de thoileachas agus bòidhchead glic aca de chumhachd tarraingeach.
  Ach bha gaol aig na gaisgich air prìosanaich dubha cuideachd agus chòrd e ris an dà phàrtaidh.
  Ach a-nis tha na saor-làithean seachad agus tancaichean Ruiseanach a 'gluasad gu deas a-rithist. Thuit New York cuideachd ...
  Tha na h-Ameireaganaich a" teicheadh. Tha milleanan rim faighinn air màl. Tha Roosevelt a" ruith. Tha bruidhinn mu thràth air gèilleadh. Tha dùthaich na Ruis a" nochdadh a mhòrachd.
  Gu sònraichte nigheanan brèagha le falt fionn is dearg.
  Agus chuir iad na prìosanaich air an glùinean, agus bidh iad ro thoilichte nuair a bheanas agus a ghlacas na caileagan an sròinean agus an foirfeachd fhireann len òrdagan rùisgte.
  Tha na gaisgich boireann ann an arm na Ruis dha-rìribh do-chreidsinneach!
  Agus seo am blàr airson Atlanta.
  Airson a 'chiad uair, tha na caileagan air Alexander 4 a' faicinn tanca mòr Ameireaganach Washington. Inneal le cuideam ceud is seachdad tunna, air slighean. Carson a bhiodh e dà uair urramach a bhith a" sabaid ri cuideigin mar sin?
  Agus bidh na caileagan a 'losgadh bho astar agus a' bualadh air an armachd aghaidh. Agus faodaidh sreath tiugh de mheatailt seasamh ris.
  Tha Ealasaid ag ràdh le buaireadh:
  - Tha, ruith sinn gu trioblaid!
  Thuirt Elena mar shòlas:
  - Ach cha toir an nàmhaid sinn nas motha!
  Agus chuir i cuideachd projectile chun an nàmhaid.
  Agus an uairsin tha Aurora coltach ri peilear. Agus buailidh e an targaid gu fìor cheart. Agus tionndaidhidh e an nàmhaid mun cuairt.
  Agus rinn i sgrùdadh:
  - Is mise an neach-dùbhlain as cruaidhe!
  Gu dearbh bhuail e baraille tanca Ameireaganach. Agus a-nis chan urrainn don thug a bhualadh ach le ochd deug de na gunnaichean inneal aige. Agus bidh "Alexander"-4 a" ruith a dh"ionnsaigh an nàmhaid. Agus mar a thòisicheas e a 'luathachadh, a' crathadh a shlighean.
  Cha chuir duine stad air a leithid de fhuamhaire.
  Tha a chumhachd lùth-chleasachd gun samhail.
  Sheinn Catriona:
  - Aerobatics, an sgioba marbhtach agam!
  Agus mar an ceudna gabhaidh e e agus buailidh e an nàmhaid.
  Agus tha na nigheanan an seo a" ruith.
  Chaidh an Ameireaganach a bhualadh air an taobh mu dheireadh. Agus chaidh an tanca mòr na theine agus thòisich na sligean aige a" spreadhadh.
  Agus dè cho seòlta sa tha an uidheamachd sabaid! Agus thig an armachd agus a h-uile càil eile dheth ...
  Agus dh"èigh na caileagan còmhla ri chèile:
  - Airson slighe na Ruis!
  Agus nì iad gàire, a" togail am fiaclan!
  Mar sin thuit Atlanta. Agus air 7 Sultain, 1933, ghèill na bha air fhàgail de na feachdan Ameireaganach. Agus thàinig cogadh eile, a bhuannaich don Ruis, gu crìch. Agus dè cho fìor mhath 'sa tha e!
  Às deidh a "bhuaidh, chùm Ìmpireachd an Tsarist reifreannan anns na Stàitean Aonaichte agus Canada air a dhol còmhla ri Ìmpireachd na Ruis Tsarist. Agus leudaich an dùthaich rìoghail. Agus san fharsaingeachd tha e math nuair a tha fèin-riaghladh agus monarcachd iomlan a" riaghladh. Tha a h-uile duine co-ionnan air beulaibh an rìgh agus chan eil bùth labhairt ann - pàrlamaid.
  Agus bha an Ruis Tsarist na ìmpireachd làidir agus seasmhach - gun samhail anns an fhìrinn aice.
  Aig an aon àm, neartaich an siostam Nadsaidheach sa Ghearmailt, a shuidhich cùrsa airson an Wehrmacht agus arm làidir a chruthachadh. Fìor, bha Hitler an-còmhnaidh a 'cur cuideam air a chàirdeas don Ruis tsarist, ged a gheàrr e an sgìre as motha bhon Ghearmailt.
  Ach an uairsin, tha, chaidh caidreachas armailteach a thoirt gu crìch: an Eadailt, a 'Ghearmailt agus an Ruis. A bharrachd air an sin, dh" aontaich Tsar Alexei ri ceangal na h-Ostair ris an Treas Reich.
  Leis gun do lagaich Breatainn gu h-eaconamach, agus an Fhraing cuideachd, thug riaghaltas an tsarist sùil mhòr air coloinidhean na Frainge, Bhreatainn agus na h-Òlaind. A thaobh dìreach armachd, thàinig arm na Ruis gu bhith mar an tè as motha - fichead millean aig àm sìthe. Agus àireamh mhòr de na tancaichean as fheàrr san t-saoghal, heileacoptairean, agus eadhon itealain jet. Bha cabhlach na Ruis cuideachd na bu làidire agus na bu lìonmhoire na am fear Breatannach, leis nach b" urrainn do Shasainn lag a bhith a" farpais ris an ìmpireachd tsarist a bha cumhachdach gu h-eaconamach.
  Mar sin a-nis bha an t-Ìmpire mòr Alexei ag iarraidh a h-uile coloinidh a bh 'aige roimhe a thoirt air falbh.
  Agus dè? Togaidh e!
  Air 15 Cèitean, 1940, thòisich an Dàrna Cogadh. Ghluais Tsarist an Ruis saighdearan gu deas air Ioran, na h-Innseachan, Indochina, agus an Èiphit. Agus thug an Wehrmacht ionnsaigh air an Fhraing, a' Bheilg, agus an Òlaind. Bha an Eadailt air Etiopia a ghlacadh roimhe, agus air ionnsaigh a thoirt air Somalia Bhreatainn, agus air rèisimeidean a ghluasad gu ceann a deas na Frainge.
  Seo na caileagan buidseach a" gluasad tro cheann a deas Ioran. Anastasia agus a ceathrar charaidean.
  Tha na caileagan, mar an-còmhnaidh, òg agus casruisgte. Bidh bliadhnaichean a" dol seachad, agus tha na bòidhchead dìreach a" fàs agus chan e aon chrith no sgàineadh air a" chraiceann agus chan e aon bhoinne de gheir air na cuirp tilgeadh aca.
  Mar sin tòisichidh iad a" sgrios saighdearan coloinidh Bhreatainn agus ga dhèanamh le dealas mòr.
  Anastasia, a" tilgeil grenade air na Persians le a cas-rùisgte agus a" beucaich:
  - Gaisgich cumhachd gun tomhas!
  Bidh Natasha cuideachd a" losgadh spreadhadh bho ghunna-inneal, a" cur grenade le òrdagan rùisgte agus ag èigheach:
  - Agus cha toir sinn a-steach gu bràth!
  An ath tha Zoya a" losgadh, cuideachd a" gearradh sìos na Breatannaich agus na Persians, agus ag èigheach:
  - Leig leinn riaghladh!
  Agus an uairsin bidh Aurora a" slap agus a" smeuradh an nàmhaid le a cas-rùisgte agus ag ràdh:
  - Soirbheas ar neart !
  Agus bidh e a" feadaireachd a-rithist!
  Agus an uairsin bheir Svetlana seachad e agus buail e thu le inneal-gunna. Agus cuiridh e mar an ceudna grenade air an nàmhaid le a òrdagan rùisgte.
  Agus squeals:
  - Airson modhan ath-leasaichte!
  Agus anns an Èiphit, tha nigheanan bho sgioba Ealasaid a" gluasad air adhart air tanca. Tha e air an tanca trom as ùire "Alexander"-6. Tha sgàil-dhealbh ìosal aig a" chàr agus tha cuideam ann mu thrì fichead "s a còig tonna. Agus bhuail e le lannsair boma. Nas freagarraiche airson cuir an-aghaidh daingnichean nàmhaid.
  Tha cabhlach tanca Bhreatainn an ìre mhath lag. Agus is e an càr as fheàrr "Matilda" -2. Ach "Nikolai"-7 a 'sabaid còmhla rithe.
  Tha an gunna anti-tanca foirfe aige. A bhuaileas bho astar fada.
  Bidh na caileagan ag obair le luaths agus seòlta. Agus tha an tanca aca a" snàgail tron fhàsach. Agus tha e ga losgadh fhèin. Agus bidh lannsair a" bhoma a" dol gu math dian.
  Bidh na caileagan a 'gàireachdainn agus a' gàireachdainn:
  - Tha e glè mhath air an rìgh-chathair! Tha sinn nar supermen!
  Agus a-rithist loisgidh iad agus sgriosaidh iad buncair eile, neo puing daingnichte ann am Breatainn.
  Bheir na Breatannaich a-steach agus bheir iad a-steach ...
  A-nis tha na pioramaidean Èiphiteach a" nochdadh air beulaibh nan nigheanan. Bidh iad gam faicinn agus a 'fuaigheal. A bheil e dha-rìribh comasach stad a chuir air a leithid de bhòidhchead?
  Ach anns na speuran tha Albina agus Alvina a" sabaid thairis air a" Mhuir Mheadhan-thìreach. Bha iad cuideachd a' giùlan am fiaclan neamhnaid. Agus bidh iad a" feadaireachd òrain. Tha spiorad sabaid aig na nigheanan sin.
  Tha na gaisgich, ge-tà, dìorrasach a bhith a" sabaid mar a bha e an-còmhnaidh, le dìreach panties agus cìochan lom orra.
  Agus tha iad a 'sealltainn an clas sabaid mòr aca. Bidh iad gan losgadh fhèin agus gan losgadh fhèin bho ghunnaichean adhair. Agus mar sin chan urrainn dha dad stad a chuir air na nigheanan. Ach, tha am blàr a" leantainn, agus tha na Breatannaich a" ruith air falbh bho na bòidhchead. Chan urrainn dhut stad a chuir air daoine cho ionnsaigheach.
  Agus loisg na caileagan sìos dusan itealan le aon spreadhadh agus gàire riutha fhèin.
  Mar sin bidh iad ag itealaich agus ag itealaich. Agus chan eil an losgadh a" stad.
  Bidh Albina a" gàireachdainn le gàire:
  - Tha mi neo-chonnspaideach an-còmhnaidh!
  Tha Alvina, a 'leantainn air adhart a' losgadh, ag ràdh:
  - Fo bhratach Pheadair !
  Bidh na gaisgich a 'leum agus aig an aon àm a' leagail an nàmhaid.
  Tha colbhan de phrìosanaich Sasannach is ionadail mu thràth gan stiùireadh air feadh na h-Èiphit.
  Tha na saighdearan tsarist tòrr nas làidire, agus tha na saighdearan coloinidh, aig nach eil spiorad sabaid, a" buannachadh.
  Tha Alexandria air tuiteam. Agus tha e gu math sìmplidh. Agus a-nis tha saighdearan Ruiseanach a" coinneachadh ri feadhainn Eadailteach.
  Caismeachd comhla. Clachan-teine, caismeachdan dathach. Agus seallaidhean stoirmeil de dhiadhachd agus de chàirdeas.
  Tha na h-Eadailtich air leth toilichte cuideachd. Gu sònraichte nuair a ruitheas nigheanan Ruiseanach casruisgte tron fhàsach teth ...
  Agus ann an àite eile, chaidh Alenka agus a rèisimeid mhaighdeann a-steach do Delhi. Thathas a" faireachdainn nach eil na sepoys airson a bhith a" sabaid leis na rèisimeidean Ruiseanach. Agus chaidh a" chùis a dhèanamh air cumhachd coloinidh Bhreatainn anns an sgìre Innseanach seo cuideachd.
  Bidh mòran de chlann-nighean le craiceann dorcha a" cuairteachadh shaighdearan Ruiseanach agus a" cur fàilte orra le flùraichean.
  Dè cho breagha 'sa tha a h-uile dad an seo. Agus tòrr flùraichean. Agus tha a h-uile dad a 'tachairt gu math brèagha agus òrdail.
  Tha saighdearan Ruiseanach mu thràth a" tighinn faisg air Bombay agus ga ghabhail thairis gun mòran strì.
  Bidh Alenka ag obair gu gnìomhach agus gu mì-mhodhail. Bidh i a" tilgeil grenades le a òrdagan rùisgte agus a" squeaks:
  - 'S e superman a th' annam ann am bikini!
  Agus dè cho math 'sa tha e dha nigheanan a bhith a' ruith timcheall air leth rùisgte agus ann am bikini. Tha iad a" coimhead cho math.
  Anns na coloinidhean, tha strì Bhreatainn lag. Chan urrainn dha saighdearan ionadail sabaid làidir a thoirt seachad.
  Aig an aon àm, tha na Gearmailtich a 'tighinn air adhart gu soirbheachail. An toiseach tharraing iad na Breatannaich dhan Bheilg. Agus an uairsin, le tilgeil thairis air beanntan Ardennes, bha e comasach dhaibh na h-aonadan Beurla is Frangach a ghearradh dheth. Mar sin, chaidh buaidh iongantach a bhuannachadh.
  Agus tha a" Bheilg air a ghlacadh. Agus air 22 an t-Ògmhios, an dèidh Paris a ghlacadh, ghabh an Fhraing grèim air, agus beagan na bu tràithe na h-Òlaind. Mar sin, chaidh buaidh iongantach a bhuannachadh. Agus dh"fhàs na Gearmailtich gu math moiteil. Agus ghlac arm na Ruis na h-Innseachan, ceann a deas Ioran, Burma agus Bangladesh. Agus cuideachd Indochina gu lèir.
  Bha an nàmhaid gu soilleir a 'call. Agus bhris na Gearmailtich a-steach don Spàinn agus Portagail.
  Thàinig saighdearan Ruiseanach gu Afraga a Deas. Cha robh iad air am bacadh cho mòr le strì Bhreatainn 'sa bha na loidhnichean conaltraidh agus solarachaidh. Agus cuideachd gainnead rathaidean ann an Afraga agus jungles do-ruigsinneach.
  Ach fhuair an t-arm tsarist tro gach nì. Agus ghluais e mar rolair titanium. Agus thug an nàmhaid suas barrachd is barrachd agus thuit e air a ghlùinean.
  Ghluais rèisimeidean de chlann-nighean, mar riaghailt, casruisgte, agus thug iad air na prìosanaich an casan a phògadh. Aig amannan bhiodh na caileagan a" leigeil leis na prìosanaich am broilleach a fhrasadh le pògan.
  Ach an uairsin chaidh Anastasia, Natasha, Zoya, Augustina, Svetlana a-steach do dh'Astràilia. Tha iad a" meàrrsadh a dh"ionnsaigh prìomh-bhaile Sydney. Agus bidh iad a" seinn:
  - Rus', far a bheil mòran mhnathan aig a h-uile duine,
  Far a bheil an gairm àlainn ceadaichte ...
  Far am bi gach neach mar bhràthair,
  Is e an samhla againn, an samhla againn Kolovrat!
  Agus a-rithist bidh iad a 'tilgeil grenades le an casan lom - a' sgapadh Bhreatainn agus muinntir an àite.
  Thug Anastasia dheth ceann an t-seanalair Breatannach le sabre agus chirped:
  - Airson glòir an Fatherland!
  Agus dhealaich Natasha, le tilgeil a cas-rùisgte, an tanca. Agus canaidh e:
  - Whoa, is e Svarog an t-ainm a th" air Rus!
  Agus na caileagan a" gluasad, bidh Zoya a" losgadh spreadhadh bhon ghunna-inneal aice, a" cur na Sasannaich sìos agus a" slugadh:
  - Airson òrdugh ùr Ruiseanach!
  Seo na nigheanan! Gu bheil iad dèidheil air marbhadh! Agus cha stad iad! Agus tha aghaidhean nam bòidhchead a" deàrrsadh!
  Agus an seo tha Augustine coltach ri gunna. Mar a bhios e a" spìonadh sìos na Sasannaich agus a" sgiùrsadh:
  - Airson an Rus 'a thug breith!
  Agus tha Svetlana a" tàirngeadh oirre. Agus le cas rùisgte tilgidh e grenade mort is marbhtach.
  Agus tha e cuideachd a 'sguabadh às:
  - Mo Rus mòr' !
  Agus a-rithist tha e a' toirt seachad spreadhadh... Bidh e a' gearradh sìos air na Gearmailtich, gan marbhadh gun deas-ghnàth sam bith.
  A-nis tha Sydney a" leigeil seachad gun sabaid. Agus tha saoranaich agus iuchraichean armachd air an toirt a-mach. Agus tha iad a 'gairm Tsar Alexei an rìgh agus an ìmpire.
  Tha am mòr-thìr seo cuideachd a" gèilleadh ...
  Agus bidh soithichean Ruiseanach a" tighinn air tìr ann an Sealan Nuadh. Aig an aon àm, bidh tancaichean aotrom "Peter"-8 a 'dol a-steach gu Pretoria. Agus tha Afraga a Deas a" tuiteam cuideachd. Agus tha buidheann-chatha de chlann-nighean casruisgte a" tighinn air tìr ann am Madagascar.
  Agus bidh caileagan fìor bhrèagha a 'tilgeil grenades le an casan rùisgte agus a' fearann an aghaidh an nàmhaid. Tha Madagasgar a "dol sìos. Agus chaidh a" mhòr-chuid de dh"Afraga a cheannsachadh le saighdearan Ruiseanach.
  Cha mhòr nach do bhuannaich an Ruis Tsarist agus an Treas Reich agus an Eadailt. Ach cha robh air fhàgail ach Breatainn fhèin agus Èirinn. Agus thàinig an fhoghar, agus an uairsin geamhradh. Bhris na Gearmailtich agus itealain Ruiseanach na Breatannaich agus thionndaidh iad na bailtean mòra aca gu bhith nan tobhtaichean. Ach gu cruaidh dhiùlt Churchill a dhol an sàs.
  Anns a" Chèitean 1941, thàinig tighinn air tìr às a dhèidh. B" e na nigheanan casruisgte bho roinn Tigress a" chiad fheadhainn a thàinig air tìr. Agus leig leotha na saighdearan Breatannach a sgrios. Agus tilg iad le òrdagan do chasan rùisgte.
  Chaidh na Breatannaich a spreadhadh le caileagan leth-rùisgte le dìreach panties orra agus a" crathadh cìochan. Agus bha e gu math fionnar.
  Agus chaidh am blàr a shabaid le tancaichean "Peter", "Nikolai", "Alexander", "Ivan", a tha gu litireil a 'briseadh an luchd-dùbhlain.
  Agus seo an tanca as ùire "Alesey" -1 de chumadh pioramaideach. Aig a bheil ceàrnan claonadh reusanta bho gach ceàrnaidh agus nach gabh a dhol a-steach.
  Ann an suidhe, shuidh Ealasaid agus an sgioba nigheanan aice cha mhòr rùisgte anns na panties aca a-mhàin.
  Bidh ceathrar ghaisgich bhrèagha, cha mhòr rùisgte, a" losgadh air canain Shasannach, agus gu litireil air an leagail dhan teine. Agus bidh na caileagan gan losgadh fhèin agus gan lìonadh le luaidhe bho ghunnaichean inneal. Agus tha na Breatannaich nan laighe timcheall nan ceudan.
  Agus bidh na bòidhchead sabaid a" gearradh sìos an nàmhaid, agus gu litireil a" cur an tanca aca air bhog thairis air na cuirp. Agus tha bratan de Shasannaich a chaidh a mhurt air an sgaoileadh a-mach. Agus tha na nigheanan a 'marcachd ann an tanca. Tha iad a" sgrios Matildas agus Churchills. Chan urrainn don tanca mu dheireadh ach càr an airm tsarist a sgrìobadh.
  Agus tha aon bhuaidh Ruiseanach às deidh a chèile a" leantainn. Agus tha na Gearmailtich a" tighinn air adhart. Ach tha na tancaichean T-3 agus T-4 aca cho lag an taca ri carbadan Ruiseanach. Agus cuideachd feadhainn beaga prìomhadail. Agus àrd... Agus tha tancaichean arm an tsarist air an sgioblachadh. Agus bidh iad a 'cleachdadh an t-slat dhaibh fhèin, gun a bhith a' toirt aire do na seallaidhean.
  Mar sin tha na Breatannaich a" tilgeadh a-mach brataichean geala. Thàinig grunn mhìltean de thancaichean Ruiseanach air tìr anns na ciad uairean a thìde, gu litireil a" briseadh a-steach don dìon.
  Fhuair Anastasia peilear na sàil rùisgte agus rinn i gàire:
  - Fear massage!
  An uairsin rug i air sròn an t-seanailear le a òrdagan rùisgte agus thilg i thairis i fhèin e. Chaidh e a-null agus thàinig e air tìr le a bhroinn air na bayonets. Agus chaidh uiread de fhuil a dhòrtadh.
  Rinn Anastasia sgreuchail le cridhe:
  - Glòir do Tsar Alexei!
  Bidh Natasha cuideachd a" gluasad deàrrsadh an neach-dùbhlain aice:
  - Airson òrdugh Slavic ùr!
  Agus bruthaidh e ceann an nàmhaid. Agus sgoiltidh e a shlat. Agus squeals:
  - Nigheanan fionnar, luchd-leantainn saorsa - tha sinn a" sabaid airson òrdugh ùr!
  Agus an uairsin bidh Zoya a" losgadh dà ghunna-inneal aig an aon àm, agus le a casan rùisgte a" tilgeil phògan le stuth-spreadhaidh.
  Agus tha e a" dol gu na Breatannaich air a" chiad latha. Agus às deidh dhaibh fhaighinn, bidh luchd-sabaid ìmpireachd Foggy Albion a "tilgeil sìos na buill-airm aca agus tha iad dìreach ann am braighdeanas.
  Agus an seo tha Aurora a 'dol a-steach don bhlàr. A 'sgrios an nàmhaid le arm. Tha gunna-inneal sònraichte aice le peilearan lorgaire. Bidh e a" bualadh nan Sasannach mar sheaf de chailleachan-dubha.
  Agus an seo tha Svetlana a" losgadh. Agus a 'sgrios an nàmhaid.
  A 'losgadh le tomad marbhtach ... Agus a' giùlan fhiaclan.
  'S a' beucaich air mullach a sgamhan :
  - Is e boireannach a th" annam, a tha dha-rìribh super!
  Agus leum e suas agus tilgidh e grenade le a chas rùisgte. Agus sèididh e a-steach a h-uile pàirt agus bloigh.
  Agus squeals:
  - 'S e sàr-neach lom-rùisgte a th' annam!
  Agus a-nis tha na caileagan a' dèanamh ceum orra fhèin... Tha iad a' dol a-steach nas doimhne agus nas doimhne do chrìochan Bhreatainn.
  Oleg Rybachenko, ann am bodhaig balach gun a bhith nas sine na aon-deug ann an coltas, ach le strapan gualainn prìomh, ged a tha e fhèin casruisgte agus ann an geàrr-chunntasan, bidh e a" gearradh sìos na Sasannaich. Agus bidh e ag obair le rage frenzied.
  lasaidh e teine, agus seinnidh e :
  - Tha sinn a 'faighinn eòlas air an latha agus an dath as àirde.
  Agus còmhla ris bha an nighean Margarita, nach robh a-riamh na inbheach. Tha e math dhi nach robh i na cailleach co-dhiù!
  Agus tha seo tòrr nas miosa na bhith nad nighean!
  Tha iad timcheall Lunnainn. Agus a-nis tha iad a 'bagairt a thoirt leis. Agus tha mòran nàimhdean a 'gèilleadh. Cha toir ach geàrdan an rìgh a-steach agus chan eil iad a 'toirt seachad. Ach tha iad air an sgrios gu tròcaireach. Agus tha iad a 'dèanamh sgrios iomlan, mì-dhaonna. Is e seo an seòrsa sgrios iomlan a tha a" tachairt. Agus tha na h-innealan gu math gnìomhach.
  Agus anns na speuran tha Albina agus Alvina a" cruinneachadh chunntasan. Tha an nighean mu thràth air na seachd ìrean de Chrois an Naoimh Sheòrais fhaighinn. A' chiad cheum: Crois an Naoimh Sheòrais, an dàrna fear - crois an Naoimh Sheòrais le bogha! Is e crois òir an treas fear. Tha an ceathramh crois òir le bogha. 'S e crois òir le daoimeanan a th' anns a' chòigeamh fear. Tha an t-siathamh crois òir le daoimeanan agus bogha. Agus tha an seachdamh rionnag crois òir le bogha agus daoimeanan!
  Loisg na caileagan seo sìos leth-cheud càr ann an aon sabaid agus sheinn iad dhaibh fhèin:
  - Tha sinn cho bòidhchead gu bheil sinn dìreach sàr-mhath agus hyper, agus san fharsaingeachd bòidhchead iongantach!
  Agus bidh iad a 'goid le fang lom.
  Seo na caileagan - Albina agus Alvina... Agus is toil leotha a bhith a' èigneachadh fir. Agus chan eil dragh aca fhèin a bhith ag obair leis an teanga nuair a chì iad foirfeachd fireann tarraingeach.
  Agus tha na caileagan sin dìreach mar sgeadachadh de lust agus gaol agus dìoghras!
  Mar a tha iad dèidheil air a bhith a" putadh slatan jade.
  Saighdearan den chlas as àirde ...
  An seo tha Churchill a 'teicheadh bho Lunnainn mun cuairt. Mar sin thug iad dha deagh bhualadh air na h‑adhaircean.
  Agus shlaod e a casan air falbh, a" reubadh air falbh gu Braisil... Ach ghabh gearastan Lunnainn grèim air. Agus thug saighdearan Ruiseanach Èirinn cha mhòr gun strì. Bha na Breatannaich mu thràth a" gèilleadh do bhuille nan drumaichean...
  Thàinig an Dàrna Cogadh gu crìch taobh a-staigh bliadhna le buaidh cumhachdan Axis. Tha a" mhòr-chuid de Afraga na Ruis. Ach, b" urrainn don Ghearmailt agus don Eadailt grèim fhaighinn air rudeigin.
  A bharrachd air an sin, bha an treas Reich cuideachd a" toirt a-steach an Spàinn agus Portagal.
  Agus rìghich feachdan na Ruis ann am Breatainn agus thàinig an Tsar Alexei gu bhith na mhonarc Breatannach. Ghabh an Ruis seilbh cuideachd air an t-Suain cha mhòr gun strì, agus ghabh a" Ghearmailt seilbh air Nirribhidh agus, eadhon na bu thràithe, an Danmhairg.
  Ghabh Hitler thairis pàirtean mòra den Roinn Eòrpa. Le bhith a" cruthachadh seòrsa treas Reich le dìonadair. Agus dh'ath-chruthaich an Ruis an ìmpireachd agus thug i a-steach e na sgrìobhadh.
  Tha suidheachadh sìthe cugallach sealach air nochdadh. A mhair an-dràsta.
  Bha an Tsarist, an Ruis agus a" Ghearmailt, a" cnàmh na fhuair iad. Rinn iad maighstireachd air na coloinidhean.
  Bha Tsar Alexei fhathast gu math òg agus cha b 'urrainn dha cabhag gus an saoghal gu lèir a cheannsachadh.
  Ach dòigh air choireigin cha b" urrainn do Hitler cur an aghaidh. Bha e coltach ris gun d'fhuair e ro bheag de thalamh ann an Afraga, gun robh an Ruis ro mhòr. Agus còmhla ri mac Mussolini Jr., thòisich iad cogadh an aghaidh na Ruis. Thòisich an t-sabaid air 20 Giblean, 1955, air leth-cheud co-là-breith Fuhrer.
  Leasaich na Gearmailtich sreath slàn de tancaichean airson a 'chogaidh leis an Ruis Tsarist, agus a rèir coltais bha iad a' cunntadh gu mòr air seo.
  Thàinig am Panther 5 gu bhith na phrìomh tanca a chaidh a leasachadh airson a" chogaidh leis an Ruis.
  Le cuideam de 75 tonna, bha an càr seo fionnar.
  Agus san fharsaingeachd, tha canan 128-mm aig 100EL dha-rìribh a" pronnadh cumhachd. Agus ma bhuaileas e, cha bhi e coltach gu leòr eadhon arm an tsarist.
  Agus tha eadhon nas cumhachdaiche tanca: "Tiger"-5, a tha fiù 's nas truime agus nas truime armachd. Agus tha cuideam timcheall air ceud tunna!
  Agus anns an Ruis, tha am prìomh tanca "Alexey"-4 le cuideam dìreach leth-cheud tunna agus tha gunna aige de chàileachd 105 mm a-mhàin. Ach tha e tòrr nas adhartaiche, pioramaideach agus le einnsean roth-uidheam gas de 1800 each-chumhachd, is e sin, gu math gluasadach.
  Tha an Gearmailteach nas mòr agus nas cumhachdaiche. Gu sònraichte uamhasach tha "Lions" -5, le cuideam dà cheud tunna. Rud nach eil, ge-tà, a" meudachadh cothroman Hitler gu mòr. Mar sin tha tancaichean ro-throm ro dhaor agus duilich an giùlan. Ged a tha cuid de bhuannachdan ann an cleachdadh agus cleachdadh.
  Ann an suidheachadh sam bith, cha b 'urrainn do Hitler a sheasamh agus ruith e chun na Ruis tsarist. Agus thòisich na cogaidhean.
  Chuir sònaichean daingnichte cumhachdach arm na Ruis stad air adhartas an nàmhaid. Agus chaidh na Gearmailtich an sàs. Agus chaidh arm an tsarist air an ionnsaigh ann an Afraga, far an robh mòran a bharrachd neart aige. Agus dh"fhairich na h-Eadailtich a" chiad bhuillean. Tha na saighdearan aca ro lag agus le smachd ìosal, le mòran a bharrachd teicneòlas air ais gus seasamh an aghaidh na Ruis.
  Às deidh dìreach trì seachdainean de shabaid, chuir arm an tsarist na h-Eadailtich a-mach à Somalia agus Ethiopia.
  Rinn mi cliù eadar na caileagan Anastasia, Natasha, Zoya, Augustina, Svetlana. Tha iad fhathast cho òg "s a bha iad leth-cheud bliadhna air ais nuair a shabaid iad Iapan. Tha oghaichean aig Tsar Alexei mu thràth, ach tha na caileagan fhathast nan glasan, cruaidh, ionnsaigheach agus treun.
  Agus rè leth-cheud bliadhna de chogadh bha na nigheanan fhathast òg. Agus chan eil aon wrinkle no sgàineadh aca air an craiceann. Tha iad cho breagha agus cho ùr ri flùraichean.
  Ach tha Oleg Rybachenko agus a chompanach Margarita fhathast nan clann - chan eil iad air tighinn gu ìre idir. Taobh a-muigh co-dhiù. Ach ruithidh iad nas luaithe na cheetahs. Agus chan urrainn dha bayonet no peilear am marbhadh.
  Is toil leis a" chlann seo diosgan biorach a thilgeil len casan rùisgte. Mar as trice tha iad nan sàr luchd-sabaid!
  Agus bheirear cumhachd sam bith air a ghlùinean!
  Bha Anastasia, Natasha, Zoya, Augustina, Svetlana cuideachd a 'sabaid leis na Turcaich fo Alasdair II. Agus is ann air sgàth sin a tha iad mar-thà còrr is ceud bliadhna a dh'aois. Ach chan eil iad ag aois oir 's e bana-bhuidsichean a th' annta. Agus leis gu bheil iad neo-bhàsmhor, ann an cumhachd Rodnoverie.
  Agus tha riochdairean bhon rèis tsarist a 'ruith air feadh Ethiopia agus tha iad mu thràth a' marbhadh na h-Eadailtich.
  Agus a-rithist thug iad orra pògadh an casan-rùisgte. Agus tha na caileagan, gu dearbh, de bhòidhchead nach gabh a mhìneachadh, agus le dìoghras làidir nan anam. Chan urrainn dhaibh a bhith air am mealladh ann an dòigh sam bith. Is iadsan a tha a" toirt air an dùthaich a bhith a" coimhead math. Agus bidh iad a 'buannachadh le gealltanas mòr.
  Bha Ìmpireachd Tsar na Ruis gu ìre mhòr mòr-thìreach, agus gun samhail dha dùthaich na Ruis. Faodaidh nàisean na Ruis, measgachadh de mhòran dhaoine, agus an Ruis a tha coltach ri poit leaghaidh, daoine eile a shlugadh, mean air mhean gan cothlamadh agus gun a bhith gam shàrachadh. Sin as coireach gun do dh'fhàs an ìmpireachd rìoghail. Beag air bheag, rìoghachd às deidh rìoghachd... Agus a-nis chan eil mòran air fhàgail aig hegemony cruinneil. Tha sluagh mòran nas motha aig an Ruis na an Treas Reich agus an Eadailt.
  Mar sin tha a h-uile cothrom aice a ghlacadh agus a chuairteachadh. A bharrachd air an sin, a 'smaoineachadh gu bheil an luchd-dùbhlain nas laige. Agus chan eil a h-uile duine toilichte le siostam Hitler agus Mussolini.
  Ann an Afraga cuideachd, tha mòran threubhan ionadail agus aonadan coloinidh a" toirt taic dha na Ruiseanaich. Mar an ceudna, tha teicneòlas Ruiseanach nas freagarraiche airson an jungle.
  Sheall na blàran gu robh duilgheadasan aig na Gearmailtich eadhon leis a" Panther-5, agus chan ann a-mhàin leis an Tìgear-5. Tha, tha na Krauts gu follaiseach air leigeil seachad. Às deidh don arm tsarist a dhol tro Etiòpia agus bualadh air Libia, sheòl na h-aonadan Gearmailteach cuideachd. Ann am batail anns na speuran, ge-tà, chuir leasachaidhean Gearmailteach iongnadh air na h-aces rìoghail - gu sònraichte le innealan ann an cruth disco. Agus sgrios iad càraichean Ruiseanach le fearg fiadhaich.
  Ach, gu dearbh, chan eil na Gearmailtich coltach ri àireamhan. Agus tha discos ro dhaor agus chan eil ach glè bheag dhiubh ann. Agus tha iad fhèin so-leònte, ach chan urrainn iad losgadh , chan eil annta ach reithe le lann-lann. Agus faodaidh carbadan gluasadach Ruiseanach faighinn air falbh.
  Tha an t-arm rìoghail anns na speuran, ge-tà, làidir. Agus aig muir tha e eadhon nas làidire. Ged nach eil an Treas Reich lag. Ach fhathast tha na feachdan neo-ionann.
  An dà chuid a thaobh àireamh-sluaigh agus comas eaconamach, chan urrainn don Treas Reich dèiligeadh ris an Ruis.
  Agus ma tha cuideachd caileagan làidir agus brèagha a 'sabaid, tha tuiteam gu tur ann.
  Bidh Ealasaid agus an sgioba aice a 'sabaid ri uilebheistean na Gearmailt, agus fiù' s a 'stiùireadh a bhuannachadh. Agus chan eil nàire orra leis gu bheil carbadan tòrr nas motha agus nas truime aig na Nadsaidhean.
  An seo bidh na caileagan a 'dol timcheall nan tancaichean nàmhaid agus gam bualadh dìreach air an taobh. Agus chan eil duilgheadas sam bith aca leis an nàmhaid. Sgriosaidh iad an nàmhaid agus seinnidh iad:
  - Sgioba togail feargach! Sgioba togail feargach!
  Bidh Hitler na chompanach! Bidh Hitler na chompanach!
  Agus sgriosaidh iad an nàmhaid gu mòr. Agus chan urrainn dha na caileagan cuideachadh ach gàire a dhèanamh.
  Ach tha na faisisteachan, an dèidh dhaibh slap fhaighinn air druim an amhaich, a' teicheadh. A-cheana ann an Libia, tha grunn roinnean Eadailteach a" gèilleadh cha mhòr às aonais sabaid. Agus thàinig saighdearan an airm rìoghail air adhart. Chaidh na Krauts a leagail às na h-Alps le buille cumhachdach, agus bha na saighdearan Tsarist a 'caismeachd air feadh na h-Eadailt. Bidh caileagan casruisgte bho arm Mussolini Jr. a" cur fàilte air saighdearan dathte arm an tsarist. Bidh milleanan de shaighdearan de gach nàiseantachd a" lìonadh an Eadailt. Agus deich mìle tancaichean gluasadach Alexei-4, a tha, le cuideam leth-cheud tunna, cha mhòr do-ruigsinneach nuair a thèid an losgadh bho gach ceàrnaidh.
  Tha an Eadailt, mar an ceangal as laige sa cho-bhanntachd, a' bàsachadh gu math luath... Air 30 Cèitean, ghlac saighdearan Tsarist an Ròimh cha mhòr gun sabaid. Agus thuit prìomh-bhaile ìmpireachd Mussolini.
  Agus a-rithist thug na caileagan bho arm na Ruis an casan dusty, lom gus an nàmhaid a phògadh. Tha iad a 'tuigsinn gum bu chòir an fhìor inbhe aige a shealltainn don nàmhaid.
  Chuimhnich Albina agus Alvina, fhad "s a bha iad a" sgrìobhadh chunntasan, mar a bha iad a" sabaid ri buidsich leis na Seapanach air ais nuair a bha Alexei na laighe sa chreathail. Agus bha e gu math èibhinn.
  Chan eil na caileagan air gu leòr den chogadh fhaighinn fhathast agus loisg iad sìos na Gearmailtich san adhar. Thuirt Albina eadhon:
  - Cho luath "s a nì sinn a" chùis air na Nadsaidhean, dè an ath rud?
  Thuirt Alvina le misneachd:
  - Bheir sinn buaidh air Ameireagaidh Laidinn!
  Thug Albina fa-near le teagamh:
  - Uill, sin dhà no trì mìosan eile! Agus an uairsin?
  Rinn Alvina gàire agus fhreagair i:
  - Soup le cat!
  Thuirt Albina gu feargach:
  - Chan e, feumaidh plana nas reusanta a bhith ann airson beatha!
  Thuirt Alvina le dealas:
  - Mar sin bheir sinn breith air dòrlach chloinne!
  Dh" aontaich Albina ri seo:
  - Tha seo mar-thà nas fheàrr!
  Cha mhòr nach deach an Eadailt a ghlacadh mar-thà. Mussolini Jr. a' teicheadh dhan Fhraing... Tha saighdearan Ruiseanach a' fuireach ann an Sicily. Tha a h-uile seilbh neach-dèanamh pasta ann an Afraga air chall mu thràth. Chan eil ach clachan Gearmailteach air fhàgail, ach tha arm an tsarist a" toirt ionnsaigh orra cuideachd. Bagairt call iomlan air Afraga, ann am blàr le nàmhaid nas làidire.
  Bha e coltach gun robh na Gearmailtich air an neart a thomhas. Agus a-nis tha iad a 'seòladh fo bhuillean nan saighdearan rìoghail.
  Agus tha deichean de mhìltean de thancaichean ann an ceann a deas na Frainge mar-thà agus air Toulon a ghabhail. Bidh iad a" toirt orra fhèin an sàilean lom a phògadh agus gàire a dhèanamh.
  Ach faodaidh tu cuideachd nighean a phògadh air a "bhroilleach - chan eil dragh aice!
  Uiread de shoirbheachaidhean. Agus ann an ceann a deas na Gearmailt, tha roinnean Ruiseanach a 'briseadh troimhe cuideachd. Agus ghabh iad Vienna mu thràth. Agus tha iad a" tighinn air adhart gu Munich. Bidh na faisisteach a 'gèilleadh ris na buillean agus a' togail an làmhan suas. Agus gèilleadh dhut fhèin!
  Tha Oleg Rybachenko, gu dearbh, am measg an fheadhainn a tha a 'sabaid air thoiseach.
  Agus tha am balach gu pearsanta a" glacadh triùir sheanalairean Gearmailteach. Airson a bheil e a 'faighinn duais shònraichte bhon mhonarc.
  Aig an aon àm, tha am balach shìorraidh casruisgte agus le briogais ghoirid air.
  Tha Tsar Alexei a" dèanamh gàirdeachas leis na buadhan. Agus dè thachair? Fhuair Hitler an diabhal fhèin a-steach don t-sròn. Chan eil na tancaichean E-sreath aige co-chosmhail ri feadhainn pioramaideach.
  Tha Tsar Alexei a" toirt duais do ghaisgich is bhana-ghaisgeach. Agus tha e ga dhèanamh le fìor dhùrachd.
  Chan urrainn dha duine ach gràdh agus spèis a thoirt do leithid de rìgh athair. Tha saighdearan Ruiseanach mu thràth air na Gearmailtich a chuir a-mach à Morocco. Agus tha cha mhòr a h-uile Afraga na sgìre Ruiseanach. Agus dè? Mar sin dh" fhàs e na b" fheàrr!
  Thug Tsar Alexei duais ùr dha Albina agus Alvina dha na boireannaich as fheàrr san Ruis le duais. Rionnag de Chrois platanam an Naoimh Sheòrais le bogha agus daoimeanan.
  Tha na gaisgich dha-rìribh airidh air. Agus tha an leithid de neart aca. Agus rinn iad a" chùis air na faisistich aca fhèin. Agus ruigidh iad an loidhne crìochnachaidh. Tha arm an tsarist mu thràth a" tighinn faisg air sgìre an Ruhr, agus tha blàran borb a" dol an sin. Chan eil iad airson gèill a thoirt dha na Nadsaidhean. Agus anns an Fhraing tha iad mu thràth timcheall air Paris. Tha an sluagh ionadail a" cur fàilte air an arm tsarist agus cha stad iad.
  Dh'fhaodadh tu a ràdh gu bheil an nàmhaid aig ìre gèilleadh. Tha Hitler ann an cabhag, agus tha e mar-thà ann am meadhan an Iuchair. Agus tha suidheachadh nan Gearmailteach cha mhòr gun dòchas.
  Is e seo a tha e a" ciallachadh fios a chuir gu rìgh cho fionnar ri Alexei an Dàrna, no an tè mhòr.
  Mu dheireadh, tha na tha air fhàgail de shaighdearan Wehrmacht ann an Afraga air gèilleadh mar-thà. Rinn saighdearan Ruiseanach caismeachd tro Paris. Bha an suidheachadh a" fàs èiginneach dha na Gearmailtich.
  Ro dheireadh an Iuchair bha an Ruhr air a thoirt air ais gu tur mu thràth. Agus tha saighdearan Ruiseanach a" tighinn faisg air a" Mhuir Baltach.
  Bidh Hitler a" teicheadh bho Berlin gu Ameireagaidh Laidinn. Chaidh na saighdearan rìoghail a-steach don Danmhairg, agus chaidh Nirribhidh a shaoradh eadhon na bu thràithe. Pal agus Lisbon. Lean an ionnsaigh air Berlin san Lùnastal. Agus chaidh prìomh-bhaile na Treas Reich a ghlacadh. An uairsin shaor an t-arm tsarist, a 'leantainn air adhart leis an ionnsaigh, Madrid.
  B" e an daingneach aig Gibraltar san t-Sultain am fear mu dheireadh a chaidh a thogail. Chaidh an dùn fodha... Agus bha cogadh eile cha mhòr seachad. Thionndaidh e a-mach gu bhith na iongnadh goirid agus aotrom.
  Fhuair Tsar Alexei an tiotal mar an neach-buannachaidh as motha a-riamh.
  Ach tha Hitler fhathast beò agus fhuair e air teicheadh. Dè a nì thu leis an uilebheist seo? Gu neònach gu leòr, cha robh Ameireagaidh Laidinn airson an tyrant seo a leudachadh. Agus an uairsin, air 1 Cèitean, 1957, thòisich an iomairt mu dheireadh an aghaidh Ameireagaidh Laidinn agus a 'chogadh mu dheireadh ann an eachdraidh a' phlanaid Talamh. Chaidh na saighdearan air adhart gun duilgheadas sam bith. Bha feachdan ionadail ro lag gu armailteach agus cha b' urrainn dhaibh seasamh an aghaidh saighdearan Ruiseanach.
  Tha Ealasaid agus an sgioba aice dìreach air am bataraidh a losgadh sìos, agus a-nis tha na nàimhdean air an t-slighe dìreach a" leigeil seachad.
  Thuirt an nighean le gàire:
  - Seo cogadh!
  Thug Catriona fa-near le gàire:
  - An cogadh mu dheireadh ann an eachdraidh daonna!
  Mhol Elena:
  - Mar sin dèanamaid tòstadh gu sìth! Agus cruthachadh san àm ri teachd!
  Agus phòg na caileagan eadhon a chèile air bonn lom an casan le toileachas.
  Uill, sin mar a thèid a h-uile càil gu math ...
  Bidh Anastasia agus an sgioba aice a" ruith agus a" tilgeil grenades air an luchd-dùbhlain aca le òrdagan rùisgte. Bidh iad a" reubadh an nàimhdean agus a" giùlan am fiaclan.
  Sheinn Natasha:
  - Is mise nighean bruadar mòr!
  Agus mar a chuireas tu grenade marbhadh air bhog. Seadh, chan urrainn dhut a bhith lag le nigheanan mar sin. Cha toir iad maitheanas dha seo.
  Agus thèid iad air adhart annta fhèin, gun tròcair a thoirt do na Faisisteach. Leig anns a 'chùis seo nach eil iad gu tur faisisteach.
  Bidh Zoya cuideachd a" tilgeil grenade le a cas-rùisgte agus a h-aiseagan:
  - Airson buaidh air an nàmhaid!
  Agus an uairsin bidh Augustine a 'losgadh bho ghunna-inneal agus a' tilgeil grenade le cas rùisgte.
  Agus tha e a" slugadh:
  - Buille eu-dòchasach !
  Agus an uairsin cuiridh Svetlana cuideam air an luchd-dùbhlain aice agus ithidh iad iad ann an taois reubte.
  Seo na caileagan.
  Agus tha e ag èigheach:
  - Is e Tsar Alexei an idol againn!
  Tha Mexico City air a ghlacadh agus Cuba air a ghlacadh. Tha saighdearan Ruiseanach a" gluasad bho thuath gu deas. Agus bidh iad ga dhèanamh gu math soirbheachail. Cha chuir thu stad orra. Agus bidh buaidh mhòr ann.
  Agus Albina agus Alvina sgòr gu math soirbheachail anns a 'bhlàr adhair. Tha iad nan gaisgich nach fheum laigse a nochdadh. Bidh iad a" losgadh air plèanaichean a tha fada air dheireadh air an fheadhainn Ruiseanach a thaobh na h-ìre aca. Agus as cudromaiche, tha nigheanan casruisgte ann am bikinis aig an stiùir. Gu'm buail iad a h-uile duine. Agus bidh iad a 'losgadh sìos a h-uile duine a thèid a ghlacadh san t-sabaid.
  Tha sinn mu thràth air a dhol seachad air Nicaragua. Chan urrainnear stad a chuir air armachd innealan arm an tsarist. Agus tha saighdearan Ruiseanach a 'tighinn. Agus nas trice, bidh luchd-dùbhlain a 'toirt seachad. Agus bidh iad a" tilgeadh air falbh an nàimhdean le colbhan de phrìosanaich. Agus bheir iad an nàmhaid air a ghlùinean.
  Bidh Anastasia a" ruith air a son fhèin agus a" toirt air an luchd-dùbhlain aice tuiteam air an aghaidhean agus a shàilean rùisgte a phògadh.
  Ghèill uiread de nàimhdean. Agus tha mòran dhiubh a 'gabhail ri buille an druma. Agus togaidh iad suas an spògan.
  Tha saighdearan Ruiseanach air Venezuela a ruighinn mu thràth. Tha an suidheachadh a 'sìor fhàs socair.
  Is e Brasil an nàmhaid as motha agus bidh e a" briseadh gu ìre mhath furasta. Agus tha i air a h-èigneachadh gu bhith air a ghlacadh.
  Bidh caileagan a" coiseachd tro Rio de Janeiro agus bidh balaich a" pògadh an lorgan-coise lom.
  Tha Natasha ag ràdh le gàire:
  - Fhathast, tha beatha math!
  Thug Zoya fa-near le beagan teagamh:
  - Chan eil e cho dona nuair a bhios tu a" cadal le do chasan an aghaidh a" bhalla!
  Agus togaidh na caileagan a-mach le gàire. Gu dearbh cha b" urrainn dhaibh a bhith nas èibhinn. Ach dè as urrainn dhut a dhèanamh leotha ...
  An seo tha am balach Oleg Rybachenko cuideachd a 'sabaid. Tha e air a bhith a 'frithealadh san arm Tsarist airson còrr is leth-cheud bliadhna. Dh"èirich e gu ìre còirneal, tha mòran dhuaisean aige, agus tha e fhathast a" coimhead mu aon-bliadhna-deug a dh"aois. Agus còmhla ris tha an nighean shìorraidh Margarita. B" e boireannach a bh" innte agus bha eagal mòr oirre gum fàsadh i sean. Agus mar thoradh air an sin, dh'fhuirich i na nighean gu bràth. Ach, thàinig iad gu bhith nan clann o chionn timcheall air ceud bliadhna. Agus an uairsin thathas a" gealltainn gum fàs iad suas ri sia bliadhna deug a dh"aois - rud a tha math san fharsaingeachd! Chan fheum am balach, mar eisimpleir, eadhon bearradh!
  Bidh balach agus nighean a" tilgeadh grenades air an nàimhdean len casan rùisgte agus a" seinn:
  - Tha toileachas nam buadhan a" leudachadh,
  Tha Hitler a" feitheamh ris a" chroich!
  Seo an daingneach mu dheireadh aig luchd-dùbhlain na Ruis - Argentina. Chaidh Hitler am falach an sin.
  Agus san Iuchar, chaidh saighdearan Ruiseanach a-steach gu fearann Argentine. Bha cur an aghaidh fòcas. Agus mar sin thuit am prìomh-bhaile cha mhòr às aonais sabaid. Agus chaidh Hitler fhèin a lorg san Lùnastal 1957... A' crochadh ann an sròn. A rèir choltais ghabh iad an cuid fhèin agus chroch iad iad.
  Bha Chile cuideachd air a ghlacadh. Mar sin chrìochnaich an cogadh mu dheireadh ann an eachdraidh a" chinne-daonna.
  Chomharraich dusan nighean bana-bhuidseach - aig an robh òigridh shìorraidh - am buaidh. Ach bha balach eile, Oleg Rybachenko, a 'coimhead glè thoilichte. Mu dheireadh, faodaidh e a bhith beò airson a thoil fhèin, cia mheud bliadhna a chuir e seachad san arm.
  Agus chaidh na Ruiseanaich a-steach don fhànais mar-thà ann an 1947, agus ann an 1954 chaidh iad chun Ghealach. Agus ann an 1967 gu Mars. Agus tuilleadh coileanaidhean ùra. Mean air mhean chaidh siostam na grèine a cheannsachadh. Ann an 1975, Alexey II, an dèidh a bhith ann an cumhachd airson seachdad bliadhna, thuit ann an itealan. Agus mar sin chuir e crìoch air riaghladh a 'mhonarc a bu mhotha a bha a-riamh.
  Agus thàinig a mhac gu bhith na rìgh ùr: Mikhail II. Agus ghluais an Ruis gu leudachadh fànais.
  Oleg Rybachenko agus Margarita a ' coiseachd air Mars ann an 2005. Tha am balach a" toirt fa-near:
  - Tha ceud bliadhna air a dhol seachad mu thràth bho thàinig mi gu bhith na leanabh. Agus nach eil an t-àm ann dhomh fàs suas gu sia bliadhna deug?
  Tha Margarita, a tha cuideachd coltach ri nighean, a" freagairt:
  - Agus feumaidh mise, cuideachd, fàs suas a rèir an aonta! Ach carson a bhios sinn fhathast nar cloinn?
  Oleg shrugged... Gu h-obann nochd ìomhaigh de aingeal-demiurge le sgiathan air am beulaibh.
  Thuirt an creutair àlainn:
  - Tha thu air pàirt den mhisean agad a chrìochnachadh.
  Ach a-nis tha àite a" feitheamh riut! Agus saoghal fànais! Mar sin bi beò agus sabaid!
  Dh'fhaighnich Oleg Rybachenko le gàire:
  - Gheall thu dhuinn cuirp aig sia-deug !
  Chrath an t-aingeal le gàire:
  - Dè tha thu fhèin agus Margarita ag iarraidh?
  Chrath Margarita a ceann le aonta:
  - Nas motha fhathast?
  Chrath an t-aingeal le gruaim fhiaclan neamhnaid:
  - Bidh seo dhutsa! Ach airson fàs suas ri sia bliadhna deug, fàsaidh tu airson mìle bliadhna! Agus an uairsin fuirichidh tu nad òige gu bràth!
  Dh" èigh Oleg agus Margarita còmhla:
  - Chan eil e cothromach!
  Thuirt Angela le gàire:
  - Is e seo a" phrìs airson neo-bhàsmhorachd! Ach aontaich a bhith nad chloinn neo-bhàsmhor fada nas fheàrr na seann daoine bàsmhor!
  Dh"aontaich am balach agus an nighean:
  - Tha, tòrr nas fheàrr!
  Agus rinn sinn gàire nas àirde!
  Gu fìrinneach, dè na daoine bàsmhor sin? Chaochail eadhon an rìgh a bu mhotha de gach àm agus sluagh, Alexei. Agus tha sìorraidheachd air thoiseach orra, làn de thachartasan iongantach.
  
  
  
  Cha deach NAPOLEON dhan Ruis!
  . Eachdraidh eile, far nach deach an t-ìmpire mòr dhan Ruis, ach ghluais e na rèisimeidean aige gu... An Tuirc! Uill, gu dearbh, carson nach eil? Carson nach saor thu na Balkans bho riaghladh Ottoman?
  Agus an nàmhaid, gu dearbh, chan eil e ro làidir. Agus eadhon ron sin chaidh a bhualadh leis na Ruiseanaich.
  Agus chaidh arm Napoleon a-mach air caismeachd èiginneach. Agus choisich i cha mhòr gun a bhith a 'tighinn tarsainn air strì bho Bosnia gu Istanbul. Aon chnap-starra: beanntan, aibhnichean, daingnich... Agus corra strì. Agus tha an sluagh a" cur fàilte air na Frangaich agus na h-Eòrpaich mar luchd-saoraidh.
  Ghlac Napoleon Istanbul ann an 1812. An uairsin bha e cuideachd a 'sabaid ann an Àisia Mion. Ràinig e an Cuan Innseanach agus Mecca. Às deidh sin ghluais na Frangaich agus an saighdearan don Èiphit.
  Ged nach deach Napoleon dhan Ruis, thug e buaidh air seilbh Ottoman. Is dòcha gun tug cuid de luchd-fortan rabhadh dha mu dheidhinn fàilligeadh a dh" fhaodadh a bhith ann nan deidheadh cogadh leis an ìmpireachd tsarist.
  Dh'fheuch na Breatannaich ri tighinn air tìr anns an Spàinn ann an 1814. Thill Napoleon a Paris. Agus a 'cruinneachadh neart, ghluais e gu luath dhan Spàinn agus thug e buaidh air na Breatannaich an sin. Às deidh sin dh'fhàs na Frangaich beagan na bu làidire anns na Pyrenees.
  Ràinig na saighdearan aca Morocco agus ghabh iad thairis ceann a tuath Afraga agus Sudan gu lèir.
  Mar sin, stèidhich iad ceannas coitcheann anns a" Mhuir Mheadhan-thìreach. Chaidh Gibraltar a ghlacadh cuideachd. Agus bha iad cuideachd air an neartachadh gu mòr. Lean an cogadh le Breatainn le diofar ìrean de shoirbheachas. Bha an dà thaobh sgìth de sgeirean aig muir. Bha Napoleon, ge-tà, airson a thoirt le àireamhan. Agus chaidh barrachd is barrachd shoithichean a thogail, chaidh seòladairean a thrèanadh. Mean air mhean, thòisich àrdachadh àireamhach na Frainge, aig an robh goireasan mòra daonna agus tìreil, air an cìs a ghabhail.
  Agus thòisich na Breatannaich sgìth a" gèilleadh. Mu dheireadh, ann an 1825, chaidh cur air tìr. Agus mu dheireadh ghabh Napoleon Lunnainn. Mar sin, thàinig an cogadh gu crìch. Agus cho-dhùin an t-ìmpire a bha mar-thà aosta a bhith fois agus a dhol an sàs ann an togail sìtheil. Is e an aon rud gun do lean na Frangaich orra a" gluasad thairis air Afraga agus a" faighinn thairis air an taobh a deas. Thàinig Nicholas the First gu cumhachd anns an Ruis. Rinn na Ruiseanaich cogadh an aghaidh Ioran, ach a dh" aindeoin na buadhan cha do rinn iad a" chùis air, ach chuir iad bacadh orra fhèin gu bhith a" faighinn seilbh tìreil meadhanach. An uairsin chuir an Ruis aghaidh air cogadh Shamil anns a" Chugais agus lorg i i fhèin ceangailte ris airson ùine mhòr.
  Bha Napoleon a" riaghladh gu 1837 agus bha e trì fichead sa h-ochd bliadhna a dh"aois nuair a bhàsaich e. Chaidh a leantainn le a mhac Napoleon II. B' e rìgh na h-Eadailt agus Ìmpireachd na Ròimhe a bh' anns an ìmpire fionn òg, fichead 's a sia bliadhna a dh'aois. Bha e, gu dearbh, airson a dhol thairis air glòir athar Napoleon a 'Chiad.
  Agus rinn Napoleon II a" chiad iomairt aige an aghaidh Ioran, agus an uair sin an aghaidh nan Innseachan. Gu dearbh, thug an arm as motha agus as eagraichte san t-saoghal buaidh air an dà chuid Ioran agus na h-Innseachan gu ìre mhath luath. Chaidh ceannsachadh Afraga a chrìochnachadh cuideachd. Rinn an Fhraing cogaidhean ann an Aimearaga-Laideannach, a' feuchainn ri smachd a ghabhail air coloinidhean na Spàinne agus Phortagail. Ann an dòigh air choreigin cha b" e àm a bh" ann dhan Ruis. Ach mu dheireadh fhuair na Frangaich, an dèidh cogaidhean fada, bonn ann an Aimearaga-Laideannach. Chaochail Napoleon II ann an 1856, agus chaidh a mhac Napoleon III suas an rìgh-chathair. Cha robh e ach sia bliadhna deug a dh'aois aig an àm sin. Agus ann an 1858, thòisich Napoleon III air an iomairt aige an aghaidh na Ruis.
  Cho-dhùin e a dhol thairis air a shinn-seanair. Agus anns an Ruis tha serfdom ann fhathast. Agus tha an dùthaich, gu dearbh, gun choimeas a thaobh neart sabaid leis an Fhraing Napoleon.
  Bha Napoleon III an urra ri buaidh. Agus ghluais dà mhillean saighdear air feadh na Ruis. Rinn iad caismeachd ann an trì colbhan: gu Kyiv, Moscow agus St Petersburg. Ach cha robh a Kutuzov fhèin aig an Ruis.
  Agus b' fheudar do Tsar Alasdair II teicheadh gu Kazan. Moscow agus St Petersburg agus Kyiv a ghlacadh. Bha saighdearan air feadh an t-saoghail agus buill-airm nas adhartaiche an aghaidh na Ruis. Fiù 's ann an arm Napoleon III, nochd a' chiad tancaichean aotrom.
  Seadh, chan urrainn dhut cur an aghaidh a leithid de chumhachd. Thairg an Tsar Alasdair II sìth dha na Frangaich. Ach dh"ainmich Napoleon III gu robh feum aige air an Ruis gu h-iomlan.
  Ann an ùine ghoirid, thòisich cogadh guerrilla. Ach tha mòran shaighdearan aig Napoleon. A bharrachd air an sin, dh"ainmich Napoleon III gun deach cur às do serfdom. Bhuannaich sin cuideachd cuid de na daoine a-null gu a thaobh. Bha an cogadh fhathast a 'dol air adhart airson grunn bhliadhnaichean, agus ràinig saighdearan Napoleon an Cuan Sèimh.
  Mu dheireadh, chaidh co-rèiteachadh a lorg. Phòs Napoleon III nighean Alasdair II agus chaidh a chrùnadh na rìgh. Agus fhuair an Ruis, mar phàirt de ìmpireachd mhòr, beagan fèin-riaghlaidh.
  Bha Napoleon III fhathast a 'sabaid ann an Sìona, ràinig na saighdearan aige Astràilia agus thug iad buaidh air Indochina. Agus ann an 1877 bhàsaich e, agus chaidh Napoleon an ceathramh suas an rìgh-chathair. Duine òg ceithir bliadhna deug a dh'aois. Sinn-ogha Napoleon a' Chiad agus sliochd màthar tsars Ruiseanach. Chuir Napoleon an Ceathramh crìoch air ceannsachadh an t-saoghail - an dèidh dha na SA agus na h-eileanan eile a cheannsachadh... Dh'èirich ìmpireachd air feadh an t-saoghail. An uairsin cha robh air fhàgail ach stoirm a chuir air falbh.
  Ach cha robh bròn ann, ach thàinig na deamhain a 'bualadh. Chaochail Napoleon IV ann an 1894. Nas mionaidiche, bhàsaich e a 'sealg ann an Afraga. Agus chaidh a rìgh-chathair a ghlacadh le gille, Napoleon an còigeamh, mu cheithir bliadhna a dh'aois.
  Ann an dòigh air choreigin cha robh sliochd Napoleon glè sheasmhach. Agus, gu dearbh, thòisich trioblaid. A-nis ann an Ameireagaidh Laidinn, a-nis ann an Sìona, a-nis anns an Ruis.
  Ach chuir na saighdearan stad air an aimhreit agus an luchd-sgaradh. Dh'fhàs Napoleon an còigeamh suas agus thòisich e gu cinnteach air na h-ar-a-mach a chumail fodha. Às deidh sin dòigh air choireigin shocraich a" phlanaid Talamh. Agus ann an 1914, chaidh a 'chiad duine dhan fhànais! Ann an 1917, thàinig daoine air tìr air a" ghealach.
  Mean air mhean, fhuair daonnachd seasmhachd. Agus a-nis an leudachadh gu àite. Ann an 1935, bha daoine air tadhal air a h-uile planaidean siostam na grèine, agus bha tuineachadh air èirigh air a 'Ghealach. Rìoghaich Napoleon an còigeamh gu 1960 - trì fichead 's a sia bliadhna - clàr am measg nam Bonapartes, agus bhàsaich e ann an glòir. Agus fhuair Napoleon an Siathamh an rìgh-chathair. Ron àm seo, bha deuchainnean soirbheachail air ath-nuadhachadh dhaoine air tòiseachadh mar-thà. Agus ann an 2000, thòisich daoine a 'dol a-steach do rionnagan faisg air làimh. Ro 2020, chaidh a" chiad tuineachaidhean daonna a chruthachadh taobh a-muigh planaid na Talmhainn.
  
  Chan eil IVAN AN T-uamhasach puinnseanta
  Ach, cha deach Ivan the Terrible a phuinnseanachadh ann an 1584 (càit an d" fhuair iad a" bheachd gun deach a phuinnseanachadh idir?), Ach bha e beò airson ùine. Phòs e bana-phrionnsa Sasannach. Agus aig an aon àm thug e buaidh air Siberia agus thog e bailtean mòra an sin. Ann an 1590, bha mac aige, Alasdair, le bana-phrionnsa Sasannach. Ann an 1591, bhàsaich mac Dmitry, ach fhuair na Ruiseanaich na bliadhnaichean aca air ais bho na Suainich. Ann an 1592 ghabh iad Narva.
  Thàinig co-chogadh na Pòlainn agus na Ruis an aghaidh na Suaine gu crìch ann an 1593 nuair a chaidh Vyborg a ghlacadh. Agus chaill cogadh na Suaine ann an 1594.
  Mar sin fhuair an Ruis air ais na bailtean-mòra air oirthir a" Bhaltaig, a chaidh a stèidheachadh ann an Narva, a bharrachd air Vyborg. Ann an 1595, dh'òrdaich Ivan the Terrible baile mòr a thogail aig beul an Neva. Mar sin, dh'èirich Aleksandrovsk còrr is ceud bliadhna air ais. Chaidh a" bhliadhna ainmeachadh mar urram do mhac Ivan the Terrible agus bana-phrionnsa Shasainn.
  An uairsin lean Ivan the Terrible a 'gluasad thairis air Siberia. Chaidh a ghaisgich air adhart gu Abhainn Amur. Ann an 1598, an dèidh dha faighinn seachad air airson trì fichead 'sa còig bliadhna - clàr airson an Ruis agus aon de na h-amannan as fhaide de rìoghachd ann an eachdraidh a' phlanaid Talamh, bhàsaich Ivan the Terrible. Bhàsaich an t-oighre aige, Fedot, san aon bhliadhna cuideachd. Agus rinneadh Alasdair a' Chiad rìgh. Cha robh e ach ochd bliadhna a dh'aois nuair a chaidh e suas dhan rìgh-chathair. Ach thàinig Boris Godunov gu bhith na riaghladair. Agus chaidh a h-uile càil barrachd no nas lugha. Fìor, bha bliadhnaichean acrach ann cuideachd. An uair sin an cogadh leis a 'Phòlainn ann an 1605. An uairsin airson a 'chiad uair bha Alasdair fhèin os cionn an airm. Dh'fheuch na Pòlaichean ri ionnsaigh a thoirt air Smolensk, ach chaidh a' chùis a dhèanamh orra gu tur. Chaidh na Ruiseanaich air an ionnsaigh agus thug iad Kyiv agus Polotsk orra. Ghèill na Pòlaichean fearann ri taobh Berezina agus Kyiv don Úcráin air a" bhruaich chlì.
  Bha socair ann airson greis. Bha an Ruis a" tighinn air adhart san ear. Ràinig i an Cuan Sèimh agus stèidhich i bailtean ùra an sin.
  An uairsin thàinig an iomairt gu Crimea, a bha aig an aon àm ri lagachadh na Tuirc. Thug an Ruis cuideachd buaidh air Crimean Khanate, còmhla ri Azov.
  Mar sin dh"èirich ìmpireachd mhòr. Às deidh sin bha cogadh eile ann leis na Pòlaichean. Ghairm Alasdair - gheibh sinn air ais fearann Kievan Rus gu lèir.
  Agus thachair e. Bha saighdearan Ruiseanach fo stiùireadh an Tsar agus an ceannard mòr Skopin-Shuisky fhathast comasach air a 'chùis a dhèanamh air na Pòlaichean agus eadhon ghabh iad Warsaw.
  Às deidh beagan connspaid, ghabh a" Phòlainn ri Alasdair a" Chiad mar Tsar. Às deidh sin dh'èirich cumhachd mòr nan Slavs. Thionndaidh an Ruis gu deas ann an 1630. Thòisich cogaidhean leis an Tuirc. Bha an Ìmpireachd Ottoman a" crìonadh agus a" call.
  Thug an Ruis buaidh air na Balkans, agus eadhon a-steach do Constantinople. Chaidh an rìgh-chathair Ottoman a ghluasad gu Tsar Alexander. Agus a-nis ràinig na rèisimeidean Ruiseanach an Èiphit. Agus ann an 1640 thug iad buaidh air Mecca agus Iraq le Kuwait. An dèidh dha ìmpireachd mhòr a chruthachadh. Ann an 1645-1647 bha cogadh ann le Ioran. Agus chuir Persia cuideachd a-steach don Ruis. Thàinig an cogadh le Ìmpireachd Manchu gu crìch nuair a chaidh ceann a tuath Shìona a ghlacadh.
  Tsar Alexander, mar thoradh air an àrdachadh anns an àireamh de neo-Ruiseanach sluagh, fiù 's ghairm ecumenical comhairle. Chaidh atharrachadh a dhèanamh air Orthodoxy a" ceadachadh ceathrar mhnathan.
  A bha mar thoradh air a" mhiann a bhith ga dhèanamh na b" fhasa do Mhuslamaich gabhail ri Orthodoxy, agus gus Russification nan tìrean a chaidh a cheannsachadh às ùr a luathachadh.
  Ann an 1658, bhàsaich a 'chiad Tsar Aleksandr, an dèidh a' riaghladh airson trì fichead bliadhna, agus cuideachd a 'fàs mòr Rurikovich.
  Thàinig Mikhail a 'Chiad, mac Alasdair a' Chiad, gu bhith na rìgh ùr. Bha an rìgh ùr mu thràth dà fhichead bliadhna a dh'aois. Agus lean e air adhart le poileasaidh ceannsachaidh athar. Ghluais saighdearan Ruiseanach gu na h-Innseachan. Bha cogaidhean ann.
  A thàinig gu crìch le stèidheachadh smachd na Ruis an sin. An uairsin bha cogadh mòr ann le Sìona. Ann an 1671, bhàsaich Mikhail. Agus lean a 'chogadh le a mhac Alexei a' chiad Rurikovich. Bha an rìgh òg, mu thrithead bliadhna a dh'aois, os cionn spionnadh agus fhuair e prìomh bhuadhan. Chaidh Sìona a cheannsachadh às deidh grunn bhliadhnaichean de chogadh.
  An uairsin lean an Ruis a gluasadan chun an ear agus gu deas, a 'toirt buaidh air Indochina. Gus an do ràinig sinn Singapore. Ann an 1701, bhàsaich Alexei, agus thòisich a mhac Peadar a 'togail cabhlach mòr. Ghluais an Ruis tro na h-eileanan sa Chuan Sèimh agus thàinig i air tìr ann an Astràilia.
  Aig an aon àm, bha miann ann leudachadh a-steach don Roinn Eòrpa. Agus ann an 1715 thòisich an cogadh leis an Ostair. Thug na h-àrd-fheachdan Ruiseanach buaidh air an Ostair gu luath. An uairsin ghlac iad a" Ghearmailt. Ràinig sinn an Rhine fhèin. Agus thug iad buaidh air an Eadailt ann an 1721. Mar sin gheàrr Peadar Mòr uinneag dhan Roinn Eòrpa. Còmhla ris an Èiphit. Aig an aon àm, ghabh na Ruiseanaich thairis Canada tro Alasga. Ann an 730, bhàsaich Pàdraig Mòr agus chaidh an rìgh-chathair a shealbhachadh le ogha Peter the Second - Rurikovich.
  Thionndaidh a riaghladh gu bhith gnìomhach: thòisich an duine òg air cogadh leis an Fhraing agus thug e buaidh air Canada, agus thug saighdearan Ruiseanach, aig an robh barrachd inbhe àireamhach, Paris. Chaidh an Òlaind a cheannsachadh cuideachd. Ged a tharraing an cogadh partisan air adhart an sin. Ach aig a" cheann thall, bha i cuideachd fo bhròn.
  Agus nas fhaide air adhart ann an 1745, thuit an dà chuid an Spàinn agus a 'Phortagail. Ach an sin, cuideachd, bha cogadh guerrilla ann airson grunn bhliadhnaichean. Ann an 1753, an dèidh bàs Pheadair an Dàrna, mac Pheadair an Dàrna, Pàdraig an Treas, suas an rìgh-chathair. Lean an rìgh ùr air a" gluasad air feadh Afraga agus Ameireagaidh. Thòisich cogadh ann an 1761 leis a" Chumhachd Mhòr mu dheireadh, Breatainn. Cha robh an Ruis uabhasach soirbheachail aig muir an toiseach.
  Ach an uairsin, le àrdachadh àireamhach agus ceannardan eòlach, chaidh a" chùis a dhèanamh air na Breatannaich. Agus bha tighinn air tìr ann. Agus ann an 1767 thuit Lunnainn.
  Agus ann an 1780 bhàsaich Peadar an Treas cuideachd. Chaidh a mhac, ochd bliadhna fichead a dh"aois, Pòl a" Chiad, suas air a" chathair rìoghail. Cha robh fìor luchd-dùbhlain aig an Ruis tuilleadh agus bha i a" gluasad thairis air Afraga agus Ameireagaidh Laidinn. Ann an 1820, nuair a bhàsaich Pòl a" Chiad aig aois trì fichead sa h-ochd, bha an Ruis air crìoch a chuir air a cheannsachadh air an t-saoghal gu lèir. Agus chaidh Ivan an còigeamh suas air a 'chathair-rìgh aig dà bhliadhna fichead a dh' aois.
  Cha robh duine ann airson sabaid ris tuilleadh. Ach chan eil saidheans fhathast air ruighinn gu ìre a bhith a" faighinn thairis air farsaingeachd an fhànais. A dh'aindeoin sin, dh'òrdaich Ivan tursan-adhair chun na gealaich. Mar sin, feumaidh an ìmpireachd gluasad air adhart. Agus ann an 1833, chaidh an duine dhan fhànais airson a" chiad uair. Agus ann an 1845, thàinig na Ruiseanaich air tìr air a 'ghealach mu dheireadh.
  Chaochail an Impire Ivan an còigeamh ann an 1847. shealbhaich Alasdair II an rìgh-chathair. Tha leudachadh gu àite a" leantainn. Thàinig e gu tìr air Mars ann an 1861. Agus an uairsin air a h-uile planaid de shiostam na grèine.
  Agus an uairsin chaidh iad gu rionnagan eile ...
  
  Dòmhnall TRUMP ANNS AN T-SAOGHAL RÓS EILBHEIL
  Mar sin lorg Dòmhnall Trump e fhèin ann an àite Roosevelt aig àm an Dàrna Cogaidh. Thionndaidh seo gu bhith na chothrom air leth! Beachdaich air mearachdan an neach a thàinig roimhe. Agus a 'chiad mhearachd: leig iad leis an USSR àrdachadh agus a bhith na àrd-chumhachd.
  Thuig Dòmhnall Trump na b" fheàrr na duine sam bith eile: cha bu chòir leigeil leis an Ruis an Dàrna Cogadh a bhuannachadh. Ach, tha buaidh sgiobalta air an Treas Reich cuideachd na ana-cothrom dha Ameireagaidh.
  An roghainn as fheàrr: leig leotha a chèile a mharbhadh cho fada agus cho mòr 'sa ghabhas.
  Uill, gu dearbh, chuidich Dòmhnall Trump an Ruis beagan, ro Stalingrad ... Agus cha robh eadar-dhealachaidhean sònraichte ann le eachdraidh. Agus chuir e an Treas Reich a-mach à Afraga.
  Agus an uairsin thairg e fois do Hitler mar mhalairt air cur às do laghan anti-Semitic.
  Às deidh Stalingrad, thuig na Gearmailtich gum faodadh iad an Dàrna Cogadh a chall, agus dh" aontaich iad le Trump. Cha tèid geur-leanmhainn a dhèanamh air na h-Iùdhaich, ach... Tha malairt air tòiseachadh a-rithist...
  Agus tha prìosanaich air an iomlaid. Bidh Trump fhèin a" dèanamh boma atamach agus a" crìochnachadh Iapan. Agus tha na Gearmailtich, às deidh dhaibh stad a chuir air bomadh an fhearainn aca agus an dàrna aghaidh a dhùnadh, a" cruinneachadh neart.
  Chuir am Fuhrer dheth Operation Citadel grunn thursan. Agus eadhon san Iuchar cha do chuir e air bhog oilbheum, oir bha e airson deuchainn a dhèanamh air Tìgear-2, tanca uilebheist, ann am blàr, agus tha sin a" ciallachadh "Leòmhann" agus "Luchainn". A bharrachd air an sin, thòisich na Gearmailtich a 'cruthachadh sgaraidhean bho choigrich agus a' cruinneachadh feachdan.
  Agus chomhairlich Trump don Fuhrer gun a bhith a" reubadh, leis gu bheil na planaichean airson ionnsaigh na Gearmailt air an Kursk Bulge mar-thà aithnichte don àithne Sòbhieteach, agus chan eil dad nas gòrach na ionnsaigh nuair a tha fios aig an nàmhaid mu dheidhinn.
  Bha am Fuhrer tapaidh gu leòr airson èisteachd ri comhairle ghlic Trump. Agus dh'fhàs e air an dìon.
  Mu dheireadh chaidh an t-Arm Dearg air an ionnsaigh air 30 Lùnastal. Agus chaidh e an sàs ann an dìon an nàmhaid gu domhainn. Sheall na blàran gu bheil am Panther fìor mhath ann an dìon, leis a" ghunna luath-theine aige, a bhuaileas aig astar fada.
  Agus chan eil "Tiger" dona, agus eadhon "Ferdinand". Tha an gunna fèin-ghluasaid mu dheireadh san dìon gu math làidir. Agus bidh e gu foirfe a "toirt air ais ionnsaighean bho luchd-dùbhlain. Agus "Ferdinand" ag obair gu math gnìomhach. Mar a bhuaileas e bho astar, cha bhith e comasach dhut eadhon do dhruim a dhèanamh dìreach.
  Thug na Gearmailtich a-steach fhathast, gu slaodach co-dhiù, ach air leac Oryol. Ach cha robh smachd aig itealain Sobhietach air na speuran tuilleadh. Às aonais aghaidh an iar, bha na Krauts làidir. Am measg aces na Gearmailt, sheas Marcel gu sònraichte a-mach.
  Cha do bhàsaich e le tubaist ann am Blàr na Meadhan-thìreach. Agus a-nis, a bhith na ace, bha àireamh a h-aon a 'sabaid san ear. Agus bha an ace Luftwaffe as fheàrr seo, a chuir ann an ùine ghoirid clàr air an aghaidh an iar, nach robh duine air a bhriseadh a-riamh ann an eachdraidh fhìor, a-nis a "sabaid san ear.
  Bhuail Marcel bho astar agus cha do leig e leis fhèin a bhith air a phronnadh no air a leagail. Thàinig e gu bhith na uirsgeul am measg phìleatan Gearmailteach agus Sòbhieteach.
  Agus às aonais cus cus. Loisg e sìos an dà chuid itealain ionnsaigh agus luchd-sabaid.
  Airson ceud gu leth itealan fhuair e Crois Ridire na Croise Iarainn le duilleagan daraich airgid, claidheamhan agus daoimeanan. Nuair a rinn e dà cheud itealan, fhuair e Òrdugh na h-Iolaire Gearmailteach le Daoimeanan. Nuair a ràinig e trì cheud itealan, fhuair e duais a dh'aona-ghnothach dha: Crois Ridire na Croise Iarainn le duilleagan daraich òir, claidheamhan agus daoimeanan. Às deidh dha losgadh sìos ceithir cheud itealan, fhuair e ceusadh òir is daoimean de airidheachd armailteach agus Cupa Luftwaffe òir is daoimean. Loisg Marseille sìos dà cheud plèana thairis air a" Mhuir Mheadhan-thìreach as t-fhoghar. Tron gheamhradh agus sa Mhàrt loisg e sìos faisg air ceud càr a bharrachd, agus chaidh a ghluasad chun aghaidh an ear. An sin chaidh e thairis air trì cheud carbad air ais sa Chèitean 1943.
  An uairsin, san t-Sultain 1943, ràinig e am figear de cheithir cheud carbad. Agus shuidhich e eadhon clàr le bhith a" leagail ceithir carbadan deug ann an aon bhlàr.
  Gu dearbh, le leithid de ace, bha na Gearmailtich a 'faireachdainn barrachd air misneachd anns na speuran.
  Agus b" urrainn dhaibh marbhadh an Airm Dheirg a chumail air ais le bhith a" tarraing suas feachdan ro-làimh. A dh'aindeoin sin, chaidh saighdearan Sòbhieteach air adhart, ged a bha iad gu math slaodach.
  Aig deireadh an Dàmhair, thàinig an t-Arm Dearg gu Orel. Dh"fheuch am Fritz ris a" bhaile-mòr seo a chumail aig cosgais sam bith.
  Chaidh an tanca Tiger-2 a chleachdadh ann am blàr airson a" chiad uair. Ach rinn an carbad seo gu math ann an dìon, ach gu tric bhris e sìos. Thionndaidh "Leòmhann" a-mach eadhon na bu mhiosa. Coltach ris an fhàsach "Tiger" -2, ris an canar nas fheàrr an tìgear rìoghail, bha gunna nas cumhachdaiche aig "Leòmhann", a bha, ge-tà, gun fheum. Bhon Sòbhieteach chaidh trithead 's a ceithir tancaichean a thoirt le armachd Gearmailteach. Ach cha robh buannachd sam bith aig an "Leòmhann," le cuideam ceithir fichead tunna, thairis air an "Tìgear" a thaobh armachd, ach bha e na bu daoire, na bu lugha earbsach, agus bha an gunna nas cumhachdaiche na b" ìsle ann an ìre an teine.
  Is ann dìreach nuair a bha an "Leòmhann" a" losgadh air astar fada, ach cha robh mòran feum ann, leis gu robh na trithead "s a ceithir cha mhòr do-dhèanta a bhualadh fhad" s a bha iad a "gluasad bho astar cho mòr far an robh buannachdan aig an" Leòmhann ".
  Sheall na blàran nach eil buannachdan sam bith aig an "Leòmhann" ann a bhith a" dìon na taobhan agus aghaidh a" chabhail thairis air an "Tìgear"-2, agus chan eil armachd tiugh de mhullach an turaid ach a" slaodadh sìos a chuairteachadh.
  Is e sin, thionndaidh e a-mach gu bheil "Leòmhann", ann an cleachdadh, eadhon nas miosa na "Tìgear" -2. Agus airson na tha e a 'tionndadh a-mach, chaidh a dhealbhadh.
  A dh'aindeoin sin, bha an Tìgear-2 air a dhìon gu ìre mhath, bha e do-ruigsinneach eadhon ri taobh an T-34-76, agus mar sin chaidh a dhearbhadh gu bhith na inneal èifeachdach, ged a bha e sgiobalta.
  Aig an aon àm, sheall dà phìleat iad fhèin gu math anns a 'bhlàr: Albina agus Alvina. A bha a 'sabaid fad na h-ùine casruisgte ann am bikinis. Agus rinn iad e gu math èifeachdach.
  Dìreach mar a bhios Albina a" bruthadh nan luchd-brosnachaidh le a casan rùisgte, loisgidh i sìos pìleat Sòbhieteach.
  Agus an uairsin bruthaidh Alvina, cuideachd, le a casan rùisgte, chiseled. Agus a-rithist leagaidh e sìos an nàmhaid.
  Bha na caileagan ag obair gu gnìomhach agus le panache panthers. Ged a tha iad nan gaisgich ùra. Ach is e an dìomhaireachd a th" aca a bhith a" sabaid ann am bikini agus casruisgte, an uairsin cha bhith duine gad leagail!
  Chaidh Blàr Oryol air adhart gu deireadh an t-Samhain. Chùm na Gearmailtich am baile, agus chuir an t-Arm Dearg stoirm air. Sheall Stalin fhèin stòldachd anns a" chùis seo. Bha am baile air a dhaingneachadh gu tur leis na Krauts agus cha do leig e leis a bhith air a chuairteachadh.
  Ro thoiseach na Dùbhlachd bha tàladh sealach ann, cha do thachair ach blàir anns na speuran. Chaidh Marseille thairis air an àireamh de chòig ceud itealan a chaidh a losgadh sìos agus b" i an dàrna fear san Treas Reich às deidh Goering a choisinn Prìomh Chrois na Croise Iarainn.
  Sguir an t-Arm Dearg. Ach aig deireadh na Dùbhlachd thòisich e air a bhith oilbheumach. Às deidh sabaid làidir, chaidh Oryol a chuairteachadh mu dheireadh. Agus an uairsin gabh e. Chaidh na Gearmailtich a phutadh air ais beagan a bharrachd sa mheadhan. Ach bha iad deiseil airson a 'gheamhraidh agus a' sabaid cruaidh.
  Bha na Fritz fhathast comasach air an ionnsaigh faisg air Leningrad a chuir air ais. Gu ìre mar thoradh air an rabhadh bho Trump, air an robh eagal mòr mu bhith a" call nam faisisteach.
  Às deidh dhaibh an ionnsaigh a chuir air ais sa cheann a tuath, dòigh air choireigin chuir na Nadsaidhean stad air an ionnsaigh agus mhair iad beò tron gheamhradh... Agus as t-earrach thòisich iad a" cruinneachadh neart.
  Rinn an t-Arm Dearg milleadh cuideachd. Ach fhuair i an IS-2 agus T-34-85. Thòisich iomlaid buillean, agus air 22 Ògmhios, 1944, chuir an t-Arm Dearg prìomh ionnsaigh air bhog sa mheadhan.
  Ghèill na Gearmailtich, ach gu slaodach... Thàinig saighdearan Sòbhieteach air adhart leth-cheud cilemeatair ann am mìos gu leth air raon meadhanach farsaing den aghaidh. San fharsaingeachd dh'atharraich na Nadsaidhean an cuid innleachdan agus dh'fheuch iad ri an neart a ghleidheadh gun ionnsaigh a thoirt orra.
  An seo bha e soilleir gun do chluich Trump am pàirt, nach robh airson gum buannaicheadh an Ruis no a" Ghearmailt. Ach bha eagal air gum buannaicheadh na Ruiseanaich co-dhiù, agus chomhairlich e don Fuhrer cogadh a thogail air dìon gus goireasan nam Bolsheviks a chuir às.
  Hitler, a dh'aindeoin a h-uile ionnsaigheachd, fhathast a 'dol gu domhainn dìon. A bharrachd air an sin, tha tancaichean Gearmailteach neo-fhoirfe. Agus cha robh "luchag" cuideachd a rèir na bha dùil, agus dìreach ann an dìon, gu ìre mhòr ga nochdadh fhèin ann an ionnsaighean goirid.
  Chan eil na Gearmailtich fhathast comasach air soirbheachadh ceart ann an teicneòlas. Dh'fhaodadh am Panther 2 a bhith air a dhèanamh nas cumhachdaiche ann an armachd agus armachd, ach cha robh e comasach fhathast a dhèanamh nas truime na leth-cheud tunna. Bha am Focke-Wulf na b' ìsle ann an gluasad agus cha robh e deiseil.
  Thionndaidh am Me-309 gu bhith cumhachdach ann an armachd agus luath, ach na bu mhiosa ann an gluasad. Bha an TA-152 nas fheàrr na am Focke-Wulf ann am feartan itealaich agus le armachd cumhachdach, ach thionndaidh e a-mach gu robh e na bu truime cuideachd. Fìor, tha Marseille air innleachdan math a leasachadh airson itealain a tha nas truime, ach nas armaichte agus air an dìon nas fheàrr.
  Gu ruige seo, chan e a-mhàin gun do chùm na Gearmailtich am buannachd anns na speuran, ach eadhon àrdachadh e air sgàth an àireamh de charbadan. Ged a bha an Yak-3 agus LAGG-7 aig an USSR cuideachd. Ach chan eil seo air buannachd a thoirt seachad fhathast.
  Ach leasaich na Gearmailtich am ME-262. Ron Ògmhios, bha mìle de na jets sin aig an Luftwaffe mu thràth le ceithir canain itealain 30-mm. Ach ann am blàr, cha robh an ME-262 comasach gu leòr gluasad agus èifeachdach. Nam measg air sgàth an àrd-astar. Is e an aon rud gu bheil an ME-262 gu math duilich a losgadh sìos, tha e armachd agus maireannach, tha e duilich a bhualadh air sgàth cho luath "s a tha e, ach bidh e ga bhriseadh fhèin air sgàth an einnsean nach eil cho earbsach.
  Mar sin cha robh na Gearmailtich gu ruige seo ach an ìre mhath soirbheachail ann a bhith a" faighinn an TA-152 agus bha an ME-109 "K," ùr-nodha aca, an trodaiche as mòr-chòrdte san Dàrna Cogadh.
  Mheudaich an àireamh de phlèanaichean a chaidh a thoirt a-mach cuideachd, a rinn e comasach àrdachadh a chumail air suaicheantasan Sòbhieteach. A bharrachd air an sin, bha carbadan Gearmailteach mòran nas làidire ann an armachd agus cumhachd einnsein.
  Thionndaidh an Yu-288 Gearmailteach, a bha còmhla ri astar àrd agus eallach mòr boma, gu math soirbheachail. Agus a" chiad bhomair ceithir-einnsean sreathach, an Yu-488, comasach air bomadh thar astaran fada. B 'e an rud as cudromaiche a bh' ann an raon sgiathan coimeasach beag, a thug astar suas ri 700 cilemeatair san uair dha, a bha gu math mòr airson bomair aig an àm sin.
  Cha robh na Gearmailtich air leth soirbheachail ann an togail tanca. Tha an luchag math air dìon, ach tha i fhathast so-leònte bhon adhar agus duilich a ghiùlan. Bha "Jagdpanther" nas soirbheachaile. Chaidh a thoirt a-mach ann an àireamhan a bha a" sìor fhàs agus choisinn e deagh chliù.
  An seo, gu dearbh, cha mhòr nach do chrìochnaich na Gearmailtich an càr, ach co-dhiù thionndaidh e gu math.
  Mheudaich am prìomh àireamh de uidheamachd Gearmailteach, a rinn e comasach seasamh an aghaidh ionnsaighean Sòbhieteach nas soirbheachaile. A 'gabhail a-steach an ionnsaigh san Lùnastal aig deas.
  Thàinig foghar 1944, cha do ghabh saighdearan Sòbhieteach eadhon Kharkov, agus tha iad fhathast nan seasamh sa mheadhan.
  Bha am Fritz a' faireachdainn beagan na bu mhisneachail... Lean Stalin air a bhith a' bualadh air falbh, ach às aonais taic bho na Stàitean Aonaichte cha b' urrainn dha an rèis teicneòlasach a bhuannachadh an aghaidh na Gearmailt.
  Le sgaraidhean cèin agus mòran Hiwis, a bharrachd air saidealan, agus seann shaoranaich Sobhietach, dh" fhaodadh an Treas Reich barrachd no nas lugha na feachdan aige ath-lìonadh agus fuireach air an dìon. Rinn luchd-obrach cèin agus saothair thràillean e comasach tòrr uidheamachd a dhèanamh. Agus an toiseach, itealain jet.
  Chaidh am pròiseact rocaid V-1 agus V-2 a thrèigsinn airson itealain jet agus nochd bomairean Arado. A chaidh a bhomadh gu foirfe. Agus cha b 'urrainn dha plèanaichean Sòbhieteach eadhon grèim fhaighinn orra.
  Bha Hitler gu mòr an urra ri ionnsaigh adhair. Bha am Fritz cuideachd a' sabaid sa gheamhradh... B' urrainn dhan Arm Dearg gluasad air adhart san ionad tron gheamhradh.
  An seo, ged a bha na Gearmailtich an dùil ri ionnsaigh, bha iad air an uabhasachadh le obair nan làmhachas, gu h-àraidh an lannsair rocaid Andryusha. Ach an uairsin bha grunn roinnean tanca Gearmailteach comasach air stad a chuir air na saighdearan Sòbhieteach.
  Bha na gunnaichean fèin-ghluasadach Gearmailteach E-10 agus E-25, beag ach sùbailte, gu sònraichte èifeachdach.
  Nochd an Tiger-2 cuideachd le turaid nas cumhainge agus nas lugha agus einnsean cumhachdach de 1000 each-chumhachd, a sheall gu robh e na inneal nas practaigeach.
  Ann an ùine ghoirid, thòisich cogadh le menagerie na bu bhuannachdaile dha na Gearmailtich.
  Bha Hitler gu mòr a 'cunntadh air na tancaichean sreath E, oir bha iad nas adhartaiche agus bha sgàil-dhealbh ìseal aca. Anns an E-50, bha an àirde sa chumantas aon mheatair nas ìsle na àirde an Tìgear-2, a rinn e comasach, le armachd co-ionann, cuideam an tanca a lughdachadh gu leth-cheud tonna le einnsean 1200-each-chumhachd nuair a chaidh àrdachadh, a barrachd tolladh armachd agus gunna ceart.
  Thionndaidh seo a-mach sgoinneil! Fhuair an càr astar agus luaths adhartas. Agus bidh nigheanan a 'sabaid air. Agus gu dearbh, casruisgte agus ann am bikini.
  Bha an t-sabaid dian, gu sònraichte as t-earrach, sa Chèitean. Thòisich na Gearmailtich a" feuchainn ri ionnsaigh a thoirt. Ach cha b" urrainn dhaibh ach Belgorod a ghlacadh, a chaidh a ghlacadh le saighdearan Sòbhieteach na bu thràithe. Chaidh an t-sabaid air adhart airson ùine mhòr. Agus ghabh an tanca E-100 pàirt anns a" bhlàr cuideachd. Thàinig an carbad seo, air a dhìon gu math agus le armachd cumhachdach, gu bhith na dhuilgheadas mòr dha na saighdearan Sòbhieteach.
  Às deidh coltas an SU-100, cho-dhùin Stalin gun dùil an teagasg ann an togail tanca atharrachadh. Agus thòisich an gunna fèin-ghluasaid seo air a thoirt a-mach ann am meudan a bha a" sìor fhàs.
  Bha mi air mo tharraing leis cho furasta sa bha e gunnaichean fèin-ghluasaid agus an gunna nas cumhachdaiche. Agus cuideachd an fhìrinn gun do thòisich Stalin a 'smaoineachadh mu bhith a' sàbhaladh shaighdearan. Ann an suidheachadh sam bith, as t-samhradh 1945 a-mhàin thug na Gearmailtich ionnsaigh. Cha b' urrainn dhaibh ach Rostov-on-Don agus Oryol a chuairteachadh, agus b' e sin ìre an soirbheachais... Foghar, shuidh na Krauts air an dìon, agus bha an t-Arm Dearg a' tighinn air adhart. Agus sa gheamhradh cuideachd... Agus cha b' urrainn ach Belgorod sabaid air ais.
  Mar sin chaidh an dà armadas sìos ...
  Ràinig a" bhliadhna 1946. Dh"fheuch na Gearmailtich ri ionnsaigh a thoirt as t-samhradh a" cleachdadh tancaichean E-50 agus E-100, agus E-75. An aghaidh iad, bha na gunnaichean fèin-ghluasadach SU-100 aig Stalin, a bha gu ìre mhòr an àite a h-uile seòrsa armachd eile. Rinn na Gearmailtich puff, ach cha mhòr nach do rinn iad adhartas... Agus as t-fhoghar agus sa gheamhradh bha an t-Arm Dearg a' tighinn air adhart...
  Ach a-rithist cha do choilean mi dad.
  Tha e mu thràth 1947. Bidh na Gearmailtich a 'bruthadh agus a' gluasad air adhart, bidh na Ruiseanaich a 'putadh air ais agus a' gluasad air adhart. Cha do shoirbhich dad.
  Seo a" tighinn 1948. Nochd an T-54, ach cha do dh'fhàs e farsaing. Tha an SU-100 fhathast ann an seirbheis. Fìor, tha an gunna fèin-ghluasadach seo rudeigin seann-fhasanta. Tha a" chiad àite aig na Gearmailtich san t-sreath os cionn an E-75 le einnsean roth-uidheam gas. Agus bha e mu thràth air a dhìon gu math bho na taobhan ...
  Ach cha b" urrainn dha na Gearmailtich fhathast buaidh fhaighinn. Chaidh an IS-7 a thoirt gu buil anns an USSR. Cò a shabaid gu soirbheachail ris na Gearmailtich.
  An uairsin 1949... Tha an loidhne aghaidh gun ghluasad, agus buillean gan iomlaid. Bidh na bogsairean a 'snàmh agus a' sgrios a chèile.
  Mar sin ann an 1950, tha an loidhne aghaidh ag atharrachadh beagan. Ach chan eil dad cudromach a" tachairt.
  Agus tha e a" dol gu 1951, an aon rud. Gun atharrachadh air aghaidh an ear. Bha an dà thaobh gu math sgìth.
  Chaidh 1952 cuideachd. A ' bhliadhna slàn mu dheireadh de riaghladh Stalin. B" e an aon rud a bh" aig na Gearmailtich discos a bha so-leònte ri teine beag armachd. Tha an carbad as mòr-chòrdte aig an USSR: an SU-122 le baraille fada, a tha fhathast air a mheas mar an ìre as fheàrr.
  Agus mu dheireadh, 1953... Stalin a' bàsachadh agus an uair sin tha seo a' tòiseachadh. Tha strì airson cumhachd ann am Moscow, agus a" gabhail brath air an seo, tha na Gearmailtich a" dol air adhart leis an oilbheum.
  Agus tha iad a 'tighinn air adhart ann an Caucasus. Mu dheireadh thall Türkiye a-steach don chogadh.
  Bidh mi a 'glacadh a' Chugais gu lèir as t-earrach, as t-samhradh agus as t-fhoghar, agus gheibh mi buannachd ...
  Ach an seo tha Trump mu thràth a" cur bacadh air. Agus air 1 Faoilleach 1954, thòisich na Stàitean Aonaichte a" bomadh niùclasach air fearann an Treas Reich agus... An Ruis.
  Mar seo! Rinn Trump eadar-theachd san Dàrna Cogadh.
  Agus tha a h-uile dad gu math fionnar na dhòigh fhèin! Agus gu ìre tha e sgoinneil!
  Tha Trump gu misneachail a" dèanamh a" chùis air a nàimhdean! Agus seo an PR ifrinn aige!
  Bidh an deachdaire Ameireaganach seo eadhon a" leum airson toileachas!
  
  Nigheanan BEATHA A DHÈANAMH EACHDRAIDH
  Eachdraidh eile anns an do cho-dhùin Hitler ge-tà gum bu chòir dha crìoch a chur air Breatainn an toiseach, agus dìreach an uairsin ionnsaigh a thoirt air an USSR. Bha aon de na ceumannan sin an dèidh grèim fhaighinn air Crete, agus an ionnsaigh air Malta. Bha an tè mu dheireadh gu math soirbheachail agus rinn saighdearan Fuhrer a" chùis air na Breatannaich. Rinn Hitler an co-dhùnadh crìoch a chuir air Breatainn agus dìreach an uairsin a dhol chun USSR.
  An seo thug ceathrar nighean bana-bhuidseach buaidh air. Bòidhchead Aryan: Gerda, Charlotte, Cairistìona, Magda - dhearbh am Fuhrer gun a dhol dhan Ruis fhathast! Rinn iad eadhon an glùinean agus mhionnaich iad nach b" e 1941 an t-àm airson seo. A bharrachd air an nighean, ruith iad casruisgte thairis air na guallan agus rinn iad deas-ghnàth a 'dearbhadh gu robh e na b' fheàrr gun a dhol dhan Ruis. Agus thug ceithir bòidhchead cinnteach don Fuhrer gu robh e riatanach dha nigheanan sabaid ann an Afraga. Leis an d" fhuair sinn aonta.
  tha armada Fritz a' toirt ionnsaigh air ionad Bhreatainn;
  Bha am bonn Breatannach as motha a" coimhead coltach ri ifrinn. Chaidh ionnsaigh a thoirt air le còrr air mìle bomair a chaidh a chruinneachadh bhon aghaidh an ear gu lèir agus air eòlas sabaid iomchaidh fhaighinn, còmhla ri luchd-sabaid luchd-dìon. Tha na Breatannaich, gu dearbh, air a bhith a" sabaid airson ùine mhòr, ach cha robh dùil aca ri ionnsaigh cho cumhachdach. Gu dearbh, cò bhiodh a 'creidsinn gun co-dhùin na Krauts an aghaidh a nochdadh, eadhon ged a bhiodh an nàmhaid air a bhith sàmhach airson ùine ghoirid. Ach tha na saighdearan Breatannach a-nis gam bualadh gu tròcaireach. Mar eisimpleir, tha an Yu-87, an "rud" ainmeil a 'toirt ionnsaigh air na bàtaichean aca. Gun a bhith gu math luath, ach aig a bheil an ìre as àirde de bhomadh (airson an ùine), bidh iad a" cràdh air cabhlach Bhreatainn a tha falaichte anns na bàigh. Chan eil Focke-Wulfs nas ùire fada air dheireadh, a" toirt a-steach eadhon an uirsgeulach von Rudel fhèin, rìgh itealain ionnsaigh. Aithnichte airson a dhol fodha air an long-cogaidh Sobhietach as cumhachdaiche, an long-chogaidh Marat.
  Mar eisimpleir, tha an Corporal Richard a" faicinn vultures a" ruith sìos cnoc mar sled. Bidh grunn bhomaichean Gearmailteach a" tighinn a-mach à toll-deighe mar iasg creachaidh. Tha an Sasannach a tha mar-thà aibidh a" crochadh am fòn fo eagal. Chan fhaca e a-riamh sealladh cho uamhasach. Tha fuaim na dùdach glè fhadalach, às deidh dha na bomaichean spreadhadh. Bidh an tonn spreadhaidh a" tilgeil suas saighdearan Breatannach, gàirdeanan is casan briste ag itealaich ann an diofar stiùiridhean. Dh'fhàs aon de na clogaidean iarainn dearg agus bhuail e an t-oifigear san aodann. Agus mar a tha e a" sgreuchail:
  - Tha Churchill sgoinneil! Tha Hitler sgoinneil!
  Cha do thòisich na gunnaichean anti-itealain Breatannach a" losgadh sa bhad, ach dìreach nuair a thuit na mìltean de bhomaichean sa bhad. Rinn an nàmhaid cunntas air a h-uile dad gu ceart: cha bu chòir aon bhoma a dhol gu sgudal. Mar sin pronnadh an nàmhaid agus buail. Tha a h-uile roinn ro-chomharraichte air a" mhapa. A bharrachd air an sin, cha do chuir na Breatannaich borb eadhon am falach ceart. Tha mòran de na gunnaichean anti-itealain aca ann an sealladh soilleir agus is iad a" chiad fheadhainn a chaidh a sguabadh air falbh.
  An seo chaidh baraille gunna anti-itealain 85-mm, trithead "s a dhà troigh a dh" fhaid, a thilgeil suas agus a chromadh san adhar mar chuibhle stiùiridh. Às deidh sin bhuail e, a" pronnadh còignear Sasannach. Bha bolg fear de na daoine dubha air a reubadh fosgailte agus thuit a bhroinn a-mach.
  Agus thuit bomaichean, agus chaidh a h-uile càil na theine, thuit taigh-bathair connaidh, thòisich iad a 'spreadhadh, a' sgapadh sligean cha mhòr air feadh a 'chnàimh, agus chaidh taigh-bathair eile a bhualadh. Gus faighinn thairis air a h-uile càil, bha na dùdach a chaidh a chuir a-steach ann am fèilltean an Yu-87 agus Focke-Wulf a "gàireachdainn gu neònach, ag adhbhrachadh uamhas fiadhaich am measg nan daoine dubha agus Arabach am measg saighdearan a" choloinidh. Ach tha e coltach gu bheil daoine geala a cheart cho eagallach.
  Mar eisimpleir, bhuail dà frigates Breatannach, cho mòr is gun do thuit na goileadairean. Agus spreadh eadhon sprùilleach nam frigates a bha air falbh san adhar mar raointean mèinnte, agus chaidh am bàta-mara fodha gu bonn.
  Luathaich an tanca Sasannach "Cromwell" le muzzle goirid, ach le astar reusanta agus armachd aghaidh gu math cumhachdach, ann an clisgeadh agus reub e an taigh-bathair aige fhèin, eadhon a" pronnadh dusan de na saighdearan tàmailteach aige fhèin air an t-slighe. Dh'fhàs caos. Thòisich an neach-giùlain itealain Sasannach a" sagadh, agus dh" fhosgail an dòrainn chumhachdach teine... air an oirthir, far an robh na saighdearan aige fhèin a" snàmh.
  Agus anns an fho-thalamh seo, dh'fhuirich dithis gu tur gun dragh. B 'e Innseanach a bh' ann an aon dhiubh, a 'lasadh pìob gu mall, agus b' e boireannach a bh 'ann am fear eile, gu soilleir de thùs Arabach, ach ann an èideadh armailteach. Chan eil an dithis a" toirt aire sam bith don bhàs luaith. No an àite sin, bha sluagh mòr de luchd-marcachaidh a" cur às dha a" cluich geama cairt annasach. B 'e geama leth-cheud sa dhà a bh' ann le jokers, agus eadhon a rèir nan riaghailtean a chruthaich an craiceann dearg fhèin.
  Thuirt boireannach Arabach:
  - Ach, tha tòrr fuaim ann! Agus carson a chruthaicheas tu leithid de chlisgeadh?
  Cha mhòr nach do ruith fear de na saighdearan, le a dhruim air a ghearradh le shrapnel, a-steach do na h-Innseanaich, ach chaidh a thilgeil air falbh gu neo-chùramach mar phiseag. Thuit boinneagan fala air an aghaidh le craiceann dearg agus dh"imlich e iad le gàire. An uairsin mhothaich e:
  - Tha deanamh fuaim air son daoine laga, bàna. Bidh sinn a" smaoineachadh air Apaches mar seo - mura h-eil nàmhaid ann, tha nàmhaid a" nochdadh - eadhon nas fheàrr!
  Thuirt am boireannach dorcha:
  - Tha so 'na laigse ghnàthaichte dhoibh-san a tha ag aideachadh creidimh Chriosd. Is toil leotha a bhith a" bruidhinn mu ìobairt, ach chan eil iad gan ìobairt fhèin.
  Chrath na h-Innseanaich gu sgiobalta:
  - Tha òrdugh air a thogail air bunait far a bheil saimeant creideamh agus is e gainmheach an toil! Is e creideamh cridhe òir, agus is dòrn iarainn an toil! Is e dìreach daoine le aghaidh bhàn aig nach eil aon no an tè eile.
  Chaidh grunn shaighdearan Breatannach a losgadh a-steach don uisge gus na lasraichean a nighe air falbh. Bha e fiù 's a' goil bho bhith a 'dol a-steach don uisge, chualas sgreuchail agus gearan fiadhaich. Agus bha cearcallan fuilteach a" snàgail thairis air foam na mara, tiugh an toiseach, agus an uairsin a" sgaoileadh a-mach mean air mhean agus a" tionndadh bàn. Agus bha gaisgich na h-ìmpireachd as motha agus as fharsainge air an Talamh a" call an coltas daonna. Rinn am boireannach Arabach srann gu tàir:
  - Agus tha na fir sin a" toirt oirnn burqa a chaitheamh!
  Thuirt am fear ruadh, a' feadaireachd gu glic:
  - A rèir coltais tha an t-sealladh bagarrach agad a" cur eagal orra!
  Rug am boireannach Arabach a fiaclan gu co-sheòrsach agus thuirt i:
  - Tha bogachd boireannaich coltach ri cruas armachd, dìreach tòrr nas marbhtach agus nas ioma-chruthach ann an dìon!
  B" fheàrr leis na Gearmailtich ionnsaigh a thoirt sa bhad len uile neart, innleachdan bocsair a bhios, a" cunntadh air neo-ullaichte an nàmhaid, a" ruith sa bhad le a neart a dh" ionnsaigh an nàmhaid. Nuair a tha dusanan de phlèanaichean nàmhaid a" losgadh aig raointean-adhair, chan urrainn dhaibh falbh. Nuair a bhios na bomaichean aca fhèin a" spreadhadh am broinn na Lancasters, a" sgrios a h-uile càil mun cuairt orra. Ro-innleachdan cruaidh ach èifeachdach. Mar sin ràinig symphony an fho-thalamh àirde a chumhachd, agus an uairsin thòisich e a" dol sìos.
  Ach cha do chrìochnaich seo, gu dearbh, an sin; thàinig an roinn adhair gu gnìomh. Fhad "s a tha na Breatannaich às deidh an leithid de làimhseachadh, faodar an toirt gu math blàth idir. Gu fortanach, chaidh gliders tighinn air tìr a dhèanamh mar-thà anns na meudan a tha a dhìth agus tha dòighean air an tarraing air an deagh ghleusadh. Is dòcha an fheadhainn as fheàrr san t-saoghal an-diugh.
  Mar sin bidh iad ag itealaich, chan ann mar clamhan - nas slaodaiche, ach luath gu leòr, agus eadhon còmhla ri ceòl Wagner - an sàr obair as fheàrr le Hitler. Cò eile a bha beò a chuimhnich am film "Apocalypse", far an do chleachd na h-Ameireaganaich an ceòl sònraichte seo nuair a thug iad ionnsaigh air Bhietnam. Mar a chuir e eagal orra. Mar sin seo Wagner, agus motifan tàirneanach, tro amplifiers. Bha na paratroopers a" smàladh fosfair air an aghaidhean agus gam peantadh fhèin; tha iad a" coimhead cianail, mar dheamhain an fho-shaoghal. Cuideachd stèidhichte air buaidh saidhgeòlach. A bharrachd air an sin, chaidh cuid de ath-bheachdan agus cuid de chips magnesium a chuir ris a "phosphorus gus glaodhadh adhbhrachadh co-dhiù airson ùine ghoirid. Cho eagallach, gu h-àraidh an aghaidh cùl-raon de dheàrrsadh smocach agus mòran theintean. Tha eadhon gunnaichean-inneal aca, cuideachd air an luadhadh ann an cruth beul nan dràgon. An uairsin tha na gunnaichean submachine Gearmailteach agus glacte a" bualadh. Agus bidh na h-ìrean gearraidh, reubte a" tuiteam gu bòtannan an luchd-buaidh. Agus is fheàrr le mòran a bhith a 'toirt seachad, a dh' aindeoin gu bheil mòran a bharrachd Breatannach na Gearmailtich.
  Chaidh boireannach Innseanach agus Arabach am falach ann an toll beag, air a chuartachadh gu faiceallach. Thug Redskin fa-near:
  - Uill, threabh sinn iad!
  Chuir e iongnadh air a" bhoireannach dhubh:
  - A bheil thu ag ràdh sinn? Is dòcha gu bheil thu a" ciallachadh sinn?
  Chrath na h-Innseanaich a cheann gu àicheil:
  - Chan eil! Tha Palefaces a" dèanamh a" chùis air na Breatannaich agus is e deagh shoidhne a tha seo! Agus nuair a thig an t-àm, thig ar saor-làithean! Cuin a shaoras na h-Innseanaich am mòr-thìr!
  Rinn am boireannach Arabach srann gu tàir:
  - A bheil thu, le cothrom sam bith, a 'tagradh cumhachd thairis air an t-saoghal?
  Rinn na h-Innseanaich gu gràdhach, mar gum biodh e a" mìneachadh do leanabh le inntinn inntinn, gàire:
  - Mar as trice bidh an fheadhainn a tha airson cus fhaighinn air am fàgail gun dad! Mar sin tha an spàin mhòr làn uisge!
  Chan fhaca am Fuhrer, gu dearbh, dè bha na seabhagan agus na seabhagan aige a" dèanamh, ach ann am prionnsapal bha e den bheachd gun obraicheadh inneal armachd na Gearmailt a h-uile dad gu ceart. San fharsaingeachd, chaidh obair oilbheumach armachd na Gearmailt suas gu Kursk Bulge a dhèanamh aig ìre proifeasanta àrd. Bidh cuid eadhon gan ainmeachadh àbhaisteach. Tha e eadhon neònach gun do shleamhnaich inneal mar seo agus an uairsin thuit e às a chèile.
  Agus ghabh an ceathrar fhèin pàirt ann an tìr Malta.
  Cha robh ceathrar nigheanan ach ann am bikinis. Agus mar-thà anns an adhar thilg iad grenades air na Breatannaich le casan rùisgte. Agus tha e glè bhrèagha. Seo na caileagan.
  Agus nuair a thèid iad air iteig, thèid diosgan a tha gu math biorach a thilgeil. Agus chaidh dusan amhaich a reubadh fosgailte sa bhad. Aon fhacal - bòidhchead sàr-chlas. Agus gu math sexy agus fèitheach. Is iad seo na gaisgich. Agus le aon bhuille bidh iad a 'sgoltadh meatailt agus bricichean. Tha cumhachd cho borb, borb aca. Agus leumadh iad len sàilean rùisgte a-steach do smiogaid nan saighdearan Sasannach. Tha iad cho fucked up.
  Agus tha fuil ag itealaich agus a 'frasadh air gach taobh.
  Às dèidh sin chleachd na caileagan an claidheamhan. Agus thòisich iad air na Sasannaich a sgrios. Agus aig an aon àm seinn:
  - Tha madaidhean-allaidh geala a' tarruing ! Is ann dìreach an uairsin a mhaireas an rèis! An lag am bàs - tha iad air am marbhadh, a 'glanadh na fala naomh!
  Tha na nigheanan an seo cho snog. Gu sìmplidh sgoinneil!
  Agus gheàrr iad sìos gach saighdear Sasannach le dà chlaidheamh. Agus bidh iad a 'tilgeil swastikas le casan rùisgte, a' marbhadh luchd-iomairt. Agus a leithid de ghaisgich làidir ...
  Agus tha an stailc adhair air Malta gu math cumhachdach. Chruinnich am Fuhrer itealain bhon aghaidh an ear. Agus nochd an Yu-88 e fhèin na ghlòir. Agus, gu dearbh, chaidh an Yu-87 a chleachdadh cuideachd, a bha, a dh'aindeoin ceannas luchd-sabaid san adhar, gu math èifeachdach.
  Agus rinn na Krauts a" chùis air na Breatannaich gu cruaidh. Agus tha nigheanan crìochnachaidh le casan rùisgte eadhon nas làidire. Agus tha na gaisgich an seo dìreach clas!
  Uill, ciamar nach urrainn dhut a leithid de nigheanan a mheas? Chan e nigheanan - ach dìreach panthers!
  Bidh iad a" sgrios an luchd-dùbhlain aca. Agus bidh iad a" seinn:
  - Cha chuir duine stad oirnn! Cha toir duine buaidh oirnn! Tha madaidhean-allaidh olc a" reubadh an nàmhaid às a chèile!
  Madaidhean-allaidh olc - fàilte air na gaisgich!
  Agus gheàrr iad sìos a-rithist... Ach, tha na Breatannaich mar-thà a' gèilleadh. Agus togaidh iad suas an làmhan.
  Gerda roars ann am Beurla:
  - Air glùinean! Agus pòg mo chasan!
  Bidh na fir a 'tuiteam air an aghaidhean agus a' pògadh casan lom, beagan dusty na h-ìghne.
  An uairsin bidh Charlotte, a 'bhiast ruadh, a' toirt orra an casan a phògadh. Dè cho breagha 'sa tha i.
  Anns a 'ghaoith, tha a falt copair-dearg a' sruthadh mar bhratach sabaid, proletarian.
  Bidh an dithis fhireannach agus gu sònraichte fir òga a" pògadh sàilean cruinn na ban-dia. Agus bidh iad a" reamhrachadh casan garbh na bòidhchead.
  Phòg iad casan rùisgte an dà chuid Cairistìona agus Magda. Cuideachd nigheanan aerobatics.
  Agus tha na gaisgich sin làidir agus fèitheach. Agus as cudromaiche buileach, casruisgte agus grinn.
  Agus figearan caol, agus leacan de abs! Agus tha rudeigin mìorbhaileach annta, rudeigin armachd agus rudeigin brèagha.
  Agus bidh a h-uile fèus a" cluich, agus bidh bàlaichean fèithe a" rolaigeadh fon chraiceann tana.
  Tha na nigheanan sin nan sàr chlas! Tha cumhachd na feirge annta agus lasair an dìoghras! Agus misneachd ann am buaidh.
  Agus fras na Sasannaich an casan rùisgte, gràsmhor le pògan!
  Thuit Malta, agus dh'fhàs e na b' fhasa saighdearan a ghluasad gu Afraga. Bha am Fuhrer glic, agus b 'e beachd loidsigeach a' phrìomh rud a thàinig gu inntinn: tha an USSR na dùthaich totalitarian, a tha a 'ciallachadh gu bheil e làidir. Tha faisg air dà cheud millean neach air an tàthadh ri chèile le ideòlas comannach agus is e seo cumhachd!
  Ach aig an aon àm, tha fearann gu leòr aig an USSR agus chan eil e a 'dol a thoirt ionnsaigh air duine sam bith.
  Mar sin, gus ionnsaigh a thoirt air an Ruis, bu chòir dhut ullachadh.
  Dè an seòrsa tancaichean a th" aig na Gearmailtich? Gu fìrinneach lag! Agus chunnaic na Ruiseanaich aig caismeachd Latha Bealltainn KV-2s le canain 152-mm, agus KV-1s le canain 76-mm, agus T-34s, tancaichean lùthmhor cuideachd le canain a tha a" dol a-steach do na Gearmailtich.
  Agus dh'òrdaich am Fuhrer: na h-uilebheistean aca fhèin a chruthachadh mar chuideam air tancaichean Ruiseanach. Gu sònraichte, "Panthers", "Tigers", "Lions" agus "luchagan". Càraichean math airson an ùine, ach ro throm.
  An dà chuid daor agus saothair-dian! Air an làimh eile, dh'fhaodadh teicneòlas Gearmailteach a bhith a 'farpais anns a' chùis seo le teicneòlas Sòbhieteach.
  A bharrachd air an sin, bha na Gearmailtich an dòchas gum biodh Afraga air fad aca a dh'aithghearr, agus gum biodh iad comasach air goireasan cudromach an t-saoghail a ghlacadh. Agus bidh tràillean, agus saighdearan, agus aonadan sabaid ann ...
  San fharsaingeachd, tha na gaisgich Wehrmacht làidir ...
  Agus tha na caileagan sgoinneil... Agus luchd-goid sgoinneil!
  Ann am Malta choisich iad agus bha iad ainmeil airson a" chràdh dhaoine. Gaisgich laidir. Thug iad air falbh na balaich agus dh'èignich iad iad leis na caileagan! Carson nach cuir thu spòrs?
  Sheinn na gaisgich is dh"èigh iad mòran:
  - Cha chuir duine stad oirnn, chan urrainn eadhon an diabhal a "chùis a dhèanamh oirnn!
  Thug Gerda agus an sgioba aice ionnsaigh air bàta-mara Shasainn cuideachd. Choisich na caileagan air a cois le claidheamhan agus gheàrr iad a h-uile duine sìos. Agus aig an aon àm thilg iad diosgan biorach le casan rùisgte.
  Is iad sin na gaisgich a tha a" gluasad gu luath nach gabh stad gu furasta agus gun duilgheadasan. Bidh iad a 'dol air adhart agus a' sgrios na seòladairean. Agus bidh iad a 'crathadh dhaibh fhèin le dà làimh. Nochd an ceathrar bhana-bhuidsichean seo. Agus tha na Bana-bhuidsich neo-thruacanta, gu tur murt.
  Bidh iad a 'ruith air an deic, a' frasadh an sàil chruinn, pinc, agus a 'crathadh an claidheamhan mar lannan propeller. Bidh iad a" gearradh sìos na Sasannaich agus a" seinn dhaibh fhèin agus iad a" gàireachdainn.
  - Chan e nigheanan foighidneach a th" annainn, tha ar guth cho soilleir! Bidh sinn a" briseadh na Breatannaich gu gaisgeil gus nach bi e sàmhach an seo!
  Agus mar a nochdas teangannan! Seo na caileagan... fìor chrìochnaidhean!
  Agus len òrdagan rùisgte bidh iad a" tilgeadh diosgan orra fhèin agus a" leagail an nàimhdean.
  Bidh iad ga dhèanamh gu math fuilteach. Agus bha an sgòrnan air an gearradh. Agus chaidh uiread de sgòrnan fhosgladh.
  Daoine ionnsaigheach.
  Agus nas mionaidiche, nigheanan, le fèithean bheathaichean fiadhaich. Agus chan urrainn dha duine casg a chuir orra - is e sin an eileamaid.
  Tha na caileagan gu math sgìth agus cha mhòr rùisgte. Agus nochd iad eadhon am broilleach gus coimhead nas bòidhche.
  Sheinn Gerda:
  - Agus thèid an soitheach-mara a ghlacadh - tha na caileagan a 'ruith! A leithid de eileamaid, a leithid de eileamaid!
  Tha nigheanan dha-rìribh cho breagha is nach urrainn dhut stad a chuir orra aig an aon àm.
  Bidh builgeanan lùth frantic, seething taobh a-staigh iad. Agus is e dìreach doineann cho ionnsaigheach a th" ann agus pailteas lasair is teas.
  Tha na gaisgich dha-rìribh dìreach brèagha. Agus faodaidh iad do bhualadh sa ghiallan len dòrn.
  Tha leuman cho ionnsaigheach aca de nigheanan a rugadh le sgiathan agus fangs ...
  Bidh Charlotte a" slaodadh sìos na Sasannaich agus a" magadh oirre fhèin:
  - Chan urrainn dha duine coimeas a dhèanamh rinn ann am blàr! Is e madadh-allaidh a th" annam, madadh-allaidh fionnar!
  Agus bidh a" bhiast ruadh a" slaodadh agus a" gearradh le claidheamh...
  Mar sin thuit an àrd-mharaiche Sasannach fo dhìoghaltas nan nigheanan. Dè dha-rìribh a bha e ag iarraidh? Cò ris an do chuir thu fios?
  Thug na gaisgich e agus gheàrr iad na phìosan e!
  Sheinn Cairistìona le toileachas:
  - Bidh kebab sliseag ann!
  Agus nochd i a teanga.
  Agus an uairsin le a cas-rùisgte thilg i diosg le oirean biorach. Agus mharbh i còignear Shasannach sa bhad.
  Bhreab Magda le a sàil rùisgte, agus chaidh triùir Shasannach thairis air bòrd. Chan eil anns an nighean seo ach borb!
  Agus glaodhaidh na ceithir :
  - Glòir d'ar diathan !
  Agus gearraidh e a-rithist... Tha na ceudan de Shasannach air an gearradh sìos mu thràth. Agus bidh an fheadhainn a thàinig beò a" tuiteam air an glùinean agus a" pògadh nan caileagan brèagha, an casan làidir, chiseled, lom.
  
  
  Ceann-suidhe na Ruis VLADIMIR ZELENSKY
  Às deidh an stèidheachadh, dh"ainmich Vladimir Zelensky gun deach an Rada a sgaoileadh agus gun deidheadh taghaidhean pàrlamaid tràth a chumail. Bha dùil ri seo san fharsaingeachd. Ach, bha an dàimh leis an Ruis fhathast teann. Cha do chuir Vladimir Putin meal-a-naidheachd air Zelensky air a bhuaidh agus cha do dh'aithnich e na taghaidhean ceann-suidhe san Úcráin. Ach bha seo eadhon na bhuannachd don stiùiriche òg ùr. Bha na nàiseantach, a choimhead air le amharas, ga aithneachadh mar fhear aca fhèin. Agus thuig an Iar gu robh Putin dha-rìribh na neach-ionnsaigh. Agus neartaich taic don Úcráin. Mar sin thòisich e airson slàinte, agus chrìochnaich e airson sìth. Ghabh Zelensky e agus rinn e fìor làidir anns na taghaidhean ùra don Rada. Chaidh aige air mòr-chuid pàrlamaideach fhaighinn. Agus an uairsin chùm e grunn reifreannan. A" gabhail a-steach ath-leasachadh bun-reachdail.
  Chaidh cumhachdan a" chinn-suidhe a leudachadh gu mòr. Air an làimh eile, tha an Rada cuingealaichte. Às deidh sin thòisich Zelensky air ath-leasachaidhean agus ùrachadh a dhèanamh gu cinnteach.
  Aig an aon àm, chaidh gluasad seòlta a chruthachadh ann an Donbass. Chaidh roghainn inntinneach a thabhann don ghaisgeach Anastasia Orlova. Le taic bhon Úcráin agus seirbheisean fiosrachaidh an Iar, bidh i na riaghladair air roinnean Lugansk agus Donetsk. An uairsin bidh ballrachd foirmeil aige san Úcráin agus airgead airson ath-nuadhachadh agus barrachd cumhachd pearsanta. Agus eadhon an arm agad fhèin. Is e sin, an roghainn Kadyrov. Nuair a thug an Ruis neo-eisimeileachd do Chechnya, cha do chùm i ach smachd foirmeil air.
  Ghabh Anastasia Orlova, aig a bheil buaidh am measg ceannardan làraich, ris an roghainn seo. Feumaidh mi ràdh gu robh am boireannach seo gu math brèagha, fionn, agus mar as trice, eadhon anns a 'gheamhradh fhuar, ruith i casruisgte.
  Dh"ainmich Anastasia cogadh air ceannas "goid" na Ruis Ùra. Tha i na nighean gu math mìleanta agus ùghdarrasach. Agus stèidhich i an taigh-còmhnaidh aice ann an Novoazovsk. Thug cuid de na daoine agus mailisidhean taic dhi.
  Rinn Anastasia, le buidheann-chatha de chlann-nighean casruisgte, grunn chreachadairean agus ghlac i grunn bhailtean. Thòisich blàran ionadail. Bha tughadh cogaidh ann.
  Bha Anastasia gu math sgileil agus fhuair i airgead bho thall thairis. A bharrachd air an sin, bha taic aice anns an Ruis. Nam measg bho bhoireannaich. Chuir an fhìrinn gu robh Putin tinn cuideachd ri soirbheachas. A rèir coltais tha ceann-suidhe àrd-amasach na Ruis air cus a dhèanamh. Agus fo na cumhaichean seo, bha an ceannas anns an Ruis air a roinn. Ghabh Anastasia brath air seo agus ghlac i Donetsk. An dèidh dha taic mhòr fhaighinn.
  Thòisich an cogadh cuideachd le Lugansk. Ach chan eil e ro shunndach. Cha robh na mailisidhean gu mòr airson a chèile a mharbhadh.
  Aig a 'cheann thall, chaidh taghaidhean airson Ceann-suidhe Novorossiya a chumail, agus bhuannaich Anastasia. Chaidh aithneachadh sa bhad leis na Stàitean Aonaichte agus Kyiv. Agus an uairsin dùthchannan eile an Iar, agus an saoghal gu lèir!
  Chùm Zelensky am facal aige, a 'toirt inbhe shònraichte dha Novorossia taobh a-staigh na h-Ucrain. Agus ann an Donetsk chaidh a 'bhratach buidhe-ghorm a-rithist.
  Tha an t-sìth ris an robh dùil o chionn fhada air tighinn.
  Bha Zelensky gu gnìomhach a 'sabaid ri coirbeachd, agus eadhon thug e a-steach am peanas bàis airson eucoirean eaconamach. Le bhith a" riaghladh agus a" cruthachadh sgioba proifeasanta gu teann agus gu sgileil, thug Vladimir Zelensky ìrean fàis àrd don Úcráin. Bha an dùthaich ag èirigh, agus cumhachd an stiùiriche ùr a 'neartachadh. Bha an dàimh leis an Ruis a" dol am feabhas. An rud a chuir ris a" bhuille a thug air Putin agus a thug air nach robh e cho àrd-amasach agus cho ionnsaigheach.
  Anns an Ruis, bha fèill mhòr air Zelensky. Bha e 'na fhear-labhairt laidir, 'na dhuine seun, 'na phobull. Agus chan e comannach a th" ann, ach chan e anti-comannach nas motha. Popular, an dà chuid am measg an taobh chlì agus am measg Russian oligarchs. Gu math mòr-chòrdte am measg òigridh na Ruis. Duine inntleachdail agus duine. Tha e coltach gu bheil e tuigseach, ach tha e air cumhachd maireannach a ghlacadh. Tha, gu cinnteach na stiùiriche, ach cuideachd duine-uasal aig an aon àm! Cultar àrd, ach so-thuigsinn agus measail aig an t-sluagh. Fìor thàlant ann an riaghladh. Agus eagraiche fìor mhath.
  Agus mar sin, nuair a bha còig bliadhna de shoirbheachas agus àrdachadh san Úcráin air a dhol seachad, agus cumhachd Zelensky air neartachadh mu dheireadh, lean moladh faireachail.
  Is e sin, aonachadh leis an Ruis. Cruthaich aon stàit aonaidh le ceann-suidhe cumanta le cumhachd mòr. Gu dearbh, air a thaghadh gu mòr-chòrdte.
  Agus anns an Ruis bha an elite ann an clisgeadh. Abair gluasad! Ron àm seo, bha Putin air lagachadh bho dhroch thinneas agus air mòr-chòrdte a chall. Tha seo a 'ciallachadh nach b' urrainn dha sabaid, co-dhiù nach robh gu tur. Agus Medvedev fhèin, san fharsaingeachd, chan eil e na luingear agus chan eil gaol leis na daoine.
  Agus an seo tha Zelensky gu soilleir ag iarraidh a bhith na cheann-suidhe air stàit aonaidh agus... Tha na cothroman aige fìor! An toiseach, bu mhath leis an Iar Vladimir Zelensky fhaicinn mar cheann-suidhe air an Ruis agus an Úcráin! Sheall e gu robh e na neach-poilitigs gu tur airson an Iar agus an Roinn Eòrpa. San dàrna àite, tha fèill mhòr air Zelensky anns an Ruis agus gu sònraichte san Úcráin. San treas àite, chan eil farpaisich ann an sealladh. Tha Putin gu math tinn, tha Medvedev lag agus neo-chòrdte, tha Zyuganov agus Zhirinovsky ro shean. Chan eil ceannardan eile ann an sealladh. A bharrachd air an sin, sa cheathramh àite, tha taic bho oligarchs na Ruis agus Zelensky.
  Tha, tha e soilleir gur e fìor dhroch thagraiche airson ceannas na Ruis a tha seo. Tha neart, carisma aige, agus tiodhlac iongantach de òraid. Agus cuideachd taic bho mheadhanan an Iar agus na Ruis. A bharrachd air cho mòr sa tha an rud ùr ann am poilitigs na Ruis, fo stiùirichean sean is dòrainneach.
  Ann an ùine ghoirid, tha e an dà chuid mì-ghoireasach diùltadh agus eagallach gabhail ris an tairgse. Dh" fhuiling Putin dàrna stròc. Thàinig Medvedev gu bhith na cheann-suidhe an gnìomh air an Ruis.
  Gu dearbh, tha e fada bho bhith na fhìrinn gum buannaich Zelensky gu cinnteach. Agus tha mi dha-rìribh ag iarraidh an Úcráin a chuir an sàs. Tha miann aig Medvedev a dhol thairis air Putin! Ach an fhiach e a leithid de chunnart a ghabhail ri taghaidhean le Zelensky?
  Ach, thug muinntir na Ruis taic don bheachd aonachadh leis an Úcráin. Chaidh na ceudan de mhìltean de dhaoine gu na sràidean - ag iarraidh: aonachd nam bràithrean Slavic. Bha luchd-iomairt an-aghaidh na poileis ann am Moscow. Chaidh mòran dhaoine a ghoirteachadh. Thòisich tonn de ghearan ag èirigh.
  Mu dheireadh fhuair na comannaich Zyuganov, no nas mionaidiche, grodadh air falbh, agus thòisich an ceannardas nas òige air na daoine a thoirt a-mach air na sràidean. Ag iarraidh atharrachadh rèim.
  Thàinig na nàiseantach air adhart cuideachd agus bha na stiùirichean làidir agus àrd-amasach aca fhèin. Dh'fhàs Maidan barrachd is barrachd fasanta. Chaidh clachan agus cocktails Molotov a thilgeil air na poileis. Thòisich mì-thoileachas an t-sluaigh o chionn fhada ri bhith ga nochdadh fhèin barrachd is barrachd.
  Chùm Medvedev comhairle tèarainteachd.
  Bha a 'mhòr-chuid de na buill airson aonachadh - ag ainmeachadh nach eil an diabhal cho uamhasach' sa tha e air a pheantadh. Agus tha goireasan rianachd agus propaganda nam feachd mòr! Agus gum faod daoine a bhith làn eanchainn, agus mar as trice bidh iad a" bhòtadh airson a" phàrtaidh ann an cumhachd.
  Mhionnaich billionaires Ruiseanach cuideachd dìlseachd do Medvedev, a bha dùil, a bha air a bhith ann an cumhachd airson ùine mhòr agus gu ìre mhòr riaraichte leis a h-uile duine.
  Thug Billionaire Deribasco fa-near gu loidsigeach:
  - Feumaidh sinn iomairt taghaidh a dhèanamh san stoidhle: is e Medvedev Putin an-diugh, agus chan eil Zelenskys cunnartach dhuinn!
  Thug Roman Abramovich iomradh le ùghdarras:
  "Tharraing sinn Yeltsin a-mach às an t-sloc taghaidh le ìre ceithir sa cheud, agus tarraingidh sinn a-mach eadhon nas motha thu!" Is e ar n-airgead agus na meadhanan ar gealltanas!
  Dhearbh Prokhorov:
  - Chan eil sinn ag iarraidh cìsean cho àrd air na daoine beairteach mar a tha san Úcráin, agus seasaidh sinn riut uile!
  Chàin Dmitry Medvedev a dhòrn air a 'bhòrd agus dh'ainmich e:
  - An uairsin gabhaidh sinn ris a" mholadh airson aonachadh agus aonachadh!
  Chaidh ainm a chuir ri aonta aonaidh eadar an Úcráin agus an Ruis. Dh'atharraich an cothromachadh cumhachd sa bhad. Tha dùil gun tèid taghaidhean ceann-suidhe a chumail taobh a-staigh trì mìosan.
  Gus clàradh airson a 'cheann-suidhe, tha e gu leòr an dàrna cuid ceud mìle ainm-sgrìobhte a chruinneachadh, no tasgadh ceithir fichead mìle dolar a dhèanamh, a thèid a thilleadh a-mhàin ma ruigeas tu an dàrna cuairt. Is e riaghailtean fìor èibhinn a tha seo. Air a thoirt gu ìre bho reachdas Ruiseanach agus gu ìre bho reachdas na h-Ucrain.
  Gu nàdarra, bidh mòran thagraichean ceann-suidhe ann; Tha e coltach gu robh sgioba Medvedev den bheachd gum biodh seo eadhon nas prothaidiche dhaibh! Tha iad ag ràdh gun toir gluasad an luchd-bhòtaidh buannachd dha na h-ùghdarrasan anns a' chiad chuairt. Agus anns an dàrna fear, bheir a h-uile duine taic do Medvedev. Co-dhiù, bha an ceann-suidhe an gnìomh a" cunntadh air. Agus thòisich e ...
  Thuirt Anastasia Orlova, an Cleopatra casruisgte seo, gum bi Zelensky an aghaidh ceud gu lèir. Agus gu bheil e Lancelot an aghaidh an dràgon Putin agus Medvedev.
  Chaidh ionnsaighean làidir anns na meadhanan fhoillseachadh. Bha cuid air taobh Zelensky, cuid eile air taobh Medvedev.
  Tha ùine clàraidh an tagraiche air tòiseachadh. Bha buaireadh anns an Ruis. Nochd mac Dzhokhar Dudayev anns a 'Chugais agus dh'ainmich e Jihad. Agus fhuair e taic farsaing ann an roinnean Ioslamach. Bha mòran eòlaichean fo amharas gu robh cluasan an CIA an seo. A bharrachd air an sin, tha ceannas Trump aig an deireadh, agus feumaidh sinn co-dhiù cuid de bhuannachdan a bhuannachadh. Agus tha buaidh mhòr aig Zelensky air rìgh-chathair na Ruis! Ged a tha, tha luchd-amharais ann cuideachd a tha ag ràdh gun urrainn dha Zelensky an Ruis a dhèanamh na dùthaich mhòr, tòrr nas làidire, gu sònraichte gu h-eaconamach, na bha e fo Putin.
  Mar sin bha beachd air a roinn san Iar cuideachd. Tha an stàit aonaichte Ucràineach-Ruiseanach, gu dearbh, na chomann cumhachdach agus chan e fealla-dhà idir. Dh" fhaodadh seo a bhith dha-rìribh na uilebheist. Gu nàdarra, thug feachdan tèarainteachd na Ruis taic don aonachadh. A bharrachd air an sin, tha Anastasia na boireannach fionnar. Bha i, còmhla ri buidheann-chatha de nigheanan, a h-uile bòidhchead, casruisgte agus ann am bikinis, a 'leagail agus a' toirt buaidh air feachdan sònraichte na Ruis. Nuair a chruinnicheas iad duslach gus cuir às do neach-leantainn ro làidir Zelensky.
  Sheall na caileagan gu bheil iad a 'sabaid gu math cas-ruisgte agus ann am bikinis! Agus chaidh a 'chùis air a' bhuidheann shònraichte "Vympel" le boireannaich teth. Mar thoradh air an sin, chaidh an co-dhùnadh gun a bhith a 'cur bacadh air, agus thàinig an ceannardas a bha airson na h-Ucrain gu cumhachd ann an Novorossiya.
  Bha Anastasia ag iomairt airson Zelenky. Ann am blàr, bha fios aig an nighean mar a thilgeadh i diosgan biorach, tana, boomerangs agus grenades le casan rùisgte. Tha gaisgich còmhdaichte le bikini air fàs uirsgeulach. Rèisimeid slàn de chlann-nighean, is fhiach roinn gu lèir gach fear dhiubh. Is e feachd mòr a tha seo!
  Ruith Anastasia tron t-sneachda, a sàilean dearg, lom a" lasadh. Sheinn an nighean:
  Ann am farsaingeachd an fhànais, creid mi, tha bruadar ann,
  Tha i coltach ri gath grèine anns na speuran ...
  Ann an sùilibh Svarog tha sìth agus purrachd,
  Tha e dhuinne mar a dh'èireas Iosa a-rithist!
  
  Bheir sinn breith air dàn mòr,
  Bidh i a" deàrrsadh mar a" ghrian sa Chèitean...
  Ach chan eil mi a 'tuigsinn dè cho fada' s as urrainn a bhith marbh,
  Dè cho dona 'sa tha an dàn dhuinn!
  
  Dìon do dhùthaich, a ridire,
  Leig leis an rionnag nèamhaidh deàrrsadh ...
  Bidh sinn a" dìon farsaingeachd na Talmhainn dhùthchasach againn,
  Leig leis a" phlanaid a bhith na phàrras sìorraidh!
  
  Ach dè as urrainn co-mhaoineas uabhasach a dhèanamh?
  Nì e bratach na dùthcha uile-chumhachdach ...
  Agus falbhaidh faisisteachd fiadhaich a-steach don inferno,
  Bidh sinn a" briseadh an nàmhaid le buille làidir!
  
  Thoir do chridhe gu ar dùthaich mhàthaireil,
  Gus deàrrsadh le teas fìor shoilleir ...
  Theid sinn troimh ar cath gu deireadh,
  Agus sgriosaidh sinn am Fuhrer le aon bhuille!
  
  Ghabh Comrade Stalin àite athair,
  Tha sinn nar clann de dhiofar ghinealaichean...
  Thèid an sluagh gu bàs ann an ifrinn ann an èiginn,
  Agus seallaidh an sàr-eòlaiche Lenin an t-slighe gu Eden!
  
  Anns an Ruis tha a h-uile balach na fhuamhaire,
  Agus tha nigheanan air an trèanadh airson sabaid ...
  Tha Teaghlach an Tighearna Uile-chumhachdaich mar aon dhuinne,
  Bha e comasach dhuinn na Ruiseanaich sabaid a-riamh!
  
  Coileanaidh sinn, a dh'aithghearr tha mi a 'creidsinn, bidh sinn a' coileanadh a h-uile càil,
  Chan eil dad nas àirde anns a 'chruinne-cè ...
  Thog am ball Komsomol an ràmh,
  Agus buail am Fuhrer air a" mhullach!
  
  Chan eil barrachd co-mhaoineas ann, chan eil barrachd bheachdan ann,
  Tha iad brèagha agus bheir iad toileachas!
  Agus chan eil anns an Fuhrer ach villain,
  Gu math brùideil, gu math dubh!
  
  'S e nighean a th' annam - mòrachd trodaiche,
  casruisgte, ruith i gu dàna tron fhuachd...
  Tha mo bhràighe tiugh de dh'òr,
  Thog mi ròs luath!
  
  Faodaidh billean beachd èirigh
  Mar a chuireas tu dùthaich athair air dòigh ann an co-mhaoineas...
  Ma chì thu Fritz, buail e gu cruaidh,
  Gus nach suidh Adolf fuilteach air an rìgh-chathair!
  
  Buail na faisistich le d' dhòrn,
  Nas fheàrr fhathast, buail iad le sledgehammer ...
  Rachamaid air feadh an Volga leis a 'ghaoith,
  Chan eil dragh againn ach gobhair a phronnadh!
  
  Togaidh sinn saighdearan dhan Motherland,
  Bidh na nigheanan a" dèanamh cabhag gus ionnsaigh a thoirt...
  Bha am bòidhchead ag amas air an inneal-ghunna,
  Bidh dìoghaltas Hitler goirt!
  
  Chan urrainn dha duine a" chùis a dhèanamh air na Ruiseanaich,
  Eadhon ged a tha madadh-allaidh faisisteach na diabhal eòlach ...
  Ach fhathast tha a mhathan nas làidire,
  Dè an òrdugh a tha a 'togail fear ùr!
  
  Ruith airson an Motherland, airson Stalin. .
  Tha buill Komsomol a" ruith casruisgte...
  Chaidh na Nadsaidhean a bhriseadh le uisge goileach,
  Leis gur e na Ruiseanaich Mòr an fheadhainn as fhuaire!
  
