Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Montecrİstun VƏ Napoleon Bonapartin OĞlu

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Qraf de Montekristonun oğlu olan oğlan Benedetto, alman feldmarşalı Bluherə dezinformasiya paketini təhvil verməklə Napoleon Bonaparta böyük köməklik göstərir. Nəticədə Napoleon Bonapart Vaterloo döyüşündə qalib gəlir və dünya tarixinin bütün gedişatı dəyişir.

  MONTECRİSTUN VƏ NAPOLEON BONAPARTIN OĞLU
  ANNOTASİYA
  Qraf de Montekristonun oğlu olan oğlan Benedetto, alman feldmarşalı Bluherə dezinformasiya paketini təhvil verməklə Napoleon Bonaparta böyük köməklik göstərir. Nəticədə Napoleon Bonapart Vaterloo döyüşündə qalib gəlir və dünya tarixinin bütün gedişatı dəyişir.
  . FƏSİL Љ 1
  Sanki Napoleon Bonapartın ordusu Vaterloda həlledici döyüşə hazırlaşır. Təxminən on iki yaşlı sadə bir oğlanın bədənində olan Benedetto komandanlığından Blucherin başçılıq etdiyi Prussiya süvarilərinin gəlişini gecikdirmək tapşırığını aldı.
  Bu o qədər də sadə deyil. Amma oğlan bu marşala belə deməli idi: deyirlər ki, körpü minalanıb, biz də oradan keçməliyik. Əslində, körpü hollandlar tərəfindən yaxşı qorunur və ona çatmaq asan deyil.
  Ancaq Napoleonun lazımi möhürü var və Bluxer elçi oğlanın mesajına inanmalıdır. Yeri gəlmişkən, əla ingiliscə danışır və sarı saçlıdır. Gənc yaş isə daha çox inam yaradır. Deməli, belə bir stereotip var ki, uşaqlar ciddi casus kimi işə götürülmürlər.
  Və əgər Blucher inansa və süvarilərin ətrafa getməsinə icazə versə, o zaman vaxt udacaq və ingilislər məğlub olacaqlar.
  Benedetto mühüm mesajla kiçik bir ponidə Blucherə minir. Oğlan, təbii ki, elçi geyimindədir. Amma çaparkən nifrət etdiyi ağıllı çəkmələrini çıxarıb, atın üstünə ayaqyalın minməyə üstünlük verir ki, bu da daha xoşdur.
  Və o, əlbəttə ki, əylənir və yaxşı əhval-ruhiyyədədir. Ancaq Blucherə çatmalısan və oğlan poni tərəflərə vurur. At isə kiçik olsa da, çevikdir.
  Benedetto qəzəblə oxudu:
  Hamımız Napoleonlara baxırıq,
  Ağlasığmaz qələbələr istəyirik...
  Beləliklə, milyonlarla insan mübarizə aparaq,
  Uşaqların çətinlikləri bilməməsi üçün!
  
  Waterloo ildırım vurmasın deyə,
  Yarpaqlar qanmasın deyə...
  Və məğlubiyyət olmaması üçün,
  Düzgün nömrə ilə uğurlar!
  
  İndi o, sadəcə oğlandır
  Və tezliklə zabit olacam...
  Dovşan kimi tarladan tullanıram,
  Gəlin nümunə ilə cəsarət göstərək!
  
  Rəbbin buyurduğunu çatdıracağam,
  Baxmayaraq ki, bunda ciddi risk var...
  Şeytanın min üzü var,
  Bizi aşağı salmağa qadirdir!
  
  Hərdən dabanıma vururlar,
  Və güclü çubuq fit çalır...
  Tale ilə gizlənqaç oynadıq,
  Monolit kimi o qala ilə!
  
  Bizi diz çökdürmək olmaz
  Və onu sərt bir qamçı ilə əymək olmaz...
  Parlaq nəsillər adına,
  Biz sizə uğura gedən yolu göstərəcəyik!
  
  Rəbb çox vaxt mərhəmətli deyil
  Hamımız əziyyət çəkməliyik...
  Varlı da, kasıb da bədbəxtdir,
  Dəyişiklik üçün vaxt olsun!
  
  Avropaya sülh gələcəyinə inanıram
  Napoleon əbədi monarxdır...
  Hamımız yaxşı yaşayacağıq,
  Və insan xoşbəxt olacaq!
  Bu mahnıdan sonra daha əyləncəli oldu. Elçi oğlan çılpaq ayaq barmaqları ilə at milçəsini tutdu. Sonra məharətlə atdı və bir az əzdi. O, uçdu və bir dulavratotu toqquşdu.
  Və bir quş onu bir vuruşda uddu. Bu, həqiqətən gülməlidir.
  Benedetto oxudu:
  Burdock hasarın altında böyüyür,
  Hasarın üstündə xoruz oturub!
  Və bu daha da gülməli və əyləncəli oldu... Oğlan yenə çılpaq dabanları ilə poninin kürəyinə vurub onu qamçılayır.
  Napoleon böyük şəxsiyyətdir. Doğrudan da, o, az qala dahi idi, uğurlu olsa da, hələlik. Burada komandir Aleksandr Suvorov altmış doqquz il yaşadı və ömrünün sonuna qədər qalib gəldi. Əgər o, yetmiş beş il yaşasa, Napoleonla döyüşdə döyüşəcək. Tutaq ki, Austerlitzdə və ya daha əvvəl? O zaman Napoleon kim olardı? Və ya əksinə, Napoleon uzun illər yenilməz olacaqdı. Dünya nə gözləyəcək?
  Bir tərəfdən kiçik dövlətlər, xalqlar arasında çəkişmələr aparmaq əvəzinə, vahid imperiyanın olması təbii ki, yaxşıdır. Ancaq digər tərəfdən, Napoleonun bütün bu çoxsaylı qohumları çoxlu problemlər yarada bilərdi və bu, cəfəngiyyat ola bilərdi. Xüsusən də gec-tez bu böyük monarx ölsəydi. Bəli və bu və ya digər şəkildə problemlər həmişə olub və olacaq.
  Əgər Napoleon vahid imperiyanın daha mükəmməl sistemini ortaya qoysaydı.
  Məsələn, Çar Rusiyasını götürək: orada imperatorun da ailəsi var, lakin imperiya vahiddir, unitardır və müxtəlif krallıqlara bölünmür. Və burada heç bir axmaq rəqabət yoxdur.
  Oğlan gülümsədi və çaparkən qılıncının qabarını kəsdi.
  Ancaq Rurikdən olan əla genetika ilə Romanovlar bir şeydir, Bonapartlar, bu plebey qanı başqa şeydir. Və bir fərq var. Təbii ki, Benedetto bilmirdi ki, Rusiyanı və Romanovlar sülaləsini gələcəkdə nələr gözləyir, ümumiyyətlə fransızın xarici ölkə ilə nə işi var.
  Mən bunu özümlə başa düşmək istərdim ...
  Oğlan hətta o vaxt öz atası hesab etdiyi Count Montecristo ilə bir vaxtlar oxuduğu məşhur xalq romantikasını ləzzətlə oxudu.
  Romantika isə, deməliyəm ki, çox parlaq və maraqlıdır;
  Qaskonda "qorxaq" sözü tanınmır,
  yanılırsınızsa, qılınc bilmirəm.Biz Qaskonlar dünyanın ən yaxşı zövqünə sahibik - Biz izzətdən başqa heç nəyi sevmirik!
  
  Yüksək yanaq sümükləri, olmaq üçün xüsusi - Budur, dünya oğlanının Gascon görünüşü. İnanın mənə, ser, çox gözləməli olmayacaqsınız - Paris hələ də tanıyacaqParis hələ də tanıyacaqParis hələ də Benedettonu tanıyacaq!
  
  Burgundiya, Normandiya, Şampan və ya Provans, Damarlarında da od var, Amma bəxtin sənə vaxtı yoxdur, Hələ ağ dünyada deyil, Hələ ağ dünyada deyil, Hələ ağ işıqda deyil, Qaskon var .
  
  Parisdə şöhrət olmadan yaşaya bilmərəm.Bütün
  həyatım keçdi - tale ilə məşğul olmaq vaxtıdır.Bəs sən neçə yaşın var, balam?Ah, çox, əfəndim, çox - iyirmi bir şey!
  
  Əliniz sabitdir? - Möhkəm! - Bu, çox saf ruhlu bir Qaskonun əsl xüsusiyyətidir. Paris Gascon-u tanıyanda, Paris də Gascon Montecristo-nu tanıyanda mən də cəsarətli idim!
  
  Qaskonda "qorxaq" sözü tanınmır, yanılırsınızsa, qılınc bilmirəm.
  
  Yüksək yanaq sümükləri, olmaq üçün xüsusi - Budur, sizə salamlarla bir Gascon baxışı. İnanın mənə, ser, çox gözləməli olmayacaqsınız - Paris hələ də biləcəkParis hələ də tanıyacaqParis hələ də Benedettonu tanıyacaq!
  
  Burgundiya, Normandiya, Şampan və ya Provans, Damarlarında da od var, Amma bəxtin sənə vaxtı yoxdur, Hələ ağ dünyada deyil, Hələ ağ dünyada deyil, Ağ dünyada Qasqon olana qədər!
  Baxmayaraq ki, Benedetto tam olaraq Qaskon deyil, daha çox Parislidir. Amma Montecristo həqiqətən də Gascon kimi görünür.
  Hə, məqsəd artıq yaxındır. Feldmarşal Blüxer ordusunun atlı patrulları görünür.
  Oğlan torbanı burnunun qabağında silkələdi və ona keçidi göstərdi. Və təbii ki, onun üçün darıxırdılar. Gənc döyüşçü güc və enerji ilə dolu idi. Oğlan kimi görünməsi isə daha da inam oyatdı. Axı, uşaqlar həyatın çiçəkləridir və onların böyüklərdən daha çox güvəndikləri ümumiyyətlə qəbul edilir.
  Və kəşfiyyatçı oğlanı masaya dəvət etdilər. Ona bir tikə quzu və yaxşı, yaşıl şərab verdilər. Benedetto dilinin boşalacağından qorxaraq yalnız son qurtumunu içdi.
  Oğlan məlumatı ötürdü və onlar onu az qala unutdular. Yaxşı, tətilinizdən zövq ala bilərsiniz. Və eyni zamanda, bəlkə biz oxuya bilərik, vətənpərvərlik nədir?
  Və oğlan hiss və ifadə ilə oxudu;
  Mənim Britaniyam yatır
  Gizli, gizli
  Sənə və mənə verildi
  Uzun şəfəqə!
  
  Qəribə adlar
  Küçələr, binalar
  Tezliklə bu bilik
  Yoxlayın, bu sizindir
  
  Bilet, qırmızı olmayan qolun içinə tikin
  Bu rəngə nifrət etmək üçün
  Oyununuzun süjeti açıq-aydın təhlükəlidir:
  Sehr, müharibə, sevgi, on altı il
  
  Yalnız gözlərindəki ümidsizliyi söndürən
  Geri çəkilə bilməz, əbədi yatmaz
  Əsr mütləq hamını aldadacaq
  Yat, Britaniyam.
  
  Mənim Britaniyam yat
  Taleyi mənə verdi
  Xoşbəxtlik və əzab -
  Sən təksən
  
  Yuxu, Britaniya müharibəsi
  Erkən, erkən
  Seçiminizin qılıncı
  Göldən böyüdü
  
  alt və hər hansı bir polad kimi qan haqqında oxuyur,
  mənimkini içir və məhəbbətlə yuyulur
  kövrək ulduzlu dam altında kral ölkəsinə,
  payız və baharın hökm sürdüyü yerdə
  
  Kilsələr deyil, taclar var - mələklər üçün yataq,
  Tac təsadüfən hansısa cırtdan tərəfindən sındırıldı
  Ancaq mərhum Çarlinin vəsiyyət etdiyi kimi, xəyallarımızda
  Onun əjdahaları uçur
  
  Mənim Britaniyam yat
  
  Əlvidasız görüşlər
  Sən sən deyilsən, mən mən deyiləm
  Piano çıxışları
  İki əl
  
  Bağışlanmadan edamlar
  mən sən deyiləm. Mən kiməm?
  Yalnız cərəyan bilir
  Qədim yeraltı çay
  
  Və bu titrək körpü tağın altına aparır
  Suda boğulmadan yeriyən
  Etibarlı mavi məxmər dalğalar üzərində yayılır
  Bütün dünya yuxuya gedəndə cəsarətlə onunla gedin
  
  Düşmənləriniz ürəklərini tutub yatırlar,
  Dostlar taleyini qızıl aslana həvalə edərək yatırlar
  Hətta körpəni tapdaladığı deyilən
  Gözəl bir dul qadının qucağında yatmaq!
  
  Mənim Britaniyam yat
  
  Mənim Britaniyam yat
  Gizli, gizli
  Nəfəsinizin ritmi -
  Mənim breguet
  
  Adından başqa ölümlər
  Ticarət üçün heç nə
  Mənim saf ulduzum
  İngiltərə evinə qayıtdı
  Sübh alovunda yat
  Yut, sevgilim
  Sən mənim Britaniyamsan.
  Baxmayaraq ki, bir fransız üçün belə oxumaq iyrəncdir. Amma o, ingilis oğlan formasındadır.
  Beləliklə, Blucherin ordusu səhv marşrutla yola düşdü. Və Benedetto qabağa qaçaraq onu tərk etdi. O, oğlandır və yerində oturmamalıdır. Getməzdən əvvəl o, on qızıl louis d'or qazanmağı bacardı. Və mən bundan çox razı qaldım. İndi o, at belində Napoleona qayıtdı və böyük bir mükafat gözləyirdi. Axı o, bunu belə parlaq şəkildə çəkə bildi. Elə bil özü də Çingiz xan idi. Bəli, Napoleon da Çingiz xan kimi yetmiş iki il məğlubiyyətdən xəbərsiz yaşasaydı, dünya başqa cür olardı. Və bəlkə də onda harmoniya və xoşbəxtlik hökm sürərdi. Beləliklə, Avropa parçalandı və Çar Rusiyası Polşa krallığını özü üçün tutdu. Bu niyə məntiqlidir? Əgər zəifsənsə, niyə səndən tikələri qoparmayasan?
  Benedetto ağ atına minərkən oxumağa başladı;
  Fransızların ölkəsi müqəddəs vətəndir,
  Hər kəsin bərabər və böyük olduğu.
  Kənardan kənara uzanan,
  Geniş addımlarla!
  
  Orada dağlar var - qızıl zirvələr,
  Və çaylar saf gümüşlə parıldayır...
  Qışda qar sulu boz saçlara bənzəyir,
  Yazda, möhkəm bir sahilin arxasında bir axın!
  Amma sonra uşaq təhlükə hiss edərək susdu. Və saf cins at qorxudan kişnədi. Benedetto arxaya baxdı - canavarlar onun arxasınca qaçırdılar. Və bu artıq ciddidir. Artıq burada onların tam bir sürüsü var.
  Oğlan çılpaq dabanlarını atının kürəyinə vurdu və onu çapmağa başladı. Eyni zamanda oğlan fikirləşdi. O canavar iyrənc heyvandır. Məsələn, o, qırmızı papaq yeyirdi. Bu, onun tərəfindən layiqli bir şeydirmi? Canavar haqqında nə deyə bilərsiniz?
  Benedetto bu boz yırtıcılara ironiya ilə komik mahnı oxudu;
  Mən bütün gücümlə - və bütün vətərlərimlə sıxılıram,
  Amma bu gün - yenə dünənki kimi: Məni əhatə edirlər, məni əhatə edirlər - Məni şadlıqla nömrələrə aparırlar!
  Qoşa lüləli ov tüfəngləri küknarların arxasında məşğuldur -
  Ovçular kölgədə gizlənir, - Qurdlar qarda yuvarlanır, Canlı hədəfə çevrilir.
  Ov canavarlar üçün,
  Ov davam edir - boz yırtıcılar, təcrübəli və bala üçün! Döyüşçülər qışqırır, və itlər qusana qədər hürür, Qarda qan var - və qırmızı bayraq ləkələri.
  canavarla bərabər oynamırlar
  , amma əlləri tərpənmir: Azadlığımızı bayraqlarla qoruyub, əminliklə vururlar.
  Qurd ənənələri poza bilməz -
  Görünür, uşaqlıqda, kor balalarımız, Biz, canavar balaları, dişi canavar əmdik və əmdik: bayraqları tuta bilməzsiniz!
  İndi də - canavarların ovlanması,
  Ov davam edir - boz yırtıcılar, təcrübəli və balaları üçün! Döyüşçülər qışqırır, itlər qusana qədər hürür, Qarda qan var - və qırmızı bayraq ləkələri.
  Ayaqlarımız və çənələrimiz sürətlidir -
  Niyə, lider, mənə cavab ver - Biz ovlanırıq və atəşə tələsirik və qadağadan keçməyə çalışmaq?!
  Qurd başqa cür edə bilməz, etməməlidir.
  Vaxtım daralır: Nəsibim olan güldü və silahını qaldırdı.
  Ov canavarlar üçün,
  Ov davam edir - boz yırtıcılar, təcrübəli və bala üçün! Döyüşçülər qışqırır, və itlər qusana qədər hürür, Qarda qan var - və qırmızı bayraq ləkələri.
  Mən itaətdən çıxdım:
  Bayraqlar arxasında - həyata susuzluq daha güclüdür!Yalnız - arxamda insanların təəccüblü qışqırıqlarını sevinclə eşitdim.
  Bütün gücümlə - və bütün vətərlərimlə gərginləşirəm,
  Amma bu gün dünənki kimi deyil: Məni mühasirəyə aldılar, əhatə etdilər - Amma ovçularda heç nə qalmadı!
  Ov canavarlar üçün,
  Ov davam edir - boz yırtıcılar, təcrübəli və bala üçün! Döyüşçülər qışqırır, və itlər qusana qədər hürür, Qarda qan var - və qırmızı bayraq ləkələri.
  Bundan sonra canavarlar həqiqətən onu aldılar və arxada qaldılar. Üstəlik, ayaqyalın bir oğlan oxuyursa, bu o deməkdir ki, o, həqiqətən gözəldir və onunla qarışmamaq daha yaxşıdır.
  Benedetto isə çılpaq barmaqları ilə ağcaqanadları götürüb əzməkdən böyük həzz alırdı. Və qeyd etdi:
  - Mən tarixin axarını dəyişdim!
  Və hər şey həqiqətən dəyişdi. Blucher vaxtında gəlmədi və Napoleon Vaterloda qalib gəldi. Sonra növbə almanlara çatdı. Böyük sərkərdə daha bir neçə qələbə qazandı. O cümlədən rus ordusu üzərində. Lakin Fransa xalqı uzun sürən müharibələrdən çox yorulub. Və çoxlu kişi öldürüldü.
  Və Napoleon Bonapart sülhə razı oldu. Fransa Şimali İtaliyanı, Hollandiyanı, İsveçrəni və Almaniyanın bir hissəsini, eləcə də İspaniyanın şimalını saxladı.
  Bundan sonra bir müddət Avropada müharibə olmadı. Düzdür, fransızlar Afrikaya gedib Əlcəzairi və Mərakeşi tutdular. Sonra Tunis, daha sonra Liviya və Misir fəth edildi. Şimali Afrika uğrunda gedən müharibə Fransa üçün uğurla başa çatdı. Sonra Sudana.
  Napoleon 1842-ci ilin martına qədər Çingiz xan kimi yetmiş iki il yaşayaraq hökmranlıq etdi. Onun yerinə oğlu II Napoleon keçdi. Kim tezliklə Avstriya İmperiyasının imperatoru oldu. Amma bu başqa hekayədir. Napoleon böyük bir əfsanəyə çevrildi. Və onun sülaləsi şanlı bir sülalədir. Və Bonapartın hakimiyyəti həqiqətən əfsanəvidir.
  Hətta belə bir mahnı bəstələnmişdi:
  Fırtınalı əsr, ecazkar bir əsr var idi:
  Ucadan, əzəmətli; Böyük bir insan var idi, izzət itkisi.
  Qəhrəmanlar dövrü idi!
  Lakin dama bir-birinə qarışdı və çatlardan midges və həşəratlar süründü.
  Hər bir ananın oğlanı,
  hər biri soydu, dəbli cəfəngiyatlar, liberal görünüşlər verən bir axmaq.
  Despotizmin düşməni,
  Bərabərliyin natiqi, - Şişmiş, kor-saqqal, Məğrur qeydçi.
  , Thiers və Rabeau cildlərini əzbər bilir
  və alovlu Mirabeau kimi azadlığı tərənnüm edir.
  Baxın: bizim Mirabeau
  of Old Gavrilo Əzilmiş fırıldaq üçün bığını və burnunu qamçılayır.
  Və baxın: bizim Lafaet
  Brutus və ya Fabricius kişiləri çuğundurla birlikdə mətbuatın altına qoyur.
  
  XÜSUSİ QÜVVƏLƏRİN MƏCƏRALARI VƏ ALLAHLARIN QIZLARI
  ANNOTASİYA
  Kosmos dəstəsində əbədi övladların macəraları davam edir. Eyni zamanda, əbədi oğlan Eduard Sturgeonu yeni sərgüzəştlər, o cümlədən trollar, orklar, elflər və fantaziya dünyasının digər canlıları gözləyir. Və Demiurge Tanrılarının qızları da onlarla çiyin-çiyinə vuruşurlar.
  . FƏSİL Љ 1
  Döyüşçü qız Adala pıçıldadı:
  - Bu dəfə nə var, əbədi gənc dahi?
  Edik oğlan təbəssümü ilə cavab verdi:
  - Bunun da cavabı var!
  Ağzı qazma dişləri fırlanan nəhəng bir metal boa konstriktoru uşaqların xüsusi təyinatlı dəstəsinə getdikcə yaxınlaşmağa davam etdi. Bu uzun canavarın ardınca yeriyən tısbağalara bənzəyən iri robotlar meydana çıxmağa başladı. Və onların başlarında lazer sistemlərindən atəş açan toplar var idi. Düzdür, mükəmməl olmayan şüalar o qədər də dağıntıya səbəb olmadı.
  Dahi oğlan mis ilə tökmə adi məftil çıxardı və ona naməlum içlik ilə noxud əlavə etdi.
  Və onu qorxunc, mexaniki sürünən istiqamətində işə saldı. Tel qazmalarda bir-birinə qarışdı və dərhal qığılcım çıxdı. Nəhəng boa konstriktoru titrəməyə başladı.
  Qərbdə Edikin sağ əlində uzanan oğlan zəng vurdu:
  - Heyrət! Vay! Gözəl!
  Mexanik sürünənlərin cəsədi büküldü və yeriyən robot tısbağaları yıxdı. Onlar fırlandılar və atəş açaraq bir-birlərinə atəş açmağa başladılar. Və lazer şüalarının təsirindən zireh həqiqətən əyildi və metal yandı.
  Uşaq xüsusi təyinatlılarının hücum dəstəsinin oğlan və qızları lazer pulemyotlarından istifadə edərək öldürmək üçün atəş açıblar.
  Edik qışqırdı:
  - Onu yalnız burax! Enerjinizə qənaət edin, uşaqlar! Pulsar əleyhinə!
  Uşaqların xüsusi təyinatlı əsgərləri atəşi dayandırıblar. Beləliklə, bədəni ilə bükülən nəhəng boa konstriktorunun demək olar ki, bütün maşınları şikəst etdiyi və əzdiyi artıq aydın idi. Bu, həqiqətən də dəhşətli təsirdir və sadəcə superdir.
  Qız Adala gənc dahi komandirə göz vurub qeyd etdi:
  - Əladır! Yaxşı, sən döyüşçüsən! Düşmənin gücündən ona qarşı istifadə edirsən!
  Oğlan komandir ona gözünü zilləyib dedi:
  - Təbii ki, elmi, incə yanaşma lazımdır.
  Boa konstriktoru seğirərək gəzən robot tısbağaları sındırdı; onlar ya partladılar, ya da yastılaşdılar. Həm də onun quyruğu histerik dalğa ilə qala qapılarından atılan tırtılların üzərindəki tankları alt-üst etdi.
  Onlar çarəsiz qaldılar və şamlar yandı. Və sərin görünürdü.
  Və mərmilər çəlləklərdən uçaraq öz adamlarına dəydi. Və silah qüllələrinin çox məhv edilməsi.
  Buna cavab olaraq qala divarlarından silah batareyaları yenidən işə başladı. Mexanik boa konstriktoruna həm lazer şüaları, həm də məhvedici mərmilər yağdı. İlk atışlar onun polad və titan dərisini deşdi. Fasilələr yaranmağa başladı. Qurd dəlikləri kimi bu canavarın zirehində dəliklər meydana çıxdı.
  Edikin sağında olan qız cırıldadı:
  - Bunlar atəşfəşanlıqdır! Biz ona çox şey verdik!
  Oğlan komandir aydınlıq gətirdi:
  - Öz xalqımdan almışam!
  Döyüşçü uşaqlar bir ağızdan qışqırdılar:
  - Həqiqət və şans bizimlədir,
  Velosipedləri ağır vuracağıq...
  Bizim əsas vəzifəmizdir
  Pis əcnəbiləri öldürün!
  Çox şeylər yaşamış və hətta cazibə-maqnit qırıcısını qaçırmağa məcbur olan bu qız Adala qeyd etdi:
  - Ağıllı və elmi yanaşma olanda gözəldir!
  Və qız konsentrasiya düşərgəsindən necə qaçdığını göstərən holoqramı göstərdi. Ayaqyalın və zolaqlı pijama geyinmiş gənc məhbus aerodromu bürüyən buzlu qabığın üstündən qaçdı. Və ona atəş açdılar. Qız arıq idi, hətta əmək konsentrasiya düşərgəsinin məcburi pəhrizindən uşaq sifətində yanaq sümükləri göründü və pijamasının sinəsində bir nömrə parıldayırdı. Lakin o, qırıcıya minə bilib və mühafizəçidən oğurlanan elektron kartdan istifadə edib.
  Nəticədə elektronika ilə doldurulmuş maşın örtükdən çıxdı.
  Qız isə çılpaq, yuvarlaq dabanları ilə ayaqyalın gəzməkdən və daimi, ağır işdən kobudlaşmışdı. Bəli, uşaq əmək düşərgəsi sanatoriya deyil. Ancaq digər tərəfdən, orada elə dözümlülük inkişaf etdirirsən ki, ora getmək faydalıdır. Adalanın cəmi on iki yaşı var, amma əslində o, təbii ki, daha yaşlıdır, həm də Edik qədər təcrübəli və təkmil olmasa da, təcrübəlidir.
  Holoqramda qızın olduğu qraviomaqnit təyyarənin necə uçduğu görünürdü. Şəkildə onun iti çənəsi görünür və zoğalı mavi gözünün altında qançır var. Amma pilot bacarığı olan qız onu vurmağa çalışan lazer şüalarından çox məharətlə qaçır.
  Onun çılpaq, uşaq barmaqları inamla idarəedici joystik düymələrini barmaqlayır. Və əla görünür.
  Adala öpüb oxudu:
  - Təyyarələrdə dalğaların üstündən qaçırıq,
  Efir burulğanlarında kvarklar köpüklənir...
  Planetimə nə çatdıracağam -
  Ayaltı, mavi dünyanın uşaqları!
  Və onun arxasında qırıcı təyyarələr cəsarətli qızın arxasınca qaçdılar. Və bütöv bir qarğa sürüsü kimi son dərəcə aqressiv görünür. Və onlar atəş açır və deyəsən xilas olmaq şansı yoxdur.
  Amma qız Adala radioda qəhrəman oğlanı Edik adlandırdı və o, həmişəki kimi hazır idi.
  Təxminən on iki yaşında görünən gənc döyüşçü, əslində təcrübəli döyüşçü və parlaq dizayner olsa da, onunla görüşmək üçün uçdu. Oğlan ancaq idman şortu geyinmişdi, ancaq yalın ayaqları ilə uçan boşqabının ən kiçik titrəyişini hiss etdi. Və oğlanın ən yaxşı vəziyyətdə olduğu aydın idi.
  Çılpaq dabanı ilə düyməni basan kimi dalğa çıxır. İrəliləyən dörd düşmən döyüşçüsü bir anda toqquşdu. Və ardınca partlayışlar gəldi.
  Adala yaqut gözləri ilə göz qırparaq dedi:
  - Bu, ən yüksək sinifdir!
  Qalan düşmən döyüşçüləri uzaq məsafədən atəş açmağa başladılar. Qızın qaçırdığı təyyarənin gövdəsi və quyruğu qəlpə və dağıntılarla çırpılıb.
  Gənc döyüşçü çılpaq dabanlarını daha da sıxaraq döyüşçünün üzərinə salto vurdu.
  Ancaq Edik, bu əbədi oğlan, uçan nəlbəkidən kiçik baloncuklar götürdü və buraxdı. Onlar yüksək sürətlə qaçdılar və sanki qarın dəstəsinə çırpıldılar.
  Partlayışlar, sınıqlar, parça-parça olan düşmən təyyarələri eşidilirdi. Bu sarsıdıcı zərbədir.
  Çılpaq, çevik ayaqları ilə məharətlə işləyən oğlan oxuyurdu:
  Necə mübarizə apardıq
  Və ölümdən qorxmur...
  Sən də, mən də bundan sonra belə yaşayacağıq!
  Və ulduzların yüksəkliyində,
  Və dağ sükutu -
  Dəniz dalğası və şiddətli atəş!
  Və şiddətli və qəzəbli atəş!
  Uşaqlar düşmən döyüşçüləri ilə belə davranırdılar. Sağ qalmağı bacaranlar geri döndülər. Və Adala Edikin dəstəsinə qayıtdı. Onların yanında uşaqların xüsusi təyinatlılarının yalnız bir hissəsi - unikal bacarıqlara malik gənc döyüşçülər var idi.
  İndi qaladan növbəti hücumu dəf edirlər. Göründüyü kimi, döyüşkən və həddən artıq inkişaf etmiş və ağıllı uşaq döyüşçüləri elektron cihazlarla qazana bilməyəcəyini anlayan piyada döyüşə atıldı.
  Hər birinin hündürlüyü iki yarım metr olan iri velosiped döyüşçülərinin özləri hücuma keçdilər. Onlar döyüş geyimində idilər və zahiri görünüşcə yöndəmsiz görünürdülər.
  Lakin onlar böyük təzyiqlə döyüşə atıldılar və tanklar kimi hücuma keçdilər. Döyüşün getdiyi yer budur.
  İndi çəkilişlərə başlaya bilərsiniz. Uşaq döyüşçülər onlara lazer silahı ilə atəş açıblar. İnoqalakt canavarlarda hitlər var idi. Amma cavab verdilər.
  Qız və oğlan düşmən şüalarından yaralanaraq yanıblar.
  Edik təbəssümlə cavab verdi:
  - Qoruyucu sahəni işə salıram!
  Adala narahatlıqla soruşdu:
  - Və biz onun vasitəsilə düşmənə atəş aça bilərik!
  Oğlan komandir əminliklə cavab verdi:
  - Bəli! Əlbəttə! Bu bir yarım ölçüdür. Enerjinin sizin tərəfinizdən axmasına imkan verir, ancaq düşmən tərəfdən deyil!
  Yaşıl xallı döyüş geyimində olan döyüşçü oğlan ucadan dedi:
  - Bu sərin mühitdir!
  Və döyüş inanılmaz güclə davam etdi! İndi uşaqlar tamamilə toxunulmaz oldular. Düşmənlərini isə səylə məhv etdilər. Onlar, xüsusi təyinatlıların əlində əbədi gənc əsgərlər, termokvarkla vurulan lazerlərə sahibdirlər və bu ciddidir. Beləliklə, termokvark sintezi zamanı bir qram maddə dörd milyard ton kömürün yanmasına bərabər enerji buraxır. Beləliklə, bu gücün nə qədər böyük olduğunu təsəvvür edə bilərsiniz.
  Amma uşaqlar həmişə belə mükəmməl silahlarla döyüşmür və texnoloji üstünlüyə malik olmurlar.
  Beləliklə, Edik daha primitiv texnologiyalarla və eyni zamanda daha az təhlükəli olmayan və çətin anlar yaşayan uşaqlarla mübarizəsini göstərən video və üç rəngli holoqramı işə saldı.
  Zərbədən sonra Edik ayılanda başqa bir oğlan Paşka onun çiynindən şiddətlə silkələdi. Oğlan yerindən sıçrayıb qırmızısaçlı, təzəcə döyülmüş yoldaşının qorxulu baxışını tutdu və soruşdu:
  - Nə edirsiniz?
  Paşka barmağını Edikin başına tutub mızıldandı:
  -Kim səni belə təraş etdi?
  Edik əlini saçına qoyub çaşqın halda mızıldandı:
  - Vay... - Kirpi onların barmaqlarının altına sancdı və onlar təsirli və eyni zamanda ağrılı bir şiş hiss etdilər.
  Sonra Edik sağ əlinə baxdı və düşərgə nömrəsi şəklində təzə yanıq gördü. Tanış on üçüncü...
  Oğlan dilləndi:
  - Bravo! Bunun yuxu olmadığı ortaya çıxır. Mən əslində həbs olunmuşam!
  Paşa çaşqın halda ortağına baxıb mızıldandı:
  -Sizi hara qoydular?
  Edik kədərli bir tonda cavab verdi:
  - Kosmik həbsxanaya... Yəni, başqa planetdə həbsxanaya!
  Paşka başını buladı... Fikirləşdi ki, bu qaralmış oğlan dəli olub. Ancaq Edik heç də çılğın görünmürdü, baxmayaraq ki, gözünün altında şəfa verən qara göz parlayırdı. Demək olar ki, keçəl, sarışın oğlanın başı ona cinayətkar, ya da çıxılmaz quldur obrazı verirdi.
  Bununla belə, oğlanların əlavə spekulyasiya etməyə vaxtı yoxdur. Kiçik bir balıq səhər yeməyinə qaçmağın və yenidən kürəyi götürməyin vaxtı gəldi.
  Amma bu dəfə uzun müddət işləmək mümkün olmadı. Orkmet reaktiv hücum təyyarəsi yenidən havaya qalxdı. Uşaqlar səngərlərin dibində gizləndilər və yuxarıdan hava bombaları yağdı.
  Edik tapançadan atəş açmağa çalışsa da, bu dəfə düşmən təyyarələri bu atəşləri çəkə bilməyib. Orkmet fırtına əsgərləri altında möhkəm, ərintili zirehlərlə örtülmüşdür və güllənin onlara nüfuz edə bilməsi mümkün deyil.
  Sonra oğlan çılpaq barmaqları ilə qumbaranı götürdü. Ayaqların əzələləri qollardan daha böyük olduğundan, yuxarıdan daha aşağı ətrafla "hədiyyəni" daha çox məsafəyə ata bilərsiniz.
  Oğlan dərindən nəfəs aldı, arxası üstə çevrildi və bütün gücü ilə yığılmış qumbaranı atdı. O, fısıltı ilə ötüb keçdi və çox alçaqda uçan fırtına əsgərinə dəydi. O, idarəetməni itirib və partlayış nəticəsində demək olar ki, yarıya bölünüb. Edik isə düşmənə burnunu göstərdi.
  Bundan sonra terminator oğlan daha bir qumbara tapdı. Ona kosmosda öyrədildiyi kimi: omba fırlanması, uzadılması və barmaqların hərəkəti ilə xüsusi bir təpik vurma texnikası. Qumbara, bu halda, əllə atılandan daha çox uçur. Əbəs yerə deyil ki, dörd mühafizəçi qız aşağı ətrafları ilə atma texnikasını da mənimsəyiblər.
  Beləliklə, ikinci Orkmet reaktiv hücum təyyarəsi qanadlarını itirir və burnundan əvvəl yerə uçur. O, elə güclə yeri deşir ki, sanki Amerikaya çatmaq istəyir.
  Paşka heyranlıqla qışqırır:
  - Bəli, sən super döyüşçüsən!
  Edik qürurla sinəsini şişirdi və gurladı:
  - Mən həqiqətən əlayam...
  Təzə qırxılmış başı olan oğlan bir qədər komik görünür. Ancaq burada üçüncü qumbara gəlir, hədəfini amansız dəqiqliklə tapır! Yaxşı, bundan sonra bu oğlanın qəhrəman olmasına kimsə şübhə edəcək? Və hətta son qəhrəman deyil, hamıya rəhbərlik edəcək bir cəngavər!
  Edik Osetrov çılpaq barmaqları ilə dördüncü qumbaranı hiss edərək onu güclə ataraq oxudu:
  Məkrli ilan çatda gizləndi,
  Gizli Rusların zəhərlənmə xəyalları...
  Ancaq qüdrətli cəngavər hədəfini vuracaq,
  Qəzəbin aydın günəşi altında rəng əriyəcək!
  Onlar mahnı oxuyarkən oğlan beşinci qumbara atdı. O, çevik ayağı ilə çox məharətlə onu kəsdi, sonra yenidən atdı. Ən zəngin döyüş sənəti məktəbi, o cümlədən uzaq bir planetdə kosmik Amazon tərəfindən məşq etdi.
  Edik o zaman çox şey mənimsədi və əsl super ace oğlan oldu. İndi də altıncı qumbaranı atır. O, çox məharətlə onu atır və uçur, sanki konki kimi havanı kəsir.
  Terminator oğlan deyir:
  Ürəyimizdə Vətən himni səslənir,
  Bütün kainatda ondan gözəli yoxdur...
  Cəngavərin şüa atıcısını daha sıx sıxın,
  Tanrının verdiyi Rusiya üçün öl!
  Ayaqyalın oğlanın atdığı yeddinci qumbara isə sürətlə uçaraq öz hədəfini tapır.
  Qalan pionerlər yeni kumirlərini təqlid etməyə çalışırlar, lakin onların qumbaraları ya ayaqlarından düşür, ya da əllərindən daha pis uçur. Klara isə vaxtında əmr verir:
  -Məni tək burax! Yalnız Eduard Osetrov qumbara atır!
  Oğlan ona göstərilən etimaddan çox qürur duyur və yenə hədiyyəni atır, HEC-283-ün qanadını qoparır və Orkmet maşınının idarəetməni itirməsinə səbəb olur. Və reaktiv sürət orklara kömək etmir.
  Eduard Osetrov sevinclə deyir:
  Vətən, sən mənim əziz anamsan,
  İnsanların əziyyətinə dözə bilmirəm...
  Əlimdə olan hər şeyi verməyə hazıram -
  Ağrı, kədər, hər cür sınaqdan keçin!
  İndi doqquzuncu qumbara öz hədəfini tapır. Yapon anime qəhrəmanına çox oxşayan oğlan onu çox məharətlə işə salır.
  Uğurlu atışdan sonra Edvard yenidən deyir:
  Ürəyimdə Vətən - sim çalır,
  Dünyadakı hər kəs üçün həyat gözəl olacaq...
  Mən Vətəni - müqəddəs bir ölkəni xəyal edirəm,
  Xoşbəxt uşaqların güldüyü yerdə!
  Orkmet quşları yeri ütüləyib uçurlar və Edik vida olaraq onuncu qumbaranı atır. Vurulan sonuncu Orkmet təyyarəsi qanadlarını bir-birinə qatlayıb və məcazi bir tabuta çevrilib.
  Oğlan səngərdən tullanıb və qaçan orklara təhqiramiz jest göstərib. Onun ardınca başqa oğlanlar da eyni şeyi etdilər.
  Necə ki, canavarlarımızı tanı, sən vedrəyə aidsən!
  Bundan sonra uşaqlar yenidən işə başladılar. Hava hücumu uşaqlar üçün demək olar ki, heç bir itki vermədi, yalnız iki oğlan bomba parçaları ilə yüngül yaralandı və sarğı ilə bağlandı.
  Pionerlər və bir qədər yaşlı uşaqlar döyüş ruhunda idilər. Keçi saqqalı olan bir döyüşçü olmasa da, onların arasında qorxaq da yox idi. Yarı ac və yarıçılpaq onların hamısı böyük həvəslə işləyirdilər və orklarla tez bir zamanda barışmağa can atırdılar. Uzaqdan top gurultusu gəlir və çox keçmədən Orklerin maşınları bu xəttə çatacaq.
  Paralel bir kainatdakı dörd qız Fryma'ya enməyə cəsarət edən Orkliçanların və Trollların qoşunlarına hücum etdi. Rusiya xüsusi təyinatlılarının kiçik bir dəstəsi də onlarla birlikdə hərəkət etdi.
  Bu, dünya tarixini dəyişdirmək məqsədi ilə rus tanrılarının göstərişi ilə bir növ qısamüddətli müdaxilədir.
  Döyüş çox qızğın idi, qızlar irəliləyirdilər. Lakin Rusiya xüsusi təyinatlı dəstəsi də xeyli itki verdi. Ancaq çoxlu düşmən olduğu ortaya çıxdı, buna görə də burada bir yerdə Orklia, Trollnsia, Hobbit Krallığı və Furtia əhəmiyyətli qüvvələr topladı. Onlar Revastopolu azad etmək məqsədi ilə irəliləyən rus ordusu üzərində dönüş yaratmaq istəyirdilər.
  Dörd rus tankından üçü artıq nokaut edilib və döyüşçülərin mövqeyi kritik görünür.
  Lakin sınıq və yandırılmış T-64-ün açıq lyukundan bu sehrli döyüşün ən gənc iştirakçısı atəş açmağa başladı.
  Bəs, həqiqətən, müasir müharibədə uşaq nə etməlidir? Buna ancaq özü cavab verə bilər. Hər halda, on iki yaşlı Moskva məktəblisi Edik Osetrov səxavətli Rusiyadakı rahat uşaq sanatoriyalarından birində otura bilməyəcəyinə qərar verdi. Müharibənin bənzərsiz romantikasına əsir düşərək cəbhəyə qaçdı. Ancaq uzağa qaçmalı deyildik: düşmən Fronetsk yaxınlığında dayandı və şəhəri amansızcasına vurdu.
  Demək olar ki, Eduard Osetrovanın gözü qarşısında məktəb Uraqan reaktiv raket sistemi ilə vurulduqdan sonra uçdu. Qaçmağa vaxtı olmayan bir neçə uşaq xarabalıqlar altında basdırıldı və Edikin dostu Anastasiya Petrova dəhşətli yanıqlar aldı. O, uzun müddət və çox ağrılı şəkildə öldü. On günlük cəhənnəm iztirabları... Sonra ağır mərmilər Eduard Osetrovanın qohumlarının yaşadığı yaşayış binasını dağıdıb.
  Gənc döyüşçü atəş açır və bunu çox dəqiq edir! Təcrübədə onun heç bir itkisi yoxdur və indi növbəti yeddi raund tükəndi və oğlan məşğul olaraq onları torbalara tökür.
  Sahildən böyük qüvvələrin və təzə desant alaylarının yaxınlaşması tərəzi yenidən müttəfiq orduya tərəf əyildi. Təəccüblüdür ki, hər iki qüdrətli Avropa imperiyası Frimə bu qədər güc daşıdı. Əgər biz trollarla döyüşməyə öyrəşmişiksə, deməli Orcglians yeni düşməndir. Ümumiyyətlə, "Friman müharibəsi" tarixdə Rusiya və Orktaniyanın rəsmi olaraq müharibə etdiyi yeganə hadisədir. Bundan əvvəl Orglia ümumiyyətlə kifayət qədər dost ölkə hesab olunurdu, xüsusən də Avapoleon ilə döyüşdə müttəfiq idi. Amma indi Rusiyanın artan ekspansiyasından qorxan qatı və iddialı düşməndir.
  Eduard Osetrov yalın ayağı ilə mərmi gilizini atdı. Bu dəfə o, döyüş vərdişini bir az dəyişdi, ayaqları ilə disklər atdı. Ancaq heç bir şey yoxdur və snayper tüfəngindən təəccüblü dərəcədə dəqiq atəş edə bilərsiniz.
  Düşmənləri tüstüdə görmək o qədər də asan deyil, hətta üzlərini belə görə bilməzsən. Buna görə də, ölüm fəryadları bir çox oxşar digərləri ilə əriyən ölülər mənfi emosiyalara səbəb olmur. Sanki kompüterdə atıcı oyunu oynayırsan və ya atış poliqonunda elektron monitorlara toxunursan.
  İndi, işarəni qaçırdığınızı hiss edirsinizsə, bu artıq qıcıqlanmaya səbəb olur!
  Düşmən isə say üstünlüyündən istifadə edərək Revastopolun müdafiəçilərini sıxışdırır. Orqlikanların yüngül, kifayət qədər sürətli atəş və dəqiq sahə silahları çəkiclə vurur və daim mismarlayır. Rusiyanın 1618-ci ildən bəri (minilliyin az qala dörddə biri ruslar müharibələrdə uduzmur, yalnız fərdi döyüşlərdə məğlub olurlar!) təslim olmağa məcbur olmasının səbəblərindən biri də budur.
  Tanklarla tükənmiş xüsusi təyinatlılar dəstəsi, qara qüvvələrin döyüşçüsü Viktoriya, yenidən toplaşmaq və silah-sursata mümkün qədər qənaət etməyi əmr etdi. Onlardan cəmi ikisi olan daşıyıcılar tələsik qum torbaları ilə örtülmüşdü (bunlar kuboklar idi) və onlara quraşdırılmış pulemyotlardan atəş açmaq üçün istifadə olunurdu.
  Xüsusi təyinatlı əsgərlərin əksəriyyəti bütün jurnallarını bitirdi, ümumiyyətlə, bu, aydın bir hekayədir. İndi cavab vermək üçün düşməndən əsir götürülmüş tüfənglərdən istifadə etməli olduq.
  Təbii ki, belə gərgin döyüş zamanı bu kliplər çox tez tükənir. Ancaq bir piyadaya çoxlu buynuz sığdırmaq olmaz, onlar mane olacaqlar.
  Düzdür, zirehli nəqliyyatların özlərində hələ də ehtiyatları olan qutular var. Buna görə də, onlardan qənaətlə istifadə edilməlidir.
  Əlli nəfərdən yalnız yarısı ayaqda qaldı, daha bir neçə ağır yaralı adam döyüş meydanından sürükləndi. İyirmi birinci əsr şöbəsi üçün ciddi itkilər.
  Öz xalqınızın qayğısına qalmaq lazımdır, xüsusən də onlar ilk dəfə, hətta çox güclü olmayan, səpələnməyən cəsur bir düşmənlə qarşılaşdıqları üçün.
  Rus qoşunlarına kömək edən polkovnik Mixail Tsarkov da yaralanıb, amma hələ də ayaqdadır. Əsas problem odur ki, döyüşçülərin həyəcanı zamanı onlar həddən artıq çox döyüş sursatı sərf edirdilər, buna görə də düşmənin hədsiz say üstünlüyünə qarşı mübarizə aparmaq çox çətindir. Düzdür, Tsarkov təcrübəli döyüşçü kimi az atəş açır və hələ də ehtiyatı var. Məsələn, o, tək atışları rədd etmir.
  Lakin düşmən qumbaraatanları atmağa başlayanda...
  Dəhşətli sayda bomba partlayanda, hətta kiçik partlayıcı gücə malik olsa belə, bu çox təhlükəlidir.
  Döyüşçü oğlan Edik yalın ayaqları ilə iti disklər atmağa başlayır. Amma bu, ölülər üçün təpitmə kimidir
  Viktoriya bunu etmək istəməsə də, əsgərlərin həyatı daha qiymətlidir. Və yanacaq... Allah rəhmət eləsin! Ətçəkənlər olsaydı, yanacaq olardı!
  Çernoboq qızının metal səsi əmr edir:
  - Helikopterləri havaya qaldırın!
  Demək lazımdır ki, təyyarə təkcə öldürücü qüvvə deyil - axı, hətta helikopterin də məhdud döyüş sursatı var - həm də mənəvi təsir göstərir. On doqquzuncu əsr üçün uçan və atan bir şey maraq doğurur. Deməli şans var...
  Revastopolun müdafiəçiləri artıq qala şəhərinin xarici redutlarına çəkilirlər. Ümumiyyətlə, onların davranışı düzgündür - bütün əsgərlər qala kənarında döyüşə çıxarılsa, qalanı müdafiə edən olmayacaq. Və sonra müharibədə paz olacaq. Revastopolun tutulması elfstriyalılar və farslar üçün müharibəyə girmək üçün siqnal olacaq.
  Beləliklə, bütün qüvvələrini təsirli bir yumruğa toplayaraq, Orkglichans, Trolls və Türklər hücuma keçdilər ...
  Sakitcə düşməni nişan alan Edik də əsəbiləşməyə başladı. Oğlan başa düşdü ki, döyüşdə uduzdular və yeganə ümid Fenşikovun çox geridə olan qoşunlarının gəlməyə vaxt tapacağına idi.
  Ertəsi gün uşaqlar əsl sınaqlarla qarşılaşdılar. Onlar səhər yeməyini çətinliklə yemişdilər ki, boğuq gurultu və düşmən tanklarının hərəkəti eşidildi. Bu o deməkdir ki, uşaqlıq nəhayət bitdi və döyüş gözləyir. Bəzi oğlanların artıq döyüş təcrübəsi var idi və özlərini sakit aparırdılar. Amma uşaqlardan bəziləri, xüsusən də kiçiklər küsməyə başladılar.
  Klara yüksək səslə onlara qışqırdı. Uşaqlar sakitləşdilər. Onlar möhkəmləndirilmiş mövqe tutaraq qumbaraatanları, eləcə də döyüş materiallarını atmaq üçün sapandlar hazırladılar. Qarşıda bir sıra tank əleyhinə minalar da var idi.
  Orklar yaxınlaşırdı. İrəliləyən FE seriyasının aşağı, çömbəlmiş, lakin uzun tankları idi. Onlardan bir neçəsi artıq bir neçə baxımdan demək olar ki, toxunulmaz olan piramidal formaya malik idi. Lakin əksəriyyəti qülləsi geri çəkilmiş "Əjdahalar" və 128 mm-lik topla FE-70 idi.
  Gənc görünüşlü Edik, onun yanında tank əleyhinə qumbaraatanlardan ibarət bütöv bir çanta hazırladı. Əlbəttə ki, onlar zirehlərə nüfuz etmirlər, lakin izləri asanlıqla qıra bilirlər. Bundan əlavə, piramidal çənlərdə kiçik, lakin bütün dibi dolanan çoxsaylı rulonlar var. Və onların şassisini söndürmək olduqca çətindir.
  Çoxlu Orkmet tankları hərəkət edir. Hətta arxada Elferikan TOR-93 və Phoenix-2 çubuqları var. Orkmetlərdən daha pisdirlər, lakin əlavə atmosfer yaradırlar. Dragon tankı 105 mm-lik topla kifayət qədər çevikdir və rus tanklarına uzaq məsafədən nüfuz edə bilir və çömbəlməkdədir. Klassik tərtibatla yalnız mühərrik və transmissiya çənin ön hissəsində, sürət qutusu isə mühərrikin özündə yerləşir.
  Modifikasiyalı avtomobil - 3, yanlarda və arxada 125 millimetr bucaq altında güclü zirehlərə malikdir və qumbara ilə götürmək çətindir. Görünür, biz relslərə çatmalıyıq.
  Piramida tanklarını necə dayandırmaq olar? Bunlar əslində canavarların canavarlarıdır!
  İki yüz oğlana qarşı isə üç yüz əllidən çox maşın var! Adam başına demək olar ki, iki ağır tank, hətta bir uşaq! Komsomol komandiri Klaradan başqa heç birinin yaşı on beşdən yuxarı deyil!
  Qüvvələr balansı elədir ki, onların əmicilərdən ibarət batalyonu məğlubiyyətə məhkumdur.
  Amma öləcəksənsə, musiqi ilə!
  Gənc Edik əli ilə qumbara atıb, ayağı ilə tutub. İlk Dragon tankı artıq məhvetmə zonasına daxil olub, yəni onu atmaq olar. Oğlan çevik, əzələli bədənini əyir, ayağını və aşağı ayağını düzəldir və çılpaq barmaqlarını uzadır. Qumbara isə katapultla atılmış kimi yüzlərlə metr uçur. Yox, heç vaxt əlini belə atmazsan.
  Və qumbara tank əleyhinə kirpilərin üzərində fit çalır. "Orkmet" tankı tırtılın içinə düşüb, dönüb... sağ tərəfdə gedən həmkarının bədəninə çırpılıb.
  Gənc Edik fit çaldı:
  - Və döyüş yenidən davam edir,
  Hiperplazma atəşi qaynayır...
  Və Lenin çox gəncdir -
  Ölümcül zərbə vurur!
  Oğlan ilhamlanaraq "Əjdaha"ya daha bir qumbara atır. Maşın yıxılır və yoldaşını soldan vurur. Tırtıla zərər verərək tankın hərəkət istiqamətini əslində belə dəyişə bilərsiniz. Və o, gözlərini qıyaraq yanlış yola gedir.
  Döyüşən oğlan Edik daha çox qumbara ataraq oxuyur:
  - Vətənim kainatın qaranlığıdır,
  Pis düşmənlərin hücumunu dəf etməyə hazırsınız!
  Sənsiz, sevgilim, bir gün belə gedə bilmirəm,
  Sənin üçün canımı verməyə hazıram!
  Və terminator oğlan yenidən ayaqları ilə qumbara atır, Mongoose-3-ü piramidal Orkmet tankına çırpmağa məcbur edir.
  Gənc Edik hətta sevincindən yerindən sıçrayır, vay... Deməli, orklarla döyüşməlisən. Və yenə yalın ayağı ilə qumbara atır. O, bunu çox yaxşı edir. Qumbara otun üstünə sıçrayır və yenidən Orkmet tankına dəyir, onu yan tərəfə sürüşməyə və odlu həmkarını vurmağa məcbur edir.
  Oğlan gülür və oxuyur:
  - Yanğınla benzin çəlləklərini qaldırın,
  Biz pionerlər avtomobilləri partlatırıq -
  Bu, Orklar üçün tam bir məğlubiyyət olacaq,
  Pionerlərin fəryadı: həmişə hazır olun!
  Pionerlərin fəryadı: həmişə hazır olun!
  Və hər cərgə ilə Orkleritlərə qumbara atılır ki, bu da Orkler tanklarının toqquşmasına səbəb olur. Amma indi Elferik TOR-93 də qurbana çevrilib. Üstəlik, bu avtomobil qəzaya uğramağı bacardı ki, iki Feniksini partladıb.
  Ən güclü Orkish sıçrayış tanklarından biri olan Royal Dragon, yüz ton ağırlığında və 1880 at gücündə mühərrikə malikdir. Və bu quldur necə sarsıldı. O, bir tankeri, sonra isə digərini vurdu. Və birdən üç maşın yanır.
  Və oğlan iztirabla yenidən oxumağa başlayır:
  Pis lənətlənmiş reallıq
  Bu sizi dəli edə bilər!
  Nəhəng atomun bütün gücü -
  Şeytan yer üzünə sürdü!
  Və mahnı oxuyarkən beş qumbara atdı və onlarla tankı sıradan çıxardı. Orkmet maşınları getdikcə yaxınlaşdı və digər pionerlər hədiyyələrini atmağa başladılar. Eyni zamanda, Orklardan gələn cavab atəşi uşaqlara praktiki olaraq heç bir zərər vermədi. Bu, əsl möcüzə kimi idi.
  Uşaqlar Orkiş canavarını buynuzlarından tuta və mastodonları qumbaraatanlarla yağdıra bildilər.
  Gənc oğlan Edik getdikcə daha şiddətlə ayaqları ilə qumbara atır, oxuyur:
  Ulduz gəmilərində dalğaların üstündən qaçırıq,
  Efir burulğanlarında kvarklar köpüklənir!
  Planetimə nə çatdıracağam,
  Dəli, günahkar dünyanın uşaqları!
  Və bu ayə üçün səkkiz qumbara atıldı və iyirmi piyli donuzun tankı vuruldu və baş-başa toqquşdu. Döyüş sənətini həm tanrıların, həm də yadplanetlilərin öyrətdiyi çevik oğlanın əzaları getdikcə daha enerjili parıldayır. Sırt çantamdakı qumbaralar tükəndi. Əla, evdə hazırlanmış partlayıcı çantalardan istifadə olunacaq. Orkişistlər isə alıblar və alacaqlar.
  Bir neçə Orkler tankı minalarla partladıldı və onların arxasındakı maşınlar onlara çırpıldı. Bundan sonra onların hamısı Kupala tonqallarını yandıraraq alovlandı. Hər şey çox istidir və yanmış orklar sürünür. Onların bütün xarici ordusu da belədir.
  Və döyüşən Edik oxumağa başlayacaq;
  Qardaş qardaşına əl qaldırdı -
  Qəddar müharibə, düşmənin gurultusu!
  Pulemyot sənin dostun oldu,
  Cimrilik üçün qisas gəldi!
  
  İnsanlar pozulsa nə etməli
  Atılan güllələr ətrafa fit çalanda!
  Tanrı müharibəni güclə pozsa yaxşıdır -
  Beləliklə, yırtıcı əjdahanın günləri bitdi!
  
  Ancaq cəhənnəm heç bir məhdudiyyət və məhdudiyyət tanımır,
  Yer napalmada yanır, uşaqlar ağlayır!
  İndi qızların cizgiləri solğunlaşdı -
  Bunun üçün müqəddəs Rəbb kim cavab verəcək?
  
  Yaxşı, nə qədər sevdiyiniz insanı öldürə bilərsiniz?
  Axı insan, inanın, xoşbəxtlik üçün doğulur!
  Ana oğlunu cəbhəyə buraxmır,
  Və hətta yayda müharibə zamanı pis hava var!
  
  Ancaq əsgərin vəzifəsi əsl vəzifədir:
  Niyə biz Vətən uğrunda döyüşməliyik?
  On altı yaşında məbəd artıq boz rəngdədir,
  Bədbəxt dulların üzü göz yaşlarından şişib!
  
  Bəs bu nədir, sən dəlisən, qardaş?
  Xeyr, siz dəlisiniz - sevdiyiniz cavab verir!
  Alçaqlıq üçün taxtdakı əsgərimiz kimdir?
  İnanır ki, qaynı murdar Qabildir!
  
  Yer üzündə qan axır damarları,
  Və nüvədən gələn nəbz bir zərbə ilə cavab verəcəkdir...
  Mərmiyə dəyən şum çöldə dondu,
  Oh, Günəş necə də qırmızı oldu!
  
  Ancaq İsanın gələcəyinə inam var -
  O, qardaşları barışdıracaq və qurtuluş gətirəcək!
  Onda rəzil hesabın qisasını almağı unudaq -
  Qoy bağışlanma hamımızın qəlbində hökm sürsün!
  Terminator oğlan mahnı oxudu və maksimum səmərəlilik və intensivliklə hər iki çılpaq ayaqdan partlayıcı paketlər atdı.
  Son sətirlərdə Ferman Orkrinqin sağ qalan bir neçə tankı geri döndü. Üç yüzdən çox məhv edilmiş orkişist mastodon tarlada yanaraq qaldı.
  Uşağın hamar alnından bir muncuq tər axdı. O, geri çəkilmiş qızarmış yanağından aşağı yuvarlandı, cızılmış dərini xoşagəlməz bir şəkildə sancdı və avtomat tüfəngin həddindən artıq qızmış arxasına düşdü. sızladı...
  Edik ah çəkərək göz yaşlarına boğuldu:
  - Yazıq ürəyim sinəmdə mərmi kimi partlamağa hazırdır, amma başqa çarə yoxdur, inanın evdə də, şamlar yanır kimi!
  Onun tankına qumbaraatanlar da uçdu... İki tankçı həmkarı, boyu balaca, lakin təbii ki, yetkin döyüşçülər də tapança və kiçik pulemyotlardan atışlarla cavab verdilər.
  Ancaq düşmən nömrələrlə qırılır. Edik zabitləri qurban seçməyə çalışır, əsgərlərin özləri çox dəyərli deyil. Düşmən itki verir, amma sağdakı tanker artıq başı sınmış eşşəkdir. Kəllə əzilir və beyinlər kəsilmiş ağcaqovaq ağacının qatranı kimi axsayan bir məcun şəklində axır.
  İndi oğlan əsl qorxu hiss edirdi. Bunlar artıq virtual reallıqda olan kölgələr, minlərlə kəsim üçün göndərdiyiniz zərərsiz vahidlər deyil, ölüm gətirən real insanlardır. Və onlar...
  Qəlpə oğlanın düz alnına dəydi... Gözünün qabağında hər şey qaraldı və tüfəngi yerə ataraq qüllənin içinə düşdü. Kresloda sallanan. Sağ qalan tanker son güllələrini də keçirdi və süngü onun zəif sinəsini deşərkən yazıq inlədi.
  Yaralı Edik yalnız səmada "Qara köpəkbalığı"nın görünməsi ilə xilas oldu. Təmizlənmiş avtomobil iynə ilə doldurulmuş klasterli raketləri qumbaraatanların yığılmış tüylərinə vurdu. Haşhaş toxumu kimi yıxıldılar, küllərini onlarla kulaçın üstünə səpdilər...
  Qanadlı canavarların görünməsi əslində hücumu ləngitdi. Xüsusilə atlar qorxurdular. Qabaqlar geri döndü, arxalar isə əksinə, qanlı zibillik yarandı.
  Ağır piyadalar islahat etdi və sürətlə daha yüksək yerə keçdi. Cəmi bir neçə əsgər qalsa da, bir əsgər iki, hətta üç yaralı daşımalı oldu.
  MİQ-124 son raketlərini ataraq qısamüddətli pulemyotlardan atəş açdı. Eyni zamanda və bu parlaq fikir Nataşanın ağlına əvvəlcədən gəldi, yuxarıdan bir neçə barıt çələngi atıldı. On doqquzuncu əsrin ən ibtidai silahları adi fitillər, ən qədim dağıdıcı maddələrin qırılmaları idi.
  Amma təsirli...
  Digər bir yenilik isə qatran, yağ və spirtin gil qablara atılması idi. Qədim, yandırıcı mərmilər. Bu, həm də super silah deyil, ancaq yuxarıdan sizə çatsa, onda!
  Aydındır ki, müasir döyüş sursatları demək olar ki, tükənib və biz daha qədim və arxaik silahlara keçməliyik. O, sanki alovlanır, düşmənləri diri-diri yandırır. Hətta ətləri də sümükləri soyulur və skeletləri açıq qalır. Sonra külək onlarla skripka etməyə başlayır, cingildəyir və çatlayır. Sıralar dağılır, qarışdırılır və geri çəkilir.
  Və burada Fenşikovun köməyi gəlir. Təbii ki, əvvəlcə süvarilər gəldi. Səyyar daşıyıcılar olmadığı halda, tarlalar kraliçası hər şeyi öz əzaları ilə tapdalamalıdır.
  Amma bu atdır, o da Afrikada atdır.
  Təhkimli qız və eyni zamanda cəsur döyüşçü Domkratova öz gözəl atında hamını qabaqlamağı bacardı. Gözəl kəndli qadın çılpaq dabanları ilə atın krupunu təpikləyir və qılıncını şiddətlə yelləyir.
  Beləliklə, onun ilk "kuboku", tozla boyanmış lancer, təhsilli bir kəndli qadının yalnız ilk hücumunu dəf etdi və ikinci qıvrım demək olar ki, bütün başını kəsdi. Orktsuz boğazı kəsilərək qışqıra da bilməyib, sadəcə olaraq krupundan düşüb. Və Domkratova oxudu:
  - Açıq sahədə qarğıdalı çiçəkləri var... Uzun yol!
  Olduqca kəskin eşitmə qabiliyyəti ilə eşidən Yelena bir ağızdan hönkürdü:
  - Yol boyu Yagami qadınları ilə sıx bir meşə var!
  Nadejda bütün bu silahları və bıçaqları döyüşün qabağında boğaraq əlavə etdi:
  - Və o yolun sonunda baltalı doğrama bloku!
  Domkratova cəld bıçaqdan uzaqlaşaraq heç bir gurultu olmadan dedi:
  - Oh, bir dəfə!
  Bu sözdən sonra Orkqlı atlı yıxıldı...
  - Yenə bəli!
  Və burada paşa kimi təmtəraqlı Furets süvarisinin bəxti gətirmədi.
  - Bəli, çox, çox, dəfələrlə!
  Bu zaman Nadejda zərif ayaqları ilə onlarla işğalçını səpələyərək sıçrayışa müdaxilə etdi:
  - Hə, niyə təkrar-təkrar sızıldayırsan! Gəlin dərhal bir milyon qazanaq!
  Alovlu terminator, Çernoboq Viktoriyanın qızı, polad dəbilqəsini çılpaq barmaqları ilə havaya ataraq hönkürdü:
  - Biz bankda milyonları saxlayırıq və qanunlara əhəmiyyət vermirik!
  Ağıllı Yelena bu vəziyyətlə razılaşdı:
  - Düzdü: bir qanunu pozsan, cinayətkarsan, bir neçə qanunu pozsan, ölüsən, hər şey Rəbb Allahdır!
  Çox ağıllı Viktoriya hazırcavabca qeyd etdi:
  - Bir böyük yazıçı və filosof demişkən: axmaqlar üçün qanunlar yazılmır, təbiət qanunları dahilər üçün yazılmır!
  Perunun qızı Viktoriya məharətlə ayağı ilə barıt çələngi atdı. O, qan içində parıldayan çılpaq dibinə baxdı və cəhənnəm iksirinin çəlləyi partlayanda cik-cik dedi:
  - Dil ağıllı adama axmaq və mənasız şeylər haqqında düşüncələrini gizlətmək üçün verilir!
  Amma görünür, qızlar bu haqda düşünürdülər... Yanacaq çatışmazlığından boğulan MİQ-124 hündürlüyü itirməyə başladı. Təcrübəli pilotlar naəlaclıqla maşını xilas etməyə çalışaraq onu az-çox hamar yerə endirdilər. Xoşbəxtlikdən, bu vaxta qədər müttəfiq qoşunlar arasında cəsarətin son ehtiyatları qurumuşdu. Bundan əlavə, Suvorovun məcburi yürüşü ilə böyük bir məsafə qət edən qəhrəman rus piyadaları artıq möhtəşəm döyüşdə tarlaya və təpələrə yaxınlaşırdı.
  Və sonra döyüşçü-sehrbazlar nəhayət öz sehrlərini ortaya qoydular... Bu, insanın qavrayış dairəsindən kənar bir şey idi. Onlar bir çox aşağı səviyyəli tanrıların edə bilmədiyi işləri görürdülər.
  Viktoriyanın cəhənnəm sehri Orkgli və Furets atlarını cəsəd ləkələri ilə örtülməyə və diri-diri çürüməyə məcbur etdi. Üstəlik, böyük sürətlə. Orkqli atlılarında, Furets döyüşçülərində, Trollarda və Fərdinlərdə irinli iyrənc xoralar peyda oldu ki, onlar da iştahla partlayırdı...
  Beloboq qızı Zoyanın sehrinin təsiri fərqli idi, lakin daha az dağıdıcı deyildi. Atları parlaq çiçəklər, qızılgüllər və bənövşələr bürümüşdü, insanların özləri isə bal və şokolad qatına bürünmüşdü. Çoxlu əsgərlər yamyaşıl yaz kolları kimi çiçəklənməyə başladılar. Və təzə qoxu gəlirdi. Beloboqun sehri də öldürdü, amma bunu çox gözəl və tamamilə ağrısız etdi. Bu yaxşı zorakılıqdır. İnsanların yerinə rəngarəng çiçəklərlə nə gözəl qönçələr peyda oldu.
  Perunun qızı Nadejda ixtisası üçün açıq-aydın üsullardan daha çox istifadə etdi: ildırımdan atəş. Minlərlə elektrik yükü rəfləri örtərək çoxlu əsgəri külə və toza çevirdi. Elektrik rampası qalın və gözqamaşdırıcı bir şəlalənin üstündən keçəndə, bu, xoşdan azdır, lakin ölümcüldür.
  Svaroqun qızı Yelena isə texnikə xas bir texnikadan istifadə etdi: o, silahı öz adamlarına atəş etdi.
  Ustalarının sözünə qulaq asmayan silahlar əsgərlərin kürəyinə dəydi və toplar bütün sıraları sıradan çıxardı və sıraları böyük bir intensivliklə biçdi. Başqa bir kainatdan çıxan helikopterlər sadəcə bir raketlə bütün bir batalyonu yandırdılar. Silah Svarogun gücündən təsirləndikdə son dərəcə dağıdıcı oldu.
  Beləliklə, dörd qızın hamısı bir zərbə ilə on minlərlə əsgər və zabiti məhv edərək güclərini bir anda göstərdilər.
  Və bu, döyüşün nəticəsini həll etdi... Sonuncu Furets, Okrqli, Trolls və Fərdin döyüşçüləri həlak olduqdan sonra dörd qız və sağ qalan rus döyüşçüləri hipermagik portala üz tutdular və bir dəqiqə ərzində öz dünyalarına qayıtdılar.
  
  QULLİVER VƏ BALEKAL VİSKONAS
  ANNOTASİYA
  Yenidən əbədi oğlana çevrilən Qulliver qəhrəmanlıqlar göstərir, müdrikliyini, parlaq deyimlərini göstərir. Onunla birlikdə vikontesya iti daşları ayaqyalın tapdalayır, onun kasıb, qaralmış ayaqları ağır sınaqlara şərəflə dözür.
  . FƏSİL Љ 1.
  Gənc bir bədənə çevrilən keçmiş kapitan və məşhur səyyah ayıldı.
  Və buna görə də çılpaq, uşaq ayaqlarını yenidən liman istiqamətində yolun iti daşlarına basmalı oldu.
  Əsilzadə bir qız onu götürdü və təkbuynuzdan düşdü.
  Onlar qiymətli daşlarla bəzədilmiş səndəllərini çıxarıb birlikdə getdilər.
  Eyni zamanda o qeyd edib:
  - Ayaqların yumşalmaması, mümkün qədər sərt və davamlı olması lazımdır!
  Oğlan Qulliver başını tərpətdi:
  - Bu çox müdrik qeyddir! Amma düzünü desəm, Britaniyada vikontessanın ayaqyalın getmək istəyi çox qəribə görünür!
  Qız cavab olaraq mahnı oxudu:
  Bütün yer istiliklə isinir,
  Mən isə onun yanında ayaqyalın qaçıram...
  Kaş ki, yay olaydı
  Siz qar yığınlarına məcbur olmayacaqsınız!
  Oğlan kapitan razılaşdı:
  - Bəli, yayda daha yaxşıdır! Günəş parlayanda və qar yığınları şüalarda parıldayanda çox gözəldir!
  Burada Qulliver özünü düzəltdi:
  - Otun üstünə mirvari şeh damcıları demək istədim!
  Qız güldü və mahnı oxudu:
  - şeh, şeh, şeh, şeh,
  Arı sürüsü kimi vızıldayır!
  Və sonra əlavə etdi:
  - Yox! Bura nə kənddir, nə də bağça!
  Gulliver razılaşdı:
  - Nə kəndə, nə də bağçaya! Amma hər halda, sənlə mən çox yaxşı anlaşdıq.
  Uşağın körpə ayaqları bir gecədə sağalmışdı və yerimək artıq dünənki kimi ağrılı deyildi.
  Əhval-ruhiyyə də yaxşılaşdı.
  Gulliver qeyd etdi:
  - Doğrudan da başa düşmədiyim budur, qullara niyə ehtiyacınız var?
  Vikontesya nifrətlə xoruldadı:
  - Burada anlaşılmaz nə var?
  Oğlan ciddi şəkildə dedi:
  - Siz əbədi uşaqlarsınız, yaxşı dözümlülüyünüz var - özünüz işləyə bilərsiniz!
  Qız güldü və qışqırdı:
  - Sağ ayağını vur,
  Sol əlinizi yelləyin...
  Dünyada yaşamaq gözəldir,
  Heç nə etmədən!
  Qulliver etiraz etdi:
  - Heç nə etməmək darıxdırıcıdır!
  Vikontessa güldü və qeyd etdi:
  - Daxmadan çıxdılar,
  Böyük qırmızı boyunlular...
  Oğlan soruşdu:
  - Yaxşı, bəs nə?
  Qız cavab verdi:
  - Bütün palıdları kəsdilər,
  Tabutların üstündə!
  Və bu əbədi uşaq necə də götürüb güləcək. Bəli, bu çox gözəldir.
  Qulliver vikontesyadan soruşdu:
  -Heç ciddi olmusan?
  Qız oxudu:
  Zarafat krallığında
  Çox vaxt keçib...
  Məlum olduğu kimi heç nə -
  Bu, ciddi şəkildə baş vermir!
  Oğlan təbəssümlə cavab verdi:
  - Bəli, başa düşürəm! Həm ruhda, həm də bədəndə əbədi uşaqlıq!
  Vikontesya qeyd etdi:
  - Varlıq şüuru müəyyən edir!
  Qulliver uşaq başını şiddətlə tərpətdi:
  - Razılaşmamaq çətindir! İndi ən azı fiziki olaraq özümü çox yaxşı və şən hiss edirəm. Və hətta uşağın bədəninin köhnəlmiş altlığı o qədər tez qabalaşır, güclü və əzgin olur ki, artıq ağrı vermir, əksinə, yerimək hətta xoş hala gəlir.
  Qız enerjili başını tərpətdi və dedi:
  - Mən bu mövzuda mahnı oxuya bilərəm!
  Oğlan kapitan razılıqla başını tərpətdi:
  - Əlbəttə, oxu! Çox xoşbəxt olacağıq!
  Vikontesya böyük hiss və həzzlə oxumağa başladı;
  Yeni dünyada möcüzələr var,
  Rəngli nağıl kimidir...
  Burada belə bir gözəllik var
  Göstərici ilə qüsur tapa bilməzsiniz!
  
  Yaxşı, əgər yeni gündürsə,
  Yer üzünə gəlir...
  Beləliklə, biz qalxmaq üçün çox tənbəl deyilik,
  Dünyada heç bir soyuqluq yoxdur!
  
  Şöhrətdə yeni bir işıq olacaq,
  Ağacların konfet kimi olduğu yerdə...
  Sübhü qarşılamağa başlayacağıq,
  Uşaqlarımız əbədi xoşbəxtlik içərisindədir!
  
  Yeni əsr gəlir,
  Bu rayon çox gözəldir...
  İnsan xoşbəxt olacaq -
  Qoy yol təhlükəli olsun!
  
  Planet çiçək açsın -
  Tezliklə sulu cənnət olacaq...
  Qazanan hesab açın
  Dünya parlaq bir may olacaq!
  
  Nə qədər yaxşıdır?
  Günəş parıldayırsa...
  Ağacdələn kəski qazır
  Planetdə hər kəs gözəl vaxt keçirir!
  
  Bizimlə hər şey necə də əyləncəlidir,
  Tam xoşbəxtlik vadisi...
  İnan ki, sübh çağı olacaq,
  Qızıl orta!
  
  Bizim taleyimizi kim edəcək,
  Çox cəsur və yaraşıqlı...
  Yenidən bölüşdürmə olarsa,
  Sonra daha güclü olursunuz!
  
  Başımızı aşağı qoymayacağıq
  Qürurla kürəyimi düzəldərək...
  Pancake üçün kərə yağı, kəsmik,
  Sahibə dərhal əlavə edir!
  
  Beləliklə, xoşbəxtlik olacaq, bilirsiniz,
  Və Svarog adı ilə işıq ...
  Əsl cənnətə çevriləcək
  İnsanlar Allaha dua etdilər!
  
  Rəbb bir cavab verdi:
  Sevinc içində işləməliyik...
  Və sonra salam gələcək -
  Üzlər parlaq olacaq!
  
  Budur, ayaqyalın bir qız
  Mən tısbağa sürdüm...
  Onu yumruqla vurmalısan,
  Çox qorxuya səbəb olur!
  
  Yanğın harada baş verir?
  Yaxşı, od harada yanır ...
  Sarsıdıcı zərbə
  Qəddar düşmən hücum edir!
  
  Düşmənə təslim olmayacağıq,
  Bunu bir arzu hesab edin...
  Keruv düzəlir
  Düşmənlərə qanadlar və bağışlanma!
  
  Deyəcək ki, tezliklə olacaq
  Qələbə deyilən şey...
  Sirk çadır olur,
  Və bəzən itlər hürür!
  
  Tezliklə cənnət kimi olacaq
  Gəlin bütün dünyanı gözəlləşdirək...
  Ladaya təşəkkür edirəm -
  Cherubs qızılla parlayır!
  Oğlan Qulliver əllərini çırpıb heyranlıqla dedi:
  - Necə də sevimlidir! Bu şeirdir! Və qızın səsi sadəcə möcüzədir!
  Qız təvazökarlıqla cavab verdi:
  - Bu tanrıların hədiyyəsidir! Ümumiyyətlə, verilənə qiymət verilmir!
  Oğlan yenə dedi:
  - Bununla razılaşmamaq çətindir! Amma hər halda biz təcrübə və həyat bilgisi baxımından uşaq deyilik!
  Vikontesya gülümsədi və soruşdu:
  -Artıq uşaq olmadığını sübut edə bilərsən? Üstəlik, məhz ağıl və biliklə!
  Oğlan Qulliver başını tərpətdi:
  - Əlbəttə! Mən bunu edə bilərəm və əlbəttə ki, istəyirəm!
  Qız hirslə yalın ayağını möhürlədi və qışqırdı:
  - Elə isə gəl, indi sübut et!
  Oğlan qəzəblə və həyəcanla məşhur aforizmləri səpməyə başladı;
  Düşməni görmək yarım qələbədir, ancaq özünü görünməz qalmaq tam qələbədir!
  Qələbə şampanını yalnız üç döyüşçü paylaşır; şücaət, cəsarət və şərəf. Ancaq insan ziyafətindən fərqli olaraq, dördüncü dost şansdır və heç də artıq deyil!
  Bütün bəlalardan ölüm ən zərərsizdir, çünki bir daha təkrarlanmır və ondan sonra heç nə pisləşmir!
  Müharibədə ən kəskin gündəlik duyğu təhlükə hissini kütləşdirməkdir!
  Qeyri-adiliklərin üstündə uçarkən uçmaq yaxşıdır - sən necə uçmaq olar!
  Acı insan göz yaşlarının yanacağı ilə uçan, şirin yuxularında uçacaq!
  Hazırcavab tənqid axmaq tərifdən yaxşıdır!
  İnsan heç bir pula görə dəliyə düşmək istəmir, Veneranın bətni istisna olmaqla! Bunun üçün o, əlavə ödəməyə və hətta sonunu verməyə hazırdır!
  Ləyaqətini heç vaxt itirməyənlər nüfuzunu itirməkdən qorxmazlar!
  Sınaq vaxtı nəğmə oxumayan, boşuna əziyyət çəkdiyini anlayanda fəryad edər!
  Dilinlə sən hər şeyi üyüdə bilərsən ki, dil tutqunluğu daşlarından, kütlük daşlarından başqa!
  Dişi ceyran yaxşıdır, erkək maral pisdir!
  Maral sığından onunla fərqlənir ki, birincisi ikincini narahat edir, ov isə tülküyə gedir!
  Əsl döyüşçü heyvan xasiyyətinə malik olmalıdır, amma heyvan zəkasına malik olmamalıdır!
  Canavar aləmində çaqqallar adətən aslanın yerini tutur!
  Düşməni yerə yıxacaq güclü zərbə almasını istəyirsinizsə, divanda uzanarkən onu vurmayın!
  Ən güclü zərbə vətənpərvərliyə əhəmiyyət verməyənlərə dəyir!
  Düşmənin doğranmasını beyni döyülməyən, gözü su ilə dolmayanlar edir!
  Rəqəmlərlə qalib gələ bilərik, amma qələbənin bəhrələrindən ancaq məharətlə həzz ala bilərik!
  Təslim olmaq istəməyən eqoist problem qarşısında mütləq təslim olacaq!
  Hücum etməklə, əlbəttə ki, məğlub olma riski var, lakin hücuma məruz qalaraq, artıq uduzmuşsunuz!
  Sola getmə, bala, axırda çuxura düşəcəksən, əslində, haqlı olsan da!
  Əlləri maili oraqlı yaşlı qadından uzaqlaşa bilməzsən!
  Ostap Bender olmaq kasıb lətifədən daha yaxşıdır!
  Hiyləgərlik sizi həmişə zəngin etmir, amma ixtiraçılıq sizi mütləq məhv edir!
  İnsan şəklində olan tülkü həmişə xəz paltarında parlaq deyil, niyyətdə həmişə qaranlıqdır!
  Parlaq bir ruh adətən əti cənazə solğunluğuna gətirir!
  Eşşək taxtda otura bilər, amma səni diz çökməyə məcbur etməz!
  Ucadan nərildəyən aslan yox, bərk dişləyib bərk vuran!
  Siçanlarla mübarizə apararkən evi yandırmağa ehtiyac yoxdur. Korrupsiyaya qalib gəlməyə çalışarkən ölkəni konslagerə çevirməyin mənası yoxdur!
  İntuisiya, əlbəttə ki, xaindir, amma sizin düşərgənizdə deyil!
  Ağıllı fırıldaqçıdan qorxma - namuslu axmaqdan qorx!
  Zalımı tərifləyən xoruzu çarpayısında banlayacaq!
  Zalım şirə bənzəyir, hətta onu sığallayır, pəncələri ilə ətini, dərisini qoparır!
  Müharibədə rahatlıq donuz yağında şokolad kimidir, ancaq meyitlərlə xəstələnir!
  Kilsədə şam yandırmaq adətdir, lakin ən böyük miqdarda belə insan ehtiraslarının alovunu söndürə bilmirlər!
  Buzlu ürəyiniz, axar su kimi soyuq qanınız ola bilər, amma insanın uğur susuzluğu həmişə isti olacaq!
  Hər şeydə tələsmək, intihara cəhddən başqa, pis nəticələrə gətirib çıxarır!
  İstənilən xalq münaqişədə qalib gələ bilər, ancaq müharibədə yalnız ruslar qalib gələ bilər, ona görə də onlar özləri üçün maddi qazanc əldə etməyə can atmırlar!
  Müharibə atəşfəşanlığı qorxaqlardan başqa hamının bayramıdır və son axmaqlar istisna olmaqla, ümumbəşəri matəmdir!
  Çox vaxt çaşqın olan düz qıvrımlardır!
  Və onlar rəflərdə aydın şəkildə qoyulmuş problemlərdən, qıvrımlardan xilas olurlar!
  Dilini çox qaşıyar, başı boşluqdan qaşınan!
  Ən yaxşı sərmayə, heç vaxt birbaşa olmasa da, rəqiblərinizin tabutlarına qoyulur!
  Ordu heç nə istehsal etmir, ancaq cəsur bir hökmdarın sərmayəsini ödəyir!
  İnsan qalib gələndə, nəticə ölüm və zillətdir! Qadın həyat və zövq olanda!
  Qadınlar öz qələbələri üçün dünyanın bütün ordularından daha çox xərcləyirlər, lakin məğlub olanlardan daha çox həvəslə verilən təzminat alırlar!
  Qadın, forması olmayan ordudan fərqli olaraq, daha tez qalib gəlir!
  Kişilərdən fərqli olaraq qadınlar üçün əsl qələbə təslim olduqdan sonra əldə edilir!
  Müharibədə, kartlarda olduğu kimi, geri döyüşməyi bacarmalısan və onlardan fərqli olaraq, avansları xilas etmək və düşmənə ötürmək lazımdır!
  Müharibə pokerdir, amma karta baxmaq fırıldaqçılıq deyil, kəşfiyyat işidir!
  Hiyləgərliksiz döyüşmək qaşıqsız şorba içmək kimidir, amma nədənsə prudes yalnız sonuncunu müzakirə edir!
  Cəsarətli kişilər döyüşür - onları tez ayırın! Qadınlar döyüşürsə, döyüşməmək daha yaxşıdır!
  Müharibədə komandirin meyilli alnından başqa hər şey dinc həyatdan daha sərindir!
  Xeyirsiz qüvvə sivilizasiyanı ilgəklə asılmış adam kimi yüksəldir!
  Başqasının üzünü döymədən, öz üzünüzü yeyə bilməzsiniz!
  Eşşək həmişə döyülür, ancaq faydasını itirəndə öldürülür!
  İgid düşməni öldürər, qorxaq qulu öldürər!
  Müharibədə təşəbbüs baha başa gəlir, xüsusən də ucuz şablonlara öyrəşmiş düşmən üçün!
  Aşağı səviyyəli varlıqlar üçün bəzən öz mənfi təcrübələri hər hansı müsbət göstərişdən daha faydalıdır!
  Gündəlik çörəyini tərləri ilə, bayram çörəyini isə düşmən qanı ilə sulayırlar!
  Siyasətçi dilini çox üyüdəndə nəticə un deyil, un olur!
  Hökmdar çox danışanda xəmir tüklü çıxa bilər, amma tez xarab olur!
  Hökmdarın sərt ürəyi bütün ölkəni çörək qırıntılarına qoya bilər!
  Siyasət riyaziyyatdan onunla fərqlənir ki, riyaziyyatda sıfıra bölmək olmaz, siyasətdə isə bərk sıfırlara bölürsən!
  Siyasətçi parlaq riyaziyyatçıdır, ancaq bir hərəkətdə - çıxma!
  Hər şey haqqında danışa bilərsiniz, ancaq faydalı olanı qınayırsınız!
  Mənasız söhbət çaşqınlıq, mənalı söhbət polemik, fayda ilə söhbət öyrətmək, ən böyük qazanc isə susmaqdandır!
  Yalnız kiçik bir zehin böyük bir rəqəmi ələ keçirir!
  İkisi birdən yaxşıdır, amma ölü yoldaşlarsa yox!
  Nə bəxtiyardır iman gətirən, inanmayan isə nemətlər ikiqatdır, ona görə də öz gücünə və ağlına arxayındır!
  Əyləc olmadıqda pisdir, yavaşladığınız zaman daha da pisdir!
  Xeyr, şeytan boyandığı kimi dəhşətlidir, amma ən dəhşətlisi bir mələk tərəfindən çəkilmiş mələyin eskizidir!
  Heyvanlar meşədə yaşayır - və qəddar insanlar hər şeyi kolluğa çevirir!
  Heyvanlar səltənətində yalnız xoruzlar və tutuquşular var, qartallar isə tük çarpayıları ilə əvəzlənib!
  Yaxşı dizayn odur ki, geciksən, köhnələcəksən, yaxşı insan, geciksən, nifrət edəcək!
  Döyüşdə ölüm bir cüt cəsarət və axmaqlıq doğurur, amma eyni zamanda müdrikliklə bir ittifaq bağlanarsa, qalib bir həyat olacaq!
  Öz axmaqlığından başqa hər şey maskalana bilər!
  Hər şey üzə çıxa bilər, başqasının ağlından başqa, sənin yaşadığın!
  Qırmızı nitq qırmızı qan tökülməsinin ən yaxşı vasitəsidir!
  Ən sərt metal güllələrin atıldığı yumşaq qurğuşundur!
  Ən təhlükəli qurğuşun güllənin içindəki deyil, beyni doldurandır!
  Dünyanın ən yaxşısı odur ki, heç vaxt daha pis ola bilməz deyə bilməzsən!
  Dünyada pis olan müharibədə doğrudur və qələbədən sonra daha yaxşı ola bilməz!
  Müharibədə mərhəmət, ictimai fahişədən fərqli olaraq, daha baha başa gəlir, lakin məmnuniyyət verə bilməz!
  Yalnız həqiqətən ruhu uca olan insan həlak olana mərhəmət göstərməkdən çəkinməz!
  İstənilən şeydən danışa bilərsən, ancaq məsələni danış, çünki boş söhbət şorbanı qanlı ishala çevirir!
  Sükut qızıldır, özbaşınalığı susduranda korroziya verir!
  Sözlər gümüşdür, bilik və həqiqətin diri suyunun sönməsinə imkan vermir!
  Güclü aviasiyası olan ölkə heç vaxt geridə qalmayacaq!
  Ən böyük kədər, cüzi bir zəkadan!
  Oxatanların səhvlərindən çıxan süddən ancaq bədbəxtlik və əziyyət övladları böyüyür!
  Fiziki məşq lazımdır ki, yalnız rəqibinizin batareyası tükənsin!
  Darıxdırıcı zehni olan insanlar və öz alçaqlığını güclü hiss edən insanlar başqalarına sataşmağı sevirlər!
  Kəskin dillər, xəncərdən fərqli olaraq, axmaqlığın zəncirvari poçtundan belə saplanır!
  Nağıl yaxşı deyir, amma reallıq pis gerçəkləşir!
  Dünyada insan axmaqlığı və heyvan rəqabətindən başqa hər şey sona çatır!
  Həyat üzük kimidir, iztirabın sonu görünür, amma bunu heç vaxt hiss edə bilməzsən!
  Dünyada insan axmaqlığı və heyvan rəqabətindən başqa hər şey sona çatır!
  Həyat üzük kimidir, iztirabın sonu görünür, amma bunu heç vaxt hiss edə bilməzsən!
  Ölənlərin orduya çağırılmasının qarşısını almağın ən yaxşı yolu yaxşı hədəflənmiş gözdür!
  Və dəqiq göstəriş sizə məqsədə doğru gedən yolu qaçırmağa imkan verməyəcək!
  Cəhənnəmin cənnətdən yalnız bir üstünlüyü var, qovulmaq qorxusu yoxdur!
  Xristian cənnətində ən xoşagəlməz şey odur ki, daha yaxşısını belə arzulaya bilməzsən!
  Məsih canavar dünyasında dovşanın şir xüsusiyyətlərinə sahib olduğu yeganə quzudur!
  Yalnız qorxunu öz içində öldürə bilməyənlər ölür!
  Ölümsüzlüyə qorxunun ümumiyyətlə yaşamadığı insanlar nail olur!
  Düşmənin çoxluğundan qorxan, müttəfiqlərini dəyişdirəcək!
  Kəşfiyyata sərf olunan bir dəqiqə bir əsrlik həyat və bir zəfər anını xilas edir!
  Yolları sökməyən çox vaxt sümükləri yığa bilməyəcək!
  Düşmənə ən böyük zərəri ölçü hissini itirməyənlər vurur!
  İnsan öz ambisiyalarının hüdudlarını bilmir, amma həmişə imkanları ilə ölçülür!
  Qulliverin ağlına belə gəldi - sərin! Və hər şey sözün əsl mənasında bir nəfəsdədir. Doğrudan da, böyüklərin ruhu onların içinə giribsə, həqiqətən dahi uşaqlar var.
  Vikontesya qız qeyd etdi:
  - Bəli, bu səni dəli edə bilər! Beləcə bəstələyə bilərsiniz!
  Oğlan kapitan başını tərpətdi:
  - Bəli, həyat mənə çox şey öyrətdi! Və bu hikmət də daxil olmaqla!
  Qız daha sonra soruşdu:
  - Niyə öz ölkəsində padşah deyilsən!
  Qulliver gülərək cavab verdi:
  - Bilirsiniz, nədənsə taxt uğrunda mübarizə aparmaq fikri heç ağlıma da gəlməyib. Ancaq düzünü desəm, bu barədə düşünməyə dəyər!
  Vikontesya oxudu:
  - Ruhunda ehtiras coşar,
  Oğlanın ehtiyacı olan tək şey gücdür!
  Qulliver qeyd etdi:
  - Əgər mənim onsuz da min illik ömrüm, eləcə də sağlamlığım varsa, niyə də iqtidar arzusunda olmasın!
  Qız əmr etdi:
  - Onu qamçı ilə vur!
  İki gözətçi oğlan Qulliverin çılpaq gövdəsini tutub vurdu. qışqırdı.
  Vikontessa döyüşçüləri dayandırdı:
  - Yetər! Bu ona görədir ki, anlasın, yerini bilsin! Onun yeri isə qul yeridir!
  Oğlan Qulliver onun partlamış dərisindəki tər muncuqlarını silkələyərək qışqırdı:
  - Necə başa düşmürsən! Burada son eşşək başa düşəcək!
  Qız balaca, kəsikli ayağını möhürlədi və xırıltı ilə dedi:
  - İndi oxu! Mən ata minənə qədər!
  Oğlan kapitan istəksizliyinə qalib gələrək oxumağa başladı;
  Vətənə çox dərd gəldi,
  Hər şey böyük bir məğlubiyyətlə bitdi...
  Sevin ki, daha cəngavərlər yoxdur,
  Evinizə izzət və həmd olsun!
  
  Mən Qulliver, böyük döyüşçüyəm,
  Bilirsən, mən şiddətlə döyüşə bilərəm...
  Mars bu döyüşçüdür, yaxşı ata,
  Və mənim xəzinəm çantamda gizlənir!
  
  Soyuqda ayaqyalın qaçıram,
  Dəyirmi dabanlar qar üzərində parıldayır...
  Fritz-i zorla çatdıracağam,
  Şiddətli Mayda qələbə olacaq!
  
  Arbaletlərlə orkları məhv edirəm,
  Birdən onlarla gnomu kəsmək...
  Trollun burnundan dişləməliyəm,
  Mən döyüşçü oldum, çox şən!
  
  Heç vaxt belə bir oğlan üçün deyil
  Dünyanın sonu, inan mənə, gəlməyəcək...
  Mən əbədi olaraq ayaqyalın qaçacağam
  Beləliklə, Qabil qələbəni qeyd etməsin!
  
  Vətənimiz müqəddəs vətənimizdir,
  Peşman olmayacağıq, həyatınıza güvənin...
  Şeytan insanlara hücum etsə də,
  Olacaq, monarxizm ağacı çiçək açacaq!
  
  Salam Britaniya, igid torpaq,
  O, Vətənin ən böyük izzətini ehtiva edir...
  Müqəddəs Oenomaus bir vaxtlar hökm sürdü,
  İndi qızlar Orcismlə mübarizə aparırlar!
  
  Xeyr, biz heç vaxt düşmənə boyun əyməyəcəyik,
  Günəş planetimizdə parlasın...
  Bir ulduz parlayır,
  Cənnətdə işıqlı yerimiz olacaq!
  
  Allah İsa hər şeyin ağasıdır,
  İnsanlıq üçün şər tərəfindən çarmıxa çəkildi...
  İnsanlara təşəkkür edirəm
  Bir az da müqəddəs olun!
  
  Ayaqyalın qız cəngavər gözləyirdi,
  Parıltıya qədər təmizlənmiş zireh axtarırdım...
  Görünür, belə bir Pallas taledir,
  Düzünü desəm, bir cəngavərlə sevgi ilə tanış olun!
  
  İnanıram ki, xoşbəxtlik tərəqqidən gələcək,
  Elmdə ölənlər diriləcək...
  Seksi bilən hər kəs əlçatan olacaq,
  Biz ekstaz içində olacağıq - dinamiklər çatlamayacaq!
  Qız güldü və barmağını silkələdi:
  - Yaxşı, sən əxlaqsız adamsan! İndi uşaq olduğunuzu unutmusunuz. Və daha min il uşaq olacaqsan. Hətta bizimlə bir başlanğıcınız var. Əvvəlki həyat sayılmaz. Qarşıda hələ tam on əsr var, mənim isə daha az vikontesam var!
  Qulliver gülümsəyərək başını tərpətdi:
  - Mən sizə başsağlığı verirəm!
  Qız mızıldandı:
  - Hadi, bu mövzuda dahi bir söz de!
  Qulliver yenidən məşhur ifadələr səsləndirməyə başladı;
  Əgər Allah olmaq istəyirsənsə, murdarları təqlid etmək vərdişi ilə meymun olma!
  Öküz kimi işləmək istəmirsənsə, boynunda yaxalıq olacaq!
  Vikontesya sözünü kəsdi:
  - Ki, daha belə fəlsəfə və aforizmlərə qulaq asmaq istəmirdim! Yenidən gülməli bir şey oxumaq daha yaxşıdır!
  Oğlan kapitan bir qədər çəkinərək oxumağa başladı. Onun bəstələmək gücü yox idi, ona görə də rus üsyançısı Stenka Razinin xalq mahnısını oxudu. Yaxşı, ağlıma nə gəldi, oxudum:
  Sanki Volqa çayı boyunca, geniş çay boyunca,
  iti burunlu bir qayıq üzür, Qayıqda cəsarətli avarçəkənlər kimi, Kazaklar, cavanlar.Sahibi özü arxa tərəfdə oturur, Sahibi özü, nəhəng Stenka Razin, Qarşıda onun qırmızı qız, Əsir fars şahzadəsi.Stenka Razin şahzadəyə baxmır,Volqada anasına baxır.Təhlükəli Stenka Razinin dediyi kimi: "Ay, sən goysən, Volqa, əziz ana! Axmaq bir yaş məni sevindirdin,Uzun gecədə məni yatdırdın, sarsıtdın, Kobud havada məni yordun, Mənim üçün yaxşı adam deyilsən?Uyuyub,Kazaklarıma yaxşılıq bəxş etdin.Sənə heç nə vermədik. Nəhəng Stenka Razin burada necə atladı, fars şahzadəsini götürdü, qırmızı qızı dalğalara atdı, Volqa Anaya baş əydi.
  Stenka Razin
  mal alveri üçün
  Həştərxan şəhərinə getdi.
  Qubernator hədiyyələr tələb etməyə başladı.Stenka Razin xırtıldayan daşlar, xırtıldayan daşlar - qızıl brokar gətirdi.Qubernator kürk tələb etməyə başladı.Bahalı xəz: Döşəmələr təzədir, Biri qunduz, digəri samurdur.Stenka Razin yoxdur. ona xəz paltonu ver: "Geri ver, Stenka Razin, çiynindəki xəz paltonu ver!" Geri versən, sağ ol, qaytarmasan, asaram. açıq sahə Yaşıl palıd ağacında, Yaşıl palıd ağacında, Və it kürkündə." Stenka Razin düşünməyə başladı: "Yaxşı, qubernator. Özünə bir xəz palto götür. Özünə xəz palto götür, Səs-küy olmasın. ."
  Bu, at zurnası deyil, insanların söz-söhbəti deyil,
  Çöldən eşidilən zurna çalan deyil, Amma hava fit çalır, zümzümə edir, Fışqırır, zümzümə edir, tökür. Məni, Stenka Razin, dənizdə, mavidə gəzməyə dəvət edir. : "Yaxşı, sən cəsarətli quldursan, Ey cəsur quldur, ey üsyankar davakar, Sürətli qayıqlarına minirsən, Kətan yelkənlərini aç, Mavi dənizdən qaç. Mən sənə üç qayıq gətirəcəyəm: Birinci gəmidə var. qırmızı qızıl, ikinci gəmidə xalis gümüş, üçüncü gəmidə bir qız ruhu
  var .
  
  . FƏSİL Љ 2.
  Qız çılpaq ayaqlarını möhürləyərək əllərini çırpıb cıvıldadı:
  - Nə gözəldir! Sən həqiqətən möcüzəli oğlansan! Və nə üçün yetkin olmaq lazımdır?
  Qulliver təbəssümlə cavab verdi:
  "Özümü bir oğlanın bədənində həmişəkindən daha yaxşı hiss edirəm!" Mən çox döyüşkən və müsbət əhval-ruhiyyədəyəm!
  Oğlan-kapitan isə çılpaq, kiçik, təzə aşılanmış ayaqlarını sıçrayacaq.
  Sonra oxudu:
  Birinci sinif şagirdi, birinci sinif şagirdi,
  Bu gün sizin bayramınızdır...
  Saat gözəl və şəndir,
  Məktəblə ilk görüş!
  Qulliver isə ağ dişli təbəssümü ilə göz qırpdı. O vaxtlar, Allah eləməmiş dişiniz ağrısa, belə bir əzab olardı! Və burada gözəldir, sən əbədi uşaqsan və sözün əsl mənasında yüz faiz xoşbəxtsən - oh, oh, oh!
  Bu, həqiqətən gülməlidir. Özünüzü getdikcə daha çox oğlan kimi qəbul edirsiniz.
  Amma çox yaxşı vaxtlar olub. Qulliver hətta ölülərin ruhunu belə çağıra bilən sehrbazlar səltənətində belə idi. Sonra ölüm belə qorxmaz oldu - bu o deməkdir ki, başqa ruhlar var və ölümdən sonra həyat davam edir.
  Belə bir şey nə qədər böyükdür.
  Oğlan çılpaq ayaqlarını cığırda gəzdirməyə davam etdi və uşaq dişlərini göstərərək oxumağa başladı;
  salam ana! Mən sizə on beşinci dəfə yazmağa çalışıram. İndi sən qarşımdasan və sanki bütün problemlər aradan qalxır.
  
  Ay səmada üzür, küçədə səssizlik hökm sürür,
  Və evdə yalnız ana oyaqdır.
  Gecələr səssizcə sizin üçün qapını açacaq,
  İnan mənə, başqa heç kim, yalnız anam.
  Gecələr səssizcə sizin üçün qapını açacaq,
  İnan mənə, başqa heç kim, yalnız anam.
  
  Və kimsə bizi sevməyi dayandırsa,
  Yalnız ana göz yaşlarını silib başa düşəcək.
  Və nə vaxtsa uzun bir səfərə çıxsaq,
  Onda bizi ancaq anam gözləyəcək.
  Və nə vaxtsa uzun bir səfərə çıxsaq,
  Onda bizi ancaq anam gözləyəcək.
  
  Necə edirik? Bəli, birtəhər hamı dağıldı. Anka öldü və Stüardlar boşandı. Bəli, nədənsə hər şey qarışıqlıq içərisindədir. Ana! Sən niyə susursan?
  
  Ay səmada üzür, küçədə səssizlik hökm sürür,
  Və evdə yalnız ana oyaqdır.
  Gecələr səssizcə sizin üçün qapını açacaq,
  İnan mənə, başqa heç kim, yalnız anam.
  
  Bu dəfə də məktubumla heç nə olmadı. Ana, amma mütləq yazacam, mütləq. Bağışlayın.
  
  Gecələr səssizcə sizin üçün qapını açacaq,
  İnan mənə, başqa heç kim, yalnız anam.
  Gecələr səssizcə sizin üçün qapını açacaq,
  İnan mənə, başqa heç kim, yalnız anam.
  Qız güldü və qeyd etdi:
  - Hə, belədir... Ananı fikirləşdin. Bizim nə anamız, nə də atamız var?
  Qulliver təəccübləndi:
  - Heyrət! Vay! Bu necə mümkündür? Necə doğulursan?
  Vikontessa təbəssümlə cavab verdi:
  - Leylək insanlara uşaq gətirir. Bizdə isə nağıl əjdahası var. Yalnız insanlar arasında leylək haqqında nağıl kiçik uşaqlar üçün uydurmadır, amma bizdə əjdaha realdır. Çünki biz də faniyik və zaman-zaman əhalimizi doldurmalıyıq.
  Oğlan kapitan dedi:
  - Min illik ömür hələ çox qısadır! Xüsusilə hər zaman güc və enerji ilə dolu olsanız!
  Qız razılıqla başını tərpətdi:
  - Bir göz qırpımında uçsun! Geriyə baxmağa vaxtınız olmayacaq! Baxmayaraq ki, digər tərəfdən, çox güman ki, bir karxana satılacaqsınız və orada vaxt çox yavaş hərəkət edir!
  Qulliver onu götürüb oxudu:
  - Əməyin işgəncə olması haqqında,
  Qışda və yazda...
  Yeganə istisnadır
  Şeytanla birlikdə olanda!
  Vikontesya qaşlarını çatdı:
  - Siz elə qeyrətli xristiansınız. İndi isə Şeytan haqqında yadıma düşdü! Haradadır imanınız!
  Qulliver səmimi cavab verdi:
  - Əlbəttə, mən Allaha inanıram,
  Və mən Məsihi bütün qəlbimlə sevirəm...
  İtkimiz oldu
  Ancaq qapısı var!
  Qız hirslə çılpaq ayağını möhürlədi və cızıltı ilə dedi:
  - Gəl bir şey oxuyaq, filosof!
  Qulliver onu götürüb yenidən oxudu;
  Göy gurultusunu eşidin
  Vəhşi fəryad lənət, fəryad və inilti,
  Bu haqq-hesab vaxtıdır -
  Armageddonla döyüşün, Armageddonla döyüşün!
  Vikontessa hirslə balaca yalın ayağını möhürlədi və qışqırdı:
  - Belə mahnıları sevmirəm!
  Oğlan kapitan istehza ilə gülümsədi:
  - Necə xoşuna gəlmir? Əgər mənim musiqim sizə uyğun gəlmirsə, onda özünüz oxuyun!
  Vikontesya dişlərini açıb hönkürdü:
  - Mən onu götürüb oxuyacağam!
  Qız onu götürüb böyük həvəslə oxumağa başladı, dişləri fil sümüyü kimi ağarmışdı;
  Və biz cəsarətli elf qızlarıyıq,
  Biz Vətənin şöhrəti uğrunda döyüşməyi sevirik...
  Döyüşən, ayaqyalın elementimiz var,
  Və inanırıq, elfinizm sarayları tikəcəyik!
  
  Elfimiz üçün bundan gözəl ölkə yoxdur,
  Orada bütün dünya xalqlarının günəşi var...
  Qoy şeytanın dəstəsi hücuma keçsin,
  Biz Şekspirdən daha sərin bir şey edəcəyik!
  
  Əsrlərin Vətənini sevirsən,
  Tariximizin tikinti sahələrində böyüdüyünü...
  Ən böyük və ən möhtəşəm çələnglərdən,
  Bir dəfə sparta sıyığı bişirdilər!
  
  Vətənimizi yerə atma,
  Hansı ki, qürurvericidir, sadəcə olaraq müqəddəsdir...
  İkibaşlı qartala and içdiyimiz zaman,
  İndi oraq və çəkic bizim üçün əzizdir!
  
  Göylərdən yüksəklərə uçacağıq,
  Damları kosmosa qədər qaldıracağıq...
  Qüdrətli bir keruv üstümüzdə uçur,
  Belə gözəl söz - Elfia!
  
  Qanlı göz yaşları düşməyəcək,
  Elf isə kafirlərin dabanını tapdalamaz...
  Bizim müqəddəs arzumuz gerçəkləşəcək,
  Uşaqlar, divanlarınızdan qalxın!
  
  Sərhədsiz məkan, fırtınalı və sadə,
  Belə gözəl söz - Elfia,
  Wehrmacht haqqında pis hökm çıxaracağıq,
  Gəlin Vətənimizi daha da xoşbəxt edək!
  
  Qoy ata adımız çiçəklənsin,
  Cənnət bağının giləmeyvə rəngində bir kol kimi...
  Düşməni cəsarətlə süpürürük,
  Oğlan Allahdan mükafat alacaq!
  
  Orkşizmin qələbəsi ilə nə olacağına inanmıram,
  Elfskva ilə gəzin, rulonlarda dırnaqlayın ...
  Qoy müqəddəs Elfinizm Elfiyada hökm sürsün,
  Qızlar qaçır, ayaqları çox sürətlə yanıb-sönür!
  
  Ağlamayın, dostlar, ərləriniz yıxıldı,
  Bütün ölülər Svaroqun vəsiyyəti ilə diriləcək...
  Kim bıçaqlandı, kim tüfəngdən düşdü,
  Ancaq hamımız cəsarətlə və namusla vuruşduq!
  
  Bilmirəm niyə dünyada pislik hökm sürür,
  Nə üçün Rəbb düşmənlərə güc verdi...
  Elflər tez-tez döyüşlərdə bəxtsiz olurdular,
  Baxmayaraq ki, döyüşdə ondan cəsur əsgər yoxdur!
  
  Yaxşı, balaca elf, sən cəsarətlisən, bilirsən,
  Sən necə döyüşməyi bilirsən və çox cəsursan...
  Böyük padşah taxtda oturur,
  Biz onu seçdik, inanın, boşuna deyil!
  
  Vətənimizdə bənövşə çiçəkləri var,
  Zümrüd meşələri, mirvari ağcaqayın ağacları...
  Elfiya gözəldir - gözəlliyin tacı,
  Orkolf heç olmasa vətənini məhv etmək istəyir!
  
  Xeyr, biz elf qızlar belə döyüşçüyük,
  Planetdə daha cəsarətli və daha soyuq nə var?
  Övladlarımız, atalarımız bizimlə fəxr etsinlər,
  Qoy Vətən üzərində buludlar təmizlənsin!
  
  Qızlar nəyə gələcək bilmirəm
  Vətəni sevindirə biləcəyikmi...
  Biz iti qılıncla vuruşmağa öyrəşmişik,
  Və biz qalib gəldik, inanın mənə, gözəl!
  
  Düşmənin nə qədər güclü olduğunu bilmir
  Elflərin ruhu, inancı gözəl bir xalq...
  Döyüşdə düşmənlərimizi mütləq məğlub edəcəyik,
  Gəlin mükafat olaraq müqəddəs azadlığı qəbul edək!
  
  Beləliklə, Vətəndə xoşbəxtlik və sülhü bilin,
  Onu süngülərdə elf dəyirmanları gətirirdi...
  İndi bizim ən güclü keruvumuzdur
  Bizim oğlanlar isə zərbələri ilə çox bacarıqlıdırlar!
  
  Əsrlər keçəcək, elfinizm gələcək,
  Döyüşdə həlak olanların hamısı diriləcək...
  Və yol həmişəlik yuxarıdır, bir an aşağı deyil,
  Kainat bizim üçün kənarı olmasa belə çox kiçikdir!
  Vikontessa o qədər gözəl oxuyurdu ki, onun çox zərif, uşaq ayaqlarını möhürləyirdi. Qulliver hətta qız olduğuna görə peşman olub. Yaşlı bir qız daha cəlbedici olardı. Xüsusilə dabanın dabanda əyilməsi.
  Yaxşı, yaxşı, belə də. Oğlan kapitan cavab verdi:
  - Biz belə bir şey etmirik, sadəcə oxuyuruq və əylənirik!
  Qız mızıldandı:
  - Kimin səsi oxuyardı, səninki iylənərdi!
  Və fasilə yarandı. Dənizçilərin halına gələn oğlanlar indi iti daşların üzərində demək olar ki, ağrısız yeriyirdilər. Uşaqların yalın ayaqları çox tez kobud olur. Bu, həqiqətən müsbət faktdır. Və təbii ki, əhval-ruhiyyə yüksəlir.
  Qulam oğlanlar hətta oxumağa başladılar;
  Gündüz şəfəqində kürəyi od vurar,
  Nəzarətçi yatmaz, qamçı ona sadiqdir.
  Gecə gələndə ağ centlmen
  ağ tüklü çarpayılar arasında yatağında yuxuya gedəcək.
  
  Ömrüm boyu qamışdan şəkər çıxarıb, çubuqlu manşetdən başqa mükafat bilmədim.Əlim əyilmir və bulanıq baxışlarım ağırdır, Amma ürəyim odlu həyəcan siqnalı kimi döyünür!
  
  Oğru kimi qaçıb gizlənirəm, ot hündür deyil, hələ ki, itləri eşitmirəm, amma bu, hələlik, səhəri gün məni tutacaqlar, dirəkdən asacaqlar, oğlan-qardaşlar da alınlarının altından baxın.
  
  Artıq susuzluqdan ölürəm, suyu görmürəm, Amma bir gün azadlığı, kim apara bilər!
  Mahnı, əlbəttə, Allah bilir nə. Və nikbinlik əlavə etmir.
  Qulliver uşaq təbəssümü ilə dedi:
  - Bu, taleyin bükülmələridir! Ona görə də gedirəm və hara olduğunu bilmirəm. Qarşıda isə nələr gözləyir... Yaxşı, mənim əvvəlki macəralarımda nə isə daha çox dinamika və maraq var idi. Və burada yalnız mahnılar var və siz saat mexanizmi robotu kimi ayaq üstə gəzirsiniz.
  Vikontessa razılaşaraq başını tərpətdi:
  - Sizə dinamika lazımdır? Bu nə mümkündür!
  Qız isə kəmərindən bir qamçı götürüb Qulliveri döyməyə icazə verdi. Oğlan ağrıdan qışqırdı və hönkürdü:
  - Mən qətiyyən bunu nəzərdə tutmadım!
  Vikontesya güldü və cavab verdi:
  - Amma savadlı olmaq lazımdır! Bəlkə mənə gülməli hekayə danışasan?
  Oğlan kapitan başını tərpətdi və hekayəni toxumağa başladı:
  İmperator Diokletian hakimiyyətdən istefa verməkdən imtina etdi, çünki onsuz Roma İmperiyasının yaşaya bilməyəcəyini başa düşdü. Üstəlik, Diolektanın nəhayət Sezar kimi Julius ləqəbli bir oğlu və varisi var. İmperator hətta 320-ci ildən əvvəl də hökmranlıq etdi, bütpərəstliyi modernləşdirərək Romadakı köhnə inancını gücləndirməyi bacardı. Yupiter, məlum oldu ki, kainatı da yaradan əsas Tanrı oldu.
  Həm cənnət, həm də cəhənnəm təlimi də yarandı və gücləndi. Yəni tutqun Cəhənnəm səltənətinin əvəzinə ölülərin ruhlarının cəsədləri qəbul edib yenidən yaşadığı nağıl imperiyası doktrinası tətbiq olundu. Döyüşçü qəhrəmanların da təbii ki, cariyələri olur və bayramlar keçirirlər. Orada imperatorların öz səlahiyyətləri var. Və təbii ki, qullar qul olaraq qalırlar. Amma öz ağalarına itaət edənlər və özünü yaxşı aparanlar - daha asan və daha yaxşı həyat yaşayırlar və öldükdən sonra gənc və sağlam bədənlərə sahib olurlar. Və itaətsiz qullara və xristianlara çox qəddarcasına işgəncələr verilir və o qədər vəhşicəsinə işgəncələrə məruz qalırlar ki, onların edə biləcəyi yeganə şey ağlamaq və tövbə etməkdir.
  Diokletian öldükdən sonra oğlu Julius atasının ənənələrini davam etdirdi. Və hətta bir neçə aqressiv kampaniya apardı - imperiyanın cənub sərhədini Hindistanın özünə gətirdi.
  Diokletianların yeni bir sülaləsi belə yarandı. Hansı ki, Romaya sabitlik və firavanlıq bəxş edirdi. Xristianlıq yavaş-yavaş söndü və yox oldu. Həqiqətən, Məsih haqqında nağıl tədricən dəbdən çıxdı. Xristianlar isə sübut edə bilmirdilər ki, onlar nəyəsə qadirdirlər və ya heç nəyə dəyər deyillər. Beləliklə, hər şey çoxlarının yəhudiliyin bir qolu hesab etdiyi şeyin unudulmasına doğru getdi. Lakin Böyük Roma tərəfindən hələ fəth edilməmiş ərəblər arasında Maqomed peyda oldu.
  Bu vaxta qədər romalılar artıq Hindistanı fəth etmişdilər. Onların imperiyası o qədər böyük olub ki, onu idarə etmək çətindir. Avropada romalılar Vistulaya çatdılar. Və demək olar ki, bütün Almaniyanı fəth etdilər. Cənubda Nil boyunca hərəkət edərək Sudan və Efiopiyanı tabe etdilər. Lakin elmi tərəqqi yavaş inkişaf etdi.
  Və belə ərazilərə vahid mərkəzdən nəzarət etmək çox çətin oldu.
  Yaxşı, buna görə də yoxsul olan və səhrada yaşayan ərəblər tək qaldılar.
  Necə ki, romalılar çox uzaqlarda və sərt iqlimdə yaşayan slavyanları fəth etmədilər. Həm də dağlarla, çaylarla, səhralarla dolu və çoxlu əhalisi olan Çin. Beləliklə, Roma İmperiyası həm əhali, həm də ərazi baxımından böyükdür. İmperatorlar xüsusilə Çinə getmək istəmirlər.
  Afrikada da yollar və kommunikasiyalar yoxdur. Atlantik okeanının o tayından Amerikaya gedənlər də var idi, lakin onlar da hələ kifayət qədər yetkin deyildilər. Baxmayaraq ki, bəzi gəmilər daha uzaqlarda üzürlər.
  Lakin Məhəmmədin komandanlığı ilə Səudiyyə Ərəbistanını tabe etdirən ərəb qoşunları Roma mülklərini işğal etdilər.
  Amma Romalıların, təbii ki, ərəblərdən qat-qat çox əhalisi və qoşunları var.
  Bununla belə, onlar bir çox əyalətə səpələniblər. Bu arada ərəb qoşunları Fələstindədir. Roma valisi Scorpius beş legion və muzdlu ərəb süvariləri ilə onlarla döyüşür. Lakin döyüşün həlledici anında ərəblər Məhəmmədin tərəfinə keçərək romalıları arxadan vurdular.
  Və böyük və qanlı qırğın oldu.
  Və Roma əyalətləri yandırıldı. Lakin Məhəmməd qəfil öldü. Və başqa vilayətlərdən çoxlu və yaxşı təşkil olunmuş qoşunlar gəldi. Ərəblər isə məğlub oldular.
  Və sonra onlar tamamilə fəth edildi. Amma bütün bunlar əbəs deyildi. Və Romanın yeni imperatoru Konstantin Qurandan bir şey götürməyə qərar verdi. Əvvəl Uca Allaha iman və başqa tanrıların və tanrıların qadağan edilməsi var . Bununla belə, Roma imperatorunun özü yer üzündə və maddi dünyada Allahın Üzü və Uca Tanrı elan edildi. Beləliklə, yeni bir din yarandı - İslam kimi, lakin Roma üsulu ilə.
  Təbii ki, Namaz, Ramazan, donuz əti yemək və şərab içmək qadağası, eləcə də Məkkəyə Həcc ziyarəti lüzumsuz olduğu üçün ləğv edilib. Amma təbii ki, çoxarvadlılığın özü qanuniləşdirilib. Yaxşı, Məkkəyə həcc yerinə, Romaya həcc. Və əlbəttə ki, daha çox.
  Qadınlara yarıçılpaq gəzmək də qadağan edilməyib. Amma təbii ki, başqa dinlər də qadağan edildi. Yəhudilik də daxil olmaqla. Digər tanrılara da hörmət edin. Əvvəllər Romalılar tərəfindən kainatın əsas yaradıcısı olan Yupiter adlı əsas Tanrı var idi, lakin digər tanrılar da ibadət obyekti olaraq qaldı. İndi isə tam qadağa tətbiq edilib.
  Son tövhid belə meydana çıxdı və formalaşdı.
  Roma İmperiyası ərazi fəthlərini davam etdirdi!
  Qız sözünü kəsdi:
  - Bu, əlbəttə ki, maraqlıdır, amma daha yaxşı oxuyaq!
  Qulliver dərindən nəfəs alıb oxumağa başladı;
  Nə qədər tez-tez gəzirik
  Və sadəcə unuduruq
  Dünyanı boş şeylər idarə edir.
  Bəzən sevgi ilə oynayırıq,
  Biz günahları görmürük
  Və ürəyimdə ağrı və boşluq var.
  
  Xor:
  İsanın yanına gəl və de:
  Mən daha belə yaşaya bilmərəm
  Mən daha günah etmək istəmirəm -
  Bağışlayın.
  İsanın yanına gəl və inan
  O həyat indi dəyişəcək
  Və Məsihin müqəddəs qanı
  səni xilas edəcək.
  
  Rəbb hər kəsi bağışlayar
  O, xəstələrə şəfa verəcək
  Qəlbinizi mehribanlıqla doldurun.
  Onun sevgisi müqəddəsdir
  Yaşayır və qazanır
  Sevinc və sülh gətirir.
  
  Xor:
  İsanın yanına gəl və de:
  Mən daha belə yaşaya bilmərəm
  Mən daha günah etmək istəmirəm -
  Bağışlayın.
  İsanın yanına gəl və inan
  O həyat indi dəyişəcək
  Və Məsihin müqəddəs qanı
  səni xilas edəcək.
  Vikontesya kədərlə dedi:
  - Nə isə, mahnı çox da bədii deyil! Məsih haqqında daha parlaq və gözəl bir şey oxuya bilərsinizmi?
  Qulliver uşaq çiyinlərini çəkdi və cavab verdi:
  - Parlaq bir şey istəyirsən? Bəs İsa ekvatorda günorta günəşi qədər parlaq deyilmi?
  Qız gülərək cavab verdi:
  - Yaxşı, o zaman bacardıqca yenidən oxu, əgər təbii ki, nəyəsə qadirsənsə.
  Oğlan kapitan həvəslə oxumağa başladı;
  Sən həyatsan, nursan, sevgi əhdisən,
  Sən həyatsan, nursan, sevgi əhdisən,
  
  Sən həyatıma girdin və hər şeyi işıqla doldurdun,
  Məni işıqlandırdı, mənə verdi
  Ağrı yerində sevinc, lütf qurtuluşdur,
  İndi mən əhddəyəm
  
  İsa Sən mənim həyatımsan, Sən mənim üçün hava və susan,
  Sən mənim kainatımsan, ruhum Sənə həmd edir.
  İsa Sən mənim həyatımsan, Sən mənim üçün hava və susan,
  Sən mənim kainatımsan, ruhum Sənə həmd edir.
  
  Səsini eşidirəm, yanımdasan,
  Mən Sənin əlindəyəm, bilirəm
  Səndən dəyərlisi yoxdur, mükafatım sənsən,
  Mən həmişə səninlə...
  
  İsa Sən mənim həyatımsan, Sən mənim üçün hava və susan,
  Sən mənim kainatımsan, ruhum Sənə həmd edir.
  İsa Sən mənim həyatımsan, Sən mənim üçün hava və susan,
  Sən mənim kainatımsan, ruhum Sənə həmd edir.
  İsa Sən mənim həyatımsan, Sən mənim üçün hava və susan,
  Sən mənim kainatımsan, ruhum Sənə həmd edir.
  
  Sən həyatsan, nursan, sevgi əhdisən,
  Sən həyatsan, nursan, sevgi əhdisən,
  
  Hər gün səninlə daha güclü olmaq istəyirəm,
  Yalnız Səninlə yaşayıram, Allahım,
  Dayanmadan oxuyacağam, Sənin üçün oxuyacağam,
  Mən səni bütün həyatımdan çox sevirəm.
  Hər gün səninlə daha güclü olmaq istəyirəm,
  Yalnız Səninlə yaşayıram, Allahım,
  Dayanmadan oxuyacağam, Sənin üçün oxuyacağam,
  Mən səni bütün həyatımdan çox sevirəm.
  
  İsa Sən mənim həyatımsan, Sən mənim üçün hava və susan,
  Sən mənim kainatımsan, ruhum Sənə həmd edir.
  İsa Sən mənim həyatımsan, Sən mənim üçün hava və susan,
  Sən mənim kainatımsan, ruhum Sənə həmd edir.
  İsa Sən mənim həyatımsan, Sən mənim üçün hava və susan,
  Sən mənim kainatımsan, ruhum Sənə həmd edir.
  İsa Sən mənim həyatımsan, Sən mənim üçün hava və susan,
  Sən mənim kainatımsan, ruhum Sənə həmd edir.
  Vikontesya əllərini çırpmağa başladı və cik-ciklə dedi:
  - Bu cür daha yaxşıdır! Sən həqiqətən yaxşı oxuya bilərsən, oğlum!
  Qulliver baş əydi və cavab verdi:
  - Bəli! Mən Uca Allah İsa Məsihi və əlbəttə ki, Ən Müqəddəs Theotokosları sevirəm!
  Qız gülümsəyərək başını tərpətdi:
  - Bu gözəldir! Zəhmət olmasa Ən Müqəddəs Theotokos haqqında oxuyun ki, hər şey parlaq və gözəl olsun!
  Oğlan ayaqyalın uşağının ayağına möhür vurub oxudu;
  Müqəddəs, ən təmiz Məryəm Məryəm
  O, Xilaskarı dünyaya gətirdi, bizə işıq verdi.
  Ancaq uşaqlarınız qışda ayaqyalın olur -
  Çirkli zirzəmilərdə isə ac sübhlə qarşılaşırıq!
  
  Axı necə oldu ki, dünya şərdən əzab çəkir,
  Çəyirtkə tarlalarından daha çox yoxsulların olduğunu.
  May ayında belə soyuqlar bitkiləri dondurur,
  Ən ümumi cavab budur - kasıbsınızsa, rəqs edin!
  
  Varlıya bir mis qəpik vermək heyf,
  Baxmayaraq ki, onların məmələri ədəb həddinə qədər şişib...
  Onların əsas müəllimi üstümüzdə palıd çubuqdur -
  Ancaq xoruz banlayanda uğultu olacaq!
  
  Rəbb sizə varlılarla bölüşməyi əmr etdi -
  Ölü olmasın və ağlamaq Allahın Eşitməsinə əzab verməsin.
  Zəif olanlara kömək edin - mehriban üzlər nişanlardan deyirlər,
  Əgər mərhəmətlisənsə, cənnətə gedən yolda mayak sönməyib!
  
  Ancaq çoxları üçün mamon canları və xilası daha əziz tutur,
  Deyirlər ki, müqəddəsləri qızılla alacaqlar!
  Sələmçinin piyi onun iyrənc üzünü şişirdi -
  Və sülh olmayan bir ürək soyuq qranitdir!
  
  Nə dərdiniz var bizə - cüzi insanlara?
  Saraylarda iniltiləri belə eşitmirik!
  Sığınacaq istəyirsən? Sığınacağınız yer olsun
  Həbsxana damının altında!
  
  Niyə verirsən sənə, bizə,
  Zorla nəyi uğurla aldıq?
  Sən heç nə idin və əbədi heç nə,
  Səma sənin üçün verilməyib!
  
  Amma ölüm onlara gözlənilmədən gəldi,
  Uca Yaradanın öyrətdiyi kimi!
  İndi şeytanın yandırdığı yerdədirlər
  Xəyanətkarın əzabdan xırıltı və uğultu olduğu yerdə!
  
  Beləliklə, siz Uca Tanrının zarafat etdiyini qərar verdiniz -
  Səxavətlilər ucalacaq deyən?
  Və İsanın özünün mücəssəmə yaradan olduğunu,
  Pis siçanların əşyaları yeyəcəklərini söyləmək səhv idi?
  
  Məryəmin duasını oxumaqla tövbə edin,
  Və diz çöküb tövbə etmək - inilti!
  Qarşınızda uşaq ağlayanda,
  Ayaqyalın qız isə soyuqdan titrəyir!
  
  Sıx və xəsis pul kisəsini götür,
  Gəlin gülümsəyərək bir az pul xərcləyək.
  Sonra Məhəbbət Allahı İsa rəhbərlik edəcək,
  Və bu, qeyri-sabit yola düşməyə imkan verməyəcək!
  Qız sevimli, çox zərif əllərini çırparaq qışqırdı:
  - Bravo! Bu gözəldir!
  Qulliver, bu əbədi uşaq soruşdu:
  - Bəlkə siz də oxuya bilərsiniz?
  Vikontessa bahar dandelionu kimi parlaq başını tərpətdi və oxudu:
  Siz yalnız görmək istədiyinizi görürsünüz.
  Bəs həyat sizin təsəvvür etdiyiniz kimi ola bilərmi?
  Sənin ürəyin buz parçasıdır və mənim üçün bağlıdır.
  Siz tamamilə aktual problemlərlə məşğul olursunuz
  Və sən ömrünü qəzəb və peşmanlıqla keçirirsən.
  Sənin ürəyin buz parçasıdır və mənim üçün bağlıdır.
  Qəlbini əridə bilsəydim
  Biz heç vaxt ayrılmazdıq.
  İnan mənə,
  Yalnız siz hər şeyi düzəldə bilərsiniz.
  
  Günahkar axtarmağın mənası yoxdur.
  Bil ki, mən də əziyyət çəkirəm.
  Səni itirsəm, ürəyim qırılacaq.
  Sevgi quş kimidir, azadlığa can atır.
  Narahatlığın sizi daxildən yeməsinə imkan verməyin.
  Sənin ürəyin buz parçasıdır və mənim üçün bağlıdır.
  
  Qəlbini əridə bilsəydim
  Biz heç vaxt ayrılmazdıq.
  İnan mənə,
  Yalnız siz hər şeyi düzəldə bilərsiniz.
  
  Siz yalnız görmək istədiyinizi görürsünüz.
  Bəs həyat sizin təsəvvür etdiyiniz kimi ola bilərmi?
  Sənin ürəyin buz parçasıdır və mənim üçün bağlıdır.
  
  Qəlbini əridə bilsəydim
  Biz heç vaxt ayrılmazdıq.
  İnan mənə,
  Yalnız siz hər şeyi düzəldə bilərsiniz.
  
  Qəlbini əridə bilsəydim
  Biz heç vaxt ayrılmazdıq.
  İnan mənə,
  Yalnız siz hər şeyi düzəldə bilərsiniz.
  
  Qəlbini əridə bilsəydim...
  
  NINJA QIZLARI TIRANA QARŞI
  ANNOTASİYA
  Dörd ayaqyalın ninja qızın və onların əbədi gənc guru-demiurgunun sərgüzəştləri Lord Tyranus və bütün zolaqların digər yaramazları ilə qarşıdurmada olduqca həyəcanlıdır.
  PROLOQ
  Onlar ninja adlanan çox gözəl dörd döyüşçünün macəralarını göstərdilər. Onların bir müəllimi var idi - on üç-on dörd yaşlı, çox əzələli bir oğlan. Üstəlik, o, yalnız yeniyetmə kimi görünür, amma əslində o, göydən yerə qovulmuş bir növ bütpərəst tanrıdır. Və onun minlərlə yaşı var. Beləliklə, ayaqyalın oğlan ninja qızlarını məşq edir.
  Yaxşı, bu olduqca gülməlidir. Üstəlik, oğlan tullanarkən çılpaq, çəhrayı dabanları yanıb-sönür.
  Və sonra qızların rəqibləri meydana çıxdı. İki böyük mutant - biri timsahın başı, digəri isə aslandır. Aydındır ki, pis bir şeyə hazırlaşırlar. Məsələn, şəhər xəzinəsindən böyük bir almaz oğurlamaq qərarına gəldilər. Zaman dövrü təxminən iyirminci əsrin sonlarıdır və insanların texnologiyaları hələ o qədər də gözəl deyil. Və bu mutantların əllərində lazer pulemyotları, həmçinin döyüşçüləri praktiki olaraq görünməz edən xüsusi şüalanma var.
  Və burada iki mutant var - yarı insan və yarı heyvan, bu da onları qeyri-adi dərəcədə güclü və bəlkə də sürətli edir.
  Beləliklə, almazın saxlandığı zala daxil oldular. Və onlar siqnalizasiya sistemi və gülləkeçirməz şüşə ilə necə sikişəcəklər. Lazer şüasından şəffaf zireh partlayacaq.
  Timsah və şir almazın yanına qaçaraq onu tutub möhkəm çantada gizlətdilər. Təbii ki, həyəcan siqnalı çaldı. Polis binaya soxulub.
  Lakin mutant döyüşçülər, lazer pulemyotları ilə vuracaqları kimi, qayçı ilə ləkə kimi bir anda onlarla mühafizəçini kəsdilər. Bundan sonra şir və timsah görünməzlik sahəsinə çevrilib.
  Amma dörd qız artıq öz yarışlarında yarışır, xilasetmə üçün uçan avtomobil. Onların oğlan guru adətən qəflətən və kritik an və ya fövqəladə vəziyyətdə görünür.
  Qızlar qəzəblə oxuyurlar:
  - Çox vaxt problem qapını döyür,
  Amma sərin qızlara inanmaq çətin deyil...
  Axı, sadəcə onlara zəng etməlisən -
  Dostlar üçün çox gözləmək lazım deyil!
  Hava avtomobillərində çox sürətlə hərəkət edirlər.
  Qızlardan biri də mavi saçlı və əsl texniki dahi olan Nataşadır. Və təbii ki, nindzza döyüşçüləri fotonların hərəkətini təhrif edən xüsusi sahədə belə görmə imkanı verən xüsusi eynək taxırdılar.
  Qətlə yetirilən polislərin meyitləri... Bəli, iyrəncdir. Və muzeyin dağılmış divarları. Yqrek ölçüsündən mutantlar üçün güclü silahlar. Amma təbii ki, onlar özbaşına deyillər. Onların bir müdiri var, o da həmişə dərhal görünmür.
  Qızlar portala tullanmağa hazır olan mutant cinayətkarların yolunu kəsirlər.
  Onlar, əlbəttə ki, pulemyot partlayıcılarından atəş açır. Qızlar yan tərəfə tullanır. Bir növ axmaq görünsə də - işıq sürəti ilə uçan bir lazerdən yayınmağa vaxt tapmaq.
  Amma kino kinodur.
  Budur, sarı saçlı bir qız çılpaq barmaqları ilə keramika parçası atır. Və o, lazer aparatını vuraraq mutantın əlindən çıxaracaq. Və başqa bir qız çılpaq dabanı ilə xəncər atdı, o, canavarın başının üstündən uçdu və boruya dəydi. O, partladı və aslan buxarla boğuldu. O da ağrıdan və təəccübdən pulemyotunu yerə atdı.
  Qızlar hönkürdü:
  - Bərabər şərtlərlə vuruşun!
  Buna cavab olaraq timsah başı olan mutant onlara "Mercedes" markalı avtomobil atacaq. Yanından uçacaq və qızlar daha yüksəklərə tullanacaqlar. Və maşın onların yalın ayaqları altında qaçır.
  Qızlar çılpaq, çəhrayı dabanlarını parıldadır və tez mutantlara yaxınlaşmağa tələsirlər. Əzələləri isə aşılanmış və elastik dəriləri altında top kimi yuvarlanır.
  Və sonra o görünür - bir nömrəli düşmən, qara döyüş kostyumunda və qapalı dəbilqədə Lord Tyranus. Bu o deməkdir ki, qarşıda ciddi döyüş olacaq. Qızlar, əlbəttə ki, öyrədilir. Qırmızı saçlı döyüşçü onların oğlan gurunun çılpaq, az qala uşaq ayaqlarının barmaqları ilə şam tutduğunu xatırlayır. Və onu söndürməyə çalışdı.
  Və daş divara çırpılaraq uçdu. İndi də döyüşçü çılpaq dabanı ilə Tiranı mədəsinə itələməyə çalışır, amma o, hərəkət edir. Və pəncəsi qızın çılpaq altını cızır.
  O, hətta ağrıdan inlədi.
  Nataşa, mavi saçlı qız qışqırdı:
  - Qızlar metal üçün, metal üçün mübarizə aparır,
  Şeytan orda tamaşanı idarə edir, orda tamaşanı idarə edir!
  O da Tyranusa hücum etdi. Qara zirehli bir döyüşçü blok qoydu. Amma mutant timsah kündə ilə qızı yan tərəfdən hərəkət etdirməyə çalışıb.
  Ancaq döyüşçü qaçdı və kündə Tyranusun üstünə düşdü.
  O, öldürücü qüvvə zərbəsi aldıqdan sonra yerə çırpıldı və qışqırdı:
  - İdiot!
  Sarı saçlı qız çılpaq dabanını mutant aslanın başının arxasına əlavə edib cik-ciklə dedi:
  - Biz dünyanın ən güclüsüyük,
  Gəlin mutantları tualetdə islataq...
  Vətən göz yaşlarına inanmaz,
  Və biz Tyranusu yumruqla məğlub edəcəyik!
  Qırmızı saçlı qız cırıldadı və dizini ikiayaqlı aslanın çənəsinə tuşladı. Və dişlərini çınlatdı. Və çox ölümcül bir hit olduğu ortaya çıxdı.
  Və sonra mutant canavar lazer maşınına basdı və dağıdıcı, qeyri-adi güc şüası buraxıldı. Metalın cilalanmış səthinə dəyən, əks olundu və düz timsahın quyruğunun altına düşdü.
  O, vəhşi ağrıdan uğuldayacaq.
  Tiran isə sıçrayaraq ninja qızlarından birini onun üstünə atdı. O, kərpiclə toqquşub, məhsulları müxtəlif istiqamətlərə səpələyib. Bu aqressiv qarşıdurma idi. Bikinili qızın bürünc dərisində qançırlar qalaraq bir az cızılıb.
  O, dərhal ayağa qalxdı və fırlandı. Və sonra Tyranus çiyin bıçağına bir zərbə aldı və yıxıldı.
  Hər şey yaxşı olardı, amma bir neçə döyüş robotu portaldan atladı. Və əllərində partlayıcılar var.
  Nataşa robota kiçik, nazik, yuvarlaq bir disk atdı və blasterdən güclə yayına bildi. Disk robotun gözünə dəydi və qısaqapanmaya səbəb oldu və onun ildırım toru ilə örtülməsinə səbəb oldu.
  Ağ saçlı qız əlləri üstündə ayağa qalxdı. Və onun çılpaq, zərif ayağı partlayıcı ilə bir noxud atdı.
  O, böyük robotun kibernetik ağzına düşdü. Və necə partlayacaq. Kibernetik orqanizmin bir cüt üzvü qövs təsvir edərək birini aslana, digərini isə timsahın üzərinə vurdu. Və belə uğurlu. Düz başın arxasında. Və hər iki mutant quldur ölü olaraq öldü.
  Düzdür, Tyranus bədən boyunca sarı saçlı ninja qızını yan tərəfə keçirməyi bacardı.
  Və o, uçdu və uçuş zamanı bir neçə dəfə çevrildi. Sonra o, ayağa qalxdı, amma bir az sərt oldu.
  Tyranus hönkürdü: "Miyav və Vuf, gəlin döyüşək." Amma hər iki mutant - şir və idmançı bədənləri olan timsah hərəkətsiz yatmağa davam edirdi. Və onların qüdrətli torsoları yelləndi.
  Nataşa təbəssümlə cavab verdi:
  - İndi sən təksən, biz də dörd nəfərik! Nəhayət, bitirəcəksiniz.
  Tiran qışqırdı:
  - Birə qarşı dörd, bu ədalətli deyil! Və ninja qızları son dərəcə vicdanla döyüşürlər.
  Qırmızı saçlı ninja qız mızıldandı:
  - Məqsədiniz budurmu? Amma dürüstdür?
  Qara zirehli döyüşçü dedi:
  - Amma mən yaramazam, siz isə pozitiv qəhrəmanlar! Yaxşılığın üsulları şərin məqsədinə çatmaq üsulları ilə mütənasibdirmi?
  Nataşa razılıqla başını tərpətdi:
  - O haqlıdır! Mən onunla təkbətək döyüşəcəyəm!
  Qırmızı saçlı ninja qız cavab verdi.
  - Yox! Onunla təkbətək döyüşməyi üstün tuturam!
  Ağ saçlı ninja qız cırladı:
  - Niyə belə edirsən? Bəlkə mən səndən daha yaxşı və soyuqqanlıyam!
  Sarı saçlı ninja qız təklif etdi:
  - Bəlkə püşk ataq? Yoxsa sayma oyunu edə bilərik?
  Nataşa başını tərpətdi və soruşdu:
  - Daş, yoxsa kərpic?
  Bu zaman bir parıltı yarandı. Və oğlan guru özü peyda oldu. O, yalnız çox əzələli və heykəlli gövdəsi olan qısa şalvar geyinmişdi, lakin onun yaşı on üçdən çox deyildi. Dəbli oğlan kəsimi ilə sarışın saçlar. Demiurj oğlan çılpaq, qaralmış, möhkəm ayağını hirslə möhürlədi ki, asfalt çatladı və cingiltili səslə dedi:
  - Yox! Onunla çoxdankı hesabımız var! Gəlin tək-tək mübarizə aparaq - biz klassik yaxşı və pis kimiyik!
  Tiran gülümsəyərək başını tərpətdi, qara maskası uzandı:
  - Əla! Çox maraqlı döyüş olacaq!
  Mavi saçlı Nataşa məyusluqla dedi:
  - Siz həmişəki kimi haqlısınız! Bəs bizə nə qalır?
  Guru oğlan cavab verdi:
  - Və sən onlara qayğı göstər!
  Və sağ əlinin barmağı ilə düşmənin döyüş robotlarının çıxdığı hələ açıq olan portalı göstərdi.
  Qırmızı saçlı ninja qız qeyd etdi:
  - Yaxşı, indi hər şey ədalətlidir! Döyüşçü qızlar isə ləyaqətlə döyüşürlər.
  Və bütün dörd qız güclü partlayıcı ilə itburnu üzərindəki kəmərlərdən kiçik noxud götürdü və çıxardı. Robotlar portaldan gəldilər və onların əllərində partlayıcılar var idi. Onlara sərbəstlik verin və onlar yer üzünü əsarət altına ala, ya məhv edə, ya da bəlkə hər ikisini eyni anda edə biləcəklər!
  Beləcə gözəllər çevik ayaqlarının yalın barmaqları ilə bu noxudları götürüb atdılar. Qövsdə uçanlar dörd qabaqcıl robotun düz boynuna vurdular. Və bundan sonra necə götürüb partlayacaq.
  Kiborqların başları qoparıldı. Biri onun arxasındakı robota dəydi və o, tamamilə qısaqapandı.
  Bu vaxt qara zireh geyinmiş guru oğlan və rəqibi bir-birinə qarşı dayanmışdılar.
  Ayaqyalın, çılpaq, çox görkəmli gövdəsi olan uşaq sensi böyük bir döyüşçünün fonunda əhəmiyyətsiz bir rəqib kimi görünürdü. Tyranus yarı insan və yarı iblisdir. Həm də çox şeyə qadirdir.
  Başlamaq üçün o, qara, uzun, əlcəkli barmaqlarından güc ildırımlarını götürüb buraxdı. Onlar elektrik şəbəkəsində tac boşalması kimi parıldadılar.
  Döyüşçü oğlan yalın ayağını qaldırdı və qüvvənin şimşəyi bir anda söndü və sanki asfaltın altına boşalma getdi.
  Gənc döyüşçü başını tərpətdi:
  - Cavab istəyirsən?
  Tiran xaşxaş kimi qırmızı parıldayan parlaq bir bıçaq çəkdi və cavab verdi:
  - Hansımızın düz, hansımızın səhv olduğuna qılınc davası qərar versin!
  Oğlan guru cavab olaraq mavi parıldayan qılıncını çəkdi və təbəssümlə dedi:
  - Qılınc döyüşü kiminsə haqlı olub olmadığını müəyyən etməyəcək. Bu, yalnız hansımızın daha texnikalı, çevik və çevik olduğunu göstərəcək!
  . FƏSİL Љ 1.
  Tyranus ilk zərbəni etdi. O, üçlü fanat texnikasını ifa edib. Qırmızı qılınc oğlan-senseinin parlaq, gözəl başının üstündə bir qövs təsvir etdi. Cavab olaraq, gənc demiurj tullandı və mavi qılıncı ilə düşmənin zirehini cızdı və cavab hücumundan məharətlə yayındı.
  Tyranusun zirehləri tüstüləməyə başladı və onun içindən bir zolaq keçdi.
  O, mızıldandı:
  - Pis deyil, oğlan!
  Guru oğlan güldü və dedi:
  - Misir səhrasında hələ heç bir piramida olmayanda ayaqyalın gəzdiyimi xatırlayıram!
  Tiran yenidən hücuma keçmək istədi, lakin oğlan qılınc şüasının üstündən tullandı və çılpaq dabanı ilə qara zirehli döyüşçünün çənəsinə təpiklə vurdu. Və zərbədən səndələdi və bir dizi üstə yıxıldı.
  Bu arada ninja qızları robotlarla döyüşüb. Onlar meymun pəncələri kimi çox çevik çılpaq barmaqları ilə düşmənə öldürücü ölüm noxudları atırdılar. Və bu məhv hədiyyələri düşməni yad metaldan vurdu və onları parçaladı və partlamaya səbəb oldu.
  Və maşınlar parça-parça oldu. Cavab olaraq yaşıl və sarı rəngdə parlayan şüalar buraxıldı. Lakin ninja döyüşçüləri ayaqyalın, aşılanmış, kəsilmiş və təəccüblü dərəcədə çevik ayaqları ilə yanıb-sönərək onlardan uzaqlaşdılar.
  Nataşa döyüş zamanı taktikasını bir az dəyişdi və partlayıcı ilə noxudu daha yüksəklərə atdı. Bir qövs təsvir etdi və damı vurdu. O, yıxıldı və bir anda iki onlarla irəliləyən robotları vurdu.
  Lakin minmə tankı portaldan sürünərək çıxdı. Ancaq onu yalnız partlayıcı ilə noxud ilə götürə bilməzsiniz.
  Guru Boy Tyranus ilə döyüşməyə davam etdi. O, artıq bir neçə dəfə cızıq belə almadan onu işıq qılıncıyla çıxarmışdı. Bununla belə, qara zireh pis döyüşçünü ciddi bəladan xilas etdi.
  Oğlan qeyd etdi:
  - Yaxşı silah ustanız var!
  Tiran başını tərpətdi:
  - Bu zirehi cırtdan düzəltdi!
  Gənc guru güldü və oxudu:
  - Biz sözün əsl mənasında hər şeyə qalib gələ bilərik,
  Oynayaraq istənilən ordunu qırın...
  Qoy həyatımızın ipi kəsilməsin,
  Biz beyinsiz tutuquşuya çevrilməyəcəyik!
  İki böyük ustadın döyüşü davam etdi. Oğlan cəld və balaca idi, onun çevik bədəni isə son dərəcə çevik idi. Gənc döyüşçünün əzələləri fırtınalı dənizdə dalğalar kimi yuvarlanıb axırdı.
  Və o, Tyranusdan daha sürətli bir miqyaslı sifariş idi.
  Ninja qızları nəhəng robotu birtəhər cilovlamağa çalışdılar. Bir şüşə içində nəhəng tankı və robotu örtən zirehdən partlayıcı maddələrin noxudları cüzi şəkildə sıçradı. Əvvəlcə o, portaldan güclə sıxaraq tank kimi çölə çıxdı. Və sonra onu götürdü və böyük zirvələrə qalxdı və öldürücü güc ortaya çıxdı.
  Qızların silahları olan belə güclü robotun lazer atışlarından xilas olmağa çətinliklə vaxtı olub.
  Və Nataşa dodaqlarını döyərək təbəssümlə qeyd etdi:
  - Bəli! Bu Hyperbrain-dən başqa bir sürprizdir! Tiran özü bunu heç vaxt düşünməzdi!
  Sarı saçlı ninja qız xəncəri götürüb atıb, rulonlara dəyməyə çalışıb. Lakin silah zirehdən sıçradı, özünü paz edə bilmədi.
  Döyüşçü oxudu:
  Oh, tankın zirehləri etibarlıdır,
  Dişləmək niyyətində olan birindən...
  Amma o məni sındırmayacaq
  Bir ninja qızı həmişə döyüşə bilər!
  Ağ saçlı qız Nataşa tərəf döndü:
  - Yaxşı, bir şey et.
  Mavi saçlı qız soruşdu:
  - Bunu istəyirsən?
  Cavabında fəsahətli bir gülüş. Sonra Nataşa kəmərindən kibrit qutusu boyda cihazı götürüb çıxardı. Və çılpaq ayaq barmaqları ilə onu müəyyən bir dalğa uzunluğuna kökləyərək, lazımi və öldürücü radiasiyanı seçməyə çalışdı. Nəhəng terminator onu tutdu və ölümcül ildırım vurduqca o, geri tullanmalı oldu. Asfaltda bir krater yaratdı, bir də dərin.
  Nataşa çılpaq dabanlarını sıxıb oxudu:
  - Müharibə həmişə sərindir
  Bahar səmada qızışır...
  İllər keçir, inanıram,
  Ancaq biz əbədi gəncik!
  Və bundan sonra o, nəhəng terminatora qurd virusu ilə dalğa göndərdi. Və bu cingiltili elektrik boa konstriktoru nəhəng robot terminatorunun dövrələrinə girdi və o, həqiqətən silkələməyə başladı.
  Və guru oğlan və Tyranus döyüşə davam etdi. Və onların işıq qılıncları parıldadı və parlaq alovla parladı.
  Gənc döyüşçü nəhayət, həqiqətən də zərbəni öhdəsinə götürə bildi və onun işıq qılıncı qara döyüşçünün əlini kəsdi.
  Sonra qışqırdı:
  - Lənət olsun, acıyor!
  Guru oğlan güldü və qeyd etdi:
  - Yəqin ki, sən şeytansan! Və mən, mələk!
  Tiran gülümsədi və dedi:
  - Amma sən silahsız adamı öldürməzdin, elə deyilmi?
  Gənc döyüşçü başını tərpətdi:
  - İmtina etmək! Biz səni mühakimə edəcəyik, cəzalandıracağıq və rəhm edəcəyik!
  Qara döyüşçü sol əlini qaldırdı və birdən, birdən bir noxud atdı. Miniatür atom bombası partladı. Və Tiran yoxa çıxdı.
  Guru oğlan fit çaldı:
  - Həmişə belədir! Və o bunu necə edir?
  Birdən arxadan bir səs gəldi:
  - Alın!
  Gənc döyüşçü çətinliklə uzaqlaşmağa vaxt tapdı. Bir timsah və bir aslan ona atəş etdi. Və şüalar onları qarşılamaq üçün atılan robotu deşdi. O, partladı və partladı. Və fraqmentlər müxtəlif istiqamətlərə uçdu. Onlardan biri guru oğlanın çılpaq dabanına dəydi. Və inlədi.
  Lakin sonra gənc döyüşçü arxaya dönüb oxudu:
  - Cəsarətlə döyüşə girəcəyik,
  Ninjanın səbəbi üçün...
  Bütün düşmənləri məğlub edəcəyik,
  Həyat adına!
  Sonra döyüşçü oğlan çılpaq dabanı ilə mutant aslanın məbədini vurdu və o, yıxılmış kimi yıxıldı.
  Düşmən timsah rels parçasını yelləyərək uşağı yerindən tərpətmək istəsə də, o, özünü dizinə vuraraq yerə yıxılıb. Oğlan guru onun başının arxasına diz çökdü və qeyd etdi:
  - Çox uzun müddət mənim yolumda dayandın!
  Daha bir mutantı partlayıcı ilə noxud ataraq metal qırıntılarına göndərən Nataşa düzəliş etdi:
  - Bizim yolda!
  Döyüşçülər heyrətə gəlmiş iki quldur heyvanın qollarından tutdular.
  Guru oğlan qeyd etdi:
  - Əgər onları polisə təhvil etsək, o zaman Tyranus öz texnikası və robotları ilə istənilən həbsxananı dağıdıb azad edəcək:
  Ağ saçlı ninja qızı təklif etdi:
  - Qara lord üçün tələ quraq. O, mutantları xilas etməyə tələsəcək, sonra biz onu tutacağıq!
  Sarı saçlı ninja qız qeyd etdi:
  - Bu fikir çox yaxşıdır! Ancaq burada bir şey var: Tyranus bir tutma hiss edəcəkmi?
  Qırmızı saçlı ninja qız qeyd etdi:
  - Burada başqa problem var. Onlara mutantlar versəniz, polis çaşdıra bilər. Doğrudan da, heyvanlar həbsxanada deyil, qarajlarda saxlanılır!
  Natasha tweet etdi:
  Heyvanlar məktəbə hazırlaşır
  Xoruz çoxdan banladı...
  Həqiqətən, cəhd etmə,
  Təpik vurma, dişləmə,
  Onsuz da kömək etməyəcək!
  Guru oğlan qətiyyətlə dedi:
  - Bəlkə onları Tyranusa atmaq daha yaxşıdır?
  Nataşa çiyinlərini çəkdi:
  - Bu başqa niyə? Biz onlarla çox məşğul olduq!
  Gənc döyüşçü qeyd etdi:
  - Çünki bu kretinlər daim döydüyümüz köhnə dostlarımızdır. Beləliklə, Hyperbrain daha ağıllı və daha çevik mutantlar yarada bilər!
  Ninja qızları güldü və cik-cik etdilər:
  - İnanıram ki, insanlar nağıllarla vidalaşmır,
  Və onlar əbədi olaraq əsl dost olaraq qalacaqlar!
  Bundan sonra onlar polad məftildən toxunmuş kimi ayaqyalın, zərif, aşılanmış, əzələli ayaqları olan iki böyük mutant heyvanı götürdülər və tangensial trayektoriya ilə uçaraq portala çırpıldılar.
  Bundan sonra parıltı dayandı. Beş döyüşçü: dörd qız və bir oğlan ətrafa baxdı.
  Qırmızı saçlı qız dedi:
  - Gərək...
  Ağ saçlı bir ninja qız soruşdu:
  - Sən nə etməlisən?
  O cavab verdi:
  - Şokoladlı dondurma yeyin! Həm dadlıdır, həm də qəzəblidir!
  Qızlar və guru oğlan küçə ilə hərəkət etdilər. Və sevinc və ləzzətlə oxumağa başladılar:
  İşıq qılıncı, tərəqqi
  Gəl sevgi gətirək...
  Dünya stresslə dolu olsa da -
  Gəlin planeti xilas edək!
  
  Taleyi dəhşətli olsun -
  Pis ölüm gəldi...
  Boş yerə ölmə
  Axı Vətənimiz yaşayır!
  Sonra guru oğlan birdən xatırladı:
  - Amma biz ən vacib şeyi unutduq - oğurlanmış almazı qaytarmağı!
  Nataşa qışqırdı:
  - Bəli, bu, doğrudan da bizim səhv hesablamamızdır! Necə bu qədər pisləşə bilirlər?
  Qırmızı saçlı qız təklif etdi:
  - Bəlkə bunu belə qəbul edib başqasının ölçüsünə tələsək?
  Ağ saçlı ninja qız cavab verdi.
  - Yox! Bu çox enerji tələb edir. Onların bu almaza niyə ehtiyac duyduğunu öyrənək.
  Guru oğlan başını tərpətdi:
  - Bəli! Sadəcə oğurlamadılar. Və satmaq üçün onu parçalara ayırmayacaqlar. Çox güman ki, Tyranus ondan güclü silahlar üçün fokus obyektivi kimi istifadə etmək istəyəcək.
  Nataşa təklif etdi:
  - Gəlin onu götürək və düşmənə qabaqlayıcı zərbə endirmək üçün öz hiyləmizi edək!
  Ağ saçlı ninja qız güldü və dedi:
  - Süni almaz fokusçu rolu üçün uyğun deyil. Yalnız təbii olanlardan istifadə etməlisiniz. Düzdür?
  Guru oğlan başını tərpətdi:
  - Əlbəttə! Əks halda, Tyranus təbii olanı niyə oğurlayırdı ki, özünün sünisini düzəltmək daha asandır.
  Nataşa təklif etdi:
  - Dünyada belə almazın saxlandığı yalnız bir başqa yer var. Bu, getməli olduğumuz yerdir!
  Qırmızı saçlı ninja qız qeyd etdi:
  - Orada ciddi təhlükəsizlik tədbirləri var. Nə isə, hamısını tikə-tikə doğrayırıq?
  Guru oğlan etiraz etdi:
  - Yox! Etməyəcək. Biz quldurluğa tab gətirə bilmərik. Biz gücün parlaq hissəsiyik!
  Sarı saçlı ninja qız qışqırdı:
  - Biz yaxşılığa qadirik,
  Pis sehri pozmaq...
  Amma təbii ki, fərqi yoxdur
  Nə kiçik bir almaz ölçüsü!
  Ağ saçlı ninja qız təklif etdi:
  - Buyurun, bir az da o brilyantı istəyək. Yaxşı, məncə, bizə bir gün kifayətdir?
  Guru oğlan ayağa qalxıb dedi:
  - Başqa variant da mümkündür. Biz onu götürüb ən gözəl Supermen qəhrəmanı üçün müsabiqə təşkil etməyi təklif edəcəyik və qalib bir həftə boyu boynuna daş taxmaq hüququ qazanacaq. Beləliklə, bayağı soyğunçuluğa əyilmədən yaxşı işlər görə bilərik və almaz əldə edə bilərik!
  Nataşa şübhələndi:
  - Bunun üçün müsabiqə təşkil etməyə razılaşacaqlarmı? Və bir yad adama daşın yuyulması riskini gözə alaraq, bir həftə boyunca daşı daşıyacağına inanırsınız?
  Gənc döyüşçü qeyd etdi:
  - Yaxşı, ilk növbədə, baş qəhrəman Supermen kimi başqa kimə etibar etmək olmaz. İkincisi, Tokiodakı dəstələr indi Nyu Yorkdakından az deyil və onlar yalnız Augean tövlələrini təmizləmək fikrini alqışlayacaqlar!
  Ağ saçlı ninja qız qeyd etdi:
  - Bu məntiqlidir! Həqiqətən cəhd etməlisiniz! Üstəlik, Tokio dünyanın ən böyük şəhəridir və onun indi necə göründüyünü görmək maraqlıdır!
  Natasha tweet etdi:
  - Dünya bizə hörmət etməkdən qorxur,
  Qızların istismarı saysız-hesabsızdır,
  Ninjalar, həmişə olduğu kimi, necə döyüşməyi bilirlər,
  Qış bitəcək - yaz gələcək!
  Guru oğlan gülümsəyərək dedi:
  - Bu yaxınlarda internet kimi gözəl bir şey ortaya çıxdı və onun vasitəsilə biz öz ideyamızı göndərəcəyik!
  Qırmızı saçlı ninja qız təklif etdi:
  - Elə isə, ruhun işini asanlaşdırmaq üçün götürək və lazım olduğu kimi pis davranaq!
  Sarı saçlı ninja qız cavab verdi.
  - Özümüz xuliqanları yox, xuliqanları tuturuq!
  Ağ saçlı ninja qız qışqırdı:
  - Tamamilə yanlış bir şey etmək
  Hətta dondurmadan da şirindir!
  Oğlan-sensei başını tərpətdi və dedi:
  - Mənim xüsusi modemim var, onu indi göndərəcəyik!
  Və nömrələri yazmağa başladı.
  Bu zaman portal yenidən açıldı. Kiçik, lakin çox hərəkətli bir tank çıxdı. Bir top lüləsi əvəzinə iki uzun qılınc fırlanırdı.
  Nataşa fit çaldı:
  - Qılıncoynatma tankları təsirli deyil, lakin təsir edicidir!
  Guru oğlan gülməli bir sima qurdu və oxudu:
  - Üç tanker hər biri üç yüz içdi,
  Və sonra, yüz içdik!
  Artilleriyaçı geri çəkildi
  Çünki tank döyüşdə heç bir şey deyil!
  Ağ saçlı ninja qızı noxudu götürüb qılıncoynadan tanka atdı. Yanından uçdu, amma maşının qılıncının zərbəsi noxuda dəydi. Və partlayış oldu. Ucu heç nəyi cızmadı, amma partlayış söndü.
  Nataşa qaranlıq gecədə avtomobilin faraları kimi parlayan təbəssümlə qeyd etdi:
  - Heyrət! Vay! Bu o qədər də sadə deyil!
  Guru oğlan çılpaq ayaq barmaqları ilə yolda uzanmış məhv edilmiş robotdan lazer pulemyotunun süngü parçasını götürdü.
  Və trayektoriya boyunca ayağını ataraq onu işə saldı. O, uçdu və pivə çəlləyinə dəydi. Zərbə lülənin çevrilməsinə və köpüklü mayenin hasar çəninin üzərinə sıçramasına səbəb olub. Nəticədə ölümcül qısaqapanma baş verib.
  Köpüklü bir dalğa maşını yudu, şimşək çaxdı, onu hörümçək toruna sardı. Və lehimli polad qılınclar bir boruya büküldü.
  Guru oğlan qışqırdı:
  - Bir, iki, üç - işıqforları silin,
  Dörd, səkkiz, beş - pis orkları öldürün!
  Nataşa qeyd etdi:
  -Sən həqiqətən əlasan, Sensei!
  Gənc döyüşçü etiraz etdi:
  - Yox! Hamımız özümüzə görə həm böyük, həm də əhəmiyyətsizik!
  Nataşa oxudu:
  Bir insanın heç bir şəkildə cilovlaya bilmədiyi şey,
  Onun Uca Uca olmaq arzusu...
  Beləliklə, Yer kainatı idarə edir,
  Siz mövcud dünyanın demiurge hökmdarısınız!
  Ağ saçlı ninja qız qeyd etdi:
  - Bəli, bu mahnılar sadəcə gözəldir! Və burada bir insanın sıçrayış və həddi ilə inkişaf etdiyinə qarşı mübahisə edə bilməzsiniz!
  Qırmızı saçlı ninja qız cavab verdi:
  - Kosmik parseklərlə müqayisədə yeddi mil nədir? Razılaşın - bu kiçikdir!
  Sarı saçlı ninja qız oxudu:
  Torpaq illüminatorda, torpaq illüminatorda,
  Yer illüminatordan görünür...
  Oğul anasına, oğul anasına necə kədərlənir,
  Yer üzünə kədərlənirik, təkdir!
  Və ulduzlar, buna baxmayaraq,
  Və ulduzlar, buna baxmayaraq,
  Bir az yaxın, amma hamı soyuqdur,
  Və tutulma saatları kimi və tutulma saatları kimi,
  İşığı gözləyirik və yer üzündəki xəyalları görürük!
  Nataşa güldü və etiraz etdi:
  - Və mən artıq bu planetdən bezmişəm, Yer! Mən Ygrek ölçüsünə daşınmaq istəyirəm. Və orada yaxşı vaxt keçirin!
  Guru oğlan gülümsədi və cavab verdi:
  - Hansı planetləri və hansı ölçüləri ziyarət etməmişəm? Və damı menteşələrindən qopara biləcək bir şey gördüm. Beləliklə, kainatda çox maraqlı yerlər var!
  Qırmızı saçlı ninja qız qeyd etdi:
  Min planetdən
  Belə yaşıllıq yoxdur...
  Min planetdən -
  Belə bir sevimli yoxdur!
  Nataşa təbəssümlə qeyd etdi:
  - Ancaq etiraf etməlisiniz, məsələn, özünüzü oksigenin əvəzinə ən vacib elementin flüor olduğu bir dünyada tapanda daha maraqlıdır. Və bu halda təkamül daha da sürətlə getməlidir!
  Guru oğlan başını tərpətdi:
  - Belə dünyalar var, nadir olsa da. Ancaq ora yalnız döyüş kostyumunda və ya güclü qüvvə sahəsinin örtüyü altında hərəkət edə bilərsiniz!
  Portal yenidən açıldı. Dovşana bənzəyən başqa bir robot onun içindən tullandı. Və çox gurultulu! Ağzından alovlu bir pulsarı buraxaraq necə tullanacaq və çevriləcək!
  Ağ saçlı ninja qız qışqırdı:
  - Sehrli dovşan,
  Sıfır çəkir!
  Guru oğlan qızlardan soruşdu:
  - Onu islatacağıq, ya da sağ buraxacağıq!
  Nataşa gülərək qeyd etdi:
  - Hələ də gülməli dovşan! Bəs onu yaxşılaşdırmaq üçün nə etmək olar?
  Sıçrayan robot dovşan qəfil uzunluğa tullanaraq başqa küçəyə aparılıb. Artıq XX əsrin sonlarından avtomobillər var idi - həm də olduqca layiqli və sürətli, müxtəlif rəngli.
  Ninja qızları və guru oğlan onun arxasınca qaçdılar. Qısa yoldan keçmək üçün evlərin arasından keçdilər. Və onların çılpaq, qavrama barmaqları divarlara və kornişlərə yapışdı və strukturların arasından keçməyə imkan verdi.
  Ağ saçlı ninja qız qeyd etdi:
  - Doğrudan da, müdriklər deyir ki, canavar yemlənib, qoyunlar salamatdırsa, deməli, dovşanların sayı azalıb!
  Sarı saçlı ninja qız qeyd etdi:
  - Dovşanlar dovşanlardan nə ilə fərqlənir?
  Qırmızı saçlı ninja qızı təklif etdi:
  - Dovşanlar daha arıq, atletik və daha az yağlıdır!
  Nataşa oxudu:
  Amma dovşan ürəyi varsa,
  Arxasında qanadlar olsa belə...
  Daha yüksək uçmağa çalışmayın.
  Polad qanadlar sizi əzəcək!
  Beləliklə, növbəti küçəyə atladılar. Robot dovşan əsl tıxac yaradıb. Və işlər əslində toqquşma həddinə çatdı. Elektron məxluq isə ağzından alovlanacaq. Bir də eşşək qulaqlarını necə burulur. Bu, əslində çox sərin və sərin olduğu ortaya çıxdı.
  Nataşa robot dovşanı çılpaq, kəsikli ayağı ilə döyüşçülərin öz gurularının reseptlərinə uyğun olaraq hazırladıqları partlayıcı ilə dağıdıcı noxudu götürüb atdı.
  Lakin robot dovşan uzun və enli qulaqlarını yellədi və noxud geri uçdu. Və o, çəhrayı, dəyirmi dabanları ilə yalın ayaqları altında qaçaraq Nataşanı və yoldaşlarını az qala vurdu.
  Oğlan guru qeyd etdi:
  - Heyrət! Vay! Məlum oldu ki, problemimiz var!
  Nataşa oxudu:
  Bütün problemlərimizi həll edə bilməsək də,
  Bütün problemləri həll etmir...
  Ancaq hər kəs daha xoşbəxt olacaq
  Hər kəs daha çox əylənəcək!
  Ninja qızı gülümsədi və onu götürdü və qatil xəncəri ataraq robot dovşanı örtməyə çalışdı. Və o, meteor kimi yanıb-söndü. Ancaq yenə də qabaqcıl robotun qulaqları yelləndi və silah geri uçdu. İndi Nataşa qaçmalı və yayınmalıdır. Ancaq o, sağ qalmağı bacardı və oxudu:
  Ölüm qarşısında cəhənnəm dovşanı,
  Qurban gecə yarısı gözləyir...
  Ölümsüzlüyə sahib olacağımıza inanıram
  Və dovşan onu gözünə alacaq!
  Guru oğlan təklif etdi:
  - Xüsusilə inkişaf etmiş robotlarla mübarizə aparmaq üçün qədim, lakin təsirli üsulumuzdan istifadə etsək necə olacaq?
  Nataşa gülümsəyərək soruşdu:
  - Bu necədir?
  Gənc döyüşçü təklif etdi:
  - Al və fit çal!
  Qırmızı saçlı ninja qız dedi:
  - Onda gəlin bunu hamımız birlikdə edək!
  Qızlar və oğlanlar çılpaq ayaq barmaqlarını ağızlarına qoyub fit çalırdılar. Və bir neçə iri, şəhər qarğası şokdan huşunu itirdi və huşunu itirərək aşağı qaçdı. Bir dovşan götürüb vurduqları kimi çarpıcı dimdikləri. O, dərhal tora ilişdi, qığılcımlandı və partladı. Üstəlik, uçuş zamanı terminator dovşanının parçaları dadlı və şirin şokoladlara çevrildi.
  Guru oğlan yalın ayağı ilə dadlı konfeti götürərək oxudu:
  - Mən şokoladlı dovşanam
  Mən yumşaq bir piçəm...
  Mən yüz faiz şirinəm
  Oh, oh, oh, oh, oh!
  Mən şokoladlı dovşanam
  Və dodaqlarına toxunaraq,
  Çox asanlıqla əriyirəm
  Oh, oh, oh, oh, oh!
  Bundan sonra o, kiçik bir dişlədi. Və sonra onu tüpürdü; oğlanın boğazında çox real bir şey alovlandı. Və çox yanan və aqressiv bir atəş.
  Nataşa qeyd etdi:
  - Hər dadlı yeməyi balaca uşaq kimi ağzınıza qoymayın!
  Ağ saçlı ninja qız oxudu:
  Əlbəttə, fintipluskins,
  Heç Puşkinlər kimi deyil...
  Ancaq yenə də şah əsər yarada bildilər,
  Və sən guru oğlansan - irəli getmə!
  Qızlar xarab olmuş avtomobillərdən insanları çıxarmağa başlayıblar. Sonra onları müalicə etməyə çalışdılar.
  Yaraların sağalmasını sürətləndirməyin ən təsirli yolu qızın ayağının çılpaq altını yaralının üzünə yapışdırıb onu öpməkdir.
  Sonra çox böyük və güclü şəfa enerjisi, sevinc və şəfa sehrinin enerjisi ötürülür.
  Guru oğlan eyni şeyi etdi, yalın ayaqlarını öpüşlər üçün yapışdırdı, ədalətli cinsin nümayəndələrini seçdi.
  Və eyni zamanda burnu ilə zümzümə etdi:
  Qızlar, qızlar, qızlar,
  Kənarda qorxaq durmayın...
  İşləri yerinə yetirmək daha yaxşıdır
  Vətənin çiçəklənsin!
  Bəli, burada iş maraqlı idi - həkim rolunu öz üzərlərinə götürdülər. Və göydə bir helikopter peyda oldu. Onun üzərində teleaparıcı Veprin o Nil uçurdu. O, gözəl qız idi, amma eyni zamanda, təbii ki, davada ninjadan uzaq idi.
  Lakin qızlar artıq onu xilas etmiş və bir neçə dəfə ona kömək etmişdilər.
  Nataşa əlini yelləyib oxudu:
  Axmaq insanlar stresdən danışır,
  Stress əl kimidir...
  Sizin üçün maraqlı bir film çəkəcəklər,
  Başqa bir saatda!
  Veprin hıçqırdı və qışqırdı:
  - Salam, döyüşçülər! Görürəm ki, çox gözəl olmusan! Və onlar artıq gücləri sehrlə doldurmağa başlayıblar.
  Guru oğlan qeyd etdi:
  - Bəzən birini diriltmək milyonu öldürməkdən daha çətindir, daha doğrusu, hətta bəzən yox, demək olar ki, həmişə!
  Helikopter yerə enən zaman jurnalist qız yerindən tullanıb və gənc döyüşçünün yanına qaçıb. Dodaqlarından öpdü və dedi:
  Bədəndə və ruhda gənc,
  Oğlan, sən tamamilə ayaqyalınsan...
  Amma ağlınla özünü nəhəng hesab et,
  Düzdür, insanlar deyirlər!
  Guru oğlana cavab olaraq oxudu:
  İnsanlar nə deyirlər
  Biz əhəmiyyət veririk
  Güclü nəticə olacaq -
  Əgər layiqincə vursan!
  
  CHAMBERLEYN STALİN HITLERİN SUSİYYƏTİ
  ANNOTASİYA
  İkinci Dünya Müharibəsi başlamadı. İngiltərə və Fransa Hitlerə Polşanı işğal etməyə icazə verdi. Bundan sonra müvəqqəti dinc fasilə yaranıb. Lakin 1950-ci il fevralın 23-də Stalin Saxalinin cənubunu və çar dövründə itirilən digər torpaqları geri qaytarmaq üçün Yaponiyaya qarşı müharibəyə başladı. Və Uzaq Şərqdə yeni böyük müharibə başladı. Samuraylar inadla müqavimət göstərirlər və Hitler, onun Üçüncü Reyx və digər dövlətlər SSRİ-yə zərbə vurmaq üçün qüvvə toplayırlar.
  . FƏSİL Љ 1.
  İngiltərənin baş naziri Çemberlen Polşaya hücumdan sonra Almaniyaya müharibə elan etməyəcək qədər ağıllı idi. Wehrmacht tez bir zamanda Varşava qoşunlarını məğlub etdi və bu hakimiyyəti Stalinlə bölüşdü. Bir müddət sonra SSRİ ilə Finlandiya arasında müharibə baş verdi. Real tarixdəki kimi. Sonra Baltikyanı ölkələr və Moldovanın qoşulması. Bundan sonra yeni Sovet imperiyası sabitləşdi. Stalin demək olar ki, slavyan torpaqlarının toplanması işini başa çatdırdı. Almaniya isə artıq bəzi yerlərdə 1914-cü il sərhədlərini keçib. Və diplomatik vasitələrlə Namibiya müstəmləkəsinin qaytarılmasına da nail oldu. Üçüncü Reyx gücləndi və Hitler populyarlığının zirvəsində idi.
  İkinci Dünya Müharibəsi heç vaxt başlamadı. Almaniyada iqtisadiyyat güclü inkişaf etdi və fabriklər, o cümlədən avtomobillər üçün tikildi. Hitler hətta demək olar ki, bütün antisemit qanunları ləğv etdi. Üçüncü Reyx rejimi liberallaşmanı yaşayırdı.
  SSRİ-də də hər şey qaydasındadır. Üçüncü beşillik plan həmişəki kimi artıqlaması ilə yerinə yetirildiyi elan edildi. Düzdür, kənd təsərrüfatında, ərzaqla bağlı problemlər var idi.
  Stalinist rejim doğum səviyyəsini stimullaşdırmaq və abortları qadağan etmək siyasəti yürüdürdü. Əhali artımı artdı. Dördüncü beşillik planı da artıqlaması ilə yerinə yetirmiş kimi görünürdü. Amma həyat maddi baxımdan yaxşılaşmayıb. SSRİ-nin çoxlu hərbi texnikası var idi. Üstəlik, Stalin tank sferasını gündəmə gətirərək çoxlu sayda böyük suüstü gəmilərin, o cümlədən döyüş gəmilərinin tikintisinə arxalandı.
  Və repressiyalarla yeni böyük təmizləmə başladı. Hətta Budyonnı, Voroşilov, Timoşenko, Şapoçnikov və başqaları onun qurbanı oldular.
  Stalin qərara gəldi ki, köhnə komandadan, o cümlədən Molotov və Kaqanoviçdən qurtulmağın vaxtı çatıb - onlar çox şey bilirlər. Beriya da güllələnib. Və sonra onun varisi Serov. Onların yerini çox gənc Şelepin tutdu.
  Stalinin yetmiş illik yubileyi bütün dünyada möhtəşəm şəkildə qeyd olundu. Hər şey yaxşı olardı, amma SSRİ-də yenidən kütləvi təmizləmələr, repressiyalar oldu. Hətta bütün xalqlar terrora, soyqırıma məruz qaldı. Almaniyada isə əksinə, liberallaşma: çoxpartiyalı sistem hətta geri qayıdıb. Və nə? Bununla belə, nasistlər rəqabətdən kənardadırlar və istənilən seçkidə asanlıqla qalib gəlirlər. Hitlerin özü ömürlük fürer statusuna malik olmasına baxmayaraq, Almaniya prezidentliyinə xalq seçkiləri keçirdi. Və hətta bir neçə cib alternativ namizədi ilə. Və təbii ki, qalib gəldi.
  Fürer avtoritar liderdir, lakin ağlabatan məhdudiyyətlər daxilində. Və hətta ölüm hökmünü ləğv etdi.
  Düzdür, almanların da problemləri var. Xüsusilə demoqrafik siyasət Almaniya əhalisinin sayını artırdı. Amma Üçüncü Reyxin ərazisi nisbətən kiçikdir və ərzaqla bağlı problemlər var. Biz almalıyıq. Düzdür, iqtisadiyyat inkişaf edir, amma mən koloniyalar istəyirəm.
  Dünyada İngiltərə və Fransa hələ də öz müstəmləkələrini saxlayırlar. Onlara yeni torpaqlar lazım deyil - onlar öz torpaqlarını həzm etmək istəyirlər. Lakin Hitler imperiyanı genişləndirmək istəyir, ona görə də Almaniyada əhalinin sıxlığı artır və uşaqlar çoxdur. Və bu gərginlik yaradır. Xüsusilə almanlar Qərbin 1914-cü il sərhədlərinə qayıtmasını istəyirlər. Bu o deməkdir ki, Fransa və Danimarka öz ərazilərinin bir hissəsini verməlidir.
  Stalin də Sovet imperiyası nəhəng olsa da, kolleksiyanı tamamlamaq istəyir. Və Yaponiya ilə problemlər xüsusilə pisləşdi. Xüsusilə, SSRİ diplomatik yollarla gənc Saxalini geri qaytarmağa çalışırdı. Lakin Yaponiya müqavimət göstərdi. SSRİ hərbi cəhətdən çox güclüdür və çoxlu əhalisi var.
  Və sonra Stalinin səbri tükəndi. Və 1950-ci il fevralın 23-də sovet ordusunun yarandığı gün Yaponiyaya qarşı müharibə başladı. Demək lazımdır ki, Günəş ölkəsi 1904-1905-ci illər müharibəsində Çar Rusiyasına qalib gəlmişdi. Və təbii ki, sovet generalları və hakimiyyət orqanları qisas almaq arzusunda idi.
  Beləliklə, yeni böyük müharibə başladı. SSRİ sonuncu dəfə Finlandiya ilə on il əvvəl vuruşmuşdu. O, nəyisə fəth etməyi bacardı, lakin böyük itkilər bahasına. İndi isə yenidən ərazini genişləndirməyə çalışıb. Bu da genişlənməyə çalışan bu imperiyanın lənəti idi.
  Artıq yetmiş yaşı olan və səhhətində problemlər olan Stalin yeni fəthlər istəyirdi. Heç olmasa cənub Saxalinə və istəsən Kuril silsiləsinə qayıt. Həm də Mançuriya və Port Arturun nəzarətini ələ keçirin.
  Döyüş sovet qoşunlarının Saxalin üzərinə hücumu ilə başladı. Bu qəfil deyildi, yaponlar möhkəmləndilər, səngərlər və səngərlər qazdılar.
  Lakin sovet qoşunları tanklarla hücuma keçdi. O cümlədən güclü IS-7. Bu avtomobilin çəkisi yetmiş səkkiz ton idi və 130 mm uzunluğunda lüləli silahla silahlanmışdı. Və onun səkkiz pulemyotu var idi.
  Alenka bu maşında qızlardan ibarət ekipajla döyüşüb. Qışa baxmayaraq, güclü mühərrik və qızdırıcı isti temperatur təmin etdi. Belə ki, qızlar bikinilərinə soyunaraq ayaqyalın döyüşüblər.
  Maşın Yapon mövqelərinə doğru gedirdi. Tankın zirehləri maili idi və qülləsi rasional və alçaq idi.
  SSRİ-də KV-nin on üç modifikasiyası ortaya çıxdı və bəzilərinin çəkisi iki yüz tona çatdı. Lakin sonra İP ailəsi yarandı. Maşınlar daha yığcamdır, daha aşağı siluetə malikdir və artıq o qədər də çox baqaj yoxdur. Bununla belə, KV seriyası hələ də xidmətdən çıxarılmayıb. IS-7 olduqca yaxınlarda ortaya çıxdı və Qırmızı Orduda yalnız bir neçə belə maşın var.
  Həm də qızlardan ibarət ekipaj yaratmamaq necə ki, siyasi cəhətdən düzgün olsun. Axı qırmızı imperiyada bərabərlik var.
  Bu işdə təcavüzkar SSRİ idi. Baxmayaraq ki, MQB təxribat törədib. Yaponiya ABŞ və İngiltərə ilə vuruşmadı. Onlar uzun müddətdir ki, Çinlə baş sındırırlar. Sonda birtəhər barışıq bağladılar və təsir dairələrini böldülər. SSRİ güclü və çoxsaylı Yapon ordusu və nəhəng donanması ilə döyüşməli idi. Buna görə də 1945-ci ildə real tarixdə baş verən blitskrieg qeyri-real idi.
  İkinci Dünya Müharibəsi təcrübəsi olmayan Sovet komandanlığı isə köhnə üsulla hərəkət edirdi. Böyük qüvvələrin qəfil hücumu əvəzinə Mançuriyadakı döyüşlər kiçik atışmalarla başladı. Yaponların güclü və texnoloji cəhətdən inkişaf etmiş müdafiəsi var idi.
  Beləliklə, Stalin uzun sürən və acı bir müharibəyə girdi. Üstəlik, qoşunlar Avropa SSRİ-dən köçürülməli idi. Əhali, təbii ki, real tarixdə olduğundan daha çox idi və görünür, ÜDM də çox idi. Amma qoşunların və əməliyyat komandanlığının keyfiyyəti xeyli aşağıdır.
  Qırmızı Orduda çox şey mənəvi cəhətdən köhnəlib. Baxmayaraq ki, əlbəttə ki, çoxlu avadanlıq və tanklar, təyyarələr və hətta gəmilər var. Lakin donanma hələ tamamlanmayıb. Döyüş gəmilərini və iri təyyarədaşıyanları tanklar və təyyarələr qədər tez qurmaq mümkün deyil.
  Lakin səhhətində problemlər olan Stalin yetmiş ildir ki, müharibəni təxirə salmaq istəmirdi. Beləliklə, o, daha çox davam edə bilməzdi. Amma mən böyük sərkərdə kimi tarixə düşmək istəyirəm. Finlandiya ilə müharibə inandırıcı deyildi - üç milyon yarım əhalisi olan bir ölkəyə qarşı çoxlu itkilər. Beləliklə, Hitler daha çox əhalisi olan Polşanı üç həftə ərzində daha az itki ilə məğlub etdi.
  Xalxın Göl döyüşü yerli döyüş idi. Həm də tam aydın deyil, çünki SSRİ yaponlardan daha çox təyyarə və tank itirdi.
  Stalin çar dövrünün məğlubiyyətlərinin qisasını Yaponiyadan almaq istəyir. Və özünü çox sərin göstər. Amma o, uğur qazanacaqmı? İqtisadi cəhətdən SSRİ, təbii ki, Yaponiyadan güclüdür. Əhali isə daha çoxdur. Lakin donanma hələ tamamlanmayıb. SSRİ böyük suüstü gəmilər yaratmağa çox gec başladı. Stalin Hitlerin hücumundan qorxduğu üçün quru ordusunu daha çox inkişaf etdirdi.
  Lakin Hitler özünü sakit aparır deyəsən. Doğrudan da, onun artıq ərazi qazancı və şöhrəti var. Böyük qaşıq isə mənim ağzımdadır. Üstəlik, fürer hələ də Fransa, İngiltərə, Belçika və Hollandiya ilə döyüşməkdən qorxurdu - onlar Almaniyanı tək müstəmləkə bölmələri ilə darmadağın edə bilərdilər. Real tarixdə Üçüncü Reyx Hitlerin blits sürətində, cəmi bir ay yarım ərzində qalib gələ bilməsi ilə xilas oldu. Ancaq sürətli qələbə olmasaydı, məsələ çox güman ki, Üçüncü Reyxin məğlubiyyəti ilə bitəcəkdi.
  SSRİ kimi, Hitler də blitskrieg sürətində prinsipcə qalib gələ bilərdi, lakin uzun sürən müharibə fəlakətli oldu.
  Bununla belə, Üçüncü Reyx iqtisadi cəhətdən çox güclüdür. Və onun əhalisi böyükdür və artmaqda davam edir.
  Hitler hələlik Yaponiya ilə müharibədə Stalinin işlərinin necə olacağını görmək qərarına gəldi. Qırmızı Ordu bataqlığa düşərsə, onda nə cəhənnəm, hücum edə bilərsiniz. Gizli şəkildə alman diplomatları artıq işə başlayıblar. Xüsusən də Finlandiya Almaniyanın tərəfini tuta bilər. Finlər Vıborqu və Qırmızı Ordunun onlardan fəth etdiyi digər torpaqları geri almağa can atırlar. Rumıniya da ilhaq edilmiş Moldova və Bukovinanın bir hissəsi üçün qisas almaq istəyir.
  Bu ölkələr SSRİ-yə qarşı müharibədə Almaniyanı həvəslə dəstəkləyəcəkdilər. Bolqarıstan və Yuqoslaviya ilə daha çətindir, burada rejimlər almanpərəstdir, lakin əhalisi slavyandır və SSRİ ilə müharibə istəmir. Macarıstanda da almanpərəst rejim var, Qalisiyanın bir hissəsi müqabilində o, antisovet koalisiyasına qoşula bilər. Üstəlik, Horthy-dən sonra daha radikal Salasi gəldi. Slovakiyada formal olaraq müstəqil almanpərəst rejim var, lakin onların ordusu o qədər də güclü deyil.
  Güclü alman təsiri olan Türkiyə də var. Əsl tarixdə o, müharibəyə girməyib. Amma sonra türkləri İngiltərə və ABŞ-dan bombalamaqla təhdid etdilər. İndi İngiltərə, Fransa və ABŞ Stalinin hücumundan sonra dərhal Yaponiyaya mənəvi dəstək ifadə etdilər. Türkiyə isə müharibəyə girə bilərdi. Üstəlik, Birinci Dünya Müharibəsində belə görünür ki, Türkiyə Rusiyaya uduzmayıb, hətta Karp bölgəsini də fəth edib. Niyə yenidən cəhd etmirsiniz? Amma Türkiyənin çox keyfiyyətli ordusu olmasa da, hələ də böyük əhalisi var.
  Amma əhali, iqtisadiyyat və ordu baxımından Üçüncü Reyxin ən güclü müttəfiqi İtaliyadır. Afrikada, o cümlədən ələ keçirilən Efiopiyada koloniyaları var. İtaliyanın müstəmləkələri ilə birlikdə Almaniyanın özü ilə müqayisə oluna bilən əhalisi var. Üstəlik, Mussolini rejimi də doğum nisbətinin artmasına təkan verdi. Düzdür, Mussolininin özü qocaldı, bərbad oldu və əslində döyüşmək istəmirdi.
  Üstəlik, İtaliyanın SSRİ ilə ümumi sərhədi yoxdur və hətta Rusiyada ərazi qazansa belə, onu idarə etmək o qədər də rahat olmayacaq. Mussolini isə tərəddüd edir.
  Prinsipcə o, hələ o qədər yaşlı olmasa da, Stalindən təxminən dörd yaş kiçikdir. O, hələ də Roma İmperiyası yaratmaq fikrindən əl çəkməyib.
  Üçüncü Reyxin digər müttəfiqləri bunlardır: İngiltərə, Fransa, ABŞ ki, onlar özləri SSRİ ilə döyüşmək istəmirlər, lakin lazım gəldikdə iqtisadi cəhətdən kömək edə bilərlər. Bəli və müstəmləkə bölmələri və könüllülər göndərin. Franko könüllülərə kömək edəcəyinə söz verdi və Salazar nəsə edə bilər. İsveç də əvvəlki məğlubiyyətlərin revanşını almaq haqqında düşünür, Norveç də. Ümumiyyətlə, SSRİ-yə qarşı bütöv bir koalisiya hərəkət edə bilərdi.
  Və sonra iş, təbii ki, davam edir. Amma çox şey Yaponiyanın necə müqavimət göstərməsindən asılı olacaq. Müharibə uzanarsa, SSRİ-yə hücum ediləcək. Blitskrieg varsa, bəlkə də risk etməyəcəklər.
  Hər halda, müharibənin ilk günləri ən həlledicidir. Döyüşün başlanğıcı çox vacibdir.
  İndi isə İS-7 tankındakı qızlar hücuma keçirlər. Qızdırıcını yandırdılar və indi ayaqyalın və bikinidə idilər.
  Və bu şəkildə daha çevik və daha yaxşıdırlar.
  Və təbii ki, Alenka çılpaq ayaq barmaqlarından istifadə edərək hərəkətdə ilk vuruşu edir.
  Sonra mahnı oxudu:
  - Yaponiya, Yaponiya, Yaponiya,
  Böyük ölkə,
  Güclü samurayların ruhu var,
  Bil ki, o, Uca Yaradan tərəfindən bizim rəqibimizdir, ona artıq verilmişdir,
  Amma biz onu parça-parça edəcəyik!
  Ayaqyalın atəş açmaq komsomol qızlarının xüsusi taktikasıdır.
  Beləliklə, Anyuta çılpaq, yuvarlaq dabanı ilə yaponlara atəş etdi. Və o, samuray qaubitsasına düşdü. Döndü və qarlı platformadan yuvarlandı.
  Qız bunu sevinclə götürüb oxudu:
  - Düşməni bir zərbə ilə məhv edəcəyik,
  Şöhrətimizi polad qılıncla təsdiq edəcəyik...
  Qızların ayaqyalın olması boş yerə deyil,
  Biz samurayları parçalayacağıq!
  Beləliklə, qırmızı saçlı Alla da aqressivliyini göstərir. Və o, götürdü və sinəsinin qırmızı məmə ucunu düyməyə basaraq 130 mm-lik silahdan mərmi atdı. Dəqiq bir zərbə Yapon topunun çevrilməsinə səbəb oldu.
  Və qız qışqırdı:
  - Mən dünyanın ən gözəliyəm,
  Və qız həmişə ayaqyalındır!
  Qız Mariya da götürdü və çılpaq dabanı ilə qolu basaraq atəş etdi. Və işə salma sistemi işlədi. Və pulemyotlar samurayları qırdı. Mariya rəqiblərini biçdi və cığal çəkdi:
  - Yeni kommunizm üçün!
  Və Olympias da çox dadlı olan çiyələk döş məmə istifadə edərək, atəş.
  Və bütün samuray xətti biçildi. Və bu son dərəcə sərin və qəddar oldu.
  Olimpiada çılğınlaşdı:
  - Kommunizmə şöhrət! Şöhrət!
  Yenə də, qızlar, gəlin yaponları atəşə tutaq.
  Bu vaxt samuray təxminən on üç yaşında bir oğlan uşağı tutdu. O, qırmızı qalstuk taxan yaraşıqlı, ağ saçlı uşaq idi.
  Başlamaq üçün yaponlar onu alt paltarına qədər soyundurdular və qarda ayaqyalın və yarıçılpaq sürdülər. Oğlan tüfəngin qundağı ilə təkidlə yeriyirdi. Əlləri arxadan bağlanmışdı, çılpaq, zərif ayaqları qarda gözəl izlər buraxmışdı.
  Samuray güldü və istehzalı zarafatlar etdi. Onlardan biri uşağın yalın ayağından tutdu, ovucunu ayağının üstündə gəzdirdi və uğultu:
  -Yaxşı yaraşıqlı!
  Sonra ovucu ilə oğlanın götünə bir şillə vurdu. Seryojka utandığından qızardı. Qışda qarda ayaqyalın gəzmək çox xoşagəlməz idi. Xüsusilə uzun müddət gəzmək məcburiyyətində qaldıqda və çılpaq dabanlarınız hətta yanır.
  Seryozhka qarda gəzdi, uşaqlarının ayaqları bir qazın ayaqları kimi qırmızı oldu.
  Amma oğlan başını dik tutmağa çalışdı. Və oğlanın başı parlaq və gözəldir.
  Seryojkanın çılpaq gövdəsi küləklə uçurdu. Oğlan həvəslə yeriyir və oxuyur;
  Biz pionerik, cəsur döyüşçüyük,
  Poladdan doğulub tökmə...
  Babalar və atalar bizimlə fəxr edir,
  Və əziz yoldaş Stalin bizimlədir!
  
  Belə gözəl ölkəmiz,
  Kommunizm xalqlara nə verdi...
  O, bizə doğumla əbədi olaraq verildi,
  Proletar azadlığının hədiyyəsi!
  
  Bəli, parlaq ulduz yoluna inancımız,
  Aspirasiyada daha yüksəklərə uçmaq -
  İnanın, bizim rus ruhumuz əyilə bilməz,
  Lazım gələrsə, damları yıxacağıq!
  
  Bəli, inanın Rusiya, mənim vətənim,
  Faşizm səni heç vaxt məğlub etməyəcək...
  Dünya xalqları mehriban ailədir,
  Və Stalin, parlaq Lenin, bizimlədir!
  
  Güclü bir ailə dünyaya gətirdik,
  Hansı imanda həqiqət qalib gəlir...
  Mən Svarog Allahı və Stalini sevirəm -
  İnanıram ki, sabahımız işıqlı olacaq!
  
  Yeni bir an yaradacağıq,
  Və biz sadəcə gözəl bir dünya quracağıq...
  Üstümüzdə qızıl qanadlı keruv,
  Və inanıram ki, insan qəhrəman olacaq!
  
  Vətənimiz çiçəklənəcək,
  O, qürurlu və sadəcə əzəmətlidir...
  Qazanmaq üçün sadəcə beş alacağıq,
  Vətənimizin izzəti belədir!
  
  Rəbb tarlaları, dağları yaratdı,
  Gözəl oğlanlar dünyaya gəlib...
  İnanın, insanlar, bizim çox gücümüz var,
  Biz pulemyotdan şəlalə!
  
  Rusiyada işimiz təvazökardır,
  Qırmızı selin uşaqları üçün mübarizə aparın...
  Biz, əlbəttə ki, ən yüksək səviyyəni göstərəcəyik -
  Axı ruslar döyüşlərdə məğlubedilməzdirlər!
  
  İşi hədələyərək bitirə biləcəyik,
  Müdrik Leninin başladığı işi bitirin...
  Qoy yırtıcı sadəcə oyuna çevrilsin,
  Nurlu nəsillərin izzətinə!
  
  İnanıram ki, tezliklə Marsa uçacağıq.
  Gəlin Venerada cənnət cənnəti quraq...
  Dünyanın ən yüksək sinifini göstərək,
  Kədər və kimera bizə qalib gələ bilməz!
  
  Ailənin Adı ilə xoşbəxtlik yaradacağıq,
  Cənnətin işini, kommunizmi quraq...
  Slavlar arasında Uca Rəbb Birdir,
  O, humanizm cənnəti ilə doludur!
  
  Bəli, imanımız Rəbb Məsihə,
  Bütün kainatda onun sönməyəcəyini bilirəm...
  Axı, Lada sona qədər bizimlə olacaq,
  Hansı mənə xoşbəxtlik verəcək!
  
  Doğma Rusiyada yaşamaq nə qədər yaxşıdır,
  Keçmişin sonsuz xoşbəxtliyi ondadır...
  Yox, həyat kəsilməyəcək, ipə inanıram,
  Və bizim qəbilə sadəcə qıcıqlıdır!
  
  İsa bizim Rusiya üçün necə əzab çəkdi,
  Tanrı Svarog polad qılıncları necə verdi....
  Axı, işıq tanrıları idealdır,
  Anamız Rusiyanın adı ilə!
  
  Bəs niyə ulduz seçməyəsən,
  Və haqlı olaraq kainatı tabe et...
  Mən İsanın yanına sevinclə gələcəm,
  Axı bizim işimiz iş və yaradıcılıqdır!
  
  Şanlı qələbə gəlsin,
  Tanrıça Lada bizə bu işdə kömək edəcək...
  Tezliklə sonsuz hesab açacağıq,
  Biz Vətənimiz uğrunda cəsarətlə döyüşməliyik!
  
  Lord Svarog bütün insanlara xoşbəxtlik bəxş edəcək,
  Təsəlli və izzət verəcək...
  Bununla bağlı bir şeir və hekayə olacaq,
  Rusiya və Ağ Gücümüz üçün!
  Oğlan yalın ayaqlarını qarda möhürlədi. Və onun ayaq izləri kiçik, lakin çox zərif idi. Samuray isə onlara çox acgöz gözlərlə baxırdı.
  Amma bu oğlandır. Yarıçılpaq və şortda, soyuqdan mavi.
  Onu soyuqdan keçirib isti daxmaya apardılar.
  Orada, daha çox uzatmadan onu aparıb dirəyə asdılar. Qollarımı arxadan buruyub yuxarı çəkdilər.
  Və sonra Yaponiyadan olan cəllad uşağın çılpaq dabanlarına məşəl gətirdi. Yanmış ət iyi gəlirdi. Yanğın uşağın çılpaq ayaqlarını yalayıb. Seryozhka dözülməz ağrıdan qışqırdı.
  Yaponlar qışqırdı:
  - Danış, bala, sənin komandanlığın nə planları var?
  Oğlan cəsarətlə cavab verdi:
  - Deməyəcəyəm!
  Onlar cavab olaraq oğlanı tikanlı məftillə döyməyə başlayıblar.
  Qonşu otaqda isə çılpaq komsomol qızına işgəncə verdilər. Onu istidən ağarmış polad zəncirlə döydülər.
  Amma qız nəinki ağlamadı, nə inilti, hətta oxudu;
   Kosmos qaranlıq, tutqun bir işığa boyanır,
  Və buzlu ulduzlar orbitlərində söndü...
  Mən sevgi istəyirəm, amma eşitdiyim cavab yox,
  Qızların ürəyi parçalanıb!
  
  Biz çox cəsarətlə döyüşməyi sevirik,
  Vətən uğrunda döyüşmək çox vəhşilikdir...
  Yenidən cəsarət sınağından keçək,
  Mən dünyanın cəngavəriyəm - təlxək ruhu ilə deyil!
  
  Wehrmacht-ı darmadağın edəndə,
  Qızlar Moskva yaxınlığında mərdliklə vuruşdular...
  Qəhvəyi qoşunun sürüsü ilə vuruşdular,
  Baxmayaraq ki, düşmən şeytanla qohumdur!
  
  Biz qar uçqunu üzərində ayaqyalın qızlarıq,
  Rəqibdən qorxma...
  Və faşist çəngəl sağ tərəfdə,
  Sırt çantasının dərisindən bir qalaqda qumbara toplamaq!
  
  Bəs hər şeydə cəsarətimiz necədir?
  Merkuri ayaqla ölçüləndə...
  Kim bizi qırmağa tələsirsə,
  Sevdiyin torpağı çəkmələrlə tapdalama!
  
  Rus Torpağı izzətlənsin,
  Biz insanlara kainata gedən yolu göstərdik...
  dünya insanlarının hamısı bir ailədir -
  Tezliklə kommunizmi görəcəyik!
  
  Bəli, buna inana bilərsiniz və ya heç olmasa inanmayın,
  Amma insan güclü məxluq olaraq doğulur...
  Heyvan dostluğumuza qalib gəlməyəcək,
  Axı inanın mənə, düşmənlərimiz bizə qarşı acizdir!
  
  Müqəddəs Vətənimiz adına,
  Mən bütün pis ruhlarla mübarizə aparacağam...
  Qız ayaqyalın qarda qaçır,
  qorxaqcasına imtina etmək fikri belə yoxdur!
  
  Milyonlarla qəddar döyüşçümüz var,
  Döyüşdə birləşənlər...
  Gəlin babalarımızın və atalarımızın imanını ucaldaq,
  Axı qızlar döyüşlərdə məğlubedilməzdirlər!
  
  Svarog bizə döyüşdə ən kəskinini verdi,
  Dedi ki, qızlar şiddətlə döyüşürlər...
  Allahın idealı gerçəkləşsin
  Qalib gələndə isə yetimlə bölüşürsən!
  
  İnanıram ki, rusumuz şöhrət içində olsun,
  Hansı ki, döyüşlərdə qorxmadan...
  Vətən üçün döyüş və qorxma,
  Bütün köynək qanla islanır!
  
  Bəli, şübhə yoxdur - bütün düşmənləri süpürəcəyik,
  Biz nəhənglər tayfası olmaq üçün doğulmuşuq...
  Üç rəngli qırmızı bayrağın altında,
  Qoy insanlar əbədi bir olsun!
  
  Yeni dövr gəlir,
  Kosmos insanları üçün məkanlar açıldı...
  Bəzi böcəkləri vurur,
  Cəhənnəm olsun axmaqlıq və danışıq!
  
  Bəli, adam heç də bit deyil,
  Və əbədi olaraq qalib gəlmək üçün doğulan...
  Ona görə də şanlı gerbə toxunmayın,
  Düşmən sadəcə dəli olsa da!
  
  Rəqibə təslim olmayaq,
  Yer üzündə yox, hətta mavi səmada belə...
  Bunu dəftərinizə yazın,
  Kosmos gəmisinin fırıldaqlı qu quşu kimi havaya qalxacağını!
  
  Yer kürəsini çox cəsarətlə müdafiə edəcəyimizi,
  Bilin ki, biz cəsur qızlarıq...
  Burada keruv qanadlarını açır,
  Onlara qumbara atıldı!
  
  Xeyr, qızlar heç vaxt süpürülməyəcək,
  Bizi diz çökdürməzlər...
  Əvvəllər olduğu kimi, Hitler qapalıdır,
  Beləliklə, nəsillərin sevinci izzət içində olacaq!
  
  Bir sözlə, ulduza çatacağıq,
  Biz isə Qız, Orion dünyasında olacağıq...
  Böyük arzular gerçəkləşir
  Biz şanlı, yeni bir nizam quracağıq!
  
  Və vaxtın tezliklə gələcəyinə inanıram,
  Döyüşdə həlak olanlar dirildikdə...
  Qələbələr sonsuz hesab açacaq,
  Döyüşdə ən təmiz olan şəxs mükafat alacaq!
  
  Dünyadakı insanları barışdıra biləcəyimizi bilirəm,
  Biri: Ərəb, Hindu və Ortodoks...
  Uca Rəbb hər kəsi nurlandıracaq,
  Və taleyimiz mütləq şərəfli olacaq!
  
  Qarşıda bütün insanları xoşbəxtlik gözləsin,
  Və əbədiyyət əbədi şanlı sevinc içində...
  Boşluqlar və sıfırlar bitəcək,
  Zəiflər və şikəstlər sağalır!
  
  Budur insanlar üçün əbədi xoşbəxtlik,
  Milyarlarla il şöhrət içində keçsə belə...
  Axı insanların ağlının gücü güclüdür,
  Biz kosmik gücdə doğulmuşuq!
  
  Kainatı zarafatla fəth edəcəyik,
  Biz qalaktika marşrutunu sona qədər quracağıq...
  Gəlin sevgi içində boşluqdan keçək, bükülək,
  Gəlin Allahın İsa adını izzətləndirək!
  
  Və biz özümüz bir anda ulduzları yaratmağa başlayacağıq,
  Uzun parsek şəhərləri quraq...
  Ovçu tezliklə oyuna çevriləcək,
  Qoy insanlar hər şeydən üstün olsunlar!
  . FƏSİL Љ 2.
  Yaponiya ilə döyüşlər davam etdi. Sovet qoşunları müdafiənin ön xəttini yarıb keçə bildilər. Lakin samuraylar inadla müqavimət göstərdilər. Onlar təslim olmaq istəmirdilər və böyük fanatizmlə mübarizə aparırdılar. Döyüşlərdə hətta kamikadze minaları da iştirak edirdi.
  IS-7 tankında olan Alena və ekipajı artıq çox sayda hit aldı.
  Lakin qızların qatil silahı işə yaradı.
  Budur, başqa bir haubitsa aşdı.
  Anyuta çılpaq, kəsilmiş ayaqlarını hərəkət etdirərək qeyd etdi:
  - Bu, bizim aqressiv keçidimizdir!
  Red Alla qeyd etdi:
  - Zirehimizin qalın və böyük yamaclarda olması yaxşıdır. Əks halda qarışıqlıq olardı!
  Mariya hönkürdü:
  - Bəli, samuraylar lazım olduğu kimi döyüşürlər! Sabah martın 1-dir və biz demək olar ki, heç bir irəliləyiş əldə etməmişik. Və bu bezdiricidir!
  Olympias fısıldadı, oxudu:
  Budur ilk ərimiş yamaq,
  Yuxuda Stalini görürəm...
  Və cəsədlərlə dolu,
  Əziz rusum!
  Alenka güldü və dedi:
  - Mahnınız optimizmsizdir! Gəlin daha əyləncəli və cəlbedici bir şey oxuyaq!
  Tankdakı komsomol qızları isə çılpaq ayaq barmaqları ilə atəş açmağa davam edərək, sinələrinin qırmızı nipellərini də istifadə etməyi unutmayaraq, bir ağızdan oxumağa başladılar;
  
  
  
  Mən dünyanın ən güclü qızıyam
  Hansı ki, saflıqda doğulub...
  Planetdə daha gözəl mən yoxdur -
  Biz hər yerdə firavan olacağıq!
  
  Qoy Rusiya hamıdan gözəl olsun,
  Bütün dünyanı fəth edən ölkə...
  Qoy dərhal insanlar üçün daha maraqlı olsun,
  İstənilən döyüşçü əsl kumirdir!
  
  Mən müqəddəs ölkəni qoruyacağam,
  Bizim əcdadlarımız haradadır, ən çox inanın...
  İnsanları tapın ayaqyalın qız,
  O, qartaldır, sərçə deyil!
  
  Keçmiş həyatımda komsomolçu idim,
  Faşistlər o qədər məşhur vuruşdular ki...
  Və qızın səsi o qədər aydın idi ki,
  Və parlaq havalı bir ruh!
  
  Moskva yaxınlığında çox cəsarətlə döyüşdüm,
  Qız soyuqda ayaqyalın idi...
  Və mənim təzyiqimi belə şok edici hesab edin,
  O, yumruğu ilə Fritsin üzünü sındırdı!
  
  Bayrağımız İsanın izzəti üçün,
  Həm də ən böyük Tanrı Svarog...
  Ən müqəddəs Lada həmişə bizimlədir,
  Və dünyanın ən parlaq Ağ Tanrısı!
  
  Biz günəş işığında doğulmuş insanlarıq,
  Yarilo bizi qəhrəmanlığa ruhlandırdı...
  Qızların mahnısı vəhşicəsinə axır,
  Burada keruv qanadlarını açır!
  
  Pulemyotdan dəqiq atəş etdim,
  Ayaqyalın ayağı ilə hədiyyə atdı...
  Toru atdım faşistin üstünə,
  O, balaca qıza bənzəyir!
  
  Mən özümü Tanrının döyüşçüsü hesab edirəm,
  O, elə bir dünya yaratdı ki, gözəllik...
  Ən böyük Svarogun adı ilə,
  Gözəllik bir gözəlin ruhunda çiçək açır!
  
  Biz Kremli nasistlərdən qoruduq,
  Hamını bir anda öldürə bildik...
  Xeyr, qız evdən çıxmayacaq,
  Və biz Krautların gözünə vurduq!
  
  Kommunizmin əbədi şöhrəti naminə,
  Ayaqyalın döyüşən komsomolçu idim...
  Faşizm sürüsünü məhv edəcəyik,
  Beləliklə, polad Rusiyanın düşmənlərinə boyun əyməsin!
  
  Qızlar Stalinqradda döyüşdülər,
  Onların məmələri yaqut kimi qırmızıdır...
  Tezliklə kommunizm görəcəyik,
  Kədər və melankoliya bilmədən!
  
  Biz Vətənin ən yaxşı qızlarıyıq,
  Mən az qala çılpaq komsomolçuyam...
  Ancaq o, Reyxi pulemyotla məhv etdi,
  Almanların şirkətimizə girməməsi!
  
  Ən parlaq Rusiyanın adı ilə,
  İnanıram ki, hər şey çox yaxşı olacaq...
  Böyük İsa missiyaya inanır,
  Keski mərmiləri döyülsə də!
  
  Böyük Vətənimiz adına,
  Biz pis faşistlərdən qaçacağıq...
  Gəlin vəhşi dəstənin sürülərini dayandıraq,
  Pis oğru qəzəbli bir hücumda olsa belə!
  
  İsanın adı günəş kimi parlasın,
  Məryəm Ana məkanı cənnət olsun...
  Lada Uca üçün biz uşaqlarıq,
  Və cəsarətlə və cəsarətlə döyüşürsən!
  
  Böyük Vətənimiz adına,
  Kommunizm hər yerdə nə verdi...
  İkonlardan parlayan müqəddəslərin üzlərini görürəm,
  Bir Birləşmiş Lord ailəsində!
  
  Uca Svarogun adı ilə,
  Xilaskar Uca Məsih...
  Ailənin Allahı kimi olmalıyıq,
  Bütün Sonsuz Yaradana!
  
  Qoy Rusiya bayrağını yuxarı qaldırsın,
  Biz daha güclü və müdrik olacağıq...
  Çingiz xan kəskin hücumlar etsə də,
  Amma biz qızlar hələ də ağıllıyıq!
  
  Ona görə də sizə deyirəm ki, get,
  Bizə sadiq olan rus tanrılarına xidmət edin...
  Və döyüşdə rusların ruhlarını xilas edin,
  Baxmayaraq ki, bu, çox böyük zərbədir!
  
  Biz qalib gələcəyik, bunu dəqiq bilirəm
  Biz bütün faşistləri məğlub edə biləcəyik...
  Qabil Vətən döyüşçülərini əzməz,
  Və qorxunc nərilti ilə ayı yaşayacaq!
  
  Hər şeyi çox yaxşı edəcəyik,
  Biz bütün fritzləri və monqolları məğlub edəcəyik....
  Axı qızlarla döyüşmək təhlükəlidir,
  Rusiya xalqı bilir ki, onlar yenilməzdirlər!
  
  Gəlin hamımız qorxulu gülüşlər göstərək,
  Çingiz xanın buynuzlarını qıracağıq...
  Sonsuz şöhrət adına,
  Taleyin çox parlaq olsun!
  
  Bəli, biz qızlar gözəl döyüşəcəyik,
  Gəlin dünyanın ən yüksək səviyyəsini göstərək...
  Mən döyüşçüyəm, ruhum isə təlxək deyil...
  Və Allah Məsihi qələbələrə görə mükafatlandıracaq!
  
  Çingiz xanın bütünlərini qıracağıq,
  Kalkada döyüşdə qızlar olacaq...
  Cəhənnəm zərbəsinə dözə bilmir
  Mən İsanı və Stalini sevirəm!
  
  Beləliklə, düşmənləri kəsəcəyəm, inan mənə, saymadan,
  Mən onları midge kimi məğlub edə bilərəm...
  İnanın işimiz ağırdır
  Həyat ipək sap kimi kövrək olsa da!
  
  Lada adına, ən müqəddəs Məryəm,
  Gənclik və sevgi nələr verdi...
  Biz qızların ayaqları tamamilə yalındır,
  Gəlin düşməni kir və qan içində tapdalayaq!
  
  Məsih gələcək və ölülər diriləcək,
  Perun, Yarilo, Ağ Tanrı, Svaroq...
  Onlar birdir, insanlar düzünü bilirlər,
  Kainatın üstündə isə Uca Ailədir!
  
  Bir sözlə, xoşbəxtliyimiz əbədi olacaq,
  Əsrlər boyu gözəl və gözəl...
  Göy də, yer də qüdrətlidir,
  Və əbədi olaraq ölümsüzlük və gənclik!
  Bundan sonra 150 mm-lik haubitsa qülləni birbaşa quyruq birləşməsinə vurdu. İS-7 tıxacda qaldı və döyüşçülər tankı çevirib təmirə getməli oldular.
  Və sonra görəcəksən ki, o, tamamilə parçalanacaq. Ümumiyyətlə, Stalinin Yaponiyaya qarşı blitskrieg üzrə mərci uğursuz oldu. Döyüş uzun və şiddətli oldu.
  Bu vaxt yaponlar sükanı idarə etməyə və pedal çevirməyə davam etdilər.
  Məsələn, pionerlərdən biri tutuldu. Oğlanın cəmi on iki yaşı var. Və onun çılpaq dabanlarında rezin şlanqlardan istifadə etməyə başladılar. Oğlan nərə çəkdi, inildədi, amma susdu.
  Sonra uşağının ayağına qızarmış dəmir zolaqlar çəkilib. Bəli, sanki nəsə qızardılmış iyi gəlirdi. Və bu qoxu çox iştahaaçan idi.
  Uşaq ağrılı şokdan huşunu itirib.
  Lakin samuray cəlladları onun uşağın boynuna iynə vurdular. Və oğlan yenidən özünə gəldi.
  Və canavarlar onun çılpaq ayaq barmaqlarını qırmızı-isti maşa ilə qırmağa başladılar.
  Və yenə uşaq huşunu itirdi.
  Bəli, nə var idi? Oğlana işgəncələr davam edirdi. Uşaqların ayaq barmaqlarını sındırıb qurtardıqdan sonra yapon cəlladları qabırğalar üzərində işləməyə başladılar.
  Məhz belə etdilər, qabırğalarını bir-bir sındırdılar. Və sözün əsl mənasında, uşağın sümükləri çıxdı. Və beləliklə ağrılı olduğu ortaya çıxdı.
  Sonra bir qabırğa isti maşanın altında çatladı və qırıldı, sonra digəri.
  Və ağrı o qədər idi ki, oğlan vəhşi əzabdan yenidən huşunu itirdi.
  Və samuray mahnı oxuyub güldü. Çox əyləndilər.
  Və komsomol qızına işgəncə verməyə başladılar. Bu vəziyyətdə elektrodlar Veneranın bətninə, anusa və döşün qırmızı məmə uclarına bağlandı.
  Sonra götürüb cərəyanı işə saldılar. Və elektrik boşalmaları qızın incə bədənindən keçdi.
  Və necə əzab çəkdi və titrədi. Bütün bunlar necə də inanılmaz ağrılı idi. Və gözəlin bədəni sözün əsl mənasında titrədi. Sonra onun ağzına daha çox elektrod qoydular. Və yenidən yüksək gərginlikli cərəyanı işə saldılar. Və qız tamamilə parıldamağa başladı.
  Bu, həqiqətən inanılmaz, vəhşi ağrı idi. Və yorğun komsomolçu necə qışqırdı.
  Və vəhşi qəzəblə ona əzab verməyə davam etdilər. Onlar cərəyanın qızı aparmadığını görüb rəfin üstünə çəkdilər.
  Qızın yalın ayaqlarını palıd bloka sıxıb yaxşıca bərkiddilər.
  Sonra çılpaq, əzələli gözəlliyi uzadaraq qarmaqlara çəkilər asmağa başladılar.
  Qızlar inildədilər, amma yenə də hərbi sirləri vermək istəmədilər.
  Sonra yapon cəlladları onun ayaqlarının çılpaq altını yağla sürtdülər ki, parıldasınlar.
  Və onların altında od yandırdılar.
  Alov ətyeyən şəkildə qızın çılpaq, yumru, çox cazibədar, çəhrayı dabanlarını yaladı.
  Ancaq gözəllik pozulmadı. Əksinə, o, inildəməyi dayandırdı. Və o, bunu böyük həvəslə qəbul etdi və dərin hisslə oxumağa başladı;
  Ehtiras ilahəsi Ladaya həmd olsun,
  Cənnətin örtüyünü kim yaradıb...
  İnsanlar üçün səxavətli bir mükafat olacaq,
  Çünki müqəddəs Allah dirildi!
  
  Svarogun daha gözəl qızları yoxdur,
  Onlar qarda ayaqyalın qaçırlar...
  Biz Rod üçün bir nemət olacağıq,
  Çəkmələrinizlə qızları tapdalamayın!
  
  Axı Rusiyada nəhəng qızlar var,
  Hər oğlan axurdan döyüşçüdür...
  Səsi elə ucadan çıxır ki,
  Yaramaz keçi buynuzuna büküləcək!
  
  Vətən uğrunda döyüşəcəyik,
  Mənim böyük vətənim...
  Ruslar həmişə döyüşməyi bacarıblar,
  Onlara müqavimət göstərmək üçün heç bir yol yoxdur!
  
  Ürəklərini Rusiyaya verdilər,
  İnanıram ki, şərəfli bir həyat olacaq...
  Tezliklə kosmosa qapı açacağıq,
  Və zəngimizi tapaq!
  
  Yox, qoy indi fırtına qopsun,
  Ancaq rus əbədi tərəddüd etməyəcək -
  Döyüşçümüz döyüşə təslim olmur,
  Onun arzusu gerçəkləşsin!
  
  Gücümüz müdrik qızlardadır,
  Sən həqiqətən belə doğulmusan...
  Bir pulemyotdan cızacağıq,
  Beləliklə, yalnız yuxarı və heç vaxt aşağı!
  
  Ölkəyə yeni resurslar verin,
  Yamyaşıl gül kolları kimi çiçək açsın deyə...
  və Allah İsanın adı ilə -
  Belə ki, lənətə gəlmiş pis xırıltı eşidilməz!
  
  Müharibədə bütün insanlar qardaşdır,
  Amma eyni zamanda şeytanın qulları...
  Biz onlara qucaq açmağa hazırıq,
  Beləliklə, hamı sülh Allahına sadiq qalsın!
  
  Wehrmacht'ı diz çökdürmədi,
  Döyüşlərdən sağ çıxa bildik...
  Stalin və böyük Lenin bizimlədir,
  Bunu dəftərinə yaz, bala!
  
  Vətəni belə edəcəyik,
  Dünyanı onun özü quracağını...
  Tufan bura dəyirmanla gəlsə də,
  Bizim Svarog böyük ustaddır!
  
  Düşmən qəfil və xaincəsinə hücuma keçdi,
  Qırx bir il dəhşətli idi...
  Ancaq babalarımız şanlı döyüşdü,
  Çubuq onlara döyüşdə kömək edir!
  
  Ürəyimizi Rusiyaya verəcəyik,
  Gəlin ölkəmizi daha da gücləndirək...
  Kosmosa qapını cəsarətlə açıb,
  Böyük bir şey yoxdur!
  
  Bu mənim ölkəmdir, inan mənə, müqəddəs,
  Biz Moskvanın cəngavərlərini müdafiə edəcəyik...
  Bir qız ayaqyalın qar yağışına qaçır,
  Qədim yuxunu oyatmaq!
  
  Xeyr, biz qızlar döyüşdə dağılmadıq,
  Və cəsarətlə vuruşdular...
  Və bəzən qızlar çox döyüşürdülər,
  Tam cəza var!
  
  Bilin ki, biz rusları heç kim boğmayacaq,
  Dağları hamarlaya bilərik, zarafatla...
  Canını Allaha həsr edib,
  İmtahanlarınızı A ilə verirsiniz!
  
  Allah çətin vaxtlarda doğuldu,
  Moskva yaxınlığında ildırım çaxdıqda...
  Lada millərimizi qazandı,
  Və göz yaşları tökülsün!
  
  Rus qızları nəcibdir
  Hər bir mübarək bakirə qızın görünüşü var...
  İnanın, belə aydın bir səs,
  Qızlara yumruq monolitdir!
  
  İnanıram ki, ölkədə hər şey gözəl olacaq,
  Hər şeyin çiçəkləndiyini bilirəm ...
  Bəzən döyüşmək təhlükəli olsa da,
  Sui-istifadənin tam hesabını açacağıq!
  
  1941-ci ildə bir yerdə dayandıq,
  Cəngavərlər Moskvanı tutdular...
  Tezliklə kommunizm olacaq,
  Mən Vətən bayrağını gətirəcəyəm!
  
  Stalinqrad nəhəng bir yola çevrildi,
  İki nəhəngin bir araya gəldiyi yerdə...
  Qız ayaqyalın döyüşür
  Onun əri, əlbəttə ki, kommunistdir!
  
  Orada düşmən "Pələngləri" atdı.
  Amma bu ona heç bir fayda vermədi...
  Bəli, boş yerə Fuhrer oyunları mırıldandı,
  Sən kövrək şüşə planetsən!
  
  Qızlara şıltaqlıq etməyin
  Özümüz rahatlamağa cəsarət etmirik...
  Düşmən çox tüstü buraxdı,
  Siz yenə də A ilə imtahandan keçəcəksiniz!
  
  Stalinqrada gedən yol, şübhəsiz ki, şərəflidir,
  Ölkənin üzərində sadəcə günəş var...
  Pis Qabil məhv olacaq,
  O, şeytanla birlikdə Cəhənnəmdədir!
  
  Rus həmişə müqəddəs bir ölkədir,
  İçərisində Perun və İsa Məsih var...
  Bəzən həqiqət pis olsa da,
  Adam xoşbəxtliyə yetişməyib!
  
  Rusların payı məharətlə döyüşməkdir,
  Və Rusiyanın düşmənlərini məğlub et...
  Krautlar Lüsiferin gücünə sahib olsalar da,
  Ancaq ordumuz qüdrətli oldu!
  
  Dünyanın kommunizmində qurtuluş var,
  Cəsəd dağlarını aşmaq üçün...
  Düşmənlərimizdən bağışlanma diləməyəcəyik,
  Ayı qəzəblənsə belə!
  
  Tanrı Perun ildırım atır,
  O, pisləri vurmağı sevir...
  Və biz düşmənlərimizdən güclüyük,
  Bir ordu döyüş üçün təlim keçirsə!
  
  Bəli, Svarog böyük bir işıq döyüşçüsüdür,
  Əl ilə edilə bilməyən bir işi bacaracaq...
  Onda şan-şöhrətə layiq olarsan,
  Ruslar, inanın mənə, axmaq deyillər!
  
  Hər şey bizim izzətimizdə qalır,
  Mayın rəngi kimi nə gözəldir...
  Cənnətdə yıxılanlar üçün yer olacaq,
  Qəzəblə qışqırdılar - banzai!
  
  Bil ki, onlar zillətə dözə bilməzlər,
  Tam bir Eden yarada bilərik...
  Rusiya üçün Krautlardan qisas olacaq,
  Ən azından Sam onlara kömək edir!
  
  Ruslar gün batımına heyran oldular,
  O yaqut yolu işıqlandırır...
  Pislər üçün böyük bir əzab vardır.
  Bizim rusu jak ilə əymək olmaz!
  
  Biz yüksək səslə heyran olmağa başlayacağıq,
  Fillərin böyük Vətəninin gücü...
  Parlaq komanda ilə birlikdə,
  Oğulların ən yaxşı Ladası!
  
  Qızlar qışda ayaqyalın qaçır,
  Bu onların böyük ulduzudur...
  Dovşanlar da ayaqyalın qaçırlar
  Lada əbədi olaraq bizimlə olacaq!
  
  Allah planetləri atomdan yaratdı,
  Yalnız bir sözlə məkan yaratdı...
  Qəhrəmanlıqlar tərənnüm olunur,
  Və düşmən bir zərbə alır!
  
  İnsanın heyranlığı olacaq,
  Həmişə mübarizə aparmaq və xəyal etmək ...
  Beləliklə, bir andan zamanın sonuna qədər -
  Qoy döyüşdə cəsarətlə vuruşsunlar!
  
  Uzaqlarda günəşin üzləri parlayır,
  Və göy qurşağı parıldayır, inan mənə...
  Və düşmən çox vəhşidir,
  Təbii ki, o, mahiyyətcə bir heyvandır!
  
  Ölkədə gözəl qızlar var
  Düşmənləri necə məğlub etməyi bildikləri üçün...
  Şübhəsiz ki, aydın səsləri var,
  Dünyanın ən yaxşı oğulları!
  
  Biz ruslar yox olmayacaq
  Bizim həqiqətimiz hər şeyə inanır...
  Axı bizim belə hakimlərimiz olacaq,
  Gəlin terrorçuları parçalayaq!
  
  Qızlarımız dabanları ilə parlayır,
  Çılpaq çəhrayı altlığı ilə...
  Və qar yağışları ayaqlarınızın altında əriyir,
  Gözəlliyi ayaqyalın görmək çox xoşdur!
  
  Cox gozel qizlar
  Düşməni zəhmətsizcə darmadağın edərək...
  Axın çox yüksək səslə çalsa da,
  Ordu alov içində irəliləyir!
  
  Hər şeyi çox gözəl edə bilərik,
  Və xəyalınızda sədaqətə nail olun...
  Düşmən axmaqcasına hücum edir,
  Saqqalını qılıncla vur!
  
  Mən polad cəngavərlərimizi tanıyıram,
  İnanın, onları daha güclü tapa bilməyəcəksiniz...
  Faşistlərin buynuzlarına sərt bir sillə vurdular,
  Ən azı iyirmidən çox görünmür!
  
  Gülən qızlar
  Onlar öz izzətlərində dişlərini açdılar...
  Gözləri nəlbəki kimidir,
  Səsi nur saçan bülbüldür!
  
  Qızların məşqləri gözəldir,
  Və döyüşdəki dəhşəti təsəvvür edirlər...
  Gözəllər o qədər qəşəngdir ki,
  Ən azı bəzən buludlu olur!
  
  Belə bir dünya təsəvvür edin, insanlar olacaq
  Kommunizm ali güclərin doğulmasıdır...
  Və gözəllik səni mühakimə etməyəcək,
  Bir insan axmaq olsa belə!
  
  İndi müharibə şərqdən gəlir,
  Cəhənnəm qoşunu hücum edir...
  İnanan döyüşçü Svarogun gücü bizimlədir,
  Qız bir qurtumda Xanı məhv etdi!
  
  Bilirəm ki, hər kəs heyran ola bilər
  Bilin kimlər Vətən uğrunda döyüşür...
  Və döyüşçü cəsur doğuldu,
  Ölümdən sonra cənnətə getmək!
  
  Rusiyanı sevindirə biləcəyik,
  Əsrlər boyu izzətləndirici çubuq...
  Ana Müqəddəs Rusiya naminə,
  Böyük bir yumruğun gücü ilə!
  
  İnanın vətənim gözəldir,
  Arktikada alma ağacları çiçək açır...
  Xalqımız böyükdür, pravoslav,
  Xəyalımı gerçəkləşdirdi!
  
  İstənilən bulud yarada bilərik,
  Və dəli düşməni məğlub et...
  Döyüşçülərimiz o qədər uçur ki,
  Yırtıcı sürünənləri oyuna çevirir!
  
  Rusiyada hər şey çox gözəldir,
  Yaradan ürəyini ona qoydu...
  Sadist Malyuta əziləcək,
  Xəyalın çox gücü olacaq!
  
  Məsih gələcək və dünya yenidən diriləcək,
  Əbədi olaraq izzətdə olan insanlar olacaq...
  Rusiya üçün vicdanla mübarizə aparırıq,
  Və bizim polad əlimizi tanıyın!
  
  Qızlar heyran qalır
  Kosmosu nə fəth edə bilər...
  İstənilən torları yıxacaqlar,
  Zəncir onlar üçün sadəcə ipək sapıdır!
  
  İnanın, biz heç vaxt təslim olmayacağıq,
  Biz heç vaxt düşmənin altına düşməyəcəyik...
  Fürer sadəcə dəli olubsa -
  Onun buynuzlarını qıracağıq!
  
  Adam, sən hamıdan güclü olacaqsan,
  Kainatın kənarını fəth edə bilərsən...
  Boş danışma, zəif,
  İnanın, slavyanları qırmaq olmaz!
  
  Milyonların gücü bizimlə olacaq,
  Düşməni bitirəcəyik, inanın...
  Çoxlu qız legionları,
  Sadəcə hədəfi vurdular!
  
  Artıq qələbə gəlir,
  Berlinə zəfərlə daxil olduq...
  Cənnət ləzzətində ölən,
  Və müqəddəs keruv uçur!
  
  LUKAŞENKO PREZİDENT OLMADI
  ANNOTASİYA
  Cib Mərkəzi Seçki Komissiyası Aleksandr Lukaşenkonu Belarus prezidentliyinə namizəd kimi qeydə almaqdan imtina edib. Və Belarusun baş naziri və faktiki rəhbəri Vyaçeslav Kebiç qalib gəlib. Tarix başqa cür getdi. O cümlədən, Vladimir Volfoviç Jirinovskinin 1996-cı ildə prezident olduğu Rusiya.
  . FƏSİL Љ 1
  Belarusda da hər şey başqa cür ola bilərdi. O vaxt Belarusun faktiki hökmdarı olan Vyaçeslav Kebiç Aleksandr Lukaşenkonun qeydiyyatının qarşısının alınmasını əmr etmişdi. Və bu, kütləvi iğtişaşlara səbəb olmadı. Bəli, bəzi namizədlər daha çox, bəzilərində isə azdır. Nəticədə Zenon Poznyak Kebiçlə qarşılaşaraq ikinci dövrəyə çıxıb. İkinci turda isə Rusiyanın dəstəyi, Zenon Poznyakın iyrənc reputasiyası və həddindən artıq radikallığı sayəsində Kebiç qalib gəldi və Belarusun ilk prezidenti oldu.
  Lukaşenkonun özü heç vaxt zirvəyə qalxmayıb. Belarus rubl zonasına daxil olub. Və orada rus valyutası dövriyyəyə başladı. Bir tərəfdən, bu, müsbət haldır, amma digər tərəfdən, Rusiyada olduğu kimi, pensiya və maaşların verilməsində gecikmələr baş verməyə başladı ki, bu da müəyyən münaqişələrə və iğtişaşlara səbəb oldu.
  Buna baxmayaraq, Kebiç Qərblə yaxşı münasibətlər saxlaya bildi. Yeltsinin etibarlı müttəfiqi var idi, amma o qədər də radikal deyil. Rusiyada tarixin gedişatı bir qədər dəyişdi. Aqressiv Lukaşenkodan fərqli olaraq, Kebiç Yeltsinə Çeçenistanda döyüşməməyi məsləhət görürdü. Yeltsin isə ora qoşun göndərmədi. Əvəzində rusiyayönlü müxalifətə arxalandı. Ancaq Çeçenistanda qarşıdurma uzandı. Və o, rəngarəng oldu. Dudayevçilər hanı, o biri qüvvələr hanı?
  Qəribədir ki, Qafqazda müharibənin olmaması Vladimir Jirinovskiyə sərf edirdi. LDPR Rusiyada əsas və ən populyar müxalifət qüvvəsi olaraq qaldı. Və prezident seçkilərində əsas mübarizə Jirinovski ilə Yeltsin arasında gedirdi. Prinsipcə, Vladimir Volfoviç Çeçenistandakı müharibəni dəstəkləməsəydi və bununla da etiraz elektoratının əhəmiyyətli hissəsini itirməsəydi, bu, real tarixdə baş verə bilərdi .
  Media isə Yeltsinlə Jirinovski arasındakı qarşıdurmanı fəal şəkildə təbliğ edirdi. Çoxlu piar, çoxlu təbliğat gedirdi. Bununla belə, real qarşıdurmadan fərqli olaraq: Yeltsinə qarşı kommunistlərin, hakimiyyətin müəyyən təbliğat kozırları olduğu halda, Jirinovski ilə bu daha çətin oldu. Baxmayaraq ki, onu faşist etmişdilər.
  Lakin cinayətin geniş vüsət aldığı, xaos, korrupsiya və mafiya şəraitində bir çox ruslar faşizmi belə böyük bəla hesab etmirdilər. Axı Böyük Vətən Müharibəsi çoxdan olub və bunlar eyni faşistlər deyildi. Onda pis alman faşistləri var idi, amma indi yəqin ki, daha yaxşı ruslar olacaq. Amma iqtisadi baxımdan Adolf Hitler həqiqətən də Almaniyada möcüzə yaratdı.
  Ona görə də Vladimir Volfoviç hətta Hitlerlə müqayisə olunmaqdan qürur duyurdu və bununla oynamağa çalışırdı.
  Kommunistlərin də böyük çatışmazlığı var idi. İnsanlar hələ də çox yaxşı xatırlayırdılar - boş rəflər, ümumi çatışmazlıqlar, kartlar və kuponlar, xüsusən də Qorbaçovun vaxtından. Qorbaçovun dövrü isə kommunist rejimi kimi idi.
  Növbəyə duran insanlar, xüsusən də qadınlar köhnə kommunist dövrünə qayıtmaq istəmirdilər. Və bu Zyuqanovla oynadı. Hitler dövründə, xüsusən də müharibədən əvvəl kapitalizm var idi, yəni boş rəflər yox idi. Jirinovskinin özü isə çoxlu populist bəyanatlar versə də, əvvəlki dövrlərə qayıdış vəd etmirdi. Və o, ilk növbədə, cinayəti boğmaq, işsizliyə son qoymaq üçün əmr verdi. Lakin Almaniyada Hitler cinayəti yatırtdı, işsizliyə son qoydu, nizam-intizam yaratdı.
  Və cəmi iki ay ərzində bütün Avropanı fəth etdi. Yəni, məharətlə oynamaq və kampaniya aparmaqla Hitlerlə müqayisəni öz xeyrinə çevirə bilərsən. Beləliklə, Yeltsin Züqanovla müqayisədə daha çətin anlar yaşadı. Sonuncu, bir çoxlarında artıq genetik səviyyədə antipatiyaya səbəb olsaydı - çatışmazlıqlar və boş rəflər və hətta Stalin repressiyaları. Hətta müharibə veteranları arasında da hamı faşizmi rədd etmirdi.
  Üstəlik, bizim rus faşizmi kimi idi. İqtisadiyyat yaxşı getmirdi. Hətta Çeçenistansız da Yeltsinin reytinqi aşağı idi. Ölkə ölmək üzrə idi və quldurluq və cinayətkarlıq geniş vüsət almışdı. Və hətta real tarixdən daha böyükdür. Beləliklə, Çeçenistandakı müharibə cinayəti azaldan azadlıqların bir sıra məhdudiyyətlərinə gətirib çıxardı, lakin cinayət baxımından onun olmaması onu daha da pisləşdirdi.
  Beləliklə, Jirinovskinin Züqanovdan daha çox kozır olduğu ortaya çıxdı.
  Qeyd edək ki, real tarixdə Jirinovski 1996-cı il seçkilərində uğursuzluqla üzləşib. Ancaq uğursuzluğunun əsas səbəbi: ilham və son qələbəyə inam çatışmazlığı var idi. Budur, onunla Yeltsin arasındakı bütün qarşıdurma, sönük Züqanov kölgədədir, Jirinovski isə yanır. Və bu siyasətçi fırlananda həqiqətən möcüzələr yaratmağa qadirdir. Üstəlik, Jirinovski hələ gəncdir və güclə doludur.
  O, artıq başını ekrana yapışdırmaqdan qorxan Zyuqanovdan fərqli olaraq televiziya debatlarından qaçmır.
  Bundan əlavə, Jirinovski xarici görünüşcə daha gənc görünürdü və Zyuqanov kimi keçəl deyildi və Yeltsin kimi boz saçlı deyildi. Bu da onun xeyrinə işləyirdi.
  Zyuqanov Yeltsindən on üç yaş kiçik olsa da, zahirən o, gənc və təzə lider təəssüratı yaratmırdı. Lakin Jirinovski Yeltsindən on beş yaş kiçik və zahirən çılğın enerjisi ilə bu idarə olunan qocadan qat-qat enerjili və güclü görünürdü.
  Bu da seçkilərin gedişinə təsir etdi.
  Lakin məlum oldu ki, Züqanov üçüncü olacaq. Bəs o, ikinci turda kimi dəstəkləməlidir? Yeltsinlə qarşıdurma çox uzağa getdi. Jirinovski isə kommunist olmasa da, solçudur, antikommunist deyil. Və o, kommunistlərə portfel vəd edir.
  Ancaq Swan dili bağlı və axmaqdır və heç vaxt buna nail ola bilməyib. Deməli, seçkilər fərqli ssenari üzrə keçdi. Jirinovski birinci turda Yeltsindən daha çox səs toplayıb, ikinci turda isə Züqanovun dəstəyini qazanıb. Və nəticədə Yeltsin ikinci raundda böyük fərqlə qalib gəldi. Üstəlik, ikinci turda Yeltsinə birinci ilə müqayisədə daha az adam səs verdi. Və Vladimir Jirinovski Rusiyanın yeni prezidenti oldu. Və bu, Vladimir Volfoviç üçün zəfər oldu.
  Lakin gözləntilərin əksinə olaraq, Rusiyanın kursu çox dəyişməyib. Jirinovski Qərblə münasibətləri gərginləşdirmədi. Əvvəlki islahatları kiçik düzəlişlərlə davam etdirdi. Hətta hökumətdəki kommunistlər də buna çox da qarışmadılar.
  Düzdür, nəsə dəyişdi. Daha çox polis var idi, onların adını polis adlandırdılar və cinayətlə mübarizə daha da sərtləşdi.
  Nəhayət, 1999-cu ildə yaraqlılar Dağıstanı işğal etdilər və Jirinovski Qafqaz müharibəsini başlamağa məcbur oldu. Baxmayaraq ki, o bunu istəmirdi.
  Hətta Yuqoslaviya ilə belə, Jirinovski Miloşeviçi bombardmana getməməyə, Qərbin şərtlərini qəbul etməyə inandırdı.
  İqtisadiyyat qorxaq da olsa böyüməyə başladı, neftin qiyməti qalxmağa başladı.
  Çeçenistandakı müharibə onun reytinqini yüksəltmək və yenidən ikinci müddətə seçilmək şansı idi. Üstəlik, Vladimir Jirinovski iki müddətə məhdudiyyətin ləğvi ilə bağlı referendum da hazırlayıb. Bu, onun avtoritar idarəetmə planı idi. Çeçenistana qarşı müharibə isə vəhşicəsinə getdi. Üstəlik, Moskva və Volqodonskda terror aktları olub. Hansı ki, Jirinovski ehtiyatlı və kinli istifadə etdi.
  Müharibə zamanı ikinci müddətə seçilmək daha asan idi və bu, birinci turda baş verdi. Və referendumda Jirinovski məhdudiyyətsiz qalaraq iki müddət ləğv edildi. Belə də oldu.
  1999-cu ildə Belarusiyada Vyaçeslav Kebiçin ilk beş ili də başa çatdı. İqtisadi vəziyyət o qədər də yaxşı deyildi, lakin bəzi cəsarətli artım başladı. Üstəlik təbliğat və inzibati resurslar. Lukaşenkoya yenidən seçkilərdə iştirak etməyə icazə verilmədi - həmişə şikayət ediləcək bir şey var.
  Və Kebiç çətinliklə də olsa, yenidən seçildi. Və yenə Zenon Poznyak ikinci raundda ona qarşı çıxdı. Kebiç real tarixdə Lukaşenko kimi maraq toplamırdı. Lakin o, hakimiyyətini möhkəm saxladı. Belarusda 2000-ci ildə yeni, daha avtoritar konstitusiya qəbul edildi və prezident Kebiçin səlahiyyətləri sıfırlandı.
  Jirinovski Çeçenistanı işğal etdi, lakin Rusiya orada partizanlarla uzun sürən müharibə aparmalı oldu.
  Problem onda idi ki, çeçenlər artıq de-fakto müstəqilliyə öyrəşmişdilər. Qroznıya hücum zamanı rus qoşunları da böyük itki verib. Düzdür, Jirinovski mediaya nəzarət edirdi və reytinqlərin aşağı düşməsindən və kütləvi anti-müharibə əhval-ruhiyyəsindən qaça bildi. Bu da onun hakimiyyətinin bir artısı idi.
  Artan neft və qaz qiymətləri və iqtisadi artım ümumilikdə diktatorun gücünü gücləndirdi. O, səlahiyyət müddətini uzatmayıb, lakin müntəzəm olaraq prezident seçkilərində qalib gəlib. Bu, Amerikalılarla eyni ildə baş verdi. Ancaq iki müddətli məhdudiyyət olmadan. Jirinovskinin xarici siyasəti ehtiyatlı idi. O, ikinci Hitler deyildi, lakin daha təmkinli idi və güc balansını saxlamağa çalışırdı. Lakin 2014-cü ildə Maydan baş verdi və o, Krımı Rusiyaya qaytarmaq istəyinə müqavimət göstərə bilmədi. Lakin Putindən fərqli olaraq Jirinovski daha çox iddia etmədi və onun kəşfiyyat xidmətləri Donbassda üsyan təşkil etmədi.
  Əksinə, hər şey son dərəcə diqqətlə edildi. Və məsələ nisbətən kiçik sanksiyalar və yumşaq soyuq müharibə ilə başa çatdı. İqtisadi artım fonunda deyək ki, pis deyil.
  Ancaq sonra koronavirus çıxdı. Müddətlərini yenidən bərpa edən Kebiç öldü. Belarusda isə yeni seçkilər keçirildi. Artıq bu zamana qədər Lukaşenko unuduldu və yeni fiqurlar meydana çıxdı. Prezident olan gənc baş nazir Kolbasko hakimiyyətə gəldi.
  Və tezliklə Rusiya Jirinovskinin koronavirusdan ölümündən sonra yaslara qərq oldu. Və bu da ölkəyə zərbə oldu.
  Bu arada Taliban Tacikistana hücuma başlayıb. Onlar müdafiəni yarıb Rusiya bazasını mühasirəyə aldılar. Və yeni Əfqanıstan müharibəsi başladı.
  Və təbii ki, döyüşən və gözəl qızlar, həmişə olduğu kimi, döyüşməyə hazırdırlar.
  Nataşa pulemyotundan atəş açaraq Taliban döyüşçülərini kəsdi. Sonra çılpaq ayaq barmaqları ilə ölümcül güclə limon atdı. Mücahidləri parçaladı və oxudu:
  - Biz dinc insanlarıq, amma zirehli qatarımız
  Qırmızı sərhədlərə qədər sürətlənməyi bacardım!
  Daha parlaq sabahlar üçün mübarizə aparacağıq!
  Gəlin öpüşək!
  Və döyüşçü ağciyərinin üstündə güldü. Onun çox zərif olduğunu söyləmək lazımdır.
  Pulemyotdan cızma-qara yazan və onlarla düşməni biçən Zoya da gurultu ilə dedi:
  - Gələcək bizim şöhrətimizdir,
  Ən yüksək səviyyəni göstərəcəyik!
  O, çılpaq barmaqları ilə öldürücü məhvetmə hədiyyəsini atacaq. O, belədir, deyək ki, döyüşkən və aqressiv qadındır. Bu qədər enerji və güc var.
  Avqustin böyük ruhla cıvıldadı və onun mis-qırmızı saçları sanki parlayan əsl kometa idi. Qız bunu götürdü və aqressiv şəkildə tweet etdi:
  - Vətənimizə şöhrət,
  Sən bütün ölkələrdən yüksəksən...
  Biz əmrə layiqik,
  Talibanı məhv edin!
  Qız da götürdü və çılpaq barmaqları ilə zərif, qaralmış ayaqları ilə öldürücü ölüm hədiyyəsini atdı. Sonumuz belə oldu, çox aqressiv, sərt və ayaqyalın qızlar.
  Svetlana da döyüşdədir. Və onları böyük, ölümcül güclə pulemyotlardan düzəldir. O, yüksək səviyyəli döyüşçüdür. Dəqiq və dəqiq vurur.
  Saçları isə ağ, təzə, qar kimidir. Və çılpaq ayaq barmaqları öldürücü qüvvə ilə məhv hədiyyələri atır.
  Svetlana təbəssümlə oxudu:
  - Və qayığı idarə edir,
  Yağış və duman vasitəsilə...
  Qəddar və xain -
  Taliban döyüşçüsü!
  Bu qızlar, deməliyəm, dağları yerindən tərpətməyə qadirdirlər. Və çox gözəl döyüşməyi bacarırlar. Onlar mirvari kimi parıldayan dişlərini yalınlaşdırdılar.
  Bunlar gözəlliklərdir. Və beləliklə, Nataşa sinəsinin qırmızı məmə ucunu açıb bazuka düyməsinə basaraq Talibanı məhv edib parçaladı.
  Bu, həqiqətən də aqressiv və döyüşkən bir performans idi.
  Fırtınalılar isə səmada döyüşürlər. Onların üstündə çox gözəl qızlar oturub.
  Albina çılpaq ayaq barmaqları ilə joystik düyməsini basaraq öldürücü bir ölüm boltunu göndərdi və qışqırdı:
  - Qızlar qartal kimi uçur,
  Döyüşdə paytaxtı ələ keçirə biləcəyik!
  O qədər cazibədar bir sarışındır, deyək.
  Bikinili digər sarışın qız Alvina isə mübarizəni davam etdirir. Beləliklə, o, sinəsinin çiyələk məmə ucunu düyməyə basır və böyük bir dağıdıcı güc raketi uçur. O, Taliban qoşunlarını dəli kimi vuracaq.
  Qızların götürdükləri və başladıqları budur. Onlar çox, deyək ki, aqressiv və döyüşkəndirlər.
  Ancaq təbii ki, qızlar da tankda döyüşürlər. Zərif cinsin nümayəndələri burada da ən yaxşı vəziyyətdədirlər. Və onlar, əlbəttə ki, ayaqyalın və bikinidədirlər.
  Bunlar, deyək ki, elə əlamətdar oğurluqlardır ki, heç kim onların öhdəsindən gələ bilmir. Bir dəfə başlasalar, dayanmayacaqlar.
  Tankın üstündə vuruşan və çılpaq ayaq barmaqlarının köməyi ilə ölümcül mərmilər göndərən Elizabet oxuyurdu:
  Çox gözəl ölkə idi
  Sovet imperiyası adlanırdı...
  Pis şeytan onu məhv etdi,
  Onun cavabını çağırmağın vaxtıdır!
  
  Lenin onu idarə etdi - sadəcə bir ideal,
  Vətəni kim ucaltdı...
  Və o, hakimiyyəti Stalinə təhvil verdi...
  Vəhşi qoşunun impulslarını əzdi!
  
  Qoy Vətənimiz çiçəklənsin,
  Ağcaqayınlar, qovaqlar, palıdlar, rowan ağacları...
  Mən faşizmin ordusunu məhv edəcəyəm -
  Axı ruslar döyüşlərdə məğlubedilməzdirlər!
  
  Rusiya Yerin üstündə günəş olacaq,
  Onun şüaları, ulduzları və kometləri...
  Siz ən yaxşı ölkə olacaqsınız
  Orada qəhrəmanlıqlar tərənnüm olunur!
  
  SSRİ möhtəşəm çiçəklənəndə,
  Və o, ölkəni kommunizmə doğru apardı...
  Keçəl isə eşşəyini məhv etdi,
  Onu rəzil faşizmə vermək!
  
  Amma mən inanıram ki, bizim Rusiyanı üstələmək olmaz,
  Yerin üstündə günəş kimi parlayır...
  Qüdrətli Rus, Ağ Ayı Tanrısı,
  Və nəcib cənnətdə bir yer olacaq!
  
  Rusiyanı bütün qəlbinlə sevirsən,
  O, bizim böyük Vətənimizdir...
  Sem ağzını yerə açsa da,
  Və min üzlü canavar hücum edir!
  
  Svetlana bizim parlaq ulduzumuzdur,
  Xoşbəxtlik və azadlıq vəd edən...
  Böyük bir xəyalı gerçəkləşdirin -
  Gəlin kommunizm quraq, xalqa inanın!
  
  Heç kim ölkəni darmadağın edə bilməz
  Hansı ad, inanın ki, Rusiyadır...
  Şeytanı hakimiyyətdən uzaqlaşdırın -
  Böyük Məsih Məsih gələcək!
  
  Və Lada əbədi olaraq bizimlə olacaq,
  Və biz əməli kommunizm quracağıq...
  Əsrlər, illər keçəcək,
  Ən ədalətli sistem bizdə olacaq!
  
  Vətənimizin böyük arzusu,
  Dünyanı ən fırtınalı və gözəl et...
  Dağlarımız, çaylarımız və meşələrimiz var -
  Hər şey çox təmiz və ədalətli olacaq!
  
  Vətənimizin paytaxtı Moskvadır,
  Amma Kiyev və Minsk də paytaxt olacaq...
  Monqol qoşunu məğlub oldu,
  Uca Allah bizə qalib gəlməkdə kömək etdi!
  
  Xeyr, inanın mənə, rusları qırmaq olmaz,
  Bütün slavyan qardaşlar birləşəcək...
  Ovçu tezliklə oyuna çevriləcək,
  Biz isə döyüşçüyük, inanın, biz həmişə hərəkətdəyik!
  Tankdakı qızlar xorla oxuyurdular və səsləri o qədər parlaq idi ki, sanki gümüş zənglər kimi parıldayırdı.
  Bu qızlar sadəcə superdir.
  Elena böyük həvəslə oxudu:
  - Qızlar bizdə hər şey çox gözəl olacaq
  Marsa asanlıqla uça bilərik...
  Kimin pulu bol olsun,
  Və haradasa bir ayı vəhşicəsinə qışqırır və nərilti çəkir!
  Və Yelena, qırmızı döş məmə ilə, joystick düyməsini götürüb basacaq və böyük bir öldürücü qüvvəyə malik bir mərmi uçacaq.
  Qız cavab olaraq oxuyacaq:
  - Sovetlərin hakimiyyəti uğrunda cəsarətlə döyüşə girəcəyik,
  Və bunun üçün mübarizədə bütün düşmənləri siləcəyik!
  Yekaterina da çiyələk məmə ilə düyməni vuracaq və pulemyotlardan rəqiblərin üzərinə qurğuşun yağışı yağdıraq. Xüsusilə onları biçmək.
  Eyni zamanda qız oxuyur:
  Axşam görüşək,
  Bütün ruhları islatacağıq...
  Axşam görüşək,
  Çincə danış!
  Və sonra qız onu götürəcək və çılpaq, yuvarlaq dabanını pedala basacaq. Və çox dağıdıcı və öldürücü bir şey işləyəcək. Və nəhəng qüvvəyə malik mina Talibanın üzərinə düşəcək.
  Qızların tvit etdiyi yer budur:
  - Şöhrət, böyük şöhrət,
  Tanklar irəliləyir...
  Böyük bir güc olacaq
  İnsanlar nərə çəkəndə!
  Və döyüşçü güləcək.
  Və sonra Euphrosyne joystick düyməsini basarkən döşün yaqut məmə ucunu alacaq. Və iynə mərmisinin nəhəng, nəhəng dağıdıcı gücü işləyəcək. Bu, bir mərmi partlayan zaman iynələri müxtəlif istiqamətlərə səpələməsidir. Hansı ki, çox təsirli və dağıdıcıdır.
  Və sonra qız çılpaq barmaqlarını istifadə edəcək.
  Burada döyüşür ...
  Rusiyadan olan qızlar Talibanla hərtərəfli mübarizə apardılar. Budur qırmızı döş məmə istifadə edən bir gözəllik - bu Veronika. Və öldürücü qüvvə ilə atılan bir bazuka mərmisi.
  Və mücahidləri hər tərəfə səpələdi.
  Veronika onu götürdü və oxudu:
  - Qoy bir məqsəd olsun,
  İrəli dinamo...
  Faul ərəfəsində -
  Tam yara!
  Və döyüşçü çılpaq barmaqları ilə limonu işə salır. Və mücahidləri partlayıb məhv edir.
  Alisa da snayper tüfəngindən atəş açır. Dushmanları öldürür və eyni zamanda oxuyur:
  Hərbi poladdan güclü bir şey yoxdur,
  Kainatda bundan güclü ordu yoxdur...
  Qızlar qan çayları tökür,
  Və onların başqa yolu yoxdur!
  Anjelika çılpaq ayaq barmaqları ilə ölümcül güclə qumbara atdı. O, onlarla mücahidi cırıb cırladı:
  - Biz hər şeyi edə bilərik, cəsarətli qızlar,
  Biz isə soyuqda ayaqyalın gəzirik!
  Bundan sonra döyüşçü sinəsinin çiyələk məmə ucunu öldürücü bazukanın düyməsinə basdı.
  Və ölümcül güclə məhvetmə hədiyyəsini buraxdı. Və çoxlu Talibanı öldürdü.
  Anastasiya Vedmakova havadan mücahidlərə hücum edir. Fırtına döyüşçüsündən ölümcül ölüm hədiyyələri göndərir. Və Taliban mövqelərinə raketlər yağır. Bir çox müsəlman əsgəri bundan ölür.
  Eyni zamanda, qız oxuyur;
  Azad olduğun ölkə,
  Hər bir Rəbbin proletar olduğu.
  Rubl və nikelə çevrilirsən,
  Qışda qar yağışlarında solaryum var.
  
  İçində kommunizmin parlaq, qırmızı bayrağı var -
  Hansı ki, bizə ölümsüzlük vəd edir!
  Vətən sevgimizi şeirlə ifadə edək -
  Xoşbəxtlik əbədi olacaq, inanın!
  
  Liderlər bəzən fərqli olur...
  Hər rəhbər müdrik Stalin kimi deyil.
  Ancaq hər birimiz həmişə qəhrəmanıq,
  Həm ağıl, həm də iradə güclənəndə!
  
  İgid baharın son ayında,
  Müharibə əsgərləri Praqanı ələ keçirdilər.
  Mələklər kimi Vətənə sadiqik,
  Bizə əmr verildi - döyüşçü geri addım atmır!
  
  Əgər ölüm gəlibsə, keçin,
  Və Rəbb cənnətə uçur, orda sıra ağacları var ...
  Ruhumuz əbədi olaraq yuxarı qalxacaq,
  Qüdrətli zirvələri fəth edəcəyik!
  
  Axı ölümdən sonra həyat yenə çay olur,
  Orada meteor gəmisi kimi üzürük!
  Müqəddəs Allahın Anasının çağırışları,
  Məğlubiyyətə və rüsvaylığa dözməyə cəsarət etmə!
  
  İmperiya, çünki o, Allahın işığıdır,
  Uca Allah Rusiyaya hökmranlıq etməyi əmr etdi!
  Xoşbəxt illərimizin sonu olmayacaq,
  Xidmətdə heç bir məhdudiyyət yoxdur - bel çantanızı sıxın!
  
  Slavlar birlikdə bizim şüarımızdır -
  Kral hakimiyyətinə tabe olan bir insan olun!
  Dünya teatrı aktrisalarla doludur,
  Biz cəhənnəm qəzəbinin çənələrini parçalayırıq!
  Döyüş hücum təyyarəsi ilə qarşı tərəfdə döyüşə rəhbərlik edən Akulina Orlova çılpaq ayaq barmaqları ilə düşməni təpiklədi və qışqırdı:
  - Rusiya çarı lazım deyil - o, əlavə parazitdir!
  Və mirvari dişlərini açır.
  Sonra yaqut məməni düyməyə basaraq, böyük dağıdıcı gücə sahib bir raket göndərir.
  Talibana ölümcül miqyasda necə hücum etmək olar.
  Akulina onu götürüb oxudu:
  Şeytan bizi məğlub etməyəcək,
  Mənim vətənim dünyanın ən gözəlidir,
  Gözəl ölkə ilə məşhur olun...
  Böyüklər və uşaqlar bundan xoşbəxt olacaqlar!
  
  Vadinin zanbaqları orada möhtəşəm çiçək açsın,
  Və keruvlar layiqli himn çalırlar...
  Fuhrer kaput olacaq,
  Ruslar döyüşlərdə məğlubedilməzdir!
  
  Komsomolçular ayaqyalın qaçırlar,
  Çılpaq dabanları ilə qarda ayaqlayırlar...
  Hitler sən gözəl görünürsən
  Mən səni bir tanka atacağam!
  
  Nasistləri məğlub edə bilərikmi?
  Həmişəki kimi ayaqyalın qızlarıq...
  Ən nəhəng cəngavərimiz ayıdır,
  Pulemyotla hamını öldürəcək!
  
  Xeyr, biz qızlar onsuz da çox gözəlik
  Sözün əsl mənasında bütün düşmənləri parçalayırıq...
  Pəncələrimiz, dişlərimiz, yumruqlarımız...
  Gözəl cənnətdə bir yer tikəcəyik!
  
  İnanıram ki, sərin kommunizm olacaq,
  Ölkə çiçəklənir, məsləhətə inanın...
  Və bədbəxt nasizm yox olacaq,
  İnanıram ki, əməlləriniz şan-şöhrət tapacaq!
  
  Torpaq vəhşicəsinə çiçək açacaq, inanıram,
  Qələbədən qələbəyə qayıdırıq...
  Yapon Nikolayı məğlub edin,
  Samuray alçaqlığa cavab verəcək!
  
  Özümüzü əyilməyə icazə verməyəcəyik,
  Gəlin düşmənlərimizi bir zərbə ilə darmadağın edək...
  Qoy ovçu oyuna çevrilsin,
  Biz Wehrmacht-ı əbəs yerə məğlub etməmişik!
  
  
  Təslim olacağımıza inanma,
  Ruslar həmişə döyüşməyi bilirdilər...
  Süngülərimizi poladla itilədik,
  Fuhrer təlxək obrazına çevriləcək!
  
  Mənim vətənim belədir,
  Orada rus qarmonu çalır...
  Bütün millətlər mehriban bir ailədir,
  Habil qalib gəlir, Qabil yox!
  
  Tezliklə SSRİ şöhrət qazanacaq,
  Düşmənimiz qəddar və xain olsa da...
  Şücaət üçün nümunə göstərəcəyik,
  Rus ruhu döyüşlərdə izzətlənəcək!
  Marqarita Magnetic həm də artıq yetişmiş çiyələklərin rənglərini götürəcək və məmə ucu ilə düymənin düyməsini sıxacaq. Qatil raket Talibanı vurdu və onları sözün əsl mənasında onlarla məhv etdi.
  Sonra qız oxudu:
  - Qorxmaq üçün bizə hörmət etməliyik,
  Qızların istismarı saysız-hesabsızdır...
  Biz çox gözəl döyüşməyi bilirik,
  Şeytan məhv olacaq!
  
  ONİŞLƏ SÖZLƏMƏYİN
  1941-ci ilin noyabrında Hitler gözlənilmədən Stalinə sülh təklif etdi. Həqiqi vəziyyətlə tanış olan hər kəs üçün çətin görünən bir həll.
  Almanlar, deyəsən, Moskvanı ələ keçirməyə hazırlaşırlar. Və bu vəziyyətdə niyə sülh təklif edirsiniz?
  Ancaq Hitler, bildiyiniz kimi, çox inkişaf etmiş bir intuisiyaya sahib idi. Və Moskvanın alınmayacağını hiss etdi. Əgər belədirsə, onda Stalin qorxudulduqda sülh təklif etmək vaxtıdır. Təbii ki, hərbçilərin heç də hamısı bununla razılaşmırdı, lakin Hitlerin gücü və səlahiyyəti var idi.
  Üstəlik, sülh şərtləri almanlar üçün faydalı olacağını vəd etdi. Əslində, Ukrayna Almaniyaya və onunla birlikdə qara torpaqlara və kənd təsərrüfatına, o cümlədən Belarusiya, Baltikyanı ölkələr və Smolensk bölgəsinə keçir.
  Stalin, ümumiyyətlə, almanların artıq ələ keçirdikləri hər şeydən imtina etməyə razılaşdı.
  Sevastopol almanların əlinə keçdi. Buna cavab olaraq krautlar Moskva vilayətini tərk etdilər. Leninqrad SSRİ-nin arxasında qaldı və onun üçün dəhliz çəkildi. Almanlar hələ tam işğal etmədiyi Voroşilovoqrad vilayəti və Donetsk vilayətinin müqabilində Leninqrad vilayətini tərk etməyə razılaşdılar.
  Ümumiyyətlə, faşistlər Donbası kömür, metal və fabrikləri, boksit yataqları və kənd təsərrüfatı torpaqları ilə, bütün Krımı və hətta Donun cənubunun bir hissəsini aldılar. Almanlar Leninqrad vilayətini, Moskva, Tula, Rjev, Kalinin rayonlarının bir hissəsini tərk etdilər. Donbasın bir hissəsi, zəngin qara torpaqları ilə Donun bir hissəsi və Sevastopol müqabilində. Finlər Petrozavodski və ələ keçirə bildiklərini aldılar. Dostcasına yollarımızı ayırdıq.
  Bundan əlavə, SSRİ bazar qiymətlərindən aşağı neft tədarük etməyi və hərbi əsirlərə böyük fidyə ödəməyi öhdəsinə götürdü.
  Müharibədə və Moskvada uduzmaqdan qorxan Stalin belə şərtlərlə razılaşdı. Wehrmacht-ın uğurlarının ən zirvəsində.
  Yaxşı, fövqəltəbii instinkti olan Hitler bunun ən yaxşı variant olduğunu anladı.
  SSRİ ilə müharibə başa çatdı. Nasistlər əvvəlcə Afrikaya qoşun yeritməyə başladılar. Üstəlik, ingilislər Rommelə hücuma başladılar. Yaxşı, bəs onda? Və Fritz Maltaya qoşun götürdü və endi. Təbii ki, əvvəlcə oradakı ingilisləri bombalamaq.
  Növbəti, əlbəttə ki, Cəbəllütariqə hücumdur. Hitler Franko ilə şəxsən görüşüb.
  Almaniyanın nə qədər güclü olduğunu gördün. SSRİ-ni məğlub etdi. Dörd milyon rusu və minlərlə tankı əsir götürdü. Bizim üçün İspaniya xəritədəki vuruşa bənzəyir. Qoşunların keçməsinə imkan verməsən, işğal edəcəyik. Əgər darıxırsınızsa, Afrikada bir şey əldə edə bilərsiniz. Üstəlik, Britaniya məhvə məhkumdur və heç yerə getməyəcək!
  İspaniyanın işğal oluna biləcəyini və heç bir şansın olmadığını anlayan Franko razılaşdı.
  Cəbəllütariqə hücum uğurlu və olduqca tez oldu. Qala yıxıldı. Və sonra almanlar Ekvator Afrikasına daxil oldular.
  İngilislər böyük itki verdilər. Onlar əmicilər kimi tutuldular.
  Rommel Liviyada İngiltərəni məğlub etdi və Misirdə hücuma keçdi. İsgəndəriyyəni tutdu.
  Sonra çıxıb Süveyş kanalını keçdi. Uğurlarına əsaslanan almanlar İraqı, Küveyti və bütün Yaxın Şərqi ələ keçirdilər.
  Wehrmacht şərqdə çoxlu əsgər və zabit itirmədi. Və onun qoşunları ingilislərdən və xüsusən də müstəmləkə qüvvələrindən daha çox, daha təcrübəli və daha yaxşı təlim keçmiş idi.
  İngilislər bunu saxlaya bildilər və şübhəsiz ki, uduzdular. SSRİ olmadan Fritz Britaniya ilə uğurla mübarizə aparmağı bacardı.
  Ümumiyyətlə, İngiltərə müstəmləkələrini itirməyə məhkum idi. Onun quru ordusu çox zəif idi və koloniyaları Wehrmacht-ın daha çox və intizamlı qoşunlarına qarşı saxlamaq üçün çox zəif idi.
  Lakin donanmaya diqqət səmərə vermədi. Cəbəllütariq və Maltanın süqutundan sonra Afrikanı saxlamaq mümkünsüz oldu. Beləliklə, Rommel Süveyş kanalını bağladı. Və hətta quruda da almanlar ingilisləri bir qolla məğlub etdilər. SSRİ ilə müharibədən sonra Wehrmacht daha da gücləndi və öz qabiliyyətlərinə daha inamlı oldu, geniş döyüş təcrübəsi qazandı.
  Afrika tədricən beləcə fəth edildi. Və İran vasitəsilə almanlar Hindistana daxil oldular. Orada da yerli sepoylar Britaniya üçün ölmək istəmirdilər. Ümumiyyətlə, almanlara ingilis qoşunlarından daha çox məsafələr, yolların olmaması, uzadılmış kommunikasiyalar və təchizat problemləri mane olurdu.
  ABŞ müharibədən qaçmaq üçün toz yığır. Hətta Yaponiyaya qarşı bütün sanksiyaları ləğv etdilər.
  Ancaq yenə də samuray Peru limanına hücum etdi. Özümüzü qorumaq və Asiyadakı İngilis mülklərini ələ keçirmək lazım idi. Və yaponlar bunu etdilər.
  Bir sözlə, qırx ikinci il və qırx üçüncü ilin birinci yarısında almanlar və yaponlar Afrikanı, Avstraliyanı və bütün Asiyanı tutdular. 1943-cü ilin sentyabrında isə Britaniyaya eniş baş verdi. Təbii ki, kütləvi bombardmanlardan sonra. Almanlar Yu-288, Yu-188 və digər maşınlardan istifadə etdilər.
  Müstəmləkələrini itirən və sualtı müharibədən yorulan İngiltərə müqavimət göstərə bilmədi.
  Almanların həddən artıq çoxlu resursu, xüsusən də işçi qüvvəsi var idi. İngiltərənin bütün şəhər və fabriklərini sözün əsl mənasında bombaladılar. Və sonra, əlbəttə ki, qoşunların enişi və Panthers, Pələnglər, Aslanlar və hətta Siçanların istifadəsi. Əlbəttə ki, amfibiya tankları və sualtı nəqliyyat vasitələri də.
  "Siçan" əməliyyat başlamazdan əvvəl tamamlandı və hətta döyüşdü. Ancaq "Siçanlar" çox ağırdır.
  Gerdanın Panteradakı heyəti döyüşdə fərqlənirdi. Britaniyanın ələ keçirilməsindən sonra almanlar hələ də bir müddət ABŞ-la vuruşdular. Amerikalıları İslandiyadan qovdu. Lakin uzadılmış rabitə sayəsində Amerikanı tutmaq çətin bir iş oldu. Yenə də Atlantik okeanı zarafat deyil. Bir dostunu bombalayıb dənizdə vuruşmasalar.
  Alman sualtı qayıqları, o cümlədən hidrogen peroksiddən istifadə edərək inkişaf etdi və demək olar ki, bütün Amerika donanmasını batırdı.
  Bununla belə, ABŞ-ı tutmaq hələ də son dərəcə çətindir. Müharibə uzandı və sonunda almanlar ələ keçirdilər və sülh bağladılar.
  Bundan sonra almanlar SSRİ-yə üz tutdular.
  1945-ci ildə E-50 və E-75 istehsala buraxıldı. Hitler kiçik bir sıra kəşfiyyat maşınları istisna olmaqla, əlli tondan yüngül tankların istehsalını qadağan etdi.
  Panteranın çəkisi qırx dörd ton yarım idi. "Panther" 2 artıq əlli iki tondur. E-50 artıq demək olar ki, altmış beş ton çəkdi. Sonuncu tank gövdədə 45 dərəcə bucaq altında 150 millimetr və qüllənin ön hissəsində də bucaq altında 185 millimetr çox layiqli ön zirehlərə sahib idi. 100 EL uzunluğunda lüləsi olan 88 mm-lik silah. Yanlarda 82 mm zireh, həmçinin yamaclarda. Gücləndirildikdə 1200 at gücünə qədər sürətlənən mühərriklə birlikdə çox güclü orta tankdır.
  Üstəlik dəqiqədə on iki dövrə.
  Doxsan tondan çox çəkisi olan daha ağır E-75. Bu tank tamamilə uğurlu olmadığı ortaya çıxdı. 128 mm-lik silah 88 mm-lik E-50 ilə müqayisədə daha yavaş atəş sürətinə, daha aşağı ağız sürətinə malik idi və yaxın məsafədən heç bir üstünlüyü yox idi.
  Korpusun ön zirehləri 45 dərəcə bucaq altında 160 millimetrdən bir qədər yaxşıdır. Bununla belə, daha çox ehtiyac yoxdur. Bütün Amerika silahlarını, sovet silahlarını da saxlayır. Qüllənin mühafizəsi əladır: öndə 252 millimetr, yanlarda və arxada 160 millimetr. Görünür ki, ən azı qüllənin, xüsusən də yan tərəfin az-çox etibarlı mühafizəsi var.
  Korpusun tərəfi 120 mm-dir, bu məqbuldur, üstəlik ekranları asmaq olar. Bununla belə, mühərrik 900 at gücündə olduqca zəifdir. Ümumiyyətlə, əlbəttə ki, tank yarımçıq və kifayət qədər hündürdür. Mənə oxşar problemləri olan kifayət qədər böyümüş Tiger-2-ni xatırladır.
  Hər iki Alman avtomobili qüsursuzdur, lakin E-50, əlbəttə ki, daha praktikdir.
  Yaxşı, həm də E-100. Lakin bu avtomobil daha ağırdır və E-75-dən daha pis sürücülük xüsusiyyətlərinə malikdir.
  E-100, böyük kütləsi sayəsində az miqdarda istehsal edildi.
  Və hərbçilər özləri ümumiyyətlə E-50-ni bəyəndilər.
  1946-cı ilin yazında, məhz 20 apreldə, Fuhrerin doğum günündə almanlar SSRİ-yə doğru hərəkət etdilər.
  Onların çoxlu sayda avtomobilləri və avadanlıqları var idi. Müxtəlif versiyalarda on minlərlə tank. SSRİ-də T-34-85 və IS-2 və IS-3 seriyalı təyyarələri də var idi. T-44 tamamilə uğurlu deyildi. Lakin T-54 hələ hazır deyildi.
  Almanlar böyük miqdarda E-50 və E-75 istehsal etdilər.
  Ölkənin əhəmiyyətli bir hissəsini itirdikdən sonra Stalin qırx yeddi tondan daha ağır olan nəqliyyat vasitələrinin inkişafını qadağan etdi.
  Çox sayda T-34-85 və bir qədər kiçik IS-2 və IS-3-ə əlavə olaraq, nisbətən sadə və effektiv özüyeriyən silah olan SU-100 kütləvi istehsal edildi.
  Qeyd etmək lazımdır ki, ən böyük tank olan T-34-85 Alman E-50 seriyasını yalnız yan tərəfdən, E-75 isə yan tərəfdən çox sərt idi və yalnız SU- 100 bunu edə bilərdi, hətta sonra da bağlaya bilərdi.
  Beləliklə, qüvvələr açıq şəkildə qeyri-bərabərdir. Alman tankları özləri sovet tanklarına çox uzaq məsafələrdən nüfuz etdilər. Və yalnız IS-3 alnın, sonra isə yuxarı hissənin az və ya çox qənaətbəxş qorunmasına sahib idi.
  Budur, almanlar SSRİ ərazisindən keçir.
  E-50-də Gerda, Charlotte, Christina və Magda. Mahnıları özlərinə fit çalıb uğuldayırlar.
  Hamının qoç buynuzunu əzəcəyik,
  Uca Allah bizim üçün olacaq!
  Və necə götürüb düşmənə atəş açacaqlar.
  Otuz dördün qülləsi uçurdu. Bəli, döyüş heyəti, heç nə deyə bilməzsiniz.
  Şarlotta narazılıqla qeyd etdi:
  - Yenə də zirehimiz o qədər də yaxşı deyil. Düşmən hətta lövhəni bağlaya bilər!
  Kristina qeyd etdi:
  - Amma silah dəqiq və öldürücüdür! Beləliklə, biri digərini kompensasiya edir!
  Gerda fısıldadı:
  - Hamını parçalayacağıq!
  Bu vaxt, SU-100-də olan Nataşa ekipajı ilə Fritz-ə qarşı döyüşür.
  Oleq Rıbaçenko Nataşa, Zoya, Avqustina və Svetlana ilə birlikdə SU-100 ekipajının beşinci üzvü oldu.
  Qızlar razılıqla başlarını tərpətdilər:
  - Sən döyüşçüsən, bu əladır!
  Nataşa düşmənə atəş açdı. Mərmi alman maşınının alnına dəyib və səkilib. Qız çılpaq ayağını hirslə möhürlədi. Və yoxladı:
  - İndi də oğlansan! Siz kəskin görünürsən, elə deyilmi?
  Oleq başını tərpətdi. O, ölməz oğlandır, yəni çox şey edə bilər. Budur Alman E-75 irəliləyir. Onu necə sındırmaq olar?
  Dahi oğlan bunu başa düşdü və mərmiyə pıçıldadı:
  - Biz metalik, eyni qandan - sən və mən!
  Və çılpaq, uşaq ayaqlarının köməyi ilə mənzərəni çevirib atəş açdı.
  Necə ki, bir Alman tankı ön zirehlə güclü deyil, ancaq onu tam olaraq uçdan uca və ya güc xətlərinin birləşməsinə vursanız, tank təslim olur. Və sonra metal partladı və döyüş dəsti partlamağa başladı.
  Oleq Rıbaçenko qışqırdı:
  - Bu, ən yüksək sinifdir!
  Nataşa oğlanın çılpaq dabanını qıdıqladı və başını tərpətdi:
  - Vur!
  Oleq Rıbaçenko SU-100-dən yenidən atəş açıb. Onlar uzaq məsafədən atəş açdılar, sonra 100 mm-lik sovet topu ən son alman tanklarını götürmədi: E-50 və E-75. Amma oğlan fenomenaldır. Və düşməni vurmağı bacarır.
  Terminator oğlan yenidən atəş açır. Və E-50-dən keçir. Bu tank sürətlidir və onu vurmaq lazımdır. Amma almanlar hər zaman daha çox itələyirlər.
  Zoya atəş açır. Və çox dəqiq.
  Qüllədə düşməni vurun. Sonra Oleq Rıbaçenko yenidən atəş açır. Yüz millimetrlik silah möcüzələr yaradır.
  Dahi oğlan qışqırır:
  - Mən səni parçalayacağam! Mən səni parçalayacağam! Bu sizin xoşunuza gəlməyəcək!
  Və yenə oğlan kimi, onu götürüb çox dəqiq vuracaq. Və həqiqətən düşməni parçalayacaq.
  Sonra göstərəcək:
  - Mən səsdən sürətli döyüşçüyəm!
  Və yenə yalın ayağının köməyi ilə vuracaq.
  Oğlan cəmi on iki yaşında görünür, amma çox sürətli və fenomenaldır.
  Burada o, çılpaq ayaq barmaqlarının və Avqustinin köməyi ilə vurdu.
  Və qız E-50-ni qəzaya uğratdı.
  Almanlara ciddi ziyan dəyir. Lakin onların tankların uçqunu getdikcə yaxınlaşır. Budur E-100 hərəkətdədir. Həm də güclü zirehlər, silahlar və qalxanlar.
  Amma onun qızları və oğlanları da bunun öhdəsindən gəlirlər.
  Alman maşını yanır və parça-parça olur.
  Oleq Rıbaçenko oxudu:
  - Müqəddəs Vətənə izzət,
  Qeyri-adi qəzəblə!
  Oğlan yenə atəş açıb faşisti darmadağın etdi və qızlara göz vurdu. Və yenə oğlan düşməni güllələyib məhv edir.
  Etiraf edək ki, döyüşçü oğlandır. Və səni mərmi ilə vuracaq. Köhnəlmiş, lakin güclü "Tiger"-2 tankı qurban oldu. Alman Panther 2 də məğlubiyyətdən əziyyət çəkir. Ancaq o, demək olar ki, Amerikanın özünü fəth etdi.
  İndi isə SSRİ təzyiq edir.
  Oleq Rıbaçenko dəqiq zərbələr endirir.
  Və beləcə növbə ilə atəş açmağa və mahnı oxumağa başladılar...
  Nataşa onun yalın ayağını təpiklədi və qışqırdı:
  - Bu tayqadan...
  Zoya da çılpaq ayaq barmaqlarını döyəclədi və sızladı:
  - Britaniya dənizlərinə...
  Avqustin də mərmi vurdu və dedi:
  - Qırmızı Ordu!
  Svetlana çılpaq ayaq barmaqları ilə raketlər atdı və dedi:
  - Ən güclüsü!
  Oleq Rıbaçenko əsəbiləşdi və dedi:
  - Qoy Qırmızı...
  Nataşa atəş açıb qışqırdı:
  - Güclü sıxır!
  Zoya da sillə vurub hürdü:
  - Sənin süngü əli ilə!
  Avqustin təpiklədi və qışqırdı:
  - Və məcburuq...
  Svetlana ölümcül ittiham irəli sürdü və ağzını kəsdi:
  - Dayanılmaz!
  Oleq Rıbaçenko gülərək yenidən atəş açdı:
  - Sonuncuya keç...
  Nataşa bir mərmi göndərdi və qışqırdı:
  - Ölümcül döyüş!
  Və qızlar dağıldı, top mərmilər qurtarana qədər atəş açdı.
  Bəli, Oleq Rıbaçenko yenidən müharibədədir.
  Lakin Qırmızı Ordu çətin anlar yaşayır. Almanlar irəliləyir. Onların daha çox texnikası və daha çox piyadası var. Yaponlar da şərqdən gəlirlər.
  Belə gücə qarşı durmaq olmaz.
  Gerda və ekipajı E-50-də döyüşür. Almanlar artıq Voronejə hücum edirlər. Döyüş şiddətlidir.
  Bir tərəfdən, alman tankı özünəməxsus döyüşçü kimi çox yaxşıdır. Lakin gəmidə mühafizə kifayət qədər zəifdir. Və bu onun dezavantajıdır, ona görə də qızlar sayıq olmalıdırlar.
  Hələ də çoxlu sayda T-34-85 istehsal olunur. Bu avtomobil hələ də kütləvi istehsaldadır və 100EL-dəki 88 mm-lik Alman topu uzaq məsafədən bol məhsul yığır.
  SU-100 də getdikcə daha çox istehsal olunur, özüyeriyən silah olduğu üçün istehsal etmək tankdan daha asandır, lakin daha güclü silahdır.
  İndi çılpaq ayaq barmaqları ilə joystik düyməsini basaraq, Gerda sovet qurutmasını qırdı. Yaxın məsafədə belə bir avtomobil çox təhlükəli ola bilər.
  Sarışın terminator onu götürüb oxudu:
  - Əsəblərim poladdan deyil,
  Məni həqiqətən başa düşdün!
  Və sonra Charlotte bir top atdı və otuz dörd nəfəri əzdi.
  Və dəqiqədə on iki atəş açan silah uzun məsafəyə çatır.
  Sonra Kristina atəş açır. Və o da bunu çox dəqiq və dəqiq edəcək. O, Qırmızı Ordunun tankını darmadağın etdi və qışqırdı:
  - Şiddətli yanğın! Yaşasın Stalinə!
  Sonra Magda da vurdu. O, çılpaq ayaq barmaqlarından istifadə edərək bunu çox dəqiq etdi.
  Və mahnı oxudu:
  - Əbədi Vətənin şöhrəti naminə!
  Bundan sonra qız gülür...
  Alman masindi problemsiz isleyir.
  Onun qurbanı olduqca güclü və təhlükəli tank olan, lakin qüllənin ön hissəsi tərəfindən zəif qorunan IS-2 idi.
  Yalnız IS-3 nisbətən yaxşı ön müdafiəyə malikdir, lakin bu tank hələ də kiçik seriyalarda istehsal olunur. Onun qüllə forması çox mürəkkəbdir. Baxmayaraq ki, IS-3, döyüş təcrübəsinin göstərdiyi kimi, ən azı E seriyalı maşınlara yaxın məsafədən yaxınlaşmaq şansına malikdir.
  Daha ağır tanklar hələ SSRİ-də istehsal olunmur və hətta onların inkişafı dayandırılıb. Bu da təbii ki, problem yaradır. Almanların seriyasında yalnız E-25 yüngül özüyeriyən silah var, lakin onun istehsalı demək olar ki, dondurulub. Maşın pis olmasa da.
  Yalnız iki ekipaj üzvü və bir yarım metr hündürlükdə. Panterdən 75 mm-lik topla kiçik. Sovet avtomobillərinin ovçusu.
  Lakin fürer gücə üstünlük verir. Hətta E-50, yanları da qalxanlarla örtülmüş E-75-dən tədricən geri qalır.
  E-75 hətta yan tərəfə də nüfuz etmək çətindir. Almanlar isə bundan irəliləyişlərdə istifadə edirlər...
  İki alman pilotu Alvina və Albina artıq vurulan təyyarələrin sayını üç yüzə çatdıra bildilər və aldılar: gümüş palıd yarpaqları, qılınclar və brilyantlarla Dəmir Xaç Cəngavər Xaçı.
  Qızlar belə sərin döyüşçülər və dünyanın ən havalılarıdır. Bəli, Huffmanın indiyə qədər vurulmuş daha çox təyyarəsi olsa belə, onlar daha gözəldir.
  Və, bir qayda olaraq, onlar yalnız bikinidə və ayaqyalın döyüşürlər.
  Alvina 30 mm-lik təyyarə topları ilə ME-262 X-dən üç sovet təyyarəsini vurdu və cik-cik etdi:
  - Mən məhvin məşəliyəm!
  Oxşar atəş açan Albina təsdiqlədi:
  - Və biz tam məhvik:
  Və o, daha dörd sovet təyyarəsini kəsdi...
  Döyüşçülər əhval-ruhiyyədə çox döyüşkəndirlər, lakin onlar daim gülümsəyir.
  Kişiləri sevirlər və dilləri ilə işləyirlər. Və onlar bunu bəyənirlər. Belə döyüşən gözəllər.
  Sovet TU-3 təyyarəsini vurub parçaladılar... Bu onların alovlu salamıdır.
  Qızlar, bir sözlə, sizi ruhdan salmasınlar. Qırmızı Ordu onlardan alır.
  Ancaq digər tərəfdən, Anastasiya və Mirabela da sadəcə bikinidə və ayaqyalın döyüşürlər - xallarını artırırlar! Çox aqressiv qızlardır.
  Və Anastasiya bir Alman təyyarəsini vurdu və dedi:
  - Mən əla pilotam!
  Mirabela topla alman maşınını vurdu və cığal çəkdi:
  - Mən super döyüşçüyəm!
  Qızlar həqiqətən ehtiyacımız olanlardır...
  Lakin onlar köhnəlmiş Yak-9 T-lərdə döyüşürlər, təbii ki, alman reaktiv təyyarələri ilə heç də uyğun gəlmir. Ancaq gözəllər mübarizə aparmağı bacarırlar. Və onlar vurulmaqdan çəkinirlər.
  Bəs niyə? Çünki onlar ayaqyalın və bikinidədirlər. Beləliklə, onları kəsmək üçün heç bir yol yoxdur.
  Döyüşçülər, gördüyümüz kimi, çılpaq dərinin nə olduğunu başa düşürlər.
  Anastasiya başqa bir alman qırıcısını vurdu və qışqırdı:
  - Vətən üçün!
  Mirabela HE-162-ni kəsdi və qışqırdı:
  - Stalin üçün!
  Ən təhlükəli alman qırıcısı ME-262 X-dir, onun beş hava topu, nəhəng sürəti, süpürülən qanadları və güclü zirehləri var.
  Yüngül, ucuz, lakin çox manevr edə bilən HE-162 avtomobilini vurmaq daha asandır.
  ME-1010 almanlar üçün tamamilə uğurlu olmadı, o, şübhəsiz ki, uçuş xüsusiyyətləri baxımından əla təyyarədir, lakin onun qanadları süpürgəni dəyişir və yüksək ixtisaslı pilotlar tələb edir. TA-183 daha praktik olduğu ortaya çıxdı və cəbhəyə də gedir.
  Lakin Hitler güclü silahlara malik, güclü qorunan ME-262 X-ə üstünlük verir.
  Luftwaffe-nin pərvanə ilə idarə olunan maşınları hələ istehsaldan çıxarılmayıb. TA-152 ən uğurlu çoxməqsədli maşındır və ME-309 hələ də döyüşdədir. Onlar sürət və silahlanma baxımından sovet döyüşçülərindən üstündürlər. Yu-488 pərvanə ilə idarə olunan maşın olsa da, Sovet Yaksları ona çata bilmirlər. Bəli, hətta daha inkişaf etmiş LA-7 sürət baxımından bu avtomobildən daha aşağıdır.
  Reaktiv bombardmançılara qarşı nə etməli: Arado, Yu-287 və başqaları.
  Sovet aviasiyası reaktiv təyyarəsiz zəifdir.
  Bununla belə, Anastasiya və Mirabela belə şəraitdə belə yaxşı xallar qazanmağı bacarırlar.
  Onlar qayıdıb yanacaq doldurub yenidən döyüşə girdilər. Onları yenə alman maşınları vurur. Və bunu böyük effektlə edirlər.
  Sovet aviasiyasında heç kim onların cütlüyü ilə müqayisə edilə bilməz. Bundan əlavə, qızlar daha güclü olmaq üçün cinsi əlaqəyə girirlər. Və adətən onların həmişə fərqli kişiləri olur. Və bu, qızlara belə bir güc verir!
  Bu, onların fenomenal uğurlarının sirlərindən biridir.
  Qızlar artıq SSRİ Qəhrəmanının qızıl ulduzunu alıblar və bir-birlərinə göz vururlar.
  Yenidən uçub, kimisə vurdular.
  Anastasiya 37 mm-lik təyyarə topu ilə kifayət qədər güclü bombardmançı Yu-288-i kəsdi.
  Və Mirabela eyni 37 millimetrlik silahdan istifadə edərək Yu-287 təyyarəsini vurdu. Bu cür silahlar qızların fenomenal dəqiqliyi ilə düşmən maşınlarını uzaqdan vurmağa imkan verdi . Sursat məhdud olsa da, siz ölmək riskini daşıyırdınız.
  Qızlar yalın ayaqlarını şillələyib oxuyurlar:
  - Şahinlər qartal kimi uçsun,
  Stalin üçün irəliləyirik!
  Uğurumuz çox azdır
  Qalib hesabınızı açın!
  Beləliklə, döyüşçülər, əlbəttə ki, faşistləri çəngəldən buraxmayacaqlar. Və onu o qədər vuracaqlar ki, fürerin canı yanacaq.
  Anastasiya Vedmakova, əlbəttə ki, manevrlər. Yak-9 altı yüz kilometrdən çoxdur, davam etməyəcək, ağır silahla daha da qısadır, amma az-çox fırlanır və fırlanır.
  Yak-3-dən bir qədər yaxşıdır, lakin daha çox xərc tələb edir və yüksək keyfiyyətli duralumin tələb edir. SSRİ isə çoxlu ərazi itirdi. Yak-9 isə böyük miqdarda istehsal oluna bilər.
  Amma Yaponiya ilə birlikdə Üçüncü Reyxlə ayaqlaşmağın heç bir yolu yoxdur.
  Mirabela ME-262-ni vurdu və oxudu:
  - Rusiya Vətəninin şöhrəti üçün,
  Biz bütün dünyanı daha xoşbəxt edəcəyik!
  Anastasiya başqa bir almanın sözünü kəsdi və xırıltı ilə dedi:
  - Bu, ən parlaq sevginin adıdır!
  Həm də necə səslənəcək. Və Fritz'i vurur.
  Qızlar, əlbəttə, çox, çox gözəldirlər.
  Bu arada almanlar getdikcə SSRİ ərazisinə doğru irəliləyirlər.
  Yaponlar da özlərini əyləndirirlər. Onların çoxu var və çinliləri qabaqlayırlar.
  Sarı əsgərlər yarmağa çalışırlar. Və bütün yanaşmaları sanki cəsədlərlə zibilləyirlər.
  Ancaq o qədər çox var ki, onlar sonda sınırlar.
  Yaponlar və onların sarı ordusu Xabarovska hücum edir. İtkilər ümumiyyətlə nəzərə alınmır.
  Amma onları orada sovet qızları qarşılayır.
  Alenka və onun komandası.
  Qızlar Xabarovski müdafiə edirlər. Onlar yalın ayaqları ilə düşmənə qumbara atırlar.
  Həm də gülərək oxuyurlar:
  - Biz gözəl qızlarıq,
  Və bütün döyüşçülərin məğlubiyyəti...
  Səsi çox yüksəkdir
  Dəli atalara izzət!
  Və yenə gözəllərin yalın ayaqlarının atdığı qumbaralar uçur.
  Alenka növbə verən kimi çinliləri biçir və cığırdayır:
  - Torpağımıza şöhrət!
  Anyuta çılpaq ayaqları ilə qumbara atacaq və nərilti atacaq:
  - Daha yüksək güclər adına!
  O da səni öldürücü bir partlayışla vuracaq.
  Sonra Anjelika vurur. Həm də yalın ayağı ilə qumbara atır.
  Və qışqırır:
  - Yeni sərhədlərə!
  Onda Maria da səni vuracaq. Və o, mahnı oxuyaraq sarı döyüşçüləri kəsdi:
  - Quyruq quyruq! Gözə göz!
  Və dostlarına göz vurur.
  Və sonra Olimpiada samuraylara və çinlilərə bütöv bir qutu partlayıcı atacaq.
  Və qışqıracaq:
  - Vətənin şöhrəti naminə!
  Yenə də beşlik xarici ordunu məhv edir.
  Amma yaponlar artıq xeyli çinli toplayıblar. Onlar dırmaşırlar və dırmaşırlar. Və bütöv kurqanlar böyüyür.
  Alenka vurur, çılpaq dabanı ilə atır və qışqırır:
  - Stalin üçün!
  Anyut da yalın ayağı ilə qumbara atacaq və mızıldanacaq:
  - Müəllimlər!
  Angelica xətti atacaq. Hədiyyəni yalın ayağı ilə atır və çığırır:
  - Lenin üçün!
  Və sonra Maria düşməni vurur. Və çılpaq barmaqları ilə məhvə başlayacaq.
  Sonra çinlilər hər tərəfə səpələnirlər...
  Və sonra Olimpiada nitrogliserin barelini götürüb söndürəcək. Və hamını öldürəcək.
  Və militaristlər düşür...
  Oleq Rıbaçenko və komandası hələ də Tula uğrunda mübarizə aparır. Almanlar Moskvanı mühasirəyə almağa çalışırlar. Tula şəhəri artıq 41-ci ildə Fritzlərin hücumunu dəf etdi.
  Amma indi düşmən daha güclüdür. Və aqressiv şəkildə atəş açır. Qırmızı Orduya və digər dağıdıcı qüvvələrə bombalar yağır.
  Çox güclü düşmən. Və çoxlu qara döyüşçüləri, ərəbləri və hinduları döyüşə atırlar. Və bu, qarşısıalınmaz görünür.
  Oleq Rıbaçenko E-75-ə atəş açıb oxudu:
  Əsgər həmişə sağlamdır
  Əsgər hər şeyə hazırdır...
  Və xalçalar kimi toz,
  Biz yollardan çıxırıq,
  Və dayanmayacaq!
  Və ayaqlarınızı dəyişməyin
  Üzümüz parlayır
  Çəkmələr parıldayır!
  Və yenə oğlan nasisti uzaqdan yumruqlayır. Amma qüvvələr həqiqətən qeyri-bərabərdir.
  Tula qəhrəmancasına dayansa da. Cənubda isə nasistlər Stalinqrada yaxınlaşırlar.
  Bəs orada nə qazanacaqlarını düşünürlər?
  Oleq Rıbaçenko yenidən nasistlərə atəş açır və oxuyur:
  Və belə bir xaos
  kainatı doldurdu...
  Bəşəriyyətin çox kədərli -
  Ağrı və əzablara dözün!
  Və yenə oğlan öldürüldü və çox nəhəng maşın olan faşist Mouse-2 yanırdı.
  Nataşa məntiqlə qeyd etdi:
  - Heç bir qüvvə bizə qarşı dura bilməz!
  Və o, oğlana göz vurdu.
  Sonra Zoya da vurdu. Həmçinin qışqırdı:
  - Qələbəyə çatmağıma görə!
  SU-100 özü üçün işləyir və atəşi dayandırmaq barədə düşünmür.
  Almanlar tədricən Tuladan yan keçirlər. Onların çoxlu qüvvələri, çoxlu piyadaları var. Və müxtəlif markalı tanklar hərəkət edir.
  Burada, məsələn, eyni "Lev"-2, çox güclü bir maşındır: yüz ton ağırlığında və ön zireh bucaq altında 300 millimetrdir. Heç nə keçmir.
  Amma Oleq Rıbaçenko hələ də atəş açır. Ən yüksək sinifini - snayperini göstərir.
  Özünü vurur, özünü vurur...
  Nasistlərdən yalnız fraqmentlər uçur. Ancaq yenə də yavaşlamaq istəmirlər.
  Oleq Rıbaçenko qışqırır:
  - Gələcək bizimdir,
  Biz qartallarıq - Jedi!
  Və oğlan yenə koniklər edir. Və yenə faşistlər nikel alırlar.
  Gerdanın tank heyəti artıq Stalinqraddadır. Burada belə aqressiv döyüşlər gedir.
  Gerda atəş açaraq qışqırır:
  - Bədənim dəmirdir!
  Şarlotta çılpaq ayaq barmaqları ilə joystik düymələrini basdı və cingildədi:
  - Döyüş üçün çox faydalıdır!
  Və o, yoldaşına göz vurdu.
  Sonra yenidən vurdu və otuz dördü sındırdı.
  Sonra Kristina da atəş açıb. Qırmızı Ordunun quruducusunu sındırdı və gurultu ilə dedi:
  - Mən dəli qızam! Hamını parçalayacağam!
  Və sonra Magda yalın ayağı ilə atəş açmağa başladı.
  Almaniyadan gələn qızlar ümumiyyətlə yaxşı işləyirlər. Və düşməni ləkələyirlər.
  . FƏSİL Љ 2
  Lakin onların maşını yan tərəfə dəyib. Dayanıb təmir etməli oldum.
  Gerda şıltaqlıqla dedi:
  - Yenə vaxt itiririk!
  Şarlotta yalın ayağını zirehin səthinə sürtdü və hönkürdü:
  - Biz qisas alacağıq və qalib gələcəyik!
  Sonra götürüb dişlərini göstərdi. O, mirvari dişlərindən günəş şüalarını buraxdı.
  Kristina onu götürdü və cırladı:
  - Məsləhətsiz Vətən üçün!
  Həm də çılpaq dabanını zirehinə çırpacaq!
  Magda razılaşdı:
  - Və cəfəngiyat yoxdur!
  Qızlar hələlik şahmat oynamaq qərarına gəliblər. Cütlük üçün cütlük. Və orada strategiya qurmağa başladılar.
  Oyun maraqlıdır. Amma qızlar hər bir hərəkətə görə mübahisə edib başlarını aşağı saldılar.
  Gerda çılpaq dişləri ilə dedi:
  - Mən ən yüksək aksioma olacağam!
  Və necə güləcək...
  Andersenin nağılındakı adaşı təsəvvür etdim. Beləliklə, o, meşədə quldurlar tərəfindən tutuldu. Onlar vaqonu sökdülər və Gerdanın demək olar ki, bütün paltarlarını və bahalı çəkmələrini götürdülər. Beləliklə, Gerda yenə ayaqyalın və çul geyindi. Əlləri arxada bağlanmış vəziyyətdə belə görünürdü.
  O, soyuq payız meşəsində gəzir. Çılpaq daban hər qabarı, hər qabarı, hər budağı hiss edir. Gerda qorxur və acdır.
  Hətta sarayda sağalmağı bacardı. Payız çəmənində isə onun bu yaxınlarda keçirdiyi soyuğu xatırladan şaxta var.
  Gerda gülümsədi... O fikirləşdi ki, Andersenin nağılında qızardılmış dabanlar açıq-aşkar çatışmır. Və bu əla olardı!
  Tank tez bir zamanda təmir edildi. Zərər azdır. Baxmayaraq ki, 100 mm-lik top mərmisi yan tərəfə dəydi. Hansı ki, təhlükəli ola bilər.
  Şarlotta çılpaq barmaqları ilə joystik düymələrini basdı və oxudu:
  - Mən tank məhv edənəm,
  Ürək yanır...
  Silah mənim məskənimdir!
  Və mərmi daha otuz dördü parçaladı. Hələlik döyüş meydanında üstünlük təşkil edən T-34-85-dir. Qırmızı Orduda ağır maşınlar nisbətən nadirdir.
  Lakin sonra İS-3 peyda oldu. Onun zəif nöqtəsi var: bədənin aşağı hissəsi. Alnın böyük bir meyl bucağı var. Onun bir forması var: pike burnu. Amma alnın aşağı hissəsinə vursan, mərhəmət olmaz.
  Maqda yalın ayaqları ilə silahı düşmənə doğrultdu. Və necə vurdu və mərmi uçdu.
  Və sovet maşınının bağırsaqlarına yumruq vuruldu. Qüllə qopdu və mərmilər partlamağa başladı.
  Gerda qışqırdı:
  - Və sən yaxşı niyyətli bir gözəlsən!
  Magda möhtəşəm döşlərini silkələyib qışqırdı:
  - Heç kim məni dayandırmaz!
  Charlotte əminliklə təsdiqlədi:
  - Və heç kim qalib gəlməyəcək!
  Kristina cavab olaraq qışqırdı:
  - Pis canavarlar düşmənləri əzirlər!
  Gerda hönkürdü:
  - Pis canavarlar - qəhrəmanlara salam!
  Nasistlər Tulanı mühasirəyə aldılar və uşaqlar dörd qızla birlikdə rinqdən çıxmalı oldular.
  Oğlan, qız və qızlar qaçıb ayaq barmaqları ilə qumbara atırlar.
  Lakin nasistlər zərər görür və onları vura bilmirlər.
  Oleq atəş açaraq oxudu:
  -Müqəddəs Vətən adına,
  Bizi diz çökdürmək olmaz!
  Marqarita ölüm hədiyyəsini yalın ayağı ilə atıb çığırdı:
  - Yox! Heç vaxt çatdırma!
  Nataşa, atıcı və atlayaraq əlavə etdi:
  - Evimizə bəla gəlməsin!
  Həm də yalın ayağı ilə öldürücü qumbara atardı.
  Sonra Zoya qəlpədən yayınacaq və çılpaq barmaqları ilə əzilən qəlpəni buraxacaq...
  Və qışqıracaq:
  - Əla olacaq!
  Və sonra Anjelika düşmənə atəş açacaq. Onu vəhşi qəzəblə biçir. Və yenə uğuldayacaq:
  - Mən dəli mişarım!
  Və çılpaq dabanınızdan qumbara uçacaq.
  Və sonra Svetlana onu götürüb səni bərk vuracaq.
  Bunlar, əlbəttə ki, qızlardır - ölümün düşmənlərə gətirdiyi şeylər.
  Düşmənə atəş açan Nataşa qışqırır:
  - Bizi heç kim dayandırmayacaq, hətta şeytan da bizə qalib gələ bilməz!
  Qumbara onun yalın ayaqlarından qövs şəklində uçur. Və o, vuracaq və hər şeyi səpələyəcək, uzaqlara.
  Qızlar, əlbəttə ki, təsirlənmiş ərazini aşa bilərlər. Cənubda Qırmızı Ordunun əlində olan Stalinqradda döyüşlər gedir. Böyük itkilərdən sonra yaponlar Xabarovski tutdular və Vladivostoka doğru irəlilədilər.
  Yaxşı, onları orada ehtiyacı olanlar qarşılayacaq.
  Anna Witchakova sadiq uçan atı ilə çox da xoş olmayan vida mərasimi keçirdi. Çox sayda Alman təyyarəsini vuran Mig-4-ün anası olan qırıcı, kifayət qədər sayda digər maşın və gəmilər kimi, Yapon armadasının hava zərbələri zamanı sadəcə yandı. Çıxan Günəş ölkəsindən gələn qarğalar şəhəri ovladıqdan sonra Vladivostok kədərli bir mənzərə təqdim etdi. Bununla belə, ölənlərin dəfn mərasimi hərbi qaydada, təvazökarlıqla və kifayət qədər tez keçdi. Pilot Vedmakova ayaqlarını yandırdı, qızın ayaqları qabarcıqlarla örtüldü və buna görə də ayaqyalın gəzdi, barmaqlarını diqqətlə basdı. Yaponlar hələ basqınları təkrarlamadılar, onlar öz səylərini irəliləyən cəbhələri dəstəkləməyə cəmlədilər. Vedmakova dağıntıların ətrafında gəzdi, enerji ilə təmizlənirdi və işçilər arasında çoxlu sayda uşaq var idi. Arıq, ayaqyalın, üzləri təzə yaz günəşində qızarmış halda, onlar qırıq-qırıq plitələri dırmıqlayır, yıxılmış teleqraf dirəklərini qaldırır və sadəcə olaraq küçələri süpürürdülər.
  Pioner qalstuklu, lakin köynəyi olmayan oğlanların üstündə olan ağsaqqal (ayrıca asılırdı, görünür, oğlanlar paltarlarına baxırdılar) pilotun yanına qaçdı.
  - Biz sürətləndirilmiş templə işləyirik, yoldaş mayor, tezliklə hər şey hazır olacaq! Küçəni təmiz süpürəcəyik, müharibədən əvvəlki kimi hamar olacaq!
  Witcher gülümsədi və ona konfet atdı:
  - Budur, götürün! Bu, Amerika zəhəri deyil, təbii şokoladdan hazırlanmış sovetimizdir.
  Oğlan şən bir şəkildə göz qırpdı:
  - Və biz amerikalılar üçün yeni bir ləqəb tapdıq! İndi Hitler və Hirohito ilə birlikdə olduqları üçün onlar Yanki deyil, Pindolardır!
  Qız mayor oğlanın qarşısında baş əydi:
  - Kimdir dedin?
  Gənc pioner təkrarladı:
  - Pindos! Beləliklə, indi bizə xəyanət edən Yankilər kimiyik!
  Witcherova oğlanın başını sığalladı, sonra onun iri, güclü əli oğlanın nazik, damarlı çiyinləri üzərində gəzdi. Oğlan gülümsədi: dişləri ağardı, ovucunu uzatdı. Mayor oğlanın əlini sıxıb cavab verdi:
  - Adını xatırlamalıyıq! Amma biz hələ Amerika ilə müharibədə deyilik, ona görə də ləqəblər tapmaq tezdir!
  Oğlan etiraz etdi:
  - Amerikalılar yaponlar və almanlardan daha pisdirlər, çünki başqasının əli ilə vuruşmağa üstünlük verirlər. Doğan Günəş İmperiyasının döyüşçüləri nə qədər qəddar olsalar da, onların şücaəti hamıya məlumdur!
  Witcher sözünü kəsdi:
  - Mən bu igidləri öldürəcəyəm! Və mümkün qədər tez!
  Yeni fəaliyyət göstərən qarnizon Krotov gözlənilmədən tamamilə məntiqli olmayan əmr imzaladı və döyüşçü pilotu bir qrup dənizçi ilə Xabarovska göndərdi. Sifariş dərhal gəldi, Yapon bölmələrinin irəliləməsini dəf etmək lazım idi. Witcherova, təbii ki, ona qırıcı verəcəklərini gözləyirdi, amma... Amma cəbhənin ixtiyarında boş təyyarələr yox idi və onların mərkəzindən əlavə qüvvələr hələ gəlməmişdi. Vladivostokdan Xabarovska səfər çox az vaxt apardı və mayor sözün əsl mənasında relsdən atılaraq qızğın döyüşə atıldı.
  Yaponlar yaxşı möhkəmləndirilmiş şəhərdən yan keçib onu mühasirəyə almağa çalışdılar. Hücum başlayanda döyüşçü pulemyotu ilə səngərə tullanmağa çətinliklə vaxt tapıb.
  Cadugər yanında uzanmış kapitan Sinitsindən soruşdu:
  - Deməli, bu o deməkdir ki, düşmən Fridrixin, daha dəqiq desək, general Noqinin istehkamlardan yan keçib bizi arxa cəbhəyə qovmaq taktikasını planlaşdırır.
  Kapitan kədərlə mızıldandı:
  - Qoy rus atının quyruğunu yandırmağa çalışsın! O, dırnaqları ilə elə bir zərbə alacaq ki, çox görünməyəcək!
  Pilot zarafatla dedi:
  - Atın dırnaqları yəqin ki, Krupp poladdan deyil, bizim sovetlərdəndir!
  Onun sözləri mərmi uğultusu ilə kəsildi. Burada o, uzun müddət qazılmış xəndəkdə yatır, Xabarovsk ətrafında ümumiyyətlə nəzərəçarpacaq istehkam xətti var, Yapon işğalı təhlükəsi bir neçə ildir mövcuddur. Xəndəklərin qarşısında və arxasında mərmilər partlayır və çox səs-küy salır. Ümumiyyətlə, məşhur Yapon shimosa çox səs-küy və tüstü yaradır. Döyüşçü qorxmadan, hətta bir az biganəliklə baxır. Mərmilərin partlaması çirkli fəvvarələr yaradır, onlardan biri torpağın titrəməsinə səbəb olur. Bu, yaxşı üç yüz millimetrlik bir top çaplı bir silahın atəş açması deməkdir. Yaralıların ah-naləsi eşidilir... Topdan onlar yüngül buxar kimi görünür ki, hər qulağın tuta bilmir. Burada döyüşçü pilot torpaqla örtülmüşdü. Qız isə asqıraraq qırmızı hörüklərinin tozunu silkələdi:
  - Həmişə belədir, uzansan çirklənirsən! Ayağa qalxsan, mənə bir-iki sol əl ver!
  Artilleriya hazırlığı qısa oldu, bəlkə də yaponlar bu qədər mərmiyə sahib deyildilər. Hücum başlayıb. Qabaqda bir neçə Yapon takları gedirdi. Kiçik, maşının bir az yuvarlaqlaşdırılmış gövdəsi ilə. Çıxan Günəş İmperiyasının ən məşhur tankı: Çiçixa. Witcher onun xüsusiyyətlərini xatırladı. Ön zireh 30 mm, silah 47 mm, dizel mühərriki 320 at gücü. Bu maşının T-34-dən geri qalmadığı sürücülük performansından başqa, 1943-cü il modelinin Alman T-3-dən də pisdir. Hətta Uzaq Şərqdə də onu çağırırlar, asqır! Yeri gəlmişkən, tarlaların kraliçası tank deyil, piyadadır. Sınayın, mina sahələrinə yaxınlaşın. Necə deyərlər: Zirehli qatar keçməyən yerdə tüfəngli əsgər sürünər.
  Yapon tüfəngləri Alman Mauzerindən kopyalanıb. Birinci Dünya Müharibəsindən məşhur "Schmeister" dən qoparılan avtomatlar. Ümumiyyətlə, dar gözlü insanlarda qarşı tərəfdən ən yaxşısını köçürmək istəyi var. Şübhəsiz ki, yapon dizaynerləri artıq Panther və T-34 hibridini yaratmaq üzərində işləyirlər!
  Ondan çox yapon tankı yoxdur və sovet artilleriyası onları qarşılamağa tələsmir. Piyada, ənənəvi qalın zəncirlə qaçışda onların arxasınca qaçır. Doğan Günəş ölkəsinin əsgərləri özləri xaki çölünün rənginə uyğun bir az sarı rəngli forma geyinirlər. Witcher hücum edənlərin sayını tez qiymətləndirərək onlara baxır. Gözünə görə, beş-altı min nəfər var, cəbhənin bu hissəsini əhatə edən səngərlərdə ən çox min nəfər rus oturub. Və silahlar... Uzaq Şərq ordusu qalıq əsasda təchiz olunub və yalnız zabitlərin avtomatları var. Yaxşı, o, mayordur, baxmayaraq ki, vəzifəsi yoxdur, sıravi səviyyəyə endirilir.
  Kapitan Sinits (hələ çox gəncdir) Witcherdən soruşdu.
  - Almanlarla vuruşmusunuz?
  Qız cavab verdi:
  - Yox! Mən onları öpdüm!
  Birdən solğunlaşan kapitan dedi:
  - İlk cəsədini xatırlayırsan!
  Witcher gülümsəyərək başını tərpətdi:
  "Mən pilotam və kimi vurdumsa, onu öldürdüm, cəsəd anlayışım yoxdur!" Yeri gəlmişkən, bütün Böyük Vətən Müharibəsi dövründə mənim təyyarəm heç vaxt vurulmayıb!
  Kapitan bir qədər yöndəmsiz fit çaldı:
  - Sən sadəcə bir assan! Və nə qədər ləkələnmiş almanlarınız var!
  Witcher daha da geniş gülümsədi:
  - İyirmi beşdən sonra qəhrəman ulduzu mükafatlandırdılar! Və cəmi iyirmi səkkiz.
  Sinitsin qışqırdı:
  - Uh-uh! Siz sadəcə olaraq öz işinizin ustasısınız!
  Qız təvazökarlıqla cavab verdi:
  - Sadəcə olaraq öz borcunu vicdanla yerinə yetirən birini qəhrəman etməyə ehtiyac yoxdur. İndi piyadalar yaxınlaşacaq və biz onları qarşılayacağıq.
  Kapitan yaxşı on kiloqram ağırlığında ağır avtomatın boltasını çəkdi. Mən itə toxundum, atış çox sıxdır, butsunda geri çəkilmə var. Bu, çox rahat maşın deyil, amma vurur... Düzdür, şayiələrə görə, almanların artıq daha güclü pulemyotu var, amma kim bilir, sovet dizaynerləri daha yaxşı bir şey tapacaqlarmı. Sinits özünü saxlaya bilməyib soruşdu:
  - Niyə belə böyük pilot olmusunuz?
  Witcherova yarı zarafatla cavab verdi, həm də avtomatının tıxacını vurdu:
  -Və mən sadəcə atəş altında oturmağın nə olduğunu bilmək istədim! Bu gözəl olardı!
  - Və sən ön cəbhəyə belə tələssən, çəkmələrini itirmiş olmalısan!
  Witcherova, əslində, qabarcıqların daha tez getməsinə çalışaraq, ayaqyalın qız kimi gəzirdi. Müharibə illərində qadınların və uşaqların əksəriyyəti yayda çılpaq dabanlarını nümayiş etdirsələr də, bu, zabitlər arasında, xüsusən də ictimai yerlərdə birmənalı qarşılanmırdı. Lakin Witcher hətta belə insanları vurğulamağı xoşlayırdı. O, Sinitsinə sadə cavab verdi:
  - Pul qənaət etmək üçün faktiki olaraq bütün kapitalist dünyası bizə qarşıdır. Axı çəkmələr köhnəlir və bu, çoxlarının işidir!
  Kapitan oynaq göz vuraraq razılaşdı:
  -Çox gözəl ayaqların var! Onları sığallaya bilərəmmi?
  Witcher barmağını silkələdi:
  - İndi yox! O zaman sağ qalsan, səni gecəyə qızdıracağam.
  Sinitsin gözlərini böyütdü:
  - Vay, sürətlisən! Qadınlar adətən qırılmaq üçün çox vaxt aparırlar!
  Vedmakova cavab vermək istədi, ancaq partlayış səsi eşidildi, irəlidə gedən Yapon tankı minaya çırpıldı. Qız oxudu:
  - Hitler maşın sürürdü, piç mina partladıb! Parça-parça oldu, amma faydası az idi!
  Başqa bir yapon tankı partladı, dayandı, ağzını çevirdi və sovet səngərlərinə atəş açdı. Üçüncüsü onun arxasınca qaçdı. Yaponlar isə dayanmağı düşünmürdülər. Dargözlülər çırtıldadılar: yarımdairəvi, hərəkət edən qüllələrdə yerləşən pulemyotları işə başladı.
  Kapitan mızıldandı:
  - Bu əladı! Sanki paradda gəzirlər! Bu ordudur!
  Vedmakova tüfəngi götürdü, xoşbəxtlikdən piyadaya qədər olan məsafə icazə verdi və yapon zabitinə atəş etdi. Dargöz yıxıldı, tüfəngini elə güclə kənara atdı ki, yaz otunun arasında süngü ilə əl-ələ verdi. Digər yaponlar, görünür, məğlubiyyətdən qaçmaq, daha doğrusu, ehtimalını azaltmaq üçün bədənlərini bir az əyərək qaçmağa davam etdilər. Vedmakova xatırladı ki, Quantud ordusunda əsgərləri belə öyrədirlər, kim vaxtında əyilməsə, başına bambuk çubuqla vurulur. Deyəsən, Çar-Ata və Hiroda yaxşı qaçış verildi! Bununla belə, o, II Nikolaydan danışır. İndi onlar Yaponiya ilə yenidən döyüşürlər və bir deyil, bir neçə cəbhədə. Bununla belə, bunun da öz üstünlükləri var. Qız oxudu:
  Gəlir - Wehrmacht toza atıldı,
  Napoleon məğlub oldu, yenilməz!
  Düşmən sovet bayrağını tapdalaya bilməyəcək,
  Xalq və partiya bir olanda!
  Bir-birinin ardınca məhv edilən yapon tankları dayandı, lakin süngü ilə piyadalar daha da sürətlə qaçmağa başladılar. Sovet qoşunlarının mövqeləri şimşəklərlə dolu idi, tüfənglər əl çaldı, arabir pulemyot atəşi ilə kəsildi. Witcher də atəş açıb. Hərəkətdə yenidən yüklənən yaponlar tüfənglərdən atəş açdılar. Ağciyərlərinin üstündə qışqırdılar:
  - Banzai! Rus imtina!
  Güllələr onların cəsədlərini bir qoç kimi deşərək manekenlərə keçirdi. Qana qarışmış sümük tozu düşdü. Ancaq döyüşdə olduğu kimi güllələrin çoxu buraxıldı. Yaponlar mina sahəsini keçdilər, kiçik əsgərlər tanklar üçün hazırlanmış hədiyyələri partlatmaq üçün qaça bilməyəcək qədər yüngül idilər.
  Witcherova çiynində pulemyotun amansız geri çəkilməsini hiss etdi, Doğan Günəş Ölkəsinin döyüşçüləri isə əsl canavar kimi görünürdü. Onların isterik qışqırıqları gücləndi və yaxınlaşdı, sarı iyrənc üzləri tərlə parıldayırdı. Witcher eyni anda mümkün qədər çox düşmən əsgərini öldürməyə çalışır. Qız həmişəki kimi isti, yuva kimi tumurcuqlar. Bir klip bitdi, digəri taxıldı. Jurnal çox böyük, yuvarlaqdır və kameraya yapışdırmaq asan deyil. Və yenə atəş, yaponlar tərs uçurlar.
  Vedmakova ikinci patronu vuraraq onu heç bir sursatsız qoydu. Kisiklilər isə artıq qumbaraatanlarla hücuma keçirlər. Atışlarla cavab verirlər, indi daha çox qışqırıq və inilti var, sovet əsgərləri də düşür. Fraqment Witcher-in başındakı kiçik bir saç telini kəsdi. Qızın əsəbləri buna dözmür və o, yerindən sıçrayıb ciyərlərinin üstündə qışqırır:
  - Stalin üçün vətən üçün!
  Onun ardınca qalan döyüşçülər qışqırır, sığınacaqdan tullanır və süngülərini silkələyirlər. Sovet əsgərləri süngü ilə döyüşərək yaponları qarşılamağa qaçırlar.
  Vedmakova sürətli bir zərbə ilə ən yaxın "samuray" ın mədəsini kəsdi. O, qışqırıb cavab verməyə çalışır və kəsilmiş donuz kimi yıxılır. Qız məmnuniyyətlə qışqırır:
  - Rusiya futbolu: Rusiya - Yaponiya, iki-sıfır!
  Və həqiqətən də başqa bir yapon süngü ilə boğazı kəsilmiş halda yıxıldı. Yaxşı, döyüşçü pilot üçüncünün qasıq nahiyəsinə təpik vurdu. Dar gözlü adam uzandı və qız ətalətlə hərəkət edərək ucunu düşmənin gözünə vurdu!
  - Yapon al! Niyə maneələr arxasında dayanmaq lazımdır!
  Süngünün cavab zərbəsi mayorun tunikasını yırtdı, qan çıxdı, amma bu, nəinki qızı narahat etmədi, həm də ona əlavə hiddət verdi.
  - Hirohitonun ölümü! - qız hürdü, baldırı dargözlü məbədə çırpıldı və qız elə sürətlə hərəkət etdi, elə bil təzə döyüşçünün pərvanələri idi.
  Yaponlar geri çəkildi, hətta geri çəkildi və ruhlanan qız hücuma keçdi, avtomatı nəhəngin əlində gürz kimi fırlanırdı. Daha sonra həddindən artıq qeyrətli zabitin göbəyindən başının arxasına sərt zərbə gəldi. Anna nəfəs aldı:
  - Budur sizin üçün şahen-xaş!
  Amma ümumilikdə ruslar çətin anlar yaşadılar. Dar gözlü tərəfin beş qat üstünlüyü var, yaponlar isə yaxşı fiziki hazırlıq səviyyəsinə malikdirlər və üstəlik, SSRİ-nin ən yaxşı əsgərlərinə qarşı döyüşmürlər. Təbii ki, belə ağır müharibə zamanı 3-cü kateqoriyadan olan, daha pis xarakterli çağırışçılar və ya nasistlərlə döyüşdə ağır yaralanan əsgərlər Uzaq Şərqə göndərilirdi. Əsgərlər yıxıldı, bəzən bir rusa onlarla süngü vuruldu, onlar sözün əsl mənasında kollektiv şəkildə qanaxdılar, amma qəhrəmanlar kimi vuruşdular və heç kim mərhəmət istəmədi.
  Sinitsin yapon zabitini süngü ilə bıçaqlayıb, lakin ucu ilə də yan nahiyəsinə zərbələr endirilib. Gənc oğlan silahının qundağı ilə sinəsinə zərbə endirərək hücum edən yaponları yerə yıxdı, lakin qan yandan çox axdı. Və dörd samuray dərhal oğlanın üstünə qaçdı.
  Cəsarətli Vedmakova köməyə qaçdı, süngü ilə zabiti çiyin bıçağına qədər vurdu və başqa bir yaponu dizinin altında yıxdı.
  - Dayan Petruxa! - Dedi.
  O, dərhal sinəsinə tuşlanmış iki süngü əks etdirdi və cavab verdi:
  - Mən Peter deyiləm, Arkady!
  Başqa bir yaponu öldürən qız hönkürdü:
  - Müharibədə hər ad əyilmiş silahın tıqqıltısına bənzəyir; bir atəş açmadan onu xoruz etməməlisən!
  Arkadi bir az geri çəkildi və amansız süngü onun yanağını yarıb. Gənc dözülməz ağrıdan sızladı:
  - Allahın anası!
  Witcher etiraz etdi:
  - Bəlkə mən anayam, amma Tanrının deyil! Ümumiyyətlə, Allah yoxdur və heç vaxt da olmayıb!
  Arkadi arxası Annaya tərəf çəkildi və qeyri-müəyyən bir şəkildə mızıldadı:
  - Bəs ölümdən sonra bizi hansı yoxluq gözləyir?
  Qız başını mənfi tərzdə buladı:
  - Yox! Kommunist elmi ölüləri dirildəcək! Vətən uğrunda döyüşlərdə həlak olanlar isə yeni həyata ilk qayıdanlar olacaq.
  Sinitsin başını tərpətdi:
  - Üzdən iraq!
  Witcherova başqa bir yaponu yerə qoyub qışqırdı:
  - Tanrı yoxdur! Əgər varsa, kainatın guya yaradıcısının sadist olduğunu etiraf etməliyik! Və o, yaradılışa işgəncə verməyi sevir!
  Bu zaman Arkadinin bud nahiyəsini süngü ilə kəsdilər və yıxılmamaq üçün qırmızısaçlı döyüşçüyə söykəndi:
  - Və mən çox əzab çəkirəm! Sadəcə ağlasığmaz!
  Doğan günəşin əsgərlərinin beş-altı qat üstünlüyü öz təsirini göstərdi. Əlli samuray kirpi ordusu kimi süngülərini yelləyərək onların üzərinə qaçdı. Arkadi qarnında süngü ilə bir neçə uları qəbul etdi, sonra gözü sındırıldı. Gənc yıxılanda ona iyirmi dəfə iynə vurdular və onu həmişəlik susdurdular. Görəsən, uçarkən onun ruhu nə hiss edirdi: təəccüb və ya qorxu, ya da bədəninin həbsxanasını tərk etdikdən sonra bəlkə də inanılmaz rahatlıq.
  Witcher sanki sehr altında idi. Təbii ki, onun tunikası süngülərlə parça-parça oldu. Döyüşçü tamamilə çılpaq oldu, çoxlu cızıqlarla örtüldü, lakin samuray ona bircə ciddi xəsarət yetirə bilmədi! Döyüşdü və qırmızı məmələri olan çılpaq döşləri dənizdəki şamandıralar kimi titrədi. Və çılpaq ayaq biləyi sadəcə yanıb-söndü. Qız həqiqətən heyvani və erotik gücün təcəssümü idi. Onun çılpaq ayaqları qanla qırmızı oldu, bu da böyük məhv və şər ilahəsi ilə əlaqə yaratdı: Kali! Demək olar ki, bütün sovet əsgərləri artıq bıçaqlanaraq öldürülmüşdü, döyüş sona çatmışdı və yalnız Afroditanın parıldayan gözəlliyi ilə zaman-zaman təkəbbürlü dar gözləri vururdu.
  Yapon generalı Nuqi bu möcüzəyə təəccüblə baxdı. Sonra beynindən bir fikir keçdi. Ardınca az qidalanan ağcaqanadın incə səsi ilə verilən əmr gəldi:
  - Üzərinə tor atın, diri-diri aparın!
  Qənaətkar yaponların da şəbəkələri var idi. Birdən ruslardan birini diri aparmalısan. Və şəbəkə bunun üçün idealdır. Dərhal onlarla tutucu qızın üstünə qandal atdı
  Witcher bacardığı qədər döyüşdü, özünü azad etmək üçün var gücü ilə çalışdı. Ancaq bunların hamısı boşa çıxdı; vicdanlı yaponlar fili dəstəkləyəcəyi ümidi ilə toru düzəltdi. Qız tamamilə qucağına salınıb sürükləndi. Görünür, taktiki uğur əldə edildi, xüsusən də bu istiqamət nə artilleriya, nə də pulemyotlarla əhatə olunmadı.
  Qız sevgilisi Arkadinin təmiz qırxılmış üzünü və onun məftunedici ifadəsini xatırladı:
  - Müharibədə hər ad əyilmiş silahın tıqqıltısına bənzəyir; bir atəş açmadan onu xoruz etməməlisən!
  Narahat və iyrənc bir fikir ortaya çıxdı, amma onu düzəltmədi! Axı, bu, tez-tez olur: siz sadəcə bir insana aşiq oldunuz və o öldü!
  Yaponlar, görünür, Xabarovsk ətrafındakı sovet qoşunlarının mövqelərindən yan keçməyə davam edərək, bu yerdə zəif örtülmüş xəndəkləri tutdular. Və Vedmakovanı əsirə apardılar və o, artıq götürülməsə də, onu arxaya aparmaq üçün ləkələnmiş zirehli maşına yükləndi. Maşın, ehtimal ki, Birinci Dünya Müharibəsindən bəri antidilüviyalıdır, buna görə də görünməz şəkildə piyadaların arxasına keçdi. Sürət saatda təxminən 12 kilometrdir. Brr! Dünyanın ilk tankı olan Proxorovun bütün relyef maşınının çəkisi heç də az deyildi, lakin magistral yolda saatda 40 kilometr, magistralda isə 25 kilometr sürətə malik idi. Yaxşı, SSRİ bir tərəfdən bütün Avropaya, digər tərəfdən isə Asiyanın əhəmiyyətli hissəsinə hücum edir. Qız tərəfə çevrildi, görünür, arxası üstə uzanmaq təhlükəsi var idi. Zirehli maşının bu hissəsində nə qədər qaranlıqdır, görünür, desant bölməsi və ya əsgərlərin daşınması var. Əvvəlcə çubuqlardan və möhkəm kəndirlərdən qurtulmaqla qaçmaq, əlbəttə ki, gözəl olardı. Və bunu necə etmək olar? Qızın, əlbəttə ki, bacarıqları var, baxmayaraq ki, o, əllərini sındırmalı, eyni zamanda qandalları çəkməli və ayağı ilə bağlandığı zəncirdən keçir. Ancaq burada iplər də olduqca uyğun ola bilər. İş yorucudur, amma onu Mançuriya ərazisinə aparsalar, vaxtı olacaq. Qız nəm dəridən kəndirləri çıxarıb, zənciri mişarlayıb, eyni zamanda fikirləşdi. Hmm, bu, Sovet Rusiyasına qarşı yaradılmış zarafat koalisiya deyil: Üstəlik, ən ciddi canavar Almaniyadır. Qabaqcıl texnologiyaya və güclü qoşunlara malik ölkə. Məsələn, o, yeni ME-309 qırıcısı haqqında eşitdi. Deyəsən, bunlar artıq uçur. Onun silahlanma haqqında dəqiq məlumatı yoxdur, lakin şayiələrə görə bu təyyarənin yeddiyə qədəri var! Atəş nöqtələri. YAK=9-da onlardan cəmi ikisi olduğunu və sovet qırıcılarında üç nöqtədən çox olan maşın olmadığını nəzərə alsaq, bu çox ciddi silahdır. Belə canavarları məğlub etməyə çalışın! Yaxşı, Fokken-Vulf çox ciddi bir maşındır, silahlanmasına görə sovet təyyarələrindən üstündür və hətta demək olar ki, iki ton bomba daşımağa qadirdir. Artıq 1942-ci ilin sonunda o, iki 20 mm-lik top və 4 13 mm-lik pulemyotla silahlanmışdı. Amma görünür ki, iki 30 mm və dörd 20 mm-lik topla yeni tipli qırıcı-hücum təyyarəsi və bombardmançı təyyarələr artıq peyda olub. O, artıq canavar idi, bütün canavarların canavarı! Şayiələrə görə, səkkiz 30 mm-lik silahı olan bir təyyarə qırıcısı artıq istehsala buraxılmışdır! Belə bir ghoulu məğlub etməyə çalışın! Sovet dizaynerləri buna necə cavab vermək istəyirlər? Vedmakova Yak-3-də işlərin getdiyini eşitdi. Bu barədə ona Beriya şöbəsinin kuratoru məlumat verib. Görünür, təyyarənin əsas məqamı əlavə mühərriklər və silahlar olmadan strukturun daha yüngül çəkisi olacaq. Manevr qabiliyyəti, əlbəttə ki, yaxşıdır, amma silahlanmanın artırılmasını istərdim! Axı, boksda, əlbəttə ki, lələk çəkisində yüngül idmançı ağır çəkidən daha manevr edə bilər, amma yenə də demək olar ki, ona uduzacaq. Əbəs yerə çəki dərəcələri var və peşəkar boksçular arasında zərbə gücü ən çox qiymətləndirilir. Sovet aviasiyasının silahlandırılmasını gücləndirmək lazımdır və yalnız bundan sonra Vermaxt... bərabər səviyyədə döyüləcək? 1942-ci ilin ikinci yarısından etibarən Luftwaffe-nin havadakı üstünlüyü buxarlanmağa başladı, hətta 1943-cü ilin martına kimi SSRİ üstünlüyə malik oldu, amma... Müttəfiqlərin xəyanəti qüvvələr nisbətini dəyişdi. Vay, Hitler martın 13-də öldürüldü və indi yalnız aprelin sonu və qüvvələr nisbəti nə qədər ciddi dəyişdi. Strateji cəhətdən əlverişli mövqedən strateji cəhətdən demək olar ki, itirilən mövqeyə qədər sürətlə. Demək olar ki, ona görə ki, Almaniya SSRİ-dən strateji və texnoloji üstünlük əldə etməmişdən əvvəl məğlub olacağına hələ də ümid var. Xüsusilə, müttəfiqlər nasistləri böyük miqdarda təyyarə ilə təmin edə bilər, lakin alman pilotlarına onları necə idarə etməyi öyrənmək üçün vaxt lazımdır. Yenə də texnologiya və alət panellərində fərq var. Tanklar da təlim keçmiş heyət tələb edir və Chevron-un Rusiya qışında performansı o qədər də yaxşı deyil. Avtomatik tüfəng M-18... Pis deyil, amma dəqiqliyinə görə üstün olsa da, atəş sürətinə görə ən yaxşı sovet modellərindən geri qalır! Bir sözlə, problem problemdir! Güclü zirehlərə və yaxşı sürücülük qabiliyyətinə malik həqiqətən məşhur "Churchills"lər də var... Əlbəttə, görünür, biz də onlarla döyüşməli olacağıq. Müharibə nə qədər uzun sürərsə, nasistlər bir o qədər çox texnika alacaqlar. Beləliklə, nəticə sadədir, biz yayda Almaniyaya sarsıdıcı məğlubiyyət verməliyik. Yaponiyaya gəldikdə, özünüzü aktiv müdafiə ilə məhdudlaşdırmaq və tanklarda keyfiyyət üstünlüyündən istifadə edərək əks hücumlara başlamaq yaxşıdır. Ancaq yenə də enerjiyə maksimum qənaət. Uzun sürən döyüşlərə cəlb edilmədən və əvvəlcədən hazırlanmış xətlərdə müdafiə qurmadan. Hələ də Çin Qırmızı Ordusundan istifadə etmək şansı var, lakin Çan Ka-şa rejimi bütün gücü ilə ona hücum etdi. Deməli, hələlik öz gücünə arxalana bilərsən. Nə vaxt hücum etməli? Ən yaxşı vaxt may ayının sonu, yolların tamamilə quruduğu və qoşunlar üçün gücləndiricilərin gəldiyi vaxtdır. Vedmakova özü ilk zərbəsini Oryol istiqamətində, sonra isə Xarkov bölgəsində, almanları sənaye Donbassdan qovmaq üçün, sonra Ukraynanı məcburi yürüşlə, dərhal Dneprdən keçərək, daha sonra Rumıniyaya vuracaqdı. . Ancaq Belarusu azad etmək üçün şimala dönmək və mərkəzi qrupun arxasına keçmək olar. Bütövlükdə ideya yaxşıdır, bəzi çatışmazlıqlar olsa da, Oryol istiqamətində hücum ən barizdir və onu orada faşistlər gözləyəcək. İstehkamları sındırmaq lazım gələcək.
  . FƏSİL Љ 3
  Əlbəttə ki, burada silahlar və Katyuşalar faydalı olacaq. Sonuncu sistem güclü, xüsusilə də mənəvi təsir yaradır. Hər halda, düşmən müdafiəsini mərmilərlə bombalamaq üçün çoxlu silah və Katyuşa lazımdır. Ümumiyyətlə, Birinci Dünya Müharibəsinin təcrübəsi göstərdi ki, müdafiə olunmaq hücumdan daha asandır və Kayzer Almaniyası 1918-ci ilin yaz hücumu ilə qüvvələrini tükətməsəydi, müharibə daha bir neçə il davam edə bilərdi. Lakin İkinci Dünya Müharibəsi hücum taktikasının müdafiədən üstün olduğunu sübut etdi. Məsələn, Polşanın sürətli məğlubiyyəti və xüsusilə müttəfiqlərin güclü Qərb koalisiyasına zərbə vurması. Nasistlər sadəcə keçilməz Maginot xəttini keçərək bir ay yarım ərzində üstün qüvvələri məğlub etdilər. Əvvəlcə İtaliyanın üstün qüvvələrinin İngilislərin həlledici zərbəsi ilə məğlub olduğu Afrikada döyüş. Və sonra Rommel sürətli hücum zamanı daha güclü İngilis qoşunlarını məğlub etdi. Lakin təbii ki, SSRİ-nin ən parlaq nümunəsi 1941-ci ildə güclü ordunun böyük fəlakəti oldu. Alman bölmələrini sıradan çıxaran cavab hücum əməliyyatları. Beləliklə, əsas odur ki, yeni alman tanklarının təzyiqini gözləmədən özünüzə zərbə endirin. Uzun sürən köhnəlmə müharibəsi, əlbəttə ki, sovet alimləri möcüzə silahı yaratmasalar, demək olar ki, ümidsiz olur! Sonuncu prinsipcə mümkündür, məsələn, bir şəhəri məhv edə biləcək bir bomba yaratmağın nəzəri olaraq mümkün olduğunu eşitdi . Üstəlik, belə bir bombanın çəkisi üç və ya dörd ton olacaq. Nağıl kimi görünür, amma... Biz nağılı gerçəkləşdirmək üçün doğulmuşuq.
  Daha cəlbedici bir yol mühəndis Qarinin Hypreboloidində təsvir olunan lazer silahıdır. Belə bir şey bütöv bir tank, təyyarə və gəmi ordusunu məhv etməyə qadirdir. Təbii ki, belə bir silah yaradın və təkcə Üçüncü Reyx deyil, həm də xain Pindos, bütün kapitalist dünyasının sonu gələcək. Və kommunizmin parlaq bayrağı planetin üzərində parlayacaq. Amma nədənsə belə silahlar yaradılmayıb. Güzgülər yanma enerjisini bir axına toplamaq üçün ən yaxşı yol deyil. Və gəmiləri kəsmək üçün daha çox enerji tələb olunur. Baxmayaraq ki... mikron incəliyinə qədər cəmləşibsə, onda təyyarələri və döyüş gəmilərini kəsmək tamamilə mümkündür. SSRİ-ni xilas etməyə kömək edəcək möcüzə silahı. Və burada lazer effekti fərqli formadadır. Nəhayət, zəncir yol verdi və demək olar ki, sərbəstdir və ətrafda ip parçaları var.
  Vedmakova bildirib:
  - Səbir və iş, səninlə olsan, meyit deyilsən!
  Qız ayağa qalxıb yalın ayağını örtüyə vurdu. Reaksiya yoxdur. O, daha bərk döydü. Cavab olaraq yapon dilində söyüşlər oldu və heç bir reaksiya verilmədi. Sonra Witcher məyus halda oxumağa başladı. Və o, yubiley gecəsində primadonna kimi yüksək səslə oxudu:
  Wehrmacht qoşunları vəhşiləşir
  Silahların gurultusu və qılıncların toqquşması!
  Bir aya qədər tüstü qalxır,
  Göydən gələn şüaların təhrifi!
  
  Əsrlər boyu vətən şöhrətlənəcək,
  Ətimi Rusiya üçün verəcəm!
  Mən səni sevirəm, gözəl Rus,
  Bütün padşahların Rəbbi bizimlədir!
  
  Ey ölkənin qıvrım bağları,
  Qızıl ağcaqanadların səsi xışıldayır!
  pravoslav şahin qardaşları,
  Allah ordunu qəhrəmanlıqlara ruhlandırdı!
  
  Soyuq və ya isti günlərdə,
  Bəlkə bulud bir az qaranlığı gətirəcək!
  Biz süpürgə kimi faşist donuzlarıq,
  Üzünüzdən iyrəncliyi silkələmək üçün!
  
  Partiyamızın iddiası ədalətlidir,
  Sovet xalqı üçün vuruşun!
  Cəsarətli bir mahnı oxuyuruq,
  Fikir qartal kimi yuxarı qalxdı!
  
  Mudrada Stalin - hökmdarın idealı,
  Bizi nəhəng ölümcül döyüşə aparırlar!
  Vətən bayrağı, qalibin havanı,
  Pallas-taleyi ilə mübahisə etməyə hazıram!
  
  Leninin əməlləri əbədi olacaq,
  Biz müqəddəs kommunizm quracağıq!
  İnsanın təliminə inan,
  Faşizm zülmət uçuruma yuvarlanacaq!
  
  Bütün planet azad quş kimidir,
  Uçaq uzaq ulduzlara, aləmlərə!
  Parlaq və nəcib bir şey
  Biz heykəltəraşlar kimi yaradacağıq!
  
  Və Rusiya qırmızı bayraq altında,
  Sanki cənnət Eden çiçək açacaq!
  Leninin işi, Stalinin vəsiyyəti,
  Bizi nailiyyətlərə doğru aparın!
  Oleq Rıbaçenko və Marqarita Korşunova, həmçinin dörd əfsanəvi qız Tuladan çıxıb Moskvaya çatdılar.
  İndi paytaxtda vəziyyət son dərəcə ağır idi. Almanlar artıq mühasirəni başa vurmuşdular və orada otuz-qırx kilometrlik bir dəhliz qalırdı ki, bu dəhliz hər gün daralırdı.
  Altı döyüşçü Moskvanın kənarında müdafiə mövqelərini tutdu. Şiddətli hücum oldu.
  Oleq Rıbaçenko atəş açıb öz-özünə oxudu:
  - Gələcək bizimdir!
  Oğlan isə yalın ayağı ilə qumbara atır və davam edir:
  - Və biz əla olacağıq!
  Marqarita Korşunova atəş açıb qışqırır:
  - Və mən ən gözəl olacağam!
  Və yalın ayağı ilə öldürücü qumbara atardı.
  Və rəqibləri müxtəlif istiqamətlərə səpələyir.
  Və sonra döyüşdə Nataşa almanları pulemyotla biçəcək və yalın ayağı ilə ölüm hədiyyəsini atacaq.
  Bu qadın belədir...
  1941-ci ildə Nataşa Brest qalasından qaçdı. O, şərqə gedirdi. Təzə çəkmələr tez ayaqlarını sürtdü və qız onları çıxarıb ayaqyalın gəzdi.
  Bir-iki saat heç nə olmadı, sonra çılpaq ayaqlarım qaşınmağa başladı. Daha bir neçə saatdan sonra onlar yanmağa başladılar və artıq ağrıdan partlayırdılar.
  Nataşa moskvalı olduğu üçün ayaqyalın gəzməyə öyrəşməmişdi. Və təbii ki, hərdən-bir o, dərəyə dalırdı.
  Bəli, onun ayaqları üçün işgəncə olduğu ortaya çıxdı. Amma gənc qız buna tez öyrəşdi.
  Sonra o, daim ayaqyalın, hətta qarda da gəzir və yalnız şiddətli şaxtada ayaqqabı geyinirdi.
  İndi Nataşa əfsanəvi ilahə kimi döyüşür.
  Və burada Zoya yalın ayağı ilə qumbara atır və qışqırır:
  - Bu, əslində əla bir tarixdir!
  Və o, yaxşı məqsədyönlü dönüş verəcəkdir.
  Almanlar və onların muzdluları düşür.
  Və sonra Anjelika atəş açır... O da elə vəhşicəsinə dəqiq vurur.
  Və onun çılpaq ayağından qumbara da uçur.
  Və muzdluları səpələyir.
  Sonra Svetlana atəş açır. Onun yalın ayağı isə elə şeylər atır ki, heç kim müqavimət göstərə bilməz.
  Və rəqibləri çox uzaqlara səpələyir.
  Və o, özünü vurur və bir partlayış dalğası ilə düşmənləri əzir.
  Bunlar SSRİ-də doğulmuş qızlardır!
  Oleq Rıbaçenko uşaq ayaqları ilə avtomatik olaraq qumbaraatanları atır, düşmən piyadalarını dəqiq atəşə tutur. Və eyni zamanda oğlan özü üçün bəstələyir.
  Ukraynanın yeni prezidenti Zelenski ilə münaqişə ilə üzləşən Vitali Kliçko Kiyev meri vəzifəsindən istefa vermək qərarına gəlib. Əslində inadkar olub mövqedən yapışmaq nəyə lazımdır. Problemi özünüz həll etmək daha yaxşıdır.
  Və mer vəzifəsini tərk etdikdən sonra Vitali Kliçko karyerasını bərpa etdi. Və dərhal bir sensasiya, o, Weider-i döyüşməyə çağırır. Heç bir ara döyüş olmadan! Və bu, səkkiz ildən çox fasilədən sonra.
  Daha geniş, əlbəttə ki, razılaşır. Çağırış qəbul edildi!
  Və həqiqət anı gəlir. Bir tərəfdən, dəfələrlə dünya çempionu on iki ildən artıqdır ki, heç vaxt məğlub olmayıb. Digər tərəfdən, Kiyevin qırx doqquz yaşlı keçmiş meri. Hopinsin rekordunu qıra bilən, lakin fiziki hazırlığı çox şübhəli olan bir adam.
  Əslində çoxları belə uzun fasilədən sonra birbaşa Veyderə getməyin intihar olacağına inanırdı.
  Amma Vitali Kliçko Rokki Balboaya bənzəyir. Mən ağır çəki dərəcəsində ən güclü nokautçuya qarşı çıxmaq qərarına gəldim. Denotey Wider bütün rəqiblərinin yıxıldığını görmüş boksçudur. Tamamilə hər kəs, o cümlədən Tyson Fury!
  Bəs Vitali Kliçkonun şansı olarsa necə?
  Amma Vitali Kliçko daim məşq edir, formasını saxlayır və işə velosipedlə gedirdi. Və təbii ki, fiziki cəhətdən o qədər də pis deyildi. Üstəlik, onun polad çənəsi var idi.
  Yaxşı, Vitali Kliçko favorit olmasa da, döyüşə girəcək.
  Oleq Rıbaçenko pulemyotunun klipini dəyişib. Boksçularla güman edilən döyüşlər valehedicidir.
  Bəs, doğrudan da, niyə Vitali Kliçko rinqə qayıtmır və Hopinsin rekordunu qırmağa çalışmır?
  Bu, çox güclü bir fikir olardı.
  Terminator oğlan bir atəş açdı və daha bir neçə onlarla faşisti məhv etdi.
  Bundan sonra oğlan güldü və dilini çıxararaq dedi:
  - Mən super insanam!
  Marqarita çılpaq ayağı ilə bir-birinə bağlanmış iki limon atdı və çığırdı:
  - Siz hər kəsdən daha soyuqqanlısınız!
  Oleq, çəkməyə davam edərək, əsaslandırdı ...
  Qırx doqquz yaşında olan Vitali Kliçko, həqiqətən, Hopinsin rekordunu qırmaq niyyətində idi. Hətta mətbuat konfransında belə xatırladı: "Mən Formanın rekordunu qırmayacağımı söylədim, amma Hopins haqqında heç nə demədim! Buna görə də onu götürüb onun rekordunu qıracağam!"
  Bununla belə, ictimaiyyətin əhəmiyyətli bir hissəsi qırx səkkiz yaşında Hopinsin dünya çempionu titulunu qazana biləcəyinə az-çox inanırdısa, qırx doqquz yaşında Vitaliy Kliçkoya inam çox az idi. O cümlədən rəqibinin çox güclü olmasına görə.
  Ağır çəki divizionunun tarixində belə bir yumruqçu olmamışdı. Düzdür, Wider artıq gənc deyil, amma otuz beş yaşı qırx doqquz deyil.
  Bununla belə, Vitali Kliçko nikbinliyini itirmir. Çox məşq edir və forma alır. Və çox şadam ki, Kiyevin meri olmaqdan imtina etdim.
  Doğrudan da, problemlərin çox olduğu Ukraynada mer olmaq böyük xoşbəxtlik deyil.
  Amma Uyaderlə döyüşə görə Vitali Kliçkoya çox yaxşı pul təklif olunub. Beləliklə, hər halda, pul kisəsi ilə səhv etməmişəm. Vitali Kliçko adı məşhurdur.
  Pis dillər hətta deyirdilər ki, Veyder bir dəfə vuracaq, Vitali Kliçko isə özü yıxılacaq. Sonra da pul alıb xatirələr və ya bədii əsərlər yazacaq.
  Və ya bəlkə bir filmdə rol alacaq.
  Yeri gəlmişkən, Vladimir Kliçko da boksla məşğul olmaq istəyirdi. Yalnız hiyləgər Vladimir müntəzəm dünya çempionu arasından daha zəif rəqib seçdi. Ancaq necə baxmağınızdan asılı olmayaraq, o, çempiondur və bu gözəldir!
  Ancaq Denotay Wider, necə baxmağınızdan asılı olmayaraq, yenə də ən yaxşıların ən yaxşısıdır!
  Amma Vitali həvəslə məşq edir. O, özünə maksimum stress qoyan gənc kimidir. Və o, əla forma və yaxşı dözüm nümayiş etdirərək bir neçə sparrinq keçirdi . Xeyr, Vitali hazırdır. Və o, sadəcə rinqə girmir.
  Həqiqətən, qiyamət günü gələndə ən böyük nokautçu, Wider, bu mövzuda ən yaxşı ağır çəkili Vitali bir araya gəldi. Artıq hamının boksçu kimi qələmə verdiyi Kiyevin keçmiş meri. Lakin sonra iki əfsanəvi şəxsiyyət bir araya gəldi.
  1999-cu ildə ilk dəfə dünya çempionu olan Vitali. Düşünün, bu hadisədən nə qədər vaxt keçib və iyirmi ildən çox vaxt keçib.
  Və Wider artıq çox uzun müddət titulunu qoruyub saxlayır. Və o, kəmərlərin bölünməsindən bəri ən uzun müddət bu titula sahib olan Holmsun rekordunu da qırmağa yaxındır.
  Və əlbəttə ki, Wider hər kəsdən qorxursa, bu baba Vitali deyil. Həqiqətən də hər kəs Hawkins ola bilməz. Və Hawkinsin rəqibləri Weider qədər güclü deyil!
  Lakin Vitali rəqib kimi rinqə çıxır. Saçları artıq ağarsa da, bədəni hələ də möhtəşəm və əzələlidir. Vitali baba, onu hörmətlə və ya istehza ilə çağırırlar. Amma əzələ tərifi bir gəncin tərifinə bənzəyir.
  Vitali hazır olduğunu bildirdi. Özü də yox dərəcələri bir az artdı.
  Daha geniş də arıq, heykəltəraş və sümüklərdə daha incədir, daha az çəkiyə malikdir.
  O, nəhəng yumruqçu olsa da, bəzi müdafiə problemləri var və həmişə ayaq üstə deyil. Amma mənim artıq çoxlu döyüş təcrübəm var. Döyüşlərin sayına görə o, artıq Vitaliyə bərabərdir. Və hələ də məğlub olmayıb.
  Lakin Vitali Kliçko keçirdiyi iki döyüşdə yalnız zədə və kəsiklər səbəbindən məğlub olub. Və onu döymədiyini də demək olar.
  Ancaq səkkiz ildən çox fərq və demək olar ki, əlli yaş. Vitalinin gənc olsaydı, əlbəttə ki, şansları olardı. Amma o, Hopinsin rekordunu qıra bilərmi? Artıq otuz beş yaşında olan David Haye sıfır boksçu oldu.
  Ancaq çox danışılır və yalnız üzük danışacaq. Vitali Kliçko Hopinsin rekordunu qıracaq, yoxsa Veyderin söz verdiyi kimi onu xərəkdə aparacaqlar.
  Burada qarğa maskası taxaraq çıxır. Hündür, çox quru, hətta Koschey kimi arıq.
  Bir cüt boksçu rinqdə ona ciddi problemlər yaradıb. Bu, xallarla liderlik edən və nokautu məğlub edən Kubalı Ostrix və xallarda da liderlik edən və mübarizəni heç-heçəyə çatdırmağı bacaran Tayson Fyuridir. Beləliklə, bütün zamanların ən böyük yumruqçusu iflasa uğraya bilər.
  Ancaq ehtimallar demək olar ki, onda birdir Weider-in xeyrinə. Yenə də Vitali çox qocalıb və karyerasında uzun fasilə var. Hətta qardaşı Vladimir bir neçə güclü orta kəndli ilə istiləşməyi məsləhət gördü. Əslində Almaniyada Vitali Kliçko sırf böyük adına görə orta səviyyəli boksçu ilə döyüşdə daha çox pul qazana bilərdi.
  Vitali bütün dünyada təkcə boksçu kimi deyil, həm də siyasətçi, paytaxtın meri, Maydan qəhrəmanı kimi tanınır.
  Yox, hər halda, Vitali Kliçko düşünməli idi ki, tələsməyə və belə bir dağa qarşı vuruşmağa dəyərmi?
  Ancaq seçim edildi: Vitali Kliçko asan yollar axtarmır!
  Döyüş Amerikada baş verir. ABŞ və Ukraynanın himnləri səslənir. Xidmət qeydləri elan edilir. Nəhayət, döyüş üçün siqnal səslənir.
  Çoxları tamaşa və qan görmək istəyir.
  Wider ehtiyatla başladı, baxmayaraq ki, səhv edə bilər. Bəs Vitali paslıdırsa? Kliçko kiçik də tələsmir. Ancaq onun ayaqlarının yüngül, arıq, əzələli və balanslı olduğunu dərhal görə bilərsiniz. Hər halda, çoxlarının gözlədiyi şey: dərhal üzəcək, baş vermədi.
  Kliçko inamla gövdəsi ilə işləyirdi, onu həmişəkindən bir qədər yuxarı tutdu və bloklar qoydu.
  İlk iki raund problemsiz keçdi. Və sonra Wider, gözlənildiyi kimi, tempi xeyli yüksəltdi. Daha aktiv şəkildə hücuma və hücuma başladı. Ancaq Vitali itkisiz deyildi. Zərbənin qarşısını aldı və onu sol zərbə ilə qarşıladı. Və qəfildən kəskin ahtapot hücumu zamanı sağ əli ilə onun bədəninə zərbə endirib. Ağrı içində daha geniş ikiqat.
  Vitali bir ikilik çıxardı və karyerasında ikinci dəfə dünya çempionu və bütün zamanların ən yaxşı nokautçusu özünü yerdə tapdı.
  Vitali gülümsədi... Və tamaşaçılar ləzzətlə gurladılar. Bu qoca Vitalidən gözlənilən deyildi. Heyrət! Vay! Ancaq deyəsən, əlli il tezliklə gələcək! Və yenə də hərəkət edin və vurun! Bunu bacarmalısan!
  Wider ayağa qalxdı, amma geri çəkilməyə başladı. Vitali yavaş-yavaş onu iynəsi ilə sancmağa başladı. Və yenə bir ikili. Və yenə vurdum. Nokaut geri çəkilir.
  Çətinliklə Veyder raundun sonuna qədər sağ qaldı. Sonra, növbəti dəfə Vitali bir nömrə kimi çalışdı. Amma heç nə, hər şey plan üzrə getdi. Veyder bir neçə dövrə geri çəkildi və çarəsiz göründü. Lakin doqquzuncu raundda yenidən partladı. Və zərbələr atmağa başladılar və irəli getdilər. Və yenə bir ikiliyi əldən verdi və yıxıldı. İkinci nokdaun.
  Vitali gülümsəyir. İrəli gedir. Geniş ayaqları üzərində dayanıqsızdır. O, panzehir tapmadan yenə ikili üçün darıxır. Və növbəti zərbədən yıxılır.
  O, çətinliklə ayağa qalxır, hakim isə mübarizəni dayandırır!
  Qələbə! Vitali Kliçko, indi dünya çempionu! Və yenə onun kəməri! Düzdür, o, hələ mütləq deyil, amma artıq at belindədir!
  O, Hopinsin rekordunu qırdı və təbii ki, ağır çəkili Formen üçün Holifildi bərabərləşdirərək dördüncü dəfə dünya çempionu oldu.
  Daha geniş, əlbəttə ki, döyüşün çox erkən dayandırıldığını qışqırır və revanş tələb edir.
  Vitali deyir ki, karyerasını davam etdirmək və ya daha bir neçə döyüş keçirmək barədə qərarını sonra verəcək. Amma hər kəs ona çox yaxşı olduğunu, hətta gəncliyindən də yaxşı olduğunu və davam etməsi lazım olduğunu deyir.
  Üstəlik, hələ görüləsi bir şey yoxdur. Kiyevdə başqa bir mer var, parlament və prezident seçkiləri hələ çox uzaqdadır, niyə orda döyüşməyək?
  Növbəti üç döyüş üçün Vitaliyə yüz milyon dollara qədər pul təklif olunur, üstəgəl yayımlardan bir faiz.
  Təbii ki, cekpot böyükdür və Kiyevin keçmiş meri bu haqda düşünəcəyini deyir.
  Əslində o, hələ çox şeyə qadir olduğunu göstərdi. Bəs istedadı niyə basdırmaq lazımdır? Və əsas odur ki, onsuz da ediləcək bir şey yoxdur!
  Bəlkə bütün kəmərləri birləşdirməyə çalışaq? Bu çox gözəl olardı!
  Vitali təklifi qəbul edir və daha üç döyüş üçün müqavilə imzalayır.
  Və onun növbəti rəqibi... Yaxşı, əlbəttə ki, Tayson Fyuri! Əvvəllər heç vaxt döyülməmiş, böyük ağır çəkili. Düzdür, onu Uydar və ondan kiçik biri yıxıb. Ən əsası isə o, həm də kiçik qardaşının cinayətkarıdır. Yaxşı, belə bir şeylə necə mübarizə aparmayasan?
  Təbii ki, yeni döyüş, inanılmaz qonorar və möhtəşəm tamaşa.
  Oleq Rıbaçenko yenə almanlara və əcnəbi döyüşçülərə atəş açır. Ümumiyyətlə, piyadalarda demək olar ki, almanlar yoxdur. Onlar E-50 və E-75 tanklarının arxasında hərəkət edirlər. Və risk etməməyə çalışırlar.
  Burada daha bir yerdə siz "Pantera"-2-ni görə bilərsiniz. Bu tank, real hekayədən fərqli olaraq, 1943-cü ildə ortaya çıxdı. Və "Panteranın" özü o qədər də kütləvi deyildi. Bəli və "Panther" -2 çox olsa da istehsal edildi, lakin 1945-ci ildə SSRİ ilə müharibəyə hazırlaşan almanlar zavodları E-50 və E-75 tankları ilə doldurdular.
  Yüngül özüyeriyən silahların bütün praktikliyinə baxmayaraq: E-10 və E-25, Fuhrer daha ağır tanklara üstünlük verdi. Quderian çətinliklə yüksək sürətli E-50-ni ən populyar hala gətirməyə inandırdı. Führer çox uğurlu olmayan və doxsan ton ağırlığında olan E-75-i daha çox sevirdi.
  Amma indi E-75 M modifikasiyası daha aşağı siluet, daha yüngül və güclü mühərriklə peyda oldu. Ola bilsin ki, gələcəkdə bu, ən geniş yayılacaq.
  Məsələn, Oleq Rıbaçenko hiyləgər taktikalardan istifadə edir. Onu götürür və yalın ayağı ilə E-50 trekinə qumbara atır. Bu səbəbdən çən dönüb həmkarı ilə toqquşur.
  Və nəticə iki mastodon yanandır.
  Oleq, gördüyümüz kimi, çox hiyləgərdir.
  İndi o, belə işləyir və almanlar böyük itkilər verirlər. Oğlanın çevik ayaqları var. Onun kimi ayaqyalın və yaraşıqlı olmaq yaxşıdır.
  Amma ümumilikdə ağlıma boksçularla bağlı fikirlər gəlir. Məsələn, niyə Denis Lebedev karyerasını bərpa etməsin? Qırx il o qədər də uzun müddət deyil. Üstəlik, ağır çəki divizionunun əsas rəqibləri ayrıldı və siz kəmərləri birləşdirməyə cəhd edə bilərsiniz.
  Həqiqətən etməməli olduğunuz şey səlahiyyətlilərin altılığıdır. Özünüz nəcib boksla məşğul olmaq və ya müxalifətə qoşulmaq daha yaxşıdır.
  Bu, Sergey Kovalevin Moskva meri olmasına bənzəyir. Baxmayaraq ki, bu yalnız fantaziyadır.
  Denis Lebedev isə daha konstruktiv bir şey edə bilərdi. Üstəlik, boksu məğlubiyyətsiz tərk etmək hələ tezdir. Əsl idmançı sona qədər getməlidir.
  Vladimir Kliçko da qayıda bilər. Amma Aleksandr Ustinov kimi artıq üç dəfə dalbadal döyülən bəziləri təqaüdə çıxmır!
  Həqiqətən, qəhrəmanlar insanlar deyil, birbaşa poladdandırlar!
  Ancaq gəlin bu ssenarini təsəvvür edək: Putin təyyarədə qəzaya uğrayıb və Rusiyada yeni prezident seçkiləri var.
  Və bu gün nə görürük! Kommunistlərin güclü namizədləri yoxdur. Qrudin özünü rüsvay etdi və etibarını sarsıtdı. Zyuqanov çox qocalıb və hamı ondan bezib və onun kifayət qədər xarizması yoxdur. Suraykin əvvəlki seçkilərdə uğursuz çıxış edib. Digər az tanınan şəxsiyyətlər. Jirinovski də çox qocalıb və hamı ondan bezib. LDPR-dəki digərləri az tanınır. Müxalifətdən başqa kimləri tövsiyə edə bilərsiniz? Andrey Navalnı güclüdür, lakin onun seçkilərdə iştirakına icazə verilməyəcək. Kseniya Sobçak ciddi namizəd deyil. Demuşkin həbsdə idi və o qədər də yaxşı təbliğ olunmurdu. Udaltsov da həbsdə idi, baxmayaraq ki, bəlkə də kommunistlər tərəfindən dəstəklənib çıxa bilərdi.
  Bir sözlə, müxalifətdə ciddi rəqiblər yoxdur. Deməli, prezident səlahiyyətlərini icra edən Medvedev hələ də əsas favoritdir. Və hər hansı bir intriqa varsa: ikinci tur və ya dərhal birincidə.
  Medvedevin aşağı reytinqini və çox güman ki, prezidentliyə namizədlərin çoxluğunu nəzərə alsaq, ikinci turun keçirilməsi tamamilə mümkündür.
  Bununla belə, Medvedev birinci raundda çox böyük üstünlüyə malik olacaq, ikinci mərhələdə isə o qədər də yaxşı rəqib olmayacaq.
  Baxmayaraq ki, son anda onun öz Zelenskisi peyda olub bütün kartları qarışdıra bilər!
  Oleq Rıbaçenko yenidən qumbara ataraq nasist tanklarını itələdi. Çoxlu gurultu və atəş.
  Və hərdən bir yer qalxır və düz havada yanır. Və fraqmentlər çevrilir, əriyir.
  Oleq deyir:
  - İmperiyamıza şöhrət!
  Marqarita qatil hədiyyəsini çılpaq ayağı ilə atır, çığırdı:
  - Qəhrəmanlara böyük şöhrət!
  Və yenə qız çılpaq dabanı ilə limonu atacaq.
  Faşistlər tökülür, ey və tökülür.
  Onları dayandırmaq və ya vakuum bombası ilə məğlub etmək üçün heç bir yol yoxdur! Burada belə sərin döyüşçülər var, bu sadəcə ürpertici!
  Oleq qışqırır:
  - Müqəddəs müharibədə qələbəmiz!
  Marqarita təsdiqlədi:
  - Yüz faiz zəmanətlə!
  Və yenə qız yalın ayağı ilə qumbara atdı.
  Xeyr, bu uşaqlar açıqca təslim olmayacaqlar.
  Oleq Rıbaçenko qışqırdı:
  - Yeni sovet nizamı üçün!
  Marqarita aktiv şəkildə partladı və təsdiqlədi:
  - Banzai!
  Oleq isə bəstəkarlığını davam etdirməyə çalışıb. Yaxşı, Vitali Tyson Fury-yə qarşı könüllü müdafiə edir. Bu arada Vladimir Ruizlə də eyni dərəcədə maraqlı mübarizə aparır.
  Əslində Ruiz üç versiyada dünya çempionu olub. Vladimir niyə çox pul üçün onunla döyüşə bilmir? Daha rahat rəqib odur ki, o, xeyli qısa və kökdür. Vladimir onu uzun zərbələrlə vura bilir.
  Təəssüf ki, kiçik Kliçko dünya çempionu olarkən onunla döyüşməkdən yayındı. Ancaq hərəkət etmək lazım idi.
  Bəs bunu necə düşünmədin, Vladimir?
  Üç versiya üzrə dünya çempionu isə indi Usikdir. Lakin o, tez bir zamanda taxta çıxdı.
  Və Vitali ilə birləşmə mübarizəsi mümkündür. Ancaq bunlar hələlik sadəcə təxminlərdir.
  Vitaly Tyson Fury-ni məğlub etməlidir və Weider ilə revanş matçı maraq doğurur. Və bir çox başqa maraqlı döyüşçülər var. Eyni Entoni Coşua. Onunla döyüşmək də son dərəcə maraqlı olardı. Həm də qardaşının qisasını al.
  Vitali Veyderi məğlub edərək sensasiya yaradıb. Və uğur qazanmaq üçün nə edə bilərsiniz?
  Niyə dünyada əlli ildən sonra çempionluq döyüşündə qalib gələn ilk boksçu olmayaq? Bunu əvvəllər heç kim idarə etməyib!
  Eh, Vitali! Kiyevin merinin necə olmasının əhəmiyyəti yoxdur, amma indi siz heç bir şübhəsiz böyük dünya çempionu kimi tanınmısınız!
  Ancaq burada başlığın ilk, könüllü müdafiəsi var. Vitali daha böyük və daha uzun silahlı rəqiblə qarşılaşır. Weider kimi nəhəng yumruqçu deyil, texniki və çevik, uzun qolları ilə. Həm də yıxılsa da, hələ qırılmayıb.
  Ən əsası, o, hələ çox gənc Vladimir Kliçkonu məğlub etdi, bu, şübhəsiz ki, Tayson Fyurini nəhəng rəqib edir.
  Ehtimallar təxminən əlli əlli idi. Təbii ki, Weider üzərində nokautlu qələbə heyranedici idi. Ancaq indi bu, ona qarşı xordama deyil, hələ heç kimin göndərə bilmədiyi texniki döyüşçü olacaq. Ən əsası, Vladimirin qalibi öz gücünün başlanğıcındadır.
  Əlli yaşlı Vitali belə bir texnikin öhdəsindən gələ biləcəkmi? Bu, artıq intellektlərin duelidir. Bununla belə, Wider Vitalini açıq-aydın qiymətləndirmədi və onu qeyri-təntənəli şəkildə qəbul etməyə çalışdı. Amma bu daha işləməyəcək.
  Burada hər iki boksçu hazırlaşır. Vitali, həmişə olduğu kimi, ciddi və diqqətlidir. Özünə arxayın və sakitdir.
  Tayson Fyuri də hazırlaşır. O, Vitalidən hündürdür, qolları daha uzundur və bundan yararlanmağa çalışacaq.
  Amma indi döyüş Britaniyada baş tutacaq və pullu yayım olacaq.
  İndi Tyson Fury birincidir. O, zahiri inam nümayiş etdirir. Keçəl, yöndəmsiz və çox da atletik deyil. Vitali Kliçko saçlarını rəngləsəydi, on yeddi yaş fərq olsa da, onlardan hansının daha yaşlı olduğunu deyə bilməzdin. Bu, hələ çempionluq döyüşləri üçün rekord deyil, amma artıq rekorda yaxınlaşır.
  Yaxşı, bəlkə Vitali də Tayson Fyuridən kiçik biri ilə döyüşəcək.
  Vitali qorxulu musiqinin sədaları altında çıxır. Bir-birlərinə baxırlar.
  Tayson əyilib və hündür görünmür. Vitali bəlkə də çiyinlərində daha genişdir. Ən əsası isə onun fiquru çox gözəldir, əzələləri qabarıqdır.
  Yaxşı, ilahilər haqqında nə demək olar? Əvvəlcə ingilis, sonra ukraynalı.
  Sonra baxış mübadiləsi.
  Və sonra buğla səslənir, birinci dövrə.
  Vitali yüngül zərbə atır və yaxşı hərəkət edir. Tayson getməyə çalışır. Ancaq Vitali çox çevikdir və zərbələri yöndəmsiz bir trayektoriya ilə hərəkət edərək Tayson Furinin başına çatır.
  Hər şey ekspertlərin proqnozlaşdırdığı kimi gedir. Vitalinin əla sürəti var.
  Və hər şey uğur qazanır.
  Birinci raundda qalib gəlir... Sonra bir dəqiqəlik istirahət və ikinci raund. Yenə də Fury taktikanı dəyişmir. Görünür, Vitalinin yorulacağına ümid edir.
  . 4-cü FƏSİL.
  Və yenə də Kliçko kiçik bir üstünlüyə malikdir. Qardaşlar rinqdə üstünlük təşkil edirlər.
  Vladimir bir həftə əvvəl Ruizi texniki nokautla məğlub etdi.
  Yaxşı, döyüş davam edir.
  Üçüncü raund yenidən Vitalinin diktəsi ilə keçdi. Lakin dördüncü raundda Tayson Fyuri qəfildən partlayır. O, qabağa qaçır... Və ikiliyi vurur. Və o, yıxılır.
  O nə istəyirdi? Vitali ehtiyatdadır.
  Nə isə, Tayson bu raundda sona qədər müdafiə etdi. Sonra Vitalinin üstünlüyü ilə yenidən birtərəfli döyüş başladı. Üstəlik, dünya çempionu Kliçko Sr açıq-aşkar tələsmirdi.
  Və səkkiz raunddan sonra Tayson Fyuri qəfildən geri çəkilir. Mübarizəni davam etdirməkdən imtina etdiyi üçün qələbə texniki nokautla elan edilir.
  Beləliklə, Vitali Kliçko yeni rekorda imza atdı: boks tarixində əlli yaşında dünya titulunu qoruyan ilk döyüşçü. Və Hopinsin növbəti uğuru hit oldu.
  Beləliklə, o, həqiqətən də supermen oldu. Və qardaşının qisasını aldı.
  Ancaq növbəti döyüş Veyderlə revanşdır. Çox böyük ödənişlər vəd edirlər. Nə üçün onunla döyüşə bilərik və sonra Yeşuaya qarşı çıxa bilərik?
  Və sonra Usik ilə birləşmə döyüşü haqqında düşünə bilərsiniz. Ümumiyyətlə, Vitali Kliçko, prinsipcə, mütləq dünya çempionu olmaq istərdi. Və çox güclü istəyi var.
  Oleq Rıbaçenko onun fikirlərinə gülümsəyir. Bəli, bu mümkündür. Oğlan bütün faşistlər cərgəsini biçib deyir:
  - Xalq səni xatırlayır Kliçko! Xalq səni qiymətləndirir Kliçko! Xalq sənə acdır Kliçko! Tezliklə qayıt Kliçko!
  Dahi oğlan onun şən mahnısına güldü və yenə bütün qumbaraların ən öldürücüsünü atdı. Və üç nasist tankı toqquşur.
  Sovet qoşunlarının qəhrəmancasına müqavimətinə baxmayaraq, faşistlər hələ də Moskvanı SSRİ-nin digər əraziləri ilə birləşdirən dəhlizi ələ keçirə və kəsə bildilər.
  Beləliklə, Rusiyanın paytaxtı tam blokadadadır. Necə ki, Leninqrad bloklanır.
  Stalinqrad hələ də müqavimət göstərir. Almanlar Qafqazın Qroznı və Orconikidze şəhərlərinə də basqın edirlər. Vəziyyət kritikdir. Xüsusilə Moskva tamamilə mühasirəyə alındıqda.
  Onun çoxlu qoşunu, milislərdə yüz minlərlə əsgəri var. Amma döyüşlərdə mərmi və sursat çox tez tükənir. Bəlkə də kifayət qədər sursat olmayacaq. Və sonra paytaxt yıxılacaq. Və ərzaq ehtiyatları o qədər də çox deyil. Bu da tezliklə bitəcək.
  Və Moskva olmadan bu, növbəti müharibə olacaq. Stalin də bunu başa düşür.
  İndi o, Kuybışevdədir. Lakin nasistlər Volqaya çatdıqdan sonra o, cəbhə xəttindən də uzaqda deyildi.
  Üstəlik, samuraylar da onlara təzyiq göstərirdilər. Saysız-hesabsız piyadalarla bombalayıb hücuma keçirlər. Kifayət qədər güc olmaya bilər.
  Stalin bunu başa düşür və pərdə arxasında Yaponiya ilə ayrıca sülh danışıqları aparmağa çalışır. Onlar hətta Uzaq Şərqdən imtina etməyə və qızılla təzminat ödəməyə hazır olduqlarını bildirirlər.
  Ancaq Hirohito dedi: Urala qədər bütün Sibir bizə lazımdır. Heyf ki, bu qədər imtina etmək mümkün deyil.
  Vladivostok artıq demək olar ki, mühasirəyə alınıb. Və ümumiyyətlə hər şey çox qorxuludur...
  Amma bəzi qəhrəman qızlar döyüşür, faşistlərə və yapon militaristlərinə boyun əymirlər.
  Müğənni Witcher-in getdiyi zirehli həbsxana maşını dayandı və qapının açılmasının cırıltısı eşidildi. Biri iri və kök, digəri kiçik və arıq iki yapon kişi Anastasiyanı bir anlıq kor edən işığa söykəndi. Sonra qız tərəddüd etmədən birinin baldır nahiyəsindən, birini isə zəncirlə bükülmüş yumruqla çənəsindən bıçaqlayıb. Çıxan Günəş Ölkəsinin təriflənmiş döyüşçüləri komik şəkildə nokaut edildi.
  Witcher hətta oxudu:
  - Mən on ikinci raund üçün kişiyə meydan oxuyuram! Axı mən super qadınam və tam bir Atassam və döyüşdə cilovsuz sinif nümayiş etdirərək düşməni dərin nokauta göndərirəm!
  Qız Schmeister-dən kopyalanan Yapon pulemyotunu götürdü və boltu vuraraq kabinəyə qaçdı. Daha üç yapon oraya tullandı və Vedmakova onlara atəş göndərdi, başlarını hədəf alaraq vəhşicəsinə gülümsədi.
  - Klub başlı canavarlar nə əldə etdilər!
  Zirehli transportyor çılpaq qadın döyüşçü tərəfindən ələ keçirilib. Witcher hürürdü:
  Bədbəxt Rusiya üzərində uçdu,
  Qaranlıq qaynayan cəhənnəm canavarlar!
  İşğalçının fırtınalı baltası var,
  Başınızı itiləyin və kəsin!
  Bir replika topunda olan kommunist piyon deyil,
  Biz əbədi boyunduruq deyilik!
  Üçüncü Reyxi odlu silahlara çevirəcək,
  Yaxşı, dürüstlük yaxşılıqla mükafatlandırılacaq!
  Vedmakova iyrənməsinə baxmayaraq, ölülərdən götürülmüş yapon hərbi formasını geyindirdi. Necə də xoşagəlməz idi, bu əsgərlər çoxdan yuyunmamışdılar və qoxusu dəhşətli idi. Pilot qız qışqırdı:
  - Bu qədər vəhşiləşməlidir! Asiya olsa da!
  Zirehli transportyor isə asanlıqla işə düşdü və şimal istiqamətində yola düşdü. Vasitədə iki 12 mm-lik pulemyot var idi ki, lazım gələrsə, piyadaların hücumunu dəf etmək mümkün olsun. Başqa bir şey odur ki, 20 mm zireh 37 mm-lik Yapon "toplarının" kalibrinə tab gətirə bilməzdi . Vedmakova düşündü: kommunistlərin hakimiyyətə gəlişi Rusiyanı necə dəyişdi. Əgər çar dövründə Yaponiya ordusu texniki baxımdan rus ordusundan xeyli üstün idisə, indi əksinə, geri qalır. Baxmayaraq ki, Günəşin doğma diyarında elmin təşviq edilmədiyini söyləmək olmaz. İcbari orta təhsil XIX əsrin sonlarında tətbiq edilmişdir. Düzdür, Yaponiyada təhsilin keyfiyyəti yüksək deyildi. Onu ifrat dərəcədə pedantik olan Prussiya məktəbindən köçürdülər və bir az da sadələşdirdilər ki, savadlı adamlar az olduğundan bir müəllim mümkün qədər çox şagird keçsin. Ümumiyyətlə, yaponlar avropalıları, məsələn, xaki formasının görünüşünə görə ingilisləri, forma və hərbi nizamnaməyə görə almanları, hərbi donanma geyimi və tipinə görə amerikalıları, maliyyə institutlarının fəaliyyət sistemini təqlid edirdilər. Düzdür, onların, məsələn, Bushido kodu, məşhur shimosa partlayıcısı var idi (baxmayaraq ki, Avropadan daha yaxşı idi). On doqquzuncu əsrin ortalarına qədər Yaponiya, hətta dəmiryolları belə olmayan və top güllələri ilə silahlanmış geridə qalmış bir orta əsr ölkəsi idi. Türkiyə və İrandan, hətta Çar Rusiyasından da arxaik idi. Qəribədir ki, Doğan Günəş Ölkəsinin insanlar kimi meydana çıxmasına kömək edən və sözün əsl mənasında onu sivil dünyaya qoşulmağa məcbur edən Amerika idi. Partlayıcı mərmiləri olan müasir buxar kreyseri geridə qalmış Yaponiyada güclü təəssürat yaratdı. Xüsusilə o, bir neçə yelkənli gəmini batırdıqda, top güllələrinin tam acizliyini göstərir.
  Bəlkə də amerikalılar Yaponiyanı dünyaya açmağa məcbur etdiklərinə görə dəfələrlə peşman olacaqlar. Asiyada bir rəqib yetişdirdiklərini, lakin sonra bir neçə onillikdən sonra Doğan Günəş Ölkəsinin Qərb üçün əsrlər tələb edən yolu gedəcəyinə inanmaq çətin idi.
  Vedmakova magistral yol boyu sürərək, gücləndiriciləri olan yük maşınlarının qabağa keçməsinə, eləcə də daşınmasına icazə verdi və əsaslandırdı. Çar hökuməti, hətta İkinci İsgəndərin, daha doğrusu, Birinci Nikolayın dövründə Çinin Rusiyaya birləşdirilməsi planlarını cızırdı. Lakin Nikolay genişlənmə obyekti kimi türk istiqamətini seçdi. Prinsipcə, daha rahat idi. Amma Rusiyaya nifrət edən İngiltərə və onun təsiri altında olan Fransa Osmanlının müdafiəsinə qalxdı. Rusiya minilliyin dörddə birində (1612-ci ildən bəri) ilk dəfə olaraq genişmiqyaslı müharibəni uduzdu (fərdi döyüşlər, əlbəttə ki, nəzərə alınmır, demək olar ki, Rusiya minilliyin dörddə birində müharibəni uduzmadı. bütövlükdə, yeri gəlmişkən, Birinci Nikolayın dövründə ərazi baxımından maksimum ölçüsünə çatdı). Bunun bir neçə səbəbi var idi, ən əsası, Qərb dövlətlərinin öz qoşunlarının texnoloji təchizatındakı üstünlüyü idi. İlk intihar edən Nikolaydan sonra taxtı II Aleksandr aldı: bəlkə də Rusiyanın bütün tarixində ən savadlı və bilikli çar. O, genişmiqyaslı islahatlara başladı, təhkimçiliyi qeyd etdi və onun dövründə sənayenin sürətli böyüməsi, dəmir yollarının və elektrik stansiyalarının tikintisi başladı! Ancaq eyni zamanda, təhkimçiliyin ləğvi kəndlilərin hesabına baş verdi, çoxlu dağıntılar oldu, iğtişaşlar, xüsusən də Polşada kütləvi iğtişaşlar başladı. İskəndər Rusiyanı irəli apara bildi, lakin fundamental problemləri həll etmədi, hətta Alyaskanı qəpik-quruşlara Amerikaya satdı və Havay adalarını pulsuz verdi. Düzdür, o, Türkiyəni məğlub edə bildi, lakin Osmanlı imperiyası o dövrdə çox zəif idi və üsyanlardan sarsılırdı. Bəli, Rusiyanın bu müharibədə itkiləri qeyri-mütənasib dərəcədə böyük idi və bu, islahatlara baxmayaraq, rus ordusunun hələ də mükəmməllikdən uzaq olduğunu sübut etdi. Ancaq Suvorovun dövründə də hər şey kitablarda deyildiyi kimi aydın deyildi. Qələbələr kifayət qədər baha başa gəldi və İkinci Ketrin, məsələn, ikinci Rusiya-Türkiyə müharibəsi zamanı özünü nisbətən təvazökar ərazilər əldə etməklə məhdudlaşdırdı, hətta Moldovaya iddialardan imtina etdi. Baxmayaraq ki, bu torpaqlarda pravoslav slavyanlar yaşayırdı və bir vaxtlar Kiyev Rusunun tərkibində idi. Ümumiyyətlə, Rusiya monqol-tatar boyunduruğundan azad edildikdən sonra bütün ilkin slavyan torpaqlarının geri qaytarılması kursu qoyuldu. Bu, bir neçə əsr çəkdi; məsələn, Qalisiya yalnız 1939-cu ildə Polşa boyunduruğundan azad edildikdən sonra geri qaytarıldı. Və Przemysl şəhəri ətraf torpaqlarla birlikdə macarların və slovakların ixtiyarında qaldı.
  Vedmakova magistral yola baxdı: o qədər də müxtəlif maşınlar yox idi, amma yapon piyadaları gedirdi. Yaponiyanın təxminən yüz milyon əhalisi var, hətta Almaniyadan da çox, hərbi xidmətə çağırışdan əvvəl təlimlər dərs saatlarının yarısını təşkil edir. SSRİ ilə müharibə ABŞ-la mübarizədən fərqli olaraq onlar üçün bir lütfdür. Siz getdikcə daha çox bölgü çıxara bilərsiniz.
  İki yüksək sürətli pulemyotunuzdan atəş açmaq çox cazibədardır, xoşbəxtlikdən bu, kokpitdən hidravlik ötürücü istifadə edərək onları idarə etməklə edilə bilər. Ancaq həqiqət budur ki, o zaman onun özünün buradan çıxmaq şansı az olacaq. Xeyr, hələ də cəbhə xəttinə yaxın və ya gecə etmək daha yaxşıdır. Bəli, deyəsən, artıq hava qaralmağa başlayıb... Onda canavarlar doyacaq, qoyunlar salamat olacaq. Baxmayaraq ki, yox, o, qoyun deyil.
  Bəs Yaponiya haqqında nə demək olar? 1904-1905-ci illərin birinci müharibəsi məğlub oldu və Rusiya təkcə əsir kimi iki yüz əlli mindən çox əsgər və zabitini itirdi. Baxmayaraq ki, çar ordusu say baxımından üstünlüyə malik idi. Yaponiya iki mindən az məhbus itirdi; hətta əsir düşən hər sarı üzlü əsgər və min zabit üçün yüz qızıl rubl mükafat təyin edildi. Tarixin bu səhifəsi Rusiya üçün çox xoşagəlməzdir. Ən bezdiricisi odur ki, ölkə daxilində çoxları yaponların qalib gəlməsini istəyirdi. Məsələn, Moskva Universitetinin tələbələri Mikadoya Port Arturun süqutu münasibətilə təbriklər göndərdilər. Və nə qədər oğurlandı: sadalamaq mümkün deyil!
  Vedmakova başqa yürüş kolonnasına düşməmək üçün qazın sürətini azaldıb. Qız and içdi:
  - Yaxşı, çəyirtkə kimidirlər! Dar gözlü canlılar!
  Qulaq topların gurultusunu artıq hiss edirdi; cəbhə xətti yaxınlaşırdı. Pilot hönkürdü və sonra mahnı oxudu:
  Rus döyüşçüsü ağrıdan inilmir,
  Rus döyüşçüsü Yaponları məhv edir!
  Və böyük bir kədərimiz var,
  Bütün əyilmiş qalxan titrədi!
  Qız yenə susdu. Həmin müharibədə ABŞ və İngiltərə Yaponiyaya pul və silahla kömək etdi, lakin qərbdə cəbhə yox idi. Doğrudan da, Günəş ölkəsi Almaniyanın bu məqamdan istifadə edib Rusiyaya hücum edəcəyinə ümid edirdi. Prinsipcə, bu real idi və Almaniya üçün faydalı idi. Balkanlarda maraqları olan müttəfiq Avstriya-Macarıstan da Rusiyaya qarşı çıxa bilərdi. Tarixən Rusiyadan incimiş, hətta Almaniyanın maliyyə nəzarəti altında olan Türkiyə də müharibəyə girə bilərdi. Üçlü Alyansın tərkibində olan və zəngin Ukrayna torpaqlarına iddialı olan İtaliyanın da müharibəyə girməsi mümkündür. Hər halda Çar Rusiyası üçün pis olardı. Antanta ilə ittifaqda uduzsa belə, iki cəbhədə müharibə fəlakətlə bitərdi. Fransanın döyüşə qoşulma şansı azdır, çünki o vaxt İngiltərə Rusiyaya qarşı idi. Ümumiyyətlə, təbii ki, bu, belə bir şansı əldən verən Kayzerin böyük səhvidir. Ola bilsin ki, Birinci Dünya Müharibəsinin başlamasından sonra da əsas strateji səhv hesablama Fritzlərin Belçika və Fransaya hücumu olub. Ola bilsin ki, onlar Rusiyaya hərtərəfli hücuma başlasaydılar, 1939-cu ildə Polşa ilə bağlı vəziyyət təkrarlanardı. Xoşbəxtlikdən, almanlar iki cəbhədə müharibə seçərək həddən artıq arxayın oldular.
  Witcher, bir çox həmyerlilərindən fərqli olaraq, şanslı idi: o, Mine Kaif-i və orijinalda oxumağı bacardı. Təbii ki, Hitler haqlı olaraq deyirdi ki, ya Rusiyaya qarşı İngiltərə ilə bir yerdə olmaq lazımdır, ya da İngiltərəyə qarşı Rusiya ilə birlikdə olmaq lazımdır. Və tamamilə məntiqlə gələcək Fuhrer Bismarkın cəsədini üzə çıxarmağa çalışanları tənqid etdi.
  Hitler həqiqətən Rusiya ilə hər hansı bir ittifaqın mümkünlüyünü rədd etdi, xüsusən də bolşeviklər orada hakimiyyətə gələndə və Rusiya torpaqlarının Alman koloniyalarına çevriləcəyinə inanırdı.
  Bu o deməkdir ki, o, açıq-aydın Rusiyanın düşməni idi və fürer üçün istənilən razılaşma sadə bir kağız parçası idi. Üstəlik, Stalin zərbəni dəf etməyə hazırlaşmalı və qoşunlarını döyüşə hazır vəziyyətə gətirməli olsa da, açıq çənəsinə belə güclü zərbə vurmadığı üçün axmaqdır . Və ya daha yaxşısı, özünüz əkin! Alman ordusu da Sovet ordusunun hücum impulsuna hazır deyildi. Onlar üçün çox çətin olardı, biz sadəcə olaraq qazanlarda alman qoşunlarını mühasirəyə alıb məhv edə bilərdik. Bu nə müharibədir! Beləliklə, təşəbbüs Wehrmacht-a keçdi. Cəbhə Qərbdən Şərqə axırdı. Stalinin nəyə ümid etdiyi bəlli deyil? Beriya isə orospu çocuğudur. Onu keçəl yaxşı tanıyır. Stalinə niyə xəbərdarlıq etmədi? Niyə sizi hərəkətə keçməyə inandırmadı? Bu necə oldu? Axı Xalq Komissarı hiyləgər adam idi və heç kimə etibar etmirdi! Axı, həqiqətən də ciddi kəşfiyyat məlumatları var idi, Üçüncü Reyxin qoşunları sərhədə doğru çəkilirdi və hər ikinci nənə müharibəni peyğəmbərlik edirdi. Ümumiyyətlə, amansız və dəhşətli bir şeyin yaxınlaşdığı hissi var idi!
  Və yalnız Stalin və onun ətrafı sanki qəsdən milyonlarla insanı itirmək və məhv etmək istəyirmiş kimi, göt təpikləyirdilər. Və ümumiyyətlə, bığlı gürcü elə dahi deyil... O, seminariyanı bitirə bilmədi və Beriyanın ona etiraf etdiyi kimi, tez-tez içir. Müharibə başlayanda isə ümumi səs-küy var idi... İndi isə bütün dünya Rusiyaya qarşı silahlanıb! Və burada, əlbəttə ki, Stalinin çevik siyasəti günahkardır. Xüsusilə, cəbhənin təchizat çatışmazlığından boğulmasına baxmayaraq, çeçenləri Qazaxıstana deportasiya etmək üçün minlərlə qatar geri çağırıldı. Və bu, müharibə zamanı, hər vaqonun sayıldığı zaman edildi! Buna görə, yeri gəlmişkən, Mainstein, Sovet ordusunun əhəmiyyətli say üstünlüyünə baxmayaraq, Qırmızı Qoşunları məğlub etmək üçün əks-hücum keçirə bildi. Eşelon çatışmazlığı səbəbindən əlavə qüvvələr vaxtında yerləşdirilmədi, sovet qoşunlarının təchizatı pozuldu və nəticədə hücum dayandırıldı. Qoşunlarımız indi Kiyevdə, bəlkə də Rumıniyada olsaydı, Britaniya və ABŞ SSRİ-yə xəyanət etmək riskinə getməzdilər!
  Bundan başqa, az qala Hitleri kim öldürəcəkdi? Beləliklə, Üçüncü Reyxi yeni təcavüzə itələmək?! Çox güman ki, bu, Beriyanın rəhbərlik etdiyi əməliyyat idi... Axı o, bir vaxtlar Trotskini necə bitirəcəyini anladı. Halbuki o zaman buna Beynəlxalqda parçalanmanın qarşısını almaq ehtiyacı səbəb olmuşdu. İndi bu, əks nəticəyə gətirib çıxardı, Rusiyanın düşmənləri birləşdi. Üstəlik, düşmənlər tarixidir! O deməlidir ki, Vedmakovun özü də Çörçillin iyunun 24-də SSRİ-yə dəstək verdiyini elan edən sensasion çıxışına çox təəccüblənmişdi. Qəribədir ki, qoyun canavarla ittifaq üçün gəlib, əgər təbii ki, ingilis aslanını qoyunla müqayisə etmək olarsa. Stalin isə tipik bir canavardır! İndi hər şey normala döndü, kapitalist demokratlar və kapitalist faşistlər birlikdə! Amma kommunistlər vicdanla güzəştə getmədən yekdil və vicdanlıdırlar! Bəlkə Stalinin istədiyi məhz bu idi? Hər halda düşmənin qüvvələri artdı və Yaponiya şərqdə çənəsini göstərdi. Amma ümumilikdə, Doğan Günəş ölkələrinin rəhbərliyinin bu addımı məntiqlidir: böyük ərazi güzəştlərindən və faktiki təslim olmaqdan narazı qalan, yeni döyüşlər və torpaqlar vəd edən hərbçilərin boğazını susdurmaq lazımdır. Əgər ABŞ iyulun 24-də Yaponiyaya qarşı sanksiya, daha doğrusu blokada qoymasaydı, bəlkə də samuraylar qışı gözləmədən SSRİ-ni avqustda da vuracaqdılar! Yaponlar cəsur xalqdır və yeri gəlmişkən, ikinci dərəcəli qoşunların, o cümlədən Mançuriya İmperator Hökumətinin marionet qoşunlarının döyüşdüyü Xalxın Gölün xatirəsi onları çətin ki dayandırsın!
  Bu isə Moskvanın süqutunu təhlükə altına qoya bilər... Baxmayaraq ki, Stalin yəqin ki, Moskvanın təslim olması üçün bütün Sibirdən imtina etməyə üstünlük verərdi. Sərt tayqa qışının yaponlara çox da irəli getməyə və Urals və ya Volqa bölgəsində almanlarla əlaqə saxlamağa imkan verməyəcəyinə ümid edərək, sadəcə olaraq orada gizlənəcəkdim.
  Sonra da təbii ki, problemlər olacaqdı... Hitler Moskva yaxınlığında uğursuzluğa düçar oldu və Yaponiyanı SSRİ-yə münasibətdə qarşılıq verməyə məcbur etmədən ABŞ-a müharibə elan etməklə səhv hesablama apardı. Hitler heç də məntiqi ilə seçilmirdi, qəddar antisemitizmi, əsas maliyyə elitasını və hətta Vatikanı özünə qarşı çevirib. Düzdür, bu onun ərəblər arasında populyarlığını artırdı, lakin onlar Rommel korpusuna əhəmiyyətli köməklik göstərmədilər.
  Zirehli maşın keçmiş Sovet sərhədinə qədər gedib. Artıq burada müəyyən dağıntılar olub. Burada sərhəd sütunu hələ də kənarda qalır.
  Yapon piyadaları, həmçinin 20 mm-lik avtomatik toplar və hər biri iki pulemyot olan bir neçə yüngül tanket. Çin piyadalarına qarşı bu yaxşı silah ola bilər, amma T-34-ə qarşı... Düzdür, Uzaq Şərqdə belə tanklar azdır, əsas qüvvələr qərbdə sıxışdırılıb. Bundan əlavə, üstü açıq maşınlarda daşınan daha bir neçə zirehli texnika və minaatan görünür. Deməliyəm ki, bunlar kiçik kalibrli olmasına baxmayaraq, pis minaatan deyil...
  Witcherova tərəddüd etdi: nə etməliyəm? Yaponlar çoxdur və yəqin ki, ölkə yoluna çıxmaq lazımdır. Yoxsa bəlkə yenə də dar gözlülərə növbə verəcək?
  Artıq qaralmağa başlayır, səmanı buludlar bürüdü, yağış yağır. Əlbəttə ki, risk edə bilərsiniz, xüsusən yaponlar bir yerdə sıx olduğundan, piyadalar dayanır, sıx sıralarda toplanır. Bəli, onların bütöv bir alayı var, sarı qarınlı əsgərlər, olduqca iyrəncdir, onları öldürmək heyf deyil.
  Witcher özünü keçərək mızıldandı:
  - Allah saxlamasın, daha çox samuray olacaq!
  İki iri çaplı 12 millimetrlik pulemyot dar gözlü məxluqların üstünə atıldı. Ümumi döyülmə başladı. Qız hətta mahnı oxudu:
  Düşmənlə sona qədər vuruşacağıq,
  Əsgərlərin əməlləri saysız-hesabsızdır!
  Ruslar həmişə döyüşməyi bacarıblar,
  Bəla gələndə təslim olmayın!
  12 mm böyük və iti bir patrondur, gövdələrdən, bəzən isə bir anda bir neçə yapondan keçir. Vedmakova, yaponların aviasiyadan götürdüyü hidravlik sürücülərdən istifadə edərək silahı idarə etdi. İlk saniyələrdə Doğan Günəş İmperiyasının döyüşçüləri nə baş verdiyini və hücumun haradan gəldiyini belə başa düşə bilmədilər. Onlar sadəcə yıxıldılar, mədələrindən və sinələrindən qan axışlarını buraxdılar. Sakit görünən bu dünyada ölümün gəlişi çox gözlənilməz idi. Xeyr olsa da, sonuncu ifadə daha çox istehzaya bənzəyir.
  Düşmən reaksiya vermədən və dağılmağa başlamazdan əvvəl Witcher bir neçə sıranı biçməyi bacardı. Pilot tanketlərdən atəşə tutulmamaq üçün zirehli maşını eyni vaxtda hərəkət etdirərkən atəşi davam etdirib. Yenə də bir təyyarə topu belə zirehlərə də nüfuz edə bilər. Bununla belə, bu, mərminin ilkin sürətindən də asılıdır; pazlarda hələ də qırıcı silahların sürətindən daha böyükdür.
  Pilotun bəxti gətirsə də, yaponlar onlara kimin ölümü göndərdiyini dərhal anlamadılar, xüsusən də yaz yağışı damcılamağa başladığından, bunun nəticəsində parıltıları ayırd etmək çətinləşdi. Yəqin ki, samuraylar arxadan keçən bir rus dəstəsinin onlara hücum etdiyini düşünüblər, buna görə də tanketlər kollara atəş açıb. Witcher, yaponları əzdi və oxudu:
  Okeanın uzaq kənarlarından,
  Cənnətin anbarının titrədiyi yer!
  Sultanın qoşunları qaçır,
  Sanki Dəccal dirildi!
  
  Müharibə amansızdır, pisdir,
  Rusiyaya enmiş uçurtma kimi!
  Torpağım yaralarla boz,
  Ananı xilas et, Allaha yalvarıram!
  
  Dünya nə qədər qəddardır, dəhşətlidir
  Uşaq yıxıldı və parçalandı!
  Ağrı ilə itələyərək doğurdular,
  Beləliklə, pis Thunderer qərar verdi!
  
  Allah qəzəbin həddi-hüdudu bilmir,
  O, bəşəriyyətin başına fəlakət gətirdi!
  Və yaşayan hər kəs əziyyət çəkir,
  Qələbələri yalnız kədər sayar!
  
  Rusiya hamısı qan içində,
  Sən nə qədər qəddarsan!
  Missiyanız hara getdi?
  Məsih doğrudanmı üçüncüdür, artıqdır!
  
  Niyə siz Ada və Həvvasınız,
  Zalımlıqlarına görə onları cənnətdən qovdu!
  Adamyeyənin vaxtı gəldi,
  Soyuducu basqını ilə Mamaia!
  
  Qızlar burada göz yaşı tökdülər,
  Valideynlərimi Almanlar öldürdü!
  O, ayaqyalındır və dondurur
  Şiddətli, bütün çaylar donub!
  
  Biz insanlara heç kimin yazığı gəlmir
  Ya midges, ya da ilanlar bizi sancır!
  Bəzən bir fikir yaranır
  Ağzına qədər nə qədər əzab-əziyyət!
  
  Allaha ümid bəsləmək əbəsdir,
  Təbii ki, bu ona zərər vermir!
  Pis və pis yaşamaq daha yaxşıdır,
  Ancaq burada dedik - kifayətdir!
  
  Bizdə kommunizm bayraqları var,
  Bu o deməkdir ki, əmimə istinad yoxdur!
  Faşizmə dözə bilmirəm,
  Bizim düşüncəmiz sadədir: cəhənnəmə!
  
  Duzlu əllərə ümid,
  Başda olan ağıl üçün!
  İradə bizi nailiyyətlərə aparır,
  Bacarıq, yumruqda həvəs!
  
  Beləliklə, addımlarla ölçmək,
  Azadlıq və xoşbəxtliyə aparan yolunuz!
  Qırmızı tanrılara çevriləcəyik,
  Bizi heç kim əyə bilməz!
  Vedmakova mahnı oxuyaraq pulemyotlardan atəş açır, artıq qaçmağa və uzanmağa müvəffəq olmuş qısıq gözlüləri güllələyirdi. Lakin sonra onun bəxti də dəyişdi; görünür, bir neçə yapon zabiti nə baş verdiyini anladı və zirehli maşına bir neçə qumbara atdı. Witcher bədəninin titrədiyini hiss etdi. Bununla belə, Yapon qumbaraatanları parçalanmış idi və zirehlərə nüfuz etməmişdir, görünür, 14 millimetr çaplı pulemyot partlayışlarına tab gətirmək üçün hazırlanmışdır.
  Witcher güldü:
  - Və sonra inadkar bir döyüşdə, küçə gülləsi - axmaq! Əsəbiləşdi, birdən müdrikləşdi və hədəfi daha tez-tez vurdu!
  Zirehli personal daşıyıcısında pulemyotlar kəmər yemi ilə təchiz edilir. Bu, böyük bir güllə tədarükü verir, əlavə olaraq, suyun soyudulması təmin edilir, bu da çəkiliş müddətini artırmağa imkan verir. Buna görə də, mərasimsiz döyüşçü ona qumbara atan yaponların qabağını kəsdi. Amma deyəsən, digər döyüşçülər bunu hiss ediblər. Qumbaralar yenidən uçdu. Zərbə səsi eşidildi. Deyəsən, qumbaralardan biri ağır, çəkisi təxminən bir kiloqram idi və tank əleyhinə idi. Yaponlar artıq oxşar blanklarla təchiz edilmişdi. Chevron və T-34-lərə qarşı zəifdir, lakin siz zirehli avtomobili keçə bilərsiniz! Qırılan tərəfdən Witcher tozla boğuldu. Qız and içdi:
  - Bəli, Yaponiya kiçikdir, amma böyük bəlalara səbəb olur!
  Zirehli maşın sürətini artırmağa başladı və bir neçə parçalanmış qumbara içəri uçdu və orada partladılar.
  Parçalar Witcher'i formasını cıraraq tutdu. Üstəlik, xarab qaz çəni yanıb. Qız yenə söydü:
  - Maşın deyil - general! Sənə bok atardım!
  Daha bir neçə onlarla biçəndən sonra kabinədən tullanmalı oldum. Qız bunu yapon əsgərlərinin fərqində olmadan edib və sürünüb. O, özü üçün narahat deyildi, o, Çıxan Günəş Ölkəsinin ordu formasını geyinirdi. Qaranlıqda və yağışda həqiqətən üzünüzü ayırd edə bilməzsiniz. İndi magistraldan çıxıb kolun içinə itmək lazımdır.
  Qız kifayət qədər sürətlə süründü və eyni zamanda bir neçə dəfə cəsədlərə rast gəldi. O, məmnunluqla mızıldandı:
  - Samuraya işıq verdiyim pis deyil! İndi yalnız özünüz saxlamaq lazımdır!
  Döyüşçü kollara daldı və ayağa qalxaraq getməyə başladı. Onları aldat, bəlkə də tutulmazlar. Əslində, o, layiqli mübarizə apardı və onun şücaətinə çox güman ki, inanmayacağını düşünürdü, əks halda, kim bilir, başqa bir qəhrəman ulduzu verərdilər!
  Ümumiyyətlə, müharibə qəribə bir şeydir, insanları öldürürsən və bu, sadəcə normal deyil, həm də şücaətdir. İncildə deyildiyi kimi, yeri gəlmişkən, "Öldürmə!" Buna baxmayaraq, Allah Amaleqliləri, onların arvadlarını, uşaqlarını və hətta mal-qarasını sadəcə öldürməyi deyil, tamamilə məhv etməyi əmr etdi! Baxmayaraq ki, hətta müharibə zamanı mülki əhalinin məhv edilməsi əxlaqsızlıq və alçaqlıq sayılır.
  Bununla belə, Qərb müttəfiqləri mülki əhalini bombaladığı kimi, təkcə hərbi obyektləri deyil, həm də çoxlu sayda hərbi obyektləri bombaladılar. Bu, qismən yüksək hündürlükdə bombardmançıların aşağı dəqiqliyi ilə bağlı idi, bu da sırf hərbi hədəfləri vurmağı çətinləşdirdi, lakin əsas şey qisas idi. Yaponiya da ABŞ-dan dəstək aldı. Ancaq onlara cavab verəcək bir şey yox idi! Yankees-ə çatmaq üçün sadəcə olaraq belə uçuş məsafəsi olan təyyarələri yox idi!
  Görünür, amerikalılar Peru Limanı üçün qisas almağı yetərli hesab edirdilər, daha doğrusu, yüksək maliyyə elitası praqmatik davranmağa qərar verdi və eyni zamanda Maonun Qırmızı Ordusuna son qoydu. Yaponiya SSRİ-yə qarşı müharibə üçün tramplin kimi Mançuriya ilə qaldı və Monqolustana qarşı sərbəst buraxıldı, qalanı isə Çan Kay Şekin işi idi! O zaman bütün Çini süpürmək mümkün olacaq. Qoy SSRİ ilə müharibədə Doğan Günəş ölkəsi qanaxsın. Burada ən maraqlısı odur ki, Rusiyanı məğlub edən yaponlar Almaniya və ABŞ-ın köməyindən istifadə edərək yenidən Amerika ilə barışmağa ümid edirlər, Sibir və digər torpaqları taqətdən düşmüş Yaponiyadan qovmaq fikrindədirlər.
  Hər bir tərəf çox ağıllı davrandıqlarını düşünür, xüsusən də Amerika və İngiltərə bir güllə belə atmadan geniş ərazilərə nəzarəti ələ keçirdiklərindən sonra. Əks halda, onları fəth etmək üçün uzun və yorucu vaxt lazım olacaqdı, bu da ən azı bir neçə il çəkəcəkdi; axı bunlar adalardır!
  Vedmakova cəbhə xəttini keçmək ümidi ilə getdi. Boşluğa girib öz adamlarınıza qoşulmaq olduqca mümkündür. Və ya bəlkə hətta samuray məhbuslarından birini götürün. Bu, Sovet ordusunun ən qabaqcıl mövqelərinin yaxınlığındadır. Əks halda sürükləmək çətin olacaq.
  . FƏSİL Љ 5.
  Beləliklə, Dünya Oliqarxiyası üçün: SSRİ altında Almaniya və Avropa itirilmiş təsir zonası, hətta güclənmiş kommunist imperiyası və bolşevizmin daha da genişlənməsi üçün təhlükə hesab olunur. Almaniya altındakı Rusiya üçün isə bu, onun təsir dairələrinin genişlənməsi və zəngin Torpaqlardan bütün şirəni sovurmaq imkanıdır. Amma Fransa oliqarxlarının Almaniyaya uduzmaqla həqiqətən itirdikləri budur: Hitlerlə bir az bölüşməli oldular, lakin sərvətin böyük hissəsini özlərində saxladılar, hətta fəhlələri istismar etmək asanlaşdı - almanlar həmkarlar ittifaqlarını əzdilər. Baltikyanı oliqarxlar nə itirdi? Bütün kapitalınızı və qaçmağa vaxtı olmayanları sayın, sonra azadlıq və ya həyat! Nümunə heyrətamizdir! Beləliklə, bunda təəccüblü bir şey yoxdur! Və Hitler bu qədər qızğın antisemit olmasaydı, heç kim SSRİ-yə kömək etməzdi!
  Demək lazımdır ki, Fransanın nisbətən asanlıqla dağılmasının səbəblərindən biri həm bütövlükdə əhali, həm də maliyyə elitasında yəhudilərin nisbətinin əhəmiyyətli dərəcədə aşağı olması idi. Polşada, İngiltərədə, ABŞ-da: tam əksi idi. Xüsusilə ABŞ-da, yeri gəlmişkən, Yankilərin Amerikaya bir bomba belə düşməməsinə baxmayaraq, Almaniya əhalisinə İngilislərdən daha qəddar olduqlarını izah edən ABŞ-da!
  Vişu Wehrmacht altında bir kuklaya çevrildi və almanlar harmonika çalaraq Parisi gəzdilər. Hitler iqtisadiyyatı müharibə vəziyyətinə keçirmək və fəth etdiyi Avropanın resurslarından istifadə etməkdən çəkinmədən İngiltərəyə hücum hazırlamağa başladı. Bu ona baha başa gəldi, ingilislərlə danışıqlar aparmaq və antisemitizmdən əl çəkmək istəməməsi kimi. Sonuncu, bəlkə də, Fuhrerə bütün qüvvələrini SSRİ-yə qarşı müharibəyə buraxmağa və may ayında geri hücum etməyə icazə verərdi. Düzdür, İngiltərə ilə sülh Stalini səfərbərlik elan etməyə sövq edə bilərdi. Bu, düşmənin artıq qapının astanasında olduğuna işarə olardı.
  Yoxsa, bu halda ABŞ-ın Yaponiyaya qarşı mövqeyinə təsir göstərə bilərdi. Onlar Doğan Günəş Ölkəsini təhrik etməyəcəkdilər və qüdrətli imperiya ikinci cəbhə aça bilərdi! İndi də belə oldu. Yalnız bundan da pis vəziyyətdə, SSRİ ordusu demək olar ki, məhv edilərkən, silah istehsalı hələ qurulmayıb və onlar hələ döyüşməyi öyrənməyiblər!
  Bu, qırx birinci il deyil - Sovet qoşunları döyüş təcrübəsi qazandılar, döyüşməyi və qalib gəlməyi öyrəndilər! Beləliklə, indi bir maşında yeddi atəş nöqtəsi olan ağır tanklardan və təyyarələrdən qorxmurlar!
  Ağacın yanında tənha yapon dayanır. Beləliklə, adi bir kiçik sarı dummy.
  Witcher onun arxasınca atıldı. O, başını yuxarı qaldırdı, sonra bükdü... Düşmənin "qabını" kəskin şəkildə yuxarı qaldıranda, boyun əzələləri artıq effektiv müqavimət göstərə bilmir və "qazan" asanlıqla bükülür!
  Bəs bir az samuray haqqında nə demək olar! Vedmakova şən və məmnun görünür, hətta dişlərini də açır:
  - Yaponiya bizi heç vaxt fəth etməyəcək! Çünki mənim kimi döyüşçü var!
  Həqiqətən, Rusiyanın bütün tarixində yalnız monqol-tatarlar fəth edə bildi! Bunun niyə baş verdiyi və böyük slavyan xalqının niyə aciz olduğu, əlbəttə ki, birdən çox nəsil üçün sirrdir!
  Ən mühüm səbəb feodal parçalanmasıdır, hər kəs özünə pay götürdü: toyuq-cücə başladılar və orada oturdular, miraslarını qorudular: işdən çıxdılar!
  Witcherova sıx və narahat yapon çəkmələrinin ayaqlarını ovuşdurduğunu hiss etdi. Pilot qərara gəldi ki, bu halda əzaba dözməyin mənası yoxdur. O, sadəcə olaraq dar və barmaqlarına təzyiq göstərən küt burunlu ayaqqabıları çıxarıb. Doğma torpağın sərinliyini yalın ayaqlarımla hiss etdim və daha şən hiss etdim! O, sürətini artırdı və hətta bir az atlamağa başladı!
  Rusların parçalanması slavyanların ən böyük faciəsi oldu. Qərbdə Litva və Polşa, şərqdə isə qəddar tatarlar tərəfindən tabe edildilər. Lakin boyunduruq əbədi davam etmədi: əvvəllər kiçik bir şəhər olan Moskva böyüməyə başladı və hətta bir növ kiçik imperiyaya çevrildi. İvan Kalita rus torpaqlarının kolleksiyaçısı oldu. O, birinci və ən şanslı deyil, ən əsası birinci idi! Bolşevik mahnısında da səsləndiyi kimi: ikinci olmaqdansa ölü olmaq yaxşıdır!
  Stalin rus deyil, bu onun əsas çatışmazlığıdır! Titullu millətə inamsızlıq, əsassız kütləvi repressiyalar bundan! Donuz buynuzlarına, takoza isə səltənət verin!
  Çuçmek taxtda, Rusda qatda!
  Məsələn, həm Tuxaçevski, həm də Eqorov kifayət qədər bacarıqlı marşallar idi, repressiyaya məruz qalan komandirlərin qalanları haqqında başqa nə demək olar! Bığlı meymunla müqayisə etmək olmaz! Buna görə də problemə düşdük!
  Bununla belə, Stalinin mütləq hökmdar olmağı bacarması həqiqətən necə oldu? Savadsız gürcü Allah etdi!
  Rus xalqını rus çarı idarə etməlidir! Yeri gəlmişkən, Romanovların demək olar ki, rus qanı yox idi və bəlkə də buna görə tənəzzülə uğradılar!
  Yaponiyanın da özünəməxsus idarəetmə forması var idi, burada şoqun mahiyyətcə imperatordan yüksək idi və buna görə də bəzi üstünlüklər var idi, çünki axmaqın varisi səbəbindən imperiyanı məhv etmək şansı az idi. Əsrlər boyu yaponlar işğalçı müharibələr aparmırdılar, lakin onlar bir-biri ilə fəal mübarizə aparırdılar. Bu, bu xalqın mentalitetinə müəyyən qədər təsir etdi. Lakin iyirminci əsrdə Doğan Günəş ölkəsi Makedoniyalı İskəndərdən daha çox ərazini fəth etdi! İndi növbə Rusiyadadır. Təkcə bunlar çar dövrü deyil, böyük kommunist partiyası idarə edir, dünyanın ən qabaqcıl və mükəmməl iqtisadi və siyasi sistemidir!
  Witcher, lakin birdən başını buladı. Siyasi sistemdə və hakimiyyət yolunda hər şey düz deyil! Məsələn, xalq dövlət başçısını alternativ iradə ifadəsi nəticəsində seçmir, amma nə baş verir... Demək lazımdır ki, qərargahın yaradılması və ona fövqəladə səlahiyyətlərin verilməsi nəzərdə tutulmayıb. ya qanunla, ya da konstitusiya ilə. Və şəxsən yarı təhsilli seminaristin bacarıqlarına böyük şübhələri var idi! Eynilə Beriya kimi: hiyləgər, lakin son dərəcə dar dünyagörüşü və erudisiyaya malik zəif təhsilli adam!
  Amma indi cəbhə xətti daha da irəlidədir, şimşəklər görünür, uğultu daha da güclənib. Yaxşı, dil tapmaq vaxtıdır və... Vedmakova sürünən yapon dəstəsini gördü. İndi diqqətlə onların quyruğunda oturmaq lazımdır. Çox sürətli bombardmançı Yu-188-ə hücum etdiyi ilə təxminən eyni üslubda, sürətli MiG-ni tutmaq belə asan deyil. Yeri gəlmişkən, ümumiyyətlə gecikmələr xüsusilə manevrli deyil və bu baxımdan Fokken-Wulfs-dən yaxşı deyil! Yaxşı, samuraylar səngərə yaxınlaşır, neft gölməçəsinə doğru sürünən qoçlara oxşayırlar. Yaponlar çoxdu, burada ehtiyatlı davranmaq lazımdır... Budur, Günəş ölkəsinin ordusunun kapitanı, sifəti marmota oxşayır. O, yumruqlarını və xəncərini şiddətlə yelləyərək nəsə qışqırır.
  Vedmakova səbirlə samurayın hücuma qalxmasını gözlədi və ombası ilə onun başının arxasına vurdu. Ancaq o, zərbəni elə hesabladı ki, "yaponlar" dərhal ölməsin. Və sonra o, hücuma qaçan yaponlara avtomat silahdan atəş açdı! Proorav:
  - Müharibədə hiyləgərlik gəmidəki yelkən kimidir, ancaq o şişirir, o yox!
  Stalinqradda oğlan Oleq və qız Marqarita döyüşür. Onlar bu şəhərdə titanlar kimi dayanacaqlar.
  Oleq Rıbaçenko təxminən on iki yaşında görünür. Oğlan isə yalın ayağı ilə qumbara atır.
  Faşistləri ətrafına atıb deyir:
  - Böyük Vətənə şöhrət!
  Marqarita da yaxşı məqsədli dönüş verir. Faşistləri biçir və oxuyur:
  - Stalinə və kommunizm günəşinə həmd olsun!
  Oleq Rıbaçenko atəş açır və əlavə edir:
  - Qəhrəmanlara həmd olsun!
  Qız faşistləri güllələyir və biçir. Çılpaq ayağı ilə qumbara atır və çığırır:
  - Böyük Vətənə isə əsrlər boyu şöhrət!
  Beləliklə, oğlan və qız həqiqətən ciddi şəkildə ayrıldılar. Faşistlərə atəş açır, qumbara atırlar.
  Oğlanın yalın ayağı qatil hədiyyəsini atır. Oğlan vəhşi qəzəblə deyir:
  - Biz hamıya əzab veririk!
  Düşməni güllələyən və biçən Marqarita qışqırır:
  - Və şeytan üçün ot biçən olacaq!
  Qız isə yalın ayağı ilə ölüm hədiyyəsini atır. Həqiqətən bütün qoşunları biçməyə qadir olan belə bir döyüşçü.
  Stalinqradda oğlan və qız döyüşür. Onlar əsl qəhrəmanlardır. Və cəsarətli ruhla dolu cəngavərlər.
  Hitler nə düşünürdü ki, 1941-ci il fəlakətindən sonra ruslar heç nə öyrənmədilər?
  Kimin vecinədir! Qırmızı Ordu "E" seriyasından olan canavarlarla qarşılaşmağa hazırdır, desinlər: doxsan üçün E-75 ton, yüz qırx üçün E-100 ton. Taigadan Britaniya dənizlərinə qədər Qırmızı Ordu ən güclüdür.
  Oğlanla qız döyüşür ki, faşistlər balyoz şüşəsi kimi onlardan uzaqlaşsınlar.
  Uşaqlar ölməzdirlər və heç nədən qorxmurlar. Onlar üçün bu faşistlər nədir? Ovlamaq üçün daha çox dovşan!
  Oleq Rıbaçenko gurultu ilə oxudu:
  - Eh, Hitler, ey Hitler, sən Hitler keçisən,
  Eşşək kimi Rusiyaya niyə gəldin...
  Siz bizdən xüsusi olaraq bir nikeldə alacaqsınız -
  Güclü bir oğlanın yumruğuna rast gələcəksən!
  Sonra əzələli uşaq yalın ayağı ilə qumbara atır. Və iki alman tankı E-50 və E-75 baş-başa toqquşub partlayır.
  Oleq Rıbaçenko məmnuniyyətlə deyir:
  - Mən super gənc döyüşçüyəm!
  Və yenə oğlan növbə verir.
  Və sonra qız da vurur. Dəqiq vurur və möhkəm tətbiq edir. Və eyni zamanda oxuyur:
  - Bütün faşistləri əzəcəyəm və Adolfun yağını kəsəcəyəm!
  Və yenə qız tam məhv həyəcanı içərisindədir. Hər şey özünü vurur və vurur.
  Və yenə yalın ayaqdan qumbara uçur. Faşistləri vurur. Topa dəydikdə sancaqlar kimi səpələnir.
  Marqarita oxuyur:
  - Güclü zərbə son dərəcə məqsədyönlüdür,
  Ən yaxşı Povetkin rinqə uçur!
  Oleq Rıbaçenko, atəş açaraq asanlıqla təsdiqlədi:
  - Povetkin layiqli bir nümunədir və güclü rəqiblərdən qaçmır!
  Bundan sonra oğlan yenə yalın ayağı ilə qumbara atır və faşistləri şüşə və daş daş kimi parçalayır.
  Bunu nə qədər ağıllı etsən də, nasistlər toqquşur. Nə istəyirdilər? SSRİ-yə qarışmağa ehtiyac yox idi.
  Oleq Rıbaçenkonu yalnız bir şey narahat edir. ABŞ artıq almanlardan qurtulub və Rusiya repi onlar üçün alacaq.
  Çılpaq ayağı ilə yenidən qumbara atan oğlan oxudu:
  - Axmaq olma, Amerika.
  İndi bizə Alyaskanı verin...
  Bu, iki sahildəki torpağımızdır -
  Əbəs yerə deyil ki, ayı qəddar heyvandır!
  Oleq Rıbaçenko isə yenə bir gurultu verdi... Faşistləri biçdi. Və yenə də oğlanın çılpaq ayaq barmaqları qumbaranı sıxıb düşmənin üstünə atır. Onu müxtəlif istiqamətlərə səpələyirlər.
  Oğlan qışqırır:
  - Rusiyaya şöhrət!
  Marqarita yenə yalın ayağı ilə qumbara atdı və xırıltı ilə dedi:
  - Çar II Nikolay üçün!
  Oğlan qıza düzəliş etdi:
  - Burada II Nikolay yox, Stalin hökm sürür!
  Marqarita asanlıqla razılaşdı:
  - Bəli Stalin! Adamyeyənlə kim barışdı!
  Və qız yenə yalın ayağı ilə qatil hədiyyə atdı.
  Oleq Rıbaçenko məntiqlə qeyd etdi:
  - SSRİ-yə fasilə lazımdır! Baxmayaraq ki, Üçüncü Reyx bundan daha yaxşı istifadə etdi!
  Və uşaqlar yenidən atəş açmağa başladılar...
  Stalinqradda və Stalinqradın özündə almanlar dəhşətli cəhənnəmə düçar oldular.
  Amma əslində, nə ilə gəldilər, nə ilə getdilər.
  Daha doğrusu, ölürlər. Mübarizə çox qanlı və müqəddəsdir.
  Oleq Rıbaçenko həqiqətən də döyüş zamanı düşünür ki, insanlar bəzən çox sadəlövh olurlar. Ya Stalindən dahi düzəldirlər, ya da Lukaşenkodan. Lakin 21-ci əsrdə Belarusda kolxozçudan şəxsiyyətə pərəstiş etmək olduqca qorxuncdur. Ağıllı olmaq vaxtıdır.
  Və yeni, gənc, mütərəqqi lider seçin. Və bir sandboxda bir körpənin zəka səviyyəsini nümayiş etdirməyin.
  Lukaşenko ən yaxşı şəkildə bu lətifə ilə xarakterizə olunur:
  Belarusda hər şey bahalaşanda ən ucuzu hansıdır?
  Prezident Lukaşenkodan vədlər!
  Bəs niyə?
  Çünki onların heç bir dəyəri yoxdur!
  Hələ də belə bir diktatora səs verən belaruslar üçün utancvericidir. Ancaq müdrik olmaq və onların Avropa xalqı olduqlarını göstərmək vaxtıdır. Məsələn, Rusiyada Putin heç olmasa Krımı ilhaq etməklə özünə hörmət qazana bildi.
  Ancaq bu, onun fenomenal şansı ilə bağlıdır. Putinin şansları çoxdur. Məsələn, bəxtimiz gətirdi ki, İsrail baş nazirinin səfəri zamanı Kiyevdə həyat yoldaşı ilə xoşagəlməz epizod baş verdi. Bəli, yenə fenomenal şansın təzahürü. Ancaq çox az real gəlir! Çar Nikolayın belə fenomenal bəxti olsaydı nə olardı? Daha doğrusu, əldə etdi, 1935-ci ilə qədər Rusiya dünyanın yarısını ələ keçirdi.
  Sonra nə olacaq... Çar Nikolay kosmosa uçuşunu 1935-ci il mayın 28-nə, məhz ad gününə təyin etdi. Rus qadın kosmonavtının bəşəriyyət tarixində ilk uçuşu.
  Bu dünyada isə SSRİ sağ qalmaqla məşğuldur.
  Stalinqrad döyüşləri təxminən 1942-ci ilin real hekayəsində olduğu kimidir. Yalnız bu dəfə düşmən daha güclüdür. Həm kəmiyyətcə, həm də texnoloji cəhətdən müstəmləkə qoşunlarına görə.
  Sovet Rusiyasının səmasında xüsusilə çətindir. Nasistlərin çoxlu güclü, reaktiv təyyarələri var. Və nədənsə müqavimət göstərmək o qədər də asan deyil.
  Budur alman pilotlar Albina və Alvina özləri üçün hesab yığırlar. Onlar bu məsələdə böyük mütəxəssislərdir.
  Məsələn, ayaqları açıq bikinili belə alman qızlarının qarşısını necə ala bilərik?
  Oleq Rıbaçenko bu qızları hiss edir.
  Çılpaq barmaqları ilə daha bir qumbara atır. Faşistləri hər tərəfə atır və deyir:
  - Rusiyanın böyük ürəyi!
  Və terminator oğlan çox aqressiv şəkildə atəş açır. Hər güllə hədəfə dəyir. Ərəblər, qaradərililər və hindlilər hücuma keçirlər. Böyük bir izdiham toplanır.
  Dahi oğlan yalın ayağı ilə yenidən qumbara atır, iki böyük alman tankını toqquşdurur və uçur:
  Samuray qılıncı səninlədir,
  Ürək və ağıl təmizdir...
  Cəsarətlə hücuma rəhbərlik edir -
  Gözəllik yolu!
  Düşmənə atəş açan Marqarita faşistlərə bazuka ilə atəş açıb xırıltı ilə dedi:
  - Qeyri-adi gözəllik!
  Və döyüşçü çılpaq barmaqları ilə çox dağıdıcı bir ölüm hədiyyəsi atdı. Əzilmiş rəqiblər. Sonra yenə yalın ayağının barmaqları ilə yenidən vəhşi məhv etdi. Və iki faşist tankı toqquşdu. Hətta qığılcımlar və tüstülər düşdü və düşdü!
  Oleq qışqırdı:
  - Yaxşı, əbədi qız!
  Marqarita çılpaq ayağı ilə yeni qatil limonu atdı və çığırdı:
  - Biz Samanyolu üzərində əbədi övladlarıq!
  Terminator oğlan başını tərpətdi və özü döyüşü davam etdirdi. Hər şey plan üzrə gedir. Daha doğrusu, indilik yaxşıdır. Nasistlər isə öz ərazilərini yarıb keçməyəcəklər.
  Beləliklə, nasistlər nə qədər çalışsalar da, əslində onlar yalnız öz qanlarında boğulacaqlar.
  Və onların tankları metal qırıntılarına çevriləcək! Və Rusiya bayrağı planetin üzərində parlayacaq!
  Oleq Rıbaçenko böyük enerji ilə hərəkət edir. O, yalın ayaqları ilə qumbara atır və oxuyur:
  - Həmişə sevincimiz olacaq,
  Parlaq bir yuxu olacaq ...
  Və gözəllik gələcək -
  Təlaş yox olacaq!
  Dahi oğlan aktivliklə hərəkət edir ki, bu da almanların qəzəblə axınına nisbətdə artır.
  Marqarita ikinci nömrə rolunu oynayır. Ancaq qızın çılpaq ayaqları qumbaraları getdikcə daha aktiv şəkildə atır.
  Və faşistlər onun zərbələri altına düşürlər.
  Oleq Rıbaçenko da güllə atır... Amma onun düşüncələri yarışır, indiki vaxta qayıdır. Reallıqda olana.
  Əslində, belaruslar Avropada ən böyük beyin kütləsinə sahib görünürlər, lakin onlar özlərinə yaxalıq taxmağa və fərdin diktaturasına dözməyə imkan verirlər.
  Və heç olmasa prezident bir növ supermen olardı! Beləliklə, o, kolxozçudur, hətta qanuni atası da yoxdur. Və uzun illər sizi itələməyə imkan verir.
  Üstəlik, ona səs verən dar düşüncəli insanlar da var.
  Bəli, Oleq Rıbaçenko hətta şirniyyatlar da inkişaf etdirdi.
  Dostlar mənə deyin nə qədər
  Ata Kolyaya səs verir...
  Sizin üçün Oleqi seçmək vaxtıdır -
  Daha çox pul qazanmaq üçün!
  Bəli, əlbəttə ki, dəyişikliklərə ehtiyac var və mümkün qədər tez. Əslində, durğunluq pis nəticələrlə doludur.
  Üstəlik, Lukaşenkonun özü də nə istədiyini bilmir. O, bəzən haqlıdır, bəzən də soldur. Ya kapitalizmə gedir, ya da sosializmə. Və onun normal komandası yoxdur. Və heç bir partiya və ya ideologiya yoxdur. Çox babat və danışan şəxsiyyətin kultu belədir. Ən azından Stalin və Lenin nə istədiklərini bilirdilər! Bəs bu diktator? O, sağ və ya sol olduğunu belə bilmir!
  Yox, ideologiya və sabit partiya olmadan cəmiyyətdə sabitlik də olmaz.
  Həm də irəlilə!
  Təəssüf ki, Stalin həm də terror və məhvetmə simvoluna çevrilərək, kommunizmi bir balacaya çevirdi.
  Optimal hökumət yox idi. Brejnevin dövründə isə dəlilik var idi - belə bir adamı SSRİ-yə necə rəhbər təyin etmək olar. Və gəncliyində Brejnev ziyalıya bənzəmirdi, amma qocalıqda dəliliyə düçar oldu. Ümumiyyətlə, dövlət başçısının bir kağız parçası olmadan iki sözü birləşdirə bilməməsi ayıbdır. Amma bunu bacarmalı idin!
  Oleq Rıbaçenko yalın ayağı ilə öldürücü qoşa qumbara atıb oxudu:
  - Amma əvvəlki kimi yaşa,
  Ancaq Brejnevə görə yaşa!
  Mən axmaqam, axmaqam, bacarmıram!
  Və qar fırtınasının getməsinə imkan verməyin!
  Marqarita partlayıcı paketi çılpaq ayaq barmaqları ilə atdı. Nasistləri budaqdan qopmuş almalar kimi səpələdi.
  Qız oxudu:
  - Çiçəklənən alma ağacları,
  Solovyovun melodiyaları. .
  Mən sənə gələcəm -
  Rehashes olacaq!
  Qız geniş və göz qamaşdırıcı şəkildə gülümsədi. Dişləri mirvari kimidir, o qədər parıldayır.
  Bəli, bu cütlük yaxşı mübarizə aparır.
  Oleq Rıbaçenko onu götürüb oxudu:
  - Poladlı yumruqlarımız,
  Pəncələrimiz, dişlərimiz və dişlərimiz...
  Onlar əsl döyüşə çox can atırlar!
  Və yenə terminator oğlan çox dəqiq atəş açır. Və nasistlərdən qanlı damcılar yağır.
  Xeyr, mərhəmət olmayacaq. Düşmənlər boğulacaq.
  Bu arada Nataşa və komandası Suxumidə döyüşür.
  Nasistlər sahilə hücum etdilər. Mübarizə, əlbəttə ki, çox qeyri-bərabərdir
  Amma qızlar. Onlar demək olar ki, çılpaq olduqda, bu, əladır!
  Nataşa yalın ayağı ilə qumbara atdı, onlarla faşisti biçdi və oxudu:
  - Dünyanın gələcəyi bizimdir,
  Biz qızlar Jedi kimiyik!
  Zoya da yalın ayağı ilə qumbara atdı. O, nasistləri səpələdi və arxayınlıqla cığal çəkdi:
  - Hər kəsi qəbrə basdıra bilən mənəm!
  Aurora növbəti dəfə atəş açır. Həm də vurduğu zaman heç milçək vurmayan qız.
  Qırmızı saçlı şeytan onu götürdü və vızıldadı:
  - Mən tülkü rəngindəyəm və ən böyük gözəlliyəm!
  Və yenə də onu ayaqyalın aparıb ölüm hədiyyəsini atacaq! Bu, həqiqətən sizə lazım olan qızdır.
  Və sonra Svetlana dəli olur! O, cəhənnəmin hər yerindən şeytanlar onun içinə girmiş kimi hamını səpələyəcək və əzəcək.
  Bəli, buradakı qızların təbii ki, elə çılpaq dişləri var ki, istənilən çənəni problemsiz qopara bilirlər.
  Lazım gələrsə, başınızın yarısı!
  Nataşa düşmənə atəş açır və qışqırır:
  - Mən o qədər sərt döyüşçüyəm ki, öküz belə məni tapdalamaz! Başını sındıracağam!
  Zoya əminliklə təsdiqlədi:
  - Mən də buynuzları sındıracağam!
  Və qızın yalın ayağı qumbara atır. Və iki nasist tankı toqquşacaq.
  Sonra Aurora sizi vuracaq. O, yalın ayağı ilə də öldürücü bir işə başlayacaq.
  Və qışqıracaq:
  - Stalinə həmd olsun, müdrikləşsin!
  Aurora həqiqətən pisdir. İki cəbhədə döyüşmək necədir? Axı bu əslində intihar deməkdir.
  Bəs Stalin Rusiyanı niyə bu vəziyyətə gətirdi?
  Qız yenə çılpaq ayaq barmaqları və çığırtı ilə ölümcül ölüm hədiyyəsini işə salacaq:
  - Yeni liderə həmd olsun!
  Yaxşı, düzdür! Stalinin hətta alnı da aşağıdır. Bu isə aşağı intellektin əlamətidir.
  Svetlana özünü güllələyir. Və yalın ayaqları ilə qumbara atır. Rəqibləri dağıtır. Onları məhv edib qışqırır:
  - Rus tanrılarına həmd olsun!
  Və yenə çılpaq daban çox dağıdıcı bir şey atacaq.
  Buradakı qızlar elə kalibrlidirlər ki, krautlar onları götürməyəcək.
  Dörd qız böyük qüvvədir. Və ən əsası, onlar yalnız qısa tuman geyinirlər.
  Və bu, onlara döyüşmək üçün böyük bir qabiliyyət verir.
  Nataşa atəş açır. Afrika döyüşçüləri, hətta hindlilər və ərəblər də uçqun kimi hərəkət edirlər.
  Almanlar onlardan top yemi kimi istifadə edirlər. Heç bir təəssüf və təəssüf hissi olmadan döyüşlərdə istifadə edin. Və təbii ki, bunu rəqəmlərlə götürürlər.
  Suxumi ilə artıq quru əlaqəsi kəsilib. Və bu çox pisdir. Tezliklə sursatımız tükənəcək və geri çəkilməli olacağıq.
  Ancaq hələ də qızlar təslim olmaq istəmirlər. Onlar qələbə arzusundadırlar. Baxmayaraq ki, qüvvələr qeyri-bərabərdir. Və Moskva mühasirəyə alınıb.
  Bu, Nataşanı narahat edir. O, yalın ayağı ilə qumbara atır. Düşmənləri parçalayır və oxuyur:
  - Paytaxt varsa!
  Zoya da yalın ayağı ilə partlayıcı paket atıb xırıltı ilə dedi:
  - Rus çayı qurumayacaq!
  Və o, düşməni bütün silahlarla, evdə hazırlanmış geri çəkilməyən silahla vəhşiliklə vurdu.
  Və bir neçə tankı məhv etdi ...
  Lakin hücum təyyarələri yuxarıdan basmağa başlayır.
  Bəs onlar reaktiv olsalar necə?
  Aurora raketatan qurğusunu işə saldı. Alman maşınını vurdu. Onu yıxıldı.
  Bundan sonra qırmızı saçlı heyvan qışqırdı:
  - Sərhədsiz kommunizm!
  Sonra Svetlana atəş açmağa başladı. Və qara döyüşçüləri biçdi. Sonra limonu yalın ayaq kimi atır.
  Və qışqıracaq:
  - Yeni tanrılara həmd olsun!
  Nataşa düşmənə atəş açıb çığırdı:
  - Rus tanrılarına!
  Və onun yalın ayağının atılmasından təyyarə partlayır.
  Bunlar Terminator qızlarıdır. Əgər döyüşsələr, heç kim onları idarə edə bilməz.
  Zoya da düşmənə hər hansı qüvvəni öldürən bir şey atır. Və düşməni məhv edən bir şey. Döyüşçü dişlərini açıb qışqırır:
  - Tabuta təyyarələr!
  Və çılpaq barmaqlar yenə ölüm hədiyyəsini atır.
  Və sonra Aurora düşmənə limon atacaq. O, götürüb qışqıracaq:
  - Gələcək bizimdir!
  Svetlana dişlərini göstərərək dedi:
  - Kommunizm və yeni nailiyyətlər üçün!
  Və yenə yalın ayağı ilə qumbara atdı. Və hamını öldürəcək. Yaxşı, hamısı deyilsə, bəziləri mütləqdir.
  Nasistlər küpəyə əl atdılar. Və bu onların problemidir. Burada Jagdtiger özüyeriyən silahını görə bilərsiniz. Köhnəlmiş avtomobil, lakin çox ölümcül. Bir pioner oğlan sürünərək ona yaxınlaşır. Və o, minaya düşür.
  Və özüyeriyən silah əhəmiyyətsiz şəkildə partlayır.
  Oğlan dilini çıxarıb oxuyur:
  - Vətənə içək, Stalinə içək!
  Gəlin içək və yenidən tökək!
  Biz pionerlər Hitleri öldürəcəyik!
  Faşistlər bunu başa düşürlər. Qırmızı Ordu üçün çətin olsa da. Qroznı şəhəri nasistlərin əhatəsindədir, lakin onlar hələ də orada döyüşürlər. Qızlar da burada ən yaxşı vəziyyətdədirlər.
  Burada Tamara döyüşür. O, çimərlik geyimində və ayaqyalındır. Və hava istidir və qız bu şəkildə daha çevikdir. Gözəllik atəşə tutulur. O, yalın ayağı ilə faşistlərə partlayıcı paketlər atır və oxuyur:
  - Hitler tezliklə tabutunda mismar alacaq,
  Odda yanan hörümçək kimi olacaq...
  Cinlər sizə yeraltı dünyada əzab verəcək -
  Şeytana ibadət edənlər!
  Və yenə çox ölümcül limon gözəlin çılpaq dabanından uçur və nasistləri darmadağın edir.
  Mariya gülərək deyir:
  - Qumbaralar öldürəcək!
  Və Tamaranın çiyninə vurur. İki qız döyüşür və yuxarıda güllələrlə deşik-deşik Qırmızı bayraq var.
  Qızlar ayaqyalın və demək olar ki, paltarsızdırlar, lakin Sovet şəhərini təslim etmək fikrində deyillər.
  Mariya şən mahnı oxudu. Və eyni zamanda amansızcasına və öldürücü şəkildə atəş açdı;
   Çox böyük insanlar var ki,
  onların əməlləri əsrlərlə yaşayır, nə qədər böyük adlar var, ölməz adlandırılanlar.
  
  Bir çox nağıl qəhrəmanları dastanların melodiyasını qoruyub saxladı, Amma bütün qəhrəmanların ən sadəsi və hamımız üçün əziz olan birdir.
  
  Uşaqlığını dağlar arasında keçirmiş, quşların uçuşunu seyr etmiş, dağlardan qartal qanadlarının gözəlliyini miras almışdır.
  
  Onun adı ildırım gurultusu ilə okeanı aşdı və bütün ölkələrin proletarlarına yaxın və tanış oldu.
  
  Çinin materikində, Bütün qəlblərə əziz, Bu ad Phanzam - sülh, son - saraylara elan edir.
  
  Stalin xoşbəxtlik bayrağıdır, bəşəriyyətin şəfəqidir! Qoy sevimli Stalin çox, uzun illər yaşasın!
  Qızlar yaxşı oxudular. Veronika və Viktoriya Mariya və Tamaraya qoşuldular.
  Dörd gözəlin hamısı əhatə olunub, amma necə döyüşürlər.
  Burada Mariya yalın ayağı ilə qumbara atır və alman hücum təyyarəsini vurur. Və gözəllik qışqırır:
  - Partiyamıza şöhrət!
  Veronika da yalın ayağı ilə ölüm hədiyyəsi göndərir və HE-162 vurulur. Və döyüşçü qışqırır:
  - Şöhrət şöhrətdən yüksəkdir!
  . FƏSİL Љ 6
  Rəqiblərə atəş açıb atəş açan Viktoriya gülümsəyir:
  - Kommunizmin gələcək genişlikləri üçün!
  Və az qala çılpaq və ayaqyalın dörd gözəl gülür.
  Onlar ən yüksək dərəcəli qartal qızlardır.
  Mirabela və Anastasiya səmada döyüşürlər. Həm də faşistlərin beynini yuyurlar.
  Mirabela təbəssümlə tweet edir:
  Dünyada hər şey yaxşı olacaq
  Vətəninizi ehtirasla sevin!
  Yenə də çılpaq barmaqları ilə açıq pəncərədən limon atırdı. Və o, faşistlərə lənət verəcək. Daha bir maşın yıxılıb.
  Bu hiylədir - onu belə vurmaq lazımdır.
  Anastasiya gülərək deyir:
  - Lenin səni tərifləyərdi!
  Mirabela bir partlayışla bir neçə alman avtomobilini vurdu və dedi:
  - Stalin də, şübhəsiz ki!
  Anastasiya üç nasist təyyarəsini kəsdi və təsdiqlədi:
  - Şübhəsiz!
  Qızlar cox gozeldir. Və ən əsası gözəldir. Onlarda istilik və eyni zamanda soyuq hesablama var.
  Başqa bir təyyarəni vuran Mirabela qeyd etdi:
  - Dünyamızda hər şey nisbidir...
  Anastasiya qəhqəhə çəkdi və hirslə mızıldadı:
  - Gərəksiz fəlsəfə olmadan!
  O da pəncərəni açıb yalın ayağı ilə qumbara atdı. Bu dəfə ME-262 partladı.
  Mirabela razılaşaraq başını tərpətdi.
  - Əla etdin!
  Anastasiya dişlərini açaraq əlavə etdi:
  - Etdiyimi etdim!
  Və hər iki döyüşçü gülməyə başladı. Və bir-birlərinə göz vururlar.
  Bəli, qəhrəmanlıq heyranedicidir.
  1946-cı ilin yayında Volqa sahilindəki şəhər uğrunda şiddətli döyüşlər başladı. Kapitan Alena Oqurtsovanın komandanlığı altında qadın snayper batalyonu Volodarski küçəsindəki xarabalıqlarda müdafiə mövqeyi tutdu. Əllərində pulemyot və ov tüfəngi olan, qumbara dəstələri ilə bağlanmış qızlar xarabalıqların arxasında gizlənirdilər.
  Alena özü də çılpaq bədəninin üstündə xallı tunika, qısa şalvar və ayaqyalındır. Güclü ombalı, nazik beli və qısa saç düzümü olan gözəl və əyri qız. Üz çox ifadəlidir, kişi çənəsi və geniş mavi gözləri var. Qəhvəyi saçlar tozdan boz oldu, yüksək sinə, sərt görünüş. Kapitan Alena iki ildən çoxdur döyüşür və gənc olmasına baxmayaraq çox şey görmüşdür. Qızın ayaqları sıyrıq və göyərmələrlə örtülmüşdür. Bir qız üçün kobud və yöndəmsiz çəkmələrdə ayaqyalın hərəkət etmək daha asandır.
  Çılpaq daban torpağın ən kiçik titrəyişini hiss edir, minanın yaxınlığından xəbərdar edir və ana torpaq özü dözüm əlavə edir. Qızın ayaqları bir tərəfdən kobudlaşıb, nə isti metaldan, nə də xarabalıqların iti dağıntılarından qorxmur, amma digər tərəfdən, hərəkətin gurultusu ilə xəbərdarlıq edərək, həssaslığını və elastikliyini itirməmişdir. tanklar.
  Şirin Alenka əlində partlayış paketi olan qumbara tutur. Küçələri pulemyotlarla çiləyən nəhəng Alman Aslan tankına doğru sürünməlisən.
  Mariya onun yanında sürünür. Həm də ayaqyalın, bütün batalyon qızları kimi, komandirini təqlid edərək çəkmə geyinmişlər. Qız dörd ayaq üstə süründükcə onun tozlu ayaqları itilənir. Mariyanın sarı saçları kirli və uzundur... Bir az qıvrımdır. Qızın özü arıq, arıq və qısaboyludur. Onu hətta dar çiyinləri və böyük görünən başı olan bir qızla səhv salmaq olar.
  Ancaq Maria artıq çox şey yaşadı. O, amansız işgəncələrdən sağ çıxan faşist əsirliyinə və hansısa anlaşılmaz möcüzə ilə qaça bildiyi minalara baş çəkməyi bacardı. Amma onun uşaq, mehriban üzünə baxanda heç vaxt deyə bilməzdin ki, onun dabanına rezin çubuqlarla döyüblər, bədənindən elektrik cərəyanı keçiriblər.
  Mariya güllə atır... Üçüncü Reyxin əsgəri, bu halda ərəb, ağzı ilə qum və dağıntıları təpikləyərək ölür.
  Alenka bir dəstə qumbaranı zibil yığınının altına sürüşdürür. İndi burada doxsan tonluq "Şir" sürünüb partladacaq. Qızın mavi gözləri tünd və tozdan qaralmış üzdə sapfir kimi parıldayır.
  Təcrübə göstərir ki, yaxşı qorunan tank indi mövqeyini dəyişəcək. "Lion" 100 mm yan zirehlərə malikdir və hətta bucaq altındadır. Otuz dörd nəfər onu keçə bilməz, yalnız ağır Keveşkinin şansı var. Ancaq tırtıllar məqsəddir. Əsas odur ki, avtomobili hərəkətlilikdən məhrum etsin...
  Anyuta avtomatdan atəş açır... Milliyyəti naməlum əsgər yıxılır. Şərq yarımkürəsinin böyük hissəsini fəth edən almanlar ari qanını əziz tutur və müstəmləkə qoşunlarını döyüşə atırlar: ərəblər, afrikalılar, hindlilər, müxtəlif asiyalılar və avropalılar. Polyakların da sayı artıb - onlara beşikdən bolşevik Rusiyasına nifrət öyrədilib. Burada Ukrayna millətçiləri, Don kazakları, çeçenlər və bütün Qafqaz Kaqanlığı vuruşur. Hitler bütöv bir beynəlmiləl yetişdirdi.
  Çoxlu düşmənlər var...
  Anyuta pulemyot atəşindən məharətlə yayınır. Güllə az qala tozdan qaralmış qızın yumru dabanını yarılacaqdı. Gözəl kapitan hətta iri çaplı hədiyyənin nə qədər yaxından uçmasından qıdıq hiss etdi. Qız özünü aşdı və pıçıldadı:
  "Bizi bir güllə belə dayandıra bilməz!"
  Mariya cavab atəşi açır... Başqa bir qız, Alla, cüzi qidalanmasına baxmayaraq, çox qırmızı saçlı, orta boydan yuxarı və əzələlidir. O, həm də dəbdəbəli ombası, dar beli, qadına yaraşmayan enli çiyinləri və hündür döşləri olan çox yaraşıqlı bir qızdır.
  Alla yalnız şortunda döyüşür, tunikası parça-parça olub toz-torpaq olub, Volqa boyu yeni formalar verilmir. Allah nəsib eləsin ki, taqətdən düşmüş sovet qoşunları üçün daha çox sursat, bir az da yemək köçürək.
  Beləliklə, Alla demək olar ki, çılpaqdır, ayaqları, xüsusən də dizləri cızılıb. Qəlpə sağ ayağımın altına dəydi, ağrıyır və yerimək çətindir.
  Qırmızı saçlı, tozlu, demək olar ki, çılpaq Alla onun yaraşıqlı, lakin eyni zamanda sərt üzünü bükür. Qız atəş açaraq deyir:
  - Rəbb başımızın üstündədir, Moskva və Stalin!
  Və o, geri çəkilməyə çətinliklə vaxt taparaq hücum edən nasistləri kəsir.
  Dağıntılar və dar küçələr qorxulu alman tanklarının dönməsini çətinləşdirir. Demək olar ki, iki yüz ton "Mause" heç keçə bilmir...
  Anyutanın gözlədiyi kimi, "Aslan" bir az sürdü və zibil yığınına düşdü. Partlayış olub. Tırtıl partladı və bir cüt zədələnmiş rulon uçdu.
  Yaralı tank dayandı və lüləsindən mərmi uçdu...
  Uzaqda hardasa guruldadı, xarabalığa çevrildi. Anyuta ilan kimi fısıldadı:
  - Bu mənim hesablamamdır! Hesab açdı...
  Qız kapitan yenidən sürünməyə məcbur olur. Almanlar və onların peykləri dağıntılardakı texniki üstünlüklərindən istifadə edə bilmirlər. İnadkar Hitlerin sayəsində Üçüncü Reyxin qoşunları kifayət qədər böyük və möhkəm möhkəmləndirilmiş bir şəhərdə mövqe döyüşlərində bataqlığa düşdü.
  Mariya qumbara atır. Vurulan almanları və ya ərəbləri təhvil verməyə məcbur etmək. Hitlerin döyüşçülərindən birinin əli qoparılıb, üzərində kompaslı ingilis saatı asılıb.
  Mariya gülümsəyərək deyir:
  - Kompasın sizə göstərdiyi cəhənnəmə gedən yoldur!
  Gözəl bir qız isə tozlu dabanından yapışmış keramika parçasını silkələyir.
  Alla da möhkəm, dolu sinəsinin tozunu silkələyir. Məmələr kirdən və qaşıntıdan demək olar ki, qara rəngdədir. Özünüzü yumağa çalışın. Alman avtomatlarından atəş açanda yenə də özünüzü basdırmalısınız . Və qarınlarınızın üstündə sürünün.
  Qızlardan ibarət batalyon atəşə tutulsa da, öz mövqeyini saxlayır. Və ağır mərmilər partlayır, göydən bombalar yağır... Amma sovet qəhrəmanlarının cəsarətini heç nə qıra bilməz.
  Anyuta Panterin sürünərək keçdiyini görür. Yaxşı, bu tank artıq o qədər də qorxulu deyil.
  Yan tərəfə vura bilərsiniz. Qız asqırıb onun zərif ağzına düşən tozu tüpürür. O, əlində partlayış paketi olan qumbara götürdü. Görünmədən sürünmək lazımdır. Amma ətrafda çox tüstü var.
  Anyuta çılpaq ayaq barmaqları və dirsəkləri ilə kanalizasiyaya söykənərək sürünməyə başladı. O, siçanı təqib edən pişiyə bənzəyirdi. Qız Wehrmacht'ın SSRİ-nin geniş ərazilərini xaincəsinə işğal etdiyi qırx bir ilin o dəhşətli yayından müharibəni xatırladı. Qız, demək olar ki, qız qorxdu? Əvvəlcə bəli, amma sonra öyrəşirsən. Və siz artıq mərmilərin davamlı partlayışlarını adi bir səs-küy kimi qəbul edirsiniz.
  İndi isə çox yaxında partladı. Qız qarnına şillə vurur. Yuxarıdan fraqmentlər vəhşi arı sürüsü kimi uçur. Anyuta çatlamış dodaqları ilə pıçıldayır:
  - Ədalət adına, ya Rəbb!
  Qız sürünməsini sürətləndirir və sonra qaçaraq, partlayıcı paketi olan qumbara atır. Hədiyyə bir qövsdə uçur. Partlayış olur və Panteranın daha nazik yan zirehləri öz yerini verir. Alman tankı yanmağa başlayır və döyüş dəsti partlayır.
  Anyuta təbəssümlə pıçıldayır:
  - Təşəkkür edirəm, ey Uca İsa! Mən tək sənə güvənirəm! Mən tək sənə dua edirəm!
  Panter məhv edilir. Cırılmış uzun gövdə dağıntılar altında basdırılır. Yan zirehdən ayrılan ön zireh çömçəyə bənzəyir.
  Gözləri tozdan və qaradan qəhvəyi sifətində qarğıdalı çiçəkləri kimi parıldayan Anyuta deyir:
  - Düşmənin nə qədər palıd ağacları varsa, müdafiəmiz bir o qədər güclüdür!
  Alla qara qısa tumanı və çılpaq, tozlu, güclü bədənində çox seksualdır. Qız çox ağıllıdır. O, çılpaq barmaqları ilə şüşə qırıqları ata bilir.
  İndi o, toz təbəqəsi ilə örtülmüş zərif ayağı ilə iti bir əşya atdı. Və o, birbaşa faşistin boğazına sancdı. Gözəl Alla dedi:
  - Və mən seks simvoluyam, həm də ölümün simvolu!
  Qız daha sonra yenidən sürünərək atəş açıb. Anyuta da atəş açdı.
  Gözəl kapitan, faşisti kəsərək tvit etdi:
  - Həyat bir zəncirdir, kiçik şeylər isə halqalardır...
  Maria atəş etdi, Fritsin başını kəsdi və əlavə etdi:
  - Linkə əhəmiyyət verməmək mümkün deyil!
  Anyuta, yenidən dəqiq atəş edərək, mırıldandı:
  - Amma xırda şeylər üzərində dayana bilməzsən...
  Mariya atəş açan kimi əlavə etdi:
  - Əks halda zəncir sizi bürüyəcək!
  Başqa bir qız, Matryona da çox gözəl, pioner Seryozhka ilə birlikdə məftil üzərində mina hazırladı. İkisi onu itələdi... Bir məkrli booger pələng-2 tırtılının içinə süründü. Və bu uzun lüləli alman maşını necə partlayacaq.
  Sarışın oğlan Sergey qışqırdı:
  - Bizim Rusiya, sizin üçün bir paraşa!
  Və o, yıxılan damdan qara, yıxılmış dabanlarını çırparaq uzaqlaşmağa çətinliklə vaxt tapdı.
  Matryona oğlanın boynunu sığalladı və dedi:
  - Sən çox ağıllısan!
  Pioner cəbhəyə yollandı və qadınlar batalyonuna qoşuldu. Oğlan hətta çox ixtiraçıdır. Məsələn, faşist hücum təyyarələrini vurmaq üçün təyyarələr düzəltdi. Focke-Wulfs və ya TA-152-lər qalxanda inanılmaz dərəcədə qulaqbatırıcı uğultu eşidilir.
  Almanlar Vaqner simfoniyasının müşayiəti ilə vuruşurlar. Belə bir əzəmətli melodiya.
  Matryona hirslə deyir:
  - Hələ də bizi qorxutmağa çalışırlar!
  Pioner oğlan pafosla oxudu:
  - Rus döyüşçüsü ölümdən qorxmur,
  Ulduzlu səma altında ölüm bizi aparmayacaq!
  O, müqəddəs Rus üçün çox mübarizə aparacaq,
  Güclü pulemyotu doldurdum!
  Uzun boylu, əzələli, geniş ombası və çiyinləri olan Matryona tipik kəndli qadınıdır. Döyüşlərdə paltar cır-cındır, möhkəm ayaqları çılpaq, saçları iki hörük hörülüb çox tozlu idi.
  Seryozhkanın cəmi on bir yaşı var, qidalanmadan arıq, cızıqlanmış və çirkli oğlandır, yalnız şort geyinir. Uşağın təbii ağ saçları ağarıb, qabırğaları nazik, qaralmış və çirkli dərisindən görünür. Ayaqlarım dəhşətli dərəcədə qırılmışdı və yanıqlar, qançırlar və qabarcıqlarla örtülmüşdü. Düzdür, tale uşağı ağır xəsarətlərdən qorudu.
  Onunla müqayisədə Matryona böyük və kök görünür, baxmayaraq ki, qız heç kök deyil, sümüklərində güclü, öyrədilmiş ətlidir. Üstəlik, aclıq onun iri və iri bədən quruluşuna heç təsir göstərmirdi.
  Qız ağır tank əleyhinə tüfəngdən atəş açır. Alman maşınlarına baş-başa daxil ola bilməzsiniz, ancaq relsləri vurmaq şansınız var.
  Və ağır "Lev", şassidə ağır partlayıcı qəbul edərək, ağır siqaret çəkən kimi tüstü üfürməyə başladı.
  Seryojka istehza ilə oxudu:
  - Qoxulu Fritz, düşünmədən, girişdə siqaret yandırdı! O, əlbəttə ki, böyük bəlaya düşdü!
  Əzələli, qaralmış baldırlarını parıldayan Matryona çılpaq, gözəl ayaqları ilə rəqs edirdi. Qız oxudu:
  - İkondan rus müqəddəslərinin üzləri parıldayır... Allah heç olmasa min Kraut öldürməsin! Kimsə faşistlərdən daha çox səs-küy salırsa, inanın ki, heç kim sizi buna görə mühakimə etməz!
  Sonra o, tank əleyhinə tüfəngi yenidən doldurdu və yenidən atəş açdı. Alman daşıyıcısı yenidən tüstü buraxdı.
  Qızlardan ibarət batalyon Krautlara xeyli ziyan vurdu. Lakin onun özü itkilər verdi. Bir qız yarıya bölündü və toz-toz olmasına baxmayaraq, üzü çox soldu.
  Stalinqradın çox hissəsi artıq nasistlər tərəfindən ələ keçirilib, lakin şəhərdən qalanlar təslim olmaq və təslim olmaq istəmir.
  Anyuta isə Pələngi yarmağa çalışır. Güclü bir Alman maşını yan tərəfdən qumbaraatanla vuruldu, lakin yıxılmadı. Topu atəşə tutmaq üçün dönür. Qız özünü torpağa və dağıntılara basdırmalıdır ki, buraxılan hədiyyə partlayış dalğası ilə əzilməsin.
  Anyuta sakitcə pıçıldayır:
  - Ana, ata, üzr istəyirəm!
  Mariya pələngə qumbara atıb və o, alnında partlayıb. Qız hıçqırdı:
  - Yazda qışda işığın təlim olması haqqında... İstisnasız təkrar edirəm ki, Hitler vəbalı əclafdır!
  Alla, faşistlərin məqsədini pozaraq onlara od püskürərək mızıldandı:
  - Tabutda mən indi füreri gördüm! Və o yazıq adamın gözünə bir təpik vurdu!
  Qırmızı saçlı qız çılpaq barmaqları ilə əslində tanka qumbara atıb. Barelə dəydi... Ardınca partlayış oldu və Pələngin lüləsi əyildi.
  Qorxaq alman onu götürüb geri çəkildi.
  Anyuta burnunun içindən sızladı:
  - Bizimkilər sizinkinə boyun əyməz!
  Mariya Hitlerin muzdluluğunu güllə ilə kəsib oxudu:
  - Amma yaramaz zarafat etmir! Əllər, ayaqlar, rus kəndirlərini bükür! Dişlərini lap ürəyinə batır... Vətəni dibinə içir!
  Anyuta gülümsədi və hürdü:
  - Fürer vəhşicəsinə qışqırır, özünü sıxır!
  Mariya atəş açıb əlavə etdi:
  - Yaxşı, ölüm puf və gülümsəyir!
  İndi daha təhlükəli "Ştumrtiger" meydana çıxıb. Bütün binaları və bunkerləri məhv edir. Üstəlik, sovet qoşunlarının mövqelərinə də yaxınlaşmır. Maşın alman pulemyotçuları tərəfindən qorunur.
  Anyuta görür ki, Kraut mövqelərinə yaxınlaşmaq mümkün deyil. Ancaq səmada Focke-Wulfs var. Bu maşınlardan biri Sovet mövqelərinə daha yaxından uçur. Qızlar ona atəş açır.
  Alla qumbara atır və qəzəblə deyir:
  - Dərin ölümdə bağışlanma yoxdur!
  Bundan sonra qız pulemyotdan atəş açır. Tez geri dönür. Kiçik bir qülləsi və daha aşağı silueti olan nisbətən yeni Alman tankı "Panther"-2 sürətlə yaxınlaşır.
  Bir neçə qız alman maşınına qumbara atır. O, hədiyyələri aldıqdan sonra donub qalır və geri dönə bilmir.
  Alla fit çalıb fısıldadı:
  - Bu yeni hücumdur! Onun çənələrini parçalayacağıq!
  Panther 2 hırıldadı və daha güclü silahını atəşə tutdu.
  Yanğın sütunu havanı parçaladı və atmosferi dərhal qızdırdı və elektrikləşdirdi.
  Alla güldü, mərmilər yarıçılpaq qızın yanından uçdu. Həyasız qızılbaş ombasını silkələyib yazdı:
  - Və Nyuton düşmənlərini məğlub etdi, taxtdan boyunduruğu atdı! O, Nyuton qanununu Fritzlərə fərman etdi!
  Od dilləri sanki səmanı yalayanda, bənövşəyi, narıncı, qırmızı qığılcımlar cırıldayanda Stalinqrad tamamilə odlara bürünmüşdü! Və hər qığılcım cəhənnəm qalasından qaçan bir kabus kimidir.
  Anyuta bir Alman döyüşçünü yerə yıxaraq mavi gözlərini parıldadıb oxudu:
  - Niyə sızlayırsan, ey axmaq qarı? İnanın, bu, sadəcə, sizin üçün ağlayan bir dəlidir!
  Mariya faşistlərə atəş açarkən qışqırdı:
  - Otun üstündə uzanıb krautların başına vurmaq necə də gözəldir! Führerə təpitmə verin və pulemyotdan güllələr vurun!
  Qız vəhşicəsinə güldü və qarnından kürəyinə yuvarlandı. Ayaqları olan velosiped düzəltdim. Qumbara uçdu. Uçan Focke-Wulf qarnının altında qəlpə aldı və sürətlə daha yüksəklərə uçdu. Görünür, iti kəsiklər onu yaralayıb. Faşist məxluq alovlandı və sınıq qanadlarının parçalarını itirməyə başladı.
  Anyuta, Focke'nin hündürlüyünü necə itirdiyini görüb hıçqırdı:
  - Bu semafordur! Gəmidə balta asılıb!
  Alman təyyarəsi partladı və dağıntılar səmanın bütün uzaq künclərinə səpildi. Bəs faşist ace hara getdi? Son dönüşümü etdim. Cəllad məhvə getdi, pilot yox!
  Mariya asqıraraq, tozu dağıdıb dedi:
  - Olmaq və ya olmamaq? Bu sual deyil!
  Alla yenidən ayağı ilə bir şüşə parçası atdı ki, Fritsin gözünə dəydi və başın arxasından çıxdı:
  - Mən tank armadasıyam! Və müalicə lazımdır!
  Almanlar və onların peykləri qabağına qumbaraatan ataraq irəliləməyə çalışırdılar. Bu cür taktikalar qızlara qarşı işləmirdi. Beləliklə, Seryozhka katapultunu yerləşdirdi və cavab olaraq düşməni necə vurdu.
  Pioner oğlan ucaldı:
  - Santa Klaus Hitlerin çənələrini parçalayır!
  Faşistlərin izdihamını deşən katapult zərbəsi onların bir-birindən ayrılmasına və eyni zamanda havada çevrilməsinə səbəb oldu. Fritzlər yıxıldı və divarların dağıntılarına çırpıldı.
  Müvazinətini itirən "Tiger-2" tankı "Lion"la toqquşub. Eh, Leva, sənin nəhəng adın haradadır?
  Anyuta gülümsədi və cavab verdi:
  - Yaxşı, Seryozhka əladır!
  Oğlan aqressiv hürdü:
  - Pioner həmişə hazırdır!
  Qız kapitan yenə mismar vurmağa başladı. Və Matryona Seryozhkanın dar ayağını qıdıqladı, bu nə qədər çətindir! Təəccüblü deyil ki, oğlan odların arasından qaçmaqdan qorxmur.
  Mariya qışqırdı və dedi:
  - Gənclik yaxşıdır - qocalıq pisdir!
  Alla, bu şən qırmızı saçlı, razılaşdı:
  - Qocalıqdan pis bir şey yoxdur! Bu, həqiqətən də, ən iyrənc vəziyyətdir!
  Və qız flip jump etdi. O, bir anlıq iyrənc nənələri təsəvvür etdi. Xeyr, yaşlı qadını qızla müqayisə etmək olmaz. İncə bədənlərdə nə gözəllik var.
  Alla onu götürüb oxudu:
  - İldən-ilə karvan kimi axır,
  Yaşlı qadın məhlulda xına çəkir...
  Bəs mənim qamətli fiqurum?
  Gəncliyimin necə itdiyini başa düşmürəm!
  Anyuta gözlərini zillədi, almanı qasıq nahiyəsinə vuraraq yerə yıxdı və dedi:
  - Yox! Yenə də müharibədə belə bir cazibə var - əbədi gənc qalmaq! Həmişə sərxoş!
  Matryona katapulta yeni bir yük qoydu. Bu yaxşı havan kimi bir şeydir. Qız hıçqırdı:
  - Keçmə, amma keç!
  Seryojka arıq, lakin çevik ayağı ilə tərpəndi və hürdü:
  - Fritsam üz!
  Qumbara isə partlayış paketi ilə birlikdə tam sürətlə nasist mövqelərinə uçdu.
  Bəli, Stalinqrad onlara verilməyib. Hücum iyunun sonundan üç aydır davam edir, lakin şəhər ələ keçirilməyib. Nasistlər cəbhənin digər sahələrində uğur qazandılar, amma bunda yox.
  Anyuta tapançadan atəş açıb hönkürdü:
  - Hər şey mümkün deyil, olur... Kainatı çox mürəkkəbləşdirməyə ehtiyac yoxdur!
  Və motosikletin benzin çəninə dəyib. Maşın partladı, odlu burulğanlar dumanlı mənzərəni işıqlandırdı. Və alman alovlu bir pəncə ilə parçalandı.
  Qız kapitan qışqırdı:
  - Mən pisliyi öldürməyi sevirəm! Və bu ən yüksək yaxşılıqdır!
  Maria almanları atəşlə vurdu və fısıldadı:
  - Gəl kirpi oynayaq!
  Alla atəş açdı, daha doğrusu. Bir neçə qaradərili nizə ilə örtülmüş dağıntılar üzərində uzanmışdı:
  - Düşməni öldürün! - qız pıçıldadı.
  Mariya oynaq oxudu:
  - Hitleri dodaq boyası ilə, Mainsteini saç lakı ilə rənglədikdən sonra sizi şahzadənin əsirliyinə sürükləyəcəm, sadiq itiniz sizi dişləyəcək!
  Anyuta atəş edərək fısıldadı:
  - Bu axşam özümüzü asaq, Adolf... Axmaqdan əl çək! Axşam gəl, gyrfalcon kimi uç - faşistləri möhkəm döyə biləsən!
  Maria qəzəblə fırtınalının başından dəbilqəni yıxaraq dedi:
  - Biz bacarırıq! Və edəcəyik!
  Lenin batalyonunun qızları xarici ordunun irəliləməsini dayandırdılar. Fritz irəliləyərək məkanı sanki cəsədlərlə doldurdu. Ümidlərin bağlandığı Lion tankı da kömək etmədi. Budur, 150 mm-lik topla avtomobilin modifikasiyası.
  Alla çılpaq məmə ucuna ilişmiş daşı yıxır. Qızın belə gözəl və dolğun döşləri var. Qız ayağı ilə qumbara atır. Ayaq qoldan daha güclüdür və atış daha da irəliləyir.
  "Aslan" trasda boşluq aldı və dayandı. Güclü ağzından vuruldu. Qəza və çökmə.
  Alla tüpürərək deyir:
  - Rus döyüşçüsü ağrıdan inilməz!
  Və yenə qız vurur. Və o, bunu son dərəcə dəqiq edir. Qüllədən çölə çıxan faşist geri yıxılır.
  Qırmızı saçlı, demək olar ki, çılpaq bir qız deyir:
  - Düşmən rusları sındırmağı bacardığına inanması əbəs yerə! İgid olan döyüşdə hücuma keçəcək, düşmənlərimizi şiddətlə məğlub edəcəyik!
  Və Alla çox müəyyən etdiyi qarın əzələlərini yuvarlayır.
  Oh, qızlar necə də gözəldir! Həqiqətən heç birinin ölməsini istəmirəm.
  Yekaterina qaçdı... Çox gözəl qız, tüklü, ağ saçlı. O, birtəhər onları bir növ iksirlə ləkələməyi bacarır ki, çirklənməsin.
  Qız çox gözəldir, Venera fiquru ilə, yalnız daha tonlanmış və heykəltəraşdır. O, yalnız büstqalter və qısa tuman geyinir. Qalan hər şey artıq parçalanıb. Ancaq ayaqlar necə də zərifdir! Bu qız deyil, kamillik möhürü, gözəllik tacıdır.
  O, dələ kimi xüsusi bir şəkildə hərəkət edir. Və çılpaq ayaqlar sadəcə çırpınır və dabanlar təəccüblü şəkildə təmiz qalır. Ketrin güllə atır, faşist isə sinəsində yara olur.
  Qız deyir:
  - Vətənə sədaqət ən uca sözdür!
  Alla gülərək dedi:
  - Büstqalterini çıxar və mənim kimi qısa tumanında qal!
  Ketrin mənfi şəkildə başını tərpətdi:
  - Bu uyğun deyil!
  Alla ombasını silkələdi, dəqiq atəş etdi və oxudu:
  - Birtəhər komsomolçular qeyri-adiləşiblər! Belə sinə çılpaq gəzmək çox nalayiqdir!
  Ketrin gülümsədi və dedi:
  - Niyə bizim gözəlliyimizə baxaraq krautları sevindirək!
  Alla qətiyyətlə cavab verdi:
  - Gözəlliyimiz ölümcüldür!
  Katya güldü və TA-200-ə atəş etdi. Nasistlərin maşını yanıb. Və gözəl sarışın dilləndi:
  - Pisliyə ölüm!
  Alla güldü:
  - Və həyat yaxşıdır!
  Almanın yıxıldığını görən Ketrin hönkürdü:
  - Bu, ən yüksək dəyərdir! Faşistlər, qalib gəldiyinizi düşünməyin!
  Allah necə oxuyacaq:
  - Qələbə gözləyir! Qələbə gözləyir... Buxovları qırmaq istəyənlər! Qələbə gözləyir! Qələbə gözləyir! Biz nasistləri məğlub edə biləcəyik!
  Gözəl qız, çılpaq döşləri titrəyir. Yanğınla güclənən istidə çılpaq bir gövdə ilə yaxşıdır.
  Anyuta indi daha qətiyyətli görünürdü. O, avtomatla Krautlara atəş açıb hürdü:
  - Səni axtalayacağam!
  Və həqiqətən də nasistlər ölümcül hədiyyələr və tabutlar aldılar! Və qız onlara fikri göstərdi, gəlin çılpaq ayaq barmaqlarını tikək. Və o, quldur bülbül kimi fit çaldı. Və alt ekstremitələrin barmaqları vasitəsilə.
  Qız kapitan çox ağıllıdır. Və parıldayan. Və heç də qəddar deyil. O da bəzən düşmən əsgərlərinə yazığı gəlir, onların öldürülən ataları üçün ağlayacaq övladları ola bilər.
  Anyuta isə bu cür fikirləri özündən uzaqlaşdırır, onu ağlamağa məcbur edir. Amma almanlara qarət edib öldürmək üçün gələn ruslar deyildi. Xeyr, bunlar almanlardır və dünyanın hər yerindən bütöv bir aqressiv əcnəbi dəstəsi Rusiya məkanlarına girdi.
  Anyuta özünü keçib sakitcə rus mövqelərinə yaxınlaşmağa çalışan Fritsə atəş açdı... Onun güllə ilə devrilmiş gözü və beyni sızdı.
  Qız kapitan gülümsədi və hazırcavab dedi:
  - Düz göz-göz, baş-baş!
  Anyuta dəqiq atəş açıb və motosikleti yan araba ilə vurub. Maşın cırılmağa başladı, pulemyot bir neçə dəfə havaya qalxaraq çevrildi. Sonra onun ağzı dağıntıları deşdi.
  Qız çılpaq, tozlu ayağını dağıntılara sürtdü. Və yenidən nişan aldı. Onun şən, gənc sifəti məmnunluqla gülümsədi. Qız oxudu:
  "Yox" dedik faşistlərə, xalqımız rus ətirli çörəyinin "brod!" adlandırılmasına dözməyəcək.
  Maria Focke-Wulf-u alovlandıran çox dəqiq bir vuruş etdi və cik-cik etdi:
  Bir alçaq üçün, əlbəttə ki, seçim aydındır,
  O, Rusiyaya dollara xəyanət etməyə hazırdır...
  Ancaq rus adamı çox gözəldir -
  Vətənim üçün canımı verməyə hazıram!
  Qız salto etdi və nasistlərə peçenye göstərdi və fırlandı və güllələr gözəlliyə dəymədi.
  Alla peyda oldu, demək olar ki, çılpaq və şeytan kimi murdar olan bu gözəllik bir anda hər iki ayağı ilə qumbara atdı. Və yoxladı:
  - Məndə olan... İti tərəfdəki Fritzlərə!
  Matryona Allaya düzəliş etdi:
  - Kəskin, yan tərəfə, iti tərəfə deyil!
  Qız kıkırdadı və qarpız sinəsini silkələdi və partlayış paketi olan qumbaradan istifadə edərək qumbara atdı. "Pələng" çəlləyə dəydi və bu əyri sənət əsəri qaçdı.
  Bundan sonra Hitlerin məxluqu geri çəkildi. O, atəşə tutulmuş tısbağa kimi sürünməyə başladı.
  Anyuta şən gözlərini qırparaq oxudu:
  - Və Pələng geri çəkilir və almanlar gizlənir!
  Qızlardan ibarət batalyon havadan və ağır silahlardan hücumlar altında manevr edirdi. Sonra raket qurğuları vurdu, sındı, qaynar qayalar səmaya qalxdı. Və daşlar alovlandı. Xoşbəxtlikdən qızların heç biri ölmədi, amma kişilər o biri dünyaya getdilər - o qədər də peşman deyillər! Və ruhlar uçur - bəziləri cənnətə, digərləri isə cəhənnəmə! Harada çəngəlli şeytanlar artıq İsaya inanmayanları gözləyirlər.
  Döyüşçülərin ən seksualı olan Alla qəzəblənir: nasistlər Sturmtiger ilə Sovet qoşunlarının mövqelərinə atəş açıb qırmızı döyüşçüləri öldürə bilərlərmi?
  . FƏSİL Љ 7
  Qız isə çılpaq ayaqları ilə qumbara tutdu və şəlalələrlə fırlandı. Və getdikcə daha tez fırlandı. Və sonra bütün gücü ilə ölüm hədiyyəsini Sturmpələngin geniş çəlləyinə atdı. Gözəlin çılpaq, qaralmış ayaqları parıldadı və qumbara geniş lülənin içinə düşdü. Və güclü avtomobil əvvəlcə boğulub, sonra partlayıb. "Sturmpələng"in kənarlarında dayanan iki "Kral Pələngi" yuxarıya atılaraq müxtəlif istiqamətlərə səpələnib. Roliklər onlardan qopdu və kraliçanın qırıq boyunbağı kimi uçaraq yıxıldılar.
  Partlayış dalğası Allanı ayağa qaldırdı, qız isə başıaşağı uçdu. Və o, çevrildi, yelləndi və atıldı. Ancaq gözəllik hələ də yerə enmişdi, iti dağıntılar və çılpaq dabanlarına qazılmış çınqıllar. Qızın ağrıları var idi və hətta onun ayaqlarının arasından iti bir ucu deşildi.
  Ancaq Alla ayağa qalxıb qışqırmağa güc tapdı:
  - Siz faşistlər kül olacaqsınız!
  Anyuta və digər qızlar partlayış dalğası ilə yerə yıxıldı və hətta bir az əzildi. Ancaq gözəl döyüşçülərdən heç biri ölmədi. Qızlar qasırğa və məqsədyönlü atəşlə qarşılaşdılar. SSRİ-ni mühasirəyə alan nasistlərin və digər təcavüzkar həşəratların yatırılması.
  Mariya böyük həvəslə oxudu:
  - Və Rəbbin şeypuru bizi döyüşə üfürəndə biz komsomolla dost olacağıq! Və Yehovanın iradəsi ilə mən səmavi çağırışda olacağam!
  Alla qanlı, qırıq dabanlarının tozunu silkələyərək oxudu:
  - Lenin, partiya, komsomol! Füreri dəlixanaya göndəririk!
  Qızlar qulaqbatırıcı şəkildə gülməyə başladılar və Seryozhka həyəcan və qıcıqla dedi:
  - Və mənim katapultım o qədər də dəqiq deyil - Alla'nın bu çılpaq və güclü ayaqları kimi!
  Matryona qol əzələlərini əyərək dedi:
  - Yaxşıdır! Başqa bir şey tapacaqsınız. Daha sərin bir şey!
  Viçakova cəbhə xəttindən qayıtdı və Vladivostoka təcili zəng gəldi. Böyük itkilərə məruz qalan və demək olar ki, Xabarovski mühasirəyə alan yaponlar (bu şəhərlə əlaqə Amur vasitəsilə təmin edilirdi) yenidən birləşmək və doldurmaq üçün qoşunlarını dayandırdılar. Ən azı yüz milyon Yaponiya, başqa yetmiş milyon Mançuriya və Tayland ilə birlikdə piyada qoşunlarını bol-bol köçürə bilərdi. Müəyyən mənada SSRİ ilə döyüşmək ABŞ-dan daha asandır, çünki sonuncu ilə döyüş çoxlu bahalı gəmilər və heç də ucuz təyyarələr tələb etmir. Lakin Schmeisters-dən kopyalanan yüngül və ucuz tüfənglər və pulemyotlar olan piyada qoşunları böyük miqdarda təmin edilə bilər! Yeddi yaşından etibarən hər bir yapon uşaq pulemyotu necə yığıb sökməyi bilir! Amma təbii ki, qoşunları adadan qitəyə köçürmək üçün vaxt lazımdır. Və əlavə qüvvələr aldıqdan sonra yenidən Sovet ərazisinə keçin!
  Zəngi alan Witcherova, nəhayət, yeni bir döyüşçü alacağına və səmada döyüşəcəyinə ümid etdi. Qız "Emka"da Vladivostoka gətirilib . Pilot özünü terminator kimi hiss etdi. Səyahət yoldaşı qocalmasına baxmayaraq, yalnız çavuş zolaqları olan ağ saçlı bir qoca imiş.
  O, lovğalıqla dedi:
  - Ey gənclər! Bilirsinizmi, mən hələ çar dövründə yaponlarla vuruşmuşam!
  Witcher şübhə ilə soruşdu:
  - Doğrudanmı? Və ya bəlkə siz də xaç aldınız?
  Boz saqqalını silkələyən baba and içdi:
  - Xaç yoxdur, medal yoxdur! Beləliklə, o, sıravi əsgər kimi bir il üç ay döyüşdü! Necə düşünürsən, hamı titul və medal ala bilər? Xüsusən də çar dövründə, sıravilərə o qədər də üstünlük verilməyəndə!
  Witcher razılaşdı:
  - Bəli, çar dövründə sinfi bərabərsizlik var idi! Ancaq bunlar fərqli vaxtlardır. Yeri gəlmişkən, yaponlar necə xoşunuza gəlir! Demək istəyirəm ki, düşmən güclü idi?
  Qoca dəmir dişlərini çırparaq cavab verdi:
  - Zəif deyil, baxmayaraq ki, komandamız daha ağıllı olsaydı, Port Arturdan, Mançuriyadan əl çəkməzdilər! Onlar elə də güclü düşmən deyillər.
  Emka yavaş-yavaş sürdü, yol bombalardan, toplardan zədələndi. Danışa bilərdik.
  Witcher bir az daha sakitcə soruşdu:
  - Bizimki daha güclü idi?
  Qoca cəld, sanki fırlanan oyuncaq kimi bir-iki dəfə başını tərpətdi:
  - Bəzi mənalarda, bəli! Məsələn, yaponlar bizdən iyirmi dəfə çox atış məsafəsinə malikdirlər. Cəbhəyə göndərilənə qədər cəmi üç atıcılıq tirində iştirak etmişəm. Və sonra hər biri beş atış. Ancaq atışmada yaponlardan daha pis olduğumuzu deyə bilmərik. Baxmayaraq ki, onlar xaki formasında, biz isə ağ paltoda idik. Təbii ki, biz müəyyən hərbi təcrübə qazandıqdan sonra. Yaponlar uzun müddət təlim keçmələrinə baxmayaraq, hərbi işlərdə bizdən qat-qat az qabiliyyətə malikdirlər. Amma onların tüfəngləri bizim Mostina klubumuzdan qat-qat dəqiq vururdu.
  Vedmakova qeyd-şərtsiz razılaşdı:
  - Bəli əminəm! Bu barədə haqlısan! Yaponlar, almanlar kimi, qazma təliminə həddən artıq diqqət yetirirlər.
  Qoca başını tərpətdi:
  - Əksinə! Bizim çar ordusunda olandan qat-qat az! Yaxşı, əgər Birinci Dünya Müharibəsindən əvvəl də əsgərləri daha yaxşı yetişdirməyə başlamışdılarsa, heç olmasa formalarını dəyişmişdilərsə, onda... Ordu yox, tam bir marş oyunu!
  Witcherova, heç bir qəzəb olmadan qeyd etdi:
  - Müharibədən əvvəl biz də paradlarda getməyə çox fikir verirdik! Görünür, ağıllı başqalarının səhvindən, axmaq öz səhvindən öyrənir, kim heç öyrənmir, kim?
  Baba qeyd etdi:
  - Təlim gəlirli bir işdir! Amma tədarüklərlə, ümumiyyətlə, tam bir tıxanma yaşadıq. Silah yoxdur, patron yoxdur! Tez-tez ac qalırdılar, əsgərlər xəstələnirdilər - dərman yox idi! Yapon güllələrindən daha çox insan tif və digər iyrənc şeylərdən öldü. Çox pis müharibə idi. Kuropatkin axmaqdır! Nə cinah manevrləri, nə kamuflyaj, o, birbaşa pulemyotların altında insanları səngərlərə atırdı. Bizdən top yemi kimi istifadə olunurdu. Hər şey çox pis, məğlubiyyətlə bitdi. Necə deyərlər, ayaqlarımı güclə çəkdim. Düzdür, mən əsirlikdən xilas olmağımla fəxr edə bilərəm! Yaralar kimi!
  Qız maraqla soruşdu:
  - Və yaponların özləri yaxşı və ya pis oldular! Döyüş keyfiyyətləri baxımından.
  Qoca əvvəlcə bükülmüş siqareti yandırdı və yalnız bundan sonra cavab verdi:
  - Bunu obyektiv mühakimə etmək çətindir. Ordular dəyişdi, tanklar, təyyarələr, avtomatlar peyda oldu. Tərəqqi baxımından nə gəmilər o qədər də dəyişdi, nə də silahlar. Ancaq komandanın axmaqlığı eyni qaldı, ona görə də Vladivostoka hücumu məhv et!
  Witcher yaşıl gözlərini parıldadı:
  - Bunun heç bir bəhanəsi yoxdur!
  Qoca razılaşdı:
  - Və ola bilməz! Axı onlar bilirdilər ki, düşmən çirkin hiylə hazırlayır və buna reaksiya vermək imkanı yox idi! Sanki məni qurmuşdular. Ancaq Pindos ilə atəşkəs güclü bir zərbənin gələcəyinə aydın işarədir.
  Witcher güldü:
  - Pindosla?
  Baba təsdiqlədi:
  - Bəli, indi Amerika və Britaniya belə deyirlər! Adı "oğurlamaq", yəni oğurlamaq sözündən gəlir. Bunlar isə parazit ölkələr, daha axmaq, daha zəif olanların qanını udduran oğru ölkələrdir!
  Pilot qırmızı başını tərpətdi:
  - Mən burada razıyam!
  Qoca təkidlə dedi:
  - Razılaşın ki, bizim komandamız axmaqlar, hətta satqınlardır! Donanmamızı Pindolardan da pis qurmaq belədir!
  Witcher etiraz etdi:
  "Bəlkə də yaponların bu qədər tez zərbə vuracağını düşünmürdülər." Ümumiyyətlə, Uzaq Şərq istirahət yeri olub, burada qorxaqlar, tənbəllər məskunlaşıb. Axı orduda arxa cəbhədə fəhlə və ya kolxozçu kimi çox çalışmaq lazım deyil, ancaq yaxşı yemək və maaş alırsan. Digər tərəfdən, Uzaq Şərqdə xidmət edərkən həyatınızı riskə atmırsınız. Bəli, avaralar və qorxaqlar üçün cənnətdir.
  Qoca etiraz etdi:
  "Əsgərlər və zabitlər o qədər də pis döyüşmürlər." Budur Xabarovsk, onlar hələ də təslim olmayıblar.
  Witcher razılaşdı:
  - Rus döyüşçüsü, xüsusi döyüşçü! Ancaq Brusilovun dediyi kimi: əsgərlərimiz əladır, zabitlərimiz yaxşıdır, generallarımız babatdır, çar isə tamamilə pisdir!
  Baba narazı halda hönkürdü:
  - Komandirimiz Kuropatkin yox, Brusilov olsaydı: biz qalib gələrdik! Təəssüf ki, onun üzərinə yazılmışdı! Demək lazımdır ki, çarın dövründə rus generalları kiçildi: Suvorovun dövründə görkəmli komandirlərin bütöv qalaktikası var idi! Halbuki Stalin gürcüdür və necə deyərlər, gürcülər...
  Baba Witcher-in sözünü kəsdi:
  - Belə bəyanatlarla diqqətli olun! Beləliklə, xüsusi şöbəyə daxil ola bilərsiniz! Ancaq mənim üçün Stalin heç də dahi deyil! Məsələn, fevral ayında buraxılmış xətt zərbəsi bunu təsdiqləyir! Yeri gəlmişkən, eşitdim ki, mayın 1-də Moskvada sovet hava hücumundan müdafiə sistemi köməksiz qalıb və minlərlə sovet vətəndaşı həlak olub!
  Qoca qeyd etdi:
  - ABŞ və Britaniyaya təşəkkürlər! Wehrmacht-a yeni təyyarələr verdilər! Üstəlik, kütləvi təxribat olduğunu eşitdim, buna görə Yaks havada parçalandı! Üstəlik, bu, tamamilə yeni Yaksdır!
  Witcher başını tərpətdi:
  - Bu barədə eşitmişəm! Həqiqətən biabırçı! Amma ümid edirəm ki, günahkarlar cəzalandırılacaq və problem düzələcək!
  Baba başını tərpətdi, sonra birdən dedi:
  - Əsas problem bizim başımızdadır! Bir növ sovet mentaliteti! İnsanı dişliyə, adi bir köləyə çevirmək cəhdi!
  Witcher mübahisə etmədi. O, susdu, boş-boş pəncərədən çölə baxdı. İndi SSRİ-nin məğlubiyyət təhlükəsi daha çox hiss olunur. Məlum olub ki, hətta Moskva hava hücumlarından qorunmur. Ən azı onun kütləvi hava hücumuna tab gətirmək üçün kifayət qədər müdafiəsi yoxdur!
  Nə isə, müharibə bir az fərqli mərhələyə keçir... Düzdür, Stalinqrad döyüşlərində almanların da hava üstünlüyü var idi, amma bu, arzuladığı qələbəni gətirmədi! Bununla belə, Krautların o qədər də böyük olmayan üstünlüyü var idi! Axı mütəmadi olaraq cəbhəyə yeni sovet təyyarələri gəlirdi! Amma demək lazımdır ki, pilotlar arasında döyüş hazırlığının səviyyəsi çox aşağı idi. Yeni başlayanların əksəriyyətinin uçuş müddəti 8 saatdan çox deyildi. Bu, böyük bir mənfi cəhətdir, xüsusən almanların adətən 250 saata qədər vaxtı var! Lakin Stalinqraddan sonra almanlar proqramı 150-yə endirdilər, lakin indi yanacaq təchizatı xeyli asanlaşıb. Lakin çoxlu sayda yeni təyyarənin meydana çıxması krautlar üçün də problem yaradacaq.
  Yeri gəlmişkən, vurulan bombardmançıların pilotları arasında bir neçə ABŞ vətəndaşının da olduğu bildirilirdi. Sonuncu heç də sürpriz olmadı! Luftwaffe-də yeni bombardmançılar üçün kifayət qədər pilot yoxdur, ona görə də könüllülər tapdılar!
  Maraqlıdır, Sovet komandanlığı buna necə cavab verəcək? Axı Berlinə çatmağa heç nə yoxdur? P-8 istisna olmaqla, SSRİ-də uzun mənzilli strateji bombardmançı təyyarələr hazırlanmamışdı. Sürəti saatda 400 kilometrdən bir qədər çox olan və 1936-cı ildə yaradılmış sonuncu təyyarənin köhnəldiyi açıq-aydın görünür. Bundan əlavə, Berlinə hücum edərkən o, hava müşayiəti olmadan hərəkət edəcək və almanlar öz təyyarələri ilə onun qarşısını ala bilərlər. Axı onlarda Berlinə doğru uçan kütlənin hərəkətini qeyd edəcək çox yaxşı radarları var. Bəli və Almaniyaya hücum etmək üçün bu maşınları kifayət qədər istehsal etmək üçün vaxt lazımdır. Almanlar zəif millət deyillər və texnologiyanı sevirlər! Onların özləri yəqin ki, Avropanın, hətta dünyanın ən nizam-intizamlı və yüksək təşkilatlı xalqıdırlar! Təkbaşına, həm də ikinci cəbhədə zəif Yaponiya ilə qalib gəlmək çox çətindir.
  Bu vəziyyətdə edilə biləcək ən yaxşı şey, Müttəfiqlərlə Almaniya arasında paz yaratmağa çalışmaqdır. Amma bunu necə etmək olar? Beriya artıq ona amerikalılardan alınan esminesdən istifadə edərək oxşar bir şey etməyi tapşırmışdı. Bu yaxşı təxribat ola bilərdi, amma Annanın vaxtı yox idi.
  Deyəsən, o, günahkar deyil - əgər taleyi deyilsə, amma xoşagəlməz bir dad hələ də onu dişləyir. Sanki bəlkə də bir gün əvvəl gəlsəydi, hər şey başqa cür olardı!
  Bununla belə, bu mümkün deyil! Ancaq Beriyadan sifariş alan kimi gəldi!
  Ümumiyyətlə, Lavrenti Palıç təxribat ustasıdır. Yaponiya Peru Limanına hücum etdi, onun iştirakı olmadan!
  Məsələ burasındadır ki, sanki təsadüfən "Çıxan Günəş Ölkəsi"nin kəşfiyyatı ABŞ-ın təyyarədaşıyan gəmilərdən, o cümlədən Peru Limanında yerləşən gəmilərindən istifadə edərək bir sıra qabaqlayıcı zərbələr endirmək planlarına dair sənədlərə əl atıb!
  Bundan əlavə, amerikalılar axmaqdır: onlar İngiltərə ilə birlikdə neft və digər xammalların tədarükünə embarqo qoyaraq Yaponiyanı müharibəyə təhrik etdilər, lakin özləri müharibəyə hazır deyildilər!
  Həqiqətən də, 1941-ci ildə ABŞ-ın Yaponiya ilə müharibə üçün kifayət qədər qüvvəsi, xüsusən də tanklar yox idi. 1940-cı ildə onların cəmi 400 tankı var idi və 1941-ci il haqqında məlumat sirrdir, lakin o vaxt belə onların mindən çox olması çətin ki! Beləliklə, Amerika tamamilə hazırlıqsız olaraq müharibəyə atıldı! Yaxşı, Yaponiya da çox silahlı deyil. Təxminən iki min yarım tank və yüngül olanlar varsa, məsələn, uzun mənzilli aviasiya ümumiyyətlə yox idi!
  Beləliklə, Günəş Ölkəsinin cəsur pilotları ABŞ-ı bombalamadılar! Ancaq onlar sadəcə çaşdılar! İndi də onlar çar II Nikolayın dövrünün uğurlarını təkrarlamaq arzusu ilə ilk növbədə öz piyada qoşunlarına arxalanaraq SSRİ-dən qisas almaq qərarına gəliblər!
  Witcher cansıxıcı oldu və oxumağa başladı:
  Ya Rəbb, heyf ki, həyat necə çətindir,
  Sən özün tikan tacı taxmısan!
  Xeyr, başımı vurma
  Yeni gün bizə problemlər vəd edir!
  
  Xəyallar dərhal toza səpildi,
  Zalım qurd ehtirasla dişləyir!
  Və gözlərində ağrı və kədər,
  Nə cilovlamaq, heç kimin gücü yoxdur!
  
  Amma sən nə edə bilərsən, Allahım
  Özü Qolqotanın çarmıxına qalxdığı üçün!
  Xoşbəxtlik haqqında xəyallar xəyaldır,
  Dul qadınlar uğultu və iniltilər!
  
  Dünyadan daha dəhşətli yer yoxdur,
  Müharibə eskizi, fırça qan içində!
  Efirin isterik köpüyü,
  İnterneti dərhal qırın!
  
  Və həyatımı istəyirsənsə,
  Sonra Allah məni Cəhənnəmə atsın!
  Mən hələ də səni sevirəm,
  Tərəqqidə mən dəyişikliyə inanıram!
  
  bir insan olduğuna inanıram
  Daha təmiz və daha yüksək olmağa qadirdir!
  Əsrlərin əzab-əziyyəti bitəcək,
  Biz Uca qardaş kimi olacağıq!
  
  Nə əmr edəcəyik?
  Ulduz gəmilərinin genişliyində!
  Şücaətli ordumuz,
  O, Quasardan daha güclü parlayacaq!
  
  Həyat heç vaxt sönməyəcək
  Və hər kəs insan olacaq!
  İlin sonsuz şüası kimi,
  Sərhədsiz və xoşbəxt bir yaşla!
  