  Thèid nigheanan pròiseil a-steach gu Berlin,
  Fàgaidh iad lorgan-coise casruisgte...
  Os an cionn tha cerub le sgiath òir,
  Agus tionndaidh iad airgead mar neamhnaidean speach!
  Bidh an nighean a" seinn, ach mar a bhios i a" sabaid! Às deidh na h-uile, b 'i ise agus a ceathrar chom-pàirtichean a shàbhail a' mhailisidh bho chall iomlan aig Iolaisg aig aon àm.
  An uairsin chaidh còignear nigheanan ann am bikinis agus casruisgte a-steach leis an arm gu lèir.
  Seadh, "s e sealladh math a bh" ann.
  Loisg Anastasia mòran bhon ghunna-inneal, a" gearradh loidhne an nàmhaid, agus an uairsin thilg i grunn dhioscaichean tana le a òrdagan rùisgte. Tha na cinn sin air an gearradh dheth.
  Agus bidh Anastasia a" seinn:
  - Airson Rus Naomh'!
  Loisg Natasha cuideachd, gheàrr i sìos na nàimhdean, agus rinn i squeak, a "tilgeil grenade le a cas-rùisgte, a" leagail tanca:
  - Airson Svarog!
  Agus an uairsin bheir Zoya le falt buidhe a cas. Agus tilgidh e mar an ceudna tiodhlac a" bhàis le a chas rùisgte, agus le iolaich:
  - Airson àm ri teachd Rodnoverie!
  Agus leanaidh Aurora iad cho luath "s a ghabhas. Agus le a shàil rùisgte fuasglaidh e tiodhlac a" bhàis, ag èigheach:
  - Airson crìochan mòra!
  Agus an uairsin cuiridh Svetlana a-steach. Bheir e spreadhadh, agus an uairsin bho inneal-ghunna, agus le òrdagan rùisgte cuiridh e sgrios ...
  Agus tha bòidhchead cas-rùisgte ag èigheach:
  - Airson tilleadh nan Romanovs!
  Bha, bha Anastasia na neach-leantainn de ath-nuadhachadh na h-ìmpireachd rìoghail. Gu dearbh, anns an Ruis tha tsar ann an cumhachd co-dhiù. Mar sin carson nach cruthaich thu monarcachd dligheach? A bharrachd air an sin, tha fuil iomadh ginealach de rìghrean Eòrpach a 'sruthadh ann an veins nan Romanovs. An e seo an ginealach aca? Dè an seòrsa teaghlach a th" ann am Putin, agus gu sònraichte Lukashenko? Cò iad gu bhith nan rìghrean? Ach tha na Romanovs air ungadh le Dia!
  Rinn Anastasia agus a caraidean ann am bikinis mòran mhìorbhailean. Bha i a" sabaid mar dheamhan. Ach an uairsin rinn i connspaid le Putin agus taobh le Zelensky. San fharsaingeachd, chunnaic Anastasia gu robh an Úcráin air a bhith ceàrr, agus le mothachadh nas àirde de cheartas, bha i taobh ris an lag!
  Chuir Anastasia agus a còignear às an ionnsaigh air Novoazovsk nuair a dh'fheuch iad ri a cur an grèim mar reubaltach. Chaidh colbh iomlan de fheachdan an riaghaltais a ghearradh dheth agus a dhì-armachadh.
  Às deidh sin thuit na prìosanaich air an aghaidhean agus phòg iad Anastasia agus casan rùisgte duslach na h-ìghne eile.
  Thuirt an nighean gu feallsanachail ris na saighdearan a chaidh a ghlacadh ann an Novorossiya:
  - Chan eil mi airson do mharbhadh! Is sibhse mo bhràithrean! Agus bidh mi nam bhanrigh agad!
  San fharsaingeachd, ghabh Novorossiya ri Anastasia gun mòran milleadh no call mòr. Fìor, gheàrr an neach-crìochnachaidh fionn dheth ceannard riaghladair Poblachd Donetsk agus mharbh e na geàrdan aige, a 'gabhail a-steach a' mhòr-chuid de Caucasians.
  Tha Anastasia air a bhith na uirsgeul o chionn fhada. Anns a 'Crimea, rinn i a leithid de mhìorbhailean a fhuair i rionnag Gaisgeach Caidreachas na Ruis. Às aonais, cha bhiodh e air obrachadh a-mach cho rèidh le a com-pàirtichean ann am bikinis. Ach an uairsin chaidh Anastasia a thoirt agus a thoirt às a h-uile duais Ruiseanach. A 'gabhail a-steach airson murt feachdan sònraichte na Ruis ann am blàr, nuair a dh'fheuch iad ri a thoirt air falbh. Chaidh eadhon cùis eucoir a thòiseachadh.
  Ach cha robh iad airson cogadh mòr a thòiseachadh leis an Novorossiya cha mhòr neo-eisimeileach. A bharrachd air an sin, dh'fhàs Putin tinn, agus às aonais cha robh duine airson uallach a ghabhail.
  Gu sònraichte Medvedev, nach eil san fharsaingeachd na stiùiriche na inntinn agus spiorad. Ach is e seo dìreach a bha freagarrach dha mathain dha na oligarchs Ruiseanach agus entourage Putin - faodar an làimhseachadh gu furasta.
  Biodh sin mar a dh "fhaodadh, tha inneal propaganda mòr air èirigh an-aghaidh Zelensky. Thòisich iad air a" choire a chuir air a h-uile duine airson a h-uile càil. Agus gun robh e ag ràdh gur e tràilleachd dhrogaichean a bh" ann, mèirleach, agus gun do chuir e às na billeanan tro chompanaidhean aig muir, agus gun robh e sa chumantas gèidh.
  Chaidh a" mhòr-roinn a sgrìobhadh. Agus gun teagamh bha fianaisean ann, agus dearbhaidhean de dhiofar seòrsa. A" toirt a-steach casaidean mu cho-sheòrsachd. Chan eil clàradh thagraichean ach dìreach air tòiseachadh, agus tha am poll mu thràth a" dòrtadh.
  Bha an àireamh de dhaoine a bha deònach pàirt a ghabhail anns na taghaidhean, an dà chuid Ukrainians agus gu sònraichte Ruiseanaich, gu math mòr. Shreap an dà chuid comannach agus nàiseantach a-steach. Gu h-obann, nochd eadhon an seann Zyuganov tinn airson bhòtadh. Ged a tha e mar-thà air a dhreuchd fhàgail mar chathraiche a 'Phàrtaidh Chomannach na Russian Federation. Chaidh Afonin, Udaltsov, agus Grudinin gu na cunntasan-bheachd cuideachd. Agus san fharsaingeachd tha fhathast dòrlach de thagraichean air an taobh chlì, air nach eil mòran eòlach, ach grehounds. Agus tha uimhir de dhaoine airson ruith airson ceann-suidhe! Dè mu dheidhinn naochad mìle dolar? A bheil seo dha-rìribh cho mòr a rèir inbhean na Ruis?
  Bha e mar gum biodh tancaichean deònach streap. Agus luchd-gnìomhachais, agus luchd-ealain, agus daoine pop, agus sgrìobhadairean. Tha, tha sgrìobhadairean gnìomhach cuideachd. Dèan sanas dhut fhèin. Agus chan eil ceithir fichead mìle dolar cho mòr. Mar sin fhuair an CEC na ceudan de thagraidhean.
  Uill, taghaidhean! Uill, dè an taisbeanadh a bh" ann! Ruith eadhon Alla Pugachev airson ceann-suidhe. Carson nach biodh? Thòisich Alka air dìochuimhneachadh, is dòcha gu bheil i ga chuimhneachadh fhèin! De na seann daoine, Yuri Luzhkov streap gu ceann-suidhe. A rèir choltais bha mi cuideachd airson cur nam chuimhne fhèin.
  Uill, gu dearbh, cha b 'urrainn do leithid de thaisbeanadh a dhèanamh às aonais Vladimir Volfovich. Ach an turas seo ghabh an dà chuid a mhac Igor Lebedev agus a làmh dheas Degtyarev pàirt anns na taghaidhean. Chaidh iad cuideachd ann an trì colbhan gu na taghaidhean.
  Ghluais na nàiseantach cuideachd. Gu dearbh, bha an uirsgeulach Demushkin, a thug seachad ùine sa phrìosan, agus, gu h-inntinneach, "Spider", ceannard "Metal Corrosion", agus ceannard na buidhne roc "Kolovrat" a 'ruith airson ceann-suidhe, agus mòran eile.
  Uill, gu dearbh, thòisich na seinneadairean pop cuideachd air iomairt. Seo Philip Kirkorov agus Nikolai Baskov. Chan eil dad aca ri chall cuideachd. Chaidh geàrd armachd mar sin a chuir an sàs.
  Agus Timothy agus Vitas, agus san fharsaingeachd chaidh mòran dhaoine air iomairt.
  Gu dearbh, chan ann le cothrom! B' e plana Medvedev àireamh mhòr de thagraichean ainmeachadh a ghluaiseadh bhòtaichean thuige san dàrna cuairt. San fharsaingeachd tha am plana inntinneach. Tha ìre Medvedev an toiseach nas ìsle na ìre Zelensky. Agus tha e do-dhèanta a bhuannachadh gun seòlta!
  Ach bha ìre neoni aig Yeltsin cuideachd, ach bha e comasach dha buannachadh an aghaidh Zyuganov. Fìor, rinn an tè mu dheireadh na taghaidhean mar rud neo-dhligheach: a" call air adhbhar!
  Agus anns a 'chùis seo, tha Medvedev an aghaidh neach iongantach agus fìor thàlantach.
  Mar sin tha tòrr a" dol an seo. Aig taisbeanadh Solovyov, bha Zelensky daonnan air a thilgeil air eabar. Fìor, an uairsin thilg nighean reòiteag ann an aodann Solovyov le òrdagan a casan rùisgte. Agus thug i sùil a-mach. Às deidh sin dh'fhàs e soilleir nach eil e sàbhailte poll a thilgeil gu Zelensky! Mar, tha an duine seo na iolaire Ucràineach!
  San fharsaingeachd, cha robh aonachd ann an comann-sòisealta na Ruis. Thug mòran, mòran dhaoine taic do Zelensky. Coltach ri, fìor fhuil òg agus bha e comasach dha an Úcráin a thogail gun phrìsean àrd ola is gas! Agus dè mu dheidhinn Medvedev? Tha an dùthaich gu litireil a" bàthadh ann an dolairean ola is gas, agus tha an eaconamaidh ann an stagnation iomlan. Chan eil fàs ann, chan eil ach cion-cosnaidh a" dol am meud.
  Mar as trice tha an ìre anti-ìre as àirde am measg luchd-poilitigs aig Medvedev. Ged is e seo dìreach carson a tha e buannachdail dha na oligarchs. Mar as motha a bhios sinn an urra riutha, is ann as motha a bhios smachd againn. Thòisich riaghaltas na Ruis gu sgiobalta ag àrdachadh tuarastalan is peinnseanan a h-uile duine. Agus aig amannan ...
  A bharrachd air an sin, mhol Medvedev eadhon an aois leigeil dheth dreuchd a lughdachadh dà bhliadhna. Mar, tha a h-uile dad airson math nan daoine. Agus chaidh atharraichean a dhèanamh gus peinnseanan àrdachadh agus obair a chunntadh às dèidh cluaineas mar fad seirbheis.
  Cha do dhìochuimhnich Medvedev agus oifigearan. Gus am bi iad a" seasamh agus a" bhòtadh air a shon. Gu sònraichte, chaidh fiosan teachd-a-steach poblach a chuir dheth, agus chaidh tiodhlacan suas ri mìle dolar a cheadachadh. A bha, gu dearbh, a 'còrdadh ris an oifigear. Mar sin tha cead airson togalaichean fìor thall thairis, a bharrachd air cunntasan.
  Gus buannachadh thairis air luchd-smocaidh, bha an lagh an-aghaidh tombaca gu math socair. Chaidh reic deoch làidir air an oidhche a cheadachadh, agus chaidh eadhon gambling a dhèanamh laghail. Chuir na oligarchs fàilte air an fhear mu dheireadh; gu dearbh, carson a chailleas an teachd-a-steach sin agus a thoirt fon talamh.
  Tha am prògram "Dolls" air ais. Thòisich iad a 'sealltainn barrachd erotica air telebhisean.
  Dh'ainmich Medvedev cuideachd amnesty, agus eadhon dh'òrdaich e pàigheadh airgead faochaidh dha na prìosanaich. Agus tha seo cuideachd na àireamh mhòr sa cheud de bhòtaichean. Agus na prìosanaich fhèin agus an teaghlaichean.
  San fharsaingeachd, chuir Medvedev air adhart an sluagh-ghairm: barrachd saorsa! Gu dearbh, tha an Ruis sgìth de dhìth-inntinn Putin. Nuair nach fhaic thu eadhon boireannach rùisgte air Tbh!
  Agus gu dearbh bha oidhirp ann sealltainn: tha beatha air fàs nas saoire, tha beatha air fàs nas spòrsail!
  Lùghdaich Medvedev prìsean deoch làidir cuideachd agus leig e sanasachd lionn air telebhisean. Gu dearbh, carson a dhol ro fhada.
  Ach bha cogadh a" briseadh a-mach anns a" Chugais. Às deidh dha Putin falbh, thòisich an luchd-sreap ag iarraidh eadhon barrachd shochairean agus chòraichean. Agus chan eil na rùintean aca ach air fàs. A bharrachd air an sin, thòisich an Tuirc a 'cur cuideam nas gnìomhaiche air a' Chugais, dh'fhàs na rùintean aca, gu h-àraidh bhon a fhuair Erdogan ro bheag na bheachd ann an Siria. Chaidh an suidheachadh a dhèanamh na bu mhiosa leis an tuiteam ann am prìsean na h-ola agus, mar thoradh air sin, prìsean gas. B" e Venezuela a mheudaich cinneasachadh às deidh cur às do rèim Maduro. Tha na Stàitean Aonaichte agus Iran air rèite a dhèanamh mu dheireadh, agus tha riaghaltas aonaichte air a stèidheachadh ann an Libia.
  Tha tuiteam ann am prìsean ola air tuiteam an ruble na Ruis, air atmhorachd a bhrosnachadh, agus air ìsleachadh ann an tuarastalan is peinnseanan.
  Agus bha barrachd gnìomhachd militants anns a 'Chugais a' cluich an aghaidh Medvedev.
  Thuirt iad nach robh e comasach dha dìleab Putin a ghlèidheadh. Agus dè san fharsaingeachd, mar a thachras gu tric: chuir an sàr-rionnag an dreuchd mar neach-leantainn lag.
  Bha an dà chuid na SA agus dùthchannan Arabach agus eadhon Iran a" brosnachadh dealachadh anns a" Chugais. Ach nochd eas-aonta am measg nam feachdan tèarainteachd. Bha cuid fhathast ag iarraidh com-pàirtiche fad-ùine Putin, Medvedev, fhaicinn mar cheann-suidhe! Agus bha cuid eile a" dol a chuir a-steach an Sergei Shoigu a bha mòran nas mòr-chòrdte.
  Ach cha robh an fheadhainn mu dheireadh a 'faighinn taic bho oligarchs agus luchd-gnìomhachais. Bha iad ga mheas ro làimh chlì, agus bha na billeanan sgìth de dheachdaireachd aon neach. Bha a h-uile duine ag iarraidh libearalach air an rìgh-chathair agus rèite leis an Iar. Chuir Medvedev, a 'feitheamh gus an tàinig an ùine clàraidh airson tagraichean ceann-suidhe gu crìch, losgadh air Shoigu. Dè dh'adhbhraich aimhreit anns an arm.
  . CAIBIDIL Àir. 2 .
  An uairsin thug Medvedev inbhe marasgal a bha air a ghealltainn o chionn fhada do Shoigu agus thug e dha dreuchd Leas-phrìomhaire urramach. Cuideachd gluasad populist. Ach co-dhiù, cha robh an suidheachadh ro-thaghadh airson a" cheann-suidhe an gnìomh.
  Tha Zelensky nas òige, nas soirbheachaile, nas adhartaiche, a" faighinn puingean. Agus eadhon nuair a chaidh a chlàradh, ghlèidh còrr air dà cheud tagraiche ceann-suidhe an ceannas gun teagamh. Ach bha aig Medvedev fhathast ri sabaid airson an dàrna àite. Gun dùil, thàinig Alla Pugacheva gu bhith na cho-fharpaiseach airson an dàrna cuairt a ruighinn. Gu h-obann leum am prima donna a bha a "fàs nas sine, nach robh air a bhith a" cluich airson ùine mhòr agus nach robh gu sònraichte dèidheil air PR, anns na rangachadh.
  Is dòcha gur e freagairt a bh" ann do luchd-poilitigs neònach. Zhirinovsky agus Zyuganov, air an làimh eile, gu mòr lùghdachadh ann an rangachadh. Tha na daoine uamhasach sgìth den dithis luchd-poilitigs sin. A bharrachd air an sin, nochd stiùirichean nas òige agus nas tùsail air an raon taghaidh aca.
  Chuir Demushkin, a fhuair an ìomhaigh de mhartarach sa phrìosan, gu sònraichte ris. Cha b 'urrainn dha Suraikin fhathast ìre fhaighinn, ach thòisich ball eile den phàrtaidh aige, Sergei Kovalev, am bocsair proifeasanta Ruiseanach as fheàrr, cuideachd a' faighinn puingean.
  San fharsaingeachd, bha Sergei Kovalev na dhuine inntinneach. Ruith e airson dreuchd àrd-bhàillidh Moscow agus, ris nach robh dùil airson a h-uile duine, thàinig e gu bhith san dàrna àite. Chaidh e a-steach do Phàrtaidh Comannach na Ruis. Agus thòisich e cuideachd air an ìre aige a leasachadh.
  Bu chòir a thoirt fa-near gu bheil Sergey Kovalev na bhocsair fìor mhath - am fear as fheàrr am measg Ruiseanaich, eadhon nas àirde na Kostya Tszyu.
  Mar sin tha Sergei Kovalev na neach-crìochnachaidh agus tha e cunnartach faisg air Medvedev.
  Fìor, tha rangachadh aig a "mhòr-chuid de sheirbheisean sgrùdaidh Ruiseanach agus ... O. bha an ceann-suidhe air a mheas cus. Ach bha an adhartachadh mionaideach. Ach, cha robh Medvedev gu math fortanach. Às deidh Putin, dòigh air choireigin thàinig fortan gu bhith na bu làidire. Lean prìsean ola a 'tuiteam, thuit an ìre iomlaid rubles cuideachd, agus dh'èirich prìsean gu luath. Bha an Caucasus a 'losgadh barrachd is barrachd gnìomhach. Agus thòisich eadhon fir Kadyrov a 'sabaid air taobh nan militants. Is e seo an suidheachadh. Agus an uairsin thug an Taliban ionnsaigh air saighdearan Ruiseanach air a 'chrìch le Tajikistan.
  Agus mar a thàinig e a-mach, cha robh saighdearan Ruiseanach deiseil. Chuir Medvedev suas e fhèin a-rithist. A bharrachd air an sin, chaidh sgainneal mu mhèirle ann am Ministreachd an Dìon agus Ministreachd an Ionmhais fhoillseachadh. Tha faileas air tuiteam air caraidean fad-ùine Medvedev. Dh'èirich teagamhan cuideachd cò ghoid na ceudan de bhilleanan dolar bhon Ruis. Cuideachd amharas. Agus dh'fhàs na meadhanan mì-mhodhail ...
  Rinn Zelensky iomairt an taghaidh gu socair, gu proifeasanta, mar thaisbeanadh. Bha Zhirinovsky, mar a bha e an-còmhnaidh, ag obair barrachd dha na h-ùghdarrasan na dha fhèin. Bha Zyuganov air a bhleith agus air a spìonadh le uighean grod. An uairsin a-rithist tachartasan ...
  Gu dearbh, ghabh Ksenia Sobchak pàirt anns na taghaidhean, agus cha b 'urrainn dhi cuideachadh ach an conik a thilgeil a-mach. Ghabh i e agus thilg i cèic ann an aodann Zhirinovsky. Agus tharraing i aire. Thachair e gu math eudmhor cuideachd.
  Ghabh Alasdair Povetkin pàirt anns na taghaidhean cuideachd. Cha b" urrainn don bhocsair Ruiseanach, às deidh dha call gu Joshua, tilleadh airson ùine mhòr, an uairsin bha sabaid no dhà aige le luchd-dùbhlain so-ruigsinneach, agus bhris e sìos ann an tè nas cunnartaiche. An dèidh crìoch a chur air a dhreuchd, chaidh e a-steach do phoilitigs agus thòisich e air pàrtaidh nàiseantach a chruthachadh.
  Gu ruige seo gun mòran soirbheachas.
  Ach, bhuail Povetkin an neach-dùbhlain aige na aghaidh ann an deasbad air an telebhisean. Rinn e cliù dha fhèin agus thog seo beagan air a mheas.
  San fharsaingeachd, bha na taghaidhean hysterical.
  Chùm iad deasbadan air an telebhisean: thug iad deich diogan air fhichead airson freagairt, agus bha strì ann. Pàrtaidhean, sabaidean, sgandalan. Farce slàn.
  Chaidh Medvedev a bhrosnachadh gun nàire, ach cha mhòr nach do dh'fhàs an ìre aige. Tha teagamh ann mu fàgail an dàrna cuairt fhathast.
  Bha Zelensky air thoiseach le iomall farsaing. Agus chan iongnadh! Ann an còig bliadhna, Vladimir air a stiùireadh gus crìoch a chur air cion-cosnaidh agus ath-nuadhachadh a h-uile lusan agus factaraidhean, agus a 'togail feadhainn ùra.
  B 'e aon de na choilean Zelensky leasachadh àiteachas agus stòran lùtha eile.
  Anns an Úcráin, gu sònraichte, tha ionadan cumhachd air nochdadh a bhios ag obair agus a "togail cosgais bho eadar-dhealachaidhean cuideam àile. A bharrachd air ionadan cumhachd geo-riaghailteach. Agus mòran a bharrachd. A" gabhail a-steach cleachdadh lùth an ionosphere. Tha e mar sin a thachair gun deach saidheans an aghaidh ola is gas.
  B" e fìor mhothachadh a bh" ann an coltas planntrais san Úcráin a bha a" dèanamh biadh synthetigeach agus ga thoirt do Shìona. Agus tha an Ruis air às-mhalairt bìdh a lughdachadh.
  Bha cuideachd luchd-ainmichte am measg nan Ukrainians. Gu sònraichte, Vladimir Klitschko. Bha cùrsa-beatha duilich aig a" bhocsair ainmeil. Thill air ais chun fhàinne: a 'chùis air Charr agus Tyson Fury. Ach an treas rematch an aghaidh Iosua, chaill e a-rithist, ach choisinn e tòrr airgid. Agus dh"ainmich e gu robh e a" leigeil dheth a dhreuchd mu dheireadh bho bhocsaidh.
  Ach an uairsin thàinig e air ais a-rithist. Bha e a" sabaid ann an Kyiv le Gassiev agus bhuannaich e. Às deidh sin, bha sabaid eile aige agus choisinn e an tiotal curaidh àbhaisteach na cruinne - mu dheireadh a" briseadh an dà chuid clàr Foreman agus clàr Joe Louis. Às dèidh sin dh'ainmich e ainmeachadh airson ceann-suidhe na Ruis aonaichte agus an Ugràin. Agus feumar a ràdh gu bheil Vladimir Klitschko am measg Ukrainians san dàrna àite a-mhàin ri Zelensky fhèin. Agus a dh'aindeoin cho aois 'sa bha e ann am bocsadh, rinn Vladimir Klitschko mar-thà rè an iomairt taghaidh dìon èigneachail an aghaidh bocsair a bha fichead bliadhna nas òige na e. Agus a-rithist bhuannaich e le bhith a 'bualadh.
  Às deidh sin leum ìre Vladimir Klitschko, agus ghluais e nas fhaisge air Medvedev, a 'faighinn chothroman airson an dàrna cuairt.
  San fharsaingeachd, bha aon roghainn gun teagamh aig na taghaidhean sin: Zelensky, agus bha sabaid gu math dlùth ann airson an dàrna àite. Thòisich Alla Pugacheva, a bha air a dhol thairis air Medvedev airson ùine ghoirid anns an t-sabaid airson an dàrna àite, a dhol gu aon taobh. Ann am prionnsabal, cha robh i air a shoilleireachadh le rud sam bith soilleir. Agus thàinig Vladimir Klitschko san dàrna àite. Ach chan eil an luchd-bhòtaidh aige gu math seasmhach. Bha Sergey Kovalev, a fhuair air a dhol às deidh trì call agus a 'cruinneachadh na ceithir criosan aotrom aotrom, cuideachd a' sabaid anns an fhàinne agus a-rithist choisinn e tiotal na farpais.
  Agus leum an ìre aige a-rithist. B" urrainn dha an dàrna cuairt a ruighinn cuideachd. Bogsairean Ucràineach eile: Thug Usik agus Lomachenko taic do Zelensky agus cha do chuir na cinn-suidhe bacadh air. Ged nach eil an dithis air an dreuchdan a chrìochnachadh fhathast. Carson a bu chòir dhaibh crìochnachadh? Rinn Usik a" chùis air Joshua air puingean agus thàinig e gu bhith na churaidh cruinne trom-chuideam gun teagamh. Bidh Lomachenko a 'gluasad bho aon roinn cuideam gu roinn eile, agus tha e a' faighinn cìsean cho mòr 's gu bheil e deònach crìoch a chur air a dhreuchd.
  Tha iomairt taghaidh anns na SA cuideachd. Tha Dòmhnall a" falbh às deidh dà theirm, agus chan eil e dha-rìribh fallain gu leòr airson ruith airson an treas cuid. Tha balaich òga a" ruith airson ceann-suidhe. Bho na Deamocrataich, riaghladair boireann glè bhrèagha timcheall air trithead "s a naoi - is dòcha am boireannach as òige am measg nan tagraichean ceann-suidhe. Bho na Poblachdach cuideachd, bho sheanalairean òga - gaisgich a" chogaidh an aghaidh Ioran.
  Tha ginealach luchd-poilitigs anns na Stàitean Aonaichte air atharrachadh.
  Anns an Ruis, is dòcha gum b 'urrainn dha Putin a' chùis a dhèanamh air Zelensky, ach bha e soilleir gun deach a losgadh a-mach aig an obair. Tha overvoltage air a chìs a ghabhail! Is e an rud a bha e ag iarraidh a bhith a" toirt cus tuairmse air a neart agus gun a bhith a" cur earbsa anns na bha timcheall air. No is dòcha gun do phuinnseanaich iad e cuideachd. Às deidh dha Nazarbayev falbh, thòisich tonn eile de dheamocrasaidh anns an CIS. Thàinig Kazakhstan gu bhith na poblachd pàrlamaideach. Ann am Belarus, chaidh Lukashenko à sealladh gu amharasach. Agus thàinig an ceann-suidhe gu bhith na cheann-cinnidh cuideachd.
  Thàinig tonn eile. Anns an Tuirc, tha a" phàrlamaid mu thràth air a dhol suas an aghaidh Erdogan. Thionndaidh am pendulum an taobh eile.
  Dh'atharraich Zelensky am bun-reachd gu mòr airson barrachd fèin-riaghlaidh, ach san Iar tha e air fhaicinn mar aon dhiubh fhèin! Tha, agus bidh reifreannan a" gabhail àite fad na h-ùine. Agus tha fìor shaorsa labhairt ann.
  Ann an suidheachadh sam bith, chan eil duilgheadasan sònraichte aig Zelensky a 'buannachadh san dàrna cuairt. As dualtaiche, is e Medvedev a thig chun dàrna cuairt - faodar faighinn thairis air goireasan rianachd le mòr-chòrdte agus chan e riaghladh gu math soirbheachail. Thug mòran fa-near na rudan a bha coltach ris na taghaidhean san Úcráin - mòran thagraichean ceann-suidhe, ceannardas Zelensky, ìrean riaghaltais ìosal, agus àrd-ìrean an-aghaidh.
  Tha e fhathast na cheist an urrainn dha Zelensky a" chùis a dhèanamh air Putin, ach tha e soilleir nach robh Medvedev an urra ri dreuchd stiùiriche na dùthcha. Agus chluich deamocrasaidh an seo an aghaidh nan ùghdarrasan.
  Cha b 'urrainn dha Medvedev a bhith deiseil airson an t-sabaid. Chan eil a charactar mar an ceudna. Chan e fìor neach-sabaid!
  Ach is e an duilgheadas leis a h-uile autocracies nach eil an luchd-leantainn glè mhath! Mar as trice chuireadh deachdaire lag na àite gus nach sgriosadh e e! Mar eisimpleir, bha an neach a thàinig às a dhèidh Nazarbayev cuingealaichte ann an cumhachd. Agus chan eil dragh aige - tha e bog!
  Ach thàinig Vladimir Zelensky, co-dhiù, gu cumhachd bhon luchd-dùbhlain, agus chan eil e na lag.
  Feumar a ràdh gu robh Putin cuideachd air a mheas mar bodhaig bog agus lag, agus is e sin as coireach gun deach an cur an sàs mar cheann-suidhe, às deidh an Yeltsin le beul àrd. Ach mar a thionndaidh e, tha deamhan anns a" bhoglach shàmhach!
  Agus an uairsin thionndaidh e a-mach nach robh am boglach cho sàmhach às deidh a h-uile càil. Ach chan e madadh-allaidh ann an aodach chaorach a th 'ann am Medvedev, ach gu dearbh caora nàdarra. Agus chan urrainn dha an neart a chruinneachadh.
  Rinn Zhirinovsky tàir air Zelensky le drabastachd agus chaidh càin a chuir air. Tharraing grunn dhusan tagraiche ceann-suidhe air ais airson fàbhar Medvedev, ach cha tug seo a-mach cha mhòr dad. De na daoine ainmeil a bha na rionnag, bha bocsair Denis Lebedev. Gu dearbh rinn e adhartas dìreach gu teicnigeach. Bha luchd-gnìomhachais agus daoine beaga cultarach ann cuideachd. De na sgrìobhadairean, cha robh ach Sergei Lukyanenko na rionnag ann am fàbhar Medvedev. Bha an còrr airson iad fhèin a bhrosnachadh. Agus bha a h-uile duine a 'creidsinn ann an fortan.
  Tha Medvedev air fàs gu ìre mhòr. Ach bha dòchas ann gum bhòtadh an t-arm, am prìosan, agus na poileis mar a chaidh òrdachadh. A bharrachd air an sin tha brìbearachd de luchd-bhòtaidh. Agus gu dearbh bhòtadh tràth. An seo, cuideachd, tha a h-uile cothrom soirbheachais.
  Seadh, is e seo dìreach a bhrosnaich barrachd gnìomhachd leis na h-ùghdarrasan. Thoir seachad bhòtadh tràth. Agus an sin, gu dearbh, tha falsification. Agus am miann airson bhòtadh le do chridhe.
  Eu-coltach ri taghaidhean 1996, cha b" urrainn dha Medvedev an ìre aige àrdachadh. Bha Yeltsin, feumaidh mi ràdh, fortanach cuideachd. Gu sònraichte, bhàsaich Dzhokhar Dudayev gun fhiosta. Dè an seòrsa cuileag a bhleith e, cha do ghabh e na ceumannan àbhaisteach rè a" ghairm. Às deidh na h-uile, nan robh e air tachairt beagan na bu tràithe, cha bhiodh ùine aca a 'bhuille a dhèanamh. Agus beagan nas fhaide air adhart, cha bhiodh ach an antenna air a chòmhdach, agus bhiodh Dzhokhar fhèin air a bhith aig astar sàbhailte. Tha seo cho fortanach ann an cogadh agus airson propaganda.
  Agus a-nis chan urrainn dhut crìoch a chuir air Dudayev. Agus chan eil Raduev ann, a chaidh a ghlacadh cho gòrach air an oidhche ro thaghaidhean ceann-suidhe na Ruis. Ach chan eil Dudayev Jr. airson bàsachadh anns na taghaidhean. Agus san fharsaingeachd, a rèir coltais tha buaidh an luchd-leantainn: Yeltsin, Putin, Medvedev air a bhriseadh ...
  Chaidh oidhirpean air brìb a thoirt do luchd-bhòtaidh agus dh'adhbhraich sin tuilleadh sgainneal. Cha do chuir am Patriarch taic ri duine sam bith, a" reusanachadh: is le Dia le Dia, agus le Caesar is le Caesar. San fharsaingeachd, fo Yeltsin thionndaidh e a-mach dòigh air choireigin nas fhasa. Agus airson adhbhar air choireigin bha an Eaglais Gnàthach taobh ri Yeltsin, a bha coltas gu tur gun dòchas. Agus cearcallan gnìomhachais.
  Agus an uairsin thòisich na oligarchs Ruiseanach a 'suirghe le Zelensky. A rèir coltais chan eil e comasach Medvedev a thogail.
  Agus thòisich am faireachdainn anns na meadhanan ag atharrachadh. Chaidh Zelensky a mholadh barrachd is barrachd. Tha Zhirinovsky mu thràth air tòiseachadh ag ràdh gur e duine daoimean a th" ann an ainm.
  Dhùblaich Medvedev tuarastal agus peinnseanan a-rithist. Ach thuit an rubles mu dheireadh. Agus thòisich atmhorachd. Tha cìsean air àrdachadh cuideachd.
  Bha aige eadhon ri iasad iarraidh bhon IMF. Agus tha ola is gas a" fàs nas saoire agus nas saoire.
  Tha Iran, Venezuela, Libia, Saudi Arabia uile a" meudachadh às-mhalairt. Agus anns na SA, chaidh dòigh ùr airson clach-ghuail a thoirt a-steach. Thuit cosgaisean gu mòr.
  Agus an uairsin tha crìonadh eaconamach agus aimhreit ann an Sìona. Uill, tha e soilleir - tha mi sgìth de cheannas a" Phàrtaidh Chomannach. Agus tha na Sìonaich ag iarraidh saorsa agus siostam ioma-phàrtaidh!
  Tha atharrachadh beag air tighinn air cumhachd anns na h-Innseachan. Bha oidhirp ann coup agus deachdaireachd a stèidheachadh.
  Tha an còmhstri anns an Caucasus air a dhol suas gu mòr. Thòisich aimhreit cuideachd ann an Siberia. Gu sònraichte, tha na separatists air neartachadh.
  Ann am Breatainn, bhuannaich am pàrtaidh na taghaidhean: "Renaissance", ge-tà, ann an co-bhanntachd leis na Làbaraich. Tha a" Bhanrigh Ealasaid fhathast beò, ach gheall i gun leig i dhith a dreuchd air a ceud bliadhna, às deidh sin thèid reifreann a chumail gus cur às don mhonarcachd. Agus dreuchd stèidheachaidh Ceann-suidhe Bhreatainn.
  Tha an Fhraing mì-thoilichte. Bhuannaich Màiri Lipen an àite Macron, agus bha oidhirp ann deachdaireachd a stèidheachadh. Ach chan eil fios aig na Frangaich fhèin dè a tha iad ag iarraidh, chuir iad air dòigh Maidan ùr. Tha, gun samhail ann an sgèile. Agus b" fheudar do Mhàiri planaichean radaigeach a thrèigsinn gus Arabaich is eile a chuir às. An uairsin, eadhon nas miosa, chuir an Àrd Chùirt an taghadh ceann-suidhe air falbh, agus chaidh Màiri a chur an grèim.
  Chaidh taghaidhean tràth ainmeachadh san Fhraing cuideachd. Is e sin, mar a bha e an-còmhnaidh, tha praiseach anns a h-uile àite.
  Ann am Belarus, às deidh dhaibh gu leòr de tyranny Lukashenko fhaighinn, chùm iad reifreann agus chuir iad às gu tur dreuchd a" chinn-suidhe. Thàinig a' phoblachd gu bhith na pàrlamaid, agus thuirt am prìomhaire ùr gur dòcha gun tèid ceangal a dhèanamh ris an Ruis. Ach às deidh na taghaidhean ceann-suidhe an sin. Tha fèill mhòr air Zelensky ann am Belarus.
  Ann an Kazakhstan, tha an dàimh eadar an ceann-suidhe agus a" phàrlamaid air a dhol fo chuideam. Bha cunnart ann gun tèid impeachment a dhèanamh. Ach dh" aontaich iad gu sgiobalta, ach bha cumhachd ceannard na stàite air a chuingealachadh tuilleadh.
  Dh'fhàs Medvedev barrachd is barrachd iomagaineach. Bha na taghaidhean a" teannadh dlùth, agus bha ìre Zelensky grunn thursan nas àirde. Fìor, chan eil e a 'buannachadh anns a' chiad chuairt, ach co-dhiù, Medvedev pasgadh. Chan eil ann ach àireamhachadh airson mealladh no cur às.
  Chaidh comhairle dìomhair a chumail. Chruinnich billionaires Ruiseanach.
  Thuirt Medvedev gu dìreach:
  - A bheil thu airson gum faigh coigreach Ucràineach cumhachd mòr ceann-suidhe na h-ìmpireachd?
  Thug Deribasco fa-near gu loidsigeach:
  - Co-dhiù a tha sinn ga iarraidh no nach eil, feumaidh sinn a dhol còmhla ri riaghaltas sam bith! Chan e comannach a th' ann an Zelensky, agus... Chan e Zyuganov a tha seo, nach robh freagarrach dhuinn ann an suidheachadh sam bith!
  Thuirt Medvedev gu tioram:
  - Anns an Úcráin, tha cìs teachd a-steach mòran nas àirde na anns an Ruis!
  Rinn Roman Abramovich gàire agus thuirt e:
  - Cò aig a tha fios agus a 'cunntadh ar teachd a-steach! A bharrachd air an sin, chaidh an lughdachadh an sin o chionn ghoirid agus cha mhòr co-ionann ris an fheadhainn againn!
  Fhreagair Prokhorov le gàire:
  - Tha na h-ùghdarrasan ag atharrachadh. Tha sinn a' fuireach! Dè as urrainn dhut a mholadh?
  Bha Medvedev air a chlaoidh le feirg:
  - Cha chreid mi gun do bhuannaich Yeltsin gu h-onarach!
  Fhreagair Deribasco gu fuar:
  - Mura b" e Zyuganov an co-fharpaiseach aig Yeltsin, cha bhiodh mòran cothrom air a bhith aig Borik. Ach bha cuimhne ro mhath aig daoine fhathast air "seunan" cumhachd comannach. Is e sin: sgeilpichean falamh, cairtean, cùpain, cairtean gnìomhachais, loidhnichean fada, tuarastal còig dolar gach mìos. Gu dearbh, cha robh duine airson tilleadh gu na h-amannan ifrinn sin. A bharrachd air an sin, gus an sealladh a chall, agus taisbeanaidhean poilitigeach, a bharrachd air filmichean le gnè, agus mòran a bharrachd. Bha na daoine ag iarraidh saorsa. Agus cha do bhòt iad airson Yeltsin, ach an aghaidh Scarecrow Zyuganov. Ach cha chuir Zelensky eagal air na daoine. Eu-coltach ri Putin, cha dùin e am prògram "Doll", agus cha chuir e daoine air cairtean. Chan urrainnear a" bhliadhna ceithir fichead "s a sia ath-aithris. Ghoid Yeltsin còig gu sia sa cheud, ach bhuannaich e le eadar-dhealachadh de thrì-deug! Mar sin tha e cha mhòr cothromach!
  Agus tha Zelensky air thoiseach le leithid de stiùir nach urrainn dhut a bhualadh!
  Dh'èigh Medvedev:
  - Thilg iad mi ! Dh" aontaich sinn!
  Thug Ròmanach Abramov fa-near:
  - Co-dhiù thèid na smachd-bhannan a thogail bhuainn! Agus 's e mathan a th' annad... Tha thu air do pheinnsean a chosnadh mar-thà!
  Rinn Medvedev tàir air:
  - Bu chòir dhut losgadh ann an ifrinn!
  Thug Prokhorov fa-near gu loidsigeach:
  - Chan eil ifrinn! Chan eil ann ach scarecrow airson airgead a chruinneachadh!
  Dh"fhaighnich Medvedev ann an troimh-chèile:
  - Tha? Dè mura h-eil Dia ann?
  Rinn Prokhorov gàire agus fhreagair e:
  -Dè Dia? Bidh iad ga thaisbeanadh ann an dòigh eadar-dhealaichte!
  Mhol Roman Abramovich:
  - Is dòcha gun dèan thu creideamh ùr! Ge bith cò a tha beairteach tha e air a ghràdhachadh le Dia! An neach as beairtiche tha e air a ghràdhachadh leis an Uile-chumhachdach!
  Chlaon Medvedev:
  - loidsigeach! Ach dè a chanas na daoine?
  Rinn Roman Abramovich gàire:
  - Faodaidh daoine a bhith air an oideachadh!
  Thuirt Medvedev:
  - Tha mi an dòchas gum fuirich sinn caraidean!
  Às dèidh sin dh'fhàg e an talla...
  Lean kaleidoscope de thachartasan air adhart air feadh an t-saoghail. Thill Vitali Klitschko cuideachd chun fhàinne agus shabaid e aig an lann-cluiche ann an Kyiv. Bha e a" sabaid ri Mìcheal Tyson. Dà bhodach, glè ainmeil agus mòr-chòrdte. Uill, thog iad tòrr airgid. Mìcheal Tyson, gu dearbh, dh'aontaich an t-sabaid, oir bha e cha mhòr na bhaigeir.
  Eadhon ged a bhuail Vitali Klitschko, a bha na b 'òige agus, as cudromaiche, ann an cumadh mòran na b' fheàrr, gu litireil e. Thuirt Vladimir Klitschko gu bheil e fhathast ag iarraidh tiotal làn churaidh na cruinne a bhuannachadh agus sabaid le Usik. Às deidh sin brisidh e a h-uile clàr, gu bhith mar an fhìor churaidh cruinne as sine ... Agus is urrainn dha fois a ghabhail. Dè eile a bu chòir dha a bhualadh? Chaidh Joe Louis a bhualadh mu thràth, agus chaidh Foreman a bhualadh, agus tha e air tiotal trom-chuideam an t-saoghail a bhuannachadh ceithir tursan.
  Rinn Vitali Klitschko tòrr airgid bhon t-sabaid, chuir e ris an ionmhas agus an cliù aige, agus bha sabaid an ìre mhath furasta aige.
  Thug Zelensky Òrdugh Òir Ilya Muromets do Vitaliy Klitschko. Agus choisinn seo co-fhaireachdainn a bharrachd dha.
  Ann an saoghal poilitigs, tha bogsairean air fàs mòr-chòrdte san fharsaingeachd. Thàinig Floyd Maweather gu bhith na thagraiche airson Ceann-suidhe na SA. Gu foirmeil neo-eisimeileach. Agus le ìre reusanta. Agus dè mu dheidhinn billeanair, agus bocsair gun chall, agus duine dubh. Carson nach tagraiche thu?
  Thug Floyd Maweiser taic don Cheann-suidhe Zelensky anns na taghaidhean agus gheall e càirdeas.
  Is e glè bheag de Floyd a bha ag iarraidh ath-gheam le Paquio, agus thog iad tòrr airgid air a shon.
  Bha Medvedev gu soilleir a 'call talamh. Gus beagan luach clisgeadh a chruthachadh, chuir e Anatoly Kashpirovsky an dreuchd mar Mhinistear na Slàinte le inbhe Leas-Phrìomhaire. A tha, gu dearbh, na ghluasad làidir, ach chan eil gu leòr. Air an t-slighe, thàinig Anatoly Kashpirovsky gu bhith na mhinistear agus na leas-phrìomhaire as sine ann an eachdraidh iomlan na Ruis. Tha, neach-gleidhidh chlàran! Thug Dmitry Medvedev cuideachd Òrdugh an Naoimh Anndra a 'chiad ghairm do Bhanrigh Shasainn, agus eadhon thug e seachad an rionnag gaisgeach do Shoigu. Agus thug e air falbh Gorbachev bhon òrdugh as àirde aige. Dè, san fharsaingeachd, chan eil e cho breagha.
  Agus ghabh e mar an ceudna agus thug e air ais Beria gu inbhe Mharsail. 'S dòcha a thàladh
  air an taobh aca de na Stalinists. Agus fhuair Boris Nemtsov an dèidh a bhàis an Òrdugh airson Seirbheisean don Fatherland, a 'chiad cheum. A bharrachd air an sin, thug e ainm ùr air Volgograd leis an òrdugh aige gu Stalingrad. Cuideachd a" suirghe leis na Stalinists. Ach cuideachd le Libearalaich. Fhuair Novodvorskoy an tiotal Gaisgeach na Ruis agus... Stalin!
  Às deidh bàs, thug Medvedev cuideachd Òrdugh an Naoimh Anndra a" chiad neach a chaidh a ghairm gu Yuri Gagarin. Agus thug e air ais an t-Òrdugh Buaidh gu Leonid Ilya Brezhnev. Gun dùil, thug Medvedev rionnag òir gaisgeach na Ruis gu Garry Kasparov.
  Cuideachd suirghe le Libearalaich. Agus leis na comannaich. An dà chuid leatsa agus sinne.
  Thaisbean Medvedev cuideachd Òrdugh an Naoimh Anndrais a chaidh a ghairm don Phàp Francis a" Chiad.
  Cuideachd tiodhlacan fìor fhialaidh bhon "riaghladair mòr"! A bharrachd air an sin, chuir Medvedev sìos an aois leigeil dheth dreuchd airson fir is boireannaich gu leth-cheud "s a còig. A thàinig gu bhith na mhothachadh. Agus a-rithist mheudaich e peinnseanan.
  Dè as urrainn dhut a dhèanamh air oidhche na taghaidhean?
  A bharrachd air an sin, thug an ceann-suidhe an gnìomh inbhe leifteanant coitcheann do Vladimir Zhirinovsky. Mar, airson seirbheis dhìleas, faigh e bho ghualainn a 'mhaighstir. Agus chaidh a mhac Igor Lebedev a chur an dreuchd mar Mhinistear Cùisean Cèin gun dùil, an àite an t-seann Lavrov san Iar agus gun ghaol.
  Thairg Medvedev cuideachd dreuchd ceannard Ministrealachd an Taobh a-staigh do Demushkin, ach dhiùlt an nàiseantach ùghdarrasach. De na dreuchdan ùra, thàinig fastadh Ksenia Sobchak mar Mhinistear a" Chultair gu bhith na fhaireachdainn. Dh'aontaich i, a 'faicinn gu robh an ìre aice glè bheag. Ach dh'iarr i cuideachd dreuchd Leas-Phrìomhaire. Dh'aontaich Medvedev ri seo.
  Ghabh Yavlinsky pàirt cuideachd anns na taghaidhean, ach dh'fhàs e gu tur tinn agus tharraing e air ais airson adhbharan slàinte.
  Thug an ceann-suidhe an gnìomh cuideachd rionnag Gaisgeach na Ruis dha.
  Fhuair Mikhail Kasyanov an t-Òrdugh airson Seirbheisean don Fatherland, a 'chiad chlas, agus an dreuchd mar chomhairliche eaconamach urramach. Carson a tharraing e air ais ann am fàbhar Medvedev. Ach is e bloigh glè bheag de cheud sa cheud a tha seo.
  Chaidh Ministear an Spòrs a thabhann dha Sergei Kovalev, ach cha robh e coltach ris gu leòr.
  Dh'èirich còmhstri le cathraiche na cùirte bun-reachdail. Dh'fhalbh Zorkin mu dheireadh. Ach cò dha a bu chòir dhomh a leithid de phost a thoirt seachad? Is fheàrr airson boireannach! Agus thairg iad e do Alla Pugacheva.
  Ach dhiùlt an seinneadair ainmeil, ag ainmeachadh nach b 'ann dhi. A dh'aindeoin sin, thug Medvedev rionnag Gaisgeach na Ruis dhi. Ged a dhiùlt Alla gnìomh a dhèanamh na fhàbhar.
  Ach cò a bhios na chathraiche air a" chùirt bhun-reachdail? Tha an suidheachadh steigte. Dhiùlt Shoigu cuideachd - chan e a phròifil!
  Gun dùil, dh'aontaich Dima Bilan. Ged gu dearbh chan eil e na fhìrinn gur e seo a phròifil! Agus gu dearbh, tha e nas prothaidiche agus tòrr nas spòrsail a bhith nad sheinneadair na bhith na chathraiche air cùirt bhun-reachdail.
  Ann an suidheachadh sam bith, chaidh Medvedev gu sgiobalta air seo agus thug e an rionnag dha Gaisgeach na Ruis.
  Thuirt Dima Bilan, ge-tà, gur e dìreach fealla-dhà a bha seo. Ach, gu aonta coitcheann, chaidh Lyudmila Putina ainmeachadh mar chathraiche air a" chùirt bhun-reachdail. B 'e gluasad làidir a bha seo, air sgàth cho mòr' sa bha Putin anns an Ruis, ach bha e mar-thà beagan nas luaithe, agus cha b 'urrainn dha Medvedev a shàbhaladh.
  Ged a chaidh oidhirpean titanic a dhèanamh. Ach bha prìsean ag èirigh, bha an ìre iomlaid rubles a" tuiteam, bha an Taliban a" tighinn air adhart ann an Tajikistan, agus cha robh dad ann airson toirt a chreidsinn air luchd-bhòtaidh.
  Aig a "mhionaid mu dheireadh, chaidh Gennady Zyuganov ainmeachadh mar a" chiad leas-phrìomhaire a bha os cionn a "bhloc shòisealta. Ach tha seo mar-thà na fhuasgladh dha na mairbh.
  Agus tha Zyuganov fhèin air an luchd-bhòtaidh aige a chall gu tur.
  Chaidh Degtyarev ainmeachadh mar Àrd-neach-casaid air an oidhche ron bhòt. Cuideachd tagraiche ceann-suidhe bhon Phàrtaidh Libearalach Deamocratach.
  Ghluais Medvedev agus choimhead e airson dòighean ùra. B" e aon de na gluasadan taghaidh iongantach a bhith a" taisbeanadh bonn òir sònraichte air ainmeachadh às deidh Zhukov dha seann shaighdearan a" Chogaidh Mhòir Patriotic. Agus millean rubles Ruiseanach airson tòiseachadh. Ach chan eil ach glè bheag de Sheann Shaighdearan bhon Chogadh Mhòr Patriotic air fhàgail.
  Thug Medvedev cuideachd Òrdugh an Naoimh Anndra a 'chiad ghairm gu Tereshkova. Ged a tha cothrom ann, carson nach toir thu duais dha? Mar sin faodar gaisgeach na Ruis a thoirt do Anatoly Karpov. Tha e na dheagh chluicheadair tàileasg! Agus bidh Alekhine, agus Botvinnik, agus Tal agus Spassky, Tigran - a 'toirt seachad duaisean às dèidh làimhe - chan eil sin dona idir!
  Gaisgeach rionnagan na Ruis - tha sin fionnar!
  Tha e math duaisean a thoirt seachad agus buinn a thoirt seachad. Agus ma stèidhicheas sinn cuideachd òrdugh air ainmeachadh às deidh Putin. Tha ceithir ìrean ann: an ceathramh - umha, an treas fear - airgead, an dàrna fear - òr, an toiseach - òr le daoimeanan!
  Is e seo a tha Medvedev na innleadair.
  Ach, chan eil seo gu leòr cuideachd. Tha Zelensky cuideachd a" stèidheachadh òrdughan ùra. Òrdugh, mar eisimpleir, Taras Shevchenko. No Taras Bulba! No Gogol! Carson a tha thu a" caitheamh ùine air trifles? Agus an t-Òrdugh air ainmeachadh às dèidh Kozhedub! Is e gluasad làidir a tha seo le Zelensky gus na feachdan clì a thoileachadh. Anns an fharsaingeachd, gu dearbh, Zelensky - chan eil comannach, agus chan eil fiù 's clì. Mar sin dh" fhaodadh duilgheadasan a bhith aige. Ach cha robh ceannard aig na comannaich anns an Ruis.
  Agus cuideachd, Andrei Navalny? Ann an dòigh air choreigin dhìochuimhnich a h-uile duine mu dheidhinn. Nach robh thu dha-rìribh a" ruith airson ceann-suidhe? Ach tha Andrei Navalny air a bhith ag obair ann an sgioba Zelensky airson ùine mhòr agus tha e air mòran a dhèanamh mu thràth anns an t-sabaid an aghaidh coirbeachd san Úcráin.
  Mar sin chan eil duine air bàsachadh fhathast! Agus tha am pròiseas airson an dà shluagh bràthaireil a thoirt còmhla agus taghadh coitcheann ceannard na dùthcha a" dol air adhart.
  Bidh Andrei Navalny cuideachd a 'nighe Zelensky ... Mar as àbhaist, tha e na theine.
  Agus bidh e ag obair gu sunndach le dian frenzied.
  Agus aig an aon àm gu math foghainteach, gus nach cuir iad eagal air luchd-bhòtaidh. Chan e stoidhle Trump idir.
  Agus tha amannan ùra a" tighinn air an t-saoghal - nas sàbhailte agus nas socraiche. Tha ath-leasachaidhean deamocratach agus saoghalta a" tòiseachadh ann an Saudi Arabia, agus san fharsaingeachd tha ceannairc cràbhach a" lagachadh. Gu dearbh, faodaidh mòran na contrarrachdan eadar an Koran agus saidheans a leughadh air an eadar-lìn agus iongnadh: carson a tha iad a "dèanamh seo? Dè na h-adhbharan airson a bhith a" beachdachadh air an Koran agus am Bìoball mar fhacal Dhè?
  Nuair a thòisicheas daoine a" smaoineachadh agus a" faighneachd cheistean, chan eil iad cho luath tuilleadh. Gu dearbh, carson a tha an linn ag èirigh? Nas coltaiche ri eagal a 'bhàis! Agus tha cho beag de dhaoine fo eagal bàsachadh gus am fàs iad tinn!
  Air an oidhche ro na taghaidhean, thog Medvedev pàighidhean airson fòrladh tinn agus sochairean do dhaoine ciorramach. Chaidh cinneasachadh tancaichean àrdachadh cuideachd ...
  Medvedev, gus a shealltainn fhèin mar neach-gràdh-daonna, gu mòr air àrdachadh a 'bhàr air cosgais armailteach. Chaidh an tanca Bear, am fear as truime de na h-uilebheistean, le cuideam còrr air ceud tunna agus le reactair niùclasach an àite einnsean, a chuir a-steach gu mòr-chinneasachadh.
  Chaidh am pròiseact Bear a leasachadh fo Putin, air na h-òrdughan pearsanta aige. B" e am beachd tanca uilebheist a chruthachadh airson eagal a chuir air. Thionndaidh a-mach gu robh an carbad gu math trom agus daor, le armachd ioma-fhilleadh agus dà lannsair rocaid ann an seirbheis.
  B "e cho sònraichte sa bha an càr an astar aige còrr air ceud cilemeatair san uair, le cuideam ceud gu leth tonna, agus stòr cumhachd mòr le taing don reactair niùclasach.
  Fìor, rè an ruith thachair tachartas mì-fhortanach eile - spreadh am bratag. Agus a-rithist thionndaidh an sealladh gu bhith millte. Bha Medvedev gu litireil air a magadh.
  Agus an uairsin thachair prògram eile leis a" cheann-suidhe an gnìomh - chan urrainn dhut a shamhlachadh a dh"aona ghnothach. Nuair a dh'fheuch Medvedev ri craobh a leagail air beulaibh nan lumberjacks, thuit e dìreach air bòrd na Nollaige le biadh. Mar sin tha ceannard eadar-amail mì-shealbhach na Ruis air a bhith na nàire dha fhèin a-rithist.
  Bha, bha Medvedev gu math mì-shealbhach. Tha an leithid de fhortan gann: tha e a" toirt duais dha aon, a" dèanamh eucoir air fear eile. An robh Nicholas II dha-rìribh cho dona, mar eisimpleir, ach bha e air a shàrachadh le cumhachdan nas àirde. Mar sin Medvedev, san fharsaingeachd, neach spaideil, gu litireil air falbh leis a h-uile càil.
  Bha oidhirpean air rudeigin a dhèanamh a" dol an-aghaidh agus an-iochd.
  Bha e coltach gu robh Medvedev a" tionndadh ann am pana-fhrithealaidh. Agus an uairsin dh'èirich duilgheadasan eile. Bha am Prìomhaire an gnìomh cuideachd an sàs ann an sgainneal coirbeachd.
  Agus an seo, gu dearbh, cha b 'urrainn dha a bhith air tachairt às aonais Andrei Navalny. Bidh am fear seo an-còmhnaidh iomchaidh!
  Fhuair mi fianais uamhasach uamhasach air Medvedev agus an luchd-inntinn aige - bha an sgainneal iongantach. Ann an ùine ghoirid, dh'fhàs an dà chuid Navalny agus an fheadhainn a thuit fon bhuille uamhasach aige ainmeil.
  Agus bha aig Medvedev ri leisgeulan a dhèanamh agus an smugaid a thoirt air falbh. Agus dhòirt a h-uile càil air. Chan e taghaidhean, dìreach uamhas.
  Air latha bhòtaidh, thàinig Medvedev fo gheàrd. Bha e soilleir gu robh e gruamach agus mì-chinnteach. Bha mo làmhan air chrith nuair a ghabh mi am baileat. Leis an òrdugh as ùire aige, thug an ceann-suidhe an gnìomh trì uiread de thuarastalan an airm agus na poileis. Agus còig tursan am peinnsean!
  Ach, bha Anastasia Orlova, ge-tà, a 'toirt toileachas don tagraiche airson dreuchd deachdaire:
  - Tha e duilich suidhe air bayonets! An seo tha e a" cur cuisean airgid!
  Às deidh sin, ghlac an nighean crìochnachaidh e agus sheall e e le a òrdagan rùisgte.
  Tha Anastasia, gu dearbh, na nighean nach cuir a faclan na pòcaid. Sgoinneil, làidir, fionnar, carismatach.
  Agus thuit uimhir de ghillean ann an gaol leatha. A bharrachd air an sin, tha Anastasia na fionn gu math meadhanach, agus chan eil i a 'dol dhan leabaidh gun a bhith a' taghadh fear ùr airson na h-oidhche. Gu dearbh, tha i a 'taghadh fir nas eireachdail, lùth-chleasachd, fèitheach, uaireannan eadhon feadhainn glè òg. Ach gu cinnteach eadar-dhealaichte. A rèir choltais ath-lìonadh le lùth. Agus chan eil duine den bheachd gu bheil an gaisgeach iongantach seo na strìopach.
  Air an làimh eile, airson boireannach cho làidir agus fallain, tha e coltach gu bheil e gu math fionnar.
  Bhòt Anastasia cuideachd, ghabh i am baileat le corragan rùisgte a casan gràsmhor, agus is e rolla slàn a tha seo, far a bheil e duilich sloinneadh a lorg, agus chuir i air a son fhèin e gun chlaon-bhreith neo-riatanach. Uill, tha e soilleir cò dha!
  Às deidh sin sheall i am figear mòr aice le a òrdagan rùisgte!
  Thàinig Vladimir Zelensky a bhòtadh air baidhsagal. Leum e agus snìomh e. Mar a bha e an-còmhnaidh, tha e meallta agus meallta. An fhìor Napoleon Bonaparte saor an asgaidh.
  Agus gu dearbh, bhòt mi gu sgiobalta, mar a bha dùil.
  Cha do tharraing Vladimir Klitschko a-mach às na taghaidhean a-riamh. Agus bhòt e air a shon fhèin cuideachd agus chrath e a dhòrn air Medvedev.
  Aig a 'mhionaid mu dheireadh, fhuair Nikolai Valuev rionnag gaisgeach na Ruis bho Medvedev agus dreuchd Ministear Cùisean Taobh a-staigh. Is gann gun deach agam air filmeadh. Ged a dhiùlt e a ràdh cò dha a bhòt e.
  Bhòt mòran dhaoine an seo: Alla Pugacheva, agus Suraikin...
  Zhirinovsky, gu dearbh, cha b 'urrainn cuideachadh ach a' dèanamh a chomharra. Thog e e agus reub e suas an dealbh de Vladimir Zelensky dìreach aig an stèisean bhòtaidh agus gheall e gum biodh e gu cinnteach a 'losgadh air nuair a thàinig e gu cumhachd.
  Sheinn Dima Bilan aig àm a" bhòt:
  - Tha a h-uile dad do-dhèanta, tha fios agam gu cinnteach! Thèid Bilan a thaghadh, tha e na ridire dìonach!
  An uairsin nochd rionnagan eile.
  Thuirt Garry Kasparov gu bheil cumhachd ag atharrachadh, agus gum fàg Medvedev agus còmhla ris gun tig àm Putin gu crìch.
  Aig an aon àm, thuirt an t-seann churaidh cruinne nach robh e an aghaidh a dhreuchd tàileasg ath-thòiseachadh. Agus briseadh clàr aois Steinitz. Agus gum faigh an Ruis a dh" aithghearr stiùiriche airidh agus deamocratach, agus thig àm nan tsars gu bhith na rud san àm a dh" fhalbh.
  Agus gun do dh'innlich Garry Kasparov an tàileasg aige fhèin, a dh'aithghearr a gheibh mòr-chòrdte air feadh an t-saoghail.
  Agus sheall e bòrd ceud cealla. Nochd figearan ùra innte. Dà gheansaidh gach fear: ri taobh an rìgh agus na banrigh. A bharrachd air an sin, bidh an jester a" coiseachd mar bhanrigh, ach a" bualadh dìreach mar ridire. Agus dà bhoghadair air an oir an àite spògan. Bidh boghadairean a 'gluasad mar phògan, ach bidh iad a' losgadh gu còmhnard thairis air dà cheàrnag slàn. Fìor, seach gu bheil iad air fìor oir a 'bhùird, tha an luach aca air a lùghdachadh beagan. Ach faodaidh iad cuideachd tionndadh gu cruth sam bith.
  Chan eil teagamh nach eil tàileasg Garry Kasparov air aire dhaoine agus luchd-naidheachd a tharraing.
  Gheall Navalny gum biodh Kasparov gu cinnteach na mhinistear.
  Bhòt Anatoly Karpov cuideachd. Ach tha e mar-thà na seann churaidh, agus mar sin gheall e a-mhàin comhairle a thoirt. Agus thuirt e gun robh, as coltaiche, atharrachaidhean mòra a' tighinn. Agus dè a bhios nas fheàrr a-màireach na an-dè!
  A-cheana air latha an taghaidh, dh"ainmich Medvedev gu robh an ùine as lugha de shaor-làithean anns an Ruis a" dol suas gu trithead latha obrach, agus gum faigheadh a h-uile boireannach a rugadh deichnear chloinne no barrachd duais bhuaithe: rionnag Gaisgeach na Ruis Caidreachas.
  Gluasad populist ùr, agus feumaidh mi a ràdh gu math làidir. Ach tha e ro fhadalach. Gu sònraichte air latha an taghaidh, tha e soilleir gur e dìreach obair don phoball a tha seo.
  Bha e soilleir gun robh Medvedev a' call talamh... Bha a chumhachd maireannach gu math sgìth dhen a h-uile càil.
  Bha na daoine airson leum far rut Putin, agus bha am pathadh airson atharrachadh aibidh. A bharrachd air an sin, bha neo-chomas follaiseach Medvedev a bhith na phearsantachd làidir follaiseach.
  Ghluais Zelensky, a 'faighinn puingean agus a' cleasachd às aonais populism neo-riatanach agus geallaidhean, air adhart le misneachd.
  Thuirt na cunntasan-bheachd seo aig an t-slighe a-mach gur e am fear as fheàrr leotha. Ach tha e fhathast na cheist am bi Medvedev a" dol chun dàrna cuairt! Airson a-nis, dh'fhaodadh Vladimir Klitschko agus Sergey Kovalev, a bharrachd air Grudinin, dùbhlan a thoirt dha airson an àite seo.
  Bhòt Zyuganov mu dheireadh. Chaidh an t-seann, tinn, a bha na chathraiche air Pàrtaidh Comannach Caidreachas na Ruis thairis air an ainm Grudin agus rinn e osna. Seadh, chan e eallach furasta a th" ann a bhith nad chiad leas-phrìomhaire air an Ruis aig faisg air ceithir fichead bliadhna. A bheil feum aige air?
  Agus bha Zyuganov, a 'tarraing anail gu mòr, a' crùbadh:
  Thèid sinn dhan bhlàr a-rithist
  Airson cumhachd nan Sobhietich ...
  Agus mar aon gheibh sinn bàs -
  Anns an t-sabaid air a shon!
  Agus chaidh e a-mach às a" chaban. Chan e, leigidh e dheth a dhreuchd a dh" aithghearr.
  Bha an ùine a" teannadh dlùth, agus bha a" chiad dàta mu na taghaidhean ceann-suidhe gu bhith a" tòiseachadh a" ruighinn. Bha an Ruis faisg air atharrachaidhean mòra. Chaidh ralaidhean agus iarrtasan airson caidreachas leis an Ruis a chumail ann am Belarus cuideachd. Dh'fhàs a h-uile dad barrachd is barrachd fiadhaich agus brosnachail.
  Ràinig an àireamh bhòtaidh ann an taghaidhean ceann-suidhe na Ruis an ìre as àirde ann an eachdraidh taghaidhean eile, faisg air ceithir fichead sa cheud.
  Agus tha iad dìreach air ainmeachadh gu bheil na bogsaichean baileat air am fosgladh, agus cunntadh bhòtaichean bhon Ear Chèin air tòiseachadh.
  . CAIBIDIL Àir. 3.
  Thòisich toraidhean a 'chiad chuairt a' sruthadh bhon Ear Chèin. Mar a thuirt a h-uile cunntas-bheachd, bha Zelensky le misneachd air thoiseach. Cha robh Medvedev eadhon san dàrna àite fhathast. Bha Grudinin agus Vladimir Klitschko a 'sabaid airson an dàrna àite. Bha mu dhà cheud tagraiche a bharrachd air an liosta, agus mar sin sgap iad na bhòtaichean aca. Ach, fhuair Zelensky faisg air leth-cheud sa cheud ann an Siberia agus dh'fhaodadh eadhon cunntadh air buaidh anns a 'chiad chuairt.
  Thuirt Medvedev na chridhe:
  - Bha sinn ag iarraidh a 'chuid as fheàrr, ach bhòt sinn airson spòrs!
  Bha Zelensky laconic:
  - Tha an fhìrinn air buannachadh!
  Bha dàta an taghaidh daonnan ag atharrachadh, ach dh'fhuirich a 'chiad àite aig Zelensky le iomall mòr gun atharrachadh. Is e rud eile a th" ann gun do rinn Grudinin agus Klitschko beagan fois. Agus thòisich Medvedev air tighinn dhan dàrna àite, ged a bha beàrn nas motha na trì uiread bhon cheannard. Fhuair an ceann-suidhe an gnìomh a 'mhòr-chuid ann an Chechnya, san arm, ann an ionad grèim ro-dheuchainn. Uill tha e soilleir. Gu sònraichte ann an ionad grèim ro-dheuchainn. Tha e nas duilghe sùil a chumail air àireamh nam bhòtaichean an sin.
  Ach, leig Medvedev a-mach mòran phrìosanaich agus cha robh an àrdachadh cho mòr 'sa bha e an dùil.
  Ach le duilgheadas mòr, chaidh againn air adhart chun dàrna cuairt. Ged a thug Zelensky faisg air dà fhichead sa cheud gu h-iomlan, is gann gun do chruinnich Medvedev trì-deug. A bharrachd air an sin, le brìbearachd luchd-bhòtaidh agus brisidhean. Tha, thionndaidh Dmitry Anatolyevich gu bhith caran lag. B 'e an treas fear Vladimir Klitschko. Abair mothachadh beag, is e Grudinin an ceathramh fear. Thàinig Dima Bilan cuideachd ris nach robh dùil sa chòigeamh àite. Thàinig Sergey Kovalev san t-siathamh àite, ged a bha an ìre àrd aige. Cha do rinn Zhirinovsky eadhon anns na deich as àirde an turas seo. Fìor, thug Medvedev dha inbhe Còirneal Coitcheann airson seirbheis dhìleas agus rionnag Gaisgeach na Ruis.
  A leithid do dhuais comh- fhurtachd do d' sheirbhiseach dìleas. Nas fhaide, fhuair Dima Bilan rionnag Gaisgeach na Ruis agus an Òrdugh airson Seirbheisean don Fatherland, a "chiad cheum.
  Ach thuirt Dima nach toireadh e taic do Medvedev fhathast. Ach, tha an suidheachadh a thaobh Zelensky cuideachd neo-shoilleir. Cha robh ach Vladimir Klitschko ag iarraidh bhòtaichean airson Zelenskaya. A bharrachd air an sin, dh"ainmich am bocsair seo gum biodh e a" sabaid ann am Moscow le curaidh Oiliompaiceach 2020. Agus nach eil an diofar aois a" cur dragh air. Tha an Vladimir sin nas làidire agus nas brosnachail na bha e a-riamh.
  Ach thug Medvedev seachad gaisgeach rionnag na Ruis dha Vladimir Klitschko agus Vitali Klitschko. Mar, tha e na dhuine cothromach. Tha do bhràithrean air tòrr a dhèanamh airson bogsaidh, gu sònraichte Vladimir.
  Thuirt Vitaly gur e an rud as tàmailteach mun Maidan nach do bhris e clàr Holmes air sgàth sin. Ach bha a h-uile cothrom aige!
  Agus gu h-obann bha Vitaly airson coinneachadh ri Gassiev ann an Kyiv. A dh'adhbhraich gluasad sònraichte. Carson nach fheuch thu e?
  Bha Sergey Kovalev cuideachd airson leantainn air adhart le a dhreuchd, a 'cuimhneachadh gun do rinn Hoppins, eadhon aig aois nas sine, a' chùis air curaidhean na cruinne agus tiotalan aonaichte. Agus airson a-nis chan eil Zelesky no Medvedev an dùil a bhith ag obair san riaghaltas. Agus tha e ag iarraidh sabaid.
  Bha brosnachadh gu leòr aig na balaich dha-rìribh. De na bogsairean eile, chuir Dima Bivol an cèill miann a bhith a" sabaid Kovalev.
  Rinn Medvedev co-rèiteachadh le Grudin. Gheall e dha beanntan òir. Bha Grudinin ag iarraidh rud sam bith nas lugha na dreuchd a' phrìomhaire. Gun dùil, thug na seann daoine Zyuganov taic do Medvedev agus dh'iarr iad air Grudinin a dhol còmhla ri sgioba a 'chinn-suidhe an gnìomh. Ach an uairsin dh" èirich duilgheadasan agus sgaradh ann an rangannan nan comannach. Rud nach do chòrd ris an dà thagraiche.
  Ach bhruidhinn Sergei Udaltsov airson Zelenky. Tha iad ag ràdh gum feum sinn taghadh eadar dà olc air nach robh fios againn fhathast!
  Mhol Nikolai Valuev caidreachas eadar Zelensky agus Medvedev: Ceann-suidhe Zelensky - Prìomhaire Medvedev. Dè a chòrd ris na oligarchs! A bharrachd air an sin, chuir iad an cuimhne gu bheil puing aonachaidh gun fhacal ann: gum bi prìomh mhinistearan agus cinn-suidhe aca fhèin aig diofar dhùthchannan.
  Agus bhon a bhuannaich Zelensky an taghadh ceann-suidhe, bu chòir riochdaire às an Ruis a bhith na phrìomhaire. Ach tha Medvedev fhathast san dàrna cuairt.
  Thuirt Zelensky, ge-tà, gur ann às an Ruis a bhios am prìomhaire, ach chan ann à Medvedev! Leis gu bheil na Ruiseanaich sgìth leis an riaghladh aige. Agus tha feum air cuideigin nas comasaiche ann an eaconamas agus le eòlas soirbheachail, chan e fàilligeadh mar Medvedev!
  Sheall dàta suirbhidh sòisealta nach robh a" mhòr-chuid de Ruiseanaich airson Medvedev fhaicinn mar phrìomhaire. Nas mionaidiche, bha faisg air naochad sa cheud na aghaidh.
  Thill Rogozin gun dùil bho dearmad poilitigeach agus thòisich e air a mheas mar phrìomhaire a dh" fhaodadh a bhith ann. Cuideachd, bha mòran Ruiseanaich airson Andrei Navalny fhaicinn mar phrìomhaire aca.
  Mar sin bha cuibhle na h-eachdraidh a" snìomh na bu luaithe agus na bu luaithe.
  Anns an t-saoghal, gu dearbh, thug an Iar taic do Zelensky, bha Sìona fhathast neodrach. Tha a" mhòr-chuid de dhùthchannan cuideachd airson Zelensky, a bha air a mheas mar dheamocratach agus mar Westerner. Ach bha Medvedev na chompanach aig Putin cho fada. Bhruidhinn iad eadhon mu dheidhinn tandem de dhà stiùiriche. Agus tha e soilleir nach eil Medvedev idir cho geal agus cho siùbhlach 'sa tha e airson a bhith coltach. Tha taghaidhean anns na SA cuideachd. Farpais eadar Poblachdach òg agus boireannach òg Deamocratach. Agus "s e cothrom leth-cheud "s a còig a th" ann. Tha atharrachaidhean comasach cuideachd ann an Sìona; tha duilgheadasan slàinte aig stiùiriche Xi. Agus tha coltas ann gu bheil teansa ann gun tèid ceannard nas deamocrataiche a leantainn.
  San fharsaingeachd, tha an oligarchy Sìneach ag iarraidh barrachd saorsa agus deamocrasaidh, ach chan eil spòrs gu leòr aig na daoine. Dè an seòrsa taghaidhean a th" annta nuair a bhios fios air a" bhuil aca ro-làimh?
  Thòisich am fasan airson deachdaireachd a 'dol à sealladh. Bha a h-uile duine ag iarraidh rudeigin a bharrachd na dìreach a bhith nan cogs.
  Sheall Zelensky rudan ùra agus atharrachaidhean, agus feadhainn soirbheachail aig an àm sin. Agus anns an Ruis bha seo air fhaicinn gu math. Cha robh daoine ag iarraidh prìosanan, campaichean, no eagal coitcheann.
  Tha ginealach air atharrachadh, agus tha a h-uile duine ag iarraidh atharrachadh. Eadhon ann an Cuba, far an robh an rèim Castro, air an robh gràin aig an t-sluagh, uamhasach. Eadhon ged a bha an cumhachd fo ainm eadar-dhealaichte. Ann an Coirèa a Tuath, tha tart airson atharrachadh cuideachd. A bharrachd air an sin, bhiodh na Koreanaich gu tric ag ràdh: chan eil monarcachd airson co-mhaoineas! Agus gum feum an deachdaire reamhar falbh!
  Bha am miann airson atharrachadh air feadh an t-saoghail a 'fàs, agus bha Zelensky anns an tonn seo. Agus air adhart gu soirbheachail!
  Agus ann an Coirèa a Tuath bha taisbeanadh casaid ann. A loisg an siostam deachdaire le gunnaichean inneal. A thàinig gu bhith na chomharra eile air a" bharbarism a bha a" riaghladh air a" mhòr-thìr.
  Thuirt Trump gun urrainn dha na Stàitean Aonaichte fuasgladh fhaighinn air duilgheadas an deachdaireachd seo le feachd. Agus nach cuir boma niuclasach eagal orra. Thuirt Trump cuideachd gu bheil na Stàitean Aonaichte mu thràth a" dèanamh deuchainn air buill-airm mar sin nach bi cosgaisean thermonuclear cunnartach.
  Ach bha ùine Trump a" ruith a-mach. Agus mar sin is esan am fear as sine de na cinn-suidhe. A bharrachd air an sin, an dèidh bàs Carter, b 'e eadhon am fear as sine am measg nan seann cheann-suidhe. Wow! Agus tha fortan dèidheil air òigridh! Nam biodh boireannach nas òige air a bhith aig Trump mar neach-dùbhlain aige, chan eil e coltach gum biodh e air a" chùis a dhèanamh oirre idir!
  A rèir coltais tha lagh karma ag ràdh: deagh fhortan don òigridh! Eadhon ged a thionndaidh Ronald Reagan a-mach mar eisgeachd don riaghailt!
  Agus thionndaidh an ìre mhath òg Gorbachev gu bhith na fhàiligeadh. Fiù ma dh'fhaodas cuideigin a ràdh gu robh Mikhail Sergeevich ceàrr? A 'chiad riaghladair an USSR a bhruidhneadh cànan daonna. Agus cha robh e air a thuigsinn leis an t-sluagh! No is dòcha nach e eadhon na daoine, ach an elite!
  O, a leithid de fhortan! Dè cho fortanach a bha Vladimir Vladimirovich Putin, agus dè an ìre a choisinn e?
  Agus nam biodh Nicholas II air beagan a bharrachd fortan fhaighinn - mar eisimpleir, nam biodh an Admiral Makarov air a bhith beò, dè cho mòr agus cho cumhachdach sa bhiodh an Ruis an uairsin. Bhiodh Sìona na Ruis Buidhe agus bhiodh an saoghal gu lèir air a chromadh!
  Agus mar sin ghabh iad Crimea leotha fhèin agus chaidh an tarraing gu còmhstri leis an t-saoghal gu lèir!
  Agus fhuair Nicholas II, mar dhioplòmaiche seòlta, air Constantinople agus Asia Minor a cho-rèiteachadh bho a charaidean.
  Uill, ceart gu leòr, a-nis tha an Zelensky iongantach a 'fàs barrachd is barrachd gnìomhach. Agus tha an dàrna taghadh a" tighinn dlùth.
  Tha barrachd is barrachd subhachais agus dòchas san Úcráin. Mhol Medvedev gu nàdarra deasbad air an telebhisean. Ged nach eil seo a" dèanamh mòran ciall. Chan eil suidheachadh ceann-suidhe an gnìomh na Ruis gu math làidir. Agus chan eil dad ann airson brag mu dheidhinn. Chan ann ann an eaconamas, no ann am poilitigs agus ann an cogadh. Tha an suidheachadh anns a" Chugais air a dhol nas miosa buileach. Agus chan urrainn dad a dhèanamh. Chan eil feachd no dioplòmasaidh a" buannachadh. Tha an dàimh a" sìor fhàs nàimhdeil le entourage Medvedev. Chan eil duine an seo a" toirt aire dha-rìribh don Tsar. Ged a tha an rìgh fhathast air an rìgh-chathair.
  Chan eil Oligarchs, san fharsaingeachd, an aghaidh Zelensky. Is e dìreach na feachdan tèarainteachd, no an àite cuid dhiubh, a tha mì-thoilichte!
  Gu dìomhair, chruinnich Medvedev comhairle tèarainteachd. Thug an còmhradh suathadh air am bu chòir an dàrna cuairt a chuir dheth. Mar eisimpleir, an robh briseadh sam bith ann? Gun teagamh bha iad! Agus gheibh thu coire le seo agus cuir às do thoraidhean an taghaidh. Carson a bhiodh an leithid de rud air a dhearbhadh tron Àrd Chùirt? Bha coltas gu math reusanta air a" bheachd.
  Chuimhnich Dmitry Anatolyevich Medvedev gun do bhruidhinn Yeltsin aig aon àm sa Chèitean 1999 air plana airson coup armachd agus sgaoileadh Duma na Stàite!
  Agus cha mhòr nach do thachair e. Fìor, eadhon an uairsin cha robh aonachd am measg nam feachdan tèarainteachd. Thuirt cuid gu bheil roghainn bog nas fheàrr: tha an Àrd Chùirt a" diùltadh a" mhodh impeachment air sgàth dìth lagh mu bhith a" toirt air falbh ceann-suidhe na Ruis. Agus gus an tèid gabhail ris an lagh seo, agus gur e lagh bun-reachdail a tha seo, feumar dà thrian den phàrlamaid agus trì cairteal de Chomhairle a" Chaidreachais a chur ri chèile. Agus thig cumhachdan an Duma gu crìch, agus mar sin bidh an ceann-suidhe.
  Gheall na feachdan tèarainteachd an uairsin obrachadh leis an Àrd Chùirt agus fuasgladh fhaighinn air an duilgheadas gu sìtheil. Cha robh Yeltsin dha-rìribh ag iarraidh a dhol airson coup armachd le ìre dà sa cheud agus còig grèim-cridhe. Agus chan eil an neart mar an ceudna, agus chan eil an taic mar an ceudna. A bharrachd air an sin, ann an 1993, bha taic aig na daoine airson a" chùrsa sin fhathast. Agus ann an 1999 cha robh i ann tuilleadh. Agus cha b 'urrainn dha a bhith air tachairt le toraidhean mar sin.
  Mar sin, nam biodh am pròiseas impeachment air a dhol troimhe, bhiodh e coltach gum biodh e air tighinn gu crìch às aonais losgadh.
  Rinn Medvedev ath-thagradh chun na h-Àrd Chùirt na taghaidhean a dhì-cheadachadh.
  Ach an uairsin, gu dearbh, thòisich na britheamhan a 'gearan. Tha sin, tha iad ag ràdh, eadhon ged a thèid na taghaidhean a chuir dheth, gum feum e a bhith air ath-aithris fhathast. Agus cha bhi cothroman Medvedev ach nas lugha. Agus tòisichidh buaireadh mòr-chòrdte.
  Mar sin, tha iad ag ràdh, tha Dmitry nas fheàrr a 'gabhail ris gum bi Zelensky gu bhith na cheann-suidhe air an Ruis. Agus feuch ri d" àite a lorg.
  A bharrachd air an sin, thuirt mòran nach soirbhicheadh an clown seo san Úcráin. Ach feumaidh gun do dh'obraich e! Agus cha bu chòir dhut bròn-chluich a dhèanamh a-mach à molehill.
  Rinn Medvedev, às deidh dha bruidhinn ri britheamhan agus oifigearan tèarainteachd, co-dhùnadh: a dhol gu na taghaidhean às deidh a h-uile càil. Agus cùm an dàrna cuairt. Agus sin dha-rìribh mar a dh"obraicheas e a-mach. Is dòcha gun tachair mìorbhail às deidh a h-uile càil. Ach chan eil? Mar sin cha chuir iad dhan phrìosan e.
  Thuirt a" choinneamh de billionaires cuideachd nach eil iad an aghaidh deamocrasaidh. Agus nach eil Zelensky na neach-clì agus a tha freagarrach dhaibh. Agus nas fhaide air adhart, gun tèid smachd-bhannan an Iar a thogail mu dheireadh agus gun till an Ruis gu coimhearsnachd an t-saoghail mu dheireadh.
  A-nis chan eil ach aon rud ri dhèanamh: cùm deasbad air an telebhisean. Dh'aontaich Zelensky, ach a-mhàin aig stadium Luzhniki. Gu dearbh chaidh gabhail ri seo. Bha e gu math cuimhneachail air an ìre a chaidh seachad mu thràth le Poroshenko. A bharrachd air an sin, bha an diofar anns a 'chiad chuairt eadhon nas motha. Agus tha ìre an-aghaidh Medvedev uamhasach.
  Ach tha deasbadan Tbh coltach ri duine a" bàthadh a" greimeachadh air connlaich. Tha a' choinneamh mu dheireadh ann Dihaoine, agus tha na taghaidhean ann Didòmhnaich.
  Medvedev, san fharsaingeachd, ag ullachadh. Ach chan eil na fìrinnean air a thaobh. Agus sheall eòlas Poroshenko nach urrainn dhut fìrinnean atharrachadh le reul-eòlas a-mhàin. Dìreach mar nach b 'urrainn dhaibh a' chùis a dhèanamh air Mayor Luzhkov, an aon uair ann an eachdraidh Moscow gu lèir nuair a bha na prìomh shianalan telebhisein ag obair an aghaidh ceannard làithreach a 'bhaile.
  Ach cha b" urrainn propaganda a bhith nas àirde na euchdan eaconamach àrd-bhàillidh Moscow. Agus na bhòt airson Kiriyenko, ùghdar a" bhunait! Ach b" e esan a fhuair àrdachadh gu mòr. Is dòcha gun deach an tagraiche as neo-shoirbheachail a chuir an aghaidh buidheann-gnìomha a" ghnìomhachais.
  Ach, bha na meadhanan Ruiseanach a-nis ag iomairt barrachd airson Zelensky. Cha robh duine a 'creidsinn ann am Medvedev. Bha eadhon an Àrd Chùirt leisg èisteachd ris a" chùis cuir dheth an taghadh.
  Gu ruige seo is e a" phuing, tha an lann-cluiche loma-làn chun na h-aibhne. Gu litearra a 'cur thairis.
  Agus bha e soilleir gun robh fìor chonnspaid a" tighinn. Ach, bha e soilleir bho aghaidh Medvedev gun robh e cha mhòr air dèiligeadh ri call. Ach feumar an gluasad mu dheireadh a dhèanamh.
  Air an oidhche ron deasbad, chuir Medvedev an dreuchd Vladimir Zhirinovsky mar Mhinistear Cùisean Taobh a-staigh. Is e seo an gluasad mu dheireadh de eu-dòchas. Ach cha robh Zhirinovsky, le fios gu robh còrr air ceithir fichead sa cheud den luchd-bhòtaidh deiseil airson bhòtadh airson Zelensky, idir deònach a bhith a 'strì ri ceannard na stàite san àm ri teachd. Ged, gu dearbh, bha e a 'tuigsinn nach robh e coltach gun lorg e àite air sgioba Zelensky.
  Tha, tha Vladimir Volfovich sean. Ach, tha Anatoly Kashpirovsky na Mhinistear Slàinte eadhon nas sine agus na Leas-Phrìomhaire. Ach chan eil e cuideachd gu sònraichte airson a bhith ag iomairt airson Medvedev. Ach, tha cothrom aige fuireach air an sgioba. Tha aois mòr agus tha sin a" ciallachadh eòlas. Agus tha mo chumadh corporra dìreach fìor mhath.
  Chan eil e na iongnadh an iongantas Kashpirov.
  Thòisich an deasbad anns an lann-cluiche le iomlaid bheannachdan. Agus beachdan èibhinn. Ach bha Zelensky a 'coimhead nas ùire, nas misneachaile, nas cinntiche agus nas proifeiseanta.
  Bha Medvedev gu math iomagaineach agus thòisich e ri sgreuchail. Cha b" urrainn dha a bhith cinnteach. Agus tha cùisean gu math dona san dùthaich. Tha na daoine gu soilleir a" toirt taic do Zelensky. Tha a h-uile dad cho teann an seo.
  Tha moladh an cois a h-uile facal aig Zelensky, agus tha Medvedev air a bhleith. Is e sin, tha fìor fhàiligeadh air an deasbad.
  Tha Medvedev a" tionndadh agus ag ràdh:
  - Tha eòlas agam!
  Tha Zelensky a" freagairt le gàire:
  - Le leithid de eòlas, na rachaibh gu na dorsairean a-mhàin!
  Fhreagair Medvedev:
  - Ghabh Putin agus mise Crimea!
  Fhreagair Zelensky gu seòlta:
  - Greim mèirleach agus gàirdeanan goirid!
  Agus mar sin air adhart chaidh an deasbad air adhart, ach bhuannaich Zelensky gu soilleir. Bha e tòrr na bu ghlice agus na bu mhisneachail na Medvedev agus rinn an luchd-èisteachd gàirdeachas.
  Dìreach às deidh an deasbad air an telebhisean, chuir Ceann-suidhe an gnìomh na Ruis a-mach òrdugh àrdachadh tuarastail còig tursan agus peinnseanan seachd tursan! Ach bha e coltach ri fealla-dhà mu thràth.
  Bha muinntir Medvedev dìreach a 'gàireachdainn. Ged a bha e follaiseach gun robh iad a" dèanamh rudeigin eile air oidhche na taghaidhean!
  Cho-dhùin Medvedev cuideachd Òrdugh an Naoimh Anndra a thoirt dha Stalin agus Lenin. Feumar a ràdh gu bheil an co-dhùnadh seo gu math glic, ach fadalach. Dmitry Medvedev gu soilleir ag iarraidh a bhuannachadh thairis air na comannaich. Agus gu sònraichte na Stalinists. Ach aig an aon àm, ghabh e agus thug e an rionnag don ghaisgeach Tukhachevsky. Is e gluasad iongantach a tha seo cuideachd agus oidhirp air suirghe leis na Libearalaich.
  Mar as trice dh" fheuch Medvedev ri sinne agus sinne a thoileachadh. Thug e seachad am Patriarch, am Pàp agus ceannardan ainmean Crìosdail. Pròstanaich gu sònraichte. Agus chaidh eadhon Fianaisean Iehòbha a thoirt air ais gu na còraichean aca, ach cha robh seo gu mòran feum. Mar an ceudna, tha iad toirmisgte bho bhith a" bhòtadh, agus san fharsaingeachd tha a" bhuidheann seo a" bàsachadh!
  Thug Medvedev seachad an dà chuid muftis agus lamas. Dh" fheuch e ris a h-uile duine a bhuannachadh a-null gu a thaobh. Bha am fras de bhuinn agus òrdughan iongantach. Aig an aon àm, thug an ceann-suidhe an gnìomh bònas millean dolar gach fear do leas-riochdairean State Duma. Ach, bha seo na bu mhiosa na bhith a" tarraing dhaoine thuige.
  An uairsin, dh'fheuch Medvedev ri grunn òrduighean ùra a stèidheachadh: Òrdugh Pàdraig Mòr, Òrdugh Ivan uabhasach, Òrdugh Alasdair Liberator, Òrdugh Nicholas II agus Òrdugh Brusilov. Chaidh òrdugh Lenin agus Stalin ath-nuadhachadh cuideachd.
  Bha Medvedev a 'feuchainn ri luchd-bhòtaidh eadar-mheasgte a thàladh san dòigh seo. Agus ag obair air a" phrionnsapal: an dà chuid leatsa agus sinne! Ach anns a 'chùis seo, dh' adhbhraich omnivorousness mì-earbsa anns na daoine - tha iad ag ràdh, siùrsach poilitigeach. Tha e coltach gu bheil daoine air dìochuimhneachadh gu robh Putin cuideachd a" suirghe leis an taobh chlì agus an taobh dheas. Agus dh" fheuch mi ri bhith nam omnivore cuideachd.
  Ach, chan eil an rud a tha ceadaichte dha Jupiter ceadaichte don tarbh! Bha Putin ann an dòigh air choreigin bhon fhìor thoiseach, a dh" aindeoin lorg neach-leantainn Yeltsin, air an robh gràin aig na daoine, a "còrdadh ri co-fhaireachdainn an dà chuid nan daoine agus an elite. Bha eagal air fiù 's na comannaich bruidhinn a-mach na aghaidh, agus bhòt iad airson a dhearbhadh mar phrìomhaire gun sabaid no barganachadh.
  Ach cha robh meas sònraichte air Medvedev a-riamh. A rèir coltais bha e ro thuigseach agus fo sgàil Putin. Cha robh duine ga fhaicinn mar fhìor neach-sabaid agus riaghladair. San fharsaingeachd, às deidh Putin, dòigh air choireigin bha coltas poilitigeach air neach-leantainn sam bith agus bha e rudeigin ceàrr. Agus bha Zelensky air fhaicinn mar rud tarraingeach, coltach ri prionnsa sgeulachd sìthiche. Agus chan e cat ann am poc a th" ann tuilleadh, ach riaghladair soirbheachail a tharraing an Úcráin a-mach às a" bhoglach, no an àite sin a-mach às an toll.
  Gu dearbh, dh" fhuiling an Úcráin sa chiad dol a-mach air sgàth dealachadh nan ceanglaichean leis an Ruis. Agus an seo is dòcha nach bi Poroshenko cho ciontach. Nam biodh rudeigin mar seo air tachairt ann am Belarus, bhiodh e air a bhith na fhìor fhàiligeadh. A thaobh proifeiseantachd, tha riaghaltas na h-Ucrain làidir! Ann am Belarus, air an làimh eile, chan eil ann ach sycophants agus dishevelers. Aig amannan bha pearsantachdan làidir aig Putin air an sgioba aige, leithid Rogozin no Tkachev, ach chaidh an toirt air falbh gu sgiobalta.
  Bha Medvedev, co-dhiù, na dhuine nach robh e coltach gur e riaghladair a rugadh, agus mar sin cha robh an rìgh seo gu tur fìor agus sa chùirt.
  Ann an cuid de dhòighean bha e coltach ri Gorbachev, air an robh daoine àbhaisteach san Iar measail, ach nach robh a 'còrdadh riutha am measg an fheadhainn aca fhèin. Gu ìre, gu dearbh, thòisich iad a 'còrdadh ri Gorbachev air sgàth a strì leis an deoch. Chan eil deoch-làidir agus luchd-òl, gu dearbh, air maitheanas a thoirt don ghainnead bhodka. Bha aimhreitean fìona ann. Agus an uairsin chaidh na toitean à sealladh.
  Chan e, tha Gorbachev soilleir nach do chòrd e riutha a-mhàin air sgàth cho maol. Sheall Medvedev, mar phrìomhaire, gu robh e na eaconamaiche gu math lag. Agus eadhon às aonais Zelensky, bhiodh duilgheadasan aige le bhith air a thaghadh gu teirm ùr.
  Aon uair 's gun do tharraing Putin Medvedev leis na cluasan.
  Ach a-nis tha Putin air tuiteam a-mach às a" gheama - tha e air a shlàinte a lagachadh, a" draibheadh le làimh agus ga shàrachadh fhèin le hocaidh. An robh feum air streap air an deigh aig aois cho measail? Gu sònraichte às aonais sgilean sam bith nuair a bha thu òg?
  Loisg Putin a-mach, chaidh e cus. Agus às aonais, chan eil duine ann airson stad a chuir air Zelensky. A bharrachd air an sin, rinn Putin fhèin poileasaidh sgiobachd ann an dòigh nach robh neach-ionaid airidh air. Coltach ri Stalin, a rinn e gus an do shoirbhich leis Khrushchev, agus chaidh e briste ann an creideas. Agus an seo chan eil Medvedev idir na cheannard iomchaidh air ìmpireachd na Ruis.
  Air an Disathairne ro na taghaidhean, bha a h-uile seanal Tbh Ruiseanach a "craoladh film mu Zelensky. Gu nàdarra, leis an amas a bhith a 'milleadh. Ach cha deach mòran fhìrinnean a thaisbeanadh. Agus sheall propaganda a neo-chuideachadh. Agus thug mòran sianalan iomradh air an fhilm.
  Thug Medvedev òrdughan do dh'iomadh seanalair. Le rionnag a-rithist.
  Gun dùil, stèidhich e cuideachd Òrdugh ùr Botvinnik, trì ìrean: umha, airgead, agus òr. Agus cuideachd Òrdugh Alehine. Agus cuideachd umha, airgead agus òr.
  Dh'ainmich Medvedev cuideachd le òrdugh gum biodh an Ruis a 'gluasad gu arm proifeasanta taobh a-staigh ceithir bliadhna. Agus tha beatha seirbheis air a lughdachadh gu sia mìosan.
  An uairsin, dh" ainmich an ceann-suidhe an gnìomh gum biodh seann shaighdearan cogaidh agus an fheadhainn a bha ann an àiteachan teth a" faighinn rionnag Gaisgeach Caidreachas na Ruis. Dè a thàinig gu bhith na cheum nach eil analogue.
  Bha e soilleir gu robh Medvedev a" coimhead airson àite ann an eachdraidh. An uairsin, thug an ceann-suidhe an gnìomh Vladimir Vladimirovich Putin an dèidh làimhe le Òrdugh Buaidh agus Òrdugh an Naoimh Anndra a 'Chiad-ghairm agus an rionnag mòr daoimean a chaidh a stèidheachadh às ùr de Gaisgeach Caidreachas na Ruis.
  B 'e seo mar-thà an oidhirp mu dheireadh a bhith a' cluich air ìre an idol Ruiseanach a bh 'ann roimhe. Coltach ri, tha mi air a bhith Medvedev airson uimhir de bhliadhnaichean còmhla ri Putin - gràdhaich mi le d "uile chridhe agus anam!
  Ach a rèir choltais chan eil daoine ro dheònach a bhith dèidheil air an deachdaire seo.
  Agus air an oidhche bho Dhisathairne gu Didòmhnaich, dh" ainmich Dmitry Anatolyevich Medvedev eadhon an sònrachadh às deidh bàs an tiotal Generalissimo gu Vladimir Vladimirovich Putin!
  Bha seo dha-rìribh sgoinneil! Mar, bheir mi an tiotal air iodhal nam bliadhnaichean roimhe sin!
  Ach, an cuidich seo Medvedev? Tha e duilich toirt a chreidsinn air daoine bhòtadh air an son fhèin a-mhàin le bhith a" moladh na seann iodhalan aca agus a" toirt òrdughan dhaibh. Ge bith dè an ìre a bheir thu seachad le duaisean, cha toir thu Putin air ais. Agus tha e soilleir gu bheil an t-seann rìgh air falbh agus rìgh ùr a 'tighinn à Kyiv.
  Ach, cha robh Zelensky na chadal, agus choisinn e am Pàpa cuideachd. Bheannaich na seann daoine Francis the First Ceann-suidhe na h-Ucrain airson euchdan ùra.
  Agus ann am Belarus, tha an co-bhanntachd phàrtaidhean pro-Ruiseanach mu thràth air crìoch a chuir air cruinneachadh ainmean-sgrìobhte gus referendum a chumail air aonachadh leis an Ruis. Tha dùil ri bhòt air a' chùis seo. Ach, chan eil Medvedev air a chreidsinn airson seo. Agus an seo thàinig am prìomh iomairt bho Zelensky, an idol seo de mhilleanan.
  Mar sin a-nis bha Vladimir Zelensky a "dol a-steach don loidhne crìochnachaidh ...
  Tha bhòtadh air tòiseachadh ann an Siberia. Bha an àireamh bhòtaidh àrd bhon toiseach. Chaidh daoine gu na cunntasan-bheachd agus rinn iad gàire. Bha e follaiseach gun robh iad a 'tighinn airson adhbhar atharrachaidh. Agus tha na tha iad ag iarraidh ùr. Tha a h-uile duine sgìth agus sgìth den t-seann aois.
  Sheinn eadhon an t-òran sa mhadainn:
  Tha ar cridheachan ag iarraidh atharrachadh
  Feumaidh ar sùilean atharrachadh ...
  Nar gàire 's nar deòir,
  Agus ann am buillean nan veins!
  Atharraich, tha sinn a" feitheamh ri atharrachadh!
  Chaidh na taghaidhean a chumail gu socair, ach bha àireamh mhòr bhòtaidh ann. Thàinig daoine gu na taghaidhean ann an dròbhan. B" e Nikolai Valuev aon den chiad fheadhainn a bhòt. Thilg e am baileat a-steach don bhogsa baileat agus thuirt e:
  - Nach bhòt sinn airson rudeigin ùr!
  Nochd Alasdair Povetkin an ath rud. Bhòt mi cuideachd agus thug mi mo bheachd:
  - Airson na diathan Ruiseanach!
  An ath rud thàinig a" bhòtadh. Thilg iad baileat gu bogsaichean baileat. Agus Dima Bilan agus Alla Pugacheva saor an asgaidh. Nochd Lev Leshchenko cuideachd agus dh"ainmich e:
  - Nach bhòt sinn airson rudeigin ùr!
  Bha Nikolai Baskov a" seinn:
  - waltz Ruiseanach, bidh sgiathan ag èirigh! Tha an earrach air tighinn!
  Agus chuir e an duilleag anns an sgudal cuideachd.
  An uairsin nochd gillean eile... Thàinig Zelensky a bhòtadh air sgùtair agus rinn e beagan suirghe - tarraing moladh. Bhòt iad agus eadhon ag aithris:
  Biodh eòlas agad air bualadh a" chridhe agus na cuislean,
  Deòir ar clann, màthraichean ...
  Tha iad ag ràdh gu bheil sinn ag iarraidh atharrachadh
  Tilg dheth cuing nan slabhraidhean troma!
  Agus moladh mòr! Ged nach eil na dàin leis, ach leis a 'bhàrd agus an sgrìobhadair ainmeil Oleg Rybachenko. Ach thionndaidh Oleg Rybachenko fhèin gu bhith na bhalach, agus a-nis tha e a 'siubhal gu saoghal eile.
  An uairsin bhòt bogsairean eile: Sergey Kovalei, Denis Lebedev. Dh" fheuch am fear mu dheireadh ri tilleadh às deidh a" bhriseadh. Ach chaidh a bhualadh agus mu dheireadh dh'fhalbh e.
  Bhòt Sofia Rotaru ann an Kyiv. Agus rinn i gàire mòr ...
  Thàinig Vladimir Zhirinovsky cuideachd. Dh'èigh e:
  - Airson slighe ùr!
  Agus dh"fhuasgail e epaulets còirneal coitcheann. Thàinig Zyuganov gu na taghaidhean ann an cathair-chuibhle. Agus bha e sàmhach fad na h-ùine.
  Bhòt Grudinin le gàire...
  Thug Garry Kasparov geam aig an aon àm agus chuir e a bhòt cuideachd. A bharrachd air an sin, thuirt e gum biodh e a" cluich geama le Carleson. Mar sin thug Anatoly Karpov seisean geam aig an aon àm.
  Air an t-slighe, tha Karpov mar-thà air Òrdugh Òir Mikhail Botvinnik a bhuileachadh.
  Mar sin is e ceist eile cò am prìomh churaidh cruinne agus as fheàrr an seo.
  Gu cinnteach tha tòrr air atharrachadh...
  Agus chuir Dmitry Anatolyevich Medvedev iongnadh air a h-uile duine a-rithist. Air ainmeachadh bhon stèidheachd, an òrdugh air ainmeachadh an dèidh "Oleg Rybachenko". A bharrachd air an sin, tha ceithir ìrean ann aig an aon àm: tha an ceathramh ceum umha, is e airgead an treas ceum, is e òr an dàrna ceum, agus is e òr le daoimeanan a" chiad cheum!
  Thionndaidh seo a-mach sgoinneil!
  Tha "Lucifer's Armageddon" mu thràth air a leigeil ma sgaoil ann an taighean-dhealbh, agus tha na clàran "Avatar" agus "Star Wars" air am briseadh mu thràth. Tha Oleg Rybachenko gu bhith na fhìor rionnag litreachais!
  Stèidhich Medvedev cuideachd duais litreachais air ainmeachadh às deidh Oleg Rybachenko - le maoin duais deich tursan nas motha na an Duais Nobel.
  Agus san fharsaingeachd tha seo gu math fionnar!
  An uairsin bha barrachd is barrachd Medvedev ag obair air Didòmhnaich. Thug e Òrdugh an Naoimh Anndrais air Oleg Rybachenko, agus rionnag Gaisgeach na Ruis, agus rionnag mòr daoimean Gaisgeach na Ruis, Òrdugh Buaidh. B" e oidhirp a bha seo air cùrsa eachdraidh atharrachadh.
  Mar, dèiligidh mi ri Oleg Rybachenko gu coibhneil, agus bidh a h-uile dad sgoinneil! Aig an aon àm, bheir mi dha fhèin agus don mharsanta tiotal Caidreachas na Ruis!
  Agus tha Didòmhnaich a" tighinn ... Tha fios mu thràth air a" chiad dàta bho na cunntasan-bheachd gnìomh, a tha ag ràdh gu bheil còrr air ceithir fichead sa cheud aig Zelensky.
  Agus cha stad an sruth fiosrachaidh ...
  Chan eil Medvedev a" dol a bhòtadh fhathast. Obraichean. An seo tha e a 'toirt seachad òrdugh a' toirt seachad Vladimir Volfovich inbhe coitcheann an airm. Mar, bi dìleas dhòmhsa.
  Ged a tha Zhirinovsky, tha e coltach, air a dhol thairis air an taobh eile mu thràth.
  Thàinig Lev Leshchenko gu bhith na mhinistear gun phasgan. Ach chan eil sin gu diofar tuilleadh.
  Tha aimhreit ann an Sìona. Tha na daoine ag iarraidh deamocrasaidh - tha iad sgìth de despotism! Chan eil duine beò le aran a-mhàin!
  Bu mhath leam a ràdh nach eil ri mo cheannard! Dè cho fada "s as urrainn dhut smachd a chumail le maide anns an aonamh linn air fhichead?
  Chan eil cùisean air a dhol glè mhath ann an Sìona. Tha e do-dhèanta a bhith a" leantainn rèilichean co-mhaoineas agus calpachas a thogail gun chrìoch. Tha feum air cuid de dh" atharrachaidhean. Agus tha an ceannardas ro ghlèidhteach.
  A bharrachd air an sin, tha am bourgeoisie ùr ag iarraidh deamocrasaidh agus crìoch air brùidealachd poileis.
  Bha buaidh cuideachd aig sàrachadh dhòighean-obrach seann-fhasanta! Chan eil miann sam bith ann a bhith nan cogs san t-siostam. Tha, ann an Sìona air Didòmhnaich, bidh aimhreitean mòra a" crathadh an t-siostam.
  Agus anns na Stàitean Aonaichte, tha an cothrom as motha aig boireannach a bhith na ceann-suidhe. Ach, gu h-obann thòisich fèill Floyd Mayweather a 'fàs. Tha am bogsaiche do-chreidsinneach seo air a dhol suas gu mullach nan rangachadh mu thràth.
  A rèir choltais chaill na Stàitean Aonaichte buadhan ùra agus cha robh iad ag iarraidh Poblachdach no Deamocratach air an rìgh-chathair. Agus tha Floyd sgoinneil cuideachd!
  Agus an uairsin bidh deasbad Tbh eile ann.
  Tha e mar-thà feasgar Didòmhnaich. Dùinidh na stèiseanan bhòtaidh a dh'aithghearr.
  Aig a 'mhionaid mu dheireadh, nochd Medvedev mu dheireadh. Gu cabhaig thilg e am baileat anns a" bhocsa baileat agus dh"fhalbh e gun fhacal a ràdh. Tha an gleoc air bualadh agus tha bhòtadh seachad.
  Airson a-nis, dh'fhàg an Ceann-suidhe Medvedev an Kremlin agus chaidh e gu a dhachaigh faisg air Moscow.
  Tha dithis nighean anns a" chaban còmhla ris. Co-dhiù beagan spòrs.
  Dh'fhaighnich Natasha, na suidhe air an làimh dheis,:
  - Uill, dè mu dheidhinn Dima? A-nis innsidh iad am fàiligeadh mu dheireadh agad!
  Thug Medvedev fa-near:
  - Tha dà mhìos ann fhathast ron stèidheachadh. Mar sin airson a-nis tha mi fhathast a h-uile càil, agus chan eil ann an Zelensky ach Ceann-suidhe na h-Ucrain!
  Alenka, na shuidhe air an làimh dheis, thuirt e:
  - Agus faodar an stèidheachadh a luathachadh! Tha do chumhachd, Dmitry Anatolyevich, seachad!
  Dh'fhaighnich Medvedev gu mì-mhodhail:
  - Ach faodaidh tu nigheanan a dhèanamh!
  Rinn Natasha gàire agus dh'fhaighnich i:
  - Dè as urrainn dhuinn?
  Thuirt Medvedev le misneachd:
  - Cuir bacadh air an stèidheachadh!
  Rinn Natasha gàire agus fhreagair i:
  - Agus ciamar?
  Fhreagair an ceann-suidhe an gnìomh gu cinnteach:
  - Mar nach eil thu eòlach ort fhèin!
  Fhreagair Natasha gu feargach:
  - Cha mharbh sinn Zelensky!
  Chuir Medvedev an aghaidh sa bhad:
  - Uill, carson a mharbhadh e! Dìreach dèan cinnteach gun toir e suas an crùn fhèin!
  . CAIBIDIL Àir. 4 .
  Bha na nigheanan a' gàireachdainn còmhla...
  Dh"fhaighnich Alenka le gàire:
  - Dè tha thu a" moladh a bhith a" cleachdadh hypnosis?
  Chrath Dmitry Anatolyevich:
  - Sin e! Faodaidh tu a dhèanamh!
  Fhreagair Natasha airson a caraid:
  - Faodaidh sinn, ach chan eil sinn ag iarraidh!
  Chuir Medvedev iongnadh air:
  - Carson a tha seo?
  Fhreagair Natasha gu h-onarach:
  - Is e Zelensky am fear a chaidh a thaghadh! Agus chan eil thu fhèin, Dmitry Anatolyevich, comasach air an dùthaich a riaghladh!
  Chuir Alenka ris le droch-rùn:
  - Agus tha seo gu math follaiseach dhuinn uile!
  Thug Medvedev fa-near le fearg:
  - Nach eil thu a 'tuigsinn gum bi sinn nar coloinidh den Iar?
  Fhreagair Alenka le misneachd:
  - An àite sin, bidh an Iar gu bhith na choloinidh againn!
  Thuirt Natasha gu co-sheòrsach:
  - Agus leatsa, Misha, cha bhith an Ruis math co-dhiù!
  Thuirt Medvedev:
  - Bheir mi dhut Òrdugh Buaidh, Òrdugh Naomh Anndrais a" chiad ghairm, Òrdugh Nicholas II, agus rionnag òir ann an daoimeanan ...
  Rinn Natasha gàire agus thuirt i:
  - No is dòcha gun urrainn dhuinn fhìn a bhith nar cinn-suidhe agus trì cheud òrdugh a thoirt dhuinn fhìn?
  Thug Alenka fa-near:
  - Is urrainn dhuinn do hypnotize agus a bhith generalissimos.
  Rinn Natasha gàire agus thug i fa-near:
  - No is dòcha supergeneralissimos!
  Bhris na nigheanan a" gàireachdainn...
  Sheinn Alenka:
  - Agus uaireannan dh'èigh eadhon an nàmhaid,
  A" falach an eagail - gur e rìgh a th" annam!
  Rug Natasha a fiaclan agus rinn i gàire:
  - Cha toil leam taighean-cluiche agus raointean,
  An sin, tha millean ga iomlaid airson rubles...
  Ged a tha atharraichean mòra romhainn -
  Tha gaol agam air Belobog agus Stalin!
  Agus chleachd an nighean a òrdagan rùisgte gus sròn a" chinn-suidhe a bha a" call a bhrùthadh.
  Chaidh na h-àireamhan ainmeachadh mar-thà bhon Ear Chèin. 91 sa cheud airson Zelensky, 7.5 sa cheud airson Medvedev, ceannardas misneachail air ceann-suidhe na h-Ucrain.
  Tharraing Alenka cuideachd cluais Medvedev le a òrdagan rùisgte agus rinn i sgadan:
  - Uill, dè mu dheidhinn an t-seann cheann-suidhe, an do chuidich na duaisean agad thu?
  Thuirt Medvedev gu cruaidh:
  - Chan eil mi nam ex fhathast! Ron stèidheachadh, an fhìor fhear!
  Ghlaodh an nighean:
  - Glòir do 'n rìgh ùr !
  Dhiùlt na caileagan bana-bhuidseach Medvedev a chuideachadh mar a" chairt trump mu dheireadh aca. Agus a-nis, fhad "s a bha an ceann-suidhe an gnìomh fhathast a" feuchainn ri dòigh a lorg a-mach à suidheachadh gun dòchas.
  Is dòcha buaidh a thoirt air an Àrd Chùirt gus toraidhean taghadh ceann-suidhe na Ruis a chuir dheth? Bha seo coltach ri buaireadh mòr. Ach ann an da-rìribh bha na cothroman a" coimhead caol.
  Dè ma bheir sinn a-mach òrdugh agus a bheir sinn billean dolar do gach britheamh? Às deidh na h-uile, is e an ceann-suidhe a th 'ann agus tha cumhachd aige nach robh eadhon tsars a' bruadar mu dheidhinn! Nas mionaidiche, an ceann-suidhe an gnìomh. Agus gu dearbh, ma tha thu a 'tairgse billean dollar gu lèir, cha chuir na britheamhan an aghaidh.
  Carson a tha thu a" caitheamh ùine air trifles?
  Chaidh dàta a chuir thairis air an rèidio. Ged a bha ceithir fichead sa cheud aig Zelensky, a bharrachd san Úcráin bha dùil gum faigheadh e faisg air ceud sa cheud. Is dòcha ann an sgìre a 'chrios dhearg, air sgàth' s gu bheil Medvedev a 'suirghe leis na comannaich, bidh beagan a bharrachd ann, bha cuid de chothroman anns a' Chugais. Fìor, tha e coltach gu bheil Ramzan Kadyrov air co-dhùnadh an taobh a bhuannaich a ghabhail. Faodaidh tu fhathast airgead a dhèanamh san arm, ged nach eil miann sònraichte aig an arm a bhith a "frithealadh, chan eil miann aig a" cheann-suidhe a tha a "tuiteam.
  San fharsaingeachd, às deidh a" chiad chuairt, lagaich cumhachd Medvedev. Agus nam b 'urrainn dha fhathast duaisean a thoirt seachad, air dhòigh eile bha e a' sìor fhàs mothachail.
  Ràinig Dmitry Medvedev an oifis aige agus dh'fheuch e ri fios a chuir chun bhanca meadhanach. Cheangail an neach-frithealaidh e gu deònach.
  Dh" iarr an ceann-suidhe an gnìomh gun deidheadh airgead a thoirt dha airson feumalachdan èiginneach.
  Fhreagair ceannard a" Bhanca Mheadhain:
  - Cha dèan mi dad gus am faigh mi dearbhadh bhon Cheann-suidhe ùr Zelensky.
  Rinn Medvedev gàire:
  - A bheil thu craicte? Tha mi fhathast na cheann-suidhe air stèidheachadh an tè ùr! Ma tha, feumaidh tu gèilleadh dhomh!
  Thug ceannard a" bhanca mheadhain fa-near:
  - A rèir a 'bhun-reachd, chan eil mi a' gèilleadh dhut! Agus co-dhiù, carson a tha feum agad air airgead?
  Fhreagair Medvedev le gàire:
  - A bheil feum agad air dùthchannan airson èiginn?
  Fhreagair ceannard a" bhanca mheadhain ann an tòna cruaidh:
  - A bheil thu airson teicheadh?
  Chaidh Medvedev a-mach:
  - Cuiridh mi an grèim thu a-nis! Tha an t-arm a 'gèilleadh dhomh! Tha Zhirinovsky dìleas còmhla rium!
  Thug ceannard a" Bhanca Mheadhain fa-near:
  - Bidh am fear seo an-còmhnaidh a" gabhail a" chèic! Agus ann am Moscow tha còrr air ceithir fichead sa cheud airson Zelensky. Tha do chumhachd thairis air Misha!
  Rinn Medvedev gàire:
  - Ach cha do thòisich thu fhèin!
  Agus chroch e suas e. A-nis bha an suidheachadh a" fàs duilich. Tha na feachdan tèarainteachd gu bhith a" diùltadh gèilleadh. Tha, tha Zhirinovsky na shionnach. Am b" fhiach e a chur an dreuchd mar Mhinistear Cùisean Taobh a-staigh? Thoir òrdugh dha na feachdan sònraichte. No am bu chòir dhuinn fhathast feuchainn ris an Duma Stàite a chleachdadh?
  Tha e soilleir gun cum Zelensky taghaidhean ùra, agus chan fhaigh mòran de luchd-ionaid na h-òrdughan aca. Nas mionaidiche, cha mhòr a h-uile dad.
  Tha feum air rudeigin eadar-dhealaichte an seo. Ach chan eil coltas ann gun tèid Duma na Stàite an aghaidh nan daoine. Agus cha toir an t-arm taic do chupa armachd iomlan. Chan e na seanailearan anns an Ruis an seòrsa airson a dhol gu cogadh catharra.
  Chan eil ach aon rud air fhàgail - an taghadh ceann-suidhe sa chùirt a chuir dheth. Is e seo an aon chothrom dligheach airson do shàrachadh a leudachadh. Ach is coltaiche nach tèid a leudachadh ach. Chan eil e coltach gu bheil fìor chothrom aig Medvedev a bhith air ath-thaghadh. Gu dearbh, tha an ìre an-aghaidh aige uamhasach, eadhon nas miosa na ìre Petro Poroshenko.
  Bha Medvedev cuideachd a 'smaoineachadh air roghainn eile. Mar eisimpleir, cuir às do Zelensky gu corporra? Ach is e fìor eucoir a tha seo. Stoop mar sin? A bharrachd air an sin, sgriosaidh e Medvedev. Agus aig a 'char as fheàrr bheir e faochadh. Leis nach toir na daoine mathanas do Medvedev airson a leithid de fhàiligeadh anns na taghaidhean.
  Chan e, cha bhith Dmitry Anatolyevich a 'soirbheachadh. Gun a bhith a" cruinneachadh eadhon deich sa cheud de na bhòtaichean anns na taghaidhean, gu cinnteach cha bhith e fhathast ann an cumhachd.
  Thàinig Medvedev faisg air a 'bhàr. Dh' fhosgail e e, thug e mach botal, agus dhòirt e cognac air fhèin.
  Daor - "Napoleon", dà cheud bliadhna a dh'aois!
  Dh'òl an ceann-suidhe an gnìomh glainne. An uairsin chuir mi greim air an dàrna fear le lemon.
  Bha mo stamag a" faireachdainn nas blàithe agus bha mo smuaintean a" ruith nas luaithe. Às deidh an treas glainne, rinn Medvedev gàire agus shuidh e sìos ann an cathair. Dèan gàire beagan. Gu dearbh, carson a tha feum aige air a" chumhachd seo? Làn-uallach. Chan e mionaid de dh" ùine shaor, chan e diog de shìth. An-còmhnaidh a "gluasad, fo sgrùdadh camarathan bhidio. Tha eagal ort cus a ràdh.
  Tha tòrr obair ann, ach chan eil tlachd ann.
  Agus tha mi airson laighe anns an leabaidh le nighean. Cluich cogadh air a 'choimpiutair' na.
  Gu dearbh, seo thu nad cheann-suidhe, ach airson fìor chogadh a thòiseachadh smaoinichidh tu dà uair. Seo mar nach robh an Trump làidir airson ionnsaigh a thoirt air Ioran.
  Faodaidh tu tòrr bruidhinn mu dheidhinn cogadh, ach gu dearbh chan eil e furasta co-dhùnadh a dhèanamh air!
  Ach sabaid an geama, sabaid thu fhèin!
  Shuidh Medvedev sìos aig a 'choimpiutair. Thionndaidh mi air an Dàrna Cogadh as fheàrr leam. Cha robh e comasach dha a chluich airson ùine mhòr. An seo, gus nach cuir thu cus cuideam, bidh thu a" cleachdadh còd an sgamair. Mar seo...
  Agus an uairsin ruithidh tu tro theicneòlas aig astar doineann. Agus tha IS-7 agad mu thràth, a chuireas tu air bhog ann an rèisimeidean, agus dìreach T-1an an aghaidh nan Gearmailteach. Tha eadar-dhealachadh follaiseach ann an neart agus dòighean.
  Bha Medvedev, nach do dh'òl cha mhòr a-riamh, cuideachd air sgàth droch shlàinte, gu math toilichte.
  Seo mar a thilgeas tu an tanca as daoire agus as truime san Dàrna Cogadh, an IS-7, air an nàmhaid. Agus bidh thu ga bhriseadh gun mòran duilgheadas. Tha an cogadh a" dol air adhart gu furasta agus le buaidh. Gabhaidh tu thairis baile às deidh baile-mòr.
  San fharsaingeachd, gu dearbh, Stalin a 'stiùireadh na dùthcha gu math, agus a' chùis a dhèanamh air an Treas Reich ann an nas lugha na ceithir bliadhna. Bha Putin a" sabaid le ISIS nas fhaide. Ach tha teicneòlas fìor fhionnar aig na Gearmailtich.
  Anns a 'gheama, mar eisimpleir, an tanca Gearmailteach E-75, chan urrainn ach an Sòbhieteach IS-7 sabaid na aghaidh air stèidh cho-ionann, bidh na tancaichean eile uile a' toirt a-steach. Tha armachd làidir aig E-75. Tha eadhon an gunna nas fheàrr na IS-7 Sòbhieteach agus tha e faisg air cumhachd millteach.
  Agus bha na Gearmailtich an dùil an tanca seo a dhèanamh am prìomh fhear aca ann an 1945. Dè mu dheidhinn an fheadhainn againn?
  Rinn Medvedev osna... Cha b' urrainn dhaibh an IS-7 a chur gu mòr-chinneasachadh san ùine às dèidh a' chogaidh. Mar sin mhair an cogadh na b" fhaide, chan eil fios aig duine cò eile a bhuannaich.
  Sheinn Dmitry Anatolyevich, leis an deoch,:
  - Tha gaol agam air, a bhràithrean, tha gaol agam air! Gràdh a bhith beò, a bhràithrean! Agus chan fheum ar n-ataman dragh a dhèanamh.
  Thuit Medvedev na chadal fhad 'sa bha e a' cluich. Tha e a" gabhail fois...
  Agus an ath latha thàinig fios air toraidhean deireannach an taghaidh ceann-suidhe.
  Bhòt cha mhòr 92 sa cheud den luchd-bhòtaidh airson Zelensky còmhla ris an Úcráin, agus 6.7 sa cheud airson Medvedev. Mar sin, ghabh Zelensky buaidh shoirbheachail.
  Thòisich gàirdeachas agus gàirdeachas anns an dùthaich. Mu dheireadh, bha beatha ùr, mar a bha e coltach dha mòran, soilleir a" tighinn.
  Airson a-nis, tha Dmitry Anatolyevich Medvedev na cheann-suidhe aig àm an stèidheachadh.
  Agus chuir e meal-a-naidheachd air, gu dearbh, am buannaiche. Càite an tèid thu? Agus chan eil dad ri cunntadh sia sa cheud.
  Thadhail Ministear Cùisean Taobh a-staigh Vladimir Zhirinovsky, ge-tà, air Medvedev agus thug e comhfhurtachd dha:
  - Bhòt mi air do shon Dmitry Anatolyevich!
  Fhreagair an ceann-suidhe an gnìomh gu sàmhach:
  - Tapadh leat!
  Mhol Zhirinovsky:
  - Is dòcha gum bu chòir dhuinn do chuir anns a" chiad shealladh?
  Chrath Medvedev a cheann peantaichte:
  - Chan eil mi a" smaoineachadh, às deidh a leithid de chall san dàrna cuairt, gun toir iad am prìomhaire dhomh. Cha bhi seo ceart gu poilitigeach tuilleadh.
  Thug Zhirinovsky fa-near gu loidsigeach:
  - Co-dhiù, bu chòir cuideigin às an Ruis a bhith nad àite. Mar sin cò mura h-eil thu?
  Mhol Medvedev:
  - As dualtaiche, Andrei Navalny!
  Rug Zhirinovsky fhiaclan agus dh'fhàs e:
  - Anndra Navalny? Na leig le seo tachairt!
  Chrath Medvedev a ghuailnean agus thuirt e ann an troimh-chèile:
  -Càite a bheil thu a" dol?
  Dh'èigh Zhirinovsky:
  - Seadh, cuiridh mi an grèim iad uile!
  Shìn Medvedev a làmh:
  - Gu leòr! Tha e coltach gu bheil an ùine againn seachad! Tha mi a" dol air saor-làithean dha na h-Eileanan Canary. Dè a tha thu a 'dol a dhèanamh?
  Fhreagair Zhirinovsky, a 'crathadh a shùilean gu glic:
  - Coiteachadh airson ùidhean do charaidean! Gus an do ghabh Zelensky a dhleastanasan mar cheann-suidhe air an Ruis agus an Úcráin!
  Thuirt Medvedev gu duilich:
  - Gu mì-fhortanach, chan eil seo cho sìmplidh ... An uairsin bheir iad trì craiceann dhut!
  Dh'fhaighnich Zhirinovsky, a 'caolachadh a shùilean gu glic:
  - Feuch an dèan thu mi mar mharasgal de Chaidreachas na Ruis! Uill, dè as fhiach dhut!
  Smaoinich Medvedev airson diog no dhà, agus an uairsin dh'ainmich e:
  - Gu math! Nì mi chan e a-mhàin thu nad mharasgal, ach bheir mi air ais Beria cuideachd gu inbhe marasgal! Bidh e cothromach!
  Chrath Zhirinovsky aonta:
  - A thaobh Beria, tha!
  Chaolaich Medvedev a shùilean agus dh'fhaighnich e:
  - Agus co-cheangailte riut?
  Fhreagair Zhirinovsky gu h-onarach:
  - Agus deanaibh rium mar righ ! Tha mi a 'toirt duais dha neach sam bith a tha mi ag iarraidh!
  Chàin Medvedev aonta:
  - Tha, mar sin biodh e!
  Agus dh"àithn e ullachadh an dà òrdagh mu bhith a" buileachadh nan ìrean de mharcaichean.
  Thog ceann-suidhe an gnìomh na Ruis suas. A" smaoineachadh gun urrainn dha a-nis geamannan coimpiutair a mhealtainn.
  Agus tha iad gu math spòrsail a bhith a" cluich...
  Ach dha-rìribh, carson a dhèanadh an ceann-suidhe dad sam bith eile? A-nis tha teicneòlas air leasachadh cho mòr is gum faod thu a bhith nad dhuine sam bith. eadhon leis an Tighearna Dia. Agus gu sònraichte anns a 'gheama a chruthachadh universes.
  Mar eisimpleir, ann an oifis a 'cheann-suidhe an gnìomh tha àireamh mhòr de gheamannan eadar-dhealaichte, nam measg an fheadhainn as ùire.
  Tha Medvedev a 'co-dhùnadh geama ro-innleachd fìor-ùine a chluich. A" Ghearmailt ann an 1939. Uill, carson a tha thu a 'cleachdadh còd sgamadair? Tha thu a" cur riut fhèin còig mìle Panther, trì mìle Tìgear, agus deich mìle Foc-Wulf. Agus bidh thu a" cleachdadh na feachdan sin an aghaidh an nàmhaid. Agus bheir thu ionnsaigh air a" Phòlainn, aig nach eil eadhon an deicheamh cuid de na feachdan sin.
  Agus tha an cogadh a" dol air adhart mar a thogras tu, le aon amas agus le buaidh. Tha Medvedev, a bhith onarach, na cheannsaiche mòr an seo. Bidh e a" pronnadh an nàmhaid mar gum biodh e a" pronnadh plumaichean le preas.
  Bha a" Phòlainn rèidh gu furasta agus nas luaithe na bha i ann an eachdraidh fhìor. Bheir thu ionnsaigh air an Fhraing. Bidh thu a" cur air bhog deich mìle tanca E-75 rithe a" cleachdadh còd meallta. Bheir sinn aghaidh air, càraichean eireachdail. A tha gu tur so-leònte ri gunnaichean Frangach, ach marbhtach aig astaran fada. Bidh iad a 'losgadh sìos càraichean nàmhaid.
  Medvedev fiù 's leum airson toileachas. Mar a tha sa gheama, bidh e a" gluasad gu sgiobalta, agus tha e mu thràth a" toirt Paris... Agus an uairsin dè mu dheidhinn trifles? Gabhamaid thairis air an Spàinn aig an aon àm, gus nach bi Franco a" cur cus dragh air.
  Agus airson an ionnsaigh air Gibraltar cleachdaidh sinn itealain jet. Càite an tèid na Breatannaich?
  Gu dearbh, aig an aon àm bidh sinn a 'cleachdadh airgead gus bàtaichean-cogaidh agus luchd-siubhail phlèanaichean a thogail. Bidh e duilich do Bhreatainn an uairsin. Seo ceud neach-giùlan itealain agus dà cheud bàta-cogaidh. Bidh seo na fheachd uamhasach.
  Agus an uairsin tha na soithichean air tìr. Bidh thu cuideachd a" dèanamh tancaichean den t-sreath "E"-U, mean-fhàs eile den "E". An seo bidh thu a 'tilgeil tanca "E" -50-U, inneal mar sin nach urrainn dhut a dhol a-steach bho cheàrn sam bith.
  Agus leig i leis na Breatannaich a chràdh. Seo dà nighean bhrèagha taobh a-staigh tanca mar sin a" buannachadh aig ceann-suidhe an gnìomh na Ruis.
  Bidh Medvedev a 'sèideadh pòg dhaibh mar fhreagairt.
  Seo mar a chluicheas sinn...
  Agus tha na tancaichean as ùire a" tighinn faisg air Lunnainn. Agus às aonais cuirm bheir iad prìomh-bhaile Shasainn.
  Sheinn Medvedev:
  - Tha an saoghal sgìth! Ithidh sinn uile an cat!
  Tha e, gu dearbh, inntinneach agus furasta a chluich. Ghabh mi an còd sgam agus stampa rud sam bith a tha thu ag iarraidh. Mar sin bidh thu a 'glacadh nam Balkans agus a' dol a dh'Afraga. Bidh thu cuideachd a" stampadh, agus cuideachd saighdearan-coise. Bidh thu a" dèanamh saighdearan, nam biodh airgead agad a-mhàin. Agus tha an sgìre a chaidh a ghlacadh cuideachd a 'toirt seachad airgead. Uill, feuch e, coisich timcheall Afraga.
  Tha an USSR fhathast a" fosgladh an aghaidh. Trithead "s a ceithir an aghaidh an t-sreath E-50-U, a chaidh deich mìle eile a stampadh. Ma tha an E-50 na charbad le timcheall air an aon armachd ris an Tiger-2, chan eil ach an leathad reusanta nas motha, agus tha an armachd beagan nas làidire, agus tha an einnsean nas cumhachdaiche. Tha an E-50-U, le cuideam co-ionann, an coimeas ris an T-64 Sòbhieteach, agus tha eadhon einnsean roth-uidheam gas nas cumhachdaiche aige.
  Tha, chan eil na feachdan co-ionnan. An seo tha diofar ghinealaichean de tancaichean a" sabaid.
  Agus tha Medvedev, gu dearbh, a 'ruith air each dubh.
  Chan eil na feachdan, gu dearbh, coimeasach. Faodaidh tu cuideachd an E-75-U a chuir ris, is e inneal marbhadh squat a tha seo, do-ruigsinneach eadhon le gunnaichean bàta.
  Agus mar a shaltras e air fhèin. Chan urrainn dad stad a chuir air.
  Tha Medvedev a 'cluich mar bhalach beag. Eh, ceart gu leòr, ciamar. Agus chan eil duine dèidheil air fhaicinn. Chaill e agus chaidh an ceann-suidhe an gnìomh a dhìochuimhneachadh.
  Tha a h-uile duine dìreach dèidheil air buannaichean.
  Sheinn Dmitry Anatolyevich:
  'S tha sinn a' cur an aghaidh nan stoirmean,
  Bho dè agus carson ...
  Beò san t-saoghal gun iongnadh,
  Tha e eu-comasach do dhuine sam bith
  Gur math a thèid leat, fàilligeadh,
  A h-uile leum, suas is sìos,
  Is ann dìreach mar seo, agus chan ann air dhòigh eile,
  Is ann dìreach mar seo, agus chan ann air dhòigh eile!
  Fada beò iongnadh!
  Iongantach! Iongantach!
  Fada beò iongnadh!
  Iongantach! Iongantach!
  Fada beò iongnadh!
  Agus dh'fhàs Medvedev nas sunndach. A-nis tha na saighdearan aige air seilbh a ghabhail air an Úcráin, Belarus, agus tha iad gu neo-sheasmhach a" tighinn faisg air Moscow!
  Tha seann cheann-suidhe na Ruis ag ràdh:
  - Gu bheil ar beatha na gheam!
  Agus a 'gabhail prìomh-bhaile an USSR le stoirm. Gu dearbh, an aghaidh arm 1941, tha tancaichean aige le feartan bho na seasgadan agus eadhon na seachdadan, agus is e am prìomh rud gu bheil tòrr dhiubh ann.
  Tha Medvedev a 'bualadh air fhèin... Chaidh prìomh-bhaile Moscow a ghabhail. Agus a-nis faodaidh tu an Caucasus a ghabhail thairis ... Agus aig an aon àm, gabh thairis air ceann a deas Afraga dhut fhèin. Agus thèid e thairis air Argentina.
  Agus às an sin thoir ionnsaigh air na SA. Tha e na cheannard math. Tha an nàmhaid air dheireadh an dà chuid a thaobh meud agus càileachd nan saighdearan.
  Tha Medvedev a" seinn gu sunndach:
  - Thèid sinn gu dàna dhan bhlàr! Airson cumhachd nan Sòbhieteach! Agus sguabaidh sinn a h-uile duine ann an cac san t-sabaid airson seo!
  Chaidh Medvedev a thoirt air falbh bhon gheama airson ùine. Ghairm Ministear Dìon na Ruis, a ghabh àite Shoigu Trubetskoy. Dh" fhaighnich e don cheann-suidhe a bha fhathast an sàs:
  - Cuin a bheir sinn bòid na dreuchd don cheannard ùr?
  Fhreagair Medvedev gu sgiobalta:
  - Far am bu chòir dha a bhith, aig an stèidheachadh!
  Thug Trubetskoy fa-near:
  - Tha ceann-suidhe ùr dùthaich aonaichte ag iarraidh a bhith air a stèidheachadh an ath sheachdain. Gus nach bi ùine aca goid!
  Chaidh Medvedev a-mach:
  - Cha-n 'eil so a rèir ar bun-reachd agus ar laghan !
  Thug Trubetskoy fa-near:
  - Agus ghabh Yeltsin ris a" bhun-reachd seo chan ann a rèir an lagha agus an t-seann bhun-reachd. Gu dearbh, bha mòran den bheachd gum biodh Putin a" moladh bun-reachd ùr, ach dòigh air choireigin cha do thachair e!
  Thug Medvedev fa-near:
  - Chan e am beachd as fheàrr airson a h-uile ceann-suidhe ùr gabhail ri bun-reachd ùr!
  Chuir Trubetskoy an aghaidh:
  - Ach dh'fhaodadh Putin! Bha e na bu fhuaire na Yeltsin, agus thusa, Dmitry Anatolyevich!
  Chrath Medvedev agus dh" aontaich e:
  - Nas fhuaire agus nas cudromaiche nas fortanach! Às aonais Putin, chaidh a h-uile càil ceàrr, agus ghabh Zelensky cumhachd anns an Ruis.
  Thug Trubetskoy fa-near:
  - Agus bha cothrom aig Lukashenko, ach chaill e an ùine aige. Bu chòir dhuinn a bhith air gluasad nas luaithe!
  Thug Medvedev fa-near gu loidsigeach:
  - bha eagal air Lukashenko mu thaghaidhean farpaiseach san Ruis. Agus cha bhiodh Zelensky air a bhith ann an cunnart mura b" urrainn dha cridhe Putin a sheasamh. Tha riaghladh na dùthcha cho mòr le làimh air a losgadh a-mach! Chaidh Putin gu cinnteach a losgadh aig an obair!
  Mhol Trubetskoy:
  - Uill, mar sin am bu chòir dhuinn gabhail ris an stèidheachadh aig ceann-latha nas luaithe no nach eil?
  Fhreagair Medvedev gu dàna:
  - Dèan mar a thogras tu! Chan eil dragh agam tuilleadh! Tillidh mi gu cluaineas urramach agus bidh mi beò airson mo thoileachadh fhèin. Is dòcha gun tèid mi timcheall an t-saoghail! Tha mi air a bhith an dà chuid mar cheann-suidhe agus prìomhaire mar-thà airson ùine nas àirde na an Ruis! Dè cho fada 's as urrainn dhut cumail ris a' chathair?
  Dh" aontaich Trubetskoy:
  - Uill, ma tha, an uairsin thig na h-atharrachaidhean! Dè a nì thu le Shoigu?
  Fhreagair Medvedev gu fuar:
  - Leig leis! Tha peinnsean nam marasgal mòr. Leig leis siubhal air feadh an t-saoghail. Leig mi leat seilbh a bhith agad thall thairis!
  Chrath Trubetskoy agus thuirt e:
  - Chuir Putin an Ruis air falbh bhon t-saoghal! Ged rinn sinn bròn ann am briathran ann an doimhneachd ar n-anama, rinn sinn gàirdeachas aig a bhàs! A thaobh Zelensky, chì sinn! Bha mòran againn ag iarraidh òrdughan mar san Iar. Faigh mar anns na SA, ach obraich... Coltach ris an USSR!
  Thug Medvedev fa-near:
  - Uill, fo Stalin, bha oifigearan ag obair gu dian! Na smaoinich gu robh iad làn mil!
  Dh'fhaighnich Trubetskoy:
  - Dè nì thu?
  Chuimhnich Medvedev:
  - Bha mi nam cheann-suidhe, agus leigidh mi dheth a dhreuchd mar cheann-suidhe. Tha i mòr... Agus còrdaidh beatha rium! Carson eile a bu chòir dhomh a bhith ag obair!
  Chuimhnich Trubetskoy:
  - Faodaidh Zelensky dreuchd comhairliche a thoirt dhut còmhla ris!
  Chuir Medvedev dheth e:
  - Aidh! Tha e glic gu leòr às aonais mo chomhairle! Ann an ùine ghoirid - cuir air dòigh an stèidheachadh! Chuir Dmitry Anatolyevich a chuid!
  Dh" aontaich Trubetskoy:
  - Inauguration tha!
  Medvedev crochadh suas. Cho-dhùin mi an geama a chrìochnachadh. Rud nach robh ùine agam a-riamh roimhe. Agus co-dhiù gu inntinn a" pronnadh na Stàitean Aonaichte.
  No nas mionaidiche sa gheama. Ach, tha an Sherman Ameireaganach lag an aghaidh an E-75-U. Ach tha tòrr itealain aig na Stàitean Aonaichte, fiù 's mura h-eil iad cho cumhachdach ri jets Gearmailteach.
  Ach chan eil càileachd, gu dearbh, mar an ceudna! Tha na Krauts a" togail sgòran dian. Gu sònraichte na pìleatan: Albina agus Alvina! Agus is iad sin nigheanan a tha air an comharrachadh leis an spionnadh mòr aca.
  Tha Medvedev a 'gluasad air adhart gu Ameireaga bhon taobh a deas. Agus aig an aon àm tha na tancaichean aige a 'gluasad thairis air Siberia. Tha e a" faighinn spòrs. Co-dhiù, carson nach ceannsaich thu Iapan fhathast? Anns a" gheama seo faodaidh tu cuideachd do charaidean a mharbhadh. Ro-innleachd adhartach. Cuir a-steach còd an mealltair agus bidh thu nas làidire na an neach-dùbhlain agad a thaobh meud agus càileachd. Chan e cogadh, ach fìor thlachd. Seo na h-innealan jet gun earball, chan urrainn dha na h-Ameireaganaich eadhon grèim fhaighinn.
  Nas mionaidiche, airson faighinn ann. Agus cleachd urchraichean fo smachd rèidio! Agus burraidheachd Ameireaganaich. Is fìor thoil le Medvedev an geama seo. Agus gluais na saighdearan. Tha Mexico air a ghabhail. Tha bailtean-mòra Ameireagaidh a" tuiteam aon às deidh a chèile. A leithid de thlachd.
  Agus san taobh an ear, bidh tancaichean den t-sreath "E"-U a" dol a-steach do na h-Innseachan. Ach dè as urrainn dha na Breatannaich cur nan aghaidh? A bharrachd air an sin, tha an Third Reich air goireasan a chruinneachadh mar-thà agus tha e a" toirt a-mach an teicneòlas as ùire às aonais còd meallta.
  Ach cho-dhùin Medvedev am Panther ùrachadh beagan. Seo a" chiad "Panther" àbhaisteach - armachd aghaidh 80 - 110 mm, armachd taobh 50 mm, canan 75 mm, fad baraille 70 EL, einnsean 650 each-chumhachd. Seo an "Panther"-2 le armachd aghaidh bho 120 gu 150 millimeters, taobhan 60-mm, canan 88-mm le fad baraille de 71 EL, agus einnsean cumhachd 850-each. Tha, càr trom. Agus tha e nas truime chan ann aig dà fhichead sa còig, ach leth-cheud tunna agus tha sgàil-dhealbh nas giorra aige.
  Ach "Panther" - 3. Armachd aghaidh bho 150 gu 200 millimeters, taobhan 82 millimeters, gunna 88 millimeters le fad baraille de 100 EL agus einnsean 1200 each-chumhachd - cuideam 55 tonna. Aontaich, tha a leithid de chàr mar as trice air leth math an aghaidh nan Shermans.
  Ach tha "Panther" -4. Tha armachd aghaidh aige bho 200 gu 250 mm aig leòidean, agus armachd taobh 160 mm. gunna 105 mm le fad baraille de 100 EL. Tha seo mar-thà na uilebheist le cuideam 65 tonna agus le sgàil-dhealbh ìosal. Einnsean roth-uidheam gas de 1500 each-chumhachd. Gu dearbh, leasachadh sreathach sàr-mhath, comasach air sabaid eadhon leis an Sòbhieteach IS-7. A bharrachd air an sin, cha deach an IS-7 a thoirt gu buil.
  Ach tha innealan nas làidire ann. A 'ruith "Panther"-5, armachd aghaidh 250 slige aig ceàrn 45 ceum, toisich turaid 300 mm aig ceàrn, taobh 210 aig ceàrn, gunna 128 mm aig 100 EL, cuideam tanca nas adhartaiche 75 tonna, 2000 each-chumhachd cumhachd einnsean gas roth-uidheam . Inneal nas fheàrr na a h-uile modal Sòbhieteach agus Ameireaganach. Comasach air a dhol a-steach don IS-7 bho astar sabaid agus seasamh an aghaidh buillean cinn. Tha "Panther"-5 sa chumantas na theicneòlas sgoinneil. Chan eil dad nas làidire aig an USSR na an IS-7. Agus tha còig seòrsaichean Tìgear aig na Gearmailtich cuideachd.
  Às deidh dha a "mhòr-chuid de chrìochan na SA a ghlacadh, cho-dhùin Medvedev an Tìgear a chuir air falbh cuideachd. Uill, is e "Tiger" a" chiad fhear a tha fios aig a h-uile duine. Tha an armachd aghaidh 100-110 millimeters le cha mhòr gun leathad, agus tha an armachd taobh 82 millimeters gun leathad. Agus tha an canan 88-mm, fad baraille 56 EL, na fhìor tanca caoineadh. Eu-coltach ris na "Panthers", far nach robh ach a 'chiad sreath a' sabaid agus bha eisimpleirean den dàrna fear. Tanca "Tiger"-2 ris an canar nas fheàrr an "Royal Tiger".
  Armachd aghaidh: 120-150 mm air aghaidh a "chraoibh aig ceàrn 50 ceum, 185 mm air aghaidh an turaid le beagan ceàrn, agus 82 mm air an taobh aig ceàrn 60 ceum. Tha e air a dhìon gu math san aghaidh, beagan nas fheàrr na an Tìgear air an taobh, agus tha canan 88-mm aige le fad baraille de 71 EL. De na tancaichean riochdachaidh san Dàrna Cogadh, an ìre as fheàrr a thaobh armachd agus dìon aghaidh, cuideam 68 tonna, einnsean 700 each-chumhachd - caran lag ann an coileanadh dràibhidh.
  "Tìgear" -3 - 'S e càr dealbhaidh. Tha armachd aghaidh 150-200 millimeters aig ceàrn 45 ceum, tha aghaidh an turaid 240 millimeters aig ceàrn. Taobhan de 160 millimeters le sgiathan claon. Trì seòrsaichean de bhuill-airm eadar-dhealaichte: canan 88 mm 100 EL, canan 105 mm 70 EL, agus canan 105 mm 100 EL le einnsean de 1000 1200 each-chumhachd. Le cruth nas dùmhail agus cuideam de 75 tonna. Tha, tha an càr dona agus gu math cunnartach. Agus eadhon nas cumhachdaiche "Tiger" - 4 armachd aghaidh 250 - slige claon aig 45 ceum, aghaidh 300 millimeters claon, taobhan 210 millimeters, gunna 128 millimeters 100 EL baraille fad, no 150 millimeters fad baraille 56 EL, cuideam 1500 tonna einnsean gas horsepower. Tanca air leth cumhachdach.
  Ach eadhon nas fhuaire tha "Tiger" -5. Armachd aghaidh: aghaidh slige 350 mm aig ceàrn 45 ceum, maoil turaid 400 mm aig ceàrn 50 mm. Tha na taobhan 300 mm claon. Gunna 150 mm 100 EL, no gunna 174 mm 70 EL, no gunna 210 mm 38 EL. Cuideam tha 100 tunna, gas roth-einnsean tha 2500 each-chumhachd. Cha tèid an inneal as cumhachdaiche eadhon a-steach don IS-7 agus gort an Naoimh Eòin. Dh" fhaodadh am fear seo a bhith air a chleachdadh an aghaidh Ameireagaidh. Ged a dh'fheumas a bhith air a ràdh gu bheil "Tiger"-5 cha robh fiù 's anns na pròiseactan ann am fìor eachdraidh. Ach chan e coire sam bith a th" ann gun tàinig an cogadh gu crìch cho luath.
  Ach faodar an geama tanca brìgheil a leasachadh.
  Thòisich Medvedev air stoirm a chuir air prìomh-bhaile na SA Washington agus am baile as motha ann an New York. An seo faodaidh tu dha-rìribh obrachadh agus buannachadh.
  Ged a tha cha mhòr. An seo tha Washington a" losgadh agus tancaichean Gearmailteach a" draibheadh air a shon. Agus chan urrainn dha duine stad a chuir air Tigers-5.
  Tha Medvedev a" cur crìoch air ionnsaigh gheur air prìomh-oifisean na SA agus tha e a" coimhead coltach ri buaidh. Ach tha Iapan air thoiseach cuideachd.
  . CAIBIDIL Àir. 5.
  Dè eile a b" urrainn dhomh a dhèanamh sa gheama? Ach cha deach an teaghlach tancaichean Lev a-steach gu cinneasachadh. Tha iad sin dha-rìribh uilebheistean an seo. Ach anns an Dàrna Cogadh, bha na h-innealan sin de shreath nas fhaide air adhart eadhon gun fheum. Agus eadhon nas motha na sin an aghaidh Iapan leis na tancaichean beaga is meadhanach aice.
  Ach cho-dhùin Dmitry Medvedev an toirt air falbh beagan.
  Seo a 'chiad tanca Lev, a th' ann a-mhàin ann am pròiseactan, agus dìreach pàirt dheth air a riochdachadh ann am meatailt. Tha armachd aghaidh a 'chòmhdaich 120 millimeters aig ceàrn 45 ceum, tha armachd aghaidh an turaid 240 millimeters aig ceàrn, tha na taobhan 82 millimeters, tha an gunna 105 milliméadar, is e fad a' bharaille 70 EL, an t-iomlan 80 tunna, an t-einnsean a tha 800 each-chumhachd. San fharsaingeachd, càr a dh'fhaodadh a bhith air nochdadh còmhla ris na Tigers agus Panthers air an Kursk Bulge. Le armachd fìor chumhachdach airson an ùine aige agus dìon aghaidh turaid sàr-mhath. Ach gu fortanach cha do nochd i. "Lev" - carbad pròiseact 2. Tha aghaidh an t-slige 250 millimeters claon, tha aghaidh an turaid 300 millimeters claon. Tha na taobhan 200 millimeters claon. Gunna no 128 mm 100 EL no 210 mm 38 EL. Cuideam 100 tonna, einnsean 1800 each-chumhachd. Chan eil e co-ionann na chumhachd. Nas àirde na IS-7, nach urrainn ach a bhualadh air an taobh. Ach an uairsin bidh thu a "draibheadh nas fhaide, agus tha" Lion "-3 a" nochdadh, cuideachd a "ruith uilebheist. Is e armachd aghaidh na slige 350 mm, tha turaidean 450 mm, le leathad taobh 300 mm aig leòidean, canan 150 mm aig 100 EL, no 175 mm aig 70 EL, no 210 aig 56 EL, no lannsair rocaid aig 400-mm. Cuideam tha 120 tunna, einnsean tha 2500 each-chumhachd.
  Tha, is e feachd uamhasach a tha seo.
  Tha Tank "Lion"-4 na shàr uilebheist eile. Is e 450 mm an armachd aghaidh a 'chòmhdaich, is e armachd aghaidh an turaid 500 mm. Tha taobhan an t-slige agus an turaid 400 mm claon. Canan 175-mm ann an 100 EL, canan 210-mm ann an 70 EL, lannsair rocaid 500-mm. Cuideam a 'chàr tha 150 tunna, an t-einnsean a tha 3500 each-chumhachd gas roth-uidheam. Bho astar fada bidh e a 'dol a-steach do na tancaichean gu lèir, a' gabhail a-steach an IS-7 agus an T-93 Ameireaganach. Agus chan urrainn eadhon gunnaichean nèibhi a dhol a-steach dha. Is e inneal cumhachdach a tha seo, agus le canan a bharrachd.
  Ach is e an Lev-5 eadhon nas cumhachdaiche rìgh nan tancaichean. Tha armachd aghaidh a 'chòmhlain 600 mm aig ceàrn de 45 ceum, tha an turaid 800 mm de thighead, tha na taobhan 550 mm aig ceàrn. Canan 210 mm ann an 100 EL, canan 300 mm ann an 70 EL, lannsair rocaid 600 mm. Is e cuideam an inneil 200 tonna, bidh an einnsean roth-uidheam gas a" toirt a-mach 5000 each-chumhachd. Do-ruigsinneach do cha mhòr a h-uile seòrsa de bhuill-airm, ach a-mhàin urchraichean àrd-chumhachd , gu sònraichte gunnaichean agus bomaichean mòra. Comasach air losgadh air longan-cogaidh agus luchd-giùlan phlèanaichean. Dìreach super tanca.
  Uill, ann an ùine ghoirid, tha rudeigin ri chluich. Tha Medvedev a" cur cuideam air Iapan.
  Ach tha e air a bhriseadh a-rithist.
  Bidh stiùiriche an FSB a" gairm agus ag ràdh:
  - Dmitry Anatolyevich, an toir thu co-labhairt do luchd-naidheachd?
  Thuirt Medvedev gu cinnteach:
  - Chan ann fhathast!
  - Carson?
  Fhreagair an ceann-suidhe an gnìomh:
  - Tha còir agam agallamhan a thoirt seachad no nach eil! Mar sin cho-dhùin mi gun a thoirt seachad fhathast!
  Thuirt stiùiriche an FSB:
  - Faodaidh tu a bhith socair airson a-nis! Cha tèid an t-agallamh air falbh! Ach seallaidh sinn airson àite eile!
  Thug Medvedev fa-near:
  - A h-uile duine, socraich sìos! Ma tha dad ann, tha am peinnsean coitcheann agad mòr! Faodaidh tu a bhith beò gun a bhith ag obair!
  Dh" fhaighnich stiùiriche an FSB le iongnadh:
  - Nach truagh dealachadh ri cumhachd cho mòr ?
  Fhreagair Medvedev gu h-onarach:
  - Tha e duilich, gu dearbh, ach tha neach a 'gèilleadh don rud do-sheachanta!
  Thill Medvedev dhan gheama a-rithist. Fhuair seann cheann-suidhe na dùthcha as motha agus as beairtiche de ghoireasan san t-saoghal an crochadh air mu dheireadh. Agus carson nach cluich thu mas urrainn dhaibh a dhèanamh às aonais an-dràsta. Ged a tha e na cheannard stàite an gnìomh.
  Ach ciamar as urrainn dhut am buaireadh a sheachnadh gus thu fhèin a ghearradh ann an gèam mar sin? Uill, ràinig saighdearan Gearmailteach Chukotka. Gu fortanach, tha gluasad uidheamachd sa gheama mòran nas fhasa na ann an da-rìribh. Agus tha iad a 'dol gu Sìona. Agus an sin chaidh iad gu cath ris na Seapanach. Gu dearbh, a 'cleachdadh a' chòd sgam, chuir Medvedev a-mach tancaichean Lev-5 agus thilg e iad an aghaidh samurai. Agus is e càraichean fìor chlas a tha seo.
  Mar a tha samurai air a mhilleadh. Ach fhathast chan e crìoch foirfeachd.
  Ach carson, gus am bi an Dàrna Cogadh seachad, nach eil e comasach an tanca Gearmailteach as truime "Luchag" a ruith tro na h-ìrean?
  Tha seo dha-rìribh na ath-sgaoileadh foirfeachd agus crùn na bòidhchead. Nas mionaidiche, dè as urrainn tachairt ma thig gigantomania air adhart.
  Thòisich Medvedev air na luchagan a chuir air falbh.
  Tanca na luchaige, tanca a tha dha-rìribh ann am meatailt, an tè as truime den fheadhainn a bha gu dearbh air an riochdachadh ann am meatailt, a dhràibheadh agus eadhon a" sabaid. Tha armachd aghaidh an "luchag" 150 mm aig bonn a 'chòmhlain, 200 mm air mullach a' chrann, 250 mm air aghaidh an turaid, agus 210 mm air na taobhan. Mar a chì sinn, tha an tanca, eadhon anns a 'chiad dreach aige, do-ruigsinneach dha na tancaichean sreathach Sobhietach air a' mhullach agus eadhon air an taobh. Cha b" urrainn don IS-2 agus SU-100 a dhol a-steach don tanca seo bho cheàrn sam bith. Is e dìreach an IS-7 a dh" fhaodadh duilgheadasan a chruthachadh don Maus agus sabaid an tanca seo. Ach nochd an IS-7 a-mhàin às deidh a 'chogaidh, agus cha deach e a-steach gu riochdachadh. Agus dh'fhaodadh na "luchagan" a bhith a 'sabaid air an aghaidh ann an 1943. Tha dà ghunna aig an tanca seo: baraille goirid 75 mm agus 128 mm 55 EL, comasach air a dhol a-steach do na tancaichean Sobhietach gu lèir ach a-mhàin an IS-7 ceann-air. A bharrachd air an sin, tha an IS-2 bho astar fada. Bha canan 150 mm ann cuideachd.
  "Luch" cuideam 188 tunna agus bha 1250 each-chumhachd einnsean, a tha fhathast nach eil gu leòr. Gu h-iomlan, is e an càr an tè as làidire airson an ùine aige, agus chan eil e co-ionann.
  Tha "luchag" -2 na charbad dealbhaidh. Nas foirfe. Anns an fhìor sgeulachd, bha còir aig a "chàr a bhith air a dhèanamh nas ìsle ann an sgàil-dhealbh agus nas aotroime. Ach anns a 'gheama, gu dearbh, dh'fhàs an càr nas foirfe, nas ìsle ann an sgàil-dhealbh, nas dlùithe ann an cruth, ach eadhon nas truime. Is e armachd aghaidh slige na luchaige 2 350 mm. Is e armachd aghaidh an turaid 450 millimeters. Taobhan 300 mm. Tha canain 75 mm de dh'fhaid le barraillean agus 150 mm 70 EL, no howitzer 210 mm, no lannsair rocaid 400 mm. Cuideam 200 tonna. Inneal roth-uidheam gas 2000 each-chumhachd.
  "Luch" - inneal cluich 3. Perfect cuideachd. Is e armachd aghaidh a 'chòmhlain 600 mm, tha an turaid 800 mm, tha na taobhan 550 mm. Gunnaichean 88 mm 100 EL, airson sabaid tancaichean nàmhaid, agus 210 mm 70 EL. No lannsair rocaid 550-mm. Is e cuideam an tanca 250 tonna, is e an einnsean roth-gas 4000 each-chumhachd. Tha an tanca cha mhòr do-ruigsinneach le cha mhòr a h-uile ball-airm, ach a-mhàin an fheadhainn as cumhachdaiche.
  Tha "luchag"-4 na mean-fhàs ùr de gigantomania agus nas adhartaiche. Tha armachd aghaidh an t-slige 1000 mm aig ceàrn 45 ceum, tha armachd aghaidh an turaid 1200 mm aig ceàrn. Tha na taobhan 850 mm claon. Armachd: canan 105 mm 10EL airson sabaid tancaichean nàmhaid agus gu leòr an aghaidh cha mhòr a h-uile seòrsa carbad. Armachd 300mm aig 70 EL, airson a bhith a" sgrios daingnichean agus gun fheum airson tancaichean. No an àite sin, lannsair rocaid 750-mm.
  Tha cuideam a 'charbaid 350 tunna, nach eil cho mòr airson a leithid armachd agus buill-airm. Chan urrainn eadhon gunnaichean bàta-cogaidh a dhol a-steach do charbad mar sin an ceann. Is e dìreach buille dìreach bho urchraichean mara cumhachdach no boma mòr as urrainn inneal mar sin a sgrios. Bho gach ceàrnaidh tha e do-ruigsinneach le tancaichean agus gunnaichean fèin-ghluasaid an Dàrna Cogaidh. Is e an einnsean roth-uidheam gas 6000 each-chumhachd.
  Uill, "luchag" -5 - an ìre as àirde san t-sreath seo. Is e armachd aghaidh aghaidh a" chabhsair 1600 mm aig ceàrn, tha aghaidh an turaid 2000 mm, tha na taobhan 1500 mm aig ceàrn.
  Canan 128-mm le 100 EL gus cuir an-aghaidh gach tanca, gu math gu leòr an aghaidh a h-uile branda a" toirt a-steach an IS-7 agus lannsair rocaid 900-mm. Tha gunnaichean eile neo-phractaigeach. Tha dusan gunna-inneal ann. Is e cuideam an tanca 500 tonna. Einnsean roth-uidheam gas de 10,000 each-chumhachd. Tha an càr, canaidh sinn, foirfeachd fhèin. Cha mhòr nach urrainn dad do bhualadh air an aghaidh. Super tanca...
  Ach, ma tha duine a 'smaoineachadh gu bheil e do-dhèanta a thighinn suas le rud sam bith nas fhuaire na "Luch"-5, chan eil seo idir fìor. Tha mac-meanmna ùghdaran geama math mun Dàrna Cogadh gun chrìoch.
  Mar eisimpleir, tha "Rat" ann cuideachd. Ann am fìor eachdraidh, tha an tanca seo a 'cumail a' chlàr airson meud am measg a h-uile carbad pròiseict, agus bha e eadhon air a riochdachadh gu ìre ann am meatailt.
  Tha armachd aghaidh 400 mm aig an tanca "Rat", agus tha an armachd taobh cuideachd beagan claon. Armachd: ceithir gunnaichean 210 mm, no aon ghunna 800 mm agus dà howitzers 150 mm, aon ghunna deug anti-itealain. Tha cuideam 2000 tonna, tha cumhachd iomlan de 10,000 each aig einnseanan dìosail.
  Tha tanca "Rat"-2 na mean-fhàs den charbad dealbhaidh le cruth nas adhartaiche. Aghaidh agus armachd sam bith de 800 mm, le ceàrn mòr de chlaonadh reusanta. Is e armachd aon ghunna 1000 mm agus ceithir howitzers 150 mm, sia-deug gunnaichean anti-itealain comasach air losgadh air targaidean talmhainn is adhair. Is e cuideam 3000 tonna, einnseanan roth-uidheam gas, is e cumhachd iomlan 20,000 each-chumhachd.
  "Rat" -3 - fiù 's nas cumhachdaiche agus adhartach inneal. Armachd 1200 - millimeters aig ceàrn. Armachd: aon canan 1250 mm agus sia howitzers 150 mm. Fichead gunna an-aghaidh itealain comasach air losgadh air targaidean adhair is talmhainn. Is e cuideam 4000 tonna, einnseanan roth-uidheam gas, is e cumhachd iomlan 35,000 each-chumhachd.
  Tha "Rat"-4 na inneal eadhon nas cumhachdaiche agus nas adhartaiche. Armachd 1600 mm aig ceàrn. Armachd - aon ghunna 1600-mm agus naoi howitzers 150-mm, còig air fhichead gunnaichean anti-itealain comasach air losgadh air targaidean adhair is talmhainn. Tha cuideam 5000 tunna, einnseanan roth-uidheam gas, leasaichte, cumhachd iomlan de 50,000 each-chumhachd.
  Is e "Rat" -5 an tanca as fhuaire. Armachd 2500 millimeters air gach taobh. Armachd: aon ghunna 2500 mm. Agus còig-deug howitzers 150-mm. Dà fhichead gunna anti-itealain comasach air losgadh air targaidean adhair is talmhainn. Cuideam 10,000 tunna. Reactair niùclasach mar einnsean, cumhachd thairis air 100,000 each-chumhachd.
  Is e an tanca dha-rìribh an fheadhainn as fhuaire sa gheama. Agus a thaobh cuideam agus feartan eile.
  Uill, faodaidh tu earbsa a dhèanamh ann an stoirm Tokyo gu "Rat"-5. Fìor, tha e cho daor gum feum thu an còd sgam a ruith grunn thursan.
  Ach san fharsaingeachd, faodaidh Medvedev a bhith toilichte. Chluich e gu math.
  Agus mu dheireadh choimhead mi "Rat" -5 ann an da-rìribh. Mar a chluicheas tu gu mì-onarach math.
  Ach an uairsin ghairm iad Medvedev a-rithist.
  An turas seo is e Siluanov a" chiad leas-phrìomhaire agus prìomhaire an gnìomh.
  Thuirt e le guth brònach:
  - Chaill sinn Dmitry Anatolyevich! Chaidh cha mhòr a h-uile baileat a chunntadh mu thràth!
  Thuirt Medvedev gu seòlta:
  - Tha e nas fheàrr a bhith a 'call math na bhith a' buannachadh gu dona!
  Chuir e iongnadh air Siluanov:
  - Ciamar a tha seo comasach?
  Mhìnich Medvedev:
  - Nam biodh Vitaliy Klitschko air a thaghadh mar àrd-bhàillidh Kyiv airson a" chiad uair, cha bhiodh e air tilleadh chun fhàinne. An àite sàr churaidh, bhiodh an àrd-bhàillidh na stoc gàire!
  Dh" aontaich Siluanov le seo:
  - Tha, tha thu ceart, Dmitry Anatolyevich! Bha buannachd aig Klitschko a chall... Ach gu mì-fhortanach cha robh sgeul air a leithid de bhuannachd agad!
  Sheinn Medvedev mar fhreagairt:
  - Tha mi saor, mar eun anns na speuran,
  Tha mi saor, às deidh dhomh dìochuimhneachadh dè tha eagal a" ciallachadh ...
  Tha mi cho saor ris a" ghaoith
  Tha mi saor ann an da-rìribh, chan ann ann am bruadar!
  Thuirt Siluanov:
  - Tha, chan eil annad ach bàrd Dmitry Anatolyevich! Faodaidh aon rannan a sgrìobhadh mu do dheidhinn!
  Fhreagair Medvedev gu dona:
  - Ann an suidheachadh sam bith, a-nis is urrainn dhomh an rud as fheàrr leam a dhèanamh gu socair - cluich geamannan coimpiutair! Agus roimhe sin, airson fichead bliadhna a-nis cha b" urrainn dhomh seo a phàigheadh ach ann an deiseachan agus toiseachadh!
  Dh'èigh Siluanov gu dona:
  - Ann an geamannan?
  Dhearbh Medvedev:
  - Dìreach geamannan! Agus bhiodh e feumail dhut sgrùdadh a dhèanamh air ro-innleachd armachd-eaconamach!
  Thuirt am Prìomh Leas-Phrìomhaire gu deònach:
  - Is fheàrr leam cleachdadh!
  Rinn Medvedev sgadan mar fhreagairt:
  - Tha an droch fhìrinn air a mhilleadh, faodaidh e do dhràibheadh gu seòlta!
  Fhreagair Siluanov gu fuar:
  - A bheil thu airson teicheadh bho fhìrinn le saoghal nan geamannan? Moladh!
  Bha ìoranas ann am briathran a" phrìomhaire an gnìomh.
  Thuirt Medvedev:
  - Leig leam rionnag gaisgeach na Ruis a chrochadh dhutsa cuideachd!
  Chomhairlich Siluanov:
  - Croch thu fein, a Cheann-suidhe !
  Rinn Medvedev gàire agus fhreagair e:
  - Is dòcha gur e deagh bheachd a tha seo! Rud eile, cha deach Putin a bhuileachadh ach às deidh bàs!
  Fhreagair am Prìomhaire an gnìomh:
  - Tapadh leibh, a Cheann-suidhe!
  Lean Medvedev air adhart gu ceòlmhor:
  - Airson sùilean falamh gòrach ...
  Sheinn Siluanov còmhla:
  - Leis gu bheil a h-uile dad comasach ...
  Chrìochnaich Medvedev:
  - Ach chan urrainn dhut a bhith beò!
  Fhreagair am Prìomhaire an gnìomh:
  - Gu dona ge-tà, is coltaiche gun toir iad air falbh mi! Tha e coltach gum feum sinn sgrìobadh!
  Fhreagair Medvedev gu fuar:
  - Tha mòran àiteachan air an Talamh!
  Chrath Siluanov agus rinn e gàire:
  - Ann goirid, a Cheann-suidhe, gheall thu dhomh rionnag ghaisgeach !
  Dh'èigh Medvedev aig mullach a sgamhanan:
  - Ullaich òrdugh!
  Thug iad leotha pàipear duais eile. Like, sgrìobh an ceann-suidhe an gnìomh.
  Aig an aon àm, thug Medvedev i do ghrunn dhaoine. Tha fios againne!
  Eh, tha e gu math fadalach mu thràth, agus tha ceann-suidhe an gnìomh na Ruis air tuiteam na chadal.
  Bha e a" bruadar mu eachdraidh eile. Tha arm an Tsarist, air a stiùireadh le Kuropatkin, a' sabaid airson Port Artair a shaoradh. Ach nochd Medvedev fhèin air inneal-fuadain sabaid, le lasers agus sligean thermoquark meud sìol crom-lus, ach cho marbhtach "s a thuit na bomaichean air Hiroshima.
  Agus ciamar as urrainn dha Medvedev sabaid an aghaidh nan Iapanach leis an robot sabaid aige? Mar a chaidh samurai a reubadh às a chèile, leis na mìltean. Agus mar a thàinig lasers agus blasters gu feum.
  Agus mharbh iad na Seapanach, gu sònraichte mharbh iad iad. Agus shàbhail e na phìosan e. Agus rinn e sgrios air na h-ìrean aca.
  Fhuair Medvedev, a chaill a rìgh-chathair, toileachas anns a 'bhlàr. Bidh e a 'gearradh sìos na samurai sin a bha ag iarraidh an rìgh-chathair rìoghail naomh a chrathadh.
  Ach a bheil e gu math dona, canaidh sinn gu fìrinneach, leis an fhìrinn innse, bha e fon Tsar?
  Gun deònaicheadh Dia a leithid de thsar ri Nicholas II a thoirt do gach dùthaich. Tha seo na fhìor eisimpleir de riaghladair tuigseach, agus aig an aon àm neach inntleachdail.
  Tha e duilich gun do leig a leithid de neo-thoileachas ri Kuropatkin sìos e. Agus a-nis tha Medvedev air na Seapanach a ghabhail os làimh. Agus buailidh sinn iad. Agus tha e glè dhoirbh a bhith a" dèanamh seo.
  Agus bidh sailean laser a" gearradh sìos samurai leis na mìltean. Beagan mhionaidean eile de chogadh, agus
  Chan eil arm Iapanach ann.
  Dè dh" ith na daoine-uaisle samurai? Agus a-nis is dòcha gun urrainn dhuinn faighinn gu obair air na soithichean agad.
  Thog Medvedev an inneal-fuadain sabaid dhan adhar agus ruith e gu suidheachadh cabhlach Togolese. Dè as urrainn dha a dhèanamh leis an ridire Ruiseanach?
  Agus seo cho luath sa bhios inneal-fuadain thermoquark a" luachadh. A-nis tha e mu thràth os cionn na mara. 'S gun cuir sinn fodha cabhlach Togo. Gearr armadillos, cruisers, agus creutairean beò eile.
  Mar seo... Dè ma leigeas sinn cuideachd boma beag thermoquark?
  Agus tha an gaisgeach ùr ga trèigsinn. Tha tonn ag èirigh, agus a' dol fodha air longan tìr na grèine.
  Tha Medvedev ag èigheach aig mullach a sgamhanan:
  - Airson an Ruis Nicholas,
  Reubaidh mi na Seapanach gu lèir nam pìosan!
  Agus a-rithist, tha ceann-suidhe gnìomhach na Ruis a 'dol a-steach gu ecstasy.
  Tha e math a bhith a" sabaid le leithid de robot.
  Bàthaidh sinn an samurai agad fhèin... Agus cha bhi Tsushima ann, cha bhi dad aig na Seapanach ri sabaid.
  Tha na bàtaichean samurai mu dheireadh a" dol fodha mu thràth. Abair buaidh a tha seo!
  Ach tha fhathast pàirtean de thìr na grèine ag èirigh a tha a" bacadh Port Artair. Feumaidh sinn dèiligeadh riutha gu fìor. Gus fuasgladh fhaighinn air a h-uile neach-dùbhlain aig ìmpireachd Tsar Nicholas.
  Tha Medvedev a" seinn gu sunndach:
  - Agus dh'itealaich an samurai gu làr,
  Fo chuideam stàilinn agus teine!
  Agus sgriosamaid na saighdearan a thug ionnsaigh air Port Artair. Thachair e dha-rìribh gun do thuit daingneach cumhachdach. Agus fhuair an Ruis slap san aghaidh. Agus as cudromaiche buileach, bha e na bu mhiosa na Cogadh a 'Chrimea. An sin, chaill ìmpireachd an Tsar Nicholas II gu co-bhanntachd Shasainn, an Fhraing, an Tuirc, agus Rìoghachd Sardinia. Agus chaill i le urram. Agus seo cuid de Iapan, nach robh duine air a mheas mar fhìor cho-fharpaiseach.
  Na leig leis an Ruis irioslachd a chumail. Is dòcha gur e seo as coireach gun do dh" fhosgail Stalin, a bha cho faiceallach agus cho cuingealaichte ann am poileasaidh cèin, dàrna aghaidh san Ear Chèin an aghaidh Iapan. Gu dearbh, chuir an samurai cus nàire air an Ruis Tsarist.
  Airson seo, sgrios iad le bomaichean beaga thermoquark agus losgadh iad le lasers.
  Gus nach bi mi airson a" chùis a dhèanamh air an Ruis! O, deònaich Dia gum bi Zelensky na rìgh soirbheachail.
  A-rithist, tha Ruiseanaich agus Ukrainians aonaichte, agus a dh'aithghearr thig Belarusians còmhla riutha.
  Agus bidh trianaid de Slavs ann!
  Chrìochnaich Medvedev na Seapanach faisg air Port Artair, agus mharcaich e air... Rinn an Ruis a' chùis air Iapan. Thug i gu Korea, Manchuria, na h-Eileanan Kuril agus Taiwan. Thug i cuideachd air na Seapanach airgead-dìolaidh mòr a phàigheadh.
  Neartaich an Tsar Nicholas II a shuidheachadh; cha do nochd ar-a-mach agus smaoineachadh neo-riatanach.
  Lean an Ruis Tsarist a 'gluasad thairis air Sìona. Agus a leudachadh anns an taobh an ear.
  Ach bha a 'Ghearmailt Kaiser, a dh' aindeoin gu robh a 'Ghearmailt Tsarist a' fàs na cumhachd mòr agus a 'fàs eadhon nas luaithe agus nas motha na ann an eachdraidh fhìor, fhathast air adhart agus chaidh e a-steach don Chiad Chogadh.
  Tha, air dà thaobh.
  Uill, a-nis tha Medvedev air gabhail ris an obair gus na Gearmailtich a sgrios. Chan eil adhbhar sam bith aca oilbheum a thoirt don Tsar-Athair.
  Agus mar a bhuaileas e nàimhdean le lasers. Agus buailidh sinn iad ann am Prussia an Ear mar doineann. Bidh Medvedev a" losgadh air saighdearan Gearmailteach a" cleachdadh lasers agus sailean lùth grabhataidh.
  Aig an aon àm, nochd na caileagan. Gu dearbh, ann am bikini. Alenka agus Natasha. Agus leig leis na Krauts sgoltadh le slatan-solais.
  Seadh, Tsar Nicholas the Great, cha robh na Nadsaidhean a-riamh a" bruadar air a leithid. Dè tha iad a" dealbhadh nad aghaidh, athraichean?
  Bidh Medvedev a 'seinn gu làidir:
  - Melons, watermelons, bunan cruithneachd,
  Tìr bheairteach, beairteach ...
  Agus tha e na shuidhe air an rìgh-chathair ann an St Petersburg,
  Athair Tsar Nicholas!
  Chaidh an ceann-latha tòiseachaidh a chuir dheth tràth. Agus chaidh Medvedev fhàgail gu tur leis na h-innealan aige fhèin. Mar, fhad 'sa tha thu a' dèanamh a-mach leis an leanabh.
  Thug Medvedev cuideachd seachad an dèidh làimhe Andropov rionnag Gaisgeach na Ruis. A bu chòir a bhith air a dhèanamh nas tràithe, is dòcha. Agus chuir e a-mach òrdugh air togail carragh-cuimhne do Andropov.
  Aig an aon àm, chuir an ceann-suidhe an gnìomh cuideachd air ais Yezhov agus Yagoda. Carson a sheasas tu air deas-ghnàth an seo?
  An uairsin stèidhich e òrdugh ùr air ainmeachadh às deidh Bobby Fischer. Ach chan urrainn dhut dad a ràdh gu robh e na dheagh chluicheadair tàileasg. Agus chan e a-mhàin sgoinneil, ach cuideachd uamhasach. Bha e airson a bhith os cionn a h-uile duine chan ann a-mhàin ann an tàileasg.
  Agus cuideachd trì ìrean: umha, airgead agus òr!
  Agus gu dearbh, an toiseach, thug Dmitry Medvedev an òrdugh seo dha: Garry Kasparov, Anatoly Karpov agus ... na bràithrean Klitschko!
  Agus aig an aon àm, stèidhich Dmitry Medvedev Òrdugh Vladimir Klitschko. Cuideachd gluasad inntinneach. Trì ìrean: umha, airgead, òr.
  Agus an uairsin tha Òrdugh Svyatogor ann, fuasgladh sgoinneil.
  Medvedev stiùir agus pedals. Agus tha e ag innleachdach seo a-rithist. Is e mathan a tha seo. Math dha gach mathain.
  Agus tha beachdan ùra aige. Mar eisimpleir, thoir càr ùr dha gach Ruiseanach.
  Anns an eadar-ama, falbh agus cluich air a 'choimpiutair. Na bha Medvedev ag iarraidh a 'mhòr-chuid de na h-uile. Mar sin tha e a-nis air ro-innleachd ùr a thionndadh air. Cogadh de dhiofar ìrean. Is e seo a bha an ceann-suidhe, eadhon am fear a bh" ann roimhe, airson cluich mu dheidhinn.
  Tòisichidh tu le còignear luchd-obrach agus mìle aonad gach fear: gual, iarann, clachan, ola, biadh, òr.
  Agus an toiseach togaidh sinn ionad coimhearsnachd gus luchd-obrach ùr a thoirt gu buil. An uairsin, tòisichidh tu a 'leasachadh mhèinnean agus àiteachas.
  An toiseach, gu dearbh, biadh fhaighinn gus an luchd-obrach a ghnàthachadh nas fheàrr.
  Tha an coimpiutair as cumhachdaiche, as ùire aig Medvedev. Agus faodaidh tu tòrr aonadan a chuir a-mach.
  Bidh thu a" togail dhut fhèin baile-mòr agus ionadan malairt ùra. Tha airgead, gu dearbh, na dhuilgheadas an toiseach. Gus an tog thu mint, margaidh, acadamaidh saidheansan, agus mar sin air adhart.
  Ach tha fios aig Medvedev air dòigh uile-choitcheann airson beairteas fhaighinn. Fastadh barrachd luchd-obrach àiteachais agus ceannaich goireasan airson arain. Tha a" mhargaidh gu math saor airson a thogail. Agus an uairsin shàbhail thu, cheannaich thu acadamaidh, thog thu muileann-sàbhaidh, agus rinn thu mèinnean ùra. Agus an uairsin barrachd... Agus bha òr a' sruthadh - an toradh as daoire. Gu sònraichte nuair a rinn am mint. Agus an uairsin bidh e comasach na tobraichean a leasachadh. Seo mar a tha airgead a" sruthadh tòrr a bharrachd spòrs. Faodar a chleachdadh airson leasachadh. Sàibh ùra, innealan àiteachais ùra, ath-ghlacadh fearainn, rannsachadh todhair. Seòrsa ùr de chrann...
  Next, a 'doimhneachadh na tobraichean agus a' pumpadh a-steach luchd-obrach ùr. Tuathanasan ùra. Riochdachadh feòil. Togail thaighean. Gu taighean dotairean, poileis, tobraichean, margaidhean, ailtirean, luchd-smàlaidh. Agus mar sin air adhart... Cruinneachadh chìsean. Leasachaidhean ùra ann am mèinneadh òir. Agus leasachadh àite ùr agus togalaichean obrach.
  Agus tha barrachd is barrachd airgid ann mu thràth... Tha còrr ann agus faodaidh tu tòiseachadh air taigh-feachd a thogail.
  Tha an geama inntinneach agus dùbhlanach. Tha am baile-mòr a" fàs. Chan eil cogadh ann fhathast. An seo faodaidh tu àm sìthe a stèidheachadh, agus nàmhaid nas laige a thaghadh... Gu dearbh, tha Medvedev fhathast a" cruinneachadh neart ann an ro-innleachd armachd-eaconamach.
  Tha an acadamaidh armachd air a thogail. Agus tòisichidh tu air saighdearan a chruthachadh. Eachraidh, saighdearan-coise, lasraichean-losgaidh, mortaran, agus feachdan eile. Gu dearbh , làmhachas. No eadhon a-rithist, le bhith a 'leasachadh tobraichean a' phlannt tanca. Tha a 'chiad chàraichean, gu dearbh, aotrom agus prìomhadail, ach faodaidh iad a bhith air an stiùireadh.
  Medvedev air a ghiùlan air falbh.
  Dh'ith an geama an ceann-suidhe. Bidh thu a" togail barrachd is barrachd thaighean ùra dhut fhèin. Nam measg tha sgoil sgrìobhadairean, leabharlann, agus fèisdeas aig diofar ìrean. Biodh e luchd-ciùil, dannsairean, jugglers, cluicheadairean senet, sùthan. No casino eile.
  Agus, gu dearbh, teampaill gu diofar dhiathan.
  Tha, tha mòran chreideamhan eadar-dhealaichte anns an ìmpireachd. Tha e nas fheàrr diofar teampaill a thogail.
  Agus an seo tha a h-uile dad eadar-dhealaichte. Agus mosg, eaglaisean, taighean adhraidh, teampaill Bùdachais, stupas, diathan pàganach.
  Tha, misean beairteach. Bidh thu cuideachd a" togail dhrochaidean nuair a thèid thu tarsainn air an abhainn.
  Tha tòrr obair ann. Cuideachd cuir air dòigh fèisean airson diofar chreideamhan gus nach bi na diathan oilbheumach.
  Agus mar sin air adhart gun bhriseadh sam bith. Agus tha obair aig an Acadamaidh Saidheans a" dol air adhart, a-nis aon leasachadh, an uairsin fear eile. An dàrna cuid leigheas an aghaidh creimich no biastagan - ge bith dè a leasaicheas àiteachas, nochdaidh tractaran.
  Agus tha eadhon na Diathan a 'cur deagh fhogharan. Mar sin faodaidh tu tancaichean agus factaraidhean itealain a dhràibheadh. A" tòiseachadh le plèanaichean aotrom, faodaidh tu bomairean atamach a ruighinn. Agus tha an àireamh de dh'aonadan a 'sìor fhàs. Tha e mu thràth air ceud mìle a ruighinn.
  Medvedev a 'cluich agus a' brosnachadh teicneòlasan ùra. Gun eagal fhathast. Chan fheum thu a bhith a 'sabaid, faodaidh tu clàr-amais beairteas agus cultar àrdachadh dha do dhaoine. Agus tha seo cudromach cuideachd. Ach tha airgead agus goireasan gu leòr ann a-nis.
  Is e an rud a tha eadhon nas fheàrr mun gheama nach eil na tobraichean a" fàs sgìth. Faodaidh tu goireasan a tharraing gu bràth.
  Agus tog bailtean-mòra ùra air a" mhapa... No fiù 's gabh pàirt ann am pioramaid no iongnadh eile den t-saoghal.
  Tha Medvedev cuideachd a" maistreadh taigh-feachd ùr. Fìor, tha am pailteas de shaighdearan a 'lùghdachadh clàr-amais beairteas. Seo, gu dearbh, far a bheil an duilgheadas ag èirigh. Ach airson a-nis chan eil duine ann airson sabaid leis... Ach faodar teicneòlasan ùra a thoirt a-steach gus tancaichean agus plèanaichean a dhèanamh nas luaithe. Agus thoir suas na bomairean trom.
  Ach, carson nach eil, le tancaichean meadhanach mar-thà, gun a bhith a" glacadh an nàmhaid aig ìre nam Meadhan Aoisean?
  Agus Medvedev, an dèidh a 'dèanamh barrachd tancaichean agus aig an aon àm a' leasachadh an crìochan, gu luath a 'toirt ionnsaigh air an dùthaich ri thaobh.
  Agus cuideachd plèanaichean bho shuas. Agus bomamaid an nàmhaid le ar n-uile neart. Tha thu a" frasadh napalm air.
  Agus chan e geama a th" ann a rèir nan riaghailtean.
  Chòrd Medvedev ri sgrios a 'bhaile meadhan-aoiseil. Agus an uairsin an dùthaich gu lèir leis an arm prìomhadail aice. Chòrd e ris agus bhuannaich e, ged a fhuair na plèanaichean agus na tancaichean aige beagan milleadh. Seo mar a thionndaidh an greim gu math furasta. Agus an uairsin a-rithist bidh thu a" togail baile-mòr air an fhearann a chaidh a cheannsachadh ...
  Agus tha na tancaichean agad trom mu thràth. Tha e comasach an dà chuid dìon an-aghaidh niùclasach agus armachd gnìomhach a cheangal.
  Bha Medvedev mar-thà air a bhith a 'cluich airson deich uairean a thìde agus bha a shùilean sgìth agus thòisich e a' cumail ri chèile. Thuit an ceann-suidhe an gnìomh na chadal.
  An toiseach, bha Medvedev a 'snìomh mun cuairt ann an rudeigin neo-shoilleir. Ach cha do mhair e fada. Agus an uairsin chaidh an tanca T-95 ultra-ùr-nodha suas am bruthach. Bha e mu thràth anmoch as t-fhoghar, agus bha frasan uisge a" bualadh air an armachd.
  Thuirt Medvedev:
  - An latha cinnteach den bhlàr airson Mount Vysokaya! A" bheinn sin a tha na iuchair airson dìon iomlan Port Artair. Is e an-diugh dìreach 21 Samhain, no Dùbhlachd 4 a rèir an stoidhle ùr. - Bhuail an t-àrd-ollamh gu fiadhaich an armachd aige le a dhòrn agus dh'èigh e. - Ach cha tèid Vysokaya Mountain a ghlacadh! Bidh sguadron a" Chuain Shèimh beò!
  Cha mhòr nach do ghlac na Seapan Beinn Vysokaya. Shnàig iad a-steach mar sheangan, nan sruthan tiugh bho gach taobh. Dh'fhosgail an T-95 teine le canan teine luath 152-mm.
  Bhrùth Alenka am putan luing gàirdeachais, agus bhuail an canan fèin-ghluasadach na Seapanach mar ghunna anti-itealain. Chuir sligean cumhachdach de spreadhadh spreadhaidh às na ceudan de Iapanach le aon dhealbh.
  Loisg Natasha, an uair sin, bho ochd gunnaichean inneal trom. Agus b" fheàrr leam cuideachd joystick a chleachdadh.
  Chuir Medvedev an tanca air falbh, dhìrich an t-supermachine gu misneachail na leòidean cas, agus bhrùth na slighean gaisgich Land of the Rising Sun.
  Rinn Margarita feadan agus thuirt i:
  - Tha sinn a 'dèanamh eachdraidh!
  Dhaingnich an ceann-suidhe an gnìomh gu feargach:
  - Gu cinnteach! Cha leig sinn ann an suidheachadh sam bith cead a thoirt dha Port Artair a bhith air a ghèilleadh!
  Loisg Alenka, a" losgadh le gunna, fichead cuairt sa mhionaid, a" spùtadh a-mach projectile le barrachd cumhachd millteach le cuideam leth-cheud cileagram. Ann an aon mhionaid, spreadh tunna de mheatailt agus stuth-spreadhaidh gu mionaideach.
  Agus bhuail an nighean gu fìor cheart.
  Agus gunnaichean-inneal, gach fear a" losgadh còig mìle cuairt sa mhionaid. No dà fhichead mìle peilear mòr, thar ùine ghoirid. Agus ciamar a ghabh iad ris an samurai? Mar a thòisich iad air am brùthadh.
  Sheinn Alenka eadhon:
  - Agus chaidh an treud nàmhaid gu làr, fo chuideam stàilinn agus luaidhe!
  Bha an tanca Ruiseanach ag obair gu làidir. An seo gheàrr e sìos mìle Seapanach, seo an dàrna fear. A 'toirt air falbh iad ann an sreathan.
  Rinn Natasha gàire agus sheinn i:
  - Air son glòire Rus' ! Na dìochuimhnich sinn an Fatherland gu bràth!
  Agus a-rithist bidh e a" losgadh bho ghunnaichean inneal marbhtach. Agus tha na mìltean de Iapanach nan laighe marbh.
  Ghabh Medvedev e agus rinn e sgios:
  - Tsar Nicholas! Bidh tu air leth math.
  Agus brisidh sinn an samurai neo-chrìochnaichte fo na bratagan.
  Thug Margarita fa-near gu loidsigeach:
  - Dh'fhaodadh gur e Nicholas II am fear as motha de na tsars. Bha a h-uile cothrom aige Sìona a dhèanamh na mòr-roinn Ruiseanach - An Ruis Bhuidhe!
  Bhuail Medvedev air an samurai, ruith e thairis orra mar bhratagan, agus thuirt e:
  - Biodh e mar sin!
  Shell an dèidh slige sgèith a-mach. Dh" fhàs iad mar leth-chùis, a" feumachdainn mòran nas lugha de lùth na an fhìor àrdachadh ann an dadaman is moileciuilean.
  Alenka, a" putadh na putanan gàirdeachais le a corragan gràsmhor, dh"èigh e eadhon:
  - Ann an ainm an tsars Ruiseanach!
  . CAIBIDIL Àir. 6.
  Bha an gunna a" reubadh agus a" beucaich. Ged nach robh e cho àrd, ach cho muffled, bha e comasach bruidhinn.
  Dh"fhaighnich Margarita don cheann-suidhe an gnìomh:
  - Dè, tha àireamh nan sligean gun chrìoch?
  Fhreagair Medvedev:
  - Chan fheum quasi-stuth mòran lùth airson a chruthachadh. Agus tha lìonadh reactair thermonuclear le uisge cho furasta ri bhith a" rùsgadh piorran!
  Feadan Margarita:
  - Tha, tha seo sgoinneil! Faodaidh tu reòiteag seoclaid a dhèanamh san dòigh seo cuideachd!
  Chuir Medvedev an aghaidh le osna:
  - Chan eil fhathast, ach gu math luath, tha! Tha e duilich nach eil sinn a" faighinn ach leth-chùis gu ruige seo!
  Thuirt Alenka, a" putadh na putanan luing gàirdeachais le a corragan rùisgte, a" gàireachdainn le fiaclan mòra tìgear, ag ràdh:
  - Tha an comas seo airson stuth a chruthachadh cuideachd leth-dhiadhaidh!
  Rinn Medvedev gàire. Bha na bu lugha agus na bu lugha de Sheapanach timcheall na beinne, agus barrachd is barrachd chorp. Dh'fheuch an samurai ri losgadh air an tanca, ach gu dìomhain. Bhreab na sligean far an armachd mar bhoinnean uisge.
  Thuirt an ceann-suidhe an gnìomh:
  - Agus tha an duine air a chruthachadh ann an iomhaigh agus ann an coslas Dhe.
  Thuirt Alenka, a" losgadh shligean marbhtach:
  - Ma tha e fhathast air a chruthachadh. Is dòcha gur e sinne daoine an neach as tuigseach, as làidire agus as cumhachdaiche sa chruinne-cè!
  Mhol Medvedev gu loidsigeach:
  - Nas motha a tha riatanach tha daingneachadh daonnachd! Bu chòir dhuinn aonachadh! An uairsin cha bhi fios againn air bròn agus a 'chùis!
  Thuirt Natasha le misneachd:
  - Tha Ìmpireachd an Tsarist comasach air a h-uile duine aonachadh! Agus aonaich a h-uile duine, gun eisgeachd, gu monolith!
  Agus loisg an nighean gunnaichean-inneal a-rithist. A" faighinn thairis air na Seapanach a" feuchainn ri dhol a-steach bhon taobh chlì. Cha do rinn na grenades cron air an tanca T-95. Agus bha na gunnaichean, cuideachd bho astar, an dara cuid gan ionndrainn, no bha an sligean neo-èifeachdach. A bharrachd air an sin, chan eil armachd tollaidh armachd ann an dùthaich sam bith air an t-saoghal. Agus chan urrainn dhut a dhol a-steach do tanca mar sin cho furasta. Tha an dìon aige aig ìre àrd.
  Agus bidh na gunnaichean-inneal a" gearradh sìos agus na sligean air an sguabadh air falbh. Agus bidh iad a 'dèanamh a h-uile càil gu sònraichte, agus gu math marbhtach.
  Rinn Natasha gàire agus thuirt i:
  - Bidh mòran Iapanach a dhìth!
  Dh" aontaich Alenka le seo:
  - Mòran!
  Agus las i a sùilean saphir. Agus tha uimhir de rudan eadar-dhealaichte mun nighean seo, fìor chrìochnaiche.
  Tha na gaisgich a' losgadh. Agus fuil samurai. Dà fhichead mìle peilear agus tunna de shligean gach mionaid, is e feachd millteach mòr a tha seo.
  notaichean Natasha:
  - Tha sinn nar gaisgich a tha a" fulang bàs mòr!
  Dh" aontaich Alenka le seo:
  - Agus chan e dìreach bàs, ach stòr cumhachd anns a 'chruinne-cè gu lèir!
  Thuirt Margarita gu ciallach:
  - Ma bheir an Ruis Tsarist buaidh air an t-saoghal gu lèir, an uairsin thig a h-uile cogadh ann an eachdraidh mac an duine gu crìch uair is uair!
  Dh'aontaich Medvedev:
  - Gu dearbh leanabh! Chan fheum duine cogaidhean! Ach feumaidh daonnachd a bhith aonaichte!
  Rinn Natasha sgàineadh le toileachas panther a "marbhadh tarbh:
  - Nuair a tha sinn aonaichte, tha sinn do-chreidsinneach!
  Agus leig i a-mach sradagan bho a sùilean! Seo an nighean! Tha lasraichean teine ann, agus deigh agus stàilinn.
  Ach a-nis tha na Seapanaich mu dheireadh a" bàsachadh. Agus chan eil duine eile ann airson stoirm a chuir air a" bheinn. Dh'fhuirich còrr is leth-cheud mìle gaisgeach a chaidh a mharbhadh bho Land of the Rising Sun fo Mount Vysokaya.
  Tha am blàr seachad.
  Ghabh an ceathrar àite air cnoc, agus thuirt Medvedev:
  "B" fheàrr dhuinn gun a bhith a" bruidhinn ris a" ghearastan an-dràsta." San fharsaingeachd, dè a tha sinn a" dol a dhèanamh?
  Mhol Alenka:
  - Tha mòran Iapanach ann fhathast. Dèanamaid sgrios air arm Nogi gu lèir.
  Dh" aontaich Margarita le seo:
  - Sin e! Cuiridh sinn às do na samurai gu lèir! Agus bidh e sgoinneil!
  Rinn Medvedev gàire agus thuirt e:
  - Agus faodaidh an tanca againn cuideachd snàmh fo uisge agus sligean teine. Nach cuir sinn fodha cabhlach Iapanach!
  Ghabh Natasha a-steach le toileachas:
  - Sin e! Tha sin ceart, gabhamaid agus cuir às do na samurai gu lèir aig muir.
  Bha an sguadron Iapanach dìreach air tòiseachadh air an ath ionnsaigh bomaidh aca. Bha sligean ag itealaich, nam measg gunnaichean bho aon-deug agus dusan òirleach. Agus tha seo, chì thu, trom.
  Ruith an tanca a dh"ionnsaigh an oirthir. Thuirt Alenka, a" cnagadh a corragan air corp a" chàir:
  - Ceart gu leòr, chun na mara. Ach ciamar a b" urrainn dhuinn an iomairt a thoirt dha na Seapanach air tìr?
  Chuimhnich Margarita, aig an robh beagan eòlais mun chogadh:
  - Bha gunnaichean inneal againn, agus bha an raidhfil Mosin tòrr nas earbsaiche agus nas èifeachdaiche na an tè Iapanach. Agus mura robh a h-uile càil ag obair a-mach aig muir, an uairsin air tìr cha robh cothrom sam bith aig na samurai!
  Ghluais Alenka gu feargach a cas-rùisgte air an làr agus rinn i gàire:
  - Bhreith ! Bealltainn trivial!
  Mhol Natasha:
  - Bidh sinn a 'crochadh a h-uile duine!
  Chaidh an tanca dhan uisge. Bho na taobhan nochd propellers a bha a 'cumail smachd air an inneal. Seo a" chiad targaid: inneal-sgrios Iapanach. Bhrùth Natasha na putanan joystick le a corragan tana.
  Agus bhuail an t-slige air fìor bhonn na luinge le feachd mharbhtach. Thionndaidh e an armachd mun cuairt.
  Fhuair an sgriosadair slige eile. Bhrùth Natasha a ladhar a-rithist.
  Agus an uairsin bidh na Seapanach a 'bàthadh.
  Rinn Alenka gàire:
  - Gabhamaid mu seach a' bàthadh ! Chan eil gunnaichean inneal gu math èifeachdach fon uisge!
  Agus bhrùth an nighean an luing gàirdeachais, an turas seo a" cur slige a-steach gu bonn an sgriosadair.
  Fhreagair Margarita le gàire:
  - Uill, tha boireannaich againn!
  Chuir Natasha slige a-rithist agus dh" èigh i:
  - Ann an ainm Rus', biodh buaidh!
  Chuir Alenka a-mach na sligean. Gheàrr i bonn bàta Land of the Rising Sun fosgailte agus mhothaich i:
  - Ach, cha robh cumhachd an tsarist anns an Ruis cho dona ris a" phropaganda a chaidh a ràdh.
  Dh"aontaich Margarita le seo agus bhruidhinn i gu toileach, gu h-àraidh leis nach robh dad aige ri dhèanamh idir.
  - Fo Tsar Nicholas II, thug an Ruis a-steach inbhe òir an airgid. Thàinig airgead na h-ìmpireachd gu bhith mar an fheadhainn as seasmhaiche agus as seasmhaiche san t-saoghal. Dh'fhuirich prìsean cha mhòr gun atharrachadh cuideachd. Agus fo Tsar Nicholas, am pàigheadh a ràinig trithead 's a seachd rubles mìos. Gu dearbh, tha an Ruis air fàs gu bhith mar aon de na prìomh dhùthchannan san t-saoghal a thaobh inbhean bith-beò. Thàinig toradh gnìomhachais gu bhith na cheathramh àite san t-saoghal.
  Dmitry Anatolyevich Medvedev an dèidh cadal, thòisich a 'cluich air a' choimpiutair. Anns a 'chùis seo, bha e ga ghearradh fhèin gus leantainn air adhart leis an ro-innleachd. Rinn an cumhachd neartaichte glacaidhean. Thilg ceann-suidhe an gnìomh na Ruis tancaichean gu cath.
  Agus trom.
  Tha e fhathast na gheama math. Ghluais mi beagan e agus fhuair mi tancaichean nas truime na ceud tunna. Nuair a bha e na cheann-suidhe, Medvedev ag iarraidh a leasachadh tancaichean nas truime na ceud tunna. Ach cha tug Putin seachad an uairsin. Ach bha am beachd a" coimhead tàmailteach. Carbadan fìor throm. Agus sia seòrsaichean de chàraichean. Còrr is còig ceud tunna.
  Ach a-nis tha Medvedev a 'tilgeil tancaichean le einnseanan niùclasach gu cath. Agus bidh e a" briseadh dìon dhùthchannan meadhan-ìre. Agus a-rithist na glacaidhean. Tha, sgoinneil... Airson a dhèanamh beagan nas fhasa, ceangail comhairliche airm. Agus còmhla ris tha thu a 'stiùireadh sgrios an nàmhaid. Agus a ghlacadh.
  An seo tha thu a" faighinn thairis air ìmpireachd eile... An seo tha an cogadh nas cunnartaiche, ach tha e air a stiùireadh le comhairliche airm aig ìre Napoleon. Mar sin faodaidh tu dìreach coimhead, agus stèidheachadh do ìmpireachd le eaconamaiche aig ìre Stolypin.
  Agus Medvedev, an dèidh suidhe aig a 'choimpiutair le sgrion mòr airson grunn uairean a thìde, thòisich srann.
  Tha e air a bhith gun chadal airson ro fhada.
  Loisg Alenka air na Seapanach. An uair a chaidh i fodha an turas seo, sheinn i:
  - 'S sinne na 's treise 's an t-saoghal, '
  S ar n-uile naimhdibh 's an taigh-beag buainidh sinn.
  Chan eil an dùthaich mhàthaireil a 'creidsinn ann an deòir,
  Agus bheir sinn an eanchainn dha na oligarchs olc!
  Agus rinn an nighean gàire. Agus bha a fiaclan a" deàrrsadh le neamhnaidean!
  Mhol Medvedev:
  - Leis gu bheil an cogadh le Iapan a" tighinn gu crìch le buaidh, bidh fàs eaconamach na Ruis eadhon nas motha! Agus bidh ìmpireachd an tsarist gu bhith na dùthaich as beairtiche!
  Chaidh Alenka fodha le sgriosadair eile agus rinn e sgadan:
  - Tha sinn a-riamh beairteach! Cha robh òrdugh gu leòr ann!
  Bhuail Natasha air bàta-cogaidh Land of the Rising Sun agus thuirt i:
  - Cha robh sinn idir na b" ìsle na na Gearmailtich sa Chiad Chogadh. Ach air sgàth a" chòigeamh colbh, chaill sinn a" bhuaidh!
  Chuir Alenka cuideachd slige eile a-steach do bhroinn an armadillo agus thuirt e:
  - Gu cinnteach! Is e an còigeamh colbh as coireach ris a h-uile càil. Aig àm a' Chiad Chogaidh, cha b' urrainn dha na Gearmailtich fiù 's faisg air Minsk agus chaidh am bualadh ann an Galicia. Agus fo Stalin, chunnaic iad mar-thà an Kremlin tro phrosbaig. Dè tha seo a' ciallachadh?
  Loisg Natasha slige eile aig bonn an long-chogaidh agus rinn i gàire:
  - Treas! Chaill sinn a leithid de bhuaidh!
  Bha Margarita cuideachd den bheachd gu robh e riatanach cur an cuimhne:
  - Mura h-eil airson brathaidh, bhiodh sinn air seilbh fhaighinn air Constantinople agus Asia Minor, a bharrachd air faighinn chun Mhuir Mheadhan-thìreach. Agus tha sinn air uimhir a chall air sgàth brathaidh agus an còigeamh colbh!
  Chuir Alenka projectile eile air bhog:
  - Seadh, is e seo an còigeamh colbh! Cia mheud trioblaid a dh'adhbhraicheas i! Tha Ìmpireachd na Ruis na eintiteas sònraichte a dh" fhaodadh leudachadh chun t-saoghail air fad agus daonnachd a dhèanamh aonaichte!
  Rinn Natasha gàire gu làidir:
  - Gu cinnteach! B" urrainn dhomh agus nì mi rud sam bith gu cinnteach! Agus airson daonnachd a bhith aonaichte agus do-chreidsinneach!
  Chuir an nighean slige eile, às deidh sin dhealaich an long-chogaidh mu dheireadh. Agus bhàthadh na Seapanach.
  Thuirt Margarita le clisgeadh na guth:
  - Seall ciod a tha tachairt air an t-saoghal a nis ? Tha an Ruis agus na SA an impis cogadh. Agus tha cus sluaigh ann an Sìona agus totalitarian. Chan eil òrdugh agus saoibhreas anns an t-saoghal!
  Chuir Natasha slige ùr, an turas seo chun an t-sreapadair, agus dh" aontaich i:
  - Cha'n 'eil òrdugh anns an t-saoghal ! Feumaidh sinn riaghladh aonaichte!
  Loisg Alenka an t-slige agus chrath e ag aontachadh:
  - Agus dh" fhaodadh a leithid de riaghaltas a bhith na ìmpireachd tsarist! Tha fèin-riaghladh na Ruis na neach-urrais airson seasmhachd agus beairteas cruinneil!
  Agus chuir an nighean slige eile, a dhealaich an t-soitheach mu dheireadh.
  Bha e soilleir gu robh na Seapanach a" briseadh a-mach. Loisg iad gun leth-bhreith, gun tuigse aca cò bha gam bàthadh.
  Bu chòir a thoirt fa-near, air tìr, nach robh mòran buannachd aig Iapan ann an àireamhan. Agus eadhon ann an eachdraidh fhìor, chaill e mòran a bharrachd ann am marbhadh agus leònte na an Ruis.
  Ach aig muir, bha na soithichean Land of the Rising Sun, a chaidh a dhèanamh ann am Breatainn agus na SA, beagan na b 'fheàrr na an fheadhainn Ruiseanach, a' mhòr-chuid air an dèanamh aig an taigh.
  Ach eadhon an seo tha sàr chàileachd nan Iapanach gu math beag. Agus bidh na Ruiseanaich a" losgadh, is dòcha, nas cinntiche.
  Thuirt Natasha, a" losgadh agus a" dol fodha inneal-sgrios eile, ann an buaireadh:
  - Gu dearbh, tha an Ruis air a 'chùis a dhèanamh air luchd-dùbhlain nas làidire. Mar eisimpleir, Napoleon!
  Thuirt Alenka, às deidh dha slige a chuir chun t-sreap armaichte:
  - Ach tha! Bha Napoleon na shàr-eòlaiche! Agus bha e na bu làidire, ach rinn sinn a 'chùis air!
  Rinn Margarita osnaich gu trom agus rinn i gearan:
  - Caillidh na Seapanach. Tha seo cho neònach agus oilbheumach!
  Dh" aontaich Alenka le seo:
  - Gu math neònach! Gu fortanach, air sgàth seo, thàinig àm sliochd nan Romanov gu crìch. Tha an linn glòrmhor, gaisgeil, le buaidh agus buadhan. Agus ged nach robh an Genghis Khan againn fhìn, tha sinn air a bhith ag èirigh bho àm Ivan Kalita.
  Agus chuir an nighean tilgeadh eile, gu math marbhtach. Agus roinn an soitheach-mara armachd na dhà phàirt.
  Lean Natasha, agus le aon shlige chaidh i fodha inneal-sgrios eile. Agus tha tòrr luchd-sgrios aig na samurai.
  Dh"fhaighnich an gaisgeach dha na gillean:
  - Ach saoil carson, ann an eachdraidh an t-saoghail, nach do choilean aon de na h-ìmpirean làn chumhachd?
  Chuir Alenka a-rithist slige a-steach do bhroinn sgriosadair eile agus thuirt e:
  - Tha, gu dearbh, carson? Thuit a h-uile duine. Agus Impireachd Phersia, agus Alecsander Mòr, agus Impireachd na Ròimhe. Carson nach do dh" aonaich duine an cinne-daonna?
  Chuir Natasha stad air a cas ann an sàrachadh. Chaidh soitheach eile fodha agus thuirt i:
  - Sin e! Chruthaich Genghis Khan ìmpireachd a dh" fhaodadh an saoghal gu lèir a phronnadh. Ach an dèidh a bhàis, chuir a mhic agus a h-oghaichean ionnsaigh air dòigh agus reub iad an ìmpireachd às a chèile. Is e dìreach an Ruis Tsarist, leis an t-siostam aonadach aice, a bha na dùthaich mar sin gum faodadh i a bhith ann airson grunn linntean agus leudachadh gus an do shluig i an cruinne gu lèir!
  Bhris Alenka a sùilean agus thuirt i, a 'dol fodha sgriosadair eile:
  - Glòir don ìmpireachd mhòr aig Tsar Nicholas! Cha toir sinn cumhachd dha na Bolsheviks dìolain agus an riaghaltas sealach!
  Chuir Natasha slige a-steach don bhàta cuideachd. Chaidh i fodha na Seapanach agus sheinn i:
  - Dia saor an righ,
  Uachdaran làidir
  Rioghaich airson glòir,
  airson ar glòir!
  Rioghaich fo eagal do naimhde-
  Orthodox Tsar!
  Rioghachadh le glòir
  Gu ar glòir!
  Tha e coltach gu bheil na nigheanan air an tionndadh gu fìor. Seo mar a sgrios iad an samurai, bidh meas agad air. Agus chuir Medvedev an tanca marbhadh aige fon uisge. San fharsaingeachd, is e armachd fionnar a tha seo. Tha e a" dol fodha air cabhlach Iapanach gu lèir. Ach is e cumhachd mòr a tha seo.
  Dusan, dìreach soithichean mòra armaichte, dusanan de shoithichean nas lugha, bàtaichean-mara nam measg. Tha còrr is trì fichead sgriosadair a-mhàin. Bheir e ùine airson seo uile a sgrios.
  Natasha, a 'crìochnachadh bàta eile, dh'fhaighnich Medvedev:
  - Ciod do bharail-sa, am bheil Dia ann ?
  Rinn an t-oifigear cleasachd gàire agus fhreagair e:
  - Dè an ciall?
  Chuir Natasha slige ùr, a" crìochnachadh an sgriosadair, agus thug i fa-near:
  - Tha, tha iomadh dreach aig creideamhan! Tha an dà chuid pàganach agus monotheistic! Uaireannan tòisichidh tu a 'smaoineachadh mu dheidhinn. Agus tha thu fo amharus am bheil Dia ann an uair a tha a leithid do mhasladh anns an teagasg !
  Roinn Alenka inneal-sgrios eile agus, a 'gàireachdainn, thuirt e:
  - Tha, a thaobh so tha e duilich a bhi creidsinn anns a' Bhiobull. Airson Dia a-mhàin a ghiùlan mar seo. Agus bha eadhon na b" fheàrr leis!
  Chrath Natasha ag aontachadh:
  - Sin e. A bheil thu creidsinn gur e aon sluagh sluagh Dhè? Tha e soilleir nach eil seo airidh air fiosrachadh nas àirde!
  Às deidh sin, thòisich an nighean air bàta-cogaidh mòr-tunna a chuir fodha. Bha an gaisgeach ag obair.
  Ach chuir Margarita a beachd an cèill:
  - Chan eil e soilleir fhathast ciamar a tha e comasach gun cuir Dia gràdhach boireannaich mar seo air falbh!
  Bha iongnadh air Natasha:
  - Ciamar a tha seo grànda?
  Fhreagair Margarita gu h-onarach:
  - Tha, tha e gan tionndadh gu seann bhoireannaich! Agus dè a dh" fhaodadh a bhith nas tàmailteach na cailleach!
  Loisg Alenka slige a-steach do bhroinn an t-sreapadair agus thuirt e:
  - Air adhbhar air choireigin, tha seann bhoireannaich gu math olc a 'coiseachd mun cuairt air an talamh, a tha an dà chuid gòrach agus uabhasach grànda!
  Chrath Natasha a ceann agus thug i taic dha:
  - Agus mì-thoilichte! Agus chan eil e tlachdmhor a thaobh bòidhchead!
  Rinn an gaisgeach gàire agus magadh air a cèile. Mar, tha i cho snog agus ionnsaigheach.
  Thuirt Medvedev gu mòr:
  - Gu dearbh, tha seann aois gu math dona. Tha e a" fàgail dhaoine grànda, lag, so-leònte. Ach bho shealladh mean-fhàs, tha cuid de bhuannachdan ann!
  Bha iongnadh air Alenka. Nuair a bhuail i sgriosadair eile, dh"fhaighnich i:
  - Ciod na sochairean a dh' fhaodadh a bhi anns an staid ghràineil so ?
  Fhreagair Medvedev gu dona:
  - Bidh seo a" brosnachadh leasachadh saidheans agus inntleachd. Mura biodh duine a 'faireachdainn sgìth, cha bhiodh feum air càr a chruthachadh. Mar an ceudna , mar thoradh air laigse spògan agus fangs chaidh an sgian a chruthachadh. Theagaisg amannan fuar agus eigh-shruthan dhuinn teine a lasadh. Bha galairean a 'brosnachadh leasachadh leigheis. - Choimhead an ceann-suidhe an gnìomh air cho seòlta sa chuir Alenka bàta Iapanach eile chun bhonn, agus lean e air. - Ann an iomadh dòigh, bhrosnaich laigsean daonna saidheans. Cha robh fios againn ciamar a bhiodh sinn ag itealaich, ach chruthaich sinn plèanaichean. Agus is e adhartas a tha seo!
  Chuir Natasha projectile eile agus thug i fa-near:
  - Adhartas. Ach fhathast, nuair a choimheadas tu air a" chailleach, bidh e cho tàmailteach. A bheil e dha-rìribh do-dhèanta a dhèanamh às aonais gràin daonna?
  Dh" aontaich Alenka le seo:
  - Faodaidh eadhon daoine òga itealan a chruthachadh. Carson a lìonas an seann aois damnaichte? Tha seo uamhasach agus tàmailteach!
  Sheinn Margarita a-mach à àite:
  - Cha dealaich mi ris an Komsomol! Bidh mi gu bràth òg!
  Agus ghluais an nighean a dhorn air a" mheatailt.
  Aig an aon àm, bha long-chogaidh eile a" dol fodha.
  Lean an tanca bàta-tumaidh a 'dol fodha air cabhlach Iapanach. Lorg an Àrd-mharaiche Togo e fhèin san uisge agus b" fheudar dha teicheadh le bàta. Bha cabhlach mòr aig Iapan, ach bha armachd bunaiteach ùr na aghaidh. Agus a-nis fhuair i buaidh gu tur.
  Bha Alenka, a 'leantainn air adhart a' dol fodha air bàtaichean Iapanach, a 'rùsgadh a fiaclan, a bha gu math mòr agus geur, agus mhol i:
  - Sin na tha mi a 'smaoineachadh. Gu dearbh, feumaidh bòidhchead cuirp a bhith ann. Agus tha e do-dhèanta do bhoireannaich a bhith grànda, le craiceann flabby agus cuirp lùbte.
  Bha Natasha, às deidh dhi inneal-sgrios eile a chuir chun bhonn, gu math deònach aontachadh le seo:
  - Gu dearbh! Seo na tha saidheans ag obair air!
  Bha an dithis ghaisgeach ann an sunnd glè thoilichte. Shoirbhich leotha a dhol fodha air cabhlach an nàmhaid.
  Tha caileagan ionnsaigheach comasach air cleasan mòra.
  Aig an aon àm, thuirt Margarita a beachd:
  - Dh' eirich creideamh mar an ceudna air son laigse an duine. Nam biodh an duine na bu làidire, cha bhiodh creideamhan ann. Agus gu dearbh, tha bàs agus eagal a 'bhàis a' ciallachadh gu bheil duine a 'sireadh sòlas dha fhèin!
  Chuimhnich Alenka:
  - Ghabh mi pàirt ann an seance, agus chunnaic mi rudeigin iongantach. Mar sin tha cùbhraidheachd ann!
  Thug Natasha, le seòlta na guth, an aire:
  - Cha-n 'eil ni sam bith iongantach ann an spioradan a bhi ann ! Às deidh na h-uile, bidh sinn ag itealaich nar aislingean. Tha seo a 'ciallachadh gu bheil anam ann, agus mar chuimhneachan air itealain!
  Chàin Medvedev aonta:
  - Tha, tha anam ! A thaobh seo, tha an duine gun samhail! A-nis is dòcha gum faigh sinn beagan spòrs!
  Bha cabhlach Iapanach a" leaghadh. Chluich an tanca fon uisge pàirt neach-marbhadh. Bha Margarita rud beag brònach. An toiseach, lorg i i fhèin ann an dreuchd neach a bharrachd. Agus san dàrna àite, rud a tha neònach, chan fhaic thu a h-uile dad glè mhath nuair a tha thu fon uisge. San fharsaingeachd, bha teagamhan làidir aig Peadar mu Dhia. Gu dearbh, carson às deidh dha na Ruiseanaich gabhail ri Crìosdaidheachd, thuit grunn thrioblaidean orra. Agus ionnsaigh Mongol-Tatar, agus roimhe sin, briseadh fiùdalach nam prionnsachan. Cogaidhean eadar muinntir na Ruis.
  Sin nuair, mu dheireadh, bho àm Ivan Kalita, thòisich ath-bheothachadh na Ruis,
  Dh'fhàs Muscovy nas làidire. Gus, mar eisimpleir, fo Ivan the Third thàinig e gu bhith na aon stàit meadhanaichte mu dheireadh. Agus thilg e dheth cuing Tatar.
  Bha, gu dearbh, bha an Ruis ag èirigh. Gus an do thuislich mi ann an Iapan.
  Chomharraich seo deireadh eachdraidh na monarcachd agus sliochd rìoghail Romanov.
  Ach, dh'fhalbh a 'mhonarcachd, ach dh' fhan ùghdarrasachd.
  Bhuail Margarita Alenka gu faiceallach air a druim. Ghlan an nighean gu toilichte. Bha e coltach gun do chòrd e rithe.
  Thug Medvedev fa-near gu loidsigeach:
  - Chan eil dad ceàrr air fear a tha dèidheil air nighean agus nighean a tha dèidheil air fear. Tha seo gu math nàdarra. Ach aig an aon àm, feumaidh daoine còir a chumail suas.
  Chuir Margarita an aghaidh gu mì-thoilichte:
  - Na leughamaid moral- achd. Cha toil leam seo!
  Rinn an ceann-suidhe an gnìomh gàire:
  - Agus cò a tha dèidheil air! Ach feumaidh sinn aghaidh a thoirt air an fhìrinn. Tha daoine, a thaobh seo, gu math eadar-dhealaichte bho bheathaichean!
  Chrath Margarita ag aontachadh:
  - Tha, tha beàrn mòr eadar sinn!
  Fhreagair Alenka gu co-sheòrsach:
  - Agus tha fios agad, eadar thu fhèin agus am muncaidh, chan eil mi a 'mothachadh mòran de dh' eadar-dhealachadh!
  Rinn Margarita gàire. Aig an aon àm, chaidh Alenka fodha am fear mu dheireadh de na dusan bàta armachd aig Iapan. Às deidh sin, thuirt an nighean:
  - Tha sinn cha mhòr deiseil le cabhlach an nàmhaid!
  Rinn Medvedev gàire gu co-sheòrsach:
  - Tha, tha thu nad luchd-obrach math! Agus gu dearbh, tha iad comasach air tòrr! San fharsaingeachd, is toil leam nigheanan gaisgeach - tha iad cho sexy!
  Thionndaidh Margarita a corp agus sheinn i:
  - Tha coltas gu bheil mi sexy, tha mi coltach ri pròiseasar! Agus bidh mi a" gluasad mar robot - neach-ionnsaigh fuaim!
  Às deidh sin chuir an oileanach beagan nas dàna air Alenka. Bhrùth an nighean na putanan joystick le a corragan fada agus bha i a" coimhead tarraingeach.
  Dè cho gràsmhor 'sa tha na gluasadan aice.
  Bha mac-meanmna Margarita a" sealltainn bana-phrionnsa a" coiseachd casruisgte chun sgafaid. Tha seo cho romansach. Agus tha a" bhana-phrionnsa cho dearg. Chaidh a h-uile seud agus an dreasa daor aice a thoirt air falbh. Cha robh air fhàgail ach an t-aodach poca. Ach tha èideadh a' phrìosain tuilleadh a' cur dheth seun 'aghaidh bhinn, thaitneach, ùr, mar ròs. Agus falt teine. Dè cho breagha 'sa tha a' bhana-phrionnsa a 'dol gu bàs.
  Agus tha mìltean de dhaoine a 'bàthadh suas an sin. Bidh soithichean a" briseadh às a chèile, tha na h-eileamaidean rag.
  Agus tha Iapan a" fulang call mòr, gun samhail. Mar sin tha e coltach gu feum na samurai aithreachas a dhèanamh airson am peacaidhean.
  Bha Margarita a" smaoineachadh, dè tha na Seapanach a" creidsinn? Dè an creideamh a th" aca? Tha iad nam pàganan às deidh a h-uile càil. Ach rinn iad a" chùis air Orthodox Ruis. Às deidh seo, smaoinich air cò an Dia as làidire!
  Agus bha na Mongols nam pàganaich, ach cia mheud sgìre a ghlac iad.
  Dh"fhaighnich Margarita do Alenka:
  - Innis dhomh, a bhòidhchead, ciamar a tha Rodnoverie a 'còrdadh riut?
  Rinn an nighean gàire farsaing agus, às deidh dhi inneal-sgrios eile a chuir fodha, fhreagair i:
  - Creideamh fìor mhath! Tha sgeulachdan sìthe cho breagha ann!
  Dh"fhaighnich Margarita le insinuating:
  - An saoil thu sgeulachdan sìthe? No is dòcha gu bheil na Diathan Ruiseanach sin gu lèir ann?
  Chrath Alenka agus fhreagair e:
  - Is dòcha gu bheil an dà chuid sìobhragan agus gnomes ann! Faodaidh rud sam bith tachairt san t-saoghal againn. Agus tha e duilich a ràdh dè dha-rìribh a th" ann agus dè nach eil!
  Thug Medvedev fa-near gu loidsigeach:
  - Gu ìre, tha a h-uile dad san t-saoghal againn ann. Is e ar smuaintean, aislingean, miannan a dh" fhàgas sinn às ar dèidh. Tha teòiridh glè inntinneach agam mun Hypernoosphere, anns a bheil a h-uile dad a chaidh a chruthachadh le daoine a-riamh ann. Is e sin, tha smaoineachadh ann gu bràth. Agus tha i fhathast ann an saoghal eile, co-shìnte.
  Dhùisg Dmitry Medvedev bho chadal. Agus a-rithist thòisich e air an obair bhunaiteach aige, nas mionaidiche togail ìmpireachd.
  Agus a-rithist ceannsachadh ...
  An toiseach, cruinnich tanca ùr le cuideam mìle tunna agus cuir air bhog e aig suidheachadh nàmhaid. Chan e, gu dearbh, chan e a-mhàin aon, ach mòran.
  Agus tha iad a 'gluasad tro dhùthchannan cèin. Agus gu h-àrd tha plèanaichean le bomaichean atamach cuideachd. Agus dè ma bheir sinn air falbh na bomaichean cuideachd? Agus dèan cinn sgrios?
  Tha Dmitry Medvedev mar a h-uile duine eile san obair fhosgailte.
  Agus a-nis tha dùthaich eile a" tuiteam a-steach do bhrògan deachdaire. Agus tha na buaidhean air tighinn. Ach seo nàmhaid eile. Tha an dùthaich cuideachd mòr ... Faodaidh tu eadhon a phrògramadh. Seo an USSR ann an 1941... Tha ionnsaigh ann. Tha aonadan ann am Medvedev air iomadachadh gu fèin-ghluasadach thairis air mòran uairean a thìde de chluich, agus tha an àireamh-sluaigh aige mu thràth còrr air billean. An aghaidh 196 millean. Agus teicneòlas nas ùire. Agus faodar saighdearan a chur a-mach le taigh-feachd ad infinitum.
  Gu fortanach, tha goireasan eileagtronaigeach neo-sheasmhach. Agus cuir cuideam air an nàmhaid, cuir cuideam air.
  Agus thèid tancaichean le cuideam mìle tunna a chuir gu reactaran niùclasach air feadh na Ruis dìreach gu Moscow.
  Agus tha e cha mhòr do-dhèanta am fàgail - chan eil dad a 'gabhail!
  Bidh Medvedev a' stiùireadh na ro-innleachd agus a' cromadh thuige fhèin... An uair sin, tha e a' stad nan tancaichean le cumhachd niuclasach. Agus a 'tilgeil "Panther" -2 gu cath. Càr a tha, ge-tà, comasach air trithead "s a ceithir a bhualadh.
  Bidh Medvedev a 'cluich leis fhèin le bhith a' luchdachadh diofar pharaimearan nan càraichean ... "Panther" -2 ... Mar a bhith a 'bualadh bho astar. Agus thèid e a-steach do tanca Sòbhieteach.
  Chan ann mar sin a bhriseas tu troimhe! Gu h-àraid air a 'mhullach, ach air bòrd faodaidh tu. Tha an losgadh fo làn ghluasad. Agus ruithidh na trithead "s a ceithir air falbh... Agus bàsaich iad fo bhuillean nan gunnachan...
  Tha an t-arm a' gluasad a-rithist...Agus tha innealan-fuadain sabaid air nochdadh. Bidh iad gan luasgadh fhèin. Agus tha na sligean air an losgadh sìos le lasers. Agus bidh iad ga dhèanamh gu math glic.
  Agus bidh na nigheanan brìgheil a "toirt ionnsaigh.
  Tha sùil gheur aig Medvedev air ro-innleachd. Blàr inntinneach. A-rithist bidh thu ga chluich leat fhèin, no ga thoirt seachad do chomhairliche armailteach. Agus bidh thu a" coimhead adhartas a" bhlàir.
  Bidh iad a 'stiùireadh nan tancaichean aca air an ionnsaigh.
  An seo faodaidh tu tancaichean pioramaideach a ghluasad air adhart nach eil cho so-leònte agus do-ruigsinneach bho gach ceàrnaidh. Bidh iad a" gluasad mar rinc spèilidh.
  Agus tha na caileagan a' ruith casruisgte... Agus a' losgadh air an t-slighe.
  Cogadh eile. Fìor dèideag. Agus thig airgead à tobraichean òir gun tiormachadh. Tha e coltach ri geama, tha a h-uile dad a rèir a "phlana, às aonais fàilligeadh, agus às aonais crìonadh ann an nàdar.
  Chan eil a h-uile càil a 'ruith a-mach, agus chan eil goireasan a' dol sìos. Ged nach eil seo a 'coimhead glè choltach.
  Chaidh stad a chuir air Medvedev le gairm. Thog an ceann-suidhe an gnìomh am fòn:
  - Halò!
  Thuirt ceannard rianachd a" chinn-suidhe:
  - A bheil thu fhathast san oifis, Dmitry Anatolyevich?
  Fhreagair Medvedev gu sgiobalta:
  - Tha! Tha mi fhathast nam cheann-suidhe!
  Thuirt an ceannard rianachd:
  - Tha Zelensky ag iarraidh gum fàg thu an taigh-còmhnaidh às deidh an stèidheachadh.
  Dh'fhaighnich Medvedev, a 'crathadh:
  - Agus càit am bi mi a 'fuireach?
  Fhreagair an ceannard rianachd:
  - Anns an fhlat agam! Tha do chumhachd air tighinn gu crìch agus feumaidh tu a h-uile togalach fhàgail!
  Rinn Medvedev gàire ann an uisge-beatha:
  - Tha iarrtas agam don cheann-suidhe ùr - leig leis an coimpiutair fhàgail dhomh!
  Dh"fhaighnich an ceannard rianachd:
  - Thoir dhomh Òrdugh Naomh Anndra a 'Chiad-ghairm agus iarraidh mi air Zelensky coimpiutair a bhith agad dhut!
  Chàin Medvedev aonta:
  - Uill, tha e comasach!
  . CAIBIDIL Àir. 7
  Agus ghairm e air an neach-cuideachaidh aige òrdugh ullachadh. Air Òrdugh an Naoimh Anndrais a bhuileachadh air a' Chiad-ghairm air ceannard an rianachd. Tha an teamplaid deiseil agus gu ruige seo tha mi air ainm a chuir ris an uallach.
  An uairsin thòisich Medvedev a 'cluich a-rithist.
  A-nis tha na tancaichean brìgheil aige a" tighinn faisg air Moscow agus a" tòiseachadh air an ionnsaigh. Thathas a" toirt ionnsaigh air a" bhaile-mòr seo le innealan le cuideam dà mhìle tunna.
  Ach, tha Medvedev cuideachd a 'tilgeil "Rat"-5 dhan ionnsaigh, is e uilebheist a tha seo, chan e tanca. Deich mìle tunna ann an cuideam!
  Tha na saighdearan a' tighinn faisg air a' Kremlin... Mar sin tha Stalin a' ruith air falbh. Agus tha e air a ghlacadh le caileagan casruisgte ann am bikinis. Bidh iad a" glacadh an t-sròin len òrdagan rùisgte. Agus thug iad air Stalin a shàilean rùisgte a phògadh.
  Seo na saighdearan den ìmpireachd bhrìgheil a" dol seachad air Moscow agus a" dol gu na h-Urals...
  Tha iad ga ghlacadh cuideachd...
  Medvedev a 'tòiseachadh a' comharrachadh dheth a-rithist agus a 'tòiseachadh a' bruadar.
  Dh"fhaighnich Margarita gu co-sheòrsach:
  - Dè mu dheidhinn, mar eisimpleir, sgaradh nas clasaigeach: nèamh agus ifrinn?
  Thuirt Medvedev gu gruamach:
  - Is cosmhail so am beachd prìomhadail a bh' aig na seanairibh air dìoghaltas an dèigh bàis. Ann an da-rìribh, is coltaiche, tha a h-uile dad beagan nas iom-fhillte!
  Ghlaodh Natasha le toileachas nuair a chaidh i fodha aon de na soithichean Iapanach mu dheireadh:
  - An t-aosda agus a mhionnachadh,
  Bidh an nàmhaid a 'mionnachadh a-rithist
  Rub mi
  Grind gu pùdar.
  Ach cha chaidil an t-aingeal,
  Agus obraichidh a h-uile càil a-mach. Agus thig a h-uile càil gu crìch gu math!
  Chrìochnaich na caileagan far cabhlach an nàmhaid. Luathaich Medvedev an tanca, a 'leantainn an samurai. Seadh, rinn iad obair mhath an seo. Tha e inntinneach mar a ghabhas eachdraidh a cheartachadh. Tsarist Bha an Ruis na dùthaich chumhachdach a bha ag èirigh ann an àirde. Ged nach robh a h-uile duine beò gu math.
  Ach bha an dùthaich ag èirigh. Chaidh an latha-obrach a ghiorrachadh. Nochd saor-làithean ùra. Chaidh fèin-riaghaltas ionadail a chruthachadh. Dh'fhàs an tuarastal le prìsean seasmhach. Sgoiltean fosgailte. Fo Tsar Nicholas II, chaidh caiteachas air foghlam suas còrr is sia tursan. Thàinig foghlam bun-sgoile gu bhith èigneachail.
  Seadh, cha do dh'atharraich a h-uile càil airson na b 'fheàrr luath gu leòr, ach mar a chaill an dùthaich air sgàth an ar-a-mach agus cogadh catharra. Cia mheud duine sgairteil a bhàsaich agus a dh" fhàg an dùthaich aca fhèin? Agus a-nis, anns a 'phàirt seo den chruinne-cè tha cothrom ann casg a chuir air seo.
  Sheòl an tanca sgiobalta gu sgiobalta agus gu sàmhach fon uisge. Agus a-nis tha an sgriosadair mu dheireadh de Land of the Rising Sun air a dhol fodha.
  Thuirt Natasha le toileachas:
  - Sin cho òg 's a tha mi !
  Ceartaich Alenka an nighean, a" soilleireachadh:
  - Cia mòr a tha sinn uile an seo! Bha iad a" sabaid mar leòmhainn!
  Thuirt Margarita le dragh:
  - Chan eil dad sònraichte! Bha dìreach teicneòlas nas fheàrr againn!
  Rinn Alenka gàire agus fhreagair e:
  - Ach loisg sinn na canain sinn fein !
  Thug Natasha taic dha a caraid:
  - Agus rinn sinn sinn fhìn cuideachd! Agus is e sùil gheur a tha seo ...
  Thagh Margarita:
  - Làmhan slan !
  Rinn Natasha gàire agus fhreagair i:
  - Agus tha thu nad nighean sheunta!
  Thuirt Margarita gu h-onarach:
  - Tha mi a 'faireachdainn duilich airson na Seapanach. Bidh iad a 'tarraing cartùnaichean iongantach. Is toil leam hentai gu sònraichte!
  Rinn Alenka gàire agus shnìomh i a cas san adhar:
  - Hentai, tha seo fionnar! Fiù 's gu math fionnar!
  Mhol Natasha, le gàire nighean a bhlais an silidh:
  - Agus is dòcha gun breab sinn asal nam faisisteach cuideachd!
  Chrath Medvedev le gàire:
  - Deagh bheachd. Ach leig dhuinn crìoch a chuir air feachdan talmhainn Iapan an toiseach. Agus cuidichidh sinn crìoch a chur air a" chogadh nas luaithe. Gus nach bi faisisteachd a" nochdadh anns a" chruinne-cè seo.
  Fhreagair na nigheanan le chèile:
  -Agus cha nochd e, agus bidh Sìona leinn!
  Às deidh don chabhlach Iapanach a dhol fodha, thàinig an super tanca T-95 chun uachdar.
  An uairsin thòisich Medvedev a 'bruadar mu dheidhinn a h-uile seòrsa de neòinean.
  Sheas gaisgeach Alenka suas airson dìon Ryazan. Bha Natasha còmhla rithe.
  Tha an dithis nighean ann an armachd aotrom, le sabre anns gach làimh. Agus fo do chasan tha diosgan sònraichte, tana.
  Chuir arm mòr de Mongol-Tatars ionnsaigh air.
  Bha mòran staidhrichean fada a" còmhdach nam ballachan aig an aon àm. Bha iad eadar-dhealaichte: air am fighe bho logaichean freumh, a 'leagail coilltean giuthais le croisean-croise. Chaidh àraidhean troma le sreathan de logaichean a chleachdadh cuideachd. Bha na rampaichean, mar thoradh air astar luath an togail, nas àirde na bha dùil aig na Tatars; cha do ràinig mòran staidhrichean am mullach. Air thoiseach, chuir na Mongols air falbh am beagan Uruses a chaidh a ghlacadh. B" fheàrr le muinntir na Ruis bàs na nàire air braighdeanas.
  Ach bha na Mongols gun stad.
  A" putadh gu neo-thruacanta le sleaghan biorach, chaidh na daoine sgìth a bhreabadh, an dòchas gun gèilleadh muinntir na Ruis, gun a bhith ag iarraidh an cuid fhèin a mharbhadh. No, fo chòmhdach prìosanaich, cuir a-steach am balla-deighe. Ruith cuid de na prìosanaich sìos a" sgreuchail, a" sleamhnachadh sìos an deigh reòta, a" leagail nan nukers gràin, a" reubadh chlaidheamhan a-mach às an làmhan agus a" tuiteam sa bhad air am slaodadh gu pìosan. Bha daoine gu sgiobalta a" dìreadh an staidhre, chan eil thu a" tuigsinn dè an seòrsa agus an treubh?
  Half rùisgte, nan luideagan, le cluba nan làmhan, an druim air a shàthadh agus a" sileadh. Bha an duine Vaul, air a chòmhdach le armachd, air tuagh mhòr a thogail mu thràth, nuair a bha iad gu mòr a" sgreuchail bho shìos:
  - Na sgrios sinn, a ridire, is sinne sinne, na Ruiseanaich!
  Leum Voivode Dikoros suas chun bhalla agus thuirt e:
  - Tha fàileadh agam gur e sinne!
  Dhearbh glaodh eu-dòchasach seo:
  -Fuirich a ghearradh, leatsa! Chan eil Mughlanan nar measg!
  Dh" èigh Alenka gu math sgiobalta:
  - Ge b'e neach a chromas e fein gu ceart, is e fein e !
  - Bi air do bhaisteadh, a dhaoine Orthodox!
  Le guth eagallach, bhuail na h-eich mìle air falbh, bha am famhair Vaula-Morovin a" beucaich.
  Dh" aontaich luchd-dìon Ryazan:
  -Deas! Gu fìrinneach!
  Dh"fhuasgail iad gu h-aon-ghuthach air na ballachan uile:
  - Thigibh, a bhràithrean, dèanaibh soidhne na croise!
  Dhìrich na ceudan de phrìosanaich ragged, gorm bhon fhuachd, thairis air an rampair agus thuit iad, a" leantainn orra a" dol thairis orra fhèin gu meacanaigeach. Thog cuid sa bhad clachan a chaidh a chuir sìos roimhe agus thilg iad gu fiadhaich iad gu na Mongols. Chunnaic mòran de luchd-còmhnaidh Ryazan na Tatars airson a 'chiad uair, eadhon mòran de luchd-dùbhlain traidiseanta, an aon Kipchaks, air atharrachadh gu aodach Mongolia.
  Bha còtaichean bian fada air na nàimhdean, cho fada "s gun deach iad an sàs anns na hems. Bha truinnsearan copair is iarainn crochte air na cisteachan aca agus bha an druim fosgailte. Gus eagal a chur air na h-Uruis, pheant mòran an aghaidhean a bha mar-thà olc le fuil.
  Ach cha do sheid na h-Uruisich, a' coinneachadh an nàmhaid le claidheamhan 's le làmhaibh. Bho bhuille cumhachdach Vaula, chaidh còig Mongols a mharbhadh aig an aon àm, an dàrna buille, agus trì eile! Cha do shabaid gaisgich eile na bu mhiosa. Dhreap na Tatars gu neo-chùramach suas an cas sleamhainn; cha b" urrainn dhaibh iad fhèin a chòmhdach gu ceart le sgiathan no gearradh le sabers. Nuair, aig cosgais call mòr, ràinig arm Mongol am mullach, chaidh uisge goileach agus armachd uamhasach a dhòrtadh orra: losgadh teàrr.
  Bhiodh eadhon boireannaich is clann bheag a" dòrtadh uisge sgaldail agus a" tilgeil chlachan is bhlocaichean. Bha slingshots beaga le saighdean puinnseanta gu sònraichte èifeachdach; dh" fhaodadh eadhon leanabh còig bliadhna a dh" aois, nach robh fhathast comasach air sreang-bogha teann a tharraing le a làmhan beaga, losgadh bhuapa. Agus tha e tòrr nas duilghe a bhith ag ionndrainn nuair a tha thu a 'losgadh a-steach gu tomad cho tiugh na bhith a' bualadh. Bha e soilleir gun robh an ionnsaigh a" tachdadh, cuirp millte air an roiligeadh sìos ann am meudan mòra.
  Tro teileasgop a rinn na Sìonaich gu sgileil, choimhead Guyuk Khan gu dlùth ris a" bhlàr. Bha e a" reubadh a bhilean agus a" bualadh a bhilean, a h-uile seo agus a-rithist, a" dìreadh a chlogaid òir le bian, a dhìreadh gu gort agus gu gorach air a bheulaibh. An uairsin thilg e a 'phìob air falbh ann am fearg.
  - Tha na gaisgich againn a" bàsachadh! Thig Burundai agus an Nathair Buidhe thugam!
  Rinn na Turgaich cabhag gus òrdugh a" chrùin kagan a choileanadh. Bha Guyuk an impis suidhe sìos ann an cathair ìbhri snaighte nuair a bha làmh gu socair na laighe air a ghualainn:
  - Na gabh dragh, fear math! Socair do shealladh fiadhaich!
  Fonn slaodach air a ghlanadh, gu math cuimhneachail air guth boireannaich.
  Bha Guyuk Khan a" faireachdainn cadalach agus cha mhòr gum b" urrainn dha fuireach air a chasan. Seadh, sin e. A-rithist, mar thaibhse, nochd an Nathair Buidhe air a bheulaibh - an duine as uamhasach san arm aige, deamhan ifrinn bho Iapan fad às agus do-ruigsinneach.
  -Sibh!
  Chomharraich oighre an Supreme Khagan meur gòrach! Lean an nathair bhuidhe a 'sgaoileadh, uaireannan a' dol am meud, uaireannan a 'lùghdachadh:
  - Tha mi! Agus tha mi gad fhaicinn dìreach troimhe! Tha an t-àm ann do chorruich a mhaothachadh! Uill, nas mionaidiche, thoir na stòran agad gu lèir a-steach don bhlàr cho luath "s a ghabhas! Agus cuidichidh mise sibhse, a bhràithrean, agus a leithid de iongantas a thoirt don nàmhaid! Bidh an gluasad ainm-sgrìobhte, creid mi, ceart!
  - Seadh, siud, siud! Tilgidh mi tumen taghte gu cath fo stiùir Burundai! Còmhla stiùiridh tu an ionnsaigh!
  Bhris na Seapanach a shùilean, a" giùlan fhiaclan mòra buidhe:
  - Chan eil deamhain geal ann, tha mi airson mo cho-ionannachdan a mharbhadh! Coltach ri fìor ninja!
  Chrath an nathair bhuidhe a fear-talmhainn, nochd fheadag na beul, is chualas fonn gleusda.
  Bha Guyuk den bheachd gu robh e a" magadh air, ach cha robh an neart no am miann aige a bhith ag argamaid leis an draoidh ninja. Aig an àm seo, chuir na Turgauds gu mì-mhodhail air Burundai, cha bu toil le Guyuk Khan an dìon umhail seo de Subudai-Baghatur.
  - Tha thu ag aoidion craiceann fìon! Nach eil thu a" faicinn gu bheil na gaisgich as fheàrr a" bàsachadh fo bhallachan prìomh-bhaile Urus? Gabh na "Berkuts" sa bhad agus, an dèidh a dhol seachad air an abhainn, gearradh sìos na h-Uruses le buille fon bhalla cheart.
  Bha an neach eòlach Burundai ag iarraidh a dhol an aghaidh:
  - Chan eil an deigh fhathast làidir, fo bhuillean mhìltean de chrògan bidh e dìreach a" spreadhadh.
  Gun dùil, fhreagair na Seapanach iongantach airson Guyuk.
  - Tha do dhragh ionmholta. Ach tha na h-oidhirpean agad dìomhain! Tha am pùdar draoidheachd air deigh a cheangal air an abhainn nas làidire na stàilinn armachd! Uill, leum air adhart, dh" òrduich sinn dhut!
  - Tha fios aig an batyr ninja sgoinneil dè tha e ag ràdh! Siubhail na bu luaithe, ma chumas tu a' chlach-mheallain, Bheir mise sgoil each mar dhuais !
  Dh'èigh Guyuk Khan, a 'crathadh a chorragan. Cha robh Burundai ag iarraidh a dhol an aghaidh tuilleadh - bha e làn de bhàs. Chaidh am Mongol le treud de mharc-shluagh à sealladh. Gu h-obann thàinig sgàil, bha fuaim os an cionn, agus thug tonn èadhair làidir air clogaid a" chrùin a dhol dheth:
  - Harakiri! Mar sin dh" fhalbh an dealan-dè! A-nis bidh "poultice" aig na h-Uruses.
  Bha dràgon mòr a" dol thairis air an uachdar, a sgiathan òir a" sèideadh air falbh an t-sneachda, agus teangannan teine a" dòrtadh a-mach às na trì beul creachaidh aige.
  - Mongoose iongantach!
  Cha robh eadhon ùine aig Guyuk a bhith fo eagal:
  -Tha e comasach dha Ryazan gu lèir a losgadh.
  - Chan e sin uile, ach cuiridh e am balla na theine. Rach air adhart, mo Godzilla beag!
  Lean aisling iongantach Medvedev air adhart. Bha mac-meanmna mòr aig a" cheann-suidhe an gnìomh.
  Chaidh dràgon cumhachdach, le leud sgiathan de leth-cheud meatair, suas dhan adhar. Bha na Mongols agus na shamans a bha nan cois a" caoineadh gu feargach. Bha Tumen, fo chomannd Burundai, ag itealaich gu frasach air an deigh, chaidh grunn eich a-mach, agus chaidh iad fhèin agus am marcaichean a bhriseadh sa bhad le tomad iarainn fiadhaich. Aig an aon àm, chaidh an uilebheist le trì cinn gu rèidh air a" bhalla. Thuig Wilderness an cunnart bho ionnsaigh adhair ro chàch. Uill, gu dearbh, cha robh mi airson na cairtean trump agam fhoillseachadh ro-làimh, ach airson am baile-mòr a shàbhaladh, dh'fheumainn armachd neo-aithnichte a chleachdadh gus an latha sin. Chaidh uilebheist meacanaigeach an aghaidh an uilebheist sgiathach a bha gu math coltach ri measgachadh de damhan-allaidh agus ceud-chasach stàilinn. Bha ceò mu thràth ag èirigh bhon ghoileadair smùide. 'S math a rinn na gillean airson an gual a thilgeil a-steach ro làimh.
  Tha an catapult smùid na mheasgachadh sàr-mhath de theicneòlasan locomotaibh smùide, winch, ballistae ioma-chasach agus eadhon ... bogsa snaoisein ciùil. Agus b" urrainn don bhiast seo, air a chruthachadh le stàilinn chruaidh, rud millteach sam bith a thilgeil cha mhòr aig astar gunna-inneal aig astar suas ri dà mhìle. B" e nigheanan gaisgeach a" chiad fheadhainn san t-saoghal a smaoinich air einnsean piston atharrachadh airson cosgaisean a thilgeil. Thionndaidh Dikoros an luamhan gu pearsanta, thòisich rioban air a chruthachadh gu sgileil bho shlabhraidhean a 'gluasad, a' cur chlachan a-steach do na lannan a bha a 'tionndadh gu luath.
  Leis gu robh na Tatars a 'reubadh ann an dùn dùmhail, cha mhòr nach robh call sam bith ann; air an làimh eile, chuir gach clach-chlach cudthromach, a 'breabadh, sìos grunn mharcaichean teann. Tha aon rud dona, tha an sgèile amas caran lag, faodaidh tu fhathast na Mongols a bhualadh, ach feuch, bualadh air dràgon itealaich! Thionndaidh an t-uilebheist le trì cinn a cheann agus dh" fhosgail e a ghiallan farsaing, fanged, deàrrsadh daoimean.
  Chaidh an lasair a bha a" teicheadh seachad air an rampair agus bhuail e na taighean. Chualas squeals agus sgreuchail, ruith grunn bhoireannaich leth-dall sìos an t-sràid, agus chaidh taighean na theine le astar mì-nàdarrach. Gu fortanach, bha gainmheach agus baraillean uisge trom, a bharrachd air buidhnean-smàlaidh, air an rabhadh. Bha cuid de na bothain, gu h-àraidh an fheadhainn a bha faisg air a' bhalla, còmhdaichte le asbestos dìon-teine. Fo chuideam càirdeil, thionndaidh am bholcàno creachaidh bàn agus, às deidh dha a neart a chall, thionndaidh e gu bhith na shruth de cheò bàn.
  Ach gu soilleir cha robh an dràgon airson a leigeil seachad, a 'tighinn a-mach às an dàibheadh, thionndaidh e mun cuairt le gràs neach-cuairteachaidh a bha air a lìonadh agus a-rithist thug e sìos sruthan de iomghaoth teine. Bha na Tatars air faighinn gu ruige am balla mar-thà, agus mar sin bhuail na lasraichean mòra iad cuideachd. Bha am Burundai uaibhreach am measg an luchd-fulaing; chaidh a chuid aodaich sòghail na theine, agus ruith e air ais le rughadh torc leònte. Dh'fhuiling na saighdearan Ruiseanach cuideachd, agus leagh pàirt den deigh gu follaiseach, a 'nochdadh an talamh agus na logaichean. Bha an t-aodach air Dikoros a 'gluasad, ach fhuair an trodaiche Antonov a bha na sheasamh air a' bhalla air bucaid uisge a dhòrtadh air, agus dh'èirich smùid bhon phost slabhraidh teth.
  - Abair obsession diabhal, tha e duilich nach eil Alenka fionnar gar faicinn!
  Thionndaidh an dràgon mun cuairt a-rithist agus dh'fheuch e ri dhol a-steach don treas cearcall. Bhuail an draoidh Savely a chorragan, chaidh aige air ball-teine beag a chuir air bhog, bhuail am buille ceann meadhanach an dràgon. Cha do dh'adhbhraich an spreadhadh beag call sònraichte sam bith don uilebheist trì-cheann, ach chuir e beagan dheth an t-slighe aige, agus mar thoradh air an sin loisg an dràgon air thoiseach air an àm, crith-thalmhainn a 'bualadh air na h-ìrean de luchd-nuadhachaidh. Agus a-rithist èigheachd frantic, ghluais cuid de na Tatars air ais. B 'ann an uairsin a mhothaich Dikoros nighean òg àrd, a' crathadh dà chlaidheamh le dà thaobh. Le luaths neo-dhaonna, gheàrr i an luchd-dùbhlain aice gu càl, lìbhrig i buillean uamhasach le a casan, a h-uillleanan, agus eadhon a ceann, a" sruthadh mar dhealan-dè.
  Is e dìreach aon, no an àite dithis a dh" fhaodadh a bhith air a leithid de sgrios adhbhrachadh:
  - Juliana! Aingeal dearg, an e sin thu?!
  - Bidh thu a 'fàileadh flùraichean le do shròn! Bho àirde trì meatairean!
  Fhreagair Alenka le gàire. Dh'itealaich an nighean ghaisgeil, le luaths a' cheetah àluinn, suas air a' bhalla, a' fàgail comharran fuilteach gann ri fhaicinn air a' bhalla.
  - Na bruidhinn, tha a h-uile dad soilleir! Feumaidh sinn an lòchran sgiathach a chuir às!
  Bha Alenka a" feadalaich gu fiadhaich, an dràgon, às deidh dha a dhol air falbh, a-steach don cheathramh cearcall. Thuirt gaisgeach a bha na sheasamh faisg air làimh rithe:
  - Cleachd an catapult, Alenka, cuir sìos e le ulbhag.
  Ruith an nighean ghaisgeil gu bagarrach.
  - Tha fios agam fhìn nas fheàrr dè a chleachdas mi!
  Thog Alenka trì slabhraidhean air an cruthachadh gu sgileil le astar dealanach. B" e seo cuideachd beachd nan nigheanan gaisgeil aca: ceangail dhà no trì chlachan beaga, tog dà ballistas no barrachd agus gearraich sìos, cuir sìos loidhne slàn. Às deidh dha an catapult smùid a chuir a-steach, leum Alenka air an lann agus bhreab e an luamhan. Chaidh a tilgeil àrd gu h-àrd, agus mar-thà air itealaich chuir an nighean ghaisgeach a h-armachd a-mach, a 'tionndadh a claidheamhan gu h-ealanta, a' stiùireadh a 'ghluasaid luath, agus fhuair i air tìr air cùl an dràgon, làn de spìcean. Chrath an t-uilebheist agus dh" fheuch e ris a" ghruagaiche dàna a thilgeil air falbh, ach thug na slabhraidhean toinnte sgileil thairis air na beòil mhòra - bha an uilebheist uamhasach làn diollaid.
  - Carson a tha feum agad air trì cinn? A bheil aon a dhìth? Tha iad làn de thuill, agus mar sin bidh mi gan ceangal ri chèile gus nach tèid na brains mu dheireadh a-mach!
  Rinn an nighean ghaisgeil gàire air a fealla-dhà chliùiteach. Fhuair an dràgon àirde gu mòr, an uairsin rinn e ath-riochdachadh air lùb Nesterov, chrath na fèithean fon chraiceann, rinn an t-uilebheist oidhirpean èiginneach gus an marcaiche gun chuireadh a thilgeil dheth. Bha sruthan teth èadhair a" sèideadh thairis air a" bhodhaig gigantic, bha an clamhan a" reubadh mar chlach a chaidh a leigeil a-mach à catapult, no, is dòcha, meteor. Thug tonn an àile na Tatars far na slighe.
  Thog Alenka:
  - Nach drùidhteach!
  Lean cadal a" chinn-suidhe an gnìomh fhathast. Thuit Mgr Medvedev beagan às a chèile, is dòcha eadhon bho bhròn.
  Gu dearbh, dè an dràgon a bh" ann airson an nighean crìochnachaidh nuair a chaidh i tro luchdan mòra ann an dusan itealan caochlaideach, a" luathachadh gu ceud gu leth grabhataidh agus a" dàibheadh sa bhad gu dìth cuideim, agus an uairsin a-rithist a" ruighinn crìoch luchdan sublethal. Tha riochdaire sam bith de fhlùraichean is ainmhidhean na bhoiteag air beulaibh an toraidh seo de innleadaireachd ginteil.
  Rinn an t-uilebheist oidhirp air a chinn a thionndadh, a 'bualadh gu h-uamhasach le a bheul mòr. Bhris an nighean ghaisgeil leis a" chlaidheamh uirsgeulach leis a h-uile neart, ag amas air an àite a bu mhotha a mhothaich - an cuinnlean. Bha a" chiad bhuille rèidh, grìogagan airgeadach ag itealaich a-mach às an t-sròin, mar neamhnaidean a" deàrrsadh sa ghrèin:
  "Tha an snot agad brèagha, ceart, tha iad ag ràdh gum faod dràgon òr a chasg."
  Bhuail an nathair le solas. Mar fhreagairt, chaidh an Alenka brèagha agus sgiobalta sìos leis a 'mhullach, bha am buille geur agus ceart, thionndaidh an lann beagan dearg, agus nochd drùchdagan cherry-ruby bhon t-sròin mhòr aice. Bha iad a 'reothadh dìreach air an iteig, gan ceangal fhèin gu sgeadachadh neo-àbhaisteach.
  Rinn an nighean gàire:
  - Cool, thig air adhart, cuir a-rithist an cleas!
  Bha an t-uilebheist mar-thà a 'crathadh, ach lean e air adhart a' faighinn àirde, dh'fhàs prìomh-bhaile Ryazan nas lugha agus nas lugha. An seo tha e ann an cuibhle cairt, a-nis ann an sàibhear, agus an seo tha e meud sìol crom-lus, mu dheireadh a" dol à sealladh air cùl nan sgòthan. Bha na speuran a" frasadh dubh, làn de rionnagan soilleir, dhìrich iad a-steach don stratosphere, dh" fhàs e duilich anail a tharraing, shèid falamh fuar a-steach. Ged nach e duine àbhaisteach a th" anns an Alenka uirsgeulach, chan urrainn dhi a dhèanamh às aonais èadhar idir. Ach, a rèir choltais, tha an dràgon cuideachd a 'tughadh, tha snàgairean a' fulang, a-mach às an anail, agus mar sin feumaidh sinn an àirde a lùghdachadh. Tha e soilleir nach eil miann ann a bhith ag ath-aithris gnìomh Ruslan, aig an robh feusag Chernomorets airson trì latha is trì oidhcheannan. Tha abairt bho làrach-lìn chloinne a 'frasadh na ceann, agus airson adhbhar air choireigin tha i ag iarraidh a dhèanamh a-rithist.
  Agus tha an nighean gaisgeach ag ràdh:
  - Tha sinn den aon fhuil, thu fhèin agus mise!
  Bha coltas gu robh an dràgon a 'tuigsinn a' bhrìgh, a 'crathadh agus a' stad a itealaich. An uairsin thòisich e a 'crìonadh gu slaodach.
  Thuirt an gaisgeach brèagha agus fèitheach:
  - Tha thu a 'smaoineachadh ceart, mo bhràthair sgiathach! Bidh toraidhean againn leat!
  Bha fìor mhurt gu h-ìosal gu h-ìosal, bha na Mongols mu thràth a "gluasad air falbh bho na ballachan, agus cho-dhùin Natasha eireachdail gun robh an àm as fheàrr air tighinn airson stailc. Is math a rinn thu, a nighean ghaisgeil, chì thu sa bhad i, far an deach i seachad, tha slighe fuilteach fhathast air a phasgadh le cuirp. Chan e a-mhàin a casan is a gàirdeanan, tha dà bhraid fhada Natasha de bhiodagan air am fighe a-steach do shlabhraidhean air an dèanamh le stàilinn cruaidh.
  Thuirt Alenka rithe fhèin, a" stampadh a cas:
  - Bidh mi gu cinnteach a" dèanamh rudan pearsanta mar sin dhomh fhìn! A-nis, leig leinn na Mughlanan a bhlàthachadh!
  Bhris lasair fhiadhaich a-mach mar bholcàno trì-fhillte bho na sgòrnan à tiona, chaidh na Tatars a-steach ro theann, agus bha iad dìreach air an frioladh anns na ceudan, a" dòrtadh a-mach à beul teine ifrinn. Bha na h-eich gu sònraichte fo eagal, ge-tà, bha a" mhòr-chuid de na h-eich mu thràth air an toirt air ais le buille obann air a "chùl, cha robh ach geàrd pearsanta Guyuk Khan air fhàgail fon dìollaid. Lean an sprèadhadh, a" sguabadh air falbh na ceudan is ceudan de luchd-sabaid ann an aon salvo ann an doineann teine. Choimhead an nathair bhuidhe le sùilean caola a" tilleadh an dràgon bhig aige.
  Beuaich am fear-cogaidh o'n ear:
  - Fear-brathaidh! Tha thu uile nan riochdairean de theaghlach nan dràgon, bidh thu an-còmhnaidh a" brathadh agus a" toirt seirbheis don fhear a tha nas làidire!
  Le feirg, dh" fheuch an draoidh ninja ri a" chùis a dhèanamh air a" mharcaiche dàna, a" tilgeil pulsars aig astar gunna-inneal. Rinn an gaisgeach òg Alena gàire agus sheinn i gu h-àrd:
  - Le uisge teine - buail thairis air a 'ghlainne! Tha thu nad choigreach fionnar - bidh thu a" spùtadh teine!
  Seo nighean - sunndach, le àbhachdas. Agus chan eil eagal oirre pulsars air an dèanamh le teine.
  Loisg Alena gu furasta iad, a" cleachdadh armachd uirsgeulach agus, bho àm gu àm, a" stiùireadh a" bhiast gu aonadan nàmhaid. Tha an inneal-lasair ath-chleachdadh seo le sgiathan nas fheàrr na ceud inneal meacanaigeach air a tharraing le each.
  Is dòcha gu bheil eadhon seo nas fhuaire na itealan ionnsaigh, agus ciamar a tha uimhir de chonnadh ann, agus nach ruith am fiùs a-mach? Feumaidh tu sgrùdadh a dhèanamh air an uilebheist aig do chur-seachad agus armachd ùr a chruthachadh nach fhacas roimhe! Bidh na saighdean a" breabadh far a" chraiceann tiugh, iridescent armaichte, a" gluasad le uile dhathan a" bhogha-froise, mar mhil. Bidh na buillean dìreach ag atharrachadh an dath: bidh ruby dearg a" fàs lilac-violet. Tha lilac-sapphire, air an làimh eile, a 'tionndadh gu scarlet-orains, buidhe òir, agus uaine emerald. Tha seo glè bhrèagha, tha e duilich nach eil ùine ann airson an sealladh eireachdail a mhealtainn ann an teas blàr fuilteach.
  Bha gaisgich Ruiseanach agus saighdearan an Legion Gheal, a chaidh a chruthachadh le caileagan, air a 'mhòr-chuid de arm Mongol a ghearradh sìos. Dh" fhàs e gu h-àraidh eagallach nuair a thàinig luchd-lasair meacanaigeach a-steach; cha b" urrainn do arm sam bith seasamh an aghaidh a leithid de bhuille. Mionaid eile, agus tòisichidh turas-adhair mì-rianail. Chuir an nathair bhuidhe dàil ann airson mionaid.
  Tha òrdugh Batu soilleir, gus an crùn kagan a mharbhadh air an t-sàmhchair, ach tha am pàigheadh ro ìosal. Chan e, marbhaidh e nas fhaide air adhart e, ach airson a-nis bheir e a-mach e bho bhith fo chlaidheamhan briste na Ruis:
  -Nach gluais sinn air falbh, a Kagan, còmhdaichidh mi thu!
  -Dè mu dheidhinn am mangas trì-cheann? Cha leig mi leis an arm agam a chràdh!
  Bhris an ninja a mheur agus thòisich sradagan a" tuiteam:
  "Is urrainn dhomh geasa iom-fhillte a thilgeil agus tillidh e chun t-saoghal aige, ach an uairsin cha bhith e comasach dhomh a ghairm airson seachd bliadhna!" Tha roghainn ann ge-tà! Abair ìre Hale!
  - Ciamar a tha sin?
  Bha aodann Guyuk, reamhar agus puffy nas fhaide na na bliadhnaichean aige, air a shìneadh a-mach. Mhìnich Ninja Killer:
  -Agus mar sin! Ma mharbhas mi am mongoose geal aige, bidh an dràgon agamsa, ma mharbhas e mi, bidh e aige!
  Bha an draoidh Iapanach a "feadalaich mantra fada, bha an talisman a" deàrrsadh nas gile na a "ghrian. Air a giùlan air falbh le toileachas an sgrios, dh'fhairich Alenka casruisgte gu h-obann gu robh cùl sùbailte, snasta uilebheist cumhachdach a bha mar-thà umhail a' dol à sealladh fodha. Lorg i i fhèin san adhar, ag itealaich sìos le luaths cloiche. Cha robh an tuiteam taitneach, ach cha robh e marbhtach. Às deidh dha a dhol tro shreap-sneachda meatair de dh'fhaid, thug an gaisgeach crìochnachaidh ionnsaigh air na Mongols le fearg torc leònte. Thuit an t-strì eagraichte mu dheireadh, chaidh na tha air fhàgail den arm mhòr a-steach gu mòr-itealaich.
  Bha na caileagan as àille, Alenka agus Natasha cas-rùisgte, gu litireil a" farpais ann a bhith a" cur às do nukers a bha troimh-chèile. Aig an aon àm, dh'fhàs Guyuk Khan gu ìre neo-fhaicsinneach, bha an t-each con aige a 'briseadh a h-uile clàr hippodrome, cha robh an kagan oighreachail a' smaoineachadh ach mu dheidhinn a chraiceann fhèin.
  - Chan e, chan e samurai a tha seo! Fear-bualaidh foighidneach. Nach truagh a bhith a" frithealadh a leithid de mikado!
  Ruith an ninja.
  Thug an nathair bhuidhe a-mach dà katanas cumhachdach, chaidh iad tarsainn orra agus leum i gu sgiobalta, ball pinc boillsgeach air a sgaradh bho na lannan. Thòisich pulsar draoidheil draoidheil gu sgiobalta a dh" ionnsaigh an Alenka bhrèagha, leth-rùisgte.
  Fhuair an gaisgeach ceann-uidhe mothachadh air a 'ghluasad, gheàrr e sìos an clot teine air an itealan, spreadhadh beag sgapte mar dealanach, a' sgapadh dusan no dhà de Mongols:
  - 'S e an diabhal a th' ann! Samurai an Underworld!
  Ghlaodh an nathair bhuidhe. Bha an ninja mu thràth ag ullachadh airson cabhag gus coinneachadh ris an Alenka fuilteach casruisgte, nuair a thàinig bun-bheachd na cheann. "Dè mura cuir e às don nighean sabaid as làidire seo sa bhad, an uairsin thig an neach-crìochnachaidh fionn Natasha còmhla rithe, agus an uairsin bidh a" bhuil gu bhith tubaisteach. A bharrachd air an sin, cheannsaich i an dràgon, agus chan urrainn ach gaisgeach fìor chumhachdach an nathair mhòr a cheannsachadh. "
  Bhris an ninja:
  - Tha mi a" faighinn air falbh birdies! Tha mi a" falbh airson tilleadh!
  Tiodhlaic an nathair bhuidhe, a" fosgladh a cleòc geal, i fhèin san t-sneachda. An uairsin, a 'tachdadh, thòisich e a' crathadh geas gluasaid.
  Lean Alenka cas-rùisgte air a tòir fiadhaich, cha do dh'fhàg Natasha cruaidh air dheireadh. A dh'aindeoin uile neart a' bhlàir, cha do leig iad le teanta rìoghail a' chrùin kagan a-mach à sealladh airson mionaid.
  - Ruithidh e air falbh, leig leinn grèim fhaighinn air an stiùiriche!
  Mhol an Alenka cas-rùisgte. A 'tilgeil diosg le a cas-rùisgte, fhreagair Natasha gu cas, a' leantainn air adhart a 'toirt cothrom dha na Mongols a bha a' teicheadh le stròcan luath.
  - Dè airson! Bheir sinn toileachas a bharrachd gu Batyga, agus tha seo ro dhaonnach. Bidh an claidheamh a 'marbhadh gu furasta, agus bidh an jihangir dìreach a' reubadh a chraiceann.
  Às deidh dha Alenka ceithir a ghearradh dheth le aon bhuille, thòisich e a" gàireachdainn.
  - Mura bris e adhaircean Batu e fhèin! A bheil sinn a" dol gan iomain fad na slighe chun a" champ, no dè?
  Rinn Natasha gàire agus thuirt i:
  - Bidh Batu a" crathadh a phants gu math cruaidh, agus mar as lugha de Mooglans a mhaireas, "s ann as fheàrr!
  Luathaich na caileagan criochnachaidh an astar, bha e mar chuimhneachan air geama glacaidh, bha na nukers gu mòr a" cuipeadh na h-eich aca, a" reubadh an taobhan gu fuilteach. Le oidhirpean eu-dòchasach, chaidh aca air beagan briseadh air falbh bho mharcaichean Uru, ach chan urrainn dhaibh teicheadh bhon fheadhainn a chaidh a dhealbhadh nas luaithe na cheetah!
  A 'dùsgadh, rinn Dmitry, Anatolyevich Medvedev eacarsaichean agus thionndaidh e air an telebhisean. Aig àm buaidh Zelensky, chaidh subhachasan is subhachasan nàiseanta a chumail. Bha na daoine gu dùrachdach toilichte leis na h-atharrachaidhean.
  Bha a h-uile duine airson a bhith beò ann an dòigh ùr, agus nas saoire. Bha an stèidheachadh a 'tighinn dlùth, agus Zelensky a' faighinn làn chumhachd. Agus dh'adhbhraich seo cuideachd dealas agus brosnachadh. Mar, atharraichidh a h-uile càil agus bidh e nas fheàrr na an-dè. Agus gheibh na Slavs aonachd agus thig an Cogadh Fuar gu crìch. Coltach ri trom-laighe ùghdarrasach àm Putin.
  Agus bha òrain bhrèagha air an seinn mu thràth mu Zelensky... Bha a h-uile duine ag iarraidh rudeigin ùr agus brèagha.
  Dh" ainmich Zelensky fhèin leis a" chiad òrdugh aige gun cuireadh e stad air dìonachd pàrlamaid, agus gun glanadh e itean an oligarch cuideachd. Gheall Zelensky cuideachd cìsean a thogail air na daoine beairteach. Mar, chan eil adhbhar sam bith aca a bhith reamhar!
  San fharsaingeachd, bha tòrr rudan an dùil a dhèanamh. A "toirt a-steach togail mòr an rèile: Arkhangelsk - Chukotka, agus an uairsin tunail fon talamh gu Alasga.
  Carson nach eil Zelensky na rìgh? Tha na pròiseactan aige sgoinneil. Agus anns na SA bidh an riaghaltas ag atharrachadh a dh" aithghearr agus bidh ginealach eile de luchd-poilitigs ann. A tha cuideachd ag iarraidh atharrachadh.
  Agus a-nis tha Zelensky a "falamhachadh ...
  Mus deach an coimpiutair a thoirt air falbh, chaidh Medvedev a-steach don gheama ...
  Às deidh ceannsachadh an USSR, tha e comasach a dhol an sàs leis na SA. Ach an toiseach, ruithidh sinn an siostam dìon urchraichean laser; tha comasan mar sin aig an ìmpireachd an seo. Cogadh an aghaidh nan SA - 2008! Tha an ionnsaigh a" tòiseachadh bho Chukotka gu Alasga.
  Tha fìor strì a" dol.
  Tha na h-Abrams a" sabaid an aghaidh tanca Panther-7. Chan eil an càr ùr cho trom tuilleadh oir tha e foirfe. Agus a 'sealltainn a clas iomlan.
  Agus tha e a 'sgrios na Yankees... Dh'fhàs Medvedev rudeigin sgìth leis a 'chogadh, agus thug e seachad smachd do Chomhairliche armailteach clas Rokossovsky. Agus thòisich e air riaghladh ...
  Mar eisimpleir, tog rudeigin... teampaill ùra gach fear le seachd creideamhan. No eadhon tùir Tbh ùr. Agus bhiodh e fionnar pioramaid a thogail. Aon gu leth cilemeatair a dh'àirde. Seadh, bhiodh sin uabhasach math!
  Aig an aon àm, tha Medvedev ag àrdachadh ìre mathas. Chan ann dìreach mu bhith a" maistreadh factaraidhean armachd a tha e.
  Faodaidh tu cuideachd telebhiseanan, innealan fuarachaidh, coimpiutairean, coimpiutairean-uchd a dhèanamh. Agus tog cinneasachadh, agus pump suas fèithean sabaid. Ach tha na SA a' faighinn cus cumhachd mu thràth... Tha sluagh de chòrr is dà bhillean gu leth aig an Ìompaireachd mu thràth agus tha i deiseil airson cogadh an aghaidh nan SA. Medvedev a 'giùlan fhiaclan agus a' seinn:
  - 'S mi fhior doineann gach linn ! Am fear a bheir mòran bàs!
  Agus a-rithist tha e a" cur cuideam air Ameireagaidh. Tha stailcean niuclasach air an iomlaid mu thràth. Tha a leithid de bhlàr a 'fàs.
  . CAIBIDIL Àir. 8
  Eh, leig dhuinn na h-aonadan a phutadh a-rithist. Agus ciamar a bhuaileas sinn! Seo na caileagan-coise a' gluasad. Uile casruisgte agus ann am bikinis. Agus mar a tha na Yankees a" sàthadh le bayonets, agus mar a tha iad a" tilgeadh grenades len casan rùisgte. Tha fìor lùth annta. Agus bidh a h-uile càil a" gluasad, mar bhàlaichean mercury a" ruith fo chraiceann tana. Is toil le caileagan a bhith a" marbhadh - is iad sin nigheanan!
  Agus bidh iad a 'seinn dhaibh fhèin:
  Tha sinn a 'ruith nigheanan Komsomol,
  Is sinne Tsar Medvedev, Tsar gu math glic ...
  Agus gu dearbh tha guth soilleir againn,
  Rud sam bith ri argamaid - rachaibh air a shon!
  Agus a-rithist thilg e grenades le òrdagan rùisgte. Tha na nigheanan sin gu litearra super. Agus bidh na Yankees a" brùthadh, a" glacadh Alasga. Agus bidh iad cuideachd a 'seinn dhaibh fhèin:
  - Bidh madaidhean-allaidh a 'tighinn còmhla! Is ann dìreach an uairsin a mhaireas an rèis! An lag am bàs, tha iad air am marbhadh - a' glanadh na fala naomh!
  Agus ruith na caileagan a-steach don ionnsaigh a 'toirt am fiaclan. Ach an aghaidh nan Ameireaganaich tha "Tigers" -7 cuideachd, dè an cumhachd iongantach. Agus chan urrainnear stad a chuir air na h-uilebheistean sin!
  "Tiger"-7 - sònraichte àrd-bruthadh canan le toiseach projectile astar de 2500 meatair gach diog. Agus cho luath 's a bhuaileas i i, cha shàbhail dad i. Agus tha na h-Ambrams a 'ruith air gach taobh. Agus deòir sìos an tùr uapa.
  Agus bheir an nighean air na saighdearan an glùinean sìos agus an casan rùisgte a phògadh.
  Bidh na h-Ameireaganaich a 'gèilleadh a-rithist. Agus tha saighdearan arm Medvedev a 'tighinn faisg air New York. Agus tha am baile mu thràth fo ionnsaigh. Tha e air a ghlacadh gun deas-ghnàth sam bith.
  Tha Medvedev ga mheas fhèin na cheannard mòr: mu dheireadh ghabh e New York.
  Agus dh" fhaodadh duine a ràdh gur esan am fear as motha den luchd-ionnsaigh. Agus an uairsin Washington.
  Agus tha na h-Ameireaganaich a 'gèilleadh. Thuit Ceann-suidhe na SA air aodann agus thòisich e a" pògadh casan rùisgte nan nigheanan. A 'chiad fhear, an uairsin an dàrna fear, an uair sin.
  Mar sin phòg e buidheann-chatha slàn de nigheanan casruisgte. Is e blàr mòr a tha seo!
  Medvedev a' magadh... Mar sin ghlac e Ameireaga. Ach cha b" urrainn dha Putin seo a dhèanamh!
  Is e fìor bhlàr a tha seo - sàr-mhath! Agus an uairsin gu Mexico.
  Agus a-rithist an greim... Agus tha na caileagan Mexicanach a' toirt air na Mexicans an glùinean, agus iad a' pògadh an sàilean rùisgte. Agus tha iad a' beucaich:
  - Glòir dha na bòidhchead!
  'S e, faodaidh an coimpiutair ìomhaighean mòra dath a shealltainn de nigheanan, le sàilean lom, a tha air am pògadh le prìosanaich. Agus tha e na leithid de thoileachas.
  An seo tha iad a-rithist air thoiseach air prìosanaich - an turas seo dubh. Agus bidh iad cuideachd a" pògadh casan-rùisgte nan nigheanan.
  Agus cuideachd tha na tancaichean a" snàgail pioramaideach...
  Tha caileagan a' gluasad agus tha tòrr dhiubh ann... Às dèidh na h-uile, faodaidh tu feadhainn òga a chur a-mach à goireasan. Agus tagh gu bheil a h-uile aonad nan nigheanan ann am bikinis. Agus tha seo cho breagha.
  Tha iad mar as trice cinn dearg agus blondes.
  Agus bidh iad a" gabhail thairis aon dùthaich às deidh dùthaich eile. A leithid de ghaisgich fionnar. Bidh ìmpirean a' tuiteam fo an casan rùisgte.
  Bidh Medvedev a 'cluich le toileachas ... Agus eadhon a' feadaireachd rudeigin fo anail.
  Ciamar a tha boma hydrogen a" spreadhadh? Iongantach sgoinneil! Agus am baile uile, mar gum biodh bò ga imlich le a teangaidh. Dè an ìre a bharrachd de rèididheachd? Agus bidh caileagan casruisgte a" ruith tro dhuslach rèidio-beò. Agus bidh na sàilean lom aca air an losgadh.
  Tha Medvedev a 'cluich mar gum biodh python a' slugadh fearann eile.
  Seo cumhachd eile air a cheannsachadh anns an t-saoghal fhìor, agus tha a" bhratach air a leigeil sìos.
  Tha tancaichean a-nis ùr le armachd gnìomhach agus ceirmeag. Ioma-shreath agus èifeachdach.
  Agus tha luchd-giùlan itealain ùr-nodha, agus cuideachd gu math iomchaidh. Agus mar a thòisicheas plèanaichean a 'losgadh bhuapa.
  Tha Medvedev, mar a chì sinn, na cheann-suidhe cleasachd gu math sgiobalta.
  Mar sin, a-nis leasachadh drones. Agus tha sin fionnar. Agus cuideachd, itealain ann an cruth diosc. An seo tha iad mu thràth a 'dol a-steach gu cath mar UFOn. Agus an uairsin, tancaichean pioramaideach.
  Dh" òrduich Ceann-suidhe na SA Trump, inntinn shoilleir, an càr a dhèanamh so-leònte agus do-ruigsinneach bho gach ceàrnaidh. Seo mar a nochd am mastodon ann an cruth pioramaid ìosal. Agus sheall càr mar sin dìon sàr-mhath. Gu h-àraidh an aghaidh teintean kinetic.
  Agus a-nis, bha an tanca seo cho soirbheachail nach urrainn dha a dhol a-steach, agus tha e fhathast ann an seirbheis leis na Stàitean Aonaichte. Thug iad eadhon sin: tanca Trump.
  Agus bidh cuthach uaireannan a" glacadh dhaoine nuair a chì iad gu bheil an càr do-ruigsinneach.
  Tha Medvedev a" dèanamh blàr neo-ionann, agus tha na h-innealan aige air calpa brìgheil eile a ghabhail mu thràth, ga thionndadh gu bhith na thobhta de thobhtaichean agus sgàineadh goil.
  Ach chan eil seo gu leòr airson an nighean robot. Tha i a 'tòiseachadh a' leasachadh ginealach ùr de bhuill-airm: am boma sgrios. Agus tha am boma seo ceithir cheud uair nas cumhachdaiche na fear de hydrogen. Mar sin, ma bhuaileas e, cha bhith e comasach dhut eadhon an luaithre a chruinneachadh!
  Agus tha an cogadh mu thràth a" gluasad dhan fhànais.
  Tha Medvedev a" cleachdadh shoithichean air an dèanamh le alloy ùr nas làidire agus nas aotroime na titanium. Agus bidh longan-rionnag a 'sgèith a-steach don fhànais, agus a' sabaid innealan-fuadain a 'sabaid. Tha mòran mhodalan eadar-dhealaichte ann mu thràth ann am factaraidhean fon talamh.
  Agus a-nis tha an ìmpireachd mu dheireadh air a 'phlanaid a' tuiteam. Agus dè? A-nis ann an àite domhainn!
  Tha àm Star Wars a" tòiseachadh.
  Tha Medvedev a 'tuigsinn seo agus a' bruthadh a 'mheur-chlàr gu làidir. No faodaidh tu do chorragan a ghluasad no smachd a chumail air do smuaintean.
  Bidh an ceann-suidhe an gnìomh ag obair gu ciallach agus a" togail cabhlach fànais dha fhèin. Agus tha an t-sabaid a" leantainn.
  Tha leasachadh air boma thermoquark eadhon nas cumhachdaiche, gu sònraichte cuir às dha. Agus tha e ceud mìle uair nas cumhachdaiche na an sgrios.
  Agus an uairsin bidh na soithichean ag èirigh a-steach don adhar. Agus bidh iad a 'glacadh saidealan a' phlanaid. Agus an uairsin na siostaman faisg air làimh. Bidh iad a" dèanamh seo gu math luath.
  Agus bidh an ceann-suidhe an gnìomh a" toirt a-mach luchd-crìochnachaidh sa gheama. Seo an gaisgeach terminator. Is e siubhal ùine a tha seo, eadhon ged a tha e cuibhrichte.
  Dh" èigh Medvedev:
  - Bidh daoine a" stobadh an casan air an talamh, dè mu dheidhinn bòtannan! A tha an dà chuid gòrach agus uamhasach grànda!
  Agus dh'fhàs Medvedev mòran nas sunndach. Eh, a chlann, dè cho math 'sa tha thu. Gu sònraichte ma thàinig iad gu bhith nan gaisgich fànais.
  Tha blàr rionnagach a 'dol air adhart. Agus droch iomlaidean de bhuillean, nuair a bhios buillean beag a" bualadh anns a" chnàimh. Nas mionaidiche, is e smaoineachadh mac-meanmnach a th" ann.
  Tha Medvedev fhathast a 'toirt ionnsaigh air:
  - Tha mo longan rionnagach murt!
  Agus tha e a" cur ceannardan fànais ùra an dreuchd na àite. Agus dè a th" ann an sabaid, is e sabaid a th" ann.
  An seo tha Medvedev an urra ris na ceannardan aige. An seo tha co-bhanntachd an nàmhaid ag èirigh na aghaidh. Nuair a thig armada gun àireamh a-steach, tha e eagallach; bho chian, bha e coltach gu robh nebula ioma-dathte, boillsgeach ag èaladh. A bharrachd air an sin, tha gach sradag na dheamhan air adhbhrachadh le draoidheachd neach-draoidh necromancer. Còrr is dusan gu leth millean bàta-fànais armachd de na prìomh chlasaichean, agus "taigh-comhfhurtachd" beag gun chrìoch, a" toirt aire do na neartan a bha a" tighinn gu cunbhalach, bha an àireamh aige faisg air dà cheud millean. Bha an aghaidh a" sìneadh airson parsecs no dhà; aig ìre cho mòr, tha eadhon na prìomh longan-cogaidh a" coimhead mar ghràinean gainmhich anns an Sahara.
  Tha am Blàr Coitcheann a" tighinn dlùth: ìmpireachd fànais Arm Medvedev an-aghaidh a" "Coalition of Total Salvation" ioma-thaobhach, a tha air co-dhùnadh, an àite innleachdan seasmhach dìon fadalach, cabhlach an neach-ionnsaigh an-iochdmhor fhèin a bhualadh.
  Tha uimhir de shoithichean an seo, le measgachadh iongantach, ged sa mhòr-chuid de chùisean chan eil e ach a" cur bacadh air sabaid èifeachdach. Uill, mar eisimpleir, bàta-rionnag ann an cruth clàrsach, no, le muzzles fada an àite teudan, clàrsaich, no eadhon bas dùbailte le turaid tanca bhon Dàrna Cogadh. Faodaidh seo buaidh a thoirt air a 'chridhe lag, ach tha e nas dualtaiche gàire a dhèanamh na eagal.
  Tha an neach-dùbhlain aca na ìmpireachd a tha ag ràdh gur e cumhachd uile-choitcheann a th" ann. Emirate mòr fànais Medvedev, far a bheil a h-uile càil air a chuir gu seirbheis cogaidh, is e am prìomh sluagh-ghairm èifeachdas agus comasachd.
  Eu-coltach ris a" cho-bhanntachd, chan eil eadar-dhealachadh mòr ann am meud a-mhàin air soithichean rionnag a" chinn-suidhe an gnìomh. Agus tha an cumadh cha mhòr mar an ceudna, iasg mara domhainn a tha gu math creachach. Is dòcha leis an aon eisgeachd, tha iad coltach ri biodagan tiugh a" gluasad le stàilinn - greimichean.
  Chan eil na reultan sa phàirt seo den fhànais ro dhlùth sgapte air feadh na speuran, ach tha iad dathach agus gun samhail nan speactram solais.
  Air adhbhar air choireigin, ag amharc air na soluis so, gheibh thu faireachduinn brònach mar gu 'm biodh tu a' sealltuinn a stigh air suilean ainglean, a tha 'diteadh creutairean beò na cruinne air son an giùlan borb, borb.
  Cha robh arm a" chinn-suidhe an gnìomh ann an cabhag sam bith airson a dhol don choinneamh; cha robh ach aonadan gluasadach fa leth, gu sgiobalta, a" gabhail brath air an astar as fheàrr aca, a" toirt ionnsaigh air an nàmhaid, a" dèanamh milleadh agus a" tilleadh air ais. Mar fhreagairt, dh'fheuch iad ri coinneachadh riutha le teine barrachd, ach a bhith nas sùbailte agus le dìon foirfe, bha iad tòrr na bu èifeachdaiche.
  Bha mèinnean, a rèir coltais beag air sgèile chosmach, air an reubadh mar gum biodh le spreadhadh, mar a bha luchd-turais agus luchd-sgrios. Ach chaidh againn air geama mòr a thoirt sìos. Chaidh aon de longan-cogaidh mòr a" cho-bhanntachd a bhualadh, bha i a" smocadh gu tiugh, a" cogadh, agus a" clisgeadh a" lasadh air bòrd an t-soithich mhòir, mar theine ann an coille thioram.
  Bidh na h-uilebheistean, coltach ri jerboas a-mhàin le spuirean an àite earball, a 'ruith air falbh le eagal, fhad' sa tha iad a 'sgioblachadh agus a' leum suas is sìos. Eadar iad tha seòrsaichean nas lugha a tha coltach ri hibridan mathain is tunnagan. Bidh na gob a" crathadh le uamhas fiadhaich, cluinnear cuachagan, bidh iad ag itealaich às a chèile, agus bidh itean nan teine. An seo thionndaidh fear de na tunnagan mathain bun os cionn, a" tionndadh a cinn gu bhith na phìob-theine. Ruith an sin foam dìreach na h-amhaich, sa bhad thug a stamag dheth a brògan, agus bhris closaichean an eun, a "frasadh fala leis na tha air fhàgail den fheòil a" tighinn bhon leanabh.
  Bidh na jerboas air an losgadh agus a" reubadh gu na modalan teasairginn, ach tha e coltach gu bheil an siostam a bheir dòchas taibhseil airson a bhith beò air a mhilleadh gun dòchas. Bidh an seanailear aca, an Tail Cockroach, a" leigeil a-mach squeak hysterical:
  - O dhiathan squaring a" chearcaill uile-choitcheann, le ...
  Cha b'urrainn criochnachadh, chòmhdaich na lasraichean a Mhòrachd neo-thruaillidh. Chrith feòil an creimich tuigseach a-steach do mhìrean bunaiteach.
  Loisg an long-chogaidh a-mach, a" cur a-mach builgeanan èadhair a-steach don bheàrn, agus an uairsin spreadh e, a" sgapadh a-steach do ghrunn chriomagan.
  Rinn Medvedev, an dèidh cluich gu leòr, beagan òrdughan eile. Thug e cuideachd seachad Novodvorskaya an dèidh làimhe le rionnag Gaisgeach na Ruis. Dh'òrdaich e gum biodh Oleg Rybachenko a 'faighinn a h-uile òrdugh agus buinn a tha aig an Ruis. Agus thaisbein e Òrdugh an Naoimh Anndrais air a" chiad ghairm gu Dòmhnall Trump. Às deidh sin thuit Medvedev na chadal a-rithist ... Chan eil duine air dragh a chuir air fhathast.
  Às deidh a leithid de chleas, bha Alenka gu sònraichte toilichte. Tha an sgioba aice mar sin.
  B" i Margarita a" chiad fhear a thog an làr:
  - Nach cuir sinn crìoch air Iapan aig muir agus gun cuir sinn crìoch orra air tìr!
  Thug Alenka taic làidir don bheachd seo:
  - Gu cinnteach! Carson a leig le bàs saighdearan Ruiseanach ùra!
  Bhruidhinn Natasha a-mach cuideachd:
  - Tha Kuropatkin na cheannard ro neo-chinnteach. Mar sin chan eil e na fhìrinn gum bi e comasach dha buannachadh, eadhon a" toirt aire do lagachadh nan Iapanach rè an ionnsaigh air Port Arthur!
  Thug Medvedev geàrr-chunntas air gu cinnteach:
  - Bheir sinn ionnsaigh! Seo an cothrom againn, agus cothrom na Ruis!
  Às deidh sin, thòisich an tanca cumhachdach agus ultra-ùr-nodha a 'gluasad. Tha, tha droch latha aig Iapan. Agus cuiridh iad mallachd air a" mhionaid nuair a thàinig e orra a bhith a" sabaid leis an Ruis.
  Bha an tanca a" gluasad a dh"ionnsaigh na saighdearan Iapanach. Thuirt Alenka le toileachas:
  - Bha aisling cho iongantach agam. Tha e mar gum biodh Natasha agus mise a" dìon Ryazan bho hordes Batu Khan.
  Dh" fhaighnich Margarita:
  - An robh mi ann am bruadar?
  Chrath Alenka a ceann le àicheil:
  - Chan eil! Cha robh thu dìreach ann!
  Rinn an nighean osnaich le buaireadh:
  - Abair gu bheil sin duilich!
  Rinn Alenka cas-rùisgte gàire agus thuirt e:
  - Cha b 'urrainn dhut ach bacadh a chur oirnn! Ach bha Natasha agus mise cho math!
  Dh"fhaighnich an nighean bhàn le iongnadh:
  - An robh thu fionnar?
  Dhearbh Barefoot Alenka gu furasta:
  - Tha, gu math fionnar! Agus mharcaich mi eadhon dràgon!
  Rinn Natasha gàire agus fhreagair i:
  - Bu bhòidheach thu air an dràst !
  Dhearbh Alenka gu furasta:
  - Tha e coltach ri sgeulachd sìthiche! Far a bheil dràgonan, agus sìobhragan, agus a h-uile dad eireachdail!
  Fhreagair Margarita le faireachdainn dùrachdach:
  - Tha thu glè bhrèagha eadhon às aonais dràgon! Dìreach sìthiche, agus mìorbhail de mhìorbhailean!
  Thuirt Alenka le misneachd:
  - Bheir mi buaidh air a h-uile duine! Le agus às aonais dragain!
  Agus sheall an gaisgeach a dhòrn.
  Thug a 'chiad tanca Ruiseanach ionnsaigh air na Seapanach, a bha nan seasamh faisg air ballachan Port Artair. Bha tòrr dhiubh ann fhathast. Thòisich an làmhachas ag obair. Mar fhreagairt, loisg an canan 152-mm den tanca uamhasach, a bharrachd air ochd gunnaichean inneal marbhtach. Agus a‑rìs thòisich na samurai air a ghearradh sìos anns na ceudan.
  Gunnaichean inneal - "Dragons", rud gu math marbhtach. Chan eil ann an còig mìle peilear sa mhionaid ach beathach de sheòrsa air choreigin.
  Thuit na Seapanach, air an tolladh, air an reubadh gu sgoltagan, agus na claigeann aca air am pronnadh. Bhris an gruaidh agus leum an cuirp, air an tilgeil suas le buillean pronntach an teine.
  Bhris sligean crathaidh le lìonadh mean air mhean cuideachd. Bha iad sàr-mhath an dà chuid airson losgadh air saighdearan-coise agus airson a dhol a-steach gu bonn bhàtaichean.
  Is iad sin nigheanan Terminator, agus tha an àrd-ollamh na fhìor shàr-eòlaiche. Mar sin thòisich iad air an samurai a bhualadh.
  Thuirt Alenka casruisgte:
  - Biodh spiorad na Ruis air a ghlòrachadh!
  Chuir Natasha, a 'putadh air a' phutan joystick le a h-òrdagan lom, fras de pheilearan, agus lean i:
  - Agus an Tsar againn, Nicholas II!
  Lean Alenka casruisgte a" cur slige às deidh slige. A h-uile trì diog chaidh armachd marbhtach a-mach. Agus thuit bataraidhean Iapanach sàmhach. Agus bhàsaich saighdearan le craiceann buidhe ann an àireamhan mòra.
  Thug Natasha, às deidh dhi grunn shreathan de samurai a spealadh, taic do:
  - Tha laoidh na Màthar a 'seinn nar cridheachan.
  Lean Alenka cas-rùisgte, a" sgoltadh shligean le lìonadh marbhtach, agus tha iad tòrr nas cumhachdaiche na plastid, a" leantainn:
  "Chan eil duine nas bòidhche na e anns a" chruinne-cè gu lèir. "
  Thuirt Natasha, a" losgadh gu tròcaireach air na Seapanach le a òrdagan rùisgte:
  - Brùth gunna-inneal an ridire nas teann.
  Chrìochnaich Alenka casruisgte, long-bhriseadh an samurai:
  - Die airson an Ruis a thug Dia!
  Tha na nigheanan dha-rìribh mar sin, super! Bòidhchead eireachdail. Bidh thu a" coimhead orra agus gam meas. Ach dha na Seapanach, is e fìor bhàs a tha seo. Choisich an tanca tro na bataraidhean. Chuir e às na sgiobaidhean gunna. Rinn e e gu math, gu math luath. An uairsin choisich mi tro na trainnsichean. Ghearr e sìos mòran cuideachd. Nas mionaidiche , chan eil mòran, ach cha mhòr a h-uile duine. Thionndaidh an sgrios gu bhith iomlan. An seo, gu dearbh, dh "obraich a h-uile dad gu fèin-ghluasadach. Seo mar a chaidh na Seapanach a sgrios.
  Thug Alenka fa-near le gàire, a" putadh air na putanan luing gàirdeachais le òrdagan rùisgte a casan tana:
  - Tha sinn nas luchd-marbhadh na gaisgich!
  Rinn Natasha gàire agus dh" aontaich i:
  - Luchd-cuir gu bàs na saorsa, na gineil agus na glòire !
  Agus a-rithist bidh e a 'losgadh ann an sruthan. Agus a 'bualadh a-mach an samurai le feachd fiadhaich.
  Thuirt Margarita, a loisg cuideachd gu ceart le a casan rùisgte, gu reusanta:
  - Bidh nas lugha de dhaoine gèidh ann, agus bidh gainnead dhaoine ann an Iapan!
  Thòisich Alenka cas-rùisgte a" gàireachdainn agus a" losgadh a-rithist:
  - Thoir an aire air boireannaich! A bhoireannaich, thoir an aire!
  Is e seo, gu dearbh, an seòrsa nighean a bhios sligean, shrapnel, agus peilearan sam bith a" breabadh bhuaipe. Ann an suidheachadh sam bith, tha an nighean na fhìor chrìochnaiche.
  Ghabh Natasha e agus sheinn i:
  - Tha legions a 'caismeachd,
  Bidh na bayonets aca a" deàrrsadh.
  Tha milleanan air ar cùlaibh
  O rèisimeidean Ruiseanach!
  Cha stad duine
  Cha chuir duine bacadh air ...
  Tha an gluasad a" fosgladh feadhainn ùra,
  Rachamaid gu sgiobalta!
  Agus a-rithist bheir e uisge sìos air an nàmhaid. Agus cha leig e leotha a dhol sìos gu ceudamh cuid de ampere.
  Alenka casruisgte, a" tilgeadh a-mach shligean le aona-cainnt a" bhreac-fhiodha, a" sgiamhail, agus e dìreach a" seinn le magadh:
  - Aon, fear-bualaidh, dà bhualadh, tha e tuisleach.
  Dhearbh Natasha, a 'losgadh, an t-òran:
  - Aon bhuille, dà bhuille, tha e na laighe mun cuairt!
  Cool Alenka le taic shunndach:
  - Aon uair 's gu bheil planc, dà chlàr - tha ciste air a thogail.
  Natasha lom-chasach, a" leantainn oirre a" losgadh agus a" leagail an nàmhaid le spreadhaidhean gunna-inneal, a" sgioblachadh:
  - Aon sluasaid, dà shluasaid - tha toll ga chladhach!
  Agus dh"amhairc an gaisgeach le a sùilean saphir. Tha i dha-rìribh na leannan cho math.
  Thug Alenka cas-rùisgte sùil gheur air na dreuchdan. Dh'obraich an tanca gu luath, agus cha mhòr nach robh dad air fhàgail de arm an t-Seanalair Nogi. Tha e coltach gun deach an ceannard fhèin a mharbhadh. Bidh sinn a 'crìochnachadh na h-Iapanach mu dheireadh bhon arm sèist.
  Thug Medvedev fa-near gu loidsigeach:
  - Seo mar a tha teicneòlas air tighinn! Mharbh ceathrar fhireannach còrr is ceithir fichead 's a còig mìle Seapanach ann am beagan uairean a thìde.
  Thuirt Alenka leth-rùisgte, a" gàireachdainn gu h-olc:
  - Feumaidh sinn an còrr a sgrios cuideachd! Na fàg duine air chùl!
  Sheinn Natasha agus i a" losgadh air a" mhìle samurai mu dheireadh:
  - 'N sin na sleibhtean cha 'n òr, Marbhaidh sinn uile naimhdean Rus' gun dàil !
  Thuirt Cool Margarita:
  - Chan e, chan e hemorrhoids, chan fhada gus am bi thu nad nàmhaid marbh!
  An dèidh dhaibh arm an t-Seanalair Nogi a ghearradh sìos, dhìrich na caileagan Terminator a-mach às an tanca airson ùine ghoirid agus ruith iad casruisgte tron t-sneachda. Uill, tha an geamhradh ann mu thràth.
  Mar-thà sgrios iad còrr is ceud gu leth mìle saighdearan-coise. Agus a bharrachd air cabhlach Iapanach. Ach, tha còrr air dà cheud gu leth mìle a bharrachd Seapanach a 'seasamh an aghaidh arm an t-Seanalair Kuropatkin.
  Thàinig Medvedev a-mach às a chadal le ceann daraich. Coisich beagan mun cuairt. An uairsin chluich mi air a" choimpiutair a-rithist... Tha Star Wars sgoinneil... Ach cha do dh"obraich rudeigin a-mach...
  Thòisich Medvedev air an ro-innleachd ùr ath-chluich. Thionndaidh mi air a 'gheama eachdraidheil: An Ruis aig àm Nicholas II. Agus an cogadh ri Iapan. Is e cogadh cho cruaidh a tha seo. Faodaidh tu ro-innleachd a chuir an sàs agus feachdan a chuir a-mach air a" choimpiutair.
  Chluich Medvedev aig ìre furasta, ach chaill e stealladh bho na Seapanach agus dh'fhuiling e call mòr. Tha, feumar togail gun a bhith ro ghnìomhach. Dèanamaid ath-thòiseachadh.
  Agus a-rithist bidh thu a" cluich leat fhèin... Mar a thachair, ann an àite Kuropatkin, chan eil an ceann-suidhe an gnìomh a" deàrrsadh cus ... Fad na h-ùine tha glitches, mearachdan ann.
  Thionndaidh Medvedev an uairsin air comhairliche an airm, agus chaidh cùisean gu rèidh... Agus ghabh e fhèin nap agus chuir e dheth a" chathair aige.
  Dh" fhaighnich Alenka àlainn , a" frasadh a casan rùisgte, do Natasha:
  - Ciamar a tha thu a" faireachdainn, a" marbhadh uimhir de dhaoine?
  Fhreagair an nighean bhàn gu h-onarach:
  - Chan eil fios agam! Tha e a" faireachdainn gur e geama coimpiutair a th" ann! Chan eil thu a" faireachdainn fearg, fearg no mòran toileachas!
  Rinn Alenka casruisgte gàire:
  - Seo cogadh!
  Thionndaidh Natasha gu bhith na iongnadh. Bha a sàilean dearga, cruinn a' deàlradh. San fharsaingeachd, tha i na nighean iongantach, comasach air mòran a choileanadh gun mòran oidhirp. Agus mura nigh sinn e, bidh sinn dìreach ga rothaireachd.
  Ruith na caileagan tron t-sneachda. Tha na cuirp aca gu math brìoghmhor. Tha a 'chiste mòr, tha na cromagan sòghail, coltach ri crùbag each, tha na fèithean follaiseach. Is iad seo na bòidhchead-gaisgich. Tha an fhìor chumhachd boireann aca. Uiread de ghràs. Agus na casan - bàlaichean fèithean a 'gluasad fon chraiceann tana.
  Thàinig triùir scouts Iapanach tarsainn orra.
  Rinn na nigheanan corragan. Agus mar a bhuaileas iad samurais anns an smiogaid len sàilichean rùisgte. Agus gu dearbh bhris iad na giallan aca. Agus leag iad a mach am fiaclan uile. Às deidh sin, sheinn na nigheanan:
  - Chaidh mòrachd nan Ruiseanaich aithneachadh leis na planaidean,
  Tha sinn a 'ruith le misneachd suas.
  Tha sinn air ar meas agus air ar meas le uile chinneach an t-saoghail,
  Tha muinntir na dùthcha gu lèir a" meàrrsadh a dh"ionnsaigh co-mhaoineas!
  Agus a-rithist dhùisg na bòidhchead le sùilean emerald. Tha iad a 'coimhead cho sabaid. Tha na gaisgich gnìomhach. Agus a-rithist jogging.
  Leum Alenka casruisgte. Shnìomh i a" chuibhle prìne san adhar agus mhothaich i:
  - Tha sinn cho cool. Is urrainn dhuinn an saoghal gu lèir a cheannsachadh!
  Rinn Natasha gàire agus fhreagair i:
  - Bana-phrionnsa Planet Earth -
  Tha seo gu math snog!
  Agus bha an dithis nighean a 'magadh air a chèile. Às deidh sin ruith sinn air ais. Gu dearbh, tha a h-uile latha de chogadh a 'cosg cus airson ionmhas Tsarist na Ruis. Agus tha an t-àm ann crìochnachadh leis na Seapanach gu sgiobalta.
  Chuir Medvedev fàilte air na caileagan le gàire mòr:
  - Uill, an do ruith thu timcheall?
  Thuirt Alenka casruisgte le gàire:
  - Tha sinn a" ruith agus deiseil airson sabaid!
  Thuirt Natasha gu làidir:
  - Marbhaidh sinn a h-uile duine!
  Shìn Medvedev a làmh agus dh'òrdaich e:
  - An uairsin, rachamaid!
  Rinn Alenka cas-rùisgte gàire agus fhreagair e:
  - Is e an ceathrar againn an fheadhainn as marbhtach san t-saoghal!
  Chuir Natasha an aghaidh seo, a" stampadh a cas-rùisgte:
  - Chan ann san t-saoghal, ach anns a 'chruinne-cè!
  Agus ghluais an tanca cumhachdach, ionnsaigheach agus marbhtach aig a h-uile astar. Tha còrr air dà cheud gu leth mìle Seapanach air thoiseach. Ach tha sligean gu leòr ann airson billean saighdear!
  Nigheanan, àrd-ollamh agus oileanach - is e seo sgioba a phronnaicheas a h-uile duine agus a thionndaidheas iad gu adharc reithe. Agus tha an tanca ag itealaich a dh'ionnsaigh na saighdearan Iapanach. Bidh e a" ruith air fhèin gu bagarrach. Tha e airson a h-uile duine a bhriseadh.
  Sheinn Alenka casruisgte le tlachd:
  Tha farsaingeachd na Ruis - àlainn, gràdhach,
  C'àit am bheil neamhnaidean an t-sneachd, Na h-aibhnichean gun chrìch chriostal,
  Agus tha an saighdear Ruiseanach agus an seanailear mar aon.
  Is naomh samhla na stàite - an iolaire Orthodox, ar rìgh!
  Agus a-nis thug an tanca luath dheth. Chaidh e seachad mar jet sabaid. Agus lorg e e fhèin air beulaibh nan Iapanach. Thòisich an canan uile-choitcheann agus na gunnaichean inneal dràgon ag obair a-rithist. Fhuair na caileagan sìos gu gnìomhachas gu math deònach. Gun teagamh sam bith eile.
  Loisg Alenka an gunna le a òrdagan rùisgte, leag i na Seapanach a-mach agus sheinn i:
  - Glòir dha mo Rus', Stalin agus Lenin, aon teaghlach!
  Agus bidh an diabhal ruadh a" deàrrsadh le sùilean emerald. Agus mar a tha e a 'fucking suas an samurai. Tuitidh tu ann an gaol.
  Agus chan eil Natasha nas ìsle nas motha. A 'bualadh nan Seapanach.
  Agus a" seinn:
  - Na cuir dàil air tionndadh. Tha an dàn dhuinn buannachadh, nigheanan!
  Bha an gaisgeach fo làn bhlàth. Agus cho luath, a 'dòrtadh teine air an nàmhaid.
  Agus òrdagan rùisgte brùth am putan joystick.
  Alenka leth-rùisgte, a" losgadh, thuirt e:
  - Tha dà dhuilgheadas anns an Ruis ...
  Chuir Margarita stad oirre an seo:
  - Mura biodh ann ach dithis!
  Dh" aontaich Alenka cas-rùisgte, a" losgadh, le toileachas:
  - Tha, mura h-eil ach dhà!
  Ghabh Natasha, a 'losgadh, a' leagail ceudan de Iapanach, agus sheinn i:
  - Ann an dà, ann an dà gheamhradh. Ann an dhà, ann an dà fhuaran!
  Thuirt Alenka cas-rùisgte, a" losgadh:
  - Marbhaidh mi na Seapanach agus thig mi air ais!
  Rinn Natasha gàire agus fhreagair i:
  - 'S ann againne a tha Port Artair! Agus cha leig sinn le duine ar Manchuria a ghabhail!
  Agus bhuail an gaisgeach a-rithist an samurai. Cha chaill na Ruiseanaich dha na Seapanach. Tha seo a-rithist a" dearbhadh cho do-chreidsinneach sa tha an Ruis!
  Bhris Alenka cas-rùisgte am bataraidh agus rinn e gàire:
  - Bidh Rus 'ainmeil anns na dùthchannan agus na linntean as fhaide air falbh!
  Bha Natasha cuideachd ag èigheach:
  - Agus cha chuir feachd sam bith stad oirnn!
  Agus sgrios i mìle no dhà eile samurai. An uairsin ghluais an tanca air adhart agus lean am buain.
  Thuirt Margarita, a" coimhead air an seo, a beachd:
  - Ma bhuannaichear an cogadh cho briagha, ciod an ath ni a ni an Ruis ?
  Choimhead Medvedev air na caileagan a" gearradh sìos air na Seapanach agus mhol e:
  - Bidh cogadh ann, aon chuid leis na Gearmailtich no leis na Breatannaich! Ach co-dhiù, chan e am blàr le Land of the Rising Sun an tè mu dheireadh!
  An dèidh dha bataraidh eile a bhriseadh, thuirt Alena:
  - Mar sin bheir sinn dha na Gearmailtich e, uill, bheir sinn dhaibh e cho mòr is nach bi e coltach gu leòr!
  Thuirt Natasha, sgriosadair samurai:
  - Agus cha bhi duine aig Hitler ri fastadh dhan Wehrmacht!
  Thuirt Alenka, a" putadh na putanan gàirdeachas le a òrdagan lom, gu làidir:
  - Ach tha mi a 'faireachdainn duilich airson na h-Aryans. Chaochail uiread de ghillean geala breagha!
  Dh" aontaich Natasha le seo, a" snìomh gu brònach:
  - Seadh, bhàsaich na h-uimhir de dhaoine math! Agus airson dè?
  Bhuail an nighean air na Seapanach agus mhothaich i.
  - Agus tha na Seapanach nan dùthaich mhath, ach feumaidh sinn sabaid leotha! Ged nach eil seo ro mhath an dàrna cuid!
  Thug Margarita fa-near gu loidsigeach:
  - Agus na beathaichean? Nach marbhadh iad a chèile? Ach chan eil ann an duine ach beathach den ìre as àirde!
  Rinn Medvedev gàire agus rinn e gearan:
  - Tha anam aig duine, eu-coltach ri beathaichean! Agus tha anam dha-rìribh gun samhail agus neo-bhàsmhor! Mar sin, tha sinn fhèin agus na beathaichean gu math dubhach!
  Chuir Margarita an aghaidh seo:
  - Agus na muncaidhean? Tha ìre àrd de dh'fhiosrachadh aca cuideachd. Tha fios aig fear dhiubh trì mìle gu leth facal!
  Fhreagair an ceann-suidhe an gnìomh:
  - Ach 's iad ar càirdean !
  Loisg Alenka cas-rùisgte air na Seapanach agus sheinn e:
  - 'S e muncaidh a th' annam! Cuideachd fear!
  Natasha, a 'gearradh sìos an samurai, coed:
  - Na coisich mun cuairt le muncaidhean airson ceud bliadhna!
  Lean an supertank a 'gearradh sìos nan Iapanach. Carson nach biodh? 'S e beathach craicte a th' ann dha-rìribh
  a loisgeas dà fhichead mìle urchair sa mhionaid. Agus tha an armachd aige do-ruigsinneach do cha mhòr projectile sam bith. Agus chan e a-mhàin toiseach an fhicheadamh linn.
  Thuirt Alenka cas-rùisgte, losgadh, gu làidir:
  - Rinn Tsar Nicholas mòran airson an Ruis, ach dh'fhuirich e gun luach agus gun a bhith mothachail!
  Dh'aontaich Natasha, a 'dòrtadh teine air na Seapanach:
  - Tha e ceart! Chaidh an rìgh a mharbhadh. Thug iad air an t-sagart a dhol air falbh bhon rìgh-chathair! Agus dè a tha air fàs nas fheàrr?
  Loisg Alenka cas-rùisgte bho chanan agus thuirt e:
  - Dh'fhàs e na bu mhiosa buileach! Agus thàinig eadhon barrachd dhaoine borb gu cumhachd!
  Rinn Natasha gàire, bhuail i na Seapanach agus thuirt i:
  - Mar sin leig dhuinn sabaid airson àm ri teachd nas fheàrr! Agus airson saorsa na Ruis!
  Thuirt Alenka leth-rùisgte, a" losgadh:
  - Airson atharrachadh agus buaidh!
  An uairsin sheall i a dhorn. Is i nighean as urrainn seo a dhèanamh. An uairsin cha bhith eadhon na samurai comasach air faighinn cuidhteas e. Agus bidh na gunnaichean-inneal ag obair. Tha a h-uile duine a 'gearradh agus a' spealadh.
  Bidh iad dha-rìribh a" treabhadh tro shreathan slàn de chuirp. Agus bidh iad a" glanadh an àite gu murt.
  Chaidh innse don t-Seanalair Kuropatkin gu robh rudeigin neònach a 'dol air adhart am measg nan Iapanach. Seilg, spreadhadh, thug cuideigin ionnsaigh orra.
  . CAIBIDIL Àir. 9.
  Medvedev, an dèidh beagan cadal, thog e suas a 'choimpiutair a-rithist. Cha do shalaich e idir. Agus a-rithist thòisich e air cluich na dhòigh fhèin.
  An ionnsaigh air Iapan às deidh a" chòd meallta le tancaichean agus plèanaichean. A" toirt a-steach am bomair as fheàrr den Chiad Chogadh, Ilya Muromets. A chuir an cèill e fhèin gu math àrd. Agus bhuail e na Seapanach mar smack rubair an aghaidh cuileagan.
  Agus air adhart gu Tokyo. .
  Bha Dmitry Medvedev, an dèidh dha Iapan a cheannsachadh, air ainmeachadh mar an ìmpire Mikado.
  Agus an uairsin cogaidhean ùra ...
  Mar eisimpleir, faodaidh tu eachdraidh eile a chluich. Thuirt Alasdair II ri Bismarck ann an 1875 gur e gnothach a-staigh eadar a" Ghearmailt agus na Frangaich a bha anns na h-eadar-dhealachaidhean aige leis an Fhraing. Ghabh Bismarck thairis agus thug e ionnsaigh air an Fhraing ann an 1876. An toiseach, bha na Prùisich fortanach agus ràinig iad Paris. Ach an uairsin ghluais iad sìos. Agus chaidh Breatainn a-steach don chogadh... Bhiodh a h-uile càil gu math, ach thug na Breatannaich cath dhan Ghearmailt agus chaidh a' chùis a dhèanamh orra. An sin tharraing na Prùisich suas na feachdan aca.
  Luchdaich a-nuas an cogadh san Iar. Dhìon na Frangaich iad fhèin gu cruaidh. Ghluais Sasainn barrachd is barrachd fheachdan...
  Aig an aon àm, thug an Ruis buaidh air an Tuirc agus Istanbul. Bha Breatainn 's an Fhraing 's a' Ghearmailt an sàs ann an cogadh. Agus chuir ìmpireachd an Tsar Alexander mòran fearainn ri chèile, Iorac nam measg, a" ruighinn a" Chuan Innseanach. Agus Palestine, agus tìr fad na slighe do'n Eiphit. Agus mar sin thug na saighdearan Ruiseanach, air an stiùireadh le Skobelev, buaidh air Mecca, Medina, agus bailtean-mòra eile ann an Saudi Arabia.
  Agus chaidh ceann a deas Ìmpireachd na Ruis a chruthachadh. Agus thàinig Alasdair II gu bhith na rìgh mòr. Agus mhair an cogadh eadar a" Ghearmailt an aghaidh na Frainge agus Breatainn airson deich bliadhna.
  Agus thàinig e gu crìch ann an tarraing phractaigeach.
  Bha Alasdair II a' riaghladh gu 1887 agus dh'fhuiling e oidhirp murt a chaidh a dhèanamh fo stiùireadh Alasdair Ulyanov, bràthair Lenin. Chrìochnaich a riaghladh glòrmhor, fon do thog an Ruis mòran rathaidean, a thug buaidh air mòran fearainn, agus a shaor e an luchd-tuatha.
  B" e an roghainn eile seo mar a chaidh an geama a chluich. Bhuannaich Alasdair an Treas, còmhla ris a' cheannard Skobelev, an dà chuid Iran agus Pacastan. Ach bhàsaich e cuideachd - ceann beag soilleir. Fo Nicholas II, rinn an Ruis cogadh le Iapan mar-thà le cabhlach anns a 'Chuan Innseanach, a thàinig gu cuideachadh a' Chuain Shèimh gu math luath. Rinn na Ruiseanaich a" chùis air na samurai an ìre mhath luath, agus bha tòrr a bharrachd neart aca an dà chuid air tìr agus air uisge.
  A bharrachd air an sin, chaidh arm na Ruis a stiùireadh le Ministear an Dìon sgoinneil Skobelev. Agus chan e a-mhàin gun do bhuannaich an Ruis, ach fhuair i cuideachd buaidh air Iapan. A bharrachd air an sin, cha robh na Stàitean Aonaichte fhathast air a dhol seachad air an Leth-chruinne an Iar, agus cha robh Breatainn cho làidir. A bharrachd air an sin, bha an Ruis ann an caidreachas leis a" Ghearmailt. Bha am fear mu dheireadh air dheireadh air Breatainn agus an Fhraing anns an strì airson Afraga. Thàinig an Ruis Tsarist, às deidh an ceangal eadar Iapan agus pàirtean de Shìona, eadhon nas làidire. Bha rathad Delhi-Moscow ga thogail.
  Mar a chithear bho seo, chaidh planaichean na Ruis Tsarist airson leudachadh gu na h-Innseachan agus Sìona a chuir an gnìomh gu soirbheachail. Thagh an Tsar Nicholas II taobh na Gearmailt aig àm a' Chiad Chogaidh. Rinn na Gearmailtich a' chùis air an Fhraing agus ghabh iad thairis a' Bheilg, an Òlaind, an Danmhairg agus Nirribhidh. Ghlac an Ruis an Èiphit, a" mhòr-chuid de Afraga agus Indochina. Agus cuideachd seilbhean a" Chuain Shèimh ann am Breatainn. Agus eadhon air tìr ann an Astràilia. Agus chaidh an Astràilia aice a ghlacadh.
  Às deidh sin thàinig an cogadh gu crìch le tighinn air tìr agus seilbh Bhreatainn. Tha a" Chiad Chogadh seachad. Ach bha e coltach ri Kaiser Wilhelm gun robh an Ruis mar-thà air cus fearainn a cheannsachadh, agus gun a bhith a" feuchainn. Agus bhruadair e air dìoghaltas. Thug an Ruis buaidh air raointean mòra - Astràilia, Àisia gu lèir, a 'mhòr-chuid de dh'Afraga, cha do chuir na Gearmailtich uiread dheth, agus eadhon barrachd bho Phortagail agus an Spàinn anns an robh iad a' fuireach. Fhuair an Ostair-Ungair smachd air an Eadailt agus Libia. Ghabh an Ruis timcheall air trì cairteal de Afraga, agus an uairsin ghabh i seilbh air Ethiopia beagan às deidh sin. Chaidh aig na Gearmailtich air Morocco a ghearradh dheth.
  Gu nàdarra, cha robh seo gu leòr airson a 'Ghearmailt. Ged a ghabh i an Fhraing, a' Bheilg, an Òlaind, agus Nirribhidh, agus chuir an Ruis an t-Suain fo smachd.
  Thòisich ullachadh Wilhelm airson cogadh ùr leis an Ruis. Rinn èiginn 1929 an suidheachadh nas miosa. Bha smachd aig an Ostair-Ungair agus a' Ghearmailt air cha mhòr a h-uile Roinn Eòrpa. Agus pàirt de dh'Afraga... agus Breatainn. Ach bha na SA agus Canada ann fhathast. Cha robh Wilhelm agus Nicholas II fhathast air co-dhùnadh a dhol a chogadh ri chèile. A bharrachd air an sin, bha an Ruis co-dhiù ag iarraidh sabaid, a 'cladhach sgìrean mòra. Gus an co-chothromachadh a luathachadh, thug an Tsar Nicholas II eadhon cead dha na Ruiseanaich ceithir mnathan a bhith aca. Na bha air a stèidheachadh aig an Ochdamh Comhairle Ecumenical.
  Chaidh co-dhùnadh coltach ris a dhèanamh ann an 1925. Agus ann an 1926, Nicholas II ghabh e fhèin bean eile. Mar a thionndaidh e a-mach, cha robh an co-dhùnadh gòrach. Ann an 1929, bha nighean eile aig an ìmpire. Agus air 25 Samhain, 1932, rugadh mac fallain mu dheireadh. Thug Nicholas an dàrna fear Peadar mar ainm air. Mar urram do Pheadar Mòr.
  Agus ann an 1933, air 15 Cèitean, thòisich cogadh ùr. Dh"ainmich a" Ghearmailt cogadh an aghaidh Canada. Mar uachdranachd air Breatainn. Dà mhìos an dèidh sin, na Stàitean Aonaichte, air a stiùireadh le Roosevelt, a dh'aindeoin an èiginn eaconamach, a-steach don chogadh leis a 'Ghearmailt. Cha robh iad airson Canada a leigeil seachad.
  Mar-thà meadhan-aois, ach ionnsaigheach, Wilhelm an toiseach a 'feuchainn ri sabaid leis fhèin, gun a bhith ag iarraidh cuideachadh Ruiseanach. Bha dùil aige a h-uile càil a dhèanamh e fhèin. Ach chan eil e cho furasta faighinn thairis air fearann a tha air a sgaradh le cuan. A bharrachd air an sin, thog na Stàitean Aonaichte tancaichean agus arm gu luath. Agus stèidhich iad rèisimeidean... Mhair an cogadh fad bliadhna gun mòran soirbheachadh dha na Gearmailtich. Cha do shoirbhich leis ach Innis Tìle agus a" Ghraonlainn a ghlacadh. Ach ann an Canada cha b" urrainn dhaibh grèim fhaighinn air.
  Thionndaidh Wilhelm gu Tsar Nicholas II: "cuidich mi, a cho-obraiche." Is tu mo cho-ogha agus mo bhràthair. Bha planaichean aig Nicholas II fhèin airson Alasga agus Canada. Uill, cho-dhùin mi nach e na diathan a bhios a" snaidheadh phoitean. Agus ghabh e e, agus air 25 an t-Ògmhios, 1934, ghairm e cogadh air na SA agus Canada. Ghluais na saighdearan aige tro Alasga, thairis air fearann na SA.
  Mun àm seo, bha an rathad-iarainn gu Chukotka air a thogail mar-thà, agus bha saighdearan Ruiseanach a 'dol air adhart gu soirbheachail. Air an taobh aca bha àrdachadh àireamhach agus na tancaichean as fheàrr san t-saoghal, an dà chuid aotrom, trom agus meadhanach.
  Mar sin dh'fheumadh Ameireaga dèiligeadh ri feachdan neo-ionann.
  Agus tha Nicholas II, mar a chì sinn, dha-rìribh air each geal. Agus aon bhuaidh às deidh a chèile. Tha saighdearan Ruiseanach a' caismeachd tarsainn Alasga. Agus ghlac iad baile às dèidh baile, baile às dèidh baile.
  Tha na Gearmailtich a' feuchainn ri tighinn air tìr ann an Cuba. Tha an cogadh a" fàs. Tha Kaiser Wilhelm a" sgrìobhadh gu Nicholas II:
  - Tha na Ruiseanaich agus mise air a bhith agus bidh iad an-còmhnaidh aonaichte. 'S cha bhi sinn gu bràth a' strì. Mar sin leig le Ameireagaidh a bhith deiseil.
  Mar thoradh air a" chonaltradh leudaichte, bha adhartas beagan nas slaodaiche na bha dùil. Ach ge-tà, ghlac saighdearan tsarist na Ruis Alasga gu lèir ann an còig mìosan de shabaid agus chaidh iad a-steach do Chanada.
  Roosevelt fiù 's a' tabhann sìth dhan Ruis, a 'gealltainn a leigeil seachad Alasga, ach bha e ro fhadalach. Lean an cogadh air adhart le trèigsinn fiadhaich.
  Anns a 'gheamhradh 1935, a dh'aindeoin droch shìde, ràinig saighdearan Ruiseanach crìochan nan SA anns a' cheann a tuath. Lean an t-sabaid air adhart as t-Earrach... Rinn saighdearan Ruiseanach aon iomairt às deidh a chèile, agus ro dheireadh an Iuchair ghlac iad cha mhòr Canada gu lèir. Agus san Lùnastal chuir iad timcheall Philadelphia.
  Tha na SA ga fhaighinn fhèin ann an suidheachadh gu math duilich. Ach bha iad a' sabaid air ais gu cruaidh... Ach, ro dheireadh 1935, bha còrr air trian de chrìochan nan SA air an glacadh mar-thà. Agus sa gheamhradh, bha soirbheachadh an tsarist eadhon nas motha... Ro thoiseach a' Mhàirt 1936, thàinig iad gu Washington agus New York.
  Agus anns a' Ghiblean, chaidh an dà bhaile a ghlacadh... Lean an cogadh suas chun Lùnastal gus an robh fearann nan Stàitean Aonaichte air fad a' fuireach.
  An uairsin thàinig an ionnsaigh ann am Mexico, agus mar sin air adhart, air feadh na sgìre.
  Mhol Wilhelm do Nicholas II crìoch a chur air sgaradh an t-saoghail air fad. Dh'aontaich Nicholas II.
  Ann an 1937, chaidh Ameireagaidh Laidinn gu lèir a ghlacadh le saighdearan Ruiseanach. Mar sin, chuir Nicholas II crìoch air sgaradh an t-saoghail leis na Gearmailtich. Agus chan eil ach trì ìmpireachd air fhàgail: an tè as motha: Ruiseanach, an uairsin Gearmailteach, agus eadhon nas fhaide air adhart Ostair-Ungair.
  Mar sin thàinig an Ruis gu bhith na hegemon air feadh an t-saoghail, ach... Tha Nicholas II fhathast na shàr shàr, ach na bhàs. Chaochail e san Lùnastal 1939. Agus thug na seann daoine Wilhelm ionnsaigh air an Ruis air 1 Sultain, 1939. Cho-dhùin e brath a ghabhail air gu robh Peter the Fourth fhathast na bhalach, eadhon seachd bliadhna a dh'aois. Agus cho-dhùin e ged a bha na riaghladairean a 'riaghladh na Ruis, bha e nas fheàrr a dhol air stailc. Dà latha às deidh sin, chaidh an Ostair-Ungair a-steach don chogadh cuideachd. Chaidh a h-uile dùthaich air feadh an t-saoghail a tharraing gu còmhstri. Tha an cogadh mu dheireadh ann an eachdraidh a 'phlanaid Talamh air tòiseachadh.
  Cha robh an aon rud aig an arm tsarist a thaobh àireamh agus càileachd armachd. Tha tancaichean agus plèanaichean Ruiseanach fhathast mar an fheadhainn as fheàrr air an t-saoghal.
  Agus sheall na blàran seo. Mar sin tha ceannardan ùra tàlantach.
  Ach thionndaidh an Ostair-Ungair gu bhith na cheangal lag bhon fhìor thoiseach. Agus chaill i cha mhòr bho na ciad làithean. Thug arm an tsarist buaidh air na h-Ostairich, ghabh iad Lvov, agus an uair sin Peremyl. Is ann dìreach le bhith a" toirt air falbh pàirt de na feachdan aca às a" Phòlainn a shàbhail na Gearmailtich na h-Ostairich bho chall iomlan. Ach bha eadhon seo gu math feumail. Dh'fhàillig oidhirp air Warsaw a ghlacadh le arm a' Kaiser gu nàire. Agus chuir saighdearan Ruiseanach air ais iad gu làidir còrr is dà cheud cilemeatair.
  Chuir na Gearmailtich stad air na saighdearan Ruiseanach le duilgheadas mòr. Chaidh an geamhradh gu lèir seachad ann am batail. As t-earrach bha blàir cuideachd fo làn ghluasad. Mean air mhean ghlac saighdearan Ruiseanach an iomairt. Bha grunn thursan a bharrachd shaighdearan aca, agus mar sin ron t-samhradh b" urrainn dhaibh na Gearmailtich a chaitheamh cho mòr ann an còmhstri a chèile is gun do thòisich iad air gèilleadh. Aig an aon àm, thòisich ionnsaigh an aghaidh Ostair-Ungair. Anns an fhoghar bha Budapest air a chuairteachadh. A bharrachd air an sin, ghlac arm an tsarist seilbh Gearmailteach ann an Canada. Agus sa gheamhradh 1940-1941, gheàrr an t-arm tsarist dheth Prussia an Ear. Agus ron Ghiblean 1941 ràinig i an Oder.
  Dh" fhàs suidheachadh nan Gearmailteach gu math duilich. Anns a 'Chèitean 1941, thuit Vienna. Agus thairis air an t-samhradh, ràinig na Ruiseanaich na h-Alps agus shaor iad Venice. Chaidh sinn a-steach do roinnean a deas na Gearmailt.
  Agus as t-fhoghar ghlac iad mu dheireadh an Eadailt. Chrìochnaich an ionnsaigh geamhraidh an aghaidh Berlin nuair a chaidh a ghlacadh air 30 Faoilleach 1942. Às deidh sin lagaich strì nan Gearmailteach, a bha mar-thà air an cuid seilbh uile ann an Afraga a chall. Ràinig na Ruiseanaich an Rhine ron Ghiblean. Às deidh sin, air 22 Giblean, chaidh na tha air fhàgail de fheachdan na Gearmailt a ghlacadh.
  Mar sin chrìochnaich an cogadh mu dheireadh air a" phlanaid Talamh. Thàinig e gu crìch le buaidh agus soirbheachas na Ruis Tsarist.
  An uairsin thàinig ceannsachadh an àite a-muigh. Air ais ann an 1936, chaidh a 'chiad duine Ruiseanach dhan fhànais. Chaidh e timcheall air a 'phlanaid Talamh. Agus ann an 1945, air 9 Cèitean, thàinig na Ruiseanaich air tìr air a 'ghealach.
  Chaidh iad gu Mars ann an 1967. Gu Venus ann an 1969. Gu Mercury ann an 1972 . Agus air na saidealan de Jupiter ann an 1973. Fear air tìr air a 'phlanaid as fhaide air falbh Pluto mar-thà ann an 1980. Agus ann an 2003, thachair a 'chiad turas-adhair taobh a-muigh siostam na grèine ann an eachdraidh a' chinne-daonna. Chaidh am bàta Ruiseanach gu Alaf Centauri agus thill i air ais ann an 2018.
  Mar 2020, tha an Ruis fhathast air a riaghladh le Pàdraig a 'Cheathramh, nach eil, mar thoradh air coileanadh leigheas an latha an-diugh, idir na sheann duine. Tha Pàdraig an Ceathramh air a bhith a" riaghladh airson ceithir fichead "s a h-aon bliadhna agus is e a riaghladh an tè as fhaide ann an eachdraidh an t-saoghail. Far a bheil fios cinnteach cinn-latha na rìoghachd.
  Uill, airson a-nis, tha a h-uile dad socair san t-saoghal, mar a bha e an-còmhnaidh. Agus eadhon rud beag dòrainneach... Tha beatha mhath aig daoine. Fìor, tha duilgheadasan ann le cus sluaigh. Ach tha cuingealachaidhean breith gan toirt a-steach an seo mu thràth.
  Tha Orthodoxy air ùrachadh. Bha na sagartan air an crathadh agus air an sgeadachadh ann an èideadh le strapan gualainn.
  Tha leasachadh teicneòlais air cion-cosnaidh mòr a chruthachadh. Ach tha an duilgheadas seo cuideachd air a fuasgladh. Tha an Hypernet air leasachadh.
  Tha rannsachadh a" dol air adhart, agus chaidh soithichean-fànais a tha comasach air gluasad nas luaithe na astar an t-solais a chruthachadh mu thràth. Tha, math airson an Ruis Tsarist agus an saoghal gu lèir fo riaghladh nan Romanovs. An sliochd as glòrmhor seo ann an eachdraidh mac an duine.
  Athair Tsar Nicholas. Tog pàrras air a 'phlanaid Talamh!
  Dhiùlt Dmitry Medvedev an ro-innleachd. Thug e buaidh air an t-saoghal gu lèir airson na tsars Ruiseanach. Sheall e a smaoineachadh ro-innleachdail. Shoirbhich leis gu mòr agus thuit e na chadal a-rithist, ann an aodach agus bruadar mar a bha e roimhe.
  Thuirt Kuropatkin:
  - Calma! A-mhàin sìth!
  Thug an Seanalair Linevich fa-near le inneal-rabhaidh:
  - A Mhòrachd, theagamh gu'm faod sinn bualadh a nis ?
  Thuirt an Adjutant Seanalair Kuropatkin:
  - Chan eil! Gu dearbh chan eil! Dh" fhaodadh gur e ribe Iapanach a th" ann!
  Thuirt an Seanalair Linevich le eagal:
  - Seo an cothrom againn an cogadh seo a bhuannachadh mu dheireadh!
  Thuirt Kuropatkin ann an guth crith:
  - Foighidinn, foighidinn agus barrachd foighidinn!
  Chuir Linevich an aghaidh na bu mhiosa:
  - Ach thuirt Alasdair Suvorov: tha mionaid a 'toirt buaidh!
  Ghluais Kuropatkin gu tioram:
  - Tha mi ann an òrdugh an seo! Agus feumaidh sinn an toiseach an arm a ghleidheadh. Agus san fharsaingeachd, bidh Iapan a 'ruith a-mach à smùid a dh'aithghearr!
  Mhol Linevich:
  - Is dòcha gum bu chòir dhuinn co-dhiù beagan taisgealaidh a dhèanamh?
  Dh'aontaich Kuropatkin gu deònach:
  - Tha seo comasach, dìreach bi faiceallach!
  Bha Linevich a 'fàs ionnsaigheach:
  - Ann an ainm an Tsar agus an Athair!
  Aig an aon àm, bha an supertank a" glanadh nan Iapanach. Chuir e a-mach iad, loisg iad ann an diofar dhòighean.
  Dh"fhaighnich Alenka casruisgte, a" losgadh gu tròcaireach, don cheann-suidhe an gnìomh:
  - An i so ar n-oibreachadh mu dheireadh ?
  Dh"fhaighnich Medvedev le gàire:
  - Carson a tha thu a 'smaoineachadh sin?
  Thuirt am beathach ruadh:
  - Chan eil cumaidhean mòra aig na Seapanach!
  A 'tilgeil agus a' losgadh an samurai, dh'aontaich Natasha cuideachd:
  - Ach, gu dearbh, chan eil dad eile aig Iapan airson sabaid ris!
  Fhreagair Medvedev le sealladh caran mì-chinnteach:
  - Faodaidh Iapan barrachd shaighdearan ùra a chruinneachadh agus soithichean ùra a cheannach à Ameireagaidh agus Breatainn. Mar sin, bheir sinn aghaidh air, chan eil an cogadh seachad fhathast!
  Thuirt Alenka leth-rùisgte, a" losgadh air an samurai:
  - Dè ma tha an Ruis a" tabhann sìth do Iapan air teirmean meadhanach? Cha toir sinn ach druim Kuril, agus fuirichidh a h-uile càil eile mar a bha e ron chogadh?
  Dh" aontaich an Ceann-suidhe an gnìomh:
  - Anns a 'chùis seo, is coltaiche gum bi sìth ann!
  Thuirt Margarita gu feargach:
  - Mura b" ann airson an ar-a-mach, bhiodh na Seapanach fhathast air a" chùis a dhèanamh. Cha rachadh iad a dh'àite sam bith!
  Bha Natasha cas-rùisgte, a" dòrtadh teine air an samurai, gu furasta ag aontachadh:
  - Gu cinnteach! Cha rachadh iad a dh'àite sam bith!
  Mhol Cool Alenka, a" reubadh nan Iapanach le sligean às a chèile:
  - Glacaidh sinn am Mikado!
  Leum Natasha suas gu làidir:
  - Glac am Mikado? Uill, inntinneach!
  Thuirt Margarita le gàire:
  - Nach biodh sin cus?
  Thog Medvedev cuideachd teagamhan:
  - Nach e seo cus? Às deidh na h-uile, is e aon rud a th "ann do chuid fhèin a dhìon, agus rud eile a bhith a" cur bacadh air Iapan, a tha, nar aghaidh, cuideachd nach eil a "sabaid air fearann tùsail na Ruis!
  Rinn Alenka casruisgte sgadan, a-rithist a" briseadh nan Seapanach le sligean:
  - An fhiach a leithid de thròcair a nochdadh ?
  Chrath Natasha, a" putadh na putanan luing gàirdeachais le a òrdagan rùisgte:
  - Gu dearbh, carson a tha feum againn air seo? Is urrainn dhuinn am Mikado a ghlacadh cuideachd!
  Rinn Margarita gàire:
  - Tha mi ort mar a tha mi a 'cogadh! Agus ann an cogadh, mar thusa!
  Fhreagair Medvedev gu cruaidh:
  - Feumaidh fios a bhith agad cuin a stadas tu! Chan e daoine air thuaiream a th" annainn! Is sinne an fheadhainn a dh" atharraicheas eachdraidh gu mòr agus gu mothachail! Mar sin feumaidh tu faireachdainn a nochdadh, a" toirt a-steach ceumannan!
  Loisg agus sheinn Alenka cas-rùisgte:
  - Eh, tomhas, tomhas ! Dè an ìre de cholera a th" ann!
  Bha an supertank ag obair gu gnìomhach. Chaidh còrr air ceud fichead "s a còig mìle Iapanach a sgrios mar-thà. leth air chlì.
  Sheinn Natasha le gàire:
  - Sgriosaidh sinn an saoghal fòirneart gu lèir,
  Sìos gu talamh agus an uairsin
  Togaidh sinn saoghal ùr fionnar,
  Gus nach bi trioblaidean agus trioblaidean ann!
  Rinn Alenka cas-rùisgte, a" losgadh teine fìor mharbhtach, sgadan:
  - Airson rìgh math agus dìreach!
  Mhol Margarita:
  - No 's dòcha gun toir sinn grèim air baraille cuach no dhà de dh' adhbhar?
  Rinn Alenka cas-rùisgte gàire gu puinnseanta:
  - Dè, a bheil thu airson òl?
  Chrath Margarita a ceann le àicheil:
  - Chan eil lùth-chleasaichean ag òl!
  Rinn Alenka cas-rùisgte, às deidh dha bataraidh eile a spreadhadh, gàire a dhèanamh:
  - Bho shoithichean beaga!
  Mhol Natasha:
  - Deoch lionn pailme. Tha e nas fhallaine!
  Agus loisg i sìos barrachd Iapanach.
  Fhreagair Medvedev:
  - Gnìomhachas an toiseach, spòrs nas fhaide air adhart!
  Nach bu chòir fios a bhith aig a" cheann-suidhe an gnìomh seo? Nach robh e daonnan trang agus trang?
  Seadh, b" e aon de na ciad òrdughan aig a" Cheann-suidhe an gnìomh Medvedev tuarastal luchd-ionaid Duma na Stàite àrdachadh trì tursan. Agus dè mu dheidhinn na teachdairean? Chuir iad dheth na taghaidhean ceann-suidhe. Mar sin, Medvedev bha e na cheann-suidhe an gnìomh anns an Ruis airson ùine fhada.
  Agus dh'fhàs seo eadhon na shuidheachadh sònraichte. Nuair a bhios ceannard na stàite a 'coileanadh a dhleastanasan cho fada. Ach cha tig atharrachadh. Nas mionaidiche, dh'atharraich a h-uile càil fo Medvedev airson na bu mhiosa. Mar gum biodh fortan, a bha cho dèidheil air Putin, air co-dhùnadh dìoghaltas a dhèanamh air an neach a thàinig às a dhèidh. Dè tha ceàrr air!
  Lean an tanca T-95 ùr-nodha a 'cur às don samurai ann an adhartas geoimeatrach. Sheall an inneal seo a èifeachdas. Agus neart àicheil na feirge de bhith ag iomadachadh leth-chùis.
  Thuirt Alenka leth-rùisgte, a" losgadh air na Seapanach, gu loidsigeach:
  - Ach, chan eil seo gu tur ceart. Tha e a" tionndadh a-mach nach urrainn dhuinn dad a dhèanamh às aonais superweapons!
  Fhreagair Natasha le cas-rùisgte gu feargach:
  - Chuir cuid de chumhachdan nas àirde casg air an Ruis an cogadh a bhuannachadh le Iapan. Ach bha rud math air a phlanadh, soisgeul Shìona. Agus cha do thionndaidh e a-mach ro bhrèagha!
  Chuir Margarita a" cheist fhollaiseach:
  - Ciod uime sin mu Dhia ? Carson nach do chuidich e Orthodoxy?
  Thug Alenka cha mhòr rùisgte, a" cur slige às deidh slige, fa-near:
  - Sin e! Gu dearbh, leig leis na Seapanach buannachadh thairis air an dùthaich Orthodox. Tha seo gu dearbh na leithid de bhrath air creideamh na Ruis!
  Thuirt Natasha, a 'dòrtadh teine air na Seapanach, gu feargach:
  - Cha bu chòir don chreideamh ìmpireil a bhith sìtheil. Am bheil e comasach a bhi na dùthaich mhòr ma tha thu beò a rèir na h-àithne: ma bhuaileas iad thu air do ghial deas, tionndaidh gu do làimh chlì!
  Dh" aontaich Cool Alenka gu furasta le seo, a" pronnadh nan Seapanach:
  - Gu cinnteach! Chan eil feum againn air sìtheachadh! Gràdhaich do nàmhaid! An e seo àithne?
  Sheinn Margarita le dealas:
  Tha neach sam bith a tha daonna air a bhreith na ghaisgeach,
  Mar sin thachair e - thug an gorilla a" chlach.
  Nuair a tha am fear beò air a dhùsgadh gu sabaid,
  Agus tha an teine a" lasadh teth sa chridhe!
  
  Chì am balach gunna-inneal na bhruadar,
  Is fheàrr leis tanca na limousine.
  Cò a tha airson sgillinn a thionndadh gu nicil -
  Bho bhreith tha e a 'tuigsinn gu bheil cumhachd a' riaghladh!
  Ghlaodh Natasha, a" dòrtadh teine air na Seapanach le fearg bholcàno a bha a" sìor fhàs:
  - Tha, fèin-ghluasadach! Agus is e neart am prìomh rud! Feumaidh sinn buannachadh!
  Bha Alenka cas-rùisgte a" sreap ann am feirg agus fearg, a" cur às do na Seapanach:
  - Is mise an rud a rugadh airson a bhuannachadh! Agus chan eil dad nas lugha. Bidh ar buaidh againn!
  Dh" aontaich Natasha, a" putadh òrdagan rùisgte a casan fèitheach air na putanan gàirdeachas:
  - Bidh e nas fheàrr mar seo! Tha sinn air riaghladh agus bidh sinn an-còmhnaidh a" riaghladh! Tha mi a" ciallachadh, an Ruis!
  Alenka cas-rùisgte, a" leagail nan Seapanach, a" sreap:
  - Cha dèan mi breug, tha mi airson riaghladh! Ach chan e a-mhàin inneal meirgeach, ach ìmpireachd slàn!
  Agus tha an nighean mu thràth air am bataraidh mu dheireadh de Land of the Rising Sun a sguabadh air falbh. Tha i cho bòidheach gum bu chòir dhi a bhith na curaidh cruinne. Agus na toir a-steach gu laigse agus eagal.
  Natasha, losgadh, gàire:
  - Bidh mi nam bhanrigh! No, nas fheàrr fhathast, an ìmpire!
  Lean Alenka casruisgte:
  - Dè mu dheidhinn cogadh, dè mu dheidhinn cogadh, is e droch bhoireannach agus galla a th" innte! Ach tha e a" toirt a-mach balaich eireachdail, tha e ag ràdh - marbh am maorach annad!
  Chrath Margarita ag aontachadh:
  - Tha sin ceart, marbh am marcach annad fein ! Tha mi a" smaoineachadh nan cuireadh Nicholas II an rìgh-chathair seachad, cha b" ann air sgàth gealtachd a bha sin idir!
  Thuirt Alenka leth-rùisgte gu cinnteach:
  - A-nis cha trèig e! Neartaichidh sinn a" chathair rìoghail gus an seas i fad linntean!
  Thuirt Natasha:
  - Bi nad dheagh Tsar Nicholas II! Tha sinn a 'toirt taic dhut! Cha bhi ar-a-mach ann - bidh an Ruis Mhòr ann!
  Mu dheireadh, chrìochnaich na gaisgich le bhith a 'cur às do arm Land of the Rising Sun. Chaidh còrr is dà cheud gu leth mìle saighdear agus oifigear a mharbhadh. Mar sin, chaidh cha mhòr a h-uile feachd talmhainn ann an Iapan a sgrios. Dìreach mar a sguir an nèibhidh a bhith ann.
  Thuirt Alenka casruisgte le gàire:
  - An fhiach e an trioblaid? Mar sin, bha mi an dùil a ràdh freak out? Gun a bhith a 'seasamh an aghaidh ro fhada, chaidh aig an arm air a' chùis a dhèanamh air an Ruis!
  Thuirt Natasha le misneachd:
  - Chaill an Ruis a-mhàin air sgàth a 'chòigeamh colbh. Mur eil, bhiodh sinn air buannachadh co-dhiù!
  Dh"fhaighnich Margarita don cheann-suidhe an gnìomh:
  - Dè tha sinn a 'dol a dhèanamh? An till sinn no an lean sinn?
  Thionndaidh Medvedev, a bha a 'call cumhachd, air a' choimpiutair agus thuirt e:
  - A-nis gheibh sinn ro-shealladh air tuilleadh leasachaidh air an Ruis Tsarist. Ma thèid a h-uile càil gu math, bidh sinn air ais.
  Chualas guth ban thaitneach ;
  Às deidh sgrios iomlan feachdan talmhainn Iapanach agus nèibhidh, thairg am Mikado sìth. Dh"aontaich na SA agus Breatainn a bhith nan eadar-mheadhanairean.
  Bha na suidheachaidhean fàbharach don Ruis. Fhuair an dùthaich druim Kuril agus Taiwan.
  A bharrachd air smachd air Manchuria, Korea, Mongolia. A bharrachd air an sin, phàigh Iapan airgead-dìolaidh de dhà cheud gu leth millean rubles Ruiseanach òir.
  Dh'fhàs ùghdarras an Tsar Nicholas II, agus bha crìonadh ann am faireachdainn rèabhlaideach. Thòisich an dùthaich air ath-bheothachadh luath eaconamach. Dh'èirich Zheltorossiya. Thàinig pàirt de Shìona gu saor-thoileach gu bhith na phàirt den Ruis, a bharrachd air Korea agus Mongolia. Dh'fhàs Ìmpireachd an Tsarist na bu mhotha agus dh'fhàs an àireamh-sluaigh ann. Thòisich fàs eaconamach nas tràithe na ann an eachdraidh fìor agus bha e na bu làidire.
  Cha robh Duma Stàite ann, agus b" urrainn don riaghaltas tsarist ullachadh nas fheàrr airson a" Chiad Chogaidh. Nochd a 'chiad tancaichean aotrom san t-saoghal "Luna" -2 ann an riochdachadh mòr agus bomairean ceithir-einnsean "Ilya Muromets" agus "Svyatogor" anns an Ruis. Thòisich a" Chiad Chogadh co-dhiù, ach bha e na bu shoirbheachail don Ruis.
  Leis gu robh sluagh na bu mhotha aig an rìgh, eaconamaidh agus arm. Agus tha an suidheachadh a-staigh nas làidire. Chan eil Duma Stàite ann - leabaidh teth de ar-a-mach agus coup armachd.
  Le soirbheas eadar-dhealaichte, ach, san fharsaingeachd, air iomairt na Ruis agus a 'mhòr-chuid de bhlàran a bhuannachadh, thàinig an cogadh gu crìch air 7 Samhain, 1915 le gèilleadh na Gearmailt. Thuit an Ostair-Ungair agus chaidh a roinn. Thàinig Galicia agus Bukovina gu bhith nan sgìrean Ruiseanach. Chaidh Krakow agus na fearann mun cuairt a-steach do Rìoghachd na Pòlainn, mar a rinn Poznan, Danzig, agus pàirt de Phrussia an Ear. Agus chaidh Klaipeda a‑steach do mhòr-roinn a" Bhaltic. Nochd Czechoslovakia - rìoghachd taobh a-staigh na Ruis.
  Chuir Romania an ceangal Transylvania. Thàinig an Ungair gu bhith na rìoghachd neo-eisimeileach, ach fo thaic na Ruis, agus Tsar Nicholas mar cho-riaghladair. Tha an Ostair air fàs gu bhith na dùthaich glè bheag. Dh'èirich Iugoslabhia, cuideachd fo thaic na Ruis agus fo cho-riaghladair Nicholas II.
  Tha Türkiye air a dhol à bith bho mhapa poilitigeach an t-saoghail. Thàinig Iorac agus Palestine gu bhith nam pàirt de Bhreatainn, thàinig Siria gu bhith na phàirt den Fhraing, Àisia Mion agus thàinig Istanbul gu bhith na sgìrean Ruiseanach. Mar sin, dh'àrdaich an Ruis a chrìochan a-rithist. Ach cha tàinig e gu crìch an sin. An uairsin chaidh rubha Saudi a cheannsachadh còmhla ris na Frangaich agus na Breatannaich. Agus an uairsin roinneadh an Ruis agus Breatainn Iran agus Afganastan. Thàinig ceann a tuath agus meadhan gu bhith na sgìrean Ruiseanach, agus an taobh deas na choloinidh Breatannach.
  Bha coltas gu robh an saoghal air fàs seasmhach. Lean an cogadh a-mhàin ann an Sìona. Ach ann an 1929, thòisich fìor èiginn eaconamach, a lean gu an Ìsleachadh Mòr.
  Bha faireachdainnean ar-a-mach a 'fàs a-rithist anns an Ruis. Thòisich stailcean agus gearanan. Ach cha robh an èiginn ro chruaidh. A bharrachd air an sin, ann an 1931, thòisich cogadh le Iapan a-rithist.
  Bha an samurai ag iarraidh dìoghaltas. Ach an turas seo bha arm na Ruis nas làidire anns a h-uile dòigh. Agus tha an Àrd-mharaiche Kolchak na cheannard air cabhlach sgoinneil.
  Chan e a-mhàin gun deach a" chùis a dhèanamh air Iapan, ach chaidh a ghlacadh cuideachd. Chaidh Tsar Nicholas II a chrùnadh gu h-oifigeil mar Impire Mikado Iapan sa Ghearran 1932. Mar sin, leudaich an Ruis eadhon nas motha. Agus chuir e an sàs cha mhòr a h-uile Sìona.
  An dà chuid a thaobh àireamh-sluaigh agus fearann, cha robh an Ruis co-ionann. A bharrachd air an sin, bha Ìmpireachd Bhreatainn a" lagachadh. Thàinig Hitler gu cumhachd sa Ghearmailt ann an 1933, ach dè a b" urrainn dha a dhèanamh an aghaidh na Ruis? Chan eil diofar. Bhàsaich an Tsar Nicholas II ann an 1937, an dèidh dha riaghladh air leth soirbheachail fhaighinn, an dàrna fear as fhaide às deidh Ivan the Terrible. Agus le buaidh nas àirde a thaobh sgìre agus àireamh-sluaigh.
  Ach, cha do dh'obraich a h-uile càil a-mach airson an rìgh na bheatha phearsanta. Bhàsaich an t-oighre Alexei òg. Air sgàth pòsadh neo-ionann, chaidh a 'chòir air rìgh-chathair na Ruis a thoirt air falbh am bràthair ab' òige Michael.
  Chaidh an crùn a shealbhachadh le Kirill Romanov, a bhàsaich ann an 1938 gun a bhith beò eadhon bliadhna. Agus thàinig a mhac Vladimir an Treas gu bhith na rìgh ùr. Chaidh a chrùnadh, agus bha am monarc a" riaghladh gu toilichte às deidh sin gu 1992. Agus thug an Ruis na coloinidhean às an Fhraing agus Breatainn an toiseach, còmhla ris a 'Ghearmailt. An uairsin thug i buaidh air a 'Ghearmailt. Agus an uairsin an saoghal gu lèir. Ann an ùine ghoirid, thàinig an Tsar George the First gu bhith na ìmpire cruinne ann an 1992.
  Chrìochnaich Medvedev an lèirmheas agus thuirt e:
  - A rèir coltais, gu leòr airson a 'chruinne-cè seo! Tha sinn a' tighinn air ais!
  Agus dh'èigh na ceithir :
  - Glòir don Tsar Nicholas II!
  . EPILOGUE EADAR-MHINEACHADH
  Dhùisg Medvedev bho ghairm... Chaidh innse dha gu robh stèidheachadh Zelensky mar cheann-suidhe na Ruis agus na h-Ucrain air tòiseachadh mar-thà. Agus sin, tha iad ag ràdh, tha an t-àm ann dha Dmitry Anatolyevich an oifis fhàgail.
  Ghèill Medvedev gu deònach. Mus fhalbh mi, chrath mi agus ghabh mi bath.
  An uairsin dh" fhàg e an oifis. Chaidh a thoirt ann an carbad sònraichte. Air an t-slighe, thuirt iad gum biodh e na b 'fheàrr dha Medvedev itealaich gu na h-Eileanan Canary gus fois a ghabhail an sin.
  Agus rinn Zelensky taisbeanadh eile den stèidheachadh aige. Mar as àbhaist, dathte le cleasan-teine agus geansaidhean. Air latha an stèidheachadh, bha Vitali Klitschko a 'sabaid le Michael Tyson aig an lann-cluiche ann an Kyiv. Dh'aontaich am bocsair ainmeil Ameireaganach ris an t-sabaid air sgàth trioblaidean mòra airgid. Bha smachd aig Klitschko air na dusan cuairt, ach gu dioplòmasach cha do chuir e às do Tyson.
  Gu foirmeil, chaidh aon de na dreachan beaga de churaidh na cruinne a chluich.
  Às deidh sin fhuair Vitali Klitschko crios daoimean.
  Fhuair Vladimir Zelensky meala-naidheachd bho gach dùthaich den t-saoghal - Sìona nam measg. A bharrachd air an sin, anns an Ìmpireachd Celestial, chaidh aimhreit mòr-chòrdte a neartachadh. Chan eil duine beò le aran a-mhàin. Bha daoine ag iarraidh deamocrasaidh agus saorsa. Bha eas-urramachd Pàrtaidh Comannach Shìona sgìth; bha a h-uile duine ag iarraidh saorsa.
  Tha Zelensky air fàs gu bhith na leithid de shamhla. Mar shamhla air neart deamocratach, às deidh tuiteam deachdaireachd nan seirbheisean dìomhair fo Putin.
  Bhruidhinn Zelensky mòran mu atharrachaidhean, an eaconamaidh agus coileanaidhean ùra. Tha farpais air a bhith ann mar-thà airson dreuchd prìomhaire anns an Ruis. Bha grunn mhìltean de thagraichean ann. Bha am pròiseas taghaidh gu math dian. Agus bha e a" coimhead glè mhath.
  Gu ruige seo bha a h-uile càil a" dol gu math rèidh. Rinn Zelensky eadhon beagan ionnsaigh nuair a chaidh a chuir air chois. Fhuair mi moladh. An uairsin nochd e an eòlas aige air cànanan cèin. Rinn e gnìomh gu math gnìomhach agus gu sgiobalta.
  Mu dheireadh, ghabh Zelensky e agus rinn e beagan òraidean eile.
  Nas fhaide, às deidh an stèidheachadh, lean co-dhùnaidhean sgiobachd. Tòrr atharrachaidhean agus aghaidhean ùra san riaghaltas.
  Bha fìor thaghadh de "commissars iarainn". Bha ar-a-mach sgiobachd a" gabhail àite anns an Ruis.
  Chuir Zelensky a-mach mòran òrdughan anns na ciad làithean. Ceadaichte reic deoch làidir air an oidhche agus aig àiteachan siubhail. Thug e a-steach cìsean ùra air daoine beairteach. Thog e dìonachd bho luchd-ionaid agus britheamhan. Meudachadh air toradh toraidh. Thug sinn a-steach taraidhean air malairt le Sìona.
  Chaidh referendum air aonadh leis an Ruis a chumail ann am Belarus. Agus chaidh seo cuideachd gu creideas Zelensky. Chuir a" mhòr-chuid de Belarusians taic ri aonachadh leis an Ruis.
  Ghearain Zelensky gun do thog Medvedev na pìosan cus, ach gheall e gun socraich an atmhorachd. Agus nach tachair dad dona.
  Gu dearbh, cha b 'fhada gus an do stad fàs prìsean. Agus thòisich eaconamaidh na Ruis a 'fàs. Agus anns a" Chugais, bhàsaich gnìomhan mìleanta ann an dòigh air choireigin. Dh'fhàs e tòrr na bu shàmhaiche.
  Mu dheireadh mhol Zelensky tagradh airson dreuchd Prìomhaire na Ruis. Thàinig i gu bhith na Dotair Saidheansan Alexei Bolshakov, trithead "s a dhà. Bhuannaich e an fharpais gu math misneachail. Agus thàinig e gu bhith na phrìomhaire, am fear ab 'òige ann an eachdraidh na Ruis.
  Chaidh Medvedev air saor-làithean gu na h-Eileanan Canary, agus fhuair e peinnsean an t-seann cheann-suidhe, dìreach a 'faighinn spòrs. Gu ruige seo cha robh duilgheadas sam bith aige. Ach chaidh Shoigu a chur an grèim agus e fo chasaid gun do dh'fheuch e ri coup. Dè bha e ag iarraidh?
  Bha fuasglaidhean eile ann cuideachd... Ann an Ameireagaidh, bhuannaich boireannach Deamocratach dà fhichead bliadhna a dh'aois. Mar sin, dh'atharraich an riaghaltas. Agus thàinig boireannach agus an tagraiche as òige ann an eachdraidh nan SA gu cumhachd. Tha àm Trump seachad . Ach tha càirdeas leis an Ruis dìreach air tòiseachadh a" fàs. Gu nàdarra, an-aghaidh Sìona deachdaireach, bha na Stàitean Aonaichte agus Ìmpireachd ùr na Ruis a-nis nan caraidean.
  Chùm Zelensky eadhon referendum agus thug e a-steach ainm eadar-dhealaichte: an àite sin, an Ruis - Kievan Rus. A bha cuideachd a 'bruidhinn leabhraichean. Chaidh Belarus a-steach don chaidreachas. Agus thòisich ath-bheothachadh na h-ìmpireachd... Air bunait deamocratach.
  Shealbhaich ceann-suidhe boireann ùr nan Stàitean Aonaichte nàimhdeas Trump a dh" ionnsaigh Sìona agus thug i fhèin seachad co-bhanntachd a chruthachadh. Leasaich Kievan Rus gu h-eaconamach fo Zelensky gu soirbheachail. Chuir an Ruis stad air Sìona gu ìre. An uairsin, chaidh i gu NATO. Goirid thàinig riaghaltas pro-Ruiseanach gu cumhachd ann an Kazakhstan agus chaidh stàit aonaidh a stèidheachadh. Bha na Ruiseanaich a" bruthadh Meadhan Àisia air falbh bho Shìona. Chùm an còmhstri a" fàs.
  Rinn Zelensky iomairt an-aghaidh Stalin agus an-aghaidh Putin. Thug e air falbh Stalin agus Putin de na duaisean uile a thug Medvedev dhaibh.
  Ach thionndaidh a h-uile càil a-mach gu sìtheil. Ged a rinn na comannaich gearan. Chaidh sinn gu ralaidhean.
  Agus an sin chaidh Lenin a thoirt a-mach às an Mausoleum mu dheireadh. Seòrsa de thoileachas dha mòran. Agus rinn an Eaglais Gnàthach canan air Alasdair II agus Ivan the Terrible, tsars Ruiseanach. Tha an àireamh de charraighean gu Nicholas II cuideachd air a dhol suas.
  Dh'fhàs Tsarism agus Westernism dòigh air choireigin fasanta. Dh'fhàs iad nas fhaisge air an Roinn Eòrpa, agus coigrich a thòisich a 'faighinn mòran dhreuchdan. Tha an Ruis air a thighinn gu bhith na pàirt den t-saoghal an Iar, agus às deidh dha Trump falbh, chaidh pròiseas dlùth-chruinneas nas doimhne. Agus thuit Sìona na h-aonar agus bha buaireadh a-staigh ann.
  Aig an aon àm, mheudaich Zelensky an ìre breith anns an ìmpireachd Slavic. Thachair an turas-adhair fada chun na gealaich mu dheireadh. Agus dh" obraich a h-uile càil a-mach dòigh air choireigin sgoinneil.
  Chaidh dàimhean càirdeil a stèidheachadh eadar an Ruis agus na Stàitean Aonaichte, no nas mionaidiche eadar Kievan Rus agus Ameireagaidh.
  Agus tha còmhstri mar rud den àm a dh" fhalbh. Tha an saoghal air fàs barrachd is barrachd cruinneil agus sàbhailte. Ged a bha cogaidhean ann. Rinn Kievan Rus, còmhla ris na Stàitean Aonaichte, gnìomhachd ann an Libia, far an do chuir iad stad air na Islamists. An uairsin dhèilig sinn ris an Ear Mheadhanach, a 'cruthachadh ionadan an sin còmhla ri Ameireagaidh. Thòisich Kievan Rus agus na Stàitean Aonaichte còmhla a" teàrnadh an t-saoghail agus a" putadh Sìona a-mach à Afraga. Agus an seo chan urrainn dhuinn a dhèanamh às aonais cogaidhean. Agus gnìomhan talmhainn cuideachd.
  Rinn an dà chuid Kievan Rus agus na Stàitean Aonaichte stailcean-adhair còmhla.
  Mean air mhean, chaidh na Sìonaich a chuir a-mach bho air feadh an t-saoghail. Agus thuit an ìmpireachd celestial gu fìor èiginn eaconamach is poilitigeach.
  Agus bha Kievan Rus a 'soirbheachadh barrachd is barrachd.
  Cha robh fios aig an Ruis a-riamh air ìrean fàis eaconamach mar sin. Agus gun do thuit Sìona - dh'èirich Kievan Rus. Agus dh'fhàs e gu luath.
  Chaidh an rathad-iarainn gu Chukotka a thogail ann an ùine nach robh riamh roimhe. A tha ann fhèin gu math fionnar.
  Agus bha iad a" cladhach tunail fo Alasga. Thòisich na h-Ameireaganaich cuideachd air rèile a thogail gus ceangal ris an Ruis. Bha rathad-iarainn gu Delhi ga thogail cuideachd... Aig an aon àm, bha canàlan gan cladhach à Siberia gus uisgeachadh Meadhan Àisia.
  Chaidh co-obrachadh a dhèanamh an aghaidh Ioran leis na Stàitean Aonaichte agus Kievan Rus. Agus chaidh siostam saoghalta sàbhailte a chuir a-steach. Às deidh sin thòisich iad air canàl a chladhach bhon Mhuir Caspian gu Camas Phersia.
  Leudaich NATO gus dùthchannan Arabach a ghabhail a-steach. Ann an Saudi Arabia, dh'èirich pàrlamaid. Thòisich na boireannaich air na burqas aca a thoirt dheth. Thòisich togail stàite saoghalta.
  Anns na meadhanan Ruiseanach, chuir a h-uile duine an-aghaidh Putin airson ceannairc agus thilg iad poll air airson cha mhòr a bhith a 'dèanamh an Ruis na choloinidh de Shìona, ach taing do Dhia bhàsaich e ann an tìde. Bhruidhinn iad cuideachd faclan nas cruaidhe. Ach chaidh cùis eucoir fhosgladh an aghaidh Medvedev. Agus chan e dìreach aon.
  Chaidh Stalin a thoirt a-mach à balla an Kremlin. Lenin mòran na bu tràithe bhon mhausoleum.
  Tha mòran air atharrachadh ann an samhlaidhean stàite. Tha grunn sheòrsaichean brataichean ùra air nochdadh. Chaidh buidhe a chur ri bratach na Ruis, agus chaidh gorm a chuir na àite gorm aotrom.
  Bha seo inntinneach cuideachd. Tha an suaicheantas air atharrachadh... Bha ath-leasachadh airgid ann cuideachd. Rinn iad iomlaid air airgead a rèir a" cho-mheas: aon gu mìle. Nochd inbhe òir an ruble Kievan Rus. Aig an aon àm, dh'èirich airgead ùr is sean - sgillinn - leth kopeck, agus leth - cairteal sgillinn.
  Tha a h-uile dad ann an òrdugh ...
  Thòisich tiotalan air ath-bheothachadh cuideachd... Nochd prionnsachan, barons, cunnt, marquises, agus fiù 's diùcan. Gu sònraichte, thàinig Zelensky gu bhith na Diùc. Thàinig Moldova gu bhith na phàirt de Kievan Rus cuideachd. Tha còmhradh air a bhith ann mu thràth mu thaghadh an rìgh.
  Ach thuirt Zelensky gum bi ceann-suidhe Kievan Rus air a thaghadh leis na daoine a-mhàin. Agus chan eil barrachd air dà theirm.
  A bharrachd air an sin, lughdaich Zelensky teirm dreuchd ceann-suidhe na Ruis bho sia bliadhna gu còig. Fìor, thug Zelensky seachad a 'chiad teirm aige airson sia bliadhna.
  Mun àm seo, bha e air crìoch a chur air ceangal Meadhan Àisia dhan Ruis. Agus thug e air ais crìochan an USSR. Cha robh ach na Stàitean Baltach fhathast falamh.
  Ach cha robh na h-Ameireaganaich airson a leigeil seachad fhathast. Agus mar sin thug iad air falbh Meadhan Àisia agus an Caucasus.
  Thòisich cogadh ùr anns a" Chugais, eadar Armenia agus Azerbaijan. Agus choisich i gu cruaidh. Mar sin b" urrainn don Ruis na poblachd sin a ghabhail thairis agus reifreannan a chumail air an ceangal.
  Mar sin, fhuair Zelensky an Caucasus air ais, a 'leudachadh Kievan Rus. Bheir sinn aghaidh air, tha e na cheannsaiche. A bharrachd air an sin, tha e cuideachd na dheamocratach... Leudaich an ìmpireachd aige tuilleadh ...
  Mar sin bha Afganastan mar-thà anns an dàrna teirm den riaghaltas, agus thàinig pàirt de Ioran gu bhith na phàirt den Ruis.
  Anns na Stàitean Aonaichte, bhuannaich ceann-suidhe boireann dàrna teirm. Gu ruige seo tha e air a bhith soirbheachail san eaconamaidh, agus nas cudromaiche, chaidh aige air Sìona a chuir às. Dè a bhuannaicheas mòr. Agus tha Kievan Rus a-nis na charaid air a stiùireadh le Zelensky.
  Ach, gu dearbh, tha cumhachd na Ruis a 'fàs ro luath. Tha i mu thràth air ceann a tuath Iorac a cheangal.
  Bidh Borzo a 'giùlain. Is e Kievan Rus a" chiad dùthaich san t-saoghal a thaobh ìrean fàis! Agus tha e air a dhol seachad air na Stàitean Aonaichte ann an àireamh-sluaigh. Agus mar-thà ann an Ameireagaidh tha iad a" coimhead le clisgeadh - a bheil an Ruis air fàs ro làidir?
  A bharrachd air an sin, tha ìmpireachd Kievan Rus a 'leudachadh. A-nis tha stàitean a" Bhaltaic mar-thà fo a smachd. Tha, tha seo na dhuilgheadas mòr dha Ameireaganaich. Tha Zelensky mu thràth air a h-uile sgìre den USSR a chruinneachadh.
  Agus, mar an Tsar Ruiseanach, tha e a 'leantainn air adhart le leudachadh gu deas. A-nis tha Iran agus Iorac air a bhith gu tur nam pàirt de Kievan Rus. Agus chaidh Zelensky a thaghadh gu furasta airson dàrna teirm anns a 'chiad chuairt.
  Ged a bha mòran thagraichean ceann-suidhe ann, bha na taghaidhean deamocratach.
  Thuirt Zelensky nach eil e a" dol a leantainn eisimpleir Lukashenko agus riaghladh airson beatha. A bharrachd air an sin, bha suidheachadh mar a chaidh Lukashenko à bith fhathast neo-shoilleir. Is dòcha nach robh feum aig an Ruis agus an Iar air tuilleadh. Agus chaidh e à sealladh... Ach chan eil Zelensky a" faighinn ach neart. Agus gu dearbh, tha an riaghladh aige a thaobh soirbheachas a" dol thairis air an fheadhainn a thàinig roimhe, Pàdraig Mòr nam measg.
  Gu dearbh, chan eil a h-uile duine comasach air fearann an USSR ath-nuadhachadh, a bharrachd air Afganastan, Iran, agus Iorac.
  Ach cha stad Zelensky an sin. A-nis tha an dà chuid a" Phòlainn agus an Fhionnlainn fo ionnsaigh - bha iad uaireigin mar phàirt den ìmpireachd tsarist. Agus gu dearbh tha referenduman air an cumail anns na dùthchannan sin, agus bidh iad gu saor-thoileach a 'tighinn còmhla ri Kievan Rus.
  Tha soirbheasan ann a thaobh saidheansail cuideachd. Tha an turas-adhair ris an robhar a" feitheamh o chionn fhada gu Mars air tachairt. Thàinig cosmonauts Ruiseanach air tìr an sin. Ghlac iad an ùir agus dh'fhàg iad am bratach, rud a bha na bhuannachd mhòr.
  Aig an aon àm, thug Kievan Rus am Port Arthur tùsail à Sìona. Agus a" gabhail brath air gun robh cogadh catharra air tòiseachadh ann an Sìona, thug iad Manchuria fo an dìon.
  Aig an aon àm, Kievan Rus ceangailte pàirt den Tuirc. Na tìrean sin a chaidh an gèilleadh don Ruis fo Chùmhnant Versailles. A bha cuideachd na ghluasad gu math làidir. Leudaich Zelensky Kievan Rus mar ìmpireachd tuilleadh. Agus a thaobh eaconamas, thàinig e am bàrr, a" dol thairis air na Stàitean Aonaichte.
  Uill, tha Sìona air tuiteam a-steach do throm-laighe cogadh catharra, agus tha e air tòiseachadh air a roinn mar-thà.
  Thàinig Kievan Rus gu bhith na dùthaich chumhachdach. Agus dh" fhàs fèill Zelensky taobh a-staigh na dùthcha cho mòr is gun do thòisich daoine a" guidhe air Vladimir air an glùinean gus nach falbhadh e. Chruinnich na ceudan mhìltean de dhaoine.
  Chùm Zelensky, mar eisgeachd, reifreann a leigeadh leis ruith airson treas teirm eile mar cheannard air Kievan Rus.
  Tha an stiùiriche air atharrachadh anns na SA. Tha e mu thràth air a bhith na Phoblachdach. Agus chan eil e cho òg tuilleadh - nas sine na Zelensky. Mar sin thòisich an dàimh eadar Kievan Rus agus na Stàitean Aonaichte a 'crìonadh a-rithist. Tha an Ruis mar-thà air fàs gu math nas làidire fo Zelensky. Chuimhnich iad, còmhla ri riaghailt na h-Ucrain, gur e seo an ceathramh teirm aig Zelensky mar-thà.
  Sin, tha iad ag ràdh, nach deach cumhachdan Ceann-suidhe na Ruis a lughdachadh. Is e an aon rud a rinn Zelensky atharrachadh a thoirt air a" bhun-reachd a rèir a bheil còir aig Duma na Stàite ministear fa-leth a chuir às a dhreuchd le bhòt dà thrian, no le mòr-chuid shìmplidh dà uair a" dol seachad air bhòt gun mhisneachd.
  Agus chan eil an atharrachadh seo cho cudromach, oir ghlèidh an ceann-suidhe a" chòir a h-uile ministear fhastadh agus structar an riaghaltais a dhearbhadh. Agus ann an Duma na Stàite, tha mòr-chuid bun-reachdail aig luchd-taic Zelensky.
  Nas cudromaiche bha toirt a-steach taghaidhean dìreach gu Comhairle a" Chaidreachais, a bharrachd air leigeil le prìosanaich bhòtadh.
  Ach, san fharsaingeachd, seo far an tàinig crìoch air cumhachdan a" chinn-suidhe gu crìch. Chaidh a" chòir air riaghladairean a thoirt air falbh a ghleidheadh. Agus anns an raon reachdail tha e eadhon air leudachadh.
  Anns na Stàitean Aonaichte, thòisich Zelensky air a bhith fo chasaid Ùghdarrachas, agus gu bheil am pàrtaidh, "Seirbheiseach nan Daoine," a" cumail smachd air cha mhòr a h-uile dreuchd san stàit. Sguir an LDPR agus Pàrtaidh Comannach Caidreachas na Ruis a bhith ann. Thàinig pàrtaidh am bàrr - "Saoghal Dìreach" bhon taobh chlì. An àite an LDPR, nochd Patriots of Russia. Ach thug pàrtaidh Seirbhiseach an t-Sluaigh smachd gu tur.
  Thug ath-leasachaidhean sònraichte buaidh air an eaglais cuideachd. Rinn orthodoxy còir air ceathrar mhnathan a bhith aca, a" tighinn nas fhaisge air Islam. Tha an dòigh-obrach a thaobh ìomhaighean air atharrachadh beagan, agus tha rapprochement air a bhith ann le Pròstanachd. Thòisich iad air tuilleadh a ràdh : gur aon Dia, agus nach airidh daoine bàsmhor a mhàin air aoradh Dhè.
  Aig an aon àm, chaidh cur às don Trianaid mar chan e samhla bìoballach agus do-chreidsinneach dha dìreach mortals.
  Agus thug iad a-steach: gur e Dia aon, Dia an t-Athair. Ach chan eil an teirm Dia am Mac anns a" Bhìoball. A bharrachd air an sin, chan eil teirm ann: is e Dia an Spiorad Naomh. Mar sin carson nach dèan thu creideamh nas sìmplidhe.
  A bharrachd air an sin, chan eil Dia a tha crochte air crois a" brosnachadh earbsa. Mura b" urrainn dha e fhèin a dhìon, ciamar a dhìonas e daoine? Ann an ùine ghoirid, thionndaidh sinn gu monotheism. Agus bha am Bìoball fhèin air a mheasgachadh le seann uirsgeulan Slavic. Dh'èirich Soisgeul Veles.
  Tha atheism air a dhol am meud cuideachd - tha iad ag ràdh, stad air a bhith air do ghiùlan air falbh le sgeulachdan sìthe daonna. Tha aon phlanaid againn, agus chan fheum e daoine a bhith a" creidsinn ann am mìorbhailean agus gu sònraichte ann an deireadh an t-saoghail.
  Cha bhi deireadh an t-saoghail ann agus cha bu chòir a bhith. Agus bu chòir don chinne-daonna a bhith na ìmpireachd fànais agus ruighinn fìor oir an galaxy. Dè mu dheidhinn galaxies? Nas coltaiche ris an t-saoghal. Agus nuair a ruigeas tu oir na cruinne, rachaibh gu pàirt eile den chruinne-cè. Às deidh na h-uile, tha àireamh mhòr de shaoghal ann. Agus mar sin faodaidh tu itealaich bho aon chruinne-cè gu fear eile. Agus thar ùine, ionnsaich thu fhèin a chruthachadh! Agus bidh cruinnean ùra, gun tomhas air feadh cha mhòr a h-uile àite.
  Agus chan eil ann am planaid na Talmhainn ach creathail daonnachd. Agus san àm ri teachd bidh ìmpireachd de sextillion gu sextillion ìrean de chruinne-cè, agus gun stad a bhith a 'leudachadh agus a' faighinn thairis air àite.
  Agus tha ceannard agus ceann-suidhe Kievan Rus Vladimir Zelensky, mar ghrian soilleir dòchas ag èirigh thairis air a 'phlanaid!
  Agus an àm ri teachd aige agus àm ri teachd Kievan Rus - is dòcha gum bi e soilleir!
  