  Kommunizm gerçəkləşəcək
  Xəyal etdiyinizdən daha yaxşı olacağına inanın!
  İrəli, yuxarı, aşağı deyil,
  Qoy sevinc olsun - kədər yoxdur!
  Vedmakova mahnını bitirdi və "Emka" nəhayət Vladivostoka girdi. Pilot maraqla şəhərə baxdı. Vladivostokda dağıntılar nəzərəçarpacaq dərəcədə artdı, bəzi binalar tüstülənirdi, küçələrdə söndürmə qrupları işləyirdi, kürək, çəngəl və digər yanğınsöndürmə vasitələri olan çoxlu yeniyetmələr var idi.
  Baba qeyd etdi:
  - Çar dövründə gənclər də çox işləyirdilər, amma təbəssümsüz və həvəssiz! Baxmayaraq ki, tam həvəslə çox uzağa getməyəcəksiniz!
  Witcher etiraz etdi:
  - Əgər sənaye iqtisadiyyatın mühərrikidirsə, deməli həvəs yüksək oktanlı yanacaqdır!
  Qoca sevinclə başını tərpətdi:
  - Yaxşı danışırsan, qız!
  "Emka" komendantlıq binasının yanında dayandı və Vedmakova az qala oradan qaçdı. O, həqiqətən qanadlı atına qayıtmaq istəyirdi.
  Qız çağırış vərəqəsi ilə göndərildiyi ofisi döyüb. Ardınca yuxulu bir səs gəldi:
  - Gəlin!
  Witcher qürurla çiyinlərini düzəldərək içəri girdi. Kresloda NKVD polkovniki geyimində bir kişi oturmuşdu. Belə keçəl və xoşagəlməz bir oğlan. O, kədərlə pilotdan soruşdu:
  - Tam adı!
  Qız tez cavab verdi:
  - Anna Petrova Witcher!
  Polkovnik əlavə etdi:
  - Hərbi rütbə?
  - Hərbi Hava Qüvvələrinin mayoru və Sovet İttifaqı Qəhrəmanı! - pilot qürurla dedi.
  Polkovnik telefonu götürdü və qısaca dedi:
  - Hərbi Hava Qüvvələrinin mayoru Witcher artıq gəldi!
  Sonra qıza tərəf döndü.
  - Necə hiss edirsən? Ümid edirəm sağlamsan?
  Pilot dişlərini göstərdi:
  - Özümü yaxşı hiss edirəm! Aslan kimi döyüşməyə hazırsınız!
  Polkovnik başını tərpətdi:
  - Əla! Düşünürəm ki, yaponlar bunu qiymətləndirəcəklər!
  Səs-küy, çəkmələrin tıqqıltısı eşidildi və xüsusi bölmənin altı sıravi əməkdaşı xüsusi geyimli bir şəxsin müşayiəti ilə kabinetə soxulub. O, buyurdu:
  - Bu oğrunun başına qandal taxın!
  Witcher çaşqın oldu:
  - Bu başqa nədir?
  Polkovnik qışqırdı:
  - Və o! Siz həbsdəsiniz, vətəndaş Witcher! Və həbsxanaya göndəriləcəksən!
  Xüsusi geyimli bir adam xəbərdarlıq etdi:
  - Bu qadın döyüşməyi çox yaxşı bilir! Buna görə diqqətli olun!
  Witcher gülümsədi:
  - Mən bizim igid hüquq-mühafizə orqanlarının nümayəndəsi olmayacağam! Beriyaya zəng edin və bu anlaşılmazlığı dərhal aradan qaldırın!
  Polkovnik nifrətlə xoruldadı:
  - Beriyanın fikrini yayındırmağın başqa yolu budur! Onu həbsxanaya göndərin, istintaq həll edəcək!
  Cadu başını tərpətdi:
  - Mən Sovet İttifaqı qəhrəmanıyam və istintaq, əlbəttə ki, bunu həll edəcək, amma Beriya ilə daha sürətli olacaq! Mən mümkün qədər tez bir təyyarənin idarə edilməsində olmaq istəyirəm!
  Polkovnik təsəlli verdi:
  - Müharibə zamanı heç kim çox gecikməz! Onu aparın!
  Vedmakova müqavimət göstərmədən getdi və kəşfiyyatçılarla təchiz olunmağa başlayan qısaldılmış model pulemyotların ağızları ilə bir az itələdi. Sonra məni qara qıfın içinə doldurub uzaqlaşdırdılar. Anna Petrovna sakit idi, özünü günahkar hiss etmirdi və yəqin ki, NKVD onun Beriya ilə xüsusi münasibətini bilirdi, ona görə də məsələni həll edərdilər. Həbsxanaya baş çəkmək hətta maraqlıdır. Əsl kişi övlad böyütməli, orduda xidmət etməli, həbsdə yatmalıdır! Deməli, yəqin ki, döyüşçü! Bir çox məşhur insanlar həbsdə idi: Stalin, Lenin və Hitler!
  Həbsxana komendantlıqdan o qədər də uzaqda deyildi, ona görə də Vedmakova çıxarılaraq həyətə aparıldı. Orada itlər qəzəblə hönkürürdülər, zindanın XVIII əsrdə tikilmiş daş divarları mat və boz idi. Qızı içəri gətirəndə qeyri-ixtiyari bir həyəcan hiss etdi və dəhlizlərlə apardı. Budur qeydiyyat pəncərəsi: rutin suallar:
  - Ad, soyad, ata adı, cinsi!
  Sonra sağa kirəmitli otağa dönün. Orada stolun arxasında NKVD geyimində və dəri önlükdə bir zabit oturmuşdu və onunla birlikdə ağ xalatlı bir həkim və əllərinə nazik rezin əlcəklər çəkən iki orta yaşlı qadın oturmuşdu.
  Vedmakovanı cəld müşayiət edən mühafizəçi məşq edilmiş bir hərəkətlə ondan qandalları çıxardı. Zabit əmr etdi:
  - Paltarını çıxar!
  Witcher təəccübləndi:
  - Nə?
  Zabit sakitcə təkrar etdi:
  - Dedim, paltarını çıxar! Axtarış və şəxsi axtarış məcburidir!
  Qız qızardı:
  - Amma burada kişilər var!
  Önlüklü zabit hürdü:
  - Mən sizə kömək edə bilərəm! Gəl, cır-cındırını çıxar, fahişə!
  Vedmakova titrədi, həbsxanaya salındıqda şəxsi axtarışın məcburi olduğunu xatırladı və paltarını çıxarmağa başladı. Qadınlar bunu qəbul etdilər və hər tikişi diqqətlə hiss etdilər. Yalnız qısa tumanında qalan Witcher xəcalət çəkdi, lakin məmur hürüdü:
  -Və şalvarını çıxar, qancıq! Axtarış tamamlanacaq!
  Bir neçə kişinin qarşısında tamamilə çılpaq qalmış (onu gətirən konvoy yerində dayanmışdı, hər an döyüşə girməyə hazır idi) qız utanır və onu əlləri ilə örtməyə çalışır.
  Dəyənəklə onun ombasına möhkəm vurdular:
  - Əllər aşağı, qancıq!
  Witcher qışqırdı, amma dözdü. Paltarı yoxlanıldıqdan və çəkmələri cırıldıqdan sonra zabit əmr etdi:
  - İndi özünüz yoxlayın!
  Qadın məhbuslar başdan başladılar. Əlcəkli barmaqları ilə saçları daradılar, sonra qulaqlarına baxdılar, hətta fənərlə bir növ borudan istifadə etdilər. Qulaqlar bir neçə dəfə geri çəkildi, əyildi və açıldı. Sonra burun dəliklərinə baxdılar:
  - Öskürək, xahiş edirəm! Budur, daha güclü!
  Qızın burnu əzilib. Bundan sonra ağız boşluğunun müayinəsi aparıldı. Tamamilə xoşagəlməz idi, kobud əllər dilini sıxırdılar, hərdən onu geri çəkirlər, sonra daha da bərk çəkirdilər, hətta az qala qoparırdılar.
  Zabit dedi:
  - Daha diqqətli olmalıyıq! O, casus ola bilər!
  Həbsxana işçiləri vacib məlumatların gizlənə biləcəyi plombları yoxlayaraq barmaqlarını dişlərə basmağa başladılar. Witchakova alçaldılmış hiss etdi və ona tüpürdü; onun qəhrəmanı SSRİ-ni fahişə kimi axtardılar, heç nəyi əldən vermədilər. Sonra qadınların əlcəkli əlləri qızın çılpaq döşlərini hiss etməyə başladı. Onu yoğurdular, sözün həqiqi mənasında hər millimetrdə hiss etdilər və fənərlə göstərdilər. Qızın döşləri xəyanətkarcasına şişirdi, məhbuslar getdikcə bərk-bərk basdılar, sonra hıçqırdılar:
  - Yox! Budur təmizdir!
  Sonra göbək və barmaqlar müayinə edildi. Göbək geri çəkildi, həm də büküldü, sonra iynə ilə deşildi. Barmaqlar daha az diqqətlə yoxlanıldı.
  - İndi ginekoloji axtarış! - zabit əmr etdi.
  Həbsxanaçılar buyurdular:
  - Əyilib ayaqlarınızı yayın, xahiş edirəm!
  Sonrakı ən alçaldıcı şey, həbsxananın əlcəkli əli qızın qoynuna olduqca kobud şəkildə girəndə oldu. Witcher ağrı və rüsvayçılıq içində inlədi. Əl isə qadının həm ağrılı, həm də qıdıqlı olan ən qiymətli xəzinəsini saxladığı mağaranı kobudcasına qazdı. Qız bir qədər qıvrıldı və zabit istehza ilə mızıldadı:
  - Mümkün qədər diqqətlə yoxlayın! Axı casuslar adətən sənədləri intim yerlərdə gizlədirlər və bəzən vacib məlumatları tapmaq üçün kiçik bir qeyd kifayət edir.
  Bir həbsxana işçisi digəri ilə əvəz olundu, bundan sonra axtarış daha ağrılı və kobud oldu. Witchakova başa düşdü ki, onlar axtarışı işgəncəyə çevirərək onu sadəcə olaraq alçaltmaq istəyirlər.
  Anusun müayinəsi daha az kobud olmadı, bağırsaq və böyük bir lavman da istifadə edildi. Görünür, pilotdan həqiqətən də ciddi şübhələr var idi. Bundan sonra barmaqları, ayaqları və ayaqları yoxlamaq kiçik bir şey kimi görünürdü.
  Ancaq bununla da bitmədi, zabit əmr etdi:
  - İndi mədə rentgeninə! Yuta biləcəyi çox şey yox idi!
  Yaxşı, o qədər də ağrıtmır. Burada həkim var idi, hər şeyi, hətta ürəyini, ağciyərlərini də diqqətlə yoxladı. Nəhayət, icazə verdi:
  - O, təmiz və tamamilə sağlamdır!
  Zabit qəzəblə mızıldandı:
  - Təəssüf ki, onsuz da onu vuracağıq! Ancaq hələlik pianoda ifa etsin!
  Təcavüzdən məəttəl qalmış pilot avtomat kimi itaətkarcasına yeriyirdi. Witcherin əlləri boya ilə bulaşmış və diqqətlə kağıza sıxılmışdır. Sonra hər cür ölçmə, profildə fotoşəkil çəkmə, tam üz izlədi. Bədənimdəki bütün əlamətləri, çapıqları və molları yenidən yazaraq məni kifayət qədər uzun müddət çılpaq dayanmağa məcbur etdilər. Bundan sonra o, soyuq duşda yuyuldu, lakin bu, SSRİ-də təkcə həbsxana forması verilən məhbuslar üçün deyildi.
  - Geyin, qancıq!
  Xələt əslində çuval bezi ilə tikilmiş və həbsxana nömrəsi ilə işlənmiş çul idi. Qıza ayaqqabı verilmədi, görünür, onları xalq düşmənləri üçün lazımsız dəbdəbə hesab etdilər və ona görə də onu çətinliklə örtünərək kameraya apardılar.
  Kütləvi həbslər təzəcə baş vermişdi, həbsxana izdihamla dolu idi, uğuldayırdı. Vitçakova dar qəfəsə atıldı, burada artıq yüzdən çox qadın, əsasən də hərbçilər və qulluqçulardan olan gənc qızlar var idi. Pilot kameraya gətiriləndə o, bir addım da ata bilməyib, məhbus bütün mərtəbəni darmadağın edib. Kamerada çox qaranlıq idi, pəncərə taxta idi, havasız idi və kəskin iyi gəlirdi, görünür, vedrə çoxdan çıxarılmamışdı.
  Qızlar yarıçılpaq, bəziləri isə tamamilə çılpaq idi, paltarlarını götürdülər. Onların bir neçəsi ağlını itirib su istədi. Witcher dayandı və soruşdu:
  - Bir addım belə ata bilmirəm! Hara getməliyəm!
  - Hara gətirdilərsə, orda qal! - Qaranlıqdan əmr etdi, yəqin kameranın böyüyü. - Burada bizə yer yoxdur.
  Witcherova bunun axmaq olduğunu başa düşərək yenə də soruşdu:
  - Qızlar siz nəyə görəsiz?
  Səslər izlədi:
  - Bəli, burada 58-ci maddə var, hətta heç bir ittiham olmadan! sən nəyə görəsən?
  Witcher zarafat etdi:
  - Bəli, Beriyanı zorladı!
  Qızların mehriban gülüşləri və nidaları eşidildi:
  - Bəli, o bizimdir!
  Qaranlıqdan sızlayan kim:
  - Beriyanı asmaq kifayət deyil!
  Təhlükəli bir səs kəsildi:
  -Yetər! Beləliklə, artıq həyətdə yarım mindən çox adam güllələndi! Bizi də bütün kamera ilə birlikdə gəzməyə çıxara bilərlər!
  Witcher hürürdü:
  - Yaxşı, yox, məni edama aparsalar, təslim olmaram!
  . FƏSİL Љ 8
  Oleq Rıbaçenko qız Marqarita Korşunova ilə birlikdə daha parlaq sabah üçün mübarizəni davam etdirdi.
  Stalinqradda döyüşdülər. Onlar böyük cəsarətlə döyüşürdülər. Əbədi övladlar isə geri çəkilib düşmənə təslim olmağı düşünmürdülər.
  Lakin qüvvələr qeyri-bərabər idi və nasistlər tədricən irəliləyirdilər. Ancaq çox yavaş və muzdluların cəsədləri ilə evlərə və küçələrə yaxınlaşır.
  Moskva mühasirəyə alınmışdı, amma yenə də döyüşürdü. Onun da öz gözəl qızları var idi. Kimlər əsl qəhrəmandır.
  Oleq Rıbaçenko ilə Marqarita Stalinqradda bir-birini atıblar. Eyni zamanda oğlan süni intellektdən istifadə edərək nəsə bəstələməyə çalışıb.
  Belarus prezidentliyinə namizəd Aleksandr Lukaşenkonun seçkilərdə iştirakına icazə verilməyib. Onlar günahı Slavyan Katedralinin imzaları geri götürməsində tapdılar. Nəticədə altı yox, beş namizəd oldu. Və əsas mübarizə Zenon Pozdnyak və Kebiç arasında getdi. Rusiyapərəst və daha mötədil Kebiç cüzi üstünlüklə ikinci dövrəyə yüksəlib. Və sonra o, Rusiya əleyhdarı Poznyakı böyük fərqlə məğlub etdi.
  Lukaşenko qanunsuz olaraq vəzifəsindən uzaqlaşdırıldığına etiraz edib. Amma ümumilikdə səs-küydən başqa heç nə yox idi.
  Kebiç çox inamlı qələbə qazandı. Və o, Belarusun ilk prezidenti oldu.
  Tezliklə Belarus rubl zonasına daxil oldu. İqtisadi vəziyyət böhran içində qaldı. Kifayət qədər pul yox idi. Amma ölkə rubl zonasında idi.
  Kebiç Rusiya ilə inteqrasiya prosesini təklif etdi. Qanunlar yaxınlaşmağa başladı, sərhədlər açıldı və iqtisadiyyat birləşdi. Millətlərüstü qurumlar yaradıldı.
  1999-cu ildə Belarusda yeni prezident seçkiləri keçirildi. Rusiya defoltundan sonra iqtisadiyyat dərin böhran içində idi. Lakin kommunistlərin təsiri xeyli artdı. Lukaşenko hamı ilə dava edib, öz partiyasını yaratmayıb, başqa qüvvələr tərəfindən kənara çəkilib. Əsas mübarizə Kalyakinlə Kebiç arasında gedirdi. Zenon Poznyak bu vaxta qədər populyarlığını itirmişdi. Eynilə bütövlükdə Belarus Xalq Cəbhəsi kimi.
  Kommunistlər gücləndi.
  Rusiyada da tarix bir az dəyişib. Zyuqanov qalib gələ bilməsə də, prezidentə bir qədər çox səs toplayıb. Lebed daha bir neçə ay Təhlükəsizlik Şurasının katibi vəzifəsində çalışıb. Amma ümumilikdə bu o qədər də əhəmiyyətli deyil. Ən mühüm fərq ondan ibarətdir ki, Çernomırdin vəzifədən uzaqlaşdırılmayıb. Və nəticədə defoltdan sonra da baş nazir olaraq qaldı. Kebiç, Çernomırdinin köməyinə baxmayaraq, yenə də ikinci raundda məğlub oldu və Kalyakin Belarus prezidenti oldu.
  Rusiyada isə Yeltsin gedəndən sonra Çernomırdin prezident oldu. Rusiya iqtisadiyyatı artıq böyüməyə başlayıb və Viktor Stepanoviç böyük çətinliklə də olsa, üçüncü yeri tutan Jirinovskinin köməyi ilə Züqanovu məğlub edib.
  Beləliklə, Rusiyada Çernomırdin prezident, Jirinovski Təhlükəsizlik Şurasının katibi və prezidentin birinci köməkçisi oldu. Putin indiyədək kənarda qalıb. Zyuqanov müxalifətin başçısıdır. Primakov hələ də xarici işlər naziridir.
  Beləliklə, hər şey plan üzrə getdi. Kalyakin inteqrasiya prosesini davam etdirdi, lakin hələ birləşmədi. İqtisadiyyatlar böyüməyə başladı. Çernomırdin Çeçenistandakı müharibəyə rəhbərlik edirdi. Mən Masxadovla danışdım. Və sonda orada sabitliyə nail olundu.
  Çernomırdin artıq növbəti seçkilərdə Züqanov üzərində asanlıqla qalib gəldi. Kalyakin də asanlıqla ikinci müddətə seçildi. Hər şey az-çox rəvan getdi. Belarus iqtisadiyyatı inkişaf edirdi.
  Lakin Kalyakin üçüncü müddətə namizədliyini irəli sürmədi. Onun varisi həmkarı Novikov olub.
  Çernomırdin də üçüncü müddətə namizədliyini irəli sürmədi. Çernomırdinin yerinə Jirinovski keçdi. Sonuncu, əlbəttə ki, daha mülayim oldu, lakin Belarusa təzyiqi artırdı - Rusiyaya qoşulmağı tələb etdi.
  Novik müqavimət göstərdi. Ona görə də sanksiyalara məruz qalıb.
  Jirinovski daha sərt və daha sərt idi... Nəticədə rusiyayönlü qüvvələr Belarusda ciddi iqtisadi böhranla üst-üstə düşən referendum keçirdi. Və Belarus Rusiyanın bir hissəsi oldu. Bu da anti-Qərb əhval-ruhiyyəsini gücləndirdi.
  2014-cü ildə Jirinovski Ukraynada Maydan və Yanukoviçin devrilməsindən istifadə edərək qoşun yeridib. Ukrayna ordusu döyüş qabiliyyətinə malik deyildi və ruslar onu tərksilah etdi. Yanukoviç və Rada silah gücü ilə referendum elan etdilər. Rusiya bu respublikanı da ilhaq etdi.
  Ukraynalıların daha az üsyan etməsi üçün Jirinovski Rusiyanın paytaxtını Kiyevə köçürdü. Bu da referendumun nəticələrinə təsir etdi. Vladimir Volfoviçin özü də növbəti prezident seçkilərində referendumda bütün məhdudiyyətləri ləğv edərək zəfərlə üçüncü müddətə seçildi.
  Aleksandr Lukaşenko təqaüdə çıxdı və unudulmuşdu. Putin 2012-ci ilə, altmış yaşı olana qədər FSB-nin sədri vəzifəsində çalışıb. Komandanı gəncləşdirməyi sevən Jirinovski isə onu qırx yaşlı bacarıqlı zabitlə əvəzləmədi. Novikin yerinə gələn Belarus qubernatoru da cavanlaşıb.
  Rusiya isə Qərbin sanksiyalarına məruz qaldı, lakin o qədər də əhəmiyyətli deyildi. Jirinovski Suriya və İraqda döyüşüb. O, kürdlər üçün öz dövlətini yaradıb və ümumiyyətlə Vladimir Putindən daha qətiyyətli davranıb. Üstəlik, Rusiya Səudiyyə Ərəbistanına raket zərbəsi endirib və neftin qiymətini kəskin artırıb.
  Sonra İranla ABŞ arasında böyük müharibə başladı. Bu da neftin qiymətini daha da şişirtdi. Bu arada Rusiya Baltikyanı ölkələri və Moldovanı ələ keçirdi və ilhaq etdi. Sonra da Nazarbayevin gedişindən sonra Qazaxıstanda yaranmış qarışıqlıqdan istifadə edərək, bu respublikanı dövriyyəsinə daxil etdi.
  Referendum da keçirildi və Rusiya daha bir vilayəti aldı.
  SSRİ-nin bərpası tədricən davam etdi.
  2020-ci ildə Jirinovski dördüncü müddətə Rusiya prezidenti olmaq rekordunu yeniləyib. Onun hələ getmək fikri yox idi.
  Rusiya isə Orta Asiyadan keçirdi. Özbəkistanda, Tacikistanda, Qırğızıstanda, Türkmənistanda rus qoşunları meydana çıxdı və Rusiyaya birləşmək üçün referendumlar keçirildi.
  Beləliklə, ölkə SSRİ-nin keçmiş sərhədləri daxilində bərpa edildi.
  Lakin bu Jirinovski üçün kifayət etmədi. Və o, lazımsız qərəzlər olmadan Finlandiyanı qoşunlarla işğal etdi. Və orada, əlbəttə ki, referendum keçirərək, demək olar ki, yüz faiz nəticə ilə. Və onu özünə qovuşdurur.
  Beləliklə, Rusiya özünə qayıdırdı. Port Arturla bağlı iddialar və sarıların Sibirdən çıxarılması səbəbindən Çinlə münasibətlər bir qədər pisləşdi.
  Ancaq hələlik Çin Rusiyaya qarşı söyüş söyməkdən qorxurdu.
  Amma Alyaskada hərbi çevriliş oldu və rus qoşunları oranı işğal etdi. Və Rusiyaya qayıtmaq üçün referendum keçirdilər. Eyni zamanda Amerika Alyaskanın Rusiyaya satılması ilə bağlı sövdələşmənin etibarsızlığını tanımağa məcbur oldu.
  Beləliklə...
  Oleq Rıbaçenko fasilə verdi və yenidən atəş açmağa başladı.
  Uşaq atəş açıb, sonra qumbaranı yalın ayağı ilə atıb. Faşistləri səpələdi və tvit etdi:
  - Biz yenilməzik!
  Marqarita da bir atəş açdı, yalın ayağı ilə qumbara atdı, Fritsi əzdi və qışqırdı:
  - Və həmişə birləşin!
  Uşaqlar çox cəsarətlə döyüşürdülər.
  Oğlan yenə də düşmənlərin üstünə tüğyan etdi. O, çılpaq ayaq barmaqları ilə trasa qumbara atıb. Nəticədə iki tank toqquşub. Oleq Rıbaçenko oxudu:
  - Sənə şöhrət, rus torpağımız,
  Müqəddəs Rusiya adına,
  Hörmətli məsləhət ailəsi!
  Qız yenə qumbaranı yalın ayağı ilə atıb. O, onlarla faşisti vurdu və oxudu:
  - Dağda bir inək var,
  Sağlam uşaqlar olun!
  Oğlan bir atəş açdı, krautları biçdi və qışqırdı:
  - Ürəyimdə Vətən,
  Xoşbəxtlikdən qapını açacağıq!
  Sonra uşağının ayağı qumbara atdı. O, həqiqətən ölümcül məhvedici daşıyıcı olan bir oğlandır.
  Marqarita həm də böyük dəqiqliyə malik oxdur.
  Qız onu götürüb oxudu:
  - Yox, ayıq-sayıq sönməz,
  Şahin, qartal görünüşü -
  Xalqın səsi aydındır -
  Pıçıltı ilan tərəfindən əziləcək!
  Çılpaq ayağı ilə qumbara atan qız onu götürüb daha da cingildədi;
  Stalin ürəyimdə yaşayır
  Kədəri bilməməyimiz üçün -
  Kosmosa qapı açıldı -
  Ulduzlar üstümüzdə parıldadı!
  Və qız güldü. O, faşistlərə atəş açdı. O, onların sıralarını yıxdı və qışqırdı:
  İnanıram ki, bütün dünya oyanacaq -
  Faşizmin sonu olacaq...
  Günəş parlayacaq,
  Kommunizmi işıqlandıran yol!
  Və yenə qız məharətlə yalın ayağı ilə qumbara atır. Hitlerin tanklarını bir-birinə sıxışdırmaq.
  Nataşa da döyüşür. Stalinqradda qızlar sadəcə qəhrəmandırlar.
  Və cəsarətlə özlərinə mahnı oxuyurlar:
  - Vətənim kainatın qaranlığıdır,
  Mən pis düşmənlərin hücumunu darmadağın edə bilərəm...
  Mən sənsiz bir gün gedə bilmərəm,
  Sənin üçün canımı verməyə hazıram!
  Nataşa isə yalın ayağı ilə qumbara atır.
  Sonra Zoya atəş açır. Bikinili gözəl qız. Bir partlayış verəcək və faşistləri biçəcək.
  Və sonra onun yalın ayaqlarından qatil hədiyyə uçacaq.
  Zoya dişlərini açaraq oxudu:
  - Mən düşmənləri məhv etməyi sevirəm! Belə bir qız!
  Və yenə gözəllik çılpaq barmaqları ilə məhvə başlayacaq.
  Və sonra Aurora da atəş açır. Qırmızı saçlı şeytan da faşistləri vuracaq.
  Və onun yalın ayağı ilə atılan qumbara Wehrmacht əsgərlərini çınqılın üstündən keçəcək.
  Qız qışqırır:
  - Tili, dili, trol, trol...
  Faşistləri məğlub etməyə gücüm var,
  İndi çətin ki, imtina edə bilərəm!
  Və yenə döyüşçü dəqiq atəş açır.
  Sonra Svetlana atəş açır. Və o, çılpaq ayaq barmaqları ilə də partlayış paketi atdı.
  Yaxşı, Krautlar başa düşdülər.
  Qız, açıq desək, qaya döyüşçüsüdür.
  Və necə oxuyur:
  - Rusiya yer üzündə izzətlənəcək,
  Həmişə bir xəyalımız olacaq!
  Və dörd qız faşistləri vurdu və onlar səni necə vuracaqlar. Ümumiyyətlə, onlar ölüm mələkləri batalyonundan olan müqəddəslər kimidirlər. Stalinqraddakı nasistlər isə bunu başa düşürlər.
  Ancaq getdikcə çətinləşir və daha da çətinləşir.
  Stalinqrad hələlik dayanır, lakin nasistlər Suxoi ala bildilər. Nasistlərin güclü dəniz donanması da var. O cümlədən ələ keçirilən Britaniya gəmiləri.
  Onlar sözün əsl mənasında bütün sahili sızdırdılar. Türklər isə cənubdan irəliləyirlər. Çox qorxulu olur.
  Nataşa və Suximidən olan qızları Alman faner təyyarəsini ələ keçirərək Stalinqrada uça bildilər.
  İndi də Stalinqradda. Necə ki, bu şəhəri almamağa çalışsan da, nasistlər onu almır.
  Nataşa yalın ayağı ilə ölümcül bir hədiyyə atır, nasistləri parçalanmış ətlərə parçalayır və oxuyur:
  - Həyatımız gözəl olacaq!
  Zoya yalın ayağı ilə qumbara ataraq dişlərini göstərərək əlavə etdi:
  - Əgər, əlbəttə ki, qalib gəlsək!
  Qız isə qırmızı məmələrini silkələdi.
  Aurora, atəş etdi, gurladı:
  - Qoy Vətənimiz şöhrətlənsin!
  Həm də çılpaq barmaqları ilə qatil hədiyyəsi atacaq. Rəqibləri əzəcək və cızıldayacaq:
  - Böyük Rusiyaya şöhrət!
  Sonra Svetlana xətti götürdü və onu sikdi. Mən yüz nasisti kəsdim. Sonra o, yalın ayağı ilə qumbara atdı və çığırdı:
  - Elm və rifahın yeni işığı üçün!
  Və dörd qız yenə döyüşür və burunlarını aşağı salmaq fikrində deyillər.
  Nataşa iki ayaqyalın partlayıcı paketi götürdü. Və bütün gücü ilə onu nasist tankına atdı.
  Zərər alan E-75 dayanıb siqaret çəkməyə başlayıb.
  Nataşa oxudu:
  - Rus güldü, ağladı və oxudu,
  Bütün dövrlərdə, ona görə də Rus!
  Sonra Zoya qatil hədiyyəsini çılpaq barmaqları ilə götürüb işə saldı. Və başqa bir nasist tankı dayandı, nokauta düşdü.
  Zoya tweet etdi:
  - Bəli, gələcək bizimdir!
  Böyük Rusiyaya həmd olsun!
  Aurora pulemyotdan atəş açdı. O, çoxlu faşistləri məhv etdi. Sonra aqressiv şəkildə dedi:
  - SSRİ qəhrəmanlarına həmd olsun!
  Və onun yalın ayağının atılması qumbaranı yenidən uçurur. Bu qırmızı saçlı qızdır. Sadəcə yenilməz bir terminator.
  Və Svetlana bunu öz üzərinə götürdü və nasistləri darmadağın etdi. Və onları iti otbiçən kimi kəsdi.
  Sonra o, tvit etdi:
  - Rusiya torpağına şöhrət!
  Və çılpaq ayağının atılmasından belə bir ölümcül parçalanma qumbarası uçur.
  Döyüşçü qışqırdı:
  - Sovet imperiyası üçün!
  Nataşa atəş açaraq deyir:
  - Ən böyük imperiyalar üçün!
  Və yenə də yalın ayaqlarından böyük zəmanətlə faşistləri öldürən bir şey uçur.
  Və qız oxuyur:
  - Vətənimə şöhrət -
  Rusiyaya şöhrət!
  Zoya da yalın ayağı ilə qumbara atdı. O, nasistlərin bir hissəsini kəsdi və çığırdı:
  - Böyük Rusiya - böyük şöhrət!
  Və o, partnyorlarına göz vurdu.
  Qızlar, təbii ki, demək olar ki, çılpaqdırlar. Bikinidə, qaralmış, əzələli, gözəl və əyri.
  Qızlar demək olar ki, çılpaq olduqda necə də cazibədar görünürlər! Və başqa niyə paltarlar var?
  Sonra, Aurora aktiv şəkildə vurur. Və yalın ayaqları ilə faşistləri öldürənləri atıb atardı.
  Sonra oxuyacaq:
  - Böyük Vətən üçün!
  Svetlana atəş açmağa davam etdi. O, faşistləri kəsdi və tweet etdi:
  - Böyük nailiyyətlərə görə!
  O, yalın ayağı ilə qumbara atmağı bacarırdı. Və yenə nasistlər qorxurlar.
  Yaxşı rus qızları. Onlar ən yüksək akrobatikanın insanlarıdır.
  Və sonra pilotlar var: Mirabela və Anastasiya. Necə ki, onlar Krautları sillələyəcəklər.
  Bəli, Hitlerin qoşunları belə qızlardan qaçır.
  Qadın döyüşçülər Yak-9-da döyüşürlər. Maşın deyəsən köhnəlib. Amma kifayət qədər təsirli. Sürət və silahlanma baxımından Luftwaffe-dən geri qalmasına baxmayaraq.
  Qızların beş 30 mm-lik topu olan ME-262 ilə müqayisədə yalnız bir 20 mm-lik top və pulemyotu var.
  Lakin Mirabela məharətlə manevr edir və qanadlı faşist yırtıcısının arxasına keçir. Və onu vurur. Metalı döyür, düşməni tamamilə yandırır.
  Sonra Mirabela oxudu:
  - Daha yüksək və daha yüksək və daha yüksək,
  Quşlar kimi uçan təyyarələr...
  Faşist damlarını yıxırıq,
  Əsgərlərin şücaəti isə sərhədləri aşır!
  Və burada Anastasiya gedib nasistləri təpikləyəcək. O, Terminator qızıdır.
  O, Hitlerin quldurlarının üzlərini parçalayacaq və cığal çəkəcək:
  - Rusiyaya böyük şöhrət gələcək!
  Həm də yalın ayaqları ilə pedallara basır. Və başqa bir Messerschmitt düşür.
  Qızlar yalnız qısa tumanlarında döyüşürlər. Və özlərini çox yaxşı hiss edirlər. Daha zəif mühərriklərdə sürətlə çırpınırlar. Və düşmənin atəşindən qaçırlar.
  Mirabela, Fritz'i kəsərək, cığırdayır:
  - Qarğa yoxdur, sən bizi məğlub edə bilməzsən!
  Və döyüşçü yenə ölümcül məsafəyə sürünür.
  Və yeni bir Hitler maşını düşür.
  Ayaqyalın qız nə etdiyini bilir. Və o, əla işləyir.
  Budur, bir döyüşçünü uzaqdan gizlətməyə çalışan bir faşist. Və o gedir. Və bir möcüzə ilə, yenə düşmənin quyruğunda.
  Və fritsi yıxır, cığırdayır:
  - Ruslar üçün mümkünsüz heç nə yoxdur!
  Və yenə döyüşçü çıxılmaz bir dönüş edir. Və başqa bir avtomobil dirəyə yıxıldı.
  Mirabela tweet etdi:
  - Rusiya üçün həqiqətən də sülh yaranıb!
  Və yenə necə çıxır. Və düşmənə necə təslim olacaq!
  Anastasiya da alman maşınına çırpılır və qışqırır:
  - Bütün torpağımız şöhrətlənsin, bizə hiylə olmasın!
  Və qızlar getdikcə daha çox ayrılır!
  Onlarla nə məşğul ola bilər? Təcavüzkar bir qasırğa olmasa!
  Daha doğrusu, hətta qasırğa belə onları məğlub edə bilməz!
  Bu arada Nataşa döyüşür və oxuyur:
  - Rusiya üçün döyüşəcəyik!
  Həm də yalın ayağı ilə ölümcül çaplı qumbara atacaq.
  Və o, nasistləri metal və qanlı ət parçalarına çevirəcək.
  Zoya da yalın ayağı ilə öldürücü və qızarmış birini atacaq və yerindən atılaraq deyəcək:
  - Və bütün dünyada kommunizmin yeni nizamı üçün!
  Və dişlərini açır.
  Sonra Aurora güclü atəş açır. Özünü güllələyir, faşistləri biçir və dişlərini çınqıldadır:
  - Tərəqqiyə nail olmaq üçün!
  Və onun çılpaq ayaqlarından hər hansı bir maneəni qıra biləcək bir şey çıxır.
  Və sonra döyüşdə Svetlana. Bu elə qatil qızdır.
  Və o da sarışındır. Faşistlərə necə zərbə endirir... Sonra onun yalın ayaqlarından qatil hədiyyə uçur. O, nasistləri əzəcək və onları şeytan alovuna çevirəcək.
  Terminator qızlar səslənəcək:
  - Şərəf sözümə həmd olsun!
  Komsomol sözü!
  Döyüşçülər faşistlərə atəş açacaqlar. Gəlin onları quduz itlər kimi güllələyək.
  Bunlar Terminator qızlarıdır! Və nasistləri məhv edirlər - nə şeytanlar!
  Nataşa pafosla dedi:
  - Sosializm uğrunda mübarizə aparacağıq,
  Sovet Rusiyamız üçün
  Yeni möhtəşəm sifariş üçün!
  Və yenə ölümcül bir hədiyyə onun yalın ayağından uçur.
  Zoya da kifayət qədər enerjili davranır. Faşistləri məhv edir. Və onları ruhdan salmır. Və onun yalın ayaqları pərvanə kimi titrəyir.
  Döyüşçü ehtirasla deyir:
  - Müqəddəs Rus adı ilə,
  Rusiya şöhrətlənəcək!
  Və yenə döyüşçü tam ehtirasla döyüşür.
  Sonra Aurora ölüm hədiyyəsini yalın ayağı ilə atır. Faşistlərin hər tərəfə necə səpələnməsi. Və qəzəblə deyir:
  - Mən boks üzrə dünya çempionuyam!
  Və sonra Svetlana öldürücü və dağıdıcı bir şey başlayacaq. Və onun yalın ayağı çox çevikdir.
  Və döyüşçü qışqırdı:
  - Mən dünyanın ən güclüsüyəm,
  nasistləri tualetdə islatacağıq -
  Vətən göz yaşına inanmaz,
  Biz isə şər oliqarxlara beyinlərini verəcəyik!
  . FƏSİL Љ 9
  Ağır döyüşlərdə iştirak edən Vedmakova bir neçə gün çətinliklə yatdı və buna görə də həbsxana kamerasındakı həddindən artıq dar şəraitə, havasızlığa və üfunət iyinə baxmayaraq, demək olar ki, dərhal yuxuya getdi.
  Xəyal etdi ki, özünü orta əsrlərdə tapdı və qul üsyanına rəhbərlik etdi, bir növ yubkada Spartak oldu! İlk uğurdan sonra cəsur döyüşçü, əzələli qız üsyançıları bir yerə toplayıb, rəhbərlərini seçməyi təklif edir.
  Witcher, gözlənildiyi kimi, kifayət qədər böyük bir dəstənin başçısı oldu və qüdrətli qəhrəman Turanı birinci müavini olaraq təklif etdi.
  Və burada qullar yekdil idi. Sonra ustalar seçildi. Onluq sistem ən sadədir və Witcher heç bir şeyin mürəkkəb olmamasına qərar verdi.
  Kuboklarla silahlanmış və tarakan ilbizləri götürərək (ağır bir yuxuda, Vedmakovanın şüuraltı oynadı) irəlilədilər.
  Səlahiyyətini gücləndirmək və ayaqlarını uzatmaq üçün Witcher pişik kimi hərəkət edərək piyada getdi. Sonra qız yalın ayaqlarının altı ilə qayalı yolun kiçik, iti çınqıllarını hiss edərək qaçmağa başladı. Ancaq döyüşçü ağrıya əhəmiyyət vermədi, üstəlik, hamıdan öndə idi. Məlum oldu ki, bu, boşuna deyildi. Üç düşmən döyüşçüsü pusquda idi və onlar vaxtından əvvəl həyəcan təbili çala bilirdilər. Üsyan lideri ağaca dırmaşaraq düşmənlərinin üstünə tullanır. Onun hərəkətləri pələng və kobra hibridinin rəqsinə bənzəyirdi, yüngül bir fəryad və sonra kəsilmiş başlarla susdu.
  - Mən müqaviməti belə qırıram!
  Vedmakova xalq üçün oynamağa, kəsilmiş başları qullara göstərməyə dözə bilmədi. Cavabda təsdiq gurultusu eşidildi.
  Tezliklə plantasiyaları olan mülklər meydana çıxdı. Oyma evlər bəzəkləri və heykəlləri olan əsl saraylardır. Burda-burda fəvvarələr görünürdü. Qarnında, ayaqlarında və sinəsində kəpənək qanadları və ağızları olan Zevs şəklində bir heykəldən: yeddi jet döyülürdü. Tarlalar zəngin, yağlı, qızılı pambıq oxşayan, iri sünbüllü taxıl, noxud və başqa şeylərdir. Onlar üçün çoxlu qul işləyirdi. Həm kişilər, həm qadınlar, həm də çoxlu uşaqlar var idi. Təbii ki, nəzarətçilər, gözətçilər. Ancaq ümumilikdə, əlbəttə ki, daha çox qullar var və kürək və çapa ilə.
  Witcher nökər qızların tələsik tikdiyi evdə hazırlanmış pankartı qaldırdı: Qılınc və çapaq təsviri ilə! Digər qullar hücuma keçdilər.
  Bu vaxt bir neçə kişi və qadın qul dirəkdən asılmış, əlləri və ayaqları mismar deşilmişdi. Deyəsən, bu haqsızlıq övladları əzab çəkməyə məhkum idilər. Yaxınlaşan xilaskarları görən çarmıxa çəkilmiş qız gözlənilmədən güclü səslə qışqırdı:
  - Qisas gəldi, sahibləri döyün!
  Witcher lideri, həmişə olduğu kimi, irəlidədir. Onun tarakan ilbizi ayağa qalxdı və iki mühafizəçini bir anda yıxdı. Qalanları geri çəkildi, onlardan biri qorxusundan, hətta öz nizəsinə də qaçdı. Sınıq qarnından bağırsaqlar çıxdı. Qız gülümsədi:
  - Atdan qorxsanız, zəif döyüşçülərsiniz!
  Onun dələduzluğuna çevrilən Miloslava mahir bərbərin ülgücü kimi sağ əlində, qızın əlindəki baltalarla vuruşurdu. Belə ki, məşhur döyüşçüləri azaldır.
  Turan da təslim olmadı. O, mühafizəçinin sinəsini sındıran daşla döyüşə girdi. Aydın idi ki, zəhmət ona dəyirman daşının əzələlərini deyil, xeyir verdi. Düzdür, Witcher daha sürətli hərəkət etdi.
  Qullar işlərini dayandırmışdılar, amma hələ döyüşə girməmişdilər. Görünür, çaşıblar. Düzdür, eyni narahat oğlan işçi oğlanların yanına sıçrayaraq qışqırdı:
  - Siz qorxaqlar! Arxamda kim varsa qəhrəmandır, kim mənsizdirsə, pis donuzdur!
  İlk cavab verən oğlanlar oldu. Nəzarətçilərin üstünə qaçdılar. Budur, təxminən on dörd yaşlı bir oğlan "qəyyumunu" çapa ilə elə bərk vurdu ki, başı balqabaq kimi partladı. Bu işə yaradı və digər qullar, hətta adətən təvazökar və səbirli qızlar da döyüşə qaçdılar.
  Döyüş indi xaotik oldu, lakin say üstünlüyü, eləcə də çarəsizlik qulların tərəfində idi. Və onlar, əlbəttə ki, ələ keçirdilər.
  Keçid gözləri qarşısında öyrənən bir qızdan gözləmək çətin bir şeydir. O, onu sıxmağa başlayan mühafizəçi ilə boğuşdu. Beləliklə, qadın onu aldatdı, qılıncını geri çəkdi və düz boynuna vurdu.
  - İndi mən qəlyanaltı deyirəm! - Qız zarafat etdi. - Sərxoş olmamaq üçün diqqətli olun!
  Birinci mülk tez bir zamanda azad edildi, dəstə gözümüzün qabağında böyüdü. Üsyan genişləndi, tarlaları alov kimi bürüdü. Witcher çaparaq irəli atıldı. Atlılar ona tərəf qaçdılar, bir qayda olaraq, başın yuxarı hissəsinə çatdılar. Lakin mühafizəçilər təslim olmadılar. Döyüş xüsusilə yeddi simli fəvvarənin yanında inadkarlıqla gedirdi. Burada əkinçilər süvari ehtiyatını döyüşə göndərdilər.
  Cəsur Witcher hər tərəfdən mühasirəyə alınmışdı. Onu yalnız xüsusi köklənmiş tarakan ilbizinin qeyri-adi çevikliyi xilas etdi. Burada dəqiq bir hücum və doğranmış rəqib düşür. Lakin qız əvvəlcə çiynindən, sonra mədəsindən yaralanıb, sonra isə az qala ayağı kəsilib. Sonra Witcher kiçik xəncərlər atmağa başladı. Ülgüc kimi iti, gözə, bəzən də ağıza girərdilər. Ancaq əsgərlərin çoxu istidən yarıçılpaq idi və belə əsgərlər üçün sinə deşmək kifayət edirdi. Bir neçə atlı yıxıldı, qalanları təzyiqi artırdı. Qılınclar o qədər çox idi ki, hərəkətdə tarağa bənzəyirdilər. Beləliklə, onlar hər tərəfdən tökülürlər.
  Lakin Miloslava, Passa, Turan və başqa qullar vaxtında gəldilər. Sıraya girərək, konkisürmə meydançası kimi gəzirdilər, cəsədlərin necə uçduğunu və silahlı qulların bütün gücləri ilə köməyə tələsdiyini görürsən.
  Piyadalar atlıların üstünə hücum çəkdi, taqətdən düşmüş qullar ağrılarının, zillətlərinin qisasını aldılar.
  - Düşməni mühasirəyə alın və qaçmasına imkan verməyin! - Witcher tərəfindən əmr edilmişdir.
  Gözünün qabağında bir nökər başı kəsilmiş halda yıxıldı, lakin onun ardınca onlarla mühafizəçi düşdü.
  - Rəqəmlərlə götürün! - üsyanın gənc lideri əmr etdi.
  Getdikcə daha çox qul döyüşə girdi. Oğlanların qaçışla atların üstünə necə çıxması, atlıların üstünə qaçması, dişlərini və iti daşlardan necə istifadə etməsi görünürdü.
  Qullar sanki qorxudan xəbərsiz idilər, uzun illər alçaldılmalarının qisasını alırdılar, heç kim onları insan hesab etmirdi. Bundan əlavə, onların bir çoxu azad doğulub və iradənin başdan-başa ətirini hələ də unutmayıb.
  "Atılmış" dəstəni bitirdikdən sonra Witcher davam etdi. Onun yolunda ən son ciddi maneə iri ağaclardan kəsilmiş uşaq olub. Orada xeyli sayda mühafizəçi yerləşdirilmişdi.
  - Əmlakları axtarın və nərdivanları tutun. - o qışqırdı. - Bu kifayət deyilsə, onları özünüz edin.
  Qullar tələsik hücum cihazlarını qurdular.
  - Pilləkənlər geniş olmalıdır ki, çoxlu döyüşçülər eyni anda pilləkənlərlə gedə bilsin. - Witcher qeyd etdi.
  Digər mülklərdə qırğın hələ də davam edirdi. Bəzi yerlərdə qulluqçular üsyançıların tərəfinə keçdilər, bəzi hallarda isə adətlərinə görə müqavimət göstərdilər. Nəzarətçilər tez öldürüldü - bunlar ən sərt döyüşçülərdən uzaq idi. Detinets düşmən müqavimətinin son qalası oldu. Witcher, həmişə olduğu kimi, divara ilk dırmaşdı. O, bir neçə dəfə oxla vuruldu, lakin qalxanı ilə ölümcül hədiyyələrlə mübarizə apardı. Ən yaxın döyüşçü o qədər güclü zərbə aldı ki, dəf etməyi bacarsa da, başını divardan yıxdı.
  Miloslava düşməni də ataraq mühafizəçini bağlamağı bacardı. Ağ-Qar aşırımı artıq öz görkəmi ilə düşmən əsgərlərini valeh edirdi. Onlar onun sürətlə qalxan, cazibədar döşləri olan sinəsinə baxarkən, qız ayaqlarını qasıq nahiyəsinə vurdu, sonra da kəsdi. Witcher divarlara dırmaşaraq mərhəmət etmədən doğradı. Düşmən artıq döyüş ruhunu itirmişdi və daha çox qul divara dırmaşırdı. Onlar içəri keçdilər, çoxlu pilləkənlər var idi və mühafizəçilərin hamısını dəf etməyə vaxtı yox idi. Aşağıda isə ölü və yaralı qullar yatırdı; hücum itkisiz başa çatmadı. Beləliklə, qul və gözətçi bir-birinə ilişib xeyli hündürlükdən yıxıldılar. Onlar yaralandılar, amma sağ qaldılar və bir-birlərini boğmağa davam etdilər.
  Narahat oğlan, Witcher soyadını soruşmağı unudub, divarda da var idi. O, boyunun balaca olmasından istifadə edərək zabitin ayaqları arasından tullanıb, sonra hər iki ayağı ilə onu eşşəyinə təpikləyib, eyni zamanda onu dizlərinin altına vurub. O, irəli uçdu və yetkin bir qulun əlindəki çəngəllə toqquşdu...
  - Elə tutuldum ki, ağrıyırdım! - Oğlan mühafizəçilərə sataşaraq arıq dilini çıxardı.
  - Ey balaca ayaqyalın ilan! - Sağ tərəfdə dayanan döyüşçü oğlanı söyüb qılıncı ilə vurdu.
  Oğlan da buradan yayındı və tütəkdən onun gözünə tüpürdü. Düşmən necə də çarəsiz qışqırdı, sıraları qırdı. Oğlan mərasimdə dayanmadı və onu qılıncla bitirdi. Uşağın əlləri arıq olsa da, damarlı və güclü idi - zəhmətlə səbrli idi.
  Digər oğlanlar da təzyiq göstərdilər, cəhənnəm kimi döyüşdülər, qışqırıb söyüş söydülər, daha soyuq ifadələr seçdilər!
  Onlar divarı tez bir zamanda təmizləməyi bacardılar, lakin döyüşün içərisində qulların qisasından qorxaraq bir az da davam etdi, sahiblər çarəsizcə vuruşdular. Düzdür, böyümüş qarınlar quduz qullarla mübarizədə pis köməkçidir.
  Əsas sahibi Şeyx Samuma yeraltı keçiddən qaçmağa çalışıb. Özü ilə bir çanta daş və qızıl götürdü. Ola bilsin ki, şansı var idi, amma xəsislik onu ruhdan salıb. Gözəl bir qız, Raxita və hətta mis dəri rənginə sahib olsa da, bu, çox şirnikləndiricidir.
  - Və məni izlə qancıq! - Şeyx onun tüklü saçlarından tutdu.
  - Lazım deyil, mən özüm gedəcəm, cənab! - yalvardı.
  - Fahişə deyil! Mən səni daşımağı xoşlayıram! - sadist mötəbər gülümsədi.
  - Amma acıyor! - Qul onun çılpaq ayaqlarını silkələməyə başladı.
  - Yuyunandan sonra səni saçından asıb yandırmağı əmr edəcəm. - Şeyx dodaqlarını ətyeyən şəkildə yaladı.
  - Sən heyvansan! Amma mən səni sevirəm, inan mənə!
  Qız çirkli burnunu təmiz üzünə yapışdırıb onu yalamağa başlayan sahibinə yaxınlaşdı. Sonra Raxitanın əli şeyxin kəmərində xəncər tapdı və var gücü ilə onu şişmiş qarnına soxdu.
  - Budur, sizin üçün bir qaranlıq kürü.
  Şeyx çantanı yerə atıb saçını buraxdı. Əlləri dərin dəliyi bağlamağa çalışdı, bağırsaqları töküldü.
  - Məxluq! Echidna! - deyə hönkürdü.
  - Yox! Mən ədalətli olanı etdim! Neçə qıza və kişiyə işgəncə vermisiniz? O, hətta uşaqları dirəyərək dirəklərə mıxlayıb. Bu sadəcə qisasdır! - qız qışqırdı.
  - Lənət olsun!
  - ilahə! Məni qamçıladın! - Qul ayağını şeyxin dolğun, qanayan qarnına çırpdı.
  - Məni bir az döydü! - deyə hırıldadı.
  - Amma içimdə nəcib qan axır! - Ayaqyalın qul dişlərini çırpdı.
  - Heç nə, fahişə! Qoşunlar üsyanı yatıracaq, sənə o qədər işgəncə veriləcək ki, mən sənə mələk kimi görünəcəyəm! - Şeyx nəriltmək üçün özündə güc tapdı.
  - Niyə onların təxəyyülü sizinkindən daha zəngindir? - Qız dilini çıxartdı.
  - Sənə bəsdir! "Varlı adam büküldü və inlədi. - Acı! Mənə facifi məlhəmi gətir.
  - Niyə yer üzündə? - qız istehza ilə soruşdu.
  - Bu kisə qızılı sənə verəcəm. - Şeyx yalvardı.
  - O, artıq mənimdir! Yaxşı, sadəcə xeyriyyəçilikdən, facifi məlhəmi haradadır? - qız bicliklə gülümsədi.
  - Uçan inək formasındakı qarderobu bilirsinizmi? - Zəngin kəkələdi və hırıldadı.
  - Bəli! Mən onu çınqıllarla çox gözəl gördüm.
  - Deməli, gərək əlini başın içinə soxsan, həm də məlhəm olan qutunu rahatlıqla çıxara bilərsən. Üstümə gəl və məni yağla. - Şeyx az qala huşunu itirərək mızıldandı.
  - Əclaf belə tibbi yardıma layiqdir. Məni gözlə!
  Qız otağa qaçdı. O, varlı adama əhəmiyyət vermədi, amma belə qiymətli məlhəm çox nadirdir və üsyançılar üçün faydalı olardı. Və sonra o, nifrət etdiyi qəribəliyi üsyançılara təhvil verəcək.
  Qullar artıq öz otaqlarına qaçmışdılar. Onlardan ikisi yarıçılpaq gözəl bir qız gördü. Qadın sevgisinə ac olan sağlam oğlanlar onun yanına qaçdılar. Qız çox çalışdı, əzələli idi və buna görə də güclü ayaqları ilə hücumçunu asanlıqla itələdi və qışqırdı:
  - Əgər pul almaq istəyirsənsə. Sadəcə bilin ki, zirzəmidə bir kisə qızılla aqressiv oğlan var.
  - Biz aqressiyanı sevmirik! - Uşaqlar istehza ilə etiraz etdilər.
  - Amma o da zəngindir! - Qız mənə sataşdı.
  - Onda daha yaxşıdır, gəl döyüşək! Zirzəmi haradadır? - üsyankar qullar laqqırtı etdilər.
  - Orada mənim əlimi izləyin! - Qul sağ əlini yellədi.
  Gənc, qara qullar onun havanı göstərdiyi yerə qaçdılar. Qız gülümsədi və otağa qaçdı. Mebellər olduqca zəngin, lakin xaotik idi. Budur, qızıldan tökmə kabinetin özü. Raxita iki dəfə düşünmədən əlini içəri saldı. İçəri sürüşdü və bu anda çənə bağlandı.
  Gözəl ülgüc kimi iti dişləri fırçasını kəsərək qışqırdı.
  - Oh, nə qədər ağrılıdır! - qışqırdı, sonra sıxıldı. - Bu çox alçaqdır!
  Vəhşi ağrıya baxmayaraq, qız qızdırmalı şəkildə əlini sarmağa çalışdı. Qadınların qışqırıqlarını eşidən Viçakova kiminsə zorlandığını qərara aldı və tez otağa girdi. Gözəli qan içində görüb qışqırdı:
  - Bunu etməyə kim cəsarət edib?! Mən onun ləyaqətini götündən yuxarı çəkəcəyəm! - Qəzəb içində döyüşçü kobud insan ola bilər.
  Raxitanın gözlərindən yaş axırdı, hiss etdiyi ağrıdan deyil, qula dəfələrlə qamçılanmaq yad deyildi, onun indi şikəst olduğunu dərk etməsindən.
  - Odur! - qız şkafı göstərdi.
  - Əgər belədirsə, deməli, dəhşətlidir! - Witcher sırıyan böcəyi başından güclə kəsdi. Zərbə konstruksiyanı əydi və daha yumşaq qızıl parçalandı. Döyüşçü şkafı parçalayana qədər döyməyə davam etdi.
  Qız nəzərəçarpacaq dərəcədə solğunlaşdı və qar kimi ağ Passa ona tərəf atıldı. O, məharətlə qanaxmanı dayandıraraq turniket tətbiq etdi. Witcherova kəsilmiş əli çıxardı, əza solğun oldu, amma hələ də isti idi.
  - Əla! - Xirovu çağırmaq lazımdır. Bəlkə böyüdəcək. - döyüşçü bərkdən fit çaldı.
  Passa soruşdu:
  -Bura əlinizi sıxmaq fikrini sizə kim verib?
  - Samma!
  - Özünüzə nə qoymusunuz? - Witcher təəccübləndi.
  - Yox, bu qəribənin adı Samumadır. - Qızı düzəltdi.
  - Əgər belədirsə, deməli, onu dörddəbirləşdirmək lazımdır. - döyüşçü gözlərini zillədi.
  - O, zirzəmidədir və ağır yaralıdır. Onu tutmaq üçün vaxtınız olacaq. Ölməsə.
  Witcher fırçanı tutmağa çalışdı, birdən o, qaçmağa çalışan sürüşkən bir kərtənkələ çevrildi. Əgər döyüşçü doğuşdan bu qədər çevik olmasaydı, bəlkə də uğur qazanardı. Üstəlik, quyruğundan deyil, boynundan tutdu.
  - Vay, qeyri-adi sehr. Bunu Xirova göstərməliyik.
  Yaralı qızın üzü tutqun olub və huşunu itirib.
  Passa onu vaxtında tutdu:
  - Əsəbi qız, amma gözəl! O, şikəst qalsa, ayıb olardı.
  - Yaxşı, ümid edirəm ki, bu düzəldilə bilər. Yalnız Xirov hardasa darıxdı, yanımda olacağına söz verdi. - Witcher narazılıqla çiynini çəkdi.
  - Mən burdayam! - Sehrbaz qapının arxasından atıldı. - Mən sehr hiss edirəm.
  - Və mən onu əllərimdə tuturam! - Witcher qışqırdı.
  - Yaxşı, bu da pis deyil! Bu meduza və kərtənkələ qarışığıdır, görürsən ki, şəffafdır, üç ürəyin döyündüyünü görürsən. - sehrbaz gülümsədi.
  - Niyə bu təsir edicidir? Qız qolunu itirdi və onun yerinə kərtənkələ meduza gəldi. Düşünürəm ki, belə bir məxluqun bütün çevikliyinə baxmayaraq, bu, tamamilə ekvivalent əvəz deyil! - Döyüşçü heç bir halda zarafat etməyə meylli deyildi.
  - Amma bədən üzvlərindən biri üzə bilər və bu heç də pis deyil. Bir növ super güc! - Sehrbaz hiyləgərcəsinə göz qırpdı.
  - Əlillik olduğu üçün nədən ibarətdir? - Witcheri başa düşmədim.
  - Necə deyim! Axı o, artıq sadəcə bir heyvan deyil, qadın bədəninin bir hissəsidir. Ancaq bir heyvanı idarə etmək çətindir. İndi bu balaca kərtənkələ kiçilib istənilən çatlaqdan keçə və ya divardan keçə bilir. Bundan əlavə, praktiki olaraq görünməzdir, bu növ buqələmun kimidir. - Sehrbaz izah etməyə başladı.
  - Pulsar! - dedi, Passın həvəsini nümayiş etdirərək. - Bunun mümkün olduğunu düşünmürdüm. Fırçanı kəsin və onu casus edin.
  - Elə olur ki, məğlubiyyət böyük bəlalar vəd edir, amma bu, yalnız gələcək qələbənin əksidir. - Sehrbaz fərq etdi.
  - Deməli, onu ruhdan salmayacaqsan? - Vedmakova aydınlıq gətirdi.
  - Yox! Müharibədə şücaət və yaxşı zəka qələbə gətirir. Vurmaq üçün əvvəlcə hədəfi görməlisiniz, əks halda yumruğunuzu yerindən çıxaracaqsınız. Ancaq problemin baş verməməsi üçün yara sağalmalıdır. - Hirovo yumşaq cavab verdi.
  - Qızın şikəst olması yaxşı deyil. Axı bu onu eybəcərləşdirəcək! Onu həqiqi üzvə bənzəyən insan əli edə bilərsinizmi? - Witcher soruşdu.
  - Düşünəcəm! Bəlkə düzəldə bilərəm. Ümumiyyətlə, sehrbazların əksəriyyəti öldürməkdə şəfa verməkdən daha yaxşıdır. - Xirovo vurğu ilə vurğuladı.
  - Mən bununla razıyam! Hər bir axmaq şikəst edə bilər, hər ağıllı insan sağalda bilməz. - Witcher, inandırıcı olmaq üçün, hətta barmağını məbədlərində bükdü.
  - Çox kobud cəlladlar - müalicə edən həkimlər azdır!
  Qullar Samumun sahibini sürüyüb, deyəsən ölüb. Raxita özünə gəldi, üzü qıcıqdan burulmuşdu.
  - Yenə hamını aldatdı! Hesabını ödəmədən getdi.
  - Onu asacağam! - Witcher dedi. - Onun cənazəsi hər bir alçaq və tamah sahibinə xəbərdarlıq olsun. Acgöz insan həmişə məyusluq göz yaşları ilə səxavətli olur!
  - Ağlabatandır! Bəs mənim əlimi kim qaytaracaq? - Qız ağlamağa hazır idi.
  - Budur! - üsyanın rəhbəri işarə etdi.
  Xirov baş əydi, ip onun əlində yandı.
  - Narahat olma! Sən şikəst ola bilməzsən. Beləliklə, Rakhita siz böyük bir casus olmalı olacaqsınız. Bu imperiyanın bütün zəngin və güclülərindən qisas almaq istəyirsən.
  - Əlbəttə. Qul olma, toz-torpaqda zəlil! - qız qışqırdı.
  - Beləliklə, bizə kömək edə bilərsiniz! Bu imperiya zəif idarə olunur, ona görə də məzar donqar sistemini düzəldəcək! - Sehrbaz şəhadət barmağından bir enerji şüası buraxdı.
  - Qəribə! Mən səndə çoxlu enerji görürəm. Və hikmət! Mən sizə qoşulmağa hazıram! - qul qışqırdı.
  - Bu sənə zərər verəcək, amma qalib gələ biləcəksən! Ağrısız şücaət yoxdur, şücaətsiz qələbə yoxdur! - sehrbaz fəlsəfi təfəkkür nümayiş etdirərək bildirdi.
  "Mən qadınam, bu o deməkdir ki, dözməyə öyrəşmişəm." - Raxita başını tərpətdi.
  - Səbriniz çatmayanda mahnı oxumaq kömək edəcək! - Xirov zarafat etdi.
  Hamı güldü. Witcher yaxşı əhval-ruhiyyədə idi. Başlanğıc zəfərlə keçdi, bu o deməkdir ki, vaxt itirməyə vaxt yoxdur. Əvvəla, onlar qaçmazdan əvvəl qul ordusu yaratmaq lazımdır. Deməli, insanlar dəmir kimidirlər, soyumamış ona istədiyiniz formanı verin. Döyüşçü qız divara çıxdı, kürsüyə çıxdı və gurultulu səslə əmr etdi:
  - Hər kəsi toplamaq üçün toplaşın!
  Passa soruşdu:
  - Qadınlar da?!
  - Bəli! Bizə hər qılınc lazımdır. Tələsin, amma bilin ki, quldurluq olmayacaq, hər şeyi bərabər böləcəyik.
  Qulları toplamaq bir qədər vaxt apardı, hətta qamçı da istifadə etməli olduq. Witcher özü başını itirməyən bir neçə nəfərə kömək etmək və soyğunçuluqların qarşısını almaq məcburiyyətində qaldı. Qız ən qeyrətli quldurlardan beşinin qulağına yaxşı şillə vurdu, hətta birinin başını kəsdi. Üzünə qan damcıları düşdü, Witcher acgözlüklə yaladı. Bu işlədi. Ümumi yığıncaq qaranlıqda məşəllərin işığı altında keçirilib. Minlərlə azad edilmiş qul var idi; Witcher hətta gözləri ilə ən azı on iki min olduğunu təxmin etdi, baxmayaraq ki, onların çoxunda uşaqlar və qadınlar var idi.
  Detinetsdəki ən yüksək qüllədən çıxış etdi. Sehrbaz qarşı tərəfdə dayandı, bütün yığıncağa nəzarət etdi. Qullar vəhşicəsinə istismar edilir, zəiflər isə edam edilir və ya öldürülürdü. Yəni, ümumiyyətlə, fiziki parametrləri götürsək, yaxşı döyüşçülərə oxşayırdılar. Onlara sadəcə təlim lazımdır. Vedmakova hərarətli nitq söylədi. O, xüsusilə böyük bir azadlıq ordusunun yaradılmasının zəruriliyini israrla izah etdi.
  - Birlik, mərdlik, fədakarlıq qələbənin, azadlığın, xoşbəxtliyin açarıdır! Nizam-intizam olmadan ordu olmaz, ordusuz isə azadlıq əldə edə bilməzsən! İş bizi daha da gücləndirdi, zəka ilə çoxaldıq bizə azadlıq verəcək və şansla birlikdə xoşbəxtlik gətirəcək!
  Beləliklə, gəlin bir olaq və zəncirləri ataq! - döyüşçü danışdı.
  Qullar gurultulu qışqırıqlarla razılıqlarını bildirdilər! Yalnız bir qul, çoxlu çapıqlar və qürurlu baxışlarla susdu. Onun baxışları ən ifrat dərəcədə nifrət ifadə edirdi.
  Witcher yenidən üsyanın vahid liderini seçməyi təklif etdi!
  - Komandir piramidanın zirvəsinə bənzəyir - bircə olmalıdır, əks halda belə güclü struktur belə dağılacaq!
  Qullar qışqırdılar:
  -Doğru! Bizə rəhbərlik et.
  -Sən böyük döyüşçüsən və bizim liderimiz olacaqsan! - Oğlan gözlənilmədən hamını qışqıra bildi.
  Bu Vedmakovanı təəccübləndirdi: bu necə mümkündür? Daha yaxından baxdı; uşağın əlində üfürmə borusuna bənzər bir şey var idi, yalnız daha qalın. Və bu cihazın köməyi ilə gurultu etdi.
  - Oğlan uzağa gedəcək! Onun adı nədir? - döyüşçü soruşdu.
  - Dik! Mən xüsusi olaraq öyrəndim. - Passa təklif etdi.
  - Sadə ad! - Witcher açıq-aydın daha ekzotik bir şey gözləyirdi.
  - Niyə mürəkkəblik!
  - Səsvermə elan edirik! - Sehrbaz elan etdi. Onun səsi elə gurultulu idi ki, xurma ağacları titrəyirdi. - Kim döyüşçü Witcherin lider olmasının tərəfdarıdırsa, sağ əlini qaldır! Həqiqətə, azadlığa və şərəfə səs verin! Və həyatınız elə olacaq ki, tanrılar həsəd aparacaq! -
  Həvəsdən qalib gələn qullar, az qala yekdilliklə əllərini havaya qaldırdılar. Döyüşçüyə oxşayırdılar və yekdillik belə qənaətə gəlirdi ki, bəlkə də Xirov burada öz sehrindən istifadə edib.
  Doğrudanmı, onun gəlişi onlara azadlıq və real insanlar kimi hiss etmək imkanı verdi. Bu o deməkdir ki, Witcher-i quraqlıqda yağış kimi qarşılamaq təbiidir. Keçmiş qulların üzündə sevinc görünürdü. Oyanmaq kimi idi.
  Burada, ümumi sevinc içində, yara izləri ilə zəngin bir şəkildə bəzədilmiş qüdrətli bir qul irəli getdi. O, dərin səsi ilə dedi.
  - Xoşbəxtliyə aparmağı arzulayanlar çox olub və olacaq. Amma buna mənəvi haqqın varmı!
  - Hansı!? - Witcher dişlərlə dolu ağzını göstərdi. Çılpaq qollarının bisepsləri qabarıq idi.
  - Sən kimsən?! Əsilzadə nəslindən olan və ya adi bir insan. Və ya bəlkə də Zhissor kimi qaçaq qul. O da çox söz verdi, amma ömrünü dirəkdə bitirdi. Onunla birlikdə iyirmi min qul. - Qüdrətli qul onun sözünü kəsdi.
  - Burada çox şey özümüzdən asılı olacaq. Üzərində çapıqlar görürəm, çox güman ki, qul doğulmamısan, qamçı və ya qılıncın nizə ilə vurduğu yaraları ayırd edə bilirəm! - Vedmakova bildirdi.
  - Mənə məlum olmayan döyüşçünü təxmin etdin! Mən Count de Force, nəhəng padşahların nəslindənəm. Amma atanızın adını bilirsinizmi? - zadəgan qul soruşdu.
  - Ailənin nəcibliyi cəsarətlə saçın uzunluğunun zəkaya nisbəti kimidir! - Vedmakova cavab verdi və dərhal əlavə etdi. -Atalarımızın heç bir şücaəti qorxağa kömək etməz!
  - Gözəl danışırsınız. Yarmarka zarafatı kimi, ürəyin nə qədər cəsarətlidir? - Qul hədələyərək qaşlarını çatdı.
  - Yaxşı, sən nə qəhrəmansan! Say, amma sən bir qul taleyi ilə ölçüləndin, qürurun və cəsarətin harada idi! - The Witcher artıq sona çatmağa başlayıb.
  - Bunun öz səbəblərim var idi. Hansıları bilmək lazım deyil, daha az bilik ölmək daha asan deməkdir! Mən sizi ölümcül döyüşə çağırıram və əgər sən təkcə sözdə deyil, cəsarətlisənsə, çağırışı qəbul edəcəksən! - Qraf de Fors qışqırdı.
  - Buna əmin ola bilərsiniz! - döyüşçü yerindən tərpəndi.
  Qullar arenanı təmizlədilər. Witcher enib qılıncı yoxladı. Rəqibi onun qarşısında dayanmışdı. Onun öz silahı, iki iti iti qılıncı var idi. Hər ehtimala qarşı döyüşçü onun qoynundan başqa bir qılınc çıxartdı.
  Qraf de Forsa Witcherdən daha uzun idi, çiyinləri daha geniş idi, baxmayaraq ki, o qədər əzələli və heykəlli görünməsə də, fitnes üzrə dünya çempionu olmağa layiq bir qız idi. Ancaq yağ yox idi, vətər bağları sıxılmış və şişmişdi. Bundan əlavə, hər bir hərəkətdə böyük təcrübə hissi var idi və atlama yerişi çox şey danışırdı. Üzlərində təbəssüm yarandı; bu, artıq nifrət deyil, daha çox rəğbət hissi idi.
  - Yaxşı, sən dərdin içindəsən, qız! Siz paxıllıq etməyəcəksiniz. - Qraf ona yumruğunu göstərdi.
  - Niyə özünüzə bu qədər güvənirsiniz? - Witcher-in qıcıqlanması gücləndi.
  - Çox döyüşlərdə, turnirlərdə qalib gəlmişəm. Krallığımda ən yaxşı döyüşçülərdən biri hesab olunurdum, çoxları məni hətta ən yaxşı hesab edirdi. - Forsa, bir-birinin yanında duran iki qalxana bənzəyən sinə əzələlərini silkələdi.
  - Bu ona görədir ki, siz ancaq zadəganlarla vuruşmusunuz, onlar isə tənəzzül edib kökəldilər. İndi, əgər istedadlı bir adi adamla anlaşsaydınız, şöhrətiniz çox az olardı! - Witcher əminliklə cavab verdi.
  - Hürən it, sağol, çubuq, daha doğrusu qılıncım belimdən aşağı yeriməyib! - Təkəbbürün bütün dolğunluğu qrafa qayıtdı.
  - Bu çox maraqlıdır! Ən möhkəm poladdan hazırlanmış bıçaq, danışan və qorxağın əlində paslanır! "Vedmakova heç vaxt öz natiqliyi ilə parlamağı dayandırmadı.
  - Yaxşı, bu, çox güman ki, sənə aiddir, qadın alçaq! - Forsa hönkürdü.
  - Bəlkə dillərdə qılıncoynatmağı dayandıraq və daha güclü bir şey istifadə edək! - Witcher zərif səkkiz rəqəmi oynadı.
  - Qarşılıqlı olaraq!
  Qraf və üsyançıların başçısı üz-üzə gəldi. Qılınclar cəld hərəkət etdi və bütün gücü ilə vurdu. Zərbələrdən qığılcımlar düşdü və cingilti səsi eşidildi.
  Qraf bir neçə dəfə hücum etdi. O, ikiqat lülə texnikasını sınadı, lakin Witcher nəcib rəqibinin layiqli sürətə malik olduğunu qeyd edərək, hücumları dəf etdi.
  - Nə oynayırsan!
  - Ölümün iplərində!
  Qraf yenidən bir sıra zərbələr endirdi, mürəkkəb kombinasiyaları sınadı. Vedmakova bir qədər geri çəkildi və rəqibini sinəsindən bir az yaxalayaraq əks-hücum keçirdi.
  O, təcrübəli döyüşçünün hərəkətlərini öyrəndi, onu yerə yıxmağa vaxt ayırdı. Qraf gülümsədi və gözləri parıldadı:
  - Siz heç o qədər də sadə deyilsiniz! Ayaqyalın getsən də, bəlkə də tam qul deyil.
  - Mən azad doğulmuşam və meşədə yaşamışam! Mənim boynum heç vaxt boyunduruq tanımırdı. Zorla boyun əymək ağlasığmazdır. Həqiqətən azad insan üç şeyə tabe olur - ağıl, sevgi, Allah. Nəfsindəki qul mütidir - ehtiraslara, şəhvətə, Allah bəndələrinə! - Witcher gözəl cavab verdi.
  - Sonuncu haqda haqlısan! Həqiqətən haqlı olan sənsən, məni bu keşişlər və keşişlər qoyur! - Qraf ikiqat ventilyator etdi, sonra "qabıq" texnikası etdi, lakin uğurlu alınmadı. -Əlbəttə səni öldürməsəm, səninlə bir stəkan şərab üstündə söhbət etməkdən məmnun olaram .
  - Bir stəkan şərab okeana bənzəyir - daşınsan, ayağın altında torpaq itirərsən! - döyüşçü dedi.
  - Amma özünü daha azad hiss edirsən. Bu texnika haqqında necə?
  O, tridenti, sonra kəpənəyi tutdu. Cavab olaraq Witcher görüşü daha sərt vurdu. Qraf səndələdi və geri çəkildi. Sonra yarış yenidən davam etdi, Forsa sanki yıxıldı, anladı ki, rəqibi onu qeyri-təntənəli şəkildə götürə bilməyəcək qədər güclüdür. Sonra Witcher-i müəyyən bir hərəkət ardıcıllığına öyrəşdirən sayma, gözlənilmədən qılıncın trayektoriyasını dəyişdi və qızın əzələli, həm də qadın sinəsinə vurdu. Qan axdı, cızıq dərin idi. Yara Witcher-i sındırmadı, əksinə, ona güc verdi. Qız hücuma keçdi, qılınclar parıldadı, qəribə bir rəqs etdi. Kənardan döyüşçünün başını tamamilə itirdiyi və qəzəb içində olduğu görünsə də, meşədəki həyat və körpəlikdən ovçuluq ona ən şiddətli döyüşdə ağlını saxlamağı öyrətdi. Qrafın belə təzyiqə tab gətirməsi çətin idi; o, çətinliklə dəf edərək geri çəkildi. Vedmakova qul möhtərəmin dizinin altına yumruq atmış kimi geri çəkildiyi anı tutdu. Zərbə vətərə dəydi və sayı yol verdi, sürəti aşağı düşdü. Sonra qız öz texnikasını saxladı, özü bunu doqquz başlı əjdaha adlandırdı. Yalnız yaxşı təlim keçmiş döyüşçü belə bir şeyi çəkə bilər. Üstəlik, son doqquzuncu hücum demək olar ki, qarşısıalınmaz idi. Burada hücumu əks etdirən mexanika məsələsi idi, əl çox zəiflədi, hücumları dəf etdi və buna görə də son hücum başa çatdı. Döyüşçü ilk dəfə texnikanı kifayət qədər bacarıqlı və sürətli partnyorda yerinə yetirdi və o, qılıncını yerə ataraq nəfəsini kəsəndə məlum oldu ki, yenilik uğur qazanıb.
  Qraf solğunlaşdı, gücünü itirdi.
  - Xoşbəxt qadın!
  - Həqiqətən yox! Uğur qum kimi qeyri-sabitdir - yalnız zəhmət onu sementlə bağlayacaqdır.
  Witcher yenidən düşmənini yaraladı, amma dərin deyil - öldürmək və ya şikəst etmək istəmədi. Yenidən vuraraq, lənglədi, qraf mexaniki olaraq dəf edildi və döyüşçü qılıncını gürz ayağı ilə döydü. Qul mötəbərinin tamamilə silahsız olduğu ortaya çıxdı. Witcher, qılınclarını ataraq düşmənin üstünə qaçdı və qrafı yıxdı. Əlləri onun əzasını qıfılla sıxdı.
  -Sən imtina edirsən? - Panteranın gözləri parıldadı.
  - Ayaqyalın qula təslim sayıram!
  Witcher kəskin etiraz etdi:
  - Qul deyil, haqlı iş uğrunda mübariz! Sən özün qul idin və zəlilliyin nə olduğunu başa düşdün, amma onlar başqa insanlardır, bizdən pis deyil. Odur ki, vicdanınızdan soruşun!
  . FƏSİL Љ 10.
  Oleq Rıbaçenko və Marqarita Korşunova cəbhə xəttində döyüşürdülər. Oğlan və qız uzun sürən müharibədən artıq çox darıxmışdılar. Davamlı öldürmək və atəş açmaq da cansıxıcı olur.
  Bu oyun kimidir. Eyni atəş oyunu gec-tez darıxdırıcı olacaq.
  Uşaqlar yalın ayaqları ilə atəş açmaqdan və davamlı qumbara atmaqdan bezmişdilər.
  Oğlan növbə verdi. Faşistləri məhv etdi.
  Və dedi:
  - Maeta!
  Qız yalın ayaqları ilə qumbara atıb. Fritzləri səpələdi və ləzzətlə dedi:
  - Yeni, çox böyük qələbələrimiz olacaq!
  Amma bu cansıxıcı olur. Hətta oğlanın yalın ayaqlarının atılmasından Hitlerin tanklarının yanlarına itələnməsi.
  Oleq daha sonra bəstələməyə başladı.
  Başqa bir alternativ tarix. Zyuqanov Stepaşinin namizədliyinə səs vermədi və üç kommunist fraksiya da səs vermədi.
  Bu, Dövlət Dumasının buraxılması və 1999-cu ilin sentyabrında keçirilən növbədənkənar seçkilərlə başa çatdı.
  Əlbəttə, kommunistlər həmişəkindən daha güclü idilər. Primakov hökumətinin nailiyyətlərinə arxalanaraq seçkilərə getdilər, burada nəzərə çarpan rol oynadılar. Birlik bloku hələ yaradılmayıb. Putin baş nazir kimi görünmədi. Dağıstanda silahlıların işğalı yalnız sola daha çox səs əlavə etdi və hakimiyyətin gücünü öldürdü.
  Ümumiyyətlə, hakimiyyət qeyri-mütəşəkkil olduğu ortaya çıxdı. NDR zəiflədi və dağıldı və yeni hazır partiya yox idi. Stepaşin isə baş nazir təyin edilərək hakimiyyətdə olan partiyaya rəhbərlik etməyib. Və sonra Yeltsin onu tamamilə işdən çıxardı.
  Bir sözlə, parlament seçkiləri solçuların böyük qələbəsi ilə nəticələndi.
  Kommunistlərin qələbəsi heyranedici idi. Bundan əlavə, Primakov-Lujkov blokunun boşalmağa vaxtı yox idi. Amma yenə də fermerlərlə birlikdə qeydiyyatdan keçə bilib. Və ikinci yeri tutdu. Üçüncüsü yaxşı piar olan "Yabloko" idi. LDPR dördüncü yeri tutdu. Amma daha çox ona görə idi ki, prezidentyönlü kanallar bu partiyanı fəal şəkildə təbliğ edirdilər.
  Yeltsin hətta Jirinovskiyə general rütbəsi də verdi, daha doğrusu, verdi.
  Beləliklə, hər şey xüsusi bir ssenari üzrə baş verdi.
  Müxalifət Dövlət Dumasında hakimiyyəti ələ keçirdi. Və Yeltsin Primakovu rəsmi olaraq onun varisi təyin edərək könüllü olaraq getməyə razı oldu. Zyuqanov baş nazir və sağ əli oldu.
  Bu, ümumiyyətlə, kommunistlərə uyğun gəlirdi. Və kompromis əldə olundu. Basayev və Xəttab Dağıstandan çıxarılıb. Ancaq Çeçenistanın özünə qoşun yeritmədilər.
  Tezliklə orada vətəndaş müharibəsi və bir neçə fraksiyaya bölünmə başladı.
  Rusiya Masxadov və Kadırova kömək etdi. Primakov Rusiya prezident seçkilərində asanlıqla qalib gəlib. İkincisi gözlənilmədən Jirinovski oldu - onun elektoratında başqa rəqibi yox idi, liberal Yavlinski isə onun rəqibi deyildi.
  Oleq Rıbaçenko essesini yarımçıq kəsdi. Xeyr, maraqlı deyil. Yenə Primakov, Zyuqanov və SSRİ-nin bərpasından sonra artıq əhatə olunmuş mövzu. Bundan bezdim!
  Nəsə bəstələmək daha maraqlı ola bilər. Məsələn, kosmos haqqında.
  Oğlan fikirlər irəli sürməyə başladı.
  Böyük Rusiya İmperiyasının yeni paytaxtı Petroqrad-Qalaktik adlanırdı. O, Oxatan bürcündə, demək olar ki, qalaktikanın tam mərkəzində qurulmuşdur. Burada həm ulduzlar, həm də planetlər köhnə Yerin sığındığı Süd Yolunun kənarındakı ilə müqayisədə daha sıx idi. Qərb Konfederasiya qüvvələri tamamilə əsasdan çıxarıldı. Bununla belə, müharibə izsiz ötüşmədi: minlərlə planet məhv edildi, Yerlə bağlı yalnız xatirələr qaldı. Paytaxtın qalaktikanın ən zəngin və ən dinc yerinə köçürülməsinin əsas səbəbi bu idi. Buradan keçmək çox çətindir, buna görə də cəbhə xəttinin mücərrəd anlayış, arxa cəbhənin isə konvensiya olduğu total kosmik müharibə şəraitində belə, nüvə Rusiyanın əsas bazasına və sənaye qalasına çevrilib. Paytaxt böyüdü və Kişiş planetini tamamilə uddu, nəhəng bir metropolisə çevrildi. İstənilən ağlabatan insanı heyran edə bilən nəhəng şəhər. Çoxlu sayda təyyarə bənövşəyi səmanı kəsdi.
  Marşal Maksim Troşev müdafiə naziri, supermarşal İqor Roerixin yanına çağırılıb. Qarşıdan gələn görüş düşmən fəallığının kəskin artmasına işarə idi. Hamıdan bezmiş müharibə sərvətləri yırtıcı bir qıf kimi uddu, trilyonlarla insan öldü və heç kim istədiyi uğuru əldə edə bilmədi. Militarizasiya Petroqrad-Qalaktik memarlığında öz izini buraxdı. Nəhəng göydələnlər səliqəli cərgələrdə dayanır, onlar şəhər şahmat taxtasında meydanları təmsil edir. Bu, istər-istəməz marşala kosmik armadaların formalaşmasını xatırlatdı. Son döyüş zamanı böyük rus ulduz gəmiləri də öz mövqelərini tutdular, sonra qəflətən birləşməni pozaraq düşmən flaqmanını vurdular. Yaxşı düşünülmüş döyüş döyüşə çevrildi, bəzi gəmilər toqquşdu, dəhşətli dərəcədə parlaq flaşlarda partladı. Boşluq sanki nəhəng vulkanlar püskürüb, bir andaca odlu çaylar axmış, cəhənnəm alovu selləri dağıdıcı dalğa ilə onları örtmüşdü. Xaotik döyüşdə müvəffəqiyyət Böyük Rusiyanın ordusunu müşayiət etdi, lakin qələbə son dərəcə baha başa gəldi. Bir neçə min ulduz gəmisi elementar hissəciklər axınına çevrildi. Düzdür, düşmən daha böyük itki verdi. Ruslar necə döyüşəcəyini bilirdilər, lakin bir çox irqləri özündə birləşdirən konfederasiya inadkar müqavimət göstərərək qəzəblə sındırıldı.
  Əsas problem o idi ki, Konfederasiyanın Tom qalaktikasında yerləşən mərkəzini məhv etmək çox çətin idi. Milyonlarla illərlə bu ulduz dəstəsində yaşamış ağcaqayın formalı dağların qədim sivilizasiyası alınmaz qala ucaltmış və özünü tələlərlə dolu güclü müdafiə xətti ilə əhatə etmişdir.
  Bu "Mannerheim" məkanına girmək üçün bütün Rusiya ordusu kifayət etməyəcək. Müharibəyə son qoymaq mümkün deyildi. Planetlər və sistemlər dəfələrlə əl dəyişdirdi. Marşal nostalji hissi ilə paytaxta göz gəzdirdi. Sürünən qravioletlər və flannerlər xaki rənglərinə boyandı və təyyarənin ikili təyinatı hər yerdə hiss olunurdu. Bəzi binalar nəhəng tanklar və ya giriş əvəzinə izləri olan piyada döyüş maşınları kimi formalaşmışdı. Belə qanadlı tankın lüləsindən şəlalənin necə püskürdüyünü, mavi və zümrüd suyun dörd "günəşi" əks etdirdiyini, onlarla kölgə ilə oynadığını, gövdə və qanadlarda ekzotik ağacların və nəhəng çiçəklərin böyüdüyünü izləmək gülməli idi. qəribə asma bağlar. Müasir, yalnız nəhəng göydələn tankları, adətən formada düzəldilmiş, çoxlu silahlarla silahlanmışdır. Belə evlərdə yaşamaq rahat və rahatdır, baxmayaraq ki, paytaxta hücum olarsa, oxşar bina beş dəqiqə ərzində güclü döyüş bölməsinə çevriləcəkdir. Bütün siniflərdən keçənlər, hətta kiçik uşaqlar da ordu geyimində və ya müxtəlif hərbiləşdirilmiş təşkilatların paltarında idilər. Məqsədli kiber minalar stratosferin hündürlüyündə uçurdular; zahiri görkəmi onlar rəngli toplara bənzəyirdi. Nurçular cənnət qülləsini işıqlandırır, hamar aynalı bulvarları gözqamaşdırıcı şüalarla doldururdular. Maksim Troşev belə həddi aşmağa öyrəşməmişdi.
  "Ulduzlar burada çox sıxdır. Və mənim üçün çox istidir."
  Marşal alnının tərini silib ventilyasiyanı işə saldı. Sonrakı uçuş problemsiz keçdi və tezliklə Müdafiə Nazirliyinin binası göründü. Girişdə dörd döyüş maşını var idi. Troşevi öz əmzikləri ilə tikanlı luchiarlar - itdən on beş dəfə güclü iybilmə qabiliyyətinə malik heyvanlar əhatə edirdi. Supermarşalın siklop sarayı yerin dərinliklərinə getdi, onun qalın divarlarında plazma topları və şəlaləli lazerlər var idi. Dərin bunkerin daxili hissəsi sadə idi - lüks təşviq edilmədi. Bundan əvvəl Troshev müdirini yalnız üçölçülü proyeksiyada görürdü. Supermarşal yüz iyirmi yaşlı yaşlı, təcrübəli döyüşçü idi. Mən on kilometr yerin altına girərək yüksək sürətli liftə enməli oldum.
  Elit mühafizəçilərin və döyüş robotlarının kordonunu keçərək, marşal ofisə girdi, burada plazma kompüter Rusiya qoşunlarının konsentrasiyası və ehtimal olunan düşmən zərbələri yerləri ilə qalaktikanın genişləndirilmiş holoqramını simulyasiya etdi. Yaxınlıqda daha kiçik holoqramlar asılmışdı; digər qalaktikaların təsvirləri görünürdü. Onların üzərində nəzarət davamlı deyildi; ulduzlar arasında zəkalı, bəzən çox qəribə irqlərin yaşadığı müstəqil dövlətlərin görüntüləri səpələnmişdi. Troşev bu əzəmətə uzun müddət baxmadı, o, başqa bir məruzə etməli oldu. İqor Roeriç gənc görünürdü, sifətində demək olar ki, qırış yox idi və qalın sarı saçları vardı. Görünürdü ki, o, yaşaya və yaşaya bilər, amma müharibə şəraitində olan rus təbabəti insan ömrünü uzatmaqda o qədər də maraqlı deyildi. Əksinə, nəsillərin sürətlə dəyişməsi təkamülə təkan verdi və amansız müharibə seçicisinin xeyrinə oldu. Ömrü yüz əlli ilə məhdud idi. Hətta elita üçün. Yaxşı, doğum nisbəti çox yüksək olaraq qaldı, abortlar yalnız qüsurlu uşaqlar üçün idi və kontraseptivlər qadağan edildi. Supermarşal içəri girən kimi baxışlarını Troşevə çevirdi.
  - Və buradasan, Maksim. Bütün məlumatları kompüterə köçürün, o, onu emal edəcək və həll yolu təqdim edəcəkdir. Son hadisələrlə bağlı nə deyə bilərsiniz?
  - Konfederasiyalar və onların müttəfiqləri yaxşı dərs aldılar. Tərəzi bizim istiqamətimizə doğru dəyişir.Son on ildə döyüşlərin böyük əksəriyyəti qalib gəlib.
  Roerich başını tərpətdi.
  - Mən bunu bilirəm. Lakin Konfederasiyaların müttəfiqləri Duqlar nəzərəçarpacaq dərəcədə fəallaşdılar. Onlar ciddi təhlükə yaratmağa başlayırlar.
  - Razılaşmaq.
  Roerich holoqramdakı təsvirə kliklədi və onu bir qədər böyüdü.
  - Qarşınızda Smur qalaktikası var. İkinci ən böyük Dug qalasıdır. Əsas zərbəni məhz burada vuracağıq. Müvəffəqiyyətli olsaq, yetmiş, maksimum yüz il ərzində müharibədə qalib gələ biləcəyik. Əgər uğursuzluğa düçar olsaq, müharibə əsrlər boyu davam edəcək. Siz özünüzü bacarıqlı bir komandir olduğunuzu sübut etdiniz və buna görə də sizə Polad Çəkic Əməliyyatına rəhbərlik etməyi təklif edirəm. Aydındır?
  - Düzdür, Zati-aliləri.
  İqor qaşlarını çatdı.
  - Niyə belə adlar verilir? Sadəcə bizimlə əlaqə saxlayın: Yoldaş Super-Marşal. Bunu hardan götürmüsən?
  Maksim utandı.
  -Mən, yoldaş Supermarşal, Binglə oxuyurdum. Onlar köhnə imperiya üslubunu təbliğ edirdilər.
  - Aydındır. Amma indi imperiya başqadır, sədr əvvəlki adət və prosedurları sadələşdirib. Üstəlik, tezliklə hakimiyyət dəyişikliyi gəlir və bizim yeni böyük qardaşımız, ali komandanımız olacaq. Ola bilsin ki, məni işdən çıxarsınlar və əgər "Polad çəkic" əməliyyatı uğurlu alınsa, mənim yerimə siz təyin olunacaqsınız. Əvvəlcədən öyrənməliyik, bu, böyük məsuliyyətdir.
  Marşal Roerichdən üç dəfədən çox gənc idi və buna görə də himayədarlıq tonu çox uyğun idi və təhqirə səbəb olmadı. Baxmayaraq ki, lider dəyişikliyi baş verəcək və onların yeni lideri hər ikisindən gənc olacaq. Təbii ki, bu, ən yaxşısı olacaq.
  - Mən hazıram. Mən böyük Rusiyaya xidmət edirəm!
  - Elə isə get. Generallarım sizə ətraflı məlumat verəcəklər.
  Marşal salam verdikdən sonra getdi.
  Bunker dəhlizləri xaki rənginə boyanmışdır. Əməliyyat qərargahı aşağıda yerləşirdi. Çoxsaylı fotonik və plazma kompüterləri metaqalaktikanın müxtəlif nöqtələrindən axan məlumatları sürətləndirilmiş sürətlə emal edirdi. Qarşıda çoxlu rutin iş var idi və marşal yalnız saat yarımdan sonra buraxıldı. İndi onu qonşu qalaktikaya uzun sıçrayış gözləyirdi. Oraya böyük qüvvələr, demək olar ki, bütün Rusiya kosmik donanmasının altıda biri toplaşmalıdır. Bir neçə milyon ulduz gəmisi. Xırda detallar həll edildikdən sonra marşal su səthinə qalxıb. Dərin sərinlik yerini şiddətli istiyə verdi. Dörd korifey zenitdə toplandı və amansızcasına səmanı yalayan taclarla bürünərək planetə hissəcik axınları tökdü. Güzgülü küçələrdə işıq şəlalələri axırdı. Maksim qravitasiya təyyarəsinə tullandı, içəridə rahat və sərin idi və kənara qaçdı. O, heç vaxt Petroqrad-Qalaktikada olmamışdı və üç yüz milyard əhalisi olan paytaxtı öz gözləri ilə görmək istəyirdi. Hərbi sektoru tərk etdi və hər şey dəyişdi, daha şən oldu. Orijinal tərkibi olan binalar meydana çıxdı, o, yəqin ki, onları dəbdəbəli adlandırardı - imtiyazlı təbəqənin nümayəndələri onlarda məskunlaşdılar. Ümumi müharibə zamanı oliqarx təbəqəsi azaldı, amma tam məhv olmadı. Saraylar əsl sənət əsərləri idi. Onlardan biri parapetin dişləri əvəzinə xurma ağaclarının olduğu orta əsr qalasına bənzəyirdi. Digəri nazik ayaqları üzərində dayandı və magistral onun altında uzanırdı; o, ulduzlarla örtülmüş parlaq rəngli hörümçək kimi görünürdü. Kasıb insanların yaşadığı binaların bir çoxu kazarmalarla əlaqə yaratmadı, əksinə, keçmiş əsrlərin liderlərinin və komandirlərinin heykəlləri ilə bəzədilmiş təsirli fasadlar parıldadı. Troşev düşündü ki, hər şeyi xaki ilə boyamaq olmaz. Bundan əlavə, bəlkə də kainatın ən sıx məskunlaşdığı şəhərin gözəl memarlığı olmalıdır. Turizm sektoru xüsusilə rəngarəng idi , hərəkət edən yollar və nəhəng qızılgüllərə bənzəyən binalar, eləcə də çiçək açan və bir-birinə qarışmış lalələr, çəmənliklər və qarışıq ekzotik heyvanlar. Görünür, ayı və ya qılınc dişli pələngdə yaşamaq maraqlıdır, uşaqları sevindirir. Bununla belə, belə bir quruluşun hərəkəti və ya oynaması böyüklər də heyrətlənir. On iki başlı fırlanan əjdaha marşalda silinməz təəssürat yaratdı; hər ağızdan neonla işıqlandırılan çoxrəngli fəvvarələr püskürdü. Ümumiyyətlə, yüzlərlə metr hündürlükdə çox rəngli reaktiv təyyarələr atan ən qəribə formalı çoxlu fəvvarələr var idi. Onlar necə də gözəldirlər, dörd günəşin işığında bir-birinə qarışaraq su naxışına, inanılmaz, təkrarolunmaz rəng oyununa. Buradakı uşaqlar şən və gözəl idilər: rəngarəng geyimləri onlara nağıl elflərinə bənzəyirdi. Burada təkcə insanlar yox idi, tamaşaçıların yarısı yadplanetlilər idi. Buna baxmayaraq, yadların uşaqları insan övladları ilə sevinclə oynayırdılar. Troshev ağıllı bitkilərlə də qarşılaşdı. Dörd ayaqlı və iki nazik qollu sulu qızıl başlı dandelionlar. Onların körpələrinin cəmi iki ayağı var idi və qızıl başları zümrüd ləkələri ilə sıx şəkildə səpələnmişdi. Maksim bu irqi yaxşı tanıyırdı - Qapi, üçcinsli bitki məxluqları, sülhsevər, lakin taleyin iradəsi ilə onlar hərtərəfli ulduzlararası müharibəyə cəlb edildilər və Böyük Rusiyanın təbii müttəfiqləri oldular.
  Kifayət qədər başqa irqlərin - əsasən neytral dövlətlərin və planetlərin nümayəndələri var idi. Onlar imperiyanın inanılmaz paytaxtına baxmaq istəyirdilər. Burada müharibə uzaq və qeyri-real görünür, o, minlərlə parsek məsafədədir və buna baxmayaraq, marşaldan bir narahatlıq hissi getmirdi. Beynimdə belə bir fikir yarandı ki, hücum etməli olduqları o planetlərdə ağıllı varlıqlar da yaşayacaq və bütöv milyardlarla düşünən varlıq öləcək. Qan axınları töküləcək, minlərlə şəhər, kənd yerlə-yeksan ediləcək. Amma o, imperiyanın marşalıdır və üzərinə düşən vəzifəni yerinə yetirməlidir.
  Marşal turizm mərkəzinə heyran olduqdan sonra qravitasiya təyyarəsinin yerləşdirilməsini əmr etdi və sənaye zonalarına doğru yola düşdü. Buradakı evlər sadə planla bir qədər aşağı idi. Zavodlar yerin dərinliklərində yerləşirdi.
  Qravitasiya təyyarəsi yerə enən kimi cır-cındır və təmizləyici vasitələrlə ayaqyalın oğlan sürüsü dərhal ona tərəf qaçdı. Onsuz da yorğun, solğun xaki cır-cındırında, iri cırıq deşikləri olan nazik raqamuffinlər. Dərin aşılanmış, demək olar ki, qara. Görünür, uzun sürən müharibə onları kəmərlərini sıxmağa məcbur edib. Troşev simpatiya hiss etməyə başladı. Sürücü, kapitan Foks, belə hissləri paylaşmadı.
  - Buyurun, balaca siçovullar, gedin buradan! Marshall gəlir! - deyə hürürdü.
  Sahibsiz uşaqlar hər tərəfə qaçırdılar, gördükləri tək dabanları idi. Dörd "günəşdən" bir anda isti olan səthdə ayaqyalın gəzmək çətindir və yazıq uşaqlar ayaqqabının nə olduğunu bilmirdilər. Oğlanlardan biri isə digərlərindən daha cəsarətli çıxdı və arxaya dönüb orta barmağını göstərdi. Kapitan partlayıcı çıxarıb həyasız oğlana atəş açıb, onu öldürəcəkdi, lakin marşal son anda kapitanın qolunu itələməyi bacardı. Yük uçdu, səkidə krater yaratdı, ərimiş daş parçaları uşağın çılpaq ayaqlarına düşdü və o, asfalta yıxıldı. Gələcək döyüşçü iradə səyi ilə qışqırtısını saxlaya bildi və ağrıya dözərək ayağa qalxdı. Maksim kapitanın üzünə sərt bir sillə vurdu.
  - Üç gün qarovulda. Diqqət, əllər yanlarınızda! - Marşal hədə-qorxu ilə əmr etdi - Uşaqlar bizim mülkümüzdür və biz onların qayğısına qalmalıyıq, onları öldürməməliyik. Anladım, canavar?
  Tülkü qollarını yanlarına uzatdı. O, qısaca başını tərpətdi.
  - Qaydalara uyğun cavab verin.
  - Bəli ser.
  Maksim baxışlarını oğlana çevirdi. O, yaraşıqlı, hiyləgər siması və əzələsi olan ağ saçlı idi. Cırıq köynəyin altında onun şokolad çubuqları ilə örtülmüş güclü qarın əzələlərini görə bilərsiniz.
  -Adın nədir?
  - Yanesh Kovalski! - cır-cındır adam ağzının üstündə hürdü.
  - Mən sizdə güclü bir döyüşçünün quruluşunu görürəm. Jukov məktəbinə daxil olmaq istəyirsən?
  Oğlan depressiyaya düşdü.
  - Sevinərdim, amma valideynlərim adi işçidirlər və mənim təhsilimi ödəyə bilməyəcəklər.
  Marşal gülümsədi.
  - Siz pulsuz qeydiyyatdan keçəcəksiniz. Gördüyüm kimi, fiziki cəhətdən güclüsən və gözlərin zehni qabiliyyətlərdən danışır. Əsas odur ki, yaxşı oxuyaq. Çətin dövrlərdir, amma müharibə bitəndə hətta işçilər də yaxşı şəraitdə yaşayacaqlar.
  - Düşmən məğlub olacaq! Biz qalib gələcəyik! - Yaneş yenə ciyərlərinin üstündə qışqırdı.
  "Onda rütbədəki yerini tut, əsgər." Və başlanğıc üçün - mənim avtomobilimdə.
  Lisa qaşqabaqlandı. Oğlan bir az çirkli idi, ondan sonra içəri yuyulmalı idi.
  Qravitasiya təyyarəsi qalxdıqdan sonra hökumət binalarına qaçdı.
  Caneş nəfəsi kəsilmiş nəhəng, dəbdəbəli bəzədilmiş evlərə baxdı.
  - Bizi mərkəzi sektora buraxmırlar və bu çox maraqlıdır.
  - Daha çox görəcəksən.
  Bununla belə, mərhəmət hissi ilə idarə olunan marşal turizm mərkəzinə uçmağı əmr etdi. Oğlan bütün gözləri ilə baxdı, gördüklərini sözün əsl mənasında yeyirdi. Onun maşından tullanmaq, hərəkətdə olan səki ilə qaçmaq, ağlını başından alan attraksionlardan birinə çıxmaq istədiyi nəzərə çarpırdı.
  Adətən sərt Maksim o gün həmişəki kimi mehriban və mülayim idi.
  - İstəyirsən, "sevinc dağına" min, ondan sonra düz mənim yanıma gəl. Pulu götür, əks halda səni içəri buraxmazlar.
  Marşal kağız parçasını verdi.
  Yanesh attraksionlara tərəf qaçdı, lakin onun görünüşü çox gözə çarpırdı.
  Kosmik-ninja zalının girişində onu nəhəng robotlar dayandırdı.
  -Oğlan, sən pis geyinmisən, kasıb məhəllələrdən görünürsən. Sizi saxlayıb stansiyaya aparmaq lazımdır.
  Uşaq qaçmağa çalışsa da, onu asfalta ataraq səs-küylü tapança ilə vurublar. Troşev maşından tullanıb araşdırmaya getməli olub.
  - Dayan, bu kursant mənimlədir.
  Dayanan polislər marşala baxaraq dayandılar. Maksim səhra geyimində idi, lakin hərbi komandirin apoletləri dörd günəşə qarşı qızılı rəngdə parıldadı.
  Baş patrul əməkdaşı, polis leytenantı salam verdi.
  - Bağışlayın, marşal, amma təlimatlar dilənçilərin qalaktikanın hər yerindən qonaq qəbul etdiyimiz mərkəzə buraxılmasını qadağan edir.
  Maksim özü başa düşdü ki, belə bir hörmətli ərazidə ragamuffin buraxmaqla səhv etdi. Lakin onun səhvini nümayiş etdirmək fikri yox idi.
  - Bu oğlan kəşfiyyatçıdır. O, ali komandanlığın tapşırığını yerinə yetirirdi.
  Leytenant başını tərpətdi və tapançasının düyməsini basdı. Janesh Kowalski yırğalandı və özünə gəldi. Marşal gülümsədi və əlini uzatdı. Bu anda dörd yad planet qəflətən şüa atıcılarla büründü. Xarici olaraq, yadplanetlilər mavi-qəhvəyi qabıqlı kobud işlənmiş ağac kötüklərinə bənzəyirdi; onların əzaları düyünlü və əyri idi. Canavarlar atəş açmağa vaxt tapmamışdan əvvəl Maksim bir partlayıcı çıxararaq örtüyə düşdü. Alovlu cığırlar yuxarıdan keçdi, rəngli heykələ çırpıldı, mənzərəli postamenti fotonlara səpdi. Troshev iki hücumçunu lazer şüası ilə kəsdi, sağ qalan iki inoqalakt yanlara keçdi. Onlardan biri də dözülməz tirə ilişsə də, ikincisi fasadın kənarında gizlənməyə müvəffəq olub. Canavar eyni anda üç əlindən atəş açıb və Maksim sürətlə hərəkət etsə də, ona yüngül zərbə dəyib - böyrü yanıb, sağ əli zədələnib. Düşmənin şüaları "dəli su zanbağı" attraksionuna tangensial zərbələr endirdi. Bunun ardınca partlayış baş verib.
  Marşalın görmə qabiliyyəti üzdü, ancaq Yaneşin plitədən bir parçanı necə qoparıb düşmənə atdığını görüb təəccübləndi. Maksim bu zəif görkəmli yeniyetmədə gizlənən qeyri-insani gücə heyran qaldı... Atış düz beş göz cərgəsində dəqiq oldu. Məxluq yerindən tərpəndi və səndələyərək irəli addımladı. Bu, Maksimin canavarın həyatına son qoyması üçün yaxşı məqsədli vuruşu üçün kifayət idi.
  Mübarizə tez bitdi. Bu zaman polis atəş açmağa belə cəhd etməyib. Marşal bunu dərhal hiss etdi.
  "Bütün ən yaxşılar cəbhədə döyüşür, arxa cəbhədə isə şəhər küçələrində qorxaqlar oturur.
  Yaxşı qidalanmış leytenantın rəngi soldu. Mən Maksimə yaxınlaşdım.
  - Yoldaş marşal, üzr istəyirəm, amma onların ağır şüa atıcıları var idi, biz də...
  - Bəs bu nədir! - Maksim patrulun kəmərindəki partlayıcıya işarə etdi. - Fly swatter? Təəssüf ki, görünür, sizin üçün paytaxtda iş yoxdur. Boş oturmayacaqsan, səni cəbhəyə göndərməyə çalışacağam.
  Uşağı işarə edərək, Maksim ona cazibə təyyarəsinin göyərtəsində tullanmağa kömək etdi və sonra möhkəm əlini sıxdı.
  -Yaxşı, sən qartalsan. Sənin haqqında yanılmadığıma görə şadam.
  Kovalski mehribancasına göz qırpdı, səsi kifayət qədər yüksək və şən səsləndi.
  - Cəmi bir uğurlu atış etdim. Mən bacarardım...
  - İmkanınız olacaq. Kolleci bitirib birbaşa döyüşə gedirsən. Qarşıda bütün həyatınız var, hələ də ağzına qədər mübarizə aparmalısınız.
  - Müharibə əladır! - oğlan həvəslə qışqırdı. - Dərhal cəbhəyə getmək istəyirəm, tir tüfəngi götürmək...
  - Bunu dərhal edə bilməzsən, ilk döyüşdə öldürüləcəksən. Əvvəlcə bir ixtisas əldə edin.
  Yanesh inciyərək burnunu çəkdi. O, öz qabiliyyətlərinə arxayın idi, düşünürdü ki, artıq çox şeyi, o cümlədən atıcılıq da etməyi bilir. Bu vaxt qravitasiya təyyarəsi nəhəng Miçurinski parkının üzərində uçurdu. Orada nəhəng ağaclar böyüdü, bəziləri bir neçə yüz metr hündürlüyə çatırdı. Meyvələr o qədər böyük idi ki, ortasını yeyib içəridə yaşaya bilərdiniz. Geni dəyişdirilmiş, qızılı qabıqlı ananaslar iştahaaçan görünürdü. Düzdür, gözlənilənlərin əksinə olaraq, oğlanda çox heyranlıq yaratmadılar.
  - Mən artıq belə meşələrdə olmuşam. - Yanesh izah etdi. - Mərkəzi rayonlardan fərqli olaraq ora hamı buraxılıb. Baxmayaraq ki, ora piyada getmək çox vaxt tələb edir.
  - Ola bilər! - Maksim dedi. - Yenə də, buradakı bitkilərə heyran ol... Göbələk var, altına bütöv bir taqım sığar.
  - Sadəcə böyük milçək ağarının görünüşü. Yemək olmaz. Yadımdadır, bütöv bir çanta kəsilmiş meyvə yığmışdım. Mən pavararanı sevirəm - dəri nazikdir və dadı tamamilə dadlıdır. Əncir onun yanında heç nə deyil. Kəsərkən diqqətli olmaq lazımdır. O, partlaya bilərdi, sonra sel şəlalə kimi olardı - heç söz deməyə vaxt tapmadan səni aparardı. Burada meyvə çox böyükdür. Onları hissə-hissə plastik torbada aparmaq lazımdır və bu, çox əlverişsizdir.
  Maksim Janeşin çiyninə vurdu.
  - Hər şey yeməklə ölçülmür. Gəl aşağı enib bir neçə çiçək yığaq.
  - Qıza hədiyyə! Niyə də yox!
  Oğlanın əlləri sükana çatdı. Kapitan Foks hirslə barmaqlarını vurdu.
  - Sükana toxunma, bala.
  Və dərhal cavab olaraq marşaldan daha bir töhmət aldı.
  "Sənin yalnız bir uşaqla döyüşmək üçün cəsarətin var."
  - Üzr istəyirəm, Zati-aliləri!
  Yaneş özünü saxlaya bilməyib güldü.
  - İstəyirsinizsə, cəhd edin. - Maksim icazə verdi.
  "Mənim simulyatorlarda təcrübəm var" dedi Yanesh.
  Kovalski heç bir şübhə və ya qorxu kölgəsi olmadan əllərini sükanın üstünə qoyub maşını aşağı istiqamətləndirdi. Görünür, o, həqiqətən də diqqətəlayiq qabiliyyətlərə malik idi. Qravitasiya təyyarəsi nəhəng ağacların zirvələrinin yanından qaçdı.
  Maksim qarışmadı, oğlana təyyarəni idarə etməyə icazə verdi. Demək lazımdır ki, o, nəhəng gövdələr arasında manevrlər edərək, vəzifəsinin öhdəsindən çox uğurla gəlir, illərindən sonra virtuoz texnika nümayiş etdirərək heç vaxt qəzaya uğramazdı. Bununla belə, qəzaya uğrasa belə, böyük bir şey olmayacaq; cazibə təyyarəsi mükəmməl bir təhlükəsizlik sisteminə malikdir. Nəhayət, onlar kiçik, lakin inanılmaz dərəcədə gözəl çiçəklərlə səpələnmiş təmizlikdə oturdular. Deyəsən, yaxşı sehrbaz zinət əşyalarını səxavətlə səpələyib. Rənglərin mürəkkəb diapazonu gözləri qamaşdırır, məstedici qoxu isə təsvirolunmaz həzz verirdi.
  Yaneş hətta heyranlıqla fit çaldı. Onlar yerə enəndə oğlan sıçradı və çiçək yığmağa başladı, bütöv bir qol yığdı. Maksim soyuqqanlı idi, mənzərəni sevirdi və buna baxmayaraq, bir şey narahat idi. Təhdid hissi. Od və sudan keçən marşal öz intuisiyasına güvənməyə alışmışdı, nadir hallarda onu ruhdan salırdı. Prinsipcə, böyük bir imperiyanın paytaxtında insanlar üçün təhlükəli həyat formaları olmamalıdır. Burada fərqli bir şey var. Maksim uşağı işarələdi və qulağına sakitcə pıçıldadı:
  - Bizə yaxın düşmənlər var. Gülləri gizlət və mənimlə gəl.
  Janeşin gözləri parıldadı.
  - Mən hazıram.
  Kapitan Foksun nəzarəti altında buketi maşında qoyan Maksim və Yaneş meşənin dərinliyinə doğru irəlilədilər. Təbii ki, qoşun çağırılıb ərazini daramalı idi. Ancaq Maksim həyəcanla ələ keçirildi. Canesh, əlbəttə ki, romantik istəklərə sahib idi, o, özünü hərbi kəşfiyyatçı kimi təsəvvür edir və buna sevinirdi. Səs-küy salmamağa çalışaraq cəngəllikdən keçdilər. Yaneş çılpaq ayaqlarını bənövşəyi gicitkən üzərində yandırmağa müvəffəq oldu, lakin dizlərinə qədər dəri iri qabarcıqlarla örtülsə də, özünü saxladı.
  "Ehtiyatlı olun" deyə Maksim pıçıldadı. - Meşədə təhlükə hər bir ot yarpağında gizlənir.
  "Burada qoruyucu kamuflyaj lazımdır" dedi Yanesh pıçıldadı. Cır-cındır cəsədi çətinliklə gizlətdi; ayaqları boyunca nəsə sürünürdü. Böyük həşəratlar, Yaneşin məktəbdə öyrəndiyi kimi, bu planetdə insanları yemirlər. Ən təhlükəli artropod növləri genetik səviyyədə məhv edildi, paytaxtın mərkəzinin infeksiya və ya epidemiya mənbəyinə çevrilməsi kifayət etmədi. Onlar səssizcə yoluna davam etdilər. Birdən Maksim donub qaldı. Kiçik canlılar özlərini narahat edir, sanki kimsə onları qorxutmuşdur. Marşal oğlanın əlindən tutub qulağına pıçıldadı:
  - Qarşıda pusqu var!
  Maksim cibindən səs detektorunu çıxarıb diqqətlə ətrafa qulaq asdı. Düzdür, yaxınlıqda beş insan döyüşçü və təxminən eyni sayda yadplanetli yatırdı. Yaxşı, belə bir qüvvə balansı ilə döyüşə girməmək, düşməndən yan keçmək daha yaxşıdır.
  Onlar elədilər.
  Təcrübəli əsgərlə yaşıl oğlan sinxron hərəkət etdilər. Sıx kolluqların arasından keçərək mamırda ayaq biləyi qədər boğulmalı olduq. Marşal böyük çətinliklə insan zəncirindəki qırılmanı anladı və bu yerdə sürüşməyi bacardı. ONLAR şanslı idilər; yadplanetlilərin heç birində heyvan hissləri və ya fenomenal eşitmə qabiliyyəti yox idi. Səs detektoru artıq yumşaq danışan sözləri ayırd edə bilirdi.
  - Cənab Rezident, siz məndən mümkün olmayanı istəyirsiniz.
  Cavab olaraq, xırıltıya bənzər bir səs.
  - Və siz, general, tam işləmədən yalnız pul almağa öyrəşmisiniz.
  Tembrə görə o, qeyri-humanoid irqə mənsub idi.
  - Sənə yarım milyon verdilər, bəs necə? Casus peyklər haqqında köhnəlmiş məlumatlar.
  "Bu mənim günahım deyil" insan səsi tənbəlliklə özünü doğrultmağa davam etdi. - Bu cür məlumatlar, prinsipcə, çox tez köhnəlir. Mən hər şeyə qadir deyiləm.
  - Bunu dərhal başa düşdük, zəif olduğunuzu söyləmək daha asandır. Kreml sisteminə hücuma gəlincə, sizin və silahdaşlarınızın heç bir faydası olmayacaq.
  Maksim titrədi. O, həqiqətən, paytaxtı və qalaktikanın bütün mərkəzini əhatə edən ən güclü müdafiə xəttinə hücum edəcəkmi? Kreml sistemi, yaradıcılarının iddia etdiyi kimi, keçilməzdir və buna baxmayaraq, düşmənlər imperiyanın tam ürəyində aktivləşiblərsə, bu, kədərli düşüncələrə səbəb olur.
  - Bil ki, a kişi, tezliklə biz prinsipial olaraq yeni silahdan istifadə edəcəyik və onun köməyi ilə rus ulduz gəmiləri zərbə məsafəsinə çatmamış toza çevriləcək . O zaman ordumuz hərtərəfli nüfuz edən cazibə dalğası kimi rus məkanlarını su basacaq və imperiya dünyalarını özünə tabe edəcək.
  Maksim məzlum bir nəfəs aldı, görünür, xain belə bir perspektivdən o qədər də məmnun deyildi. Lakin o, cavab verdi:
  - Beşinci kolon həmişəkindən daha aktivdir və işğalınız plana uyğun gedəcək.
  - Yaxın gələcək üçün vəzifəniz zərbə qüvvələrimiz üçün paytaxtda onlarla dayaq yaratmaqdır. Muzdlular turist adı altında buraya sızacaq, meşələrdə gizlənəcək, sonra isə ümumi hücumda öz rollarını oynayacaqlar.
  - Belə də olacaq.
  - Bir də bax, a kişi, əgər bizim ulduz gəmilərimizin hücumu uğursuz olarsa, sənin üçün daha pis olacaq. Öz əks-kəşfiyyatınız sizi parça-parça edəcək və edamınız yavaş və ağrılı olacaq.
  Maksim kimin danışdığını görməsə də, SMERSH-in səsindən xaini tanıya biləcəyinə əmin idi.
  - Düşmən rəhbərliyində bütün son təyinatlar barədə məlumat lazımdır. Bildiyiniz hər şey.
  - Məndə olan məlumata görə, gənc marşal Maksim Troşev Smur qalaktikasında ulduz donanmasına komandanlıq etmək üçün təyin olunub. Onun haqqında dəqiq məlumat yoxdur, amma...
  - Hər şey aydındır, ruslar orada böyük hücuma hazırlaşır. Həmişəki kimi. Yeni komandir böyük qüvvələrin qəfil hücumudur.
  Maksim titrədi, irəli atılaraq geekini boğmaq istədi. Əməliyyat təhlükə altındadır.
  - Məncə, belədir. Digər təyinatlara gəlincə...
  Xain uzun müddət və yorucu bir şəkildə siyahıya aldı, amma Maksimin artıq başında bir planı var idi. Birincisi, bu yeri sakitcə tərk etməlisiniz, ikincisi, təcili olaraq SMERSH ilə əlaqə saxlayın. Orada onlar casus şəbəkəsini dərhal zərərsizləşdirmək və ya gözləmək barədə qərar verəcəklər. Axı müəyyən edilmiş satqınlar təhlükəli deyil və onların vasitəsilə dezinformasiya sızdırıla bilər. Əsas odur ki, həvəskar tamaşa yoxdur. Lakin indiyədək sakit oturan oğlan yerindən tərpəndi, gənclik enerjisinin lap axdığı hiss olundu.
  - Bəlkə onları lazerlə vuraq, cənab Marşal?
  "Xeyr, heç bir halda" Maksim pıçıldadı. - Kəşfiyyat məlumat toplamaq və lazımi insanlara çatdırmaq üçün budur. Əgər əmri pozsan, səni şəxsən güllələyəcəm.
  Marşal hədə-qorxu ilə tüfəngini qaldırdı.
  Yanesh başını tərpətdi.
  - Sifarişlər müzakirə olunmur.
  Maksim uşağı özü ilə apardığına görə peşman oldu. Nə onların pıçıltısı eşidilirsə... Bu vaxt səs detektorunda cızıltı eşidilir və yadplanetli yenidən danışır.
  - "Yupiter"ə de ki, bizə kömək etməsə, bu piyadanı qurban verməklə onu verə bilərik. Onda Fövqəludun qəzəblənəcək və mərhəmət onun çatışmazlıqlarından biri deyil.
  "Bəli," deyə Maksim düşündü, "lider sərt olmalıdır". Bir vaxtlar o, seçilmiş min nəfərdən biri idi, lakin o, yalnız hakim diktatorun qəfil ölümü halında lider olmaq şansına sahib idi. Hər il min seçilir və ali hakimiyyətin fırlanması hər otuz ildən bir baş verir. Amma bu şans da əldən verildi. Birincisi, Maksimin xarakteri çox yumşaq idi, ikincisi, uşaqlıqda çox güclü olan paranormal qabiliyyətləri yaşla zəifləməyə başladı. Ancaq qırx yaşına çatmamış marşal olmaq... bu nəsə deyir.
  - Yupiterə toxunma. O sizin ən yaxşı ümidinizdir. Bunsuz, müharibədə qalib gəlmək şansları cüzidir.
  Inoqalakt cavab olaraq eşidilməz bir şey qışqırdı. Sonra təmkinlə dedi:
  - "Yupiter" aktiv olduqda dəyərlidir. Onun hərəkətsizliyi ucbatından qoşunlarımız həddən artıq itki verir. Nə olursa olsun, bizim göstərişlərimizi ona çatdırarsan. Hələlik gedə bilərsiniz.
  "Budur, gedə bilərsiniz" deyə Maksim rahatlıqla nəfəs aldı. Bu zaman onun sözlərini təkzib edərək partlayış baş verib. Atışma baş verdi.
  - Lənət olsun! Yenidən işləyin...
  Marşal əyildi və Yaneşin gözlərində yalnız şən parıltılar parladı.
  . FƏSİL Љ 11
  - Vicdan danışırsan! - təkəbbürlü qul hönkürdü.
  - Deməli, o xoşbəxtlik hər kəsə məxsusdur, bir neçə nəfərə deyil. Bu müqəddəs iş üçün qılıncımı qaldırdım! - Witcher qışqırdı.
  Qraf şübhə ilə dedi:
  - Yox! İnanıram ki, sizi ya inciklik, ya da hakimiyyət ehtirası idarə edir! Qulların üsyanları olub, ancaq qırğınlarla başa çatıb. Bunlar istənilən üsyanın nəticələridir.
  - Bu iğtişaş yox, inqilab olacaq. Ən əsası daha sonra, qələbədən sonra olacaq! - döyüşçü böyük həvəslə dedi.
  - İnqilab? Qəribə söz, özün fikirləşmisən? - Forsa təəccübləndi.
  - Həqiqətən yox! Bu termini mənə yuxuda bir mələk verdi. - Witcher ilhamla işə salındı.
  - Mələk və ya qara tanrılardan biri! Peyğəmbər yuxuları aldadıcıdır. - Hesab şübhələndi.
  - Hər halda, insanların həyatını yaxşılığa doğru dəyişmək, özünüz də yaxşı insan olmaq şansınız olacaq! Bütün bəlalar eqoizmdən qaynaqlanır, firavanlıq yalnız ümumi səylə mümkündür. Komandası olmayan adam kömür kimidir, odsuzdur, az işıq verir və tez sönür! - O, Witcher-in bəlağətini ifşa etdi.
  - Deyirsiniz, insan komandada olmalıdır. Bəs heyvan təbiətinin nə olduğunu bilirsinizmi? - Forsa istehza ilə soruşdu.
  - Və heyvan sürüdə daha yaxşıdır! Və ümumiyyətlə, qul olduğunuza və fidyə almadığınıza görə, zadəganlar səndən üz çevirdilər, sözlə sadiq dostların əsl simasını göstərdilər. Bu o deməkdir ki, başqa mühitdə yoldaşlar axtarmağın vaxtıdır. - Witcher daha sakit şəkildə təklif etdi.
  Qraf de Bor bir neçə saniyə susdu, sonra əlini uzadıb:
  "Mən son uğura inanmasam da, heç olmasa bıçağım qan içəcək."
  - Məntiq instinktlərə - şəhvət ağlına xidmət etməməlidir! - Witcher dedi.
  - Yaxşı, bəsdir, mənə mühazirə oxu! Müharibə olacaq - bir şücaət olacaq! - Qraf özündən qanı silməyə başladı.
  - Təcrübəli və cəsur döyüşçüsən, taqım rəisi seçilməlisən! - döyüşçü təklif etdi.
  - Pis deyil, amma hər bir hərbi rəhbəri seçmək lazım deyil. Daha sərt komandanlıq birliyi prinsipi olmalıdır. Siz seçildiniz, ona görə də təyin edin! -Qraf zəncirbəndini taxmağa başladı. Bir neçə oğlan onun köməyinə qaçdı.
  - Bəs azad rəqabət? - Witcher şübhələndi.
  - Ordu üçün dağıdıcıdır! - Güc kəsildi. - İqtisadiyyat çoxlu tumurcuqların köküdür, ordu tək gövdədir!
  Witcher zarafat etdi:
  - Ancaq daha tez-tez bu, güc və sabitlik baxımından deyil, nəzarət səviyyəsində olan palıddır!
  Yarıçılpaq oğlan qrafa qılınc uzatdı. O, bir neçə dəfə döyülən sümüklü kürəyinə şillə vuraraq cavab verib. Oğlan inlədi və qəhvəyi ayaqlarını tərpətərək geri atıldı.
  Witcher qətiyyətlə dedi:
  - Mən hər biri iki yarım əsgər olmaqla, kəsilmiş tərkibdə beş legion təşkil edirəm. Siz üçüncüyə komandanlıq etmək üçün təyin olundunuz! Qalanını isə qullar seçsin!
  Sonuncu təklif mübahisələrə səbəb olub, az qala əlbəyaxa davaya çevrilib. Sonra həqiqətən döyüş başladı, bir neçə qul yaralandı və Witcher müdaxilə etməli oldu. Ən sürətli olanları yıxaraq qışqırdı:
  - Çubuqdan istifadə etməyi dayandırın! Keçək komandirlərin birbaşa təyinatına.
  Qullar deyinməklə kifayətlənməyib, döyüşçü belə bir təklifi səsə qoyanda yekdilliklə əllərini qaldırdılar.
  Burada üsyana rəhbərlik edən Witcher çox çalışmalı oldu. Əslində, ləyaqətli adamı gözü ilə müəyyən etmək çətindir və o, namizədlərə sual verməkdə davam edirdi. Nəhayət, legionlara təyinatlar aparıldı, kiçik qollara isə müvəqqəti komandirlər təyin edildi.
  - Döyüşlər bitəndə əsgərlərin göstərdiyi şücaət və ixtiraçılığa baxacağıq! - qız izah etdi.
  Legionlardan biri tamamilə uşaq və yeniyetmələrdən ibarət idi. Witcher oğlan Bikini onlara əmr etdi. Uşaqlar narazı halda qışqırdılar:
  - O, hələ çox balacadır! Bizə balaca ehtiyac yoxdur. Ən böyük və güclü olanı üstümüzə qoyun.
  - Bəs kimi istəyirsən?
  - Sənin üçün darıxıram! O, ən layiqlidir!
  Atletik bir gənc irəli çıxdı, hələ oğlan idi, amma artıq palıd ağacı kimi uzun idi. Düzdür, onun sifəti mat görünürdü. Komandir üçün zəkanın nə qədər vacib olduğunu yaxşı bilən Vedmakova soruşdu:
  - Yeddi səkkiz nədir?
  Gənc oğlan ona baxıb mızıldandı:
  - Bilmirəm! Əsas odur ki, əzələlər və güc.
  Bik səsucaldara hürüdü:
  - Beyinsiz əzələlər bir ovuc ətdir - bunun üçün tava ağlayır!
  - Sus, ey böcək! Sənin çənəni partlatacağam! - gənc qəhrəman gurladı.
  - Yeddi səkkizin əlli altı olduğunu bilməyən hər kəs çətin ki, yumruğunu burnundan vura bilsin! - Oğlan ona dilini çıxartdı.
  Gənc quldur ağciyərinin üstündə hürdü:
  - Mən sizə meydan oxuyuram, ölüm-qalım döyüşəcəyik!
  -Sən məni siçovul-meymun kimi təqlid edirsən! - Qraf de Fors qeyd etdi. - Ancaq bu, yeganə layiqli çıxış yoludur.
  - İki duelistdən biri axmaq, o biri əclaf! - Witcher-ə diqqət yetirdim. "Baxmayaraq ki, oğlanların isinməsi yaxşıdır."
  Bik düşməni ilə üzbəüz dayanmışdı, boy fərqi böyük idi, rəqibi beş qat ağır idi. Uşaq isə onun qabarıq əzələlərinə nifrətlə baxdı; oğlan arıq, lakin ip kimi idi. Onun yuvarlaq siması sifətləri düzəldir, qılıncı əllərində fırlanırdı.
  - Yaxşı, necə vuruşacağıq və ya barışacağıq! "İsnad edərək" deyə soruşdu.
  - Bəli səni sevirəm! - İdmançı oğlana hücum etdi. O, arxadan vurdu, qılıncı uzun və ağır idi, görünür, iki əlli idi. Bik hətta dəf etməyə cəhd etmədən zərbədən yayındı, sadəcə olaraq trayektoriyadan yuxarı tullandı və qılıncını burnunun körpüsünə dayadı. Oğlan yalnız hesablama əsasında vurdu - cızmaq üçün, amma öldürmək üçün deyil.
  Vəhşi daha da qəzəbləndi və ikinci qılıncını yelləməyə başladı. Burada hətta Buk qaçarkən daha çox itələməyə məcbur oldu. Uşağın çılpaq dabanları kiçildi, bıçaqlar onların arxasınca qaçdı. Birdən Bik dayandı, dişlərində boru göründü. Düşmən daha da güclə yelləndi və qalın qollarını geniş açıb at çaparaq qaçdı. Oğlan əyri şəkildə gülümsəyərək tüpürdü və kiçik bir şey idmançının üzünə dəydi. Bik bıçaqların yanından yan keçdi və hətta çılpaq dabanı ilə rəqibinin sinəsinə də vurdu.
  Dəhşətli, qüdrətli oğlan vəhşicəsinə qışqırdı, sonra ayaqları zəiflədi və çökməyə başladı.
  Ordunu mehriban bir nəfəs aldı; az adam kiçik oğlanın nəhəngi məğlub edəcəyini gözləyirdi. Sonra uşaqlar sevinclə qışqırdılar, ilk növbədə, əlbəttə ki, qulların ən kiçiyi. Kiçik və zəif olanlar, əsas müdirinizin də böyük olmadığını görməkdən məmnundurlar. Deməli, hətta uşaq da qiyam üçün nəsə edə bilər.
  Qullar, bir neçə yerli həkim də daxil olmaqla, məğlub olan idmançının yanına qaçdılar. Gənc qəhrəmanın kobud, seyrək saçlı üzünə bənövşəyi bir ləkə yayıldı. Həkim təəccüblə dedi:
  - Bazilika! İçərisində zəhər olan iynə onun əzalarını iflic vəziyyətinə salıb.
  - Müvəqqəti! - Bik dedi. - Onda özünə gəlir. Heç nə xatırlamayacaq, sadəcə olaraq utancını hiss etməyəcək.
  Witcher oğlana yaxınlaşdı:
  -Zəhər hazırlamağı haradan öyrənmisiniz?
  - Heç yerdə! Onu malikanələrin birində tapdım. Zənginlər də cəmiyyətdəki mövqelərindən razı deyillər. Beləliklə, onlar hər cür zəhər hazırlayırlar. İksir möhürlənibsə, problem yoxdur, kilidləri necə açmağı bilirəm! - Bik Witcher-ə hiyləgərcəsinə göz vurdu.
  - Harada? - döyüşçü soruşdu.
  - Mənə bir oğru öyrətdi! Müvəqqəti olaraq qul oldu, mən də onunla eyni qoşa idim, çox işləyirdik, meşəni kəsdik. Mənə qıfılların necə açılacağını söylədi, hətta bir şey göstərdi. O, mənim yaddaşıma heyran oldu və sonra qaçdı. - Oğlan hiyləgərcəsinə göz qırpdı.
  - Bəs siz onu izləmədiniz? - Witcher təəccübləndi.
  - Yox! Onsuz da bu qaçış üçün hamımızı şallaqladılar və mən də qaçsaydım, onda hər beşdə biri sütunlarda çarmıxa çəkiləcəkdi. İki nəfər artıq bir sui-qəsddir. - cəld oğlan izah etdi.
  - Barbarlar! Yaxşı, yaxşı, əgər belə yaddaqalansınızsa, bəlkə Xirovla görüşmək sizin üçün faydalı olar. - Witcher təklif etdi.
  - Mümkündür! Mən çoxdan ən güclü və ən ağıllı olmaq istəyirdim! - Oğlan biceps topu göstərdi.
  - Məndən güclü və ağıllı? - döyüşçü oynaq şəkildə dedi.
  - Yox! Axı siz lidersiniz! Ancaq sağ əlinizlə, niyə də olmasın! - Bik daha inandırıcı olmaq üçün əllərinin üstündə ayağa qalxdı.
  - İnsan nə qədər yüksəklərə uçarsa, tutduğu vəzifədən bir o qədər narazıdır! - Witcher-ə diqqət yetirdim.
  - İnsanlar uçmur! Yalnız ağlı ovlamağa öyrəşməyənlərin qanadları var! - Oğlan erkən anlayış göstərdi.
  - Ordumuzda qanadlar olacaq! Söz verirəm ki, nəsə fikirləşəcəyəm. - Witcher söz verdi.
  - Mən də sənə inanıram, böyük bacı! Axı siz bizim üçün təkcə lider deyil, həm də bacı, hətta anasınız. Biz bir ailə kimi yaşayacağıq! - Bik dedi.
  - Ölkə rəhbəri xalqa qardaş yox, qardaş olmalıdır! - Millətin lideri ilk növbədə xalqın xidmətçisidir. Bununla belə, iltifat mübadiləsini buraxaq, mənimsədiyiniz silah başqaları tərəfindən istifadə edilməlidir. Gəlin bir neçə boru düzəldək! - Witcher əmr etdi.
  - Onlar kifayət qədər uzaq məsafəli deyil! - Passa fikir verdi. - Təkmilləşdirməyə ehtiyacı var.
  - Artıq bu barədə düşünürəm, axı dodaqlar və yanaqlar qısa məsafədən vurmağa imkan verir. Amma özünü genişləndirən və güclə vuran bir şey varsa. Bəzi mineral və otlar. - Witcher güclü ruhi gərginlik hiss etdi.
  Deyəsən oğlan onun sözlərini eşitdi:
  - Gəlin bunu edək, elementləri seçin! Hələ vaxtımız var, bir çox qullara müharibənin əsas üsullarını göstərmək lazımdır.
  "Düz deyirsən, kiçik qardaşım, sehrbaz bizə bir işdə kömək edəcək." Bununla belə, böyük qüvvələr üzərimizə atılana qədər biz hücuma keçməliyik. Bununla belə, diqqətlə hazırlamalıyıq. Okeanda quru qaya tapmaq hərbi məqsədlər üçün istifadə olunmamış ixtiradan daha asandır! - Vedmakova yekunlaşdırdı.
  Axı, üsyançılar günü təlimlərdə keçirdilər və eyni zamanda, Bik kəşfiyyat göndərdi.
  Şəhərdən bir ordu yola düşdü. Çox böyük deyil, lakin yaxşı silahlanmışdır. Daha kiçik xərçəngkimi tarakanına minən kəşfiyyatçı oğlan hətta bir absurda diqqət çəkdi:
  - Döyüşçülərin beş qılıncları var və onlar güclə hərəkət edə bilirlər!
  - Bu yaxşıdır! - Bik dedi. - Daha doğrusu, hətta gözəldir, bizə gəlməzdən əvvəl artıq çəkidən yorulacaqlar.
  Witcher hiyləgərcəsinə qeyd etdi:
  - Təcrübəli döyüşçülər dedi ki, sağ əlinizə beş barmaqdan böyük silah götürməyin. Yaxşı, əlbəttə ki, pis deyil, onların axmaqlığı onlara daha tez qalib gəlməyə kömək edəcək. Bu arada qullar bir-iki saat yatsınlar. Onlar çətin gün keçirdilər və döyüş asan olmayacaq. Düşmənlərin dəqiq neçə əsgəri var?
  - Beş min yarım. - Bik əminliklə dedi. - Bu o deməkdir ki, onların hamısını sıxsaq, o zaman şəhərdə beş yüzdən artıq adam qalmayacaq.
  - Bu, kifayət qədər ağlabatandır, hər tərəfdən yanaşmaq lazım gələcək. Gecələr bizə hücum etməyə cəsarət etməyəcəklər, özlərini kəsəcəklər. Bu o deməkdir ki, onlar düşərgə quracaqlar ki, sübh çağı var gücü ilə hack edə bilsinlər. Ola bilsin ki, hətta mühasirəyə almaq məqsədilə qoşunları da böləcəklər. - Witcher təklif etdi.
  Qraf de Forza etiraz etdi:
  - Mən Sultanlıqda hökm sürən vərdişləri yaxşı bilirəm, biz onlarla dəfələrlə vuruşmuşuq. Gecələr düşərgəmizə qızıl çantalarla bir neçə casus göndərəcəklər. Onlar qullara rüşvət verməyə, sonra isə onları dirəyə sancmağa və ya ən yaxşı halda burun dəliklərini qoparmağa çalışacaqlar.
  - Casus göndərmək qədim taktikadır. - Witcher-in ayaq barmaqlarını uzadaraq fərq etdim. - Ancaq gözəgörünməz papaqları yoxdur, gözətçi oğlanlar o qədər diqqətli və hiyləgərdirlər, hamısını tutacaqlar. Üstəlik, biz onları səhərə bir az daha yaxın vuracağıq. Və qullar daha yaxşı yatacaq və düşmən daha dərin yuxuya gedəcək.
  - Məntiqi! İlk hücum edən mən olacağam! - Bik dedi.
  - Mühafizəçiləri çıxarmaq lazım olacaq və bu, atıcı boruların köməyi ilə edilə bilər. - Witcher cihazı göstərdi. - Burada bir növ porşen, üç növ ot, karbidli yağ var. Sadəcə diqqətlə hərəkət etməlisiniz, əks halda geri çəkilmə oğlanların dişlərini döyəcək. Ən ağıllı oğlanları özünüzlə aparacaqsınız.
  - Çoxlarının bağlara basqın etmək, oğurluq etmək təcrübəsi var. Azad doğulanlar da, olmayanlar da, xüsusən də ev qulları sahiblərindən oğurluq edirdilər. - Bik hamını sakitləşdirdi. - Beləliklə, biz sağ qalma məktəbindən keçdik.
  - Hər şey yaxşıdır! Ümumiyyətlə, düşünürəm ki, mühafizəçilər çox olmayacaq. Axı biz onlar üçün kimik? Qullar axmaqdır! Axmaqlıq təvazökarlığa daha yaxındır - təfəkkür cəldliyi əclaflığa daha yaxındır.
  Sehrbaz Xirov söhbətə girdi:
  - Təxminən ikiqat və ya bir qədər çox üstünlüyümüz var, amma düşmən daha yaxşı təlim keçmiş və silahlanmışdır. Sultanlığın ordusunda isə qadınlar yalnız ölməzlərin şəxsi legionunda xidmət edirlər. Onların altı min nəfəri müxtəlif ölkələrdən olan muzdlulardır. Ordumuzda çoxlu qadınlarımız olacaq və nadir istisnalarla onlar kişilərdən daha zəif döyüşçülərdir.
  Beləliklə, hər bir döyüş diqqətlə planlaşdırılmalıdır. Üstəlik, ilk məğlubiyyətdə qullar bizdən qaçmağa başlayacaqlar.
  - Qələbə bir qadın kimi parlaqlığı ilə cəlb edir, amma qiyməti ilə dəf edir! - Witcher-in ağlı yenidən parladı.
  - Əla! İndi görürəm ki, əməliyyat planı tamamilə razılaşdırılıb. Yalnız detalları dəqiqləşdirmək qalır. Döyüş zamanı düşmən sıralarında çaxnaşma başlayacaq və əsgərlərin çoxu Jit şəhərinə qaçacaq. - Xirov tərəfindən təklif edilmişdir
  - Aydındır! Qulların ən güclü dəstəsi arxadan, sadəcə şəhər istiqamətindən zərbə endirəcək. Bəlkə ona rəhbərlik edəcəm. - Qraf Forsa tərəfindən təklif edilmişdir.
  - Bu mümkün deyil, siz də! - Sehrbaz aydınlıq gətirdi.
  "Bundan başqa, bizim yağ qablarımız var və mən onlara fitil taxmağı əmr etdim". Onları düşərgəyə atıb çaxnaşmanı artıracağıq. - Witcher təklif etdi.
  - Bu da ağlabatandır. - Sehrbaz razılaşdı. - Yalnız siz bu ittihamları hələ kifayət qədər hazırlamamısınız.
  - Düzdür! Od müharibə tanrısıdır və digər tanrılar kimi diqqət və qurban tələb edir! Amma hər şeyi hazırlamağa vaxtımız yox idi. - Witcher özü ədəbsizliyindən utandı.
  - Növbəti dəfə daha mükəmməl olacaqsınız. Bu arada yatmaq bizi narahat etmirdi. - Xirov heç bir bəhanə etmədən əsnədi.
  Witcher başını tərpətdi:
  - Az və yüngül yatmaq kimi vəhşi bir vərdişim var, amma qardaşlarımız istirahətə layiqdirlər.
  - Yuxu strateji silahdır, onun olmaması yorğunluğun səbəbidir, bu da öz növbəsində məğlubiyyət mikrobudur. - Passa fikir verdi.
  Qullar təmiz havada idman etdikdən sonra ölülər kimi yatırdılar. Yalnız mühafizəçilər pusquda oturub həyəcan təbili çalmağa hazırdılar. Heç bilmirsən ki, birdən düşmən komandiri daha uzaqgörən olacaq. Ancaq hər şey düzəldi, görünür, hökumət legionunun komandiri Temnik Etirimon gözlənilməz bir gecə döyüşü istəmirdi. Bundan əlavə, qaranlıqda bir qulun gizlənməsi və sonra onları tutması daha asandır. Yaxud da sadəcə təslim olacaqlar, bundan sonra işgəncələr, edamlar olacaq. Temnik Etirimon dodaqlarını yaladı, gənc qadınları ələ salmaq, ayaq barmaqlarını sındırmaq, saçları yandırmaq xüsusilə xoşdur - çox cazibədar.
  Tələsik çadırlarını quran əsgərlər yuxuya getdilər. İyirmidən çox keşikçi qalmamışdı. Yatmazdan əvvəl Etrimon minlərlə adamla birlikdə ziyafət təşkil etdi, çılpaq rəqqaslar onların qarşısında cazibələrini silkələdilər. Gözəl və əyləncəli idi. Millenarians onlara sümük ataraq onları cazibədar pozalar almağa məcbur edirdi. Sonra heç bir tərəddüd etmədən onlara sahib çıxdılar və heyvani şəhvətlərini doyduraraq sərxoş yuxuya getdilər.
  Onların ölümü diqqətdən kənarda qaldı. Üsyançılar qabaqda bir oğlan sürüsü ilə meşədən keçdilər. Bir ağaca sıxılmış, yarpaqlarda gizlənən Bik ilk gözətçini gördü.
  - Budur, o, ləzzətli, itkindir.
  Zəhər bir qədər yaxşılaşdı və ani iflicə səbəb oldu. Üzə vurmaq lazım deyil, çünki Sultanlığın döyüşçüləri, bir qayda olaraq, yüngül gəzirlər və yalnız sinə zirehlə örtülür və gözətçi uzanır.
  - Biri var!
  Witcher özü arxadan hərəkət edir. Heç bir atəş borusu olmadan gözətçini çıxarır. Sadəcə arxadan içəri girib boynunu qırır.
  - Hərəkət həyatdır! Sadəcə oxumayın - sülh üçün! Və çox kədərlidir - mədəm boşdur!
  Döyüşçü bir az daha gülməli hiss etdi. Ətrafdakı ağaclar hündür, üzümlər görünür. Yaxınlıqda sevimli və ən ağıllı qul oğlanları sürünür. Yetkin döyüşçülər daha ağırdır və buna görə də geri qalırlar. Daha ağır heyvan həmişə daha çox səs-küy salır.
  Witcher yolda kolbadan kokos pivəsi çəkən başqa bir gözətçini öldürdü. Düşərgə onların qarşısında açıldı.
  Bu, xüsusilə böyük bir düşərgə deyildi; əsgərlər bəzən çadırlarda, bəzən də qalın otların üstündə yatırdılar. Gecə istidir, gözətçilərin çoxu əsnəmir, diqqətsiz baxırlar.
  Burada əsas odur ki, həyəcan siqnalı verməyə vaxt tapmasınlar. Xoş səsi ilə qu quşu bunun üçün daha uyğundur. O, heç bir şübhə doğurmur, əksinə, onun xışıltısı demək olar ki, davamlı olaraq eşidilir, ancaq tonu dəyişdirsəniz, məlumatı tuta bilərsiniz.
  Vedmakova məhz bunu edir. Ona cavab verirlər. Keşikçilər reaksiya vermirlər, onlar "şanslı" idilər, ölüm asan oldu.
  - Bir qılınc yağış damcısına bənzəyir, düşüb səpələnəcək, çox olanda zəfər doğulacaq!
  Witcher yatmış insanları kəsməyə başladı. Bir tərəfdən cəngavərlik deyildi, amma digər tərəfdən qələbə şərəfə layiqdir! Şərəf nisbi anlayışdır və ilk növbədə əsgərlərinizə aid edilməlidir!
  Əvvəla, kim daha zəngin geyinirsə, o komandirləri bitirin. Qılınclar adətən ayrı bir qalaqda yerləşdirilirdi.
  Ancaq vicdan əzabı çox çəkmədi, qullar da qırğına başladılar və bunun nəticəsində həyəcan təbili çalıldı. Gecə hücumuna məruz qaldığınız zaman, xüsusən də hava buludlu və ya buludlu olarsa, çaxnaşma qaçınılmazdır. Qulların hamısı yarıçılpaqdır və bir-birlərini asanlıqla ayırd edə bilirlər, döyüşçülər isə başlarını aşağı salıb tez-tez bir-biri ilə vuruşurlar. Və kimsə qışqırır:
  - Özünü qoru!
  - Mühafizəçi! Cinlər hücum edir!
  Çaxnaşma anlarında komandirin rolu həmişəkindən daha vacibdir. Witcher bunu bilir və əsas çadırın özünə tərəf qaçdı.
  Hələ yarı sərxoş olan Etirimon gözlərini güclə açıb. Ümumiyyətlə, döyüşdən əvvəl içən hər kəs cəhənnəmdə asma ilə nəticələnəcək.
  - Nə baş verdi! Borular niyə susur? - qışqırdı.
  - Borular səssizdir, çünki bıçaqlar oxuyur - polad misdən daha möhkəmdir! - Witcher qışqırdı. O, Etirimonun üstünə atladı. Temnik, əlbəttə ki, bıçağı məharətlə istifadə etdi, lakin hələ tam qurulmamışdı və Witcher-in əzələləri mükəmməl şəkildə qızdırıldı. O, vəhşicəsinə yellənirdi, xına ilə boyanmış bıçağı qaranlıqda güclə görünürdü. Bəxtsiz əsilzadənin başı uçdu.
  Witcherova ona tələsən min nəfəri təpiklə yıxdı. Başqa bir komandir borudan tüpürərək çıxarılıb.
  - Niyə, qüllələr oyanmayıb!
  Yenə qılıncın açıq zərbəsi, deşilmiş düşmən yıxılır! İki min zabit arxadan onun üstünə gəlməyə çalışır, lakin rəqqasə ilə qarşılaşır. O qışqırır və təpikləyir. Witcher anı qaçırmır, birini kəsir, digərini bitirir. Yaxşı, komandirsiz ordu çobansız qoyun sürüsü kimidir, bir canavar onu yeməsə, qorxudar!
  İndi üsyançı qullar, bir çoxu dəyənək və ya ən yaxşı halda buynuzla silahlanmışdılar. Birə beş atmaq taktikası çox təsirli idi. Yıxılıb ayaqlar altında tapdalanmaq daha asan idi.
  - Onların qaçmasına imkan verməyin! Ayaqlarınızı kəsin! - Vedmakova səs gücləndiricisi vasitəsilə qışqırdı.
  Solntslava hamı ilə birlikdə sındırıldı. Bu divanın əzələləri necə oynayırdı. Əbəs yerə deyil ki, bir çox insanlar qəzəbli qadının cindən daha pis olduğunu düşünür. Beləliklə, o, döyüşçülərdən birini yarıya qədər kəsdi və onun bıçağı ətalətlə onun arxasında dayanan zabitin boğazını kəsdi. Yüzbaşılar nizam-intizamı bərpa etməyə çalışdılar, lakin tez öldülər. Bundan əlavə, Sultanlıq əsgərin təşəbbüsün nə olduğunu unutması üçün hər şeyi etdi. Üsyançılar, öz növbəsində, kifayət qədər ağıllıca Sultanlığın qoşunlarını tarakan ilbizlərindən uzaqlaşdırdılar.
  - Onları yəhərdə oturmağa qoyma! - Solntslava qışqırdı.
  Passa əlavə etdi:
  - Atları atəşə nəzarət edin.
  Bu kömək etdi, hamamböceği ilbizləri sıraya girdi və əlavə çaxnaşma yaratdı. Nəticədə nə edəcəyini bilməyən bir çox döyüşçü qaçmağa başlayıb. Ancaq Witcher və qulların gözlədikləri məhz bu idi. Mübarizə qırğın və təqiblərə çevrildi.
  Döyüşçü sağ gözünü qıydı və üç xəncər atdı:
  - Biz onları buraxmayacağıq!
  Qaçmaq qorxaqlıqdan daha axmaqlıqdır! Axı əsgərlərin çoxu döyüşdə yox, təqib zamanı ölür!
  Bik çox cəld oğlan kimi zabitlərdən birinin boynuna atılıb onun üstünə mindi:
  - Daha sürətli tarakan!
  Xəncər şpurların yerinə xidmət edirdi və yazıq oğlan onu atmağa belə cəhd etmədi.
  Bunu görən Witcher qışqırdı:
  - Müharibə domino oyununa bənzəyir, yalnız sınmış dominolar artıq yığıla bilməz - yer tutur!
  - Heç nə, mənim sümüklərim gənc və güclüdür! - Oğlan sıçrayıb boynundan kəsdi. Bundan sonra hətta sürətini artırdı.
  Witcher bir cəsədin üstünə büdrədi; ətrafda bir neçə cəsəd var idi, lakin diva yıxılmadı, əksinə onların üstündən tullandı. Sonra qılıncla vurdu. Onlara qarşı döyüşən qoşunların əhval-ruhiyyəsi buxarlandı və indi döyüşçü cəllada çevrildi. Hətta qana qarşı nifrət var idi. Witcher qışqırdı:
  - Şərəf adına! Kim silahını yerə atırsa, yaşayacaq! Təslim olun, Sultanlığın döyüşçüləri.
  Əmrə tabe olanlar oldu, amma çoxları ümidsiz halda qaçmağa davam etdi, bəziləri diz çökdü.
  Məsələn, on güclü döyüşçü bir anda Bikə təslim oldu. Bəlkə də taleyini uşağa əmanət etməyi daha təhlükəsiz hesab edirdilər. Oğlan qışqırdı:
  - Üz üstə düş!
  Döyüşçülər yerə yıxıldı. Bik ayaqyalın kürəyində gəzirdi, uşağın yüngüllüyünə baxmayaraq, əsgərlər qorxudan inlədilər. Sonra oğlan məğlub olmuş düşmənlərindən xilas olub-olmaması barədə fikirləşdi. Lakin sonra o, çirkin vəsvəsəni uzaqlaşdırdı, çünki qullar daha yaxşı bir cəmiyyət qurmaq istəyirlər və öz ağalarının yolunu təkrarlamırlar.
  - Yaxşı, yaşa - səmanı tüstülə!
  Tədricən döyüş söndü! Baxmayaraq ki, qırğın uzun sürmüş kimi görünür. Witcher olduqca bacarıqlı bir döyüşçü ilə qarşılaşdı. Qəddarcasına hücumlardan sonra o, nəhayət, onu tərksilah etdi, sonra onu heyrətə gətirdi.
  - Bunlar bizə lazımdır!
  Bəzilərinin üstünə tor atdılar, bəziləri müqavimət göstərmədi. Döyüş demək olar ki, başa çatdı, yalnız uçuş və təqib davam etdi. Witcherova şəxsən təqibə rəhbərlik etdi və çoxlarını öldürdü, lakin o, bütün ordunu son əsgərə qədər məhv edə bilmədi.
  Buna baxmayaraq, atlı bir neçə yüz qul olan gənc döyüşçü cəsarətli bir macəraya, yəni müdafiəyə hazır olmayan şəhəri dərhal ələ keçirməyə qərar verdi.
  - Bu, güclü addım olacaq. Biz sərvətin əlimizdən alınmasına imkan verməyəcəyik və ən əsası, çiyinlərimizə tələsəcəyik.
  Məğlub olan ordunun bir neçə onlarla əsgəri hələ də tarakan ilbizlərinin üstünə tullana bildi və darvazaya doğru çapıldı.
  Dərhal açmadılar, dava düşdü. Qapılar enəndə Witcher və onun atlıları meşənin arxasından atladılar. O, oğlanın cihazından istifadə edərək qışqırdı:
  - Böyük Sultan Erifef adına! Güclü armaturlar sizə doğru tələsir! Əgər şəhəri qorumaq istəyirsənsə, qoy döyüşçülər divarlardakı yerlərini tutsunlar.
  Yuxulu mühafizəçilər bunu dərhal başa düşmədilər, xüsusən Witcher cəsədlərdən oğurladığı zəngin paltarı özünə atdığından. Dəbilqə tək buna dəyər, günəşdə buzlaq kimi parıldayır, bəs belə nəcib komandirdən kim imtina edə bilər.
  Cənablar, burgomaster və digər zadəganlar, əlbəttə ki, yatmadılar, öz xalqlarının "qayğısına düşdülər"!
  Kiçik bir təpədə qədim Roma və qədim Şərq üslublarının qarışığında tikilmiş sütunları və heykəlləri olan gözəl bir saray var idi. Qarşısında, bu ölkədə adət olduğu kimi, Sultan Erifefin ağzının arxasından bulaq fışqıran nəhəng heykəli var. Ən böyük salonda səs-küylü və əyləncəli idi, musiqi səslənirdi - ziyafət dağ idi. Sultanlığın zadəganları Sabantuy təşkil etdilər. Qızılla işlənmiş bahalı toqalar geyinərək, sulu yastıqlara uzandılar; alçaq masalarda qab-qacaq, şərab və likör qalaqları vardı. Stollarda və divarlarda yüzlərlə lampa parıldayırdı. Bütün malikanədə və kolonnalarda saysız-hesabsız qullar, kənizlər, kölə oğlanlar və sarayı qoruyan cangüdən əsgərlər parıldadı. Hörmətli qonaqlar tostları qurtumladılar. Baş zadəgan Şeyx du Pustemorov iki çılpaq hetaeranın qucağında donub qaldı. O, əsəbləşmiş adam kimi qıvrılıb inildədi, nəhayət, özünü azad edib qışqırdı.
  - İndi qladiator döyüşlərinin vaxtıdır. Və o qədər darıxdırıcıdır ki, qan yoxdur və şərab ruh üçün deyil.
  Boğaz səsləndi və döyüşçülər arenaya çağırıldı. Adətlərə görə, ilk növbədə ən yüngül və gənc döyüşçülər döyüşməlidir. Amma şeyx yenicə öyrədilmiş bir dəstə qul almışdı və iki növ əyləncəni birləşdirmək istəyirdi: erotik və qanlı.
  Miniatür Kolizeyin mərkəzində alov alovlanırdı, şüşə ilə gücləndirilmiş məşəllər bənövşəyi çalarlarla kifayət qədər parlaq işıq saçırdı, ağ çınqıllar parıldayaraq podiuma şən görünüş verirdi. Səhnəyə ilk olaraq dəri kəmərli əzələli və qamətli bir qız çıxdı. Birinci dərəcəli gimnast kimi o, iki salto etdi və əlləri üzərində yeridi. Sonra şahzadə ilə üzbəüz dayandı, donub qaldı, belə silahlarda qılınc və xəncərə keçərək ona mirmillon dedilər. Qızın gözəllik yarışmasında iştirak edə bilməsinə, dərisinin və sarı saçlarının nə qədər yumşaq, məxmər olmasına baxmayaraq, artıq üzündə geniş çapıq var idi. Növbəti tullanan da əlləri üzərində yeridi. Onun silahları trident və qısa tor idi - təqaüdçü. Bir uzanandan sonra düşmənin qarşısında dayandı. O, gənc, demək olar ki, oğlan idi, hələ də saqqalsız, zərif qız siması, qarışıq cütlüklərin olması hərəkətə xüsusi erotizm verirdi. Görünən odur ki, şəriklər bir-birini çoxdan tanıyırlar və göz qırpırlar.
  - Nə Caisca! Belə görüşəcəyimizi düşünməzdim! - oğlan kədərlə dedi.
  "Sən gözəl oğlan idin, amma indi ruhun ilkin alova aparılacaq!" - qız kobud şəkildə cavab verdi.
  - Niyə belə qəddarsan! Biz hələ bakirəyik, yaşamalıyıq! - gənc qorxaq ümidlə dedi.
  - Bu bizə kömək etməyəcək! Hətta tanrılar da qullara xor baxır!
  Qladiator məktəbində məşq çətin keçdi və gənc döyüşçülərin çılpaq parlaq bədənlərində çapıqlar görünürdü.
  Camaat canlandı, mərclər edildi, vəhşi qışqırıqlar döyüşmək istəməyən gənc qladiatorları həvəsləndirdi.
  Şeyxin arvadı dəri çanta çıxardı.
  - Kaiska üçün əlli qızıl! "O, iri dişlərini yellədi.
  - Gəlin başlayaq! Şeyx işarə verdi.
  O qədər fərqli və eyni zamanda çoxlu ümumi cəhətlərə malik olan döyüşçülər bir araya gəldi, hərəkətləri sürətli və xaotik idi. Əvvəlcə tridentli döyüşçü tor atmağa çalışdı, amma qaçırdı və rəqibi ona vəhşicəsinə tullanaraq xəncərlə onun qarnını kəsməyi bacardı. Gənc geri sıçradı və tridenti sinəsinə vurdu, ancaq dərini bir az qaşıdı. Lakin onun manevri düşməni geri çəkilməyə məcbur etdi. O, uzaqlaşdı və bir vaxtlar sevimli qladiatorun yaxınlaşmasına imkan verməyərək tora söykəndi.
  - Siz kişilər axmaqsınız! Bu o deməkdir ki, onlar məğlub olmağa məhkumdurlar! - qız təkəbbürlə dedi.
  - Necə doğulub? - Gənc utanmış kimi görünürdü.
  Birdən tridentli retiarius əli ilə çınqıldan tutub üzünə atdı. Manevr öz təsirini göstərdi, qız gözlərini yumdu və elə o saniyədə trident onun qarnını deşdi.
  Ağrıdan qışqıran gənc qladiator qıvrıldı, amma buna baxmayaraq bıçağı çiyninə soxmağı bacardı. Retiarius qışqırdı və silahını çıxardı. Qılınc ildırım kimi çaxdı, az qala boynunu deşəcəkdi. Qladiator geri çəkildi, sinəsi kəsildi. Gənc ağrıdan inlədi və tridentini yerə atdı. Sonra rəqib onun üstünə cumdu və xəncər atdı. Yelləncək kifayət qədər zəif idi və ucu ayağın ətini deşdi. Retiarius qışqırıb yıxıldı, sonra xəncəri götürüb ayağa qalxmağa çalışdı, bu zaman qılınc onun boynuna dəydi. Artıq huşunu itirərkən o, mirmillon bıçağını günəş pleksusuna vurdu. Bir vaxtlar sevən cütlük (Romeo və Cülyetta kimi) çınqıllara yıxıldılar. Sərxoş tamaşaçılar gülüb, qışqırdılar. Alınları aşağı, çənələri çıxan üç tutqun qul arenaya qaçdı; itirənlərin, lakin mənəvi azadlıq əldə edənlərin cəsədlərini isti dəmirlə yandırdılar. Onların öldüyünə əmin olandan sonra qabırğaları ilə qarmaqlar bağlayıb səhnədən sürüyüblər. Qanın olduğu yer kömürlə örtülmüşdü.
  -Böcəklərlə qidalanmağa gedəcəklər. - Şeyxin həyat yoldaşı Demeter at dişlərini göstərdi. - Heyf ki, sümüklər çox kiçikdir, heyvanlar ac qalacaq.
  - Ət və kulinariya olmayacaq. Təəssüf ki, həqiqətən, onlardan bir neçəsi olduqca perspektivli idmançı ola bilərdi! - Şeyx hönkürdü.
  - Yatağınızda? - Diva istehza ilə soruşdu.
  - Niyə də yox! Qız gözəldir, oğlan isə sənin ola bilər. "Şeyx kifayət qədər mütərəqqi fikirlərə sahib idi, inanırdı ki, arvad öz dolğun bədənini gənc qulla əyləndirə bilər.
  - Kiçik və kövrək! Bizim başqa belə cütümüz yoxdur? - Demeter soruşdu.
  - Təəssüf ki, yoxdur! Qonşu məktəbdən bizə göndərilən gənc növbəyə baxaq. - Şeyx gülümsədi.
  -Bəlkə onların böyüməsinə icazə vermək daha yaxşıdır! Əks halda bütün məhbuslarımızı öldürəcəyik. - Gözlənilmədən zadəgan arvadı mərhəmət göstərdi.
  - Qulların üsyanı ilə bağlı xəbərlər çox sevindiricidir və mən bunu tam şəkildə qeyd etmək istəyirəm. - zadəgan qarnını silkələdi.
  -Əlbəttə, Etimon səndən qabağa getməyincə! - Kök qız sataşdı.
  - Bu cür cəfəngiyatdır! Ən yaxşısı, gəlin indi bütün qladiatorları bitirək və axmaqları tamaşadan məhrum edək. Buyurun yeni başlayanlar! - Şeyx hönkürdü.
  - Bunlar tam olaraq yeni başlayanlar deyil. - Demeter onun dodaqlarını yaladı
  Yenidən qonq səslənir və döyüşçü oğlanlar arenaya qaçırlar. Təxminən on dörd-on beş yaşlarında görünürlər, kifayət qədər geniş çiyinləri və sinələri var. Əvvəlki döyüşçülər kimi o, salto edir və əlləri üstə qaçır. Artıq kürsüyə qaçaraq silah, dəbilqə, sinə zirehi, qalxan və qılınc taxdılar. Birində düz bıçaq var, digərində isə qılınc kimi əyri bıçaq var. Heykəlləşdirilmiş abs açıqdır və üzərində çapıqlar görünür. Sağ tərəfdə dayanan oğlanın döş qəfəsində üç cərgədə uzanan kəsiklər sağalıb.
  Dəri səxavətlə yağlanır və parlaq olur.
  Menecer elan edir.
  -Rinqdə əyri qılınclı məşhur döyüşçülər Fudoros və düz qılınclı Saflorov çıxış edirlər. Fudorosun altı, Saflorovun isə yeddi döyüşü var. Onların bütün rəqibləri ya yerindəcə öldürüldü, ya da xalqın qərarı ilə bıçaqlanaraq öldürüldü. Menecer barmağını camaata işarə etdi. Mərc etmək istəyənlər yenidən peyda olublar. Şeyx hürüdü.
  - Saflorov üçün yüz qızıl sikkə.
  Mərclər tez bağlandı, zadəganlar and içdilər. İkisi hətta dava salıb. Biri bir qədəh şərab sıçradı, digəri yağ ayağı ilə onun üzünə vurdu. Hetaeralar və mühafizəçilər qəzəblənən ictimaiyyəti sakitləşdirməyə tələsdilər. Şeyxin hökmdar, həyasız, kök arvadı hürdü:
  -İrəli! Öldürmək!
  Qladiatorlar birləşdi. Bu dəfə ehtiyatlı zərbələrlə bir-birlərini sınayaraq vaxtlarını aldılar. Toqquşaraq, qılınclar bir az parıldadı, qalxanlar titrədi. Camaatın bu ehtiyatlılığı həqiqətən də xoşuna gəlmədi, o, narazılıqla uladı və sümüklər döyüşçülərə tərəf uçdu. Şeyx nimçəni aşdı və şərab və mürəbbə ilə örtüldü. Sonra tüpürüb hirslə qışqırdı.
  -Döyüşməsən, səni başıaşağı asdıraram. Bir neçə sıxışdırıcı vəhşi "yeçəri" kürsüyə qaçdı, nizələri yelləyərək açıq arxaya zərbələr nümayiş etdirdilər. Saflorov hücuma keçdi, qəzəbli hücuma keçdi, həmkarının dizinə təpik vurdu. Yeniyetmə qılıncını bir az yan tərəfə keçirərək geri çəkildi, rəqibi sinəsindən kəsildi. Zəif vidalanmış boşqab dibinə düşdü. Növbəti hücum dəridə dərin iz buraxdı və qalın qan axdı. Fudoros geri çəkildi, tüklü döyüşçülərdən biri onun ayaqlarına dəydi. Oğlan tərəddüd edəndə Saflorov dəbilqəsini elə qəzəblə vurdu ki, səndələdi və yıxıldı. Zərbə "dəbilqə"nin uçmasına səbəb oldu və alnında şişkin bir qabar olan ağ baş ortaya çıxdı. Saflorov bıçağı əsəbi halda qalxan sinəsinə qoydu. O, yan-yana "tamaşaçıya" baxdı.
  Mən işarə gözləyirdim. Əksəriyyət saçlarının arasından keçirsə öldürmək, ovuclarını qıfılla sıxanda isə rəhm etmək deməkdir.
  Bununla belə, şiddətli üzlərdə mərhəmət oxunmur. Demək olar ki, hər kəs, hətta qadınlar və yeniyetmələr belə, ovuclarını boğazlarına keçirdilər.
  -Ölüm! Onu bitirin!
  Şeyxin arvadı istehza ilə hürdü.
  - Çox ucuz düşdü. Onu bir gecəlik mənə ver.
  Saflorov tərəddüd etdi, məğlub olan yeniyetmənin çılpaq sinəsinə yüngülcə basdı və bir damla qan göründü. Sonra ümidsiz halda qılıncını atdı:
  -Bacarmıram! O mənim dostumdur.
  Səs-küy qəfil kəsildi və ölümcül sükut çökdü.
  -Nə! - Şeyx qəzəbləndi. - Siz məğlub olanı öldürməkdən imtina edirsiniz. Hər ikisini qəfəsə salın, bundan sonra bütün qladiator məktəbinin qarşısında dəhşətli işgəncələr olacaq.
  Döyüşçülər Fudorosun yanına qaçdılar, onun üzünə su sıçradılar, sonra daha tez özünə gəlməyə kömək etmək üçün çılpaq dabanını isti dəmirlə yandırdılar. Oğlan qışqırdı, ayağa qalxdı və dərhal boynuna iki kəmənd atıldı. Saflorov müqavimət göstərməyə çalışdı, birdən onlarla qılınc vurdu, qorxu ona güc verdi. Amma atıcılardan biri oxla ayağına dəydi. Zəhər gənci iflic etsə də, onu öldürməyib. Hər ikisini bağlayıb qəfəsə bağladılar. Səflorovun qabırğasına qaynar dəyənək vuruldu, dərisi tüstülənməyə başladı və təcrübəli oğlan iynələrə cəsarətlə dözdü. Ancaq görünür, iki itaətsiz oğlanın işgəncəsi desert üçün təxirə salındı.
  Şeyxin arvadı parıldadı:
  - Onlar mənim ərim olmalıdır. Bilirsiniz ki, mən ixtiraçıyam.
  - Bilirəm, amma bir bax, paxıllıq edə bilərəm. Uşaqlar gözəldirlər və artıq evlənə bilərlər. - Şeyx dişlərini göstərdi.
  - Çox güman ki, onlar hətta evlidirlər! Axı bunlar çoxalmalı olan ən güclü və sağlam qullardır! - Kök qız gözünü qırpdı.
  - Qladiatorlar əsarətin rəngidir! Kaş ki, onları alıb arvadlarına işgəncə verə bildim. - Şeyx gülümsədi.
  - Biz bacaracağıq! Yeri gəlmişkən, yenə qızlar.
  İndi qadınlar döyüşməli idi. Arenaya yalnız bel paltarı geyinmiş iki yarıçılpaq diva daxil olub. Boyunlarından zəncirlənmişdilər və bir-birindən ayrılmaq mümkün deyildi. Silahlar: hər əlində iki xəncər. Aydındır ki, döyüş qəddar olacaq və çox da uzun olmayacaq. Bir qız zərif, digəri qara saçlı, hər ikisi kifayət qədər uzun yallı idi.
  - Döyüş üçün! - quldur gurladı.
  -Mən mərc etmərəm! - şeyxin arvadı hürdü. - Bu artıq pis əlamətə çevrilib.
  Yazıq qadınlar bir araya gəldilər. Dəhşətli idi, biri az qala dərhal qarnı yarılmışdı, digəri isə döş qəfəsindən yaralanmışdı. Özlərini kəsməyə davam edən qızlar ayaqları ilə ətlərini qopararaq bayıra qovdular. Çoxlu qan axırdı, çıxıb gedə bilmirdilər. Nəhayət, onlardan biri tamamilə kəsilərək dizlərinə çökdü. Qara saçlı qadın güldü, sözünü bitirməyə çalışdı, lakin sonra dibdən qabırğasına qədər məkrli bir zərbə ilə qarşılaşdı. İnildən o, yenə də cinayətkarın başının arxasına vura bildi. Hər iki gözəl, şikəst qadın çınqılların üzərinə yıxıldı, bir neçə dəfə çırpındı və donub qaldı. Tüylü "yeçərilər" onlara tərəf qaçıb isti dəmirlə dürtdülər. Döyüşçü qızlar yerindən tərpənmədilər.
  -Yenə birdən çox mərc alınmadı. Hər ikisi ölüdür.
  Qətlin şahidi olmaq özlüyündə çox xoş olsa da, camaat məyus oldu. Amma hələ heç kim qalib gəlməyib.
  Bu vəziyyətdə, yalnız yeni bir döyüş məsələni xilas edə bilər. Asan istiləşmə bitdi və ciddi iş vaxtıdır.
  Delikli narıncı tunika geyinmiş, lillərində üç qara lələk olan on beş qladiator arenaya qaçdı. Onlar qısa, əyri qılınclarla silahlanmışdılar; əllərində qabarıq səthə malik kiçik kvadrat qalxanlar, başları üzlüksüz dəbilqələrlə qorunurdu. Bu dəstənin arxasında parlaq qırmızı tunikalarda, həm də qısa, lakin düz qılınclı, kiçik yuvarlaq qalxanlı və sağ əlini sipərlə qorumayan dəmir qandallı və sol ayağı qoruyan diz yastığı olan döyüşçülər çıxdı. Sürüşkən dəbilqələrdəki yaşıl lələklər şəkli tamamladı.
  Qarşı-qarşıya dayanaraq baş əydilər. Bu dəfə mərclər daha böyük məbləğlər üçün idi və qızıl əldən-ələ axırdı.
  - Ola bilməz ki, onların hamısı öldürüldü! - şeyxin arvadı dedi. Kimsə mütləq qalib gələcək!
  - Beləliklə, mərcinizi qoyun, bu son döyüşdür. Bax, artıq səhərdir! - yorğun şeyx qıcıqla dedi.
  - Onda ciddi olacaq! Qırmızılar üzərində min qızıl drahma. - kök qadın sızladı.
  - Niyə onlarda? - Niyə onlar? - zadəgan təəccüblə iki dəfə təkrarladı.
  - Çünki gözlər daha alçaqdır!
  Müdir nəsə qışqırdı. İsterik truba səsi eşidildi. Hətta məşəllər də yanıb-söndü, sanki canavarların gözlərinə nəsə girmişdi.
  Söhbətlər, səs-küy, gülüşlər və boğulma dayandı: bütün gözlər döyüşçülərə dikildi. İlk toqquşma dəhşətli idi: hökm sürən qulaqbatırıcı sükutun arasında qılıncların qalxanlara zərbələri kəskin eşidilirdi. Lələklər, dəbilqə parçaları, sınıq qalxan parçaları arenada uçurdu və həyəcanlı, təngnəfəs qladiatorlar bir-birinə zərbələr vururdular. Döyüşün başlanmasından üç dəqiqədən az vaxt keçmişdi və artıq qan tökülmüşdü: dörd qladiator əzab içində qıvrıldı və döyüşçülər onları ayaqları altında tapdaladılar. Ətrafda yatanlardan biri partnyorunun ayağından tutub ayağını çevirdi. O, qolunu kəsərək aşağı uçdu.
  Şahzadənin doyumsuz arvadı Demeter ringə dişlənmiş sümük atdı.
  - Qırmızılar, qalib gəlsən, sənə bir qədəh şərab verəcəm!
  Tez-tez olduğu kimi, bunun əksi baş verdi: Demeterin kök saldığı komandanın ən böyük döyüşçüsü məğlub oldu. Üç qılınc bir anda enli sinəni deşdi və bəxtsiz rəhbərin əlində vaxtı çatmamış sümük qaldı.
  Tamaşaçılar döyüşün qanlı gedişatını həzz və gərginliklə izləyirdilər. Onlar yaralı öküz sürüsü kimi qışqırdılar. Yerli elita çılğıncasına, qəzəbləndi, döyüşçüləri ruhlandırdı. Qladiatorların sıraları azaldı, döyüş ayrı-ayrı atışmalara ayrıldı.
  Möhtəşəm camaatın kef çəkdiyi və açıq-aşkar qan tökdüyü bir vaxtda cəsur üsyançılar yuxulu mühafizəçiləri öldürdülər. Pobedonostsev bir ovuc igidlərlə birlikdə cangüdənləri darmadağın etdi və ilk olaraq saraya soxuldu.
  Üsyançıların yaxınlaşmasından gələn səs-küy döyüşü yarımçıq qoymağa məcbur edib. Əyanlar səndələyərək qılınclarını götürməyə çalışdılar. Gənc üsyançı lider yüksək səslə qışqırdı:
  - Nə görürəm! Siz əclafların əylənməsi üçün bir-birinizi öldürürsünüz! Canlanan sürünənlər qılınc belə qaldıra bilmirlər, mədələri çox mane olur. Əgər içinizdə bir zərrə belə qürurunuz qalıbsa, bu iyrəncliyi kəsin.
  Qladiatorlar elə bil bunu gözləyirdilər: onlar kök sürünün yanına qaçdılar.
  Nökər qullar mənfur ağaları üçün ölmək istəməyərək kənara tullandılar və oğlanlar hətta hörmətli qonaqlara nimçə və yeməklər atmağa başladılar.
  Demeter qışqırdı:
  - Hamısını öldürün!
  Sonra büllur şərab stəkanı onun başına düşdü və qadını döydü.
  Witcher qəzəbləndi. O, şəhərin varlı vətəndaşlarını doğrayır, ətlərini xırdalayırdı.
  Çətin deyildi, amma iyrənc idi. Passın daimi yoldaşı onun yanında döyüşürdü. Bik də geri qalmırdı və qladiatorlar öz məhbuslarından qisas aldılar.
  Tutqun qullar meneceri qarmağa qaldırıb qışqırdılar:
  - Biz özümüzük! Onlar da sizin kimi quldurlar!
  - Elə isə qılıncla sübut et! - qışqırdı və Witcher-in çilçıraqlarındakı şamlar titrəməyə başladı.
  Şeyx qaçmağa çalışdı, lakin Bik onu büdrədi və yaxasından aşağı bal tökdü:
  - Yaxşı, sənə hara lazımdır? Ədviyyat yoxdur.
  Solntslava bir anda iki zadəganın başını kəsdi, üçüncünün çənəsini dizi ilə əzdi. Bununla belə, artıq döyüş eybi yox idi, qullar sadəcə olaraq qisas alırdılar. Mühafizəçilərin qalıqları qaçdı və bayramlar, hətta ən yaxşı formada olsa da, ciddi bir hərbi qüvvəni təmsil etmirdi. Onların hamısı Witcher soyumamışdan əvvəl öldürüldü. Tək baş şeyx diri idi, Bik saçını yolardı. Vedmakov həyasız uşağı qovdu:
  - Bu nəcib insandır. Bu, bizim üçün faydalı ola bilər!
  . FƏSİL Љ 12.
  Almanlar Stalinqrad üzərinə hücumlarını davam etdirdilər. Çox az qaldı, amma sonuncunu keçmək inanılmaz dərəcədə çətin idi. Sturmtigers-in kütləvi istifadəsi belə kömək etmədi. Baxmayaraq ki, reaktiv bombaların yaratdığı dağıntılar çox böyük idi. Digər vasitə isə napalm bombaları idi.
  Qızlar batalyonu incəlmişdi, amma gözəllər hələ də döyüşürdülər. Oktyabrın 20-də qar yağmağa başladı, gözəllər hamısı ayaqyalın idi. Ağ çarpayıda zərif izlər buraxırlar.
  Gözəl qızlar qarda bir az yuvarlanıb daha təmiz oldular. Matryona, Seryozhka tutulduqdan sonra özünə yer tapa bilmədi. Belə ağıllı və yaraşıqlı oğlanı itirmək yaxşı olardı. Bəs onu faşist əsirliyində nə gözləyirdi? Əvvəlcə işgəncə, sonra ölüm hökmü!
  Oğlan həqiqətən də vurulmağa yaxın idi, amma sonunda mədənlərdə qaldı. Gündə on altı saat işləyən, cüzi qida ilə, nəzarətçinin qamçı Seryozhkanı gözləyirdi.
  Daha doğrusu, oğlan artıq karxanadadır, orada eşşək kimi işləyir. Ancaq yeraltı yerdən daha istidir. Döyüşçülər isə donmamaq üçün atılıb qaçmağa məcbur olurlar. Və qızlar döyüşür. Budur, qüdrətli Lion tankı gəlir. Onun silahı 150 mm-dir, şəhərdəki döyüşlər üçün daha effektiv və praktikdir. Fritz bu tankı sevir, o, müxtəlif tərəfdən çox yaxşı qorunur.
  "Siçan" bir az arxada sürünür. İki yüz ton ağırlığında bir Alman maşını da 150 mm-lik top və yetmiş beş ilə silahlanmışdı. Bu qədər daha praktik. Pulemyotların sayı dördə çatıb və tanka yaxınlaşmaq asan deyil.
  Anyuta, Maria və Alla birlikdə mastodonu oymağa çalışırlar. Diqqətlə ona yaxınlaşırlar.
  Anyuta həvəslə oxudu:
  - Necə yaşadıq, döyüşdük, ölümdən qorxmadıq... Deməli, bundan sonra sən də, mən də yaşayacağıq! Ulduzlu yüksəkliklərdə və dağ sükutunda, dəniz müharibəsində və şiddətli atəşdə! Və qəzəbli və qəzəbli atəşdə!
  "Siçan" ən son modifikasiya idi, altı pulemyot, iki koaksial barel və dörd menteşə ilə fırlanır.
  Qarda sürünən Mariya fısıldadı:
  - Biz heç vaxt təslim olmayacağıq! Axı, Uca Allah İsa bizimlədir!
  Yaxınlaşan qız partlayıcı paketi Siçanın tırtılına atdı. Qalxanın altında yüksək səs gəldi və rulon partladı.
  Qızlar sevinclə qışqırdılar:
  - Bir faşist alın!
  Alla əlini yellədi və Fritz-ə parçalanmış qumbara atdı. Faşist partlayış dalğası ilə ayağa qalxdı və onunla birlikdə müstəmləkə qoşunlarının iki qara əsgərinin başları qoparıldı.
  Qırmızı saçlı gözəl fit çaldı:
  - Vətən və Stalin üçün!
  Anyuta partlayıcı bağlamanı yenidən atdı... Bu dəfə o qədər də uğurlu alınmadı, zirehə dəyib, polad mərmi səthində partladı.
  Qız əsəbi halda dedi:
  - Eh, mən qarışmışam!
  Və o, evdə hazırlanan partlayıcı maddələrin yeni hissəsini axtardı. Soyuqdan qızarmış yuvarlaq dabanları parıldayırdı. Demək olar ki, çılpaq bir qız qarda süründü, bir az narahat oldu. Amma biz dözə bilərik. Üstəlik, mərmi atılan zaman qar əriyir.
  Anyuta hətta oxudu:
  - Bilirəm ki, soyuq tezliklə yox olacaq,
  Axın yüksək səslə axacaq...
  Və onlar artıq gölməçələrdən qaçırlar -
  Ayaqyalın qızlar!
  Qız güllə atır və müstəmləkə qoşunlarından olan ərəb yıxılır. Düşmənin kiçik qruplarda fəaliyyət göstərmək cəhdləri ciddi itkilərə səbəb olur.
  Siçanın qısa topu yenidən parçalanır. Tüstünün içində hardasa mərmilər partlayır. Və çoxlu fasilələr...
  Almanlar Stalinqradı az qala tutdular... Çox az qalıb. Lakin bu, Wehrmacht-a böyük bomba və ağır artilleriyadan istifadə etməyə mane olan şeydir. Fritzlər əcnəbilərə yazığı gəlməyənlərin irəli getməsinə icazə verdilər.
  Mariya tüfəngindən atəş açdı. Faşist muzdlusu yıxılaraq xarabalıqların daşlarının üstündən yuvarlandı.
  Qız çılpaq döşlərini qırmızı məmələri ilə ovuşdurdu. Onların hamısı döyüşçü döyüşçülərdir - alt paltarında tullanırlar. Amma onların hitləri demək olar ki, yoxdur. Görünür, çılpaqlıq bir növ gözəllikləri xüsusilə qoruyur. Çünki onlar belə cəhənnəmdə sağ qala bilirlər!
  Alla qar və kir qarışığını silkələyir və yenidən tumurcuqlayır. Qara döyüşçünün gözünə dəydi. Ağıllı qancıq, heç nə deyə bilməzsən.
  Üç qız yenidən Siçana yaxınlaşır. Belə qalın zirehli maşına hər tərəfdən nüfuz etmək çətindir. Ancaq döyüşçülər nikbinliklə doludur. Əgər qabığın özünü deşə bilmirsinizsə, onda niyə lüləni qoparmayasınız.
  Alla çılpaq ayaqları ilə çirkli parçaları qovaraq oxudu:
  - Bizim həqiqətimiz, həqiqətimiz... Günəş şüaları kimi! Sabahımız işıqlı olacaq, dağlardan çaylar axacaq!
  Qadın döyüşçülər çoxdan əsir götürülmüş MP-44-lərlə silahlanıblar. Bu pulemyotlar uzun döyüş məsafəsinə malikdir. Gözəllər inamla yanırlar. Qaralar yenidən düşür. Qırmızı qan bulaqlarını buraxdılar.
  Çiyinlərində həm tüfəng, həm də tutulan pulemyotla atəş açan Maria oxudu:
  - Məkrli hörümçək sancını itiləyib,
  O isə Rusiyadan müqəddəs, rus qanı içir!
  Rəqibi üçün hər şey kifayət deyil və o, öldürəcək,
  Kimin Rusiyaya sevgisi var!
  Rusiyaya sevgi!
  Qız çatlardan sürünən müxtəlif "mühafizəçiyə" güllə göndərdi. Gözəl gülümsədi, üzü arıq olsa da, gözəlliyini, cazibəsini saxladı.
  Ümumiyyətlə, onların batalyonunda olan qızların hamısı gözəldir. Budur, məsələn, Tatar Serafimi. Atası tatardır, anası isə belarusludur və Serafima saçlarından yetişmiş buğda rəngini miras qoyub. Həm də gözəl qız, ayaqyalın və demək olar ki, çılpaq. Və ələ keçirilən pulemyotdan qısa müddətli atəş açır. Digər qoşunlardan olan faşistlər ona doğru sürünürlər.
  Serafima olduqca dəqiq vurur. Qızıl saçlı Mariya onun yanında uzandı. Qızların hər ikisi atəş açıb oxuyur.
  - Vətən! - Mariya başladı...
  - Və ordu! - Seraphimi vuraraq davam etdi.
  Maria tweet etdi:
  - Bu...
  Rəngli insanları atəşə tutaraq vuraraq Seraphima bildirdi:
  - İki sütun!
  Maria, gülümsəyərək tweet etdi:
  - Üstündə...
  Serafima atəş etdi və əlavə etdi:
  - Hansı...
  Beşini kəsən Mariya davam etdi:
  - Dayanır!
  Serafima, atəş açaraq salam verdi:
  - Planet!
  Maria, atəş edərək, tweet etdi:
  - Sinə...
  Serafima, atəş, mırıldandı:
  - Qoruyuruq...
  Mariya faşistin başını sındıraraq dedi:
  - Biz siz....
  Serafim nasistləri güllə ilə kəsdi və fısıldadı:
  - Bir ölkə!
  Maria, yaxşı məqsədli güllələr göndərərək, tweet etdi:
  - Hər kəs....
  Getdikcə daha dəqiq atəş açan Serafima əlavə etdi:
  - Xalq!
  Mariya kirli qızılı saçlarını alnından ataraq oxudu:
  - Rath...
  Serafim gülləsi və atışlar göndərildi:
  - Sizin...
  Faşistin boğazına vuran Mariya sözünə davam etdi:
  - İsti!
  Sarışın tatar qadın güllə ataraq davam etdi:
  - Buludlar...
  Mariya dəqiq atəş edərək əlavə etdi:
  - Əla!
  Serafima gülümsədi və cıvıldadı:
  - Yaxşı və...
  Mariya dəqiq vurdu və qışqırdı:
  - Günəş!
  Serafima səs-küylə atəş açaraq fısıldadı:
  - İstidir!
  Mariya gülərək davam etdi:
  - Avtomatik...
  Seraphima, sanki atəşi istiqamətləndirərək hürdü:
  - Nater...
  Mariya yaxşı nişanlı zərbələr əlavə etdi:
  - Çiyin...
  Serafima gülərək əlavə etdi:
  - Əsgərə!
  Maria atəş açaraq həvəslə oxudu:
  - Qazacağam...
  Qırıcı atəşi aparan Serafima əlavə etdi:
  - Qəbir....
  Afrikalını yıxan Maria sözünə davam etdi:
  - Rəqibə!
  Qızların sursatları bitdi. Və o, sürətlə gizlənmək üçün qaçmağa məcbur oldu. Volqa boyunca təchizat çox çətindir. Davamlı bombardmanlar və atəşlər. Budur, o biri tərəfdən üzən bir gücləndirici şirkət.
  Qayıqların ətrafında sprey və zibil fəvvarələri püskürür. Fırtınalılar səmada uğuldayır. Focke-Wulfs uçur. Və onların üzərinə bombalar atılır.
  Bir neçə qayıq parçalandı. Sovet əsgərləri boğulur və ölür.
  Düşmənin artilleriya atəşi artıq çox sıxdır.
  Hətta gecələr də fritzlər hər şeyi atəş altında saxlayırlar. Onların dalğıc bombardmançıları isə ətrafa qaçırlar. O cümlədən baba Yu-87. Baxmayaraq ki, reaktiv təyyarələr artıq istehsala daxil olub.
  Budur əfsanəvi sovet Yak-9. Alman ME-309 ilə döyüşür. Çeviklik, sürət və silahlar bir araya gəldi. Alman ilk keçiddə sovet maşınını məğlub etməyə çalışır. Amma uğursuz olur. Yak da öz növbəsində arxaya keçməyə çalışır, lakin nasist yüksək sürətinə görə qaçır.
  Daha sürətli alman, daha güclü silahlarla, daha manevr edə bilən ruslara qarşı. Lakin sürətli uçuş davam edir. Faşist yeddiyə qarşı yeddi atəş nöqtəsindən istifadə edir və sovet maşınına zərbə vurur. O, sürətini itirir və yıxılmağa başlayır.
  Oradan tüstü axınları çıxır. Və mühərrik yanır...
  Bu nə müharibədir! Yeddi atəş nöqtəsinin artıq çəki və zəif manevr qabiliyyətini kompensasiya etdiyi ME-309 kimi silahlanma baxımından güclü bir vasitəyə qarşı çıxmaq çətindir.
  Yüksək sürət faşistin dalışda qaçmasına imkan verir və alman qırıcısının önü yaxşı zirehlidir.
  Anyuta yenidən Siçanı məhv etməyə çalışır. Qız həyatını riskə atır. O, artıq cızıqlanmış vəziyyətdə, istehkamlar boyunca çılpaq sürünür. Bütün gözəllik cızıqlar və cızıqlarla örtülmüşdür. Lakin sonra o, üzərində partlayıcı paket olan qumbara atır. O, hətta avtomatın partlaması ilə vurulur. Gözəlin çiynini qaşımaq.
  Lakin partlayıcı paket 150 mm-lik topun lüləsinə dəydi. Və alman artıq xeyli ziyan görüb. Maşın böyük çətinliklə yerindən tərpənir və yaralarını yalamaq üçün öz qoşunlarının olduğu yerə sürünərək geri qayıdır.
  Səmada Focke-Wulfs və bir neçə TA-152 görünür. Sovet mövqelərini atəşə tutmağa başlayırlar. Ən yeni HE-183-dən bir cüt hücum reaktivi də ortaya çıxdı. Bu qarğalar saatda səkkiz yüz kilometrə qədər sürətə çatırdılar və onları vurmaq demək olar ki, mümkün deyildi.
  Qızlar almanlara atəş açır. Hücum təyyarələrinin yerdən atəşdən güclü qorunmasına baxmayaraq, düşməni tutmaq şansı həmişə var.
  Anyuta və Alla ələ keçirilən Luftfaust-u götürdülər. Bu, doqquz bir-birinə bağlı iyirmi millimetrlik geri çəkilməyən tüfəngdən ibarət silahdır.
  Kiçik bir zenit silahından atış edə bilərsiniz.
  Döyüşçülər isə düşməni göstərirlər. Başlanğıcda rəvan sıxırlar... Hər iki gözəl yalın ayaqlarını dağıntılara söykəyib, hamar geri çəkilməni hiss etdi.
  Altı hava topu olan Focke-Wulf siqaret çəkməyə başlayır - qarnı yarılmışdır.
  Qızlar həvəslə qışqırırlar:
  - Şayba! Şayba! Məqsəd!
  Digər alman təyyarələri qızların başları üzərində dövrə vurmağa başlayır. Gözəllər Focke-Wulf raketlərindən yayınaraq yeraltı keçidlərə girirlər.
  Anyuta qaba dabanında bir parıltı hiss etdi. Qız mırıldandı:
  - Ey cəhənnəm atəşi!
  Qızın ayaqları qabarcıqlarla örtülmüşdü və ağrılı şəkildə ağrıyırdı. Soyuq bir şey vurmaq istədim.
  Və səthdə qırılmalar davam edir. Alovdan qar fışqırır, xarabalıqlar parçalanır. Almanlar mövqeləri atəşlə doldurdular, lakin bu, çox az xeyir verdi. Döyüşçülər siçan kimi çuxurlarda gizləndilər. Qoy özləri ütüləsinlər.
  Alla Anyutanın qulağına pıçıldadı:
  - Düşünürəm ki, tezliklə nasistlərin gücü tükənəcək. Onların çox gücü var, amma Stalinqradda dönməyə imkanları yoxdur!
  Sarışın qız qürurla cavab verdi:
  - Biz burada üç yüz spartalı kimiyik! Biz üstün düşmən qüvvələrini dəf edirik!
  Qırmızı saçlı Alla partnyor qızına gülümsədi və gözlərini qırpdı:
  - Və bizdən yan keçə bilməzsən!
  Qızlar səthə çıxanda basqın bitmişdi. Yeni qara piyadalar meydana çıxdı. İrəli dırmaşdılar və qızlar atəş açaraq düşməni burnunu yerə qazmağa məcbur etdilər.
  Şirlər və Pələnglər yenidən döyüşə girdilər. Almanlar ağır tanklarla sovet ordusunu sıxışdırmağa çalışırdılar. Hərdən mərmi yağırdı. Daha həssas "Pələng" birləşmələrindən ayrılmamağa çalışdı. Minomyotlar da gurladı.
  Qızlar almanlara və onların muzdlularına atəş açıblar. Rəqibləri nokaut etdi. Alla və Anyuta cüt-cüt atəş açdılar. Düşmən üzləri peyda olub yerləşdi. Sonra irəliləyən düşmənlərin yeni təbəqəsi.
  Döyüş zamanı qızlar mahnı oxudular.
  Alla atəş açmağa başladı:
  - Əvvəl...
  Anyuta atəş edərək davam etdi:
  - Sənin tərəfindən...
  Alla vurdu və əlavə etdi:
  - Legion...
  Anyuta onlardan üçünü kəsərək fısıldadı:
  - Düşmənlər...
  Allah müxalifləri dırnaq vurdu, ağzından çıxdı:
  - Onlar....
  Ərəbin kəlləsinin yarısını uçuran Anyuta sözünə davam etdi:
  - İstəyirlər...
  Alla düşməni darmadağın edərək davam etdi:
  - Sən...
  Anyuta atəş edərək qəzəblə fısıldadı:
  - Təvazökar...
  Alla ərəbin kəlləsini deşərək hönkürdü:
  - Məhv et...
  Anyuta mismar vurmağa davam edərək fısıldadı:
  - Qeydlər...
  Alla sanki atəş açıb fit çaldı:
  - Qorxma...
  Anyuta dəqiq atəş açaraq hönkürdü:
  - Düşmən...
  Snayper kimi atəş açan Alla davam etdi:
  - Süngü...
  Anyuta daha da atəş açaraq hürdü:
  - Bacarıqlı...
  Alla atəşi dayandırmadan fısıldadı:
  - Zorla...
  Qəzəbdən atəş açan Anyuta rəfiqəsinə düzəliş edərək hönkürdü:
  - Cəsarət...
  Şiddətli vəcdə olan Alla, afrikalıların başlarını güllələyərək hürdü:
  - Güc...
  Silahla tullanan Anyuta fısıldadı:
  - Artırmaq...
  Alla qırmızı qıvrımlarını silkələyərək davam etdi:
  - Və düşmənlər...
  Anyuta ərəbin qarnına vuraraq dedi:
  - Dərhal...
  Bütün kalibrləri ilə atəş açan Alla hürdü:
  - Məhv et...
  Qızlar nəfəs aldılar. Bir az da atəş açandan sonra qışqırdılar:
  - Biz snayper tüfənginin cəngavərləriyik, qətlin səsi aydındır!
  İrəliləyən müstəmləkə qoşunlarının dalğası bir qədər səngidi. Nasistlər yenidən tanklarını irəli apardılar. "Pələnglər"-2 uzun ağızları ilə peyda oldular və gördükləri hər şeyə mərmi atdılar.
  "Tiger"-2 orijinal qüllə formasına və yanlarda maili zireh lövhələrinə sahib idi. Bu, onu bir qədər də inadkar etdi. Döyüşçülər yenidən tank yollarını hədəf seçdilər. Faşist tavada balıq kimi yaşamalı idi.
  Anyuta partlayıcı paket atdı, Tiger-2-nin ön çarxını əzdi və oxudu:
  - Sizi hədiyyə ilə qarşıladım... Təbii ki, tabutda bir yeri qeyd etdim!
  Alla fərəhlə böyük, partlayıcı paketi faşistə ataraq fısıldadı:
  - Amma Pasaran!
  Və partlayışdan Alman tankının uzun ağzı büküldü. Və Kral Pələngi geri dönməyə başladı. Faşist yenə ağır yaralandı. Alla onu götürdü və çılpaq barmaqları ilə bir şüşə parçası ataraq hürdü:
  - Palıd tabutunda olacaqsan!
  Şüşə müstəmləkəçi alman qoşunlarından biri olan hindlinin boğazına uçdu.
  Anyuta partnyoruna göz vurub oxudu:
  - Başımı bu çəlləyə batıracağam! Hamını batıracağam!
  Alla pulemyotdan atəş açdı. Almanlar yenidən hücuma məruz qaldılar. Qız hıçqırdı:
  - Biz hər şeyi edə bilərik! Və biz qalib gələcəyik!
  Anyuta tüfəngindən atəş açıb dedi:
  - Böyük qələbə gözləyir! Babalarımız şanlı olsun!
  Alla salto etdi və Milad ağacı kimi fırlanaraq yuvarlandı. Qız göz qırparaq oxudu:
  - Cənab uğur, hara gedirsən... Cənab uğur - faşistlər gülür...
  Alman tankları mərmilərə qənaət etmədən atəşlərini gücləndirdilər. Onlar partlayıcı hədiyyələrini töküblər. Və boşluqların qarşısını almağa çalışaraq sovet mövqelərinə yaxınlaşdılar.
  Anyuta, əsir Seryozhka onlara öyrətdiyi kimi məftildən istifadə edərək, ağır bir mina çıxardı. "Şir" yavaş-yavaş sovet mövqelərinə doğru süründü. Onun 150 mm-lik silahı hərdən-birə mərmi tökürdü. Qızlar hıçqıra-qışqıra göz vurdular.
  Anyuta oxudu:
  - Almanlar-bibərlər, faşistlər-nasistlər... Sizi pasifistin sonu gözləyir!
  Alla təbəssümlə qeyd etdi:
  - Pasifizm... Nasistlərdən danışarkən pasifizmdən danışmaq belə axmaqlıqdır!
  Anyuta müstəmləkəçi mühafizəçinin burnunun körpüsündən bir ərəbi sərrast atəşlə vurdu və cıvıldadı:
  - Onlar isə düşüncədə şikəstdirlər... Hərbi işlərdə isə o qədər də güclü deyillər! Tezliklə biz onları Yer planetinin üzündən tamamilə siləcəyik!
  Alla daha bir səs-küy saldı, çılpaq sinəsini çınqıllara sürtdü və oxudu:
  - Mən vəhşilərin dizi üstə rus cəngavəriyəm... Vətən düşmənlərini yer üzündən süpürüb gedəcəyəm!
  Qırmızı saçlı gözəl gözlərini göyə zillədi. "Çərçivələr", Alman topçu təyyarələri orada fırlanırdı.
  Alman "Aslan" arabir sürünür, gözlənilməzliyə ilişir. Və onun silahı durmadan tükürdü.
  Alman tankının tırtılının altında minanı hərəkət etdirən Anyuta fısıldadı:
  - Seryojka üçün....
  Alman dayanıb yenidən atəş açdı. Mərmi qızların arxasında partladı.
  Anyuta yoxladı:
  - Süd qabıqları, kimin körpə beyni varsa!
  "Aslan" bir müddət dayandı. Ola bilsin ki, alman təcrübəli ekipajı qarşıda təhlükə hiss edib və ya bəlkə də döyüş dəstindən istifadə etmək istəyiblər. Amma "Aslan" bir müddət dayanıb öldürücü mərmiləri tüpürüb.
  Anyuta qeyd edib ki, alman tankı daha təkmil silaha malikdir və KV-2-dən daha tez-tez atəş açır. Və bu, əlbəttə ki, bu avtomobili daha təhlükəli edir. Anyuta özünü keçdi və fısıldadı:
  - Pislər cəhənnəmə getsin!
  Alla faşisti günəş pleksusunda vurdu və hürdü:
  - Qələbəmiz qaçılmazdır! Və hər şey yaxşı bitəcək!
  Anyuta da türkün sözünü kəsib oxudu:
  - Baxmayaraq ki, bəla onun qara buynuzunu döyəndə, deyəsən, həyat tezliklə kəsiləcək... Atlar kişnəyir, qan çay kimi axır, yenə torpaq ayağınızın altından yoxa çıxır!
  Alla iranlını öldürərək əlavə etdi:
  - Amma yerin də öz himayəçisi var... Ulduzlar arasında da ona uzanır... Hitleri Kolımaya sürgün etmək üçün görünməz xilasedici iplər!
  Qızlar atəş açaraq bir ağızdan oxudular:
  - Gəlin, Adolfu sındıraq, ona zərər verəcək! İnanıram ki, biz faşizmi məğlub edəcəyik! Və bizim Rusiyada Məsih zühur edəcək, bütün ölkələrin xalqlarının Rəbbi!
  Və döyüşçülər atəşi davam etdirdilər. Lakin düşmən piyadası yerə uzanaraq atəş açmağa və qumbara atmağa başladı. Faşist qoşunları minaatan atəşi ilə qızları tüstülətməyə çalışırdılar. Və çoxlu qumbara atmaq.
  Alla fəlsəfi olaraq qeyd etdi:
  - Rəqəmlərlə seçkiləri qazana bilərsən, bacarıqla seçkiləri müharibəsiz qazana bilərsən!
  Anyuta güldü və qeyd etdi:
  - Müharibə keyfiyyətin kəmiyyətdən üstün olduğu sahədir, seçkilər, bir qayda olaraq, əksinədir və bu, lətifədir!
  Döyüşçülər bir qədər geri çəkildilər, qumbaralar və onların parçaları çox qalın düşürdü. Alla hətta atılan hədiyyəni ayağı ilə tutub geri atdı. Qumbara uçdu və faşistlərin dəbilqələrinə dəydi. Və necə partlayır...
  Sanki başqa bir bağlama hardasa partladı.
  Alla fəlsəfi olaraq qeyd etdi:
  - Şans ikinci xoşbəxtlikdir, uğur üçüncüdür, amma birinci bacarıq!
  Anyuta kıkırdadı və müdaxilə etdi:
  - Şans cəsarətin mükafatıdır, amma ehtiyatsızlığın deyil!
  Alla müstəmləkə ordusundan bir hindunun gözünü çıxartdı və fısıldadı:
  - Kimin şansı varsa, onun ruhu oxuyur!
  Anyuta gülümsədi və dedi:
  - Bəxtin gətirəndə yaxşıdır, bu o deməkdir ki, Allah səni xilas edəcək!
  Qızlar bir az daha hazırcavab oldular. Sonra Alman "Aslan" buna baxmayaraq irəlilədi və mina tərəfindən partladıldı. Tırtıl partlayıcı qurğunun üstündən keçib və parçalanıb.
  Yaralı "Aslan" fırlanıb ayağa qalxdı... Döyüşçülər sevinib ciyərlərinin üstündə oxudular:
  - Şir düşüncədə şikəstdir, pələng hər cür bəlaların mənbəyidir... Dünyada insandan maraqlı heç nə yoxdur!
  Anyuta uzun cərgə atdı, yad ordu fırtınaya qalxıb oxudu:
  Raketlərimiz və təyyarələrimiz var,
  Dünyanın ən güclü rus ruhu...
  Ən yaxşı pilotlar sükan arxasındadır -
  Düşmən toz-torpaq və darmadağın olacaq!
  "Aslan"ın çox zədələnmiş olduğu görünür. O, donub qaldı, daha bir neçə mərmi tüpürdü.
  Çevik "Pantera" peyda oldu. Lakin o, sovet qoşunlarının mövqelərinə daha da dərinləşməkdən qorxdu və atəş açmağa başladı. Qızların başının üstündə mərmi fit çalırdı. Və dağıntıları və yanğınları sındırdılar.
  Anyuta atmaq üçün qumbara hazırladı, faşist tankının əlçatan məsafədə yaxınlaşdığı anı tutmağa hazır oldu. Ancaq "Pantera" da axmaq deyil. Almanlar mərmiləri dama taxtası formasında yerləşdirərək, bir dənə də olsun yerdən qaçmamağa çalışırdılar. Və hər bir çınqıl daşını sözün əsl mənasında çıxartdılar.
  Alla özünü çılpaq sinəsinə vuraraq dedi:
  - Krautların taktikası qüsurludur... Onlar bu yolla çox şey əldə edəcəklər?
  Anyuta hazırcavabca qeyd etdi:
  - Bir toyuq bir anda bir taxıl yeyir, lakin böyük parçaları udan donuzdan çox daha sürətli çəki alır!
  Pantera səksəndən çox mərmi atdı və döyüş sursatı tükəndikdən sonra dönüb öz yuvasına qayıtdı. Onun yerinə yeni bir mastodon, Sturmtiger meydana çıxdı. Maşın geniş lüləsini qapaq ilə örtdü. Görünür, bu yolla özlərini xilas edəcəklərinə ümid bəsləyirlər.
  "Sturmtiger" uzaqdan sovet qoşunlarının mövqelərini atəşə tutub. Bir raket gurladı. Yer yüksəldi və alovlu bir çeşmə alov püskürdü.
  Qızlar çətinliklə sağ qaldılar; demək olar ki, toz içində idilər. Anyuta hətta bir az da məəttəl qaldı. Qız birdən özünü at sürdüyünü gördü. Və o, tatar ordusuna hücum edən bir dəstəyə rəhbərlik edir. Onun döyüşçüləri ilə birlikdə atlara minirlər. Zərbəyə tab gətirməyən monqol-tatarlar geri çəkilir və minlərlə dırnaq altında ölürlər.
  Anyuta iki qılınc yelləyir və düşmənlərini qırır. Ancaq görmə birdən kəsildi.
  Alla partnyorunun yanaqlarına vurdu, silkələyib dedi:
  - Yaxşı, budur! İndi yalan danışmağı dayandır!
  Anyuta qəzəblə cavab verdi:
  - İstirahət etmədim, amma döyüşdüm!
  Qız qəzəbindən yerindən atılıb qumbara atdı. Hədiyyə uçdu və Lev tankının lüləsinə dəydi. Zərər alan avtomobil ağır baqajını qırışdırıb.
  Anyuta ağlının başında qışqırdı:
  - Mən Rusiyanın cəngavəriyəm!
  Alla pulemyotundan bir atəş açıb hönkürdü:
  - Oğlan qaşqabağını gərərək cavab verdi,
  Mən Müqəddəs Rusa xidmət etmək istəyirəm...
  Qan dənizi tökülsün,
  Amma Allah bizi xilas edə bilər!
  Anyuta çılpaq mədəsi və sinəsi ilə dağıntıların üzərinə düşdü. Məhz vaxtında, yüzlərlə pulemyot partlaması onun başının üstündən keçdi. Qız dilini çıxarıb dedi:
  - Cəsur əsgərlərin çılğınlığı cəsur generallar üçün xilaskardır!
  Alla razılaşdı:
  - Əsgər cəsurdur, general hesab edir, düşmən hiyləgərdir, uğur ancaq müdrik cəsarətlə gəlir!
  Qızlar yenidən atəş açıb həmrəylik ifadəsi ilə qışqırdılar:
  Onun üstündə eskadrilyalar
  Birlikdə nərilti
  Adolf güclü axmaqdır -
  Sodom bitkiləri!
  Daha bir zirehli "Aslan" peyda oldu. İki əsgər ondan qaçdı, üzlərinin qaralmasına görə ərəb idilər. Qabaqcıl tankı döyüş meydanından çıxarmaq üçün qarmağa zəncir vurmağa çalışdılar.
  Alla və Anyuta atəş açaraq eyni vaxtda texnikləri öldürdülər. Döyüşçülər mahnı oxudular:
  - Özünüzü məhv etməyin və yoldaşınıza kömək edin, başqalarının yanğından çıxmasına kömək edin!
  Üç qara adam peyda oldu. Onlar zəncirlə bacardıqları qədər sürətlə qaçdılar, lakin qızlar tərəfindən də vuruldu. Üstəlik, Anyuta çılpaq ayaq barmaqları ilə itə basaraq silahı atəşə tutub.
  Və o, rəqiblərini Robin Qudun dəqiqliyi kimi qeyri-adi dəqiqliklə vurmağı bacardı.
  Alla qeyd etdi:
  - Nişan uğurlu vuran deyil, uğursuzluqla əldən verəndir!
  Anyuta yalın ayağı ilə qumbara atıb fısıldadı:
  - Xəncər görmə qabiliyyətinə malik ən dəqiq insan qaça bilər, amma iti ağılın hədəfi qaçırması bağışlanmazdır!
  Qumbara minaatana dəyib və minaları partlamağa başlayıb.
  Bəli, Stalinqrad almanlar üçün asan olmadı. Onların içində dəhşətli ölüm qalası var!
  . FƏSİL Љ 13.
  Noyabrın 3-də almanlar Tixvini mühasirəyə aldılar və şəhərin özündə döyüşlər başladı. Qırmızı Ordu yavaş-yavaş geri çəkildi. Bakı şəhərinin böyük hissəsi artıq ələ keçirilib, sovet qoşunları yarımadaya çəkilir. İrəvan hələ də güclə saxlayır. Stalinqrad məhv olmaq ərəfəsindədir.
  Ancaq yenə də Stalin bu şəhərin təslim olmamasını əmr etdi. Həştərxan uğrunda da döyüşlər gedirdi. Krautlar da bu şəhərdə irəliləməyə çalışırlar. Bütün yanaşmalar güclü şəkildə bombalanır və infrastruktur dağıdılır.
  Qış yaxınlaşır... Müharibənin gedişatı isə getdikcə daha az proqnozlaşdırılan xarakter alır. Amma deyəsən Stalinqrad keçirilə bilməz. Volqa boyunca tədarük buz əmələ gəlməsi və kütləvi bombardmanlara görə çətinləşir.
  Noyabrın 4-də Tixvinin doxsan faizi artıq alınıb. Və almanlar Finlandiya ərazisinə yaxınlaşdılar. Böyük zərər görən sovet qoşunları düşmənin qarşısını almaq üçün kifayət qədər qüvvə toplaya bilmədi.
  Finlər və kukla İsveç qoşunları da görüşə hücum etdilər. Onlar əhəmiyyətli qüvvələrdən istifadə ediblər.
  Noyabrın 5-də Alman koalisiyası və Fin-Skandinaviya qoşunları birləşdi. Beləliklə, Leninqrad ətrafında ikiqat halqa bağlandı. Üçüncü Reyx üçün yeni, böyük qələbə.
  Noyabrın 6-da şimal sektorunda döyüşlər hələ də davam edirdi. Nasistlər dəhlizi genişləndirdilər. Vəziyyət son dərəcə çətinləşib. Tixvində müqavimətin son qalıqları yanıb-sönürdü. Almanlar İrəvana ballistik raketlər atdılar. Üç təqdimat buraxıldı. Əhəmiyyətli dağıntılara və itkilərə səbəb olub. Ancaq nəhayət heç nə pozulmadı.
  Həştərxan şəhəri sovet ərazisinin qalan hissəsi ilə quru yolu ilə kəsildi. Vəziyyət gərginləşib. Murmanskda yeni alman və ingilis döyüş gəmiləri atəşə tutulub. Atışma zamanı qarnizon komendantı və çoxlu zabit həlak olub.
  Daha da pisləşdi.
  Noyabrın 7-də faşistlər Volxova soxulub, nəhayət, Tixvində sovet qoşunlarının müqavimətini yatırtdılar. Beləliklə, Leninqradla fərq kəskin şəkildə böyüdü. Şəhərin mühasirə altında çətinliklə sağ qalacağı aydın oldu.
  Noyabrın 8-də nəhayət Lev-2 tankının çoxdan gözlənilən sınaqları baş tutdu. Avtomobilin dizaynı dəyişdirilmişdi. Mühərrik, transmissiya və sürət qutusu öndə bir yerdə, döyüş bölməsi isə arxada yerləşirdi.
  Almanlar enerjili səylərlə Porsche-nin rəhbərliyi altında avtomobili zərbənin ildönümü üçün hazırladılar.
  Həqiqətən də, aşağı siluet sayəsində Aslanın silahlanması və zirehini qoruyarkən, 1200 at gücündə mühərriklə avtomobilin çəkisi altmış tona endirildi. Döyüş sınaqları nəticənin tamamilə məqbul bir tank olduğunu göstərdi. Tam sizə lazım olan şey!
  Yaxşı sürücülük və zireh keyfiyyətlərinin birləşməsi.
  Fürer isə bununla kifayətlənmədi. O, tərəflərin və arxa hissələrin zirehlərinin gücləndirilməsini, həmçinin lülə uzunluğu 100 EL olan 88 mm-lik topun quraşdırılmasını tələb etdi.
  Sınaqdan keçən digər avtomobil E-100 idi. Ancaq bu tank çox ağır oldu: 140 ton, lakin bütün bucaqlardan və Siçan silahlarından əla qorunma var idi. Ümumiyyətlə, "E" seriyası son dərəcə perspektivli olacağını vəd etdi. Görünür, almanlar vaxt itirməyiblər.
  1000 at gücündə mühərriki olan Bars tankı da nümayiş etdirildi, lakin Hitlerə avtomobil kifayət qədər qorunmuş görünmürdü.
  Yubileydə müxtəlif növ təyyarələr də nümayiş etdirilib. Xüsusilə, hücum təyyarələri və ME-262-nin modifikasiyası. Həm də TA-183. Bütün texnologiya paradı.
  Güclü qaz qurğuları da daxil olmaqla, onlar bütün şəhərləri və kəndləri dağıtmağa qadirdir.
  Burada əslində çox güclü məhvetmə sistemləri nümayiş etdirildi.
  "Panther-2" də əlli ton ağırlığında sınaqlardan keçdi, bucaq altında 150 millimetr ön zirehinə və "Kral pələngi" topuna sahib idi. Yan zireh 82 millimetr idi, maili idi. Belə bir tank Hitlerə az-çox uyğun gəlirdi, çünki yaxın döyüşdə otuz dördə tab gətirə bilirdi.
  Ümumiyyətlə, faşistlər heyvanxananı təmizlədilər.
  Saatda min yüz kilometr sürətə çata bilən Gotha qırıcılarının sınaqları da aparıldı.
  Bir sözlə, kəmərlərini buraxdılar.
  Noyabrın 9-da Volxov yıxıldı. Vəziyyət kulminasiya nöqtəsinə çatıb. Və yenə də sovet tankları əks-hücuma keçməyə çalışdı.
  Qrinqeta silahın yanında donub qaldı. Çörçill 2 sovet maşınları ilə üzbəüz dayandı və döyüş sursatı tüpürdü.
  Lord Ceynin qızı hitləri sayırdı. Sovet tankları xəndəyə girəndə sürəti azaldıblar. Alman heyvandarlığı isə bundan yararlandı.
  Nikoletta onu götürüb oxudu:
  - İngilis döyüşçüsü ölümdən qorxmur,
  Ulduzlu səma altında ölüm bizi aparmayacaq!
  Taclı aslan üçün cəsarətlə döyüşəcək,
  Güclü pulemyotu dolduracağam!
  Malanya təsdiqlə başını tərpətdi:
  - Bu qəşəngdir! Və biz də ödəniş edəcəyik!
  Silah çox fəal işləyirdi. Mərmilər havada konturlar buraxan kibrit kimi parıldayırdı. Bəli, enerjili qızlar var idi. Və ən əsası dəqiqdir.
  Qrinqeta başını tərpətdi və otuz dörd qüllənin dibinə bir mərmi göndərdi. O mızıldandı:
  - Bu ölümdür! Düşmənlərimin yanına gələcək! Və bilirəm ki, bundan sonra o, bığlı düşmənləri gözləyir!
  Nikoletta təbəssümlə dedi:
  -Bütün heyvanlar bığlıya baş əydilər... Lənətə gələn uğursuz olsun!
  Qrinqeta yenidən güldü və fısıltı ilə atəş etdi:
  - Mənim mərmim ən dəqiqdir. Biz mütləq ora çatacağıq!
  Nikoletta şəhadət barmağını qaldırıb dedi:
  - Bang, bang - vurmadı! Boz dovşan qaçdı!
  Gringeta, atəş edərək oxudu:
  Hər kəs özü üçün seçir
  Qadın, din, yol...
  Şeytana və ya peyğəmbərə qulluq etmək,
  Hər kəs özü üçün seçir!
  Jane başını tərpətdi və etiraz etdi:
  - Qətiyyən belə deyil! İnsanın imanının doxsan doqquz faizi biliklə deyil, doğuşla müəyyən edilir. Burada biz Anqlikan kilsəsinə aidik... Bəs baxsanız, nəyə əsaslanaraq? Bu bizim seçimimizdir?
  Qrinqeta güldü və dedi:
  - Mən şəxsən mömin ailədə olmuşam, amma indi getdikcə ateizmə meyllənirəm!
  Nicoletta kıkırdadı və dilini çıxardı.
  - Ateizm... Maraqlıdır!
  Malanya fəlsəfi olaraq qeyd etdi:
  - Və hər şeydən eyni dərəcədə uzaqdır! Allah və fövqəltəbii güclər olmayanda hər hansı din batildir!
  Qrinqeta başını tərpətdi və həvəslə təsdiq etdi:
  - Kommunistlər kimidir! Onlar belə bir fikrə gəldilər ki, bütün dinlər sadəcə insanların fantaziyalarıdır. Və bunun üzərində doktrina qurdular!
  Malanya şübhə ilə dodaqlarını büzdü:
  - Bəs ölümdən sonra onları nə gözləyir?
  Qrinqeta ətyeyən şəkildə gülümsədi. O, başqa bir sovet tankının gövdəsini kəsərək mərmi atdı və cavab verdi:
  - Burada çox şey ortaya çıxara bilərsiniz... Elmin gücü ilə ölülərin dirilməsi belə!
  Malanya gülümsəyərək xatırlatdı:
  - Gələcəyin dünyası haqqında kitab oxudum. Orada artıq bir kosmik imperiya var. Ölüm, qocalıq, xəstəlik yoxdur. Və təbii ki, aclıq... Düzdür, əhalinin əksəriyyətinin işi yoxdur, amma hamıya yetər.
  Məsələn, avtomobillər pulsuz verilir. Elə elektron maşınlar var ki, onların köməyi ilə bütün dünya ilə əlaqə saxlayırlar.
  Nikoletta olduqca ciddi qeyd etdi:
  - Tərəqqi sürətlə inkişaf edir. Bu tanklara baxın... Necə irəliləyiblər, daha da təkmilləşiblər. Yenə də Çörçill-2-ni Matilda ilə müqayisə etmək olmaz.
  Malanya razılaşdı:
  - Bəli, tanklar irəliləyib... Bu qəşəngdir!
  Sovet tanklarının növbəti hücumu söndürüldü və fasilə yarandı.
  Noyabrın 10 və 11-də almanlar şimalda küncləri kəsərək kiçik hücum əməliyyatları keçirdilər.
  Sovet qoşunları Stalinqradın şimalında əks-hücuma keçməyə cəhd etdilər, lakin çox az uğur qazandılar. Şəhərdəki son evlər artıq dayanırdı. Eyni zamanda, yerə yıxıldı. Ancaq hələlik Stalin sona qədər dayanmağı əmr etdi.
  Bakı şəhəri demək olar ki, zəbt olunub. Amma neft quyuları yanır və onların arasında döyüşlər gedir. Almanlar davamlı olaraq bombalayır.
  Həştərxanda döyüşlər pik həddə çatıb...
  Noyabrın 12-də türklər İrəvana hücuma keçdilər. Hücum dəf edildi. Osmanlılar itki verdilər. Amma yenə atəş açdılar. Noyabrın 13-də almanlar Bakının son məhəllələrini işğal etdilər - şəhərin tutulduğunu elan etdilər. Yalnız yarımadada döyüşlər hələ də davam edirdi və səma alovlu quyularla qara idi.
  Noyabrın 14-də nasistlər Murmanska hücuma başladılar. Artilleriya və aviasiyadan istifadə etdilər...
  Stalinqrad yanırdı, lakin köçürülən sovet qoşunları hələ də dayanmağa imkan verdi. Yalnız şəhərin kənarına və böyük itkilər bahasına olsa da.
  Murmanska hücum zamanı böyük bir döyüş gəmisi armadası toplandı və təyyarə gəmiləri də gəldi. Şəhər plazma çarxı kimi sıxılmışdı. Və onlar bombalayıb, atəşə tutublar.
  Noyabrın 15-də faşist qoşunları Şimal Buzlu Okeanında buzdan təmizlənmiş yeganə liman olan şəhərə hücum edərək hərəkətə başladı. Döyüşlərdə "Siçanlar" və hətta nasistlərin təcrübədə sınamaq istədikləri "Rat" tankı iştirak etdi.
  Bununla belə, "Sıçan" bir qədər məyus oldu. O, əvvəlcə irəlilədi, sonra isə qar yığınlarına ilişdi. Və o, şəhərin kənarında dayandı. Almanlar hücuma tam hazır deyildilər. Lakin atəşlər dayanmadı. Noyabrın 16-da nasistlər yanan neft quyularının təmizlənməsini praktiki olaraq başa çatdırdılar. Ancaq yeddinci göyə qədər böyüyən yanğınlar səbəbindən yarımadanın bir hissəsi onlar üçün əlçatmaz idi.
  Noyabrın 17-də nasistlər Volqa deltasının son qolunu ələ keçirdilər və bununla da Həştərxanı daha yaxşı blokladılar. Bakı çoxdan kəsilib.
  İrəvana da basqın edilib. Şəhər bir təpədə yerləşir, müdafiə üçün çox əlverişlidir, lakin xüsusilə tanklarla ora hücum etmək çətindir.
  Noyabrın 18-də Sovet qoşunları Stalinqradın şimalında nasist müdafiəsinin gücünü yenidən sınaqdan keçirdilər. Bu, Volqada ilin qalan hissəsinə təzyiqi zəiflətdi, lakin bu, əhəmiyyətli itkilərə başa gəldi.
  Noyabrın 19-da almanlar ağır itkilərə görə Murmanska hücumu dayandırdılar.
  Beləliklə, zəbt olunmuş Fürer öz mövqeyindən çoxsaylı qırıqları qopara bilmədi. Nasistlərin SSRİ-ni qışdan əvvəl bitirmək planları baş tutmadı.
  Ən pisi odur ki, Yaponiya soyuq hava və böyük canlı qüvvə itkisi səbəbindən hücumu dayandırdı. Yeganə odur ki, samuraylar öz otuz dörd və lisenziyalı Panthers istehsalını artırdılar. Və gələn yay problem yarada bilərlər.
  Noyabrın 20-də almanlar yanğınları qismən söndürərək yarımadanın böyük hissəsini təmizlədilər.
  Noyabrın 21-də sovet qoşunları yenidən almanlara hücum etdi və hətta Stalinqraddan bir neçə kilometr şimala soxuldu. Nasistlər hücumlarını zəiflətməli və mövqelərini bərpa etməyə çalışmalı idilər.
  Döyüşlər, necə deyərlər, belə hallarda, sadəcə olaraq frak səviyyəsindədir!
  Noyabrın 22-də nasistlər Türkmənistan bölgəsində irəliləməyə cəhd etdilər. Və on kilometr getdikdən sonra onları saxladılar. Lakin noyabrın 23-də şah briqadalarını döyüşə cəlb edərək yenidən irəlilədilər. Mərkəzi Asiya regionunda vəziyyət son dərəcə gərginləşib.
  Noyabrın 24-də cəbhələrdə ciddi dəyişiklik olmadı...
  Noyabrın 25-də nasistlər Murmanska hücumlarını bərpa etdilər. Yeni birliklər döyüşə atıldı. Ancaq hələ də az məna var.
  Noyabrın 26-sı gəldi - Reyxstaq seçkilərindən on bir il keçdi, bundan sonra Hitler Reyx kansleri təyin edildi.
  İlk dəfə olaraq ən yeni E-100 tankı cəbhəyə yerləşdirildi.
  Bu, belə bir maşın üçün döyüş təcrübəsi idi.
  Tank olduqca uzun görünürdü, demək olar ki, yastı. Ondan 128 mm-lik topun uzun ağzı çıxdı. Və ön zireh qırx beş dərəcə bucaq altındadır. Özü də yanlardan əyilmişdir.
  E-100 tankı ən son 1500 at gücünə malik mühərrik sayəsində Mouse-dan daha sürətli hərəkət etdi. Və mərmilər onun üstündən sıçradı.
  Və maşının içərisində şən dördlü Maqda, Kristina, Gerda və Şarlotta göründü.
  Qızlar Fuhrer üçün uşaq dünyaya gətirdilər və onları SS-dən olan xüsusi dayələrin nəzarəti altında qoydular.
  Və onlar cəbhəyə təzəcə gəlmişdilər. Qızlar çox gülməli. Döyüşləri qaçırdılar. Və burada özünüzü sübut etmək üçün bir fürsət var. Nəhayət, bu şimal Sevastopolu götürək.
  Və Şimal Buzlu Okeanında Üçüncü Reyxin hökmranlığını qurun. Müharibə həqiqətən nə qədər davam edə bilər? Və dördü düşünür: bəlkə onlarla birlikdə heç olmasa bir şey dəyişə bilər?
  Murmansk yaxınlığında çox şaxtalı deyil - Gulf Stream izolyasiya təmin edir. Qızlar döyüş ruhundadırlar. Hər biri bir cüt dünyaya gətirdi - bir oğlan və bir qız! Beləliklə, sevinə bilərsiniz.
  Maqda və Kristina silahların ətrafında asılmışdılar. Tank yenidir və olduqca sadə idarə olunur. Yanlardan 120 mm maili zireh, üstəlik daha 50 mm qalxanla qorunur. Beləliklə, avtomobili hər tərəfdən vura bilməzsiniz.
  Qızlar mahnı oxudular. Onlar ürəklərində böyük hiss edirlər.
  Gerda kəhrəba dodaqlarında təbəssümlə qeyd etdi:
  - İndi Hitlerlə ortaq nəslimiz var. Biz kral ailəsinin üzvləriyik!
  Şarlotta gülərək dedi:
  - Və irəlidə yalnız sıfırlar var!
  "E"-100 tankı sovet mövqelərinə yaxınlaşdı. Ətrafdakı hər şey o qədər dağıdıldı ki, Sovetlərdən atışlar nadir hallarda olur və adətən yüngül silahlardan.
  Maqda 128 mm-lik topu nişan aldı və sovet sasasağanına atəş etdi. Bal sarışın qız oxudu:
  - Mən pələngəm, bir də təbəssüm var... Və pis pələng hamını parçaladı!
  Sovet qırx beşi geri çəkildi, bir neçə rus əsgəri öldürüldü.
  Maqda pişik kimi mırıldandı:
  - Mən supermenəm, üsulum sadədir... Yundan olanların quyruğunu dişləyəcəm! Sonra qız gülməyə başladı. Elə bil dəli ilahə kimi.
  Hitlerin fahişə qızları tankı silkələdi. Və onlar özləri maili zirehli maşına sıçradılar.
  Lakin sonra döyüşçülər maşınlarını çevirdilər. Mis rəngli saçlı bu gözəl Şarlotta oxuyacaq:
  - Clack, click, click... Axın yuvarlanır! Nasist süvariləri bütün qumu yedi!
  Və bundan sonra Şarlotta o qədər güləcəkdi ki... O, hətta dişlərini də cingildəməyə başladı. Və tank yenidən fırlandı. Almanlar tikanlı məftilli hasarları sökdülər. Tyrannosaurus rex ölçüsündə maşın iyrənc bir şəkildə hönkürdü. Döyüşçülər onların sevimli və ətyeyən sifətlərinə gülümsədilər.
  Qızlar Adolf Hitlerdən uşaqları daşıyıb dünyaya gətirdilər. Və bu artıq bir şey deyir. Gözəl vixens, lakin eyni zamanda mənəvi canavarlar. Burada təkərlərin altına düşən sovet əsgərini əzdilər . Və yerə 76 mm-lik bir top basdılar. Onunla getdik. Polad düzəldildi. Döyüşçülər fiqurlu akrobatika nümayiş etdirdilər. Qabıqlar noxudun uşaq tərəfindən cingiltidə çalxalanmasından daha zərərsiz görünürdü. E-100-ün yastılaşdırdığı növbəti silah 85 mm-lik silah idi.
  Magda güldü:
  - Biz isə rusları bedbug kimi əzdik!
  Kristina dostuna düzəliş etdi:
  - Daha çox ayı kimi! Və ayı böyük bir heyvandır!
  Red Charlotte dişlərini açaraq əlavə etdi:
  - Və dişli!
  Alman tankları şəhərin müdafiə xəttindən keçirdi. Sovet qoşunları çox inadla döyüşürdülər. Hamı silaha sarıldı. Hətta on yaşlı oğlanlar da milisdə döyüşürdülər. Qızlar da çox idi. Bütün sakinlər toplaşdı, lakin silah-sursat çatmadı. Kütləvi qəhrəmanlıq hər şeydə özünü büruzə verirdi. Pionerlər əldəqayırma partlayıcılardan və ya qumbara dəstələrindən istifadə edərək faşist tanklarına yaxınlaşaraq özlərini relslərin altına atdılar - Vətən uğrunda canlarını verdilər.
  E-100 tankı bir neçə zədə aldı. Oğlanlardan biri ağır minadan keçə bilib. O, özü öldü, lakin bir alman maşınına ziyan vurdu. Rolik partladı və tırtılın bir hissəsi uçdu. Böyük maşın yavaşladı. Sonra bir neçə döyüşçü qumbara dəstələri ataraq qalın izləri darmadağın etdilər.
  E-100 cəbhə xəttini keçərək hərəkət qabiliyyətini itirdi.
  Sovet əsgərləri əks hücuma keçmək istəyəndə Gerda altı pulemyotu nişan aldı və onları işə saldı. Onlarla rus və Rusiyanın digər xalqlarının nümayəndələri pulemyot güllələri ilə deşildi. Sovet əsgərləri isə irəli qaçdılar. Qumbara atdılar və öldülər. Bəzi fraqmentlər E-100-ə çatdı, lakin pulemyotlar düzgün işləyirdi. Və lənətə gəlmiş Gerda çox dəqiqdir. Və onun güllələri demək olar ki, heç vaxt boşa getmir.
  Rus əsgərləri isə ölür...
  Kristina 75 mm-lik sürətli atıcı topdan, parçalanma mərmilərindən atəş açdı və koaksial pulemyotdan atəş açdı. Sovet əsgərlərini güllə ilə parçalayan qırmızı saçlı heyvan fısıldadı:
  - Ölümün daşıyıcısı mənəm... Şeytan özü mənim qırmızısaçlı qohumumdur!
  Magda qorxa-qorxa dedi:
  - Yaxşı, bunu etmə. Şeytan Allahın düşmənidir və od gölünə məhkumdur!
  Kristina çılpaq ayağını metala çırpıb qışqırdı:
  - Bəs od gölü? Saçlarım od kimidir!
  Gerda təbəssümlə qeyd etdi:
  - Fürer özü bizə hər hansı günahı bağışlayacaq... Daha doğrusu, günah anlayışının özü mahiyyətcə köhnəlib?
  Magda çiyinlərini çəkdi:
  - Günah anlayışının köhnəldiyini demək istəyirsiniz...
  Gerda rus əsgərlərinin ümidsiz əks-hücumunu yatıraraq yenidən pulemyotları işə saldı. Güllələr onları cəhənnəm hədiyyəsi kimi öldürdü. Bu modifikasiyada olan E-100 çox güclü şəkildə qorunur. Səkkiz pulemyot, ikisi toplarla koaksial, qalanları isə menteşələrdən idarə olunurdu. Və olduqca güclü zərbələr vurdular.
  Gerda təbəssümlə qışqırdı:
  - Günah, Üçüncü Reyxin varlığının əsası budur! Bizim dinimiz həqiqətən heyvanların imanıdır!
  Topdan atəş açan və rus əsgərlərini öldürən qırmızı saçlı Kristina oxudu:
  - Mənim mehriban və zərif heyvanım... Mən sənin dişlərini sevirəm, inanın! Mənim cəhənnəm və dişli heyvanım!
  Sovet zenit silahlarından biri yenidən rulonlara dəyib onları sındıra bildi. E-100 nəhayət dayandı. Bununla belə, Magda zəhlətökən zenit silahını ağır yüklə örtərək cəzalandırdı. Yaxşı, izlər qırıldı.
  Gerda qaşqabağını çəkdi, yedəkçini çağırdı və soruşdu:
  - Zəhmət olmasa, bizi çıxarın! Biz ölürük! İzlər qırıldı!
  Cavab dərhal gəldi:
  - Yedəkləmə olacaq!
  Kristina təbəssümlə oxudu:
  - Bu hərəkətdir! Düşmənlər çıxdı!
  Maqda rus əsgərlərinin birbaşa atəş açmaq üçün çıxarmağa çalışdıqları silaha atəş açıb. O, lüləni darmadağın etdi və sovet əsgərlərini müxtəlif istiqamətlərə səpələdi. Əsgərlərdən biri yarıya bölünmüşdü və əzab içində mübarizə aparırdı.
  Sarışın xristian özünü çarpazlayıb gözlərini göyə qaldırıb dua etdi:
  - Məni bağışla, ya Rəbb! Məcburi günaha və qətlə görə!
  Kristina gülümsədi və dedi:
  - Xeyr, bunu edə bilməzsən! Sən qaya kimi möhkəm olmalısan! Bizim üçün daş ol!
  Maqda əminliklə cavab verdi:
  - Yalnız bir qaya var - İsa Məsih!
  Qırmızı saçlı şeytan hürdü:
  - İsa pasifist idi! Bizim inancımız və peşəmiz müharibədir!
  E-100 tankı yedəkdə götürüldü və Alman mövqelərinə doğru sürükləndi. Gerda qar kraliçasının təbəssümü ilə dedi:
  - Silindrlər tankın ən həssas hissəsidir. Və bununla mübarizə aparmalıyıq!
  Şarlotta başını tərpətdi.
  - Bütün rulonları qalxanlarla örtə bilməzsiniz. Bu mümkün deyil, çünki bəzi treklər hələ də açıq olacaq!
  Magda təklif etdi:
  - Rolikləri kiçik və altlıqsız etsək necə olar?
  Qırmızı saçlı şeytan kıkırdadı və mirvari dişlərini göstərdi:
  - Onlara daha çox sürəti necə vermək olar?
  Maqda çılpaq ayağını metala sürtdü və təklif etdi:
  - Elektrik mühərriklərindən istifadə etsək necə olacaq?
  Şarlotta qarnını çəkib boynunu bükdü:
  - Mümkün variant... Və tanklar daha az yanacaq!
  Magda ağlaya-ağlaya dedi:
  - Cəhənnəmə çatanda məşəl kimi yanacaq və alovlanacaq!
  Qırmızı saçlı şeytan hönkürdü:
  - Yaxşı, belə... Mələklər isə parlaq alovdan yaradılmışdır! Gəlin mələk olaq!
  Kristina onu götürdü və qulaq asaraq oxudu:
  - Mən mələk deyiləm, sadəcə bir şeytanam, amma insanlar üçün övliya olmuşam.... Düşmənlər belə yersiz ağrıların işgəncəsi altında öz hesablarını verəcəklər!
  Qızlar susdular... Fırtınalılar səmada fırlanır, top gurultusu gəlirdi. Bombalar isə dayanmadan yağırdı... Əsl dağıntı və dağıntı dolu dolu kimi.
  Murmansk yanırdı, insanlar ölürdü. Almanlar hətta ballistik raket buraxdılar. Çox təsirli silah deyil. Yu-488-dən beş tonluq bomba atmaq daha asan olardı, həm daha dəqiq, həm də daha ucuz olardı.
  Tank alternativ dayanacağa aparılarkən ilk olaraq Kristina ayaqyalın qarın üstünə atladı. Orada mütəxəssislər təmir işləri aparmağa başladılar. Qızlar isti bir evə köçdülər. Döşəklərə uzandıq. Gerda və Şarlotta cib şahmatını oynamağa başladılar.
  Maqda və Kristina qarın əzələləri ilə məşğul olmağa başladılar ki, qarınları qabarıq olsun və hamiləlik zamanı sallanmasın. Bellərində titrəyən gözəl döyüşçülər. Hələ təzədir, amma bunlar uşaq dünyaya gətirən qadınlardır. İndi ölmək o qədər də qorxulu deyil - ailəni davam etdirəcək biri var! Hətta Hitler kimi əclafın toxumu ilə.
  Ancaq SS Pələng batalyonunun qızları, Fürer həqiqətən Tanrı kimi bir şeydir. Və artıq bütpərəst bir tanrı deyil, Uca və dahiliyi ilə anlaşılmaz bir şey.
  Gerda Kral Qambiti oynadı və güclü hücum qurdu. Şarlotta inadla özünü müdafiə etdi. Zərbə mübadiləsi oldu. Amma hər şey qarşılıqlı məhv və heç-heçə ilə bitdi. Sonra Maqda və Kristina şahmat oynamağa başladılar. Və Şarlotta və Gerda qarın əzələləri və təkanlarla məşğul olmağa başladılar. Qız aktiv şəkildə formada saxladı.
  Rəqibini oynayıb itələyən Maqda fəlsəfi olaraq qeyd etdi:
  - Amma yenə də qəribədir...
  Kristina dodaqlarında məsum təbəssümlə soruşdu:
  - Nə qəribədir?
  Sarışın supermen cavab verdi:
  - Ağların yaxşılığın rəngi olmasına baxmayaraq, müharibəni birinci onlar başlatanların olması!
  Qırmızı saçlı şeytan rasional olaraq qeyd etdi:
  - Amma xeyir də gətiririk... Amma bolşeviklər əvvəlcə Rusiyaya hücum etdilər!
  Magda cavab olaraq kədərli bir tonda oxudu:
  - Amma qarşımızda hər şey çiçəklənir, arxamızda hər şey yanır...
  Kristina cingiltili səslə əlavə etdi:
  - Ağlamağa ehtiyac yoxdur! Bizim üçün hər şeyə qərar verəcək olan bizimlədir!
  Gerda oxumağa davam etdi:
  - Şən, tutqun deyil, evə qayıdaq - sarışın idmançılar bizim mükafatımız olacaq!
  Bundan sonra dördü də güldü... Yeniyetmə qulluqçu peyda oldu və qızlara yağ, pendir, kolbasa və quru meyvələrlə sendviçlər payladı. Qızlar yemək yeyib, istidən taqətdən düşmüşdülər. Gözəllər yuxuya getdilər. Gənc və sağlam olanda yaxşıdır - asanlıqla yuxuya gedə bilərsiniz.
  Növbəti gün, noyabrın 27-də E-100 yalnız qismən bərpa edildi. Qızlar hücumda iştirak etməyiblər. Ancaq sadəcə bir bikinidə, qar yığınları arasında ayaqyalın qaçırdıq. Onlara sanki dəli kimi baxırdılar, soyuqda az qala çılpaq qaçırlar. Ancaq qızlar ümumiyyətlə akrobatika ilə məşğul olurlar. Onlar gələcəyin xüsusi insanlarıdır!
  Gerda önə keçdi. Andersenin nağılındakı ayaqyalın qız Gerda da deyil. Həm də cəsarətli və təcrübəli. Və eyni zamanda o, anadangəlmə qatil oldu. Güclü əzələləri olan sürətli qız.
  Bununla belə, dörd qızın hamısı yaxşıdır. Onlar əlli kilometr sürətlə qaçdılar və geri qayıtdılar. Sonra bir sıra məşqlər etdik, mahnı oxuduq və yelləndik. Atıcılıqda bir az məşq etdik.
  Yalnız ertəsi gün E-100 tankı təmir edildi. Yaxşı, bu o qədər də pis deyil. Üstəlik, bu super-ağır avtomobildə dama taxtası düzümündən fərqli olaraq, qarda sürmə qabiliyyətini artıran, lakin vərdişdən kənar təmirçilər üçün müəyyən problemlər yaradan rulonların orijinal quruluşu var idi. E-100-ü quraşdırmaq Tiger və ya Pantherdən daha asandır.
  Noyabrın 28-də nasistlər Murmanskda bir az daha dərindən keçə bildilər. Lakin sovet qoşunlarının müqaviməti sadəcə olaraq anlaşılmazdır. Hətta İngiltərə və Almaniyanın döyüş gəmilərindən çıxan on altı düymlük mərmi də müdafiənin iradəsini qıra bilmədi.
  Ancaq nasistlər yenə də irəlilədilər. E-100 tankı gün ərzində bir neçə bloku əhatə etsə də, yenidən relsləri zədələyib. Amma bu dəfə təmir cəmi bir neçə saat çəkdi. Noyabrın 29-da Terminator qızları KV-3 tankı ilə toqquşub. Sovet maşını bir neçə dəfə cəbhənin zirehinə dəydi, lakin mərmilər yamacdan sıçradı. Maqda rus tankına cavab zərbəsi endirərək, onun yığılmış məşəl yığını kimi yanmasına səbəb oldu.
  Kristina partnyorundan istehzalı təbəssümlə soruşdu:
  - O ruslara heç yazığı gəlmirmi?
  Magda səmimi cavab verdi:
  - Hamıya yazığım gəlir, hətta rəhm etməyə layiq olmayanlara da!
  Qız isə gözlərini göyə çevirərək ağır-ağır ah çəkdi. Döyüşçülər getdikcə daha diqqətli davranmağa çalışırdılar. Təmirdən yayınmamaq üçün. 128 mm və 75 mm silahlar eşşək kimi işləyirdi. Lakin tank yenə də zərər gördü.
  Divarlardan biri partlayaraq maşının üstünə düşüb. Zireh cızılmış və bir az əyilmişdi.
  Noyabrın 30-da nasistlər daha da irəlilədilər. Bəzi yerlərdə hətta şəhərin mərkəzinə də çatırdılar. Lakin elə həmin gün qırx beşdən sərrast atış 128 mm-lik topun ağzını zədələdi və qızlar yenidən təmirə başlamaq məcburiyyətində qaldılar. Və görünür, daha uzun.
  Sonra dörd nəfər tank əvəzinə sadə piyada kimi döyüşmək qərarına gəldi. Gözəllər yalnız bikinidə döyüşərək döyüşməyə çalışıblar. Amma soyuqda qızlar bu yarıçılpaq vəziyyətdə cəmi bir neçə saat dayana bildilər, sonra isinmək üçün qaçdılar.
  Gerda özünü qarda basdırdı, ən son MP-44 avtomatından atəş açdı və kifayət qədər fəal şəkildə rus əsgərlərini öldürdü. Budur, Qırmızı Ordu polkovnikini başından vuran ağ saçlı, ayaqyalın qız. Və o dedi:
  - Xeyr, mən hələ də Aryanam!
  Qarşı tərəfdən irəliləyən Şarlotta güldü:
  - Düşmənlərinə ölüm gətirən döyüşçüsən. - Sonra qırmızısaçlı, ayaqyalın qız mayora atəş açıb, düz gözünün altından vurub. O, dişlərini bir az da göstərdi. - Görürsən, daha pis çəkmirəm!
  Gerda komsomolçu və rus qoşunlarının kapitanını bitirərək, dişlərini göstərdi:
  - Bəli, vurursan, amma gördüm! Zəncirli mişar kimi!
  Şarlotta çılpaq ayaq barmaqları ilə şüşə parçası atdı. O, rus ordusunun leytenantının boynuna vurdu və cik-ciklə dedi:
  - Budur, şüşə ilə oynayıram!
  Gerda ayaqyalın, zərif ayaq izlərini buraxaraq qarın arasından qaçdı. O, aşağı əyilməyə tələsdi. Sonra pələng qız çevrildi və salto etdi. O, burulub başını sovet əsgərinin çənəsinə doğru apardı. O, qan tökdü. Gerda yalın ayaqları ilə boğazını sıxıb rusu boğdu.
  Qırmızı saçlı şeytan Şarlotta pioneri boğdu. Qızların belə murdar və pis olduğu ortaya çıxdı.
  Maqda rus əsgərlərini də öldürdü, lakin uşaqlara zərər vermədi. Yox, heç vaxt uşağa əl qaldırmaz. Və ümumiyyətlə, qan tökmək ona həzz vermirdi. Ancaq yenə də o, SS batalyonunun pələngidir və əmrləri yerinə yetirməlidir.
  Beləliklə, Kristina təxminən on iki yaşında görünən bir oğlana xəncər atdı. Həqiqətən qəddar. Xeyr, böyüklər uşaqları öldürməməlidir!
  Maqda özünü keçib pıçıldadı:
  - Ya Rəbb, məni bağışla! Məndən iyrənirsən, amma müharibə müharibədir!
  Sarışın isə yıxılan rus snayperinə atəş açıb, onun burnunun körpüsünə dəqiq zərbə endirib. Təəssüf ki, məşhur dördlük meydana çıxdı. Qızlar əvvəlcə ingilisləri, qismən də amerikalıları öldürdülər, indi isə işə başladılar
  ruslar. İkinci Dünya Müharibəsinin gurultulu gülüşləri belədir. Ən real və kəskin dişləri göstərən gülüşlər!
  Kristina yalın ayağını ağaca sürtdü, hələ də soyuq hiss etdi və dedi:
  - İyrəncdir? Qırmızı saçlı cadugərlərdən nə istəyirsən!
  . FƏSİL Љ 14.
  Almanlar tədricən fəaliyyəti dondurdular. O cümlədən aviasiya - və hava şəraitinin pisləşməsi səbəbindən məcburi olaraq. Hücumdan bir gün əvvəl qarşıya qoyulan tapşırıqları tam yerinə yetirmək mümkün olmadı. Düzdür, Qafqaz praktiki olaraq tutulur. Bakı neft yatağı nəzarət altındadır. SSRİ ən böyük neft mənbəyini itirdi. Düzdür, almanların özləri hələ də quyuların bərpasına vaxt sərf etməlidirlər. Kareliya, Arxangelsk və şimal sahillərinin bir hissəsi də tutuldu. Leninqrad Rusiyanın qalan hissəsi ilə əlaqədən tamamilə kəsilib. Mərkəzdə bəzi digər ərazilər ələ keçirilir. Türkmənistanın da yarısı işğal olunub. Yaponiya bütün Monqolustanı ələ keçirdi, həmçinin Mərkəzi Asiyaya sıxışdı və qismən Usuri bölgəsində Amur çayının kənarında körpü başlıqları yaratdı. Düzdür, samuraylar bir qədər az uğur qazandılar. Vladivostok tamamilə bloklanıb və atəş altındadır.
  Moskvaya iki yüz kilometr qalıb. Və almanlar indi paytaxtı ballistik raketlərlə atəşə tuta və reaktiv təyyarələrlə bombalaya bilərlər. Lakin qışda və soyuqda Wehrmacht daha bir hücum etmək qabiliyyətini itirdi. Üstəlik, müstəmləkə qoşunları: hindular, afrikalılar, ərəblər çox soyuqdur. Və döyüş effektivliyinin böyük hissəsini itirdilər. Belə bir vəziyyətdən istifadə etməmək günah olardı. Baxmayaraq ki, Qırmızı Ordu böyük itkilər verdi və həm də çox tükəndi.
  Həqiqətən də, Baş Qərargah, təchizatla bağlı bütün çətinliklərə və Qafqazın itirilməsinə baxmayaraq, qışda bir neçə böyük hücum əməliyyatı keçirməyi qərara aldı. Faşistlər qışda burunlarını çıxarmağa cəsarət etməsələr belə, biz onları sancıb əzəcəyik.
  Yaxud hər halda sizi ən pis hava şəraitində döyüşməyə məcbur edəcəyik.
  Baş qərargah rəisi və müdafiə nazirinin müavini Vasilevski tamamilə məntiqlə güman edirdi ki, SSRİ əlavə olaraq Asiya ilə birlikdə bütün Avropa və Afrika ilə texnoloji yarışda qalib gələ bilməyəcək.
  Bu baxımdan, düşmənin üstünlüyü, xüsusən də aviasiyada, yalnız qışda artacaq. Bəli, əlbəttə ki, sovet dizaynerləri artıq yeni, daha təkmil tanklar hazırlayıblar və inkişaf etdirməyə davam edirlər. Xüsusilə, daha böyük bir qüllə və güclü bir silah olan T-34-85. Yaxşı, 122 millimetrlik silahı olan İS-2 yoldadır. Ancaq almanlar bir yerdə dayanmayacaqlar. Bundan əlavə, hətta yeni avtomobillər də Lion və ya hər hansı bir ağır avtomobili döymək üçün kifayət qədər yaxşı deyil.
  Və çətin ki, indi say üstünlüyünə nail olmaq mümkün olsun.
  Voznesenski də çıxış edib. O, həmçinin sürətli hücum üçün danışdı:
  - Qafqazın itirilməsindən sonra ordumuz ciddi yanacaq qıtlığı yaşayacaq. Daha dəqiq desək, biz bunu artıq maksimum dərəcədə yaşayırıq. Bununla belə, qışda gündüz vaxtı xeyli qısalır, hava tez-tez pis olur və yanacaq sərfiyyatı da azalacaq.
  Xalq komissarı Jdanov da əlavə etməyə tələsdi:
  - Bundan başqa, əsgərlərimiz və istehkamçılarımız Qafqazdakı bütün neft quyularını partladıblar. Bu o deməkdir ki, krautlar hələ bizim neftimizdən istifadə edə bilmirlər. Amma qəddar faşistlərin hər şeyi necə tez qurmağı və bərpa etməyi bildiyini nəzərə alsaq, o zaman yazda Bakı nefti Üçüncü Reyxin iqtisadiyyatının damarlarına axacaq.
  Stalin müzakirəni yekunlaşdırdı:
  - Dekabrın sonunda ilk qış zərbəsini vuracağıq. Yeganə sual haradadır?
  Burada orduda artıq birlik yox idi. Jukov mərkəzə zərbə endirməyi və düşməni Moskvadan uzaqlaşdırmağı təklif etdi. Vasilevski güman edirdi ki, Tixvində zəif nöqtə tapmaq daha yaxşıdır. Eyni zamanda, ikiqat blokadadan sağ çıxa bilməyən Leninqrada kömək edin.
  Rokossovski Voronej istiqamətində hücumun lehinə danışdı. Həştərxanda, hətta Arxangelsk yaxınlığında nasistlərə hücum etmək ideyaları var idi. Stalin bütün şərhləri dinlədi, nəsə cızdı və fikirləşdi.
  Düşməni Moskvadan uzaqlaşdırmaq fikri cazibədar və cazibədar görünürdü. Halbuki, faşistlər indi ən güclü və möhkəm kök saldıqları mərkəzdədir.
  Volqanı keçərək hücum etmək məntiqsiz görünürdü, çay böyük və dərin idi və əməliyyatın elə ilk mərhələsi uzanacaqdı.
  Don və Volqa arasında hücum mümkündür, amma bizimkilər orada artıq məğlub olublar və almanlar da yaxşı möhkəmləndirilib.
  Vasilevskinin fikri ən məntiqli görünür. Şimalda almanlar daha zəifdir və onların qoşunlarının birtəhər döyüş təcrübəsi azdır. Üstəlik, Tixvin bu yaxınlarda işğal edildi, alman qoşunları çıxıntıda yerləşdirildi. Ancaq krautların da belə düşünməsi tamamilə mümkündür.
  Voronej istiqamətində bütün gücünüzü verin? Cəbhənin konfiqurasiyasında bir eyvan meydana gəldi ki, onu əyri bir tikan kimi kəsməyə çalışmaq çox rasional olardı.
  Arxangelsk ətrafında daha maraqlı fikirlər var. Nəzərə alsaq ki, krautlar armaturları dənizlər boyunca daşımalı olacaqlar, bu istiqamətdə taxılın olması rasionaldır.
  Öz qoşunlarınızı təmin etmək çətin olsa da, xüsusən nasistlərin sualtı donanması dənizdə tamamilə hökmranlıq etdiyi üçün. Və nasistlərin yeni kreyserləri xidmətə girir. Deyəsən, onlar hətta əvvəllər batmış Bismark döyüş gəmisini də az qala inşa ediblər. Üstəlik, yeni gəmi Yamato-nun rekord ölçüsü və silahlanma rekordunu qırmalıdır.
  Digər tərəfdən, Krautların döyüş gəmiləri niyə lazımdır? Bütün dünyanın gözünə toz atın? Üçüncü Reyxdə inkişaf etdirilən yeni silah növləri haqqında məlumatlar daha çox narahatlıq doğurur. Xüsusilə raketlər və reaktiv təyyarələr haqqında və bu ciddidir.
  Stalin bir az tərəddüd etdikdən sonra planı təsdiqlədi: dekabrın sonunda Tixvin bölgəsinə hücuma keçmək, yanvarın əvvəllərində isə Voronej yaxınlığında düşməni hiss etmək.
  Ümumiyyətlə, bu, məntiqli görünürdü... Bu arada onsuz da yarı unudulmuş dörd qız Şərq cəbhəsində qəhrəmanlıqlarını davam etdirirdilər. Gerda və Charlotte, Christina və Magda von Singer - onların hamısının demək olar ki, eyni vaxtda hamilə qalması ilə əlaqədar yaranan fasilədən sonra; sonra sağlam övladlar dünyaya gətirib cəbhəyə qayıtdılar.
  Hava soyuq idi, gözəllər dekabrın iyirmi beşində gəldilər. Qar yağır və külək sizin buruqlarınızı uçurur. Onlar özləri üçün ən isti yer seçmədilər - Leninqrad yaxınlığında.
  Gələndən sonra bikinili qızlar qar uçqunu ilə qaçmağa getdilər. Əslində, əsl arilər heç bir, hətta ən şiddətli soyuqdan qorxmadıqlarını göstərməlidirlər. Yaponiyadan gələn və hamının Karas adlandırdığı ninja oğlan onlarla birlikdə qaçdı.
  Bu uşaq xüsusi əməliyyatlarda iştirakı ilə məşhurlaşıb. Xoş şərq xüsusiyyətləri, naməlum atadan miras qalan sarı saçlarla birlikdə oğlanı çox yaraşıqlı edirdi.
  Qızlar hətta cavab olaraq ona göz də dikmişdilər, baxmayaraq ki, Karas hələ onlara uyğun deyil. Amma əzələlərin relyefi məftil kimi axır ki, hər şeyi yaşamış bu təcrübəli pələnglər belə ona yetişə bilmirlər.
  Qızlar məşq bazasında doğuşdan sonra öz formalarını tamamilə bərpa etdilər, lakin hər supermen belə buzlaq sürətinə tab gətirə bilməz.
  Maqda fon Sinqer kimi ruslarla döyüşməyi bacaran Kristina belə qeyd etdi:
  - Şaxta və qar onların əsas müttəfiqidir. Və ingilislərdən daha sərin deyil!
  Magda haqlı olaraq qeyd etdi:
  - Bunu deməzdim. Ruslar daha güclüdür və bölmələr demək olar ki, heç vaxt geri çəkilmir!
  Qaçış zamanı salto edən Şarlotta gülümsədi və dedi:
  - Ancaq bu, üstünlükdən daha çox zəiflikdir.... Mən ümumiyyətlə baraj dəstələrinin yaradılması və geri çəkilən bölmələrin komandirlərinin edam edilməsi kimi komanda və idarəetmə üsullarını başa düşmürəm.
  Ayaqyalın Gerdanın özü qaçarkən və uzanarkən çevrilərək razılaşdı:
  - Əlbəttə - çubuq altında yaxşı döyüşçülər tapmayacaqsan. - Budur, sarışın qız, cırıltılı bir ürəklə etiraf etmək məcburiyyətində qaldı. - Amma ruslar iki il yarıma dözüblərsə, yaxşı döyüşürlər. Biz onların sağ qalmasını istərdik!
  Kristina nifrətlə xoruldadı:
  - Bizə deyirsən?
  Gerda gülərək dedi:
  - Biz elitanıq! Xüsusilə Marsel!
  Bu yenilməzlik simvolunun yalnız tədrisə diqqət yetirməsini istəyən Hitlerin qəti qadağanına baxmayaraq, bütün dövrlərin və xalqların ən yaxşı acesi - nəhayət, o, general-leytenant idi, buna baxmayaraq cəbhəyə qaçdı.
  Daha doğrusu, Almanlar haradasa pis hiss edərlərsə, fürer lütfkarlıqla ona qayıtmağa icazə verdi.
  Nasistlər, təbii ki, hər ehtimala qarşı müdafiələrini gücləndirib qışa hazırlaşdılar, lakin rusların genişmiqyaslı hücum hərəkətləri üçün resurslara sahib olacağına qəti şəkildə şübhə edirdilər.
  Bununla belə, kəşfiyyat işləyirdi. Yəni Tixvini azad etmək üçün gözlənilən hücumla bağlı məlumatlar sızdı. Üstəlik, Sovet qoşunları Milad bayramında güclü artilleriya atəşinə başladılar.
  Onlar "Katyuşaları" və hətta bir neçə ilk yüksək güclü raket buraxıcıları "Andryuşa" nı vurdular. Və partlayışlardan gələn uğultu elə gəldi ki, onu ayaqyalın, yarı donmuş qızlar tutdu.
  Xoşbəxtlikdən onların eşitmə qabiliyyəti əladır və gözləri parıldayır.
  Qızlar bir-birlərinə baxıb belə nəticəyə gəldilər:
  - İndi düzgün mübarizə aparaq!
  Və ninja oğlan Karas dedi:
  - Mənim vəzifəm Leninqrada girmək və orada kəşfiyyat aparmaq olacaq. Sən kəşfiyyatçı olmaq üçün çox gözəlsən!
  Maqda lənətlə kipriklərini tərpətdi və cavab verdi:
  - Siz də... Bəs ruslar sizin ləhcənizi qəribə görsələr?
  Karas məntiqlə qeyd etdi:
  - Rus dilində çox düzgün danışanda əcnəbi olduğunuzu daha güclü göstərirsiniz. Hər halda qaçdım və cinahdakı rəqibi yaxşıca sıxdım...
  Qızlar öz tanklarına tərəf qaçdılar. Axı onlar sınaq tankerləridir. Və özümüz üçün yeni bir şey seçdik. Daha doğrusu, cəbhədə sınaqdan keçirilməli olan iki yeni tank belə.
  Məhz "Laski", çox aşağı silueti olan iki ekipaj üzvü olan avtomobillər. Yeni nəsil tankların ilk modelləri, burada almanlar planı sıxlaşdırmağa ciddi yanaşdılar. Və bəzi maraqlı idarəetmə nou-hau. Xüsusilə, elektrik ötürülməsi və mühərrikə quraşdırılmış sürət qutusunun yeri. Bir neçə tankerin özləri isə əslində uzanmışdılar. Bu vəziyyətdə transmissiya və mühərrik arxa tərəfə yerləşdirildi və qızlar qarınlarına rahat oturdular. Və ayaqları dişliləri və düymələri arxadan sıxır, əlləri isə əksinə, yerdəyişmə zamanı rahat hərəkət edirdi. Ən çox uzanan oturacaq sifarişlə hazırlanır və bədənlərinin formasını kopyalayır. Həqiqətən qüllə yoxdur - özüyeriyən silah olduğu ortaya çıxdı və o qədər aşağıdır ki, rulonlar xaricə yerləşir.
  Əlbəttə ki, silah dönə bilməz, ancaq bir az dönə bilər. Yaxşı, qırıcı özü tez oxu ətrafında fırlanır və bununla da qüllənin çatışmazlığını kompensasiya edir.
  Magda tərəfdaş qızlarına izah etdi:
  - Orada qülləsiz tanklar daha ucuz və aşağıdır. Burada hündürlüyü tənzimləyə, 1,2 metrə endirib, 1,5-ə qaldıra bilərik... Demək olar ki, partizanlar kimi qarın üstə sürünürük.
  Çəkisi 12 ton olan avtomobilin üst hissəsində üfüqi tərəfdən 40 dərəcə meyl bucağı ilə 82 millimetrlik əla ön zirehləri var idi. Və alt çox kiçikdir. Tərəflər 60 millimetrdə daha az qorunur, lakin yenə də rulonları özləri əhatə edir. 400 at gücünə malik mühərrik əla sürüş performansını təmin edir. Üstəlik, rulonların yeri və asma təkcə silueti azaltmağa deyil, həm də qar sürüşmələrində əla manevr təmin etməyə imkan verir.
  Kim nə deyə bilərsə, Panteradan başlayaraq daha ağır heyvanlar daha böyük və yöndəmsizdir. Qar yığınlarında isə tamamilə ölümə bənzəyir.
  Uzun müddət partnyoru Şarlotta ilə məskunlaşan Gerda istər-istəməz çənin dar, yığcam və uzunsov qutusunda diskomfort hiss etdi. Baxmayaraq ki, əlbəttə ki, T-4 silahı və ən yaxşı zirehi olan avtomobilin 12 ton çəkisini saxladığını nəzərə almalıyıq. Sarışın terminator qeyd etdi:
  - Ən rahat tanklar Tiger və Lion idi. Bu maşında hətta biz qızlar da çətinliklə dönürlər.
  Charlotte cavab verdi:
  - Amma mühafizə... Ən yeni "Pantera" kimi yalnız noyabrda 60 millimetrlik gövdə ilə orduya girməyə başladı... Düzdür, alın 120 millimetrlik bizimkindən daha yaxşı bağlanır, amma sən yenə də vurmaq lazımdır. Bizimki kimi bucaqda, 85 mm-lik bir top, hətta boş məsafədən atəşə tutulsa belə, səkilir.
  Gerda ayağını qulağının arxasına qaşıdı, lakin bu hərəkət onun barmağını maili dama dayadırdı və dedi:
  - Ruslar bizə xəbərdarlıq etdilər ki, 122 millimetr kalibrli tanklar peyda ola bilər. Kəşfiyyat yatmaz!
  Şarlotta inamla yanaqlarını şişirdib və hirslə ağzını bükərək dedi:
  - İntellektimiz həmişəki kimi ən yaxşı vəziyyətdədir. Yalnız biz darısqal qutuya bağlandıq.
  400 at gücünə malik yeni mühərrik, təlimatlarda göstərildiyi kimi, su-metalon və ya azot qarışığı ilə qısa müddətə gücləndirilə bilər. Bu vəziyyətdə tank bir neçə dəqiqə 100 kilometrdən çox sürətlə qaça bilər.
  Sovet qoşunları əvvəllər faşistlərin bütün səngərlərini və bunkerlərini deşərək, bir irəliləyiş etdi. Lakin nasistlər qoşunların çoxunu ikinci və üçüncü sıraya çəkdilər. Bundan sonra onlar artilleriya atəşi və pulemyot sıraları ilə piyadaları qarşılamağa çalışdılar.
  İrəlidə, əlbəttə ki, tanklar hərəkət edirdi. Daha güclü T-34-85 hələ kütləvi istehsala daxil olmadığından, daha kiçik və daha mobil T-34-76 hücuma məruz qaldı. Onlar itkilərindən asılı olmayaraq, səngər xəttinə qalxaraq qarda əla sürmə qabiliyyətindən yararlanıblar.
  Və burada cavab verməyə çalışan Alman avtomobilləri var. T-4-ün istehsalı artıq dayandırılıb, lakin onlardan bir neçəsi hələ də xidmətdədir. Qəribədir ki, onlar yeni canavarlardan daha yaxşı qar uçqunu ilə hərəkət edirlər. Üstəlik, rulonlar arasında yığılmış qarı təmizləmək üçün hələ də işə başlamalısınız. Krautların qazanlarda suyu qaynatması və sonra bu çirkin qabığın çıxması üçün relslərə tökməsi hətta gülməlidir.
  Hətta ən yaxşı Alman tankı "Lion" belə rulonlardan əziyyət çəkir. Düzdür, elə modifikasiyalarda fransızlar bunu artıq nəzərə alıblar və onların maşınının özü də otuz dördü ötməyə qadirdir... Amma bu, şərti olaraq belə sadə desək.
  Amma bir-iki alman tankı yerindən tərpəndi... Amma qalanları, necə deyim... Yuxarıda! Düzdür, "Lion" dan sərt tankerlər T-34-76-nı uzaq məsafədən vurmağa çalışırlar. Qeyd etmək lazımdır ki, sovet dizaynının tökmə qülləsinin zirehinin kövrəkliyini nəzərə alsaq, təəssüf ki, vurmaq şansı var.
  Alaşımlı elementlərin çatışmazlığı o qədər kəskindir ki, hətta 50 mm-lik Kraut silahları da təhlükəlidir. Bununla belə, kiçik 37 mm-lik topun zərbələri də zirehlərin dağılmasına və tökülməsinə, yaxud gövdə və qüllədə çatlara səbəb olur.
  "Otuz dördün" nisbi zəifliyi "Panterləri" daha güclü bir silahla yenidən təchiz etmək ideyasının daha yaxşı vaxtlara qədər təxirə salınmasına səbəb oldu. Və ya, daha doğrusu, ən pisi - IP-lər seriyaya girərsə. Amma indiyə qədər IS-1 kütləvi seriyaya çevrilməyib. Lakin İS-2 ilə bağlı məlumatlar artıq sızıb. Çünki bir çox generallar SSRİ-nin demək olar ki, məhv olduğunu artıq başa düşdülər və pul üçün Vətənə xəyanət etməyi utancverici saymadılar. Beləliklə, Baş Qərargahda olanlar da daxil olmaqla, casusların sayı xeyli artıb.
  Budur, 128 mm-lik topla "Lion"un ağır modifikasiyası. Uzun pəncəsi ilə otuz dördə çatmağa çalışır... Amma onu vurmağa çalış.
  Ancaq sovet tankerləri Fritz-ə özləri hücum etmək qərarına gəlirlər. Wehrmacht silahlarının atəş sürətini nəzərə alsaq belə, bu intihardır.
  Beləliklə, "Aslan" qülləni qoparmağa müvəffəq oldu və dörd dost göyərçin kimi o biri dünyaya uçdu... Amma digər tanklar daha da güclə itələyirlər... İndi ustalar dizel mühərriklərini birtəhər gücləndirmək üçün ayıq-sayıq olublar ki, tankı hətta qısa müddətə sürətləndirə bilər, lakin heç bir qarışıq olmadan 70 kilometrə qədər. Bundan sonra mühərrik xarab olsun. Ancaq sonra ümidsiz uşaqlar hücuma gəlir, onların geri dönüşü nəzərdə tutulmur. Yaxşı, bəs onda? Başqa cür yaşaya bilmirsənsə, sağ qalmağı unut.
  İndi, qarlı dünyadan bir iblis kimi, sovet tankı özü üçün ən bahalı qurbanı seçərək ağır və ölümcül "Aslan" ı vurur. Alman maşını anqardan təzəcə çıxmağa başlamışdı.
  Zərbə güclüdür, sovet maşınının lüləsi əyilir. Lion kifayət qədər alçaqdır və hər iki avtomobilin kuzovları yastılaşdırılmışdır. Və sonra öndə yerləşən Alman mühərriki partlayır. Və yanğın başlayır və nasistlər aşağı lyukdan qaçırlar.
  Əlbəttə ki, sovet tanklarının heç də hamısı zərbə meydançasına keçə bilmədi. Fritsin silahları işləyir və üyüdülür. Amma kim uğur qazanarsa, ona ağır zərbə vuracaq!
  Gerda və Şarlotta dostlarından bir az öndə idilər və sovet avtomobilləri artıq görünəndə özlərini məsafədə tapdılar. Yaxşı, vura bilərsiniz, amma yaxınlaşmaq daha yaxşıdır. Beş kilometr uzaqdan otuz dördün kövrək zirehini belə götürmək çətindir.
  Fiery Charlotte fəlsəfi olaraq qeyd etdi:
  - Həmişə belədir. Uzaqdan vura bilməzsən!
  Gerda etiraz etdi:
  - Kifayət qədər diqqətli olsanız edə bilərsiniz!
  Amma hələlik vəziyyət bizi uzaq məsafədən atəş açmağa məcbur etməyib. Və çətin ki, heç kim onların ağ rəngə boyanmış tankını görməyəcək. Və maşın çox yaxşı işləyir. Heç kim şassisi səhv sala bilməz.
  Və gəzinti hamardır. Sovet maşınları da kifayət qədər yaxşıdır və artıq Alman müdafiəsinin birinci xəttini keçib və ikincini də aşır. Və hava pis idi, qar fırtınası başladı və çoxsaylı Wehrmacht təyyarələri sıradan çıxdı.
  Qırmızı aviasiyanın sayca zəifliyini və kəskin yanacaq çatışmazlığını nəzərə alsaq, hava daha yaxşı ola bilməz.
  Qoy Krautlar gizlənsin. Bəziləri hətta ağ cır-cındır yelləməyə başlayıblar. Hitler məhv olacaq...
  Gerda iki kilometr uzaqdan atəş açıb. Prinsipcə, bu məğlubiyyət hələ də dəqiq deyil, amma rusların nə qədər almanları şikəst edə bildiyini görəndə nə gözləmək olar. Üstəlik, otuz dörd nəfər müharibənin əvvəlindən daha az mətanətlidir və yeni yataqları işlətməyə hələ vaxtları olmayıb. Belə ki...
  Silahın tətiyini çəkəndə sarışın terminator çox narahat idi. O, artıq döyüş atışma vərdişini itirmişdi - Murmanska hücum istisna olmaqla, hamiləlik dövründə, eləcə də hakimiyyətinin ilk aylarında atıcılıq poliqonlarında və poliqonlarda məşq etməyə davam etsə də. Amma görünür, bikinidə və ayaqyalın döyüşmək daha asandır, maşınla birləşirsən... Mərmi qülləni vurub əyirdi... Xeyr, alovlanmadı, amma dostum hər halda dayanmağa məcbur oldu. İndi daha bir qurban...
  Şarlotta pıçıldayır:
  - Qələbə uğrunda döyüşməyə öyrəşmiş kim. O da bizimlə məzara gedəcək... - Gerda atəş açdı və qırmızısaçlı döyüşçü ona düzəliş etdi. - Daha doğrusu, hamımız birlikdə düşmənlərimizi məzara aparacağıq.
  Snow White Terminator hirslə sözünü kəsdi:
  - Bəli, ilham yoxdur, mahnıdan yayınma!
  Charlotte yalvardı:
  - Özünüz oxuyun! Sən çox bacarıqlısan!
  Gerda odun başında dayanaraq oxumağa başladı;
  Vətən və ordu iki sütundur,
  Planetin dayandığı!
  Ölkəmiz sizi sinəmizlə qoruyacaq,
  Ordunuz bütün insanlar tərəfindən istilənir!
  
  Buludlar sərin, işıq isti,
  Pulemyot əsgərin çiynini ovuşdurdu!
  Biz həmişə səninləyik, Vətənimiz,
  Gəlin düşmənə qəbir qazaq!
  
  Bəli bəzən bəxt üzü zalım olur,
  Güllə ürəyimizi deşməyə çalışır!
  Bir az geri çəkildi və döyüşçü öldü,
  Rəbb qapını qəhrəmana aç!
  
  Dipsiz səmalarda sülhümüz var,
  Cənnət, mübarək döyüşçü parlamaz!
  Vətənimdə sülhü özümlə aparıram,
  Uşaqlarımız qələbənin bəhrəsini dadacaqlar!
  Gerda mahnı oxuyarkən, o, daha doqquz tankı məğlub edərək, xalını xeyli yaxşılaşdırdı.
  Sonra Şarlotta oxumağa başladı:
  Cazibədar ulduzlu yüksəkliklər,
  Sizi sonsuz məsafələrə aparırlar!
  Və düşüncə dünyası xalqımız,
  İkarda uçmağı xəyal edin!
  