  FORCE MAJEURE NUAIR A bha an USSR a" sabaid ri Càirdean
  Agus mar sin chaidh buaidh neo-sheasmhach a chuir a-steach, a" dùnadh feachdan nan Caidreach air 1 Faoilleach 1943. Sguir buidheann batail Rommel air a" chrìch le Libia. Agus sguir bomadh na Gearmailt Nadsaidheach. B" e fàilligidhean a bh" ann an oidhirpean itealaich a dh"ionnsaigh Lunnainn cuideachd. Cha do bhuail na plèanaichean Gearmailteach, ach chaidh an toirt air ais. Thachair mìorbhail nach fhacas a-riamh roimhe, sgaradh an t-saoghail le cumhachd teòma.
  Ach, an toiseach cha do chuidich seo mòran dha na Gearmailtich. Stalingrad, no an àite a 'bhuidheann Paulus ann,' s dòcha nach b 'urrainn a shàbhaladh tuilleadh. Agus ghluais na saighdearan Sòbhieteach air adhart le misneachd. Bha an ionnsaigh ann an Voronezh agus ann an taobhan eile soirbheachail. Cha mhòr mar gum biodh e ann an àm fìor, shaor an t-Arm Dearg Kursk, Belgorod, agus Kharkov.
  Ach, às deidh na roinnean ràitheil aig Rommel a ghluasad à Afraga agus na feachdan sin a bha ann an eachdraidh fìor cuideachd air an tilgeil a-steach do fhàsach Algerian agus Tunisia gun bhuannachd sam bith, fhuair an ionnsaigh ainmeil Mainstein neart gu sònraichte. Bhon a ghabh mòran a bharrachd feachdan Gearmailteach pàirt ann, gu sònraichte itealain.
  Agus cha robh na deich "Tìgear" ùr-nodha a bha an sàs anns an Sahara gu feum sam bith gun fheum idir.
  Seo far an do thachair a" chiad eadar-dhealachadh mòr le fìor eachdraidh. Chuir Mainstein frith-ionnsaigh air bhog ceithir latha roimhe sin agus, le tòrr a bharrachd fheachdan, chaidh e air adhart nas luaithe. Chaidh Kharkov ath-ghlacadh naoi latha roimhe sin, Belgorod dusan, agus air an gluasad, agus as cudromaiche buileach, Kursk a ghabhail, a tha ann am fìor eachdraidh cha do ghabh ris an Fritz.
  Bha àireamh mhòr de fheachdan Gearmailteach an sàs ann. Chleachd na Gearmailtich stòrasan a chaidh a ghluasad às an Fhraing, cha mhòr a h-uile aonad tanca deiseil airson sabaid, agus prìomh itealan. Ge bith dè a chanas duine, bha faisg air leth den Luftwaffe air a tharraing leis an Aghaidh an Iar, gus an deach feachdan cudromach ann an èadhar an nàmhaid a chuir ris. Agus thuirt e seo aig àm an-aghaidh na Gearmailt, a bha coltach ri stailc corran.
  Bha, agus bha Mainstein ann an eachdraidh fìor a 'toirt buaidh air na seanailearan Sòbhieteach, ach an seo tha fichead roinn aige a bharrachd air feachdan talmhainn agus, a' gabhail a-steach an àireamh de ghoireasan, trì tursan barrachd itealain. Agus chan eil am Focke-Wulf dona idir ma thèid a chleachdadh gu ceart: tha an astar àrd, tha na buill-airm cumhachdach. Is e an rud a tha cudromach gu bheil an F-190 nas èifeachdaiche le àrdachadh àireamhach. Leis gu bheil na buill-airm cumhachdach aige a" leigeil leis itealan a losgadh sìos aig an aon àm, agus faodaidh e teicheadh air sgàth cho luath sa tha e dàibheadh.
  Dh'fhuiling saighdearan Sòbhieteach call innleachdach agus dh'fhàg iad Kursk, bha mòran shaighdearan agus oifigearan air an cuairteachadh. Ann am pàirt, bhàsaich cuid, cuid eile, ged a chaidh beag-chuid dhiubh sin a ghlacadh, theich mòran, ged a chaill iad an uidheamachd aca.
  Dh'fhuiling na saighdearan Sòbhieteach milleadh mòr agus chaidh stad a chur air an ionnsaigh. Ach cha b" urrainn dha na tancaichean Gearmailteach togail air an t-soirbheachas aca ri linn nuair a thòisich an leaghadh as t-earrach.
  Thàinig cothromachadh cumhachd sealach a-mach.
  Ach, dh" fhaodadh cumhachd ùr a dhol a-steach don chogadh cuideachd: Iapan. Dh'fhuasgail na làmhan samurai cuideachd. Chan eil Ameireagaidh ruigsinneach, ach chan eil e a" toirt ionnsaigh nas motha. Tha e fìor gu bheil arm làidir fearainn Iapan a" cur cuideam air Sìona. An seo bha suidheachadh gu math duilich aig Chiang Kai-shek. An dàrna cuid feuch ri tighinn gu aonta leis na Seapanach, no sabaid, ach chan fhaigh thu tuilleadh taic le airgead agus buill-airm bho na SA, Breatainn agus dùthchannan eile.
  Gu nàdarra, bha na Gearmailtich ag iarraidh fosgladh an dàrna aghaidh gus pàirt de na feachdan nàmhaid a ghluasad bhon taobh an ear. A dh'aindeoin sin, dh'fhuiling iad call mòr. Ghabh Stalingrad gu sònraichte mòran lùth. Chaill na saighdearan Sòbhieteach mòran cuideachd, agus thàinig cuid de na saighdearan gu crìch ann an coire Kharkov agus Kursk.
  Mheudaich na Nadsaidhean an cuid armachd. Air sgàth dìth bomadh, bha e comasach dha na Krauts cinneasachadh tancaichean àrdachadh le figear nas cudromaiche, a bharrachd air itealain. Chuir am bomadh bacadh air na Nadsaidhean nas motha na thathar a" creidsinn gu cumanta. A bharrachd air an sin, ann am fìor eachdraidh, mheudaich a" Ghearmailt cinneasachadh uidheamachd gu ìre mhòr mar thoradh air ath-structaradh na h-eaconamaidh air bunait cogaidh agus cleachdadh nas gnìomhaiche de shaothair thràillean, agus chan ann air sgàth gun deach am bomadh gu lag.
  Airson a-nis, bha na Gearmailtich a 'feitheamh agus a' togail tancaichean ùra, sgiobaidhean air an trèanadh, an urra ri teicneòlas an latha an-diugh. Aig an aon àm, bha a 'cheist fhathast fosgailte: càite an tòisichear air an ionnsaigh? Cha robh an leac Kursk ann tuilleadh. Agus is e beachd nàdarra a tha seo. Agus mar sin bha an dà chuid na Gearmailtich fhèin agus Hitler leisg. Bha beachd ann Leningrad a ghlacadh leis an stoirm. Ged a bhiodh e riatanach sa chùis seo briseadh tro dhaingnichean cumhachdach.
  Cha robh seanalairean na Gearmailt airson a dhol gu Stalingrad tuilleadh. Ach gu fìrinneach, chan eil an roghainn farsaing. A bheil e comasach ionnsaigh a thoirt air Moscow fhèin? Dh'èirich fìor eas-aonta am measg nan ceannardan faisisteach. Bhruidhinn Mainstein, Guderian agus Rommel eadhon anns an fhaireachdainn gu robh e na b "fheàrr gun a bhith a" toirt ionnsaigh idir, ach leigeil leis na Ruiseanaich an sròin a phutadh a-steach agus an toirt a-steach do ribe.
  Bha plana eile ann airson ionnsaigh a chuir air bhog bho Rubha Taman agus Rostov-on-Don; b" urrainn don Fritz am baile-mòr daingnichte seo a dhìon le bhith a" gluasad daingneachadh bho bhuidheann nam Balkan, a" dol an àite an cuid saighdearan le feadhainn Bulgarian agus Eadailteach.
  Bha am Fuhrer, a bha dèidheil air gnìomhachd far am biodh saighdearan a" dol troimhe ann an treòrachadh co-aonaichte, barrachd is barrachd buailteach don phlana seo, ach bha e slaodach ga bhuileachadh. Gu sònraichte, thionndaidh an tanca Panther gu bhith capricious agus gu tric bhris e sìos, agus mar sin bha feum air atharrachaidhean. Leig le trèanadh sgioba a bharrachd. Agus bha am Fuhrer airson barrachd "Tigers" a stampadh.
  Mu dheireadh dh'fhàs Stalin sgìth dheth. Le eagal gun deidheadh an dàrna aghaidh fhosgladh le Iapan, a bha air soirbheachadh gu mòr ann an ceann a deas Shìna, aig an robh an arm talmhainn air a dhol thairis air seachd millean saighdear mar-thà agus dàta mu chomas armailteach an Treas Reich a bha a" sìor fhàs, dh" òrduich e fhèin ionnsaigh a chuir air bhog ann an Stiùireadh Kursk agus Donbass. Mar thoradh air leisg Hitler agus miann an Fuhrer a bhith a" cruthachadh sgaraidhean leis na ceudan de Thìgearan is Panthers thàinig preemption.
  Ach, cha robh na saighdearan Sòbhieteach, an dèidh dhaibh an ionnsaigh a chuir air bhog air 7 Iuchar, 1943, iad fhèin a 'faighinn buannachd chinnteach ann an neart. Bha 5.56 millean saighdear Gearmailteach, timcheall air millean dà cheud gu leth mìle saighdear saideal, an-aghaidh 6.6 millean saighdear agus oifigearan Sòbhieteach. Mussolini, às deidh don chunnart ionnsaigh bhon taobh an iar agus deas a dhol à bith, mheudaich e gu mòr an àireamh de shaighdearan Eadailteach san ear. Chaidh an àireamh de dh'aonadan Spàinnteach suas cuideachd. Chuir Salazar cuideachd roinn de "saor-thoilich". Bha feachdan Frangach, Ròmanaich, Hungarians, Albanianaich, agus roinnean cèin san SS bho air feadh na Roinn Eòrpa a" sabaid cuideachd.
  Mar sin, cha robh àrd-ìre aig an arm Sòbhieteach ann an àireamhan, ach lùghdaich iomadachd a 'cho-bhanntachd càileachd feachdan an nàmhaid. Tha beagan àrdachadh àireamhach aig an Arm Dearg ann an tancaichean agus làmhachas. Ach airson a-nis, is dòcha, chan eil na "Tigers" agus "Panthers" co-ionnan a thaobh cumhachd teine agus armachd an neach-dùbhlain. Agus fhuair an T-4 àrd-ìre ann an cumhachd teine gunna thairis air an T-34-76. Ach tha làmhachas rocaid aig an USSR, agus tha na Gearmailtich, a dh'aindeoin leasachadh lannsaichean gas gu sònraichte, air seo a leasachadh gu math dona.
  Tha co-ionannachd àireamhach tuairmseach ann an itealain. Tha luchd-sabaid Gearmailteach ME-109 "G", Focke-Wulf, ge-tà, nas làidire na itealain Sobhietach ann an armachd agus astar, ach beagan nas laige ann an gluasad. Ach, mo thruaighe, tha barrachd eòlas agus cinneasachd aig a" Ghearmailt. Is dòcha gu bheil am bomair Yu-188 nas fheàrr ann am feartan itealaich na PE-2 agus TU-3. Agus thòisich an Yu-288 a 'dol a-steach don t-seirbheis. Fìor, chan eil e ach dìreach air tòiseachadh air a thoirt a-steach, mar an ME-309.
  Ach co-dhiù, gun a bhith a 'faighinn buannachd ann an neart, chuir an t-Arm Dearg ionnsaigh air bhog an-aghaidh dìon an nàmhaid a chaidh ullachadh roimhe. Agus bha i an aghaidh strì làidir. Ach bha na saighdearan Sòbhieteach dearbhte nan oilbheum, a dh'aindeoin call, chuir iad cuideam air adhart. Ged a bha astar cuibheasach an adhartais ìosal, aon gu dà chilemeatair san latha. Ruith an nàmhaid agus fhuair e air cladhach a-steach a-rithist. Lean astar adhartais cho gaisgeil air adhart. Ro mheadhan an Lùnastail, aig cosgais call mòr, chaidh saighdearan Sòbhieteach air adhart suas ri ceud cilemeatair, a 'tighinn gu Kursk agus a' cur air bhog blàran cruaidh airson a 'bhaile fhèin, cuideachd a' tighinn faisg air Belgorod.
  Air 19 Lùnastal, 1943, dh'fhosgail Iapan aghaidh anns an Ear Chèin, a' faighinn thairis air leisg. Mun àm seo, an dèidh dha sreath de chall fhulang, dh'aontaich rèim Chiang Kai-shek ri sìth a bha fàbharach dha na samurai. Fhuair na Seapan smachd air conaltradh cudromach, agus chaidh an saoradh bhon fheum air cogadh cogaidh duilich a phàigheadh le saighdearan Sìonach air an deagh eagrachadh, ach glè iomadach. Ach chaidh taic a ghealltainn do Chiang Kai-shek sa chogadh le Arm Dearg Mao Zedong. Tha a h-uile dòigh aig Iapan mu thràth airson cogadh a phàigheadh leis an USSR. Agus cho-dhùin iad gun a bhith a 'feitheamh ri foghar fliuch agus geamhradh cruaidh Siberia. Gun a bhith a 'toirt iomradh air gun do dh'ainmich Hitler cogadh air na Stàitean Aonaichte air ais ann an 1941, ach cha do chuir na samurai taic ris. Dh'fhaodadh fosgladh dàrna aghaidh ann an 1942 a bhith air na Nadsaidhean a shàbhaladh bho chall uabhasach aig Stalingrad.
  Bha dùil ri co-dhùnadh Iapan. Ach, anns an ionnsaigh air Vladivostok fhuair an samurai iongnadh innleachdach agus rinn e milleadh mòr air Cabhlach Sobhietach a" Chuain Shèimh.
  Aig deireadh an Lùnastail, dh'fheuch na Gearmailtich ri cur an aghaidh a' cleachdadh tomad de na tancaichean as ùire. Ach cha b" urrainn don ionnsaigh aghaidh a deas aca ach soirbheachas coimeasach a choileanadh. Bha an àithne Sòbhieteach air a leithid de chomas fhaicinn mar-thà agus tharraing iad na saighdearan air ais gu na loidhnichean tùsail aca. Cha do thuit ach na h-armachd còmhla 31mh Arm a-steach don choire agus chaidh a sgrios gu ìre mhòr.
  Ach, cha do choilean na saighdearan Sòbhieteach an amas, agus dh'fhuiling iad call mòr, gun a bhith a 'faighinn grèim air an fhearann. Gu sònraichte, chaidh còrr is sia mìle gu leth tanca a chall, an aghaidh timcheall air ochd ceud Gearmailteach. Anns a 'phàirc tanca, chaidh a' bhuannachd àireamhach seachad dha na Nadsaidhean. San t-Sultain, bha e comasach dha na Gearmailtich grèim fhaighinn air an USSR ann a bhith a 'dèanamh ceudan de phlèanaichean gach latha, agus san t-Samhain, timcheall air càraichean, a' meudachadh cinneasachadh Panthers gu 650-700 tancaichean gach mìos. An seo, bha àite mòr aig cleachdadh ghoireasan bho na dùthchannan fo shealbh, gu sònraichte an Fhraing, a bharrachd air a" Bheilg agus an Òlaind, far an deach gèilleadh saothair a thoirt a-steach.
  Chuir na Gearmailtich, le beagan dàil, air bhog san t-Sultain oilbheum a bha air a phlanadh o chionn fhada bho Rostov-on-Don agus Rubha Taman. Agus ruith iad a-steach do dhìonan làidir Sòbhieteach. Agus chuir Iapan ionnsaigh air bhog an-aghaidh Mongolia, a 'glacadh Ulaanbaatar agus Primorye. Ach cha deach mòran adhartais a dhèanamh an sin.
  Thug seo air falbh stòrasan mòra agus an dèidh mìos gu leth de shabaid làidir, thàinig na buidhnean Gearmailteach còmhla. Ach bha call an Fritz cuideachd gu math cudromach, agus thàinig orra stad. Ach bhrosnaich an soirbheachas innleachdach seo an Tuirc a-steach don chogadh agus fosgladh an treas aghaidh ann an Transcaucasia.
  A-nis bha againn ri sabaid air ais san taobh seo cuideachd.
  Ron gheamhradh, thèid an loidhne aghaidh anns an Ear Chèin a dhèanamh seasmhach. Thàinig na Seapanaich air adhart ann an sgìre Primorye bho leth-cheud gu ceud agus fichead cilemeatair, ghlac iad còrr air leth de Mongolia còmhla ri Ulaanbaatar, ach stad an ionnsaigh aca. Thàinig na Turcaich gu Yerevan agus thug iad ionnsaigh air Batumi, chaidh aca air dà thrian den bhaile mu dheireadh a ghlacadh. Cha dèan na Gearmailtich iad fhèin mòran adhartais as t-fhoghar. Agus chan eil iad air an iomairt a ghlacadh fhathast.
  Dh'fhàs an cogadh a 'sìor fhàs suidheachadh agus fada. Gu sgìths, agus gu sàr-mhathas teicneòlach. Ann an 1943, mheudaich an USSR cinneasachadh itealain aon uair gu leth bho 25 mìle gu 37 mìle. A" Ghearmailt Nadsaidheach bho chòrr air 15 mìle gu 32 mìle, barrachd air a dhà uiread. Anns na mìosan mu dheireadh den bhliadhna, bha na Gearmailtich a 'maidseadh na toraidhean toraidh Sòbhieteach aca ann am plèanaichean. Agus ann an tancaichean agus gunnaichean fèin-ghluasadach cuideachd - le sàr chàileachd. Ach feumaidh an USSR cuideachd sabaid an aghaidh Iapan. A bharrachd air an sin, tha grunn itealain agus tancaichean gan dèanamh san Eadailt agus ann an dùthchannan saideal eile den Treas Reich. Fiù mura h-eil cus. A bharrachd air an sin, thòisich na Gearmailtich, a 'gabhail brath air dìth cogaidh, a' tarraing agus a 'toirt seachad ola à Libia airson am feumalachdan.
  Mar sin mean air mhean lagaich gainnead lùtha san Treas Reich. A bharrachd air an sin, gheall na seilbhean Frangach Afraganach a bhith na stòras math de stuthan amh.
  Gus am b" urrainn dha na Nadsaidhean iad fhèin a sholarachadh gu math. Mar fhreagairt, dh'ullaich na dealbhadairean dearga tancaichean ùra airson Stalin le gunnaichean 85 mm agus 122 mm. Chuir na Gearmailtich beagan maill air obair Panther 2. Chan eil e furasta tanca fhaighinn le armachd cumhachdach, armachd làidir, agus gluasad gu ìre mhath. Agus thionndaidh an "Tìgear Rìoghail" ro throm aig 68 tonna. Is e dìreach ùrachadh Panther a gheall a bhith an ìre mhath soirbheachail. Agus tha an tanca T-4, a rèir coltais, air na comasan aige a chaitheamh. Mean air mhean, a 'tòiseachadh ann an 1944, a' dèanamh inneal seo thòisich a 'crìonadh. Gus stad gu tur sa Ghiblean.
  Chuir an t-òrdugh Sòbhieteach grunn obraichean oilbheumach air bhog sa gheamhradh. Agus Rubha Taman, agus sa mheadhan, agus ann an stiùireadh Leningrad, agus faisg air Kursk. Ach cha deach soirbheachas mòr sam bith a choileanadh an àite sam bith . Bha àrdachadh àireamhach aig an nàmhaid mar-thà ann an sgiobachd an dà chuid ann an tancaichean agus itealain. Is e dìreach eagal na sìde a thug air Fritz cumail ri innleachdan dìon.
  Bha àite àicheil cuideachd air a chluich leis an àireamh nas motha de luchd-fàgail agus luchd-brathaidh, a bharrachd air an fhìrinn gun do leasaich na Gearmailtich itealain àrd-àirde, a bha nas èifeachdaiche ann a bhith a "nochdadh bhon adhar.
  A bharrachd air an sin, chaidh an t-òrdugh Sòbhieteach gu ìre ceàrr air a 'phròiseas co-chruinneachaidh de fheachdan. Gu sònraichte, bha an innleachd fhèin airson an ath ghnìomhachd a thòiseachadh ann an raon eadar-dhealaichte eadhon mus deach an tè roimhe a chrìochnachadh a" dèanamh ciall leis cho àrd sa bha àireamhachd. Mar anns a" Chiad Chogadh, tarraing na Gearmailtich às a chèile. Ach ma tha an nàmhaid nas motha na thu, bha seo ga dhèanamh duilich uachdranas a choileanadh ann am feachdan ann an raon sònraichte.
  Nam biodh Stalin air uachdranas a chruthachadh air earrann eile den aghaidh aig timcheall air co-mheas de thrì gu aon, is dòcha gum biodh soirbheachas innleachdach air a choileanadh.
  Agus mar sin ann an aon roinn tha oilbheum ann, ann an roinn eile tha iad ag ullachadh, ach ann an da-rìribh tha e nas fhasa dha na Gearmailtich agus an caraidean a dhol air ais. A bharrachd air an sin, bha itealan taisbeanaidh àrd-ìre aig an Fritz mu thràth le sàr optics, a leig leotha sùil a chumail air gluasad saighdearan. Agus sa gheamhradh tha e nas duilghe breug-riochd a dhèanamh, agus chan e panacea a th" ann an oidhche, agus mar sin fhuair oifigearan fiosrachaidh Gearmailteach innealan lèirsinn oidhche mhath.
  Chaidh dàil a chuir air an "Royal Tiger" mar tanca brisidh dealbhaichte ann an cinneasachadh sreathach agus cha robh e gu tur soirbheachail. "Panther" -2, a dh'òrdaich Hitler a bhith air a dhaingneachadh le armachd gus an IS-2 a dhèanamh do-ruigsinneach, agus gus einnsean 900 each-chumhachd a chuir a-steach, le cuideam 51 tunna, eadhon a 'toirt aire do bhith a' stàladh còmhdach alloy, a shàbhail 800 cileagram . Ach bha e comasach an armachd taobh a neartachadh suas gu 82 millimeters aig ceàrn reusanta. Dh'fhàg seo nach robh an tanca Gearmailteach cho so-leònte bho na taobhan ris na modalan a bh 'ann roimhe. Ach a-rithist, "Panther" -2 agus "Leòmhann" -2 ann an cruth nas adhartaiche sgeama fhathast a-mhàin ann an leasachadh.
  Ach thairis air a" gheamhradh, ghabh na Gearmailtich smachd gu tur air seilbh na Frainge ann an Afraga, a" gabhail a-steach an Niger Loop. Agus tha ola, gas agus bauxite ann, agus eadhon stòran uranium nas motha, gu sònraichte anns a" Chongo. Chaidh De Gaulle a ghlacadh - gun chuideachadh bho na càirdean bha e gun luach, agus dh'obraich Scorrel gu glan agus gu sgileil.
  Mar sin, ron Chèitean 1944, chaidh na duilgheadasan ola fhuasgladh gu ìre mhòr. Bha a h-uile solar mu thràth a" tighinn à Libia, agus cha robh air fhàgail ach a bhith a" drileadh barrachd is barrachd thobraichean.
  Ach sa Chèitean cha robh na Gearmailtich fhathast deiseil airson ionnsaigh a thoirt orra. A bharrachd air an Tìgear, a bha seann-fhasanta ann an dealbhadh, cha robh tanca briseadh mòr aca. Fìor, bha an "Tiger" mu thràth ann an cinneasachadh mòr agus, le taing do chàileachd àrd an armachd agus tiugh nan taobhan, a bharrachd air a "ghunna luath, ceart, dh" fhaodadh e pàirt a ghabhail, mura h-eil e na dheagh àite. , ach tanca a tha gu ìre mhòr fulangach, a" briseadh tionndadh saighdearan an USSR .
  Thill ceannard na Gearmailt, an dèidh sreath de chonnspaidean, gu plana 1942 a bh' ann roimhe. Is e sin, ionnsaigh a chuir air bhog air na cliathaichean. Gabh Leningrad a-steach do fhàinne dùbailte agus bris troimhe gu Stalingrad. A bharrachd air an sin, às deidh don Wehrmacht an Rzhev-Vyazemsky iomchaidh a thrèigsinn, chaidh ceann drochaid iomchaidh airson ionnsaigh air Moscow a chall. Mar sin tha e gu math fada bhon phrìomh-bhaile.
  Chan eil plana nan Nadsaidhean cuideachd cho math, ach... Chaidh taghaidhean pàrlamaid tràth a chumail san t-Suain, far an d' fhuair na Nadsaidhean buaidh air leth. Bha dùthaich le sluagh de ochd millean neach agus eaconamaidh leasaichte deiseil airson a dhol a chogadh an aghaidh an USSR. B" e Teàrlach an Dusanamh fear a bu mhotha a bha a" còrdadh ris. Bha na Suainich a" miannachadh dìoghaltas a dhèanamh airson call agus irioslachd roimhe seo aig àm nan cogaidhean a chaill Peadar Mòr agus Alasdair a" Chiad. Mar sin, bha an Roinn Eòrpa gu lèir air sabaid an-aghaidh an USSR. A bharrachd air an sin, cho-dhùin Franco agus Salazar a dhol a-steach don chogadh gu h-oifigeil gus an cuid den chreach a thagradh. Cha robh ach an Eilbheis fhathast neodrach gu foirmeil, ach chuir i cuideachd roinn de shaor-thoilich.
  Bha àrdachadh àireamhach air taobh na co-bhanntachd Nadsaidheach. A thuilleadh air an sin, ro mheadhan a 'Chèitein 1944, bha mu mhìle itealan jet ME-262 aig na Gearmailtich ann an seirbheis. Tha an càr fhèin gu math soirbheachail, ach le einnseanan gun chrìochnachadh. Ach mean air mhean leasaich na h-einnseanan, dh'fhàs iad nas cumhachdaiche, nas earbsaiche agus lùghdaich caitheamh connaidh.
  Thòisich an ionnsaigh anns a 'cheann a deas. Dh'fheuch am Fritz ris a' phlana a chaidh a leasachadh leis an OKW airson Operation Blau ath-aithris san Fhaoilleach 1942, ach an uairsin dh'atharraich Hitler gu neo-riaghailteach. Nuair a tha thu a 'toirt ionnsaigh air Stalingrad bhon taobh a deas agus gu tuath, air slighean co-aonaichte. Ach an toiseach, bha aig na Gearmailtich ri briseadh troimhe chun an Don. Chaidh na Tìgearan faisisteach air an ionnsaigh, ach bha loidhne dìon làidir nan aghaidh. Thàinig adhartas nan Krauts gu bhith slaodach, chaidh iad sìos anns an dìon ann an doimhneachd nan saighdearan Sòbhieteach. An dèidh a bhith a 'còmhdach ach 35-40 cilemeatair ann an stiùireadh Voronezh anns a' chiad deich latha.
  An uairsin, ann an dà sheachdain de shabaid borb, cha do rinn na Nadsaidhean air adhart ach deich cilemeatair agus, air sgàth call mòr, b" fheudar dhaibh stad.
  Dh'fhàs an ionnsaigh sa cheann a deas nas soirbheachaile. Tha nas lugha de shaighdearan Sòbhieteach an sin, agus tha e nas duilghe a dhìon. Iomadh "Panthers", "Tigers", "Ferdinands" (tha an gunna fèin-ghluasadach seo air a bhith nas fharsainge air sgàth dìth bomadh ro-innleachdail!) Agus a 'chiad mhodail de "Jagdtiger" agus an "Sturmtiger" gu sònraichte èifeachdach. Chaidh aig na Gearmailtich air briseadh tro na ciad loidhnichean dìon agus àite obrach fhaighinn.
  Aig an aon àm, chaidh arm Iapanach cuideachd air an ionnsaigh. Mheudaich na samurai meud a" chabhlach tanca aca agus cha mhòr nach robh na carbadan cuideam meadhanach ùr aca na b" ìsle ann an armachd agus coileanadh dràibhidh na T-34-76, agus bha iad eadhon nas fheàrr ann an armachd aghaidh, ged a bha iad na b" ìsle ann an dìon bho na taobhan.
  Stiùir Iapan an ionnsaigh ann am Mongolia, far an robh e tòrr na bu duilghe dìon a chumail. Bha gainnead stòrasan glèidhte aig an àithne Sòbhieteach, a 'sabaid air ais air na trì aghaidhean. Agus bha call luchd-obrach mòr ann an oilbheum a" gheamhraidh.
  Chaidh oilbheum na Gearmailt air Tikhvin, agus na Fionnaich agus na Suainich bho Chanàl na Mara Geal, a chuir air ais le duilgheadas. Thàinig na Nadsaidhean air adhart gu slaodach, ach cha mhòr gu leantainneach. Ann am meadhan an Ògmhios, anns a 'cheann a deas, bhris saighdearan Mainstein a-steach do Stalingrad. Thòisich an dàrna Blàr Stalingrad. Agus ro thoiseach an Iuchair, an dèidh tuiteam Tikhvin agus Volkhov, thàinig na Finns, na Suainich agus na Gearmailtich còmhla - a 'cruthachadh dàrna fàinne timcheall baile Lenin.
  Mar sin, dh'èirich suidheachadh gu math duilich dha feachdan armachd nan Sòbhieteach.
  Ach cha tug Stalingrad a-steach do Mainstein. Agus chuir seo stad air na Gearmailtich bho bhith a" leasachadh oilbheum ann an dòighean eile. Anns a 'cheann a deas, mar ann an 1942, cha do ràinig iad ach Geata Terek: a' dol an sàs faisg air Grozny agus Ordzhonikidze. Lean sabaid throm air taobh Voronezh. Ron t-Sultain, thàinig air saighdearan Sòbhieteach a dhol air ais taobh a-muigh an Don. Is e ìoranas a th" ann gun deach an loidhne aghaidh aig deas a-rithist ro dheireadh an Dàmhair 1942 aig àm an adhartais as motha a rinn na Nadsaidhean.
  Bha e na bu mhiosa anns a 'cheann a tuath, far an do lorg Leningrad e fhèin ann an sèist iomlan. A bharrachd air an sin, b 'urrainn dha na Gearmailtich, na Fionnaich agus na Suainich gearradh tro dhìonan an airm dhearg air Rubha Karelian, a' gearradh dheth Murmansk le fearann bho phrìomh phàirt an USSR.
  Bha timcheall air dà fhichead roinn Sòbhieteach iomallach. Ach, bha na h-àireamhan aca fada bho bhith àbhaisteach. Chuir an t-Suain timcheall air còig air fhichead roinnean air an deagh uidheamachadh. Còmhla ris na Finns eòlach agus saighdearan Gearmailteach, fhuair iad àrdachadh àireamhach. Agus tha e air leth duilich cùl-stòran a ghluasad gu rubha Karelian.
  San fharsaingeachd, cha b 'urrainn don Arm Dearg na daingneachadh riatanach fhaighinn, agus mar sin thionndaidh na Seapanaich gu bhith làidir gun dùil, chaidh an àireamh aca, còmhla ri saighdearan pupaidean, nas àirde na còig millean, agus is e seo an dàrna aghaidh làn-chuimseach. Mar sin cha robh againn ach a bhith a" sabaid air ais an aghaidh nan Gearmailteach agus an caraidean.
  Mean air mhean, chaidh an raon smachd air saighdearan Sòbhieteach ann an Karelia a lùghdachadh, agus chaidh Murmansk a bhacadh gu tur agus cha mhòr nach deach a dhìteadh. Mar sin bha smachd aig cabhlach an nàmhaid agus gu sònraichte bàtaichean-aigeann air a" mhuir, agus mar sin cha robh dad ann airson solar a stèidheachadh.
  Gu mì-fhortanach, san t-Samhain 1944 cha robh na stòrasan aig an USSR gus tionndadh 1942 ath-aithris. Chaidh cha mhòr a h-uile càil a chosg gus casg a chuir air call an Caucasus. A bharrachd air an sin, rinn na Gearmailtich an ionnsaigh air Stalingrad nas proifeiseanta, agus dh'fheumadh stòrasan a bhith air an gluasad gu cunbhalach an sin, mar gum biodh iad a-steach do sgàineadh Tartarus. Dh'òrdaich Stalin am baile a chumail air an Volga aig cosgais sam bith. Ach leis cho mòr sa bha itealan nàmhaid san adhar, thionndaidh a" phrìs gu math àrd.
  A bharrachd air an sin, cha robh Mainstein, eu-coltach ri Paulus, ann an cabhag sam bith agus a 'coimhead às dèidh nan saighdearan. Mar thoradh air an sin, cha robh an co-mheas de chall airson an Arm Dearg.
  Rinn Hitler cabhag air Meinstein, ach bha fios aig marasgal seòlta an raoin mar a chuireadh e cuideam air agus a sheasadh e.
  B" e na Sturmtigers aon de na seòrsaichean armachd as cumhachdaiche. Bha lannsaichean boma air leth cumhachdach aca a chuir air bhog projectiles le cuideam trì cheud is fichead cileagram. A bharrachd air an sin, tha na sligean air an gluasad le rocaid agus tòrr nas cumhachdaiche na sligean howitzer. Faodaidh tu freagairt airidh air an Katyusha a ghairm, ged a tha e air slighean. A bharrachd air an sin, chaidh cuid de bhogadairean boma a chuir a-steach air làraidhean, le raon losgaidh nas fhaide.
  Chleachd na Gearmailtich lannsaichean gas cuideachd. Agus gu dearbh jet bombers.
  Anns an Dùbhlachd, ghlac na Seapanach cha mhòr a h-uile Mongolia agus thàinig iad faisg air Vladivostok, gu ìre a 'glacadh Primorye agus Khabarovsk. Ach thug an Seanalair Frost orra stad.
  A" gabhail brath air seo, chuir an t-Arm Dearg sreath de fhrith-ionnsaighean air dòigh air cliathaichean na Gearmailt a dh"fheuch ri na bha air fhàgail de Stalingrad a ghlacadh. Dè, eadhon pàirt bheag den bhaile a chumail aig toiseach 1945. Shoirbhich leis na Gearmailtich ann an 1944, ach cha b 'urrainn dhaibh fiù' s faighinn thairis air a 'Chugais agus a' faighinn ola Baku. Fìor, airson na feumalachdan aca fhèin, bha gu leòr aca fhathast bho Romania, an Ungair, Libia, Camarún agus Nigeria.
  Bha Leningrad fhathast fo shèist. Chaidh stòran mòra de bhiadh is armachd a chruthachadh ro-làimh, gus am b 'urrainn don bhaile a bhith beò sa gheamhradh seo, a' leantainn air adhart a 'toirt buaidh air feachdan mòra an Wehrmacht agus a charaidean.
  Chaidh aig ceannas nan Sòbhieteach cuideachd air stòrasan ro-innleachdail de stuthan amh a dhèanamh ann am baile-mòr Lenin airson armachd a dhèanamh. Gu ruige seo chan eil seo air cus a thoirt dha na faisisteach.
  Ach chaidh Murmansk a bhacadh gu tur. De na deich còmhdhail a bha a" dèanamh air a" bhaile, chrìochnaich na Krauts naoi.
  Anns an Fhaoilleach, dh'fheuch an t-òrdugh Sòbhieteach ri neart nan Gearmailteach sa mheadhan a dhearbhadh. Ach, cha robh e comasach a 'chùis a dhèanamh air an dìon fìor chumhachdach agus adhartach teicneòlasach. B" e còig no sia an t-adhartas as àirde, aig a" char as fheàrr gun a bhith nas fhaide na ochd cilemeatair. Agus bha call nan roinnean Sòbhieteach glè chudromach. Anns a 'mhòr-chuid de phàirtean suas ri leth den sgrìobhadh.
  Ach chaidh cuid de fheachdan na Gearmailt a tharraing air falbh, a' leigeil leotha Stalingrad a chumail... Anns a' Mhàrt, chuir na Gearmailtich fhèin ionnsaigh air bhog aig Geata Terek. Chaidh aca air briseadh tro loidhne dìon nan Sòbhieteach agus timcheall air Grozny agus Ordzhonikidze, ach bha na Fritz an sàs ann an loidhne Vedeno, Shali agus nas fhaide tro na bailtean mòra.
  Bha baile-mòr Grozny fhèin ann an làn shèist chun a" Chèitein. Anns a 'Chèitean, mu dheireadh thuit Stalingrad. Cha mhòr nach eil tobhtaichean air fhàgail den bhaile-mòr agus na sgìrean fo-bhailtean, a bharrachd air factaraidh nan tancaichean.
  Bha co-bhanntachd na Gearmailt cuideachd a' ruith a-mach à smùid, ach bha am Fuhrer ag iarraidh buaidh. Anns an Fhaoilleach, chaidh a 'chiad deuchainnean soirbheachail a dhèanamh air an diosc, a' ruighinn astar suas ri dà astar fuaim agus ag èirigh gu àirde 18 cilemeatair. Anns a 'Chèitean, bha an diosc mar-thà air ceithir astaran fuaim a ruighinn agus leum e gu àirde 30 cilemeatair.
  Ach thionndaidh an inneal ùr, airson a fheartan itealaich làidir agus eadhon gun samhail, gu bhith so-leònte le teine beag agus daor. Cha b" fhada gus an deach an duilgheadas so-leòntachd fhuasgladh le bhith a" cur air bhog crann laminar, ach mheudaich seo caitheamh connaidh agus lughdaich seo ùine itealaich an itealain. Agus cha b" urrainn don phlèana diosc fhèin, na "chòta" laminar losgadh gu h-èifeachdach.
  Ach bha àm nan "siùcan itealaich" air tòiseachadh. A bharrachd air an sin, fhuair na Gearmailtich cairt làidir trombaid: tancaichean ginealach ùr den chlas "E". Bha iad eadar-dhealaichte le cuideam coltach ris an "Royal Tiger" agus "Panther", cruth mòran nas dùmhail agus nas adhartaiche, sgàil-dhealbh ìosal agus armachd tiugh.
  Ann an cinneasachadh mòr agus air an raon-catha, rinn am Panther-2 agus Tiger-2, agus an uairsin an Tìgear-3, gu math. Bha armachd làidir agus einnsean de 1080 each-chumhachd air a' charbad mu dheireadh, le cruth nas dùmhail agus turaid bheag. Cha deach "luchag" a ghlacadh a-riamh. Ach rinn am mion-atharrachadh "Panther", "F," gu math.
  Air sgàth dìth eileamaidean alloying, cha robh armachd àrd-inbhe aig tancaichean Sòbhieteach, agus gu ruige seo dhèilig am "Panther" ris an àite aige gu math eadhon le canan 75-mm. Agus bha an armachd aghaidh le leathad 120 mm ga dhìon gu h-earbsach bhon ghunna 85 mm Sòbhieteach T-34-85. Ach, is dòcha, thionndaidh an gunna fèin-ghluasadach Sòbhieteach SU-100 gu bhith na neach-dùbhlain airidh air armachd leasaichte Panther. Bha an T-4 mu thràth a-mach à cinneasachadh. Agus de na tancaichean cinneasachaidh, thionndaidh am Panther a-mach mar an fheadhainn as aotrom.
  B 'e a' chiad tanca adhartach a thaobh a chruth an tanca sreathach "Lion". Chaidh turaid an tanca seo a ghluasad air ais, agus bha an tar-chuir, an einnsean agus am bogsa gèar suidhichte ann an aon aonad aig an aghaidh. Mar thoradh air an sin, bha sgàil-dhealbh a "charbaid ìosal, agus bha an armachd le canan cumhachdach 105 mm coltach ris an" Tìgear Rìoghail ", agus bha aghaidh an turaid eadhon nas cumhachdaiche.
  Le bhith a" gluasad an turaid air ais thug e cuideachd buannachd don Leòmhann, nuair a bha e a" gluasad tron choille, nach robh uchd a" ghunna fhada aige a" cumail ri stocan craoibhe cho mòr.
  Dh'fheuch na Nadsaidhean sgeamaichean eile cuideachd, agus thug iad cuideachd ionnsaigh air suidheachadh nan Sòbhieteach le itealan làidir.
  Dh'fheuch Iapan cuideachd ri Vladivostok a thoirt air adhart agus mu dheireadh a ghearradh dheth bho thìr-mòr.
  Dh"fheuch na Gearmailtich ri briseadh troimhe gu Moscow san Ògmhios agus san Iuchar. Ach bha loidhne dìon nan Sòbhieteach gu math làidir, agus dh'fhuiling na Nadsaidhean call mòr. Chan eil eadhon an tanca Lev gu tur iomchaidh anns an ionnsaigh, gu h-àraidh air sgàth gu bheil còmhdach taobh gu leòr ann.
  Chleachd an t-òrdugh Sòbhieteach an inbhe gunna 100 mm barrachd is barrachd gu gnìomhach. Tha e soilleir nach eil na goireasan aig an USSR gus a" chùis a dhèanamh air tancaichean nàmhaid leis na h-aon tancaichean, ach faodar làmhachas an-aghaidh tanca a chleachdadh gu mòr.
  Thionndaidh an E-100 sa mhodail thùsail a-mach gu bhith ro throm aig 140 tonna, agus bha an armachd taobh 120 millimeters (aghaidh 240 millimeters!), eadhon aig ceàrn. Cha robh seo gu leòr tuilleadh. Gun a bhith a" toirt iomradh air gu bheil na Luchag gun dòchas air dheireadh nan cruth.
  Ann an da-rìribh, bha an tanca Leòmhann agus gunnaichean fèin-ghluasadach - E-10, E-25 nan carbadan Gearmailteach adhartach, far an deach suidheachadh an einnsean, an tar-chuir agus am bogsa gèar a chur còmhla. Ach, rinn na Gearmailtich tòrr uidheamachd lagachaidh. Mar eisimpleir, "Panthers", "Tigers", "Jagdtigers", "Jagdpanthers" le silhouettes caran àrd a tha air dheireadh ann an leasachadh.
  Cha robh "E"-70 gu tur soirbheachail nas motha. Bha an carbad air a uidheamachadh le canan cumhachdach 128-mm agus cruth adhartach, ach air sgàth a 'mhiann a bhith a' cumail suas luchd-cogaidh de co-dhiù 80 cuairtean agus gun a bhith a 'dol nas fhaide na 70 tunna, bha an dìon armachd aige coltach ris an "Royal". Tìgear" - modail 1944 agus mì-fhreagarrach airson adhartas. Tha "Tiger" -3 eadhon nas fheàrr air a dhìon. Ach air an E-70, chaidh einnsean le turbocharger le cumhachd 1200 each-chumhachd a dhearbhadh gu soirbheachail, a leig leis an tanca astar 60 cilemeatair san uair a ruighinn air an àrd-rathad.
  Co-dhiù, dh'fhuiling tancaichean Gearmailteach call mòr, mar a rinn na saighdearan-coise. Chaill an dà chuid roinnean cèin agus saidealan an Treas Reich mòran.
  Ro mheadhan an Lùnastail, cha robh na Gearmailtich air adhartas a dhèanamh ach 40-50 cilemeatair sa mheadhan agus cha b' urrainn dhaibh àite obrachaidh fhaighinn. Agus thionndaidh na call gu bhith fìor mhòr. San t-Sultain, chuir na Nadsaidhean ionnsaigh ùr air bhog aig deas... Ann am mìos gu leth de shabaid throm, bhris an nàmhaid troimhe gu Muir Caspian, a' gearradh dheth an Caucasus air tìr.
  Ach chaidh aig an àithne Sòbhieteach air stuthan a stèidheachadh air muir, ged a bha e aig cosgais milleadh mòr. San t-Samhain, ràinig am Fritz, aig cosgais oidhirp mhòr agus milleadh mòr, an Volga delta. San Dùbhlachd rinn an loidhne aghaidh seasmhach. Dh'fhàs a 'bheàrn eadar aghaidh an Caucasus agus prìomh sgìre nan Sòbhieteach. A bharrachd air an sin, chaidh aig na Seapanach air Vladivostok a ghearradh dheth, a 'cur a' bhaile Sòbhieteach fo shèist.
  A dh 'aindeoin a' bhacadh, chaidh aig Murmansk air cumail suas gu gaisgeil chun Dùbhlachd 1945. Ach thuit e fhathast ...
  Ann an 1946, lean an nàimhdeas... Bha suidheachadh Buidheann Arm nan Sòbhieteach anns a' Chugais air a bhith uabhasach duilich. Tha iad air an gearradh air falbh le talamh, agus tha cunnart ann gun tèid Baku a chall mu dheireadh.
  Bha Stalin a" faireachdainn fìor iomagaineach agus sgìths corporra. Thàinig sabaid làidir air adhart gu stiùir Tikhvin. Bha oidhirp ann Leningrad mun cuairt a shàbhaladh. Anns a" bhaile fhèin, chaidh solar bìdh fhàgail airson nas lugha na sia mìosan agus chaidh cairtean bìdh a ghearradh a-rithist.
  An toiseach, bhris saighdearan Sòbhieteach tron loidhne aghaidh, ach an uairsin chaidh aig an nàmhaid, le àireamh nas àirde de thancaichean, air frith-rathad a dhèanamh agus eadhon gearradh dheth pàirt de na saighdearan Sòbhieteach. Chaidh an Gearran seachad ann am batail làidir an dà chuid sa cheann a tuath agus aig deas, far an do rinn saighdearan Sòbhieteach deuchainn air an nàmhaid agus dh'fheuch iad ri Stalingrad fhaighinn air ais. Agus bha an tè mu dheireadh gu ìre soirbheachail. Bhris tancaichean Sòbhieteach a-steach don bhaile, ach, gu mì-fhortanach, cha b 'urrainn dhaibh na Nadsaidhean a ghluasad a-mach às an sin.
  Ach thòisich an treas Blàr Stalingrad. Shoirbhich le saighdearan Sòbhieteach cuideachd faisg air Voronezh. Ach eadhon an sin, b 'urrainn don Fritz, a' cleachdadh àireamh mhòr de dh'aonadan tanca agus an àrd-ìre teicneòlais, an suidheachadh a thoirt air ais. Anns a" Mhàrt, thòisich heileacoptairean agus diosc ann an cruth diosc a" gabhail pàirt ann an nàimhdeas air sgèile mhòr. Rinn na Gearmailtich grunn leasachaidhean air sàsaichean itealaich agus b" urrainn dhaibh ionnsaighean urchraichean a chuir air bhog air suidheachaidhean Sòbhieteach còmhla riutha. Ach ann an cleachdadh, cha robh am plèana diosc a rèir dùil mar inneal mìorbhail.
  Dìreach mar a thionndaidh an urchair ballistic von Braun gu bhith ro dhaor agus de mhearachd ìosal airson a chleachdadh gu gnìomhach ann an sabaid gus e fhèin fhìreanachadh.
  Ach fhuair na Gearmailtich bomairean jet gun earball a bha comasach air suas ri deich tonna de chargu a ghiùlan agus itealaich astar suas ri 16 mìle cilemeatair (!).
  Gu mì-fhortanach, bha itealain jet Sòbhieteach fhathast air dheireadh, agus bha smachd aig an nàmhaid air an èadhar cha mhòr gu tur. Ann an suidheachadh sam bith, ann am prionnsabal, chan urrainn do phlèanaichean air an stiùireadh le propeller a dhol thairis air itealain jet ann am feartan itealaich. Agus bha na leasachaidhean againn fhèin ro fhadalach. Agus tha an gluasad bho itealan air a stiùireadh le propeller gu itealain jet ro dhona.
  Agus feumar na pìleatan ath-thrèanadh, feumar na raointean-laighe a leudachadh, agus feumar seòrsa sònraichte de chonnadh ullachadh. Uill, tha na h-einnseanan fhèin fhathast gan deuchainn agus gan dì-bhugachadh!
  Fhuair na Gearmailtich iad fhèin air an tarraing le Stalingrad... Gu h-annasach gu leòr, bha an Treas Reich agus a' cho-bhanntachd gu lèir a' ruith a-mach à smùid, agus bha an t-Arm Dearg coltach ri eun Phoenix. Chaidh an Giblean agus an Cèitean seachad ann am batail làidir faisg air Stalingrad. Agus eadhon san Ògmhios, bha an t-Arm Dearg fhathast a 'feuchainn ri adhartachadh, a' putadh sìos an nàmhaid. Ach san Iuchar, a dh'aindeoin an teas, bha na Nadsaidhean fhathast a 'gluasad air feadh oirthir a' Mhuir Caspian gu Baku. Bha adhartas gu math slaodach. Gu cuibheasach 1.5 cilemeatair san latha. Thog Dagestan air ais... Bhris saighdearan Sòbhieteach am Fritz agus an càirdean anns a h-uile azimuth.
  Rinn iad a" chùis air an nàmhaid an dà chuid sa mheadhan agus sa cheann a tuath. Cha robh cead aca a dhol faisg air Arkhangelsk... Ach san t-Sultain luathaich adhartas na Gearmailt anns a' Chugais. Bha feachdan na buidhne Caucasian air an lughdachadh gu mòr, agus sheòl cuan de dheich còmhdhail fo chumhachan àrd-cheannas adhair nàmhaid san adhar co-dhiù dhà no trì. Aig deireadh an Dàmhair, chaidh na faisisteach a-steach gu Azerbaijan. Agus san t-Samhain chaidh iad air adhart gu Baku. Agus aig toiseach na Dùbhlachd, chaidh na Krauts còmhla ris na Turcaich ann an Georgia ...
  Eadhon ron Mhàrt bha blàran anns a" Chugais, agus mar as trice chùm Yerevan a-mach chun Ògmhios 1947.
  Fad a" gheamhraidh dh" fheuch an t-Arm Dearg gu cruaidh ri dhol air adhart. Rinn iad droch bhualadh air a" cho-bhanntachd. Ged a ghabh na Seapanaich Vladivostok mu dheireadh sa Ghiblean, cha leig seo ach leis an USSR tuineachadh nas daingeann thairis air an Amur.
  Ged nach do shoirbhich leis an Arm Dearg leis na h-ionnsaighean aige sa gheamhradh agus sa Mhàrt, theagaisg e leasan cothromach don cho-bhanntachd. Taobh a-staigh dùthchannan saideal na Gearmailt, dh" fhàs an suidheachadh na bu mhiosa. Bha goireasan daonna air an lughdachadh agus bha call mòr. Bha an eallach eaconamach a" fàs gu tur do-ruigsinneach. Bha eadhon soirbheachasan aig na h-aghaidhean toilichte leis an fhear Eòrpach air an t-sràid nas lugha agus nas lugha. Dh'fhàs am miann airson sìth nas làidire agus nas làidire.
  Ach bha Hitler gu cruaidh airson crìoch a chur air an USSR. Ged nach tàinig an àireamhachadh gun cailleadh an t-Arm Dearg a èifeachdas sabaid às deidh call Baku. Ann an 1946, rinn an USSR an àireamh as àirde de bhuill-airm: timcheall air 60 mìle itealan agus 40 mìle tanca agus gunnaichean fèin-ghluasaid, 250 mìle gunna agus mortar. Tha, is e itealain Sòbhieteach sa mhòr-chuid an trodaiche Yak-9, an itealan ionnsaigh IL-2, a tha fhathast ann an cinneasachadh. Chaidh Yak-3 agus LA-7 a thoirt a-mach ann an àireamhan beaga. Fhathast ann an riochdachadh tha PE-2 agus TU-3. Faodaidh, faodar beachdachadh air itealain a dhol à bith an aghaidh uilebheistean jet nàmhaid, ach chan eil. Coltach ris an T-34-85, IS-3 agus SU-100, tha an còrr de na carbadan ann an àireamhan beaga.
  Agus ann an 1947, thòisich an T-54 a 'dol a-steach don t-seirbheis, a bu chòir a bhith air stad a chuir air càileachd càileachd teicneòlas Gearmailteach. Gu dearbh, cha b 'urrainn don T-54, le cuideam de 36 tunna, a bhith nas làidire na na tancaichean nàmhaid gu lèir, ach dh' fhaodadh e a bhith a 'farpais ri Panthers agus Tigers gu furasta.
  B 'e am prìomh tanca Gearmailteach an E-50, ris an canar an Lion-3. Tha an carbad coltach ris an Leòmhann, ach le einnsean nas cumhachdaiche de 1200 each-chumhachd agus armachd tiugh. Le cuideam 75 tonna, mheudaich tiugh armachd taobh an tanca Gearmailteach gu 140 mm, agus bha an aghaidh 240 mm le gunna 105 mm agus fad baraille 100 el. Bu chòir an càr Gearmailteach ùr a bhith na phrìomh fhear. Tha e nas fheàrr na an Sòbhieteach ann an armachd agus armachd, ach tha e còrr is dà uair cho trom.
  Ach, tha an T-54 dìreach a 'tòiseachadh a' dol a-steach gu riochdachadh.
  Ach bha samhradh 1947 eadhon nas teotha. Tha na Gearmailtich a' feuchainn ri ionnsaigh a thoirt air Moscow a-rithist. Bidh iad cuideachd a 'briseadh troimhe gu Saratov. Leanaidh an t-sabaid air adhart gu deireadh an fhoghair. Tha an Fritz fhathast comasach air Saratov a ghabhail. Ach ann an sgìre Moscow fhuair iad air adhart suas ri trì fichead gu seachdad cilemeatair. Bha an dà chuid Rzhev agus Vyazma, ged a bha an dàrna leth air a chuairteachadh, a 'fuireach leis an USSR.
  Cha deach Moscow a cheannsachadh, agus feumaidh na Nadsaidhean agus an co-bhanntachd bhrùideil aca aghaidh a thoirt air a" gheamhradh anns na trainnsichean. An turas seo, tha an àithne Sòbhieteach a 'sàbhaladh dhaoine agus a' cruinneachadh neart. Gu sònraichte, an tanca T-54. Agus air 31 Dùbhlachd, 1947, chaidh an MIG-15 a dhearbhadh gu soirbheachail, a bu chòir crìoch a chuir air monopoly na Gearmailt air itealain jet san adhar.
  Fìor, anns a 'Ghearran 1948, thuit Leningrad an dèidh iomadh bliadhna de shèist. Buille mòr dha cliù cumhachd nan Sòbhieteach.
  Dh'fhàs suidheachadh an USSR sa Chèitean 1948 gun dòchas. Tha smachd aig na Gearmailtich agus an co-bhanntachd air an Caucasus, an uairsin an Volga gu Saratov, agus Tambov le Voronezh. An uairsin an ear air Orel, cha mhòr ri taobh Tula, an uairsin ann an Vyazma agus faisg air Rzhev fhèin, fad na slighe gu Arkhangelsk.
  Uill, dè eile a ghabhas dèanamh ann an suidheachadh mar sin? A bharrachd air an sin, tha smachd aig na Seapanach air Primorye gu lèir air Abhainn Amur agus ghlac iad an aon charaid aca: Mongolia.
  Agus rè na seachd bliadhna a 'chogaidh, chaidh fearann a chall air an robh co-dhiù leth de shluagh an USSR a' fuireach mus deach an dreuchd, agus 's dòcha barrachd. Rè na seachd bliadhna de chogadh, chaill an t-Arm Dearg co-dhiù fichead millean saighdear agus oifigear. Gun a bhith a" cunntadh an fheadhainn a chaidh an leòn no air an crìonadh. Gun a bhith a" cunntadh na call mòr a thàinig bho bhomadh mòr, rùsgadh agus acras.
  Fiù "s a" toirt aire do na teaghlaichean a chaidh fhalmhachadh, cha robh còrr air ceud millean sgiobachd air fhàgail aig Stalin fo a smachd, is dòcha nas lugha. Dhiubh sin, tha a h-uile còigeamh cuid air a dhreachadh a-steach don arm. Mu fhichead millean saighdear eadar-dhealaichte. Bha cead aig clann bho aois còig, peinnseanairean, agus daoine ciorramach den chiad agus an dàrna buidheann na h-innealan a chleachdadh.
  Tha an dùthaich gu math gluasadach. Cha do lughdaich cinneasachadh armachd ann an 1947 ach beagan... Mar sin tha e ro thràth airson stad a chuir air dùthaich nan Sòbhieteach!
  Cha robh Stalin fhèin, co-dhiù, a 'smaoineachadh sin. Agus bha Hitler cuideachd airson an teannachadh a chuir air an Ruis - a h-uile càil fhaighinn sa bhad! Mar sin cha robh co-rèiteachadh sam bith ann.
  As t-samhradh, chuir na Gearmailtich ionnsaigh ùr air Moscow. Bha iad fhathast an dòchas gum faodadh iad am prìomh-bhaile a bhriseadh agus crìoch a chur air an USSR. Bhon Arm Dearg, bha Moscow air a chòmhdach le còrr air trì millean saighdear agus mailisidhean. Bha iad armaichte le dusan mìle tanca agus gunnaichean fèin-ghluasaid. Fìor, chan eil ann ach mu chòig ceud T-54s, sa mhòr-chuid T-34-85s agus SU-100an sabaid. Bha an IS-3 mu thràth air a stad ron àm seo. Is e glè bheag de thancaichean IS-4 a chaidh a thoirt a-mach air sgàth neo-earbsa teicneòlais a" chrann-chinn seo. Chaidh sia tancaichean IS-7 a thoirt a-mach, ach cha deach an carbad seo a-steach gu mòr-chinneasachadh. Ged, is dòcha gu dìomhain. Dh'fhaodadh e a dhol a-steach don armachd 240 mm den Lev-3 75 tonna le a chanan 130 mm. Fìor, bha tanca nas adhartaiche aig na Gearmailtich, an Leòmhann Rìoghail, le cuideam de 100 tunna le einnsean de 1800 each-chumhachd, agus 128 mm le gunna le baraille fada le astar tòiseachaidh de 1260 meatairean gach diog.
  Ach dòigh air choireigin chaill Stalin ùidh ann an uidheamachd throm, agus b" fheàrr leis: beag, ach iomallach, b" fheàrr.
  Ach cha robh na ceithir gaisgich: Zoya, Victoria, Elena, Nadezhda a 'smaoineachadh sin. Agus fhuair iad dìreach an tanca IS-7 fo an smachd. A bharrachd air an sin, agus aig àireamh a seachd. Mar sin rinn an ceathrar an càr seo air an cosgais fhèin. Lorg na caileagan bàraichean òir ann an Siberia agus thug iad seachad iad do mhaoin Ministreachd an Dìon. Agus a-nis bha iad airson losgadh bhon inneal iongantach seo iad fhèin.
  Agus bha an latha cudromach de 22 Ògmhios, 1948 dìreach a" tighinn dlùth. Bha saighdearan Hitler dìreach a 'stiùireadh an t-sluaigh, a' feuchainn ri faighinn seachad air agus a 'cuairteachadh baile Sòbhieteach Rzhev.
  Agus cho-dhùin na ceithir nigheanan de dhiathan demiurge Ruiseanach, mar a bha e an-còmhnaidh, eadar-theachd a dhèanamh aig àm èiginneach don Ruis! Bidh iad an-còmhnaidh a" sàbhaladh am Motherland - Rus" - aig an àm cheart agus san àite cheart!
  
  
  
  
  MU 'N CHEUD STAPLE STEEL
  San fharsaingeachd, gu h-annasach gu leòr, anns a" mhòr-chuid de chruinneachaidhean co-shìnte bha cùrsa an Dàrna Cogaidh agus an Cogadh Mòr Patriotic eadhon na bu mhiosa don Ruis na dha-rìribh. Is dòcha air sgàth gu robh mòran a bharrachd comais aig an rèim faisisteach a ghabh smachd air an Roinn Eòrpa na bha e comasach dha a thoirt gu buil. Tha an cothlamadh de totalitarianism brùideil agus eileamaidean margaidh den eaconamaidh nas èifeachdaiche na calpachas libearalach an Iar agus am modal Stalinist meadhanaichte, biùrocratach. Gu fortanach, airson grunn adhbharan, an dà chuid amas agus cuspaireil. Air sgàth fortan mòr, cha b" urrainn dha na Nadsaidhean na cairtean trump aca a chleachdadh.
  Cia mheud neach-brathaidh Gearmailteach a chaidh fàiligeadh dìreach leis gun robh na Gearmailtich a" cleachdadh sgrathan stàilinn gun stam ann an sgrìobhainnean, agus na Ruiseanaich a" cleachdadh iarann sìmplidh? Agus ciamar a thug a leithid de rud buaidh chinnteach air cùrsa a" chogaidh?
  Ann an suidheachadh sam bith, bha cruinne-cruinne co-shìnte ann, far an do lorg aon oifigear fiosrachaidh fìor mhionaideach an fhìrinn seo san Dàmhair 1941. Tha fìor sgrìobhainnean Sobhietach agus feadhainn meallta Gearmailteach fliuch agus... Air sgrìobhainnean Sobhietach, tha a" chriomag pàipeir meirgeach agus tha seo follaiseach, ach air feadhainn Gearmailteach chan eil.
  Is e rud beag a tha seo, ach bha a bhuaidh air cùrsa a" Chogaidh Mhòir Patriotic gu math cudromach.
  An dèidh dhaibh fàilligidhean a sheachnadh agus a bhith ag obair fo smachd riochdairean Gearmailteach, lorg iad fianais chudromach air mar a bha saighdearan Sòbhieteach ag ullachadh ionnsaigh faisg air Stalingrad. Cho cinnteach gun do dh'aontaich Adolf Hitler le seo agus gun tug e òrdugh dha na saighdearan Nadsaidheach a bha stèidhichte air an Volga ath-chruinneachadh. Agus bha sin gu diofar.
  Ma bha rè gnìomhachd Rzhev-Sychov, an t-Arm Dearg, le còrr is a dhà uimhir de fheachdan ris an Wehrmacht, comasach air briseadh tro dhìon na Gearmailt, an uairsin aig Stalingrad bha cothromachadh nam feachdan nas fàbharach dha na Nadsaidhean.
  Agus cha robh an aimsir air 19 Samhain, 1942 a 'toirt taic do ghnìomhan oilbheumach. Cha b" urrainn itealain, gu sònraichte itealain ionnsaigh, a thoirt dheth, agus cha robh ach glè bheag de bhuaidh aig bomadh làmhachais air dìonan leasaichte an nàmhaid. Chaidh saighdearan Sòbhieteach, às deidh dhaibh a dhol air an ionnsaigh, a dhol sìos. Cha b' urrainn fiù 's cleachdadh bhuidhnean tanca toll a bhriseadh ann an dìon Hitler.
  Thòisich sabaid làidir cuideachd ann an stiùireadh Rzhev-Sychov. Lean iad orra air Latha na Bliadhn" Ùire. Is ann dìreach an uairsin, às deidh dhaibh call mòr fhulang, a chuir saighdearan Sòbhieteach an dà thaobh stad air an ionnsaigh. Chùm Hitler a-mach air an Volga, ach thòisich na Gearmailtich air am bualadh ann an Afraga. Churchill ris an abrar oilbheum Montgomery anns an Eiphit : crioch an toiseach. Thuirt e cuideachd nach bi a-nis ach na caraidean a" buannachadh.
  Gu dearbh, bha Rommel, a dh'aindeoin gluasad leantainneach de fheachdan mòra gu Afraga, mì-shealbhach agus dh'fhuiling an arm aige a 'chùis às deidh a' chùis. Gus dèanamh cinnteach gum biodh cogadh air a ghiùlan air dà thaobh, bha aig an Treas Reich ri gluasad iomlan ainmeachadh sa Ghearran 1943.
  A bharrachd air an sin, cha deach prìomh amasan Operation Blau a choileanadh. Ach, sa gheamhradh 1942-1943, bha an Wehrmacht, eu-coltach ri fìor eachdraidh, air a bhith comasach air droch chall san ear a sheachnadh. Aig deireadh an Fhaoillich, thòisich saighdearan Sòbhieteach an ionnsaigh sa mheadhan: an treas gnìomhachd Rzhev-Sykov agus faisg air Stalingrad. Ach chan eil e dàna briseadh tro nàmhaid na shuidhe ann an dìon làidir. Bha na blàran a-nis mar chuimhneachan air a" Chiad Chogadh. Seasmhach, suidheachadh. Nuair a chaill am fear a thug ionnsaigh barrachd air an fhear a dhìon.
  Chaidh Operation Iskra gus Leningrad a shaoradh a chuir dheth. Bha Stalin airson an leac Rzhev a ghearradh dheth cho luath 's as urrainn agus a' chùis a dhèanamh air an nàmhaid aig Stalingrad. Bha na Gearmailtich, a 'cuimhneachadh leasanan a' gheamhraidh an-uiridh, gu gnìomhach gan dìon fhèin. Agus gu ruige seo tha iad air a bhith comasach air cur às do mharbhadh saighdearan Sòbhieteach. Mar a thionndaidh e a-mach, nuair a tha na Krauts deiseil, chan eil e furasta a dhol tro na dìonan aca. Agus tha càileachd feachdan armaichte na Gearmailt fhathast aig an ìre as fheàrr.
  Mhair an ionnsaigh Sòbhieteach gu deireadh a 'Ghearrain, ach cha robh e a-riamh soirbheachail.
  Aig toiseach a 'Mhàirt, dh'fheuch an t-òrdugh Sòbhieteach ri ionnsaigh ann an stiùireadh Voronezh. Às deidh soirbheasan tùsail, thàinig an t-Arm Dearg fo ionnsaigh Mainstein. Bha feachdan mòra Sòbhieteach air an cuairteachadh agus b' fheudar dhaibh sabaid air ais. Bha na call, gu h-àraidh ann an teicneòlas, air leth math, agus b 'urrainn dha na Gearmailtich agus na càirdean aca grèim fhaighinn air an taobh seo agus ghlac iad Voronezh agus na sgìrean fo-bhailtean gu tur.
  Rè ionnsaigh Mainstein, ghabh "Panthers" agus "Tigers" pàirt anns a 'bhlàr airson a' chiad uair. Bha na tancaichean ùra gu ìre a rèir na bha dùil aca. Nuair a chaidh an cleachdadh gu ceart, bha iad nas fheàrr na carbadan Sòbhieteach ann an sabaid a bha ri thighinn.
  Bha leaghadh an earraich suidhichte agus socair a" riaghladh air an aghaidh an ear. Bha sabaid làidir ann an Tunisia.
  Dh" fheuch am Fuhrer ri ceann drochaid a chumail ann an Afraga aig cosgais sam bith. Gus seo a choileanadh, cho-dhùin na Nadsaidhean eadhon ceum nach fhacas a-riamh a ghabhail. Thug iad ultimatum do Franco: an dàrna cuid tha e a" leigeil saighdearan Gearmailteach a-steach gu Gibraltar, no tha e air a thilgeil às, mar an riaghaltas Vichy. Fhuair an Generalissimo casan fuar agus dh'aontaich iad. Aig an aon àm, thionndaidh e gu riaghaltasan Bhreatainn agus na Stàitean Aonaichte le tagradh deòir: gun a bhith ag ainmeachadh cogadh air an Spàinn, leis nach do thachair seo a rèir a thoil!
  Air 15 Giblean, 1943, thòisich na Gearmailtich air an ionnsaigh air Gibraltar, a 'tilgeil a-steach na Tigers and Panthers as ùire. Thuit an dùn fo ionnsaighean nan ceudan de thancaichean ann an dà latha. Bha an ionnsaigh air òrdachadh le Paulus, air a ghairm air ais bhon aghaidh an ear. Gu h-ìoranta, bha e comasach dha na Gearmailtich na cairtealan mu dheireadh, taighean Stalingrad agus factaraidhean Stalingrad a ghlacadh dìreach ro 1 Giblean, 1943. Mar sin, rinn Paulus ath-bheothachadh gu ìre air fhèin agus fhuair e an tiotal marasgal achaidh agus claidheamhan gu duilleagan daraich crois an ridire airson bròg.
  Le glacadh Gibraltar chuir sin stad air ruigsinneachd Breatannach is Ameireaganach bhon taobh an iar chun na Meadhan-thìreach. Agus a bharrachd air an sin, b 'urrainn dha na Nadsaidhean fhèin ionnsaigh a thoirt air Morocco aig an astar as giorra, a' toirt air falbh pàirt de fheachdan nan Caidreach à Tunisia.
  Laigich an cuideam air ceann drochaid Tunisia, agus an uairsin chaidh Rommel a ghluasad a-rithist. Cho-dhùin Hitler gnìomhachd armachd san Ear a reothadh airson a-nis agus feuchainn ri smachd a ghabhail air a" Mhuir Mheadhan-thìreach.
  Thòisich an t-òrdugh Sòbhieteach cuideachd a 'cumail ri innleachdan feitheamh-is-fhaicinn. Is e seo a rinn Stalin ann an eachdraidh fhìor, agus is e seo a chuir e roimhe a dhèanamh a-nis. Leig leis na calpaich na h-amadan fhèin a bhleith. Biodh iad a" bualadh a chèile, agus cruinnichidh sinn suas ar neart agus buailidh sinn nuair a bhios iad gu tur sgìth.
  Bha na Gearmailtich fhathast a" cumail ceann a tuath Tunisia, agus bha saighdearan fo stiùir a" Mharasgal Achaidh Paulus ùr a" dol air adhart gu Casablanca. Bha na h-Ameireaganaich an aghaidh Tigers agus Panthers. Thionndaidh e a-mach gun robh an Sherman aca lag an aghaidh tancaichean mar sin, a bharrachd air an T-4 ùr-nodha.
  Agus dh'ainmich Churchill, an dèidh trì mìosan de leisg, Cogadh air an Spàinn. Ach, ron àm seo bha na Gearmailtich air Morocco gu lèir a ghlacadh mar-thà agus thug iad ionnsaigh air Algeria. Mar sin, cha robh seo na iongnadh dha Franco. Air 25 Iuchar, ghlac saighdearan Gearmailteach prìomh-bhaile Algeria agus chuir iad call mòr air na Breatannaich. Chaidh soirbheachadh a dhèanamh nas fhasa le frith-ionnsaigh bho Rommel, agus call gu h-obann agus tighinn air tìr air Kissilring ann am Malta.
  Bha an Aghaidh an Ear seasmhach agus socair. Chuir Stalin, aig an robh na saighdearan aige air call mòr ann am batail roimhe, an t-Arm Dearg air ais. Stèidhich na Gearmailtich roinnean ùra cuideachd agus ghluais iad iad thairis air Caolas Gibraltar chun Mhuir Mheadhan-thìreach.
  Mar thoradh air gnìomhachd bhàtaichean-aigeann Gearmailteach thòisich tonnachas cabhlach Ameireagaidh is Breatannach a" crìonadh. Agus cha do chuir seo cuideachd ri soirbheachas anns na blàran airson a" chuan a deas as motha san Roinn Eòrpa.
  Mar thoradh air an t-suidheachadh cunnartach anns a 'Mhuir Mheadhan-thìreach, chuir Churchill romhpa tighinn air tìr san Fhraing air 6 Lùnastal. Ach thachair an obair seo fo shìde mì-fhàbharach agus cha deach ullachadh gu math.
  Air 10 Lùnastal, thàinig Rommel agus Paulus còmhla, a 'cruthachadh coire mòr air taobh an ear Algeria. Agus air 19 Lùnastal, gheàrr Mainstein, maighstir nan ribeachan, saighdearan nan Caidreach bhon oirthir.
  Bha soirbheachas an Fritz air a dhèanamh nas fhasa le neo-chinnteachd nan Ameireaganaich, a bheachdaich air a dhol air tìr san Fhraing ann an 1943 ro-luath, agus gainnead mòr de bhàtaichean tighinn air tìr. Calm air an Aghaidh an Ear. A bharrachd air an sin, chaidh cinneasachadh itealain sa Ghearmailt barrachd air dùblachadh ann an 1943, nas àirde na trithead "s a dhà mìle itealan sa bhliadhna - gu fortanach bha barrachd sgiobachd agus fearann aig na Gearmailtich fo an smachd na an fhìrinn. Agus rinn na carbadan ùra Focke-Wulf le armachd làidir agus buill-airm, a bharrachd air canain 30-millimeter, cus milleadh air itealain càirdeil.
  Rinn an tubaist ann an Algeria agus san Fhraing an Lùnastal 1943 dha-rìribh dubh dha na Càirdean.
  Bha Stalin eadhon toilichte le leithid de shoirbheachadh. Ach ruith foighidinn Churchill a-mach. San Ear, cha mhòr nach do sguir eadhon blàran adhair, agus chaidh gnìomhachd partisan sìos. Chruthaich na Gearmailtich barrachd is barrachd bhuidhnean ùra bho sheann shaoranaich Sòbhieteach agus chruthaich iad eadhon rudeigin mar riaghaltasan ionadail pupaidean. Mar sin, bha buidhnean-airm fa leth de nàiseantaich ionadail bhon taobh an ear mu thràth a" sabaid ann an Afraga.
  Chuir an Tsar Boris Bulgarian cuideachd trì de na roinnean as fheàrr aige gu Tunisia, a rèir coltais an dòchas cuid de choloinidhean fhaighinn dha fhèin air a" mhòr-thìr dhorcha.
  San t-Sultain, chuir Rommel ionnsaigh mhòr air bhog san Èiphit. Rinn e riaghladh, a" cleachdadh sàr-mhathas cainneachdail is càileachdail nam feachdan, air Tripoli a ghlacadh seachdain às deidh a" chomharra airson an ionnsaigh.
  Dh'fhuiling na Breatannaich agus na h-Aimeireaganaich call às dèidh dhaibh call ann an Libia. Fo na cumhaichean sin, dh"ainmich Churchill gun deidheadh stad a chuir air solar cuideachaidh sam bith don USSR Bolshevik agus dh" iarr e gun deidheadh an nàimhdeas a neartachadh sa bhad. Leig Stalin air gun do leig e seachad na ultimatums. Ged, gu dearbh, chaidh ullachadh airson gnìomhan oilbheumach a dhèanamh. Ach bha Koba seòlta agus eadhon air feuchainn ris na h-uisgeachan a dhearbhadh airson sìth air leth. Aon, ro dheireadh an t-Sultain, ghlac na Gearmailtich Libia gu lèir, Tolbuk nam measg, agus eadhon bhris iad troimhe dhan Èiphit gu Alexandria.
  Chaidh aig Paulus air a dhol seachad air an àite dhaingnichte Sasannach as cudromaiche agus a dhol gu deas chun an Nile. Gu dearbh, thug seo mòr-thubaist do Bhreatainn san Èiphit. An uairsin dh'fhaodadh na Gearmailtich a dhol gu Canàl Suez agus a dhol gu Iraq, agus an uairsin gun a bhith fada bho Baku.
  Dh'fhàs dàil cunnartach, agus thug Stalin an òrdugh ionnsaigh a thoirt air Rzhev a-rithist, a bharrachd air Stalingrad ath-ghlacadh, agus aig an aon àm an nàmhaid a phronnadh ann an Caucasus a Tuath.
  Is e sin, san Dàmhair, thòisich nàimhdeas sa bhad ann an trì stiùiridhean. Agus san t-Samhain cuideachd air Leningradsky.
  Ach, cha robh e furasta a dhol tro nàmhaid a bha air a chladhach gu math agus aig an robh tancaichean cumhachdach Panther agus Tìgear. Bha feachdan Sòbhieteach an aghaidh dìonan domhainn. Agus ann an dìon, rinn na tancaichean Gearmailteach ùra agus na gunnaichean fèin-ghluasadach gu math.
  Mar sin cha robh adhartas sam bith ann san Dàmhair agus san t-Samhain. Mura deach stad a chuir air ionnsaigh na Gearmailt aig Canàl Suez. Agus an uairsin dìreach airson ùine ghoirid ... Ach, thionndaidh Paulus agus Rommel an cuid saighdearan gu Sudan. Agus thòisich iad air buaidh a thoirt air Afraga.
  Chan eil an Wehrmacht fhathast deiseil airson ionnsaigh a thoirt sa gheamhradh.
  A bharrachd air an sin, chuir na Krauts dòchasan mòra air a" Panther-2 mar inneal nas adhartaiche agus an Tiger-2 agus an Leòmhann.
  Chaidh an geamhradh seachad ann an oidhirpean an Airm Dheirg ri briseadh tro dhìonan Krauts. Ach cha robh àite sam bith comasach air soirbheachasan mòra a choileanadh. Eadhon ged a thachair briseadh, chuir an nàmhaid an suidheachadh air ais le frith-rathad.
  Agus chùm an suidheachadh a" fàs nas miosa. Ann am Breatainn, an aghaidh cùl-raon de chall armailteach, dh'èirich èiginn phoilitigeach. Chaidh bhòt gun mhisneachd an aghaidh caibineat Churchill. Ciamar a dh" fhaodadh a bhith air dhòigh eile nan leagadh Paulus na bu ghlice Sasainn a-mach à Sudan agus Ethiopia.
  Thairg an riaghaltas ùr sìth air leth don Ghearmailt. Leis na chaill na SA bho chabhlach bàta-tumaidh na Gearmailt, cha do chuir Roosevelt an aghaidh. A bharrachd air an sin, tha a shuidheachadh ann an Ameireagaidh air a chrathadh. Agus chaidh aig na Seapanach air dà bhuannachdan beaga a bhuannachadh, a 'slaodadh sìos adhartas Ameireaganach. Mar sin, an sealladh - tha ar bothan air an oir air soirbheachadh.
  Ach, chuir Hitler cus shuidheachaidhean air adhart an toiseach. An uairsin bha an co-rèiteachadh Tìrean Frangach agus an Èiphit, a bharrachd air na bha roimhe leis an Eadailt air a thilleadh. Tha Sudan cuideachd ann an seilbh an Treas Reich, ach tha Canàl Suez air a ruith còmhla.
  Mar sin, an dèidh dha làmh an-asgaidh a thoirt dha fhèin san Iar, thilg am Fuhrer a neart gu lèir dhan Ear. Thòisich na Nadsaidhean air an ionnsaigh an aghaidh Moscow sa Chèitean. Taing dha na coloinidhean Frangach agus Sasannach, bha gu leòr ola aig Libia mar-thà, agus bha Hitler airson a bhuannachadh cho luath 's as urrainn.
  A bharrachd air an sin, dh" fhosgail Türkiye dàrna aghaidh.
  Ach, bha an t-Arm Dearg mar-thà a 'nochdadh neart iongantach agus gaisgeachd anns na blàran airson prìomh-bhaile nan Sòbhieteach. Gu cuibheasach, cha robh astar adhartas na Gearmailt nas àirde na aon chilemeatair san latha. Ro dheireadh an Lùnastail, bha e comasach dha na Nadsaidhean suas ri ceud cilemeatair a thoirt air adhart le leud briseadh beagan a bharrachd air trì cheud.
  Thàinig iad gu Moscow, ach ruith iad a-steach do loidhne dìon Mozhaisk. B" e toraidhean meadhanach a bha seo. A bharrachd air an sin, bha saighdearan Sòbhieteach an-còmhnaidh a 'toirt ionnsaigh air an nàmhaid. Ghabh tancaichean ùra Sòbhieteach T-34-85 agus IS-2 pàirt anns na blàir. Chan urrainnear a ràdh gun do chaill na Gearmailtich na buannachdan aca gu tur, ach cha do sheas an t-Arm Dearg, agus cha do sheas saidheans!
  Nochd luchd-sabaid ùra Sòbhieteach Yak-3 agus LA-7, comasach air farpais ri itealan Gearmailteach a bha air a stiùireadh le propeller. Fìor, tha cairtean trompa reactive làidir aig an nàmhaid air ais. Cha robh analogues air an t-saoghal aig ME-262 agus HE-162. Cho-dhùin Hitler cuideachd casg a chuir air cinneasachadh agus leasachadh tancaichean nas aotroime na leth-cheud tonna. Mar thoradh air an sin, chaidh an T-4 agus am Panther a leigeil seachad. "Panther"-2 thionndaidh a mach gu cuideam 50.2 tunna agus cumhachdach gunna le einnsean 900 each-chumhachd. Bha "Tìgear Rìoghail" agus "Leòmhann" eadhon nas àirde na cuideam nan uilebheistean de 70 tunna. A rèir rùn a 'phàrtaidh, cha robh càraichean Sòbhieteach nas àirde na 47 tunna ann an cuideam.
  Às deidh dhaibh fàiligeadh ann am Moscow, thionndaidh na Nadsaidhean an aire gu Leningrad. Bha iad gu math tinn sa bhaile mhòr seo. Thòisich rùsgadh mòr san t-Sultain. Bha iad cuideachd a" toirt a-steach gunnaichean caliber 1000mm agus projectiles robotach le sgiathan.
  Dh'òrdaich Hitler Leningrad a ghabhail aig cosgais sam bith.
  Chaidh aig a" bhaile air trì ionnsaighean a chuir air ais san t-Sultain agus san Dàmhair. Ach, b' urrainn dha na Gearmailtich gluasad air adhart eadar deich is fichead cilemeatair, agus ghlac iad ceann drochaid Peterhof cuideachd. Ann an cuid de dh"àiteachan, chaidh na h-aonadan aca a-steach don bhaile-mhòr, a" dèanamh suidheachadh obrachaidh na buidhne nas miosa. San t-Samhain 1944, às deidh dha na Nadsaidhean na taghaidhean pàrlamaid a bhuannachadh, chaidh an t-Suain cuideachd a-steach don chogadh an aghaidh an USSR.
  Bha e gu gnìomhach a 'sanasachd an sluagh-ghairm: dìoghaltas airson a' chùis air Peadar Mòr agus Alasdair. Ràinig roinnean ùra Suaineach an aghaidh agus, còmhla ris na Finns, thòisich ionnsaigh air a 'bhaile bhon taobh a tuath. Agus thòisich na Nadsaidhean air ionnsaighean a-rithist a" cleachdadh, am measg rudan eile, an Sturmtiger agus an Sturmaus eadhon nas cumhachdaiche, a bharrachd air an tanca E-100, a" chiad uilebheist sreathach san t-saoghal le cuideam còrr air ceud tunna.
  A dh'aindeoin gaisgeachd mòr agus tapachd nan Sòbhieteach saighdearan agus mailisidhean, a thuilleadh air an-dòchasach frith-rathad air Novgorod, cha b 'urrainnear a shàbhaladh. Ach, cha do thuit a" chairteal mu dheireadh gu 27 Faoilleach 1945, a" nochdadh eisimpleir de sheasmhachd gun chrìoch. Agus mhair am baile-mòr fhèin bloc slàn: 1270 latha! Is dòcha gur e am bacadh as fhaide de bhaile-mòr ann an cogaidhean an latha an-diugh.
  Ged a dh'fhuiling na Gearmailtich agus an càirdean call mòr, chaidh an amas a choileanadh gu ìre. Thuit an dàrna baile Sòbhieteach as motha agus as cudromaiche, agus chaidh làmhan a 'bhuidheann nàmhaid as cumhachdaiche a shaoradh.
  Anns a" gheamhradh bha an t-sabaid làidir. Chleachd na Gearmailtich itealain sreathach, jet leis an uile neart. Cha robh cumhachd co-ionnanachd aig an USSR nan aghaidh. Rinn seo e doirbh buannachd fhaighinn san adhar. Air an làimh eile, bha smachd aig an nàmhaid an sin. Dìreach mar fhad "s a ghlèidh tancaichean Gearmailteach na buannachdan aca. Agus dh'àrdaich iad iad fiù 's nuair a thàinig an t-sreath "E".
  An coimeas ris na Tigers and Panthers, bha cruth nas dùmhail aig na tancaichean E-sreath, sgàil-dhealbh ìosal, agus mar thoradh air an sin, armachd tòrr nas tiugh aig ceàrn.
  B" e freagairt saidheans Sòbhieteach gu ruige seo dìreach an IS-3, dìon aghaidh turaid nas làidire. Bha an T-54 fhathast ga leasachadh, agus cha robh an T-44 nas soirbheachaile.
  Ach, dh'atharraich Hitler a phlanaichean sa Chèitean 1945. Agus a 'cuingealachadh fhèin ri ionnsaighean fa leth, rinn e am prìomh ionnsaigh anns a' Chugais. Bha e na b" fhasa sabaid an sin. Mar sin, an dèidh dha Stalingrad a ghlacadh, bha e duilich a bhith a 'toirt seachad a' bhuidheann Sòbhieteach. A bharrachd air an sin, sa Ghearran, rinn saighdearan Sòbhieteach call làidir air na Ottomans ann an Transcaucasia, a 'toirt air na Turcaich teicheadh bho Yerevan agus a' saoradh sgìre Kars.
  Bhris na Gearmailtich tro na dìonan agus, a 'dol seachad air an Volga, ràinig iad a' Mhuir Caspian. Thuit Grozny air 15 an t-Ògmhios, an dèidh sabaid stòlda, Sukhumi air 23 Ògmhios, Zugdidi air an 29mh den aon mhìos. Chaidh Tbilisi a thoirt aig deireadh an Iuchair còmhla ri Kutaisi. Anns an Lùnastal, mu dheireadh ghlac na vultures faisisteach Dagestan, a bharrachd air Poti, agus ràinig iad Armenia bhon taobh a tuath. San t-Sultain chaidh iad còmhla ris na Turcaich, agus thòisich an ionnsaigh air Baku. Chùm am prìomh bhaile a-mach gu 6 Samhain, 1945. Mhair cuid de bhlàran anns na beanntan, gu sònraichte ann an Yerevan, gu deireadh an Dùbhlachd.
  Thachair sabaidean làidir anns a" mheadhan cuideachd. B 'urrainn dha na Gearmailtich tighinn faisg air Tula agus eadhon Kalinin a ghabhail, ach an uairsin chaidh stad a chur orra. Ach, tha an loidhne aghaidh air a thighinn faisg, agus mar-thà chan eil barrachd air ceithir fichead cilemeatair air fhàgail bhon phrìomh-bhaile.
  Thòisich a" bhliadhna 1946 le geamhradh teth. Rinn an t-òrdugh Sòbhieteach, a bha ag iarraidh casg a chur air ionnsaigh na Gearmailt, gu mòr air an nàmhaid.
  Gu mì-fhortanach, cha do mheudaich buannachd an nàmhaid san adhar ach. Gu mì-fhortanach, bha itealain jet Luftwaffe gan leasachadh gu cunbhalach. Tha atharrachaidhean ùra air an ME-262 air nochdadh, a" toirt a-steach fear aig astar àrd. Cuideachd trodaiche jet làidir TA-183, nas adhartaiche le sgiathan sguabte HE-262, agus fìor shàr-obair innleadaireachd itealain ME-1010 le sgiathan sguabte fo smachd.
  Agus dh'fhuirich prìomh luingear an USSR an Yak-9. Bha an càr uaireigin ùr, ach tha e soilleir gu bheil e air a dhol à bith.
  Ach tha an Yu-287 aig an Luftwaffe cuideachd, agus tha am bomair jet Yu-387, TA-400, TA-500 air nochdadh. Agus tha itealain ionnsaigh nan jet. Agus tha an HE-377 reactive agus tha an HE-477 cuideachd reactive agus ioma-adhbhar.
  Agus an t-sreath E-70 le tancaichean le cuideam cho mòr ris an "Tìgear Rìoghail", ach le dìon mòran nas làidire.
  Agus b" e an fhìor shàr-obair an tanca pioramaideach a chithear ann am meatailt airson co-là-breith an Fuhrer air 20 Giblean, 1946. Thug Hitler an t-ainm "Imperial Lion" dha gu pearsanta.
  Bha cumadh air a" chàr mar pioramaid fada, rèidh, le rolairean beaga a" còmhdach bonn an tanca gu lèir. Mar sin, cha robh treidhe ann, a mheudaich comas thar-dùthcha gu mòr. A bharrachd air an sin, cha robh mullach air an tanca, agus bha ceàrn àrd de chlaonadh reusanta aig a armachd bho gach ceàrnaidh. Le cuideam 99 tonna, bha an carbad air a armachd le gunna anti-itealain 128 mm le fad baraille de 100 EL, bha einnsean de 1800 each-chumhachd, agus armachd aghaidh 300 mm. A bharrachd air an sin, tha na leacan aig ceàrnan mòra de chlaonadh reusanta, anns a 'chiad leth aghaidh agus 250 millimeters anns an dàrna leth claon. Mar sin, thionndaidh e a-mach gur e an tanca as cumhachdaiche san t-saoghal, do-ruigsinneach bho gach puing losgaidh agus nuair a chaidh ionnsaigh a thoirt air le bomaichean bho shuas.
  Dh'òrdaich am Fuhrer sa bhad gun deidheadh a chuir gu cinneasachadh cho luath "s a ghabhas agus aig an aon àm gus atharrachadh ionnsaigh a chruthachadh le howitzer agus tilgeil boma.
  Mar sin thog na Nadsaidhean suas, dh'fheumadh iad a bhith air am briseadh. Ach, gu mì-fhortanach, chaidh nàmhaid glè làidir agus làidir gu teicneòlach a ghlacadh. Agus aig deireadh a 'Chèitein, a rèir beul-aithris, nuair a thiormaich na rathaidean, thòisich an ionnsaigh.
  Dh'fheuch am Fritz ri faighinn seachad air Moscow agus Tula. Bha na blàran air an creachadh le dian agus farsaingeachd nach fhacas a-riamh. Ach bha na saighdearan Sòbhieteach airidh air a bhith air an ainmeachadh do-chreidsinneach. Ann an trì mìosan de bhlàran leantainneach, cha b 'urrainn dha na Nadsaidhean ach Tula a chuairteachadh agus Kashina a ruighinn agus a dhol gu Moscow bhon taobh tuath, a' gearradh dheth conaltradh gu ìre. Bha an t-sabaid mu thràth a" gabhail àite air sràidean a" bhaile fhèin.
  Dh'fhàg Stalin am prìomh-bhaile agus chaidh e gu Kuibyshev. Ach thòisich na Nadsaidhean air ionnsaigh air Saratov san Iuchar. Thuit am baile-mòr seo air 8 Lùnastal. Leis gu robh Kuibyshev a-nis ga lorg fhèin cunnartach faisg air an aghaidh, ghluais an t-Àrd Cheannard sin a phrìomh oifis gu Sverdlovsk. Lean sabaid ann am Moscow chun t-Sultain. Air an 18mh, thuit Kashira. Aig toiseach an Dàmhair, cha mhòr nach robh prìomh-bhaile an USSR air a chuairteachadh, agus air 29, an dèidh sabaid làidir, thuit Kuibyshev cuideachd. A bharrachd air an sin, ghlac na Gearmailtich Guryev agus Uralsk.
  Bha an t-Samhain làn de shabaid uabhasach. Air 7 Samhain, bhris na Krauts troimhe chun Kremlin, ach chaidh an toirt air ais le ionnsaigh èiginn. Agus rè a 'bhlàir seo, bhàsaich ceannard an gnìomh Moscow, Marshal Rokossovsky!
  Agus loisg am pìleat ainmeil Sòbhieteach Kozhedub sìos an ceudamh itealan Gearmailteach, agus b 'e a' chiad neach Sòbhieteach a fhuair an tiotal ceithir tursan Gaisgeach an USSR. Agus cuideachd air 7 Samhain, 1946.
  Air 4 Dùbhlachd, chaidh an fhàinne bacaidh timcheall air Moscow a dhùnadh mu dheireadh. Ach bha am prìomh-bhaile agus na tha air fhàgail den ghearastan gaisgeil aige a" sabaid gu Orthodox Christmas air 7 Faoilleach 1947.
  Chaidh an ionnsaigh air a" phrìomh-bhaile a stiùireadh le Mainstein. Airson seo fhuair e an dàrna Òrdugh Grand Cross of the Iron Cross an dèidh Hermann Goering.
  Ach chan eil an cogadh seachad fhathast. Gheall Stalin à Sverdlovsk leantainn air adhart leis an t-sabaid. Bha na Gearmailtich gu math sgìth cuideachd. Aig deas, thàinig na saighdearan aca gu Penza agus Ulyanovsk agus stad iad. Anns a 'Mhàrt, chuir na Sòbhietich frith-ionnsaighean air bhog. Ach sa Ghiblean bha aca fhathast ri Ryazan fhàgail. Agus sa Chèitean, chuairtich na Nadsaidhean baile-mòr Gorky, agus bhris iad troimhe gu Kazan bhon taobh a deas. San Ògmhios, ghlac na Krauts Orenburg agus chaidh iad gu Ufa. Lagaich strì an aghaidh an Airm Dheirg, thuit misneachd agus thòisich mòr-fhàsachadh. Ach, tha iad air a bhith ann a-riamh, ach an dèidh tuiteam a 'phrìomh-bhaile dh' fhàs iad iomadh uair thairis. Cha robh miann sam bith air fhàgail airson bàsachadh airson Stalin. Ach bha daoine a" sabaid an-aghaidh faisisteachd airson an Motherland.
  Thuit ùghdarras riaghaltas nan Sòbhieteach cuideachd. Anns an Iuchar, bhris na Gearmailtich a-steach gu Sverdlovsk. Ghluais Stalin agus a dhreuchd gu Novosibirsk. Anns na h-Urals, bha sabaid a' dol suas chun an Lùnastail... Bha na Gearmailtich air am bacadh leis a' chonaltradh agus gnìomhan gnìomhach nam partaidhean. Ach tha tuilleadh chogaidh air a chiall a chall mu thràth.
  Ach, bha Stalin fhathast an dòchas rudeigin. Bhris na Gearmailtich a-steach gu Tobolsk san t-Sultain. Ach chuir uisgeachan trom an fhoghair dàil orra. Chuir dòigh a" gheamhraidh stad air an ionnsaigh ann an Siberia, ach fhuair na Nadsaidhean grèim air Meadhan Àisia gu lèir. Anns a 'gheamhradh cha robh iad ag iarraidh a dhol gu Novosibirsk. Ach bha Stalin cuideachd tinn, agus ghluais e gu Vladivostok nas blàithe.
  Ràinig a" bhliadhna 1948. Bha na Nadsaidhean mar-thà armaichte le diosgan. A bharrachd air an sin, nochd tancaichean nas toinnte le einnseanan turbojet. Gu dearbh, às deidh dha fàs nas blàithe, chan eil air fhàgail ach dhaibh caismeachd gu soirbheachail agus na bailtean-mòra a ghabhail thairis.
  Ach phuinnseanaich Beria Stalin a bha gu math tinn mar-thà agus thairg i gèilleadh don Treas Reich, le ùmhlachd do ghleidheadh cumhachd nan Sòbhieteach ann an Siberia.
  Cha mhòr gun do dh'aontaich Hitler, a bha sgìth den chogadh fhèin, ach an toiseach, ghlac e Novosibirsk sa Chèitean 1948. Agus chaidh an gèilleadh a shoidhnigeadh air 22 Ògmhios, 1948, air ceann-latha samhlachail - dìreach seachd bliadhna bhon mhionaid a chaidh an ionnsaigh air an USSR. Seo mar a thàinig an Dàrna Cogadh gu crìch. Rinn na Stàitean Aonaichte a" chùis air Iapan air ais ann an 1945 agus rinn iad deuchainn air boma atamach. Mar sin chan eil gnìomhachas aig an Fuhrer a" dol a-null thairis.
  Ach, cha robh Beria a 'riaghladh airson ùine fhada. Bidh an ace Sobhietach as ainmeil, marasgal adhair agus gaisgeach seachd-ùine an USSR Kozhedub, comasach air coup armachd a dhèanamh agus cuir às do chathraiche neo-phàirteach Comataidh Dìon na Stàite. Chaidh Beria agus grunn de na companaich aige a mharbhadh. Anns an Treas Reich fhèin, sa Mhàrt 1953, chrìochnaich luchd-gràdhaich Hitler. Agus bhàsaich Goering bho ana-cleachdadh dhrugaichean beagan na bu thràithe, fhad "s a chaidh Himmler a mharbhadh air sgàth amharas mu dheidhinn co-fheall.
  Lean strì làidir eadar an SS, air a stiùireadh le Schellenberg, agus na feachdan armaichte, air an stiùireadh le Generalissimo Mainstein. Dh'adhbhraich seo uile cogadh sìobhalta. Mar thoradh air an sin, thuit an Treas Reich. Agus thòisich an USSR lùghdaichte air a bhuaidh a thoirt air ais mean air mhean. Chaidh eachdraidh gu bhith na shnìomhanach a-rithist. Dh'fhàs àrdachadh mìorbhaileach na Gearmailt, nas motha na ìmpireachd Genghis Khan, an uairsin bàs a 'phrìomh stiùiriche - caos agus a dhol à bith.
  Agus an cruinneachadh mean air mhean de phrionnsabalan, cha robh ach baile Baikalsk air a bhith na phrìomh-bhaile. Chaidh an USSR, a chaidh a roinn na iomadh mòr-roinne le mòr-roinnean phupaidean air an stèidheachadh leis na Gearmailtich, aonachadh a-rithist. B 'e a' bhuaidh as motha a bha ann an ceangal Moscow, a chuir às do chuing nan Nadsaidhean. Fìor, ghlèidh an Úcráin, Belarus agus na stàitean Baltic, a bharrachd air Georgia, Armenia, agus Azerbaijan an uachdranas aca. Às deidh tuiteam an Treas Reich, thàinig na Stàitean Aonaichte gu bhith nan hegemon cruinne. Chaidh riaghaltas pro-Ameireaganach a stèidheachadh ann an Sìona cuideachd.
  Ach mean air mhean dh'fhàs an ìmpireachd celestial barrachd is barrachd neo-eisimeileach. Anns an USSR, às deidh deachdaireachd Kozhedub de facto, chaidh bun-reachd ceann-suidhe a stèidheachadh, ach le crìoch dà-ùine ann an cumhachd. Chaidh na taghaidhean a chumail air stèidh eile, agus bha ainm eadar-dhealaichte air dreuchd a" chinn-suidhe: cathraiche nan daoine.
  Bha eaconamaidh measgaichte aig an dùthaich a bha a" leasachadh gu luath.
  Ach seo mar a dh"atharraich eachdraidh bho aon chriomag pàipeir. Chaill iad an Dàrna Cogadh, ged a shabaid iad gu treun. Agus bha an toradh tubaisteach. A bharrachd air an sin, cha b" urrainn don Ghearmailt ach mòrachd fhaighinn airson ùine.
  Agus mean air mhean bha na Stàitean Aonaichte a" call buaidh, bha an saoghal a" fàs ioma-thaobhach, a" ciallachadh gu robh barrachd is barrachd mì-riaghailt ann. Air an làimh eile, tha nas lugha de òrdugh ann. Agus timcheall air an aon rud ris an aonamh linn air fhichead.
  Uill, carson a tha an cinne-daonna cho tarraingeach do bhriseadh agus caos?
  
  
  TROTSKY AN IONAD STALIN
  Cha do shoirbhich le iomairt Tukhachevsky an-aghaidh Warsaw gu sònraichte air sgàth coire Stalin - a bha, an àite a bhith a" còmhdach taobh a deas nan saighdearan dearga a" dol air adhart gu Warsaw. thionndaidh e a" Chiad Arm Eachraidh a dh"ionnsaigh Galicia. A bharrachd air an sin, a dh'aindeoin na feachdan mòra a bha fo stiùir Ioseiph, fhuair e buaidh air na Pòlaichean. Chaill an t-Arm Dearg blàr Warsaw. Chuir na Pòlaichean fearann an-aghaidh oilbheumach air bhog, nam measg Slutsk agus eadhon Minsk airson grunn làithean.
  Ach, cha robh an taobh an iar an uairsin airson tuilleadh cogaidh fuilteach a mhaoineachadh leis na Bolsheviks. Rinn Warsaw sìth, agus thàinig an cogadh sìobhalta gu crìch gu luath.
  Ach tha cùrsa eachdraidh eile ann agus aon den iomadh cruinne-cè co-shìnte. An sin, dh'òrdaich Lenin gun deidheadh Stalin a thoirt air falbh, nach robh gu math tàlantach ann an cùisean armailteach agus an tè chomasach, bho cheannas an taobh a deas, agus stèidhich e aonachd ceannardas Tukhachevsky, fhad 'sa bha e a' cumail Budyonny thairis air a 'Chiad Eachraidh.
  Anns a 'chùis seo, dh'fhàillig oidhirp frith-ionnsaigh bho dheas air Warsaw, agus bhuannaich an t-Arm Dearg brosnachail ann am blàr fiadhaich. Thuit prìomh-bhaile na Pòlainn. An dèidh a bhith a 'seasamh an sin airson greiseag agus a' faighinn daingneachadh a bharrachd, ghluais Tukhachevsky air adhart gu Lvov agus Krakow.
  Airson ùine lean an t-sabaid an aghaidh Wrangel, agus le ionnsaigh eile air a 'Chrimea. An uairsin ghabh an t-Arm Dearg thairis na stàitean Baltic aig tuath, agus shaor iad Azerbaijan, Armenia, agus Georgia aig deas. Bha tàladh sealach ann. Bha feum aig an Ruis Shobhietach air fois agus faochadh sealach, agus sin mar a thàinig an NEP gu bhith. Ach bha Trotsky fhathast ag iarraidh gun tilleadh a h-uile dùthaich den Ruis Tsarist. Mar thoradh air an sin, as t-samhradh 1921, bha an t-Arm Dearg a 'fuireach ann am Fionnlainn, le taic bhon Iar.
  Ann an 1922, chaidh Primorye a cheannsachadh, agus an uairsin ceann a tuath Sakhalin. Chaidh aig Trotsky, aig an robh ùghdarras mar Chathraiche air a" Chomhairle Ar-a-mach Armailteach gu mòr a neartachadh, air àite Lenin a ghabhail agus Stalin, a bha air a chuir sìos gu dreuchd àrd-sgoile, a chuir na àite.
  Gu h-annasach gu leòr, mar a neartaich cumhachd pearsanta, dh'fhàs eileamaidean de chalpachas a' sìor fhàs nas làidire san eaconamaidh.
  Thàinig Trotsky fhèin gu bhith na neach-clì gu ìre mhòr air sgàth a mhiann a bhith na bu shàmhaiche na am Pàpa no na bu radaigeach na Stalin. Ach, às deidh dha cumhachd fhaighinn, lean an t-Iùdhach air leth tàlantach air adhart leis a" phoileasaidh cèin cothromach aige. Gun a bhith a 'trèigsinn bheachdan comannach, dh' fheuch e aig an aon àm ri eileamaidean margaidh a chuir an sàs agus dèanamh cinnteach à deagh dhàimhean le dùthchannan calpachais eile an t-saoghail.
  Cha tug àrdachadh Hitler gu cumhachd sa Ghearmailt atharrachaidhean bunaiteach ann am poilitigs an t-saoghail. Chaidh am Fuhrer a chuir na àite gu sgiobalta - a" toirmeasg togail sam bith de chuingealachaidhean Versailles no ath-nuadhachadh cogais uile-choitcheann agus cumhachd armachd. Dìreach mar a chaidh casg a chuir air na Nadsaidhean bho bhith a" toirt a-steach laghan anti-Semitic agus mòran a bharrachd.
  Is e an aon rud, fo Hitler, eaconamaidh na Gearmailt a thàinig a-mach às an èiginn, ach cha do ghabh faisisteachd a-riamh ann an cruth radaigeach, nàiseantachd meadhanach fhathast le cuid de fheartan ùghdarrasach agus buidhnean òigridh coitcheann leithid an Hitler Jugent.
  Thàinig an USSR fo stiùireadh Leon Trotsky gu bhith na chumhachd eaconamach beairteach le gnìomhachas trom leasaichte.
  Bha eaconamaidh an USSR nas bunaitiche air a' mhargaidh na eaconamaidh Stalin, ach bha eileamaidean dealbhaidh ann cuideachd ann an cruth planaichean còig bliadhna. Tha an ìre breith àrd, gu h-àraidh leis gu bheil Trotsky cuideachd air casg a chuir air casg-gineamhainn - tha iad ag ràdh gu bheil uimhir de fhearann falamh anns an Ruis agus nach eil adhbhar ann dhaibh beàrnan mar tholl.
  Leis gu robh meud arm na Gearmailt fhathast cuingealaichte ri 100 mìle, agus a 'Phòlainn air tionndadh gu bhith na poblachd Sòbhieteach, sòisealach, cha bhiodh duine ann airson sabaid. Chaidh Moldova a thilleadh dhan Ruis air ais ann an 1921 - a" cruinneachadh an fhearainn rìoghail air ais.
  Thug Trotsky fhèin taic bheag don t-saoghal eadar-nàiseanta, ach thòisich amas ar-a-mach an t-saoghail air a ghluasad. Ann am pàirt, mar fo Stalin.
  Ach thàinig an cogadh bhon Ear fhathast. Thòisich Iapan air iomairt armachd an aghaidh Mongolia. Thàinig Land of the Rising Sun, còmhla ris an Eadailt, gu bhith na phrìomh luchd-ionnsaigh air an t-saoghal. Fìor, b" fheudar do Mussolini na rùintean aige a chuingealachadh ri glacadh Ethiopia - an aon dùthaich ann an Afraga nach b" e coloinidh cuideigin eile a bh" ann. Dhìrich Iapan, cuideachd nach robh fhathast dàna a bhith a" sabaid leotha fhèin le Breatainn agus gu sònraichte na Stàitean Aonaichte, a-steach do Shìona. Agus fhuair i a-steach barrachd is barrachd an seo.
  Tha mòran de Shìonaich ann agus, a dh'aindeoin an sgaradh, tha iad nan droch nàmhaid. Agus an uairsin chaidh na samurai a-steach gu Mongolia ... Thòisich blàran mòra an sin as t-earrach 1941.
  Cho-dhùin Trotsky gu robh an USSR làidir gu leòr mar-thà airson cogadh làn-sgèile a phàigheadh leis an samurai. A bharrachd air an sin, bha an deachdaire Sòbhieteach airson dìoghaltas a ghabhail airson call 1904-1905. Air tìr, tha e soilleir gu bheil an t-Arm Dearg nas làidire na na Seapanach, gu sònraichte ann an tancaichean. Ach aig muir, chan eil Cabhlach a" Chuain Shèimh air co-ionannachd a ruighinn fhathast. Ach Lev Davydovich cha b 'urrainn a thoirt suas Mongolia.
  An toiseach chuir an t-Arm Dearg stad air adhartas samurai. Air 20 Lùnastal, 1941, ghabh àite oilbheumach air Khalkhin Gol, a thàinig gu crìch le buaidh don Arm Dearg. Às deidh sin dh" iarr Trotsky gun toireadh Iapan air ais Sakhalin a Deas agus na h-Eileanan Kuril.
  Gu nàdarra, lean diùltadh, agus thòisich cogadh mòr. A-mhàin, eu-coltach ris a 'Chogadh Mhòr Patriotic, chaidh a shabaid air fearann cèin. Ged nach urrainnear a ràdh nach robh mòran dòrtadh fala ann.
  Bha na blàran làn-sgèile, agus sheas na Seapanach gu làidir agus cha do ghèill iad. Ach bha cha mhòr a h-uile gnìomhachd de na saighdearan Sòbhieteach soirbheachail. Chaidh an dìon, às deidh cnap-starra làmhachais cumhachdach, a bhriseadh troimhe, agus fhuair tancaichean, a" toirt a-steach an T-34 cumhachdach as ùire, LT (Leon Trotsky!), thairis air an dìg borb de chuirp agus meatailt.
  An toiseach, chaidh gaisgich Land of the Rising Sun a chuir a-mach à Manchuria. Chaidh grunn obraichean leantainneach a dhèanamh, a thug naoi mìosan bhon t-Samhain 1941 chun Lùnastal 1942. Chaidh saighdearan Sòbhieteach a-steach do Chorea a Tuath... Bha batail ann cuideachd air Sakhalin. Dh'fheuch na Seapan eadhon ri adhartachadh - chaidh iad air adhart trithead cilemeatair, ach chaidh an stad agus an tachdadh le fuil.
  San t-Sultain 1942 bha ionnsaigh air Port Artair. Dh'fheuch na Seapanach, a' cleachdadh taic bhon mhuir, ris an loidhne a chumail. Bhris saighdearan Sòbhieteach tron aghaidh, ach fhuair an nàmhaid stad air an adhartas le bhith a 'leigeil às na saighdearan.
  Ach cha b" urrainn dha na samurai an aghaidh a chumail a-mach airson ùine mhòr. Ghabh itealain Sobhietach thairis agus spreadh iad soithichean. A bharrachd air an sin, tha na h-Iapanach ro dhìleas nam beatha - cha do ghabh iad eadhon paraisiut gu cath. Air sgàth seo, às deidh bàs nam prìomh elites adhair, lagaich gu mòr strì an aghaidh samurai anns na speuran. Agus thòisich itealan Sòbhieteach a 'buannachadh mòran nas misneachaile.
  A bharrachd air an sin, mean air mhean chuir leasachaidhean ùra le dealbhadairean Sòbhieteach às àicheadh buannachd luchd-sabaid Iapanach ann an gluasad. Anns an Dùbhlachd 1942, an dèidh ionnsaigh borb eile, chaidh Port Artair a ghlacadh, agus thuit Seoul air an aon mhìos.
  Thòisich an ath mhìos de 1943 le ionnsaigh an Fhaoillich ann an Coirèa a Deas agus glacadh port Busan.
  Bha Iapan a" call blàran talmhainn agus bha i a" fulang barrachd is barrachd milleadh anns na speuran agus aig muir. Sa Ghearran 1943, chaidh Beijing a ghlacadh le saighdearan Sòbhieteach. Agus sa Mhàrt, às deidh sabaid làidir, chaidh Sakhalin a Deas a shaoradh. Bha an Giblean agus a' Chèitein air an comharrachadh le buadhan ùra do bhuill-airm nan Sòbhieteach aig muir... Bha an àrdachadh ann an cabhlach bhàtaichean-aigeann, itealain agus soithichean a' tighinn às a' Bhaltaig gu sònraichte èifeachdach.
  San Ògmhios 1943, chuir saighdearan Sòbhieteach na Seapanach a-mach à Shanghai. Mar sin a" cruthachadh an raon còmhnaidh aca fhèin.
  Anns an Iuchar agus san Lùnastal, shaor paratroopers agus seòladairean druim Kuril bhon nàmhaid. Fhuair Iapan i fhèin ann an suidheachadh air leth duilich. Mheudaich itealain Sòbhieteach a chumhachd iongantach agus bhomadh e na bu duilghe agus na bu duilghe, agus leagh cabhlach nèibhidh Land of the Rising Sun. Anns an Dàmhair 1943, rinn Trotsky co-dhùnadh: ionnsaigh a thoirt air Okinawa - ro-aithris èideadh ron bhlàr airson Metropolis Iapanach fhèin. Bha na blàran fiadhaich, agus chleachd na samurai armachd en masse: pìleatan kamikaze.
  Mhair am blàr mòr dà mhìos agus seachdain, a thàinig gu crìch mu dheireadh le tuiteam Okinawa. Agus san Fhaoilleach 1944, chaidh Taiwan a shaoradh.
  Bha Iapan a-nis an impis mòr-thubaist armachd iomlan. Cha b" urrainn dha Hirohito ach cunntadh air na Stàitean Aonaichte agus Breatainn a" dol a-steach don chogadh air a thaobh; bha a" Ghearmailt faisisteach aig an àm sin fhathast ro lag gu armailteach, agus cha b" urrainn dha Mussolini Trotsky a ruighinn gu furasta sa Chuan Sèimh.
  Ach rinn na SA agus Breatainn molaidhean, ach cha robh iad ann an cabhag sam bith a dhol a-steach don chogadh. A bharrachd air an sin, thòisich ar-a-mach mòr an-aghaidh Bhreatainn anns na h-Innseachan. Chaidh an Gandhi meadhanach a phutadh gu aon taobh le nàiseantach nas radaigeach agus luchd-clì. Mar thoradh air an sin, thòisich fìor chogadh an sin. Sheall Churchill, a ghabh àite Chamberlain, stiùrachd agus dh" fheuch e ri Pacastan agus na h-Innseachan a chumail fo a smachd aig cosgais sam bith. A lean gu cogadh fada agus searbh a cheangail feachdan Bhreatainn sìos.
  Bha na h-Ameireaganaich gu tur fulangach ann am poileasaidh cèin: tha am bothan agam air an oir!
  Anns a 'Mhàrt 1944, saighdearan Sòbhieteach, a dh'aindeoin' s nach robh an aimsir fhathast gu math fàbharach, air tìr ann an Hokkaido. Mhair an t-sabaid trì seachdainean agus chrìochnaich e nuair a chaill na Seapanach. Chrath an soirbheachas seo misneachd an ìmpire nach robh e furasta faighinn chun bhaile-mòr.
  Lean sabaid air tìr is muir gu 11 Cèitean, 1944, nuair a bha Iapan sgìth mu dheireadh.
  Mhair an t-sabaid le com-pàirt saighdearan Sòbhieteach bho 10 Giblean, 1941 gu 11 Cèitean, 1944 agus thug e trì bliadhna agus beagan a bharrachd air mìos. Bha call an airm Sòbhieteach ann am marbhadh agus air bàsachadh bho lotan gu 960 mìle saighdear agus oifigear. Bhàsaich beagan a bharrachd air trì fichead mìle saoranach Sòbhieteach sìobhalta cuideachd. Bho bhomadh, losgadh làmhachais, sabaid air Sakhalin agus air a" chrìch ann am Primorye. Agus chaidh timcheall air trì millean neach a ghoirteachadh, agus chaidh ceithir cheud mìle dhiubh sin ciorramach.
  San fharsaingeachd, choisinn an USSR buaidh mhòr agus chaidh aige air rèimean pro-Sobhietach a chuir a-steach ann an Sìona agus Coirèa agus ghabh e seilbh leis na saighdearan aige na bha aig Land of the Rising Sun.
  Chaidh ùghdarras Comrade Trotsky a neartachadh tuilleadh an dà chuid taobh a-staigh na dùthcha agus san raon eadar-nàiseanta.
  Ann an 1946, chaidh a 'chiad fhoillseachadh saideal fuadain a chumail anns an USSR. Agus ann an 1950, chaidh a 'chiad cosmonaut Sòbhieteach a chuir air feadh na cruinne. Ann an Romania, dh'aontaich Rìgh Micaiah caidreachas armailteach agus eaconamach a thoirt gu crìch leis an USSR. Goirid dh'atharraich an cumhachd san Ungair. Agus ann an Czechoslovakia, tha e air a bhith air a riaghladh o chionn fhada, ged nach ann dìreach le comannaich, ach le feachdan taobh-chlì a tha an aghaidh nan Sobhietich.
  Ann an 1951, thòisich cogadh eadar an Tuirc agus an USSR. Aig an àm seo, cha robh boma atamach aig na Stàitean Aonaichte no Breatainn, agus bha tòiseachadh air fìor mhurt le nàmhaid cho cumhachdach ris an USSR agus a chaidreachasan mar fhèin-mharbhadh airson an Iar.
  Rinn an t-arm Sòbhieteach a' chùis air an Tuirc ann an nas lugha na mìos. A' faicinn gu bheil freagairt an Iar gu math leisg... Shabaid i ris na h-Innseanaich airson ùine fhada, ach aig a' cheann thall chaill i na ceudan mhìltean de shaighdearan agus chaill i smachd air a' choloinidh as motha aice. Tha èiginn eaconamach anns na SA agus tha daoine dubha a" dèanamh aimhreit.
  Bidh Trotsky a" tighinn gu co-dhùnadh: agus taobh a-staigh dà mhìos bidh an t-Arm Dearg a" gabhail smachd air an Ear Mheadhanach agus Ioran gu lèir, agus tha riaghaltas pro-Sobhietach a" tighinn gu cumhachd san Èiphit. Bidh na Breatannaich agus na Frangaich air am bualadh nam fiaclan. Agus tha Hitler a 'gabhail taobh an USSR agus airson seo a' faighinn cothrom Anschluss Ostair.
  Thig De Gaulle gu cumhachd san Fhraing. Tha e gu math mì-riaraichte le leudachadh nan Sòbhieteach agus a' bruidhinn air cogadh-croise dhan Ear, an aghaidh Bolshevism. Air an làimh eile, tha Trotsky a 'bruadar mu leudachadh a-steach don Roinn Eòrpa, tha an suidheachadh a' teasachadh suas.
  Adolf Hitler, a 'gabhail brath air gu bheil an USSR a-nis anns an aonadh, a' tòiseachadh armailteachd na Gearmailt. Agus ann an Algeria agus Morocco tha ar-a-mach mòr a" tòiseachadh an-aghaidh na Frainge.
  Tha fearg air De Gaulle agus e ag iarraidh air a" Ghearmailt stad a chuir air ullachadh armachd. Mar fhreagairt, tha am Fuhrer ag iarraidh gun tèid crìochan 1914 a thoirt air ais agus a" bagairt mailisidh nan daoine a chuir an aghaidh an nàmhaid.
  Tha an dà thaobh a" sìor fhàs bagairtean agus a" cur saighdearan gu na crìochan. Chan eil an Trotsky seòlta a 'dol a-steach don chogadh, ach bidh e a' reic tancaichean agus itealain dhan Ghearmailt air creideas. Tha blàr a" leudachadh eadar na Nadsaidhean agus na Frangaich. Bidh a 'Bheilg a' dol a-steach don chogadh, ach chan eil seo a 'toirt air adhart suidheachadh na Frainge, a tha air a chuingealachadh le ar-a-mach anns na coloinidhean agus gnìomhachd comannach air diofar raointean. Chan eil na Gearmailtich, ge-tà, a 'faighinn buaidh luath, ach bidh iad a' dol an sàs ann an Loidhne Mangio, ach tha iad a 'fuireach anns a' Bheilg. Às deidh bliadhna gu leth de chogadh, thàinig na Nadsaidhean faisg air Paris.
  Tha De Gaulle a" dol a shoidhnigeadh sìth agus a" toirt Elsarz agus Lorraine air ais dha na Gearmailtich. Tha a" Bheilg cuideachd a" dealachadh ri pàirt den fhearann aice. Tha am Fuhrer a 'neartachadh a bhuaidh. Ann an 1955, rinn an USSR deuchainn air boma niùclasach. Tha Trotsky a" toirt a-steach Czechoslovakia taobh a-staigh an USSR. Fìor, tha pàirt den Sudetenland a 'dol gu na Gearmailtich, ach mòran nas lugha de chrìochan cinneachail. Ach chan eil adhbhar sam bith aca am bàta a chreachadh...
  B" fheudar do Hitler na rùintean aige a irioslachadh agus gàirdeachas a dhèanamh leis gun deach aige air leudachadh san Iar agus aig cosgais na h-Ostair. Bidh na Nadsaidhean cuideachd a" toirt ionnsaigh air an Danmhairg agus cuideachd a" toirt air ais crìochan 1914 agus ceann a tuath an ìmpireachd.
  Chaochail Trotsky ann an 1960, an dèidh dha ochdad bliadhna deug a chomharrachadh. Às aonais droch chleachdaidhean agus a 'cumail suas fallaineachd corporra, chùm Cathraiche an USSR a' smaoineachadh gu soilleir gus na rinn e mu dheireadh.
  Thug e seachad dreuchd a' chathraiche dha mhac Daibhidh, agus mar sin stèidhich e a' chiad sliochd comannach san t-saoghal. Mun àm seo, bha an USSR air eòlas fhaighinn air barrachd meadhanachadh agus atharrachaidhean air a" bhun-reachd a" toirmeasg tarraing a-mach às. Ghluais Hitler cumhachd cuideachd gu aon de na mic aige a fhuaireadh mar thoradh air insemination fuadain, ach air stèidh fharpaiseach.
  Ach, tha am mac fhathast ro òg, agus an dèidh bàs Hitler, dhealaich na Nadsaidhean, agus a dh'aithghearr thàinig an sgiath chlì gu cumhachd. Tha an saoghal air fàs nas sàbhailte, ach tha mar a thuit siostam a" choloinidh air leantainn gu cogadh neo-sheasmhachd ùr. B" e am fuasgladh co-bhanntachd comannach a chruthachadh. Thug e taic dha chèile agus dh" fheuch e ri sòisealachd a thogail ann an suidheachaidhean na mòr-thìr dorcha.
  Ach bha co-mhaoineas an t-saoghail air a chomharrachadh le àireamh mhòr de eileamaidean margaidh agus bha e na shiostam aonaichte.
  Aig an aon àm, dh'fhàs contrarrachdan taobh a-staigh an USSR. Cha robh ceannas poilitigeach aon phàrtaidh a-nis a" freagairt air an oligarchy a bha a" sìor fhàs. Bha luchd-gnìomhachais nan tonn dearga ag iarraidh atharrachadh agus cumhachd poilitigeach. Gu ruige seo, tha soirbheachas na h-eaconamaidh dealbhaichte agus buannachdan poilitigeach air dìoladh gu ìre airson faireachdainn an aghaidh. Ach tha atharrachaidhean air tachairt anns na Stàitean Aonaichte. Thàinig ceannard ùr a-mach, a chruthaich, a bhris monopoly dà phàrtaidh: Deamocratach agus Poblachdach, an treas cuid - gràdh-dùthcha.
  Agus air tighinn gu cumhachd, stèidhich e fèin-riaghladh. Aig an aon àm, a 'tòiseachadh air cogadh-croise an aghaidh co-mhaoineas. Chaochail Daibhidh, agus an dèidh sin thòisich sreath slàn de chuilbheartan agus strì nam buidhnean. Mar thoradh air an sin, chaidh an dùthaich a chrathadh. Ach thàinig an strì eadar na buidhnean gu crìch nuair a chaidh dreuchd ceann-suidhe an USSR a ghlacadh, agus chaidh na daoine sìos.
  Bha leudachadh àite gnìomhach ann. Ann an 2015, thàinig Pluto gu bhith mar a" phlanaid mu dheireadh a chaidh a chuir air chois le speuradair daonna. Airson ùine ghoirid, bha e comasach dha daoine tadhal air uachdar Jupiter. Fìor, bha aca ri laighe ann an amaran cùbhraidh sònraichte.
  Taobh a-staigh an USSR, neartaich eileamaidean calpachais eadhon nas motha. Bha sreathadh eadar na bochdan agus na daoine beairteach. Nochd billionaires fìor, agus aig an aon àm buill den Politburo. Thàinig co-mhaoineas barrachd is barrachd còmhla ri oligarchy an ionmhais agus cha robh e cho eadar-dhealaichte bho chalpachas. Thàinig eadhon cìs teachd-a-steach gu bhith sreathach anns an USSR agus chaidh aon cheudad a thoirt a-steach. Dh'adhbhraich seo, gu dearbh, mì-thoileachas neo-shoilleir agus lean gu aimhreitean beaga.
  Ach gu ruige seo chan eil an suidheachadh air a dhol a-mach à smachd. Ach ann an da-rìribh, le buadhan taobh a-muigh co-mhaoineas, bha barrantasan sòisealta air an lughdachadh barrachd is barrachd. Gu sònraichte, chaidh leigheas agus foghlam a phàigheadh gu ìre, agus nochd na h-iomlaidean gun chosnadh agus saothair.
  Ràinig Victoria Vilna agus stad i a 'cuimhneachadh air an t-saoghal co-shìnte. Bha aice a-nis ri leantainn air adhart a" stiùireadh arm na Ruis.
  Thuit prìomh-bhaile Àrd-Diùcachd Lituàinia, Vilna, ach air thoiseach bha caismeachd nas fhaide gu Grodno agus Brest.
  Chaidh Belarusians gu deònach a-steach do arm na Ruis. Thuit iad ge-tà, sneachda agus dh'fhàs e na bu duilghe don arm meadhan-aoiseil gluasad. A dh'aindeoin sin, dh'òrdaich an Grand Diùc Vasily a bhith a 'fuireach ann an Grodno agus geamhradh ann. Ruith Bhictòria timcheall nan caistealan mun cuairt a" lorg cuideigin eile airson a ghearradh no a chuir às.
  Bha pathadh fiadhaich airson a bhith air a sgrios a" sruthadh a-staigh innte, ach mar bu trice ghèill an luchd-dùbhlain aice gun sabaid.
  
  
  ORACLES O ifrinn dhorcha
  Tha, gu dearbh, diofar ro-innsearan, feumail agus cunnartach.
  Ach ann an aon de na fìrinnean eile bha draoidh ann a dh" innis àireamh dha na Nadsaidhean air mar a bheireadh iad air ais an cumhachd gus sgàthan an Diabhail ath-innse. Thuit boinneagan de fhuil scarlet leanabh neo-chiontach air an uachdar meòrachail. Agus sa bhad ghabh iad a-steach, agus thòisich an sgàthan fhèin a 'deàrrsadh, a' faighinn air ais a thiodhlacan. Agus dh" ionnsaich am Fuhrer tòrr an uairsin.
  Ach eadhon le eòlas air an àm ri teachd, chan eil e an-còmhnaidh comasach a cheartachadh. Ann an Afraga, ge-tà, chuir na Gearmailtich na saighdearan aca còmhla agus fhuair iad air ais an ionnsaigh a chuir Montgomery air bhog air 23 Dàmhair.
  Ged a bha iad gu math duilich, chaidh stad a chuir orra le saighdearan le àireamhan nas àirde de sgiobachd agus uidheamachd. Ach, le bhith eòlach air àite agus àm an ionnsaigh chuidich Rommel gu reusanta na beagan aonadan aige a sgaoileadh agus an ionnsaigh a chuir air ais. Dh'fhuiling na Breatannaich call mòr agus an dèidh dà sheachdain de shabaid b' fheudar dhaibh stad.
  Agus b 'urrainn do chabhlach bàta-tumaidh na Gearmailt milleadh mòr a dhèanamh, a' dol fodha air dusan bàta le feachdan tighinn air tìr a bha an dùil a dhol air tìr ann an Casablanca agus air oirthir Morocco. Dh'fhàg na h-Ameireaganaich, a 'faicinn dìth soirbheachais san Èipheit agus gnìomhachd "pasgan madadh-allaidh Gearmailteach", Operation Torch.
  Dh'fheuch na Gearmailtich, an uair sin, ri na saighdearan aca ath-chruinneachadh aig Stalingrad gus na h-ionnsaighean taobh a-muigh de na saighdearan Sòbhieteach a chuir air ais, agus dh'ullaich iad le bhith gan adhlacadh fhèin ann an dìonan sa mheadhan.
  Air sgàth droch shìde air 19 Samhain, 1942, cha b" urrainn do shaighdearan Sòbhieteach itealain a chleachdadh gu h-èifeachdach, a" toirt a-steach itealain ionnsaigh, agus cha robh ullachadh làmhachais gu math soirbheachail. Mar sin, le bhith ag ath-chruinneachadh na feachdan aca, b 'urrainn dha na Gearmailtich agus an càirdean a bhith a' cur às do adhartas nan saighdearan Sòbhieteach. Fìor, chuir seo dragh air na Nadsaidhean bho Stalingrad fhèin, a" toirt faochadh dha na saighdearan Sòbhieteach a bha nan gaisgich sa bhaile. Ged is e glè bheag de thaighean a tha air am fàgail fo smachd an Airm Dheirg.
  Chùm am Fritz a-muigh sa mheadhan cuideachd... Lean am blàr aig Stalingrad gu deireadh na Dùbhlachd. Às deidh dha fàiligeadh air adhartas fhaighinn aig an aghaidh, stad an t-Arm Dearg. Ach cha robh e furasta dha na Gearmailtich idir. Chaill iad cus rè an ionnsaigh air a' bhaile, agus ged a tha coltas gu bheil an ìre call ann am fàbhar an dìon, tha na saighdearan fhathast sgìth.
  Anns an Fhaoilleach, a dh'aindeoin na bha an oracle ro-innse, cha b' urrainn dha na Gearmailtich cumail a-mach aig tuath aig àm Operation Spark. Fìor, mhair an t-sabaid airson còrr is trì seachdainean agus chosg e an t-Arm Dearg leòintich mòra, ach fhuair iad air adhart gu Stalingrad air tìr.
  Ach, le rabhadh bho sgàthan Iblis, b 'urrainn dha na Gearmailtich an ionnsaigh a chuir air ais faisg air Voronezh, a' neartachadh an cuid caidrich lag: na h-Eadailtich agus na Ròmanaich. Mur eil, bhiodh an dìon an sin air a bhriseadh troimhe.
  Agus cha do shoirbhich leis an treas gnìomh Rzhev-Sychov. Chuir na Gearmailtich a-rithist, ged nach robh e gun duilgheadas, an aghaidh ionnsaigh nan Sòbhieteach. Ann an Stalingrad fhèin bha e teth, bha blàran anns an Fhaoilleach. Chaidh Mainstein a chuir na àite Paulus agus fhuair am marasgal achaidh nas eòlaiche seo grèim air a" bhaile-mòr ro 12 Gearran. Ach a-rithist phàigh na Gearmailtich prìs mhòr airson seo. Anns a" Ghearran 1943, b" fheudar an Reichstag a chur ri chèile agus cogadh iomlan ainmeachadh. Leudaich an latha-obrach agus cleachd saothair thràillean nas gnìomhaiche na bha e roimhe.
  Le foillseachadh cogadh iomlan bha e comasach cinneasachadh armachd a mheudachadh agus roinnean ùra a chruthachadh. Nam measg tha coigrich agus Hiwis.
  Le fios cuin a bha na Breatannaich agus na h-Ameireaganaich an dùil a dhol a-steach gu Morocco, dhèilig na Gearmailtich, a" cleachdadh a" chabhlach mhòr bhàta-aigeinn aca, buillean dòrainneach dha na soithichean a bha a" tighinn air tìr - a" cur dragh air tighinn air tìr às deidh fear eile. Leig seo leis na Nadsaidhean obair-airm ionadail a dhèanamh an aghaidh an Iar agus na prìomh fheachdan aca uile a chuimseachadh air an taobh an ear.
  Bha suidheachadh buidheann Rommel fhathast duilich, ach le taing don sgàthan, thòisich itealain faisisteach ag obair nas èifeachdaiche, agus leasaich convoys solar na buidhne Afraganach.
  Dh'fhàillig an ionnsaigh ùr aig Montgomery sa Mhàrt 1943. An turas seo, thug Rommel, às deidh dha dàta ceart fhaighinn le cuideachadh bho dhraoidheachd diabolical, na Breatannaich a tharraing a-steach do ribe agus fhuair iad air call mòr a chuir orra! Fìor, air sgàth uachdranas àireamhach an nàmhaid agus àrd-cheannas adhair, cha robh e comasach a" chùis a dhèanamh air Montgomery gu tur, ach bha call Bhreatainn follaiseach. Gu sònraichte chaidh mòran tancaichean a chall, agus chaidh àireamh mhòr de charbadan a ghlacadh mar dhuaisean.
  Tharraing na Breatannaich sreath dìon no dhà air ais agus thàinig iad nas fhaisge air Alexandria. Bha feum aig Rommel air stòrasan ùra, agus bha na Nadsaidhean an dùil leantainn air adhart leis an ionnsaigh anns an taobh a deas. Thuit Stalingrad agus an uairsin bha e comasach gluasad air adhart air feadh an Volga.
  Anns a" Chèitean 1943, ghluais na Krauts gu Operation Dolphin. Bha na saighdearan aca, a dh'aindeoin cuideachadh bhon oracle, an aghaidh fìor làidir bhon Arm Dearg. Bha adhartas slaodach le cosgais call trom. Fìor, thug cuideachadh bho fhortan buaidh air cùrsa a" chogaidh. Bha an Wehrmacht an dùil ri frith-bhuaidhean agus chuir iad barrachd is barrachd ionnsaighean air bhog. Ann am meadhan an Ògmhios, bha na Nadsaidhean air a dhol faisg air an Volga delta agus ràinig iad Caspian Sea.
  Chaidh suidheachadh nan saighdearan Sòbhieteach anns a' Chugais a dhèanamh nas miosa nuair a chaidh an Tuirc a-steach don chogadh air 22 Ògmhios, 1943. Agus bha seo dha-rìribh a" dearbhadh toradh a" bhlàir airson ola Baku.
  Cha robh na Càirdean cinnteach. Thionndaidh Montgomery gu dìon gnìomhach agus cha do smaoinich e tuilleadh mun oilbheumach, agus bha tighinn air tìr ann am Morocco fhathast neo-phractaigeach.
  Air 10 Iuchar, 1943, dh'fheuch Churchill, gus pàirt de fheachdan na Gearmailt a ghluasad bhon taobh an ear, ri tighinn air tìr san Fhraing. Ach, mar thoradh air an droch ullachadh, còmhla ri neo-chinnteachd Ameireaganach agus leis gu robh na Gearmailtich eòlach air a h-uile mion-fhiosrachadh, le taing dha oracle, cha do rinn ach a" chùis air na Breatannaich is Ameireaganaich air tìr ann an eachdraidh.
  Chaidh còrr is sia ceud gu leth mìle duine agus mòran uidheamachd a ghlacadh leotha fhèin. Ach, gu mì-fhortanach, cha do chuir seo bacadh air adhartas nan Nadsaidhean aig deas. Anns an Lùnastal, ghlac na Gearmailtich Dagestan gu lèir, ghlac na Turcaich cha mhòr a h-uile Armenia còmhla ri Yerevan, agus air an 27mh thàinig na Nadsaidhean agus na h-Ottomans còmhla, a 'reubadh an aghaidh Transcaucasian gu dà phàirt.
  Agus a-rithist, dh'fhàillig oidhirpean oilbheumach le feachdan Sòbhieteach air roinnean eile den aghaidh. Bha an nàmhaid ro eòlach air na planaichean aig ceannas nan Sòbhieteach.
  Bha an roinn shònraichte anns an Arm Dearg rampant, chaidh ro-aithris agus mòr-ghlanadh a dhèanamh. Chaidh eadhon grunn dhusan seanalair agus marasgal làmhachais Kulik a mharbhadh.
  Ach cho fad 's a bha arm diabolical aig an nàmhaid, cha chuidich dad na aghaidh.
  Chaidh mìos an t-Sultain seachad ann am batail throm, thàinig na Nadsaidhean agus na h-Ottomans faisg air Baku. Agus san Dàmhair, thòisich sabaid anns a 'bhaile fhèin.
  Bha baile-mòr na h-oirthir ga sholarachadh thar na mara, agus bha iad gu dìcheallach a" feuchainn ri a chumail. Chaidh an sabaid air adhart agus ro 7 Samhain, mar a bha dùil, cha do ghabh na Krauts ris. Ach bha a h-uile baile-mòr eile ann an Caucasus air a bhith air chall ron àm seo. Agus san Dùbhlachd, aig cosgais call mòr, thuit am baile uirsgeulach.
  Chaidh an Caucasus a chall gu tur, mar a bha an raon ola as motha a chaidh a leasachadh aig an àm sin san USSR. Fìor, leis gu robh na tobraichean ola uile air an sèideadh agus air an sgrios, cha b" urrainn dha na Nadsaidhean fhèin brath a ghabhail air a "bhuannachd seo a dh" aithghearr.
  Bha tàladh air aghaidh an ear. Ghluais feachdan mòra Gearmailteach a-steach a Iorac agus nas fhaide gu Palestine agus Canàl Suez gus Rommel a chuideachadh. Ach, cho-dhùin ceannardas nan Sòbhieteach brath a ghabhail air an stad. Chaidh raointean ola a leasachadh mar-thà ann an àiteachan eile, nam measg Siberia. Agus bha dealbhadairean Sòbhieteach ag obair air tancaichean ùra. Bha còir aig an IS-2 agus T-34-85 a bhith mar fhreagairt do na Panthers agus na Tìgearan Gearmailteach.
  Bha cinneasachadh armachd anns a" Ghearmailt Nadsaidheach nas àirde na ann an eachdraidh fhìor. Tha e soilleir gu bheil barrachd ghoireasan aig na Nadsaidhean agus na tràillean, agus tha am bomadh bho na caidreachasan a tha air an dì-mhisneachadh nas laige. Tha seo a" ciallachadh gum b" urrainn dhaibh barrachd iarann a dhèanamh, agus meatailt de chàileachd nas fheàrr na bha e dha-rìribh. Mar sin, chaidh am plana toraidh airson 600 Panthers gach mìos a choileanadh agus eadhon nas àirde na sin. Ach bha cuingealachaidhean eile ann: ùine trèanaidh airson sgiobaidhean ùra. A bharrachd air an sin, bha am "Panther," airson a h-uile buannachdan gun teagamh: canan le tolladh armachd àrd agus ìre teine, faicsinneachd sàr-mhath agus optics, a bharrachd air dìon aghaidh math, agus deagh choileanadh dràibhidh, le dìon taobh lag agus rèiteachadh neo-àbhaisteach. de rolairean.
  Thionndaidh am Panther-2 gu bhith na leasachadh nas adhartaiche agus gealltanach. Mar thoradh air cruth mòran nas dùmhail le cuideam beagan nas àirde de 47 tonna, bha canan làidir 88 mm aig a "Panther-2 le fad baraille 71 EL agus armachd de 120 mm air beulaibh a" chrann, 60 taobh aig ceàrn, agus 150 air aghaidh an turaid, le einnsean cumhachd 900 ann an còmhdach duralumin.
  Thòisich inneal mar seo air a thoirt a-mach san t-Samhain 1943, còmhla ris an Tiger-2. Ach, bha na Gearmailtich fhathast dìreach a 'leasachadh an càr aca. Agus chaidh iad air adhart anns an Ear Mheadhanach.
  Sa Mhàrt 1944, ghlac na Gearmailtich Kuwait agus ràinig iad Canàl Suez.
  Dh'fheumadh an oracle a bhith air a bhriseadh gus nach biodh buannachdan sam bith aig na Nadsaidhean. Anns a 'chùis seo, bha miann aig na caileagan a dhèanamh na bu tràithe, ach thug crìochan buaidh buaidh orra.
  Mar eisimpleir, a-nis, an àite nigheanan làn draoidheachd, air 1 Giblean, 1944, bha dà bhòidhchead bòidheach a 'gluasad air an aghaidh. Gu mì-fhortanach, le comasan gu math meadhanach, thug an cuingeachadh leum buaidh. Bha e beagan fuar eadhon airson casan casruisgte a bhith a" coiseachd air talamh an earraich is gann a bha e fosgailte do shneachda. Air taobh chlì nan nigheanan tha an Volga domhainn, tuath air Kamyshin, agus ma thèid thu nas fhaide, ruigidh tu suidheachadh Gearmailteach faisg air Stalingrad. Agus is e obair nan gaisgich a bhith nan nigheanan cha mhòr àbhaisteach agus na comasan superhuman aca a chall gus an oracle gràin a neodachadh... Ach, is dòcha nach bi seo gu leòr a-nis. Às deidh na h-uile, chaill an USSR an sgìre air an robh leth an t-sluaigh a 'fuireach ron chogadh, agus pàirt chudromach de a chomas gnìomhachais, a' gabhail a-steach, an toiseach, ola a tha freagarrach airson a tharraing.
  Tha, gu dearbh, mòran tasgaidhean eile, ach airson a bhith ag obair aig làn chomas, an dà chuid ùine agus airgead a tha a dhìth. Is e sin, tha an suidheachadh cho mòr is ged a tha Hitler air a chall bho chumhachd sgàthan Iblis, is dòcha gu bheil seo gu math duilich. A bharrachd air an sin, dh" fhàs faireachdainnean separatist am measg nan caraidean. Gu sònraichte na h-Ameireaganaich. Tha Roosevelt tinn, tha e soilleir gu bheil Gallen buailteach do shìth-chliùiteach, agus chan eil na tha san amharc airson taghaidhean ùra gu math sunndach.
  Chan eil cogadh fon mhuir a" dol gu math dha na Càirdean. Tha an àireamh de bhàtaichean-aigeann Gearmailteach a" sìor dhol am meud, agus tha na feartan sabaid aca a" fàs nas fheàrr. Tha torpedoes air an stiùireadh le teas agus bàtaichean-aigeann le cumhachd hydrogen peroxide air nochdadh mar-thà. Agus tha cabhlach nan Caidreach a" tanachadh agus a" lagachadh, gu h-àraidh leis gu bheil cearbain technotronic nan Krauts air ionnsachadh gun a bhith a" tighinn am bàrr agus gun a bhith gan nochdadh fhèin.
  A bharrachd air an sin, tha gnìomhachd cabhlach bàta-aigeil nan Nadsaidhean nas àirde na bha e ann an eachdraidh fhìor: tha solar connaidh air fàs nas fhasa, tha tancairean eadhon a" tighinn bho raointean Libia. A bharrachd air an sin, tha bomadh Romania mòran nas laige. Agus tha cinneasachadh connadh synthetigeach nas àirde.
  Tha na caidrich ann an clisgeadh, agus tha an suidheachadh aca mì-fhàbharach. Gu sònraichte feadhainn poilitigeach a-staigh.
  An cothromachadh feachdan air an Aghaidh an Ear air 1 Giblean, 1944: USSR 6.3 millean saighdear agus oifigear, agus timcheall air 5.3 mìle tanca agus gunnaichean fèin-ghluasaid, 95 mìle gunna agus mortar, 7.7 mìle itealan. Call trom ann am batail geamhraidh nuair a thathar a" feuchainn ris a" chùis a dhèanamh air an nàmhaid. Tha na Gearmailtich, a 'gabhail a-steach saidealan, roinnean cèin, saighdearan-coise Hiwi, air còrr is 7.2 millean a chruinneachadh, tancaichean agus gunnaichean fèin-ghluasaid mar-thà 8.8 mìle, gunnaichean agus mortaran mu 100 mìle, itealain 16,5 mìle carbad. Leis gu bheil na tancaichean ùra IS-2 agus T-34-85 dìreach air tòiseachadh a" dol a-steach gu seirbheis leis an Arm Dearg, tha sàr-mhathas an nàmhaid ann an càileachd uidheamachd cudromach. Mar sin, tha cinneasachadh "Panthers" agus "Tigers" air a bhrosnachadh mar-thà, agus tha iad a 'dèanamh suas còrr is leth de chabhlach tanca na Gearmailt.
  Ann an itealain, chan eil measaidhean càileachdail cho soilleir. Tha carbadan Gearmailteach nas fheàrr na feadhainn Sòbhieteach ann an luaths agus armachd, ach nas ìsle ann an gluasad còmhnard, agus aig an aon àm nas fheàrr ann an gluasad dìreach. Ach nas cudromaiche, nochd itealain jet anns an Fritz, gu sònraichte am ME-262. De na sabaidean air an stiùireadh le propeller, b" e am ME-309 agus TA-152 an fheadhainn a bu chumhachdaiche a thaobh armachd agus astar. Chaidh an Yu-488 agus eadhon na bu tràithe an Yu-288 a-steach gu riochdachadh sreathach. Cha robh feartan itealaich co-ionann aig na bomairean sin fo luchd àrd.
  Ann an suidheachadh sam bith, ma bheir sinn aire do chothromachadh feachdan, feumaidh an nàmhaid a bhith air aithneachadh mar nas cumhachdaiche. A bharrachd air an sin, ma thèid an obair anns an Ear Mheadhanach a chrìochnachadh, fàsaidh na faisisteach eadhon nas làidire. Agus chan eil còrr is mìos air fhàgail ron a' bhuaidh mu dheireadh aca an sin. Mar sin...
  Rinn Elena, a bha tùrail gu teicnigeach, osnaich gu mòr agus sheinn i:
  - Gun chumhachd, gun neart... Tha e soilleir gu bheil cus air a bhith aig an goblin ri òl! Bha e dìreach a" sàbhadh an rùsg agus a" sgreuchail drabastachd!
  Chrath Zoya, a ghlèidh a cultar eadhon ann an èideadh tuathanach beag, a meur air a caraid:
  - Seachainn sinn vulgarities... Is fheàrr dhuinn plana gnìomh a dhealbhadh!
  Chaidh Elena a ghluasad. Bha i na bu taine na bha i roimhe agus cha robh i cho lùth-chleasachd. Ged is dòcha gum biodh mòran dhaoine ga faicinn nas tarraingiche na bha i roimhe. Tha èideadh na h-ìghne sìmplidh, anart, geal agus glan. Beagan nas giorra na tha àbhaisteach dha boireannaich tuathanaich, a 'nochdadh an casan tana os cionn na glùinean. Cha robh armachd no seudaireachd air fhàgail aig na caileagan. Chan eil eadhon uaireadair ann.
  Tha iad a-nis cho meirgeach, ro tana airson mìos a" Ghiblein, ach chan eil iad cho luath agus cho làidir. Coisich casan air rathad crèadha làn de chlachan. Tha buinn rùisgte, mar an fheadhainn aig boireannaich tuathanaich, garbh agus a" faireachdainn comhfhurtail nuair a choisicheas iad air uachdar dòrainneach. Nuair a choisicheas tu, chan eil e fuar mar sin. Bidh reothadh na maidne an dèidh reothadh a 'leaghadh, agus chan eil na casan cho goirt agus cho goirt.
  Anns a 'chorp a bh' aice roimhe, bha i na ghaisgeach san fharsaingeachd, eadhon anns an Antartaig gun duilgheadas sam bith. Agus a-nis tha mo chasan dearg bhon fhuachd, agus a 'blàthachadh ann an grian na maidne, bidh iad a' gortachadh gu tàmailteach.
  Thuirt Elena, a bha mar-thà air dìochuimhneachadh gum faod corp an duine eòlas fhaighinn air faireachdainnean mì-thlachdmhor bho fhuachd is sgìths, le buaireadh:
  - Leis an fhìrinn innse, chan eil mi a 'faicinn a' phuing ann an leithid de thuras. Chaidh ar tilgeil a-steach don ifrinn seo, gun draoidheachd làidir againn... Air fhàgail casruisgte agus ann an èideadh tuathanaich shìmplidh, agus aig an aon àm, b' fheudar dhuinn an cinne-daonna a shàbhaladh bho fhaisisteachd!
  Fhreagair Zoya gu loidsigeach earrann den aon seòrsa:
  "Ach is e sin a bhòidhchead!" Gus nach biodh e ro fhurasta nuair, a" cleachdadh ar comasan mìorbhuileach, a ghabh sinn Vilna agus bailtean-mòra eile ann an Lituàinia. Tha e tòrr nas inntinniche agus nas cudromaiche feumar mac-meanmna gus a" chùis a dhèanamh air an nàmhaid ann am buidhnean sìmplidh agus às aonais mòr-chumhachdan!
  Bhiodh Elena mar as trice a" breabadh a cas-rùisgte a-steach do chlach-mhuilinn mhòr a" stobadh a-mach às a" chrèadh ann am meadhan an rathaid. Ach an àite a bhith ag itealaich a-mach às a 'bhuille, dh' fhan a 'chlach na àite, agus rinn an Nighean Glic sgreuchail mun phian. Dh'fhàs na corragan fada, gràsmhor sa bhad agus thionndaidh iad gorm. Agus bha aig Zoya eadhon ri dhà no dhà a dhèanamh dìreach. Thuit na phalangan purpaidh nan àite, agus chrath Elena dheth an deòir a bha air a chruthachadh air a gruaidh. Feumaidh tu rudeigin a dhèanamh cho gòrach.
  Dh'fhairich nighean Belobog àrdachadh co-fhaireachdainn innte fhèin, bha i air a sàrachadh le tonn de cho-fhaireachdainn. Agus aig an aon àm, nochd faireachdainn de laigse agus so-leòntachd fhèin. Chaidh an t-ingne fo fheòil ghorm Elena a sgàineadh, agus dh" fhàs a cas cuideachd air a mhilleadh gu mòr agus so-leònte.
  Thuirt an tè ghlic, le co-fhaireachdainn dhi fhèin:
  - Is e seo a tha feòil às aonais mòr-chumhachdan a" ciallachadh... Cha bhith thu nad dhuine!
  Thuirt Zoya ann an buaireadh:
  - Slànaichidh do chasan beaga... Bidh tu beò dòigh air choireigin!
  Dh"fhalbh na caileagan air an rathad a-rithist. Cha robh an aon ghèam neo-chùramach aca tuilleadh. A bharrachd air an sin, mar as fhaide a choisich iad, 's ann as motha a dh'fhairich iad an t-acras. An seo nochd na raointean tuathanais còmhla... Bha obair orra mar-thà a' dol gu mòr.
  Cha robh na fir, ge-tà, rim faicinn; cha robh ach mnathan agus clann air an cleachdadh, cuid ris a" chrann, cuid ris a" chrann. Tha na daoine an seo gu math tana, le aghaidhean sgìth. Fìor, bha na balaich, a 'faicinn nan caileagan brèagha, a' gàireachdainn agus a 'crathadh orra, a' cur fàilte orra le làmhan sgairteil, sìnte a-mach.
  Thairg Zoya Elena a chuideachadh le saothair tuathanaich. Dh'aontaich nighean Svarog gu deònach. Bha i gu pearsanta ag iarraidh cleasan armachd, agus chan e tòrr cruaidh an tuathanais choitcheann. Ach às deidh dhi a cas a ghortachadh air clach-mhuile, dh" fhalbh a sunnd sa bhad. A bharrachd air an sin, bu chòir dhut smaoineachadh air do laghalachd fhèin. Ge bith dè a chanas duine, thàinig iad gu crìch ann an dreasaichean a-mhàin agus às aonais pastors.
  Faodaidh, faodaidh an NKVD luchd-brathaidh ainmeachadh aig àm sam bith agus an cuir troimhe-chèile. Rud eile, tionndaidhidh iad gu bhith dìreach mar fhògarraich a chaill a h-uile càil, na sgrìobhainnean aca nam measg. Chan eil na dreasaichean aca gu math ùr, agus tha an stoidhle le sgiort nas giorra àbhaisteach airson baile Bolshevik. Faodaidh tu ithe gu leòr gun creid iad e!
  Rugadh Zoya anns a" bhaile agus tha a làmhan agus a corp gu math sgìth a" fulang. Tha Elena na boireannach sa bhaile, chan e a-mhàin Muscovite. Fìor, tha eòlas aice air obair àitich ann an coimhearsnachd Rodnover. Ach fhathast chan eil na gluasadan cho furasta agus cho eòlach ri Zoya. Seadh, agus bidh meòir briste air an talamh fhuar a" goirteachadh gu tàmailteach.
  Ach, tha na boireannaich òga, na balaich agus na caileagan uile casruisgte, eadhon ged a bhiodh e reòta air an oidhche agus tha cunnart ann gum fàs thu fuachd. Chan eil ann ach seann bhoireannaich agus seann bhoireannaich ann am brògan bast. Cha 'n 'eil duine 'n an sealladh, agus tha 'm fear bu shine os ceann na h-uile 'na dheugaire dualach, ruadh, a' sealltuinn gun a bhi nas sine na coig-deug, ann am briogais ard-ordail, ach le suil ro thaitneach 's le smiogaid mhisneachail. Is e am balach seo le bràiste Komsomol am fear as sine am measg bhalach agus bheir e òrdughan don h-uile duine.
  Cha tug an ceannard òg iomradh air mar a thàinig an dà bhòidhchead còmhla riutha. Mar gum biodh seo mar sin, chan fheumar a ràdh. Tha gnàth-shìde tlàth ann an sgìre Volga agus tha a" ghnàth-shìde fo làn ghluasad, agus mar sin cha tèid paidhir làmhan a bharrachd a ghoirteachadh.
  Cha b' fhada gus an do thòisich cùl Elena ri gortachadh, agus dh'iarr i a dhol dhan chrann. Mar sin tha e nas fhasa do bhodhaig nighean a tha gu math làidir, ach feumaidh tu do shàilean a chladhach gu faiceallach a-steach don ùir sgaoilte gus nach bi do òrdagan cho iriosal. Ach tha an cuideam air a 'bhroilleach a' tighinn aig ceàrn eadar-dhealaichte, agus chan eil an cùl, an dèidh a bhith air a luchdachadh, a 'faireachdainn pian.
  Smaoinich an nighean an uairsin, dè an aois a tha i dha-rìribh? Tha e air a dhol seachad o chionn fhada ceud! èibhinn! Tha i air aon de na boireannaich as sine anns an Ruis an latha an-diugh agus aig an aon àm, làn neart agus slàinte. Ach às deidh dhaibh na comasan draoidheil aca a thoirt air falbh, dh" fhaodadh iad a bhith nan uirsgeulan mar sin!
  Tha an smuain seo a" toirt chills do Elena...
  Bha a h-uile duine ag obair le dealas agus gun bhriseadh-bìdh. No dìreach nuair a dh'fhàs e gu tur dorcha, thàinig iad faisg air an teine gus iad fhèin ùrachadh. Bha Abhainn Volga faisg air làimh agus bha iasg anns a" phoit. Ach cha 'n 'eil ann ach na h-uiread arain, 's nach 'eil dòigh air choireigin buileach glan, le neo-thruaillidheachd. Blas eile de oinniún.
  Tha am biadh sìmplidh agus chan eil cus; tha e coltach ri mìlsean airson stamagan acrach. Cha robh na Ranger Girls air a bhith a' faireachdainn cho sgìth fad iomadh bliadhna. Chan e, tha e fhathast gu math goirt a bhith daonna às aonais mòr-chumhachdan. Agus bidh thu sgìth mar... asal!
  Ach tha e math cuideachd gu bheil na fàs-bheairtean òg agus fallain. Thuit na caileagan nan cadal còmhla ri boireannaich eile anns an t-sabhal orra fhèin. Chuir fear de na balaich a cheann air broilleach àrd Zoe. Bhuail an nighean maoir a curls bàn... Agus dh'fhairich i melancholy làidir. Fhuair iad a h-uile càil bho bheatha agus bhon luchd-taic aca, na Demiurge Gods: òigridh shìorraidh, cumhachd, an cothrom beairteas, cumhachd, urram agus spèis a bhith aca, ach. Agus chan eil seo idir furasta a lorg.
  Agus ma tha leithid de ghillean ann, tha iad aig ìre eadar-dhealaichte agus ann an cruinne-cè eadar-dhealaichte. Chuimhnich Elena air an òran mu Gagarin agus thug seo oirre faireachdainn nas brònach buileach;
  A bheil fios agad dè an seòrsa duine a bh" ann...
  Ghiùlain an saoghal gu lèir e na ghàirdeanan!
  Tha co-dhùnadh bràthair an TSING a 'sàbhaladh na h-Ìmpireachd
  Bha bràthair Tsar Nicholas II, Mikhail, eu-coltach ri fìor eachdraidh, gu cinnteach an sàs. Dh'fhosgail an Imperial Guard teine air na reubaltaich a bha a' feuchainn ri stoirm a chur air an Lùchairt Gheamhraidh. An uairsin chaidh na Cossacks, a b 'fheàrr leis an uachdaran, agus rèisimeidean uasal a-steach don bhlàr.
  Chaidh ceudan de reubaltaich a mharbhadh agus theich feadhainn eile. Ghlac na poileis gu gnìomhach na reubaltaich agus na stiùirichean aca. Rinn riochdairean bho Duma na Stàite, teaghlaichean prionnsa, ceannaichean agus buill den elite ionmhais cabhag gus dìlseachd a mhionnachadh don Tsar Nicholas, agus mhionnaich iad dìlseachd. Rè a 'bhlàir, chaidh còrr is sia ceud reubaltaich a mharbhadh agus mìle gu leth a leòn. Chaill na geàrdan mu fhichead duine marbh, na Cossacks leth-cheud eile.
  Droch chlais, ach mhair an autocrasaidh. Cha robh aon bheachd no aon stiùiriche aig na ceannaichean aig a" mhullach. Agus san fharsaingeachd, bha mòran dhiubh a 'creidsinn gu robh e do-dhèanta an cruth riaghaltais atharrachadh aig àm cogaidh.
  Tha mòran mì-riaraichte leis an Tsar Nicholas II, ach tha e duilich roghainn eile a thabhann don rèim ìmpireil. A bharrachd air an sin, tha eagal mòr air na daoine beairteach gum bi an cruth riaghaltais poblachdach ro lag agus sgaoilte gus luchd-calpa a dhìon bhon proletariat acrach agus ceannairceach, agus na h-uachdarain bhon luchd-tuatha.
  Ach cha chuir na daoine iad fhèin air dòigh fìor ar-a-mach. Tha na Bolsheviks fhathast ro lag agus glè bheag ann an àireamh, tha na Reabhlaidich Sòisealach airson a" mhòr-chuid den bheachd gu bheil an ar-a-mach math, ach tha e nas fheàrr an cogadh mòr a bhuannachadh an toiseach.
  Ann an ùine ghoirid, bha aimhreit ann agus thàinig a h-uile duine a-mach! Bha rudeigin mar aiseirigh fuilteach a" nochdadh a-rithist...Agus sàmhchair!
  Thug Nicholas II seachad a bhràthair airson a bhith cinnteach le Òrdugh Sheòrais, a 'chiad cheum, agus bhrosnaich e e gu ìre àrd-cheannard, a' cur an dreuchd Mikhail mar cheannard air an aghaidh an iar. Agus bha na h-aghaidhean deas agus Ròmanach fo smachd Brusilov.
  Dh'fhàs meud arm na Ruis gu faisg air deich millean neach, agus chuir a chumail suas eallach trom air an ìmpireachd. Bha e riatanach a dhol air adhart.
  Cho luath 's a thiormaich na rathaidean, bhuail an t-arm tsarist ann an Galicia. Bha àrdachadh àireamhach air taobh saighdearan na Ruis. Laigich na h-Ostairich ann am misneachd, agus dh'fhàg rèisimeidean le Slavs gu mòr no ghèill iad. Cha robh aonadan Gearmailteach gu leòr ann airson an nàmhaid a chumail.
  Gus faighinn thairis air a h-uile càil, chaidh na Stàitean Aonaichte a-steach don chogadh an aghaidh nam Prìomh Chumhachdan sa Ghiblean. Agus mar sin bha toradh a 'chòmhstri air a dhearbhadh mar-thà. Dh"fheuch na Gearmailtich ris na feachdan aca a mheudachadh san Iar gus a" chùis a dhèanamh air na Càirdean agus cha b" urrainn dhaibh taic mhòr a thoirt don Ostair-Ungair.
  Ghabh saighdearan Ruiseanach thairis Lviv agus grunn bhailtean ann an Galicia. Chaidh eadhon grunn ghoilearan beaga a chruthachadh. Bha aghaidh briste na h-Ostair a" tuiteam ro luath, agus mar sin b" fheudar do na Gearmailtich gluasad gu dìon dall air an taobh an iar agus saighdearan a thilgeil a-steach do na beàrnan a bha air cruthachadh.
  Le bhith a 'leasachadh an soirbheachas, chaidh na Ruiseanaich gu Przemysl agus eadhon timcheall air a' bhaile. Ach chuir duilgheadasan solarachaidh agus toirt a-steach barrachd aonadan Gearmailteach deiseil airson sabaid maill air an adhartas. Ach chaidh an Aghaidh Ròmanach air an aghaidh, agus an ceann ùine air an Aghaidh an Iar cuideachd. Bha obair dhoirbh aig an fheadhainn mu dheireadh: briseadh tro dhìon cumhachdach, domhainn na Gearmailt.
  Cha robh bràthair an Tsar, Mikhail, ga mheas tàmailteach, dh'ionnsaich e bho Brusilov agus chuir e an gnìomh innleachdan coltach ris. Thòisich e ag ullachadh ionnsaigh ann an dusan àite eadar-dhealaichte aig an aon àm, gus nach b 'urrainn dha na Gearmailtich stiùireadh a' phrìomh ionnsaigh a dhearbhadh. A bharrachd air an sin, chleachd iad cùirtearan ceò agus ionnsaigh air an oidhche gu gnìomhach.
  Shaor saighdearan Ruiseanach aig deas Bucharest, agus mar thoradh air an ionnsaigh sa mheadhan thàinig adhartas gu deas air Vilno.
  Bha aig na Gearmailtich ri an taobh a deas a neartachadh a-rithist. Bha na saighdearan Gearmailteach a bha a' bacadh Riga ann an cunnart cuairteachaidh. Fo na cumhaichean seo, rinn an Kaiser an co-dhùnadh duilich na Stàitean Baltach fhàgail agus saighdearan a tharraing air ais gu loidhne dìon Prussian.
  Cha do dh'obraich cùisean a-mach airson an aonaidh agus an Tuirc. Bha na Ruiseanaich agus na Breatannaich a" gluasad air adhart ann an Asia Minor, bha na Frangaich a" cur cuideam air Palestine ann an Siria. Bha na h-Ottomans a 'lagachadh agus cha robh an tuiteam fada air falbh. A bharrachd air an sin, dh'atharraich na Bulgarians. A 'tuigsinn gu robh na Prùisich air a' chogadh a chall mar-thà, agus na saighdearan Ruiseanach, an dèidh dhaibh a 'mhòr-chuid de Romania a shaoradh, air a' chrìch a ruighinn, dh'ainmich an rìgh Slavic cogadh air an Ostair, an Tuirc agus a 'Ghearmailt.
  Gu dearbh, thug seo barrachd ceann goirt dha na Gearmailtich. Cha b" urrainn dhaibh an loidhne aghaidh a chumail san Ear tuilleadh agus b" fheudar dhaibh a dhol air ais don Vistula. An dòchas gun cuireadh cnap-starra uisge nàdarra dàil air saighdearan Ruiseanach.
  Cha do shoirbhich leis a 'chaidreachas san taobh an iar ach pàirt de shoirbheachas, ged a bha iad mu thràth a' cleachdadh tancaichean nas gnìomhaiche. Ach airson a-nis chùm a" Ghearmailt an aghaidh, ged a b" fheudar dhi gluasad air ais beagan. Thug an roinn a deas tòrr oidhirp.
  Uill, ghluais an Ruis tsarist as t-fhoghar agus sa gheamhradh buaidh na sabaid chun na h-Ìmpireachd Ottoman.
  Thàinig an ionnsaigh air Constantinople, an dà chuid bho thìr is muir, gu crìch le buaidh armachd Ruiseanach. Thuit an Tuirc, agus leis an sin fhuair an Ruis sgìrean mòra, Constantinople agus caolas le ruigsinneachd chun Mhuir Mheadhan-thìreach.
  Fìor, cha b 'urrainnear crìoch a chur air a' chogadh ann an 1917, ach bha a h-uile duine mu thràth a 'faireachdainn anail na buaidh, mòran nas motha na ann an 1916.
  Chaidh an geamhradh seachad anns an Ruis le stailcean beaga agus taisbeanaidhean, ach cha robh droch chòmhstri ann, a dh'aindeoin duilgheadasan armailteach. Is dòcha gu bheil an ruble air ìsleachadh cus, ach tha e ro-luath a bhith a" bruidhinn air gort.
  Ach, bha an t-àm ann crìoch a chuir air a" chogadh, agus thuig a h-uile duine seo. Air a bhrosnachadh gu marasgal achaidh, mhol Brusilov am prìomh bhuille a lìbhrigeadh aig deas, far an robh an nàmhaid na bu laige, agus an uairsin a 'tionndadh gu tuath.
  Bha na ciad tancaichean aig na Gearmailtich mu thràth. Ach tha an àireamh aca ro bheag airson buaidh mhòr a thoirt air cùrsa a" chogaidh. Tha a carbadan fhèin aig an Ruis cuideachd, gu sònraichte tancaichean Mendeleev. Ach a-rithist, chan urrainn do ghnìomhachas an tsarist mòr-chinneasachadh a dhèanamh fhathast.
  Ach chaidh mòr-chinneasachadh tancaichean a stèidheachadh leis na Breatannaich, na h-Ameireaganaich agus na Frangaich. Tha seo a 'ciallachadh gu bheil dòigh ùr, cumhachdach airson briseadh tron dìon air nochdadh, a bu chòir briseadh tro shuidheachadh na Gearmailt.
  Tha na Càirdean cuideachd airson crìoch a chuir air a" chogadh sgriosail cho luath "s a ghabhas. Agus bho dheireadh a 'Mhàirt, thòisich iad a' feuchainn ri briseadh tro dhìon domhainn na Gearmailt.
  Thòisich oilbheum saighdearan Ruiseanach cho luath "s a thiormaich na rathaidean anns a" cheann a deas. Thàinig na saighdearan Ruiseanach, às deidh buadhan roimhe, suas, ach is gann gun do chùm na h-Ostairich orra. Lorg Budapest e fhèin air a chuairteachadh mu thràth aig toiseach a" Chèitein. An uairsin thòisich an gluasad gu Vienna agus a 'dol seachad air Abhainn Vistula.
  Chaidh na h-Eadailtich air an ionnsaigh cuideachd. Chuir eadhon Iapan feachd turais chun Roinn Eòrpa. Bhrùth na Gearmailtich bho gach taobh.
  Nuair a bha saighdearan Ruiseanach air tighinn gu Vienna mu thràth, chaidh an Ostair-Ungair a ghlacadh. Bha an càirdeas mu dheireadh sa Ghearmailt air tuiteam mu dheireadh. San Iar, a 'cleachdadh innleachdan stailc air diofar phàirtean den aghaidh, chaidh na Càirdean air adhart gu slaodach ach gu cinnteach. Agus chaidh saighdearan Ruiseanach a-steach bhon taobh a deas gu cùl aghaidh na Gearmailt a 'còmhdach an Vistula.
  Fo na cumhaichean sin, dh" ainmich an Seansalair Wilhelm, a" tuigsinn suidheachadh iomlan, eu-dòchasach na Gearmailt, gun sguir a h-uile nàimhdeas air 22 Ògmhios, 1918. Gu dearbh, ghabh na Gearmailtich grèim air.
  Sguir an Ostair-Ungair a bhith ann. Fhuair an Ruis Galicia, sgìre Krakow, Bukovina, pàirt de thaobh an ear Sloibhinia agus an Ungair. Transylvania Romania. Cha robh air fhàgail den Ostair-Ungair ach an Ostair bheag agus an Ungair air a dhol sìos gu mòr. Thàinig Czechoslovakia a-mach fo sgèith na Ruis.
  Fhuair Ìmpireachd an Tsarist bhon Ghearmailt Klaipeda, Poznan agus ruigsinneachd air na cuantan, a" gearradh dheth Prussia an Ear bhon phrìomh-bhaile fhèin tro Danzig.
  B" fheudar don Ghearmailt na bha i air a" cheannsachadh roimhe san 19mh linn a thoirt seachad don Danmhairg agus don Fhraing. Chaidh binn a thoirt dhi airgead-dìolaidh mòr a phàigheadh gach bliadhna, agus chuir i casg air comas an airm gu ceud mìle neach.
  Agus gu dearbh, mar ann an eachdraidh fìor, sòn dì-armachaidh.
  Leudaich an Ruis Tsarist a chuid seilbh anns a 'cheann a deas. Sguir an Ìmpireachd Ottoman, mar Ìmpireachd na h-Ostair, a bhith ann. Ghabh Breatainn ri Iorac, an Fhraing, Siria agus, còmhla ris na Breatannaich, Palestine. Fhuair an Ruis Armenia, Asia Minor, agus Constantinople.
  Bha an Ear Mheadhanach agus Iran cuideachd air an roinn ann an raointean buaidh. Mar sin, fhuair an Ruis Tsarist mòran stuthan togail.
  Ach chosg an cogadh beatha còrr air dà mhillean gu leth saighdear, gun a bhith a" cunntadh na sìobhaltaich a chaochail, cosgaisean mòra. Thuit airgead ann an staing agus thuit an dùthaich ann am fiachan.
  Fìor, dh" aontaich na caraidean gu tròcaireach riadh a chuir dheth air iasadan, ach fhathast bha na fiachan gu math mòr - timcheall air deich billean rubles òir.
  Ach bha e comasach iomairtean a bha aig na Gearmailtich roimhe a nàiseantachadh.
  Dh'fhàs an suidheachadh poilitigeach anns an Ruis Tsarist, agus dh'fhàs ùghdarras an ìmpire.
  Ghabh Nicholas II brath air seo le bhith a" cur dheth am manifesto aige fhèin air Duma na Stàite. Chaidh autocracy ath-nuadhachadh a-rithist, agus chaidh cumhachd reachdail a thoirt seachad gu h-iomlan chun tsar.
  Dh'adhbhraich seo dìreach oidhirpean eagallach air gearan. Bha an dùthaich ro sgìth den chogadh agus cha robh iad ag iarraidh buillean ùra.
  Agus thòisich an eaconamaidh air ath-bheothachadh luath às dèidh a' chogaidh! Bha fàs cuibheasach timcheall air naoi sa cheud sa bhliadhna agus bha e nas àirde na anns na Stàitean Aonaichte.
  Chaidh gnìomhachasan adhartach ùra a chruthachadh agus chaidh innleadaireachd meacanaigeach a leasachadh. Dh'fhàs tuarastalan.
  Chaidh fad an latha-obrach a lùghdachadh le lagh an Tsar bho 11.5 uair gu 10.5 uairean. Agus air làithean ro-saor-làithean agus ro dheireadh na seachdain gu 9 uairean. Cuideachd, chaidh an latha obrach a lùghdachadh gu naoi uairean a thìde, nam biodh co-dhiù pàirt dheth air an oidhche.
  Às deidh iomlaid airgid, chaidh cothromachadh òir cruaidh an ruble ath-nuadhachadh. Ann an 1929, ràinig tuarastal neach-obrach 50 rubles gach mìos, le prìs vodca 25 kopecks botal. Is e sin, 200 botail gach mìos. Agus ma ghabhas sinn ann an òr co-ionann, tha seo cho mòr ri 37 gram de òr fìor-ghlan.
  Tha an dùthaich air an dàrna àite a ghabhail, san dàrna àite a-mhàin dha na Stàitean Aonaichte a thaobh cinneasachadh gnìomhachais. Bha coltas gu math rosach air na bha san amharc airson na h-ìmpireachd, ach... bhuail trom-inntinn mòr.
  Thug an tuiteam seo buaidh air an t-saoghal air fad, an Ruis nam measg. Tha an fhìrinn air milleadh a dhèanamh air a" Ghearmailt agus na SA as motha. Ach bha an Ruis tsarist cus an urra ri iasadan bhon taobh a-muigh agus mar sin cha b" urrainn dhaibh clisgeadh agus crìonadh a sheachnadh.
  Bha am Pàrtaidh Bolshevik anns na ficheadan ann an èiginn. Thill Lenin air ais bhon strì phractaigeach, rèabhlaideach le bhith ga bhogadh fhèin ann an teòiridh ... agus a" sgrìobhadh ficsean saidheans.
  Choinnich Vladimir Ilyich ri Herbert Wales ann am Breatainn agus dh'fhairich e blasad airson ficsean saidheans. Gu sònraichte, bho pheann Vladimir Ilyich thàinig nobhail mhòr, teachdail: "Is e Co-mhaoineas slighe an aoibhneis"! Agus grunn obraichean eile. Bha Lenin mu thràth a 'dèanamh airgead math bho obraichean ficsean saidheans.
  Dhealaich na Bolsheviks nan Trotskyists agus Stalinists. Cho-dhùin Stalin tilleadh gu dòighean-obrach ceannairc fa leth an Narodnaya Volya. Ghabh Trotsky suidheachadh nas meadhanach.
  Tha na Sòisealaich Ar-a-mach fhathast gnìomhach, ged nach robh murtan poilitigeach àrd-ìomhaigh ann tuilleadh anns na ficheadan. Mean air mhean neartaich suidheachadh nam Poblachdach agus nan Òglaich. Gu dearbha, bha coltas gu robh a h-uile duine na fhìor-mhonarcachd mar seann rud. Mar sin thòisich aimhreit, stailcean, taisbeanaidhean a-rithist agus thòisich an rìgh-chathair rìoghail air chrith.
  Bha cuimhne aig a" mhonarc air mòran...
  Lorg riaghaltas Nicholas II fuasgladh...ann an cogadh! A bharrachd air an sin, bha na seanalairean ag iarraidh dìoghaltas airson call Iapan. Agus tha seo furasta a thuigsinn ...
  Às deidh a" Chiad Chogaidh, rinn an Ruis Tsarist grunn iomairtean armachd beaga. Anns an Ear Mheadhanach, far an do chuir iad fhèin agus an caraidean crìoch air saoghal Arabach. Ann an Afganastan.... An sin ghabh an cogadh àite còmhla ri Breatainn. Ghabh an Ruis thairis roinnean a tuath Afganastan, anns an robh Uzbeks agus Tajiks sa mhòr-chuid, a bharrachd air Herat. Ach, às deidh cogaidhean brùideil, chuir na Breatannaich an ceann a deas. Dh'fhuirich fèin-riaghaltas ann am meadhan Afganastan.
  Ghlèidh Iran fhathast coltas uachdranas, ach cha robh a roinn fada air falbh cuideachd.
  Ach thachair a" phrìomh chlaon ùidhean ann an Iapan. A bharrachd air an sin, ann an 1931, chruthaich na Seapan riaghaltas phupaidean ann am Manchuria agus chuir iad ionnsaigh air bhog ann an Sìona.
  A thàinig gu bhith na adhbhar airson cogadh ùr.
  Mun àm seo, bha arm na Ruis air a bhith comasach air a chabhlach tanca ùrachadh agus itealan fìor làidir a chruthachadh. Anns an èadhar, bha Iapan gu math na b 'ìsle, agus bha arm talmhainn na Ruis mòran na bu lìonmhoire agus,' s dòcha, nas deiseil airson sabaid.
  Chaidh Cabhlach a" Chuain Shèimh a stiùireadh leis an uirsgeulach Admiral Kolchak. Bha Ridire Òrdugh an Naoimh Anndra, Brusilov, air bàsachadh mar-thà ron àm seo, ach dh'fhuirich na h-oileanaich comasach aige.
  Cha robh an cogadh soirbheachail airson Iapan bhon fhìor thoiseach. Seanalairean Ruiseanach: Denikin, Wrangel, Kaleidin, fo stiùir iomlan bràthair an Tsar Mikhail Romanov, an gnìomh gu sunndach agus sgileil. Bha buaidh aig eòlas a" Chiad Chogaidh Mhòir, agus chaidh aire a thoirt do mhearachdan sa chòmhstri 1904-1905.
  Bha tancaichean aotrom Prokhorov, a tha dìreach nach gabh atharrachadh ann an cogadh gluasad, cuideachd fìor mhath. Ann an suidheachadh sam bith, bha e mar-thà na arm Ruiseanach eadar-dhealaichte, agus cogadh gu tur eadar-dhealaichte.
  Ach, rè a 'chiad bhlàr leis an samurai, nam biodh ceannard nas tàlantach agus nas cinntiche air a chur an àite Kuropatkin, bhiodh toradh a' chogaidh, gu dearbh, air a bhith gu tur eadar-dhealaichte.
  Co-dhiù, taobh a-staigh dà mhìos bha feachdan Ruiseanach fo shèist aig Port Arthur, agus chaidh na Seapanach a bhualadh. Dà mhìos às deidh sin, chaidh Corea gu lèir a shaoradh, agus chaidh am baile-mòr a ghlacadh le stoirm.
  Aig muir, bha blàran cuideachd a 'dol le diofar ìrean de shoirbheachas. Gus an do ràinig na sguadranan bhon Mhuir Baltach agus bhon Mhuir Dhubh. Chaidh a" chùis a dhèanamh air Land of the Rising Sun gu tur, agus chuir iad eadhon saighdearan air tìr air Hokkaido. B" fheudar do Iapan ainm a chuir ri sìth iriosal. Thoir air ais Manchuria, Port Arthur, cuid de rudan a fhuair buaidh bho na Gearmailtich, ceann a deas Sakhalin agus druim Kuril. Agus aig an aon àm pàigheadh indemnity, suim sgiobalta - billean rubles òir.
  Neartaich a" bhuaidh suidheachadh an Autocracy airson ùine, agus an uairsin thug an Ìsleachadh Mòr slighe gu àrdachadh eaconamach luath.
  Anns a 'Ghearmailt, mar ann am fìor eachdraidh, Hitler thàinig gu cumhachd, ach cha robh e ceadaichte a ruith fiadhaich. Gu sònraichte, bha strì làidir bhon Ruis agus an Fhraing an aghaidh an oidhirp gus smachd coitcheann a thoirt air ais. Ged a chaidh lasachaidhean beaga a dhèanamh a thaobh comas armailteach. Chaidh cead a thoirt do mheud an airm àrdachadh bho cheud mìle gu dà cheud gu leth. A bharrachd air an sin, thug Hitler smachd air an raon dì-armachaidh dhan Ghearmailt.
  Agus bha duilgheadasan dynastach a "grùdadh anns an Ruis Tsarist. Chaochail oighre na rìgh-chathair, Tsarevich Alexei... Chaochail bràthair an Tsar, Mikhail Romanov, còraichean oighreachd. Agus bha Kirill Vladimirovich Romanov dha-rìribh na oighre. Ach tha an duine seo air a shàrachadh ann am misg agus ann an seargadh. Air a mhilleadh gu tur ...
  Mar sin cò a shoirbhicheas leis an Tsar Nicholas II? Fhuair bràthair an Tsar Mikhail, às deidh a 'bhuaidh thairis air Iapan, inbhe generalissimo agus chòrd e gu mòr ris. B 'e a' chiad bhall den teaghlach rìoghail ann an eachdraidh na Ruis Ìmpireachd a fhuair inbhe cho àrd. Agus bha mòran ag iarraidh fhaicinn air an rìgh-chathair rìoghail.
  Fìor, bha Nicholas II fhèin - neach nach robh ag òl, gun droch chleachdaidhean, a bhiodh a 'dèanamh lùth-chleasachd gu cunbhalach - fhathast gu math làidir agus bha e coltach gur e an riaghladh aige an tè as fhaide ann an eachdraidh na Ruis. Ach b" e Stalin an oidhirp murt as adhartaiche bho àm Alasdair II. Ged a bha e coltach, dè a 'phuing?
  Co-dhiù, b" e bliadhna ominous a bh" ann an 1937. Chaidh Tsar Nicholas II a mharbhadh, agus còmhla ris, bhàsaich dà mhinistear cuideachd, a bharrachd air trì dusan neach-cùirte, agus thuit pàirt den Lùchairt Gheamhraidh.
  Chleachd na ceannaircich an siostam òtrachais airson mèinneadh agus chuir iad barrachd air tunna de aminolon.
  Mar sin, chaidh tachartas ionnsaigheach a chuir an sàs ann an eachdraidh. Seo mar a thàinig riaghladh an Tsar Nicholas II gu crìch. Cha do thòisich am monarc air a ghairm mòr no uamhasach. Iadsan aig nach robh gaol air an ìmpire thug iad fuil air, oir chaidh mòran fala a dhòrtadh na rìoghachd. Is e Conqueror a th" air a làimhseachadh le spèis. Mar sin mheudaich àireamh an fhearainn foidhe ann an Rus. Nochd eadhon mòr-roinn ann an Sìona: Zheltorossiya.
  Uile gu lèir, mhair an rìoghachd 43 bliadhna. Cha robh ach Ivan the Terrible a 'riaghladh nas fhaide, agus gu h-ainmichte. Ach leis gun do ghabh e an rìgh-chathair airson trì bliadhna, bha an fhìor ùine smachd nas giorra.
  Ach dh'èirich an t-oighre dligheach, Kirill Vladimirovich Romanov, suas chun rìgh-chathair. Cha robh e a 'riaghladh airson fada - timcheall air bliadhna, ach fhuair e buaidh air cùrsa eachdraidh. Gu sònraichte, leig e le Adolf Hitler Anschluss na h-Ostair a dhèanamh. A rèir aithris a" toirt iomradh air còir dhaoine air fèin-riaghladh agus, a rèir coltais, san dòigh seo bidh barrachd òrdugh ann. Chaidh aontachadh ri Anschluss na h-Ostair agus Mussolini.
  Mar sin leudaich a" Ghearmailt agus chaidh an sluagh thairis air ceithir fichead millean. Gun a bhith ag innse gun do bhrosnaich Hitler breith. Fo Adolf the Demoniac, dh'fhàs e uair gu leth.
  Thòisich cogadh catharra anns an Spàinn, ach thàinig e gu crìch mòran na bu luaithe, leis nach robh Aonadh Sobhietach ann, a thug taic don cho-bhanntachd clì ann am Madrid.
  Ach thàinig Franco gu bhith na charaid don Fuhrer. Agus bhuail an Tsar Vladimir III ùr an aghaidh Bhreatainn.
  Tha an suidheachadh gu dearbh iom-fhillte. Tòimhseachan làn leis an Dàrna Cogadh. Agus cuairt ùr de chòmhstri. Chan eil Iran air a roinn, agus is e seo an dùthaich Ioslamach mu dheireadh a tha neo-eisimeileach gu foirmeil. Tha planaichean aig an Ruis agus Breatainn air a shon. Tha cùisean gu math troimh-chèile anns an Ear Mheadhanach. Tha sgìrean na Ruis, na Frainge, agus Bhreatainn measgaichte agus duilich an riaghladh.
  Tha Sasainn gu h-eaconamach a" tuiteam nas fhaide agus nas fhaide air dheireadh air an dà chuid an Ruis agus a" Ghearmailt a tha a" sìor fhàs cumhachdach. Ach tha na coloinidhean as motha fhathast Breatannach. Ach tha cumhachd a 'chrùin leòmhann a' lagachadh, tha Canada cha mhòr neo-eisimeileach. Tha uachdranas ann an Afraga a Deas cuideachd, mar Astràilia. Anns na h-Innseachan, tha suidheachadh Bhreatainn a" lagachadh. Gu dearbh, tha miann ann a bhith a 'putadh an leòmhann.
  Tha Hitler a" feuchainn ri cluich air dà thaobh. No gheibh e taic bhon Fhraing, Breatainn, an Eadailt agus Iapan. Gus a h-uile càil a chruinneachadh còmhla air an Ruis Tsarist agus a bhith a 'roinn a cuid stòrasan mòra.
  No coimhead airson seilbh tìreil san Iar, ach ann an caidreachas leis an Ruis.
  Tha Hitler na dhuine borb agus gun phrionnsapal, agus, san fharsaingeachd, chan eil dragh aige cò leis a thèid e a-steach do cho-bhanntachd fhad "s a tha e buannachdail dha.
  Tha an Tsar Vladimir òg ùr cuideachd a 'bruadar mu bhith a' dol sìos ann an eachdraidh mar cheannsaiche mòr agus ag iarraidh coloinidhean a thoirt air falbh à Breatainn agus an Fhraing. Gu fìrinneach, chan eil dad air fhàgail ri thoirt bho na Gearmailtich. Mar sin tha co-bhanntachd leis a" Ghearmailt gu math loidsigeach.
  Tha an Eadailt air Ethiopia a ghlacadh agus tha i cuideachd ag iarraidh brathan ùra. Tha Mussolini air leth àrd-amasach. Chan eil dragh aige an tèid e dhan ear no dhan iar. Ach anns an Fhraing chan eil miann mòr am measg an t-sluaigh a bhith a" sabaid. Tha pacifism a" riaghladh an sin, agus tha an riaghaltas air a thaghadh. Chan eil dòigh ann air càirdeas cho làidir fhaighinn. Agus tha an Ruis Tsarist, leis an ìre breith traidiseanta àrd aice agus an ìre bàsmhorachd a tha a" sìor dhol sìos, na neach-dùbhlain làidir. Tha àireamh-sluaigh na Ruis Tsarist mu thràth a" fàs aig timcheall air trì sa cheud sa bhliadhna. Tha bàsmhorachd leanaban air a dhol sìos, ach chan eil am fasan airson teaghlaichean mòra air a dhol seachad fhathast, agus tha eadhon teaghlaichean a tha ag obair torrach. A" toirt aire do cheannach tìreil, a" gabhail a-steach Sìona dùmhail sluaigh, agus Mongolia le àireamh-sluaigh ìosal, agus san Roinn Eòrpa agus an Tuirc, bha àireamh-sluaigh na Ruis Tsarist ann an 1940 nas àirde na 400 millean an taca ri 1913, nuair a bha e 180 millean. Agus is e cumhachd mòr-thìreach a tha seo... Tha nas lugha na 50 millean aig Breatainn agus an Fhraing anns na bailtean-mòra aca, a bharrachd air coloinidhean. Ach tha na saighdearan coloinidh lag ann am misneachd agus chan eil mòran comas sabaid aca. Mar sin tha feachdan talmhainn an Iar mòran nas laige.
  Bidh am Fuhrer a" taghadh caidreachas leis an Ruis an aghaidh an Iar.
  Ann an 1939, chaidh Czechoslovakia a sgaradh. Bha a" Ghearmailt cuideachd a" toirt a-steach an Sudetenland. Neartaich na Gearmailtich an t-arm agus chruthaich iad colbhan tanca. Cha do sheas an Ruis Tsarist cuideachd, le arm aig àm sìthe de chòig millean agus còig ceud roinn sgiobachd.
  Anns an Ruis Tsarist, tha tancaichean trom agus itealain ro-innleachdail, a "toirt a-steach itealain le ochd einnseanan, air a bhith gan dèanamh o chionn fhada. Chan eil ach mu thrithead tanca trom anns an Fhraing, agus tha iad seann-fhasanta. Chan eil carbadan troma aig Breatainn. Uill, a' Ghearmailt cuideachd, chan eil aon tè nas truime na fichead tunna. Tha beagan a bharrachd air ceithir cheud tanca aig na SA.
  Cho-dhùin Hitler nach b" fhiach dàil a chuir air agus bhuail e air 15 Cèitean, 1940. Tha an aimsir dìreach fàbharach agus tha a h-uile dad deiseil. No barrachd no nas lugha deiseil.
  Thòisich an Ruis Tsarist ionnsaigh air na h-Innseachan agus seilbhean coloinidh eile. Thug arm na Ruis ionnsaigh air dreuchdan le droch dhìon. Chan eil ach glè bheag de shaighdearan anns a bheil na Breatannaich agus na Frangaich fhèin, agus chan eil na h-aonadan coloinidh gu mòr airson bàsachadh airson beachd no ìmpireachd a tha coimheach dhaibh. Gu dearbh, cò na Sasannaich dhaibh? Luchd-brathaidh, tràillean, robairean no luchd-brathaidh. Chan eil e coltach gu bheil na Ruiseanaich mòran nas miosa na iad, gus am bàsaich iad air sgàth ìmpireachd an Leòmhann no an Rooster.
  Mar sin bidh na saighdearan tsarist a" tighinn air adhart, a" faighinn thairis air strì an aghaidh fòcas. Ach b" urrainn dha na Gearmailtich cuideachd a" chùis a dhèanamh air na saighdearan Frangach, Sasannach, Beilgeach agus Duitseach ann am mìos gu leth.
  Mar sin, chaill Churchill taic a phrìomh charaidean. Cha tàinig an dùil gun rachadh na Stàitean Aonaichte a-steach don chogadh. Cha robh Roosevelt idir air leth cliùiteach le diongmhaltas Stenka Razin. Agus an uairsin bhiodh feachdan mar sin a" dol an aghaidh Ameireagaidh.
  Thàinig saighdearan Ruiseanach air adhart air feadh Afraga agus Àisia ann an caismeachdan; thàinig barrachd dhuilgheadasan bhon fhearann agus an raon conaltraidh na bha saighdearan nàmhaid. Bha buaidh aig gainnead rathaidean, gu sònraichte ann an Afraga, cuideachd. Ach tha an saighdear Ruiseanach mì-mhodhail gu gaisgeil agus gu seòlta a" faighinn thairis air a h-uile duilgheadas.
  Chan urrainn dha na Gearmailtich saighdearan a ghluasad gu Afraga ach le duilgheadas. Chaidh dàil a chur air adhartas Gibraltar air sgàth strì làidir Franco. Agus bha againn ri feachdan a ghluasad air muir. Bhris na Ruiseanaich troimhe gu Afraga, tron Èiphit, agus tha e tòrr nas fhasa dhaibh. Bidh an Eadailt cuideachd a 'faighinn a h-uile càil as urrainn dhi a ghlacadh, agus anns a' chùis seo tha grèim aig Mussolini air boa constrictor.
  Cha do thachair an cur air tìr air an metropolis fhèin ann an 1940. Anns a 'bhlàr adhair, gu h-àraidh mar thoradh air fulangas na Ruis, thàinig Breatainn beò. Ach feumar a ràdh nach robh an Tsar glic Vladimir Kirillovich ag iarraidh gum biodh Breatainn air a ghlacadh air thoiseach air an àm, ach gu reusanta an dùil grèim fhaighinn air a h-uile coloinidh Àisianach is Afraganach.
  Càite an tèid Breatainn? Às deidh na h-uile, chan eil stòrasan aige, às aonais coloinidhean agus stuthan amh - tha an tuiteam aige na chùis ùine.
  Anns a 'gheamhradh agus sa Mhàrt 1941, ràinig saighdearan Ruiseanach Afraga a Deas mu dheireadh agus rinn iad a' chùis air an Uachdranas Afraganach mu dheireadh. Dh'fhàillig oidhirp Bhreatainn suidhe a-mach ann am Madagascar cuideachd, agus sa Chèitean 1941, chaidh cur air tìr a dhèanamh le buaidh às deidh sin.
  Bha Iapan a 'sabaid air taobh na Ruis anns a' chogadh, agus fhuair iad grèim air rudeigin anns a 'Chuan Sèimh. B" e samhradh 1941 an t-àm anns an robh prìomh oilbheum adhair an aghaidh cathair-bhaile Bhreatainn.
  Thug itealain Ruiseanach is Gearmailteach ionnsaigh air Lunnainn agus bailtean-mòra eile ann an Ìmpireachd Shasainn. Agus air 8 Samhain, ceann-bliadhna putsch Munich, chaidh an cur air tìr mu dheireadh.
  Mhair an t-sabaid sia latha deug agus chrìochnaich e le buaidh dha na saighdearan Ruiseanach is Gearmailteach.
  Gu dearbh, chuir seo crìoch air an Dàrna Cogadh. Thionndaidh e a-mach nach robh e cho fuilteach agus fada na anns an fhìor sgeulachd. Agus neartaich agus leudaich e seilbh Ruiseanach gu mòr. Gu sònraichte ann an Afraga agus Àisia.
  Thàinig ùine gu math sàmhach às a dhèidh. Bha an Ruis agus a" Ghearmailt a" cnàmh na buannachdan tìreil aca fhèin. Am measg an Treas Reich bha: a" Bheilg, an Òlaind, faisg air leth na Frainge, a bharrachd air Morocco, pàirt de Algeria agus na prìomh sheilbh. Fìor, air sgàth suidheachadh Franco agus cuid de mhì-chinnt mu Hitler, cha robh ùine aig na Gearmailtich gluasad air adhart gu seilbh crios-meadhain na Frainge, agus thuit iad gu saighdearan na Ruis.
  Ach a dh" aindeoin sin, fhuair a" Ghearmailt pìos math de thalamh Afraganach fhathast, a" dol thairis air an sgìre aice fhèin san sgìre. Bha farsaingeachd fearann an Treas Reich, a" toirt aire do cheannach Eòrpach, barrachd air trì uiread. Agus ma tha sinn a 'cunntadh bho na crìochan bho 1937, a' toirt aire don Ostair, an Sudetenland, agus Poblachd nan Seiceach mar dhìon, an uairsin ceithir tursan.
  Mar sin bha gu leòr aig na Gearmailtich gu h-iomlan airson a chuairteachadh, a mhaighstireachd agus a cho-chothromachadh. A bharrachd air an sin, leudaich an Ruis a cuid seilbh coloinidh, agus cha mhòr gum b" urrainn dhi smachd a chumail air a h-uile càil.
  Agus fhuair an Eadailt mòran: mar eisimpleir, a" mhòr-chuid de Sudan, Somalia, Uganda agus cuid de rudan eile, gu sònraichte Tunisia.
  Mar sin, chaidh ath-roinn an t-saoghail a chrìochnachadh airson a-nis. Ach mar a chanas iad, thar ùine, bidh rùintean a" tòiseachadh gan nochdadh fhèin.
  Cha do thòisich na Stàitean Aonaichte ag obair gu dona air a 'phròiseact atamach. Anns a 'Ghearmailt faisisteach agus an Ruis, bha an sealladh cuideachd fionnar. Chan eil Iapan fhathast air a leasachadh gu leòr airson a tharraing dheth, agus tha Breatainn agus an Fhraing air a bhith nan dùthchannan vassal den Treas Reich agus an Ruis.
  Mar sin chaidh dàil a chuir air coltas armachd niùclasach airson ùine.
  Ach tha adhartas, gu dearbh, do-sheachanta. Tha fiosaig ag obair, tha an teòiridh a 'leasachadh, mar a tha deuchainnean obair-lann. Ach feumaidh pròiseact niuclasach toil na stàite. Tsarist Ruis mar-thà bha cus draghan agus cosgaisean co-cheangailte ri leudachadh air an fhearann. Ach bha Hitler airson adhbhar air choireigin an aghaidh a leithid de bheachdan mu phrògram niuclasach agus bha e den bheachd nach biodh am pròiseact atamach a" caitheamh ach tòrr airgid.
  A bharrachd air an sin, b 'e arm talmhainn na Ruis agus itealain an fheadhainn as làidire agus as lìonmhoire san t-saoghal, agus bha an nèibhidh cuideachd a' fàs, gu h-àraid air sgàth fàs eaconamach.
  B" fheàrr leis na seanalairean tsarist agus na marasgal togail tanca a leasachadh, itealain a thogail, luchd-giùlan phlèanaichean agus longan-cogaidh. Carson a tha feum aca air sgeulachdan sìthe mu bhomaichean niùclasach? Is e sin, cha robh an dà chuid na Gearmailtich agus na Ruiseanaich diofraichte mun duilgheadas seo.
  A bharrachd air an sin, bha gu leòr stuthan amh ann gus nach fheum a bhith draghail mu ghoireasan lùtha, co-dhiù a dh" aithghearr.
  Mar sin, a dh'aindeoin cho fuar 'sa bha am Pentagon agus an Taigh Geal, chaidh an iomairt gu neo-eisimeileach gu na Stàitean Aonaichte. A bharrachd air an sin, chan e a-mhàin gu bheil seo na adhbhar eagal gun tèid na Ruiseanaich no na Gearmailtich nas fhaide agus gun cuir iad cuideam air an t-Saoghal Ùr, ach cuideachd air an eaconamaidh.
  Às deidh dhaibh an cothrom ola fhaighinn à Àisia, Afraga, agus an Ear Mheadhanach a chall, bha na tobraichean aca fhèin aig na Stàitean Aonaichte gu ruige seo ann an Texas, Florida, agus thòisich iad air leasachadh ann an Alasga.
  Ach bha àireamh-sluaigh na SA a" fàs. Cha deach in-imrich a bhrosnachadh anns an Ruis, agus lean an àireamh-sluaigh a" fàs gu luath. Bha cead aig Blacks agus Arabs gu sònraichte falbh airson na Stàitean Aonaichte.
  Bha eaconamaidh Ameireagaidh a" fàs cuideachd, agus bha barrachd is barrachd chàraichean ann.
  Agus thòisich an rannsachadh airson connadh niùclasach agus ath-bhualadh atamach a dh'fhaodadh lùth mòr a thoirt seachad.
  Tha deich bliadhna air a dhol seachad bho dheireadh an Dàrna Cogaidh. Bha ball-airm ùr aig Hitler sa Ghearmailt: plèanaichean diosc a bha comasach chan ann a-mhàin air itealaich aig astar uamhasach, ach cuideachd gu ìre mhòr gun a bhith so-leònte bho theine armachd beaga.
  A bharrachd air an sin, chaidh aig na Gearmailtich air saideal fuadain a chuir air bhog os cionn orbit, agus as cudromaiche, san Ògmhios 1951, a" chiad duine a-steach don fhànais.
  Tsarist Bha an Ruis beagan fadalach, agus rinn e làn adhartas a-mhàin san Lùnastal am-bliadhna. Anns an Eadailt faisisteach, thachair atharrachaidhean san aon bhliadhna. Tha Benedito Mussolini, tagraiche airson an tiotal Julius Caesar, air bàsachadh. San fharsaingeachd, bha an deachdaire Eadailteach soirbheachail ann an riaghladh. A" toirt aire do na ceannsachadh ann an Afraga, a" toirt a-steach Etiòpia, dh" fhàs an sgìre fo smachd na h-Eadailt cha mhòr trì tursan gu leth rè a riaghladh. A bharrachd air an sin, chaidh aig Benedito san Roinn Eòrpa air pàirt den Fhraing a ghearradh dheth còmhla ri Toulon.
  Ach cha do leig iad leis a dhol gu Albàinia agus a" Ghrèig - tha iad sin nan sgìrean taobh a-staigh raon buaidh Ìmpireachd na Ruis.
  Dh'fhaodadh Benedito, gu dearbh, a bhith air a ghairm math agus na cheannsaiche, ged nach robh arm na h-Eadailt ro mhòr leis na rinn e. Ach cha robh a mhac agus a oighre ga mheas fhèin na bu mhiosa na athair.
  Agus thug e tuiteam 1951 agus thug e ionnsaigh air Albàinia agus a' Ghrèig... Chan iongnadh gu bheil iad ag ràdh gu bheil a h-uile cogadh mòr a' tòiseachadh mar gum biodh gu h-obann.
  Bha Vladimir the Third eadhon toilichte mu dheidhinn seo. Tha seilbh na h-Eadailt ann an Afraga mòr, eadhon nas motha na seilbh na Gearmailt. Mar sin carson nach tog thu iad ma tha adhbhar math ann?
  Thòisich saighdearan Ruiseanach air nàimhdeas air 7 Samhain, 1951, a" toirt ionnsaigh air Ethiopia, Libia agus Sudan. Tha aonadan Ruiseanach nas làidire, nas lìonmhoire agus nas deiseil airson sabaid na feadhainn Eadailteach.
  Mar sin thòisich iad gu sgiobalta air an arm pasta a sgrios ... Ach cha robh dùil aig duine, gun rabhadh sam bith, gun tigeadh Adolf Hitler a-mach air taobh Mussolini Jr.
  Ged ma choimheadas tu a-steach e, cha robh dad nas ris nach robh dùil.
  Chaill a' Ghearmailt a' Chiad Chogadh dhan Ruis agus chaill i a' mhòr-chuid de chrìochan na Ruis. Agus ma chaidh aig na Gearmailtich air na bha iad air chall san Iar fhaighinn air ais le ùidh, an uairsin san Ear, gu fìrinneach, bha iad air am fàgail gun dad.
  Mar sin bha Hitler gu mòr an urra ris na buill-airm ùra aige, gu sònraichte discos agus sàsaichean itealaich. A bharrachd air an sin, bha am Fuhrer den bheachd gum biodh an turas seo na b 'fhasa a bhith a' sabaid leis an Ruis na anns a 'Chogadh Mhòr, leis gum biodh a' Ghearmailt agus an Eadailt a 'stiùireadh a' chompanaidh gun dàrna aghaidh.
  Chaidh an àireamhachadh a dhèanamh cuideachd gum biodh Iapan, a bha fo oilbheum leis na Ruiseanaich, cuideachd a" dol a-steach don chogadh san Ear Chèin agus a" ceangal an nàmhaid an sin. Is dòcha gun tèid Portagal agus an Spàinn a-steach don cho-bhanntachd, mar Breatainn agus an Fhraing? Tha iad tòrr nas fhaisge air a" Ghearmailt na air an Ruis. Agus chaidh cuid de dhòchasan a phinnadh air na SA!
  A bharrachd air an sin, thog Ameireagaidh cabhlach drùidhteach, mòran de luchd-giùlan phlèanaichean agus dh" ùraich iad a chabhlach tanca - ged a bha e fhathast na b" ìsle ann am meud agus càileachd ri carbadan armachd an t-Seann Shaoghal.
  Bha an siostam sòisealta anns an Ruis Tsarist fhathast neo-eisimeileach agus làn mhonarcachd. Bha làn chumhachd aig an Tsar agus Impire All Rus: gnìomhach, reachdail agus laghail. Cha robh a" Phàrlamaid air falbh. Bha Comhairle Stàite ann de dhaoine air an cur an dreuchd leis an ìmpire, ach cha robh aice ach còraichean comhairleachaidh. Chuir an rìgh e fhèin a-mach laghan, a bharrachd air òrdughan. Bha còir aige cuideachd a chur gu bàs agus maitheanas, ged, gun teagamh, bha cùis-lagha ann cuideachd. Chaidh cur às do dheuchainnean diùraidh às deidh murt Nicholas II, gus am biodh am britheamh cuideachd air a chur an dreuchd agus air a thoirt air falbh leis an tsar no oifigearan a chuir an ìmpire an dreuchd.
  Bha an dà chuid buannachdan agus eas-bhuannachdan aig an t-siostam seo. Air an aon làimh, b 'urrainn don ìmpire seo fhuasgladh gu luath no an duilgheadas sin gun aimhreit no aonta sam bith, ach air an làimh eile, chuir cus cumhachd ann an aon làimh bacadh air an iomairt agus thug e barrachd chothroman don bhiurocrasaidh. Thug e breith air diofar rudan as fheàrr leotha agus as fheàrr leotha. Cha robh Vladimir air a chomharrachadh le cus hypocrisy agus dìlseachd pòsaidh. Ged nach robh mòran buaidh aig boireannaich air na poileasaidhean aige.
  Ann an raon togail tanca, bha mòran charbadan cumhachdach is trom aig an Ruis Tsarist. Ach, tha eòlas gnìomhachd sabaid ann an Afraga air sealltainn gu bheil coileanadh dràibhidh tanca air leth cudromach. Mar thoradh air an sin, cha deach am prìomh tanca Ruiseanach nas fhaide na dà fhichead 's a còig tunna. Leis gun do chruthaich barrachd cuideam duilgheadasan le comas thar-dùthcha, eadhon le slighean farsaing.
  Bha an tsar dèidheil air tancaichean trom, ach chuir a chomhairlichean stad air an ìmpire bho bhith gan cur gu mòr-chinneasachadh. Ach bha an inneal trì-fichead tunna ri fhaighinn ann an dà mhìle lethbhreac. Agus chaidh an tanca as mòr-chòrdte, "Nikolai" - 3, a thoirt a-mach ann an trì fichead sa trì mìle.
  Agus tha cuideam dà fhichead sa còig tunna san inneal, agus tha inbhe 122 millimeters aig a" ghunna. Tha an armachd aghaidh dà cheud millimeters, tha an cùl agus na taobhan 120 millimeters, tha an cruth clasaigeach.
  Bha ùidh mhòr aig Hitler ann an innealan troma. Agus bha mi airson a bhith os cionn an Nikolai ann an tanca riochdachaidh. Mheudaich an càr Gearmailteach ann an cuideam gu 75 tonna agus, b "e seo a" chrìoch mu thràth, leis gu robh an tomad mòr air leth duilich a ghiùlan air loidhnichean rèile.
  Bha armachd 128-mm aig a' charbad Gearmailteach, bha armachd aghaidh 250 mm aige, agus armachd taobh is cùil 180. Tha an cruth cuideachd faisg air an fhear clasaigeach.
  Gu h-àireamhan, bha an tanca Gearmailteach trì tursan nas ìsle na an tè Sòbhieteach. Gun a bhith a 'toirt iomradh air na duilgheadasan a th' ann a bhith a 'cleachdadh innealan ro throm.
  Ach, tha uidheamachd Ruiseanach sgapte thairis air raointean farsaing, agus air an roinn Eòrpach den aghaidh tha tuairmseach co-ionannachd anns an àireamh de charbadan agus saighdearan-coise. Ged a tha arm na Ruis san fharsaingeachd tòrr nas lìonmhoire na am fear Gearmailteach. Agus tha sluagh mòr aig an Ruis: tha e a" toirt a-steach na h-Innseachan, Sìona, a" mhòr-chuid de Afraga, an Ear Mheadhanach, Persia, Indochina agus mòran a bharrachd.
  Gu dearbh, tha co-dhùnadh Hitler ionnsaigh a thoirt air an Ruis Tsarist, eadhon leis gu bheil Iapan agus an Eadailt air a thaobh, agus is dòcha an Fhraing agus Breatainn, na gheam mòr. Ach tha am Fuhrer na neach-iomairt mòr.
  Bu chòir a thoirt fa-near nach eil na plèanaichean diosc leis an do chuir an Treas Reich a leithid de dhòchas àrd gu math èifeachdach ann an cleachdadh. Dh'adhbhraich cruthachadh jet laminar làidir caitheamh connaidh mòr, agus bha an ùine itealaich airson sàsaichean itealaich gu math goirid. Mar sin dh" fhaodadh iad a dhol an gnìomh, eadhon a" toirt aire don astar mhòr aig astaran nach robh gu sònraichte cudromach. A bharrachd air an sin, dhìon an t-sruth laminar an diosc bho ghàirdeanan beaga, ach chuir e stad air losgadh bho shàr itealaich.
  Mar sin cha b" urrainn dha na Gearmailtich ach urchraichean fo smachd rèidio a leigeil às na diosgan aca, agus an uairsin aig ceàrn chumhang, no le bhith a" tionndadh an t-sruth laminar dheth, ach aig an aon àm a" fàs so-leònte.
  Ach, co-dhiù, cho-dhùin Hitler ionnsaigh a thoirt air an Ruis agus thilg e na cairtean aige. A bharrachd air an sin, bha eagal air na faisisteach nan deidheadh a" chùis a dhèanamh air an Eadailt, gun toireadh iad ionnsaigh air cuideachd. Bha mustache aige agus cha robh earbsa aige ann an duine sam bith.
  An toiseach, shoirbhich leis na Nadsaidhean air sgàth iongnadh an ionnsaigh agus eagrachadh na saighdearan aca. Ach chaidh àm an ionnsaigh a thaghadh gu dona. Thòisich sneachd a" tuiteam agus na tancaichean a" sleamhnachadh. Dh" fhaodadh am Fritz a bhith air pàirt den Phòlainn a ghlacadh, Krakow nam measg, ach chaidh e an sàs faisg air Warsaw.
  Bha inneal-airm na Ruis a' snìomh suas... Chaidh Iapan, mar a bha am Fuhrer an dùil, a-steach don chogadh, ach cha robh a' chabhlach aice air thoiseach air Cabhlach Ruiseanach a' Chuain Shèimh, agus bha na blàran cha mhòr co-ionann. Agus cha mhòr nach do tharraing Iapan na feachdan talmhainn aice air falbh bho theatar gnìomhachd an Iar. A bharrachd air an sin, bha na samurai nas ìsle na na Ruiseanaich san adhar, an dà chuid ann an àireamhan agus ann an càileachd. Agus cha b" urrainn dha Land of the Rising Sun ach beagan eileanan beaga a ghlacadh.
  Cha robh na daoine faiceallach Franco agus Salazar ann an cabhag sam bith a dhol a-steach don chogadh. Tha an Ruis na nàmhaid gu math làidir. Feumaidh sinn coimhead agus feitheamh. Ann an eachdraidh fhìor, chuir Franco bacadh air fhèin aig àm an Dàrna Cogaidh gus roinn ghorm de shaor-thoilich faisisteach a chuir.
  A-nis bha cothromachadh cumhachd a" coimhead gu sònraichte neo-ionann ann an Afraga.
  Chaill an Eadailt gu luath a cuid seilbh air a" mhòr-thìr dhorcha.
  As t-earrach 1952, chuir arm an tsarist ionnsaigh air bhog ann am Prussia an Ear agus b 'urrainn dhaibh briseadh tro dhìonan an nàmhaid gu domhainn. Bha duilgheadas aig na Nadsaidhean a bhith a" trèigsinn adhartas an airm tsarist aig Konigsberg, ach thòisich na saighdearan ìmpireil air gluasad air adhart air an Sudetenland agus Krakow.
  Thionndaidh e a-mach gun robh na tancaichean Ruiseanach a bha na bu mhiosa comasach air sabaid an aghaidh nàmhaid trom, ach nach robh cho sgiobalta. Rinn na roinnean Sìonach fo stiùir seanalairean Ruiseanach gu math cuideachd.
  B' fheudar do na Gearmailtich Krakow fhàgail... Agus an uair sin, air sgàth 's gun robh iad ann an cunnart cuairteachadh, thòisich iad a' tilleadh bhon Vistula chun an Oder.
  Chan e, cha b" e seo cùrsa a" chogaidh ris an robh dùil aig an Fuhrer aig an robh seilbh. Ach 's e mo choire fhèin a th' ann. A bharrachd air an sin, cha do rinn na Frangaich agus na Breatannaich, às deidh dhaibh fàileadh a dhèanamh air an dreuchd faisisteach, oidhirp sam bith ri bàsachadh airson an Fuhrer. Mar sin chaidh dragh a chuir air an ath-lìonadh, agus bha na dùthchannan vassal airson suidhe a-mach gu sgiobalta.
  Agus chaidh cùisean na bu mhiosa dha na Gearmailtich aig an aghaidh.
  Ron gheamhradh, bha na Gearmailtich air na bha aca uile a chall ann an Afraga. Agus tron gheamhradh, ron earrach, thill iad gu tur dhan Oder. Shaor saighdearan Ruiseanach Prague agus an Sudetenland agus thàinig iad gu Vienna. A bharrachd air an sin, rinn iad a" chùis air an Eadailt agus ghabh iad thairis an Ròimh, Naples, agus Sicily. Mar sin cha do gheall earrach 1953 dad math dha na Nadsaidhean. Ach, air 8 Giblean, 1953, bhàsaich Hitler gu h-obann. Tha ceannardas ùr na Gearmailt gu mòr ag iarraidh sìth.
  Dh'aontaich Vladimir Kirillovich Romanov gu fialaidh. Ach phàigh na Gearmailtich gu daor airson seo. Chaidh a" chrìoch ùr a-nis seachad air an Oder: fhuair a" Bheilg, an Òlaind, agus an Danmhairg uachdranas, ach taobh a-staigh frèam stàite vassal de dh" Ìmpireachd na Ruis. Fhuair an Fhraing air ais na rudan a chaill i roimhe, ach dh'fhàs i fiù 's an urra ris an Ruis.
  Chaill an Eadailt agus a 'Ghearmailt an coloinidhean gu lèir, a bha a-nis na sheilbh don chrùn rìoghail. Fhuair an Eadailt fhèin inbhe vassal Ruiseanach cuideachd, agus thàinig Sicily agus Sardinia gu dìreach gu bhith nam pàirt de ìmpireachd Vladimir III.
  Chaill a' Ghearmailt mòran de a neo-eisimeileachd cuideachd agus phàigh i airgead-dìolaidh mòr.
  Chaill Iapan a h-uile seilbh ach a-mhàin an sgìre aice fhèin agus b 'fheudar dhi a bhith na stàit vassal. Agus fhuair Tsar Vladimir Kirillovich Romanov cuideachd an tiotal Impire Iapan.
  Gu dearbh, thàinig am pàirt sin de Astràilia a bhuineadh do Land of the Rising Sun roimhe seo fo smachd na Ruis cuideachd.
  San Lùnastal 1953, rinn na Stàitean Aonaichte deuchainn mu dheireadh air boma atamach. Ochd bliadhna às deidh sin, chaidh am genie niùclasach a-mach às a" bhotal. Ann an suidheachadh sam bith, chan urrainnear stad a chuir air adhartas. Agus tha coltas a" bhoma atamach do-sheachanta. Anns an t-suidheachadh as miosa, dh" fhaodadh armachd niùclasach nochdadh fichead bliadhna aig a" char as fhaide na bha e ann an da-rìribh.
  Le beagan dàil, thòisich riaghaltas an tsarist air a fhreagairt a leasachadh.
  Gu ruige seo, cha b 'urrainn dha na Stàitean Aonaichte co-dhùnadh a dhol a chogadh ri ìmpireachd cho cumhachdach. A bharrachd air an sin, chan eil e cho furasta faighinn gu prìomh ionadan gnìomhachais is eaconamach na Ruis bho thall thairis.
  Agus bha feum air ùine agus airgead airson cosgaisean niùclasach! Bha airgead aig na Stàitean Aonaichte, ach bha ùine a" ruith a-mach. Tsarist Ruis, le a goireasan agus cumhachdach comas inntleachdail, gu math luath air a dhèanamh suas airson a 'bheàrn san raon seo. Agus ann an 1956, nochd boma atamach cuideachd ann an Vladimir III.
  Gu math nas ìsle na an Ruis ann an àireamh-sluaigh agus goireasan, chaill na SA calpachais agus deamocratach na cairtean trump aca mean air mhean.
  Is e an aon rud a b" urrainn dhaibh a dhèanamh a bhith a" cleachdadh armachd niùclasach mar bhacadh agus feuchainn ris an Ruis Tsarist a lagachadh bhon taobh a-staigh. Ach gu ruige seo chan eil iad air soirbheachadh.
  Cha robh sliochd fireann aig Vladimir Kirillovich bhon chiad bhean aige , agus phòs e a-rithist. Agus rinn e ath-ghineamhuinn oighre, a' gairm Seòras air.
  Rinn Tsarist Ruis leudachadh air àite. Ann an 1959, chaidh turas-adhair le sgioba chun Ghealach mu bhliadhna roimhe sin na na h-Ameireaganaich. An uairsin ann an 1971 gu Mars. Tha an saoghal eile air fàs nas sàbhailte na fìrinn.
  Ann an 1975, thàinig an duine air tìr air Venus. Ann an 1980 air Mercury. Ann an 1981 air aon de na saidealan Jupiter. Agus ann an 1992, dìreach anns a 'bhliadhna de bàs Vladimir Kirillovich Romanov, Russian cosmonaut pròiseil cas air Pluto.
  Shealbhaich Seòras a" chiad fhear an crùn aig aois ochd-deug. Agus san fharsaingeachd, faodaidh sinn a ràdh gu bheil Vladimir Treas, Mòr, chuir e seachad a riaghladh 54-bliadhna air leth soirbheachail. Agus an uairsin lean sliochd nan Romanov.
  
  
  
  NICHOLAS AN DARA AN T-EILEANACH MÒR DE CHEIST!
  Canaidh sinn gun do bhàsaich Tsar Alexander the Third, air an làimh eile, na bu thràithe: ann an 1987 bho oidhirp murt a chuir am bràthair as sine aig Lenin air dòigh: Alexander.
  Bhiodh e coltach eadhon nas miosa. Ach chan ann dha-rìribh. Thàinig Nicholas II gu bhith na tsar na bu thràithe, agus phòs e na bu thràithe: gus a mhac a chuir air an rìgh-chathair ma thachair rudeigin. Ach tha a bhean eadar-dhealaichte, agus tha an t-oighre fallain, agus gu cinnteach chan eil Rasputin ann. Agus mar sin an toiseach, san fharsaingeachd, mar ann an fìor eachdraidh: TRANSIB ga thogail, tha an eaconamaidh a 'soirbheachadh - leudachadh gu Sìona. Fìor, thathas a" togail shoithichean anns a" Mhuir Baltach bliadhna roimhe sin. Agus beagan a bharrachd togail, mar thoradh air an àrdachadh na bu thràithe san t-sàr-eòlaiche ionmhais Witte.
  Cha do thòisich an cogadh le Iapan glè mhath, ach fhuair an Varyag air teicheadh, agus cha do bhàsaich Admiral Makarov. Tha an sgeulachd air gluasad beagan, agus tha a h-uile càil a 'dol beagan eadar-dhealaichte. Ach ann am fìor eachdraidh, gu dearbh, cha robh ach beagan ùine air fhàgail aig an Varyag airson teicheadh, agus bha bàs an Àrd-mharaiche Makarov san fharsaingeachd tubaisteach agus eu-coltach.
  Bha cabhlach na Ruis, air a stiùireadh leis an Àrd-mharaiche Makarov, gu math sgileil agus chaidh bàtaichean Iapanach fodha. Agus an uairsin, nuair a chaidh dà long-cogaidh Iapanach a spreadhadh air an mir, thug Makarov ionnsaigh air an samurai agus chaidh e fodha dusan bàta gu leth eile.
  Is e sin, chaidh a h-uile càil gu math. Agus chaill Iapan uachdranas aig muir.
  Ach air tìr, thionndaidh an samurai gu bhith na bu laige. Chuir Kuropatkin às do gach oidhirp Iapanach a dhol air adhart agus rinn e milleadh mòr orra. Ach, cha do rinn e gnìomh ro chinnteach. Ach a dh'aithghearr thàinig soithichean Ruiseanach bhon Mhuir Baltach, agus mu dheireadh ghabh Makarov smachd air a h-uile uisge.
  Thòisich na Ruiseanaich eadhon air saighdearan a thoirt gu tìr ann an Taiwan, agus an uairsin air druim Kuril.
  Gus an do rinn Theodore Roosevelt eadar-theachd agus thug e seachad eadar-mheadhanachadh. Fhuair an Ruis Manchuria, Korea, Mongolia, an sreath Kuril, agus Taiwan.
  Nochd Zheltorossiya cuideachd. Mar sin chaidh ìmpireachd ùr a chruthachadh.
  Ach, chan eil an rìgh fhathast air fàs ro mhì-mhisneachail. Ann an 1914, thòisich an Dàrna Cogadh. Tha an Ruis air ullachadh nas fheàrr airson a" chogaidh seo: tha an eaconamaidh nas làidire, tha an sgìre agus an sluagh nas motha, agus chan eil beachd sam bith air an t-slighe. A bharrachd air an sin, cha robh crìonadh ann air adhbhrachadh le aimhreitean agus an tionndadh ris an canar.
  Chaidh a" Chiad Chogadh air adhart le diofar ìrean de shoirbheachas. Bha mearachdan agus soirbheasan coitcheann na Ruis. Ach ann an 1915, fhuair na Gearmailtich nas lugha de shoirbheachas, leis gu robh an t-arm tsarist na bu mhotha agus na b 'fheàrr. Ach fhathast, chaill an Ruis leth na Pòlainn agus Galicia. Ach cha b" urrainn dha na Gearmailtich a dhol a-steach do Belarus agus stàitean a" Bhaltaig - chaidh an loidhne aghaidh seachad air an Vistula.
  Agus anns an t-siathamh bliadhna deug, an tsarist arm mar-thà air a bhith air leth soirbheachail an aghaidh an Ostair agus an Tuirc. Cha mhòr nach deach a" chùis a dhèanamh air na h-Ottomans. Dìreach mar a ghlac na h-Ostairich Przemysl agus Krakow. Ghabh a" Ghearmailt fo eagal. As t-earrach 17, ghabh na Ruiseanaich Istanbul. Shoirbhich leis an Ruis Tsarist cuideachd rè an ionnsaigh samhraidh an aghaidh na h-Ostair agus a" Ghearmailt. Agus as t-fhoghar, nuair a bha na saighdearan tsarist air an Oder a ruighinn mu thràth, bha a" Ghearmailt air a ghlacadh. Lean sgaradh na h-Ostair-Ungair agus an Tuirc. Fhuair an Ruis Asia Minor, ceann a tuath Iorac, agus Istanbul. rìoghachdan Galicia, Bukovina, Czechoslovak agus Ungairis agus Krakow. A bharrachd air Danzig, pàirt de Phrussia an Ear, sgìre Klaipeda. Tha an Ruis, mar sin, air neartachadh iomadh uair thairis. Agus phàigh a" Ghearmailt airgead-dìolaidh mòr cuideachd.
  Cha robh Tsar Nicholas II ann an cabhag sam bith a h-uile càil agus a h-uile duine a ghabhail. Ach roinn na Ruiseanaich, na Breatannaich agus na Frangaich rubha Saudi. An uairsin roinn na Breatannaich agus na Ruiseanaich an dà chuid Iran agus Afganastan. Chuir e crìoch air ath-roinn an t-saoghail.
  Gu ruige 1929, bha an saoghal gu lèir a 'fàs, gus an do thòisich an Ìsleachadh Mòr. Ann an 1931, thòisich Iapan cogadh an aghaidh na Ruis. Agus chaidh a" chùis a dhèanamh gu sgiobalta agus, còmhla ris a h-uile seilbh sa Chuan Shèimh, air a ghabhail thairis. Agus an uairsin thàinig an referendum agus in-ghabhail anns an Ruis.
  A 'gabhail brath air lagachadh Bhreatainn, an Fhraing, agus na Stàitean Aonaichte, air a ghlacadh leis an Ìsleachadh Mòr, stiùir Tsar Nicholas II cogadh gus Sìona a ghlacadh. Agus thàinig seo gu bhith na cheannsachadh mòr.
  Gus beagan a luathachadh Russification, Nicholas II co-dhùnadh unpretentious - thug e a-steach gu h-oifigeil polygamy anns an Ruis - ag atharrachadh diadhachd agus dogmas na h-Eaglais Gnàthach. Seo mar a chaidh gabhail ris an ath-leasachadh.
  Agus ghabh an rìgh dha fhèin an dara bean. Chaidh na Ruiseanaich a bhrosnachadh gus coigrich a phòsadh agus mòran chloinne a bhith aca. Dh'fheumadh Sìona mòr a bhith air a Russified cuideachd. Dè an dòigh as fheàrr air seo a dhèanamh? Pòs boireannaich Sìonach!
  Anns a 'Ghearmailt, cha tàinig Hitler gu cumhachd. Anns an sgeulachd seo, bha beagan dìth aige. Ro cheannairceach. B" e am faisisteach Mussolini, a ghlac Etiòpia, am prìomh iriosal. Agus bruadar mu bhith na Caesar agus Trojan ùr air a roiligeadh a-steach do aon.
  Anns a 'Chèitean 1937, thòisich cogadh eadar an Ruis agus an Eadailt. Mar a thionndaidh e a-mach, thionndaidh Mussolini gu bhith na fhèin-mharbhadh. Ghlac saighdearan Ruiseanach an Eadailt gu lèir ann an dà mhìos, agus ann an trì eile coloinidhean na stàite. Bha an Ruis Tsarist cuideachd mu dheireadh a" toirt a-steach Romania agus Iugoslabhia, agus beagan às deidh sin Bulgàiria. An dèidh crìoch a chur air ceangal nan tìrean. Ann an tuiteam 1939, bhàsaich Nicholas II. Agus thàinig an t-oighre aige, an Alexei II gu tur fallain, gu bhith na rìgh ùr.
  Anns a 'chùis seo, bha Nicholas II a' riaghladh airson leth-cheud 's a dhà - a' dol thairis air toradh Ivan the Terrible. Agus b 'e an riaghladh aige an fheadhainn as soirbheachaile ann an eachdraidh na Ruis, agus cha robh na h-iomairtean aige ach a' briseadh sìos. Cha do ghlac rìgh a-riamh uiread. Tha an Ruis air tuineachadh mu dheireadh ann an Sìona, agus air neartachadh anns a h-uile taobh.
  Ach, an uairsin, fo Alexei an Dàrna, thòisich ùine fhada de shìth. Cha robh an Fhraing, Breatainn, agus na SA ag iarraidh cogadh. Ach bha a" Ghearmailt air a dì-armachadh agus cha robh neart aice. Mar sin dh'èirich suidheachadh a dh'fhàs socair.
  Bha ìmpirean coloinidh fhathast ann. Dh'fhuirich an Ruis mar an dùthaich as motha, ach b' i Breatainn an dàrna cumhachd gu foirmeil agus bha i beagan na b' ìsle na sgìre na ìmpireachd Tsarist. Ach, bha Astràilia, Afraga a Deas agus Canada nan uachdaranan cha mhòr neo-eisimeileach. Agus anns na h-Innseachan... Ann an 1968, thòisich ar-a-mach mòr anns na h-Innseachan agus an dèidh dà bhliadhna de chogadh chaidh na Breatannaich a chuir às. Ach chaidh arm an tsarist a-steach do chrìochan Innseanach agus chuir iad stad air na gearanan. Às deidh sin chaill Breatainn a" choloinidh seo agus fhuair an Ruis i. Goirid ghabh an Ruis ceann a deas Ioran cuideachd.
  Às deidh Alexei an Dàrna ann an 1969, chaidh an rìgh-chathair a shealbhachadh le Nicholas the Third. Bha Ìmpireachd an Tsar a" dol am meud. Mar sin chaill an Fhraing smachd air Indochina agus Thailand ann an 1979. Agus thàinig na saighdearan rìoghail an sin cuideachd.
  Agus anns na h-ochdadan agus naochadan, thàinig Afraga fo smachd na Ruis Tsarist. Às deidh 2001, chaidh Peadar, an ceathramh mac aig Alexei II, suas gu rìgh-chathair na Ruis.
  Bha an Ruis Tsarist ron àm seo air cha mhòr a h-uile Afraga, Àisia a ghabhail a-steach, agus air coloinidhean de dhùthchannan eile a thogail, Indonesia nam measg. Ach gu dearbh cha deach e an aghaidh Astràilia.
  Tha àm de shìth air tighinn. Bha armachd niùclasach aig na SA, Breatainn agus an Fhraing, bha cumhachd eaconamach aig a" Ghearmailt. Tha cumhachd eaconamach aig an Ruis, armachd niùclasach, an arm as motha san t-saoghal agus sluagh. Agus fhathast monarcachd neo-eisimeileach gun phàrlamaid. Bha na h-Ameireaganaich, mar dhàrna cumhachd, no eadhon cumhachd mòr, air seo a dhèanamh na thagradh don Ruis.
  Ach, cha do chuir dìth deamocrasaidh bacadh sam bith air leasachadh adhartais. Gu sònraichte, air ais ann an 1943, anns an Ruis Tsarist, chaidh a 'chiad duine dhan fhànais. Agus ann an 1961 chun na gealaich. Thachair an itealan gu Mars ann an 1974. Agus ro 2000, chaidh tadhal air cha mhòr a h-uile planaid de shiostam na grèine. Bhathar ag ullachadh turas mòr gu na rionnagan. Chuir i air bhog ann an 2018, agus fhuair i air ais gu Alpha Centauri.
  Mar sin cha do chuir tsarism bacadh air saidheans bho bhith a 'gluasad idir. Thuirt Pàdraig an Ceathramh de shliochd Romanov eadhon gun robh absolutism shoilleir na b 'fheàrr.
  Gu sònraichte an aghaidh cùl-raon nan sgandalan a bha an-còmhnaidh a" toirt buaidh air rianachd Dhòmhnaill Trump.
  Bha Nicholas II fhathast air a mheas mar an rìgh as motha de gach àm agus sluagh. Tsarist an ruis air muin eich agus an t-saoghail hegemon. Mean air mhean tha an iomall agus na coloinidhean a 'fàs Russified. Tha an ìmpireachd a" faighinn momentum. Agus thàinig an saoghal gu lèir gu bhith na àite nas fheàrr.
  Agus carson? Taing gu Alasdair Ulyanov, bràthair Lenin, a chaidh a chur gu bàs airson regicide. Dh'fhuirich Lenin fhèin thall thairis. Choinnich e ris a' Chuimrigh agus ghabh e ùidh cuideachd ann a bhith a' sgrìobhadh ficsean saidheans, às an do dh'fhàs e glè bheairteach agus rinn e ainm. Agus mar sin dh'fhàs e ainmeil, a 'fàs ainmeil agus ainmeil, agus chaidh eadar-theangachadh gu iomadh cànan. Chaochail Stalin sa phrìosan air sgàth a 'chaitheamh agus, san fharsaingeachd, cha robh fios ach aig eòlaichean. Ann an ùine ghoirid chaidh Trotsky an sàs ann an gnìomhachd ar-a-mach agus rinn e deagh dhreuchd mar oifigear, ag èirigh gu inbhe Comhairliche Dìomhair agus Leas-mhinistear. Thàinig Voznesensky gu bhith na mhinistear fon tsar agus choilean e mòran. Dh'fhuirich Khrushchev na neach-bùtha beag agus cha do choisinn e cliù. Dh" èirich Brezhnev gu inbhe còirneal. Rinn Andropov seirbheis anns na poileis agus thàinig e gu bhith na chòirneal cuideachd. Thàinig Gorbachev gu bhith na phrìomh neach-gnìomhachais agus na neach-taisbeanaidh. Dh'fhuirich Yeltsin na neach-bùtha. Dh'èirich Putin gu ìre còirneal anns na poileis dhìomhair agus leig e dheth a dhreuchd le urram. Tha Medvedev na oifigear beag. Zhirinovsky, stèidheadair pàipear-naidheachd, agus neach-taisbeanaidh. Dh'fheuch Zyuganov ri bhith ag obair fon talamh an aghaidh an Tsar. Fhuair e binn prìosain, an uairsin thàinig e gu bhith na neach-fiosrachaidh dha na poileis dìomhair. Leig e dheth a dhreuchd le inbhe caiptean. Dh'èirich Zhukov a-mhàin gu inbhe major. Thàinig Vasilevsky gu bhith na Leifteanant Coitcheann, thàinig Shaposhnikov gu bhith na Leifteanant Coitcheann. Àrd-mharaiche Kolchak agus neach-gleidhidh mòran òrdughan. Thàinig Makarov gu bhith na àrd-mharaiche cuideachd, an dèidh dha sabaid sa Chiad Chogadh. Ach, chan ann anns a" chiad chogadh, ach anns an aon chogadh mhòr, leis nach robh an dàrna cogadh ann. Dh'fhàs e ainmeil... Thàinig Brusilov gu bhith na mharsanta achaidh agus na neach-gleidhidh air Òrdugh an Naoimh Anndrais a' Chiad Call. Thàinig Denikin, Wrangel, Kornilov, agus Kuropatkin gu bhith nam marasgal achaidh.
  Agus bha beatha math fo na rìghrean. Agus chan eil prìsean air a dhol suas airson còrr air ceud bliadhna. Agus bha taic òir seasmhach aig an ruble de 0.77 gram. Agus bha mòran sluaigh beò gu math fon rìgh.
  Bha còraichean co-ionann aig a h-uile duine agus thug mòran dhiubh Ruiseanaich orra fhèin, eadhon Afraganaich. Bha cùisean a" dol gu math airson a h-uile duine fon Tsar. Is ann dìreach airson Iùdhaich de chreideamh neo-Gnàthach a dh" fhan an riatanas còmhnaidh. Ach dh'fhàs iad sin na bu lugha agus na bu lugha.
  Fon tsar, ge-tà, bha cuid de dhuilgheadasan ann. Dh'adhbhraich aon dhiubh, ìrean breith àrd agus bàsan ìosal, cus sluaigh. Ach bha seo gu bhith air fhuasgladh tro leudachadh àite. A bharrachd air an sin, rinn leasachadh saidheans agus àiteachas e comasach fuasgladh fhaighinn air duilgheadas acras. Bha biadh gu leòr ann airson a h-uile duine. Ach tha fàs àireamh-sluaigh na h-ìmpireachd còrr is trì sa cheud sa bhliadhna. Agus bha seo a" bagairt trioblaid san àm ri teachd.
  Lorg riaghaltas an tsarist slighe a-mach ann an leudachadh fànais. Agus bha e coltach gu robh e reusanta. Agus chaidh longan-rionnag ùra a thogail agus chaidh rannsachadh a dhèanamh air astaran superluminal.
  
  
  
  CÒIG BLIADHNA DE ALASDAIR NA TRÌ - AN SÒNRAICHTE!
  Bha an oidhirp murt air Alasdair II ann an 1866 soirbheachail. Mar thoradh air an sin, bhàsaich an neach-saoraidh rìgh. Agus chaidh Alastair an Treas suas air a' chathair. B 'e a' bhuannachd a bh 'ann nach robh ùine aca Alasga a reic, agus cha robh an t-ìmpire Ruiseanach ùr airson fearann sam bith a thoirt seachad. Fiù ma tha iad fad às agus nach eil iad fhathast glè luachmhor.
  A bharrachd air an sin, thòisich togail an rathaid gu Siberia gu Vladivostok eadhon na bu tràithe. Agus bu chòir dha a bhith air Chukotka a ruighinn!
  Bha Tsar Alexander the Third làidir, cinnteach, làidir le toil, fallain, agus gu math làidir gu corporra. Bha e a" riaghladh le làimh làidir, agus fo a sin chaidh an Ruis a-steach don àm de shoirbheachas agus de choileanaidhean as motha!
  Mar sin tha e math gun do thòisich an ìmpire mòr air riaghladh còig bliadhna deug nas tràithe na ann an eachdraidh fhìor!
  An toiseach, chuir e stad gu cruaidh air a h-uile gearan le ar-a-mach agus Narodnaya Volya. An uairsin thòisich e air ath-leasachadh a dhèanamh air an arm agus an nèibhidh. Le bhith a" cur rudan ann an òrdugh.
  Choilean an rìgh mòran. Chaidh rathaidean, drochaidean, factaraidhean a thogail, agus leasaich an dùthaich calpachas gu luath. Aig an aon àm a 'cumail suas autocracy. Rinn riaghaltas an tsarist cogaidhean beaga, a" gluasad thairis air Meadhan Àisia agus a" leudachadh a bhuaidh an sin.
  Thòisich cogadh mòr leis an Tuirc ann an 1977. Chaidh e eadhon na b" fheàrr, na bu luaithe, na bu bhuannachdaile le nas lugha de chall na bha ann an eachdraidh fhìor. Bha sàr-ghin Skobelev a" deàrrsadh ann le làn sholas!
  Rinn saighdearan Ruiseanach a" chùis air na Turcaich le nas lugha de mhilleadh. Agus chaidh aca air Istanbul a thoirt air falbh sa bhad. Bhon a ràinig iad an sin ron sguadran Sasannach. Bha an cogadh seo cho soirbheachail is gun deach an rìgh-shagart ainmeachadh mar Alexander Victorious! Agus thàinig Skobelev gu bhith na mharasgal achaidh as òige ann an eachdraidh na Ruis.
  Bha Türkiye air a roinn. Ghabh na Breatannaich seilbh air an Èiphit agus Sudan. Ghabh an Ruis Iorac, Palestine, Siria, agus pàirt de Saudi Arabia, Àisia Minor, Armenia gu lèir, agus na Balkans!
  Mar sin, gu math luath agus gu ìre mhath furasta, ghlac Alasdair an Treas fearann mòr. Agus lean e air a leudachadh gu deas. A" gluasad tro Ioran, Turkmenistan, agus nas fhaide air adhart gu Afganastan!
  Shuidhich arm an Tsar a shealladh air na h-Innseachan cuideachd! Bha na Breatannaich deiseil airson sabaid. Nochd caidreachas eadar an Ruis, a" Ghearmailt, an Ostair-Ungair an aghaidh na Frainge agus Bhreatainn.
  Chaidh a' Ghearmailt air adhart an aghaidh Poblachd nan Rooster ann an 1992. Dh"ainmich Breatainn cogadh an aghaidh a" Ghearmailt agus an Ruis. Bhuannaich an Ostair-Ungair Bosnia agus Herzegovina, agus thug i ionnsaigh air an Eadailt.
  Thòisich an Ruis iomairt an aghaidh nan Innseachan, agus seilbh na Frainge agus Indochina. Sin mar a thòisich an Cogadh Mòr. Ach tha an Ruis agus na Gearmailtich còmhla mu thràth!
  Thug an Ruis ionnsaigh air an Èiphit cuideachd.
  Tha na saighdearan tsarist, le taic bhon t-sluagh ionadail, a" fuireach anns na h-Innseachan agus Iran. Bidh iad a" dol a-steach gu Indochina tuilleadh. Agus rinn na Prùisich a" chùis a-rithist air na Frangaich agus timcheall Paris.
  A bharrachd air an sin, tha Poblachdach a" diùltadh a leigeil seachad. Agus thèid ionnsaigh a thoirt air Paris, air a sgrios gu mòr. Bidh na Gearmailtich cuideachd a 'glacadh a' Bheilg agus an Òlaind.
  Tha Breatainn air a bhith a" cogadh airson ùine. Bidh saighdearan Ruiseanach a" fuireach san Èiphit agus ann an Sudan. Tha cogadh aig muir. Tha arm na Ruis a" gluasad air feadh Afraga. Fad na slighe gu Afraga a Deas. Agus a 'cruinneachadh coloinidhean dha fhèin. Bidh na Gearmailtich cuideachd a 'faighinn grèim air cuid de rudan.
  Ach tha an Ostair-Ungair air a bogadh sìos ann an cogadh leis an Eadailt. Fìor, ann an 1894, thàinig na Gearmailtich gu cuideachadh nan Ostair. Agus chuir iad crìoch air ceannsachadh na h-Eadailt.
  Às deidh sin tha dùthaich nan orains air a roinn eatorra fhèin.
  Tha an cogadh a" gluasad chun na mara. Agus an seo tha sàr-mhathas ceannard na nèibhi Admiral Makarov ga nochdadh fhèin. A tha a 'coileanadh grunn bhuannachdan sgoinneil. A toirt air bana-mhaighstir nan cuantan a ghlacadh.
  Ghabh an Ruis smachd air na h-Innseachan, Indochina, a" mhòr-chuid de Afraga, agus cuideachd Astràilia, a" leagail na Breatannaich às an sin. Dh" fhàg saighdearan Ruiseanach Breatainn agus Canada. Stèidhichear coloinidh an sin cuideachd. Mar sin, chaill Breatainn cha mhòr a h-uile coloinidhean aice, agus fhuair an Ruis iad. Chaidh grèim fhaighinn air Canada leis an Ruis a" cumail smachd air Alasga. Agus làthaireachd cabhlach fìor chumhachdach. Agus air leth math Admiral Makarov agus Rozhdestvensky.
  Uill, chan e sin uile. Ghluais an Ruis gu Sìona. Cuideachd air leth soirbheachail. Agus ann an 1904, thòisich an cogadh le Iapan.
  Ach eu-coltach ri fìor eachdraidh, cha robh an cogadh seo duilich, ach gu math luath. A bharrachd air an sin, bha cabhlach Iapan caran lag, agus bha an Ruis, air an làimh eile, gu math làidir. Às deidh dhaibh a" chùis a dhèanamh air na Seapanach, ghlac saighdearan Ruiseanach Tokyo. Agus an uairsin chaidh referendum a chumail, agus bhòt a' mhòr-chuid de Iapan airson a dhol còmhla ris an Ruis.
  Bhuannaich Tsar Alasdair III buaidh ùr. An uairsin thàinig an ceangal saor-thoileach à Sìona. Mar sin sgìre às deidh sgìre, mòr-roinn às deidh mòr-roinn. Ràinig an ìmpireachd rìoghail cuibhreannan mòra. Bho na SA, Canada gu lèir agus Alasga, Àisia gu lèir, an Ostair, sgìre a" Chuain Shèimh. Gu Afraga a Deas agus seilbh na Gearmailt ann an Afraga an Iar.
  A bharrachd air an Ostair-Ungair. A leithid de chumhachd mòr.
  Ach, gu dearbh, bha na Gearmailtich agus na h-Ostairich ag iarraidh barrachd. Tha a" Ghearmailt fhathast a" fuireach san Fhraing. Tha Breatainn, air a h-eucoir leis an Ruis, cuideachd ag iarraidh cogadh.
  Chaidh aig an Kaiser air co-bhanntachd a chur ri chèile: an Spàinn, Portagail, a' Ghearmailt, an Ostair-Ungair agus an t-Suain an aghaidh na Ruis mhòir. Bha na Gearmailtich cuideachd air an Danmhairg agus Nirribhidh a ghlacadh aig àm a' chogaidh ri Breatainn. Chaidh co-bhanntachd cumhachdach a chruthachadh.
  Agus thòisich an cogadh air 1 Lùnastal, 1917. Dìreach aig an àm nuair a bhàsaich Alasdair an Treas agus chaidh Nicholas II suas air a 'chathair-rìgh. Chaidh an àireamhachadh a dhèanamh, às aonais monarc cho math ri Alexander the Third, a bha air leth-cheud bliadhna fhaighinn air ais, gun cailleadh an Ruis gu cinnteach.
  Ach bha cumhachd maireannach agus làidir aig Nicholas II. Sin Rasputin agus an t-oighre tinn. Mar sin b" urrainn dha sabaid leis a" cho-bhanntachd.
  Agus thòisich an cogadh... Bha na Gearmailtich a' stampadh mar typhoon. Choinnich saighdearan Ruiseanach riutha le frith-bhuaidhean cumhachdach. Thòisich sabaid mhòr agus borb.
  Nicholas II, san fharsaingeachd, an crochadh air sreath de dhaingnich, gu tur sgìth de na Gearmailt agus Ostair aonadan. Agus an uairsin chuir e air bhog cùis-aghaidh. Agus ann an Afraga, rinn saighdearan Ruiseanach, a 'cleachdadh a' chiad tancaichean aotrom san t-saoghal, a 'chùis gu tur air na h-Ostairich agus na Gearmailtich. Agus dh"fhuadaich iad am Mòr-thìr Dorcha.
  Chaidh an dà chuid an t-Suain agus Nirribhidh a cheannsachadh gu math luath.
  Mhair an cogadh bliadhna gu leth agus chrìochnaich e le arm na Ruis, a bha na bu lìonmhoire agus aig an robh tancaichean nas làidire, a 'glacadh na Roinn Eòrpa gu lèir. An uairsin thuit Breatainn. Tha an Ruis mu dheireadh air ceannas a stèidheachadh air an leth-chruinne an ear.
  Agus thàinig Tsar Nicholas II gu bhith na cheannsaiche mòr. Bha sìth a" riaghladh gu 1929, nuair a thòisich an Ìsleachadh Mòr. Mar thoradh air an èiginn eaconamach san fharsaingeachd, ann an 1931, dìreach air 1 Cèitean, thòisich cogadh eadar an Ruis agus an cumhachd mòr mu dheireadh, na SA!
  Chaidh arm an Tsar de Nicholas II a-steach do chrìochan Ameireagaidh. Bha na feachdan neo-ionann. Cha mhòr nach robh tancaichean aig na h-Ameireaganach agus cha robh iad air an trèanadh gu dona. Agus bha an Ruis nas àirde na na Stàitean Aonaichte iomadh uair. Bha ceannardan ìmpireachd an tsarist cuideachd na b 'fheàrr. Mar sin chaidh an cogadh aon rathad bhon fhìor thoiseach. Bha an Ruis a 'buannachadh agus a' gluasad air adhart. Agus air 30 Sultain, às deidh dha New York agus Washington a ghlacadh, chuir na Stàitean Aonaichte an grèim. Mar sin, chaidh duilleag eile ann an eachdraidh a thionndadh. Ann an 1934, chuir Nicholas II ionnsaigh air Meagsago agus an uairsin suas gu Ameireaga Laideann, a 'toirt buaidh air na stàitean Laideann. Gus an do thuit am poblachd neo-eisimeileach mu dheireadh ann an Chile san Dùbhlachd 1936.
  Mar sin, chuir Nicholas II crìoch air an sgeulachd mu dheireadh. Tsarist An Ruis aonaichte a h-uile dùthaich agus sluagh air a 'phlanaid Talamh.
  Air 7 Samhain, 1937, thuit Impire na planaid Talamh Nicholas the Greatest ann am plèana. Agus chrìochnaich a rìoghachd mar an ceudna. Thàinig Alesey II gu bhith na rìgh. Oighre òg fallain - mu thri fichead 's a trì. Fon e, thòisich leudachadh fànais. Crìochan ùra agus tursan-adhair ùra. Bha am monarcachd do-chreidsinneach. Tha an cinne-daonna aonaichte agus a" faighinn thairis air àite.
  GENERALISSIMO KONDRATENKO
  Chaochail ceannard Port Artair, gu dearbh, ann an eachdraidh fìor, chaidh a leòn anns a 'cheann, ach chaidh criomag beagan mhìleameatair seachad nas fhaisge air an eanchainn. Ann an ùine ghoirid, bhàsaich an neach-brathaidh a ghèill an dùn agus chaidh a h-àite a ghabhail le gaisgeach dìon Port Arthur, Kondratenko.
  Gus dìon na daingnich a neartachadh, chuir an ceannard ùr air falbh na seòladairean agus na gunnachan-mara gu lèir air tìr, agus dhì-armaich e an sguadron, ach neartaich e Port Artair.
  Mar thoradh air an sin, chaidh an dùn a dhìon gu tur, a bharrachd air gnìomhan sgileil a 'Cheannard Kondratenko. Chaidh an dìon a chumail gu soirbheachail. Neartaich Kondratenko dìon daingneach Vysokaya ann an ùine agus cha b" urrainn dha na Seapanach a ghabhail.
  Ro dheireadh na Dùbhlachd, bha na samurai sgìth bho na h-ionnsaighean. Anns an Fhaoilleach bha tàladh air adhbhrachadh le oidhirp Kuropatkin gus a bhacadh, ach cha robh e gu math soirbheachail.
  Anns a 'Ghearran bha ionnsaigh eile ann, agus a-rithist chaidh a chuir às le call mòr dha na Seapanach.
  Rè an dìon, bha am balach Oleg Rybachenko modhail. Aig àm an t-sèist, cha robh am balach cabin seo ach deich bliadhna a dh'aois. Bha an leanabh a 'sabaid còmhla ri inbhich agus chaidh e gu miseanan taisbeanaidh.
  Sheall e gu robh e gu math gaisgeil agus sabaid. Agus chùm an dìon. A-nis tha am Màrt air ruighinn mu thràth... Tha na Seapanach air tilleadh a-rithist. Cha do thachair Didòmhnaich fuilteach anns an Ruis, oir chaidh Tsar Nicholas, leis gu robh Port Arthur ann an deagh shunnd, a-mach chun na daoine. Chaidh arm na Ruis ath-lìonadh agus dh'fhàs e na bu mhotha agus na bu mhotha. Aig deireadh a" Mhàirt, dh" fheuch na Seapanach ri dhol air adhart, ach bha cus uachdranas àireamhach aig feachdan Kuropatkin agus chuir iad às do gach ionnsaigh.
  Agus nas fheàrr fhathast, chaidh aonadan an t-Seanalair Legs a chreachadh le sèist Port Artair. Às deidh dha call mòr fhulang, thill na Seapan air ais. Ach a-rithist Kuropatkin leisg.
  Aig deireadh a" Ghiblein, lean ionnsaigh ùr, a chaidh, ge-tà, a chuir air ais cuideachd.
  Agus ghabh Oleg Rybachenko, am balach treun seo eadhon còirneal Iapanach, a 'cleachdadh ribe, gu dearbh.
  Aig toiseach a 'Chèitein, cha do thachair ach sgeirean beaga, agus air an 25mh sguadran Rozhdestvensky mu dheireadh a-steach gu Port Arthur. Thug an Admiral ainmeil leth-cheud 's a h-aon long, a' dol thairis air trì cuantan sa bhad!
  Às deidh sin fhuair an dìon daingneachadh. Agus aig toiseach an Ògmhios lean an ionnsaigh mu dheireadh air Port Artair. Tha an ionnsaigh eu-dòchasach agus fiadhaich. A-rithist chaidh a chuir air ais le call mòr dha na Seapanach. Mu dheireadh thug an Tsar air falbh Kuropatkin agus chuir e Linevich an dreuchd. Ann am meadhan an Iuchair 1905, chaidh a' chùis a dhèanamh air na Seapanach mu dheireadh. Agus thàinig dìon gaisgeil Port Artair, a mhair còrr is bliadhna, gu crìch.
  Fhuair Kondratenko Òrdugh an Naoimh Anndra mar a" chiad neach. Agus fhuair e inbhe marasgal achaidh. An uairsin rinn sguadron Rozhdestvensky, còmhla ri Port Arthur, a" chùis air na Seapanach aig muir. A bharrachd air an sin, bhàsaich an Àrd-mharaiche Togo fhèin anns a 'bhlàr.
  B" fheudar do Iapan sìth a dhèanamh leis an Ruis, tro mheadhanachadh nan Stàitean Aonaichte.
  B" fheudar dhuinn na h-Eileanan Kuril agus Taiwan a ghèilleadh. Fhuair an Ruis dìon-dìon thairis air Korea, Manchuria, agus smachd air Port Arthur. A bharrachd air an sin, phàigh Iapan airgead-dìolaidh mòr de bhillean yen òir don Ruis Tsarist.
  Neartaich a" bhuaidh suidheachadh Tsar Nicholas II. Leudaich an Ruis na sgìrean aice, agus thòisich Zheltorossiya a" cruthachadh mar thoradh air ceangal saor-thoileach roinnean Shìona. Gun Duma Stàite - dh'fhuirich an Ruis mar mhonarcachd iomlan, às aonais pàrlamaid.
  Gu dearbh, air sgàth buaidh agus seasmhachd phoilitigeach, lean fàs eaconamach nas tràithe na ann an eachdraidh fìor agus bha e na bu làidire.
  Thòisich a" Chiad Chogadh mar ann an eachdraidh fhìor. Ach bha e na bu shoirbheachail don Ruis. Dè an arm a bha na bu mhotha agus na b 'fheàrr, a' gabhail a-steach taing do ath-leasachaidhean Field Marshal Kondratenko, agus bha an eaconamaidh nas làidire, agus bha ùghdarras an tsar nas àirde.
  Mhair an cogadh beagan a bharrachd air bliadhna agus chrìochnaich e nuair a thuit an Ostair-Ungair, agus gèilleadh na h-Ìmpireachd Ottoman agus a 'Ghearmailt. Agus ghabh Bulgàiria, a 'faicinn cò ris a bha e coltach, air taobh Serbia agus an Ruis, mar a rinn, co-dhiù, an Eadailt agus Iapan.
  Field Marshal Kondratenko fhuair an ìre as àirde - generalissimo. Agus thàinig e gu bhith na neach-gleidhidh cha mhòr a h-uile òrdugh, mar Suvorov. Thàinig Brusilov gu bhith na mharasgal achaidh. Rinn Admiral Kolchak, Kornilov, agus Denikin dreuchdan. Tha an Ruis Tsarist ceangailte ris fhèin: Galicia, Bukovina, Krakow Voivodeship, sgìre Poznan, Klaipeda. Thàinig Czechoslovakia gu bhith na phàirt de dh" Ìmpireachd na Ruis cuideachd. Agus Asia Minor le Constantinople. Agus ceann a tuath Iorac.
  Bha a h-uile dad, san fharsaingeachd, math. Roinn na Seapanaich na coloinidhean Gearmailteach leis an Ruis anns a 'Chuan Sèimh.
  An uairsin chaidh Saudi Arabia a roinn eadar an Ruis, an Fhraing agus Breatainn. An uairsin, às deidh cogadh goirid, roinn an Ruis agus Breatainn Iran.
  Agus an uairsin Afganastan. Fìor, bha beagan sabaid an sin. Agus cha robh na Breatannaich gu math fortanach an toiseach.
  Tha an saoghal air seasmhachd agus beairteas fhaighinn. Gus an do bhuail an Ìsleachadh Mòr ann an 1929. Thuit an Ruis, às deidh fàs luath, ann an èiginn cuideachd.
  Ann an 1931, thug Iapan ionnsaigh air an Ruis, a 'sireadh dìoghaltas airson call a bh' ann roimhe.
  Ach an turas seo, b" e fèin-mharbhadh a bh" ann. Rinn na saighdearan tsarist a" chùis air na Seapanach. Chan eil an Àrd-mharaiche Kolchak idir sean; sheall e a shàr-mhathas, coltach ri Ushakov. Chaidh a" chùis a dhèanamh air Land of the Rising Sun gu tur aig muir agus an uairsin air a ghabhail thairis. Chaidh seo a leantainn le referendum anns an do bhòt a' mhòr-chuid de Iapanach airson a dhol dhan Ruis.
  Mar sin, neartaich Tsar Nicholas II a chumhachd anns a 'Chuan Sèimh. Lean an Ruis a gluasad gu Sìona. Air a lagachadh leis an èiginn, cha do chuir Breatainn, an Fhraing, agus na Stàitean Aonaichte bacadh air smachd a ghabhail air an Ìmpireachd Celestial.
  Ann an 1933, thàinig Hitler gu cumhachd sa Ghearmailt. Thòisich e air cumhachd an t-seann ìmpireachd a thoirt air ais. Agus gu dearbh dh'fheuch e gun a bhith a 'strì ris an Ruis.
  Bha càirdeas aig Mussolini san Eadailt ris an Ruis. Agus ghabh e gu sàmhach Etiopia, a 'leudachadh a choloinidhean. Bha còmhradh ann mu bhith cruthachadh a" Chaidreachas Trì-fillte.
  Bha an Ruis Tsarist ag iarraidh a h-uile coloinidh de lagachadh Sasainn agus an Fhraing a cheangal. Uill, tha na Gearmailtich agus na h-Eadailtich tuigseach cuideachd. Bha na planaichean aca fhèin aig na SA.
  Ann an 1937, dh" aonaich a" Ghearmailt leis an Ostair, a" dèanamh an Anschluss. Agus san t-Samhain 1937, thuit an dàrna plèana bho Nikolaev. Chaidh an rìoghachd a bhriseadh gu soirbheachail. Fhuair Nicholas II buannachdan mòra rè a dhà fhichead sa trì bliadhna de riaghladh.
  Thug iad Nikolaev Mòr air! Agus eadhon am fear as motha, dh'fhàs iad nas àirde na Peadar Mòr.
  Fo Nicholas II, chaidh an latha obrach a lùghdachadh gu deich uairean a thìde, agus dh'fhàs seachd bliadhna de fhoghlam èigneachail agus saor. Ràinig an tuarastal cuibheasach nàiseanta 75 rubles gach mìos le atmhorachd neoni agus taic òir bhon ruble. B" e an t-airgead rìoghail an rud as cruaidhe agus as tionndaidh air an t-saoghal.
  Bha an arm talmhainn as motha san t-saoghal aig an Ruis, agus chaidh i thairis air an dà chuid Breatainn agus na Stàitean Aonaichte a thaobh meud cabhlach.
  B" e tancaichean Ruiseanach an fheadhainn a b" fheàrr air an t-saoghal, mar a bha na plèanaichean. Agus b 'e heileacoptairean aig an àm sin an aon fheadhainn air a' phlanaid Talamh. An cabhlach bàta-tumaidh as lìonmhoire agus àrd-inbhe. An làmhachas as fheàrr. Teicneòlasan adhartach ann an telebhisean agus bhidio. Thòisich a 'chiad taigh-dhealbh dathte san t-saoghal cuideachd air fhilmeadh anns an Ruis Tsarist. A" toirt a-steach taing do dhealas Tsar Nicholas II airson togail dhealbhan.
  Às deidh Sìona a chuir an sàs, ghabh an Ruis a" chiad àite san t-saoghal a thaobh àireamh-sluaigh, a" dol seachad air Breatainn leis na coloinidhean aice.
  Rinn Tsar Nicholas II ath-leasachadh air Orthodoxy agus rinn e laghail polygamy. Chaidh aig an uachdaran ghlic seo air mòran rudan a dhèanamh. Agus chaochail e gun smal air, gun gheur-leanmhainn, gun a bhith air an Ruis a chall, ach duine mòr. Agus thug dìreach beagan mhìltean de ghluasad a 'chriomag buaidh cho mòr air eachdraidh na Ruis. Agus tha iad cuideachd ag ràdh nach eil co-thuiteamas ann an eachdraidh! Sin mar a tha e a" tachairt. Sheall an dà chuid Nicholas II agus iongantas Generalissimo Kondratenko seo.
  Ach às deidh bàs Tsar Nicholas, thàinig leum leum sealach às deidh sin. An toiseach, bhàsaich am monarc Alexei II mus deach a chrùnadh. An uairsin bhàsaich oighre eile, Kirill Vladimirovich Romanov, cuideachd. Agus chaidh Vladimir III suas an rìgh-chathair ann an 1938. Tha an tsar òg, ach sa chumantas chan eil e gòrach agus gu math làidir le miann agus glòir-mhiannach.
  Uill, fhuair e sìos gu gnìomhachas! An Ruis, an Eadailt, a 'Ghearmailt, an aghaidh Bhreatainn, an Fhraing agus' s dòcha san àm ri teachd na SA. An seo, gu dearbh, tha an Caidreachas Triple tòrr nas làidire.
  Anns a" Chèitean 1940, thug a" Ghearmailt ionnsaigh air an Fhraing, a" Bheilg, an Òlaind agus Breatainn. Thug an Ruis ionnsaigh air coloinidhean Frangach, Sasannach agus Duitseach. Thòisich grèim neo-riaghailteach air sgìrean.
  Cha b" urrainn dha na Breatannaich agus na Frangaich seasamh an aghaidh arm na Ruis. Agus ann am mìos gu leth, rinn na Gearmailtich a" chùis air agus thug iad orra an Fhraing, a" Bheilg agus an Òlaind a ghlacadh.
  An sin ghabh am Fuhrer thairis an Spàinn agus Portagail, agus ghlac iad an Danmhairg agus Nirribhidh. Ghabh an Ruis seilbh air an t-Suain.
  Bha an cogadh cha mhòr aon-thaobhach. Le taic bhon t-sluagh ionadail, ghlac an Ruis na h-Innseachan, Indochina, ceann a deas Afganastan, ceann a deas Ioran, an Ear Mheadhanach agus chaidh iad a-steach don Èiphit.
  Gu dearbh, cha b 'urrainn dha na saighdearan coloinidh seasamh an aghaidh arm an tsarist, agus cha robh iad ag iarraidh. Chaidh beagan dàil a chuir air ceannsachadh Afraga air sgàth gainnead rathaidean agus conaltradh sìnte. Ghluais na Gearmailtich thairis air Afraga tro Gibraltar agus Morocco, na Ruiseanaich tron Èiphit, agus an uairsin Sudan.
  Ach, bha an talamh na bu mhiosa na bhacadh na feachdan Breatannach no Frangach. Cha robh mòran dhiubh ann, agus bha droch armachd aca, agus a" mhòr-chuid bho thùsanaich ionadail. Cò aig nach robh fios ciamar no ag iarraidh sabaid.
  Ann an 1940, cha robh Hitler ag iarraidh tighinn air tìr ann am Breatainn. Chuir e air bhog ionnsaigh adhair, nach robh gu math soirbheachail an toiseach. Ach as t-earrach 1941, chaidh plèanaichean Ruiseanach a-steach don bhlàr, agus thòisich Breatainn air a chur fo chuideam bàsmhor.
  Agus san Lùnastal, thàinig saighdearan Gearmailteach-Ruiseanach air tìr às deidh sin, agus às deidh dà sheachdain de shabaid làidir, chaidh Lunnainn a ghlacadh.
  Às deidh sin thàinig an leth-chruinne an ear gu lèir, a" gabhail a-steach Astràilia agus Sealan Nuadh, gu bhith na Ruisis, na Gearmailtis agus na h-Eadailtich.
  Ach bha na SA ann fhathast.
  Cho-dhùin Tsar Vladimir ionnsaigh a thoirt air Ameireagaidh. Thug Hitler agus Mussolini taic dha anns a" cho-dhùnadh seo. Ghluais an Treas Reich saighdearan gu Innis Tìle, agus an uair sin chun Ghraonlainn agus Canada, agus ghluais an Ruis Tsarist gu Alasga. Tha na feachdan, gu dearbh, neo-ionann. Tha cabhlach tanca caran lag aig na Stàitean Aonaichte, agus sluagh mòran nas lugha na an Ruis còmhla ris a h-uile coloinidh aice. Ged a tha an eaconamaidh air a leasachadh. Ach chan urrainnear cur an aghaidh a leithid de uilebheist.
  Às deidh dhaibh an ionnsaigh a chuir air bhog ann an 1943, ghabh arm na Ruis còmhnaidh gu luath ann an Alasga ann an dà mhìos a" gheamhraidh. Agus as t-earrach, còmhla ris na Gearmailtich, ghlac iad cha mhòr a h-uile Canada.
  Dh'ainmich Braisil, Venezuela, Meagsago agus dùthchannan eile cogadh air na Stàitean Aonaichte.
  Thòisich gluasad saighdearan Ruiseanach air feadh stàitean ceann a tuath Ameireagaidh. Tha na feachdan, gu dearbh, neo-ionann. Tha an Ruis agus a 'Ghearmailt nas fheàrr an dà chuid ann an càileachd agus meud.
  Tha na caileagan Natasha, Zoya, Aurora agus Svetlana a 'sabaid air an tanca Kondratenko-3 as fheàrr san t-saoghal, carbad gluasadach le gunna fada agus teine luath. Gu math sùbailte, le sgàil-dhealbh ìosal.
  Tha cuideam an tanca Kondratenko-3 mu dhà fhichead tunna, agus tha e air a dhìon gu math. Agus tha an gunna, a dh'aindeoin an ìre bheag de 76 mm, aig a bheil luaths tòiseachaidh àrd.
  Shermans, chan urrainnear an tanca seo a dhol a-steach bho cheàrn sam bith. Mar sin...
  Bidh na caileagan, a 'sabaid casruisgte agus ann am bikinis, dìreach a' sgrios na h-Ameireaganaich agus a 'gàireachdainn gu mòr.
  Gu sònraichte Natasha... Agus le a corragan rùisgte bidh i a" bruthadh an luing gàirdeachais, ag ràdh:
  - Glòir do mo Rus'!
  Bidh Zoya a" losgadh cuideachd. Bidh e a" dèanamh seo le òrdagan rùisgte, a" putadh air putanan an luing gàirdeachais agus ag èigheach:
  - Agus ar dùthaich dhùthchasach gu lèir!
  An ath rud, bidh Aurora a 'losgadh. Buailidh i an nàmhaid, agus their i, a" giùlan a fiaclan:
  - Agus tha cumhachdan nas àirde air ar cùlaibh!
  Agus tha an nighean cuideachd a 'bualadh gu math teine! Bidh e a" bruthadh a òrdagan rùisgte mar phutanan luing gàirdeachais.
  Agus an uairsin bidh Svetlana a 'losgadh. A leithid de nighean sgiobalta agus soilleir. A" leigeil a-mach seilleanan-grèine às a bheul. Agus tha e cuideachd a" seinn:
  - Tha mi nam rionnag cruinne! Bidh mi a" ruith nas luaithe na eadhon Satan!
  Le caileagan mar seo, chan eil an diabhal fhèin eagallach. Tha iad a" bualadh air na h-Ameireaganaich, gu teann timcheall air Chicago.
  Agus gun duine a leigeil a-mach às an sin. Tha an sgrios, canaidh sinn, beag. Seo na caileagan.
  Agus mar sin tha gearastan Chicago a 'toirt buaidh air. Tha fios againne!
  Agus tha tancaichean Ruiseanach mu thràth a" tighinn faisg air New York. Bidh Tsar Vladimir a" suathadh a làmhan gu toilichte. An deach na Ruiseanaich a-riamh cho fada sin?
  Bidh na caileagan a" sabaid gu gaisgeil san adhar cuideachd. Mar eisimpleir, càraid grinn: Maria agus Mirabela.
  Bidh bòidhchead casruisgte agus còmhdaichte le bikini a" cruinneachadh bhilean. Gu litearra chan eil dad ann airson cur nan aghaidh. Tha na nigheanan an seo cho breagha agus gu math ionnsaigheach agus ceart.
  Loisg Maria peilear, loisg i sìos dusan itealan, ann an aon spreadhadh agus sheinn i:
  - Glòir do ar dùthaich dhùthchasach ! Ann an ainm na Ruis!
  Loisg Mirabela cuideachd agus reub i:
  - Ach tha ceannard ann an cumhachd mòr,
  Gairmidh e na Slavs gu cath...
  Chan urrainn dhaibh dèiligeadh ris an Ruis -
  Nuair a tha Vladimir a 'riaghladh mar rìgh!
  