  Baxışım səmaya dikilib,
  Kürə toxunmaq çətindir..
  İlk Arximed vintlərindən -
  Onları planlaşdırmaq uzun və yorucu idi!
  Burada qız müqavimət göstərə bilməyib nişan alıb özünü atəşə tutmağa başladı... Maqdanın özüyeriyən silahı da qoşulsa da, sovet tankçıları atəşə əhəmiyyət vermədilər. Yenə də qar fırtınasında onun harada, nəyi və necə vurduğunu həqiqətən görə bilməzsən. Üstəlik, hər iki tank batdı və qar yığınından demək olar ki, fərqlənmirdi. Və yeni silah daha görünməz idi və sonunda işıq çıxışı olan səsboğucu var idi. Bu, Fritzin sahib olduğu ən məkrli maşındır.
  Bu an böyründən asılmış sazan balığı həyəcanla oxuyurdu:
  - Qadınlar döyüşürsə, döyüşə girməmək daha yaxşıdır!
  Görünürdü ki, hər biri cəmi on iki ton olan iki avtomobil nə qədər zərər verə bilər? Ancaq bu zaman hər şeyi kadrlar həll edir. Bütün vuruşlar ölümcül olmasa da, qızlar praktiki olaraq heç vaxt qaçırdılar. Otuz dördlük üç və ya dörd maili zireh bir səkdirmə verdi, təxminən onlarla zərbə nəqliyyat vasitələrinə müxtəlif dərəcədə ziyan vurdu, lakin sahədə asanlıqla düzəldilə bilən növ. Lakin keyfiyyətsiz zirehli əlliyə yaxın sovet maşını ciddi zədələndi.
  Məsələn, komandirin otuz dördü sursat partlayanda qusmağa başladı. Qüllə uzaqlara atıldı və lülə sükan çarxı kimi fırlandı. İnsanlar da öldü.
  Sovet tankçıları onları sancdıqlarını gec anladılar və əks hücuma keçməyə çalışdılar.
  Pələng qızları çox dardır, lakin 82 raunddan ibarət sursat yükü Panther ilə olduqca müqayisə olunur. Baxmayaraq ki, döyüş sursatı burnuna söykənir və qızlar dirsəklərini onların üstünə sürtürlər. Amma hələlik vurmağa nəsə var və yaxınlaşanda rusları vurmaq daha asandır.
  Gerda çox tez özünü keçdi və başqa bir tankı hurdaya göndərərək pıçıldadı:
  - Allah məni bağışla! Bunlar cəsur uşaqlardır, lakin onların komandirlərindən biri tamamilə dəlidir!
  Şarlotta isterik bir şəkildə pıçıldadı:
  - Əgər onlar bizə minirlərsə, deməli sondur!
  Doğrudan da, hərəkətdə olan otuz dörd nəfər tüstüyə bürünmüş, şokdan titrəmişdilər. Təbii ki, onların vuruşları nadirdir, atışlar qeyri-dəqiqdir, amma tank uğuldayır.
  Alın hələ də mükəmməl qorunur və zireh, nə deyərlərsə, yüksək keyfiyyətli, sementlənmişdir. Bu o deməkdir ki, artan sərtlik səthi dovşan atlaması kimi əla səkdirmə verir.
  Amma içəridə hələ də qorxuludur, nağara dırmaşmaq və ağır dəyənəklərlə vurulmaq kimidir.
  Düzdür, kabin hitlərdən çox isti oldu, amma bikinidə olanda, qar yağışlarına daldıqdan sonra belə gözəldir. Ancaq daha xoşagəlməz odur ki, sovet mərmisi rulonun sağ önlüyünə dəydi. Bu, gözün altındakı ləng kimi avtomobilin idarəetmə performansı üçündür. Baxmayaraq ki, rulonların pilləli deyil, ayrı bir araba olduğunu düşünsəniz, tank hələ də hərəkət edə bilər. Dön və özünü tərk et. Bu daha əvvəl edilməli idi. Və beləliklə, sərt müdafiə daha zəifdir. Və meyl açısı daha kiçikdir. Vursa, keçə bilər. Rusların silahları o qədər də zəif deyil.
  Gerda pıçıldadı və yenə də yarı avtomatik silahından yeraltı dünyasının hədiyyəsini buraxdı:
  - Amma Pasaran!
  Baxmayaraq ki, bu söz, daha doğrusu ispan kommunistlərinin devizi alman pələng döyüşçüləri üçün tamamilə yersiz görünür. Axı nasistlər Frankonun tərəfində vuruşurdular. Baxmayaraq ki, bəzən əsgərlər başqalarının texnikalarını həvəslə qəbul edirlər.
  Atəş zamanı Şarlotta "Laska" özüyeriyən tapançasını azca çevirib və sağ diyircəyin mərmi tərəfindən məhv edilməsi onlara bu baxımdan problem yaradıb.
  Sovet tankları magistral yoldakı kimi sürətlə qar yağışı ilə tələsmirdilər, lakin yenə də onların sürətli atlamaları məqsədlərinə mane olur və sürətli idi.
  Burada mərmilər nöqtə-boş məsafədən atılır.
  Gerda isə yüksək sürətlə atəş açır, çox tərləyir. Maili zireh
  alnında səkdirmə verir, amma yanlarından vursalar...
  Charlotte qışqırdı:
  - Və cəhənnəmin dərinliklərinə düşsəm də, beşiyə qayıtmayacağam!
  Qızlar, mən sona qədər vururam, amma mərmilər yanlardan qaçır və silindirləri sındırır. Zireh çatlayır və maşın alovlanır.
  Gerda qərar verir:
  - Maşınları partladıb gedirik!
  Şarlotta kədərlə deyir:
  - Dəmir atmaq istəyirsən?
  Gerda qətiyyətlə deyir:
  - Metaldan daha vacib şeylər var, məsələn çərçivələr!
  Şarlotta kiçik bir kameranı qoparıb qışqırır:
  - Amma bizim istismarlarımız əbədi yazılacaq!
  Gerda çılpaq barmaqları ilə eksperimental tankı partlamağa qadir olan partlayıcıları işə salan qolu çevirdi. Pələng qızı belə bir sənət əsərini məhv etdiyinə görə çox təəssüfləndi, amma o, hara gedə bilərdi ki, əks halda cəsarətini inkar etməyən sovet əsgərləri unikal texnologiyaları ələ keçirsəydilər.
  Beləliklə, onlar Laskanı partlatdılar və bənzərsiz həyatlarını xilas etmək üçün qar yığınına daldılar.
  Magda von Singer və Christina da geri çəkilmək istəmədilər və onların avtomobili mərmi zərbələri nəticəsində parçalandı. Bu, taledir - istənilən müharibənin amansız Pallası. Geri çəkilmək məcburiyyətində qalanda, ürəyini tərk edərək. Lakin qızlar məharətlə vuruşdular və demək olar ki, bütün sursatlarını sərf edə bildilər. Ancaq indi qar uçqunu içində ilanlar kimi özlərini basdırmalı və amansız sovet silahlarından kənarda oturmağa çalışdılar.
  Tərli olduğunuz zaman və bikinidə qarın dərinliyinə dırmaşmaq ən xoş fikir deyil. Bəs bizim dünyamızda nə qədər tez-tez xoşunuza gələni edirsiniz? Hər halda, məsələn, işıq sona qədər atəş açan Kristinanın ilahi ayaqlarının altını oxumağı ciddi şəkildə bacardı. Amma bu, qızı daha da qəzəbləndirdi və qışqırdı:
  - Şərəf və cəsarət çəki ilə satılmır!
  Özü də yanmış, hətta qaralmış dərisi də qabarcıqlarla örtülmüş Maqda qışqırdı:
  - Od istilikdir, od deyil!
  Sovet tankları isə bu işi asanlaşdırdı. Onlar qəzəblə tərk edilmiş "Gözəllər"ə rəhm etmədən atəş açaraq, onlarla mərmi qırılan metalın içinə batırdılar. Bu zaman tankerlərdən bəziləri lyuklardan çölə çıxıb şəlalə şəlaləsi kimi alman maşınlarının özünün və ədəbsiz hərəkətlər edənlərin üstünü örtdü.
  Maqda bunu görəndə ürpəşdi:
  - Onlar, bolşeviklər, təbii ki, cəsur, lakin son dərəcə mədəniyyətsizdirlər!
  Ağzına düşən qarı tüpürən Kristina gözlənilmədən sərt ədalət nümayiş etdirdi:
  - Sizcə, bizim döyüşçülər daha yaxşıdır?
  Maqda zarafatla dedi:
  - Əlbəttə, qalib gələndən sonra daha yaxşıdır. Qafqaz onsuz da bizimdir, onda Moskva cəmi bir-iki yüz kilometr aralıdadır... - Bal sarışın isə uzun dişlərini sərt şəkildə göstərdi. - Yoxsa xəyanət nitqləri aparmaq istəyirsiniz?
  Artıq hər şeyi kifayət qədər görmüş Kristina, sadəcə ayağı ilə qar tozu fontanını qaldırıb gülümsəyərək qeyd etdi:
  - Bəzən susmaq xəyanətin ən dəhşətli növüdür.
  Gecə, çovğun və qar yağışı dörd qıza sağ qalmaq üçün yaxşı şans verdi.
  . FƏSİL Љ 15.
  Üstəlik, əleyhdarların ağlına da gəlmirdi ki, qarı daraysınlar, qar uçqunlarında ayaqyalın şeytanlar axtarsınlar. Beləliklə, qarda basdırılmış döyüşçülər geri oturdular və sovet tankları irəliləyiş inkişaf etdirərək irəlilədilər. Baxmayaraq ki, yüzdən çox avtomobil sınıq, əyri,
  pələng qızlarının hərəkəti ilə nəticələnir.
  Ümumiyyətlə, sovet qoşunları ilk bir neçə gündə müəyyən uğurlar əldə etdilər və düşmən birləşmələrinə əhəmiyyətli dərəcədə nüfuz edə bildilər.
  Fritz Tixvinin özünə tərəf çəkildi və şəhərdə möhkəmlənməyə çalışdı. Təbii ki, evlər və yaşayış sahələri özlüyündə irəliləyən sovet qoşunlarından kifayət qədər ciddi qorunur.
  Cəsur dörd pələng qızı Tixvinə çəkilməyi bacardı. Lakin şəhəri müdafiə etmək üçün əllərinə avtomatlar götürməli oldular. Ancaq tankçılar üçün bu, ən xoş əyləncə deyil.
  İrəliləyən piyadalardan atəş açaraq, başqa bir qırmızı əsgəri o biri dünyaya göndərən Charlotte ifadə etdi:
  - Yaxşı, biz canavar deyilik... Həm də xəzinəni almaq istəyirik!
  Tixvinə hətta şəhər almanlar tərəfindən ələ keçiriləndə də ciddi ziyan dəyib.
  İndi Krautlar barrikadalar qurdular və alınmaz müdafiə xətti qurmağa ümid edirdilər.
  Gerda tək atəşlə atəş açdı - o, patronlarının qayğısına qalmalı idi. Sovet qoşunları çoxlu tank itirdi və buna görə də piyadalar hücuma keçdi.
  Əlbəttə ki, sovet modellərinin zirehli transportyorları kifayət qədər deyildi. Buna görə də əsgərlər qırğına göndərilirdi. Və onları pulemyotlar və pulemyotlar qarşıladı. Dördü yaxşı vurdu və ağılla barrikadalarda gizləndi.
  Gerda başqa bir sovet əsgərini yerə qoyaraq oxudu:
  - Müharibə şücaətinə nail olmalıyıq - əks halda yaşamağın mənası olmayacaq!
  Döyüş bütün şəhərdə qızışdı. Və bombalar artıq yuxarıdan düşürdü, xüsusən hava nəzərəçarpacaq dərəcədə yaxşılaşdığından və Krautlar işə başladılar.
  Gerda qəzəblə zərif çılpaq barmaqları ilə xəncər atıb qışqırdı:
  - Döyüşümüz qalib gələcək, əks halda ola bilməz!
  Şarlotta da cavab atəşi ilə əlavə etdi:
  - Yalnız bir qələbə var, amma böyük!
  Qısa bir zərbə ilə bir neçə döyüşçünü kəsən Gerda əlavə etdi:
  - Ancaq məğlubiyyət heç vaxt kiçik deyil!
  Sovet özüyeriyən silahları Tixvinə atəş açdı, sahə və mühasirə artilleriyası bir az sonra gəldi. Fritz müdafiə və hava təzyiqini gücləndirdi. Sovet qoşunları yeni təyyarələr yığdılar.
  Əfsanəvi Marselin meydana çıxması qüvvələr balansını kəskin şəkildə dəyişdi.
  Böyük ace çox güclü silah olan ME-309-u uçurdu. Və yoluna çıxan hər kəsi sözün əsl mənasında süpürdü. Hətta sovet ordusu belə bir canavarın havada peyda olması barədə xüsusi xəbərdarlıq etmişdi.
  Marsel özü heç bir şəkildə özünü pis, daha az qəddar bir insan hesab etmirdi. O hesab edirdi ki, Qızıl Orduya qarşı döyüşməklə o, ancaq Vətən qarşısında müqəddəs borcunu yerinə yetirir. Üstəlik, nasistlərin vəhşilikləri ilə bağlı bir çox faktlar ona məlum deyildi. Və çox şey müharibəyə aid edildi.
  Ancaq burada onun qayıtdıqdan sonra ilk super-göt döyüşü var. Sovet bombardmançıları, hücum təyyarələri və qırıcıları uçur. Onlar açıq şəkildə Wehrmacht-ın quru bölmələrinə şiddətli döyüş vermək istəyirlər. Lakin Marsel bütün bunları görür və beş-altı kilometr məsafədən atəş açır, hətta burnunun içindən fit çalır.
  Təyyarələri partlamağa və qanadları parçalanmağa başlayanda sovet maşınları və cəsur eyslər düşməni hələ həqiqətən görməmişdilər. Marsel nişan almadan, lakin intuitiv şəkildə vurdu. Sanki hər bir pilotun hara uçacağını və qanadlı canavarını istiqamətləndirəcəyini əvvəlcədən bilirdi. Belə ki, körpə üzlü bir gəncin qanadlı armadaları süpürdüyü ortaya çıxdı.
  Yeni il şaxtalı olsa da, isti keçdi. Çarəsiz və israrla hücuma keçən Sovet qoşunları Tixvini tutmağa çalışdılar. Fritz inadla özlərini müdafiə etdi, alınmaz Leninqradın arteriyasını qidalandıran şəhərdə qalmağa çalışdı. Bundan əlavə, biz böyük şəhərlərdən imtina etməyi çətin və biabırçı hesab edən alman qoşunlarının nüfuzundan danışırdıq.
  Xoşbəxtlikdən hava şəraiti yaxşılaşdı və düşmənin çoxsaylı bombardmançıları, xüsusən də nəhəng Yu-288 sovet qoşunlarının mövqelərini sancdı və rabitə vasitələrini bombaladı.
  Sovet təyyarələri Yak-9 və Lagg-5 silahlanma və sürət baxımından düşməndən çox aşağı idi. Xüsusilə, ME-309, bir əjdaha kimi, daha zəif sovet maşınlarını sıradan çıxardı. Bundan əlavə, almanlar ikiqat qul taktikasını inkişaf etdirdilər ki, bu da onların say üstünlüyündən səmərəli istifadə etməyə imkan verdi və ən son Focke və ME-nin möhkəm, ağır silahlı, lakin ağır Alman maşınlarının bəzi manevr problemlərini azaltdı. Bundan əlavə, ME-262 reaktivləri cəbhələrdə görünməyə başladı, baxmayaraq ki, bu maşın hələ texniki cəhətdən tam etibarlı deyil, həm də HE-162-nin daha yüngül, daha manevrli və daha ucuz modifikasiyası. Sonuncu maşının istehsalı daha asan və texniki cəhətdən jet Messerschmittsdən daha etibarlı idi. Lakin onu idarə etmək üçün kifayət qədər yüksək ixtisaslı pilotlar tələb olunurdu. Təyyarənin aşağı çəkisi - boş vəziyyətdə cəmi 1,6 ton, aşağı qiymət və istehsalın istehsal qabiliyyəti və dünyada ən yaxşı manevr qabiliyyəti kimi bu inkişafın müsbət keyfiyyətlərini bir qədər dəyərsizləşdirdi.
  Lakin bu maşını mənimsəyən alman eysləri onu təriflədilər. Əlçatmaz qalan Marseldən sonra iki nömrəli pilot olan Huffman xüsusilə uğurlu oldu. 300 vurulmuş maşının nəticəsini üstələyən Huffman, palıd yarpaqları, qılınclar və brilyantlarla Dəmir Xaç Cəngavər Xaçının yüksək mükafatını aldı. Onun mümkün qədər yaxınlaşmaq, sonra vurub geri uçmaq taktikası HE-162-də ən əlverişlidir. Beləliklə, Huffman özünü yaxın döyüşün görkəmli ustası kimi göstərdi. Marselin vurulan 3117 təyyarəsinin nəticəsi hələ də əlçatmaz olsa da.
  Üstəlik, 1944-cü il yanvarın 2-də bu əfsanəvi pilot səmada peyda oldu və buna baxmayaraq, Hitleri inandırdı, ona alman qoşunlarının pis vəziyyətdə olduğunu, daha güclü alman texnikasının isə açıq-aşkar qarda təslim olduğunu xatırladıb. Deməli, alman qoşunlarının məskunlaşdığı mühasirəyə alınmış Tixvinə hava tədarükünü təmin etmək və şəhərə bütün yaxınlaşmaları bombalamaq lazımdır.
  Pələng qızları yerdə atəş açırdılar, super ace isə göydə qol vururdu.
  İlk gündə Marsel altı uçuş etdi və yüzdən çox sovet təyyarəsini vurdu. Düzdür, yanvarın 4-də hava qəfil pisləşdi... Qar fırtınası qopdu, sovet qoşunları şəhərə soxulmuşdu.
  Möhtəşəm dörd Terminator qızı birlikdə vuruşmağa üstünlük verdilər - çiyin-çiyinə. Belə unikal gözəl və ölümcül. Soyuq olduğu üçün onlar kamuflyaj geyinib ağ paltarda döyüşmək məcburiyyətində qalıblar.
  Ninja oğlanı Karas da köməyə gəldi. Qorxmaz uşaq terminatoru, soyuqdan qorxmurdu və yalnız şortda döyüşürdü. Onun yeganə isinmə vasitəsi bütün küçələri bürüyərək yağmağa davam edən qarın altında şokolad dərili dərisini ağ rəngə çevirən kamuflyaj kremi idi. Üstəlik, döyüşdə çox nazik metal disklər və katana qılınc atırdı. Ancaq, əlbəttə ki, əla və ələ keçirilən silahlardan vurdu. Bununla belə, qızlar avtomatik tüfənglərdən istifadə etməyi də əldən verməyiblər.
  Belə silahlar avtomatlardan daha güclü və ən əsası daha etibarlıdır. Ancaq MH-44 hücum tüfəngləri, bir qayda olaraq, almanları ruhdan salmadı. Üçüncü qışda yaxşı yağlanmış alman döyüş maşını hazır idi. Xüsusilə, qar fırtınasında belə, Focke-Wulf və ME, istilikdən istifadə edərək, Sovet qoşunlarına məhdud olsa da, ağrılı iynələr vurmağı bacardılar.
  Gerda sovet əsgərlərinin yıxıldığı tərəfə baxmamağa çalışaraq, ehtiyatsızlıqdan atəş açdı. Döyüşçülərin çoxu çox gənc, on yeddi-on altı yaşında idi. Piyadalar bütün resursları toplayaraq torpaq sürüşmələrində işə götürüldü. Doğrudan da, çox şey itirildi.
  Ancaq krautlar arasında çoxlu əcnəbilər var. Xüsusilə, son seçkilərdə nasistlərin qalib gəldiyi İsveç və bu marionet ərazi Üçüncü Reyxin nəzarətindədir. Yaxşı, İsveçdən iki diviziya və dörd briqada artıq könüllü kimi gəlib. Ölkənin özündə müharibə tələbi ilə mitinqlər, kütləvi yürüşlər keçirilir. Və onlar Hitler və XII Çarlzın portretlərini taxırlar.
  Beləliklə, İsveçin birbaşa müharibəyə girməsi zaman məsələsidir. İspaniya və Portuqaliya artıq müharibədədir, lakin onlar daha cənuba qoşun göndərirlər. İndi qışda onlar ümumiyyətlə Qafqaz silsiləsi kənarında bir yerə dırmaşmağa çalışırlar. Braziliya korpusu, görünür, Basmaçı hərəkatının yeni güclə alovlandığı Orta Asiyaya sıçrayış etməyə hazırdır.
  Ancaq bunlar hamısı təfərrüatdır, Tixvində Vlasov diviziyaları da döyüşür. Bu uşaqlar əsirlikdə onları dəhşətli işgəncə və qaçılmaz ilgək gözlədiyini başa düşərək qəzəblə döyüşürlər. Bəs almanlar? Ancaq şəkər deyil! Onlar da çətin anlar yaşayacaqlar, çoxları Sibirdə öləcək, amma yenə də onları fərq qoymadan asmayacaqlar.
  Gerda klipi dəyişib boz palto geyinmiş əsgərləri biçdi - rusların hamısına kifayət qədər kamuflyaj paltarları yoxdur, onları əsir götürsələr, nə gözləyəcəyini təsəvvür etdi... Və o, mümkün seksuallara gülümsədi, sərin macəra. Düzdür, Sibirdə sonradan daha pis olacaq. Bu şaxta sizə çatdıqca - alovlu istilik daha da yaxşıdır. Səhrada onlar tez isti quma öyrəşdilər və ayaqyalın qaçdılar, amma burada belə alınmadı. Soyuqda bikinidə bir neçə saat qaldıqdan sonra titrəməyə başladı və hamamda isinmək məcburiyyətində qaldım. Orada onların elit SS batalyonundan olan gəncləri ladin süpürgəsinin zərbələri ilə bədənlərini qızdırdılar. Əlbətdə ki, təkcə süpürgə ilə deyil - seçilmiş, yaraşıqlı Aryan oğlanları var, sizə lazım olan budur!
  Əvvəlki utancaqlıqlarını tamamilə itiriblər və ya bəlkə də əksinə, qadın maçonun rahatlığını qazanıblar. Ancaq indi bir az geri çəkilməlidirlər - sovet piyadaları yaxınlaşmaları cəsədlərlə dolduraraq çox təhlükəli şəkildə yaxınlaşdılar və qumbara atmağa başladılar.
  Parçaların dolu altında qalmamaq üçün məsafəni qırmaq lazım idi.
  Maqda qəlpədən kiçik bir kəsik aldı və cavab olaraq üç saniyə ərzində səkkiz güllə atdı. Sovet əsgərləri demək olar ki, qırılmadan qaçdılar, yalnız bir az əyildilər və klip qurbanları tapdı. Kristina da səkkiz raund buraxdı. Təcavüzkar qırmızı şeytan özünü belə ifadə etdi:
  - İgidin dəliliyinə, mahnı oxuyuruq!
  Ancaq sovet əsgərləri, görünür, bunun həyatın hikməti olduğunu sübut etmək qərarına gəldilər. Alman hücum pulemyotu bütün gücü ilə vurur və onun atışlarına məhəl qoyulmur. Əsgərlər yıxılsa da, sağ qalanlar qaçmağa və hətta qumbara atmağa davam edir, baxmayaraq ki, bunu daha əvvəl etmək olar.
  Xırç sazan diskləri çox məharətlə atır, biri ilə iki və ya üç əsgəri kəsir. Sonra o, pulemyotları və tüfəngləri kəsən qılıncı ilə hücum edir - kibrit kimi asanlıqla!
  Ninja oğlan hələ çox balacadır, on bir-on iki yaşında görünür, amma o qədər sürətlidir ki... Nə onu vurmağa, nə də müdafiə etməyə vaxtları yoxdur. Uşaq doğulduğu andan böyüdü və öyrədildi, körpəyə qılınc atır, onu açmağa və lentləri kəsməyə məcbur edir, onu buz çuxuruna batırır, xüsusi təlim keçmiş pişiklər qoyur. Yaxşı, və daha çox, genetik cəhətdən istedadlı bir oğlanı əsl ölüm maşınına çevirmək. Anası iyirmi beşinci nəsil ninja, atası qüdrətli Sibir sehrbazıdır və Sovet, "Sovet" hökumətinin ideoloji düşmənidir. Mükəmməl genetika və sehrli təlim oğlanı ninjalar arasında ən yaxşısı etdi. Və təbii ki, İmperator Hirohito, almanlara ən yaxşı supermen olmadıqlarını, lakin Yaponiyada sərin oğlanların olduğunu göstərmək üçün uşağı Alman-Sovet cəbhəsinə göndərdi.
  Və crucian sazan (xaç balığı samurayın qürurunu və canlılığını simvollaşdırır!) layiqli döyüşçü olduğu ortaya çıxdı.
  Məsələn, çılpaq ayaqları ilə, saatlarla sərt soyuqda bir az qızarmış, tükdən də nazik polad disk atır. Və onun əlində bir anda iki qılınc var ki, düşmənlərin sıx sıralarını kəsməyi asanlaşdırsın. Bu uşaq terminatoru necə də qorxuludur ki, sovet əsgərləri ilk dəfə olaraq qılınc zərbələri və disklərin atışları altında müdafiəsiz qalaraq əsl qorxu yaşayıb geri çəkildilər.
  Klipləri dəyişdirən qızlar daha sürətli, daha doğrusu, daha sürətli çəkməyə başladılar.
  Piyadaların cəsədləri kurqanlara yığılmışdı. Demək olar ki, dərhal soyuqda dondular və yeni əsgərlər onlara dırmaşdılar. Beləcə dırmaşdılar və itkilərlə hesablaşdılar. Ancaq ninja döyüşə girdi və sanki qorxu dalğaları yayıldı.
  Ümidsiz bir hücum demək olar ki, bütün gün davam etdi. Böyük itkilər bahasına sovet qoşunları almanları bir sıra xətlərdə geri itələyərək bir neçə bloku tutdular. Lakin zəif artilleriya dəstəyi - Alman aviasiyası əvvəlki günlərdə dəmiryol xətlərini bombaladı, onları təchizatdan və irəliləyən bölmələr arasında çoxlu itkilərdən məhrum etdi, piyada hərəkatını müvəqqəti dayandırmağa məcbur etdi.
  Bu cür taktika riskinə baxmayaraq, tanklar döyüşə atıldı. Fritz texnologiyadakı üstünlüyündən istifadə edərək şəhəri azad edənə qədər düşməni Tixvin yaxınlığında qırmaq lazım idi.
  Və bu hücumda olduqca riskli bir qərar verildi - IS-2 tankından istifadə etmək. Xüsusilə sıçrayış tankı kimi dizayn edilmiş avtomobil. Güclü silah, aşağı atəş sürətinə və nisbətən zəif atəş dəqiqliyinə görə, digər insanların tankları ilə döyüşmək üçün zəif uyğundur, lakin zirehsiz hədəfləri uğurla məhv edə bilər.
  Beləliklə, şəhər şəraitində tanklar kamikadze olsalar da, hələ də alnınızla belə mövqeləri sındırmaq lazımdır.
  Otuz dördlər birinci yerdə hərəkət edəcəklər. Nisbətən yüngül və böyük olmayan maşınlar dar yolda yarışırdılar... Damlardan onların üzərinə qumbaraatan və molotov kokteyli yağırdı. Daha sonra içərisində benzin və napalm olan kamuflyajlı çənlər partladı. Lakin ağır itkilər SSRİ tank ekipajlarını dayandıra bilmədi. Onlar yüzlərlə avtomobili itirərək şəhərin mərkəzinə girdilər və orada inadkar zərbələr mübadiləsinə girdilər . Otuz dördlərin zəif yan zirehlərini məhv edən təsirli Faust patronları belə sovet əsgərini qorxutmadı.
  Üç tank ordusu bir anda döyüşə atıldı. Stalin hətta Tixvin üzərində qəti qələbə qazanmaq və "İnqilabın beşiyini" xilas etmək üçün Voronej istiqamətində ikinci zərbəni dayandırmaq qərarına gəldi. Yanacaq ciddi limitlə verilsə belə, gündə bir-iki saat sürmə ilə Qafqaz nefti itirilir, yeni yataqların işlənilməsi isə vaxt və pul tələb edir, insan resursları sovet imperiyasında hədsiz dərəcədə çatışmır. iki cəbhədə müharibə ilə bağlıdır.
  Amma Tixvin Leninqradın arteriyası və həyat yoludur, ən əsası isə sovet qoşunlarının çoxsaylı və yaxşı silahlanmış faşistləri məğlub edə bildiyini və bacardığının simvoludur. Beləliklə, biz qiymətdə dayanmayacağıq ...
  IS-2 tankı təsirli görünür - bu da otuz dördə bənzəyir, yalnız qüllə daha da irəli çəkilir. Əlbəttə ki, lülənin özü qalın və uzundur, hələ də döyüş meydanında üstünlük təşkil edən T-34-76 ilə müqayisə edilə bilməz. Bütün yanvar ayı ərzində titanik səylər nəticəsində yüzdən çox T-34-85 istehsal edilməyəcək.
  Həqiqət budur ki, qüllənin alnının zəifliyi diqqəti çəkir - o, düzdür və çox qalın zirehli deyil.
  Tanklara kiçik, lakin çox güclü partlayıcı qumbaralar atan crucian sazan qızların yanına qaçaraq təklif etdi:
  - Gəl İS-2-ni tutub minək?
  Magda bu fikri dəstəklədi:
  - Əlbəttə, gəzməyə gedək! Doğrama blokunu əldən verdik.
  Gerda oğlana xəbərdarlıq etdi:
  - Bu tankın dörd pulemyotu var!
  Karas qızlara gözünü zilləyib:
  - Bu yaxşıdır. Tezliklə piyadalar yenidən hücuma keçəcək və siz onları biçəcəksiniz!
  Maqda ninja oğlanı dürtdü:
  - Tez ol, terminator!
  Çəhrayı dabanlar ağcaqanadın qanadları kimi parıldayırdı, karateçi uşaq sprint üzrə Olimpiya çempionundan daha sürətli qaçırdı. Başlamaq üçün o, nəhəng İŞİD-ə tüstü paketi ilə kiçik bir parça atdı. Reaksiya alovlandı və qalın tüstü çıxdı. Eyni zamanda, qara reaktivlər müxtəlif istiqamətlərə dağılaraq pulemyotçuların gözlərini kor edirdi.
  Bir neçə piyada əsgəri kəsən Karas, ballistadan atılan daş kimi uçdu və qülləyə qalxdı. Mən xüsusi qarmaqdan istifadə edərək lyuku açıb ağır qapağı geri çəkdim. Sonra hər şey sadədir - iki qılıncın bir neçə yelləncəyi və ağır tankın beş ekipaj üzvü başlarını ayırdı. Qızlar da xəz kamuflyajlarını ataraq onun arxasınca tullandılar və yenidən bikinidə gördülər. Avtomobil sürərkən tank niyə isti olur? 520 at gücünə malik dizel mühərriki metalı kifayət qədər yaxşı qızdırır. Bəli, qızın çılpaq ayaqları avtomobilin özünü yivli sintetik kauçuk altlığı olan xüsusi qış çəkmələrindən daha yaxşı hiss edir. Alman kvartermeyster xidməti sərt qış təcrübəsini nəzərə alaraq soyuqda ayaqların o qədər də donmadığı yeni avadanlıq yaratdı. Krautların yerli əhalidən keçə çəkmələri götürüb özlərinə çəkmələri həqiqətən ayıbdır. Yaxud da xəz şərflərə bürünüblər.
  Karas Maqdanın dodaqlarından öpərək sağollaşdı:
  - Yaxşı, bu tank sizin üçündür! Öldürməyi daha yaxşı bildiyim yerdə döyüşəcəyəm.
  Gerda heyranlıqla oğlanın sürüşkən, elastik dabanını öpdü və dedi:
  - Sən möcüzəsən!
  Kristina əlavə etdi:
  - Aryanların standartı!
  - Bilirəm! - dedi oğlan və yarıaçıq lyukdan bir sıçrayışla soyuğa atıldı... Sonra qapaq gurultu ilə düşdü... Qızlar isə düşmənin silahları ilə döyüşmək imkanı qazandılar. Və silah həqiqətən güclüdür. Yalnız bu yaxınlarda ortaya çıxan Lev-3 və ya 128 mm-lik topla "Kral Aslanı" adlanan daha güclüdür. Ancaq bu tank hələ də tək nüsxələrdə cəbhədədir. O, 8 Noyabrın ələ keçirilən Führer bayramı zamanı nümayiş etdirilib. Təbii ki, hələ serialda yoxdur. Yeri gəlmişkən, İS-2 ilk sınaqdan keçir.
  İndiyə qədər hətta sovet tankçıları belə bir atəş açmayıblar, görünür hədəflərini dəqiq seçiblər.
  Kristina mexanizmi çevirərək istehza ilə qeyd etdi:
  - Eh, köhnə şeylər... Burada avtomatlaşdırma yoxdur və hər şeyi əl ilə etmək lazımdır...
  İşarə edərək iti yeyən Gerda qeyd etdi:
  - Mənzərə isə axmaqdır və görmə əhəmiyyətsizdir. Hədəfi nişan almaqda çox yaxşı deyillər.
  Maqda yalın ayağı ilə transmissiyaya toxunaraq qutunu çevirərək qeyd etdi:
  - Yenə də otuz dörd ilə müqayisədə müəyyən irəliləyiş var. Xüsusilə, dişliləri dəyişdirmək daha asandır. Kabin bir az dardır, ancaq az və ya çox hərəkət edə bilərsiniz. Sursat həqiqətən kifayət deyil. İyirmi səkkiz mərmi...
  Gerda məntiqlə qeyd etdi:
  - Məhdud sayda bunkerlərdə atəş açmaq üçün bu kifayət ola bilər, lakin tam hüquqlu bir tank döyüşü üçün bu, açıq şəkildə kifayət deyil.
  Charlotte tankda bəzi yaxşı şeylər də tapdı:
  - Ancaq pulemyotla silahlanma ən yüksək səviyyədədir! Dörd pulemyot yaxşı qorunma təmin edə bilər. Sonra bu "Siçan"a baxdım - belə bir avtomobil üçün yalnız iki "tüpürgəci" var ...
  Kristina mühərriki işə salaraq təsdiqlədi:
  - Bu belədir! Bu, yüz səksən tonluq belə ağır tank üçün silahdırmı?
  Maqda, camış öldürmüş pantera kimi hırıldadı:
  - Toyuqlar gülür!
  Dizel mühərriki tankı sürətləndirməkdə çətinlik çəkir. Görünür ki, IS-2 hələ də magistral yolda hərəkət edir, lakin yolsuzluqda onun ağırlıq mərkəzinin irəliyə doğru sürüşməsi təsir göstərəcək. Amma heç nə, nə qədər ki, istirahət edib layiqli hədəf seçə biləsən...
  Maqda ətrafı daha yaxşı görmək üçün tankın qülləsini açdı.
  Ancaq burada başqa bir IS-2 var, belə tanklardan daha kütləvi istifadə etmək yaxşı bir fikirdir. Onun arxasında daha üç İS var, lakin biri daha yüngül 85 mm-lik topla. Yeri gəlmişkən, ən təhlükəlisi, o, avtomobili baş-başa götürməyi bacarır və daha sürətli vurur...
  Maqda iki kilometr məsafədən atəş açmağa qərar verdi. O, kiçik bir tonda əmr etdi:
  - Birbaş qüllənin alnına vur... Və... Başa düşürsən!
  Maşın dayandı, rəvan hərəkət olmadı və Gerda, ehtimal ki, öyrədilməmiş yeniyetmələr tərəfindən cilalanmış optikanın keyfiyyətsizliyindən şikayət edərək lüləni nişan aldı. Qızlar bir kiloqram ağırlığında olan mərminin yüklənməsinə kömək ediblər. Sarışın döyüşçü yanağını arxaya qoyub yadplanetli avtomobili hiss etməyə çalışdı. Axı o, əvvəllər 1931-ci il modeli olan bu silahdan heç vaxt atəş açmamışdı. Güclü, lakin köhnəlmiş, səkdirməyə həssas olan uclu mərmi ilə. Ümumiyyətlə, silah, əlbəttə ki, tanklar üçün nəzərdə tutulmamışdı. Ancaq yəqin ki, 1940-cı ildə hazırlanmış 107 mm-lik silahın tank əleyhinə modifikasiyası çox etibarsız oldu və tərk edilmək məcburiyyətində qaldı. Və burada 2000 metr məsafədən zəif görünmə şəraitində hədəfi vurmaq lazımdır . Bəli və düşmənə cavab vermək və vurmaq çətin olacaq, amma...
  Gerda tüfəngin arxasını öpdü, cəld lyukdan baxdı, dili ilə bir ovuc qar götürdü, uddu, çılpaq dabanlarını rıçaqlara dayadı və... atəş açdı!
  O qədər yayıldı ki, biləklərimə və baldırlarımda sızıldadı və tüstü iyi gəldi.
  Hədiyyə uzun qövslə uçdu və... Qabaqdakı İS-2 dayandı, siqaret çəkməyə başladı, sonra da sursat partlamağa başladı...
  Maqda sevinclə cavab verdi:
  - Beləliklə, biz onlara verdik! - Və məntiqlə, daha doğrusu, məntiqsiz olaraq, anlayışları qarışdıraraq, o əlavə etdi. - Silahları çəkən insan deyil, insanın silahıdır!
  Gerda hönkürdü:
  - Yenidən yükləyin!
  Qızlar isə gərginləşdilər... Əlbəttə ki, bu onlar üçün "Pələng" deyil, onlar tərləməlidirlər, amma bu şəkildə daha əyləncəlidir, xüsusən də dayanan tank tez soyuduğu üçün. Dəmir yaxşı dirijordur.
  İkinci dəfə Gerda daha sürətli və daha inamlı zərbə endirdi. İD hərəkətə davam edirdi və görünür, onlar silahların haradan atıldığını hələ başa düşməyiblər. Dayanmaq isə rusların adəti deyil. Sifariş olanda... İkinci mərmi isə artıq inamla hədəfi vurur...
  Gerda dodaqlarını yalayır və əmr edir:
  - Üçüncüsü də burada...
  Çox gec, dördüncü İS-1 hərəkətdə atəş açdı... Və qəribə də olsa, vurdu, baxmayaraq ki, hərəkət edən maşından belə bir məsafədən demək olar ki, mümkün deyil, amma şəxsi heyət hər şeyi həll edir! Bununla belə, 85 mm-lik silah üçün məsafə çox uzun, nüfuz həddini aşır. Lakin qüllədə böyük bir ildırım çaxdı və ön zireh əyildi. Gerda cavab olaraq çəkisi yarım funt olan dördüncü "məktub bağlaması"nı göndərdi... İS-1 tankının alnı yarıldı və narıncı dillər göyə qalxdı.
  Qızlar gözəl döyüşürlər... Həmin gün onların bəxti gətirdi. Lakin sovet ordusunun imkanları müqayisə oluna bilməz.
  Fritsin bütün səylərinə baxmayaraq, yanvarın 13-də böyük səylər və böyük itkilər bahasına Tixvin alındı... Ayrı-ayrı alman bölmələri mühasirədən çıxmağa çalışdılar, onlara doğru dəhliz vuruldu - altı alman diviziyası. bir dəfə seçilmiş Lev tankları ilə qəhrəmancasına müdafiəni xilas etməyə çalışır.
  Ninja oğlan və dörd qız üç muşketyorun üslubunda ayrı bir dəstədə yol aldılar. Məhz, döyüşlə və cəsədlərin üstündən sakitcə yan keçmək mümkün olmadığı yerlərdə. Təbii ki, IS-2 tərk edilməli idi, lakin yolda olduqca gözlənilmədən köhnəlmiş və kifayət qədər güclü olmayan T-34-76 silahını əvəz etməli olan nadir T-34-85 tankı ilə də qarşılaşdıq. .
  Avtomobilin oxşar gövdəsi və şassisi var idi, lakin uzun lüləli və qalın topla daha böyük bir qüllə var idi. Silah həm mərminin aşağı ilkin sürətinə, həm də sursatın keyfiyyətinə görə Pantera nüfuz etmə gücündən bir qədər aşağı idi. Ancaq yenə də fərq 76 qrafik kağızı kimi böyük görünmürdü.
  Adi bir "Pələng" üçün bu, artıq təhlükəlidir, "Aslan" üçün bu, hələ deyil - ona görə də onun 100 millimetri meyllidir. Baxmayaraq ki, müəyyən bucaqdan bir şans meydana çıxdı. Və ya bədənin aşağı hissəsində, həm də mühafizəçiləri izləyin.
  Tank mindirildi və ekipajdan təmizləndi. Təbii ki, içəridə qan sıçramışdı. Avtomobilin özü tamamilə yenidir, lakin sursat yükü təvazökardır - cəmi 35 tur. Kabin çox geniş deyil, amma köhnə otuz dörddən yaxşıdır.
  Gerda qeyd etdi:
  - Və burada bir komandir qülləsi var. Bu o deməkdir ki, bizim güclü rəqibimiz var. İndi ruslar o qədər də kor olmayacaqlar.
  Magda qəzəblə gülümsədi və qeyd etdi:
  - Və ruslar daha pis görünmə ilə də olsa, artıq yaxşı atəş açırdılar. Bundan əlavə, qüllə böyüdü və içəri girmək daha asan oldu!
  Gerda buna ucadan güldü:
  - Yaxşı, bəli! Bu, tankerlərimiz üçün ən böyük problemdir və yəqin ki, bu tankın əsas üstünlüyüdür! Sınayın, alın!
  Charlotte oxudu:
  - Bir, iki, beş! "Pələng" vurmağa çıxdı!
  Kristina qaldırdı:
  - T-4 ilə görüşmək üçün, ayaqları daha yüksək, qollar daha geniş!
  Beləliklə, onlar İD-dən daha asan hərəkət edən tankın üstünə qaçdılar... Gerda dörd pulemyotla sovet piyadalarını necə vurduqlarını xatırladı. Onlar layiqincə biçdilər, lakin ruslar belə bir bədbəxtliyin onların başına gəldiyini belə başa düşmədilər. Amma yola düşüb qumbara ataraq hücuma keçdilər... Onlardan bir-ikisi layiqli məsafəyə rəğmən yuxarı qalxaraq qüllədə partladılar. Əlbəttə ki, 100 və 90 millimetrlik zirehlər üçün İD fil üçün qranul kimidir, lakin o, xoşagəlməz şəkildə vızıldayır. Bəli və tırtıllar kəsilə bilər.
  Ona görə də mühərriki işə salıb geri çəkilməli oldum. Və sonra patronlar tükəndi. Onlar yüzdən çox qırmızı əsgəri biçdilər.
  Gerda sovet adamları arasında ölümə hörmətsizlikdən heyrətləndi. Hərəmlər və mirvari saraylar vədləri ilə ərəblər belə bir fədakarlığa yaxın deyildilər. Ancaq bunlar ateistlərdir - axirətə və Cənnət bağları haqqında nağıllara inanmayan insanlardır. Müharibənin nəticəsi əvvəlcədən müəyyən olunduğu və bu, məhbusların qəzəbindən başqa bir şey olmadığı halda onları bu qədər inadla döyüşməyə vadar edən nədir?
  Bunu başa düşmək və dərk etmək inanılmaz dərəcədə çətindir.
  Baxmayaraq ki, təbii ki, rus satqınları arasında çoxları var. Mövcud olduğu altı ay ərzində Vlasovun "Azadlıq Ordusu" altı diviziya və doqquz ayrı briqada yaratdı. Baxmayaraq ki, əlbəttə ki, Vermaxt əsgəri olmaq daha pis rasionla maşında on beş-on altı saat işləməkdən daha asandır, amma yenə də... Nədənsə, keçmiş hərbi əsirlərdən ibarət alman diviziyaları deyil. cəbhələrdə görünür...
  Baxmayaraq ki, əsirlikdə olan almanlar azdır, sovetlər də... Deyəsən, artıq altı milyon yarımdan çoxdur. Çoxlu məhbuslar SS-in nəzarətində olan milli bölmələrə və legionlara səpələnsə də, o qədər də çox Vlasovit olmaya bilər. Bundan əlavə, bəzi ruslar zadəgan və monarxist birləşmələrinə göndərildi.
  Ancaq hər halda, havanın yaxşılaşmasına və kütləvi bombardmanlara baxmayaraq, Tixvini ələ keçirə bildilər. Baxmayaraq ki, inanılmaz qiymət ödədilər.
  Gerda əmri aldı və daha yüngül çəki kateqoriyasından otuz dördə atəş etdi. Silahın atəş sürəti daha yüksəkdir, ona görə də özünüzü daha inamlı hiss edə bilərsiniz. Bir dəfə, sonra ikinci, nəhayət üçüncü tank zibilliyə...
  Buna görə daha diqqətli olmalısınız. Əks halda, onlar burada maşına çırpılacaqlar; yalnız qüllənin ön zirehləri daha güclü və qalınlaşdı və format demək olar ki, eynidir. Gövdə xüsusilə həssasdır. Rus tankerləri arasında isə ustalar var. Bununla belə, zəif bir insan IS-2 və ya IS-1 kimi nadir tanka görə həbs olunmayacaq. Adi formatın otuz dördü adi döyüşçülərlə ola bilər. Komandir qülləsindəki yuvadan ağızda antenaları olan atların ağızlarına bənzəyirlər. Bu cür gözəlliklərə hədəfli atəş açmaq hətta bir növ əlverişsizdir.
  Bu dəfə xaç sazan qızlarla birlikdə qüllədədir, o, onlara bələdçi kimi xidmət etməyi seçdi və qızları qazanda buraxa bilməz. Düzdür, Magda məntiqlə qeyd etdi:
  - Atışmadan, təxribat törətmədən gedə bilərik...
  Sazan uşaq kimi üzünü buraraq ağlaya-ağlaya dedi:
  - Xeyr - çəkiliş olmadan maraqlı olmayacaq!
  Magda yenə də qızlara xəbərdarlıq etdi:
  - Yalnız üç və ya dörd maşından çox olmadıqda atəş açın. Biz bu yeni tankı bütöv halda bölmələrimizə mütləq gətirməliyik.
  Gerda razılaşdı:
  - Hələlik bu yeni əşya kuboklar arasında deyil, bu o deməkdir ki, hələ də bizim üçün faydalı olacaq.
  Pələng qızları orta həvəslə ovlarına davam etdilər. Çox da uğurlu olmadılar, lakin aktivlərinə daha yeddi tank və beş yük maşını əlavə etdilər. Bir dəfə yanacaq doldurmaq üçün yanacaq almaq üçün maşının kənarında döyüşməli olduq.
  Bir sözlə, dörd dəcəl oyunbaz qazandan çıxıb toplarının atəşindən az qala öləcəkdilər. Yalnız vaxtında qaldırılmış svastika-hörümçəkli bayraq köməyə gəldi.
  İndi onlar səngərdən keçirlər və hətta qəhrəman döyüşçülərə verilən kağız çiçəklərlə bir neçə buket var.
  Bu istehzalı filmə baxmaqdan yorulan Oleq Rıbaçenko qışqırdı:
  - Niyə bütün lənətə gəlmiş qancıqları mənə göstərirsən! Rus xalqının qətlinə neçə dəfə baxmaq olar!
  . FƏSİL Љ 16.
  Müharibə Jane və onun komandasına həyatda özlərini tapmaq şansı verən şeydir. Buna görə qızlar şərqə doğru kampaniyada həvəslə iştirak etdilər. Niyə də yox? Bu həm pul, həm də şöhrətdir.
  Sovet tank arsenalı çox dəyişmədi. Əsas tank hələ də T-34-85-dir. Şassi və gövdə zirehləri qırxıncı illərdən qaldı. Beş yüz at gücündə eyni dizel mühərriki, bucaq altında eyni 45 millimetrlik ön zireh. Korpusun yan hissələri üçün daha zəif müdafiə, Alman Faust patronlarına qarşı həssasdır.
  Yalnız 90 mm ön zireh və 85 mm top olan daha böyük bir qüllə quraşdırıldı. Tank, əlbəttə ki, köhnəlmişdir və almanlar üçün heç də təhlükəli deyil!
  Qızlar daha sonrakı modifikasiya olan Goering-5 avtomobilini idarə edirlər. Yan zireh 178 millimetrə, ön zireh bucaq altında 250-ə qədər artırıldı. Tankın özü qaz turbinli mühərriklə təchiz olunub və ingilisləri saatda 60 kilometr sürətləndirir.
  Jane Topçu Qrinqetaya sual verdi:
  -Yaxşı görürsən?
  Kəndli döyüşçü əminliklə cavab verdi:
  - Burada görmə qabiliyyəti əladır! Mən hər şeyi görürəm!
  Malanya gülümsədi və hürdü:
  - Rusları əzəcəyik!
  Matilda əminliklə təsdiqlədi:
  - Bəli biz edəcəyik!
  Goering-5 fırlanır, silah bir mərmi çıxarır. Qüllə sovet otuz dördündən qopdu. Qızlar sevinclə qışqırırlar. Onlar həqiqətən bunların hamısının əla olduğunu düşünürlər. Hətta Sovet tank ekipajlarının ölməsi də ürəkaçandır.
  Jane incə bir səslə cik-cikdi:
  - Biz hamını külə çevirəcəyik... Moskva isə altımızda olacaq!
  Lakin minalanmış sahələrə rast gələn Alman tankı dayanmalı olur. Ruslar özlərini çox möhkəm möhkəmləndirdilər. Və bir çox tank əleyhinə kirpi. Artilleriya aktiv şəkildə atəşə tutulur.
  Qrinqeta məyus halda deyir:
  - Belə çıxır... Sərt bloka rast gəldik!
  Jane açıq-aydın əminliklə cavab verir:
  - Yox, səhərə kimi olmur... Operanı sındıraq!
  Alman döyüş maşını bir qədər dayandı. Səmada reaktiv hücum təyyarələri peyda oldu və teletanklardan istifadə edildi. Görünür, minalanmış sahələri məhv etməyə çalışırdılar.
  Onlar partlayıcı maddə olan avtomobilləri radio ilə idarə edirdilər. Səyyar qaz qurğularından da istifadə olunub. Onlar sözün əsl mənasında Qırmızı Ordunun mövqelərini atəş və alovla bombaladılar.
  Qrinqeta narazılıqla qeyd etdi:
  - Müharibədə daha çox çirk var və daha az şücaət var!
  Jane bununla razılaşmalı oldu:
  - Selyavi! Təəssüf ki, biz birtəhər itirdik!
  Qrinqeta komandirə düzəliş etdi:
  - Daha doğrusu, biz yox, rəqiblərimiz! İndi çıxılmaz vəziyyətdən çıxacağıq və döyüş olacaq...
  Alman tankı atəş açırdı, baxmayaraq ki, heç nə görünmürdü. Ceyn yalın ayaqlarını bir-birinə sürtdü və oxudu:
  - Pis düşünməməliyik - mütləq yox olacağıq! Labirintdən çıxış yolu var, istənilən çıxılmaz nöqtədən!
  Qrinqeta təbəssümlə qışqırdı:
  - Şən olan gülür...
  Kim istəsə nail olar...
  Axtaran həmişə tapacaq!
  Malanya mahnı oxuyaraq və dişlərini parıldadaraq əlavə etdi:
  - Qələbə uğrunda vuruşmağa adət etmişlər bizimlə oxusunlar!
  Top atəşi bir neçə saat davam etdi və sonra Alman tankları nəhayət irəlilədilər. Onları sovet artilleriyası və müxtəlif çaplı tank əleyhinə silahlar qarşıladı. Bununla belə, penetrasiya gücünün kifayət qədər olmadığı hiss olunurdu. Almanlar irəlilədilər... Yalnız 203 mm-lik toplar atəşə başlayanda ilk zədələnmiş nasist maşınları peyda oldu.
  Jane qeyri-müəyyən bir şəkildə pıçıldadı:
  - Ya Rəbb... Bu qədəh məndən keçsin!
  Qrinqueta əminliklə dedi:
  - İki ölüm ola bilməz, birindən qaça bilməzsən! Beləliklə, bir şey olsa, o biri dünyada yaşayacağıq!
  Malanya pıçıltı ilə soruşdu:
  - O dünya necədir?
  Qrinqeta çox da əmin deyildi:
  - Məncə, bizimkindən yaxşıdır!
  Malanya cavab olaraq pıçıldadı:
  - Allah korlara gözünü açmağı, donqarların belini düzəltməyi nəsib etsin!
  Həqiqətən, Ceyn bu dünyanın necə ola biləcəyini düşünməyə başladı. Bəlkə də bu dünya daha ağılsız və daha az təhlükəsizdir. Jane belini fırladıb, ombasını tərpətdi və cik-cik dedi:
  - Bu, çox maraqlı variantdır - ölmək və o biri dünyaya getmək! Bəs bizi orada nə gözləyir? Yer üzündə bizim üçün əziz olanlarla orada görüşəcəyik, yoxsa yeni dostlar tapmalı olacağıq?
  Qrinqeta yalın ayağı ilə iti tərpətdi və fısıldadı:
  - Yeni əsrlər olacaq, nəsillər dəyişəcək... Amma heç kim Lenin adını unutmayacaq!
  Və o, bir az dəli gülüşü ilə gülməyə başladı. O, çılpaq, zərif ayaqlarını aktiv şəkildə hərəkət etdirən döyüşçü-kəndli idi və barmaqları oynayırdı.
  Gözlərimdə İS-3 tutdum... Bu, həqiqətdən uzaqdır. Hər kəs vurmayacaq və əgər vursalar, pike burnuna dəyən mərmi səkinə bilər. Amma qız nə etdiyini bilirdi. O, atəş açıb mırıldandı:
  - Dumanların sahili, yemlə məhv edək!
  Matilda əlavə olaraq oxudu:
  - Bəs bu "Ağdam", gəlin xanımlara içək! Super xanım!
  Qrinquetanın zərbəsi dəqiq oldu. Mərmi qüllənin ön zirehinin aşağı hissəsinə, düz boşluğa dəydi. Və səkdirmədən dağıdıcı təsir göstərdi. Bu, yaranmış vəziyyətdir. Daha doğrusu, beş sovet tank heyəti demək olar ki, dərhal öldü. İngilis qadınları isə cinayətləri siyahıya əlavə etdilər.
  Malanya gurladı, pulemyotlarını işə saldı. Bir neçə oğlan əsgər Hitlerin tankına qədər sürünmək istədi.
  - Amma pasaran, yaxınlaşma, bala! - yaraşıqlı bir qız qışqırıb cəsur pionerlərə avtomat atəşi səpdi.
  Ceyn çılpaq dabanını zirehinə vuraraq cik-pillə dedi:
  - Ay oğlanlar, oğlanlar, oğlanlar... Birdən arzuolunmaz oldunuz! Görünür, bu lənətlənmiş torpaq üçün çox nəcibsən!
  Ağanın qızı olan qızın isə amansız güllələrlə deşilmiş bu ayaqyalın, cızıqlanmış, çirkli oğlanlara yazığı gəldi. Bütün bunlar nə qədər kədərli və çətindir.
  Qrinqeta yenidən atəş açdı, SU-100 özüyeriyən topunu içəri keçdi və cik-ciklə dedi:
  - Və çəyirtkə şüşələri təhvil verməyə qaçacaq!
  Malanya qırmızı dili ilə dodaqlarını yaladı və plastik şüşədən Coca-Cola içərək dedi:
  - Əlbəttə yox! Mənə bir az şərab və bir qutu siqaret ver!
  Matilda ehtiyatla tankı irəliləyərək fısıldadı:
  - Siqaret zəhərdir...
  Jane ritmi götürdü və davam etdi:
  - Düzdü, camaat deyir!
  Qrinqeta atəş və fısıltı ilə cavab verir:
  - Nikotindən daha pis bir şey yoxdur!
  Malanya güldü və hönkürdü:
  - Yanğın qutusuna bir qutu siqaret qoyun!
  Matilda sinəsinin qırmızı məmə ucunu qaşıyaraq cavab olaraq əlavə etdi:
  - Düzdü, insanlar deyirlər...
  Jane dilini çıxararaq gülümsəyərək bitirdi.
  - Amma siqaret çəkirəm...
  Malanya təvazökarlıqla bitirdi:
  - Və mən çox şadam!
  Qızlar uzun, albalı rəngli dillərini göstərərək güldülər. Jane gülümsəyərək qeyd etdi:
  - Siqaret xüsusilə müştəriyə qarşı ən təsirli qatildir!
  Malanya əlavə etdi:
  - Siqaret səssiz tüfəng kimidir, amma həvəskarın əlində belə ölümcüldür!
  Qrinqeta silahı atəşə tutub gülümsəyərək dedi:
  - Siqaret ən etibarlı snayperdir, həmişə öldürür!
  Matilda təpədə tankı bir az yavaşlatdı və fısıldadı:
  - Siqaretin dadı acıdır, amma şirniyyatdan daha çox cəlb edir!
  Jane ağır ah çəkdi və mızıldandı:
  - Siqaret pis qız kimidir, amma onunla ayrılmaq daha ağrılıdır!
  Qrinqeta güldü, atəş etdi və gurladı:
  - Siqaret qumbaradan fərqli olaraq atılanda ömrü uzadır!
  Qızlar susdular. Onların tankı yenidən sürüşərək xəndəyə düşdü. çıxmalı idim. Döyüşçülər bir az əsəbi idilər. Sovet müdafiəsi çox güclüdür.
  Jane fəlsəfəni qeyd etdi:
  - Müharibədə məqsədə aparan ən qısa yol dairəvi manevrdir, saf həqiqət isə alçaq hiylədir!
  Qrinqeta, sovet topunu dəqiq bir atəşlə darmadağın edərək dedi:
  - Dairəvi manevrlə, çox güman ki, hədəfinizə gedən yolu qısaldacaqsınız!
  Malanya pulemyotu atəşə tutdu və qışqırdı:
  - Həyat qırmızıdır, amma qırmızı qanla gedir!
  Matilda bunu yekunlaşdırdı:
  - Müharibədə həyat dəyərini itirir, amma məna qazanır!
  Qızlar müharibəni davam etdirdilər. Atdılar, eyni zamanda getdikcə aforizmlər də qoydular.
  Ceyn yalın ayağı ilə təpiklədi və dedi:
  - Müharibə bəy kimidir, xəyanətə meyllidir, amma yatmağa imkan vermir!
  Qrinqeta atəş açdı və hazırcavabcasına dedi:
  - Müharibə kişilərin bədənini yeyən şəhvətli qadındır!
  Malanya cavab olaraq fısıldadı:
  - Bütün yaşlar sevgi kimi müharibəyə tabedir, amma bu xoş əyləncə deyil!
  Matilda əlavə etməyi lazım bildi:
  - Müharibə nəzakətli kimi bahalı və dəyişkəndir, amma həmişə qəhrəmanlıq xatirəsi buraxır!
  Ceyn zərif, çılpaq barmaqları ilə iti çevirdi və qışqırdı:
  - Müharibədə yuxudakı kimi deyil, güclü duyğular olmadan edə bilməzsən!
  Qrinqeta təbəssümlə atəş etdi və cavab verdi:
  - Dünya darıxdırıcı və rahatdır, müharibə maraqlı və həyəcanlıdır!
  Matilda sevinclə kola içərək davam etdi:
  - Müharibə qan və tərdir, mərdlik doğuran tingləri mayalandırır!
  Malanya gülümsədi və dedi:
  - Müharibə prosesi nə qədər maraqlı olsa da, hamı sonun olmasını istəyir!
  Ceyn çılpaq ayaq barmaqlarını yenidən silahın arxasına keçirdi və oxudu:
  - Müharibə kitab deyil, onu sıxıb bağlaya bilməzsən, yastığın altında gizlədə bilməzsən, sadəcə onu çirkləndirə bilərsən!
  Qrinqueta təvazökarlıqla cıxdı:
  - Müharibə bir dindir: fanatizm, nizam-intizam, şübhəsiz boyun əyməyi tələb edir, lakin onun tanrıları həmişə fanidir!
  Malanya sakitcə gülümsədi və dedi:
  - Müharibədə, kazinoda olduğu kimi, risk yüksəkdir, amma qazanc qısamüddətli olur!
  Matilda dişlərini açıb hürdü:
  - Əsgər ölümlüdür, şöhrət unudulur, kuboklar köhnəlir və yalnız yeni qırğına başlamaq üçün səbəblər aradan qaldırılmazdır!
  Jane incəliklə yoxladı:
  "Biz qatilə xor baxırıq, əgər o, cəbhədə əsgər deyilsə, oğrunu isə döyüş meydanında talançıdırsa, ondan daha çox xor görürük!"
  Qrinqeta yenidən qışqırdı və fısıldadı:
  - Əsgər cəngavərdir, onun zirehi cəsarət və şərəfdir! Tacı ehtiyatlılıq və zəka olan general Baron!
  Malanya gülümsəyərək dedi:
  - Əsgər qürurlu, şəxsi isə alçaldıcı səslənir!
  Matilda hazırcavab cavab verdi:
  - İlk hücum edən ölə bilər, amma sonuncu xatırlanmayacaq!
  Jane nəfəs alıb:
  - Hücum etməkdənsə, qənimətləri bölüşdürməkdə birinci olmaq daha yaxşıdır!
  Qrinqueta təbəssümlə əlavə etdi:
  - Müharibə qadın kimidir, sınmadan ancaq kişiləri yatır!
  Malanya ləyaqətlə cavab verdi:
  - Qadın, müharibədən fərqli olaraq, kişini öldürməyə tələsmir!
  Matilda gülərək dedi:
  - Müharibə, qadınlardan fərqli olaraq, təyin olunan kişilərin sayı ilə heç vaxt kifayətlənmir!
  Ceyn çılpaq barmaqları ilə qolu yenidən çevirib dedi:
  -Müharibə ən doyumsuz qadındır, kişilər ona heç vaxt çatmaz və o, qadından imtina etməz!
  Buna cavab olaraq Qrinqetta hazırcavab bir aforizmi təkrarlamağı zəruri hesab etdi:
  "Qadınlar döyüşməyi sevmirlər, amma kişini öldürmək istəyi güllədən daha pis deyil!"
  Malanya kobra kimi fısıldadı və çəhrayı dilini çölə çıxardı:
  - Kiçik bir güllə kişini öldürə bilər, xoşbəxt edə bilər, böyük ürəkli qadını!
  Matilda istehzalı təbəssümlə əlavə etdi:
  - Böyük ürək çox vaxt kiçik şəxsi maraqlara rəhbərlik edir!
  Qızlar hazırcavab fikir mübadiləsini bitirib döyüş meydanına diqqətlə baxmağa başladılar. TA-311 hücum təyyarələri səmada uçaraq sovet qoşunlarının mövqelərini atəşə tuturdu. Yavaş da olsa, Üçüncü Reyxin koalisiyası irəliləyirdi. Və meyitləri udmaqla özünü bir az da təzələməyi bacardı.
  Darıxan qızlar yenə aforizmlərlə zarafat etməyə başladılar:
  Jane dedi:
  "Müharibənin qadın üzü yoxdur, amma kişiləri arvaddan daha yaxşı qanadır!"
  Qrinqeta atəş açıb mırıldandı:
  - Müharibə sevinc gətirmir, amma aqressiv instinktləri qane edir!
  Malanya cavab olaraq fit çaldı:
  - Müharibədə sevinc, düşmənlərin cəsədləri yalnız qiymətdədir!
  Matilda tırtılların arasından keçərək əlavə etdi:
  - Müharibə tarlanın şumlanmasıdır: meyitlərlə mayalanır, qanla suvarılır, amma qələbə ilə çıxır!
  Jane cavab olaraq atəş etdi və mırıldandı:
  - Qələbə meyit və qan üzərində böyüyür, amma zəiflərdən bəhrəsini verir!
  Qrinqeta stəkan kimi otuz dördü sındıraraq atəş etdi və fısıldadı:
  - Müharibə insan yeyən çiçək kimidir, parlaq, ətyeyən və pis qoxulu!
  Malanya yalın ayağı ilə pedalı ovuşdurdu və ağzını kəsdi:
  - Müharibə tərəqqinin anası, tənbəlliyin ögey anasıdır!
  Matilda onu götürüb qışqıracaq:
  - Müharibədə isə əsgərin həyatı dəyərli deyil, generallar isə hətta itkidir!
  Ceyn əlinin kənarını sinəsinə keçirdi və cik-cik dedi:
  - Sülh istəyirsənsə, qorxu aşıla, müharibə istəyirsənsə, gülüş yarat!
  Qrinqeta onu götürdü və yalın ayağı ilə silahı göstərərək atəş etdi:
  - Hərbi işlərdə gülüş deyilsənsə, gülmək günah deyil!
  Malanya gülümsədi və uğur qazandı:
  - Müharibə sirk kimidir, son gülüş yalnız qalibin olur!
  Matilda tankı sürdü, bir neçə qabaqcılları əzdi və mırıldandı:
  - Müharibədə sirkdəki kimidir, yalnız məkrli, ciddi bir qatil!
  Qızlar yenə susdular. Zarafat etməkdən yorulublar. Ümumiyyətlə, müharibə çox gözəl deyil.
  Ceyn əsəbi halda fikirləşdi: Britaniya almanlara uduzmuşdu. Baxmayaraq ki, ingilislər nə qədər torpaqları fəth etdilər. Və nə qədər Almaniya! İngiltərə nəhəng bir imperiyaya çevrildi. Lakin o, koloniyalarını həzm edə bilmirdi. Üçüncü Reyx qüdrət baxımından ingilisləri üstələdi və hətta komandirlər daha güclü və bacarıqlı oldular.
  Nasistlər Londona gələndə İngiltərə üçün tarix bitdi. Görünməmiş gücə malik yeni bir imperiya yarandı. Onun qoşunlarında bir çox xalqlar və ölkələr xidmət edir. Və nə deyə bilərik: Üçüncü Reyx qanadlarını açaraq Britaniyanı boğdu.
  Lakin 1940-cı ildə Fransanı fəth edən Hitler Çörçilə səxavətlə sülh təklif etdi. Və bunu qəbul etmək lazım idi: sağlam düşüncə diktə edirdi ki, İngiltərə müharibədən hətta nəzəri cəhətdən də heç nə qazana bilməz, amma itirə bilər. Hitler İngiltərə ilə hava döyüşündə yarı güclə vuruşdu. Böyük gecikmə ilə qoşunları Afrikaya köçürdü. Sovet İttifaqına getdi. Lakin bütün bunlar ancaq fəlakəti gecikdirdi.
  İşğal olunmuş ərazilərdən istifadə edən almanlar iki cəbhədə döyüşmək üçün güc tapdılar, Yaponiya amerikalıları inamla məğlub etdi. Və sonra Stalin barışıq bağlayaraq ona xəyanət etdi. İngiltərə diz çökdü və Üçüncü Reyxin bir hissəsi oldu.
  Bir çox qələbələr Wehrmacht-a yenilməzlik şöhrəti qazandırdı. Jane və dostları xoşbəxtlik və rütbə axtarmaq üçün Hitlerin ordusuna həvəslə qoşuldular. Və orada qismən uğur qazandılar.
  Nə olsun? İndi onların iki Vətəni var: Böyük Almaniya, Kiçik Britaniya.
  Ceyn Coca-Cola-dan bir qurtum aldı və cik-cik dedi:
  - Sevgi və ölüm, xeyir və şər... Nə müqəddəsdir, nə günahdır, qatillərin vecinə deyil!
  Qrinqeta cavab olaraq başqa bir mərmi göndərdi:
  - Sev və cəsarət et, qoy pislik hökm sürsün, amma bizə yalnız birini seçmək verilir!
  Qızlar bir az şənləndilər. Yaxşı, əslində, kiçik bir açarda özünüzü kökləyə bildiyiniz qədər. Onlar gənc, şən, enerjili və olduqca şanslıdırlar. Çox mübarizə aparırlar və bir cızıq belə yoxdur. Onların tanka cızılacağını düşünməsəniz.
  Malanya sərt şəkildə qeyd etdi:
  - Eh, Çörçil Hessin təklifini qəbul edib SSRİ ilə müharibəyə girməli idi. Onda biz bütün planeti idarə edərdik və sonda Almaniyanı da əzərdik!
  Matilda ləzzətlə oxudu:
  - Almaniya döyüşdə yaxşıdır, İngilis aslanı ən yaxşısıdır!
  Malanya təsdiqlədi:
  - Bəli, Britaniyadan olan aslanımız ən yaxşısıdır!
  Jane gülümsəyərək dedi:
  - Hələ şansımız var! Hitler öləcək və Almaniya İmperiyası dağılacaq!
  Qrinqeta mərmi atdı və qismən razılaşdı:
  - Bəli, dağılacaq! Onlar ətyeyən yırtıcılardır, amma bu bizi daha yaxşı edəcəkmi?
  Malanya fəlsəfi olaraq qeyd etdi:
  - Sərt rejim altında birlik, yumşaq rejim altında xaos və səliqəsizlikdən yaxşıdır!
  Matilda çılpaq ayaqlarını pedallara basıb hürdü:
  - Biz də Marsda olacağıq! Və günəş sistemindən kənarda!
  Jane Gioconda təbəssümü ilə cavab verdi:
  - Əvvəlcə Yer planetində vahid rejim yaratmalıyıq!
  Gringet, götürdü və hərarətlə oxudu:
  - Və biz bu rejimin dəyişməsinə icazə verməyəcəyik!
  Malanya hazırcavabca qeyd etdi:
  - Amma səni burnunla qoyub getmək üçün burnumu dəyişməliyəm!
  Qızlar həmişəki kimi şanslıdırlar. İndi onların tankı səngərlərin birinci xəttinə çatır. Və tırtılları ilə torpağı parçalayır. Döyüşçülər gülürlər.
  - Hamısını əzəcəyik!
  Silahlardan biri rulonların arasına ilişdi və tank dayandı. Qızlar maşından düşdülər, maşın hələ də çox dar və çox isti idi. Ancaq çöldə risklidir, yanmaq olar.
  Döyüşçülər çılpaq dabanlarını yelləyərək tələsdilər və tərənnüm etdilər:
  - Biz oynaq qızlarıq, yaxşı dostuq, yaxşı, yalın ayaqlarımızı, oynaq pumaları qamçılasınlar!
  Ceyn qaçaraq gördü:
  - Budur, Kosmik Dəniz Piyadaları!
  Malanya təbəssümlə təsdiqlədi:
  - Həm kosmosa, həm də eniş gücünə!
  Qrinqeta onu götürdü və qucağında gəzdi, ulama:
  - Mən super döyüşçüyəm! Hamını öldürəcəyəm!
  Matilda cavabını aldı və fısıldadı:
  - Fürerə damla damla zəhər!
  Jane güldü və oxudu:
  - Zərbə güclüdür, Fürer isə hər şeyə qadirdir!
  Döyüşçülər ayaqyalın, dağıntıların, əzilmiş, çox qızdırılan dəmirin, müxtəlif növ şüaların və qırıq kəllələrin üstündən qaçaraq qaçdılar.
  Jane oxudu:
  -Məni başa düşəcəksən... Məni başa düşəcəksən... Məni başa düşəcəksən və bundan yaxşı ölkə tapmayacaqsan!
  Qızın çox kobud olmayan ayaqları ilə tikanlı yol və zibil boyunca qaçması xoşdur. Bu, həqiqətən çox əyləncəlidir.
  Gringeta oxudu:
  - Yay, günəş yüksək parlayır...
  Malanya mahnını dəstəklədi:
  - Yüksək... Yüksək!
  Matilda əlavə etdi:
  - Yay, ölümdən uzağıq! Uzaq!
  Döyüşçülər nəzərəçarpacaq dərəcədə ruhlandılar. Doğrudan da, bu qədər enerjili hərəkət etmək və tullanmaq necə də xoşdur.
  Jane güldü və dedi:
  - Ölüm konvensiyadır, rüsvayçılıq mütləqdir!
  Qrinqeta yalın ayağını digərinə sürtdü və fısıldadı:
  - Bizim də bayramımız olacaq! Və bununla da qələbə!
  Malanya şübhə ilə dedi:
  - Bizimkilər, yoxsa almanlar?
  Matilda gülümsədi və oxudu:
  - Bizi ölümcül bir yanğın gözləyir...
  Jane cavab verdi:
  - Amma gücsüzdür...
  Qrinqeta panter kimi ulayırdı:
  - Hər kəsin ayrı tabutu var...
  Malanya onu götürdü və atəş edərək fısıldadı:
  - Boche batalyonu məzarına getdi!
  Matilda qışqırdı:
  - Bütöv bir legion məzara getdi!
  Qızlar isə götürüb miyavladılar... Nazik atlara bənzəyirlər. Və çox şirin, çılpaq və aşılanmış ayaqları.
  Jane onu götürdü və məmnuniyyətlə fısıldadı:
  - Və mən kobrayam! Mən isə kobrayam! Heç ayı deyil!
  Qrinqeta cavab olaraq qışqırdı:
  - Kobranın buludlara uçması xoşdur!
  Və qızlar sadəcə başlarını çırpacaqlar. Gözlərdən qığılcımlar uçur sanki saat gələcək!
  Malanya onu götürdü və fısıldadı:
  - Hitler qaçır!
  Matilda onu dəstəklədi:
  - Və Stalin qapalıdır!
  Jane ombasını silkələdi və cik-cik dedi:
  - Mən nur döyüşçüsüyəm, diz üstə vəhşilər... Böhtan atan hər kəsi Yer üzündən süpürəcəyəm!
  Malanya onu götürüb qışqırdı:
  - Hitler isə axmaqdır, tütün çəkir! Kibrit oğurlayır və evdə gecələmir!
  Matilda istehza ilə gülümsədi və soruşdu:
  - Necə düşünürsən, fürerdə varmı?
  Qrinqeta yalın ayağı ilə külü təpiklədi və hönkürdü:
  - Əlbəttə yox! Dördümüz ona oral seks verəcəyik!
  Malanya gözlərini zilləyib pıçıldadı:
  - Oh, ağzınızda pulsasiya edən bir jade çubuğu tutmaq və dilinizlə hiss etmək çox gözəldir!
  Matilda nəfəslə pıçıldadı:
  - Nə gözəldir! Və hər şey sadəcə əla olacaq!
  Qızlar daha yüksəklərə tullanırdılar. Amma onların çəni təmir olunub və geri qayıtmalı olublar. Döyüşçülər geri dırmaşdılar və fısıldadılar:
  - Bu bizim tankımızdır! O, sadəcə əla olacaq!
  Ceyn birdən Robin Qud haqqında nağılı xatırladı. Kiçik Joe var, oğlanı şerif tutdu. Uşağa işgəncə verdilər: onu rəfin üstünə çəkdilər və dabanlarını qızarddılar.
  Alov oğlanın çılpaq, kobud ayaq altlarını yalayanda... Ceyn burada oyanış hiss edirdi və o, həqiqətən də seks istəyirdi. Budur, içəri girdilər. Xüsusilə Yapon ninja Crucian sazan. Bu sarışın oğlan çox yaraşıqlıdır və çox böyük kişi mükəmməlliyinə malikdir. Və belə təmiz və hamar dəriyə döşlərinizlə toxunmaq çox xoşdur.
  Ceyn barmağını ayaqlarının arasına salmaq istədi, lakin o, utandı və fikrini dəyişdi. Baxmayaraq ki, həqiqətən belə bir hərəkət son dərəcə xoşdur!
  Rəbbin qızı dedi:
  - Dəniz dalğasında və qəzəbli atəşdə! Və şiddətli və qəzəbli atəş!
  Qızlar yenidən Goering-5-i sovet qoşunlarının mövqelərinə doğru hərəkət etdirdilər. Stalinin özü, yəqin ki, nasistlərin irəliləyişindən xəbər tutanda çox qorxdu. Doğrudan da, burada necə əsəbləşməmək olar? Nəhəng bir maşın sizə tələsir, amma cavab verəcək bir şey yoxdur. Otuz dörd, siz E seriyası ilə mübarizə apara bilməzsiniz. Və daha çox piramidal AG-lərdən.
  Və Stalin, görünür, şokdadır. Heç olmasa bir tarakan çağırıb məsləhətçiniz olsun. Nə səs, nə məna, nə də su sıçraması! Deyəsən, sən vidalanacaqsan!
  Jane gülümsəyərək qeyd etdi:
  - Və Stalin, Çörçilldən fərqli olaraq, həmişə Hitlerin paylamalarını həvəslə qəbul etdi və sülhə getdi!
  Qrinqeta həvəslə oxudu:
  - Mənə de ki, dünya nədir! Onlar sizə cavab verəcəklər - günəş və külək!
  Malanya həvəslə qeyd etdi:
  - Və bizim güclü, sağlam uşaqlarımız olacaq!
  Matilda güldü və pıçıldadı:
  - Dünya şahmat taxtası deyil, Hitler də kral deyil!
  Jane dostuna düzəliş etdi:
  - O, padşahdan hündürdür! Və biz onu planetin üzündən süpürəcəyik!
  Qrinqeta onu götürüb qışqırdı:
  - Planet tərəfindən tanınan britaniyalıların böyüklüyü! Faşizm qılınc zərbəsi ilə darmadağın edildi!
  Malanya həvəslə əlavə etdi:
  - Bizi dünyanın bütün xalqları sevir və qiymətləndirirlər!
  Matilda ilk məhəbbətini tapan qızın şövqü ilə əlavə etdi:
  - İnanıram, müqəddəs kommunizm quraq!
  Jane güldü və qeyd etdi:
  - Və almanların rəhbərliyi altında həqiqətən də kommunizm qurmaq olar!
  Qrinqeta alnını silahın arxasına vurdu və oxudu:
  - Zarafat edirik, indi kommunizm quracağıq! Və Stalin bizim super və qəhrəmanımız olacaq!
  Malanya əlavə edərək, aydınlaşdırdı:
  - Əlbəttə, tabutda!
  Qrinqueta asanlıqla təsdiqlədi:
  - Əlbəttə, tabutda!
  Jane fəlsəfi dedi:
  - Padşah nə qədər böyük olsa da, ovçu kimi qəbrə gedəcək!
  Qrinqeta pis təbəssümlə əlavə etdi:
  - Siyasətçi həmişə yalan danışır, ancaq o, gerçək üçün ölür!
  Malanya çılpaq ayaq barmaqlarını sıxaraq dedi:
  - Ölümsüzlük gerçəkdir, amma ölüm illüziyadır!
  Matilda da bir aforizm verdi:
  - Padşahlar hər şey edə bilər, amma bir, heç bir padşah məzardan torpağa qaça bilməz!
  Jane qışqırdı:
  - Həyat tezliklə bitəcək...
  Qrinqetta təvazökarlıqla dəstəklənir:
  - Nöqtə tezliklə vuracaq!
  Malanya sovet piyadalarına pulemyotlardan atəş açır və fısıldayır:
  - Ay ana, ana, oğluna yazığı gəl!
  Gülüşünü saxlamaqda çətinlik çəkən Matilda əlavə etdi:
  - Axı onun ömrünə bir günü də qalmayıb!
  Jane fəlsəfi düşündü:
  - Hər kəs gözəl yaşamaq istəyir, ancaq bir neçəsi ləyaqətlə ölür!
  Qrinqueta təbəssümlə cavab verdi:
  - Nailiyyət şüaları ilə parıldamasa, ölüm bəla vəd edir!
  Malanya qəzəbli dişlərini çınlataraq hıçqırdı:
  - Yaxşı ölüm pis həyatdan yaxşıdır!
  Matilda etiraz etdi:
  - Azadlıqda Tanrı olmaq yaxşıdır, amma həbsxanada şeytan olmaq pisdir!
  Qrinqeta zəhərli bir təbəssümlə qeyd etdi:
  - Və mərmilərimiz bitdi... Razılaşın, bu, böyük faciədir! Bir dənə də olsun məhv olma!
  Jane nifrətlə xoruldadı.
  - Yeni hədiyyələr və başqa prezidentlər olacaq!
  . FƏSİL Љ 17.
  Bu gün, 10 oktyabr 1947-ci ildə Fridrix, həmişə olduğu kimi, tazı və yorulmaz, Me-362 hava atında sürətlə yarışdı. Oğlan bir yorğunluq kölgəsi belə hiss etmədi, həddən artıq həyəcanlı idi və yenə də bir zərbəni qaçırmadan vurdu. Gecə təmir qrupları, ilk növbədə amerikalılar zədələnmiş texnikanın bir hissəsini işə salıblar. Xüsusilə, "Pattonlar" yenidən relslərdə fırlandı, əlavə olaraq, bu maşınlardan bir neçə yüz artıq qurulmuş dəmir yolları boyunca xaricdən köçürüldükdən sonra xidmətə girdi. Partizanlar, əlbəttə ki, cəhd etdilər, amma həmişəkindən daha pis oldular. Ukrayna Atasının seçkilərində Bandera məğlub oldu, partizan sıralarında xəyanət və fərarilik artdı. Üstəlik, partizan hərəkatının komandiri Voroşilov xəstələndi... Onun yerinə isə vaxtında tapılmadı... Beləliklə, faşistlərin beynəlxalq zərbə qrupunun təchizatı kifayət qədər qənaətbəxş idi. Bəli, cəsur yeraltı döyüşçülər və qəhrəman təxribatçılar bəzən uğur qazanırdılar, amma taktiki səviyyədən yuxarı deyildi. Bundan əlavə, təslim olmuş yeni müttəfiqlərin meydana çıxması SSRİ-nin qələbəsinə inamın kəskin azalmasına səbəb oldu və bu, açıq və ya gizli şəkildə tərəddüd edən ünsürlərin faşistlərin tərəfinə keçməsinə səbəb oldu.
  Fərarilərin sayı xüsusilə Kraikov Qırmızı Ordusu və Polşa Ordusu arasında artdı. Nasistlərin və xüsusən də Qərb kapitalistlərinin vədlərinə inanan polyaklar şərqdə Rusiyanın hesabına böyük imperiya yaratmağı ciddi hesab edirdilər! Əlbəttə, Polşa kommunistlərinin hamısı sovetlərə sadiq qalmadı, qalan siyasi çalarlar... Liberallar xüsusilə etibarsızdırlar... Beləliklə, polyak birləşmələri hücumun əvvəlindən demək olar ki, dərhal Moskva qabığına təslim olmağa başladılar. ... Xoşbəxtlikdən, onların sayı az idi və bu hələ müharibənin gedişatına həlledici təsir göstərmədi.
  Fridrix digər pilotlardan ayrılaraq ilk bir neçə uçuşu özü etdi. Gördü ki, düşmən artıq faşist qoşunlarını o qədər də sıx şəkildə atəşlə qarşılamır və tank pazlarının yolunda demək olar ki, minalanmış sahə qalmayıb. Lakin sovet əsgərləri inadla vuruşurdular. Piyadalar atəş açmadılar və tankları bağlamağa, onların izlərini və ya bir dəstə qumbaraatanları partlatmağa və ya yanan butulkalarla yandırmağa cəhd etdilər.
  Terminator oğlanı əsasən sovet silahları hesabına hesabı artırdı. Üstəlik, üfüqi bir müstəvidən atış, dalışda vaxt itirməmək. Düzdür, pusquda olan bir neçə tank da məhv edilib. SSRİ aviasiyası fəaliyyətsiz idi. Səhər yalnız yeddi U-2 təyyarəsi, sonra dörd Laggs göründü. Ümumiyyətlə, Fridrix tətiyi yüngülcə basaraq onlarla qısa söhbət etdi... Sonra həmişəki kimi!
  Artıq zəifləmiş döyüş nöqtələrini sıxışdıraraq, faşist tankları daha da irəliləyərək meydançaya və səngərlərə doğru irəlilədilər... Bununla belə, artıq bu altıncı və qismən beşinci müdafiə xəttində (onlardan səkkiz idi) tank əleyhinə xəndəklərə və kirpilərə də rast gəlinirdi. Toplam). Sovet artilleriyaçıları əsəbi idilər və uzaqdan atəş açmağa başladılar. Faşist artilleriyası amansız idi, aviasiya isə... İndiyə qədər konkisürmə meydançası kimi hər şey parçalanmışdı. Yaxşı, Fridrix, həmişə olduğu kimi, hamıdan öndədir, daha ruhlu və soyuqqanlıdır. Qoşunların formalaşmasında dəyişikliklər baş verdi, güclü pulemyotlarla silahlanmış Pattonlar liderlik etdilər. Özlərini fəda edən, lakin təslim olmaq istəməyən kamikadze piyadaların itkilərini azaltmaq üçün məcburi qərar...
  Fridrix dostu Helqa ilə üçüncü uçuşunu etdi. Burada onlar ilk dəfə Sovet təyyarələrinin az-çox böyük partiyası ilə qarşılaşdılar. Onların arasında hətta beş Br-3 (qazıldığı yerdən) var idi. Qəribədir ki, SSRİ bombardmançıları alman aslarını görəndə dərhal geri döndülər və qırıcılar onlara tərəf qaçdılar.
  Fridrix sakitcə yaxınlaşmağa çalışan maşınları vurdu. O cümlədən, gövdədə SSRİ qəhrəmanının ulduzu olan ace. Təcrübəli döyüşçü isə buludların içinə girməyə çalışdı, lakin Fridrix Bismark kimi bir canavarla bu, daha da pis oldu. Terminator oğlan heç bir zərbəni qaçırmadan otuz altı qırıcını və dörd hücum təyyarəsini bir anda vurdu, sürəti işə saldı və bombardmançıların arxasınca qaçdı.
  Ancaq burada Fridrix maşınının o qədər də tələsmədiyini və məcburi mühərriklə belə təxmini 740 kilometrə çatmadığını kəşf etdi. Səbəb aydındır ki, Fridrix 30 mm-lik Mr-108 toplarını saniyədə 960 metr ilkin mərmi sürəti ilə tankların və düşmən qırıcılarının damlarına çox güclü şəkildə nüfuz etməkdə daha effektiv olan Mr-103 ilə əvəz etdi. uzun məsafə, lakin dəqiqədə 420 mərmi atəş sürəti ilə demək olar ki, bir yarım dəfə ağır və daha aşağıdır (lakin Fridrix ümumiyyətlə transa düşərkən tək mərmi atmağa üstünlük verirdi!). Silahlar üçün döyüş sursatları xüsusilə Frederik üçün artırıldı. Deməli, bombardmançıları yetişdirmək asan məsələ deyildi. Bir neçə çevik He-362 cəsur gənc aceni qabaqladı. Onlar əkin sahələrinə dolu kimi yağır, sovet maşınlarını əzib, əzab verirdilər. Üstəlik, daha yavaş və zəif silahlanmış Br-3, terrorçu pilotlar üçün asan ov oldu. Fridrix ziyafətin sonunda gəldi, lakin yenə də əllini nokaut edərək onlarla bitirdi. Ancaq oğlan iki yüz əlli üç avtomobildən ibarət əvvəlki rekordunu qıra bilmədi.
  Fridrix ruhunda böyük həvəslə geri qayıtdı. Qazandı və qazandı! Və mənim xəyanətimlə bağlı düşüncələr tamamilə yox oldu. Gənc hətta öz-özünə dedi:
  - Niyə bu qərəzlər! Vətən dostların və övladların böyüdüyü yerdir! SSRİ isə Vətən deyil, millətlərin həbsxanasıdır!
  Helga bu sözləri eşitdi, lakin əsl mahiyyətini başa düşməyərək təsdiqlədi:
  - Sən haqlısan! Və tezliklə uşaqlarımız olacaq! Baxmayaraq ki, bu müharibə hələ də davam edərkən qarın yağını almaq istəmirəm!
  Fridrix güldü:
  - Bu, Uca Allahın iradəsindən asılıdır. Bununla belə, Papa və bir sıra metropolitenlər bizim tərəfimizdədir!
  Hücumda dördüncü uçuş, reaktiv Fokken-Wulf-5s silah ovuna çevrildi, çünki yalnız bir neçə tank tutuldu. Ancaq əsl sınaq hələ qarşıda idi.
  Rotmistrovun Beşinci Mühafizə Tank Ordusu Krasnoqvardeyski bölgəsinə keçidi başa çatdırdı. Ancaq tam sürprizə nail olmaq mümkün olmadı. Faşist kəşfiyyat təyyarələri böyük bir tank kütləsinin hərəkətini qeydə aldı və nasistlər əks tədbirlər görməyə tələsdilər. 2-ci SS Panzer Ordusunun beş yüzə yaxın SS bölməsi, həmçinin strateji ehtiyatdan olan iki yüz texnika Rotmistrovun zirehli yumruğunun ehtiyatları ilə gücləndirilmiş doqquz yüz əlli tank və özüyeriyən silahları qarşılamaq üçün çıxdı. Xüsusilə, döyüş Alman qumbaraatanlarının və silahlarının ələ keçirilən xəttdə yerləşdiyi Pervomayski kolxozunun yaxınlığındakı bir sahədə baş verdi.
  Fridrix və ən yaxşı alman eysləri qurudan və havadan böyük bir hücumu dəf etmək üçün çağırıldı.
  Stalinqrad döyüşünün qəhrəmanı general-leytenant Rotmistrov Ali Baş Komandanın özündən gələn əmri yerinə yetirir və Moskva yaxınlığındakı döyüşün hələ də uduzmadığına ürəkdən inanırdı. Onun əlində hakimiyyət var idi və SSRİ-nin əvvəllər itirdiklərini geri qaytaracağına ümid işığı vardı. Ancaq öz gücü ilə hərəkət edən sütun kifayət qədər uzandı. Bu, qismən Üçüncü Reyx kəşfiyyat təyyarələrindən qaçmaq istəyi ilə bağlı idi, yürüşün digər müddəti isə düşmən təyyarələri səbəbindən dəmir yolu xətlərinin zədələnməsi ilə əlaqədar idi.
  Ağır bombardmançıların zərbələri böyük tank qüvvələrini öz gücləri ilə yüzlərlə kilometr yürüş etməyə məcbur etdi. Üstəlik, maksimum sürət marşında... Bu, çən parkının müəyyən heterojenliyini nəzərə alır, bəzi maşınlarda filtrlər dəyişdirilir, digərlərində isə əksinə, köhnə tiplər, o cümlədən qeyri-kamil transmissiyalar dizel mühərriklərini ləngidirdi.
  Düşmən aviasiyasının amansız və kütləvi zərbəsi nəticəsində beşinci zərbə ordusu cəbhə xəttindən kifayət qədər uzaqda yerləşirdi və bu, bu polad çarxı axşamdan səhərə kimi yürüş etməyə məcbur etdi.
  Daha yığcam faşistlər qrupu artıq Rotmistrovu gözləyirdi. Tankların ümumi sayına görə daha az olsa da, nasistlər keyfiyyət baxımından daha üstün idilər: təxminən yüz yarım "Panter"-5 və "Pələng"-5, həmçinin bir yarım onlarla "Goering" L (İngilis. 17 futlu silahları olan, nüfuz gücünə görə təxminən "Panthers" silahına bərabər olan avtomobillər), E-50, AG-50 və "Patton". Super Ferdinand tank məhv edənlər hələ də yolda idilər.
  Əlbəttə ki, nasistlərə kütləvi hücum etmək daha yaxşı olardı, lakin nəhəng Jukov Rotmistrov üçün çox tələsirdi, nasistlərin enerjili əks tədbirlər görəcəyindən haqlı olaraq qorxurdu. Halbuki onlar artıq bunu ediblər...
  Ancaq burada sovet ordusunun bir qozu var idi - bu, ciddi hava örtüyü idi... Təyyarələr Ural istiqamətindən və qərargah ehtiyatından çıxarıldı, hətta təlim maşınlarını, eləcə də texnikanı düz konveyerdən döyüşə atdılar. . Bu, faşist pazından xeyli irəliləmiş sağ cinah və arxadan keçmək şansı idi.
  General Gotha və digər komandirlər, artıq Moskva əməliyyatı planının ilkin müzakirələri zamanı, Krasnoqvardeysk'in, şübhəsiz ki, Sovet ordularının döyüş ehtiyatı ilə tank döyüşünün yerinə çevriləcəyini güman edirdilər, bu da bir örtük planının olması lazım olduğunu göstərir. .
  Xüsusi Alman təyyarələri, xüsusən Xe-362, hava məkanını izləyirdi ki, Krasnogvardeyskidəki döyüş İkinci Dünya Müharibəsinin təkcə tank deyil, həm də hava döyüşü olsun!
  Fridrix düşmənlə döyüşməyə çağırılmışdı, o, Luftwaffe'nin ən yaxşı acesidir, hava döyüşlərinin kralı Üçüncü Reyxin qələbəsinin simvolu idi. Və onun yanında və ya demək olar ki, sağ əlində, hücumda və buna görə də Fokken-Wulf-5-in xüsusilə güclü modifikasiyası Helga yarışdı.
  Oğlan hətta mahnı oxudu:
  - Ulduz gəmilərində dalğalar arasında yarışırıq! Efir burulğanlarında kvarklar köpüklənir!
  Helga təsdiqlədi:
  - Qırmızı canlılar, vuracaqsınız! Yeraltı cəhənnəm dünyasının uşaqları!
  Fridrix güldü və sevimlisini dedi:
  - Hadi, vidadan uzaqlaş! Ölüm mələyi, onun görünməsi üçün fit çal! O, bütün pisliyi onların eşşəklərinə parçalayacaq!
  Helga cavab olaraq gülümsədi.
  - Yaxşı, sən hazırcavabsan!
  Fridrix öz təyyarəsinin çəkisinin artması, uzaqmənzilli silahların quraşdırılması ilə əlaqəsi və döyüş sursatının artması bir qədər narahat idi. Axı 30 millimetrlik topun mərmisi 20 millimetrlik topdan üç dəfə ağırdır və dağıdıcı gücünə görə, bəlkə də dörd dəfə güclüdür, həm səthdə zirehləri məhv etməyə qadir olan universal silahdır. planetin və havada! Gənc eys hətta pulemyotlardan əl çəkib dörd iri çaplı silahını çıxarmaq istəyirdi, amma... Helqa yola düşməzdən əvvəl etiraz etdi:
  - Axı bu, qapalı döyüşə düşə bilər. Bu kozu saxlamaq daha yaxşıdır...
  - Fors-major və iki atıcı üçün kifayətdir! - Fridrix qısaca sözünü kəsdi. Mənim üçün yaxından vurmaq kifayətdir. Ümumiyyətlə, hesab edirəm ki, burada pulemyot silahlanması həddindən artıqdır.
  Helqa şən gülərək oğlanın kürəyinə çırpdı.
  - Təəssüf ki, hamı sizin kimi yenilməz cəngavər deyil! Bir çox aslar hələ də başlanğıcdır, vuracağına əmin olmaq üçün daha sıx atəşə ehtiyac duyurlar...
  Frederik kifayət qədər əsaslı şəkildə etiraz etdi:
  - ME-362 U kimi bahalı avtomobil təcrübəsiz pilota verilməyəcək. Bu döyüşçü aslar üçündür.
  Helqa cavab vermək əvəzinə çılpaq, çəhrayı dabanlarını yelləyərək qırıcı-hücum təyyarəsinə çırpıldı. Daha nə edək, təcili zəng çaldı.
  Fridrix, ümumiyyətlə, iki xarici pulemyotu çıxartmasından məmnun idi, kütləvi vasitə daha asan qalxdı və sürət artdı və daha yüngül qanadlar manevr qabiliyyətini artırdı. Yanğın nöqtələrinin özləri yarmarkalarla örtülməsinə baxmayaraq, onların azalması avtomobilin aerodinamikasını nəzərəçarpacaq dərəcədə artırdı. Me-362 aerodinamik keyfiyyətlərinə görə hələ də pistonlu nəqliyyat vasitələri arasında tayı-bərabəri olmasa da, o, universal döyüş atıdır.
  Aşağıda nadir ağaclar və tarlalar yanıb-sönür... Gün istidir və görünür, onunla mübarizə aparmaq asan olmayacaq. Xüsusilə də bu böyük döyüşdə məğlub olan ruslar. Budur, solda və bir az aşağıda bir qarğa sürüsü uçur... Böyük bir sürü, qarğaların bəziləri çox böyükdür... Məşum əlamət, sentimentallıqdan uzaq bu qəddar dünyanın bütün müharibələrini qarğalar müşayiət edir. Boyarskinin məşhur musiqidə oxuduğu kimi:
  - Bəs niyə! Ağlınızla yaşamaq mümkün deyil! Bəs niyə - həyat bizə heç nə öyrətmir!
  Burada zorakılıq, zorakılıq və daha çox şiddət var! Qəddarlıq, qəddarlıq və bir daha zalımlıq milləti bərkidir!
  Qarğa sürüsü sonsuz görünür, onlarca, yüz minlərlədir və onlar hərmetik möhürlənmiş kabinədə belə onları eşitmək üçün qışqırırlar. Fridrix radioda Helgadan soruşdu:
  - Bəlkə onları pulemyotla vura bilərik?
  Əs qız etiraz etdi:
  - Buna dəyməz! Burada hər güllə sayıla bilər!
  Fridrix güldü:
  - Bu tamamilə mümkündür! Padşahın taxtının altında çantada patronlar var.
  Sovet təyyarələrinin ilk partiyası qəfildən qarğaların arxasından atladı. Onları ilk olaraq salamandrlar qarşıladılar. Hər iki tərəfdən itkilər oldu, daha çox rus öldürüldü. Fridrix gec atəş açdı və cəmi səkkiz avtomobili vurdu. Amma hələ də çətin başlanğıcdır. Ancaq bir neçə Alman "Salamanders"-3 vuruldu və Me-262-nin hamını necə qabaqlaya bildiyi bəlli deyil.
  Ancaq əsas şey hələ qarşıda idi. Qarğa sürüsü sona çatdı, alman pilotları Krasnoqvardeyski yatağının üstündəki kosmosa atladılar və başladı.
  Bütöv bir ordu Alman eskadronuna tərəf qaçdı və burada, əslində, SSRİ-nin bir neçə hava ordusunun aviasiyası var idi. Bütün növ təyyarələrin böyük armadası, lakin ən çox Yakov və bir neçə daha az Laggs.
  Fridrix altı kilometrdən çox məsafədən atəş açıb. Siz nişan almadığınız zaman o, yenidən vəhşi trans axınına qərq oldu, lakin barmaqlarınız avtomatik olaraq basmağa davam edir. Artıq mülahizələr, düşüncələr olmayanda bədən sənin kimi görünür, amma sən artıq naməlum qüvvələrin kuklası kimisən... Bu isə o deməkdir ki, ət sənin deyil, yeraltı dünyanın ruhu - natəmiz, şər qüvvələrdir. ..
  Yaxşı və terminator oğlanın başında mahnı bir neçə dəfə səslənməyə başladı:
  Dostlar arasında, lakin eyni zamanda tənha,
  Əzab-əziyyət, qəmli qayğılar əsir!
  Dünyamız sui-istifadədən çox yorulub,
  Nə genişlik, nə də gözəllik görünmür!
  Bizi hara gətirdin - pis pis şeytan?
  Pis iblis orduya nəzarət edəndə!
  Biz, şübhəsiz ki, hərbi şöhrət istəyirik,
  Baxmayaraq ki, mən iyrənc parazitəm!
  
  Sönmüş ruhda belə bir boşluq,
  Bataqlığın ətrafında heç bir yol yoxdur!
  Və ölüm, amansız yaşlı qadına bu pay,
  Müqəddəs Rusda xərac toplayan nədir!
  
  Sadə anlayış parıldamaz,
  Hər şey internetdədir, sonsuz güc!
  Yer üzündə yaşamaq arzusu,
  Sevgilinizlə şirinlik, sevinc, xoşbəxtlik dadın!
  
  Ancaq tale oğlunu döyüşə göndərdi,
  Sülh haqqında unutmalı olduğumuz yer!
  Bunun üçün şeytanı lənətləmək lazım deyil,
  Biz özümüz başqa heç nə istəmirdik!
  
  Qasırğadan keçirəm təyyarəyə,
  Bir twist həyata keçirərək, və imza hərəkət!
  İnanın, Vətən döyüşçüsü ölmədi,
  Gəlin pislik üçün cənazə marşı oynayaq!
  
  Düşmən çox, güclü,
  Avtomobillər, qırıcılar, raketlər!
  Cəhənnəm Wehrmacht-ı parçalayacağıq,
  Rusiyanın istismarları vəsf ediləcək!
  Kommunizm Yerə gələcək, inanıram
  Biz xoşbəxt yaşayacağıq - dəqiq bilirəm!
  Xalqın cəlladı - faşizm çökəcək,
  Qələbə xeyirxahlıqda, may işığında olacaq!
  
  Vətən, sürətli uçuş,
  Bizə müqəddəs həyat verdi!
  Ürəyimizdə Vətən himni səslənir,
  Axı mən onun üçün şiddətlə döyüşürəm!
  
  Və inanıram ki, parlaq bir zaman gələcək,
  Cinayətlər olmayacaq, qocalıq uçuruma yuvarlanacaq!
  Yarış kənarsız inkişaf edəcək,
  Üst xətlərin nailiyyətlərinə tələsəcək!
  
  Və biz vaxtı yaxınlaşdıra bilək;
  Onda rus əsgəri kimi döyüşmək lazımdır!
  Deli olmayan hər kəsə çatması üçün,
  Ruslar həmişə döyüşməyi bilirlər!
  Fridrixin başında yaxşı vətənpərvərlik mahnısı səsləndi, lakin onun xain əlləri və ayaqları tam əksini etdi. Məhz, bütün növ və markalı sovet təyyarələrinə mərmi göndərdilər. Sovet pilotları yaxınlaşıb döyüşə girməyə çalışdılar... Hərəkətdə olan əllidən çox maşına atəş açan Volka dönüş etdi və atışlardan və zərbə cəhdindən yayındı (qısa pulemyot partlayışları ilə bu kamikadzeni kəsdi) . Sonra gənc acenin təyyarəsi yerindən tərpəndi və döyüş trans vəziyyətində olan oğlan çoxlu hava topları atdı. Arxadan çıxan bir sıra sovet döyüşçülərini böyük ölçüdə məhv etdi.
  Burada Fridrixin özü az qala toqquşdu, ancaq atəş xəttinə sürüşməyi və rəqiblərini məhv etməyə davam etməyi bacardı. Bu dəfə iki mühərrikli "Piyadalar" onun qurbanı oldu. Oğlanların başından bir aforizm keçdi (piyadalar da qoz deyil, gələcək kraliçalar!). Helqa radioya qışqırdı:
  - Oh, əziz anam! Necə sıxırlar!
  Fridrix natamam bir döngə edərək Helga arxasına keçməyə çalışan sovet döyüşçülərini uzaqdan kəsdi. Onlardan biri "Dükançı" (Laqq-5) idi, gövdəsində böyük qırmızı ulduz vardı... Bu, SSRİ qəhrəmanı deməkdir. Qızın özü, Fokken-Wulf-un hücum modifikasiyası ilə Alman mövqelərinə yaxınlaşan Rotmistrov ordusunun tanklarına atəş etdi. Və eyni zamanda o, uğurla suya dalaraq olduqca dəqiq vurdu.
  Fridrix hələ də düşmən təyyarələri ilə döyüşür, sursatların artmasına görə tədarüklərə zehni olaraq təşəkkür edirdi. O, hətta komandirin birini seçərək T-34-85 tankına xain terminatoru yerləşdirə bildi (bunu toz və məsafəyə baxmayaraq Fridrixin iti gözləri asanlıqla görən antenalardan görmək olar!).
  Lyuk qapağına birdən üç mərmi dəydi və tank dayandı...
  Aşağıda da isti idi, Beşinci Mühafizə Tank Ordusunun avanqardı artıq SS qumbaraatanlarına və İkinci Korpusun hissələrinə doğru yuvarlanmışdı.
  İlk sovet maşınları tank əleyhinə xəndəyə yuvarlandı və sürəti azaldı. "Tigers-5" və "Panthers-5"in sürətli atıcı topları onların üzərinə yağdı. Yeni almanların güclü olduğu yer budur: məsafədə döyüşür, onlardan üstün olmaq üçün sovet tankları yaxın döyüşlərdə iştirak etməli idilər. Poliqon yaradın... Amma taktiki qərar düzgün olmadı, arxlar qazılan açıq sahəni yarıb, "ov" gözləyən maşınları qarşıladı. Bəli və eyni zamanda kütləvi şəkildə düşməmək üçün?
  Düzdür, Sovet İlləri, əhəmiyyətli itkilərə baxmayaraq, hələ də kiçik bir boksçu kimi, nəhəngin tıxacları altında, düşmən tanklarına doğru irəliləyərək, kiçik bombalarla da ziyan vurdu. Düzdür, bəzi "Pələnglər"-5-də onlar şəbəkənin üstündə dayandılar, lakin bir çox nəqliyyat vasitələri üçün Alman piyadaları hərəkətdə sözün əsl mənasında mühafizə qurmağa məcbur oldular.
  Frederik düşünürdü ki, əgər ruslar daha konsentrasiyalı hücum təşkil etsəydilər, onların "çox pul" əldə etmək şansları və sərfəli yaxın döyüşü daha çox olardı.
  Qırmızı pilotların zərbələri davam etdi, lakin məsələn, çox çevik Salamander-3-ə qarşı bu taktika gözlənilən bəhrəsini vermədi. Alman aviasiyasının itkiləri, həqiqətən də, Sovet aviasiyasının itkilərindən daha çox artdı. Amma bu artıq qarşılıqsız döyüş deyildi. Bir çox sovet pilotlarının layiqli təcrübəsi var idi, Moskvanı əhatə etmələri boş yerə deyildi, buna görə nasistlər çox əziyyət çəkdilər.
  İnstinktləri inanılmaz dərəcədə kəskin olan Fridrix həmişə zərbələrdən qaçırdı və intuitiv olaraq ən təhlükəli sovet döyüşçülərini vururdu. Liderləri sıradan çıxarmağa çalışır. O, bunu etdi və səhvsiz işlədi. Yeri gəlmişkən, beynimdə bir boşluq və döyüşü belə dərk etməmək var idi. Bədən reaksiya verdi, hədəflər tutuldu, heç bir itki yox idi. Bir neçə dəfə hətta tanklara da çatdı.
  Və yüzlərlə, hətta minlərlə hər növ təyyarə gözümüzün önündə parıldadı. Məsələn, Huffman özünün He-362-də... O, xüsusi üsulla döyüşür, sürəti, reaktiv avtomobilin zərbəsi və dağıntılar hər tərəfə uçur... Ruslar da pis deyil... Bəs Kozhedub haradadır, gücü kəsmək vaxtıdır... Fridrix minimumda hərəkət edir, indi dönməyə, ehtiyatla vurmağa ehtiyac yoxdur, ancaq məğlubiyyətdən bir qədər irəliləyir..
  Sursatlar, çənlərdəki yanacaq tükənmək üzrədir və alman mövqelərindən təsirli gücləndiricilər gəlir. Salamandrlar və hətta bir neçə nəhəng Me-362 döyüşə ilk girənlərdir, onun ardınca Hitlerin dəstəsinin qalan hissəsi gəlir. Yenə irəli yuvarlanır... Sovet təyyarələri də geri çəkilməyə başlayır. Onların yanacağı tükənmək üzrədir və itkiləri bütün ağlasığmaz və ağlasığmaz həddi aşmışdır. Fridrix qayıdır və Helqadan soruşur:
  - Hər şey yaxşıdır?
  Qız cavab verir:
  - Təyyarə hərəkətdədir! Altı tankı və bir döyüşçünü nokaut etdim...
  Fridrix fit çaldı:
  - Bəli, məhv edilən tankların sayına görə hətta məni də üstələdiniz. Şəxsən mən ağızları olan cəmi beş maşını məhv etdim!
  Helga güldü.
  - Neçə təyyarə?
  - Təyyarələr? - Fridrixin beynində rəqəmlər parıldadı... - Düz üç yüz bir! Yeni dünya rekordu. Nə nailiyyət...
  Helga qışqırdı:
  - Sən sadəcə cəngavərsən! Xeyr, tezliklə məhv tanrısı. Böyük Kalinin özü... Universal döyüşçü!
  Fridrix nəzakətlə düzəliş etdi:
  - Əslində, Kali tanrı deyil, şər ilahəsidir. Yəni Hinduizmdə çox hörmətli və populyar bir tanrı olsa da, qadın. Onun üçün çoxlu məbədlər tikilib, ona dualar edilir.
  Oğlan birdən rıçaqda dizini şiddətlə qaşıdığını fərq etdi. Və and içdi:
  - Lənət olsun! Belə ağır silahlı maşında dönməyə dəyməzdi.
  Helga narahatlıqla dedi:
  - Bəs sizin növbəti uçuşunuz mənsizdir?
  Fridrix asanlıqla təsdiqlədi:
  - Bəli, sizin Fokken hələ də yanacaqla doldurulacaq və doldurulacaq, amma mənimki artıq hazırdır. Sadəcə demə, sadəcə özünə diqqət et!
  Helqa qətiyyətlə dedi:
  - Yox! Sizə məsləhətim odur ki, bacardığınız qədər vuruşun və mübarizə aparın... Mümkünsə.
  Təyyarələr yerə endi və Fridrix növbəti maşına qaçdı. Me-362 və Hücum F -490-ın seçilmiş kombinasiyası bütün dövrlərin üstün döyüşçüləri üçün optimal idi.
  Fridrix, Fokken-Vulf-4-ün iti, kobud pedallarını yalın ayaqları ilə hiss edərək, sürəti itələməyə və oxumağa başladı:
  - Mən döyüşə uçuram! Mən məxluqu toz halına salacağam!
  Krasnoqvardeyskdə döyüş davam etdi. Rotmistrov ordusunun özünün tanklarından əlavə, sovet cəbhəsinin cənub cinahından və Kaşirnski rayonundan götürülmüş yüz əlli sovet maşını da döyüş meydanına gəldi. Düzdür, indiyədək avtomobillərin yalnız ilk partiyası gəlib. Sovet aviasiyası da təslim olmağı düşünmürdü, lakin hələ o qədər də aktiv deyildi.
  Frederik bu məqsədlə xüsusi olaraq yaradılmış silahlarından istifadə edərək tanklar üzərində işləməyə başladı. Onun fikrincə, 37 millimetr kalibr hələ də bu məqsəd üçün optimaldır. Məsələn, Rudel, belə silahlarla, heç bir döyüş transı olmadan, məhv etdi, daha doğrusu, müharibə boyu 534 tankı sıradan çıxardı. Amma Fridrix yox, adi bir insan var idi. Oğlan atasının anasına necə dediyini xatırladı ki, bətnində olan uşağa birləşmiş təsir, yetkinlik yaşına çatdıqca fenomenal qabiliyyətlərin təzahürü ilə yanaşı, nəslini psixopata çevirə bilər...
  Ola bilsin ki, onun döyüş transı və bu döyüşçünün fövqəl gücü də təbiəti ona məlum olmayan təsirin nəticəsidir.
  Ancaq burada tanklar gəlir, pilot üçün onların hərəkətləri yavaş görünür, Fridrix üçün isə daha çox. Gənc ace üfüqi bir müstəvidən təsadüfən vurmağa başladı. Sadəcə vurur və vurur. Kiçik partlayışlardan işıq yanıb-sönür, lyuklar qırılır. Qaz çənləri döyüş bölməsində yerləşdiyindən bu halda bir çox avtomobil yanır. Və məhv oldu, T-34-ün lüləsi azmış dili kimi uçdu.
  Çox vaxt vurulan mərmilər sursatın partlamasına səbəb olurdu. Və bu da öz növbəsində...
  Fridrix belə xırdalıqlar haqqında düşünmürdü, ağır itkilər verərək və yarmaq cəhdlərinin mənasızlığını anlayan mühafizəçi tankların sovet xalqı tərəfindən qazılmış xəndəklərin ətrafında hərəkət etdiyi zaman mənzərəni seyr etdi.
  Ancaq burada da onları xoşagəlməz bir sürpriz gözləyirdi. İki onlarla "Super Ferdinand" yaxınlaşmağı bacardı. Təəssüf ki, Amerika mühərriklərinin istifadəsi sayəsində daha güclü sürücülük xüsusiyyətlərinə sahib idilər.
  Sovet maşınları açıq sahədə gəzirdi, bu o demək idi ki, əfsanəvi döyüşçülər cəmi üç kilometr məsafədən zərbə endirə bilərdi. Əlbəttə ki, "Superferdinandlar" qaçırdılar, lakin zenit silahlarının yüksək atəş sürəti onlara tez-tez vurmağa imkan verdi. Bundan əlavə, tarla ağır qazılıb və mərmilərlə şumlanıb və T-34-85 sürət qazana bilmədi. Lakin onlar yenə də püskürmə zamanı mil kimi hərəkət edirdilər. Və Panthers-5 və çevik American Witches-5, yüksək sürətli tank məhv edənlər Ferdinand-4-ün köməyinə qaçdılar.
  Fridrix komandirləri (sırf şüuraltı olaraq) döyməyə çalışdı. Hətta barmaqlarım da gərginlikdən sıxılmışdı. Və meyvələr var idi! Gənc terminator, üfüqi proyeksiyadan qırx iki T-34 tankını, üç KV-ni və iki Su-122-ni sıradan çıxardı. Daha üç maşın ola bilərdi, lakin onlar sovet qırıcılarının, ən əsası isə hücum təyyarələrinin basqını ilə diqqətlərini yayındırdılar. Fridrix onlardan istifadə edərək 37 millimetrlik hava topu və iki 20 millimetrlik topu (işığa və ya qaz çəninə və ya mühərrikə dəysəniz çox dağıdıcı) atəş açmağa başladı.
  Ümumilikdə iyirmi yeddi təyyarə var, on səkkiz İlov var... Pis deyil, hər bir tankın əhəmiyyətini nəzərə alsaq, hətta bu inadkar döyüşdə zədələnənlər də... Bir neçə T-34-85 sürətlənib, nəhayət, bağlanmaq üçün yarıldı. diapazon. İndi yüngül zirehli Amerika "Cadılar" 5 alovlandı.
  Fridrix Hans-Ulrix Rudelin hücum təyyarəsini gördü. Bu çoxdan məşhur ace, deyəsən, Stukanı daha güclü və daha sürətli Fokken-Wulf-5 ilə əvəz etmək qərarına gəldi. Onun məşəl emblemi hamıya məlumdur. Frederikdən soruşdu:
  - Necəsən, Ölüm Mələyi!
  Terminator Oğlan cavab verdi:
  - Gestapoda işlər var, amma mənim nailiyyətlərim var!
  Rudel əmin etdi:
  - Və mən yaxşıyam! Bəs sən bu qədər dəqiq və tez, hətta üfüqi müstəvidən də çəkməyi necə bacarırsan?
  Oğlan gülərək, cavab verdi və ya hətta oxudu:
  - Mən dəqiq bilirəm ki, mümkün olmayan hər şey mümkündür! Axar suda Yer padşahlarının almazını tapın!
  - Yaxşı, günün sonuna qədər otuzu tutacam! - Rudel söz verdi.
  Qayıdış, təyyarənin dəyişdirilməsi və yenə orijinal Me-362, Volkanın rəhbərliyi altında qanadlarındakı güllə dəliklərindən başqa heç bir ziyan görməyən bir təyyarə. Və təbii ki, tank döyüşü...
  Krasqvardeyskidə isti idi. Beşinci Mühafizə Ordusunun kolonları və digər cəbhələrdən çıxarılan briqadalar çəkildi. Möhkəmləndirici qüvvələr, həmçinin onlarla Amerika tank məhv edən, 110 mm-lik toplarla ən son M-18-lər də daxil olmaqla, almanlara qədər süründü. Bu maşınlar dağıdıcı gücdə Tiger-5, çaplı 105 toplarından heç də aşağı deyildi və hətta səkdirməyə daha az meylli olduqları üçün T-34-ü daha yaxşı döydülər. Silahın özü də konvertasiya edilmiş Amerika zenit silahından hazırlanıb, yəni sürətli atəş edir. Yalnız zireh almanlardan daha zəifdir, lakin hələ də mərmi alında tutmaq üçün 186 millimetr kifayətdir. Üstəlik, T-34-85 hərəkətdə olarkən tez-tez ləkələnir.
  Fridrix hələ də uzaqda Qırmızı Ordu təyyarələrinin yeni dalğasının yaxınlaşan sunamisini hiss etdi. Bu o deməkdir ki, demək olar ki, bir-birinə möhkəm bağlanmış tanklar üçün vaxt olmadığı halda, hücum təyyarəsinin onlara qayğı göstərməsinə icazə vermək daha yaxşıdır. Onların arasında, yeri gəlmişkən, çox ağır silahlı və zirehli Non-329-ları görə bilərsiniz. Həm hücum təyyarələri, həm də tank məhv edənlər güclüdür. Xüsusilə 88 mm-lik Ra-44 topları ilə təkcə tankın damından deyil, həm də alnından nüfuz edir. Yalnız hava döyüşlərində, bu maşın, yumşaq desək, "iş mare" Fokken-Vulf qədər çox yönlü deyil.
  Hücum təyyarələri arasında Fridrix Helganın təyyarəsini gördü. Yaxşı, əlbəttə ki, yenidən fəaliyyətə.
  Yol boyu bir az aşağı enən terminator oğlan üç tankı və özüyeriyən silah-76-nı kəsərək oxudu:
  - Şou verəcəyik! Sadəcə ən yüksək super sinif!
  . FƏSİL Љ 18.
  Helga asanlıqla cavab verdi:
  -Əlbəttə mən sənə inanıram! Mən ürəyimi heyvana vermədim! Cavab sizə veriləcək - inanırsınız, ya yox?
  Fridrix cavab vermək əvəzinə aşağıdan xeyli məsafədən atəş açmağa başladı... Və sonra hündürlük qazandı.
  Sovet təyyarələri kifayət qədər çox idi, lakin ilk dəfə olduğundan daha az idi. Luftwaffe pilotları özlərini tanımadığı məktəbdə əsəbi həmyaşıdını döyən və sözün əsl mənasında gücünə qərq olmuş birinci sinif şagirdi kimi kifayət qədər inamlı hiss edirdilər.
  Sovet pilotları daha hiyləgər oldular və hücuma məruz qaldıqdan sonra dərhal qruplara bölünərək almanları özlərinə tərəf çəkməyə çalışdılar. Frederik təpəyə qalxaraq onlara hücum etdi. Lakin onun üçün düşmənin birbaşa hücuma keçməkdən imtina etməsi taktikanı asanlaşdırdı. Lakin digər alman döyüşçüləri döyüşə girdilər.
  Fridrix qıcıqla qeyd etdi ki, "Qeyri-362"lər adətən ondan qabaqda olurlar. Ancaq eybi yoxdur, bir neçə kilometrlik uzaq məsafədən heç kim necə kəsiləcəyini bilmir.
  Və "Salamanders"-3, uşaq kağız təyyarələri kimi, tullanır, dalğalar üzərində köpək balığı kimi tullanır və özləri də...
  Fridrix öz qurbanını, komanda təyyarəsini seçdi və bu təyyarənin necə vurulduğunu düşünməyə vaxtı olmadı. Oğlan bir əxlaq çəkdi:
  - Müharibədə idmandan fərqli olaraq bir dəfə uduzmaq olar, amma müharibədə oyundan fərqli olaraq sonsuz qalib gəlmək olar! Bununla belə, yalnız uduzan fiqurlar lövhədən uçur; qalib hətta əvvəllər vurulmuş döyüş hissələrini də lövhəyə yerləşdirir!
  Bununla belə, döyüş meydanda da hiss olunurdu. Məsələn, Wittmann artıq kifayət qədər təcrübəli tank acesidir, o, Pələngdə döyüşdü. O və topçu da tez-tez qaçırdılar, baxmayaraq ki, tank asanlıqla dönərdi. Topçu Şleyx üzünün tərini silməyə çətinliklə vaxt tapdı. Bu polad canavar artıq bir neçə dəfə alnından vurulmuşdu, lakin indiyə qədər səkdirmə olmuşdur. Wittmann ağciyərinin üstündə qışqırdı:
  - Yaxınlaşsınlar, əsəbi olmayın, yoxsa...
  Döyüş iştirakçısı, bu yaxınlarda Sovet İttifaqı Qəhrəmanı adı almış 31-ci tank briqadasının qərargah rəisinin müavini Qriqori Penejkonun təəssüratları da o dəhşətli şəraitdə insan vəziyyətindən danışırdı. ...Ağır görüntülər qaldı zehni obrazlarımın qarşısında... Elə bir gurultu vardı ki, qulaq pərdələri sıxıldı, qulaqlardan qan axdı. Mühərriklərin davamlı gurultusu, metalın cingiltisi, uğultu, mərmilərin partlaması, cırıq dəmirin vəhşi cingiltisi... Nöqtəsiz atışlardan qüllələr yıxıldı, silahlar büküldü, zirehlər partladı, tanklar partladı.
  Keçilməz ağır Patton-3, Sovet T-34-85-i demək olar ki, boş yerə götürməyə çalışdılar. O, hönkürdü, qalxanlı zireh qabarıq oldu. "Cadılar"-4 keçərək manevrdən özləri istifadə etməyə çalışdılar. Sanki bir-birini məğlub etmək üzrə olan qədim cəngavərlərin at ordusu idi. Tez-tez hər iki tank boş yerə atəş açır və bir-birini partladırdı.
  Qaz çənlərinə atılan atəşlər anında çənləri alovlandırdı. Lyuklar açıldı və tank ekipajları oradan çıxmağa çalışdılar. Qriqori yarı yanmış, zirehdən asılmış gənc leytenantı gördü. Yaralı halda lyukdan çıxa bilməyib. Və beləcə öldü. Ətrafda ona kömək edəcək heç kim yox idi. Tankın dar kabinəsində əsgərlər zaman hissini itirir, susuzluq, hərarət, hətta zərbələr də hiss etmirdilər. Bir fikir, bir arzu - sağ ikən düşmənə qalib gəl. Qəzaya uğramış maşınlarından çıxan sovet tankçıları döyüş meydanında texnikasız qalan düşmən ekipajlarını axtarır, əl-ələ verərək tapança ilə onları döyürdülər.
  Bir növ çılğınlıqla zədələnmiş Alman Tiger-5-in zirehinə qalxan və nasistləri oradan "tüstüləmək" üçün pulemyotla lyuku vuran kapitanın sürrealizm üslubunda təsviri. Tank şirkətinin komandiri Çertorijski çox cəsarətlə hərəkət etdi. O, mərmi qasırğası ilə düşmən "Pələng"-5-in tərəfinə keçərək onu döydü, lakin özü vuruldu. Maşından düşən tankerlər yanğını söndürüblər. Və yenə döyüşə girdilər.
  Helqanın son mərmisi Qriqori Penejkonun tankının damını deşib. Mərmi qaz çəninə dəydi və hər şey alovlandı. Alov sovet tankçılarını yandırıb, onları lyuklardan tullanmağa məcbur edib. Amma yaralı olan Qriqorinin özünün çölə atılmağa vaxtı olmadı... O, diri-diri yandı, təbiətdə yeraltı dünyasının nə olduğunu anladı...
  Fridrix düşmən təyyarəsinin artıq ağıl aldığını və birləşmiş hərəkətdən istifadə edərək uçmağa çalışdığını görüb, özü tanklara hücum etdi... Doğrudan da, almanlar çətin anlar yaşadılar, baxmayaraq ki, ən ağır silahlanmış İngilis Challenger tankları döyüşə girdi ( ekipajlar da Britaniyanın oğullarındandır və son dərəcə dəqiq çəkirlər!) .
  Fridrix şeytani enerji və həyəcanla doludur, o, bütöv bir tank ordusu ilə, hətta daha çox hava ordusu ilə döyüşməli olsa belə, hər şeyi və hər kəsi təkbaşına süpürməyə hazırdır. Ancaq geri qayıtmalıyıq, yanacaq və sursat tükənir, bunun üçün qalxırıq, əlli yeddi təyyarəni vururuq və otuz bir tankı və altı özüyeriyən silahı, üstəlik daha iki zirehli transportyoru, üç Katyuşanı, dörd Andryusha, arxaya getməyə çalışan avtomobillər.
  Helga qeyd etdi:
  - Bizim kəndlərdə rusların qadın mahnısı var! Bizdə təkcə döyüşən qadınlar yox, kişilər də var, bizə lazım olan şey!
  Fridrix razılaşdı:
  - Kişilərimiz yaxşıdır, amma qadınlar daha yaxşıdır!
  Helqa hiyləgərcəsinə dedi:
  - Qadın göz yaşı tökməklə qalib gəlir, kişi göz yaşı tökməklə qalib gəlir!
  Fridrix dişlərini açaraq dedi:
  - Madam ki, zarafat edirik, demək ki, bu gün hər şey o qədər də pis deyil!
  Növbəti uçuşda tək uçmalısan... Yaxşı, əgər belədirsə, onda ruhdan düşməyin mənası yoxdur... Hava ilə soyudulmuş mühərriki olan Fokken-Vulfda həqiqətən istidir. Çox istidir, mühərrik, üstəgəl günəş, üstəlik soyumağa az vaxt var. Fridrix özü belə vəhşi yükün altında hələ necə yıxılmadığına təəccübləndi. Axı bu elementardır... bütün içini yeyir...
  Sovet tankları tamamilə tükənmişdi... Buna baxmayaraq, almanlara yenidən əlavə qüvvələr gəldi və demək olar ki, bütün hücum təyyarələri döyüşə atıldı... Amma Rotmistrov da əlavə qüvvələr aldı... Eyni tanklar başqa cəbhədən.
  Ayrı-ayrı döyüşçülər və ya hücum təyyarələri görünsə də, hava daha sakitdir.
  Fridrix əvvəlki sübut edilmiş taktikasını təkrarlayır; o, artıq bilir ki, bu, onu ruhdan salmayacaq. Və almanlar...
  Yenidən qruplaşma da gedir, çünki sovet tanklarının çoxu artıq məhv edilib, o zaman özümüzə hücum etməyə cəhd edə bilərik... Wittmann kədərlə qeyd etdi:
  - Səkkiz tank nokauta düşdü... Bir günə yaxşı, belə günə pis...
  Topçu düzəliş etdi:
  - Əslində on iki...
  Wittman sözünü kəsdi:
  - Ruslar dərin bir tank əleyhinə xəndəkdən keçərkən məhv edilmiş dörd maşın nəzərə alınmır! Elementar idi. Və döyüş sursatı doldurulmalıdır...
  Hücum təyyarələri xüsusilə onlara yaxınlaşmağa başlayanda sovet tankları yenidən irəli atıldı. Xüsusilə, qırx doqquzu T-34 tankı və altı özüyeriyən silah olan əlli beş mərmi atmış Fridrix. Və ona beş dəqiqə yarım çəkdi... Döyüş belə getdi... Əlbəttə, daha çox ola bilərdi... Fridrix düşündü ki, niyə eyni anda iki topdan atəş açsın? Bir də kifayətdir... Bu arada...
  Helqa onu hava limanında qarşıladı, dodaqlarından elə isti öpdü və pıçıldadı:
  - Bu, cəngavərliyin təcəssümüdür - Don Kixot!
  - Nə dedin? - Fridrix özünü itirdi.
  Qız dərhal özünü düzəltdi:
  - Bağışla balaca canavar... Lancelot demək istədim!
  Oğlan çırtıldadı:
  - Onda bu başqa məsələ! Axı Don Kixot cəngavər parodiyasıdır. Axmaq cəngavərlik və fədakar nəcibliyə bir növ istehza!
  Helga razılaşdı:
  - Ümumiyyətlə, mən bunu başa düşürəm! Amma...
  Fridrix qızın sözünü kəsdi:
  - Tez təyyarələrdə!
  Sovet tank ekipajları və pilotları, görünür, son dərəcə uğursuz döyüşün gedişatını dəyişdirmək üçün son cəhd etdilər. General Qota, artıq rus taktikasını hərtərəfli öyrənmiş təcrübəli komandir kimi hücuma tələsmirdi, hətta atəş gücündə üstünlüyünü tam şəkildə istifadə etmək üçün bir az da geri çəkilirdi. Və təbii ki, rezervasiya zamanı. Qısa boksçunun önündə geri çəkilən, iki nömrə kimi işləyən, lakin qısa boylu boksçunun məsafəni bağlamağa və üstünlük qazanmasına imkan verməyən boksçunun taktikası budur. Yaxşı, Rotmistrovun başqa yolu yoxdur! Ya hücum et, ya da öl! Sonuncu daha yaxşıdır, baxmayaraq ki, hər ikisi asanlıqla birləşdirilə bilər!
  Yaxşı, Fridrix də aviasiya ilə vuruşmalıdır... Bu da döyüşdür, düşmən də cəsurdur...
  Ancaq əvvəlcə terminator oğlan on beş hücum edən T-34-85 tankını vurdu. Bir partlayışda o qədər efirli...
  Helga qışqırdı:
  - Sən havanın imperatorusan! Üçüncü Reyxi belə izzətləndirmək olar!
  Frederik ona cavab verdi:
  - Və o, artıq məşhurdur! Və tərifləməyə ehtiyac yoxdur!
  Helga qışqırdı:
  - Və siz onu daha da izzətləndirirsiniz!
  - Çalışacağıq! - Fridrix hönkürdü.
  O, yenidən ultra-döyüş transına düşdü. Oğlanın beynində qəribə fikirlər fırlanırdı. Məsələn, Üçüncü Reyxin qələbəsindən sonra onun taleyi necə olacaq? Təbii ki, imperatorun arvadının himayəsi onu ən yüksək vəzifə ilə təmin edəcək, oğlu isə Böyük İmperatorluğun varisi olacaq. Maraqlı perspektivlər! Ruslar nəhayət, hətta qanlı gürcü Stalinin də onlara öyrədə bilmədiyi nizam-intizamı öyrəndilər.
  Baxmayaraq ki, təbii ki, qələbə hələ çox uzaqdadır... Ya da bəlkə qırıcı onu götürüb Fritsə çırpılaraq döndərə bilər. Bir neçə onlarla faşist maşınını belə öldürüb SSRİ-yə qəhrəman kimi qayıtmaq?
  Amma əsirlikdən qaçan döyüş qəhrəmanları güllələnsə, bu ona kömək edəcəkmi və... Stalin heç kimə inanmır, dedi ki, oğlu yoxdur, Yakovlev! Deməli, o, Fridrix, artıq geri qayıda bilməz... Xüsusən də etdiyi əməllərdən sonra... O, təzəcə "Stuka" veriləndə SSRİ-yə qaça bilərdi. Oğlanı bağışlayardılar... Yaxşı, bəlkə də cəza batalyonlarına göndərərdilər, o da faşistlərdən bir neçəsini vursaydı... Bəli, qayıtmaq şansı vardı... Amma indi, SSRİ, ona aman verməyəcəklər, çox qanlı olub...
  Fridrix düşündü ki, niyə sovetlərin tərəfinə keçmədi? Yaxşı, o, Berlinin mərkəzində özünü görəndə Hitler Jugentə qoşuldu; o zaman sağ qalmaq üçün başqa fürsəti yox idi. Bəs o, komissarları niyə öldürdü? Sadəcə onu söndürə bilərdi... Niyə birdən içində vəhşi heyvan oyandı... Heyvan da yox, çünki heyvanlar adətən yemək üçün və ya aclıqdan öldürürlər. Adam qətli əyləncəyə çevirdi, pələngdən də betər oldu...
  Ona nə oldu ki, qətl sevinc gətirməyə başladı və Üçüncü Reyxdə yüksəlmək və karyera qurmaq arzusu onun bütün varlığını tükətdi? Kim oldu, niyə vətənpərvərlik hissini, xalqına məhəbbətini itirdi?
  Bununla belə, onun həqiqətən biri varmı? Budur, eyni general Vlasov və ya Boris Alekseeviç Smıslovski. Burada da Çar Rusiyasının zadəgan korpusunun nümunəvi nümayəndəsi kimi görünən qəribə şəxsiyyət var idi. Və o, Hitlerin və digər faşistlərin tərəfinə keçməli oldu. Rusiya İmperator Ordusunun zabiti, kapitan. Vətəndaş müharibəsindən sonra Polşada internasiya olunub, sonra Almaniyaya mühacirət edib. Alman ordusunda xidmətə girdi. 1928-1932-ci illərdə Reyxsverin Hərbi Şöbəsinin (Baş Qərargah Akademiyası) Ali Kurslarında təhsil almışdır. İkinci Dünya Müharibəsi illərində rus könüllü birləşmələrinin formalaşmasında fəal iştirak etmişdir. O, almanların Rusiyanın bərpasına öz töhfəsini verə biləcəyinə inanırdı: "Alman ordularının qələbəsi bizi Moskvaya aparmalı və hakimiyyəti tədricən bizim əlimizə verməlidir. Almanlar Sovet Rusiyasının qismən məğlubiyyətindən sonra da uzun müddət Anglosakson dünyasına qarşı vuruşmalı olacaqlar . Zaman bizim xeyrimizə işləyəcək, onların da bizim üçün vaxtı olmayacaq. Müttəfiq kimi əhəmiyyətimiz artacaq və biz tam siyasi fəaliyyət azadlığına malik olacağıq".
  Oğlanın başı internetdə əvvəllər oxuduqları ilə doldu... Təsadüfən onun baxışları arayış kitabının səhifəsinə nəzər saldı - "nasizmin işbirlikçiləri millət üçün rüsvayçılıqdır!"
  Düzdür, eyni zamanda mən general A. A. Vlasovla heç vaxt əməkdaşlıq etməmişəm, çünki nə onun fikirlərini, nə də fəaliyyət planını bölüşməmişəm, amma şəxsən onunla üç dəfə, əsasən Almaniya Baş Qərargahının göstərişi ilə görüşmüşəm.
  Fridrix onun fikirlərini yarımçıq kəsdi... səksən üç sovet təyyarəsi vuruldu, tanklara artıq son mərmilər atılır, artıq qayıtmaq da olar... O nə alçaqdır... Necə də batdı. ... Qanlı fahişə! Gözlər dərhal islandı... Duzlu yaş damcıları hamar oğlan yanaqlarından aşağı axdı... Nə acı, heç olmasa özünü vur!
  Qayıdan kimi yorğun, lakin şən Helqanın görüntüsü dərhal ruhunu qaldırdı və o, yenidən döyüşə atıldı... Axı o, döyüşçüdür! Bu o deməkdir ki, o, qalib gəlmək üçün doğulub və kimin milləti zəifdirsə, onunla dost deyil!
  Helqa birdən qeyd etdi:
  - Niyə ağladın?
  Fridrix başını tərpətdi:
  - Yorğunluqdan artıq gözlərim yaşlanır! Nə döyüş! Artıq altı gündür ki, gözlərimi yummuram! Və bundan əvvəl mən çətinliklə yatdım!
  Helga təsəlli verdi:
  - Qazan bağlanacaq, bir az yatacağıq... Çox az vaxt qalıb. Qələbədən bir az əvvəl!
  Fokken-Wulfach-4-də uçuş, düşmən təyyarələri görünmür və tanklardan çox az qalıb. Ancaq hətta mövcud olanları da bitirmək lazımdır.
  Helga radioya pıçıldayır:
  - Yaxşı, ver onlara! Eynilə, səkkiz rəqəmini bükərək!
  Fridrix gülür:
  - Səkkiz fırlatmaq çiyin qayışlarınıza altı almaqdan yaxşıdır!
  Maşını dalışda vuran qız hürdü:
  - Xeyr, sizi altılıq kimi təsəvvür etmək mümkün deyil. Kral cinsini göstərirsən.
  Beşinci Mühafizə Ordusundan yalnız buynuzlar və ayaqlar qalmışdı. İndi Qota da irəli getməyi əmr etdi, xüsusən də artıq axşam olduğuna görə axşam yeməyindən sonra vaxt çox keçmişdi və qaranlıq yaxınlaşmağa başlamışdı.
  Min yüzdən çox zədələnmiş və məhv edilmiş sovet tankı döyüş meydanında qaldı, üç yüzə yaxın alman tankı isə müəyyən ziyan gördü. Bunlardan təxminən altmış beş avtomobil heç bir halda bərpa edilməmişdir.
  Və Fridrix sevgilisini çarpayıda yatmağa qoyaraq hələ də uçurdu. Bu dəfə o, artilleriyanın qarşısını almaq üçün yönləndirilib. Rotmistovun ümidsiz yürüşü Mainshein ordusunun qüvvələrinin bir hissəsini yayındırdı və onlar gündüz və axşam on iki kilometrdən çox irəliləmədilər. Gecə düşdü, lakin fırtınalılar hələ də işləyirdi. Pilotlar təzə dəyişdi.
  Fridrix yenidən U-2 gecə bombardmançıları ilə qarşılaşdı. Maşınlar, demək olar ki, yerə yaxın uçdu - aşağı səviyyəli uçuş. Onların belə bir maskalanma ilə keçmək şansı olardı, lakin bu vəziyyətdə gənc terminatorun şeytani instinkti işə düşdü.
  Üstəlik, Fridrix birdən göz yaşlarından çox utandı və qəzəbləndi... Hətta oğlanın görünüşü də dəyişdi. Və tamam başqa sözlər, başqa bir mahnı beynimdən keçdi;
  Qəzəb od dalğası kimi bədənə yayılır,
  Bu məsələni başa düşmək mümkün deyil və indi mənə nə pisdir!
  İndi yeraltı dünya ruhun bütün qaranlığını ortaya qoydu,
  Mən saraylar istəyirəm - sevgilim və daxmadakı cənnət mənə çatmaz!
  
  Və hər şey necə oldu, hətta Allah bilmir,
  Mən satqın bir pisliyə çevrildim, amma indiyə qədər mən öldüm!
  Bu vəhy haradandır, kim doğurdu?
  Mən kubokdan ilham alıram - güclü qüvvələr!
  
  İblis bizi torun içinə çəkdi, amansız bir dairəyə atdı,
  Elə oldu ki, tora düşdüm!
  Amma toru qoparıb Allahı ürəyimdə qəbul edəcəyəm,
  Sadəcə səmavi ayı lənətləmə!
  Mən bunu dəqiq bilirəm: silahdaşlar!
  
  Oh, mənə bir şans ver müqəddəs Rəbb,
  Mənim təbiətim, sən xəyanət və rəzilliksən!
  Mən ət istədim, yalnız əti xilas edim,
  Və o, hikmətin yuxuya getdiyi uçuruma düşdü!
  
  Faşist dedi: Sən bizə xidmət edirsən...
  Siz torpaq, pul, titul və tanınma alacaqsınız!
  Amma ruhunu təslim etsən,
  Bu isə dünyanın ən ağır cəzasıdır!
  
  Amma mən zəifəm, çətinlik çəkirəm,
  Və özündə olan canlıları, namusunu, vicdanını məhv etdi!
  Belə də olsun, bu ağır faktdır
  Axı, bu bir roman deyil, sadəcə bir hekayədir!
  
  Mən nə etməliyəm, geriyə;
  Heç bir şey qalmadı və indi heç olmasa boynunuz ilgədədir!
  Ancaq cin dedi ki, qarışıqlığı dayandır,
  İnanın, mən belə qorxaqlığı qəbul etmirəm!
  Fridrix bu "vokalı" bitirdi, "qulaqları" yıxdı və sonra həddindən artıq yorğunluq hiss etdi... Və artıq çiçək açdı, yəni yeni bir gün gəldi, 11 iyul. Və yeddi gündür ki, ayağa qalxıb...
  Enişdən sonra oğlan çətinliklə çarpayıya qaça bildi və dərhal yerə yıxıldı;
  Yuxu çox gərgin oldu... Fridrix yuxuda tələbə olduğunu və mühazirə dinlədiyini gördü. Üstəlik, nəhəng müəllim bunu elə həvəslə, şövqlə deyir ki, istər-istəməz qulaq asırsan. Orada söhbət Rusiyanın çoxdankı tarixi düşməni olan ABŞ-dan gedir. Deyəsən, vətəni nəhayət ki, layiqli cəza silahı tapıb;
  -Bilməlisiniz ki, Pentaqon ordusu başqa dünyalara gedən yolu qırmaq istəyimizlə mübarizədə ən yaxşı zərbə qüvvələrini yerləşdirib. Mən NATO hərbçilərinə teleqram vurdum, orada bildirdim ki, mən torpaqları zəbt etmək fikrində deyiləm, bütün bəşəriyyətin xeyrinə dinc tədqiqatlar aparıram. Onlar mənim xəbərimə məhəl qoymadılar, hər kəsi öz şübhəli və eqoist dəyər miqyasına görə ölçürlər. Bu meqaloman pislər bütün bəşəriyyəti idarə edə biləcəklərini düşünürlər. Düşünürlər ki, əgər onların tutmaq və məhv etmək üçün manik ehtirası varsa, o zaman başqa dünyaların digər nümayəndələri də eyni heyvani ehtirasa sahib olmalıdırlar.
  Natiq fasilə verdi və səxavətli alqış dalğasına qulaq asdı. Və Volka da hakimiyyəti etiraf etməyi sevməsə də, onun üçün şiddətlə əl çaldı. Yaxşı, qüdrətli nəhəng davam etdi:
  - Mən heyvan və ya yırtıcı deyiləm, amma özümü müdafiə etməyə qadirəm və niyyətim var, sivilizasiyamın xeyri mənim mübarizəmdən asılıdır və əgər mənim düşmənlərim və sivilizasiyamın düşmənləri hücum etmək niyyətindədirlərsə, deməli, özümü müdafiə etmək niyyətindəyəm. . Mənimlə azadlıq arasında duranları məhv edəcəm. Özünü insanların yurisdiksiyasında deyil, ali millət hesab edərək, az qala bəşəriyyəti əsarət altına alanlar qisas alacaqlar. Mən artıq bir qrup oliqarxa nikel vermişəm, onlara mübariz qoyun kimi balta altına girməyən, döyüşməyi bacaran insan nümunəsi göstərəcəyəm. Hamımız birləşməliyik, çünki bu, bizim ümumi işimizdir, çünki Yer kürəsində tezliklə nəfəs almağa heç nə qalmayacaq. İndi mətləbə. Amerika və NATO donanmalarını məğlub etmək üçün bizə böyük, qeyri-məhdud enerji ehtiyatları, prinsipcə yeni silahlar lazımdır və bizdə bunlar var. Bir çoxlarınıza, hətta ən yaxşılarınıza belə, hidrogen bombası mükəmməllikdə son nöqtə kimi görünür. Bir çoxlarınız, hətta ən yaxşılarınız belə güman edirlər ki, həyata keçirmək çətin ola biləcək məhvetmə istisna olmaqla, enerji əldə etməyin başqa daha güclü yolları yoxdur. Hamınız termonüvə reaksiyalarını, hidrogen atomlarının birləşməsini və heliumun əmələ gəlməsini bilirsiniz . Yaxşı və digər elementlər, o cümlədən dəmir. Nüvə sintezi milyardlarla ildir ulduzları işıqlandırır. Və bir çoxlarınıza çətin ki, prinsipcə yeni sintez reaksiyalarını həyata keçirəsiniz: təbiətdə praktiki olaraq yoxdur. Çoxlarınız stereotipik düşüncələrlə doludur ki, təbiətdə reaksiya yoxdursa, deməli, prinsipcə mövcud ola bilməz. Nə qədər absurd bir aldatma, supersivilizasiyalar elmi təbiətdə mövcud olmayan miqyasda və reaksiyalarda nəhəng enerji kütlələri əldə etməyin yolunu təqdim edir. Siz artıq kvarkların varlığını bilirsiniz: elementar hissəcikləri təşkil edən mini hissəciklər. Hətta sizin elminiz yüzlərlə elementar zərrəcik kəşf edib. Elminizin də qeyd etdiyi bunlardan başqa, müxtəlif növ zərrəciklər var ki, onların çoxu sizə qəribə, hətta hədsiz görünür. Adi məntiqi şəkildə izah etmək çətin olan kvarkların müxtəlifliyinə heyran qalırsınız. Bu yaxınlarda alimləriniz preon adlanan hissəcikləri, kvarkları təşkil edən hissəcikləri kəşf etdilər və siz onlara çata və düzgün öyrənə bilmədiniz. Bəli, siz hələ nüvədən kvarkları belə çıxara bilməmisiniz. Yaxşı, onların birləşməsindən və ya parçalanmasından hansı enerji əldə edilə bilər: termonüvə reaksiyası ilə müqayisədə belə ölçülməzdir. Yer elminin müasir, kifayət qədər aşağı səviyyədə olmasına baxmayaraq, hissəcik nə qədər kiçik olsa, bir o qədər çox enerji çıxardığını göstərən nəzəri hesablamalar var. Bu onu deməyə əsas verir ki, əgər insan bu cür enerjini mənimsəyə bilsəydi, demək olar ki, qeyri-məhdud enerji mənbəyi əldə edə bilərdi. Bununla belə, heç bir dünyəvi alim nəinki mikrohissəciklərin birləşmə reaksiyasını yenidən yarada, hətta nüvədən sərbəst kvark çıxara bilməyib.
  Hətta pulsuz, bağlanmamış kvark əldə etmək hələ mümkün deyil. Ultra yüngül hissəciklərin qopması və ya birləşməsi ilə bağlı reaksiyaların nəinki təkrarlanması, hətta təbiətdə qeydə alınmasının hələ mümkün olmamasının səbəbi nədir. Səbəb bundadır: termonüvə reaksiyasının o qədər çətin olmasının səbəbi, onu obrazlı şəkildə hətta çox qısa qollu qəhrəman adlandırırlar. Termonüvə reaksiyasına səbəb olmaq üçün atom bombasının enerjisi, atom bombasını partlatmaq üçün isə adi partlayıcılar lazımdır. Kvark birləşmə reaksiyasına səbəb olmaq üçün termonüvə yükünün partlamasının reaksiyası kifayət deyil, onun gücü reaksiya üçün kifayət deyil, buna görə də təbiətdə fövqəlağır kvarklara rast gəlinmir. Aralıq pillə yoxdur, atom sintezi daxilində reaksiyaları ayıran və təsnif edən bir addım. Termonüvə birləşməsində bir-birinin ardınca ayrılan enerji baxımından artan addımlar var. Termonüvə partlayışından daha çox enerji buraxan və olduqca nadir rastlanan reaksiya: məhvetmə reaksiyası. Materiya ilə antimaddənin təmasdan gəlir . Təbiətdə nadirdir, son dərəcə nadirdir, çünki real dünyada antimaddə demək olar ki, yoxdur. Annihilasiya reaksiyası təbiətdə nadirdir, elementlərin birləşmə reaksiyası ilə termonüvə reaksiyası arasında aralıq mərhələ yoxdur. Problemin mahiyyəti ondadır ki, antimaddənin özü sadə maddədən yaranmayıb. Görünən sistemimiz daxilində biz bunu müşahidə edə bilmirik. Amma əgər siz kosmosda hərəkət etsəniz və özünüzü kainatların qovşağında, dünya ilə anti-dünyanın sərhəddində görsəniz, onda məhv prosesinin necə geniş miqyasda getdiyini görərdiniz. Problemin mahiyyəti kifayət qədər miqdarda antimaddənin, yəni real dünyada mövcud ola bilməyən maddənin əldə edilməsi oldu. O, davamlı olaraq həqiqi adi maddə ilə təmasda olacaq, iki ayrı təhlükəsiz kimyəvi elementin təmasda partlaması kimi, məhv edilməli və ya partlamalı olacaqdı. Protonlar, neytronlar, elektronlar, pozitronlar, antineytronlar, antielektronlarla təmasda olduqda, müxtəlif istiqamətlərdə tələsik fotonlara və digər hissəciklərə çevrilərdilər. Onların genişlənmə sürəti nəhəngdir və işıq sürətini üstələyir. Bəli, geniş miqyaslı məhvetmə zamanı hissəciklər bir-birindən uzaqlaşaraq işıq sürətinin üstündən keçir. Anti maddəni sadə yolla, sürətləndiricilərdə hissəcikləri sürətləndirməklə əldə etmək çətindir. Bu yolla əldə edilən nəticə heç vaxt xərcləri doğrultmayacaq. Bununla belə, eksperimental olaraq, geniş miqyasda antimaddə istehsal etməyin effektiv yolu tapıldı. Onun mahiyyəti ondan ibarətdir ki, materiya kimi antimaddə əldə etmək ehtimalı təxminən eynidir, bu o deməkdir ki, antimaddə ilə adi maddə arasında fərq böyük deyil və maddənin qütblüyünü dəyişmək üçün çox enerji tələb olunmur. Bu, xüsusi bir sahədən o qədər də güclü olmayan radiasiya və xüsusi təbiət dalğasından istifadə etməklə edilə bilər. Kvarklara, preonlara əlavə olaraq, kreonlar, rezonlar, forkonlar, ryumonlar, xorodonlar, romonlar və s. mikrohissəciklərin düzülüşü. Xüsusi dalğaların kəşfi elmdə və cəmiyyətdə inqilab etdi. Bəs kimin şüalanması, hansı səviyyə maddənin növünü dəyişdirə, onu keyfiyyətcə yeni səviyyəyə keçirə, maddənin xüsusiyyətlərini dəyişə bilərdi. İnsanın qabiliyyətlərinin, qeyri-adi qabiliyyətlərinin öyrənilməsi zamanı yeni növ şüalanma aşkar edilib. Biz hitleratorlar başqa millətlərdən və xalqlardan əvvəl əlavə qabiliyyətlərə yiyələnmişdik. Yeni telepatik şüalanma qurğuşun və hətta daha sıx bərk supermateriallar vasitəsilə nüfuz etdi ki, bu da özlüyündə fərqli bir sistem və fərqli radiasiya diapazonunu göstərirdi. Elm və sivilizasiya səviyyənizlə belə, işıq sürətini aşan radiasiya mövcuddur və yaradılmışdır. Radioaktiv şüalanmadan Alfa, Beta, Qamma və Beta şüaları işıq sürətindən bir qədər sürətlə hərəkət edir və Gamma-AS şüalanması ilə işığın sürəti demək olar ki, bir yarım dəfə yüksəkdir. Yer planetində Klekon və Dare dalğalarının şüalanması artıq eksperimental olaraq aşkar edilib ki, bu da işığın sürətini iki dəfə üstələyir. Düzdür, hələlik onlar mikrodozlarda, hətta perspektivləri də bilmədən yaradılır. Daha çox deyəcəyəm ki, şüalanma sürəti ilə onun maddəyə nüfuz etmə qabiliyyəti arasında birbaşa əlaqə var. Dalğa uzunluğu nə qədər qısa olarsa, nüfuzetmə gücü nə qədər yüksək olarsa, radiasiya sürəti bir o qədər yüksək olar. Qamma şüaları yalnız bir santimetr qurğuşun keçir və yarıya qədər zəifləyir. Klekon və Dare şüaları üçün nüfuzetmə gücü daha yüksəkdir. Aura, teleportasiya, telekinezi, telepatiya, kiberkinez, tormokinez, plazmakinez olsun, əlavə diapazonlu şüalanmalar ən yüksək sürətə və hərtərəfli nüfuz diapazonuna malikdir. Yəni, aləmləri idarə etmək, enerjinin misli görünməmiş formalarını mənimsəmək üçün açar sözdə mənəvi üst quruluşdadır. Enerjinin ən yeni formaları makrodünyaya nüfuz edə və həyata keçirilə bilən mikro dünyanın ən yeni ölçmə formalarına, ölçülərinə, mikro-fundamental hissəciklər arasında ölçmələri real dünyaya ötürməyə, kosmosun yuvarlanmasına yol açır. . Yeni bir enerji növü yeni silah verəcək, Zet-56 şüaları yayacaq və təcavüzkarın armadasını toz halına salacaq. İndi mən yeni enerjinin mahiyyətini daha ətraflı izah edə və onun necə yarandığını, eləcə də birləşmənin təsirini ətraflı təsvir edə bilərdim, lakin bizə artıq ultimatum verilib. Bu qorillalar bizi qorxutmağa çalışırlar, amma təslim olsaq da, adanı şumlamaq və onu bombalar və ağır silahların yaylım atəşi ilə ütüləmək vəsvəsəsindən imtina edə bilmirlər. Əgər hərbi əməliyyat yoxdursa, o zaman yankilər niyə belə bir armada yığıblar, onlara hədə-qorxu aktı, bütün dünya üçün nümunə lazımdır. Sizin də həyatınız məndən asılıdır. Mən təcavüzkara ömrünün sonuna qədər xatırlayacağı bir dərs verəcəm və kim sağ qalsa, ölülərə həsəd aparacaq!
  Bu ifadə ilə Fridrixin yuxusu kəsildi. O, çılğınlıqla gözlərini açdı. Helqa onun qarşısında dayandı və əlində bir buket çiçək tutdu və çılpaq, qıza bənzər ayaqlarının barmaqlarında bir qızılgül sıxılmışdı, onunla oğlanın çılpaq, çəhrayı dabanını zərifliklə qıdıqladı.
  - Yaxşı, onda səpin. Nahar vaxtıdır!
  Fridrix yerindən sıçrayıb dərhal qarnını sordu... Bəh, o, bir həftədir demək olar ki, heç nə yeməmişdi. Mən yalnız su ilə seyreltilmiş gücləndirilmiş şokolad içdim. Oğlan günəşə baxdı və təəccübləndi:
  - Qəribədir, təxminən beş saat orada yatdım, amma daha az görünür. Yeni silahlar haqqında ən maraqlı mühazirəni dinləyib bitirməyə belə vaxtım olmadı!
  Helga güldü.
  - Yeni silahlar haqqında? Bəli, böyük döyüşçülər döyüşəndə ən qədim texnologiya onlara hamını məğlub etməyə imkan verir. Ancaq əvvəlcə bir az balıq şorbası yeyin. Bir neçə qız, pərəstişkarlarınız, sizin üçün xüsusi hazırlanmışdı. Yeyin və yeni güc gələcək.
  Fridrix sevinclə balıq şorbasını yeməyə başladı ki, bu da ona Yer planetinin ən dadlı yeməyi kimi görünürdü. Oğlan qazanı boşaltdı və qarnında ağırlıq hiss etdi. Amma buna baxmayaraq, o, şadlıqla yerindən sıçrayıb maşına tərəf qaçdı.
  - Yaxşı, Helqa, yenə döyüşək!
  Qız oynaqcasına cavab verdi:
  - Bəli, necə!
  İndi etibarlı at Me-362 ayrılmaz peyki Fokken-Wulf-4 ilə birlikdə yenidən pərvanələri ilə atmosferi əzablandırır. Müharibə isə müharibəyə bənzəyir. Frederik Helga soruşdu:
  - Döyüşməkdən başqa sevimli məşğuliyyətiniz nədir?
  Qız incə bir şəkildə gülümsədi və cavab verdi:
  - Demək belə çətindir! Baxmayaraq ki, siz bilirsiniz. Ağac üzərində oyma ilə maraqlanırdım. Belə gözəl naxışlar çıxdı... Mən də fantastik hekayələr yazmağa çalışdım. Yalnız mən bir cüt yazanda hamı mənə gülməyə başladı. Və o qədər utandım ki, onları yazmağı dayandırdım. Sənə güləndə bilirsən nə qədər xoşagəlməz olur!
  Fridrix razılaşdı:
  - Bəli, başa düşürəm! Baxmayaraq ki, indi şöhrətin zirvəsindəyəm! Amma ölən kimi az qala...
  Helga sözünü kəsdi:
  - Yox! İnanın, unutmayacaqlar! Düşünürəm ki, hava ordusu və ya fəth edilən şərq şəhərlərindən biri sizin adınızla adlandırılacaq. Və ya bəlkə Berlində bir küçə!
  Fridrix güldü:
  - Bəli, mənə təsəlli verdin!
  Helga olduqca ciddi şəkildə əlavə etdi:
  - Ola bilsin, hətta sizin portretinizlə aviasiyada sifariş də təsdiq etsinlər. Birincisi, belə şirin bir üzünüz var, ikincisi, nəticəniz, onsuz da iyirmi min beş yüzdən çox düşmən təyyarəsi, çətin ki, heç kimdən üstün olsun!
  Frederik də ciddi şəkildə etiraz etdi:
  - Xeyr, SSRİ ilə müharibə çox uzun müddət davam edərsə və ya dünənki müttəfiqləri ilə hələ də mübarizə aparmalı olsalar, onlar bunu keçə bilərlər. Deməli, hər şey mümkündür... Amma prinsipcə, min təyyarəyə çatmaq olar! Və mən bunu nə edə bilərəm!
  Söhbət yarımçıq qaldı, düşmən döyüşçülərindən ibarət kiçik bir eskadrilya qabağa uçdu və sonra biz ciddi şəkildə silahları götürməli olduq.
  hədsiz yorğunluğuna və tükənməsinə baxmayaraq , Krasnoqvardeyskidəki qələbə Krautları və çox qəbilə dəstəsini yeni istismarlara ruhlandırdı.
  Nasistlər Moskvaya hücum etməyə cəsarət etmədilər və şərqdə yerləşən Pavlovski Posad şəhərinə və ona bitişik istehkam ərazilərinə hücuma keçdilər.
  Sovet əsgərləri, əks halda cəsarətlə döyüşə bilməzdi, amma axşama yaxın Alman takozları arasındakı dəhliz o qədər daraldı ki, artıq vuruldu.
  Fridrix və Helqa yenidən əks-hücuma keçməyə və boşluğu doldurmağa çalışan tankları götürməli oldular. Sonra özlərini göstərdilər və əla oldu. Gənc tanklarda beş yüzü keçə bildi! Və bu ümumiyyətlə ultra səviyyəli bir nailiyyətdir!
  Fridrix həqiqətən də belə gözəl olduğuna görə sevinc hiss etdi! Onun bütün zamanların ən yaxşı döyüşçüsü olması siniflər sinfi deməkdir! Və onun hamıdan hündür və soyuq olması necə hissdir! Fridrix Qurddur, yəni canavar deməkdir!
  Artıq hava qaralmışdı və döyüş hələ də sönməmişdi. Alman sütunları həm məşhur Rommel qoşunlarının tələsdiyi şimaldan, həm də Mainstein Lane-nin Pavlovsky Posad şəhərini mühasirəyə aldığı cənubdan. Artıq gecə yarısı Qota tankları və ilk növbədə bir neçə "Ferdinand-4" bu kəndin kənarına soxuldu... Amma onlar dayanmağa məcbur oldular. Sonra Gotha ən inadkar müdafiə birləşmələrindən yan keçməyi əmr etdi. Gecə saat ikidə Pavlovski Posadın şərqində ikinci SS korpusunun hissələri və SSRİ-dən olan birinci tank korpusu bir-birini qarşılamağa çıxdı. Beləliklə, 1947-ci il oktyabrın 12-nə keçən gecə Moskva hərbi qrupunun ətrafında blokada halqası bağlandı!
  . FƏSİL Љ 19.
  1947-ci il oktyabrın 13-də səhər Fridrix həmişə olduğu kimi, fədakarlıqla və məharətlə döyüşdü. Onun sadiq uçan atı hündürlüyə doğru tələsirdi və motor, oğlanın onu bir neçə dəfə məcbur etməsinə baxmayaraq, uğursuz işləyirdi...
  Sovet qoşunlarının müqaviməti nəzərəçarpacaq dərəcədə zəiflədi... Faşistlər alınmaz qalaya çevrilmiş Moskvaya hücum etməyə hələ cəsarət etmirdilər, lakin şərqə doğru irəliləyirdilər. Pavlovski Posadda döyüşlər hələ də sürətlə gedirdi; faşist komandirləri rumınları, italyanları, ərəbləri, hindiləri və digər xarici birləşmələri hücuma ataraq şəhər hüdudlarında tanklardan istifadə etməkdən tamamilə imtina etdilər.
  Fridrix iki və ya üç kiçik hava atışmasında iştirak etdi və çətinlik çəkmədən onlarla təyyarəni kəsdi. Digər hədəflər yer idi: toplar, haubitsalar, minaatanlar, Katyuşalar və qismət olsa tanklar.
  Sonuncu, digər baxımdan, tez-tez baş vermirdi. Deyəsən şuraların işi tükənir. Günortaya yaxın, oktyabrın buxarının dözülməz olduğu vaxtda qısa bir sükut yarandı və Frederik və ya rəsmi olaraq Böyük Fridrix adlandırılan Bismark Smolenskə çağırıldı.
  Gənc Terminator ace çox xoşbəxt və şən görünürdü. Fridrix xəyanətindən çox acı və utansa da, faşist mükafatları almaq ümidi oğlanı sevindirdi.
  Helga onunla birlikdə çağırıldı. Qız da həyəcanlandı və mirvari dişləri cazibədar panter təbəssümü ilə parıldadı. Dedi:
  - Görürsən, canavar bala, rusları məğlub etdik!
  Bu vəziyyətdə Frederik heç də optimizmi bölüşmür:
  - Hələlik bu, yalnız aralıq uğur və mübarizədir... Döyüşlər və döyüşlər ancaq vüsət alır. Amma başlanğıc həqiqətən uğurlu oldu...
  Mükafat üçün Ümumittifaq Kommunist Partiyasının vilayət komitəsinin binaları seçildi. Nəhəng dayanacaq əsasən Amerika istehsalı olan dəbdəbəli avtomobillərlə dolu idi.
  Həqiqətən də akt zalında ABŞ ordusunun, Britaniya İmperiyasının və Kanada Dominionunun marionet generalları iştirak edirdi. Hətta ingilis şahzadələrindən biri də var idi... Və təbii ki, Hermann Goering özü və Adolf Hitler... Yalnız bu Fridrixi təəccübləndirdi, Marqaret onun yanında deyildi. Qəribədir, bəlkə də, sadəcə, hamilə olduğu üçün bu görkəmli, bənzərsiz qadın öz övladını və asdan aldığı uşağı təhlükəyə atmaq istəmir... Axı, müharibə heç zarafat deyil!
  Və ya bəlkə o, ərinin qarşısında Hitlerin yeni sevimlisi ilə ünsiyyət qurmaq istəmir? Burada, ümumiyyətlə, hər şey mümkündür və Afrodita kimi gözəl, Hera kimi hiyləgər bir qadının ağlından keçənləri oxumaq demək olar ki, mümkün deyil...
  Bununla belə, Fridrix buna sevinir. Fürerin hüzurunda qeyri-ixtiyari bir jest və ya düşünülməmiş bir sözlə özünü və onun emosiyalarına xəyanət etmək riskini ifşa etmək kifayət deyildi. Axı buynuzlu ərlər, xüsusən də dünyanın yarısının hökmdarının simasında çox təhlükəlidirlər. Hətta O kimi sərt oğlan üçün Üçüncü Reyxin bir nömrəli əsgəridir!
  Mükafatlandırma mərasiminə gələnlərin əksəriyyəti pilotlar idi - Goering özü də ace idi, General Dua nəzəriyyəsinin qızğın pərəstişkarı idi - aviasiya, müharibələr tanrısı, əlbəttə ki, ilk növbədə hava qüvvələrini ayırdı. Ancaq tankçılar da var idi, onların arasında məşhur Wittmann da var. Və mükafatlandırma mərasimi cəngavər xaçları ilə başladı.
  Helqanı çağıranda qız sözün əsl mənasında at kimi çaparaq dabanlarını vurdu. Ona cəngavər xaçı və xüsusi döyüşçü nişanı, tanklar təqdim edildi... Bundan əlavə, Fürer Adolf özü qıza Almaniyadakı döyüşlərdə döyüşlər nəticəsində fərqlənən ən yaxşı qadın kimi brilyantlarla bəzədilmiş qılınc hədiyyə etdi. Moskva.
  Wittman palıd yarpaqları, qılınclar və brilyantlarla xaç aldı və qızıl palıd yarpaqları, qılıncları və almazları olan Ulduz Cəngavər Xaçı "körpə" Huffmana verildi. Amerikalı as adi kovboy şortu ilə də mükafat aldı.
  Fridrix sonuncu mükafata layiq görüldü... Bu, çox məntiqli idi, çünki o, yaxşıların ən yaxşısı idi. Yüksək mükafat, Dəmir Xaç Cəngavər Xaçının Böyük Ulduzu və palıd yarpaqları, qılınclar və brilyantlar nasist himninin qorxulu sədaları altında təqdim edildi. Bundan əlavə, dörd yüz, beş yüz təyyarə və dörd yüz beş yüz tank üçün dörd döş nişanı verildi. Bu nişanlar da qızıl idi və beş yüz nişanda hətta kiçik brilyantlar var idi.
  Hitler uzun müddət Fridrixin əlini sıxdı və həvəslə nəsə dedi... Oğlan məşhur xaçı gözləri ilə uddu. Almazlar platin palıd yarpaqlarını və qılınc saplarını bəzəyirdi. Yaddaşımda belə bir rəqəm yanıb-söndü ki, hətta brilyantlı adi cəngavər xaçları, belə ordenlər bütün müharibə boyu cəmi iyirmi yeddi ilə təltif edilib. Yaxşı, bu məqamda daha azdır... Daha yüksək dərəcəli mükafat, gümüş yarpaqların qızılı ilə əvəz olunduğu Cəngavər Xaçı hələ təsis edilməmişdir.
  Bununla belə, mükafatlar bununla da bitməyib. Hitler elan etdi ki, Fridrix Hərbi Hava Qüvvələrinin və SS Mühafizəçilərinin Mayor Feldmarşalı rütbəsinə layiq görülüb, fərdiləşdirilmiş silah və bir milyon beş yüz min marka bonus (ən yeni "Panterlərin" on beşinin qiyməti) ilə.
  İmza silahı Helqaya verilən, Şam poladdan hazırlanmış, almaz və zümrüdlərlə gözəl bəzədilmiş qolu olan qılıncla eyni idi.
  Frederik vəsvəsə qarşı dura bilmədi və bir neçə dəfə Sultana layiq silahı yellədi. Sapı rahat idi və qılınc mükəmməl balanslaşdırılmışdı və güclü bir oğlanın əli üçün yüngül görünürdü.
  Sonra məşhur ifadənin müəllifi kimi tarixə düşən amerikalı general Mankurtun çıxışı gəldi: mənim ölkəm səhv ola bilər, amma bu mənim ölkəmdir!
  Bundan əlavə, bu komandir hərbi əsirlərə qarşı dəhşətli qəddarlığı ilə məşhurlaşdı.
  Manqurt sərt şəkildə dedi:
  - Rus barbarları əbədi xaosun hökm sürdüyü böyük bir kazarma yaradaraq çoxlu torpaqları ələ keçirdilər. Nə vaxta qədər onların terrorçu rejimi bəşəriyyətin altıda bir hissəsinə əzab verəcək? Rusiya xalqları azadlığı və azad Avropa və ABŞ ordusunun öz torpaqlarına gəlməsini gözləyir. Ona görə də Amerika SSRİ-ni məğlub etmək üçün hər cür səy göstərəcək. Dünyanın hər yerindən avadanlıqlarımızın və könüllülərimizin axını güclənəcək və artacaq! (gurultulu alqışlar). Bolşevik infeksiyasına qarşı dünyanın bütün ölkələri birləşdi. Rəbb Allah və səma ordusu bizimlədir. Qələbə üçün irəli!
  Onun ardınca ingilis danışdı və bundan sonra fürer topun başlandığını elan edərək mərasimin rəsmi hissəsini kəsdi. Dərhal bir çox qız və qadın məşhur qəhrəmanlarla cütləşməyə hazır göründü.
  Fridrix Helqanı tərəfdaş kimi seçmək istədi, lakin o, gözlənilmədən imtina etdi - dedi ki, adət partnyorlarla və ya döyüş silahlarında tərəfdaşlarla rəqs etməyi diktə etmir. Yaxşı, oğlan başqa xanım seçdi, xüsusən də buradakı qadınların hamısı gözəl olduğuna görə - deyəsən, qəsdən seçiblər. Fridrix gülümsədi və yüngülcə rəqs etdi, amma oğlanın düşüncələri başqa şeylə bağlı idi.
  Deməli, o, yüksək orden alıb və artıq böyük feldmarşaldır... Onun karyerası yüksəlir və vurulan təyyarələrin, zədələnmiş tankların sayına görə dünyada tayı-bərabəri yoxdur! Deyəsən hər şey qaydasındadır, amma nədənsə pişiklər canımı cızır... Amma məşhur simaları götürsək, məsələn, Kapetianların kral qolundan olan qan şahzadəsi Robert Artrois. Axı o, vətəni Fransaya qarşı vuruşub, əlində soydaşlarının qanı olsa da, çox əziyyət çəkməyib.
  Yüz minlərlə rus isə nasistlərin tərəfində vuruşur. Hətta Böyük Hersoq Kirill Romanov şərq kampaniyasını və vətəninin bolşeviklərdən azad edilməsini dəstəklədiyini rəsmən bəyan etdi. Romanovlar nasistlər və onların arxasında duran Qərb dövlətləri üçündür.
  Yaxşı, məşhur şahzadələr və Üçüncü Reyx Stalinə qarşıdırsa, Fridrix niyə əziyyət çəkməlidir? Üstəlik, ola bilsin ki, SSRİ-də yaşayan onun əcdadları deyil. Yaxşı, məntiqli düşünək... Axı tarixin gedişatı artıq köklü şəkildə dəyişib. İndi dünya heç vaxt fərqli olmayacaq, ona görə də Moskva döyüşünü sovetlər uduzdular... Bu nə deməkdir? Və fakt budur ki, birincisi, əhəmiyyətli dərəcədə dəyişmiş bir dünyada onun valideynlərinin (yeri gəlmişkən, müxtəlif şəhərlərdə doğulmuş) görüşüb ailə qurması ehtimalı kəskin şəkildə azalır. Amma ana və ata 1947-ci ildə belə doğulmayıblar... Bu o deməkdir ki, iki baba və iki nənənin görüşmə ehtimalı daha da az olacaq!
  Üstəlik, bir sıra genlər baxımından hər bir uşaq unikal və sırf fərdidir. Bu o deməkdir ki, konsepsiya anı ən azı bir saat, hətta on dəqiqə dəyişirsə, bu, artıq o olmayacaq... Özünəməxsus şəxsiyyətə və gen dəstinə malik Fridrix yox, tamamilə fərqli, bəlkə də zahirən bir-birinə bənzəməyən. oğlan.
  Yəni hadisələrin məntiqinə görə özünü keçmişdə tapan insanın müdaxiləsi zamanın pozulmaz qanunlarını pozan şəxsin yoxa çıxmasına səbəb olmalıdır... Yəni Fridrix Hitlerin sevimlisinə çevrilərək, sadəcə yoxa çıxdılar! O, qardaşı, bəlkə də valideynləri və başqaları.
  Ancaq gənc ace bu bədbəxt planetdə heç kim kimi canlı, güclü və sağlam olduğuna görə, bəlkə də bu keçmiş onun dünyası deyil! Bəlkə bu, hətta onun kainatı deyil, bir növ paralel kainat və hətta bir zaman gecikməsi ilə. Yəni o, Fridrix öz əcdadlarını, öz həmvətənlərini deyil, terminator oğlanın mücərrəd keçmişinə yalnız ümumi oxşarlığı olan yad fərdləri öldürür.
  Bu o deməkdir ki, o, əslində xəyanətkar deyil - sadəcə müxtəlif elmi fantastika seriyalarından olanlar kimi keçmişdə indiki biliklərdən istifadə edən və həm də təqdir tərəfindən inanılmaz gücə sahib olan bir insandır. Yaxşı, əgər onun fövqəl gücləri varsa, onlardan istifadə etməmək sadəcə günahdır! Yaxşı, taleyin, göyün sağ əli, onu əvvəlcə Hitler Yugentinə, sonra Üçüncü Reyxə göndərdiyi üçün karyera qurmaq üçün hər cür səy göstərməlidir. On dörd yaşında, oğlan kimi böyük feldmarşal olmaq yaxşıdır, amma iyirmi yaşında tam hüquqlu general, hətta feldmarşal olmaq daha yaxşıdır. Və kim bilir, bəlkə Üçüncü Reyx nəhayət Amerikanı həzm edəcək, sonra onun oğlu ilk Dünya Diktatoru olacaq!
  Sonra birdən gəncin heç gözləmədiyi biri peyda oldu: Evgeniya Porşe... Üçüncü Reyxin ən böyük maqnatlarından birinin qızı üçün hündür, gözəl, güclü, hətta bir qədər köntöy və təəccüblü dərəcədə aristokratik deyildi.
  Düzdür, əvvəlki görüşdən fərqli olaraq, qız almazlarla çox bahalı, lakin eyni zamanda şəffaf və zərif, kiçik olmasa da, ayaqlarının cazibəsini gizlətmirdi.
  Hündürdaban ayaqqabılara görə onsuz da uzun boylu qız az qala nəhəng qız kimi görünürdü. Yaşına görə adi və hətta kiçik bir yeniyetmə olan Fridrixin özü ondan qısa idi, təxminən iyirmi üç, iyirmi beş santimetr və dabanlarını nəzərə alsaq, daha çox...
  Fridrix hətta xəcalət çəkdi, əgər o, heç vaxt bu altı kiloluq qızdan (atası Porşe kimi idi, nəhəng deyil, onun necə ana olduğu, ətəyinin altına girdiyi bilinməsə də) böyümasaydı, necə olardı! ), hündür olardı həmişə ondan yuxarı qalxar. Bəli, keçən dəfəki kimi ayaqyalın getməsi daha yaxşıdır...
  Yevgeniya isə heyranlıqla gənc aceyə baxdı və əllərini uzadıb onun dodaqlarından öpdü:
  - Sən mənim cəngavərimsən! İşıq dünyəvi deyil!
  Fridrix çaş-baş qaldı:
  - Bəli mən....
  Yevgeniya sözünü kəsdi:
  - Sözə ehtiyac yoxdur! Sən tərifə layiqsən. Həm də təkcə pilot kimi yox... - Maqnat qızı saçlarını tərpətdi. - Düşünün, bir mühəndis və dizayner kimi fantastik bir hədiyyəniz var. Belə ideyalar təklif edin... Dahi! Yuxarıda Leonardo Davincidir.
  Fridrix zarafat etdi:
  - Yaxşı, bəli! Razıyam, bu sənətkar bir dəfə də olsun müharibə qazanmayıb. Onun şah əsərləri bütün dünyanı fəth etsə də!
  Onlar rəqs etməyə başladılar. Yevgeniya da elə gözəl idi, fiqurlu konkisürən idi, amma Volka üçün çox iri görünürdü... Və ətirdən məstedici iyi gəlirdi... Onun dəbdəbəli döşlərinin boyun xəttinə baxanda, fiziki cəhətdən güclü və təbii bir arzu hiss etdi. inkişaf etmiş yeniyetmə. Üstəlik, Helga heç nə görməmiş kimi davrandı. Ancaq almanların gənc nəslinə öyrədilib ki, qadının nümayiş etdirmək bir yana qalsın, qısqanclıq hiss etməsi nalayiqdir və kişi müharibə qəhrəmanıdırsa, hətta aldatmağa da borcludur. Cinsi yaxşılaşdırmaq üçün nə lazımdır! Hitlerin dediyi kimi: Evli qadının başqa kişidən uşaq dünyaya gətirməsi günah deyil, bir şərtlə ki, ərindən daha yaxşı fiziki xüsusiyyətlərə malik olsun. Yevgeniya isə oğlandan ciddi şəkildə soruşdu:
  - Harada oxumusunuz ki, tankların və özüyeriyən silahların idarə olunması prinsiplərini belə yaxşı bilirsiniz, belə "Nou-hau" icad edirsiniz?
  Fridrix həqiqəti və tanımadığı bir qıza, hətta atası maqnat, Üçüncü Reyxin ən zəngin adamlarından biri və Hitler və Goeringin sevimlisi olsa belə, deyə bilməzdi və istəmirdi. O, qaçaraq cavab verdi:
  - Burada uşaqlıqdan hobbilər rol oynayır... Müxtəlif elmi ədəbiyyat, ixtiraçılıq həvəsi! Faydalı bir şey yaratmaq üçün iş masanızda oturmaq lazım deyil...
  Evgeniya başını tərpətdi:
  - Bəli, mən də idmanı sevirəm, eyni zamanda elmin qranitini dişləyirəm, hətta çeynəyirəm... Buna baxmayaraq, Piston xanım ofis siçovuluna oxşayırmı?
  Fridrix canavar dişlərini göstərərək təsdiqlədi:
  - Bəli, sən heç siçovul kimi görünmürsən, nəinki siçovul! Çox güman ki, hətta sizi müqayisə etmək olar...
  Evgeniya xəbərdarlıq etdi:
  - Sadəcə onu inəklə müqayisə etmə! Bu, olduqca iyrənc bir işarədir!
  Frederik fəlsəfi olaraq qeyd etdi:
  - Kim dəxli olmayan bir şeyi satarsa, keçi rütbəsi alır! Deməli... Bizim bazar axmaqdır.
  - Bazar jarqondur? - Yevgeniya təxmin etdi. - Ümumiyyətlə, alman nitqi düzgün görünür, amma nədənsə... Çox düzgün, dəqiq yerləşdirilmiş vurğular, aydın sözlər, nitqdə gərginlik... Vurğu da yoxdur, amma bu düzgünlükdə sən tam doğma bir şey hiss edirsən.. .
  Fridrix narahat olduğunu göstərmədi:
  - Bəs bu nə? Bəlkə mənim sovet casusu olduğumdan, rusların amerikalılarla birlikdə iyirmi min nəfəri və saysız-hesabsız yarım min təyyarəsini mənə Üçüncü Reyxin zirvəsinə sızmaq üçün qurban verməsindən şübhələnirsiniz?
  Evgeniya başını tərpətdi:
  - Yox, mən belə düşünmürəm! Bu, hətta ruslar üçün də çox idi. Baxmayaraq ki, məşhur bir deyim var: Rusiyanı ağlınla başa düşə bilməzsən. Amma mənə fərqli görünür, bəlkə sənsən, necə deyim... SS gen mühəndisliyinin məhsulu. Bir növ gələcəyin adamı? Mən genetika ilə bağlı elmi əsərləri oxumuşam və bilirəm ki, insan təbiəti süni müdaxilə ilə dəyişdirilə, yaxşılaşdırıla və ya pisləşdirilə bilər. Bir döyüşçü kimi fövqəlbəşəri keyfiyyətləriniz də... Bu belədir...
  Fridrix cavab vermək əvəzinə hündürboylu sevgilisinə başını əydi və onun sulu dodaqlarından ehtirasla öpdü. Sonra dedi:
  - Gözəl başın üçün narahat olma. Məndən qüsurlu övladlar alacağından qorxursansa, inanın, bu belə deyil! Əslində, bəlkə söhbətin mövzusunu dəyişərik.
  Evgeniya razılaşdı:
  -Bəli, dəyişmək daha yaxşıdır! Tanklardan danışaq... Xüsusən, Quderyanın rəhbərlik etdiyi əsas əməliyyat qərargahı müsabiqə tapşırığı verdi: iki növ tank... 88 mm El 100 və ya daha qısa, lakin zirehli topla orta "İmperator Panterası" kimi. -pirsinqli və ən azı 250 mm-lik ön maili zireh və 105 mm-lik El100 çaplı silahı olan ağır "Royal Tiger", ən azı 300 ön zirehli... Üstəlik, birinci tankın çəkisi əllidən çox deyil. ton, ikincisi isə 65.
  Fridrix qoferin qarşısındakı şir kimi nifrətlə xoruldadı:
  - Belə bir şey real deyilmi? Xüsusilə nəzərə alsaq ki, qıt materiallarla sizin üçün daha asan oldu və Müttəfiq bombardmançıları Üçüncü Reyxin torpaqlarını viran qoymur!
  Evgeniya ah çəkərək cavab verdi:
  - Prinsipcə, mümkündür, amma vaxtımız yox idi, daha doğrusu, lazımi vaxtda metaldan prototip hazırlamağa vaxtımız yoxdur. Siz birtəhər bizə parlaq Nou-Huunuzu çox gec verdiniz. Və Hitler istəyir ki, ən son tanklar bu il Üçüncü Reyxin orduları ilə xidmətə başlasın.
  Gənc eys təəccübləndi:
  - Prototip hazırlamaq niyə bu qədər vaxt aparır?
  Qız başını tərpətdi:
  - Bir az, xüsusən də model əsaslı şəkildə yenidirsə... Bu, məşhur deyim kimidir: maşın sürsən, dərəyə düşəcəksən!
  Fridrix düşündü: burada təbii ki, problemlər var... Məsələn, sovet konstruktorları İS-10 tankının yaradılması ilə bu qədər il mübarizə aparıblar, ya da tam iki il T-54-lə məşğul olublar. Üstəlik, bu tank müharibədən sonra dizayn edilmiş və İkinci Dünya Müharibəsi döyüşlərində təcrübə keçmişdir. Bundan əlavə, bu, tamamilə yeni bir model deyil, yalnız T-34-ün sonrakı təkamülü idi. Məsələn, T-44 tamamilə müvəffəq olmadı və praktiki olaraq döyüşdə istifadə olunmadı... Beləliklə, heç bir xüsusi möcüzə gözləməməlisiniz.
  Pələng tankı, almanların bu tip nəqliyyat vasitələri yaratmaqda təcrübəsinin olmaması nəzərə alınmaqla (əlbəttə ki, şassiləri saymasanız, məsələn, Birinci Dünya Müharibəsi zamanı yaradılmış 150 tonluq "Kolossal" var idi).
  Fridrix qeyd etdi:
  - Artıq yaradılmış "Panther"-5 və ya AG əsasında dizayn etmək lazımdır. Onun şassisi ona nəinki 88 mm-lik top, hətta 128 mm-lik top və ya 150 mm-lik haubitsa daşımağa imkan verir...
  Evgeniya gülümsədi:
  - Amma biz məhz belə edirik! Bununla belə, Porsche-nin 88 mm çaplı silahlarla da olsa, artıq öz "Royal Tiger"i var. Amma ola bilsin ki, bu bir ara model kimi olacaq. 250 millimetrlik zireh üçün ilkin tələb onda yerinə yetirildi, baxmayaraq ki, çəkisi olduqca böyükdür - 63 ton. Amma zirehlərin çox böyük rasional meyl bucağı olan qüllə, zərif və rasional... Aralıq rəqabətdə qalib gəlmək mümkün ola bilər, lakin gələcəkdə problemlər yaranacaq. Amma sizin "Nou-hau"nuza görə, hər tərəfdən keçilməz, istənilən müdafiəni məhv edən tank yaratmaq olar. Axı, bir sıçrayış vasitəsi üçün, təəssüf ki, Panther çox uzun müddət öyünə bilmədiyi yaxşı yan qorunmaya sahib olmaq çox vacibdir.
  Fridrix qeyd etdi:
  - Bəlkə hələlik tanklar mövzusuna toxunmayaq... Daha doğrusu, müzakirəni bitirək. Biz köhnə professorlar və ya gənc oğlan və qızlar kimiyik.
  Evgeniya razılaşdı:
  - Haqlısınız, həmişə olduğu kimi, daha dünyəvi bir şeydən danışaq. Məsələn, Britaniya kral evi haqqında.
  Fridrix qaşqabaqla:
  - Nə mövzudur! Vaxt gəlsin, Winsorlardan heç nə qalmayacaq. Yoxsa sizcə, Moskvanı tutandan sonra tanklarımız artıq ələ keçirilən Londonu darmadağın edə bilməyəcək?
  Evgeniya dişlərini çırpdı:
  - Yaxşı, əlbəttə ki, edə bilərlər!
  Topdan sonra dəbdəbəli yeməklərlə, lakin güclü spirtli içkilər olmadan nəcib şam yeməyi davam etdi. Altı dərəcədən güclü bir şey yoxdur. Yaxşı, sonra Fridrix və Evgeniya, bir oğlan və bir qıza uyğun olaraq, ayrı bir otağa təqaüdə çıxdılar.
  Uzun boylu sarışınların xasiyyət baxımından fərqlənmədiyi ümumiyyətlə qəbul edilsə də, Evgeniya bir neçə saat ərzində bunun əksini son dərəcə inandırıcı şəkildə sübut etdi. Yaxşı, Fridrix, əlbəttə ki, simasını itirmədi. Beləliklə, möhkəm qucaqlaşaraq yuxuya getdilər.
  Uşaq yuxuda görüb ki, o, rus çarı II Nikolaydan Mikadonu, yəni imperatoru öldürmək əmri alan yapon ninjasıdır.
  Fridrix barmaqları və ayaq barmaqları ilə ən kiçik bir çat və ya boşluqdan yapışaraq kobud divarlara necə dırmaşdığını xəyal edirdi. Oğlan saraya girdi, burada şiddətli döyüş başladı...
  Gənc ninja həmişəki kimi düşmənlərini doğradı, bıçaqladı, başlarını uçurdu... Yuxu çox xaotik, çox qan, doğrama və mənası az idi. Üstəlik, hər yerdə qılınc tullanan ayaqyalın qızlar var... Bir sözlə...
  Mən üç-dörd saatdan artıq yata bilmədim... Fridrixi qasidçi qız oyatdı:
  - Döyüş tam sürətlə gedir! Sizin kimi insanlardan başqa əvəzolunmaz insanlar yoxdur, Fridrix Bismark.
  Oğlan ayağa qalxdı və hətta sağollaşmadan ən yaxın uçuş-enmə zolağına tələsdi.
  Və məlum oldu ki, onu əbəs yerə çağırmayıblar... Ordu generalı Rokossovski Stalindən qüvvələrin tam cəmləşməsini gözləmədən Rommelin ordu qrupuna sarsıdıcı zərbə endirmək əmri aldı. Bu halda hesablama ona əsaslanırdı ki, almanlar hələ Voronej üzərinə hücuma keçmək üçün öz qoşunlarını yerləşdirməyə vaxt tapmayıblar. Beləliklə, əvvəlki döyüşlərdən yorulmuş Alman qoşunlarının uzadılmış cinahında aşağı zərbə vurmaq şansı var idi.
  Fridrix hücum modifikasiyası deyil, dörd iyirmi millimetrlik top və iki pulemyotu olan adi bir model olan Fokken-Wulf-a minməyə məcbur oldu. Beləliklə, həddindən artıq tələskənlik üzündən oğlan özünü tanklarla döyüşməkdə effektivliyini sübut edən silahsız tapdı. Düzdür, onun gövdəsində hələ də on bomba var idi...
  Göydə də isti idi, sovet hücum təyyarələri və Yaki-9 qırıcıları peyda olurdu. Bununla belə, sonuncu maşınlar zəif qorunma və sağ qalma qabiliyyətinə görə, 20 mm çaplı silahlara qədər uzaq məsafədə də həssas idi. Fridrix əvvəlcə döyüşçüləri buynuzlara vurdu, bu, əlbəttə ki, daha yavaş olan İlası qabaqladı. Dörd təyyarə topu, bu, gücdür... İlk iki onlarla yaklar, hətta quyruğa hiyləgər yanaşmadan da səpələnib.
  Fridrix fırlanmadı, manevr etmədi, sadəcə olaraq pnevmatik topları bir az dəyişdirdi və kütləvi maşınının gövdəsini titrədi.
  İyirmi beş, iyirmi altı, iyirmi yeddi... Qətiyyən, itki versə də, sönməyən, hətta sürət qazanmağa çalışan cəsarətli Yakslarda... Fridrix hətta bir qədər təəccübləndi. niyə sovet hərbi ədəbiyyatında bu şanlı Fokken maşını belə alçaldıldı -Vulf? Bəli, Yak üçün 19 saniyəyə qarşı tam dönüşü 22 saniyəyə yerinə yetirir (və yüngül versiyada Yak bunu hətta 17 saniyəyə edə bilər!). Ancaq Fridrix manevr etməyə ehtiyac duymur, sadəcə olaraq yavaşlayır və onlara doğru uçur. Bir saniyədə həqiqətən yeddi və ya səkkiz avtomobili vura bilərsiniz.
  Döyüş trans vəziyyətində olan Fridrix üçün vaxt dəhşətli dərəcədə yavaş axırdı və onun düşünməyə və silah-sursatını boşaltmağa vaxtı var idi. Prinsipcə, ümumiyyətlə qəbul edilir ki, hətta ən bacarıqlı ace belə Rudel kimi hadisələr də daxil olmaqla, müharibənin gedişatına ciddi təsir göstərə bilməz. Real tarixdə ən yaxşı altı alman acesi bütün hava ordusunu məhv etdi, lakin nasistlər atmosferdə hökmranlıq uğrunda döyüşü ümidsizcə uduzdular.
  Amma belə olan halda, bir yerdə bir adamdan çoxuna qarşı bu qədər yaxa atmaq təhlükə ilə doludur... Bir dəqiqədən az müddətdə altmış bir döyüşçü vurulub. Necə ki, qanadları yıxılır, ya da kabinələrin zirehli şüşələri qırılır. Sonuncu daha da pisdir, çünki bu halda pilotu xilas etmək mümkün deyil. Qırmızı Orduda artıq bir neçə təcrübəli aces qalıb.
  Düşən maşınlardan dördü beşdən çox təyyarəni vuran mühafizəçilərə məxsus idi... Yalnız bu yenə də kömək etmədi, çünki Volka hara və necə vuracağını bilirdi... Bir ovçu avtomatla sürüsünü vurduğu kimi. qazlar. Bu, bir partlayışda, intuitiv olaraq, instinktlə, lülənin hərəkətlərini müəyyən etmək və istədiyiniz hədəfə yönəltməkdir, bir güllə də keçmir. Qazlar və bu halda sovet təyyarələri vurulur, kokpitlərin sındığı, pilotların vurulduğu yerdə bir müddət düz uçurlar. Amma qanadlarından bəziləri itirir...
  Fridrix burada iti odlu amerikan kovboyları haqqında filmləri və Di Kaprionun baş rolda oynadığı məşhur filmi - "Tez amma Ölü!" filmini xatırladı. Amma o günlərdə ABŞ kovboyları nə avtomat pulemyotları, nə də sürətli atəş açan hava toplarını bilmirdilər. Əks halda, bunun dağıdıcı güc baxımından nə qədər dəhşətli bir silah olduğunu başa düşərdilər.
  Yaxın gələcəkdə yaklar sona çatdı və Fridrix İlya köçdü. Burada onlara yuxarıdan və ya arxa yarımkürədən hücum etmək yaxşıdır. Üstəlik, məsafəni qısaltmadan da optimal olardı.
  Başqa bir yol daha kövrək qanadları vurmaqdır, onlara zireh asmaq olmaz.
  IL-2 donqar ləqəblidir. Orada ikinci oturacaq quraşdırıldıqdan sonra arxa yarımkürəni müdafiə edən atıcı üçün belə bir maşını naşı üçün vurmaq çətinləşdi, amma sonra... Təbii ki, bu təyyarənin aerodinamikası pisləşdi. Bu o deməkdir ki, onlarla daha asan olacaq...
  İlamın müxtəlif istiqamətlərə səpələnməsi daha məntiqli olardı, amma sistem... Bir sözlə, əfsanəvi tufançıların döyülməsi ilə başladı. Halbuki çevik "Salamander-3" artıq gəlmişdi. Palçığı da götürdülər...
  Fridrix hətta yaxınlaşarkən yakslarla rastlaşaraq ondan qabağa keçə biləcəklərini belə düşünürdü... Baxmayaraq ki, kim bilir... Luftwaffe pilotları cəsur rus döyüşçüləri deyillər və adətən döyüşə sayca çox gəlmirlər, amma ola bilsin ki, hallar istisna olmaqla. quru qoşunları üçün həddindən artıq ciddi təhlükə yarandıqda.
  Fridrixin də heç bir problemi yoxdur... Toplarla arxa zirehli yarımkürəyə vurun, ya da qanadları örtün - nəticə eynidir. Və bu maşınlar sonra necə düşür, hətta havada iz qoyurlar... Döyülmüş qulun belindəki zolaqlar kimi.
  Fridrix otuz yeddi silti yıxdı və iki "piyada" tutdu. Yenə yüz, baxmayaraq ki, əvvəlki yüz bir rekordu qırılmayıb. Düşmənin sadəcə bir neçə təyyarəsi qalıb. İndi onların etməli olduğu tək şey bombaları atmaqdır və onlar qayıdacaqlar.
  Sovet tankları indi aviasiyanın, xüsusən də artilleriyanın dəstəyi olmadan hücuma keçdi. Hücum təyyarələri və bombardmançılar onlara hücum etdi. Xoşbəxtlikdən Sovet tank ekipajları nəqliyyat vasitələrinin idarəetmə xüsusiyyətlərindən istifadə edə bildilər. Lakin bütün növ təyyarələrin sayı artırdı.
  Fridrix bütün bombalarını yerə atıb aerodrom tərəfə döndü. Lakin o, Rudelin məşhur tank məhv edən "Fokken-Vulf-4" gəmisini görməyə nail olub.
  Gənc ace Pegasus Terminator Me-362-nin onu gözlədiyi "ev" aerodromuna qayıtdı.
  Fridrix "Fokken-Vulf"u endirərək qonşu pilota qışqırdı:
  F -490-ın pis döyüşçü olduğunu iddia etmək cəsarəti olan hər kəs yalan danışır. Pis təyyarə yoxdur, yalnız pis pilotlar var.
  Növbəti növbə yalnız döyüş tanklarına endirildi. Almanlar onları qarşılamaq üçün hələ güclü zirehli yumruq çıxara bilməsələr də, təyyarələrlə hücuma keçdilər.
  Cəsarətli sovet tankçıları artıq cırıq cəbhə xəttini keçərək ərəb könüllülərindən ibarət piyada dəstəsinə hücuma keçmişdilər.
  Müsəlmanlar gözlənilənlərin əksinə cəsarətlə vuruşdular və qaçmağı düşünmədilər, eyni zamanda son dərəcə bacarıqsız hərəkət etdilər. Xüsusilə, Amerika bazukasından bir qədər qeyri-insani, qumbaraatan isə daha çox istifadə olunurdu.
  Lakin sovet bölmələrinin hücumu tükənirdi. Xüsusilə faşist hücum təyyarələri sovet konstruktorlarından köçürülmüş, lakin daha məharətlə həyata keçirilən bir fikir formalı yüklü çoxsaylı kiçik bombalardan istifadə edirdi. Lakin sovet tankçıları yuxarıdan toru asmaq əmrini almadılar.
  Və Fridrix sadəcə olaraq damlara hava toplarından atəş açıb. Bu, ən sadə taktikadır. Qüllənin lyukundan keçin və qələbənizi qazanın. Və üfüqi bir müstəvidən vursanız, nə qədər maşını belə aşmaq olar...
  Ancaq döyüşçü intuitiv, nişan almadan, şıltaqlıqla vurursa, tankın sürəti kömək etmir...
  Bu, tanklarla simulyatora bənzəyir, yalnız sizdə tanrı rejimi var və hər atış dəqiqdir və tez-tez, tez-tez vurursunuz ...
  İndi məhv edilmiş tankların sayı əlliyi ötüb ki, Rudel dincəlir... Amma mən kənara çəkilməli oldum. Yan tərəfdə "Qulaqlar" göründü. Onlardan altısı vuruldu, qalanları isə salamandrı məhv etsinlər. Ümumiyyətlə, bu qarğıdalı işçilərini gündüz döyüşə buraxmaq sırf intihardır.
  Tanklar daha vacibdir...
  Qayıt... Fokken-Vulf 4-də uçuş və onun yanında Helga.
  Qız ondan soruşdu:
  - Yaxşı, Yevgeniyada nə xoşunuza gəldi?
  Fridrix radioya nifrətlə xoruldadı:
  - Niyə qısqanırdın?
  Qız güldü:
  - Əlbəttə yox! Biz azadıq, evli deyilik. Yataqda kimin daha yaxşı olduğunu görəsən, mən və ya onun!
  Frederik səmimi cavab verdi:
  - Əlbəttə, sən! Sən o qədər də böyük deyilsən və daha çeviksən!
  Helqa şən güldü.
  - Səndən başqa heç nə gözləmirdim! Amma əlbəttə ki, ən yaxşısı... Uh, o dizayn siçovuludur və Dəmir Xaç Cəngavər Xaçı ilə təltif edilən çox az qadınlardan biridir!
  Fridrix qeyd etdi:
  - Məncə, palıd yarpaqları sizin üçün çox yaxındır!
  Dava göstərdi ki, oğlan yəqin ki, haqlıdır. Helqa inamla tankları vurdu. Görünür, o, döyüşçünün döyüşçüdən daha sərt ola biləcəyini sübut etmək istəyirdi. Baxmayaraq ki, o, əlbəttə ki, Fridrixlə müqayisə edə bilməz.
  Tezliklə alman və amerikan maşınlarının böyük tank sütunları peyda oldu. Xüsusilə çevik və oynaq Amerika tank məhv edənlər "Witches"-3. Bu ciddi idi, xüsusən ona görə ki, sovet maşınları artıq hava zərbələri nəticəsində xeyli dərəcədə məhv edilib. "Pantera"-5 də problemli oldu... Onun uzun lüləli sürətli atıcı silahı və keçilməz ön zirehləri... Deyəsən, dözümlülük sovet tanklarının ekipajlarını uğursuzluğa düçar etməyə başladı. Bəziləri komandirlərin sözünə qulaq asmadan bu texnotronik cəhənnəmdən qaçmağa çalışaraq geri döndülər.
  Və yenə qayıdış və gediş, tanklara hücum...
  Artıq günortadan keçmişdir, hava qaralmaqdadır... Qızıl Ordunun əks-hücumları söndü. O və Helqa Ryazana doğru hərəkət edən bir qrup alman ordusunu dəstəkləmək üçün yönləndirildi. Eyni zamanda, Vatutinin əsgərlərini qazanda sıxmağa çalışdılar...
  Almanlar hələ də yavaş-yavaş şərqə doğru irəliləyirlər. Burada onlara Sovet qoşunlarının dözümlülüyü və Çöl Cəbhəsinin müdafiə xətləri, hətta Moskvaya yaxınlaşmalardakı qədər sıx olmasa da, mane olur.
  Bununla birlikdə, Hitlerin qoşunları manevr üçün daha çox yer aldı və Hoth bu cür sütunlardakı əsas müdafiə qovşaqlarını keçməyə çalışdı. Bəzi yerlərdə alman birliklərinin irəliləməsi sürətləndi...
  Frederik Helga soruşdu:
  - Yorulmamısan, xəyallarımın qızı?
  Sarışın döyüşçü cavab verdi:
  - Şən əhval-ruhiyyə yorğunluğu aradan qaldırır, inəkləri qamçılamaqdan yaxşıdır! Yorğunluq süd yerinə qanlı irinlə çıxsa da!
  Fridrix razılaşdı:
  - Burada həqiqətə qarşı mübahisə edə bilməzsən!
  Gecə buludların səmaya yuvarlanmasına, yağışın yağmasına baxmayaraq gənc uçmağa davam edib. Alman hərbi doktrinasına görə, cəbhə xəttində müdafiəni yatırmaq üçün aviasiyadan istifadə olunurdu... Və 1941-ci ildən fərqli olaraq, Luftwaffe Pindostanın köməyi sayəsində çoxlu təyyarələrə sahib idi.
  Fridrix indi bunkerlərə, hətta daha kiçik hədəflərə hücum edirdi... Gecələr də döyüş səngimir, sovet qoşunları əks-hücumlara başlayır. Kiçik və kifayət qədər xaotik olsalar da, heç də az igid deyillər...
  Gecə U-2 eskadrilyasından başqa heç bir hava hədəfinə rast gəlinməyib. Və bunkerlər bombalandı... Yüngül.
  1947-ci il oktyabrın 15-də səhər saatlarında şəhər və eyni zamanda dəmir yolu qovşağı: Elektrostal uğrunda döyüş başladı. Orada çox isti idi və ən əsası, Fridrix ayrılmaz dostu Helqa ilə birlikdə idi.
  - Yaxşı, böyük cəngavər, düşmənləri sıxırıq?
  Fridrix sevinclə cavab verdi:
  - Evsizlər pivə dükanına itələyirlər, biz isə qalib gəlirik. Və necə qalib gəlirik...
  Elektrostal şəhərinin özü kifayət qədər möhkəmləndirilmişdi. Onun müdafiəsində ordu hissələri ilə yanaşı, NKVD-nin iki yeni diviziyası da iştirak edirdi. Onlar, ümumiyyətlə, SS kimi elit hərbi mühafizəçi olmasalar da, həm artilleriya, həm də yüngül tanklarla silahlanmışdılar.
  Nasistlər də öz növbəsində öz qazanlarını yaratmağa çalışırdılar... Qaladan yan keçin, onları sancaqlar ilə əhatə edin...
  Burada, əlbəttə ki, hava dəstəyi əhəmiyyətli bir rol oynayır, xüsusən də boyun uzanır.
  Helga, bir qıza xas olaraq, əmin etdi:
  - Qələbə bizim olacaq! Kirşənizi yay üçün hazırlayın!
  Fridrix razılaşdı:
  - Həm də təkcə yayda deyil! Ağır tanklardan və hava mərmilərindən istifadə edəcəyik.
  Oğlan onların yenidən Mainstein ordusunda olduqlarını düşünürdü, lakin Qərbdə ən məşhur Rommel daha yaxşı tanınır. Döyüş zamanı gənc daha çox cəhənnəm ruhunun başçılıq etdiyi transda hərəkət etdiyi üçün bu komandirin şərəfli şücaətlərini niyə xatırlamasın? Üstəlik, döyülən ingilisləri xatırlamaq, məğlub olan rusları xatırlamaqdan qat-qat xoşdur!
  Marret xəttinə çatan Rommel, iki düşmən ordusu arasında Napoleon "mərkəzi mövqeyində" olduğunu başa düşdü və indi həlledici bir zərbə vuraraq onlardan birini məğlub edə bilər və yalnız bundan sonra dönüb ikincisi ilə qarşılaşa bilər.
  Fridrix öz-özünə güldü: Napoleon, Lev Tolstoy buna şübhə etsə də, şübhəsiz ki, böyük sərkərdə və hökmdar idi. Xüsusilə nailiyyətlərə nəzər salsanız. Yalnız o, onları saxlamadı. Bu baxımdan Hitler daha pisdir... Amma prinsipcə füreri Napoleonla müqayisə etmək olar!
  İstedadlı komandir Rommel başqa bir şeyi də başa düşdü: amerikalılar və fransızlar uzaq şərqdə Tunisin mərkəzinə doğru yürüş etdilər və Qərb Dorsal dərələrini 60-70 mil qərbdə əhatə edən Fondouk, Faid və Qafsada Şərq Dorsal dərələrini tutdular.
  Məlum oldu ki, İtaliya-Alman qüvvələri Faid və Qafsanı tutsalar və sonra Feriana və Kasserini keçərək qərbə doğru hərəkət etsələr, onlar birbaşa Amerikanın nəhəng təchizat bazasına və Tebessadakı qərargahlarına gedə bilərlər. Tebessada italyan-alman qoşunları Tunisdəki Müttəfiq xəttinin qərbində və demək olar ki, öz əlaqələrində tapdılar. Rommel o zaman tanklarını çevirib şimala, dənizə doğru istiqamətləndirsəydi, almanlar Tunisdəki bütün Müttəfiq ordusunu kəsə və ya Əlcəzairə məcbur edə bilərdilər.
  Fridrixin fikirlərini buludların arxasından qopan iki Laqqın peyda olması yarımçıq kəsdi... Bunlar tükəndi... Sonra da tüfənglərə sərrast atışlar... Yalnız o, belə ata bilər... Daha dörd Yaks. .. və onlar orada var ... İndi isə "Katyuşa"ya atəş... Belə ki, fraqmentlər hər tərəfə uçsun... Başqa bir raketatan... Deməli, Helqa yan tərəfdən cəhd edir. Ona qışqırır:
  - Qəhrəman, daha da güclə vuraq!
  . FƏSİL Љ 20.
  Oleq Rıbaçenko və Marqarita Korşunovanın paralel dünyada missiyası hələ bitməyib.
  Almanlar Qorki şəhəri istiqamətində irəliləyirdilər. Onu tamamilə əhatə etdilər. Bir oğlan və bir qız bu böyük şəhəri müdafiə etdilər.
  Tamamilə mühasirəyə alınmış Moskva boğulurdu. Nasistlər artıq bəzi yerlərdə Kremlə keçiblər. SSRİ paytaxtının mövqeyi demək olar ki, ümidsiz idi. Moskva qarnizonunun mərmiləri sona çatırdı. Paytaxtın süqutu ilə isə fərqli bir müharibə olardı.
  Oleq Rıbaçenko və Marqarita Korşunova Volqa sahilində şəhər uğrunda döyüşdülər.
  Oğlanla qız həmişəki kimi döyüş əhval-ruhiyyəsindədirlər.
  Onlar atəş açıb oxuyurlar:
  Pionerlər təslim olmurlar
  Onlar işgəncədən qorxmurlar...
  Qartallar kimi döyüşürlər
  Krautları cəhənnəmə göndərmək!
  
  Onların arasında çoxlu qəhrəmanlar var,
  Çoxlu dəli oğlanlar...
  Lazım gələrsə, formada gəzin -
  Maşının doldurulması!
  Beləliklə, təqribən on iki yaşında görünən, lakin əslində uzun illər burada olan təcrübəli veteran Oleq Rıbaçenko faşistləri biçərək bir partlayış verdi.
  Sonra da yalın ayaqla düşmənə qumbara atır.
  Və o, krautları hər tərəfə səpələyəcək.
  Bundan sonra oğlan oxuyacaq:
  - Mən vəhşilərin dizi üstə rus döyüşçüsüyəm,
  Rusiyanın düşmənlərini yer üzündən süpürəcəyəm!
  Bu qəhrəman qız Marqarita da yalın ayağı ilə ölümcül bir hədiyyə atır. O, bir çox nasisti nokaut edəcək və tvit atacaq:
  - Böyük Rusiya üçün!
  Və yenə gülməyə başladı.
  Oğlan və qız qəhrəmancasına döyüşür. Baxmayaraq ki, müharibə demək olar ki, uduzub. Almanlar artıq Orenburqu mühasirəyə almışdılar və Qızıl Ordunu hər yerdə sıxışdırmışdılar.
  Daha doğrusu, Orenburq çoxdan alınıb. Orada hələ də yalnız bir qala var. Faşistlər artıq Ufanı mühasirəyə almışdılar.
  Üstəlik, onların cənubdan olan qoşunları artıq Kazana yaxınlaşır. Vəziyyət kritikdən də artıqdır.
  Və vəziyyəti daha da ağırlaşdırır ki, samuraylar şərqdən gəlirlər və Mərkəzi Asiyaya artıq almanlarla birləşiblər.
  Amma cəsur uşaq qurbanları döyüşür. Onlar öz qələbələrinə inanırlar. Yaxud heç olmasa başlarını dik tutaraq ölməyə hazırdırlar. Ancaq bu ölüm necədir? Onlar ölməzdir!
  Və onlar uzun illər uşaq olaraq qalırlar. Və haradasa başqa dünyalar və missiyalar var.
  Oleq daha bir atəş açır. Sonra çılpaq barmaqları ilə qumbara atır və oxuyur:
  - Stalin əbədi olaraq bizimlə olacaq!
  Marqarita Fritzelərə nəzər salıb cığal çəkdi:
  - Üzdən iraq! Bu adamyeyən bizə gəlir!
  Qız isə hirslənərək yalın ayağı ilə qumbara atdı.
  Oleq Rıbaçenko kifayət qədər məntiqlə qeyd etdi:
  - Biz hamımız müəyyən qədər adamyeyək!
  Oğlan isə çılpaq barmaqları ilə ölüm hədiyyəsini atdı.
  Marqarita bununla razılaşdı:
  - Müəyyən dərəcədə, bəli!
  Və o, yalın ayağı ilə öldürücü silahı işə saldı və iki alman maşınının toqquşmasına səbəb oldu.
  Oleq Rıbaçenko atəşə tutdu və fikirləşdi ki, SSRİ-nin vəziyyəti, bəlkə də, artıq ümidsizdir və müharibə aparmağın xüsusi mənası yoxdur. Buna görə də insanları boş yerə öldürürlər.
  Oğlan yalın ayağı ilə iki qumbara atıb. Tırtıl vurdu, "E" seriyalı alman tankları toqquşdu.
  Terminator uşaq oxudu:
  - Vaxtı gələndə
  Biz cəsarətlə mübarizə aparacağıq!
  Səhər qalxan döyüşçülər -
  Və cəsarətlə vuruşun!
  Oğlan əslində bir neçə dəqiqəyə istənilən ordunu məhv etməyə hazır idi.
  Marqarita da ayaqyalın ölüm hədiyyəsini atıb cığal çəkdi:
  - Böyük Rusiya üçün!
  Uşaqlar o qədər cəsur döyüşçülərdir ki, heç kim onları tapdalaya bilməz. Onlar çox sərt döyüşçülərdir.
  Oğlan və qız həmişə olduğu kimi vəhşi həyəcan içindədirlər. Və onlarla birlikdə cəsarət, şərəf və cəsarət. Titanlar kimi faşistlərə qarşı vuruşurlar. Və aydındır ki, düşmən qaya kimi durduğu yerdən keçməyəcək. Bəlkə də qaya və monolitdən daha güclü bir şey.
  Marqarita atəş açaraq dedi:
  -Biz planetin çempionu olacağıq,
  Biz orta məktəbin nəhəngləriyik!
  Qız isə yenə ayaqyalın, kəsikli ayağı ilə ölüm hədiyyəsini işə salacaq. Və düşməni darmadağın etdi.
  Bu qız o qədər gözəldir ki, ona qarşı heç nə istifadə edə bilməyəcəksiniz.
  Çünki hurdaya qarşı heç bir üsul yoxdur. Baxmayaraq ki, bu bir tir deyil, daha ölümcül və sərin bir şeydir.
  Oleq Rıbaçenko atəş açaraq hıçqırdı:
  - Mən oğlan deyiləm, super oğlanam və dünyada hamıdan uzun olacağam!
  Və yenə də elə bil yalın ayağı ilə dağıdıcı partlayıcı boltu atırdı. Və yenə iki alman tankı toqquşur.
  Gənc döyüşçü çox döyüşkəndir. Amma hiss edir ki, burada qamçı ilə götünü qıra bilməz. Ümidsiz vəziyyətlər olmasa da, məğlubedilməz rəqiblər olmadığı kimi.
  Oğlan Belarusdakı prezident seçkiləri üçün necə hiylə işlətdiyini xatırladı:
  Altıncı dəfə cəfəngiyat dinləmək maraqlı deyil,
  Mən "ata"ya nə qədər inanacağımı anlamıram!
  Lukaşenko cənnət tikəcəyinə söz verdi -
  Ancaq işıqla birlikdə qaranlığa gedirik!
  Bəli, bu, sistemə və şəxsiyyətə pərəstişə meydan oxumaq idi. Doğrudan da, bir Avropa ölkəsi niyə orta əsrlərdəki kimi diktatora dözməlidir?
  Stalin də diktatordur və bu kainatda yavaş-yavaş məğlub olmaq üçün müharibəyə başlayır...
  Qəhrəman uşaqlar daha üç gün döyüşdülər. Bu vaxt nasistlər Kazanı mühasirəyə alaraq Ufanı ələ keçirdilər.
  Artıq Kremlin özündə də döyüşlər gedirdi. Dörd cadugər qız qılınclardan və atmaq üçün nazik disklərdən istifadə edərək, ayaqyalın şəkildə nasistlərlə vuruşurdu.
  Kreml Şturmlevlərdən, Şturmpələnglərdən, bombardmanlardan və nəhəng toplardan atəşə tutulması nəticəsində ciddi ziyan gördü.
  Stalinin özü, əlbəttə ki, hələ də Sverdlovskdadır. SSRİ-nin vəziyyəti isə demək olar ki, ümidsiz görünür. Ancaq Qırmızı Bayraq hələ də Rusiyanın paytaxtı üzərində dalğalanır, bu o deməkdir ki, hər şey itirilməyib!
  İnsanlar bir dönüş nöqtəsinin yaxınlaşdığına inanırlar!
  Nataşa ərəbi yarıya bölür. O, yalın ayağı ilə disk atır və xırıltı ilə səslənir:
  - Ölməz Vətənə izzət! Hitler bizi qıra bilməz!
  Zoya da iki qılıncla faşistin üstünə zərbə endirdi və cik-ciklə dedi:
  - Yox, bizi sındırma!
  Bundan sonra onun çılpaq ayağı nasistlərə ölümcül bir disk atdı.
  Və dağılmış Kreml divarından bir neçə qara döyüşçü düşdü.
  Sonra Aurora atəş açdı. O, nadir hallarda, lakin dəqiq vurdu. Sonra qılınclarından istifadə etdi. Onun çılpaq barmaqlarından ulduzlar və iti nazik svastikalar uçurdu.
  Və burada Svetlana çılpaq ayağı ilə iti bir disk atacaq və Fritz-i parçalara ayıracaq. Sonra oxuyacaq:
  - Kolovrat, Evpatiy Kolovrat - Vətənin müdafiəçisi, Perun əsgəri!
  Kolovrat! Evpatiy Kolovrat! "Rus Qəhrəmanları" həyəcan təbili çalır!
  Burada dördümüz də vuruşuruq. Artıq demək olar ki, bütün Moskva ələ keçirilib, sursat tədarükü başa çatıb. Rus oğlanları da, qızları da ölür. Amma təslim olmurlar. Baxmayaraq ki, mühasirə nə qədər davam edir?
  Kreml divarında qızlar döyüşür. Qəhrəmanlar kimi. Dekabr ayına baxmayaraq, onlar ayaqyalın və yalnız bikini geyinirlər. Ancaq soyuqluğu hiss etmirlər. Əksinə, onların enerjisi yalnız artır.
  Və çılpaq ayaq barmaqlarımdan iti, çox düz disklər uçur. Vermaxtın xarici qoşunlarını parçalayan.
  Döyüşçülər döyüş qəhrəmanları kimi döyüşürlər. Həm də minimum geyimlə. Bu cür gözəllikləri nə E və AG seriyasının nəhəng tankları, nə də nasistlərin digər dəhşətli ixtiraları utandırmır.
  Heç bir qız faşizmin istənilən formasını məğlub edə biləcək bir şey deyil. Bu dünyadakı kimi mükəmməl olsa belə.
  Nataşa qılıncını kəsdi, yalın ayağı ilə disk atdı, nasistləri kəsdi və oxudu:
  - Sovet ölkəsində yaşamaq necə yaxşıdır,
  Wehrmacht-ı əzmək necə də gözəldir!
  Dəyirmanı qılıncla idarə edən Zoya qeyd etdi:
  - Wehrmacht ağrılı şəkildə gücləndi! İndi biz artıq Kremli müdafiə edirik!
  Qız isə çılpaq barmaqları ilə bir ulduz ataraq Krautları vurdu.
  Sonra mahnı oxudu:
  - Bu düşmənlər üçün vəhşi ovdur!
  Və sonra döyüşdə Aurora var. Nə qırmızı saçlı və sərin qızdır. Qış küləyində onun mis-qırmızı saçları döyüş bayrağı kimi dalğalanır. Yox, belə qız heç kimə əyilməz.
  Və onun çılpaq ayağının atışından əti və qanı kəsən iti disk uçur.
  Rəqiblərin cəsədlərini kəsir. Və Aurora qışqırır:
  - Mən super sinif qızıyam!
  Svetlana döyüşdə necə görünür?
  Bu sarışın terminator sadəcə olaraq şeytani bir atəş və məhvetmə tornadosudur.
  Həm də onun yalın ayaqlarından ölümcül bir sürpriz uçur. Qız isə döyüşdə tam gücü ilədir.
  Dördü də döyüşdədir. Və o, nə geri çəkilməli, nə də təslim olmamalıdır.
  Onlar dörd cadugərdir - sadəcə super! Hər şeyin və hər kəsin məhv edilməsinin əsl kvarteti!
  Döyüşçülər müdafiə zonasını tuturlar. Amma Kreml böyükdür və hər yerdə müqavimət göstərə bilməz. Qüvvələr çox qeyri-bərabərdir.
  Nataşa hirslə dedi:
  - Öldürürük, qalib deyilik!
  Və qız yenə yalın ayağı ilə qatil ittihamı atdı.
  Zoya düşmənini qırarkən məntiqlə dedi:
  - Hər şeyi qazana bilməzsən... Kompüter oyununda olmasa!
  Və qızıl saçlı qız ölüm diskini yenidən atdı.
  Rəqiblərini qılıncla kəsən Aurora cıvıldadı:
  - Qələbə, inanıram, bizim olacaq! Müqəddəs Rusiya adı ilə!
  Və onun çılpaq ayaqlarının atılmasından məhv hədiyyəsi uçur.
  Və kəsilmiş nasistlər düşür.
  Və sonra döyüşdə Svetlana. Atışları ilə faşistləri kəsir. Və o, həddindən artıq, hətta sonsuz çevikliklə hərəkət edir. Onun yalın ayaqları çox çevikdir. Və onlar dəhşətli dağıntı nümayiş etdirirlər.
  Və sonra qız oxuyur:
  - Vətənə və yeni dünyalara şöhrət!
  Və yenə də yalın ayaqlarından ölüm sürprizi uçur.
  Və burada Nataşa yenidən döyüşdədir. Və kometa kimi tələsik krautları doğrayır. Və ciyərlərinin üstündə qışqırır:
  - Ən böyük Vətənə izzət!
  Və onun qılıncları otbiçən kimi uçur.
  Və qız hətta oxumağa başlayır:
  - Rusiyaya əbədi şöhrət,
  Xəyalımız gerçəkləşəcək!
  Qız isə çılpaq dabanı ilə iti bumeranq verdi. Və o, burulub onlarla qara və qaranlıq başları kəsdi.
  Təbii ki, qızları öldürən almanlar deyil, onlara qarşı istifadə edilən müstəmləkə birləşmələri idi. Ancaq bu, döyüşçülər üçün daha da soyuq olur.
  Onlar parlaq və oynaqdırlar.
  Nataşa yenə düşmənlərini qırır. Və yalın ayaqları ilə belə bir şey atır.
  Və qışqıracaq:
  - Stalin və şöhrət!
  Və sonra Zoya. Qatil bir şeyi azad etmək kimi. Və onun çılpaq ayaq barmaqları ölüm xəbərini tüpürür.
  Və döyüşçü qışqırır:
  - Bizim kimi Vətən üçün ölmək qorxulu deyil!
  Sonra Aurora da onu götürüb döyüşə girəcək. Həm də yalın ayaqları ilə bumeranq atacaq. Və düşmənləri yenidən formalaşdıracaq.
  Bundan sonra mahnı oxuyur:
  - Sovet Rusiyası üçün! Kainata nə hakim olacaq!
  Və sonra döyüşdə Svetlana. Həm də dayandırmaq və ya yavaşlatmaq mümkün olmayan bir qız. Bu belə döyülür. Mən səni belə bir döyüşçüdən xilas edə bilmərəm!
  Və yalın ayaqları ilə öldürücü paketlər atır. Və heç bir rəhm etmədən düşmənlərini öldürür.
  Baxmayaraq ki, sonradan Yarila onlar üçün dua edə bilər. Və ya bəlkə Perun. Çernoboq krallığı günahkarlar üçün ölümdən sonra onları gözləyir! Ancaq bu, özünəməxsus şəkildə maraqlıdır - müharibələr hər zaman davam edir! Və çoxlu döyüşlər! Odur ki, bəlkə biz günahkarların taleyinə çox acı-acı ağlamamalıyıq?
  Svetlana hətta bir az gülməli hiss etdi: xristianlara həsəd apara bilməzsən - onlar əbədi olaraq bir çox sevinclərdən məhrum olacaqlar. Hətta onların Yer planetində nə vardı.
  Eh, yazıq günahkarlar! Və daha da bədbəxt saleh insanlar!
  Qız isə ölüm hədiyyəsini yenidən kəsilmiş, yalın ayağı ilə atır. Sonra deyir:
  - Dünya bizim olacaq! Rusiyaya şöhrət!
  Nataşa qılıncları ilə üçlü kəpənək düzəltdi və cik-cik dedi:
  - Böyük Rusiyaya əbədi şöhrət olsun!
  Və onun çılpaq ayaqları öldürücü və bənzərsiz bir şey atacaq. Bundan sonra qızın çılpaq dabanı qara adamın alnına dəyib, onu və daha beş ərəbi divardan yıxıb.
  Döyüşdə növbəti Zoyadır. Onu heç nə dayandıra bilməz. Hitlerin qoşunları ilə döyüşür. Və üçlü dəyirman işlədir. Əsgərlər onun yıxılması ilə kəsildi.
  Bundan sonra qız deyir:
  - Əbədi Rus Svaroqun yanında olacaq!
  Və partnyorlarına göz vurur.
  Döyüşdə növbəti yer Auroradır. Panter kimi qaçdı. Hamının sözünü kəsdi. Və yalın ayaqları ilə o, ölüm hədiyyəsini işə saldı. Bir çox faşistləri kəsdi və oxudu:
  - Vətənin ən yüksək forması üçün!
  Və sonra Svetlana döyüşə girdi. Düşmənlərini necə məhv edir. Və çox cəsarətli davranır.
  Bundan sonra ölüm hədiyyəsi onun yalın ayaqlarından uçur. Və o, nasistləri bərbərin ülgücü kimi hərtərəfli kəsir.
  Və qız qışqırır:
  - Mənim əsrim və mənim həqiqətim! Böyük Rusiyaya şöhrət!
  Bəli, bu dörd nəfər həqiqətən qəhrəmancasına döyüşür. Amma dörd ayaqyalın və az qala çılpaq gözəllər İkinci Dünya Müharibəsində qalib gələ bilmirlər. Beləliklə, Moskva çökdü.
  Qızlar həm qılınclarından, həm də görünməzlik donundan istifadə edərək ələ keçirilən paytaxtdan çıxdılar.
  Onlar ümumiyyətlə çox şeyə qadirdirlər. Ən yüksək rütbəli qızlar, onları daha uzun və ya gözəl tapa bilməzsiniz.
  Və Oleq Rıbaçenko və Marqarita Korşunova ələ keçirilən Qorki şəhərini tərk etdilər.
  Nasistlər, təəssüf ki, demək olar ki, hər yerdə uğur qazandılar.
  Oğlan və qız uzaqlaşaraq yalın ayaqları ilə iynələr ataraq krautları məhv etdilər.
  Oleq Rıbaçenko oxudu:
  - Yox, ayıq-sayıq sönməz,
  Şahin, qartalın görünüşü...
  Xalqın səsi aydındır -
  Pıçıltı ilan tərəfindən əziləcək!
  
  İnanıram ki, bütün dünya oyanacaq -
  Faşizmin sonu olacaq...
  Və günəş parlayacaq -
  Kommunizmi işıqlandıran yol!
  Marqarita yalın ayaqlarının barmaqları ilə bir neçə iynə atdı və təsdiqlədi:
  - Xeyr, sönməyəcək!
  Və o, iki onlarla faşisti biçərək pulemyotdan bir atəş açdı.
  Bu cür uşaqlardır. Sərin, sarsılmaz. Baxmayaraq ki, əslində bu, o cür müharibə deyil. Və qaçmağa məcburdurlar.
  Moskva düşdü, Qorki şəhəri düşdü. Nasistlər Kazana hücum etdilər. Bu, artıq Volqa sahilindəki sonuncu sovet şəhəridir. Müqavimət qəhrəmancasınadır, amma ümidsizlik hissi artır.
  Nasistlərin AG seriyasından daha təkmil piramidal tankları var idi, heç bir sovet silahı onlara nüfuz edə bilməzdi. Və bu, deməliyəm ki, çox pisdir.
  Yalnız oğlan və qızların yalın ayaqları relslərə qumbara atdıqda alman canavarları toqquşur. Ancaq demək olar ki, bütün dünya SSRİ-yə qarşı olanda yalnız bir cütlük nə edə bilər!
  Oleq Rıbaçenko yalın ayağı ilə qumbara atdı, AG-50 və AG-75-in başlarını itələdi və sonra dedi:
  - Qala yoldadırsa,
  Düşmən qurdu...
  Biz arxadan dönməliyik -
  Onu vurmadan aparın!
  Marqarita bununla razılaşdı:
  - Müharibədə aldatma böyük bir işdir! Xüsusilə də qüvvələr qeyri-bərabərdirsə!
  Oleq Rıbaçenko qeyd etdi:
  - Mən Antanta strategiyasını oynadım. Bərabər silahlarla o, yüz on dörd milyon düşmən əsgərini məhv etdi və özü də yalnız sıfır itki verdi. Bu o deməkdir ki, taktika vasitəsilə həqiqətən bütün dünyaya qarşı mübarizə apara bilərsiniz!
  Marqarita bununla razılaşdı:
  - Tamamilə mümkündür! Və mübarizə aparın və qalib gəlin!
  Oleq Rıbaçenko çılpaq barmaqları ilə iynə ayaqlarını atıb. O, üç onlarla faşisti öldürdü və dedi:
  - Müqəddəs Rusiya adına qalib gələcəyik!
  Oğlanla qız qaçışlarına davam etdilər... Təəssüf ki, qüvvələr həqiqətən çox qeyri-bərabərdir.
  Kazan bütün növ silahlarla dağıdıldı. Stalin onu son damla qanına qədər saxlamağı əmr etdi. Ancaq əslində Moskvanın süqutundan sonra Qırmızı Ordunun döyüş ruhu çox qırıldı. Hamı getdikcə daha az ölmək istəyirdi. Nasistlər isə say və silah baxımından çox üstündürlər.
  Onların reaktiv təyyarələri isə nasistlərin hələ tuta bilmədiyi bütün şəhər və kəndləri bombalayır.
  Oleq Rıbaçenko və Marqarita Korşunova Kazana çatmamış bu şəhər yıxıldı.
  Ufa da alındı. Beləliklə, qışın sərt keçməsinə baxmayaraq, nasistlər Sverdlovska doğru hərəkət etdilər.
  Stalinin qərargahı orada yerləşirdi. Və samuray şərqdən gəldi. Yaponlar da güclüdür.
  Onların döyüşçüləri xüsusilə təhlükəlidir - ninja qızları. Sibir qışına baxmayaraq, onlar yalnız çimərlik paltarları geyindikləri halda, ayaqyalın qarda qaçırlar. Belə döyüşçüləri təsəvvür etmək belə qorxuncdur. Baxmayaraq ki, onlar çox gözəldirlər.
  Budur, onlardan biri mavi saçlı, digəri sarı saçlı, üçüncüsü qırmızı saçlı, dördüncüsü ağ saçlı.
  Bunlar ən gözəl qatillərdir. Bir qılıncla işləyirlər və piyadaya nazik disklər və ya çakralar atırlar. Ninjalar isə tankların üzərinə partlayıcı atır - onlar yalnız noxud boydadır, lakin ən ağır sovet tankları havaya uçur və onları parçalayır.
  Hətta nəhəng IS-7 ninja qızları üçün heç bir maneə deyil. Onlar o qədər yüksək səviyyəli döyüşçülərdir ki, hətta mühafizəçilər belə onlara qarşı acizdirlər.
  Budur, mavi saçlı bir ninja qızı, çılpaq barmaqları ilə bir anda bir noxud və üç sovet tankı atdı, yüksəklərə uçdu və hissələrə bölündü.
  Və sonra sarı saçlı və yalın ayağı olan bir qız noxud atır. Yenə də sovet maşınları müxtəlif istiqamətlərə uçur və parça-parça olur. Gəlin etiraf edək ki, bunlar burada döyüşçülərdir - hətta ən cəsur cəngavər də onların qarşısında qorxuya düşərdi.
  Və burada döyüşdə qırmızı saçlı bir ninja qız var. Eynilə yalın ayaqlarınızla qatil noxud atdığınız kimi. Və onun zərbəsindən nəhəng IS-12-nin zirehləri partladı.
  Bu Terminator qızıdır.
  Və sonra ağ saçlı bir ninja qızı. Eyni şəkildə götürəcək və var gücü ilə qılınclarını Qızıl Ordunun əsgərlərinə soxacaq. Onları kəsib oxuyacaq:
  - Mən pafoslu böcək, ninja deyiləm, amma tısbağa deyiləm!
  Yenə də dörd qızın hamısı döyüşdə qatildir.
  Qırmızı Ordu bütün cəbhələrdə müharibəni uduzur. Ancaq yenə də mübarizə aparmağa çalışır.
  Oleq Rıbaçenko və Marqarita Korşunova qış qarında gəzirlər. Onlar kasıb ayaqyalın uşaqlardır. Ölümsüz bədənlər üçün şaxta o qədər də pis deyil. Bu supermenlər xəstələnə bilməzlər, soyuqdəyməyə və ya donmaya tutula bilməzlər. Ancaq yenə də Urala yaxınlaşanda şaxta xoşagəlməz olur və uşaqların çılpaq dabanlarını dişləyir.
  Oleq təəssüflə qeyd etdi:
  - Daha pisi bilmirsən - soyuq və aclıq, yoxsa müqəddəs Vətəninin itirdiyini dərk etmək!
  Marqarita olduqca məntiqli şəkildə qeyd etdi:
  - Bizim üçün soyuq, aclıq heç nə... Amma faşistlərə uduzmağımız əslində pisdir!
  Oleq bununla razılaşdı:
  - Daha pis ola bilməz! Ümumiyyətlə, niyə Üçüncü Reyx adətən paralel kainatlarda bizimkindən daha uğurlu olur?
  Marqarita məntiqi bir fərziyyə irəli sürdü:
  - Çünki faşistlər çox güclü və mütəşəkkildirlər. Və dəfələrlə bəxtimiz gətirdi. Xüsusilə Stalinqradla!
  Oleq Rıbaçenko yalın ayağı ilə qartopu təpiklədi və dedi:
  - Bəli, Stalinqradla çox şanslı idik! Fritzlərin özləri axmaqcasına tələyə düşdülər!
  Marqarita qışqırdı:
  - Problemə düşməməyə çalışaraq,
  Çaşmamaq və itməmək üçün...
  Bir qəpiyə nikel yığmaq lazımdı,
  Və daha doğrusu, yenidən doğul!
  Uşaqlar yol boyu faşist dəstəsinə hücum etdilər. Yüzdən çox əsgər öldürüldü. Biri əsir qaldı. Marqarita gənc oğlanı onun soyuqdan qızarmış çox elastik dabanlarını öpməyə məcbur etdi. O, bunu itaətkarlıqla etdi. Və dedi ki, almanlar artıq Sverdlovska yaxınlaşıb, onu mühasirəyə alıblar.
  Oleq qeyd etdi:
  - Qəribədir ki, sən və mən, Margot, daha sürətliyik, amma birtəhər adi insanlar kimi və ya daha yavaş hərəkət edirik!
  Marqarita razılaşdı:
  - Məğlubiyyət dalğasına tutuldu! Görünür, bu kainatda hamı SSRİ-yə qarşıdır. Hətta təbiət və məkan!
  Sonra Oleq təklif etdi:
  - Bəs Hitleri öldürmək bizim üçün əhəmiyyətsizdirsə?
  Marqarita başını mənfi tərzdə buladı:
  - Hipercadugər bizə belə əmr verməyib! Beləliklə, həvəskar tamaşalar olmadan edək. Bundan əlavə, bu nə edəcək?
  Oleq Rıbaçenko əminliklə cavab verdi:
  - Olduqca çox! Üstəlik, Fürer, bu da Afrikadakı fürerdir!
  Marqarita təklif etdi:
  - Hələlik cəbhədə vuruşaq, sonra Hitleri görək! Necə deyərlər - tələsmədən tələsin!
  Oleq oxudu:
  - Sürət yaxşıdır, çiseli sındırma... Adam ağacdələn deyil və tələsik dəli olub!
  Oğlanla qız var gücü ilə qaçdılar. Və biz Sverdlovska çata bildik. Və faşistlərin basqın etdiyi şəhəri müdafiə etməyə başladılar.
  Hücumlar bir-birinin ardınca gedirdi.
  Uşaqlar ayaqyalın idi. Marqarita tunikada, Oleq Rıbaçenko isə sadəcə şortikli oğlandır. Amma onlar əsl və əyilməz qəhrəmanlar kimi döyüşürdülər.
  Oleq çılpaq barmaqları ilə iynəni atdı, Fritsin boğazını deşdi və cik-ciklə dedi:
  - Bir qarış torpaqdan da əl çəkməyəcəyik!
  Marqarita yalın ayağı ilə qumbara atdı və xırıltı ilə dedi:
  -Bir damla deyil, bir qarış deyil, bir santimetr də deyil!
  Bir oğlan və bir qız soyuqda dava etdilər. Onların yanında başqa pionerlər də var idi. Və çoxları vəhşi soyuqlara baxmayaraq ayaqyalındırlar. Əgər ölməz uşaqlar vəhşi şaxtadan qorxmurlarsa, heç olmasa onlara zərər verə bilmirlərsə, bu, adi uşaqlar üçün kifayət qədər təhlükəlidir.
  Budur, ayaqyalın bir pioner, hətta barmaqları soyuqdan göyərmiş, dişləri soyuqlamış, çənəsi şişmişdi. Oğlan çox ağrıyır. Lakin buna baxmayaraq, o, qəzəblə bir dəstə qumbara alıb nasist tankının altına atır və özü də yıxılır, avtomatın partlaması ilə vurulur.
  Bu cəsur oğlandır...
  Yaxud çılpaq ayaqları qırmızı haşhaş kimi parlayan bir qız, alman mastodonlarının izinə mina itələyir. Özü ölür, qışqırır:
  - Vətən və Stalin üçün!
  Qışda, Sibirdə ölməz ətlə qorunmayanda ayaqyalın olmaq çox ağrılıdır.
  Hətta Oleq və Marqarita da şiddətli şaxtalarda yarıçılpaq olmaqdan o qədər də məmnun deyillər. Ancaq gülümsəyib oxuyurlar, oğlanları şadlamaq istəyirlər:
  - Eh, şaxta, şaxta, məni dondurma,
  dondurma! Mənim atım! Mənim atım!
  Ağ yeleli!
  Qırmızı-göy ayaqlarını soyuqdan silkələyən oğlanlar və qızlar oxuyurdular:
  - Qar bizə mane olmayacaq! Şaxta bizi məğlub etməyəcək! Biz Krautların qabaqcıllarıyıq! Faşist ağır döyüləcək!
  Uşaqlar yaxşı döyüşürlər! Amma qüvvələr çox qeyri-bərabərdir. Stalin mühasirəyə alınmış Sverdlovskdan Novosibirskə qaçdı. Lakin yaponlar artıq bu şəhərə şərqdən yaxınlaşırlar. Sibirin şaxtasından belə qorxmurlar.
  Qoy müharibə bitsin.
  Amma pionerlər təslim olmurlar. Və hətta çətin anlarda uşaqlar cəsarətlə oxuyurlar;
  Biz pionerik, kommunizmin uşaqlarıyıq -
  Yanğın, çadır və cingiltili buynuz!
  Lənətə gəlmiş faşizmin işğalı -
  Hansı ki, qəzəbli bir məğlubiyyət gözləyir!
  
  Bu döyüşlərdə nə itirdik?
  Yoxsa onu düşmənlə döyüşlərdə əldə etmisiniz?
  Biz sadəcə dünyanın uşaqları idik -
  İndi də Vətən döyüşçüləri!
  
  Lakin Hitler paytaxtımıza doğru bir addım atdı,
  Şəlalə saysız-hesabsız bombalar atdı!
  Biz Vətənik, göydən də gözəlik -
  İndi qanlı gün batımı gəldi!
  
  Biz təcavüzə sərt cavab verəcəyik -
  Baxmayaraq ki, onlar özləri, heyf, balacadırlar!
  Ancaq qılınc kövrək bir yeniyetmənin əlindədir -
  Şeytanın legionlarından daha güclü!
  
  Qoy tanklar uçqundan sonra uçqunu vursun,
  Və tüfəngi üçə bölürük!
  Qoy polis arxadan nişan alsın,
  Ancaq Müqəddəs Allah onları şiddətlə cəzalandıracaq!
  
  Nə qərar verdik? sülh işini gör -
  Və bunun üçün, təəssüf ki, vurmalı oldum!
  Sakitlik artıq nifrət doğurur.
  Zorakılıq və lütf də var!
  
  Qızla mən ayaqyalın qaçırıq -
  Qar yağsa da, kömür kimi qar uçqunu yandırır!
  Ancaq onların qorxusu yoxdur, uşaqlar bilirlər -
  Faşist güllə ilə tabutun içinə sürüləcək!
  
  Beləliklə, onlar Krautsun rəzil bir dəstəsini öldürdülər,
  Qalan qorxaqlar isə qaçırlar!
  Döyüşdə piyadaları oraq kimi məhv edirik -
  Gənc yaylar bizə maneə deyil!
  
  Qələbə bir nailiyyətdir, may ayında olacaq,
  İndi qar fırtınası tikanlı, sərt qardır!
  Oğlan ayaqyalın, bacısı ayaqyalın,
  Uşaqlar bayramlarını cır-cındırda qeyd etdilər!
  
  Bu qüvvələr bizdə haradan gəlir -
  Ağrıya, soyuğa, bu ehtiyaca dözmək üçün!
  Bir dost qəbrin dibini ölçəndə,
  Dostum inləyəndə mən ölürəm!
  
  Məsih biz pionerlərə xeyir-dua verdi,
  Dedi, Vətəni sənə Allah verib!
  Bu, hamının ilk imanıdır,
  Sovet, müqəddəs ölkə!
  Və dodaqlarında təbəssümlə ölürlər. Uşaqlar zəifliyi bilmirlər... Oleq Rıbaçenko ilə Marqarita Korşunova bir həftə mübarizə apardılar. Ancaq Sverdlovsk düşdü. Qarnizonun bir hissəsi təslim oldu - vəziyyətin ümidsiz olduğunu hiss etdi. Yalnız pionerlər təslim olmaqdan imtina etdilər.
  Və bir ovuc cəsur, ayaqyalın oğlan ümidsiz bir irəliləyiş etdi. Dəhşətli soyuqdan sözün əsl mənasında mavi rəngə bürünmüş qar yığınlarının arasından qaçdılar. Və onlar pulemyot və topların altında həlak oldular.
  Oleq Rıbaçenko və Marqarita da olduqca cızıqlanmışdılar, lakin yenə də Sverdlovskdan qaçdılar. Bundan sonra Novosibirskə köçdük. Şaxta, qış, uzun gecələr.
  Bir oğlan və bir qız qaçır, kədərlidirlər və çox qəzəblidirlər.
  Marqarita qeyd etdi:
  - Hipercadugər bu dünyaya kömək edə bilər! Əks halda nasistlər qalib gəlir! Bu, həqiqətən də universal ədalətsizlikdir!
  Oleq Rıbaçenko daha hündür tullandı, yeddiqat salto ilə fırlandı və olduqca məntiqli şəkildə dedi:
  - Dünyada ədalət ümumiyyətlə azdır! Məsələn, qocalar niyə əziyyət çəkirlər? Üstəlik, istisnasız demək olar ki, hər kəs! İnsan gənc olanda siqaret çəkir, içki içir, hətta daha pisini edir və sağlamdır! Qocaların əziyyət çəkdiyi ədalət haradadır?
  Marqarita bununla asanlıqla razılaşdı:
  - Kainatda ədalət yoxdur!
  Oleq Rıbaçenko bir qədər sadəlövhcəsinə soruşdu:
  - Bəs Allah hara baxır?
  Delikli tunikli bu ayaqyalın qız Marqarita təklif etdi:
  "Bəlkə də biz özümüz tanrı kimi olmalıyıq ki, dünyada ədalət hökm sürsün!" Yaradanın hikməti budur!
  Oleq Rıbaçenko əminliklə təsdiqlədi:
  - Ölüləri dirildəcəyimizə inanıram!
  Terminator qız təsdiqlədi:
  - Bəli, mən buna inanıram, əlbəttə!
  Uşaqlar Novosibirskə qaçdılar və bu şəhərin müdafiəsində iştirak etdilər.
  Qırmızı Ordunun nəzarəti altında olan demək olar ki, sonuncu böyük şəhərdə döyüşdülər.
  Stalin artıq Hitlerlə danışıqlar aparır, şəxsi təhlükəsizliyi təmin olunarsa, təslim olmağa razılaşırdı. Fürer buna hazır idi, xüsusən partizanlar sakitləşsəydi.
  Yaponlar artıq Novosibirskə şərqdən hücum etmişdilər. Beləliklə, qaçmaq şansı praktiki olaraq yox idi. SSRİ ölürdü.
  Oleq Rıbaçenko və Marqarita Korşunova nasistlərə atəş açıb, yalın ayaqları ilə qumbara atıblar. Və yenə də nəyəsə ümid edirdilər.
  Onların yanında pionerlər var idi. Sibirdəki şiddətli şaxtada bütün uşaqlar ayaqyalın, yayda qalstuklu pioner formasında idilər. Onlar qəhrəman kimi həlak oldular.
  Ayaqları qazların ayaqları kimi qırmızı idi, barmaqları isə göyərmişdi.
  Lakin pionerlər təslim olmadılar.
  Onlar faşizmə boyun əyəcəklər!
  Oleq Rıbaçenko çılpaq uşağın ayağı ilə qumbara atıb. O, eyni anda üç alman tankını itələdi və pıçıldadı:
  - Qələbəyə inanıram!
  Marqarita da çılpaq barmaqları ilə qatil hədiyyəsi atıb cik-cik dedi:
  - Mən də inandım, sona qədər də inanacağam!
  Və onlar ümidsizlik hiddəti ilə sonuncu sovet şəhəri uğrunda vuruşdular. Və yenə də əyilmək fikrində deyildilər.
  Oleq Rıbaçenko, demək olar ki, ölümcül donmuş pioner uşaqları sevindirmək üçün böyük həvəslə oxudu;
  Mən Ana Rusiyanın gənc döyüşçüsüyəm,
  Qüdrətli ölkə, bütün ölkələrin vətəni...
  Kainatda bundan gözəl vətən yoxdur,
  Stalin dəmirçinin altına qalstuk bağladı!
  Pioner olmaq sevinc və çağırışdır,
  Axı bu o deməkdir ki, sən vətənin xidmətçisisən.
  Və kainatı artıra bilərsiniz -
  İblis-şeytanın hiylələrini məhv etmək.
  41-ci ildə yay gələndə,
  İyun gurultusu bizim üçün gurultuludur...
  Biz bölgənin kasıb olmasını istəmirik,
  Xoşbəxtlik üçün inanın - Vətən yaradıldı!
  Qızla mən nasistləri pusquda gözləyirik,
  Bundan əvvəl bir pulemyot aldıq.
  Və Hitlerin dəli qıcıqlanmasına,
  Dəstəmiz nasistləri uğurla məğlub etdi!
  Qız yoldaşları yalın ayaqları kobud oldu,
  Artıq qar çılpaq altlıqların altına dəyir.
  Soyuq və dodaqlar mavi oldu,
  Ancaq müqəddəs atəş ruhumuzu isidir!
  Düşmənlərimizin ölçülərini bilmədən vururuq,
  Biz sizə gecə-gündüz dinclik vermirik!
  Qumbaralar eşelonlara bir dəstə halında uçur,
  Və snayper tüfəngi olan zabitlər.
  Faşistlər heç bir yerdə dəstək tapa bilmir,
  Pioner, igid dəstəmiz...
  Qabil, dağları kəsmək lazımdırsa,
  Budur Hitlerin tankları şam kimi yanar.
  Xalq qəzəb içində toplaşdı -
  Ədalət, cəsarət və şərəf üçün.
  Fırtına dənizində heç bir rif yoxdur -
  Hansı bizi oturmağa məcbur edərdi!
  Berlinə girdik, komsomola girdik,
  Bütün dünyada qızlarla ayaqyalın ayaq basmaqdan!
  Cənnət mayında qalib balı nəfəs alırıq,
  İndi bizim parlaq uğurumuz əbədi oldu!
  
  
  
  
  . III Aleksandr altmış səkkiz il yaşadı
  Çar imperiyanı iqtisadi cəhətdən də möhkəmləndirdi. Heç bir iğtişaşlar və inqilablar olmadı, buna görə də iqtisadiyyat daim inkişaf edirdi. Rusiya Birinci Dünya Müharibəsi zamanı daha az ölüm və Çin və Koreyanın şimal bölgələrinin ilhaqı səbəbindən daha çox əhaliyə sahib idi. Və ordu daha böyük idi. Və seriyadakı ilk yüngül tanklar və müxtəlif markaların bir çox təyyarəsi ortaya çıxdı.
  Təəssüf ki, Üçüncü İskəndər Birinci Dünya Müharibəsindəki zəfəri görmək üçün yaşamadı, lakin bu, artıq İkinci Nikolaya getdi.
  Yeni padşahın möhkəm taxt-tacı, başqa arvadı, sağlam varisi, iki yüz səksən milyon insanı və dinc dövlətlərdə iki milyon yarım əsgəri var idi.
  Beləliklə, cəsarətlə və bacarıqla mübarizə apara bilərsiniz! Bundan əlavə, rusların pulemyotlu yüngül tankları da var, amma ağır olanlar yeni ortaya çıxdı. Mendeleyevin oğlu tərəfindən hazırlanmışdır.
  Beləliklə, siz kral ordusunu dayandıra bilməzsiniz!
  II Nikolay almanlarla və avstriyalılarla müharibəyə girdi... Rus qoşunları Qalisiyanı, Bukovinanı tutdu və avstriyalıları silsilə məğlubiyyətə uğratdılar. Əvvəlcə Şərqi Prussiyada döyüşlər oldu, lakin sonra qisas alaraq Köniqsberqin qarşısını kəsdilər. Müttəfiqlər almanları Parisdən uzaqlaşdırdılar... Rus qoşunları Krakovu aldı və say üstünlüyünə sahib olan qışa baxmayaraq, hücumu davam etdirərək Budapeştə yaxınlaşdılar. İşin məğlubiyyət iyi gəldiyini görən Almaniya, mülayim şərtlərlə sülh təklif etdi.
  Almanlar Klaypedanı və Polşadakı torpaqların bir hissəsini Rusiyaya verməyə, həmçinin təzminat ödəməyə razı oldular. Fransa əvvəllər Bismark tərəfindən ələ keçirilən ərazinin bir hissəsinə, bir az da Danimarkaya qaytarıldı.
  Avstriya-Macarıstan Bukovina və Krakovun bir hissəsi olan Qalisiyanı verdi. Lakin imperiya dağılmadı. Rusiya slavyanların torpaqlarını, vaxtilə Kiyev Rusunun tərkibində olan hər şeyi geri aldı və Polşa Krallığını genişləndirdi.
  Türkiyə və Yaponiyanın İtaliya kimi müharibəyə girməyə vaxtı yox idi. Yəni Birinci Dünya Müharibəsi, əslində, baş vermədi. Beləliklə, bir az atışma. II Nikolay öz hakimiyyətini gücləndirdi və sonra kifayət qədər uzun müddət sülh yolu ilə hökmranlıq etdi.
  Rusiya isə Əfqanıstanda müharibə keçirdi - nəhayət, onu ingilislərlə bölüşdürdü. Sonra İran İngiltərə ilə parçalandı.
  Beləliklə, Rusiya öz mülklərini genişləndirdi. Amma 1929-cu ilin iqtisadi böhranı və Böyük Depressiya gəldi... 1931-ci ildə Yaponiya Türkiyə ilə müttəfiq olaraq Çar Rusiyasına qarşı müharibəyə başladı. Amma əslində bu intihar idi. Kolçakın komandanlığı altında Sakit okeanda çar donanması yaponları məğlub etdi. Quru ordusu isə ümumilikdə dəfələrlə güclü idi.
  Eyni sözləri türklər haqqında da demək olar. Onlar açıq-aydın yanlış düşmənə qarşı çıxdılar.
  Çar Rusiyası qoşun yeridib Yaponiyanı tuta bildi. Və sonra rus qoşunları nəhayət Türkiyəni işğal etdilər. Beləliklə, Osmanlı İmperatorluğu dövrü başa çatdı.
  Çar II Nikolay isə öz şöhrətini və Rusiyanın gücünü artırdı. Bu şanlı imperator 1936-cı ilə qədər hakimiyyətdə olmuş və həm də altmış səkkiz yaşında vəfat etmişdir.
  Onun yerinə II Aleksey gəldi. Ümumiyyətlə, otuz iki yaşında tamamilə sağlam bir adam. Anası fərqli idi, buna görə də Üçüncü İskəndər ölümcül evliliyə icazə vermədi.
  II Aleksey Səudiyyə Ərəbistanının fəthini İngiltərə ilə bölüşdürərək tamamladı.
  II Vilhelm 1941-ci ilə qədər Almaniya taxtında hökmranlıq etdi. Bu monarx əlli bir il hakimiyyətdə idi! Çox uzun müddət!
  Amma indi taxtda onun oğlu Ferdinanddır. Hətta Hitlerin qoxusu belə yoxdur. Başqa hekayə.
  Hələ sülh var. Bütün koloniyalar bölündü. Mussolini Efiopiyanı fəth etdi.
  Bölünəcək heç nə yoxdur... Böyük Britaniya isə çətin günlər yaşayır. Və iqtisadi böhran içindədir.
  Beləliklə, Ferdinand İkinci Alekseyə Fransa və İngiltərənin müstəmləkə mülklərini bölməyi təklif etdi. Həqiqətən, bu torpaqlara nə qədər baxmaq olar.
  Beləliklə, Mussolini, Ferdinand və II Aleksey öz paktı bağladılar.
  Ancaq təbii ki, Rusiya bu vaxta qədər artıq demək olar ki, bütün Çini fəth etməyi bacarmışdı və iqtisadiyyatda, hərbi sahədə və əhali baxımından hamıdan dəfələrlə güclü olmuşdur.
  Çar Aleksey, ümumiyyətlə, bu təklifi bəyəndi və birlikdə başlamağa qərar verdi.
  Ferdinand artıq gənc deyildi. Və ehtiyatlı idi.
  Lakin 1945-ci il mayın 15-də müharibə başladı. Almanlar yenidən hərəkətə keçdilər
  Belçikaya qarşı...
  Çar ordusu isə ingilis müstəmləkələrindən keçərək Misirə axışdı.
  Rusiyanın on milyon əsgəri və beş yüz diviziyası var idi və inamla
  O qazandı. Sanki heç kim ona mane ola bilməzdi.
  İki ay ərzində çar ordusu Hindistanı, İranın cənubunu, İngiltərənin Səudiyyə Ərəbistanındakı mülklərini, Misiri, Sudanı və Hind-Çininin əksər hissəsini ələ keçirdi.
  Lakin almanlar yalnız Belçikanı işğal edə bildilər və Parisə yaxınlaşanda dayandırıldılar. Hollandiya da müharibəyə girdi.
  Çar Rusiyası daha iki ay İngiltərənin Asiyadakı mülklərini ələ keçirdi və İndoneziyanı bitirdi. Sonra Avstraliyaya endi və Afrikadan keçdi.
  Almanlar Parisi tutmağa çalışdılar, lakin onların hücumu dəf edildi. Bununla belə, müharibə itirilirdi. İtaliya İngiltərə və Fransanın Afrika mülklərini də ələ keçirdi.
  Yalnız beşinci ayda çar qoşunları Avropaya gəlməyə başladı. Döyüş Afrika və Avstraliyada hələ də davam edirdi, lakin artıq başa çatmaq üzrə idi. Torpaq itkisindən xeyli zəifləmiş Avstriya-Macarıstan da koalisiya tərəfində müharibəyə girdi.
  Almanlar Hollandiyanı tuta bildilər. Və mövqelərini yaxşılaşdırdılar.
  Daha iki ay çar Rusiyası Avstraliya və Afrikanı tutmağı başa çatdırdı. Və yalnız noyabrın sonunda, şaxtada, Parisdən yan keçərək Alman-Rusiya qoşunlarının yeni bir hücumu başladı.
  Bu vəziyyətdə qüvvələr onsuz da çox qeyri-bərabər idi. Fransız-İngilis qoşunları məğlub oldular. Və Paris mühasirəyə alınıb.
  Yeni il günü qarnizon təslim oldu... Sonra çar və alman qoşunları üç həftə ərzində bütün Fransanı ələ keçirdilər. Sonra İngiltərənin bombalanması başladı... Və bütün koloniyalar koalisiya tərəfindən tutuldu.
  1946-cı ilin mayında İngiltərə, artıq qansız və bombalarla yıxıldı
  Təslim oldu.
  Beləliklə, daha bir böyük müharibə başa çatdı. Rusiya demək olar ki, bütün müstəmləkələri özünə götürdü. Almaniya nisbətən az, İtaliya bir şey tutdu və Avstriya-Macarıstan simvolik bir parça aldı.
  Almanların böyük müstəmləkələr gözləməsinə və daha az almalarına baxmayaraq, yalnız Mərakeş, lakin Almaniya onun tərkibinə daxildir: Belçika, Hollandiya və Fransa Port-de-Kale.
  Bundan əlavə, çar Rusiyası almanları Namibiyaya və əvvəllər onlara məxsus olanları qaytardı.
  Bir sözlə, birtəhər yoluna qoyub barışdıq...
  Sülh gəldi... 1953-cü ildə Rusiya atom bombası aldı, bir ildən sonra Almaniya da aldı. ABŞ 1960-cı ildə nüvə silahı əldə edib.
  Beləliklə, qorxu tarazlığı yarandı.
  Və 1955-ci ildə ilk rus kosmonavtı kosmosa bir topun ətrafında uçdu. Və 1961-ci ildə ruslar Aya ayaq basdılar.
  Və 1983-cü ildə Marsa! Amerikalılar 1971-ci ildə, almanlar isə 1984-cü ildə Aya uçdu.Avstriya-Macarıstan və Almaniya bir dövlətdə birləşdilər. İsveç və Norveç muxtariyyət və özünüidarə ilə Rusiyanın bir hissəsi oldular.
  Digər ölkələr tədricən müstəqilliklərini itirdilər.
  1987-ci ildə rus kosmonavtları Veneraya uçdu. 1992-ci ildə Merkuriyə. Və 1999-cu ildə Plutona.
  Günəş sistemi mənimsənilib.
  Üç nüvə imperiyası yarandı: Böyük Almaniya, ABŞ və Böyük Rusiya.
  II Aleksey də 1972-ci ildə altmış səkkiz yaşında vəfat etdi. Onun yerinə oğlu dördüncü İskəndər keçdi. Bu padşah taxta çıxanda qırx bir yaşında idi. Qəribədir ki, Dördüncü İskəndər altmış səkkiz il yaşadı və 1999-cu ildə öldü. Və oğlu Vladimir Üçüncü taxta çıxdı. 2013-cü ildə Romanovlar sülaləsinin dörd yüz illiyi qeyd olundu.
  Hələlik Rusiya möhkəm ayaq üstədir. Amma hələ də dünyada onun rəqibləri kimi Almaniya və ABŞ var. Çar imperiyası öz müstəmləkələri ilə birlikdə dünya ərazisinin yarıdan bir qədər çoxunu və dünya əhalisinin üçdə ikisindən çoxunu təşkil edirdi. Rusiya güclüdür, amma hələ ki, yeganə deyil.
  Rusiyanı idarə edir, Vladimir üçüncü; 2019-cu ildə altmış yeddi yaşı tamam oldu. Çoxlarını maraqlandırır ki, o, əvvəlki padşahlar kimi altmış səkkiz il yaşayacaq, yoxsa bu qəribə təsadüflərin qarşısını alacaq?!
  Bu arada Rusiyada anti-nüvə silahları hazırlanır. Aydındır ki, nüvə silahı olmayacaq və Rusiya Almaniya və ABŞ-ın öhdəsindən kifayət qədər yaxşı gələcək. Daha çox insan və daha çox əsgər var. Və silahların keyfiyyəti daha yaxşıdır!
  Ancaq hələlik nüvə silahı var və hər şey hələ fəth edilməyib. Ancaq anti-nüvə silahları çox fəal şəkildə hazırlanır, ona görə də müəyyən qələbə şansları var.
  
  GİBRALTARIN DÜŞÜŞÜ
  İspan diktatoru Franko, real tarixdən fərqli olaraq, ingilislərin Cəbəllütariq qalasına hücum etmək üçün alman qoşunlarına razılıq verdi. Bunun müqabilində İspaniya Afrikadakı bəzi Britaniya və Fransa torpaqlarını aldı.
  Mainstein komandanlığı altında hücum 1940-cı il noyabrın 25-dən noyabrın 26-na keçən gecə baş verdi. Məlum olduğu kimi, ingilislər belə bir hərbi gedişə o qədər də hazır deyildilər və nasistlər bir zərbədən belə güclü qalanı ələ keçirə bildilər.
  Onun süqutu müharibənin gedişində əhəmiyyətli dəyişikliklər etdi. Wehrmacht qüvvələrini Afrikaya ən qısa məsafəyə köçürə bildi və İngilislərin Aralıq dənizinə Şərqdən girməsi əngəlləndi.
  Alman komandanlığı ekvatorial Afrikaya bir neçə diviziya göndərdi. Bundan əlavə, Rommelin korpusu reallıqdan bir neçə ay əvvəl Liviyaya köçürüldü.
  İngilislər də öz növbəsində Efiopiyada italyanlara qarşı hücumu dayandırdılar və Misirdə mövqelərini möhkəmləndirməyə başladılar. Lakin Rommel onlardan qabağa keçə bildi və qabaqlayıcı zərbə nəticəsində müstəmləkə qoşunlarını məğlub edərək İsgəndəriyyə və Qahirəni ələ keçirdi. İngiltərənin Afrikadakı mövqeyi daha da mürəkkəbləşdi. Almanlar artıq Süveyş kanalına çatmışdılar və Yaxın Şərqə daha da irəliləməklə təhdid edirdilər. Bundan əlavə, Sudana doğru hərəkət etmək imkanı var idi.
  Düzdür, Yunanıstanda italyanların işi yaxşı getmirdi, lakin Almaniyadan əlavə qüvvələrin gəlməsi vəziyyəti xilas etdi.
  Hitlerin qarşısında dilemma var idi: SSRİ-yə hücum, yoxsa Britaniyanı bitirmək? Wehrmacht-ın Afrikadakı uğurları ikinci qərara - Qərbdə özünü azad etmək qərarına səbəb oldu. SSRİ-nin hərbi hazırlıqları füreri qorxu ilə doldursa da.
  Qırmızı Ordu güclənirdi, lakin almanlar da bundan əl çəkmirdilər. 1941-ci ildə tankların istehsalı 1940-cı illə müqayisədə iki dəfə, təyyarə istehsalı isə təxminən iki yarım dəfə artdı.
  Nasistlər Maltanı bombalayıb desant etdilər. Rommel daha sonra həm Süveyş kanalında, həm də Britaniya hakimiyyətinə qarşı üsyan edən İraqda müdafiəni sındırdı. Almanlar Küveyti və bütün Yaxın Şərqi nisbi rahatlıqla fəth etdilər. Stalin "gözlə-gör" taktikasına əməl edirdi. Lakin Çörçill inadla müharibəni davam etdirdi. İrana çatan Wehrmacht Afrikanın cənubuna üz tutdu.
  1941-ci il başa çatmaq üzrədi. Sualtı qayıqların istehsalı artdı və İngiltərə müstəmləkələrini itirdi. ABŞ passiv davrandı. Lakin Yaponiya boş otura bilməyib dekabrın 7-də Peru limanını vurdu. Sakit okeanda yeni müharibə başlayıb. Və Hitler yenidən SSRİ-yə hücum planlarından imtina etməli oldu.
  Biz yaponlara kömək etməliyik, İran və Hindistanı, eləcə də Cənubi Afrikanı tutmalıyıq. Ən əsası isə İngiltərənin özüdür. Üstəlik, Amerika bombardmançıları oyuncaq deyil. Onlar Üçüncü Reyxə çoxlu problem yarada bilərlər. Böyük Britaniya ərazisindən bomba zərbələri endirmək ən əlverişlidir.
  Beləliklə, fürer 1942-ci ildə Şərqi işğal etmək ideyalarından əl çəkməyə məcbur oldu.
  Stalinin özünün cəbhə açacağı riski var idi, amma... Stalinin xarakterini bilmək lazımdır. Xarici siyasətdə çox təmkinlidir. Finlandiya ilə müharibə Qırmızı Diktatoru daha da ehtiyatlı etdi.
  SSRİ güc toplayanda. 1942-ci il yanvarın 1-də aviasiyanın sayı otuz iki min nəqliyyat vasitəsinə, iyirmi beş mindən çox tanka və daha üç min tanketə çatdı. Ümumilikdə Stalin, ümumi sayı 32 min avtomobil olan 20 mexanikləşdirilmiş korpusun işə götürülməsini başa çatdırmağı planlaşdırdı, onlardan 16,5 mini müxtəlif markalı ən son KV-lər və T-34 idi. Üstəlik, T-50 tankları hələ də inkişaf etdirilirdi, baxmayaraq ki, avtomobil yüngül idi.
  Matilda və bəzi kreyser tankları ilə qarşılaşan almanlar, həmçinin ingilislərin ağır tanklar hazırladıqları barədə məlumat əldə edərək, öz mastodonlarını da hazırlamağa başladılar. Əvvəla, 88 mm-lik bir top ilə "Pələng" və uzun bir lüləsi olan keçilməz 75 mm-lik bir top ilə zirehli.
  Sovet tanklarının tikintisi haqqında da məlumatlar var idi. KV-2 tankı Qızıl Meydandakı 1 May paradında getdi və otuz dördündə bəzi məlumatlar var idi.
  Hər halda, Speer İmperator Silah və Sursat Nazirliyinə rəhbərlik edərkən texnologiyanın inkişafı daha sürətli getdi. Hitler dünyanın ən yaxşı və daha ağır tanklarına sahib olmaq istəyirdi. Amma indiyə qədər Almaniya açıq-aşkar SSRİ-dən aşağı idi. Həm maşınların sayı, həm də keyfiyyəti. 1941-ci ilin avqustunda KV-3 tankının istehsalına başlandı. Avtomobil 68 ton ağırlığında olduqca ağır idi, lakin ilkin mərmi sürəti saniyədə 800 metr olan 107 mm-lik topla silahlanmışdı. Bu, ona, yeri gəlmişkən, hələ istehsal olunmamış "Pələng" üzərində üstünlük təmin etdi.
  KV-5 daha güclü oldu, çəkisi 125 ton və iki top var. Düzdür, belə ağır maşın sovet ordusu üçün dəyərindən çox problem yaradırdı. Və 1942-ci ildə 107 ton ağırlığında KV-4 variantı xidmət üçün qəbul edildi. SSRİ haqlı olaraq dünyanın ən ağır, həm də ən güclü tankları ilə fəxr edə bilərdi.
  Amma Almaniya aviasiya sahəsində yaxşı inkişaf edib. Yu-188, istehsala girdiyi zaman qırıcılarla müqayisə edilə bilən bir sürət inkişaf etdirdi. DO-217 də layiqli görünürdü. Reaktiv təyyarələr də fəal şəkildə inkişaf etdirildi. Əsas hədəf Britaniya olduğu üçün reaktiv bombardmançı təyyarələrə real tarixdən daha çox diqqət yetirildi.
  Almanlar qul əməyindən fəal istifadə edirdilər. Çoxlu sayda qaradərili Afrikadan gətirildi. Qara işçilər itaətkar, dözümlü, lakin bacarıqsız idilər. Onlar köməkçi iş üçün istifadə olunurdu.
  Lakin Avropaya nəzarət etməklə almanlar kifayət qədər ixtisaslı işçi qüvvəsi cəlb edə bildilər.
  Speer hətta Hitleri yəhudilərin məhv edilməsi proqramını həyata keçirməyə deyil, onlardan təyyarə və avadanlıq istehsalında istifadə etməyə inandıra bildi.
  Bahis Britaniyaya qarşı hava hücumu və böyük sualtı müharibə idi.
  Lakin Amerikanın münaqişəyə girməsi krautlara başağrıları əlavə etdi və onları canavar sürülərinin sayını kəskin şəkildə artırmağa məcbur etdi.
  Almaniya gec-tez bombardmançı və strateji təyyarələrin istehsalını təşviq etmək məcburiyyətində qaldı. İlk növbədə, Yu-288 və Yu-488 - dörd mühərriklə. Lakin onların inkişafı və tamamlanması vaxt tələb edirdi. ME-109 modifikasiyası "F" ümumiyyətlə Britaniya avtomobilləri üçün layiqli rəqib idi. Lakin ME-209-un inkişafı ME-210 kimi uğursuz oldu.
  XE-177 dalğıc bombardmançısı da uğursuz oldu. Lakin Speer rəqəmlərlə geri qazandı. Bundan əlavə, Focke-Wulf ME-109-un bəzi zəif cəhətlərini kompensasiya edərək silahlanma baxımından ən güclü döyüşçü oldu. Almanların uçuş məktəbi ingilislərdən, hətta amerikalılardan daha yaxşı oldu . 1942-ci ilin mayında nasistlər Cənubi Afrikanı ələ keçirdilər. Və Amerika eskadronu Madaqaskara gəldi. Midway döyüşü amerikalılar tərəfindən məğlub oldu: bu döyüşdə həlledici rol oynayan üçüncü dərəcəli kapitan istehza ilə Madaqaskarda başa çatdı. ABŞ Afrikada baza saxlamaq və nasistlərə rahatlıq verməmək istəyirdi. Lakin bu, onların Sakit okeandakı mövqelərini xeyli pisləşdirdi.
  Düzdür, yaponlar ən yaxşı şəkildə hərəkət etmədilər. Havay arxipelaqı uğrunda döyüş uzandı.
  Nasistlər Afrikanı və böyük strateji xammal ehtiyatlarını ələ keçirdilər, həmçinin Hindistan və İranı ələ keçirdilər. Üçüncü Reyxin nəzarəti altında olan resurslar nəhəngdir, lakin hələ də onları həzm etmək lazımdır.
  Britaniya üçün hava döyüşü o qədər də aydın deyil. Təyyarələrin istehsalını daim artıran almanlar onlara təzyiq göstərdilər, lakin ümumi üstünlük yox idi. Strateji aviasiya gücünün və ABŞ-ın köməyinin olmaması da öz təsirini göstərdi və o zaman da kifayət qədər sualtı gəmilər yox idi. Və bu qədər ümidlərin bağlandığı möcüzə torpedo bizi ruhdan saldı.
  Fürer 1942-ci ildə Britaniyaya enməyə cəsarət etmədi. Əsas diqqət dəniz gücünün və sualtı donanmanın gücləndirilməsinə yönəldilib. Eyni zamanda təyyarədaşıyan gəmilər və döyüş gəmiləri tikildi. Kifayət qədər istehsal gücü var idi, amma hər şey vaxt apardı.
  A sinifli ballistik raketlər də incə tənzimləmə tələb edirdi. Lakin V-1 robot mərmiləri kütləvi şəkildə istehsal olunmağa başladı. Sadə yanacaqla işləyən nisbətən ucuz avtomobillərin şübhəsiz üstünlüyü var idi ki, onların pilotlara ehtiyacı yox idi.
  Qeyri-məhdud təbii ehtiyatlara və əmək ehtiyatlarına çıxış əldə edən Hitler alman pilotlarının həyatını xilas etmək istəyirdi. İstehsalı asan və pilotsuz olan V-1 optimal həll yolu kimi görünürdü. Və 1942-ci ilin payızından bəri Londona minlərlə belə robot mərmi yağdı.
  Eyni zamanda, almanlar Arado reaktiv bombardmançı və ballistik raketlərin inkişafını sürətləndirdi.
  Stalin gözləməyə və güc toplamağa davam etdi. 1942-ci ildə SSRİ beş min yarım yeni KV və T-34 tankı və minə yaxın köhnə marka, beş yüzə yaxın yeni yüngül T-50 və T-60 və iki yüz amfibiya tankı istehsal etdi. Təyyarə parkı da artıb - on beş minə yaxın yeni və köhnə təyyarə xidmətə daxil olub. Hətta pilot çatışmazlığı da var idi. Katyuşaların istehsalı yavaş-yavaş artdı.
  Nasist Almaniyası otuz mindən çox təyyarə istehsal etdi, lakin döyüşlərdə əhəmiyyətli itki verdi. Almanlar təxminən altı min yarım tank istehsal etdilər. Ən çox T-3 və uzun lüləli 75 mm-lik top ilə yeni modifikasiya T-4. Yüzdən bir qədər çox yeni "Pələnglər" istehsal edildi və "Panthers" hələ də yalnız prototiplərdir.
  Lakin Schmeister tərəfindən hazırlanmış MP-44 hücum tüfəngi seriyaya girməyə başladı. Əsl hekayədən fərqli olaraq, maşın əlvan metalların çatışmazlığı nəzərə alınmaqla hazırlanmalı deyildi. Və bu, yüngül lehimli poladdan daha sadə bir hücum tüfənginin inkişafını sürətləndirdi.
  Beləliklə, almanlar kiçik silahlarda üstünlük əldə etməyə başladılar. Lakin pulemyotun bütün qoşunları yenidən silahlandırması üçün onlara da vaxt lazım idi.
  Ancaq istehsalın ayda qırx-əlli sualtı qayığa çatdığı sualtı donanmada almanların həqiqətən tayı-bərabəri yoxdur.
  Hidrogen peroksidlə işləyən çox yüksək sürətli sualtı qayıqlar meydana çıxdı. Nüvə proqramında işlər də sürətlənib. Xoşbəxtlikdən, çoxlu resurs var. Hətta alman fiziklərinin qrafitin moderator kimi uyğun olmadığı səhvi də fəlakətli olmadı. Ağır su istehsalı üçün bir neçə zavod, o cümlədən Afrikada tikildi.
  Beləliklə, etiraf edək, amma nasistlərin nüvə reaktoru 1942-ci ilin dekabrında işə başladı. Hətta amerikalılardan bir az əvvəl. Sakit okeandakı məğlubiyyətlərdən sonra onlar arasında ciddi toqquşmalar başlayıb. Və nüvə proqramı üçün maliyyə nəzərəçarpacaq dərəcədə kəsildi.
  1943-cü ilin əvvəli Hitlerin Ümumi Müharibə elan etməsi və işğal olunmuş ərazilərdə universal əmək xidmətinin tətbiqi ilə əlamətdar oldu. Londona edilən kütləvi V-1 zərbələri özünü tam doğrultmadı. İngilislər bu cür hücumları qismən dəf etməyi öyrəndilər, lakin almanlar sayca üstün oldular.
  Lakin sualtı müharibə Britaniya üçün həqiqətən fəlakətli oldu. Xammal çatışmazlığı səbəbindən adada silah istehsalı kəskin şəkildə azaldı. Metropolis dağılmaq ərəfəsində idi. Bundan əlavə, nasistlər Madaqaskarı ələ keçirdilər və yaponlar nasistlərlə birlikdə Avstraliyanı işğal etdilər və nisbətən tez təslim oldular.
  Stalin gözləmə-gör taktikasının təhlükəli olduğunu başa düşsə də, özünə sadiq qaldı və döyüşə getmədi. Yaxşı olar ki, kapitalistlər özlərini sona qədər məhv etsinlər. Və baxacağıq...
  Amma bu taktikanın çatışmazlıqları da var idi. Nəhəng resurslardan istifadə edən Üçüncü Reyx artıq SSRİ-yə qarşı müharibəyə hazırlaşırdı. Üçüncü Reyxdə tankların istehsalı 1943-cü ildə gündə orta hesabla 1200 maşına, üstəgəl üç yüz əlli özüyeriyən silaha çatdı. Üstəlik, özüyeriyən silahlar heç də zəif deyil. "Ferdinandlar", "Bamblebees", "Jagdpanther". Almanların tanklarda demək olar ki, heç bir itki vermədiyini nəzərə alsaq, onların tankları Qırmızı Ordudan iki dəfə tez dolduruldu. Texnikadakı kəmiyyət fərqi SSRİ-nin xeyrinə daralmağa başladı.
  Keyfiyyət baxımından Fritz, çəkisi KV-3-ə bənzəyən və mərmi keyfiyyətinə və daha güclü cəbhə zirehinə görə nüfuz etmə gücünə görə bir qədər üstün olan "Kral Pələngini" əldə etdi. Yaxşı, super ağır sovet KV-5 və KV-4 texniki cəhətdən çox etibarsız oldu , xüsusən də şassiləri. Beləliklə, bu cür canavarların döyüş istifadəsi şübhə altında idi.
  Stalin həmçinin yeddi silah və iki raketatan olan KV-6-nın yaradılmasını əmr etdi. Maşını düzəltdilər. Ancaq o qədər ağır və uzun olduğu ortaya çıxdı ki, onu qatarda daşıya və ya döyüşdə yerləşdirə bilmədin. T-34-76 kifayət qədər uğurlu maşındır, lakin ön döyüşdə Panther və ya Tigerdən daha zəifdir. KV-1 və KV-2 çəki baxımından almanlarla müqayisə edilə bilər, lakin baş-başa döyüşdə Panthers və Pələnglərdən daha aşağıdır. Alman T-4 zireh baxımından otuz dördə bərabər idi və silahlanma, görmə qabiliyyəti və optika baxımından üstün idi və bu, daha ağır dəyişiklikləri müqayisə edərkən bərabər çəki ilə və ya daha az idi.
  Bir sözlə, Fritz təkmilləşdi və keyfiyyət eyni səviyyədədir. Və ME-309 və ME-262-nin görünüşü aviasiya keyfiyyətində üstünlük verdi. Ən yaxşı dörd mühərrikli bombardmançı Yu-488 kimi. Və onların arxasında reaktiv modellər var. Məsələn, Yu-287 və Arado.
  1943-cü ilin sentyabrında nasistlər nəhayət Britaniyaya uğurlu eniş etdi. İki həftəlik döyüşlərdən sonra İngiltərə təslim oldu. Çörçill Kanadaya qaçsa da, Qərbdəki müharibənin nəticəsi əvvəlcədən gözlənilən nəticə kimi görünürdü.
  Əsas müttəfiqini itirən və Üçüncü Reyxin artan gücündən qorxan Ruzvelt sülh istədi.
  Hitler ətrafı ilə müzakirələrdən sonra ABŞ-ın qarşısına şərt qoydu: nüvə proqramından imtina və Yaponiyanın və Üçüncü Reyxin bütün fəthlərinin tanınması. Həm də Krautların əslində sualtı donanması ilə əhatə etdiyi İslandiyadan qoşunların çıxarılması. Döyüşlərin hələ dayanmadığı Qay üzərində Çıxan Günəş Ölkəsinə nəzarət. Bundan əlavə, Hitler Üçüncü Reyx və Yaponiyaya ABŞ və İngiltərənin vurduğu bütün dağıntılar və hərbi xərclərə görə maddi təzminat tələb etdi.
  Sülh şərtlərinin son dərəcə çətin olduğu ortaya çıxsa da, Ruzvelt onların Konqresdə və Senatda qəbul edilməsinə böyük çətinliklə nail ola bildi.
  Stalinin Axis dövlətlərinin koalisiyasına qoşulmağa qarşı olmadığı və ən azı Alyaskanı geri almağa hazır olduğu barədə eyhamları ABŞ-ın buna əməl etməsində böyük rol oynadı.
  Həvəs və duyğulardan daha yüksək olduğu ortaya çıxan Amerika praqmatizmi qalib gəldi. Bundan əlavə, almanların nüvə proqramı Amerikadan daha sürətli inkişaf etdi və bu, gələcəkdə fəlakətlə dolu idi.
  İkinci Dünya Müharibəsinin birinci mərhələsi başa çatdı. Lakin fürer indi SSRİ-ni bitirmək istəyirdi.
  Gözlənilmədən Stalinin gözləmə taktikası və dünya sülhü işinə fədakarlığı pis bir zarafat etdi. Yusifə qarşı çıxanlar Üçüncü Reyx və Avstraliya da daxil olmaqla Şərq yarımkürəsinin bütün resurslarına və Qərb dünyasındakı bəzi körpü başlıqlarına malik Yaponiya idi.
  Doğan Günəş ölkəsi isə hələ Çini bitirməmişdi, lakin o, ikinci bir cəbhə aça bilərdi. Hitler fəal şəkildə müstəmləkə qoşunları və xarici legionlar yaratdı. Eyni zamanda, silah istehsalı da artdı.
  1944-cü ilin birinci yarısında Üçüncü Reyxdə tankların və özüyeriyən silahların istehsalı gündə yüz nəqliyyat vasitəsinə çatdı və keçdi. Panther-2 öz səviyyəsinə görə bütün sovet maşınlarını üstələdi. Daha təkmil Alman tankı Lion və tezliklə Royal Lion meydana çıxdı.
  Ən əsası isə reaktiv aviasiya seriyalı şəkildə inkişaf edib. Buna cavab olaraq, T-34-85 və IS-1 və IS-2 tankları SSRİ-də istehsala keçdi, heç kim KV seriyasını dayandırmadı. 1944-cü ildə Üçüncü Reyxin ən məşhur istehsal tankı Panther-2 və SSRİ T-34-85 idi. Daha ağır modellər əhəmiyyətli dərəcədə istehsal edildi - təxminən on dəfə az miqdarda. Almanlar sovet yollarında ağırlığı çox dartmaq istəmədilər və Stalin KV seriyasına inanmağa başladı və İS-lər çox kobud çıxdı.
  Bununla birlikdə, 88 mm-lik 71 L çaplı silahı olan Alman "Panter" -2, silahın zirehli deşmə gücündə, ön zirehdə və bir az yan zirehdə T-34-85-dən üstün idi və eyni zamanda deyildi. 900 at gücünə və 47 ton çəkiyə malik mühərriklə idarəetmə performansından aşağıdır. Alman tankının çəkisi 50,2 tona yüksəldikdə belə, ölümcül olmadığı ortaya çıxdı.
  Alman reaktiv aviasiyasının heç də layiqli rəqibi yox idi.
  Hitler ayağını dartmamağın daha yaxşı olduğuna qərar verdi və 1944-cü il iyunun 22-də müharibəyə başladı. SSRİ-yə özümüzdən və xaricilərdən üç yüz əlli, yüz iyirmi peyk diviziyasını atmaq. Üçüncü Reyxin tərəfində: Rumıniya, Macarıstan, Slovakiya, Xorvatiya, Finlandiya, İsveç, İtaliya, Portuqaliya, İspaniya, Bolqarıstan, Argentina, Türkiyə.
  Almanlar Wehrmacht-da çoxlu sayda əcnəbilərdən və Hiwilərdən istifadə etdilər. Ümumilikdə, Üçüncü Reyx, təkcə birinci eşelonda on iki milyon yarım əsgəri döyüşə atdı, onların qırx faizindən çoxunu milliyyətcə almanlar təşkil edirdi. Peyklər daha üç milyon əlavə etdi. Ümumilikdə, birinci eşelonda təxminən on altı milyon piyada, otuz üç minə yaxın tank, əlli beş mindən çox təyyarə, iki yüz əlli silah və minaatan var.
  Səfərbərlikdən sonra SSRİ on üç milyon yarım əsgər yerləşdirdi, lakin qüvvələrin bir hissəsi Uzaq Şərqdə və daxili rayonlarda saxlanılmalı oldu. Birinci eşelonda səkkiz milyon əsgər, otuz minə yaxın tank, qırx minə yaxın təyyarə, iki yüz minə yaxın silah və minaatan var idi.
  Beləliklə, Üçüncü Reyx daha yaxşı pulemyotla piyadada ikiqat, güc hərəkətliliyində isə beş qat üstünlüyə malikdir. Düzdür, SSRİ-nin çoxlu pulemyotları var, demək olar ki, paritetdir.
  Tanklarda fərq böyük deyil, lakin SSRİ-də köhnəlmiş avtomobillərin faizi, eləcə də əvvəlki buraxılışların tankları daha yüksəkdir.
  Alman reaktiv aviasiyasının rəqibi yoxdur və Üçüncü Reyxin pervaneli təyyarələri daha sürətli və daha yaxşı silahlanmışdır. Düzdür, sovet avtomobilləri üfüqi manevr qabiliyyətinə görə üstündür.
  Artilleriya və minaatanlarda qüvvələr nisbəti bərabərliyə ən yaxındır. Həm kəmiyyət, həm də keyfiyyət.
  Düzdür, Üçüncü Reyxin donanması xüsusilə sualtı qayıqlardır, Sovet donanmasından qat-qat güclüdür. Yeri gəlmişkən, Yaponiya kimi.
  Bundan əlavə, nasistlərdə artıq kütləvi istehsalda A sinifli ballistik raketlər var və ilk diskotekalar havaya qalxıb.
  Ümumiyyətlə, faşistlər daha güclü olacaqlar və Stalin gec də olsa, kifayət qədər ağlabatan müdafiə hazırladı. Ancaq çox şey etməyə vaxtımız yox idi. Stalin xəttinin tam bərpa olunmadığı, ən əsası isə qoşunların müdafiəni tutmaq üçün kifayət qədər hazırlıqlı olmadığı ortaya çıxdı. Baxmayaraq ki, onlar ümidsiz şəkildə yenidən təlim keçmişdilər.
  Molotov sərhəd xətti, üç il əvvəldən sonra, ümumiyyətlə tamamlandı, lakin sərhədə çox yaxın yerləşdi və kifayət qədər dərinliyə sahib deyildi. Bundan əlavə, Stalin Dneprdən kənarda üçüncü eşelonun tikintisini əmr etdi, lakin bu, yalnız ABŞ-ın təslim olmasından sonra başladı.
  Düzdür, sovet qoşunları ilə yanaşı, sayı bir milyona qədər artırılan NKVD hissələrinə və milislərə də arxalana bilərsiniz. Bu, yalnız Qərb şəhərlərində təxminən dörd milyon insan deməkdir. Əlbəttə ki, onların döyüş effektivliyi adi bölmələrdən daha pisdir.
  Almanlar, real tarixdə olduğu kimi, əsas zərbəni mərkəzdə vuraraq, Bialystok kənarını və Lvov yumruğunu kəsdilər. Döyüşlərin elə ilk günləri göstərdi ki, almanlar çoxlu sayda xarici birləşmələrə baxmayaraq, hücumu az-çox ardıcıl aparırdılar. Lakin sovet qoşunları tez-tez itirilir.
  Bundan əlavə, Ukrayna bölmələrinin döyüş effektivliyi şübhə doğurdu. Müharibənin elə ilk günlərində fərarilər və təslim olanlar çox idi.
  Sərhəd döyüşlərində düşməni cilovlamaq mümkün deyildi. Və sonra Stalin səhv etdi, bölmələrin əsas xəttə çıxarılmasını qadağan etdi və cəbhənin düzəldilməsini tələb etdi. Səhv, lakin gecikmə ilə düzəldildi. Almanlar 28 iyunda mərkəzdə Stalinin xəttini qıraraq Minski tuta bildilər.
  Qarışıqlıq daha da gücləndi. İyunun 30-da Yaponiya və onun peyklərinin müharibəyə gözlənilən girişi baş verdi. Ona görə də Uzaq Şərqdən qoşunların köçürülməsini hələlik unutmalı olduq.
  Mərkəzdə Alman sıçrayışı genişlənirdi. Böyük bir boşluq yarandı ki, onlar naəlaclıqla bağlamağa çalışdılar. Lakin nasistlər irəlilədilər və iyulun 16-da Smolenskə girdilər.
  Bütün mövcud ehtiyatları döyüşə atmaqla və milisləri silah altına almaqla Stalin və Jukov mərkəzdə Fritz hücumunu dayandıra bildilər. Lakin Hitler qoşunlarını cənuba çevirdi. Nasistlər Kiyevdə nəhəng qazan yaradıb, demək olar ki, bütün Ukraynanı ələ keçirdilər.
  Leninqradın qarşısını kəsdilər və Krımı işğal etdilər. Döyüş hərəkətlərinin gedişi davamlı karma kimi 1941-ci ilə çox bənzəyirdi. Ancaq fərqlər də olduqca əhəmiyyətli idi. 1941-ci ildə SSRİ-nin bir qədər sərbəst ehtiyatları var idi, amma indi hər şey artıq səfərbər edilmişdi. Hücum oktyabr ayında baş verəndə, müdafiəni saxlamaq üçün demək olar ki, heç bir şey olmadığı ortaya çıxdı.
  1944-cü il noyabrın əvvəlində faşistlər Moskvanı mühasirəyə alaraq Stalini Kuybışevə qaçmağa məcbur etdilər.
  Nasistlər real tarixdən fərqli olaraq əhəmiyyətli say üstünlüyünə malik idilər. Şimaldan və Cənubdan Moskvadan yan keçmək üçün kifayət qədər diviziyaları var idi. Lakin sovet bölmələri üçün hər şey müxtəlif cəbhələrdə çox yayılmışdı.
  Əslində, 1941-ci ildə səfərbərliklərdən sonra Stalin şəxsi heyətin sayına görə Wehrmacht üzərində üstünlük əldə etdi və müharibənin əvvəlindən Üçüncü Reyxdə olduğundan dörd dəfə çox təyyarə və tanka sahib oldu. Və müharibənin ilk beş ayında real tarixdə daha çox SSRİ texnikası istehsal edildi.
  Amma indi nasistlərin bütün kozırları var, silahların və şəxsi heyətin kəmiyyət və keyfiyyəti onların tərəfindədir. Qırmızı Ordunun 1941-ci ildəki kimi problemləri var. O cümlədən ukraynalıların, baltların və bir çox kiçik xalqların sovet sistemi uğrunda ölmək istəməməsi. Kütləvi xəyanətlər və repressiya qurbanlarının, əllərindən alınmış qulaqların və hər növ incimiş digər insanların. O cümlədən sovet rejiminin ideoloji düşmənləri.
  Almanların da Qərbi məğlub etməsi satqınların sayını artırır.
  Ona görə də təəccüblü deyil ki, Moskva mühasirəyə alınıb, almanlar isə Donbası, Voroneji tutub Stalinqrada doğru irəliləyirlər.
  1944-cü ilin qışı, təəssüf ki, 1941-ci ildəki kimi şaxtalı və qarlı olmadı. Lakin Moskva 1944-cü ilin dekabr ayının sonuna qədər qəhrəmancasına dayandı. 1945-ci ilin yanvarında Stalinqrad süqut etdi və onun uğrunda döyüşlər çox çəkmədi. Fevral və martın əvvəllərində almanlar və onların peykləri Qafqazı və Bakı neft quyularını tamamilə ələ keçirdilər.
  Hücum daha sonra Volqa boyunca davam etdi. Saratova, Kuybışevə, sonra Orenburqa və Kazana.
  Stalin Sverdlovska qaçdı. May ayında Kazan düşdü. Yayda almanlar və yaponlar Rusiyanın dərinliklərinə doğru irəliləməyə davam etdilər. Sovet qoşunlarının müqaviməti azalırdı. 5 avqust 1945-ci ildə Sverdlovsk tutuldu. Və 3 sentyabr 1945-ci ildə Stalin nəhayət təslim olmağa razı oldu. Öz həyatının və azadlığının müqabilində.
  İkinci Dünya Müharibəsi başa çatdı. Lakin sülh uzun sürmədi. Nüvə silahlarını sınaqdan keçirən Hitler onların fenomenal dağıdıcı gücünə əmin oldu.
  İndi məlum oldu ki, Yaponiya və ABŞ hələ də Üçüncü Reyxin dünya hökmranlığı yolundadır. Və fürer Çingiz xan, Makedoniyalı İsgəndər, Napoleon, İmperator Troya və Qanuni Süleymanın cəmindən daha çox ərazini fəth etsə də, Yaponiyanı da məğlub etmək qərarına gəldi.
  İkinci Dünya Müharibəsinin başa çatmasından düz üç il sonra güclü nüvə yüklü yüz ballistik, qitələrarası raket bir anda Doğan Günəş ölkəsini əhatə etdi.
  Və sonra Wehrmacht quru bölmələrinin və donanmasının hücumu başladı. Almanlar Yaponiyanın Asiyadakı mülklərini nisbətən tez ələ keçirdilər və metropolun özünü atom bombaları ilə yerlə-yeksan etdilər.
  Çıxan Günəş Ölkəsinin Sakit okean mülkləri az-çox uzunmüddətli müqavimət göstərdi. Lakin 1949-cu ilin iyununda hər şey bitdi. İndi yalnız ABŞ-ı məğlub etmək qaldı. Üstəlik, bir səbəb var idi. Amerikalılar razılaşmanın əksinə olaraq hələ də nüvə silahı hazırlayır və gizli sınaqlarını keçirirdilər.
  Hitler 1950-ci il yanvarın 1-də müharibəyə başladı, Yeni il günü üç yüz nüvə raketi atdı.
  Dağıdıcı nüvə hücumu Amerikanın yüz ən böyük şəhərini məhv etdi və on milyonlarla insanın ölümünə səbəb oldu. Ən iyrənc vəhşiliklərin uzun siyahısına Adolf Hitlerin daha bir ən böyük cinayəti əlavə edilib.
  Sonra Kanadanın işğalı başladı və cənubdan Latın Amerikası diktaturaları ilə birlikdə. Amerikalılar zəiflədilər və şoka düşdülər, lakin ümidsizcəsinə döyüşdülər. Onlar başa düşdülər ki, məğlubiyyət onlar üçün yalnız köləlik və yavaş, ağrılı ölüm deməkdir.
  Ona görə də bu, bütün müharibələrin ən çıxılmazı idi. Və bu, bir ildən çox davam etdi və Üçüncü Reyxi daha iki yüzə yaxın nüvə yükünü atmağa və bir çox münbit torpaqları radioaktiv səhraya çevirməyə məcbur etdi.
  Ancaq buna baxmayaraq, məqsədə çatıldı və Üçüncü Reyxin son düşməni məğlub oldu. Və bundan sonra dünya qloballaşması deyilən proses başladı. Alman markası yeganə dünya pul vahidi oldu. Hətta formal olaraq müstəqil ölkələr də Üçüncü Reyxin koloniyaları səviyyəsinə endirildi, yalnız məhdud yerli özünüidarəetmə orqanları saxlanıldı.
  Yəhudilər və qaraçılar qanundan kənar elan edildi: onlar axtarıldı və məhv edildi. SS kütləvi təmizləmələr həyata keçirdi və tüğyan etməyə başladı. Əsl kabus gəldi - əjdaha saatı. Və ya daha dəqiq desək, dövr. Fürer kosmik genişlənmə iddiası ilə real dünya miqyasında totalitar imperiya qururdu.
  1959-cu ildə Fürerin yetmiş illik yubileyinin qeyd edilməsi zamanı rəsmi tacqoyma mərasimi, dünya miqyasında plebisit keçirildi - bu, super-imperator titulunu qanuniləşdirdi. Və 1967-ci ildə Adolf Hitler öləndə onun titulunu və hakimiyyəti oğluna miras qaldı.
  Bu vaxta qədər Yer planeti Venera ilə birlikdə Ayda və Marsda yaşayış məntəqələri qurmuşdu və xarici ulduz aləmlərinə genişlənməyə fəal şəkildə hazırlaşırdı... Nasistlər ümumbəşəri imperiya - Ulduz Reyxinin qurulmasını istəyirdilər. bütün kainatı kabusa çevirdi.
  
  QIRX ADANIN CANVARLARININ YENI MACERASI
  Dimka qılıncını parçaladı və gözlərini qırparaq küçədə məəttəl dayandı. Əlləri qan içində idi, qılıncdan qalanlar qanlı idi. Siren səsləndi. Yay şəhərinin küçəsi. Və polis qaçır. Arxadan dəyənəklə zərbə endirildi. Dimka çətinliklə səslənir:
  - imtina edirəm!
  Əllərini geri çəkib qandalları bağlayırlar. Oğlan biləklərinə daxil edilmiş metaldan ağrı hiss edir. Onu furqona - qara qarğaya aparırlar.
  Dimka qəzəb və qorxu qarışığını hiss edir. Keçmişi xatırlayır. Uşaqların qılıncla varlıqları üçün mübarizə apardıqları bir ada. Taxta, lakin oğlan qəzəbdən tutulduqda, onlar kəskin iti polad çevrilirlər. Dimka bir neçə aydan çox orada qaldı. Döyüşdü, vuruşdu, yaralandı, özünü yaraladı. O, hətta satqın şəxsi öldürüb. Hər şey idi. Və sonda qalib gəldilər.
  Təəssüf ki, uşaqlar dağılmış gəmidə qalıblar. Və yalnız qızı ilə qaça bildi. Bu cür macəralardan sonra həbsxana artıq çox qəribə görünmürdü.
  O, xuliqan oğlanı qılıncla vurdu, onu yatdığını gördü, qan gölməçəsi çıxdı.
  Zərbə ölümcül oldu? Dimka o qədər bəxtsiz idi ki, sanki bundan əvvəl kifayət qədər macəra yaşamamışdı. Və öldürdüsə, onda nə olacaq? Həbsxana? Onu cinayətkarların olduğu çirkli, iyi gələn kameraya aparacaqlarmı?
  Və nə qədər oturacaq? Onun cəmi on dörd yaşı var. Qanuna görə, ondan artıq vermək hüququ yoxdur. Bəlkə hər şey düzələcək!?
  Doxsan ikidir. O zaman ki, demokratiyadan, azadlıqdan bu qədər danışılır, amma banditizm güclənir.
  Voronok dayandı və Dimkanı çıxardılar. Yaraşıqlı, qara saçlı, qara saçlı oğlan, quldura deyil, daha çox qandallı qurbana oxşayır.
  Dimkanı demək olar ki, dərhal müstəntiq və prokurorun yanına apardılar.
  Məni kresloya oturtdular.
  Müstəntiq bir neçə rutin sual verdi və təbəssümlə dedi:
  - Yaraladığın oğlan ölür! Ona görə də Allaha dua et ki, ölməsin!
  Dimka ah çəkərək cavab verdi:
  - istəməzdim...
  Prokuror kağızı verdi:
  - Bu bir etirafdır. Əgər imzalasanız, məhkəməyə qədər öz təsdiqinizlə azadlığa buraxılacaqsınız. Və sonra, gənc yaşınızı və polis qeydlərinin olmadığını nəzərə alaraq, şərti cəza alacaqsınız!
  Dimka kağıza baxdı və cəld oxudu və başını mənfi tərzdə buladı:
  - Burada deyilir ki, yeniyetmə özü şirkətə hücum edib. Və sadəcə məni sıxırdılar!
  Müstəntiqin siçana bənzəyən üzü və qalın qaşları var idi, hönkürdü:
  - Sizə tövsiyə etdiyimiz kimi imzalayın! Əks halda istintaq təcridxanasına düşəcəksiniz. İndi biz sözün əsl mənasında işlərlə doluyuz və siz məhkəməyə qədər çox uzun müddət oturmalı olacaqsınız. Orada taxtalarda üç sıra çarpayı, küncdə bir vedrə və sizin kimi əlli əsəbi, ac oğlan olan bir kamerada. Müxtəlif növ cinayətkarlar. Və sənin yaraladığın oğlan sağ qalsa belə, istintaq üç il davam edəcək, sonra bir il də, məhkəmə də olacaq! Ömrünün ən gözəl illərini cəhənnəmdə keçirəcəksən!
  Prokuror razılaşaraq başını tərpətdi və təsdiq etdi:
  - Sizin üçün qabaqlayıcı tədbir ya həbsdir, ya da həmin yeri tərk etməmək barədə yazılı öhdəlik götürüb ananız və atanız sizi aparacaq. Seçim sənindir! İnanın mənə, yetkinlik yaşına çatmayanlar üçün koloniyalar artıq doludur və onlar sizə sınaq müddəti verməkdən məmnun olacaqlar. Ancaq bizimlə mübahisə etsəniz, mütləq bir yer olacaq!
  Dimka hiss etdi ki, müstəntiqlə prokuror zarafat etmirlər. Və əslində həbsxanada çürüyə bilərlər. Baxmayaraq ki, əksinə, imza atacağı halda onların azadlığa çıxacağı fakt deyil. Polislərin aldadılmasına dair bir çox nümunə varmı? Ancaq Dimkada əsas şey ölüm adalarında qaldıqdan sonra özünü açıq şəkildə göstərən inadkarlıq və inadkarlıq idi. Və oğlan qətiyyətlə bəyan etdi:
  - Yox!
  Müstəntiq sərt şəkildə hönkürdü:
  - Səhv nədir?
  Dimka sərt şəkildə dedi:
  - İmzalamayacam! Mənə hücum etdilər, məni zəncirlə yaralamaq istədilər və bu, özünümüdafiə idi!
  Müstəntiq hönkürdü:
  - Oldu! O, istintaq təcridxanasındadır, bir həftə keçirdikdən sonra daha müdrikləşəcəksən!
  Prokuror başını tərpətdi və imzaladı:
  - Hələlik iki ay həbsdədir. Ancaq əlbəttə ki, daha əvvəl buraxa bilərsiniz!
  Müstəntiq hönkürdü:
  "Düşünürəm ki, həbs oğlan üçün yaxşı olacaq!"
  Dimka ofisdən çıxarılaraq həbsxanaya aparılıb. Əl qandalları cingildədi və zəncir.Oğlan ancaq yolu keçməli idi. Onu orda qəbul etməli idilər.
  Dimka iki polisə zəncirlənərək cingiltili addımlarla getdi. Özümü olduqca pis hiss etdim. Həbsxana, kamera, pis məhbuslar. Və o, etirafa imza atmaqdan imtina edərək özünü problemə salıb. Baxmayaraq ki, digər tərəfdən, bundan sonra ondan qurtula bilməyəcəksiniz.
  Dimkanı növbətçi otağa apardılar. Sizinlə ad, soyad, ata adı, qiymətli əşyalar.
  Sonra iğtişaş. Polis əməkdaşı və iki ağ xalatlı qadın güzgüdən uşağı otağa apararaq əlavə lampaları yandırıblar. Əmr belə oldu:
  - Paltarını çıxar!
  Dimka ah çəkdi - problem! Maraqlıdır, niyə qadınlar? Oğlan cins şalvarını, köynəyini, idman ayaqqabısını və pencəyini çıxarıb. Mən yalnız şortumla qaldım.
  Ağ xalatlı gənc qadın dedi:
  - Yaxşı qurulub!
  Məmur qışqırdı:
  - Və qısa tumanlarınızı çıxarın! Canlı!
  Xəcalətdən yanan Dimka onları da götürdü. O, qeyri-ixtiyari qızardı və üzünü örtdü. Polis məmuru qışqırdı:
  - Diqqət! Əlləri aşağı! Daha yaxından baxın - bu bir qatildir!
  Tibb bacısına oxşayan ağ xalatlı qadın gülümsədi və nazik tibbi əlcəklər taxaraq qışqırdı:
  - Biz onlar kimi heç nə görməmişik! Rahat ol oğlan, xala sənə toxunacaq!
  O, Dimkanın cəsədini müayinə etməyə başladı. Oğlanın adalarda qaldığı müddətdə uzanmış saçlarını gəzdirdim. O, hər bir ipi diqqətlə darayaraq gizli bir şey axtarırdı. Bəlkə də pul. Sonra o, işığı oğlanın qulaqlarına və burun dəliklərinə vurdu. O, bunu ehtiyatla etdi, sanki nəsə tapmağa ümid edirdi.
  Sonra başımı qapının ağzına qoymağı əmr etdi və əllərimlə çənəmdən tutdu. Əlini ağzına saldı. Dimka dili ilə rezin qoxusunu və dadını hiss etdi. Qadın diş ətlərinin, dişlərinin, yanaqlarının arxasında hiss etdi. O, dilin kökünə basanda oğlan qusma hiss etdi. Bəli, necə də xoşagəlməz. Əl badamcıqlara qədər çatdı və nəfəs almaq çətinləşdi.
  Sonra, nəhayət, qadın onu göndərdi və gülümsədi:
  - Heç nə yoxdur!
  Zabit əmr etdi:
  - Davam et Olqa! Mövzunun xüsusi təhlükəliliyinə görə şəxsi axtarış ən hərtərəfli olmalıdır!
  Ağ paltarlı qadın Dimkanın sinəsini hiss etməyə başladı. Əllərini qaldırıb qoltuqlarına baxdı. Və gözlənilməz qüvvə ilə göbəyinə basdı. Dimka nəfəs aldı...
  Sonra qadın dayanıb soruşdu:
  - Yaxşı, indi qoy çömbəlsin!
  Polis məmuru hönkürdü:
  - Bu tamamilə etibarlı deyil! Onun da anusuna baxın!
  Ağ xalatlı qadın başını tərpətdi:
  - Bunun üçün xüsusi icazə lazımdır! Eyni şəkildə oğlanın övrətini yoxlamaq üçün!
  Zabit zəif bir şəkildə əmr etdi:
  - Çömbəl, balaca şeytan...
  Dimka ləyaqətlə cavab verdi:
  - Mən oğlanam!
  Və o, asanlıqla çömbəlməyə başladı. On dəfə oturdum. Bundan sonra qadınlar onun dabanlarını yoxladılar və ayaq barmaqlarının arasından keçdilər.
  Bundan sonra Dimka qonşu otaqda özünü tapdı. Orada həbsxana geyimində qısa saç düzümü və əlində yazı makinası olan başqa bir oğlan dedi:
  - Nə yenilik var?
  Polis məmuru belə cavab verdi:
  - Bəli və olduqca tazı!
  Oğlan güldü və dedi:
  - Amma o qədər də qorxulu deyil! Yaxşı, otur stulda, mən saçını kəsərəm!
  Dimka oturdu. Çılpaq qalmaq hələ də xoşagəlməzdir. Sonra saçını cinayətkar kimi qırxdırırsan. Üstəlik, qayçı bir az darıxdırıcı idi və saçlarımı kəsmək ağrılı idi. Qalın, qara saçlar yerə töküldü. Gənc məhkumun yıxılmış çəkmələri onları tapdaladı. Deyəsən, hər saç telində ölməz ruhun bir parçası ayrılır və sən getdikcə daha az azad olursan. Dimka depressiyaya düşmüşdü. Qarşısında həbsxana kamerası və azyaşlı cinayətkarlarla görüş var idi.
  Bununla belə, Dimka heç vaxt yaşıdlarından qorxmurdu. Və "Qırx Ada" nı sərtləşdirdikdən sonra artıq qorxulu deyil. Nə isə döyüşəcək. Bəs həbsxana?
  Bəs başqa test? Onun cəmi on dörd yaşı var və qarşıda bütün həyatı var.
  
  
  HITLERİN UZUN QOLLARI
  ANNOTASİYA
  Təkəbbürün ikinci xoşbəxtlik olduğunu göstərir. Və fürer 1940-cı ildə təkcə İngiltərəni deyil, bir neçə ildən sonra ABŞ-ı da tuta bildi. Bu isə onu göstərir ki, qətiyyət qələbə verir. Ancaq gözəl rus qızları Hitlerin qoşunlarını məğlub edə bilər!
  Başqa bir kainatda Hitler daha qətiyyətli çıxdı və Fransanın təslim olmasından dərhal sonra İngiltərəni tutmaq əmrini verdi. Eyni zamanda, Fuhrer, işğal olunmuş ərazilər də daxil olmaqla, ümumi hərbi və əmək çağırışını tətbiq etdi. Almanlar real tarixdə olduğundan xeyli çox təyyarə istehsal etdilər və Britaniyanın hava gücünü sıxışdıra bildilər. Sonra təkcə hərbi qüvvələrdən deyil, həm də ticarət donanmasından istifadə edən nasistlər metropolisə endi. Onlar kifayət qədər uğurla hərəkət etdilər və hərəkətdə olarkən Londonu ələ keçirdilər.
  İngiltərə yıxıldı, almanpərəst hökumət və tamamilə qanuni, lakin Hitlerə rəğbət bəsləyən bir kral quruldu.
  Bundan sonra, təbii ki, almanlar aslan imperiyasının bütün koloniyalarını süpürüb, onlara nəzarəti ələ keçirdilər.
  SSRİ-yə hücum bir il sonra baş verdi, lakin daha güclü tanklar və koloniyaların böyük gücü ilə.
  Qırmızı Ordu inadla müqavimət göstərdi, lakin yenə də tədricən məğlub oldu və geri çəkildi. Onun üçün belə bir hücumu saxlamaq çətin idi. Üstəlik, Stalin yenə də ordunu səfərbər etmədi və hücuma məruz qaldı. Onu ləkə kimi sındırdılar.
  Və yeni Alman "Pələngləri" döyüşə girdi. Sovet mövqelərinə necə təzyiq etdilər, necə verdilər... Qızıl Ordu təslim oldu, amma inadla vuruşdu. Almanlar daha güclü idi.
  Lakin Moskva hələ də saxlanılırdı. Bundan sonra Fritz cənuba döndü. Stalinqrad onlar üçün əsl kabusa çevrildi.
  Volqa sahilindəki şəhər inadla dayandı. Sovet qoşunları davamlı olaraq əks-hücumlara başladılar. Özləri itki verdilər, amma o biri dünyaya da düşmən göndərdilər.
  Düşmən isə texnika və piyadaların sayını ələ keçirdi. Müstəmləkə qoşunlarını döyüşə atdı. Panterlər, sözün həqiqi mənasında, sayca çox idi. Güclü Lev tankı da ortaya çıxdı. Bu avtomobil bütün bucaqlardan və bucaqlardan otuz dördə nüfuz etmədi.
  Döyüş sınaqları Lev avtomobilinin bütün döyüşlərdə effektivliyini göstərdi, baxmayaraq ki, silah çox güclü idi və onun atəş sürəti çox arzuolunmaz idi. Həm də sürücülük performansı.
  Lakin yüksək zirehli deşmə gücünə malik sovet silahlarının çatışmazlığı şəraitində arxa tərəfdən yaxşı qorunan bu tank sıçrayışda özünü güclü göstərdi.
  Almanlar buna baxmayaraq Stalinqradı ələ keçirdilər və Qafqazı tuta bildilər. Əslində qüvvələr çox qeyri-bərabərdir. Ərəblər, Afrikalılar və Hindlilərin çoxlu bölünmələri var.
  Qar uçqunu kimi düşmənə tərəf tələsirlər. Sovet qoşunlarının döyüşməyə vaxtı yoxdur.
  Bundan əlavə, almanların havada böyük üstünlüyü var. Çoxlu təyyarə. Və çox güclü döyüşçülər.
  Xüsusilə, Focke-Wulf silahları və ön zirehləri ilə heyran idi - güclü mühərriki olan möhkəm bir avtomobil.
  Ona qarşı SSRİ-nin silahlanma və sürət baxımından bərabər rəqibi yox idi.
  ME-309 da çox ciddi döyüş atına çevrildi. Həm də yüksək sürət. Üç 30 mm-lik top və dörd pulemyot. Belə gücə qarşı durmaq olmaz.
  Xarici alaylarla almanlar isə şərqə doğru irəliləməkdə davam edirdilər.
  