  Bho chruaidh, làidir, le toil iarainn,
  Agus tha an sealladh coltach ri gearradh meatailt ...
  Chan fheum na Ruiseanaich beatha nas fheàrr -
  Is e seo dìreach na bha daoine a" bruadar mu dheidhinn!
  Tha, tha na caileagan sin nan maighstirean air sabaid agus seinn ...
  Air an t-slighe, ann am meadhan an ionnsaigh air New York, chaidh a 'chiad cosmonaut Ruiseanach dhan fhànais agus chaidh e timcheall air a' phlanaid Talamh. Agus is e seo coileanadh eile den Ruis Tsarist leis an teaghlach Romanov.
  Agus an uairsin chaidh gearastan New York a-steach, agus cha b 'fhada gus an do thuit Washington. Agus air 3 Sultain, 1943, chaidh na Stàitean Aonaichte a chuir an sàs gu tur. Mar sin chrìochnaich an Dàrna Cogadh, a thòisich air 15 Cèitean, 1940. Tha an cogadh glòrmhor agus buadhach don Ruis.
  Gu dearbh, fhuair Hitler agus Mussolini mòran bhon chogadh seo. Fhuair an dà dheachdaire seilbh ann an Afraga, cuid san Roinn Eòrpa agus na SA. Mu dheireadh chaidh an Roinn Eòrpa a roinn eadar dùthchannan. Agus às deidh an referendum, thàinig Bulgaria gu bhith na rìoghachd Bulgarian taobh a-staigh na Ruis.
  Bhiodh e coltach gu bheil an saoghal air ath-sgaoileadh a-rithist agus faodar na coloinidhean a chnàmh. Ach cha bhiodh Hitler, gu dearbh, na Hitler mura robh e ag iarraidh barrachd. Gu sònraichte, a 'chùis air an Ruis. Agus grèim fhaighinn air an fhearann aige.
  Agus gu dearbh bha na Gearmailtich a" cunntadh gu mòr air buill-airm ùra, nas cumhachdaiche. Tancaichean den t-sreath "E" agus urchraichean ballistic, gu sònraichte sàsaichean itealaich.
  Ach, bha an Ruis Tsarist gu mòr air thoiseach air an Treas Reich ann an urchraichean ballistic agus ann an 1951, air 12 Giblean, eadhon itealaich chun ghealach.
  Agus cha robh inbhe càileachdail aig na tancaichean sreath "E" thairis air an fheadhainn Ruiseanach.
  Agus cha robh ach sàsaichean itealaich na dhìomhaireachd. Taing don t-sruth laminar, thionndaidh iad a-mach gu bhith gu tur so-leònte ri seòrsa sam bith de ghàirdeanan beaga. Ach aig an aon àm cha b 'urrainn dhaibh fhèin losgadh.
  Chaochail Mussolini agus fhuair a mhac an rìgh-chathair. Chuir Hitler cuideam air agus dh'aontaich an duine òg sabaid leis an Ruis. Air 20 Giblean, 1955, thòisich an treas cogadh mòr. Air taobh Hitler bha: an Eadailt, Brasil, Argentina, Chile, Meagsago, gu h-aithghearr, Ameireagaidh Laidinn gu lèir, ach a-mhàin Cuba, a thug taic don Ruis. Agus cha robh dùthchannan eile air an t-saoghal tuilleadh! Thòisich an treas cogadh mòr air 20 Giblean, 1955. Agus bha an dùbhlan as miosa aig Tsar Vladimir na rìoghachd.
  Is e an aon rud a dh" fhaodadh a shàsachadh gur e an cogadh seo an tè mu dheireadh ann an eachdraidh chogaidhean air a" phlanaid Talamh. Leis gu bheil a h-uile dùthaich den t-saoghal a" gabhail pàirt ann!
  Uill, aon uair "s gu bheil an cogadh air tòiseachadh, feumar a phàigheadh! Cha robh ionnsaigh Hitler gu sònraichte ris nach robh dùil. An Ungair, Iugoslabhia, pàirt den Ruis le beagan fèin-riaghlaidh, an rìgh Vladimir III. Tha Albàinia air a ghlacadh leis an Eadailt. Tha a h-uile dad òrdail. Tha na Gearmailtich a" feuchainn ri gluasad air adhart à Prussia an Ear, an Ostair, an Eadailt bhon taobh a deas. Agus tha an t-sabaid a" dol air adhart ann an Afraga. Agus co-bhanntachd dhùthchannan Laideann an aghaidh nan SA. Ach chan eil iad gu math gnìomhach an sin. Is ann dìreach a-nis a tha cogadh air ainmeachadh.
  Aig an aon àm, ghluais Hitler a phrìomh fheachdan san Roinn Eòrpa.
  Agus thòisich cogadh ifrinn. An cogadh mòr mu dheireadh ann an eachdraidh a" chinne-daonna.
  Lìbhrig na Gearmailtich a" phrìomh bhuille san Ungair taobh Budapest. Oleg Rybachenko a ' sabaid an sin. Bha e fhathast na bhalach mu dheich bliadhna a dh'aois. Fìor, gu math làidir gu corporra, fèitheach, luath, agus nas cudromaiche, mar Ghàidheal, neo-bhàsmhor. Seadh, fhuair an sgrìobhadair agus bàrd Oleg Rybachenko neo-bhàsmhorachd, ach air chùmhnant gum biodh e na bhalach mu dheich bliadhna a dh'aois, agus a 'frithealadh na Ruis ann an leanabh, ach glè làidir agus luath bodhaig. Agus tha e na leanabh bho 1 Faoilleach, 1904. Nuair a chaidh mi a-steach do Phort Artair mar bhalach cabin. Uill, chan e am balach as lugha a th" ann, ach bhon fhìor thoiseach bha e làidir agus luath agus chaidh a thoirt air an t-soitheach.
  A bharrachd air an sin, nuair a bha iad teagmhach an robh e ro bheag, chrom Oleg Rybachenko bonn copair le a chorragan airson geall. Às deidh sin, gun a bhith a 'bruidhinn, chaidh a thoirt air an t-soitheach.
  Choisinn am balach mòran dhuaisean, a 'gabhail pàirt anns a h-uile cogadh. Thàinig e gu bhith na oifigear. Ach bha e fhathast coltach ri leanabh. Mar sin, ged a fhuair e duaisean airson iomadach cleas, cha d' fhuair am balach sìorraidh dad nas àirde na caiptean. Agus a-nis tha Oleg Rybachenko air a bhith san arm airson còrr air leth-cheud bliadhna. Tha thu air peinnsean oifigear a chosnadh o chionn fhada, ach ma tha do shlàinte air a chòmhdach le iarann, carson a dh" fhàgas tu an t-seirbheis?
  A bharrachd air an sin, às aonais choimpiutairean, consolaidhean geama, telebhisean, tha e dòrainneach dòigh air choireigin. Agus anns an arm, tha thu nad chaiptean, co-dhiù tha thu a" draibheadh saighdearan. Tha, tha ùine fhathast ag itealaich.
  Chaochail Generalissimo Kondratenko. Bhàsaich Grand Admiral Kolchak, a chaidh seachad air Ushakov, cuideachd. Tha mòran de na daoine a thòisich Oleg Rybachenko nach eil san t-seirbheis tuilleadh.
  Nas mionaidiche, bho shèist Port Artair, tha cha mhòr a h-uile seann shaighdear air bàsachadh. Cha robh ach Vovka air fhàgail. Bha e, cuideachd, an uair sin na bhalach cabin, agus a-nis tha e mar-thà na sheanair falt-liath. Tha an fhìrinn fhathast a 'frithealadh. Agus tha e na iongnadh gu bheil Oleg fhathast an aon bhalach, aig nach eil aon scar air a chorp. Tha seo na iongantas a tha aithnichte air feadh arm na Ruis, Tsarist. Is e an fhìrinn gu bheil e a" sabaid glè mhath.
  Tha am balach Oleg casruisgte, tha e nas tlachdmhoire agus nas sùbailte dha. Bidh e ag amas air gunna às deidh gunna agus losgadh air na tancaichean sreath E Gearmailteach. Tha na càraichean Nadsaidheach dìreach mòr. Agus tha e coltach nach cuir dad stad orra.
  Ach bidh am balach sìorraidh a" bualadh cho ceart is gu bheil e a" tolladh a" mheatailt. Bidh e a" peantadh na Krauts, a" deòir sìos tùir agus a" seinn.
  - Tsar Vladimir, Tsar Ruiseanach ...
  Uachdaran Orthodox!
  Bheir sinn buaidh air an t-saoghal gu h-aithghearr,
  'N deigh gach ni tha ceruban os ar ceann !
  Thig Hitler gu crìch
  Agus cò a dh'èist - 's math a rinn thu!
  Agus tilgidh an gille grenade casruisgte le cas a leinibh. Greybard Vovka dìreach a 'crathadh a cheann.
  Chuir an sgrìobhadair agus bàrd Oleg Rybachenko seachad còrr is leth-cheud bliadhna fhathast na leanabh san fhicheadamh linn. Agus feumaidh mi aideachadh gu bheil mi air tòrr fhaicinn. Le bhith neo-bhàsmhor, bha e air a h-uile mothachadh air eagal a chall o chionn fhada. Agus chuir an cogadh geama ro-innleachd coimpiutair na chuimhne.
  Bha e furasta agus spòrsail a chluich. Agus bha e na thoileachas sabaid cuideachd. Tha e math nuair a tha drùchd na maidne fo do chasan casruisgte, agus thu a" nighe balach sìorraidh, agus nach eil thu air do sgeadachadh a rèir nan riaghailtean ann an shorts!
  Tha cead aig Oleg Rybachenko ruith timcheall ann an geàrr-chunntasan agus casruisgte. Dh'ionnsaich am balach coiseachd gun bhrògan eadhon anns an fhuachd ann am Port Artair. Às deidh na h-uile, chan urrainn dha corp neo-bhàsmhor fuachd a ghlacadh no a bhith tinn, agus bidh thu gu luath a 'fàs cleachdte ris an fhuachd, nach eil a' dèanamh cron. Dìreach mar Peter Pan. Agus tha e cha mhòr tlachdmhor ruith casruisgte san t-sneachda. Nuair a ghluaiseas tu, cha mhòr nach eilear a" faireachdainn an fhuachd, dìreach nuair a shuidheas tu gun ghluasad, bidh do chasan casruisgte a" faireachdainn beagan stiff! Ach airson balach is e rud beag a tha seo.
  Ach tha cuideachd nigheanan bana-bhuidseach Natasha, Zoya, Aurora, Svetlana! Bidh iad cuideachd a" gabhail pàirt anns a" chogadh. Ach chan ann fad na h-ùine, ach ann an amannan. Chuidich sinn le bhith a" cumail Beinn Vysokaya nuair a bha e na bu duilghe. Bha bòidhchead casruisgte a 'sabaid an sin, agus ann am bikinis. Thilg iad diosgan biorach le an òrdagan rùisgte.
  Agus gheàrr iad le claidheamhan. Agus an uairsin loisg Oleg Rybachenko gunna-inneal - mharbh iad na seann chompanaich aige. Agus mar thoradh air an sin, chaidh ionnsaigh an samurai a-mach, agus thionndaidh Beinn Vysokaya gu bhith do-chreidsinneach!
  Agus sheall na caileagan an clas as àirde agus aerobatics Valkyrie.
  Agus a-nis tha na Gearmailtich air an dìon. Tha arm an tsarist deiseil airson cogadh. Cha do shoirbhich leis an Fuhrer iongnadh innleachdach a choileanadh.
  Agus tha na saighdearan Ruiseanach a 'sabaid gu misneachail. Tha e coltach gum mallaich Hitler e fhèin barrachd air aon uair airson a leithid de chogadh a thòiseachadh. A bharrachd air an sin, a dh 'aindeoin gu bheil dà thrian den Roinn Eòrpa agus an treas cuid de Afraga fo armachd aig an Fuhrer, ach fhathast
  chan eil e na cho-fharpaiseach ris an Ruis.
  Agus an àireamh de shaighdearan cuideachd. Agus tha na saighdearan Eadailteach lag. Tha dùthchannan Ameireagaidh Laidinn a" gabhail pàirt sa chogadh gu slaodach. Agus chan eil an arm aca, an dà chuid gu teicnigeach agus gu eagrachail, glè mhath.
  Mar sin tha an Ruis fhathast a 'cumail an nàmhaid ann an dìon domhainn.
  Tha an tanca Kondratenko-6 gu math comasach air sabaid an t-sreath seo. Agus "Nikolai"-4 tha e nas truime agus a 'sealltainn fhèin a bhith fìor làidir inneal.
  Faodaidh na Ruiseanaich sabaid leis na h-uilebheistean Gearmailteach as truime.
  Gu sònraichte air "Nikolai"-4 far a bheil sgioba Alenka, an nighean gu math brèagha agus ann am bikini.
  Gunna calibre 130mm. Mar a bhuaileas e na faisisteach. Bha e dìomhain gun tug Hitler ionnsaigh air an Ruis Tsarist. Chan e turas furasta a tha seo dha, ach buille.
  Bhrùth Anyuta am putan joystick le a òrdagan rùisgte agus sheinn i:
  - Airson an Ruis agus saorsa gu deireadh!
  Agus mar a nì am bòidhchead gàire!
  Agus an uairsin cuiridh Augustine air bhog projectile aig an nàmhaid. Roinnidh e am meatailt agus seinnidh e:
  - Bheir sinn air cridheachan a bhualadh còmhla!
  Agus brùthaidh e cuideachd na putanan gàirdeachais le òrdagan rùisgte. Is e fìor nighean sgoinneil a tha seo!
  Agus an seo tha Maria a 'bualadh. Agus sgoltadh e na faisistich. Agus sgriosar an nàmhaid.
  Aig an aon àm a 'cleachdadh òrdagan lom. Agus canaidh e cuideachd:
  - Ann an ainm ar dùthaich mhàthaireil, Naomh! Leig leis an trodaiche a bhith dìreach fionnar!
  Agus brisidh e a-mach le gàire agus seallaidh e fhiaclan!
  Agus an uairsin buailidh na h-Oiliompaics thu le projectile trom. Is i dìreach na tha a dhìth ort, nigheanan - an sùgh ùbhlan as juiciest!
  Agus a-rithist bhris na caileagan tron E-50, leag iad a-mach an tùr agus rinn iad gàire.
  Chuir Alenka projectile, a 'briseadh an E-100, a' dol troimhe. Agus a 'cleachdadh do òrdagan lom. Carson a bha an nighean a" seinn:
  - Bris an nàmhaid!
  Agus bidh Anyuta a" bualadh mun cuairt a" cleachdadh a casan rùisgte agus a" squeaks:
  - Tha na Fritz kaput!
  Agus an uairsin bidh Augustine a 'bualadh. Cuideachd gu math ceart agus a" cleachdadh òrdagan rùisgte, a" cooing:
  - Hitler deiseil!
  Agus an uairsin cuiridh Maria gu math ionnsaigheach. Bidh e a 'pronnadh na faisisteach agus a' squeak ::
  - Agus ge bith cò a dh'èist, is math a rinn thu!
  Agus nochdaidh e a theanga!
  Agus an uairsin bidh na h-Oiliompaics a 'cur a-mach projectile, a' marbhadh luchd-dùbhlain.
  Agus cuideachd a" cleachdadh cas-rùisgte agus seinn:
  - Iomlan air a reic a-mach!
  Agus a-rithist bheir an nighean a teanga agus seallaidh i e.
  Mar sin tha iad a 'gearradh ...
  Thàinig na Gearmailtich, an dèidh mìos de shabaid bho thoiseach an ionnsaigh, air adhart bho leth-cheud gu ceud cilemeatair, agus dh'fhuiling iad call mòr, eadhon mòr. Agus lorg na h-Eadailtich ann an Afraga iad fhèin gu tur ann an coire agus air an cuairteachadh. Tha na saighdearan aca air an ruaig gu beag.
  Air 21 Cèitean, dh'òrdaich Adolf Hitler gum biodh a h-uile duine comasach air armachd a ghiùlan bho aois còig-deug gu trì fichead 'sa còig a dhreachadh a-steach don arm. Bha an t-arm tsarist a 'dealbhadh stòrasan.
  Mar a thàinig e a-mach, chan eil plèanaichean diosc Gearmailteach cho eagallach ann an cleachdadh. Fìor, faodaidh plèanaichean Ruiseanach ionnsaigh a thoirt le reitheachan. Ach faodar seo a sheachnadh, le taing dha cho àrd sa tha carbadan arm an tsarist.
  Agus cha tàinig dòchas Hitler airson armachd mìorbhail so-leònte gu buil idir.
  Bha arm an tsarist fhathast ga dhìon fhèin. Loidhnichean dìon cumhachdach, air an cladhach ro làimh, dìon làidir. Leig le Hitler ruith a-mach à smùid. Ach ann an Afraga faodaidh tu cuideam a chuir air càirdeas Eadailteach nas laige.
  Mura biodh am Fuhrer air co-dhùnadh a dhol a chogadh leis an Ruis Tsarist, bhiodh e gun teagamh air a dhol sìos ann an eachdraidh mar cheannard mòr, agus eadhon mar an stiùiriche as motha sa Ghearmailt. Agus mar sin bu mhiann leis an deamhan an saoghal a riaghladh, agus dè a thàinig dheth?
  Is e nigheanan Ruiseanach an fheadhainn as fhuaire san t-saoghal às deidh a h-uile càil.
  Oleg Rybachenko, mar a tha e an-còmhnaidh, aig fìor thoiseach a 'bhlàir. Chan urrainn dha peilear no shrapnel beantainn ris. 'S e duine cruaidh a th' ann agus 's e duine math a th' ann.
  Balach ann an goirid agus casruisgte, an aghaidh nan Nadsaidhean. Agus tilgidh e grenades orra, agus ruithidh e anns an uisge luaidhe.
  Tha, tha e duilich nach eil an Kondratenko sgoinneil ann, ach tha ceannardan òga agus comasach ann. Gu sònraichte, Field Marshal Vasilevsky, a bha mar-thà a 'seasamh a-mach aig àm a' Chiad Chogaidh. Agus tha e ag àithneadh gu lùthmhor agus gu sgileil.
  Agus bidh am Fritz, a" tighinn tarsainn air dìon cruaidh, a" fàs gun dòchas ann. Ach tha iad fhathast a" feuchainn ri briseadh troimhe.
  Oleg Rybachenko, am balach shìorraidh seo a 'gàireachdainn, a' giùlan fhiaclan agus a 'seinn:
  - Mo dhùthaich! Mo dhùthaich naomh!
  Agus cuideachd mar a bhith a 'tilgeil grenade le a chasan rùisgte.
  Agus an seo chaidh Natasha, Zoya, Aurora agus Svetlana a-steach don bhlàr. Is iad nigheanan bana-bhuidseach sìorraidh, seirbheisich Dia naomh an Teaghlaich. Cha bhith iad an-còmhnaidh a" sabaid, air neo bhiodh an Ruis air an saoghal gu lèir a cheannsachadh. Ach tha e an-còmhnaidh èifeachdach agus tarraingeach.
  Is toil le caileagan a bhith a" marbhadh: is iad sin nigheanan!
  Agus mar a choisicheas iad tro na faisisteach, agus mar a bhuaileas iad iad...
  Agus le an òrdagan rùisgte bidh iad a 'tilgeil diosgan, a' marbhadh nan Krauts.
  Tha na Nadsaidhean a" fàs sgìth agus a" fulang barrachd is barrachd call. Tha an ro-innleachdaiche sgoinneil aig Vasilevsky a" moladh a" chùis a dhèanamh air na Nadsaidhean agus na h-Eadailtich ann an Afraga. Mar sin bidh buannachd aig tancaichean Ruiseanach, a tha nas sùbailte agus aig a bheil comas gluasad nas fheàrr. Agus san Roinn Eòrpa, leig leis na faisisteach faighinn air falbh leis. Gus an deidheadh iad gu tur às na goireasan aca.
  Ghabh Tsar Vladimir ris a" phlana seo. Agus chaidh feachdan ùra a ghluasad gu Afraga.
  Bha Ealasaid agus an sgioba aice a" sabaid ann an Libia, a" gearradh dheth aonadan Eadailteach. Tha e teth an sin agus tha an nighean a 'coimhead math ann am bikini. Tha an tanca Kondratenko-6 as ùire aca, anns am bi na gaisgich a 'dol seachad air suidheachadh nan Eadailtich agus Fritzes agus a' toirt buaidh orra le misneachd.
  Bidh Ealasaid a" losgadh air tanca bho ìmpireachd Mussolini Jr. agus ag ràdh:
  - Coisich còta bian agus caftan thar nan cuantan, thar nan tonn!
  Agus gu dearbh bidh e a" cleachdadh a òrdagan lom.
  An ath rud, bidh Ekaterina a 'bròg. A 'bualadh tro chàr Gearmailteach agus a' giùlan:
  - Anns an Ruis, tha Tsar Vladimir na ghaisgeach!
  Tha Elena air a cùlaibh, a" dèanamh a" chùis air gunna fèin-ghluasadach Fritz agus a" gàireachdainn:
  - Hooray airson Hitler airson do dhùthaich mhàthaireil!
  Agus mu dheireadh, leigidh na h-Oiliompaics a-mach am pròiseact. Pronnaidh e na Krauts, pronnaidh e iad agus sgiùrsaidh e:
  - Bidh an toradh sàr-mhath!
  Agus bidh e cuideachd a" cleachdadh òrdagan casa na cloinne.
  Ann an Afraga, aig deireadh a 'Chèitein agus toiseach an Ògmhios, bha saighdearan Ruiseanach air soirbheachadh gu mòr. Sgaoil an t-sabaid gu crìochan Libia agus Ethiopia. Air 12 Ògmhios, thuit Tripoli. Agus air 15 Ògmhios, chaidh prìomh-bhaile Ethiopia a ghluasad. Mar sin thòisich na saighdearan Mussolini Jr. Gu mì-fhortanach, cha robh e comasach dha taic a thoirt dha athair.
  Agus a ghlòir mar cheannairc cuideachd. Ach bha Mussolini, an dèidh dha pàirt de na coloinidhean Sasannach is Frangach a ghlacadh, ga mheas fhèin mar Caesar. Ach tha e coltach gu bheil e do-dhèanta a dhol thairis air Caesar.
  Bha Oleg Rybachenko a 'sabaid fhad' sa bha e os cionn a 'bhataraidh. Agus cho treun gun do chaill na Gearmailtich dusanan de tancaichean bhon teine aige a h-uile latha. Fhuair a bhalach eadhon crois òir eile. Agus thug iad eadhon mu dheireadh an inbhe àrd airidh air.
  Roimhe sin, cha deach a shònrachadh oir tha e coltach ri leanabh. Ach sheall am balach gaisgeachd air leth. Agus an comas sabaid.
  Air 22 Ògmhios, 1955, ghlac saighdearan Ruiseanach ann an Afraga Somalia Eadailteach mu dheireadh. Agus air 25 Ògmhios, 1955, chaidh na tha air fhàgail de shaighdearan Eadailteach ann an Etiòpia a ghlacadh.
  Bhuannaich Arm an Tsar le misneachd. Sgrìobh Mainstein, a bha air a mheas mar an ceannard as fheàrr air an Treas Reich, anns an leabhar-latha aige:
  - Dhùisg sinn am mathan ifrinn ! A-nis tha sinn air ar reubadh às a chèile!
  Ro dheireadh an Ògmhios, bha na Gearmailtich air call cho mòr fhulang is gun deach aca air an eucoir a chuir dheth san Roinn Eòrpa.
  Dh'òrdaich Tsar Vladimir barrachd cuideam ann an Afraga. An toiseach am Mòr-thìr Dorcha, an uairsin a h-uile càil eile - thuirt am monarc air leth! Air 1 Iuchar, 1955, dh'fheuch na Gearmailtich ri gluasad air adhart gu Lochlann. Agus ruith iad gu Stockholm, ach ruith iad gu dìon ro‑dhlùth. Agus dh'fhuiling iad milleadh mòr.
  Aig toiseach an Iuchair 1955, chaidh saighdearan Ruiseanach a-steach don Ghearmailt Algeria.
  Bha Libia mu thràth fo smachd na Ruis Tsarist. Bha oilbheum an Niger agus lùban a" dol air adhart.
  Sgioba tanca Ealasaid a' sabaid ris na Nadsaidhean. Tha e glè theth agus thug na nigheanan eadhon am bras dheth agus chan eil iad a-nis a" caitheamh ach panties anns an tanca Kondratenko-6. Bidh iad a 'losgadh gu ceart air na faisisteach.
  Agus tha iad ag iarraidh cleasan mòra.
  Tsarist Tha an Ruis fhathast na dùthaich fèin-riaghlaidh. Agus chan eil pàrlamaid aice fhathast. Agus nach do thachair an ar-a-mach, agus cha deach an Duma a stèidheachadh. Chan eil na rìghrean fhèin airson an cumhachd a chuingealachadh. Ach tha am Fuhrer agus an Diùc nan deachdairean. Is e sin, tha cogadh eadar dà shiostam le rèimean ùghdarrasach.
  Ach airson an Ruis Tsarist tha seo nas nàdarra. Agus tha blàr seasmhach agus leantainneach a" leantainn.
  Bidh Elizaveta a" brùthadh air a" phutan luing gàirdeachais le a òrdagan rùisgte agus a" losgadh projectile. A' guidhe air fèin :
  - Briseamaid na Nadsaidhean gu pìosan!
  Bhrùth Ekaterina, cuideachd, am putan gàirdeachais le a òrdagan rùisgte agus leig i a-mach am marbhadh, a "glanadh:
  - Bheir sinn sìos Hitler!
  Agus bidh Elena cuideachd a 'bualadh, a' leagail nam faisisteach agus a 'sguabadh às:
  - Bidh sinn gad reubadh às a chèile!
  Agus cuideachd mar a bhios e a" giùlan fhiaclan! Agus bidh e a" bruthadh putanan an luing-ghàirdeachais le a chasan rùisgte.
  Agus an uairsin tionndaidhidh na h-Oiliompaics thu bun os cionn, agus cho gòrach sa bhios e. Sgriosaidh e gach neach is gort :
  - Ifrinn trannsa agus sgioba!
  Na dìochuimhnich putadh air na putanan joystick le do òrdagan lom. Agus a 'chùis air an nàmhaid.
  Tha na gaisgich gu dearbh glè ghaisgeil agus boillsgeach nan caractar.
  Aig an aon àm, chuir Oleg Rybachenko air ais ionnsaigh eile leis na Fritzes agus sheinn e:
  - Airson an Motherland agus Tsar Vladimir - Hurray!
  Seadh, ann am fìor eachdraidh bha a leithid de fèin-ghairm Impire na Ruis Vladimir III, ceannard Taigh Romanov. Agus thòisich e air riaghladh foirmeil ann an 1938. Agus an uairsin thionndaidh Vladimir gu bhith na fhìor rìgh agus na fhear math aig an àm sin! Tha Vladimir Kirillovich Romanov na tsar aig a bheil a h-uile cothrom a bhith na ìmpire air an Talamh gu lèir!
  Às deidh a 'bhuaidh, no an àite a bhith a' toirt air ais an ionnsaigh, thòisich Oleg Rybachenko a 'cluich chairtean leis na fo-oifigearan aige. Balach ann an goirid ghoirid, gruagach, math fèitheach, agus air a reubadh, a' cluich leis a' ghaisgich ghlas. Gu iongantach, tha Oleg nas sine na iad uile. Ach tha am balach seo ga ghearradh fhèin.
  A" cuimhneachadh air Port Artair, an dìon gaisgeil às an tàinig glòir na Ruis. Glòir mhòr airson seo ...
  Thuirt am balach neo-bhàsmhor:
  - Seo mar a nì sinn fuasgladh air na duilgheadasan againn uile! A dh'aithghearr bidh àm ann nuair nach marbhadh daoine a chèile gu bràth!
  Dh"aontaich na saighdearan agus na h-oifigearan:
  - Gu dearbh, a Mhaighstir Mhàidsear! Cha mharbh iad!
  Choimhead Oleg air an rioban leis na mòran bhuinn aige. Tha, tha uimhir de dh" òrduighean ann mu thràth, is e glè bheag de sheanalairean a tha aca. Agus bhiodh e math tiotal fhaighinn cuideachd. Prionnsa, cunnt, diùc!
  Diùc Rybachenko - tha e math!
  Agus leum an gille na b" àirde agus shnìomh e anns a" chlàr-tionndaidh.
  Dh" fheuch na Gearmailtich ri ionnsaigh a thoirt, ach chaidh an ruaig a-rithist agus dh" fhuiling iad milleadh mòr nach gabh ath-phàigheadh.
  Anns an Iuchar, choilean arm na Ruis soirbheachas ùr, mòr ann an Afraga. Fhad 's a bha cudthrom oilbheum an airm tsarist ann. Tha mòran de na buill-airm Ruiseanach as fheàrr aig Algeria. Agus ro dheireadh na mìos tha na Gearmailtich air an cuairteachadh agus air an sgrios anns a 'choire.
  Anns an Lùnastal, chaidh saighdearan Ruiseanach a-steach do Morocco. Bha na caileagan a 'sabaid gu cruaidh air an tanca Kondratenko-6, a' briseadh a-steach don thiugh.
  Bho àm gu àm bha aithrisean ann mu Ghearmailtich a" gèilleadh agus bailtean-mòra gan gabhail.
  Thachair sabaid ann an Nigeria agus ann an diofar àiteachan. Ghabh na Ruiseanaich an dà chuid ann an àireamhan, barrachd theicneòlaichean gluasadach, agus taic an t-sluaigh ionadail, a bha na faisisteach gràin-cinnidh air tionndadh nan aghaidh fhèin.
  Gu dearbh thionndaidh Afraga gu bhith na cheangal lag ann an ro-innleachd Hitler agus Mussolini Jr.
  Bha làmh an uachdair aig an Ruis an sin... Agus san t-Sultain, a" tarraing feachdan gu slaodach, ghluais iad a Nirribhidh. Dh"fhuiling na Nadsaidhean call mòr. Agus bha Alenka agus a sgioba a 'marcachd air an tanca. Tha an tanca as ùire "Nikolai"-5 trom agus sheall e gu robh e nas adhartaiche na an t-sreath E.
  Chaidh eadhon tanca cho cumhachdach ris an E-200 a chuir a-steach le gunna inneal an tsarist.
  Alenka, a 'putadh na putanan joystick le a òrdagan rùisgte, suathadh a làmhan gu toilichte:
  - Is mise an rud as urrainn an Wehrmacht a bhriseadh!
  Bhrùth Anyuta am putan le a òrdagan rùisgte, bhuail i an càr Gearmailteach agus dhearbh i:
  - Sguabaidh sinn an Wehrmacht gu duslach! Airson cumhachd an tsarism!
  Loisg Augustine fionnar agus squealed:
  - Agus bithidh sinn beò fo chomunn !
  Dh" aontaich Maria le seo:
  - Seadh, fo chomunn tsarist !
  Agus le a òrdagan rùisgte, bhrùth i na putanan joystick. Agus aig an aon àm buailidh agus pronnaidh e an nàmhaid.
  Agus an uairsin tha Marusya a 'sguabadh às:
  - Aig làn ìre!
  Agus bidh e cuideachd a" putadh air a" phutan luing gàirdeachais le òrdagan rùisgte.
  Tha saighdearan Ruiseanach air Oslo a chuairteachadh mu thràth. Tha blàran ann airson gach preas agus taigh.
  Anns a 'mheadhan, tha arm an tsarist a-rithist a' cur an aghaidh ionnsaigh na Gearmailt. Oleg Rybachenko, mar a tha e an-còmhnaidh, air an loidhne aghaidh agus a 'sabaid le misneachd. Bidh làmhachas Ruiseanach ag obair mar obair-cloc.
  Tha a h-uile dad ceart agus fìor ...
  Anns an Dàmhair, gheàrr saighdearan Ruiseanach Afraga mu dheireadh bho sholarachadh le fearann, a 'saoradh Morocco. Lorg na Nadsaidhean iad fhèin ann an seòrsa coire.
  Fiù 's air a' mhòr-thìr dorcha. Bha Hitler air chrith le feirg, ach cha b' urrainn dha dad ithe airson lòn.
  Seadh, thàinig e gu Rus'... Bha an geamhradh a' dlùthachadh. Oleg Rybachenko, a dh'aindeoin 's gu bheil an t-sneachda, tha e fhathast a' ruith casruisgte agus goirid goirid. Uill, a bhalaich - ge bith dè a bheir thu! Agus fear gu tur gun eagal.
  Agus tilgidh e grenades le a òrdagan rùisgte.
  Agus a" seinn:
  - Ruith sinn gu sgiamhach,
  Luchdaich a-nuas tancaichean armor tro maragan. .
  Agus tha gunna-inneal air a" mhullach -
  Gunner Cheburashka,
  Gunner inneal crocodile!
  Tha Shakoklyak air an ionnsaigh!
  Thilg am balach crìochnachaidh grenade le a òrdagan rùisgte, a" reubadh nan Nadsaidhean às a chèile agus a" seinn:
  - Agus tha mi a 'cluich le dynamite,
  Ann an sealladh soilleir dha daoine a tha a" dol seachad!
  Mar a sheachain na Krauts na h-ialtagan!
  Tha a h-uile duine nan laighe, agus tha mi a 'dol!
  Agus tha am balach dha-rìribh cho èibhinn! Ach tha e mu thràth air a bhith san arm airson còrr is leth-cheud bliadhna. Agus dìreach diabhal beag! Fiù ma tha e fionn!
  Oleg Rybachenko a-rithist a 'tilgeil grenade le cas rùisgte agus ròin:
  - Glòir don Tsar agus Nicholas agus Vladimir an Treas!
  Agus shaoil mi nach bu chòir dhaibh Vladimir Kirillovich Romanov a chur an aghaidh Vladimir Putin! Tha na tsars mòra Romanov nan teaghlach iongantach! An fheadhainn a rinn an Ruis mar an ìmpireachd as motha!
  Agus chan eil e cho millte le fortan ri Putin!
  Ach tha saighdearan Ruiseanach a" cur às do ionnsaigh eile.
  Tha an t-Samhain a" tighinn. Tha na Nadsaidhean a" ruith a-mach à smùid. Ach tha iad a" tilgeil stòrasan ùra dhan bhlàr. Tha iad mu thràth gan crìochnachadh ann an Afraga. Tha e doirbh dha na faisistich.
  Mar sin tha iad a" togail am feirge air na prìosanaich. Thàinig iad tarsainn air Nicoletta àlainn. Thug iad sìos i gu a h-ìosal agus stiùir iad i tro shneachda ùr na Samhna.
  Bidh nighean le a làmhan ceangailte, cha mhòr rùisgte, a 'coiseachd tro na sneachda, a' fàgail lorgan-coise casruisgte, gràsmhor. Tha i cho breagha. Agus bidh na Gearmailtich ga leantainn agus ga cuip. Agus bhuail iad iad fhèin le maise, bhuail iad iad. Tha fuil a' sruthadh o a dhruim stiallach.
  Bha Nicoletta dìreach a" glanadh a fiaclan nas teinne. Agus tha e a 'cumail a cheann suas gu pròiseil. Agus tha a falt copair-dearg a 'sruthadh mar bhratach proletarian.
  Agus thionndaidh a casan rùisgte mar an ceudna scarlaid, ach cha tog an nighean eadhon mala.
  Sin a" mhisneachd iongantach a th" aice.
  Ged a tha na Nadsaidhean air a ghlacadh mar-thà agus air a cheangal nan ciste lom le lòchran. Ach eadhon an uairsin cha do ghluais an nighean ach, ach cha do rinn i sgreuchail.
  Tha creideamh cho mòr aice ...
  Tha an nighean air a tarraing suas air a' chrann agus tha a h-altan air a thoinneamh. An uairsin bidh iad a 'lasadh teine fo an casan rùisgte. Tha e ag imlich casan rùisgte na bòidhchead. Agus le slabhraidhean teth bidh iad a 'crathadh corp lomnochd na bòidhchead.
  Sheinn Nicoletta mar fhreagairt;
  Is mise Chernobog, nighean an droch Dhé,
  Bidh mi a" cruthachadh caos, bidh mi a" cur sgrios ...
  Chan fhaighear buaidh air mo mhòrachd,
  Chan eil ach dìoghaltas fiadhaich a 'losgadh nam anam!
  
  Mar leanabh, bha nighean ag iarraidh rudan math,
  Sgrìobh i dàin agus thug i biadh dha cait ...
  Dh'èirich tràth sa mhadainn
  Bha sgiathan nan ceruban ag itealaich os a cionn!
  
  Ach dh' ionnsaich mi ciod e an t-olc,
  Dè anns an t-saoghal seo a tha gad fhàgail mì-thoilichte ...
  Dè tha thu a" ciallachadh, abair math?
  Thuit mi ann an gaol le sgrios gu dìoghrasach!
  
  'S dh' amhairc i air a h-àrmunn,
  Abair nighean spìosrach Dhè a thàinig i gu bhith...
  Bheir sinn buaidh air meud na cruinne,
  Leig leinn neart a nochdadh, gu math cumhachdach!
  
  Athair mòr a' Chernobog seo,
  Bheir e caos, cogaidhean a-steach don chruinne-cè ...
  Bidh thu ag ùrnaigh ri Svarog airson cuideachadh,
  Gu dearbh, gheibh thu duais!
  
  Mar sin thubhairt mi, Gum beannaicheadh Dia,
  Leig leis an fhearg èirigh nad chridhe ...
  Togamaid sonas, tha mi creidsinn, air fuil,
  Leig leis a 'bhroinn a bhith air a lìonadh gu bruthach!
  
  Is toigh leam seòltachd, seòltachd, agus mealladh,
  Ciamar a mhealladh Stalin an tyrant. .
  Cha bhi e comasach a thaisbeanadh,
  Agus cia mheud ceò a tha air an t-saoghal!
  
  Mar sin mhol i gluasad làidir a dhèanamh,
  Dèan sgrios air na droch dhaoine le aon bhuille ...
  Ach thuit mi ann an gaol le Dia ro-dhubh,
  Anns a h-uile cùis, iad sin agus iadsan taobh thall na h-uaighe!
  
  Ciamar a dh" fhàs mi cleachdte ris an olc?
  Agus na mo chridhe bha fearg, brònach ...
  Dh' fhalbh an cradh airson sòlais, maitheas,
  Cho luath sa chaidh fearg a-steach bhon bhonn!
  
  Ach dè mu dheidhinn Stalin - tha e cuideachd olc,
  Chan eil bruidhinn mu Hitler an seo ...
  Bha Genghis Khan na mheirleach cho fionnar,
  Agus cia lion anam a fhuair e air chrith !
  
  Mar sin tha mi ag ràdh carson a chumas tu rudan math,
  Mura h-eil beagan fèin-ùidh ann ...
  Nuair a tha thu nad choillear, tha d" inntinn na chisel,
  Agus nuair a bha mi gòrach, chaidh mo smuaintean à sealladh!
  
  Is e seo a tha mi ag innse dhomh fhìn agus do dhaoine eile,
  Dèan seirbheis don chumhachd mar inc dubh ...
  An uairsin bheir sinn buaidh air farsaingeachd na cruinne,
  Bidh tonnan a" sgapadh air feadh na cruinne!
  
  Nì sinn olc cho làidir
  Bheir e neo-bhàsmhorachd,
  Tha iadsan a tha lag nan spiorad air an sèideadh air falbh mu thràth,
  Agus tha sinne, na daoine as làidire, a 'creidsinn ann an seo!
  
  Ann an ùine ghoirid, fàsaidh sinn nas làidire na a h-uile duine anns a h-uile àite,
  Togamaid claidheamh na fala os cionn na cruinne-cè ...
  'S bidh ar feirg rithe cuideachd,
  Gheibh sinn gairm làn dàn!
  
  Ann goirid, tha mi dìleas do Chernobog,
  Bidh mi a" toirt seirbheis don fheachd dhorcha seo le m" uile chridhe ...
  Tha m' anam mar sgiathan iolair,
  Tha iadsan a tha leis an Dia Dubh do-chreidsinneach!
  Lean an cogadh eadar an Ruis agus co-bhanntachd Hitler. Ron Dùbhlachd, bha saighdearan Ruiseanach air crìoch a chuir air na h-Eadailtich mu dheireadh, a 'toirt orra a dhol an sàs ann an Afraga, agus cha mhòr nach do chrìochnaich iad na Gearmailtich an sin. Chaidh Nirribhidh fhuadach bho na Krauts cuideachd.
  A-nis chaidh arm an tsarist air an ionnsaigh air 25 Dùbhlachd. Thòisich sabaid làidir. Anns a 'gheamhradh, bha e soilleir gu robh tancaichean Ruiseanach nas làidire. Agus chaidh e a-steach tro dhìon an nàmhaid.
  Oleg Rybachenko, bha am balach sìorraidh seo a 'ruith casruisgte agus ann an geàrr-chunntasan tron t-sneachda, a' seinn:
  - Is e seo am blàr mu dheireadh agus cinnteach againn! Gheibh sinn bàs airson an Fatherland - tha na saighdearan air mo chùlaibh!
  Tha tancaichean Ruiseanach gu math luath le einnseanan roth-uidheam gas. Agus chan urrainn dha na faisisteach stad a chuir orra cho furasta.
  An seo tha "Nikolai"-5 a" ruith air adhart. Tha còignear nigheanan air a bhios a" seinn gu sunndach:
  - Cha chuir duine stad oirnn, chan urrainnear a" chùis a dhèanamh air saoghal na Ruis!
  Agus brisidh e a-mach à gunna! Tha seo dha-rìribh a" tionndadh a-mach sgoinneil! Tha na caileagan, a dh'aindeoin an fhuachd, ann am bikinis agus casruisgte. Agus bidh iad gan losgadh fhèin agus chan eil iad a" smaoineachadh mu stad.
  Tha dìreach cumhachd fiadhaich, fiadhaich aca.
  Is toil le Alyonushka chan ann a-mhàin a bhith a" losgadh, ged a bhrùth i am putan gàirdeachais le a òrdagan rùisgte agus bhuail i Gearmailteach, ach cuideachd airson sgeulachdan a sgrìobhadh.
  Mar eisimpleir, sgrìobh i mar a chaidh nighean fada air falbh gus piseag a shàbhaladh. Fad tri laithean thar fhichead choisich mi casruisgte air an rathad chreagach, a' toirt air mo chasan maoth sileadh.
  Agus fhathast bha i comasach air am beathach a lorg. Airson seo, choilean an sìthiche a miann agus phòs an nighean am prionnsa.
  Ach, smaoinich Alyonushka, carson a tha feum aice air fear ann an arm na Ruis? Tha e nas fheàrr grunn leannan a bhith agad. Agus barrachd airgid agus toileachas. Às deidh na h-uile, tha fir cho eadar-dhealaichte. Agus còmhla riutha, gu dearbh, bidh thu a 'faighinn tlachd ann an diofar dhòighean. Dè mu dheidhinn an duine? Bidh thu gu sgiobalta a "fàs sgìth agus sgìth leis!
  Ach tha an duine òg a tha dìreach a 'tòiseachadh a' faighinn a-mach saoghal nan inbheach tòrr nas inntinniche.
  Agus bidh Alenka a 'losgadh a-rithist, a' bualadh air an E-100 Gearmailteach.
  Agus tha i a 'gluasad a casan glè bhrèagha, mar an fheadhainn aig seann bhan-dia Ghreugach.
  Agus an uairsin bidh Anyuta a" losgadh. Cuideachd le òrdagan lom. Agus brisidh e canan Gearmailteach.
  Às deidh sin tha an nighean ag ràdh:
  - Tha mòran dhaoine sgairteil anns an Ruis, ach is e Tsar Vladimir am fear as fheàrr de tsars!
  Thug Augustine fa-near:
  - Agus cha robh Nicholas II dona! O, cha robh fios againn ciamar a tha sinn a 'cur luach air rìghrean!
  Sheinn Maria, a" losgadh air na Nadsaidhean le a òrdagan rùisgte agus a" gàireachdainn:
  - Feumaidh tu cumail ris na Ruiseanaich, le cridhe fìor-ghlan agus fear nas glic! Agus gu glòir Nicholas, is e rìgh mòr nan rìghrean!
  Agus sheinn Marusya rudeigin... Agus chluich i cuideachd le a casan rùisgte...
  Tha saighdearan Ruiseanach a" tighinn air adhart. Tha Oleg Rybachenko cuideachd a 'sabaid. Tha e fhathast na bhalach deich bliadhna a dh'aois. Is e seo a" phrìs airson neo-bhàsmhorachd. Tha, ach dè cho math agus cho toilichte sa tha e! Tha uimhir de lùth aige agus sruthadh cumhachd làidir.
  Bidh am balach a" tilgeil grenade le a chas rùisgte agus a" squeaks:
  - 'S e tìgear a th' annam, chan e cat, a-nis tha a' fuireach annam, chan e Leopold, ach Leopard!
  Tha am balach mòr, mar a bha e an-còmhnaidh, na theine. Chan urrainn dha na Nadsaidhean stad a chuir air.
  Air 1 Faoilleach, bha saighdearan Ruiseanach mar-thà air an raon de shaighdearan Gearmailteach agus Eadailteach a ghlanadh gu tur agus chaidh iad a-steach do sheilbh an Treas Reich.
  Aig an aon àm, chaidh aonadan Ruiseanach a-steach do Mheicsiceo. Tha a" bhliadhna ùr 1956 air tighinn.
  Dha na Ruiseanaich thòisich e le buadhan ùra. Air 7 Faoilleach, chaidh na tha air fhàgail de shaighdearan Gearmailteach ann an Afraga a ghlacadh. Agus thàinig a 'Mhóir-roinn Dhubh gu lèir gu bhith na Ruis.
  A-nis thuig am Fuhrer aig an robh seilbh gu robh e air a sgrìobadh gu tur. Agus mhol e còmhraidhean don Ruis.
  Dh" fhreagair Tsar Vladimir:
  - Cha bhith sinn a" bruidhinn ach mu ghèilleadh gun chumhachan an Treas Reich agus an Eadailt!
  Dè na faclan glic! Agus tha an cogadh a 'leantainn. Tha Oleg Rybachenko, gu dearbh, aig fìor thoiseach na h-ionnsaigh. Chaidh saighdearan Ruiseanach a-steach do Phrussia an Ear. Tha na loidhnichean dìon an seo làidir. Feumaidh tu sabaid gus briseadh troimhe, agus cha tèid thu air adhart gu sgiobalta.
  B 'e aon de na dòighean adhartais an gunna fèin-ghluasadach le lannsair boma Alexander-4. Inneal fìor chumhachdach agus marbhtach.
  Agus bidh caileagan brèagha a 'comharrachadh an seo cuideachd. Bidh iad a" cur air bhog projectiles a" cleachdadh an òrdagan rùisgte le bhith a" putadh air na putanan gàirdeachas. Agus sgriosaidh iad buncairean nàmhaid agus bogsaichean pill.
  Bidh caileagan a" ruith gu dàna san t-sneachd - is ann airson sin a tha boireannaich Ruiseanach. Agus tilgidh iad na h-Innseanaich agus na Sìonaich gu cath. Tha iad sin gu litireil mu thràth a" lìonadh nan slighean gu na trainnsichean leis na cuirp aca. Ach tha iad fhathast comasach air a ghabhail.
  Tha arm na Ruis a" putadh a-steach.
  Ach, tha an ro-innleachd Vasilevsky a 'gluasad a' phrìomh bhuille dhan Eadailt - a tha mòran nas laige. Agus mar sin bidh saighdearan Ruiseanach a" faighinn aon bhuaidh às deidh a chèile.
  Thionndaidh am Faoilleach gu bhith air leth soirbheachail. Chuir saighdearan Ruiseanach às do na h-Eadailtich agus chuir iad dìollaid air na h-Alps. Agus sa Ghearran ghabh iad còmhnaidh ann am Venice. Agus chaidh iad a-steach do Lorbandinia. Ghabh iad cuideachd Poznan. Bha na Gearmailtich a" teicheadh. Air 2 Màrt, thuit Klaipeda. Chaidh saighdearan Ruiseanach air adhart gu slaodach tro Phrussia an Ear, bha an dìon ro dhlùth. Dh'fheumadh sinn gu litireil an t-slighe a losgadh le sligean.
  Ach anns an Eadailt, thuit an aghaidh pasta. Agus chaidh saighdearan Ruiseanach dhan Ròimh. Air 30 Màrt, 1956, thòisich an ionnsaigh air prìomh-bhaile na h-Eadailt. Seo mar a phàigh na daoine airson rùintean an teaghlaich Mussolini.
  Tha prìomh-bhaile na h-Eadailt, an Ròimh, fo ionnsaigh. Tha an sabaid fiadhaich. Ged a tha na h-Eadailtich a 'sìor fhàs a' toirt seachad. An seo tha na caileagan a 'sabaid gu math brèagha, an dà chuid ann am bikinis agus casruisgte. Bidh na gaisgich a 'tilgeil grenades le an casan agus a' leagail saighdearan Mussolini.
  Tha na caileagan an seo brèagha, agus gu dearbh gu math sexy. Agus le fèithean na titans. Agus tha an dòigh anns a bheil iad a 'tilgeil grenades le casan rùisgte dìreach iongantach.
  Bidh Natasha a" dol air adhart agus a" losgadh, fhad "s a tha i ag èigheach:
  - Airson an Fatherland àlainn na mo chridhe, tha mo theine mòr a 'losgadh!
  Zoya, a 'losgadh, a' seinn còmhla:
  - Fosglaidh sinn an doras gu coileanaidhean! Tha ar creideamh agus an rìgh monolith!
  Agus an uairsin cuiridh Aurora, le a òrdagan rùisgte, a" ghalla ruadh air falbh na diosgan. Agus bidh na h-Eadailtich a tha air an gearradh suas a 'tuiteam.
  Agus an uairsin bidh Svetlana a 'seinn gu làidir, a' crathadh a fiaclan:
  - Marbhaidh sinn a h-uile duine! Crathaidh sinn a h-uile duine!
  Bidh iad a" tilgeil diosgan len casan rùisgte agus a" bleith nam faisisteach. Seo mar a thàinig Mussolini gu crìch ann an làmhan nan nigheanan. Bha ionnsaigh a' Ghiblein ann an 1956 fiadhaich, agus gu math figurach.
  Agus an seo tha na tancaichean a" draibheadh, colbhan teine ifrinn a" spreadhadh às na stocan aca.
  Tha na caileagan a 'gluasad air adhart agus a' tilgeil grenades le casan rùisgte. Agus mar a spìonas iad rudeigin fuilteach.
  Agus nì iad gàire...
  Sheinn Natasha gu dùrachdach:
  - Tsar Vladimir, buail Hitler nad aghaidh!
  Agus buailidh e le a shùilean saphir. A leithid de nighean iongantach.
  Bidh na caileagan a 'ruith le fearg fiadhaich. Bhuail iad le gunnaichean inneal. Bidh iad a 'gearradh sìos an nàmhaid agus a' sgapadh na faisisteach. Agus an uairsin tha na h-Oiliompaics a" ruith. Agus ann an làmhan nan cumhachdach, tha an gaisgeach boireann a 'cumail inneal-lasair. Agus bheir e agus buailidh e thu, ach an uairsin buailidh e thu.
  Bho na fascists tha sgoltagan ag itealaich anns a h-uile taobh. Agus faodaidh na gaisgich gàire a dhèanamh cho mòr 's as toil leotha.
  An uairsin seinnidh e:
  "Thèid Mussolini a bhualadh!" Tha ar càirdeas monolithic!
  Agus a-rithist, mar wink le sùilean sapphire! Agus buailidh e na faisistich.
  Dè bha thu ag iarraidh? Chaidh an Ròimh a ghabhail aig aon àm leis na Slavs fo stiùireadh Attila. Agus a-nis tha na Ruiseanaich ga ghabhail.
  Sheinn Olympias, a" frioladh an luchd-dùbhlain aice beò le tilgeil sailean:
  - Grian soilleir an dòchais,
  A-rithist tha e ag èirigh air feadh na dùthcha ...
  Bidh Rus a" buannachadh mar a bha e roimhe -
  Thathas a" bualadh air na gaisgich Wehrmacht!
  
  iolaire Ruiseanach thairis air a 'phlanaid,
  A 'sgaoileadh a sgiathan, bheir e dheth ...
  Thèid an nàmhaid a ghairm gu cunntas -
  Thèid a" chùis a dhèanamh air - briste!
  Às deidh tuiteam na Ròimhe, thòisich saighdearan Eadailteach air gèilleadh gu mòr. Bha ìmpireachd Mussolini, an com-pàirtiche armailteach òg seo den Treas Reich, a 'losgadh a-mach.
  Thug saighdearan Ruiseanach Naples cha mhòr às aonais strì agus thàinig iad air tìr ann an Sicily. An sin cuideachd, cha mhòr nach do choinnich iad ri strì sam bith. Agus bha Hitler hysterical.
  Ro dheireadh a 'Chèitein, bha an Eadailt deiseil. Chaidh na ceudan mhìltean de phrìosanaich a ghlacadh.
  Chuir caileagan Ruiseanach iad air an glùinean agus thug iad orra pògadh an casan rùisgte. Bhuail iad am bilean gu h-umhail. Rinn cuid, gu h-àraidh fir òga, e le dealas.
  Ghlan na caileagan gu toilichte.
  Thug am balach shìorraidh Oleg Rybachenko air na prìosanaich aige a chasan rùisgte, leanabhach a phògadh.
  Rinn iad seo gu math deònach. Bha na balaich glè bhòidheach, fèitheach agus fionn. Fìor, tha e fhathast ro bheag, agus cha robh e airson rudeigin nas cunnartaiche a dhèanamh leis na boireannaich. Ach nuair a tha teanga air na sàilean garbh - tha e math!
  Ghlac Oleg Rybachenko an coitcheann agus fhuair e òrdugh eile. Rud a bha mi gu math moiteil às.
  Chaidh Mussolini Jr. a bhrath leis an luchd-inntinn aige fhèin, agus fhuair an Ruis Tsarist buaidh eile. Ach cha robh Benedito Mussolini Sr. beò gus a nàire fhaicinn agus mar a thuit faisisteachd san Eadailt. Ach, bha an aon dànachd a" feitheamh ris na Nadsaidhean sa Ghearmailt. Chaidh saighdearan Ruiseanach air an ionnsaigh tràth san Ògmhios 1956. B 'e an Ostair prìomh stiùir an ionnsaigh.
  Ghluais Elizaveta agus a sgioba air Nikolai-5 an aghaidh nan Gearmailteach. Bha saighdearan Ruiseanach a 'feuchainn ri Vienna a chuairteachadh.
  Bha am Fuhrer, gu dearbh, ann an suidheachadh duilich. Chaill na bha aig na Gearmailtich ann an Afraga, Lochlann, agus a' mhòr-chuid de na SA. Agus a-nis tha na blàran a 'gabhail àite a-mhàin air fearann an Treas Reich. A tha, gu dearbh, nas mì-thlachdmhor dha na Gearmailtich. Chaidh saighdearan Ruiseanach a-steach do Mheagsago cuideachd. Tha a' Bhean Uasal Gray de Monka os cionn sgioba tanca san dùthaich seo.
  Agus tha Elizaveta a 'stiùireadh "Nikolai"-5 timcheall air Vienna. Is e am prìomh neach-dùbhlain aige an E-50, a bhios inneal an Tsar a" dol a-steach mar inneal-sèididh.
  Loisg Ealasaid, a" cleachdadh a òrdagan rùisgte gus na putanan luing gàirdeachais a bhrùthadh.
  Bhuail i tanca Gearmailteach agus rinn i gàire:
  - Bheir sinn ar cridheachan airson Naomh Nicholas Rus '!
  Loisg Ekaterina cuideachd le a òrdagan rùisgte agus cheartaich i a companach:
  - Is dòcha gu bheil e nas ceart Vladimir a ràdh!
  Loisg Ealasaid a-rithist a" cleachdadh a òrdagan rùisgte agus rinn i gàire:
  - Ach fhathast, b 'e an t-Ìmpire Nicholas, a thug dhuinn sluagh Shìona, a rinn an Ruis do-chreidsinneach!
  Gu dearbha, anns na saighdearan-coise a chaidh a chuir a-steach gus stoirm a chuir air na Gearmailtich, bha an aghaidh gu tur Sìneach. Gu litireil thilg iad cuirp oirnn. Ach bhris iad troimhe.
  Mar as trice bha na Ruiseanaich a 'sabaid ann am plèanaichean agus tancaichean. Coiseachd air a dhèanamh suas de Shìonaich, Innseanaich, Àisianach. Tha mòran Sìonach ann. A bharrachd air an sin, thug Nicholas II a-steach polygamy fhad "s a bha e ag ath-leasachadh Orthodoxy, agus chaidh fir Sìneach a bharrachd a chuir a-steach don bhlàr. Agus bidh na Ruiseanaich a" gabhail banntraichean agus boireannaich Sìneach gun phòsadh mar mhnathan.
  Ro-innleachd sgoinneil.
  Agus bidh ionnsaigh Shìona, a 'bàsachadh, agus a' briseadh tro dhìonan na Gearmailt.
  Bidh Elena a" cleachdadh a òrdagan rùisgte gus na putanan luing gàirdeachais a bhrùthadh agus a" bualadh air na Krauts a-rithist.
  Agus tha e a" seinn:
  - Airson Rus naomh', bidh sinn a 'sabaid gu treun!
  Às deidh sin bheir an nighean e agus wink. Agus a" giùlan fhiaclan geala! Agus tha i cho ionnsaigheach.
  Agus an uairsin thig na h-Oiliompaics air ais. Agus buailidh e cuideachd thu le òrdagan rùisgte agus pronnaidh e thu.
  An uairsin bidh e ag èigheach:
  - Tha mi nam chobra marbhtach!
  Bu chòir a thoirt fa-near gum faod an tanca E-50 a bhith cunnartach. Tha an canan 88-millimeter aige le fad baraille de 100 EL na theine luath, dusan cuairt gach mionaid, agus gu math ceart. Gu math tric bidh e a 'bualadh armachd agus faodaidh e milleadh adhbhrachadh.
  Mar sin, bidh na caileagan a 'feuchainn gun a bhith a' leigeil leis a 'phrìomh tanca Gearmailteach a dhol a-steach. Gu sònraichte faisg air làimh, tha an comas treòrachaidh aige ag àrdachadh gu mòr. Agus is e uranium no tungsten an cridhe ann am pròiseict na Gearmailt. Fìor, às deidh call Afraga agus tasgaidhean uranium anns a "Chongo, thòisich neart saighdearan Gearmailteach a" tiormachadh.
  Agus tha na caileagan cho breagha agus casruisgte agus fionnar.
  Bidh iad a" seinn dhaibh fhèin le dealas:
  - A 'deàrrsadh mar rionnag air feadh an t-saoghail gu lèir,
  Tro dorchadas dorchadas gun dòchas ...
  An gaisgeach mòr Tsar Vladimir,
  Chan eil fios aige air pian no eagal!
  
  Bidh naimhdean a' teicheadh romhad,
  Tha an sluagh a" dèanamh gàirdeachas...
  Tha an Ruis a" gabhail riut -
  Tha làmh chumhachdach a" riaghladh!
  A" sabaid nigheanan, chan urrainn dhut dad a ràdh nan aghaidh. Agus tha an casan cho lom agus cho sgith. Nuair a thèid na Gearmailtich a ghlacadh gam pògadh, tha e soilleir gur toil le caileagan agus fir e. 'S na gaisgich a' sniomh gu toileach.
  Agus ghiùlain iad am fiaclan neamhnaid.
  Tha iad sin nan nigheanan cho math. Agus le a òrdagan rùisgte, tha Ealasaid a" leagail faisisteach eile.
  Às deidh sin tha e ag èigheach:
  - Glòir don Athair mhòr!
  Agus mar sin bidh Catriona a" losgadh. Reubaidh e tanca nàmhaid, marbhaidh e na Fritzes agus squeak:
  - Bàs dha na nàimhdean!
  Agus an sin bidh Elena cuideachd a" breabadh, a" cleachdadh a òrdagan rùisgte, a" putadh na putanan gàirdeachas leotha. Agus tha e ag èigheach:
  - Airson an Motherland ann am mòrachd!
  Agus an uairsin cuiridh an Olympiad air leth, cuideachd fionn, am projectile air bhog. Agus mar a tha e a" crathadh:
  - Airson an Ruis sgoinneil!
  Agus tha na nigheanan làn dealas.
  An seo thig an tanca E-75. Tha an gunna aige nas cumhachdaiche: 128mm, agus faodaidh e barrachd milleadh adhbhrachadh. A bharrachd air an sin, tha dìon nas fheàrr aig an tanca seo agus armachd nas tiugh.
  Ach tha Ealasaid cho craicte. Agus leigidh e a-mach rudeigin marbhtach, a 'dol a-steach bho astar. Agus chan eil air fhàgail bhon Ghearmailt ach pìosan de mheatailt reubte.
  Agus canaidh an nighean:
  - Bòidhchead naomh agus bruadar mòr!
  Às deidh sin nochdaidh an teanga.
  Tha tancaichean Gearmailteach E-75 air fàs nas fharsainge o chionn ghoirid. Tha gunna nas fhaide aca a-nis, a leigeas leotha sabaid an aghaidh tancaichean Ruiseanach, gu sònraichte an fheadhainn as aotroime. Agus tha seo a" dèanamh na Krauts nas cunnartaiche.
  Ach chan eil nigheanan Sòbhieteach air an nàrachadh le seo. Agus bidh iad a 'briseadh nan Krauts.
  Agus tha na gaisgich fhèin, gu h-àraid anns an teas, ann am bikinis agus casruisgte. Agus bidh iad a 'sabaid gu math misneachail.
  Bidh iad a" buannachadh gun eisgeachd.
  Loisg Catriona air na Nadsaidhean agus sheinn i:
  - Ach a bhith onarach! Bidh mi a" sgrios na Krauts gu lèir gun eisgeachd!
  Loisg Elena cuideachd le a òrdagan rùisgte agus rinn i gàire:
  - Cuiridh sinn a" chùis air a h-uile duine agus, gu dearbh!
  Rinn na h-Oiliompaics cuideachd a' chùis air na Nadsaidhean gun truas. Tha i na gille cho do-chreidsinneach.
  Agus cuideachd le cuideachadh bho òrdagan lom.
  Bidh Natasha agus an sgioba aice a 'sabaid air an tanca Kondratenko-6. Tha an càr seo beagan nas aotroime, ach nas gluasadach na an Nikolai. Gu dearbh, le nas lugha de chuideam, tha an inbhe nas lugha agus tha an armachd beagan nas taine. Tha seo a" ciallachadh gu bheil an cunnart bàsachadh mòran nas motha.
  Ach feumaidh na caileagan, feumaidh mi ràdh, nach eil nàire orra idir. Agus bidh iad a 'sabaid mar fhuamhairean cath.
  Bidh Natasha a" seinn, gu gnìomhach a" losgadh:
  - Bidh e na bhuaidh dhuinn!
  Agus bidh e a" bruthadh nam putanan gàirdeachais le òrdagan rùisgte.
  Bidh Zoya cuideachd a" losgadh, a" cleachdadh a casan rùisgte agus a" squeaks:
  - Tsar Vladimir air adhart!
  Agus rinn a h-uile nighean san t-sèist an t-sèist:
  - Glòir dha na gaisgich a thuit!
  Às deidh sin loisg Aurora, thionndaidh e an tanca Gearmailteach thairis agus thuirt e:
  - Cha chuir duine stad oirnn! Cha toir duine buaidh oirnn!
  Agus chrath ise a casan rùisgte cuideachd.
  Agus an uairsin thug Svetlana a-steach, a 'cleachdadh a h-òrdagan rùisgte, agus dh' fhàs i aig mullach a sgamhanan:
  - Tha na Ruiseanaich a" sabaid gu fiadhaich!
  Agus dh'èigh na nigheanan uile còmhla riutha:
  - Tha dòrn an t-saighdeir làidir !
  Agus a-rithist tha na bòidhchead a 'dol gu cath. Bidh iad gan losgadh fhèin gu ceart agus gu ceart!
  Ach tha sgiobaidhean Jane a" cur iongnadh air na Mexicans. Tha a 'bhoireannach cuideachd gu math spaideil agus brèagha.
  Agus tha na caileagan anns an sgioba aice casruisgte agus ann am bikinis. Bidh iad a 'sabaid le fearg fiadhaich agus ciùin.
  An uairsin loisg Gertrude, a" cleachdadh a òrdagan rùisgte, agus rinn i gàire:
  - Is mise nighean a sgriosas a h-uile duine ann an diog sgoltadh!
  Agus an uairsin bidh Malanya a" dol an gnìomh. Agus brisidh e tanca an Laidinn o chian.
  Agus an uairsin breabaidh Matilda a casan le a òrdagan rùisgte.
  Agus nì e gàire:
  - 'S e nighean fìor mhath a th' annam!
  Agus gaisgich den òrdugh as àirde agus as feargach. Chan eil iad a 'faireachdainn aon chuid laigse no fearg.
  Cuiridh iad suas thu san aon dòigh.
  Agus tha Alenka cuideachd a 'sabaid le misneachd.
  Ro dheireadh an Ògmhios, tha Vienna air a chuairteachadh. Chaidh buille uamhasach a làimhseachadh don Ghearmailt agus a cliù. Aig an aon àm, tha saighdearan Ruiseanach a 'gluasad air adhart chun an Oder. Bidh iad a 'tilgeil na Sìonaich, na h-Innseanaich, agus na h-Arabaich gu cath. Agus bidh iad a 'briseadh tro dhìonan Krauts.
  Tha Hitler, gu dearbh, mar-thà ann an clisgeadh. Mar a bhrùth na caileagan e gu tancaichean agus plèanaichean.
  Seo Albina agus Alvina, dà phìleat Ruiseanach. Cuideachd casruisgte agus ann am bikinis, bidh iad a 'leagail faisistich mar piorran le maide bho mheur. Agus airson càraid bidh iad gu litireil ag obair a leithid de mhìorbhailean.
  Loisg Albina sìos còig plèanaichean le aon spreadhadh bhon trodaiche Peter the Great aice agus sheinn i:
  - Tha sinn mathain nan speur!
  Loisg Alvina sìos sia plèanaichean le aon spreadhadh bhon iolaire-cogaidh aice, agus rinn i gàire:
  - Agus brisidh sinn a h-uile duine!
  Anns na speuran, bha a 'chàraid seo mar-thà uirsgeulach!
  Fhuair na caileagan seachd ìrean de Chrois an Naoimh Sheòrais: crois airgid, crois airgid le bogha, crois òir, crois òir le bruaich. Agus mar an ceudna crois òir le daoimeanan, agus crois òir le daoimeanan agus bogha. Agus an rionnag ceum as àirde de chrois òir, le bogha daoimein. Duais nas àirde - chaidh rionnag mòr de chrois òir, le daoimeanan agus bogha, a stèidheachadh o chionn ghoirid.
  Mar sin dh" fhaodadh na caileagan a bhith moiteil às na choilean iad. Agus an-còmhnaidh, eadhon anns an fhuachd, bha iad a 'sabaid a-mhàin ann am bikinis agus a-mhàin casruisgte.
  A leithid de nigheanan iongantach.
  Loisg Albina agus sheinn i:
  - Airson na buadhan as fheàrr againn!
  Lean Alvina air:
  - Biodh ar n-oghaichean agus ar seanairean moiteil asainn!
  Tha na gaisgich dha-rìribh nan nigheanan de chlas uamhasach!
  Bhuail iad na faisistich anns na speuran agus seinn iad:
  - Glòir a Ruis, Glòir! Tha ar Tsar Vladimir na ghaisgeach! Bidh cumhachd ann aig madainn! Tiodhlaic Hitler san talamh!
  Gu dearbh, faodaidh Vladimir Kirillovich Romanov a bhith glè thoilichte leis na gaisgich aige.
  Fiù 's ma bhios iad a' sabaid, tha e ann an dòigh nach urrainn dhut sleagh a thogail nan aghaidh!
  Tha Vladimir Kirillovich Romanov na tsar aig a bheil a h-uile cothrom crìoch a chuir air cogaidhean uair is uair!
  Agus bidh na faisisteach a" crathadh fo bhuillean arm an tsarist...
  Thuit an Vienna mun cuairt gu luath. Ro mheadhan an Iuchair, ràinig saighdearan ìmpireachd an tsarist an Oder air aghaidh farsaing. Agus chaidh Koenigsberg a bhacadh gu tur.
  Agus theich na Gearmailtich seachad air an Oder. Agus dh'fheuch iad ri loidhne dìon a chruthachadh an sin. Dìon thu fhèin gu tur. Ach anns an dàrna leth den Iuchar, thòisich saighdearan Ruiseanach air ionnsaigh air Hamburg... Ghèill na Nadsaidhean gu slaodach ach gu cinnteach.
  Bha an t-sabaid gu math fiadhaich. Dh'atharraich cuid de bhailtean làmhan grunn thursan. Ghabh tancaichean Gearmailteach ùra den t-sreath AG nas adhartaiche - pioramaideach - pàirt anns na blàran cuideachd. Bha dìon math aca bho gach ceàrnaidh. Ach bha arm an tsarist na b" fheàrr ann an àireamhan.
  Agus bhàsaich àireamh mhòr de luchd-coise Àisianach air an aghaidh. Ach leig iad leam gluasad.
  Bha goireasan daonna nan Gearmailteach cuideachd air an lughdachadh. Ro dheireadh an Lùnastail, bha Hamburg air a chuairteachadh agus chaidh Munich a bhacadh cuideachd.
  Chaill na Gearmailtich fearann cudromach. Agus cha robh dad aca airson an dreuchdan a chumail.
  Bha Oleg Rybachenko a 'sabaid anns na h-ìrean aghaidh air fearann na Gearmailt fhèin. Agus rinn am balach sìorraidh daonnan gàire agus sheall e na fiaclan neamhnaid aige.
  Agus an sin thilg e grenades le a chasan rùisgte, leanabachd. Tha e math a bhith nad phàiste - cho nàdarrach "s a tha e a bhith anns an teas ann an geàrr-chunntasan a-mhàin. Agus leis gu bheil thu neo-bhàsmhor, faodaidh tu cuideachd a bhith leth-rùisgte sa gheamhradh gun a bhith cunnartach fuachd a ghlacadh.
  Mar sin sheinn am balach:
  - casruisgte, dìreach casruisgte,
  Fo thàirneanach an Iuchair agus fuaim an surf!
  Casruisgte, dìreach casruisgte,
  Tha e furasta dha balach a bhith na bhuachaille fionnar!
  Agus tha am prìomh leanabh a 'leantainn air adhart a' sgrios na faisisteach sin dha fhèin. Agus tha iad gu mòr an aghaidh a chèile.
  'S e Sultain a th' ann mu thràth... Tha na h-uisgeachan a' tòiseachadh a' tuiteam... Ghabh na saighdearan tsarist, a' lìonadh cuirp nan Sìonach, Munich agus Hamburg, agus tha iad a' gluasad a dh'ionnsaigh sgìre an Ruhr. An rud as cudromaiche ann an gnìomhachas na Gearmailt.
  Agus tha na Gearmailtich gu mòr a" sabaid air ais.
  Bidh Natasha a" sabaid air an tanca aice agus ag èigheach:
  - Bidh e uamhasach duilich dha na Nadsaidhean!
  Agus brùth air na putanan joystick le do òrdagan rùisgte. Agus loisgeadh e sligean air na Nadsaidhean.
  Agus an uairsin bheir Zoya slap ort. Agus cuideachd le cuideachadh bho òrdagan lom.
  Agus canaidh e cuideachd:
  - Is e Rus 'a tha an aghaidh Hitler!
  Agus an uairsin nì Aurora gluasad ionnsaigheach. Agus cuideachd le cuideachadh bho òrdagan lom:
  - Airson slighe na Ruis!
  Agus air an cùlaibh bidh Svetlana cuideachd a 'losgadh air teine marbhtach. Bidh e a 'briseadh tanca Gearmailteach agus a' squeak:
  - Airson Tsar Vladimir Kirillovich!
  Agus nochdaidh e a theangaidh mar an ceudna.
  Chaidh na caileagan fiadhaich an seo.
  Bidh Alenka air tanca trom cuideachd a" pronnadh nan Nadsaidhean. Agus a 'bualadh orra bho astar fada.
  Sheinn an gaisgeach:
  - Chuir mi leth an t-saoghail fo m' bhroilleach !
  Agus cìochan Alenka le nipples scarlet.
  Agus an uairsin breab Anyuta thu le a òrdagan rùisgte. Reithidh e tanca faisisteach agus sèididh e:
  - 'S e nighean sàr-rionnag a th' annam! Anns na leabhraichean eachdraidh!
  Agus giùlainidh e fhiaclan ...
  Agus an uairsin cuiridh Augustine teine air teine marbhtach. Sgriosaidh e na Nadsaidhean agus sgeig:
  - Biodh an arm againn mar an fheadhainn as làidire!
  Agus gluaisidh e a chasan cuideachd ...
  Agus leanaidh Maria iad agus buailidh i na Nadsaidhean. Snìomhaidh se e fèin, a' sèideadh gu dian :
  - Tha sinn nar nigheanan mòra ionnsaigheach!
  Agus an uairsin cuiridh Marusya a-mach rudeigin a tha uamhasach marbhtach agus millteach air na Nadsaidhean. Agus le cuideachadh bho chasan lom, girlish.
  Agus an uairsin bidh e a" seinn:
  - Tha sinn a 'chùis gu tur air na nàimhdean!
  Chaidh an t-Sultain seachad ann am batail gu math cruaidh. Rinn na Gearmailtich an-aghaidh ionnsaigh. Ach anns an Dàmhair, nuair a thàinig na h-uisgeachan nas truime, fhuair arm an tsarist buannachd a-rithist. Agus thòisich i air gluasad a dh"ionnsaigh an Ruhr. Às deidh ionnsaigh làidir, thuit Koenigsberg. Fhuair na Nadsaidhean slap eile nan aghaidh.
  Agus ann an ceann a deas na Frainge, bha saighdearan tsarist timcheall air Toulon. Mar sin bha droch àm aig na Nadsaidhean.
  Bha Hitler feargach, ach fhad "s a bha e ann am Berlin. Thionndaidh a shuidheachadh a-mach gu bhith lag.
  Tha e soilleir nach robh duine airson èisteachd ris na còmhraidhean. Ach chaidh na Nadsaidhean an sàs mar chuileagan.
  San t-Samhain, bha saighdearan arm an tsarist a" sabaid gus a" mhòr-chuid de sgìre an Ruhr a ghabhail thairis, agus mar sin gu h-èifeachdach a" toirt air falbh a" Ghearmailt bhon phrìomh ionad cinneasachaidh aice.
  Anns an Dùbhlachd, ghabh arm an tsarist thairis air ceann a deas na Frainge gu lèir agus chaidh iad a-steach don Spàinn. Agus air aghaidh na Gearmailt, ghlac i an Ruhr mu dheireadh. A bharrachd air an sin, chaidh fearann Ghearmailteach eile a ghlacadh cuideachd. Agus thàinig an t-arm tsarist air tìr anns an Danmhairg cuideachd.
  Bha Hitler a" creachadh mar dheamhan ann an cèidse, ach cha b" urrainn dha dad a dhèanamh.
  Air an Nollaig Chaitligeach, ghluais na saighdearan rìoghail gu Paris. A dh'aindeoin an t-sneachda agus an reothadh, bha sgioba Natasha casruisgte agus ann am bikini.
  Ghèill na Gearmailtich na bu trice. Agus cha robh na Frangaich airson a bhith a" sabaid ris na Ruiseanaich idir.
  Fhad "s a bha i a" briseadh bataraidh Gearmailteach, thuirt Natasha:
  - Mar sin, gu dearbh, dè air an robh an Adolf aig an robh seilbh a 'cunntadh nuair a thòisich e cogadh leinn?
  Thuirt Zoya le falt buidhe gu loidsigeach:
  - Is dòcha air sgàth, nuair a thig sinn fo chuideam, gun tuit sinn mar bhuinn bho phòcaid toll!
  Bhris Aurora cnò-chnò le a òrdagan rùisgte. An uairsin thilg i na beul e agus thug i fa-near gu reusanta:
  - Tha eachdraidh a" teagasg nach eil i a" teagasg dad!
  Bhrùth Svetlana a òrdagan rùisgte air a" phutan joystick. Leag i canan Gearmailteach eile agus fhreagair i:
  - Bithidh sinn nar luchd-sabaid sgoinneil!
  Tha na gaisgich, mar a chì thu, dha-rìribh dìorrasach sabaid agus buannachadh.
  Tha Oleg Rybachenko, balach casruisgte, a' ruith ann an briogais ghoirid agus le torso lom, fèitheach. Bidh e eadhon a" caoineadh agus a" beucaich:
  - Buailidh sinn na Krauts! Buailidh sinn na Krauts! Agus breab do thòin!
  Agus tha fiaclan geal, neamhnaideach aig a" bhalach! Dìreach neach-crìochnachaidh òg agus gun lùbadh.
  Oleg Rybachenko losgadh fhad ' s a bha e a ' ruith. A" marbhadh faisistich agus a" seinn:
  - Is e spiorad na Ruis cumhachd nan rìghrean, a "chùis air na Krauts!
  Thilg am balach grenade le cas-rùisgte agus sheinn e:
  - waltz Ruiseanach, tha an latha ag èirigh - ann an glòir an rìgh!
  Thionndaidh e a-mach gu bhith na ghille gu math connspaideach. Agus bhuail e na faisistich gus a' chiad latha.
  Agus tha na caileagan a 'sabaid gu gnìomhach. Seo Mirabela... Pìleat den chiad ìre cuideachd. Chan urrainn dha duine stad a chuir oirre. Bidh i a 'leagail na Krauts agus a' seinn, a 'toirt a fiaclan:
  - A nighean sgoinneil! Seo an comharra aice!
  Agus bheir e agus cuiridh e rocaid air bhog!
  Seadh, sin mar a tha boireannaich an seo! Nuair a bhios caileagan Ruiseanach a 'sabaid, chan urrainn dha feachd sam bith cur an aghaidh.
  Loisg Mirabela sìos seachd plèanaichean Gearmailteach le aon spreadhadh de chòig canain adhair, agus rinn i gàire:
  - Is e Tsar Vladimir Kirillovich ar Dia!
  Agus tha an nighean a' slaodadh a casan casruisgte air a' ghloine.
  Agus cuideachd tha Albina agus Alvina a 'sabaid anns na speuran.
  Bha iad nan goidearan cho iongantach. Tha barrachd is barrachd chunntasan ùra gan cruinneachadh. Agus aig an aon àm bidh iad a" seinn:
  - Anns na speuran tha sinn foirfe! Tha sinn nar foirfeachd! Bho ghàire gu gluasad - thar gach moladh!
  Loisg Albina sìos ceithir plèanaichean Gearmailteach le aon spreadhadh agus rinn i gàire:
  - O, dè an toileachas! Dè foirfeachd ann am blàr!
  Gheàrr Alvina sìos còig plèanaichean Gearmailteach agus lean i:
  - Faigh eòlas air foirfeachd ann am blàr! Agus air leth freagarrach!
  Sheinn na gaisgich ann an sèist, a 'gearradh sìos na faisisteach:
  - Nigheanan! Nigheanan nas fhuaire! Nigheanan! Nigheanan nas fhuaire!
  Sheall iad an spionnadh ionnsaigheach. Gu dearbh, cha deach gin de na h-aces aig Hitler a thoirt sìos.
  Ach tha na faisisteach, gu dearbh, fo chuideam fiadhaich.
  Tha Hitler ann am buncair ann am Berlin agus thathas ga bhomadh an sin mar choileach. Dè bha e ag iarraidh? Tha àireamh a h-aon faisisteach air crìochnachadh! Chaidh e an aghaidh an Ruis Tsarist, agus a-nis tha e fhèin air a phronnadh mar choileach.
  Tha an Tsar Vladimir Kirillovich an-dràsta a" gabhail fois bhon gheamhradh air cladaichean a" Chuain Innseanach. Bidh caileagan brèagha de dhiofar rèisean agus nàiseantachdan a" dannsa air a bheulaibh.
  Ach, chan eil dragh aig an rìgh a bhith a" coimhead sabaidean gladiator. Mar eisimpleir, dithis nighean an aghaidh dà bhòidhchead.
  Bidh iad a" sabaid le claidhnean plastaig gus nach gort iad a chèile. Ach, tha iad a 'sabaid gu cruaidh.
  Is iad seo na gaisgich. Tha tionndadh fiadhaich de bhuillean ann. Dà bhàn agus dà cheann ruadh...
  Dh'fhaighnich Tsar Vladimir Field Marshal Vasilevsky:
  - Dè an rud as duilghe anns a 'chogadh ris na Gearmailtich?
  Fhreagair am marasgal gu h-onarach:
  - Faigh misneachd! Is ann dìreach aig an fhìor thoiseach, nuair a thòisich an nàmhaid air adhart, a bha mi a" faireachdainn mì-chofhurtail. Agus a-nis tha sinn air tòiseachadh a 'buannachadh agus tha a h-uile dad soilleir mu ar nàimhdean! - Dh'òl Marasgal Vasilevich, am prìomh ro-innleachdaiche seo, fìon.
  Thug Vladimir Kirillovich fa-near gu loidsigeach:
  - Tha e uamhasach duilich a bhuannachadh fad na h-ùine! Ach sheall sinn gu robh sinn comasach air mòran! Agus a-nis bidh ùine ann, agus bidh an saoghal gu lèir sìtheil!
  Dhaingnich Marshal Field Vasilevsky:
  - Tha mi a 'creidsinn ann!
  Bha bruisean air na caileagan air an cuirp rùisgte agus bha iad a' coimhead uabhasach iomagaineach.
  Bha iad a 'sabaid, gu dearbh, chan ann mar a bha iad ann an amannan na Seann Ròimhe - dh'fheuch iad gun a bhith a' dèanamh mòran cron dhaibh fhèin. Ach chuir iad an gnìomh gu gnìomhach.
  Aig an aon àm, lean an t-sabaid. Anns an Fhaoilleach, ghlac saighdearan tsarist Paris air an gluasad. Chaidh prìomh-bhaile na Danmhairg, Copenhagen, a ghabhail cuideachd. Bha na saighdearan Gearmailteach a 'lagachadh. Lean na Ruiseanaich air adhart a-steach don Ghearmailt fhèin. Bha an Fritz a 'sabaid gu cruaidh, ach chaidh an neart a bhriseadh.
  Oleg Rybachenko, leum am balach neo-bhàsmhor seo casruisgte san t-sneachda agus ruith e chun ionnsaigh air thoiseach air a h-uile duine, gu tur gun eagal teine. Agus fhad 'sa tha thu a' feadaireachd:
  - Cò tha cleachdte ri sabaid airson buaidh,
  Bidh e gu cinnteach a" chùis air a nàimhdean ...
  Bidh e a" gàireachdainn gu sunndach agus gheibh e tòrr,
  Agus bidh Hitler air a bhualadh gu cruaidh!
  Agus tha cas-rùisgte a" bhalaich a" tilgeil grenade! Agus ghiùlain e a fhiaclan neamhnaid, mòr thar a bhliadhnachan. Tha, tha beul aige mar mhadadh-allaidh mu thràth. Bidh e a 'snìomh tro amhaich sam bith.
  Agus tha caileagan air tancaichean a" gluasad bho dheas gu tuath air a" Ghearmailt. Tha iad mu dheidhinn a dhol a-mach gu muir. Agus is e dìreach fearann faisg air Berlin agus Pomerania a dh'fhuiricheas leis na Krauts.
  Thuirt Natasha, a" leagail tancaichean faisisteach:
  - Agus tha cogadh spòrsail na dhòigh fhèin!
  Nuair a chuir Zoya stad air na Nadsaidhean, dh"aontaich i:
  - Cho math 's a gheibh e! Gu sònraichte nuair a bhuannaicheas sinn!
  Thuirt Aurora, a" losgadh le a òrdagan rùisgte:
  - Tha a h-uile dad do-dhèanta comasach anns a" chruinne-cè, dìreach chan eil feum air beagan ...
  Agus nì gruagach ruadh cho cruaidh!
  Bidh na gaisgich a" tionndadh le aoibhneas agus feirg. Agus tha iad a" cur às do na Gearmailtich.
  Aig an aon àm, tha na saighdearan tsarist a" gluasad air adhart air feadh na Spàinne agus tha iad mu thràth a" tighinn faisg air Seville.
  Bidh Olga ann an neach-giùlan armachd a" losgadh air na Gearmailtich agus saighdearan poileis.
  Cha mhòr nach eil na Spàinntich ionadail a" tabhann strì sam bith. Tha dùthaich eile a" tuiteam fo thuagh na Ruis.
  Loisg Oleg agus sheinn e:
  - Aerobatics, bidh e na bash air bash!
  Agus chuir a companach Alice tweet:
  - Chaidh mòrachd nan Ruiseanaich aithneachadh leis a" phlanaid,
  Chaidh Faisisteachas a phronnadh le buille a" chlaidheimh...
  Tha sinn air ar meas agus air ar meas le uile chinneach an t-saoghail,
  Seasamaid an tsarism mòr naomh!
  Agus bidh na caileagan a" slap agus a" bruthadh an òrdagan rùisgte air an luing gàirdeachais.
  Tha an cogadh eadar an ìmpireachd tsarist Vladimir Kirillovich Romanov agus a 'Ghearmailt faisisteach a' leantainn.
  Tha saighdearan Ruiseanach cha mhòr gu tur air an Fhraing a shaoradh bho na h-òrdughan Nadsaidheach. Gearran 1957... Arm an Tsar a' saoradh Portagal.
  Air 23 Gearran, dh'aontaich aonadan Ruiseanach às an Danmhairg agus a 'Ghearmailt fhèin.
  Oleg Rybachenko, am balach sìorraidh seo, a 'frasadh san eabar le a chasan rùisgte. Bidh am prìomh leanabh ag èigheach ris fhèin aig mullach a sgamhanan:
  - Glòir don Tsar Ruiseanach Vladimir an Treas! Gearraidh mi sìos Hitler, tomhaisidh mi e le cuip!
  Agus tha am balach a" sgreuchail a-rithist agus a" tilgeil diosc air a gheurachadh le a chorragan rùisgte. Agus buailidh e am faisisteach san amhaich. Agus an uairsin tilgidh e boomerang le a chas rùisgte, leanabhach, agus sa bhad gearraidh e sgòrnan còig Krauts.
  Seadh, droch bheachd Hitler ionnsaigh a thoirt air ìmpireachd mar sin.
  Chrìochnaich Natasha agus an sgioba aice na Gearmailtich mu dheireadh ann am Portagail. Tha an tanca aca gun fheum ann an sgrios.
  Agus bidh iad cuideachd a" brùthadh air na putanan luing gàirdeachais le òrdagan rùisgte, a" dèanamh sgrios fiadhaich.
  Loisg Zoya, bhris i an canan Gearmailteach agus sheinn i:
  - Airson an Ruis agus saorsa gu deireadh!
  Bhreab Aurora, a" cleachdadh a òrdagan rùisgte, na Nadsaidhean agus rinn i sgleò le aplomb:
  - Dia sàbhail an righ !
  Rinn Svetlana cuideachd fucked, a" putadh na putanan gàirdeachas le a òrdagan rùisgte agus a" sreap:
  - Uachdaran làidir !
  Clann-nighean a' chùis air na faisistich. Ach an uairsin nochd tanca Hitler ùr "Luchag"-4. Modail fìor chumhachdach - le cuideam trì cheud tunna, agus gunna 310- mm. Faodaidh e a dhol a-steach air astar fada, ach tha armachd cho tiugh aige fhèin nach toir an tanca Kondratenko-6 e bho cheàrn sam bith.
  Tha Natasha ag òrdachadh:
  - Nigheanan, feumaidh sinn a thighinn faisg agus a steigeadh a-steach don phàirt ìosal den taobh, eadar na rolairean - is e seo an aon chothrom againn!
  Bhuail Zoya an canan Gearmailteach le a òrdagan rùisgte agus sheinn i:
  - Tha Fate a" toirt an cothrom mu dheireadh dhut, ach dèan cabhag! Ann an uisge, ceò agus sneachda!
  Bha Augustine cuideachd a 'tapadh agus a' crathadh:
  - An cothrom mu dheireadh, bheir dànachd dhut! Coiseachd fada beò agus ruith làitheil!
  Agus cuideachd le òrdagan rùisgte, agus mar a thionndaidheas e. Agus brisidh e na faisistich.
  Rinn Svetlana gàire:
  - Airson crìochan ùra agus buadhan drùidhteach!
  Ruith an tanca Ruiseanach, a 'togail astar. Agus gabhaidh na caileagan e agus seinnidh iad:
  - Ard-uachdaranachd, aois ro ghlòrmhor, Tsar òrdail, rìoghaich chum glòir, chum ar glòir !
  Agus a-rithist luathaich iad, a 'gluasad air falbh bho throm projectile a chaidh a chuir bhon ghunna a bha aig a' Ghearmailt "Maus"-4. Dh"èigh na nigheanan:
  - Na lùbamaid thar adharc an reithe ! Gus am bi thu Hitler - bàs!
  Agus tha an tanca aca a 'luathachadh. Tha e coltach ri bocsair beag a" toirt ionnsaigh air fear mòr. Ach gu dearbh tha na cothroman ann leth-cheud "s a leth-cheud.
  Chuimhnich Natasha, a 'coimhead air gluasad an tanca, mar a bha i a' bogsadh le fear anns an fhàinne. Chaill i buillean agus chaidh a bhualadh, ach chùm i oirre. Agus an uairsin rinn i leum gu misneachail. Agus ghlac i gluasad an nàmhaid a 'tighinn a-steach, agus bhuail i air an smiogaid e. Air a leagail!
  Fhuair i mìle rubles òir. A leithid de nighean sabaid. Ma bheir e seachad e, bheir e seachad e!
  Chrath Natasha a cas rùisgte agus sheinn i:
  - Chan e seo am blàr mu dheireadh, ach tha e cinnteach! Airson glòir an athar, airson an Motherland agus urram!
  Agus an uairsin tha an tanca aca a' sleamhnachadh seachad air a chliathaich agus a' cur slige... Chleachd Zoya cuideachd a h-òrdagan lom, nighean cho gruagach, agus cho lùthmhor ri muncaidh. Agus thòisich "luchag"-4 a" spreadhadh. Bha e soilleir gun robh na sligean aige air sprèadhadh. Agus an uairsin thèid na tùir a reubadh dheth, agus itealaichidh i àrd dhan adhar!
  Bidh na nigheanan ag èigheach còmhla:
  - Buaidh! Cool buaidh!
  Agus tanca eile air an liosta aca!
  Air 1 Màrt, 1957, thòisich saighdearan Ruiseanach a 'dol thairis air an Elbe. Tha e coltach gun robh Hitler a" faighinn ceum air adhart.
  Thilg am balach Oleg Rybachenko, casruisgte, le cas a phàiste, grenade, chaidh e fodha tanca faisisteach agus dh'èigh e:
  - Airson crìochan ùra, gun lùbadh!
  Tha sgioba tanca Alenka a' tionndadh dhan ear. Tha a" Ghearmailt an Iar agus an Fhraing air an saoradh mu thràth. Cha robh ach am fearann eadar an Oder agus an Elbe fhathast fo smachd nan Nadsaidhean. Uill, cuideachd Breatainn agus Èirinn. Tha na feachdan mu dheireadh aig na Nadsaidhean ann.
  Tha Alenka, a" losgadh air na bataraidhean faisisteach, ag ràdh:
  - Nikolai Tsarevich,
  Ma dh'fheumas tu riaghladh ...
  Na dì-chuimhnich gu bràth -
  Bidh an arm a" sabaid gu treun!
  Agus a-nis tha slige eile air a chuir le casan rùisgte. Agus thuit e ann an gunna Fritz.
  Bidh Anyuta cuideachd a" losgadh le òrdagan lom. Bidh e a" bualadh am faisisteach agus a" rughadh aig mullach a sgamhanan:
  - Is mise an seòrsa nighean a bheir air Hitler cuir a-mach!
  An ath rud, ìnean teine Augustine. Tha i cuideachd na deamhan beag geur, agus tha i a" beucaich:
  - Gu geatachan ifrinn !
  Agus a 'cleachdadh cas-rùisgte.
  Bidh Maria a" losgadh air a cùlaibh. San aon dòigh a ghlacas e agus a bhuaileas e e, agus a" glaodhaich:
  - Cha chuir duine stad orm, an tigress, cha dèan duine a 'chùis air a' ghruagach casruisgte, agus thèid mo bhualadh an àite sam bith!
  Agus an uairsin bidh na h-Oiliompaics a 'sèideadh suas. Agus leagaidh e a-mach tanca Gearmailteach, a" reubadh an turaid dheth mar chaiptean balgan-buachair.
  Agus caileagan:
  - Airson crìochan ùra, fionnar!
  Agus nochdaidh e a theanga a-rithist!
  Tha na nigheanan dìreach gan putadh fhèin agus a" gluasad air adhart gu mòr. Agus tha na faisistich a' bàthadh fo na buillean aca.
  Air 2 Màrt, 1957, chaidh na feachdan Nadsaidheach mu dheireadh ann am Portagail a chuir an grèim. Dh"fhàs e soilleir gun robh toiseach faisisteachd a" suidheachadh. Nas mionaidiche, an e madainn a th" ann? Dol fodha na grèine trom-laighe!
  Agus tha saighdearan Ruiseanach a" tighinn air adhart. Tha na Gearmailtich a 'sìor fhàs a' tilgeil sìos an cuid armachd agus a 'gèilleadh.
  Bidh iad a 'tuiteam air an glùinean. Bidh an dà chuid nigheanan Ruiseanach is Sìneach a" pògadh an casan rùisgte.
  Tha e a" coimhead cho snog agus cho fionnar. Agus tha na faisisteach gan gearradh agus gan gearradh.
  Tha sgioba Natasha mu thràth air an trèana a" dol a shabaid gu tuath, leis na Krauts.
  Tha na nigheanan nan suidhe anns an roinn aca. Bidh iad a' cluich chairtean le bhith gan cumail le òrdagan rùisgte.
  Thug Natasha fa-near:
  - Tha e inntinneach, nuair a bheir sinn Berlin, dè an ath rud?
  Fhreagair Zoya le misneachd:
  - An ath rud bidh Lunnainn!
  Rinn Fire Aurora gàire agus dh" fhaighnich e a-rithist:
  - Agus an uairsin?
  Thuirt Zoya gu cinnteach:
  - Bidh Ameireagaidh Laidinn leinn! Cha seas sinn aig cuirm leis na Nadsaidhean!
  Dh" aontaich Svetlana le seo:
  - Gu dearbh cha dèan sinn! Bheir sinn buaidh air an t-saoghal gu lèir!
  Dhearbh Natasha gu deònach:
  - Agus an sin bithidh sith, air feadh an t-saoghail uile !
  Sheinn na caileagan ann an sèist, A' sgrìobhadh mar a chaidh iad;
  Glòir do Ruis Mhòr na Tsarism,
  Far a bheil Vladimir na shuidhe air an rìgh-chathair. .
  Bidh sinn a" pronnadh tagaichean an droch fhaisisteachd -
  Glòir don arm agus monolith dhuinn!
  
  Bha an cridhe air a theannachadh le mòr chreidimh,
  Ar Mother Earth le ar cridheachan uile ...
  Is sinne mic Tsar Nicholas,
  Agus gu dìomhain cha do bhàsaich iad air a shon!
  
  Ar dùthaich dhùthchais, tha thu nas gràdhaiche na rud sam bith eile,
  Tilgeamaid suas cleasan-teine, nèamhaidh...
  Tha thu cuideachd a 'sabaid an Fatherland,
  Uill, leig leis na Nadsaidhean uile bàsachadh!
  
  Bha Hitler airson ar fearann fhaighinn,
  Agus dh" fheuch an droch chù ris an rìgh a mhurt...
  Ach tha sinn sgith, cha ghabh sinn ri sin,
  Mar sin thug faisisteachd ionnsaigh oirnn gu dìomhain!
  
  Tha 'n righ 'na riaghladair caoimhneil glic,
  Tha iolaire-beinne ag èirigh os cionn a" phlanaid...
  Bidh Vladimir na riaghladair air an horde,
  Tha ar càirdeas coltach ri monolith stàilinn!
  
  Nach cuir sinn an taic a-mach à casan Fritz,
  leig le Hitler a mhùchadh ann an sròn ...
  Bheir sinn seachad cur gu bàs gu nàire,
  Cò a nì olc air an Talamh!
  
  Neart rìoghail agus gliocas rìoghail,
  Sgriosaidh e na faisistich gun tomhas...
  Creid mi, rinn Hitler rudeigin gòrach,
  Agus a-nis tha a bheatha coltach ri snàithlean!
  
  Mar sin thoir urram do na rìghrean mòra,
  Chan eil Romanovs nas fhuaire air an Talamh ...
  Ann am blàr nan Nadsaidhean, buail na cridheachan,
  Gus an t-slighe fhosgladh gu euchdan agus aislingean!
  
  
  Thug Peadar Mòr sinn chun na mara,
  Thug Alasdair buaidh air Paris...
  Seadh, uaireannan thachair bròn,
  Ach bha an Ruis air a dhìon le cherub!
  
  Tha a h-uile dad brèagha leinn,
  An dà chuid nigheanan agus balaich, creid mi ...
  Tha riaghladh an rìgh, tha fios agad gu ceart -
  Eadhon ged a dh"fhàsas droch bhèist aig an stairsnich!
  
  Chan eil crìochan ann, creid ann an foirfeachd,
  A dh'aithghearr bidh rìghrean co-mhaoineas ann ...
  Fosglamaid na dorsan gu sonas,
  Faisisteachd damn air a sgrios!
  
  Airson an Ruis, cha deach a" chlach-mhìle a shuidheachadh,
  Creid mi, nì sinn a" chùis air an nàmhaid...
  Tha na caileagan casruisgte, mar gum biodh ann an Sparta,
  Uill, tha ar Tsar Vladimir na aonar!
  
  Tha sinn a' creidsinn ann an Rod - an Dia Mòr,
  Dè a chruthaich na Slavs foirfe ...
  Bidh sinn a 'sabaid airson urram agus saorsa,
  Bidh sinn a 'bualadh air Nadsaidheachd!
  
  Is tusa an teaghlach Romanov as motha,
  Bidh e an-còmhnaidh a" riaghladh na Ruis ...
  Righ mòr, is airde sgèith,
  Cha bhris Satan an iolaire!
  
  Airson gaol don Ruis mhòr,
  Bidh sinn a" cur saighdearan gu cath...
  Tha sinn a" glòrachadh aghaidhean nan naomh o na h-ìomhaighean,
  Às deidh na h-uile, tha gaisgeach sam bith na rìgh cuideachd!
  
  Bidh ar cridhe a" lasadh airson an Fatherland,
  Tha na nigheanan againn cruaidh ann am blàr ...
  Fosglaidh sinn an doras gu àite, fios agad
  Agus marbhaidh mi Adolf mar ghalla!
  
  Chan eil ach beagan ùine air fhàgail gu Berlin,
  Thèid sinn a-steach, a 'giùlan glòir rìghrean ...
  Chan eil seann aois a" bagairt nigheanan oirnn,
  Creid mi, cha bhi sinn air ar dòrtadh le uisge!
  
  Adhlaiceamaid iadsan a tha olc agus borb,
  Thèid a" chùis a dhèanamh air an dràgon gu mòr...
  Agus tha ìomhaighean òir againn,
  Tha Rodnoveria na lagh shìorraidh!
  
  
  
  
  Chaidh Türkiye a-steach don DARA Cogadh
  Air 1 Sultain, 1942, chaidh Türkiye a-steach don chogadh an aghaidh an USSR. Tha an adhbhar soilleir - am pathadh airson dìoghaltas airson call roimhe, agus am miann Baku a ghlacadh. A bharrachd air an sin, bha pàirt aig dioplòmasaidh Gearmailteach cuideachd, a gheall beanntan òir dha na h-Ottomans. Ann an suidheachadh sam bith, cho-dhùin na Turcaich nach robh feum air feitheamh nas fhaide, agus nach e luchd-brathaidh a bh 'annta, ach gum faodadh ùine a bhith aca airson sabaid cuideachd.
  Mar thoradh air an sin, thug trithead roinn Turcach ionnsaigh air Transcaucasia Sòbhieteach.
  Taobh a-staigh beagan làithean thug iad Batumi agus b 'urrainn dhaibh Yerevan a chuairteachadh.
  Mar fhreagairt, thàinig air Stalin pàirt de na stòran-stòrais a bha a" tighinn am bàrr a tharraing air ais agus an gluasad gu Transcaucasia.
  B" fheudar don àithne Sòbhieteach an ionnsaigh aig Stalingrad a chuir dheth. Bha na Gearmailtich, an uair sin, comasach air barrachd a choileanadh ann an stiùireadh Caucasian agus a 'gabhail Ordzhonikidze agus Grozny. Agus is ann dìreach le bhith a" tilleadh a-steach do na beanntan a b" urrainn dha na saighdearan Sòbhieteach stad a chuir air na Nadsaidhean.
  Aig an aon àm, chuir na Breatannaich dheth Operation Torch, le eagal gun toireadh iad an Tuirc an sàs ann an nàimhdeas an aghaidh Bhreatainn.
  Aig deireadh an Dùbhlachd 1942, ge-tà, ghlac na Nadsaidhean Stalingrad. Shuidhich iad an sin. Thàinig saighdearan Sòbhieteach air adhart, ach gun soirbheachadh sa mheadhan - bha gnìomhachd Rzhev-Sykov ro chosgail. Ach, dh'ainmich am Fuhrer cogadh iomlan fhathast, leis nach robh goireasan gu leòr aig an Treas Reich.
  Anns a 'Ghearran, chruinnich an t-Arm Dearg na feachdan aca agus dh'fheuch iad ri ionnsaigh a thoirt air na Gearmailtich bho thaobh Stalingrad. Ach bha na Nadsaidhean mar-thà air na feachdan aca ath-chruinneachadh agus bha iad deiseil gus na buillean a chuir air ais.
  Thòisich Operation Torch sa Ghearran cuideachd. Bha na Gearmailtich deiseil cuideachd, agus an dèidh dà sheachdain de shabaid làidir, chuir iad stad air na Breatannaich.
  Chan eil na h-Ameireaganaich fhathast air tìr ann an Casablanca agus Tunisia. Tha an t-sabaid ann an Afraga air stad a-rithist.
  Bha Hitler fhathast a' cruinneachadh neart... Anns a' Mhàrt, rinn an t-Arm Dearg obair Rzhev-Sychov airson an treas uair, mhair na blàran fad mìos, gun mòran soirbheachais.
  Anns an Ògmhios, chruinnich na Nadsaidhean neart agus ghluais iad air feadh an Volga, a 'feuchainn ri feachdan Sòbhieteach a ghearradh dheth anns a' Chugais agus a 'ruighinn a' Mhuir Caspian.
  Ghabh tancaichean ùra Gearmailteach pàirt anns na blàran: "Tiger", "Panther", "Lion".
  A bharrachd air a 'ghunna fèin-ghluasadach "Ferdinand".
  Bha na Gearmailtich nas làidire na bha iad ann an eachdraidh fìor, gun a bhith air am bualadh, agus le saighdearan ùra.
  Cha mhòr nach do chuir na Stàitean Aonaichte bomadh air an Treas Reich, a rinn e comasach àrdachadh a dhèanamh air cinneasachadh tancaichean agus gunnaichean fèin-ghluasaid. Agus cuideachd an t-sreath "Lion" a chuir air bhog. Ach, thionndaidh an tanca a-mach gu robh e ro dhaor agus trom; bhiodh e tric a" briseadh sìos agus a" dol an sàs. Ach bha an t-armachd taobh leathad 100-mm tiugh aige a" dèanamh a" chàr na dheagh charbad adhartach. B 'e buannachd tanca Lev an canan cumhachdach aige, ach b' e an ana-cothrom an cuideam ceithir fichead. A lughdaich gluasad a" chàir.
  Sheall na blàran gum faod an tanca seo rudeigin a dhèanamh fhathast air talamh còmhnard.
  Thionndaidh armachd taobh Panther gu bhith lag, a mheudaich call. B" e an Tìgear an tanca brisidh as èifeachdaiche. Bha a taobhan còmhdaichte le armachd 82 mm, a rinn an dà fhichead 'sa còig gun chumhachd.
  Thàinig na Gearmailtich air adhart gu ìre mhath slaodach. Bha ceannardas nan Sòbhieteach gu h-iomlan a 'sùileachadh dìreach roghainn mar sin, agus ag ullachadh, thug e suas saighdearan.
  Fìor, eu-coltach ris an Kursk Bulge, tha na faisisteach tòrr nas làidire agus nas misneachaile.
  Agus tha an talamh nas freagarraiche airson ionnsaigh na dìon. Agus tha barrachd itealain, tancaichean agus saighdearan-coise aig na Krauts cuideachd. Agus chan eil e furasta saighdearan Sòbhieteach a thoirt seachad air feadh an Volga.
  Mar sin chaidh na Nadsaidhean air adhart, a 'briseadh tro na loidhnichean dìon. Fhuair sinn soirbheachas às deidh soirbheachas.
  Às deidh trì mìosan de shabaid chruaidh, ràinig sinn Muir Caspian.
  Bha Stalin, ga lorg fhèin ann an suidheachadh duilich, ag iarraidh còmhraidhean sìthe a thòiseachadh. Leis gu bheil e follaiseach nach urrainn an Caucasus a chumail. Ach tha e uabhasach duilich a thighinn gu aonta le Hitler. Tha na faisisteach ag iarraidh cus. Agus ma bheir thu seachad iad, ithidh iad suas thu. Dè mu dheidhinn an t-sàmhchair? Chan eil Hitler ga iarraidh an seo. Agus gu dearbh tha càirdean fulangach. Tha eagal orra dàil a chur air an sgaradh a bharrachd.
  Bha na Fritzes a" gluasad air feadh oirthir a" Mhuir Caspian. Agus an uairsin, mu dheireadh, chaidh iad còmhla ris na Turcaich. Abair toileachas a bh" ann!
  Thug caileagan brèagha Gearmailteach air prìosanaich Sòbhieteach an casan rùisgte a phògadh. Rinn iad e gu h-umhail. Agus bhuail iad an sàiltean rùisgte.
  Seo mar a chaidh an glacadh a dhèanamh. Agus chuir na Gearmailtich às do na h-aonadan Sòbhieteach.
  An uairsin thairg Stalin sìth don Fuhrer - ag aontachadh an Caucasus gu lèir a thoirt seachad, agus eadhon Leningrad agus Karelia. A bharrachd air ceud bliadhna de airgead-dìolaidh a phàigheadh.
  Ghabh am Fuhrer, às deidh dha smaoineachadh beagan, ris an tairgse agus chaidh sìth a thoirt gu crìch air 7 Dùbhlachd 1943.
  Ghabh na Càirdean seo mar bhrath! Agus chuir iad smachd-bhannan an aghaidh Stalin agus an USSR!
  Agus thug propaganda Sòbhieteach seachad an fhìor ghèilleadh mar bhuannachd mhòr. Tha iad ag ràdh, às deidh dhaibh a bhith air an trèigsinn leis na càirdean, gun do ghlèidh iad an stàit Sòbhieteach agus nach deach Moscow a-riamh a ghabhail.
  Agus chuir na Nadsaidhean, gu dearbh, ionnsaigh air bhog bhon Chugais chun an Ear Mheadhanach agus neartaich iad buidheann Rommel. Ro dheireadh a 'Mhàirt 1943, chaidh an Ear Mheadhanach agus an Èipheit gu lèir a ghlacadh le feachdan faisisteach adhartach. A bharrachd air an sin, sheall na blàran gu robh am Panther gu soirbheachail a" sabaid an-aghaidh na Sasannach Churchills agus Cromwells, ach chan urrainn don fheadhainn mu dheireadh a dhol a-steach air ceann-a-mach.
  A bharrachd air an sin, chaidh na Gearmailtich a chruadhachadh ann am batail leis na Ruiseanaich, agus bhuail iad gu furasta na saighdearan Breatannach coloinidh.
  Anns a" Ghiblean, ghluais na Nadsaidhean gu Sudan. Agus mu dheireadh ghabh iad Gibraltar, a 'tòiseachadh air dreuchd Morocco. Dh'fheuch Churchill cuideachd ris na h-uisgeachan a dhearbhadh airson sìth. Ach thuirt Hitler, air dha làmh shaor a thoirt dha fhèin san taobh an ear, nach robh!
  Agus ghluais na Nadsaidhean air feadh Afraga. Chaidh dàil a chuir orra nas motha leis a" chonaltradh leudaichte, droch rathaidean no mar a bha iad às aonais, gnàth-shìde dhoirbh agus astaran mòra.
  A dh'aindeoin sin, thàinig na Gearmailtich air adhart. Agus ghluais iad air feadh na Móir-roinne Dorcha. Ged, gu dearbh, bha na tancaichean aca, gu sònraichte an Tìgear-2 agus an Leòmhann, gu math slaodach anns a 'jungle. Air an t-slighe, thug na Gearmailtich a-steach solas "Panther" san t-sreath aca, le cuideam fichead 'sa sia tunna, a bha gu math riatanach airson a' chogaidh ann an Afraga.
  Mar a sheall gnìomhachd sabaid, ge-tà, cha robh buannachdan bunaiteach aig tanca mar seo thairis air an T-4, ach a-mhàin einnsean nas cumhachdaiche, ach cuideachd lannan armachd claon.
  Faisg air deireadh 1944, fhuair na Gearmailtich an gunna fèin-ghluasadach E-10, anns an robh dusan tunna de chuideam, le sgàil-dhealbh gu math ìosal, agus armachd gu math leathad. Tha inneal mar seo dha-rìribh riatanach airson Afraga.
  Gu sònraichte ma tha nigheanan a 'sabaid air. Agus san fharsaingeachd tha na nigheanan super agus classy.
  Bidh Gerda agus Charlotte a 'siubhal tron jungle agus a' sgrios na Breatannaich agus na h-Ameireaganaich. Is e seo dha-rìribh na nigheanan a dh "fheumas tu! Chan urrainn dhut eadhon feadhainn nas fhuaire a lorg anns an ath cheud mìle de chrìochan. Is toil le caileagan a bhith a" marbhadh - tha iad sin nan nigheanan fionnar!
  Mar sin ghlac iad na sabaidean dubha agus thug iad orra pòg cas-rùisgte na bòidhchead. Tha e follaiseach sa bhad cuideachd - fìor mhèirle! Agus bidh iad a" sabaid air an son fhèin, a" bualadh chàraichean Sasannach bho astar fada.
  Tha an gunna fèin-ghluasadach aca mu thràth a" tighinn faisg air Pretoria, prìomh-bhaile Afraga a Deas. Bidh na caileagan gan losgadh fhèin, a" briseadh an Churchill le cridhe tungstain agus a" seinn:
  - Ann an Afraga tha cearbain, ann an Afraga tha gorillas, ann an Afraga tha barrachd crogaill! Bidh iad gad bhìdeadh, a 'bualadh agus a' dèanamh eucoir ort! Chan eil clann a" dol airson cuairt ann an Afraga! Ann an Afraga tha robair, ann an Afraga tha villain, ann an Afraga tha Barmaley uabhasach! Bheir e bìdeadh, buille agus oilbheum dhut! Agus feumaidh a nigheanan a bhith air an reubadh às a chèile!
  Anns a" Ghearran 1945, thuit an daingneach mu dheireadh aig na Breatannaich ann an Afraga air eilean Madagascar.
  Mar sin a-nis tha Breatainn air a bonn a chall an sin cuideachd. Aig an aon àm, ghlac na Gearmailtich an dà chuid Iran agus na h-Innseachan. Sheall iad an neart iongantach.
  Agus sa Chèitean 1945, chaidh na Nadsaidhean air tìr ann am Breatainn. Às deidh trì seachdainean de shabaid làidir, thuit Lunnainn. Mìos an dèidh sin, chaidh Èirinn a ghlacadh.
  Bha tàladh sealach air tìr, ach aig muir lean an cogadh. Chaidh na Stàitean Aonaichte fhàgail leotha fhèin an aghaidh an Treas Reich, a caraidean, agus Iapan. Ach airson a-nis, tha Ameireagaidh thall thairis, agus chan urrainn dhut a ghabhail cho furasta.
  Anns an Treas Reich, chaidh èigneachadh saothair uile-choitcheann a thoirt a-steach, agus thòisich cinneasachadh phlèanaichean is shoithichean a" dol am meud.
  Chaidh an dà long-cogaidh agus luchd-siubhail phlèanaichean a thogail. Agus gu dearbh bha cogadh nam bàtaichean-aigeann fo làn ghluasad. Agus an uairsin cha robh tròcair ann do dhuine sam bith bho na soithichean Ameireaganach.
  As t-fhoghar, no nas mionaidiche, san t-Samhain 1945, ghlac na Gearmailtich gu dàna Innis Tìle agus an uairsin chruthaich iad cinn drochaid ann an Argentina. Ach, chaidh an cogadh aig muir air adhart airson ùine mhòr. Thug e mòran bhàtaichean air tìr gus Ameireaga a ruighinn. Agus chan eil soithichean gan togail cho luath. Ach biodh sin mar a dh" fhaodadh e, bha an Treas Reich a" faighinn neart. Chaidh an t-siathamh bliadhna fichead seachad ann an iomlaid buillean aig muir. Agus ann an 1947, bha na Gearmailtich mar-thà air obair armachd a ghluasad chun Ghraonlainn agus a ghlacadh. Agus às an sin chan eil e fada a Chanada!
  Bha na Nadsaidhean a' planadh ceannsaidhean mòra. Agus ann an 1948, thòisich ionnsaigh an aghaidh Chanada, agus bho Bhrasil gu Venezuela còmhla ris na Seapanach. Dh'fhàs an t-sabaid gu math fiadhaich.
  Thàinig na Gearmailtich air adhart gu slaodach ach gu cinnteach. Bha na tancaichean sreath E aca nas adhartaiche na an fheadhainn Ameireaganach agus sheall iad am buannachd air an raon-catha. Ach leis an t-slighe, chan eil na Yankees cho sìmplidh, agus chuir iad an aghaidh gu cruaidh. Agus cha do dh'fheuch iad ri leigeil seachad.
  Ged, gu dearbh, bha goileadairean ann. Fhuair na h-Ameireaganaich a-steach annta. An uairsin thug iad seachad. Agus phòg na prìosanaich casan lom, duslach nan nigheanan Aryan.
  Goirid thuit Quebec agus Toronto, an uairsin bailtean-mòra eile. Bho Chèitean gu Dùbhlachd 1948, ghlac na Gearmailtich cha mhòr a h-uile Canada, a bharrachd air Venezuela, Nicaragua, agus a 'mhòr-chuid de Mheagsago. Is e suidheachadh air leth duilich a tha seo. Aig toiseach 1949, bha na Stàitean Aonaichte aig na Gearmailtich ann am pincer stàilinn. An uairsin, air 11 Faoilleach, dh'fheuch na h-Ameireaganaich ri armachd niùclasach a chleachdadh airson a 'chiad uair ann an eachdraidh. Agus cha do shoirbhich leotha gu tur. De na còig bomaichean, bhàsaich ceathrar ann am plèanaichean a chaidh an losgadh sìos le itealain Ghearmailteach, agus aonan, nuair a spreadh e, cha do rinn e cron mòr air saighdearan Gearmailteach.
  Mar fhreagairt, neartaich na Krauts am bomadh air bailtean-mòra Ameireagaidh agus ionadan armachd.
  Mar sin chaidh am blàr air adhart gu soirbheachail airson an Wehrmacht. Aig an robh uidheamachd nas fheàrr agus trèanadh saighdearan. Tha, agus àireamh mhòr. Bha an t-sabaid gu math fiadhaich. Tràth ann an 1949, ghabh roinnean Gearmailteach, cèin agus Iapanach thairis na bha air fhàgail de Mheagsago agus chaidh iad a-steach do na Stàitean Aonaichte bhon taobh tuath. Tha Ameireagaidh air a bhruthadh gu tur. Agus dh"fhàs e soilleir gun robh cùisean dona dha na Stàitean Aonaichte. Agus ro dheireadh an t-samhraidh, bha leth de chrìochan ìmpireachd na h-iolaire, a bharrachd air Alasga, air a ghlacadh mar-thà.
  Ghabh na Gearmailtich Washington agus New York air 8 Samhain, 1949. Agus air 7 Dùbhlachd, 1949, ghèill na bha air fhàgail de Arm nan SA. Seo mar a thàinig an Dàrna Cogadh gu crìch. An cogadh as fuiltiche de na h-uile agus mhair e còrr is deich bliadhna!
  Bha e coltach gu robh an t-sìth ris an robh dùil o chionn fhada air tighinn. Ach cha robh Hitler airson gabhail ris gum feumadh hegemony a bhith air a roinn le Iapan. Agus air 20 Giblean, 1953, thug an Treas Reich ionnsaigh air Land of the Rising Sun. Thòisich cogadh ùr. Airson hegemony an t-saoghail.
  Tha àrdachadh cainneachdail air taobh an Treas Reich, agus càileachdail cuideachd. Ach tha na h-Iapanach a" sabaid le neart mòr agus mòr-ghaisgeachd.
  Ach, tha na Nadsaidhean fhathast ann. Ach, mhair an cogadh faisg air bliadhna. Tha an USSR fhathast neo-phàirteach. Chaochail Stalin an sin agus tha fìor strì ann airson cumhachd.
  Mu dheireadh tha an Wehrmacht a" fuireach ann an Iapan. Beagan mhìosan às deidh sin, ghlac na Nadsaidhean dùthchannan Ameireagaidh Laidinn cuideachd. Bidh iad a" stèidheachadh hegemony air feadh an t-saoghail.
  Tha ath-leasachaidhean a" gabhail àite anns an Treas Reich fhèin. Tha creideamh ùr ga thoirt a-steach an àite Crìosdaidheachd. Chan eil Trianaid ann, ach aon àrd-Dhia agus a theachdaire - Adolf Hitler. Single currency mark, foghlam singilte. Agus cuideachd polygamy air a naomhachadh le creideamh. Agus tha taghadh ginteil fhathast a 'dol air adhart gu gnìomhach. Tha an cinneadh daonna ga leasachadh.
  Tha an USSR fhathast ann an cruth gearraichte agus a" toirt ùmhlachd dha na Nadsaidhean. Tha Nikita Khrushchev a" riaghladh an sin agus a" feuchainn gun a bhith a" burraidheachd air a" bhiast. A dh'aindeoin sin, tha Hitler mu thràth air an saoghal gu lèir a thoirt dha fhèin. Agus tha e a" coimhead air an Ruis mar àite dearg. Ach tha an duine a 'gabhail ris, agus tha Dia a' faighinn cuidhteas Air 20 Giblean, 1957, dh'fhuiling am Fuhrer oidhirp murt dìreach air a cho-là-breith. Agus aig dìreach trì fichead sa h-ochd bliadhna chaidh stad a chuir air riaghladh an neach-fiadhaich. Cò a thug buaidh air cha mhòr an t-saoghail air fad, agus bha e airson ionnsaigh a thoirt air an USSR a-rithist air 22 Ògmhios.
  Ach mar a chì sinn leis, cha do dh'obraich e a-mach ...
  Chaidh Hitler a leantainn le Schellenberg. Bhàsaich Hermann Goering bho ana-cleachdadh dhrugaichean agus gluttony. Thuit Himmler fo nàire, agus sguir Hitler a bhith ag earbsa ann, agus an uairsin chuir e air falbh e. Shoirbhich le Schellenberg Himmler agus fhuair e dreuchd neach-ionaid. A bharrachd air an sin, bha clann aig Hitler a fhuaireadh tro insemination fuadain. Ach cha robh am fear bu shine dhiubh fhathast ceithir-deug.
  Mar sin cha robh ùine aig sliochd na Fuhrer sealbhachadh. Mar sin thàinig Hitler gu bhith na ìmpire, ach às aonais sliochd. Cha robh Schellenberg deònach clann Fuhrer a mharbhadh, ach thug e air falbh iad bho chumhachd. Agus thàinig e fhèin gu bhith na Fuhrer agus deachdaire.
  Mhair an strì airson cumhachd airson grunn bhliadhnaichean.
  Agus air 1 Cèitean, 1961, ge-tà, thug a' Ghearmailt Nadsaidheach ionnsaigh air an USSR. Bha oidhirp ann a choileanadh: aon phlanaid - aon ìmpireachd!
  Agus bha saighdearan Schellenberg fhathast comasach air Moscow a ghlacadh. Bha an t-arm Sòbhieteach ro ìosal ann am meud agus càileachd uidheamachd armachd. Chaidh grèim mòr-bhailtean an USSR a tharraing air adhart airson sia mìosan air sgàth astaran mòra. Agus an uairsin mhair an cogadh partisan airson deich bliadhna eile.
  Ach, cha b" fhada gus an do shocraich cùisean. Lean Schellenberg poileasaidh caran libearalach, agus ann an 1981 fhuair a h-uile Ruiseach saoranachd den Treas Reich. Mean air mhean chaidh an saor-thoileach air adhart. Chaochail Schellenberg goirid an dèidh sin. Agus thòisich strì mòr airson cumhachd. An uairsin, mar cho-rèiteachadh, chaidh a 'mhonarcachd ath-nuadhachadh agus chaidh sliochd dìreach a' Kaiser, Frederick IV, suas chun rìgh-chathair. Ann an 2001, chaidh referendum a chumail anns an d 'fhuair a h-uile neach-còmhnaidh air a' phlanaid Talamh saoranachd agus còraichean co-ionnan foirmeil. Agus ann an 2017, chaidh na cuingeadan mu dheireadh airson Iùdhaich agus Roma a thogail.
  Tha àm Sòisealachd Nàiseanta air tighinn gu crìch. Ach, tha daonnachd ann an aon ìmpireachd, feadarail, agus monarcachd. A" sgrùdadh àite a-muigh.
  Ann, tha a h-uile duine co-ionann gu foirmeil, agus tha Seanadh agus Bundestag ann, far a bheil riochdairean air an taghadh le sluagh iomlan an Treas Reich. Agus os an cionn tha an Kaiser, ìmpire a 'phlanaid Talamh gu lèir.
  Chan eil beatha, san fharsaingeachd, dona a thaobh stuthan. Thug smachd teann, leasachadh saidheans agus teicneòlas le sàr eagrachadh Gearmailteach toraidhean. Tha àiteachas sàr-mhath, chan eil acras ann, agus tha pailteas bìdh ann eadhon ann an sgìrean bochda Afraga. Tha obair aig a h-uile duine, gheibh a h-uile duine tuarastal agus peinnseanan. Tha foghlam agus leigheas an-asgaidh. Mar an ceudna, sgoiltean-àraich agus sgoiltean-àraich an-asgaidh. Bidh biadh a" cosg sgillinn, agus tha prìsean airson a h-uile toradh air a bhith reòta airson grunn bhliadhnaichean. Anns gach àite, eadhon ann an Afraga, tha rathaidean ann; tha àros no taigh air leth aig cha mhòr a h-uile duine. Bidh a h-uile fear ùr a" faighinn co-dhiù trì seòmraichean ann an àros leis a h-uile goireas. Faodaidh tu càr no rud sam bith air creideas a thoirt a-mach. Tha eadhon heileacoptairean pearsanta aig mòran.
  Tha an eadar-lìn gnìomhach, tha telebhiseanan agus coimpiutairean aig a h-uile duine, chan eil an latha obrach ach ceithir uairean a thìde. Tha a h-uile roinn spòrs an-asgaidh, agus bidh thu eadhon a" pàigheadh airson a bhith an làthair.
  Bidh iad a 'toirt seachad cuibhreann mòr airson gach pàiste. Tha goireasan agus còmhdhail poblach an-asgaidh. Dh" fhàs a h-uile càil cho grinn agus air a dheagh sgeadachadh. Tha na sràidean glan, tha mòran innealan-fuadain agus fèin-ghluasad air nochdadh. Òrdugh sònraichte. Tha toitean air an toirmeasg, ged a tha deoch làidir fhathast air a reic, agus lionn de dhiofar seòrsa cha mhòr an-asgaidh. Bidh clann ann an solar poblach cuideachd air am biathadh an-asgaidh.
  Tòrr àiteachan tarraingeach an-asgaidh agus seòmraichean coimpiutair.
  Tha tuineachaidhean daonna mar-thà air a 'ghealach, Mars, Venus, Mercury, agus monaidhean Jupiter.
  Tha daoine ag ullachadh airson leum gu na rionnagan. Chaidh tòrr rudan a chruthachadh mu thràth.
  Ann an ùine ghoirid, thionndaidh e a-mach gu math san fharsaingeachd. Agus cha robh feum air a bhith ag obair mar sin.
  Ma sheallas ZYUGANOV TUILLEADH CUMHACHD AGUS FIOSRACHAIDH
  Anns a 'Chèitean 1999, cho-dhùin Zyuganov gun a bhith a' ceadachadh tagradh Stepashin, ach a dhol gu taghaidhean tràth don Duma. Rinn na comannaich agus an caraidean co-dhùnadh daingnichte bhòtadh an aghaidh Stepashin. A bharrachd air an sin, bha iad oilbheum agus air an toirt air falbh bho na dreuchdan aca san riaghaltas. Bhiodh co-dhùnadh mar seo air a bhith na bu choltaiche ann an eachdraidh mura biodh Zyuganov air a bhith na each Trojan anns a" champa comannach, a chuir às do bheachdan taobh clì agus a chuir an cunnart.
  Gheall taghaidhean pàrlamaid tràth mòran bhuannachdan dha na comannaich, a" gabhail a-steach air sgàth nas lugha de cho-fharpaisich agus ìomhaigh martyrs.
  Agus sheall seo nach eil na comannaich a" cumail ris na suidheachain aca idir, ach gu bheil iad nas phrionnsapalail.
  An dàrna turas thug Yeltsin a-steach Stepashin a-rithist, agus an uairsin thug e Aksenenko airson an treas uair. Cha do dh'aontaich an Duma a-rithist, agus chaidh a ghlacadh agus a sgaoileadh. Bha taghaidhean ùra clàraichte airson an t-Sultain.
  Dh'atharraich stòldachd na pàrlamaid cùrsa na h-eachdraidh beagan. Mhair bomadh Iugoslabhia na b" fhaide - mar a bha Milosevic an dòchas cuideachadh bhon Ruis. Agus thug sgaoileadh na pàrlamaid cothrom don luchd-dùbhlain buannachadh.
  Chaidh aig na comannaich air impeachment Yeltsin a chuir gu bhòt a-rithist.
  Agus a-rithist cha robh e ach rud beag goirid, an turas seo dìreach dà bhòt. Bha dragh air na teachdairean mu cho faisg "s a bha na taghaidhean pàrlamaid, agus an cunnart gun a bhith a" dol seachad annta.
  Chaidh an Duma a sgaoileadh, agus chuir Yeltsin an Aksenenko neo-aithnichte an dreuchd mar phrìomhaire le òrdugh.
  San fharsaingeachd, bha dòchasan Zyuganov gun deidheadh na taghaidhean a chumail air am fìreanachadh. Cha deach an ceann-suidhe tinn agus lag an aghaidh a" bhun-reachd. Agus cha robh cunnart ann a dhol thairis air an ùghdarras aige le ìre dà sa cheud. Primakov, a 'faicinn nach robh ùine aig a' cho-bhanntachd aige a bhith a 'cruthachadh agus a' clàradh, chaidh e gu caidreachas leis na comannaich. Chaidh Yabloko agus am Pàrtaidh Libearalach Deamocratach gu na taghaidhean. Cha robh ùine aig bloc Unity airson cruthachadh, agus lagaich an NDR.
  Tha cuideachd ionnsaigh luchd-ceannairc ann an Dagestan, agus neo-chinnteachd nam feachdan tèarainteachd aig na taghaidhean.
  Fhuair na comannaich, còmhla ri Primakov agus Luzhkov, buaidh mhòr. Fhuair iad còrr air leth-cheud 's a còig sa cheud de na bhòtaichean. B" e an dàrna fear bloc Yabloko, a rinn gu math cuideachd, a" faighinn còig-deug sa cheud. Gun dùil, rinn an LDPR gu math, a" cruinneachadh còrr air dusan sa cheud. Cha do choinnich an NDR ris a" chnap-starra còig sa cheud - call iomlan! Thàinig Zhirinovsky gu bhith na aon stiùiriche pro-Kremlin anns an Duma. Fìor, bha an fharpais lag. A rèir an lagh ùr, feumaidh pàrtaidhean ath-chlàradh gun a bhith nas fhaide na bliadhna ro na taghaidhean, agus cha robh ùine aig mòran.
  Bha a" phàrlamaid a-rithist fo smachd an luchd-dùbhlain chlì, gach cuid Yabloko le suidheachain aon-àithne agus an LDPR sa bheag-chuid.
  Agus gu dearbha dh'èirich còmhstri... Às dèidh taghadh neach-labhairt Duma na Stàite, chaidh bhòt gun mhisneachd san riaghaltas aontachadh. Agus a-rithist bha bruidhinn mu dheidhinn impeachment. An turas seo dà thrian, bhiodh e furasta a chruinneachadh!
  Cho-dhùin Yeltsin, às deidh dha a bhith leisg, am Prìomhaire Primakov agus am Prìomh Leas-Phrìomhaire Maslyukov a thilleadh chun chathair.
  Dh" aontaich a" cho-bhanntachd chlì ri seo, ach chaidh cumhachdan a" chinn-suidhe a ghearradh sìos airson ùine. Agus cha mhòr nach eil dad ann gus na taghaidhean ùra. Às deidh co-rèiteachadh taobh a-staigh na co-bhanntachd, chaidh co-dhùnadh Primakov ainmeachadh mar cheann-suidhe. Thàinig Luzhkov gu bhith na phrìomhaire. Agus fhuair Zyuganov dreuchd ceannard a 'mheur reachdail! Is e sin, Super Skipper! A thaobh an fhear ùr, bu chòir eadhon a bhith air gabhail ri atharrachaidhean air a" bhun-reachd.
  Chaidh na militants a chuir a-mach à Dagestan. Ach cha deach iad gu Chechnya. Thòisich cogadh sìobhalta an sin. Thug an Ruis taic do Maskhadov agus Kadyrov, an aghaidh Basayev agus Raduev.
  Chaidh aig Primakov air taghadh ceann-suidhe na Ruis a bhuannachadh anns a 'chiad chuairt. Fhuair an riaghaltas, ge-tà, cumhachdan a bharrachd. Mar a tha am meur reachdail a tha fo smachd comannach.
  Lean fàs eaconamach anns an Ruis, dh'èirich prìsean ola is gas, agus chaidh gnìomhachas ath-bheothachadh.
  Chaidh na h-Ameireaganaich, san fharsaingeachd mar a bha e ann an da-rìribh, às deidh ionnsaigh ceannairc 11 Sultain an sàs ann an Afganastan agus chaidh iad sìos ann an Iorac. Chaidh Primakov a thaghadh gu furasta airson dàrna teirm. Ach ann an 2008, chaill e an seat aige air leth soirbheachail Prìomhaire Yuri Luzhkov.
  Lean an ceann-suidhe ùr air adhart leis a" phoileasaidh caidreachais a bh" ann roimhe leis na comannaich. Thàinig Zyuganov gu bhith na phrìomhaire.
  Airson ùine, bha poileasaidh cèin mu dheidhinn com-pàirteachas leis an Iar agus càirdeas le Sìona. Tha siostam Yanukovych air neartachadh san Úcráin. Mar sin lean Luzhkov, eu-coltach ri Putin, ri poileasaidh nas pro-Ucràineach agus chuir e luach air aonadh stàitean Slavic. Thàinig an Úcráin eadhon gu bhith na phàirt den Aonadh Euro-Àisianach ann an 2016. Rinn Luzhkov seirbheis dà theirm agus leig e dheth a dhreuchd. Thàinig Zyuganov gu bhith na cheann-suidhe mu dheireadh, agus choisinn e an taghadh gu math furasta. Ghabh Zhirinovsky pàirt airson an t-seachdamh uair, uile bho 1991, agus chaill e a-rithist.
  As t-fhoghar 2015, chaidh an Ruis an sàs sa chogadh ann an Siria agus chaidh a bhomadh an sin. Thàinig Trump gu cumhachd anns na Stàitean Aonaichte. Lean Zyuganov, a dh'aindeoin co-mhaoineas foirmeil, air a chùrsa roimhe ann an eaconamas. Bha an Ruis, a dh'aindeoin ceannas foirmeil a' Phàrtaidh Chomannach ann an Caidreachas na Ruis, fhathast na dùthaich margaidh, deamocratach agus meadhanach ùghdarrasach.
  Com-pàirteachas leis an Iar agus farpais meadhanach. Tha caidreachas ann leis an Úcráin agus Belarus, agus Kazakhstan, ach cuideachd chan eil e ro fhaisg. Ann an 2020, chaidh Zyuganov a thaghadh gu dàrna teirm. San fharsaingeachd, beagan nas ìsle na thoradh air iomall an dàrna cuairt. Agus anns an Úcráin, às deidh dha Yanukovych falbh, bhuannaich an Zelensky neo-riaghailteach gun dùil. Dh'fhalbh Nazarbayev cuideachd.
  Thuirt Zyuganov nach atharraich e am bun-reachd agus gum falbh e às deidh an dàrna teirm aige.
  Mar sin, bha ceannard a 'Phàrtaidh Chomannach ann an Caidreachas na Ruis fhathast a' riaghladh an Ruis, a 'sealltainn beagan a bharrachd misneachd. Agus thionndaidh an saoghal gu bhith nas sàbhailte agus nas socraiche na ann an da-rìribh.
  Cò a th" ann am Putin? Ciamar a thionndaidh a dhreuchd a-mach? Às deidh dha Primakov a bhith na phrìomhaire, chaidh Putin a chuir às a dhreuchd mar neach ro fhaisg air Yeltsin. A" casaid, gu sònraichte, gun do chuir an FSB stad air ionnsaigh luchd-ceannairc ann an Dagestan. Dh'fhuirich Putin an sàs ann am poilitigs airson ùine. Ruith e gu neo-shoirbheachail airson Duma na Stàite. An uairsin thàinig e gu bhith na àrd-bhàillidh air St Petersburg.
  Ach an uairsin dh'fhàg e poilitigs agus fhuair e obair ann an seirbheis tèarainteachd companaidh phrìobhaideach. Bha cho beag de dhaoine a" cuimhneachadh air tuilleadh.
  Chaidh Zhirinovsky ann an 2020 gu taghaidhean ceann-suidhe airson an ochdamh uair agus chaill e a-rithist le toradh beag. Ach tha buidheann aige fhathast ann an Duma na Stàite. Agus thug eadhon Zyuganov inbhe àrd-sheanalair dha às deidh taghaidhean 2020. Chaill Dòmhnall Trump an taghadh gu farpaiseach òg Deamocratach ris nach robh dùil. Leig Merkel dheth a dhreuchd tràth. Agus tha slàinte Lukashenko air a dhol sìos gu mòr.
  Ann an 2021, sgèith cosmonauts Ruiseanach chun Ghealach mu dheireadh. Agus chuir iad bratach dhearg an sin! Dh" ainmich Zyuganov Afonin mar an neach-ionaid oifigeil aige. Uill, san fharsaingeachd, thionndaidh beatha timcheall ann an cearcall a-rithist.
  Mar a chì sinn, cha do thachair tuiteam na Ruis eadhon às aonais Putin. Agus cha do thionndaidh an solas.
  
  
  
  
  
  
  Nam biodh MenshiKOV air NIKOLAI a mharbhadh
  . Anns an do bhuannaich an Ruis Tsarist Cogadh a 'Chrimea. Chaidh Menshikov a mharbhadh le peilear air seachran, agus ghabh ceannard nas comasaiche na àite. Is e sin, thachair tubaist agus dh'atharraich e cùrsa eachdraidh.
  Mu choinneamh an tè le Makarov. Chaidh a" chùis a dhèanamh air na Frangaich agus na Breatannaich mean air mhean. Agus an Ruis, an dèidh a ghlacadh àireamh mhòr de phrìosanaich agus duaisean, a-rithist Crimea.
  Chaidh a" chùis a dhèanamh air Türkiye ann an Transcaucasia. Thug i Kars, Erzurum, agus cha mhòr a h-uile Armenia dhan Ruis. Ghabh saighdearan Ruiseanach thairis Romania. Ach, cha robh feum air leantainn air adhart leis an ionnsaigh. Dh'iarr an Sultan sìth. Aig an aon àm, bha an Ostair a 'fuireach ann am Bosnia agus Herzegovina.
  Dh'aontaich na Turcaich fèin-riaghladh a thoirt do Serbia, Bulgàiria, Montenegro, agus thàinig Romania gu bhith na vassal Ruiseanach. Aig an aon àm, ghabh an Ruis thairis Armenia cuideachd: Kars, Erzerum, Tanrog, a 'leudachadh a chuid seilbh anns a' cheann a deas.
  Thòisich aimhreitean anns an Fhraing agus thòisich cogadh catharra, agus cha b 'urrainn dhi saighdearan a chuir tuilleadh. Dh" fhàg Breatainn a" chòmhstri cuideachd. lagaich an rioghachd Sardinianach mar an ceudna. Tha an Ostair air neartachadh. Cha b" fhada gus an tug na h-Ostairich buaidh air Rìoghachd Sardinia, a" daingneachadh an ceannas air an Eadailt.
  Goirid chaidh Shamil a ghlacadh, a 'crìochnachadh a' chogaidh ann an Caucasus. Rinn an Ruis sìth prothaideach le Sìona, a 'toirt air falbh eadhon barrachd fearainn na bha ann an eachdraidh fhìor, agus mar sin bha ùghdarras armachd na Ruis nas àirde.
  Cha do chuir Nicholas a 'Chiad taic ris a' cheann a tuath anns a 'chogadh an aghaidh a deas. Air an làimh eile, chuir e roimhe na daoine a deas a chuideachadh còmhla ri Breatainn gus an suidheachadh ann an Alasga a neartachadh.
  Thòisich an Ruis air bailtean-mòra agus daingnichean a thogail air fearann Ameireagaidh. Bha eadhon pròiseactan rèile ann gu Chukotka. Mhìnich Tsar Nicholas mòran. Thug saighdearan Ruiseanach buaidh air Meadhan Àisia. Chaochail am monarc seo ann an 1867. A 'fàgail na Ruis cumhachdach agus beairteach. Cha do chuir a mhac Alasdair às do serfdom, ach lean e air a' gluasad gu deas. Gu sònraichte, rinn e cogadh buadhach leis an Tuirc agus chuir e an ceangal Constantinople ris an Ruis. An uairsin Mesopotamia.
  A-rithist an cogadh ri Breatainn agus call nam Breatannaich ann an Àisia. Bha Alasdair an dàrna cuid a" riaghladh beagan na b" fhaide, gun a bhith a" dèanamh ath-leasachaidhean mòra, ach a-mhàin don bhritheamhan, agus beagan leasachadh air an t-siostam riaghlaidh.
  Cha do lean cur às do serfdom a-riamh. Ach chuir an Ruis Iran an sàs. Chaochail an Tsar dìreach fichead bliadhna an dèidh Nicholas the First ann an 1887. Cha robh Alasdair an Treas a" riaghladh ach airson ùine ghoirid, gu 1894, ach fhuair e air cha mhòr na h-Innseachan gu lèir a cheangal ris an Ruis. Agus lean Nicholas II air a ghluasad gu Indochina, agus gu Sìona fhèin.
  Bha cogadh ann an aghaidh Iapan. Uile gu lèir buadhach. Agus ceannsachadh iomlan Sìona agus Indochina. Agus dol a-steach fad na slighe gu Astràilia. Ach anns an Roinn Eòrpa thionndaidh an suidheachadh a-mach gu bhith rudeigin eadar-dhealaichte.
  Bha Ìmpireachd na h-Ostair ceangailte ri ceann a deas na Frainge. Agus an uairsin rinn i a" chùis air Prussia, a" glacadh ceann a deas na Gearmailt. B" e an Ostair a thàinig gu bhith na hegemon cruinne. Bha an Fhraing air a lagachadh gu mòr leis a" chogadh shìobhalta. Cha b" urrainn don Phruis aonachadh. Mu dheireadh ghabh agus ghlac na h-Ostairich Prussia gu lèir, a bharrachd air pàirtean de thaobh an ear na Frainge. Chaidh ìmpireachd mhòr a chruthachadh a leudaich gu Afraga. Goirid thug na h-Ostairich buaidh air a 'Bheilg, an Òlaind, agus mòran fearainn ann an Afraga. An uairsin bha cogadh eadar an Ostair agus an Ruis an aghaidh Bhreatainn. Chrìochnaich e le sgaradh Afraga eadar na h-Ostairich agus na Ruiseanaich.
  Thàinig an t-Ìmpire Franz gu bhith na mhonarc as motha, a 'dol thairis air Napoleon Bonaparte le bhith a' toirt buaidh air faisg air leth de Afraga agus a 'mhòr-chuid den Roinn Eòrpa. Cha b' fhada gus an deach an Fhraing, cuideachd, a ghlacadh gu tur, còmhla ris an Spàinn agus Portagail. Seadh, chaidh a h-uile càil gu math, ach ...
  Bha oighre an Impire Franz airson Serbia a cheangal ris fhèin! Agus ann an 1920 thòisich cogadh mòr eadar an Ruis Nicholas II agus Ìmpireachd Mòr na h-Ostair.
  Tha an Roinn Eòrpa gu lèir air taobh na h-Ostair. A bharrachd air Breatainn, nach eil cho làidir 's a bha e ann am fìor eachdraidh, agus cha mhòr leth de Afraga. A bharrachd air an sin, chuir an t-Suain an aghaidh na Ruis. Agus chaidh Nirribhidh agus an Danmhairg a ghlacadh fo Impire Franz.
  B" e sin leth na trioblaid. Bha na SA fhathast roinnte agus cumhachd beag. Ach bha smachd aig Breatainn fhathast air Canada agus an Ostair. Agus an dèidh a 'chiad dà mhìos de leisg, chaidh i cuideachd gu cath air taobh na h-Ostair.
  Mar sin thòisich cogadh mòr. An Ostair agus Sasainn an aghaidh na Ruis.
  Gu dearbh, tha Oleg Rybachenko ceart an sin. Agus bidh e a" sabaid mar ghaisgeach fìor gun lùb.
  Bidh am balach a" losgadh air an arm chèin le inneal-ghunna agus a" seinn:
  - Tha laoidh na Màthar a 'seinn nar cridheachan,
  Chan eil duine nas bòidhche na i anns a 'chruinne-cè gu lèir ...
  Brùth tilgeil beam an ridire nas teann -
  Bàsaich airson an Ruis a thug Dia!
  Agus bidh e ga bhualadh fhèin, a" sgrios le gunna-inneal arm bho air feadh na Roinn Eòrpa agus gu ìre à Afraga.
  Agus chan eil am balach a 'toirt a-steach dha fhèin. An seo tha e a" tilgeil grenade le òrdagan rùisgte agus squeaks:
  - Cha toir sinn a-steach agus cha toir sinn seachad!
  Agus a-rithist tha am balach a 'losgadh spreadhadh marbhtach agus sgriosail. Chan eil e airson a thoirt a-steach don nàmhaid aige.
  Agus tha e a" seinn dha fhèin:
  - Cha chuir duine stad oirnn! Chan urrainn eadhon leòmhann buannachadh!
  Tha am balach na fhìor ghaisgeach. Neo-fhaicsinneach agus neo-fhaicsinneach. Ridire a' Chreidimh ! Fiù mura h-eil Crìosdaidh ann!
  Agus mar sin chaidh ionnsaigh na h-Ostair a chuir air ais.
  Tha tancaichean aig na h-Ostairich agus na Breatannaich, ach tha mastodons aig an Ruis cuideachd.
  Tha sluagh mòran nas motha fhathast aig Nicholas II, a 'toirt aire do na coloinidhean. Beachdaich air Àisia gu lèir, taobh an ear na Roinn Eòrpa, pàirt de na Balkans, còrr air leth de Afraga.
  Mar sin tha an Ruis nas fheàrr anns an àireamh de shaighdearan-coise. Agus tha na saighdearan a' sabaid gu treun...
  Agus cha b" urrainn dha na h-Ostairich cur an aghaidh agus chaidh an cur air ais à Warsaw. An uairsin chaidh saighdearan Ruiseanach air adhart chun an Oder agus ghlac iad Prussia an Ear. Thuit Galicia mar an ceudna, maille ri Lvov. Bha Przemysl fo shèist. Chaidh Krakow a shaoradh.
  An uairsin thionndaidh e a-mach nach robh na Slavs airson a bhith a 'sabaid leis na Ruiseanaich agus a' gèilleadh gu mòr.
  Sheall na blàran cuideachd gu robh na tancaichean Ruiseanach nas aotroime, nas èifeachdaich na na tancaichean Gearmailteach a bu truime agus na bu chliùitiche. Agus ann an itealan, tha an Ruis Tsarist sa chumantas na òrdugh meudachd nas làidire na càileachd Bhreatainn agus na h-Ostairich.
  Thòisich saighdearan Ruiseanach air an ionnsaigh às deidh stad. Ghabh iad an dà chuid àireamh agus sgil.
  Bha Budapest air a chuairteachadh agus air a ghlacadh. Aig muir, rinn an Àrd-mharaiche Kolchak a" chùis air na Breatannaich agus ghlac e Astràilia. Air tìr, chuairtich saighdearan Ruiseanach agus ghlac iad Berlin. Agus an uairsin Vienna.
  Bha Ìmpireachd na h-Ostair cuideachd a' call a' bhlàir ann an Afraga. Chaidh a" chùis a dhèanamh air a" bhuidheann Shasannach cuideachd. Bha, bha cùisean mì-thlachdmhor don Impire Adolf.
  Chuir e a cheann san àite ceàrr agus thòisich e air call gu tur. Ciamar a chuireas e an aghaidh a leithid de chumhachd?
  Às deidh tuiteam Vienna, thàinig strì an aghaidh na h-Ostairich gu bhith na fhòcas. Agus a dh'aithghearr ghabh na Ruiseanaich thairis air feadh na Roinn Eòrpa agus Afraga. Aig an aon àm, thòisich ionnsaigh air Canada à Alasga. Chaill na Breatannaich cuideachd.
  Fhuair Breatainn i fhèin iomallach agus dh'fheuch i ri suidhe a-muigh air an eilean.
  Ach tha e soilleir gum faigh an Ruis làmh an uachdair le bhith a" cur air bhog oilbheum adhair.
  Agus bhom i cha mhòr a h-uile rud a bha air an uachdar. Agus an uair sin thàinig feachd air tìr air tìr, a thug air Breatainn tagradh a dhèanamh.
  Mar sin, thàinig an leth-chruinne an ear gu lèir, a bharrachd air Alasga agus Canada, gu bhith na Ruis.
  Gu h-iomlan tha seo sgoinneil! Ghabh Nikolai an dàrna fear stad sealach, a" cnàmh na stuthan. Tha na Stàitean Aonaichte fhathast air an roinn agus chan eil iad gu math làidir, mar stàitean eile a tha an urra ris an Ruis.
  Ann an 1937, bhuail Tsar Nicholas II ann an itealan. Chaidh an rìgh-chathair a shealbhachadh le Alexei II. Eu-coltach ris an fhìor sgeulachd, bha an t-oighre gu math fallain agus sunndach. Agus ann an 1941, chuir e roimhe a 'chùis a h-uile rud nach robh a shinnsirean air a stiùireadh a ghlacadh.
  A 'leigeil air falbh air a' phlanaid, bidh an Talamh mar aon ìmpireachd mu thràth. Agus ghluais arm na Ruis an toiseach gu stàitean a tuath Ameireagaidh, agus an uairsin gu na cinn a deas. Cha robh na Stàitean Aonaichte làidir agus chaidh an glacadh gu luath. Ach thionndaidh Mexico gu bhith na b" fhasa a cheannsachadh. An uairsin gluais suas. Aon às deidh aon, a "glacadh aon dùthaich às deidh a chèile. Am Brasil as motha agus as làidire. Ach mhair i nas lugha na mìos.
  Agus mar sin thug iad buaidh air Ameireaga Laideann agus Sealainn Nuadh. Chaidh Alesei an dàrna fear sìos ann an eachdraidh mar cho-obraiche a h-uile ceannsachadh Ruiseanach. Agus mar-thà ann an 1947, chuir cosmonauts Ruiseanach cas air a 'ghealach. Agus ann an 1958 gu Mars! Ann an 1961 gu Venus. Ann an 1972 gu Mercury, agus ann an 1973 gu monaidhean Jupiter. Ann an 1975, aig aois 71, bhàsaich Alexy II. Thugadh am far-ainm The Finisher. Agus thàinig a mhac Nicholas III gu bhith na rìgh. Ann an 1980, chaidh an duine a-steach don phlanaid mu dheireadh, as fhaide air falbh de shiostam na grèine - Pluto. Cha robh Nicholas III a 'riaghladh ro fhada. Chaochail ann an 1985. Agus chaidh a mhac Alasdair an ceathramh suas air an rìgh-chathair. Rìgh òg mu sheachd bliadhna fichead a dh'aois. Agus dh"òrdaich an rìgh ullachadh airson leum seachad air siostam na grèine. Agus thòisich iad air longan-rionnag agus rocaid photon a thogail. Agus mu dheireadh, ann an 2017, chaidh a" chiad turas eadar-rionnagach a chuir air bhog.
  