  
  Mayın ikinci yarısında Orenburqda şiddətli döyüşlər başladı.
  Stalinqrad uğrunda döyüşlərdə arıqlamış qız batalyonu məşhur Emelyan Puqaçovun mühasirəsi ilə tanınan bu şəhərdə nasistlərlə döyüşə girdi.
  Batalyon komandiri Alenka səngərdəki yerini tutdu. Kapitan qız çox gözəldir. Ənənəyə görə, bu batalyondakı qızlar sadəcə bikinidə ayaqyalın döyüşürlər. Beləliklə, onlar xüsusi qorunma verən yer sehrindən istifadə edirlər. Və həqiqətən qızlar qalan bölmələrə nisbətən daha az itkiyə məruz qalırlar.
  Hər kəs Stalinqradda altı ay yaşaya bilməz.
  Yanında qızılı saçlı, əyri-bucaqlı Mariya var. O, həmçinin od, su və mis borulardan keçirdi. Stalinqrad cəhənnəminin çox istisində qızları çətin sınaq gözləyirdi. Onlar sona qədər vuruşdular və sağ qaldılar. Doğma vətənlərinin sehri onlara kömək etdi.
  Göründüyü kimi, demək olar ki, çılpaq döyüşəndə güllələr və qəlpələr praktiki olaraq sizə zərər vermir.
  Mariya nasistlərə atəş açır. Qarşıda almanlar ari qanını xilas etmək üçün ənənəvi olaraq qaraları, ərəbləri, hinduları və digər əcnəbiləri tərk edirlər. Wehrmacht-da əcnəbilərin sayı durmadan artır və onları rəhm etmədən işin qalınlığına atırlar.
  Burada Mariya tərəfindən öldürülən afrikalı yıxılır. Qız onu öpür və deyir:
  -Sənə yazığım gəlir! İstədiyiniz üçün ölmürsünüz!
  Və yenə qız tüfənglə ərəbi vurur. Müstəmləkə Wehrmacht qoşunları yarıldı. Artıq isti və rahatdır. Faşistlər ilin hər şeyin çiçəklənən və günəşli olduğu vaxtları tutmağa çalışırlar. Fırtınalılar səmada uğuldayır. Ən yeni reaktiv təyyarələr kimi, onların sayı da durmadan artır, köhnəlmiş Focke-Wulf-ları əvəz edən TA-152-lər də. Bununla belə, sonuncular hələ də mübarizə aparırlar.
  Qızıl saçlı Mariya çılpaq, zərif ayağı ilə bir keramika parçasını itələdi və cik-cik dedi:
  - Torpağım iniltidən yarıldı, çöllər qanla doydu... Heyf ki, cənnətdə yıxılanlara yer yoxdur, yalnız kül içində, qovaqlar dövrə vurur.
  Və yenə hindli onun gülləsindən yıxıldı. Bəli, top yemi kimi toplanmış əcnəbiləri öldürməlisən. Başqa necə? Əks halda səni öldürəcəklər.
  Qırmızı Alla. Döyüşçü, proletar bayrağı kimi dalğalanan, mis-qırmızı uzun saçlı, alovlu qız. Qız təkcə bikinidə deyil, büstqaltersiz də çıxış edir. O, sərindir. Həm də təəccüblü dəqiqliklə vurur. Hərdən başları deşilmiş əsgərlər onun güllələrindən düşürlər.
  Sonra Alla çılpaq barmaqları ilə qumbara atır. Hədiyyə pozulmuş trayektoriya ilə uçur və ərəblərin izdihamı ilə başa çatır. Partlayış eşidilir... Bir neçə parçalanmış cəsəd havaya atılır!
  Alla ağciyərinin üstündə qışqırır:
  - Mən dəmir düzəltmək istədim - birdən fil oldu!
  Anyuta, cazibədar sarışın, qaralmış və çox incə, əyri, orta boylu, lakin mükəmməl quruluşlu, həm də atəş etdi. O, kafirin burnunun körpüsünə vurub oxudu:
  - Arı kimi qanadlar - qulaq yerinə çiçəklər!
  Qızlar çox dəqiq atəş edir və daim hərəkət edirlər.
  İri və ətli Matryona Stalinqraddan sonra bir az kökəldi. O, həm də geniş ombalı, lakin nisbətən dar beli olan gözəl qızdır. O, bu cəhənnəmdən keçdi və Seryozhkanı itirdi. Almanlar üçün tələlər icad edən cəsur bir pioner əsir düşdü. Çox yaxşı alınmadı.
  Lakin sonra Matryona mexanizm uğursuz oldu və mina Alman tankının altına düşdü. Panther 2 zədələndi və ciddi bir şəkildə sancılaraq dayandı.
  "Siçanlar" hələ də döyüşlərdə iştirak edirlər. Bu tank ağır çəkisi və sağ qalma qabiliyyəti ilə seçilir. Amma "E"-100 də ortaya çıxdı. Bu maşınlar daha az qorunmur və daha çevikdir. Lev-2 həm də döyüşdür, həm də maşındır, yaxşı qorunur və sələflərindən daha yüngüldür. "Aslan" üçün almanlar tez-tez şəhərlərə hücum etmək üçün daha əlverişli olan 150 mm-lik topdan istifadə edirlər. Bəzi "Aslanlar" da bomba atıcılarla təchiz olunub.
  Lakin almanlar tankları ehtiyatla irəliləyir və piyadaları irəli atırlar.
  Müstəmləkə əsgərləri irəliləyirlər. Dəli drift musiqisi səslənir!
  Alla avtomatdan partlayır... Əsgərlər yıxılır, kürəklə qırılan qarpızdan qan kimi sıçrayır.
  Qırmızı saçlı deyir:
  - Vətən üçün, Stalin üçün bundan güclü ordu yoxdur! Biz insanlar üçün xoşbəxtlik üçün şiddətlə mübarizə aparırıq! Öndərimizin isə şahin qanadları var... Ümidlərə işıq saçır! Polad çəkicin zərbəsi bizə şəfəq gətirdi!
  Alla oxuyur və çəkir. O, həqiqətən gözəldir. Onun aşılanmış, qızılı zeytun döşləri, yetişmiş çiyələk məmələri var. Bu qız necə dadlıdır! Daha təsirli və cəlbedici bir şey təsəvvür etmək çətindir. Uşaqlar bu Amazona yalnız nazik qısa tumanlarda baxırlar.
  Qırmızı saçlı qız beş hindlini yıxdı və oxudu:
  - Zamanı gələndə astronavtika inkişaf edəcək... Bizim üçün isə müharibə yüksək romantikadır!
  Və qız yenə güldü... Və yenə təəccüblü və heyrətamiz dərəcədə dəqiq atəş açdı.
  Güclü bir müdafiə ilə qarşılaşan almanlar yenidən hücum təyyarələrini və bombardmançıları döyüşə atdılar. Piyadalar geri çəkilib, qızların mövqelərinə mərmi və bombalar yağır.
  Və tanklar uzaqdan işləyir. Alena əmr edir:
  - Hamı sığınacaqlarda gizlənir!
  Və özü də səthdə müşahidə etmək üçün qalır. Nasistlərin artilleriya hazırlığı güclüdür. Və daha da təhlükəli bombalar. Onlardan bəziləri Yu-488 və ən yeni TA-400 kimi canavarlar tərəfindən atılır. Doqquz ton ağırlığında bombalar düşür və sığınacaqları və istehkamları məhv etməyə qadirdir. Alenka partlayış dalğası ilə yerə yıxıldı və çılpaq dabanları ağrılı bir şəkildə daş yığınına dəydi.
  Ayaqlarım yanmışdı. Amma əks halda, qız kapitan xəsarət almayıb. Və çox güclü bir bomba atıldı, hətta onun gurultusu da qulaqlarımı bağladı. Xeyr, dünyada heç nə ola bilməz.
  Ancaq qızların həqiqətən həsəd aparan sağ qalma nisbəti var. Kişilər ölür və ölürlər!
  Alenka gənc Juliusun onu necə sığalladığını xatırladı. Onun mədəsini, ayaqlarını, dizlərini, budlarını və döşlərini necə öpdü. Bu yaxınlarda bığları çıxmağa başlayan gənc və yaraşıqlı bir kişinin pəncələrini vurması necə də xoşdur. Lakin sonra Julius bombanın birbaşa zərbəsi ilə əzilən qazıntıda öldü. Və ondan bir yaş ləkə belə qalmadı.
  Gənc oğlan... hara getdi? Cənnətə, cəhənnəmə, unutmağa? Amma əsas odur ki, o, indi yer üzündə deyil. Və Alenka bu barədə çox acıdır.
  Kaş o, bu Hitlerin başını ağac kötüyünün üstünə aparsaydı. Müharibə tezliklə üç il davam edəcək. Nasistlər artıq Orenburqa hücum edirlər. Onların sancaqları çox uzaqlarda qırıldı.
  Alenka böyük həvəskarlığı və xasiyyəti ilə seçilirdi. O, adətən gənc və hətta gənc əsgərlərə üstünlük verirdi. Və ilk fürsətdə bir əlaqəyə başladı. Alena güclü, məşq edilmiş bədəninin yaraşıqlı kişilər tərəfindən sığallanmasını və toxunmasını sevirdi. Müharibə zamanı əxlaq daha sadələşdi və heç kim Qırmızı Ordu zabitinin kişilərlə mübahisə etməsinə xüsusi diqqət yetirmədi.
  Alenka, bir pişik kimi, sığallamağı və sevgini sevirdi. Və bu onun üçün ən böyük zövqdür. Sinə, ayaqlar, uşaqlıq və boyun xüsusilə həssasdır.
  Amma onun nə qədər sevgilisi artıq o biri dünyaya keçib! Müharibə nə qədər məkrli və pis bir şeydir. Baxmayaraq ki, kişilər Alenkaya yapışdılar. Kaş ki, belə gözəllik olsaydı, bütün siması, şəkli, səsi ilə ortaya çıxdı.
  Və ümumiyyətlə, qadın gənc olanda ən çox gözəl olur. Budur, onlardan beşi, az qala, müharibə başlayandan uluyan - çox yaraşıqlı... Dörd qız ağ saçlı, biri qırmızı saçlıdır. Beş guşəli ulduz kimi. Onlar çox cəhənnəmdən keçiblər, lakin heç vaxt ciddi xəsarət almayıblar. Əgər cızıqlar olmasaydı.
  Adətən Alenkada hər şey itdəki kimi sağalırdı və heç bir yara izi qalmamışdı.
  İndi: bombalar düşür, mərmilər partlayır, amma o, heç vecinə də deyil! Hər şey çox gülməlidir!
  Baxmayaraq ki, yox... Müharibədə əylənməyə vaxt yoxdur. Və bəzən onun batalyonunda olan qızlar da ölür. Bir qız üçün yalın ayaq belə ölümsüzlüyün zəmanəti deyil. Stalinqradda, kişi batalyonlarında sözün əsl mənasında hamı tez-tez öldürülürdü.
  Volqa sahilindəki şəhər özünü şöhrətə bürüdü. Altı ay ərzində onlar Hitlerin qoşunlarının hücumunu dayandırdılar. Almanlar və onların peykləri Stalinqrad uğrunda döyüşlərdə bir milyona yaxın ölü və yaralı itki verdi. Düzdür, ölənlərin əksəriyyəti əcnəbilər idi!
  Fürer dünyanın hər yerindən Rusiyaya qoşun gətirdi! Hətta əksəriyyəti alman əsilli Amerika muzdluları da var idi. Çoxlu hindlilər. Hindistan sıx məskunlaşan bir ölkədir və Fürer kişilərdən top yemi kimi daha aktiv istifadə etməyi əmr etdi. Və hind qadınlarını hərəmlərə aparın. Əslində, Üçüncü Reyxdə bir neçə arvad almağa icazə verilirdi. Papa buna silah gücü ilə icazə verib. Və digər kilsələr təsdiqləndi. Fürer özü ari qanı ilə bağlı fikirlərini yenidən nəzərdən keçirdi. Almanlara, əlavə seçimdən sonra, slavyan, avropalı, ərəb, hindli arvadlara sahib olmağa icazə verildi - bir şərtlə ki, heç bir fiziki qüsurları yoxdur və tamamilə sağlam olsunlar. Qaradərili qadınlarla evlilik qadağan edildi, lakin afrikalı qadınların fahişəxanalarda istifadəsi qadağan olunmadı, ancaq kontrasepsiya ilə. Seçimdən sonra yapon, tay və koreyalı qadınlarla evlənməyə icazə verildi.
  Ancaq yenə də tələblər gözəllik, xarici məlumatlar, sağlamlıq və fiziki qüsurların olmaması idi. İndi damazlıq rolu getdikcə azalırdı. SS-də Alman bölmələrindən daha çox xarici bölmə var. Və Wehrmacht əcnəbilərlə tamamlandı. Müstəmləkə qoşunları tamamilə aborigenlərdən ibarət idi və almanlar tərəfindən idarə olunurdu.
  Fürer ordunun təşkilini Çingiz xanın əlindən aldı, xalqları qarışdırdı və rəngarəng bir ordu yaratdı.
  Təbii ki, belə bir şəraitdə SSRİ köhnəlmə müharibəsini tədricən uduzdu. Bu strateji əzab bizi xüsusilə ixtiraçı olmağa məcbur etdi. Ancaq gözlənilməz bir şans yarandı: artıq afrikalıların və latın millətinin nümayəndələrinin üsyanını yatırmağa müvəffəq olduğu ABŞ atom bombası üzərində işi gücləndirdi. Əgər bir müddət daha dözsək, ABŞ-la müharibə davam edərkən Üçüncü Reyxlə barışıq mümkündür.
  Və bəlkə orada nasistlər o dərəcədə döyüşəcəklər ki, artıq döyüşmək istəmirlər. Onda Sovet Rusiyası sağ qalacaq.
  Bombardman və kütləvi artilleriya atəşi başa çatdı. Və hücum yenidən başlayır. Şəhər artıq xarabalığa çevrilib, bir dənə də olsun bütöv ev qalmayıb. Təəssüf ki, düşmən çox qəddar və güclüdür.
  Qızlar səthə çıxır və qarşıdan gələn piyadaları atəşlə qarşılayır. Tanklar sürünür...
  Alyonushka hindlini vuraraq pıçıldadı:
  - Allah korlara gözünü açmağı, donqarların belini düzəltməyi nəsib etsin!
  Bundan sonra gözəllik deklanşörə basdı. O, yenidən nişan aldı və dırnaq vurdu. O, ərəbi vurdu və sapfir gözlərini parıldadı. Ayaqyalın, əyri, tozlu dibini çınqılın üstündə gəzdirdi. Qız bir az qıdıq hiss etdi. O güldü. Daha əyləncəli oldu. Gözəllik yenidən çəkildi.
  Alyonuşka atəş açıb gülümsədi... Və vurdu. Rəqibləri dayandırmağa və donmağa məcbur etmək. Düşmən cavab atəşi açıb. Qumbara atıb uğultu...
  Sonra fırtınalılar yenidən peyda oldular. Onların sayı az idi, amma raketlər atan reaktiv avtomobillər uçurdu. Nasistlər qızların mövqelərinə qumbaraatan atdılar. Ancaq çılpaq, qadın ayaqları sanki məğlubiyyətdən qoruyurdu. Və mərmilərə qərq olmuş döyüşçülər yanğından sağ çıxıblar.
  Düşmən piyadalarının hərəkəti dayandı. Nasistlər raket ataraq qırmızıları tüstülətməyə çalışdılar.
  Alenka boşluqda gizləndi və qışqırdı:
  - Amma tayqadan Britaniya dənizlərinə qədər... Qırmızı Ordu hamıdan güclüdür!
  Qırmızı saçlı Alla da boşluğa sıxıldı və fraqmentlərə dəyməkdən yayındı. Gözəl qız bucaqlı bir yeniyetmə ikən danlamadan sonra necə həbs olunduğunu xatırladı.
  Axtarışı xatırlayıram. Onlar gənc həbs olunan qadını soyunmağa məcbur ediblər. Əlcək taxan iki qadın diqqətlə qızın burnunu, ilanlarını, ağzını hiss edib, onun övrətinə baxıblar. Nə qədər alçaldıcı, utandırıcı, qorxulu, qorxulu idi. Alla özünü başqa cinayətkarların əhatəsində tapmaq üçün kameraya gətiriləndə çox qorxurdu. Amma kamerada onun kimi qızlar, demək olar ki, hamısı repressiyaya məruz qalanların uşaqları idi. Və ən pisi gerçəkləşmədi.
  Ancaq kamerada oturmaq çətin idi: darısqal idi və mühafizəçilər tez-tez içəri girərdilər. Məni ən kiçik bir səbəbdən və heç bir səbəb olmadan döydülər. Mühafizəçilər xüsusilə qızların dabanlarına dəyənəklə vurmağı xoşlayırdılar. Kameralarda soyuq olmasına baxmayaraq, qızları ayaqyalın saxlayıblar, ayaqları isə davamlı zərbələrdən şişib.
  Axtarışlar növbəti bədbəxtliyə çevrildi. Onlar gündə bir neçə dəfə həyata keçirilirdi və bu, çox ağrılı, xoşagəlməz və alçaldıcı idi.
  Məni seyrək yedizdirir, gəzintilərdə qamçılayırdılar. Alla altı ayını dəmir barmaqlıqlar arxasında, daimi alçaldılma, təhqir, döyülmə və alçaldıcı axtarışlarda keçirdi. Və sonra Beriyanın altında uşaq əmək koloniyasına göndərildi. Hətta məhkəməsiz.
  Alla başqa qızlarla səhər saat beşdən axşama qədər orada işləyirdi. Müharibə başlayana qədər... Və qırmızı saçlı yetkin qız cəbhəyə qaçdı. Mən bunu onlarla başqa qızla bacardım.
  Onun hərbi işi başladı. Ancaq müharibə zamanı qırmızı saçlı şeytan özünü əmək koloniyasından daha yaxşı hiss etdi. Həbs cəzası və qələbələrə görə cəza hələ də onun üzərində dayanırdı. Amma artıq iki ordenlə təltif edilmiş Allaya toxunulmadı.
  Qız koloniyada çox şey yaşadı. O cümlədən sevgi - oğlanlar növbəti kazarmada yaşayırdılar və rəsmi qadağaya baxmayaraq, qızların yanına getdilər. Onlar da öz növbəsində haramları bilmək istəyirdilər. Alla, hər halda, dərhal xoşuna gəldi. Qaynar qırmızı saçlı qız günahkar bir həzz aldı.
  Ancaq müharibədə onun da bəxti gətirmədi. Həmişə cinsi əlaqədən sonra döyüşdə bir kişi və ya gənc ölür. Sanki qızılbaşda bir növ qarğış var idi. Üstəlik, heç bir istisna olmadan. Buna görə də, gözəlliyinə baxmayaraq, Alla şöhrət qazandı və kişilər ondan qaçmağa başladılar.
  Qırmızı saçlı şeytan kişi diqqətinin olmamasından əziyyət çəkirdi. O, kişiləri öldürməkdən həzz aldı. Və yenə düşmənə atəş açıb pələng kimi gülümsədi.
  Alla qaradərilini güllələyib və zehni olaraq onu əsirlikdə təsəvvür edib. Belə uzun boylu və yaraşıqlı kişi ilə əylənmək maraqlı idi. Ümumiyyətlə, kişi ilə aktiv rol oynamaq qırmızı saçlı üçün adi haldır. O, güclü və qətiyyətli qadındır. Bəs kişi sonradan öldürüləcək? O, müxtəlifliyi sevir!
  Sülh dövründə komsomol qızları əxlaqsızlığa görə ağır cəzalandırılardı, amma müharibə zamanı əxlaq çox daha azad oldu. Bu, görünür, xüsusi şöbənin pozğunluğa göz yumduğu zaman ölümün yaxınlığının nəticəsidir.
  Bəzən Alla öz azğınlığından utanırdı. O, hətta büstqalter taxmayanda və çılpaq döşlərini silkələyəndə. Hələ bakirə olan dindar qız Məryəmi xatırladım. Baxmayaraq ki, o, yəqin ki, beşinin ən qadın və seksualıdır. Daha doğrusu, mələk kimi məsumluğu ilə cəlbedici.
  Bununla belə, Mariya çox dəqiqdir, bəlkə də çəkilişlərində fenomenaldır. Bir güllə ilə iki ərəbi belə dəqiq vurdu. Və məsumcasına gülümsəyərək deyir:
  - Ya Rəbb, məni bağışla, amma mən Vətənimə xidmət edirəm!
  Mariya çox gözəldir... Yalnız bikinidə döyüşməli olduğu üçün bir az utanır. Ancaq məğlubiyyətdən qoruyur. Bu təcrübə ilə sübut edilmişdir. Mariya müharibəyə hələ qız ikən başlayıb. O, üç il ərzində böyüdü, amma yenə də qamətli, bakirə və qız üçün normal boyda görünür. Dördünün digər üzvləri daha uzun, daha əzələlidir və Matryona əslində inəkdir - çox güclü olsa da.
  Mariya vurur və Seryojkanı xatırlayır. Yazıq oğlan. tutuldum. Və bu ölümdən də pisdir. Beləliklə, əvvəlcə işgəncə, sonra edamla üzləşdi. Və başqalarının buna necə reaksiya verəcəyi məlum deyil.
  Mariya atəş etdi, dizləri üstə qalxdı və atəş etdi. Öldürülən hindu uzandı və qan gölməçəsini buraxdı. Qızıl saçlı gözəl deyir:
  - Eh... sənin çoxlu tanrın var, amma cənnət yoxdur!
  Maria yenə mismar vurdu, vurdu və oxudu:
  - İtirilmiş cənnət üçün sağ ol... Nə bizə, nə övladlarımıza, nə də nəvələrimizə... Amma aldadıcı səslərə öyrəşəcəklər!
  Mariya atəş açaraq irəliləyən nasist tərəfdaşlarını öldürdü və oxudu:
  - Sürdük, sürdük, sürdük - uzun müddət biz... Bəladan bəlaya, müharibədən müharibəyə yol! Sürdük, sürdük, sürdük - uzun müddət... Ordanın axarları, qanlı müharibə qırılır! Qanlı müharibə!
  Qız isə özünü yerə daha bərk sıxır. Və Aslanlar artıq irəlidə sürünürlər. Alman tankları gurlayır, lülələri titrəyir.
  Maria ağladı və dedi:
  - Budur o, ölüm!
  Qızıl saçlı bir qız optik nişangah bağlandığı tüfənglə Qırmızı Ordunun mövqelərinə doğru sürünən əsgərə atəş açıb.
  Ölümcül yaralı düşmənin başından sıçrayan qan bulağına baxdım.
  Maria tweet etdi:
  - Snayper... Səhv edirsən!
  Alla ucadan dedi:
  -Ayaqlarınızı uzatmaq istəmirsinizsə, paltarınıza görə hökm verməyin!
  Mariya zərif, çılpaq, qaralmış ayaqlarını silkələdi. Təsəvvür etdim ki, elf üzlü gənc ovucunu daban boyunca gəzdirir. Nə gözəl olardı yəqin.
  Amma sonra o hirslə xoruldadı:
  - Hamını məğlub edəcəm!
  Özü də kafir və əclaf olan Alla istehza ilə dedi:
  - Bəs Allahın köməyi olmadan?
  Mariya atəş etdi və cızıltı ilə cavab verdi:
  - Yox, Allahın köməyi ilə!
  Alla mirvari dişlərini tərpətdi və dedi:
  - Amma sənin Tanrın öyrətdi: sağ yanağını vursan, sola dön!
  Mariya dərhal cavab vermədi. Faşist kuklalarını kəsərək daha bir neçə atəş etdi. Və sakitcə dedi:
  - Bəs sol yanağından vurulandan sonra nə etməli - Allah İsa demir. Nasistlər isə xalqımıza çoxlu zərbələr vurdular!
  Alla ayağa qalxdı. O, çılpaq ayağı ilə qumbara atdı, bütün toz sütununu qaldırdı və gurladı:
  - Berlin az qala bizim gücümüzdədir... Durbinlə lənətə gəlmiş Reyxstaqı görürük! Bütün planetdə sülh və xoşbəxtlik olacaq... Bunu sizə şeirlərimdə deyəcəyəm!
  Və qırmızı saçlı, nasistlərin bütün xəttini kəsərək bir partlayış verdi. Sonra o, qumbaranı yenidən təpiklədi.
  O, güclü qızdır. Düşərgədə səhərdən axşama qədər daşları daşımağa məcbur oldu və Alla əsl supermen oldu. O, qumbaranı əlləri ilə deyil, ayaqları ilə daha uzağa atdı.
  Qızılbaş çılpaq ayaqları ilə kömürlərin və ya qarın üzərində qaçmağı sevirdi. O, bundan həzz alırdı...
  Allah onu götürüb yarıb:
  - Amma mənim başqa həvəsim var... Bu gücdür, tək güc!
  Qırmızı saçlı şeytan krautları və onların əlaltılarını güllələyərək gurultu ilə qışqırdı:
  - Qızıla və pula ehtiyac yoxdur! Bir də lazımdır ki, qarşımda... İnsanlar diz üstə, adamlar diz üstə, yer üzündə idi!
  Düşmən piyadası dayandı. Tanklar daha da irəlilədilər. "Lev", "Maus", "E"-100, "Tiger"-2 ağır avtomobillər - atəş mərmiləri. Panther 2 də geniş yayılmışdı. Mövqelər yandı və dağıldı, tüstü ilanları göyə qalxdı.
  Qızlardan birinin ayaqları mahnı oxuyurdu. O, qışqırdı və uzun müddət atəş açdı. Digər gözəlin büstqalterini qəlpə parçası kəsib. Döyüşçünün sinəsi açıq qalmışdı və qızarmışdı. Qızın üzü qırmızı oldu.
  Ən ağır alman tankı olan "Maus" toplarından zərbələr endirirdi. Və yolundakı hər şeyi məhv etdi.
  Lakin döyüşçülər vaxtında geri sıçradılar. Çox çevikdirlər. Alla Mouse qumbara atdı. Alman pulemyotlarından birini susdurdu.
  Qızılbaş onu götürdü və ehtirasla oxudu:
  - Qoy onlar yöndəmsiz qaçsınlar - gölməçələrdən zirehli tanklar...
  Bundan sonra qız yenə yalın ayağı ilə qumbara atdı və başqa bir Mouse pulemyotunu vuraraq onun lüləsini sındırdı. Bundan sonra Allah-taala fəryad edir:
  - Mən Hitlerin qorxduğu ölüm ilahəsiyəm!
  Alman tankı dayandı. Pulemyotların itirilməsi ilə yanaşı, tankçılar öz inamlarının aslan payını itirdilər. Və "Siçan" qısa bir bareldən atəş açmağa başladı və xarabalıqları emal etməyə başladı. Parçalardan biri Allanın dabanına dəyib, qızın dabanının zərif əyrisini yandırıb.
  Gözəl onu götürüb oxudu:
  - Cəllad dabanlarımı yandırır, ağlamaq da eşidir!
  Məqsədli atışla Mariya Siçanın optik görünüşünü qırdı. Və nəhəng tank sıçrayaraq çölə çıxdı və dönməyə başladı. Demək olar ki, iki yüz ton poladın harada kor-koranə tapdalanacağı aydındır. Yalnız daha çox problemdən qaçmaq üçün geri qayıdın.
  Sonra "Lev"-2 meydana çıxdı. Daha təkmil bir maşın 150 mm-lik topun atəşi ilə qarşısındakı bütün məkanı darmadağın etməyə çalışır. Qızlar cavab olaraq faşistə burunlarını qaldırırlar.
  Mariya kəsilmiş ayağı ilə qumbara atır. Hədiyyə tanka çatmır, ancaq piyadaları sıradan çıxarır. Bir afrikalı hətta başını da qoparmışdı. O, dəbilqə taxmışdı, ətrafında fırlandı və düz bir kərpicin üzərinə çırpıldı.
  Qızıl saçlı qız dedi:
  - Hər şey Allahın iradəsi ilə... Hətta səhvlər də!
  Alla cavab olaraq həvəslə oxudu:
  - Dünyada hər şey cənnət yüksəkliyindən asılıdır... Amma gözün dəqiqliyi, amma gözün dəqiqliyi - yalnız bizdən asılıdır!
  Mariya yenidən atəş açdı. O, "Lev"in optik mənzərəsini pozdu və rasional olaraq qeyd etdi:
  - Dəqiqliyi isə Allah verir!
  Alla dişlərini göstərdi və çılpaq ayağını sınmış şüşəyə çırpdı. İti bir şeyin çılpaq dabanımı deşməsinin necə xoş olduğunu hiss etdim. Və o qışqırdı:
  - Hər şeydə çeviklik, sərtləşmə, məşq lazımdır - əks halda lütf olmayacaq!
  Mariya mədəsində pozulmuş sifətlə faşistə atəş açıb oxudu:
  - Krautlar üçün isə lütf kəllənin dərisini qoparmaqdır! Və çeynəmək, çeynəmək, çeynəmək - isti irinlə yuyun!
  Alla üz tutdu, atəş etdi... Başını yarıb pıçıldadı:
  - Necə də dinsiz danışırsınız!
  Marianın üzü solğunlaşdı və pıçıldadı:
  - Allah məni bağışla, günahkar!
  Alla güldü. O, kinli qız idi. Uşaq əmək koloniyasında isə özündən zəif olanları döyürdü. Və o qızılbaş həyasızdır. Alla isə Mariyanı qızılı saçlarından dartmaq istədi. Əlləri, ayaqları ilə deyil.
  Və Alla çılpaq əzasını xristian qızın yarpaqlı saçlarına uzatdı və o, barmaqları ilə tellərdən tutan kimi dartdı.
  Mariya qışqırır və arxaya dönüb deyir:
  -Dəlisən?
  Alla istehza ilə dedi:
  - Deməli, Allah səbr etdi və sənə əmr etdi!
  Mariya yumruğunu silkələdi:
  - Küfr etmə, qancıq!
  Alla cavab verdi və mahnı oxudu:
  - Və Allah yenə gülüşdən parçalanır - mənim hamıya nə dəxli var, sən isə mənə nə baxırsan!
  Mariya başını tərpətdi və dedi:
  - Hər gün risk edirsən! Və eyni zamanda, bir dəqiqə içində cəhənnəmə getmək fürsəti əldə edərək, lovğa və pis çıxışlar edirsiniz!
  Qızılbaş üzünü örtdü. O, çılpaq ayaq barmaqları ilə şüşə parçasını tutub ağzına atdı. dilimlə tutdum. O, stəkanı çeynədi və iki dəfə düşünmədən bir qurtum aldı və dedi:
  - Cəhənnəm bizi tutmayacaq!
  Mariya gözlərini şiddətlə fırladıb hönkürdü:
  - Heç yerə getməyəcəksən! Yanğın biti!
  Alla cavab olaraq yalnız zümrüd gözlərini parıldatdı. Və o, nasistlərə qumbara ataraq dedi:
  - Müharibə davam edərkən, fikir ayrılığımızı unutaq!
  Mariya yersiz dedi:
  - Tanrı Tanrınındır, Sezar da Sezarındır!
  Alla uzun bir dönüş etdi və əlavə etdi:
  - Və Hitler şeytandır!
  Mariya atəş açıb daha bir neçə nəfəri yerə yıxıb fikirləşdi. Hitlerin çatdığı qədər əxlaqsızlığa necə nail olmaq olar? İnsan şəklində hansı heyvan var? Bəşəriyyətin Adəm və Həvva dövründən bəri tanımadığı o qanlı tiran. Və eyni zamanda son dərəcə şanslı. Bəlkə də bütün bəşəriyyət tarixində ən şanslı və ən uğurlu fateh.
  Lakin Rusiya faşizm üçün çətin qoz oldu. Şərqdəki müharibə tezliklə dördüncü ilinə qədəm qoyacaq. Bəli, nasistlər irəliləyirlər. Çox sürətli deyil, amma inamlı. Yalnız qışda Qırmızı Ordu Krautları bir az sıxışdıra bildi. İndi isə düşmən yenidən hücuma keçir.
  Qız dəqiq və çox yaxşı vurdu. Optik görmə qabiliyyətini itirən Lev tankı yenidən geri döndü və qaçmağa başladı. Və "Panter"-2... Uzun və qalın lüləsi və nisbətən kiçik qülləsi olan tank.
  Effektiv maşın. Demək olar ki, hər hansı bir mastodonu yıxdı. Burada Alla cazibədar ayaqları ilə qumbara ataraq, lüləni zədələməklə fərqlənib.
  Qırmızı saçlı şeytan gözlərini dənizin rəngində parıldadıb fısıldadı:
  - Onların burunlarını qırıram!
  Ağzı sınmış bir alman dönür. Treklər çevik maşın kimi titrəyir. Bəli, qızlar rahat və təsirli bir taktika icad etdilər. Zireh əlçatmaz olduqda lülələri qumbaraatanlarla sındıraraq lülələrə vurun.
  Məqsədli Mariya isə həqiqətən də Robin Qudun nəvəsi imiş kimi dəqiq vurur. Və qızıl saçlı gözəl deyir:
  - Humanizmin məqsədlərini bəhanə edərək,
  Yer üzündə cənnət qurmaq üçün...
  Hitler faşizm yoluna keçdi -
  Məbədi əclaf Şeytan tikdirib!
  Və o, əsl məhv müqəddəsi kimi vurur. Onun çılpaq, kəsikli ayağı şüşə qırıntısını atır və ərəbin düz alnının ortasına dəyir. Səhranın oğlu isə refleksiv şəkildə avtomatın tətiyini çəkərək onlarla əlbirinin qabağını kəsir.
  Alla bəyənərək qeyd etdi:
  - Və tez öyrənirsən! Və gözlərinizin qarşısında irəliləyirsiniz!
  Qırmızı saçlı döyüşçü də çılpaq barmaqları ilə şüşə parçası ataraq afrikinin gözünə dəyib. Bir dəstə qumbaranın üzərinə düşdü, partladı. Və daha bir çox döyüşçü səmaya və ya cəhənnəmə uçdu - işə necə qərar vermək olar!
  Alla tweet etdi:
  - Cəhənnəm pis yer olacaq, örtüyü qoparan... Və müqəddəs bakirə qılınc - düşmənləri doğradı!
  Qırmızı saçlı şeytan yenidən növbə verib fısıldadı:
  - Sənin üçün ancaq küldən bir tabut, yasda musiqi olacaq!
  Mariya dərhal hər iki ayağına qumbara atdı, nəhəng E-100 tankının lüləsini sındırdı və zəng çaldı:
  - Rəbb Məsihin izzəti üçün!
  Paralel kainatda SSRİ çox çətin anlar yaşadı. Lakin Hitler Rusiyanı bitirmədi. ABŞ-ın atom bombası yaratmağa çalışması ilə bağlı şayiələr onu çox narahat edirdi. Daha doğrusu, hətta şayiələr deyil, güclü Alman kəşfiyyatından gizlətmək mümkün olmayan kəşfiyyat hesabatları. Üçüncü Reyxi xaricdən əldə etmək asan olmasa da, atom bombası dəhşətli bir şeydir.
  Hitler Stalinə atəşkəs təklif etdi və bu, müharibəni az qala uduzmuş diktator tərəfindən məmnuniyyətlə qəbul edildi. Üçüncü Reyxin qoşunları hər iki tərəfdən Amerikaya hücum etdi. Həm Argentinadan, həm də Kanadadan. Almanların çoxlu qoşunu var idi və onlara amerikalıları şərqdən sıxışdıran yaponlar da kömək edirdi. Şiddətli döyüş getdi.
  Beş qız Alenka, Mariya, Alla, Anyuta, Matryona Üçüncü Reyxin qoşunlarına qarşı könüllü olaraq döyüşmək üçün Amerikaya gəldi. Beş qızın hamısı çox gözəldir və ingiliscə danışır. Stalin bütün qadın batalyonunu göndərməkdən imtina etdi, çünki bu, faşist imperiyası ilə bağlanmış sülhün şərtlərinə ziddir . Nasistlərin ABŞ-a hücumu zamanı SSRİ nəyin bahasına olursa olsun vaxt udmalı idi.
  Beş qız könüllüdür: Brest və Buqdan tutmuş Orenburqa qədər demək olar ki, bütün müharibəni keçiblər. Onlar isə Honduras paytaxtında dünyanın o tayında nasistlərlə döyüşürlər.
  Tegusiqalpa, rəngarəng bir ordu ilə qarşıdurmada müdafiənin əsas dayaqlarından biridir. Həm yaponlar, həm də Asiya qoşunları problemə düşdülər. Almanların özləri yalnız tanklarla vuruşurdular, piyadalar isə tamamilə ari olmayan xalqlardan idi. Asiyalıları, qaradərililəri, ərəbləri qabağa aparırdılar.
  Alenka atəş açaraq iki afrikalı kəsdi və qışqırdı:
  - Sadəcə Çingiz xanın sürüsü!
  Qızıl saçlı Maria pulemyot partlaması ilə üç hindlini kəsərək çılpaq, aşılanmış ayaqlarını yuxarı qaldırdı. Və o dedi:
  - Top yemini üyüdürük!
  Qumbaradan bir parça uçdu və Marianın çılpaq, yuvarlaq dabanına çırpdı. Qızlar ənənəvi olaraq bikinidə və ayaqyalın döyüşürlər. Və iti ilə kobud, qız dibinə dəyəndə bir az ağrıyır.
  Gözəl gözünü qırpıb yenidən atəş açıb... Mariya çox arıq, orta boylu, mükəmməl fiqurludur.
  Alenka daha hündürdür, mayor rütbəsinə malikdir, hətta Sovet İttifaqı qəhrəmanıdır. Amma həm də demək olar ki, çılpaq, çətinliklə bikini ilə örtülmüşdür. Çox qaralmış, amma saçları ağdır. Və Alenka çox dəqiq vurur. Və yalın ayaqları ilə qumbara atmağı sevir.
  Gözəl Alla dörd ərəbi atəşlə vurub yerə yıxır. Saçları qırmızı, daha doğrusu, mis-qırmızı, proletar bayrağı kimi. Küləklər əsəndə isə inqilab bayrağı kimidir. Qız zümrüd gözləri ilə ulduzlar kimi parıldayır. Və düşmənləri vəhşicəsinə süpürür.
  Anyuta da sarışındır. Və pulemyotdan atəş açır. Qız çılpaq ayaqlarını əkdi və partladı. Beş müxtəlif döyüşçü atıldı və düşmənlərinin sinəsindən və qarınlarından qırmızı qan bulaqları uçdu.
  Anyuta dolğun dodaqlarını yalayaraq cik-cik dedi:
  - Müharibə ağciyərlər üçün havadır...
  Qız uzanıb yalın ayağı ilə qumbara atır. Partlayış səsləri eşidilir. Bir neçə yaraqlı müxtəlif istiqamətlərə uçur.
  Matryona daha iri və ətli bir qızdır. Saçları açıq qəhvəyi rəngdədir. Tipik kənd, gənc, qanlı, südlü qadın. O, fiziki cəhətdən çox güclüdür və yaxşı vurur.
  Budur, yenə növbə gəlir. Və öldürülən faşist muzdluları düşür.
  Matryona, atəş edərək deyir:
  -Yaxşı, yaxşı, harda olmusan? Nənə tərəfindən! - Qız atəş açdı, üç saqqallı nasist döyüşçünü öldürdü və əlavə etdi. - Nə yedin - sıyıq! Nə içmisən? Maş!
  Qızlar xətti tuturlar. Faşistləri irəli buraxmırlar. Və mehriban mahnılar səslənir:
  - Bütün zorakılıq dünyasını məhv edəcəyik,
  Əsasına və sonra...
  Yeni, səmavi dünya quracağıq -
  Kim heç kim idi, hər şey olacaq!
  Alenka yenə yalın ayağı ilə qumbara atır. İrəliləyən piyadalar. Şübhəsiz ki, daha da isti olur. Budur bədnam "Lion"-2 gəlir. Və onun yanında daha təkmil E-50 var. Mərmilər atılır. Qara amerikalının başı qoparıldı və yuvarlandı.
  Mariya yanan taxtanın üstünə basdı və bərkimiş ayaqları alovun istisini demək olar ki, hiss etmirdi.
  Qızıl saçlı gözəl gülərək mırıldandı:
  - Bəs qanlı, qəzəbli çayların axarını kim dayandıracaq...
  Maria yenidən atəş açıb, afrikalı E-50-nin zirehindən yerə yıxdı və cıvıldadı.
  - Blasterdən bir şüa məbədinizə dəyəcək, pis bir çaxnaşmada adam itdi!
  Qız yenə güllə atdı. Ayaqyalın, qaralmış, zərif ayağını havada gəzdirdi. Qumbara ona doğru uçdu. Qızılı saçlı gözəllik çılpaq, demək olar ki, tozsuz altlığı ilə hədiyyəni məharətlə məğlub etdi. Qumbara geri uçdu. Üçüncü Reyxin yaraqlılarının sıralarına qaçdı. Sanki qarpızlar yük maşınından düşür, qırılır. O qədər qan axırdı ki.
  Maria tweet etdi:
  - Qız imtahandan kəsildi, lənətə gəlmiş Reyx gəldi. Görünür, Hitler yaşamaqdan yorulmuşdu və gözəlliyi onu məşhur şəkildə yedi!
  Alla həm də mənasız döyüşçüdür. Pulemyotlarla özünə atəş açıb meyitləri səpələyib deyir:
  - Ananın qaşığı üçün! Atanın qaşığı üçün! Və Koba üçün bir çömçə! Və yataqda sizin tərəfinizdə!
  Mis-qırmızı saçlı gözəllik yalın ayağı ilə taxta təyyarəni havaya uçurur. O, düz nəhəng Alman Lion tankına doğru uçur. 105 mm-lik topun ağzına enin və o, partlayır. Silah uğursuz olur.
  Alman dönür və biabırçı şəkildə qaçmağa məcbur olur. Alla ayağını binanın bir parçasına sürtərək deyir:
  - Gücünüz yoxdursa, ağıl lazımdır! Bir az səs-küy salmalı olacaqsınız!
  Və yenə qız çox dəqiq vurur. Onun qırmızı saçları Olimpiya məşəlinin alovuna bənzəyir. Cazibədar qız. O, artıq Amerika ordusunda qəzəbli xasiyyət nümayiş etdirərək fərqlənib. O , afro-amerikalılarla fitnə-fəsad törətməkdə xüsusilə yaxşı idi. Onlarla çox qeyri-adi və gözəldir.
  Bununla belə, Allah Üçüncü Reyxin ordusunda döyüşən qaradərililəri də məhv edir. Almaniya niyə bütün Afrikanı fəth etdi? Belə gücü dayandırmağa çalışın.
  E-50 qaz turbinli mühərriki, qalın yan və ön zirehləri olan ən yeni tankdır. Qumbara ilə götürülə bilməz. Alla hədiyyəni çılpaq ayağı ilə atdı, bir neçə piyadanı yerə yıxdı və qışqırdı:
  - Oh, tank zirehiniz etibarlıdır, dişləmək niyyətində olan birindən... Sadəcə, sahib olduğunuz gücü bilin... nia, ancaq polad atı təpikləyə bilərsiniz!
  Anyuta da çox dəqiq vurdu. Və ayaqları ilə qumbara atmağa üstünlük verdi. Onun çılpaq barmaqları da polad diski fırladı. Ucu uçaraq iki faşist yaraqlısının boğazını kəsdi. Onlar pulemyotu yerə atdılar və indi böyük çaplı qalın bir partlayış qoşunun zəncirlərini kəsdi. Üçüncü Reyxin ordusuna basqınlar yolu ilə cəlb edilmiş bir sıra xarici döyüşçülər.
  Anyuta tweet etdi:
  - Uğur cəsarətin mükafatıdır! Bir mahnı kifayətdir! Qoy yalnız ev haqqında mahnı oxusunlar!
  Amma gözəlliyin hələ ev üçün darıxmağa vaxtı olmayıb. Baxmayaraq ki, Amerika ordusunda sovet könüllüləri çox azdır. Stalin parıldamaq istəmirdi ki, Hitlerə sonradan Rusiyanı "Saman Sülhü"nün şərtlərini pozmaqda ittiham etməyə əsas verməsin.
  Qadın batalyonunun ən yaxşısı olan beş qıza xəbərdarlıq edildi ki, əsir düşsələr, Vətən onlardan əl çəkməli olacaq. Və bu vəziyyətdə qızlar pul üçün işə götürülən mənasız muzdlular haqqında biçməlidirlər.
  Anyuta, Alena və digər qızlar başa düşürlər ki, əgər ələ keçirilsələr, onları dəhşətli işgəncələr gözləyir. Buna görə də, hər halda, nasistlər tərəfindən diri-diri öldürülməmək qərarına gəldilər.
  Alman hücum təyyarələri Amerika qoşunlarının mövqeləri üzərində uçur. Honduras paytaxtında belə inadkar müqavimətlə qarşılaşacaqlarını gözləməyən nasistlər bir qədər əsəbləşdilər.
  Reaktiv və hücum təyyarələri güclüdür. Raketlər uçur, silahlar atılır.
  Amerika əsgərləri ölür. Matryona da ətli çiyninə qəlpə dəyib. Qan çıxdı. Qəhrəman qız dişləri ilə polad parçasını çıxarıb qan tüpürdü. Sonra o, yenidən iri iri avtomatla məni vurdu. Xarici muzdlular düşür. Burada demək olar ki, hamı doğmadır, yalnız onların komandirləri almandır, hətta onda da həmişə deyil. Düzdür, ən müasir E-50 tankının ekipajları tamamilə almanlardır. Avtomobil layiqli sürət və manevr qabiliyyətinə malikdir. Yaxşı, bu hələ ən qabaqcıl modifikasiya deyil - yetmiş beş ton ağırlığında. Divarlar relslərin altında uçur. Bu, adətən 105 mm-lik top, 180 mm-lik hücum silahı və 400 mm-lik reaktiv yaylım atəşi ilə üç versiyada istehsal olunur.
  Və hər modifikasiyanın öz vəzifəsi var. Budur, hücum silahı olan bu tank, şəhərlərə hücum etmək üçün daha uyğundur. Və onu məhv etmək o qədər də asan deyil. Matryona çarpazlaşır və çılpaq barmaqları, iri, lakin zərif, gözəl formalı ayağı ilə tank əleyhinə qumbara alır. İndi mastodonun silahını söndürmək üçün hədiyyəni lüləyə atmalısınız. Beş pulemyot Alman, müasir bir tankı əhatə edir və ona yaxınlaşmaq o qədər də asan deyil.
  Matryona çox güclüdür və at kimi ayaqları qumbaranı uzağa atır. Ancaq həmişə dəqiq deyil. Hər halda, 180 mm-lik bir topun lüləsi kimi bir hədəfi vurmaq. Qəhrəman qızın şübhələri var. Darıxırsa nə olar?
  Ah, əgər onların çoxdankı partnyoru Oleq Rıbaçenko onların yanında olsaydı, bu cəsur pioner nəsə fikirləşərdi.
  Amma oğlan Stalinqrad uğrunda gedən döyüşlərdə həlak oldu. Qızlar onun sonrakı taleyini bilmirdilər. Ancaq qabaqcıl ixtiraçının taleyi həqiqətən də həsəd aparmaz idi. Əvvəlcə Oleq Rıbaçenkoya vəhşicəsinə işgəncə verildi, sirləri ələ keçirməyə çalışdı. İşgəncələrdən sonra on bir yaşlı uşaq mədənlərdə qalıb. İş qorxulu və son dərəcə ağırdır. Ancaq sovet pioneri, kiçik, lakin zərif, mətanətli oldu.
  O, sağ qalmağı bacardı və hətta minaların labirintlərindən keçərək qaçmağa qərar verdi. Oleq Rıbaçenko isə çıxmağı bacardı. Oğlan yerli partizan dəstəsinə qoşulana qədər bir müddət Balkanları dolaşdı. Orada əlaqəçi və təxribatçı oldu.
  Balkanlarda hələ də kifayət qədər inkişaf etmiş partizan hərəkatı var idi. Qismən həm də ona görə ki, işğal xidməti Vermaxtın nizami bölmələri qədər döyüşə hazır olmayan italyanlar, rumınlar, bolqarlar, albanlar tərəfindən həyata keçirilirdi.
  Ancaq bir çox partizan hələ də öldü. Xüsusilə hava zərbələrindən. Yuqoslaviyanın vətənpərvərləri isə dağlarda, meşələrdə və ya ən yaxşı halda kiçik kəndlərdə gizlənməyə məcbur olurlar. Artıq xeyli sayda komandir həlak olub. SSRİ ilə imzalanan sülh vəziyyəti daha da pisləşdirdi. İndi Balkanlara yeni cəza bölmələri gəlməyə başladı, kütləvi basqınlar təşkil etdi və ərazini təmizlədi.
  Oleq Rıbaçenko partizanlarla birlikdə dağlara getdikcə daha dərinə qalxmalı oldu.
  Matryona, universal sevimlilərinin taleyini bilməsə də, ağır nəfəs aldı. Sonra çılpaq, qızcığaz ayaqlarının barmaqları ilə qumbaranı daha bərk sıxdı və var gücü ilə düşmən tankına tərəf atdı. E-50 yenicə atəş açaraq öldürücü bir mərmi buraxdı.
  Matryona hətta titrədi və diz çökdü. Onun başına səkidən qoparılan daş daş dəyib, çılpaq dabanı isə isti metaldan yanıb. Qız çaşmış başını tozlu saçları ilə ovuşdurdu.
  Qumbara az qala lüləyə dəyərək uçdu və maşının maili alnına dəydi. Bir partlayış gurladı... Amma təbii ki, 250 mm-lik cəbhə zirehləri, hətta bucaq altında olsa belə, qumbaraatandan keçmək iqtidarında deyil.
  Matryona yumruğunu tozun üstünə vuraraq bütöv bir qum buludunu qaldırdı. Sonra qışqırdı:
  - Öldür, öldür! Qapıya bir qol vur!
  Qız baldırını çatlamış asfalta vurdu. Daban nağdında bir parça qalmışdı. Qızın ayaqlarının dərisi begemot dərisi kimi qalın idi. O, kasıb bir ailədə yaşayırdı və anadan olandan demək olar ki, ayaqqabı geyinmirdi. Ancaq bu, ayaqlarını heç də kobud formada göstərmədi, əksinə qaralmış, zərif, cazibədar idi.
  Matryona isə hündür boyu, güclü əzələləri və çıxıntılı oynaqları olan yumruqları ilə kişiləri bir qədər qorxudurdu. Ancaq qəhrəman qız ən mehriban xarakterə malikdir və geniş kalçalar nisbətən nazik bel və heykəltəraşlıq abs ilə birləşdirildi. Yalnız paltarda Matryona böyük döşlərinə görə artıq çəkili görünə bilərdi. Bikinidə o, büstlü idmançıya bənzəyir.
  Qız məyus halda yenidən qumbara atdı, bu dəfə relsləri nişan aldı. Lakin ölümcül hədiyyə rulonları örtən qalın, zirehli qalxana dəydi.
  Matryona əsəbiləşərək özünü çənəsinə yumruqla vurdu. Bu onun çənəsini ağrıdırdı. Və qəhrəman qız lənət etdi:
  - Oraq kimi kəsdim!
  Anyuta da təhlükəli tankı vurmağa çalışdı, lakin qızın ayağından atılan qumbara bir qədər işarəni qaçırdı. Və sarışın maşına yaxınlaşmağa başladı. Lakin sonra daha iki tank peyda oldu - "Aslan" və "Pantera"-2, onlar bütün yanaşmaları pulemyotlarla atəşə tutdular. Biz son dərəcə diqqətli olmalıydıq.
  Amerikalı Şerman alman maşınlarına yaxınlaşmaq üçün attraksiona çıxdı. Panther 2-ni vurmaq şansı var idi, ancaq yan tərəfdə. Amma bir almanı aldatmaq o qədər də asan deyil. Üstəlik, Shermanın daha hündür silueti onu uzaq məsafədən nəzərə çarpdırır.
  "Panther" 2 mərmi tüpürdü və birbaşa amerikalının alnına dəydi. Hündür maşın yarıya bölündü. Və Milad şamı kimi yanırdı.
  Anyuta əsəbi halda dedi:
  - Oh, tanklarınız nə qədər zəifdir... Texniki cəhətdən daha yaxşı, Yanki olacaqsınız!
  Ancaq təcrübəli döyüşçü Alenka Panteraya yaxınlaşa bildi. Qumbara atdı... Və alman maşınının uzun lüləsi qoç buynuzuna büküldü.
  1943-cü ildə istehsala buraxılan "Panther" 2 tankı. Ən son geniş yayılmış modifikasiyada 150 mm ön zireh, bucaqda 82 mm yan zireh və lülə uzunluğu 71EL olan 88 mm top var. 1945-ci ildən başlayaraq, daha təkmil və daha yaxşı qorunan E-50 modelinin lehinə dayandırıldı. Amma hələlik bu tank döyüşür. Çəkisi 51 ton olan avtomobil 900 at gücünə malik mühərrikə malikdir ki, bu da onu yaxşı idarəetmə qabiliyyətini təmin edir.
  İndi zərər görərək Panther-2 dönüb ayrılır. Alenka yalın ayağı ilə daha bir qumbara atmağı bacarır. Rolikləri sındırdım. Alman avtomobilinin sürəti nəzərəçarpacaq dərəcədə azaldı.
  Alenka sevincli baxışla deyir:
  - Nə zərbə! Mənim zərbəm Tanrıdan bir hədiyyədir!
  Qız isə burnunu almanlara göstərdi. Lakin E-50-dən pulemyot atəşi yağmağa başladı. Və güllələr Alenanın ağ, bir qədər ləkələnmiş saçlarına fit çaldı. Güllələrdən biri hətta saçın bir telini də kəsib. Mayor qız hətta bir az qıdıq hiss etdi.
  Alenka tweet etdi:
  - Fil kimi olmaq istəyirsənsə, quldur kimi get dəlixanaya!
  Qız kəsilmiş teli ayaq barmaqları ilə qaldırdı. Alenkanın saçları ipək kimi, mirvari rəngdədir, lakin bir qədər tozludur. Və hələ çox yumşaq. Qız onları ayaqları boyunca qaçırdı. Bir az qıdıq və xoş.
  Alenka oğlanın onu necə sığalladığını xatırladı. Onun da əlləri dabandan başlayıb, budlara və ən həssas yerə qədər yüksəlirdi. Yaraşıqlı bir gənc səni sığallayanda çox xoş olur. Alenka onu demək olar ki, sevirdi. O, sevgi oyunlarını sevirdi və əzələli kişi bədəninin toxunuşu onu həyəcanlandırırdı. Ancaq bir kişi üçün dəli olanda Alenkanın əsl, romantik sevgisi yox idi. O, artıq bir çox oğlanları dəyişib. Onun bir çox adamı döyüşdə həlak oldu.
  Hətta bu müharibənin lənəti idi. Və burada Amerikada əzələli, qaradərili oğlanlar var. Və onlarla hər şey çox qeyri-adidir.
  Alenka zəncini vurdu və yerə yıxdı. Afrikalı oğlana bir az yazığım gəldi. Ona yad maraqlar uğrunda mübarizə aparan kişini öldürdü. Axı almanlar irqçidirlər. Qaradərililərə qul kimi baxırlar. Ancaq eyni zamanda, afrikalılar şişmiş Wehrmacht-ın xarici bölmələrinə yazılır.
  Alenka yalın ayaq barmaqları ilə əncir kimi bir şey düzəldib nasistlərə göstərdi. Bəli, burada alman millətinin özü heç bir zərər görmür. Tankların qumbara və ya bazuka ilə nüfuz edə bilməyəcək qədər qalın zirehləri var. Ancaq yerli bölmələr ölür.
  Alenka E-50-yə qumbara atır. O, çılpaq, qaralmış ayağını yellədi və ombalarını bükərək atdı. Və qumbara yüksək qövslə uçdu. Çılpaq ayaq barmaqlarım metal toxunuşu hiss etdim. Və sonra qumbara partladı.
  Alenka pıçıldayır:
  - Allah rəhmət eləsin!
  Qızın üstünə sanki yaraşıqlı kişi toxunmuş kimi isti külək əsdi. Alenka Tarzan haqqında kitab oxuyurdu və bu adamın onunla oynamasını çox istəyirdi. Güclü əllərlə sinəmi sığallayırdım.
  Qumbara lüləyə dəydi, lakin çox gec partladı və metaldan uçdu. Parçalar zireh üzərində noxud kimi cingildəyirdi. Yalnız cızıqlar qalır!
  Alenka başqa bir qumbara çıxardı. Amma gördüm ki, bu, anti-personaldır. Və tank əleyhinə silahlar getdi.
  Qız məyus halda hönkürdü. Amma vaxt itirməmək üçün çılpaq barmaqlarımın içinə qoydum. O, ayağını çevirdi, gövdəsini əydi, sonra düzəldib piyadaya atdı.
  Yarım onlarla döyüşçü stolüstü tennis topları kimi uçdu. Onlardan birinin eynəyi uçdu və fraqmentlər bir neçə yüz metr uçdu və Alenkanın kürəyinə keçdi. Büstqalter partladı və mayor qızın gözəl döşləri açıq qaldı.
  Qız avtomatik olaraq döşlərini örtdü. Amma sonra kimdən qorxmalı olduğunu anladı. Və yenə avtomatı silkələdi. O, bir növbə verdi və bir az geri çəkildi.
  Amerikalı piyada bir bazuka atəşi açıb. Mərmi Alman tankını meylli tərəfdən vurdu, lakin 160 mm-lik zireh ona tab gətirdi və dağıdıcı enerjini dəf etdi. Alman cavab atəşi açdı. Onun iri çaplı silahı divarı yarıb.
  Alenka büstqalter qayışlarını bağlamağa çalışıb. Qız fikirləşdi ki, Zoya Kosmodemyanskaya yəqin ki, şortikində soyuqda sürülüb. Məhz sovet filmində o, köynək və ya hətta bir növ paltar geyinmiş təsvir edilmişdir. Bu, yalnız ikiüzlülüyün bir xəracıdır. Əslində, nasistlər əsir düşən qızı daha da aşağılamaq üçün, yəqin ki, onu lüt soyundurublar. Ac alman əsgərləri, yəqin ki, yaraşıqlı və əyri bir qızı çılpaq görmək istəyirdilər.
  Belə ki, real hekayədə qız qəhrəmanı döşlərini örtə bilmədi, ona görə də əlləri arxadan bağlandı. Amma utanmadı və qürurla baxdı. Alenka qarda ayaqyalın gəzməyin nə olduğunu yaxşı bilirdi. O, dözümlü idi və çılpaq ayaqları ilə qara toxunmağı sevirdi. Alenka bunu bəyəndi və həzz aldı. Ancaq bu, illərlə müharibə ilə sərtləşən onun üçündür. Gənc və şəhər Zoya üçün bu, yəqin ki, ağrılıdır. Dabanları sanki kömür yandırır.
  Alenka məyus halda büstqalterini atıb qışqırdı:
  - Utanc burjua anlayışıdır! Sovet qadını heç nədən qorxmur və utanmır!
  Qız yenə pulemyotla, daha doğrusu avtomatla mismar vurmağa başladı. Metal isti oldu, axı Honduras tropikdir, fevralda orada çox isti ola bilər. Alenkanın barmaqları istiləşir. Biz buna hər şeyimizi verməliyik. Bu gün fevralın 23-dür. Sovet ordusunun günüdür və bu, bütün sakit və ağlabatan hiddətlə döyüşməyi tələb edir.
  Alenka güllə ilə daha beş güllə kəsdi və təsadüfən yanağını avtomatın isti qanadında yandırdı. Əlbəttə ki, xoşagəlməzdir, qabarcıq şişir.
  Alenka and içdi:
  - Vallah, niyə mənə və ölkəmə bu qədər problem yaratdın!
  Blister qaşındı... Qızın yanağı çox həssas yerdir. Qız şişmiş topa tətbiq etmək üçün soyuq bir şey tapmağa çalışdı. Ancaq sərin bir şey tapmağa çalışın. Bu isti şəhərdə. Üstəlik, hava açıq idi və cənubdan külək əsirdi.
  Alenka açıq şəkildə rahat deyil. Matryona uzun məsafədən qumbara atır, lakin yenə uğursuz olur. Fırtınalılar isə artıq səmada uçurlar. Alman maşınları güclü zirehlərə və yüksək sürətə malikdir.
  Reaktiv təyyarələr dalğalarla gəlir və sanki kətan zolaqlarını kəsir.
  Alenka boşluqda gizləndi. Parçalanmış raketlər yuxarıdan alovlandı. Qız iynələrlə yuxarıdan düşən çınqıl parçaları hiss edib. Çılpaq boynumu qıdıqladı. Gözəlin döş ucları da deşilib.
  Alenka pıçıldadı:
  - Bu masajdır... Amma korsaj deyil!
  Qız bədəninin az qala ağrılı şəkildə qaşınmağa başladığını hiss etdi. Artıq istidir və partlayan raketlər istiliyi artırır. Bura hamamdır?
  Alenka, ladin süpürgələri olan təbii bir rus hamamını xatırladı. O zaman qız necə döyüldü.
  Bunlar elə ekzotik sensasiyalar idi.
  Alenka şadlanmaq üçün oxudu:
  - Sevgi və ölüm! Yaxşı və pis! Nə müqəddəsdir, nə günahdır! Biz başa düşməliyik!
  Qız ayağa qalxdı, bütün bu yapışmış kir və dağıntıları silkələdi.
  Alenka hönkürdü:
  - Oh, Hitleri buynuzlarına alacaqsınız!
  Və mayor qız ayağa qalxaraq hücuma keçməyə çalışan piyadalara atəş açdı. Basqın zamanı cəlb edilmiş bir neçə silahlı məhv edilib. Alenka onun çirkli üzünü sildi, gözlərini sancdı. Döyüşçü tüpürdü və özünü keçdi.
  O, yenidən pulemyotlardan atəş açdı və yaraqlılar içəri süründülər. Qırmızı saçlı Alla da yalın ayağı ilə qumbara atıb. Hədiyyə ayağa qalxıb faşistləri vurdu. Onlarla insan öldürüldü.
  Qızılbaş oxudu:
  - Dünyada çox yaxşılıq var, amma qarla örtülüdür!
  Qız isə yalnız əllərindən deyil, çevik barmaqlarından və yalın ayaqlarından istifadə edərək avtomatla atəş açıb.
  Alla dəqiq vurdu və qışqırdı:
  - Vur! Vur! Daha bir zərbə! Yenə bir zərbə və sonra... Allahın hədiyyəsi olan qüdrətli iblis appercut verir!
  Və qız əlləri ilə şüşə qırıqlarını atdı. O, faşistləri heyrətləndirdi və tweet etdi:
  - Rahat yaşamaq istəməyənlərə isə... Biz onlara hara-kiri edirik!
  Yaponlar həqiqətən ortaya çıxdı. Bu dar gözlü döyüşçülər. Yaxşı, necə hara-kiri eləməyəsən?
  Pulemyotun klipini boşaldan Alla çılpaq barmaqları ilə qumbaranı götürdü və samuraylara atdı. Onlar bir neçə şikəst yapon hədiyyə aldılar və müxtəlif istiqamətlərə uçdular.
  Alla dilini çıxarıb mızıldandı:
  - Mən super döyüşçüyəm! Və düşmən hiperi öldürdü!
  Səma İmperiyasının zəbt etdiyi ərazilərdən yaponların cəlb etdiyi çinlilər döyüşə çıxdılar. Çin döyüşçüləri qorxmadan getdilər və qızlar avtomatlarını buraxaraq geri çəkilməyə məcbur oldular.
  Maria metal çılpaq ayaqları gips və şüşə parçaları. Digər qızlar da belə etdilər. Çox çətin oldu.
  Raketatar qurğusu olan güclü bir maşın olan Shturmlev ortaya çıxdı. Budur, sizi pisləşdirəcək biri - bu, çox da görünmür.
  İlk güllə gurladı... Anyuta, Alla və Matryona nəhəng balinanın bulağı kimi partlayış dalğası ilə yuxarıya atıldılar. Qızlar bir neçə on metr uçdu və yalın ayaqları ilə atəşin içinə girdilər.
  Qızlar oradan sıçrayıb yanırdılar və mahnı oxudular. Çılpaq ayaqlarını kömürün üzərinə sıçradılar.
  Alla hirslə fısıldadı:
  - Buğa əvvəlcə baltanın altına qoyulur, sonra qovurulur! Və biz əvvəlcə qızardıldıq, sonra balta altında!
  Və komsomol qızı güldü! Ancaq sonra kədərləndi. Yadıma düşdü ki, onun rəfiqəsi tutulub. Almanlar gənc qızı soyunduraraq onun çılpaq sinəsinə od gətirməyə başladılar. Belə dəhşətli ağrı. Qız qışqırırdı, zərif dərisi yanmışdı. Faşistlər fanatik olublar. Onlar heç sual da vermədilər və ondan əvvəl də əsirin ayaqyalın ayaqları altında ocaq yandırdılar. Komsomolçu sonda işgəncələrə dözə bilməyib və ağrılı şokdan dünyasını dəyişib.
  Bunu xatırlayan Alla qaynar kömürlərə şillə vurdu. Matryona onun qabağına qaçdı. Bu kənd qızının qaralmış dərisi var və siz onu üfleyici ilə götürə bilməzsiniz. Niyə supermen qızı olmasın? Matryona öldürülmüş bir Amerika əsgərinin atdığı mərmi ilə bazuka görür. Ayağı ilə onu qaldırıb qucağına atır. Və bütün gücü ilə içəri girir.
  Mərmi uçur və məcburi çinlilərə dəyir. Çoxlu qışqırıqlar və iniltilər. Kütləvi meyitlər. Və kəsilmiş əzalar.
  Matryona qədim bir mahnı oxudu:
  - Və samuray yerə uçdu! Polad və atəşin təzyiqi altında!
  Qızlar nəhayət kömürdən qaçdılar. Onların zərif, yalın ayaqları buna nail oldu.
  Anyuta, onların ən zərifi kimi, çılpaq dabanlarını bükürdü və ovuşdurdu, qaşıntını aradan qaldırmağa çalışdı.
  Erkən uşaqlıqdan qarda ayaqyalın qaçan Matryona belə bir xırdalığa fikir vermirdi.
  Qəhrəman qız oxudu:
  - Təsəvvür edin ki, təzə südün içinə qərq olmuşuq... Mükafat realdır!
  Döyüşçü ayağı ilə qırıq və olduqca ağır bir kafel parçasını götürdü. Onu çılpaq, qızvari barmaqları ilə bərk-bərk tutub fırladıb düşmənə doğru atdı. Üç çinli ölüm hədiyyəsinin qurbanı oldu, başları əzildi.
  Alla məmnun baxışla düşmənə atəş açaraq dedi:
  - Biz gözəl qadınlarıq!
  Anyuta yanmış, daha doğrusu yanmış ayaqlarındakı qaşınmanı aradan qaldırmaq üçün oxudu:
  - Vətənimizdə qadınlar var,
  Niyə zarafat kimi təyyarə sürürlər?...
  Onlar üçün namus candan dəyərlidir,
  Rəqibini asanlıqla öldürə bilər!
  
  Onlar qalib gəlmək üçün doğulublar
  Rusiyanı əsrlər boyu izzətləndirmək üçün!
  Axı, ulu babalarımız -
  Mən dərhal onlar üçün ordu topladım!
  Və Anyuta pulemyotdan cızmağa başladı. Və bunu çox ustalıqla etdi. Bunun Allahdan gələn döyüşçü olduğunu hər kəs hiss etsin deyə! Uca Yaradandan deyilsə, Marsdan mütləq!
  Alenka da vurdu. Mariya ilə birlikdə ölü Amerika əsgərlərindən kliplər götürərək geri çəkilməyə məcbur oldular. Qızlar kürəyi üstə yıxılıb ayaqları ilə geri çəkildilər - bu şəkildə daha yaxşı etdilər. Və bunu dəqiqliklə etdilər . Çin və Afrika qoşunlarının qarışığı qızların üzərinə irəlilədi. Və döyüşçülər döydülər.
  Alenka oxudu:
  - Dünya şahmat taxtası deyil...
  Maria sarı və qara muzdluları məhv edərək bu keçidi götürdü.
  - Və rəqəmlər dəyirmi sıfır deyil!
  Alenka sarı və qara olanların kəsilmiş sırasına əlavə etdi:
  - Melanxolik bizə hücum edir!
  Maria Robin Qudun dəqiqliyi ilə atəş açıb cik-ciklə:
  - Və at atəşə qaçır!
  Cavab atəşi açan qızlar minalanmış sahənin arxasına çəkildilər. Çinli və Afrikalı döyüşçülər ləzzətlərlə qarşılaşdılar. Onlar partlamağa başladılar, sıçradılar, onları parçaladılar və qanlı bir qarışıqlıq oldu.
  Uzaqda bir neçə "Panter-2" tankı peyda oldu. Atırlar, burunlarını soxmağa qorxurlar. "Aslan"-2 irəli gedir və həm də od püskürür. Budur, alov paketləri olan Rhino alov tankı.
  Ancaq ən qorxulusu "Şturmlev" dir. Onun reaktiv yaylım atəşi o qədər də sürətli deyil, lakin cəhənnəm dərəcədə dağıdıcıdır.
  Alenka pıçıldayır:
  - Ruslar, ruslar - sakit tale deyil! Yaxşı, daha güclü olmaq üçün niyə əziyyətə ehtiyacımız var?
  Doğrudan da Rusiyadan uzaqda döyüşürlər. Ancaq aydındır ki, ABŞ-ı fəth edən Wehrmacht SSRİ-ni sıxışdırmaq üçün geri qayıdacaq. Amerikalılar isə qızlar üçün çox şirin və əzizdirlər.
  Alenka yenə dırnaqlayır, onun zərbələri sanki balqabaq yaradır və kürəklərin altında başlar partlayır. Qızın ayağına qəlpə dəyib. Baldırımda kəsik şişir. Gözəl sümüyünü sındırıb cik-cik dedi:
  - Yox, ayıq-sayıq sönməz,
  Şahin, qartalın görünüşü...
  Xalqın səsi aydındır -
  Pıçıltı ilanı əzəcək!
  
  İnanıram ki, bütün dünya oyanacaq,
  Faşizmin sonu olacaq...
  Və günəş parlayacaq -
  Kommunizmi işıqlandıran yol!
  Bu zaman Matryona bütün gücü ilə Şturmlevə qumbara atdı. Və nəhayət, sovet qızlarının bəxti gətirdi. Zirehli papaq geri düşdü, sovet hədiyyəsi düz geniş lüləyə uçdu. Bir saniyə hər şey dondu. Və sonra partladı. Sanki atom bombası atılmışdı. Alman tankları isə müxtəlif istiqamətlərə səpələnib.
  Nasistlər basdı. Sözün bütün cəbhələrində kütləvi hücum oldu. Bəli, Amerikanın üzərinə qırmızı buludlar yığılıb. Və sözün əsl mənasında guruldadı və fırtınalandı.
  Amerika qoşunları fevralın sonu və martın əvvəlində Hondurasdan çıxarılıb. Döyüş Meksikanın cənubuna keçdi. Məşhur dörd qız tankı E-50-nin ən son modifikasiyası ilə əvəz etdi. Maşın həqiqətən ultra müasirdir, joystiklərlə idarə olunur, 1550 at gücünə malik mühərriklə 65 ton ağırlığında nisbətən yüngüldür.
  Ön zireh 250 mm, yan zireh 170 və hətta əhəmiyyətli bir açı ilə. Ancaq bu səbəbdən, tankdakı qızlar üçün bir az dardır. Burada "Tiger"-2-dəki kimi rahat deyil, lakin avtomobil daha yığcam oldu, xüsusən də tərtibat. Amma indi Amerika tankları yandan atəş açanda belə tanka daxil ola bilmir. Belə qorunma IS-2 atışına tab gətirə bilər.
  Qızlar xoşbəxtdirlər və maşın olduqca tez gedir. Gerda joystik düymələrini basaraq deyir:
  - Bu maşındır! Həqiqətən şah əsər!
  Şarlotta belə cavab verir:
  - Yanları çox maili və lyuk dardır, üstü demək olar ki, yoxdur. Belə bir maşından keçə bilməzsiniz, amma rahat deyil!
  Gerda həvəslə qeyd etdi:
  - Amma təsirlidir! Və tamamilə keçilməz!
  Magda təbəssümlə cavab verdi:
  - Gördüyümüz kimi, Allah Almaniyanı qoruyur!
  Kristina gülümsədi və cavab verdi:
  - Qələbələri özümüz qazanırıq! Və strategiyamızın mahiyyəti budur!
  Gerda həvəslə qeyd etdi:
  - Son vaxtlara qədər Lion tankı bizə mükəmməlliyin həddi kimi görünürdü. İndi isə avtomobil iyirmi beş ton yüngüldür, silahlanmada, zirehdə və xüsusən də sürmə performansında Liondan üstündür. Deməli, Amerika bizi sındıra bilməz!
  Şarlotta gülərək dedi:
  - Qırma! Hamını özümüz qıracağıq!
  Maqdanın gözlərində bir Şerman göründü. Qız mərmi düz hədəfə göndərdi. Maşını bölün.
  Yenə də etiraf etməliyik ki, amerikalılar tank istehsalında nəzərəçarpacaq dərəcədə geri qalırlar. Şerman açıq şəkildə döyüşdə bərabər deyil və Pershing bir az daha yaxşıdır. Üstəlik, Pershings seriyada yalnız 1945-ci ilin əvvəlində meydana çıxdı və onların parametrləri erkən Panther modelinə bənzəyir. E-50 amerikalılara beş kilometrdən çox məsafədən nüfuz edir.
  Qızlar silahlarının belə üstünlüyü ilə çox fəxr edirlər. Və mahnıları fit çalırlar.
  Magda yenidən atəş açır, içinə girir, bu dəfə qalxan Sherman və tvitlər:
  - Biz topa vurduq və çaparaq qaçdıq!
  Hətta Shermanın ekranları da kömək etmədi. Alman tankı isə yoldadır. Tırtıl izləri ilə piyadaları əzər. Qızlar qarmonda fit çalarlar. Roliklərin altına qan sıçrayır. Tank kifayət qədər sürətlə hərəkət edir, onun izləri nisbətən yüngül olmaqla yanaşı, daha inkişaf etmiş və keçə bilir.
  Qızlar fit çalırlar... Gerda qeyd edir:
  - Meksika ABŞ-a gedən sonuncu ölkədir. Biz artıq o qədər müxtəlif kapital götürmüşük. Və o qədər ölkəni fəth etdilər! Biz Avstriyadan ilk fəth başladıq və indi Mexikoya köçürük! Hərbi şirkətimiz şanlı şirkətdir!
  Kristina məntiqlə cavab verdi:
  - Əvvəla, təşkilatçılıq baxımından rəqiblərimizdən üstünük. Kiçik bir ölkə Almaniyadır. Almanlar dünyanın ən intizamlı və yüksək mütəşəkkil xalqıdır. Üstəlik totalitar nasional-sosialist rejimi. Bu da bizə güc və quruluş əlavə etdi. - Qız çılpaq ayağını gövdənin lehimli yan zirehləri boyunca gəzdirib davam etdi. - Sonra komandirlərimizin və ilk növbədə Hitlerin parlaq istedadları. Rəqiblərimizi hissə-hissə məğlub etdik. Və sonra biz dünyanın ən yaxşı texnologiyasını əldə etdik. İndi bizi zəfər gözləyir! Üçüncü Reyx isə dünyaya qanad açır!
  Charlotte rasional olaraq qeyd etdi:
  - Ən pisi 42-ci ilin qışında oldu. Biz Afrikada və Moskva yaxınlığında məğlub olduq. Tixvin və Rostov-na-Donu tərk etdilər. Hətta Xarkov da sovetlər tərəfindən tutuldu. Və ABŞ bizə qarşı müharibəyə girdi. Elə bil ki, tərəzi bizim xeyrimizə yellənməyib və qarşıda uçurum görünür. Ancaq bahar bizə yeni qələbələr gətirdi. Və o vaxtdan bəri hər şey bizim xeyrimizə getdi!
  Magda atəş etdi. Amerika silahını vurdu və qışqırdı:
  - Amma yenə də yuxarı güclərin müdaxiləsi olmasaydı, ordumuz belə uğur qazana bilməzdi! Üstün düşmənləri məğlub etmək! Bu, Allahın sağ əlidir!
  
  Gerda güldü və cavab verdi:
  - Razıyam ki, bu, Allahındır! Amma Allah deyil: İbrahim, İshaq və Yaqub! Və görünür, Aryan, bir və Uca Tanrıdır! Kainatı yaradan və almanları özünə xalq seçən!
  Şarlotta başını tərpətdi və təsdiqlədi:
  - Əlbəttə! İshaqın Allahı bizim Allahımız deyil! Əgər yəhudilər həqiqətən də Allahın xalqı olsaydılar, biz qalib gəlməzdik! Əgər belədirsə, deməli, Müqəddəs Kitabınız Maqda yalandır! Aryan monoteizminin xeyrinə xristianlığı tərk etməyin vaxtı gəldi!
  Şarlottanın sözləri pulemyot atəşinə bənzəyirdi.
  Kristina əlavə etdi:
  - Xristian olmaq isə xəyanətdir. Axı, belə çıxır ki, sən pasifizm tərəfdarısan - sağ yanağına vurdular, sola dön!
  Gerda əlavə etməyi lazım bildi:
  -Və siz elə bilirsiniz ki, xilas yəhudilərdən gəlir! Və bu, ümumiyyətlə, xəyanətə bənzəyir!
  Magda cəsarətlə cavab verdi:
  - Mən belə düşünmürəm! Mənim fikrim: Allah birdir! Nə yəhudi, nə də ari!
  Şarlotta cavab verdi:
  - Bu necə Aryan deyil! Yalnız Aryan və heç nə az deyil!
  Gerda barışdırıcı şəkildə əlavə etdi:
  - Həm də texnologiya! Başladığımız yer budur? 1939-cu ilin sentyabrında onların cəmi altı tank diviziyası var idi. Və demək olar ki, bütün tanklar yüngül, iyirmi tondan azdır. İndi neçə bölməmiz olduğunu bilmirəm, amma biz dünyanın ən yaxşı tankını idarə edirik. Bizim avtomobilin silahlanması, zirehləri, sürücülük göstəriciləri baxımından tayı-bərabəri yoxdur və eyni zamanda çəki baxımından da heç bir məhdudiyyət yoxdur.
  İlk "Pələng"in sınaqlarını xatırlayıram, sonra Hitlerin doğum günündə 20 aprel 1042-ci ildə.
  Qız dayandı və nəfəs alaraq davam etdi.
  - Onda Tiger artıq dünyanın ən yaxşı tankı idi. Lakin onun sürmə performansını qənaətbəxş hesab etmək olmaz. Ancaq silah yaxşı döyüşdü və zireh o an üçün olduqca uyğun idi. Tankın özü yaxşı çevrildi, bu da qüllənin aşağı fırlanma sürətini kompensasiya etdi!
  1940-cı ildə isə biz tankların keyfiyyətinə və onların sayına görə Fransa və İngiltərədən geridə idik. Amma biz qalib gəldik! 1941-ci ildə SSRİ-də bizdən daha yaxşı T-34 və KV tankları, bir neçə dəfə çox maşın var idi! Ancaq yenə də qalib gəldik! Əxlaq isə texnologiya və ağıldır! Və ruh vacibdir!
  Kristina çılpaq dabanını pedala sürtərək qeyd etdi:
  - Ən pis tanklarla qalib gəlsək, indi qalib gələcəyik! Təbii ki, əvvəlcə düşmənlərimizdən az idik. İndi bir ordu topladıq! Qalib gəlməyimizə nə mane ola bilər?
  Gerda təbəssümlə cavab verdi:
  - Məncə, əsas çətinliklər arxada qalıb! İndi hətta nömrələrimiz var
  Çəki artıqlığı. Şirkətin ABŞ-a qarşı hər hansı problemlə üzləşəcəyini düşünmürəm.
  Charlotte məntiqlə qeyd etdi:
  - Mən inanmıram ki, Amerika bizə qarşı bir şey olsun! Onun Sherman sadəcə top yemidir və onun Pershing bir az daha yaxşıdır. Onlar bizim tanka qarşı olduqları halda, silahları yoxdur!
  Gerda əlavə etməyi lazım bildi:
  - Reaktiv aviasiyada isə bizim şahinlərimizi örtməyə heç bir şeyləri yoxdur. Üstəlik, bu qədər qulumuz olduğundan sayca yankilərdən heç də geri qalmırıq!
  Kristina bununla razılaşdı:
  - Bizim bütün Avropadan və SSRİ-nin bir hissəsindən avadanlıqlarımız var. Və işçilər dünyanın yarısını təşkil edir! Biz fabriklərimizi üçnövbəli işə keçirdik və yeni zavodlar tikirik! Amerikalılar kəmiyyətə görə bizə asimmetrik cavab verə bilməyəcəklər. Onların belə çox sayda işçisi yoxdur!
  Şarlotta kıkırdadı və dizini kresloya keçirdi və mırıldadı:
  - Onlarda simmetriya olmayacaq! - Qız Qranta atəş açıb əlavə etdi. - Və əgər avadanlıq istehsal olunmağa başlasa, bu, yalnız döyüş hesablarını qazanmaq üçün olacaq!
  Magda qorxa-qorxa dedi:
  - Amma nə vaxt ki, həyat... Yəni həyat sizə öyrədir ki, həlledici anda rahatlamamaq lazımdır!
  Gerda bununla razılaşdı və çılpaq barmaqları ilə qolu çevirərək pırıldadı:
  - Və biz sona qədər sayıq qalırıq!
  Şarlotta qarın əzələlərini çəkərək xatırlatdı:
  - Uzun bir yol qət etdik... Təvazökar T-1-dən nəhəng E-200-ə qədər. Bunlar, əlbəttə ki, qəhrəmanlıq kampaniyasının mərhələləridir! Eyni şəkildə, tankımız heç vaxt boşa getməyəcək!
  Nəhayət, qızlar onlarla Amerika tankına rast gəldilər. Səkkiz Şerman, iki Qrant və iki Perşinq. Sonuncu avtomobilin daha aşağı silueti var idi və o qədər də nəzərə çarpmırdı. Hündür bir tankı vurmaq daha asandır. Qızlar növbə ilə atəş açırdılar. Onların hamısı dəqiqdir və əla reaksiyalara malikdir. Təcrübəli və təlim keçmiş. İkinci Dünya Müharibəsinin əhəmiyyətli bir hissəsini keçmiş və dünyanın müxtəlif ölkələrində olmuşdur. Bunlar həqiqətən yüksək səviyyəli qızlardır.
  Və ilk olaraq Şermanlar partlamağa başladı. Və məsafə beş kilometrdən çoxdur. Amerikalılar hələ də maşınlarını ala bilmirlər.
  Gerda çəkiliş zamanı qeyd etdi:
  - Silahımız optimaldır! O, hər şeyə həqiqi döyüş məsafəsindən nüfuz edir və kifayət qədər böyük mərmi ehtiyatına malikdir. 128 mm olan daha pis olacaq.
  Maqda bununla razılaşdı. Şermanı vurub parçalayan qız dedi:
  - Bu kalibr üçün mərmi təchizatı daha azdır. Ancaq prinsipcə, 88 mm-lik silahlar heç də pis deyil!
  Şarlotta atəş açıb sözə müdaxilə etdi:
  - Nədən asılıdır!
  Gerda sərt hürdü:
  - Və bu "Şerman" və "Panter" bunu alacaq. Düşünürəm ki, uzun gövdəsi olan 75 mm-lik top onları kəsə bilərdi!
  Kristina çılpaq ayağı ilə atəş açıb hönkürdü:
  - Bəli və mərmi təchizatı daha çox olardı!
  Maqda da çılpaq barmaqları ilə joystikə basaraq atəş açdı. Sonuncu Şerman eşşəkdir. Növbəti zərbə böyüklərə verildi. Bu tank artıq köhnəlmişdir və hətta Shermandan daha pis zirehlidir. Bununla belə, Amerikanın tanklarla bağlı vəziyyəti əvvəlcə Almaniyadan daha pis idi. 1940-cı ildə ABŞ-da cəmi 502 tank var idi və onların çoxu köhnəlmişdi. Ancaq artıq 1941-ci ildə amerikalılar üç mindən çox tank istehsal etdilər. Və Şerman göründü. Bu avtomobil haqqında nə deyə bilərsiniz? Cəbhə zirehinə görə, o, T-34-76-dan bir qədər üstün idi və silahın dağıdıcı gücünə görə bir qədər aşağı idi. Bəli və sürücülük performansında. Amma optika və görmə qabiliyyəti sovetlərdən qat-qat yaxşıdır.
  Sonra Sherman M 4 1944-cü ildə peyda oldu. Tank zireh və silahlanma baxımından T-34-85 ilə müqayisə oluna bilərdi və sadə Panteradan bir qədər aşağı idi və Panther 2-dən çox əhəmiyyətli dərəcədə aşağı idi. Hətta daha sonra Sherman Firefly, daha uzun lüləli 17 funtluq silahla peyda oldu. Bu tank silahlanma baxımından Sovet T-34-85-dən üstün idi, lakin o qədər də populyar deyildi.
  Həm də Sherman-ın daha pis sürüş performansı, daha ağır, lakin 152 mm zirehlə qorunan modifikasiyası var idi. Ancaq o, həm də ən geniş yayılmış deyil. Alman qadınları indiyə qədər yalnız standart M4-lərə rast gəliblər.
  Ancaq Grands tamamlandı və indi nisbətən yeni bir Pershing tankı var.
  Gerda təklif etdi:
  - Gəl bir az yaxınlaşaq. Bu canavarın zirehləri daha qalın ola bilərdi!
  Şarlotta nifrətlə üzünü qaldırdı:
  - Narahat olma! Cəmi 102 millimetrdir. Avtomobilin çəkisi qırx iki tondur, lakin Shermanı güclü qoydu!
  Gerda gülümsədi və təklif etdi:
  - Onda gəlin vuraq!
  Maqda kəsikli, yalın ayağını uzatdı. Rusiyanın nə qədər müxtəlif iti, tikanlı daşları, isti səhra qumu, cəngəllik tikanları və qarları onun çılpaq, elastik, zərif altlığını tanıyırdı. O, uzun, hətta mirvari dırnaqlı barmaqları ilə joystik düyməsini basdı.
  Və uran nüvəsi olan zirehdələn mərmi atdı. Və o, gülümsəyərək dedi:
  - Qoy sənə nur olsun!
  105 mm-lik top çox böyük dağıdıcı gücə malikdir. Və Pershing qülləsinin yarısını itirdi.
  Gerda onun hündür, möhkəm döşlərini silkələdi və dedi:
  - Təəssüf ki, "Pələng" bunu edə bilmədi! Onun kifayət qədər yumruq gücü yox idi! Ancaq yenə də Shermandan daha yaxşıdır.
  Magda şübhə ilə dedi:
  - Bu asılıdır. Atəşböcəyinə ekranlar qoysanız, o, Pələngdən daha pis olmayacaq və hətta alından daha yaxşı qorunacaq!
  Gerda qəzəblə ayağı ilə başını buladı. Tanka vuruldu. Və sonuncu Perşinqi bitirdikdən sonra əlavə etdi:
  - Bizim "Pələng" hələ də bütün bu Qərb ekzotiklərindən və rus təhriflərindən bahadır. Qələbəmizə inanıram, hətta T-4 tankları ilə belə olsun!
  Qızlar toxum kimi on iki maşını döydülər. Onlara atəş də açmadılar. Məsafə Amerika silahları üçün çox uzundur.
  Qızlar maşın sürüb gülürlər. Onlar üçün yaxşı.
  Şarlotta yenidən tanış orqana başlayır:
  - Xeyr, Magda! Xristianlıqdan birdəfəlik imtina etməlisən. Əks təqdirdə potensial xain olacaqsınız!
  Qızıl saçlı qız etiraz etdi:
  - Yox! Mən Üçüncü Reyxə sadiqəm, amma İsa Məsihdən də imtina etməyəcəyəm!
  Gerda gözəl, əzələli ayağını çılpaq altlığı ilə zirehə vurdu və dedi:
  - Amma Məsihdən imtina etmək olmaz! Sadəcə etiraf etməlisən ki, o, yəhudi deyil, cismən alman idi və hər şey yaxşı olacaq!
  Magda təbəssümlə cavab verdi:
  - Almanca... Bəs İncilin şəhadəti necə?
  Gerda sərt şəkildə dedi:
  - Onda Müqəddəs Kitabı alırsan! Mine Cafe varsa!
  Magda başını mənfi tərzdə buladı:
  - Əsas Kaf İlahi vəhy deyil. Və bir insanın, hətta görkəmli birinin işi! Mən Allahdan gələnə inanıram!
  Sonra bütün döyüşçülər bir ağızdan qışqırdılar:
  - Tanrımız Adolf Hitlerdir!
  Magda cəsarətlə cavab verdi:
  - Amma kainatı fəth edən və yaradan Hitler deyildi!
  Gerda qəzəblə yumru dabanı ilə zirehə vurdu və dedi:
  - Və bu artıq bizim tərəfimizdən müzakirə edilmir! Kainatı kimin yaratdığını zaman göstərəcək!
  Charlotte təklif etdi:
  - Gəlin qızlar özümüzə sual versinlər - müharibədən sonra nə edəcəyik?
  Kristina gülümsədi və təklif etdi:
  - Gəlin biznesə gedək! Bu, edə biləcəyimiz ən yaxşı şeydir!
  Gerda qar kimi ağ başı ilə razılaşaraq başını tərpətdi:
  - Əlbəttə, biznesə! Və ya bəlkə bir filmdə rol alacağıq?
  Magda gülümsədi və təklif etdi:
  - Və nə? Bu yaxşı karyera davamıdır! Axı filmlər əladır!
  Gerda gülümsədi, əlini qarın əzələsinin üzərində gəzdirdi və dedi:
  - Kimi oynadardınız? Angela və ya nə?
  Magda yorğun bir baxışla dedi:
  - Niyə də yox? Axı mənim düzgün görünüşüm var. Mən bütün imanlılara İsa Məsih haqqında danışardım! Bu xilaskar olardı!
  Gerda başını mənfi tərzdə buladı və izah etdi:
  - Yeni ari dinində xilas deyilən bir şey yoxdur. Əslində, arilərə verilən əmrin mahiyyəti Reyxə xidmət etməkdir. Qalanları - Aryanlara itaət edin! Beləliklə, biz xilas olmamışıq, amma qalib gəlirik!
  Kristina mis saçlı bir qızdır, lakin sarı bir işarə ilə təsdiqlədi:
  - Bəli, biz hökmranlıq edirik və qalib gəlirik! Bu dünyada biz Üçüncü Reyxin qoşunlarındayıq. Bununla da bizim öz ordumuz olacaq. Və biz başqa kainatları fəth edəcəyik. Bu dünyada hər şey nisbidir... Düşünürəm ki, müharibə də, ziyafətlər də, mülklər də olacaq! Dünyadan həzz almağın və həyəcanlı müharibə oyununun birləşməsi!
  Mis-qırmızı saçlı bir qız olan Şarlotta razılaşaraq başını tərpətdi:
  - Əlbəttə! Çünki əsl dinc həyat bir qədər darıxdırıcıdır... Biz döyüşməyə o qədər öyrəşmişik ki, o, bizim üçün çörək oldu!
  Gerda yoldaşına düzəliş etdi:
  - Daha çox hava kimi! Ya da şirin şərabla qarışdırılmış su!
  Magda kədərlə dedi:
  - Heyif... Hərdən bir peşmançılıq dalğası gəlir üstümə. Axı başqalarını öldürmək pisdir. Biz ağrı və əzab veririk! Nə, atasız uşaqlar!
  Gerda başını tərpətdi və dedi:
  - Hamımız risk edirik! Ancaq özünüzü təsəlli edin! İnsan hələ də ölümdədir! Fikir versəniz, otuz-qırx il həqiqətənmi əbədiyyət miqyasında bu qədər əhəmiyyətlidir? Və əbədi həyat!
  Magda ah çəkərək cavab verdi:
  - Bəli, əgər buna fəlsəfi baxsanız, belədir... Amma əslində bu, gənc uşaqlar üçün işi asanlaşdırmır!
  Şarlotta mis qırmızı saçlarını silkələdi və fısıldadı:
  - Təsəvvür edin ki, onlar insanlıqdan kənardırlar! Yalnız heyvanlar və özünüzü daha yaxşı hiss edəcəksiniz!
  Maqda kirpiklərindən yaş süzərək cavab verdi:
  - Amma heyvanlara da yazığı gəlir! Eh...necə bir dünyada yaşayırıq! Hər şey sadəcə amansızdır! Və ölüm yuvanı idarə edir!
  Şarlotta gedərkən yazaraq vurğuladı:
  Qoy qan çayları
  Yer boyunca axın
  Qoy ağrıdan inləsinlər -
  Hər yerdə yanğın!
  Və pis ölsün
  Qəzəbli bir top idarə edir,
  Hamınız ölməlisiniz
  Şeytan sizi haqq-hesab çəkdi!
  Qoy qasırğa udsun
  İnsan bədənlərinin axını...
  Planet əziyyət çəkir -
  Mayhem hökm sürür!
  Gerda çılpaq ayağı ilə onun qırmızı ağzını bağlayaraq partnyorunun sözünü kəsdi. Sarışın terminator qışqırdı:
  - Yaxşı, niyə belə pessimist olasan! Müharibə bitəcək və planet bağ kimi çiçəklənəcək. Məncə, artıq bir az qalıb. Amerika daha altı ay, ən çoxu bir il deməkdir. Onda biz Rusiyanı əzəcəyik, yalnız Yaponiya qalacaq. Amma bu, bizim üçün qısamüddətli məsələdir. Ən çoxu üç ildən sonra bütün müharibələr dayanacaq... Və insanlar bir daha bir-birini öldürməyəcəklər!
  Kristina aydınlıq gətirdi:
  - Heç olmasa müharibədə... Düşünürəm ki, vaxt gələcək, çox tezliklə, dünyada tək bir imperiya qalacaq. Və sonra, hər halda, müharibələr olmayacaq. Və düşünürəm ki, kənd təsərrüfatının inkişafı və ideal alman təşkilatı sayəsində aclıq bir neçə ildən sonra yox olacaq. Sonra hər kəs üçün mənzil tikiləcək. - Mis-sarı saçlı, əzələli, incə və mükəmməl mütənasib bədən quruluşlu qız həvəslə danışdı. "O zaman tibb inkişaf edəcək və xəstəlik aradan qalxacaq". Biz kosmosa uçacağıq, fərqli dünyalarda məskunlaşacağıq. Qocalığı məğlub edək. Bütün insanlar nağıl elfləri kimi gənc və gözəl olacaqlar. Və ya bəlkə kosmosda bizi yeni müharibələr gözləyir. Beləliklə, üç silahlı əcnəbilərlə ulduzlu olun. Biz isə bütün kainatda faşizm ideyaları uğrunda cəsarətlə mübarizə aparacağıq!
  Şarlotta dodaqlarında parlaq təbəssümlə oxudu:
  - İşıqlı sabah üçün mübarizə aparacağıq... Öpüşək!
  Magda daha optimist dedi:
  - Amma belə daha yaxşıdır! Əbədi müharibələr deyil, dinc yaradılış!
  Bu zaman avtomobil minanın üstünə çıxıb. Tank titrədi. Rolik partladı və maşın bir az yavaşladı. Gerda radio ilə təmir briqadasını çağırdı. Zərər tankı sürmə xüsusiyyətlərindən məhrum etmədi, əksinə sürətini bir qədər azaldıb. Buna görə də, rulon tez bir zamanda dəyişdirilməlidir. Burada asma quruluşu fərqlidir - Pələnglər və Panterlər üçün xarakterik olan dama taxtası quruluşundan daha təmir üçün daha əlverişlidir.
  Üstəlik, qızlar cəngəllikdə ayaqlarını uzatmaqdan həzz alırdılar. Niyə çayda üzməyəsən. Tank, əlbəttə ki, isti yerdir, hətta kondisioner də öhdəsindən gələ bilməz. Hələ də Meksikanın cənubu - tropikdir və mart ayında olduqca isti olur. Amma ümumilikdə hava səmavidir.
  Çay yaxınlıqda idi və qızlar çaya daldılar. Timsahlardan qorxmaq lazım deyil. Burada müharibə gedir və bütün canlılar çoxdan qaçıblar. Su isti və üzmək üçün xoşdur. Qızlar üzdülər və Gerda cəngəllik sahillərinə heyran qalaraq dedi:
  -Yenə də dünyamız cazibəsiz deyil! Dağlı kimi ölməz olmaq, bəşəriyyətlə birlikdə onun inkişafını müşahidə edərək yaşamaq yəqin ki, yaxşı olardı. Və kosmosda uçun!
  Kristina başını tərpətdi və ciddi dedi:
  - Günahsız cənnət, son dərəcə darıxdırıcı... Siz kazinoda sərvətinizi itirə bilməzsiniz, daha yaxşısı, qazana və ya ovlaya bilməzsiniz. Və müharibə heyranedicidir...
  Charlotte təklif etdi:
  - Düşünürəm ki, onlar tezliklə ekranda təsvir oluna biləcək oyunlar icad edəcəklər - hərbiçilər belədir!
  Magda təbəssümlə qeyd etdi:
  - Hər şeyi məhv etməlisən!
  Kristina onu götürdü və oxudu:
  - Məhv etmək ehtirasdır... Fərqi yoxdur hansı güc!
  Gerda xırıltılı və xoruldayaraq oxudu:
  - Qarşımda boşluq görmək istəyirəm! Onun içində qalamı, xəyalımı quracağam!
  Şarlotta gülümsədi və təklif etdi:
  - Xeyr, mütləq döyüşmək əladır! Ancaq qalib gəlmək daha yaxşıdır!
  Kristina ağciyərinin üstündə qışqırdı:
  - Göyün sağ əli özü Almaniyaya kömək edir. Ari inancımız, bənzərsiz tövhidimiz! Və bizi öldürməyən şey bizi daha güclü edir!
  Gerda su sıçradı və cavab verdi:
  - Bəli, biz daha güclü olduq! Təəssüf ki, tank əleyhinə mina ilə rastlaşdıq.
  Kristina fikirli şəkildə dedi:
  - Tırtılları necə qorumaq olar?
  Gerda əzələli çiyinlərini çəkdi:
  - Bilmirəm...
  Charlotte rasional olaraq qeyd etdi:
  - Qalxanlı mərmilərdən qorunurlar, minalardan da... Yırtılmaması üçün daha qalın olanlardan olmasa!
  Gerda başını tərpətdi:
  - Onda çəki artımı ilə əlaqədar sürücülük performansı azalacaq. Kaş ki, tankı uçura bilsək!
  Magda təsdiqlədi:
  - Bu belədir! Belə ki, tank havada üzür və düşməsin! Və saatda beş yüz mil sürətə çatdı!
  Şarlotta sıçrayan məlumatı bildirdi:
  - Eşitdim ki, donanmamızda suya dəymədən bir az uçan xüsusi gəmilər var! Və onlar pərvanə ilə idarə olunan qırıcının sürətini inkişaf etdirir və qoşunları daşıya, həmçinin dənizdə üstünlük qazana bilirlər! Dənizdə bu cür aviasiya bizi yenilməz edəcək!
  Gerda yoldaşına düzəliş etdi:
  - Və biz artıq yenilməzik! Bu bizi super yenilməz edəcək!
  Şarlotta arxası üstə çevrildi, onun çılpaq, kəsikli ayaqlarını havada təpiklədi və qışqırdı:
  - Biz bir olanda yenilməz oluruq! Biz ari qızlarıq, ürəyimizdəki qatillərik!
  Və gözəllik suyun dərinliyinə daldı. Qalınlıqda bir az üzdüm. O, dostlarının çılpaq dabanlarına bir şillə vuraraq ortaya çıxdı. O, su bulaqını işə salıb qışqırdı:
  - Tropiklərdə yaxşı yazdır! Su təzə süd kimidir!
  Gerda zarafatla oxudu:
  - Afrika dəhşətlidir, bəli, bəli, bəli... Afrika təhlükəlidir bəli, bəli, bəli! Qızlar getməyin, Afrikada gəzintiyə çıxın!
  Gözəllər gülməyə başladılar. Konkisürmə meydançası artıq dəyişdirilib - təmir briqadaları ən yaxşı vəziyyətdədir. Qızlar isə var gücü ilə tanka tullandılar. E-50-nin silueti kifayət qədər alçaqdır və avtomobilin özü o qədər də nəzərə çarpmır. Döyüşçülər qaz turbinli mühərriki işə salaraq bir neçə saniyə ərzində sürəti artırdılar.
  Təcrübəli tanker Charlotte qeyd etdi:
  - Yenə də qaz turbinli mühərrik dizel mühərrikindən qat-qat yaxşıdır. Daha yığcamdır və tankı daha sürətli sürətləndirir. Avtomobilimiz heyrətamiz manevr qabiliyyətinə malikdir!
  Gerda zarafatla oxudu:
  - O, diqqətsiz və sadəlövh idi, qızların ayaqyalın gənc görünüşü vardı... Ətrafdakı hər şey ecazkar görünürdü - üç yüz il əvvəl!
  Kristina həvəslə qeyd etdi:
  - Yox! Komandirimiz yumor hissi ilə heyrətləndirir... Baxmayaraq ki, həqiqətən də müharibənin başlanmasından əsrlər keçib... - Qız ovucunu hündür, elastik sinəsinin üstündə gəzdirib sözünə davam etdi. - Eyni zamanda, bəzən özünü dünənki kimi hiss edirsən! Eh, axı, insanların ömrü qısadır və birtəhər diqqətdən kənarda qalır!
  Gerda şiddətlə qeyd etdi:
  - Amma biz qocalmamışıq, elə deyilmi? Biz güc və enerji ilə doluyuq! Və qələbədən yolumuz
  Qələbə!
  Maqda pulemyot qülləsini düzdü, Amerika kamerasını sökdü və qışqırdı:
  - Bəli, qələbəmizə inanıram... Xüsusən də indi, bütün kozırlarımız olanda. Amma gəlin arabanı atın qabağına qoymayaq!
  Gerda ah çəkərək xatırladı:
  - Albert... Bu oğlan üçün darıxmışam... Apollon fizikası ilə uzun boylu olsa belə, bir veletə aşiq olmaq qəribədir!
  Charlotte məntiqlə qeyd etdi:
  - Və mən Alberti bəyəndim. Bunda xüsusi bir gözəllik var. Və ümumiyyətlə, üzləri hələ saqqalla örtülməmiş və üz cizgiləri formalaşmasını tamamlamamış yeniyetmələr xüsusilə cazibədar olurlar. Və ən əsası, onlar o qədər də merkantil deyillər, pulunuzu deyil, sizi sevirlər!
  Kristina rasional olaraq qeyd etdi:
  - Dördümüz də o qədər gözəlik ki, kişilər ilk növbədə bədənimizi sevirlər. Və nə qədərimiz var, artıq bizim gəlirimizdir!
  Gerda məntiqlə dedi:
  - Qadın olmaq daha asandır! Erkək iti ovsun, o özü yatağa atılacaq. Ən azından gənc olanda. Sən heç vaxt kişisiz qalmayacaqsan. Onları cəlb etmək asandır. Amma kişi qadını yatağa salmaq üçün cəhd etməlidir...
  Şarlotta istehza ilə cavab verdi:
  - Sən yox... Biz çox seçici deyilik!
  Gerda parlaq başını mənfi şəkildə tərpətdi:
  - Qətiyyən belə deyil! Gənc, yaraşıqlı, qıvrımlı kişiləri sevirəm. Və mən heç kimlə yatmıram. Bir qayda olaraq, atletik insanları seçirəm. Hətta qarnı olan general da məni cəlb etmir. Və biz seçə bilərik!
  Şarlotta gülümsədi və dedi:
  - Paneldəki fahişə üçün seçim etmək lazım deyil. Qazana da, keçələ də, qocaya da xidmət edəcək... Bu, təbii ki, onun peşəsinin mənfi cəhətidir!
  Gerda ciddi cavab verdi:
  - Əsgər fahişəxanasına gedə bilərsən... Onda müştərilərin hamısı cavan və qamətli olacaq. Və müxtəlif və az-çox cəlbedici... Məsələn, mən heç vaxt yaraşıqlı kişidən imtina etmirəm!
  Kristina güldü və qışqırdı:
  - Bəli... Müxtəliflik əladır! Seks müxtəlif yeməklər və ədviyyatlar tələb edir. Biz gənc qadınlarıq və gənc qadınları sevirik... Biz əzələli bədənli atletik partnyorlar istəyirik. Bəzi insanlar isə o qədər də yaraşıqlı olmayan kişilərlə qarşılaşmalı olurlar. Bu qadınlara ancaq simpatiya bəsləmək olar!
  Şarlotta iztirabla oxudu:
  - Gözəllik insanı kölə çevirir... Və öldükdən sonra inan mənə, rahatlıq tapmayacam, səninlə bir gecəlik ruhumu şeytana verəcəm!
  Magda Amerika cadugərinin özüyeriyən tüfənginə atəş açıb qışqırdı:
  - Günahdır, nikahdankənar bu necə seksdir... Nəfsi fikirlər buraxsanız yaxşıdır!
  Şarlotta hirslə cavab verdi:
  - Orqazmdan da bizdən pis inildəmisən... Deməli, küsməyə dəyməz.
  Almanlar ABŞ-a qarşı vuruşurlar. Nə yaxşı ki, SSRİ ilə müharibədə onların əlləri açılıb və heç kim onların hücuma keçməsinə, qələbə qazanmasına mane olmur. Və onların çoxlu böyük qəhrəmanları var.
  Üçüncü Reyx çox böyük oldu.
  Wehrmacht döyüş maşını Meksikada irəlilədi. Şiddətli döyüşlər, çoxlu qan və qırıq metal. Üçüncü Reyxin xarici bölmələri də xeyli itki verdi. Nasistlər imkan daxilində ariləri qorumağa çalışırdılar. Afrikalıları, ərəbləri, hindliləri və çinliləri döyüşə atdılar. Yaponlar da daha çox rəngli qoşunlardan istifadə edirdilər. Bu, tərəqqinin sürətini bir qədər ləngitdi. Almanlar özləri ağır tanklarda oturmuşdular. Fuhrer, əlli tondan az olan bütün tankların istehsalını dayandırmağı və ən yeni model olan E-50-yə keçməyi əmr etdi. Həm də amerikalılarla döyüşlərdə yalnız ağır zirehli maşınlardan istifadə edin.
  Bu, Almanların Meksikada irəliləməsini bir qədər ləngitdi. Fritz ən son tankları yerləşdirdi, atəş etdi və gücləndirilmiş zirehli reaktiv hücum təyyarələrindən istifadə etdi. Amerikalılar geri çəkilirdilər. Mart ayı məşğul idi.
  Pilot və super ace Fridrix xal qazanırdı. Oğlan ME-262 "X" nin ən son modifikasiyası üzərində vuruşdu və çox inamla xallarını yaxşılaşdırdı. Eyni zamanda, həm hava, həm də yer hədəflərinin vurulması. Onun yanında sağ əli ilə qaçan Helga idi. Həm də perspektivli döyüşçü. Fridrix artıq fantastik supermen kimi əsl əfsanəyə çevrilib.
  İndi də oğlan beş pnevmatik topla atəş açır. Dərhal əlli Amerika təyyarəsi partlayır. Onlar bir hava mərmisi ilə partladılırlar. Qalan maşınlar sərsəm halda donub qaldılar. Onlar heç vaxt belə bir şey görməmişdilər. Və Fridrix yenidən atəş açır. Və daha bir əlli amerikan qarğası partladıldı. Bu, həqiqətən bir möcüzədir. Helqa atəş açır, dörd təyyarəni vurur və ace oğlana pıçıldayır:
  - Siz ən yüksək səviyyəli supermensiniz!
  Amerika təyyarələri qaçmağa çalışır, amma üçüncü xətt daha yarım yüz yalayır. Fridrixin dəqiqliyi inanılmazdır. O, həqiqətən də həm supermen, həm də uşaqdır. Və yüz əlli Amerika təyyarəsi məhv edildi. Helga beş avtomobili vurmağı bacardı, qalan Alman döyüşçüləri daha kiçik idi.
  Oğlan deyir:
  - Bir toyuq bir anda taxıl dəyir və böyük parçaları udan donuzdan daha çox çəki alır.
  İndi Fridrix yer hədəflərini ələ keçirdi. Gertruda yalın ayaqları ilə pedallara basaraq, oğlanla güclə ayaqlaşa bilir. Fridrix tank sütununa atəş açır. Şaquli dalışdan bir partlayış məhv edir: on yeddi Sherman tankı, səkkiz Grands, dörd Pershings, doqquz Witch özüyeriyən silahı, üç Big Toms və on səkkiz daşıyıcı. Bu avtomobillərin hamısı xarab olub və yanır. Onların içindəki döyüş dəsti yırtılmağa başlayır. Və bütün sütunun məhv edilməsi, sözün əsl mənasında bir neçə saniyə ərzində baş verir.
  Helga, bu sarışın gözəl yalın ayaqları ilə şillə vuraraq qışqırır:
  - Fridrix əlimizdə olan ən gözəl asdır, o, sadəcə olaraq birinci sinifdir!
  Oğlan onun burnunu göstərir və gülür... ME-262-nin arxasına dönüb yenə ov axtarır. O, intuisiya inkişaf etdirib. Yeddi Mustang buludlarda parıldadı. Və sonra vuruldular. Sonra oğlan sütunlara hücum etdi. O, həm motosikletləri, həm də daşıyıcıları sındıraraq hamıdan qisas almağa başladı. Və heç kim etiraz etmir! Amerikalılar sadəcə olaraq məhv edilir.
  Helqa da nəyisə tutmağı bacarır.
  Qız yalnız bikinidə döyüşür. Bu onun kredosudur, bunu bir çox qadın pilot edir. Bəs niyə qeyd olunur ki, qadınlar üçün minimum paltar geyinəndə ölüm gəlmir. Ayaqyalın döyüşən qızlar nədənsə daha şanslı və toxunulmaz olurlar. Və bu fenomen qadın pilotları mümkün qədər soyunmağa məcbur edir.
  İstidə isə çılpaq daha xoşdur. Artıq martın sonudur və Meksika üzərində çox istidir və təyyarənin özündə mühərrik də temperaturu artırır.
  Helqa oğlanın növbələrini heyran edir. Burada o, altısı sipərlənmiş başqa iyirmi dörd Şermanı bir anda məhv edir.
  Oğlan ən adi uşağa bənzəyir, təqribən on üç-on dörd yaşındadır, lakin onun belə fenomenal dəqiqliyi və gücü var. Qadınlar isə sarışın oğlana maqnit iynələri kimi yapışırlar. Üstəlik, Fridrix artıq aviasiya general-polkovnikidir.
  Və bir çox ordenlərə layiq görülüb. O cümlədən platin palıd yarpaqları, qılınclar və brilyantlarla Dəmir Xaç Cəngavər Xaçı kimi ordenlər. Həmçinin platin palıd yarpağı qılıncları və qara brilyantlarla Dəmir Xaçın Cəngavər Xaçı. Qızıl palıd yarpaqları, qılınclar və brilyantlarla Cəngavər Xaçının Ulduzu. Qılınclar və brilyantlarla Dəmir Xaçın onlarla adi Cəngavər Xaçları. Həm də Dəmir Xaçın Böyük Xaçı. Luftwaffe qızıl və almaz fincan. Almaz Tank Məhv edən Ulduz, Almaz Artilleriya Məhv edən Ulduz və daha çox.
  Frederiki mükafatlandırmayan kimi. Onun məhv edilmiş təyyarələrinin sayı on minə yaxınlaşır. On minə çatdıqdan sonra artıq yeni bir mükafat hazırlanmışdır: platin yarpaqları, qılıncları və almazları olan Dəmir Xaç Cəngavər Xaçının Ulduzu. Həm də brilyantdan hazırlanmış platin Luftwaffe fincanı.
  İndi Fridrix daha bir tank kolonunu məhv edir. Sonra çılpaq, oğlana bənzər ayağının ehtiyatsız hərəkəti ilə iki B-29 da daxil olmaqla on doqquz Amerika təyyarəsini vurur. Bəli, o, həqiqətən inanılmaz dərəcədə sərin oğlandır.
  Fridrix təkzibedilməz bir ifadə deyir:
  - Bacarıqlı oğlanlar parlaq qocalardan daha çox kəşflər edirlər!
  Həqiqətən, yeniyetmə dünyanın ən yaxşı döyüşçüsüdür! Və hələ on bir yaşı olmayanda döyüşməyə başladı! Ancaq vaxt keçir və oğlan böyüyür. O, ən böyük fenomendir. Və onun haqqında bir şey var, xüsusən də genetik səviyyədə, yaşına görə tamamilə normal boyda olsa da, yalnız çox əzələlidir.
  Burada o, növbəti dəfə atəş açır... O, səkkiz Airacobra və altı P-51-i vurur. Gözəl uşaq, heç nə deyə bilməzsən. Sonra yetmişdən çox topu məhv edərək bir neçə batareyanı sıradan çıxarır. Bəli, geri qayıtmağın, tanklardakı yanacağı və döyüş dəstini doldurmağın vaxtı gəldi!
  Helqa da iki top vurdu və məmnun görünürdü. Frederik böyük bir alışla qayıdır. Belə şən oğlan. O, həmçinin xallarını nəzərəçarpacaq dərəcədə yaxşılaşdıracaqdı. Demək olar ki, dərhal gənc ace maşınına yanacaq doldurulmasını gözləmədən başqa reaktiv qırıcıya keçir. Gertruda isə artıq onunla birlikdə uçur. Həm də bikinili gözəl sarışın.
  Fridrix ona əl yelləyir və sürətli avtomobilini çıxarır. Bu ME-262 saatda 1200 kilometr sürətlənməyə qadirdir.
  Dəli sürət və eyni zamanda güclü manevr qabiliyyəti bu maşınlar üçün xarakterikdir. Fridrix uzaqdan Mustanqlara atəş açır - onlardan səkkizini yıxır və sürətini artırır.
  Gertrude gülür:
  - Yaxşı, sən cəngavərsən! Mən sizin üçün köklənirəm!
  Fridrix gülür, dilini çıxarır və gurlayır:
  - Və cənab Superstar! Dağlar da mənə itaət edir!
  Və yenə güllə atır, onlarla maşını yıxır. Və yenə gülür... Gertrude gülərək deyir:
  - Sən, hətta ruslar da nədən qorxur!
  Fridrix qıza gözünü zillədi, baxmayaraq ki, onu aydın görməsə də:
  - Məncə, amerikalılar ən gözəldir!
  Gertrude cavab olaraq ulayır:
  -Sən maçosan! Sən maçosan!
  Oğlan güldü və qışqırdı:
  - Mən super maçoyam!
  Gertrude səsi gümüş zənglərlə çalaraq fısıldadı:
  - Qəhrəman, sən bütün komikslərin və bütün dövrlərin super qəhrəmanısan!
  Fridrix növbə verdi. O, beş bombardmançı da daxil olmaqla, təxminən otuz təyyarəni vurdu. Maşınlar yanmış konfeti kimi havaya səpələnirdi. Oğlan gülümsədi və dedi:
  - Amma eşq çiçəyi şöhrətsiz, uğursuz bitmir!
  Gertrude çılpaq ayağı ilə qolu sıxdı və cingildədi:
  - Eşq və müharibə, cənablar, mən tora düşdüm! Müharibə, cəfəngiyat təsəvvür et, əgər dünyada sevgi olmasaydı!
  Qız çılpaq barmaqları ilə tətiyə basaraq ABŞ Hərbi Hava Qüvvələrinə məxsus təyyarəni vurub və davam edib.
  - Gah hər şeyə kömək edir, gah da məharətlə zərər verir... Biz isə müharibəyə müqəddəs deyirik, rəzil deyirik!
  Gertrude cingildəyib başqa bir təyyarəni vurdu. Və Terminator oğlanın birdən on beş yaşı var!
  Frederik həvəslə oxudu:
  - Böyük Fürerə and içirik,
  Saxlamaq və sona qədər mübarizə aparmaq şərəfdir...
  Çünki onun gücü günəş kimidir,
  Çünki ölkə qılıncını itiləyir!
  Qız çılpaq ayaqlarını yuxarı qaldırdı, sonra dizlərini tam sinəsinə qədər çəkdi. Sonra mahnı oxudu:
  - Seksi və qəhrəmanları sevirəm... Fürer yüksəldi - hamını öldürəcək!
  Fridrix bir daha uzaqdan mismar vurdu. Dost hava topları ilə qırx təyyarəni vurdu.
  Oğlan qışqırdı:
  - Mən isə bir şüşədə Zevs və Poseydonam!
  Gertrude, super asın onun üçün mərhəmətlə buraxdığı təyyarəni vurdu və oxudu:
  - İndi də Ares və Mars bizə ləzzətlə baxırlar... Və onlara aydındır ki, ümumiyyətlə baş verənləri bəyənirlər!
  Gənc Supermen daha bir çox Amerika təyyarəsini vurarkən qışqırdı:
  - Atılıram, amma başqa cür tullanıram, daşların üstündən, gölməçələrdən, şehdən...
  Gertrude çılpaq, zərif ayağı ilə amerikalı fırtına əsgərini bıçaqladı və fısıldadı:
  - Bu sevgidir! Əlbəttə sevgi!
  Qız yüksək, çox cazibədar döşlərini silkələdi. Gözəllik üçün hər şey alınmadı, lakin hücum təyyarəsi alovlandı və dağılmağa başladı.
  Gertrude mehribancasına cıvıldadı:
  - Şagirdlərimdə kabus var... Bir atlama - bir zərbə!
  Amma yenə səmada təyyarələr var. Sarışın, yaraşıqlı Fridrix xətt göndərir. Bir neçə onlarla maşını sıradan çıxarır və cingildəyir:
  - Mənim zərbəm! Bütün düşmənləri məğlub edəcəyik və onları parçalayacağıq!
  Gertrude təsəlli mükafatı olaraq onun üçün ayrılmış döyüşçünü vurdu və cıvıldadı:
  - Ayaqları kəsildi, meyit parçalandı, əclaf yankilər əsgəri öldürdü!
  Fridrix güldü, Gertrudun güclü, zərif bədənini xatırlayaraq qızın bir damcı da piyi yox idi.
  Birini belə qucaqlamaq necə də gözəldir. Oğlan hönkürdü:
  - Mənim döyüşüm, bu mənim döyüşümdür!
  Beləliklə, gənc döyüşçü quru hədəflərinə keçdi. Tanklar hərəkət edir. Özüyeriyən çubuq. Oğlan uzaqdan fanat açır və oxuyur:
  - Şahin kimi baxırıq, qartal kimi uçuruq... Odda boğulmuruq, suda yanmırıq!
  Baxmayaraq ki, yəqin ki, sonuncu ifadə tam tərsinə oxunmalı idi. Ancaq atəşdə belə, prinsipcə, boğula bilərsən və su yana bilər.
  Fridrix səhər yeməyində hinduşkasını xatırladı. Bu kimi, qızıl folqa ilə bişirilir. Ayaqları isə qadın ayaqlarına bənzəyir. Luftwaffe-də çoxlu qadın pilotlar var. Onlar kişilərdən daha çox sağ qala bilirlər və əla atıcıdırlar. Qadınların ayaqları isə məşq, güclü, ətlidir. Onları sığallamaq, toxunmaq, çimdikləmək istəyirsən.
  O, artıq Fridrix general-polkovnikdir. İnanılmaz, inanılmaz karyera qurmuş döyüşçü. Fenomen və genetik mutant. Bir sözlə - supermen!
  Frederik özü də öz əhəmiyyətini dərk edirdi. O, belə bir gənc yaşda ari dühasının nəzarətindən kənar heç bir gücün olmadığını birdəfəlik sübut etmək üçün belə bir fürsətə yüksəldi.
  İndi oğlan bütöv bir sütunu yandırıb. Və uçdu. O, əsl qartaldır.
  Gertrude onun hamar, çəhrayı yanağını ovuşdurdu. O, Fridrixin sinəsini öpdüyünü təsəvvür etdi. Və qırmızı məmə dərhal sərtləşdi. Eh, bu Üçüncü Reyxin bir nömrəli döyüşçüsüdür. Sanki bütün ordu döyüşür. Və bir dənə də olsun hava mərmisini qaçırmır. Hansı ki, hətta fövqəltəbii görünür. Baxmayaraq ki, niyə sadəcə görünür - bu fövqəltəbii!
  Oğlan əvvəlcə iki onlarla örtülü döyüşçünü vurdu, sonra başqa bir tank və özüyeriyən silah kolonuna hücum etdi. Amerika tanklarından biri o qədər də standart görünmürdü. Bunun hansı avtomobil olduğunu xatırlamaq lazımdır. Sonra yanki əsgərləri olan yük maşınları peyda oldu. Yaxşı, alacaqlar.
  Frederik oxudu:
  - Ölüm səpirəm... Sən ancaq qorxu ilə baxa bilərsən... Və öl!
  Gertrude yalın ayağı ilə pedalı sığalladı. O, həqiqətən də qarışqa otunun arasında ayaqyalın qaçmaq istəyirdi. Və sonra oğlanların qucağına düşmək. Və öpülmək və nəvaziş etmək.
  Maraqlıdır... Gertruda ideoloji faşist idi. O, yalnız altı ay əvvəl döyüşməyə başladı və bundan əvvəl Hitlerin gənclər təşkilatında idi və hərbi fabrikdə nəzarətçi kimi işləməyi bacardı. Xarici işçiləri izləmək və eyni zamanda bir qamçı ilə çağırmaq lazım idi.
  Qız döyülməkdən həzz alırdı. O, xüsusilə yeniyetmə oğlanları yalın ayaqlarına vurmağı çox sevirdi.
  İndi o, Fridrixin çılpaq, yuvarlaq dabanlarını qovurmağın nə qədər gözəl və hazırcavab olacağını təsəvvür edirdi. Oğlan çox yaraşıqlıdır və həmişə belə təmiz olan ayaqları yalnız bürünc kimi qaralmışdır. Ancaq nə kirdə, nə də otda çirklənmirlər. Bunu hiss etmək Fridrix üçün maraqlı olardı. Superqəhrəman ağrıdan qışqıracaq, yoxsa heç bir şey olmadığını iddia edəcək?
  Gertrude qul oğlanlarına işgəncə verməkdən həzz alırdı. O, məhbusları ələ salmağı da sevirdi. Uçuş məktəbində qızlar münasibətləri ilə bağlı çox da seçici deyildilər. Lakin Gertrude çox bacarıqlı bir pilot oldu. Cəmi altı ay ərzində o, palıd yarpaqları ilə Dəmir Xaçın Cəngavər Xaçı qazandı və general Fridrixlə birlikdə uçmaq hüququ aldı.
  Oğlan hələ komandanlıq etmək üçün çox gəncdir və o, sırf formal generaldır. Lakin o, seçilmiş asların onlarla bölməsi kimi döyüşür.
  Gertrude Fridrixlə müqayisədə özünü yöndəmsiz hiss edirdi. Eh, kaş bu oğlanın dabanlarını qovura biləydim! Və məşəli yaraşıqlı gəncin yalın ayaqlarına gətirin. Maşaları qızdırın və kiçik barmağınızdan başlayaraq barmaqları çəkin.
  Gertrude qul oğlanların ayaqlarına kömür ataraq əylənməyi sevirdi. Emalatxanada hava isti idi və gənc qullar həmişə ayaqyalın işləyirdilər.
  Və necə, yandırıldıqda, gülməli atladılar və ya qışqırdılar. Çox əla idi. Və gülməli...
  Və qul oğlanların kobud dabanlarını budaqla döyün. O, sadist meylləri olan gözəl bir nəzarətçi, qəddardır. O, həm də sevimli kumirinə işgəncə vermək istəyirdi. Üstəlik, ona heç bir şey qoymur, sarışın terminator.
  Gertrude onu götürüb qışqırdı:
  "Səni döyməkdən çox yoruldum, ağcaqanad tuta bilmirəm!"
  Fridrix yük maşınları ilə işləyir. O, müşayiət təyyarələrinə və P-51 hücum təyyarələrinə atəş açıb. Son vasitə olduqca nəhəngdir, səkkiz pulemyot və raketə malikdir. Amma təbii ki, onu ME-262 reaktivi ilə müqayisə etmək olmaz. Və ya hətta XE-162 və ya daha çox XE-262 ilə.
  Oğlan trans vəziyyətində olarkən atəş açıb.
  Cütlüyün Gertrude ilə boşanmasını tərk edən səksəndən çox təyyarə süpürüldü. Qız həqiqətən cazibədar, qaralmış və əzələli ayaqları ilə atəş açmağı sevir. O, onlara xüsusi malikdir - zərif forma, yüngül şokolad.
  Qızlar ümumiyyətlə ehtiraslıdırlar. Xüsusilə atletik lütfün və güc xarizmasının olduğu orduda. Onlar qızlar, əlbəttə ki, vizual olaraq xoşdurlar və elastik dərinizlə onlara toxunduqda sadəcə xoşbəxtlik hiss edirsiniz.
  Frederik yenidən atəşini möhkəmləndirilmiş ABŞ müdafiə xətlərinə çevirdi. Yankilərə tez bir zamanda son qoymalı və nəhayət SSRİ-ni sıxışdırmalıyıq. Aydındır ki, rusların dözümlülüyü amerikalılardan daha yüksək səviyyədədir. Bundan əlavə, 1941-ci ildə ən yaxşı tankların şuraları var idi. Qəribədir, amma bolşeviklərin hakimiyyəti altında olan Rusiya deqradasiyaya uğramadı və yenidən orta əsrlərə atılmadı.
  Əksinə, ruslar irəliyə ciddi sıçrayış ediblər. Almanların bu qədər güclü və mükəmməl təşkilatı olmasaydı, çətin ki, uğur qazana bilsinlər.
  Fridrixin özü həqiqətən də nasistlərin genetik təcrübələrinin məhsulu idi. Amma oğlan detalları bilmir. Yalnız aydındır ki, Himmler şöbəsi, hələ nasistlər hakimiyyətə gəlməmişdən əvvəl, gizli qüvvələrin iştirakı ilə gizli eksperimentlər aparırdı. Və Fridrixin fenomeninə görə, bir şey əldə edildi.
  Başqa bir batareyaya atəş açan oğlan oxudu:
  - Mən şeytan deyiləm, amma mənim üçün, amma mənim üçün məqsəd müqəddəs oldu! Mən mələyəm, amma şeytan mənim üçün yol açdı - yer üzündəki izzət!
  Bundan sonra onun təyyarəsi dönüb. Hava mərmiləri bitmişdi və yanacağın doldurulması lazım idi. Fridrix təqiblərdən qorxmurdu, çünki onun təyyarəsi Amerika avtomobillərindən saatda ən azı beş yüz kilometr üstün idi.
  Yankilər onlara nə ilə qarşı çıxa bilər?
  Gertrude bir neçə yük maşını və bir topu, həmçinin yanacaq çənini sıradan çıxardı. Qırmızı alov gözəl yanır. Qız daha xoşbəxt oldu. Mən atəşin uşağın yuvarlaq, çəhrayı dabanını yaladığını və yanmış ətin iyinin içinə yayıldığını təsəvvür etdim.
  Bu cazibədardır. Hətta döyüşçünün özü yemək istəyirdi. Gertrude qışqırdı:
  - Bir, iki - yemək istəyirik! Qapıları daha geniş açın, əks halda aşpazı yeyəcəyik! - Sərin döyüşçü həvəslə uşaq mahnısını oxudu. "Biz aşpazlara qəlyanaltı verəcəyik, növbətçilər isə içəcəklər, bütün yeməkxananı məhv edəcəyik və qabları sındıracağıq!"
  Bu, Gertrudu çox gülməli edir. Onların reaktiv qırıcıları yerə enib.
  Fridrix bir təyyarədən digərinə qaçır. Və Helqa Gertrudanı əvəz edir.
  Oğlan yenə döyüşə uçur. Helga və Gertrude nə ilə fərqlənir? Hər iki döyüşçü təbii sarışındır. Hər ikisi atletik, güclü və əyridir. Ancaq Helganın üz cizgiləri daha yumşaq və daha qadın görünür. Amma bu qız ayaqları ilə vurmağı da sevir.
  Frederik sevinərək oxudu:
  - Mənim gözəl qızlarım, niyə sıfırları sevirsiniz? Mən olduqca səmərəliyəm və bir çox cəhətdən güclü bir keruvam!
  Helga cavab olaraq hürdü:
  - Yox, sən sıfır deyilsən! Sən sonsuzsan!
  Oğlan onlarla Amerika təyyarəsini vurub hönkürür:
  - Belə ağrı, belə ağrı! Almaniya vs Amerika on beş sıfır!
  Helqa Amerika Mustanqını yaxınlaşdırdı, atəş etdi, yıxdı və dodaqlarını yaladı və dedi:
  - Masanın üstündə iki tikə kolbasa uzanmışdı!
  Fridrix uzaq məsafədən vurdu, on bir təyyarə götürdü və cıvıldadı:
  - Şeytana cəhənnəmdəki Faustun özü kimi nağıllar danışdın!
  Helga incimiş kimi görünürdü:
  - Və mənə heç nə buraxmadın! - qız şıltaqcasına qışqırdı. - Hamısını özüm udmuşam!
  Frederik istehza ilə cavab verdi:
  - Biz hamımız belə kişiyik!
  Qız kinayə tonu ilə etiraz etdi:
  - Amma sən hələ oğlansan!
  Oğlan güldü:
  - General-polkovnik oğlan ola bilməz!
  Helga onu götürüb oxudu:
  - Ay, sən nə adamsan - general və polkovnik!
  Fridrix hava hədəflərinə atəş açmağa davam etdi. Bəli, belə bir ace İngiltərədəki hava üstünlüyü uğrunda döyüşə çox şey gətirə bilər. Amma bu il qırx deyil, qırx beşinci ildir. Britaniya isə artıq möcüzəvi şəkildə məğlub olub. Bu necə oldu?
  Niyə, aslan alman canavarına müqavimət göstərə bilmədi. Bu dünyada hansı qüvvələr oyanıb? Yaponların və almanların bir az daha şansı müharibənin gedişatını dəyişdi. Və bu fakt ondan ibarətdir ki, Wehrmacht çox güclü bir təşkilata sahib idi. Və Hitler gözlənilmədən görkəmli təşkilatçı və strateq oldu. Buna nə etiraz etmək olar?
  İndi 1945-ci ildə Amerikanın ümidi onun iqtisadiyyatı və kifayət qədər böyük əhalisidir.
  Fridrix boks karyerasını da xatırlayıb. Uşaqlıqdan çətin sağ qalma sənətini necə öyrəndim. Və o, kazarmada böyüməli idi. Əvvəlcə onu az qiymətləndirdilər. Amma oğlan güclü və ən əsası çox ağıllı boksçu oldu. Bəli və oxumaq onun üçün asan idi - o, hər şeyi sözün əsl mənasında anladı!
  Uşaq bir neçə dil, o cümlədən rus dilini öyrəndi. Frederik Qırmızı Ordu ilə vuruşsa da, hətta fenomenal qabiliyyətlər nümayiş etdirsə də, ruslara hörmət edirdi. Onlar cəsur və israrlı, mahir döyüşçülər, qəhrəmancasına işgəncələrə dözürdülər.
  Fridrix özü sovet əsgərlərinin cəsarətinə dəfələrlə heyran olub. Amma o, üzərinə düşən vəzifəni çox yaxşı yerinə yetirdi. Oğlan bir növ məhvetmə maşınına çevrildi. Və onun üçün bu, maraqlı oyun kimidir. Yalnız bəzən ürəyim dözülməz həzinliklə ağrımağa başladı. Və bu melanxolik terminator oğlanı müəyyən anlarda sözün əsl mənasında yeyirdi, amma sonra geri çəkildi. Frederik özü də bəzən nə istədiyini bilmirdi. Onun qanı tamamilə qüsursuz deyildi və rus geninə sahib idi. Bu oğlanı çaşdırdı. Ancaq digər tərəfdən, o, Almaniyanın məşhur acesidir və qalibdir! Və çox uzağa gedə bilər!
  Və o, artıq ulduzların zirvəsinə qalxıb.
  İndi Fridrix yenidən atəş açır. Otuz beş təyyarəni vurur və həvəslə deyir:
  - Mən oğlan kimi ilıq dənizdə sıçramağı, hasarın üstündə oturmağı sevirəm! Cibimdə bir rublum olmasa belə, gəncliyim qiymətsizdir!
  Helqa həvəslə cavab verdi:
  - Ancaq eyni zamanda, təcrübəniz unikaldır!
  Qız ABŞ Hərbi Hava Qüvvələrinin ona lütfkarlıqla təqdim etdiyi təyyarəni havaya uçurdu və cik-ciklə dedi:
  - Nə dava... Tezliklə yüz sıfır olacaq!
  Fridrix parlaq təbəssümlə cavab verdi:
  - Bəli, bu, əsl döyüşdür. Və tezliklə min olacaq - sıfır!
  Helqa çılpaq ayaqlarını fırladı. O, delfin və ya qatil balina olmaq istəyirdi. Döyüşçü hönkürdü:
  - Mən bükülmələrin və yeni imkanların tərəfdarıyam! Və mən tanrıça olmaq istəyirəm!
  Fridrix dörd təyyarəni uzaqdan vuraraq sürətini artıraraq soruşdu:
  - Niyə məhz ilahə? O, hələ də kraliça ola bilərmi?
  Helga gülümsədi və ciddi cavab verdi:
  - İlahə istədiyini edə bilər, amma kraliçaların çoxlu məhdudiyyətləri var. Məsələn, siz ayaqyalın və bikinidə uça bilməzsiniz!
  Fridrix xatırladı:
  - Şahzadə də ayaqyalın qaçmaq istəyirdi. Ancaq Britaniya qışında soyuq olur. Və necə oldu ki, boğazı ağrımadı!
  Helga təbəssümlə cavab verdi:
  - Amma padşahlar xəstələnmir... Həm də sən oğlan padşah kimi görünürsən!
  Fridrix həvəslə dedi:
  - Mən ilk növbədə cənnət kralıyam və təkcə Britaniyanın yox!
  Helga oxudu:
  - Padşahımız göylərin seçilmişidir, padşahımız küldən qalxıb! Şahımız taleyin elçisidir, padşahımız yalnız sənsən!
  Fridrix qıza barmağını silkələdi və telsizlə cavab verdi:
  - Səninlə həqiqətən dəli ola bilərsən!
  Helga kostik bir şey daxil etmək istədi, amma ağlına gəlmədi. Ümumiyyətlə, Fridrix çox gülməli və mədəni oğlandır. Doğuşdan döyüşçü və eyni zamanda böyük erudisiyaya malikdir. Bunun nə qədər olduğuna təəccüblənirsən
  Şirin yeniyetmə bilir. Və heç vaxt heyrətləndirməkdən əl çəkmir.
  Və oğlan yenə uçan obyektlərə cızma-qara etdi. O, on səkkiz təyyarəni vurub qışqırdı:
  - Ku-ka-re-ku! Mən bütün Yankiləri öz qollarımla vuracağam!
  Helga yalvardı:
  - Məni burax, ey Esir imperatoru!
  Fridrix özündən razılıqla dedi:
  - Götür! Bu sizin!
  Çox əsəbi olan Helqa iki təyyarəni üç partlayışla vurdu. Və dolğun dodaqlarını yaladı. O, heç vaxt vurulmayıb. Almanların uzaq məsafədən vura bilən daha təkmil silahları var idi. Və hətta yer hədəflərini vurdu.
  Fridrix qızın uğurunu təsdiqlədi:
  - Belə məsafədən çox dəqiq vurursan. Ancaq bilirsiniz ki, hava mərmilərini xilas etmək üçün düşmənin yaxınlaşmasına icazə vermək daha yaxşıdır.
  Helqa hirslə cavab verdi:
  - Amma bacararsan!
  Oğlan ciddi şəkildə dedi:
  - Amma bu fenomendir... Sən isə sadəcə gözəl qızsan!
  Helqa inciyərək qışqırdı:
  - Yox! Mən kəskinəm!
  Fridrix onunla razılaşdı:
  - Bir insan üçün, dəqiq!
  Qız güldü və soruşdu:
  - İnsan deyilsən?
  Uşaq atəş açdı, beş ABŞ təyyarəsini vurdu və ciddi cavab verdi:
  - Yox, kişi deyil!
  Helqa sürpriz etdi:
  - Bəs sən kimsən?
  Frederik ciddi cavab verdi:
  - Mən supermenəm!
  Sarışın qız razılaşmağa tələsdi:
  - Bu barədə soruşmağa belə ehtiyac yoxdur! Etdiyiniz hər jest bundan danışır!
  Oğlan ah çəkərək cavab verdi:
  - Unikal olmaq, özünüzə böyük bir yük qoymaq deməkdir!
  Helga buna belə cavab verdi:
  - Amma mən unikal olmaq istərdim! Dünyanın ilk gözəli ol!
  Frederik olduqca səmimi dedi:
  -Və sən çox gözəlsən!
  Qız təvazökarlıqla dedi:
  - Mənim burnum necədir?
  Oğlan səmimi cavab verdi:
  - Gözəl burun. Böyük deyil, kiçik deyil, tam sağ, bir az yuxarı qalxmış və zərif!
  Helqa yalın ayaqlarını üzünə qaldırıb soruşdu:
  - Necəyəm?
  Fridrix təbəssümlə dedi:
  - Gözəl! Şokoladlı sarışın! Mən səni sevirəm!
  Helqa şübhə ilə dedi:
  - Bəs Gertruda?
  Oğlan dilləndi:
  - Bəs Gertruda?
  Helga ağlaya-ağlaya dedi:
  - Təsadüfən o məndən gözəl deyilmi?
  Frederik diplomatik şəkildə dedi:
  - Sən həm gözəlsən, həm də layiqsən!
  Helga məntiqli cavab verdi:
  - Amma tamamilə eyni üzlər yoxdur!
  Fridrix atəş açdı, daha otuz təyyarə vurdu və oxudu:
  - Bizim dünyamızda qeyri-mümkün hər şey mümkündür... Belə möcüzələr bəzən efirdə parlayır!
  Helqa bir az sakitləşdi və cik-cik dedi:
  - Bəlkə də bizim dünyamızda. Ancaq mən yalnız yaxşı şeylər istərdim!
  Fridrix həvəslə dedi:
  - Qoy belə olsun!
  Və yer hədəflərinə keçdi. Artilleriyanı yatırtmaq lazımdır və gənc ace bunu edəcək. Və o, son dərəcə dəqiq atəş açır. Və ya hətta sonsuz dəqiqlik.
  Bunu izləyən Helqa belə deyir:
  - Yaxşı, siz və Supermen əsl maçosunuz!
  Fridrix qızı düzəltməyi lazım bildi:
  - Maço çox güman ki, heyvan gücünün təcəssümüdür... Amma mən canlı və hesablayan ağılla fərqlənirəm!
  Helga birdən soruşdu:
  -Ruslarla danışmısınız?
  Frederik dərhal cavab verdi:
  - Əlbəttə!
  Helga maraqla soruşdu:
  - Bəs onlar nədir?
  Oğlan əllidən çox silahı məhv edərək partladı. Və sonra cavab verdi:
  - Necə deyim... Heç də axmaq deyil. Onlar bir çox cəhətdən biz almanlara bənzəyirlər. Onların demək olar ki, bütün uşaqları yaza bilir, oxuya bilir və tarixi bilir.
  Helga güldü və aydınlaşdırdı:
  - Yəni onları subhumanlar adlandırmaq olmaz?
  Frederik qətiyyətlə dedi:
  - Yox! Zahirən ruslar o qədər də qorxulu deyillər. Onların qadınlarının çoxu, uşaqları kimi ağ saçlıdır. Və özlərini mədəni apara bilirlər. Bundan əlavə, ruslar dözümlüdürlər və öz ədəbiyyatlarını və tarixini yaxşı bilirlər.
  Helga xatırladı:
  - Qonşu aviasiya alayında rus pilotları var.
  Müharibə davam edir və Krautlar Amerikanın ətrafındakı halqanı sıxır.
  Meksikanın paytaxtı - Mexiko şəhəri uğrunda şiddətli döyüşlər getdi. Beş sovet qızı, həmişə olduğu kimi, ən yaxşı vəziyyətdədir. Onlar isə təsvirolunmaz qəhrəmanlıqla döyüşürlər.
  Alenka avtomatdan atəş açır və oxuyur:
  - Gəl, bizə mahnı oxu, şən külək, şən külək...
  Onun tərəfindən biçilmiş əcnəbi döyüşçülər yıxılır və bu, cəsarətli və şıltaq səslənir.
  Gözəl qız Alena. Həmin gecə o, uzun boylu, qaradərili amerikalı kişi ilə sevişdi. Və mən çox həzz aldım. Ümumiyyətlə, afroamerikalılar kifayət qədər gülməli insanlardır. Onlar öz prezidentləri haqqında zarafat etməyi sevirlər. Xüsusilə, Alena Coolidge haqqında bir lətifə ilə yaxşı güldü.
  ABŞ prezidenti həyat yoldaşı ilə quşçuluq fermasında gəzir. Xoruzlarla otağa yaxınlaşırlar. Prezidentin arvadı isə soruşur:
  - Xoruz dişilərə neçə dəfə xidmət edir?
  Nəzarətçi cavab verir:
  - Doqquz dəfə, hətta on dörd dəfə!
  Xanım Kulidc ərinə dönüb deyir:
  - Gör necə... Amma bunu edə bilməzsən!
  İncimiş prezident baxıcıdan soruşur:
  - Bunu bir qadınla edir, yoxsa fərqli qadınla?
  O, asanlıqla cavab verir:
  - Təbii ki, fərqli olanlarla!
  Prezident məmnunluqla deyir:
  - Yaxşı, fərqli olanlarla, mən də bunu edə bilərəm!
  Alenka belə bir lətifəyə uzun müddət güldü və sonra temperamentli sarışın yataqda bunu yüksək qiymətləndirdi. Böyük kişi mükəmməlliyi böyük qıza çox zövq verir. Bundan sonra özünüzü şən və güclü hiss edirsiniz.
  Sən yalın ayaqlarınla qumbara atırsan. Bir də görürsən faşistlərin cəsədləri necə səpələnib. Və Alenkanın ayaq barmaqları çox zərif və kəsiklidir. Təəccüblü deyil ki, kişi və oğlanlar onun aşağı ətraflarına baxmağı sevirlər.
  Alenka qışqırır:
  - Musiqi səslənir! Musiqi, musiqi, musiqi... Gah kədərlə, gah zəhərlə! Musiqi axır, musiqi, ruhu işıqlandıran musiqi!
  Və yenə qız ayağı ilə qumbara atır. O, bunu həm məharətlə, həm də lütflə edir.
  Amma Mariya pulemyotdan atəş açır. Qız da çox gözəldir və yerli oğlanlarla tanış olur. Amma Mariya yatağa girməyə tələsənlərdən deyil. Sadəcə ünsiyyət qura və danışa bilərsiniz.
  Yaxud filmə baxın... Mariya şəkli ilk dəfə gördü: "Küləklə getdi" və hətta rəngli. Film üç saat davam etdi və olduqca təsir edici idi. Axı, amerikalılar necə atəş açmağı bilirlər.
  Qız yeni rəfiqəsi Con Freyzerə qeyd edib.
  - Sizin də güclü filmləriniz var!
  Con məmnuniyyətlə gülümsədi.
  - Bu sizi niyə təəccübləndirir?
  Mariya çılpaq ayaqlarını qumun üstünə çırparaq səmimi cavab verdi:
  - Əslində, hə... Düşünürdüm ki, kapitalistlər belə filmlər çəkməyə qadir deyillər.
  Con qıza göz vurub cavab verdi:
  - Mən də elə bilirdim ki, sənin filmlərin hamısı təbliğatdır!
  Mariya bunu təbəssümlə təsdiqlədi:
  - Bəli, təbliğat! Ancaq həqiqətin təbliği!
  Con təbəssümlə cavab verdi:
  - Hansı həqiqət?
  Mariya pafosla cavab verdi:
  - Sovetlər ölkəsində insanlar üçün ən yaxşı həyat olması faktı!
  Con, bu açıq-qırmızı oğlan qeyd etdi:
  - Bu, Amerikadakı insanlar üçün ən yaxşı həyatdır. Və siz Wehrmacht tərəfindən yarı əsirsiniz!
  Bu sözlərdən sonra Mariya özündə qəzəb hiss etdi. Və bir qədər yöndəmsiz şəkildə etiraz etməyə çalışdı:
  - Yarım yox, daha az!
  Con məntiqlə cavab verdi:
  - Bütün ayağı yox, yarısını kəssələr, bu, artıq kədərdir. Və siz əslində təslim oldunuz və Üçüncü Reyxə biabırçı xərac ödəyirsiniz!
  Mariya düzəliş etdi:
  - Xərac yox, təzminat...
  Con rasional olaraq qeyd etdi:
  - Ya alnında, ya da alnında!
  Mariya əsəbi halda dedi:
  - Və siz müharibəni Wehrmacht-a uduzursunuz!
  Con çox arxayın deyil dedi:
  - Amma hələlik biz öz ərazimizdə döyüşmürük!
  Mariya dilini çıxartdı...
  Sonra başqa mövzuya keçdik. Amerikalı soruşdu:
  - Sherman tankını bəyənirsiniz?
  Mariya səmimi cavab verdi:
  - Yaxşı deyil. O, çox hündürdür. Və silah olduqca zəifdir.
  John razılaşdı:
  - Ola bilsin ki, bizim daha təkmil Pershing. Yeni tanka müəyyən ümidlərimiz var!
  Mariya yellədi:
  - Bizim İS-2 yəqin ki, daha yaxşıdır. Alman E-50 isə ümumiyyətlə bu Amerika dizaynından üstündür. Düşünürəm ki, daha yaxşı bir şey hazırlaya bilməzsən.
  Con incidi:
  - Bizim mühəndislik güclüdür. Siz rusların B-29 kimi heç bir şeyi yoxdur.
  Mariya əminliklə cavab verdi:
  - Hələ yox, amma tezliklə olacaq! Və ümumiyyətlə, bizim texnologiyamız dünyanın ən güclüsü olacaq. Və bu, yalnız vaxt məsələsidir!
  Con şübhələndi:
  - SSRİ çox şey itirdi. Sizin ağır sənayeni dirçəltməyə gücünüz yoxdur. Və ya texnologiya inkişaf etdirin. Beləliklə, almanlarla fərqi aradan qaldırmaq mümkün deyil!
  Mariya bununla razılaşmadı:
  - Xalq partiyanın rəhbərliyi altında bunun öhdəsindən gələcək. Mən əminəm! Və biz yenə də qələbə qazanacağıq!
  Con biganəliklə dedi:
  - Nə bəxtiyardır iman gətirənə!
  Mariya əminliklə dedi:
  - İman ağlabatan arqumentlərə əsaslanmalıdır!
  John görünən təəccüblə soruşdu:
  -Allaha inanmırsan?
  Mariya çiyinlərini çəkdi:
  - Əvvəllər uşaq vaxtı buna inanmırdım və pioner idim. İndi isə... Bilmirəm!
  Con buna cavab verdi və çəkməsi ilə qumu dırnaqladı:
  - Uşaq vaxtı inanırdım, amma indi inanmıram.
  Və gənc ətrafa baxdı. Onlar zindanda söhbət edirdilər. Hava isti idi və işıq zəif idi. Doğrudan da, amerikalıların əhval-ruhiyyəsi müsbət deyil. Almanlar irəliləyir və qalib gəlirlər. Görünür, onlar tezliklə ABŞ-a gələcəklər. Üçüncü Reyxin tankları Amerikadan daha güclüdür. Və bu, əlbəttə ki, böyük problemdir. Alman pulemyotları isə daha yaxşıdır. Wehrmacht-da sadəcə çoxlu əcnəbi var. Onların döyüş effektivliyi almanlardan daha aşağı olacaq.
  Amma rəqəmlərlə sıxışdırırlar. Almaniyaya qarşı nə etmək lazımdır?
  Bu alınmayacaq, biz öz torpağımızda vuruşmalı olacağıq?
  Con Məryəmdən soruşdu:
  - Niyə bizə gəldin? Müharibədən yorulmadınız?
  Qız səmimi cavab verdi:
  - Və mən! Xalqım isə müharibədən yorulub! Və buna görə də istəyirəm ki, faşistlər bir daha bizə gəlməsinlər!
  Con çox arxayın deyil dedi:
  - Biz onları dayandıracağıq! Heç olmasa buna son qoymalıdırlar! Amerikamız güclüdür və biz diz çökməyəcəyik!
  Məryəm Conu bəyəndi. Amma dostlarından fərqli olaraq, kişi ilə tanış olan kimi sevişməyə tələsmirdi. Bunlardan Alla bəlkə də ən temperamentlidir və sabitliyə dözmür. Bir neçə sevgilisini götürdü. Onun belə isti xasiyyəti var.
  Təbii ki, komsomolçu belə olmaqdan əl çəkə bilməzdi, amma müharibə olanda şəhvəti cilovlamaq çox çətindir. Döyüşlərdə risk həqiqətən hormonları təsir edir.
  Bununla belə, Alla yaxşı mübarizə aparır. Həm də ayaqları ilə vurmağı xoşlayır.
  Mariya daha təvazökardır. O, Con üçün qorxur - o ölə bilər.
  Almanların güclü, reaktiv hücum təyyarələri müdafiə edən qoşunlara ciddi ziyan vurur.
  Mexiko böyük, dağlıq bir şəhərdir və burada özünüzə sahib ola bilərsiniz. Almanlar da bunu başa düşür və paytaxtı bombardmanlara, artilleriya atəşinə məruz qoyaraq, ondan yan keçməyə çalışırlar.
  Anyuta sevimli sarışındır, yaxşı bir iş gördü. O, yerli uşaqları müalicə edirdi. Onlar da fərqlidirlər. Əsasən qara başlı, lakin yüngül olanlar da var. Cır-cındır, ayaqyalın qaçırlar. Ayaqqabı geyinirlərsə, bu, yalnız məktəbə girəndə olur. İncə, lakin şən.
  Anyuta onlara baxaraq, uşaqlığın xoşbəxt bir dövr olduğunu, o cümlədən dünyanı qavradığını düşünürdü. Özünə ölümsüz kimi görünəndə və dəniz dizə qədər olanda. Hətta uşaqlar da xüsusi bir şəkildə döyüşürlər. Onlar bir-birlərini şillələyib gülümsəyərək uzaqlaşdılar. Uzun müddət kin saxlayan böyüklər kimi deyil. Xeyr, uşaqlıqda hər şey başqa cür olur. Və hətta günəş daha parlaq və hava daha yumşaqdır.
  Anyuta yayı sevirdi. Və burada demək olar ki, həmişə günəşli və isti olur. Ay Meksika... Hitlerin işğalı altında sizi nə gözləyəcək? Uşaqları dəstə-dəstə yürüş etməyə və faşist himnlərini oxumağa məcbur edəcəklər?
  Düzdür, SSRİ-də uşaqlar, ilk növbədə, pionerlər dəstə-dəstə gəzirlər, mahnı oxuyurlar.
  Bu heç də ən pisi deyil. Bəs faşist canavarları düşərgələrdə uşaqları məhv etməyəcəklərmi?
  Nasistlər işgəncələrə laqeyd yanaşmadılar və yaşa görə müavinət vermədilər. On bir yaşlı bir uşaq üfleyici ilə yandırılıb, ayaqlarına isti mismarlar vurulub, barmaqları və ayaq barmaqları sındırılıb. Qızların saçlarından tavandan asılmış, dabanlarını odla yandırmışdılar. Canavarlar nə etdi? Anyuta faşistlərin nəzarəti altında olan bütün dünyanı təmsil edirdi. Və o qorxdu.
  Ancaq hələlik Üçüncü Reyxin əsl barbar maşını irəliləyir və getdikcə daha çox yeni torpaqları ələ keçirir. Dayanmaq da, ayaq dəyişməmək üçün də... Üzümüz parıldayır, çəkmələrimiz parıldayır!
  Yeni E-50 tankı xüsusilə təhlükəlidir ki, Amerika silahları hətta uzaq məsafədə belə götürə bilməz.
  Anyuta sadəcə tel boyunca minanı itələyir. Yerli oğlan Alberto ona kömək edir. Çox şirin və çevik şortda belə bir ağ saçlı oğlan. O, keçmiş sevimli Seryojaya bənzəyir. O da çox çevik idi. Düzdür, Albertonun dərisi bir qədər tünddür və daha uzun, lakin dartıq-açıq saçlıdır. Və gülümsəyəndə üzü çox şirin olur.
  Hal-hazırda bir Alman E-50-nin təkərləri arasında bir mina var. Tırtıl partlayışdan partlayır. Alman yaralanır. Anyuta cingildəyir:
  - Biz faşistlərin əllərini burulacağıq!
  Qız arxaya əyilib sürünərək uzaqlaşır. Alman geri çəkilməyə başlayır. Yenə də onu cızırdı.
  Anyuta özünü işğal altında necə tapdığını xatırlayır. Müharibənin başlanması böyük narahatlıqla qarşılandı. Baxmayaraq ki, bir çoxları, xüsusən də gənclər, sürətli qələbəyə və Avropanın azad ediləcəyinə ümid edirdilər. Qız Anyuta o vaxt hələ yeniyetmə idi və digər uşaqlarla birlikdə evakuasiyaya məruz qaldı.
  Ancaq Anyuta itirildi. Daha doğrusu, qızın hazırlaşması çox vaxt aparıb və yük maşınına gecikib. Və o, nasistlərin gəlməsini gözlədi. Sonra gözəl komsomolçu qorxu yaşadı. Və o, şərqə getdi. Ayaqqabı təzədi. Qız ayaqlarını ovuşduraraq ayaqqabılarını çıxarmağa məcbur olub. Ayaqyalın getdim. Dabandakı dəri hələ də zərifdir və kobud deyil. Əvvəlcə bir az qarışdı. Sonra qızmağa başladı, axırda ayaqlarım yığılıb yandı.
  Anyuta heç vaxt ağlına gəlməzdi ki, ayaqyalın gəzmək belə bir əzaba çevrilə bilər. Hətta otların üzərində gəzmək də ağrımağa başladı və qızın içi sanki partladı.
  Birtəhər süründü kənd daxmasına, ayaqları qanlı idi. Yaxşı xasiyyətli sahibə yeniyetmə komsomolçunun əzalarını yudu. Ağrı bir az azaldı. Amma Anyuta indi çox çətinliklə yeriyirdi. Ayaqlarım yaxşılaşdıqdan sonra bast ayaqqabılarla yola düşdüm. Amma eyni zamanda, ayaqlarımı alışdırmaq üçün bir müddət ayaqqabısız gəzməyə çalışdım.
  Gənc qızın ayaqları tez kobudlaşdı və tezliklə meşədəki budaqlardan və konuslardan qorxmadı.
  Amma cəbhə xəttinə gedən yol uzun idi. Qızın ayaqları o qədər kobudlaşdı ki, dabanları qaşınmağa və çatlamağa başladı. Və bu da ağrılıdır. Bəli və mən bir az ac idim. Gərginlikdən baldırlarım ağrıyırdı və dizlərim ağrıyırdı.
  Ən xoş xatirələr deyil. Bəs ümumiyyətlə, müharibədə nə xoş ola bilər? Təəssüf ki, nədənsə Qızıl Ordu ilk günlərdən geri çəkildi. Və hətta bir çox əsgər qaçdı. Və bu prosesi dayandırmaq mümkün deyildi.
  İndiyə qədər yalnız Moskva yaxınlığında Wehrmacht toza çevrildi.
  Sonra Anyuta şeirlər bəstələdi:
  Bir vaxtlar Wehrmacht məğlub oldu,
  Napoleon məğlub, yenilməzdir...
  Düşmən Rusiya bayrağını tapdalaya bilməz
  Xalq və partiya bir olanda!
  Ayaqlarınız yıxılanda belə mahnı ilə gəzmək daha əyləncəlidir. Digər şeylər arasında, yeniyetmə qız yeraltı məktublar ötürdü. Hansı ki, mən çox qürur duyurdum.
  Ancaq indi Anyuta çinlilərə atəş açır və dəqiq vurur. O, qısıq gözlüləri öldürüb gülür:
  - Mən Yak döyüşçüsüyəm, mühərrikim yanır... Göy mənim məskənimdir!
  Və yenidən atəş açır. Sərin qız. O, yalın ayağı ilə şüşə parçasını atır. Döyüşçünün düz gözünə dəyir. O, yıxılıb ölür.
  Və Anyuta qışqırır:
  - Bu gözəl deyil, amma çox gözəldir!
  Qız əylənir, çünki hər şey düzəlir...
  Komandalarının ən güclü və ən böyüyü Matryona yalın ayaqları ilə qumbara atmağı sevir. Və o, piyadaları vurmağı bacarır. Və hətta tankın lüləsini uğurla zədələyin. İndi alman getməlidir.
  Matryona təbəssümlə deyir:
  - Və mən təkcə inək yox, atı da sağdım! Beləliklə, supermen olduğumu göstərir!
  Və qız yenidən və dəqiq atəş etdi. O, üç qısıq gözlü adamı yerə yıxdı və fısıldadı:
  - Mən super səviyyəli döyüşçüyəm!
  Və Matryonanın nə qədər ətli budları var. Qız iki metrlik afroamerikalı kişiyə uyğun sevgili seçib. Və o, məmnuniyyətlə onunla sevişdi. Kişi mükəmməlliyi yetkin kişinin qolu qədər qalın olduqda yaxşıdır ... Matryona kimi böyük bir qız böyük ölçüləri qiymətləndirdi. Qız isə orqazmdan o qədər gurladı ki, bütün alay qulaq asmağa qaçdı. Nə camış!
  Amma indi əsas məsələ müharibədir. Qız isə güclü ayaqları ilə qumbara atır. Və hətta daş daşlar və fraqmentlər. Matryona buna sevinir. Baxmayaraq ki, həyatda hər şey o qədər də çəhrayı deyildi.
  Bir vaxtlar qız beş sünbül qarğıdalı oğurladığı üçün koloniyaya düşdü. O, çox ac idi. Bunun üçün o, düşərgəyə göndərildi. Başımı qırxdım. Və axtarış proseduru uşaq üçün tam şok oldu. Onu orada işləməyə məcbur ediblər. Matryona işdən çəkinmədi və meşəni kəsdi, xoşbəxtlikdən sağlamlığı yaxşı idi. Amma cüzi həbsxana pulu çatmadı və qız hər şeyi ağzına atdı. Və qurdlar, böcəklər və ağac yarpaqları. Taxta düşərgə ayaqqabıları çox narahat idi və Matryona soyuqda və qarda belə ayaqyalın işləməyə üstünlük verirdi. Qız üç il koloniyada qaldı, lakin sonra sərbəst buraxıldı, bu da Beriyanın altında qismən liberallaşma oldu. Bundan əlavə, Matryona normanı daim aşırdı, bu da nəzərə alındı.
  Əvvəla, yetkinlik yaşına çatmayanlar koloniyasından sonra gələn qız mətbəxə qaçdı və uzun illərdən sonra ilk dəfə doyunca yedi. Koloniyada hətta böyük qızlar üçün intensiv şok lehimləmə kifayət deyildi. Koloniyada heç kim Matryonanı xüsusilə incitmədi. Həmyaşıdları onun qeyri-adi fiziki gücündən və iri yumruqlarından qorxurdular. Matryona ən mehriban ruhdur, amma ona toxunsanız, o qədər hərəkət edəcək ki, çox görünməyəcək.
  Qız səlahiyyətlilərlə yaxşı münasibətdə idi, itaətkar, istehsalda lider idi və heç bir, hətta ən çətin işdən imtina etmədi. Mən heç vaxt xəstə olmamışam. O, sərt soyuqda ayaqyalın işləyirdi və burnundan axan belə olmurdu. Yalnız iri, zərif ayaqları qazın pəncələri kimi qırmızıya çevrildi, lakin isti qaldı.
  Matryona hətta zonanı iylədiyini və çarpayıda üç ildən bir az çox vaxt keçirdiyini söylədi. Necə ki, o, orada olub və cinayəti var. Hakim uşağa bir qədər qarğıdalı üçün on yaşı verdi. Ancaq üçqat normanı yerinə yetirirsinizsə, gün üçdə keçir. Və Matryona erkən getdi. Beləliklə, o, hökumət həbsxanası paltarında, ayaqyalın, qaralmış, qısa kəsilmiş, sarışın, qısa saçlı geri döndü. Gözəl, qamətli fiqurlu və yaraşıqlı sifətlə.
  İnsanlar ona baxırdılar. Boz həbsxana paltarında, daha arıq və saç düzümü olan Matryona rahibəyə çox oxşayırdı. Matryona evə qalan beş yüz kilometri piyada getdikdə oxşarlıq daha da artdı. O, doğrudan da, doğma torpağını yalın ayaqları ilə tapdalamaq istəyirdi. Və sonra onun olduğu Sibirdə hər şey bir az fərqli idi.
  Qızmar qardan sonra çəmənlikdə ayaqyalın gəzmək xoşbəxtlik hissidir. Evə gələn kimi Matryona hamilə olduğunu öyrəndi. Bu təəccüblü deyildi. Qız mühafizəçilərlə münasibət qurmaqdan həzz alırdı. Onun yetkin, qəhrəman bədəni seks istəyirdi. Lakin onun yanında bir neçə təhlükəsizlik işçisi olduğundan Matryona uşağın atasının kim olduğunu bilmirdi.
  Ancaq oğlan böyük, sağlam, ağ saçlı və güclü böyüdü. İndi o, artıq pioner ola bilər. Ola bilsin ki, cəbhədə.
  Matryona övladının taleyindən xəbərsiz idi. Müharibə zamanı qız döyüşləri əldən verməmək üçün hamilə qalmamağa çalışırdı. Bunun üçün xüsusi bir tincture var. Matryona özü özünü pravoslav Rodnover hesab edirdi. Qədim rus bütpərəstliyi ilə pravoslavlığın bir növ qarışığıdır. Matryona cadılar və sehrbazlarla ünsiyyət qurdu. Onun da gücü var idi.
  Almanlar niyə qalib gəlir? Ağsaqqal cadugər ona dedi ki, Üçüncü Reyxin xidmətində olan gizli qüvvələr Hitlerə nadir və bəlkə də nadir şansların qızıl həyat ipi olan Moiraları sürüşdürə bildilər. Və indi Fuhrer fenomenal xoşbəxtlik tapdı. Wehrmacht-a fövqəladə güc verən bu, hətta Çingiz xanda da yox idi. Alman dizaynerləri müvəffəqiyyətlə icad etdilər və feldmarşallar yuxarıda əmr verdilər, lakin rəqibləri yaxşı olmadı.
  Şans əlbəttə ki, vacibdir. Hitlerin üstün qüvvələri məğlub edə bilməsi, əsasən, şansın nəticəsi idi. Qismən təbiidir, çünki Qərb, qismən də Sovet komandanlığı müasir müharibələrin necə düzgün aparılmalı olduğunu tam başa düşmürdü. Lakin əlverişli təsadüflər silsiləsi Üçüncü Reyxə də təsir etdi.
  Real tarixdə, əksinə, şans Wehrmacht-ı tərk etdi və nasistlərə qarşı bir sıra xırda şeylər oynamağa başladı. Bu, məşhur Midway döyüşü ilə başladı. Sonra bütün qəzalar silsiləsi yaponların məğlubiyyətinə səbəb oldu. Baxmayaraq ki, Yaponiya bu döyüşdə daha güclü idi və daha təcrübəli və daha yaxşı təlim keçmiş qoşunları vardı.
  Amerika sözlə ifadə edilə bilməz - iqtisadi cəhətdən güclüdür. Amma onun ordusu və donanması o qədər də döyüşə hazır deyil, o qədər də yaxşı hazırlıqlı və nizam-intizamlı deyil. Keyfiyyət və təcrübə Yaponiyanın tərəfində idi. Parça-parça, Doğan Günəş ölkəsi Amerika donanmasını darmadağın etdi. Və o qazandı. Qəzalar zənciri Midwayə aparana qədər. Bundan sonra şans Yaponiyanı tamamilə tərk etdi. Amerika isə yavaş-yavaş üstünlük əldə edərək hücuma keçdi.
  Və sonra, ən böyük (hələ də çox yaraşıqlı!) ifritənin izah etdiyi kimi, Yaponiyanın Hitlerin başçılıq etdiyi Üçüncü Reyxin müttəfiqi olması faktı rol oynadı. Və Fürerin bəxtinin bir hissəsi samuraylara getdi.
  Üstəlik, doxsan faiz ehtimalla yaponlar onsuz da bu döyüşdə qalib gəlməli idilər.
  Yankilərin döyüşməkdən daha çox ticarətə qadir olduqları aydın idi. Almanlar da öz növbəsində güclü iqtisadiyyata malik olan döyüşçülər xalqıdır. Tədricən, tanklar və təyyarələrlə doldurulmuş xariciləri və yerliləri bütün zolaqlardan qəbul edən Wehrmacht gücləndi. Və getdikcə daha asan qalib gəldi. Başqa millətlər buna qarşı heç nə edə bilmədilər.
  Matryona sual verdi:
  - Hitlerə necə qalib gəlmək olar?
  Cadu çiyinlərini çəkdi və səmimi cavab verdi:
  - Bacarsaydı, bunu çoxdan özləri edərdilər... Amma burada taleyin özü ilə mübahisə etməlisən...
  Matryona ağır ah çəkdi. Və yenə soruşdu:
  "Amerika üçün döyüşməyə getsəm, məni öldürməzlərmi?"
  Cadu arxayınlıqla cavab verdi:
  - Sənin beşinin hamısı səmavi sağ əlin əlindədir. Nasistlər isə onu belə asanlıqla məhv edə bilməzlər. Mübarizə aparın və taleyinə inanın!
  Matryona gülümsədi və inamla cavab verdi:
  - Mən ləyaqətlə mübarizə apara biləcəyimə inanıram!
  Və həqiqətən də qəhrəman qız əsl aslan kimi döyüşürdü. Almanlar, daha doğrusu, onların əcnəbi döyüşçü-qulları ilk nömrəni aldılar. Və hətta bir çəngəl ilə.
  Qız oxudu:
  - Uğursuzluq olaraq, mavi dəsmalı xilas edəcəyimə söz verdim!
  Və yenə atəş, dəqiq və inanılmaz qəhrəmanlıq. Matryona zərbə endirir və vurur. Xarici qullar düşür. Tanklar hərəkət edərkən, əlbəttə ki, daha pisdir. Alman texnologiyasının tayı-bərabəri yoxdur. Nə olsun! Ruslar az şeylə kifayətlənməyə öyrəşiblər!
  Matryona oxudu:
  - Biz pionerik - kommunizmin uşaqlarıyıq!
  Və yenə dəqiq atəş etdi. Beş qız getdikcə daha enerjili işləyir və hərəkət edirdi. Və mərmilər onlara dəymədi.
  Ancaq amerikalı oğlanlar öldü. Fırtınalılar göydən düşdülər. Onlar sözün əsl mənasında Amerikanın mövqelərini raketlərlə yağdırdılar. Silahlar da işləyirdi. Yerdən atəşlə bir qədər ləng cavab verdilər.
  Qaz qurğularından atışma başlayanda tamamilə qorxulu oldu. Göy sanki qırmızı alov dilləri ilə yalandı.
  Qızlar bir az yanmışdılar və çatda gizləndilər. Atışma gücləndi. Alman özüyeriyən haubitsaları da vuruldu. Bombalar və raketlər yağırdı.
  Dostlarını sevindirmək üçün Alena oxudu:
  - Şübhəsiz ki, yeni nəsillər sevgi uğrunda mübarizə aparır! Əjdahanın saatı qəddar olsa da, zaman bizi bir şücaət üçün seçdi!
  Və Alenka kəşfiyyatçıya qol çəkərək atəş etdi və yenidən boşluğa atıldı. Və yuxarıdan bütöv bir od okeanı var və iynə parçaları uçur.
  Almanlar bombalamaq üçün altı mühərriki olan çox güclü TA-400 təyyarəsindən istifadə edirlər. Belə bir maşın uçuş məsafəsi də daxil olmaqla Amerika modellərindən əhəmiyyətli dərəcədə üstündür. Çox güclü silah. Və bombalar, top doldurulması ilə ağır olanları düşür. Hansı ki, yüzlərlə metrə səpələnir.
  TA-400 demək olar ki, toxunulmaz bir maşındır. O, güclü müdafiə silahları ilə güclüdür. B-29 onunla müqayisə edilə bilməz. Və superbomba necə çökür. Bütün blok belə silkələnir, dağılır. Və belə bir güc burada nümayiş etdirilir.
  Ancaq Alenka cəsarətlə deyir:
  -Papualıların qışı yoxdur, rusların ümidsiz vəziyyətləri var!
  Və həqiqətən də, bəlkə də qız haqlıdır. Budur, onlardan beşi istidə və yalnız kiçik yanıqlar alır.
  Maria deyir:
  - Nadejda mənim dünya kompleksimdir...
  Sonra yumruğunu çənəsinə apararaq özünü düzəldir:
  - Kompas yox, kompas!
  Qızlar, sıx yanğına baxmayaraq, hələ də sağdırlar. Allah hətta tərənnüm edir:
  - Mən iplə, sapla gəzmək istəmirəm! Bundan sonra Qırmızı Müharibə canlıdır!
  Bəs nasist artilleriyasının atəşindən nə qədər Amerika əsgəri öldü? Əbəs yerə deyil ki, real tarixdə müttəfiqlər qırx dörddən əvvəl cəbhə açmağa cəsarət etmədilər.
  Əksər hərbi ekspertlər hesab edir ki, bu halda ABŞ və Britaniya hərbçiləri dənizə atılacaqdılar. Üstəlik, bəlkə də bu, şərqdə hərbi əməliyyatların gedişinə faktiki olaraq heç bir təsir göstərməyəcəkdi.
  Amma indi amerikalılar, yəqin ki, özlərini həddən artıq passiv apardıqları üçün qıcıqlanıblar. Bütün ingilis koloniyalarını və İngiltərənin özünü fəth etməyə icazə verdilər. Onlar faşistlərə SSRİ-ni dağıtmaq imkanı verdilər və indi onlar demək olar ki, təkbaşına vuruşmağa məcburdurlar.
  İndi isə sual olunur: Stalin saman sülhünün şərtlərini pozacaqmı? Mənəvi baxımdan Üçüncü Reyxə hücum etmək heç də günah deyil. Axı Hitlerin özü təcavüz etməmək paktını xaincəsinə pozmuşdu. Ancaq digər tərəfdən, hələ də məqsədəuyğunluq məsələsi var. Ola bilsin ki, almanlar ərazini zəbt edib uzun illər vuruşub, daha irəli getməyəcəklər. İndi onları təhrik etməyə dəyərmi?
  Üstəlik, Amerikanın özü də məkrli şəkildə barışıq imzalamaqla müharibədən çıxa bilər. Və Truman Ruzveltdən daha qaranlıq və məkrli bir insandır.
  Güclü raketlər yeri boşaldır... Mexiko bombalanır. Ancaq bu hamısı deyil. Almanlar da Amerika şəhərlərinə hücum edir. Və ilk növbədə, hərbi fabriklər üçün. Hələlik o qədər də aktiv deyil, bu, kommunikasiyaların genişlənməsi və ABŞ ərazisinin uzaqlığı ilə bağlıdır. Öz qoşunlarımızın irəliləməsini dəstəkləmək daha vacibdir.
  Lakin, məsələn, Torontoya radio ilə idarə olunan dörd A-10 raketi atıldı. Kifayət qədər baha başa gələn hücum idi, amma hər halda almanlar uzaq məsafədən və dəqiq atəş açmağa qadir olduqlarını göstərdilər. Lakin təbii ki, TA-400-ün buraxılışı belə bir raketi min kilometr məsafədən göndərməkdən daha ucuz başa gəlir.
  Ancaq aşağı Yer orbitinə çıxa bilən qurğular var - casus peyklər. Fürerin ad günü üçün ABŞ ərazisini çəkə bilən peyk buraxacaqlarına söz verirlər.
  Mariya çılpaq, zərif ayağını yandırdı. Blisterlər hətta şişdi. Etiraf etmək xoşagəlməzdir. Ətrafda istidir və qaşınmanı aradan qaldıracaq heç nə yoxdur.
  Qız alman cəlladları tərəfindən manqaldan istifadə edərək ayaqları qızardılan o pionerləri təsəvvür etməyə çalışdı.
  Çox güman ki, daha çox ağrı çəkirdilər. Amma dözdülər, ağrını qışqırmaqla, iniltiylə göstərmədilər. Əgər onlar inildəsəydilər, bu, diş qıcırtısından idi.
  Bu, pionerlərin qəhrəmanlığıdır və o, inləməməlidir. Qız təsəvvür etdi ki, onu nasistlər dindirirlər. Onu rəfdən asıblar, çılpaq dabanını isti dəmirlə yandırıblar. Və inildəmək və ya qışqırmaq əvəzinə üzünüzə gülür.
  Mariya uşaqlıqda oxuduğu bir kitabı xatırladı: "Müqəddəs Yəhyanın otu". Orada baş qəhrəmana işgəncə verilməli olanda o etiraf etdi ki, çətin ki, hindlilər kimi stenddə oxuya bilsin. Amma sən oxuyanda özünü daha yaxşı hiss edirsən.
  Məryəm yüksək səslə oxudu;
  Sən mənim gözəl Vətənimsən,
  Bütün planet səninlə fəxr edir...
  Rusiya tək bir ailə kimidir,
  Qoy səni cənnətdə xorda oxusunlar!
  
  Vətən himnini acısız qoruyuruq,
  Qürurla şübhələri cəhənnəmə ataraq...
  Üstümüzdə qızıl qanadlı keruv,
  Sülh qayıdacaq və çox parlaq olacaq!
  
  Yaradan Uca Rəbbimiz,
  Vətənin açıq yerləri o qədər yayılıb ki...
  Ət tez-tez əzab çəksə də,
  Ancaq Rusiya ilə mən əsrlər boyu birik!
  
  Vətənimiz o qədər müqəddəsdir ki,
  Xeyr, ruhən rus əsgərindən daha güclüdür!
  Üstümüzdə parlaq bir ulduz yanır -
  Döyüşdə düşməni darmadağın edəcəyik!
  
  Ən parlaq zirvələrə çataq,
  Marsın üzərində qırmızı bayraq qaldıraq zarafatla...
  Axı nəhəng Allah İsa bizimlədir,
  On altı gerb var - başqaları da olacaq!
  
  Moskva yaxınlığında bir qız düşmənlə vuruşdu,
  Faşistləri inamla məğlub etdi...
  Ancaq tanrı şıltaq Mars üz çevirdi,
  Və təəssüf ki, o, tutuldu!
  
  Ayaqyalın qızı qardan keçirdilər,
  Dabanlarında od yandı...
  Çılpaq ayaqlarını sancaqla sındırdılar,
  Və məni qırmızı-isti zəncirlə bərk döydülər!
  
  Ancaq gözəllik təzyiqə dözdü,
  Bir qıza zindanda işgəncə verdilər...
  Faşist sakit bir inilti belə buraxmadı,
  Ölümündən sonra mükafatlı komsomolçu!
  Şiddətli döyüşlər gedir və almanlar və onların koalisiyası amerikalıları hər tərəfdən məhv edir.
  Mexikoda döyüş bir qədər uzandı. Böyük şəhər dünyanın ən böyük şəhərlərindən biridir, dağlarda yerləşir və ələ keçirmək çox çətin bir hədəfdir. Üstəlik, amerikalılar Mexikoda möhkəmləndilər və əvvəlcədən orada baza və dərin bunkerlərdə sursat anbarları yaratdılar. Bu, hətta paytaxt mühasirəyə alındıqdan sonra da Mexiko şəhərini saxlamağa imkan verdi. Amerikalılar da o qədər də sadə deyillər.
  Onlar inanırdılar ki, almanlar arxalarında belə böyük bir qala şəhəri ilə şimala doğru irəliləmək riskinə girməyəcəklər və ağızlarından belə tikan çıxarmaq istəyərkən ilişib qalacaqlar.
  Fürer həqiqətən də öz qoşunlarının arxasında bir qazan buraxmaqdan qorxurdu. Bundan əlavə, almanlar E seriyasından daha təkmil tanklarla dolduruldular və bir vaxtlar ən populyar tank olan Panther-2-ni daha qorunan və silahlanmış və idarəetmə qabiliyyətindən heç də aşağı olmayan tankla əvəz etmək istədilər.
  Bu şəraitdə Üçüncü Reyxin rəhbərliyi disk təyyarələrindən istifadə məsələsi ilə üzləşdi.
  Ancaq problem onda idi ki, laminar reaktiv təyyarəni toxunulmaz hala gətirsə də, özlərindən atəş açmağa imkan vermirdi. Əslində, disk təyyarələri fantastik sürətindən və toxunulmazlığından istifadə edərək təyyarələri vura bilmədikcə. Lakin onların köməyi ilə bombalamaq, atəşə tutmaq və ya raket atmaq çox çətindir. Doğrudur, siz laminar sahəni söndürə, ittihamları buraxa və sonra yenidən yandıra bilərsiniz.
  Başqa bir fikir, diskləri termal radiasiya və ya lazerlər saçan toplarla silahlandırmaq idi. Amma bu da vaxt apardı.
  Hər halda, uçan boşqablardan praktik olaraq istifadə etmək lazımdır.
  Aprelin 13-də iki diskli təyyarə ilk dəfə döyüşdə sınaqdan keçirilib. Uçan boşqablar demək olar ki, səssizcə havaya qalxdılar. Ancaq bir parıltı var idi. Sonra Atlantik Okeanı üzərindən Meksikaya qaçdılar. Məlum oldu ki, bu silahın da böyük güc ehtiyatı var idi.
  Lakin onlara yalnız Wehrmacht tərəfindən idarə olunan ərazi üzərində döyüşmək əmri verildi. Çünki biz heç bir halda başqa ölkələrə öz dövrünü belə qabaqlayan silah texnologiyasını verməməliyik.
  Marqaret və Albina joystikdən istifadə edərək ilk diski idarə etdilər. Onların vəzifəsi hələlik yalnız Amerika təyyarələrini vurmaq idi və çoxlu sayda ekipaj üzvü tələb olunmurdu.
  Niyə diskotekalar qızlara həvalə olunub? Çünki belə döyüşlərdə zəif cinsin nümayəndələri daha uğurlu olur. Qadın pilotlar arasında itki faizi kişilərdən bir neçə dəfə azdır.
  Ümumiyyətlə, Luftwaffe zərər baxımından çox əlverişli nisbətə malikdir. Üstünlük döyüş hazırlığına və xüsusən də bərabər rəqibi olmayan reaktiv aviasiyaya da təsir edir.
  Marqaret və Albina Avropadan Meksikaya təxminən iki səs sürəti ilə uçurlar, lakin bu, diskin özündə heç hiss olunmur: gəzinti nə qədər hamardır. Sanki qatardasan.
  Marqaret həvəslə dedi:
  - Bu, çox gözəl diskimizdir. Nağıl silahı kimi - nə qılınc, nə də top götürmür!
  Albina məntiqlə aydınlaşdırdı:
  - Daha çox kosmik silah kimi, yadplanetlilər kimi.
  Marqaret çılpaq, əzələli ayaqlarını möhürləyərək oxudu:
  - Kaş bir az pul çıxarıb yadplanetlini yedizdirəydim! Kaş ki, bir az pul çıxara biləydim, amma ağlamır, balalama!
  Albina əllərini çırpıb dedi:
  - Bu, həqiqətən də hazırcavab mahnıdır. Mən elə bilirdim ki, siz ancaq hərbi marşlar yazmağı bilirsiniz!
  Marqaret yerə söykənərək cavab verdi. Bir neçə təkan etdi. Deyilməyən ənənəyə görə o, bikini geyinmişdi. Ümumiyyətlə, Luftwaffe-də demək olar ki, bütün gənc qadınlar və qızlar bikini formasına keçdilər. Hər halda, əgər hava şəraiti icazə versə və çox soyuq olmasaydı. Minimum geyimi olan bədənin təyyarə ilə daha yaxşı təmasda olacağına inanılırdı. Pilotlar isə bu halda ustalıqla uçurlar.
  Təcrübə bunu təsdiqlədi. Soyuqda belə qızlar mümkün qədər çılpaq olmağa çalışırdılar. Bikinilər çox dəb halına gəldi.
  Beləliklə, qızların demək olar ki, çılpaq olması təəccüblü deyil. Və onların fiqurları ilə bikinilər yaxşı gedir. Təbii ki, orduda bütün qadınlar özlərini formada saxlayırlar və yaxşı fiqurlara malikdirlər. Gənc qadın özünə fiziki fəaliyyət göstərdikdə, açıq şəkildə cazibədar görünəcək. Bundan əlavə, bikini geyindiyiniz zaman təmiz hava yağ yandırmağa kömək edir. Qızlar isə qarın əzələləri ilə çox incə və əyridirlər.
  Təbii ki, bu gözəllik, gənc qadınların bədənidir. Ayaqlarınız, təbii ki, çılpaqdır və çılpaq altlıqla siz avtomobili daha yaxşı hiss edirsiniz və hətta onunla bir olursunuz.
  Bəlkə də buna görə gənc pilotlar çox yaxşıdırlar və demək olar ki, ölmədən bal toplayırlar.
  Kim bilir, Hitler orduda qadınlara etinasızlıq göstərdiyi üçün real tarixdə uğursuzluğa düçar olubmu? Amma bikinili qız xüsusi döyüşçüdür. Bəxt onları sevir və onlar çox nadir hallarda ölürlər.
  Albina da görüb təkanla qaldırmağa başladı:
  - Hərəkət edəndə özünü daha yaxşı hiss edirsən.
  Marqaret razılaşdı:
  - Hərəkət həyatdır!
  Hər iki döyüşçü sarışın idi. Həm də çox gözəl. Əlbəttə ki, gözəl xüsusiyyətləri olmayan qadınlar üçün döyüş modifikasiyasında ilk diskotekalardan birinə etibar etməzdilər.
  Onlar haqqında hər şey yaxşıdır: fiqurları atletik lütf və erotik güclə doludur. Və üzlər, gənc, təzə, bir qat və qırış olmadan. Və sulu, bir az buruq saçlar.
  Oğlanlar baxışlarını belə qızlara dikər və dayanmadan saatlarla baxa bilirlər.
  Həqiqətən unikal, Aryan, atletik gözəllik.
  Albina əllərinin üstündə dayanıb incə, qaralmış ayaqlarını başının üstündə çarpazladı. Disk təyyarəsi avtopilotda idi. Onu yıxmaq qeyri-mümkün idi, buna görə qızlar asanlıqla əylənir və isinirdilər.
  Möcüzəvi maşının döşəməsi yumşaq, yanar olmayan plastik və kobud materialla örtülmüşdü.
  Marqaret hər iki qız əl üstə dayanaraq arxasınca getdi. Və ayaqları ilə yuxarıdan çəkdilər. Bu, velosipedi fırlamağa bənzəyirdi. O qədər cazibədar və bənzərsiz.
  Albina təbəssümlə dedi:
  - Mən əsl ariyəm, Reyxin düşmənlərinə amansızam... Mənim xarakterim Nordikdir!
  Marqaret güldü və dedi:
  - Amma mən zarafat etməyi xoşlayıram. Ən azından o, əsl Aryandır! Oh, müharibə nə qədər gülməli bir şeydir!
  Albina pıçıltı ilə səsini aşağı salaraq dedi:
  "Və yenə də düşünürəm ki, biz rusları arxamızda qoymamalıydıq." Stalin məğlubiyyətdən və tətildən çıxa bilər!
  Marqaret əminliklə cavab verdi:
  - İki cəbhədə müharibə aparmağa gücümüz çatır! Bilirsiniz, Wehrmacht-ın artıq otuz beş milyondan çox əsgəri var. Əsasən əcnəbilər. Çətin ki, taqətdən düşmüş ruslar on milyondan artıq pul yığa bilsinlər. Amma Yaponiya da var.
  Albina başı təzə qartopu kimi ağararaq razılaşdı:
  - Bəli bu doğrudur! Biz güclüyük! Kütləvi istehsal olunan E-50 tankı nəhayət hərbçilərimizi hər cəhətdən qane etdi!
  Marqaret qəhqəhə çəkdi və araya girdi:
  - Tank? Belə bir şayiələr var ki, onlar plastikdən oxşar maşın hazırlamaq istəyirlər!
  Albina şübhə ilə başını tərpətdi:
  - Zireh zəif olacaq... Desant əməliyyatları üçün maraqlı fikir olsa da!
  Marqaret təbəssümlə qeyd etdi:
  - Bizim diskimiz isə titandandır. Və bütün mümkün toqquşmaların öhdəsindən gələcək qədər güclüdür.
  Albina ah çəkərək qeyd etdi:
  - Titan kifayət qədər bahalı metaldır. Ancaq düşünürəm ki, tezliklə dizaynerlərimiz daha güclü polad yaradacaqlar!
  Marqaret yalın ayaqlarını bir-birinə vurdu:
  - Mənim fikirlərim at sürüsüdür!
  Albina güldü və dedi:
  - Fil daha yaxşıdır! O, daha böyükdür!
  Marqaret qucağına atılıb qışqırdı:
  - Zürafə böyükdür! O daha yaxşı bilir!
  Bundan sonra qızlar onu götürüb ayaqları ilə şillələyiblər. Beləliklə, hətta gurultu da var idi. Və bir-birlərinə gülümsədilər.
  Albina dedi:
  - Yox, bizim kimi döyüşçülərlə yüz stalin də bizdən qorxmur!
  Marqaret əllərinin üstündə fırlandı və cik-cik dedi:
  - Niyə yüz? Bəlkə birdən min?
  Albina qışqırdı:
  - Milyon yox!
  Marqaret dedi:
  - Ya da milyard yarım!
  Albina hönkürdü:
  - Ya da trilyon dörddə bir!
  Belə bir yarışma gülməli və absurd görünürdü. Amma eyni zamanda son dərəcə gülməli. Qızlar zərərsiz söhbətlərini dayandırdılar və təkanla qaldırmağa başladılar.
  Marqaret keçmişi haqqında düşündü. Kifayət qədər zadəgan bir ailədən olan bir qız. O, çox incə yaşında xüsusi məktəbə göndərilib. Orada olduqca çətin məşqlərdən keçdim. O, fiziki cəhətdən öyrədildi və məşq edildi. Bu, bir tərəfdən qızı gücləndirsə də, digər tərəfdən onu uşaqlığından məhrum edib.
  Lakin Marqaret tez bir zamanda işə qarışdı. Bundan əlavə, məktəbdə dərnəklər və əyləncələr var idi. Gözəllər hovuzda üzdülər, gimnastika etdilər, parçalanmalar etdilər.
  Və biz müxtəlif dillər də daxil olmaqla öyrəndik. Təbii ki, onlara riyaziyyat, fizika, müxtəlif klassiklər öyrədilirdi. Boş vaxtlarında Marqaret elmi fantastika oxumağı çox sevirdi. O, xüsusilə Jül Verni sevirdi. Onun elmi kəşfləri maraqlı macəralarla birləşirdi. Bəzi ixtira növləri hələ də üstələnməyib.
  Bir atışla bütün qalanı məhv edə bilən mərmilər xüsusilə təsir edici idi. Bu silah əsl müharibədə faydalı ola bilər.
  Almanların Polşaya hücumunu eşidən Marqaret ilhamlandı. Almanlar bir-birinin ardınca qələbələr qazandılar və hamı sadəcə olaraq Hitlerə pərəstiş edirdi. Baxmayaraq ki, əvvəlcə çoxlarının münasibəti təmkinli idi. Ancaq fürer hər şeyə müvəffəq oldu. O cümlədən iqtisadiyyatda. Sürətli iqtisadi artım, ordunun canlanması, Reynland və kömür yataqlarının qaytarılması. Sonra Avstriyanın qansız Anşlusu. Almanlar Çexoslovakiya ətrafındakı münaqişədən bir qədər sarsıldı. Lakin sonra Münhen izlədi.
  Bundan sonra Almaniyanın hər şeyə sülh yolu ilə nail olduğu görünürdü. Hətta Klaypeda bölgəsini də qaytardı. Lakin sonra Polşa ilə müharibə başladı, iki gün sonra isə İkinci Dünya Müharibəsi. Çoxları, hətta qızlar belə qorxdular. Başqa məğlubiyyət olsa nə olar? Lakin üç həftə ərzində Polşa dağıldı, Qərbi Almaniyaya qarşı hücum başlamadı və sakitlik yarandı. Çoxları düşünürdü ki, indi sülh olacaq.
  Sonra Fransaya sürətli hücum. Və təbliğat həvəslə elan etdi: biz qalib gəldik!
  Və Marqaret belə bir zəfərdə iştirak etmədiyi üçün əsəbiləşdi. Amma bu o qədər də sadə deyil. Müharibə uzandı, Almaniya vuruşdu, bir-bir ölkələri uddu. Və nağıl qəhrəmanı kimi düşmənlərinin başını kəsdi. Beləliklə, Marqaret cəbhəyə getdi. Pilot kimi. O, uçuş məktəbini keçdi və səmaya düşdü.
  Qız dərhal daha çox qol vurmağa başladı. Rus pilotları ilə döyüşdü. Mən dərhal sovet aslarının müəyyən bir zəifliyini - geri çəkilmək istəmədiklərini gördüm. Ancaq ME-262 kimi güclü silahlı bir təyyarəyə qarşı döyüşəndə bu intihardır.
  Marqaret sovet təyyarələrini çox uğurla məhv etdi. O, özünü qəddar hesab etməsə də, yazığı bilmirdi. Qız isə bir az soyuq olsa belə, bikinidə döyüşürdü.
  Və bu döyüşdə kömək etdi. Bir dəfə də olsun onun təyyarəsi vurulmayıb, hətta ciddi zədələnməyib. ME-262 ümumiyyətlə çox davamlı maşın olsa da.
  Marqaret özünə Dəmir Xaçın Cəngavər Xaçı qazandırdı. Və təbii ki, bununla fəxr edirdi. İndi isə ona ən qabaqcıl məhvetmə maşını həvalə olunub.
  Albina həm də hərbçi ailəsindən olan pilot idi. Həm də əzələli sarışın, ilk növbədə səmada müxtəlif istismarlara görə Cəngavər Xaçı ilə təltif edilmişdir. Ancaq Albina piyadada bir az vuruşmağı bacardı. O, öz sinfini snayper kimi də göstərdi.
  Hər iki qız bir-birinə bənzəyir, amma həm də fərqlidir, təbii ki, üzlərində. Lakin onların görkəmli əzələləri var, fiziki cəhətdən çox güclüdür. İndi təkan qaldırdılar, bir bucaq düzəltdilər və cik-cik etdilər:
  - Biz böyük döyüşçüyük, qüdrətli ölkəyik... Və müəyyən mənada çox vəhşi və şeytanın xidmətçiləriyik!
  Bundan sonra Albina güldü və etiraz etdi:
  - Niyə Şeytan? Yoxsa qüdrətli Allah?
  Marqaret başını tərpətdi.
  - Bəli, ordumuz qismət olsa, Allahsız başqa cür ola bilməz!
  Albina dostuna düzəliş etdi:
  - Allahsız yox, Allahla! Uca Allah güclü və mərhəmətsizləri sevir! Aryanlar hamını əzəcək!
  Marqaret heyranlıqla qışqırdı:
  - Və belə bir texnologiyamız var! Disk təyyarələri bir möcüzədir!
  Enerjili şəkildə künc zərbəsi vuran Albina razılaşdı:
  - Bəli... İstəsək olar!
  Marqaret məntiqlə izah etdi:
  - İstəmədiyimiz zaman da edə bilərik! Dünyanın yarısından məcburi alimlər üstümüzə şumlayırlar!
  Qızlar döngəni daha enerjili etməyə başladılar. Və onların maşını havada sürüşürdü. UFO-ya bənzəyirdi. Mühəndisliyin belə gözəl yaradıcılığı. Yer planeti üçün xarakterik olan texnoloji səviyyədən kənarda yaradılmış bir şey. Digər şeylər arasında, disk təyyarəsi bir neçə qabaqcıl radarla təchiz edilmişdir. Mən bip bip eşitdim... həyəcan siqnalı!
  Qızlar ayağa qalxıb baxış ekranlarına qaçdılar... Şəkli böyütdülər... Deməli, qabaqda onlarla Amerika Mustanqı və dörd Airacobra uçurdu. ABŞ təyyarələri buludların arasından çıxdı. Görünür, onlar kifayət qədər böyük bir disket gördülər və ya radarla skan etdilər. Baxmayaraq ki, belə uçan boşqablar radarda praktiki olaraq görünməzdir. Ancaq səmada onlar çox uzaqdan görünür.
  İki eskadrilya diskə hücum etməyə cəhd etdi. Marqaret sürəti artırmaq üçün joystik düymələrini basdı. Və qoçun yanına getdi. Lələk ağırlığında boksçunun yumruğu kimi iti uçan boşqab yanıb-söndü. Və bir Amerika döyüşçüsü vurdu. Elə bil almaz kəsən dəmirə dəydi. Qığılcımlar yağdı və laminar axın təyyarəni parıldayan qırıntılara çevirdi.
  Çılpaq barmaqları ilə joysticki tutan Albina məharətlə diski çevirdi və yenidən ABŞ Hərbi Hava Qüvvələrinin qırıcısına zərbə endirdi. O, parça-parça düşdü. Və sarışın terminator hərəkətə davam edərək bir təyyarəni bir-birinin ardınca əzdi.
  Marqaret qeyd etdi:
  - Biz onları silirik... Silgi ilə təbaşir kimi!
  Albina güldü və dedi:
  - Onların heç bir şansı yoxdur!
  Disket Amerika təyyarələrindən bir neçə dəfə sürətli hərəkət edirdi. Və həqiqətən də onu tərk etmək şansı yox idi. Üstəlik, Alman avtomobilinin manevr qabiliyyəti sadəcə fenomenaldır. Ancaq yeni bir silahla qarşılaşan amerikalılar ağıllı hərəkət etdilər: dağıldılar. Qızlar isə təqibi kəskin sürətləndirməli oldular.
  Diskə dəyəndə, sanki çiplər çıxarılırmış kimi vızıldamağa başladı. Belonzinin məşhur diski hamını əzdi və manqurtladı. Və yenə də titrəmədi.
  Qızlar düşməni qovarkən gülürdülər. Ötdülər və yastıladılar, kəsdilər. Bu, toyuqların dalınca qaçan uçurtmağı xatırladırdı, bəlkə də daha sürətli. Və belə bir kəsici sadəcə İlya Murometsin xəzinə qılıncına bənzəyirdi. Hər şeyi kəsən... Və demək olar ki, hər şeyə yetişməyi və onu yerə çırpmağı bacardı.
  Qızlar içəri qazdılar və əlləri və ayaqları ilə sıxaclardan yapışaraq az qala stullarından sıçradılar. Və nədənsə hələ də saxladılar. Və onlar mübarizəni davam etdirə bilərdilər.
  Ancaq sonuncu Amerika qırıcısı üstələndi. Qızlar alınlarından tər muncuqlarını silkələdilər. Və yenə disketi avtopilota keçirdik. Albina heykəllənmiş qarnını əmərək təklif etdi:
  - Bəlkə yeyək?
  Marqaret razılaşdı:
  - Yaxşı fikirdir!
  Döyüşçülər əllərini soyuducuya atdılar. Albina barmağı ilə düyməni basdı. İki boru qida qarışığı çıxdı. Qızlar diqqətlə onları əllərinə aldılar. Noxud və pomidor sousu ilə incə doğranmış donuz əti. Hər borunun etiketində gülməli donuz və noxud sapı olan pomidor var.
  Qızlar boruya yüngülcə basaraq diqqətlə əmməyə başladılar. Marqaret qeyd etdi:
  - Tezliklə biz kosmik aləmlərə gedəcəyik. O zaman ola bilsin ki, kosmonavtlara belə yeməklər verilsin.
  Albina razılaşaraq başını tərpətdi:
  - Bəli, əla olardı! Başqa dünyalara uçun, qonşu planetlərə baxın.
  Marqaret fit çaldı və xəyalpərəst dedi:
  - Bəli, çox maraqlıdır. Bəs bu yadplanetlilər nəyə bənzəyir? Onlar yəqin ki, insanlara bənzəyirlər. Və ya bəlkə onların fərqləri var?
  Albina çiyinlərini çəkdi və təklif etdi:
  - Ola bilsin ki, elflərlə tanış olaq. Görünüşünə görə insanlara bənzəyirlər, lakin meymunlardan deyil, pişiklərdən əmələ gəliblər. Buna görə də onların sivri qulaqları və çox yaraşıqlı görünüşü var.
  Marqaret şirin təbəssümlə qeyd etdi:
  - Elflər heç qocalmır deyirlər!
  Albina razılıqla başını tərpətdi:
  - Bəlkə də... Amma insanların belə xoşbəxtlik yaşaması daha yaxşı olardı!
  Marqaret borudan əmdi. O, udqunub danışdı:
  - Hə... Qocalıqdan pis heç nə yoxdur! Bu baxımdan, bu, sadəcə olaraq, Allahın bəlasıdır!
  Albina onun çılpaq ayağını sığalladı. Yanımda bir oğlan təsəvvür etdim. O qədər hündür, əzələli, Apollon kimi. Və ya bəlkə Hercules. Sonra onun onu sığalladığını təsəvvür etdi. Bəli, əla olardı.
  Sonra daha ciddi bir şeyə keçmək üçün. Güclü nəvazişləri və sığalları, sinənin isti öpüşlərini yaşamaq üçün. Güclü kişi dodaqları kimi qırmızı məməni sığallayıram. Həm də həmişə gənc və cazibədar qalmaq istərdim.
  Heç vaxt qocalmayın, həmişə gənc, incə, atletik olun!
  Albina utancaq ümidlə təklif etdi:
  - Bəlkə insanlar qocalmamaq üçün nəsə uydursunlar?
  Marqaret əminliklə cavab verdi:
  - Gec-tez, təbii ki, qocalığa qalib gələcək... Amma sual budur ki, biz bunu görəcək qədər yaşayacağıq?
  Albina dostuna təsəlli verməyə çalışdı:
  - Ari elmi hər şeyə qadirdirsə, o zaman zaman keçəcək və ölüləri dirildə biləcəklər. Və sonra nə vaxt ölməyimizin əhəmiyyəti olmayacaq!
  Marqaret təbəssümlə dedi:
  Pissiz bir dünyadan həzz alaq,
  Bəzən inanmaq çətin olsa da...
  Uşaqlar oynayıb güləcək,
  Biz isə ölməzliyə nail olacağıq... bəlkə də!
  Qızlar borulardan qurtum içdilər. Dilimlənmiş ət, noxud və pomidor, çox dadlı və qidalı birləşmədir. Marqaret gələcək ərini də təsəvvür edirdi. Belə ki, yüksək alnı ilə yüksək və ağıllı. O, Spartakı çox sevirdi. Hökmdar və ya böyük sərkərdə olmaq üçün doğulan adam qul olub. Spartakla bağlı Marqaret bir italyan yazıçısının romanını oxudu. Əla sənət əsəri, onu yerə qoya bilməyəcəksiniz.
  Düzdür, Spartakın nəcib Trakiya lideri olması çox güman ki, müəllifin ixtirasıdır. Spartakın Trakyalı olub-olmadığı da məlum deyil. O, yalnız Trakya bölməsinin üzvü idi. "Spartak"ın əsl tarixi haqqında çox az məlumat var. Deyəsən azad doğulmuşdu. Və hətta onun Roma ordusunda legioner kimi xidmət etdiyini deyirlər. Sonra, müharibə Trakyaya köçdükdə, hətta fərarilik etdi və romalılara qarşı vuruşdu. Yenidən tutuldu və qladiatorlara satıldı.
  Sonra arenada "Spartak"a şöhrət gəldi. Ancaq Spartak alman ola bilərdi. Marqaret özünü bu qəhrəmanla yataqda təsəvvür edirdi.
  Bu əladır - belə bir adam! Qadınlar idmançıları sevirlər. Marqaret Spartakın da qeyri-adi dərəcədə ağıllı olduğunu düşünürdü. O, qullardan və yoxsullardan ibarət kifayət qədər zəif təşkil olunmuş ordusu ilə romalılar üzərində qələbələr qazandı. Xeyr olsa da, qladiatorların lideri ciddi nizam-intizam yaratdı.
  Konsulların Spartakın yanına qaçması boş yerə idi. Onları bir-bir məğlubiyyətə uğratdı. Amma sonda xəyanət öz bəhrəsini verdi. Və "Spartak"ı məğlub etdilər.
  Qul müharibəsi qələbə ilə bitmədi. Hansı daha yaxşı ola bilər. Qələbə qazandıqdan sonra qullar Roma İmperiyasını məhv edəcəkdilər, amma bunun müqabilində nəsə təklif edə bilərdilərmi? Planetlərin bu hissəsində açıqca barbarlıq yarana bilər. Onda xristianlıq bu qədər kütləvi şöhrət qazanmazdı. Beləliklə, yuxarıdan belə bir dini təqdim edən İmperator Konstantin olmazdı. Və zaman obyektiv olaraq xristianlığa qarşı idi. Beləliklə, tamamilə məntiqli bir sual ortaya çıxdı: Məsihin dirilməsinin nağıl olmadığını sübut edə bilərsinizmi?
  Dirilmənin bütün şahidləri və həvarilər öldü və ya edam edildi, sonra həvarilərin şagirdləri. Təbii ki, zaman keçdikcə iman azaldı. Təkcə ölümsüzlük vədi kifayət etmədi. Üstəlik, başqa xalqların cənnət haqqında öz təsəvvürləri var idi. Eyni misirliləri götürün. Onların ölülərin varlığı haqqında bütöv bir elmi var.
  Və sübut haqqında soruşduqda, zaman keçdikcə bu, daha çox iman məsələsinə çevrildi. Və Konstantin özü demək olar ki, bütün həyatını müharibələrdə keçirərək sülhsevər xristianlığa inanırdı? Və ya bəlkə, axırda o, yoxluqdan qorxurdu və heç olmasa bir növ ölümdən sonra ümid istəyirdi? Məlum deyil... Amma Məsihin hakimiyyətini rəsmi qəbul etməyin, bunlar hamısı idi... Xristianlar iki min ildən sonra sağ qaldılarmı?
  Ancaq bu, subjunktiv bir hekayədir. Beləliklə, yaponlar Midueydə bu dünyada qalib gəldi və Hitler bir sıra güclü qərarlar qəbul etdi, o cümlədən daha əvvəl total müharibə elan etdi və var gücü ilə döyüşməyə başladı. Və nəticə: almanlar bütün cəbhələrdə irəliləyirlər. Və bir çox cəbhələrdə uğur qazandılar.
  Marqaret fikirli halda dedi:
  - Qəzalar tarix zəncirinin halqaları kimidir, bir uğursuzluq və tam tərs dönüş!
  Albina əlavə etdi:
  - Dünyada hər şey təsadüfi olur, xüsusən də bəxt, amma təbii olaraq çox bəla ilə nəticələnirsən!
  Marqaret çılpaq barmaqları ilə borunu götürdü, sapı bükdü və sıxdı. O, əti bir az əmdi və gördü:
  - Ancaq problemə düşmürük, qalib gəlirik! Deməli, bədbinliyə ehtiyac yoxdur.
  Albina etiraz etmədi:
  - Nahar etmək yaxşıdır, məğlub olmaq pisdir, özünüzə uduzmaq daha pisdir!
  Qızlar susdular. Yeməkdən sonra yuxuya getdilər... Bir-iki saat niyə yatmasınlar. Onda daha vaxt olmayacaq. Amerikalıların çoxlu təyyarələri var və onları daim alacaqlar.
  Qızlar stullarında arxaya söykəndilər və sanki əmr vermiş kimi tez yuxuya getdilər. Maraqlı bir şey xəyal etdilər... Onlar özlərini yeni bir dünyada tapdılar. Onlar öz yolu ilə gedirlər. Ətrafda kolluqlar və cəngəlliklər var.
  Və birdən bir oğlan məclisə qaçır. Belə sarışın, əzələli, yalnız şort geyinən. Və öküz kimi nəhəng bir canavar onun arxasınca qaçır. Qızlar pulemyotları çiyinlərindən götürüb atəşlə vurdular. Canavar yaralandı. Öz qanında boğularaq yıxıldı. Heyvanın nəriltisi inanılmaz dərəcədə ürpertici idi. Sanki qəbir daşının arxasından gəlirdi və camış və hörümçəyin çağırış işarələrinin qarışığına bənzəyirdi.
  Oğlan dayandı. Bir az heyrətlə düz irəli baxdı. Oğlanın on üç-on dörd yaşı var idi. Kişi çənəsi, gözəl heykəltəraş əzələləri, slab abs ilə çox yaraşıqlı bir üz. Saçları qar kimi ağ, yüngülcə sarı səpilmiş, dərisi qara rəngdədir.
  Afişada asmaq olar çox yaraşıqlı yeniyetmə - əsl Aryan. Bundan başqa, mavi gözlər çox mehribandır. Və təbəssüm incidir. Marqaret və Albina oğlana yaxınlaşıb bir ağızdan soruşdular:
  - Salam! Sən kimsən?
  Oğlan təbəssümlə cavab verdi:
  - Mən Kral Mettəm! Çəhrayı dumanlar ölkəsi.
  Albina güldü və dedi:
  - Kral... Niyə ayaqyalın?
  Oğlan ah çəkərək cavab verdi:
  - Mən çevrilişin qurbanı oldum. Marşal Korşunov krallıqda hakimiyyəti ələ keçirdi. Və kral paltarımı cırıb məni yarıçılpaq vertolyotla vəhşi heyvanlarla dolu cəngəlliyə atdılar!
  Marqaret gülərək əlini uzatdı.
  - Belədir, əlahəzrət... Yaxşı, nə, sizə kömək edə bilərik?
  Kral Met çaşqınlıqla çiyinlərini çəkdi.
  - Mən buna şübhə edirəm... Sizdən cəmi iki nəfərsiniz, bütöv bir ordu isə silah və vertolyotlarla!
  Albina qətiyyətlə yalın ayağını vuraraq cavab verdi:
  -Biz də ordularla vuruşmalı idik! Xeyr, biz haqlı bir iş uğrunda mübarizə aparmağa hazırıq!
  Marqaret barmaqlarını gənc kralın burnuna sürtdü:
  - Qorxma, biz səninləyək!
  - Mən qorxmuram! - Oğlan qürurla o qədər də geniş olmayan, tüklü çiyinlərini düzəltdi. Və əlavə etdi. - Yaxşı, məncə, rəiyyətimin yanına getməliyik, onlar şahı dəstəkləyəcəklər.
  Albina ətrafa baxıb soruşdu:
  - Hara getməli...
  Marqaret ətrafa baxdı... Ətrafda cəngəllik var idi. Bir qədər Amazonu xatırladır. Böyük qıjılar böyüdü. Çiçəkli çoxlu ağaclar var idi. Qönçələr güllərə, petunyalara isə uşaq markerləri kimi parlaq rənglərlə bənzəyirdi. Ağacların yarpaqları iri və mürəkkəb formada idi.
  Albatroslar kimi iri iynəcələr uçur, metr uzunluğunda qanadlı kəpənəklər çırpılırdı.
  Albina səmaya baxdı və dedi:
  - Burada üç günəş var!
  Marqaret başını qaldırıb qışqırdı:
  - Heyrət! Vay! Bu başqa planetdir?!
  Boy King Matt təəccüblə qaşlarını qaldırdı:
  - Başqa hansı planet?
  Marqaret çiyinlərini çəkdi və soruşdu:
  - Ancaq bu, açıq şəkildə Yer deyil.
  Oğlan güldü və cavab verdi:
  - Deməli siz Yerdənsiniz? Eyni işığın parladığı bu sərt planetdən!
  Marqaret gülümsədi və yenidən soruşdu:
  - Yer kürəsini tanıyırsan?
  Gənc padşah başını tərpətdi:
  - Əlbəttə! Sivilizasiyamız oradan gəlir!
  Albina oğlana daha diqqətlə baxıb dedi:
  - Bəli, bəli... Sən bir insan kimisən, ancaq gözəlsən!
  Kral Mett parlaq başı ilə başını tərpətdi:
  - Və sən də çox gözəlsən! Tacımı qaytarmağa kömək et, arvadlarımı özüm düzəldəcəm!
  Qızlar güldülər. Marqaret qeyd etdi:
  - Evlənmək üçün hələ tez deyil?
  Oğlan başını mənfi tərzdə buladı:
  - Krallar erkən evlənirlər! Mənim onsuz da dörd arvadım var, hərəmi saymadan altısı olacaq!
  Marqaret daha da bərkdən güldü.
  - Deməli, sənin hərəmin var! Heyrət! Vay!
  Matt sinəsini şişirdi və cavab verdi:
  - Bəs hərəmi olmayan padşah? Bu prestijli olmazdı! Mən böyük ölkənin monarxıyam, biz artıq kosmosa peyk buraxmışıq!
  Albina uşağı çiyinlərindən qucaqladı və ucadan dedi:
  - Canım... Mən hələ də sənin arvadın olmaq fikrində deyiləm!
  Gənc padşah qızın yanağından, sonra dodaqlarından öpdü və hıçqırdı:
  - Çox ləzzətli qoxuyursan... Çox gözəlsən...
  Oleq Rıbaçenko nasistlərin vuruşduğu bu dünyada olmaqla yanaşı, başqa bir kainatda da fərqlənirdi. Həqiqətən qəddar və aqressiv kosmik müharibənin olduğu yerdə. Orada oğlan da bir növ sıyrıntıya düşdü.
  Niyə ölümsüzlük üzərində işləməli oldun? Heç nə pulsuz gəlmir. Və çox çalış, oğlan. Və həqiqətən ölümdən və heç bir ifratdan uzaq olun.
  İkinci Dünya Müharibəsi müxtəlif kainatlarda fərqlidir. Və çox vaxt real tarixdə olduğundan daha pisdir, çünki Üçüncü Reyx çox güclüdür. Və o, sözün əsl mənasında möcüzə ilə məğlub oldu.
  Beləliklə, Oleq Rıbaçenko paralel dünyada böyük işlər görür.
  Moskvaya hücum və Rjev uğrunda döyüş davam etdi. Bomba qurğularından istifadə edərək və cavab olaraq sovet raket artilleriyasından zərbələr alan düşmən irəlilədi. Almanlar öz saysız-hesabsız texnikası və bombaları, eləcə də raket zərbələri ilə onu almağa çalışırdılar.
  Tərəqqi yavaş idi, yanmış yer üzündə. Sovet xalqı cəngavər kimi vuruşurdu... Rjev nasistlər üçün ikinci Stalinqrad oldu. Onun uğrunda döyüşlərdə bütün sakinlər iştirak edirdi.
  Kiçik bir pioner qrupu Lenin küçəsindəki 13 nömrəli evi tuturdu. Oğlanlar və qızlar nasistlərə yaxınlaşmağa imkan verdilər və tüfəngləri düz onların gülən ağızlarına atdılar. Yaxud düşmənə kustar üsulla hazırlanmış partlayıcılarla qumbara atırdılar. Beləliklə, onlar qələbəyə öz töhfələrini verdilər.
  On bir yaşlı Mişka susdu, başı qəlpə ilə parçalandı, qız Maşa isə snayper gülləsi ilə öldürüldü. Ancaq qalan uşaqlar qeyri-adi əzmkarlıqla mübarizə aparırlar. Məsələn, Paşka bütün gücünü sərf edərək nəqliyyatın altına bağlama ataraq, düşmən piyadalarının olduğu maşını çevirməyə məcbur etdi. Lakin Sturmtigers və Strummamonts yaxınlaşır, böyük şəhərlərdə hücumlar üçün təhlükəli silahlar. Paşka və onunla birlikdə daha iki oğlan həyatlarını riskə ataraq, birləşdirildikdə güclü partlayıcı əmələ gətirən iki maye reagentin qarışığı olan çəlləyini sürükləyirlər. Yarıçılpaq oğlanlar hisə o qədər boyanıblar ki, solğun fonda demək olar ki, görünmürlər.
  Paşka çətinliklə çəkir. O, çox arıqdır, qabırğaları budaq kimi çıxmış qurumuş mumiyaya bənzəyir. Bir lüləyi sürükləmək çətindir, amma təəssüf ki, sadə qumbaralar yüz əlli beş ton ağırlığında və döyüş dəsti olmadan Sturmmamonta qarşı gücsüzdür. Digər iki oğlan daha arıqdır. Onların cəmi doqquz yaşı olsa da , çılpaq dabanları o qədər buynuzdur ki, zımpara kimi dağıntıların üzərində xışıltı verir. Nə vaxtsa topun səsi bir az da sakitləşdi və qasıq ayaqların üyüdülməsi qulaqlarımı dartdı. Uşaqlar, əsasən, bütün il boyu ayaqyalın gəzirdilər və ayaq barmaqları sözün əsl mənasında maviləşəndə soyuqlara dözürdülər. Ancaq qəribə də olsa, Spartalı üslubda belə həddindən artıq məşq oğlan və qızların heç birinin xəstələnməməsinə səbəb oldu.
  Dərmanların və antibiotiklərin kəskin çatışmazlığını nəzərə alsaq, sağlamlıq son dərəcə vacibdir. Ancaq həqiqətən də, erkən uşaqlıqdan bütün il boyu mayak və şort geyinirsinizsə, o zaman mütləq soyuqdəyməyə və ya boğaz ağrısına tutulmayacaqsınız.
  Başqa bir şey, şaxtadan fərqli olaraq aclığa alışa bilməməyinizdir. Və demək olar ki, tamamilə mühasirəyə alınmış bir şəhərdə hansı yemək ola bilər? Yalnız nazik yolun demək olar ki, sağ çəkildiyi yer.
  Paşka çiynindən güllə aldı və dişlərini sıxdı, inləməmək üçün dodağını qanaxana qədər dişlədi. Yox, o, faşistlərə belə sevinc bəxş etməyəcək. Rus döyüşçüsü ağrıdan inilmir. Oğlan lüləyi çəkdi və uşaqlara qışqırdı:
  - Caynaqlarını qır, hələ yaşamalısan!
  Oğlanlar artıq burada lazım olmadıqlarını anlayıb cəld sürünərək uzaqlaşırlar. Onların dizləri və dirsəkləri dağıntıların üstündə sürünməkdən artıq buynuzlanır və onlar da xışıltı ilə səslənir. Nə yaxşı ki, onu qulaqbatıran səs-küydə eşidə bilmirsən.
  Paşka özünü keçib qışqırır:
  - Mən SSRİ-yə xidmət edirəm!
  Şturmmamontun izlərinin altına bir lülə itələyir. Nərilti eşidilir, qanla birlikdə qanı döyür və oğlan parçalanır. Lakin Hitlerin maşını parçalanaraq parçalanmağa tab gətirə bilmir. Bomba atıcısının geniş lüləsi dağılmış divar parçasından keçir.
  Paşka öldü, amma ruhu başqa bir kainata qaçdı. Çernoboq özü uşağı başqa bir kainata müşayiət etdi. Atanın elə bir nəhəng halqası var, ölülərin ruhu ora köçür. Və bu kainatlar artıq Hyperveer sisteminin bir hissəsi deyil, müstəqil bir sistemdir. İnsanın şəxsiyyəti və yaddaşı qorunub saxlanılır və o, öz həyat təcrübələrini digər ölülərin yalnız bir dəfə yaşadığı növbəti kainatda tətbiq edə bilər. Bədən yenidən ölsə, ruh növbəti kainata keçəcək və insan üçüncü dəfə yaşayacaq... Yenidən ölsə, dördüncüyə köçür. Çünki Allah və Tanrıların Fövqəl Tanrısı, Yaradan, saysız-hesabsız yaradılışlardan üstündür. İnsan elə bir səviyyəyə çatana qədər ruhun sərgərdan gəzişməsinin sonu olmayacaq ki, özü də demiurq Tanrıya çevrilsin.
  Bu, ruhun hipertəkamülüdür. İnsanlar isə hələ də hər şeyə qadir olan və bütün istəkləri təmin edən taxt-tacın ən aşağı səviyyəsindədirlər. Gec-tez hər bir insan çoxlu doğum və ölümlərdən keçərək, təcrübə toplayıb öz məqsədinə çatacaq. Əfsuslar olsun ki, onların, xüsusən də rahiblərin və şəhidlərin bu həyatda əziyyət çəkdikdən sonra şirin meyvələrlə, ətirli çiçəklərlə dolu cənnət alacaqlarına dair ümidləri puçdur. Buna görə də, Sonsuz, Həddindən artıq Qüdrətində, Həddindən artıq Yaradanda insanlar üçün cənnətdən daha yaxşı bir şey hazırlamışdır. Ən azından aktiv şəxslər üçün. Zəif və daha az enerjili olanlar isə daha təvazökar bir arzunun yerinə yetirilməsinə arxalana bilərlər. Yer üzündə və ya başqa dünyalarda sizin üçün əziz olan ailəniz və dostlarınızla tanış olun. Və onlarla yaxşı bir dünyada xoşbəxt yaşayın: müharibələr, aclıq, xəstəlik, qocalıq və digər bədbəxtliklər olmadan. Yalnız belə bir cənnətə nə bir həyat, nə də bir mücəssəmə getməlidir.
  Və əslində, bir sıra yenidən doğuşlardan sonra, insan öz nəzarəti altında elə bir gücə sahib ola bilər ki, xoşbəxtlik formasını özü seçə bilər. Və ya nisbi sülh içində fəaliyyət və həzz. Və bəlkə hətta hərəmi, qabları və rəqqasələri olan Məhəmməd cənnəti o qədər darıxdırıcı ola bilər ki, insan özü üçün daha sadə, daha aktiv bir şey seçəcək!
  Çünki Allah onların qəlbinə əbədiyyət qoymuşdur! İnsan isə canlı cana çevrildi və bədən yarandığı toz-torpağa (yerin elementlərinə!), ruh isə onu verən Allaha gedir! İnsan ruhu Ata Tanrısının nəfəsidir. Ruh isə ölməzdir, çünki o, kainatın Uca Yaradasının bir zərrəsini ehtiva edir. Və biz sadəcə gil deyilik. Biz Demiurge Tanrılarının və onların qohumlarının nəvələriyik, sadəcə bir yaradılış deyil. Və Rəbb onların qəlblərinə əbədiyyət qoydu. Çünki Uca Fövqəluca Tanrı, Valideyn əbədiyyətdir. Və hər bir insanda Hiper-Qüdrətli İlahiyyatın bir zərrəsi var ki, o, əzablara, ağrılara, ölümlərə dözməyi və şücaətlər göstərməyi öyrənməklə də daxil olmaqla, özündə inkişaf etdirilməlidir.
  Pioner oğlan yeni bir kainatda şahzadə olmaq üçün öldü.
  Çernoboq qız mühafizəçilərə də bunu göstərdi... Axı bu o biri dünyanın nadir mənzərəsidir, sonradan Sonsuz Ölülər Krallığında baş verənlər.
  Paşka yeni bədəndə oyandı... Təxminən on bir yaşlarında olan oğlanın ən son xatırladığı şey damarlarını, əzələlərini, sümüklü bədənini qoparan güclü ağrı, sonra isə onun ardınca gələn yüngüllük və xoşbəxtlik idi. Və yer dərhal uşağın yalın ayaqlarının altından uzaqlaşdı, kiçik bir gümüş sikkəyə çevrildi və ən parlaq ulduzların parıltısı arxasında itdi. Və sonra simfoniya, inanılmaz dərəcədə əzəmətli bir şey çalmağa başladı.
  İndi o, sağlam iştahdan güc və enerji ilə dolu bədəninə qayıtdı. Paşka hələ də oğlandır, amma artıq əvvəlki arıq, düşərgə görünüşü deyil, əzələli, güclü və dərisinin qara rəngi o qədər də insani deyil, tünd qızılı rəngdədir. Oğlan üzünü hiss etdi, yox, tamamilə insana bənzəyirdi, hamar və təmiz dəri ilə, başındakı tüklər toxunanda yumşaq və ipək kimi görünürdü. Yalnız biləklərində qəribə bilərziklər var.
  Oğlan daş-qaşı soxdu və holoqram parladı. Ağlasığmaz dərəcədə gözəl bir qızın üçölçülü rəngli təsviri ortaya çıxdı. Onun gümüşü səsi parıldadı:
  - Ey əzəmət! Doğuşunuz baş verdi və buna görə də səltənətdə bir bayram olacaq!
  Və demək olar ki, onun sözlərindən dərhal sonra yeni doğulmuş ölü oğlanın olduğu taxt otağında parlaq, rəngarəng işıqlar alovlandı və işıq saçan işıqlar parlamağa başladı. Paşka qəflətən özünü dalğa ilə nəhəng bir stadiona apardı və burada rəngarəng izdiham onu sevinclə qarşıladı. Oğlan ətrafına baxdı və gözlərini qırpdı. Nəhəng taxt otağında heykəllər və yuxarıda fırlanan, çox bəzəkli və rəngarəng çilçıraqlar var idi. Və fəvvarələrin çox rəngli jetləri döyülür.
  Və ümumiyyətlə, sarayın özü eyni zamanda həm futuristik, həm də qədim idi.
  Tamaşaçıların böyük əksəriyyəti gözəl oğlanlar və qızlar idi, qızlar isə üç dəfə çox idi. Onlardan başqa, az sayda iki növ məxluq var idi. Çox böyük, iki metr hündürlükdə, qorillalara bənzəyir, yalnız yarasaların, boz və qəhvəyi canlıların qanadları kimi qulaqları var. Və bir qədər kiçik narıncı və sarı rəngli fərdlər tülkülərə bənzəyir, lakin onlardan az idi.
  Onlardan əlavə, zalda mexaniki balaca kişilər də fırlanırdılar, təkərlər üzərində möhtəşəm yeməklər və rəngli qablarda dəbdəbəli içkilər daşıyırdılar.
  Paşka gördü ki, zalda praktiki olaraq heç bir yaşlı adam yoxdur və buna görə də varlıqlar insanlara bənzəsələr də, qızılı dəri ilə çox parlaq, saçları isə çiçək ləçəklərinə bənzəyir. Gözəl izdiham, amma çox. Onların qulaqları, tamamilə insan deyil, yarıya bölünmüş qızılgül qönçəsinə bənzəyir.
  O haradadır? Cənnət ola bilərmi? Bu yaxınlarda pravoslavlıq və pionerlər daha da yaxınlaşdı və kahinlər Vətən uğrunda ölənlərə səxavətli cənnət vəd edir.
  Bəlkə keşişlər yalan demir? İndi o, artıq Rjev uğrunda döyüşlərdə ayaqyalın, hisə bulaşmış, cızıqlanmış oğlan deyil. Yox, şahzadə onların qarşısında dayanır. Həm də hələ oğlan, amma qiymətli daşlarla bəzədilmiş parlaq qırmızı çəkmələrdə, çox dəbdəbəli, bir qədər köhnə dəbdə olan kostyumda. Kəmərdə qılınc parıldayır, daşlarla zəngin şəkildə bəzədilmiş qulplu. Hətta qəribədir: robotlar, televiziya və eyni zamanda qala məkanı.
  Düzdür, tamaşaçılar da özünəməxsus geyinirlər. Oğlanlar orta əsrlərə aid kamzol və dəbdəbəli çəkmələrdə, qızlar isə hündürdaban şüşə başmaqda və bədən gözəlliyini gizlətməyən şəffaf paltardadırlar.
  İki qız, yəqin ki, qulluqçular, şahzadələrin qabağına qaçdılar: onlar qısa ağ paltarda ayaqyalın və çılpaq idilər, parlaq sinələrini çətinliklə örtən nazik parlaq parça ilə. Onlar çəhrayı ləçəkləri təzəcə doğulmuş şahzadənin dabanları altına səpələyiblər.
  Paşka indi kral adamıdır, amma ac, arıq, həyasızcasına çirkli pioner idi. Və ruhunu qürur hissi doldurur. Vicdanlı pioner - ədalət var.
  Parlaq taxtda padşah paltarında bir qız və təxminən iyirmi və ya daha çox insana bənzər bir gənc göründü. Onlar Paşka ilə salamlaşdılar, o da onlara pioner salamını verdi.
  Gənc tac taxmışdı və təntənəli tonda dedi:
  - Siz qəhrəmancasına öldürülmüş cəngavərsiniz və Tanrılar mənim varisim və sağ əlim olmağa qərar verdilər!
  Paşka buna təvazökarlıqla cavab verdi:
  - Bilmirəm, əlahəzrət. Yüzlərlə, minlərlə sovet insanı məndən heç də az qəhrəmanlıq göstərmədi! Məncə, onlar cənnətdə heç də az olmayan mükafata layiqdirlər!
  Bu dünyanın şahı vacib bir tonda dedi:
  - Burada hamımız bir ömür yaşayıb, digərini almışıq. Mükafat həmişə ədalətli olmur. Mən də çar ordusunun ən yaxşı zabitlərindən deyildim, padşah titulu almışdım. Amma ayaqyalın qızlardan biri Ata Maxno özüdür!
  Xidmətçi qız bu sözlərdən çaxnaşıb dilləndi:
  -Amma siz kişilər üçün əlçatmaz olan həzzləri öyrəndim!
  Padşah sərt cavab verdi:
  - Sənə, qul Mahnoya, söz verilməyib! Onu goblin dirəyinə bağlayın ki, kirpiklərdən öz payını ala bilsin.
  Qızı beş falanqsda membranöz qulaqları olan bir qorilla tutdu və sütuna sürüklədi. Qız müqavimət göstərməyə çalışsa da, qamçı ilə sərt şəkildə bud nahiyəsinə zərbələr endirib. Bundan sonra o, qoblini pəncəsindən dişlədi, lakin çənəsindən yumruqlandı və huşunu itirərək sallandı.
  Padşah razı olardı, amma Paşka heç yox. Qanlı despot və quldur Maxno olsa belə, qadını döyməyim yaxşı deyil. Bəzən tale insana oyun açmağı xoşlayır. Və ya daha dəqiq desək, Demiurge Tanrıları. Əclaflar bəzən ölümündən sonra qisas alırlar, lakin həmişə birbaşa deyil. Bəziləri şikəst, bəziləri qul və ya qul kimi təcəssüm edə bilər. Amma əlahəzrət özü heç mələk deyil, şən zabit Şvinderdir. Digər zabitlərdən pis deyil, amma yaxşı da deyil. Vısotskinin mahnısında olduğu kimi, artıq ikinci həyatımda monarxa çevrilmək şansım oldu. Düzdür, dərhal yox, keçmiş kral öldürüləndə. Burada əvvəllər yatmış qabiliyyətlər meydana çıxdı.
  Paşka baxıb susdu. Artıq özünü tam xoşbəxt hiss etmirdi. Və monarxın o qədər də xoş olmayan səsi elan etdi:
  - İndi isə şahzadələrin tacqoyması zamanı ənənəvi ritualda iştirak etməlisən! İndi əvvəlki həyatın böyük, xüsusilə təhlükəli cinayətkarının cəzası baş tutacaq! Çünki inanıram ki, günahlar cəzalandırılmalıdır!
  Bir gurultu səsi eşidildi və taxtın qarşısındakı döşəmə ayrılmağa başladı. Səs yumşaq idi, robotlar tozu süpürür, çubuq göyə qalxırdı. Polad üfüqi çubuğuna bənzər bir şey ortaya çıxdı. Oğlan yalnız əlləri ilə qalın çarpaz dirəyə, ayaqlarına isə ştanq zəncirlənmişdi. Əllər əzələli çiyinlərdən burulmuşdu və yükün oğlana dəhşətli ağrılar verdiyi aydın idi.
  Zoya və Viktoriya dərhal bu əzələli oğlanı Oleq Rıbaçenko kimi tanıdılar və ulama ilə Çernoboqa döndülər:
  - Nə edirsən, qaranlıq?
  Hiperuniversal Şərin hökmdarı yumşaq cavab verdi:
  - Bu oğlanın günahı ucbatından siz bu kainatda mübarizəni davam etdirə və SSRİ-nin qələbəsini təmin edə bilməzsiniz! - Çernoboqun gözü sərtləşdi. - Razılaşın, bu kifayət qədər ciddi cinayətdir ki, onu yağda bişirmək belə azdır!
  Zoya yalvaran bir tonda dedi:
  - Amma bu, ən böyük qeyri-iradi günahdır!
  Çernoboq cəsarətli bir tonda cavab verdi:
  - Təsadüfən səni çarəsizcə döydülər! İnanın, onlar bu uşağa son dərəcə yumşaq davrandılar!
  Qoblinlər bağlanmış Oleqin kənarında dayanmışdılar. Oğlan tamamilə çılpaq idi və ayaqlarına zəncirlənmiş ştanqın ağırlığından əzələləri şişmişdi. Paşka şübhələndi və soruşdu:
  - Onun günahı nədir?
  Padşah təkəbbürlə cavab verdi:
  - Fakt budur ki, onun sayəsində Sovet Rusiyası böyük xilas şansını əldən verdi!
  Paşka sakitcə Oleq Rıbaçenkodan soruşdu:
  - Bu doğrudur!
  Oğlan rəf tərəfindən parçalanaraq dişlərini qıcırtdı:
  - Bəli! Bu mənim günahımdır!
  Monarxdan lakonik bir əmr gəldi:
  - Qalib gəlmək!
  Qoblinlər isə bacardıqları qədər zəncirlərlə uşağın çılpaq kürəyinə vurdular. Dəri partladı və Oleq Rıbaçenkonun üzü qırmızı oldu. Amma çənəsini sıxıb titrəyən oğlan uzadı və qışqırmadı. Qoblinlər isə soyuq qəzəblə alayı davam etdirdilər. Bütün gücləri ilə vurdular və inamla oğlanın dərisini kəsdilər.
  Paşka xərac verdi, vəhşi ağrıya baxmayaraq, Oleq Rıbaçenko qışqırmadı, ancaq ağır nəfəs aldı. Baxmayaraq ki, işgəncələr gücləndi. Plastik tutacaqdakı zəncirlər qızmağa və qırmızıya çevrilməyə başladı. Beləliklə, indi hər yeni zərbə nəinki dərini kəsdi, həm də ətlə yerində yandırdı.
  Otağa qızardılmış ətin kəskin qoxusu gəlirdi. Ağrı dəhşətli idi. Oleqin gözləri yuvalarından çıxmışdı, üzü göyərmişdi, boğazından qan axırdı, amma yenə də titanik bir iradə səyi ilə boğazından qaçmağa hazır olan uğultu cilovladı. Hiss olunurdu ki, bu oğlan amansız bir təcrübə keçib. məktəb, o cümlədən ulduz və kosmik müharibələr dünyasında. Oleq təsəvvür etdi ki, mən onu isti vannada süpürgə ilə döyürəm və bu, daha asan oldu.
  Ağ-qaynar zəncirlər Rıbaçenkonu boynundan tutmuş dabanlarına qədər döyüb yandırırdılar, bu da qoblinlərin irəliləyişlə vururdular, lakin yanmış və yaralı oğlan yenə də huşunu itirmək istəmirdi. Paşka buna sanki sehrlənmiş kimi baxdı. Demək olar ki, eyni yaşda olan yaşıdına yazığı gəlirdi, amma digər tərəfdən, onsuz da güclə dayanan SSRİ-nin məhv olmaq ərəfəsində olması onun günahı idi. Yaxşı, həqiqətən belə bir şeyi bağışlamaq olarmı? Axı Stalin özü düşmənlərə qarşı amansızlıq göstərməyə çağırırdı. Üstəlik, oğlan çox əzələlidir və heç də arıqlamır, baxmayaraq ki, bir damcı artıq yağ yoxdur.
  Bu o deməkdir ki, mən əsl aclıq yaşamamışam və bu da simpatiya doğurmur...
  Qulaq pərdələrindən çıxan qəfil uğultu sarayı silkələdi. Divar uçdu, ötüb keçən partlayış dalğası adamları boş butulkalar kimi səpələdi, taxtı tornado kimi tulladı... Hər şey elə bil güclü zəlzələ zamanı, qasırğa tempində baş verdi. Və bir az sonra quldurlar peyda oldular. Goblinlərə çox bənzəyir, yalnız xəzdə çılpaq deyil, formada.
  Zərbədən tir yıxılıb, dirək sınıb. Vəhşicəsinə döyülən və yanıqlara bürünən Oleq Rıbaçenko Paşkanın üzərinə yıxıldı. Qul oğlan şahzadənin üzərinə çökən bütün kürəyi və sinəsi yandı və sındı. Buna baxmayaraq, oğlan yenə də şüurunu saxlayaraq pionerə pıçıldadı:
  - Bu bizim şansımızdır!
  Və Paşkanın kəmərindən almazlarla işlənmiş tapança çıxardı. O, qandallarına bir dəfə atəş açıb. Onlar partladılar, ardınca onun ayaqlarını tutan qandallara iki atəş açıldı. İşgəncənin tam gücünə baxmayaraq, Oleq Rıbaçenko hərəkət etmək qabiliyyətini saxladı və onun zehni qavrayışı həmişəkindən daha güclü idi. Şahzadənin kəmərindən asılmış krallığın ən qabaqcıl sehrbazlarından bəziləri var idi.
  İçəri girən qoblinlər isə hisslərini və heyvani instinktlərini gizlətmirdilər. Onlar mümkün qədər çox canlını məhv etmək istəyirdilər və hər yeri atəşə tuturlar.
  Oleq Rıbaçenko Paşkanı itələməyə çətinliklə vaxt tapdı və oğlan-knyazın yenicə uzandığı yerdə cəmi yarım metr enində və bir metr dərinliyində krater var idi, kənarları tüstülənir və parıldayırdı. Kiçik Rıbaçenko özü də düşmənə arxayın atəş açdı. İlk beş qoblin işğalçısı ilk partlayışla kəsildi.
  Oğlan dönüb padşahın yerə atdığı sehrbazı ayaqları ilə qaldırdı və çılpaq barmaqları ilə düymələri basdı. Kosmik dünyalarda Oleq Rıbaçenko artıq oxşar silah növləri ilə məşğul idi və buna görə də çox inamlı hərəkət etdi. Daha onlarla goblin, oğlanın əllərindən və ayaqlarından atəş açaraq, ruhlarını transsendental dünyalara qaçırdı.
  Və ümumiyyətlə, heç bir zarafat döyüşü baş vermədi. Əhəmiyyətli qüvvələr döyüşə hazır idi. Keçmiş insanlar bir-biri ilə vuruşanda... Yalnız bir az fərqli bədənlərdə.
  Düşmənin dırnaq dartıcılarından atəş açıb yayınan Oleq fikirləşdi: bu goblinlər kimdir? Onlar insanlardırmı və əgər belədirsə, Yer planetində hansı cinayətləri törədiblər? Goblinlər ümumiyyətlə nağıllarda pisliyi və axmaq bir şeyi təmsil etmək üçün istifadə olunurdu.
  Oğlan mühafizəçi ölü elfləri götürüb yerə atdı, indi ölü adama çevrilmiş şüa atan adamın təcəssümü idi. İndi də iki əli ilə atəş açmağa başladı.
  Təcrübəli Paşka kəmərindən daha bir sehrli partlayıcı çıxarıb getdikcə daha çox qaçan və hücum edən təcavüzkarlara atəş açmağa başladı.
  Sonra döyüş gəmisi kimi nəhəng bir uçan boşqab göründü və getdikcə daha çox qoblinlər və nadir hallarda görülən tülkülər oradan atladılar. Bununla belə, elflər səltənətinə aid olan qanadlı qulaqlılar (qoblinlər) qohumlarına cavab atəşi açmaqdan çəkinmədilər. Beləliklə, zərbələr mübadiləsi tam sürətlə gedirdi.
  Oleq Rıbaçenko indi fırlanırdı. O, canavarların toplanmasının ardınca sıraya düzülərək sehrbaz blasterlərinin partlamasını buraxdı. Bəzi goblinlər magoplazmanın zərərli inyeksiyalarından kömürləşdi, digərləri isə cazibə qüvvəsi emitterinin altına düşərək yaşıl və mavi qan bulaqlarını buraxdılar. Ancaq bu, onu daha da qızışdırdı və qorxu kimi qanadlı xəncərlər yaxınlaşırdı.
  Onlar da öz növbəsində saraydan zenit topları ilə vurulub. Möhtəşəm atəşfəşanlıqla göz bəbəkləri yaralanana qədər bütün səmalar rənglənmişdi.
  Oleq Rıbaçenko aqressiv danışdı:
  Günahkar bir adam onun haqqını alacaq
  Odda yanan hörümçək kimi olacaq,
  İnanın, bu çətin bir işdir -
  Günahkar şeytana ibadət etdi!
  Ancaq Şeytan və Çernoboq anlayışı heç də eyni deyil. Şeytan üsyankar bir mələkdir - yaradılış, Çernoboq Generatorun əbədi mövcud hipostazıdır. Və bu, onların arasındakı böyük fərqdir. Çünki Çernoboq Oğlu və Ailənin Bir hissəsidir və heç də onun düşməni deyil! Şeytan sözü düşmən kimi tərcümə olunur.
  Paşka goblinə vurdu. Yalnız tüklü alt ətraflar qaldı. Ümumiyyətlə, elflər daha səmərəli atəş açdılar. Bu qanadlı qulaqlı oğlan kimdir? Bir qorilla var!
  Paşka məğlubiyyətdən çətinliklə yayındı, ancaq çiyinlərində isti hiss edərək geri sıçrayıb. Kamzolun bahalı paltarı bir az yanmışdı.
  Qız kimi təcəssüm olunan Qoca Maxno da döyüşür və çox dəqiq atəş açır. Yenə də onun cəsarətli başçı hesab edilməsi heç də əbəs deyil. Mahnıda deyildiyi kimi. Sən və mən həmişə kafiri bir yerdə əzmişik, zirvələrə və ruslara rəhbərlik etmişik - tək ataman. Amma sonra atamanlarla bir az bəxtim gətirmədi! Ancaq biz birləşəcəyik - hamıya nifrət etmək üçün!
  Oleq Rıbaçenko od püskürməsi ilə yüz qoblini biçdi və dedi:
  -Müharibədə hər şeyə icazə verilir və hər şey hər kəsi öldürə bilənin hesabınadır!
  Paşka bununla razılaşdı və daha tez-tez atəş açmağa başladı və bu şikəst, lakin sınmamış oğlanla eyni dəqiqliyi göstərməyə çalışdı.
  Elflər yavaş-yavaş birləşdilər və ehtiyatlarını artırdılar. Döyüş tamamilə dağılmış və yanmış sarayda davam etdi.
  Və yenə Rjev uğrunda döyüşlərin mənzərəsi yarandı. Dağıntılar yığınına çevrilən şəhər təslim olmadı. Komsomol qızı Nataşa əlində avtomatı sıxaraq Krautlara atəş açır. Gözəl qız, çox çirkli və arıq idi: dəri və sümük. Ancaq kişi çənəsi və iri mavi gözləri olan üz gözəlliyini saxladı. Natalya bir neçə dəfə yaralanmışdı, lakin ayaqlarının "cızılmasına" dözdü. Onun tez-tez cırılmış və tələsik tikilmiş çintz paltarı dilənçi cır-cındırına bənzəyirdi. Bir komsomol döyüşçüsü ayaqlarının gözəl, ahəngdar forması və qızın yandırıcı qarışığı olan qumbaraları gizlətdiyi kətan çantası da dilənçiyə bənzərliyi daha da artırdı.
  Nataşa başqa bir buynuz çıxararaq bir partlayış verdi. Bu ancaq kinolarda olur, elə supermenlər var ki, bir partlayışla onlarla əsgəri kəsirlər. Əsl döyüşdə Allah eləməsin ki, yüzlərlə güllədən ən azı bir dəqiq vuruş olsun. Oğlan terminatoru Ole Rıbaçenko və qız mühafizəçiləri bu işdə inanılmaz bir istisnadır.
  Lakin Natalya dağılmış divara söykəndi və ehtiyatla sınmış kərpic yığınının arxasından çölə baxdı. Şəhərdə o qədər dağıntılar və barrikadalar var ki, nasistlər öz güclü tanklarını yarıb keçmək üçün istifadə edə bilmirlər və kiçik qruplar şəklində əlverişsiz piyada döyüşünə cəlb olunmağa məcbur olurlar.
  Hava istidir və qadın batalyonunun demək olar ki, bütün döyüşçüləri ayaqyalın döyüşürlər və donuzlar kimi çirklidirlər. Ancaq yuyulmağa vaxt yoxdur və kir kömürləşmiş və yanan Rzhevdə kamuflyaj etməyə və buna görə də sağ qalmağa kömək edir. Ancaq 1943-cü il yanvarın 1-də Üçüncü Reyxin müttəfiqləri ilə əlaqə kəsildi . Və almanlar bu əfsanəvi çıxıntını tərk etmək məcburiyyətində qaldılar. Bu, Moskva uğrunda döyüşlərdə Qırmızı Orduya nə qədər kömək etdi.
  Nataşa bunu hamı kimi yaxşı bilir. Və buna görə də o, bir çoxu ağır yaralardan əziyyət çəkən bütün digər döyüşçüləri şadlamaq üçün mahnı oxuyur;
  
  Dünya mübarizə və əzablarla doludur
  Qədimdən belədir,
  Habil yıxılıb Qabil qalxanda,
  Cani çələnglərdən ibarət armada alır!
  
  İnsanın ehtiyacı belədir,
  Uzun illər amansızcasına kədərlənmək...
  Və beləcə axır zamana qədər getdi,
  Cəsurlar yalnız zəncir və dirəklə mükafatlandırılır!
  
  Ancaq cəsarətə inan, əsgər getməz,
  Qüdrətli Çubuq bizi verməyəcək -
  Müqəddəs rus kitabları kimi,
  Uca Svarog Yerə gələcək!
  
  İnsanların xoşbəxt olduğu bir dövr gələcək,
  Əzabın olmadığı və məbləğin çox olduğu yerdə!
  
  Balda həmişə xurma və gavalı olacağı yerdə -
  Və hər kəs dəli kimi bir mükafat alacaq!
  
  Əziz ucsuz-bucaqsız Rusiyanın xalqı,
  Əmr edirəm ki, sanki yay günündə çələng açılacaq...
  Və sonra insanlıq güclü olacaq,
  Gəlin uzaq ulduzlara gedək!
  
  Beşik torpağında qalmaq mümkün deyil,
  Bizi bir maqnit çəkir və kosmos çağırır...
  Təəccüblü deyil ki, rəsmləri yoxlayaraq yas tutduq -
  Gəlin taleyin üzərində sərt hesablaşaq!
  
  Doğma təlimi necə də gözəldir,
  Uca Tanrı öz Vedaları vasitəsilə bizə nə verdi...
  Vətənimizin qızıl üzükləri var,
  Qəzəbin buxovlarını qırın, ehtiyacları qırın!
  
  Vətən kommunizm xəyalını quracaq,
  Onda hər şey azad olacaq - tamah yox olacaq!
  Uzaq kvasarlar üçün turizm daha əzizdir,
  Və uşaqlar üçün mavi ulduza gediş-uçuş!
  Nataşa öz şeir hissəsini oxuduqdan sonra ona yaxınlaşmağa çalışan Piyada Döyüş Vasitəsinə yandırıcı qarışıq atdı. Alman nəqliyyatı tamamilə alovlandı və qara, cırıq alov buludları yaymağa başladı. Qızın bəxti gətirdi ki, lyukun qapağı açıq idi. Həm də istidən cansıxıcı olan krautlar zəiflik nümayiş etdirdilər. Böyük bir yandırıcı şüşə onları bürüdü.
  Qutuların özləri qorunduğu üçün partlama baş vermədi, ancaq topa yüklənmiş mərmi kəməri sıxıldı və aqressiv şəkildə yırtılmağa başladı. Və SS Haupmanın cırılmış cəsədi lyukdan uçdu.
  Lakin sonra başqa bir piyada döyüş maşını ağır pulemyotlarla vuruldu. Komsomolçu qaçmağa müvəffəq olsa da, rəfiqəsi və ləvazimat gətirən beş yaşlı Kolya vurulub. Yazıq bala, onun bu döyüşdə nə işi vardı? Böyüklərə bütün gücü ilə kömək etdi, Qırmızı Ordunu hamı ilə birlikdə qələbəyə aparmağa çalışdı! İndi də axmaq güllə onun parlaq başını yarıb.
  Yeganə təsəlli o idi ki, ağrıları yaşamağa vaxtı yox idi.
  Ancaq Ekaterina Yarova daha ağrılı öldü. İri çaplı güllələr onun sinəsini və kürəyini yarıb. Siz isə əzabın qulaqbatırıcı fazalarından ölürsünüz. Sanki iki ilan sənin ətrafına sarılmışdı. Biri od kimi isti, digəri ölümcül buzdan daha soyuqdur. Və qızı cəhənnəm qıcolmalarında boğurlar. Ketrin inlədi və əziyyət çəkdi. Onun çılpaq, tozlu, qana bulaşmış ayaqları qıcqıraraq titrəyir, çılpaq barmaqları kömürləşmiş napalma ilə dağıntıları tullayırdı.
  Nataşa rəfiqəsinin yanına sürünərək pıçıldadı:
  - Gözlə! Tezliklə başqa biri olacaq! Daha yaxşı həyat!
  Burada qız bir anlıq kommunizmi təsəvvür etdi. Tamamilə hər şeyin olduğu bir səltənət. Və bütün arzular nağıldakı kimi gerçəkləşir. Və orada bombalar altında ölən valideynləri ilə görüşə bilərdi. Amma heyf, nağıl yalandır...
  İri çaplı pulemyotdan atılan söküntü Nataşanın çirkli və boz yalına düşür. Kabuslu və ürpertici. Amma qız yenə də pıçıldayır:
  
  - Mən inanıram! Ümid! Mən sevirəm!
  Döyüşçü isə qəflətən ayağa qalxıb Molotov kokteyli atır, bütün nifrətini bu impulsda qoyur. Şüşə BMP-yə çatır və onun üzərində qırılır. Amma lyuk bağlı olanda avtomobil içəridə yanacaq, ya yox, şanslar mübahisəlidir. Pulemyot atəşi gec gəlir və Natalya yerə dəyib sınmış betondan yapışmağı bacarır. Və onun cızılmış, demək olar ki, çılpaq kürəyinə hər cür zibil yağır.
  Birdən gurultu eşidilir və pulemyot səsləri susmağa başlayır. Sovet dizaynerləri tərəfindən təkmilləşdirilmiş faustpatron kimi bir şey - "Strela" quraşdırılması ilə yaxınlaşmağı bacaran pioner Leshka idi. Birdəfəlik silah, lakin olduqca təsirli. Və iki hava topu və dörd iri çaplı pulemyotla silahlanmış faşist nəqliyyatı məhv edildi. Pioner isə balaca boylu olsa da, çevikdir və Strela-2-ni daşıya bilir. İndi o, ev üsulu ilə istehsal etmək olduqca mümkün olan yeni, sadə, geri çəkilməyən silah üçün geri qayıdır.
  İkinci Dünya Müharibəsi dünyasında isə sərin hadisələr baş verdi.
  Kubaya enişdə Ceyn, Qrinqueta, Malanya və yeni gələn Matilda iştirak edib. Qızlar Goering-4 tankına mindilər. Bu, Çörçillin təkamülü əsasında yaradılmış yeni avtomobildir. Bu tank sürmə qabiliyyətini yaxşılaşdırmaq üçün bir qədər yüngülləşdirildi. Nəticədə 88 mm top və alın bucağında 152 mm zireh, zireh və arxa bucaqda 102 mm olan əlli yeddi ton ağırlığında bir avtomobil oldu. Mühafizə və silahlanmada bu tank E-50-dən daha aşağı idi, lakin 1200 at gücünə qədər gücə malik mühərrikə sahib idi. Hələ bütün avtomobillər üçün kifayət qədər qaz turbinləri yox idi. Yenə də tank yaxşı çıxdı. Mühafizə səviyyəsinə görə o, öndə Tiger-2-dən geri qalmırdı, hətta yan tərəfdən də üstün idi.
  Sementlənmiş zirehlərin keyfiyyəti əladır. Tankın özü qüsursuz olsa da. Ancaq Pələngin çəkisi daha yaxşı qorunur. Və hər halda, yaxşı bir sürətlə.
  Jane mahnı fit çalır.
  Qrinqueta yalın ayaqlarını pedallara basır. Malanya qeyd edir:
  - Deyəsən, kubalılar bizə qarşı döyüşmək istəmirlər!
  Qrinqeta güldü və cavab verdi:
  - Daha doğrusu, hətta bizi özlərinin azad edənləri hesab edirlər. Amerika Kuba üçün nədir? Daha doğrusu, işğalçı kimi baxırlar.
  Ceyn çılpaq, zərif ayaqlarını uzadıb. Tankın yan tərəflərində böyük yamaclar var idi ki, bu da ekipaj üçün müəyyən problemlər yaratdı, lakin eyni zamanda avtomobilin sağ qalma qabiliyyətini artırdı. Ön zireh 45 dərəcə bucaq altındadır ki, bu da böyük bir səkdirmə verir. İndi onlara qarşı iki Perşinq var. Atəş açdılar.
  Qrinqeta çılpaq, aşılanmış ayaqlarını metala basıb silahı nişan aldı.
  Amerika mərmilərindən biri tankın alnına dəydi. Bu ölümcül deyil, ölüm indiki səkkizliyə getdi.
  Qrinqeta qüllənin alnını nişan alaraq atəş etdi. Pershing-in ön zirehləri Goering-4 ilə eyni qalınlığa malikdir və rasional meyl bucağı daha da azdır . Beləliklə, daha güclü 88 mm-lik silah metala nüfuz edir.
  Qrinqueta dodaqlarını yalayaraq deyir:
  - Arzularla da təkəbbürlü olmaq - kim yarışa bilərdi... Məktəbli uşaq dayaq panklarla niyə döyüşməlidir!
  "Pershing" gəmisi alov aldı. Döyüş dəsti yırtılmağa başladı. Sonra ildırım gurladı, nəhayət qülləni qopardı.
  Qrinqeta silahı başqa tanka keçirdi. O, maşınının hərəkətdə olmasından heç utanmırdı və hərəkət edərkən atəş açmalı olur. Döyüşçü artıq kifayət qədər təcrübəyə malikdir. Mən otuz dördə düşdüm. Və onların Perşinqlərdən daha kiçik qüllələri var.
  Kənd qızı mırıldandı:
  - Mən ən gözəl və güclüyəm!
  Onun artıq təcrübəsi var idi. Bundan əlavə, Pershings stasionardır, yəni onları vurmaq daha asandır. Qırılan qala şüşə kimi dağılır.
  Malanya tonları:
  - Parçalara parçalanacaq - onları tapmağa çalışın!
  Matilda dedi:
  - Yalnız səma, yalnız külək, qarşıda yalnız sevinc!
  Perşinqlər məhv edilir və alman tankı yenidən döyüşə atılır. Döyüşçülər hətta mahnı oxumağa başlayırlar.
  Qarşıda bir akkumulyator var... Onlar tankı fırladıb mərmiləri baş-başa götürüb atırlar.
  Qrinqeta çılpaq, zərif ayaqlarını zirehlərə çırparaq deyir:
  - Cəmi bir dəfə vurdum... Çox cəsur!
  Malanya əlavə edir:
  - Və bacarıqlı! Ən yüksək səviyyəli topçu!
  Qrinqueta əlavə edir:
  - Qaşda yox, düz gözdə!
  Və öldürmək üçün atəş açır. O, düşmən silahlarından qorxmur. Təəccüblü dəqiqliklə vurur. Ümumiyyətlə, bu dördlük əladır. İndi çox şərti muxtariyyətlə Üçüncü Reyxin bir hissəsinə çevrilmiş Britaniyadan olan qızlar.
  İndi Kubanın fəthi gəlir. Qrinqetin çox dəqiq atışları bir-birinin ardınca silahı susdurur. Batareya ümidsizcə tükürür, lakin silahların püskürməsi tədricən sönür.
  Ceyn yalın ayağı ilə Qrinqetin yüngül başını sığallayır və deyir:
  - Deməli, tutmalısan!
  Və lordun qızı gülür. Onun çılpaq tabanı çox qıdıq və belə toxunuşlardan təəccüblü dərəcədə xoşdur. Bu, lifli bir kətan üzərində gəzməyə bənzəyir. Qızın dabanı çox yuvarlaq və cazibədardır.
  Qrinqeta şəhadət barmağı ilə dabanını qıdıqlayır və mehribanlıqla deyir:
  - Çox gözəlsən, düzdür... Amma xahiş edirəm məni çəkilişdən yayındırma.
  Jane geri gülür. Və əyləncəli tvitlər:
  - Mən də səndən xoşum gəlir, sənin kimi, sənin kimi və mənim üçün dünyada artıq dost yoxdur!
  Qrinqeta ah çəkərək cavab verdi:
  - Mən oğlanları sevirəm... Baxmayaraq ki, siz əlbəttə ki, sevimlisiniz. Maraqlıdır, oğlunuz necə görünərdi?
  Jane təbəssümlə cavab verdi:
  - Məncə, o, çox yaraşıqlı olardı və siz onu sevərdiniz!
  Qrinqeta ombalarını yuvarladı, ona böyük ləyaqətlə güclü bir insanın girdiyini təsəvvür etdi. Bu nə ləzzətdir. Herkulesin ağırlığını hiss etmək, hətta daha yaxşısı, özünüzə minmək necə də gözəldir. Döyüşdə bir qədər fasilə gözləməli və kişilərin yanına atılmalıyam. SS-dən daha yaxşı, uşaqlar böyükdür.
  Ceyn də nəvaziş arzulayırdı. Bir kişi ilə və ya gözəl bir qızla, fərq etməz. Hər ikisi özünəməxsus şəkildə xoşdur. Bir çox insanın başa düşmədiyi budur. Hər ikisini necə sevə bilərsən? Bununla belə, Jane əlbəttə ki, fahişə adlandırılan xanımlardan deyil. O, güclü bədənlərin nəvazişlərini və toxunuşlarını sevir.
  Amma batareya xarab olub. Üçüncü Reyxin tankları irəliləyir. İstedadlı döyüşçü Matilda səsində təəccüblə deyir:
  - Müharibə isə düşündüyümdən də asandır... Mən də qorxdum!
  Malanya gülərək qeyd etdi:
  - Ən çətini odur ki, döyüş gedir, böyük getməlisən... Bu, doğrudan da problemdir.
  Kobud əsgərin yumoruna hələ öyrəşməyə vaxt tapmayan Matilda hürürdü:
  - Sizcə, çox vulqar deyil?
  Qrinqeta cavab olaraq oxudu:
  - Biz yeni dünya qururuq və keçmişi inkar edirik... Absurd və vulqarı taxta çıxarırıq!
  Matilda sevinclə dedi:
  - Bu, düzgün qeyd olunub... Yaxşı, Hitler kimdir? Sərxoş və kəndli qadının oğlu, biz isə ona tabe olmağa məcburuq!
  Jane xatırlatmağı lazım bildi:
  - Çingiz xan da cavanlığında qul olub, yazıb-oxumağı bilmirdi, amma nə qədər fəth etdi... Bəzən bəxt zarafat etməyi xoşlayır!
  Matilda ah çəkərək xatırladı:
  - Mən əvvəllər Allaha inanırdım... Amma indi ona inanmaq həvəsimdən məhrum olmuşam. Əgər Allah buna icazə verirsə, o necə bir Tanrıdır?
  Qrinqueta təklif etdi:
  - Bəlkə Allah var, amma mən pisəm? - kəndli qızı çılpaq ayaq barmaqları ilə burnunun ucunu ovuşdurdu. - Dünyamıza baxanda buna asanlıqla inanmaq olar. Bizi pis və qəddar bir şey idarə edir!
  Matilda razılaşaraq başını tərpətdi və xatırlatdı:
  - Ən uğurlu komandirlər: Çingiz xan, Tamerlan, Hitler - həm də ən qəddar idilər. Bu, müəyyən bir paradoksdur!
  Qrinqueta qeyd etdi:
  - Xalq kütlədir, kütləyə də qadın kimi yanaşmaq lazımdır, qadın da həvəslə zora tabe olur. Görünür, qəddar olan əslində ən təsirlisidir!
  Jane xatırlatmağı da lazım bildi:
  - Ən qəddar türk sultanı, ən vəhşi hökmdarı və müvəffəqiyyətli fateh idi. Osmanlı imperiyası böyüklüyünə görə Roma imperiyasından geri qalmırdı, qaniçənliyi ilə seçilirdi.
  Malanya yalın ayağını zirehə vurdu və hönkürdü:
  - Qəddarlıq, qəddarlıq və bir də qəddarlıq - milləti bərkitmək!
  Qrinqeta kıkırdadı və qışqırdı.
  - Yerdə, cənnətdə, hətta sentyabrda da döyüşəcəyik... Gülməli!
  Kuba bölmələri heç bir müqavimət göstərmədilər və təslim oldular. Və yol boyu çox amerikalı yox idi.
  Qızlar tankda bir az danışmağa başladılar.
  Matilda kədərli bir baxışla xatırladı:
  - Birinci Dünya Müharibəsində almanları məğlub etdik. İndi isə məğlubiyyətdən sonra məğlubiyyət dadını yaşayırıq.
  Malanya Matildaya düzəliş etdi:
  - Artıq biz yox, amerikalılar dözür.
  Qrinqeta güldü və əlavə etdi:
  - Amerikalılar kimdir - bizim keçmiş koloniyamız!
  Jane güldü və qeyd etdi:
  - Amma imperiyadan ayrılmağı bacaran çox güclü koloniya. Əlbəttə ki, təəssüf ki, amma Dünya Müharibəsindən sonra rəsmi olaraq qalib gələn Britaniya Aslanı güclənmədi. Almaniya Birinci Dünya Müharibəsindən əvvəl də sürətli sənaye artımı yaşayırdı. Hitler isə kapitalizmin gücünü totalitar faşist dövlətinin gücü ilə birləşdirdi. Və nəticə verdi!
  Qrinqueta fəlsəfi olaraq qeyd etdi:
  - Demokratiya totalitar diktaturaya uduzdu!
  Jane aydınlıq gətirdi:
  - Təkcə totalitar yox, həm də xalq diktaturası. Hitler həm əməli, həm də təbliğatı ilə real dəstəyə nail ola bildi. Biz, təbii ki, almanlar qədər milli birlik və birlik səviyyəsinə çatmamışıq. Və nəhayət, onlar koloniyaları saxlaya bilmədilər, xüsusən də Stalin bizə xəyanət edəndə.
  Malanya təklif etdi:
  - Çörçill üçün ən yaxşı nəticə, daha doğrusu, ən rasional qərar hələ 1940-cı ilin iyulunda Üçüncü Reyxlə sülh bağlamaq olardı. Belə olan halda biz bütün koloniyaları və yüz minlərlə insanın həyatını xilas etmiş olardıq. Və müharibəni davam etdirmək dəlilik idi.
  Jane rasional olaraq aydınlaşdırdı:
  - Hər halda dəlilik! Əgər SSRİ özü müharibəyə girsəydi, rusların uğuru Avropada qırmızı imperiya və İngiltərə üçün ölümcül təhlükə yaradacaqdı. Aydındır ki, kommunistlər bununla dayanmazdılar. - Qız sinəsinə toxundu və çılpaq dabanını məşqdən itiləşən qarnına sürtdü və təhsil proqramını davam etdirdi. - Stalin və onun kommunizmi açıq dünya hökmranlığına meyllidir. Onlar da bizə hücum edib möhkəmləndilər. Hitler qalib gəlsəydi, Üçüncü Reyxin bizimlə döyüşmək üçün resursları olardı. Bu və ya digər şəkildə döyüşmək axmaqlıq idi.
  Bəlkə də almanlar sülhdən sonra ümumiyyətlə əvvəllər ələ keçirdiklərini həzm etməyə başlayacaq və heç yerə getməyəcəklər. Və Çörçil tam bir axmaq kimi davrandı!
  Matilda çılpaq ayağını zirehə bərk çırpdı və hönkürdü:
  -Çörçill həqiqətən də axmaqdır! Yaxşı ki, onun Kanadaya qaçmağa vaxtı yox idi. Həbsxanada əziyyət çəksin!
  Jane şiddətlə baxdı.
  - Qoy əziyyət çəksin! O, bütün Britaniyanı qurdu!
  Malanya qısa fasilədən sonra qeyd etdi:
  - Baxmayaraq ki, Almaniya ilə sülh də müəyyən problemlər yarada bilər. Fransız və Hollandiya müstəmləkələrinin resurslarını və Avropanın sənaye potensialını alan almanların iqtisadiyyatımızı darmadağın etmək üçün hər cür şansı var idi. Baxmayaraq ki, bu hələ uzunmüddətli perspektivdir. Lakin Üçüncü Reyx müharibəsiz də sürətlə inkişaf etdi və onun potensialı sürətlə artdı.
  Jane kədərli təbəssümlə başını tərpətdi.
  - Sərt alman rejimi. Sifariş mücəssəmə... Totalitar, amansız dövlət. Lazımsız demokratiya olmadan, möcüzələr verir! Həm də iqtisadiyyatda!
  Malanya buna etiraz etdi:
  - Qədim demokratiyamız ölkənin inkişafına, böyük olmasına mane olmadı. Bizim koloniyaların olduğu ərazilərimiz var idi ki, Çingiz xanın imperiyasından da böyük idi. Və eyni zamanda parlament əsrlərdir fəaliyyət göstərir, kralın yerinə qanunlar çıxarır.
  Jane güldü və dedi:
  - Və Fürer qanunlar qəbul etmək hüququna sahib çıxdı! O, onların imperatoru kimidir!
  Malanya dostuna düzəliş etdi:
  - İndi də burada! Və biz Fuhrerin altındayıq!
  Qızlar ümidsiz idilər... Ceyn 1940-cı ilin iyulunda Çörçill Hitlerlə sülh bağlasaydı, bunun necə olacağını təsəvvür etməyə çalışdı. Almaniya Britaniya imperiyasının toxunulmazlığı ilə razılaşır, hətta keçmiş müstəmləkələrinin geri qaytarılmasını tələb etmir. Yeganə şərt Namibiyada almaz nüsxələrini icarəyə götürməkdir. Yaxşı, bu ingilislər üçün o qədər də alçaldıcı deyil. Ancaq almanların artıq ələ keçirdikləri şeylər haqlı olaraq onların olur. Afrika və Hind-Çindəki fransız mülkləri, demək olar ki, bütün kontinental Avropa Üçüncü Reyxin təsir dairəsinə daxildir. Həm də Hollandiya koloniyaları. Hitler daha çox döyüşmək üçün deyil, mallarını həzm etmək üçün kifayət qədər hər şey aldı. İndi onun İngiltərə kimi müstəmləkələri var. İqtisadi inkişafın ümumi səviyyəsi isə daha yüksəkdir. İkinci yerdə Almaniya, ardınca isə təbii ki, ABŞ gəlir. SSRİ isə Stalinin qəddar sənayeləşməsi sayəsində dünyada üçüncü yerə çıxdı. Rusiya imperiyasının hərbi potensialı artdı. Qeyd edək ki, Stalin ərazisini genişləndirərək qərbdəki torpaqları da əhatə edirdi və indi onun əhalisi iki yüz milyona yaxınlaşırdı.
  İndi əli sərbəst olan Hitler bir seçim qarşısında idi: 1941-ci ildə müharibəyə başlamaq: rusların hazırlaşmasının qarşısını almaq üçün. SSRİ-yə hücumu təxirə salın və özünüzü daha yaxşı hazırlayın. Burada, əlbəttə, krautların seçimi var idi. Kəşfiyyat orqanlarının işindən çox şey asılı idi. Stalinə alman potensialını həddən artıq qiymətləndirən məlumatlar verildi. Hitler Rusiya qüvvələrinə laqeyd yanaşırdı.
  Ancaq aydın idi: Stalin ordunu yenidən silahlandırırdı. Geniş yayıla bilən KV və T-34 seriyalı tanklar meydana çıxdı. Ən son təyyarələr kütləvi istehsal olunur və demək olar ki, Alman modelləri qədər yaxşıdır. Ümumi çağırışa görə piyadaların hesablanması və sayı.
  Almaniya da T-3 tanklarını daha güclü silahla silahlandırdı. Yu-88-in istehsalını artırdı, ME-109 F-nin bir sıra ən son modifikasiyalarını işə saldı. SSRİ aviasiyasında o, sayca üstündür, lakin keyfiyyətcə aşağıdır. Rusların iki min tankı almanlardan güclüdür, qalanları yüngüldür, amma bəziləri daha sürətli olacaq. Düşmən də güclüdür. Stalin isə piyadaları ala bilər. Reallıqda SSRİ potensial baxımından Wehrmacht-dan geri qalmır, hətta tanklarda daha güclüdür. Almanların daha çox piyada qoşunu var, yalnız səfərbərliyə görə. SSRİ qoşun yığsa, daha çox olacaq.
  Hitler həqiqəti bilsəydi, üç dəfə düşünərdi - başlamağa dəyərmi? Bəlkə almanlar iqtisadiyyatı müharibə vəziyyətinə salıb, düşmən üzərində üstünlük əldə etmək üçün işğal olunmuş ölkələrin potensialından istifadə etsələr, daha yaxşı olardı? Xüsusilə tanklarda?
  Əraziləri, o cümlədən müstəmləkələri olan, SSRİ-dən kiçik olmayan və daha isti iqlimə malik olan və daha çox əhalisi olan fürer, kimləri işğal etdiyini hesablasanız...
  Bir seçim var idi - hazırlaşmaq. Xaricilərdən bölmələr yaradın. Qaralar və avropalıları maşınlara qoyun.
  Yaxşı, əgər Hitler yaxşı zəkaya malik müdrik siyasətçi olsaydı, o, silah istehsalını maksimum dərəcədə artırmaqla hərtərəfli hazırlaşmağa çalışardı.
  Lakin fürer çox güman ki, 1941-ci ildə SSRİ-yə hücum edəcəkdi. İngiltərə ilə döyüşdə daha üç-dörd min təyyarə itirdi. Afrika bölməsi sayəsində daha beş yüz, altı yüz tank var.
  Yaxşı, Rommel şərqdə döyüşəcəkdi. Nasistlərin bir neçə əlavə tank bölməsi olardı. Yaxşı, bəlkə daha bir neçə motorlu və onlarla piyada. Çətin ki, özünə güvənən Fürer daha çox qüvvə toplaya bilsin.
  Bəs Stalin? Əvvəlki kimi çoxlu olardım. O, Britaniya ilə heç maraqlanmır. Əsl sual budur ki, bu qəfil hücum olardımı?
  Əgər reallıqda olduğu kimi, hələ də müdafiəyə hazır olmayan qoşunlara taktiki zərbə endirsəydi, Rusiya üçün hər şey daha pis ola bilərdi. Xüsusilə hücum 1941-ci il mayın 15-də başlasaydı.
  Onda Moskva payız əriməmiş alınacaqdı. Yaponiya şərqdən zərbə endirdi... SSRİ-nin şansı az olardı. Çox güman ki, 1942-ci ildə müharibə SSRİ-nin əsas rayonlarının tutulması ilə başa çatacaqdı. Yaxud bir müddət yarımpartizan üsulları ilə aparılardı.
  Ayrı bir sülh variantı da mümkündür. Moskva kimi qalır, amma almanlar əvəzində Qafqazı alırlar. Ancaq bu Hitlerə uyğun gəlməyə bilər. Bir nömrəli diktatorun xarakterini bildiyindən o, çox güman ki, Urala qədər müharibə aparacaqdı, daha da irəli getməsə.
  Lakin SSRİ-nin işğalı Üçüncü Reyxin əhəmiyyətli qüvvələrinin diqqətini yayındıracaqdı. Lakin bu, qismən yerli polis və xarici bölmələr tərəfindən kompensasiya ediləcək. Bəs onda?
  Hitler SSRİ-ni həzm edə bilərmi? O, bir müddət bunu etməli ola bilər. Partizan hərəkatı yerli polis qüvvələri tərəfindən balanslaşdırılmış təhlükəsiz minimuma endirilənə qədər.
  Daha sonra? Hitler Britaniyaya hücum etməyəcəkmi? Sual verə bilərsiniz, ona ehtiyac varmı?
  Onsuz da koloniyaları nəzərə alsaq, İngiltərədən daha çox torpaq var, amma niyə hamısını özünüz üçün götürməyəsiniz? Və sonra bütün dünyanı fəth edə bilmir. Əvvəl İngiltərə. Sonra Yaponiya ilə birlikdə ABŞ-ı darmadağın edirik. Və sonra Doğan Günəş Ölkəsinin öz növbəsidir.
  Dünya diktatoru olmaq istəyi çox böyükdür. Baxmayaraq ki, əlbəttə ki, Hitler dayanacaqdı. Ancaq qalib gələndə dayanmaq çətindir. Və müdafiə haqqında düşünməyən, lakin birbaşa hücum müharibəsinə hazırlaşan Rusiyaya hücuma müqavimət göstərmək çətindir.
  Yaxşı, Stalinə necə inanmaq olar ki, o, orduya özünü müdafiə etməyi deyil, öz ərazisində düşmənə hücum edib onu məğlub etməyi öyrədir. Hər kəs bu haqda düşünərdi.
  Əslində, SSRİ niyə yalnız hücum haqqında düşünürdü? Aqressiyanı özünüz hazırlamısınız?
  Hitler üçün də düşünməli bir şey var idi. Yalnız bir atom bombası və ballistik raketlər Almaniyanın təhlükəsizliyini təmin edə bilər. Almanlar ballistik raketlər yarada bilərdi. Lakin nüvə silahı üçün daha bir neçə il lazım idi. Bəs Stalinin gözləyəcəyinə kim zəmanət verəcək? Üstəlik, Avropaya nəzarət edən və müstəmləkələri olan Almaniya iqtisadi cəhətdən SSRİ-dən güclüdür.
  Dəmir alman nizam-intizamı ilə qaynaqlanmış Avropanın hər yerindən gələn alimlərə qarşı texniki rəqabət çox da perspektivli olmadığından Stalinin gecikmədən heç nə qazanmayacağı aydındır.
  Beləliklə, Stalinin birinci başlayacağı ehtimalı yüksəkdir. Baxmayaraq ki, əlbəttə ki, Üçüncü Reyxə hücum çox vacib bir qərardır. Üstəlik, Yaponiya Uzaq Şərqdə ikinci cəbhə aça bilərdi. Bütün nöqteyi-nəzərdən məlum oldu ki, Stalinə Üçüncü Reyxə hücum etmək sərfəli deyil. Amma gözləmək də yaxşı nəticə vermədi. Çünki nasistlər Avropanın və müstəmləkələrin resurslarına arxalanaraq Rusiyanın əsas kozırını - tanklardakı üstünlüyünü aradan qaldıra bilərdilər.
  Həm də təyyarələrdə. Sonra reaktiv aviasiyanı inkişaf etdirin və havada həlledici keyfiyyət üstünlüyü əldə edin. Beləliklə, Stalinin çox gecikdirmək üçün heç bir səbəbi yox idi. Amma bütün Avropa, üstəlik müstəmləkələrlə və yəqin ki, Yaponiya ilə təkbaşına döyüşmək qərarına gəlmək... Bu, demək olar ki, intihardır. Çünki düşmənin insan resurslarında və potensialında tam üstünlüyü göz qabağındadır.
  Burada artıq xarakter xüsusiyyətləri rol oynayır. Ancaq Hitlerin ambisiyalarını bilə-bilə ən məntiqlisi odur ki, o, uzun müddət gözləmədən Rusiyaya özü və hətta 1941-ci ildə hücum edəcək. Fürerin özünə inamını hər kəs bilir. Şübhəsiz ki, o, dəli öküz kimi Rusiyaya hücum edəcək. Və bu, real güc balansını nəzərə almayacaq. Və ya bəlkə almanlar da bilmirlər, nə ilə qarşılaşacaqlarını bilmirlər.
  Bununla belə, Üçüncü Reyxin, xüsusən də Yaponiya ilə ittifaqda qalib gəlmə ehtimalı çox yüksəkdir. Üstəlik, Doğan Günəş ölkəsi üçün qüdrətli İngiltərə və iqtisadi cəhətdən inkişaf etmiş ABŞ ilə Sakit okean koloniyaları üçün döyüşməkdənsə, nasistlərlə birlikdə Uzaq Şərqi ələ keçirmək qərarına gəlmək daha asandır.
  Aydındır ki, Amerika və İngiltərə samuraylardan o qədər üstündür ki, onlara qarşı müharibə intihardır. Lakin Üçüncü Reyx kömək etməyəcək. Bəs SSRİ? Almanlar və onların peykləri onu əzəcək. Bundan başqa, Türkiyə də müharibəyə girəcək, İngiltərə ilə müharibədə iştirak etməyən İtaliya. Belə qüvvələr Stalinin üzərinə düşəcək.
  Burada ayaqda qalmaq şansı sürüşkəndir, hətta Rusiya Almaniyanın hücumundan əvvəl qoşunlarını döyüşə hazır vəziyyətə gətirə bilsə belə. Bundan əlavə, real tarixdə Qırmızı Ordunun döyüş vəziyyətinə girməyi bacardığı görünür. Zərbənin qəfilliyini isə ancaq sərhədə yaxın olan qüvvələr hiss edirdi. Və bu, əlbəttə ki, Qırmızı Ordunun daha kiçik bir hissəsidir.
  Və nəzərə alsanız ki, hər halda Rusiya müdafiə müharibəsinə hazır deyil...
  Stalinin perspektivləri çəhrayı deyildi. Özünüz qabaqlayıcı zərbə endirməsəniz. Almaniyanın artıq müdafiəyə hazır olmadığına inanaraq. Bu halda hesablama qismən əsaslandırıla bilər. Ancaq Britaniyanın möhlət aldığı hər kəsə aydındır. Ola bilsin ki, SSRİ ilk olaraq Üçüncü Reyxə hücum etməklə sürprizin hesabına nəyəsə nail olub. Və sonra müharibə uzanacaq. Ən yaxşı variant: iki tiranın qarşılıqlı məhvi. Və hətta Yaponiya, belə ki, daha da bataqlaşır. Hesablamalarımızı buna əsaslandıra bilərik.
  Ruslar demişkən: iki axmaq döyüşür, ağıllı baxır. Doğrudan da, ingilislər niyə müdaxilə etməlidirlər? Qoy hər iki tərəf özlərini yaxşıca köhnəltsin. Onlar tamamilə tükənənə qədər mübarizə aparacaqlar.
  Qızların fikirlərini və sükutu onların qarşısına üç Şermanın çıxması ilə pozuldu. Hündür Amerika tankları Goering-4-ə doğru irəliləyirdi. Yankilərin pis olmadığı aydındır və Alman tankına yaxınlaşmağın, hətta onun göyərtəsində olmağın çox vacib olduğunu başa düşdülər. Və maşınlarını maksimum sürətləndirdilər. Lakin Goering-4 topunun lüləsi 100 EL-dir və uzaq məsafədən vura bilir.
  Qrinqueta yalın ayağını yerə qoyub atəş açdı. Şermanı vurmaq yaxşıdır. O, çox hündür və diqqətçəkəndir. İlk atış bir nişangahdır. Amma ikincisi hədəfə dəydi... Qüllə "Şerman"dan qopdu və ətalətlə hərəkət edən maşın dayanıb yanmağa başladı.
  Jane təsdiqlə dedi:
  - Bizim dəqiqliyimiz arilərdən geri qalmır!
  Qrinqeta nifrətlə xoruldadı:
  - Və məncə, daha da üstündür! Siz hələ belə bir şey görməmisiniz!
  Matilda çılpaq ayaqları ilə pedalları basaraq cızıltı ilə dedi:
  - Heç bir şeydən çox şey əldə edə bilməzsən!
  Malanya daha hazırcavab düzəliş etdi:
  - Qəhrəman nə qədər güclü olsa da, dənizi daşdan sıxmaz!
  Qızlar birlikdə güldülər. Və onlar bir-birlərinə alt-üstlə vururlar.
  Kobud döymələr hətta bir az qığılcım buraxdı. Döyüşçülər çox müsbət əhval-ruhiyyədə idilər.
  Qrinqeta ikinci tanka atəş açıb, maşını iki yerə bölərək dedi:
  - Qoz üzərində çəkic!
  Matilda güldü və dedi:
  - Bizdə çəkic qabığı var, rusların isə Çəkicləri var...
  Malanya Qrinqetinin ovucunu daban boyunca gəzdirdi. Onun sərtliyini və elastikliyini hiss etdim, fərq etdim:
  -Kömürlərin üstündən qaçmısınız?
  Kənd döyüşçüsü sevinclə cavab verdi:
  - Bəli əminəm!
  Malanya gözlərini qıyaraq soruşdu:
  - Bəs bu necədir?
  Qrinqueta səmimi cavab verdi:
  - Çox gözəl!
  Tankdakı qızlar bir ağızdan güldülər. Bəli, dabanlarınızın qızardılması olduqca ekzotikdir.
  Jane dedi:
  - Allah bizi Çörçillin inadından qorusun!
  Qrinqeta üçüncü tankı döydü, yumruğunu silahın arxasına vurdu və dedi:
  - Ölü Trumen, bəsdir!
  Həqiqətən də Ruzveltin ölümündən sonra konstitusiyaya əsasən səlahiyyət vitse-prezidentə verildi. Amma bu hələ müharibəni dayandırmayıb. Baxmayaraq ki, amerikalılar Krautların döyüş hazırlığına və avadanlıqlarının keyfiyyətinə hələ heç nəyə qarşı çıxa bilmirdilər.
  Məsələn, Şermanlar bunun ümidsiz olduğunu və zirehlərə nüfuz etməyəcəyini anlayaraq atəş belə etmədilər.
  Malanya şən oxuyaraq tankını sürətləndirdi:
  - Gedirik, gedirik, uzaq diyarlara gedirik! Yaxşı qonşular, şən dostlar!
  Matilda götürdü, qızlar həqiqətən şən əhval-ruhiyyədə idilər:
  - Tra, ta-ta-ta! Tə, ta-ta-ta! Özümüzlə bir pişik gətiririk! Chizhik, it, Petka bully, meymun, tutuquşu, belə bir şirkət!
  Ceyn çılpaq, zərif ayağı ilə Matildanın ağzını bağladı. Və o, qəhqəhə ilə qışqırdı.
  Bəli, gülüş əslində ömrü uzadır. Amerikalılar, ön zireh və silahlanma baxımından otuz dördlərlə müqayisə edilə bilən və daha da yaxşı görünmə və optika, habelə ekipaj üçün daha rahat olan Sherman tankını yaratdılar. Ancaq eyni zamanda, tank hündürlüyünə görə həqiqətən əla hədəfə çevrildi. İngilislər isə bundan acgözlüklə istifadə etdilər. Və Goering-in sürücülük performansı daha yaxşı oldu.
  Ceyn yenə oğlanın onu necə sığalladığını təsəvvür etdi... Və o mırıldandı...
  Alman reaktiv hücum təyyarəsi havaya uçdu... Artıq gün axşama yaxınlaşırdı. Günəş çəhrayı gün batımında yavaş-yavaş ölürdü. Sabah isə mayın 9-dur. Faşist Almaniyasının əsl tarixdə təslim olduğu gün. Ancaq indi nasistlər yüksəlir!
  Onların yolunda təkcə kubalılar deyil, amerikalılar da təslim olurlar. Bütöv bir qaradərili və melez briqadası demək olar ki, döyüşmədən ağ bayrağı atdı.
  Qızlar maşından düşdülər. Üstəlik, yanacaq doldurmaq lazımdır.
  Ceyn alman qadınlarından nümunə götürərək təklif etdi:
  - Qoy bu rənglilər ayaqlarımızı öpsünlər!
  Matilda qaşlarını çatdı və dedi:
  - Sizcə, insanları belə alçaltmaq çirkin deyil?
  Ağanın qızı həyasızcasına dedi:
  - Amma biz razı qalacağıq!
  Matilda nifrətlə xoruldadı:
  - Axan ağızlardan? Allah məni qorusun!
  Qrinqeta, əksinə, razılıqla başını tərpətdi:
  - Gidelim! bəyənəcəyəm!
  Və kənd qızı qışqırdı:
  - Diz çök və dabanlarımı yala!
  Qara zabit üzüstə yıxılıb Qrinqettin yalın ayağından öpdü. Digər döyüşçülər onun arxasına düşdülər, itaətkarlıqla qızların dabanlarını və dabanlarını döydülər. Jane xoşbəxtliklə gülümsədi. O, açıq-aydın bu macəradan həzz aldı. Və hətta qızlar həvəslə ayaqlarını öpəndə.
  Yalnız Matilda kənarda dayanıb mavi gözləri ilə hirslə baxdı. O, həqiqətən qəzəbli idi. Almanlar İngiltərəni müstəqillikdən məhrum etməklə yanaşı, vəhşi adətlər də tətbiq etdilər. Daha doğrusu, ingilislər özləri də həvəslə qəbul edirlər.
  Onlara elə gəlir ki, indi onlar çox soyuqqanlı və güclü olublar. Amma əslində bu, alçaqlıqdır!
  Baxmayaraq ki, əlbəttə ki, Matilda bunda xüsusi bir ləzzət olduğunu başa düşdü. İkinci Dünya Müharibəsi yeni başlayanda Britaniyada əhval-ruhiyyə hökm sürürdü: almanlara papaq atacağıq. Almaniyanın Birinci Dünya Müharibəsindəki kimi heç də təhlükəli rəqib olmadığı, Hitlerin isə sadəcə boşboğaz olduğu fikri aşılanırdı.
  Fransanın və ingilis ekspedisiya qüvvələrinin məğlubiyyəti əsl şok idi. Və həddindən artıq özünə inam qorxu ilə əvəz olundu. Bəlkə də Çörçill ərazi güzəştləri olmadan sülh haqqında qərar qəbul etsəydi, Britaniya xalqı rahat nəfəs aldı. Müharibə başladı və lap əvvəldən qeyri-bərabər idi.
  Fürerin qoşunları şərqə atmaq barədə qəfil qərarı yeni ümidlər doğurdu. Onda ingilislərin əksəriyyəti Rusiyaya köklənmişdi və nasistlər Moskvaya yaxınlaşanda hamı heyrət içində idi. Payızın sonu və qışın başlanğıcı Britaniyada yeni ümidlərin yaranmasına səbəb oldu. Rommel korpusu məğlub oldu, almanlar döyülərək Moskvadan geri qovuldu. ABŞ nəhayət müharibəyə girdi.
  Ancaq artıq qışda yaponlar bir sıra qələbələr qazandılar və yazda daha da pisləşdi. Ruslar da yeni şəkildə uduzmağa başladılar. Rommel əks hücuma keçdi. Tolbukun süqutu hamı üçün əsl milli faciəyə çevrildi . 42-ci ilin yazında almanlar bəxt quşunu quyruğundan tutdular.
  İngiltərə tez bir zamanda müstəmləkələrini itirdi və eniş metropolun özündə baş verəndə, demək olar ki, heç bir müqavimət göstərmədi. Beləliklə, ingilis ulduzu batdı və alman ulduzu yüksəldi. Matilda orduya qatıldı. Onun özünü dərk etməkdən başqa çarəsi yox idi. Amma mən fəhlə maşınının yanında dayanmaq istəmirdim!
  Ceyn ayaqlarının öpüldüyünü hiss etməkdən yorulub və müharibə əsirlərini döyməyə başlayıb. Daha güclü olan Qrinqeta o qədər yumruq vurdu ki, zabitlərdən birinin burnunu sındırdı. Qırmızı saçlı Malanya silahı qara adamın qarnına sancaraq onun əyilməsinə səbəb olub. Bundan sonra qızlar ağciyərlərinin üstündə bir ağızdan hürdülər:
  - Biz super döyüşçüyük! Gəlin yenə məhbusları ayağımızla, tüfəngin qundağımızla döyək.
  9 may 1945-ci ildə Meksika paytaxtının qarnizonu təslim oldu. Amerikalılar sərt təzyiqlərə və bombardmanlara tab gətirə bilmədilər. Və sursat tez tükəndi və hava ilə təchizat yaratmaq cəhdləri uğursuz oldu.
  Wehrmacht öz aktivlərinə daha bir kapital əlavə etdi. Onların ələ keçirilən əsas şəhərlərinin sayı artmaqda davam edirdi...
  E-50-dəki cəsur dörd qız şimala, ABŞ sərhədlərinə doğru hərəkət etdi.
  Gözəllər pozitiv əhval-ruhiyyədə idilər. Onlar döyüşmək və transsendental dünyaların zirvələrinə can atırdılar.
  Tank almanların artıq ələ keçirdiyi ərazilərdən keçərkən dörd nəfər maşından düşüb qaçdı. Və yeniyetmə Hans sükan arxasına keçdi.
  Qoy minsin. Və bu döyüşçü qızlar formada qalacaqlar.
  Qırmızı və üzüm tənəklərinin üstündən tullanan Gerda kobud ayaqları ilə qeyri-bərabər yerə yapışaraq həzz alırdı.
  Sarışın qız təbəssümlə qeyd etdi:
  - Vəhşi olmaq çox gözəldir... Bu bizim imza üslubumuzdur - ayaqyalın və bikinidə qaçmaq!
  Charlotte razılaşdı:
  - Bəli, minimum geyim bədənə tam azadlıq hissi verir. Ümumiyyətlə, qız olmaq yaxşıdır. Belə güc və hərəkət rahatlığı. Siz getdikcə daha möhkəm olursunuz!
  Magda qeyd etdi:
  - Əsas odur ki, formanı itirmə! Qaçış bizim üçün çox faydalıdır!
  Kristina gülümsədi və dedi:
  - Mən də gölməçələrlə dolu bir yolda qaçıram. Yeyə bilmirəm, bir az da yata bilmirəm!
  Charlotte gülümsədi və cavab verdi:
  - Bu yazdığınız yaxşı şeydir... Hə, Maqda bizimlə bir daha dindən danışmaq istəmir?
  Qızıl saçlı qız başını tərpətdi.
  - Yox! Əvvəllər incilərinizi atmayın...
  Burada Maqda tərəddüd etdi, çünki dostunun davam etməsi təbii olaraq təhqir sayıla bilərdi.
  Şarlotta yenə güldü və hürdü:
  - Mən elə bilirdim ki, sən islah etmisən və ari tövhidini tanıdın!
  Magda çiyinlərini çəkdi və yenidən soruşdu:
  - Aryan kimidir?
  Şarlotta əllərini açıb:
  - Və beləcə... Üçlük olmadan, Tək Allahla!
  Gerda bunu təsdiqlədi:
  - Budur... Allah birdir! İsa Allah deyil, sadəcə Aryan peyğəmbərlərindən biridir. Üstəlik, İncil ümumiyyətlə yəhudilərin uydurmasıdır. İncil həm də sadəcə yəhudi aldatmasıdır. Beləliklə, Üçlük yoxdur. Bir Uca Yaradan Allah var. Hitler onun yer üzündəki canişini və oğlu, sevgilisi və elçisidir. Ən mühüm və hər şeydən əvvəl peyğəmbərlər. Tanrının da müxtəlif növ bəndələri və mələkləri vardır ki, onları sanki kiçik tanrılar adlandırırlar. Thor, Ovdi və başqaları kimi. Bunlar Uca Allaha tabe olan baş mələklər kimidir. - Qız yerindən sıçradı, salto vurdu və davam etdi. - Ümumiyyətlə, hər şey sadədir. Aryan monoteizmi mürəkkəb deyil. Almanlar Allahın seçilmiş xalqıdır və onlar əvvəlcə dünyanı, sonra isə kainatı fəth edib hökmranlıq etməlidirlər.
  Charlotte təsdiqlədi:
  - Maqdanı görürsən. Nə qədər sadə və aydın!
  Kristina qeyd etdi:
  - Nəyisə dəqiqləşdirməliyəm?
  Şarlotta gülümsədi.
  - Tam olaraq nə?
  Kristina susdu:
  - Bəs günahdan qurtuluş?
  Gerda sonra söz alıb izah etdi:
  - Aryan dinində isə xilas anlayışı yoxdur. Biz hamımız almanıq, əgər fürerə və üçüncü reyxə sadiq qalsaq, o biri dünyada ağalarımız tərəfindən xilas olacağıq. Başqa millətlər isə bizim qulumuzdur. Alman Fuhrerə xəyanət edərsə, öldükdən sonra o, digər arilərin quluna çevriləcəkdir. Qeyri-alman xalqları xüsusi xidmətlərinə görə Alman vətəndaşlığını ala bilərlər. Onların da özlərinə qulları olacaq. Hər şey sadə və məntiqlidir!
  Kristina əlavə etdi:
  - Aryanın cinsi əlaqədə olması günah deyil. Və Aryan da. Fürer dedi - qəhrəman deyilsə, ərdən hamilə qalmaqdansa, qəhrəman əsgərdən hamilə qalmaq yaxşıdır!
  Magda susdu:
  - Əgər Yaponiya 1941-ci ildə SSRİ-yə hücum etsəydi, biz süquta qədər Moskvanı alacaqdıq!
  Gerda qaçarkən Maqdaya barmağını silkələdi:
  - Qərar verməyin... Ari dinimiz xristian nağıllarından yaxşı deyilmi?
  Kristina əlavə etdi:
  - Və xristian cənnətində seks olmayacaq! Fikirləşin!
  Gerda əlavə etdi:
  - Və heç bir günah olmayacaq... Və bu çox darıxdırıcıdır! Hətta canavar da ulayır!
  Magda gülümsədi və dedi:
  - Nəyin günah sayılmasından asılıdır. Müqəddəs Kitabda on əmr var idi. Amma öldürməyin, daim pozulub. Və Allahın əmri ilə. Ümumiyyətlə, uşaqları öldürmək böyük bəladır... Amma Elişa bunu etdi və Allahın razılığı ilə. Deməli... Bir paradoks alırıq - günah və şər eyni şey deyil. Günah isə Allaha itaətsizlikdir!
  Kristina əzələli çiyinlərini çəkdi və cavab verdi:
  - Deməli, belə çıxır ki, xristian cənnətində şər olacaq? Sadəcə olaraq Allaha itaətsizlik olmayacaqmı? Bu o deməkdir ki, biz qladiator oyunlarında və cinsi orgiyalarda iştirak edə bilərik? Yalnız Rəbbə məhəbbətini şifahi etiraf etməklə?
  Magda başını tərpətdi:
  - Mən belə düşünmürəm... Baxmayaraq ki, Elişa keçəlliyinə görə ona sataşan uşaqları öldürməklə utanır. Aydındır ki, bu prinsipə uyğun gəlmir: düşmənini sev!
  Kristina məntiqlə qeyd etdi:
  - Bəs ağlı başında kim düşmənini sevmək prinsipinə əməl edir? Ümumiyyətlə, xristianlıq pasifizm və yəhudiliyin qarışığıdır. Biz belə bir dinlə eyni yolda deyilik!
  Gerda yalın ayağını kollara çırpıb əlavə etdi:
  - Və heç bir halda yəhudilərlə bir yerdə olmayacağıq! İbranicə İncil lazım deyil!
  Şarlotta məntiqlə əlavə etdi:
  - Müqəddəs Kitaba inanmağımızın mənası yoxdur. Heç bir növ - nə ürəklə, nə də ağılla! Çünki biz vədə görə İbrahimin nəsli deyil, Aryanıq. Biz, şübhəsiz ki, İbrahimə və Müqəddəs Kitabın doğurduğu hər şeyə yadıq. Bizim tövhidimiz aridir və İbrahimliyi inkar edir! Yeganə ortaq şey: bu, Əbədi, Hər yerdə, Uca Allaha imandır. Ancaq hər şeyin bitdiyi yer budur!
  Magda istehza ilə dedi:
  - Amin...
  Gerda təbəssümlə əlavə etdi:
  - Aryan təkallahlığını hər yerdə tanıtmaq lazımdır. Və yeni bir dini qəbul edərkən vəftiz mərasimi kimi bir şey edin. Beləliklə, əgər vəftiz olunsanız, əsl Hitlerçi olarsınız!
  Charlotte təklif etdi:
  - Bəlkə bu, bir növ simvola çevrilməlidir. Nə vaxt alnınıza svastika döyməsi edəcəksiniz?
  Kristina onu götürdü və oxudu:
  - Kölgə, kölgə, kölgə Lüsiferin kölgəsi, qaranlıqda parıldayan... Qarnında Hitlerin svastikası, qarnında Hitlerin svastikası!
  Gerda hirslə partnyorunun buduna dürtdü:
  - Simvollarımıza gülməyin. Üstəlik, svastika runik bir işarədir!
  Kristina Gerdanın yalın ayağından tutub dabanını qıdıqlayaraq cavab verdi:
  - Oh, biz nə qədər ciddiyik! Sən daha yaxşı güləsən!
  Qız məharətlə zərif, qaralmış ayağını bükdü və çılpaq barmaqları ilə qırmızı saçlı viksin burnundan tutdu. O, inlədi və dişlərini göstərdi. O, Gerdenin yumru dabanını qıdıqlamağa başladı.
  Sarışın terminator hürüdü:
  - Barmaqlarınızı içəri salmayın...
  Kristina partnyorunun ayağını qoparıb əsdi:
  - Mənim burnumu belə qıracaqsan!
  Gerda kıkırdadı və cıvıldadı:
  - Gavalı istəyirsən? Yoxsa atın yalı!
  Bir anlıq dayanan döyüşçülər, tozlu topuqları otla ləkələnərək, parıldayaraq yenidən qaçdılar. Söz yox ki, şübhəsiz ki, şən dördlük bir yerə toplaşıb.
  Kristina qaçarkən təklif etdi:
  - Şəhərləri oynamaq necə?
  Gerda başını mənfi tərzdə buladı:
  - Çox maraqlı deyil! Əsl elektron oyunlar icad edə bilsək!
  Şarlotta qaçarkən qollarını açıb dedi:
  - Nə... Bu, əla olardı! Bu qədər elektron və tam oynayan bir şey yaratmaq.
  Magda dostlarına gözünü zilləyib təbəssümlə dedi:
  - İnsan yaradılış hədiyyəsini Yaradandan alıb. Və biz insanlar çox şey icad etməyi öyrənmişik. Orada, bəlkə də bir az da olsa, Yaradana şükür etməliyik!
  Şarlotta nifrətlə xoruldadı və dedi:
  - Və biz artıq minnətdarıq! Biz ari monoteistləriyik və Allahı alman xalqının Atası kimi tanıyırıq!
  Pişik kimi sıçrayan Gerda əlavə etməyi lazım bildi:
  - Amma biz İbrahimin, İshaqın və Yaqubun Allahını heç bir halda tanımırıq! Odur ki, bizə yad və qeyri-ari olanı sırımağa ehtiyac yoxdur!
  Magda çarəsizcə qışqırdı:
  - Mən yəhudilər üçün yox, Allah tərəfdarıyam!
  Gerda əminliklə təsdiqlədi:
  - Mən də Allah üçünəm! Amma Müqəddəs Kitaba görə yox, "Mənim Mübarizim"ə görə. Həm də yəhudilər üçün deyil, arilər üçün! Aryan isə sadəcə alman əsilli biri deyil. Aryan ruhun tanınmasıdır!
  Magda oxudu:
  - Cəsarətlə, yoldaşlar, davam edin,
  Gəlin mübarizədə ruhumuzu gücləndirək...
  Uzaq xoşbəxtliyə aparan yol -
  Gəlin sinəmizi deşək!
  Şarlotta istehza ilə dedi:
  - Belə döş əm, inəyi unut!
  Qızlar isə bir ağızdan güldülər. Onlar həqiqətən sevişmək istəyirdilər. Və oğlanların dodaqları qırmızı məmələrini öpüşlərlə yağdırsın. Və sinə şişəcək və ağrılı və xoş bir şəkildə ağrımağa başlayacaq. Və bu onu çox heyrətamiz edir.
  Gerda hazırcavab dedi:
  - Seks dağları yerindən oynadır, gəmiləri sındırır...
  Kristina cavab verəcək və oxuyacaq:
  - Gəmilər lövbərlə, yelkənlə dibə gedir... Onda qızıl sandıqlar sənin olacaq. Qızıl sandıqlar! Gəmilər qırıq yatır! Sandıqlar açıq dayanır... Zümrüdlər, yaqutlar yağış kimi axır...
  Və döyüşçülər xorda oxudular:
  - Varlı olmaq istəyirsənsə, xoşbəxt olmaq istəyirsənsə... Bizimlə qal, Fürer! Sən bizim padşahımız olacaqsan! Sən bizim padşahımız olacaqsan!
  Qızlar isə tam sürətlə sürətlənərək yollarında bitən qalın üzümə dəydilər. Taxta çatladı və cırıltı ilə parçalandı. Döyüşçülər qışqırdılar:
  - Beyində bir səhv və zərbə qaçılmazdır!
  Bundan sonra qızlar salto kaskadında fırlandılar. Çox sürətlidirlər. İldırım kimi. Və onların zümrüd gözləri parıldayır. Və gözləri həqiqətən parıldayan ulduzlara bənzəyir. Və əlbəttə ki, heç kim Fuhrerin belə xidmətçilərinə müqavimət göstərə bilməz. Və bunlar vixen qızlardır. Və onlar təkcə amerikalıları yox, rusları, daha doğrusu sovetləri də öldürdülər.
  Gerda SSRİ-dəki macərasını xatırladı... Daha doğrusu, dostları ilə necə əyləndiklərini.
  Dörd alman qız bikinili pələngdə döyüşüb. Dörd qızın hamısı çox gözəldir: üç sarışın və bir qırmızı saçlı. Panzvalada adətən qadınlar tank ekipajlarında döyüşmürdülər, amma bu çılğın bir hekayədir.
  Burada ya ustasan, ya da büst...
  İstənilən kənar müşahidəçi qızların Pələngi necə məharətlə idarə etdiyini və rıçaqları basarkən onların yalın ayaqlarının necə cazibədar olduğunu görə bilərdi.
  İkinci Dünya Müharibəsinin bu qeyri-trivial epizodlarından biri.
  Alman "Tiger"-2, mühərriki sakitcə gurultu ilə Sovet mövqelərinə yaxınlaşdı. Qırmızı Ordunun silahları hələlik susdu, maşının yaxınlaşmasına imkan verdi. Amma almanlar da o qədər də sadə deyillər. Hərəkət zamanı ilk atəş açdılar. Xoşbəxtlikdən, rulonların pilləli düzülüşü almanlara gedişin hamarlığından istifadə etməyə və hərəkət edərkən atəş açmağa imkan verir.
  Və 88 mm-lik top sovet silahına dəyir. Qırmızı saçlı Şarlotta çox kəskin görmə qabiliyyətinə, üstəlik əla Tiger optikasına və istedadına malikdir.
  