  THA TSAR NICHOLAS II AIR SON LUACHMHOR A' PHRIONNSA
  Bha an sgrìobhadair agus bàrd ainmeil Oleg Rybachenko a 'faireachdainn gu robh rudeigin ceàrr air an t-saoghal. Tha an cinne-daonna fhathast sgapte mar a bha e. Chan eil an àireamh de dhùthchannan air a" phlanaid Talamh ach a" dol am meud. Agus ma gheibh duine buaidh, chan eil ann ach Sìona totalitarian, deachdaire. Agus chaidh an Ruis, às deidh deireadh riaghladh Vladimir Putin, a-steach do èiginn dhomhainn. Tha an cogadh anns a" Chugais ag èirigh a-rithist, tha luchd-clì agus nàiseantaich a" dèanamh ar-a-mach. Tha an eaconamaidh a" crìonadh a-rithist agus tha eucoir a" dol am meud. Agus tha an Ruis a 'tòiseachadh a' briseadh sìos.
  A dh'aindeoin a fhortan iongantach, cha robh e comasach dha Vladimir Putin a-riamh siostam poilitigeach làidir, seasmhach a chruthachadh, no eaconamaidh seasmhach a bha a' fàs gu luath. Cha deach mòran de dhuilgheadasan sòisealta agus eadar-nàiseanta fhuasgladh. Leig fortan tearc le Putin coltas beairteas a chumail suas. Ach cho luath 's a dh' fhalbh e, dh' fhosgail a h-uile abscesses gun leigheas sa bhad.
  A bharrachd air an sin, tha an cunnart bho chogadh niùclasach a" fàs! Tha an saoghal ann an ùpraid, tha an Ruis a" dol a-steach gu cogadh catharra air sgèile mhòr! Feumaidh seo a bhith air a rèiteachadh gu h-èiginneach.
  Leugh am balach ann an leabhar gun urrainn dhut na thachair dha daoine atharrachadh, agus na h-àiteachan aige atharrachadh! Agus tha aon gypsy cumhachdach ann as urrainn seo a dhèanamh do dhuine sam bith.
  Mar sin carson nach cuir thu cùl ri fortan agus fortan Putin agus Nicholas II?
  A bharrachd air an sin, ma tha Nicholas II cho soirbheachail ri Putin, atharraichidh cùrsa na h-eachdraidh. Agus anns an aonamh linn air fhichead, bidh na Romanovs a 'riaghladh anns an Ruis. Tha seo a" ciallachadh nach bi feum aig Putin air fortan. No co-dhiù tha fortan Putin aig an Ruis.
  Agus anns an fhicheadamh linn, tha feum mòr air fortan na Ruis Tsarist.
  Cho-dhùin an sgrìobhadair ainmeil a dhol chun bhoireannach gypsy. Gu fortanach, bha an seòladh aice air an eadar-lìon, agus dh'innis i tuigse nas fheàrr don sgrìobhadair agus don bhàrd nach robh i na charlatan idir.
  Gu dearbh, chan eil an gypsy sìmplidh. Tha ea 'fuireach ann an taigh mòr ann am Moscow, agus a' coimhead mu fhichead bliadhna a dh'aois, ged a tha e air a bhith ag innse fortan bho àm nan Sòbhieteach. Chì thu sa bhad an nighean shìorraidh le falt dubh dualach - tha i iongantach!
  Dh'fhaighnich Oleg Rybachenko dhi:
  - Dèan gnìomh math! Atharraich fortan Vladimir Putin agus Nicholas II!
  Choimhead an nighean òg gypsy air Oleg Rybachenko agus fhreagair i:
  - Tha e math nach e egoist a th" annad agus gun toir thu seachad chan ann dhut fhèin, ach airson dùthaich na Ruis! Agus tha e eadhon nas fheàrr gu bheil lùth beairteach agad agus mac-meanmna gun samhail, iongantach, superhuman!
  Ghluais an siopsaidh agus lean i:
  - Chan eil e furasta dhomh eachdraidh atharrachadh cho mòr! Ach faodaidh thusa, sealbhadair an fhasanachd as làidire agus as beairtiche san t-saoghal, mo chuideachadh!
  Chrath Oleg Rybachenko aonta:
  - Tha mi deiseil airson rud sam bith! Agus coileanaidh mi iarrtas sam bith!
  Chrath an t-òganach òg agus thuirt e:
  - Tionndaidhidh mi thu gu bhith na bhalach mu dhà-dheug, agus fàsaidh tu gu math slaodach agus chan fhàs thu nas sine na ceithir-deug nad bhodhaig. Cuiridh mi thu gu saoghal co-shìnte, far am bi thu an toiseach nad thràill!
  Thuirt Oleg Rybachenko ann an aonta:
  - Tha mi deiseil!
  Chrath an gypsy agus lean i:
  - Feumaidh tu naoi clachan artifact fhaighinn: dubh, geal, dearg, orains, buidhe, uaine, gorm, indigo, purpaidh. Agus a bharrachd air an seo, is e an deicheamh artifact crùn Koshchei!
  Tha e duilich, ach bidh corp balach gaisgeil òg, luath, làidir, tapaidh agad. Agus a bharrachd air inntinn iongantach agus tiodhlac iongantach de mhac-meanmna. Luath no mall, cruinnichidh tu stuthan agus tillidh tu air ais don t-saoghal agad. Agus gu bràth bidh tu ann an corp balach air leth làidir agus luath timcheall air ceithir-deug, agus bidh e eu-comasach do mharbhadh. Is e sin, gheibh thu cuideachd neo-bhàsmhorachd mar dhuais!
  Chrath Oleg Rybachenko aonta:
  - Chan urrainn dha duine ach bruadar mu dheidhinn seo!
  Thuirt a" bhana-bhuidseach òg gu bràth:
  - Ach is leamsa deich innleachdan, agus is leamsa a mhàin ! Bheir iad dhomh a leithid de neart is gum bi thu nas airidh air neo-bhàsmhorachd! Anns an eadar-ama, cuiridh mise gu cadal thu, agus dùisgidh tu mar ghille tràilleil anns na cuaintean. Agus an uairsin innsidh do innleachdas dhut mar a gheibh thu a-mach à seo!
  Nuair a ghluaiseas tu, bidh e comasach dhomh dànachd, fortan agus fortan a" Cheann-suidhe Putin agus an Tsar Nicholas II atharrachadh. Cruinnichidh tu stuthan bho dhiofar shaoghal dhòmhsa, agus san eadar-ama, bho thoiseach an fhicheadamh linn, thèid eachdraidh na Ruis gu eadar-dhealaichte. Is e sin, eadhon ged nach cruinnich thu na stuthan - naoi clachan agus crùn Koshchei, gheibh Tsar na Ruis Nicholas II fhathast fortan, dànachd, agus fortan Ceann-suidhe na Ruis Vladimir Vladimirovich Putin!
  Rinn Oleg Rybachenko gàire farsaing agus fhreagair e:
  - Tha seo math! Anns an t-saoghal ùr, bidh mi socair gu bheil cùrsa na h-eachdraidh air atharrachadh mu dheireadh airson na b" fheàrr! Agus gum bi e comasach don Ruis òrdugh a thoirt air ais air feadh an t-saoghail agus a bhith na dùthaich hegemonic! Agus hegemon iomlan!
  Dh'òrduich an siopsaidh òg gu bràth:
  - Luidh sìos air an t-sòfa!
  Oleg Rybachenko na laighe sìos.
  Ghlan nighean a" bhan-draoidh:
  - A nis cadal ! Dùisgidh tu ann an saoghal eile.
  Dhùin sùilean Oleg Rybachenko, agus cha mhòr sa bhad thuit e na chadal.
  Thug an gypsy a-mach na grìtheidean a bha air an stòradh ro làimh bho na soithichean agus thòisich iad ag ullachadh a "phoit. Thionndaidh i air a" ghas fon choire ullaichte airson draoidheachd. Agus thoisich i air caochladh nithean a thilgeadh an sin, a' tilgeadh gheasan. Aig an aon àm, tharraing an nighean shìorraidh a-mach deic chairtean às a pòcaid agus sheinn i:
  - O, dàn, dàn, cuidich Nikolai! Math fortanach bho Putin, thig gu Tsar Romanov!
  Leig Romanov buaidh a thoirt air
  Riaghailtean mar Genghis Khan. .
  Gun toir e fortan dhut,
  Putin le bhith a" goid tiodhlac!
  
  Tha e nas fheàrr airson an Ruis
  Nicholas the Great Tsar...
  Bidh Genghis Khan a" fàs nas fhuaire
  Bi mar Vladimir Putin!
  Thoisich an coire air goil, 's thoisich a' phoit air builg innte. Chuir an siopsaidh a-mach na cairtean, chuir e geas oirre agus thilg e an deic a-steach don chaol ghoileach... Sheall flas fìor shoilleir, mar gum biodh bho mhìle blitz de dhealbhan. Chaidh an cadal Oleg Rybachenko à sealladh... Agus an uairsin, às deidh dha lasadh suas, chaidh an coire à sealladh cuideachd.
  Dh" fhàs an talla fharsaing far an do chuir a" bhana-bhuidsich mòr a geasan falamh agus sàmhach!
  Thuirt a" bhana-bhuidseach òg gu bràth:
  - Uill! Dh"atharraich mi cùrsa na h-eachdraidh agus tha e math! Agus ma tha an sàr-eòlaiche seo fortanach agus a" cruinneachadh stuthan, an uairsin fàsaidh mi cho cumhachdach is gum bi farmad aig Satan fhèin rium!
  Agus bha a" bhan-draoidh sipse a" deàrrsadh le sùilean emerald!
  Agus thachair mìorbhaileach!
  Dè dha-rìribh a 'feitheamh Nicholas II... Gu dearbh, tha tòrr air atharrachadh. Cha robh sabaid fhuilteach ri linn a' chrùnaidh. Agus bha leudachadh gu Sìona soirbheachail. Thachair an cogadh le Iapan, gu dearbh. San fharsaingeachd bha seo do-sheachanta gu h-eachdraidheil. Tha e soilleir gum bu chòir an uilebheist an aghaidh an samurai a bhith air a dhì-armachadh agus a sgrios. Agus chan eil teicheadh bho seo. Chan urrainn dhut cunnart fhàgail air do chrìochan.
  B" i Iapan a" chiad fhear a thòisich an cogadh, ach cha do shoirbhich leis an oidhirp aice ionnsaigh a thoirt air bàtaichean Ruiseanach. Cha d" fhuair na Ruiseanaich milleadh mòr, agus chaidh dusan neach-sgrios Land of the Rising Sun fodha.
  Fhuair "Varyag" cuideachd teicheadh bhon chuairt. A thionndaidh a-mach gu bhith air leth soirbheachail. Agus ràinig an Àrd-mharaiche Makarov gu luath gu muir agus sgrios sinn na Seapanach. Agus rinn an Seanalair Kuropatkin a" chùis air an samurai air tìr agus ghabh e còmhnaidh gu tur air rubha Corea gu lèir.
  Agus rinn eadhon Tsar Nicholas II co-dhùnadh: dh'fheumadh e fuireach sàbhailte bho Iapan gu bràth! Ach mar? Seadh, saighdearan fearainn agus an ceangal gu tur ris an Ruis mar mhòr-roinn.
  Agus an uairsin chaidh blàr cinnteach a chumail aig muir, far an deach crìoch a chuir air cabhlach Iapanach leis an Àrd-mharaiche Makarov.
  Ghabh ceathrar nighean pàirt anns a" bhlàr cuideachd! Cas-rùisgte agus ann am bikini!
  Natasha, Zoya, Aurora, Svetlana. Ceithir bòidhchead a bhios, a 'crathadh sabers, air bòrd an t-soithich samurai as motha.
  Bidh Natasha a" gearradh na Seapanach agus ag èigheach:
  - Bithidh tu smearail, a chaol-shùilean !
  Gheàrr Zoya sìos samurai eile agus thuirt i:
  - Agus tha do shùilean sapphire!
  Dhearbh Natasha, an dèidh dhi am muileann a ruith:
  - Gu dearbh tha! Gu dearbh tha!
  Agus an uairsin ghabh Aurora a-rithist e agus bhreab e na Seapanach san smiogaid le a sàil rùisgte. Bhris i a ghiall, agus reub i :
  - Hurray airson an Motherland!
  Ghabh Svetlana e, gheàrr e dheth ceann an samurai agus chuir i às dha:
  - Airson Tsar Nicholas II!
  Tha, gu dearbh, tha tòrr an urra ri fortan. Gu sònraichte, dh'fhuirich Admiral Makarov beò. Agus thionndaidh e a-mach gu bhith na dàrna Ushakov. Dè cho geur 'sa tha e ag àithneadh. Tha e fhèin air bàta-mara gluasadach, is urrainn dha cumail suas ris a h-uile càil. Agus bha na Seapanach, aig nach robh, leis an t-slighe, a 'faighinn buannachd mhòr ann an gunnaichean, air am bualadh ann an earrannan agus gu innleachdach.
  Tha sgil ceannard coitcheann no cabhlaich os cionn buannachd bheag àireamhach.
  A bharrachd air an sin, ron àm seo bha na h-Iapanach na bu laige ann an àireamh. Mar sin, bidh Makarov gan briseadh. Bidh e a" toirt ionnsaigh dlùth, far a bheil soithichean Ruiseanach le sligean tollaidh armachd tòrr nas làidire.
  Agus tha na Seapanach air an ruaig. Agus ghlac na caileagan bàta samurai eile. Agus air a sin tha bratach ìmpireachd an tsarist ag itealaich!
  Dè a th" ann an Iapanais? Nach eil thu glè mhath air fortan? Fhuair Nicholas II fortan Vladimir Putin agus chaidh a h-uile càil cho math dha!
  Dè mu dheidhinn na nigheanan? Is e na ceithir bòidhchead ann am bikinis buidsichean Rodnover a chuir roimhe sabaid airson an rìgh, ged mar as trice chan eil dad aca ris an t-saoghal seo.
  Ach anns a 'chùis seo, tha e riatanach gus cuideachadh a thoirt do mhuinntir na Ruis. Agus tha seo mar thoradh air fortan Putin. Cha bhiodh e a-riamh air Crimea a ghlacadh gun a bhith a" losgadh peilear, mura biodh e airson na h-aon cheathrar nigheanan bana-bhuidseach. Chuidich iad gus mìorbhaileach a dhèanamh. Ach tha e fhathast na cheist am feumadh an Ruis Crimea a thoirt air falbh bho na daoine bràithreach. Ach is e deagh bheachd a th" ann Sìona a cheangal ri Ìmpireachd na Ruis! Smaoinich cia mheud cuspair a bhios aig an Tsar Ruiseanach - dh'fhaodadh e an saoghal gu lèir a phronnadh!
  Ann an ùine ghoirid, chan eil na caileagan an seo a 'caitheamh an ùine. Agus mu thràth tha an long-chogaidh ùr fo stoirm.
  Agus a-rithist tha e air a ghlacadh. Agus tha na sabers ann an làmhan na bòidhchead dìreach a" lasadh, agus tha iad cho geur. Agus bha uimhir de Iapanach measgaichte.
  Thàinig am blàr aig muir gu crìch nuair a chaidh an sguadron Iapanach fodha mu dheireadh agus glacadh an Admiral Togo.
  Agus thòisich an cur air tìr. Cha robh bàtaichean-smùide agus còmhdhail gu leòr ann. Agus chleachd iad bàtaichean fada, agus ghiùlain iad air longan-mara agus longan-cogaidh iad, agus rinn iad tòrr rudan eile. Dh"òrdaich an Tsar an cabhlach marsanta a chleachdadh nuair a bha iad a" tighinn air tìr.
  Rinn saighdearan Ruiseanach a' chùis air marbhadh samurai a dh'fheuch ri an tilgeil far ceann na drochaid. Ach chùm arm an tsarist a-mach gu misneachail. Agus chaidh an ionnsaigh mhòr a chuir air ais le call mòr.
  Rè an ionnsaigh, gheàrr na caileagan bana-bhuidseach le sabers agus thilg iad grenades air an nàmhaid le casan rùisgte.
  Tha iad gu dearbh anns na h-àiteachan as cunnartaiche. Agus mar a thòisich iad a" losgadh ghunnaichean-inneal. Tha a h-uile peilear air an targaid.
  Loisg Natasha, thilg i grenade le a òrdagan rùisgte agus rinn i gàire:
  - Chan eil duine nas fhuaire na mise!
  Thilg Zoya, a" losgadh gunna-inneal, tiodhlac a" bhàis le a òrdagan rùisgte agus rinn i squeak:
  - Airson Tsar Nicholas II!
  Rug Aurora, a "leantainn air adhart a" losgadh bho ghunnaichean-inneal agus a "leum suas, agus thuirt e:
  - Airson Great Rus'!
  Thuirt Svetlana, a 'leantainn air adhart a' bualadh an nàmhaid, gu làidir, a 'toirt a fiaclan, a' tilgeil grenade le a sàil lom:
  - Airson an ìmpireachd rìoghail!
  Lean na gaisgich a' bualadh 's a' bualadh. Tha lùth cho mòr aca. Bidh iad gan losgadh fhèin agus a" sgrios na samurai a tha a" tighinn air adhart.
  Tha mìltean, deichean de mhìltean de Iapanach air am marbhadh leis mar-thà.
  Agus theich na samurai a chaidh an ruaig... Tha na caileagan gu math marbhtach nan aghaidh.
  Agus tha na Ruiseanaich a" gearradh samurai le bayonets ...
  Tha an ionnsaigh air a chuir air ais. Agus bidh saighdearan ùra Ruiseanach a" tighinn air tìr air an oirthir. Tha ceann na drochaid a" leudachadh. Chan eil e dona, gu dearbh, airson ìmpireachd an Tsarist. Aon bhuaidh às deidh a chèile. Agus cuidichidh Admiral Makarov leis na gunnaichean aige. A 'sguabadh air falbh na Seapanach.
  Agus a-nis tha saighdearan Ruiseanach mu thràth a" gluasad thairis air Iapan. Agus chan urrainnear stad a chuir air an maoim-sneachda aca. Gheàrr iad an nàmhaid gu pìosan agus shàth iad le bayonets.
  Bidh Natasha, a 'toirt ionnsaigh air an samurai agus gan gearradh le sabers, a' seinn:
  - Tha madaidhean-allaidh geala a' tarruing ! Is ann dìreach an uairsin a mhaireas an rèis!
  Agus mar a thilgeas e grenade le òrdagan rùisgte!
  Bidh Zoya a" seinn còmhla ri fòirneart làidir. Agus cuideachd a" tilgeil le a chasan rùisgte, rudeigin gun samhail, marbhtach:
  -Am bàs lag, tha iad air am marbhadh! Dìon feòil naomh!
  Augustine, a' losgadh air an nàmhaid, agus a' bualadh le luchd-sàrachaidh, agus a' tilgeadh grenades le a òrdagan rùisgte, a' glaodhaich:
  - Tha cogadh a" dol air adhart anns a" choille thorrach, tha bagairtean a" tighinn às gach àite!
  Ghabh Svetlana, a 'losgadh agus a' tilgeil thiodhlacan bàis le a casan rùisgte, e agus rinn i squealed:
  - Ach bidh sinn an-còmhnaidh a" chùis air an nàmhaid! Tha madaidhean-allaidh geala a" cur fàilte air gaisgich!
  Agus na caileagan ann an sèist, a 'sgrios an nàmhaid, a' seinn, a 'tilgeil buill-airm marbhtach le an casan casruisgte:
  - Ann an cogadh naomh ! Bidh e na bhuannachadh dhuinn! Bratach Imperial air adhart! Glòir don ghaisgeach a thuit!
  Agus a-rithist bidh na nigheanan a" losgadh agus a" seinn ann an èigheachd bodhar:
  - Cha chuir duine stad oirnn! Cha toir duine buaidh oirnn! Bidh madaidhean-allaidh geala a" pronnadh an nàmhaid! Madaidhean-allaidh geala - fàilte air gaisgich!
  Bidh na caileagan a' coiseachd agus a' ruith... Agus tha arm na Ruis a' gluasad a dh'ionnsaigh Tokyo. Agus tha na Seapanach gan marbhadh fhèin, agus tha iad gan gearradh sìos. Tha arm na Ruis a 'gluasad. Agus aon bhuaidh às deidh a chèile.
  Tharraing Tsar Nicholas tiogaid fortanach gu mòr. Tha saighdearan Ruiseanach mu thràth a "tòiseachadh a" stoirm air prìomh-bhaile Iapan. Agus tha e uile cho math.
  Tha na caileagan an seo, gu dearbh, air thoiseach air a h-uile duine agus tha an cuideam agus an obair aca aig àirde mhòr.
  Gu h-àraidh nuair a bhios iad a 'tilgeil grenades le casan lom. Mar as trice bidh seo ag adhbhrachadh clisgeadh agus iongnadh am measg nan samurai.
  Ach an seo tha iad a" dìreadh balla prìomh-bhaile Iapan. Agus gearraidh iad daoine agus eich gu càl. Bhris iad an luchd-dùbhlain gu pìosan. Tha na caileagan a" tighinn, a" sgreuchail agus a" gàireachdainn! Agus leis na sàilean rùisgte aca bidh iad gad bhreabadh san smiogaid. Tha na Seapanach ag itealaich bun os cionn. Agus bidh iad a 'tuiteam air an staing fhèin.
  Agus bidh na gaisgich a 'crathadh an sabers eadhon nas cumhachdaiche.
  Agus bidh na samurai a 'fulang call às deidh dhaibh a' chùis a dhèanamh. Mar sin ghabh saighdearan Ruiseanach Tokyo.
  Tha eagal air Mikado, ach chan urrainn dha falach an àite sam bith. Agus mar sin bidh na caileagan ga thoirt gu prìosanach agus ga cheangal suas!
  Buaidh mhòr! Tha an t-Ìmpire Iapanach a 'soidhnigeadh diùltadh airson Nicholas II. Tha tiotal an Tsar Ruiseanach air a leudachadh gu mòr. Bidh Korea, Mongolia, Manchuria, na h-Eileanan Kuril, Taiwan agus Iapan fhèin gu bhith nan sgìrean Ruiseanach. Ged a tha fèin-riaghladh beag, cuibhrichte aig Iapan. Ach tha an ìmpire aice Ruiseanach, tsar fèin-riaghlaidh!
  Tha Nicholas II fhathast na fhìor mhonarc, gun bhacadh le rud sam bith. Is esan an Tsar Autocratic!
  Agus a-nis cuideachd Impire Iapan, an Ruis Bhuidhe, Bogdykhan, Khan, Kagan, agus mar sin air adhart, mar sin air adhart, mar sin air adhart ...
  Tha, barrachd fortan. Mothaich gun tug fortan cothrom do Putin a" chùis a dhèanamh cho mòr! Chan eil an aonamh linn air fhichead, mo thruaighe, gu math freagarrach airson glacaidhean!
  Dè a" bhuannachd a th" aig an Ruis bhon fhìrinn gun do bhàsaich nàmhaid Putin, McCain, le aillse eanchainn? Tha fortan, gu dearbh, uamhasach, chan urrainn dhut eadhon a shamhlachadh a dh"aona ghnothach - gum bàsaich do nàmhaid bàs cho dona agus cho mì-thlachdmhor!
  Ach tha an toradh sònraichte airson na Ruis neoni.
  Ach airson Nicholas II, thionndaidh a leithid de fhortan agus fortan Putin gu bhith na bhuannachdan mòra tìreil. Ach dha-rìribh, carson a bu chòir fortan tiodhlacan a thoirt do Putin? Uill, leis gun do bhàsaich Sobchak aig an aon àm agus nach robh feum air dreuchd ceannard na cùirte bun-reachdail a thoirt dha, ciamar a tha e math don Ruis?
  Agus tha Tsar Nicholas II de All Rus 'na dhuine iongantach. Gu nàdarra, às deidh a leithid de bhuaidh, neartaich a chumhachd agus a ùghdarras. Tha seo a" ciallachadh gum faodar cuid de dh" ath-leasachaidhean a dhèanamh. Gu sònraichte ann an Orthodoxy! Leig le uaislean ceithir mnathan a bhith aca, mar ann an Islam. Agus mar an ceudna còir air dàrna bean a thoirt do shaighdearaibh mar dhuais airson an euchdan agus an seirbhis dhìleas.
  Ath-leasachadh math! Leis gu bheil an àireamh de dhaoine de chreideamhan eile agus de choigrich anns an ìmpireachd air a dhol suas, feumaidh an àireamh Ruiseanach àrdachadh. Agus ciamar a nì thu e? Aig cosgais boireannaich bho dhùthchannan eile. Às deidh na h-uile, ma bheir Ruiseanach triùir bhoireannach Sìneach mar mhnathan, bidh clann aige bhuapa, agus cò a "chlann sin a rèir nàiseantachd?
  Gu dearbh Ruiseanach air taobh m" athar! Agus tha sin sgoinneil! Bha Nicholas II, aig an robh inntinn adhartach, na bu chràbhaiche na choltas na bha e na anam. Agus gun teagamh, chuir e creideamh aig seirbheis na stàite, agus chan ann a chaochladh!
  Mar sin neartaich Nicholas II an t-ùghdarras aige am measg nan elite. Tha fir air a bhith ag iarraidh seo airson ùine mhòr. Agus luathaich e Russification an iomall.
  Uill, cha robh dragh sam bith aig na sagartan idir. A bharrachd air an sin, lagaich creideamh anns an fhicheadamh linn. Agus rinn creideamh seirbheis don rìgh, gun a bhith dha-rìribh a" creidsinn ann an Dia!
  Agus rinn buaidhean armailteach Nicholas mòr-chòrdte am measg an t-sluaigh, agus cha robh e, cleachdte ri ùghdarrasachd, gu sònraichte ag iarraidh atharrachaidhean. Cha robh fios aig na Ruiseanaich air cumhachd sam bith eile!
  Agus tha an eaconamaidh a" soirbheachadh, tha tuarastalan ag èirigh. Gach bliadhna tha àrdachadh deich sa cheud. Gu dearbh, carson atharrachadh?
  Ann an 1913, Tsar Nicholas, air an treas ceud bliadhna de na Romanovs, a-rithist lughdaich an latha-obrach gu 10.5 uair a thìde, agus air Disathairne agus ro-saor-làithean, eadhon gu 8 uairean a thìde. Tha an àireamh de deireadh-sheachdainean agus saor-làithean air a dhol suas cuideachd. Thòisich e air a chomharrachadh mar latha dheth agus ceann-latha gèillidh Iapan. Agus co-latha-breith an rìgh, agus co-latha-breith na banrigh, agus latha a" chrùnaidh.
  Às deidh dha tionndadh a-mach gu robh hemophilia aig oighre na rìgh-chathair, ghabh Tsar Nicholas dàrna bean dha fhèin. Mar sin, chaidh cùis còir-sheilbh don rìgh-chathair fhuasgladh.
  Ach bha cogadh mòr a" tighinn dlùth. Bha bruadar aig a" Ghearmailt air an saoghal ath-dhealbhadh. Ach, bha an Ruis tsarist deiseil airson cogadh.
  Ann an 1910, chuir na Ruiseanaich Beijing an sàs agus leudaich iad an ìmpireachd aca. Dh'aontaich Breatainn ri seo mar mhalairt air caidreachas an aghaidh na Gearmailt.
  B' e an t-arm rìoghail a bu lìonmhoire agus a bu chumhachdaiche. Ràinig a h-àireamh ann an àm sìthe trì muillean agus mìle rèisimeid. Cha robh aig a' Ghearmailt ach sia ceud mìle aig àm sìthe. A bharrachd air an Ostair-Ungair, ach chan eil na saighdearan aca deiseil airson sabaid!
  Ach tha na Gearmailtich fhathast an dùil sabaid leis an Fhraing agus Breatainn. Agus càite an tarraing iad dà aghaidh?
  Tha a" chiad tancaichean solais san t-saoghal aig na Ruiseanaich "Luna"-2 ann an cinneasachadh mòr. Agus bomairean ceithir-einnsean "Ilya Muromets" agus luchd-sabaid le gunnaichean inneal "Alexander" agus mòran a bharrachd. Agus gu dearbh cabhlach cumhachdach.
  Chan eil feachdan co-ionann aig a" Ghearmailt.
  Agus cho-dhùin na Gearmailtich fhathast ionnsaigh a thoirt air a 'Bheilg agus a dhol seachad air Paris. Cha robh dad ann dhaibh an seo idir.
  Ach thòisich an cogadh co-dhiù. Rinn a" Ghearmailt a gluasad marbhtach. Agus ghluais na saighdearan aice dhan Bheilg. Is e dìreach na feachdan a tha neo-ionann. Tha saighdearan Ruiseanach mu thràth a" gluasad thairis air Prussia agus an Ostair-Ungair. Agus tha an tanca Luna-2 le astar 40 cilemeatair mar-thà na fhìor fheachd.
  A bharrachd air an sin, thoir an aire gu robh Tsar Nicholas fortanach gun do thòisich an cogadh. Cha bhiodh an Tsar fhèin air ionnsaigh a thoirt air a" Ghearmailt. Agus mar sin air taobh na Ruis tha uachdranas mòr, mòr ann am feachdan, tancaichean, sàr-mhathas ann an làmhachas, agus an itealan as fheàrr ann am meud agus càileachd. Agus eaconamaidh nas làidire, oir bha e comasach an crìonadh a dh'adhbhraich an ar-a-mach agus a' chùis sa chogadh a sheachnadh. Agus mar sin fad na h-ùine tha àrdachadh agus soirbheachas ann às deidh soirbheachas.
  Tha e soilleir gun robh na Gearmailtich fo ionnsaigh. Agus an uairsin chaidh iad fhèin a-steach leis na prìomh fheachdan, an aghaidh na Frainge agus Bhreatainn. Càite am bu chòir dhaibh a dhol?
  Gabh an Eadailt agus cuir an cèill cogadh air an Ostair-Ungair! Is e an aon bhuannachd a th" ann gun deach Türkiye a-steach don chogadh an aghaidh na Ruis. Ach tha so ni's fearr do'n righ ; faodaidh e mu dheireadh Constantinople agus an caolas a thoirt air a shon fein ! Mar sin...
  Agus cuideachd ceithir bana-bhuidsichean, creidmhich dùthchasach òg gu bràth Natasha, Zoya, Aurora, Svetlana ann am blàr! Agus buailidh iad thu mu thràth! Mar sin buailidh iad an dà chuid na Gearmailtich agus na Turcaich!
  Sgrìobhadair agus bàrd Oleg Rybachenko dhùisg. Gu bràth, choilean a 'bhana-bhuidseach òg a gealladh, a' toirt soirbheachas dha Vladimir Putin do Nicholas II agus a-nis feumaidh Oleg Rybachenko a chuid a choileanadh. Cha robh e furasta dùsgadh. Chaidh corp a' ghille a bhualadh le cuip chruaidh. Leum an gille suas. Tha, tha Oleg Rybachenko a-nis na bhalach fèitheach, air a cheangal le a ghàirdeanan agus a chasan. Chì thu corp dubh-tanned, tioram agus sinewy, le fèithean follaiseach. Tràill dha-rìribh làidir agus cruaidh, le craiceann làidir a tha cho cruaidh is nach urrainn buille an neach-stiùiridh a ghearradh. Bidh thu a" ruith gu bracaist còmhla ris na balaich eile, ag èirigh bhon ghreabhal far a bheil na tràillean òga a" cadal gu tur rùisgte agus gun phlaideachan. Fìor, tha e blàth an seo, tha a "ghnàth-shìde coltach ris an Èiphit. Agus tha am balach uile rùisgte, dìreach slabhraidhean. Ach, tha iad gu math fada agus cha mhòr nach eil iad a 'cur bacadh air coiseachd no obair. Ach chan urrainn dhut ceum mòr a ghabhail annta.
  Mus ithe thu, nigh thu do làmhan san t-sruth. Gheibh thu cuibhreann: rus pronn, agus pìosan èisg grod. Ach, do bhalach tràillean acrach, tha seo coltach ri mìlseachd. Agus an uairsin thèid thu dhan mhèinn. Chan eil a" ghrian air èirigh fhathast sa mhadainn agus tha e gu math tlachdmhor.
  Tha casan rùisgte a" bhalaich air fàs garbh agus adharcach cho mòr is nach bi na molagan biorach a" goirteachadh idir, bidh iad eadhon a" siognail gu dòigheil.
  Cuaraidhean far a bheil clann fo aois sia-deug ag obair. Gu dearbh tha càraichean agus innealan nas lugha aca. Ach feumaidh tu a bhith ag obair còig uairean deug, sia uairean deug, dìreach mar inbhich.
  Bidh e a" deàrrsadh, agus mar sin bidh iad gan faochadh fhèin dìreach aig aghaidh a" ghuail. Tha an obair sìmplidh: gearraich clachan le pickaxes, an uairsin gan giùlan ann am basgaidean no air sìneadh. Uaireannan feumaidh tu an trolley a phutadh cuideachd. Mar as trice bidh na balaich ga putadh ann an dà is trì. Ach tha Oleg Rybachenko air a thaghadh leis fhèin oir tha e gu math làidir. Agus tha e a 'cumail a' pickaxe na làmhan mar inbheach. Feumaidh e obair tòrr nas motha a choileanadh na an còrr.
  Tha e fìor gu bheil iad a 'toirt dhut barrachd is barrachd tric. Trì tursan san latha, chan ann dà uair.
  Tha am balach tràill aig a bheil a chorp Oleg Rybachenko air a bhith a" fuireach an seo airson grunn bhliadhnaichean a-nis. Uallach, dìcheallach, thathas a" cleachdadh a h-uile gluasad gu ìre fèin-ghluasadachd. Gu math dona làidir, tapaidh agus cha mhòr eòlach air sgìths sam bith. Ach aig an aon àm, cha mhòr gu bheil am balach a 'fàs, agus chan eil e a-nis a' coimhead nas fhaide na dusan, le àirde cuibheasach airson an aois seo.
  Ach neart... Airson grunn inbhich. Gaisgeach òg. A tha, ge-tà, a rèir coltais nach bi e na inbheach, agus chan fhàs e feusag.
  Agus taing do Dhia! Mar sgrìobhadair agus bàrd, Oleg Rybachenko cha robh a 'còrdadh ri bearradh. Bidh thu ag obair dhut fhèin agus a" briseadh chlachan, gan crùbadh. Agus chun a 'chairt. An uairsin bidh thu ga ghiùlan chun an trolley. Tha e doirbh a putadh agus a" chlann a" gabhail cothrom mu seach a" dèanamh seo.
  Tha na balaich an seo cha mhòr dubh, ach tha na feartan aghaidh aca an dàrna cuid Eòrpach, Hindu no Arabach. A bharrachd air an sin, tha mòran eile ann Eòrpach.
  Tha Oleg a 'toirt sùil nas mionaidiche orra. Chan eil cead aig tràillean bruidhinn, bidh iad gam bhualadh le cuip.
  Tha Oleg Rybachenko cuideachd sàmhach airson a-nis. Agus tha e ag ionnsachadh. An seo, a bharrachd air luchd-stiùiridh fireann, tha boireannaich ann cuideachd. Tha iad cuideachd an-iochdmhor agus air am bualadh le cuip.
  A bharrachd air an sin, chan eil craiceann cho làidir aig a h-uile balach ri craiceann Oleg. Bidh mòran dhaoine a 'spreadhadh agus a' bleith. Agus faodaidh na geàrdan do bhualadh gu bàs. Tha an obair gu math cruaidh, agus tha na balaich, gu h-àraidh nuair a dh'èireas a 'ghrian, a' tòiseachadh a 'fallas mòran.
  Agus an seo chan eil aon ghrian ann, ach dhà. Agus tha seo a" fàgail an latha glè fhada. Agus tha tòrr obrach ann. Chan eil ùine aig na balaich airson cadal agus fois a ghabhail. Tha seo na chràdh mòr dhaibh.
  Bha Oleg Rybachenko ag obair dha fhèin, a 'gearradh agus a' luchdachadh gu meacanaigeach. Air mo mhealladh dhomh fhìn ...
  Agus smaoinich e air dealbh de na bha a" tachairt às deidh Nicholas II soirbheachadh le Ceann-suidhe na Ruis Vladimir Putin.
  Bidh Natasha, Zoya, Aurora, agus Svetlana a" toirt ionnsaigh air na h-Ostairich ann am Przemysl. Thug saighdearan Ruiseanach Lvov sa bhad. Agus bheir iad ionnsaigh air an daingneach as làidire.
  Tha nigheanan cas-rùisgte agus ann am bikinis, a" ruith gu sgiobalta tro shràidean a" bhaile.
  Bidh iad a 'gearradh sìos air na h-Ostairich agus a' tilgeil diosgan beaga le casan rùisgte.
  Aig an aon àm bidh na nigheanan a" seinn:
  - Is e Tsar Nicholas am Mesiah againn,
  Riaghladair làidir na Ruis cumhachdach ...
  Tha an saoghal gu lèir air chrith - càite an tèid e -
  Airson Nikolai le òran air adhart!
  Bidh Natasha a" slaodadh sìos na h-Ostairich, a" tilgeil grenade le òrdagan rùisgte agus a" tòiseachadh a" seinn:
  - Airson Rus'!
  Bidh Zoya cuideachd a" pronnadh a nàimhdean, agus a" seinn còmhla ri aplomb:
  - Airson an ìmpireachd rìoghail!
  Agus bidh grenade air a thilgeil le a cas-rùisgte ag itealaich! Is e nighean marbhtach a tha seo. An urrainn dhut do ghiallan a phronnadh agus an cuan òl!
  Agus bidh Aurora, cuideachd, a" tilgeil diosc le a òrdagan rùisgte, a" sgapadh na h-Ostairich agus a" squeaks:
  - Airson mòrachd na Ruis!
  Agus rùisgidh e fhiaclan ro gheur! A tha a" deàrrsadh mar fhàinneachan.
  Svetlana cuideachd na dìochuimhnich a thoirt a-steach, agus roars:
  - Rus 'an Naomh agus Invincible Nicholas II!
  Tha an nighean a 'nochdadh dìoghras mòr. Agus le casan rùisgte tilgidh e a h-uile càil agus tilgidh e tiodhlacan!
  Natasha, a 'losgadh agus a' sgoltadh, agus a 'tilgeil buill-airm marbhtach le a casan rùisgte, a' squeaks:
  - Is toigh leam mo Rus'! Tha gaol agam air mo Rus'! Agus gearraidh mi suas thu uile!
  Agus bidh Zoya cuideachd a" losgadh agus a" glaodhaich, a" tilgeil rudeigin spreadhaidh le òrdagan rùisgte:
  - Tsar Nicholas sgoinneil! Biodh an dà chuid na beanntan agus na cuantan dha!
  Aurora, a" sgreuchail le feirg fhiadhaich, feargach, agus a" tilgeil thiodhlacan le a òrdagan rùisgte, a" caoineadh:
  - Cha chuir duine stad oirnn! Cha toir duine buaidh oirnn! Bidh nigheanan ruith a" pronnadh nàimhdean le casan rùisgte agus sàilean lom!
  Agus a-rithist tha na nigheanan ann an cabhag fiadhaich. Bidh iad a 'glacadh Przemysl air an gluasad agus a' seinn, a 'dèanamh suas mar a thèid iad;
  Tha ar Rus naomh' air a ghlòrachadh,
  Tha mòran bhuannachdan ann san àm ri teachd ...
  Tha an nighean a 'ruith casruisgte
  Agus chan eil i nas bòidhche air an t-saoghal!
  
  'S sinne an Rodnoverki tapaidh,
  Tha bana-bhuidsichean an-còmhnaidh casruisgte ...
  Tha gaol mòr aig nigheanan air balaich
  A bhòidhchead borb!
  
  Cha toir sinn a-steach gu bràth
  Na gabh a-steach do ar nàimhdean ...
  Ged tha ar casan lom,
  Bidh tòrr bruisean ann!
  
  Tha e nas fheàrr dha nigheanan a bhith a 'reubadh
  Casruisgte anns an fhuachd...
  Tha sinn dha-rìribh nan cuileanan madadh-allaidh
  Is urrainn dhuinn a phutadh!
  
  Chan urrainn dhuinn stad
  Sreath mòr de Fritz...
  Agus chan eil brògan againn
  Tha eagal air Satan oirnn!
  
  Bidh na caileagan a 'toirt seirbheis do Dhia Rod,
  A tha, gu dearbh, air leth math ...
  Tha sinn airson glòir agus saorsa,
  Bithidh an Kaiser car neonach!
  
  Airson an Ruis, a tha nas bòidhche na a h-uile càil,
  Tha an luchd-sabaid ag èirigh...
  Dh'ith sinn brochan geir
  Chan eil luchd-sabaid a 'lùbadh!
  
  Chan urrainn dha duine stad a chuir oirnn
  Tha cumhachd nan nigheanan uamhasach ...
  'S cha dean e deoir,
  Leis gu bheil sinn tàlantach!
  
  Chan urrainn dha nigheanan lùbadh,
  tha iad an-còmhnaidh làidir ...
  Bidh iad a 'sabaid gu cruaidh airson an Fatherland,
  Leig le do aisling a thighinn gu buil!
  
  Bidh sonas anns a 'chruinne-cè
  Bidh a' ghrian os cionn na talmhainn ...
  Le d' ghliocas neo-thruaillidh,
  Bayonet an Kaiser!
  
  Bidh a" ghrian an-còmhnaidh a" deàrrsadh air daoine,
  Air feadh na duthcha a b'airde,
  Inbhich is clann shona,
  Agus tha gach trodaiche na ghaisgeach!
  
  Chan eil cus toileachas ann a-riamh
  Tha mi an dòchas gum bi sinn fortanach ...
  Leig leis an droch shìde sgapadh -
  Agus nàire air na nàimhdean!
  
  Ar rèis tha Dia cho àrd,
  Chan eil duine nas bòidhche na e ...
  Bithidh sinn ni's airde nar n-anam,
  Gus am bi an droch dhuine a" cuir a-mach a h-uile duine!
  
  Bheir sinn a" chùis air ar nàimhdean, tha mi a" creidsinn
  Tha Dia geal, Ruiseanach còmhla rinn ...
  Bidh an smuain 'na aoibhneas,
  Na leig leis an olc a dhol a-steach air do stairsich!
  
  Uill, gu goirid, a dh'Iosa,
  Bidh sinn an-còmhnaidh dìleas ...
  Is e Dia Ruiseanach a th" ann, èist,
  Tha e na laighe gur e Satan Iùdhach a th" ann!
  
  Chan e, gu dearbh, a Dhia Uile-chumhachdaich,
  Am prìomh theaghlach as naomha againn ...
  Cho earbsach 's a tha e am mullach,
  Agus a Mhac-Dia Svarog!
  
  Uill, ann an ùine ghoirid, airson an Ruis,
  Chan eil nàire ann a bhith a" bàsachadh...
  Agus is iad na caileagan an fheadhainn as bòidhche de na h-uile,
  Tha neart mathan aig boireannach!
  
  
  CHAN EIL PLANAICHEAN
  Cha do dh'atharraich Hitler am plana OKW, agus chaidh an ionnsaigh air Stalingrad a dhèanamh bhon taobh tuath agus deas, le Buidhnean Airm A agus B. Agus chaidh an ionnsaigh a thoirt do Mainstein . Mar thoradh air an sin, thuit Stalingrad taobh a-staigh deich latha de ionnsaigh bho gach taobh. Agus lorg na saighdearan Sòbhieteach iad fhèin air an cuairteachadh gu tur. Às deidh sin ghluais an Wehrmacht air oirthir Volga gu Muir Caspian. Ciamar a fhreagair an t-Arm Dearg? Cha robh an oilbheum anns an ionad uabhasach soirbheachail.
  A bharrachd air an sin, bhuannaich Iapan Blàr Midway, ged nach do dh'fhosgail e dàrna aghaidh, ach ghlac e na h-Eileanan Hawaiian. Agus aig an aon àm, ghluais aonadan fearainn na samurai gu na h-Innseachan. Gus an coloinidh seo a chumail, dh'fheumadh Breatainn cuid de shaighdearan a tharraing às an Èipheit, a 'fàgail Operation Torch.
  Chùm na Gearmailtich an iomairt air an aghaidh an ear. Le glacadh luath Stalingrad thuit an taobh a deas. Shleamhnaich am Fritz gu Muir Caspian agus gheàrr e dheth an Caucasus air tìr. Agus an uairsin chaidh Türkiye a-steach don chogadh. Tha an arm aice, ged nach eil e gu math làidir, gu math lìonmhor agus comasach air sabaid gu treun.
  A-cheana anns na ciad làithean, ghabh na Turcaich Batumi agus chuairtich iad Yerevan. Tha, tha na choilean iad math, leis gu bheil an t-Arm Dearg air a phronnadh sìos le aghaidh na Gearmailt.
  Bu chòir a thoirt fa-near gun do ghabh na Nadsaidhean brath air an fhìrinn gun deach saighdearan Sòbhieteach a-steach don bhlàr gu dìreach bho na trèanaichean agus gun do bhuail iad iad ann am pàirtean. Bha seo, gu dearbh, air droch bhuaidh a thoirt air cùrsa a" chogaidh.
  Bha Stalin cuideachd iomagaineach agus air a shàrachadh - dh'iarr e an Caucasus a chumail aig cosgais sam bith.
  Ann an ùine ghoirid, cha do dh'obraich dìon gaisgeil Stalingrad agus thuit a h-uile càil às a chèile. Agus cha do chuidich eadhon às aonais sgaraidhean Iapanach san Ear Chèin.
  Ghluais na Gearmailtich air oirthir a 'Mhuir Caspian gu Dagestan. Gus casg a chuir orra duslach a chruinneachadh - ach tha na feachdan neo-ionann, a bharrachd air an sin, bha duilgheadasan mòra aig an Arm Dearg le solar. Agus chaidh i a-steach. Agus chaidh na Krauts a bhomadh gu gnìomhach.
  Cha mhòr nach do bhean na Stàitean Aonaichte ris an Treas Reich, air a tharraing le buadhan Iapan. lagaich Breatainn beagan, agus cuideachd cha deach i ann an trioblaid! A-nis bha cus itealain aig na Gearmailtich agus dh" fhaodadh iad cuideam a chuir orra.
  Sheall Stalin na buadhan a bu mhiosa aige agus ro thric chaill e a chuid inntinn agus dh'èigh e, ach cha do rinn e na co-dhùnaidhean as fheàrr.
  Mar sin dh'fhàs call an Caucasus do-sheachanta.
  Tha blàr mu thràth a" dol air adhart air a" chrìch le Azerbaijan.
  Bidh caileagan Sòbhieteach a 'sabaid gu cruaidh. An seo tha na bòidhchead a 'sabaid gu cruaidh.
  Agus chan eil iad a 'teàrnadh agus chan eil iad a' toirt seachad. Agus bidh iad a 'snàgail timcheall an cùl.
  Shlaod Natasha, Zoya, Augustina agus Svetlana an seanailear Gearmailteach bhon chùl. Tha seo fionnar. Chuir na caileagan air a ghlùinean e agus thug iad air pòg an casan rùisgte. Bhuail e iad le dealas mòr ! Agus dh"imlich e sàilean nan nigheanan.
  San fharsaingeachd tha caileagan gaisgeach cho gnèitheach agus cho tarraingeach. An uairsin thug iad am blàr Fritz.
  Bhris Natasha le spreadhadh, a" gearradh dheth na Nadsaidhean. Thilg i grenade le a cas-rùisgte agus rinn i gàire:
  - Air son mòr ghlòire !
  Loisg Zoya cuideachd agus rinn i squeak:
  - Airson an Motherland agus Stalin!
  Ghabh i e agus thilg i an grenade le a òrdagan rùisgte. sgap i na Nadsaidhean, agus ghuil i:
  - Airson an USSR!
  Tha na nigheanan cho brèagha agus iongantach.
  Agus thilg Augustine grenade a cas-ruisgte, agus a' giùlan a fiaclan, agus ghabh i e, agus rinn i sgeig:
  - Tha mi cho sabaid! Coltach ri terminator!
  Agus cuiridh Svetlana cuideachd air bhog rudeigin cho marbhtach agus millteach le òrdagan rùisgte. Agus a-rithist canaidh e:
  - Tha ar càirdeas monolithic, agus is e sin a tha e a" seasamh!
  Ceathrar, bidh iad a" sabaid mar sin - is iad sin nigheanan! Bidh bòidhchead èibhinn a 'nochdadh an teangan fada mar fhreagairt.
  Saighdearan den roinn as àirde. Agus mar a bhuaileas iad thu, agus mar a dh"èigheas iad riut.
  Bidh iad a 'pronnadh na Gearmailtich mar dearcan le preas.
  Loisg Natasha, thilg i grenade le a cas-rùisgte agus sheinn i:
  - Tha sinn 'n ar luchd-cogaidh soluis 's a' bhratach dhearg !
  Chuir Zoya cuideachd am marbhadh air bhog le a òrdagan rùisgte agus rinn i spealadh:
  - Agus bidh sinn a 'sabaid airson Lenin!
  Agus an sin bhuail i Augustine, a" giùlan a fiaclan:
  - Ann an ainm an aoibhneis mhòir !
  Agus an uairsin loisg Svetlana agus chuir i air bhog grenades le a casan rùisgte, a" beucaich:
  - Gabhaidh sinn air seo agus tionndaidhidh sinn e!
  Tha an ceathrar ag obair gu gnìomhach agus a" losgadh. Uill, is iad sin, às deidh a h-uile càil, nigheanan a tha eòlach air mòran mu bhith a "cur às. Agus chan eil iad a 'sabaid mar sin.
  Agus mar a bu chòir a bhith airson fìor luchd-crìochnachaidh... Gaisgich àrd-itealaich. Agus tha dìoghras aca airson sgrios.
  Thilg Natasha grenade a-rithist le a cas-rùisgte agus rinn i sgadan:
  - Tha mi a 'tuigsinn an t-saoghail seo gu foirfe mar àrdachadh air strì a' chlas!
  Rinn Zoya cuideachd sgadan, a" tilgeil grenade marbhtach, a" reubadh feòil le òrdagan rùisgte:
  - Dè an taigh air am bi bratach dhearg!
  Agus an uairsin thug Augustine a cas. Ghearr i sìos na Nadsaidhean agus thilg i grenade le a cas-rùisgte - a" sgàineadh:
  - Àite mòr, is e seo ar fearann agus sinn uile!
  Tha gaisgich dha-rìribh comasach air eadhon pad teasachaidh a reubadh.
  Agus an uairsin bheir Svetlana air falbh grenade le a cas-rùisgte, a" losgadh spreadhadh agus ag ràdh le feirg:
  - Tha fearg air an teine agus air an each buic !
  Bidh na nigheanan, gu dearbh, air an tionndadh. Agus tha iad a 'bualadh an cinn.
  Agus air taobh na Gearmailt, tha sgioba Gerd a" sabaid air an T-4. A-rithist, aon uair "s gu bheil e air tòiseachadh, cha bhith thu a" blàthachadh agus cha bhith e comasach dhut a leithid de chuideam a chumail fodha. Tha teine cho ifrinn aig na caileagan nan sùilean.
  Bidh iad gan losgadh fhèin agus chan eil iad a" toirt cothrom air saoradh. Agus chan urrainn dhut cur an aghaidh am fiaclan geal, neamhnaideach.
  Tha na gaisgich ionnsaigheach agus a 'caoineadh:
  - Aroma fiadhaich! Cuiridh sinn uile nàimhdean gu ifrinn!
  loisgidh Gerda, buailidh e na ceithir-ar-fhichead, agus sgiùrsaidh e:
  - Buannachdan san àm ri teachd!
  Bidh Charlotte a" brùthadh an inneal-brosnachaidh le a casan rùisgte agus a gurgles:
  - Bidh sinn gad reubadh às a chèile!
  Loisg Magda cuideachd, sgrios e an T-26 agus thuirt e:
  - Nochdaidh sinn e.
  Agus chrath i a òrdagan rùisgte.
  Agus tha Cairistìona, cuideachd, a" bruthadh a casan rùisgte air na peadalan agus na h-aiseagan:
  - Slàinte don phàrtaidh againn!
  Tha na caileagan, gu dearbh, cha mhòr rùisgte ann am bikinis agus casruisgte. Agus aig an aon àm gu math sexy.
  Agus bidh iad a 'dèanamh ionnsaighean leis an T-4 nach eil gu math foirfe, ach èifeachdach. Agus bidh iad a 'losgadh air an nàmhaid. Na toir a-steach do nigheanan mar sin ann an rud sam bith! Agus mar a ghiùlain iad am fiaclan. Agus mar a nì iad aghaidh!
  Bidh Gerda a" beucadh rithe fhèin, a" losgadh le a òrdagan rùisgte:
  - Is toil le Gerda a bhith a" marbhadh, an Gerda seo!
  Agus a-rithist a 'losgadh sligean.
  Agus an uairsin bidh Charlotte a 'bròg mu seach agus a' beucaich, a 'leagail na ceithir-deug air fhichead:
  - Reubaidh mi na storas aca fosgailte !
  Agus le casan rùisgte tòisichidh e a-rithist.
  Agus an uairsin cuiridh Cairistìona am marbhadh. Cuideachd a 'cleachdadh òrdagan lom.
  Agus beucaidh e :
  - Tha mi nam ìomhaigh de ionnsaigheachd!
  Abair meadhan a th" aice, agus abs snaighte!
  Agus an sin gabhaidh Magda e, agus buailidh i e, agus beucaidh i:
  - Banzai!
  Agus tha a casan cuideachd lom agus chiseled!
  Bidh an ceathrar bhoireannach Gearmailteach gan putadh fhèin agus a" buannachadh. Tha uimhir de dh" ionnsaigheachd agus spionnadh aice.
  Bidh na gaisgich a 'cleachdadh an t-slat agus an losgadh. Cha leig iad leis an Arm Dearg falbh.
  Agus bidh pìleatan boireann cuideachd a" sabaid anns na speuran, agus tha iad a" sealltainn seo. Gu bheil an spiorad gun tomhas.
  Seo am Focke-Wulf Gearmailteach as ùire. Tha Gertrude air. Agus tha an nighean seo a 'sealltainn gu bheil i nas fhuaire na fir. Seo mar a tha e a" bualadh nam faisisteach. Chan eil e a 'toirt dhaibh an tròcair as lugha. Thòisich Gertrude an fhìor shabaid.
  Agus bidh e a" slaodadh sìos Yak Sobhietach agus a" sgreuchail:
  - Tha mi nam shàr nighean!
  An uairsin gabhaidh e e agus nochdaidh e a theanga. Agus a-rithist bheir e suas sgrios iomlan. Seo an nighean. Agus cuideachd casruisgte agus ann am bikini. Agus an uairsin loisg LAGG sìos agus dh" èigh e a-rithist:
  - Gunner pìleat!
  Agus nì e gàire air mullach a sgamhan. Agus an uairsin bheir e sìos am PE-2. A leithid de nighean, den raon agus den chlas as fhuaire. An uairsin rinn i gluasad a-rithist agus sgrios i an Yak le gunnaichean adhair. Agus feuchaidh e.
  - 'S mise madadh-allaidh nan speur !
  Agus mar a ghiùlain e fhiaclan! Agus mar a gheibh thu fiadhaich! Abair seanmhair! Baba dha na boireannaich uile!
  Ach, gu dearbh, tha na faisisteach cuideachd a 'feuchainn ri ionnsaigh a thoirt air taobh a deas.
  An sin, gu sònraichte, tha am pìleat Helga a 'sabaid air an ME-109. Agus cho soirbheachail 's gu bheil criomagan a' falbh bho Bhreatainn.
  Bhuail nighean air Mustang agus sheinn i:
  - Tha ceò lilac a 'seòladh os ar cionn!
  San fharsaingeachd, dè cho math 'sa tha e a bhith a' sabaid casruisgte agus ann am bikini. Dè cho practaigeach 'sa tha seo! Agus tha e gu math goireasach.
  Tha Helga na phìleat. Bha am Fuhrer tapaidh gu leòr airson èisteachd ri comhairle agus leigeil le nigheanan air tancaichean, plèanaichean, agus san arm. Agus dè cho math sa chaidh cùisean dha na Krauts.
  Cha robh iad fhèin an dùil gun robh cuirp nam boireannach cho èifeachdach. An seo tha Helga ainmeil a" faighinn momentum agus cunntasan.
  Bidh an nighean a" bruthadh nam peadalan le a casan rùisgte agus a" rughadh:
  - Tha mi nam mart beag tlachdmhor!
  Bidh Helga a" losgadh sìos dà itealan Sasannach eile agus a" squeaks:
  - Air mo chùlaibh tha saighdearan Gearmailteach ann an sreath!
  Agus loisg i sìos bomair cuideachd! Abair nighean! Do na caileagan uile, gaisgeach mòr agus fionnar. Ma chuireas e às, nì e sin cuideachd gun deas-ghnàth no truas sam bith.
  Tha na nigheanan an seo cho sexy!
  Agus tha saighdearan Rommel a" reubadh tron fhàsach, gun a bhith a" feitheamh ri feachdan a bharrachd a thighinn. Feumaidh sinn buannachadh, mar sin feumaidh sinn. Bha an ceannard uirsgeulach "Desert Fox" mar-thà cleachdte ri bhith a 'sabaid le feachdan adhartach. Agus tha na saighdearan aige mar sin cuideachd. An seo, mar eisimpleir, tha companaidh taghte de ghaisgich SS boireann. Chaidh an gluasad tràth san Dùbhlachd, nuair a bha an aghaidh a" sgàineadh, bha na Gearmailtich a" teicheadh, agus bha na Breatannaich, air an làimh eile, a" briseadh troimhe, a" leigeil a-mach Tolbuk, agus a" bagairt an Wehrmacht a thilgeil far ùir Afraganach.
  An uairsin mhol am Fuhrer aig an robh seilbh: buidheann-chatha boireann de thiogaidean a ghluasad. Chan ann air sgàth gun atharraich na boireannaich cothromachadh cumhachd, ach gus am bi fir, gu sònraichte fir Eadailteach, a" faireachdainn nàire agus bidh iad a "sabaid tòrr nas ionnsaigheach agus nas sgileil. Às deidh na h-uile, ma tha na caileagan mionlach, air an cruadhachadh le trèanadh cruaidh, air thoiseach, bidh na fir gu math nàire.
  Bha na gaisgich a 'sabaid ann an dìreach bikini, a' cleachdadh uachdaran sònraichte airson dìon. Airson sia mìosan, dh" fhàs na casan lom, nighinn aca cho adharcach is nach robh eagal orra ron ghainmhich teth mar phras-fhrithealaidh, agus bhon tan fhuair an craiceann dath seoclaid dorcha. Agus tha dusanan de chuirp air an cùlaibh aig mòran mu thràth.
  Tha Margo agus Shella nan dithis Aryans glè òg, ach mar-thà cruaidh-chruaidh. Is iadsan an fheadhainn as òige sa chompanaidh, ach ann an sia mìosan tha iad air a 'Chrois Iarainn a chosnadh mar-thà, a' chiad chlas (dàrna clas, bha i aig a h-uile duine sa bhuidheann-chatha), tha iad neo-thruacanta agus coibhneil.
  Bha falt dath an teine air Margot, agus b" e fionn geal-sneachda a bh" ann an Shella le suathadh meala. An seo tha iad a" sabaid, a" cur às do mhurt an-aghaidh tancaichean Breatannach. Tha na Matildas, le an armachd cumhachdach, a 'gluasad air adhart. An ath rud tha Cromwells so-ruigsinneach le sligean àrd-spreadhaidh agus carbadan nas aotroime. Thiodhlaic na caileagan iad fhèin sa ghainmhich. Tha e neo-fheumail a bhith a" losgadh nan tancaichean sin an ceann. Feumaidh sinn nach tèid an toirt fa-near, agus an uairsin ...
  Tha cuideam timcheall air trithead tunna aig "Matilda" agus "Cromwell", agus nuair a thèid iad seachad air trainnsichean a chaidh a chladhach anns a" ghainmhich crèadha, bidh e a" fàs eagallach. Bidh e a" dòrtadh sìos air do mhuineal lom, tana, agus bidh thu a" faireachdainn cuideam uamhasach nan innealan bastard ort. Seo an aon "Cromwell", iarann àbhaisteach le armachd claon 70 mm, nach urrainn eadhon gunna 88 mm a ghabhail an-còmhnaidh. Tha fàileadh mar gasoline Breatannach, gu math sgiobalta agus ola motair. Tha na h-iongnadh aca fhèin aig na caileagan, trioblaidean furasta. A 'chiad mhodail de Faustpatrons. Leis gu bheil fir, mar as àbhaist, leig leis na boireannaich a dhol an toiseach, agus mar sin bidh iad a" dèanamh deuchainn air na buill-airm as ùire agus, mar a bhiodh dùil, gealltanach.
  Ach chuir iad cuideachd na caileagan, an aghaidh sluagh-ghairm na Nadsaidheachd: "Is e cogadh gnìomhachas duine, sìth dha boireannaich!", a-steach don thiugh de rudan.
  Ach, thuit na saighdearan-coise air dheireadh, agus tha sin a" ciallachadh gu bheil cothrom ann suidhe anns na trainnsichean agus buannachadh.
  Tha Shella ag ràdh ann an uisge-beatha, gu bheil eagal oirre sreothartaich bhon ghainmhich a" tuiteam às an trench a" bualadh a cuinnlean:
  - Is e dìreach a bhith a" fàs nas sine air an raon-catha a leigeas leat aiseag champagne buaidh a tha air grodadh mar thoradh air cinn-latha a chaidh a chall a sheachnadh!
  Dh'aontaich Margo:
  - An ti aig nach 'eil foighidinn, gheibh e eòlas air fion goirt a' chaill- ich, agus air deoch shearbh a' chaillich !
  Ach tha na Matildas, Cromwells, agus dusan Mongooses aotrom air an cùlaibh mu thràth. A-nis tha uair an fhoghair air tighinn.
  Tha Shella, aig a bheil a falt a bha uair neamhnaideach air tionndadh liath bho dhuslach, agus a" cur a sàilean rùisgte air a" ghainmhich theth, gu inntinn a" tionndadh chun Òigh Mhoire agus naoimh eile, ag ràdh, na leig sìos mi. Bidh a 'mheur a' bruthadh an t-seileag gu rèidh gus am bi a 'chosgais tionalach a' dol dìreach a-steach don tanca gas.
  Bidh Margo a" tarraing an inneal-brosnachaidh leatha, gu slaodach cuideachd. Às deidh sin bidh an dithis nighean a "spangachadh a chèile le an làmhan. Bhuail na cosgaisean gu dìreach anns an deireadh, agus às deidh sin spreadh na tancaichean gas. Bidh lasraichean orains a" frasadh mar foam nan tonn tron adhar, agus cluinnear mallachdan cuideigin.
  An uairsin tha na muzzles goirid de tancaichean Breatannach air an lùbadh suas leis na buillean a-steach do phìoban sònraichte.
  Agus bidh nigheanan tigress gu gaisgeil a" tilgeil grenades air nàimhdean. Agus bidh criomagan ag itealaich anns a h-uile taobh, a" reubadh tron armachd mar spòg teine cat, sruth millteach de ghràinean tionalach.
  Seo rage boireann, ag ràdh nach eil boireannaich Gearmailteach idir air an comharrachadh le iomagain. Agus tha fios aca mar a shabaid iad ... Agus leig leis an ionnsaigh tachdadh.
  Tha e mòran nas fhasa a bhith a 'cur às do mharbhadh saighdearan-coise, a tha a' gabhail a-steach, mar riaghailt, Arabaich agus daoine dubha air am fastadh tro chreach no diofar gheallaidhean. A' faicinn gun deach na tancaichean a leagail agus gun robh fìor strì romhpa, thill iad air ais aig a' chiad chall.
  Uill, agus an uairsin bidh iad gu tur a 'tionndadh gu itealan coitcheann. Leis gur e seo an stoidhle - cuir eucoir air an lag, mar sin biodh e dha na h-uilebheistean!
  Nuair a thàinig an ionnsaigh gu crìch mu dheireadh agus na caileagan a 'ruith tron fhàsach feasgar, bha còmhradh aca agus iad a' coiseachd. Dh"fhaighnich Shella do Margot:
  - A bheil thu a 'smaoineachadh gum bi sinn fhathast ann an Alexandria?
  Fhreagair am fear-smàlaidh le misneachd:
  - Tha mi a 'smaoineachadh nach bi sinn nas fhaide na an t-Samhain, no' s dòcha san Dàmhair, gum bi sinn mu dheireadh a 'fuireach san Èipheit.
  Mhol Shella gu loidsigeach agus gun a bhith a" toirt aire don tachas anns na buinn chnap aice, bhon ghainmhich teth:
  - Nuair a thèid an t-ingne seo nar fo-thalamh, am bonn ann am Malta, a sgrios, bidh an solar a" fàs nas fheàrr, mar a thig aonadan ùra, cha bhith cothrom aig an nàmhaid tuilleadh.
  Choimhead Margot mun cuairt feuch dè an ùine a bha air fhàgail aig a" ghrian mus deach i fodha. Mu dheireadh luidh sìos agus faigh oidhche mhath de chadal. Chuir cho faisg "s a bha an rionnag ruadh air fàire an gaisgeach. Thuirt i gu leisg:
  - Tha mi a" smaoineachadh nach bi am Fuhrer ag ionndrainn a bhith ag ath-aithris an t-slighe eireachdail air Crete às deidh Peru-Habor agus Midway. Is ann dìreach an turas seo a bhios iad a" leagail Malta.
  Dh'èigh Shella dhan adhar le mallachd:
  - Gun tionndaidh an t-Uile-chumhachdach uile bhunaitean Bhreatuinn gu ifrinn.
  Mu dheireadh dh"fhalaich a" ghrian air cùl fàire, thàinig an latha as fhuaire den bhliadhna, Dàmhair 21, gu crìch. Agus leis, thòisich Operation Polar Bear. Carson geal? Fiosrachadh ceàrr seòlta gus toirt air daoine smaoineachadh gu bheil sinn a" bruidhinn mu thuath, ach gu dearbh tha swing pronnadh a" bhocsair aig deas.
  Bha am bonn Breatannach as motha a" coimhead coltach ri ifrinn. Chaidh ionnsaigh a thoirt air le còrr air mìle bomair a chaidh a chruinneachadh bhon aghaidh an ear gu lèir agus air eòlas sabaid iomchaidh fhaighinn, còmhla ri luchd-sabaid luchd-dìon. Tha na Breatannaich, gu dearbh, air a bhith a" sabaid airson ùine mhòr, ach cha robh dùil aca ri ionnsaigh cho cumhachdach. Gu dearbh, cò bhiodh a 'creidsinn gun co-dhùin na Krauts an aghaidh a nochdadh, eadhon ged a bhiodh an nàmhaid air a bhith sàmhach airson ùine ghoirid. Ach tha na saighdearan Breatannach a-nis gam bualadh gu tròcaireach. Mar eisimpleir, tha an Yu-87, an "rud" ainmeil a 'toirt ionnsaigh air na bàtaichean aca. Gun a bhith gu math luath, ach aig a bheil an ìre as àirde de bhomadh (airson an ùine), bidh iad a" cràdh air cabhlach Bhreatainn a tha falaichte anns na bàigh. Chan eil Focke-Wulfs nas ùire fada air dheireadh, a" toirt a-steach eadhon an uirsgeulach von Rudel fhèin, rìgh itealain ionnsaigh. Aithnichte airson a dhol fodha air an long-cogaidh Sobhietach as cumhachdaiche, an long-chogaidh Marat.
  Mar eisimpleir, tha an Corporal Richard a" faicinn vultures a" ruith sìos cnoc mar sled. Bidh grunn bhomaichean Gearmailteach a" tighinn a-mach à toll-deighe mar iasg creachaidh. Tha an Sasannach a tha mar-thà aibidh a" crochadh am fòn fo eagal. Chan fhaca e a-riamh sealladh cho uamhasach. Tha fuaim na dùdach glè fhadalach, às deidh dha na bomaichean spreadhadh. Bidh an tonn spreadhaidh a" tilgeil suas saighdearan Breatannach, gàirdeanan is casan briste ag itealaich ann an diofar stiùiridhean. Dh'fhàs aon de na clogaidean iarainn dearg agus bhuail e an t-oifigear san aodann. Agus mar a tha e a" sgreuchail:
  - Tha Churchill sgoinneil! Tha Hitler sgoinneil!
  Cha do thòisich na gunnaichean anti-itealain Breatannach a" losgadh sa bhad, ach dìreach nuair a thuit na mìltean de bhomaichean sa bhad. Rinn an nàmhaid cunntas air a h-uile dad gu ceart: cha bu chòir aon bhoma a dhol gu sgudal. Mar sin pronnadh an nàmhaid agus buail. Tha a h-uile roinn ro-chomharraichte air a" mhapa. A bharrachd air an sin, cha do chuir na Breatannaich borb eadhon am falach ceart. Tha mòran de na gunnaichean anti-itealain aca ann an sealladh soilleir agus is iad a" chiad fheadhainn a chaidh a sguabadh air falbh.
  An seo chaidh baraille gunna anti-itealain 85-mm, trithead "s a dhà troigh a dh" fhaid, a thilgeil suas agus a chromadh san adhar mar chuibhle stiùiridh. Às deidh sin bhuail e, a" pronnadh còignear Sasannach. Bha bolg fear de na daoine dubha air a reubadh fosgailte agus thuit a bhroinn a-mach.
  Agus thuit bomaichean, agus chaidh a h-uile càil na theine, thuit taigh-bathair connaidh, thòisich iad a 'spreadhadh, a' sgapadh sligean cha mhòr air feadh a 'chnàimh, agus chaidh taigh-bathair eile a bhualadh. Gus faighinn thairis air a h-uile càil, bha na dùdach a chaidh a chuir a-steach ann am fèilltean an Yu-87 agus Focke-Wulf a "gàireachdainn gu neònach, ag adhbhrachadh uamhas fiadhaich am measg nan daoine dubha agus Arabach am measg saighdearan a" choloinidh. Ach tha e coltach gu bheil daoine geala a cheart cho eagallach.
  Mar eisimpleir, bhuail dà frigates Breatannach, cho mòr is gun do thuit na goileadairean. Agus spreadh eadhon sprùilleach nam frigates a bha air falbh san adhar mar raointean mèinnte, agus chaidh am bàta-mara fodha gu bonn.
  Luathaich an tanca Sasannach "Cromwell" le muzzle goirid, ach le astar reusanta agus armachd aghaidh gu math cumhachdach, ann an clisgeadh agus reub e an taigh-bathair aige fhèin, eadhon a" pronnadh dusan de na saighdearan tàmailteach aige fhèin air an t-slighe. Dh'fhàs caos. Thòisich an neach-giùlain itealain Sasannach a" sagadh, agus dh" fhosgail an dòrainn chumhachdach teine... air an oirthir, far an robh na saighdearan aige fhèin a" snàmh.
  Agus anns an fho-thalamh seo, dh'fhuirich dithis gu tur gun dragh. B 'e Innseanach a bh' ann an aon dhiubh, a 'lasadh pìob gu mall, agus b' e boireannach a bh 'ann am fear eile, gu soilleir de thùs Arabach, ach ann an èideadh armailteach. Chan eil an dithis a" toirt aire sam bith don bhàs luaith. No an àite sin, bha sluagh mòr de luchd-marcachaidh a" cur às dha a" cluich geama cairt annasach. B 'e geama leth-cheud sa dhà a bh' ann le jokers, agus eadhon a rèir nan riaghailtean a chruthaich an craiceann dearg fhèin.
  Thuirt boireannach Arabach:
  - Ach, tha tòrr fuaim ann! Agus carson a chruthaicheas tu leithid de chlisgeadh?
  Cha mhòr nach do ruith fear de na saighdearan, le a dhruim air a ghearradh le shrapnel, a-steach do na h-Innseanaich, ach chaidh a thilgeil air falbh gu neo-chùramach mar phiseag. Thuit boinneagan fala air an aghaidh le craiceann dearg agus dh"imlich e iad le gàire. An uairsin mhothaich e:
  - Tha deanamh fuaim air son daoine laga, bàna. Bidh sinn a" smaoineachadh air Apaches mar seo - mura h-eil nàmhaid ann, tha nàmhaid a" nochdadh - eadhon nas fheàrr!
  Thuirt am boireannach dorcha:
  - Tha so 'na laigse ghnàthaichte dhoibh-san a tha ag aideachadh creidimh Chriosd. Is toil leotha a bhith a" bruidhinn mu ìobairt, ach chan eil iad gan ìobairt fhèin.
  Chrath na h-Innseanaich gu sgiobalta:
  - Tha òrdugh air a thogail air bunait far a bheil saimeant creideamh agus is e gainmheach an toil! Is e creideamh cridhe òir, agus is dòrn iarainn an toil! Is e dìreach daoine le aghaidh bhàn aig nach eil aon no an tè eile.
  . CAIBIDIL Àir. 5
  Agus tha nighean ann cuideachd air bomair na Gearmailt. Anns a 'chùis seo, Viola. Blonde glè bhrèagha, agus is e Nicoletta a companach. Agus tha an dithis nighean gu math sexy. Tha boma air a leigeil sìos bho àirde. Agus cuideachd tha na gaisgich casruisgte agus ann am bikinis.
  Bidh na nigheanan a" beucaich riutha fhèin:
  - Tha sinn nar luchd-goid cho mòr is gu bheil sinn nan sàr-dhaoine!
  Bidh Nicoletta cuideachd a' sgoltadh bhomaichean a-mach às an fhuselage. Agus a 'sgrios an nàmhaid. Tha na Breatannaich ga fhaighinn mar sin.
  Cuiridh Viola cuideachd boma marbhtach air bhog bho shuas. Agus marbhaidh e luchd-sabaid Ìmpireachd Leo.
  Agus cuideachd mar a tha e:
  - Tha eagal orm ann am Breatainn!
  Agus tha e a 'crathadh a choise cas. Agus seinn:
  - Bidh sinn a" reubadh Churchill às a chèile!
  Tha na caileagan bho Yu-188 fìor mhath air bomaichean a thilgeil. Tha an càr aca ùr agus nas adhartaiche. Tha an dealbhadh gunna aige a" losgadh gu math luath.
  Mar sin chaidh na caileagan agus trodaiche Sasannach a losgadh sìos.
  Tha am plèana aca gu math luath. Bidh na gaisgich a-rithist a" cleachdadh an casan rùisgte gus sgrios a sgaoileadh.
  Bidh viola a" caoineadh:
  - Bidh mi a" draibheadh mo nàimhdean gu lèir a-steach don chiste!
  Nicoletta ag èigheach:
  - Agus tha mi a 'tilgeil an nàmhaid!
  Agus ciamar as urrainn dha a chasan rùisgte a ghabhail agus a chrathadh!
  Is iad seo na caileagan agus mar a bhios iad a 'bualadh air nàimhdean. Agus na stad. Fìor Aryans.
  Agus nuair a bhios iad a 'tionndadh agus a' crathadh an cuid tits lom.
  Agus bidh iad a" leigeil bhomaichean a-rithist.
  Agus tha nigheanan an seo, air plèanaichean eile. Seo Eva a" leigeil bhomaichean. A" sgrios na Beurla agus a" seinn:
  - Tha mi cho math!
  Agus bidh Eva cuideachd a" peadaladh le a casan rùisgte.
  Ach leigidh Viola am boma a-rithist agus rèididh i:
  - Is e nighean fiadhaich a th" annam, tha mi ag iarraidh deichnear ann an uair a thìde, a tha gu math fionnar agus iongantach!
  Chaidh grunn shaighdearan Breatannach a losgadh a-steach don uisge gus na lasraichean a nighe air falbh. Bha e fiù 's a' goil bho bhith a 'dol a-steach don uisge, chualas sgreuchail agus gearan fiadhaich. Agus bha cearcallan fuilteach a" snàgail thairis air foam na mara, tiugh an toiseach, agus an uairsin a" sgaoileadh a-mach mean air mhean agus a" tionndadh bàn. Agus bha gaisgich na h-ìmpireachd as motha agus as fharsainge air an Talamh a" call an coltas daonna. Rinn am boireannach Arabach srann gu tàir:
  - Agus tha na fir sin a" toirt oirnn burqa a chaitheamh!
  Thuirt am fear ruadh, a' feadaireachd gu glic:
  - A rèir coltais tha an t-sealladh bagarrach agad a" cur eagal orra!
  Rug am boireannach Arabach a fiaclan gu co-sheòrsach agus thuirt i:
  - Tha bogachd boireannaich coltach ri cruas armachd, dìreach tòrr nas marbhtach agus nas ioma-chruthach ann an dìon!
  B" fheàrr leis na Gearmailtich ionnsaigh a thoirt sa bhad len uile neart, innleachdan bocsair a bhios, a" cunntadh air neo-ullaichte an nàmhaid, a" ruith sa bhad le a neart a dh" ionnsaigh an nàmhaid. Nuair a tha dusanan de phlèanaichean nàmhaid a" losgadh aig raointean-adhair, chan urrainn dhaibh falbh. Nuair a bhios na bomaichean aca fhèin a" spreadhadh am broinn na Lancasters, a" sgrios a h-uile càil mun cuairt orra. Ro-innleachdan cruaidh ach èifeachdach. Mar sin ràinig symphony an fho-thalamh àirde a chumhachd, agus an uairsin thòisich e a" dol sìos.
  Ach cha do chrìochnaich seo, gu dearbh, an sin; thàinig an roinn adhair gu gnìomh. Fhad "s a tha na Breatannaich às deidh an leithid de làimhseachadh, faodar an toirt gu math blàth idir. Gu fortanach, chaidh gliders tighinn air tìr a dhèanamh mar-thà anns na meudan a tha a dhìth agus tha dòighean air an tarraing air an deagh ghleusadh. Is dòcha an fheadhainn as fheàrr san t-saoghal an-diugh.
  Mar sin bidh iad ag itealaich, chan ann mar clamhan - nas slaodaiche, ach luath gu leòr, agus eadhon còmhla ri ceòl Wagner - an sàr obair as fheàrr le Hitler. Cò eile a bha beò a chuimhnich am film "Apocalypse", far an do chleachd na h-Ameireaganaich an ceòl sònraichte seo nuair a thug iad ionnsaigh air Bhietnam. Mar a chuir e eagal orra. Mar sin seo Wagner, agus motifan tàirneanach, tro amplifiers. Bha na paratroopers a" smàladh fosfair air an aghaidhean agus gam peantadh fhèin; tha iad a" coimhead cianail, mar dheamhain an fho-shaoghal. Cuideachd stèidhichte air buaidh saidhgeòlach. A bharrachd air an sin, chaidh cuid de ath-bheachdan agus cuid de chips magnesium a chuir ris a "phosphorus gus glaodhadh adhbhrachadh co-dhiù airson ùine ghoirid. Cho eagallach, gu h-àraidh an aghaidh cùl-raon de dheàrrsadh smocach agus mòran theintean. Tha eadhon gunnaichean-inneal aca, cuideachd air an luadhadh ann an cruth beul nan dràgon. An uairsin tha na gunnaichean submachine Gearmailteach agus glacte a" bualadh. Agus bidh na h-ìrean gearraidh, reubte a" tuiteam gu bòtannan an luchd-buaidh. Agus is fheàrr le mòran a bhith a 'toirt seachad, a dh' aindeoin gu bheil mòran a bharrachd Breatannach na Gearmailtich.
  Chaidh boireannach Innseanach agus Arabach am falach ann an toll beag, air a chuartachadh gu faiceallach. Thug Redskin fa-near:
  - Uill, threabh sinn iad!
  Chuir e iongnadh air a" bhoireannach dhubh:
  - A bheil thu ag ràdh sinn? Is dòcha gu bheil thu a" ciallachadh sinn?
  Chrath na h-Innseanaich a cheann gu àicheil:
  - Chan eil! Tha Palefaces a" dèanamh a" chùis air na Breatannaich agus is e deagh shoidhne a tha seo! Agus nuair a thig an t-àm, thig ar saor-làithean! Cuin a shaoras na h-Innseanaich am mòr-thìr!
  Rinn am boireannach Arabach srann gu tàir:
  - A bheil thu, le cothrom sam bith, a 'tagradh cumhachd thairis air an t-saoghal?
  Rinn na h-Innseanaich gu gràdhach, mar gum biodh e a" mìneachadh do leanabh le inntinn inntinn, gàire:
  - Mar as trice bidh an fheadhainn a tha airson cus fhaighinn air am fàgail gun dad! Mar sin tha an spàin mhòr làn uisge!
  Chan fhaca am Fuhrer, gu dearbh, dè bha na seabhagan agus na seabhagan aige a" dèanamh, ach ann am prionnsapal bha e den bheachd gun obraicheadh inneal armachd na Gearmailt a h-uile dad gu ceart. San fharsaingeachd, chaidh obair oilbheumach armachd na Gearmailt suas gu Kursk Bulge a dhèanamh aig ìre proifeasanta àrd. Bidh cuid eadhon gan ainmeachadh àbhaisteach. Tha e eadhon neònach gun do shleamhnaich inneal mar seo agus an uairsin thuit e às a chèile.
  Agus tha na caileagan a 'faicinn aisling coltach ris, seòrsa de shealladh fàidhteach, air a bhriseadh le òrdugh teann - èirich!
  
  
  TSAR MICHAEL AN DARA
  Dh'fhuiling Nicholas II oidhirp murt ann an Iapan. Fiù 's an uairsin bhàsaich e nuair a bha e na oighre air a' chathair rìoghail. Oidhirp murt ainmeil a thachair ann am fìor eachdraidh. Chaidh Tsarevich Nicholas a leòn, ach thàinig e beò gu mìorbhaileach.
  Ach cha do thachair mìorbhail sam bith. An fortan seo, airson an tsar as mì-shealbhach ann an eachdraidh na Ruis gu lèir. Bhàsaich Nicholas ... Agus còmhla ris bhàsaich an neach a chaill am beatha, a bha, gu dearbh, gun fhiosta, ach a sgrios fhathast an ìmpireachd rìoghail agus an sliochd.
  Agus ann an 1894, aig aois còig-deug, Michael II suas an rìgh-chathair. Bràthair Tsar Nicholas. Mar as trice chan eil an duine gòrach, gu math cruaidh agus treun. Bha Mikhail Aleksandrovich Romanov os cionn sgaradh fiadhaich aig àm a 'Chogaidh Mhòir agus rinn e cliù dha fhèin ann am blàr. San fharsaingeachd, bha e na dhuine nas cruaidhe na Nikolai, na b 'àirde, le aodann nas brìoghmhor. An robh e na bu ghlice? Chan e duine gòrach, tàlantach a th" ann an Nicholas II. Ach fhathast chan eil e cruaidh gu leòr, làidir-thoileach, agus air a bhreith gu bhith na rìgh. A bharrachd air an sin, gu dearbh, duilgheadasan Nicholas II, gu sònraichte le a bhean.
  Chan eil Mikhail cho gòrach na a bhràthair, agus as cudromaiche, tha e nas fortanach ... Uill, Nikolai, fhathast droch ainm airson tsars. Agus b 'e Nikolai a' chiad fhear a dh'fhàillig. Bhon fhìor thoiseach, ar-a-mach Decembrist. An uairsin toiseach neo-shoirbheachail a" chogaidh le Ioran. Chaidh a" bhuaidh a bhuannachadh, ach cha robh mòran buaidh ann. Agus chan eil Iran na cho-fharpaiseach ris an Ruis. Cogadh leis an Tuirc. Cuideachd cha robh e gu math soirbheachail an toiseach. Agus chosg na buadhan tòrr fala. Agus tha glè bheag de bhuaidhean ann.
  Agus an uair sin a 'chogaidh ann an Caucasus airson faisg air dà fhichead bliadhna le Shamil. Agus tha seo dona, tha leudachadh air reothadh. Agus mu dheireadh, a 'chùis ann an Cogadh a' Chrimea. Agus a rèir fathannan, b 'e Tsar Nicholas a' chiad fhear a chuir às dha fhèin.
  Seadh, bha an rìgh sin mì-shealbhach. Mìcheal a' Chiad... Rioghaich e ann an Àm nan Trioblaidean. Shàbhail e an Ruis. Thug e buaidh air beagan bhailtean às a" Phòlainn. Rinn sinn beagan adhartais ann an Siberia. Cha mhair e fada, ge-tà. Ach bha an rìgh, san fharsaingeachd, àbhaisteach. Agus às aonais fìor phuingean.
  Bha poileasaidh Mikhail Romanov an aon rud ri poileasaidh Nicholas II: leudachadh gu Sìona agus an Ear. Togail Port Arthur. Dioplòmasaidh leis a" Ghearmailt, ullachadh airson cogadh ri Iapan. Gu dearbh, bha e follaiseach nach b" urrainn dhuinn a dhèanamh às aonais cogadh le Land of the Rising Sun. Ro dhona bha i gu gnìomhach ga armachd fhèin. Agus bha an tsar òg ag iarraidh glòir, ag iarraidh ceannsachadh, ag iarraidh an Ruis Buidhe a chruthachadh. A bharrachd air an sin, bha e follaiseach gun do gheall Sìona a bhith na chumhachd mòr san àm ri teachd, agus bhiodh e na b 'fheàrr a roinn a-nis. Fhad 'sa tha e briste.
  Thug Iapan ionnsaigh air sguadron na Ruis ann am Port Artair.
  An uairsin chaidh Admiral Makarov a chuir. An turas seo cha robh bàs ann. Gu ìre air sgàth nach do leig Mikhail le Tsarevich Kirill casg a chuir air Makarov agus cha robh e air an t-soitheach. Agus dh'atharraich seo an t-slighe beagan.
  Rinn Admiral Makarov trèanadh don sguadron. An uairsin, nuair a chaidh na Seapanach a ghlacadh ann am mèinnean, b 'urrainn dha ionnsaigh a thoirt air cabhlach Togolese.
  Thàinig am blàr cabhlaich gu crìch le buaidh chinnteach dha cabhlach na Ruis. Ach, nas fhaide air adhart, ge-tà, chuir na Seapanaich ionnsaigh air Port Artair. Ach chan ann fada. Thug Mikhail air falbh Kuropatkin, a 'fastadh ceannard nas òige agus nas comasaiche. Agus a-rithist chaidh buadhan a chosnadh air tìr.
  Chaidh Iapan, san fharsaingeachd, a chuir fodha aig muir. Agus an uairsin thàinig na saighdearan air tìr.
  Ghèill an samurai. Fhuair an Ruis na h-Eileanan Kuril air ais, ghlac iad Taiwan, agus Korea.
  Às deidh sin, thàinig grunn sgìrean Sìneach gu saor-thoileach gu bhith nam pàirt den ìmpireachd, a" cruthachadh Zheltorossiya. Leudaich agus dh'fhàs an ìmpireachd rìoghail.
  Chan eil Duma, no deamocrasaidh neo-riatanach. Cha'n e beatha, ach gràs ! Leasachadh luath na dùthcha. Ach gu nàdarra bha a" Chiad Chogadh do-sheachanta. Agus a nis tha uair an dragon air teachd.
  Ach ron àm seo bha tancaichean aotrom aig an Ruis mar-thà "Luna" -2, tancaichean trom "Peter the Great", air an dealbhadh le mac Mendeleev, agus na bomairean as cumhachdaiche san t-saoghal: "Svyatogor" agus "Ilya Muromets". Bha a leithid de chumhachd ann mu thràth!
  Agus thòisich arm na Ruis a 'buannachadh bho na ciad làithean. Agus bha an àireamh de shaighdearan tsarist, leis gu robh Sìona mar-thà air leth ceangailte, mòr.
  Rinn saighdearan Ruiseanach a" chùis air na Gearmailtich air taobh sear Prussia agus chuairtich iad Königsberg. Thug iad an dà chuid Lviv agus Przemysl sa bhad. Bha cus shaighdearan aig an Ruis, agus àireamh mhòr de thancaichean aotrom, gluasadach. Rud nach robh co-ionann agus a sheall neart iongantach. Thuit arm an dèidh fear eile.
  Tha arm na Ruis mar-thà air Budapest a ghlacadh.
  Bha a" Ghearmailt ann an suidheachadh duilich. Bha saighdearan Ruiseanach mu thràth a" tighinn faisg air an Oder. Dh"ainmich an Eadailt cuideachd cogadh air an Ostair. Fìor, chaidh an Ìmpireachd Ottoman a-steach don chogadh an aghaidh na Ruis. Ach cha do thionndaidh seo ach gu bhith a" call is a" chùis air gach taobh.
  Tha saighdearan Ruiseanach air a dhol thairis air an Oder mu thràth. Agus sa gheamhradh thòisich iad a 'stoirm Berlin. Cha robh dad ann airson a" bhaile a chumail. Mar sin tha tòrr neart aig na Gearmailtich fhathast ceangailte san Iar.
  Agus dh" ainmich Wilhelm agus a phrìomh oifis gu sgiobalta sìth, no an àite gèilleadh.
  Cha do mhair an cogadh ach sia mìosan. Ghabh saighdearan Ruiseanach Istanbul. Agus bha Türkiye air a ghabhail thairis le arm an Tsar Mìcheal II.
  Às deidh sin thàinig sìth gu crìch ann am Peterhof. Chaidh an Ostair-Ungair às a chèile agus sguir iad a bhith ann. Thàinig Galicia agus Bukovina gu bhith nan sgìrean Ruiseanach. Thàinig Poblachd nan Seiceach agus Slobhagia gu bhith nan rìoghachdan air an stiùireadh leis an Tsar Mìcheal II. Dh'aithnich an Ungair cuideachd an Tsar Ruiseanach mar a monarc.
  Chaidh Krakow agus fearann eile a-steach do Rìoghachd na Pòlainn. Chaidh Prussia an Ear a ghearradh dheth, thàinig Danzig gu bhith na bhaile-mòr Ruiseanach. Asia Minor, agus thàinig a" mhòr-chuid de Iorac le Baghdad gu bhith na Ruisis. Cha d" fhuair na Breatannaich ach mòr-roinn Basra agus Palestine, agus fhuair an Fhraing ceann a deas Shiria.
  Chaidh rìoghachd Iugoslabhia a chruthachadh cuideachd, anns an robh Mìcheal II na cho-riaghladair. Spìon mi beagan dhomh fhìn agus dhan Eadailt. Mar sin, bha an Ruis comasach air a bhith na phrìomh cheannsaiche. Agus dh'fhuiling e call beag aig cosgaisean beaga. Ach bha aig a" Ghearmailt fhathast ri a" mhòr-chuid den airgead-dìolaidh a phàigheadh dhan Ruis. Buaidh dhrùidhteach!
  . CAIBIDIL Àir. 2 .
  Às deidh seo bha grunn chogaidhean beaga eile ann. Ghlac an Ruis a" mhòr-chuid de Afganastan - chaidh an taobh deas a Bhreatainn, agus dà thrian de Ioran - bha an taobh a deas cuideachd Breatannach. An uairsin roinn an tsarist, saighdearan Frangach agus Breatannach mu dheireadh rubha Saudi. Dh"èirich hegemony. Fhuair Iapan cuideachd grèim air cuid de sheilbh Gearmailteach dhi fhèin.
  Suas gu 1929, bha fàs eaconamach air fhaicinn air feadh an t-saoghail - an tè as làidire san Ruis. Ach lean an Ìsleachadh Mòr. Is e seo a thug Hitler gu cumhachd sa Ghearmailt.
  Anns an Ruis, cuideachd, bha àrdachadh ann an faireachdainnean rèabhlaideach agus stailc. Ach ann an 1931 thòisich cogadh ùr le Iapan air Sìona. Bha an Ruis na bu làidire, agus bha an cabhlach air a stiùireadh leis an neach-ionaid airidh air Admiral Makarov - Admiral Kolchak.
  Thàinig buaidh, tighinn air tìr, agus Iapan leis a h-uile seilbh sa Chuan Shèimh gu bhith na roinn den Ruis. Agus Tsar Mìcheal II agus cuideachd Impire Iapan. 'S e, dh'obraich e a-mach cho math. Ach cha tàinig an strì airson smachd an t-saoghail gu crìch.
  Bha Hitler a" meudachadh a neart. Agus dh"èirich co-bhanntachd: a" Ghearmailt, an Eadailt, an Ruis, an aghaidh Bhreatainn, an Fhraing, an Òlaind, a" Bheilg agus na SA.
  Ann an 1940, chuir arm an tsarist crìoch air ceannsachadh Shìona agus ruith iad gu seilbh Frangach, Duitseach agus Sasannach.
  Thòisich Hitler an cogadh air 22 Ògmhios, 1941 le bhith a" toirt ionnsaigh air an Fhraing. Bha plana math aig an Fuhrer agus sàr-mhathas Mainstein. Chuir an Ruis ionnsaigh air bhog an-aghaidh coloinidhean Breatannach is Frangach ann an Àisia agus Afraga. Is e cogadh cho cruaidh a tha seo.
  Bha an Ruis mar-thà air a" chiad àite san t-saoghal a thaobh àireamh-sluaigh, bha an arm aice uidheamaichte leis na tancaichean agus na plèanaichean as fheàrr agus as adhartaiche. Tha heileacoptairean, luchd-sabaid, itealain ionnsaigh, bomairean, a" toirt a-steach jets, ann an cinneasachadh mòr mu thràth! San fharsaingeachd, dòigh air choireigin tha a h-uile dad a" dol gu math.
  Ghabh Hitler thairis an Fhraing, a" Bheilg, an Òlaind agus an Danmhairg ann am mìos gu leth! Ghabh an Ruis Tsarist thairis Nirribhidh agus an t-Suain. A bharrachd air na h-Innseachan, Indochina, ceann a deas Ioran, rubha Saudi agus chaidh e a-steach don Èiphit.
  Bha na saighdearan coloinidh Sasannach agus Frangach air an comharrachadh leis an comas sabaid ìosal aca agus bha spiorad armachd glè ìosal aca - a" gèilleadh gu practaigeach gun strì.
  Bha Hitler airson gluasad a dh'Afraga fhèin, ach bha an Spàinn an aghaidh na Gearmailt. An uairsin thug na faisisteach ionnsaigh air rèim Franco agus rinn iad a" chùis air. Agus an uair sin a 'Phortagail. Às deidh ionnsaigh borb, chaidh Gibraltar a ghlacadh!
  An uairsin, thug an Ruis agus a 'Ghearmailt buaidh air Afraga. An seo, bha àiteachan mòra, jungles, fàsaichean, agus dìth rathaidean na bu mhotha na bhacadh na bha an aghaidh saighdearan coloinidh lag agus troimh-chèile Bhreatainn, an Fhraing, agus Portagail.
  Bha seisdeadh nan tìrean. Blàran episodic, strì an aghaidh fòcas. Tha tancaichean Ruiseanach fhathast as fheàrr agus le deagh ghluasad, gu sònraichte am fear meadhanach: "Nikolai", a chaidh ainmeachadh às deidh Tsarevich Nicholas, a chaidh a mharbhadh leis na Seapanach.
  Ge-tà, nam biodh fios agad dè an dàn dona a shàbhail an samurai Tsuda Sanzo an Ruis, bhiodh an carragh-cuimhne dha aig an robh Tùr Eiffel ann an St Petersburg air a leagail. No is dòcha gun ainmich thu an tanca às a dhèidh.
  Ann an suidheachadh sam bith, bha "Nikolai"-3 na tanca gu math aotrom - fo thrithead tunna, gluasadach le einnsean dìosail. Bha an astar aige na b" àirde na astar an trithead "s a ceithir, bha an armachd aghaidh aige na bu thiugh agus na bu leathad, bha an sgàil-dhealbh aige na b" ìsle, agus bha gunna le baraille nas fhaide aige, ged a bha e coltach ri inbhe 76-mm.
  Ge bith dè a chanas tu, ghlac an Ruis còrr air dà thrian de Afraga, chaidh an còrr dhan Ghearmailt agus don Eadailt. Agus às deidh bomadh mòr sa Chèitean 1942, thàinig saighdearan Ruiseanach is Gearmailteach air tìr ann am Breatainn. Cha do mhair an t-sabaid ach dà sheachdain agus bha Sasainn agus Èirinn a' fuireach.
  Agus mìos an dèidh sin ghabh iad thairis Èirinn.
  Bha Aimeireaga ga ghiùlan fhèin caran fulangach, le eagal a dhol a-steach do chogadh cho cunnartach, ach bha e fhathast a" cuideachadh Breatainn le goireasan. Mar sin cho-dhùin Hitler, Mussolini agus Nicholas II crìoch a chur air a 'chumhachd as cumhachdaiche gu h-eaconamach.
  A bharrachd air an sin, tha crìoch cumanta aig an Ruis le Ameireagaidh ri taobh Alasga. Agus tha iad mar-thà air rathad-iarainn a thogail gu Chukotka - rud a tha gu math feumail airson a" chogaidh!
  Agus a-nis gluaisidh arm Ruiseanach, tsarist ... Agus a-steach Alasga. Ach chan eil tancaichean Ameireaganach eadhon a" dol an aghaidh nan Ruiseanaich. Seo mar a thachair.
  Thòisich saighdearan Ruiseanach air tìr ann an Alasga air 1 Sultain, 1942... Agus chaidh iad air adhart gu math soirbheachail.
  A" leudachadh ceann na drochaid gu sgiobalta. Agus mar as àbhaist, bidh caileagan brèagha Ruiseanach a 'gabhail pàirt anns na blàran.
  Tha iad air an tanca Nikolai-4 as ùire. Tha na gaisgich casruisgte, le dìreach bikini orra. Agus tha gunna nas cumhachdaiche aca le baraille 85mm a dh'fhaid: tàirneanach an t-Sherman.
  Tha e mu thràth san t-Samhain, tha sneachda air tuiteam, ach chan eil na caileagan brèagha: Natasha, Maria, Aurora agus Svetlana, ag aithneachadh aodach sam bith agus a "sabaid cha mhòr rùisgte.
  An seo bidh na gaisgich a" losgadh agus a" briseadh le buille mionaideach bho shlige Sherman. Rug iad am fiaclan. Loisg Natasha agus reub i:
  - Bhuail mi a h-uile duine airson an rìgh!
  Agus mar a tha e fhathast a 'losgadh!
  An sin tilgidh Maria, agus cho ceart 's gun toir i air falbh turaid an t-Sherman.
  Ghabh i e agus rinn i tweet:
  - Is mise an nighean a bhios a 'gearradh meatailt!
  Agus an uairsin cuiridh Aurora air bhog projectile. Agus cuideachd mionaideach agus soilleir.
  Bidh an gaisgeach a" slugadh:
  - Na Aerobatics as àirde!
  Agus an uairsin bheir Svetlana breab dhut leis a h-uile neart feargach aice. Neach-sgrios nighean blonde. Agus squeals:
  - Tha mi nam dheamhan ifrinn!
  Agus gabhaidh na ceithir gu lèir an cùrsa, a 'gluasad tro cheann a deas Alasga.
  Agus seo an tanca Alexander-4, cuideachd am modail as ùire le caileagan brèagha. Gunna cumhachdach 130-mm le baraille fada, suas ri ochd gunnaichean inneal agus sgioba de chòignear nigheanan brèagha ann am bikinis.
  Bidh iad cuideachd a 'falbh agus a' losgadh, a 'leagail Ameireaganaich, a' dol a-steach do Shermans.
  Sgaoil Alenka projectile le a òrdagan rùisgte agus sheinn i:
  - Airson glòir an Tsar Michael!
  Fhad 'sa bha e a' losgadh, thug Anyuta taic, a 'gearradh sìos na h-Ameireaganaich:
  - Righ mòr !
  Bhuail Augustine cuideachd, bhris e an Sherman, a 'sreap:
  - Airson sìth, saothair, ìmpireachd!
  Dh'fhosgail Mirabela teine an ath rud. Bhris i cuideachd armachd an nàmhaid agus rinn i sgead:
  - Airson an òrdugh ùr Ruiseanach!
  Agus an uairsin loisg an Olympiad air an tilgeadh, fhad "s a bha e a" bualadh agus a "reubadh:
  - Tha mi cho cumhachd agus pian airson an nàmhaid!
  Bidh na caileagan gan giùlan fhèin gu math agus teine. Anns na sùilean emerald agus sapphire aca lasraichean an fho-thalamh.
  Agus tha an tanca Alexander-4 as ùire, do-ruigsinneach bho gach ceàrnaidh, a 'dol air adhart agus a' bualadh air na h-Ameireaganaich. Is e sin an taisbeanadh agus an sgrios gun chumhachan.
  Agus na nigheanan, tha e reòta, agus tha iad ann am bicini agus cha mhòr rùisgte - brèagha! Tha sinn a" toirt cat leinn!
  Cuiridh Alenka slige air càr Ameireaganach. Mar a reubadh e agus a sheinneas e:
  - Tha mi nam rionnag cruinne!
  Agus an uairsin gabhaidh Anyuta e agus leigidh e às e, agus gearraidh e dheth an nàmhaid, agus sgeig e:
  - Agus glòir don ìmpireachd!
  Agus an uairsin bidh Augustine air a bhualadh le slige, a 'gearradh sìos an nàmhaid, a' briseadh armachd an nàmhaid agus a 'sguabadh às:
  - 'S mise nighean ruadh gun nàire !
  Agus an uairsin bidh Mirabela air a shàrachadh. Agus cuiridh e teine marbhtach ris an nàmhaid. Reubaidh e as an tùr agus an sgàirneach :
  - Ram bho reithe!
  Agus an uairsin thèid na h-Oiliompaics gaisgeach brèagha a chumail. Cuiridh e losgadh air na sligean as marbhtach. Pronnaidh e tanca an nàmhaid agus glaodhaidh e:
  - Sguabaidh mi air falbh a h-uile duine!
  An seo thig tanca le cuideam seachdad tunna agus sgriosaidh e teagamhan nàmhaid. Agus bidh e a 'gluasad gu furasta san t-sneachda - is e an einnsean as ùire - roth-uidheam gas! Chan urrainn dhut stad a chuir air càr mar sin cho furasta.
  Tha Alenka a' seinn:
  - Cha chuir duine stad oirnn! Cha toir duine buaidh oirnn! Tha madaidhean-allaidh Ruiseanach a" reubadh an nàmhaid às a chèile! Madaidhean-allaidh Ruiseanach - fàilte air gaisgich!
  Agus a-rithist, a 'cleachdadh a òrdagan rùisgte, a' putadh air an inneal-brosnachaidh, bidh e a 'bualadh air an nàmhaid. Abair nighean!
  Thuit Anyuta sìos cuideachd le bhith a" cleachdadh a casan rùisgte agus rinn i squealed:
  - Agus tha mi air leth math!
  Agus an uairsin bidh Augustine a 'cur air bhog projectile agus a' caoineadh:
  - 'S e nighean fiadhaich a th' annam!
  Agus leigidh Mirabela a-mach rudeigin gu tur marbhtach agus roar:
  - Gu crìochan ùra gun lùbadh!
  Agus seallaidh e a theanga cho pinc agus cho fada.
  Agus an uairsin bidh na h-Oiliompaics a 'bualadh agus a' briseadh nan Ameireaganach, agus nì iad glè mhath.
  Uill, san fharsaingeachd, tha buaidh shoilleir ri fhaicinn. Tha am blàr seo air a bhuannachadh agus tha na saighdearan Ruiseanach is Tsarist a" gluasad air adhart.
  Ro dheireadh an Dùbhlachd 1942, bha Alasga air fad air a ghlacadh mar-thà leis an arm tsarist, agus bha sabaid a' gabhail àite ann an Canada.
  A bharrachd air tancaichean, bidh pìleatan boireann cuideachd a" sabaid ann an itealain jet. Tha mòran itealain aig na SA, ach tha a chàileachd glè ìosal. Chan urrainnear coimeas a dhèanamh ri jets Ruiseanach. A tha a 'pronnadh an nàmhaid le dian luchd-crìochnachaidh.
  Agus na caileagan Anastasia agus Margarita air na plèanaichean aca "Ekaterina"-6 dè cho èifeachdach 'sa tha iad a' cruinneachadh chunntasan.
  Bidh Anastasia a" losgadh sìos ochd plèanaichean Ameireaganach le aon spreadhadh de chòig canain itealain agus sgriùran:
  - Tha mi dìreach na ghaisgeach sàr-chlas!
  Agus le casan rùisgte bidh e a" bruthadh air na peadalan.
  Bidh Margarita a" losgadh sìos deich plèanaichean Ameireaganach ann an aon spreadhadh agus a" squeaks:
  - Agus tha mi eadhon clas nas àirde!
  Bidh Anastasia a" bruthadh nan innealan-brosnachaidh le a òrdagan rùisgte agus a" losgadh air an nàmhaid. Buailidh e seachd carbadan Arm na SA agus squeak:
  - Is mise a leithid de ghaisgeach gu bheil an rìgh air a dhòigh!
  Leigidh Margarita a-mach am marbhadh agus an squeak cuideachd:
  - Agus chan e a-mhàin an rìgh! Tha sinn glè bhrèagha!
  Bidh na nigheanan a" sabaid agus a" bualadh air diofar chàraichean. Bidh iad a" tilgeadh a-mach an nàmhaid mar luchagan marbh ann am biona sgudail. Agus sgriosaidh iad itealain na SA.
  Loisg Anastasia sìos grunn phlèanaichean eile agus rinn i gàire:
  - Airson an iolaire rìoghail le ceann dùbailte!
  Thuirt Margarita, a" giùlan a fiaclan biorach:
  - Airson rud cho math!
  Agus bhuail i cuideachd dusan càr Ameireaganach eile. Seo na caileagan. Tha nigheanan dèidheil air marbhadh. Agus ga reubadh às a chèile!
  Agus tha a" chàraid seo ag obair...
  A 'gluasad gu targaidean talmhainn. Agus falbh leis na Shermans, a 'bualadh dìreach troimhe. Coltach ri snàthad meatailt. Agus sgoltadh an iarann is an stàilinn as làidire. Seo mar a thachair an tuiteam aca.
  Bidh Anastasia a" bualadh grunn Shermans agus a" sgreuchail rithe fhèin:
  - Is mise nighean a tha comasach air tòrr!
  Bidh Margarita cuideachd a" bualadh air na h-Ameireaganaich air tìr agus a" squeaks:
  - Ach cha chuir ni air bith stad orm, agus cha do stad mi riamh !
  Bidh Anastasia a "pronnadh an nàmhaid, a" losgadh tancaichean agus a "sgreuchail:
  - Air son an righ, nach 'eil ni's glice no ni's f haide !
  Tha na nigheanan sgoinneil gu dearbh! Agus as cudromaiche, ann an aon bikini a-mhàin! Agus do-chreidsinneach!
  Chan urrainn dha duine a" chùis a dhèanamh air na nigheanan no stad a chuir orra!
  Bidh Anastasia, a" losgadh, a" sgreuchail aig mullach a sgamhanan:
  - Is mise an nighean a bhriseas stàilinn!
  Tha Margarita, a" leantainn air adhart a" losgadh, ag ràdh:
  - Agus meatailt sam bith!
  Bidh na caileagan ag itealaich agus a" losgadh... Ged a tha e fuar agus geamhradh, chan eil sin a" cur stad orra. Tha sabaid ann an Canada.
  Bidh Anastasia a 'losgadh a-rithist agus a' rughadh:
  - Tha mi mar bhalach!
  Tha Margarit gu gnìomhach a 'daingneachadh agus a' bualadh le fearg panther:
  - Is mise am fear a tha nas èibhinn agus nas fhuaire na a h-uile duine eile!
  Tha na caileagan, mar a chì thu, gu mòr an urra ri mòran agus tha fortan neo-mhì-chinnteach aca!
  Tha iad a 'togail suas bilean leth-rùisgte! Agus chan eil fios aca air bròn, gun teagamh sam bith! Tha tòrr bheachdan eadar-dhealaichte aca!
  Ach, ann an ùine ghoirid, bha na bòidhchead fortanach. Ghlac iad agus thug iad ionnsaigh air seanailear ceithir rionnagan le stailc adhair. Bòidhchead eireachdail. Cuiridh iad suas thu san aon dòigh!
  Agus a-rithist tha tancaichean Ruiseanach is Gearmailteach a" gluasad thairis air Canada.
  Seo sgioba Gerda, air T-4 Gearmailteach. Tha an càr gu fìrinneach caran lag an taca ri càraichean Sòbhieteach. Ach chan eil na caileagan furasta - bidh iad a 'sabaid casruisgte agus ann am bikinis anns an fhuachd. Agus tha sin ag ràdh rudeigin!
  Bheir sinn aghaidh air, tha na gaisgich sin fionnar! Chan eil fios aca teagamhan agus laigsean! Tha sapphires agus daoimeanan a" losgadh nan sùilean! Cha toir a leithid de bhòidhchead òirleach de thalamh don nàmhaid! Tha iad naomh agus borb aig an aon àm.
  Bidh iad gan gluasad fhèin le lùth mòr.
  Agus seo mar a tha iad a" pronnadh nan Ameireaganaich.
  Loisg Gerda le bhith a" cleachdadh a òrdagan rùisgte agus rinn i gàire:
  - 'S e nighean fiadhaich a th' annam! Agus chan e maighdeann idir!
  Agus às deidh sin tha e a 'dol a-steach gu gàire.
  Loisg Charlotte bhon ghunna cuideachd. Is dòcha nach eil e ro chumhachdach, ach tha e a" losgadh gu sgiobalta:
  - Tha mi mar sheillean teth is bìdeach!
  Às deidh sin bheir a" bhòidhchead agus seallaidh i a teanga fhada!
  Agus an uairsin bidh Cairistìona a" slap agus a" squeaks:
  - Agus mo ghuthan! Klykov buille!
  Agus giùlainidh esan cuideachd a fhiaclan madadh-allaidh, agus beucaidh e:
  - Bidh buaidh ùr ann!
  Tha na gaisgich dha-rìribh cho cruaidh agus ionnsaigheach. Agus tha uiread de neart fèithe aca agus fearg fiadhaich.
  Agus buailidh Magda an nàmhaid cuideachd. Brisidh e Sherman o chian, 'ga bhualadh gu ro-mhearachdach ceann-gu-ceann agus beucaich:
  - Tha mi cho math Gearmailteach!
  Tha na ceithir, a dh'aindeoin nach eil an càr as fheàrr, a 'sabaid gu soirbheachail.
  Agus carson? Leis nach eil cha mhòr aodach sam bith orra! Agus bidh na gaisgich a 'sgrios an nàmhaid gu math brèagha.
  Tha Gerda gu pròiseil a" toirt fa-near:
  - Tha sinn cho airidh air an Fuhrer!
  Às deidh sin loisgidh am bòidhchead a-rithist agus rùisg i a h-aodann beag grinn.
  Tha spiorad Aryan aig na gaisgich an seo. Agus chan eil eagal orra ron fhuachd. Ged a tha an geamhradh ann an Canada an Iar fhathast glè fhuar.
  Ach chan eil dad - dìreach casruisgte agus cha mhòr rùisgte. An uairsin bidh deagh fhortan agus buaidh ann!
  Tha iad sin nan gaisgich làn de spiorad pròiseil.
  Fiù 's a-nis chan eil co-ionnanachd aig na h-Aryans ann an buanseasmhachd. A bharrachd air na nigheanan Ruiseanach.
  Ach Natasha air "Nikolai"-3, cuideachd ann am bikini agus casruisgte, loisg, thionndaidh a mach agus choisich e mun cuairt. Tha an tanca aice, ge-tà, nas fheàrr na an T-4 Gearmailteach. Tha an sabaid an seo cruaidh agus gu math ionnsaigheach.
  Tha na Yankees a" feuchainn ri leum air ais. Ach leag Natasha sìos am "Witch" agus sgàin i le gàire de fhiaclan neamhnaid:
  - Tha mi cho nighean nach tig duine faisg orm!
  Agus loisg Maria gu ceart air na tancaichean Ameireaganach. lotaidh e iad agus sgeigidh e le fiaclan ruisgte:
  - Chan urrainn feachdan sam bith ar toirt!
  Agus an uairsin bidh Aurora cuideachd a" losgadh mu seach. Chaidh an Sherman a sgrios. Yeah nighean sin a tha a dhìth ort.
  Agus an uairsin nì Svetlana a tabhartas... Mar a nì e cron air na h-Ameireaganaich.
  Tha blàir aig muir cuideachd. Bidh cabhlach na Ruis a" glacadh na Philippines.
  Agus an seo, cuideachd, tha an sgioba: nigheanan seòladair casruisgte. Cuideachd bòidhchead cha mhòr rùisgte, ann am bikinis. Tha e fìor gu bheil an aimsir anns na Philippines iongantach eadhon sa gheamhradh - blàth, oir tha e cha mhòr sa chrios-meadhain.
  Agus is toil le caileagan sabaid agus losgadh. Agus ruith mun cuairt a" frasadh casruisgte, sàilean cruinn. Tha na nigheanan an seo dìreach brèagha. An rud as fheàrr - super!
  Co-dhiù, is toil leotha prìosanaich a èigneachadh! Bidh iad gan ceangal riutha fhèin agus an uairsin gan marcachd. Agus cho mòr gus am bi na prìosanaich a 'call mothachadh! Agus bidh iad a 'cur air dòigh sgrios iomlan dhaibh fhèin - no an àite, chan ann dhaibh fhèin, ach airson an nàimhdean.
  A leithid de sgiobaidhean fionnar de nigheanan leth-rùisgte. Agus chan urrainn dha dad stad a chuir orra no am pronnadh!
  Chaidh na gaisgich air bòrd bàta-mara Ameireaganach. Bidh iad a" leum a-steach cha mhòr rùisgte, casruisgte, le fèithean a" gluasad fo chraiceann tana. Agus chuir iad sìos na h-Ameireaganaich gu fiadhaich. Agus chan eil iad a 'toirt an cothrom as lugha a bhith beò.
  Agus a-nis tha an Stella àlainn agus a com-pàirtiche Masha rim faicinn. Tha an dithis nighean blondes àrd, fèitheach a bhios a" gearradh a h-uile duine suas. Is e an rud nach e buille a th" ann a bhith a" gearradh agus a" reubadh cuirp!
  Bidh na caileagan a 'coiseachd air an t-soitheach Ameireaganach. Ma ghluaiseas iad chun na làimh dheis, is e sràid a th" ann; ma shiùbhlas iad air an taobh chlì, is e rathad a th" ann!
  Agus cha stad na nigheanan! Chan eil iad a" fàgail cothrom air luchd-dùbhlain! Agus dè ma bhios iad a" rughadh agus a" tòiseachadh a" crathadh na fèithean aca!
  Agus a-rithist tha iad a 'crathadh an claidheamhan agus a' caoineadh:
  - Tha sinn nar nigheanan airson an Tsar, an Fatherland agus Mikhail Romanov!
  Agus gheàrr iad e mar chàl samurai. Mar sin ghabh Stella e agus bhreab i oifigear na SA anns an groin le a cas-rùisgte. Bidh e ag itealaich nas àirde agus a 'leum thar bòrd.
  Bheir an neach-crìochnachaidh blonde:
  - Airson mo bhuillean, bidh iad a" pàigheadh chìsean!
  Agus a-rithist rùisgidh e fhiaclan agus lasaidh e fhiaclan neamhnaid! Abair nighean! An sùgh as motha agus as bòidhche!
  Agus bidh na caileagan a 'ruith riutha fhèin. Agus thèid iad seachad mar làn iomghaoth. Chan eil iad a" toirt cothrom don nàmhaid. Tha cumhachd mòr aca. Dorchadas diabhal agus mìltean de mhìltean de ainglean.
  Agus an seo thig Masha, a ghearras trì cinn aig an aon àm le dà shabair! Seo nighean - nighean dha nigheanan uile!
  Bha an dà bhòidhchead air an gearradh mar gum biodh iad a 'bualadh ìnean le claidheamhan. Agus chan eil laigse no teagamh anns na gnìomhan aca. Gluais air do shon fhèin, gun a bhith a 'tilleadh air ais no a' toirt seachad. Feumaidh ceartas daonnachd aonachadh. Aon ìmpireachd, aon chrùn, aon amas agus leudachadh gu àite.
  Dìreach aig an àm seo, thathas a "cur a" chiad saideal fuadain air an Talamh gu orbit. An seo tha e ag itealaich air feadh na cruinne.
  Agus bidh caileagan Ruiseanach ann am bikinis a 'sabaid air an son fhèin. Agus chan eil iad nas ìsle na an nàmhaid. Agus bidh na h-Ameireaganaich, air an gearradh gu pìosan leis na bòidhchead, a 'tuiteam. Ach, nigheanan den ìre as àirde agus sgil.
  Aig aon àm chaidh aca air sabaid ann an Iapan. Bha iad cuideachd a" sabaid aig àirdean. Chaidh an t-ìmpire fhèin a ghlacadh. Sheall iad na sgilean mòra aca. Tha an leithid de dhìoghras aca agus uiread de neart fèithe. Gu dearbh, tha na caileagan sin mar mhìorbhail de mhìorbhailean!
  Gheàrr iad sìos samurai anns an lùchairt. Agus bha iad cuideachd cha mhòr lomnochd agus cas-ruisgte. Nigheanan a b" urrainn rudan a dhèanamh a chuir iongnadh air an nàimhdean.
  Agus gheàrr iad feòil sam bith agus sheall iad an ealantas. Bidh na gaisgich, gun teagamh sam bith, air adhart.
  Chaidh ceann àrd-mharaiche Ameireaganach a ghearradh dheth le sabre. Agus mar a nì na h-àilleachdan gàire, a 'toirt air falbh am fangan.
  Agus a-rithist tha iad a 'dol air an ionnsaigh agus gan gearradh fhèin. Tha na gaisgich sin nan uilebheistean fìor. Agus air an rìgh-chathair tha Tsar Michael. Mac Alasdair an Treas, ach chan e sin. Na neach-riaghlaidh nas fortanach, nas cinntiche, nas làidire, agus cuideachd na riaghladair tàlantach .
  Ach, gu dearbh, tha fortan cudromach, agus eadhon nas cruaidhe - stiùir Mikhail sabaid do-chreidsinneach an-aghaidh coirbeachd, a thug buaidh mhath air an arm. Ach is e an eòlas as èifeachdaiche nigheanan ann am bikinis a chleachdadh airson adhbharan armachd. Agus tha nigheanan glè bhrèagha nuair a tha iad cha mhòr rùisgte agus casruisgte.
  Mar sin bidh na blàran a" gabhail àite le diofar ìrean de shoirbheachas. Agus bidh gaisgich bhrèagha a" losgadh gu math ceart, nas fheàrr na fir. Agus as cudromaiche, nuair a tha na caileagan cha mhòr rùisgte, tha iad cha mhòr so-leònte. Chan eil peilearan agus sligean a" toirt buaidh orra. Arm làidir de ghaisgich. Tha sin fionnar. B" e beachd Tsar Mìcheal a bhith a" cleachdadh nigheanan cha mhòr rùisgte agus casruisgte, agus thug seo buaidh.
  Agus thilg nigheanan ann am batail mar an ceudna grenades agus biodagan len òrdagan rùisgte. Agus nochd iad an corraich fhiadhaich.
  Tha na nigheanan gu math sgìth. Agus glè bhrèagha, spòrsail, agus cas-chabhlach. Cha b" urrainn duine an cumail.
  'S e geòidh a th' anns na gaisgich... 'S e ball-airm fìor èifeachdach a th' ann an casan rùisgte nighean. Ach dè as urrainn dhaibh a dhèanamh? Tòrr rudan. Fhuair na buinn rùisgte iad fhèin lùth bhon talamh agus bha na gaisgich àlainn spòrsail.
  Feumaidh mi a ràdh gur e nigheanan an fheadhainn as àille air an t-saoghal, gu bheil iad an dà chuid mìorbhaileach agus le fearg nan cobras!
  Tha am bàta-mara Ameireaganach air a ghlacadh. Thuit na fir a chaidh an glacadh air an aghaidh. Às deidh sin chuir na gaisgich an casan nan aghaidhean. Agus thug iad orm pòg. Agus dh'imich na caileagan, 's bha 'm buinn rùisgte, 'n uair a dh'imlich iad an teanganna, taitneach agus geur.
  Ach chòrd e ris na bòidhchead an casan rùisgte a bhith air am frasadh le pògan agus an sàilean air am pògadh.
  Às deidh sin bidh na nigheanan a" gàireachdainn. Agus rùisg iad am fiaclan!
  Ach dh" fhàs e na b" fheàrr, chaidh na caileagan a" gabhail na grèine beagan rùisgte agus chaidh iad a shnàmh. Tha iad sin nan gaisgich cho breagha. Ciamar as urrainn dhut a leithid de chas a ghabhail agus a phògadh? Agus luidh a h-uile meur.
  Tha na nigheanan air leth math.
  Seo an tanca Alexander-4 ann am blàr a-rithist. Is e cabhag a th" ann agus tha an Gearran mu thràth a "tighinn. Bidh na saighdearan a" gluasad air adhart. A" faighinn nas fhaisge agus nas fhaisge air fearann na SA. Tha na nigheanan cho snog.
  An seo tha Natasha a" losgadh gu ceart. Agus tha e a 'bualadh gu math ceart.
  Bidh an nighean a" losgadh gu fìor cheart agus ag èigheach:
  - Pronnaidh sinn an nàmhaid!
  Bidh Maria a" losgadh an ath rud. Ghlac agus thug e buaidh air an nàmhaid :
  - Tha mi super!
  Tha Maria na nighean glè bhrèagha, agus gu math gnìomhach.
  Agus tha a casan rùisgte gu math brèagha agus gràsmhor nan eroticism:
  - Sgriosaidh sinn an nàmhaid!
  Agus tha Aurora na leithid de nighean, agus tha i air leth math, le cìochan agus cìochan rùisgte, agus a leithid de nipples scarlet puffy:
  - Brisidh mi tro na nàimhdean agus nì mi sàr-mhath!
  Agus mar a tha e a" crathadh a fhalt ruadh!
  Agus a-rithist breabaidh e thu le a chasan rùisgte, chiseled. Tha an leithid de ghaisgich gu math fionnar!
  Agus an uairsin gabhaidh Svetlana agus a 'chùis air an nàmhaid:
  "Is toigh leam an Tsar agus crochaidh mi sròn mu amhaich mo nàimhdean!"
  Bidh na nigheanan a" gàireachdainn. Mar a thàinig iad gu bhith nan glasan agus fionnar.
  Tha Ameireaganaich a" ruith air falbh bho nigheanan. No bidh iad a 'toirt seachad. No gheibh iad bàs. Tha na gaisgich cho breagha, agus gu math cas-ruisgte, agus tha na caileagan cho mìorbhaileach. Agus tha sabaid ann am bikini dìreach tlachdmhor agus èifeachdach. Tha nigheanan gaisgeach cho iongantach.
  Bidh Natasha a" losgadh air na h-Ameireaganaich a-rithist agus ag ràdh:
  - Is tusa mo bhràthair agus is mise do bhràthair! No an àite mo phiuthar!
  Agus a-rithist tha e a 'gluasad a theanga fhada. Ionnsaigheach canaidh sinn gaisgeach agus bòidhchead!
  Agus an uairsin bidh Anyuta a" crathadh a cìochan rùisgte. Agus sgriachail e agus rùisg e fhiaclan. Agus cuiridh e slige aig na h-Ameireaganach. Agus bheir e agus cuiridh e e.
  - Sgrios a' bhòidhchead e! Agus tha e a" slugadh:
  - Tha mi nam shàr nighean!
  Nighean àlainn agus is toil le gnè. Agus tha seo math!
  Agus ghabh an nighean e agus bhuail i i - rinn i gàire:
  - buannaichidh agus sgriosaidh sinn an nàmhaid!
  Agus an seo bidh Aurora a" breabadh agus a" bualadh:
  - 'S mise righ 's nighean ghrinn !
  Faodaidh an gaisgeach a bhith gu math greabhail.
  Bidh na nigheanan a" gàireachdainn riutha fhèin.
  Ach ghabh Svetlana gu math fionnar e. Agus thug i a leithid sin de chìs airson sgrios an nàmhaid, agus phòg i na deamhain:
  - Is e seo aerobatics totalitarian!
  Tha an tanca gu math sùbailte agus marbhtach. Bhuail e an Sherman lag agus àrd. Mar sin tha na blàran an seo airson an Ruis Tsarist.
  Tha Natasha coltach ri gunna a-rithist. Agus cò:
  - Airson do iodhal!
  Thòisich Maria ri losgadh. Tha an nighean gu math brèagha agus tha falt òir oirre. Leis an t-sùil.
  Rinn an nighean fucked, agus chuir i òrdagan rùisgte oirre agus rinn i squeak:
  - Is e seo murt airson an rìgh!
  Agus an seo chuir Aurora fucked air an Ameireaganach. Agus bha an nighean, canaidh sinn, uamhasach ionnsaigheach agus squeaked:
  - Airson fìor bhòrd!
  Agus a-nis sheall an nighean gu robh i fìor làidir.
  Agus tha Svetlana ionnsaigheach agus dùbhlanach. Bhreab i le a cas rùisgte agus reub i an nàmhaid gu pìosan.
  Agus chrom i, a' giùlan a fiacla:
  - 'S e boireannach a th' annam a tha ag itealaich mar iolaire!
  Mar sin thòisich na caileagan a 'fucking le feachd fiadhaich. Agus chan urrainnear stad a chuir air a leithid de dh" ionnsaigh bòidhchead. Gun a bhith a 'tilleadh no a' lùbadh.
  Loisg Natasha a-rithist agus rinn i sgadan:
  - Gus an sgriosar gu tur!
  Agus rinn Mairi, gun tàirneanach sam bith oirre, mòran na bu mhotha a shoirbhich le a nàimhdean a sgrios, agus thòisich i air a nàimhdean a bhriseadh.
  Agus an uairsin ghabh Aurora e agus bhuail e an nàmhaid le canan. Agus gu math soirbheachail, le aplomb mòr. Agus pronnadh, pronnadh an nàmhaid. Agus tha sprùilleach leaghte ag itealaich bhon Sherman air gach taobh.
  Agus bidh Svetlana cuideachd a" losgadh agus a" seinn:
  - Tha mi nam nighean le aislingean mòra agus bòidhchead mòr!
  Tha na gaisgich, gu dearbh, a" nochdadh toil iongantach airson buannachadh.
  Chan ann airson dad a dh" fhàs an ìmpireachd fionnar is sgoinneil. Dh" fhaodadh e a dhol thairis air euchdan Genghis Khan.
  Bidh na gaisgich a" gluasad a dh"ionnsaigh iad fhèin... Agus bidh iad a" losgadh, a" losgadh, agus a" reubadh tro shuidheachadh nàmhaid, mar gum biodh iad a" reubadh fosgailte le sgian. No an àite, biodag gu math biorach agus cruaidh. Agus a-nis tha na saighdearan Ruiseanach dha-rìribh do-chreidsinneach. Agus rìoghachd ìmpireachd mhòr.
  Ma choimheadas tu air, tha mòran chogaidhean agus amannan duilich air a bhith ann an eachdraidh na Ruis. Ach bha Nicholas II dìreach mì-shealbhach airson a 'mhòr-chuid! Thionndaidh e a-mach gu bhith na fhàilligeadh. Ach tha innleachdan air leth cudromach. Na sheall an cluicheadair tàileasg mòr Ruiseanach Alekhine. Nuair a thòisich e a 'cluich an àite an neach-dùbhlain aige, a' tionndadh thairis air a 'bhòrd agus a' buannachadh. Tha Genius genius.
  Leis a h-uile duilgheadas a th 'aig an Ruis Tsarist, dh' fhuasgail am bàillidh de chlann-nighean rùisgte mòran.
  Bidh heileacoptairean cuideachd a" gabhail pàirt anns na blàran. Carbadan sabaid, agus cuideachd sgiobaidhean le caileagan ann am bikinis agus casruisgte. Dè a th "ann an càileachd arm anns a bheil nigheanan? An fheadhainn as sònraichte. Chan urrainn dad stad no a" chùis a dhèanamh air arm mar sin.
  Mar sin anns an arm seo tha caileagan casruisgte agus cha mhòr rùisgte. An sgioba air heileacoptair a' Chaiptein Varvara. Nach eil seo iongantach? Bidh an cuan ag èirigh gu fòirneartach! Agus mar a bhuaileas na gunnaichean itealain. Agus an uairsin tha rocaidean ann. Tha na caileagan sin nan doineannan fìor mar tornadoes.
  Chan eil iad nas ìsle na an nàmhaid ann an rud sam bith. Tha arm na Ruis deiseil airson blàran agus euchdan mòra.
  Tha Varvara na nighean bhrèagha le falt donn agus cha mhòr rùisgte. Nuair a bhios e a" beucaich aig mullach a sgamhanan:
  - Cha tèid na nàimhdean seachad! Agus cha ruith iad air falbh!
  Agus gabhaidh e e agus leigidh e ma sgaoil marbhadh bho na jets den inneal as fhuaire aige. Agus bidh e ag itealaich thairis air an nàmhaid. Agus bidh e ga thoirt agus ga ghearradh sìos le lùb millteach.
  Ach ghabh Olga beag agus loisg e rocaid aig na h-àiteachan Ameireaganach agus rinn i sgadan:
  - Shabaid mi, chan ann le bròg bast, ach casruisgte!
  Agus buailidh e le a shùilean saphir. 'S e, is iad sin nigheanan - aerobatics cho iongantach. Leis faodaidh tu òl suas beinn agus dragain rùisgte a ghiùlan.
  Agus tha na casan cho gràsmhor agus gun samhail! Agus tha na slinnean tana, agus tha na cuirp gu math fèitheach.
  Bidh Varvara a" breabadh asal agus a" glaodhaich:
  - Faodaidh mi toll a dheanamh 's a' chruinne do 'n righ !
  Agus bidh e a" bleith aodann beag agus a" cromadh le a shùilean.
  Tha na gaisgich aig an ìre as fheàrr an seo. An seo bheir Tatyana, cuideachd nighean ann am bikini, e agus squeal:
  - Biodh righ os ceann na talmhainn uile !
  Agus dealaichidh i le a fiaclan neamhnaid. Agus bho heileacoptair tha e marbhadh mar ìnean. Agus bidh e marbhtach. Agus bidh e dha-rìribh a" frioladh a" mheatailt. Agus bheir e sgrios air a 'bhuncair.
  Is e nigheanan a tha seo - tha a h-uile nighean nan nigheanan! Agus an uairsin nuair a thèid na prìosanaich a thoirt a-steach, bidh na caileagan sin a" pògadh agus a" reamhrachadh an casan rùisgte. Is e seo sa chumantas an dòigh as adhartaiche airson irioslachd agus brosnachadh.
  
  ROMMEL INVINCIBLE
  Ann, bha arm Rommel san t-Samhain agus san Dùbhlachd 1941 comasach air buaidh a bhuannachadh ann an Afraga. Thachair seo cuideachd leis nach do rinn com-pàirtiche an Rommel sgoinneil na mearachdan mòra sin a thachair ann an eachdraidh fhìor.
  Mar thoradh air an sin, rinn na Gearmailtich a" chùis air na Breatannaich a bha a" tighinn air adhart agus ghlèidh iad an cuid fearainn. An toiseach, cha tug seo buaidh air cùrsa a" bhlàir; air an aghaidh an ear, chaidh a" chùis a dhèanamh air na Gearmailtich faisg air Moscow.
  Ach, nas fhaide air adhart dh'atharraich planaichean an Fuhrer. Mun àm seo b' urrainn Rommel Tolbuk a ghabhail, agus ghluais e a dh'ionnsaigh na h-Eiphit. Cho-dhùin Hitler gluasad gu dìon sealach air an aghaidh an ear, agus airson a-nis fòcas a chuir air na h-oidhirpean aige ann an Afraga agus san Ear Mheadhanach.
  Ach, leis gu robh feum aig an ionnsaigh ann an Afraga air nas lugha de fheachdan, rinn na Nadsaidhean grunn obraichean air an taobh an ear. Rinn e a" chùis air saighdearan Sòbhieteach ann an Kerch. Bha iad timcheall oirnn faisg air Kharkov. Tharraing iad a-mach cuideachd splinter ann an stiùireadh Smolensk. Thàinig oilbheum an dàrna arm clisgeadh aig Seanalair Vlasov faisg air Leningrad gu crìch cuideachd le call.
  Thuit Sevastopol às deidh an t-sèist agus an ionnsaigh. Agus neartaich na Krauts. Thachair an t-sabaid air leac an Rzhev. An seo chaidh aig na Nadsaidhean air cumail a-mach.
  Ach anns an Èiphit, fhuair Rommel, an dèidh dha daingneachadh fhaighinn, buaidh chinnteach. A' togail air an t-soirbheachas aca, chaidh na Gearmailtich thairis air Palestine agus ghlac iad Iraq agus Kuwait. Agus an uairsin an Ear Mheadhanach gu lèir - an dèidh faighinn gu ola.
  Às deidh sin thionndaidh na faisisteach gu Sudan agus dh" fheuch iad ri Afraga gu lèir a ghlacadh.
  Aig an aon àm, lean an ionnsaigh air Gibraltar, agus chaidh saighdearan Gearmailteach a-steach gu Morocco agus nas fhaide a-steach do na raointean Afraganach.
  Ach bha soirbheachas nan Gearmailteach air a dhèanamh nas fhasa le obair shunndach air a" chùl. Càite a bheil Hitler, cuideachd, na rinn e nas sgileil na ann an eachdraidh fìor.
  Às deidh dha dùsgadh, ghabh Hitler an Terminator amar leis na caileagan, rinn e bracaist le salad, brochan caran agus glasraich eile, a" cur càise gobhar ioma-fhilleadh agus caviar le geir ìosal. Às deidh sin ghairm e Speer, a" taisbeanadh gu h-oifigeil am ministear ìmpireil ùr le sgrìobhainn air a shoidhnigeadh leis an lagh air cumhachdan èiginn. Bha seilbh aig Adolf agus bha e gu math creimneach:
  - Tha cinneasachadh armachd san Treas Reich gu math ìosal! Tha sinn air dheireadh chan ann a-mhàin air Breatainn a tha a" cogadh, ach cuideachd air an USSR totalitarian. Ach feumaidh sinn àrd-cheannas adhair, agus sinn ag àrdachadh cinneasachadh seann bhuill-airm, agus ag atharrachadh gu feadhainn ùra. Bomairean jet gu sònraichte gealltanach. Às deidh na h-uile, tha an astar mòr aca agus am mullach àrd àrd a" toirt cothrom dhaibh bailtean-mòra Bhreatainn a sgrios le cha mhòr saorsa!
  Dòchas air a sgaoileadh le speuclairean:
  - Anns a 'Ghearmailt agus sa Phòlainn tha cus gual, anns an Fhraing tha mèinn iarainn, agus tha uidheamachd gu leòr againn airson mòran chàraichean a dhèanamh. Às deidh na h-uile, bidh sinn a" dèanamh barrachd alùmanum agus duralumin na a h-uile dùthaich san t-saoghal còmhla!
  Air an robh Adolf chrath e:
  - An-dràsta! Tha Breatainn agus na SA cuideachd a" brosnachadh cinneasachadh, agus feumaidh sinn gach gram de mheatailt a dhìon. Leig le clann-sgoile agus clann eile bho aois còig cuideachd meatailt a chruinneachadh. A bharrachd air an sin, carson a nì thu na sgiathan agus an fuselage gu tur bho duralumin. Faodaidh tu an dà chuid fiodh agus canabhas a chleachdadh. Mar eisimpleir, a 'dèanamh sgiathan monoblock. Agus dè? Feumaidh sinn trodaiche jet ùr le cuideam nas motha na dà thunna, furasta a sgèith, furasta a dhèanamh agus saor! Bu chòir an àireamh de phàirtean cruinneachaidh a lughdachadh chun ìre as ìsle, agus bu chòir cothroman a lorg cuideachd gus cuideam an itealain a lughdachadh cho mòr "s as urrainn agus na feartan aerodynamic aige a leasachadh. A-nis, co-dhiù, thig dealbhadairean itealain, bidh sinn gan trèanadh.
  Rinn Speer gàire:
  - Gu dearbh, mo Fuhrer. Cho fad "s a tha mi a" tuigsinn, tha thu gu bhith a "tilleadh a h-uile neach-obrach le teisteanas àrd bhon arm?
  Dhearbh Adolf aig an robh:
  - Cha bhith sinn a" fastadh ach luchd-obrach àbhaisteach le teisteanas àrd bho choigrich. Mar sin tha e nas fheàrr gum bi nas lugha de idlers, agus mar sin partisans. Lùghdaichidh sinn, gu dearbh, an àireamh de fheachdan talmhainn; mura h-eil cogadh ann leis an USSR, chan fheum sinn na h-uidhir de shaighdearan-coise, ach... Chan ann gu radaigeach, agus mar sin tha mi an dùil a" chùis a dhèanamh air Gibraltar agus Malta san àm ri teachd. mìosan agus a" fuireach ann an ceann a tuath Afraga gu lèir agus nas fhaide chun Ear Mheadhanach. Bidh feum againn fhathast air aonadan talmhainn. A bharrachd air an sin, feumar gàrraidhean-luinge a bharrachd a thogail an dà chuid sa Ghearmailt fhèin agus san Fhraing, sa Bheilg, san Òlaind, agus ann an Nirribhidh. Feumaidh sinn luchd-giùlan phlèanaichean, longan-cogaidh agus còmhdhail. Agus tionndaidhidh a" Mhuir Mheadhan-thìreach gu bhith, mar gum biodh, na loch taobh a-staigh na Gearmailt. A bheil thu a" tuigsinn?
  Speer crom:
  - Tha, mo Fuhrer! Tha mi mu thràth air òrdachadh prògram togail a leasachadh ...
  Thuirt Cunning Adolf:
  - Faodar an latha obrach a leudachadh gu 16 uairean ma tha feum air ar planaichean èiginn. Feumar cinneasachadh itealain àrdachadh gu ceud itealan san latha ann an dìreach naoi mìosan... Barrachd air trì tursan an taca ris an fhear a th" ann an-dràsta, agus chan eil e na fhìrinn gum bi seo gu leòr!
  Rinn Speer cabhag gus am Fuhrer a bhrosnachadh:
  - Tha na pìleatan againn aig ìre nas àirde na an fheadhainn Breatannach, agus mar sin chan e meud a h-uile dad. Agus lorgaidh sinn dòighean ùra air pìosan-treabhaidh a chruthachadh ann an claidheamhan. Cho fad "s a tha mi a" tuigsinn, is e itealain am prìomhachas dhuinn?
  Ghlan am Fuhrer a dhòrn na bu teann:
  - Is e am prìomhachas dhuinn itealain jet, bomair, agus an uairsin itealain sabaid, a bharrachd air leigeil ma sgaoil uidheamachd ùr, agus leasachadh armachd mìorbhuileach! Ach, chan ann a-mhàin ann an raon itealain, ach cuideachd tancaichean, làmhachas, gu sònraichte làmhachas jet ... Bruidhnidh sinn mu dheidhinn seo ann am barrachd mionaideachd.
  Chaidh clag a chluinntinn agus chaidh prìomh dhealbhadairean itealain an Treas Reich a-steach don t-seòmar.
  Messerschmitt, an ìre mhath òg le maoil àrd, Heinkel, mar-thà aosta, ach gu math lùthmhor, Tank, Lippisch a chaidh a thogail gu lùth-chleasachd, agus dhà no dhà nach eil cho aithnichte.
  Sheall Adolf iad gu na cathraichean agus dh" òrduich e dhaibh na dealbhan a chuir air a" bhòrd:
  - Is e an obair agad armachd ùr, fìor chumhachdach agus ùr-nodha a chruthachadh. Tha barrachd thunailean gaoithe aig a" Ghearmailt na dùthaich sam bith eile air an t-saoghal, agus tha teicneòlas mòran itealain gu math fada air ais. Ach a-mhàin anns an Yu-88, faodaidh tu an astar àrdachadh gu mòr le bhith a 'toirt cruth nas sìmplidh don chàr. Gu sònraichte, gheibh an cockpit cumadh teardrop, convex, a leasaicheas faicsinneachd agus a nì am pìleat nas farsainge, agus cuiridh e cuideachd astar le bhith ag adhartachadh aerodynamics le còig cilemeatair math. A bharrachd air an sin, feumar cruth sgiobalta a thoirt do phuingean losgaidh an dà chuid bomairean agus luchd-sabaid, racaichean boma, agus breicichean adhair anns an t-suidheachadh neo-obrach.
  Bidh thu a" sgrìobhadh na tha mi ag innse dhut!
  Chrath na dealbhadairean ann an aonadh:
  - Mar sin gu cinnteach Fuhrer sgoinneil!
  Lean Adolf air adhart:
  - XE-129 - bu chòir ath-dhealbhadh gus am bi cumadh sgiobalta air a" bhogsa armachd fhèin agus gun tèid canan itealain gluasadach a chuir a-steach gus dìon an aghaidh ionnsaighean bhon leth-chruinne cùil is ìosal. A bharrachd air an sin, bu chòir an itealan ionnsaigh seo a bhith uidheamaichte le siostam àrdachadh einnsean. Aig an aon àm ri perestroika, feumar àrdachadh a dhèanamh air cinneasachadh itealain ionnsaigh mar sin. Tha na buillean èadhair sgriosail aca a" toirt pairilis air gnìomhachd Bhreatainn. A bharrachd air an sin, bu chòir am bomair dàibhidh Ju-87 a chleachdadh ann am Breatainn. Cuiridh sinn seann chàraichean ann an seirbheis...
  Stad Adolf. Bha na dealbhadairean sàmhach. Thuirt am Fuhrer:
  Tha teagamhan mòra agam mun F -190. Thionndaidh a-mach gu robh an carbad trom agus cha ghabh a ghluasad gu leòr; a bharrachd air an sin, chan eil siostam ann airson tancaichean a lìonadh le gasaichean inert, a thèid an àite connadh cleachdte. Air sgàth seo, faodar eadhon an càr seo a leagail le aon pheilear losgaidh. Dè a chanas Tank mu dheidhinn seo?
  Thuirt an dealbhaiche SS ainmeil, a" seasamh aig an aire:
  - Is e seo ar n-easbhaidh, Fuhrer mòr. Ged a dh'fheumas suidheachadh nan tancaichean a bhith air a mheas gu math soirbheachail, chan eil iad cho so-leònte ri teine nàmhaid agus aig an aon àm a 'dìon a' phìleat. A thaobh gluasad, an uairsin... Tha cuideam 120 cileagram aig aon armachd, agus chan eil e cho furasta dhuinn a lasadh...
  Mhol Adolf aig an robh:
  - Feuch ri feartan aerodynamic an Fokken-Wulf a leasachadh. Gu sònraichte mar thoradh air lughdachadh cuideam, feumar molaidhean an sgèith a lùbadh gus smachd agus gluasad a" charbaid àrdachadh. A bharrachd air an sin, cuiridh e dìon air an leth-chruinne cùil ... A thaobh suidheachadh an einnsean air beulaibh caban a "phìleat, bidh seo a" dìon a "phìleat, ach feumaidh e inneal fuadachaidh a bhith aig a" charbad. Air an t-slighe, faodar fìor chumadh an motair a dhèanamh nas sìmplidhe, a bu chòir don luchd-gnìomhachais againn aire a thoirt gu cinnteach. Co-dhiù, dè mu dheidhinn obair air an ME-309?
  Chuir e iongnadh air Messerschmitt:
  - Tha sinn ag obair air seo, Fuhrer sgoinneil. Tha na feartan àireamhaichte a" gealltainn gun àrdaich iad astar a" charbaid, suas ri 740 cilemeatair san uair, nuair a tha e armaichte le seachd puingean losgaidh! Is e seo am bàs as cumhachdaiche dha na Breatannaich...
  Chuir Adolf stad air:
  - Bu chòir crìochnachadh a dhèanamh nas luaithe. Agus bidh thusa, Speer, a" luathachadh leasachadh a" ghunna itealain 30-millimeter ùr a tha a" losgadh gu luath. Faodar a chleachdadh gu soirbheachail cuideachd airson losgadh air targaidean talmhainn agus an aghaidh itealain nàmhaid! Bu chòir don ME-309 ùr a dhol an àite an ME-109 a bh" ann roimhe. A thaobh an inneal jet ME-262 agad, alas, tha mòran eas-bhuannachdan ann: cuideam trom, earbsachd obrachaidh ìosal, ìre cus tubaist ... Nì mi sgeidse den jet a tha a dhìth oirnn fhìn.
  Thòisich Adolf Hitler air càr a tharraing, a 'cleachdadh an eòlais aige air luchd-sabaid an latha an-diugh. Ach, chan e an fheadhainn as ùire, ach bho timcheall air na leth-cheudan, gus an atharrachadh gu ìre toraidh agus teicneòlais gnàthach. Thug e aire shònraichte do theicneòlas a bhith ag atharrachadh sguab nan sgiathan. A 'mìneachadh a h-uile buannachdan a leithid de dhealbhadh:
  - Nuair a thig thu air tìr agus falbh, thèid an sguabadh sìos, agus àrdaichidh e rè itealaich. Is ann dìreach air sgàth seo a bhios neach-sabaid le einnsean ME-262 ùr-nodha comasach air luathachadh gu 1,100 cilemeatair san uair. Agus bidh a cuideam gu math nas ìsle.
  Choimhead Messerschmitt air an diagram, chrath e a mhaol àrd agus bhrùth e a-mach:
  - Sgoinneil! Ach mo Fuhrer, càite an d" fhuair thu eòlas cho domhainn air aerodynamics?
  Chum an Adolf aig an robh seilbh a shùilean gu seòlta:
  - Dè mu dheidhinn aerodynamics? Mar as trice bidh neach tàlantach tàlantach anns a h-uile dad! Agus tha meanbh-chuileag meadhanach ann an Afraga cuideachd! Dè tha ceàrr air bomair Arado? Seall dhomh an diagram?
  Thug an hit-and-miss Fuhrer sùil sgiobalta agus chrath e a cheann gu àicheil:
  - Chan e, cha dèan sin! Chan eil am beachd leis an trol gu math, air sgàth sin cha tionndaidh am plèana mun cuairt agus tuitidh e. Tha feum air uidheamachd laighe àbhaisteach a ghabhas toirt air ais. Beachdaich air beagan atharrachaidhean dealbhaidh airson aerodynamics nas fheàrr. Às aonais innleachd neo-riatanach, ach le innleachdas.
  Chaidh Adolf às mo chiall agus thug e beagan bheachdan eile:
  - Tha ionad cumhachd air leth neo-earbsach aig an itealan Gryphon Xe-177. Feumar a chuir na àite sa bhad, leis na h-einnseanan piston as ùire, an toiseach ceithir nan seasamh air leth. An uairsin chun na h-einnseanan as ùire le cumhachd 2950 each-chumhachd. A thaobh comas bualadh bho àirdean àrda agus ann an dàibheadh, an uairsin ... Tòisich a 'leasachadh an Xe-277, bidh an inneal seo cuideachd na inneal nemesis. Ach is e bomairean jet am prìomh rud. Is e obair prìomhachais a tha seo. Mar eisimpleir, is e seo cò ris a bu chòir an Yu-287 a bhith coltach.
  Rinn am Fuhrer a-rithist sgeidse le sgiathan air an sguabadh air adhart, a 'mìneachadh cuid de nuances dha na dealbhadairean. Chaidh Adolf a ghiùlan air falbh gu mòr, a 'sealltainn cuid de dhiagraman. Gu sònraichte am bomair gun earball. Agus gu bheil dealbhadh inneal jet sgiath itealaich nas motha na gealltanach. Agus aig an aon àm, tha an carbad comasach air bomadh eadhon fearann na SA. Chomharraich e gu dìreach gum bu chòir luchd-dealbhaidh bho air feadh na Roinn Eòrpa agus eadhon Iùdhaich a bhith an sàs san obair. Mu dheireadh a 'tuigsinn gu robh na dealbhadairean trang gu leòr mar-thà, leig e leotha falbh gu tròcaireach, a' fàgail Lippisha a-mhàin. Dh'èigh am Fuhrer:
  - Agus tha mi ag iarraidh ort, Alasdair, fuireach! Bidh e mar dhleastanas ort buill-airm ùra, air leth èifeachdach a chruthachadh.
  Chuir Lippisch iongnadh air:
  - Bidh mi taingeil dhut, Fuhrer!
  Thòisich Hitler an Terminator air mìneachadh:
  - Tha fios agad, gu dearbh, air teòiridh Wieselsberger, a bha uair na neach-cuideachaidh don Àrd-ollamh Prandtl ann an Göttingen. B" esan a" chiad fhear a leasaich teòiridh buaidh an sgrion air an uachdar fon talamh...
  Chrath Lippisch, a 'gàire:
  - Tha fios agad gu math, mo Fuhrer! Tha, tha fios agam air an teòiridh seo!
  Lean Adolf air:
  - Feumaidh sinn ekranoplan a chruthachadh - seòrsa de mheasgachadh de bhàta torpedo agus seaplane. Tha e dha-rìribh ag itealaich mòran nas ìsle, timcheall air 20-40 ceudameatairean bhon uisge. Anns a 'chùis seo, tha dà phàirt anns a' mhòr-chuid de adhair a tha a 'toirt taic don bhàta ekranoplan. Tha aon 'na shruth reòta fo 'n sgiath ; tha am fear eile - caran beag - a 'tighinn a-mach fon sgèith ann an raon an oir iomraidh agus tha e daonnan air ath-lìonadh le èadhar a' tighinn bho shuas, bho mhullach na sgèith.
  Dhearbh Lippisch gu furasta:
  - Dìreach mar sin mo Fuhrer!
  Lean Adolf air:
  - Ach, tha am prìomh mhais èadhair fhathast fon uachdar giùlain agus a "cruthachadh cuideam an sin a tha cha mhòr co-ionann ris a" chuideam astar. Tha e a" cluich pàirt seòrsa de rinc spèilidh adhair, air am bi am bàta ekranoplan "a" roiligeadh "mar obair-cloc! B' e an innleadair Fionnlannach Kaario a' chiad neach a chleachd seo ann an cleachdadh, leasaich e sliseag sgiathan ceart-cheàrnach sìmplidh a' deàrrsadh thairis air an t-sneachda a' cleachdadh sgrion agus fhuair e fiù 's peutant air a shon. Gu mì-fhortanach, cha robh an arm a 'cur luach air a leithid de lorg ann an ùine. Tha iad ag ràdh gun do rinn an t-àrd-ollamh Ruiseanach Levkov deuchainnean coltach ris... Is e sin, dh'fhaodadh seo a bhith na inneal mìorbhaileach ùr, comasach air bomaichean, torpedoes, agus saighdearan a thoirt gu oirthir Bhreatainn, aig astar plèana, agus aig an aig an aon àm neo-fhaicsinneach do radar. A bharrachd air barrachd ionnsaighean sgriosail air soithichean Sasannach! Aontaich?
  Chrath Lippisch le a làmh, dhòirt na frithealaichean cuideachail sùgh dha ... Às deidh dha beagan òl, thuirt an dealbhaiche:
  - 'S e, is e beachd beairteach a tha seo, ged a bhios cuid de dhuilgheadasan teicnigeach ann. Mar eisimpleir, seasmhachd ...
  Chrath an Adolf aig an robh seilbh ann an dòigh càirdeil:
  - Seallaidh mi diagram garbh dhut, tha e nas fheàrr a dhèanamh, agus bheir thu snas dhut fhèin air mion-fhiosrachadh teicnigeach. Bu chòir don bhodhaig a bhith fada, mar chuimhneachan air fuselage inneal-adhair, a" sruthadh a-steach do shròn cockpit leumadair, windshields convex agus einnseanan turbojet.... Ged a tha e comasach gum bi einnseanan piston cuideachd ag obair anns a 'chiad mhodail. Agus nuair a bhios an colossus seo air a shlaodadh a-steach do uisge fosgailte, beucaidh na h-einnseanan gu bodhar, agus spreadhadh an corp caol creachaidh mar mhuc-mhara, a 'tilgeil suas neul de spraeadh. Cuimhnich, tha an colossus seo comasach air ruith mar ghaisgeach beagan mheatairean bho uachdar an uisge.
  Bha Lippisch a" feadalaich ann am fìor spèis:
  - Tha mac-meanmna beairteach agad, Fuhrer!
  Dh'fhàs Dashing Adolf eadhon nas brosnachail:
  - Gu dearbh bhiodh e na inneal mìorbhaileach. Às deidh na h-uile, chan eil eagal air ekranoplans ro stoirmean sam bith. Chan eil eagal orra ro deigh - bidh iad ag itealaich thairis air. Chan eil iad fo chunnart le beul aibhne boglach agus creagan cladaich, air am faod soithichean àbhaisteach briseadh, agus mar as trice tha na h-easan mar lòn chloinne. Tha iad comasach air saighdearan a thoirt air tìr anns a h-uile h-àite: bho chosta Afraganach Skeletons le na sgeirean diabhal, gu dà oirthir nan Stàitean Aonaichte, fearann Artaig Chanada agus Alasga. Bhiodh ceudan de na h-innealan sin ann, agus bhiodh Breatainn a" tuiteam ann an dà mhìos.
  Thuirt Lippisch le eagal:
  - Agus na mèinnean?
  Rinn am Fuhrer gàire:
  - Sin dìreach na mèinnean! Chan eil iad a 'bagairt an dàrna cuid fo uachdar nan uisgeachan no ann an eu-domhainn! A bharrachd air torpedoes bho bhàtaichean-aigeann. Agus tha e fhèin na inneal air leth freagarrach airson a bhith a" sabaid na bàtaichean-aigeil as adhartaiche, gam bualadh le cosgaisean domhainn. A bharrachd air an sin, faodaidh ekranoplanes urchraichean agus mèinnean a losgadh aig soithichean nàmhaid. Tha, gu dearbh, bheir mi eòlas dhut air dealbhadh bhomaichean treòraichte. Agus gu dearbh, tighinn air tìr... Deagh dhòigh air feachdan tighinn air tìr, chan ann a-mhàin le saighdearan-coise, ach cuideachd le tancaichean! An uairsin atharraichidh nàdar a" chogaidh gu lèir sa bhad! A bheil thu a" tuigsinn Lippisch, dè an gnìomhachas anns a bheil earbsa aig an Fuhrer?
  Dh'fhaighnich an dealbhaiche na bu mhiosa:
  - Dè mu dheidhinn na duaisean?
  Dhearbh Serious Adolf:
  - Gu dearbh, an fheadhainn as fialaidh, crois iarainn le daoimeanan, fearann, coloinidhean, cuspairean! Ma bheir sinn buaidh air Afraga gu lèir, bidh fearann gu leòr ann airson a h-uile duine!
  Thuirt Lippisch:
  - Ma thèid airgead agus airgead a thoirt seachad, bidh an ekranoplan deiseil, ach ... tha pròiseactan agam cuideachd airson trodaiche gun earball.
  Rinn an Terminator Fuhrer cabhag gus fois-inntinn a thoirt don innleadair:
  - Bomair jet gun earball, tha mi air sgeidse a dhèanamh dheth mu thràth, bheir cuid eile aire dha. Dè cho goireasach agus na neach-sabaid! Tha ekranoplanes nas cudromaiche leis gur e armachd bunaiteach ùr a th" annta... A bharrachd air an sin, tha luchd-dealbhaidh fìor thàlantach aig a" chompanaidh Gotha a nì seo. Anns an eadar-ama, obraich air ekranoplanes. San fharsaingeachd, a-nis tha tòrr chùisean èiginneach agam, feumaidh mi fhathast bruidhinn ri seanalairean an tanca... Thèid an òrdugh a thoirt dhut ...
  Dh" fhàg Lippisch am Fuhrer air leth brosnachail. Bha Adolf den bheachd gur dòcha gum biodh e na b" fheàrr bruidhinn an-toiseach le fiosaig niùclasach mu bhith a" cruthachadh boma atamach agus, san àm ri teachd, boma haidridean, ach chuir e roimhe gun a bhith a" dèanamh cus, ga luchdachadh fhèin agus daoine eile aig an aon àm.
  Bha grunn luchd-dealbhaidh ann, nam measg an fheadhainn as ainmeile: Porsche agus Aders. Anns an fharsaingeachd, nam biodh na Gearmailtich air àrdachadh càileachdail thairis air na Sòbhietich ann an itealain agus cabhlach bàta-tumaidh (ged nach eil a h-uile duine ag aideachadh seo!), Bha cabhlach tanca Panzervale gu mòr air dheireadh. Gu sònraichte, bha na carbadan Sòbhieteach KV, T-28, T-34, nas fheàrr na an fheadhainn Gearmailteach ann an armachd agus armachd, agus an T-34 cuideachd ann an coileanadh dràibhidh. Ach, chan eil gunnaichean tancaichean Gearmailteach làidir gu leòr airson na Matildas Sasannach agus Cromwells, mòran nas lugha na an fheadhainn a tha mar-thà air an leasachadh le luchd-dealbhaidh Churchills agus Challengers. Gun luaidh air laigse armachd dealbhadh Gearmailteach ...
  An dèidh cuireadh a thoirt dha na h-aoighean suidhe sìos, thòisich am Fuhrer air moraltachd a leughadh:
  - Gu mì-fhortanach, chan eil gunna earbsach an-aghaidh tanca aig a" Ghearmailt an-dràsta... Uidheamaichte le gunna T-3 50-mm, chan urrainn dhaibh ach armachd Matilda no KV a bhualadh. Ach chaidh am Matilda a-steach do sheirbheis le Breatainn eadhon ro thoiseach an Dàrna Cogaidh. Tha sinn fhìn air Matildas a ghlacadh, aig nach urrainn dha armachd aghaidh a dhol a-steach. Uill, chan urrainn dha na Sobhietich KVn eadhon a dhol a-steach don taobh no don chrann. Is e an ìre as àirde as urrainn don chàr againn a dhèanamh a bhith a" briseadh na slighe! Is e sin, tha na dealbhadairean agad air ar cur ann an suidheachadh cho mòr is gu bheil tancaichean an nàmhaid tòrr nas làidire na an fheadhainn againn a thaobh armachd, agus tha na "Tabhartasan" Ameireaganach ùra agus na "Shermans" deiseil airson mòr-chinneasachadh nas fheàrr ann an armachd. Gun luaidh air carbadan Ruiseanach le canan 76mm. Agus ciamar a choileanas tu an obair gus tancaichean ùra a chruthachadh, gu sònraichte le gunna 88 mm.
  Fhreagair Porsche ann an troimh-chèile:
  - Gu dearbh, tha sinn a" dèanamh leasachaidhean coltach ris, Fuhrer sgoinneil. Air 26 Cèitean, thug Buidheann-stiùiridh Armachd dhuinn òrdugh airson tanca 45-tonna ViK -4501. Bu chòir dha a bhith dìreach mar seo, le gunna anti-itealain 88 mm air a thionndadh gu turret tanca. Tha dealbhan tòiseachaidh againn mu thràth. Faodaidh tu eòlas fhaighinn orra, fear sgoinneil.
  Dh"fhaighnich am Fuhrer:
  - An tusa Aders?
  Chrath Erwin:
  - Air ais anns na ceathradan, chaidh an vk -3001 a dhearbhadh gu soirbheachail. Carbad trom ùr, le canan 75 mm. Tha armachd coltach ris againn anns a" mhodail an-aghaidh tanca, ach cha deach a chuir a-steach gu mòr-chinneasachadh fhathast. A bharrachd air an sin, chaidh obair a dhèanamh gus an T-6 a chruthachadh, le cuideam suas ri 65 tonna. Agus modail nas aotroime de 36 tonna. Tha sinn a" feuchainn Fuhrer sgoinneil.
  Thòisich Adolf, a 'smaoineachadh gu robh e eòlach air a h-uile càil, gu luath a' sgrùdadh nan dealbhan. Seo iad a" chiad sgeidsichean den "Tiger", an tanca as ainmeil sa Ghearmailt san Dàrna Cogadh. Dh'fhàs an càr seo ainmeil aig àm an Kursk Bulge. Ann an amannan Sòbhieteach, bha "Tìgear" mar as trice air an càineadh, ach an uairsin dh'fhàs am beachd air a 'chàr seo nas amasail. Airson an ùine aige, cha robh an tanca seo, gu dearbh, dona. Rè a" chiad strì mhòr leis na KVn againn, leag triùir Tìgear a-mach deich carbadan Sòbhieteach, agus theich iad fhèin gun mhilleadh. B 'e prìomh bhuannachd a' charbaid seo an canan cumhachdach 88-mm aige, nach robh neach-dùbhlain airidh air airson ùine mhòr. Ach, air an Kursk Bulge, a dh'aindeoin càileachd càileachdail ann an teicneòlas, chaidh a' chùis a dhèanamh air na Nadsaidhean fhathast... an Dara Cogaidh. Ach tha na h-uireasbhaidhean rim faicinn cuideachd don t-sùil rùisgte. Cuideam trom de 56 tonna, le armachd de dìreach 100 millimeters (dìreach 80 taobh!), Àrd àirde, dìth ceàrnan leathad armachd reusanta agus coileanadh dràibhidh truagh. San fharsaingeachd, bha an tanca IS-2, le cuideam deich tunna nas lugha, na b' fheàrr na an tìgear ann an armachd agus armachd... Ach cha do nochd an tanca seo ach sa Ghearran 1944. San fharsaingeachd bha an "Tìgear Rìoghail" a" tomhas 68 tonna, le armachd aghaidh 180 millimeters... Gu dearbh, cha robh tanca mar sin freagarrach airson cogadh ann an Afraga, san fhàsach, airson a dhol air tìr, is e dìreach inneal a th" ann mar chluas crèadha le casan de chrè. Chan e, gu dearbh, airson a chuid ùine, bha an "Tìgear Rìoghail" gu math èifeachdach, b 'urrainn dha grunn tancaichean nàmhaid a sgrios ann am blàr, agus aon uair' s gun do chuir e a-mach còig air fhichead "Shermans" taobh a-staigh uair a thìde. Bha e coltach gun robh fiosrachadh ann mu thrì air fhichead tancaichean T-34 a sgrios an Tìgear ann an aon bhlàr. Ach ann an suidheachadh sam bith, tha an tanca seo dìreach mar sgeadachadh de chleachdadh neo-chùramach de chumhachd is cuideam. Ach, mar eisimpleir, an Sòbhieteach T-54 tanca... Seòrsa de embodiment de soirbheachail cleachdadh reusanta de dha-rìribh teicneòlasan a bh 'ann roimhe san Dàrna Cogadh.
  Thuirt am Fuhrer gu cinnteach:
  - Ni h-eadh, a dhaoine uaisle ! Chan eil am pròiseact seo freagarrach! A' dèanamh carbaid le cuideam leth-cheud 's a sia tunna le dìreach 100 millimeatair de armachd... Càite a bheil ar n-èifeachdas agus reusantachd Gearmailteach?
  Thuirt Aders le eagal:
  - Bha armachd de 45 millimeters aig an S-2 Frangach, le cuideam de 70 tonna.
  Bhris am Fuhrer-Terminator gu feargach:
  - Seo tanca bho àm a" Chiad Chogaidh. Ach bha howitzer 152-millimeter aig an KV-2 Ruiseanach agus bha cuideam 52 tonna ann. Ach is e seo 152 millimeters, chan e 88.
  Mar sin, bheir mi dhut gnìomh canan 88-mm de chàileachd 71, airson tanca le cuideam nach eil nas fhaide na dà fhichead tunna agus armachd aghaidh co-dhiù 180 millimeters, taobhan agus slige 150 millimeters, einnsean sia ceud , seachd ceud each-chumhachd. Agus bu chòir an tanca seo a chuir a-steach gu mòr-chinneasachadh aig a" char as fhaide, ann an sia mìosan.
  Thionndaidh dealbhadairean Gearmailteach bàn agus chrath an làmhan. Sheall Alastair orra le magadh. Gu dearbh bha an obair gu math duilich; armachd agus armachd a tha àbhaisteach don mhodal "Royal Tiger" 1944, ach feumaidh tu an cuideam a chumail sìos le 28 tonna! Ach, bha Adolf den bheachd gu robh seo fìor, agus eadhon thug e slap càirdeil dha Porsche air a ghualainn:
  - Na bi troimh-chèile, bidh mi fhìn a" tarraing dhut an sgeama as fheàrr anns am faigh thu seachad le cuideam cho beag. Chan e neach-brathaidh a th" annam, ach fear-reusanta. Feumaidh tu dìreach tòrr ath-thogail. Gu sònraichte, a 'cur an tar-chuir agus einnsean còmhla.
  Thuirt Aders gu duilich:
  - Cruthaichidh seo duilgheadasan sònraichte dhuinn. Gu sònraichte, bidh na h-eas-bhuannachdan a leanas aig a leithid de rèiteachadh ....
  Chuir Tough Adolf stad air:
  - Gu dearbh, bidh cuid de dhuilgheadasan ann, ach ann am prionnsapal faodar an cur às gu furasta. Gu sònraichte ann an teirmean teicnigeach. Ach faodaidh tu an t-einnsean a shuidheachadh mòran nas dlùithe, gluais an crochadh agus ... Feumaidh àirde an tanca a bhith air a lùghdachadh gu dà mheatair, agus bu chòir an sgioba a bhith air a shuidheachadh, agus bidh a h-uile dad tòrr nas reusanta.
  Thòisich am Fuhrer air sgeidse a dhèanamh, seòrsa de dhealbh, den t-seòrsa tanca Sòbhieteach as mòr-chòrdte an dèidh a 'chogaidh, an T-54. Bha an carbad seo cho soirbheachail is gun deach a chuir air bhog ann an 1947 agus chaidh a chleachdadh aig na blàran ann an Afganastan leis an Taliban; bha saighdearan Iorac a" sabaid le Arm na SA aig àm Desert Storm agus Operation Shock and Awe no Iorac Freedom " . Gu h-iomlan, chaidh còrr air 70 mìle de na tancaichean sin a thoirt gu buil. Agus gun robh an càr air leth soirbheachail. Le cuideam de 36 tonna, armachd aghaidh de 200 millimeters, agus canan de chàileachd 100 millimeters. Bha an seòrsa seo gu soirbheachail a" sabaid leis an dà chuid Patons Ameireaganach agus Pershings aig àm Cogadh Korea. Mar sin airson an ìre teicneòlais seo tha am modail gu math freagarrach agus reusanta airson a bhuileachadh. Agus gu math furasta a dhèanamh - saor ... A thaobh an canan Gearmailteach 88-mm 71 El, bha e gu math tarraingeach airson a h-uile tanca san Dàrna Cogadh (ach a-mhàin armachd aghaidh an IS-3, a chaidh a-steach don t-seirbheis sa Chèitean 1945!). Dè mu dheidhinn an IS-3? Tha an tanca sàr-mhath a thaobh armachd, agus an turaid, a fhuair cumadh pike. Fìor, bha an coileanadh dràibhidh truagh, agus cha b 'fhada gus an deach a stad. An uairsin bha grunn mhodalan eile ann, an IS-4, agus mar sin air adhart gus an do thuinich iad air an IS-10, air an ath-ainmeachadh T-10 às deidh bàs Stalin. Agus thionndaidh e a-mach gur e seo an tanca trom Sòbhieteach mu dheireadh. Chuir Khrushchev casg air a h-uile leasachadh air carbadan troma, agus cha do rinn an fheadhainn a thàinig às a dhèidh seo ath-sgrùdadh!
  San fharsaingeachd, a bheil feum aig na Gearmailtich air tanca nas truime na dà fhichead tunna, ma tha eadhon air tanca meadhanach comasach air canan a chuir a-steach a dh "fhaodas a dhol a-steach do 193 millimeters de armachd aig astar 1000 meatair?
  Gu luath thrèig na h-Ameireaganaich tancaichean trom, agus cha robh cuideam an Pershing nas àirde na 42 tunna, agus an Sherman san fharsaingeachd 32. Ach an dèidh dha a bhith follaiseach gun robh cogadh leis an USSR gu bhith a 'briseadh a-mach, nochd uilebheist le 120-mm gunna calibre agus astar teilgean tùsail faisg air 1000 meatair gach diog. Ach, cha b 'fhada gus an do dh'fhàs na h-Ameireaganaich mì-thoilichte leis an tanca seo. Mus do nochd an IS-10, b" e an IS-4 an tanca as mòr-chòrdte às deidh a" chogaidh, le armachd aghaidh 250 millimeters agus armachd taobh de 170 ... Carbad earbsach, ged a bha cuideam nas motha na 60 tonna ann. Ann an suidheachadh sam bith, feumaidh tu coimisean a dhèanamh airson tanca trom a chruthachadh airson a 'Ghearmailt, ach gun a bhith nas fhaide na 50 tunna. Mar eisimpleir, bha an IS-10 dìreach a" tomhas 50 tonna le armachd aghaidh 290 millimeters agus gunna 125 millimeters... Co-dhiù, dè an ìre as soirbheachaile? Rè a 'chogaidh, bha armachd de 100 agus 152 millimeters (aghaidh) aig na modailean Sherman agus Churchill as mòr-chòrdte. Uill, dhèilig na "Royal Tigers" ris gu math ... Mar sin, nochd "Panthers" le gunnaichean 88-millimeter, ged a bha e a-mhàin aig deireadh a 'chogaidh, agus cha robh ach beagan dhiubh ann. Ach leis nach robh planaichean aig an Wehrmacht tancaichean agus gunnaichean an-aghaidh tanca ath-armachadh le inbhe nas motha a" nochdadh gu robh an suidheachadh seo freagarrach don h-uile duine. Gu dearbh bha gunna fèin-ghluasaid Jagdtiger ann le canan 128-mm agus armachd aghaidh 250-mm, ach cha deach ach 71 dhiubh a thoirt a-mach agus ann am meud cho beag cha b "urrainn dhaibh buaidh a thoirt air cùrsa a" chogaidh. Air an t-slighe, is e an rud a tha inntinneach, mus do ghèill na Jagdtigers, gu robh 43 a bharrachd fhathast ann an seirbheis, a tha a" nochdadh cho math sa tha inneal mar sin beò.
  Air an t-slighe, dh'òrdaich Stalin gum biodh an IS-2 air a armachd sa bhad le canan 122 mm, ged a bha a chumhachd treòrachaidh ro mhòr airson tancaichean Gearmailteach (ach a-mhàin an "Tìgear Rìoghail", ach cha deach ach 458 tancaichean mar sin a thoirt a-mach). Chomhairlich mòran don deachdaire e fhèin a chuingealachadh gu baraille 100-mm. Agus gu dearbh b" e an gunna fèin-ghluasaid T-100 an rud as fheàrr a thaobh feartan sabaid iomlan. Às deidh na h-uile, mar as motha an inbhe, mar as lugha an solar de shligean, is ann as ìsle an ìre teine, astar tùsail an tilgeil, raon agus mionaideachd an teine... Ach bha an tanca as motha aig na Gearmailtich, an T- 4, agus na gunnaichean fèin-ghluasadach stèidhichte air, le cuideam dìreach 22-24 tonna. Bha an gunna fèin-ghluasaid Panzer, ge-tà, air leth soirbheachail: bha armachd a" Panther agus armachd aghaidh cha mhòr co-ionann ris an fheadhainn aca fhèin, le cuideam agus àirde cho ìosal. Bidh feum air "Panzers" nas sìmplidh agus nas saoire òrdachadh gu cinneasachadh.
  Agus dè mu dheidhinn inbhe a" ghunna? Airson gunnaichean an-aghaidh tanca, tha inbhe 128 millimeters ro mhòr; tha e nas fheàrr a chleachdadh mar armachd ionnsaigh, agus taghadh eadar-mheadhanach de 105 millimeters.
  Sheall Adolf an dealbh dha dealbhadairean Gearmailteach:
  - Is e seo an armachd dìomhair ùr againn! Bu chòir an tanca a dhol tro dheuchainn anns na mìosan a tha romhainn. Thèid a chleachdadh ann an sabaid ann an 1943. Anns an eadar-ama, tha pròiseact agad cuideachd gus tanca trom a chruthachadh le gunnaichean 105 mm. A bharrachd air gunnaichean fèin-ghluasadach aotrom. Mar sin rachaibh a dh" obair uaislean.
  Chuir Aders an aghaidh le eagal:
  - Tha an dealbhadh a mhol thu a" coimhead tarraingeach, ach is e an duilgheadas nach eil an tanca seo ann an spiorad ar traidiseanan... Agus bidh an sgioba mì-chofhurtail ...
  An àite a bhith a" freagairt, dh"òl Adolf beagan sùgh agus mhol e:
  - Theagamh gu'm faigh sinn ar tràth-nòin, a chompanaich. San fharsaingeachd, faodar an tanca seo a thoirt gu buil ann am meudan mòra, agus chan eil mi a" smaoineachadh gun dèan na h-Ameireaganaich agus na Breatannaich rudeigin nas fheàrr ro dheireadh a" chogaidh. Agus an-diugh faodaidh tu beagan feòil ithe ...
  Shuidhich na nigheanan am bòrd gu sgiobalta. Bha Alasdair, a 'tuigsinn gum faodadh stamag an Fuhrer, a chaidh a thoirt às an fheòil, a bhith tinn, roghnaich e fuireach fìor dha fhèin, agus cha do dh'ith e ach beagan sturgeon, fhad' sa bha e a 'cuimhneachadh air Sobakevich bho na "Dead Souls" aca. Hmm, gu ruige seo tha e coltach gu bheil e a" dèanamh a h-uile càil ceart. A' cur na h-eaconamaidh air stèidh cogaidh, a' cur an cèill cogadh iomlan, a' gabhail ri laghan a bu chòir a bhith air an gabhail air ais ann an 1939... Mar thoradh air cho slaodach 's a bha Hitler ann an armailteachd, bha gainnead armachd ann, agus dìreach a thaobh cainneachdail... A bharrachd air an sin, am BP ainmeil- 44 ionnsaigh raidhfil... Sàr-mhath anns na feartan sabaid aige rud a tha ann an cuid de dhòighean eadhon nas fheàrr na a" chiad mhodail Kalashnikov. Tha e dìreach beagan trom... Is dòcha gum b" urrainn dhuinn raidhfil ionnsaigh AKM a chleachdadh mar bhunait? Eh, bhiodh e math armachd a chruthachadh a bhios a "cothlamadh cruinneas an M-16 Ameireaganach le ìre teine agus earbsachd an AKM. San fharsaingeachd, tha adhartas a "leasachadh neo-chothromach. Mar eisimpleir, cha do chuir einnseanan ann an tancaichean mòran cumhachd, ach dh'fhàs an coimpiutair gu tur ruigsinneach. Ach tha eòlas aige air an àm ri teachd, ach dè as urrainn dha a thabhann a thaobh, mar eisimpleir, neach-ionaid ola. Gu ruige seo, eadhon ann an Ameireagaidh chan eil iad air ionnsachadh mar a nì iad gasoline bho ghual gu h-èifeachdach! A dh'aindeoin àrdachadh ann am prìsean ola. Uill, dè eile as urrainn dha a thabhann. Dìon dinamach, einnseanan turbogenerator ... Agus tachraidh seo, ach beagan nas fhaide air adhart, gus nach dèan thu cabhag gus cairtean trump a chuir a-mach. Ann an seachdad bliadhna tha adhartas air a dhol fada air aghaidh, ach gus an tèid seann aois a chasg, tinneas cuideachd, agus chan e an duine Dia! A bharrachd air an sin, ann an cuid de dhòighean tha eadhon ais-tharraing ... Mar eisimpleir, àrdachadh ann an creideamh, gu sònraichte anns an Ruis agus an àite iar-Sobhietach, a bharrachd air ann an dùthchannan Ioslamach. Ach bha dùil aig luchd-smuaintean mòra an Ath-bheothachaidh agus an latha an-diugh gum bàsaich creideamh mean air mhean!
  Ach gu h-annasach gu leòr, tha ceannairc cràbhach a' fàs... Agus tha sagartan a' cur a-steach barrachd is barrachd ann am poilitigs na stàite. Agus anns an t-suidheachadh seo, tha poileasaidh nan ùghdarrasan do-thuigsinn; a bheil iad dha-rìribh a" creidsinn gu bheil an fhìrinn ann an Orthodoxy no Islam? Na daoine ionnsaichte agus ciallach sin uile? Mura h-eil, dè an adhbhar a th" ann a bhith a" trèigsinn modal saoghalta na stàiteachd? Air sgàth èifeachdais ann a bhith a" riaghladh na mòr-chuid? Ach is e dìreach Orthodoxy a tha air dearbhadh gu bheil e neo-èifeachdach mar chreideamh stàite... Is e an fhìrinn, le bunait fhoirmeil airson Crìosdaidheachd agus, an toiseach, an Tiomnadh Nuadh, gu bheil Orthodoxy mar bhunait air teagasg sìthiche: na cuir an aghaidh olc agus gràdhaich do nàmhaid! Ach aig an aon àm, tha fìor phoileasaidh na h-ìmpireachd ionnsaigheach agus tha feum air fòirneart agus ceannsachadh. Is e seo a tha ag adhbhrachadh a" chonnspaid eadar cruth agus brìgh. Fiù mura h-eil mòran dhaoine mothachail air seo, bidh iad gu fo-mhothachail ga fhaicinn!
  Air sgàth seo, tha an teagasg Orthodox neo-èifeachdach, gun loidsig, a 'feuchainn ri bhith ìmpireil agus Crìosdail aig an aon àm. Agus tha Crìosdaidh a" ciallachadh Iùdhach agus Sìthiche! Às deidh na h-uile, cha mhòr nach deach am Bìoball a sgrìobhadh le Iùdhaich, agus is dòcha eadhon gu tur, oir tha an t-Abstol Pòl ag ràdh gu bheil buannachd nan Iùdhaich mòr a chionn 's gu bheil iad air earbsa a thoirt do fhacal Dhè! Tha seo a" ciallachadh nach bu chòir do Ruiseanach am Bìoball a chreidsinn! Tha seo a' ciallachadh gu bheil feum air creideamh eile, ach nach eil e stèidhichte tuilleadh air na Sgriobtairean Iùdhach... Dè am fear? Bu chòir a leasachadh le proifeiseantaich eòlach agus saidhgeòlaichean fo stiùireadh an FSB! An uairsin thèid mòran contrarrachdan fhuasgladh gu soirbheachail ...
  Feumar a ràdh nach bi leanabh a tha leughadh an t-Soisgeil gu bràth na ghaisgeach làidir, gaisgeil, an-iochdmhor aig a bheil gaol air an Ruis! Agus dè an dùthaich a tha ainmeil anns a" Bhìoball? Iosrael!
  Fìor, tha seilbh aig Adolf fhèin, chan eil an cluicheadair seo, às deidh dha a bhith ann an àite Hitler, idir a "teannachadh geur-leanmhainn nan Iùdhaich. Air an làimh eile, gheibh Iùdhaich feumail buannachdan agus obair airson an Treas Reich. Cha bhith leithid de neòinean ann ri bhith a" losgadh luchd-saidheans no luchd-ealain Iùdhach! Ach tha e ro-luath laghan anti-Semitic a thoirt air ais. An toiseach, faodaidh daoine mì-thuigsinn, agus san dàrna h-àite, tha seo na stòr beairteis agus na thùs làidir! Ach tha e comasach, gu dearbh, poileasaidhean anti-Semitic a lughdachadh mar mhalairt air taic Iùdhach.
  Dè a nì thu leis a" Phàp? Tha an dàimh leis a" Bhatican fada bho bhith air leth freagarrach, ach cha toir cogadh fosgailte ach cron aig an ìre seo. Tha seo a" ciallachadh gum feum thu taic a" Bhatacain a shireadh, ach aig an aon àm cuir a-steach na h-ùidhean agad... Mas fheàrr, cuir do phupaid air rìgh-chathair Pheadair agus mean air mhean ath-leasaich an creideamh.
  Chuir Porsche stad air smuaintean Adolf:
  - Tha sinn glè thoilichte leis an dìnnear agad, Fuhrer!
  Rinn an Adolf aig an robh seilbh gàire gu gràsmhor:
  - Uill, airson a-nis coinnichidh mi ri Himmler, agus an uairsin leig le Heinseberg ruighinn. Agus seall, a ghillean: chaidh cinn-ama gu math teann a thoirt dhut!
  Bha arm an Fuhrer a" gluasad air feadh Afraga. Agus chùm e an dìon an aghaidh an USSR.
  Anns a 'gheamhradh, chuir an t-Arm Dearg ionnsaigh air an leac Rzhev, ach bha na Nadsaidhean a' feitheamh an sin agus b 'urrainn dhaibh a' bhuille a chuir air ais. Aig deas, chùm na Gearmailtich a-mach cuideachd, a 'cumail air adhart gu stiùiridhean Oryol agus Kharkov. Agus dìreach faisg air Leningrad, bha e comasach dha saighdearan Sòbhieteach Operation Iskra a dhèanamh, ach mhair na blàran faisg air mìos agus chaidh a 'bhuaidh a cheannach aig prìs uabhasach àrd.
  Mhair na Krauts dòigh air choireigin sa gheamhradh 42 - 43.
  Ach as t-earrach, tha a 'mhòr-chuid de Afraga air a cheannsachadh leotha mar-thà. Agus tha am Fuhrer a' dèanamh deuchainn air uisgeachan na sìthe ri Breatainn.
  Tha Churchill caran fuar mu dheidhinn seo. Ged a tha Breatainn a' fulang call às dèidh call.
  Chan eil e soilleir cuideachd le Iapan - chaidh Blàr Midway a chall le Ameireagaidh, agus fhad "s a tha na samurai a" dèanamh a "chùis air cabhlach mòr Yankee pìos às deidh pìos. Agus chan urrainn dha Ameireagaidh buannachd fhaighinn bhon àrdachadh àireamhach aice aig muir agus san adhar.
  Hitler ag iarraidh ionnsaigh a thoirt air an USSR, ach fiù 's an dèidh ainmeachadh coitcheann, iomlan gluasad, tha e ro bheag neart airson seo. Leis gu bheil na Krauts sgapte air feadh Afraga.
  As t-samhradh tha an t-Arm Dearg fhèin deiseil airson gluasad air adhart. Ach, an dèidh dhaibh Afraga a cheannsachadh, chruthaich na Nadsaidhean saighdearan coloinidh. Agus gheibh iad goireasan a bharrachd.
  Bidh iad air an cleachdadh gus na tancaichean Leòmhann, Tìgear, agus Panther a dhèanamh. Ach, cha robh an dàta a chaidh a thoirt don uilebheist gu tur soirbheachail. Ro dhaor, ro throm. Fìor, airson dìon tha am Panther na inneal-sgrios tanca math, le canan teine luath.
  Ach b 'e an "Leòmhann" an fheadhainn as neo-shoirbheachail, trom, daor, ach cha robh e gu math èifeachdach. Tha an gunna ro chumhachdach an aghaidh Sobhietach trithead "s a ceithir agus tancaichean aotrom, agus tha ìre an teine mòran nas ìsle na ìre a" Panther agus an Tìgear. Agus tha an armachd, ge-tà, nas fheàrr na an "Tìgear", agus cuideachd aig leòidean reusanta. Thionndaidh an "Leòmhann" gu bhith coltach ri "Panther" mòr le cuideam ceithir fichead tunna agus einnsean ochd ceud each-chumhachd. Ach, beagan nas luaithe na ann an eachdraidh fìor, chaidh an "Tiger" -2, fichead 's a dhà tunna nas aotroime, a-steach don riochdachadh. Faisg air an ìre dìon don "Leòmhann", ach nas gluasadach, aotrom. Tha an gunna, ge-tà, de chàileachd 88 mm - an aghaidh 105, ach gu leòr airson a h-uile tanca Sòbhieteach a sgrios. Agus is e an rud a tha cudromach ìre teine nas luaithe - ochd buillean an aghaidh còig.
  Mar sin tha an "Leòmhann" na leanabh aig sàr-ghin Gearmailteach, gruamach nach do ghabh freumh.
  Ghlac na Gearmailtich Afraga gu lèir, Madagascar nam measg, thairis air an t-samhradh. Stalin feitheamh ro fhada.
  Is dòcha gu robh e fhèin a" cunntadh air na Gearmailtich gus ionnsaigh a chuir air bhog. Gu sònraichte a" faicinn mar a ruigeas na tancaichean Leòmhann, Tìgear, agus Panther. Ach bha na Krauts fhathast a" fuasgladh dhuilgheadasan air a" mhòr-thìr dhorcha.
  Chaill Stalin an-dràsta. Thòisich ionnsaigh nan saighdearan Sòbhieteach ann an stiùireadh Orel agus Kharkov. Dìreach far an robh na Gearmailtich air an deagh ullachadh. Agus cha robh e comasach iongnadh innleachdach a choileanadh. Sheall a 'chiad bhlàran gu bheil "Panther" a' coileanadh gu math ann an dìon. Chan eil e dona agus "Ferdinands". Tha iad math cuideachd.
  Agus tha an Tìgear na tanca tarbhach. Agus tha e a" sgòradh gu math. Tha na Gearmailtich gu gnìomhach a" dìon. Agus seas an aghaidh buillean an nàmhaid. Ann an trì mìosan de shabaid gu math gòrach, cha do rinn an t-Arm Dearg ach còig cilemeatair deug air adhart. Agus bha a call cudromach.
  Chaidh dà dhusan itealan Sasannach a-mach thairis air na caileagan le breug-riochd; is dòcha nach do mhothaich iad dad, agus bha iad mu thràth a" tòiseachadh a "dol à sealladh taobh a-muigh fàire, nuair a chaidh fuaimean ùra amharasach a chluinntinn gu h-obann. Dh"àithn Madeleine:
  - Bidh a h-uile duine a 'laighe sìos agus na gluais!
  Reothadh na caileagan, bha iad a" feitheamh ri rudeigin. Agus an uairsin nochd luchd-còmhdhail aotrom agus làraidhean bho chùl an dùn. A rèir an dealbhadh, tha e air a dhèanamh ann an Sasainn agus Ameireagaidh. Ghluais iad gu slaodach gu prìomh-bhaile Tunisia. Bha Madeleine beagan troimh-chèile. Bha i den bheachd gu robh an loidhne aghaidh fhathast fada air falbh, rud a bha a" ciallachadh nach biodh ùine aig na Breatannaich nochdadh fhathast. No an àite sin, cha bu chòir dhaibh nochdadh. Agus an seo tha colbh slàn a 'ruith. Ged, 's dòcha, nas lugha na buidheann-chatha... Cò iad, tha buidheann-cogaidh air choreigin, an dèidh dhaibh a dhol seachad air na fàsaichean aig nach eil aghaidh leantainneach, ag iarraidh rummage mun cuairt air a' chùl. Tha e coltach gu bheil e loidsigeach, ged le teicneòlas tha iad furasta am faicinn san fhàsach. Ann an suidheachadh sam bith, feumaidh tu rèidio a chuir gu do charaidean, ach gun a bhith fosgailte teine. A bharrachd air an sin, chan eil ann ach ceud dhiubh, agus tha còrr air trì cheud Breatannach ann!
  Thuirt Gerda ri Charlotte:
  - Seo na Sasannaich! Seo a" chiad uair a chunnaic mi iad cho faisg!
  Fhreagair an caraid ruadh, cuideachd gu math iomagaineach:
  - Chan eil dad sònraichte! Agus nam measg tha uimhir de dhaoine dubha!
  Gu dearbh, bha co-dhiù leth de na Sasannaich dubh. Agus ghluais an colbh gu slaodach, agus bha na daoine dubha fhathast a" caoineadh... Bha iad a" tighinn nas fhaisge agus nas fhaisge...
  An seo cha b 'urrainn dha nerves aon de na caileagan a sheasamh, agus loisg i gunna submachine. Aig an aon diog, dh" fhosgail a" chuid eile de na gaisgich na theine, agus rinn Madeleine crathadh gu mall:
  - Teine!
  Chaidh grunn dhusan Sasannach a spealadh sìos aig an aon àm, chaidh fear de na làraidhean na theine. Dh'fhosgail an còrr de Bhreatainn teine gun lethbhreith. Thuirt Madeleine, a" gabhail grèim air a" mhionaid:
  - Tilg grenades oilbheumach còmhla!
  Bidh nigheanan bhon bhuidheann-chatha SS mionlach "She-Wolf" a "tilgeil grenades fada agus gu ceart. Agus gu bheil iad air an trèanadh bho òige, agus cuideachd air a dhol tro dhòighean sònraichte. Seo nuair a bhios tu a" trèanadh le clisgeadh dealain, tha thu beagan slaodach leis an tilgeadh agus tha clisgeadh ort. Thilg Gerda agus Charlotte na tiodhlacan aca cuideachd. Agus tha na Breatannaich os cionn shàilean agus bun os cionn... Tha e cho èibhinn. Bidh iad a" losgadh air thuaiream, agus tha na daoine dubha fhathast a" sgreuchail ann an cànan nach gabh a thuigsinn. Tha iad sin gu cinnteach nan sgùbairean ...
  Agus tilgidh Gerda agus tilgidh i, agus e a" seinn cuideachd:
  - Tha trom-laighe ann an sgoilearan an SS! Aon leum - aon bhuille! Tha sinn nar madaidhean-allaidh - tha an dòigh-obrach againn sìmplidh! Cha toil leinn earball a" chait a tharraing!
  Bidh Charlotte cuideachd a 'fàs mar fhreagairt. Bidh na peilearan a loisg i a" briseadh a" chlaigeann na chriomagan. Agus an uairsin bidh iad a 'falach an sùilean. Seo fear dubh eagallach a" sàthadh a chompanach fionn air an taobh le bayonet. Spìonaidh e fuil mar fhreagairt. Bidh Charlotte a" seinn còmhla:
  - Ainglean na h-ifrinn dorcha rionnagach! Tha e coltach gun tèid a h-uile càil sa chruinne-cè a sgrios! Feumaidh tu itealaich a-steach don adhar mar sheabhag luath! Gus anaman a dhìon bho sgrios!
  An achd Breatannach neo-eagraichte, tha a" mhòr-chuid dhiubh nan saighdearan coloinidh: daoine dubha is Innseanaich, Arabaich. Bidh iad an dàrna cuid a" tuiteam, a" reothadh, no, air an làimh eile, a" leum suas gu sgiobalta agus a" tòiseachadh a" ruith mun cuairt mar mhaighich seòlta. Ach, bidh na nigheanan a" losgadh gu ceart, agus eadhon ged nach bi na grenades ag itealaich fada, tha na criomagan tiugh! Tha glè bheag de nàimhdean air fhàgail mu thràth. Bidh Madeleine a" sgreuchail sa Bheurla, tha a guth cho bodhar àrd is nach fheum thu eadhon megaphone:
  - Gèilleadh agus sàbhalaidh sinn do bheatha! Ann am braighdeanas gheibh thu biadh math, fìon agus gnè!
  Dh'obraich e sa bhad agus aon uair 's gu bheil iad a' leigeil seachad ... Hands up and...
  Chruinnich iad leth-cheud prìosanach, leth dhiubh air an leòn. Dh"àithn Madeleine:
  - Cuir crioch air na leòinte !
  Loisg na "madaidhean-allaidh" peilearan gu neo-riaghailteach a-steach do theampaill an fheadhainn nach b "urrainn seasamh air an casan, agus chaidh an còrr a luchdachadh a-steach do chàraichean agus an gluasad chun bhunait as fhaisge.
  Às deidh gainmheach teth an fhàsach, tha casan lom Gerda glè thoilichte a bhith a 'faireachdainn an rubair bog. Tha i fiù 's a' gearan gu toilichte ... tha làraidhean Ameireaganach gu math cofhurtail agus chan eil iad a 'crathadh tron turas. Às deidh dhaibh buannachadh, tha na nigheanan sunndach. Dh"fhaighnich Charlotte do Gerda:
  - Co mheud a mharbh thu ?
  Chrath an nighean a guailnean ann an iomaguin:
  - Chan eil fios agam? Cha b' mise an aon fhear a loisg... Ach tha mi a' smaoineachadh gun robh mòran ann!
  Rinn Charlotte àireamhachadh:
  - Tha ceud dhinn, mharbh e mu thri cheud, sin a' ciallachadh tri air gach brathair, 's e sin, gach piuthar ! Toiseach tòiseachaidh iongantach don chogadh!
  Sheinn Gerda a làmh gu suarach:
  - Chan eil seo cudromach dhòmhsa! Is e am prìomh rud nach do bhàsaich aon charaid. Ged a tha seo, gu dearbh, staitistig, chaidh trì cheud nàimhdean a sgrios, agus air ar taobh cha robh ach dà ghaisgeach madadh-allaidh air an leòn beagan. Tha e na iongnadh dhomh nach eil sinn air Afraga a cheannsachadh gu tur fhathast, le leithid de ghaisgich.
  Mhill Charlotte am faireachdainn sa bhad:
  - Ma ta, chaill sinn air na gaisgich mi-fhortanach so anns an ochdamh la deug !
  Chrath Gerda a ceann bàn gu feargach, mar gum biodh i còmhdaichte le sneachda na Bliadhn" Ùire:
  - Tha seo air sgàth bhrath! Ach gu dearbh, bha sinn nas fhaisge na bha e a-riamh air buaidh agus bha seo follaiseach don h-uile duine nach eil dall! Och, chaidh briseadh a-steach oirnn!
  Dh" aontaich Charlotte, a" sgrìobadh gu deas air cùl a cluais chlì le a òrdagan rùisgte:
  - Seadh, brath, sabotàis, mì-chinnt an airm ... Ach bhris sinn fhathast na Ruiseanaich, a 'toirt orra gèilleadh ann an 1918! O, bhiodh e math coiseachd tro raointean farsaing na Ruis, tha e fionnar an sin, ach an seo tha e teth!
  Rinn Gerda gàire gu sunndach:
  - Ach anns an Ruis tha reothadh cho dona ann... Ach nuair a ruith mi casruisgte tron t-sneachda anns na beanntan, tha fios agam dè a" chràdh a th" ann.
  Rug Charlotte a fiaclan:
  - Tha Gerda beag a' ruith casruisgte tron t-sneachda a tha a' losgadh... Tha seo samhlachail, mar gum biodh ann an sgeulachd sìthiche... Sgeulachdan sìthe mu dheidhinn fìor-ghlan, fhathast leanabhach agus nach eil idir fèineil...
  Rinn Gerda suil gu sunndach air a caraid:
  - A bheil e mar gum feum sinn a dhol don Fuhrer?
  Dhearbh Charlotte:
  - Cha mhòr! Tha sinn dìreach a" draibheadh, gun a bhith a" ruith casruisgte thairis air gainmheach teth an fhàsaich. Agus eadhon às deidh a 'bhuaidh.
  Bha an duine dubh ceangailte a" magadh ann an Gearmailtis:
  - Ainglean uamhasach, tha mi deiseil airson seirbheis a thoirt dhut! Tha thu nad bhan-dia, is mise do thràill!
  Bhuail Charlotte falt dualach donn an neach-glacaidh dhubh le a cas beagan garbh:
  - Tha na daoine dubha agad mar-thà nan tràillean le nàdar! Tha seo, gu dearbh, air an aon làimh math, feumaidh cuideigin a bhith ag obair gu cruaidh bho mhoch gu feasgar, a" dèanamh obair mhaslaidh ... . Is sinne na Gearmailtich, an uair sin, an dùthaich as cultarail agus as eagraichte air an Talamh. Nàisean mòr de ghaisgich, agus chan ann gun adhbhar a bha saighdearan Gearmailteach a" frithealadh anns a h-uile arm Eòrpach agus eadhon anns an Ruis, mar as trice ann an dreuchdan stiùiridh!
  Thuirt Gerda gu cruaidh:
  - Seadh, ni thu seirbhis dhuinn mar thràill. Tha goireasan sònraichte againn airson daoine dubha. Agus airson a-nis chan eil agad ach a dhèanamh ...
  Mhol Charlotte:
  - Pògadh e ar casan. Às deidh na h-uile, bidh e tlachdmhor dhuinn, agus bidh Niger ga irioslachadh fhèin.
  Chrath Gerda a ceann gu làidir:
  "Chan eil fhios agam ciamar a tha thu, ach tha e tàmailteach ma tha craiceann fìor-ghlan an Aryan a" suathadh air bilean an Niger fàileadh. " Mar sin...
  Cha do dh'aontaich Charlotte:
  - Chan eil idir! Air an làimh eile, bu toil leam e. Uill seall...
  Chuir ailleachd theine dearg a cas bhig air an duine dhubh. Thòisich e gu deònach air meòir fhada, rèidh, chiseled na ban-dia a phògadh. Agus cha do rinn an nighean ach gàire gu socair mar fhreagairt, bilean tiugh an duine dhubh a" tic air a chraiceann tana. Bha teanga a" phrìosain a" ruith thairis air cas elastagach, beagan dusty na h-ìghne. Tha e fhathast snog nuair a nì thu irioslachd air fear làidir, faisg air dà mheatair.
  Chuir Gerda iongnadh air:
  - Tha e neònach, ach nach eil thu a 'faireachdainn tàmailteach?
  Rinn Charlotte gàire:
  - Chan eil idir! Carson a bu chòir dhomh a bhith tàmailteach?
  Roghnaich Gerda fuireach sàmhach: carson a bu chòir dhi casg a chuir air cùisean a caraid? Gu dearbh, chaidh an togail nach bu chòir boireannach Gearmailteach a bhith na ghaisgeach a-mhàin, ach cuideachd bean ghràdhach, socair agus màthair fallain. Ach chan eil i fhèin air smaoineachadh mu ghillean fhathast, is dòcha air sgàth obair chorporra trom, no dìreach nach do lorg i a maids fhathast. Ach, tha coltas gu bheil Charlotte sgìth dheth cuideachd. Bhuail i an duine dubh san t-sròin le a h-adhbrann, cho mòr is gun do thòisich a shròn air sruthadh agus mhol i do Gerda:
  - Is dòcha gun can sinn?
  Chrath Gerda:
  - Gun teagamh, bidh sinn a 'seinn! Mur eil, bidh e brònach!
  Thòisich na caileagan air seinn, agus chaidh an caraidean a-steach, gus an robh an t-òran a 'sruthadh mar eas:
  Tha fear mo ghràidh 's mi 'dol a mach as an doire,
  A' falach bròn neo-thalmhaidh!
  Agus am fuachd, a' losgadh, a' fuarachadh,
  Loisg an adhbhar briste!
  
  Cas cas anns an t-sneachda,
  Tha na caileagan a' dol geal!
  Bidh gaoith-ghaoithe a" beucaich mar mhadaidhean-allaidh,
  A" cur dragh air treudan eòin!
  
  Ach chan eil fios aig an nighean eagal
  Tha i na neach-sabaid cumhachdach!
  'S gann a chòmhdaich an lèine an fheòil,
  Bidh sinn gu cinnteach a" buannachadh!
  
  'S e ar curaidh-ne bu shearbh,
  Chan urrainn dhut a lùbadh le sledgehammer!
  An seo tha na mapalan a 'gluasad gu socair,
  Tha maoim-sneachda a" tuiteam air do bhroilleach!
  
  Cha 'n 'eil e mar chleachdadh againn bhi fo eagal,
  Nach dian thu crith bhon fhuachd!
  Tha an nàmhaid reamhar le muineal tairbh,
  Tha e steigeach agus tàmailteach mar glaodh!
  
  Tha a leithid de neart aig na daoine
  Ciod a rinn an deas-ghnàth naomh !
  Air ar son-ne araon creidimh agus nàdur,
  Bidh an toradh soirbheachail!
  
  Tha Criosd a' brosnachadh na dùthcha,
  Ag innse dhuinn sabaid gu deireadh!
  Gus am bi a 'phlanaid gu bhith na phàrras,
  Bidh gach cridhe treun!
  
  Bidh daoine toilichte a dh'aithghearr
  Biodh beatha na crois throm aig amannan!
  Tha peilearan gu brùideil marbhtach
  Ach tha am fear a thuit air èirigh mar-thà!
  
  Bheir saidheans dhuinn neo-bhàsmhorachd,
  Agus tillidh inntinnean nan daoine a thuit gu dleastanas!
  Ach ma dh' eireas sinn, creid mi,
  Cuiridh an nàmhaid an sgòr suas sa bhad!
  
  Uime sin, co-dhiù dèan ùrnaigh ri Dia,
  Chan fheum thu mearachdan a dhèanamh, bi leisg!
  Tha am Breitheamh Uile-chumhachdach ro theann,
  Co-dhiù faodaidh e cuideachadh uaireannan!
  
  'S ionmhuinn leam an dùthaich mhàthaireil,
  Dùthaich naomh, ghlic!
  Ar ceannard, cùm an t-srian nas teann,
  Tha an Fatherland air a bhreith fo bhlàth!
  Sheinn na caileagan bhon bhuidheann-chatha SS mionlach "She-Wolf" cho breagha, agus bha na faclan dòrainneach. San fharsaingeachd, tha stereotype ann gu bheil fear SS a" ciallachadh neach-cuiridh! Ach chan eil sin fìor. Bha, gu dearbh, aonadan peanasachaidh sònraichte, mar as trice mar phàirt de roinnean tèarainteachd a bha a 'dèanamh obraichean sònraichte, ach bha a' mhòr-chuid de roinnean SS dìreach mar gheàrdan mionlach an Wehrmacht. San fharsaingeachd, feumar a ràdh nach e propaganda dearg, totalitarian an stòr fiosrachaidh as earbsaiche mun Dàrna Cogadh. Às deidh na h-uile, tha e soilleir nach b 'urrainn do stiùirichean comannach Agitprop cuideachadh ach a bhith neo-chlaonach agus a' còmhdach thachartasan gu cothromach. Mar sin, tha e gu h-earbsach duilich a bhith a" breithneachadh far an robh fìor fhìrinn mu bhuaireadh nan Nadsaidhean, agus far an robh ficsean. Ann an suidheachadh sam bith, feumaidh an fheadhainn a tha gu mòr an sàs ann an rannsachadh eachdraidheil aideachadh nach eil a h-uile gaisgeach SS na neach-marbhadh agus uilebheist. A bharrachd air an sin, ron ionnsaigh air an USSR; Mar as trice bha na Nadsaidhean gan giùlan fhèin gu fulangach anns na sgìrean còmhnaidh; chan eil stòran an Iar a" nochdadh mòr-thubaistean no dìoghaltas.
  Agus a-nis chuidich na caileagan leis na prìosanaich faighinn a-mach às na càraichean; chuir iad guailnean leathann nan daoine eagallach gu càirdeil. Às deidh sin chaidh cuireadh a thoirt dha na nigheanan iad fhèin ùrachadh ...
  Bha an lòn beag, ach chaidh zebra a losgadh anns an fhàsach agus fhuair gach nighean kebab air a bruich ann an stoidhle Arabais. San fharsaingeachd, bha na h-Arabaich, co-dhiù a-muigh, càirdeil agus dh" fheuch an fheadhainn a bha eòlach air Gearmailtis eadhon ri fealla-dhà no buillean socair a dhèanamh air casan nan nigheanan.
  Bhrùth Gerda an Arabach steigeach air falbh agus thuirt e:
  - Chan eil mi dhut!
  Lean Charlotte an deise:
  - Faigh harem dhut fhèin!
  Rinn Gerda gàire agus mhol e:
  - Ach innis dhomh, a Charlotte, dè a dhèanadh tu nam biodh tu nad bhean aig an t-Sultan?
  Thuirt an caraid ruadh gu teagmhach:
  - Is e toileachas deasbaid a tha seo... Ged a tha e an urra ri bean an t-sultain. Nam biodh an Ìmpireachd Ottomanach mòr na h-àirde, an uairsin... Bhiodh e eadhon glè mhath... bhithinn ag ath-leasachadh arm na Tuirc, a" leasachadh armachd... Agus is dòcha an toiseach gun tionndaidhinn mo shealladh chun ear.
  Dh'aontaich Gerda:
  - Deas! Ach tha e tàmailteach don Tuirc nach b" urrainn dhi eadhon nuair a bha i an sàs ann an Iran a cheannsachadh. Bha seo gu math fìrinneach, gu sònraichte leis gu robh arm Phersia air ais. Saoil, Great Fuhrer, dè an co-dhùnadh a nì e: ceannsachadh air an Tuirc, no a thoirt a-steach don cho-bhanntachd aige, a" tilgeil cnàimh dha na h-Ottomans, a" toirt a-steach cuid de na fearann nach eil cho luachmhor ann an Ioran?
  Chrath Charlotte a guailnean ann an troimh-chèile.
  - Chan eil fios agam! Gu dearbh, o chionn ghoirid tha fathannan air a bhith ann gun toir sinn ionnsaigh air an USSR... Tha iad ag ràdh nach eil feum dha-rìribh air beairteas Ruiseanach agus fearann beairteach san Úcráin!
  Thog Gerda am muga tì le òrdagan a casan rùisgte agus, gu sgiobalta, thog i gu a smiogaid e, a" dòrtadh an leaghan donn a-steach innte fhèin. Aig an aon àm, fhuair an nighean cothrom bruidhinn:
  - Tha fearann gu math beairteach, beairteach aig an Úcráin. Fo stiùireadh glic Gearmailteach, agus le ar cultar àrd tuathanachais, bheir iad a-mach buain as àirde. Agus an uairsin bidh ar n-aran nas saoire na uisge. Agus bidh seo gu buannachd nan Ukrainians fhèin, leis gu bheil an riaghaltas Sobhietach dìreach gan goid, a" toirt orra acras!
  Chrath Charlotte.
  - Teagaisgidh sinn dha na Slavs sin ar cultar mòr Gearmailteach! Bheir sinn soilleireachd dhaibh!
  An seo chaidh stad a chuir air a" chòmhradh le glaodhan mì-mhodhail, bha an ùine eile seachad.
  Ach às deidh lòn chaidh na caileagan a lìnigeadh a-rithist agus b" fheudar dhaibh caismeachd tron fhàsach. An dèidh ithe bha e doirbh a ruith agus bha na caileagan fiù 's a' gearan beagan gus, ge-tà, gun do bhlàthaich na cuirp aca. Agus mar sin chaidh iad air falbh mar ierboas.
  Is e blàr brìgheil a tha seo... Agus bidh Afraga a" fàs Gearmailteach... Agus an aghaidh Sobhietach-Gearmailteach...
  Anns a 'gheamhradh, chaidh an t-Arm Dearg a-rithist air an ionnsaigh. Tha blàran borb a" dol air adhart.
  Tha Cairistìona, Magda, Mairead agus Shella a' sabaid anns a' Phanther. Ged nach eil e air leth freagarrach, tha gunna-losgaidh luath, fad-raon aig a" charbad, tha e meadhanach sùbailte, agus tha deagh armachd aghaidh aige.
  Tha caileagan Gearmailteach casruisgte agus ann am bikinis, a dh'aindeoin an fhuachd. Agus bidh iad a 'stiùireadh blàr a ghabhas gluasad.
  An seo tha Cairistìona a' losgadh peilear... Bidh an t-slige a' bualadh air turaid T-34-76 agus ga tholladh. Stad tanca Sòbhieteach, air a losgadh sìos.
  Tha na caileagan a" sgreuchail aig mullach an sgamhanan:
  - Ghabh an tè againne e!
  An uairsin bidh Magda a 'losgadh. Bhuail am bòidhchead le falt òir cuideachd.
  Seadh, mar sin chaidh turaid nan trithead "s a ceithir a reubadh dheth.
  Bidh na caileagan tigress a 'gabhail cothrom losgadh. Agus gu math ceart. Mar sin bhuail iad tanca Sòbhieteach eile.
  Bhuail Mairead an ath rud. Agus bhuail e an gunna fèin-ghluasadach SU-76. Air a bhualadh gu dòigheil. Agus sheinn i:
  - Tha a "Ghearmailt ifrinn againn làidir, bidh i a" dìon an t-saoghail!
  Agus mar a nochdas an teanga!
  An uairsin bhuail i Shell le canan. Buail air an tanca Sobhietach KV-1S. Rinn an nighean obair mhath cuideachd.
  Tha, tha ceathrar ghaisgich ann am bikinis a 'sabaid agus chan eil eagal orra ron fhuachd. Às deidh dha boireannaich tòiseachadh a" sabaid, chaidh cùisean mòran na b" fheàrr airson an Treas Reich.
  Seo na pìleatan Albina agus Alvina anns na speuran. Tha an dà bhòidhchead ann am bikinis agus casruisgte. Bidh iad a" sabaid air Focke-Wulfs. Agus is e càr fìor dhona a tha seo.
  Tha Albina, a" losgadh bho ghunnaichean adhair, ag ràdh:
  - Croquet gnìomhach! Na gabh aithreachas air na faclan!
  Agus mar a dhùisgeas e le gàire deàlrach! Agus loisgidh e sìos dà itealan Sòbhieteach aig an aon àm.
  Gheàrr Alvina sìos uimhir ri trì cuideachd le canain adhair agus rinn i crathadh:
  - Bidh an t-inntrigeadh agam marbhtach agus matte!
  Às deidh sin rùisg an nighean a fiaclan agus sheall i a fiaclan! Tha i uile seun, agus làn seun iongantach.
  Bidh Albina a" gearradh plèana eile Yak-9 agus a" squeaks:
  - Carson a tha feum air pìleatan Sòbhieteach?
  Bidh Alvina a" losgadh sìos LAGG-5 agus ag ràdh le misneachd:
  - Gus an urrainn dhuinn na Gearmailtich cunntasan a chruinneachadh!
  Càraid nighean iongantach. Mar a thòisich iad air duaisean a chruinneachadh dhaibh fhèin. Chan urrainn dhut argamaid a dhèanamh an-aghaidh a leithid de bhòidhchead. Bidh iad a 'losgadh sìos plèanaichean agus a' giùlan am fiaclan.
  Agus is e am prìomh dhìomhaireachd gum feum nigheanan a bhith casruisgte agus ann am bikini anns an fhuachd. An uairsin thig na bilean leotha fhèin.
  Agus na gabh aodach a-riamh. Crith do bhroilleach rùisgte, agus bidh an-còmhnaidh àrd-spèis ort!
  Gheàrr Albina sìos itealan eile bhon Arm Dearg agus sheinn i:
  - Ann an àirde mòr agus fìor-ghlanachd!
  Agus dh" amhairc i, a" leum suas, agus a" spìonadh a casan rùisgte, a" beucaich:
  - Ann an tonn na fairge 's an teine lasarach ! Agus ann an teine fiadhaich agus feargach!
  Agus a-rithist bidh an nighean a 'losgadh sìos an itealan le dòigh-obrach shunndach.
  Agus an uairsin bidh Alvina a 'toirt ionnsaigh air an nàmhaid. Bidh e ga dhèanamh timcheall air an oisean, a 'giùlan fhiaclan agus a' squeaks:
  - Bidh mi nam shàr churaidh na cruinne!
  Agus a-rithist tha an càr a bhuail an nighean a 'tuiteam. Tha, tha an t-Arm Dearg ga fhaighinn gu math dona.
  Agus tha Albina a" beucaich le eacstais fhiadhaich:
  - Tha mi a-nis na neach-cuiridh, chan e pìleat!
  A" losgadh sìos itealan Sòbhieteach eile agus a" sgàineadh:
  - Bidh mi a" lùbadh thairis air an t-sealladh agus tha na h-urchraichean a "ruith a dh" ionnsaigh an targaid, tha aon dòigh-obrach eile romhainn!
  Bidh an gaisgeach ag obair gu math ionnsaigheach.
  An seo tha an dithis nighean a" toirt ionnsaigh air targaidean talmhainn. Bidh Albina a" bualadh air na trithead "s a ceithir agus a" squeals:
  - Bidh seo an deireadh!
  Bidh Alvina a" bualadh air an SU-76 agus a" feadaireachd:
  - Gus an sgriosar gu tur!
  Agus mar a chrathadh e a chas-rùisgte!
  Anns a 'gheamhradh, cha robh an t-Arm Dearg comasach air soirbheachadh gu mòr. Is ann dìreach ann an sgìre Rzhev a chaidh aca air pìos beag a dhèanamh, ach le bhith a" toirt a-steach stòran-stòrais, chuir na Gearmailtich an suidheachadh air ais. Tha na Krauts gu math làidir.
  Agus anns a 'Chèitean 1944, an dèidh dha na saighdearan aca ath-lìonadh le tancaichean ùra, a' gabhail a-steach Panther-2 nas adhartaiche agus nas dìonte, chaidh iad air an ionnsaigh ann an sgìre Kursk agus Rostov-on-Don.
  Cha bhiodh a h-uile dad cho dona mura biodh àireamh mhòr de Arabach agus de dhubh air pàirt a ghabhail anns an ionnsaigh. Agus nas cudromaiche, chaidh Türkiye a-steach don chogadh cuideachd. Mar sin tha an suidheachadh air fàs uamhasach eagallach.
  Agus chaidh an t-Arm Dearg, a" fulang call mòr, air ais ro fheachdan adhartach an Wehrmacht.
  Ach bha na sia nigheanan gaisgeil, air an stiùireadh le Alenka, a" sabaid gu cruaidh leis na Krauts. Agus bha e soilleir gu robh na feachdan neo-ionann.
  Bha Alenka a 'sabaid airson Kursk, a chuir na Nadsaidhean fodha. Thilg a" bhòidhchead eu-dòchasach grenade le a òrdagan rùisgte agus chir i:
  - Glòir do Rus 's ar pàrtaidh gràdhach!
  An uairsin chuir Natasha grenade air bhog le a òrdagan rùisgte agus rinn i sgiort:
  - Bidh sinn a" toirt aire don nighean casruisgte!
  Às deidh sin, chuir Anyuta cuideachd tiodhlac bàis le òrdagan a cas-rùisgte, agus shearg i:
  - Bidh e na bhuille iongantach!
  Ghabh Augustine ruadh agus chuir i seachad tiodhlac sgrios le a ball rùisgte, agus dh'fhalaich i:
  - A" comharrachadh an radar a-steach don adhar!
  Agus an uairsin thug Maria òr-bhuidhe bàs dha na Nadsaidhean le a casan rùisgte.
  Agus sheinn i:
  - Ann am Madagascar, anns an fhàsach agus an Sahara! Air a bhith anns a h-uile àite, an saoghal fhaicinn!
  Agus an uairsin tilgidh Marusya dòrlach de bhuinn rùisgte de a casan agus a" seinn:
  - Ann am Fionnlainn, sa Ghrèig, agus ann an Astràilia, san t-Suain, innsidh iad dhut nach eil nigheanan nas bòidhche na iad sin!
  Seadh, rinn na sia nigheanan sabaid glè mhath. Ach ghabh na Krauts fhathast ri Kursk ...
  Chan e, chan urrainn dhut seasamh an aghaidh feachdan adhartach mar sin. Tha na faisistich a' fas borb.
  Agus dè tha ullachadh nan uilebheistean a" ciallachadh?
  Bha Adolf Hitler dìreach craicte: a 'faireachdainn mar fhìor despot, dha bheil a h-uile duine a' gèilleadh agus a 'crith. Tha, ma tha thu ag iarraidh soirbheachas Stalin, feumaidh tu a bhith mar Stalin, gun truas agus iarraidh air daoine eile agus thu fhèin (sin dìreach mar a bha Iòsaph Vissarionovich a" smaoineachadh san òrdugh seo!). A-nis tha an meirgeadh math agus tòisichidh an càr a" gluasad. San fharsaingeachd, tha buannachd mhòr aig a 'Ghearmailt, a' gabhail a-steach a saidealan, thairis air an USSR anns an uiread de uidheamachd gnìomhachais, anns an sgioba-obrach le teisteanas agus anns an àireamh de innleadairean aig gach ìre. Tha seo na fhìrinn, ach chan eil cinneasachadh armachd fhathast suas ri par! Bha a' Ghearmailt air dheireadh air an USSR tron chogadh, a dh'aindeoin a h-uile sgrios anns an Ruis. Agus dè bho? Gu dearbh, air sgàth cuid de chaos a bha a 'riaghladh ann an diofar roinnean agus, gu h-àraidh ann an gnìomhachas an airm. A bharrachd air an sin, bha pàirt àicheil aig dìth stuthan amh, a bharrachd air fo-mheas air comas an nàmhaid. Gu sònraichte, ann an 1940, bha riochdachadh armachd anns a 'Ghearmailt nas ìsle na ann an 1939 (ma tha sinn a' beachdachadh air an àireamh iomlan a 'gabhail a-steach armachd), agus seo a dh' aindeoin gu robh an cogadh air tòiseachadh mar-thà, agus ghabh an Treas Reich smachd air sgìrean mòra le mòr. stòran glèidhte de chomas toraidh. Uill, dè as urrainn dhuinn a ràdh mu chomasan eagrachaidh Hitler? Gun cus, bha e a" deàrrsadh ann an gnìomhachas an airm.
  Thuirt am Fuhrer ann an òraid fhada:
  - A thaobh a bhith a" cumail sùil air itealain, tha cumhachdan èiginn air an toirt do Sauer. Cumaidh e sùil gheur air na tha de dh" uidheamachd air a dhèanamh, agus, gun a bhith cho cudromach, air càileachd. A bharrachd air an sin, tha mòran de do charaidean Goering, eadhon ged a bha iad uaireigin nan deagh aces, nach eil comasach air obair stiùiridh. Chan eil a h-uile saighdear math cuideachd na sheanalair air leth, agus mar sin an àite Eric a tha crochte, bidh an raon teignigeach air a stiùireadh le neach bho luchd-tionnsgain proifeasanta a tha comasach air na feachdan itealain ath-leasachadh agus ath-uidheamachadh. Às deidh na h-uile, chan eil Breatainn na cadal, tha i a 'meudachadh an dà chuid meud agus càileachd a feachdan armaichte, agus gu h-àraid a cuid itealain. Feumaidh sinn a bhith dà cheann air thoiseach air an nàmhaid, dusan ceum, air neo caillidh sinn gu tur ar n-uachdranas air an nàmhaid. Mar sin, tha feum air ceumannan càileachdail.
  Fhreagair Goering gu sgiobalta:
  - Mo charaidean, daoine dearbhte a tha air an èifeachdas sabaid agus am proifeiseantachd a dhearbhadh.
  Dh"fhàs an deachdaire aig an robh seilbh feargach:
  - No theagamh gu'n do dhìochuimhnich mi, nad bheachd-sa, cò chaill Blàr Bhreatuinn ? No cò a dh"fhàillig am plana ceithir-bliadhna airson leasachadh na h-eaconamaidh nàiseanta. No a bheil thu cuideachd airson a bhith air do bhualadh le slatan, agus eadhon gu poblach. Mar sin dùin do bheul agus bi sàmhach mus cuir thu bacadh ort fhèin!
  Bha goering eadhon a" crùbadh sìos ann an eagal. Gu mì-fhortanach, chan eil am Fuhrer gu bhith air a mhealladh. An uairsin chualas am fuaim a-rithist, agus chaidh jet ME-262 eile a-mach dhan iarmailt. Bha an càr mòr agus bha dà einnsean ann. Tha na sgiathan beagan air an sguabadh, tha an trodaiche fhèin a 'coimhead gu math bagarrach. Tha na feartan astair aige, airson 1941, sa chumantas math, agus eadhon a rèir ìrean cruinne tha iad nas àirde na riamh. Fìor, chan eil an inneal fhèin fhathast gu tur earbsach agus feumar debugging. Tha an deachdaire faisisteach, ge-tà, air feartan luchd-sabaid ùra, nas adhartaiche a thoirt seachad mu thràth... Tha cuideam nas motha na sia tonna air ME-262, a tha a" ciallachadh gu bheil cus cuideim ann. Feumaidh jet sabaid a bhith beag, saor agus sùbailte. A thaobh seo, dh'fhaodadh ME-163 a bhith gu math math, ach tha an einnsean rocaid aige ro èigneachail agus chan obraich e ach airson sia mionaidean (no an àite sin, bidh e fhathast ag obair!), A tha a 'ciallachadh nach eil an raon ach taobh a-staigh radius de cheud cilemeatair . Mar bhomair ann an stoidhle Blitz no mar neach-sabaid còmhdaich airson ionnsaighean armada air Sasainn, gu dearbh, chan eil e iomchaidh.
  Ach faodaidh an ME-262 tunna de bhomaichean a ghiùlan, is e sin, cho mòr ris an Pe-2, itealan aghaidh Sòbhieteach. Is e sin, fuasgladh sàr-mhath an dà chuid airson sguabadh sabaid agus airson saighdearan taiceil. Ach, carson nach cruthaich thu trodaiche ann an stoidhle Comet ME-163, ach às aonais einnsean rocaid, ach le einnsean turbojet? Dh" fheuch iad ris an "Comet" a leasachadh agus bha e coltach gun do mheudaich iad an ùine itealaich gu 15 mionaidean (is e seo raon suas ri 300 cilemeatair), a tha sa chumantas iomchaidh airson Blàr Bhreatainn. Faodar Lunnainn a ruighinn bho Normandy fhathast... Ged nach eil a h-uile càil cho follaiseach, feumaidh tu cuideachd a bhomadh agus tilleadh air ais, agus cha robh còig mionaidean deug cho luath. Anns an àm ri teachd, chaidh luchd-sabaid rocaid is jet aithneachadh mar chrìoch marbh ann an itealain. Ach tha dealbhadh an "Comet" gu math inntinneach, le cho beag agus cho aotrom 'sa tha e, a tha a' ciallachadh gu bheil e saor agus furasta a ghluasad.
  A bharrachd air an sin, tha luchd-sabaid gealltanach ann cuideachd le cuideam de 800 cileagram san fharsaingeachd, leithid gliders a dh" fhaodar a chleachdadh ann am batail adhair. Fìor, mar thoradh air an raon ghoirid aca, chan urrainnear tursan-adhair orra a dhèanamh ach ann am batail dìon, no an lìbhrigeadh a Lunnainn air... Transports, agus an uairsin na pìleatan a ghlacadh air ais. Feumaidh tu smaoineachadh air an seo. Ann an fìor eachdraidh, cha robh ùine aig na gliders a-riamh a bhith a 'sabaid, agus airson adhbhar air choireigin ann an Korea, cha robh seanalairean itealain Sòbhieteach deònach a' bheachd seo fheuchainn. San fharsaingeachd, chan eil e brònach, ach aig àm Cogadh Korea, b 'e am pìleat Ameireaganach a' chiad fhear a fhuair buaidh. Mar sin cha bu chòir dì-meas a dhèanamh air na Yankees.
  Às deidh don itealan crìochnachadh, leum nighean òg bàn a-mach às a" choileach agus ruith i suas chun Fuhrer aig làn astar.
  Leis an Nadsaidheach àireamh a h-aon aige, leudaich e a làmh thuice airson pòg. Is e an rud a tha math nuair a tha gaol aig nigheanan ort, agus gu bheil am Fuhrer, tha e coltach, air a iodhalachadh gu dùrachdach leis na Gearmailtich gu lèir, no an àite sin, cha mhòr a h-uile duine ach beagan phrìosanaich campa cruinneachaidh. Thuirt am pìleat le dealas:
  - Is e dìreach plèana eireachdail a tha seo, tha astar agus cumhachd cho mòr aige. Reubaidh sinn na cuileanan leòmhann gu lèir bho chèile mar bhotal uisge teth bho neach-ionaid!
  Dh" aontaich am Fuhrer ri spionnadh na h-ìghne:
  - Gu dearbh, bidh sinn ga reubadh suas, ach ... Bu chòir dì-bhugachadh an inneil a dhèanamh aig astar nas luaithe, agus tha seo gu sònraichte a" buntainn ri motaran. An seo, gu dearbh, bidh feum air ceumannan radaigeach gus an leasachadh, ach ma chuidicheas an dealbhaiche stiùiridh!
  Choisich a h-uile duine còmhla:
  - Glòir don Fuhrer mòr! Gun cuidich Providence sinn!
  Thòisich laoidh an Treas Reich a" cluich agus ghluais colbh de luchd-sabaid òga bhon Hitler Jugent air adhart. Bha balaich bho ceithir-deug gu seachd bliadhna deug a 'caismeachd chun an druma ann an cruth sònraichte. Agus an uairsin thachair an rud as inntinniche: rinn nigheanan deugaire bho Aonadh Boireannaich na Gearmailt caismeachd. Bha iad ann an sgiortaichean goirid, bha casan rùisgte, rùisgte nam bòidhchead a" tarraing aire dhaoine. Dh'fheuch na caileagan ri an casan a thogail nas àirde, ach aig an aon àm tharraing iad an òrdagan air ais agus chuir iad an sàilean gu cùramach. Sealladh èibhinn de bhòidhchead le figearan iongantach... Bha na h-aghaidhean gu math eadar-dhealaichte agus bha cuid de na faisisteach òga rudeigin mì-mhodhail, cha mhòr fireann, agus chuir iad às dhaibh cuideachd. Gu sònraichte nuair a thug iad na sùilean aca còmhla.
  Thug Esthete Adolf fa-near:
  - Tha e riatanach gum faigh balaich is nigheanan trèanadh corporra aig ìre nas motha. Agus tha fios agam gu bheil tòrr ga dhèanamh air a" chùis seo, gu sònraichte anns na Jungfolk, ach is e an rud a tha a dhìth in-ghabhail agus gabhail ri dòighean Spartan. Gu dearbh, a bharrachd air a bhith a' brosnachadh goid... Feumaidh na balaich agus na caileagan againn fàs suas gu bhith nan daoine còir agus aig an aon àm neo-thruacanta.
  Stad an t-Àrd-cheannard. Bha na seanalairean sàmhach, is dòcha gu robh eagal orra cur an aghaidh, ach cha robh iad airson dearbhadh dè a bha follaiseach. Lean am Fuhrer air:
  - Chan e fealla-dhà a th" ann an cogadh, ach feumaidh neo-thruaillidheachd a thaobh nàimhdean a bhith air a chur còmhla ri taic dha chèile agus mothachadh air bràithreachas do chompanaich. Is e seo a dh'fheumas sinn a chuir an sàs anns a h-uile duine... Tha an sàr-fhear ùr neo-thròcaireach a dh'ionnsaigh càch, ach nas motha na sin feumaidh e a bhith neo-thròcaireach dha fhèin. Oir feumaidh an ìochdranachd an toiseach a bhith air a chuir às ann an anam neach, agus an uairsin èiridh an corp daonna lag!
  Stad eile... Thuig na seanailearan agus na dealbhadairean gu h-obann agus thòisich iad a' moladh gu làidir. Bha coltas gu robh am Fuhrer toilichte:
  - Tha seo nas fheàrr, ach a-nis bu mhath leam aithris air sabaid adhair fhaicinn. Cho uamhasach agus uile-sgriosail ...
  Dh'fhaighnich Heinkel gu sgiobalta:
  - Le armachd beò no sligean, mo Fuhrer?
  Chrath àireamh a h-aon Nadsaidheach:
  - Gu dearbh, le feadhainn sabaid. A bharrachd air an sin, bu mhath leam beachdachadh air buaidh an inneal ejection. Às deidh na h-uile, tha thu ag obair air ... - Chrath am Fuhrer a dhòrn. - Cuin, mu dheireadh, a bhios e deiseil agus air a chuir a-steach gu mòr-chinneasachadh. Às deidh na h-uile, tha pìleat eòlach na phìleat eòlach a dh'fheumas a bhith air a dhìon airson blàran san àm ri teachd!
  Ach a dh" aindeoin sin cho-dhùin am Fuhrer-Terminator dealbhadh nas ùire den inneal ejection a shealltainn dha na dealbhadairean. Bu chòir gum biodh an siostam seo nas duilghe, nas sìmplidh agus nas aotrom. Uill, tha an squib saor, a tha mar-thà air a mhaighstireachd le gnìomhachas na Gearmailt, gu math freagarrach airson an adhbhair seo.
  Dh'fheumadh an diagram a bhith air a tharraing air an t-slighe, ach b 'e neach-ealain fìor mhath a bh' ann an Hitler, agus tharraing e gu soilleir, gu sgiobalta, bha loidhnichean nan diagraman agus na h-oidhirpean eadhon agus soilleir gun riaghladairean no compasaidhean. Bha an Terminator hit-and-miss den bheachd gu robh e neònach, gu dearbh, gun do leig na Gearmailtich, san fharsaingeachd, le ideòlas cho làidir agus gu ìre adhartach ri Sòisealachd Nàiseanta agus an siostam totalitarian, an cogadh dha na Ruiseanaich. Is dòcha gu bheil seo air sgàth gu robh saighdearan Ruiseanach nas làidire agus nas seasmhaiche na an fheadhainn Gearmailteach agus dh'ionnsaich iad sabaid nas luaithe.
  San fharsaingeachd, ma choimheadas tu air cùrsa a" chogaidh gu h-iomlan, an uairsin dh" ionnsaich na Ruiseanaich, no an àite armachd nan Sòbhieteach, sabaid, ach bha e coltach gu robh na Gearmailtich air dìochuimhneachadh ciamar... Rinn an àithne aca co-dhùnaidhean aig ìre an toiseach -graders, agus is dòcha eadhon nas ìsle ma tha eòlas aig a" chiad ìre ann a bhith a "dèanamh gnìomhachd armachd ann an ro-innleachdan fìor-ùine. Agus is e an fhìrinn gu bheil clann de shia bliadhna a dh'aois mar-thà a 'stiùireadh armachd brìgheil mar rudeigin as urrainn dhaibh fhèin agus Zhukov agus Mainstein ionnsachadh. Ach, tha cuid de luchd-rannsachaidh den bheachd gu bheil an dà chuid Zhukov agus Mainstein mar mheadhan-inntinn. Tha contrarrachdan ann cuideachd a thaobh an àireamh de uidheamachd, gu sònraichte uidheamachd Frangach a chaidh a ghlacadh. Bha cuimhne Hitler (cuimhne mhath, gu h-àraid nuair a bha e fhathast fallain!) a' moladh gun deach 3600 tanca a ghlacadh air an glacadh bho na Frangaich, figear fìor dhrùidhteach... Bha cuid de mhodailean, leithid an SiS -35 , na b' fheàrr nan armachd na an T-34 a-mhàin ann an armachd aghaidh. Mar sin faodar an tanca seo a thoirt gu buil gu furasta ann am factaraidhean Frangach, ach a-mhàin le bhith a" cur an àite an armachd 47 mm le gunna fada 75 mm le baraille. Gu dearbh, eadhon is dòcha nach bi seo gu leòr. Tha Breatainn agus na SA san fharsaingeachd air a bhith a" cur luach gu mòr air armachd anns na tancaichean aca. Mar eisimpleir, bha armachd de 152 millimeters an aghaidh 120 aig an dà fhichead tunna Churchill airson an tanca trom IS-2.
  Dh" innis am Fuhrer rudeigin eile dha na dealbhadairean:
  - Tha tunailean gaoithe gu leòr againn, mar sin coimhead airson modail nas fheàrr den itealan agus cruthaich cumaidhean sgiobalta, gun a bhith a" toirt a "chùis gu deuchainnean daor, far am bi na h-aces as fheàrr againn a" bàsachadh cuideachd. Mar eisimpleir, tha modail sgiath itealaich de phlèana gu math èifeachdach, gu sònraichte ma dh" fhaodadh an tighead agus an ceàrn claonadh atharrachadh. Thug mi an dealbh dhut mu thràth, agus mar sin bu chòir gum biodh an earball deiseil. Bidh an astar measta aige suas ri 1100 cilemeatair san uair eadhon le einnsean Yumo. Mar sin rachaibh air adhart, ach na bi leisg!
  Chomhairlich Adolf the misfit cuideachd mar a mheudaicheas e astar sèideadh pìoba. Ghlac e an ìoranas a bha gu math falaichte ann am beachdan an luchd-dealbhaidh: ciamar a bha uimhir de eòlas aig corporal sìmplidh? Nach eil iad a" creidsinn ann an gnè an Fhuhrer? Uill, nì sinn a-mach e ... no nach eil, cha dèan sinn a-mach e, ach dearbhaidh sinn dhaibh gu bheil sinn air ar foghlam.
  Às deidh seo bha lòn anns an èadhar ùr, chuir na caileagan seirbheiseach bùird agus cathraichean air dòigh. Bòidheach... Ach dè na h-ath-leasachaidhean a bu chòir a dhèanamh ann an Sòisealachd Nàiseanta? A leithid gus an àireamh de nàimhdean a lughdachadh cho mòr "s as urrainn agus caraidean a dhèanamh. Mar eisimpleir, na àrdaich rèis na Gearmailt aig a h-uile tionndadh agus faodaidh eadhon stad a chuir air daoine a roinn ann an clasaichean. Ach, chan eil sgaradh dhùthchannan gu dùthchannan ìochdaranach agus Aryan fhathast air a dhèanamh laghail gu foirmeil. Bidh seo a" sìmpleachadh rudan. San fharsaingeachd, thòisich Hitler air mòr-sgrios na h-Iùdhaich dìreach an dèidh ionnsaigh air an USSR. Carson a bhiodh an leithid de dhàimhean aige? Is dòcha gu robh e an dòchas gum beannaicheadh Sionachas an t-saoghail e airson a" chogaidh an aghaidh Bolshevism, agus gun toireadh an Iar taic dha. Agus an uairsin, nuair a thuirt Breatainn agus na SA gu cinnteach, chan ann ris an Wehrmacht, dh'fhàs am Fuhrer feargach? An do thòisich e air dìoghaltas a dhèanamh air na h-Iùdhaich sin a ruigeadh e? Tha Hitler, gu dearbh, na leth-fhacal airson a bhith a" dèanamh an Holocaust agus mar sin a" dìmeas a" bheachd air Sòisealachd Nàiseanta. A-nis tha na faclan Nadsaidheach agus fear a chuir gu bàs air fàs co-chosmhail. Bidh mòran cuideachd a" cur troimh-chèile nàiseantachd agus faisisteachd, is dòcha air sgàth co-chòrdadh an fhacail Nadsaidheach. Ach chan eil seo fìor idir. Ann am prionnsabal, chan eil dàimh dhìreach aig Faisisteachd ri Sòisealachd Nàiseanta. Aig a chridhe, dh" èirich bun-bheachd faisisteachd anns an Fhraing anns an naoidheamh linn deug agus bha brìgh gu tur eadar-dhealaichte aige.
  Thàinig seòrsa de bhunait teagasg faisisteach anns an dreach tùsail aige sìos gu stèidheachadh spiorad corporra, faireachdainn de chompanach am measg luchd-calpa. Thug Mussolini an uair sin a-steach teagasg faisisteachd dha na Lèintean-dubha aige. Uill, b" e na nàimhdean agus na farpaisich phoilitigeach a bh" air na Nadsaidhean an toiseach mar luchd-faisisteach. Gus a bhith onarach, rinn na Nadsaidhean gu cruaidh, gus an d" fhuair faisisteach brìgh ana-cainteach, àicheil. Anns an Ruis, aig aon àm, nàiseantaich eòlas air àrdachadh sònraichte, gu h-àraidh tràth anns na naochadan, a 'ruighinn a' char as àirde ann an 93-94. An uairsin lean a" chogadh ann an Chechnya gu àrdachadh ann am faireachdainn sèimh sa chomann-shòisealta agus crìonadh sealach ann an nàiseantachd. Mar thoradh air a" chogadh ann an Iugoslabhia agus bomadh Serbia thàinig àrdachadh sealach ann an gràdh-dùthcha, ach an uairsin thachair sgaradh anns a" ghluasad nàiseanta. Anns an Ruis, bha duilgheadas aig na nàiseantaich le ceannardan... Cha robh am Fuhrer aca fhèin... Fìor, chaidh Zhirinovsky a choimeas ri Hitler, agus chaidh e eadhon thairis air Adolf ann an cuid de dhòighean. Mar eisimpleir, ann an luaths takeoff poilitigeach, taobh a-staigh ceithir bliadhna an dèidh stèidheachadh a 'phàrtaidh, a' chiad àite ann an taghaidhean pàrlamaid. Ach bha Zhirinovsky mì-reusanta agus dh'fhàillig e chan ann a-mhàin air soirbheachadh, ach eadhon gus na bha e air a choileanadh a chumail suas. An seo feumaidh mi a ràdh, an toiseach, b" e a choire pearsanta a bh" ann. Chan eil smachd gu leòr anns a 'phàrtaidh, na sgandalan anns an deach e an sàs. Ach cha do shuidh am fìor Hitler anns an Reichstag a-riamh agus cha do sheall duine air na filmichean aige air telebhisean. Agus cha robh telebhisean ann fhèin. Ged a bha soirbheachas Zhirinovsky ann an taghaidhean 1993 na bhuannachd don obair shoirbheachail aige leis an luchd-èisteachd telebhisean.
  Shuidh caileag bhòidheach am measg nan searbhantan sìos ri taobh an Fhuhrer agus chuir i a làmh air a glùin rùisgte. Coed:
  - A bheil thu a 'smaoineachadh air rudeigin, mo Fuhrer?
  Thàinig an deachdaire Nadsaidheach agus aig an aon àm cluicheadair brìgheil suas. Mhothaich e nach robh e fhathast air crìoch a chuir air brot glasraich agus salad mheasan. Phòg am Fuhrer an nighean air a bilean, a" faireachdainn a h-àlainn òg, milis agus thuirt i:
  - Thèid thu sa chàr còmhla rium. Agus gheibh thu uile gu obair, tha an ùine airson ithe seachad.
  Agus a-rithist, thòisich gèaraichean na stàite, ged nach robh iad air an deagh ola, a 'tionndadh. Air an t-slighe air ais, rinn am Fuhrer gaol air a 'bhòidhchead, agus chuir e iongnadh eadhon far an d' fhuair e uiread de lùth agus neart. Às deidh na h-uile, thuirt iad gu robh am Fuhrer neo-chomasach agus san fharsaingeachd a rèir coltais ciorramach, an dèidh dha sifilis (brèig) a bhith air a spìonadh (ficsean iomlan!). Tha e fìor nach deach aig Hitler air sliochd a bhith aige... Uill, a-màireach, bheir e aire don chùis seo e fhèin... No chan e, feumaidh e fhathast cuireadh a thoirt dha Himmler. San fharsaingeachd, ann am fìor eachdraidh, neartaich am Fuhrer gu mòr àite an SS. A rèir choltais feumaidh esan cuideachd a dhol air an t-slighe seo anns an roghainn eile seo. Agus gu bheil fo-òrdanachadh nam poileas eucorach gu structar an SS gu h-iomlan reusanta; a-nis thèid a h-uile dàta agus faidhle a chur còmhla ann an aon stòr. A bharrachd air an sin, àrdaichidh cleachdadh cràdh an aghaidh eucoirich agus na dòighean ceasnachaidh adhartach sin a tha àbhaisteach don Gestapo agus structaran poileis dìomhair eile an ìre lorgaidh gu mòr.
  Faodaidh an fhìrinn àrdachadh agus faodaidh an àireamh de luchd-fulaing neo-chiontach àrdachadh, ach ... is ann ainneamh a nì mearachdan. Faodar seo a bhreithneachadh bho iomadh eachdraidh eucoir.
  Às deidh dha beagan chùisean gnàthach eile a cho-dhùnadh agus cuireadh a thoirt do dhithis nighean ùr an leabaidh a bhlàthachadh, thuit am Fuhrer, a "gabhail fois a cheann air cìochan rùisgte na bòidhchead, na chadal ...
  An turas seo, thill e chun aisling a chuir e stad air na bu thràithe, mu bhlàr fànais grandiose. A-rithist anns an neach-sabaid follaiseach aige, agus tha an nàmhaid a" feuchainn ri ionnsaigh a thoirt air rangannan arm na Ruis Mhòir. Agus bidh geama Fuhrer of the Hypernet, agus a chompanach, fionn, ach aig an aon àm fèitheach, a "feuchainn ri bhith ag obair, aig an aon àm a" cuideachadh a chèile. Tha luchd-sabaid nàmhaid grànda a" feuchainn ris na h-àireamhan a ghabhail, a" cleachdadh an uachdranas àireamhach. Tha eas-aonta armachd Dermostan a" fàs nas iongantaiche. Tha na soithichean aca a" coimhead barrachd is barrachd tàmailteach. Gheàrr an Caiptean Vladislav, a 'cleachdadh an dòigh "bucaid", an càr gu soirbheachail ann an cruth bròg cam agus thuirt e:
  - Chan ann airson dad a bha athair aig Hitler agus Stalin a bha na ghreusaiche!
  Mar fhreagairt, chuir a chompanach fionn a sàilean lom, pinc a-steach:
  - Chan fheum mi bòtannan no brògan eile. Le casan rùisgte tha mi a" faireachdainn gu bheil an lùbadh as lugha den fhàsach no crith an fhànais fada nas fheàrr! O mo Fuhrer, am bu mhath leat a bhith nad nighean?
  Rinn Vladislav gàire mar fhreagairt:
  - Bhiodh e inntinneach airson ùine ghoirid. Tha a h-uile duine ag ràdh gu bheil orgasms fada nas làidire agus nas fhaide aig boireannaich na fir, agus mar sin bha mi airson faighinn a-mach a bheil seo fìor?
  Rinn am fionn gàire:
  - Is dòcha gun toir adhartas cothrom dhut eòlas fhaighinn air seo cuideachd... Mura caill sinn, gu dearbh, am blàr fànais grandiose. Tha cus nàimhdean ann. Faodaidh an Impire Almaztiger 13, nach eil air a bhreith fhathast ach a tha mar-thà na cheannard oirnn, bàsachadh cuideachd.
  Thuirt an neach a bhuail am Fuhrer:
  - Ceannard mòr, mar cheann ann an cogadh, mar as motha am meud, is ann as cruaidhe a bhios an call!
  An àite freagairt, thòisich am fionn air a trodaiche a thionndadh mun cuairt. Rinn e pretzel, is gann a sheachain e an reithe, agus an uairsin loisg e air ais gu fìor cheart. Bhris carbad an nàmhaid na lasraichean agus thòisich e air sgoltadh na phìosan lasrach glè bheag, mar sìol chrom-lus. A" ghruagach, a" togail a" choma cagnaidh le a òrdagan rùisgte agus ga thilgeil cho sgiobalta "s gun tàinig e air tìr dìreach air a teanga a bha a" sruthadh a-mach:
  - A bhòidheach! Nuair a bhios tu a" cagnadh, an uairsin ithe!
  Ach cha robh an gaisgeach cruaidh cho fortanach; chaidh a bhualadh a-rithist, eadhon ged a bhiodh e teann agus an caiptean-cogaidh a 'fàs:
  - Cia cho tinn leis na mnathan so a fhuair mi !
  Dh'eirich suilean an fhir :
  - Nach eil thu riaraichte le stròc? Is dòcha gu bheil thu ag iarraidh rudeigin nas cunnartaiche? Sin cho mi-fhoighidneach sa tha sibh uile, buailteach do bhrathadh!
  Rinn Vladislav gàire agus cha mhòr nach do shluig i freagairt chruaidh am measg luchd-sabaid Dermostan. Tha an dealbh den bhlàr air atharrachadh beagan. Bha coltas neo-sheasmhach air an nàmhaid, a" toirt a-steach barrachd is barrachd fheachdan ùra dhan bhlàr. Bha na longan-cogaidh gu sònraichte cunnartach; gu math mòr, mar asteroids, thàinig iad a-mach gu slaodach bhon fhalamhachadh, mar gum biodh iad air an tarraing le inc dòigheil (a nochd nuair a sheallas tu lampa orra). Dh" fheuch Shit-stan an toiseach ris na cliathaichean a lùbadh, gus gluasad cèis a dhèanamh, is dòcha gus coire a chruthachadh san fhànais.
  Bha saighdearan na Ruis Mhòir a 'sabaid gu misneachail, agus aig an aon àm cuideachd cha robh iad diùid bho ghluasadan. Seo mar a chaidh an dòigh dìon gluasadach, a bharrachd air gluasad dàna agus dàibheadh, a chleachdadh. Mar eisimpleir, chaidh na bàtaichean-mara blàir agus na h-innealan de dh'arm fànais na Ruis Mhòir à sealladh no, air an làimh eile, nochd iad ann an cùl an nàmhaid trom-laighe. Bha e coltach ri iasg a 'sealg ann an toll deigh - thàinig iad a-mach, rug iad air a' chreach (seòrsa de mheanbh-fhrìdean geamhraidh, agus nam b 'e catfish a bh' anns an t-sealgair, eun!) Agus chaidh iad air ais dhan toll. Anns a 'chùis seo, chaidh na soithichean Dermostan air chall sa bhad, thòisich iad a' bualadh còmhla, no eadhon a 'fosgladh teine air a chèile. Spreadh plasma èibhinn le losgadh shoithichean rionnag. Mar eisimpleir, chaidh eadhon bàta-cogaidh ultra, an dèidh grunn bhuillean fhaighinn bho urchraichean preon teirmeach, a-steach do lasraichean gorm is uaine. An uairsin chunnaic an gaisgeach mòr (a 'leantainn air adhart a' sgrios na shitstans a bha a 'gèilleadh mar dhuilleag bath!) a' faicinn dealbh taobh a-staigh long-cogaidh lasrach. Agus dè an colossus drùidhteach, sgioba de suas ri dà mhillean saighdear agus leth-cheud millean inneal-fuadain!
  Is e diofar sheòrsan scumbags a th" anns na militants taobh a-staigh an t-soithich: trolls, gobhan agus grunn sheòrsan tar-chinealach, mar eisimpleir an fheadhainn as fharsainge: measgachadh de bhreaban is toitean, no eadhon cnapan toitean! Uill, creutairean eagallach, mar gum biodh bho fhilm uamhasach air a tharraing le tràilleachd dhrogaichean.
  Tha na creutairean gu mòr airson teicheadh, ach aig an aon àm bidh iad a 'bualadh air a chèile, a' sgoltadh, a 'gearradh, a' bìdeadh. An seo thig inneal feansa, a chaidh a chruthachadh gu sònraichte airson a dhol air bòrd sabaid. Agus tha i armaichte le claidheamhan quasi-plasma, chan ann dìreach, ach lùbte airson grunn ghluasadan. Thuit a" chiad inneal feansa a-steach do bhreugan beò an fheadhainn a bha a" sruthadh a-mach à bàta mòr a bha a" lasadh le teine. Sa bhad, chaidh pìosan de dh'fheòil gearraichte agus cuirp loisgte a-mach a h-uile taobh. Nochd caraid air a cùlaibh, bha i coltach ri damhan-allaidh, cha robh ach co-dhiù trithead ball ann, agus bha iad ann an cruth sruthan sgrios, comasach air eadhon dinosaur a ghearradh ann an leth.
  Dh"èigh aon de na h-oifigearan Dermostan:
  - O, na gearr mi! Dh"ith a" phàillean a" bhanrigh!
  Ach bha e mì-shealbhach, bha cnap an toitean le spògan diog, dìreach eadhon nas tàmailteach, a" bualadh air an antenna agus a" crochadh air a tholladh air. Ach, cha robh an dòigh anns an robh e a" sgreuchail ri chluinntinn tuilleadh anns an cacophony as fiadhaich sin a bha a" sìor fhàs. Chaidh teangaidhean de lasraichean prionnsa-plasma, gorm is orains sa mhòr-chuid, seachad air luchd-sabaid eagallach Shitmostan, ag adhbhrachadh orra friogais. Agus bha na h-innealan feansa rampant taobh a-staigh an long-chogaidh ultra. A rèir choltais bha e gu soilleir air a chlò-bhualadh sa phrògram aca: marbhadh, marbhadh, agus marbhadh a-rithist! Agus chan eil e gu diofar dhaibh cò. Agus anns na trannsaichean bha fuaim an hyperroom as uamhasach.
  Ach, tha an ultra-lasair air na h-innealan feansa a ruighinn mu thràth, a bharrachd air mòran gobhan agus spuirean - tha cnapan toitean air tuiteam a-steach do photons mu thràth. Mar sin thòisich an long-chogaidh air a dhol às a chèile mean air mhean ann an grunn phàirtean. Ged a thachair an sgaradh gu slaodach, cha robh e coltach gu robh e cho ominous. Gu sònraichte an aghaidh cùl-raon mòran eile, an dàrna cuid a "lasadh suas mar supernovae beag, no, air an làimh eile, mar shoithichean rionnag a" crìonadh. Gu mì-fhortanach, chan ann a-mhàin de Dermostan, ach den Ruis Mhòr.
  Mar eisimpleir, chaill bàta-mara leis an òrd agus suaicheantas corran smachd agus chaidh e a-steach do dhragh nàmhaid. Nuair a bhuaileas dà mhòran aig astaran fo-sholais, tha e co-ionann ri bhith air a reubadh le rocaid sgrios. Bidh e a" cuir a-mach le cus cumhachd (mas urrainn dha duine a chuir mar sin, gu dearbh). Dh'fhàs an spreadhadh mar thulip le bileagan ioma-dathte, gu h-obann ag ithe a h-uile dad a bha ann timcheall air dusan cilemeatair. Thuirt Vladislav-Adolf:
  - Agus tha e coltach gu bheil na balaich againn air nèamh mu thràth!
  Thuirt am fionn gu feallsanachail:
  - Is e nèamh an t-aon aite maith anns nach 'eil neach ann an cabhaig r'a fhaotainn, ged a tha iad anns an teas !
  Dh" aontaich Hitler hit:
  - Is iad seo paradoxes na cruinne. Chan eil sinn airson a bhith ann an àite math, ach tha an droch fhear gar slaodadh a-steach! Mar sin chan eil e eadhon soilleir dè as fheàrr, beatha no bàs.
  Thuirt an nighean gu feallsanachail:
  - Tha beatha an-còmhnaidh nas fheàrr na bàs. Chan ann airson rud sam bith a tha cha mhòr a h-uile duine a" smaoineachadh sin. Ach, tha beachdan dhaoine, mar a h-uile càil san t-saoghal againn, càirdeach.
  Rinn am Fuhrer tionndadh caran duilich eile, a leig leis losgadh air dà sheata, agus mar sin tòrr na bu daoire agus le armachd beairteach (cho breagha sa spreadh e, mar gum biodh cleasan-teine bho mheasgachadh iom-fhillte de stuthan pyrotechnic air lasadh suas), neamhnaidean de stuth briste sgapte air feadh an fhalamh. Thuirt Vladislav-Adolf:
  - Tha beachdan dhaoine an dà chuid mu nàdur agus mu Dhia gu mòr an aghaidh a chèile. Anns an fharsaingeachd, tha eadhon bun-bheachd de reactive, is e sin, eadhon inntinn millteach, a bheir air neach a bhith ga ghiùlan fhèin ann an dòigh nach eil idir na bu chòir a bhith ann an instincts pragmatach agus beachdachadh air comasachd.
  Thuirt am fionn, le duilgheadas faighinn seachad air dàibheadh brùideil (dè eile as urrainn dhut a dhèanamh nuair a bhios seachdnar luchd-sabaid a" ruith thugad aig an aon àm), thuirt e:
  - Cuir stad air pragmatics - tionndaidh air matamataig!
  - Nach èibhinn! - Vladislav air ais.
  Gu h-obann, air beulaibh caiptean itealain a 'chabhlaich, nochd ìomhaigh de dhreuchd stiùiridh arm na Ruis Mhòir. Gu dearbh, is e tiodhlac a tha seo, gu dearbh - an comas a dhol a-steach do naomh nan naomh agus eadhon aithneachadh, eadhon mura h-eil na planaichean aig cuideigin eile, ach an àithne fhèin.
  Seo e, am prìomh shoitheach-cogaidh, prìomh shoitheach armachd fànais na Ruis Mhòir le trast-thomhas de cheud cilemeatair. Agus bidh an soitheach seo gu nàdarrach cuideachd a" sabaid, leis nach urrainn deichean de mhìltean de bharaillean làmhachais cumhachdach a bhith air am milleadh gu dìth gnìomh. Ach, bidh an long-chogaidh shuaicheanta a" feuchainn ri obrachadh ann an co-chòrdadh ri soithichean mòra eile. Chan urrainnear an cothrom as lugha a thoirt don nàmhaid am prìomh shoitheach a sgrios, far a bheil prìomh àithne sguadron arm fànais na Ruis Mhòir.
  Gu h-iongantach, tha an ceannard coitcheann agus am monarc dìreach mar embryo na laighe sa bhroinn. Tha am màthair fhèin air a bogadh ann an staid beòthalachd crochte, oir air dhòigh eile bhiodh coileanadh a dleastanasan ro dhona. Agus tha gnìomhachd a "mhonarc embryonic a tha air a leasachadh gu leòr mar-thà, aig a bheil buill-bodhaig agus, nas cudromaiche, eanchainn caran mòr, air a dhèanamh cinnteach le grunn aonadan cybernetic. Tha an embryo fhèin, a 'riaghladh thairis air Ìmpireachd Mòr na Ruis, a' faireachdainn gu math cofhurtail.
  Tha, gu dearbh, agus tha e fo eallach leis an fheum, tha e air a bhith taobh a-staigh a mhàthair airson grunn bhliadhnaichean a-nis. Chan urrainn dha ach bruadar mu bhith a" ruith no a" gluasad rudeigin. Agus is e aislingean goirt a tha seo, oir tha breith a" ciallachadh a dhol à bith sa bhad. Bidh an embryo a" conaltradh ris an t-saoghal a-muigh a" cleachdadh sganairean. Gu dearbh, chan eil iad a 'sealltainn fìor choltas a' chomanndair embryonic, ach ìomhaigh a tha nas comasaiche air misneachd a bhrosnachadh. Gu sònraichte, tha fear òg eireachdail a 'nochdadh ann an cruth rìgh gun bhreith. Bheir e òrdugh dha na saighdearan ann an guth soilleir, òrdail:
  - Cleachd prionnsapal dìon elastagach. Mar o chionn mìltean bhliadhnaichean, chleachd feachdan nas laige, nas ìsle ann an àireamhan, an fhìrinn gun teagamh gu bheil tomad nas lugha tòrr nas gluasadach na fear mòr. Leis gu bheil tomad gann air a chomharrachadh le inertia beag!
  Dhearbh an nighean marasgal:
  - Gu dearbh... 'S e comas an airm gluasad a tha cudromach airson buaidh. Gu dearbh, feumar crìochan a sheachnadh. Às deidh na h-uile, chan e an seangan rìgh nam beathaichean!
  Rinn an ceannard embryonic gàire:
  - Is e bacteria na creutairean as marbhtach. Ged nach eil, is dòcha nach eil eadhon bhìorasan! Ged a tha e na fhàs-bheairt prìomhaideach, tha e èifeachdach! An seo chruinnich an nàmhaid feachdan mòra, bho cha mhòr a 'chruinne-cè gu lèir, a tha a' ciallachadh gun do nochd e na raointean a bha air fhàgail.
  Thuirt Elf Marshal Fego le pigtails purpaidh is orains:
  - Aig amannan tha buannachd a tha coltach nach eil cho beag air earrann cuibhrichte den aghaidh gu leòr airson a bhuannachadh. Is e seo axiom neònach de dh" iomadh blàr, de shìobhaltachdan eadar-dhealaichte!
  Chaidh an t-Ìmpire Fetal tro na sganairean:
  - Anns a 'chùis seo, tha thu a' coimhead air a 'bhun-stèidh.
  Aig an aon àm, dh'fheuch armadas Dermostan ri ath-eagrachadh air a 'ghluasad. Thàinig tèarmann glè chudromach thuca bhon chùl. Chaidh na mìltean de shoithichean mòra agus na milleanan de shoithichean nas lugha a-mach a" cleachdadh clag. Mar thoradh air an sin, mheudaich cumhachd teine na dìosganaich gu mòr. Thuirt an nighean marasgal le toileachas:
  - Seo cairt trump eile air a thilgeil leis an neach-dùbhlain bastard. Ach a dh" aindeoin sin, cha robh ar n-aithris buileach suas gu ìre; cha deach ullachadh airson a bhith comasach air àireamh cho mòr de fheachdan a thoirt a-steach.
  Bhreab hologram an ìmpire ann an cruth balach an claidheamh. Bhuail an propellant an geata. Spreadh e cha mhòr sa bhad. An toiseach, tha fras ann a bhios ag ithe na sùilean air falbh, agus an uairsin fàs balgan-buachair purpaidh a sgriosas a h-uile càil taobh a-staigh raon gunna an long-chogaidh. Thuirt am balach hologram:
  - Is e sgòr tadhail iongantach a tha seo! Uill, leig leis an luchd-dùbhlain an cuid uile a thoirt seachad. Tha iongantas agam air ullachadh air a shon.
  Choimhead Elf Fego air an dealbh den bhlàr le beagan teagamh. Bha armada Dermostan a" coimhead uamhasach uamhasach. Gu sònraichte ultra-cogaidh, aig an robh trast-thomhas a ràinig dà cheud gu leth cilemeatair. Chuimhnich an elf gu h-obann air a phlanaid dachaigh... Tha an nàdur an sin eireachdail, chan eil eadhon biastagan fuilteach ann. Agus leòmhainn... Uill, chan e dìreach leòmhainn, ach co-fhilltean le flùraichean arbhair. San fharsaingeachd, is e beathach brèagha a tha seo: is e flùr cornflower a th "anns a" bhodhaig, agus bidh am mane òrail a "leasachadh anns a" ghaoith. A bharrachd air an sin, bidh na flùraichean arbhair ag atharrachadh sgàil... Tha gràinealachd gu tur an seo, air a stiùireadh an dà chuid an aghaidh dhaoine agus elves.
  Thuirt am marasgal blonde:
  "Chan eil fios againn cia mheud tèarmann a th" aig an nàmhaid, ach tha e coltach riumsa gu bheil an t-àm ann ar rèisimeid ambush a ghluasad. "
  Chuir an t-ìmpire embryonic an aghaidh:
  - Chan e a-nis an t-àm airson do chairtean a shealltainn!
  Dh'fheuch an nighean marasgal ri argamaid a dhèanamh:
  "Ma gheibh na daoine againn bàs, cha bhith duine air fhàgail airson sabaid!"
  Agus an uairsin lorgadh an ceannard embryonic:
  "Chan urrainn dhut cogadh a bhuannachadh às aonais leòintich." Ann an tàileasg faodaidh tu, ach ann am fìor bhlàr chan urrainn dhut! Is e lagh cogaidh tròcaireach gu bheil call mar uisge a" uisgeachadh brògan buaidh, cha leig thu leas ach dèanamh cinnteach nach tig call air adhart gu bhith na dòrtadh a bhios a" nighe air falbh na crògan! - An uairsin dh'fhàs an hologram a chaidh a chuir bhon bhroinn gu h-obann nas caoimhneil na aghaidh. - Ach na bi a" smaoineachadh, gus call a lughdachadh gu sònraichte bho theine long-cogaidh, leig le longan-rionnag na Ruis Mhòir a dhol air ais ann an snìomh.
  Thug am marasgal elf taic don cheannard embryo:
  - Sin e, sin an aon dòigh. Chan eil fios fhathast cia mheud feachd as urrainn don nàmhaid a thilgeil a-mach às an fho-thalamh.
  Gu dearbh, dh'fheuch longan rionnag Shitmostan ri gluasad ann an treud dùmhail. Aig an aon àm, cha do shàbhail iad armachd idir, a 'tilgeil urchraichean aig na milleanan, gun eadhon a bhith a' gabhail cùram mu cho cinnteach 'sa tha am buille. Bha e coltach gun robhas a" bualadh air na billeanan de gheamaichean air feadh a" bheàrn gus lasadh a-steach do hyperplasm, losgadh a h-uile càil beò agus gluasad, agus an uairsin a dhol a-mach. Bidh gaisgich Ruiseanach a" losgadh tòrr nas cinntiche, ach bha tàirneanach mòr an nàmhaid, mar inneal-smàlaidh, a" sgapadh mhìrean mar confetti. Confetti marbhtach a loisg sìos grunn bhàtaichean de Dirmostan. Agus tha an àireamh de frigates millte de shìobhaltachd bastard gu tur do-chreidsinneach. Tha e fìor gu bheil soithichean Ruiseanach a" bàsachadh. An seo bha an soitheach-mara millte, ann an èiginn, a" reubadh mar tanca Ruiseanach air an Kursk Bulge agus a" reubadh long-cogaidh an nàmhaid. Chaidh na ceudan de mhìltean de bheatha a bhriseadh sa bhad, agus loisg an teine, mar gum biodh pìob gas mòr air a spreadhadh.
  Thuirt am marasgal gu gruamach:
  - Bidh iad gar lùbadh, ach chan eil sinn a 'toirt seachad! - Mhothaich an ceannard ceàrnagach (no an àite an ìomhaigh holografach aige, bha an troich fhèin air bàta eile den chlas Gross-Dreadnought!). - Bhiodh e riatanach co-dhiù cuid de fhrith-ionnsaighean a chuir air bhog air conaltradh nàmhaid agus loidhnichean solair.
  Rinn an t-Ìmpire Fetal gàire tron hologram balach aige.
  - Ciod, nad bheachd-sa, a tha 'm chailleach !
  Ghreas am marasgal, agus sgaoil e a spògan:
  "Ach cha bhith iad a" sàbhaladh armachd idir. " Tha seo a" ciallachadh gu bheil gu leòr aca. Nach ann mar sin a tha, a thighearna?
  Chuir an t-Ìmpire Embryo an aghaidh:
  - Chan ann mar seo! Tha ceannard mòr nas luachmhoire na a cheann, agus mar sin cha dèan clogaid rabhadh agus breug-riochd seòlta dha! Ann an ùine ghoirid, tha an nàmhaid fhathast leis an mealladh milis gu bheil a h-uile dad gu math leis, ach gu dearbh tha ar buaidh mar-thà faisg! Tha a bhith a" bualadh ris nach robh dùil co-ionann ri claidheamh stàilinn alloy a chuir an àite dòrn!
  
  
  Tha WITTMAN beò
  Atharrachadh beag ann an eachdraidh co-cheangailte ri soirbheachas mòr nan Nadsaidhean rè an oilbheum aig na h-Ardennes. Thàinig na Nadsaidhean air adhart na bu luaithe, b" urrainn dhaibh a dhol tarsainn air drochaidean agus taighean-bathair a ghlacadh le buill-airm, armachd agus connadh. Bha an soirbheachas cuideachd air a chomasachadh le com-pàirteachadh Wittmann san stailc, nach do bhàsaich, eu-coltach ris an fhìor sgeulachd! Agus dè? Cha bhith fìor ghaisgich a" bàsachadh agus tha iad neo-bhàsmhor! Lean Wittman a 'sabaid agus a' cruinneachadh nan sgòran. Às deidh an dà cheudamh tanca a sgrios, b" e a" chiad tancair agus gu ruige seo a fhuair Crois Ridire na Croise Iarainn le duilleagan daraich, claidheamhan agus daoimeanan.
  Dh'atharraich gnè Wittmann cùrsa eachdraidh beagan. Agus thionndaidh na Gearmailtich a-mach gu bhith beagan nas fortanach, nas luaithe, nas èifeachdaiche. Agus shoirbhich leotha anns na thachair cha mhòr anns an fhìor sgeulachd, ach cha robh ach uair no dhà a dhìth. Agus mar sin chaidh na taighean-bathair a ghlacadh, agus fhuair arm na Gearmailt cumhachd mòr. Mar thoradh air an sin, chaidh a 'Bhruiseal a ghlacadh, agus chaidh na ceudan de mhìltean de shaighdearan Breatannach is Ameireaganach a ghlacadh.
  Cha robh Stalin ann an cabhag gus ionnsaigh a thoirt fhathast, ag iarraidh gum biodh na Càirdean air an ruaig nas cumhachdaiche san Iar.
  Sheall na blàran gu bheil an Tiger-2 na inneal fìor èifeachdach an dà chuid a thaobh armachd agus armachd aghaidh. Bha na Gearmailtich, a 'faicinn gu robh an t-Arm Dearg fulangach san taobh an ear , air aonadan a bharrachd a chuir a-steach don bhlàr agus thòisich iad a' togail air an soirbheachadh. Fhuair am Fritz cuideachd an gunna fèin-ghluasaid E-25 as ùire, a bha beag ann am meud agus cuideam, ach bha armachd làidir agus armachd math aige, agus nas cudromaiche gluasad.
  Mar thoradh air an sin, buadhan ùra... A-nis tha na Krauts ann am Paris. Tha iad a' gabhail prìomh-bhaile na Frainge a-rithist.
  Agus is e seo a tha Stalin ag iarraidh - airson na càirdean a mharbhadh, agus an uairsin gheibh an USSR an Roinn Eòrpa gu lèir.
  'S e sionnach glic a th' ann an Stalin... Ach chan e amadan a th' ann an Churchill nas motha. Nuair a chaochail Roosevelt, chuir e fhèin agus Truman an ainm ri fois leis an Treas Reich. Aig an aon àm, a 'toirt air falbh na tha air fhàgail de na saighdearan a' chùis às an Fhraing. Agus gu dearbh le iomlaid iomlan de phrìosanaich cogaidh, agus eadhon le solar connaidh agus solar don Treas Reich.
  Fhreagair a" Ghearmailt le bhith a" toirt air ais laghan an-aghaidh Semitic. Ach, dh'fhuirich na h-Iùdhaich anns na campaichean, ach cha deach an losgadh, cha robh aca ach a bhith ag obair, agus chuir na h-Ameireaganaich biadh à tiona agus gràn gu na campaichean.
  Bha làmh shaor aig na Gearmailtich anns an Fhraing agus san Eadailt. A-nis rinn Stalin moladh airson sìth air leth. Ach dhiùlt Hitler e. San Ògmhios, thòisich an ionnsaigh Fritz. Chaidh a" chiad tancaichean E-50 a-steach don t-sreath. Ach mar a thionndaidh e a-mach, cha robh an càr gu tur soirbheachail. Bha a chuideam fhathast àrd, faisg air 65 tonna, le sgàil-dhealbh nas ìsle na an Tiger-2, ach bha an armachd den aon thiugh, gu soilleir gu leòr, gu sònraichte air na taobhan. Bha an gunna 88 mm le fad baraille de 100 EL beagan nas fheàrr. Loisg i dusan shots sa mhionaid.
  Chaidh coileanadh dràibhidh a chuir ris le einnsean nas cumhachdaiche, a" luathachadh suas ri 1200 each-chumhachd. San fharsaingeachd, bha an tanca, gu dearbh, na b 'fheàrr an taca ris an Tiger-2 agus bha leathad beagan nas reusanta den armachd, ach dh' fhan e so-leònte bho na taobhan.
  Bha an E-100 air a dhìon na b" fheàrr, ach rinn a chuideam trom còmhdhail agus cleachdadh sabaid duilich. B" e an gunna fèin-ghluasaid E-25 an tè a bu shoirbheachaile, le sgàil-dhealbh glè ìosal de armachd aghaidh 120 mm, leathad mòr, agus armachd taobh de 82, agus canan airson an Tiger-2, b" e am fear as fheàrr fèin-. gunna propelled an Wehrmacht agus an Dàrna Cogaidh. Luathaich e gu seachdad cilemeatair san uair - einnsean de 700 each-chumhachd, agus eadhon ricocheted IS-2 sligean a-steach don mhaoil.
  Bhuail na Gearmailtich am prìomh bhuille às an Ungair, a' feuchainn ri Budapest a shàbhaladh, a bha fhathast air a chuairteachadh. Bha an t-sabaid uabhasach fiadhaich.
  Thòisich an ionnsaigh air 22 Ògmhios, agus thog an t-Arm Dearg dìon fìor chumhachdach. Tha glè bheag de thancaichean E-sreath aig na Gearmailtich fhathast, dìreach na gunnaichean fèin-ghluasadach E-25 ann am meudan meadhanach mòr - tha iad gu math furasta an dèanamh agus saor. Seo dithis nighean ann am bikinis nan laighe ann. Tha an carbad nas ìsle na aon mheatair gu leth agus le taing dha seo, tha e air a dhìon gu math agus armachd le cuideam gu math ìosal.
  Loisg dithis nighean, Charlotte agus Gerda, nan laighe sìos, air gunnaichean Sòbhieteach. Air am beulaibh, ghluais càraichean beaga bìodach, fo smachd rèidio, a" glanadh raointean mèinn.
  Loisg Red Charlotte an canan. Leag i an gunna Sòbhieteach agus chrath i a broilleach, is gann gun robh i còmhdaichte le stiall tana de dh" aodach. Agus dh'èigh i:
  - Teine raging de hyperplasma!
  Agus an uairsin bidh Gerda ga slaodadh, a" cleachdadh a òrdagan rùisgte. Agus tha e ag èigheach:
  - 'S e nighean gu math fionnar a th' annam agus chan eil mi dona ...
  Bidh an gunna fèin-ghluasadach ga ghluasad fhèin. Agus bho àm gu àm bidh e a 'stad. Tha a h-armachd aghaidh air a lùbadh gu mòr, agus tha seo a 'toirt dìon math. Tha sligean ghunnaichean Sòbhieteach mothachail air ricochet. Agus chan eil dad a" bagairt a leithid de ghunna fèin-ghluasadach air adhart. Faodaidh iad fhathast bualadh air an taobh. Ach chan eil na nigheanan ann an cabhag. Tha an gunna fèin-ghluasaid èifeachdach a" dol thairis air an SU-100 ann an cumhachd tollaidh armachd, agus tha e cuideachd air a dhìon nas fheàrr, nas gluasadach agus aig an aon àm nas aotroime.
  Agus chan eil bathar tioram gu leòr aig an Arm Dearg. Sa mhòr-chuid an tanca T-34-85, nach eil cumhachdach gu leòr le a ghunna agus tha armachd lag. Agus tha an gunna fèin-ghluasadach Gearmailteach E-25, leis an t-slighe, nas aotroime, tòrr nas làidire ann an armachd agus gunnaichean.
  Tha na caileagan a' sabaid... Glè bhòidheach agus òg. Agus bidh na gunnaichean fèin-ghluasadach aca a" bomadh agus a" tilgeil...
  Mu dheireadh fhuair am Fritz air briseadh troimhe gu Budapest. Buaidh chinnteach, air a chuairteachadh le aonadan Sòbhieteach. Chaidh mòran a ghlacadh agus a mharbhadh.
  Tha e fìor gun do dh" fhuiling na Nadsaidhean call mòr. Agus chan eil uiread de neart ann. Uill, ma tha uidheamachd fhathast ga thoirt a-mach, chan eil goireasan daonna gu leòr.
  Agus tha clann agus boireannaich air an òrdachadh don arm. No coigrich, ach chan eil iad earbsach gu leòr.
  Ach, tha an t-sabaid a' leantainn... Tha an t-Arm Dearg a' cur an aghaidh gu cruaidh, le iomadh loidhne dìon. Bidh na Gearmailtich ag adhartachadh ceud cilemeatair eile agus stad iad. Chan eil neart gu leòr agam. Agus tha an t-Arm Dearg fhèin a 'dol air adhart leis an ionnsaigh. Ach chan eil e gu math soirbheachail cuideachd agus bidh e beagan a" putadh na Gearmailtich gu aon taobh.
  Gus an tig an geamhradh... Bidh an loidhne aghaidh a' bunailteachadh. Anns an Fhaoilleach 1946, chaidh an t-Arm Dearg air adhart ann am Prussia an Ear agus sa Phòlainn, ach cha do rinn e mòran adhartais.
  Cha bhith na Gearmailtich a" rocadh am bàta sa gheamhradh. Tha na blàran fuilteach. Ach tha an loidhne aghaidh slaodach ...
  Agus tha àm sònraichte den Chiad Chogadh a" tòiseachadh. Bidh an loidhne aghaidh a 'fàs neo-ghnìomhach. Bidh na Gearmailtich agus roinnean cèin a 'tighinn air adhart as t-samhradh, agus an t-Arm Dearg sa gheamhradh. Agus chan urrainn dha duine soirbheachas mòr a choileanadh.
  Bliadhna às deidh bliadhna de chogadh a 'dol air adhart. Tha na Gearmailtich beagan air thoiseach air an USSR ann an leasachadh itealain jet. Thug an USSR a-steach am MIG-15 gu mòr-chinneasachadh a-mhàin ann an 1949. Ach ron àm seo bha ME-462 agus XE-362 aig na Gearmailtich. Agus as cudromaiche, plèanaichean diosc, a tha do-dhèanta a losgadh sìos bho jet laminar cumhachdach le gàirdeanan beaga.
  Tha an t-sreath Gearmailteach "E" aig na tancaichean ... An coimeas ri sin, nochd an T-54 agus IS-7. Ach chuir na Gearmailtich an uairsin an t-sreath AG air bhog - fear pioramaideach nas adhartaiche.
  Ach cha robh buannachd aig duine. Tha an loidhne aghaidh fhathast na àite.
  Gus an do chaochail Stalin sa Mhàrt 1953...
  Agus an seo, a 'gabhail brath air beagan mì-chinnt ann an ceannardas a' phàrtaidh agus an strì airson cumhachd, na Gearmailtich a bha comasach air soirbheachadh. Ach an uairsin às deidh Beria a chur an grèim agus a chuir gu bàs, chaidh Vasilevsky a chuir an dreuchd, an ro-innleachdaiche sàr-mhath, mar an Àrd-cheannard, agus neartachadh Ceannard Comataidh Dìon na Stàite Malenkov. Tha an loidhne aghaidh air socrachadh taobh a-staigh crìochan na Roinn Eòrpa.
  Fhad "s a bha ùine de strì airson cumhachd anns an USSR, b" urrainn dha na Gearmailtich an Neman a ruighinn, agus na Balkans, Romania, Bulgàiria, Slobhagia, a" Ghrèig, Albàinia a ghlacadh agus làn smachd fhaighinn air ais air an Roinn Eòrpa.
  Ach sheas an loidhne aghaidh a-rithist air crìochan an USSR ann an 1941 ...
  Agus an uair sin Dùbhlachd 1955... Bidh an t-Arm Dearg, a rèir beul-aithris, a' tighinn air adhart a-rithist sa gheamhradh. Cia mheud bliadhna a mhair an cogadh? Horror ceithir-deug gu leth! Agus chan eil crìoch ann an sealladh!
  Cho fad 's a tha Hitler beò, cha tig crìoch air a' chogadh. Tha Malenkov buailteach a dh" ionnsaigh sìth taobh a-staigh nan aon chrìochan gu 22 Ògmhios, 1941. Ach tha Hitler gòrach agus tha e airson buannachadh aig cosgais sam bith!
  Tha an t-Arm Dearg a" tighinn air adhart. Tha an tanca IS-12 as ùire a" dol gu cath. Carbad le gunna calibre 203-mm. 'S e fear mòr a th' ann, le deich gunnaichean-inneal. Agus sianar nigheanan - buill den sgioba. Bidh iad a" feuchainn a" chiad mhodail den tanca. Nach eil e ro mhòr agus ro throm? A bheil an inneal èifeachdach? Tha na caileagan, a dh'aindeoin na Nollaige air 25 Dùbhlachd agus an reothadh, ann an dìreach bikini. Fìor, tha an einnsean roth-uidheam gas as ùire aig an tanca, agus tha e blàth. A bharrachd air an sin, chan eil na sia nigheanan fhèin sìmplidh.
  Tha iad air a bhith a" sabaid bho dhà fhichead "s a h-aon. Agus dh" fhàs sinn cleachdte ri bhith cha mhòr lomnochd ann an aimsir sam bith. Gu dearbh, nuair a bhios tu ann am bikini fad na h-ùine, stadaidh tu a" faireachdainn fuar. Agus bidh an craiceann a 'fàs elastagach agus seasmhach.
  Bidh caileagan a" draibheadh inneal marbhadh le casan rùisgte. Tha iad dha-rìribh cute agus àlainn.
  Is e Alenka an ceannard an seo agus ceannard a" chriutha. Dè nach fhaca an nighean ann an ceithir bliadhna deug gu leth de chogadh? Càite an robh i? Tha an aghaidh air a dhol bho Brest gu Stalingrad, bho Stalingrad gu Vistula, agus a-nis tha iad a 'dol air adhart ann an sgìre Bialystok. Tha Bialystok fhèin fhathast air a chumail leis na Gearmailtich. Dh'fhàs an loidhne aghaidh seasmhach. Agus chladhaich iad àireamh mhath de thrèanaichean.
  Mar sin, gu dearbh, tha an cogadh gun chrìoch... Agus faodaidh e a dhol air adhart airson còrr is bliadhna. Agus dè a tha an Hitler gòrach seo ag iarraidh?
  An seo cuideachd, chan eil na SA agus Breatainn ag iarraidh sìth eadar an USSR agus an Treas Reich. Tha iad airson 's gum bi an dà thaobh a' cur às dha chèile gu tur.
  Tha na caileagan air an IS-12 a" gluasad air adhart. Tha armachd aghaidh an tanca 450 mm aig ceàrn. Bidh na projectiles a" breabadh dheth. Agus tha na nigheanan a 'losgadh air ais.
  Ach chan eil ach aon tanca den leithid anns an USSR gu ruige seo. Tha an IS-10 mar-thà ann an riochdachadh, ach tha cuideam air leth-cheud tunna. Tha an IS-7 fhathast air a thoirt a-mach mar an T-54. Tha an T-55 cuideachd air nochdadh am measg an t-sluaigh, ach gu ruige seo tha e dìreach a 'dol a-steach gu riochdachadh. Tha tancaichean pioramaideach aig na Gearmailtich. Cuideachd gu math làidir agus foirfe. Agus gunnaichean le cuideam àrd le baraillean goirid.
  Mar sin is e an t-sabaid a tha romhainn an rud as miosa. Bidh Natasha agus Anyuta a" losgadh bho ghunna agus squeal bàta cumhachdach:
  - Bidh ar bratach os cionn Berlin!
  Agus ghiùlain iad am fiaclan geala, neamhnaideach. Agus chan urrainn dhut stad a chur air na caileagan le mèinnean.
  Bhuail dà shlige air an armachd aghaidh... Bidh iad a' gàireachdainn. Chan e, is e fìor chàr a th" anns an IS-12 agus chan urrainn dhut a ghabhail cho furasta sin.
  Ach tha coltas gu bheil an IS-7, a tha a 'gluasad gu làmh dheas nan caileagan, air buille fhaighinn bho chanan le cuideam àrd agus stad e. Rinn e milleadh air an duine eireachdail.
  Tha Alenka, a 'lùbadh a fèithean bhoilg, a' seinn:
  - Tha a h-uile dad do-dhèanta comasach san t-saoghal againn, lorg Newton gu bheil dhà agus dhà a" dèanamh ceithir!
  Tha an t-sabaid fhathast a" dol gun stad. Bhuail canan Sòbhieteach na Gearmailtich. Bidh Marusya mòr a" cuir a-steach sligean a-steach don bhreech. Is e seo beatha agus dàn nigheanan. Agus bidh iad a" seinn:
  - Cha chuir duine stad oirnn, cha toir duine buaidh oirnn! Bidh madaidhean-allaidh Ruiseanach a" pronnadh an nàmhaid, madaidhean-allaidh Ruiseanach - fàilte dha na gaisgich!
  Augustine, a" losgadh ghunnaichean-inneal, ag ràdh:
  - Ann an cogadh naomh ! Bidh e na bhuannachadh dhuinn! Bratach na Ruis air adhart, glòir dha na gaisgich a thuit!
  Agus a-rithist tha an gunna marbhtach a" rughadh agus a" fuaimneachadh:
  - Cha chuir duine stad oirnn, cha toir duine buaidh oirnn! Tha madaidhean-allaidh Ruiseanach a" pronnadh an nàmhaid, tha làmh chruaidh aca!
  Maria, tha an nighean seo le falt òir a 'stiùireadh an tanca agus a' squeaks:
  - Dèanamaid na faisistich gu cruaidh!
  Tha ùine chruaidh aig na Gearmailtich; tha sabaid cuideachd ag èirigh anns na speuran. Ach gu ruige seo tha am MIG-15 nas ìsle ann an astar agus armachd na suaicheantasan Gearmailteach. Tha am blàr a 'dol air adhart gu mì-chothromach.
  Rinn Huffman, am pìleat ace iongantach seo, deagh chùrsa-beatha rè bliadhnaichean a" chogaidh. Nas mionaidiche, iongantach agus iongantach. Às deidh dha trì ceud itealan a ruighinn fhuair e Crois an Ridire den Chrois Iarainn le claidheamhan duilleag daraich airgid agus daoimeanan. Nuair a ràinig e ceithir cheud itealan sìos, fhuair e Crois Ridire na Croise Iarainn le duilleagan daraich òir, claidheamhan agus daoimeanan. Airson còig ceud plèana fhuair e Òrdugh na h-Iolaire Gearmailteach le daoimeanan, agus an dèidh mìle tha Crois Ridire na Croise Iarainn le darach platanam a 'fàgail chlaidheamhan agus daoimeanan. Agus an dèidh dha dà mhìle itealan a ruighinn, fhuair e Grand Cross of the Knight's Cross.
  Bha am pìleat sònraichte comasach air iomadh buaidh adhair a choileanadh. Agus bha e fhathast beò. Chaidh Huffman àrdachadh gu inbhe coitcheann o chionn ghoirid. Ach bha e fhathast ag itealaich mar phìleat prìobhaideach.
  Mar a tha iad ag ràdh, chan eil e a 'losgadh ann an teine agus chan eil e a' bàthadh ann an uisge. Thairis air mòran bhliadhnaichean de chogadh, fhuair Huffman instinct sealgair. Thàinig e gu bhith na phìleat air leth ainmeil agus mòr-chòrdte. Ach bha farpaiseach làidir aige - Agave, a bha cuideachd nas àirde na an àireamh de dhà mhìle càr air an lughdachadh. Agus bha i a 'glacadh suas ri Huffman. Ach tha i fhathast glè òg, agus cha do chaill i fhathast aon trodaiche.
  Bhrùth an nighean na peadalan le a casan rùisgte, chiseled agus loisg i spreadhadh de ghunnaichean adhair. Agus a-nis chaidh ceithir carbadan Sòbhieteach MIG-15 a losgadh sìos.
  Bidh Agave a" gàireachdainn agus ag ràdh:
  - Gu ìre, tha sinn uile nan galla! Ach tha nerves de stàilinn agam!
  Agus a-rithist tha an nighean a 'tionndadh air falbh. Bidh e a" losgadh seachd itealan USSR ann an aon spreadhadh - sia MiG agus aon TU-4, agus a" squeaks:
  - San fharsaingeachd, mura h-eil mi super, tha mi hyper!
  Tha Agave, gu dearbh, na ghalla. Pìleat bho Lucifer. Blonde meala glè bhrèagha.
  An seo bidh e a" losgadh spreadhadh eile agus a" losgadh sìos ochd itealan Sòbhieteach MIG-15 aig an aon àm agus a" beeps:
  - Is mise an fheadhainn as cruthachail agus as ath-ghnìomhach!
  Chan eil an nighean dha-rìribh gòrach. Is urrainn dha a h-uile càil a dhèanamh agus is urrainn dha a h-uile càil a dhèanamh. Chan urrainn dhut neach prìobhaideach a ghairm dhi.
  Agus tha a casan cho tana, cho gràsmhor ...
  Ach tha Mirabela a' sabaid na h-aghaidh... Airson ùine mhòr, b' e Kozhedub an ace Sòbhieteach ab' fheàrr. Chruinnich e sia rionnagan òir de ghaisgeach an USSR, an dèidh dha ceud trì fichead 's a seachd itealan a losgadh sìos. Ach an uairsin bhàsaich e. An uairsin cha b 'urrainn dha duine a chlàr a bhriseadh. Agus dìreach o chionn ghoirid chaidh Mirabela thairis air Kozhedub. Agus an dèidh losgadh sìos còrr is ceud agus ceithir fichead itealan, bha i seachd-ùine gaisgeach an USSR.
  Seo nighean Terminator! Cuiridh cuideigin coltach rithe stad air each gallop agus thèid e a-steach do bhothan losgaidh.
  Agus eadhon nas fhuaire.
  Bha dàn do Mirabela. Chrìochnaich mi ann an coloinidh saothair chloinne. Casruisgte agus aodach glas oirre, gheàrr i sìos a" choille agus shàbh i na stocainnean. Bha i cho làidir agus cho fallain. Ann an droch reothadh choisich i casruisgte agus ann am pajamas prìosain. Agus co-dhiù aon turas bhithinn a" sreothartaich.
  Gu dearbh, chaidh an iongantas seo a thoirt fa-near aig an aghaidh cuideachd. Airson ùine fhada, bha Mirabela a 'sabaid anns na saighdearan-coise, agus an uairsin thàinig e gu bhith na phìleat. Fhuair Mirabela a 'chiad bhaisteadh teine aice ann am blàr Moscow, far an deach i dìreach às deidh a' choloinidh. Agus an sin sheall e gu robh e fionnar.
  Bha i a" sabaid casruisgte agus cha mhòr rùisgte anns an droch reothadh a thug pairilis dhan Wehrmacht gu litireil. Bha i na nighean cho dona, do-chreidsinneach. Agus shoirbhich i gu math.
  Bha Mirabela a 'creidsinn ann am buaidh an USSR a bha faisg air làimh. Ach tha ùine a" dol seachad. Tha barrachd is barrachd luchd-fulaing, ach chan eil buaidh a 'tighinn. Agus tha e a 'fàs uamhasach eagallach.
  Bidh Mirabela a" bruadar mu bhuannachdan agus euchdan. Tha seachd rionnagan an USSR aice - tha seo nas motha na duine sam bith eile! Agus gu dona, tha i airidh air na duaisean aice! Agus leanaidh e air a" giùlan crois an airm. Eadhon ged a bhàsaich Stalin, tha an obair aige beò!
  Tha nighean a' tighinn a-steach agus a' crochadh a-mach... A' losgadh sìos XE-362 Gearmailteach agus a' sreap:
  - Aerobatics! Agus sgioba ùr sgoinneil!
  Dìreach nighean cool. Tha cobra fìor comasach air mòran.
  Tha Mirabela na rionnag ùr ...
  Bidh an t-sabaid a' dol air adhart airson grunn làithean gus an tig a' Bhliadhn' Ùr... Fhuair an USSR IS-12 milleadh air na rolairean agus na slighean - thathar ga chàradh. Seadh, cogadh cho an-iochdmhor agus gun tròcair. Agus dè cho fada 'sa mhaireas e?
  Agus a h-uile càil leis gun do mhair Wittman na blàran san Iar.
  Bha Wittmann fhèin a" sabaid ann an sgioba tanca airson ùine. An dèidh an àireamh a thoirt gu trì ceud carbad, gun a bhith a 'cunntadh gunnaichean, mortaran, làraidhean, baidhsagalan-motair agus rudan eile, chaidh a bhuileachadh air: Crois Ridire na Croise Iarainn le duilleagan daraich òir, claidheamhan agus daoimeanan, agus chaidh àrdachadh gu coitcheann.
  Às deidh sin cha do shabaid e tuilleadh. Ach dh'àithn e an t-siathamh, SS arm tanca.
  Thàinig Kurt Knipsel gu bhith mar an ace tanca as soirbheachail anns an Wehrmacht. Ach dìreach às deidh còig ceud tanca sgrios a fhuair e Crois Ridire na Croise Iarainn.
  Ann an dòigh air choreigin chaidh a thoirt a-mach à duaisean. Fìor, an dèidh dha mìle tanca a ruighinn, fhuair e mu dheireadh: crois an ridire den chrois iarainn le duilleagan daraich airgid, claidheamhan agus daoimeanan.
  Tha Kurt Knipsel na inneal sabaid fìor èifeachdach. Sabaid ann an diofar tancaichean. Bha e an dà chuid na ghunnair agus na cheannard. Airson ùine mhòr choisich mi air thoiseach air a h-uile duine gun cho-fharpais.
  Ach bha an Gerda àlainn mar-thà comasach air grèim fhaighinn air. Bha na nigheanan a" sabaid gu math. Ach an uairsin bha fois aca. Dh'fhàs na ceithir bòidhchead trom agus rug iad paidhir: mac agus nighean. Ach às deidh a" bhriseadh rinn iad suas gu sgiobalta air a shon.
  Agus a-nis tha Gerda air a dhol seachad air Knisel.
  Ciamar as urrainn dhaibh faighinn timcheall? Bidh iad a" sabaid casruisgte agus ann am bikini a-mhàin. Ghabh na caileagan fois eile, a 'toirt breith chloinne a-rithist. Agus a-nis bha sinn a 'tighinn faisg air an àireamh de dà mhìle sgrios tanca. Agus dh'fhaodadh iad cunntadh air duais nach fhacas a-riamh: rionnag Crois Ridire na Croise Iarainn le duilleagan daraich airgid, claidheamhan agus daoimeanan.
  Seo na nigheanan!
  Gerda a' losgadh air a' chàr Sòbhieteach. Bidh e a" reubadh às an tùr agus a" sgreuchail:
  - Is e rud dona a th 'annam!
  Agus tha e a 'losgadh a-rithist. A 'dol a-steach gu T-54. Agus squeaks:
  - Dùthaich na Gearmailt!
  Tha an nighean a 'cadal. Agus tha i gu math gnìomhach... Tha, tha streap ro-innleachdail aice. 'S e 1956 a th' ann mu thràth... Tha an cogadh a' dol air adhart... Gun a bhith ag iarraidh stad. Tha an t-Arm Dearg a" feuchainn ri gluasad air adhart ann an diofar àiteachan. Ach bi faiceallach, chan eil mòran ghoireasan daonna air fhàgail.
  Agus tha an Ruis a 'sileadh.
  Tha an t-Arm Dearg a" feuchainn ri gluasad air adhart gu Romania. Agus an uairsin bha cnap-starra làmhachais cumhachdach, losgadh, agus marbhadh.
  Ach tha an nàmhaid a 'feitheamh. Tha an tanca as mòr-chòrdte aig na Gearmailtich, an AG-50. Tha e nas fheàrr na an T-54 ann an dìon, gu h-àraidh air na taobhan agus, 's dòcha, ann an armachd tolladh cumhachd a' ghunna, ach tha e nas truime. Fìor, tha astar na Gearmailt nas àirde air sgàth einnsean an roth-uidheam gas.
  Tha an tanca Gearmailteach a 'losgadh agus sgòran.
  Tha sgioba Mairead a' sabaid. A" sabaid ann am fuil fhuar. Bidh caileagan Gearmailteach a 'losgadh sìos tanca Sòbhieteach. Agus bidh iad a 'sguabadh às le toileachas.
  Tha, agus chan urrainn dhut faighinn troimhe an seo ...
  Tha discus air a phìleatadh le Albina agus Alvina a" cuairteachadh anns na speuran. Tha dithis nighean bhàn air am bualadh le càraichean Sòbhieteach. Agus bidh iad ga dhèanamh gu maighstireil. Tha na reitheachan discus gu tur so-leònte Migi agus Tu. Càr killer. 'S bidh na gaisgich a' bruthadh an òrdagan lom. Agus chan eil iad a" toirt cothrom don Arm Dearg anns na speuran.
  Tha am plèana diosc rudeigin nach urrainn do luchd-saidheans an USSR a chopaigeadh. Is e seo rudeigin nach deach antidote a lorg air a shon. Agus tha na Gearmailtich a" faireachdainn gu math misneachail san adhar. Agus bidh iad a 'sabaid mar luchd-draoidh le slat draoidheachd.
  Thuirt Albina, a" comharrachadh a discus aig an nàmhaid, a" squeaked:
  - Ma tha Dia ann, is e Gearmailteach a th 'ann!
  Dhearbh Alvina, a" pronnadh an nàmhaid:
  - Gu cinnteach Gearmailteach!
  Agus rinn an nighean gàire... San fharsaingeachd, bha i cuideachd sgìth den chogadh gun chrìoch. Uill, bidh na Gearmailtich agus na Ruiseanaich a 'marbhadh a chèile. Nas mionaidiche, an t-Arm Dearg agus an Wehrmacht. Ach tha an loidhne aghaidh fhathast gun ghluasad... Agus chan eil crìoch no oir san t-sealladh.
  Cogadh... Tha seo mar-thà na fhìrinn. Tha gaisgich a rugadh an dèidh toiseach a 'chogaidh a' sabaid anns na speuran agus air an talamh.
  Mar eisimpleir, Hans Feuer. An neach a b" òige a fhuair Òrdugh na Croise Iarainn, Clas Ciad. Agus an uairsin thàinig e gu bhith mar an neach a b" òige a fhuair Òrdugh Crois Ridire na Croise Iarainn airson seanailear Sòbhieteach a ghlacadh.
  Tha, tha seo gu math fionnar.
  Tha Hans Feuer na neach-sabaid eu-dòchasach. Bidh am balach a" sabaid mar fhuamhaire, agus tha e fuar sa gheamhradh, le dìreach briogaisean air.
  Tha seo gu math fionnar!
  Dh"fhàs Hans ainmeil airson linntean!
  Agus san fharsaingeachd, tha cogadh cho iongantach agus cho dian a" dol air adhart an seo... Bidh AI sam bith a" seargadh.
  Agus ann an Romania, chan urrainn don Arm Dearg a dhol a-steach do dhìonan na Gearmailt. Dh'fhuiling an dà thaobh call. Tha am Faoilleach a' strì... Agus a h-uile latha tha barrachd is barrachd dhaoine air am marbhadh agus air an leòn.
  Chan eil toiseach no deireadh air gealltainn.
  Tha Agave anns na speuran a-rithist agus a" losgadh sìos carbadan Sòbhieteach. Tha i na sealgair agus na creachadair. A 'bualadh air an nàmhaid.
  Tha na càraichean a bhuail i a 'tuiteam sìos. Agus an uairsin bidh an nighean a 'losgadh air feachdan na talmhainn. A" cur às do IS-7. Agus tha e a" gàireachdainn:
  - Is mise as fheàrr! Is mise an nighean a mharbhas nàimhdean!
  Agus a-rithist tha e air a ghluasad gu targaidean adhair. Is e seo inneal-sgrios tancaichean agus a h-uile carbad a bhios ag itealaich agus a" losgadh.
  Uill, is e seo a tha a" goil aig an aghaidh. Agus air an aghaidh dachaigh, tha luchd-saidheans a 'feuchainn ri rudeigin marbhtach a chruthachadh. Ged nach eil e ag obrachadh a-mach as fheàrr.
  Ach seo tanca beag AG-5. Inneal le cuideam seachd tunna. A 'dol seachad air deuchainnean sabaid. Agus a" gnogadh agus a" gnogadh an nàmhaid.
  Agus nuair a tha an t-àm ann seinn, cha chuir duine stad oirnn no a" chùis oirnn!
  Bidh an AG-5 a 'ruith air adhart agus a' losgadh mar a thèid e air adhart. Agus chan urrainnear stad a chuir air tanca mar sin. Agus tha na sligean ricochet.
  Agus am broinn a" chàr tha balach deich bliadhna a dh"aois, Friedrich, agus e a" squeaks:
  - Agus bidh mi dha-rìribh nam shàr trodaiche!
  Agus a-rithist loisg e ... Agus tha e a 'bualadh air meadhan an tùir. Agus tha a chumhachd millteach, ged a tha e beag ann an inbhe, uamhasach.
  Agus anns an adhar tha Helga a 'sabaid. Tha nighean casruisgte ann am bicini a' sgrìobhadh nam bilean. Agus a" dèanamh gàirdeachas leis na soirbheasan mìorbhaileach aige.
  Agus tha Agave a' faighinn air adhart... Agus cuideachd a' sabaid.
  'S e an Gearran 1956 a th' ann mar-thà... Cha b' urrainn don Arm Dearg soirbheachadh an àite sam bith. Ach chan urrainn dha na Gearmailtich gluasad air adhart nas motha. Tha tancaichean mòra fon talamh a" dol gu cath. Ach tha iad dìreach innleachdach.
  Ruith na caileagan fon talamh, sgrios iad bataraidh de ghunnaichean Sòbhieteach agus thill iad air ais.
  Aig an aon àm, chaidh dithis luchd-tòiseachaidh a ghlacadh. Thug na caileagan air falbh na balaich a chaidh an glacadh agus thòisich iad air an cràdh. Bhuail iad na tùsairean le uèir, agus an uairsin ròst iad na sàilean lom le teine. An uairsin thòisich iad air mo òrdagan a bhriseadh le clobha teth. Bha na gillean ag èigheach ann am pian fiadhaich. Aig a" cheann thall, loisg na caileagan a-mach rionnagan air na cisteachan aca le iarann teth agus phronnadh iad am foirfeachd fireann le am bòtannan. Chrìochnaich an rud mu dheireadh na tùsairean agus thuit iad sìos le clisgeadh dòrainneach.
  Ann an ùine ghoirid, sheall na nigheanan coileanadh den ìre as àirde. Ach a-rithist cha do rinn na Gearmailtich dad cudromach.
  Gunnaichean cumhachdach fèin-ghluasadach: "Sturmmaus", air an losgadh aig dreuchdan Sòbhieteach. Rinn iad mòran sgrios agus sgrios. Ach bhuail itealan ionnsaigh Sòbhieteach fear de na carbadan, agus thill na Krauts.
  Dh'fheuch na Nadsaidhean ri diosgan a chleachdadh gus bataraidhean Sòbhieteach a phronnadh. Bha gràineagan agus stuthan-spreadhaidh air an cleachdadh nan aghaidh. Bha iomlaid buillean iomlan ann.
  Seo Albina agus Alvina a-rithist air an t-soitheach itealaich aca. Bidh iad a" comharrachadh le bhith a" cleachdadh an òrdagan rùisgte a" putadh na putanan luing gàirdeachais agus ga dhèanamh gu sgiobalta.
  Tha na caileagan, gu dearbh, a" nochdadh an aerobatics as àirde. Tharraing iad an discus aca, agus chaidh dusan inneal itealaich Sòbhieteach a losgadh sìos.
  Albina chirps:
  - Sgioba togail feargach! Bidh rionnag ann!
  Agus thionndaidh e a chàr timcheall a-rithist. Agus sgrios na caileagan an t-Arm Dearg. A bharrachd air an sin, gu mionaideach ...
  Bidh Alvina cuideachd a" losgadh sìos dusan itealan Sòbhieteach agus squeaks:
  - Nigheanan seòlta, agus chan e òighean idir!
  Tha an tè mu dheireadh fìor. Bha tòrr spòrs aig a" chàraid leis na fir. Agus rinn i a h-uile seòrsa rud. Bha nigheanan dèidheil air fir - chòrd e riutha! Agus gu sònraichte ma tha thu ag obair le do theanga.
  Nighean den inbhe as àirde... Rinn iad chràdh air an tùsaire... An toiseach thug iad air falbh e agus dhòirt iad bucaid uisge sìos an amhaich aige. An uairsin thug iad iarann teth chun a 'bhroinn ata. Agus mar a loisg iad! Bha am fear-tòiseachaidh a" sgreuchail ann am pian fiadhaich... Bha fàileadh losgaidh ann.
  Bhuail Alvina e air an taobh le sreang teth. Agus mar a tha e airson gàire a dhèanamh... Tha e gu math èibhinn.
  An uairsin sheinn i:
  - Tha mi sgìth de bhith a 'cliathadh a' chùil - tha mi airson mo shòlas a chluinntinn!
  Agus mar a nì e gàire! Agus giùlainidh e a fhiaclan neamhnaid! Is toil leis a" chaileag seo a bhith a" marbhadh, abair nighean!
  Agus tha casan na h-ìghne uile lom agus gràsmhor. Is toil leatha a bhith a" coiseachd casruisgte air na guallan. Agus cuideachd gus tùsairean glacte a chuir air falbh. Bidh iad a 'sguabadh cho mòr nuair a tha na sàilean aca air an sgrìobadh. Tha eadhon Alvina ga fhaighinn gu math èibhinn. Agus tha Albina cuideachd na nighean, leigamaid aghaidh air - sàr-mhath! Mar a nì thu uilinn air neach-dùbhlain san smiogaid. Agus tha e ag èigheach:
  - Tha mi nam nighean den chlas as àirde!
  'S a' giùlan fhiaclan neamhnaideach. A tha a" deàrrsadh mar gum biodh e snasta. Agus tha an gaisgeach drùidhteach! Faodaidh seo a bhith na rud nach gabh a ràdh ann an sgeulachd sìthiche no a mhìneachadh le peann!
  Bidh an dà ghaisgeach a" leagail MiGan Sòbhieteach san adhar. Tha na bòidhchead gnìomhach. Chan eil an teagamh as lugha annta. Agus a leithid de bhòidhchead fiadhaich agus ecstatic.
  Bidh na gaisgich a" cumail smachd air an luing gàirdeachais len casan rùisgte agus a" toirt ionnsaigh air càraichean Ruiseanach. Mar a bhios iad a" brùthadh, pronnaidh iad an luchd-sabaid, mar gum biodh iad a" bualadh air criostal le cluba. Tha na nigheanan neo-thruacanta agus gun tròcair. Tha cumhachd na feirge agus lasair an dìoghras annta. Agus misneachd ann am buaidh. Fiù ma tha an cogadh air a bhith a 'dol airson còig bliadhna deug. Ach chan eil e airson crìochnachadh idir. Tha Albina agus Alvina aig an ìre as mòr-chòrdte. Agus chan eil iad airson a dhol air ais no stad airson mionaid. Agus gluaisidh iad a dh"ionnsaigh iad fhèin agus reub iad an nàmhaid.
  Tha Albina, a" leagail phlèanaichean Sòbhieteach, a" sgreuchail:
  - Tha 'n nighean sgith ri caoineadh, 'S b' fhearr leam a' bhròg mhaol a bhàthadh !
  Agus mar a tha e a" bleith agus a" lasadh a fhiaclan neamhnaid. Agus mar a tha i a-nis ag iarraidh fear. Tha i dèidheil air a bhith a" èigneachadh fir. Tha i glè thoilichte le seo. Bheir e leat agus èignichidh e thu.
  Tha Albina ag èigheach:
  Is e gnè a th" ann an gnè nigheanan
  Seo agaibh adhartas mòr!
  Agus brisidh an gaisgeach a-mach le gàire ... Agus marbhamaid ar nàimhdean gu lèir a-rithist. Tha tòrr lùth aice. Agus làn neart fèithe.
  Agus beucaidh Alvina:
  - Briseamaid an nàmhaid gu pìosan!
  Agus tòisichidh an gaisgeach a 'gàireachdainn gu gnìomhach! Agus smaoinich mi mar a bha na balaich aice a" spòg. Ach canamaid dìreach gu bheil e math.
  Tha am Màrt oirnn mar-thà... Tha a' ghrian a' deàrrsadh barrachd is barrachd. Air a 'chiad latha den earrach, bidh balaich Ruiseanach a' ruith casruisgte tron t-sneachda leaghte. Bidh iad a" gàireachdainn leotha fhèin, a" gàireachdainn orra fhèin, agus a" sealltainn am figean dha na Gearmailtich.
  Luchd-tòiseachaidh le ceanglaichean dearga, gearradh fuilt goirid, cuid dhiubh eadhon nas giorra. Bidh iad a 'ruith agus a' leum. Cha mhòr gu bheil an casan rùisgte a" faighinn fuachd. Tha iad air fàs gu math garbh. Bidh caileagan cuideachd a 'ruith, cuideachd gun bhrògan. Bidh na sàilean pinc, cruinn a" deàrrsadh sa ghrèin. Nigheanan Sobhietach sgoinneil. Caol, lùth-chleasach, cleachdte ri bhith dèanamh le glè bheag.
  Agus tha a h-uile duine a' gàireachdainn 's a' caoineadh nam fiaclan... 'S e fìor aoibhneas agus tart airson solas is cruthachadh a th' air a' chiad latha den earrach!
  Agus tha cath adhair anns na speuran. Mirabela, is e seo am prìomh phìleat Sobhietach a bhios a" losgadh sìos plèana Gearmailteach eile. Agus mar a bha e an-còmhnaidh, chan eil ach bikini air an nighean. Gu bràth òg is gun seargadh. Is i so an neart spioradail a tha folaichte innte.
  Ach tha Mirabela cuideachd dèidheil air nuair a bhios fir a" suathadh rithe. Tha e a" còrdadh rithe gu mòr. 'S e sin as coireach gur e pìleat a th' innte... Nuair a tha corp na h-ìghne rùisgte, fèitheach air a ghlùinean le làmhan fireannaich, 's e fìor thlachd a th' ann. Agus deagh spòrs!
  Bhuail Mirabela càr Nadsaidheach eile agus bidh i a" sèideadh:
  - Tha mi nam ghalla armaichte!
  Bidh an nighean eadhon a" bualadh air a" phannal smachd le a sàilean lom, cruinn. Tha i eireachdail. Agus gun samhail.
  Bidh Mirabela a" faighinn a-mach às. Agus tha Agave ag itealaich ga h-ionnsaigh. Mu dheireadh, choinnich an dà ghaisgeach-pìleat boireann as soirbheachail. Bidh iad a 'losgadh air a chèile bho thaigh-cruinn. Bidh iad a" feuchainn ri fhaighinn bho astar. Ach chan eil e ag obair a-mach glè mhath. Bidh an dà bhòidhchead ag itealaich far loidhne an t-seilg. Agus ghiùlain iad am fiaclan gu làidir. Uill, tha boireannaich nan gillean. Bidh iad a 'coimhead gu cruaidh ann an sùilean a chèile. Nas mionaidiche, ceann air adhart agus bidh iad a 'losgadh a-rithist. Tha an Gearmailteach ME-562 fhathast armaichte nas fheàrr na an MIG-15, agus chaidh an carbad Sobhietach a losgadh sìos ...
  Ach tha Mirabela a" faighinn air falbh, a" call a plèana airson a" chiad uair na cùrsa itealaich. Is e an rud as miosa gun do chrìochnaich i air fearann nàmhaid. Agus tha seo dona. Tha, a leithid de thionndaidhean gun samhail. Agus air 1 Màrt, 1956, bidh an saoghal ag atharrachadh, ach tha riaghailt an Fuhrer anns a 'gheama cybernetic fhathast.
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"