  Alman tankları sovet mövqelərini atəşə tutur və cavab atəşi açmağa çalışır.
  Burada onların öz merkantil və məkrli hesablamaları var.
  Ancaq Qırmızı Ordu qarşılıqsız hədiyyələri udmur. Və sovet silahları cavab atəşi açır. Əsl duel baş verir və mərmilər yağır. Almanlar olduqca dəqiq atəş açır, lakin sovet silahları da onlara çata bilir. Mərmilər Pələngin zirehini döyür... Qızların qulaqları vurulanda tıxanır. Xoşbəxtlikdən, onların modifikasiyasında, polad təbəqələr artıq meyllidir və mərmiləri səkdirməyə göndərir.
  Əlbəttə ki, onu E-50 ilə müqayisə etmək olmaz. Texnologiya təkmilləşir.
  Və öz topu flaşlarda dəqiq atəş açır. Ən əsası, hücum təyyarələri səmaya qalxır: Alman, İngilis və Amerikalılar yarı qiymətə alınır. Onlar sovet mövqelərini işıqlandırırlar. SSRİ tərəfində əsas təyyarə Yak-9-dur. Maşın pis deyil, lakin onun silahlanması yoxdur və əlavə olaraq, bu döyüşçülərin əhəmiyyətli bir hissəsi standartdan daha ağır bir kütləə malikdir. Bu, daha pis uçuş xüsusiyyətləri deməkdir.
  Almanların isə artıq reaktiv avtomobilləri var.
  Bir neçə sovet tankı torpağa basdırılıb, lakin onların atəş gücü alman zirehinə nüfuz etməyə kifayət etmir.
  Belə təhlükəli krautlar o vaxt da mövcud idi.
  Qızılbaş gülümsəyir və sarışın komandir uğultu:
  - Ruslara bir az istilik verin!
  Tiger-2 tankı F modifikasiyasında - zirehli lövhələrin meylli düzülüşü ilə istehsal edilmişdir. Bu, ona 76 və 85 mm-lik sovet silahlarının mərmilərini özünə ciddi ziyan vurmadan idarə etməyə imkan verir. Yüksək keyfiyyətli zireh - sementlənmiş.
  Krautların o vaxtlar artıq təhlükəli avtomobilləri var idi.
  Tankın içindəki qızlar isə xaraktercə daha yüksəkdir. Xüsusilə qırmızı saçlı topçu.
  Bununla belə, Magda super döyüşçüdür.
  Və göydə bir döyüş var. Almanlar və rüşvətxor müttəfiqlər öz tərəfində böyük say və bəlkə də keyfiyyət üstünlüyünə malikdirlər. Rusiya tərəfində daha çox ümidsizlik və qəzəb var. Çoxlu hava qoçları. Və bu, müstəsna cəsarətdən danışır. Və hətta dəliliklə sərhəd olan həyasızlıq.
  Ancaq təəssüf ki, tək başına dəli cəsarət kifayət deyil.
  Almanlar irəliləyirlər. Onların tankları fərqlidir. Həm də ciddi şəkildə dəyişdirilmiş ekranları olan "Şermanlar", 152 mm zirehli "Churchills" və klassik tərtibatlı "Challengers" var. Amerika M-16 isə ağır maşındır. Bu süvari sovet mövqelərinə doğru dırmaşır.
  İngiltərənin faşistləri fəth etməsindən sonra bir-birinə yapışan bütün riffaflar toplandı.
  Amma Rusiyanın da çoxlu silahı var və müqavimət inadkardır.
  Həm atıcılar, həm də atıcılar təlim keçmiş və qəhrəmanlıqla doludur.
  Almanların itkiləri səngərlərə yaxınlaşdıqca artır. Krautlar isə özlərini qanla yuyurlar.
  Onların atdıqları hər addım ciddi itkilərlə nəticələnir.
  Qızlar isə hətta yalın ayaqlarını digərinə çırpır və atəş açarkən oxuyurlar:
  - Üçüncü Reyx deyir ki, sürünməyin!
  - Biz qartal-şeytanıq və özümüzü çox yaxşı hiss edirik...
  Gəmiqayırma zavodunu daha yüksəklərə qaldırın!
  - Çantada quşlar və düşmənlər kimi uçuruq!
  Mahnılar çox başa düşülən olmasa da, olduqca gülməlidir. Və üzlərini qanla yuyan faşistlərin ruhunu qaldırırlar.
  Almanlar ilk müdafiə xəttini aşsalar da, minalarla qarşılaşırlar. Və ciddi ziyan vururlar. Əsasən şassi minalardan əziyyət çəkir. Silah seriyasının daha az itkisi.
  Nəzərə almaq lazımdır ki, faşist ordusunun tankları fundamental müdafiəyə malikdir.
  Komandir olan sarışın qız deyir:
  - Yenə də bu ruslar olduqca zəhərlidirlər!
  Şarlotta cavab olaraq başını yelləyir.
  - Gürzələr... Amma cəsur!
  Sürücü olan sarışın Maqda xəbər verir:
  - Heç bir partlayış yoxdur! Biz irəliləməyə davam edə bilərik!
  Bəli, müəyyən dərəcədə bu yaxşı xəbərdir.
  "Pələng" yavaş-yavaş sürünür. Müxtəlif növ tank əleyhinə xəndəklər və kirpilər tərəfindən çox ləngidir. Onlar tırtıl sürünmə tərzi təqdimatı edirlər.
  Bu isə ruslara müəyyən möhlət verir. Beləliklə, Qırmızı Ordunun itkiləri çox böyükdür.
  Bikinili qızlar isə gözləyə bilmirlər. Tankda istidir, onların yarıçılpaq bədənləri tərləyir. Sonra sarışın komandir Gerda qışı xatırladı. Sonra Krautlar iki pioner və bir komsomolçuya işgəncə verdilər.
  Oynaq, ayaqyalın Gerdanın xatirələri çox maraqlı, həyəcanlı və xoşdur. Baxmayaraq ki, başqaları bunu cılız hesab edərdi.
  O, soyunmağa tələsməyən oğlanların paltarını şəxsən cırıb. Hansı ki, bu, özlüyündə bir zövqdür. Sonra pionerləri şortlarında soyuğa qovdular. Qız komandiri Maqda sovet oğlanlarını qamçı ilə yola saldı. Pionerlərdən biri artıq on üç yaşına yaxın, hündürboylu bir oğlan idi.
  Yaraşıqlı, ağ saçlı, əzələləri heykəli olan, əlbəttə ki, yaraşıqlı bir oğlan. "Əsl, gənc Aryan" yazısı olan bir plakatda təsvir olunmağa olduqca layiqdir.
  O, yarıçılpaq komsomolçunun da qısa tumanında soyuğa qovulduğunu görəndə onun kişiliyi ayağa qalxdı və kifayət qədər iri çıxdı.
  Pioner oğlan hətta utandığından qızardı, amma yeniyetmənin bədəni ağlından daha güclüdür.
  Gerdin şəhvətli yorğunluğu yox oldu. Və o, həqiqətən bir gənc və hətta bir düşmənlə əlaqə qurmaq istədi.
  Xüsusilə çox yaraşıqlı və əzələli.
  Soyuqda təxminən on beş dəqiqə pionerləri təqib etdikdən sonra oğlanların yalın ayaqları göyərdi və onları yenidən daxmaya saldı.
  Oğlanlar əzab-əziyyətə baxmayaraq, özlərini cəsarətli aparıb, məğrur baxırdılar.
  Orada o, yaşlı və uzun boylu pionerin yalın ayağından tutub ovuşdurmağa başladı. Sonra əllərini getdikcə daha yüksəklərə qaldırıb ağ qısa tumanını çıxartdı.
  Sarışın olmasına baxmayaraq, çox xasiyyətlidir.
  Və onun mükəmməlliyi onun ağzında sona çatdı. Və belə bir gənci əmmək nə xoşdur, hətta o sənin düşmənin olsa belə. Pioner Kolya həyəcandan inlədi. Gənc bakirə ilk dəfə bir qadınla birlikdə idi. Bir neçə gənc alman əsgəri pəncərədən baxırdılar, lakin Gerda vecinə deyildi. İndi onu uzun boylu, ağ saçlı bir oğlan tuturdu. Onun barmaqları və dırnaqları oğlanın quru, zərif bədənini cızırdı.
  Onun dərisi nə qədər təmiz, hamardır və nəfs çubuğu ağzında necə titrəyir. Bu qadın üçün ən yüksək zövqdür.
  Bitirdikdən sonra Maqda şirin irmiki sevinclə uddu. Sonra oğlanın alt paltarını çəkdi və əmr etdi:
  - Get, deyirlər, səbət! Çölə çıxaq, artıq isinmisən!
  Və bu vəzifə hər şeydən üstündür, əsl Aryan işgəncəni sona qədər tamamlamalıdır. Amma o, yazığı bilmir.
  Və yenə oğlanları soyuğa apardılar. Kolya onun arxasında yalın ayaq izlərini buraxdı və Maqda onun ardınca getdi və həvəslə ah çəkdi. Onun yarığı həyəcandan yanırdı və o, həqiqətən də kişi nəvazişini istəyirdi.
  Və oğlanın ayaqları nə qədər cazibədardır. Soyuqda qarğa ayağı kimi qızardılar.
  Ayrılan vaxtı bitirmədən oğlanları geri qaytardı. Kolyanın soyuq dodaqlarından öpdü və oğlanı yerə yıxdı. Alt paltarını cırdı, sonra isti əli ilə mükəmməlliyi yoğurmağa başladı. Pioner ehtiraslı təzyiqdən yenidən oyandı.
  Gerda oğlanın şaxtadan qızarmış, yalın ayaqlarından öpdü. Xəcalətindən al-qırmızı oldu.
  Və sonra gözəllik oğlanın başına keçdi. Onun yeşim çubuğu Veneranın nəmlənmiş mağarasına girdi və misilsiz həzz verdi.
  
  Gerda hərəkət edərkən inlədi, özünü çox yaxşı hiss etdi. Onun bir oğlanla və hətta Üçüncü Reyxin düşməni ilə cinsi əlaqədə olduğunu başa düşməsi həddindən artıq həyəcana səbəb oldu. Və sonra Gerda dik orgazm içində çırpınmağa başladı.
  O, tərəddüd etmədən camış kimi nərə çəkdi.
  O, heç kimin yanında özünü belə yaxşı hiss etməmişdi! Tam bir zövq dalğası aldı ...
  Normal kişilərlə heç vaxt belə bir şey yaşamamışdı.
  Oğlanlar üçün asan flört hekayəsi faciəli şəkildə bitdi. Sonda işgəncə ilə öldürüldülər. Və sevgilisi Kolyanı itirdi. Hansı ki, həqiqətən peşman oldum. Amma borc borcdur. Bir neçə ay sonra SS polkovniki Kluge ondan soruşdu:
  - Pionerlə yaxşı vaxt keçirdiniz?
  Sual, əlbəttə ki, təhlükəli ola bilər.
  Gerda səmimi cavab verdi:
  - Çox!
  Qız hətta əlavə etdi:
  - Mən hissləri təkrarlamaq üçün hər şeyi etməyə hazıram.
  Kluge xoşagəlməz bir şəkildə gülümsədi və cavab verdi:
  - Yaxşı, hələ çoxlu pionerlər var!
  Yaxşı, o, başı kəsən adamdır və qadının ürəyini başa düşə bilmir.
  Maqda kəskin etiraz etdi:
  - Ancaq Kolya kimi yalnız bir var!
  Səmimiyyət səmimi idi.
  Və o, sevgilisinin yuxuda onunla cinsi əlaqədə olan sümüklü bədənini xatırladı.
  Bəlkə də ən maraqlısı odur ki, bir intiharçı ilə sevişirsən.
  Ancaq indi almanlar sınmış tankları və sınmış sovet silahlarını qoyub, ilk müdafiə xəttini artıq keçiblər.
  Baxmayaraq ki, nasistlərin tankları bataqlığa düşmüşdü.
  Kimsə dağıdılmış bunkerin üzərinə svastika yazılmış bayraq sancmışdı.
  Bütün dünyanın nifrət etdiyi hörümçək pəncələrini yer kürəsinə yayırdı.
  Və səmada Vaqner simfoniyası səsləndi, Alman, İngilis və Amerika hücum təyyarələri növbəti dövrəyə girdi.
  Amerikalılar silahlarını uzunmüddətli faizsiz kreditə qoyurlar. Bu yolla Hitleri və ətrafını sakitləşdirməyə ümid edirdilər. Lakin bununla onlar tufanı öz üzərlərinə yığırdılar. SSRİ-ni tutmaq mümkün olmadı, lakin Krautlar irəliləyərək Qırmızı Orduya böyük ziyan vurdular.
  Təbii ki, Rusiya üçün işlər daha da pisləşib. Ancaq indi amerikalılar onların uyğunluğunun əks nəticə verdiyini görürdülər.
  Axşam gəldi... Sonra gecə. Qızlar qaçıb düz açıq May səmasının altında yuxuya getdilər. Dörd gözəllik. Yalnız görünüşü ilə sizi titrədən qızlar.
  Gerda, qaçışdan sonra kabus gördüm. Sanki yenə balaca qızcığaz olmuşdu. Və dəhşətli sərgüzəştlərə qərq oldu.
  Gerda haqqında oxuduğum bir nağıl ağlıma gəldi. Yazıq qız çiçəklənən bağdan əbədi yayla ayrılıb soyuq payız yolu ilə gedir.
  Onun çılpaq ayaqları qayalıq silsilədə addımlayır. Çılpaq dabanlar isə artıq bağda kobudlaşmışdı və o qədər də ağrılı deyildi. Ancaq yol uzundur, ayaqlar itirilir, bir neçə onlarla mildən sonra dabanlar yanmağa başlayır və buzovlar ağrımağa başlayır. Qız sədəqə istəyir ki, ona bir az da olsa yemək verilsin, gecələmək üçün yer istəsin. Kim uşağı yedizdirir, kim vermir. Amma bəxtimiz gətirdi: bizə gecələmə icazəsi verildi. Qız samanda yuxuya getdi. Və uzun bir yoldan sonra çox sağlam yatır. Amma səhər yenə mehriban ev sahibləri kimi bir qabıq çörək götürüb yola çıxmalısan. Ancaq uzun bir səyahətdən sonra ayaqlarım hələ də ağrıyır və ayaqyalın gəzmək soyuqdur.
  Amma sürətli keçid qızı qızdırır. Çılpaq ayaqlarım qızarır, daş daşlara cızılmış dabanlarım bir az da sancır. Qız dözür və yorğunluğa qalib gəlir, ayaqlarındakı ağrılardan diqqətini yayındırmaq üçün ətrafını diqqətlə nəzərdən keçirir. O, Almaniya yolları ilə Fransaya doğru irəliləyir. Bu sıx məskunlaşmış torpaqlarda çox maraqlı şeylər görmək olar. Bəzən yüngül bir payız yağışı çiskinləməyə başlayır. Gerda soyuqdan çox qorxur.
  O, yalnız yüngül yay paltarı geyinib.
  Ancaq növbəti gecə qalarkən, mərhəmətli sahibə ona yazığı gəldi və yol üçün isti xəz yaylıq verdi. Ertəsi gün Gerda yenə gedir. Ayaqlar əvvəlcə uyuşur, lakin sonra istiləşir. Sadəcə hər damarda zəng çalırlar. Belə yerimək ağrılıdır, amma qız öhdəsindən gəlir, bir məqsədi var və mütləq ona çatacaq.
  Ayaqları isə hər gün daha kobud olur və kalluslarla böyüyür. Belə getmək çətindir. Qız bir neçə dəfə gecəni ot tayasında keçirdi, gecələr dondu, sonra sınıq sümüklərlə qalxdı. Lakin Gerda inadla irəlilədi, bədəni isindi və yüngülləşdi. Qız sədəqə ilə dolanırdı. Bu, müntəzəm olmasa da, yemək yeməyə və güc saxlamağa kömək etdi.
  Əzələlər hər gün yorğunluqla ağrıyırdı, lakin ağrı küt idi. Uşağın bədəni yükə tez uyğunlaşdı və indi qız gündə orta hesabla altmış mil getdi və yorğunluqdan düşmədi. Onun çılpaq, əzilmiş ayaqları sərt qabıqla örtülmüşdü və onlar daşların sancmasını və soyuğu demək olar ki, hiss etmirdilər. Qız iztirablara qalib gələrək getdi. Avropada qış mülayim keçir. Bəzən yaş qar yağırdı. Gerda addımını dayandırmadan onun üzərində yalın ayaq izlərini buraxdı.
  O, qarğanın köməyi ilə saraya daxil olana qədər saralmış kimi hərəkət etdi. Orada o, Kayı axtarmağa davam edə bilməsi üçün şahzadə və şahzadədən bir cüt ayaqqabı və fayton istədi. Amma şahzadə gülərək qeyd etdi
  - Artıq ayaqyalın gəzməyə öyrəşmisən! Niyə ayaqqabı lazımdır? Onlar yalnız ayaqlarınızı ağırlaşdıracaqlar! Əvvəlki kimi getməyiniz daha yaxşıdır və tezliklə dünyanın yarısını gəzəcəksiniz.
  Və Gerda yenə ayaqyalın tapdalamaq məcburiyyətində qaldı, buna görə də heç bir rəğbətlə qarşılaşmadı. Ancaq qızın yalın ayaqları əslində daha kobudlaşdı və altlıqdakı dəri çəkmələrdən daha möhkəm oldu. Və o, əyilməz cəsarət nümayiş etdirərək getdi. Beləliklə, o, Almaniyanı ayaqyalın gəzdi və Fransaya gəldi. Onun kəsilmiş ayaqları altında yaş qar sıxılmışdı.
  Qız Parisə yaxınlaşdı. Orada küçə uşaqları ilə tanış oldu. Onun kimi cırıq və ayaqyalın idi. Qız onların əl-qolunu sıxıb xəbər mübadiləsi etdi. Bütün ölkələrdən olan uşaqlar beynəlxalq dildə danışır və bir-birini başa düşürlər. Və Gerda tez onlarla dost oldu.
  Amma uşaqlar acdırlar və qız onlarla birlikdə torpaq sahibinin anbarına basqın edir. Amma polis bir neçə öyrədilmiş itlə meydana çıxır. Bir it Gerdanı ötür və onu yıxır. Polis qıza qandal vurub həbsxanaya aparır.
  Yazıq Gerda, ayaqlarını ovuşduran ağır qandallarla Paris həbsxanasına girir. Onları da Chateletdə, oğurluqda yaxalanmış balaca qızların və yaşlı qadınların, lakin demək olar ki, hamısının bir yerdə oturduğu soyuq, iyi gələn kameraya qoyurlar.
  Bizə iyrənc palçıq, bayat çörək yedizdirirlər. Belə qeyri-insani şəraitdə bir ildən çox vaxt keçirə bilərsiniz.
  Lakin Gerdanı dindirməyə çağırırlar. Dabanlarına yağ sürtüb, yalın ayaqlarına alovlu manqal gətirirlər. Qız ağrıdan qışqırır və huşunu itirir. Və bir zadəganın qətlində günahı öz üzərinə götürməyə məcbur olur.
  İşgəncələr bir neçə gündür davam edir, uşağı şallaqlayır və çarxdan asırlar, lakin Gerda inanılmaz cəsarət göstərir. Heç nəyi etiraf etmir. Sonra onun üzərində ispan çəkmələrindən istifadə edirəm.
  Lövhələr uşaqların ayaqlarını sıxır, cəllad isə takozlarda sürür. İlk zərbələrdən sonra qız huşunu itirir. Amma onun üzərinə soyuq su tökərək, onu özünə gəlməyə məcbur edirlər. Sonra yenə lövhələri vurdular. Ağrı sadəcə dəhşətlidir. Gerda hırıldayır və vəhşicəsinə qışqırır.
  Sərxoş cəllad gülümsəyir.
  Sorğuçu sualı təkrarlayır:
  "Vikont de Juzakı siz öldürmüsünüz?"
  Gerda inilti ilə cavab verir:
  - Yox!
  Müstəntiq qışqırır:
  - Cəllad, onun üçün daha bir paz! Daha qalın!
  Və yenə qızın bütün bədəni titrədiyi bir zərbə var. Gerdanın gözlərindən yaş axır, Andersenin qəhrəmanı böyük ağrı çəkir, amma etiraf etmir.
  Müstəntiq qışqırır:
  - Bəli, bunu bizə etiraf et! Bunlar sadəcə sözlərdir!
  Gerda birdən aydın cavab vermək üçün özündə güc tapır:
  -Söz külək kimidir, ağıllara un, axmaqlara un verən dəyirmanı döndərən!
  Müstəntiq qışqırır:
  - Daha iki paz!
  Və yenə çəkic uçur...uşaqların ayaqlarının sümükləri xırıldayır, uşaq yenə ağrı şokundan huşunu itirir. Gerdanı zirzəmidən bir vedrə buz kimi su ilə özünə gətirirlər. Onlar mürəkkəb və eyni zamanda yöndəmsiz işgəncələri davam etdirirlər. Burada, bir qüsurda, eyni zamanda qızın barmaqlarını sıxırlar. Bir mengene ilə sıxırlar. Gerda yenidən huşunu itirir. Bu dəfə uzun müddət. Bir vedrə su belə onu özünə gətirə bilməz.
  Qız işgəncə kreslosunda yatır, solğun və qanlı.
  İkinci Dünya Müharibəsi öz köhnəlmiş rütubətindən sonra davam etdi. Almanlar ABŞ sərhədlərinə doğru irəliləyirdilər. Amerikalılar gedirdilər. Lakin Üçüncü Reyxin əsas əməliyyatı mayın 15-də Kanadaya eniş etmək idi. Bu, ABŞ-a qarşı ikinci şimal cəbhəsinin açılışı oldu. İlk eksperimental ekranoplan SS Tigress qadın batalyonunun bir şirkətini daşıyaraq enişdə iştirak etdi. Bütün qaynar nöqtələri keçmiş yaxşı geyinmiş qızlar zolaqda möhkəm dayandılar. Amerikalılar və kanadalılar qızlara hücum etməyə çalışıblar. Pələnglər batalyonunun komandiri Madlen, Frouda və bəzi digər qızların artıq bir çox mükafatları var idi. Kristina və Maqda bu batalyonda xidmət edirdilər və dünyanın yarısını ayaqyalın əhatə edirdilər. İsti səhralardan buzlu dağ zirvələrinə qədər.
  Amma indi bu qızlar Amerikaya qarşı tərəfdən dəstək verirlər. Madeleine və onun qızları müdafiə çarxına oturdular və hücumu dəf etdilər.
  Ən populyar və hələ dayandırılmamış Shermans irəliləyir.
  Hündür Amerika tankları bir qədər şaquli yerləşdirilən dəmirlərə bənzəyir. Demək olar ki, səssizcə hərəkət edirlər, gövdələri uzadılır və hətta bir az yellənirlər.
  İri, əzələli qadın Madlen deyir:
  - Qorxmayacağıq... Həmişə döyüşəcəyik!
  Döyüşçülər təkmilləşdirilmiş modifikasiya olan Faustpatronları yerləşdirdilər. Bir kilometrə qədər məsafələrə vura bilir və daha az həcmlidir.
  Madlen bicepsini sıxır. Onun çox böyük və naxışlı bir var. Əsl qadın idmançı. Boynu öküz boyuna, qolları yetkin kişinin ayaqlarına bənzəyir, yalnız dərisi təmiz və hamardır, ayaqları isə atların ayaqları kimidir. Madlen həqiqətən böyük kişilərlə cinsi əlaqəni sevir. Mükəmməllik təsir edici ölçüdə olduqda sevir. Bu qadın çox temperamentlidir, xoş siması və möhtəşəm büstü var. Omba dəbdəbəli, beli isə nisbətən dardır.
  Döyüşçü-qəhrəmanın bütün geyimləri bikinidir. Kumaşın dar zolağı praktiki olaraq qarpızı, aşılanmış döşləri gizlətmir və nazik qısa külotlar isə bükülüdür.
  Madeleinin çox sərt əti var, amma demək olar ki, heç bir yağ yoxdur. Yaqut gözləri ilə qabağa baxır. Saç ağ, qırmızı ilə qarışıqdır. Amma o, hələ də sarışına daha yaxındır. Əlində bazuka tutur və tətiyi rəvan sıxır.
  Ən yaxın "Şerman" gövdə və qüllə arasında ölümcül bir hədiyyə alır. Onun lüləsi ətalətlə uçur və çevrilir.
  Madlen pıçıldayır:
  - Mükəmməl vuruş!
  Frouda onun məqsədidir. O, çılpaq, iri, lakin zərif ayağını yuxarı qaldırır. Və tətiyi də çəkir.
  Və ölümcül yaralanan Şerman, nokauta düşmüş boksçu kimi ətrafında fırlanmağa başladı.
  Pələnglər batalyonunun içindən təsdiq nəfəsi keçdi. Qızlar silahlarından istifadə ediblər. Şermanlar cavab atəşi açdılar. Qısa lüləli haubitsalarla silahlanmış avtomobillər xüsusilə təhlükəlidir. Onlar yüksək, parçalanma gücü ilə mərmi göndərirlər.
  Madlen ağciyərlərinin üstündə uğultu:
  - Qorxma, qız, gözəl qartallar, qoy ölkə sənin haqqında mahnı oxusun!
  Və döyüşçülər bir ağızdan cavab verdilər:
  - Və o, begemot kimi oxuyacaq! Və ağzımıza buz sarğıları alacağıq!
  Qızların yumor hissi aydın Prussiyadır. Və çəkiliş zamanı mahnı oxudular.
  Şermanlar alovlanaraq aşıb. Mərmilər partladı, partladı və lülələr çıxdı. Qırılan rulonlar yuvarlandı. Texnika pirzola çevrildi. Tankları piyadalar izlədi. Pələng qızları onu atəşlə qarşıladılar.
  Madlen isə yalın ayağı ilə qumbaranı götürdü və düz tanka atdı. Tırtılı zədələdi və piyadaları kəsdi. O, gözəl qadındır və çox sağlamdır. Atdıqca cəsəd dağları görünür.
  Frouda da qumbaranı ayağı ilə atdı, ona görə də əlləri ilə deyil, daha uzağa uçdu və gördü:
  - Axı Çingiz xan Amerikaya çatmadı!
  Madlen vəhşicəsinə hürdü:
  - Biz almanlar Amerikanı kəşf etmişik. Və o, əbədi olaraq bizə aid olacaq!
  ABŞ tankları dayandı və piyadaların irəliləməsinə imkan verdi. Amerika əsgərləri, görünür, kifayət qədər miqdarda viski götürdülər və ölümdən qorxmadılar, düz irəli getdilər. Bəs ölüm? Sərxoş və dəniz dizə qədərdir!
  Madlen onu götürüb qışqıracaq:
  - Amma Pasaran!
  Frouda komandiri düzəltməyə risk etdi:
  - Buna dəyməz! Lənətə gəlmiş ispan kommunistləri belə qışqırdılar!
  Madlen yalın ayağı ilə qumbara atdı və gülərək hönkürdü:
  - Və mən kommunistləri sevirəm! Onların bir onurğası var!
  Madlen çiyinlərini çəkərək qeyd etdi:
  - Axmaq fanatiklər...
  Madlen başını mənfi tərzdə tərpətdi.
  - Yox, praqmatikdirlər!
  İri alman komandiri yenə də çılpaq barmaqları ilə qumbara atıb davam etdi:
  - Qərara gəldilər ki, Allah yoxdur!
  Frouda ölüm hədiyyəsini təpikləyərək qeyd etdi:
  - Cəsarətli uşaqlar!
  Madlen Faustpatronunu qovdu və hönkürdü:
  - Və ya bəlkə praqmatiklər!
  Fruda bir müddət susdu. Qızlar bazuka və faustlarından tanklara atəş açıb, qumbara atıblar. Onların qarşısındakı bütün sahə, sözün əsl mənasında, sınmış Amerika avadanlıqları ilə dolu idi. Madlen çılpaq ayaqları ilə çox güclü qumbara atdı. Və böyük bir qövs təsvir etdilər. Alman qadınının aşılanmış, az qala qara dərisinin altında əzələ topları yuvarlandı.
  Və bu günə qədər ayaqlarının qumbara atması əbəs yerə deyildi. Müharibə Madeleni heyran etdi. Rus hamamına oxşayırdı. Bu, həqiqətən də əsl həyəcandır. İki güclü, əzələli kişi ilə içəri girəndə. Və səni ladin budaqları ilə bacardıqları qədər vururlar. Güclü uşaqlar təpik atıb yumruq atdıqda, bu sizi xoşbəxtliyin Everestinə aparır.
  Və buxar havada axan qızıl qıvrımlar kimi fırlanır. Və ya ətrafda qıvrılan görünməz ilanlar.
  Madeline xoşuna gəldi. Çılpaq ayaqlarınızın altında kömür olan manqal olması daha da xoşdur. Onda həqiqətən əylənirsən. Üzərinizə spirt tökürlər, sonra da bu odlu suyu yandırırlar.
  İndi də Madlen həyəcanlanır... Və yenə yalın ayaqları ilə qumbara atır. Düşmən piyadası hücumda boğulur. Qara döyüşçülər xüsusilə çox ölürlər . Onlar sözün əsl mənasında bütün yanaşmaları meyit təpələri ilə doldururlar. Ağır yaralı ABŞ ordusunun əsgərləri inildəyir. Üzləri təhrif olunmuş ölü kütləsi.
  Madlen pıçıldadı:
  - Siz amerikalıların Britaniyaya kömək etməsi utancvericidir.
  Və qəhrəman qız ətyeyən şəkildə gülümsədi. Doğrudan da, Amerika səhv bahis seçdi. Fransa və İngiltərə Üçüncü Reyxə müharibə elan etsə də. Və Hitler özü ABŞ-a müharibə elan etdi. Lakin fürerin qərarı Almaniyanın və onun peyklərinin məğlubiyyətinə səbəb olmadı. Yaponiya dəniz döyüşlərində Amerikanı məğlub etdi. Və bununla da iqtisadi gücün hər şey olmadığını göstərir.
  Göydə şiddətli döyüş gedir. Marsel də, Huffman da kəsilir. Və Üçüncü Reyxin ən əfsanəvi pilotu Fridrix. Onunla ortağı Helga da var. Qadınlar necə gözəl və effektiv mübarizə apara bilirlər. Eyni zamanda, hesablar avtomatik yığılır.
  Helga artıq dördüncü yüz avtomobilini vurub. Bu o deməkdir ki, o, brilyantlarla Dəmir Xaçın Cəngavər Xaçına layiqdir. Bu isə bikinili yarıçılpaq qız üçün çox şərəflidir.
  Helga Fridrixlə necə sevişdiyini xatırladı. Oğlan sadəcə yaraşıqlıdır. Pişik balası kimi mehriban. Və onunla birlikdə olmaq çox xoşdur. Mən isə saatlarla sığal çəkmək istəyirəm. Yeniyetmə qızları sığallamağı çox sevir, bu da ən xoş haldır.
  Lakin sonra Helga Mustanqı, sonra da Airacobra-nı vurur. 37 mm-lik topu olan sonuncu avtomobil təhlükəli ola bilər. Bəs ABŞ Hərbi Hava Qüvvələrinin ən məşhur qırıcısı - pulemyotları olan Mustang haqqında nə demək olar? O, ME-362-yə qarşıdır, titana qarşı nə bir ləkədir. Pulemyotlar tamamilə təhlükəli deyil.
  Ancaq Airacobra dişləyə bilər. Helqa başqa bir Mustanqı sıradan çıxaran kimi cik-cikləyir.
  - Mən atam, çox şirin... Və mustang bundan həzz alacaq!
  Və o, antik heykəldəki kimi oyulmuş yalın ayaqları ilə tətiyə basır.
  Fridrix bir döyüşdə yüz maşın vurur. O, mərasimdə dayanmır. Bir dənə də olsun. Əsl ölüm maşını. Burada əməliyyatın ən əhəmiyyətli mərhələsi və super ace cənubdan geri çağırıldı. Yüz maşın məhv edərək, terminator oğlan yanğını quruya köçürür. Orada o, fövqəltəbii qabiliyyətlərini nümayiş etdirir.
  Friedrich deyir:
  - Təyyarələrdə hesab yüz sıfır, tanklarda isə yüz iyirmi sıfırdır!
  Ən çox Amerika avtomobilləri: Shermans. Köhnəlmiş tank böyük miqdarda istehsal olunur. Pershing hələ dəyişdirilməyib və bu tank da Alman E-50-dən ümidsiz dərəcədə aşağıdır.
  Və sonra səmada uçan boşqablar peyda oldu.
  Bu tamamilə ümidsizdir. Disk təyyarələri toxunulmaz və sürətlidir, uçuş zamanı Amerika avtomobillərini kəsir. Yankilər buna dözə bilmir və qaçırlar. Eniş meydançaları genişlənir.
  Madlen və qızları dayanırlar. Onlara 88 mm-lik toplarla reaktiv hücum təyyarələri dəstək verir ki, bu da amerikalıları ruhdan salır. Güclü mərmilər ABŞ ordusunun tanklarının gövdələrini yarıb. Qorxu hissini hətta viski də keçə bilməz. Amerikanın döyüşçüləri, daha doğrusu, onlardan qalanlar dönürlər.
  Madlen gülərək deyir:
  - Bəzən dünyada ağrılar yaşayırsan, amma başqasının ağrısını yaşamaq daha yaxşıdır.
  Mərmi parçası qəhrəman qızın dabanına dəyib. Lakin döyüşçünün güclü döymələri metal parçanı səkdirdi. Əsl Aryan qalası budur. Madlen hətta məmnuniyyətlə mırıldadı. O, çox məmnun idi.
  Dabanlarınızı gicitkənlə vursanız da yaxşıdır. Daha doğrusu, güclü kişilər sizi dabandan vuranda. Bu Madeleine'i işə saldı. Kobud ayaqlarınız rezin dəyənəklərlə vurulduqda da yaxşıdır. Həm də əla. Döyüşçü qumbaranı yenidən ayağı ilə atdı. O, at dişlərini göstərdi. O yaxşıdır. O da yeməyi sevir!
  Məsələn, götürün və bir anda bütöv bir qoyunu yeyin. Zahiri kobudluğuna baxmayaraq, Madlen bəzən nəsə oxuyur. Məsələn, Dumas. Beləliklə, o, Porthosu çox bəyəndi. O, bir dəfə də bütöv bir qoyun yeyirdi. Bu, həqiqətən, hər yerdə bir adam idi. Və nəcib bir zadəgan iştahı. Quzu da kolbasa ilə doldurulur.
  Madlen də bir vedrə pivə içə bilərdi. Güclü qız. Döyüşçü-qəhrəman özünü təsəvvür edirdi. Gümüş vedrə götürür. Və seçilmiş Bavarian ehtiva edir. Və acgözlüklə içməyə başlayır. Həvəslə udmaq. Pivə dadlıdır. Südlə pomidor suyu içmək də yaxşıdır. Həm də vedrələr və bütün barellərlə.
  Madlen isə səhrada və ya dağlarda döyüşəndə kifayət qədər qidalanmalı olurdu. Bu isə qadın qəhrəmanın mədəsi üçün ağrılıdır. O, çox acgözdür. Və qanlı əti çox sevir.
  Madlen yenə ayağı ilə qumbaranı atır və şəhvətli xəyallara dalır. Necə yağlı əti yeyir, pivə içir. Beləliklə, yaylım atəşində. Donuz əti şiş kababını qırmızı şərabla yemək də yaxşıdır. Və hamısını döyün ...
  Madlen də işgəncəni çox sevirdi. O, xüsusilə oğlanlara işgəncə verməkdən həzz alırdı. Bu onun əsl ehtirasıdır. Pionerləri çubuqlarla dabanlarına döyün, bədənlərini yandırın.
  Və ya hətta zərif, körpə dərisini turşu ilə silin. Təbii ki, ən xoş şey oğlanlara işgəncə verməkdir. Amma qızlara da icazə verilir. Və yetkin kişilər. Yaşlı insanlara işgəncə vermək xoşagəlməzdir , onlar çox iyrənc və qeyri-estetikdirlər. Qocalıq insanları necə korlayır, eybəcərləşdirir. Xeyr, gənclərə işgəncə vermək daha yaxşıdır.
  Madlen üç pionerin soyuqda necə yola salındığını xatırladı. Onları qamçı ilə yola saldılar. Oğlanlar tamamilə çılpaq idilər, ona görə də bu, onlar üçün daha alçaldıcı idi. Madlen də yalnız bir bikinidədir. Çox gülməli. Qəhrəman qadın oğlanları qovub özünü bərkitdi. Onların yalın ayaq izlərinə baxıb özümü həyəcanlandırdım.
  Sonra pionerlər soyuqdan maviləşəndə o, onları yenidən isti bir daxmaya aparıb qızdırdı, məşəli cəld donmuş bədənlərinin üzərindən keçirdi.
  Madlen bunu ustalıqla etdi, dəridə yalnız kiçik, çəhrayı qabarcıqlar buraxdı və oğlanları ağrıdan qışqırmağa məcbur etdi. Və bu onu xoşbəxt edir!
  Pionerin həssas dabanı boyunca alov dilini ötürmək xüsusilə maraqlıdır. O, hər şeydən çox soyudu və şaxtalı qar yağışlarından sonra o, əvvəlcə odlu nəvazişləri belə hiss etmir. Amma sonra oğlan qışqırmağa başlayır, temperaturun dəyişməsindən gələn ağrı cəhənnəmdir, iztirab isə dözülməz olur.
  Bu, sadəcə dabanınızı isti dəmirlə yandırmaqdan daha ağrılıdır. Dözülməz ağrıdan məəttəl qalmış pionerlər isə işləri bir az da asanlaşdırmaq üçün hər şeyi etməyə hazırdırlar.
  Madlen işgəncələrə məruz qalanları necə ayıracağını bilirdi. Ən çox sevdiyi üsullardan biri pencək pəncələri ilə xayaları möhkəm sıxmaqdır. Və sonra ən güclü adamlar şokdan huşlarını itirdilər.
  Və, əlbəttə ki, elektrik şoku. Burada bir pioner götürüb elektrodlar yapışdırırsan... Sadəcə iyrəncdir, qadının özünü cəllad kimi aparması. O isə sənə işgəncə verir, sanki ruhunda daş varmış kimi. Daha doğrusu, ruh titandan, ürək isə daşdır.
  Bununla belə, Madeleine işgəncə prosesinin özünü çox bəyəndi. O, bunu etməyi sevirdi. Axı başqalarına ağrı vermək şirindir.
  Bu, faşist əxlaqıdır - amansız və sadist!
  İtki verən amerikalılar hücum təyyarəsinin hücumları altında geri çəkildilər. Hazırda əlavə qüvvələr eniş edir. Xüsusilə, ən yeni E-5 tankı. Seriyanın ən yüngül özüyeriyən silahı. Yalnız bir ekipaj üzvü. 75 mm-lik top və iki pulemyot. Eyni zamanda, hündürlüyü cəmi bir metr, ön zirehin qalınlığı isə böyük meyl bucağında 80 millimetrdir.
  Sherman və ya Pershing-i baş-başa deşməyə qadir, lakin özü mərminin səkkizliyinə müqavimət göstərən tank.
  Öz yolu ilə mükəmməl olan özüyeriyən silah. Ən əsası isə o, sürətlidir, saatda yüz kilometrə qədər sürətlənir. O, 400 at gücünə malik qaz turbinli mühərriklə işləyir.
  Maşınlardan birinə Aqna adlı bir qız minir. Onun adı iffət deməkdir. Və qız ilk döyüş əməliyyatında iştirak edir. O, əlbəttə ki, yaxşı təlim keçmişdir, lakin hələ barıt iyini hiss etməyib. O, çox narahatdır.
  Bir joystick istifadə edərək tankı idarə edir. İndi onların maşınları dönüb qərbə doğru gedir. Özüyeriyən silah çox yüngül olduqda yaxşıdır. Modullar və ya paraşütlərdən istifadə edərək düşür.
  Uçuşda hətta bir az qorxulu olur. Bədəniniz çəkisiz görünür. Dəri paltarın üstündə qarın üstə uzanırsan. Tank tabut kimi dardır. Cəmi yeddi tonluq silah, zireh deşmə gücündə Sherman-dan üstündür və ön tərəfi əyilməsinə görə mərmiləri daha effektiv əks etdirir. Qeyd etmək lazımdır ki, alman sementlənmiş poladın keyfiyyəti Amerika poladından iyirmi faiz yüksəkdir.
  Bu Aqnanı sakitləşdirir. İlk cəhddə onu keçə bilməyəcəklər. Burada ABŞ ordusunun əsas qüvvəsi var. Bu Sherman, İkinci Dünya Müharibəsinin tankı ən məşhurlardan biridir. Amerikada Shermans istehsalı texnologiyası sadələşdirilmişdir. Bu tank gündə yüzlərlə avtomobil istehsal edir. "Pershing", o qədər də kütləvi deyil. Və bu başa düşüləndir, çünki Sherman Amerika tanklarının qurulması üçün ənənəvi plana malikdir. Transmissiya öndə və mühərrik arxada olduqda. Və tank hündür oldu. "E" seriyasında almanlar planı sərtləşdirdilər, nəticədə aşağı siluetlə daha təkmil bir tank çıxdı.
  Agna ən son modeli idarə edir. Onun güclü silahı var, sürətlənmə ilə atan xüsusi bir mərmi, həmçinin uran nüvəsi ilə. Beləliklə, uzaq məsafədən vura bilərsiniz. İki kilometr kifayətdir.
  Hərəkət edərkən risk etməmək üçün Aqna dayanmış Şermanı vurur. İlk atış bir nişangahdır. O, hələ ilk dəfə vuracaq qədər təcrübəli deyil. İkincisi isə tankın tam ortasındadır!
  Aqna yalın ayaqlarını divarlara söykədi və joystikə basdı. Amerikalılar cavab olaraq atəş açıblar. Amma belə aşağı silueti olan tanka girmək asan deyil.
  Gənc qız deyir:
  - Ey alman tanrısı, tanrıların Allahı, məni qoru!
  Və yenə atəş açır... Onun tankı rəvan hərəkət edir və bundan başqa, silahda hidravlik stabilizator var və dəqiq atəş açır. Bəli, bu Şerman çox da uğurlu deyil. Görünür ki, onu yüz mil uzaqda görə bilərsiniz. Təəccüblü deyil ki, Agna yenidən vurulur. Və yaxınlaşır.
  Müharibədə ən çətin şey, yəqin ki, soyuqqanlılığını itirməməkdir. Qadın döyüşçüləri çox yaxşı yetişdirirlər. Amma onlar sizə atəş açanda istər-istəməz çaşqın olursunuz. Əgər onlar vurularsa və zireh buna dözə bilmirsə?
  Lakin sonra Aqna yenidən atəş açır və vurur. Üzü təbəssümlə parçalanır. Hesabların toplanması o qədər də çətin deyil və ən əsası çox xoş bir prosesdir.
  Üzü günahsız quzu olan qız joystik düyməsini sıxır və atəş açır. Üzünü güldürür. O, tərənnüm edir:
  - Bang! Vay! aldım! Kiçik dovşan necə atladı!
  Bu zaman göy gurultusu eşidildi... Alman zirehinin üstündən mərmi sürüşdü. Və səkdirməyə getdi. Qırx dərəcə üfüqi bir meyl olduqca böyükdür və zirehin özü çox davamlıdır.
  Aqna çılpaq dabanlarına bir şillə vurdu və cik-cik dedi:
  - Necə yaşadıq bir vaxtlar... Yalnız çörək üçün yamaq!
  Qız yenə atəş açıb. Düşünürdü ki, hər tanka görə yaxşı pul qazanacaq. Bütün hitlər avadanlıq tərəfindən qeydə alınır və siz kiçik kadrlarda onun vurulub-vurulmadığını görə bilərsiniz. Əlbəttə, həmişə deyil, hədəfi dəqiq vurmaq onu məhv etmək deməkdir! Amma bu halda o, özünü tamamilə doğruldur!
  Agna yenə dırnaq vurdu. Bir vuruşla hesabı artırdı. Zirehli pirsinqli alman mərmiləri çox güclü zərbə vurdu. ABŞ-da isə inkişaflar var, lakin onlar hələ çox təsirli deyil.
  Amerikalıların subkalibrli mərmi səkdirməyə çox həssasdır. Və zirehdən sürüşür.
  Agna yenidən atəş açır. Və daha ağır bir tank almadığı üçün təəssüflənir. Orda başqa qızlar da olardı, xorda oxumaq daha əyləncəli olardı. Yaxud, hətta on altı yaşında bir gəncə bir cütlük verin ki, küləşi ilə küləş olmasın. Eh, o, artıq cismani sevgini tanıyırdı - gəncliyinə baxmayaraq.
  Üçüncü Reyxdə əxlaq olduqca boşdur. İkiüzlülük olmadan artıq monoteizm tətbiq olunur. Düzdür, insanları homoseksuallığa görə həbs düşərgələrinə göndərirlər. Ancaq heteroseksuallıq təşviq olunur.
  Hətta qadın bölmələrində giqoloya getmək demək olar ki, məcburidir. Əks halda onlar təəccüblənəcəklər: sən lezbiyansan? Və ya bəlkə, daha da pisi, bir xristian?
  Xristianlıq tədricən Üçüncü Reyxdən sıxışdırılır. Yeni əxlaq isə deyir: qadın kişini, kişi də qadını istəməlidir. Və mütləq evlilikdə deyil!
  Bir növ azğınlığa təşviq!
  Aqna hələ çox gəncdir, Hitlerdən başqa heç bir güc tanımırdı. Ancaq hətta bu, onun üçün bir az şok yaradır.
  Qız vurur və onun artıq on məhv edilmiş Şerman və bir Cadugər var.
  Döyüşçü gülümsəyərək deyir:
  - Münasib olmayan, əxlaqlı deyil!
  Onların işləri yaxşı getdi... Və E-5 tankları, daha doğrusu tanklar yox, özüyeriyən silahlar irəliləyir.
  Aqnanın Rusiyada döyüşməyə vaxtı yox idi. Və təbii ki, gec doğulduğuna görə peşman oldu. Artıq vaxtından əvvəl cəbhəyə getdi, döyüşməyə vaxt tapmağa tələsirdi. Almanlar arasında bu müharibə ilinin sonuncu olacağına inam var idi. Yaxud, heç olmasa, ABŞ-la bir ildən sonra məşğul olacaqlar. Onların Rusiyaya hücum edib-etməyəcəyi hələ sual altındadır.
  Aqna döyüşmək istəyirdi... Müdriklər demişkən: müharibə ağciyərlərə havadır...
  Amma indi o, ilk döyüşünü başa vurub. Və yəqin ki, o, dəmir xaça layiq idi. Və nə qədər bacarıqlı olduğu ortaya çıxdı.
  O, hərbi karyera quracaq və özünə qullarla bir mülk alacaq! O, onları qamçı ilə döyəcək.
  Agna güldü və oxudu:
  - Bizim dünyamızda qeyri-mümkün olan hər şey mümkündür... Siz ancaq hesabla, iki-dörd vura bilərsiniz!
  Döyüşçü öz-özünə gözünü zilləyib qışqırdı:
  - Beləliklə, mən birinci döyüşdə ey oldum... Dərslə yatırıram - Füreri sevirəm!
  Onların çevik tankları irəliləyir. Qarşıda piyada var. Bu o deməkdir ki, pulemyot və yüksək partlayıcı parçalanma mərmiləri ilə atəş açmaq lazımdır. Yaxşı, o da təsirlidir.
  Aqna barmaqları ilə coystikə basır. Və hər iki pulemyot piyadaları biçməyə başlayır. Qara döyüşçülər görünür. Onların üzləri qana boyanmışdı.
  Qız sevinclə deyir:
  - Kədərli üzlərini görürsən... Amma qatil olduğum üçün!
  Və pulemyotlar işləyir. Hamını biçirlər. Bir neçə motosiklet eyni anda partlayır. Və havada fırlanırlar. Təkərlər və dəmir hissələri hər tərəfə uçur. Və metal sözün əsl mənasında qırılır.
  Polad yanan zaman isə həqiqətən dəhşətli alov olur.
  Pulemyotlar hücum və çox mobildir, əvvəlkindən daha təkmildir.
  Agna tweets:
  - Yerdə və yeraltında Şeytanla hökm sürəcəyik!
  Yenə də vurur... Və konveyer alovlandı, elə bil məşələ çevrildi. Və çoxlu ölü, bütöv qalaq-qalaq cəsədlər. Amerikalılar qaçır. Avtomatları, avadanlıqları atırlar.
  Aqna sarı saçlarını barmaqları ilə darayaraq deyir:
  - Qorxaq xokkeydə uduzacaq! Və jokey artıq onu gözləyir!
  Agne indi özünü həqiqətən yaxşı hiss edir. Özündə sadist bir ləzzət hiss edən terminator qız qaçan piyadaları əzib. O, həmişə qalib olmağı bacaran xanımdır... Hələ təcrübəsi olmasa da.
  Döyüşçü topdan atəş açır. Mən indicə yerə qazılmış bir Şermanla rastlaşdım. Bəs bu nədir? O, götürdü və mənasız bir şəkildə onun qülləsini qopardı. Uran nüvəsi zarafat deyil. Üstəlik, hər şeyin üstündə uran metalı yandırır.
  Afrikanı tutduqdan sonra nasistlərin indi çoxlu uran mədənləri var idi. Fürer isə atom bombası yaratmağa belə tələsmir. Onun qoşunları artıq dünyanın ən yaxşılarıdır.
  E-5 necə cəsarətlə və sürətlə qaçır. O, piyadaların bütün boşluqlarını əzib. Bəs bu hansı tank kimi görünür? Qazandan - iki düym!
  Agna gülüşlə deyir:
  - Dünyanın iki problemi var: axmaqlar və yollar... Almaniyada dünyanın ən yaxşı yolları var, bəs axmaqlar?
  Qız isə gülür... Məqsədini yerinə yetirir...
  Fridrix reaktiv avtomobilində yenidən dövrə vurur. Beş hava topu hər biri on altı atəş açır. Alman əsgərlərinin enişinə hücum etməyə çalışan 80 Amerika təyyarəsi partladı.
  Asi oğlan deyir:
  - Məni çağırdıqları mənəm - gecə mənə demə!
  Bundan sonra oğlan daha bir partlayış atır və daha otuz avtomobili məhv edir. Bütün bunları şirin bir təbəssümlə edir. Və belə etinasızlıqla... Ölümcül uşaq.
  Helqa heyranlıqla deyir:
  -Sən supersən! Bir şairin xəyalı!
  Fridrix təvazökarlıqla deyir:
  - Qız haqqında danışmaq daha məqsədəuyğundur! Baxmayaraq ki, mən pis deyiləm!
  Helga oxuyur:
  - Sən mənim kumirim Fridrixsən! Sən bütün kainatın ən gözəlisən və dünyanı fəth edirsən!
  Oğlan növbə verir. O, daha on altı düşmən təyyarəsini vurur və deyir:
  - Dünyada isti və qar var,
  Namuslu kasıbdır, pis isə zəngindir!
  Kainatda təsadüf hökm sürür -
  Maşını doldurun!
  Bundan sonra terminator oğlan yer hədəflərinə doğru hərəkət edir. Onun hava topları həm hava hədəflərində, həm də nüfuz edən tank lyuklarında əladır.
  Kanadalı Şermanlar. Amerika modifikasiyalarından biri. Döyüş şiddətlə gedir. Fridrix həvəslə deyir:
  - Mən heyrətamiz insanam!
  Və onlarla Şerman sındırılıb Milad şamları kimi yanır. Sonra oğlan yenidən yaxınlaşır. Bu, üç böyük "Böyük Tom" özüyeriyən silahdan gəlir. Bu, yəqin ki, seriyalı özüyeriyən silahların ən güclüsüdür. Yalnız T-93 daha böyükdür.
  Fridrix qəzaya uğramış avtomobillərin necə parçalandığına baxaraq deyir:
  - Oğlan yuxusunda pulemyot görür,
  O, tankı limuzindən üstün tutur...
  Doğuşdan anlayış belədir
  Kobudluq və güc kainatı idarə edir!
  "Witch" nisbətən yüngül Amerika özüyeriyən silahıdır. Onu məhv etmək daha asandır. Ace oğlan bir atəş açdı və mərmilərin partlaması nəticəsində iyirmi beş özüyeriyən silah partladı.
  Helqa cəmi üç maşın vurdu və qışqırdı:
  - Ey cəngavər! Sən necə də gözəlsən!
  Frederik özünü şişirdi və dedi:
  - Yalnız yumurtalar məndən daha soyuqdur!
  Helga məmnuniyyətlə əlavə etdi:
  - Və ulduzlardan daha yüksək!
  Fridrix birdən utandı və qızardı. Daha altı döyüşçünü vurdu və dedi:
  - Təvazökarlıq insanın zinətidir!
  Helqa sərt cavab verdi:
  - Amma sən doğrudan da ikinci almansan!
  Fridrix gülümsədi və soruşdu:
  - İkinci? Kim birincidir?
  Helqa həvəslə cavab verdi:
  - Fürer özü!
  Fridrix istehzaya çətinliklə dözə bildi və ağıl əvəzinə dedi:
  - Mən papağımı Fürerə çıxarıram!
  Və yenə Amerika təyyarələrinə atəş açıb. Həddindən artıq, daha doğrusu unikal dəqiq oğlan.
  Helqa çılpaq ayaqları ilə pedallara basaraq cıvıldadı:
  - Sən onların dediklərisən - tanrılardan doğulmuşsan!
  Frederik şişirdilib cavab verdi:
  - Herkules qədər böyük olmasam da, çox güclüyəm!
  Helga asanlıqla təsdiqlədi:
  - Bütün Almaniya sizinlə fəxr edir və bu, dünyanın yarısından çoxudur!
  Oğlan daha beş təyyarəni vurdu və Perşinqlərə hücum etdi. Dörd Amerika avtomobili ilk Panther modelinə bənzəyirdi. Kifayət qədər uzun ağızları və daşınan qüllələri ilə onlar yüngül alman tankları üçün müəyyən təhlükə yarada bilərdi. Sonra oğlan yük maşınlarını vurdu. Səkkiz hədəfi məhv etdi və çılpaq ayağını pedala vuraraq suya daldı.
  Hə, bu sadəcə ehtiyatsızlıqdır... Mən az qala bir çuxura düşəcəkdim. Lakin o, maşını yerə yaxınlaşdırıb.
  Helqa qorxu içində qışqırdı:
  - Oh! Bu, həqiqətən mümkündürmü?
  Frederik cəsarətlə cavab verdi:
  - Ehtiyatlı olsan hər şey olar!
  Helqa daşıyıcını yuxarıdan vuraraq hürürdü:
  - Həyatınız qiymətsizdir! Bizi ürəyimizdən almağa məcbur etmə!
  Oğlan ciddi cavab verdi:
  - Və mən məftun oldum - məni almayacaqlar, nə güllə, nə də süngü! Beləliklə, qız, dərim üçün qorxma! Daha çox kubok toplamağa diqqət yetirmək daha yaxşıdır.
  Oğlanın fikri dağıldı. Yeni bir tank sütunu meydana çıxdı. Bunlar köhnəlmiş Amerika M-16-ları idi. İki topla silahlanmış 55 ton ağırlığında ağır maşınlar. Məqsəd çox dəyərli deyil. Yəqin ki, amerikalılar yalnız metal üçün uyğun olanı belə təkmilləşdirməyi bacardılar.
  Fridrix növbə vermək istədi, lakin Helga qışqırdı:
  - Bu yetmiş beş millimetrlik silahlar bizim tanklarımız üçün heç də təhlükəli deyil. Qoy heç olmasa bir torpaq eysimiz öz hesabına ağır maşınlar əlavə etsin.
  Frederik könülsüz razılaşdı:
  - TAMAM! Mən eqoist olmayacağam! Qoy yaşasınlar!
  Helga gülümsədi və mırıldandı:
  - Təsəlli olaraq sizə deyim ki, bu, uzun sürməyəcək!
  Və həqiqətən də, bir neçə saat sonra Agna hesabına daha iki ağır tank əlavə etdi. Ağırlığına baxmayaraq, Amerika avtomobilinin zireh baxımından Shermandan demək olar ki, heç bir üstünlüyü yox idi. Yaxşı, bəlkə də yanlarda və sərtdə. Amma almanlar heç bir mərasim olmadan düz alnımdan vurdular.
  Fridrix daha iki onlarla təyyarəni vurdu və artıq yanacaq doldurulmuş və doldurulmuş yeni bir qırıcıya keçmək üçün geri qayıtdı. Gənc terminator üçün bir saniyə belə sülh yoxdur. Hamısı işdə və hərəkətdədir. İstisnasız olaraq hamını məhv edir.
  Kiçik ölüm maşını.
  Kanadadakı hücum əməliyyatı olduqca uğurla inkişaf etdi. Almanlar bir neçə körpü başını ələ keçirdilər. Sonra onları bir böyük birinə birləşdirdik.
  Bundan əlavə, hücum getdikcə daha sürətlə inkişaf etdi. Döyüş inanılmaz güclə inkişaf etdi. Amerikalılar almanları dənizə atmağa çalışdılar. Ancaq havada keyfiyyətə görə Luftwaffe üstünlük təşkil etdi və diskotekalar sadəcə aviasiyaya çaxnaşma gətirdi. Yankilərin əhval-ruhiyyəsi həqiqətən çox yaxşı deyil. İlk günlərdə minlərlə məhbus peyda oldu. Nəzərə almaq lazımdır ki, komanda lazımi səviyyədə deyil.
  Qoşunlar arasında qarşılıqlı əlaqə çox zəif təşkil olunub.
  Çox vaxt Amerika artilleriyası özünün üstünü örtür. Kanadalılarla çoxlu fikir ayrılıqları var.
  Vəziyyəti Amerika komandanlığı arasındakı xəyanətlər də gərginləşdirir. Xüsusilə alman əsilli insanlar. Yankilərin xarici torpaqlar üçün döyüşməsi çox da çətin deyil.
  Qeyd edək ki, E-50 istehsala başlayanda Sherman tamamilə köhnəlmişdi. O, heç bir bucaqdan alman tankına nüfuz edə bilmir. Ancaq indiyə qədər az sayda Pershing istehsal olunur. Bəli və onlar yalnız uzaq məsafədən və kiçik çaplı mərmi ilə atəş açdıqda təhlükəlidirlər. Amma reallıqda bir alman tankının həm Perşinq, həm də Şermanı beş kilometr məsafədən keçəcəyinə zəmanət verilir. Sadəcə onu uzaqdan əzib.
  Və heç bir şans yoxdur. Amerikalılar tanklarda nəzərəçarpacaq dərəcədə geridə qaldılar. Aviasiya hələ güclü və döyüşə hazır döyüş təyyarələrinə malik deyil.
  Ən məşhur döyüşçü Mustang, sadəcə qanadları olan bir tabutdur. Yalnız Airacobra-nın 37 mm-lik topu ilə sancmaq şansı var. Hələ də reaktiv bombardmançı təyyarələr hazırlanır. Hitlerin başqa nələri var? Əlbəttə ki, hələ də az olan diskotekalar, lakin onlar toxunulmazdır. Bu, əlbəttə ki, ABŞ üçün böyük problemdir. Xüsusilə mənəvi, çünki bu cür maşınların toxunulmazlığı təslim hisslərə səbəb olur.
  Yaxşı, kim tam döyüldükdən sonra ölmək istəyər. Almanlar artıq hər kəsdə qorxu yaradır.
  Amma müharibə davam edir. Əsas çətinlik okeanın o tayında qoşunların tədarüküdür. Yaxşı ki, adalar silsiləsi var. Ancaq almanlar üçün qüvvələri köçürmək hələ də asan deyil. Sursat təchizatı. Bu, Kanadada irəliləyişi yavaşlatır. Amerikalılar da güclüdür, kifayət qədər çoxdur və onların çoxlu texnikası var. Əgər daha çox döyüş ruhu və mütəşəkkilliyi olsaydı, Üçüncü Reyxin qoşunlarını dənizə ata bilərdilər.
  Ancaq bəxt cəsurları, xoşbəxtlik isə güclülərə üstünlük verir. Körpü başlığı genişlənir.
  30 may 1945-ci ildə döyüş istifadəsi üçün yaradılmış ilk Monster tankı buraxıldı. Maşında çox güclü bombaatan qurğu və dörd haubitsa var idi. Lakin hərbi ekspertlər belə bir banduraya şübhə ilə yanaşırdılar. Sadəcə olaraq iyirmi ton ağırlığında bir bomba atmaq mümkündür, belə bombardmançılar okeanın o tayında supertank sürməkdən yaxşıdır. Üstəlik, kütlə çox böyükdür və avtomobil bahadır.
  Ancaq Fürer şəxsən "Canavar" ı istehsal etməkdə təkid etdi. Bu dizaynın üstünlüyü kifayət qədər uzun bir atəş məsafəsi hesab edilə bilər - yüz kilometrə qədər, nisbətən qənaətbəxş krossovka qabiliyyəti və qalın zireh. Amma ümumilikdə indiyə qədər yalnız bir nüsxə hazırlanmışdır.
  "Sıçan" tamamilə tərk edildi. Ağır silahlardan ibarət cüzi bir batareyadan istifadə etmək tankla bu qədər qarışmaqdan daha asandır. "Canavar" hər halda 1250 mm-lik nəhəng bir bomba işə salmaq problemini həll etdi. Bəzi hərbçilər dörd haubitsa lazım olmadığına inanırdılar və tankı bir, lakin daha böyük silahla yüngülləşdirmək daha yaxşı olardı.
  Ancaq Hitler böyük ölçülərə çəkildi. Onlar "Canavar"ı vaxtında istehsal edə bildilər. Amma indiyə qədər bu avtomobil özünü o qədər də inamlı göstərməyib. Demək olar ki, enmə zamanı ilişib qaldım, amma hər şey qaydasında oldu.
  Bu supertank, daha doğrusu özüyeriyən silah və qismən də batareya havadan hücuma məruz qala bilərdi. Buna görə də onun ətrafında xüsusi zenit özüyeriyən silahlar gəzir, reaktiv təyyarələr dövrə vururdu.
  Avtomobil saatda cəmi 20 kilometr sürətlə olduqca yavaş hərəkət edirdi. Və sonra düz zəmində. Onunla müqayisədə E-300 az qala çevik tülkü kimi görünürdü.
  Tırtıllar cingildəyir və dizel mühərrikləri guruldayır. Qaz turbinli mühərriklər hələ belə bir nəhəngə hazır deyil. Amma istənilən halda almanlar öz şah əsəri - dünyanın ən ağır tankı ilə fəxr edə bilərlər. Əvvəlcə "Dora"nı "Monster"ə quraşdırmaq istədilər. Lakin sonra hərbi ekspertlər məntiqi olaraq qərara gəldilər ki, raket buraxılış qurğusu təsir baxımından daha dağıdıcı olacaq.
  Və nə? Bütün gözləntilər doğrulandı! Bombanın zərbələri həqiqətən dağıdıcıdır.
  Əsas atıcı ənənəvi olaraq qız idi. Belə də oldu. Və təbii ki, sadəcə bikinidə demək olar ki, çılpaq. Artıq istidir, üstəlik supertankın özündə mühərriklərdən istilik var. Və qızlardan ibarət komanda. Otuzdan yuxarı olmayan ayaqyalın gözəllər. Mastodonun ətrafında necə tez tələsirlər.
  Çılpaq, qız kimi ayaqları metala küt döyülür. Çox erotikdir. Xidmət edən yeniyetmə Peter qızlara baxır. Təsəvvür hər cür fantaziyaları çəkir. Məsələn, qızları və gənc qadınları sinəsindən öpmək. Dilimi qızılgül qönçələri kimi qırmızı nipples üzərində gəzdirmək istəyirəm.
  Peter öz kamilliyinin şişdiyini hiss edir ki, o, özünü göstərir. Gənc qızarır. Başqa bir şey haqqında düşünməyə çalışır. Məsələn, onların nə gözəl tankı var. Dünyanın ən böyük izlənən və həqiqətən də avtomobili. Ballistik raket kimi vurur, yalnız atış daha az xərclənir.
  Oğlan müqavimət göstərə bilməyib diqqətlə qadının dabanına toxundu. Qız alçaldıcı bir təbəssümlə yeniyetməyə baxdı. Gənc yaraşıqlı idi, təxminən on beş yaşında görünürdü və əlbəttə ki, yaraşıqlı bir gəncin sənə toxunması çox xoşdur.
  Və bir az qıdıq... Qız mırıldanır:
  - Bir az sığallayın!
  Peter buna çox sevinir. Nə ayaq. Yonmuş, aşılanmış, mükəmməl təmiz dəri, hamar barmaqlar, parlaq dırnaqlar. Elastik dəri ilə dabanın hamar əyrisi. Bir az kobud görünür. Peter özünü çox həyəcanlı hiss edir. O, həqiqətən istəyir. Təəssüf ki, yeniyetmə hormonları zehni idarə edir.
  Oğlan qızın ayağını dodaqlarına çəkir və öpməyə başlayır. Qadın dərisinin dadı çox xoşdur, gözəlin sağlam ətinin qoxusu ləzzətli və həyəcanvericidir. Ayaq barmaqlarından dabanın əyriliyinə qədər dabanını örtərək acgözlüklə öpürsən. Və şirin hiss olunur. Və mükəmməllik o qədər şişib ki, partlamaq üzrədir!
  Peter həqiqətən də əlini içəri salıb özünü rahatlaşdırmaq istəyir, amma bu, utancverici və narahatdır. Ay qadınlar, siz necə də arzuolunan və əlçatmazsınız.
  Təcavüzkar bir qışqırıq eşidilir:
  - Elvizə, sən fahişəxanada deyilsən! Gəlin işə başlayaq!
  Qız ehtiyatla ayağını oğlanın əlindən çıxarır və pıçıldayır:
  - Bu axşam görüşəcəyik!
  Peter minnətdarlıqla başını tərpətdi. Vay, axşama qədər gözləmək nə qədər çətin olacaq. Nəhəng supertank isə artıq düzənliyə çatmışdı və cəbhə xəttinə doğru irəliləmişdi. Avtomobilin bütün dibini əhatə edən çoxlu izləri var idi. Ölkələrarası döyüş qabiliyyəti həqiqətən qənaətbəxşdir, ağır Alman tanklarından geri qalmır. Sürət bir qədər azdır. Amma gələcəkdə dizel mühərrikləri qaz turbinləri ilə əvəzlənəndə sürət kəskin artacaq.
  Ancaq yenə də belə bir nəhəng, hətta zahirən, əsl tısbağa kimi görünür və hərəkətsiz görünür.
  Hətta bir neçə qız tullanıb tankın arxasınca qaçdılar. Döyüşçülər sıçrayaraq dişlərini qaldırıb oxudular:
  - Biz şıltaq və sürətliyik, qızlar gözəldir! Və ayaqlarımız oynaq və dişlərimiz çox itidir!
  Qızlar ayağa qalxıb fırlandılar. Onlardan bəziləri xüsusi saltoda fırlandılar. Quşlar kimi uçurdular.
  Peter bir müddət poladın üstündə oturdu. Və sonra sıçrayıb qaçdı. Oğlan da ayaqyalın və şortik geyinmişdi. Çəkməsiz qaçmaq əlbəttə ki, daha xoşdur. Xüsusilə yaxınlıqda qızlar olanda. Və nə cür arxaları, ombaları, sinələri və ayaqları var.
  Peter qışqırdı:
  - Üçüncü Reyxə həmd olsun!
  Qızlar bir ağızdan qışqırdılar:
  - Qəhrəmanlara həmd olsun!
  Nəhəng tank kiçik bir xəndəkdən keçdi. Qızlar və oğlan sadəcə atladılar. Və sürətlə çapdılar. "Canavarın" izləri heyrətamiz dərəcədə qalın idi və onları zədələmək üçün heç bir yol yox idi.
  Ən yeni Xe-262-lərdən bir neçəsi havada uçdu. Çox sürətli maşınlar. Uçurtma kimi tələsirlər, hətta bir az isti hava üfürürlər. Döyüşçülər çevik və cazibədardırlar.
  Peter yalın ayağı ilə bir az yöndəmsiz şəkildə daş daşlara dəydi. Ağrımağa başladı. Uşaq axsadı və platformaya qalxmağa tələsdi. Əzilmiş barmaqlarını ovuşdurmağa başladı. Çox gözəl deyil.
  Amma ümumilikdə Almaniyada həyat o qədər də asan deyil. 1942-ci ildən bəri iqtisadiyyat həqiqətən müharibə vəziyyətinə keçdi. Və hər şey cəbhəyə doğru işləməyə başladı. Yay uşaq ayaqqabılarının istehsalı praktiki olaraq dayandırılıb. Oğlan üçün işlər olduqca çətinləşirdi və bu, təbii ki, orduda daha qaneedici idi. Beləcə uşaqlar şaxtadan şaxtaya ayaqyalın məktəbə qaçırdılar.
  Bu ümumiyyətlə dözümlü və hətta xoşdur. Ancaq payızda və ya erkən yazda, əlbəttə ki, daha az zövq var. Mən sözün əsl mənasında məktəbə qaçmalı oldum. Dabanları isə sanki od tutub yanırdı. Xüsusilə qar yağanda.
  Peter bunu xatırladı... Sonra ayaqlarınızı sıxaraq əzalarınızı qızdırırsınız. Sonra normaya uyğun olaraq ciddi şəkildə yeyin. Baxmayaraq ki, lehimləmə almanlar üçün pis deyil. Xüsusilə bu yaxınlarda, Ukraynadan zəngin məhsul gələndə. Banan və digər meyvələr isə Afrikadan gəlir.
  Yalnız bir-iki il ac qaldım. Sonra Almaniya ələ keçirdiyi ərazilərdən qidalandı. Ancaq son illərdə hər şey yaxşılaşdı və bol ailələr üçün kifayət qədər yemək var idi.
  Berlin ümumiyyətlə yaxşı qidalanan və zəngin bir şəhər təəssüratı yaratdı. Artıq kifayət qədər yeni tikinti layihələri var.
  Müharibə gedirdi, uğurlu səmtə dönürdü, işçi qüvvəsi artıqlığı var idi. Hər bir alman kreditlə qul ala bilərdi. Bu, faşistlərin fikrincə, əladır. Peterin şəxsi qulu da var idi. Onunla istədiyinizi edə bilərsiniz. Və onunla nə edə bilərsən ...
  Peter ətyeyən şəkildə gülümsədi. Mən həqiqətən bir qızın bədənini oymaq istəyirəm. Oğlan fikirləşdi. Niyə ona hərəm almırsınız? Artıq Üçüncü Reyxdə bu, demək olar ki, qanuni şəkildə edilə bilər. Qullar hərraclarda satılır və ya siz onları kreditlə ala bilərsiniz.
  Peterin anası, demək olar ki, heç bir müqabilində iki oğlan gətirdi. Oğlanlar hindli idilər. Ayaqyalın işləmək məcburiyyətində qalanda isə çox soyuq idilər. Ana isə qamçı ilə onları yola saldı. Sonra oğlanlardan biri xəstələndi və öldü. Əvəzində anası bir rus oğlan götürdü. Onlar daha dözümlüdürlər və ayaqqabı və isti paltarlar hesabına nisbətən mülayim alman qışına tab gətirə bilirlər.
  Başqa bir hindli dağ kəndindən idi və buna öyrəşməyi bacarırdı. Peterin atası cəbhədə həlak oldu. Ana tək qaldı. Oğlanlar tədricən ailənin az qala üzvlərinə çevrildilər.
  Pyotr hətta onlarla oynayırdı... Ta ki, orduya gedənə qədər. Bu pul qazanmaq üçün yaxşı fürsətdir. Və mənə "Canavar" supertankına xidmət edən qızların yanında olmaq şanslı oldum. Əlbəttə ki, prestijlidir!
  Burada məhbuslar kolonnasını irəli aparırlar. Amerikalılar başlarını aşağı salıb gəzirlər. Əhvalları yoxdu. Onlar ziyana uğrayanlardır. Mühafizəçilər tüfəngin qundağı ilə itələyir və qamçı ilə fit çalırlar.
  Təslim olanlar arasında hələ də çox gənc oğlanlar var. Yeniyetmələr üçün xarakterik olduğu kimi, xüsusilə az qala çılpaq, qaralmış qızların qaçdığını görəndə çox gülümsəyirlər. Döyüşçülər əsirləri aldadır və onlara daş atırlar. Oğlanlar fit çalırlar. Qarşılıqlı ləzzət mübadiləsi belədir.
  Peter kəmərindən tapança çıxardı. O, həqiqətən də dustaqlara atəş açmaq istəyirdi.
  Həqiqətən böyük bir sınaq. Oh, şeytanın vəsvəsəsi. Özünüzə o qədər də dəyərli olmayan bir qurban tapmağınız lazım deyilmi?
  Peter qocanı nişan alır, qara adam da. Bu heyif deyil. Oğlan həyatında ilk qətli törətmək istəyir. Demək olar ki, on beş yaşı var və hələ heç kimi öldürməyib. Məsələn, Fridrixin o qədər qurbanı var ki, o, Peterdən böyük deyil.
  Peter onu götürdü və oxudu:
  - Vay halına döyüşənin,
  Döyüşdə polad almanla...
  Düşmən qəzəblidirsə -
  Mən əclafı öldürəcəyəm!
  Oğlan isə atəş açır... Bir tapança üçün məsafə kifayət qədər uzundur. Oğlan darıxacağından çox qorxurdu. Və ayıb olacaq. Amma boz saçlı qara adam düşür. Afrikalı amerikalının üzündə qan var.
  Peter hönkürdü:
  - Mən səni öldürəcəyəm Afrika!
  Və dişlərini göstərdi...
  Silahsız hərbi əsirinin öldürülməsi heç kimi narahat etmir. Bu, tarakanı əzmək kimi idi. Almanlar əsirləri qovmağa və olduqca vulqar mahnıları fit çalmağa davam edir.
  Peter özündən çox razı idi. Çox dəqiq vurdu və qaçmadı. Niyə atıcı olmasın?! Çox dəqiq vurur! Həm də silahsız adamı güllələməyə cəsarəti çatmışdı. Və məni ən çox ruhlandıran da budur. Hər kəs buna qadir deyil!
  Oğlan super tankdan düşdü və qışqıran qızların arxasınca qaçdı:
  - Onu gördük! Və çox dəqiqliklə!
  Baş topçu mehribanlıqla deyir:
  - Yaxşı! Sən əsl Aryan kimi böyüyürsən! Ancaq təkcə məhbusları deyil, həm də döyüşdə öldürməyi öyrənin!
  Peter cavab verdi:
  - Fırtına və Vikinq və Polad Qılınc!
  Bəli, bunu əla etdi. Tiklənmiş ayaq barmaqlarının ağrıları azalmışdı və Peter indi qızların arxasınca qaçırdı. Yenə də müharibə ana kimidir. Bunun içində çox əyləncə var.
  Məsələn, Peter evdə əylənməyi sevirdi. Xüsusən də kibrit yandırmaq və onları nökər oğlanların çılpaq dabanlarına tutmaqla. Onlar vəhşicəsinə qışqırdılar və çılğınlıqla gözlərini zilləyərək ayağa qalxdılar. Hindistanlının qəhvəyi, rusun isə mavi gözləri var. Gülməli... Ayaq barmaqlarınızın arasına qəzet parçaları soxub od vurmaq da yaxşıdır. Və olduqca ağrılıdır. Yaxud zəhmətdən yorulmuş gənc qulları gecələr qamçı ilə döyün.
  Peter əsl faşistin heyvani instinktlərini mənimsədi. Və özü də heyvana çevrildi.
  Hitler dedi: Yer kürəsinin köçürülmə təhlükəsi var idi. Alman ustalarına xidmət etmək üçün bizə lazım olan qədər adam lazımdır. Bu, amansız bir əxlaq formalaşdırdı. Başqa xalqlara münasibət isə sanki insanlıqdan kənardır.
  Lakin digər tərəfdən totalitar rejim və lovğalanan alman nizamı öz təsirini göstərdi. İstehsal artdı, təkcə hərbi istehsal yox. Təkcə silah istehsalı artmadı, həm də yollar çəkildi, körpülər, sıldırım aerodromlar, şəhərlər salındı. Odur ki, bu rejimi birmənalı mühakimə etmək hələ ki, mümkün deyil. Müəyyən effekt qul əməyi və totalitar rejim vasitəsilə əldə edildi.
  Müharibə davam etdi, imperiya inkişaf etdi və böyüdü. Həm güc, həm də iqtisadiyyat.
  Peter kifayət qədər uzun müddət qaçdı... Ta ki, özünü yorğun hiss edənə qədər... Sonra ikinci küləyi aldı.
  Vaxt keçdi və günəş batmağa başladı. Peter artıq tamamilə yorulub. Qırmızı günəşə baxdı və bu günün nə vaxt bitəcəyini və bir qadının qucağına girə biləcəyini düşündü. Və sairə çırpınma...
  Bir az diqqətini yayındırmaq üçün Peter Şərq Cəbhəsindən atasının hekayələrini xatırlamağa çalışdı. Həm də Qərbdən. Atam Polşada, Belçikada, Fransada, Rusiyada döyüşməyi bacardı... Və müharibə kifayət qədər uğurla başladı. Bir çox almanlar bunun Birinci Dünya Müharibəsindəki kimi olacağından qorxurdular. Lakin Hitler Vilhelmdən daha müdrik və şanslı olduğu ortaya çıxdı. Düşmənləri hissə-hissə darmadağın etdi. Almanlar bir neçə əsgərini itirərək Polşanı tutdular, sonra Fransa, Belçika və Hollandiyada qalib gəldilər və məhv etdilər.
  Şərqdəki müharibə heç kəsdə böyük qorxu yaratmadı. Qələbə qələbənin ardınca gəldi. Ancaq almanlar hələ də planlaşdırdıqları kimi sürətlə irəlilədilər. Artıq bütün müddətlər keçib və Rusiya mübarizə aparır. Və sonra qış fəlakəti. Pyotrun atası sovet qar yağışlarında öldü. Heç meyiti də tapmadılar. Peter qeyri-müəyyən bir şəkildə atasının əsirlikdə ola biləcəyinə ümid etdi və sağ qaldı. Amma məhbuslar iki dəfə dəyişdirildi. Rusiyadan qayıdırdıq. Çoxları əlil oldu. Düzdür, məhbuslar nisbətən az idi. Onların arasında ata yox idi.
  O zaman Peter şərq cəbhəsinə getmək üçün hələ çox gənc idi. Amma o, ruslardan qisas almaq istəyirdi. Ancaq şərq şirkətinin sonunda oğlanın vaxtı yox idi. Almanlar onun nəticələrini qalib hesab etmədilər, baxmayaraq ki, qazanclar əhəmiyyətli idi.
  Tamamilə qaraldı... Supertank dayandı. Qızlar qəlyanaltı alıb yatmalı idilər. Şam yeməyi sürətli idi, standart rasionlar, şokolad, quru banan, qurudulmuş ət.
  Peter dostunun yanında oturdu. O, oğlana göz vurdu. Niyə saqqalsız bir gənclə əylənməyəsiniz? Peter yalnız şortunda oturdu. Heykəlləşdirilmiş, arıq, aydın və aşılanmış dəri ilə. Belə bir şey hiss etmək gözəldir . Qız Peterin əzələli sinəsini sığalladı. Oğlan cavab olaraq onu sığallamağa başladı.
  Onlar qucaqlaşıb bir-birlərinə öpüşlər yağdırdılar. Peter bakirə deyildi. Hələ məktəbdə olarkən o, peşəkar fahişədən sevgi dərsi alacaq. Tipik olaraq, yeniyetmələr heteroseksual olaraq böyüdülər. Onların hiperseksuallığını nəzərə alaraq, qadınlara istək yarananda sevgini öyrətmək tapşırılıb. Peter artıq necə zövq alacağını bilirdi və qız tezliklə şəhvətlə inləməyə başladı.
  Ancaq uzun müddət sevgidən zövq almadılar. Bir siqnal səsləndi. Silah nəhayət atəş etməlidir. Və sonra güclü top hərəkət etməyə başladı. Qızlar mərmi bucurqadla sürüyərək ətrafa qaçdılar.
  Monster supertankına iyirmi ton ağırlığında bir bomba yüklənmişdi. Və onu hədəfə tüpürməyə hazırlaşır. Silah radiodan istifadə edərək hədəfə alındı və yuxarıdan "Rama"-5 atəşə düzəliş etdi.
  Topçu qız displeydəki məlumatları dəyişdirdi. Silah dondu... Silah geniş ağızlı kurqanı xatırladırdı. Çırıldayan zərbə belə də olur. O, geri çəkilməkdən titrədi və od sütunu göyə qaçdı. Qızlar hətta geri çəkilməkdən yıxıldılar, amma dərhal ayağa qalxdılar.
  Çarpıcı hədiyyə üfüqdən kənarda yüksək bir qövslə uçdu. Beləliklə, supertankın topu ilk atəşini açdı.
  Baş atıcı dedi:
  - Belə olan halda müharibəsiz sülh, xeyirsiz bulud yoxdur! Biz şansımızdan istifadə etdik.
  Mərmi düz bir xətt üzrə yüz kilometrə yaxın, yüksək qövslə iki yüz əlli kilometrdən çox uçdu. Onun parabolası stratosferə parçalandı. Və o, həddindən artıq bir açı ilə aşağı düşdü. Uçuş bir neçə dəqiqə çəkdi və əsl yanğın tornado amerikalıların möhkəmləndirilmiş mövqelərinə düşdü. Yüzlərlə metr boyunca hər şey sıxıldı və məhv edildi. Sanki odlu sunami var idi. Və Amerika piyadalarının bir neçə batalyonu üçün son gün həqiqətən gəldi.
  Qız Yer planetinin ən güclü bomba atıcısından başqa bir raketi yudumlayırdı. Və bu çox tonluq yumruğu düşmənin üzərinə endirməyə hazırlaşırdılar.
  Baş atıcı çılpaq barmaqlarını metal halqaya sürtdü və cik-cik dedi:
  - Ancaq ona təslim olma və canavarı qaranlığa qaytaracaqsan!
  Şarj etmək üç dəqiqə çəkdi. Olduqca çox, amma atış dünyanın istənilən silahından qat-qat güclüdür. Əgər vurursa, kifayət qədər görünməyəcək, hətta orta səviyyədə də görünməyəcək.
  Qızlar çox aktivdirlər. Məqsəd izləyir və lülə fırlanır. Peter bir anlıq belə bir Thor klubunun altına düşənlərin həqiqətən nə ola biləcəyini təsəvvür edir. Və qorxur. Bu gələn zərbədir. Bu, sözün əsl mənasında planet silkələnəcək.
  Hətta raket uçanda belə qorxuludur! Və ölümün müjdəçisi kimi görünür.
  Peter, hətta ilham alaraq oxudu:
  - Ölüm maşını dəli oldu! Hədəfi bilmədən uçur!
  Oğlanla yenicə yatmış qız sözünə davam etdi:
  - Bu dəfə gülümsədik! Ağ zolaqla getdik!
  Və ikinci hədiyyə öz məqsədinə çatdı. O, rəqiblərini elə partlayıcı qüvvə ilə vururdu ki, əzalar və parçalar hər tərəfə uzaqlara uçurdu. Zərərverici elementlər yüzlərlə kilometrdən çox ABŞ mövqelərinə səpələnmişdir.
  Müdafiə xətti atəşə tutulurdu. Amerikalılar bunu cəhənnəmdəki günahkarlar kimi yaşadılar, daha da pis deyildi.
  Göylə yer qarışmışdı, hər şey yanır, çatlayırdı. Səma partlayışlardan parçalanırdı. Göydə şimşək çaxdı.
  Və qızlar üçüncü raketi çəkdilər. Necə ki, sizin üçün əlavə yemək olacaq. Peter Böyük Fridrixi xatırladı. Onun imzası slash hücumları. Kral həm ruslara, həm də avstriyalılara sərt davranırdı. Təbii ki, onlara məhdud şəkildə öyrədilirdi, lakin rusların prussiyalıları məğlub etməsi gizlədilmədi. Əksinə, vurğulanırdı: Böyük Fridrix özü ruslara uduzduğuna görə, Orenburqa çatan və onu tutan Hitler necə də soyuqqanlı idi. Həqiqət budur ki, Moskva hələ ki, məğlub olmayıb.
  Oğlan bucurqadı yuxarı çəkdi, çılpaq dabanı ilə boltu basdı və ağrı hiss etdi. İdman ayaqqabısı geyinmək gözəl olardı, Peter düşündü. May ayının sonlarında o gecə və Kanadada hava artıq olduqca soyuqdur. Meksikada artıq istidir. Ancaq qışda belə orada günəş vannası qəbul edə bilərsiniz. Beləcə ayaqyalın yeniyetmə ayaqlarını yerə yıxıb.
  Piter bu anı dəyərləndirərək əllərini qızın ombasına qoydu. O, ucadan mırıldandı və dedi:
  - İndi yox, gözəl!
  Digər qız əllərini Peterin gövdəsinə doladı. Mən onun əzələlərini sığalladım. Tüksüz, əzələli bədəni hiss etdim. Və dodaqları ilə dərini hiss edərək iti çiyin bıçağını öpdü. Mən dadını yoxladım. Oğlandan gənclik iyi gəlirdi.
  Üçüncü Reyxdə instinktləri gizlətmək adət deyil. Nə isə, əksinə, təvazökar qadınlar nifrət doğurur. Nasizmin guya öyrətdiyi budur ki, insan daha təbii, təbiətə daha yaxın olmalıdır. Bu o deməkdir ki, qadın kişiləri, ən əsası isə fərqli olanları sevməlidir. Layiqli, güclü, ağıllı, gözəl birini axtarın. Və Peter həqiqətən yaraşıqlıdır və əzələləri yırtılmışdır. Onu qucaqlamaq və yaxından tutmaq, onu sığallamaq və öpmək və ya bəlkə daha ciddi bir şey etmək istəyirsən.
  Daha bir raket mərmisi ABŞ ordusunun mövqelərinə doğru atılıb. O, hündür bir qövslə uçdu, sanki alovdan hazırlanmış pantera qövs edirdi. O, atəş versiyasında çoxlu məzar daşlarını özü ilə apardı.
  Peter hürdü:
  - Bu, həqiqətən də tabut oyunudur!
  Və oğlan ucadan qulaqbatırıcı şəkildə güldü. Qızlar oğlana tərəf dönüb dabanlarını qıdıqlamağa başladılar. Elə bil beş-altı qız bir gənci ələ salırdı. Peter isə öz-özünə gülməkdə davam edirdi. Gözəllərdən biri qırmızı məmə ucunu ağzına qoydu. Gənc oğlan onu öpməyə və əmməyə başladı.
  Peter bunun necə bir dad olduğunu bilirdi. Dondurma kimi. Şokoladlı çiyələk kimi. Qadın dərisinin dadı necə də xoşdur, bal çörəyi kimi. Və sən onu o qədər acgözlüklə yalayırsan...
  Amma qızlar da qıdıqlayır, çimdikləyirlər. Hansı ki, artıq o qədər də gözəl deyil. Lakin komandirin qorxulu qışqırtısı gəlir və gözəllər qaçır. Onların çəhrayı altlıqları yanıb-sönür. Və çılpaq ayaqları tullanır.
  Amerika tərəfində baş verənlər Yanan Qarağaclar küçəsində tipik bir kabusdur.
  Dördüncü raket də bombaatan qurğuya yüklənir. Bu ölüm dominoları ilə oyundur. Döyüşçülər sona qədər qalib gəlməyə qərarlıdırlar. Uğur arzusu isə hər bir əsl Aryan qadınının ürəyindədir.
  Qızların hərəkətini daha əyləncəli etmək üçün Vaqnerin musiqisi çalmağa başladı. Bu simfoniya ilə etmək çox əyləncəli bir şeydir. Və dördüncü raket quraşdırılıb. Böyük zirvələrə uçmağa hazırdır.
  Və yuxarıdan TA-500 qışqırır - səkkiz mühərriki olan bir bombardmançı. Çox qorxulu və üstün görünən bir şey. Bəlkə də yalnız disk daha qorxulu təəssürat yaradır.
  Və qarşısıalınmaz...
  Və elə bu vaxt uçan nəlbəki peyda oldu. Günəş şüası kimi səmada sürüşdü. Bu sürətdir. Və o, sanki dəhşətli dərəcədə sərin və kosmik bir şey kimi tələsir.
  Peter getdikcə mahnı da bəstələyirdi:
  Məqsədləri, humanizmi bəhanə edərək,
  Yer üzündə cənnət qurmaq üçün...
  Fürer faşizm yoluna keçdi,
  Şeytana dəhşətli bir məbəd ucaldıldı!
  Və qışqırandan sonra oğlan məftilini çəkdi. Dördüncü raket havaya uçdu. Atmosferi kəsdi və havada aydın ozon qoxusu var idi.
  Göyün bir yerində bir disk Amerikanın B-29-u vururdu. Qanadları olan böyük bir maşın kabus uçan mastodon tərəfindən yandırıldı.
  Peter oxudu:
  - Qəribə bir hüzur hissi - artıq keçmişdə deyilsən... Gələcəkdə sonsuz işığa çevrilirsən!
  Və həqiqətən də çoxlu işıq var... Və hər şey belə bir mavi alovla yanır. Disk təyyarəsi onlarla təyyarəni vurdu və üfüqdən kənarda gözdən itdi.
  Peter başqa bir teli açmaq üçün qaçdı. Xeyr, müharibə həqiqətən gözəldir. Baxmayaraq ki, oğlan onu bir qədər fərqli təsəvvür edirdi.
  Və sonra qələbədən sonra onlara torpaq və qullar veriləcək. Hərbi töhfədən asılı olaraq. Peter onun dodaqlarını yaladı. Kaş bütöv bir hərəm ala bilsəydim. Onlarla əylənərdi. Baxmayaraq ki, burada çoxlu qızlar var. Sadəcə bütöv bir seraglio.
  Onun və anasının da bir bacısı var. O, qulları qamçı ilə çağırır.
  Almanlara ən yüksək millət olduqlarını öyrədirlər. Amma reallıqda təbii ki, hər şey o qədər də sadə deyil. Rus oğlanları alman oğlanlarına çox bənzəyirlər və heç də axmaq deyillər.
  Sizcə, onlara hansı rolu vermək lazımdır? Onlar ev heyvanı olmaq istəmirlər. Amma biz də özümüzü bərabər hesab etməməliyik. Peter düşünürdü ki, ruslarla kiçik qardaş kimi davranmaq olar. Onlar Hitler ordusuna qarşı yaxşı döyüşüb, şücaət göstəriblər.
  Amma amerikalılar israrlıdırlar. İndi Yankees-də beşinci mərmi atılır. Bu o deməkdir ki, onların qırılmalı olan kifayət qədər güclü müdafiəsi var.
  Peter məyus halda yumruğunu havada yellədi. Şəxsən o, pulemyot götürüb atmaq istərdi. Və ya bəlkə daha yaxşısı, qədimliyi qılıncla kəsmək kimi. Soyuq silahla döyüşmək olduqca romantikdir.
  Oğlan onu götürüb oxudu:
  Qədim dövrləri xatırladım - dərhal at belində,
  Səbirsiz heyvan sürətlə irəliləyir...
  Bir gün belə yaşaya bilmədim Vətənsiz,
  Qoy mənim vətənim bütün ölkələrdən xoşbəxt olsun!
  
  Gələcəkdə qalaktikalar bizi gözləyir,
  Kainatın sonsuz genişlikləri...
  Nasist döyüşçüsü çox gözəldir,
  Və bütün canlılar Reyxə tabe olacaqlar!
  Qızlar mahnını eşidib bir ağızdan qışqırdılar:
  - Nə döyüşçü! Əsl maço!
  Gerdanın tank heyəti ABŞ ərazisinə daxil olub. Məşhur Texas ştatına. Bu yer sərt kovboyları və qanqsterləri ilə məşhurdur. Burada Amerikanın müqaviməti kəskin artdı, şiddətli döyüşlər başladı. Yankilər, bir dəfə öz ərazilərində, ümidsizcə vuruşdular. Amerikanın vəziyyəti olduqca ağırdır. Alman tankları və təyyarələri keyfiyyət baxımından üstündür və böyük miqdarda istehsal olunur. Rəngarəng ordu isə çox yaxşı döyüşür.
  Qızlar batareyaya atəş açıblar. 76 mm kalibrli əsas Amerika topu E-50 üçün heç də təhlükəli deyil. Çaplı aln üçün də 90 mm-dir. Yalnız tırtıllar zədələnə bilər. Döyüşçülər həmişəki kimi itmədən atəş açdılar. Və batareya susdu.
  Gerda telemetrin şüşəsini silib dedi:
  - Çox yaxşı iş gördük. İndi şimala get!
  Magda səsində kədərlə qeyd etdi:
  - Beləcə bir-bir səhv edirik. Və bu, bizim lənətimizə çevrildi.
  Gerda üçbucaq şəklində gözlərini yumdu və təəccüblə soruşdu:
  - Harada yanılırıq... Hər şey az qala plan üzrə gedir. Meksika arxamızdadır və indi ABŞ-dayıq. Və buna görə də Amerika kimi bir düşməni arxada saxlamaq olmaz!
  Magda aydınlıq gətirməyə tələsdi:
  - Mən sözün mənəvi mənasında səhvləri nəzərdə tuturam. Biz kor və ruhən kasıbıq!
  Şarlotta qəzəblə hönkürdü:
  - Deyəsən, artıq razılaşmışıq ki, ari tövhidinə tabe olacağıq. Və yenə heç kimə lazım olmayan müzakirəni yeniləyirsən.
  Kristina təklif etdi:
  - Gəlin, Dümanın yaradıcılığını müzakirə edək. Məsələn, Count Montecristo müsbət və ya mənfi şəxsiyyətdir?
  Magda sərt səslə cavab verdi:
  - Mütləq mənfi!
  Kristina qızardı və etiraz etdi:
  - Niyə bu hələ də baş verir?
  Magda məntiqlə qeyd etdi:
  - Bağışlamağı bilmir!
  Şarlotta hönkürdü:
  - Düşmənlərimizə nəyi bağışlamalıyıq?
  Maqda qızılı saçlarını tərpətdi və dedi:
  - Əgər bağışlamağı bilmirsənsə, o zaman zorakılığı dayandırmaq olmaz!
  Gerda razılaşaraq başını tərpətdi:
  - Bunda nəsə var... Bəs zorakılığı dayandırmaq lazımdırmı?
  Şarlotta əminliklə dedi:
  - Dünya zorakılığa söykənir... Qəzəb vulkanı genişlənir...
  Kristina həvəslə təkrarladı:
  - Ən yüksək gücün gərginliyi... Həm ağrı ilə, həm də qorxu ilə yaşanır!
  Gerda sevinclə oxumağı bitirdi:
  -Bizə yalnız qorxu dost verir,
  Yalnız ağrı sizi işə həvəsləndirir!
  Ona görə də getdikcə daha çox istəyirəm
  Minaatan qoşuna sıçrayacaq!
  Qızlar susdular. Şermanın hərəkəti onların fikrini yayındırdı. Bir atəş və ABŞ tankı parçalandı. Ümumiyyətlə, bu avtomobil almanlar üçün heç də təhlükəli deyil.
  Və burada "Cadı" gəlir, o, yaxınlaşmağa çalışdı və həm də məhv edildi. Gerda çılpaq barmaqları ilə coystikə basaraq atəş açdı.
  O, belə gözəl bir Terminator qızı oldu. Alman tankı keçdi, bir neçə zəncini əzdi və qan axdı.
  Maqda ah çəkərək qeyd etdi:
  - Biz həmişə qəddarlıq göstəririk... Bəs mərhəmət bizim qəlbimizə nə vaxt girəcək?
  Charlotte cavab verdi:
  - Və sonra bütün dünyanı ələ keçirəndə! Bu, iradənin əsl zəfəri olacaq!
  Kristina ləzzətlə oxudu:
  - Gözə göz, qana qan... Bir dairədə tələsirik - yenə öldürürük!
  Gerda iri, parlaq dişlərini mirvari kimi göstərdi və fısıldadı:
  - Yazıq bilmirik! Və biz bilmək istəmirik!
  Magda çiyinlərini çəkdi və dedi:
  - Mənimlə mübahisə edə bilməzsən... Amma səni Allah mühakimə edəcək!
  Şarlotta sakitcə qeyd etdi:
  - İncildə isə yəhudilər Allahın əmri ilə öldürülürlər. Yəni Uca Allah pasifist deyildi. Amma yenə də mən daha çox təlimi bəyənirəm - almanlar Allahın xalqıdır. Bu, Müqəddəs Kitabdan daha ağlabatan sağlam təlimdir!
  Magda başını mənfi tərzdə buladı:
  - Heç nə başa düşmürsən...
  Kristina məntiqlə qeyd etdi:
  - Güclü olan haqlıdır! Texasa girmişik? Sonra Nyu Yorkda olacağıq!
  Gerda kıkırdadı və qışqırdı:
  - Uğur bizi müşayiət edir... Mahnıda deyildiyi kimi, hər uğursuzluqla mübarizə aparmağı bil... Yoxsa uğur görməyəcəksən!
  Qızların diqqəti dağıldı. Amerikanın P-51 hücum təyyarəsi onlara göydən hücum etməyə çalışıb. Bu olduqca təhlükəlidir, çünki bu qarğanın raketləri var. Maqda məharətlə manevr etdi. Qızlar - onların hər biri bir tank sürə və atəş edə, dəqiq vura bilərdi. Raketlər avtomobilə təhlükəli dərəcədə yaxın olsa da, oradan keçdi. Hücum edən təyyarə suya enib, lakin zenit pulemyotları ilə vurulub. Amerikalı qarğa deşiklər aldı və hündürlüyünü itirməyə başladı.
  Quyruq tüstüləməyə başladı, bütün metal parçaları, taxta və başqa şeylər qopdu.
  Gerda fısıldadı:
  - Bunun kimi! Bu, kimin haqlı olduğunu və sadəcə zəif olduğunu bir daha sübut edir!
  Magda qeyd etdi:
  - Və yenə də bəxtimiz Allahdan asılıdır!
  Gerda qışqırdı:
  - Aryan Tanrısından!
  Kristina əlavə etdi:
  - Həm də çevikliyimizdən... Ya da yöndəmsizliyimizdən!
  Charlotte fısıldadı:
  - Həm də bayrağın gücü ilə və kosmik gücün iti dişləri ilə!
  Tank yenidən hərəkət etdi və atəş açmağa məcbur oldu. "Qrandlar"-2 meydana çıxdı. Ümumiyyətlə, tank Sherman-a bənzəyir, lakin bir qədər yüngül və bir qədər hündürdür. Ən qabaqcıl silah deyil, nisbətən ucuzdur. Əlbəttə, almanlar üçün bu, zərərsiz maşındır.
  Qızlar növbə ilə atəş açaraq Grandların gövdələrini sındırdılar. Onlar çırpıldı, lakin mərmiləri almanların zirehindən sürüşdü. E-50 böyük döyüş qabiliyyətini nümayiş etdirərək robot kimi çıxış etdi.
  Şarlotta qışqırdı:
  - Polad çəkicin zərbəsi, şəfəq açdı üzümüzə!
  Gerda avtomatik atəş açdı. Və eyni zamanda yaraşıqlı Hansı xatırladım. Onunla sevişdilər və hər şey əla idi! Hans da ağıllı oğlandır, çox maraqlı şeylər danışa bilirdi. Məsələn, quldurların müxtəlif macəraları haqqında.
  Gerdanın quldurlar üçün kabin oğlu olan şahzadənin hekayəsi xoşuna gəldi. Və sonra xəzinələri tapdı, lakin onları özünə sərf etmədi, ancaq bir ordu topladı və dünyanı fəth etməyə başladı.
  Təbii ki, döyüşçü-komandir obrazı çox təsir edicidir. Bunu necə təkrarlamamaq olar. Əgər çap olunsaydı, belə bir kitab almazdınız. Kosmik döyüşlər də maraqlıdır. Burada, məsələn, müxtəlif ulduz dünyalarını fəth etmək haqqında bir fantaziya var. Cəsur Aryanlar kentavrlara qarşı döyüşür...
  Gerda xatırlayarkən, kentavrlar, yəni "Böyüklər" məhv edildi. Alman tankı daha da irəlilədi. Amma yavaş-yavaş. Tırtıl kifayət qədər güclü radio ilə idarə olunan minaya rast gəldi və rulon, daha doğrusu, bir neçə rulon partladı. Metal sözün əsl mənasında partladı və isti su səpildi. Gerda söyüş söydü və hətta Maqdanı təpiklədi:
  - Bu sənin Tanrındır, bizə nə edir!
  Goldilocks cavab verdi:
  - Küfr etməyin...
  Qızlar bir neçə gün çətinliklə yatmışdılar, konkisürmə meydançalarını dəyişərkən gedib yuxuya getdilər.
  Sonra Gerda yenə bu barədə xəyal etdi ...
  Gerda yenidən görüntüdə göründü. Qızı nəcib bir şahzadənin xidmətçisi etdilər. Fəxri qulluqçu oldu və ipək və məxmər geyinmişdi. Tarix yalnız bir az fərqli versiyada, Andersenə görə təkrarlandı. İlk gün Gerda ayaqlarını yeni çəkmələrində çox ovuşdurdu və sərvətin təkcə şirinlik olmadığını başa düşdü. İtalyan yayında ipəklər bir qədər isti olur. Ən dadlı yeməklər isə qarın tox olanda o qədər də yaxşı olmur.
  Bayat çörəyi ac yesəniz, bulaq suyu ilə şirinliyini müqayisə edə bilməzsiniz.
  Bundan əlavə, Gerda xarici dilləri, ədəb-ərkanı, müxtəlif ədəb və elmləri öyrənməli idi. Və bu, bir serseri həyatı sürmək qədər maraqlı deyil.
  Şahzadənin dilənçi rolunu necə xəyal etdiyini xatırlaya bilərsiniz.
  Gerda buna alışmağa çalışdı və uzun müddət əziyyət çəkdi. Bir il keçdi. Və artıq deyəsən, o, həyatın bu yorucu ritminə fəxri qulluqçu kimi çəkilib.
  Hər gün tortlarla və bahalı paltarlarla.
  Lakin onun mərasimi keçirdiyi güzgüdə qəfildən and içmiş qardaşı Kay peyda olub. Oğlan heç böyüməmişdi və uzun illər ayrılıqda dəyişməmişdi, sadəcə olaraq o, qeyri-sağlam mavi rənglə çox solğunlaşmışdı. Qar Kraliçasının qalasında o, sanki donub qalmışdı və hələ də buz təbəqələrindən "Əbədilik" sözünü yaratmağa çalışırdı.
  Ona azadlıq verə biləcək bir şey.
  Amma deyəsən, bacarmadı. Soyuqluğu hiss etməsəniz belə, uzun illər buz qalasında oturmaq necədir?
  Və ətrafınızda qütb ayıları və buz heykəlləri var?
  Gerda onun adını daşıyan qardaşının çox bədbəxt olduğunu hiss etdi. Ətrafda yalnız buz və qütb ayıları var, siz almaz kimi parıldayan buz parçalarını çeşidləyirsiniz. Sözügedən qardaşın ürəyinin donduğunu nəzərə alsaq belə, onun dərin bədbəxt olduğu aydın görünür.
  Bəlkə bu bədbəxtlik belə sinəsində donmuş su olanda min dəfə betərdir?
  Gerda qışqırdı və qaçmaq qərarına gəldi. Otağına getdi. Düzü, çəkmələrimi, bahalı paltarımı, nazik alt paltarımı geridə qoyub getmişəm. O, cır-cındıra çevrilmiş, lakin diqqətlə saxlanılan köhnə paltarını geyindi. Sıx oldu və dizdən yuxarı ayaqları ifşa etdi. Qız böyüdü və onun təxminən on üç yaşı var, amma əslində ondan on yaş böyükdür. O, övladlığa götürdüyü qardaşını axtarmağa gedəndən nə qədər vaxt keçib? Artıq on üç ildir, daha çox olmasa da.
  Gerda bir az tərəddüd etdi. Ola bilsin, heç olmasa bir az ayaqqabı götürün... Ya da geyinib gedin. Amma ədalətli deyil! Bir avara üçün isə cır-cındır tam uyğundur.
  Qız çarmıxı öpdü və buna görə də ayaqyalın övladlığa götürdüyü qardaşını axtarmağa getdi. Heç olmasa indi onun şimalda olduğunu bilirdi. Yolda onu mühafizəçilər qarşılayıb. Gerdanı ayaqyalın və cır-cındır görüb təəccübləndilər:
  - Fəxri qulluqçusunuz? Nə cür görsənirsən?
  Gerda yalan danışdı:
  "Mən şahzadəmi qəzəbləndirdim və o, mənə xidmət etmək üçün getdiyim cır-cındırla dörd tərəfə getməyimi əmr etdi."
  Mühafizəçi təəssüflə dedi:
  "Bütün ayaqlarını sındıracaqsan, sənə heç olmasa bir cüt ayaqqabı verəcəm." Qızım onlardan böyüdü və onlar sizin üçün doğru vaxt olacaq!
  Qızın ayaqları həqiqətən o qədər kəsikli, gözəl və müdafiəsizdir ki, onları iti daşların üzərində təsəvvür edəndə istər-istəməz mərhəmət hissi yaranır.
  Gerda təvazökarlıqla cavab verdi:
  - Mən buna layiq deyildim... Özün üçün saxla, ya da sat!
  Saqqallı kişi başını tərpətdi:
  - Yaxşı, yox! İtaliyanın yolları qızın yalın ayaqları üçün çox sərt və qayalıqdır. Üstəlik, siz artıq sərt səthə öyrəşməmisiniz. Hələ may ayıdır və tezliklə soyumayacaq, amma gecələr sizə örtmək üçün tüklü yaylıq verəcəyəm... Yeni yaxşı sahiblər tapana qədər!
  Qızın imtina etməsi əlverişsizdir.
  - Çox sağ ol! - Gerda cavab verdi.
  O, demək olar ki, geyilməmiş dəri ayaqqabılarını özü ilə götürdü - görünür, qızı onları yalnız bayramlarda geyinirdi və tüylü şərf də demək olar ki, təzədir. O, incə ürəkli gözətçiyə təşəkkür etdi. Ayaqqabılar həqiqətən rahatdı, bir az böyük ölçülü, amma normaldı. Onların içində gəzmək rahat idi.
  Mühafizəçi ona yol üçün başqa bir çörək qabığı verdi, gülümsəyərək dedi:
  - Ayaqqabılarınıza qulluq edin və özünüzə layiqli bir ev tapmağa çalışın.
  Amma küncdən dönən kimi qız ayaqqabılarını çıxarıb çiyninə asdı. O, doğrudan da ayaqyalın gəzmək, saray ayaqqabılarına ara vermək istəyirdi. Əvvəlcə yerimək xoş idi, yolun tozu çılpaq dabanlarımı qıdıqlayırdı. Ancaq sonra uzun müddət vərdiş olmaması öz təsirini göstərməyə başladı. Qızın ayaqları getdikcə daha yumşaq oldu və o, tezliklə çınqılların sancmasını və yanmağı hiss etdi.
  Tezliklə hər addım çılpaq dabanlara çubuqlarla vurmaq kimi hiss olundu.
  Lakin o qədər də qısa olmayan ömründə rəfdən asılmağı bacaran Gerda bundan utanmadı. Axı qayalı yolda ayaqyalın gəzmək, dabanlarınızı manqalda qovurmaqdan daha az ağrılıdır. Hətta bir il ərzində o, fəxri qız ərköyünləşib. O, buna dözə bilməyəcək.
  Gerda dişlərini daha bərk sıxaraq bir addım da əlavə etdi.
  Günün sonunda qızın yalın ayaqları qanaxırdı, amma o, təslim olmadı və ot tayasında yuxuya getdi. Ertəsi gün isə yenidən qayalı yolla yola düşdüm.
  Və cırılmış altlıqlar iti daşları qazaraq qıza əziyyət verirdi. Qız vaxtaşırı sınıq ayaqlarını suya salıb, kəsilmiş ayaqlarını sərinlədirdi.
  Gerda özü ilə yemək götürmürdü və sədəqə yeməli idi. Onu cır-cındır içində yaraşıqlı bir qıza həvəslə verdilər.
  Gerda əvvəlcə dəri ayaqqabılarını satmaq və ya yeməyə dəyişmək, özü isə ayaqqabı geyinmək istəyirdi, bu daha asan oldu, lakin sonra fikrini dəyişdi. Ayaqları çox tez kobudlaşdı, altlığı kalluslarla böyüdü və xüsusilə isti mövsümdə ayaqqabılara ehtiyac duymadı. Lakin o, sözün əsl mənasında aclıqdan ölən iki kiçik oğlanla tanış oldu.
  Çox arıq oğlanlar, dərisi və sümükləri, cəsədləri güclə cır-cındırla örtülmüş, yalın ayaqları yıxılmışdı.
  Qız çantaya yığdıqlarını onlara yedizdirdi, sonra tacir dükanında, təbii ki, böyük endirimlə, demək olar ki, təzə ayaqqabılar satdı. Yemək aldıq və aşağı şərflə birlikdə oğlanlara qoyduq.
  Uzun illərdən sonra ilk dəfə yemək yedilər.
  Təbii ki, Gerda xristian səxavətli davranırdı. Üstəlik, yay idi, gecələr yaylıq bağlamağa ehtiyac yox idi. Lakin İtaliyanın səxavətli tarlaları bitəndə şimala gedən qız Alp dağlarına çatdı. Və orada gündüzlər hələ də isti, gecələr isə soyuqdur. Kəndlər isə daha az yayılmışdır, ac qalmaq lazımdır.
  Ac qız sözün əsl mənasında bağırsaqlarını bükür.
  Bir gün yay şaxtası oldu və cır-cındır dondu. Qız əyildi və paltarını tamamilə cırdı. O, özünü çılpaq və müdafiəsiz gördü. Cır-cındırımı götürüb tez yeriməli idim. Gecələr çılpaq yata bilməzsən - bu əsl cəhənnəmdir. Gerda bütün gecə-gündüz yatmadı, amma səhər bir az aşağı enib isinib yatdı. Sonra yenidən bütün gecəni gəzdi və ertəsi gün nahar vaxtı dağ fermasına çatdı.
  Qız sevincdən qışqıraraq qollarını yelləməyə başladı. Artıq onun fiquru formalaşırdı və bir kişi peyda olanda Gerda əlləri ilə özünü örtməyə tələsdi.
  Cavab belə oldu:
  - Vay, sən vəhşisən!
  Sahibi Gerdaya sadə və köhnə paltarlar verməyə razılaşdı, lakin bunun müqabilində onu tam iki həftə odun doğramağa və rokçu ilə vedrələrdə su daşımağa məcbur etdi.
  Üstəlik, daş qoyaraq hasardakı çuxuru da doldura bilərsiniz.
  Qız tükənənə qədər işlədi və yalnız bayat çörək və turş süd yedi. Ev sahibi onu qalmağa dəvət etdi, lakin Gerda onun həcc ziyarətində olduğunu deyərək yalan danışdı. Dağ yumruğu könülsüz olaraq ona bir növ deşik çul verdi, amma heç olmasa çılpaq deyilsən. Yola bir tikə də çörək atmadı.
  Və bu, əlləri əməyindən zənglərlə örtülmüş və tükənənə qədər geek üzərində işləyən bir qız üçündür.
  Gerda acqarına getməli oldu. Dağlarda kəndlər nadirdir və Alp dağlarının özləri böyükdür, dağların zirvələrində, hətta yayda qar yağır. Ac qız ot, yonca qoparır, küknar qozalarını çeynəyirdi. On gün ərzində o, o qədər arıqladı ki, dəri və sümükdən başqa bir şey deyildi. Mən dələni çiy yeməyə belə dözə bilmədim.
  O, boğaz ağrısı tutmaq riski ilə buz sarğı əmməkdən çəkinmirdi.
  Sonra yenə fermaya rast gəldim. Üç gün orada çox çalışdı, amma kifayət qədər yedi, yol üçün də verdilər. Ancaq yüksək dağlıq ərazilərdə ən dəhşətlisi gecənin soyuqluğu idi. Qız gündüzlər yatıb, gecələr isə çılpaq, çılpaq ayaqları ilə iti daşları tapdalayırdı. Bəzən canavarlar ulayır, bir neçə dəfə Gerda uçuruma düşdü və az qala yıxıldı, amma taleyi onu qorudu. Baxmayaraq ki, gecələr dağlarda gəzmək qorxusu var. Və ac...
  Buzlu cəhənnəm kimi bir şey.
  Hannibal Alp dağlarını keçərək İtaliyaya gedəndə ordusunun yarısı və bütün filləri öldü. Və burada keçid illərdir kiçik, yaxşı, hətta yetkin bir qız tərəfindən edilir.
  Ayaqları iti daşlardan keçdi, buz qabığını qırdı və bədəni yorğun idi, amma yenə də cəsarətli qəhrəmanı zirvələr üzərində aparırdı.
  Gerda artıq astanada olanda yolda başqa bir fermaya rast gəldi və yenə yemək var idi. Sahib daha mehriban oldu və qıza qısa xəz palto və ayaqqabı təklif etdi, lakin Gerda imtina etdi, artıq daşlara və soyuqlara öyrəşdiyini və yalın ayaqların ayaqqabılarla yüklənmişlərdən daha asan getdiyini söylədi. Sahibi bizə səyahət üçün bütöv bir çanta yemək verdi.
  Gerda bir az tərəddüd etdi, çılpaq ayaqları ilə iti daşların üstünə basdı, amma kənarındakı kalluslar hətta xoş idi.
  Təbii ki, bu, qızı daha da ağırlaşdırdı, amma bu, ona daha bir neçə həftə dayanmadan yeriməyə imkan verdi. Dağlar sona çatırdı, dağlar alçalırdı. Və Gerda yolun ən çətin yerindən keçdi: Alp dağlarının zirvəsini.
  Ayaqyalın və yüngül geyimdə belə bir şey etmək Heraklın şücaətinə bənzəyir. Və uşaq hər şeyi etdi.
  İndi o, İsveçrədə tapır, burada hər şey bir az daha yumşaqdır və ferma daha çox yayılmışdır. Keçid Gerdanı gücləndirdi və o, dağlarda soyuqdəymə tutmadı, hətta burnundan axıntı tutmadı. Niyə Tanrılar ruhən zəifləri sevmir, güclüləri mükafatlandırır?
  Bu isə daş üyüdə bilən qəhrəmanlıq və cəsarətdən danışır.
  Gerda yeriyir, yeriyir, fermalarda dayanır, işləyir, bəzən mahnı oxuyurdu. Səyahət həyatı onun üçün xoş və tanışdır. Günlər getdikcə daha sürətli və çətin keçməyə başladı. Tale indiyə qədər qızı pis insanlardan, quldurlardan, təcavüzkarlardan qoruyub. Bununla belə, Gerda artıq o qədər də kiçik deyil və təcavüzkarları cəlb edə bilər. Ancaq indiyə qədər hər şey yaxşı getdi.
  Ancaq bir dəfə o, quldurun hücumuna məruz qaldı. Onu yıxdı, qız onun başına daşla vurdu. Və sonra çılğınlıq içində onu döyüb öldürdü.
  Beləliklə, qız Bavariyaya girərək İsveçrədən keçdi. Yay artıq zirvəni keçib, lakin düzənlikdə hələ də gecələr çox isti olur. Həm də yollar o qədər də qayalı deyil. Getmək əsl zövq idi. Yaşayış məntəqələrinə tez-tez rast gəlirdik, yeməklə bağlı heç bir problem yox idi. Part-time işləyən Gerda özünə bir az pul yığdı və paltarını daha qəşəng və yenisi ilə yenilədi. Lakin o, ayaqyalın gəzməyə üstünlük verirdi, xüsusən də altlığı çəkmələrdən daha sərt olduğundan.
  Ayaqqabısız isə ayaqlarınız daha yüngül və daha çox gəzə bilir.
  Amma vaxt keçdi. Qız şimala getdi. Yay bitdi, payız gəldi. Soyuq yağışlar yağdı və Gerda özünü Almaniyanın şimalında tapdı. O, yalın ayaqlarını buzlu gölməçələrin arasından sıçradı, yüngülcə üşüdü. Ancaq Gerda artıq o qədər tanışdır ki, özünü yalnız bir yun eşarpla məhdudlaşdıraraq ayaqqabı və xəz palto almamağa qərar verdi. O, yenə gecəni yalnız gündüz keçirməyi, gecə isə ayaq üstə durmağı üstün tutdu.
  Onun çılpaq ayaqları buz qabığını sındırdı və dabanlarındakı kalluslar sanki xoşbəxtlik hiss edirdi.
  Beləliklə, Almaniyanın kifayət qədər sıx məskunlaşan şimalını keçərək dənizə çatdı.
  Sıçrayıb sahilə vuran dalğalara baxdım. Yorğun ayaqlarını duzlu suya saldı. O, demək olar ki, isti görünən suya sıçradı.
  Quru ilə daha irəli getmək üçün heç bir yer yoxdur, dənizi keçmək də mümkün deyil. Onun vətəni Danimarka nisbətən yaxın idi. Qız birdən doğma Kopenhagenə qayıtmaq istədi. Bəlkə də onun öz nənəsi hələ də sağdır. Üstəlik, bundan sonra necə davam edəcəyi bəlli deyil.
  Ancaq Gerda dəniz kənarında bir çınqılın üstündə oturdu və fikirləşdikdən sonra geri qayıtmaq fikrini rədd etdi. Başqa çıxış yolu yoxdursa, o zaman şimala gedən bir gəmi tapmalı, buza çatmalı və sonra Şimal qütbünə doğru hərəkət etməlisiniz. Çünki çox güman ki, orada qar kraliçasının qalası yerləşir.
  
  Yaxşı, lazım olsa, belə bir gəmi tapacaq, amma hələlik limana get.
  Sonra əsl Gerda oyandı. Şarlotta çiynini silkələyərək xatırladıb:
  "Onlar tırtılı çoxdan təmir etdilər, amma bizi oyatmaq istəmədilər." Amerikalıları kim bitirəcək?
  Gerda yarıyuxulu halda qeyd etdi:
  - Vurmaq üçün yox, bitirmək üçün? Bu özünə inamdır!
  Kristina qışqırdı:
  - Niyə hələ də şübhə edirsən?
  Gerda qar kimi ağ saçlarını silkələdi:
  - Yox! Prinsipcə nə şübhələr ola bilər! Dünyanın çox yerində döyüşməmişik?
  Kristina güldü:
  - Dünyanın əksər hissəsi... Və hamısı nə vaxt olacaq!
  Magda qəzəblə qeyd etdi:
  - Allahsız biz heç nəyə nail ola bilməyəcəyik!
  Qızlar bir ağızdan qışqırdılar:
  - Yetər! Din haqqında bir kəlmə də yox! Biz dünyəvi olmaq istəyirik!
  Və tank yoldaşlarını tutaraq hərəkət etməyə başladı. Maşın rəvan sürüşdü. Qaz turbin mühərriki asanlıqla itələdi və tank yetmiş kilometrlik şossedə sürətləndi.
  Amma burada, təbii ki, yol boyu daha yavaş gedirdilər. Gerda dostlarından gülümsəyərək soruşdu:
  - Maraqlıdır, sizcə, Vaşinqtonu ələ keçirməli olacaq, yoxsa Amerika əvvəlcə təslim olacaq?
  Charlotte təklif etdi:
  - Nağıldakı kimi olacaq!
  Gerda gülümsədi:
  - Bu, nağıldakı kimidir?
  Şarlotta təmtəraqla dedi:
  - Nə qədər uzağa getsən, bir o qədər pisləşir!
  Gerda birdən dedi:
  - Mən də kiçik bir qız olduğumu xəyal etdim. Demək olar ki, Andersenin qəhrəmanı kimi, yalnız daha dramatik!
  Kristina mehribanlıqla qeyd etdi:
  - Daha dramatik... Hmm, Andersen bizim tank haqqında yazsaydı?
  Charlotte enerjili şəkildə təsdiqlədi:
  - Bu belədir! Sanki bizim tank özüyeriyən silaha aşiq oldu və onlar hansının daha soyuq olduğunu mübahisə etdilər. Sonra özüyeriyən silah metala göndərildi...
  Kristina düzəliş etdi:
  - Və ya bəlkə təkcə özüyeriyən silah deyil, həm də tank... Və onlar gələcəkdə robot terminator oldular. Top və pulemyot əvəzinə döyüş partlayıcıları daşıdılar.
  Gerda oxudu:
  - Əvvəllər səngərdə donub qalırdılar, babalar inildəyirdi... İndi də taleyin hakimi hiperplazmadır!
  Kristina çılpaq, çox gözəl ayaqlarını qaldıraraq qeyd etdi:
  - Şahzadələr sarayında sensasiya yaradardım... Siz də!
  Gerda bununla razılaşdı:
  - Cazibədar dördümüz var!
  Maqda Kristinanın ayağını sığalladı və mızıldandı:
  - Bəli, qadın bədəni gözəldir!
  Gerda şübhə ilə Maqdaya baxdı:
  - Axırıncı dəfə nə vaxt kişi oldunuz?
  Qız hirslə cavab verdi:
  - Bunu özün də bilirsən!
  Charlotte təklif etdi:
  - Bəlkə məhbusları ələ salaq?
  Gerda rasional olaraq qeyd etdi:
  - Əvvəlcə onları tutmalıyıq! Və o zaman biz həlledici qələbə qazanacağıq! İşgəncə və qanla!
  Şarlotta, o qırmızı saçlı şeytan dişlərini açıb fısıldadı:
  - Və mən qanı sevirəm!
  Gözəllərin mindiyi tank döyüşə girdi. Bu dəfə dörd Perşinq yolda dayandı. Bir az daha təhlükəli tanklar daha tez-tez atəş açırdı. Döyüşçülər növbə ilə atəş açırdılar. Yalnız bir mərmi E-50-yə dəydi və Amerika tankları susdu. Döyüş qısa, yarım dəqiqə çəkdi. Alman silahına müqavimət göstərmək şansı yox idi.
  Sonra Şermanlar peyda oldular. Qızlar onları uzaqdan vurdular. Bir neçəsini vurduq. Qonşular qalanını bitirdilər.
  Sonra almanlar irəlilədilər. Biz tərk edilmiş silahları olan bir batareya tapdıq. Ancaq məlum oldu ki, hər şey o qədər də sadə deyil. Atılan silahların kamuflyaj olduğu ortaya çıxdı və pusqu arxasından dəqiq və dağıdıcı atəş açıblar.
  Qızlar cavab verdi. Amerikalılar susdu. Lakin onların tankının zirehləri bir neçə dəfə cızılıb.
  Gerda qeyd etdi:
  - Özümüzə inamımız və zirehimiz zəif olsaydı, yas mərasimi keçirməliydik!
  Magda qəzəblə dedi:
  - Amma onda sən mütləq biləcəksən ki, bizim necə Allahımız var!
  Gerda sərt cavab verdi:
  - Bundan sonrakı həyatımda general olub, orduya komandanlıq edəcəkdim.
  Şarlotta hönkürdü:
  - Birdən iki ordu alardım!
  Kristina gülümsədi və əlavə etdi:
  - Və sən kiçiksən! Niyə birdən dördü olmasın!
  Gerda gülərək qeyd etdi:
  - Xeyr, dərhal bir milyard və ya bir trilyona sahib olmaq daha yaxşıdır!
  Qızlar gülməyə başladılar, hətta alınlarını da döydülər. Sonra onların tankı yoluna davam etdi. Biz pulemyotlarla atəş açmalı olduq. Bir neçə onlarla Yankini biçərək. Burada amerikalılar daha inadla döyüşürdülər. Ağ bayraq isə atılmayıb.
  Güclü olmayan, lakin çevik olan özüyeriyən silahlar "cadugərlər" meydana çıxdı. Onların qızları vuruldu, baxmayaraq ki, onlar özlərində bir neçə vuruş aldılar.
  "Cadugərlərdən" biri hətta dəqiq vuruşdan sonra çevrildi. Qızlar
  Cooed:
  - Biz superik!
  Və yenə də mərmi göndərdilər. Çox dəqiqliklə qoydular.
  Döyüşçülər qorxmadan vuruşarkən. Ancaq yolda 120 mm-lik ağır silah batareyasına rast gəldilər. Burada artıq manevr etməli olduq. Allah eləməsin ki, ölümcül qucaqlarını öpməsinlər.
  Mərmilər demək olar ki, yaxınlıqda uçdu.
  Gerda uzaqdan atəş açdı. İlk Amerika silahı susdu.
  Sonra ikinciyə, sonra üçüncüyə bir zərbə.
  Magda pıçıldadı:
  - Allah rəhmət eləsin!
  Mərmi E-50-nin yuxarı ön plitəsinə dəydi, lakin 250 mm bucaq hədiyyəni yayındırdı. Lakin alman silahına qarşı amerikalıların xilası yox idi. Müharibə boksdur, lakin bu vəziyyətdə nasistlərin çox uzun qolları olduğu ortaya çıxdı.
  Şarlotta gülərək dedi:
  - Belə silahlar... Bəs necə də qaynadılmış ətə çevrildilər!
  Gerda səsində həyəcanla etiraz etdi:
  - Bu cür iri silahlar bizim hücum təyyarələrimizin diqqətini çəkə bilərdi. Axı, bu kalibr bizim üçün təhlükəli ola bilər, xüsusən də yan tərəfə dəysə!
  Kristina qışqırdı:
  - Mənim nəcib fiqurum var, amma bizim pilotlarımız hackdir!
  155 mm-lik haubitsa da atəş açıb. Düzdür, onun dəqiqliyi alman tankı üçün kifayət deyil. Belə bir quldur, koordinasiya yoxdur. Ancaq düşmən milçək deyil! E-50-nin hündürlüyü təxminən iki metrdir - tank olduqca çömbəlmiş oldu.
  Şarlotta çılpaq barmaqları ilə joystikdən istifadə edərək silahları hədəfə alaraq haubitsanın üstünü örtdü və hönkürdü:
  - Mən həqiqətən əlayam!
  Kristina əsnəyərək:
  - Tərifləriniz monotondur!
  Şarlotta razılaşaraq başını tərpətdi.
  - Bəli! Biz sizə rutin texnikanı göstərdik! Uppercutlara keçməyin vaxtıdır!
  Magda susmağa davam edə bilmədi:
  - Allahın köməyi ilə, təbii!
  İyunun birinci yarısında Üçüncü Reyxin qoşunları Torontoya yaxınlaşaraq Kanadanın ən böyük şəhərini mühasirəyə aldılar. Amerikalılar böyük məskunlaşan ərazidən yapışmağa çalışdılar. Və oraya qoşun gətirdilər. Almanlar, ənənəyə görə, daha həssas nöqtələrə zərbə vurmağa çalışaraq şəhəri mühasirəyə aldılar. Ən böyük döyüşlər hər tərəfdən bir yarım milyondan çox əsgərin iştirakı ilə baş verdi. Amerika avtomatı Alman hücum tüfəngindən, xüsusən də ən son MP-54 modellərindən, qalan avadanlıqlardan isə daha aşağı idi.
  Amerikalılar döyüşlərdə çox möhkəm deyillər. Onların bir çoxu artilleriya atəşi zamanı gizlənməyə və ya hətta təslim olmağa üstünlük verdilər - xüsusən də qazana girsələr.
  Almanlarla döyüşürsənsə, qorxma! Sovet əsgərləri isə bundan qorxmur, amma Amerika əsgərlərinə qarşı böyük şübhələr yaranıb. Buna baxmayaraq, Yankilər döyüşür və avans almanlara baha başa gəlir.
  Monster supertankı Torontoya doğru irəliləyirdi. İndi o, möhkəmlənmiş qala şəhərini bombalamalı idi. Əsas topçu Adala bundan bir qədər üzüldü. Çünki atışma zamanı çoxlu sayda mülki şəxs həlak olmalıdır.
  Bu gənc qadın heç də pis deyildi. Lakin o, Üçüncü Reyx qarşısında borcunu yerinə yetirməyə hazırdır.
  Həyat mürəkkəb bir şeydir. Adala saf alman deyildi. Onun rus atası var idi, bu, təbii ki, onun imicini korladı. Ancaq anası rəsmi olaraq Adalanı almandan daşıdığını iddia etdi. Qızın özü də bu eyhamlardan çox mürəkkəb idi. O, 1942-ci ildə fürer qadınların döyüşdə istifadəsinə icazə verəndə şərq cəbhəsinə getdi.
  Bir müddət snayper kimi döyüşdü. O, dəqiqliyi və yaxşı xalları ilə seçilirdi. Birinci və ikinci dərəcəli dəmir xaçlar aldı. Sonra gümüş və qızılda hərbi ləyaqət xaçı. Həm də snayper xaçı, əvvəlcə gümüşdə, sonra qızılda. Londona hücumda iştirak etdi. Sonra özünü yenidən şərq cəbhəsində tapdı. Üçüncü Reyxin ən yaxşı snayperlərindən biri adını qazandı. O, qızıl və brilyantlarla snayper xaçı, həmçinin Dəmir Xaç Cəngavər Xaçı aldı.
  O, Monster supertankının əsas topçusu və komandiri təyin edildi. Hansı ki, çox prestijlidir.
  Adala, əlbəttə ki, yüksək səviyyəli topçudur. Və o, bacarıqlı və hiyləgər snayper idi. Onun dörd sovet generalı və qırxdan çox zabiti var. Adala ruslara hörmətlə yanaşırdı. Həqiqətən də inadla müqavimət göstərdilər. Qız, məsələn, Sevastopoldakı hücumda iştirak etdi. Sovet qoşunlarının kütləvi qəhrəmanlığını gördüm. Sonra o, həm Stalinqradın kənarında, həm də Stalinqradın özündə döyüşdü. İngilislərlə də döyüşdü - ruslar qədər yaxşı döyüşçü olmasa da, ciddi idi.
  Adala ağır xəsarətlərdən xilas olsa da, güllə və qəlpələrdən bir neçə dəfə yüngülcə cızılıb. Beləliklə, həyat üçün risk var idi. Qız döyüşlərdə sərtləşdi və indi özünü az qala arxa siçovul kimi hiss etdi. Həqiqətən uzaq məsafədən bir "Canavar" silahı və daha dörd yüz millimetr ərinti zireh.
  Belə bir tankda özünüzü çox cəsarətli hiss etmirsiniz. Və sonra şəhər ətrafında atəş. Snayper, axır ki, yalnız hərbçiləri öldürür. Və burada...
  Adala vurmaq əmrini verərək pıçıldadı:
  - Allah qəlblərimizi təmiz saxlasın!
  Budur Peter qaçır. Yalnız ona yaraşan şort geyinən sevimli oğlan - cırıq, qaralmış, yaxşı fiqurlu. Oğlan yaraşıqlıdır və bir çox qızlar ona həvəslə baxır, hətta ona toxunmağa çalışırlar. Adala sərt şəkildə onlara qışqırır ki, bunu çox açıq şəkildə etməsinlər. Bəli və onlar bir yeniyetməni sürükləyə bilərlər. Bədən hələ yetişməyib, on beş sağlam, tam yetkin qız var. Yetkin kişiləri axtarmaq daha yaxşıdır.
  Peter kasıb bir ailədəndir; təbii ki, supertankda işə düzəlməkdə böyük şansları olacaq. Burada daha çox ödəyirlər və nisbətən təhlükəsizdirlər.
  Amma yeniyetmə əsirini, qoca zəncini güllələyərək öldürəndə bu, Adalada xoşagəlməz bir zövq qoyub.
  Həqiqətən silahsız insanı öldürə bilməzsən, bu, çirkindir. Bəlkə də qocanı vurmağın şəxsən daha kiçik itki olduğu doğrudur - o qədər də heyf deyil. Amma yenə də xoşagəlməzdir.
  Adala Peterə heç nə demədi, amma qərara gəldi ki, lazım gələrsə, oğlanın başına bir oyun açacaq. Bu arada iş görsün... Adala oğlanın necə döyüldüyünü təsəvvür etdi. Görəsən qışqıracaqmı?
  Bir dəfə bir qız Stenka Razinin oğlu haqqında kitab oxudu.
  Təxminən on üç yaşlı oğlan atası ilə birlikdə həbs olundu. Qocanın qan axıtmış tanınmış üsyançı olduğunu başa düşmək olar. Amma oğul hələ uşaqdır. Ondan hansının olduğunu soruş.
  Lakin Kornilin köməkçisi keçmiş hərbi komandiri fərqli qiymətləndirdi. Və oğlanın ehtirasla dindirilməsini təklif etdi - atasının xəzinələrinin harada olduğunu bilsəydi.
  Stenka Razinin oğlu işgəncə anbarına aparılıb. Oğlan düz baxmağa və özünü qürurla saxlamağa çalışdı. Baxmayaraq ki, içərisi qorxulu idi. İşgəncə alətləri asılır, kamin yanır. Qırmızı dəbilqəli cəlladlar.
  Samosa uşağa yaxınlaşıb əlini uzadıb yaxasından sıxıb hədələyərək soruşdu:
  - Mənə oğlanın xəzinəni harada gizlətdiyini söyləsən, onu azad edəcəyik. Xeyr - işgəncə verəcəyik!
  Stenka Razinin oğlu Qrişka cəsarətlə cavab verdi:
  -Sənə heç nə deməyəcəyəm! Və daha çox sizin üçün!
  Samosa hürürdü:
  - Oğlana işgəncə ver!
  Və şəxsən oğlanın kaftanını cıraraq yaxasını çəkdi. Qrişkanı soyundurub rəfin üstündə sürüyüb apardılar. Oğlan çarəsizcə geri çəkilməyə çalışdı. Lakin təcrübəli cəlladlar Qrişkanın boynuna bir zərbə ilə onu hərəkətsizləşdirdilər. Sonra əllərini arxadan bağlayıb kəndirdən tutaraq qaldırmağa başladılar. Oğlan dişlərini qıcadı. Cəllad oğlanın gövdəsindən tutub silkələyib, oynaqlarında buruyub. Qrişka ağır nəfəs almağa başladı, lakin qışqırmağı dayandırdı.
  Katib mirzələrə diktə edən dərin səslə dedi:
  - De görüm, oğru, qardaşın xəzinəni harda gizlətdi.
  Oğlan öz səsi ilə nifrətlə cavab verdi:
  - Bilsəm belə deməzdim!
  Samosa cəllada əmr etdi:
  - Vur! Diqqətlə on zərbə!
  Cəllad dayanmadan vurdu. Qrişkanın bədəni titrədi. Onuncu zərbədə işgəncəçi donub qaldı. Və Samosa baxdı. Edam zamanı oğlan dodağını dişləyərək susdu.
  Katib dərin səslə dedi:
  - De görüm, oğru, oğlan xəzinəni harda gizlətdi?
  Qrishka qışqırdı:
  - Deməyəcəyəm!
  Samosa hönkürdü:
  - Qənaət etmədən beş zərbə!
  Cəllad bütün bədənini silkələyən oğlana güclü zərbə vurdu. Qrishka qışqırdı, amma dodağını dişlədi. Sonra ikinci zərbə gəldi. Həm də süpürgəçi və güclü. Qrişka susmağa davam etdi. Və yenə üçüncü zərbə, kəsilmiş dəridən qan damcıladı.
  Samosa oğlana şillə vurularkən qaşlarını çatdı. Təbii ki, oğul Stenkanın xəzinəni harada gizlətdiyini bilməmiş ola bilərdi. Və hətta, bəlkə də, əsl xəzinələr. Amma oğlan sorğu-sual edilməlidir. Və ondan sirləri çıxarın.
  Beşinci zərbədən sonra qan aktiv şəkildə axmağa başladı.
  Katib sualı təkrarladı. Qrishka susdu.
  Samosa əmr etdi:
  - Dabanını yandır.
  Cəllad qızdırılmış dəmir parçası çıxarıb uşağın çılpaq dabanına gətirdi. O, titrədi, büküldü və... huşunu itirdi.
  Adala fikirləşdi ki, silahsızları və qocaları öldürməsin deyə Peteri bu işə salmaq yaxşı olardı. Peter səhv bir şey etdi. Həqiqi, təmas döyüşündə bu necə olardı? Utanmazsan?
  Stenka Razinin oğlu Qrişka, yeri gəlmişkən, atasının xəzinələrindən birinin harada gizləndiyini bilirdi, amma susdu. Bir vedrə buzlu su tökərək özünə gəlib. Sonra Samosa əmr etdi:
  - O biri dabanını da dəmirlə yandır!
  Bu dəfə uşaq huşunu itirmədi, seğirməyə çalışdı, lakin Qrişkanın çılpaq ayaqları ehtiyatda qaldı.
  Samosa fısıldadı:
  - Daha beş kirpik, heç bir qayğı olmadan!
  Beşinci zərbədən sonra uşağın parlaq başı titrədi və Qrishka huşunu itirdi.
  Təcrübəli işgəncə işçisi məsləhət gördü:
  - Onu buraxın! Uşaq hələ də uzanacaq!
  Samosa sərt şəkildə dedi:
  - Köpüyü çıxarın! Araqla silib yatağın üstünə... Qoy getsin! Sabah işgəncələrə davam edəcəyik!
  Grishka rəfdən çıxarıldı və kəsiklər spirt və su qarışığı ilə silindi. Oğlan titrədi: araq sancdı. Sonra Qrişkaya isti bulyon verildi və qızdırılan kameraya bağlandı. Amma hər ehtimala qarşı oğlanın boynundan zəncirlə vurub yuxuya buraxdılar. Oğlan qarnında yatırdı, çarpayı yumşaq idi. Qurbanlar tez-tez cəlladların işgəncələri zamanı ölür və Samosa Stenkanın xəzinələrini harada gizlətdiyini bilmək istəyirdi.
  Qrişkaya gedib yatmağa icazə verdikdən sonra ertəsi gün oğlan yenidən işgəncə otağına sürükləndi. Onu yenidən rəfin üstünə çəkdilər. Qrişkanın artıq dartılmış oynaqları daha ağrılı oldu. Oğlanın ayaqlarına ağırlıqlar asılmışdı. Əzələləri daha çox uzatmaq üçün. Sonra cəllad gülümsəyərək qızarmış dəmir gətirdi və Qrişkanın sinəsinə sıxdı. Oğlan vəhşi ağrıdan dişlərini qıcadı.
  Samosa qışqırdı:
  - Danış oğru!
  Yanıq iyi gəlirdi. Qovrulmuş ətin qoxusu kəskinləşdi. Qrişkanın ağrı şokundan gözləri qıyıldı və oğlan yenə huşunu itirdi. Cəllad sinəsindən dəmiri götürüb dedi:
  - Güclü oğlan...
  Samosa hönkürdü:
  - Ayırmaq lazımdır... Manqal sənin ayağındadır!
  Cəllad oğlanın dabanına yağ sürdü, uzaqdan manqal yandırdı. Onsuz da yanmış dabanlar çox ağrıyırdı. Oğlan ağır-ağır nəfəs alırdı. Tər və qan qarışığını yerə tökdü, dişlərini qıcırtdı, amma susdu. Baxmayaraq ki, bu, ona baha başa gəldi. Səylər ümidsiz idi.
  Samosa şiddətlə hönkürdü:
  - Danışacaqsan! Hey, kürəyimə vur!
  Cəllad Qrişkaya zərbələr endirdi. Onuncu zərbədə oğlanın başı ləng tərpəndi və yıxıldı. Üstünə bir vedrə su töküləndən sonra da oğlan dərhal özünə gəlməyib. Samosa Qrişkanın üzünə vurdu və əmr etdi:
  - Yenidən vur!
  Deak qeyd etdi:
  - Çılpaq adam öləcək...
  Samosa hönkürdü:
  - Lap! Onu rəfdən çıxarın! Sabah davam edin!
  Qrişka yenidən işgəncə qurğusundan çıxarılaraq otağa aparılıb. Oğlan döyüldü və qıvrıldı. O, ağır, xəyalpərəst yuxuya getdi. Sonra oyandı və ağladı. Amma həbsxana işçisi peyda olan kimi susdu və hirslə ona baxdı. Oğlana çörək və kvas atdı. Xüsusilə boynundan zəncirləndiyi üçün oğlanın qaçmaq şansı yox idi.
  Ertəsi gün Qrişka bir az fərqli işgəncə verdi. Məni tavana qaldırdılar, qollarını stenddə qaldırdılar, sonra buraxdılar. O qədər vəhşi ağrı
  nəfəsini kəsir. Oğlan huşunu itirənə qədər üç dəfə qaldırılıb.
  Bundan sonra cəllad onu yenidən qamçı ilə döydü və qarnını isti dəmirlə yandırdı. Oğlana hərtərəfli işgəncə verdikdən sonra onu azad edib kamerasına aparıblar. Cəlladlar heç nəyə nail ola bilmədilər.
  Ertəsi gün Qrişkanı çardağa asdılar, yalın ayaqları altında manqal yandırdılar, kürəyinə və ombasına isti məftil çəkdilər. Oğlan işgəncə zamanı bir neçə dəfə huşunu itirsə də, özünə gəlib. Ta ki, cəlladlar özləri yorulub işgəncəni dayandırana qədər.
  Ertəsi gün oğlan uzadı və cəllad qızarmış maşa ilə ayaq barmaqlarını sındırmağa, həmçinin qabırğalarını sıxmağa başladı. Qrishka bir neçə dəfə qışqırdı, lakin tələblərə moo ilə cavab verdi.
  Və yenə də qamçı aldı.
  İki həftə keçdi. Qrişkanın uşaq bədəni artıq işgəncələrdən tükənib. Ağrı hər yerdədir. Ağrıya dəyməyən bir qan və damar qalmadı. Əvvəlcə onu döyüb yandıranda o, tələsik içəri girib bədənindəki partlayışları boğmaq istəyib. Amma ağrı bütün varlığı bürüyəndə sönükləşdi.
  Samosa özü də görürdü ki, Qrişkadan nəsə götürmək şansı onun gözləri qarşısında sönməkdədir. Cəlladlar yeni çarə sınadılar. Un tapdıq. Qrişkanın saçları qırxıldı və tacına soyuq su damcılmağa başladı. İşgəncə amansız və təsirlidir. Bir neçə saatdan sonra beyində bombalar partladığını hiss edir. Qrishka demək olar ki, kor və kar idi. Cəlladın və Samosanın dediyi sözləri daha eşitmirdi.
  Təslim oldular və onu yenidən rəfin üstündə sürüdülər. Oğlan üçün hər hansı bir ağrının yalnız bir təsəlli olduğunu başa düşmədim - beyindəki daha dəhşətli xoradan yayınma.
  Od və qamçı onun gözlərini işıqlandırdı.
  Qrişka özünə gəldi və cəlladları görə bildi. Burada işgəncə verən oğlanın ayaqlarının sıxıldığı bloka çəkilər qoyur. Qollarımda və çiyinlərimdəki ağrılar güclənir, amma beynimdəki cəhənnəmdən yayındırır.
  Samosa ciyərlərinin üstündə uğuldayır. Özü də qırmızı saçlı, saqqallıdır:
  - De görüm, bala, ata xəzinələri harda gizlətdi!
  Qrishka başını bulayır. Cavab olaraq bədəni silkələyən bir zərbə gəlir və ona güclü zərbələr endirirlər. Oğlanın yalın ayaqları altında qalan başqa bir cəllad rəfin altındakı istini dırmıqlayır. Bu ürpertici, lakin o qədər də qorxulu deyil.
  Burada Stenka Razinin xaç atası və keçmiş hərbi komandir Kornila dayanır. Yaşlı, boz saqqallı. Baxışlarında hətta işgəncə görmüş uşağa rəğbət hissi var. Qunduz papaqlı bir boyar yaxınlıqda dayanır. O, işgəncə otağında açıq-aydın istidir. Və oğlanın üzündəki işgəncələrə açıq maraq var. İşgəncə davam edir. Qrishka birdən güc artımı hiss etdi və oxudu:
  Sən Razinsən, padşahım və atam,
  O, bir daha xalqı boyunduruğa qarşı qaldırdı...
  İnanıram ki, əzabların sonu olacaq
  Yalnız qamçı olacaq və boyarlar üçün heç bir şey olmayacaq!
  
  Kəndli, fəhlə indi boyunduruq altındadır,
  Sadə proletar boyarlar tərəfindən əzilir...
  Amma inanıram ki, biz bütün qaniçənləri süpürüb aparacağıq,
  Gəlin Vətənimizə min ariya oxuyaq!
  
  Axı, hər həyətdə boyarların qurbanı inləyir,
  Hər yerdə paylar və rəflər var...
  Onlar daha da pisdir, kafir hesab et,
  Sənə işgəncə verirlər, əzab içində qaxac!
  
  Ancaq Razin döyüşlərdən keçdi,
  Bütün lazımi əllər və yollar...
  Azad kazakımız qələbə ilə gəldi,
  Bütün boyar keşişlərini yırtmaq üçün!
  
  Yox, bil ki, şübhələrimiz var,
  Axı biz xalqın yanındayıq, şübhəsiz...
  İndi dərrakə saatı gəlir,
  Başqa nəsillərin şöhrəti üçün...
  
  Sən azadlıq və şərəf Razinsən - lider,
  Rusiyamızı gəzdik...
  İstəyirəm ki, sən bizim suveren olasan,
  Və ya daha yaxşısı, universal bir Məsih!
  
  Qoy ədalət olsun, o zaman inan mənə
  Əbədi bir işıq şüası olacaq ...
  Vəhşi despot tərəfindən parçalanacaq,
  Sübhü gözləyə bilərik!
  
  Simbirsk yaxınlığında döyüş gedir - mübarizə,
  Biz qəzəbli, şiddətli döyüşçülərik, bilirsiniz!
  Və inanıram ki, qalib olmaq qismətdir,
  Xahiş edirəm barlara bir az beyin verin!
  
  Razin döyüşdə qəhrəmancasına həlak olsa da,
  Amma əbədiyyətdə onun üzü müqəddəsdir...
  O, şübhəsiz ki, cəngavərdir, atlıdır,
  Bu da olacaq, bir anlıq Kremlə inanın!
  
  Köləlik və boyarların boyunduruğu sona çatacaq,
  Günəş isə planetin üzərindən çıxacaq...
  Əzab və aldatma əbədi olaraq yox olacaq,
  Razin isə şeirlərdə tərənnüm olunur!
  Oğlan mahnı oxuyarkən hamı, istər cəlladlar, istərsə də "tamaşaçılar" donub dayanıb qulaq asırdılar. Ancaq son sözdə Samosa partladı və ağciyərinin üstündə qışqırdı:
  - Vur! Öldür onu!
  Cəllad oğlanın üzərinə qəzəbli zərbələr yağdırdı. Artıq huşunu itirən Qrişka pıçıldadı:
  - Rusiya xalqı azad olacaq!
  Qan içində olan oğlanı rəfdən götürüb apardılar. Samosa alnının tərini sildi və fısıldadı:
  - Yetər! Bizə yetər! Piçin dörddə birini kəsin və işiniz bitsin!
  Kornila tərəddüdlə dedi:
  - Uşağı dörddəbir vermək düzgündürmü? Və hətta açıq şəkildə? Bəlkə onu kamerada boğsunlar?
  Samosa dabanlarını yerə çırparaq hönkürdü.
  - Yox! İcra etmək! Və açıq - dörddəbir!
  Boyar yumruğunu sıxaraq təsdiqlədi:
  - Qoy belə olsun! Ölüm hökmünü təsdiq edirəm!
  Samosa qəzəblə gülümsədi:
  - Qrişka dörddəbirə salınır! Biz bütün Razin toxumunu çıxaracağıq!
  Burada Adalanın fikri yayındı. O, atış əmrini verməyə məcbur olur. Və iyirmi ton ağırlığında bir bombalı raket Torontonu vurur. Özünə ölüm və dəhşət gətirir. Adala çaşqın baxışları ilə odlu quyruğu izləyir.
  O, pilot olsaydı, daha yaxşı olardı. Bu nə qədər sərin və romantikdir. Budur belə bir pilot-reyder.
  Göydə çox sərindir.. Qız başını aşağı salıb heç olmasa yaxşı bir şey xatırlamağa başladı. Amma ağlıma heç nə gəlmədi. Stenka Razinin oğlu haqqında hekayəyə əlavə olaraq.
  Oğlan çarpayıda uzanıb fırlanır və yuxusunda heyrətə gəlirdi. Bütün vücudunuz yaralandıqda və xoralar da duz və araqdan korroziyaya məruz qaldıqda yatmaq çətindir. Son on beş gün təmiz işgəncələrlə keçdi. Gecələr işgəncə, gündüz isə şiddətli delirium.
  Oğlan atasını xəyal etdi. Qüdrətli və güclü Stepan oğlunu ruhlandırdı:
  - Dayan bala! Ölümü qəbul etdiyiniz kimi xalq da sizi xatırlayacaq!
  Qrişka heyrətə gələrək cavab verdi:
  - Məni hansı ölüm gözləyir?
  Stepan əminliklə dedi:
  - Gələcəyimiz dumanlıdır. Və qarşıda nələr olduğu bilinmir. Ancaq həyatınızdakı son anlarınız ən vacib olacaq. Utanma! Cəsarətinizi qoruyun!
  Qrishka tam əminliklə cavab verdi:
  - Möhkəm olacağam... Bəs sən, ata... Bizim haqlı işimiz doğrudanmı itirdi?
  Stepan gurultulu səslə dedi:
  - Yaxşı, yox! Ola bilsin ki, məni edam etsinlər, amma başqa Razin gələcək, ondan sonra da başqa Razin və düşmənlərimiz buna heç nə edə bilməyəcək! Yeni əsrlər olacaq, nəsillər dəyişəcək... Amma Razin üçün tufan ağası Lenin gələcək!
  Qrişka da özünə inam qazanaraq dedi:
  - İnanıram ki, qayıdacaqsan!
  Oğlan oyandı. Bədən küt ağrıyırdı və dəri çiy idi. Qapıda gurultu səsi eşidildi və cəllad kameraya daxil oldu.
  İri işgəncəçi mülayim bir tonda dedi:
  - Salam Grishka!
  Oğlan birdən özünü güclü hiss edərək cavab verdi:
  - Cəlladın səhhəti yaxşı deyil, sən öl!
  İşgəncə verən xoş xasiyyətlə başını tərpətdi:
  - Və sən cəsarətli bir balasan. Fərqlilərini görmüşəm, əzab vermişəm... Amma sənin kimisini heç vaxt görməmişəm! Çox kiçik, lakin əsl çaxmaq daşı!
  Qrishka təvazökarlıqla cavab verdi:
  - Məndə atamın ruhu var!
  Cəllad təbəssümlə təklif etdi:
  - Gəl razılaşaq...
  Oğlan zəncirini cingildətdi və özündə güc tapıb çarpayıdan qalxıb oturdu. Qrishka maraqla soruşdu:
  - Nə sövdələşmə?
  Cəllad pıçıltı ilə təklif etdi:
  - Atanın xəzinəsinin harada olduğunu mənə deyin, mən də... Yaxasını çıxarıb çantaya qoyub çıxaracağam.
  Qrişka bir anlıq tərəddüd etdi. Doğrudan da, cəlladı aldatsan nə olar. Ona səhv yeri deyin və fürsətdən istifadə edib qaçın. Həyatınızı xilas edin və düşmənlərinizi asıb buraxın? Sınaq böyük idi. Amma oğlan atasını xatırladı. Həyatınızı hiylə və hiylə ilə satın alırsınız? Yox, o, iskeledə ləyaqətlə ölməlidir!
  Qrishka qırxılmış, göyərmiş və kələ-kötür başını silkələdi:
  - Yox!
  İşgəncə verən şəxs gülümsədi və dedi:
  - Sabah edam olunacaqsan! Bu dəqiqdir... Daha işgəncə olmayacaq, amma edama hazır başqaları yoxdur!
  Qrishka titrədi, lakin cəsarətlə cavab verdi:
  - Yaxşı, edam edəcəklər... Hamımız faniyik!
  Cəllad təbəssümlə əlavə etdi:
  - Siz sadəcə başınızı kəsməyəcəksiniz! Və onu təkərin üstünə atacaqlar! Əvvəlcə qollar, sonra ayaqlar və yalnız sonra baş kəsiləcək. Bunu istəyirsən?
  Oğlan titrədi, rəngi soldu və mızıldandı:
  - Madam ki, tale belədir... Ölümü ləyaqətlə qəbul etməyə çalışacağam!
  Cəllad gülümsəyərək dedi:
  - Atanızı artıq Moskvaya aparıblar. Orada sənə daha da pis işgəncə verirlər. Və sonra dörddəbir təkər də gözləyir. Sən isə... Heyf ki, səni edam edəcəklər! Sən güclü oğlansan və sənə daha çox işgəncə vermək yaxşı olardı!
  Qrishka sərt cavab verdi:
  - O biri dünyada sizə işgəncə veriləcək!
  Cəllad kameranı tərk etdi. Və Qrishka arxaya dönüb yumruğunu çənəsinə vurdu. Ağrı rəfdə uzanan damarlarda əks-səda verirdi. Bəlkə bunu etməməlidir? Ehtiyatlılıq göstərmək, cəlladı aldatmaq lazım idi. Və irəlidə onu gözləyirik...
  Oğlan çətinliklə qaldırdı və işeme izləri və yanıqlarla örtülmüş əlinə baxdı? O, həqiqətən də kəsiləcəkmi? Qrishka onun ayağına baxdı. Onun da hamısını döyüblər, dabanlarını yandırıblar, barmaqları sındırılıb. Amma o, yəqin ki, hələ də dirəyə qalxa biləcək. Və onun ayaqları, qolları və nəhayət, başı kəsiləcək. Sonra ruh cənnətə uçacaq...
  O, hələ uşaqdır və günah etməyə vaxtı olmayıb. Atəş və qamçı sınağından keçdi. Çox güman ki, qarşıda layiqli cənnət və ya ən pis halda təmizlikdə qısa müddət qalmaq gözləyir. Maraqlıdır, onu keşişə etirafa dəvət edəcəklərmi? Ancaq bu, artıq vacib deyil. Qrishka günahlarını hiss etmirdi və artıq Allahla qaçılmaz görüşdən qorxmurdu. Cənnətdə isə bu gözəl bağdır, orada əbədi yay var, mələklər arfa çalır. Niyə ağır işgəncələrə məruz qalan oğlana layiq yer olmasın?
  Bu, rəfdən asılmaqdan, dərinizi qamçı ilə cırmaqdan və barmaqlarınızı isti dəmirlə sındırmaqdan daha yaxşıdır. Orada əbədi olaraq oğlan olaraq qalacaqsan və həmişə gənc və sağlam qalacaqsan.
  Qapının cingiltisi eşidildi. Bir nimçə ilə bir qız göründü, iki mühafizəçi, həmçinin Samosa. Canavar gülümsədi və dedi:
  - Ömründə axırıncı dəfə yaxşı ye, bala! Kornila səxavətlidir! Və orada sənin qollarını və ayaqlarını kəsəcəklər!
  Qrishka sərt cavab verdi:
  - Sən isə cəzanı çəkəcəksən... Yerdə yox, göydə!
  Samosa hönkürdü:
  - Puppy! Görək sükanda necə qışqırırsan!
  Qrişka cəsarətlə dedi:
  - Ölüm bəzən ölümsüzlük, xəyanət isə unutqanlıq verir!
  Samosa hirslə qapını çırpıb getdi. Yalnız cəllad qalmışdı. Qrishka ona demək olar ki, mehribanlıqla başını tərpətdi:
  - Bunlar bizim qeyd etdiyimiz bayramlardır! Və ölmək istəmirsən!
  Cəllad hiyləgər bir baxışla oğlandan soruşdu:
  - Ruhunu düşünmədin?
  Grishka səmimi cavab verdi:
  - Tövbə etmək üçün heç bir günahım olmadığını hiss edirəm.
  Cəllad başını tərpətdi:
  - Yaxşı, sevin, alçaq. Eyni zamanda, bir stəkan şərab için. Yəqin ki, həyatımda birincidir.
  Qrişka qazı yeməyə başladı. Həbsxana yulafından sonra yemək son dərəcə dadlı görünürdü. Oğlanın çeynəməsi bir az ağrılı olsa da, ət şirin görünürdü. Və aktiv şəkildə uduldu.
  Cəllad qeyd etdi:
  - Əgər xaç atanız Kornila olmasaydı, belə ziyafətlər almazdınız.
  Qrishka ciddi bir baxışla soruşdu:
  - O nə istəyir?
  İşgəncə verən şəxs səmimi cavab verdi:
  - Stepanın xəzinələrini al. Yoxsa yerindən tərpənməzdi.
  Qrishka laqeyd bir tonda cavab verdi:
  - Qoy xəzinələr yerdə yatsın. Və gələcək üsyanlara xidmət edəcək!
  Cəllad heyranlıqla dedi:
  - Yaxşı, sən qartalsan! Əsl döyüşçü! Yaxşı, sizə uğurlar arzulayıram!
  Və işgəncə verən oğlanı tərk etdi. Qrişka bir stəkan güclü şərab yeyib içdikdən sonra ağırlıq hiss etdi. Gözlər bağlandı və oğlan yuxuya getdi. Döyüşləri və müxtəlif hadisələri xəyal edirdi. Sanki o, minlərlə döyüşçünü kəsən nağıl cəngavəridir.
  Sağa - küçəyə, sol zolağa işarələyin!
  Və sonra bir əjdaha üzərində uçur. Nağıl qəhrəmanı kimi...
  Ertəsi gün səhər Qruşka oyandı. Oğlan ilk dəfə idi ki, yaxşı yuxuya getdi və özünü daha enerjili hiss etdi. Cəlladlar onu ayağa qaldırdılar. Yaralının bədəninə çul bağladılar. Və məni ayağa qaldırıb edama apardılar. Qrishka səhər tezdən boya və iti nizə gördü.
  Oğlan ütülərdə gəzirdi, bu da əlverişsiz idi. Onu həyətə çıxarıblar. Oğlanın çılpaq, şikəst ayaqları daşların üstünə basmaqda çətinlik çəkirdi. Lakin Qrişka buna dözdü, dişlərini qıcadı və dik durmağa çalışdı. Yanmış ayaqların hər addımı ağrılı olsa da. Meydana çıxdı.
  İnsanlar oğlanı gördülər. Üzü qırxılmış, sıyrıqlar və qançırlar içində, çılpaq yanmış ayaqları ilə, arıqlamış.
  Qrishka nifrətdən daha çox təəssüf hissi doğurdu. Çoxları, xüsusən də qadınlar rəğbətlə ah çəkdilər.
  Oğlan onlara göz vurub dedi:
  - Necə ki, bizimki haradadır, yoxa çıxmadı!
  Və davam etdi. Xüsusi bir qorxu yox idi. Qrishka özü üçün cəhənnəmə layiq olmadığına əmin idi. Cənnət isə dünyəvi, qəddar varlıqdan qat-qat yaxşıdır.
  Edam yeri seçilmiş Moskva oxatanları ilə əhatə olunmuşdu. Çoxlu mühafizəçilər və evsiz kazaklar var. Görünürdü ki, edam olunan uşaq deyil, kosmik ölçüdə dövlət cinayətkarıdır.
  Oğlan dayanmadan, səndələyərək nərdivanla yuxarı qalxdı, yanmış ayaqları ilə palıd taxtaların üzərinə addımladı.
  Blokda nəhəng, itilənmiş balta parıldadı. Qırmızı xalatlı kütləvi bir cəllad ətrafda gəzirdi. Dörddəbir üçün nəzərdə tutulmuş təkər də var idi.
  Qrişka özünü keçdi. Əllərinizi tərpətmək həqiqətən ağrıyır.
  Carçı ittihamı oxumağa başladı:
  - Stenka Razinin bu oğlu Qrişka günahkardır: xəzinələri gizlətməkdə, üsyançı dəstələr təşkil etməkdə, boyarları edam etməkdə və qarət etməkdə, qadınlara qarşı zorakılıqda və s. Buna görə də o, təkərdə dörddəbirləşməyə və əbədi lənətə məhkum edilir. Hökm icra olunsun.
  Qrishka titrədi, amma yerində və düz dayandı. Katib hıçqırdı:
  - Yaxşı, oğru xalq qarşısında tövbə etməyə hazırdırmı?
  Qrishka düşündü. Bəli, onun tövbə edəcəyi bir şey var. Oğlan baş əyib dedi:
  - Bağışlayın, Don kazakları. Səni boyar boyunduruğundan azad etmədiyim üçün sənin qarşısında günahkaram.
  Samosa çarəsizcə qışqırdı:
  - Onu tez edam edin!
  Cəlladın köməkçiləri oğlanın yanına qaçdılar. Qrişka əllərindəki ağrıya qalib gələrək özü çulunu cırıb çıxardı. Camaat cəlladların törətdiyi xora və yaralara məruz qaldı. Sonra Qrişkanın əllərini büküb sükan üzərinə atdılar.
  Cəllad oğlanın üzərinə balta qaldırdı. "İndi başlayacaq": Grishka düşündü.
  Lakin bu zaman uğultu eşidildi və carçı elan etdi:
  - Kral mərhəməti! Qriqorinin gəncliyinə görə ölüm cəzası köləliyə satışla əvəzlənir! Qoy belə olsun!
  Uşaq iskeledən qaldırıldı və otağa cavab verdi. Grishka üçün yeni bir həyat başladı.
  Toronto çatlaması olduqca çətin bir qoz olduğu ortaya çıxdı. Nasistlər şəhəri mühasirəyə alaraq, lazımsız itkilərdən yayınaraq, onu artilleriya və təyyarələrlə metodik şəkildə məhv etdilər. ABŞ daxilində beşinci kolona da böyük ümidlər bəslənilirdi. Oktavaya edilən hücum daha sürətli və daha uğurlu oldu. Kanadanın paytaxtı üç günlük döyüşlərdən sonra süqut etdi. 22 iyun 1945-ci ildə nasistlər ABŞ-ın şimal sərhədinə yaxınlaşdılar.
  Beləliklə, Amerika özünü tam strateji məhdudlaşdırma vəziyyətində tapdı. Və ondan çıxmaq olduqca çətindir. Nasistlər SSRİ-yə hücumdan dörd il sonra və şərq əməliyyatının bərpasından iki il sonra Fransanın təslim olmasının beşinci ildönümünü qeyd etdilər.
  Beləliklə, fürer yenə də öz maldarlığı ilə bayram və qladiator döyüşləri ilə qeyd etdi.
  Berlində beş yüz min yerlik Kolizey tikildi. Və çoxlu adam toplandı. Stadion həqiqətən də izdihamlıdır. Həm də qış üçün şüşə, geri çəkilə bilən günbəzlə bağlana bilər. Fuhrer və onun yoldaşları kreslolarda oturmuşdular və onların qarşısına qab-qacaq qoyulmuş masalar düzülmüşdü. Və heyvandarlıq ziyafət verdi.
  Hitlerə təxminən beş yüz ton ağırlığında yeni E-400 tankı göstərildi. Maşın iki 105 mm çaplı top, 650 mm-lik bombaatan və on iki pulemyotla silahlanmışdı. Alnında 300 mm, yanlarında isə 250 mm-lik maili zirehləri olan güclü maşın generallarda güclü təəssürat yaratdı. Tank, həqiqətən də, bütün işlərin cəngəsi idi.
  Onun üzərində rekord 3000 at gücünə malik qaz turbinli mühərrik quraşdırılıb. Və bu çömbəlmiş tankı görən hər kəs qorxdu. Baxmayaraq ki, avtomobil tısbağaya çox bənzəyirdi. Ancaq barellərlə - uzun tank əleyhinə silahlar və daha geniş və daha qısa bir bomba atıcı.
  Avtomobil güclü müdafiə nümayiş etdirərək silahla atəşə tutulub. Lakin belə ağır, enli və uzun banduranı dəmir yolu ilə daşımaq çətindir.
  Guderian bunu qeyd etdi. Ən böyük tank strateqi təklif etdi:
  - Düşünürəm ki, iki yüz tondan daha ağır maşınların işlənməsini qadağan etmək daha yaxşıdır. Əks halda, hətta xüsusi vaqonlarda da onları köçürmək demək olar ki, mümkün olmayacaq.
  Mainstein Guderian ilə razılaşdı:
  - Tank çox ağırdır, böyük yükdür. Ümumiyyətlə, E-50 orduya çox uyğun gəlir. Belə nəhəng hibridləri icad etməkdənsə, bu avtomobili hücum modifikasiyasında istehsal etmək daha yaxşıdır.
  Fürer o qədər də anlaşılmaz bir şey mırıldandı. Ümumiyyətlə, Hitlerin dühası sorğu-sual ediləndə xoşuna gəlmirdi. Ancaq son vaxtlar təriflər cansıxıcı olur. Amma bu halda faşist diktatoru böyük tankları sevirdi. Və geri çəkilmək istəmədim.
  Adolf qətiyyətlə dedi:
  - E-400 seriyasında olacaq və mühəndislərimiz nəqliyyat problemini həll edəcəklər!
  Daha sonra artan nüfuzedici güllə ilə MP0-55 hücum karabininə baxış keçirildi. Bu da Hitlerə xoş gəldi. Eləcə də yüksək sürətli zirehli transportyorlar. Ümumiyyətlə, bütün piyada qoşunlarının onlara köçürülməsi planlaşdırılırdı.
  Bununla belə, Fürer tankların sıçrayışlarını sevirdi. Həmçinin kompüterlərlə bağlı da müzakirələr aparılıb. Transistorlardan istifadə edən yeni elektron maşının layihəsi daha səmərəli və yığcam olacağını vəd etdi.
  Dizayner söz verdi ki, tezliklə kompüter şahmat oynaya biləcək.
  Bu fikir Hitlerin xoşuna gəldi. Fürer özü də boş vaxtlarında bu oyunla maraqlandı və o, yaxşı iş gördü. Napoleon da şahmatı çox sevirdi və real döyüşləri şahmatla müqayisə edirdi. İndi fürer amerikalıları Zuqzvanqa sürməyə ümid edirdi. Və bu günə qədər işləmişdir. Dünyanın ən güclü iqtisadiyyatı birləşmiş Avropaya və müstəmləkələrin resurslarına müqavimət göstərə bilmədi.
  İstehsal olunan avadanlıqların kəmiyyət göstəricisi də yüksək olmuşdur.
  Sahib olunan Fürer isə arenadan yayındı. Gözəl qızlar döyüşə çıxdılar. Və onlara necə baxmayasan?
  Hitler qızların yarıçılpaq, əzələli bədənlərinə heyran idi və fantaziyasında özünü bir elf kimi təsəvvür edirdi. Bu xalqın nümayəndəsi olmaq yaxşıdır - elflər qocalmır və minlərlə il yaşayırlar. İnsanlardan qat-qat güclü və sürətlidirlər, sevgi dolu təbiətləri ilə seçilirlər. Nə yarış!
  Fürer əllərini çırpıb dedi:
  - Və nə dost, nə də düşmən, ancaq bir elf!
  Bu vaxt qızlar bir yerə yığışıb qılınc və qılıncla döyüşməyə başladılar. Fürerə artıq tanış olan mənzərə.
  Hitler isə əjdaha ilə döyüşmək istəyir. On iki başlı kərtənkələ ilə döyüşmək. Və başını lazerlə kəsib...
  Fürer aydın şəkildə lazer silahları ilə maraqlanırdı. Və səbəbsiz deyil. Axı, istilik şüaları uçan boşqablardan çəkiliş üçün istifadə edilə bilər. Və onlardan heç bir qurtuluş olmayacaq.
  Fürer, Stella və Albinanın ölüm şüalarından istifadə edərək disk üzərində uçduqları bir filmi xatırladı. Orada hər şey həqiqətən əla oldu. Bir atəş və iki yüz Amerika təyyarəsi dərhal alova bürünür. Sonra daha çox atışma oldu. Döyüş şücaəti üçün gözəl fürsət. Qız pilotlar isə o qədər gözəldir ki... Mən sadəcə onun bir ayağına və ya sinəsinə toxunmaq istəyirəm.
  Və arenada qızlar yıxılır və qırılır, qılınclarla deşilir. Bu necə qəddardır!
  Fürer özü bir az əsəbi hiss etdi. Gözəllik ölür. Amma bir qadına işgəncə vermək, onu zorlamaq onu öldürməkdən daha gözəldir.
  Qızlardan birinin əli kəsilib və o, qan içində yıxılıb. O, iti qılınc zərbəsi ilə işini bitirir. Hitler hətta zövqlə tullanır. Və mırıldanır:
  - Bu sürətlənmədir! Qoy bir məqsəd olsun!
  Himmler götürür:
  - Qoy bir məqsəd olsun!
  Fürer Üçüncü Reyxin baş cəlladına üz tutub soruşdu:
  - Bəs yəhudilər?
  Himmler sevincli görünərək cavab verdi:
  - Bizim üçün işləyirlər, fürerim! Şəraşkalar da daxil olmaqla! Yəhudiləri iqtisadiyyatımıza məcbur etdik!
  Fürer buna görə qışqırdı:
  - Çoxalmadıqlarına əmin olun! Və başqa millətlərə qarışmadı!
  Himmler təmkinlə dedi:
  - Bəli, mənim fürerim!
  Hitler bunu rədd etdi. Dünən gecə yuxusunu xatırladı. Bir qədər qorxulu və fantastik.
  Elə bil ulduz gəmisində uçurdu və... Onları kosmos quldurları təqib edirdi. Tam bir paket. Fürerin yanında bikinili dörd qız var idi. Və elf ilə birlikdə başqa bir komanda.
  Düşmən amansızcasına yaxınlaşırdı. O, kabuslar dünyasından bir ruha oxşayırdı.
  Yuxusunda Hitler cadugər, daha doğrusu sehrbaz idi. Rəqibini düşmənçiliklə qarşılamağa hazır olaraq doğaçlama iksir hazırladı. Sehrli çubuq əlində titrəyirdi: sanki cılız bir səs siqnal verirdi: təhlükə, təhlükə, təhlükə!
  Adolf qalib gəlmək üçün improvizə edərək ilham aldı. Gənc Fürer iksiri əvvəllər məlum olmayan tərkiblə tez qarışdırdı. Ona zərbə vurdu.
  Demək olar ki, dərhal onların yanında üç gəminin təsvirləri peyda oldu. Demək olar ki, yaxınlaşdılar.
  Elf əmr etdi:
  - Ən böyük miqyasda, plazma püskürməsi!
  Əks məhv edən bütün silahları atəşə tutdu. Şiddətli bir dağıntı burulğanı uçdu. Məsafə demək olar ki, həddindən artıq idi; əsas ulduz gəmisi çətin anlar yaşamalı idi. Lakin sehrbaz Jarran bir növ müdafiə qurmağı bacardı. Nəticədə salvo tam gücü sağdan tələsik briqantinə dəydi.
  Güclü zərbə kosmos gəmisini əydi, o, yük maşınının təkəri ilə əzilmiş rezin top kimi büzüşdü və atıldı. Yalnız dağıntılar daha da uzaqlara səpələnib, külləri yanan kömürlərlə yağdırırdı.
  Fürer fit çaldı:
  - Heyrət! Vay! Çarpıcı qüvvənin gücü, lakin yanlış çənədə!
  Ədovun ətrafında olan gözəl qızlar gülürdülər.
  Christina cavab verdi:
  "İndi döyüşdən qaça bilmərik."
  Qız ayaqyalın şəkildə narahat keçidlə hava kilidlərinə tərəf qaçdı, iki "winfer" yan-yana sallandı. Kristina vurduqda silahlardan biri cırıldadı:
  - Gücüm üç və iki yüz faiz istifadə edir.
  - Sus, pulemyot! - terminator qız onun üstünə qışqırdı. - Hələ ki, belə olmayacaq.
  Gözəllik bir neçə dəfə çevrilərək uçdu. Hərəkət yavaşladı, elf nəhəng planetlərə, neytron ulduzlara və kifayət qədər güclü olmayan qara dəliklərə enərkən istifadə edilən qravionikləri gücləndirilmiş rejimə keçirdi.
  İndi onun ətrafındakı mühit viskoz olmuşdu və belə jellyin öhdəsindən gələrək fitinqlərin yanında istədiyi yerə sıxıldı.
  - Mübarizə davadır və bununla heç nə etmək olmaz.
  Qızlardan ibarət üç qrup divar boyu yerlərini tutaraq şiddətli toqquşmaya hazırlaşırdılar. Nə düşünürlər? Axı onların əksəriyyəti son dəqiqələrini yaşayır, qarşıda amansız və bacarıqlı düşmənlə qanlı döyüş var.
  Piratlar dörddəbir vermirlər!
  Kristina zehni olaraq saysız-hesabsız tanrılar və dinlər doğuran Mütləqə dua edirdi. Qız yerə sıçradı və ayaqlarını bərkidiciyə söykəməyə vaxt tapmadan bir zərbə gəldi, nəhəng kosmik gəmi tamamilə çökdü. Bu, bədənin hər bir molekulunun dəyişdiyi ani bir proses idi.
  Onun arxasınca uçan Şarlotta və Gerda yan tərəfə elə bir zərbə vurdular ki, müdafiə olmasaydı, qızlar zirehlərə bulaşardı. Beləliklə, stolüstü tennis topları kimi dörd dəfə tullanaraq geri uçdular. Kristina onları asanlıqla qaldırdı və hərəkəti dayandıraraq dedi:
  - Heç yatmağa çalışmayın, dostlar! Ciddi biznes az qala!
  Qızlar bir ağızdan cavab verdilər:
  - Komandir var!
  Elfin əmri səsləndi:
  - İrəli getməyə başlayın.
  Düşmən yaxınlıqda idi, bir an sonra soyuq bir qışqırıqla Kristinanın sağına kəsilmiş kvadrat uçdu və bir anlıq görünən möhür ərimiş kənar ilə parıldadı.
  - Aslanın ağzına atın! - Kristina əmr verdi və cəhənnəm alovuna dalmış kimi açılışdan tullandı.
  Qaranlığa baxmayaraq, dəbilqələrdəki alətlər izdihamlı quldurları aydın görməyə imkan verirdi. Qalibdən plazma parçaları uçdu, silah özü düşmənləri seçərək hədəfləri seçdi. Kristina təcrübəli döyüşçü kimi zərrə qədər tərəddüd etmədi. Piratlardan biri sərt ayağının zərbəsi altında yıxıldı, meymunun bədəni xırtıldadı və sümükləri dağıldı.
  İki qalib gələn sulu, uzun məşəllər fırlatdılar və həmçinin zirehləri bitlərlə deşərək impulslarla kəsdilər. Magda və Charlotte onun ardınca uçdular, sanki suvarma qablarından milyardlarla dərəcəyə qədər qızdırılan maddə parçaları tökdülər.
  Zahirən incə gözəllər, döyüşdə onlar cəhənnəm iblisinə bənzəyərək tamamilə dəyişdilər.
  - Ehtiyatlı olun, canavarlar! - Qızlar qışqırdılar.
  Kristina havada uçdu, arxasında bir dağ cəsədi qoydu, dəhlizdən keçdi və dərhal minmə tankına qaçdı. Zirehli böcək qızı sıx atəşlə qarşıladı. Avtomobilin qəribi tanıması və silahlarını nişan alması Kristinanın həyatını xilas etdi. Qız yan tərəfə keçdi və Maqda da üz döndərə bildi. Lakin Şarlotta o qədər də şanslı deyildi. Güclü plazma boşalması qızı döyüş paltarı ilə birlikdə əzib. Onun arxasında uçan bir neçə dost da yaralanıb.
  Qızlar yıxıldı, birinin əli, digərinin ayağı yandı.
  Bununla belə, gözəllər Weidemeester-dən itələyərək avtomatik olaraq işləyirdi. Ev tapşırığı tankın hərəkət edən zirehinə nüfuz edərək qovşaqda bir yer seçdi.
  Kütləvi böcək şişmiş, silahların ağızları bükülmüşdü.
  Kristina təsdiqlədi:
  - Əla, qızlar.
  Buğumayaqlı hücum robotu qravionik lazerlərlə atəş açaraq ona doğru irəlilədi.
  Hesab sözün həqiqi mənasında saniyələrlə idi. Kosmosun dağıdıcı dalğası altında dalış edən Kristina robotun diz oynağına boşalma verdi və üç əzasını sındırdı. Döyüş maşını tavana atəş açaraq zirehli divarları dişləyərək çökdü.
  - Qızıl saçlı, ehtiyatlı ol. - qızlardan biri qışqırdı.
  Arxadakı qızlar Weidemeesterdən atəş açaraq, anusdan irəliləyən tankı dayandırmağa məcbur etdilər. Siqaret çəkməyə başladı, amma atəşi dayandırmadı, Kristina arxaya çevrildi və dərhal atəşə tutuldu, şüa onun kürəyinə dəydi və onu yıxdı, az qala sümüklərini sındırdı.
  Terminator qız salto etdi, getdiyi zaman paneli yıxdı və üzərindən uçaraq hiperplazma qılıncıyla rəqibinin sinəsinə vuraraq alətləri sıradan çıxardı.
  Robot kəskin şəkildə büküldü və sarsıldı, parçalanmış silahın şüaları yan dəhlizdən keçməyə çalışan öz quldurlarına dəydi. Başqa bir robot yan tərəfə atıldı, əyilmiş, içindən qan kimi maye axan, alovlar keçərək metalı əridir.
  Adolf Hitler qonşu kameradan girirdi. O, cəsarətlə ovsunla tanka hücum etdi. Maşın sürüşdü, dövrələr qızdı və geri döndü və quldurların üzərinə şiddətli bir tornado buraxdı. Ümumiyyətlə, bu texnika kiborqlar deyil, qəzəbli heyvanlar üçün nəzərdə tutulmuşdu, lakin bu dəfə işə yaradı. Ola bilsin ki, bu, sxemin çox sadə olması və ya Henrinin sehrli güclərinin stress altında artmasıdır.
  Elf Bukingem əmr etdi:
  - Krasnova, düşməni arxadan götür, atəşin sıxlığı çox yüksəkdir, üçüncü səviyyədən keçmədik.
  - Mən itaət edirəm! - Kristina anladı ki, çaxnaşma var. - İndi keçəcəyəm.
  Qız qumbara atdı, çip tərəfindən idarə olunan, bir neçə dəfə divarlardan sıçradı, sürüşdü və daha dörd qulduru sıradan çıxardı. - Süpürüldü! - sevinən qız qırıq dodaqlarından axan qanı yalayaraq qışqırdı.
  Yan qalereyanın küncündən atəşlə qarşılandı. O, uzanmalı oldu və sonra qumbaralar onun istiqamətinə atıldı. Qız instinkti rəhbər tutaraq bir baxışda atəş açaraq onları vurmağa çətinliklə vaxt tapdı.
  Qumbaralar partladı, plazma parçaları ilə özlərini yağdı. Hətta Kristina da alovlu istini hiss etdi.
  Kimsə bir yaylım atəşi açdı. Parıldayan hiperplazmatik baloncuklar dəhlizdən aşağı süpürülür, düşmən əsgərlərini qızardırdı. Daha bir hücum robotu məhv edildi və bir tank çökdü.
  Bu vaxt Magda və Gertrude hava təmizləyici sütunları kəsdilər, nəticədə flüor alovlandı və güclü şəkildə partladı, korsanları yıxdı.
  Qızlar hətta qışqırdılar.
  Yoldaşları ilə birlikdə Kristina irəli atıldı, çevrildi və qabığı soyulmuş tısbağanı yerə yıxdı. Daha bir neçə dəniz qulduru Fürerə tabe olan bir tank tərəfindən yandırıldı.
  Kristina öz şüası ilə korsarı kəsdi və daha da tullandı, uçaraq çaşqın robotları vurdu.
  - Nə, metalbaşlar, sizin üçün şirin deyil?
  Elf generalı dedi:
  - Bir əyiricidən istifadə edərək bir dəst ilə işləyin.
  Bir iplik qurğusu kameraya uçdu, ardınca partlayışlar oldu, mika və ət səpələnmişdi.
  Kristina döyüş kostyumunun zibilini silkələdi, Adolf arxadan ona tərəf uçdu və silah əvəzinə sehrli çubuğunu fırladıb dalğalar çıxardı.
  - Nə, oynayırsan? - qız ondan soruşdu.
  Fürer hönkürdü:
  - Məncə, texnologiya otağına qalxmalıyıq.
  Kristina nifrətlə xoruldadı:
  - Yaxşı, son vaxtlar yeganə məntiqli təklifiniz.
  Onlar yoluna çıxan hər kəsə atəş açaraq hərəkətə davam etdilər.
  Qızların istifadə etdiyi Weidemeesterlər düşməni arakəsmələr, texnoloji qurğular, generatorlar ilə birlikdə dağıtdılar, bazar tapmağa vaxtı olmayan heykəlləri, heykəlləri, qızıl hamamları ələ keçirdilər, quldurlar arxasında gizlənməyə çalışdılar.
  Bu zaman Kristina gözlənilmədən ilahə Astarte ilə əlbəyaxa döyüşdü.
  Nəhəng döyüşçü qumbara atdı, vuruldu, qılıncını yelləyərək yaxından keçdi. İki çox təcrübəli qılıncoynadan arasında döyüş başladı.
  - Qarışma, Adolf. - qız gənc oğlana qışqırdı. "Mən özüm bununla məşğul olmağa çalışacağam!"
  - Və siz də! - filibusterlərin böyük ilahəsi dedi.
  İki bacarıqlı kişi döyüşəndə fırtına olur, amma bacarıqlı qadınlar döyüşəndə tornadodur!
  Kristina dərhal başa düşdü ki, rəqibi bütün əsas texnikalarda məşq edib və onu məğlub etmək asan olmayacaq. Astarte əvvəlcə onu qaçmağa çalışdı, lakin uğursuzluq həvəsi soyutmadı. Qız birdən geri çəkilmiş kimi davranaraq sağ tərəfini təklif etdi. Svetlana onu almadı! O, yalnız bir zərbə göstərdi və rəqibini sola kəskin şəkildə vurdu. Bu zaman o, refleksiv şəkildə həmkarını tutmağa çalışıb və tərəfini müdafiəsiz qoyub. Kəskin sancaq ondan bir tikə ət qopardı, qız sürətini itirdi, ayaqları büküldü.
  Yara Astartenin döyüş keyfiyyətlərini azaldır və onun hərəkətləri yavaşlayırdı. Burada Kristina yanal manevr etdi və sonra fırçanı asanlıqla kəsdi. Buna cavab olaraq Astarte onu başı ilə vurmağı bacardı, lakin bu, sonuncu uğur idi. Növbəti yelləncəklə Svetlana başını uçurdu.
  - Bravo! - fürer dedi. - Üst səviyyə.
  - Siz hələ hər şeyi görməmisiniz.
  Bir neçə dəfə əlbəyaxa dava düşüb. Bəzən hətta dişlərindən də istifadə edirdilər. Yaxşı təlim keçmiş qızlar, bir qayda olaraq, tək komandada çıxış edir və qoşa-üçlükdə əlbəyaxa döyüşdə döyüşürdülər. Bu, rəngarəng dəstə ilə döyüşdə onlara üstünlük verdi. Bundan əlavə, biomühəndislik və inkubatorlarda genlərin süni seçilməsi öz təsirini göstərdi.
  Həm də vacib olan odur ki, quldurlar açıq şəkildə soyuq ayaqları var. Onlar heç vaxt tanklara minməkdən, robotlardan və ya sehrbazların lənətlərindən qorxmayan güclü, irəliləyən düşmənlə döyüşməli olmayıblar. Və ilk dəfə bir şeylə qarşılaşdığınız zaman çaşqınlıq yaranır.
  Piratlar geri çəkildi, geri çəkildi, bəziləri adamlar kimi qışqırdı, digərləri qəfildən qorxaraq robotlarına atəş açmağa başladılar. Görünür, sahiblənmiş Adolfun sehrli təcrübələri onları bitirdi.
  Almaniyanın kosmosdakı əsgərləri şiddətli atəş açdılar və dəfələrlə qılıncdan istifadə etdilər.
  Hətta kirpi də yaxşı hərəkət etdi. Kiçik və çevik, metal qumbaraatanlarda kifayət qədər mahirdir. Və pis vurmadı.
  Qızlar özlərini çəkdilər, əsl davada reaksiyalar şiddətləndi. Onlar körpəlikdən məşq olunduqları çoxsaylı virtual oyunlarda olduğundan daha yaxşı mübarizə aparırdılar. Bununla belə, sonradan çoxalmaq üçün nəyin bahasına olursa-olsun sağ qalmaq istəyi üstünlük təşkil edirdi. Bundan əlavə, bütün müxtəlif arsenal, o cümlədən məkan Velcro, yüz faiz istifadə edilmişdir. Hətta onun üçün tamamilə adət olmayan Adolf da onlardan istifadə edirdi. O, üç qulduru diş pastasına yuvarladı, sonra yenidən sehrli çubuğundan istifadə etdi. Bir anda bir parça cadu silahına dəydi, onu yarıya böldü. Lakin Adolf bir sehrlə çubuqları bərpa etdi:
  - Yox! Hər hansı bir sehr özünü müdafiə etməyi bilirsə, bir şeyə dəyər. Ən çətini ruhunu özündə olan alçaqlıqdan qorumaqdır! - Gənc Fürer əlavə etdi.
  Yenə də çubuqdan bir sehr axını uçdu və elektron beyinlərə düşdü. Xüsusilə, o, bir neçə alt ölçülü tələləri əlil etdi.
  Stella ayağından ağır yaralandı, lakin mübarizəni davam etdirdi.
  Hər iki tərəfdən, xüsusən də dəniz quldurları üçün itkilər çox böyük idi. Qızlar da öldü, Kristina demək olar ki, hamısı ilə dünən tanış oldu, amma hər itki ağrılı idi. Bir çox qız döyüşdü, hətta yaralandı. Piratların bütün qalaktikanı dəhşətə gətirməsi səbəbsiz deyildi, tanklara minmək çətin idi.
  Onlardan biri, ən güclü və müasir, arxaya sürdü və bir anda beş qızı öldürdü və kirpi yarıya qədər kəsdi. Adolf çarəsiz bir sehrlə onu dayandırdı, sonra düşmənə qarşı çıxdı. Onun ruhu əzabdan parçalanmışdı; qızlardan biri bir vaxtlar robotlar dünyasından bir sıra qabaqcıl zarafatları ilə onu güldürdü. İndi yazıq ölüb, hələ də ölüləri diriltməyi öyrənməyib. Bu anda gənc sehrbaz Fürer ən böyük problemi ilə üzləşdi.
  Onun yolunda odlu qılınc olan sehrbaz Carran dayandı.
  - Bir körpəniz var, görürəm, bir növ xüsusi, bənzərsiz bir sehr var. Bəlkə bizim tərəfə gələrsən? Yeraltı Dünyalar Liqası sizi səxavətlə pulla mükafatlandıracaq və bəlkə də sizə itaətkar qulların yaşadığı bütün dünyanı verəcək.
  - Niyə dərhal qalaktika olmasın? - Adolf zarafatla soruşdu.
  Sehrbaz yumoru başa düşmədi:
  - Əminəm ki, qabiliyyətlərinizlə öz imperiyanızı yaratmaq sadəcə zaman məsələsidir. Beləliklə, mümkündür, hətta bir qalaktika.
  - Amma görünür sənsiz! - Fürer sehrbazın üstünə bir şüa göndərdi.
  O, onunla asanlıqla mübarizə apardı və onu özü vurdu, o qədər ki, Hitlerin paltarı alovlandı, baxmayaraq ki, geri tullana bildi. Fürer çevrilərək, heç də sehrli deyil, alovları söndürdü.
  - Nə almısan? Özünə bu qədər arxayın olma, Adolf.
  Fürer təəccübləndi:
  -Adımı hardan bilirsən?
  Cavabında bir gülüş:
  - Mənim kimi güclü sehrbazlar hər şeyi bilir!
  Yenə gənc Fuhrerin üstünə qaçdı. O, atılan pulsardan yayındı, şüa buraxdı və çubuqdan ilan uçdu. O, havada uçdu və sehrbazın gülüşünə çökdü:
  "Siz hiperdalğa sehri ilə tanış deyilsiniz, zəif." Buna görə də sizinlə çox asanlıqla məşğul ola bilərsiniz. Yaxşı, səni başqa nə ilə sevindirə bilərəm?
  Adolf trollun üstünə atıldı, ona öyrədildiyi kimi süpürgəni yerinə yetirməyə çalışdı və geri atıldı. Sonra gənc Fuhrer bir sehr oxudu: yuxarıdan bir neçə buz sarğısı düşdü, bu da sehrbazın təhqiramiz təbəssümünə səbəb oldu.
  - Sənin bacardığın tək şey budurmu? Bəs buna necə? - Sehrbaz bir tilsim mızıldadı və yaşıl dalğa göndərdi.
  Adolfun ətrafında tüstü qalxdı və üzüklər göründü. Gənc fürer tullanmağa çalışsa da, xallı pitonların qolları onu əzib. Onlar oğlanı zəncir kimi bağlayıb, boğmağa başlayıblar. Gənc Fürer inlədi:
  - Qatil!
  Sehrbaz güldü:
  - Bəli, mən məhv qasırğasıyam. And olsun ki, mənim tələbəm olacaqsan, səni buraxacağam.
  - Heç vaxt! - özünü qoruma instinktinə zidd olaraq ələ keçirilən Hitlerə cavab verdi.
  - Onda al! - Sehrbaz hıçqırdı.
  Fuhrerin üzərinə şeytani enerji axını düşdü, bədəninin hər bir hüceyrəsini əzablandırdı və parçaladı. Çox ağrılı idi, o qədər ağrılı idi ki, canavar kimi ulumaq istəyirdim. Sanki dəriniz qat-qat soyulur və isti dəmirlə tökülür.
  - Yaxşı, indi mənə qulaq asacaqsan? - Jarran qorxulu səslə soruşdu. - Yoxsa!
  - Heç vaxt yox! - fürer son gücü ilə dedi. - Şərə qulluq etmək bədəndən daha vacib olan ruhu məhv edər.
  Pis trol güldü:
  - Axmaq, bədbəxt ruhu xilas etməyin yeganə yolu mənə xidmət etməkdir. İndi onu Cəhənnəmə atıram. Ətin yandıqdan sonra səni bütün insanların cəhənnəm nağıllarının şirin yuxu kimi görünəcəyi yerə göndərəcəyəm. Titrəyin, bədbəxt biri.
  Adolf tüpürdü:
  - Axmaq təhdidlər!
  Qulaqcıq bir uğultu gəldi:
  - Onda yandır!
  Alov Hitleri bürüdü və dərisi hətta soyulmağa başladı. O, artıq mərhəmət diləmək istəyirdi, yox, mən ölməyə hazır deyiləm. Yaxud da şüuraltı bir fikir beynimdən keçdi, bəlkə də gələcəkdə amansız düşmənimi üstələyə bildim.
  Suyun axını alovu söndürdü və fürer qalın qabarcıqlı bədənini çətinliklə örtən cır-cındır içində qaldı. Qarşısına Elf Bukingem çıxdı. Kosmos generalının ətrafında bir işıq parıldadı və gülümsədi.
  Alçaldıcı bir tonda dedi:
  - Bu sən Jarransan, deyəsən uşağı incitmək istəyirsən?
  Cavab paslı bir xırıltı idi:
  - Bizim mübahisəmizə qarışma, elf! Əks təqdirdə çox pis vaxt keçirəcəksiniz.
  Qlamur xalqın nümayəndəsi mirvari dişlərini göstərərək belə cavab verdi:
  - Görürəm, sən incə söyüş söyə bilmirsən. Təhdid əvəzinə körpənin pafoslu boşboğazlığı.
  Trol dişlərini çırpdı:
  "Mən sizi qalaktikada atomlara səpələyəcəyəm, ruhunuzu qara dəliyə sıxacağam və dərinizi bir kvazara uzatacağam."
  - Bir az daha yaxşı! - Elf pulsarla kəsildi. Troll, səndələyərək, onu çətinliklə dəf etdi, yanağında bir yanıq meydana gəldi.
  - Və sən güclüsən! - Trollun üzü qaranlıq kürü maskası kimi büküldü. - Amma mən də zəif deyiləm. Buyurunuz!
  Sehrbaz bir hədiyyə göndərdi, elfin dizi ilə qusdu və bir bükülmə ilə geri göndərdi.
  - Yox, sən məni heyran etmədin! - Bukingem cavab verdi. O, çubuqunu götürüb onu vurmağa çalışan Smitə nəzər saldı. - Lazım deyil, dostum, get yoldaşlarıma kömək et. Bu adam artıq çox enerji sərf edib və mən onun öhdəsindən özüm gəlirəm.
  -Özünə çox güvənirsən, bəs bu! - Trollun barmaqları böyüdü və onlardan nəhəng fantomlar böyüməyə başladı. Bunlar müxtəlif növ qəribələr, güclü dinozavrlar və döyüş maşınları idi.
  - Əla, gəl döyüşək! - Elfin əli fanat kimi ayağa qalxdı və onun altından güclü quldurların şəlalələri püskürməyə başladı. Fantomlar bir araya gəldi və görünməmiş güc nümayiş etdirən titanların döyüşü başladı.
  Sehrli döyüşdə tərəzilər o yan-bu yana yellənir, ulamalar, ürək parçalayan fəryadlar eşidilirdi.
  Yarıçılpaq Adolf yuxulu adam kimi hərəkət etdi, çoxlu cəsədləri və cəsədlərin parçalarını, eləcə də əzilmiş mexanizmləri gördü. Bu ona güc verdi və o, texniki mərtəbələrin dərinliklərinə doğru getdi.
  Qoy kabus məni nəfəsi ilə yandırsın
  And içirəm, mən sənin vətəninə xəyanət etməyəcəyəm!
  Ət parçalanır, iztirablarla doludur
  Amma əsgərin ruhu rüsvaylığa dözməz!
  Sahib Fürerin başında qısa bir ayə yarandı. Onun üçün həqiqətən incə və sevimli olan Kristina irəlidə mübarizə apardı.
  Üçüncü Reyxin varisi olmaq şansı olanlardan biri də onun üçün uşaq dünyaya gətirəcəkdi.
  Qız daha da irəli getdi, sağa-sola atəş açdı. O, ələ keçirilən silahlardan, hətta ayaqlarından da tam istifadə edib. Ayaqqabıların üzərində, ayaq barmaqları hərəkət edən zaman çadırları işə salan bir cihaz var idi.
  Və bu, ələ keçirilən silahlardan istifadə edərkən rahat idi. Ən çətini o idi ki, yoldaşları öləndə Kristina hər bir cəsədin, çox vaxt gözə dəyməyən qalıqların üzərinə göz yaşı tökürdü.
  Nadinc, həmişə sağ olan Gertrude öldü. Ondan yalnız ayaqları qalmışdı. Gerda bir az şanslı idi, mədəsində yalnız böyük bir deşik var idi və ürəyindən biri qəlpə ilə kəsildi, buna görə də sağ qalmaq şansı var idi.
  Eksantrik xristian hekayəçisi Maqdanın başını və çiyin birləşməsini partladıb. Düzdür, bəziləri bədəninin yalnız bir hissəsini itirdi və onların sağalmasına ümid var idi.
  Doğrudan da, eskadranı əvvəllər aşkar edib, bir termopreon bombası ilə məhv etmək mümkün deyildi. Bu halda hələ neçə qız sağ qalacaqdı? Doğrudanmı bir elf bunu edə bilməz? Fürerə elə gəlir ki, o, Kristina bu oğlana nifrət etməyə hazırdır.
  ABŞ torpaqlarında döyüşlər davam etdi. Məşhur dördlük: Gerda, Şarlotta, Kristina və Maqda artıq Texası keçərək Luizianaya daxil olublar. 30 iyun kifayət qədər isti gündür. Amerikalılar çox inadla müqavimət göstərdilər və hətta əks-hücuma keçməyə çalışdılar.
  Qızlar tanklarını dayandırdılar və növbə ilə nişan aldılar. Çox sevimli idilər. Qarşıda isə Şermanlar və Perşinqlər idi.
  Gerda onu götürdü və oxudu, atəş etdi:
  - Qara...
  Şarlotta atəş açıb davam etdi:
  - Terror!
  Kristina mərmi ilə vurdu, Şermanın qülləsini kəsdi və davam etdi:
  - Qara...
  Maqda Perşinqin qülləsini dağıdıb qışqırdı:
  - Terror!
  Gerda yenidən mərmi atdı və mişar etdi:
  - Döyüşdə...
  Şarlotta sillə vurub mırıldandı:
  - Armagedon üçün!
  Kristina mərmi atacaq və qışqıracaq:
  - Zəng qülləsində...
  Magda dəqiq atəş açıb əlavə etdi:
  - Düşmənlər!
  Gerda yenidən döydü və fısıldadı:
  - Xaç...
  Şarlotta bir mərmi atıb hürdü:
  - Döndürün!
  Qızlar isə onların zarafatına bir ağızdan güldülər. Onlar həqiqətən yüksək səviyyəli müğənnilərdir.
  Və qrossmeyster atıcılar! Və nə qədər dəqiq vururlar. Və belə dəqiqliklə, yüksək səviyyəli snayperlər kimi.
  Gerda, atəş açarkən oxumağa başlayır:
  - Mən istəyirəm...
  Şarlotta atəş açaraq davam edir:
  - Uşaqlar...
  Christina vurur, qışqırır:
  - Qızlar!
  Şermanı vurub biçən Maqda davam edir:
  - Sadəcə...
  Gerda, atəş edərək, bu sözlərlə itələdi:
  - Qucaqlaşanda...
  Şarlotta mərmi atıb mırıldandı:
  - Nəvaziş et!
  Kristina da atəş açaraq tweet etdi:
  - Yeni...
  Magda atəşə tutdu və əlavə etdi:
  - Kino...
  Gerda atəş açaraq davam etdi:
  - Bax...
  Charlotte, atəş edərək əlavə etdi:
  - Kosmosa...
  Kristina hazırcavab dedi:
  - Xalçada...
  Bir mərmi atdıqdan sonra Magda bəyəndi:
  - Uç!
  Gerda atəş açıb qışqırdı:
  - Gödəkçələr...
  Şarlotta atəş etdi və əlavə etdi:
  - Zolaqlı...
  Kristina mərmi ilə vurdu və fısıldadı:
  - Qutuda...
  Magda hədiyyəni buraxdı və bəyəndi:
  - Şalvar!
  Gerda mərmi ataraq qışqırdı:
  - Əvvəl...
  Şarlotta joystikə basaraq mırıldandı:
  - Səhər...
  Mərmi ilə vuran Kristina hürdü:
  - Qızlarla...
  Magda enerjili şəkildə təsdiqlədi:
  - Gəzirlər...
  Gerda fısıldadı, atəş etdi:
  - Uşaqlar!
  Şarlotta yenidən mahnı oxudu6
  - Səhərə qədər...
  Kristina davam etdi:
  - Qızlarla...
  Magda qışqırdı:
  - Gəzirlər...
  Gerda hürür:
  - Uşaqlar!
  Şermanın hücumu başa çatdı, demək olar ki, bütün tanklar məhv edildi, qalanları qaçmağa başladı. Almanlar isə sevinclə gurlayırlar.
  Gerda rasional olaraq qeyd etdi:
  - Belə çıxır ki... Yankilərin quyruğunu qızardmışıq!
  Şarlotta bir qədər əsəbi halda dedi:
  - Ruslar, məncə, xoşbəxtdirlər ki, biz amerikalılarla həyat üçün deyil, ölüm üçün vuruşuruq.
  Kristina təbəssümlə qeyd etdi:
  - Stalin bizi kürəyimizdən bıçaqlaya bilər!
  Maqda ah çəkərək təsdiqlədi:
  - Ciddi olsa da, şans var!
  Gerda əzələli çiyinlərini çəkdi və dedi:
  - Mənə gəlincə, Stalinin bizimlə döyüşəcək qədər cəsarətli olduğunu düşünmürəm. Bizim üçün isə SSRİ-yə hücum etməkdənsə, əvvəlcə Amerika və İngiltərəni fəth etmək daha yaxşı olardı.
  Charlotte razılaşdı:
  - Doğrudan da, iki cəbhədə müharibə aparmamaq daha yaxşıdır. Britaniyaya gəlincə, o, sərt tənqid olunardı.
  Gerda ciddi şəkildə dedi:
  - Ay qızlar, mən hətta bu mövzuda AI hekayəsi də yazdım.
  Şarlotta tərəfdaşına ciddi şəkildə təklif etdi:
  - Yaxşı, oxu!
  Və Gerda ekspozisiyaya keçdi;
  . Kainatların-kainatların pərəstişkarı kimi qatlanmış paralellər çoxdur. Burada onlardan birində Hitler 1941-ci ildə SSRİ ilə müharibəyə başlamamaq qərarına gəldi . Əslində, nəhəng sovet imperiyası ilə arxada İngiltərə ilə müharibəyə başlaya bilməzsiniz. Üstəlik, "Main Kaf"da gələcək Fürer yazırdı ki, Almaniyanın Birinci Dünya Müharibəsində məğlub olmasının əsas səbəbi onun iki cəbhədə vuruşmalı olmasıdır.
  Bundan əlavə, Hitler Volf Messinqin fürerin şərqdə uduzmaq və belini sındırmaq qismətinə düşdüyünə dair peyğəmbərliyini vaxtında xatırladı.
  Var idi və mən belə nəticəyə gəldim: Britaniyanı tam fəth edənə qədər müharibə aparmaq. Üstəlik, Yuqoslaviyadakı anti-Alman üsyanı Barbarossa planının iyunun sonuna qədər təxirə salınmasına səbəb oldu. Bu o deməkdir ki, qışa qədər Moskvanı və SSRİ-nin əsas rayonlarını tutmaq üçün kifayət qədər vaxt olmaya bilərdi. Qışda isə özünə güvənən Fürer üçün belə aydın olan almanlar döyüşə tamamilə hazır deyillər.
  Bundan əlavə, Kritin tutulması almanlara desant qüvvələrində böyük itkilər verdi və Fürer İngiltərəyə qarşı böyük nifrətlə alovlandı və əvvəlcə onu bitirməyə qərar verdi.
  1 May paradında ən son sovet tanklarını görən hərbi attaşenin məruzəsi də öz təsirini göstərdi: T-34 və KV-2. 152 mm-lik silahla sonuncu tank iştirak edən bütün almanlarda güclü təəssürat yaratdı. Hitler bir az fikirləşdikdən sonra ağır tankların yaradılması üzərində işi sürətləndirməyi əmr etdi. Böyük maşınlar üçün bir sıra layihələr ortaya çıxdı. Kütləvi tank süvariləri yaradılana qədər SSRİ ilə müharibəyə başlamamaq daha yaxşıdır. Artıq may ayında almanlar daha üç tank diviziyasını Liviyaya köçürdülər. İyunun əvvəlində Rommel Tolbuk üzərinə hücuma keçdi və üç günlük döyüşdən sonra bu qalanı ələ keçirdi.
  Bundan sonra almanlar Misirə hücuma keçdilər. İngilislər Wehrmacht-ın üstün qüvvələrinə müqavimət göstərə bilmədilər. Almanlar həm sayca, həm də təşkilatçılıq baxımından daha güclü idilər. Bundan əlavə, İngilis müstəmləkə qoşunları həqiqətən də döyüşmək istəmirdilər. Onların əhval-ruhiyyəsi aşağı idi və getdikcə aşağı düşürdü.
  Artıq iyul ayında almanlar Misiri ələ keçirdilər. Süveyş kanalını keçərək Fələstinə daxil oldular. İngilislər qaçdı... İraqda üsyan başladı və almanlar demək olar ki, döyüşmədən ora daxil oldular. Tezliklə bütün Yaxın Şərq çökdü... Avqust və sentyabr aylarında almanlar şəhərləri, meydanları işğal etdilər. Və onlara qarşı sovet döyüş maşını deyil, kiçik ingilis qoşunları, çox nizam-intizamlı olmayan və döyüşməyə meylli müstəmləkə qüvvələri və ərəblərin ibtidai birləşmələri dayanırdı.
  Hitler böyük əraziləri ələ keçirdi. Sentyabrın sonunda Cəbəllütariq də tutuldu. İngilislərin axışdığını görən və nasistlərin işğalından qorxan Franko alman qoşunlarının keçməsinə razılıq verdi. Hücumun keçici olduğu ortaya çıxdı. Almanlar bunu məharətlə və mütəşəkkilliklə həyata keçirdilər, lakin qalanın özü o qədər də hazır deyildi.
  Bundan sonra almanlar Afrikadakı Fransız mülklərini demək olar ki, müqavimətsiz işğal etdilər. Xoşbəxtlikdən qoşunlar indi ən qısa məsafəyə köçürülə bilər.
  Qışda Hitler Sudan və Efiopiyada böyük bir hücuma keçdi və həmçinin Afrikanın cənubuna doğru irəliləməyə başladı. Bir qədər tərəddüddən sonra fürer qərar verdi: əgər qara qitəni götürsək, bütövlükdə götürək. Üstəlik, ingilislərin öz mülklərini saxlamağa gücü çatmır. Almanlar üçün əsas çətinlik həm sayca, həm də döyüş effektivliyinə görə nasistlərdən geri qalan Britaniya qoşunları deyil, uzadılmış rabitə, təchizatla bağlı çətinliklər və Afrikada lazımi yolların olmamasıdır.
  Lakin almanlar özlərinin sərt totalitar sistemi ilə əla təşkilatçılıq və böyük məsafələrdə hərəkət etmək bacarığı nümayiş etdirdilər. Beləliklə, SSRİ-də faşistləri böyük ərazilər - Afrika ərazisi və əhalisi baxımından Rusiyadan da böyükdür, Qırmızı Ordunun inadkar və fanatik müqaviməti ilə məyus etdi.
  Və təbii ki, Afrikada qış yoxdur.
  Dekabr ayında Yaponiya nəhayət Peru limanına hücum etdi. ABŞ-ın hələ də samurayların Asiya və Sakit Okeandakı İngilis koloniyalarını udmasına icazə verməyəcəyi aydın idi. Və beləliklə, Yaponiya qəfil hücumla Amerikanı zəiflətməyə məcbur oldu. Və müvəffəq oldular. Asiyada bir sıra uğurlu əməliyyatlar izlədi. Mart ayında Hitler Yaponiyanın onu qabaqlayacağından qorxaraq İranı işğal etdi və almanlar oradan Hindistana keçdilər. Aydındır ki, iki yüz əlli alman diviziyası demək olar ki, müdafiəsiz Hindistanı və texniki cəhətdən geridə qalmış İranı tutmaq üçün kifayətdir.
  Hitler, təbii ki, Afrika və Hindistana getdikcə daha çox qüvvə köçürməklə böyük riskə getdi - Stalin Avropaya qarşı azadlıq kampaniyasına başlaya bilərdi.
  Lakin Qırmızı Ordu hələ tələsmirdi. Bütün zamanların və xalqların lideri güc topladı, amma mübarizəyə birinci qoşulmağa can atmadı. Ola bilsin ki, Stalin böyük müharibənin məsuliyyətini öz üzərinə götürmək istəmirdi. Və Fin şirkəti optimizm yaratmadı.
  Buna görə də Alman qoşunları Avropadan, Asiya və Afrikadan yayılsa da, Stalin bundan istifadə etməyə tələsmirdi. Onu da qeyd etmək lazımdır ki, Wehrmacht-ın gücü durmadan artırdı. Geniş fəthlər zamanı alman itkiləri az idi və sənaye istehsalı əcnəbi işçilərin hesabına artdı. Bundan əlavə, Wehrmacht Xiwis və müxtəlif müstəmləkə birləşmələri tərəfindən dolduruldu.
  Almanlar tikinti batalyonlarını, sürücülərini, arxa hissələrini, konvoylarını və s.-ni əcnəbilərlə əvəz etdilər. Gənc əsgərlər orduya çağırılırdı. Hətta on yeddi yaşlı və daha yaşlı əsgərləri də silah altına alırdılar.
  Wehrmacht bölmələrinin sayını artırdı və oradakı əcnəbilərin faizi sürətlə artdı. Silah istehsalı da sürətlə artdı. Yeni Tiger tankı inkişaf etdiriləcək ən erkən ağır nəqliyyat vasitəsi kimi istehsala girdi.
  1942-ci ilin mayında Wehrmacht əvvəllər minlərlə kilometr döyüşərək Cənubi Afrikaya girdi. Madaqaskar iyunda düşdü... Amerikalıların bəxti gətirmədi, bu kainatda Miduey döyüşünü uduzdular. Sakit Okeanda hökmranlıq Yaponiyaya keçdi. Üçüncü Reyx, Birmadan, Hindistandan, Cənubi Afrikaya və onun hüdudlarından kənara qədər koloniyalarla möhkəmlənərək, İngiltərəyə hava hücumu həyata keçirərək təyyarə istehsalını bir neçə dəfə artırdı. Almanların yeni güclü Yu-188 və DO-217 bombardmançıları var idi. Həm rəqəmlərlə, həm də keyfiyyətlə İngiltərəni sıxışdırdılar.
  Əksinə, müstəmləkələrini itirərək sualtı müharibə ilə üzləşən ingilislər təyyarə və digər avadanlıqların istehsalını azaldıblar. Nasistlər basdı. Və avqustun sonunda eniş baş tutdu. Döyüşlərdə yeni Alman Tiger tankları iştirak etdi. İngiltərədəki döyüşlər iki həftədən bir qədər çox davam etdi və təslimlə başa çatdı.
  Bundan sonra almanlar öz marionet hökumətini və İngiltərənin yeni, tamamilə qanuni kralını qurdular. İngiltərə özü Üçüncü Reyxin protektoratına çevrildi. Donanması demək olar ki, tamamilə Almaniya tərəfinə keçdi.
  Stalin eniş zamanı düşməni vurmağa cəsarət etmədi. Və Almaniya ilə SSRİ arasında hücum etməmək paktı var idi. Bundan əlavə, faşist dövləti çox gücləndi.
  Çörçil Kanadaya qaçdı və ABŞ-ın köməyi ilə mübarizəni davam etdirməyə çalışdı. Lakin Hitler qərarlı idi. İslandiyaya enişlə "İkar" əməliyyatı davam etdi. Amerika təyyarələrinin Üçüncü Reyxə çata biləcəyi son nöqtə ələ keçirilib.
  Bundan sonra qüvvələrin Qrenlandiyaya köçürülməsi başladı. 1943-cü il dəniz döyüşlərində keçdi. Üçüncü Reyxdə saatda 35 düyünə qədər sürətlə hərəkət edən və Amerika gəmilərini qabaqlayan hidrogen peroksid sualtı qayıqları var idi.
  Argentina ABŞ-a müharibə elan etdi və almanlar orada öz qoşunlarını toplamağa başladılar.
  Nasistlər İsveçrəni iki günə, İsveçi isə yeddi günə işğal edərək Avropanı tamamilə ələ keçirdilər.
  İstila Yaponiya ilə birlikdə həyata keçirilsə də, Avstraliya da tutuldu.
  1944-cü ilin yazında Almaniya çoxlu sayda desant gəmisi toplayıb Kanadaya endi. Eyni zamanda alman və yapon qoşunları da Meksikaya daxil oldular. Braziliya, Venesuela, Çili və digər dövlətlər ABŞ-a müharibə elan etdilər. Amerikaya hücum hər iki tərəfdən başladı. Almanlar silahlanma, zireh və performans baxımından "Şerman" dan əhəmiyyətli dərəcədə üstün olan "Panter"-2 əsas tankını aldılar. Alman reaktiv aviasiyasının sadəcə tayı-bərabəri yox idi.
  Alman reaktiv qırıcılarının keyfiyyətcə üstünlüyü: ME-262, HE-162, ME-163 amerikalılar üzərində böyük idi. Alman Arado reaktiv bombardmançılarının, ən yaxşı pərvanə ilə idarə olunan Yu-488-in və altı mühərrikli nəhəng TA-400-ün meydana çıxması faktını demirəm. Almanların zirehli maşınlarda ABŞ üzərində üstünlüyü var idi ki, bu da E seriyalı tankların meydana çıxması ilə artdı. "E"-25 xüsusilə uğurlu oldu, zirehli döyüş keyfiyyətləri "Panter"-2 ilə müqayisə oluna bilən, lakin daha yüngül və çevik, daha aşağı siluet və maili zirehlə.
  Birləşmiş Ştatlar hündürboy Şermanlarla və hətta daha arxaik Grandlarla silahlanmışdı. Onlar almanların əsas Panther-2 tankını alnında, hətta yaxından keçə bilmədilər. Panther-2-nin yan zirehləri bucaq altında 82 millimetr idi və vuruşun dörddə üçü vurdu.
  Alman MP-44 hücum tüfəngi də Amerika avtomatları və avtomat tüfənglərindən üstün idi.
  Döyüşlər zamanı almanlar hücuma məruz qalan müstəmləkə qoşunlarından və xarici bölmələrdən istifadə etdilər. Wehrmacht-ın gücü altı yüz diviziyanı keçdi. Hücumda ağır tanklar "Tiger"-2, daha təkmil "Tiger"-3, "Lion" və daha yığcam "Lion"-2, nəhəng "E"-100 və "Mouse"-2 iştirak edirdi. .
  Qırx dördüncü ilin sonunda, zireh baxımından "Panter"-2-dən nəzərəçarpacaq dərəcədə üstün olan və daha güclü mühərriki olan "E-50" maşını meydana çıxdı.
  Seriyaya yerüstü maşınlar tərəfindən istifadə edilən yeraltı çənlər də daxil idi.
  Bu silah amerikalılara güclü mənəvi təsir göstərdi. Daha güclü və təhlükəli reaktiv bombardmançı Yu-287 və qanadları açılmış ME-262-nin son modifikasiyaları havada peyda oldu. Ən son ME-1010 və TA-183 kimi, onlar yeni nəsli məhv etdilər.
  Daha təkmil MP-54 hücum tüfəngi də daha yüksək dəqiqlik və atəş məsafəsi ilə ortaya çıxdı və daha yüngüldür.
  Hitler qüvvələrinin keyfiyyət üstünlüyü öz təsirini göstərdi və Amerika cəbhəsi süqut etdi. Nasistlər bütün istiqamətlərdə irəlilədilər. Amerikalılar buna qarşı heç nə edə bilmədilər. Onların F -2 reaktiv qırıcısı uğursuz oldu və performans xüsusiyyətləri Mustanqdan daha pis idi.
  ABŞ-ın pərvanə ilə idarə olunan qırıcıları, hətta prinsipcə, Alman reaktiv tullantıları ilə müqayisə edilə bilməzdi. Və Luftwaffe aces daha yaxşı hazırlanmış oldu. Onların bir çoxu hesabları yığışdırırdı.
  Tankerlər də uğur qazandılar. Xüsusilə Wittmann, daha təkmil Tiger-3-də müharibənin sonunda müxtəlif tanklarda vuruşdu. 1944-cü ilin sonlarında almanlar 1800 at gücündə mühərriki və 410 mm-lik raketatan qurğusu olan 100 tonluq "Kral Aslanı"na sahib idilər.
  Uzunmüddətli istehkamlara və binalara qarşı təsirli silah. Ən əsası isə o, ABŞ-ın bütün tank əleyhinə silahları üçün praktiki olaraq keçilməzdir.
  Almanlar texnologiyalarını daim təkmilləşdirirdilər. "E"-50, bütün bucaqlardan Amerika 90 mm-lik top üçün keçilməz bir qoruma səviyyəsinə çatdı.
  Alman zirehli personal daşıyıcıları da, xüsusən də zirehdə təkmilləşdi. Fritz Luftfaust və bir kilometrdən çox məsafədən tanklara nüfuz edə bilən daha təkmil Faustpatron yaratdı.
  Pershing yalnız 1945-ci ildə, Alman qoşunları Meksikanı, Kanadanı və Amerikanın çox hissəsini ələ keçirdikdə ortaya çıxdı.
  2 fevral 1945-ci ildə ABŞ Almaniya və Yaponiyaya təslim oldu. Axis güclərinin qoşunları Nyu-York və Vaşinqtona yaxınlaşdı - artıq şans yox idi.
  Təslim olmaq Amerikanın işğalına və onun resurslarının ələ keçirilməsinə səbəb oldu. İndi bütün dünya müstəmləkələri və müttəfiqləri ilə yalnız Üçüncü Reyxdən ibarət idi. SSRİ-nin yalnız bir peyki qalmışdı: Monqolustan. Beləliklə, son dərəcə təhlükəli vəziyyət yaranıb.
  Aydın oldu ki, zahiri dostluq münasibətlərinə baxmayaraq, Üçüncü Reyx və Rusiya ölümcül döyüşə girmək üzrə idi.
  Stalin Almaniya İngiltərə və ABŞ ilə döyüşərkən heç vaxt ona hücum etmək fikrində deyildi. Dost neytrallığı Hitlerə Qərbi məğlub etməyə və fəth etməyə kömək etdi. Amma indi məlum oldu ki, Üçüncü Reyxin də Rusiya ilə bağlı planları var. SSRİ isə kommunist ideologiyası ilə Milli Sosializm üçün potensial təhlükə yaradırdı.
  Hitler sarsıdıcı zərbə üçün qüvvələr toplayırdı. Wehrmacht çoxaldı, minə qədər tam qanlı diviziya, təxminən otuz milyon əsgər, bunların üçdə birindən az hissəsi etnik alman idi. Bu, daha az inkişaf etmiş "Panterlər" və "Pələnglər" əvəzinə fəal şəkildə istehsal olunan ən son "E" seriyalı tanklarla yaxşı təchiz edilmiş, texnologiya ilə yaxşı təchiz edilmiş böyük bir qüvvə idi. Və Panther 2 nəhəng bir maşın olaraq qaldı.
  Bununla birlikdə, əsas Alman tankı, altmış beş ton ağırlığında, daha qalın yan və arxa zirehli və 105 mm-lik topla təchiz edilmiş, lülə uzunluğu 100 EL olan "E-50" modifikasiyası idi. Bu maşın Sovet KV seriyasının əks çəkisi olmalı idi...
  Stalin də ağır maşınlarla maraqlanmağa başladı. 1941-ci ilin avqustunda 107 mm uzunluğunda lüləli silahı olan KV-3 avtomobilinin seriyalı istehsalına başlandı. Bir neçə ay sonra KV-5 tankı 100 ton ağırlığında iki 107 mm və 76 mm silah və 170 mm ön zirehlə istehsala keçdi. Artıq qırx ikinci ildə 107 ton ağırlığında və 180 mm ön zireh və oxşar silahlara malik olan KV-4 istehsala buraxıldı.
  Stalin böyük strukturları sevirdi. KV-6 iki silahı olan bir avtomobilə çevrildi: 152 mm-lik haubitsa və 107 mm-lik tank əleyhinə silah. Avtomobilin çəkisi 150 tondan çox idi. O, eyni anda iki 600 at gücünə malik mühərriklə təchiz edilib. KV-7 oxşar silahlara sahib idi, lakin daha qalın zirehləri 200 millimetr və çəkisi 180 tona qədər idi. 1943-cü ildə iki yüz ton ağırlığında 152 və 122 mm topları olan KV-8 də istehsala girdi.
  Ancaq super ağır tankların ən yaxşısı olmadığı ortaya çıxdı. Həddindən artıq çəki nəqliyyat və sürücülük performansında problemlər yaratdı. Xüsusilə ölkələrarası nəqliyyat vasitələri ilə. Bundan əlavə, KV seriyası, zirehin yeri, rasional meyl açıları olmayan, tankın əla qorunmasını bir qədər dəyərsizləşdirən bir çatışmazlıq ilə xarakterizə olunurdu.
  Lakin SSRİ, Üçüncü Reyxdən fərqli olaraq, müharibələr aparmırdı. Finlandiya ilə müharibə sonuncu idi. Və avadanlığı praktikada sınaqdan keçirmək imkanı yox idi. Nəhəng gücə malik olan Stalin hansı avadanlığın işə salınması ilə bağlı birtərəfli qərarlar verdi. Və lider ağır avtomobilləri çox sevirdi.
  Almanlar praktikada böyük tanklardan istifadə edirdilər. Döyüş təcrübəsi göstərdi ki, çəkisi yetmiş tondan çox olan bir tank çox böyükdür ki, döyüş əməliyyatları üçün kütləvi istehsal oluna bilməyəcək, xüsusən də daşınma zamanı hemoroidə çevrilə bilər.
  Dünyanın ən yaxşı dizaynerləri nəhayət, ordunun mühafizə tələblərinə cavab verən və eyni zamanda onu daşımaq və istifadə etmək mümkün olan bir avtomobil yaratdılar. "E"-50 belə bir maşın oldu. Rasional enişdə onun ön zirehləri 250 millimetrə, yan və arxa tərəfləri isə 160 millimetrə qədər artırılıb.
  Tank çömbəlmiş və çox uzun bir lüləsi var idi. Nəhayət, almanlar və onların qulları az-çox qaneedici maşın yaratdılar. SSRİ-nin də bəzi problemləri var idi. Xüsusilə əsas tankla.
  KV seriyası geniş şəkildə hazırlanmışdır: daha çox çəki, daha çox silah, daha çox kalibr. Və o, əlbəttə ki, əsas tank ola bilmədi.
  T-34 ən populyar tank rolunu iddia etdi. İstehsal üçün nisbətən sadədir, kəmiyyətcə götürülə bilər. Kiçik təkmilləşdirmələrlə maşın kütləvi istehsala başladı. Lakin 1943-cü ildə almanların döyüşdə özünü uğurla sübut edən Panther adlı seriyalı əsas tankı olduqda, Krauts daha güclü olan kütləvi bir tank oldu. Tezliklə güclü zireh və uzun lüləli 88 mm-lik top olan "Panter"-2, T-34-ün çox kiçik olduğu aydın oldu.
  Müxtəlif ideyalar var idi... Prinsipcə yeni tank olan T-44-ün yaradılması və əvvəlkinin modernləşdirilməsi də daxil olmaqla. Stalin ağır maşınların inkişafına həvəsli idi və orta və yüngül maşınlara bir qədər soyuqqanlı idi. Lakin T-34 kütləvi istehsalına görə yaxşı idi. Məlum oldu ki, KV seriyası bu qədər ölkəni kəmiyyətcə udmuş Üçüncü Reyxə müqavimət göstərə bilməz. Və bir kompromis variant doğuldu: T-34-85, əsas tankda yalnız qüllə dəyişdirildikdə.
  Bu, kütləvi istehsalı davam etdirməyə imkan verdi, lakin 85 mm kalibr hələ də ən məşhur Alman Panther-2 tankını baş-başa deşmək üçün kifayət deyildi.
  Sonrakı E-50 haqqında deyiləcək bir şey yoxdur. Qırx dördüncü ilin sonunda SU-100 tank məhv edən kimi peyda oldu. Amma o, həm də "Pantera"-2-dən aşağı idi. 1945-ci ilin əvvəlində almanlar bütün rəqiblərindən üstün bir tank olaraq E-50-nin daha ağır versiyasını seçərək Panthers və Pələngləri yığışdırdılar. Bu maşın həm ağır KV-lərə, həm də bütün digər sovet maşınlarına qarşı-qarşıya keçə bilirdi. Serialda yalnız "Lion"-2 və "Royal Lion" qaldı, lakin onlar da vahid "E" seriyası ilə əvəz edilməli idi.
  Almanlar say və keyfiyyət baxımından SSRİ-dən üstün idilər. Bundan əlavə, Yaponiya şərqdən zərbə vurmağa hazırlaşırdı.
  Stalinin düşmənin tank potensialı haqqında tam məlumatı yox idi. Lakin SSRİ-nin piyadalarla birlikdə zirehli maşınları nəzərə almasaq, yüz iyirmi diviziyada 60 min tankı var idi. Bunlardan qırx mini ən yeni 35 min otuz dörd, beş mini isə müxtəlif KV-lik avtomobillərdir. Üstəlik nisbətən az sayda özüyeriyən silah, cəmi bir neçə min. Əsasən SU-100 və SU-152.
  Qüvvələr, əlbəttə ki, kifayət qədərdir. Lakin dünyanın yarısının potensialına güvənən nasistlər çoxlu tankları sıradan çıxardılar. Bütün Avropada, eləcə də Afrikada, Asiyada, Kanadada, ABŞ-da, Avstraliyada fabriklər işlədirdilər... Bütün dünyanı düşünün...
  Alman tank donanmasının ölçüsü böyük sürətlə böyüdü. Xüsusilə Amerikanın təslim olmasından sonra. Eyni zamanda, nasistlər ilk növbədə "E" seriyasına, xüsusən də "E"-50-yə diqqət yetirdilər. Bu maşınlar texnoloji cəhətdən Panthers-dən daha inkişaf etmiş və daha səmərəli idi.
  '45-ci ilin yazında tank istehsalı ayda beş minə çatdı və nəqliyyat vasitələrinin əksəriyyəti ağır olaraq təsnif edilə bilər. 1 iyun 1945-ci ilə qədər nasistlərin təxminən doxsan min tankı var idi. Onlardan yetmiş beş mini SSRİ-yə qarşı yerləşdirilmişdi. Daha on mindən çox maşın alman peykləri tərəfindən yerləşdirildi: Türkiyə, Rumıniya, Xorvatiya, Sloveniya, İtaliya, Macarıstan, Finlandiya, İspaniya, Portuqaliya və Latın Amerikası ölkələri.
  SSRİ Avropa hissəsində onlara qarşı qırx beş min tank və özüyeriyən silah yerləşdirdi. Qüvvələr balansı Rusiya üçün demək olar ki, iki dəfə, ağır tanklarda isə səkkiz dəfə pis idi. Düzdür, peyklərin maşınları daha zəif idi, ekipajlar isə daha az hazırlıqlı idilər, amma fərq etmədilər.
  Sovet tanklarının bir hissəsi Sibir və Uzaq Şərqdə idi və onlara peykləri və koloniyaları ilə Yaponiya müqavimət göstərirdi. Çıxan Günəş Ölkəsi, əsasən orta tank olsa da, otuz mindən çox tank yerləşdirdi.
  Qismən də Alman Panther-2 modellərindən lisenziyalıdır.
  Aviasiyada SSRİ üçün qüvvələr balansı daha pisdir. Üçüncü Reyx reaktiv dəstəsini inkişaf etdirdi. Yetmiş min sovet təyyarəsinə iki yüz mindən çox alman və yüz min yapon təyyarəsi qarşı çıxır. Döyüş təcrübəsini əlavə etsək, qüvvələr balansı sadəcə olaraq fəlakətlidir. SSRİ-nin isə yaxşı qırıcı və bombardmançı təyyarələri var idi, lakin reaktiv təyyarələri yox idi.
  Ancaq pərvanə ilə idarə olunan bir təyyarə, hətta nəzəri cəhətdən uçuş xüsusiyyətlərinə görə bir tullantı reaktivi ilə müqayisə edilə bilməz.
  Piyada qoşunlarında Wehrmacht SSRİ-yə qarşı birinci eşelonda on beş milyon əsgərini və beş milyon peykini yerləşdirdi. Cəmi iyirmi milyon. Və bu, bütün qoşunlar deyil. Yaponiya təkcə birinci eşelonda on beş milyonu yerləşdirdi.
  SSRİ-nin on bir milyon əsgəri var idi, koalisiyaya üç dəfədən çox uduzdu. Qoşunların sayını daha da artırmaq mümkün olmadı, çünki iqtisadiyyat çökə bilər. Beləliklə, Stalin 1939-cu il sentyabrın 1-dən Qırmızı Ordunun sayını beş yarım dəfə artırdı. Ən pisi o idi ki, Axis gücləri maksimum sayına çatmamış və potensiallarını artırmağa davam edə bilərdilər.
  SSRİ-nin artilleriyası çox güclüdür, xüsusən də tank əleyhinə və minaatandır, amma... Yenə də ən populyar 76 millimetr çaplı artıq ümidsiz şəkildə köhnəlib, 45 millimetr isə ondan da artıqdır. Çox xırda şeylər var və kifayət qədər real ağır çaplı tank əleyhinə çəlləklər olmayacaq. Ağır artilleriya götürsək, almanların say baxımından hədsiz üstünlüyü var.
  SSRİ-də raket artilleriyası, döyüş istifadəsinin olmaması səbəbindən çox yaxşı inkişaf etməmişdir. Fritz praktikada qaz qurğuları və raket buraxılış qurğuları hazırladı. Nasistlərin pulemyotları daha təkmildir. Bir çox bölmələr zəngin döyüş təcrübəsi qazandı. Qoşunlar bütün dünyaya yürüş etdilər.
  Finlandiyadan sonra Qırmızı Ordunun real döyüşlərdə təcrübəsi yox idi. Əlbəttə ki, bu, əhəmiyyətli bir çatışmazlıqdır.
  Bir sözlə, Stalinin heç bir illüziyası yoxdur, partiyanın və totalitar rejimin bütün cəhdlərinə baxmayaraq, düşmən daha güclüdür. Donanmada isə təbii ki, qüvvələr nisbəti SSRİ üçün qalanlardan daha pisdir. Axı nəsə olarsa, mübarizə aparmaq, dünyanın qalanını nəzərə almaq lazımdır. Və dünyanın qalan ehtiyatları ilə, quru ərazisinin altıda bir hissəsi və iki yüz milyon insan.
  Elə oldu da... 1939-cu ildə Polşanı keçdikdən sonra almanlar silah-sursatını qurtaranda Stalin döyüşə girmədi. Qırxıncı illərdə, nasistlər arxa cəbhəni ifşa edərək Parisə qaçanda deyil. Krautlar Afrika və Asiyaya qalxsalar da, qırx birinci il azadlıq kampaniyasının əlaməti olmadı. Üstəlik, faşizmə sarsıdıcı zərbə vurmaq üçün çoxlu imkanlar var idi.
  İndi də... İndi faşistlər özləri də işğala hazırdırlar. Və cəhənnəm güclərinin baltası ölkənin üzərindən asılıb. Biz çıxış yolu tapmalı idik. Bəs hansı biri?
  Stalin özü üçün cavab tapa bilmədi. Müharibədən qaçmaq üçün O, Ox ölkələrinə hər cür güzəştə getməyə hazır idi. O, demək olar ki, heç bir əvəzə xammal və taxıl daşıyan qatarlar göndərir, qiymətləri aşağı salır, neft quyularının icarəsi və ya qızıl hədiyyələr təklif edirdi.
  Amma Hitler susurdu... O, demək olar ki, heç nə tələb etmirdi, ancaq sərhədlərdə qüvvələrini artırırdı. O, tank armadalarını tamamladı və hava bölmələrinin sayını artırdı. Qəfil zərbəyə hazırlaşırdım... Bəlkə də tam qəfil deyil.
  Aydındır ki, fürer SSRİ-dən qorxurdu, bolşevizmi yer üzündən silmək istəyirdi. Bəs buna nə etiraz etmək olar? Faşizm təhlükəli dərəcədə gücləndi. Xüsusi və güclü bir şey ortaya qoymaq lazım idi. Stalin atom bombasına ümid edirdi, lakin bunun üçün ən azı bir neçə il lazım idi. Luftwaffe reaktivlərinin öhdəsindən gəlmək üçün çatdırılma vasitələrinə ehtiyacdan bəhs etmək olmaz.
  Alman təyyarələri getdikcə daha tez-tez SSRİ hava məkanını pozurdu. Nasistləri işğala sövq etməmək üçün onlara atəş açmaq qadağan edildi. Və bu yaxınlarda inanılmaz sürətlə hərəkət edən və birdən yoxa çıxa bilən sirli uçan boşqablar haqqında məlumatlar var.
  Stalin bununla məşğul olmaq üçün gizli bir əmr verdi, lakin heç bir halda nasistlərə zərbə vurmağa əsas vermədi.
  Gerda hekayəsini toxuyarkən yol boyu bir alman tankı gedirdi. Maqda vaxtaşırı atəş açırdı. Sonra fasilə verib döyüş dəstimi doldurmalı oldum. Alman maşını böyük sağ qalma qabiliyyəti ilə seçilirdi. Bir neçəsi ona dəydi, lakin mərmilər noxud kimi sıçradı. Və zirehdə yüngül cızıqlardan başqa əhəmiyyətli bir şey ola bilməz.
  Gerda işini bitirdikdən sonra Şarlotta qeyd etdi:
  - Yaxşı, bəs onda? Pis deyil! Amma indi yazmaq lazım olan ən vacib şey SSRİ ilə müharibədir!
  Gerda təntənəli söz verdi:
  - Və olacaq! Baxmayaraq ki, bu qədər qüvvələr balansı olsa da, yəqin ki, kimin qalib gələcəyi bəllidir!
  Şarlotta şübhə ilə dedi:
  - Bu, yazıçıdan asılıdır! Yaxşı cızma-qara inanılmaz dərəcədə inandırıcı hesab edilən bir şey yaza bilər.
  Kristina məntiqlə əlavə etdi:
  - Ən əsası isə fantaziyadır... Xüsusilə də kosmosdan yazsanız!
  Gerda təbəssümlə oxudu:
  - Afrika təhlükəlidir, hə, bəli, bəli... Amma Antanta qoşunları cəfəngiyyatdır! Getməyin, uşaqlar, ABŞ-ın hücumu altında!
  Magda yenə sızladı:
  - Və ən vacib şeyi - Uca Yaradanı unutdun!
  Gerda cavab olaraq hönkürdü:
  - Yaxşı, yox, biz bunu bilirik!
  Magda gözəl oxudu:
  Uca Allah qarşısında tez tövbə et,
  Əks halda, Beelzebub yeyəcək...
  Uca Tanrının qarşısında diz çökək,
  Qoy İsa ürəyinizə gəlsin!
  Gerda da buna melodik cavab verdi:
  Fürer mənim ürəyimdə yaşayır
  Kədəri bilməməyimiz üçün...
  Kosmosa qapı açıldı,
  Ulduzlar üstümüzdə parıldadı!
  Magda yumruqlarını sıxıb qətiyyətlə dedi:
  - Bununla belə, Mənim İsam sənin fürerindən daha vacibdir. Çünki İsa Allahdır, fürer isə sadəcə insandır!
  Toronto qarnizonu, daha doğrusu ondan qalanlar təslim oldu. Nəhəng supertank "Monster" öz gücü ilə cənuba doğru hərəkət etdi. Üçüncü Reyxin qoşunları getdikcə çoxalırdı. Onlar Kanadanı keçdilər və artıq Amerikanın şimal ştatlarına daxil olurdular.
  Zərər çəkən Yankilər geri çəkildilər. Onların bəziləri, xüsusən də afrikalılar ilk fürsətdə fərarilik etdilər.
  Adala digər qızlarla birlikdə super tankdan düşüb qaçmağa başladı. Peter onlarla qaçdı. Oğlan şən idi, qızlarla bir komandada olmağı xoşlayırdı.
  Hamısı çox gözəl, gənc və bikinidədirlər. Çılpaq dabanlar parıldayır. Yanıb-sönən əzələli, aşılanmış buzovlar. Möhtəşəm gözəlliklər.
  Uşaq mahnını xatırladı və oxudu:
  - Gözəllər, gözəllər, gözəllər - kabare... Sən ancaq əylənmək üçün yaranmısan... Müqəddəs yurdunda qəbrə qədər sevilib, əzab sənə tabe deyil!
  Qızlar da yaraşıqlı, əzələli yeniyetməni heyran edirlər. Oğlanı sığallamaq, sığallamaq, öpmək istəyirlər. Gözəl bir gənc görəndə bu tamamilə təbii bir istəkdir. Gənc qızlar özlərini yaxşı hiss edir, oynaq olurlar və ayağa qalxırlar. Onlar yalın ayaqları ilə tikanlı olan yerdə addımlamağa çalışırlar ki, masaj olsun.
  Onlar məhbuslar kolonnasına rəhbərlik edirlər. Qızlar gülür və qullara daş atırlar. Peter hərbi əsirlərə dilini çıxarıb qışqırdı:
  - Vay halına məğlub olanlara!
  Onlar sadəcə məyus halda başlarını aşağı əyirlər. Vay doğrudan da. Kimin ağlına gələrdi ki, nasistlər ABŞ-a gələcəklər. Ruzvelt istəsəydi, Münhenin qarşısını almaqla Hitleri dayandıra bilərdi. Lakin Yankilər fərqli düşünürdülər. Ümumiyyətlə, Amerika təmkinli siyasəti və müharibəyə girmək istəyinin olmaması ilə xarakterizə olunurdu. İndi də faşistlər onu əzirlər.
  Panther 2 qızların yanından keçdi. Bu tank artıq köhnəlib, lakin hələ də Shermans və Pershings-dən daha güclüdür. Bəli, qüllənin başında bikinili, başında svastika olan bayraq tutan bir qız oturmuşdu. Bu ağ dairə və içərisində qara hörümçək olan qırmızı pankartdır.
  Maşın tələsik keçdi, izləri cingildədi. Peter qışqırdı:
  - Bir, iki, üç... Dəli düşmən, öl!
  Oğlan əylənir... Amma eyni zamanda narahatdır. Məsələn, dünən yuxuda Stalini gördü.
  Ağarmış və yaşlı Ali Baş Komandan qərargahda mühüm hesabatı müzakirə edirdi. Vasilevski Dövlət Müdafiə Komitəsinin sədrinə məlumat verib.
  bir həftə ərzində eyni vaxtda yeddi milyona qədər əsgər və zabit, iyirmi beş minə yaxın tank və özüyeriyən silah, 30 min təyyarə yerləşdirməyə qadirik. Üstəlik yüz min silah və minaatan, bunlar nəhəng qüvvələrdir.
  Jukov bir qədər şübhə ilə qeyd etdi:
  - Əsasən bu T-34-85 tankıdır. Alman modellərindən nəzərəçarpacaq dərəcədə aşağı avtomobil. Bundan əlavə, zirehlərin ən pis keyfiyyəti ilə. Aviasiya baxımından bizdə Yak-9 üstünlük təşkil edir ki, bu da alman reaktiv təyyarələrindən daha aşağı səviyyədədir. - Əfsanəvi marşal əllərini açıb. - Düzünü desəm, texnologiyada keyfiyyət üstünlüyü olmadan, kəmiyyətlə qalib gələ bilməzsiniz!
  Stalin Abakumovdan tələb etdi:
  - Almanlar nə vaxta qədər şərqdə bizə qarşı qüvvələr saxlayacaqlar?
  SMERSH rəhbəri könülsüz cavab verdi:
  - Wehrmacht özü üç milyon yarımdır, üstəlik daha bir yarım milyon yerli polis bölməsi və bir milyon peyk. On minə yaxın tank var, lakin onlar döyüş keyfiyyətlərinə görə bizdən üstündürlər. Üçüncü Reyxdə çoxlu aviasiya var. Heç bir şeylə vurula bilməyən döyüşlərdə diskli təyyarələr iştirak edir. - Abakumov əllərini açıb əlavə etdi. - Ən qısa müddətdə güclü şəkildə köklənmiş düşməni məğlub etmək şansı aşağıdır və o, tez bir zamanda gücləndiriciləri köçürə bilər. Wehrmacht-ın ölçüsü daim artır və artıq otuz beş milyon insanı keçir. Amma müstəmləkələri olan Yaponiya da var.
  Stalin geniş kabinetin ətrafında bir neçə addım atdı və bir az çaşqın halda dedi:
  - Amma bəlkə də hücum bizim yeganə şansımızdır... Düşmən Amerikaya bağlı olduğu halda.
  Molotov ehtiyatla təklif etdi:
  - Amerika yıxılsa, bizim heç şansımız olmayacaq...
  Lider bununla razılaşdı:
  - Düzdür! Amma... Hitlerin bizə hücum etməyəcəyi ehtimalı var! Bu vəziyyətdə sağ qalma şansı qalır!
  Voznesenski xatırladı:
  - Biz T-54 üzərində işləyirik, yoldaş Stalin. Bu, çox perspektivli bir tank ola bilər.
  Rəhbər başını tərpətdi:
  - Hesablanmış parametrlər deyir ki, çəkisi otuz altı ton olan avtomobilin iki yüz millimetrdən qalın ön zirehləri ola bilməz. Ancaq Alman 105 hələ də ona nüfuz edəcək. 100 mm-lik top isə heç bir halda kifayət etmir...
  Voznesenski təbəssümlə cavab verdi:
  - Müxtəlif təkliflər var. Məsələn, ağır bir tank yaradın. Və ya yan zireh hesabına ön zirehin qalınlığını artırın. Amma biz işləyirik, yoldaş Stalin. Düzünü desəm, dizaynerlərimiz artıq çox şeyə nail olublar. Xüsusilə, 250 mm-lik cəbhə zirehinə malik İS-4 tank quruluşumuzun şah əsərinə çevriləcəyini vəd edir.
  Ali Baş Komandan qəzəblə dedi:
  - Bizə ciddi silahlar indi lazımdır, gələcəkdə yox! Bunu başa düşürsən?
  Voznesenski cəsarətlə cavab verdi:
  - Biz imkanlarımızın imkan verdiyi hər şeyi edirik. Ancaq Rusiyanın yalnız yarısı ilə demək olar ki, bütün dünyaya müqavimət göstərmək olduqca çətindir.
  Molotov cəsarətlə təsdiqlədi:
  - Bəli! Çox qeyri-bərabər qüvvələr, yoldaş Stalin. Və biz hələ də möcüzələr yaradırıq!
  Rəhbər bir az yumşaldı və təklif etdi:
  - Gəlin dincələk, içək... Niyə hamınız belə kədərlənirsiniz!
  Qısa ətəkli və çılpaq ayaqlı iki qız göründü. Qırmızı şərab şüşələrini yerə qoydular və güclərin qarşısında baş əydilər.
  Beriya dodaqlarını şaqqıldadıb hürürdü:
  - Onlar sevimli deyillər, yoldaş Stalin?
  Lider başını tərpətərək razılaşdı:
  - Əlbəttə, gözəldir... Ayaq yalın qızlara yaraşır, xüsusən yayda.
  Stalin özünə şərab tökdü. İçdi və xoş təbəssümlə dedi:
  - Orduda qadınların sayı çox olsaydı, bu qədər geri çəkilməzdik!
  Beriya başını tərpətdi və mızıldandı:
  - Elə isə Vətənə içək! Stalinə içək! Gəlin içək və yenidən tökək!
  Rəhbər stulda oturdu və fikirli halda dedi:
  - Və əgər buna baxmayaraq faşizm qalib gəlsə, planet miqyasında... Bəşəriyyəti nə gözləyir.
  Molotov təmkinlə cavab verdi:
  - Məncə dəhşətli bir şey var!
  Jukov ehtiyatla qeyd etdi:
  - Bəziləri qorxur, bəziləri isə yaxşı olacaq!
  Stalin razılaşaraq başını tərpətdi:
  - Bəli... Bu, dünya hökumətidir. Kommunistlərin xəyal etdiyi şey. Lakin Hitler hər şeyi öz istədiyi kimi edəcək. Faşizm dövrü olacaq. - Rəhbər başını tərpətdi, uzunboylu sarışın qız stəkanına şərab tökdü. Stalin davam etdi. "O zaman dünyada yeni nizam qurulacaq". Doğrudan da sərt totalitar rejim olacaq, amma müharibələr, cinayətlər, aclıqlar, iğtişaşlar, terrorlar aradan qalxacaq... Hər şey bizim dövründə olduğu kimi olacaq, yalnız almanlar imtiyazlı vəziyyətdə olacaq. Və olacaq...
  Stalin əl çaldı...
  Beriya qeyd etdi:
  - Amma bizim üçün ölüm olacaq, yoldaş Stalin. Yoxsa sizcə fürer bizi Rusiyada qubernator edəcək?
  Rəhbər ciddi cavab verdi:
  - Və bunu istisna etmək olmaz! Deyəsən bizim kəşfiyyat məlumat verib ki, Hitler Rusiyanın ən yaxşı qubernatorunun Stalin olduğunu deyib!
  Ətrafdakılar alqışladılar... Amma heç kim əsl sevincini ifadə etmədi. Hitleri və Stalini xalqın boynuna asmaq yaxşı olardı. Ya da Napoleon.
  Dövlət Müdafiə Komitəsinin sədri özü də Napoleona hörmətlə yanaşırdı. Köklü papaqlı adamla Hitler arasında bəzi oxşarlıqlar var idi. Lakin sahib Führer daha şanslı oldu.
  Stalin, əlbəttə ki, Almaniyanın qəfil hücumunu qaçırdığına görə özünü bir neçə dəfə cəzalandırdı və bu, dəhşətli nəticələrə səbəb oldu. Baxmayaraq ki, məlumat həqiqətən gəldi. Və Ali Baş Komandanın özünün Avropa ilə bağlı müəyyən planları var idi və müharibəyə hazırlaşırdı.
  Qırx bir ilin iyununda SSRİ-də iyirmi beş min tank və takoz və təxminən eyni sayda təyyarə var idi. Hitlerin belə bir gücü yox idi. Hər halda, sovet kəşfiyyatının sonradan müəyyən etdiyi kimi. Bəli, Stalin əslində çox fəal hazırlaşırdı. Qırmızı Ordunun sayı beş milyon yarıma çatdı və böyüməyə davam etdi. SSRİ-də Wehrmacht-dan təxminən dörd dəfə çox tank və təyyarə və iki dəfə çox artilleriya var idi.
  Yalnız hərəkətlilikdə Alman qoşunları üstünlük təşkil edirdi. Və Mauzer tüfəngi Mosindən daha dəqiq atəş etdi.
  Stalin, əlbəttə ki, Wehrmacht-ın gücü haqqında şişirdilmiş məlumatlara sahib idi. Mən onlara inandım, çünki nasistlər Avropanı çox asanlıqla və tez ələ keçirdilər. Əgər Stalin Hitlerin bu qədər zəif olduğunu bilsəydi, əvvəlcə hücuma keçərdi. Ancaq həddindən artıq ehtiyatlı olduğu ortaya çıxdı.
  Bundan əlavə, Qırmızı Ordu müdafiə sahəsində demək olar ki, tamamilə hazır deyil. Bu, həqiqətən axmaqdır - özünüzə hücum etməyin, ancaq orduya yalnız hücum etməyi öyrədin. Stalin özü sonradan özünü və ətrafını danladı. Amma görünür, kütləvi təmizləmələr hərbçiləri və mülki insanları istənilən təşəbbüsdən çəkindirdi. Heç kim məsuliyyəti öz üzərinə götürüb liderlə mübahisə etmək istəmirdi.
  Onlar yalnız hücumu öyrətdiklərinə görə, belə də olmalıdır! Əks halda, Stalinin özü hücuma o qədər də tələsmirdi, bu nəzərə alınmırdı.
  Bəli, lider dünya hökmranlığı xəyallarına qapılıb və zehni olaraq Avropaya qarşı kampaniya təsəvvür edib. Amma Vermaxt kimi güclü düşməni vurmaq... O, intihar etmir! Özündən soruşan Stalin cavab verdi: çox güman ki, birinci hücum etməzdi.
  Yox, əgər heç olmasa Fransa ilə müharibə uzansaydı, Almaniya zəifləsəydi, o zaman Stalin zərbə endirmək qərarına gələrdi. Lakin bütün Avropa nasistlərin altına düşdükdən sonra. Lakin sonra Stalinin ordunu müdafiəyə hazırlamaq əmrini verməməsi daha da bağışlanmazdır. Bu, 1941-ci ildə nizami ordunun itkisinə dəyərdi. Və sonra SSRİ-nin öz qüvvələrini yerləşdirməyə vaxtı yox idi.
  Lider bəzən belə düşünürdü ki, alnına güllə atmalı idimi? Ancaq bu qorxuludur, çünki qarşıda təmiz cəhənnəm gözləyə bilər. Rəhbərin Allahla əlaqəsi mürəkkəbdir. Bir tərəfdən, Stalin xalq qarşısında ateist ruhda kəskin çıxış etmədi. Lakin o, başqalarına bunu etməyə icazə verdi. Otuzuncu illərdə döyüşçü ateistlər birliyi yaradıldı, məbədlər dağıdıldı, kilsələr partladıldı. Şəxsən Stalin özü göstəriş verdi - keşişləri sıxışdırmaq. Və onları sıxışdırdılar, əzdilər, təqib etdilər.
  Stalin hər halda tüğyan edən ateizmə qarışmırdı, hətta onu təşviq edirdi.
  Amma müharibə başlayanda, daha doğrusu, Qırmızı Ordu məğlubiyyətdən sonra məğlubiyyətə uğramağa başlayanda Stalin qəzəblə diz çökərək dua etməyə başladı. Və əyilmək. Militant Ateistlər İttifaqı ləğv edildi və kilsəyə qarşı təqiblər müvəqqəti olaraq dayandırıldı. Hətta Moskvanı hava hücumlarından qorumaq üçün ikonalardan istifadə olunmağa başlandı.
  Lakin Stalin ictimaiyyət qarşısında susmağa üstünlük verdi. İnanıb-inanmadığını heç kimə demədim. Mən kilsələri ziyarət etməmişəm, camaat qarşısında vəftiz olunmamışam. Deməli... Qatil yenə də yoldaş Stalindir. Çox adam öldürdü, çox adamı güllələdi, düşərgələrdə çürüdü. Və o, Allahla barışmalıdır.
  Stalin hələ də bütün xalqların liderinin bir İlahi olaraq hörmət edilməsini istəyirdi. Və hər yerdə özünə abidələr ucaldır, portretlər asır, ya da hər halda şəxsiyyətə pərəstişin təşviq edilməsinə şərait yaradırdı. Baxmayaraq ki, niyə özünüzə ikiüzlü olun. Bu Stalinin xoşuna gəldi və bəyənilməyə layiq idi. Rəhbərin məhbubunun özünü ibadət obyektinə çevirməsinə Allah necə baxacaq?
  Bəs ikinci əmr - özünüzü büt etmə? Axı Stalin özünə kult yaradıb!
  Bəlkə buna görə Rusiya Allahdan cəza çəkir? Və müharibədə qalib gələ bilmirsən, hətta onu daha uğurlu yola daşıya bilmirsən?
  Stalin öz-özünə qərar verdi ki, axırda o, gizli şəkildə keşişə günahlarını etiraf edir.
  Bu arada sifariş verdim:
  - Gəlin gücümüzə qənaət edək! Və hamınız əvvəlkindən iki dəfə çox çalışmalısınız!
  Bundan sonra lider satraplarını buraxdı... Fikirləşdi...
  T-34 tankı, şübhəsiz ki, uğurlu bir avtomobil idi. Qəribədir ki, əslində bu maşının xaç atası olan edam edilmiş ordu generalı Pavlov idi, onun həyata keçirilməsi üçün çox şey etdi. Stalinin özü təkərli və izli tank olan BT seriyasını inkişaf etdirməyə meylli idi. Onun yüksək sürəti lideri valeh etdi. Lakin Mançuriya və Finlandiyadakı döyüşlər bu seriyanın yolsuzluq vəziyyətlərində çarəsizliyini göstərdi.
  Və yaxşı manevr qabiliyyəti, nisbətən güclü silahı olan və öz vaxtı üçün yaxşı qorunan bir tank yaradılmışdır. Düzdür, otuz dördün görünməsi arzuolunan çox şey buraxdı. Lakin tank Alman maşınları üzərində effektivliyini və üstünlüyünü göstərdi. Pantera görünənə qədər.
  Müharibə şəraitində yeni bir avtomobil yaratmaq son dərəcə çətindir və otuz dörd böyük pişiklərə qarşı çox kiçikdir. İndi T-54 tankından danışırıq, lakin belə bir az çəki ilə E-50-dən üstün ola bilməz.
  Stalin ağır ah çəkdi. Sərxoş çəkməçinin kasıb ailəsində anadan olub. Və heç kim onların bu qədər yüksələ biləcəyini düşünmürdü. Ancaq xoşbəxtlikdən bir keşiş Cuqaşvilinin qabiliyyətlərini qiymətləndirən birini tapdı və onu ilahiyyat məktəbinə, sonra isə seminariyaya apardı. Amma asan deyildi. Stalin tutqun bir xarakterə malik idi, ruhən yoldaş deyildi və təcrid olunması ilə seçilirdi. Seminarçılar isə onu sevmirdilər, tez-tez döyürdülər. Stalin müqavimət göstərməyə çalışdı, amma səhhəti yaxşı deyildi və sol əli də yaxşı işləmirdi.
  Stalin özünü məhrum və incimiş hesab edərək Allahı çox sevmirdi. Lakin o, keşiş kimi karyera arzusunda idi və səylə oxudu. Uşaqlarla oynamaq çətin olduğu üçün bütün vaxtını oxumağa həsr etdi və təkmilləşməyə başladı. Əvvəlcə səkkizinci tələbə, sonra beşinci... Çar dövründə Rus Pravoslav Kilsəsi çox böyük gücə və nüfuza malik idi - niyə karyerası olmasın?
  Lakin sonra Stalini inqilabçılar apardılar. Bu, ağlın deyil, qəlbin əməllərindən biri ola bilər. Və Stalinin ürəyi dinə qarşı getdikcə soyudu. Onun xoşuna gələn günah idi. Mən qadınlar, içki və siqaret istədim! Lent zamanı qırmızı şərabla yuyulmuş yağlı donuz əti yeyin. Stalin də insanlardan incidiyini hiss etdiyi üçün Allah sevgisini yaşamırdı. Yaxşı, niyə Yusif, axı hamı onu sevmir? Xüsusilə həmyaşıdları?
  Stalin qovulmuş adam idi, inqilabçılar da xaricdir. Güclərə qarşı döyüşənlər... Və Yusifin ürəyi onlara tərəf çəkildi. Beynim desə də: seminariyada qalın, sizi gözəl kilsə karyerası gözləyir. Üstəlik, Stalin hələ də istəsə gözəl danışmağı bilirdi. Ancaq ürək, Allaha və olan güclərə qarşı kin daha vacib oldu.
  Beləliklə, Stalin seminariyanı bitirmədən inqilabi mübarizəyə girdi. Baxmayaraq ki, Rusiyada hansı uğurlu inqilab ola bilər? Amma o, işlə məşğul idi. Hakimiyyət qazanmağa başladı. Amma həbs prosesinin ləng getdiyini görüb Çar məxfi polisinə xəbərçi olmaq təklifini qəbul etmək qərarına gəlir. Prinsipcə, o zaman Kobanın başqa yolu yox idi. Onu zindana saldılar və uzun müddət orada saxlayacaqlarına söz verdilər və sonra bu məlumat verənlərin çoxu boşandı.
  Stalin razılaşdı və karyerası yüksəldi. Leninlə görüşdü. O, bu keçəl ziyalını çox da sevmirdi, amma intuisiyası ona gələcəyin Leninə aid olduğunu deyirdi. Beləliklə, Stalin fəaliyyət adamı oldu. O, partiyanın xeyrinə soyğunçuluqla məşğul olub, üsyanlar və tətillər təşkil edib. Və o, bu işdən qaçdı - o, xəbərçi idi. Onu Voloqdaya sürgün etdilər və Stalin oradan daim qaçırdı. Nəhayət, lider tamamilə doydu və dörd il daha sərt yerlərə sürgün edildi. Rusiyada Dumanın yaradılmasına səbəb olan kiçik bir inqilab oldu. Stalin hələ o zaman qanuni siyasi karyera haqqında düşünməyə başladı: deputat və ya nazir olmaq.
  Birinci Dünya Müharibəsinin başlaması bolşeviklər tərəfindən onun tezliklə sarsılacağı ümidi ilə qəbul edilirdi. Və işlədi! Müharibə müxtəlif dərəcədə müvəffəqiyyətlə davam etdi, lakin Brusilov sıçrayışından sonra Rusiya tezliklə qalib gələcək kimi görünürdü. Bu o deməkdir ki, avtokratiya güclənəcək. Ancaq fevralda çevriliş oldu, monarxiya çökdü və bolşeviklərin qızıl vaxtı gəldi.
  Lenin onların düşündüklərindən qat-qat bacarıqlı təşkilatçı oldu, üstəlik o, Trotskini özünə cəlb edə bildi. Stalin demək olar ki, dərhal sonuncuya nifrət etdi. Amma Trotski faydalı idi... İnqilab çox tez keçdi. Baxmayaraq ki, Zinovyev və Kamenev onu az qala yıxdılar. Amma xoşbəxtlikdən Kerenski qətiyyəti və zəkası ilə seçilmirdi.
  İnqilab çox tez və uğurla, demək olar ki, itkisiz baş verdi. Bolşeviklər uğur qazandılar. Və Stalin demək olar ki, dərhal birincilərdən biri oldu.
  Sonra vətəndaş müharibəsi gəldi. Uğurlar və məğlubiyyətlər. Trotski bolşeviklərin qələbəsində böyük rol oynadı. Və sui-qəsddən və boyun nahiyəsindən yaralanandan sonra Lenin ağır xəstələndi və tədricən hakimiyyətini itirməyə başladı. Sverdlov şübhəli şəraitdə ölüb. Trotski Napoleon ambisiyalarını inkişaf etdirdi. Bu zaman Stalin özünü daha da sıxmağa məcbur oldu. Polşaya qarşı kampaniya uğursuzluğa düçar oldu və dünya inqilabı nəticə vermədi.
  Stalin düşünməyi və xatırlamağı dayandırdı. Onun Trotskini və digərlərini necə məğlub edə bildiyi Qərbdə müxtəlif müəlliflər tərəfindən çoxdan məlum və təsvir edilmişdir.
  İndiki vəziyyətdən necə çıxmaq daha çox maraqlıdır.
  Yenə də ən rasional olanı risk götürüb Almaniya Amerika tərəfindən buxovlanmış halda ona qarşı müharibəyə başlamaq idi. Ancaq bunu etməyə qərar vermək son dərəcə çətindir. Stalin özündə bu müəyyən məhdudiyyəti çoxdan sezmişdi. Həqiqətən əjdahaya hücum edirsiniz? Bunu etmək üçün siz Lancelot olmalısınız. Lakin Stalin ehtiyatlı olmağı üstün tuturdu.
  Və ümid var idi, amma Hitlerə nə lazım idi? Bəlkə hər şey həqiqətən düzələcək?
  Yenə də Almaniya o qədər ərazi alıb ki, onu həm həzm etmək, həm də inkişaf etdirmək çətindir. Onlara Rusiyadan nə lazımdır ki, ən kök parçaları ələ keçirilib və tezliklə işlənib hazırlanacaq. Ukrayna və Qafqaz, Belarus və daha çox, o cümlədən Türkmənistan və Özbəkistanın böyük hissəsi var.
  Lider özünü son dərəcə narahat edən fikirlərdən yayındırmaq üçün aforizmlər yazmağa başladı;
   Sikkələrin zəngi sofizmin boş zəngindən daha ahəngdardır, lakin ikincisi adətən birincini eşitmək üçün yetişdirilir!
  Sarışın həmişə parlaq bir başdır, lakin, bir qayda olaraq, yalnız sözün hərfi mənasında!
  Qara saçlar zəka əlaməti deyilsə, açıq saçlar, şübhəsiz ki, axmaqlıq meyarına çevrilə bilməz!
  Yaxşı şərab pis bir qabda saxlanmaz və çirkin görünüş altında böyük zəka gizlənmir!
  Başları palıd, eqoizm eqoizmi olanlar dərilərinin qaralmasına icazə verirlər!
  Bütün reallıqları nəzərə almayan, kubokları ancaq yuxuda sayar!
  Çox oturan söz bataqlığında qalar!
  Dilini çox vafli edən, qaçırılmış fürsətlər fırtınasının yaratdığı qasırğaya məruz qalacaq!
  Hər zaman imkanlar var, amma real olmayan ambisiyalarınız varsa, onları həyata keçirmək mümkün deyil!
  Paradda görkəmli görünüş yaxşıdır, amma döyüşdə ən yaxşı görünüş tam görünməzlikdir!
  Ədəbi pianolar cəhalət kollarından, sağlam düşüncənin möhkəm zəmininə çıxarıldıqda və etibarlı bacarıq, ixtira və fantaziya alətləri əlinizdə olduqda təmir etmək ən asandır!
  Qələbəyə aparan hər şey gözəldir - düşməni ələ keçirmək, amma pianolar sayılmır!
  Təbiətin pis havası yoxdur, onun yalnız iqlimi yaxşılaşdırmaq istəyən uşaqları və dünyada ümumiyyətlə yaxşı heç nə olmayan ögey övladları var!
  Təbiətin ögey övladı kainatın yaradıcısı ilə qohumluq əlaqələrini tanımayan, özünü yadplanetli qul hesab etməyə üstünlük verən kəsdir!
  Elə isə içək ki, qohumlarımız hər şeyi edə bilsin, düşmənlərimiz isə ancaq özlərinə zərər versin!
  Hər kəsi bir anda qorxuda bilməzsiniz, ancaq hər kəsi ayrı-ayrılıqda çılğın dəhşətə sürükləyə bilərsiniz!
  Ən çox yeni problemlər yaradan köhnənin problemlərini həll edən yeni bir şey yaratmaq istəyi deyil!
  Bu və ya digər silah növünün böyük çəkisi onu sifariş edənlərin mühakiməsinin yüngüllüyündən xəbər verir!
  Öldürən silah deyil, ondan atəş açandır, lakin səhv atəş açır, çox vaxt ölümün özüdür, çünki öldürməkdən imtina etmək həmişə atıcı üçün düzgün qərardır!
  İnsan insan üçün canavar olduqda, bir-birimizin çaqqalı olduğumuz qədər qorxulu deyil!
  Tələsən həmişə gecikir, tələsməyən isə heç vaxt məqsədinə çatmaz!
  Sürət tək başına qələbə verməsə də, onun yoxluğunda düşmənlər uğuru sizdən qoparır!
  Niyə bir çox aşpazlar sıyığı korlayırlar, çünki sürü öz cüzi yaradıcı müstəqilliyi ilə yalnız şah əsəri tapdalaya bilər!
  Düşməni təəccübləndirəndə heyrətamiz axmaqlıq və heyrətamiz axmaqlıq istisna olmaqla, həmişə onun üzərində üstünlük əldə edirsən!
  Düşməni təəccübləndirəndə heyrətamiz axmaqlıq və heyrətamiz axmaqlıq istisna olmaqla, həmişə onun üzərində üstünlük əldə edirsən!
  Əgər alan hiylə ilə xəsis olmasa, verənin əlinin yoxsullaşması baş verə bilər!
  Qələbə nə qədər asan olarsa, bunun niyə belə asanlıqla baş verdiyini başa düşmək bir o qədər çətindir və daha tez-tez üstünlüyü əldə etməyə hansı bədbəxtliyin mane olduğunu başa düşmək ümumiyyətlə mümkün deyil!
  Əxlaqın mənası ondadır ki, onsuz qalib gəlmək asandır, amma qələbənin bəhrələrini məhv etmək daha asandır!
  Yaxşı iş üçün əli qısa olanların adətən uzun və pis dilləri olur!
  Qısa ağlın malı uzun müzakirələr və zəif düşüncəli demaqogiya yaratmaqdır!
  Şeytan həmişə qalib gəlir, çünki ondan istifadənin pis nəticələri olmadan yaxşılıq yoxdur!
  Döyüşə gecikənlər yalnız qələbə paradını keçə bilərlər!
  Bəli, bəlaya düşməyin ən asan yolu düşmənlərinizə darı kimi fürsətlər səpməkdir!
  Ruhun düşməsi, barometrdə bir damla kimi, tufana aparır, ancaq yalnız bizim torpaqlarımızda!
  Və ruhun şadlığı hər hansı antisiklondan daha pis bir qasırğa işğalını dəf edir!
  Kim söyüş söyərsə, öz alçaq sözlərinə görə cavabdeh olanda özünü çox pis hiss edər!
  İlk pancake tələskənliyə görə yumrulaşa bilər, amma qalanları masada həddindən artıq lənglik səbəbindən boğazdan aşağı düşmür!
  Ağcaqanadın burnunuzu aşırmaması üçün reaksiyanızın kəskinliyini və zəkanızı qandan itirməməlisiniz!
  İti ağıl, iti süngüdən fərqli olaraq, taxtda oturanı onun köməyi ilə sancmaz!
  Palıd ağacları kimi axmaq düşmənlər nə qədər çox olsa, palıd tabutları da bir o qədər çox olar!
  Yanağını çevirmək ayıbdır, amma çətin vəziyyətdə olan yoldaşına çiyin çevirməkdən imtina edən daha böyük qınama layiqdir!
  Ağıllı adamlar o qədər də çox deyil, amma abstruktiv hakimiyyət onları elə təşkil etməyi bacarır ki, onlar ancaq bir-birinə qarışsınlar!
  Çox hürən, amma yavaş qaçan hər kəs itin həyatına çox tez çatar!
  İt həyatı ancaq zəncir və yaxalıq, itxana və rasionun qarantiyasıdır, ancaq canavar biletini sərfəli satıb, itin iyini təzələməyi bacaranlar üçün!
  Güc əxlaqla, əxlaq mehribanlıqla, xeyirxahlıq hikmətlə, müdriklik uzaqgörənliklə birləşməlidir!
  Vədləri ilk verən sonuncu bitir!
  Kim odda yanmaz, kim bokda boğulmaz, ziyalı külçəsi ağırlığında belə!
  Problemi yalnız tələsmədən tez həll edə bilərsiniz!
  Dahi əxlaqsızlıqla uyğun gəlir, yalnız yaxşı məqsədlər və yaxşı nəticələrlə işləyir!
  Onlar dostları düşmənlərdən daha çox qiymətləndirirlər, lakin bundan da az olmayaraq tövbə etməli olurlar!
  Geriyə dönük düşünənlər həmişə burnu içəridə qalır!
  Sevinc göz yaşları həmişə acı ilə qarışır, ancaq ağır işdə gülənlər arasında sonuncular həmişə daha çoxdur!
  Timsahın göz yaşları var, amma xoşbəxtliklə gülmək timsahın ürəyinə verilmir!
  Dünyəvi sərvətləri çəkic altına qoyaraq, cənnətdə xəzinə toplamayacaqsan, buna görə də Usta-Allah aşağı praktik ixtiraçılıqla qulları ucaltmayacaq!
  Görüş yerini ölümlə dəyişmək olmaz, ancaq ayaltı dünyanın son görüşü üçün daha layiqli mənzərə seçə bilərsiniz!
  Ağlın kortəbiiliyi məqsədə çatmaq vasitəsi ilə deyil, nailiyyətdən sonra qalan vasitələrlə mühakimə olunur!
  Qarnınızı çox sərt bir şeylə doldura bilərsiniz, amma doya bilməzsiniz!
  Dişləri olmayanlar ən çox dişlərinə yumruq vururlar!
  Dişsiz ordu qəzəbli zərbədən qaça bilər, lakin beyinsiz siyasətçi hətta ən dişli armada ilə belə dişlərinə yumruq atacaq!
  Səssiz qalmaqla ağıllı sayıla bilərsən, ancaq cavab verməli olduğun hallar istisna olmaqla, o, silah dilində danışmağa başlayır!
  Səssiz oyunu oynamaqla həyatınızı xilas edə bilərsiniz, ancaq öz fikrinizi ağıllı şəkildə bölüşməklə onu bədbəxt bir varlıqdan daha çox edə bilərsiniz!
  Sükut yalnız kanarya dilinin xırda doyması ilə xəstələnənlər tərəfindən qızıl sayılır!
  Bütün sonluqlar bizim üçün arzuolunandır, yaxşıların sonu istisna olmaqla, amma problem ondadır ki, yaxşı sona çatmaq demək olar ki, mümkün deyil və yaxşıların sonu demək olar ki, qaçılmazdır!
  Məsum gözəlliyə azğınlıq taxtında oturmaq eybəcər arzusundan başqa heç nə müqavimət göstərə bilməz!
  Gözəlliklə lütf qazana bilərsən, amma günahların əvəzini ödəyə bilməzsən!
  Yalnız burnu ilə qalmağı gözləyə bilməyənlər arxalarını göstərir!
  İsti ürək istənilən laqeydlik buzlaqını əridə bilər, amma soyuq ağıl olmadan yaranan axını konstruktiv kanala çevirmək mümkün deyil!
  İnqilab qaynayan suya bənzəyir, soyuq reaksiyadan sonra ona əlini uzadıb, sonra yanıqlardan qışqırırsan!
  İnsanlar hər zaman qəribə şeylər edirlər, amma möcüzələr baş vermir!
  Bir ələkdəki möcüzələr yalnız ikinci düşüncəniz varsa, yan tərəfə çıxır!
  Müharibədə sürpriz yaxtadakı yelkən kimidir, ancaq nəzərə çarpan deyil!
  Əgər bir əsgəri təəccübləndirirsənsə, bu, əsgərin müşahidədə pis olması deməkdir!
  Nəzakətin dəqiqliyi padşahlarda deyil, tüfəng çəllələri ilə taxtını dəstəkləyən əsgərlərdədir!
  Sülh hökm sürəndə ürəyini mərhəmətlə bəzəyə bilərsən, amma müharibənin xaosu qızışanda, yalnız amansızlığın tikanlı gülləri ruhunu yeyilməkdən qoruyacaq!
  Öz qəbrini qazmaqdansa səngər qazmaq yaxşıdır, amma istedadını, fərasətini dəfn etsən, ən dərin səngərdə basdırılacaqsan!
  Spirtli içkilərə təslim olmaq hücuma tələsməyi asanlaşdırır, lakin qırx bucaq altında qaçmaq yalnız bir məzar çuxuruna səbəb ola bilər!
  Sərxoş axmaq taxtadan betərdir, sonuncu qapını dirəyə bilər, deşikləri bağlaya bilər, amma sərxoşun özü dəlikdir, qapını qırandır, hətta axmaq logları da qırıq-qırıqlarla düzəldir!
  Öyünmək yaltaqlıqdan onunla fərqlənir ki, birincisi üçün yaltaq mükafat almağı yox, ikincisi üçün tərif gözləyir!
  İnsanlıq zəka ilə böyüyür, özünü pisliklərlə gübrələyir, peyinlə gül kimi!
  Tənbəllik texnologiyanın inkişafına təkan verir, pis vərdişlər - tibb və biomühəndislik, pozğunluq və informatika şəhvəti, aqressivlik isə bir araya gələrək onu təbii ehtiyaclardan qat-qat yüksək səviyyəyə çatdırır!
  Tənbəllik yalnız tərəqqi üçün stimul verir, lakin ona həqiqətən rəhbərlik etmək üçün təkcə tənbəllərin deyil, təbii ehtiyaclarını ödəyəcək iş lazımdır!
  Tənbəllik avaralığa bəhanə deyil, amma elə problemlər yaradır ki, bayrama heç vaxt dincələ bilməyəcəksiniz!
  Tənbəllik yalnız tərəqqi üçün stimul verir, lakin ona həqiqətən rəhbərlik etmək üçün təkcə tənbəllərin deyil, təbii ehtiyaclarını ödəyəcək iş lazımdır!
  Tənbəllik avaralığa bəhanə deyil, amma elə problemlər yaradır ki, bayrama heç vaxt dincələ bilməyəcəksiniz!
  Kim geri çəkilsə - canını qurtarmağı düşünür - özünü ölümcül rüsvayçılıqla ləkələyəcək!
  Qaçmaqla varlığı xilas edə bilərsən, amma həyatı xilas edə bilməzsən!
  Qəhrəmancasına hücum edərək bəzən varlığını itirirsən, amma ölümsüzlük qazanırsan!
  Nəciblik həmişə anadangəlmə deyil, həmişə itki ilə əldə edilir!
  Xain, qul və şahzadə geyimində, Vətən nökəri, şahzadə və təhkim rütbəsində!
  Müharibədən əvvəl sülh şəraitində çoxlu ziyafət çəkənin hərbi uğurları ilə ziyafət etmək üçün heç bir səbəbi olmayacaq!
  Səbir, iddialı düşüncələrdən və sarsılmaz ambisiyalardan başqa hər şeyi yıxacaq!
  Uca ruh heç vaxt diz çökməz - uca ruh heç vaxt yer kürəsinə enməz və uca ağıl həmişə alçaq ehtiraslara yaddır!
  Rəqəmlərlə mübarizə apara, nömrələrlə qalib gələ bilərsiniz, ancaq qələbəni qorumaq bacarığı və onun bəhrələrindən yararlanmaq sənəti ilə!
  Güclü bir uşağın olduğu kimi olması daha yaxşıdır və güclü bir yetkin kimi görünmək həmişə olduğundan fərqli görünməkdən yaxşıdır!
  Amma hər halda, hökmdarın heç vaxt zəif görünməməsi daha yaxşıdır - onun əsas gücü hiylə olsa belə!
  Dəlicəsinə qəhrəmanlıq, əsgər axmaqlıq etmir - komandir axmaqlıq edir, qəhrəmanlığın dəli olduğu yerə əsgər göndərir!
  Yarışda bütöv bir dairəni keçə bilərsiniz, bir iş əməliyyatında kapitalınızı yuvarlaqlaşdıra bilərsiniz, ancaq qarnınız yuvarlananda və ixtiranız düz olanda uğur qazana bilməzsiniz!
  Hər bir döyüşçüdə bu olmalıdır, böyük bir ürək, lakin az qorxu və böyük məsuliyyət hissi olmalıdır!
  İki ayı eyni yuvada yaşamır, amma yırtıcı zehniyyəti ilə bir insanda iki əxlaq mükəmməl şəkildə birləşir!
  Pusuda olan pələng dişlərini itirənə qədər təhlükəlidir, insan isə parlaq bir ixtira buraxana qədər acizdir!
  Hamı yorulur, yalnız tənbəllər yorğunluğa tab gətirir, yalnız ölülər tər tökməz!
  Sizi qalib barbar hesab etmək olar, amma bu, uduzmuş bir barbar olmaqdan daha yaxşıdır!
  Cəsarət stulun ayağı kimidir; Bacarıq və hesablama ilə birləşdirildikdə yaxşıdır və ona şans əlavə etsəniz, qələbə möhkəm təməl üzərində möhkəmlənəcəkdir!
  Cəsarət yaxşıdır - sodomiya pisdir!
  Qələbə hazırlıq tələb edir, ancaq siz Viktoriyanın özü üçün deyil, onu təmin etməyə ümid verən plan üçün hazırlaşa bilərsiniz!
  Siz əyri bir evi və ya zədələnmiş sağlamlığınızı düzəldə bilərsiniz, lakin sarsılmış reputasiya redaktələrlə deyil, həyat tərzinizin köklü şəkildə yenidən qurulması ilə bərpa olunur!
  Sakinlərə narahatlıq yaratmadan SSRİ-ni yenidən qurmağa çalışdılar, amma nəticədə bütün abadlıq heç bir səbəb olmadan məhv edildi!
  Xristianlıq imanla müharibələrə qarşıdır, lakin ən çox xristian inancının bayraqları altında ulayırlar!
  Dünya bayağılıq nöqtəsinə qədər gözlənilməzdir, lakin əhəmiyyətsiz hesablanmışdır!
  İnsan qanı su deyil - zaman keçdikcə solmur, suvarma məhsulu yandırır, yalnız susuzluğu alovlandırır, amma yenə də insan övladını tökür!
  Uğur gözləmək çətindir, amma əslində yalnız problemləri gözləmək olar!
  Dənizdən hava gözləsəniz, çətinliklər qasırğası və uğursuzluqlar tornadosu gözləyəcəksiniz!
  Dil kiçik bir əzələdir, lakin böyük insanların söylədiyi az sayda sözlə böyük işlər görür!
  Pervane, alovlanma ilə yanacaq olmadan belə bir təyyarədə bərkidilə bilər, ancaq döyüş qoruyucuları olmayan bir adam yalnız bükülə bilər!
  Qartal kimi doğulan həmişə uçur, qanadsız doğulan isə ancaq uçur!
  Öz içinizdə iradə gücü ilə bir aslan yetişdirə bilərsiniz, amma dovşanın ruhu, belə çıxır ki, zəif iradəli azğınlıqdan qaynaqlanır, şəxsi istək olmadan düzəldilə bilməz!
  Xalq qüvvələri möhkəm süpürgəyə bağlana bilməyəndə, nəticədə bərbad bir tabut və çuxur qul yatağı!
  Bir rus döyüşçüsünə arxanı bir dəfə göstərməkdənsə, köpək balığının alnından min dəfə öpmək daha təhlükəsizdir!
  Arxa yararsız olsa, hərbi şövq kömək etməyəcək! Yaxşı, ehtiras yoxdursa, arxa düşmənin naharı olacaq!
  Əsgərlərin boz paltoları olmadan komandirin natiqliyi heç nəyə dəyər deyil! Ancaq qırmızı və şirəli sözlərin güclü ədviyyatı olmadan, qalib bir ziyafətin şorbasını bişirmək olmaz!
  Axmaq üçün susmaq doğrudan da filosof daşı kimidir, qızılın dəyərini qurğuşun dolu dilə verir!
  Müharibə ağır atletika yarışına bənzəyir, çəkiyə çatmazsa, mükafat verilmir, düşmən bitməsə, qələbə himni səsləndirilmir!
  Hökmdarın yüksək düşüncələri yoxdursa, onun imperiyası havada partlayacaq!
  Hökmdar həmişə zirvəyə baxmalıdır, amma buludlarda başın çox olması yer üzündəki rifahı küləyə atır!
  Təəssüf ki, çöpçülər həmişə vaxtında gəlir, lakin göyərçinlər səhv yerə uçurlar!
  Kotlet düşmənlərini darmadağın edə bilməyən adamdan hazırlanır! Və yalnız kotlet kimi beyni olmayan kəs qiymə yoğurur!
  Qara göz otağa işıq əlavə etməyəcək, ancaq inadkar matlığın qaranlığında işıq verə bilər!
  Deyəndə ki, gəl, siqaret yandıraq, yoldaş, özümüzü asaq ifadəsindən - bircə fərq var - intihar üsulu başqaları üçün qat-qat ağrılı və təhlükəlidir!
  Azadlığa qədər vaxta xidmət edə bilərsən, amma azadlıq üçün vaxta xidmət edə bilməzsən!
  Yaxşı şərab pis bir qabda saxlanıla bilməz və çirkli bədəndə rasional düşüncələr ola bilməz!
  Təqlid meymun refleksi hesab olunur, amma əslində bu, fərdiliyini itirməyə və prinsipə əməl etməyə daha çox meylli olan insanlardır - hamı kimi!
  Əsl dahilər qumun içindəki qızıl dənələri kimidir, parlaq parıldayırlar, amma sonda ilk növbədə yuyulurlar!
  Çox vaxt tiranlar xalqın qumunu dahilərin qızıl dənələri ilə yuyurlar ki, daş tozundan daha qiymətli olan hər şeyi silib yusunlar!
  Bizim şəxsi nöqteyi-nəzərimiz durbin kimidir - öz nöqsanlarımıza tərsinə baxırıq, bacardıqca başqalarını şişirdirik və şüşəni təhlil etmək lazım gələrsə, onlar həmişə yüksəlişdə olan axmaqlıqdan və ağırlıqdan duman etməyi bacarırlar!
  İnsanlara yaxşı və əbədi olmayanı deyil, yaxşı və əbədi olanı əkmək daha çox yayılmışdır!
  Əyləncəli sərgüzəştlər tapmaq həqiqətən də Heraklın zəhmətinə bənzəyir; sərgüzəştlər hətta siz onlardan uzaqlaşmağa bütün gücünüzlə cəhd etsəniz belə, başınıza gəlir!
  Son cümlədə Stalin həm əqli, həm də fiziki cəhətdən tamamilə tükənmişdi. O, stulda əyildi və xoruldamağa başladı.
  Bu, Peterin həyata keçirə bildiyi qədər heyrətamiz bir yuxudur. Və qorxulu və maraqlı görünürdü.
  Və "Canavar" supertankı artıq azadlıq ölkəsinin ərazisindən keçərək ABŞ-ın şimal sərhədini keçdi. Bir çox tırtıllar dərin şırımlar buraxaraq yerə qazdılar. Bu, Amerika azadlığının boğazında faşist pəncəsinin simvolu idi. Ancaq ən pis şey "Canavar" dayandıqda və lülə mexanizmləri cingildəməyə başlayanda baş verdi. Dəhşətli silah hədəfi nişan almağa başladı. Qızlar qaralmış, əzələli, yalın ayaqlarını göstərərək qaçdılar. Və baqaj arxaya çevrildi.
  Adala əyləşib joystik düyməsini sıxdı.
  Və ağır, iyirmi tonluq mərmi tükürdü. Amerika şəhərlərindən birinə doğru uçdu.
  Peter hönkürdü:
  - Vaxt gəldi, dövr indi sağlamdır! Yalançı liderləri və əsl oğruları məhv edin!
  Səmada diskotekalar uçur, ABŞ təyyarələrinə hücum edir. Amerikalılar həqiqətən bundan pis ola bilməzdilər, belə bir qüvvə onlara tələsir. Ən əsası isə təzyiqlərə ancaq öz cəsarətinizlə müqavimət göstərə bilərsiniz. Bəzi amerikalılar qəhrəmancasına döyüşür, amma qaralar və bəzi sarılar sadəcə qaçırlar. Ya da diz çökərək təslim olurlar.
  Peter izdiham arasında əsir qadınları gördü və müqavimət göstərə bilmədi. Pulemyotla hədələyərək onlara oğlan kimi, yalın ayaqlarını öpməyi əmr etdi.
  Qadınlar istəksizcə dodaqlarını şaqqıldadıb buruşdular. Yeniyetmənin ayağı hələ də tüksüz, gözəl, qaralmış, lakin tozludur. Və bunu diz üstə belə etmək alçaldıcıdır. Amma etməlisən, əks halda gözlərində görə bilərsən ki, səni vuracaqlar. Peter isə çox qəzəbli görünür. Mən onlara tamamilə hücum etmək istəyirdim, amma yad adamlar utanırdılar. Yaxşı, onları kifayət qədər alçaltdı. Bəs niyə narazıdırlar, qaşlarını çatırlar? O, yaraşıqlı oğlan deyilmi? Niyə belə sərt baxırlar? Bəlkə onsuz da kifayət qədər mükəmməlliyini onların ağzına qoymalıdır? Təəssüf ki, ətrafda çox adam var.
  Oğlanın üstünə qışqırıb məftil çəkməyə məcbur edirlər. Monster supertankı yenidən atəş açır. O, belə güclü bir raket yükünü tüpürür. Və səmada uçur, bütün məhəlləyə ölüm və dağıntı gətirir.
  E-100, iki silahı olan, güclü və olduqca sürətli bir tank sürünərək keçdi. Buna bənzər bir şey sınayın. Alman maşını da Şermanın sürüşərək keçdiyini görüb atəş açır. Uzaqdan vurmaq o qədər də asan deyil. Lakin 128 mm-lik zenit silahı sürətli atəşə malikdir və yaxşı vurur.
  Və Shermanın zirvəsi necə uçurdu. Bu tank necə yarısız qaldı? Almanlar isə sözün əsl mənasında ləzzətlə gurlayırlar. Qarşıda Amerika şəhəri var.
  Yerli polis beldən baş əyir və diz çökərək mərhəmət diləyir.
  Yerli sakinlərin əksəriyyəti qaçaraq gizlənib. Və yalnız maraqlı oğlanlar qorxmadan Alman tanklarına baxırlar. Və hətta bir az maraqla.
  Alman qadınlardan biri qamçı çıxarıb amerikalı oğlanları çılpaq ayaqları ilə döyməyə başladı. Onlar qışqırıb uzaqlaşırlar. Ancaq yenə də baxırlar və qaçmırlar. Bəziləri hətta nəsə oxuyur.
  Pyotr özündə ruh yüksəkliyi hiss edərək, gələcək sovet bardının sözlərinə çox bənzəyən sətirlər səsləndirdi:
  - Qorxduğum zaman özümü bəyənmirəm...
  Günahsız insanların döyülməsi məni incidir!
  Onların ruhuma girməsindən xoşum gəlmir,
  Xüsusilə də ona tüpürdükdə!
  Ən azı demək üçün güclü mahnı! Bu vaxt beş sovet qızı Amerika müdafiəsində mövqe tutdu. Qızlar ya qalib gəlməyə, ya da ölməyə hazır idilər. Ona görə də böyük həvəslə oxuyurdular, getdikcə bəstələyirdilər;
  Mənim müqəddəs, böyük Rusiyam,
  Qızıl tarlalar, gümüş çəmənliklər...
  Burada almazlar yer üzünə səpildi,
  Seçilmiş rus qar inciləri!
  
  Sən mənim hər şeydən çox Vətənimsən,
  Bülbül cingildəyir, titrəyir...
  Əsgərlərin yataqlarında dincəlməsinə ehtiyac yoxdur,
  Quduz yaramaz içəri girəndə!
  
  Burada Wehrmacht vəhşi nərilti ilə irəliləyir,
  Rus Yeri odla yanır...
  Rus qoşunları çox tez əriyir,
  Və ailə bomba ilə məhv edildi!
  
  Amma Vətən, düşmənin əli qəddar olsa da,
  Rəqibinə təslim olmaq istəmir...
  Fuhrer bunu alacaq, mən tezliklə bir gözə inanıram,
  Çünki ordu polad halına gətirilib!
  
  Budur, Moskva yaxınlığındakı redotları bağladıq,
  Və dişimizi sıxaraq vətən üçün vuruşuruq...
  Mən krautların uğurlarını bilirəm, onlar sadəcə şişirdilmişdir,
  Heç olmasa Hitler Şeytanı çağırır!
  
  Faşistləri cəsarətlə məğlub edəcəyik,
  Nasistlərin böyük gücü olsa da...
  Ancaq sonra sovet tankı sakitcə qaçır,
  Və Fuhrerin tərəflərini təpikləyir!
  
  Krautları döyürük, Moskva yaxınlığında kəsirik,
  Başlar və qüllələr tanklara yulaf kimidir...
  Və inanıram ki, mayın vaxtı gələcək,
  Bir əsgər öz bayrağını Berlinə nə vaxt gətirib?
  
  Onda dünya kommunizm xoşbəxtliyində olacaq,
  Onda hər bir döyüşçü sadəcə axurdandır...
  Faşizmin döyüşçülərini uçuruma atacağıq,
  İstənilən qoşunu qırın, cəngavərimiz!
  
  Ququ bizə nə qədər yaşayacağımızı söylədi,
  Bu o qədər də aktual sual deyil...
  Çünki heyf ki, həyat həmişə belə qısadır,
  Ümid edirik ki, Məsih insanları dirildəcək!
  
  Amma mən kommunizm elminə inanıram,
  Gəlin kainatın genişliyini fəth edək!
  Bir dəstə xurafatı uçuruma ataq,
  İnsanları və başqa məxluqları dirilt!
  1945-ci ilin iyulu. Beş qız Alenka, Mariya, Alla, Anyuta, Matryona Filadelfiyada döyüşür. ABŞ-ın şimalındakı bu ən böyük şəhər bir növ Amerika müdafiəsinin əsas mərkəzidir. Üçüncü Reyxin qoşunları dünyanın ən zəngin dövlətini ələ keçirməklə hədələyərək irəliləyir. Sonra isə istər-istəməz SSRİ-nin üzərinə düşəcəklər. Və sonra çox pis olacaq.
  Batalyon komandiri Alenka, adi formasında: ayaqyalın və yalnız bikini geyinib.
  Bir qız alman E-25 tankına bazuka atəşi açır. Bu daha yüngül və daha manevrli maşındır və siz onda zəif yer tapa bilərsiniz. Və yan tərəfə dəyir, Almanı fırlanmağa məcbur edir. Bundan sonra Alenka pulemyotdan atəş açır və Üçüncü Reyxin ordusundan beş hindlini biçir. O, təbəssümlə deyir:
  - Keçməyəcəklər!
  Və ayaqları ilə qumbara atır. Yenə də fraqmentlər uçur, çoxlu itkilər, kəsilmiş başlar. Bu, Alenkanın ilk döyüşü deyil. Onun Brestdən öz rekordu var. Və döyüşçü sona qədər sağ qalmaq üçün güc və qətiyyətlə doludur. Yaxınlıqda bir afroamerikalı mədəsi cırılaraq ölür. Bu, həqiqətən də qorxunc mənzərədir. Qara adam qıvrılır və ruh ondan çıxır.
  Alenka həvəslə deyir:
  - İki dəfə ölmə! Həyatda heç nə bizi yəhərdən yıxa bilməz!
  Və yenə yalın ayaqları ilə qumbara atır.
  Qızıl saçlı Mariya da oradadır. Və ayaqları ilə qumbara atır. Çox gözəl qızdır və zahirən kövrəkdir, amma çox çevikdir. Üçüncü Reyxin müstəmləkə qoşunlarından öldürülən ərəblər dağılır. Onlardan birinin saqqallı üzünə qırmızı ləkə yayılır.
  Mariya ləzzətlə oxudu:
  - Dünyada bir çiçək var, qırmızı, al qırmızı... Olimpiya nağılına əlvida!
  Və yenə onun zərif, yalın ayaqları hərəkətdədir. Qumbara atın və rəqibləri vurun. Bu, gicitkəni kəsən dərağa bənzəyir. Və qız atır. O parıldayır.
  Mariya müharibə zamanı çox şeylərə dözməli oldu. Və o bunu heç vaxt unutmayacaq. Və əsirlikdə onu kürəyinə və dabanına çılpaq məftillə necə qamçıladılar. Bir də dabanı alışqanla necə yandırdılar. Ən pisi isə işgəncələrdən yorulmuş Mariyanın edam edilməsi idi. Yanmış ayaqları ilə az qala qızcığaz olan qız donmuş torpaq parçalarına basdı. Onun çılpaq, qabarmış ayaqları çox ağrıyırdı. Bəzi alman sənətçiləri Marianın saxlanmasını istəyiblər. Görünür, o, həqiqətən bir şəkil çəkmək istəyirdi: "ayaqyalın bir qızı edam edirlər." Yazıq Mariya bir dairədə sürüldü, mənzərəli bir pozada donmağa məcbur oldu. Və o, yalnız qan ləkələri ilə örtülmüş yüngül, cırıq paltar geyinir. Alman onun üstünə əyildi, əli ilə ayağından tutdu və onu yanmış barmaqlarını əyməyə məcbur etdi - daha mənzərəli görünsün. Mariya isə dişlərini şaqqıldadaraq hərəkətsiz dayanmağa məcbur oldu. Və hətta altlıqda cəhd etdilər. Sonra onu qamçı ilə qamçılayıb yenidən xəndəyə apardılar. Sonra Mariya zehni olaraq Uca Allaha dua etdi və ailəsi ilə vidalaşdı. O, qorxunun soyuqluğundan dişləyən diş sürüsüdür. Buzlu payız küləyi onun qızılı saçlarını uçurdu. Paltar çox qısa idi, onun qırıq, yanmış dizləri, qabarcıqlarla örtülmüş və ayaqlarında məftil izləri görünürdü. Bütün qız sıyrıqlar, qançırlar və çürüklərlə örtülmüşdü. Onu rezin dəyənəklə həm başına, həm də dabanına döydülər! Bütün arxa qamçı və tel ilə zolaqlıdır. Paltar cırılıb, cır-cındırın arasından döyülmüş bədən görünür. Lakin Mariya dik durmağa çalışır.
  O, ölümü qəbul edəcək və heç bir mərhəmət diləməyəcək!
  Qız gücünü toplayıb qışqırır:
  - Yaşasın Vətən!
  Və ona atəş açırlar. Qız yıxılır... Bunun yalançı edam olduğunu bilmirdi. Və o, əsəb gərginliyindən huşunu itirərək qar uçqunu üzərinə düşdü. Sonra daha çox işgəncə gəldi. Amma cəllad polislərdən biri əylənmək, daha doğrusu, onu zorlamaq istəyirdi və Mariya yorğun halda gözəl olaraq qalırdı. Başkəsən ağır işgəncələrdən sonra qurbanın müqavimət göstərəcəyindən qorxmayıb və onu tənha yerə aparıb. Orada onu ələ keçirmək istəyirdi, lakin qəzəb Mariyaya güc verdi. Yanmış dabanını əsirgəməyərək, qəzəblə onun qasıq nahiyəsinə elə bir zərbə endirdi ki, polis ağrının şokundan huşunu itirdi.
  Emosional həyəcan Mariyaya güc verdi. Demək olar ki, çılpaq, yaralı qız polisdən iki tapança alaraq içəri keçib. O, sürprizdən istifadə edərək dörd mühafizəçini güllələyib həbsxananın qapısından qaçmağı bacarıb.
  Sonra ayaqyalın və qarın arasından qaçdı. Ayaqlarım donmuşdu və heç nə hiss etmirdim. Xoşbəxtlikdən ev sahibi qızı evə buraxıb və qızınmağa icazə verib. Mariyanın ayaqları qarğa ayağı kimi qızarıb və dəhşətli dərəcədə ağrıyırdı. Amma xoşbəxtlikdən donma yox idi.
  Qız isti paltar aldı və partizanların yanına getdi. Və sonra cəbhə xəttini keçdi. Ancaq qaçdığını xatırlayaraq, indi mümkün qədər ayaqyalın vaxt keçirməyə, hətta qışda da ayaqqabısız qalmağa çalışırdı.
  Yayda demək olar ki, çılpaq olmaq xoşdur, xüsusən Amerikada ilin bu vaxtı Rusiyadan daha isti olduğundan.
  Mariya da ayaqları ilə çox uzağa qumbara atmağı öyrəndi. Ayaqyalın gəzən qızın üstünlüklərindən biri də budur. Ayaq barmaqlarınızla bıçaq, qumbara, iti parçalar, keramika və metal parçaları atmaq üçün istifadə edə bilərsiniz. Yəni zərif ayaqlarınızla çox şey edə bilərsiniz. Hətta pulemyotdan da vur. Onların batalyonunda qızların hamısı yalnız ayaqyalın döyüşürlər.
  Yalnız şiddətli şaxtada gözəllər ayaqlarını selofana bükə və ya yağ və spirtlə yağlaya bilərlər.
  Mariya vurur və parlayır.
  Qırmızı Alla. O, həm də çox dəqiq və güclü döyüşçüdür. Onun elə mis-qırmızı saçları var ki, küləkdə çırpınaraq inqilab bayrağını xatırladır. Gözəl qız və çox xasiyyətlidir. Hətta çox. Artıq bir çox kişi ilə cinsi əlaqədə olub. Hətta eyni anda üç, dörd nəfərlə sevişdim. Onun bu şəkildə olması çox xoşuna gəldi.
  Bəs Allahı kim mühakimə edəcək? O, əla döyüşçüdür və sevgidə davamlılığa dözmür. Bu onun kredosudur. İndi qız çılpaq ayaq barmaqları ilə şüşə parçasını atır. Uçub Reyx ordusundan bir afrikalının boğazına vurur və ərəbin başının arxasından deşilir. Üçüncü Reyxdən basqınlarla işə götürülən çoxlu əsgər var. Müstəmləkə hissələri çox saydadır. Amerikanı süpürürlər.
  Alla gülür. O, sərt xarakterə malikdir və yetkinlik yaşına çatmayanlar üçün həbsxanada idi. Və orada qəddarlıq və tazılar yarandı. Eyni zamanda, hətta həbsxanada belə qız zəifləri incitməkdən çəkinmirdi. Ancaq Stalinin altında kim oturmadı? Və Alenka da qısa da olsa uşaq əmək koloniyasına baş çəkdi. Lakin bu, onun mayor rütbəsinə yüksəlməsinə və SSRİ Qəhrəmanı ulduzunu almasına mane olmadı.
  Alla yenidən atəş açır. Sonra yalın ayağı ilə qumbara atır. Beləliklə, qırıq bir trayektoriya ilə uçur və bir tankın lüləsinə düşür. Qırmızı saçlı döyüşçü gülür:
  - Mən əslində super qızam! Həm müharibədə, həm də yataqda!
  Bundan sonra odlu şeytan kibritlə rezin parçasını yandırdı və Alman E-50 tankına doğru süründü. Qırmızı saçlı şeytanın dəli bir fikri var idi: Hitlerin tankını tutmaq.
  O, çılpaq ayağının barmaqları ilə bir rezin parçası götürdü və düz açıq çəlləyə atdı. Və yarım dəqiqədən sonra E-50 tankının lyuku açıldı və qaçan almanlar peyda oldu.
  Alla Krautları tapança ilə vurdu və birini kəsilmiş, cazibədar ayağı ilə atılan keramika parçası ilə bitirdi. Sonra dostlarına fit çaldı:
  - Mariya və Anyuta məni izləyir!
  Və yalnız bikinidə, yuvarlaq, tozlu dabanlarını parıldayan üç çılpaq qız tanka qaçdı. Onun hündürlüyü iki metrdən çox deyil və gözəllər asanlıqla içəri tullanırdılar. Maşında qazdılar. Və fit çaldılar.
  Bu cazibədar sarışın Anyuta qeyd etdi:
  - Sərin maşın, onun belə əla optikası və görmə qabiliyyəti var!
  Mariya da qeyd etdi:
  - Və tankı belə idarə edirlər.
  Qız joystiği götürdü. O, düyməni basdı. Maşının qülləsi fırlanmağa başladı.
  Alla dişlərini göstərərək başını tərpətdi:
  - Bəli, rahat maşındır, təəssüf ki, otuz dördümüz ondan uzaqdır!
  Mariya mütəxəssis havası ilə dedi:
  - Əlbəttə... Bu silahın çapı 105 mm, bizim İS-2 isə daha böyükdür.
  Alla başını tərpətdi və dedi:
  - Amma almanların daha uzun lüləsi var. Mərminin ilkin sürəti isə bizdən xeyli yüksəkdir.
  Yanan rezin qoxusunu çəkən Mariya gülümsədi:
  - Sən onları məharətlə çəkmisən... Tarakan kimi!
  Alla təbəssümlə qışqırdı:
  - Hiylələri bilməlisən! Amma xoşunuza gəldi?
  Anyuta başını tərpətdi və ayağını metala çırpdı:
  - Heç şübhəsiz!
  Və qızlar gülməyə başladılar. Joystiki bir az yoxladıq. Mariya sürücü yerinə oturdu, Alla topçu oldu, Anyuta isə pulemyotlara mindi. Bundan sonra rus qızları tərəfindən tutulan alman tankı hərəkətə başladı. Onun gövdəsi ölüm kütləsini çıxarmağa hazır idi.
  Alla, bu qırmızı saçlı şeytan qızğınlıqla oxudu:
  - Ölüm maşını dəli oldu! O, hədəfini qıraraq uçur! Bu dəfə gülümsədik və ağ xətt boyunca getdik!
  Və alovlu döyüşçü Panther-2-ni onun nəzərində tutdu. O götürdü və vurdu. Tükənmiş uran nüvəsi olan ölümcül mərmi, demək olar ki, Panteradan deşildi və mərmilərin partlamasına səbəb oldu. Qızlar bir ağızdan qışqırdılar:
  - Biz böyük və super döyüşçüyük! Hamını siləcəyik!
  Və Alla yenidən Lev tankına atəş açdı. Dişlərini göstərdi. Uşaq əmək koloniyasında necə şallaqlandığını xatırladım. Bəli, orada ən kiçik bir günaha görə şallaq vurdular. Və acıyor! Qızlar qamçılanır və zərbələri özünüz saymalısınız. Səhv etsəniz, huşunuzu itirənə qədər yenidən döyün. Xüsusilə yayda qızların dabanlarına gicitkən vururlar. Sonra yanmış altlıqlara ayaq basmaq çətindir. Qızların ayağındakı qabarcıqlar ağrıya səbəb olur.
  Qəzəblənən Alla Tiger-3-ə atəş açır. Zirehləri deşib dişlərini açır. O, uğurlu döyüşçüdür. Və o, nəyin dəyərli olduğunu bilir. Ən təhlükəli tank, əlbəttə ki, E-50-dir. Burada maşın almanların haradan vurulduğunu tanımağa çalışır. Alla qüllənin qovşağındakı ən həssas nöqtəni hədəf alır. O, dəqiq işarə edir və iti küncdə öz dabanını qıdıqlayır. Sonra vurur. Mərmi saniyədə 1300 metrdən çox sürətlə atılır. Və sağ kürəyinə dəyir.
  Alla ayağa qalxır və qışqırır:
  - Hazır!
  Anyuta təsdiqləyir:
  - Şam yeməyi verilir!
  Alman tankı yanmağa başlayır və mərmiləri partlayır. Parçalar bütün sahəyə səpələnmişdir.
  Maria oxuyur:
  - Gecə ulduz fraqmentlərini səmaya səpələdi. Üçüncü Reyx tərəfindən hazırlanmış, tutqun, darıxdırıcı bir tabut. Görünür, kimsə bura bazarında pul qazanıb... Və kiminsə düz alnına güllə dəydi!
  Alla lüləni Lev-2 tankına göstərməyə başladı və qışqırdı:
  - Alın və tabut!
  Və o, nəhəng, lakin köhnəlmiş Alman avtomobilinə atəş açıb. Aslanın zirehləri daşın altında şüşə kimi partladı. Alman maşını yenidən döyüş dəstini cırmağa başladı.
  Anyuta onun çılpaq ayaqlarına çırpıb qışqırdı:
  - Bu, bizimdir, Rusiyanın gücü!
  Qızıl saçlı qız tırtılları ilə almanları və onların əcnəbi quldurlarını əzərək cingildədi:
  - Sadəcə Maria! Və mən Məsihəm!
  Alla yenidən atəş açdı, bu dəfə E-25-ə və fısıldadı:
  - Yox, dağlar qızıl olmayacaq, onları Avrora qabığı gümüşləşdirib!
  Anyuta pulemyotlardan atəş açdı. E-50-də onlardan beşi var, biri barelə qaynaqlanır. Və möhkəm vurdular. Üçüncü Reyxin yerli qoşunları oraq kimi biçilir.
  Sarışın qız deyir:
  - Oğlan olmasam da, ayı qızıyam!
  Və yenidən və son dərəcə dəqiq şəkildə atəş açır. Bu qədər Hitlerin zibil cəsədi. Baxmayaraq ki, burada hamı zibil deyil. Xüsusilə çoxlu hindlilər var. Hitler müstəmləkə qoşunlarını toplayır, onları qırğına göndərir. Hindistanda çox insan var, amma hamı üçün iş yoxdur. Beləliklə, bütün kişiləri top yeminə köçürək. Afrikalılar və ərəblər çoxdur.
  Döyüşənlər arasında keçmiş sovet vətəndaşları da var. Onlar da kəsimxanaya göndərilib. Bəziləri məcbur olub, bəziləri isə könüllü gedib. Sovetlər isə Amerikaya qarşı döyüşməkdən həmişə xoşbəxtdirlər.
  Alla atəş açır, başqa bir faşist tankını yarıb deyir:
  - Hitlerə kabuslarında gələn mənəm.
  Mariya o qədər mülayim və zahirən kövrəkdir, nasistləri tırtıllarla darmadağın edir. Onun yazığı yoxdur. Yadınıza salın, qız faşist kimi çılpaq, zərif ayaqları üzərində alov dili gəzdirdi, yandırılmış ət iyini iylədi. Sonra yanıqların üstündə məni rezin dəyənəklərlə döydülər. Belə faşistləri əzmək, vermək, bir az da əzmək lazımdır.
  E-50 tankı çevikdir, geniş izləri var və Rusiyanın düşmənlərini darmadağın etmək onlar üçün daha rahatdır. Heyf ki, onların bütün batalyonu orada deyil. Almanlar sovet könüllülərinin küləyi almamalıdırlar. Beləliklə, qızlar onlardan yalnız beşi döyüşür.
  Alena yenidən bazukadan, daha asan Alman tanklarını seçdi. Matryona isə ortağı Henri Smit adlı sadə, lakin fərasətli amerikalı oğlanla birlikdə relslərin altına minaları sürüşdürür.
  Almanların çoxlu tankları var və bir qayda olaraq onlarsız hücuma keçmirlər.
  Beləliklə, Alla başqa bir E-50-ni nokaut etdi, daha doğrusu ölümcül şəkildə yaraladı. Qızlar uğurla işləyirlər. Ancaq diqqətli olmalısınız. Budur "Kral Aslanı" gəlir. Bu avtomobil üç yüz millimetr ön zirehə və tanklara və zirehli olmayan hədəflərə atəş açmaq mümkün olan 210 mm-lik topa malikdir. Belə bir E-50 silahı partlayacaq.
  Bu zaman Mariya tankın göyərtəsinə çıxmağa imkan verir, burada zireh iki yüz millimetr qalındır və içəri girmək daha asandır.
  Yolda qız müxtəlif növ faşistləri darmadağın edir, Anyuta isə pulemyotlardan atəş açır.
  Mariya pıçıldayır:
  - Bizi bağışla, Allahın anası, əgər bir şey olarsa!
  Və Alla, gəmiyə minməyi gözləmədən, yaxınlaşarkən, başdan-ayağa və küncün ucuna vurur. Və düz vurur. O, metalı deşir və "Kral Aslanı" qızların əvvəllər vurduğu digər tanklar kimi siqaret çəkməyə və partlamağa başlayır.
  Alla təbəssümlə oxudu:
  - Hər halda, qardaşlar! Yaşamağı sevirəm, qardaşlar! Stalinin baş katibi ilə narahat olmaq lazım deyil!
  Bir mərmi ön zirehə dəyəcək. O, 88 mm-lik E-25 topu ilə sancır. Ancaq indiki zirehin üstündən sürüşdü.
  Alla düşmən maşınına yağdan iynə kimi deşməklə cavab verir. Bundan sonra odlu şeytan deyir:
  - Fırtına və Vikinq qılıncı!
  Anyuta pulemyotdan atəş açır, əlavə edir:
  - İldırım və şimşək!
  Mariya polkovniki tırtılların altında əzdi və hönkürdü:
  - Sümüklər, ulduzlar - ard-arda düşür!
  Onların tankı yenidən atəşə tutulur. Bu dəfə E-50 boyunca. 250 millimetr ön zirehdən 45 dərəcə bucaq altında keçmək, şübhəsiz ki, bacarıq tələb edir.
  Budur E-100, nəhəng bir maşın, lakin köhnəlmiş bir model. Lakin onun 128 mm-lik topu hələ də təhlükəlidir. Və frontal zireh E-50-dən bir qədər zəifdir.
  Alla fəlsəfi olaraq qeyd edir:
  - Köhnə modelin mənası budur!
  Mariya qəzəblə sözünü kəsir:
  - Vurulmamaq üçün hələ də manevr etməlisən! Axı yüz iyirmi səkkiz millimetr...
  Və qız iyirmi səkkiz kiloqram ağırlığında mərmilərdən qaçaraq qaçdı. Beləliklə, Alla yenidən köhnəlmiş modifikasiyada E-100-ə atəş etdi. Alman maşını parçalanmağa başladı. Və polad parçalarına parçalayın.
  Və mərmilər necə partlayır.
  Anyuta pulemyotlardan atəş açaraq dedi:
  - Qəzəbinin bütün gücünü zərbəyə qoydu... Göyü düzəltdi, ulduzları silkələdi!
  Mariya bir anda onlarla faşisti əzdi və tvit etdi:
  - Qaza bas! Gəl oğlum, qaza bas!
  Alla güldü və dedi:
  - Hə, oğlanla toqquşmaq gözəl olmalıdır. Və onu öp...
  Mariya qəzəbdən alovlandı:
  -Sən necə də ədəbsizsən, Allah!
  Atəş şeytanı güldü:
  - Mən zarafat etməyi xoşlayıram! Ürəkdən almayın!
  Mənfur faşistləri əzməyə davam edən Mariya oxudu:
  - Ürəyim... Mehriban qızın ürəyi! Ürəyim, mən dünyada yaşamaq istəyirəm!
  Döyüşçü ondan daha çoxunu yatırtdı. Və Alla başqa bir E-50-yə atəş açaraq oxudu:
  - Mən də onun rəqəmini gözümlə ölçdüm və o, mənə yoxladığını bildirəndə...
  Anyuta pulemyotlardan atəş açıb əlavə etdi:
  - Təsadüfən bisepslərimi ifşa etdim! Mən qızam, heç də zəif deyiləm!
  Alla Panther-2-yə bir mərmi atdı, asanlıqla yan tərəfini qırdı və cik-cik etdi:
  - Və dərhal tank daha sakitləşdi!
  Anyuta hönkürməyə davam etdi:
  - Fritz tezliklə cənnətdə olmayacaq!
  Alla Lev tankını vurdu və qışqırdı:
  - Görünür, düşmənlərin çiplərə vaxtı yoxdur!
  Anyuta bütün xətti biçərək hıçqırdı:
  - Və məhşur bədnam Hitler...
  Bundan sonra Allah E-25-i vuracaq və verəcək:
  - İndi mən cənnətdə deyiləm!
  Anyuta məntiqlə qeyd etdi:
  - İki dəfə təkrarladıq, göydə yox! Buna mahnıda tavtologiya deyilir!
  Allah cavab verəcək və kükrəyər:
  - Xalq demokratiyası nədir? Bu, Hitlerin nikel aldığı zamandır!
  Anyuta səmimiyyətlə dedi:
  - Bəli və Stalin çox yaxşı deyil! Alman zərbəsini qaçırdı! 1941-ci il fəlakətindən sonra biz heç vaxt geri çəkilə bilmədik!
  Alla silahla vuraraq bununla razılaşdı:
  - Bəli, 1941-ci ildə biz demək olar ki, bütün şəxsi ordumuzu itirdik. Belə bir zərərdən xilas olmaq demək olar ki, mümkün deyil. Hitler isə işğal olunmuş Avropanın və SSRİ-nin bir hissəsinin bütün resurslarını səfərbər edə bildi. Və İngilislər son dərəcə zəif oldular!
  Anyuta onların beş pulemyotundan atəş açdı. Əlli əcnəbi biçildi. Və o qışqırdı:
  - Biz kainatın ən gözəliyik!
  Alla razılaşaraq başını tərpətdi və atəşdən sonra dedi:
  - Qadın bədəni gözəl və estetik cəhətdən xoşdur! Bu baxımdan biz gözəlliyin tacıyıq!
  Anyuta onu götürdü və böyük həvəslə oxudu:
  - Fırçanı hər yerdə görürəm,
  Kainatın kənarlarını kim yaradıb,
  Sən bütün kainata həyat verdin,
  Müqəddəs arzuların həyata keçməsi!
  
  Uca Allah gözəlliyin tacıdır,
  Xəyallarda ürəyimi yandırır...
  Bunlar mənim fikirlərim və xəyallarımdır -
  Bir mələk cənnətin qapısını açdı!
  
  Mən səni sevirəm müqəddəs ata,
  Mənim üçün Sadiq Oğlunu verdin!
  Parlaq almaz tac -
  Və Allahın sizə olan sevgisi soyumayıb!
  
  Sən, Sərhədsiz, bizə dostlar ver,
  Sizi tənbəllik etmədən işləməyə həvəsləndirir...
  Ona görə də getdikcə daha çox istəyirəm
  Uca Allaha dua edin!
  
  Kainatda hər şey Atadan gəlir,
  Və onun Uca Oğlu...
  Sən gözəlliyin Uca Rəbbisən,
  Kainat, mərkəz və zirvə!
  
  Səndə Uca Yaradan var,
  Və sərhəd tanımayan sevgi...
  Diz üstə bir məzmur oxu,
  Tezliklə quşlar kimi qanad çalacağıq!
  
  Bütün kainat cənnət kimi olacaq,
  Planetlərarası xoşbəxtlik çiçəklənəcək...
  Və cəsarətlə, oğlan, cəsarətlə -
  İşinizi İsaya həsr edin!
  
  Uca Allah gələndə,
  Eden yer üzündə daha yaxşı olacaq...
  Allah Məsih bizi xilasa aparır,
  Atmosfer günün göy qurşağı olacaq!
  
  Buna görə də Allah öyrədir - günah etməyin,
  Əgər zəifsənsə, Uca Allah kömək edər...
  Və tələs və tövbə et,
  Təbliğ et - yataqdan narahat olmayın!
  Yaxşı mahnıdır, xüsusən də dinləyərkən alman tanklarına atəş açsanız. Alla mahnı oxudu və atəş açdı. Alovlu şeytan öz inancına görə bütpərəstliyə meyl edirdi. O, sehrlərə, müxtəlif cadulara cəlb olunurdu. Və o, monoteizmi çox da sevmirdi.
  Ancaq qırmızı harpi yenə də oxudu və atəş açdı. Bəs İsa haqqında? Həm də güclü Allah!
  Ancaq müharibədən əvvəl onlar öyrədirdilər ki, Allah yoxdur! Alla atəş etdi, başqa, köhnəlmiş "Pantera" 2-ni vurdu və cik-cik etdi:
  - Bəli, vaxt olub ki, bizə bütün ciddiliyi ilə deyirdilər ki, Allah sadəcə bir illüziyadır!
  Mariya başını şiddətlə yellədi və daha bir neçə faşisti əzdikdən sonra cavab verdi:
  - Yox, Uca Tanrı, bu, illüziya ola bilməz, xüsusən də belə bir sual var - kainat haradan gəldi!?
  Anyuta, atəş açaraq, faşistlərə güllə yağdıraraq əlavə etməyi zəruri hesab etdi:
  - Bundan başqa, fiziklər artıq kainatın demək olar ki, heç bir şeydən ibarət olmadığını müəyyən ediblər. Və bütün Yer kürəmiz alma kimi sıxıla bilər!
  Mariya faşistlərə təzyiq göstərməyə davam edərkən əlavə etməyi zəruri hesab etdi:
  - Və kainatın genişləndiyi də müəyyən edilib. Deməli, çox güman ki, bir zamanlar hidrogen atomunun ölçüsündə idi! Bütün bunların haradan gəldiyini təsəvvür edə bilərsiniz!
  Tankları vurmağa davam edən Alla rasional olaraq etiraz etdi:
  - Əgər Kainatın partlayışdan yarandığını düşünürsənsə, onda... Deməli, son dərəcə absurd bir şey deyirsən!
  Anyuta çılpaq, zərif ayaqları ilə pulemyotları hədəfə alaraq rasional və ağıllı şəkildə qeyd etdi:
  - Məhz buna görə deyirəm ki, Allah var! T-34 tankı metal qırıntıları anbarındakı partlayışdan yarana bilməzdi və kvark partlayışlarından ulduzlar əmələ gəlməzdi. Sadəcə insan varlığı...
  Mariya daha bir faşist sürüsü əzərək əlavə etdi:
  - Termodinamikanın ikinci qanununun mövcudluğunu təkzib edir. Praktikada biz daimi fəsadlar görürük və termodinamikanın ikinci qanunu ölümə gətirib çıxarır! Və sadələşdirmə!
  Çılpaq barmaqları ilə pulemyotları idarə edən Anyuta əlavə etdi:
  - Bu, entropiyanın azalması qanunudur. Yəni ümumi istilik ölümü! Deməli, biz etiraf etməliyik ki, ya termodinamikanın ikinci qanunu mövcud deyil, ya da nizam-intizamı qoruyan Ulu Tanrı var!
  Elmə də yad olmayan Alla rasional olaraq qeyd etdi:
  - Bəs qeyri-tarazlıq termodinamika nəzəriyyəsi? Bu, termodinamikanın ikinci qanununun niyə sadə olmadığını izah edir!
  Anyuta güldü və faşistləri mismarlayaraq gülərək dedi:
  - Bu boş ağıl oyunu deyilmi?
  Mariya da güldü, lakin qeyd etməyi lazım bildi:
  - Bəs, məsələn, Allahın varlığını necə izah edə bilərik? O, necə göründü?
  Alla hönkürdü və dişlərini göstərərək təsdiqlədi:
  - Bu belədir! Bunu necə izah edirsiniz?
  Anyuta yavaşca təklif etdi:
  - Bəs ateizm də izahsız iman tələb edir? Məsələn, maddə haradan gəldi?
  Alla başqa bir Lev tankını döydü və təklif etdi:
  - Materiya əbədidir və həmişə mövcud olub!
  Anyuta səsində vurğu ilə dedi:
  - Necə həmişə mövcud ola bilərdi? Bunun üçün də iman lazımdır!
  Alla məntiqlə cavab verdi:
  - Necə ki, əzəli Uca Allahın varlığı iman tələb edir!
  Anyuta məntiqlə qeyd etdi:
  - Amma Uca Allah insanı və kainatı dünyaya gətirə bilərdi. Şəxsi olmayan materiya necə də ağıllıları doğura bilərdi!
  Alla başqa bir tankı, bu dəfə E-50-ni nokaut etdi və danışdı:
  - Təkamül nəzəriyyəsi sadədən mürəkkəbə keçidi izah edə bilərdi. Sadə isə təkamül yolu ilə kompleksi yarada bilər. Və mütləq yoxluq olaraq dərhal sonsuz hər şeyə qadir olan ağıl doğurdu.
  Faşistlərə atəş açan Anyuta əminliklə cavab verdi:
  - Amma heç nə Allahı doğurmadı! Uca Allah həmişə var idi! Və bu bir aksiomadır! Bəli, razıyam. "Qız bir neçə onlarla nasisti biçdi və davam etdi. - Və alternativ daha çox inam tələb edir! Təsəvvür edin ki, həmişə şəxsiyyətsiz enerji və maddə və məkan nədən yaranır? Həm də yoxluqdan! Və yenə də belə absurdluğu anlamaq üçün iman lazımdır! Yəni ateistlər tam bəla içindədirlər! Hər şeyin kök səbəbi var. Bəs kök səbəb harada bitməlidir? - Qız çılpaq barmaqlarını joystik düymələrinə basaraq faşist şər ruhlarını atəşə tutdu. Və davam etdi. - Əgər kök səbəblərini əvvəldən axtarsaq, ateizmə görə sonda yoxluqla nəticələnəcəyik. Bəs yoxluq və ya mütləq boşluq nəyisə doğura bilərmi? Və əgər ilkin kök səbəb Uca Allahda görünürsə, bütün problemlər öz-özünə həll olunur. Bəşər sivilizasiyasının, zəkasının, bioloji həyatın və ulduzlu planetlərin mövcudluğu. Amma ateist fikirlər, kök səbəb axtarışında yenə də imanla qəbul etmə ehtiyacına arxalanır. Lakin Yer kürəsində həyatın və insan sivilizasiyasının təsadüflər nəticəsində meydana gəldiyini daha çox izah etmək Uca Allaha imandan daha çox iman və fərziyyə tələb edir.
  Alla yenidən atəş açdı, E-50-ni parçaladı və istehza ilə soruşdu:
  - Yaxşı, deyək ki, məni inandırdınız... Bəs niyə mən Roda yox, Bibliya Tanrısına inanmalıyam? Uca Tanrının Slavyan versiyasına!
  Anyuta fit çaldı, atəş etdi və bir az fikirləşdikdən sonra cavab verdi:
  - Çünki İncil, hətta onların çoxunun yəhudilər tərəfindən yazılmasını bəyənməsə də, onun İlahiyyatı üçün ən azı bir qədər əsaslandırması var. Heç olmasa kehanetləri götürün. Və Rodnoverie... Bu Rodnoverie adamları çoxdurmu? Onların öz qədim İncilləri varsa? Mən ürəyimlə istərdim ki, Allahın seçilmiş xalqı yəhudilər deyil, ruslar olsun, İsrail deyil, Rusiya Rəbbin Padşahlığı olsun. - Qız qollarını açıb cazibədar, qaralmış ayaqlarını çılpaq barmaqları ilə joystik düymələrinə basdı. - Amma görürsən, bizdə İncil kimi kitab yoxdur. Xristianlığı qəbul etməzdən əvvəl əcdadlarımızın nəyə inandıqları barədə etibarlı mənbələr belə yoxdur. Problem budur ki, Müqəddəs Kitabın bütün çatışmazlıqları ilə yanaşı, digər alternativlər daha çox iman tələb edir və Allahın ruhaniliyi baxımından şübhəlidir.
  Alla, Jagdtiger-2-dən dəqiq bir zərbə vuraraq təklif etdi:
  - Və əgər Fövqəluca Allah heç özün haqqında vəhy verməyi vacib saymasaydı. Allahla bağlı bütün kitablar isə eyni dərəcədə bərabər şəraitdədir... - Qırmızı saçlı şeytan gülümsədi və dostlarına göz vuraraq əlavə etdi. - Yəni bütün bunlar sırf insana aiddir.
  Anyuta pulemyotların soyuması üçün atışmada dayandı və şübhə ilə soruşdu:
  - Sizcə, Uca Yaradan özü haqqında bilikləri gizlədə və dünyanın öz axarı ilə getməsinə icazə verə bilərmi?
  Alla olduqca rasional olaraq qeyd etdi:
  - Dünyamıza baxın! Nasistlər Orenburqu aldılar, Filadelfiyaya hücum etdilər, Moskva yaxınlığında dayandılar və Leninqradı mühasirəyə aldılar. Bunlara baxanda, məncə, Uca Tanrının dünyamızın öz axarı ilə getməsinə icazə verdiyinə inanmaq çətin deyil. Necə ki, təkbaşına çırpın, mən də baxacağam!
  Anyuta ağır ah çəkdi və razılaşdı:
  - Bəli, faşistlərin dünyanın yarıdan çoxunu ələ keçirməsi... Bu, dəhşətdir! Amma bəlkə də bu, günahların və imansızlığın dünya üçün cəzasıdır!
  Alla gözlərini yumdu, başqa bir mərmi atdı və dedi:
  - Amma bu bir daha onu göstərir ki... Dualarımızı qəbul edən Allaha biz ancaq imanla inana bilərik!
  Anyuta qəzəblə etiraz etdi:
  - Amma biz sağıq, şikəst deyilik... Elə isə Allaha qarşı günah işləmə, Allah.
  Cənubda alman əsgərləri ABŞ-ın Mayamidəki ən böyük bazasına hücum edib.
  E-50 tankında ən əfsanəvi dörd gözəl döyüşdü. Beləliklə, onlar zenit silahlarının bir batareyasını polad parçalarına parçaladılar.
  Gerda dodaqlarını ətyeyən şəkildə yalayaraq dedi:
  -Sənət naminə ifaçılar könüllü fədakarlıq edir, hərbi sənət naminə dinləyicilər fədakarlıq etməyə məcburdur!
  Şarlotta mis qırmızı saçlarını yalın ayağı ilə darayaraq qeyd etdi:
  - Müharibə maraqlı prosesdir! Biz bütün Amerikanı məhv edənə qədər şəhərdən-şəhərə, şəhərdən-şəhərə gəzməyə davam edirik.
  Kristina xəyalpərəst dedi:
  - Kaş ki, indi ananaslı donuz olaydım... Quru lehimləməkdən bezmişəm!
  Maqda ehtiyatla qeyd etdi:
  - Deməli, bu bizim yazımızdır! Narahat olmayın!
  Kristina güldü. Çox istəyirdi ki, iki-üç oğlan bir anda ona toxunub sığallasınlar. Və o, qırmızı saçlı və əzələli olardı və donuz kimi qışqırardı. Kişinin əlləri barmaqlarınızın, baldırlarınızın və topuqlarınızın üstündən keçməsi çox gözəldir. Gənc kişilər dabanınızı qıdıqlayanda və zərif ayaqlarınızı öpüşlərlə yuyanda.
  Kristina hətta ayaqlarının arasına sürtdü. Belə fikirlər necə də həyəcanlıdır. Mən necə seks istəyirəm.
  Qırmızı saçlı ortağına baxan Magda cıvıldadı:
  - Şəhvət dolu düşüncələri uzaqlaşdır! Özünüzə qarşı sərt olun!
  Kristina çılpaq altını metala sürtdü və gurultu ilə dedi:
  - Ey xristian ikiüzlü! Bədənin səsini necə başa düşmürsən!
  Kristina kişiləri təsəvvür edirdi. Onu əlləri ilə tutan bir çox gənc, gözəl, əzələli insanlar və sonra başlayır... Bunun nə günahı var? Kişilər hərəmləri yuxuda görürlərmi? Niyə öz kişi hərəmini açmır? Və orgiya keçirin.
  Gerda 240 mm-lik Amerika haubitsasını atəşə tutdu və parıldayan gözləri ilə hürdü:
  - Ehtiyatlı ol! Belə böyük mərmi bizim üçün təhlükəlidir!
  Kristina titrəyərək dedi:
  - Eh, Şurmlevə keçmək yaxşı olardı. Bu tank, daha doğrusu mastodon, vursa, vurur!
  Gerda yalnız dar bir parça ilə örtülmüş çılpaq ayağını Kristinanın sinəsi üzərində gəzdirdi. Onun məmələri dərhal sərtləşdi və qız ehtirasla inlədi.
  Gerda güldü və cavab verdi:
  - Dördümüz də kişilərin yanına getməliyik! Gəlin dincələk və böyük orgiya keçirək!
  Kristina gülümsədi və dedi:
  - Bəli, mən həqiqətən seks istəyirəm! Baxmayaraq ki, bu yaxınlarda eyni anda üç oğlanla idim... Ət getdikcə doymaz olur!
  Gerda güldü və atəş etdi, cik-ciklə:
  - Qızların oğlanlara ehtiyacı var, onlarla olmaq çox gözəldir! Xüsusilə ağzınızı böyük kişi mükəmməlliyi ilə işlədiyiniz zaman.
  Və qar kimi ağ döyüşçü gülməyə başladı. Qırmızı dodaqlarını çəhrayı dili ilə yaladı. Mən banan qədər böyük bir lolipop təsəvvür etdim. Onun çevik dili şirin, dadlı, həyəcanverici qoxulu əti yalayır.
  Gerda başını tərpətdi. Döyüş zamanı erotik fantaziyalara qapılmamalısınız. Çəkmək və dırnaqlamaq daha yaxşıdır.
  Magda əhval-ruhiyyəni pozur:
  - Əgər cismani şəhvətlərə qapılsan, düz cəhənnəmə gedərsən. Sonra da belə işgəncələr olacaq...
  Şarlotta əzələli bədənini yüksək döşləri ilə bükərək hirslə inlədi:
  - İşgəncə! Vay, qamçı və ya gicitkən ilə çırpılanda çox xoşdur!
  Gerda güldü və dedi:
  - Sənə görə işgəncə işgəncədir, qamçı isə ağırdır!
  Maqda joystiklə silahı nişan aldı. Uzatılmış silahla yerə basdırılmış bir Şermanı tutdum. Gözəllik atəşə tutuldu. Bu şokolad çubuğunu sındırmağa bənzəyir. Amerika tankı yanır. Və sonra yeni hədəf: Pershing. Siz isə ona işarə edib əminliklə vurursunuz. Və siz qülləni sözün əsl mənasında yıxırsınız.
  Maqda Amerika tankını vurduqdan sonra deyir:
  - Oğlanlar haqqında düşünməyin. Mübarizə aparmalıyıq... Və şəhvət səsi mərmi partlamasını boğsun!
  Gerda razılaşaraq başını tərpətdi. O, ayağını sığalladı və Hansın onu sığalladığını təsəvvür etdi. Bu, Aryan posterinə çox bənzəyən hündür və əzələli oğlandır. Bu çox yaxşı olardı!
  Bundan sonra qız "Cadugər"ə atəş açıb. Və tərəfi əzdi. Və maşını demək olar ki, yarıya böldü. Bundan sonra gözəllik də bunkerə dəyib və onu sındırıb. Hətta mərmər çipləri də töküldü.
  Bundan sonra qız qışqırdı:
  - Balta sapı yarıya bölündü, amma alnında çapıq var idi!
  Və necə gülür... Dilini göstərir, o qədər çəhrayı və çevikdir.
  Və sonra Kristina çılpaq barmaqları ilə joystik düymələrini basaraq "Böyük Tom"u dağıntılara çevirir.
  Və bu alovlu, temperamentli şeytan elə dəqiqliklə vurur. Dəqiq kadrlar vəcd lütfü ilə birləşir.
  Charlotte təbəssümlə deyir:
  - Qadınlar kişini belə tutur: bədəni ilə italyan, əməli ilə amerikan, lütfü ilə fransız, partiya təşkilatı ilə rus!
  Kristina əminliklə dedi:
  - Kişilər fərqli olanda daha yaxşıdır... Çox gözəl və maraqlıdır. Və sevgililəri əlcək kimi dəyişdirin!
  Gerda onu götürüb oxuyacaq:
  - Ər zindanda, arvad dəlixanada, ər çox armud yeyib, arvad şeytandır!
  Qızlar yenə gülürlər. Sonra yalın ayaqları ilə toqquşmağa başladılar ki, ayaqlarının altından qığılcımlar düşdü. Və gözəllər gülür. Şarlotta da ayaq barmaqlarını joystikdən sıxaraq atəş etdi və cik-cik.
  - Gerda, Gerda, Gerda! Şeytan! Bəs sən haradan gəldin, Gerda? Gerda, Gerda - gözəlləşməlidir! Şeytan özü bu gözəllikdədir!
  Və hər iki qız var gücü ilə başlarını sındırdılar. Və qığılcımlar necə uçacaq.
  Bundan sonra qızlar bir ağızdan qışqırdılar:
  - Üstümüzdə eskadrilyalar bir ağızdan uğuldayır! Bir güclü axmaq Sodomu əkir!
  Və döyüşçülər yenidən bütün gücləri ilə başlarını vurdular. Onlar həqiqətən çox əylənirlər. Və gözəllər ləzzətlə guruldayır! Və quldurlar kimi oxuyurlar:
  - Bacılar üçün ləzzətdir, bacıların yaşaması ləzzətdir... Nasist Fürerlə başınızı ağrıtmaq lazım deyil! İstənilən bacı, istənilən bacı... Mayami yaxınlığında biz Yankiləri cəsarətlə məhv edəcəyik!
  Qızlar üçün əyləncəlidir, heç nə deyə bilməzsən. Artıq bir neçə ştat Wehrmacht-ın nəzarəti altındadır. Nasistlər irəliləyirlər, Fritz tankları əlbəttə ki, ən yüksək səviyyəlidir!
  Və döyüşçülər ağciyərlərinin üstündə mahnı oxuyurlar:
  - Bizə qarşı olanların hamısı ölüb... Və bütün quldurlar bizim üçün gedəcək!
  Gözəllər bir ağızdan qışqırdılar:
  - Dəhşətdir - kaput!
  Döyüşçülərin hamısının xoşuna gəldi. Onlar çox gözəl, əzələlidirlər və iyulun sonunda isti olur və güclü qızların bədənləri tərlə parıldayır. Kristina tırtılları ilə amerikalıları əzib özünə mahnı fit çalır. Həvəsli bir tonla:
  - Onu dəftərinizə, hər səhifəyə yazın... Başınızı itirməyin, yankiləri qovmayın!
  Qız isə öz-özünə gülür, dişlərini açır və göz qırpır. Kimə - yəqin ki, İblis.
  Gerda çəkiliş zamanı oxuduğu elmi fantastika romanlarından birini xatırladı. Orada Şeytan professorun evində gözəl bir gənc qiyafəsində peyda olub. Və cəhənnəmdə yaranan problemlər haqqında bir hekayə. Bəli, pozitiv entropiyanı yeyən kiçik adamlar səbəbindən təsadüf nizamının pozulması yarandı və cəhənnəm əslində kabusa bənzəməyə başladı. Və olduqca yaxşı yer idi. Orada günahkarlar gənc və gözəl olduqları üçün özləri üçün bayramlar keçirirdilər.
  Və zərif, qırmızı günəş əbədi olaraq parladı. Və sonra bu başladı... Təəccüblü deyil ki, onlar yeraltı dünyasını kanalizasiya ilə müqayisə ediblər. Amma əslində orada saf zövqlər və əyləncələr var idi.
  Gerda onu götürüb şövqlə oxudu:
  - Stəkanı odlu su ilə doldurun,
  Şeytanla birlikdə - metala içək!
  Gözəl sarışın isə top kimi vurur. Və alçaqdan uçan Amerika P-51 hücum təyyarəsini vurdu. Yaxşı, sən ağıllı balaca şeytan!
  Gerda ətyeyən şəkildə gülümsədi. Amma amerikalıların almanlarla birlikdə Rusiyanı bölmək şansı var idi. İndi onlar özləri Hitlerin altında yatmalı olacaqlar. Və onlar üçün bu xoşagəlməzdir. Onda praktik amerikalı Alman nizam-intizamının nə olduğunu biləcək. Və bu, yalnız ona fayda verəcəkdir.
  Gerda oxudu:
  Planetin üzərində hədə-qorxu ilə uçur,
  Üçüncü Reyx qartalı...
  Xalqın nəğmələrində oxunan,
  O, böyüklüyünü bərpa etdi!
  Və bu, qızlar üçün işi daha asan və əyləncəli etdi. Və ən yüksək səviyyəli döyüşçülər var idi. Halbuki onlar üçün döyüşmək əslində çox asandır. Və heç bir problem olmadan qalib gəlməyə qadirdirlər. İndi batareya sözün həqiqi mənasında oyulur.
  Sonra ABŞ əsgərlərini tırtıllarla əzdilər və həyəcanla gülərək dillərini göstərdilər. Və yalın ayaqları ilə bir-birlərini şılpaqladılar. Başlarını möhkəm boyunlarına büküblər. Güldük...
  Magda, yalnız bir qədər kiçik tonda qeyd etdi:
  - Cəhənnəmdə nə etməli? Sadəcə şeytanların quyruqlarını bükün!
  Bundan sonra qızlar gülməyə başladılar ki, tankdan kənarda bunu eşidə biləsiniz. Onlar çox şən və nadincdirlər. Bunlar lənətə gəlməyən döyüşçülərdir.
  Wehrmacht Mayamiyə getdikcə daha dərinə girdi. Polad alovdan hazırlanmış əsl konkisürmə meydançası irəliləyirdi. Və avadanlıq cingildədi, izlər cingildədi. Almaniyanın tankları güclüdür və avtomobil səviyyəsinə görə tayı-bərabəri yoxdur. Krautlar bununla son dərəcə qürur duyurlar. Ətrafda hətta çox şişirdilmiş feldmarşallar da var. E-50 təkcə zirehinin qalınlığı ilə yaxşı qorunmur, həm də maili lövhələrə malikdir.
  Bunu cəhd edin. Almanların əleyhdarı olan amerikalılar isə nasistlərə qarşı heç nə edə bilmirlər.
  Qara əsgərlər təslim olub əvvəlcə çölə çıxırlar. Onlar əslində ABŞ üçün döyüşmək istəmirlər. Alman əsilli amerikalılar Wehrmacht tərəfinə keçirlər. Yalnız yəhudilər onlara mərhəmət etməyəcəklərini anlayaraq sona qədər vuruşurlar. Həm Çinlilər, həm də İngilis-Amerikalılar möhkəmlik nümayiş etdirirlər. Latın amerikalılar fərqli davranırlar. Bəziləri müttəfiqlərlə, Almaniya ilə döyüşmək istəmir: Braziliya, Argentina və başqaları, lakin bəziləri olduqca inadkardır. Ümumiyyətlə, amerikalılar nisbi möhkəmlik nümayiş etdirirlər və onlar irəliyə doğru mübarizə aparmalıdırlar. Çoxlu məhbus olsa da, sayı milyonlara çatırdı.
  Qeyd edək ki, amerikalıların çoxlu sayda şermanları var. Bu tankın istehsalı nisbətən asandır və bir çox cəhətdən Sovet T-34-ə bənzəyir, yalnız daha hündür və yan zirehləri ilə bir qədər pisdir. Alman silahlarının nə qədər güclü olduğunu nəzərə alsaq, bu, əhəmiyyətli deyil.
  Lakin krautlar aktiv şəkildə hesab toplayırlar. Alman tankerlərinin bütöv qalaktikası çox sayda zədələnmiş avtomobil topladı. Aces də əla işləyir. Rəqabətdən kənarda qalan Fridrix Bismarkdan başqa, ikinci yerdə Marsel gəlir. Huffman da pis deyil. Ancaq onu daha az sevirlər, çünki bu as tez-tez Alman təyyarələrinə zərər verir. Huffmanın yaxın məsafədən hücum edən döyüş tərzi, təbii ki, vurulan təyyarələrin qəlpələri ilə vurulma riskini artırır. Marsel və Fridrix məsafədə hərəkət etməyə üstünlük verirlər.
  Onlar snayper idilər, çox səmərəli və təsirli idilər.
  Rudel həm də çox şərəfli ace, Fridrixdən sonra ikinci tank məhv edəndir. Bu Rudel çox cəsarətli adamdır. O, bir neçə dəfə vuruldu və yaralandı, lakin xidmətdə qaldı.
  Ümumiyyətlə, Luftwaffe-nin bacarığının çox yüksək səviyyədə olduğunu etiraf etmək lazımdır. Və amerikalıların havada almanlara açıq şəkildə uduzduğunu. Amerikanın ən məşhur qırıcısı Mustang isə havada tamamilə köməksiz vəziyyətdədir.
  Gerda çılpaq barmaqları ilə lolipop çubuğunu götürdü və onu əmərək fikirli halda dedi:
  - Maraqlıdır... Biz Amerikanı heç bir şübhəsiz məğlub edəcəyik. Bəs Yaponiya həqiqətən bu qədər torpaq alacaqmı?
  Şarlotta qəzəblə səsində dedi:
  - Yox! Bu baş verməməlidir! Dünyanın yarısını göz qapaqlarına verməyəcəyik!
  Kristina gülümsədi, yuvarlaq dabanı ilə zirehə vurdu və hönkürdü:
  - Gəlin onları ruslar, amerikalılar kimi darmadağın edək!
  Magda daha yumşaq bir tonda dedi:
  - Amma ruslarla, amerikalılarla müharibədə bizə çox kömək etdilər. Yaponiya haqqında aşağılayıcı danışmamalıyıq!
  Şarlottanın gözləri parıldadı və fısıldadı:
  - Başqalarına layiq olduqları kimi davranırıq! Və Yaponiya da istisna deyil!
  Gerda barışdırıcı şəkildə qeyd etdi:
  - Xeyr, əlbəttə ki, Yaponiyanın İkinci Dünya Müharibəsinə verdiyi töhfəyə hörmətlə yanaşmalıyıq. Xüsusilə ABŞ-a qarşı döyüşdə. Onlar çoxlu amerikalını öldürdülər və donanmanın çox hissəsini batırdılar. Beləliklə, bizi də qoruyur!
  Kristina nifrətlə xoruldadı:
  - 1941-ci ildə Yaponiya SSRİ-yə hücum etsəydi, Moskva çoxdan alınacaqdı. Beləliklə, müharibə hər hansı bir real müddətdən kənara çıxdı.
  Şarlotta, bu qırmızı saçlı şeytan razılıqla başını tərpətdi:
  - Bəli, müharibənin altıncı ili başa çatır. Və bu qırğınların sonu və ya kənarı görünmür! Və bunun bir az çətinləşdiyini etiraf etməliyik.
  Gerda qarnı üstə yuvarlandı, ayağı ilə joystik düyməsini basdı, başqa bir Şermanı yerə yıxdı və qışqırdı:
  - Amma başqa həyat tanımırıq... Deməli, başqa bir şey arzulamağa dəyərmi!
  Magda ehtiyatla dedi:
  - Dünyadakı ölkələrin sayı tamdır. Bu o deməkdir ki, gec-tez sülh olacaq və bununla da insanlar üçün xoşbəxtlik gəlir.
  Şarlotta, bu qırmızı saçlı şeytan nifrətlə xoruldadı:
  -Müharibədə xoşbəxtlik olmur?
  Magda başını tərpətdi:
  - İnsanları öldürməkdə nə xoşbəxtlik ola bilər? Məhv, zorakılıq və kədər içində?
  Şarlotta çiyinlərini çəkdi və qeyd etdi:
  - Mən balaca qız olanda müharibə oynamağı, gicitkəni çubuqla vurmağı çox sevirdim. Bizim hər birimizin içində məhvə sürüklənən bir şey var. Və pis şeylərin məhvi!
  Kristina tankdan yuxarı və aşağı atlayaraq oxudu:
  - Yeraltı dünya çox qorxuncdur... Cəhənnəm ən dəhşətli yuxulardan da kabusdur... Amma biz günah etməyi çox ehtirasla sevirik, oğullarımızın bütün taleyinin kredosu budur!
  Charlotte uzun müddət əlavə etdi:
  - Qızlar da... Hər şeydə insaf bilmək lazımdır, günah da!
  Gerda ehtiyatla dedi:
  - Günah şorbada bibər kimidir. Çox pisdir - ağzınızı yandırır, amma onsuz yumşaq və dadsızdır!
  Maqda ah çəkərək qeyd etdi:
  - Amma günah səni yorur! elə deyilmi?
  Gerda gülümsədi və cavab verdi:
  - Qaçış da yorucudur, amma sağlamlıq üçün faydalıdır... Bədəni sağaltmaq lazımdır.
  Charlotte diqqəti yayındırdı və Perşinqə bir mərmi göndərdi. O, çox dəqiq döyüşçüdür. Və başqalarına göstərmək üçün bir şey var. O, Amerika tankını nokaut etdi və tvit etdi:
  - Mən super döyüşçüyəm və üç dəfə hiper!
  Bundan sonra gözəllik kuboku ağzına saqqız atdı və bütöv bir köpük üfürdü.
  Gerda istehza ilə dedi:
  - ABŞ-da tanklardan daha yaxşı saqqız var!
  Kristina onu götürdü və oxudu:
  - Zorakılıq poladı məhv edir, amma şərin gücü əbədi deyil! Və ruhunuzda daha güclü olursunuz! Əl möhkəm, məqsədlər insani olanda! Siz zorakılığı məhv edə bilərsiniz!
  Magda cavab olaraq oxudu:
  Allahın nuru bizi işıqlandırdı,
  Rəbb Məsihə iman...
  Və tövbə edərək açdı -
  Fırtınalı ürəklərimiz!
  Və qızıl saçlı qız dəqiq vurdu. Onun göndərdiyi mərmi Amerika maşınına çırpılıb.
  Lakin Yankilər artıq xarabalıqların altından sürünərək çıxırlar. Onlar təslim olurlar. Əllərini boyunlarına qoyub qorxudan titrəyirlər. Ağ bayraqlar asılır. Batareyalardan biri isə əllərini qaldırmağa tələsmir.
  Gerda tapançanı nişan alıb atəş açır. Qabıqdan sonra qabığı dəqiq göndərir. Çox iti qız. Magda da növbə ilə vurur. Nə olsun - təbii sarışın... İncə bel, hündür sinə. O, ərinin zibilini haradan tapacağını bilir... Amma mən dəyişiklik istədim - bir paket boya aldım!
  Qızlar üçün isə gülməli görünür, onlar indi çox gözəl olublar.
  Gerda onu götürüb oxudu:
  - Və tanklarla gedirlər - qızlar cəsarətlə gedirlər ...
  Polad element, polad element!
  Şarlotta "Cadı"ya atəş açıb oxudu:
  - Sağlam olmaq istəyirsənsə, sərtləş... Əgər əyləcsiz tank lazımdırsa, utanma!
  Və dörd qızın hamısı göz yaşlarına boğulacaq və nərildəyəcək. Kristina gülümsədi və dedi:
  - Dörd kişi ilə bir qadın, əladır!
  Gerda təsdiqlədi:
  - Nə qədər çox sevgili olsa, bir o qədər yaxşıdır! Biz hitlerik, yəni burjua əxlaqından kənardayıq!
  Şarlotta qəzəblə dedi:
  - Əxlaq, çirkli sözdən!
  Kristina gülümsədi və dedi:
  - Biz vəhşi qızlarıq! Sadəcə vəhşilər!
  Gerda qürurla dedi:
  - Amma hər birimiz fürerin ürəyinin altında uşaq doğmuşuq!
  Magda qəzəblə cavab verdi:
  - Heyvan səviyyəsinə belə əyilməməlisən!
  Şarlotta gülümsədi və dedi:
  - Biz sadəcə heyvan deyilik, dişi aslanlarıq!
  Kristina ombalarını silkələyərək aydınlaşdırdı:
  - Və hətta şeytanlar! Deməli, bizim nasist əxlaqımız həqiqətən şeytani və qəddardır!
  Gerda təbəssümlə götürdü və oxudu:
  Döyüşdən əvvəlki gecə, hətta qəhrəmanlar üçün
  Qaranlıqda qorxulu...
  Qədim məbədin pentoqramı yanır,
  Allah mənə güc ver... Sonu qəbirlərdə qalmasın deyə!
  Kristina Gioconda təbəssümü ilə qeyd etdi:
  - Və mən filmdəki dağlı kimi ölməz olmaq istərdim... Bir milyard insanı, bir trilyon qoblin və sekstilyon elfləri sınayın!
  Gerda mırıldandı və dedi:
  - Elflər... O qədər gözəldirlər ki, gül və bal iyi gəlir. Onlarla necə sevişmək istərdim. Bu, belə vəhşi əyləncədir.
  Kristina güldü və mızıldandı:
  - Elflər şirin yuxudur... Gözəllik insanı kölə çevirir! Ölümdən sonra isə rahatlıq tapmayacaqlar... Çünki yeraltı dünyasında qızlar şeytanın yanındadır!
  Şarlotta onu götürdü və həvəslə oxudu:
  - Stəkanı odlu su ilə doldurun... Alov yandırıb metal doğrayacaq!
  Qızlar isə bir anda güləcəklər... Onlar heç də zəif deyillər! Gözəl və sərin qızlar!
  Gerda onu götürüb ləzzətlə oxudu:
  - Ölümdən qorxma, qorxma... Axı, salehlik olmadan yaşamağın mənası yoxdur!
  Cavab olaraq Magda atəş açaraq birbaşa mərkəzə bir mərmi göndərdi və oxudu:
  - Səmavi çağırışda, səmavi fırıldaq çağırışında... Yehovanın iradəsi ilə orada olacağam! Və ümid edirəm əziz dostlarım!
  Kristina, bu qızıl-qırmızı şeytan cingildədi:
  - Bəs cənnətdə sekstilyonca elf sevənlərim olacaqmı?
  Magda təbəssümlə cavab verdi:
  - Bazar günü isə evlənmirlər, evlənmirlər, cənnətdə mələklər kimi qalırlar. Və siz şeytanlar, görünür, əbədi olaraq cinlərlə cütləşəcəksiniz!
  Kristina güldü və qeyd etdi:
  - Amma bu çox gözəldir! Onların siklərinin nə qədər böyük olduğunu təsəvvür edə bilərsiniz! Və ümumiyyətlə...
  Gerda cavab olaraq mahnı oxudu:
  - Reyx yeni bir dünya qurur,
  Və keçmişi inkar edir...
  Taxta oturmaq -
  Gülməli və vulqar!
  Ayaqları çılpaq, demək olar ki, çılpaq, əzələli, qaralmış bədənli gözəllər isə gülməyə başladılar.
  Şarlotta yumruqlarını çatladı və fısıldadı:
  Partlayışlar səsləndi...
  Lütf bitdi -
  Arxanızı göstərməyi dayandırın
  Düşmənləri öldürmək vaxtıdır!
  Amma indiki məqamda elə də vaxt olmadığı ortaya çıxdı. Amerikalılar təslim olmağa davam etdilər, yəqin ki, Mayami alınacaq növbəti şəhər idi.
  Ağ bayraqlar atıldı. Məhkumlar çıxdılar. Gerda çəndən tullananda yalın ayağını qəsdən maşın yağı gölməçələrinə batırdı. Dərhal sarışın gözəlin ayaqlarına kir, qum və toz yapışdı. Bundan əlavə, ənənəyə görə, məhbuslar qızın çirkli və üfunətli ayaqlarını öpməyə məcbur edildi.
  Qalan gözəllər də belə etdilər. Deyirlər ki, dustaqlar ayaqyalın öpüşməkdən həzz almasınlar. Qoy sürünərək burnunu çəksinlər. Onlar isə dilləri ilə kir və tozu yalayırlar.
  Şarlotta çılpaq ayaq barmaqları ilə qara gözlü amerikalının burnundan tutdu. O, bərk sıxdı. Məhkum qışqırmağa məcbur etdi. Sonra dabanı ilə alnına vurdu və qabar oldu. Müharibə əsiri yıxıldı və huşunu itirdi.
  Şarlotta istehza ilə oxudu:
  - Mən əsl kobra qızıyam, sən də bizim altında yaxşı olmayacaqsan!
  Bundan sonra Gerda onun ardınca getdi. O, çılpaq barmaqları ilə də burunlarını sıxıb çəkdi, az qala burnunu qoparıb dabanlarını çənəsinə itələdi. Çənəmi sındırmaq.
  Sonra Kristina da eyni şeyi etdi. O, həmkarının burnunu çox möhkəm tutdu və hətta burun dəliklərini cıraraq qan çəkdi.
  Həyəcan içində olan Magda məhbusları da maşın yağı ilə örtülmüş tozlu ayaqlarını öpməyə məcbur etdi, amma sonra bir az getdi və gördü:
  - Bu vulqar və qəddardır!
  Şarlotta istehza ilə əlavə etdi:
  - Və yenə də xristian şəkildə deyil!
  Magda razılıqla başını tərpətdi:
  - Həqiqətən belə! Biz özümüzü xristianlar kimi aparmırıq!
  Qırmızı saçlı şeytan cavab olaraq hönkürdü:
  - Və siz də! Odur ki, bizə zidd olma!
  Məhkumlar arasında yeniyetmə kəşfiyyatçılar da var idi. Kristina onlara yaxınlaşıb istehza ilə dedi:
  - Qadın bədənini dadmaq istəyirsən?
  Oğlanlar az qala çılpaq, çox gözəl qıza ac və xəcalətli baxışlar atdılar. Onların bir çoxu istidə yalnız şortikdə döyüşürdülər və şokoladlı qara bürünmüşdülər. Gerda ayağa qalxdı və pulemyotunu silkələyərək qışqırdı:
  - Diz üstə!
  Bir anda yıxıldılar. Bundan sonra yenidən qızlar, bu dəfə kəşfiyyatçılar ayaqlarını öpmək məcburiyyətində qaldılar. Oğlanlar hətta dişlərində qum cırdırdılar, amma dözdülər və etiraz etməyə cəsarət etmədilər.
  Gerda ağciyərinin üstündə uğuldayır:
  - Mən King Kongam.
  Və Kristina büstqalterini çıxarıb qırmızı məmələri ilə yüksək döşlərini tamamilə açıb. Və o, onu ardıcıl olaraq bütün oğlanlara vurmağa başladı. Kimi, öp.
  Oğlanlar utandıqlarından qızardılar, amma itaətkarlıqla öpüşdülər. Onlar nə yaşayırdılar? Qorxu və istək qarışığı. Yarıçılpaq qızların görüntüləri və onların toxunuşları gəncləri həyəcanlandırıb. Bu Kristinanın da xoşuna gəldi.
  Gerda da döşlərini açıb. O, həm də hündür, dolğun, çiyələk kimi qırmızı məmələri var.
  Şarlotta əyri bədənini nümayiş etdirərək onların ardınca getdi. Yalnız Magda üz çevirdi. Bu ona biabırçı və vulqar göründü.
  Ümumiyyətlə, müharibədə bu qədər insanlığı itirirsən. Nasist əxlaqı isə ümumiyyətlə insanları heyvana çevirir. Bəziləri canavar, bəziləri qoyun kimidir.
  Amma digər tərəfdən, dəmir nizam-intizam, təşkilatçılıq, hədəflərə çatmaqda amansızlıq möcüzələr yaradır!
  E-50 tankının kütləvi istehsalı belə tez oldu. Məsələn, T-4-ə qarşı zəif olan Şermanları hələ də qovmaqda olan amerikalılar üçün mümkündürmü?
  Amma hansı qızlar vəhşidir. Hərbi xidmətlərinə görə çoxlu ordenlərlə təltif olunmuşlar özlərini belə aparırlar. Oğlanları sinələrini, ayaqlarını və budlarını öpməyə məcbur edirlər. Yaxşı, bu, həqiqətən mümkündürmü? Bu hansı əxlaqdır? Üstəlik, alman və əcnəbi əsgərlər buna baxır və barmaqlarını məbədlərində bükürlər. Baxın, necə qadınlarımız var!
  Onlar hamının gözü qarşısında cütləşməyə başlamaq üzrəyik!
  Magda ağciyərinin üstündə qışqırdı:
  - Yox! Bunu etməyə cəsarət etmə! İnsan olun!
  Gerda cavab olaraq qışqırdı:
  - Oğlanlara dərs deyəndə bizi narahat etmə!
  Magda onun yanına atıldı, bir neçə yeniyetməni atdı və hürdü:
  - Dəli oldun?! Üçüncü Reyxin ordusunu məsxərəyə qoymağı dayandırın!
  Şarlotta birdən utandı və dedi:
  - Bəlkə həqiqətən çox uzağa gedirik? Siz mülayimlik və dəqiqlik tətbiq etməlisiniz!
  Kristina onu yellədi və qışqırdı:
  - Məni narahat etmə, toxunma, zövq almaq yaxşıdır. Onlar çox gözəl oğlanlardır və onlardan şirin gənclik iyi gəlir!
  Gerda arxaya baxıb fısıldadı:
  - Gəl onlarla gedək, sonra əylənəcəyik. Bunu bütün ordunun qarşısında edə bilməzsən! Və hələ oyunlar üçün vaxtımız olacaq!
  Kristina məyus halda mızıldandı:
  - Sonra? O zaman bu, hər kəsin qarşısındakı eyni həyəcan deyil! Və bu gözəldir!
  Canlı əfsanəyə çevrilən məşhur dördlük: Gerda, Şarlotta, Kristina və Maqda dünyanın indiyədək ən yaxşı tankı olan E-50 ilə şimala doğru irəliləməyə davam etdilər. Wehrmacht artıq Atlantanı əhatə edirdi. Amerikanın vəziyyəti sürətlə pisləşirdi.
  Buna baxmayaraq, tank döyüşləri davam edirdi. Qızlar Şermans və Perşinqlərin növbəti inadkar hücumunu dəf etdilər. Yeni Vaşinqton tankı da əlavə edildi, hələlik onlardan yalnız bir neçəsi var. Amma bu avtomobil bir qədər daha təhlükəli idi. 90 mm-lik topun lüləsinin uzunluğu Tiger-2-nin gücünü aşaraq 73 EL-ə qədər artdı, bu da daha inkişaf etmiş bir mərmi ilə E-50-ni yan tərəfə keçməyə imkan verdi. Düzdür, yeni tank üçün mühərrik əlli yeddi ton ağırlığında və 152 millimetrlik ön zirehlə eyni 500 at gücünə hazır deyildi.
  Maqda iki kilometr məsafədən belə bir maşını vurdu və qeyd etdi:
  - Düşmən aydın bir gecikmə ilə yaxşılaşır! Və o, belə yöndəmsiz bir tank etdi!
  Gerda kıkırdadı və yalın ayağını maşının pedalı ilə gəzdirdi və qışqırdı:
  - Yaxşı, bu bizim üçün şanslıdır! Və ümumiyyətlə, biz kapitalizmin bu imperiyasına artıq çox dərinə getmişik. ABŞ tezliklə yıxılacaq!
  Şarlotta, bu qırmızı saçlı şeytan fısıldadı:
  - Və dünyada güc olacaq!
  Kristina dostunun şövqünü soyutdu:
  - Özünüzü çox yaltaqlama! SSRİ də var. Və bu, böyük imkanlara malik ölkədir!
  Gerda fit çaldı. Joystikə basdı və Şermanı məhv edərək gördü:
  - Rusların heç vaxt bizimki qədər güclü texnikası olmayacaq. Və ən əsası, onlar artıq nömrə ilə uyğunlaşa bilmirlər! Odur ki, burnunuzu dik tutun, ev sahibini isə burnunuza gətirin! Bilin ki, Üçüncü Reyx həmişə sizinlədir!
  Magda gülümsədi və çətinliklə səsləndi:
  - Və İsa həmişə mənimlədir!
  Gerda dostuna düzəliş etdi:
  - Aryan İsa!
  Magda bununla razılaşdı:
  - Aryan ola bilər, amma o, Allahın qüdrətli Oğludur!
  Kristina gülümsəyərək dedi:
  - Aryan qüvvəsi bizimlə olsun! Biz hamını məğlub edib ölməzliyə nail olacağıq!
  Magda yenidən atəş açdı. O, inanılmaz dərəcədə dəqiq atəş etdi. Sherman hələ də ABŞ-da istehsalını dayandırmayıb və 1945-ci ilin avqustuna baxmayaraq, atom bombası əldə etməyib. Beləliklə, Amerikanın vəziyyəti çox çətin və tamamilə ümidsiz idi. Və ya tamamilə ümidsizliyə daha da yaxın ola bilər.
  Gerda həm silah, həm də zireh baxımından E-50-dən daha aşağı olan doxsan tonluq "Lion" tankında necə döyüşdüklərini xatırladı. Almaniyanın texnologiyası inkişaf edib. Və onun tayı-bərabəri yoxdur. Yalnız altmış beş ton və nə qorunma. Eh, Krauts başqa nə xəyal edə bilərdi? Bundan başqa, hər hansı bucaqdan keçmək mümkün deyil!
  Gerda Maqdadan soruşdu:
  - Mənə daha yaxşı deyin, çən hansı formada olmalıdır ki, heç bir bucaqdan içəri girməsin?
  Xristian qız təbəssümlə cavab verdi:
  - Misir piramidası şəklində, yalnız daha uzun və yastı.
  Gerda qələmi əlinə alıb atdı, çılpaq ayaq barmaqları ilə tutdu. Divara diqqətlə bir rəsm çəkdi və gördü:
  - Bu belədir?
  Magda razılıqla başını tərpətdi:
  - Bəli! Bunun kimi!
  Şarlotta fit çalıb qeyd etdi:
  - Bu sadədir! Lakin mərmi əslində istənilən bucaqdan səkilir!
  Gerda ciddi şəkildə dedi:
  - Bu fikri dizaynerlərimizlə bölüşməliyik. Sonra çox güclü bir tank alacaqsınız. Mükəmməl qorunma ilə!
  Magda çiyinlərini çəkərək qeyd etdi:
  - Bu, əslində bizim işimiz deyil!
  Gerda cavab olaraq başını buladı:
  - Vay halına vətəninə biganə olanlara!
  Kristina qeyd etdi:
  - Bəli, özümüz göndərəcəyik! Dördündən birlikdə! Qoy Porsche və ya başqası bizim ideyamızı yekunlaşdırsın!
  Gerda, mirvarilərdən daha parlaq bir təbəssümlə razılaşdı:
  - Belə də olacaq! Hər kəs üçün olması lazım olduğu kimi, şöhrəti paylaşaq!
  Magda sakitcə cavab verdi:
  - İstədiyiniz kimi edin! Mən şəxsən acgöz deyiləm!
  Gerda həvəslə dedi:
  - Axı acgözlük alçaq insanların hissidir! Ağılları zəifdir, yazıqlar belə onlara yazığı gəlir!
  Və döyüşçü Perşinq qülləsini bir atəşlə qopardı. Ümumiyyətlə, amerikalıların əks-hücumları sürətlə keçdi. Döyüş Wehrmacht üçün olduqca uğurla başa çatdı. Fritz demək olar ki, heç bir əziyyət çəkmədi. İtkilər... Hava qaralırdı. Və günəş yaqut qürubuna doğru batırdı. Atlanta böyük bir şəhər olduğu üçün çatlaması çətin bir qoz olacağına söz verdi.
  Aydındır ki, böyük məskunlaşmış əraziləri götürmək ən çətindir. Düzdür, faşistlər, bir qayda olaraq, mühasirəyə və aşınmaya arxalanmağa üstünlük verirdilər.
  Yolda qızlar Big Tom özüyeriyən silahı gördülər. Təhlükəli ola biləcək qədər güclü. Onu nokaut etdilər... Özümüz üçün heç bir problem olmadan.
  Sonra tam qaranlıq olanda dayanıb qəlyanaltı yedik. Amerikan Coca-Cola və sendviçi də daddıq. Gerda iki litr içdi və dedi:
  - Bu, əhvalınızı yüksəldir, eləcə də şnapps!
  Charlotte soruşdu:
  - O kimdir?
  Gerda gülümsədi və cavab verdi:
  - "Coca Cola"!
  Qırmızı saçlı şeytan gülümsədi:
  - HAQQINDA! Bu, tanrıların içkisidir! Limonad kimi, daha yaxşı!
  Kristina gülümsədi və etiraz etdi:
  - Ay! Təbii qəhvə ən yaxşısıdır! Ancaq yatmadan əvvəl deyil!
  Magda qeyd etdi:
  - Araq içmək günahdır!
  Gerda yalın ayağı ilə yellədi:
  - Bilirəm! Vay halına güclü içki hazırlayanın!
  Qızlar gecəni tankın tırtıllarının yanında keçirərək yataq dəsti kimi bir neçə dulavratotu yığırdılar. Beləliklə, onlar bir neçə gecə kifayət qədər yuxu görmədilər. Tərəqqi tempi yüksək idi. Və müqavimət olduqca güclüdür.
  Gerdanın çoxlu Coca-Cola içdiyi görünür, onun özünə bu qədər böyük dozada qazlı içki tökməsi mümkün deyil. Beləliklə, ağ qar rəngində saçlı qız ən təbii kabusu gördü. Bu qədər qazlı içki içməməlisiniz.
  Gerda ağır qandallara bağlandı və Chateletin ən qaranlıq və ən sərt zindanına atıldı. İyrənc məxluqlar ətrafa süründülər və qıza siçovullar hücum etdi. O, zəncir və qandallarla döyüşmək məcburiyyətində qaldı və yata bilmədi.
  İri siçovullar onun çılpaq dabanlarını daim dişləyirdilər və bu, çox iyrənc və ağrılı idi.
  Həbsxana zabitinin qətlinə görə ölüm hökmü çıxarılıb. Lakin Chatelet rəisi sevimli zabitini itirərək Gerdaya ən amansız işgəncələrə məruz qalmağı əmr etdi.
  - Bu həyasız qız hər şeyə cavab verəcək!
  Və beləcə cəlladlar zindana girərək qızı işgəncə vermək üçün zirzəmiyə sürüklədilər. Gerda çətinliklə müqavimət göstərdi. O, ölümə məhkum olduğunu başa düşdü. Onun istədiyi tək şey edam və əvvəlki işgəncələr zamanı cəsarətini və ləyaqətini qorumaq idi. Gerdanın paltarı cırılmış, çılpaq şəkildə rəfdə asılmışdı. Və qızın çılpaq ayaqları səhmlərə basıldı.
  Cəllad bütün gücü ilə çılpaq kürəyinə qamçı ilə vurdu. Qız çənəsini sıxaraq zərbəyə tab gətirdi, dərisi partlasa da, qışqırmadı. Sonra işgəncə verən qızın ayaqlarına ağır yüklər asıb. Çiyinlərdən burulan oynaqlar çatlamağa başladı. Gerdanın çılpaq bədəni tər içində idi və qız dodağını qanana qədər dişləyənə qədər dişlərini sıxırdı.
  O, əsl aridir və işgəncələrə mümkün qədər cəsarətlə dözməlidir.
  Başqa bir cəllad kamindən qızarmış məftil götürüb qızın kürəyinə çırpmağa başladı. Üçüncü işgəncə verən qızın yalın ayaqları altında od yandırdı. Alov qızın düz ayaqlarından əziyyət çəkməyən çılpaq dabanını qıdıqlamağa başladı. İllərdir ayaqyalın gəzintidən yığılıb qalan cırtdanlar çatırdı.
  Qızın ayaqları isti idi, amma inadla müqavimət göstərdi. Yaxşı köhnəlmiş altlıqdakı kalluslar köpürdü.
  Bir cəllad rəfin altındakı istini sıyırırdı, digəri onu qırmızı-isti məftillə döydü, üçüncüsü Gerdanın çılpaq ayaqlarını bağlayan bloka çəkilər asdı. İşgəncə çoxşaxəli idi. Və ağrı o qədər güclü idi ki, sərxoş qız qışqırdı. Və sonra o huşunu itirdi. Üzərinə buzlu su töküldü və yenidən dindirmə başladı. Dördüncü cəllad qızların sinəsini qızarmış sancaqlarla vurmağa başladı.
  Qırmızı məmə ucunu isti dəmirlə bükdü.
  Gerda fövqəladə bir iradə səyi ilə qışqırıqlarını saxlaya bildi və hətta işgəncəli bir təbəssümü də sıxdı. Bir anda dörd tərəfdən işgəncəyə məruz qaldı. Sual vermədilər, etiraf tələb etmədilər, sadəcə olaraq məmurun qətlinin qisasını aldılar.
  Qızın bətninə də qamçı vurublar.
  İşgəncə verənlərdən biri dedi:
  "Onun hələ də iskala dırmaşmaq gücü olmalıdır!" Axı belə bir adət var!
  Həkim gəlib işgəncəyə məruz qalan qızın nəbzini hiss etdi və dedi:
  - Yetər!
  Cəllad gülümsəyərək dedi:
  - Və mən bunu indicə başa düşdüm!
  Yenidən huşunu itirən Gerdanı stenddən çıxarıb, cırılmış bədəni spirtlə siliblər. Sonra onu Chateletin ümumi sahəsinə apardılar. Belə ki, tutulan qızlar və qadınlar zabitlərin qatillərinin başına gələnləri müşahidə edə bilsinlər. Gerda çarmıxa zəncirləndi və hamının görməsi üçün ayaqda qaldı.
  Lakin məhbusların heç biri söyüş belə deməyib. Gerdanı sevirdilər. Onun öldürdüyü məmur isə cəhənnəmdən gəlmiş bir şeytan idi.
  Ertəsi gün işgəncə davam etdi. Qızı isti zəncirlə şallaqlayıblar, bütün ayaq barmaqlarını qırmızı maşa ilə sındırıblar. Dabanlarını büküb, qollarını və ayaqlarını rəfin üstünə bükdülər. Gerda bir neçə dəfə huşunu itirdi. Cəlladlar peşəkar idilər, qız isə təbii olaraq güclü idi və onlar qüvvələrini məharətlə bölüşdürürdülər.
  Ayaq barmaqlarını çox yavaş-yavaş, həvəslə və qəddarlıqlarından əylənərək sındırdılar.
  Gerdaya iki həftə ərzində hər gün işgəncə verilirdi, bədənində bir dənə də olsun dəri ləkəsi qalmamışdı. Sonra yeni bir işgəncə tapdılar. Saçlar qırxılmış və qırxılmış kəllənin üzərinə damcı-damcı soyuq su damcılmışdı. Bir neçə saatdan sonra Gerdanın başında sanki bombalar partlayırdı. Qızı yəhərə mindirdilər, Veneranın bətnini tikanlarla yırtdılar və qasıq tüklərini yandırdılar.
  Anusa bir qazma vurdular ki, qan hətta damladı.
  Gerda tamamilə yorulmuşdu və artıq dəlilik astanasında idi. Birdən onu məhkəməyə vermək barədə əmr gəldi.
  Bu, ən azı bir növ buraxılışdır.
  Qız başı qırxılmış, sıyrıqlar, qançırlar və yanıqlar içində hakimlərin qarşısına çıxdı. Amma onun ayaq üstə durmağa gücü var idi. Keçmiş gözəllik qorxunc, işgəncədən sonra dəhşətli görünürdü, amma qırılmadı.
  Hakim qışqırdı:
  - Diz üstə!
  Məhkəmə lazımsız mərasim olmadan tez keçdi. Əsgərlərin ifadələrini dinlədik, şahidləri dindirdik. Gerdanın ifadə vermədiyi Vikontun öldürülməsi ilə bağlı əvvəlki hadisəni xatırladıq. Və onlar cadugər və ikiqat qatil kimi odda yandırılmağa məhkum edildilər!
  Üstəlik, yavaş-yavaş hissələrə atəş etməlidirlər!
  Gerda səssizcə hökmü dinlədi, sonra huşunu itirdi. Beləliklə, ona elə gəldi ki, həyatı bitib.
  Bütün zalda rəğbət hissi eşidildi.
  Qız edam cəzasına məhkum edildi və buxovlarda qaldı. Ömrünün son saatlarını orada keçirməli idi.
  Təcridxanada qız məhbus yoldaşlarının rəğbət sözlərindən gələn təsəllidən belə məhrum olub.
  Lakin sonra cəlladın qızı peyda oldu. O, təvazökar boz paltarda idi və böyük bir səbət alma gətirmişdi. O, öyrənilən Gerdaya rəğbətlə baxıb dedi:
  - Edamdan xilas olmaq istəyirsiniz?
  Qız başını tərpətdi, başını aşağı saldı. Və cəlladın qızı cavab verdi:
  - Budur bu cavanlaşdıran almalardan biri! "O, böyük yaquta bənzəyən qeyri-adi parlaqlığı və şirəliliyi ilə seçilən bir meyvəyə işarə etdi. - Ye, yenə balaca qız olacaqsan. Səni səbətdən çıxaracağam və biz bu səltənətdən qaçacağıq.
  Bu şans ortaya çıxdı!
  Gerda yorğun halda başını tərpətdi. Çətinliklə, dişlərin çoxu işgəncə nəticəsində yıxıldı, alma çeynədi. Və o, həqiqətən də kiçilməyə başladı, altı-yeddi yaşında bir qız kimi göründü. Qolları, ayaqları və başı asanlıqla ehtiyatdan çıxdı. Cəlladın qızı Gerdanı səbətdə gizlədib kameradan çıxarıb. O, əsirləri əldən verməmiş Chatelet-i tərk etməyə tələsirdi. Qız isə baqajını götürüb qaçıb.
  Onun üçün böyük bir fədakarlıq.
  Cəlladın qızı orada azmaq ümidi ilə Gerda ilə birlikdə Fransanın cənubuna səyahətə çıxır. Dəri ayaqqabıda gəzirdi, Gerda onun yanında ayaqyalın tapdalanırdı. Lakin sonra yol daşlı olduğundan qızın ayaqqabıları yıxıldı və ayaqları qan içində çətinliklə yeridi. Gerda üçün bir az daha asan idi, çünki əvvəlcə qaba ayaqları var idi; görünür, güclü cavanlaşmaya baxmayaraq, qızın cəsədi keçmiş sınaqların xatirələrini saxladı.
  Kopenhagendən Parisə qədər piyada Avropanın qayalı yollarında necə ayaqyalın gəzdi. Eyni zamanda həm Berlində, həm də Vyanada olub.
  Cəlladın qızı varlı ailədən sayılırdı və kasıb olmayan Paris ailələrində adət olduğu kimi adətən ayaqqabı geyinirdi. Və onun qız kimi ayaqları nə daşlara, nə çınqıllara, nə də qayalıq fransız yollarına öyrəşməmişdi. Amma ayaqlarını qanlı sındıran qız cəsarət göstərdi və şikayət etmədi. İstirahət dayanacağında Gerda onun qanlı ayaqlarını öpdü və ağrı azaldı, cəlladın qızı yuxuya getdi.
  Gerdanın özü onun xilasına görə ona çox minnətdar idi.
  Tədricən ayaqları sağaldı və sərt qabıqla örtüldü. Cəlladın qızı özünü geyinib sədəqə ilə dolanırdı, Gerdanın da əlində yalnız cır-cındır qalmışdı. Qış üçün qız və qız İtaliyaya köçdülər. Orada şaxta yoxdur və buna az-çox dözmək olar. Lakin onların həyatı avaraların həyatına çevrildi. Yəni çox ağır və acdır. Və bu həyatda heç bir parlaq nöqtə yox idi. Cəlladın qızı yaraşıqlı idi, amma heç də gözəl deyildi və tamamilə arıqlanıb, qamış oldu.
  Tipik, çirkli bezlər.
  Ancaq Gerda böyüyərək çox gözəl bir qız oldu və gözəlliyi hər il çiçəkləndi. Sonra nəcib oğlanlardan biri onu gördü və saçı qardan ağ, ayaqyalın dilənçini öz xidmətinə götürməyi əmr etdi.
  Amma bu başqa hekayədir. Gerda birdən ilhamlandı və bir şeirin eskizini çəkdi;
  Gerda Kayı ayaqyalın axtarırdı,
  Sərt qar yığınlarının arasından dolandım...
  Axı onun ruhu qızıldır,
  Parlaq ağ qartopu kimi!
  
  Bəyim tapa bilmədim,
  Və tam olaraq nasistlərlə başa çatdı ...
  Oh, bədbəxt qız Gerda,
  Belə biabırçılığa niyə dözürsən!
  
  Cəlladlar rəf hazırladılar,
  Ayağımızın altında od yandırıb...
  Qızı balıq qovurmuş kimi qovururlar
  Ancaq bilin ki, o, ruhən qartal kimidir!
  
  Və böyük əzablara dözdü,
  İşgəncələr, işgəncələr saysız-hesabsızdır...
  Bədbəxt bir xərac qoydular,
  Bir qızı ağlatmaq üçün!
  
  Çılpaq ayaqları alovla yalayır,
  Qızı qəzəblə qamçı ilə döyürlər!
  Burada ciddi Parisdə günbəzin altında,
  Onlar Gerdanı xalatda atəşə aparırlar!
  
  Qız ağır işgəncələrə dözür,
  Və cəlladların üzünə gülür...
  Xeyr, o, ölüm istəməz -
  Sınaq ondan asılıdır!
  
  Şiddətli işgəncələrə dözə bilər,
  Səbrdə idealsan...
  Bizim Gerda Rusiyada anadan olub,
  Pravoslavlığı ürəyinizlə qəbul edərək!
  
  Sümüklərini sancaqla sındırsalar belə,
  Nöqtə ağ döşü sancır...
  Və kömürdə yalın ayaq,
  Gerdanı elə ağrıya saldılar ki, nəfəs ala bilmir!
  
  Qız qürurla atəşə gedir,
  Üzün qan və qan içində olsa da...
  Sevincdən yüksək səslə güldü,
  Əlləriniz və ayaqlarınız zəncirdə olsa da!
  
  Və deyəsən xilas yoxdu,
  Cəlladın pəncəsi atəşi yandırır...
  Allahdan bağışlanma dilədim -
  Heç olmasa odlu dillərini ona tərəf uzatdı!
  
  Alov bədəni hirslə yalayır,
  Gerda isə ağrıdan inildəyir, qışqırır...
  Amma bayraq hələ də ruhumda dalğalanır,
  Ürəkdə bir redubt-monolit var!
  
  İşıq qızının abidəsi olacaq,
  Rusiya isə qızını xatırlayacaq...
  Cəsur Gerda təriflənəcək,
  Gün gələcək və gecə sönəcək!
  Sonra Gerda başını tırtılın üstünə vuraraq oyandı. O, məyus halda qışqırdı:
  - Aman Tanrım! Nə cəfəngiyatda yatmışam! Mən ümumiyyətlə Rusiyada doğulmamışam!
  Artıq yatmayan Maqda cavab verdi:
  - Mən də kabuslar görəcəyəm! Elə bil məni qazana atdılar, altında da şeytanlar odun atırdılar... - Qızılı saçlı sarışın dərindən nəfəs alıb fikir verdi. - Bəlkə bu Kolanın təsiri var?
  Gerda başını mənfi tərzdə buladı:
  - Yox! Çox insan öldürdük, vicdanımızın bizə əzab verdiyi budur! Əslində, siz belə cəlladlar olmamalısınız!
  Magda tweet etdi:
  - Sülh... Eh, sizi bilmirəm, amma müharibədən bezmişəm!
  Gerda başını mənfi tərpətdi və oxudu:
  -Əsgər həmişə sağlamdır,
  Əsgər hər şeyə hazırdır...
  Squash ağcaqanad kimi
  Bütün künclərdən...
  
  Və dayanmayacaq
  Və ayaqlarınızı dəyişməyin...
  Üzümüz parlayır -
  Çəkmələr parıldayır!
  Maqda güldü və ovucunu ayağının üstündə gəzdirdi və dedi:
  - Amma biz o qədər ayaqyalın ki... Çəkməsiz!
  Hər iki qızılbaş ayıldı. Mis-qırmızı Şarlotta və qızıl-mis Kristina. Döyüşçülər məşq edib, bir az da ruhlandılar. Atlanta mühasirəyə alındı. İndi tank irəlilədi.
  Amerika şəhəri Şturmlevlər və E tankının müxtəlif modifikasiyaları ilə atəşə tutulub.Qaz qurğuları da işləyirdi. Hitlerin maşını həmişə olduğu kimi rəvan və nəzərəçarpan uğursuzluqlar olmadan işləyirdi.
  Şarlotta yeriyərkən dişlərini fırçaladı və qışqırdı:
  - Biz almanlar hələ də yer kürəsinin ən istedadlı insanlarıyıq. Bizim texnoloji inkişaflarımız belədir. Və kim bizimlə müqayisə edə bilər!
  Christina cavab verdi:
  - Amerika artıq mərhələni keçmiş olacaq! Qarşıda isə Moskva və Tokio var!
  Gerda ağzına saqqız atıb dostlarından soruşdu:
  - ABŞ nə vaxt təslim olacaq?
  Magda dərhal cavab verdi:
  - Allah qoysa!
  Kristina təklif etdi:
  - Məncə sentyabrda! Yankilər üçün müharibənin davamı dözülməz olacaq!
  Şarlotta güldü və tankın kənarına təpik vuraraq dedi:
  - Venerada şəhər, Marsda isə kənd olacaq! Bu arada biz bədbəxt planetimizi fəth etməliyik!
  Kristina buna cavab verdi:
  - Tezliklə planetimiz kainatın ən xoşbəxtinə çevriləcək!
  Magda bununla razılaşdı:
  - Qoy belə olsun!
  Və dörd qızın hamısı alınlarını bir-birinə vurdu. Hər şey cəhənnəm kimi gülməli görünürdü. Komik olsa da. Döyüşçülər yenidən atəş açdılar. Bu dəfə Amerika batareyasında. Çox həyəcan vermədən, sadəcə işi yerinə yetirərək atəş açdılar.
  Gerda Maqdaya özbaşına atəş açmağa icazə verdi. Və hələ də gözlərini qırpırdı. Vay, onun nə yuxusu var idi, belə güclü işgəncə təəssüratı var idi. Və əslində ona bir ad verdilər. O, dərhal Andersenin nağılı ilə əlaqə yaradır. Və Gerda sadəcə qar kraliçasının qəhrəmanını sevmirdi. O, çox axmaq və praktiki deyil. Əsl Aryan qadını iyrənc bir oğlana görə bu qədər əsəbiləşərmi?
  Maqda hər hansı bir cəfəngiyatdansa, dünyaya hökmranlıq etmək arzusunda idi. Və özü də oğlanı xilas etməkdənsə, qamçılamaq istəyirdi.
  Sonra qız Amerika filmlərindən birindən Atlantanı xatırladı. Üstəlik, belə görünür ki, film rəngli idi. Bu şəhər orada mühasirəyə alınıb və ABŞ-da vətəndaş müharibəsi gedirdi. Bəli, dramatik hadisələr baş verdi. Ancaq indi, əlbəttə ki, bunların Amerika üçün hələ də çiçəklər olduğu aydındır. Qarşıda giləmeyvə.
  Yanki batareyasını belə vururlar.
  Gerda pələng təbəssümü ilə dedi:
  - Üçüncü Reyxin düşmənləri ilə belə davranırıq! Və heç kim Fürerin iradəsinə qarşı çıxa bilməyəcək!
  Magda Allah haqqında danışmaq istədi, lakin fikrini dəyişdi. O kimi zarafat edir? Qatil və fahişəyə çevrildikdən sonra o, artıq xristian deyil. Amma ürəyində o, xoşagəlməz hisslər keçirir. Nə olacaq? Əgər ölüb Allahın hüzurunda dayansa. Buna necə haqq qazandırılacaq?
  Baxmayaraq ki, əlbəttə ki, özünüzə deyə bilərsiniz ki, əsl Tanrı biblical deyil, Aryandır. Və bununla təsəlli verin. Deyirlər ki, Aryan Allahı onları sadiq xidmətlərinə və əxlaqsızlıqlarına və şərəf qanunlarına itaətsizliklərinə görə bağışlayacaq. Həm də onları bir mükafat gözləyir.
  Maqda ah çəkdi və özünü boş hiss etdi. O kimdir? Serial qatil!
  Gerda, əksinə, son dərəcə inamlı hiss etdi. Deyirlər ki, o qalib gələcək... Üçüncü Reyx isə qalib gələcək...
  Amerika batareyası məhv edildi və E-50 daha da keçməyə davam edir.
  Charlotte gülümsəyərək deyir:
  - Bəli, tamam, gedirik... Amma insanların nə gözlədiyi bəlli deyil. Dünyada o qədər xaos və xaos var. Və biz sifariş gətiririk. Bəs amerikalıların sonu hara olacaq?
  Kristina təbəssümlə cavab verdi:
  - Bu, onların Avropa köklərindən asılıdır. Almanlardan olanlar daha yüksək, qalanlardan olanlar isə aşağı olacaq. Qaradərililər, təbii ki, ən aşağı eşelon olacaqlar. Beləliklə, burada təxmini tərtibat var. Və sizcə ədalətsizlik nədir?
  Şarlotta başını tərpətdi və dedi:
  - Belə bir imperiya narazı insanlarla dolu olacaq. Bərabərsizlik içəridən sarsıtmağa başlayacaq!
  Gerda sərt şəkildə etiraz etdi:
  - Başqa cür mümkün deyil! Onda döyüşməyin nə mənası var?
  Şarlotta razılaşaraq başını tərpətdi.
  - Yağ əvəzinə silah yox, yağ xatirinə silah!
  Magda təbəssümlə qeyd etdi:
  - Ən yaxşısı İsa Məsihdə birlikdir. Bu, hamını mehribanlıq altında birləşdirə və birləşdirə bilən bir şeydir.
  Kristina başını mənfi tərzdə tərpətdi:
  - Xeyirxahlıq səni uzağa aparmaz! Sərt olmaq lazımdır! Və ilk növbədə idarəetmədə.
  Gerda bununla razılaşdı:
  - Hitler sərt və eyni zamanda təsirli bir hökmdardır! Onun sərtliyi iqtisadiyyatda və hərbi sahədə nailiyyətlərə böyük töhfə verdi!
  Magda məntiqlə qeyd etdi:
  - Eynilə, İncildəki Uca Tanrı da çox sərtdir. Onun yumşaq olduğunu deyə bilməzsən!
  Gerda güldü. Və Kristina qeyd etdi:
  - Bəli, İncildə Allah sərtdir, amma... Arilərin tərəfində deyil!
  Şarlotta təbəssümlə qeyd etdi:
  - Dünyada hakimiyyəti kim ələ keçirsə... Bu, əsrlər boyu həqiqət olacaq!
  Kristina təbəssümlə oxudu:
  Göydə bir günəş parlayır,
  Planet tək xaç atası tərəfindən idarə olunur!
  Axı yer üzündə güc həmişə qalib gəlir,
  Bütün ölkələrin xalqları arilərin boğulduğu yerdədir!
  Və qız heyvanı güldü...
  Və nəhəng E-50 tankı həb qutusunu mərmilərlə məhv etməyə başladı. Beləliklə, qum torbaları ilə dolu Şerman hücuma məruz qaldı. Və onun bədəni bir mərmi ilə qırıldı.
  Gerda onu götürüb oxudu:
  - Mənimlə ol, mahnı oxu, Coca-Cola ilə əylən!
  Qız isə gülməyə başladı... Və o, plastik şüşə Kolanı çəkdi, ayaq barmaqları ilə tutaraq, köpürən mayeni boğazına tökdü.
  Döyüşçülər kuboklarından çox razıdırlar və hələ də ağciyərlərinin zirvəsində uğuldayırlar:
  - Biz super cəngavərlərik! Hamını siləcəyik!
  Və gəlin çılpaq ayaqlarımızı çırpaq. Belə gözəl qızlar. Və gülməli.
  Şarlotta şən oxudu:
  - Amma düzünü desəm! Hamını tamamilə məhv edirik!
  Gerda cavab olaraq tweet etdi:
  -Ola bilməz, ola bilməz!
  Kristina susdu:
  - Adolf deyin!
  Magda qafiyəyə əlavə etdi:
  - Bəli, mütləq!
  Və döyüşçülər bunkeri məhv etməyi başa vurdular. Sonra onların tankı irəlilədi. Gözəllər ayaqlarını döyüb gurladılar:
  - Heil Fuhrer, bizi döyüşə apar... Fırtınalı döyüşçü dəbilqəsini taxır, inqilabımız - uzun bıçaqlar gecəsi - dünyanı qəhvəyi rəngə boyayacaq!
  Qızlar isə yenidən başlarını çırpır və gözlərindən qığılcımlar uçur, yeni saat gəlir.
  Gerda onu götürüb oxudu:
  - Hazır olanı apar, gop-stop, gop-stop, yenisinə kim gedəcək? Kim yenidir? Kim yenidir?
  Magda təbəssümlə cavab verdi:
  - Qələbələrimiz sadəcə Allahın bizi sevməsinin nəticəsidir!
  Şarlotta cavab verdi:
  - Bu qədər sadəlövh olma... Wehrmacht tanrıları çox güclüdür, lakin zəiflərə kömək etmirlər. Reyxin işinə sadiqsinizsə, dünya dövləti yaradın!
  Qırmızı saçlı qız onu götürdü və çılpaq ayağını arxaya soxdu. Çılpaq, kobud dabanları qaşınırdı. Və sonra gözəllik onu götürdü və tweet etdi:
  - Mübarizə keçmişlə gələcək arasında bir andır, buna həyat deyilir!
  Çikaqoda beş cəsur qız döyüşdü. Alenka, Mariya, Anyuta, Alla və Matryona. Rus döyüşçüləri, sehrlənmiş və sarsılmaz olaraq vuruşdular.
  Onlar alman muzdlularına atəş açıb eyni vaxtda danışırdılar.
  Alenka kədərli təbəssümlə qeyd etdi:
  - Amerika müharibəni uduzur.
  Mariya müstəmləkə qoşunlarının nümayəndəsini yıxdı və dedi:
  "Yankilərin dözümlülüyünə belə güvənmirdim." Bu, sonradan bizə problemlər yarada bilər.
  Anyuta güldü və dedi:
  - Artıq problemlərimiz olub... Onların bir daha olmasını istəməzdik. Qız isə çılpaq ayağını sınmış dağıntılara sürtdü və atılan daş parçalarına sürtdü.
  Alla fikirlərini belə ifadə etdi:
  - Almanlar barıtını bizimlə müharibəyə sərf etdilər. "Qız atəş açdı, Üçüncü Reyx əsgərini güllə ilə kəsdi və davam etdi. "Ordumuz yenidən qranit üzərində dişlərini qırmağa çox da gülümsəmir."
  Matryona təbəssümlə təklif etdi:
  "Onda gəlin o qədər almanları güllələyək ki, onlar bizə qarışmasınlar!"
  Alenka başını mənfi tərzdə buladı:
  - Bunlar almanlar deyil, dünyanın yarısından toplanmış yerlilərdir. Ümumiyyətlə bizə qarşı fazmoqorik bir şey var.
  Anyuta güldü və oxudu:
  - Oh, quyruq və tərəzi! Mən heç nə tutmadım!
  Qırmızı saçlı Alla şiddətlə dedi:
  - Niyə kişi cinsində özünüzü nəzərdə tutursunuz? Çox axmaq və dəhşətli dərəcədə çirkin!
  Anyuta yenidən atəş açıb təbəssümlə dedi:
  - Belə bir kral Mett var idi... Deməli, bir qız onu sovet filmində oynadı!
  Alla şiddətlə qeyd etdi:
  - Ya alnında, ya da alnında!
  Matyuşa onu götürüb oxudu:
  -Ay uşaqlar, siz basqınçı, pul kisəsi, fırıldaqçı və sadəcə pul kisəsi qadınlarısınız. Dolları, qızıl dişləri sevirdik! Əvvəllər qohumlar var idi, indi isə oğrudurlar!
  Qırmızı saçlı Alla gülərək dedi:
  - Mən həbsdə idim və bunun nə olduğunu bilirəm!
  Matyuşa qürurla çiyinlərini düzəltdi və hönkürdü:
  - Və zonanı tapdaladım! Bu çılpaq və güclü ayaqlarla!
  Alla ləzzətlə oxudu:
  - Kamanın bir yerində, özümüzü tanıdığımız yerdə... Kamanın bir yerində Ana çaydır! Əlinlə çatmazsan, ayağınla çatmazsan, yalın qız ayaqları!
  Və döyüşçülər pulemyotlardan atəş açdılar. Onlar kifayət qədər müstəmləkəçi döyüşçünü məhv etdilər.
  Gözəllər öz işini bilirdilər. Əgər vurdularsa, bu, böyük həvəslə idi.
  Alenka oxudu:
  - Vətənin uzaq yaxınlaşmalarında,
  bülbüllər ucadan cıxır...
  Qız həyatına peşman olmaz,
  Ayağınızla silahı yönəldin!
  Və döyüşçü zabit güldü. O, yalın ayağı ilə bazukanı göstərdi. Və yaxşı nişanlı vuruş. Yaralı E-50 isə hərəkət qabiliyyətini itirməyib, sürünməyə davam edib.
  Alla ləzzətlə oxudu:
  - Masa bəzəyi kimi xidmət edirsiniz... Çikaqo...
  İnan, səni birinci sinif şagirdi kimi döydülər...
  Və tezliklə Fuhrer bir vaza kimi qırılacaq,
  Və öküzdə krautlar üçün sığınacaq olacaq!
  Anyuta güldü və oxudu:
  - Çikaqo, Çikaqo, Çikaqo... Fahişə ol və paneldə gülümsə! Çikaqo, Çikaqo, Çikaqo, nə yaxşı ki, qapıda pulemyot trillə açacağıq!
  Maria onu götürdü və oxudu:
  - Mən super döyüşçüyəm! Bəli, mən ağır çəkiliyəm! Və hamını öldürəcəklər!
  Baxmayaraq ki, belə dinc və kövrək bir qız.
  Və beş tumurcuq əladır. Hamının saçını kəsdirir. Və ot biçmək kimi yatır. Qızlar qışqırıb qışqırırlar:
  - Qırmızı Ordu tələsik! Fürer həyətdən çıxdı!
  Və yenə atışma oldu və cəsədlər çoxdu!
  Mariya dodaqlarını yaladı və dedi:
  - Və mən necə də vəhşi olmuşam! Sadəcə dəhşətli! Mənim xristian xeyriyyəçiliyim hara getdi!
  Alla güldü və cavab verdi:
  - Hanı bizim bolşevik dəyərlərimiz!
  Alenka götürdü və ləzzətlə oxudu. Bundan əvvəl o, bir partlayışla on adamı kəsdi və tweet etdi:
  - Məndə mərhəmət yoxdur və səbəbsiz deyil!
  Mən zorakılığı və gücsüzlüyü sevmirəm!
  Mən Məsihi çarmıxa çəkənləri öldürmək istəyirəm!
  Qız böyük tələffüz etdi və yalın ayağını xarabalıqlara sıçradı. Döyüşçülər döyülürdü. Həmişə olduğu kimi, demək olar ki, çılpaq idilər, sadəcə bikini geyindilər və olduqca seksual idilər.
  Alla ümumiyyətlə üç-dörd kişi ilə eyni vaxtda sevişməyə üstünlük verirdi və bu onun tərzi idi. Ümumiyyətlə, bütün insanlar bokdur, bəs niyə heyvan kimi davranmayaq?
  Alla tvit edərək atəş açdı:
  - Mən cadugərəm və bundan gözəl peşə yoxdur!
  Qırmızı saçlı döyüşçü onun belini bükdü. Və o, əyri ombalarını silkələdi. O, həqiqətən də cazibə və gücün şəklidir. Bölünmələrlə faşistləri silə bilən qız, silgi ilə qələm kimi.
  Alla, həyatdan zövq almış qız. Və onun xüsusilə qorxacağı bir şey yoxdur. Filadelfiya çökdü. Və onlar mühasirədən çıxdılar və az qala öləcəkdilər. Ancaq sehr qızları ölümdən və yaralardan qoruyur.
  Və heç kim onlara mane olmayacaq və heç nə qazanmayacaq! Allah ciyərlərinin üstündə nərə çəkir:
  - Qisas nidası, qılınc üstündə döyüş gedir,
  Cəlladlarla ölüm şənliyi və qanlı sörf!
  Anyuta oxuyaraq dostunu dəstəklədi:
  - Gəmiyə şimal küləyi, dəniz kənarında Vikinq, şeytan mühafizəçi! Biz bütün faşistləri məhv edəcəyik! Və biz Adolfu öldürəcəyik!
  Alenka qumbaranı yalın ayağı ilə tanka atdı, arxaya söykənib oxudu:
  - Hamını öldürüb parçalayacağıq!
  Matryona ayı kimi nərə çəkdi:
  - Seryojanın qisasını alacağıq!
  Və bütün qızlar bir ağızdan qışqırdılar:
  - Seryozhka üçün nasistlərin toplarını qoparacağıq!
  Bundan sonra döyüşçülər dişlərini qaldırdılar. Və heç nə olmamış kimi atəş açmağa davam etdilər. Onlar pitonlara və ya dişli ilanlara xasdırlar.
  Ayaqları açıq olan döyüşçülər ölümcül seksual görünürdülər.
  Matryona düşərgədə oğlanların kazarmada onların yanına necə qaçacağını xatırladı. Və bunlar xoş xatirələrdir. Eh, qızlar bir az əyləndilər. Gənc kişilərin bədənlərini hiss etməsi, sinəsini sığallaması xoşdur.
  Düşərgənin ən pisi odur ki, erkən qalxmalısan. Gecələr çox əylənirsinizsə, səhər və gündüz ümumiyyətlə enerjiniz yoxdur. Bəzən çox sevən qızlar düz çöldə yuxuya gedirdilər. Və bəzən o da ondan qaçırdı.
  Qızlar xətti tutdular. Lakin onların ətrafında vuruşan amerikalılar get-gedə yıxılaraq geri çəkildilər.
  Alena həyəcanla qeyd etdi:
  - Tezliklə bizi mühasirəyə alacaqlar.
  Anyuta gülümsəyərək gülümsədi:
  - Amma o zaman mütləq geri çəkilmək məcburiyyətində qalmayacağıq!
  Alla dişlərini göstərdi, üç hindlini kəsdi və fısıldadı:
  - Qoy dostum bu son döyüşdəki kimi həmişəlik arxamı örtsün!
  Mariya qızılı, lakin tozlu saçlarını hamarladı və qışqırdı:
  - Çox müxtəlif qapılar var! Amma biz rocka daha sadiq olan insanlarıq!
  Qızlar növbə ilə ayaqyalın qumbara atırdılar. Alena düşündü. Eh, 1941-ci ildə onun kimi çox adam yox idi, ona görə də biz Moskvaya çəkilməli olduq. Ancaq vaxt gələcək və Qırmızı Ordu Berlini alacaq.
  Amerikalı və ya Amerikasız kommunizmin qələbəsi olacaq. Faşizm zəfər çala bilməz.
  Döyüşçülər cəsarətlə döyüşməkdə əzmkarlıq və gözlərində zəfər təşnəsi ilə mübarizəni davam etdirirdilər.
  Anyuta əminliklə dedi:
  - Bizim rus ruhumuz dünyanın ən güclüsüdür!
  Matryona asanlıqla təsdiqlədi:
  - Bəli, tam olaraq belə olacaq!
  Maria tweet etdi:
  - Allahın Anasının müdafiəsi bizə kömək etsin!
  Və beş qızın hamısı bir ağızdan qışqırdı:
  - Hər mənzildə sakura var, krautlar isə hara-kiri qılıncından istifadə edirlər!
  Bundan sonra döyüşçülər daha da şiddətlə yalın ayaqları ilə qumbara atmağa başladılar.
  Alena Mariyadan gülümsəyərək soruşdu:
  - Allaha inanırsız?
  Qızıl saçlı döyüşçü səmimi cavab verdi:
  - Təsəvvür edin, bəli!
  Alena başını tərpətdi:
  - Bir komsomolçunun, bir kommunistin buna inanması mümkün deyildi!
  Mariya gülümsəyərək dedi:
  - Bəs Stalin inanmasaydı, niyə ikona ilə Moskva ətrafında uçmağı əmr etdi?
  Alena çiyinlərini çəkdi və dedi:
  - Bəlkə bu, inananlara dəstək olmaq üçün sırf psixolojidir?
  Mariya özünü aşdı və dedi:
  - Bizi də güllələrdən yüksək qüvvələr qoruyur! Ətrafımızda o qədər insan ölür, amma biz hələ də yaşayırıq!
  Alena gülərək cavab verdi:
  - Həqiqətən də bir şey var...
  Qırmızı saçlı Alla şübhə ilə qeyd etdi:
  - Hitlerin nəhayət ABŞ-a üz tutmasında sovet məxfi xidmətlərinin əli yoxdurmu?
  Alena yalın ayaq barmaqları ilə nasistlərə qumbara ataraq etiraz etdi:
  - Məncə yox... Baxmayaraq ki...
  Mariya məntiqlə qeyd etdi:
  - Faşist ahtapotu Amerikanın resurslarını da əlindən almaqla hədələyir. Bizə nə lazımdır?
  Alla onu götürdü və istehza ilə oxudu:
  - Sadəcə deyin, mənə nə lazımdır, nə lazımdır! Bəlkə sənə verərəm, bəlkə sənə nə istəsən verərəm!
  Alena gülümsədi və qışqırdı:
  - Burada döyüşəcəyik... Və orada görəcəyik!
  Qızlar hələ də döyüşürdülər. Seryozhka isə ildə bir dəfədən çox karxanalarda onlarla oynayırdı. Oğlan sağ qaldı və hətta böyüdü. Bədəni qurudu, damarlı, möhkəm oldu. İki il daş ocağında oğlan uşaqlıqdan yeniyetməliyə keçdi. Və daha da gücləndi.
  Alman nəzarətçilərindən biri ona diqqətlə baxmağa başladı. Və hətta sevimli bir oğlanla münasibətə başladı. Onu yedizdirməyə və bir xanımı necə razı salmağı öyrətməyə başladı.
  Beləliklə, Seryojka qaçmaq şansı qazandı. Bu vaxt oğlan, gücləndirilmiş qidalanma və böyük fiziki fəaliyyətlə əzələ kütləsi qazandı.
  Və o, böyüklərin, olduqca yaraşıqlı bir qadının sevgisini bilirdi. İndi özünü o qədər də pis hiss etmirdi. Bədənim buna öyrəşmişdi, kürəkən işdən demək olar ki, yorulmurdu və daha çox döyülmürdüm.
  Stalinqradda əsir düşən oğlan üçün Matryona hamıdan çox kədərləndi. Həqiqətən böyük itki. Belə istedadlı övladı itirmək. Hansı daha yaxşı olduğu bilinmir: ölüm və ya buna bənzər işgəncə!
  Matryona NKVD-də özünü çılpaq dabanlarında rezin dəyənəklərlə necə döydüyünü xatırladı. Deməyə ehtiyac yoxdur, çox da xoş deyil. Və bu təhlükəsizlik işçiləri canavardır. Onlar öz kefləri üçün qızın yalın dabanlarını dəyənəklə döyürdülər. Onların heç bir tanınmağa ehtiyacı yoxdur, çünki onlar qarğıdalı qulaqları ilə kəndli qadını cinayət başında tutdular.
  Onlardan biri qızın dabanına alışqan gətirdi və qırmızı alov kobud dabanını yaladı. Bu, əlbəttə ki, ağrıyır.
  Lakin Seryozhka nasistlər tərəfindən daha qəddarcasına dindirildi. Məlumat çıxarmaq lazım idi. Və hər şeyi sınadılar. Düzdür, onlar şikəst deyildilər.
  Seryozhka hələ də sağdır və qaçmaq arzusundadır. Faşistlərin getdikcə daha çox qələbələri haqqında mesajlar əhval-ruhiyyəni korlayır. Bu dəfə Qərbdə. ABŞ isə artıq məhv olmaq ərəfəsindədir.
  Seryozhka başa düşür ki, ABŞ-ı sındıran nasistlər hələ alınmamış Moskvaya üz tutacaqlar. Və bu, Rusiya üçün fəlakətlə doludur.
  Seryojka düşünürdü ki, üçüncü Reyxin qələbələrini daim dinləməkdənsə, dabanlarının manqal ilə qovrulması daha yaxşıdır.
  Eh, faşistlərin bəxti gətirib. Görünür, bütün qaranlıq qüvvələr onların tərəfindədir.
  Seryozhka Tvitter hesabında yazıb:
  -Bil, Vətən, səni çox sevirəm,
  Bütün kainatda səndən gözəl heç kim yoxdur...
  Rusiya rublundan məhrum olmayacaq
  Bütün nəsillər üçün sülh və xoşbəxtlik olacaq!
  Seryojka ilk günlərdə və həftələrdə necə mübarizə apardığını xatırladı. Oğlan özünü toparlayana qədər hər qan və hər damar vəhşicəsinə ağrıyırdı. Məlum olub ki, uşağın bədəni çox möhkəmdir və özündən daha çox yük daşıya bilir.
  Seryojka faşistlərdən qisas almaq üçün sağ qalacağına and içdi. Və onların bədnam Yeni Nizamı devriləcək!
  Oğlan işləyərkən Kuprinin hekayəsini xatırladı: "Ağ pudel". Orada onun adaşı olan bir oğlan var idi. Həm də yarıac, daşlı yollarda ayaqyalın gəzirdi. Ancaq sağlam bir oğlan üçün dağ yamaclarında ayaqyalın gəzmək asandırsa, onunla gedən baba üçün yəqin ki, daha çətin idi.
  Seryozhka bir dəfə yuxu gördü. Sirk oğlanının qaçırılan pudeli geri qaytardığı andan bir az sonra baş verənlər.
  Təbii ki, onlar bundan yayınmadılar. Zəngin bir xanım polisləri ayağa qaldırdı. Və sirk ifaçıları tutuldu. Məni həbsxanaya saldılar. Komendant əmr etdi:
  - Bu cütlüyü yaxşıca döyün!
  Sırğa ilə baba onu soyunub estakadaya qoydular. Onlar qamçı ilə döyməyə başladılar. Baba inlədi və susdu. Seryojka dişlərini qıcayaraq qışqırıqlarını saxlamağa çalışdı. Amma çox ağrılı idi.
  Nəhayət, onun kürəyi qanlı bir qarışıqlığa çevriləndə baba və oğlan huşlarını itirdilər.
  Seryojka bir vedrə soyuq sudan özünə gəldi. Onun kürəyi yanmışdı. Hərəkət etmək çətin idi. Feldşer isə babanın üstünə əyildi. Boz xalatlı adam biganəliklə dedi:
  - Qoca arxaya söykəndi!
  Şiddətli zabit sərt şəkildə əmr etdi:
  - Elə isə onu həbsxana qəbiristanlığında dəfn edin. Küçəni isə zirzəmiyə qoyun, məhkəməyə qədər qandalda saxlayın!
  Seryojkanı saçından qaldırıb çılpaq və döyülərək həyətə, dəmirçinin yanına apardılar. Oğlan çox utandı və incidi. O, metala bürünmüşdü. Hətta məni isti dəmirlə yandırdılar. Seryojka ağır qandalları sürükləməyə çalışdı. O, çılpaq, kürəyində zolaqlı, soyuq zirzəmidə kilidlənmişdi. Ətrafda siçovullar cızıltı və əclaf məxluqlar sürünürdü. Beləliklə, oğlanın əzabı davam etdi.
  Sergey soyudu, bir siçovul onun üzərinə bir-iki dəfə qaçdı. Yatmaq tamamilə mümkün deyildi. Üstəlik, oğlana yemək verilmədi, su belə verilmədi. Görünür, məmur sirk ifaçılarına mümkün qədər qəddarcasına dərs keçmək üçün sahibədən xüsusi rüşvət alıb.
  Seryozhka çox susamışdı və oğlan işi asanlaşdırmaq üçün dili ilə nəm divarlara toxundu. Uşaq bir neçə saat soyuqdan və qaniçənlərin dişləməsindən əziyyət çəkdi, lakin sonra huşunu itirdi, ağır yuxuya getdi.
  Oğlan qamçı zərbəsi ilə oyandı və onu birbaşa ütülərə sürükləyib məhkəməyə verdilər.
  Bir dəfə həyətdə, soyuq zirzəmidən sonra Sergey bir az xoşbəxtlik hiss etdi. Üstünə bir-iki vedrə su tökülüb, çirki, qaniçənləri yuyub apardılar. Sonra ayıbımı örtmək üçün mənə qısa şalvar verib məhkəməyə verdilər.
  Sergey ağır hərəkət etdi və güclü axsadı. Zolaqlı kürəyindən qan süzülürdü.
  Hakim yaşlı bir kişi olduğu ortaya çıxdı. O, uşağa nifrətlə baxdı və onun günahını soruşdu.
  Zabit təvazökarlıqla cavab verdi:
  - Qraflardan çox bahalı və saf cins bir it oğurladı, üstəlik o da qapıçıya hücum etdi!
  Hakim tənbəlliklə soruşdu:
  - Pasportun var?
  Zabit başını mənfi tərzdə buladı:
  - Heç bir şəkildə!
  Hakim yeknəsək dedi:
  - Oğlana hökm edirəm, adı nədir...
  Məmur xahiş etdi:
  - Sergey, Əlahəzrət!
  Hakim sözünə davam etdi:
  - Oğlan Seryojka, yetkinlik yaşına çatana qədər həbsxana tipli sığınacaqda həbs olunsun. Həm də yüz qamçı zərbəsinə! Xalqın gözü qarşısında! Qoy belə olsun!
  Və hakim taxta toxmaq ilə vurdu!
  Məmur gülümsədi və dedi:
  - Biz artıq onu şillələmişik... Lakin, şillədən əvvəl oğlanın təkzibinə?
  Hakim başını tərpətdi:
  - Bəli, sabah şallaq olacaq! Bu arada kamerada otursun!
  Süngü ilə uşağın başının arxasına vurdular və mühafizəçi qışqırdı:
  - Get!
  Seryojka özünü qandallara çəkməli oldu. Və bir neçə mil. Ağır zəncirlər onun qollarını və ayaqlarını sürtdü; şallaqdan zəifləmiş bir oğlan üçün çətin idi. Oğlan isə özünü güclə sürükləyə bildi. Onlar onu təkid etdilər və çiyin bıçaqları arasından süngü ilə deşdilər.
  Ac, yorğun, susuz oğlan birtəhər şəhər həbsxanasına çatdı. Orada onu bir qədər rahat qarşıladılar. Onlar qandalları çıxardılar, sonra yenidən suyu çıxardılar və başımı qırxmağa göndərdilər. Oğlan özünü çox pis hiss etdi. Saçları iti ülgüclə qırxırdılar. Bu xoşagəlməz haldır, başımın dərisi cızılıb. Sabunsuz, soyuq suyun altında təraş etdik. Ağrılı prosedur. Sonra uşaq həbsxanaya aparılıb. İçəri qoxuyur. Amma yenə də zindanda deyil, bir az isti. Nəzarətçi əmr etdi: - Onu uşaq bağçasına aparın!
  Sergey rahatlıq hiss etdi. Və qandalsız bir az daha əyləncəlidir. Onu bir kameraya saldılar. On yaşından on beş yaşına kimi tam onlarla oğlan var idi. Hamı saçını qırxdırmışdı, cır-cındır, demək olar ki, hamısı ayaqyalın idi, sınmış çəkmə geyinmiş böyüyündən başqa.
  Ağsaqqal Sergeyə baxdı. Başı təzə qırxılmış, kürəyi kəsilmiş, arıq, lakin zərif oğlan. Yalnız şortda. Uzun müddət ayaqyalın gəzməkdən gələn ayaqların sızması, dəri qaralması, qandallardan təzə izlər.
  Oğlan dedi:
  - Oğrusan?
  Seryozhka səmimi cavab verdi:
  - Yox! Mən sirk ifaçısıyam!
  Bir az qaraçıya oxşayan böyük oğlan hıçqırdı:
  - Əllərinizlə gəzə bilərsiniz!
  Seryoja sadəcə cavab verdi:
  - Bacarmaq!
  Ağsaqqal hönkürdü:
  - Elə isə gəzintiyə çıxın!
  Seryojka ağır nəfəs aldı:
  - Mən yoruldum və yalnız bir neçə addım ata bilərəm!
  Qaraçı hürdü:
  - Et bunu!
  Oğlan onu götürüb qucağında ayağa qalxdı. Aclıqdan, susuzluqdan, döyülməkdən, yorğunluqdan başım bir az gicəllənirdi.
  Ancaq Sergey əl sıxmaq üçün güc tapdı və hiddətlə salto etdi.
  Qaraçı razılıqla başını tərpətdi və dedi:
  - Mənimlə otur!
  Seryozhka oturdu. Ağır qandallarda gəzdikdən sonra ayaqları yerə yıxıldı. Qaraçı mehribancasına gülümsədi və içindən bir tikə çörək və soğanlı piyi çıxartdı.
  Təklif olunur:
  - Ye!
  Sergey dodaqlarını yaladı və soruşdu:
  - Və daha çox su!
  Qaraçı gülümsədi:
  - Su var! İç, ye!
  Sergey küpəni götürüb bir az su içdi. İsti idi və çox təzə deyildi. Amma oğlan acgözlüklə demək olar ki, bütün küpünü içdi. Sonra piyi, soğan və çörək yedi.
  Daha yaxşı hiss etdim. Qaraçı soruşdu:
  - Bura niyə gəlmisən?
  Qalan oğlanlar qışqırmağa başladılar:
  - Bəli, bizə deyin!
  Seryojka hər şeyi olduğu kimi danışmağa başladı. Oğlanlar diqqətlə dinləyib suallar verdilər. Sonra Seryojka sözünü bitirəndə qaraçı dedi:
  - Bəli, qəddar adamlardır... Amma həbsxana sığınacağından qaça bilərsən.
  Seryojka arıq çiyinlərini çəkdi və soruşdu:
  - Orada necədir?
  Qaraçı asanlıqla cavab verdi:
  - Pis! Onları qidalandırırlar ki, bir yaşından ölməsinlər: çörək, su, iyrənc sıyıq. Siz gündə on dörd saat işləyirsiniz. Kədərli görünsən də səni döyürlər, hər həftə şallaqlayırlar. Xeyr, ora getməmək daha yaxşıdır. Yeganə pis şey ağır əməkdir və hər yerdə deyil!
  Seryojka ağır ah çəkdi və dedi:
  - Qaçmaq? Bu mümkündür! Həqiqətən qaçmaq mümkündürmü?
  Qaraçı ətrafa baxıb cavab verdi:
  - Bu, həbsxanadır... Şəhər həbsxanasıdır və şanslı bir fürsət olmasa, buradan qaçmaq çətindir. Sığınacaqdan qaçmaq daha asan olacaq.
  Taqqıltı gəldi, həbsxanada yemək paylanırdı. Bu az bişmiş sıyıq və bayat çörək idi. Sergey hələ iştahını itirməmişdi və həbsxananın dadsız yeməklərini yemişdi. Ümumi masada yemək yedik.
  Sonra uşaqlar künclərdə oturdular. Yaşlılar saman üstünə çıxıb şelbanlar və fofanlar üçün kart oynayırdılar. Sonra Seryozhka uşaqları əyləndirən kartlarla bir neçə fənd göstərdi. Bundan sonra gənc məhbuslar yatmağa getdilər.
  Qarşıda Seryozhkanı gözləyənlərin hamısı şillə idi. Saman üstündə yatmaq demək olar ki, rahat idi, nəzərə alsaq ki, oğlan tez-tez açıq havada gecələyir, soyuqda isə kamerada demək olar ki, rahat idi. Oğlanlar bir yerdə yaşayırdılar və zorakılığa məruz qalan insanlar yox idi.
  Səhər Sergeyi gözləyən şey sevincli bir oyanış deyildi. Yüz şallaq qamçı zarafat deyil, xüsusən də ictimai yerlərdə.
  Uşaq yenidən zəncirləndi. Və məni meydana gətirdilər. Təkcə onu yox, üç oğlanı da qamçıladılar.
  İnsanlar toplandı. Kim gətirildi, kim gülməli tamaşaya baxmaq istədi.
  İlk döyülən, təxminən on dörd yaşında bir oğlan idi. Onun cır-cındırlarını qoparıb estakadaya düzdülər. Qollar və ayaqlar sabitlənmişdir. Və hərbi geyimli cəllad suda isladılmış dairəni çıxarıb havada yellədi. Qutunun üstünə uzanmış oğlan titrədi.
  Cəllad özünü öpdü və carçı elan etdi:
  - İyirmi beş qamçı zərbəsi!
  Zərbə oğlanın qaralmış kürəyinə dəydi. Elə ilk qamçıdan dəri partladı, qan axdı. Oğlanı vicdanının qarşısında qamçılayırlar. Dəridə qırmızı zolaqlar görünür və sonra bərk olur. Oğlan buna dözmədi və qışqırdı, nalayiq sözlər söylədi və seğirdi. Son zərbədə oğlan huşunu itirib.
  Camaat alqışladı və insanlar işarə etdi. Və daha çox əlavə etməklə hədələdilər.
  Sonra növbə Seryojaya çatdı. Oğlan ancaq şortik geyinmişdi, onu da cırmışdılar. Tamamilə çılpaq olmaq utancvericidir, izdihamda çoxlu qadın və qızlar var.
  Barmaqları ilə işarə edirlər. Və səs-küy salırlar.
  Seryojkanın yalın ayaqları ilgəklərə bağlanıb, əlləri isə kəndirlə bağlanıb ki, oğlan atılıb qaçmasın.
  Cəllad qamçı əlinə alıb yenidən havanı yellədi. Müjdəçi elan etdi:
  - Məhbus Sergeyin kürəyinə qamçı ilə yüz zərbə vurur! Və dabanlara bir çubuqla başqa iyirmi beş zərbə.
  İşgəncə verən ağır bir çubuq götürüb əlində çəkib dedi:
  - Əvvəlcə dabanda, əks halda şillədən sonra heç nə hiss etməyəcək.
  Seryojka cəsarətlə dişlərini sıxdı, hər şeyə səbirlə dözməyə hazır idi.
  İlk zərbəni cəllad vurdu. Oğlan hiss etdi ki, sanki çılpaq dabanından başının arxasına od oxları keçir. Boğazından qışqırıq qaçsa da, uşaq özünü saxlaya bilib.
  Oğlanın kobud, nazlı ayağına ikinci zərbə daha ağrılı oldu. Sergey ağır nəfəs aldı, qeyri-ixtiyari gözlərindən yaş axdı.
  Cəllad üçüncü dəfə vurdu, sanki daxili orqanlarını döydü.
  Oğlan ağır-ağır nəfəs alırdı. O, tər tökürdü. Və yenə zərbə gəldi. Cəllad peşəkarcasına, qəzəbsiz, qəzəbsiz, ehtiyatlı şəkildə vururdu. Sergey bütün gücü ilə dözmək qərarına gəldi. Sən dayanmalısan, o da dayanacaq. Nə inilti, nə qışqırıq.
  Oğlan qarda ayaqyalın gəzməli, soyuqda yatmalı, çox ağrılı gimnastika hərəkətləri etməli idi. Və o, qışqırıqlarını saxlayaraq vəhşi zərbələrə dözə bilirdi.
  Cəllad ehtiyatla döyürdü ki, qurban huşunu itirməsin. Bitirəndən sonra oğlanın dabanları şişmiş, göyərmişdi.
  Sonra ən vacib şey, kürəyi döymək başladı. İşgəncə verən oğlanı şallaqla öldürməmək üçün onu hesabla, ölçülü şəkildə döydü, zərbələri oğlanın kürəyinin və ombasının bütün dərisinə payladı.
  Dabanlardan sonra ağrı artıq boğuq kimi qəbul edildi. Zərbələr köhnə kəsiklərdən sonra gəldi.
  Ağrıdan uzaqlaşmaq üçün Seryojka xatırladı. Nataşa sirk ifaçısı kimi ona müxtəlif fəndləri öyrədirdi. Bu gənc qadın, peşəkar idi. Bir müddət işini itirərək orqan dəyirmanı və oğlanla gəzdi. Lakin sonra zəngin kişilərdən biri gözəl və qamətli bir qadına aşiq olur. Onu özünə qulluqçu götürdü, oğlanla babası tək qaldı. Və bu, vəziyyəti daha da pisləşdirdi. İkisinə çox az verildi və onları içəri buraxmaq istəmirdilər. Nataşa yaraşıqlı, qız beli və xoş sifətli idi. O, Seryojka kimi, şaxtaya qədər ayaqyalın gəzdi və üfüqi yarıqlarda oturdu.
  O, uşağa çoxlu fəndlər öyrətdi.
  Təəssüf ki, onunla ayrılmaq məcburiyyətində qaldım. Amma onun öz həyatı var, onun da, babasının da öz həyatı var.
  İndi də babasını da, pudelini də itirib. Qarşıda isə həbsxana sığınacağı var. Çox qorxulu olduğu yer.
  Oğlan qeyri-ixtiyari ağladı... Və son, yüzüncü zərbədə huşunu itirdi...
  Bu, Seryojanın görmə qabiliyyətidir. Çox əyləncəli deyil. Bəli, oğlanı və babasını kədərli tale gözləyirdi. Təəccüblü deyil ki, Kuprinin hekayəsi qısa oldu.
  Yaxşı, oğlan pudeli azad etdi və sonra nə olacaq? Bəs qaçmağa nə var?!
  Seryojka alman nəzarətçisinin onu çağırdığını eşitdi. O, böyükdür və hələ gəncdir. İndi də başlayacaq... Oğlan öz daxilində hiss edir ki, həm iyrənir, həm də bunu istəyir. Bir gəncin instinkti və sovet pionerinin şərəfi. Bütün bunlar onun daxilində mübarizə aparır.
  Və beşlik Çikaqoda döyüşməyə davam edir. Onlar gözəl və çox şən və şəndirlər. Təəssüf ki, müharibədə ürəklər kobudlaşır. Dördünün artıq neçə sevgilisi öldü?
  Amma növbəti rəqibi atalarının yanına gedəndə qızlar ruhdan düşmür və gülürlər.
  Alenka təbəssümlə deyir:
  - Ay, müharibə... sən bizim öz anamızsan! Biz hamını məğlub etdik və qalib gəlməyə davam edəcəyik, mən buna inanıram!
  Alla qəzəblə oxudu:
  - Və döyüş yenidən davam edir,
  Və ürəyim sinəmdə narahatlıq hiss edir...
  Və Lenin çox gəncdir,
  Və gənc oktyabr qabaqdadır!
  Maria fərqli oxudu:
  - Biz vahid axına birləşməyi öz üzərimizə götürməliyik,
  Ürəyinizi, ağlınızı və hisslərinizi İsaya yönəldin...
  Böyük Allah xilas olmağımıza kömək etsin,
  Və əbədi olaraq Rəbbə həmd edək!
  Kəpək rəngli saçlı qız növbə verdi. Və gülümsədi, özünü xoşbəxt hiss etdi. Niyə yazmağı bacarmırlar. Və Rusiyanın rəqiblərini vur.
  ABŞ ərazisində olsa belə. Qızlar isə çox əylənirlər.
  Alyonuşka nəfəsini verdi və dedi:
  - Küçəmizdə bayram olacaq - Qələbə günü!
  Alla təsdiqlədi:
  - Bəli, mütləq olacaq!
  Bu vaxt İngilis tank heyəti Goering 4-də döyüşdü. Jane, Gringeta, Matilda, Malanya - gözəl dördlük, Dumanlı Albiondan olan qızlar amerikalılarla döyüşdü. Atlantanın süqutundan sonra ABŞ-ın əhəmiyyətli bir hissəsi artıq Almaniyanın işğalı altında idi. Amerikalılar geri çəkilməyə çalışdılar, lakin ən yaxşı işi görmədilər.
  Fritz döyüş maşını cənubdan şimala doğru hərəkət edirdi. Dörd ingilis qızı güclü zirehli tankda oturaraq sadəcə bikinidə döyüşdü.
  Qrinqeta, Şermanın zirehinə nüfuz edərək dodaqlarında geniş bir təbəssümlə cıvıldadı:
  - Dünyanın hər yerində çoxlu yalanlar var! Ancaq döyüşçülər həqiqəti edirlər!
  Jane geniş təbəssümlə mızıldandı:
  - Güclü siyasətçi döyüş üçün doğulur,
  Qorxu zəiflikdir və buna görə də qorxan artıq məğlub olur!
  Malanya qeyd etdi:
  - İndi Yankiləri əzəcəyik! Çünki güc arxamızdadır!
  Matilda ləzzətlə oxudu:
  - Cadugər, ifritə, ifritə - pis ruhlar! Və cadugər haradan gəldi!
  Qrinqeta impulsu dəstəkləməklə cavab verdi:
  - Cadugər, ifritə, ifritə - gözəl olmalısan! Və mən bu gözəlliyə heyranam!
  Ceyn yalın ayağını partnyoruna silkələdi:
  - Lezbiyanlıq da günahdır!
  Qrinqeta ah çəkərək qeyd etdi:
  - Amma təmiz, hamar, qadın bədəni tüklü, qoxuyan kişilərdən qat-qat gözəldir!
  Malanya gülümsədi və dedi:
  - Həqiqətən, qadın bədəni daha xoşdur! Bu danılmaz faktdır! Və ümumiyyətlə, şokolad kimiyik!
  Qrinqeta məqsədyönlü güllə ilə Perşinqi darmadağın etdi və məmnuniyyətlə oxudu:
  - Mən şokoladlı dovşanam, mən mehriban əclafam və yüz faiz şirinəm... Ho, ho, ho! Mən yaraşıqlı kişiləri sevirəm, götləri də sevmirəm, onları sükan arxasına qoyuram... Ho, ho, ho!
  Çılpaq, kəsilmiş ayaqlarına toxunaraq Malanya oxudu:
  - Qızlar fərqlidir... Mavi, ağ, qırmızı... Və hamı eyni şəkildə çubuqda fırlanmaq istəyir!
  Jane gülümsədi və təsdiqləyərək başını tərpətdi.
  - Bəli, seks əladır! Gəlin daha çox və daha sərin olaq!
  Qrinqeta yenidən Şermana atəş açıb dedi:
  - Çörçil, kim nə deyirsə, bizi qurun... İndi də Almaniyanın altındayıq!
  Jane cavab olaraq aqressiv fısıltı ilə onun çılpaq, qaralmış dizlərindən birini digərinə çırpdı:
  - Qoy tacını güldürsün,
  İngilis aslanı uluyacaq!
  Vətən fəth edilməməlidir,
  Bizim Çörçill ən gözəlidir!
  Qızlar isə başlarını bir-birinə vurdu və gözlərindən qığılcımlar düşdü. Qızlar çox gözəl və şirindirlər...
  İngilis və eyni zamanda bir Alman tankı, zireh baxımından E-50-dən bir qədər aşağıdır və bir az daha ağırdır, lakin silah eynidir. Döyüşçülər bu mövzuda xüsusilə mürəkkəb deyillər. Onlar çox gözəl və sevəndirlər!
  Ceyn ifrat dərəcədə hazırcavab qızdır. Və aqressiv ifadə belə ifadə olunur.
  Qrinqeta hətta təbəssümlə oxudu:
  - Biz doğma yurdumuzun döyüşçüləri və qızlarıyıq!
  Qızlar son dərəcə məmnun idilər. Hesablar yığılırdı. Bura gözəldir, Kubadakı kimi isti deyil. Nasistlər ABŞ sahillərində batmayan təyyarədaşıyan gəmini fəth etdilər. Bir daha Üçüncü Reyxin hərbi maşını ideal oldu və ən yüksək standartlara uyğun işlənib.
  Və onun dişliləri çox səmərəli çevrildi.
  Vəhşilik, qəddarlıq, qabaqcıl texnologiya, totalitarizm, nizam-intizam və dünyanın ən yaxşı alimlərinin birləşməsi əla nəticələr verdi.
  Qrinqeti yıxıb "İfritəni" darmadağın edərək dedi:
  - Yenə də biz almanlarla eyni səviyyədə təşkilatlanmırıq. Çürük demokratiya isə effektiv idarəçiliyə mane olur!
  Ceyn çılpaq dabanını pedala sürtdü və razılaşdı:
  - Demokratiya həqiqətən də güclüdən çox zəiflikdir! Təəssüf ki, biz mütləq bundan əziyyət çəkirik!
  Qrinqueta qəzəblə qeyd etdi:
  - Yaxşı, hıçqırıqlarla cəhənnəmə! Əzab nə qədər böyükdürsə, hədiyyə də bir o qədər böyükdür!
  Və kəndli döyüşçüsü nəhəng Vaşinqton tankının tam mərkəzinə bir mərmi göndərdi. Və təhlükəli bir avtomobilə çırpıldı.
  İngilis qadınları özlərini əmin hiss edirdilər. Jane böyük bir almanla sevişdi və çox əyləndi. Bəli seks əladır. Mən onu təkrar-təkrar və fərqli kişilərlə istəyirəm. Bu belə bir dönüşdür.
  Lakin Qrinqueta bir oğlanla sevişmişdi. Üstəlik, deyəsən yapondur, lakin sarışın və çox əzələlidir.
  Belə yaraşıqlı oğlan. Adı məlum olmasa da, ləqəbi Karasdır. Və o, ninja kastasına aiddir. Midway döyüşü zamanı mühüm rol oynamış elit döyüşçü. Və əsl Spartalı.
  Ceyn belə bir qəhrəmanı götürməyi bacaran Qrinqetaya həsəd aparırdı. Xaç sazan amerikalılar və ruslarla döyüşlərdə də özünü sübut etdi. Təhlükəli oğlan. Amma o, olduqca yaraşıqlıdır və əzələləri suda dalğalar kimi o qədər qabarıqdır.
  Eh, belə bədənə al-qırmızı məmələrinizlə toxunub sürtmək yaxşı olardı.
  Və Karas əslində bir çox şücaətləri ilə qeyd edildi, burada epizodlardan biri;
  Lakin yaponlar irəliləyirdilər, lakin samuraylar həm də taktiki sürpriz sayəsində bir başlanğıc əldə edə bildilər. Ola bilsin ki, sovet komandirləri çox güvənən, görünür, düşməni qiymətləndirmirdilər. Ancaq düşmən heç də sadə deyil. Və piyadada çoxlu.
  Ancaq yaponların ən təhlükəli silahı: ninja. Beləliklə, döyüşçü qızlardan ibarət bir dəstə, cazibədar yapon qadınları, oğlan Karasla birlikdə Rusiya genişliklərinə daxil oldular. Ninjaların ilk cəsarətli hərəkəti Trans-Sibir dəmir yoluna hücum oldu. Onlar dəmir yolu xəttinin əhəmiyyətli hissəsini dağıtmağa və sovet qoşunlarını daşıyan bir neçə qatarı partlamağa nail olublar. Bu ninjalar çox cəsarətlidirlər, divarlar boyu sürünməyi, hipnoz etməyi, yüksək hündürlükdən tullanmağı və adi insanlardan daha sürətli hərəkət etməyi bacarırlar.
  Yaxşı, zərərsiz bir qaraçı düşərgəsində kim şübhələnəcək: dünyanın ən yaxşı döyüşçülərindən ibarət bir dəstə. Və ninjalar bir anda çevrilə bilirlər. Və əsl möcüzələr yaradın.
  Ancaq biri yapon mənşəli olmasına baxmayaraq, təbii sarışın, digəri qırmızı saçlı olan iki qıza Jukovu qaçırmaq tapşırılıb.
  Stalin tamamilə məntiqlə Xalxın Qol təcrübəsi olan ordu generalını şərq cəbhəsinin baş komandanı təyin etdi. Lakin ninja həmişə olduğu kimi ayıq-sayıqdır və təşəbbüsü ələ keçirməyə çalışır.
  Qızlar ayaqlarına ayaqqabı yükləmədən təvazökar kəndli paltarları geyinərək qayalı yolda avar çəkirdilər. Onlar gözəldirlər və heç kim onların yapon olduqlarından şübhələnməyəcək, çünki qızların üz cizgiləri demək olar ki, avropalıdır. Və onun üz cizgiləri incə, şirin və hətta demək olar ki, uşaqcasına sadəlövhdür. Calico paltarları altında qadınlar üçün çox inkişaf etmiş əzələlər görünmür və bir qədər geniş çiyinlər, güclü boyunlu bir qədər qaba qollar kimi ağır işə öyrəşmiş kəndli qadınlara xasdır. Qızlar taxıl kisələri daşıyır və təmiz rus dilində mahnı oxuyurlar;
  Tarlalar, dənizlər, bütün Rusiya torpaqları,
  Mən Vətənin ecazkar genişliklərini sevirəm...
  Vətən xalqları bir ailədir,
  Dağlar gümüşlə necə parlayır!
  
  Mən ayaqyalın gəzən qızam
  Rusiyanın isti torpağından bəri...
  Lazım olsa, səni yumruğumla vuracağam,
  Otun üstünə mirvari kimi nur səpildi!
  
  Mən tarlada çox işləyirəm, bilirsən,
  Hərəkət indi mənim üçün sevincdir...
  Bilirəm Lada yaxın qohumdur,
  Və biz tanrılar üçün cəsarətlə döyüşməliyik!
  
  Çınqılların üstünə ayaq basmaq nə gözəldir,
  Kəskin altlığı xoş qıdıqlayır...
  Təbiət gözlülərə beşlik verir,
  Və dünyadakı hər şeyin böyük olduğunu təsəvvür edin!
  
  Oraya çatacağıq, tezliklə Moskvaya çatacağıq, inanıram.
  Leninqradın binalarını da görəcəyik...
  Əgər bir rublunuz belə yoxdursa, təəssüf ki,
  Onda bunu tər tökərək qazanmalısan!
  Qızlar o qədər gözəl oxuyurdular ki, onların arxasınca qaçan Troşka oğlan qulaq asıb onlara tərəf cumdu.
  Gənc pioner əllərini çırparaq dedi:
  - O qədər gözəl oxuyursunuz ki... Beynəlxalq səviyyədə oxuya bilirsinizmi?
  Ninja qızları bir ağızdan oxudular:
  - Qalx, lənət damğası ilə...
  Bütün dünya ac və quldur!
  Qəzəbli ağlımız qaynayır,
  Ölümə qədər döyüşməyə hazırsınız!
  Oğlan da bir az yuxarı-aşağı hoppanaraq onlarla birlikdə oxumağa başladı. Qırmızı saçlı ninja qız müqavimət göstərə bilməyib və barmaqları ilə məharətlə at milçəsinin ayaqlarını tutdu. O, uşağa şübhə ilə baxdı, amma heç nə hiss etmədi. Qısa şalvarda, qara rəngdə, saçları buğda kimi ağardılmış adi bir pioner. Çətin ki, bu, Rusiya kəşfiyyatçısıdır. Həqiqət şübhəli şəkildə ehtiyatsız davranır. Ancaq müharibə və yaponlar irəliləyir. Onun şən iddiası deyilmi?
  Qırmızı saçlı heyvan isə əlinin incə hərəkəti ilə pionerin kəsilmiş başına toxundu. Oğlan yıxıldı, dabanlarını qaldırdı, tozdan boz, zirvəyə, bir-iki dəfə qıvrıldı və susdu. Zərbədən əsər-əlamət qalmadı. Sanki pioner sadəcə huşunu itirmişdi.
  Ağ ninja qızı şübhə ilə, xaraktercə bir az yumşaq idi, soruşdu:
  - Niyə belə edirsən? Yazıq oğlan təmiz ola bilər.
  Qızılbaş sərt cavab verdi:
  - Risk etmək olmaz! Ninja kodumuzu xatırlayın: qələbəyə aparan hər şey gözəldir, düşməni ələ keçirməkdir, amma vasitələr sayılmaz!
  Sarışın başını tərpətdi:
  "Və Hirohito dedi ki, zorakılıqdan çəkinməyin."
  Qırmızı şeytan əlavə etdi:
  - Üstəlik, qarşınızda kimin olmasından asılı olmayaraq: qız və ya oğlan! O qədər qəddarlıq, qəddarlıq və bir də qəddarlıq - milləti çimentolayan!
  Və döyüşçü qarğanı yıxaraq atladı. Bu sehrbaz ayaqlarını cəsarətlə burulur.
  Ninjalar çox şey öyrənirlər. Körpəlikdə ona necə müqavimət göstərməyi və tarazlığı qorumağı öyrətmək üçün toplar onlara atılır və ya itələnir. Qızlar bataqlıqda yüksək sürətlə qaça, zərif ayaqları ilə kömür səpə və ya isti dəmir üzərində rəqs edə bilirlər. Döyüşçülər, əslində, gözəl gücün təcəssümüdür, lakin çox alçaq hərəkət etdilər. Doğrudan da, müdafiəsiz bir uşağı öldürməkdən daha iyrənc nə ola bilər ki, yalnız sovet komandanlığına məlumat verə biləcəyinə dair qeyri-müəyyən bir şübhə əsasında.
  Ancaq mentalitetinə görə ninja: ilk növbədə qatildir. Hələ oğlan və ya qız ikən ninja döyüşçüsü pələng və ya canavarı yalın əlləri ilə öldürməlidir. Və başlanğıc anında ninja tələlər, simulyatorlar, nizələr, ərimiş qurğuşun tökmək və bir çox canlı ilə bütöv bir labirintdən keçir. Bu qızlar balaca uşaq ikən də oğlanların dişi-dırnağı ilə döyüşürdülər. Həm də təkcə yumruqlarla deyil, həm də silahlarla.
  Xüsusi gizli iksirlərin köməyi ilə ninjalar yaraları sağalda bildilər ki, izlər belə qalmadı. Ona görə də baxaraq heç vaxt deyə bilməzsiniz ki, bu qızların sparrinq zamanı üzlərinin yarısı açılıb, barmaqları, hətta əlləri də kəsilib. Ninjaların gözəl bərpa üsulları var idi. Məhz onların sayəsində birinci Rus-Yapon müharibəsi yaponların qələbəsi ilə başa çatdı.
  İndi gözəl Terminatorlar artıq Uzaq Şərq Xüsusi Dairəsinin qərargahının yerləşdiyi xüsusi təyinatlı alaya yaxınlaşırdılar.
  Əsgərlər qızları salamla qarşıladılar. Cavabında onları güldürdülər. Döyüşçülər də güclü təklifə sahib idilər. Wolf Messing ninjaların nəyə qadir olduğunu bilsəydi, paxıllıqdan özünü boğardı.
  Adı Ni San olan sarışın döyüşçü onları şübhəli şəkildə yoxlayan xüsusi bölmənin zabitinin yanına sıçradı. Və həvəslə qarovul polkovnikini dodaqlarından öpdü.
  Rahatlandı və gülümsəyərək qışqırdı:
  - Nə istəyirsən?
  Sarışın terminator cavab verdi:
  - Georgi Konstantinoviçə təcili hesabatımız var... Siz bizi dərhal ona çatdırmaq istəyirsiniz.
  Ni San öpüş əsnasında yuxu arteriyasına basaraq iradəsini zəiflədib. İndi beyində dərhal hesabat zonası formalaşıb. Polkovnik gülümsəyərək dedi:
  - Onların generala təcili hesabatı var. Mən onları Jukova çatdıracağam.
  Qırmızı saçlı şeytan Nu San (Hər iki qız bacıdır, amma ataları fərqlidir!), dedi:
  -Generalınıza yaxşı xidmət edirsiniz. Bunun üçün sizi mükafat gözləyir!
  Qızlar polkovnikin arxasınca getdilər. O, kuklaçının başçılıq etdiyi kukla kimi irəli gedirdi. Ni Sana bir jest etdi və gənc əsgər onun qarşısında diz çökdü. Gücdən həzz almaq yaxşıdır. Nyu Sam bacısının hərəkətini təkrarladı və gənc onun qayalı yolda iyirmi mil ayaqyalın getməsinə baxmayaraq təmiz olan ayağını öpdü.
  Lakin, onun istədiyi bu idi, ninja qızları çox gözəldir. Onların gizli təşkilatının hətta xarici görünüşlərini yaxşılaşdırmaq və üz cizgilərini dəyişmək sirri var idi. Buna görə də Yapon qadınları məsum üzləri olan çox gözəl slavyan qadınlarına çox bənzəyirlər.
  Jukovun yerləşdiyi bina: çox qalın divarları olan monqollar tərəfindən tikilmiş qədim qala. Təbii ki, Georgi Konstantinoviç onun təhlükəsizliyinin qayğısına qalırdı.
  Yalnız canavar qızlar cığırla getdikdə və əsgərlər onların qarşısında keşik çəkəndə, təəssüf ki, belə bir müdafiənin mənası var. Qalanın özü də memarlıq abidəsi kimi müəyyən maraq doğurur. Və oradan kök salmış qoşunları sıxışdırıb çıxarmaq asan olmayacaq.
  Polkovnik qızları düz ordu generalının yanına aparır. Və birtəhər hər kəs onu çox müzakirə etmədən ötürməyə icazə verir. Yalnız ofisin elə girişində katibə və iki iri oğlan yolu bağlayıb sənədlər tələb etdilər. Hər iki döyüşçü sadəlövh və birdən-birə yağlı gözləri ilə baxaraq qışqırdı:
  - Çox gözəl uşaqlarsınız, amma sizdə qadın sevgisi yoxdur!
  İri oğlanlar, ümumiyyətlə, bir qayda olaraq, cinsi narahatdırlar və əzələlər nə qədər güclü olarsa, sevişmək istəyi və qanda testosteronun səviyyəsi bir o qədər çox olur. Və qızlar dərhal şüurlarına yerləşdilər və başlarına sabit fikirlər daxil etdilər. Bundan əlavə, boyuna təzyiq etsəniz, hipnoza ən davamlı insan belə iradəsini itirəcək və təklifin təsirinə tab gətirəcəkdir.
  İri adamlar yumşaldılar, mən katib qırmızı saçlıdan çənəsinə bir daban aldım, boyun qırıq oturdum. Görünür, Nu San mərasimdə dayanmaq deyil, problemi mümkün qədər sadə həll etmək qərarına gəlib.
  Kokpitdə Jukov və onun səkkiz generaldan ibarət heyəti var idi. Mövcud vəziyyəti müzakirə etdik. Ancaq ağır olduğu ortaya çıxdı. Təkcə birinci eşelonda dörd milyon yaxşı təlim keçmiş və cəsur yapon piyadası irəlilədi. Yaponlar isə öz say üstünlüyündən məharətlə istifadə etdilər. Çıxan Günəş Ölkəsinin tank donanması kifayət qədər zəifdir, lakin SSRİ-də Qərbdə ən yaxşı tanklar, xüsusən də KV və T-34 var, lakin burada əsasən zibil qalır.
  Stalin artıq Uzaq Şərqdən ən döyüşə hazır birliklərdən bəzilərini çıxararaq Qərbə köçürmüşdü. Yaponiya ilə bitərəflik müqaviləsi komandanlığın sayıqlığını sönükləşdirdi. Stalin nədənsə Yaponiyadan gələcək təcavüzlə bağlı bütün xəbərlərə məhəl qoymadı. Nəticə isə döyüşün elə ilk günlərində cəbhənin süqutu oldu. Vladivostok artıq mühasirəyə alınıb və Primorye itirilib, Xabarovsk və Ulan-Bator hərəkətə keçib.
  Xoşbəxtlikdən dərin Amur çayı samuray birləşmələrinin irəliləməsini ləngitdi. Lakin yaponlar Monqolustan vasitəsilə Amur çayından yan keçərək hücuma keçdilər. Onlar Mançuriya şəhəri tərəfdən Amur və bu dəfə Monqolustandan yan keçərək sərhəd kəndini ələ keçirə bildilər. Beləliklə, kritik vəziyyət yaranıb. Vəziyyəti düzəltmək üçün indi qüvvələrin bir hissəsini qərb istiqamətindən çıxarmaq və tələsik Uzaq Şərqə köçürmək lazım idi. Və bu vaxt apardı.
  Görünür, yaponlar sovet rabitəsinin miqyasına və quru ordusundan istifadə etmək qabiliyyətinə ümid edirdilər. Axı Çin və Koreyadakı müstəmləkələri nəzərə almasaq, Yaponiyanın əhalisi yüz milyonu ötdü. Beləliklə, onlar SSRİ ilə və ya Üçüncü Reyxin imkanları ilə müqayisə edilə bilən quru ordusunu yarada bilərdilər.
  Xalxın Gölündə qisas almaq susuzluğu Doğan Günəş ölkəsinin əhval-ruhiyyəsinə hakim idi. SSRİ arasındakı münasibətlər məsələsində heç bir kompromis istəmirdi.
  Bundan əlavə, Hirohito ümid edirdi ki, Hitler bu məqamdan istifadə edib Britaniya ilə müharibə nəticəsində kəsilən anti-bolşevik kampaniyasını davam etdirəcək. Bəs SSRİ nəyə nail olacaq?
  Fürer, əlbəttə ki, kommunistlərə nifrət edirdi, lakin bu vəziyyətdə İngiltərədən ayrılmağı və iki cəbhədə müharibədən qaçmağı özü üçün daha vacib hesab edirdi. Almanların Tolbukun düşdüyü Liviyadakı uğurları, Maltadakı bazanın dağıdılması və Misirdəki hücumlar İngiltərənin tez bir zamanda sona çatması və Leonun sülhə ram olunması şansı verdi. Və sonra Wehrmacht'ın güclü zirehli qoşunları qərbdən hərəkət edəcək.
  Samuraylar buna, həm də öz cəsarətinə və güclü aviasiyasına, böyük və təcrübəli donanmaya ümid edirlər.
  İndi Jukov da, Stalin də çətinlik çəkirlər. Qoşunları qərbdən çıxarıb şərqə köçürmək təhlükəli deyilmi? Ola bilsin ki, bu işi dayandırsın. Hitler qüvvələrinin belə zəifləməsi təxribat yaratmazmı? Digər tərəfdən, Yaponiyanın uğurları krautlar üçün daha böyük sınaq və təxribata çevrilə bilər.
  Ninja qızları, hər halda, istənilən müharibədə güclü arqumentdir. İndi də nəzakətli təzimlə generalların oturduğu kabinetə daxil olurlar və mehribanlıqla deyirlər:
  - Hansınıza təzə süd lazımdır?
  Jukov təəccüblə yumruqdan çıxdı və dedi:
  -Belə gözəllikləri haradan almısınız?
  Qırmızı saçlı şeytan yerli Sibir ləhcəsi ilə melodik oxuyurdu:
  - Xeyirxah, müdrik Stalin bizi döyüşə çağıracaq və ürəyin yerinə odlu mühərrik gələcək!
  Sarışın terminator təsdiqlədi:
  - Daha yüksək və daha yüksək və yüksək... Quşlarımızın uçuşu üçün çalışın! Və hər pərvanə nəfəs alır - sərhədlərimizin sakitliyi!
  Qırmızı saçlı gözəl zərif və cəld hərəkət etdi, onun hərəkətlərini sadəcə bir ölümcül tutmaq çətin idi. Ardınca ənənəvi ölüm öpüşü gəldi. Və Jukov şəhvətli xəyallarda üzürdü. Nəhəng ordu generalının əmri belə oldu:
  - İndi, cənablar, hamınız cipdə və biz təbiətin qoynunda hərbi planları müzakirə edəcəyik.
  Mançuriyada yaponlar üzərində qələbədə xidmətləri Jukovdan az olmayan general-polkovnik Ştern etiraz etməyə çalışdı:
  - Amma o qədər də rahat deyil...
  Sarışın şeytan Sterninin dodaqlarından öpdü, sinir ucuna basaraq dedi:
  - Yox, əzizim... Mənimlə sevişmək istəyirsən, elə deyilmi?
  Stern sıxıldı:
  - Bəli, əlbəttə, bəli!
  Qırmızısaçlı şeytan başqalarına göz vurdu:
  - Bəs siz uşaqlar? Axı, etiraf edin, ən çox qızlarla və manqalla təbiətin qoynunda getmək istəyirsiniz. Odur ki, işıqlı və aydın olarkən tələsək!
  Təbii ki, heç bir kişi belə şirnikləndirici təklifə müqavimət göstərə bilməzdi. Hipnozu demirəm. Və ninjaların hipnozu hidrogen bombası kimi çox güclüdür. O, hətta sözsüz də olur. Silahsız qüdrətli Ussuri pələnginin və ya vəhşi qütb ayısının qəfəsinə girərək yuxuya getdiyiniz zaman. Və təbii ki, bir insan.
  Ninjalar çox güclüdür və bərabər hüquqlara malikdirlər: kişilər arasında qırğın olmaması üçün qadınların sayı kişilərdən bir qədər də çoxdur.
  Generallar heç də inhibe edilmiş zombilərə bənzəmirlər. Onlar geniş gülümsəyir və qarşıdan gələn şənlikdən çox razıdırlar. Axı onları qarşıda dünyanın ən yaxşı qadınlarının nəvazişləri gözləyir.
  Və hətta təbiət qoynunda orkestr də gətirdilər ki, daha əyləncəli olsun. Beləliklə, bəziləri üçün müharibə, bəziləri üçün isə sevinc var. Müharibədə yalnız sevinc, bir qayda olaraq, illüziyadır. Həm vətəndaş müharibəsi, həm də Birinci Dünya Müharibəsindən keçmiş Jukov bunu heç kim kimi başa düşürdü. Bu, soyğunçuluq və alay fahişələrinin qəzəbli sevinci haqqında bir növ yanlış fikirdir. Amma bütün bunlar nə qədər cəlbedicidir.
  Qırmızı heyvan isə Jukovu sığallayır. O, ümumiyyətlə təbiətcə şəhvətlidir və kişiləri çox sevir. Yaxşı, o dövrdə ən məşhur rus komandiri ilə sevişməkdən necə imtina etmək olar. Xeyr, o, bunun üçün özünü heç vaxt bağışlamaz. Sarışın terminator isə Sternlə ayaqlaşdı. Bu generalın başında çox yüksək mükafat var, ona görə də onunla bir az da olsa əylənmək fürsətini qaçırmamalısınız. Axı, bir canavarla Erosla məşğul olmaq çox həyəcanlıdır.
  Onların bütöv bir konvoy şirkətinin müşayiəti ilə getməsi xırdalıqdır. Əsgərlər çəlləkdən zəhərli şərab içəcək və heç vaxt ayılmayacaqlar.
  Qızılbaş Jukovla birlikdə artıq stəkanı götürüb oxuyur:
  - Və döyüş yenidən davam edir,
  Və ürəyim sinəmdə narahatlıq hiss edir!
  Və Lenin çox gəncdir,
  Və gənc oktyabr qabaqdadır!
  Və Leni çox gəncdir,
  Və gənc oktyabr qabaqdadır!
  Qırmızı saçlı qız çox teatral şəkildə çılpaq barmaqları ilə kibrit yandırdı və çılpaq və aşılanmış ayağından istifadə edərək siqaret yandırmağa başladı. Gözəl və qeyri-adi görünürdü. Generallar bir ağızdan şırıldadı və bütün gözləri ilə baxdılar. Döyüşçülər isə yırğalanıb yanan siqarını yalın ayaqdan ayağa tulladılar. Bütün həqiqi idmançılar kimi onlar da tütünə dözə bilmirdilər.
  Amma siqaretlə oynamaq asandır...
  Və isti kömürdən qorxmayan çılpaq, yuvarlaq dabanınıza yanan siqar qoyun.
  Piknik yeri sevgi ilə seçildi. Dağlardan gözəl mənzərələr, gözəl və günəşli, təmiz çayın yanında. Ona görə də özümüzlə bir neçə donuz götürdük ki, donuz ətindən ləzzət ala bilək. Açığını deyim ki, qızlar özlərini yaxşı hiss edirlər, kişilərin əllərinə toxunmağa icazə verirlər və hətta bundan həzz alırlar. Ümumiyyətlə, döyüşçülər cinsi və həyatda aqressivlik ilə xarakterizə olunur.
  Hətta kiçik romantikaları da zümzümə etməyə başladılar.
  Sevgidən gözəl bir şey yoxdur
  O, Günəş kimidir, insanlar üçün parlayır...
  Bəzən qana görə reytinq verirlər,
  Və əzab içində ölürlər, hətta uşaqlar da!
  
  Tale bəzən o qədər qəddar hökm sürür,
  Pis canavar şiddətlə qalib gələndə...
  Şiddətli Allah rəhmət eləsin
  Bil ki, sevənləri cəhənnəmdən xilas edər!
  
  Dünyada hər şeyin yaxşı olacağına inanıram
  İnsanlar isə Marsa ox kimi uçacaqlar...
  Kainat çox çətin olsa da,
  Ancaq söhbət etməyi öyrənin, inanın, bu, əladır!
  
  İnanıram ki, dünyamız belə olacaq,
  Biz kommunizmi zarafatla və məhəbbətlə quracağıq!
  Axı Stalin mənim kumirimdir, inanın
  Bu sizi dostluq formasında yürüş etməyə məcbur edəcək!
  
  Rusiyada hər cəngavər nəhəngdir,
  Pioner qalstuku taxsa belə...
  Bizim üçün, inanın, Rəbb həmişə birdir,
  Və Şeytanın təbəssümü olduqca qəddardır!
  
  Ey müqəddəs vətənim,
  Mən səni ruhumla çox sevirəm!
  İnsanlar mənim üçün gözəl ailədir,
  Uca Allah bizi hər şeyə qadir etsin!
  
  Qoy gözəllik dünyanı qeyrətlə idarə etsin,
  Qız isə əsgəri sevəcək...
  İsanın paklıqla parıldadığı yerdə,
  Və şeytan gələcək, inanın mənə, qisas!
  
  Berlin düşmənlərdən azad olacaq,
  Yaponiya qırmızı bayraq dalğalandıracaq...
  Şeir mənim şeirlərimdən olacaq -
  Qoy bu iş boşa getməsin!
  
  Oğlunuz öldü, ağlama, əziz ana,
  Vaxt gələcək, yaraşıqlı kişi kimi yüksələcək...
  Bəzilərinin ölmə vaxtıdır,
  Cənnətdəki başqaları mahnı oxuyur!
  
  Stalinin vəsiyyətlərinə sadiq olun,
  Onda həyat əbədi və xoşbəxt olacaq...
  Xəyallar gerçəkdə gerçəkləşəcək -
  Keruvlar tərəfindən qanadlarda əbədiyyətə aparıldı!
  Və bir neçə ninja: həm kişilər, həm qadınlar, həm də oğlan Karas artıq piknikə hazırlaşır. İndi ələ keçirməyə çox az qalıb və sonra olacaq...
  Ancaq görünür, xüsusi şöbədən kimsə nəyinsə səhv olduğunu hiss edib Jukovun arxasınca bütöv bir xüsusi təyinatlı alayını göndərdi. Tanklar, o cümlədən T-34, eləcə də daşıyıcılar gəlir. Hələ helikopter yoxdur - bu tip avadanlıq 1942-ci ildə yaradılmayıb.
  Yaxşı, döyüş varsa, ninjalar da olacaq.
  Lider arbaletini qaldırır və partlayıcı ox atır. İlk baxışdan o, yalnız bir kiloqram partlayıcı olan kiçik arbalet boltuna bənzəyir. Lakin o, böyük məhvedici gücə malikdir. Beləliklə, ninjanın icad etdiyi qarışığın hər qramı üçün yalnız bir noxud tankı və ya konveyeri aşmağa qadirdir. Və sonra partlayır, hətta dərənin özündə də.
  Qəza olub, partlayış olub, bir neçə tank dağıntılar altında qalıb. Qəzəbli atışma başladı və ninjalar hücuma keçdilər. Sovet əsgərlərini narkotik etmək mümkün deyildi və ayaqyalın Terminator qızları daha çox ənənəvi silahlardan istifadə edirlər. Budur, zəhər uçan iti iynələr. Gözəllər onları havaya qaldırdılar və bir yelləncəkdən onlarla əsgər öldürüldü.
  Sonra döyüşçülər xəncər və qaşıq atır, çılpaq ayaqları ilə atırlar.
  Qasırğa başladı. Şirin ayaqyalın döyüşçülər ölüm harpiyasına çevrildilər. Onlar quldurların dar ağacında ifa etdiyi rəqsi səhnələşdiriblər.
  Qızılbaş dabanı ilə zabitin alnına təpik vurub, kəlləsini sındırıb oxuyurdu:
  - Mən yazıq böcək deyiləm...
  Balaca ağ məxluq baldırına bir zərbə ilə başını götürüb sözünə davam etdi:
  - Superninja axmaq deyil!
  Döyüşçülər eyni anda üç əsgəri yuxarıya ataraq, gurultu ilə ayaqlarını döydülər:
  - Gizli istedadlar - vay, vay!
  Və sonra gözləri parıldadı. Və ninjalar sovet qoşunlarına arbaletlərdən atəş açdılar. Onlar hətta əyilə bilmirdilər. Tanklar söküldü və yandırıldı, lakin görünən İL-2 yüngül ox alaraq dərhal partladı.
  Bəli, bu Yaponiyadır, onun tayı-bərabəri olmayan qorxunc gizli ordusu. Beləliklə, döyüşçülər əsgərləri məhv edir, çılpaq, zərif ayaqları ilə iti iynələr atırlar və əsgərləri yıxılaraq əzab içində ölməyə məcbur edirlər.
  Döyüş aşağı gedir. Konvoy şirkətinin sağ qalan əsgərləri elə qorxu yaşayırlar ki, qaçırlar və generallar Jukovla birlikdə itaətkarlıqla ayaqyalın, əzələli qızların arxasınca gedirlər.
  Xeyli ziyan dəyən xüsusi təyinatlı alay əlavə qüvvələr çağırıb. Ancaq ora çatanda ninja dəstəsinin qaçmağa vaxtı olacaq. Bir çox İL-2 əslində göydən hücuma keçməyə çalışır, lakin onları yaylı yay boltlar və oxlar yağışı gözləyir. İlk altı İL-2 saniyədə vuruldu, bir yarımdan sonra qalanları partladı. Bu ninjalar çox sürətli və dəqiq atıcılardır. Onların gizli bacarıqları min illərdir mövcud olub və təkmilləşib.
  Çox şey edə bilərlər. Və onların hərbi işlərdə bacarıqları sadəcə fantastikdir. Burada ninja lideri Nakasone yüksək trayektoriya boyunca arbalet bolt göndərir. O, hədəfi görə bilmir, lakin kiçik bir yük tam olaraq KV-2 lyukuna dəyir və onu sındırmaq döyüş dəstinin yırtılmasına səbəb olur. Yəni, ninjaların bacarıqları fantastikdən də artıqdır.
  Təəccüblü deyil ki, onlarla belə döyüşçü bütün orduları uçurmağa qadirdir. Daha bir sovet tank alayı atəşə tutuldu və dayandı. Tanklar oxlara qarşı vuruşmadılar. Zərbələr altında zireh partladı və yapon döyüşçüləri sadəcə güldülər. Axı bunlar ninjalardır - gələcəyin döyüşçüləri, onlar üçün heç bir şey mümkün deyil.
  Və hər iki yaraşıqlı döyüşçü artıq generalları atlarının yəhərlərinə bağlamışdı. Onlar Yaponiyaya çatdırılacaq. Bununla belə, ninjaların özləri səfər zamanı qısa bir sorğu keçirəcək və istisnasız olaraq hamını aşkar edəcəklər.
  Və ya hər halda, lazım olan və çox lazım olmayan hər şey!
  Ninjaların xüsusi atları var, onlar çitalardan daha yüksək sürətlə inkişaf edirlər. Buna görə də onlara yetişməyə çalışın. Bununla belə, IL-2 və PE-2-yə yeni hücum cəhdi yalnız sovet qoşunları arasında itkilərə səbəb olur. Bu yaponlar çox güclüdürlər. Necə deyərlər, uzaqlıq hissi var. Qaçırmırlar və çarxlar on mil məsafəni vura bilər. Orada onların işdə əhəmiyyətsiz gərginlikdən bir qədər fərqli prinsipi var. Həm də ninja döyüşçülərinin böyük sirri.
  Bununla belə, müəyyən qaydalar var... Ninjalar Yapon güc sisteminin bir hissəsi deyildilər. Ona görə də Xalxın Gölə gəlmədilər. Və bir qayda olaraq, ya pul üçün, ya da şəxsi namusa toxunduqda döyüşürlər. Beləliklə, Jukovun və onun qərargahının tutulması pulludur və görünməz döyüşçülərin növbəti əməliyyatda iştirak etməyə razılıq verəcəyi fakt deyil. Yapon hakimiyyətinə təmənnasız xidmət göstərməyi qadağan edən şərəf kodeksi var. Əks halda Amerikadan heç nə qalmazdı.
  Bununla belə, qırmızı saçlı döyüşçü və onun açıq saçlı dostu həqiqətən döyüşməkdən həzz alırdılar. Və ziyafətin davam etməsini istəyir. Ümumilikdə neçə ninja var? İki yüzdən çox olmayan bu cəmiyyət gizlidir və tələbə olaraq yalnız ən bacarıqlı və həmişə yapon olmayanları seçir. Düzdür, hər halda, hər versiyada yapon qanının müəyyən qatqısı olmalıdır və xüsusi ləyaqət tələb olunur.
  Onların təşkilatı Port Arturun alınmasına kömək etdi, Vysokaya dağını tutdu və bununla da rus donanmasını məhv etdi. Amma indi söz Hirohitodadır. O, ninjalara orden və qızıl verməlidir.
  Rusiyada, xüsusən Sibirdə çoxlu qızıl və almaz var. Beləliklə, uğurlu olarsa, gələcəkdə verəcək bir şey olacaq.
  Lakin Ni San və Nu San Böyük Yaponiya naminə pulsuz döyüşmək qərarına gəldilər.
  Georgi Konstantinoviç Jukovun və bütün heyətinin oğurlanmasından xəbər tutan Stalin qəzəbləndi və qəzəbləndi. Borudan kül hətta Beriyanın üzərinə də düşdü - deyirlər ki, keçəl şeytana göz yummamısan.
  Lavrentiy özünə haqq qazandırdı:
  - Bu, ən böyük ninjadır. Onların qabiliyyətləri insanlardan qat-qat üstündür!
  Stalin gizli polisin başına vurdu:
  - Belə ki? Belə çıxır ki, məni də qaçıra bilərlər?
  Beriya həyasızcasına uzanıb hönkürdü:
  - Olmaz, əlahəzrət! Biz həmişə keşiyindəyik!
  Stalin Xalq Daxili İşlər Komissarına yumruğunu silkələdi.
  - Lavrentiyə bax... Mənə nə olur, başını qopararam!
  Gizli polisin rəisi sevinclə rus xalq mahnısını oxudu:
  - Mən çarəsiz doğulmuşam. Və mən çarəsiz öləcəyəm! Başımı sındırsam, quzu başına bağlayaram!
  Ali Baş Komandan Beriyanı dəstəklədi:
  - Vay, vay... Şirin sözlər ağrıyır, tezliklə dəlixanadan çıxacağıq - hər şey düzələcək!
  Jukovun itkisi böyük itkidir. Və onun tutulması ilə cəbhələrdə parçalanma yarandı. Stalin sevimli Voroşilovu Uzaq Şərq qoşunlarının yeni komandiri təyin etdi. Biz ona Finlandiya şirkəti üçün özünü bərpa etməsinə icazə verməliyik.
  Amma belə bir təyinat qeyri-qənaətbəxş oldu. Voroşilov çox qışqırdı, ayaqlarını tapdaladı, amma xaotik və qeyri-peşəkar hərəkət etdi. Xüsusilə o, qoşunları hissə-hissə döyüşə cəlb etdi və yaponlara öz say üstünlüyündən kifayət qədər səmərəli istifadə etməyə imkan verdi. Bundan əlavə, samuray tankları, bütün yüngüllükləri ilə, KV və təkərli təkərli sovet maşınları haqqında demək mümkün olmayan mobil və keçə bilən oldu.
  Məlum oldu ki, Klim Voroşilov adına tankın xarizmatik, lakin çox köhnəlmiş və əməliyyat-taktiki cəhətdən səriştəsiz marşaldan daha az çatışmazlıqları var idi.
  Çox vaxt Stalin mütəxəssislərin məsləhətindən daha çox instinktlərinə güvənərək ən məlumatlı qərarlar qəbul etmirdi. Yaponlar ordunu quruya və demək olar ki, bütün Kamçatkanı tuta bildilər. Petropavlovsk-Kamçatski istisna olmaqla, əlbəttə. Amma bu şəhər də Vladivostok kimi tam blokadadadır. Üstəlik, şimala doğru hərəkət edən samuraylar artıq Maqadana yaxınlaşırdılar.
  Beləliklə, şərq cəbhəsi, hesablamaların və sovet komandanlığının həddən artıq özünə inamının əksinə olaraq, çökməyə davam etdi.
  Müttəfiqlər üçün də işlər yaxşı görünmürdü. Daha doğrusu, İngiltərənin əsas müttəfiqi olan ABŞ hələ müharibəyə girmək istəmirdi və Wehrmacht-ın uğurları artdıqca onların istəyi zəiflədi.
  Şellenberq Dallesi qəbul edib. ABŞ-ın gizli polis idarəsinin rəhbəri döyülmüş itə bənzəyirdi. Heç bir parlaqlıq və ya əvvəlki inam yoxdur.
  Təbii ki, Amerika artıq ərazisinin yarıdan çoxunu itirmişdi və uçuruma doğru sürüşməkdə idi. Əslində bunu nə iqtisadi potensial, nə Avropadan uzaqlığı, nə də ABŞ-ın okeanları xilas etdi. Və hər şey, necə deyərlər, cəhənnəmə getdi.
  Dulles əyilib mızıldandı:
  - İstənilən sülh şərtlərinə razıyıq, əgər onlarda söz yoxdursa: təslim ol!
  Şellenberq güldü və şıltaqlıqla dedi:
  - Və yalançı qürur naminə, ABŞ-ı dəhşətli əzablara məruz qoymağa davam etməyə hazırsınızmı?
  Dalles ağır ah çəkdi. Zülmedici bir fasilə yarandı. Sonra Amerika nümayəndəsi daha yumşaq tonda deməyə çalışdı:
  - Biz faktiki təslim olan istənilən sülh şərtlərinə hazırıq, yalnız onu rəsmiləşdirmədən!
  Şellenberq istehza ilə gülümsədi və dedi:
  - Fürer təslim olmaqda israrlıdır! Bu onun əvəzolunmaz şərtidir! Və Adolf Hitler, bir qayda olaraq, qərarlarını dəyişməkdən son dərəcə çəkinir!
  Dalles çiyinlərini çəkdi və sakitcə soruşdu:
  - Oliqarxların və Trumanın şəxsi təhlükəsizliyinə zəmanət verirsinizmi?
  Schellenberg gülümsədi və xatırlatdı:
  - Vaxtilə Trumen demişdi: Almaniya qalib gəlsə, Rusiyaya kömək edəcəyik, Rusiya qalib gəlsə, Almaniyaya kömək edəcəyik... Qoy bir-birlərini mümkün qədər öldürsünlər! Yəni Truman olduqca əclafdır! Bizə də lazımdır, ey əclaflar!
  Dalles razılaşaraq başını tərpətdi.
  - Mən Trumeni və digərlərini qalibin mərhəmətinə təslim olmağa inandırmağa çalışacağam! Qalanlarına gəlincə... Belə də olacaq! Yəni demək istəyirəm ki, biz Almaniya vətəndaşlığını qəbul etməyə hazırıq!
  Şellenberq sərt şəkildə qeyd etdi:
  - Böyük Almaniyaya sədaqət hələ də qazanılmalıdır!
  Dalles titrədi və soruşdu:
  - Yeni dünya düzənində ABŞ iş adamlarına yer yoxdurmu?
  Şellenberq açıq şəkildə dedi:
  - Niyə? Olacaq! Siz Üçüncü Reyxin iqtisadiyyatının əlavəsi olacaqsınız.
  Siz isə müstəmləkəçi burjuaziya kimi bir şey olacaqsınız.
  Dulles məntiqlə qeyd etdi:
  - Əgər sərvət qorunub saxlansa, o zaman kapitalistlər sizə həvəslə imza atacaqlar!
  Şellenberq güldü və əlavə etdi:
  - İş gününü uzadıb, işçiləri daha sərt istismar edə biləcəksiniz.
  Bir fasilə oldu. İki slavyan qızı içəri girdi. Onlar yalnız şəffaf koftalar və qısa ətəklər geyinmişdilər, ayaqyalın. Şərab, qızardılmış qaz, qarnir ilə dilimlənmiş donuz əti ilə böyük bir gümüş qab gətirdilər.
  Schellenberg qəlyanaltı yeməyi təklif etdi. Və eyni zamanda əlini qulluqçunun çılpaq, qaralmış dizinə qoydu. Bəli, bir az utandım, amma müqavimət göstərmədim.
  Şellenberqin işarəsinə tabe olan başqa bir qız Dalleslə əyləşdi. Amerikalı özünü hiss etməmiş kimi etdi. Alman kəşfiyyatının rəisi qızın çılpaq, qaralmış, əzələli ayağını sığalladı və mırıldadı:
  - Ölkənizdə fahişəlik qanuni olacaq, əxlaq polisindən qorxmaq lazım olmayacaq. Qızlarla isə qorxmadan mümkün olacaq... Amma mavilər çətin anlar yaşayacaqlar!
  Dalles qısaca cavab verdi:
  - Mən mavi deyiləm!
  Şellenberq gülümsədi və təklif etdi:
  - Elə isə hiss et! O, quldur və imtina etməyə haqqı yoxdur!
  Dalles əl sıxdı və dedi:
  - Bu köhnə dəbli səslənə bilər, amma mən qadın həvəskarı deyiləm!
  Şellenberq başını tərpətdi:
  - Amma əbəs yerə... Özünü belə həzzdən məhrum edirsən! Qadın düşkünü olmaq böyük xoşbəxtlikdir!
  Dalles qıza baxdı. Sarışın, nazik, əyri. Bluza sinəsinin konturlarını və cazibədar bədənini gizlətmirdi. Ayaqları çılpaqdır, yaxşıca yuyulur, altlığı bir az tozludur, lakin çox zərifdir. Həqiqətən nəvaziş etmək və toxunmaq istədiyiniz qız.
  Lakin Dalles peşəkar kəşfiyyatçı idi və özünü idarə etməyi bilirdi. Üstəlik, onun şəklini çəkməyəcəyi də fakt deyil.
  Şellenberq əllərini qulluqçu qızın sinəsinə qoydu. O, məmnuniyyətlə mırıldandı. Görünür, gənc və olduqca yaraşıqlı bir kişinin büstünə toxunması onun xoşuna gəldi. Yoxsa o, ağıllıcasına özünü göstərirdi. Lakin Şellenberq heç də utancaq deyildi.
  Dalles qısaca dedi:
  - İki yüzdən çox Amerika diviziyası məğlub edildi və əsir götürüldü. Amma bizim daha yüz əlli diviziyamız və milislərimiz də var. Amerika hələ də mübarizə aparacağı halda... Nyu Yorkda yəhudilərin təsiri güclüdür. Sona qədər mübarizə aparmaq istəyənlər yəhudilər və onlardan asılı olanlardır. Deməli... Yaxşı, kommunistlər də döyüşmək istəyirlər!
  Şellenberq hiyləgərcəsinə göz qırpdı:
  - Eşitdiyimə görə, beş qızınız Rusiyadan gəlib. Kim çox yaxşı mübarizə aparır. Onlar haqqında əfsanələr yaranır.
  Dalles təbəssümlə cavab verdi:
  - Sizin Fridrixiniz, eləcə də məşhur dördlük haqqında əfsanələr hazırlanır. Əslində, reallıq və xəyallar tez-tez bir-birindən ayrılır!
  Schellenberq razılaşaraq başını tərpətdi:
  - Bu qızları diri tutmağa çalışın!
  Dalles başını tərpətdi:
  - Biz sizə bu ləzzəti verəcəyik!
  Bundan sonra Şellenberq və Dalles ayrıldı. Daha deyəcək bir şey yox idi.
  Şellenberq qızların üstünə atıldı, heyvani ehtirasları istidə qaban zərifliyi ilə təmin etdi. Donuz kimi qışqırdılar...
  Bu arada Hitlerin özü də başqa bir qladiator döyüşü ilə əylənirdi.
  Qızlar döyüşürdülər, hər tərəfdən dörd. Döyüşçülər yalnız külot geyinmiş, yağlanmış və aşılanmışdır.
  Qızlar bir-birinə zərbə vurdu, ayaqyalın ayaqlarının altına kömür atıldı. Fürer bunu reflekslə sığalladığı üç fahişə ilə birlikdə seyr etdi. Kişi olmaq qabiliyyəti olmayan Fürer qan və işgəncədən həzz alırdı. Xüsusilə gözəl qadınlara işgəncə verməyi xoşlayırdı.
  Və Hitler bunu sadist özünü unutqanlıqla etdi. Və sonra qızlardan biri qılınclarla deşilmiş yerə yıxıldı. Qara döyüşçülər onun dabanını məşəllə yandırdılar. Qız yerindən tərpəndi və həmişəlik susdu. Beləliklə, faşistlər üçün əyləncə idi.
  Fürer döyüşdən bir qədər yayındı. Düşüncəli oldu.
  Bir nömrəli nasist "Mənim mübarizəm"i yazanda anladı ki, Almaniya üçün ən ciddi düşmən ABŞ olacaq. Və mən belə müharibədən qaçmaq istəyirdim. Əvvəlcə Hitler SSRİ-yə koalisiya ilə hücum etmək barədə düşünməyə meylli idi. Almaniya, təbii olaraq Polşa, İtaliya, tercihen İngiltərə, Yaponiya gözəl olardı. Ola bilsin ki, hətta Fransa, Macarıstan, Rumıniya və digər ölkələri birləşdirsin.
  Fürerin özü hələ də Almaniyanın gücünə, Almaniyanın hegemon olmaq üçün yazıldığına inanmırdı. Beləliklə, onun planları daha təvazökar idi: iyirminci illərdə nisbətən zəif olan SSRİ-dən qazanc əldə etmək və oradakı torpaqların bir hissəsini almaq.
  Baxmayaraq ki, əvvəlcə Almaniyada hakimiyyəti ələ keçirmək lazım idi. 1928-ci il seçkiləri faşistlərə səslərin üç faizini belə vermədi. Görünürdü ki, hakimiyyət sadəcə bir xəyaldır. Lakin sonra nasist təşkilatının möcüzələri, sponsorların köməyi və Hitlerin natiqlik qabiliyyəti demək olar ki, məntiqli nəticəyə gətirib çıxardı. Hitler qalib gəldi... Uğursuzluğun astanasında olsa da.
  Və o, seçicilərin gözləntilərini üstələyib. Fürer sonradan yerinə yetirə bildiyi şeylərə söz belə vermədi. Elita isə dünya hökmranlığının qeyri-real olduğuna inanırdı.
  Fürerin uğurları qismən kommunizm və SSRİ qorxusu ilə izah olunurdu. Almaniyadan bolşevizmə qarşı istifadə etmək istəyirdilər. Görünür, başqa mülahizələr də var idi. Almanlar şabalıdı oddan çıxaracaq, qalanları, qəribə, qənimətləri böləcəklər. Fürer bu fikri başqalarına da aşılamağı bacardı. Məhz buna görə də o, silahsızlaşdırılmış zonanı zəbt edə və hətta Avstriya Anşlusunu həyata keçirə bildi. Sonra Münhendə zəfər oldu. Sudetenland alman oldu və bir az sonra Klaypeda geri döndü.
  Fuhrer bir qədər eyforiyaya düşdü; yəqin ki, daha sağlam əsaslarla Çexiyanı işğal etməyə tələsmək olmazdı. Niyə müttəfiqlərinizi belə alçaltırsınız? Amma səhv hesablamışam. Sonra Polşa ilə də işlər getmədi. Burada, ilk növbədə, yəhudilər silaha sarıldı, Almaniyada vintləri sıxmağı dayandırmağı tələb etdilər. Və yenə Fuhrer büllur bıçaqlar gecəsini təşkil edərək səhv hesabladı.
  Almaniyanın perspektivləri yaxşı deyildi. Yalnız altısı yüngül zirehli olan yalnız doxsan diviziya ilə dünyanın əksər hissəsi ilə döyüşə girəcəkdi.
  Hətta Polşaya qarşı da almanlar bir qədər zəif görünürdülər. Kifayət qədər sursat və bomba yox idi. Almaniya müharibəyə o qədər də hazır deyil. Buna görə də fürer Stalinin pakt təklifini qəbul etmək qərarına gəldi. Baxmayaraq ki, əvvəlcə onun tamamilə fərqli planları var idi.
  Ümumiyyətlə, bəlkə də fürer şanslı olduğu qədər dahi deyil. Polşaya hücum qərarında böyük risk var idi. Yüz on fransız və ingilis diviziyası Qərbdəki iyirmi üç alman diviziyasını sadəcə darmadağın edərdi.
  Amma bu baş vermədi. Almaniyada şanslı bir ulduz parlayırdı. Möcüzə baş verdi, müttəfiqlər anı qaçırdılar. Almanların kifayət qədər döyüş sursatı olduğu kimi Polşa da o qədər tez məğlub oldu. Sonra müttəfiqlər Almaniyaya hazırlaşmaq üçün bir neçə ay vaxt verdilər.
  Finlandiya ilə müharibə başlayanda almanların bəxti gətirdi. Stalin tez uğur qazana bilmədi və ilişib qaldı. Sülh ümidləri yarandı. Çoxları Hitlerə təzyiq etdi və özünü az şeylə məhdudlaşdırmağı təklif etdi. Məhz, şərqdə on dördüncü ilin sərhədlərini bərpa etmək və Polşaya müstəqillik görüntüsü vermək.
  Hətta müttəfiqlər də müstəmləkə məsələsinə qayıda biləcəklərinə eyham vururdular.
  Lakin fürer sonda hər şeyi rədd etdi və həlledici müharibəyə başladı. Danimarka bir gün müqavimət göstərdi, Norveç tez və minimum itki ilə ələ keçirildi.
  Və sonra ən maraqlısı, üstün koalisiya qüvvələrinin möcüzəvi məğlubiyyəti. Dörd milyon məhbus, yüz əlli diviziyanın qəniməti. Mainstein və Hitlerin parlaq planı. Və nadir bir şans vuruşunda, almanlar həqiqətən də məğlub ola bilərdilər. Müttəfiqlərin iki dəfə çox tankı, daha çox piyada və daha çox artilleriyası var idi.
  Ancaq göydəki ulduz Üçüncü Reyxə himayədarlıq edirdi... Düzdür, Britaniya ilə işlər getmədi. Sülh yox, qələbə yox! Hava hücumu uğursuz oldu. Hitler özü də şəxsi məsuliyyətini dərk edirdi. Təyyarə istehsalını artırmaq, dinc şəhərləri bombalamaq yox, daha rasional komandanlıq etmək lazım idi.
  Enişi təşkil etmək üçün hər şey edilmədi. Və qalib gəlmək şansı var idi. La-Manş çox böyük bir boğaz deyil, hətta bir sal da onu keçə bilər. Fürer o zaman tam enerji və təşkilatçılıq nümayiş etdirsəydi, Britaniya 1940-cı ildə geri düşəcəkdi. Və bu, İkinci Dünya Müharibəsinin bitməsini sürətləndirəcəkdi.
  Ancaq fürer, təəssüf ki, o zaman bu vəzifəni yerinə yetirmədi. O, parlaq fikirlərin ilhamını itirdi və şanslı ulduzu söndü.
  Sonra Hitler SSRİ üçün çox narahat olmağa başladı. Stalinin aşkar hərbi hazırlıqları təşviş yaratmaya bilməzdi. Bu qədər tanklar, digər avadanlıqlar, silahlar, təyyarələr. Bütün bunlar füreri narahat edirdi.
  Buna görə də İngiltərə ilə həlledici müharibə və Afrikaya hücum əvəzinə, yarımçıq addımlar atıldı. Və burada Fuhrer səhv etdi. Silah istehsalını maksimum dərəcədə təşviq etmək lazım idi. OKW dəqiq məlumat verdi ki, SSRİ-ni tutmaq üçün otuz altı tank diviziyası lazımdır. Ancaq cəmi on altı ayrıldı. "Barbarossa" planı təmiz qumardır: dörd dəfə az tank və təyyarə ilə hücum ölümcül təhlükəlidir.
  Lakin Hitler Qırmızı Ordunun özünü müdafiə etmək üçün praktiki olaraq hazırlanmadığını nəzərə aldı. Və ona yalnız öz ərazisində düşməni döymək öyrədildi. Və nə? Hesablama özünü doğrultdu! Müdafiəyə hazır olmayan sovet qoşunları qazanlara düşdü və onlar əzilib sındılar. Məhkumları qovdular. Lakin almanların gücü az idi. Hətta kifayət qədər fırtına qoşunları da yox idi. Biplanlar hətta döyüşə atıldı.
  Moskvaya çatdıq, Donbası tutduq və Leninqradın qarşısını aldıq. Lakin onların paytaxtı ələ keçirməyə gücü çatmadı və lənətə gəlmiş qış yoluna mane oldu. Kömür üzərində benzin, şaxta səbəbindən yanmaz fraksiyalara parçalanır. Və almanlar onu dişlərinə aldılar!
  Və sonra Yaponiya ABŞ-la müharibəyə girdi. Mən ona dəstək olmalıydım. Və Rommelin quyruğu Afrikada sıxıldı. Qırx bir, qırx ikinin qışı belə bədbəxt oldu. Amma... Amma yaponlar bir sıra böyük uğurlara imza atdılar. Və bahar Wehrmacht-a yeni qələbələr gətirdi. Ən əsası isə Hitler özündə yeni ilham hiss etdi və əla təşkilatçı oldu. Almaniyanı və işğal olunmuş əraziləri son həddə qədər səfərbər etməyə, silah istehsalını artırmağa nail oldu.
  Və o vaxtdan bəri hər şey yaxşılaşmağa başladı. İndi Amerika Üçüncü Reyxin ayaqları altına düşür.
  Hitler işarə verdi... İndi oğlanlar döyüşürdülər. Həm də yalnız bel paltarı geyinir. Və belə qanlı döyüş.
  Fürer çox uzun danışmağı sevmirdi. O, tezliklə dünyanın hökmdarı olacaq. Nə Napoleon, nə Çingiz xan, nə də Tamerlan belə uğur qazana bilmədilər. Bu, Hitlerdən əvvəl olmayıb və ondan sonra da baş verməyəcək! Əsl möcüzə baş verdi.
  Oğlanların yalın ayaqlarının altına kömür tökülürdü. Onlar üçün daha ağrılı olsun. Oğlanlar əziyyət çəkdi, Hitler isə əziyyətdən həzz aldı. Oğlanları qamçılamaq çox gözəldir. Və fürer güldü və vampir dişlərini göstərdi. Çox adama işgəncə verib, transplantasiya edib. Və neçəsi diri-diri yandırıldı?
  Hitler şəxsən oğlan və qızları odla yandırırdı. O, qızların çılpaq döşlərinə yanan məşəl tutmağı çox sevirdi. Alovu dəyirmi qadın dabanlarının üzərindən keçirin.
  Ən vəhşi işgəncələrdən istifadə edin. Hitlerin istifadə etmədikləri isə... Və atəş və isti, tikanlı məftillər və istidən qırmızı zəncirlər.
  Ən vəhşi işgəncə... Gözəl qızları diri-diri yandıranda... Bütün bunlar qısa bığlı manyakın xoşuna gəlirdi.
  Hitler işgəncə prosesini çox sevirdi... Qızların dırnaqlarının, xüsusən də ayaq barmaqlarının altına isti iynə vurmaqdan hədsiz həzz alırdı. Və barmaqlarınızı isti maşa ilə qırın.
  Almaniyada Hitleri ələ saldılar və gələcək Fürer Vyanada sərgərdan həyatı boyu çoxlu alçaldılmalara dözməli oldu. Bu onu çox soyuq və qəddar edirdi. Daha doğrusu, soyuq deyil, aqressiv qəddar. Hitlerdə o qədər qəzəb var idi ki, sözün əsl mənasında nifrətlə miqyasından çıxdı.
  Bu, fürerə yaraqlılara nəzarət etməyə imkan verdi. Ən cılız fırtınalılar Hitlerə itaət etdilər, ona görə də onun maqnitini və heyrətamiz nifrətini hiss etdilər.
  Hitler cəhənnəm enerjisi ilə yatırıldı. Təəccüblü deyil ki, hətta Stalin də fürerdən qorxurdu. Mən ondan qorxdum və hörmət etdim.
  Hitler əslində ona inanılmaz güc verən cəhənnəm ruhları ilə əlaqə saxlayırdı. Xalq fürerə itaət etdi. Qoşunlar da, bəxt qanadları da itaət etdilər. Qələbələr bir-birinin ardınca gedirdi. Hətta Çingiz xanın da bilmədiyi zəfərlər. Hətta Avstraliya Almaniyanın koloniyasına çevrildi. Və bir çox əyalətlər.
  Hitler çiyinlərini çəkdi - ABŞ-dan sonra hara getməli? SSRİ-ni bitirmək? Yoxsa Yaponiyanı vurdu? Doğan Günəş ölkəsi həddən artıq çox torpaqları ələ keçirdi. Amma digər tərəfdən, hələlik Yaponiyanın köməyi olmadan etmək mümkün deyildi. Beləliklə, fürer dar gözlü müttəfiqinin çox böyüməsinə icazə verdi. Hitler hətta məyusluqla homurdandı: niyə belə dəli oldu? Yaponiyaya bu qədər torpağı ələ keçirməyə icazə verildi? Digər tərəfdən, Stalini atəşkəsə razılaşmağa məcbur edən Yaponiya ilə ikinci cəbhənin açılması oldu və bu, İngiltərəni əzməyə imkan verdi.
  Beləliklə, fürer iki cəbhədə müharibə əvəzinə sırf İngiltərəyə keçdi. Və ən qısa müddətdə onu fəth etməyi bacardı. Buna görə də Stalinin bu məqamdan istifadə edib onu kürəyindən vurmağa cəsarət etmədi.
  Bununla belə, Üçüncü Reyxin yüz iyirmidən az seçilmiş bölməsi hələ də şərqdə Stalinistlərin hücumunu dayandırmağa hazırdır.
  Fürer qızlardan birinə nəfs daşı, pulsasiya edən çubuğu ağzına götürməyə icazə verdi. Və mən xoşbəxtlik hiss etdim. Qadın bədəni necə də gözəl və safdır. Onu oxşamaq, toxunmaq, sığallamaq çox gözəldir. Və tünd qırmızı məmələri öpün.
  Fürer qızın birbaşa sinəsindən öpür və dili ilə onun büstünü yalayır. Nə şirindir. Və qızlar dadlı çıxdı. Gənc qadınların dərisinin dadı necə də xoşdur.
  Onlar qızardılan zaman əslində qızardılmış quzu və ya donuz əti iyi gəlir. Fürer vegetarian olsa da, bəzən qadın döş ətini yeməyə icazə verirdi. Yaxud onun salatına insan ətini xırdalayardılar. Qadın bədəni, yaxud əzələli oğlanları yemək pis deyil. Ancaq Hitler özünə belə ləzzətlərə yalnız bayramlarda icazə verdi: çünki ət zərərlidir.
  Fürer banan və ananasları da çox sevirdi. Bütün bunlar son dərəcə dadlıdır.
  Həm də təbii ki, uzanma izləri olan qadınlara işgəncə vermək. Gözəlləri bir çarxda asın, çılpaq ayaqlarını ehtiyatlara bağlayın və sonra çəkilər əlavə edin. Bədənlər parçalanana qədər. Bu, əlbəttə ki, qəddardır, həm də təsirlidir. Bu yolla bütün gözəlliklərə işgəncə verə bilərsiniz.
  Digər maraqlı məqam isə qızları qarda çılpaq şəkildə qovmaqdır. Ümumiyyətlə, almanların sevimli işgəncəsi soyuqdur! Qızların barmaqlarının soyuqdan necə maviləşdiyini izləmək çox maraqlıdır. Və bu onlar üçün nə qədər ağrılıdır. Ümumiyyətlə, işgəncə Hitler üçün ən böyük həzz idi.
  Ayaqyalın qızlar əvvəlcə qarda qaçanda, sonra isə SS kişiləri onları isti məftillə kömürlərin üzərinə itələdikdə xüsusilə gülməli olur. Qızlar isə soyuqdan isti sobaya ayaq yalındırlar!
  Fürer güldü və dedi:
  - Mən işgəncə etməyi və əzab verməyi sevirəm! Mən ağrı verməyi sevirəm! Və buna görə də yaşasın işgəncə!
  Hitler oğlanlara işgəncə verməyi də sevirdi. Xüsusilə əsir düşən pionerlər. Burada intriqa var idi, oğlan ağrıdan qışqıracaq, ya yox. Pionerlər adətən dişlərini sıxaraq qışqırıqlarını saxlamağa çalışırdılar. Fürer məşəli sinəsində tutmağı, qoltuqları oxumağı və oğlanların dabanlarını qızartmağı çox sevirdi. Ya da alovu üzünüzə gətirin. Yanğın çox yanan və ağrılı bir şeydir, ona görə də adətən oğlanlar buna dözə bilməyib qışqırmağa başlayırlar. Ancaq ağrılı şokdan huşunu itirən, lakin susmağa davam edən inadkar pionerlər də var idi.
  Burada fürer həqiqətən belə bir pionerə işgəncə vermək istəyirdi. Və Hitler əmr etdi:
  - Əsir düşən rus partizanlarından birini bura çatdırın!
  Stalinin partizan müharibəsi aparmamaq əmri verməsinə baxmayaraq, bəzi fanatiklər əvvəlki kimi çox olmasa da, müqavimət göstərməkdə davam edirdilər. Pionerlər də orada idilər.
  Fürerin zövqünü bildiyi üçün ona on üç yaşlarında bir oğlan uşağı gətirdilər. Sarışın, artıq dindirmələr zamanı döyülüb.
  Onlar uşağı soyundurdular, iki uzun boylu xanım onun qollarını büküb, üstünə yelpik atıb rəfin üstünə çəkiblər. Onlardan biri ovucu ilə pionerin zolaqlı kürəyi boyunca ləzzətlə oxudu və dodaqlarını döyəclə cavab verdi:
  - Və oğlan mənim yatağımı isidə bilər!
  Hitler güldü və cavab verdi:
  - Sağ qalsa, sənə verərəm! Bununla belə, sonuncu ehtimalı azdır.
  Pioner çənəsini daha bərk sıxıb fürerə və onun fahişələrinə nifrətlə baxdı.
  Oğlan artıq çarxdan asmağı bacarmışdı. Çılpaq dabanına qamçı və rezin dəyənəklə döyüblər. Düzdür, mən hələ atəşi sınamamışam. Fuhrer kiçik başladı. O, alışqanı yandırıb, alovu oğlanın hamar sinəsi üzərində gəzdirdi.
  O, dişlərini daha bərk sıxdı və sıxıldı. Onun qaralmış bədənində qabarcıqlar şişirdi.
  Fürer rus dilində qətiyyətlə mehribanlıqla dedi:
  - De ki, Stalin bokdur və mən sənə işgəncə verməyəcəyəm!
  Pioner qətiyyətlə dedi:
  - Yox!
  Hitler gülümsədi və məşəli götürdü. Onu oğlanın yalın ayaqlarına gətirdi. Pioner daha da sıxıldı, sinəsindən bir qışqırıq qopdu. Nə qədər ağrılıdır. Lakin titanik səylə oğlan özünü saxlaya bildi.
  Fürer uşağın dabanlarını qovurmaqdan yorulub, məşəli qasıq nahiyəsinə aparıb. Bu zaman ağrı bütün həddi aşdı və pioner ağrılı şokdan huşunu itirdi.
  Hitler məşəli söndürdü və məyus bir tonda dedi:
  - Necə də israrlıdırlar, ruslar! Mən sadəcə heyranam!
  Cəllad qızlar Fürerdən soruşdular:
  - Onu özünə gətir!?
  Hitler başını tərpətdi və dedi:
  - İndi onu turşuda diri-diri həll edəcəyik! Pionerlərdən inadkarlıqlarına görə qisas alacağam!
  Çılpaq oğlanı özünə gətirdilər, zəncirlə asdılar və yavaş-yavaş turşuya batırmağa başladılar. Pioner əriyən ətdən vəhşi bir ağrı hiss etdi, amma oğlan mərhəmət diləmək əvəzinə mahnı oxumağa başladı;
  Vətənim müqəddəs olacaq,
  Pioner üçün müqəddəs torpaqdır...
  Heyət mənim sevimli ailəmdir,
  Qoy bu, bütün insanlara nümunə olsun!
  
  Müqəddəs Vətənimizin şöhrəti naminə,
  Biz pionerlər and içmişik...
  Hitler Şeytanla ittifaqda olsa belə,
  Ancaq Moskva yaxınlığında ona çətin anlar yaşadıq!
  
  Biz pionerlərik, Vətən oğulları,
  Böyük Vətənimiz...
  Və sona qədər ölkəyə sadiq qalacağıq,
  Kommunizm quruculuğunun böyük işində!
  
  Mən oğlanam, yarıçılpaq və ayaqyalın,
  Sərt qarda kəşfiyyata getdim...
  Qarşımda dərrakla ölüm uçur,
  Sizi dəmir qandallara bağlamaqla hədələyir!
  
  Ancaq mən nasistlərə körpünü partladım, bilirsən,
  Qatarlarını yola saldılar...
  Və kainatda cənnət olacağına inanıram,
  Gəlin yeni bir kommunizm qalası quraq!
  
  Amma sonra belə oldu, mən dəhşətli əsirə düşdüm,
  Krautlar dabanlarıma bərk vururdular...
  Cəllad kürəyinə napalm tökdü,
  Mənim qarnıma çubuqla vurdular!
  
  Məkrli faşist atəşdən istifadə etdi,
  Bütün arıq bədənini vəhşicəsinə yandırdı...
  Pioner son gücü ilə dayandı,
  Cəlladlar ona məharətlə işgəncə verdilər!
  
  Amma oğlan heç nə demədi,
  O, faşistlərə rus sirlərini açmırdı...
  Fuhrer ona nə qədər işgəncə versə də,
  O, qeyri-adi vurğu göstərdi!
  
  Sonra oğlanı turşuya atdılar,
  Və oğlan parça-parça dağıldı...
  Amma oğlan səmimi danışdı,
  Kommunizm tezliklə veriləcək!
  
  Tezliklə əsgərimiz Berlinə gələcək,
  O, Krautlara çox güclü bir nöqtə verəcək...
  Və Allah Fuhreri öldürənə qədər döyəcək,
  Və bütün heyvandarlıq, tək topdan!
  
  Və işgəncədə öləcəyəm, pioner,
  Tale mənə başqa seçim qoymadı...
  Amma hər kəsə bir nümunə göstərəcəyəm,
  Mən buna iniltmədən dözə bilərəm, rəfə inanıram!
  
  Sonra Uca İsa gələcək,
  Hər şey son dərəcə dirildiləcək...
  Qazax da, rus da birləşəcək,
  Böyük dəyişikliklər gəlir!
  Son sözdə yarımçıq qalmış oğlan yenə huşunu itirdi...
  Fürer gülümsədi və dostuna göz vurdu:
  - Deyəsən, o, sənin çarpayını isitmək məcburiyyətində qalmayacaq... Ərindi!
  O, biganə cavab verdi:
  - Başqasını tapacağıq... Bundan qalanı isə sabun üçün istifadə edəcəyik!
  Fürer buyurdu:
  - Oğlanın kəlləsindən möhtəşəm qədəh düzəldin! Bu arada mən gedib dostlarımla bir az ziyafət verəcəm!
  Füreri bir neçə nəfər müşayiət edirdi. O cümlədən dizayner Porsche. Bu görkəmli usta Fürerə dedi:
  - Əfsanəvi qızlar bizə çox gözəl ideya verdilər ki, hazırda Üçüncü Reyxin ən yaxşı dizayn zehinləri onun üzərində işləyirlər.
  Fürer ayağa qalxdı:
  - Nə fikir?
  Porsche təbəssümlə dedi:
  - Bütün bucaqlardan atəş açdıqda toxunulmaz olacaq bir tank. Bu, möcüzə və ya Cheops piramidası kimi bir şey olacaq!
  Fürer sərt cavab verdi:
  - Ümid edirəm ki, metalda təcəssüm çox çəkməyəcək! Yaxşı, indi piramidal tanklar olmadan da güclüyük!
  Porsche razılaşdı:
  - Bəli, biz güclüyük, fürerim!
  Himmler qeyd etdi:
  - Silah istehsalı o qədər artıb ki, görünür, tezliklə onu azaltmaq lazım gələcək. Amerika tezliklə öləcək və bizim Rusiya üçün bu qədər təyyarəyə və xüsusilə gəmilərə ehtiyacımız olmayacaq!
  Fürer fit çalaraq dedi:
  - Gözəllər, gözəllər, kabare gözəlləri... Siz ancaq əyləncə üçün yaradılmışsınız!
  Bundan sonra Hitler onların qarşısında rəqs edən yarıçılpaq qıza banan qabığını atıb. Qabıq striptizçinin götünə dəydi və o, cavab olaraq mırıldandı.
  Fürer dişlərinin arasından fısıldadı:
  - Xeyr, mən hələ də bütün dünyaya nəzarət etmək fikrindən uzağam. Yaponiya da var. Və onunla döyüşmək üçün gəmilərə ehtiyacınız olacaq! Və buna hazır olmalıyıq!
  Guderian təbəssümlə qeyd etdi:
  - Yaponiya artıq tanklarımızı, xüsusən Panther 2-ni kopyalamaq üçün yaxşı iş görür. Bu, əlbəttə ki, E-50 deyil, həm də ciddi bir tankdır. Beləliklə, yeni nəsil maşınlara ehtiyacımız olacaq!
  Fürer ağciyərinin üstündə uğuldadı:
  - Bizə yeni tank lazımdır! Mübarizə aparacağıq və mübarizə aparmalıyıq!
  Mainstein cavab olaraq qışqırdı:
  - Çox vəhşicəsinə vuruşacağıq... Bütün dünyanı fəth edənə qədər!
  Hitler uzun bir monoloqa girdi:
  - Burada başladıq... Biz dağılmış ölkədə hakimiyyətə gəldik. Hansı ki, kəsildi və Almaniya sözün əsl mənasında öldü. Amma kiçikdən başlayaraq biz Üçüncü Reyxin ərazisini otuz dəfə artıra bildik. Biz çox güclü olmuşuq. 33-cü ildə bir dənə də tankımız yox idi. İndi isə dünyada on minlərlə ən yaxşı tankımız var. Bir dənə də döyüş təyyarəmiz yox idi, indi armadalarımız günəşin qarşısını alır. Və onların tayı-bərabəri yoxdur.
  Biz sıfırdan başladıq və silahlanma yarışında dünyanın çox hissəsini fəth etdik. Və onlar nağıl və möcüzə kimi görünənləri etdilər. Bir də sonra təkrarlana bilməyənlər və bizdən əvvəl baş verməyənlər... Almaniyanın tarixində nələr baş vermədi. Amma heç vaxt belə şərəf və şöhrət olmamışdı!
  Gələcəkdə isə bütün dünya bizim tabeçiyimizdə olacaq, ulduz müharibələri dövrü və kosmosda qələbələrimiz gələcək. Və bu qələbələrin sayı-hesabı yoxdur! Dünən qalib gəldik, bu gün də qazandıq və sabah da qazanacağıq!
  Qarşıda hələ çox döyüşlər var! O qədər şiddətli döyüşlər olacaq ki, yalnız almanlar onlara qalib gələ bilər! Günəşi tutacaq qələbələr də olacaq! Belə də olsun... ABŞ-da biz ən güclü iqtisadiyyatla üz-üzəyik. Dünyanın emalatxanası olduğunu iddia edən bir ölkə ilə. Və onu məğlub edə bildilər! Bizim gücümüz o qədər böyükdür ki, bu planeti fəth etmək kifayətdir. Amma alimlərimiz yeni və daha təhlükəli silahlar yaratmağa davam edirlər. Biz bütün dünyanı fəth edəcəyik... Və belə də olacaq! Bütün dünya bizim tərəfimizdən fəth ediləcək və heç kim bizə mane olmayacaq!
  Dörd döyüşçü Gerda, Şarlotta, Kristina və Maqda cənubdan Vaşinqtona doğru irəlilədilər.
  Amerika paytaxtına gedən yolda getdikcə daha şiddətli müqavimətlə qarşılaşdı.
  Alman E-50 artıq çox sayda hit almışdı və çapıq və cızıqlarla örtülmüşdü. Maşın uzun yol mübarizə aparmışdı. Qızlar da çox yorğun idilər.
  Amma qələbənin yaxınlığı gözəlləri özünə cəlb etdi.
  Gerda sarışın döyüşçünün şirin təbəssümü ilə dedi:
  - Biz bu həyatda artıq çox şeylər yaşamışıq! Başqa belə bir şey olacaqmı?
  Magda təvazökarlıqla gözlərini aşağı salaraq cavab verdi:
  - Hər şey Uca Allahın iradəsidir! Vaxt gələcək və biz əvvəlki şücaətlərimizi xatırlayacağıq. Bəlkə kədərlə, bəlkə də qürurla!
  Şarlotta qətiyyətlə dedi:
  - Yaxşı, heç bir halda kədərlənməyəcəyəm! Fədakarlıqlarımız çox möhtəşəmdir!
  Christina oxudu:
  - Şanlı Vətən, şərəfsiz eybəcər!
  Gerda tweet etdi:
  - İnanıram ki, daha bir bayramımız olacaq!
  Şarlotta nifrətlə xoruldadı və dedi:
  - Bizim müharibədə isə hər gün bayramdır!
  Maqda atəşə tutdu... Şerman yarıya düşdü və alovlandı. Qız qışqırdı:
  - Müharibə yüngül havadır... Amma onu dua ilə doldurmaq daha yaxşıdır!
  Gerda şiddətlə cavab verdi:
  - Ey gözəlim, sənin şəhvətli ətin var! Yalnız Rəbb sizə dua etməyi deyil, yalnız hürməyi öyrətdi!
  Qızlar güldülər, gülüşləri kifayət qədər şən idi. Maqda Perşinqi vurdu və şən oldu. Amerikalılar açıq şəkildə təslim oldular. Vaşinqtona cəmi iki yüz kilometr qalmışdı. Onların tankı magistral yol boyu üç saata gedə bilərdi. Ancaq tanklar piyadalardan qopmamalıdır. Baxmayaraq ki, piyadalar motorlu idi. Lakin onlar top yemi kimi istifadə edilən milyonlarla muzdlu əsgəri sürdülər.
  Gerda atəş açıb qışqırdı:
  - Ancaq səslərə cavab verirəm və şiddətlə döyüşməyə can atıram!
  Qızlar atəşə tutdular... Şarlotta, gördü, kola barmaqları ilə tutdu və fısıldadı:
  - Hamımız paltaryuyan edəcəyik və imtahandan A ilə keçəcəyik!
  Qızlar komandalarından bir qədər ayrıldılar və 105 mm-lik zenit silahlarından atəşə tutuldular. Onlara atəş açıldı və mərmilər ön tərəfdəki, maili zirehlərə düşdü.
  Gerda cavab verdi və mahnı oxudu:
  - Burada duman və yağış var! Bizdə soyuq çiçəklər var! Və çubuq sıfırları vurduqda, qıza xas istismarlar oxunur!
  Döyüşçülər əzabdan sızladılar:
  - Ümid, yer üzündəki kompasımız,
  Uğurlar, cəsarət üçün mükafatlar...
  Və bir mahnı kifayətdir,
  Beləliklə, o, yalnız ev haqqında oxuyur!
  Şarlotta onun qırmızı dodaqlarını yaladı və dedi:
  - Mən özüm üçün belə bir mülk tikəcəyəm! Onun sütunlu sarayları olacaq! Və fəvvarələr havaya atılır!
  Kristina gülümsədi və dedi:
  - Ey fəvvarələr, fəvvarələr, fəvvarələr! Onlara zarafatla ürəyini ver! Ah, fəvvarələr, fəvvarələr, fəvvarələr! Torpaq ağ almalarda çiçəklənəcək!
  Alman tankı dayanmadan Amerika zenit batareyasına atəş açırdı. Qızlar vaxtlarını aldılar və inamla zərbələri aldılar. Döyüşçülər şokoladlı dondurma çömçələri kimidir. Hər kəs bunu edir və hər kəs uğur qazanır. Və döyürlər, döyürlər, döyürlər...
  Gerda hətta boğazını yuxarı qaldıraraq oxumağa başladı;
  Şahzadə evlənməyi xəyal etdi,
  Amma tələblər yüksək idi...
  Bu cəbhə ideala çatdı,
  Niyə bütün təpikləri şahzadələr aldı?
  
  Heç kim bu şahzadəni bəyənmədi
  Heç kim onun idealı olmadı...
  Bu şahzadələr yas tutdular,
  Bilin ki, şahzadənin ürəyi möhkəm metaldır!
  
  Ancaq bir işğalçı var idi,
  Şahzadə ilə döyüşə getdi...
  Və onun alayları ilə şiddətlə döyüşdü,
  Yəqin ki, Şeytanı ittifaqa çağırır!
  
  Şahzadə bu döyüşü uduzdu
  Və mən çox kədərli bir əsirlikdə oldum...
  Alınan palitranın taleyi budur,
  Çox sürətli dəyişikliklər arzusu!
  
  Qızlar daha sonra həbsxanaya aparıldı.
  Boynuma polad zəncir taxdım...
  Onlar gözəl gənc qadını qamçılamağa başladılar,
  Şahzadə ağlamağa və uğultuya başladı!
  
  İpəklərdə idi, indi cır-cındırda,
  Ayaqqabılar cırılmışdı - qız ayaqyalın idi...
  Onu təqib edirlər - ətdən tükənir,
  Qartal zorla qəfəsə salındı!
  
  Nə qədər əziyyət çəkməlisən,
  Qız belə əzaba dözməlidir...
  Lüks üçün toxluq bir mükafatdır,
  Dişi canavar ulayır və ayı nərə çəkir!
  
  Mədəndəki şahzadə indi əziyyət çəkir,
  Qışda az qala çılpaq, ayaqyalın...
  Əfsuslar olsun ki, Qabil dünyasında şər qalib gəlir,
  Və şeytan ruhu pozdu!
  
  Dünya cəhənnəmə bənzəyir, darıxdırıcı və qaranlığı,
  Mədənlərdə daş sürüyürsən...
  Ölçülmüş sifariş və tələsik,
  Siz plitələr və kərpic daşıyırsınız!
  
  O, ümidsiz halda özünü nəzarətçiyə verdi,
  Və mədəndən qaçmağı bacardı...
  Ölümünə az vaxt qaldı,
  Ancaq Allahın lütfü oyandı!
  
  Həmin şahzadə üsyanı başlatdı
  Onun üçün bir anda qullar, kəndlilər...
  Və çox maraqlı oldu,
  Hər kəs öz yazıq varlığından yorulub!
  
  Minlərlə qəzəbli insan toplandı,
  Və qoşunun ordusunu darmadağın etdilər...
  Lənətlə damğalanmış xalq ol,
  Daha pis olmasın deyə, çətinlikləri bil!
  
  Hücuma başladıq, monarxın sarayını aldıq,
  Və keçmiş canavar indi əsirlikdə idi!
  Belə qayalar tullanır, kənarları görə bilərsiniz,
  Şahzadə xəyalını gerçəkləşdirəcək!
  
  Zalım indi mədənlərə göndərilir,
  Və saraydakı keçmiş qul...
  Bir daha bu dırmıq basma,
  Kraliça bir tac xəyal edir!
  
  Ərini xalqın içindən seçdi,
  Onunla evləndim, evliliyi işıqlandırdım...
  Cinsin nəslinin fərqi yoxdur,
  Komanda işi hissi daha vacibdir!
  
  Uşaqları oldu və xoşbəxt idilər,
  Bu cütlük evləndi...
  Nəsillər güclü və olduqca gözəldir,
  Başqalarının da belə etməsini arzu edirik!
  
  İmperiyada ədalət hökm sürürdü
  Orada hər zəngin kişi qızıl paylaşırdı...
  Sən də insanlara mərhəmət göstər,
  Acı, uşaq fəryadını eşitməmək üçün!
  Qızlar ecazkar oxuyurdular və səsləri zəngin səsi kimi o qədər dəli və cingiltili idi. Və həqiqətən İlahi bir kompozisiya eşidildi.
  Və minlərlə təslim olmuş amerikalı əllərini yuxarı qaldıraraq yürüş etdilər. Qızların qarşısında diz çöküb axmaqcasına, çaşqın halda gülümsədilər.
  Döyüşçülər tankdan çıxdılar. Qızlar ənənəvi olaraq yalın ayaqlarını öpmək üçün təklif etdilər və göz qamaşdıran şəkildə gülümsədilər. Bunlar pələnglərdir.
  Şarlotta bir az hönkürərək oxudu:
  Bir qolda qan qrupu,
  Seriya nömrəm əlimdədir!
  Döyüşdə mənə uğurlar arzulayıram
  Mənə uğur arzula!
  Kristina yalın ayaqlarını möhürləyərək, barmaqları ilə əsgərlərin burunlarını çimdikləyərək oxuduğunu təsdiqlədi:
  - Hər uğursuzluqla necə mübarizə aparacağını bil! Əks təqdirdə şansınız olmayacaq!
  Qızlar isə o qədər qulağa gülürdülər ki, ağızları sözün əsl mənasında bükülür, əsgərlərin kəllələri uçurdu.
  Bəzən gözəllər sinələrini açıb əsgərləri öpməyə dəvət edirdilər. Və döyüşçüləri döydülər.
  Təslim olanlar arasında yetkinlik yaşına çatmayanlar üçün həbsdə olan oğlanlar da var. Demək olar ki, çılpaq döyüşçü qızları sanki gözləri ilə uddular. Gerda cavab olaraq oğlanlara arxa üstə uzanmağı və ayaqlarını qaldırmağı əmr etdi. Sonra o, çubuqlarla onların çılpaq dabanlarına vurmağa başladı.
  Oğlanlar ağrıdan qışqırdılar. Şarlotta, Kristina və hətta Maqda da edama qoşulub. Qızlar rezin dəyənəklərlə vicdanla işləyirdilər. Oğlanları qışqırmağa məcbur etdilər və çarəsizcə qıvrıldılar. Oğlanların çılpaq dabanlarını çubuqlarla vurmaq pələnglər üçün xoşdur.
  Ancaq görünür, bu Gerda üçün kifayət etmədi və o, məşəli götürdü. Necə ki, vay halına məğlub olanlara. Və yanmış ətin qoxusu ətrafı bürüdü. Lakin qızlar oğlanlara xəsarət yetirməmək üçün onların ayaqlarına atəş açmağa çalışıblar.
  Musiqi səslənir, nağara çalınırdı.
  Maqda məşəli götürməkdən imtina etdi və qızararaq cavab verdi:
  - Yox! Hələ çox alçaqdır!
  Gerda qəhqəhə çəkdi və melodik səslə mızıldadı:
  - Kim pis deyil? Kim pis deyil? Bəli, heç vaxt qadın görməyən!
  Şarlotta azyaşlı məhbusların dabanlarını qızardaraq qeyd etdi:
  - Bunların hamısı cinayətkardır! Onlara yazığı gəlmək o qədər də pis deyil!
  Döyüşçülər bir anda güldülər... Və oğlanların ayaqlarını qızartmağa davam etdilər.
  Bu vaxt Frederik səmada döyüşürdü. Ona qarşı 50 mm-lik topları olan bir cüt ən son Amerika qırıcısı çıxdı. Amma təbii ki, bu terminator oğlanı narahat etmirdi. Və qatil oğlan amerikalılarla məsafəni bağlayaraq onların silahlarının tamamilə ondan asılı olduğunu göstərdi.
  Frederik ümumiyyətlə döyüşdən həzz alırdı.
  Oğlan general radioya qışqırdı:
  - Mən tamamilə məhv olmaq üçün gedirəm!
  Qısa bir partlayış və əlli Amerika təyyarəsi partladı. Sanki kimsə səmaya fişənglər səpdi. Oğlan onu götürdü və qışqırdı:
  - Mən əsl ninjayam! Və hamısını doğrayacağam!
  Və yenə bir salvo atdı, bu dəfə yetmiş təyyarəni vurdu. O, mirvari dişlərini göstərdi.
  Helqa oğlanın sağ əlinə uçdu və gülərək dedi:
  - Sən əsl sui-istifadənin iblisisən! Mən sizin üçün köklənirəm!
  Fridrix gülməyə başladı. Terminator uşaq hava toplarını işə salaraq daha iyirmi dörd təyyarəni vurdu və sonra atəşi yer hədəflərinə çevirdi.
  Əsas tank gücü hələ də Sherman idi; yəqin ki, dünyanın ən məşhur tankı idi. Amerikalılar çox ümid etmədən, ümidsizcəsinə onu sayla almağa çalışdılar.
  Frederik oxudu:
  - Ulduz gəmilərində və təyyarələrdə! Ordumuz yenilməzdir!
  Şermanlar parçalandı və partladı. Onlara əlavə olaraq, Alman tankları üçün müəyyən problemlər yarada bilən 155 mm-lik bir top ilə özüyeriyən silah ortaya çıxdı.
  Fridrix tankın üst qapağını yarıb oxudu:
  - Mən hələ də böyük çempion olacağam!
  Helga səmimi cavab verdi:
  - Və sən artıq böyük çempionsan! Və heç kimin səndən şübhəsi yoxdur!
  Oğlan fit çalıb cavab verdi:
  - Hə, heç kim... Buna əminsən?
  Helga cavab olaraq fısıldadı:
  - Başqa qalaktikada, yetişmiş qitədə!
  Fridrix partlayış zamanı on səkkiz avtomobili məhv etdi. O, Amerika tanklarını yandırdı və Helgadan təbəssümlə soruşdu:
  - Bununla nə demək istəyirdiniz?
  Sarışın döyüşçü cavab verdi:
  - Sən əsl supermensən!
  Fridrix qollarını düzəltdi və cavab verdi:
  - Mən Supermenəm və başqa problem yoxdur!
  Helqa güldü, Şermanı qaldırdı və cik-ciklə dedi:
  - Başqa problem yoxdur!
  Frederik Perşinqsin sütununa keçərək oxudu:
  - Səni xilas edən ayaqların deyil! Cəsarətli atlar deyil!
  Helqa Cadugər özüyeriyən silahını vurdu və pıçıldadı:
  - Ehtiyatlı ol! Ehtiyatlı olun! Ehtiyatlı olun!
  Fridrix Mongoose özüyeriyən tapançasını vurdu və hürdü:
  - Zarafat etməyəcəyik!
  Helqa atəş açmağa davam edərək qışqırdı:
  - Səni yerin altında tapacağıq!
  Fridrix bir partlayışla daha on beş avtomobili vuraraq əlavə etdi:
  - Onu sudan çıxaracağıq!
  Helqa döyülməyə və küsməyə davam etdi:
  - Biz səni parçalayacağıq!
  Fridrix mismar vurmağa davam edərək təsdiqlədi:
  - Biz səni parçalayacağıq!
  Helqa hətta kresloda sıçrayaraq qışqırmağa başladı:
  - Biz səni parçalayacağıq!
  Sursat bitdi və reaktivlər geri uçdu. Yanacaq doldurmalı və dəstinizi doldurmalısınız.
  Üçüncü Reyxin ordusu getdikcə Vaşinqtona yaxınlaşırdı. Eyni zamanda yaponlar da yarırdılar.
  Ninja cəngavər Karas qılıncla işləməyə üstünlük verirdi. O, səssizcə Amerika mövqelərinə yaxınlaşdı və kəsmə əməliyyatı qurdu. Ninja oğlan nəhəng döyüşçü oldu. Və istisnasız olaraq hamını məhv etdi. Onun katana metalı asanlıqla kəsir.
  Xırç sazan həmişə olduğu kimi aqressiv və israrlı hərəkət etdi. Onun hücumları istisnasız olaraq ölümcül olur. Oğlan qılıncla yanaşı, zəhərli iynələrdən də istifadə edib, kəskin itilənmiş disklər atıb.
  Bir neçə ninja qız onunla birlikdə hərəkət etdi və oğlana amerikalıları məhv etməyə kömək etdi.
  Budur, onların üçlüyü, qalaya girdi və dəhlizlər boyunca hərəkət etdi. Orada Amerika əsgərlərini məhv etdilər.
  Sazan zabiti kəsərək hıçqırdı:
  - Mən cəngavərəm və Allaha namizədəm!
  Yapon ninja cavab verdi:
  - Sən mükəmməlsən! Amma biz də sərinik!
  Və qız bir yelləncəklə iki Amerika əsgərini kəsdi!
  Sazan hərəkətə davam etdi, dəyirmanı idarə etdi və beşini birdən kəsərək cik-ciklə:
  - Bu sinifdir!
  Başqa bir yapon ninjası üçlüyü kəsərək qeyd etdi:
  - Bunlar bizim nailiyyətlərimizdir!
  Xaç sazanı doğramağa, qan sıçramağa və uğultuya davam etdi:
  - Gecənin qanadında uçan vəhşi bir dəhşətəm!
  Yapon qadın onlardan ikisini kəsərək fısıldadı:
  - Biz sadəcə görünməzik!
  Sazan balığı götürdü, uşağın ayaqlarının çılpaq barmaqlarını atdı, diskləri kəskin itiləyib, yeddisini kəsdi və oxudu:
  - Şüurunu söndür!
  Ninja qızı kəsdi və təsdiqlədi:
  - Mən başa düşmək istəmirəm!
  Crucian sazan altını qılıncla kəsərək üçqat kəpənək vurdu və əlavə etdi:
  - Neçə dəfə inanmışıq...
  Başqa bir ninja qızı fırladıb əlavə etdi:
  - Düşdük, amma qalxdıq!
  Amerikalıları kələm kimi doğrayan crucian sazan oxuyurdu:
  - Şübhəsiz sevgi üçün!
  Ninja qız cıvıldadı:
  - Yenilər döyüşür...
  Başqa bir ayaqyalın gözəllik təsdiqləndi:
  - Nəsillər!
  Sazan bir neçə adamın sözünü kəsdi və fısıldadı:
  - Əz, indi əz!
  Ninja qızı çılpaq barmaqları ilə disklər ataraq oxudu:
  - Sən tək deyilsən! Bu şərəfli saatdır!
  Xırç sazan daha da sürətlə hərəkət etməyə başladı. Və o, pələng balası kimi hönkürdü:
  - Şanlı saatdır! Düz gözünə vurun!
  Ninja qızı çılpaq ayaqlarını qana batıraraq betonda zərif ayaq izləri qoyub. Döyüşçülər gözəl və zərif idilər.
  Və iztirabla oxudular:
  - Mənim nəslim ekspress yeyir!
  Crucian sazan beş kəsdi və davam etdi:
  - Həm də tərəqqi yaradır!
  Ninja qızları daha bir neçə Yankini bitirib cıvıldadılar:
  - Mənim seçimim var!
  Başqa bir gözəllik, doğrama, əlavə etdi:
  - Fənərim, xəyallar hər günün sevincidir!
  Xaç sazan güldü və düşmənlərin xarabalığı dedi:
  - Mən sadəcə fanilərin tanıya bilməyəcəyi bir şey olacağam!
  Beləliklə, triada qalanı təmizlədi... Arxasında çoxlu cəsədlər buraxdı. Qızların da cazibədar izləri var.
  Yapon ninja oxudu:
  - Kobud və güclü...
  Başqa bir gözəllik təsdiqləndi:
  - Hər şeyə qadir olan biri!
  Qızlar yenə gülməyə başladılar...
  İynələrini buraxan və bir anda onlarla Amerika əsgərini deşən crucian sazan fısıldadı:
  - Partlayışlar başladı!
  Ninja qızı gülərək təsdiqlədi:
  - Lütf bitdi!
  Daha bir gözəl gülərək əlavə etdi:
  - Arxanızı göstərməyi dayandırın!
  Xırda-xırda kəsilən crucian sazan uğultu ilə təsdiqlədi:
  - Düşmənləri öldürmək vaxtıdır!
  Ninja qızları bir ağızdan qışqırdılar:
  - Düşmənləri öldürmək vaxtıdır!
  Və necə də ağciyərlərinin üstündə güləcəklər! Onlar çox parlaq və bənzərsizdirlər. Onların hər birinin özünəməxsus və bənzərsiz bir şeyi var...
  Xaç sazan ciyərlərinin üstündə hırıldadı:
  - Biz bir olanda yenilməz oluruq!
  Və yenə ninjalar içəri keçir. Onlar cəsəd yığınlarını geridə qoyurlar. Onların çox sərt məktəbi var. Və görünməz döyüşçülər çox şey edə bilər. Bu, Yaponiya, böyük mədəniyyət ölkəsidir.
  Ninja oğlan oxudu:
  - Harakiri... Bu sizi gözləyir! Düşməni ələ keçirmək, amma vasitələr sayılmaz!
  Və oğlan yenə gülür! O, həqiqətən çox əylənir. Və döyüşmək və qazanmaq istəyirəm!
  İki qız və bir oğlan komanda məntəqəsinə daxil oldular. Sözü uzatmadan iki generalı bitirdilər. Üçüncüsü diz çökdü və qızların yalın ayaqlarını öpməyə qaçdı. Onu qısaca dindirdilər. O, qalaya təslim olmaq əmrini verəcəyinə and içdi.
  Amma Karas başını tərpətdi:
  - Onsuz da çoxlu məhbuslarımız var! Saylarınızı bir az azaltmaq lazımdır.
  Və triada yenə dəhlizlər boyu hərəkət etdi. Onlar heç bir mərhəmət duymadan, ovçu həvəsi ilə hamını kəsirdilər.
  Sazan balığı götürdü, doqquz adamı kəsdi və oxudu:
  - Qara qar, qırmızı buz...
  Ninja qızı təsdiqlədi:
  - Yanan yerdə...
  Başqa bir gözəllik təsdiqləndi:
  - Biz hər şeyi Şeytana veririk!
  Sazan onu götürüb qışqıracaq:
  - Ha-ha-ha! Qanlı Fürer! İstənilən burger kəsiləcək!
  Ninja qızı bir neçə əsgəri kəsib oxudu:
  - Qoy o burqarlar kökəlsinlər... Şalvarlarına belə sığmasınlar!
  Başqa bir gözəllik keçidi dəstəklədi:
  - Qoy yəhudi kimi qeydiyyatdan keçsinlər!
  Xırç sazan iynələrini buraxıb cıvıldadı:
  - Kaş ki, müharibə olmasaydı!
  Qızlar isə götürüb güləcəklər. Qara kimonoda və dizlərinə qədər çılpaq ayaqları ilə çox gülməlidirlər!
  Triumvirat dəhlizlər boyu hərəkət etdi. Qızlar bəzən atılan qumbaraların qarşısını alır və onları ayaqyalın barmaqları ilə geri atırdılar.
  Üçlüyün hərəkətləri inanılmaz dərəcədə sürətlidir. Və eyni zamanda çoxlu cəsədlər var. Və dayanmayacaq.
  Xırç sazan təbəssümlə fısıldadı:
  - İstədiyim yerdə gəzirəm...
  İnsan ətini doğrayan ninja qızı əlavə etdi:
  - Amma başqalarına icazə vermirəm!
  Başqa bir gözəl tvit etdi:
  - Və günün işığında oxuyurlar...
  Xaç sazan, hər şeyi kəsərək hürdü:
  -Quşlar mənim üçün!
  Uğursuz olaraq bıçağın altına düşən amerikalıları kəsən ninja qızı hönkürdü:
  - Mən gözəlliyə pərəstiş edirəm!
  Başqa bir ninja gözəli fısıldadı:
  - Mən taxtı çiçəklərlə əhatə edirəm!
  Xırç sazan iti bıçaqları çıxararaq istehza ilə fısıldadı:
  - Mən əziz Yankiləri sevirəm!
  Qızlar bir ağızdan cavab verdilər:
  - Və buna görə də basıram!
  Triumvirat hərəkətini davam etdirdi. Gözəllər alçaq səslərlə zümzümə edib hönkürürdülər. Hərəkətləri getdikcə daha da sürətlənirdi. Onlar Tartardan qaçan ruhlar kimi hərəkət edirdilər.
  Xırç sazan ciyərlərinin üstündə nərilti çəkdi:
  - Sağolun sağolun! Hamını döyəcəyəm!
  Ninja qızı oxudu:
  - Əgər quldurluqla məşğul olursan, lüt halda qaçmalı olacaqsan!
  Və bu sözlərin təsdiqi olaraq qız sinəsini açıb. O, həqiqətən də son dərəcə gözəldir. Və mən qırmızı məməni döymək istəyirəm.
  Qızlar yalın ayaqları ilə hərəkət edib iti diskləri atdılar. Çoxları qılıncla kəsildi və kəsildi. Və onlar böyük zəfərlə yürüş etdilər. Yol boyu kəsilmiş başlar uzanırdı və qızlar onları zərif, çılpaq ayaqları ilə yuxarıya atırdılar.
  Xırç sazan şövqlə oxudu:
  - Mən qara cəngavərəm və əsl ninjayam!
  Bundan sonra oğlan daha beş ABŞ ordusu əsgərini kəsdi və qılınclarını daha kəskin yellədi.
  Qızlar qulaqbatırıcı şəkildə qışqırdılar:
  - Biz sizinleyik! Mahnı oxu, biz qüdrətli qızlarıq!
  Və kəsmə getdikcə daha intensiv davam etdi! Doğrudan da, barmağını bu qızların ağzına soxma! Və dişləyib əməcəklər!
  Təbilçilər arasından olan oğlan qorxdu və diz çökdü. Ninja qızı onun çılpaq altını öpməsinə icazə verdi, sonra onu götürüb hər halda başını kəsdi. O, onu yalın ayağı ilə atıb qışqırdı:
  - Mən super sinif döyüşçüsüyəm... Və Marsın özündən daha soyuqqanlı olacam!
  Xırç sazan ayağa qalxdı, səkkiz Amerika əsgərini kəsdi və nərə çəkdi:
  - Və mən Mikki Mausdan daha sərin olacağam!
  Ninja qızı çılpaq ayağı ilə dəbilqəsini ataraq gülümsədi və oxudu:
  - Futbol! Futbol! Yaşasın futbol!
  Başqa bir ninja qız kəsdi və dedi:
  - Mən isə voleybola üstünlük verirəm!
  Döyüşçülər isə bir anda gülməyə başladılar... Dişlərini, dişlərini göstərərək. Çox hazırcavab triumvirat. Uşaqlıqda ninjaları pələnglərin olduğu qəfəsə salırlarsa, onlara silah verilmirsə, necə yumor hissi əldə etmək olmaz. Və orada heyvanı aqressiyadan əl çəkməyə məcbur etmək üçün düşüncə gücündən istifadə edirsən.
  Sazan sümükləri və əti doğrayaraq cıvıldadı:
  - Mən pələngəm, pişik deyiləm, indi içimdə bir mədə var, appercut adam öldürməyə nə edir!
  Ninja qız cıvıldadı:
  - Qətllə, appercutla və ya əksinə!
  Döyüşçülər var gücü ilə dabanlarını polad qapıya çırpdılar. Metal partladı, onlara yol açdı. Gözəllər burunlarının arasından fit çaldılar:
  - Yaxşı, Marsa gedək!
  Yenə də ətdən-qandan irəliləmə... Kütləvi meyitlər və şikəstlər. Qızları heç nə dayandıra bilməz...
  Sazan mayoru yarıya bölərək təbəssümlə pıçıldadı:
  - Taleyə bir dəfədən çox pıçıldayacağıq...
  Ninja qızı öz yolu ilə doğrayaraq təsdiqlədi:
  - Gəlin taleyə pıçıldayaq...
  Karas güldü və əlavə etdi:
  - Mərhəmət Boku! Xəncər yanda!
  Və sözlərini təsdiqləmək üçün musiqi səsləndi... Və bir döyüş robotu atıldı. Amerika yeniliklərindən biri, dörd pulemyotla relslərdə hazırlanmış bir vasitə. Yanğın partlayışları başlamazdan əvvəl ninjanın tavana tullanmağa çətinliklə vaxtı var idi və sözün əsl mənasında bütün məkan partladı.
  Xırç sazan hirslə fısıldadı:
  - İmperatora and olsun... Bu, bir növ vəhşilikdir!
  Ninja qızı sakitcə oxudu:
  - Ağrılı-acılı-acılı bir dövr var idi... İnsanların əcdadları göydəki ulduzları saya bilməyəndə!
  Bundan sonra qızlar və oğlan yalın ayaqları ilə robota iti disklər atıblar. Maşın dayandı və oradan tüstü çıxdı. Tavan boyunca sürünərək, triumvirat TNT-dən min dəfə daha çox partlayıcı ilə noxud atdı və onlarla kamuflyajlı pulemyotu parçaladı.
  Xırç sazan təbəssümlə oxudu:
  - Görürəm ki, biz layiqli oğullarıq! Və şeytanın qulları!
  Bundan sonra triumvirat əslində qalanın təmizlənməsini başa çatdırdı. Qızlarla oğlan bir çəllək kvas tıxacını açıb bir qurtum içdilər. Bir qurtum aldılar və nərə çəkdilər...
  - Biz ninjayıq və daha gözəl zəng yoxdur!
  Qırmızı və qara saçlı qız dedi:
  - Müharibədə hər şey ola bilər... Amma sülhdə bəzən nə vaxt dayanacağını bilmək lazımdır!
  Karas gülümsədi və birdən soruşdu:
  - Bəs hələ Almaniya ilə toqquşmaq taleyimizə düşsə, onda nə edəcəyik?
  Qızlar bir ağızdan cavab verdilər:
  - Karma qanunlarına görə! O əmr etdiyi kimi, biz də döyüşəcəyik! Və bir şey olarsa, hansı yolla getməyi müəyyən edəcək!
  Fab Four Gerda, Charlotte, Christina və Magda Vaşinqtona hücumda iştirak etdilər. Bunlar bikinili qızlar və gözəllərdir. Onların tankı bir-birinin ardınca batareyanı sökürdü. Ən prestijli silahların möhtəşəm dizaynı.
  Yankilərə atəş açan Gerda oxudu:
  - Ola bilər...
  Şarlotta atəş açıb davam etdi:
  - Biz...
  Kristina mismar vurdu və dedi:
  - İnciklik...
  Magda cingiltili bir raket göndərdi:
  - Kimsə...
  Gerda 240 mm-lik haubitsanı parçaladı və verdi:
  - Boş yerə!
  Şarlotta Lupanuv mahnıya davam etdi:
  - Düşdü...
  Kristina tətiyə basaraq qışqırdı:
  - On altı...
  Magda gülərək əlavə etdi:
  - Megaton...
  Gerda cavab olaraq ağciyərinin zirvəsində qışqırdı:
  - Budur...
  Şarlotta atəş açıb dedi:
  - Bu gəlir...
  Kristina bir mərmi göndərdi və davam etdi:
  - Duman..
  Maqda mərmi atdı və xırıltı ilə dedi:
  - Yanır...
  Gerda hədiyyə buraxdı, Qurd canavarın özüyeriyən silahını sındırdı və vızıldadı:
  - Yer!
  Şarlotta mərmi yenidən atəşə tutdu və susdu:
  - Harada...
  Kristina mərmiyə arxadan çırpıldı və cığıltı ilə dedi:
  - Mən dayandım...
  Magda bir qabıq əlavə etdi və susdu:
  - Ağ...
  Gerda yalın ayağı ilə silahı doğrultdu, təpiklədi və qışqırdı:
  - Ev!
  Və döyüşçülər güldülər... Şarlotta yenidən şən üslubunda oxumağa qərar verdi:
  - Budur...
  Kristina atəş açıb davam etdi:
  - Oh...
  Magda mismar vurdu və dedi:
  - Bu gəlir...
  Gerda ölüm hədiyyəsini buraxdı və cıvıldadı:
  - Duman...
  Şarlotta məhvə səbəb olan bir şey buraxdı və fısıldadı:
  - Yanır...
  Kristina mərmi vurdu və oxudu:
  - Yer...
  Maqda mərminin ucunu göndərdi və blur etdi:
  - Harada...
  Gerda mərmi atıb əlavə etdi:
  - Mən dayandım...
  Şarlotta mərmi ilə sancdı:
  - Bir zamanlar...
  Və dabanı ilə mərmi göndərən Kristina aqressiv şəkildə bitirdi:
  - Vaşinqton!
  Magda çəkiliş zamanı əlavə etdi:
  - Vaşinqton!
  Gerda ölüm hədiyyəsi göndərərək mahnı oxudu:
  - Vaşinqton!
  Şarlotta Meduza özüyeriyən silahına mərmi atdı və əlavə etdi:
  - Yazıq...
  Kristina mərmi vurdu və əlavə etdi:
  - Mənim...
  Magda da bir mərmi göndərdi və əlavə etdi:
  - Qəhrəman...
  Gerda yenidən atəş açaraq hönkürdü:
  - Vaşinqton!
  Kristina atəş açaraq oxumağa davam etdi:
  - Vaşinqton...
  Magda alovlu hədiyyələr ataraq əlavə etdi:
  - Yazıq...
  Rəqibini vuran Gerda hönkürdü:
  - Mənim...
  Şarlotta atəş açaraq davam etdi:
  - Qəhrəman...
  Kristina gülərək dedi:
  - Vaşinqton!
  Qızlar isə ov zamanı meduza kimi sinxron gülürdülər.
  Bundan sonra döyüşçülər bunkerə atəş açmağa başladılar. Amerikalılar sarsılmaz cəsarətlərini nümayiş etdirərək çırtıldılar. Paytaxt uğrunda çox mübarizə apardılar. Komandirləri yalnız yəhudilərin olduğu birləşmələr var idi. Və bu müqaviməti artırdı.
  Alman tankı düşmən silahlarından çoxlu zərbələr aldı. Hətta bir neçə rulon partladı. Qızlar maşını götürüb təmir etdirməli idilər. Amerika paytaxtında inadkar müqavimət gözlənilməz olmadı.
  Burada ən böyük müqaviməti ABŞ-ın göstərəcəyi güman edilirdi. Üstəlik, Amerikanın hər yerindən yəhudilər həm qadınları, həm də uşaqları silahlandıraraq Nyu-Yorka və Vaşinqtona axışırdılar.
  Təslim olmağa meylli olan Truman qaçmağa və aşağı yatmağa məcbur oldu. Almanlar hələ də ABŞ paytaxtını atəşə tutur və bombalayır, bu qozunu da sındırmağa çalışırdılar.
  Qarşıdan payız gəlirdi və hava daha da sərinləşirdi. Qızlar isə bikinidə belə soyuq olmurlar.
  Tənəffüs vaxtı on altıya yaxın gənc oğlanları yığıb onlarla uzanıb bir-birini sığallayır, kola içirdilər. Gerda büstqalterini çıxardı və iki gəncə onu döşlərinin qırmızı qönçələrindən öpməyə icazə verdi. Daha doğrusu, onları özü də həvəsləndirdi, çünki bu, güclü qız üçün çox xoşdur. Qalanları da özləri üçün bir cüt götürərək eyni şeyi etdilər. Hətta dindar Maqda da yumşaldı. Əzələli döyüşçülərin gənc, çılpaq bədənlərinə toxunmaq xoşdur.
  Gerda gülümsədi və qızılı saçlı sarışına göz vurdu:
  - Bir də görürəm ki, oğlanlar dillərini məmələrinizin üstündə gəzdirəndə xoşunuza gəlir. Bu sizin dini əxlaqınıza necə uyğun gəlir?
  Maqda qəsdən şənliklə cavab verdi:
  - Günah etməsən, tövbə etməzsən... Tövbə etməsən, xilas olmazsan!
  Şarlotta güldü və oxudu:
  - Günah et və tövbə et! Tövbə edin və yenidən günah edin! Günah üçün tövbə, ruhun xilası üçün!
  Və onun döş uclarına Coca-Cola tökdü. Oğlanlar döşləri daha intensiv yalamağa başladılar. Şarlotta şəhvətli bir ah çəkdi. Görünür, bu onun çox xoşuna gəlirdi.
  Kristina məntiqlə qeyd etdi:
  - Vaşinqton yıxılacaq... Bundan sonra ABŞ təslim olmayacaqmı?
  Sinəsində öpüşləri hiss edən Gerda təklif etdi:
  - Təbii ki, təslim olacaqlar... Amma fanatik döyüşəcək yəhudi birləşmələrini darmadağın etmək lazımdır. Və bundan sonra biz SSRİ-ni qəbul edəcəyik.
  Maqda qaşqabağını tutaraq qeyd etdi:
  "Qışdan əvvəl Rusiyaya hücum etməyə vaxtımız olmayacaq!" Çox heyif... Bəlkə may ayına qədər gözləyək?
  Şarlotta peçenyeni göstərib qeyd etdi:
  - Nə olsun? Gəlin bu müddət ərzində mülklərimizlə bağlı işləri təqdim edək. Həmişə döyüşə bilməzsiniz, eyni zamanda ev işləri ilə məşğul olmalısınız!
  Gerda bununla razılaşdı:
  - Bəli, sülh vaxtı haqqında düşünməyə dəyər... İndi pulumuz var - toyuqlar qazmır. Amerikada da torpaq alacağıq. Beləliklə, işin və sülhün sonu yoxdur!
  Kristina dişlərini göstərdi, gəncin dili məmə ucunda qıvrılıb fısıldayanda yaxşıdır:
  - Və mən öz plantasiyalarımı geni dəyişdirilmiş məhsullarla əkəcəyəm!
  Barel boyda qarpızlar, qarpız boyda almalar olacaq!
  Magda kıkırdadı və dilini çıxardaraq cıvıldadı:
  - Biz qarpızlara çox bənzəyən ölümcül meduzalarıq!
  Kristina gülümsəyərək gəncin yanağından öpdü. Sonra mırıldandı:
  - İqtisadiyyat və siyasət qloballaşmaya doğru gedir. Məhz Kautskiyə görə: vahid hegemonluq və dünyaya nəzarət! Yeni sifariş yarandıqda!
  Gerda təklif etdi:
  - Pambıqla ticarət etmək mümkün olacaq. ABŞ-da burada yaxşı pambıq plantasiyaları var.
  Şarlotta bunu xəyal etdi və güldü:
  - Bu, Tom dayının daxmasındadır... Bəli, bu kitabda zəncilər fəal işləyirdilər. Onlar əkinçilərə hücum etdilər. Təəssüf ki, sonluq pis oldu... - Qızlar ağır-ağır ah çəkdilər və fərqinə vardılar. - Evaya yazığım gəlir. Yaxşı, parlaq qız idi. O, yaxşı döyüşçü yarada bilərdi.
  Kristina başını tərpətdi və etiraz etdi:
  "O, yaxşı döyüşçü olmaq üçün çox yumşaqdır." Əsl qız sərt və aqressiv olmalıdır!
  Gerda cavab olaraq mahnı oxudu:
  Göydə kerublar parıldayır,
  Göydə başqa biri gəldi, güc görürəm...
  Gerda inciklikdən hönkür-hönkür ağlayır -
  Mən niyə qız doğulmuşam?
  Kristina qızılı-qırmızı saçlarını tərpətdi və dedi:
  - Amma kişi olmaqdansa qadın olmaq daha yaxşıdır. Məsələn, qadın orqazmı daha uzun və daha güclüdür!
  Gerda Qorqon Meduzanın təbəssümü ilə başını tərpətdi:
  - Bəli, daha güclü! Qoy oğlanlar daha ciddi bir iş görsünlər! Heyf ki, belə bir istək oyandı.
  Və şəhvətli oohlar və ah-nalələr eşidildi... şəhvətli dişilərin çığırtılarına çevrildi.
  Ancaq qızlar uzun müddət orgazm şəlaləsindən həzz almağa məhkum deyillər. Yenidən döyüşə getməli oldum. Daha doğrusu, tanka minmək. Onun zirehləri artıq çoxsaylı çapıqlarla bəzədilmişdi.
  Vaşinqton təslim olmadı. Döyüş hər blok, hətta hər ev üçün gedirdi. Müqavimət inadkar və viskoz oldu.
  Batareyaya atəş açan Gerda oxudu:
  - Amerika...
  Şarlotta atəş açıb davam etdi:
  -Amerika...
  Kristina mərmi atdı və dedi:
  -Başa düşdüm...
  Maqda onun yalın ayağını təpiklədi və əlavə etdi:
  - Onun...
  Gerda bir hədiyyə göndərdi və kəsdi:
  - Tərəqqi!
  Şarlotta mərmi kimi kəskin sözlərini dedi:
  - Harada...
  Kristina döyüş sursatını buraxdı və verdi:
  - Yox...
  Magda mərmi vurdu və fısıldadı:
  - Atmaq...
  Gerda artilleriyanı balta ilə kəsdi:
  - Bax...
  Şarlotta hədiyyə göndərdi və qışqırdı:
  - İşçilər...
  Kristina mərmi göndərərək əlavə etdi:
  - Yox...
  Maqda sursatları ataraq davam etdi:
  - Yer...
  Gerda yenidən mərmi göndərdi və fısıldadı:
  - Xidmətlər...
  Charlotte bir hədiyyə göndərdi, xoşbəxtlikdən sursat dolduruldu:
  - Fahişəlik.
  Kristina bir mərmi göndərdi və sözləri ilə aşağı basdı:
  - İctimai...
  Magda ciyərlərinin üstündə uğuldayır:
  - Ev...
  Gerda ilan kimi fısıldadı:
  - Ev...
  Şarlotta ölümcül atəş açaraq dedi:
  - Doldurulmuş...
  Kristina polad blank göndərərək əlavə etdi:
  - A...
  Magda cavab olaraq qışqırdı:
  - Əvvəl...
  Gerda mərmi atıb fısıldadı:
  - Nim...
  Şarlotta atəş açıb dedi:
  - Üstündə...
  Kristina qarmaqlı halda mərmi atdı:
  - Küçə...
  Gerda qışqırdı, atəş etdi:
  - Hamısı...
  Şarlotta qarğa kimi qışqırdı:
  - Növbə...
  Kristina ehtirasla dedi:
  - Xərclər...
  Maqda Şermanı iynə kimi deşdi və sözünə davam etdi:
  - Amma...
  Gerda atəş açaraq bir mirvari verdi:
  - Nəhayət...
  Şarlotta atəş açaraq davam etdi:
  - O...
  Çəkilişlərə davam edən Kristina dedi:
  - Evdə...
  Magda döyəclədi və fısıldadı:
  - Üstündə...
  Gerda bir parça ölüm buraxdı və hönkürdü:
  - Qadın...
  Şarlotta atəş açıb mirvari verdi:
  - Görünür...
  Kristina inilti və cığıltı ilə dedi:
  - A...
  Maqda mərmi ilə kəsdi və dedi:
  - Qadın...
  Gerda onu mərmi ilə vuraraq fısıldadı:
  - IN...
  Şarlotta hürərək yüksək partlayıcı bir dərnək atdı:
  - çarpayılar...
  Kristina fısıldadı, atəş etdi:
  - Oh...
  Magda bir mərmi göndərdi və utanaraq çığırdı:
  - Çılpaq...
  Christina daha bir qatil sənət əsəri göndərərək hürdü:
  - Yalan...
  Qızlar qəhqəhə çəkdilər; belə bir şey yazmaqdan çox əyləndilər.
  Sonra atışma zamanı daha ləyaqətli və qəhrəmancasına nəsə bəstələməyə başladılar. Və qızların kvarteti yaxşı nəticə verdi:
  Qoy ürəklərin birliyi poladdan güclü olsun,
  Bıçaqlardan qanlı toz axınını silkələək!
  Və göz yaşları içində ulduzlar kimi parıldadı,
  Əbədi mənimlə ol: ehtirasla dedilər!
  
  Biz əbədi səninləyik, qızıl xəyal -
  Ay işığının və geniş gelgitlərin qızı...
  Müqəddəs İsa Məsihin bayrağı altında -
  Kerubların nəhəng xoru səmaya qalxacaq!
  
  Gəlin ehtirasın parlaq şərabını içək,
  Və rəssam sizə kainatın eskizini verəcək...
  Nə qədər arıqsan - həyatın cılız bir ipi -
  İblis sevgini tamamilə məhv etmək istəyir!
  
  Cəngavər qılıncını çəkdi və Məsihə səsləndi:
  Beləliklə, dünyada ahəngdar bir əlaqə hökm sürsün ...
  Məryəm gətirir - İlahi təmizlik -
  İnanın ki, Rəbb bizi cəhənnəmin uçurumuna buraxmayacaq!
  
  Amma sən ümidlərini özündə daşıyırsan...
  Axı insanı Allah üçün əzizləmək olmaz!
  Hər birimiz qulağımıza gümüşə bürünəcək,
  İncilər və məxmər qu quşu səmaya uçacaq!
  
  Yalnız döyüşdə düşsən,
  Kainatdan qiymətli olan Vətənin üçün...
  Və sonra tökülən napalmadan qorxmuruq -
  İşıq cəngavərlərinin zəifliyi pozulmaz olacaq!
  
  Dünyada yaşamaq gözəldir, amma bəzən darıxdırıcıdır,
  Və pis aclıq və soyuqluq insanları uzaqlaşdırır...
  Şeytan dağının altında olmalıyıq,
  Ürəyinizdə gəncsinizsə, şanslı olacaqsınız!
  
  Ölümdən sonra kainata dost kimi daxil olan:
  Sizi nəfəs almağa və gülümsəməyə məcbur edəcək bir şey görəcəksiniz!
  Cismində uşaq kimi olsan da,
  Ancaq bunun səhv olduğunu heç bir problem olmadan başa düşəcəksiniz!
  
  Əvvəlki döyüşlərin təcrübəsi faydalı olacaq, inanın,
  Onlarda qandan ibarət cənnət sevincini biləcəksən...
  Vəhşi heyvanın fəryad etdiyi əmri alçaldacaqsan -
  Və siz şahzadəni həyat yoldaşı kimi qəbul edəcəksiniz!
  
  Və sonra taxt və sonrakı yollar üçün,
  Siz kainatın halqası ətrafında fırlanmalı olacaqsınız!
  Sonra nəslimə xəbər çatdıracağam -
  İnanın, uğur üçün oxusanız daha yaxşıdır!
  
  Allah olmaq mümkündürmü - bu gözəl sualdır,
  İnsan Allaha bənzər şəkildə yaradılmışdır...
  Və o, hələ Allah dərəcəsinə çatmasa da...
  Bizdən aşağı sürətlə tullanan ulduzlarımız var!
  
  Elm verəcək, inanın mənə - bizim üçün güclü qüvvələr,
  Çünki elmdən iplər toxuyacağıq...
  Günah etsə belə, keçmişdə qaldı Ham,
  Ancaq atom düşmənlərimiz üçün qumbaraatanlar etdi!
  
  Kainat bir xətt çəkdi - bil,
  Və kainat onu şəlalə ilə izləyəcək...
  Və sayılmayan nailiyyətlər - əsl cənnət var,
  Hansı cəngavərlər döyüşməlidir!
  Qızlar həqiqətən yaxşı oxudular və eyni zamanda bir sıra batareyaları və bunkerləri məhv etdilər. Biz özümüzə cızıqlar vurduq...
  Sursatımızı doldurmaq üçün qısa bir fasilə verməli olduq. Bəzi müdriklər demişkən, iyrənc qızlardan pirzola düzəldirlər.
  Kristina və Maqda yenidən şahmat oynadılar. Qızılı çalarlı qırmızı saçlı qız hamı bal sarışına qarşı qalib gəlmək istəyirdi. Oyun kəskin hücum şəraitində keçdi. Maqda yenə də təşəbbüsü ələ keçirərək maddi üstünlük əldə edə bildi.
  Oyunu bitirməyə vaxtımız yox idi, başqa döyüş və qızğın döyüş var idi. Ancaq göydən yağış indicə yağmağa başladı. Görmə qabiliyyəti pisləşib. Nasistlər açıq-aydın özlərini narahat hiss etdilər.
  Gerda gülümsəyərək atəş etdi, götürdü və oxudu:
  - Yağış...
  Şarlotta döyüşçünü dəstəkləyərək atəş açdı:
  - Ayaqyalın...
  Kristina mərmi vuraraq davam etdi:
  - By...
  Magda sözünü kəsdi və qışqırdı:
  - Yer...
  Gerda fısıldadı, gözləri parıldadı və dedi:
  - Keçdi...
  Şarlotta qabığa dəydi və hönkürdü:
  - Islandım...
  Kristina ölümü buraxdı və fısıldadı:
  - Qızlar...
  Magda qızartı atəş etdi və dedi:
  - Göz...
  Fasiləsiz atəş açan Gerda davam etdi:
  - Əgər...
  Şarlotta mərmi atdı və fısıldadı:
  - Təmiz...
  Kristina atəş etdi və dişlərini açaraq davam etdi:
  - Gün...
  Magda döyüldü və cırıldadı:
  - Bu...
  Gerda mərmi ilə vurdu və qışqırdı:
  -Yaxşı...
  Ölüm hədiyyəsini buraxan Şarlotta hönkürdü:
  - A...
  Kristina mərmiyə çırpıldı və qışqırdı:
  - Nə vaxt...
  Magda zirvə kimi qışqırdı, uğuldadı:
  - Əksinə....
  Gerda mərmi atarkən uğuldayırdı:
  - Pis...
  Charlotte, məhv hədiyyələrini buraxaraq oxudu:
  - Əgər...
  Kristina ölüm göndərərək fısıldadı:
  - Mahnılar...
  Magda dişlərini şiddətlə nümayiş etdirərək susdu:
  - Oxuyun...
  Gerda fısıldadı və ayağa qalxdı, atəş etdi və döydü:
  - Bu...
  Şarlotta qabıqları tüpürərək sıxdı:
  -Yaxşı...
  Kristina onu götürdü və fısıldadı:
  - A...
  Maqda mərmilər göndərərək qışqırdı:
  - Nə vaxt...
  Gerda çılpaq dişlə dedi:
  - Əksinə...
  Şarlotta başqa bir qabıq tüpürdü və ağzını kəsdi:
  - Kədərli...
  Gerda yenidən atəş açıb dedi:
  - Əgər...
  Şarlotta cavab verir, qışqırdı:
  - Pis...
  Kristina hürən bir tonda və atəşlə dedi:
  - Sən...
  Magda təbəssümlə ovladı və atəş etdi:
  - Bu...
  Gerda ölümün bir hissəsini tüpürüb dilləndi:
  - Həmişə...
  Şarlotta mərmi axını buraxaraq boğuldu:
  - Asanlıqla...
  Kristina mahnı oxuyaraq davam etdi:
  - A...
  Maqda fısıltı və atəşlə dedi:
  - Əksinə...
  Gerda ağciyərinin üstündə uğuldadı:
  - Çətin...
  Və yenə məkrli xor keçdi.
  Şarlotta atəş açaraq qışqırdı:
  - Əgər...
  Kristina atəş açaraq dedi:
  - Pis...
  Magda dişlərini göstərərək davam etdi:
  - Sən...
  Gerda boğazından fısıldadı:
  - Bu...
  Şarlotta böyük qəzəblə davam etdi:
  - Həmişə...
  Kristina atəş açaraq dedi:
  - Asanlıqla...
  Maqda gülərək cazibəsini düzəltdi:
  - A...
  Charlotte ölümü buraxdı və küsdü:
  - Nə vaxt...
  Gerda şiddətlə mızıldandı:
  - Əksinə...
  Ölümü azad edən Kristina qışqırdı:
  - Çətin...
  Magda qısaca yalın ayağını qaldırdı və qışqırdı:
  - VƏ...
  Gerda ağciyərinin üstündə zümzümə edir:
  - Darıxdırıcı!
  Bundan sonra qızlar ara verdilər... Yenidən sursatlarını doldurdular. Və onların silahı sürətli atəşə malikdir və döyüş çox gərgindir.
  Qızlar əylənir, parlaq dişlərini göstərirdilər. Bu yer nə qədər gözəldir və cənnət kimi görünür. Sən sadəcə onunla get. Və ya bir az odekolon geyin.
  Gerda və Şarlotta axmaqlıq etməyə başladılar. Çox məharətlə kartları çılpaq barmaqları ilə tutdular və yalın ayaqları ilə qarışdırdılar. Bu nəhəng şah əsər kimi görünürdü.
  Kristina çox hiyləgərdir, o, artıq uduzmuş oyunu bitirməsə də, dərhal yenisini təklif etdi. Maqda partnyoru ilə mübahisə etməyib. O, həm də sonuncu döyüşçülərdən deyil... Amma inadkar deyil.
  Christina açılış repertuarını bir qədər şaxələndirdi və D2-D4 ilə getdi. Magda Kralın Hindistan Müdafiəsi ilə cavab verdi. Kristina isə dörd piyadanın variantıdır. Çox şiddətli mübarizə getdi. Və Uayt çox güman ki, bir növ üstünlüyə malik idi. Artıq Maqda düşünməyə və incə vəziyyətdən çıxış yolu axtarmağa başladı.
  Oyun təxirə salındı, yenə döyüş... Bura artıq isti idi. Ən son 120 mm-lik tank əleyhinə silahların batareyası, E-50-yə yaxın məsafədən baş-başa nüfuz edə bilir.
  Mərmilərin ilkin sürəti saniyədə 1050 metrdir. Beləliklə, böyük bir gecikmə ilə Yankees az və ya çox qənaətbəxş silahlar əldə etdi. Düzdür, tankın özü hələ istehsalata girməyib, yalnız silahlar işləyirdi.
  Qızlar yaxınlaşmadan onları vurmağa başladılar...
  Uzaqdan atəş açan Gerda buna baxmayaraq fikir verdi:
  - Amerikalılar aydın şəkildə irəliləyirlər. Bu onların ticarət nişanıdır: hər şeyi gec etmək. Ancaq belə bir potensiala malik idilər, onlar çoxdan şumpaqlarından qılınc düzəldə bilərdilər.
  Şarlotta gövdəsini bükərək və qırmızı qıvrımlarını silkələyərək oxudu:
  - Şeytan! şeytan! Şeytanı xilas et! Kimsə, kimsə bizi cəzalandırdı! Bizə ver, əlimizdə qılınc ver, Yankilərə, Yanki qoşunlarına qarşı!
  Magda, Amerika silahını əzərək, şahzadənin gülümsəməsi ilə dedi:
  - Eybi yox... İstənilən döyüşdə bizim üstün təbəqənin təsiri olacaq... Biz həmişə qalib gəlmişik, indi də qalib gələcəyik!
  Kristina yalın ayağını zirehə vurdu və oxudu:
  - Axtun, Axtun... Foeir, Foeir!
  Möhtəşəm ingilis dördlüyü: Ceyn, Qrinqeta, Malanya, Matilda Nyu Yorka hücum etdi. Döyüşçülər çömbəlmiş Goering-4 tankında vuruşdular. Avtomobil Çörçillin təkamülü idi. Zireh baxımından bir qədər aşağı və E-50-dən bir qədər ağır, lakin oxşar silahlarla.
  Tank Üçüncü Reyxin protektoratına çevrilən İngiltərədəki İngilis fabriklərində istehsal edildi.
  Ceyn amerikan topuna atəş açıb cıvıldadı:
  - Biz böyük elektoratıq... Protektoratı dağıdaq!
  Qrinqeta tərəfdaşına düzəliş etdi:
  - Biz qırılmayacağıq, əksinə inkişaf edəcəyik... Güclənəcəyik!
  Qrinqeta atəş açdı, amerikan silahını parçaladı və fəlsəfi şəkildə dedi:
  - Bizi öldürməyən hər şey bizi daha güclü edir!
  Malanya güldü və qışqırdı:
  - Bu banal həqiqətdir, amma inanmaq çətindir!
  Matilda tırtılları ilə bir neçə əsgəri əzərək dedi:
  - Ola bilər ki, həqiqət banal olsun. Məsələn, Günəş səmaya baxanda göründüyü kimi sarıdır.
  Jane dişlərini açıb dodaqlarını çox geniş uzadıb.
  O, Qrinqetenin atəş açmasına icazə verdi və cıvıldadı:
  - Günəş isə daha çox ağ rəngdədir. Göy sadəcə mavi şüaların qarşısını alır və sarı rəng yaradır.
  Matilda güldü və dedi:
  - Və sən o qədər ağıllısan ki... O, məharətlə gördü ki, bu, sadəcə, sarı illüziyadır!
  Qrinqeta yenidən atəş açdı, bunkeri sındırdı və qışqırdı:
  - Bizim dünyamızda hər şey illüziyadır... Yalnız onlar həqiqətən öldürürlər!
  Malanyanı pulemyotlarla vurdular və zarafatla, bəlkə də zarafatla yox, çığırdılar:
  - Ya da bəlkə ölüm illüziyadır! Axı ruh ölməzdir, bəlkə də şəxsiyyətin formalaşması baxımından ilkindir!
  Qrinqeta yenidən atəş açıb oxudu:
  - Ruhsuz bədən bədən olmasa da, bədənsiz ruh nə qədər zəifdir!
  Jane özündə lirik yüksəliş hiss etdi və mahnıya başladı. Və dostları onunla birlikdə mahnı oxumağa başladılar.
  Döyüşçü aristokrat başladı:
  - Qüdrətli...
  Qrinqeta mərmi vuraraq davam etdi:
  -Tank...
  Malanya, atəş açaraq dedi:
  - Aparır...
  Matilda ölümcül hədiyyəni buraxdı və tweet etdi:
  - Yanğın!
  Jane, böyük mirvari kimi dişlərini vuraraq, hürdü:
  -VƏ...
  Qrinqeta qollarını yelləyərək hıçqırdı:
  - Darıxır...
  Malanya atəş açıb dedi:
  - Hər kəs...
  Döyüşçüləri izləri ilə əzən Matilda fısıldadı:
  - Sırada, cərgədə!
  Jane qışqırdı və davam etdi:
  - Üstündə...
  Qrinqeta kobra kimi fısıldayıb atəş etdi:
  - Bax...
  Malanya, atəş açaraq davam etdi:
  - Döyüşçü...
  Matilda çılpaq ayaqlarını barmaqları ilə vurub dedi:
  - Olduqca...
  Jane gülümsədi və siqaret yandırdı:
  - Dik...
  Qrinqeta yenidən atəş açıb fısıldadı:
  - Qoy...
  Malanya mərmi yerləşdirərək dedi:
  - Olacaq...
  Matilda mərmi metala vurdu və dedi:
  - Nəticə!
  Ateş etməyə davam edən Jane cik-ciklə dedi:
  - A...
  Gringet atəş etdi və dəstəklədi:
  - Əgər...
  Malanya mərmi atdı və sözü çıxardı:
  - "Pələng"...
  Matilda xışıltı ilə dedi:
  - IN...
  Jane aqressiv şəkildə bitirdi:
  -Gedəcək...
  Qrinqeta yıxıldı, davam etdi:
  - VƏ...
  Malanya aqressiv şəkildə atəş etdi:
  - Olacaq...
  Matilda güclə əlavə etdi:
  - IN...
  Jane dişlərini göstərərək güldü.
  - Bizi...
  Qrinqeta gözlərindən şimşək çaxdı və dedi:
  - Yanğın...
  Malanya davam etdi:
  - Onun...
  Matilda qışqırdı:
  - Bizim...
  Jane bu sözlərlə təslim oldu:
  - Çörçill...
  Qrinqeta atəş açarkən qışqırdı:
  - Qıracaq!
  Malanya aqressiv şəkildə fısıldadı:
  -İmtahan...
  Matilda tırtıllarını əzərək dedi:
  - İcarəyə verilir...
  Jane dişlərini göstərdi və dedi:
  - Üstündə....
  Qrinqeta ağciyərinin üstündə qışqıraraq mərmi göndərdi:
  - Beş!
  Qızlar isə bir ağızdan güldülər... Döyüş kifayət qədər qızğın keçdi. Amerikanın zenit silahları işləyirdi. 230 millimetrlik ön zireh hələ də zərbələrə tab gətirdi.
  Amma müəyyən risk var idi. Üstəlik, müharibənin ən sonunda ABŞ volfram nüvəsi olan çox zirehli deşən subkalibrli mərmilər istehsal etməyə başladı. Və bu təhlükəlidir.
  Ceyn yalın ayağı ilə Qrinqetanın çiyninə vurdu və pıçıldadı:
  - Xahiş edirəm qaçırmayın!
  O mızıldandı:
  -Kimin partlatıcısı cığırdayardı, səninki isə susardı!
  Və o, atəş açaraq batareyanı məhv etdi...
  Sürücü olan Matilda qeyd etdi:
  - Manevr etməklə vuruş ehtimalını azalda bilərsiniz.
  Qız üç ABŞ polisini payladı, qırmızı axınlar hər tərəfə səpildi və sümüklər yerə düşdü. Sonra o davam etdi:
  - Burada ölüm attraksionunda olmaq kimidir!
  Qrinqeta daha bir zenit silahını parçaladı və oxudu:
  - Wehrmacht qoşunları qəzəbləndi və biz polad ayın uşaqlarıyıq!
  Ceyn çılpaq ayağını uzatdı, radionu söndürdü və qızlara təklif etdi:
  - Gülməli nəsə oxuyaq...
  Qrinqeta hirslə gülümsədi və təklif etdi:
  - Fürer haqqında?
  Jane şiddətlə başını tərpətdi.
  - Bəli!
  Matilda fikri dəstəklədi:
  - Düzdür! Bizi heç kim eşitməz!
  Jane atəş açarkən sevinclə oxudu:
  - Ah...
  Qrinqeta onu götürdü və həvəslə atəş açdı:
  - Fürer...
  Malanya hönkürərək sərt cavab verdi:
  - Sən...
  Matilda əsgərləri əzərək davam etdi:
  - Fürer...
  Jane coşğulu bir partlayış buraxdı:
  - Keçi!
  Qrinqeta atəş açaraq davam etdi:
  - Nə üçün....
  Malanya, atəş açaraq dedi:
  - Qarşı...
  Matilda tırtıllarını əzdi və hırıldadı:
  - Anglov...
  Jane həvəslə davam etdi:
  - Mən qalxdım...
  Qrinqeta fısıldadı və gurladı:
  - Sən....
  Malanya dişlərini açıb hürdü:
  - Eşşək...
  Bundan sonra Matilda nərildəməyə başladı:
  - Alacaqsınız...
  Ceyn az qala boğularaq gülərək davam etdi:
  - Kimdən...
  Qrinqeta atəş açıb dedi:
  - Sən...
  Malanya coşğunu təkrarladı:
  - Konkret olaraq...
  Matilda sözləri pıçıldadı:
  - IN...
  Ceyn qəzəbli bir şəkildə atəş açaraq hürdü:
  - Pyatak!
  Qrinqeta atəş açaraq davam etdi:
  - Qarşılaşacaqsan...
  Malanya aqressiv şəkildə götürdü:
  - Üstündə...
  Matilda cavab olaraq ucadan dedi:
  - Güclü...
  Jane həvəslə dəstəklədi:
  - İngilis dili...
  Qrinqeta ölümcül bir hədiyyə göndərdi və dedi:
  - Yumruq!
  Malanya oxumağa davam etdi:
  - U...
  Matilda zenit silahını izləri ilə əzərək dedi:
  - Bizi...
  Jane zümzümə etdi və davam etdi:
  - Pulemyotlar...
  Qrinqeta hıçqıraraq:
  - VƏ...
  Malanya hırıltı ilə davam etdi:
  - Tanklar...
  Matilda qışqırdı:
  - U...
  Jane hönkürdü:
  -Bizim...
  Qrinqeta ciyərlərinin üstündə fısıldadı:
  -A...
  Malanya həvəslə davam etdi:
  - Sən...
  Matilda camış kimi nərə çəkdi:
  - İLƏ...
  Jane qışqırdı:
  - Avtomatik...
  Qrinqeta dişlərini açaraq mırıldandı:
  - Siz titrəyirsiniz...
  Malanya qəzəblə dedi:
  - Bugger!
  Matilda oxumağa davam etdi:
  - Öldürəcəyik...
  Ceyn çılpaq ayaqlarını möhürləyərək cıvıldadı:
  - Sən...
  Qrinqeta həvəslə atəş açaraq qışqırdı:
  - Kimi...
  Malanya susdu və dişlərindən qığılcımlar göstərdi:
  - Keçi...
  Matilda digərlərini əzərək vızıldadı:
  - VƏ...
  Jane həvəslə təkrarladı:
  - Yanacaqlar...
  Qrinqet qəzəblə dedi:
  - Mavi...
  Malanya iyrənc kobra kimi fısıldadı:
  - Əvvəl...
  Matilda qəzəblə əlavə etdi:
  - Tla...
  Qızlar bir ağızdan oxudular:
  - Od, od, od... Əzab!
  Sursatımız bitdi, amma yanacaq doldurmağın zərəri olmadı. Mən tankı bir az geri çəkməli oldum. Və radio ilə təchizat qrupuna zəng edin. Qızlar bir az ara verdilər.
  Ceyn yalın ayağını tankın zirehinə sürtdü. Sarışın, bir az qızılı saçlı gözəl qız. Bu qədər cazibədar və eyni zamanda aristokratik.
  Onun gözəlliyi fiziki cəhətdən sərt bir şahzadənin gözəlliyidir. Jane vurdu və oğlanı təqdim etdi. Belə heykəltəraş, yaraşıqlı, əzələli, aşılanmış dəri ilə təbii sarışın. Onu sığallamaq üçün... dili ilə!Ceyn gülümsədi, ah, seksi sevəndə yaxşıdır. Bunu sevməyən qadınlar da var. Yəqin ki, evliliklərində çox bədbəxtdirlər. Baxmayaraq ki, bir kişi ilə sevişmək cansıxıcı olur. müxtəliflik istəyirəm. Yeni təəssüratlar və macəralar istəyirəm. Və yeni kişilər axtarın ki, biri digərindən daha gözəl olsun! Bundan əlavə, Ceyn qaradərili sevgililəri çox sevirdi. Rəngli bir insanla sevişmək romantikdir. Dəri qara olanda çox gözəl olur və qırmızı məmələrini ona sürtsən, məmələr şişib sərtləşir. Və artıq şəhvətli bir dalğa səni sarsıtmağa başlayır.Ceyn kişi istədiyi kimi az qala əlini ayaqlarının arasına salacaq. Amma dostlarımın qarşısında utanırdım.
  Və nə qədər pulsasiya edən jade çubuğunun Veneranın nəmlənmiş mağarasına girməsini istədim.
  Ancaq onun başı yuxuya getməyə başladı və qız yuxuya getdi və bu barədə xəyal etdi;
  Biz buradayıq!
  Jover Hermes yenə axmaqcasına gülümsədi və özünü dəbdəbəli skafandrda gördü. Binanın içərisində üçölçülü holoqramlar titrəyirdi, burada müxtəlif fərdlər, stelzanlardan tutmuş ağılları kəsən müxtəlif canlılara qədər, cinsi əlaqə ritualını hər cür, bəzən ən vəhşi və insan gözündə pozulmuş şəkildə yerinə yetirirdilər. 3D proyeksiyalar hərəkət etdi və canlı və canlı görünürdü. Dişi kentavr və radioaktiv meduza bənzərləri var idi. Bədənlərinin daxili hissələri cütləşmə zamanı miniatür nüvə partlayışlarına çevrildi. Nəhəng holoqramlar şəklində təsvir olunan avanqard rəssamın narkotik hallüsinasiyalarına bənzəyən bəzi şəxslər ildırım şəlalələrinin püskürməsi və ya hiperplazmatik lava sıçrayışlarının sürətlə dəyişməsi və sonsuz müxtəliflik spektrinin şüalanması ilə əlaqə qurur. Ya üçbaşlı qartallar şəklində hiperplazma sıçrayışları, sonra bir anda plastilin fiqurları kimi çoxlu qanadlı kəpənəklərə çevrilir, sonra bu balıq və ləçəklərini yelləyən çiçək qönçələrinin qarışığıdır... Bu isə tamamilə inanılmazdır, canlılar. təsviredilməz formada, çoxalma aktını yerinə yetirərək, ətraf mühitin enerjisini yeyərək, atmosferi kondensasiya etməyə məcbur etdi və yağış axınlarına axdı, səthə düşdükdən sonra dərhal tıslamağa və tüstülənməyə başladı.
  Lev çaşqın görünürdü və çaşqınlıqla gözlərini qırpırdı... Bu, onun təxəyyülündən kənar bir şey idi, ağlı başında olan insanın təsəvvür etməsi prinsipcə mümkün deyildi. Bu söz gəncin dodaqlarından gəldi:
  - İnsan zehni olaraq hər şeyi təsəvvür edə bilər - sərhədsiz insan axmaqlığının bitdiyi xəttdən başqa!
  Hermes buna reaksiya vermədi, həvəslə proqnozlara baxdı, stelzanın nəfəsi sürətləndi və ağırlaşdı.
  Holoqramın arxasından yeddi rəngli saç düzümü və on iki quyruqlu neytron qamçılı çılpaq, hündürboy diva çıxdı. Əvvəlcə stelzanka nəhəng görünürdü, lakin hər addımda ölçüsü iki metrdən bir qədər çox olan, demək olar ki, standart hala gələnə qədər azaldı. O, gözəl ombalarını üzərində asılmış radio daşları ilə gözqamaşdıran nazik sapla enerjili şəkildə fırladıb yeriyirdi. Hündürdaban ayaqqabılar, qızılı daşlarla örtülmüş, yarı qiymətli örtükdə yüksək səslə çırpınırdı.
  Onun arxasında qurbağa şəklində ayaqları olan, lakin yumşaq yastıqlarda olan yeddi üzlü topdan ibarət bir məxluq hərəkət edirdi. Toplar bir neçə korifeyin selinin altında qiymətli daşlar kimi parıldayırdı, üz isə... Bəli, qədim zamanlarda sadəcə Mikki Maus, ikonik uşaq cizgi filmi. Stelzanka dayandı və yırtıcı pantera kimi iri, üçrəngli dişlərini göstərdi. Onun irisin üzərində yeddiguşəli ulduz təsviri olan qəşəng gözləri yaraşıqlı Leo Eraskanderdə donub qalmışdı.
  - Nə kvazar juling! Onu hansı kvarkdan çıxardın?
  Hermes sağ, zəhərli bənövşəyi gözü ilə hiyləgərcəsinə gözlərini qıyaraq (bu, zəhmətkeşin pis vərdişidir!) gözünü qırparaq:
  - Kommersiya sirri! Sizə ödənişli deyəcəm!
  Əzələli əli olan nəhəng qadın tökmə əzələlərdən toxunmuş ucaboy oğlanı özünə tərəf çəkdi. Onun uzun dırnaqları püskürtülmüş sapfir, zümrüd və ultra-plutonium qarışığı ilə parıldadı.
  - Razılaşdığınız kimi sizə faiz verəcəm. Hesab edirəm ki, gəncin qonorarını qaldırmaq tamamilə məntiqlidir. Artıq min üç yüzdən çox dişi bu aslan balasının şəklini skan edib. Sadəcə onu parçalayacaqlar!
  Hermes dili ilə dolğun dodaqlarını yaladı:
  - O, düşündüyünüzdən də güclüdür! Dayanacaq! Burada darıxmamaq üçün mənim üçün bir şey varmı?
  Fahişəxananın sahibi onun barmaqlarından narıncı işığın bir dəstəsini çıxartdı və zərif kiçik burnu ilə narkotikin alovunu çəkərək soruşdu:
  - Qadın sıravi, zabit, yoxsa yadplanetlilər arasından istəyirsiniz? Ancaq başqa dünyaların zülal olmayan nümayəndələri ilə cinsi əlaqə qeyri-qanunidir (və təhlükəli ola bilər!), yalnız əlavə ödənişlə mümkündür. Hermafroditlərdən tutmuş sağsağanlara qədər seçim var...
  Hermes təsadüfən yellədi:
  - Digər qalaktikalardan və bədən quruluşlarından olan qadınlarla daha yaxşıdır; onlar artıq əbədi sparrinq tərəfdaşlarından yorulublar.
  Kraliçanın paltarından muncuq parçasına bənzəyən heyvanın cizgi filmi sifəti gəncin baldırına basdırıldı. Burun bir spatula ilə uzandı və oğlanın tünd şokolad dərisinin altından zərif şəkildə çıxan damarları ovuşdurdu. Eraskender xoş qıdıqlamadan mırıldandı və kobud spatula toz və kiri dəf edən ətirli məlhəmlə örtülmüş çəhrayı dabanlara keçdi. Möhtəşəm bir məxluq olan parıldayan topların rəngi spektrin zümrüd mavisi hissəsinə doğru dəyişməyə başladı.
  - Müştərinin istəyi qanundur. - ehtiras evinin rəhbəri gülməli ev heyvanına qışqırdı. - Qayıda Alavaleta, bu oğlanın ən mehriban ruh olduğunu düşünməklə yanılırsan. Qarşınızda, əslində, gələcəkdə Sərhədsiz İmperiyanın ən yaxşı döyüşçülərindən birinə çevrilə bilən dəhşətli kiçik bir heyvandır. - Sonra divanın tonu pafoslu və əzəmətlidən ən adi və hətta cansıxıcıya çevrildi. - Sən də, Aslan balası, məni izlə!
  "Əgər hər şey qaydasındadırsa, mən sizə qalaktika paytaxtı Qreyzinardakı imperator sarayını göstərəcəyəm" deyə Hermes çətinliklə pıçıldadı.
  Ərəskəndər və fahişəxana sahibi əl-ələ mozaika divarının arxasından getdilər. Oradan qadının gülüş səsi, soyunan paltarların xışıltısı gəlirdi. Gəncin görünüşü gurultuya səbəb olub. Bir neçə çılpaq qız ac zəlilərin hərisliyi ilə içərək onun üstünə qaçdılar. orqanlar; Kişinin bürünc-qəhvəyi dərisi və daha yüngül stelzanok bir topa çevrildi, ehtirasla çiynindən necə dişləndiyini və bir anda üç ətirli ətirli qız dodaqlarının qulun ağzını tutmağa çalışdığını hiss etdi. Əllər oğlanın sarı saçlarından tutdu, onu sıxışdırdılar, ağrıya səbəb oldular, uzun dırnaqları çiyin bıçaqlarına qazdılar. Aslan canlı maşın kimi hirslə işləyirdi, amma ağlı uzaqlarda idi...
  Ceyn ovucu ilə çılpaq dabanının döyülməsinə oyandı.
  Qrinqeta partnyoruna, daha doğrusu komandirə fısıldadı:
  - Yaxşı, indi döyüşə qayıt!
  Jane güldü və qeyd etdi:
  - Müharibədə olduğu kimi sənin yanındayam, sənin kimi də müharibədə...
  Bu pulemyotçu Malaniyanı dəstəklədi:
  - Döyüş bitdi və mən evə getməkdən məmnunam!
  Matilda xəyalpərəst dedi:
  - Kaş ki, özümə mülk olaydım! Və üzərində qullar var!
  Qrinqeta güldü və hiyləgərcəsinə dedi:
  - Niyə yalnız bir mülk? Bəlkə bütün kainatın qullarla olması daha yaxşıdır?
  Jane güldü. Qara bədən istəyirdi. Sıxılmaq və nəvaziş etmək. Eh, qadınları hamı başa düşmür. Niyə onlar afrikalılara bu qədər cəlb olunurlar?
  Malanya pulemyotlardan atəş açmağa başladı - xoşbəxtlikdən sursat dolduruldu və cıvıldadı:
  - Yüngül "Bummer", sərin "Bummer" - zümrüd işıqlar ... Bu "Bummer", Fortune oğlu, əgər tuta bilsəniz!
  Matilda sürətini artırdı... Qızlar daha bir bunkeri dağıtmağa başladılar.
  Jane qışqırdı:
  - Sən...
  Qrinqeta həvəslə səsləndi:
  - Yaxşı...
  Malanya dişlərini göstərərək hönkürdü:
  - Sən bilirsən...
  Matilda hiddətlə davam etdi:
  - Bizim...
  Ceyn fit çaldı və çılpaq barmağı ilə joystickə mərmi göndərdi:
  - Xalq!
  Qrinqueta təmkinlə oxudu:
  - Sevir...
  Malanya qışqıracaq:
  - Hidrogen!
  Matilda qışqırdı:
  - Mənə bir hidrogen bombası ver!
  Jane qızıl başını tərpətdi və oxudu:
  - Oh, mən özüm inanmıram... Bu xurafatlara!
  Qrinqeta haubitsalarla akkumulyatora metodik olaraq atəş açmağa başladı. Bunu sakitcə etdi, amma mahnı oxuyurdu:
  - Ağacdələn kimi çəkic vururam... Və hətta bir az dəli oluram!
  Malanya bir neçə onlarla piyadanı pulemyotlarla kəsib gurladı:
  - Skeleton Magic!
  Matilda tankı itələyərək götürdü və oxudu:
  - Namussuz, nurlu ölkə! Koshchei-yə daha sadiq bir məxluq yoxdur!
  Döyüşçülər güldülər və Ceyn yenidən oxumağa başladı:
  = Almaniya...
  Qrinqeta həvəslə səsləndi:
  - Bu...
  Malanya aqressiv şəkildə əlavə etdi:
  - Ümumi...
  Matilda sözü düzəltdi:
  - Yalnız...
  Jane sərt şəkildə bitirdi:
  - Qaralama...
  Qrinqeta, atəş açaraq cıvıldadı:
  -Son...
  Malanya qəzəblə fısıldadı:
  - Gələcək...
  Matilda qışqırdı:
  - Sveta...
  Jane təvazökarlıqla təsdiqlədi:
  - Sizə...
  Qrinqeta aqressiv şəkildə dedi:
  -Güllə...
  Malanya sönmüş təkər kimi fısıldadı:
  - IN...
  Matilda hər kəsi əzərək dedi:
  - Məbəd!
  Qızlar isə çılpaq ayaqlarını çarpazladılar. Çox heyrətamiz və cazibədar görünürdülər.
  Jane qışqırdı:
  - Olacaq...
  Qrinqeta həvəslə onu dırnaqlamağa davam etdi:
  - Fürerə...
  Malanya panteranın qəzəbi ilə fısıldadı:
  - Bir döngə...
  Matilda gülərək davam etdi:
  - Stalin...
  Jane oriolun səsi ilə cızıldı:
  - Lap...
  Qrinqeta ağlı ilə fısıldadı və hətta ağır bir haubitsı da parçaladı:
  - Üstündə...
  Malanya vəziyyəti həvəslə qəbul etdi:
  - İki...
  Matilda pantera kimi fısıldadı:
  - Rubl!
  Bundan sonra sonuncu silah susdu. Nyu-Yorkun 90 faizi artıq nasistlər tərəfindən ələ keçirilib. Və kim dedi ki, dünyanı idarə etmək üçün almanlar çox azdır? İstənilən halda dünyanı uda bilərlər. Minlərlə Yanki yenidən təslim oldu. Və yalnız yəhudilərdən ibarət hissələr ölümü təslim olmaqdan üstün tutur.
  Nyu York və Vaşinqtonun süqutundan sonra 25 oktyabr 1945-ci ildə ABŞ təslim oldu. Beləliklə, İkinci Dünya Müharibəsinin daha bir səhifəsi çevrildi.
  Amerika ordusu tərksilah edilirdi və milyonlarla əsgər və milis düşərgələrə gedirdi.
  Hitler sevindi... 30 oktyabr 1945-ci ildə fürer Vaşinqtona səfər etdi və Ağ Evin xarabalıqları qarşısında çıxış etdi.
  Bir nömrəli diktatorun çıxışı həmişə olduğu kimi parlaq və yaddaqalan oldu. Almanlar alqışladılar, amerikalılar isə diz çökdülər. Dünyanın ən varlı gücü yıxıldı. Böyük Zəfər.
  Hitler Kiprdə tətil hazırlamağı və bir sıra qladiator döyüşləri təşkil etməyi əmr etdi.
  Eyni zamanda almanlar yəhudiləri gettolara sürüb yeni nizam yaratmağa başladılar. Üçüncü Reyx Amerikanı həzm etməyə başladı.
  Eyni zamanda, fərqlənənlərə də mükafatlar verilib. Və onların çoxu var idi.
  Super ace və əsl ulduz olan Fridrix onun üçün xüsusi olaraq yaradılmış orden aldı: Böyük Ulduz, qızıl palıd yarpaqları, qılınclar və brilyantlarla Dəmir Xaçın Cəngavər Xaçı. Yuxarıda yalnız bir mükafat təsis edildi: Böyük Ulduz, Cəngavər Xaç, Dəmir Xaç, platin palıd yarpaqları, qılınclar və brilyantlarla.
  Digərləri də mükafatlandırılıb. Jane palıd yarpaqları ilə Cəngavər Xaçı aldı, dostları isə sadəcə Cəngavər Xaçı aldılar. Möhtəşəm dördlük mükafat olaraq aldı: Cəngavər xaçları, palıd yarpaqları, qılınclar və brilyantlarla və onların artıq belə mükafatları var idi. Üstəlik, tank məhv edənlərin qızıl və almaz xaçları.
  Hans Feuer, palıd yarpaqları və qılınclarla Dəmir Xaçın Cəngavər Xaçını aldı.
  Anası yəhudi, atası norveçli olan adam üçün pis deyil. Və özünü onuncu nəsil alman elan etdi. Hans Gerdin və bir neçə başqa qızın sevgilisidir. Çox yaraşıqlı, ağ saçlı bir gənc. O, heç də yəhudiyə bənzəmir, əksinə, ari posterinə bənzəyir.
  Disk üzərində döyüşən bu döyüşçülər Gertrude və Stella da hərbi xidmətə görə qızıl xaç aldılar. Və palıd yarpaqları ilə dəmir xaçın cəngavər xaçında. Lakin məhv edilmiş təyyarələrin siyahılarına görə daha çox mükafatlandırıldılar. Disk təyyarələri toxunulmaz idi, lakin özləri onları atəşə tuta bilmədilər. Sürət səs sürətindən beş-altı dəfə çox olduğu üçün onlar yalnız təyyarələri vurdular. Yaxşı, onlar həm də yer hədəflərinə radio ilə idarə olunan raket ata bilərdilər.
  Disk nəhəng silaha çevrilənə qədər, onun toxunulmazlığı düşmənlərinə güclü mənəvi təsir göstərsə də. Amma bahalı bir şeydir.
  Pilotlar Marqaret və Helqa palıd yarpaqları, qılınclar və brilyantlarla Dəmir Xaç Cəngavər Xaçı aldılar. Bu, vurulan təyyarələrin möhtəşəm hesabları və cazibədar sarışınların gözəlliyi üçündür.
  Mükafat aldı: Cəngavər Xaç və Dan, həmçinin Qurd palıd yarpaqları.
  Xaç sazanı həm yaponlar, həm də almanlar tərəfindən mükafatlandırılıb. O, Birinci dərəcəli Dəmir Xaç və Mainstein-dən fərdi saatla təltif edilib. Ninja oğlan əsas mükafatlarını İmperator Hirohitodan alıb. Əlbəttə ki, digər ninja döyüşçüləri də istedadlı idi. Yaponiya Amerikanın fəthinə töhfə verdi.
  Çoxları mükafat və pul aldı. Sevinc və sevinc bütün Üçüncü Reyxi bürüdü.
  E-50 tankı əla döyüş keyfiyyətləri nümayiş etdirdi və dünyanın ən yaxşısı kimi tanındı. Almanlar yenə öz mentalitetinə xəyanət etdilər.
  Və 8 noyabr 1945-ci ildə videokamera ilə ilk süni peyk aşağı Yer orbitinə buraxıldı.
  Fürerin özü hələ də Kolizeydə Kiprdə Münhen zərbəsinin ildönümünü qeyd edirdi.
  Qladiator döyüşlərində qan çay kimi axırdı. Həmişə olduğu kimi çoxlu orgiyalar və acgözlük var idi. Almanlar sözün əsl mənasında dəli olurdular.
  Bu arada, 7 noyabr inqilab bayramını qeyd edən Stalin Dövlət Müdafiə Komitəsini topladı.
  Mövcud problemləri müzakirə etmək lazım idi. İndi Hitlerin əlləri azaddır. Və Rusiyaya doğru getməyəcəkmi? Bolşevik imperiyasını bitirmək üçün.
  Molotov çıxış edərək dedi:
  - İndi Üçüncü Reyx həmişəkindən daha güclü oldu! Onun imkanları heyrətamizdir! Həqiqətən də, Alman E-50 tankı amerikalılar üçün əlçatmaz olduğunu göstərdi. Üçüncü Reyxin reaktiv aviasiyasının tayı-bərabəri yoxdur!
  Stalin Molotovun sözünü kəsdi:
  - Bir sözlə, məhvə məhkumuq?
  Xalq Xarici İşlər Komissarı etiraz etdi:
  - Məncə, yox, yoldaş Stalin. Sizin dühanız və sovet xalqının sarsılmaz iradəsi bizi mütləq qələbəyə aparacaqdır!
  Stalin bir neçə dəfə əl çaldı. Və təbəssümlə qeyd etdi:
  - Səncə, mənim dahisim sənin süstlüyünü kompensasiya edir?
  Voznesenski səsində incikliklə dedi:
  - Biz var gücümüzlə çalışırıq, yoldaş Stalin. Ancaq insanın imkanlarının sərhədləri var! Artıq o qədər T-34-85 tankları istehsal olunub ki, onlar üçün ekipajlar çatışmır!
  Jukov qəzəblə dedi:
  - Əsas olan kəmiyyət deyil, keyfiyyətdir! T-34-85 hətta yüngül E-5-lərə qarşı həssasdır və onun silahı E-50-yə hətta boş məsafədə belə nüfuz etməyəcək! Əslində, otuz dörd mənəvi və əslində köhnəlmişdir. Ancaq T-54-ün yeni növbəsi hazır deyil... Düzünü desəm, düşmənə nüfuz etmək də kifayət deyil!
  Voznesenski əmin tonda dedi:
  - Biz T-54-ün istehsala mümkün qədər tez daxil olması üçün hər şeyi edirik. Ancaq tank nisbətən yüngül, yaxşı qorunan və layiqincə silahlanmış olmalıdır. Hər şeyə bir anda nail olmaq çətindir. Biz çalışırıq və dizaynerlər üç növbədə işləyirlər!
  Stalin sərt şəkildə dedi:
  - Neçə belə mədənçilər düşərgələrdə bit bəsləyir! Və ümumiyyətlə, mən səndən məyus oldum. Qənaətbəxş reaktiv qırıcı hələ yaradılmayıb və Yak-9 hələ də kütləvi istehsaldadır!
  Dizayner Yakovlev utanaraq dedi:
  - Bu maşın heç də pis deyil, yoldaş Stalin...
  Ali Baş Komandan sözünü kəsdi:
  - Pis deyil deyirsən? Bəli, Alman döyüşçüləri iki dəfə sürətlidir! Silah isə bir pnevmatik topdur... Belə döyüşçü sadəcə olaraq gülüşdür. Bu, sadəcə, dırnaqları sınmış atdır!
  Yakovlev etiraz etməyə cəsarət tapdı:
  - Səhv edirsiniz, yoldaş Stalin. Yak-9 çox manevr edə bilən maşındır və praktikada effektivdir. Və istehsalı asan və ucuzdur. Daha yaxşısı tapılsa, çox təəccüblənərdik.
  Stalin yumruğunu yelləyib dedi:
  - Burada faşistləri sayca məğlub edə bilməzsiniz! İndi bütün dünya onların dabanlarının altındadır. Rəqəmlər yarışında hələ də onlara qalib gələ bilməyəcəyik. Beləliklə, yalnız keyfiyyət üstünlüyünə nail olmaq qalır. Burada isə bizə alman analoqlarından üstün olan ucuz və praktiki döyüş təyyarəsi lazımdır. Sən isə buna nail olmalısan, əks halda səni güllələyəcəm!
  Son sözdə Stalin çığırtıya çevrildi. Və yumruğunu masaya çırpdı. Ağır fasilə yarandı.
  Stalinin kabineti müxtəlif komandirlərin və padşahların portretlərinin rəngli yağlı boya ilə kətan üzərinə çəkildiyi rəsmlərlə təchiz edilmişdi.
  Budur Suvorov, Kutuzov və Brusilov. Həmçinin Böyük Pyotr, İvan Dəhşətli, Dmitri Donskoy, İvan Kalita, Frunze, Baqration. Olduqca maraqlı seçimdir. Yeni bir portret də ortaya çıxdı: Böyük Dük Vasili Üçüncü. Bu hökmdar İvan Dəhşətlinin atası idi. Məşhur oğlu kimi məşhur olmasa da.
  Stalin nadir hallarda yaxşı əhval-ruhiyyədə idi. Üçüncü Reyxlə müharibə zamanı Sovet imperiyasının əhəmiyyətli bir hissəsini itirərək, nasistlərin yenidən gələcəyindən qorxurdu. ABŞ-la müharibə möhlət və fürsət vermək üçün çox uzanmadı... Yaxşı, məsələn, atom bombası yaratmaq və nasistlərdən müdafiə etmək.
  Qəzəblənməməyə necə razı ola bilərsən? Yəqin ki, nasistlər qışda görünməyəcəklər, amma gələn yay: çağırılmamış qonaqları gözləyin! Və bu, əlbəttə ki, heç də sevindirici deyil. Amma narahat edir... Stalin artıq qocalıb, gücü və sağlamlığı eyni deyil. Faşistlərə qarşı müqavimət göstərmək son dərəcə çətin və daha çox mümkünsüz olacaq. Nasistlərin gücünə necə cavab vermək olar.
  Voznesenski ən cəsur kimi pauzanı pozaraq dedi:
  - Paradda, yoldaş Stalin, siz bizim İS-4 prototipini gördünüz. Biz bunu bacardıq və bayram vaxtı təzə tank hazırladıq. Avtomobil 250 mm-lik ön zirehə malikdir. Və 170 mm tərəflər. Çəkisi 60 ton olan maşın 88 mm-lik alman topunun zərbələrinə tab gətirə bilir. İstədiyiniz tankı hazırlaya bildik, yoldaş Stalin.
  Lider kədərlə dedi:
  - Ancaq Alman 105 mm-lik E-50 topu hələ də IS-2-nin alnına nüfuz edəcək. Bu tankın 122 mm-lik topu bir Almanı ön zirehinə vurmayacaq! Heç vaxt almamısınız, alman parametrlərindən üstün bir avtomobil.
  Voznesenski təntənəli söz verdi:
  - IS-7 tezliklə hazır olacaq, 130 mm-lik topla bu tank silahlanma və ön zireh baxımından İS-4-ü üstələyəcək. Və o zaman biz çox şeyə nail ola bilərik. Faşist mastodonunun ön zirehini deş!
  Stalin bir qədər yumşaldı və soruşdu:
  - Bu tankın çəkisi nə qədər olacaq?
  Voznesenski əminliklə cavab verdi:
  - Altmış səkkiz ton. Nisbətən az, Tiger-2 kimi. 105 mm uzunluğunda lüləsi olan bir alman topunun 100 EL-ə nə qədər nüfuz etdiyini dəqiq bilmirik. Amma təqribən, əgər mərmi yarımkalibrə oxşar xüsusiyyətlərə malikdirsə, onda... 1300 metrlik sürət 1000 metr məsafədən altmış dərəcə bucaq altında 300 millimetrlik zirehin nüfuzunu təmin edəcək...
  Voznesenski tərəddüd etdi və beş dəqiqə sonra cavab verdi:
  - Xeyr, çox güman ki, İS-7 silahın zirehli deşmə gücünə görə hələ də Alman tankından geri qalacaq və onu bir quyruqda ötüb keçə bilməyəcək.
  Stalin sual verdi:
  - Bəs niyə? Belə böyük kalibrli, lakin Almandan daha az zireh deşici?
  Voznesenski ah çəkərək cavab verdi:
  - Alman mərmisinin keyfiyyəti ilkin sürət kimi daha yaxşıdır. Bu baxımdan, hətta Alman 88 mm-lik top bizim 130 mm-dən daha qısa məsafədə zireh deşməkdə bir qədər güclüdür.
  Stalin barmaqlarını çatladı və dedi:
  - Biz mərminin keyfiyyətini yaxşılaşdırmalıyıq! Bunun üzərində işləyəcəksən! Kalibri nə qədər itələyə bilərsiniz...
  Beriya yaltaqlıqla təklif etdi:
  - Tanka 203 mm çaplı top qoya bilərsiniz. Və o, düşmənlərini sözün əsl mənasında süpürəcək!
  Stalin şübhə ilə cavab verdi:
  - Ağırlıq artacaq, atəş sürəti azalacaq, yanaşma konstruktiv olmayacaq!
  Beriya əllərini açıb dedi:
  - Amma əks halda biz almanlara baş-başa keçə bilməyəcəyik... Üstəlik, İS-7 kifayət qədər ağır və bahalı tankdır. Maşınları israf etmək üçün çoxlu resursumuz yoxdur.
  Stalin yumruğunu masaya çırpıb hönkürdü:
  - IS-11 203 mm-lik silahı olan bir tanka çevrilməlidir. Amma mənə universal olacaq IS-10 lazımdır. Və kimin çəkisi əlli tondan çox olmayacaq. Aydındır?
  Voznesenski çarəsizcə əllərini açıb:
  - Daha az çəki müdafiəni pisləşdirər, yoldaş Stalin...
  Rəhbər təklif etdi:
  - Və alnını üç yüz millimetr düzəldirsən və İS-3 kimi bucaq altında və yan zireh daha zəifdir ... Və silah haqqında düşünün.
  Voznesenski qeyd etdi:
  - Çalışa bilərikmi... Yalnız cəbhədən qorunan maşın yaratmağa? Yaxşı, bu da bir səbəbdir!
  Beriya birdən təklif etdi:
  - Gəlin bütün dizaynerləri düşərgələrə göndərək. Bəlkə o zaman faydalı nəsə yaradarlar?
  Stalin güldü və sevinclə qeyd etdi:
  - Nə... Əla fikir! Düşərgələrdə onlar üçün daha az sınaq olacaq!
  Ancaq yeni tanklar yaratmalısınız! Belə ki, Üçüncü Reyx onların yanında belə dayanmasın!
  Voznesenski vicdanla cavab verdi:
  - Əlimizdən gələni edəcəyik!
  Beriya asanlıqla dedi:
  - Biz bütün alimləri həbs edəcəyik! Qoy qarovulçuların klubları altında işləsinlər!
  Stalin qışqırdı:
  - Bizdə isə dünyanın ən yaxşı təyyarələri, eləcə də raketləri olmalıdır! Belə də olsun, çünki mən belə dedim!
  Xalq Daxili İşlər Komissarı qaldırdı:
  - Dahinin sözü qanundur!
  Stalin bir qədər özünütənqidlə qeyd etdi:
  - Yenə də Almaniyanın ABŞ və Kanada ilə məşğul olduğu bir vaxtda onlara hücum etməməyim əbəs idi. Bu, böyük səhvdir!
  Jukov dərhal təklif etdi:
  - İndi vura bilərəm? Düşmən qoşunları köçürülməsə də?
  Stalin boz başını mənfi tərzdə tərpətdi:
  - Mən belə bir məsuliyyət götürməyəcəyəm! Bizimkilər də bunu qəbul etməyəcək! Biz təcavüzkar deyilik! Biz sülh tərəfdarıyıq və sülh naminə mübarizə aparırıq! Mənə silahsızlanma liqası verin!
  Vasilevski həyəcanla qeyd etdi:
  - Bizə hücum etsələr, çox gec olacaq... Və qabaqlayıcı müharibə konsepsiyası ləğv edilməyib.
  Stalin ağır ah çəkdi. Özünə bir şüşə şərab tökdü, bütöv bir stəkan içdi və dedi:
  - Profilaktik müharibə... Yaxşı, bəlkə bir-iki yüz kilometr irəliləyək və dayandırılacağıq. Məni daha əvvəl vurmalı idin! İndi isə almanların və yaponların iştahalarını bir az da yatırmağa ümid edəcəyik.
  Beriya burada səsini qaldıraraq pıçıldadı:
  - Bəs yoldaş Stalin... Yaponiya ilə Üçüncü Reyxi bir yerə sıxışdırsanız?
  Rəhbər gülümsədi və dedi:
  - Bu əla variant olardı... Bəs buna necə nail olmaq olar?
  Xalq Daxili İşlər Komissarı məlumat verdi:
  - Bütün müharibəni keçmiş və Amerikada döyüşmüş beş qızımız var. Bəlkə əməliyyatı həvalə etsinlər?
  Stalin bığlarının içinə gülümsədi və hönkürdü:
  - Bunları nəzərdə tutursunuz? Alenka və onun komandası?
  Beriya enerji ilə başını tərpətdi:
  - Bəli, məhz onlar!
  Stalin gözlərini qıyaraq soruşdu:
  - Sizcə, onlar nə edə bilərlər?
  Xalq Daxili İşlər Komissarı başını qaşıyaraq təklif etdi:
  - Yaxşı, ninjalar kimi geyin və Alman bazasına hücum et! Bəlkə işləyəcək!
  Stalin başını qaşıyıb fikirləşdikdən sonra cavab verdi:
  - Hələ tələsmə! Almanlar bizə hücum etməsələr, belə bir təxribat risklidir. Üstəlik, qızlar yaponlardan tamamilə fərqlidirlər. Sən də bizə müharibə gətirə bilərsən. Amma Hitler hücum etsə, onda... Məncə, itirəcək heç nə olmayacaq!
  Beriya razılaşaraq başını tərpətdi:
  - Düzdür, yoldaş Stalin! Qızlar, bu bizim zirehli qatarımızdır!
  Bütün zamanların və xalqların lideri yorğun başını tərpətdi:
  - TAMAM! Artıq əsas şeyi müzakirə etdik! Əsas odur ki, sülh olsun! Hər kəs müharibədən yorulub!
  Ətrafdakılar çox həvəs göstərmədən tiranın kabinetini tərk etdilər. Bütün zamanların və xalqların liderinin əhval-ruhiyyəsi yaxşı deyildi. Baxmayaraq ki, ruhum bir az yüngülləşdi. Həqiqətən, Üçüncü Reyx və Yaponiya bir-birinə qarşıdursa, əla olardı! Bu mənə şans verdi. Bəlkə də bu halda atom bombası əldə etmək üçün kifayət qədər vaxt olardı. Baxmayaraq ki, ideyanın özü macəraya bənzəyirdi və ən azı daha beş il tələb olunurdu.
  Sonra Stalin birdən ruhlandı və katibini çağırdı. Gənc, qamətli, qara saçlı bir qızcığaz içəri girdi. O, liderə baş əydi.
  Stalin sərt səslə əmr etdi:
  - Çap edək! Mən diktə edəcəyəm, sən isə mənim müdrik fikirlərimi yazacaqsan.
  Qız oturdu və liderin diktəsi ilə çırpınmağa başladı;
   Döyüşdə dürüstlük məşqdə ləngimədikdə yaxşıdır, amma döyüş gələndə hiyləgərlikdən istifadə etməkdən çekinmeyin!
  Hər kəs tualetə sidiyə bilər; yalnız özünü vedrəyə həbs etməyə icazə verməyənlər yaramazı islada bilər!
  Dənizdən havanı çox gözləyən hökmdarın başına Vətən işğalı tufanı gəlir!
  Cəmiyyətin diqqətdən kənarda qala bilməyəcəyi, kütlənin aldatması istisna olmaqla, şəxsi ictimaiyyətlə ziddiyyət təşkil etməməlidir!
  Kim sakitcə cəmiyyəti şəxsi həyatından üstün tutarsa, pul kisəsinə pul cingiltisi qoyacaq!
  Səhrada qar adamı üçün bu, öz soyuqqanlılığına qızğın inamı olmayan yaş bir işə başlayandan daha şirindir!
  Düşmənin axmaqlığı səbəbindən nadir şanslar təlim keçmiş bir zehnin sistemli istifadəsini əvəz etməyəcək!
  Döyüşdə bir dəfədən çox qaçıra bilərsiniz, ancaq yeganə istəyiniz hədəfinizi ötüb keçmədikdə, dinc bir yerə dəqiq vurmaq üçün!
  Qərar qəbul etmək üçün vaxtını ötüb keçənlər, oraq belə darıdan keçəndə hərəkətlərini düşünmədən problemə düşür və qərarlar qəbul edirlər!
  Əmək meymundan insan yaradıb, insandan isə mübarizə, əmək və bilik demiurq edəcək!
  Şər yaxşılıq sikkəsinin digər tərəfidir, onsuz mükafat həcmi və çəkisini itirir!
  Yaxınlıqdakılarla itələmək axmaq insanlara xasdır, ancaq yadları itələmək üçün ən kəskin ixtiraçılıq olmalıdır!
  Əgər dolanmaq istəyirsinizsə, sizinlə hesablaşmağa çalışanlarla vuruşun!
  Böyük qaşıq ağzınızı ağrıdır, kiçik qaşıq qarnınızı aclıqdan şişirdir və artıq çəki ilə mübarizə çətinliyindən qaça bilməyəcəyiniz halda!
  Əlavə funt çəkidən başqa hər şeylə ayrılmaq çətindir və onlardan qurtulmaq asan deyil!
  Uçmaq nə qədər asandır, qalxmaq nə qədər çətindir!
  Vuruşların da uçmağa qanadları var, amma ruhu yüksəlmək üçün zibilçilərin fikirlərindən ilhamlanmaq lazım deyil!
  Yalnız sağ qalmaq üçün soyuqqanlılıqla çırpınsan, qarda kəpənək olacaqsan!
  Dostlar bəlada bilirlər, düşmənlər isə təəssüf ki, həmişə ona gətirirlər!
  Qəhrəmanlıq səhvi düzəldə bilər, amma heç vaxt səliqəsizliyə haqq qazandırmaz!
  Hökmdarın natiqliyi, sərxoşun heyranlığı kimi, bir məqsəd güdür: sərsəmləşib onu reallıqdan uzaqlaşdırmaq!
  Güllə əla təhsil üsuludur, lakin təsirin effektivliyi istifadə tezliyindən asılı olaraq azalır! Çox vaxt avtoritetinizi itirəcəksiniz, amma tutulsanız, zombi yetişdirməli olacaqsınız!
  Din qürurlu insanı heyvan səviyyəsinə endirir - qoyunla keçi arasında seçim imkanı verir! Və hər hansı bir dinin güclü tərəfi odur ki, ateizmdən fərqli olaraq, ən azı heyvan seçimi var!
  Qurğuşun həzmə kömək edir, xüsusən də həb kartric şəklindədirsə! Bəs niyə? Heç vaxt iştahsızlıqdan şikayət etməyəcəksiniz!
  Tısbağa psixologiyası uzun ömür üçün kömək etmir, çünki ilbiz sürətində uzunömürlülük verən sürətə çata bilməzsiniz!
  Parıldayan hər şey qızıl deyil, düşməni kor edən hər şey qiymətsizdir!
  Meymun insanın əcdadıdır, onun davranışı nəslinə nümunə ola bilməz!
  Kim canavarla yaşaya bilirsə, kədərlə ulamaz!
  Aslan heyvanların padşahıdır, amma insan qul onun dərisini soyur!
  Müharibə kino, kollektiv rejissorluq, fərdi performans, kütləvi yayım və bəzədilmiş kassa gəlirləridir!
  Yaxşı komandir kimyagərdir, müharibənin aparıcı güllələrini təzminat üçün qızıl sikkələrə köçürür!
  Yalnız ruhunda layiqli həyat üçün artıq ölənlər biabırçı şəkildə ölürlər! Əgər ölüm layiqdirsə, deməli bu, artıq ölümsüzlükdür, bu da real həyat deməkdir!
  Şeytani çətinlik və şeytani mürəkkəblikdə olmayan işlərdə uğursuzluğa düçar olanlar Allaha təvəkkül edirlər!
  Yalnız yarış düşüncələrini cilovlamağı bilənlər böyük bir intellekt sıçrayışı edə bilərlər!
  Müharibədə hər şey təpələr qədər köhnədir, yalnız bəlalar həmişə yenidir və texnologiya köhnəlmişdir!
  Yalnız başında donmuş top olan birini çaşdıra bilərsiniz!
  Dəhlizdəki dilənçilər belə atəş aça bilir, hərbi şücaəti olan zənginlər də hədəfi vurmağa qadirdir!
  Hətta axmaq da onu yumruğunu vura bilər, ancaq əsl dahi onu ağıllı düşmənin yumruğunda tutduqlarını itirməyə məcbur edə bilər!
  Düşmənə buraxılan yaylım atəşi hələ də qaynayan ağılla qazanın qapağından uçmaq üçün səbəb deyil!
  Məğlubiyyət həmişə qalibiyyətə çevrilir, əgər ondan dərs çıxarsan və geri qaytarılması mümkün olmayan məğlubiyyətin olduqda onu at!
  Güclü bir insana uduzmaq bəzən üzrlüdür; öz iradənin gücsüzlüyündən uduzmaq həmişə ayıbdır!
  Gündəlik həyatda ən ciddi şey həyat üçün ən mənasız şeylərin olmamasıdır!
  İnsanın təxəyyülünün həddi-hüdudu, imkanları yoxdur, əslində, amma ambisiyaların hüdudsuzluğuna və iddiaların təvazökarlığının məhdudluğuna görə yenə də məmnunluq olmayacaq!
  Bəşəriyyət üçün tərəqqi, əlbəttə ki, yaxşıdır, amma eyni zamanda, şəxsən sizə xidmət edirsə, daha yaxşıdır!
  Ən böyük cinayət cinayətlərin olmamasıdır, çünki xətti keçmədən həmişə bir o qədər də yaxşı olmayan yerdə qalacaqsınız!
  Elm güclüdür və hər şeyə qadirdir, lakin onun gücü istifadəçinin zəif iradəsinə qarşı acizdir!
  Kim şanlı Rusa qılıncla gəlirsə, yerə uzanmasa, rüsvayçılıqla qaçar!
  Bəzən böyük ambisiyalar kiçik uyğunluqda gizlənir, necə ki, güclü əzələlər istirahət zamanı rahatlığı gizlədir!
  Həyatda həmişə qəhrəmanlığa yer var, amma qəhrəmanlığa həmişə deyil!
  Mən döyüşməyi sevirəm, müharibəyə nifrət edirəm, sülhə dəyər vermirəm, amma onu fəth etmək istəyirəm!
  Böyük əzələlər həmişə kiçik bir ağılın əlaməti deyil, lakin böyük avadanlıq həmişə nəhəng təkəbbürdən xəbər verir!
  Siz ekranı tərk etmədən Supermen ola bilərsiniz, ancaq divandan çıxmadan ölümcül bir nasazlıqda!
  Başqalarına qarşı amansızlıq acı xardaldır, özünə zülm də şəkər deyil, öz zəif cəhətlərinə yumşaq münasibət hətta bir bal çayını belə təbii fəlakətə çevirir!
  Döyüşün məqamı tütündür, döyüş zamanı tüstü fasilələri versən və nağılda olmadığını unudaraq dalaş dili ilə!
  Çətinliklər öz-özünə yaranır, yalnız onlar pişik deyil, quduz itlərdir!
  İstənilən axmaq çılğınlaşa bilər, ancaq öz ambisiyalarını təmin edəcək qədər ağıllı olanlar dəli ola bilər!
  Hər mənzilin pulu yoxdur, amma ən kasıb daxmanın sahibi mülkün əsas açarını ala bilər!
  Ürəklərdəki odu heç vaxt sönməz, ruhunda ulduz olanın!
  Acı butulkaya aldanıb, acı olduğu yerə dırmaşacaqsan!
  Uzun müddət bir canavarla qidalandıra bilərsiniz, ancaq qarışqa sizi tutmağa imkan verirsə, onu bəsləyə bilməzsiniz!
  Kişi kimi fırlanmaq olar, halbuki yalnız fırlanan və fırlanmayan adama kişi demək olmaz!
  Yalnız nəfsi çürümüş, əxlaqı qəssab olanlar özlərinin bağırsaqlarını məhv etməyə icazə verərlər!
  Qarğa müdrikliyin simvoludur, amma cəsədini öpmək üçün uçduğu heç deyil!
  Cəsarətlə yıxılan çürüməz, sağ qalan qorxaq meyitdən betər iylənir!
  İşıq arzulayan Günəş parlayanda palçıqdan gözəl qızılgüllər böyüyür və istixana şəraitində, sarsılmadan balda hətta qurdlar da görünür!
  Hər kəs tənbəldir, amma tənbəllik yan çıxır, uzanıb fırlanmaq istəməyənlər üçün!
  Tənbəllik tərəqqinin mühərrikidir, amma ambisiyalarını itirəcək qədər tənbəllik edənlər üçün deyil!
  Böyük problemlər yoxdur, yalnız öz həllini öz üzərinə götürən kiçik insanlar var!
  Böyük insan düşmənlərinə kiçik problem yaratmaz!
  Əsl böyüklük azla kifayətlənir, ancaq lovğalanmaqdadır, iddialarla deyil!
  -Hərb elminin işığı insanları məzar zülmətinə, göz qamaşdıran mərmi partlayışları altına aparır!
  Müharibə zəiflər üçün deyil, lakin hər hansı bir psixopata əbədi olaraq sakitləşmək şansı verir!
  Allah yox, sadiq bəndə - Şeytan!
  Canavar heyvan səviyyəsinə batmış insanlarla bir meşə nizamıdır, amma baş həkim, canavar iti olmasa, təcili yardım həmişə yanlış insanlara gələcək!
  Uşaqlarınız üçün təzə südü unutmaq istəmirsinizsə, çəkilişdə pis "süd"ü unudun!
  Kim sürünməyi bilməyib yuxarı baxarsa, sipəri gözünü kor etməz!
  Ordunu çox baha hesab edənlər üçün işğal altındakı rolları ilə ucuz olacaqlar!
  Dahi kürsüdə padşah kimi vəddədir!
  Eynilə taxtda deyil, kürsüdə padşah kimi, çünki vəd, həyata keçirilmədən, sadəcə bir stuldur - kanalizasiya!
  İnsana hər şeydə istedad verilə bilər, amma bizə yalnız bir şey təbiət tərəfindən deyil, tərbiyə verilir - eqoizmimizi insanlara qurban vermək bacarığı!
  Kəskin süngü kəskin sözdən yaxşıdır; son sancma, bir qayda olaraq, yalnız görünməz yaralar buraxır!
  Tərəqqi, əlbəttə ki, çətin işdir, lakin elmi və texnoloji inkişafla özlərini yükləmək istəməyənlər üçün ən çətindir!
  Ağıllı qarğa nəsihət verə bilər, amma artıq öpdüyünə deyil!
  İlan başından vurulur və ordu məğlub olur, komandirini itirir və ya daha tez-tez olur, heç biri olmadan!
  Baş çox vaxt itirilən bir şeydir, ancaq onu qüdrətli çiyinlərində tutanlar tərəfindən deyil!
  Canavarlar hürməz, eşşəklər uçmaz, amma insan heç bir səy göstərmədən it kimi davranıb dəlilik edə bilər!
  Kim boş dayanıb, dağda cır asılana qədər gözləsə, diz çöküb özünü cıracaq!
  Hər əsgər ölə bilər, ancaq palıd əsgər verə bilər!
  Bu, əlbəttə ki, hücum etmək üçün şirnikləndiricidir, lakin həddindən artıq havaya qalxmağa sövq edənlər uzaqlaşmalıdırlar!
  Ömür boyu dabanlarımızla bıçağın bıçağında gəzirik, amma kəsici xəncər, təəssüf ki, yalnız unudulma uçurumuna düşməklə başa çatır!
  Zəifləri incidən artıq ağlını zəiflətmiş və dəyərsizliyini artırmışdır!
  Çox vaxt insanlar deməyə heç bir şey olmayanda axmaq şeylər deyirlər, lakin daha ağıllı hərəkətlər mövcud olsa da, axmaq təcəssüm asanlığından məhrum olduqda bunu edirlər!
  Yaxşı bir hərəkət, həmişə vaxtında pis - gec böyük bir hərəkət həmişə məğlubiyyətdir!
  Yaxşı bir ölkə ilə döyüşə bilərsən, hər kəslə ticarət edə bilərsən, amma təəssüf ki, yox
  Layiq olanlara belə mərhəmət göstərmək fürsəti hələ əldə olunmayıb!
  Bir çox düşmən bir çox tabuta bərabərdir, yalnız bir palıd ağacının gücünə və tülkü kimi ağlına sahibsən!
  Eşşək belə əmr verə bilər, ancaq şir əmr edə bilər!
  Düşmənin nahar üçün oyunu var, səviyyəyə çatmaq lazımdır! Ancaq naharın özüdürsə, bu, ümumiyyətlə dərs olmadığı deməkdir!
  Padşahların nəzakətinin dəqiqliyi və nəzakət aləti, padşah rolunu iddia edənlər!
  Sərgüzəştlərsiz həyatın heç bir dəyəri yoxdur və onları həyata keçirmək imkanı olmadan həyat tamamilə mənfi balast olur!
  İnsanlar qəddarlığı necə də asanlıqla öyrənirlər və özlərinə qarşı qəddarlıqdan qaçıb başqalarının zülmündən qoruya bilmələri üçün onları o təlim səviyyəsinə çatdırmaq necə də əzablı çətindir!
  Təəssüf təkamül prosesində sönən və tərbiyə prosesində aşılanan bir hissdir, ancaq sağ qalmağa kömək edən şeyləri inkar etməyi tərbiyə etmək mümkün deyil!
  Böyük cəhalət qorxulu görünür, amma sənin deyilsə, təhlükəli deyil!
  Həyatımızdakı möcüzələr yuxulu halda başını tərpətməyən, amma burnunu küləyə tutan və möcüzə gözləməyənlərə gəlir!
  İnsan üçün qeyri-mümkün heç nə yoxdur, əgər bir şey alınmırsa, bu, yalnız ona görədir ki, heyvanın bir zərrəsi bilik və bacarıq bəşəriyyətini hələ tamamilə kənara atmayıb!
  Kim qərara gəlsə ki, məsələni bitirib və riskləri əbədi olaraq Moor səviyyəsində qalıb Dezdemonanı tapa bilməyəcək!
  Siz cismən Moor ola bilərsiniz, ancaq ağ reputasiya ilə qalaraq məsuliyyətdən yayına bilməzsiniz!
  Həyat bir film deyil, amma hər seans üçün ödənişlidir!
  Kino həyat deyil, real həyatın ssenarisi həmişə daha çox intriqa daşıyır!
  - Hər kəsin ssenarisi gözlənilməz sonluqla nəticələnir, amma real həyatdan fərqli olaraq, yalnız ehtimal edir!
  Həyatın sonu həmişə gözlənilməz olur, hətta siz onu çoxdan gözlədiyiniz halda, filmlərdə bunu proqnozlaşdırmaq olar, hətta səbirsizliklə gözləsəniz də!
  Filmdəki finiş həmişə sizi qalxıb kreslodan ayrılmağınıza gətirib çıxarır, amma həyatda başqaları hörmətlə ayağa qalxdıqda, çünki siz artıq günəşdə yerinizdən ayrılmısınız!
  Dünyamız odla doludur, amma təəssüf ki, ehtiras sevgisi deyil!
  Bir insan üçün qəzəbi alovlandırmaq asandır, ancaq ruhdakı yaxşı impulslar yalnız alovlanır!
  Salehlik qəzəbi alovlananda yaxşıdır, salehlik qəzəblə alovlananda pisdir!
  Norma olmadan crumpets yeyənlər konus alır!
  Müharibə həmişə çirklidir, lakin o, çirkin iy verən gəlirlərin yuyulması üçün əla iş görür!
  Kim qorxmadan dağdan tullanırsa, dağa qalxar, amma zədə tapmaz və qançırlar qarşısını alır!
  Heç vaxt nikbinliyi və yaxşı əhval-ruhiyyəsi tükənməyənlər üçün pis bitə bilməz!
  Ruhunu köpükdən təmizləyənlər köpüklü şampan ilə aydın qələbəni qeyd edə biləcəklər!
  Parıltı çox vaxt boş olur, ancaq partlatdığınız düşmənin alovlandığı hallar istisna olmaqla!
  Cəsarət həmişə səbəbə faydalıdır, ancaq düşmənin dərkində dəli olsa!
  Ancaq dünyada nə baş vermir, amma heç kim balta taxmır, amma Stolypin qalstukunun əvəzinə həmişə tələb olunur!
  Hər kəs tüklü doğulmur, amma hər kəs öz daxilində böyük uçuş quşu yetişdirməyə qadirdir!
  Dünyada çox köpük var, amma vicdanını yumaq imkanı azdır!
  Doyunca doymuş yazıçı tənbəl eşşəyə bənzəyir, onun əsərindən bayat samanın çürük qoxusu gəlir!
  Qalaları cəsurlar alır, ancaq möhkəm zəka ilə qazanılan şey qorunur!
  Dəhşətinizin göz yaşları düşmənin təkəbbürünün yanma mühərrikinə tökülən benzin kimidir, lakin qəzəb alovu ilə alovlanırsa, işğalçıların mühərriklərindən qalan tək şey isterik bir nəriltidir!
  Döyüş zamanı burnunuzu dişləməyin, yer şumlamaq üçün bircə burnunuz qalacaq!
  Əzələ hərəkətlərində və hərəkət texnikasında bir qasırğa qələbəyə gətirib çıxarır, lakin beyinlər burulğana girib, məğlub olmaq üçün hətta düşmənin səyinə ehtiyac yoxdur!
  Həyatın tumurcuqlarını budayan müharibə bərbəri, adi bir bərbərdən fərqli olaraq, heç vaxt işsiz və boş mamon ilə qalmayacaq!
  İnsan, üzvdən fərqli olaraq, ayağa qalxmamalıdır, əks halda qalib komandanın üzvü olmaqdan çıxır!
  Köpəklər dişləyəndə yaxşı hürürlər, ancaq yırtıcı parçanızı almaq lazım olduqda çox pisdirlər!
  Həyat döyüşündə, filmdəki kimi, kadrlardan göz qamaşdırır, yalnız bu kadrların, xoşbəxtlikdən, ağ-qara zəkaları var!
  Milyonlar qorxu yaşayır, bu az adama məlum deyil, lakin dəhşət milyonları sıfıra endirir və bir əsl cəsur insan sonsuzluğu fəth edəcək!
  Nə qədər tez-tez, əylənmək üçün vaxt olmadıqda, qurtuluşdan əvvəl, dağıdıcı əyləncələrdə boşa çıxan an kifayət deyil!
  Hər tərəfdən yaxşı insan ola bilərsən, amma əclafın adı üçün bir tərəfdən kiçik bir ləkə kifayətdir!
  Ölülər isə dincəlməyəcək, çünki hərəkətlə dolu kainatda sülh yoxdur!
  Ağrı faydalı olanda gözəldir, zərərli olanda isə dəhşətlidir!
  Çəkmək üçün qorxaq və axmaq olan birinə təslim olma şansı yoxdur!
  Odur ki, cəhənnəm çox qızmasın deyə ölüyə təpit verilir!
  Qərarsızlığı qanadsız bir qabığa bağlanarsa, hətta şir ürəkli bir adam da qanadlarını əbədi olaraq qatlaya bilər!
  Söz başlanğıcda idi, lakin bu başlanğıc o qədər uzaqdır ki, bəzən heç bir şey reallaşmır!
  Kəndlilər Vətənin sümüyüdür, fəhlələr qandır, iş adamları beyindir! Biri olmadan digəri mövcud ola bilməz!
  Müharibə ağır və böyüklər filmlərində baş verən bir şeydir, lakin yüngüllük yalnız uşaqların da baxa bilməsindədir!
  
  
  
  
  
  BÖYÜK ÇAR VASILİ III
  Oleq Rıbaçenko və Marqarita Korşunova tezliklə başqa bir hekayəyə keçdilər.
  Üçüncü Vasilinin ordusu Kazanı mühasirəyə aldı. Lakin komandir çarın özü deyil, qardaşı Dmitri idi.
  1506-cı il, Moskvanı əhəmiyyətli dərəcədə gücləndirən və hökmdarın mərkəzləşdirilməsini gücləndirən Üçüncü Vasilinin hakimiyyətinin ilk tam ili idi. Düzdür, o, çox şey fəth etməyib, amma böyük ambisiyaları var!
  Beləliklə, Oleq Rıbaçenko və Marqarita Korşunova Xanlığın şəhərini və paytaxtını ələ keçirmək üçün Rusiya Böyük Knyazına və hətta müəyyən dərəcədə imperatora kömək etmək qərarına gəldilər.
  Ölməz oğlan və qız qılınc yelləyərək Kazana basqın etdilər. Onlar qəhrəman kimi döyüşürdülər. Uşaqlar ölməz olduqları üçün çitalardan daha sürətli hərəkət edirdilər. Və çılpaq barmaqları ilə tatarların birbaşa boğazına dəyən əvvəlcədən hazırlanmış, itilənmiş diskləri işə saldılar.
  Oleq və Marqarita sürətlə qaçdılar və divara uçaraq dəyirmanlar apardılar, beş-altı tatar döyüşçünü kəsdilər.
  Sonra onlar rəqibləri kəsməyə və onları işə salmağa başladılar, bir anda onlarla nüvəni yerə yıxdılar.
  Və yıxıldılar və yıxıldılar.
  Oğlan və qız titanlar kimi döyüşürdülər. Onlar çevikliyi ilə seçilirdilər, qılıncları saniyədə on beş yellənirdi. Beləliklə, düşməni qırdılar. Həm uşaqlar, həm də silahlar xüsusi idi: eyni zamanda qılınclar və qılınclar və demək olar ki, hər hansı bir metal və əti kəsirdilər.
  Oleq böyük bir kəpənəyi yellədi, bir anda onlarla rəqibini kəsdi və gurladı:
  - Mən böyük motorlu skuterəm!
  Və yenə oğlan çılğın hücuma keçir.
  Budur qız çılpaq barmaqları ilə qumbara atır və cızıltı ilə:
  - Vətənimiz şanlı, Vətən Sadiq, Pravoslavdır! Biz isə tatarları məğlub edə biləcəyik, Kazan isə Rusiyanın altında olacaq!
  Və yenə gənc, ölməz döyüşçülər hücuma keçir. Və qəzəbli qəzəblə döyüşürlər. Onların tərkibində vəhşi ideyalar kaskadı və çılğın enerji var.
  Hücumda gənc cütlük. Və tatar döyüşçüləri onların zərbələri altına düşürlər. Ölümsüzlük əldə edən və əbədi həyatlarını inkişaf etdirən döyüşçülər çox əylənirlər.
  Tatarı kəsən Oleq qışqırdı:
  - Yüz, yüz, alay, alay! Rus cəngavərləri qılıncla kəsdilər! İnanıram ki, qələbə tezliklə gələcək! Gözəl hesab açırıq!
  Marqarita çılpaq barmaqları ilə iti diski atıb oxudu:
  - Kolovrat! Evpatiy Kolovrat!
  Bu əbədi oğlan Oleq Rıbaçenko da çılpaq, uşaq, lakin çox güclü ayağı ilə disk atıb oxuyurdu:
  - Vətənin müdafiəçisi! Perunov əsgəri!
  Marqarita doğramağa davam edərək oxudu:
  - Kolovrat! Evpatiy Kolovrat!
  Düşmənlərini qıran oğlan fısıldadı:
  - "Rus Qəhrəmanları" həyəcan təbili çalır!
  Qəhrəman uşaqlar belə döyüşür - böyük qəhrəmanlar! Onların bütöv bir legion üçün ehtirası və gücü var.
  Və ya bəlkə on legion! Onlara baxan qalan döyüşçülər ruhlandılar və Qazan divarlarını aşmağa başladılar.
  Tatarları parçalayan Oleq qışqırdı:
  - Çar Üçüncü Vasili üçün!
  Və o, kəskin itilənmiş diski necə atacaq, Rusiyanın onlarla rəqibini necə kəsəcək.
  Yenə də kəpənək fırlanacaq, onun ardınca dəyirman gələcək. Bir anda onlarla kəsmək. Sonra oğlan istədiyi kimi götürür və çılpaq dabanı ilə xanı çənəsinə itələyir.
  O, uçacaq və qaynayan qatran qazanına girəcək.
  Oleq Rıbaçenko qışqırdı:
  - Yaxşı, səninlə cəhənnəmə!
  Marqarita çılpaq barmaqları ilə bumeranq götürdü, beş nüvəni kəsdi və gurladı:
  - Çar Vasilinin Vətəninə şöhrət!
  Oleq Rıbaçenko həvəslə təsdiqlədi:
  - Müqəddəs Rusiyaya həmd olsun!
  Marqarita tatarları doğrayaraq fısıldadı:
  - Bu, hələ Rusiya deyil, Moskvadır!
  Divarın əhəmiyyətli bir hissəsi artıq rus əsgərləri tərəfindən ələ keçirilib. Onlar artıq şəhərin özünə nüfuz edirlər.
  Böyük Dük Vasili böyük oğlu İvan Dəhşətli ucbatından özünü bir qədər kölgədə tapdı.
  Amma real tarixdə Kazan ona tabe olmayıb. İndi isə uşaqlar rus əcdadlarının edə bilmədiklərini yenidən yazıb əlavə edirlər.
  Oleq Rıbaçenko bir zərbə ilə dörd baş kəsib. Oğlan daha sonra çılpaq barmaqları ilə bumeranqı atıb. Daha yeddi döyüşçünü kəsib qışqırdı:
  - Onlar birtəhər tabuta girdilər və ən güclü ghoul,
  Boynumu dişləmək istədi, amma oyun oldu!
  Və gənc döyüşçü qəzəblənir...
  Marqarita vintini çevirdi və cızıltı ilə dedi:
  - Mən tullanmağa hazır bir kobrayam!
  Və yenə də çılpaq barmaqları ilə qatil bumeranqı işə salacaq. Qız, deməyə ehtiyac yoxdur, ən gözəl ilahə kimidir.
  Artıq Kazanın böyük hissəsi ələ keçirilib. İgid uşaqlar Ali Xanın sarayına basqın edirlər. Onlar qəzəb və vəhşi həyəcanla doludur. Oleq Rıbaçenko və Marqarita Korşunova Terminator uşaqlarıdır. Onların hər yelləncəkləri və çox tez-tez yelləndikləri yeni cəsədlərdir!
  Oleq Rıbaçenko döyüşərkən qeyd etdi:
  - Amma bu döyüş çox şeyi dəyişə bilər!
  Marqarita razılaşdı:
  - İvan Dəhşətli Kazanı fəth etdi! İndi əmisi Dmitri də onu fəth edəcək!
  Oğlan çılpaq barmaqları ilə bumeranq atdı. Beş tatarın boğazını kəsib hürdü:
  - Böyük Rusiya və slavyanların səması üçün!
  Marqarita əminliklə təsdiqlədi:
  - Ən Böyük İmperiya üçün!
  Qız da çılpaq barmaqları ilə iti bıçaq atdı.
  O, çoxlu nüvələri kəsdi və bəzilərini doğradı. O, belə döyüşkən gözəldir.
  Marqarita həqiqətən gözəldir. Ölümsüzlük naminə o, yetkin bədənini tərk edərək qız olmağa və köləliyə satılmağa razı oldu. Ancaq o, belə fövqəlbəşəri güc qazandı! Mənə inanın, əlbəttə ki, onun üçün də əladır!
  Qız döyüşür, oğlan dalaşır və düşmənlər yıxılır. Onlar doğranır və zəiflədilir.
  Beləliklə, cəsur uşaqlar Qazan xanın yerləşdiyi taxt otağına girirlər.
  O, getməyə çalışır, amma oğlan yalın ayağı ilə ulduz atır və xanın başının arxasını deşir. Deşilən yıxılıb ölür...
  Sonra uşaq mühafizəçiləri qalan tatarları məhv edirlər. Lakin sonuncular ağasını itirərək silahlarını yerə atıb təslim olurlar.
  Beləliklə, Kazan düşdü. İndi Rusiya bu torpaqlara girib. Moskvanın Böyük Hersoqluğu Vasili tatarların bir hissəsini Rusiyada, bir hissəsini isə Kazanda yerləşdirdi.
  Sonra tamamilə yaxşılaşdı. Yeni Rusiya Böyük Hersoq da Litvanın Böyük Hersoqluğu seçildi. Taxt-taca qalxdı...
  Səbəbi aydındır - Kazan üzərində qələbə hər kəsi çox heyran etdi. Və başa düşdülər ki, Rus çox güclüdür!
  Və gözətçi uşaqlar burada əllərindən gələni etdilər. Böyük Duke Üçüncü Vasilinin əsas rəqibi ordusunu ələ keçirdilər və məğlub etdilər. Və ölməz oğlan və qız ərizəçinin başını götürüb kəsdilər.
  Bunu da yalın ayaqları ilə diskləri bir yerə ataraq qışqıraraq etdilər:
  - Slavlar birləşməlidir! Hamımız yenilməz olacağıq!
  Və sıçrayaraq hetmanı öldürərək, uşaqlar qışqırdılar:
  - Biz yeni dövrün və sərin formasiyanın döyüşçüləriyik!
  Bundan sonra məhbuslar uşaqların təzə qarda buraxdıqları çılpaq ayaq izlərini öpdülər. Və bunun çox gözəl olduğu ilə razılaşacaqsınız!
  Və sonra Həştərxana səyahət. Beləcə bir qələbə digərlərinə yol açır.
  Oleq Rıbaçenko və Marqarita Korşunova bu Böyük Hersoqla birlikdə Həştərxana köçdülər.
  Bir oğlan və bir qız bu böyük şəhərə basqın etdilər. Döyüşdülər, rus ordusu yenə vaxt dəhlizindən keçdi.
  Və yenə də çılpaq barmaqları ilə bumeranqı doğrayıb atdılar. Burada hər şey daha asan getdi. Və orduya Üçüncü Vasilinin özü rəhbərlik edirdi. Və onun gücü böyük idi. Litva Böyük Hersoqluğunun qoşunları da gəldi. Bu şəhərə hücum etdilər.
  Və Terminator uşaqları döyüşdü və bumeranqlar, disklər və ulduzlar atdılar. Oleq Rıbaçenko hətta bir neçə qumbara atıb.
  Çılpaq ayaqları ilə uşaqlar da iti ulduzlar atdılar və nazik, lakin bir anda bir neçə boğazı kəsməyə qadirdilər.
  Və onların ayaqları həqiqətən çevikliyin, sürətli və çox vəhşi gücün təcəssümüdür.
  Bir qız çılpaq barmaqları ilə bumeranq atanda, bu, müqəddəs Moskva Rusunun düşmənləri üçün heç də bal olmayacaq!
  Terminator uşaqları bir ağızdan qışqırdılar:
  - Rus çarlarının ən böyüyü Üçüncü Vasiliyə həmd olsun!
  Və yenə də Rusiya krallığının böyük qələbəsi.
  Üçüncü Vasili çar titulu ilə taclandı və rəsmi olaraq İmperator kimi tanındı. Onun imperiyası nəhəng oldu. Ruslar da Sibirə nüfuz etməyə başladılar. Və Krım xanlığı hətta özünü Rusiyanın vassalı kimi tanıdı.
  Metropolitenin qovulmasından sonra Vasili Üçüncü kilsənin yeni hökmdarını dogmaları dəyişdirməyə və çoxarvadlılığa icazə verməyə məcbur etdi. Buna qismən Kazan, Həştərxan və digər islam torpaqlarının ilhaqı səbəb oldu.
  Vasili Üçüncü özü dərhal Litva şahzadəsi Glinskaya və tatar Tamara ilə evləndi. Və sonra dördüncü qızda.
  Sinod ruslara dörd arvad almağa icazə verdi. Və bir çox şahzadələr bundan istifadə etdilər.
  Polşa ilə müharibə fəthlə başa çatdı... Rus ordusu güclü idi və daha çox idi. Bəli, Oleq və Marqarita kömək etdi. Və bu Terminator uşaqları ilə heç bir rəqib qorxmur.
  Və Üçüncü Vasili Polşa kralı oldu. İmperiya gücləndi. Amma sonradan Osmanlı İmperiyasının sədrliyinə Qanuni Süleyman gəldi. Və bu hökmdar Macarıstanı fəth etdi. O, Vyananı da mühasirəyə aldı.
  Lakin Krım xanlığı Rusiyadan ayrıldı. Və yeni bir kampaniya başladı. Oleq Rıbaçenko və Marqarita Korşunova da hiper-qüdrətli ifritə ilahəsinin göstərişi ilə burada da fərqləndilər. Əlbəttə ki, Perekopa hücum zamanı. Bu, Krım tatarlarının müdafiəsinin ən güclü hissəsidir. Ancaq uşaqlar da belədir: Oleq və Marqarita çox gözəldir!
  Onlar necə tələsəcəklər, necə də tələsəcəklər! Tatarları necə qıracaqlar. Və nə qədər vəhşi həvəslə bunu qəbul edəcəklər.
  Və oğlan çılpaq barmaqları ilə bir ulduz atdı və o, bir anda altı tatarı kəsdi.
  Qız isə onlardan beşini ulduz atışı ilə yerə atdı. Bunlar döyüşən uşaqlardır.
  Oleq və Marqarita divarın bir hissəsini təmizlədilər. Bundan əlavə, artilleriya da işləyirdi. Tatarlara çoxlu dağıntılar verildi. Beləliklə, Krım xanlığı süqut etdi.
  Sonra Qanuni Süleymanın ordusu ilə döyüş oldu. Bu dəfə bu böyük sultanın real tarixdə bəxti gətirmədi. Oleq Rıbaçenko və Marqarita Korşunova nəinki xeyli türk öldürdülər, hətta Sultanı da əsir götürdülər.
  Rusiya türkləri Balkanları tərk etməyə məcbur etdi. Və özü də orada qalalarını qurdu. İstanbulu da apardılar. Konstantinopol yenidən ayağa qalxdı.
  Vasili Üçüncü müvəqqəti olaraq dayandı. Fəthləri həzm etmək lazım idi. Livoniya ruslara xərac verməyə razı oldu və müharibəsiz Narvanın sahibliyini verdi.
  Hətta 1535-ci ildə Üçüncü Vasili Nevanın ağzında liman şəhərinin tikintisini əmr etdi. Böyük Pyotrun Peterburquna bənzər bir şey. Düzdür, Vasili paytaxtı Konstantinopola köçürdü.
  1537-ci ildə ruslar Vıborqu ələ keçirdilər və isveçlilərdən şimala doğru möhkəmləndilər və onları tamamilə məğlub etdilər.
  Vıborqa hücum zamanı Oleq Rıbaçenko və Marqarita Korşunova yenidən fərqləndilər.
  Oğlan və qız təbii olaraq zaman həddini aşaraq hücumda iştirak ediblər.
  Beləliklə, Oleq yalın ayaqları ilə bumeranq atdı, onlarla rəqibini nokaut etdi və oxudu:
  - Rusiyaya və onun çarı Üçüncü Vasiliyə şöhrət!
  Marqarita da çılpaq barmaqları ilə öldürücü bir şey atdı və cəsarətlə dedi:
  - Müqəddəs Rus və qeyri-adi kraliça üçün!
  Bundan sonra oğlan və qız o qədər ayrıldılar ki, isveçlilərin cəsədlərindən bütün boşluqları kəsdilər.
  1540-1541-ci illərdə rus qoşunları Kiçik Asiyanı da türklərdən aldı. Və 1545-ci ildə Mesopotamiya və Fələstin. 1547-ci ilin martında altmış səkkiz yaşı az olan padşah öldü. Onun qırx iki illik padşahlığı həm uzun, həm də Rusiya üçün bir çox fəthlərdən çox xoşbəxt oldu.
  Üçüncü Bazil Böyük Basil adlanırdı. Və taxtda gənc, lakin Rus standartlarına görə artıq yetkin İvan Vasilyeviç idi.
  Vasili Üçüncüsü real tarixdən daha uzun yaşadığı üçün boyar iğtişaşlarının qarşısı alındı.
  İvan Vasilyeviç əvvəlcə Livoniyanı tamamilə tabe etmək qərarına gəldi, 1550-ci ildə müharibə uğurlu oldu. Güclü rus artilleriyası hamını süpürüb apardı və demək olar ki, bütün şəhərlər sürətlə ələ keçirildi.
  Təbii ki, döyüşlərdə Terminatorun uşaqları Oleq Rıbaçenko və Marqarita Korşunova iştirak edirdi.
  Çılpaq, uşaq ayaqları ilə hər şeyi iti və deşici bir şəkildə atdılar ki, Livoniya qoşunları çox sayda öldü.
  Üstəlik, uşaqlar da toplardan dəqiq atəş açır.
  Terminator Oleq atəş açıb, yalın ayaqları ilə qatil hədiyyəsi atıb.
  Rəqibləri səpələdi və qışqırdı:
  - Mən məhvin təcəssümüyəm!
  Və oğlan həyəcanlanacaq və qışqıracaq:
  - Mən böyük dirçəlişin oğluyam!
  Bu sərin qız Marqarita da çılpaq ayaq barmaqları ilə qatili işə salacaq və cığal çəkəcək:
  - Mən böyük məhv ilahələrinin qızıyam!
  Və yenə də uşaqlar gülüb dişlərini açırlar. Sonra qalaya uçacaqlar. Və beləliklə hamı doğranacaq. Onların qılıncları yoxdur, sadəcə pərvanələri var. Livoniyalıları və muzdlu ordunun digər əsgərlərini mərhəmət etmədən məhv edirlər.
  Oğlan da, qız da qarda belə ayaqyalındır. Və onlar ölməz uşaqlar belə belə!
  Niyə də yox? Bədəni hər hansı bir heyvandan daha sürətli olan və təbii ki, bağışlaya bilməyən və ya xəstələnən uşaqların ayaqqabıya ehtiyacı nədir?
  Sonra İvan Dəhşətli Misirdə döyüşdü. Bir neçə il ərzində Mərakeş də daxil olmaqla, Afrikanın bütün şimalını fəth etdi. Sonra Ərəbistan yarımadası tutuldu.
  Almaniya parçalanmış, Avstriya zəif, İspaniya və digər ölkələr müharibələrlə məşğul idi.
  Çar Rusiyası İrandan keçərək Hindistana doğru irəliləyirdi. 1590-cı ildə Hindistan fəth edildi. İvan Dəhşətli altmış səkkiz yaşına qədər yaşadı və 1598-ci ildə öldü. Və onun yerinə Beşinci İvan keçdi. Rusiya şərqə doğru genişlənməsini və Çini ələ keçirməsini davam etdirdi. Müharibə uzun, uzun və çətin olsa da.
  Çini fəth etmək üçün üç müharibə lazım idi.
  Hətta Oleq Rıbaçenko və Marqarita Korşunovanın döyüşlərdə iştirakı dərhal qələbəni təmin etmədi.
  Uşaqlar isə epizodlarda döyüşürdülər. Qaçıb çinliləri doğrayıb yenə qaçacaqlar.
  Təbii ki, oğlan və qız çox fəal və effektiv hərəkət etdilər. Və çılpaq barmaqları ilə aktiv şəkildə iti ulduzları, diskləri və bumeranqları atdılar.
  Oleq Rıbaçenko Çinin müdafiə nazirini şəxsən sındıraraq öldürüb. Sonra bir oğlanın ayağı ilə qumbara atır. Beləliklə, dərhal iki onlarla sarı döyüşçü o biri dünyaya getdi və dedi:
  - Əsrlər boyu kainatın yolunu əbədi göstərən Rusiyaya şöhrət!
  Qız Marqarita isə çılpaq ayağı ilə bumeranq atacaq, bu, qatildir, daha soyuq ola bilməz.
  Rəqibləri məğlub edərək qız qışqırır:
  - Belə bir rus üçün döyüşürsən və qorxma!
  Və oğlan və qız daha da şiddətlə dalğalanmağa başladılar.
  Beşinci İvan 1620-ci ildə öldü və onun işini oğlu altıncı İvan davam etdirdi. Davamlı müharibələrdən sonra Çin nəhayət 1640-cı ildə fəth edildi.
  Oleq Rıbaçenko və Marqarita Korşunova müxtəlif döyüş və döyüş yerlərində daha fəal görünməyə başladılar.
  Və sonra oğlan Oleq bumeranq atdı və Çin imperatorunun başını uçurdu. Və özü də qəhrəman oldu!
  Qız Marqarita isə yalın ayağı ilə qumbara atdı və bütün düşmən qərargahını darmadağın etdi.
  Və təbii ki, bu ölməz övladların sayəsində Rusiya imperiyasının ən böyük qələbələri qazanıldı!
  Çin üzərində qələbədən sonra isə Muskovit Rusiyası artıq heç kimdən qorxmur! Və heç kim rusları dayandırmayacaq və məğlub etməyəcək! Artıq geri dönüşü olmayan nöqtəni keçiblər!
  Və Rusiya böyük bir imperiya kimi möhkəmləndi. Altıncı İvan Koreyanı və Hind-Çinini ələ keçirənə qədər daha on il hökmranlıq etdi.
  Ondan sonra Birinci İskəndər taxta çıxdı. Yeni padşah əvvəlki fəth kursunu davam etdirdi. Hind-Çini tamamilə fəth edildi və rus gəmiləri Avstraliyaya endi və bu qitəni kəşf etməyə başladılar. Üstəlik, ruslar daha əvvəl Alyaskaya daxil olmuşdular və Kanadadan keçərək hərəkət edirdilər... Burada onlar artıq XIV Lüdovik dövründə nəhayət sabitlik və firavanlıq qazanan Fransa və sürətlə güclənən İngiltərə ilə üz-üzə qalmışdılar.
  Bundan əlavə, Rusiya Afrikanı kəşf etməyə davam etdi və orada da İngiltərənin müqaviməti ilə üzləşdi. İsveç də gücləndi və Rusiyaya hücum etməyə çalışdı.
  Lakin rus qoşunları hazır vəziyyətdə idi və İngiltərə və Fransa birlikdə hərəkət etmədilər. Və birinci İskəndərin qoşunları bu dövləti fəth etdilər.
  Təbii ki, bunda həm Oleq Rıbaçenko, həm də Marqarita Korşunova iştirak edirdi.
  Ayaqyalın uşaqlar disklər atıb uzun, xüsusi bərkidilmiş qılınclarla doğrayırdılar.
  Onlar çox sərin və qarşısıalınmazdırlar.
  Oleq Rıbaçenko uşaq ayaqlarının çılpaq barmaqları ilə iti ulduz atdı, onlarla isveçlini yıxdı və oxudu:
  - Müqəddəs Rusiyanın şöhrəti üçün!
  Qız Marqarita da yalın ayaqları ilə ölümcül əşyanı atıb fısıldadı:
  - Yenilməz Ailənin böyüklüyü üçün!
  Uşaqlar isə birlikdə tullanaraq çılpaq dabanları ilə İsveç qubernatorunun sinəsinə vuracaqlar.
  Üzərinə uçdu və daha onlarla düşmən əsgərini vurdu.
  1675-ci ildə Birinci İskəndərin ölümündən sonra taxtda İskəndərin Birinci oğlu Çar Aleksey oturdu. Bir qayda olaraq, taxt-taca varislik oğulların, sonra isə böyük oğuldan nəvələrin böyüklüyünə görə gedirdi. Üçüncü Vasili bunu taxt-tac uğrunda daha sonra mübarizə aparmamaq üçün qurdu. Güclü mərkəzləşdirmə ilə.
  Aleksey Amerikada Fransa ilə, Afrikada İngiltərə ilə ilk qarşılaşan oldu.
  Bu vaxt rus qoşunları alman torpaqlarına daxil oldu. Knyazlıqlar parçalandığı üçün tutulma olduqca uğurlu oldu. Sayca çox olan rus alayları İtaliyanı da tutdu. Bunun ardınca Fransaya qarşı kampaniya başladı. Günəş Kralı Louis-in hakimiyyəti şərəfsizcə başa çatdı. Rus və xarici alaylar Fransanı aldı.
  Oleq Rıbaçenko və Marqarita Korşunova yenidən fərqləniblər.
  Uşaqlar qılıncla döyüşür, düşmən əsgərlərinə disklər atırdılar. Çoxlu əsgər öldürdülər.
  Oğlan yalın ayağı ilə düşmənin üstünə ulduz atıb uğuldadı:
  - Mən supermen döyüşçüsüyəm!
  Qız da qatil diskini çılpaq barmaqları ilə atıb fit çaldı:
  - Mən isə ecazkar məkanın təcəssümüyəm!
  Və onun uzun dili necə görünəcək! Sonra çılpaq dabanı ilə fransız qrafını burnuna vuracaq. Alnı çatlamışdır.
  Və Oleq Rıbaçenko cəhənnəm meteoru kimi qaçdı və bir neçə onlarla fransız öldü. Sonra oğlan ələ keçirilən topdan onu güllə ilə vurur.
  Və bir çox döyüşçünü yerə yıxacaq. Onlar ağrıdan qıvrılır və ölürlər!
  Terminator uşaqları isə özlərinə tələsir və hər kəsi kəsirlər, sanki özləri ölüm mələkləridirlər və çitalardan daha sürətlidirlər.
  İngiltərə birtəhər dənizdə geri çəkildi və sülh istədi. Rusiya Amerikada ekspansiyasını davam etdirdi. Onun qoşunları bütün ingilis və fransız koloniyalarını ələ keçirərək Meksikaya çatdılar.
  Afrika və Avstraliyanın fəthi tamamlandı.
  İndi yalnız İspaniya və onun müstəmləkələri, Portuqaliya isə müstəmləkələri ilə birlikdə işğalsız qaldı.
  Lakin bu müharibə artıq 1700-cü ildə hakimiyyətə gələn Böyük Pyotr üçün baş verdi. Yeni çar Romanov deyil, Rurikoviç fürsətdən istifadə edərək rus tacirlərinə hücum etdi və İspaniya və Portuqaliyaya qoşun yeritdi.
  Bu ölkələr artıq tənəzzülə uğramışdılar və tez məğlub oldular. Rus qoşunları da müstəmləkələri fəth etməyə başladılar. Onlar həm sayca çox idilər, həm də daha yaxşı təchiz edilmiş və silahlanmışdılar. Rus ordusunda artıq tüstüsüz barıt və yüksək partlayıcı mərmilər, döyüş dirijablları var idi. Hətta tanklar da peyda oldu. Və ilk zirehli qatarlar. Hansı ki, rəqiblərdə təəssürat yaratdı.
  İlk pulemyotlar da rus ordusunda peyda oldu.
  Ancaq burada da Oleq Rıbaçenko və Marqarita Korşunova öz izlərini buraxmaya bilməzdilər. Onlar mübarizə aparmalı və ölümsüzlüklərini qazanmalıdırlar.
  İndi oğlan yenə yalın ayağı ilə qumbara atacaq. Və opponentləri parça-parça edəcək. Bundan sonra oxunacaq:
  - Bütün dünyanı və insanların qəlbini fəth edən Rusiyanın adı ilə!
  Qız da yalın ayağı ilə, amma güclü partlayıcı qüvvə ilə kiçik bir bomba atardı. İspanları cırıb cırlayacaq:
  - Ona görə ki, bütün insanlar üçün həmişə xoşbəxtlik olsun!
  Uşaqlar isə yalın ayaqları ilə ölüm hədiyyələri ataraq oxudular:
  - Qoy onlar həmişə gənc olsunlar və bizim parlaq illərimiz olsun!
  Və bundan sonra olduqca ölümcül bir şeyin ittihamı kimidir. Və qılınclarını belə yelləyirlər.
  O qan çay kimi axır, bütün yer üzü sənin ayağının altından yoxa çıxır!
  Bunlar uşaqlardır! Yaxşı, həm istidə, həm də soyuqda demək olar ki, çılpaq ayaqları olan supermenlər.
  Ancaq belə görkəmli döyüşçülər! Ən yüksək marka və sinif! Burada özlərini kəsib rəqiblərini məhv edirlər!
  Oğlan və qız yeni qələbələr və nailiyyətlər yolunda heç bir maneə və maneə olmayan ən vəhşi məhvin Archangels kimidir.
  Yol boyu şəhərlər təslim olur və sakinlər çıxır və ölməz və böyük uşaqların yalın ayaqlarının izlərini öpürlər.
  İspaniya və Portuqaliya müstəmləkələri ilə birlikdə olduqca tez fəth edildi. Və yalnız bir Britaniya qaldı.
  Lakin 1725-ci ildə Böyük Pyotrun qoşunları onun üzərinə endi.
  Oleq Rıbaçenko və Marqarita Korşunova həmişə olduğu kimi hamını qabaqlayır. Uşaqlar ölməzdirlər və zamanın içindən keçirlər.
  Onlar pulemyotlardan atəş açır, çılpaq ayaq barmaqları ilə öldürücü qumbara atırlar.
  İngilisləri və digər döyüşçüləri parçalayırlar.
  Oleq qışqırır, atəş açır və biçir:
  - Biz kosmik qardaşlığın döyüşçüləriyik!
  Qız Marqarita çılpaq barmaqları ilə qumbara atdı və qışqırdı:
  - Və biz şübhəsiz hamını məğlub edəcəyik!
  Bundan sonra qız Bukingem hersoqu çılpaq dabanı ilə elə bərk vurdu ki, onun boynunu sındırdı!
  Onlar Londonu ələ keçirdilər və nəhayət dünyanın fəthini başa vurdular.
  Birləşmiş imperiya belə yarandı. 1735-ci ildə Böyük Pyotr vəfat etdi və onun nəvəsi İkinci Pyotr taxta çıxdı. Hələ gənc, lakin ağıllı və sərt hökmdar. Rusiya mərkəzləşməni artırdı, zavodlar, yollar tikildi. Təyyarələr meydana çıxdı və dəmir yolları getdikcə daha fəal şəkildə uzadıldı.
  İkinci Pyotr kifayət qədər uzun müddət və sabit hökmranlıq etdi. 1790-cı ildə onu Üçüncü Pyotr əvəz etdi. Ölkə firavan idi, hər şey sakit idi. Artıq kosmosun genişlənməsindən danışılır.
  Və 1817-ci ildə kosmosa ilk insan uçuşu baş verdi. 1820-ci ildə II Aleksandr çar oldu. Yeni kral kosmosun daha sürətli inkişafını və kosmosun tədqiqini istəyirdi.
  1825-ci ildə Aya ilk uçuş həyata keçirildi. Və 1845-ci ildə rus gəmiləri Marsa uçdu. Və 1847-ci ildə Veneraya. 1850-ci ildə Merkuriyə və Yupiterin peyklərinin yanında. Rus kosmonavtları 1860-cı ildə ən uzaq planet Plutona ayaq basdılar.
  Günəş sisteminin tədqiqi belə davam etdi. Və 1917-ci ildə Günəş sistemindən kənara ilk uçuş baş verdi. Bir neçə böyük ulduz gəmisi Alpha Centauri-yə getdi.
  1921-ci ildə isə Siriusa... Yeri gəlmişkən, orada bir neçə nisbətən normal planetlər aşkar edilib. Qırx il sonra superluminal sürətlə uçan ilk gəmilər meydana çıxdı.
  2017-ci ildə isə ilk dəfə olaraq rus kosmonavtı qalaktikanın kənarına uçdu.
  Bu, tamamilə gözəl idi.
  2030-cu ildə zaman maşını ixtira edildi... Və bəşəriyyət fərqli, daha yüksək inkişaf mərhələsinə keçdi. Onlar taxtda olmasalar da, Rurikoviçlər hələ də otururlar və bəşər imperiyasını mütləq monarxiya idarə edir.
  İvan Dəhşətli və Qəzalar
  İvan Dəhşətli 1584-cü ildə zəhərlənmədi və hələ də ingilis şahzadəsi ilə evləndi. Rusiya ilə İngiltərə müqavilə bağladılar və Rusiyadan kömək və ittifaq aldılar.
  Sibirdə müharibə oldu, yeni rus şəhərləri, o cümlədən Tobolsk salındı.
  1590-cı ildə İvan Qroznı və bir ingilis qadının İskəndər adlı oğlu olur.
  Və sonra 1591-ci ildə İsveçlə müharibə başladı, Rusiya Polşa ilə birlikdə vuruşdu. Bəli, bu əlverişli vəziyyət idi.
  Və qubernator Skopin-Şuyskinin başçılıq etdiyi rus ordusu Narvanı mühasirəyə aldı.
  Burada Oleq Rıbaçenko və ölməz oğlan və qız Marqarita Korşunova rus ordusuna kömək etmək qərarına gəldilər. Real tarixdə belə bir mühasirə var idi, lakin Çar Fedorun dövründə. Ruslar isə yalnız İvan-şəhəri ala bildilər. Və burada hələ də İvan Vasilyeviç hökm sürür. Yaxşı, AI-də oğlanlar və qızlar özlərini göstərməyə hazırdırlar. Tutaq ki, hansısa kainatda İvan Dəhşətli daha çox yaşayıb. Nə olsun? Başqa bir missiya!
  Hücumda bir oğlan və bir qız iştirak edib. Onlar bütün ordunu qabaqlayırlar. Çitalardan daha sürətli yarış. Onların arxasında isə kəskin iti diskləri olan kürək çantaları var.
  Terminator uşaqları hücum edir. Çılpaq ayaqları ilə uzaqdan disklər atıb özlərinə mahnı oxuyurlar:
  - Ana Rusiyanın böyüklüyü,
  O, ürəklərdə və sadəcə ruhdadır...
  Biz Uca Çubuqdan soruşduq,
  Sevdiyiniz insanla bir daxmada cənnət olsun!
  Marqarita diski atdı, altı isveçlini yıxdı və mırıldandı:
  - Mən super qızam!
  Əslində, Marqarita reenkarnasiya zamanı artıq qırx yaşında idi. Və qocalmaqdan, çirkin və yöndəmsiz olmaqdan çox qorxurdu. Və dərhal razılaşın ki, əbədi gənclik naminə, təxminən on iki yaşında bir qız olmaq və naməlum müddətə köləliyə getmək. Həm də müxtəlif messiahlarda iştirak edərək ölməzliyiniz üzərində işləyin.
  Lakin o, Oleq Rıbaçenko kimi fövqəlbəşəri qabiliyyətlərə malik xüsusi bədən quruluşuna malikdir. Və hədsiz sürətlə.
  Onlar hələ uşaq kimi görünürlər, lakin son dərəcə güclü və sürətli və artıq təcrübəli döyüşçülərdir.
  Disklər atıldıqca rəqiblər düşür. Və onları nə güllə, nə də top gülləsi ala bilməz!
  Terminator uşaqları divara tərəf qaçdılar, asanlıqla yuxarı qalxdılar və uzun qılıncları ilə rəqiblərini kəsməyə başladılar. Və dəqiqədə on beş, iyirmi vuruş kimi doğrayırlar.
  Oleq Rıbaçenko oğlan ayağı ilə disk ataraq qışqırdı:
  - Təpənin üstündə balta düzəldirlər!
  Marqarita da qızın yalın ayağı ilə diskləri işə saldı, onlarla düşməni kəsdi və oxudu:
  - Şiddətli başları qamçılamaq!
  Oğlan diski çılpaq barmaqları ilə atdı, qılıncla izdihamı kəsdi və həyəcandan sızladı:
  - Amma zəncir poçtu əcnəbilər üçün çalır!
  Marqarita bu sözləri mırıldandı:
  - Rus nitqi!
  Oleq Rıbaçenko isveçliləri doğrayıb, yalın ayaqları ilə disklər ataraq oxudu:
  - Bizi orda tayfası tapdalayır!
  Marqarita da isveçliləri kəsir və yalın ayaqları ilə ölümcül silahlar atır:
  - Bizi kafir boyunduruğu basıb!
  Oleq Rıbaçenko doğramağa davam edərək dedi:
  - Amma damarlarımızda qaynayır...
  Çılpaq ayaqları ilə diskləri doğrayan və atan Marqarita təsdiqlədi:
  - Slavların cənnəti!
  Oğlan diskləri atıb uğuldayaraq qışqırdı:
  - Və Çud sahillərindən!
  Çılpaq ayaqları ilə disklər atmağa davam edən qız qışqırdı:
  - Buzlu Kolymaya!
  Oleq çılpaq oğlan ayağını ataraq fısıldadı:
  - Bütün bunlar bizim torpağımızdır!
  Marqarita da bumeranqı işə salaraq dedi:
  - Hamımız bizik!
  Oğlan və qız yüzlərlə düşməni məhv etdilər və digər rus döyüşçüləri də divarların üstündən tökülərək onların ardınca getdilər. Narva titrəyirdi. Və onun yıxılması indi qaçılmaz idi.
  Terminator uşaqlar heç zarafat deyil. Bu, orta ağıl üçün anlaşılmaz bir şeydir.
  Bunlar ölməz döyüşçülərdir. İrəli gedib düşməni ya qılınc zərbələri ilə, ya da iti disklər uçan yalın ayaqları ilə məhv edirlər. Həm də tarakanlar kimi rəqiblərini nokaut edirlər.
  Oleq bütün cəldliyi ilə irəliləməyə davam edir.
  Rusiya tarixində İvan Qroznının hökmranlığı ən uzun, ən şərəfli və eyni zamanda qanlı dövrlərdən biri idi.
  Kral Livoniyadakı son və ən mühüm müharibəni uduzdu. İndi isə bərabər olmaq istəyirdim.
  Üstəlik, Rusiya və Polşa eyni vaxtda müharibə vəziyyətindədir ki, bu da daha əlverişlidir.
  Terminator uşaqları isə iş başındadır... Divarların çoxu artıq rus əsgərləri tərəfindən ələ keçirilib.
  Və uşaqlar yalın ayaqları ilə düşməni bıçaqla vuraraq mərkəzi qalaya keçirlər...
  Oleq onlarla isveçlini yıxaraq qışqırır:
  - Çar İvana həmd olsun!
  Marqarita düşmənləri qıraraq cığırdayır:
  - Böyük Rusiyaya böyük şöhrət!
  Oğlan və qız çox sərt və tazı döyüşçülərdir. Hamını əzib, düşmənlərini cəhənnəmə qovurlar. Özlərini doğrayırlar və o qədər ümidsiz və çılğıncasına doğrayırlar. Heç kim onlara mane olmayacaq və heç kim qalib gəlməyəcək!
  Oğlan və qız düşməni əzdi, oğlan və qız - qəhrəmanlara salam!
  Oleq Rıbaçenko çılpaq, uşaq ayağı ilə disk ataraq baş qubernatorun sözünü bitirdi, bundan sonra isveçlilər silahlarını yerə atmağa başladılar.
  Narva düşdü, ruslar dənizi gücləndirdilər... Və polyaklar Reveli mühasirəyə aldılar.
  Rus qoşunları Vıborqa doğru irəlilədilər.
  İvan Dəhşətli hələ də taxtdadır və dəmir nizam-intizamla qaynaqlanan rus ordusu güclü və zəngin təchiz edilmişdir. Yolda Oleq və Marqarita bir neçə şəhərə hücumda iştirak etdilər.
  Oğlan və qız, həmişə olduğu kimi, diskləri, ilk növbədə, ayaqları ilə atdılar və qılınclarla doğradılar.
  Oleq əsas İsveç muzdlusunu və bir dəstə digər əsgəri kəsdi, sonra dedi:
  - Düşmənlər bizim üzərində qələbə qazana bilməyəcəklər!
  Marqarita təsdiqlədi:
  - Biz diz çökməyəcəyik!
  Rus ordusu Vıborqa yaxınlaşdı. Bu, əsas qaladır. Voivode Skopin-Shuisky qısa bir artilleriya zərbəsindən sonra hücuma keçdi.
  Oleq Rıbaçenko və Marqarita Korşunova həmişəki kimi öndədirlər və ümidsiz mübarizə aparırlar.
  Onlar yolu meyitlərlə örtürlər.
  Oleq Rıbaçenko yalın ayağı ilə bomba atıb qışqırdı:
  - Heç kim bizə mane olmayacaq!
  Marqarita qatili işə salaraq dedi:
  - Və heç kim qalib gəlməyəcək!
  Canavar uşaqlar bir ağızdan qışqırdılar:
  - Dəhşətli canavarlar düşmənləri məhv edir! Və lazımsız sözlərə ehtiyac yoxdur!
  Oğlan və qız inanılmaz sürətlə doğradılar. Onlar asanlıqla istənilən divara dırmaşıb istənilən sütunu kəsib keçirdilər. Uşaqlar tez və böyük təzyiqlə hərəkət etdilər.
  Oleq, rəqiblərini kəsərək oxudu:
  - Biz böyük günəşin cəngavərləriyik!
  Marqarita, vəhşi fəaliyyəti ilə, düşmənləri əzərək, verdi:
  - Və böyük ulduzlu səma!
  Uşaqlar isə yenə qumbaraatanlardan istifadə edəcəklər... Sonra disklər və ulduzlar. Düşməni belə kəsirdilər. Belə dəli təzyiq və ehtirasla.
  Oleq isveçli qrafı divardan yıxıb qışqırdı:
  - Qələbə bizim olacaq!
  Düşməni kəsən Marqarita təsdiqlədi:
  - Ölən qəhrəmanlara həmd olsun!
  Oğlan və qız yenidən sürətlənib düşməni böyük şiddətlə darmadağın etdilər. Onların qılıncları isə ağcaqanadların qanadlarına bənzəyir.
  Uşaqlar uşaqlıqdan soyuqqanlı olmayan tərzdə hərəkət etdilər. Və ən əsası, tez və heç bir fasiləsiz.
  Yelləncək olmayan dəqiq zərbədir və düşməni məğlub edir.
  İsveçliləri doğrayan Oleq oxudu:
  - Bang! Bang! Bang!
  Marqarita muzdluları kəsərək oxumağı bitirdi:
  - Biz ocaqçı deyilik, dülgər deyilik, amma acı təəssüf hissi keçirmirik!
  Terminator oğlan düşməni doğrayaraq əlavə etdi:
  - Və biz yüksək hündürlükdə quraşdırıcılarıq və yuxarıdan sizə salamlar!
  Və gənc döyüşçülər dağıldı və stolüstü tennis topları kimi hərəkət etməyə başladılar.
  Beləliklə, Oleq Vıborq komendantını öldürdü. Və Marqarita baron titulunda iki rəqibini bitirdi.
  Daha bir qala yıxıldı... İsveçlilər təbii ki, hələ mərhəmət istəmədilər. Həlledici döyüş baş verdi.
  Ruslar bir az az idi, amma rahat mövqe tutdular. Və Marqarita və Oleq vəhşi qəzəblə düşmənlərinə hücum etdilər. Və onları doğramağa və kotletlərə bölməyə icazə verin. Və uşaqlar, əlbəttə ki, daha uğurlu çıxış etdilər.
  Bu isveçlilər o qədər doğranmışdılar ki, onlardan yalnız qanlı ət parçaları uçurdu.
  Oleq Rıbaçenko çılpaq barmaqları ilə onlarla isveçlinin boğazını kəsən bumeranq ataraq oxudu:
  - Və mən ciddi birini görürəm! İvan Dəhşətli yuxuda!
  Marqarita da hamını kəsib döyərək təsdiqlədi:
  - Sibirdəki torpaq paylandı - doğma Rus!
  Və yalın ayağı ilə bumeranq atır... Və düşmən cəsədləri müxtəlif istiqamətlərə uçur.
  Oleq Rıbaçenko oxudu:
  - Oh, quyruq, tərəzi!
  Və yalın ayağı ilə qumbara ataraq əlavə etdi:
  - Yüz min adam öldürəcəyəm!
  Marqarita da rəqiblərini qıraraq dedi:
  -Mən çoxlu düşmənləri qırdım!
  Həm də yalın ayaqları ilə ən ölümcül şeyi götürüb işə salacaq. Və o, yenə də məmnuniyyətlə atlayacaq.
  Və çılpaq dabanı ilə isveçli markizin çənəsinə vuracaq. Yanından uçub bir-iki onlarla atlarını süpürəcək.
  Bir oğlan və bir qız, çox aktiv və aqressiv şəxslərdir. Düşməni vəhşi qəzəblə məhv edirlər. Yavaşlamaq və birtəhər düşməni cilovlamaq niyyətində deyil.
  İsveçlilər isə böyük itkilər verirlər. Onların ordusu artıq tərəddüd edib. Və vəhşi təzyiqə tab gətirə bilməyib, təslim olub qaçdı.
  Təqib başladı.
  Bəli, elədir ki, heç kim ona mane ola bilməz.
  Bir oğlan və bir qız özlərinə tərəf tələsir və qışqırırlar:
  - Divarları uçuran qəhrəmanlara həmd olsun!
  Oleq dəyirmanı əyirəcək və istehsal edəcək:
  - Qəhrəmanlara həmd olsun!
  Marqarita bir kəpənək çıxardı, həm də çoxlu düşmənləri öldürdü və verdi:
  - Və bizə izzət!
  Bir oğlan və bir qız çox şiddətlə döyüşürlər. Və bir saniyə belə dayanmayacaqlar.
  Xeyr, onlar getdikcə daha sürətlə hərəkət edirlər. Onların düşüncələri də dovşan kimi tullanır.
  Budur, İsveçin əsas qubernatoru. Oleq Rıbaçenko yalın ayağı ilə qumbara atır və komandiri parça-parça edir. İsveçliləri indi dayandırmaq olmaz.
  Rus qoşunları onları təqib edir və təqib edirlər. Ancaq bu, hamısı deyil. İndi İvan Dəhşətli bütün İsveçi fəth etmək qərarına gəldi. Çünki onun belə cəsur gəncləri var.
  Marqarita və Oleq zadəgan titullarını aldılar və indi Stokholma köçdülər.
  Bir oğlan və bir qız qabağa qaçır, rəqiblərini kəsib uğuldayır:
  - Vətənimizə şöhrət, Çar İvana şöhrət!
  Və bu uşaqlar çox ehtiraslıdırlar. Və belə gözlənilməz və sərin.
  Bir-birinin ardınca qalalara rast gəlirlər. Uşaqlar isə onlara bir baxışda baxırlar. Təbii ki, həmişə olduğu kimi, barmaqlarımla bumeranq və disklər atmaq. Və isveçliləri sıra ilə kəsmək. Turşu kələm kimi. Və başqa bir imperiya süqut edir.
  Budur, Terminator uşaqları artıq Stokholmdadır. Və cırılmış İsveç bayrağı enir. Kralın özü də kəməndlə tutuldu və onun yoldaşları öldürüldü. Rus qoşunları hücum etmək üçün Stokholmu alır. Baxmayaraq ki, oğlan və qız artıq əsas işi görüblər.
  Bəli, belə sərin bir şəkildə gözətçi uşaqları növbəti missiyalarını başa vurdular. Ən azından İsveçə qarşı. Çar İvan Vasilyeviç də İsveç kralı oldu.
  Polyaklar Reveli götürdülər və həm də güclərini gücləndirdilər. Müvəqqəti atəşkəs oldu... Rusiya dənizlərə çıxış əldə etdi. Hətta Nevanın ağzında bir şəhər salınmağa başladı.
  Eyni zamanda, rus qoşunları getdikcə Sibirə daxil oldu. Artıq orta yaşlı İvan Qroznı indiyə qədər Polşa ilə böyük müharibədən çəkinmişdi. Baxmayaraq ki, vəziyyət qızışırdı.
  Bundan əlavə, Krım tatarları hələ də fəal idilər. 1591-ci ildə Tsareviç Dmitri öldürüldü. Və 1598-ci ildə həm varis Fedot, həm də İvan Dəhşətli demək olar ki, eyni vaxtda öldü. Və İvan Dəhşətlinin səkkiz yaşlı oğlu Birinci İskəndər padşah oldu. Boris Godunov onun regenti oldu.
  1601-ci ildə Rusiya ilə Polşa arasında böyük məhsul çatışmazlığı fonunda baş verən müharibə başladı. Polyaklar Smolenski mühasirəyə aldılar.
  Oleq Rıbaçenko və Marqarita Korşunova hücumun dəf edilməsində iştirak ediblər. Polyaklar ağır itkilər verərək geri çəkildilər. Basmanovun başçılıq etdiyi rus ordusu 1602-ci ildə Polotski mühasirəyə alaraq onu aldı. Oleq və Marqarita hücum zamanı fərqləndilər. Oğlan və qız həmişə olduğu kimi, həm qılıncla, həm də ayaqyalın təsirli hərəkət etdilər. Sonra rus ordusu Vitebsk və Orşanı da aldı və Polşa kralının ordusu ilə vuruşdu.
  Oleq Rıbaçenko və Marqarita Korşunova polyak ordusunu ilk başa düşənlər oldu. Və onlar böyük çılğınlıqla vuruşdular.
  Oğlan diski atdı, polyakların başını kəsdi və qışqırdı:
  - Mən super səviyyəli döyüşçüyəm!
  Və dəyirman kimi necə kəsilir.
  Marqarita da fırlanır. Düşməni qılıncla darmadağın edəcək və verəcək:
  - Mən hələ bir sinif yuxarıyam!
  Və yalın ayağı ilə bumeranq atacaq və düşmənlərini məhv edəcək.
  Bu qızlar çox gözəldir. Onlarda pələnglərin əsl təbəssümü var. Amma oğlanlar daha təhlükəli və güclüdürlər.
  Düşmənlərini qırdılar. Və mahnı oxuyurlar:
  - Mavi gecələr od kimi çırpınır,
  Biz pionerik, işçi övladlarıyıq...
  Parlaq illərin dövrü yaxınlaşır -
  Pionerlərin fəryadına həmişə hazır olun!
  Pionerlərin fəryadına həmişə hazır olun!
  Bəli, əbədi uşaqlıqda olmaq yaxşıdır. Həmişə gənc və həmişəlik ayaqyalın olanda. Və heç kim quduz uşaqların təzyiq və basqını dayandıra bilmir. Bir nağılı gerçəkləşdirmək üçün doğulmuşlar.
  Və onlar kimi döyüşürlər... Əsl qəhrəmanlar.
  Beləliklə, ölməz bədənləri olan gənc döyüşçülər Polşa kralına çatırlar. Üç hetman kəsildi və Oleq Rıbaçenkonun buraxdığı bumeranq uçdu. Və Sigismund şəlaləsi öldürüldü.
  Eyni zamanda, Marqarita kral Vladislavın oğlunu güclü bir zərbə ilə əzdi.
  Beləliklə, Polşa-Litva Birliyinin başı kəsildi. Lakin rus qoşunları hərəkətə davam edir.
  Polyaklar uduzur. Basmanovun ordusu bir-bir şəhərləri tutur. Minsk, Slutsk və Vilna alındı. Bütün bu şəhərlərdə cəsur uşaqlar mübarizə aparırlar.
  Nə mərhəmət bilir, nə də mərhəmət. Əgər qalib gəlsələr, inamla qalib gələcəklər.
  Oleq Rıbaçenkonun rəqibləri dedilər:
  - Biz uşaqlarıq, kimera deyil!
  Marqarita yalın ayağı ilə bomba atdı, düşmənləri parçaladı və əlavə etdi:
  - Yeni dövrün həvariləri!
  Bir sözlə, Seym iclas keçirdi və səs çoxluğu ilə Rusiyanın birinci çarı Aleksandrı Polşa kralı və Litvanın Böyük Hersoqluğu kimi tanıdılar.
  Beləliklə, İvan Dəhşətlinin oğlu və İngilis kraliçası böyük oldu.
  Sonra avstriyalılarla türklərə qarşı kampaniya başladı. Bu qədər qalib və böyük fəthlərlə. Ruslar İstanbulu aldılar və irəli getmək istədilər.
  İstanbula hücum zamanı Terminator uşaqları təbii ki, fərqləndilər və Sultanı ələ keçirə bildilər. Osmanlı İmperiyası dağıldı və daha on il rus qoşunları onun kənarlarını fəth etdi. Oleq Rıbaçenko və Marqarita Korşunova vaxtında atladılar və yalnız həlledici döyüşlərdə iştirak etdilər.
  Osmanlı imperiyasının fəthindən sonra Sudan və Mərakeş də ələ keçirildi. Sonra İran, Pakistan və Əfqanıstan.
  Birinci İskəndər çoxarvadlılığı təqdim etdi. Xristianlıq və İslamı beləcə bir-birinə yaxınlaşdırmaq üçün insanlar üçün anlaşılmaz olan Üçlük dogmasını ortadan qaldırdı. Ruslar dörd arvad almaq hüququ aldılar.
  Pravoslavlıq bir qədər dəyişdi, Məhəmmədi Allahın elçisi və peyğəmbər kimi tanıdı.
  Eyni zamanda, orucların çoxu ləğv edildi, dinin yükü azaldı.
  Hər şey yaxşı gedirdi. Tezliklə Rusiya 1640-cı ildə Hindistanı fəth etdi... Ruslar Alyaskaya girərək Sakit okeana qalxdılar. Afrikanın hər tərəfinə köçdük.
  Birinci İskəndərin imperiyası genişləndi. Və Çinlə müharibə 1650-ci ildə başladı. Mançular ərazini tutmağa çalışdılar.
  Oleq Rıbaçenko və Marqarita Korşunova yenidən döyüşdədir. Və necə kəsdilər - böyük terminatorlar kimi.
  Çinlə müharibə ciddi olacaqdı. Əbədi övladlar bunu başa düşdülər.
  Budur döyüş gəlir. Çin ordusu böyükdür. Ancaq bir çox millətlərdən olan rus dili kiçik deyil.
  Döyüş və sərt zərbələr mübadiləsi var. Canavar uşaqları çinliləri biçirlər.
  Çılpaq barmaqları ilə iynə və disklər atırlar.
  Sarı döyüşçüləri isə yüzlərlə nokaut edirlər.
  Və özlərini kəsir və qılıncla rəqiblərini yerə yıxırlar. Eyni zamanda son dərəcə aqressiv hərəkət edirlər.
  Xarici uşaqlar deyil, sadəcə maço. Ölümsüzlər üçün sadəcə sarsıdıcı zərbələr. Hamını məhv edib düşmənlərini cəhənnəmə göndərirlər.
  Oleq, düşmənlərini parçalayaraq oxuyur:
  - Biz hücumlardan qorxmuruq!
  Marqarita iti diskləri atır, cığırdayır:
  - Bütün pisləri öldürəcəyik!
  Oğlanın da, qızın da qəzəbi qəzəblidir.
  Rəqiblərini biçirlər və özlərinə mahnı oxuyurlar...
  Bir hərbi teatrdan bir mahnı - İkinci Dünya Müharibəsi, lakin olduqca uyğundur;
  Böyük Rusiya məşhurdur,
  Ən gözəl ölkə...
  Ulduzlar qara məxmər suladı,
  Vətən bir şüa ilə işıqlanır!
  
  Ata adında neçə qəhrəman var?
  Hər cəngavər nəhəng bir döyüşçüdür...
  Ordu dostluq formasında yürüş edir,
  Axı xalqımız həmişə birdir!
  
  Böyük Stalinə and içirik,
  Saxlamaq və sona qədər mübarizə aparmaq şərəfi,
  Çünki onun gücü Günəş kimidir,
  Çünki məmləkət Allahın nurudur!
  
  Vətənimiz gözəlləşəcək,
  Xalqımız nəhəng ruhla...
  Biz sadəcə, hətta soyuqqanlılıqla mübarizə aparırıq,
  Və faşist Wehrmacht məğlub olacaq!
  
  Komsomolçular ayaqyalın döyüşür,
  Şaxta dabanlarını dişləsə də...
  Gözlərimiz nəlbəki kimidir,
  Qızın burnu soyuqdan qızardı!
  
  Biz oğlanlarla əylənməyi sevirik,
  Bədənimiz çox istidir...
  Və belə mükəmməl simalar,
  Anamız bizi izzətlə dünyaya gətirdi!
  
  Rusiya üçün biz Fritzlə döyüşürük,
  Quduz düşmənləri məğlub etmək...
  Mən belə sənətkaram
  Yəqin ki, heç söz tapa bilməyəcəksiniz!
  
  Gəlin o qızlara sərin olaq
  Gəlin cəld pulemyot yığaq...
  Belə bir cingiltili səs oğurladı məndən,
  Ən vəhşi söyüşlər qəbuledilməzdir!
  
  Qızlarda şiddətli bir qəzəb var,
  Onu saymaq mümkün deyil...
  Gözəl cənnətdə bir yer görəcəyik,
  Rus ayısı sizə əzab verəcək!
  
  Biz belə gözəl qızlarıq
  Kainatda bundan gözəl heç nə yoxdur...
  Vətənimizin - Rusiyanın şöhrəti üçün,
  Baxmayaraq ki, biz iyirmidən çox görünmürük!
  
  Bilin ki, qızlar müharibədə cavanlaşır,
  Onlar qarda ayaqyalın qaçırlar...
  Və bayraqlar qırmızı dalğalanır Vətən üzərində,
  Komsomolçu isə yumruğunu tərpətəcək!
  
  Pis faşist məğlub ola bilməyəcək
  Nə qədər soyuqqanlı olsa da...
  Biz əsas şöhrətin əzəmətində qızlarıq,
  Bu parlaq, mavi səmaların altında!
  
  Biz imperiyanı daha xoşbəxt edəcəyik
  Onun böyüklüyü ölkələrin məğlubiyyətidir...
  Rusiya sahilləri olmadan böyüklük,
  Gəlin sonsuz okeanı keçək!
  
  Bəli, biz qızlar təəccüblü bir alovçuyuq,
  Wehrmacht qoşunları yandırmağa qadirdir...
  İnanın, bizdə real təzyiq var,
  Faşistləri çox güclü məğlub edəcəyik!
  
  Biz Berlinə gələndə komsomolçuyuq,
  Gəlin Krautların ayaqlarını öpməyə vadar edək...
  Hətta orklar da nasistlərə kömək etməyəcək,
  Siz dəftərinizə yazın ki, biz gözəlik!
  İndi də məğlub olan çinlilər qaçır. Və onları rus ordusu təqib edir.
  Birinci İskəndər Çini fəth etməyi bacardı, eyni zamanda atası İvan Dəhşətli kimi 1658-ci ildə altmış səkkiz yaşında öldü. Belə qəribə bir təsadüf: Tamerlanın yaşı. Həm də yeri gəlmişkən, böyük sərkərdə və fateh.
  Bu qədər fəth etmiş iki belə böyük padşahın hökmranlığından sonra yeni hökmdar Beşinci İvan da zəif deyil. O, İskəndərin oğludur və qırx yaşında padşah olur. Şərqdə müharibəni davam etdirdi. Onun dövründə ruslar Hind-Çinini və Koreyanı fəth etdilər, Sinqapura çatdılar... Daha da irəlilədilər Afrikanı və Avstraliyaya... Həm də uğurlu bir kral... Və qəribə də olsa, o da 1686-cı ildə altmış səkkiz yaşında öldü. . Onun yerinə oğlu II Aleksandr keçdi.
  Yeni çarın təxminən otuz beş yaşı var idi... Onun dövründə ruslar Ümid burnuna çataraq Avstraliya və Yeni Zelandiyaya endilər. Kanadanı işğal etdilər və fransızlarla toqquşdular. II Aleksandr İtaliya və Almaniyanı da fəth etdi, İngiltərə və Fransa, İspaniya və Portuqaliya isə bir-biri ilə mübahisə etdi.
  Çox uğurlu padşah 1714-cü ildə öldü. O, iyirmi səkkiz il padşahlıq etdi və hamısı məhsuldar oldu.
  Onun oğlu Böyük Pyotr iyirmi dörd yaşında hakimiyyətə gəldi.
  Yeni kral Fransa, İspaniya, Portuqaliyanı fəth etdi və İngiltərəni sıxdı. Ruslar da onun altında bütün Amerikanı fəth etdilər.
  Oleq Rıbaçenko və Marqarita Korşunova. Fransa ilə döyüşdə Peterə kömək etdilər. Paris hücumu zamanı.
  Həmişə olduğu kimi, bu uşaqlar qılınc gəzdirir, çılpaq barmaqları ilə iynə və disklər atırdılar. Çox yaxşı mübarizə apardılar.
  Onlar Madrid və Lissabonu basqın etməyə kömək etdilər. Bu torpaqları da ələ keçirdilər. Və son dərəcə uğurlu oldular. Həm də çoxlu düşmənləri kəsdilər.
  Bir sözlə, İngiltərədən başqa bütün dünya Rusiyaya boyun əydi. Böyük Pyotr 1758-ci ilə qədər hökmranlıq etdi, həm də altmış səkkiz yaşında öldü, belə qəribə bir təsadüf. Və ya bir sıra təsadüflər.
  Onun yerinə nəvəsi İkinci Pyotr, təxminən on səkkiz yaşında bir gənc keçdi. 1770-ci ildə fəthlərini tamamladı və İngiltərəyə hücum etdi.
  Oleq Rıbaçenko və Marqarita Korşunova sonuncu dəfə bu paralel kainatda döyüşlərdə iştirak ediblər.
  Bir çox ingilis kəsildi, bir çoxu ulduzlarla biçildi. Və Britaniya monarxını ələ keçirdilər.
  Müharibə bitdi... Və Terminator uşaqları öz missiyalarını başa vurdular. Hansı ki, çox əyləncəli və maraqlı idi.
  
  DUKERİN ALTINDA DAYANMADILAR
  Hitler Dyuker yaxınlığında alman tank diviziyalarını dayandırmadı və nəticədə belə oldu - ingilislər tamamilə məğlub edildi və Leo imperiyasının bir neçə yüz min əsgəri əsir düşdü.
  Bu şərtlər altında həm Çemberlen, həm də Çörçil birlikdə istefa verdilər.
  Fransanın təslim olmasından sonra şokda olan yeni baş nazir məğlub olmuş Britaniya üçün kifayət qədər faydalı sülhə razılaşdı.
  İngilislər sadəcə olaraq müstəmləkələri olan Namibiyanı Almaniyaya, İraq və Fələstini isə Türkiyəyə qaytardılar. Yalnız Birinci Dünya Müharibəsi zamanı ələ keçirilənləri qaytarmaqla. Əks halda, dostcasına yollarını ayırdılar. Onlar əsirləri dəyişdirdilər - hamısı hamı üçün və Britaniya almanlara şərqdə sərbəstlik verdi və Üçüncü Reyxin artıq fəth etdiyini tanıdı.
  Təbii ki, Hitler İngiltərə ilə əl-ələ verərək, şərqə yürüş hazırlamağa başladı.
  Almanlar, Rommelin Afrikaya göndərmədiyi Fransadakı bölmələr hesabına bir az daha çox tank toplaya bildi. Bundan əlavə, İngiltərənin bombalanmaması səbəbindən daha çox tankla bir diviziya daha istehsal edildi. Ümumiyyətlə, almanlar əhəmiyyətli dərəcədə daha çox təyyarə aldılar. Xüsusilə, Britaniya üzərində vurulmuş üç min nəqliyyat vasitəsini, üstəlik Aralıq dənizindən gələn nəqliyyat vasitələrini dərhal xilas etmək, Qərbdə və Norveçi əhatə etmək. Beləliklə, Wehrmacht real tarixdən minə yaxın çox tank və beş min daha çox təyyarə topladı - bu onların sayını real tarixlə müqayisədə iki dəfə artırdı. Almanların, təbii ki, Afrika, Fransa, Norveç və digər torpaqlar hesabına daha çox piyada qoşunu var idi. Təxminən yarım milyon özümüz və yarım milyon peykimiz.
  Donanma daha güclüdür, xüsusən də İtalyan donanması. Bəli, Mussolini Rusiya ilə müharibə üçün daha çox qoşun ayıra bilərdi. Baxmayaraq ki, əlbəttə ki, italyan hissələrinin keyfiyyəti çox yaxşı deyil.
  Ancaq yenə də əlavə bir milyon əsgər, min tank, beş min təyyarə, on min silah və minaatan, əlbəttə, gücdür.
  Üstəlik, almanlar Türkiyə və Yaponiya ilə də hesablaşırdılar. Hansı ki, ümumiyyətlə, tətil etmək istədiklərini təsdiqlədi.
  Yunanıstanda İtaliya qalib gəldi, çünki Afrikada ingilislərlə vuruşmadan Yunanlara qarşı daha çox qoşun istifadə edə bildi. Almanlar isə yönləndirilməyən aviasiyaya kömək etdilər. Üstəlik Yunan komandirlərinin rüşvətxorluğu.
  Yuqoslaviyada üsyan yox idi. Almanlar SSRİ-yə bir az əvvəl, mayın 30-da hücum etdilər. Mayın 15-də daha tez hücum etmək istədilər, lakin yaz çox yağışlı oldu, üstəlik, tank bölmələri hələ də az sayda idi.
  Lakin SSRİ həmişə olduğu kimi hazırlıqsız çıxdı. Stalin həqiqətən Üçüncü Reyxlə döyüşmək istəmirdi və alternativ tarixdə real tarixdən daha çox almanların əli sərbəst idi. Stalin müharibəni o qədər istəmədi ki, səfərbər olunmayan, döyüşə hazır olmayan ordu ilə nəticələndi.
  Və almanlar, real tarixdə olduğu kimi, irəli qaçdılar. Və daha da uğurla, xüsusilə havada daha çox gücə sahibdirlər. Və bu, müharibənin gedişatına təsir etdi.
  Yaponiya da Mançuriyaya qoşun gətirdi və İngiltərə və ABŞ ilə müharibə ideyasına bir qədər soyudu. Bunların hamısı qəribə dərəcədə güclüdür və hələ də Üçüncü Reyxlə barışıqdadırlar. Lakin SSRİ daha zəif görünürdü.
  Smolenskin süqutundan və xüsusilə sovet qoşunlarının mühasirəyə alındığı Kiyev yaxınlığındakı fəlakətdən sonra yaponlar hələ də sovet qoşunlarına zərbələr endirdilər.
  Və Moskvaya hücum real tarixdən demək olar ki, ay yarım əvvəl başladı. Almanlar tez bir zamanda qoşunlarını cənuba çevirə və Qırmızı Ordunun cənub hissəsini məğlub edə bildilər.
  Nəticədə sentyabrın sonunda paytaxt mühasirəyə alına bildi. Stalin, əlbəttə ki, Kuybışova qaçdı. Almanlar Donbasda irəliləyirdilər və Stalinqrada girə bildilər və bundan əvvəl Kursk və Voroneji tutdular. Sonra Türkiyə müharibəyə girdi.
  Tamamilə sıx oldu. Və daha çox xəyanət var. Beləliklə, Vlasov Ryazanı təslim etdi və almanların tərəfinə keçdi.
  Moskva dekabrın sonuna qədər dözdü, amma sonunda düşdü. İlin sonuna qədər almanlar demək olar ki, bütün Qafqazı ələ keçirə bildilər və Krımda yalnız Sevastopol dayandı.
  Leninqrad özünü tam blokadada tapdı və aclıqdan ölürdü. Almanlar qoşa halqanı bağladılar.
  Stalin sülh danışıqlarına başlamağa çalışdı. Lakin Hitler bundan imtina etdi və yalnız qeyd-şərtsiz təslim olmağı qəbul edəcəyini bildirdi.
  Sovet rəhbərliyi Kuybışevdə heç olmasa nəsə qurmağa çalışırdı. Lakin Qırmızı Ordu qaçdı. Bir az dincələn almanlar 1942-ci ilin martında Volqa, Ural çayı və daha da Urala doğru hərəkət etdilər.
  Sovet qoşunları kifayət qədər zəif müqavimət göstərdilər. Əxlaq çox aşağı düşdü. Hətta sərt tədbirlər, kütləvi edamlar da kömək etmədi. Əsgər və zabitlər isə xüsusi təyinatlıları öldürürlər. Və görünən o qədər də yüksəliş yoxdur. Getdikcə daha tez-tez imtina edirlər.
  Ümumiyyətlə, Moskva süqut edəndə, əlbəttə ki, çoxları müharibənin artıq itirildiyinə inanırdılar və həqiqətən də ölmək istəmirdilər. İnsanlar depressiyaya düşdülər.
  Aprelin sonunda almanlar Kazana çatdılar və Orenburqa hücum edərək Uralski aldılar.
  Və almanlar da Orta Asiyadan keçib, burada onlara ağır təzyiqlər göstərirdilər.
  May ayında Düşənbə uğrunda şiddətli döyüşlər getdi. Almanlar Orta Asiyada möhkəmlənməyə çalışırdılar.
  Alenka və komandası özlərini ən sərt ərazidə tapdılar. Və Sovet şəhərini müdafiə etdilər. May ayına baxmayaraq, dağlar səbəbindən burada bir az sərin idi və şimaldan təzə külək əsirdi. Ancaq qışda belə burada qar örtüyü yox idi.
  Qızlar irəliləyən faşistlərdən və onların əcnəbi muzdlularından geri çəkildilər.
  Alenka PPSh-dən atəş açıb mahnını fit çaldı.
  - Dağların üstündə, dərələrin üstündə, kürk və kaftan gəzintisi!
  Ayaqyalın qırmızı saçlı Alla əlavə etdi:
  - Və tara-ram!
  Qız yalın ayağı ilə qumbara atıb, mis-qırmızı qıvrımlarını silkələdi. Bu döyüşçü gözəldir.
  Ancaq digərləri daha pis deyil. Anyuta hədiyyəni çılpaq barmaqları ilə atıb fısıldadı:
  - Və qız superdir!
  Qızıl saçlı Mariya da atəş açaraq almanları yerə yıxdı. Qız da çox yaxşı və gözəldir. Və yenə zərif, yalın ayağı ilə qumbara atdı.
  Böyük, əyri, cazibədar Matryona da geri çəkilmir. O, ayaqları ilə qumbaraları uzağa atmağı bacarır. Və mürəkkəb bir trayektoriya boyunca uçur və tələsirlər.
  Alenka kəsilmiş çılpaq ayağı ilə kiçik, lakin dağıdıcı qumbara ataraq oxudu:
  - Amma biz raketlər edirik...
  Anyuta onu həvəslə tutdu:
  - Və Yeniseyin qarşısını aldılar!
  Alla yalın ayağı ilə qumbara atdı və qışqırdı:
  - Böyük balet sahəsində isə...
  Mariya çılpaq alt əzasından istifadə edərək, hədiyyəni yenidən işə saldı:
  - Biz qalanları qabaqlayırıq!
  Matryona böyük, lakin çox gözəl və ahəngdar ayağı ilə qumbara atdı və hönkürdü:
  - Günəş...
  Alenka da hindu muzdluya atəş açıb fısıldadı:
  -Parıldayır....
  Anyuta atəş etdi, ərəbi yıxdı və fısıldadı:
  - Çay....
  Mariya gülləni vurdu və dedi:
  - Gümüşə çevrilmək üçün...
  Marusya qaradərili döyüşçünü yerə yıxıb dedi:
  -Çıxdı...
  Alenka mismar vurdu və oxudu:
  - Kimdən...
  Anyuta çılpaq, zərif ayağı ilə qumbaranı atdı və sözünə davam etdi:
  - Məbəd...
  Alla bir neçə adamın sözünü kəsdi və qışqırdı:
  - Xalq!
  Mariya atəş açıb dedi:
  - Bayram...
  Marusya ləzzətlə nəfəs aldı, çoxdan ayaqqabı görməyən ayağı ilə qumbara atdı və dedi:
  - Taxt...
  Alenka götürdü və fısıldadı:
  - Kazaklarda...
  Anyuta gurultu ilə atəş açaraq əlavə etdi:
  - Stanitsa...
  Alla, bir kobranın fışıltısı ilə atəş edərək dedi:
  - Sakit...
  Mariya atəş açıb dedi:
  - On üçüncü...
  Marusya qumbaranı çox uzaqlara atıb dişlərini göstərdi:
  - İl!
  Alenka üç ərəbi kəsərək ləzzətlə oxudu:
  - Qaranquşlar...
  Anyuta atəş açaraq nasistləri öldürdü:
  - Onlar dövrə vururlar...
  Alla fısıltı ilə atəş etdi:
  - Günəş...
  Maria mismar vurdu, oxuyur:
  - Parlayır...
  Marusya yenə yalın ayaqları ilə qumbara atıb əlavə etdi:
  - Ağ paltarda...
  Alenka bir güllə qoydu və dedi:
  - Bağlar...
  Anyuta gurultu ilə hıçqırdı:
  - Necə...
  Alla bir güllə qoydu və fısıldadı:
  - Qar!
  Mariya atəş açıb dedi:
  - VƏ...
  Marusya fısıltı ilə güllə göndərdi:
  - Əylənirlər...
  Alenka qışqıraraq atəş etdi:
  - Necə...
  Anyuta inləyərək dedi:
  - Kiçik...
  Alla sevinclə davam etdi:
  - Uşaqlar!
  Mariya bir güllə göndərdi və davam etdi:
  - Rəqs edirlər...
  Marusya qısa bir səslə dedi:
  - Kazaklar...
  Alenka təpiklədi, yalın ayağı ilə qumbara atdı və hönkürdü:
  - Bir dairədə!
  Anyuta atəş açıb qışqırdı:
  - Eh-ma!
  Alovlu Alla bir güllə göndərdi və gurladı:
  -Yay...
  Mariya qumbaranı yalın ayağı ilə atıb hürdü:
  - qış deyil!
  Marusya atəş açıb yenə qışqırdı:
  -Eh-ma!
  Alenka mismar vurdu və qışqırdı:
  -Əgər...
  Alla yalın ayağı ilə qumbara atdı və dedi:
  -pul...
  Mariya sevinclə pıçıldadı və pulemyotdan yıxıldı:
  -qaranlıq...
  Marusya çılpaq barmaqları ilə şüşə qırıntısını atdı, bir neçə boğazını kəsdi və fısıldadı:
  - Kuban çayı
  Alla atəş açaraq mahnı oxudu:
  - və Don çayı,
  Maria onu götürdü və oxudu, atəş etdi:
  - Gəzməyə getmək...
  Çılpaq barmaqları ilə dırnağı uğuldayan Marusya davam etdi:
  - Kazak...
  Alenka atəş açıb hürdü:
  - gəzişmək...
  Anyuta döydü və davam etdi:
  - Salam...
  Alovlu Alla atəş açıb fısıldadı:
  -Eh-ma!
  Mariya çırpındı və gurultu ilə dedi:
  -Yay...
  Marusya onu götürdü və sevinclə qışqırdı, atəş etdi:
  - qış deyil...
  Alenka atəş açıb səsini kəsdi:
  - Eh-ma!
  Anyuta əsəbiləşdi və dedi:
  - Vay...
  Alla vurdu və fısıldadı:
  - Ağıldan,
  Mariya düz alnına bir güllə göndərdi və addım atdı:
  -Hamısı...
  Marusya yenə yalın ayağı ilə qumbara atdı və ağzını kəsdi:
  - aparacaqlar...
  Alenka qəzəblə dedi:
  - kazakdan...
  Vəhşicəsinə atəş açan Anyuta fısıldadı:
  - Yaxşı...
  Alovlu Alla çılpaq barmaqları ilə qumbara ataraq dedi:
  -A...
  Mariya qışqırdı və qışqırdı:
  -Sağol...
  Marusya hədiyyəni yenidən atdı, qışqırdı:
  - Gəzməyə getmək...
  Nərilti ilə atəş açan Alenka cavab verdi:
  - Salam...
  Alenka muzdluları kəsərək oxudu:
  -Uh!
  Anyuta faşistləri qıraraq dedi:
  -A!
  Od Alla fısıldadı:
  -Uh!
  Maria sadəcə onu dırnaqladı və susdu:
  - A!
  Marusya çılpaq barmaqları ilə bir keramika parçasını yerə atıb ağzını kəsdi:
  -Sakit...
  Alenka da hədiyyəni yalın ayağı ilə atdı:
  - Kazaklar...
  Anyuta onu götürdü və qışqırdı, atəş etdi:
  - aparıcı...
  Qara adamın taxta evinin alovlu Allası qışqırdı:
  -söhbətlər...
  Mariya atəş açaraq davam etdi:
  - Olduqca...
  Marusya qəzəblə cavab verdi və ayağı ilə atəş şəlaləsi göndərdi:
  - ayaqda...
  Alenka Nail sevinclə davam etdi:
  - qocalar...
  Qəzəbdən atəş açan Anyuta qışqırdı:
  -VƏ...
  Alla yalın ayağı ilə qumbara atdı və qışqırdı:
  - xəbərsiz...
  Maria gülümsəyərək qumbara göndərdi:
  -onlar...
  Marusya çılpaq ayağı ilə qumbara ataraq qəzəblə fısıldadı:
  -Nə...
  Alenka yalın ayaqları ilə hədiyyələr ataraq dedi:
  - bitəcək...
  Anyuta atəş etdi və çox dəqiq vurdu:
  -tezliklə...
  Alla zəhərli bir təbəssümlə ölüm yükünü atdı və qışqırdı:
  -Pulsuz...
  Mariya qumbara atdı və qışqırdı:
  -bunlar...
  Marusya çılpaq barmaqları ilə şüşə qəlpəsini fırladıb hürdü:
  - günlər...
  Alenka çılpaq ayaqlarına şillə vuraraq qəzəbindən tutdu:
  -Dünya...
  Anyuta atəş açaraq dedi:
  -zəng edəcəklər...
  Alla çarəsizcə fısıldadı və atəş etdi:
  -bu...
  Maria atəş edərək hönkürdü:
  - axmaq...
  Marusya qumbara ataraq hürdü:
  -Və...
  Alenka ölümə bir hədiyyə göndərdi:
  -köhnə...
  Anyuta böyük qəzəblə fısıldadı və almanların işə götürdüyü bir neçə hindlini biçdi:
  -Hamısı...
  Alla gurultu ilə silahını fırladıb davam etdi:
  -deyəcəklər...
  Mariya çılpaq barmaqları ilə qumbara atıb dedi:
  -zəruri...
  Matryona dırnaq vuraraq mırıldandı:
  - qırıntılar üçün...
  Alenka onu götürdü və cik-ciklə vurdu:
  - VƏ...
  Anyuta atəş açarkən qışqırdı:
  - faydasız...
  Alovlu Alla qumbara atdı, hönkürdü:
  -kağız...
  Mariya çılpaq barmaqları ilə bumeranq atdı və dedi:
  -onlar edəcək...
  Matryona qumbaranı çılpaq dabanı ilə vurdu və ciyərlərinin üstündə mahnı oxudu:
  -Pul...
  Alenka mismar kimi təzyiqlə hıçqırdı:
  - İlə...
  Anyuta qəzəblə hədiyyəni ataraq dedi:
  - ikibaşlı...
  Alovlu Alla, onlarla ərəbi öldürərək ölüm xəbərini əkərək sevinclə təsdiqlədi:
  -qartal...
  Mariya qumbaranı yenidən atıb vəcdə oxudu:
  -Qovunlar...
  Kobud dabanına ölüm hədiyyəsi atan Matryona çılğınlıqla davam etdi:
  -qarpız...
  Alenka, qəzəblə məhv hədiyyəsini işə salaraq dedi:
  -buğda...
  Alovlu Alla fısıldayaraq dedi:
  - rulonlarda...
  Vəcd içində olan Mariya qumbara atıb dedi:
  -Səxavətli...
  Matryona məhv hədiyyəsi ilə onlarla döyüşçünü əzdi və qışqırdı: - firavan...
  Alenka çılpaq, cazibədar ayağı ilə bir yumruq göndərdi və dedi:
  -kənar...
  Anyuta qəzəblə fısıldadı və məhv mesajı göndərdi:
  -VƏ...
  Alla hiddətlə atəş açaraq dedi:
  -üstündə...
  Mariya başqa bir güllə göndərdi və uğuldadı:
  - taxt...
  Matryona mismarlandı, yalın ayağı ilə göndərildi, ölüm hədiyyəsi, uğultu:
  - oturur...
  Qəzəblə güllə atan Alenka fısıldadı:
  -V...
  Anyuta yalın ayağı ilə qumbara atdı və ağzını kəsdi:
  - Sankt-Peterburq...
  Alla ciyərlərinin üstündə fısıldadı:
  -Ata...
  Mariya çılpaq dabanı ilə kiçik bir partlayış paketi göndərərək dedi:
  -Çar...
  Matryona, çəkiliş, asanlıqla təsdiqlədi:
  -Nikolay.
  Alenka kobra kimi tıslamağa, vurmağa və qışqırmağa başladı:
  -Çətin...
  Anyuta çılpaq, qaralmış ayağı ilə qumbara atdı və ağzını kəsdi:
  -inan...
  Mariya atəş açıb dedi:
  -Nə....
  Matryona bir mismar düzəltdi, sonra çılpaq dabanı ilə hədiyyəni atdı və qışqırdı:
  -tezliklə...
  Alenka bir aslanın qəzəbi ilə atəş açaraq dedi:
  - rəqs edəcək
  Anyuta püresi:
  -Qırmızı...
  Atəş Allah sərt şəkildə dedi:
  - on yeddinci...
  Maria sevinclə və atışda sürət qazanaraq davam etdi:
  -il...
  Matryona yenə yalın ayağı ilə qumbara atdı və səsini kəsdi:
  - Onlar bilirlər...
  Alenka coşğun vəcdlə fısıldadı:
  -yalnız...
  Anyuta vəhşi bir qəzəb içində çılpaq ayağı ilə qumbara atdı və xırıltı ilə dedi:
  -üstündə...
  Odlu Alla cıvıldadı, məhv olmaq hədiyyəsini atdı:
  -səma...
  Mariya bir terminator harpinin coşğusuna baxmayaraq dedi:
  -mələklər
  Ölümün əzəmətini yalın ayağı ilə təpikləyən Matryona fısıldadı:
  - sizin...
  Alenka çılpaq alt ətrafı ilə qumbara atdı və dedi:
  -Nə...
  Anyuta onu yenidən məhvetmə hədiyyəsi ilə döydü və qışqırdı:
  -Sən...
  Alla qırmızı şeytan oxudu:
  - kəndlilər...
  Marusya yalın ayağı ilə qumbara ataraq təmkinlə dedi:
  -gözləyirəm...
  Alenka yenidən qumbara atdı və Düşənbəni müdafiə edərək oxudu:
  -Eh-ma!
  Anyuta aqressiv şəkildə dəstəklədi, çılpaq ayağı və zərif barmaqları ilə xəncər atdı, uğultu:
  -Yay...
  Alovlu şeytan həyəcanla şaqqıldadı və cavab verdi:
  - qış deyil,
  Mariya gülləni vuraraq qəzəblə dedi:
  -Eh-ma!
  Matryona qumbaranı yalın ayağı ilə verdi və fısıldadı:
  -Əgər...
  Alenka yenidən atəş açdı, çinliləri yerə yıxdı və qışqırdı:
  -pul...
  Anyuta aqressiv şəkildə pulemyotunu boşaldıb düşmənlərə atəş açaraq fısıldadı:
  -qaranlıq...
  Mariya yalın ayağı ilə qumbara atıb fısıldadı:
  - Kuban çayı...
  Matryona fısıldadı və ölüm hədiyyəsini ataraq dedi:
  - VƏ...
  Alenka onu götürdü və güclə qışqırdı:
  -Don çayı...
  Anyuta ağciyərinin üstündə qışqırdı:
  -Gəzməyə getmək...
  Mariya yalın ayağı ilə qumbara atdı və ağzını kəsdi:
  -Kazak...
  Matryona yenidən atəş açdı, iki qara adamı yerə yıxdı və hıçqırdı:
  - gəzişmək...
  Alenka güllə atdı və sevinclə çölə çıxdı:
  - Salam...
  Anyuta beluqa kimi gurladı və dedi:
  - Eh-ma!
  Qırmızı saçlı Alla atəş edərək davam etdi:
  -Yay...
  Mariya coşğun vəcdlə qeyd etdi:
  - qış deyil...
  Matryona çılpaq ayağı ilə paketin içinə böyük bir partlayış vuraraq ağciyərlərinin yuxarı hissəsində hürür:
  - Eh-ma!
  Alenka heyranlıqla, çılpaq dabanından qumbara ataraq dedi:
  - Vay...
  Anyuta atəş açıb biçərək hönkürdü:
  -dən...
  Atəş Alla davam etdi:
  - dəli...
  Maria atəş açaraq onu götürdü və dedi:
  -Hamısı...
  Matryona, atəş açaraq, kobra kimi fısıldadı, vurdu:
  - aparacaqlar...
  Alenka şiddətlə qışqırdı, vurdu:
  - sən...
  Anyuta atəş edərək qəzəblə dedi:
  - Kazak...
  Alovlu Alla daha bir qumbara atıb qışqırdı:
  -Yaxşı...
  Mariya sərt şəkildə dedi:
  -A...
  Matryona yalın ayağı ilə qumbara atıb hönkürdü:
  -Sağol...
  Alenka yenə çılpaq barmaqlarından istifadə edərək limonu atıb qışqırdı:
  - gəzişmək...
  Anyuta arı kimi vızıldadı və yalın ayağı ilə qumbara ataraq dedi:
  -Sağol...
  Maria təzyiqlə, atəş açaraq hürdü:
  - Yaxşı...
  Matryona qumbaranı ataraq qışqırdı və qışqırdı:
  - A...
  Alenka muzdluların ona atdıqları hədiyyəni təpiklə təpikləyərək sərt cavab verdi:
  - Salam...
  Anyuta çılpaq ayağı ilə qumbaranın üstünə sıçradı:
  - Gəzməyə getmək...
  Alla hədiyyəni çılpaq ayağı ilə atdı və dilləndi:
  - Əlvida!
  Qızlar isə bir ağızdan gülməyə başladılar... Yox, Düşənbə almanlar üçün asan deyil. Xarici piyadaların əhəmiyyətli qüvvələri yerləşdirilsə də. Hindular, afrikalılar, ərəblər üçün qışda döyüşmək çətindir və buna görə də nasistlər onları Orta Asiyaya göndərdilər. Burada onlardan top yemi kimi istifadə olunur. Və onlar kəsilməyə göndərilir. Şiddətli müqavimət göstərən yeni bir şəhər yarandı: Düşənbə.
  Almanlar ağır bombalar və napalmdan istifadə edərək Sovet mövqelərini bombaladılar. Onlar özüyeriyən toplardan və qaubitsalardan atəş açıb, qaz qurğularını yetişdiriblər. Və hətta on tona qədər olan bombalardan istifadə etdilər. Rusiyanı diz çökdürdülər.
  Düşənbə sözün əsl mənasında boş məsafədən vurulmuş xarabalığa çevrildi.
  Ayaqyalın, yalnız qısa tuman geyinmiş, getdikcə bəstələyən Alenka oxumağa başladı;
  Mən Ana Rusiyanın döyüşçüsüyəm,
  Sadə qız, həmişə ayaqyalın...
  Bəzən qarğalar hirslə qışqırdılar,
  Ancaq xəyalın gerçəkləşəcəyinə inanıram!
  
  Komsomola ac qoşuldum,
  Soyuqda az qala çılpaq mirvari...
  Amma faşisti kürsüdən atacağam,
  Adolfa uzun burnunu verin!
  
  Komsomol qızına güvənmə,
  Kainatı cilovlaya bilməyəcək...
  Və burada aydın bir səs eşidilir,
  Ordumuz Vətənimizin zirvəsinə yüksəldi!
  
  Böyük Rusiya Vətəni üçün,
  Mübarizə edin, qorxmadan pioner olun...
  Tarlaların qanla sulandığını bilsən də,
  Ancaq mənə göstər, sən şücaət nümunəsisən!
  
  Komsomolçular üçün cənnət xoşbəxtlikdir,
  Qızın narahatçılığı yoxdur...
  Hər şey onun qürurlu, əzəmətli gücündə olacaq,
  Və Fuhrer abortun taleyinə gələcək!
  
  Ancaq vaxt çətindir - Hitler gəlir,
  O, hətta dəhşətlisini də məğlub edə bilər...
  Bombalar kimi səxavətlə raket atır,
  Bütün əsgərləri oyuna çevirməyə qadirdir!
  
  Amma inanın ki, qızlar qorxunu bilmir,
  Çılpaq ayaqla qumbara atmaq...
  O, çılpaqdır - köynəyi yanmışdır,
  Xəbərsiz bir orduya qarşı mübarizə!
  
  Komsomol üzvləri yoxdur - kifayət qədər sözlər,
  O, sözü bilmir - mən bacarmıram!
  Krautlar oğrular kimi qaçacaqlar,
  Qız ayağını düzəldəndə!
  
  Bəli, soyuqda yarıçılpaq döyüş,
  İnanın ki, belə qızın qisməti var...
  Döyüşlərdə gur gülün rəngidir,
  Və o, istədiyi kimi Krautları öldürəcək!
  
  Pələng döyüşçüsü zarafatla qapını döydü
  Napalm kimi yanaraq kül oldu...
  Və faşist Adolf onu burnundan aldı,
  Fritzlərin Rusiyaya hücumu boş yerə idi!
  
  Əsgərlər nə edəcəyimizi bilmir,
  Yer üzünə sülh vaxtı nə vaxt gələcək...
  Ancaq ayaqyalın komsomolçular başlarını yelləyirlər,
  Və bütün nailiyyətlər üçün hesab açırlar!
  
  Onlar hər şeyə özləri nail olmaq istəyirlər
  Komsomolçular üçün cənnət kolları yoxdur...
  Üzlər ikonadan xeyir-dua alsa da,
  Lüsiferin naharını yeməyəcəyik!
  
  Moskvadan bir dəstə qulduru geri aldılar,
  Üçüncü Reyx heç bir söz olmadan güclü olsa da...
  Parazitləri tanklarla öldürəcəyik,
  Qaranlığı isə Günəşin parlaq şüası kəsəcək!
  
  Və ayaqyalın qar yığınlarından qaçın,
  Qız üçün heç də çətin deyil...
  Parlaq alovdan qorxmuruq,
  Bunu bilsək də, asandır!
  
  Sovetlər İttifaqı - Vətən böyükdür,
  Orada hər bir döyüşçü axurdan bir cəngavərdir ...
  Oğlanın bezlərindən uğultu eşidilir,
  Və qoşunu və düşmənləri məğlub etdin!
  Yayda nasistlər yaponlarla birləşərək Uralı işğal etdikdən sonra. Stalin və komandası meşələrə girdi və partizan müharibəsi elan etdi. Və fürer yerli qüvvələrdən diviziyalar yaratmağa başladı. Xüsusilə, Vlasov Rusiya Azadlıq Ordusu partizanlara qarşı istifadə edildi. Və bəzi monarxik birləşmələr. Bundan əlavə, imperator III Vladimir knyaz, fürerin nominal həmkarı rolunu oynamaq üçün dəvət edildi.
  Ancaq sırf nominaldır.
  Hələlik Almaniya zahirən sakitləşib. Almanlar Fransa, Hollandiya və Rusiya torpaqlarının koloniyalarını ələ keçirdilər. İngiltərə ilə şərəfli sülh var idi, ABŞ hələ də başını dikməyib, ölkə daxilində və iqtisadiyyatda problemlər var.
  Lakin Yaponiya ilə münasibətlər nəzərəçarpacaq dərəcədə mürəkkəbləşdi. Almanların öz müstəmləkəsi hesab etdiyi Hind-Çinini işğal etdi. Nasistlər də Birinci Dünya Müharibəsində yaponların ələ keçirdikləri alman mülklərini xatırladılar. Onları geri qaytarmağın vaxtı deyilmi? Yenə də vicdansızlıq etdin.
  Münasibətin mahiyyəti və məsələsi qızışarkən. Üstəlik, yaponlar Çində getdikcə daha çox döyüşürdülər. Və sarı ərazi boyunca hərəkət etdilər.
  Almanlar arilərin komandanlığı altında əcnəbi diviziyalar yaratmaqla öz güclərini xilas etdilər.
  Yeni tanklar aldıq: "Tiger", "Panther", "Lion" və "Mouse". Lakin sonuncu tankın çox ağır olduğu ortaya çıxdı və hərbi ekspertlər bunu rədd etdilər.
  Almanlar ərazi güzəştləri tələb edərək Yaponiyaya təzyiq göstərməyə başladılar. Samuray müqavimət göstərdi. Nəticədə 1944-cü il aprelin 20-də yeni müharibə başladı. Almanlar yaponlara hücum edərək onları geri itələməyə başladılar.
  Döyüşlər Yapon quru qüvvələrinin zəifliyini göstərdi, lakin eyni zamanda Panther tamamilə praktiki tank və kifayət qədər təsirli idi. Təkmilləşdirilmiş yan qoruma ilə Panther-2 daha yaxşıdır.
  Yaponlar məğlubiyyətdən sonra məğlubiyyətə uğrayaraq geri çəkildilər. Döyüşlərdə sovet qızları iştirak edirdi. Onlar inamla döyüşürdülər.
  Budur, yaponlar ilə döyüşdə beş komsomol qızı.
  Alenka, Anyuta, Alla, Mariya və Matryona dişi aslanlar kimi döyüşürlər. Çılpaq, kəsikli ayaqları ilə atəş açır, qumbara atır, çılpaq döşlərini silkələyirlər.
  Eyni zamanda onlar da oxuyurlar;
  Rusiyanın daha gözəl vətəni yoxdur,
  Dünyada bundan gözəl güc yoxdur...
  Ulduzlar qara məxmər suladı,
  Cəngavərlərə salam göndərin!
  
  Komsomolçular da döyüşməyi sevirlər,
  Və bikinidə ayaqyalın qaç,
  Çılpaq dabanlarla qar yığınlarından keçin,
  Krautları yumruqla vurmaq üçün!
  
  Kainatda daha bahalı ölkə yoxdur,
  Nədir mənim işıqlı Vətənim...
  Döyüşlərdə dəyişməz gücü ilə,
  Rus ailəmiz güclənir!
  
  Biz pravoslav qılıncla döyüşdük,
  İndi isə kommunizm arxamızdadır...
  Xalqımız kainatda şanlı oldu,
  Və pis faşizm uçuruma atılacaq!
  
  Vətəndə nə qədər qəhrəman var?
  Döyüşdə həm körpə, həm də qoca...
  Formada Berlini gəzəcəyik,
  İnancımız güclü monolitdir!
  
  Bilin ki, İsa bizi idarə edir,
  O, böyük, rus, ağ Tanrıdır!
  Pis Qabil məhv olacaq,
  Müqəddəs Ailənin kömək etməsi üçün dua edin!
  
  Hamımız edə bilərik, çox şey edə bilərik,
  İstənilən işin öhdəsindən gələ bilərik...
  Nasist cəfəngiyyatı danışma,
  Mən quş kimi göyə uçacağam!
  
  Güclü Svarogun gücü bizimlədir,
  Və müqəddəs Rəbb Məsih ...
  Allahdan əbədiyyət istə
  Roda sona qədər sadiq olun!
  
  Bizim gözəl Allahımız, Müqəddəs, Qüdrətli,
  Rusiyanı özünə tac seçməsi...
  Damlara ehtiyacımız olsa, onun üçün onu sökəcəyik,
  Əbədi qəlbimizdə Sən Ata Çubuğusan!
  
  Ladadan uğurlar diləyin,
  Qoy gəncə sevgi bəxş etsin...
  Geri qaytarmaq lazımdırsa, geri çəkilə bilərik,
  Axı bizdə qaynar qan var!
  
  Gəlin kainatın genişliklərini yaradaq,
  Biz ruslar ulduzlardan da yüksəkdə uçacağıq...
  Qoy əzab əbədi olaraq yox olsun,
  Axı bizim bir Uca Allahımız var!
  
  Hamımız Rod üçün ayağa qalxacağıq,
  Və parlaq Məsihin adı ilə...
  Fürer tüklü uroyu,
  İmanımız güclü və safdır!
  
  Biz kommunizm işini belə qururuq,
  Biz Vətəndə hamıdan üstün olacağıq, bil...
  Faşizmin boyunduruğunu qıraq, inanın mənə,
  Və cənnət kainata gələcək!
  
  Allah bizə daha güclü əzələ olmağı nəsib etsin
  Və bədəndə və ruhda daha güclü olun...
  Dünyada daha güclü döyüşçü yoxdur,
  Düşməni polad əllə darmadağın edək!
  
  Ağ Tanrı hamını dirildəcək, inan mənə,
  Ona görə də ölmək qorxulu deyil...
  Bütün şeytanlar künclərə səpələnəcək,
  İnanın, kommunizm tapdalanmayacaq!
  
  Və Ailə Adı ilə döyüşdük,
  Nəhəng Stalin bizi döyüşə apardı,
  Tezliklə kommunizmi görürük,
  Və rus və gürcü birdir!
  
  Biz birlikdə bütün cinlərdən güclü olacağıq,
  Ailə bizə güc və xoşbəxtlik bəxş edəcək...
  Və xoşbəxtlikdən daha uzun olmayacaq,
  Sənə şeirə yol açmağım!
  Bir sözlə, Yaponiya həqiqətən pisdir. Heç bir şansı olmayan müharibələri uduzur.
  "Pantera"-2 heç bir problem olmadan özünə xal qazandırır. O, super səviyyəli tankdır. Döyüş sınaqları göstərdi ki, bu avtomobil bütün bucaqlardan Yapon silahlarının zərbələrinə tab gətirə bilir.
  Və bu tankda, əlbəttə ki, Gerda, Charlotte, Christina və Magda var. Dörd qızla döyüşür.
  Yaponlara isə aktiv şəkildə atəş açırlar. Zərbələr dırnaqların döyülməsinin monotonluğu ilə baş verir.
  Gerda, çılpaq barmaqları ilə joystik düymələrini basaraq, cik-cik:
  - Mən yeni cənnətdən gəlmiş döyüşçüyəm!
  Şarlotta atəş açaraq dişlərini açıb gurladı:
  - Və mən kosmosun dərinliklərindənəm!
  Atışmağa davam edən Kristina gülümsəyərək cavab verdi:
  - Və mənə mane olacaq heç kim yoxdur!
  Maqda atəş açıb aqressiv şəkildə dedi:
  - Mən cəhənnəm spektrinin döyüşçüsüyəm!
  Qızlar isə yaponlar tərəfindən heç bir yazığı gəlmədən məhv edildi. Onlar artan aqressivliklə hərəkət edirdilər. Onların hərəkətləri və cəldliyi heyrətamizdir.
  Özləri isə ayaqyalın və bikinidədirlər. Bunlar mühafizəçi qızlardır. Hətta yaponlar da təslim olmağa başlayırlar.
  Krautlar isə metropolun özünə enməyə başladılar. Onlar son dərəcə səmərəli fəaliyyət göstərdilər. Döyüşlərdə çoxməqsədli TA-152 də iştirak edib və bu döyüşlər Fok-Vulfdan daha güclü olub.
  İki qız döyüşür: Albina və Alvina.
  Cazibədar alman qadınları, hər ikisi sarışın. Yaponları təyyarələrdən necə vuracaqlar.
  Albina bir atəş açdı, onlarla təyyarəni vurdu və qışqırdı:
  - Mən çox gözəl qızam!
  Alvina da atəş açdı, onlarla rəqibini öldürdü və xırıltı ilə dedi:
  - Sadəcə bir aslan!
  Və hər iki qız tam şokdadır!
  Oleq Rıbaçenko və Marqarita Korşunova Wehrmacht-a Tokionu almağa kömək edir. Onlar super cadugərin əmrlərini yerinə yetirirlər. Və başqa nə etmək lazımdır? Siz boş oturub müharibənin gedişini izləməyəcəksiniz.
  Oğlanla qız müharibənin axarını döndərə bilmədilər. Beləliklə, məlum oldu ki, indi onlar yalnız qılınclarını yelləyirlər.
  Onlar samurayları doğrayır, yalın ayaqları ilə qumbara atırlar.
  Oleq Rıbaçenko onlarla yapon kəsdi və dedi:
  - Sərhəddə tutqun buludlar var...
  Düşmənləri qılıncla darmadağın edən Marqarita sözünə davam etdi:
  - Sərt torpaq səssizliyə büründü!
  Və yalın ayağı ilə qumbara atdı.
  Oleq düşmənə hücum etməyə davam etdi, çılpaq barmaqları ilə qatil hədiyyəsi atdı və uğultu:
  - Amurun yüksək sahillərində!
  Marqarita atəşə davam edərək çılpaq, qaralmış ayaqlarını ataraq yazdı:
  - Əlində dərrak olan plütokratlar dayanır!
  Və qız necə gülür. Və onu götürüb samuraya vuracaq...
  Terminator uşaqları vəhşiləşdi. Sonda hətta Mikadonun özünü də ələ keçirdilər.
  Gənc döyüşçülər şiddətlə vuruşurdular. Onlar yalın ayaqları ilə qumbara atıb, pulemyotlardan atəş açıblar.
  Və ninjalar peyda olanda uşaq ayaq barmaqları ilə onlara ulduz atıb, beşini yerə yıxıb.
  Qız da yalın ayağı ilə qatili atdı və altısını yıxdı və oxudu:
  - Vətənin əzəmətinə görə.
  Və sonra canavar uşaqları sözün əsl mənasında bütün mühafizəçiləri kəsdilər.
  Və bunun üçün Fürerin əlindən mükafatlar aldılar. Üstəlik, Yaponiya İmperatorunun özünün əsirlikdə olduğunu nəzərə alsaq, daha yüksəklərini vermək mümkün idi.
  Oğlanlar palıd yarpaqları olan Dəmir Xaçın Cəngavər Xaçını aldılar. Bu, özlüyündə böyük şərəfdir.
  Fürer Marqaritanın yanağından öpdü və sağollaşdı:
  - Siz əsl Aryansınız! Sən mənim ordumda xidmət edə bilərsən!
  Canavar uşaqlar qışqırdılar:
  - Biz bəşəriyyətin sülh və firavanlığı işinə xidmət etməyə çalışmaqdan şadıq!
  Özləri də çılpaq ayaq barmaqları ilə Fuhrer-i boğaraq şirnikdirməyə çətinliklə müqavimət göstərə bildilər. Lakin cadugər onlara göstəriş verdi: SSRİ ələ keçirildiyinə görə, qoy almanlar dünyanı birləşdirsin.
  Həqiqətən də, fürer dayanmağa ehtiyac olmadığına qərar verdi. Və İngiltərəyə müharibə elan etdi.
  Bu zaman 1945-ci ildə almanlar güclü reaktiv təyyarələr əldə etmişdilər və onların E seriyalı tankları var idi.Yeni maşınlar əvvəlkilərdən daha təkmil və yığcam idi. E-75 xüsusilə uğurlu oldu, Alman tanklarının qurulması üçün ən son dizayna - mühərrik və transmissiya ilə birlikdə transvers quruluşa uyğun olaraq hazırlanmışdır.
  E-75 alnında yaxşı qorundu: gövdənin yuxarı hissəsində 200 mm və altındakı 160 mm, 45 dərəcə bucaq altında. Korpusun yan tərəfləri yamaclarda 120 mm, əlavə qalxanlar 50 mm, qüllə isə altmış dərəcə yamacda öndə 252 mm, tərəflər isə "Tiger"-də olduğu kimi iki səviyyəli yamaclarda 165 mm-dir. 2, yalnız daha böyükdür, çünki qüllə nəzərəçarpacaq dərəcədə aşağıdır.
  E-75, Tiger 2 ilə müqayisədə, demək olar ki, bir metr aşağı idi, lakin daha uzun və daha geniş idi və zireh daha qalın və daha maili idi. Eyni zamanda, çəki yalnız yetmiş beş tona qədər artdı ki, bu da 1250 at gücünə malik mühərriki ilə Tiger-2-dən daha yaxşı sürücülük performansını təmin etdi. Yeni Alman avtomobili daha yaxşı kamuflyaj edilmişdi, daha etibarlı və daha yüngül ötürücülü idi və iki, daha doğrusu, dörd növdən ibarət daha güclü silaha sahib idi.
  Birincisi, tankları məhv etmək üçün ən asandır: 88 mm 100EL, hədəf atəşi üçün ideal silah, İngilis maşınları üçün tufan. Daha güclü, lakin eyni zamanda 105 mm-lik 100 EL tanklarını məhv etmək, hətta Çörçillləri uzaq məsafədən vurmaq və Tortilla-nı baş-başa vurmaq iqtidarındadır. 128 mm 55 EL çaplı zenit silahı isə həm zirehsiz hədəflərə, həm də tanklara atəş açmaq üçün daha rahat və effektivdir. Hücum silahına daha yaxın olan daha böyük çaplı, 150 mm-lik bir top, lakin tanklara atəş açmağa qadirdir.
  E-75 bütün Britaniya və Amerika modellərindən üstün avtomobildir və yalnız nadir Tortilla tankının yaxın məsafədən bir Almanı vurmaq şansı var.
  Ancaq səksən tonluq "Tortilla" kütləvi istehsal olunan bir avtomobil deyil və üstəlik, özüyeriyən silahın çəkisi 600 at gücünə malik mühərriklə səksən tondur. Beləliklə, onlardan yalnız iyirmi istehsal edildi.
  Beləliklə, prioritet alan və 1945-ci ildə ən çox istehsal edilən E-75 əslində demək olar ki, toxunulmazdır. Ancaq almanların çoxlu tanka ehtiyacı yox idi. Beləliklə, İngilis tank qüvvələri zəifdir. E-10 və E-25, yüngül və yüksək sürətli özüyeriyən silahlar cəngəllikdə yaxşı döyüşdü. Belə ki... Almanlar Hindistana hücuma keçərək ingilis və amerikalıların müstəmləkə qoşunlarını çox səy göstərmədən darmadağın etdilər.
  Real tarixdə onlar daha zəif olanlara asanlıqla məğlub oldular, lakin burada Wehrmacht onlara yaxın deyil.
  ABŞ 1945-ci ildə bomba yaratmadı. Ümumiyyətlə, demək olar ki, bütün kainatlarda amerikalılar bu silahı çox sonralar yaratdılar. Sadəcə, SSRİ real tarixdə çox şanssız idi ki, ABŞ bunu etdi.
  Ümumiyyətlə, gücə çatan bütün imperiyaları çökdürən bəzi xüsusi qüvvələr var.
  Dünya hegemonluğu şansını əldən verən Çar Rusiyası ilə necə oldusa, SSRİ-də də elə oldu, son vaxtlar ABŞ-da da belə oldu. Bəli, görünür, Çin çox güclənəndə onu bəlalar gözləyəcək. Ancaq aydındır ki, super cadugər insanlığı müxtəlif kainatlarda birləşdirməyə çalışır.
  Almanlar indi Hindistanı ələ keçirib Misir vasitəsilə türklərlə birlikdə hərəkət edirlər. Çox çətinlik çəkmədən qalib gəlirlər. Və onların əsas problemi kommunikasiyaların, təchizatların uzadılması, bir çox yerlərdə yolların olmamasıdır.
  Alman qızları təbii ki, bacardıqları və bacara bildikləri yerdə döyüşürlər.
  Şella və Marqaret İsgəndəriyyədə ingilisləri məğlub edərək ondan çox tankı sıradan çıxardılar. İndi onlar E-50-də Nil çayı boyunca yarışırlar və artıq Sudanda döyüşürlər.
  Onların tankı təkmilləşdirilmiş "Pantera"dır, zirehləri "Tiger"-2 kimi qalındır və yalnız daha böyük yamaclardadır. Avtomobilin özü kiçik bir qülləsi olan Panterdən xeyli aşağıdır və plan çox sıxdır. Şella, Marqaret və Elli bu maşındadır - ekipaj üç nəfərə endirilib. Bu da əhəmiyyətli bir yerə qənaətdir. Avtomobilin çəkisi, buna görə də, 50 tondan çox deyildi və 100 EL lüləsi uzunluğunda 88 mm-lik bir topla silahlanmışdı. Silah çox dəqiqdir və dəqiqədə on iki atəş atır. Bundan əlavə, Tiger-2 ilə müqayisədə, hələ də yanlarda asılmış 50 millimetr qalxan var, buna görə də bir Alman avtomobilindən asanlıqla keçə bilməzsiniz. Və onun 1200 at gücünə malik mühərriki gücləndirilib.
  Üç qız maşın sürür və Çörçili görüb dəqiq atəş açır. Bəli, İngilis tankının bir üstünlüyü var - yaxşı ön zireh. Lakin silah olduqca zəifdir və bir Alman maşını üçün təhlükəli deyil. Hətta qalxanlarına görə Tiger-2-dən daha yaxşı qorunan E-50 üçün, hətta əvvəlki Panther.
  Shella, atəş açaraq, Shermanı uzaqdan məhv edərək qeyd etdi:
  - Budur, özümüzə atəş açırıq... Bəs bundan sonra hamımızı nə gözləyir?
  Marqaret cavab verdi:
  - Dünya üzərində güc!
  Elli Çörçilə atəş açıb oxudu:
  - Amma mənim başqa həvəsim var, bu gücdür, yalnız güc!
  Və bikinili qızlar başqa bir İngilis tankını məhv edərək oxudular:
  - Qızıla və pula ehtiyac yoxdur! Və mənim qarşımda diz çökmələrinə ehtiyacım var!
  Və Shella yalın ayaqları ilə yenidən joystik düymələrini basaraq düşmənə zərbə vurdu və uğultu:
  - İnsanlar diz çökmüşdülər! Yerin bütün səthində!
  Döyüşçülər atəş açmağa davam etdilər. Lakin İngilis tankları tükəndi və müstəmləkə qoşunları təslim olmağa başladı.
  Bu vaxt fürer, Mainsteinin məsləhəti ilə cəsarətli bir macəra həyata keçirmək qərarına gəldi: 1945-ci ilin dekabrında almanlar cəsarətlə İngiltərəyə endi. Açığı, bunu heç kim gözləmirdi! Bu vəziyyətdə belə bir qərar gecə sağ qalmağın daha yaxşı olduğu hesablanması ilə diktə edildi.
  Ancaq soyuq su maneə deyil.
  Almanlar nə qədər sıxışdırdılar.
  Gerdanın tank heyəti Hindistandan qayıtdı. Qışın soyuğuna baxmayaraq, qızlar ayaqyalın və bikinidə döyüşüblər.
  Lakin onların E-75 tankı işləyir. Qızlar yenicə yerə endi və onları dənizə atmaq istəyən tankların hücumunu dəf edərək ən çətin anda döyüşürlər.
  Gerda 88 mm 100 EL silahı seçdi. O, kifayət qədər zirehli deşicidir və çoxlu sayda mərmi var. Qızlar çılpaq barmaqları ilə joystik düymələrini basaraq ingilisləri məhv etməklə işləyirlər. Və eyni zamanda oxuyurlar:
  - Və böyük Reyx sizə dedi - sürünməyin,
  Hamını əzəcəyik, dağları bir anda köçürəcəyik!
  Gerda yalın ayağı ilə joystik düyməsini basaraq atəş etdi və təbəssümlə qışqırdı:
  - Üçüncü Reyxə həmd olsun!
  Şarlotta da çılpaq ayaq barmaqlarından istifadə edərək atəş açdı və dişlərini açaraq Çörçili sındırdı:
  - Ordumuza şöhrət!
  Kristina çılpaq barmaqları ilə joystik düymələrini basdı, ingilis maşınına çırpıldı və gurladı:
  - Bizə də həmd olsun!
  Sonra Magda yalın ayaqları ilə sıxdı. Düşməni darmadağın etdi, Şermanı məhv etdi və verdi:
  - Və ruhumuza izzət!
  Qızlar İngilis tanklarını işlədib məhv etdilər.
  Oleq Rıbaçenko və Marqarita Korşunova da döyüşüb. Hiper-qüdrətli ifritə əmr etdi, buna görə də həyata keçirilməlidir. Ölməzliyiniz üçün şumlayın.
  Bir oğlan və bir qız yalın ayaqları ilə qumbaraatan atdılar, pulemyotlarla piyadaları biçdilər.
  Uşaq Oleq onu qumbara kimi atıb və ingilis maşınının izlərini qırıb. O, çevrilib qonşusuna qaçdı. Və hər iki tank partladı.
  Oğlan qışqırdı:
  - Vətənimizə şöhrət!
  Marqarita Korşunova da çılpaq ayaq barmaqları ilə qumbara ataraq Çörçilin izlərini qırıb. O, geri dönərək "Şerman"la toqquşub. Hər iki tank alovlandı və şam kimi parladı.
  Qız qışqırdı:
  - Vətənə şöhrət, düşmənlərə ölüm!
  Oleq Rıbaçenko yenə yalın ayaqları ilə eyni anda iki qumbara atdı. Onlar relslərə dəydilər və birdən dörd tank toqquşdu. Onlardan birinin "Tortilla" olduğu ortaya çıxdı. Və hətta belə bir mastodon parçalanmağa başladı.
  Oğlan qışqırdı:
  - Dünyadakı dəyişikliklər üçün!
  Marqarita Korşunova da növbə verdi. İngilisləri biçdi. O, çılpaq ayaq barmaqları ilə qumbara atıb qışqırdı:
  - Yeni ədalətli sifariş üçün!
  Onun atması nəticəsində birdən iki maşın toqquşub və qız gülüb.
  Oleq də yalın ayağı ilə qatil hədiyyələri atdı və hazırcavabcasına dedi:
  - Nə əmri nəzərdə tutursunuz?
  Qızartmanın atılması iki Britaniya avtomobilinin toqquşmasına səbəb olub.
  Marqarita çılpaq barmaqları ilə ölüm hədiyyəsini işə saldı, iki maşını itələdi və səmimi cavab verdi:
  - Qətiyyən alman dili üçün deyil! Ancaq təəssüf ki, cadugər bizi öz xalqımıza qarşı vuruşmağa məcbur etmədi!
  Oleq Rıbaçenko qumbaranı götürdü və yalın ayağı ilə atdı, onu Perşinq və Çörçillin izlərinə itələdi və sonra gurladı:
  - Mən super terminatoram!
  Və oğlan necə güləcək!
  Canavar uşaqları da piyadaları biçdilər və onlara atəş açdılar. Və hər bir güllə hədəfə dəyirdi.
  İngilislər aydın şəkildə tükənmişdilər. Gözəl və ölməz uşaqlar isə çılpaq ayaqları ilə məhv bağlamaları göndərdilər. Və İngiltərəni məhv etdilər.
  Göydə isə çox gözəl, ayaqyalın və bikinili qızlar döyüşürdülər: Albina və Alvina. Qısa müddət ərzində qızlar artıq hər biri üç yüzdən çox təyyarə vuraraq gümüş palıd yarpaqları, qılınclar və brilyantlarla Dəmir Xaç Cəngavər Xaçını aldılar.
  Amma indi hər iki gözəllik artıq dörd yüz avtomobil rəqəminə yaxındır. Və sonra onları daha yüksək mükafat gözləyir: qızıl palıd yarpaqları, qılınclar və brilyantlarla Dəmir Xaç Cəngavər Xaçı.
  Albina ingilis avtomobilini yıxır, onu fırladıb oxuyur:
  - Dəniz dalğasında və qəzəbli atəşdə!
  Bundan sonra Me-262 "X"-dən 30 mm-lik topların bir partlayışı daha beş təyyarəni vurdu və fısıldadı:
  - Və qəzəbli və qəzəbli atəşdə!
  Alvina çılpaq barmaqları ilə joystik düymələrini basdı. O, hava topları ilə İngilis təyyarələrini kəsdi və çılğınlıqla qışqırdı:
  - Və bir şücaət edin!
  Yeddi təyyarə isə sındırılıb parça-parça olub.
  Albina yenidən arxaya çevrildi və yenə zərbə kimi düşmənin dörd təyyarəsini kəsib qışqırdı:
  - Bunun üçün yaşamalısan!
  Və yenə də yalın ayaqları ilə joystik düyməsini sıxır.
  Alvina da rəqibinə sillə vurub. Təyyarələri parçaladı və qışqırdı:
  - Minilliklərin yeni inancı üçün!
  Bundan sonra o, Britaniya Hərbi Hava Qüvvələrinin daha üç təyyarəsini vurdu.
  Bu döyüşdə qızlar dörd yüz vurulmuş maşının nəticəsini aşdılar. Və onlar yeni səviyyəyə çatdılar.
  Onlar mükafatlandırıldılar: qızıl palıd yarpaqları, qılınclar və brilyantlarla Dəmir Xaçın Cəngavər Xaçları.
  Və Londonun özü hücuma məruz qaldı. Almanlar özlərinin devrilməsinə imkan vermədilər və İngiltərə paytaxtını mühasirəyə aldılar.
  Afrikada isə Şella, Marqaret və Elli istidə döyüşürdülər. Üç qız bir ingilis generalını əsir götürdü. Və onu çılpaq, otla bir az yaşıl olan ayaqlarını öpməyə məcbur etdilər.
  Daha sonra Şella, Marqaret və Elli məhbusları zorlamağa başladılar. Onlar sadəcə onları soyundular və sonra pulsasiya edən jade çubuqlarına mindilər. Və çox bəyəndilər.
  Sonra qızlar ova başladılar və sevinclə çöl heyvanı yedilər. Sonra da vəhşilər kimi hoppandılar.
  Oleq Rıbaçenko və Marqarita Korşunova Bukingem Sarayının ətrafında yarışdılar. Onlar yalın ayaqları ilə düşməni pulemyotdan atəşə tutaraq və qumbaraatanlarla məhv ediblər.
  Və hər iki döyüşçü öz-özünə tərənnüm etdi:
  - Biz supermen üslubunda döyüşürük!
  Eyni zamanda, uşaqlar da çılpaq barmaqları ilə ulduzları çölə atıblar ki, bu da saray mühafizəçiləri və mühafizəçilərinə dəyib. Oleq bumeranq atışı ilə on yarım mühafizəçini kəsdi və qışqırdı:
  - Kosmos əsrinin ordusu üçün!
  Marqarita da qızın yalın ayağı ilə bumeranq atdı, onlarla rəqibini kəsdi və hürdü:
  - Budur, yeni gözəl şeylər!
  Oğlan da, qız da taxt otağına yollandılar. Orada bu Terminator uşaqları Çörçillin cangüdənlərini səpələdilər. Və bu fiqur Almaniya ilə biabırçı sülhdən sonra yenidən baş nazir seçildi.
  Bundan sonra uşaqlar çılpaq dabanları ilə Çörçilin çənəsinə təpiklər vurublar. Üzərinə yıxıldı.
  Beləliklə, Böyük Britaniyanın Baş naziri və Ali Baş Komandanı ələ keçirildi.
  Oleq Rıbaçenko yalın ayağı ilə kəskin itilənmiş diski atdı, səkkiz mühafizəçini kəsdi və dedi:
  - Biz heç bir iş görmürük!
  Marqarita da çılpaq barmaqları ilə bumeranq atdı və uğuldadı:
  - Amma biz bunu yaxşı edirik!
  İngiltərənin paytaxtı süqut etdi və İngiltərə özü təslim oldu. Beləliklə, üçüncü dünya müharibəsinin daha bir səhifəsi çevrildi. Düzdür, ABŞ hələ irəlidə idi və okeanın o tayına tullanmaq lazım idi. Yaxşı, yaxşı, uşaqlar hələ də kömək edəcəklər.
  Almanlar artıq 1946-cı ilin yanvarında İslandiyaya endi. Oleq Rıbaçenko və Marqarita Korşunova Hitlerin şəxsi düşməni Vilson Çörçili ələ keçirdiklərinə görə gümüş yarpaqlar, qılınclar və brilyantlarla Dəmir Xaç Cəngavər Xaçı ordeni ilə təltif ediliblər. Və üstəlik brilyantlarla hərbi ləyaqətin qızıl xaçı. Uşaqlar niyə səxavətlə qeyd olundu?
  Amma indi onlar İslandiyadadırlar. Oleq Rıbaçenko yalnız şortik, Marqarita Korşunova isə yeni tunika geyinib. Uşaqlar isə təbii ki, ayaqyalındırlar. Və özlərinə ulduz və qumbara atırlar.
  Yanvar şaxtaları isə ölməz oğlanları narahat etmir. Bir oğlan və bir qız rəqiblərini məhv edirlər. Və onları pulemyotlarla biçirlər.
  Və yenə bumeranqlar yalın ayaqla atılır.
  Oleq deyir:
  - Partiyamız güclüdür!
  Marqarita, yalın ayağı ilə disk atır, cığırdayır:
  - O, bizim olmaya bilər, amma güclüdür!
  Qız isə onu avtomatla vurur... Sonra isə çılpaq dabanı ilə qumbaraya təslim olacaq.
  Bundan sonra uşaqlar amerikalıları daha da məhv edirlər.
  İslandiya düşdü.
  Sonra almanlar Qrenlandiyanı işğal etdilər və Kanadaya keçdilər. Orada onlar artıq daha fəal idilər.
  Kanadada Oleq və Marqarita sahildə vuruşdular və Amerikanın hücumunu dəf etdilər. Biz hücumu dəf edə bildik. Və yenidən hücumda. ABŞ ordusu geri çəkilir. Və döyüşən oğlanların yürüşünü dayandıra bilməzsiniz.
  Gerda da öz heyəti ilə irəliləyir. Onun E-75 tankı 1500 at gücünə malik qaz turbinli mühərrik quraşdırılaraq bir qədər modernləşdirilib. Tank indi sürətlənib... Zirehin keyfiyyəti də bir qədər yaxşılaşıb.
  Ancaq amerikalıların dəyərli heç nəsi yoxdur. Yalnız uzun boylu, ümidsizcə köhnəlmiş Sherman və bir az daha yaxşı Pershing. Və bu tanklar almanlara rəqib deyil.
  Düzdür, onlar cəmi doxsan üç ton ağırlığında və 305 millimetrlik ön zirehli, mühafizəsi olan yeganə, hətta tank deyil, özüyeriyən silah olan T-93-ü kütləvi istehsala qoymağa çalışdılar. Amma çox yaxşı alınmadı. Ancaq uran nüvəli bir alman maşını da qısa məsafədən 105 mm 100 EL topu ilə ona nüfuz etdi.
  Gerda Şermanı yumruqladı və sızladı:
  - Hətta bir az darıxdırıcıdır!
  Şarlotta çılpaq ayaq barmaqları ilə joystik düyməsini basdı və qışqırdı:
  - Və hər şey çox gözəl olacaq!
  Qız Perşinqi sındırdı.
  Və sonra Kristina da vurdu. Amerikalı Qrant vurdu və qışqırdı:
  - Dünyada yeni bir nizam üçün!
  Sonra Magda atəş açdı. Həm də ayaqyalın dedi:
  - Yaxşılığa doğru dəyişikliklər üçün!
  Və daha bir Amerika tankı yanır.
  Yankilər artıq təslim olurlar. Silahları bir yerə yığırlar. Qız isə onun çılpaq, tozlu dabanlarını öpür.
  Toronto alınıb. Qızların uğurunu inkişaf etdirən Wehrmacht artıq ABŞ ərazisinə daxil olur.
  Bəzi qoşunlar da Alyaskadan keçdi. Onlar Kanadanı və şərqdən düşmən ərazisini tutdular.
  Beləliklə, kritik vəziyyət yaranıb. Almanlar və onların xarici qoşunları Amerika boyunca hərəkət edir. Hər şey çox çətin və təhlükəlidir.
  Beş qız Alenka, Mariya, Alla, Anyuta, Matryona Üçüncü Reyxin qoşunlarına qarşı könüllü olaraq döyüşmək üçün Amerikaya gəldi. Beş qızın hamısı çox gözəldir və ingiliscə danışır. Stalin bütün qadın batalyonunu göndərməkdən imtina etdi, çünki bu, faşist imperiyası ilə bağlanmış sülhün şərtlərinə ziddir . Nasistlərin ABŞ-a hücumu zamanı SSRİ nəyin bahasına olursa olsun vaxt udmalı idi.
  Beş qız könüllüdür: Brest və Buqdan tutmuş Orenburqa qədər demək olar ki, bütün müharibəni keçiblər. Onlar isə Honduras paytaxtında dünyanın o tayında nasistlərlə döyüşürlər.
  Tegusiqalpa, rəngarəng bir ordu ilə qarşıdurmada müdafiənin əsas dayaqlarından biridir. Həm yaponlar, həm də Asiya qoşunları problemə düşdülər. Almanların özləri yalnız tanklarla vuruşurdular, piyadalar isə tamamilə ari olmayan xalqlardan idi. Asiyalıları, qaradərililəri, ərəbləri qabağa aparırdılar.
  Alenka atəş açaraq iki afrikalı kəsdi və qışqırdı:
  - Sadəcə Çingiz xanın sürüsü!
  Qızıl saçlı Maria pulemyot partlaması ilə üç hindlini kəsərək çılpaq, aşılanmış ayaqlarını yuxarı qaldırdı. Və o dedi:
  - Top yemini üyüdürük!
  Qumbaradan bir parça uçdu və Marianın çılpaq, yuvarlaq dabanına çırpdı. Qızlar ənənəvi olaraq bikinidə və ayaqyalın döyüşürlər. Və iti ilə kobud, qız dibinə dəyəndə bir az ağrıyır.
  Gözəl gözünü qırpıb yenidən atəş açıb... Mariya çox arıq, orta boylu, mükəmməl fiqurludur.
  Alenka daha hündürdür, mayor rütbəsinə malikdir, hətta Sovet İttifaqı qəhrəmanıdır. Amma həm də demək olar ki, çılpaq, çətinliklə bikini ilə örtülmüşdür. Çox qaralmış, amma saçları ağdır. Və Alenka çox dəqiq vurur. Və yalın ayaqları ilə qumbara atmağı sevir.
  Gözəl Alla dörd ərəbi atəşlə vurub yerə yıxır. Saçları qırmızı, daha doğrusu, mis-qırmızı, proletar bayrağı kimi. Küləklər əsəndə isə inqilab bayrağı kimidir. Qız zümrüd gözləri ilə ulduzlar kimi parıldayır. Və düşmənləri vəhşicəsinə süpürür.
  Anyuta da sarışındır. Və pulemyotdan atəş açır. Qız çılpaq ayaqlarını əkdi və partladı. Beş müxtəlif döyüşçü atıldı və düşmənlərinin sinəsindən və qarınlarından qırmızı qan bulaqları uçdu.
  Anyuta dolğun dodaqlarını yalayaraq cik-cik dedi:
  - Müharibə ağciyərlər üçün havadır...
  Qız uzanıb yalın ayağı ilə qumbara atır. Partlayış səsləri eşidilir. Bir neçə yaraqlı müxtəlif istiqamətlərə uçur.
  Matryona daha iri və ətli bir qızdır. Saçları açıq qəhvəyi rəngdədir. Tipik kənd, gənc, qanlı, südlü qadın. O, fiziki cəhətdən çox güclüdür və yaxşı vurur.
  Budur, yenə növbə gəlir. Və öldürülən faşist muzdluları düşür.
  Matryona, atəş edərək deyir:
  -Yaxşı, yaxşı, harda olmusan? Nənə tərəfindən! - Qız atəş açdı, üç saqqallı nasist döyüşçünü öldürdü və əlavə etdi. - Nə yedin - sıyıq! Nə içmisən? Maş!
  Qızlar xətti tuturlar. Faşistləri irəli buraxmırlar. Və mehriban mahnılar səslənir:
  - Bütün zorakılıq dünyasını məhv edəcəyik,
  Əsasına və sonra...
  Yeni, səmavi dünya quracağıq -
  Kim heç kim idi, hər şey olacaq!
  Alenka yenə yalın ayağı ilə qumbara atır. İrəliləyən piyadalar. Şübhəsiz ki, daha da isti olur. Budur bədnam "Lion"-2 gəlir. Və onun yanında daha təkmil E-50 var. Mərmilər atılır. Qara amerikalının başı qoparıldı və yuvarlandı.
  Mariya yanan taxtanın üstünə basdı və bərkimiş ayaqları alovun istisini demək olar ki, hiss etmirdi.
  Qızıl saçlı gözəl gülərək mırıldandı:
  - Bəs qanlı, qəzəbli çayların axarını kim dayandıracaq...
  Maria yenidən atəş açıb, afrikalı E-50-nin zirehindən yerə yıxdı və cıvıldadı.
  - Blasterdən bir şüa məbədinizə dəyəcək, pis bir çaxnaşmada adam itdi!
  Qız yenə güllə atdı. Ayaqyalın, qaralmış, zərif ayağını havada gəzdirdi. Qumbara ona doğru uçdu. Qızılı saçlı gözəllik çılpaq, demək olar ki, tozsuz altlığı ilə hədiyyəni məharətlə məğlub etdi. Qumbara geri uçdu. Üçüncü Reyxin yaraqlılarının sıralarına qaçdı. Sanki qarpızlar yük maşınından düşür, qırılır. O qədər qan axırdı ki.
  Maria tweet etdi:
  - Qız imtahandan kəsildi, lənətə gəlmiş Reyx gəldi. Görünür, Hitler yaşamaqdan yorulmuşdu və gözəlliyi onu məşhur şəkildə yedi!
  Alla həm də mənasız döyüşçüdür. Pulemyotlarla özünə atəş açıb meyitləri səpələyib deyir:
  - Ananın qaşığı üçün! Atanın qaşığı üçün! Və Koba üçün bir çömçə! Və yataqda sizin tərəfinizdə!
  Mis-qırmızı saçlı gözəllik yalın ayağı ilə taxta təyyarəni havaya uçurur. O, düz nəhəng Alman Lion tankına doğru uçur. 105 mm-lik topun ağzına enin və o, partlayır. Silah uğursuz olur.
  Alman dönür və biabırçı şəkildə qaçmağa məcbur olur. Alla ayağını binanın bir parçasına sürtərək deyir:
  - Gücünüz yoxdursa, ağıl lazımdır! Bir az səs-küy salmalı olacaqsınız!
  Və yenə qız çox dəqiq vurur. Onun qırmızı saçları Olimpiya məşəlinin alovuna bənzəyir. Cazibədar qız. O, artıq Amerika ordusunda qəzəbli xasiyyət nümayiş etdirərək fərqlənib. O , afro-amerikalılarla fitnə-fəsad törətməkdə xüsusilə yaxşı idi. Onlarla çox qeyri-adi və gözəldir.
  Bununla belə, Allah Üçüncü Reyxin ordusunda döyüşən qaradərililəri də məhv edir. Almaniya niyə bütün Afrikanı fəth etdi? Belə gücü dayandırmağa çalışın.
  E-50 qaz turbinli mühərriki, qalın yan və ön zirehləri olan ən yeni tankdır. Qumbara ilə götürülə bilməz. Alla hədiyyəni çılpaq ayağı ilə atdı, bir neçə piyadanı yerə yıxdı və qışqırdı:
  - Oh, tank zirehiniz etibarlıdır, dişləmək niyyətində olan birindən... Sadəcə, sahib olduğunuz gücü bilin... nia, ancaq polad atı təpikləyə bilərsiniz!
  Anyuta da çox dəqiq vurdu. Və ayaqları ilə qumbara atmağa üstünlük verdi. Onun çılpaq barmaqları da polad diski fırladı. Ucu uçaraq iki faşist yaraqlısının boğazını kəsdi. Onlar pulemyotu yerə atdılar və indi böyük çaplı qalın bir partlayış qoşunun zəncirlərini kəsdi. Üçüncü Reyxin ordusuna basqınlar yolu ilə cəlb edilmiş bir sıra xarici döyüşçülər.
  Anyuta tweet etdi:
  - Uğur cəsarətin mükafatıdır! Bir mahnı kifayətdir! Qoy yalnız ev haqqında mahnı oxusunlar!
  Amma gözəlliyin hələ ev üçün darıxmağa vaxtı olmayıb. Baxmayaraq ki, Amerika ordusunda sovet könüllüləri çox azdır. Stalin parıldamaq istəmirdi ki, Hitlerə sonradan Rusiyanı "Saman Sülhü"nün şərtlərini pozmaqda ittiham etməyə əsas verməsin.
  Qadın batalyonunun ən yaxşısı olan beş qıza xəbərdarlıq edildi ki, əsir düşsələr, Vətən onlardan əl çəkməli olacaq. Və bu vəziyyətdə qızlar pul üçün işə götürülən mənasız muzdlular haqqında biçməlidirlər.
  Anyuta, Alena və digər qızlar başa düşürlər ki, əgər ələ keçirilsələr, onları dəhşətli işgəncələr gözləyir. Buna görə də, hər halda, nasistlər tərəfindən diri-diri öldürülməmək qərarına gəldilər.
  Alman hücum təyyarələri Amerika qoşunlarının mövqeləri üzərində uçur. Honduras paytaxtında belə inadkar müqavimətlə qarşılaşacaqlarını gözləməyən nasistlər bir qədər əsəbləşdilər.
  Reaktiv və hücum təyyarələri güclüdür. Raketlər uçur, silahlar atılır.
  Amerika əsgərləri ölür. Matryona da ətli çiyninə qəlpə dəyib. Qan çıxdı. Qəhrəman qız dişləri ilə polad parçasını çıxarıb qan tüpürdü. Sonra o, yenidən iri iri avtomatla məni vurdu. Xarici muzdlular düşür. Burada demək olar ki, hamı doğmadır, yalnız onların komandirləri almandır, hətta onda da həmişə deyil. Düzdür, ən müasir E-50 tankının ekipajları tamamilə almanlardır. Avtomobil layiqli sürət və manevr qabiliyyətinə malikdir. Yaxşı, bu hələ ən qabaqcıl modifikasiya deyil - yetmiş beş ton ağırlığında. Divarlar relslərin altında uçur. Bu, adətən 105 mm-lik top, 180 mm-lik hücum silahı və 400 mm-lik reaktiv yaylım atəşi ilə üç versiyada istehsal olunur.
  Və hər modifikasiyanın öz vəzifəsi var. Budur, hücum silahı olan bu tank, şəhərlərə hücum etmək üçün daha uyğundur. Və onu məhv etmək o qədər də asan deyil. Matryona çarpazlaşır və çılpaq barmaqları, iri, lakin zərif, gözəl formalı ayağı ilə tank əleyhinə qumbara alır. İndi mastodonun silahını söndürmək üçün hədiyyəni lüləyə atmalısınız. Beş pulemyot Alman, müasir bir tankı əhatə edir və ona yaxınlaşmaq o qədər də asan deyil.
  Matryona çox güclüdür və at kimi ayaqları qumbaranı uzağa atır. Ancaq həmişə dəqiq deyil. Hər halda, 180 mm-lik bir topun lüləsi kimi bir hədəfi vurmaq. Qəhrəman qızın şübhələri var. Darıxırsa nə olar?
  Ah, əgər onların çoxdankı partnyoru Seryojka onların yanında olsaydı, bu cəsur pioner nəsə fikirləşərdi.
  Amma oğlan Stalinqrad uğrunda gedən döyüşlərdə həlak oldu. Qızlar onun sonrakı taleyini bilmirdilər. Ancaq qabaqcıl ixtiraçının taleyi həqiqətən də həsəd aparmaz idi. Əvvəlcə Seryozhka sirləri açmağa çalışaraq vəhşicəsinə işgəncələrə məruz qaldı. İşgəncələrdən sonra on bir yaşlı uşaq mədənlərdə qalıb. İş qorxulu və son dərəcə ağırdır. Ancaq sovet pioneri, kiçik, lakin zərif, mətanətli oldu.
  O, sağ qalmağı bacardı və hətta minaların labirintlərindən keçərək qaçmağa qərar verdi. Və Seryozhka çıxmağı bacardı. Oğlan yerli partizan dəstəsinə qoşulana qədər bir müddət Balkanları dolaşdı. Orada əlaqəçi və təxribatçı oldu.
  Balkanlarda hələ də kifayət qədər inkişaf etmiş partizan hərəkatı var idi. Qismən həm də ona görə ki, işğal xidməti Vermaxtın nizami bölmələri qədər döyüşə hazır olmayan italyanlar, rumınlar, bolqarlar, albanlar tərəfindən həyata keçirilirdi.
  Ancaq bir çox partizan hələ də öldü. Xüsusilə hava zərbələrindən. Yuqoslaviyanın vətənpərvərləri isə dağlarda, meşələrdə və ya ən yaxşı halda kiçik kəndlərdə gizlənməyə məcbur olurlar. Artıq xeyli sayda komandir həlak olub. SSRİ ilə imzalanan sülh vəziyyəti daha da pisləşdirdi. İndi Balkanlara yeni cəza bölmələri gəlməyə başladı, kütləvi basqınlar təşkil etdi və ərazini təmizlədi.
  Sergey partizanlarla birlikdə dağlara getdikcə daha dərinə dırmaşmalı idi.
  Matryona, universal sevimlilərinin taleyini bilməsə də, ağır nəfəs aldı. Sonra çılpaq, qızcığaz ayaqlarının barmaqları ilə qumbaranı daha bərk sıxdı və var gücü ilə düşmən tankına tərəf atdı. E-50 yenicə atəş açaraq öldürücü bir mərmi buraxdı.
  Matryona hətta titrədi və diz çökdü. Onun başına səkidən qoparılan daş daş dəyib, çılpaq dabanı isə isti metaldan yanıb. Qız çaşmış başını tozlu saçları ilə ovuşdurdu.
  Qumbara az qala lüləyə dəyərək uçdu və maşının maili alnına dəydi. Bir partlayış gurladı... Amma təbii ki, 250 mm-lik cəbhə zirehləri, hətta bucaq altında olsa belə, qumbaraatandan keçmək iqtidarında deyil.
  Matryona yumruğunu tozun üstünə vuraraq bütöv bir qum buludunu qaldırdı. Sonra qışqırdı:
  - Öldür, öldür! Qapıya bir qol vur!
  Qız baldırını çatlamış asfalta vurdu. Daban nağdında bir parça qalmışdı. Qızın ayaqlarının dərisi begemot dərisi kimi qalın idi. O, kasıb bir ailədə yaşayırdı və anadan olandan demək olar ki, ayaqqabı geyinmirdi. Ancaq bu, ayaqlarını heç də kobud formada göstərmədi, əksinə qaralmış, zərif, cazibədar idi.
  Matryona isə hündür boyu, güclü əzələləri və çıxıntılı oynaqları olan yumruqları ilə kişiləri bir qədər qorxudurdu. Ancaq qəhrəman qız ən mehriban xarakterə malikdir və geniş kalçalar nisbətən nazik bel və heykəltəraşlıq abs ilə birləşdirildi. Yalnız paltarda Matryona böyük döşlərinə görə artıq çəkili görünə bilərdi. Bikinidə o, büstlü idmançıya bənzəyir.
  Qız məyus halda yenidən qumbara atdı, bu dəfə relsləri nişan aldı. Lakin ölümcül hədiyyə rulonları örtən qalın, zirehli qalxana dəydi.
  Matryona əsəbiləşərək özünü çənəsinə yumruqla vurdu. Bu onun çənəsini ağrıdırdı. Və qəhrəman qız lənət etdi:
  - Oraq kimi kəsdim!
  Anyuta da təhlükəli tankı vurmağa çalışdı, lakin qızın ayağından atılan qumbara bir qədər işarəni qaçırdı. Və sarışın maşına yaxınlaşmağa başladı. Lakin sonra daha iki tank peyda oldu - "Aslan" və "Pantera"-2, onlar bütün yanaşmaları pulemyotlarla atəşə tutdular. Biz son dərəcə diqqətli olmalıydıq.
  Amerikalı Şerman Alman maşınlarına yaxınlaşmağa cəhd etdi. Panther 2-ni vurmaq şansı var idi, ancaq yan tərəfdə. Amma bir almanı aldatmaq o qədər də asan deyil. Üstəlik, Shermanın daha hündür silueti onu uzaq məsafədən nəzərə çarpdırır.
  "Panther" 2 mərmi tüpürdü və birbaşa amerikalının alnına dəydi. Hündür maşın yarıya bölündü. Və Milad şamı kimi yanırdı.
  Anyuta əsəbi halda dedi:
  - Oh, tanklarınız nə qədər zəifdir... Texniki cəhətdən daha yaxşı, Yanki olacaqsınız!
  Ancaq təcrübəli döyüşçü Alenka Panteraya yaxınlaşa bildi. Qumbara atdı... Və alman maşınının uzun lüləsi qoç buynuzuna büküldü.
  1943-cü ildə istehsala buraxılan "Panther" 2 tankı. Ən son geniş yayılmış modifikasiyada 150 mm ön zireh, bucaqda 82 mm yan zireh və lülə uzunluğu 71EL olan 88 mm top var. 1945-ci ildən başlayaraq, daha təkmil və daha yaxşı qorunan E-50 modelinin lehinə dayandırıldı. Amma hələlik bu tank döyüşür. Çəkisi 51 ton olan avtomobil 900 at gücünə malik mühərrikə malikdir ki, bu da onu yaxşı idarəetmə qabiliyyətini təmin edir.
  İndi zərər görərək Panther-2 dönüb ayrılır. Alenka yalın ayağı ilə daha bir qumbara atmağı bacarır. Rolikləri sındırdım. Alman avtomobilinin sürəti nəzərəçarpacaq dərəcədə azaldı.
  Alenka sevincli baxışla deyir:
  - Nə zərbə! Mənim zərbəm Tanrıdan bir hədiyyədir!
  Qız isə burnunu almanlara göstərdi. Lakin E-50-dən pulemyot atəşi yağmağa başladı. Və güllələr Alenanın ağ, bir qədər ləkələnmiş saçlarına fit çaldı. Güllələrdən biri hətta saçın bir telini də kəsib. Mayor qız hətta bir az qıdıq hiss etdi.
  Alenka tweet etdi:
  - Fil kimi olmaq istəyirsənsə, quldur kimi get dəlixanaya!
  Qız kəsilmiş teli ayaq barmaqları ilə qaldırdı. Alenkanın saçları ipək kimi, mirvari rəngdədir, lakin bir qədər tozludur. Və hələ çox yumşaq. Qız onları ayaqları boyunca qaçırdı. Bir az qıdıq və xoş.
  Alenka oğlanın onu necə sığalladığını xatırladı. Onun da əlləri dabandan başlayıb, budlara və ən həssas yerə qədər yüksəlirdi. Yaraşıqlı bir gənc səni sığallayanda çox xoş olur. Alenka onu demək olar ki, sevirdi. O, sevgi oyunlarını sevirdi və əzələli kişi bədəninin toxunuşu onu həyəcanlandırırdı. Ancaq bir kişi üçün dəli olanda Alenkanın əsl, romantik sevgisi yox idi. O, artıq bir çox oğlanları dəyişib. Onun bir çox adamı döyüşdə həlak oldu.
  Hətta bu müharibənin lənəti idi. Və burada Amerikada əzələli, qaradərili oğlanlar var. Və onlarla hər şey çox qeyri-adidir.
  Alenka zəncini vurdu və yerə yıxdı. Afrikalı oğlana bir az yazığım gəldi. Ona yad maraqlar uğrunda mübarizə aparan kişini öldürdü. Axı almanlar irqçidirlər. Qaradərililərə qul kimi baxırlar. Ancaq eyni zamanda, afrikalılar şişmiş Wehrmacht-ın xarici bölmələrinə yazılır.
  Alenka yalın ayaq barmaqları ilə əncir kimi bir şey düzəldib nasistlərə göstərdi. Bəli, burada alman millətinin özü heç bir zərər görmür. Tankların qumbara və ya bazuka ilə nüfuz edə bilməyəcək qədər qalın zirehləri var. Ancaq yerli bölmələr ölür.
  Alenka E-50-yə qumbara atır. O, çılpaq, qaralmış ayağını yellədi və ombalarını bükərək atdı. Və qumbara yüksək qövslə uçdu. Çılpaq ayaq barmaqlarım metal toxunuşu hiss etdim. Və sonra qumbara partladı.
  Alenka pıçıldayır:
  - Allah rəhmət eləsin!
  Qızın üstünə sanki yaraşıqlı kişi toxunmuş kimi isti külək əsdi. Alenka Tarzan haqqında kitab oxuyurdu və bu adamın onunla oynamasını çox istəyirdi. Güclü əllərlə sinəmi sığallayırdım.
  Qumbara lüləyə dəydi, lakin çox gec partladı və metaldan uçdu. Parçalar zireh üzərində noxud kimi cingildəyirdi. Yalnız cızıqlar qalır!
  Alenka başqa bir qumbara çıxardı. Amma gördüm ki, bu, anti-personaldır. Və tank əleyhinə silahlar getdi.
  Qız məyus halda hönkürdü. Amma vaxt itirməmək üçün çılpaq barmaqlarımın içinə qoydum. O, ayağını çevirdi, gövdəsini əydi, sonra düzəldib piyadaya atdı.
  Yarım onlarla döyüşçü stolüstü tennis topları kimi uçdu. Onlardan birinin eynəyi uçdu və fraqmentlər bir neçə yüz metr uçdu və Alenkanın kürəyinə keçdi. Büstqalter partladı və mayor qızın gözəl döşləri açıq qaldı.
  Qız avtomatik olaraq döşlərini örtdü. Amma sonra kimdən qorxmalı olduğunu anladı. Və yenə avtomatı silkələdi. O, bir növbə verdi və bir az geri çəkildi.
  Amerikalı piyada bir bazuka atəşi açıb. Mərmi Alman tankını meylli tərəfdən vurdu, lakin 160 mm-lik zireh ona tab gətirdi və dağıdıcı enerjini dəf etdi. Alman cavab atəşi açdı. Onun iri çaplı silahı divarı yarıb.
  Alenka büstqalter qayışlarını bağlamağa çalışıb. Qız fikirləşdi ki, Zoya Kosmodemyanskaya yəqin ki, şortikində soyuqda sürülüb. Məhz sovet filmində o, köynək və ya hətta bir növ paltar geyinmiş təsvir edilmişdir. Bu, yalnız ikiüzlülüyün bir xəracıdır. Əslində, nasistlər əsir düşən qızı daha da aşağılamaq üçün, yəqin ki, onu lüt soyundurublar. Ac alman əsgərləri, yəqin ki, yaraşıqlı və əyri bir qızı çılpaq görmək istəyirdilər.
  Belə ki, real hekayədə qız qəhrəmanı döşlərini örtə bilmədi, ona görə də əlləri arxadan bağlandı. Amma utanmadı və qürurla baxdı. Alenka qarda ayaqyalın gəzməyin nə olduğunu yaxşı bilirdi. O, dözümlü idi və çılpaq ayaqları ilə qara toxunmağı sevirdi. Alenka bunu bəyəndi və həzz aldı. Ancaq bu, illərlə müharibə ilə sərtləşən onun üçündür. Gənc və şəhər Zoya üçün bu, yəqin ki, ağrılıdır. Dabanları sanki kömür yandırır.
  Alenka məyus halda büstqalterini atıb qışqırdı:
  - Utanc burjua anlayışıdır! Sovet qadını heç nədən qorxmur və utanmır!
  Qız yenə pulemyotla, daha doğrusu avtomatla mismar vurmağa başladı. Metal isti oldu, axı Honduras tropikdir, fevralda orada çox isti ola bilər. Alenkanın barmaqları istiləşir. Biz buna hər şeyimizi verməliyik. Bu gün fevralın 23-dür. Sovet ordusunun günüdür və bu, bütün sakit və ağlabatan hiddətlə döyüşməyi tələb edir.
  Alenka güllə ilə daha beş güllə kəsdi və təsadüfən yanağını avtomatın isti qanadında yandırdı. Əlbəttə ki, xoşagəlməzdir, qabarcıq şişir.
  Alenka and içdi:
  - Vallah, niyə mənə və ölkəmə bu qədər problem yaratdın!
  Blister qaşındı... Qızın yanağı çox həssas yerdir. Qız şişmiş topa tətbiq etmək üçün soyuq bir şey tapmağa çalışdı. Ancaq sərin bir şey tapmağa çalışın. Bu isti şəhərdə. Üstəlik, hava açıq idi və cənubdan külək əsirdi.
  Alenka açıq şəkildə rahat deyil. Matryona uzun məsafədən qumbara atır, lakin yenə uğursuz olur. Fırtınalılar isə artıq səmada uçurlar. Alman maşınları güclü zirehlərə və yüksək sürətə malikdir.
  Reaktiv təyyarələr dalğalarla gəlir və sanki kətan zolaqlarını kəsir.
  Alenka boşluqda gizləndi. Parçalanmış raketlər yuxarıdan alovlandı. Qız iynələrlə yuxarıdan düşən çınqıl parçaları hiss edib. Çılpaq boynumu qıdıqladı. Gözəlin döş ucları da deşilib.
  Alenka pıçıldadı:
  - Bu masajdır... Amma korsaj deyil!
  Qız bədəninin az qala ağrılı şəkildə qaşınmağa başladığını hiss etdi. Artıq istidir və partlayan raketlər istiliyi artırır. Bura hamamdır?
  Alenka, ladin süpürgələri olan təbii bir rus hamamını xatırladı. O zaman qız necə döyüldü.
  Bunlar elə ekzotik sensasiyalar idi.
  Alenka şadlanmaq üçün oxudu:
  - Sevgi və ölüm! Yaxşı və pis! Nə müqəddəsdir, nə günahdır! Biz başa düşməliyik!
  Qız ayağa qalxdı, bütün bu yapışmış kir və dağıntıları silkələdi.
  Alenka hönkürdü:
  - Oh, Hitleri buynuzlarına alacaqsınız!
  Və mayor qız ayağa qalxaraq hücuma keçməyə çalışan piyadalara atəş açdı. Basqın zamanı cəlb edilmiş bir neçə silahlı məhv edilib. Alenka onun çirkli üzünü sildi, gözlərini sancdı. Döyüşçü tüpürdü və özünü keçdi.
  O, yenidən pulemyotlardan atəş açdı və yaraqlılar içəri süründülər. Qırmızı saçlı Alla da yalın ayağı ilə qumbara atıb. Hədiyyə ayağa qalxıb faşistləri vurdu. Onlarla insan öldürüldü.
  Qızılbaş oxudu:
  - Dünyada çox yaxşılıq var, amma qarla örtülüdür!
  Qız isə yalnız əllərindən deyil, çevik barmaqlarından və yalın ayaqlarından istifadə edərək avtomatla atəş açıb.
  Alla dəqiq vurdu və qışqırdı:
  - Vur! Vur! Daha bir zərbə! Yenə bir zərbə və sonra... Allahın hədiyyəsi olan qüdrətli iblis appercut verir!
  Və qız əlləri ilə şüşə qırıqlarını atdı. O, faşistləri heyrətləndirdi və tweet etdi:
  - Rahat yaşamaq istəməyənlərə isə... Biz onlara hara-kiri edirik!
  Yaponlar həqiqətən ortaya çıxdı. Bu dar gözlü döyüşçülər. Yaxşı, necə hara-kiri eləməyəsən?
  Pulemyotun klipini boşaldan Alla çılpaq barmaqları ilə qumbaranı götürdü və samuraylara atdı. Onlar bir neçə şikəst yapon hədiyyə aldılar və müxtəlif istiqamətlərə uçdular.
  Alla dilini çıxarıb mızıldandı:
  - Mən super döyüşçüyəm! Və düşmən hiperi öldürdü!
  Səma İmperiyasının zəbt etdiyi ərazilərdən yaponların cəlb etdiyi çinlilər döyüşə çıxdılar. Çin döyüşçüləri qorxmadan getdilər və qızlar avtomatlarını buraxaraq geri çəkilməyə məcbur oldular.
  Maria metal çılpaq ayaqları gips və şüşə parçaları. Digər qızlar da belə etdilər. Çox çətin oldu.
  Raketatar qurğusu olan güclü bir maşın olan Shturmlev ortaya çıxdı. Budur, sizi pisləşdirəcək biri - bu, çox da görünmür.
  İlk güllə gurladı... Anyuta, Alla və Matryona nəhəng balinanın bulağı kimi partlayış dalğası ilə yuxarıya atıldılar. Qızlar bir neçə on metr uçdu və yalın ayaqları ilə atəşin içinə girdilər.
  Qızlar oradan sıçrayıb yanırdılar və mahnı oxudular. Çılpaq ayaqlarını kömürün üzərinə sıçradılar.
  Alla hirslə fısıldadı:
  - Buğa əvvəlcə baltanın altına qoyulur, sonra qovurulur! Və biz əvvəlcə qızardıldıq, sonra balta altında!
  Və komsomol qızı güldü! Ancaq sonra kədərləndi. Yadıma düşdü ki, onun rəfiqəsi tutulub. Almanlar gənc qızı soyunduraraq onun çılpaq sinəsinə od gətirməyə başladılar. Belə dəhşətli ağrı. Qız qışqırırdı, zərif dərisi yanmışdı. Faşistlər fanatik olublar. Onlar heç sual da vermədilər və ondan əvvəl də əsirin ayaqyalın ayaqları altında ocaq yandırdılar. Komsomolçu sonda işgəncələrə dözə bilməyib və ağrılı şokdan dünyasını dəyişib.
  Bunu xatırlayan Alla qaynar kömürlərə şillə vurdu. Matryona onun qabağına qaçdı. Bu kənd qızının qaralmış dərisi var və siz onu üfleyici ilə götürə bilməzsiniz. Niyə supermen qızı olmasın? Matryona öldürülmüş bir Amerika əsgərinin atdığı mərmi ilə bazuka görür. Ayağı ilə onu qaldırıb qucağına atır. Və bütün gücü ilə içəri girir.
  Mərmi uçur və məcburi çinlilərə dəyir. Çoxlu qışqırıqlar və iniltilər. Kütləvi meyitlər. Və kəsilmiş əzalar.
  Matryona qədim bir mahnı oxudu:
  - Və samuray yerə uçdu! Polad və atəşin təzyiqi altında!
  Qızlar nəhayət kömürdən qaçdılar. Onların zərif, yalın ayaqları buna nail oldu.
  Anyuta, onların ən zərifi kimi, çılpaq dabanlarını bükürdü və ovuşdurdu, qaşıntını aradan qaldırmağa çalışdı.
  Erkən uşaqlıqdan qarda ayaqyalın qaçan Matryona belə bir xırdalığa fikir vermirdi.
  Qəhrəman qız oxudu:
  - Təsəvvür edin ki, təzə südün içinə qərq olmuşuq... Mükafat realdır!
  Döyüşçü ayağı ilə qırıq və olduqca ağır bir kafel parçasını götürdü. Onu çılpaq, qızvari barmaqları ilə bərk-bərk tutub fırladıb düşmənə doğru atdı. Üç çinli ölüm hədiyyəsinin qurbanı oldu, başları əzildi.
  Alla məmnun baxışla düşmənə atəş açaraq dedi:
  - Biz gözəl qadınlarıq!
  Anyuta yanmış, daha doğrusu yanmış ayaqlarındakı qaşınmanı aradan qaldırmaq üçün oxudu:
  - Vətənimizdə qadınlar var,
  Niyə zarafat kimi təyyarə sürürlər?...
  Onlar üçün namus candan dəyərlidir,
  Rəqibini asanlıqla öldürə bilər!
  
  Onlar qalib gəlmək üçün doğulublar
  Rusiyanı əsrlər boyu izzətləndirmək üçün!
  Axı, ulu babalarımız -
  Mən dərhal onlar üçün ordu topladım!
  Və Anyuta pulemyotdan cızmağa başladı. Və bunu çox ustalıqla etdi. Bunun Allahdan gələn döyüşçü olduğunu hər kəs hiss etsin deyə! Uca Yaradandan deyilsə, Marsdan mütləq!
  Alenka da vurdu. Mariya ilə birlikdə ölü Amerika əsgərlərindən kliplər götürərək geri çəkilməyə məcbur oldular. Qızlar kürəyi üstə yıxılıb ayaqları ilə geri çəkildilər - bu şəkildə daha yaxşı etdilər. Və bunu dəqiqliklə etdilər . Çin və Afrika qoşunlarının qarışığı qızların üzərinə irəlilədi. Və döyüşçülər döydülər.
  Alenka oxudu:
  - Dünya şahmat taxtası deyil...
  Maria sarı və qara muzdluları məhv edərək bu keçidi götürdü.
  - Və rəqəmlər dəyirmi sıfır deyil!
  Alenka sarı və qara olanların kəsilmiş sırasına əlavə etdi:
  - Melanxolik bizə hücum edir!
  Maria Robin Qudun dəqiqliyi ilə atəş açıb cik-ciklə:
  - Və at atəşə qaçır!
  Cavab atəşi açan qızlar minalanmış sahənin arxasına çəkildilər. Çinli və Afrikalı döyüşçülər ləzzətlərlə qarşılaşdılar. Onlar partlamağa başladılar, sıçradılar, onları parçaladılar və qanlı bir qarışıqlıq oldu.
  Uzaqda bir neçə "Panter-2" tankı peyda oldu. Atırlar, burunlarını soxmağa qorxurlar. "Aslan"-2 irəli gedir və həm də od püskürür. Budur, alov paketləri olan Rhino alov tankı.
  Ancaq ən qorxulusu "Şturmlev" dir. Onun reaktiv yaylım atəşi o qədər də sürətli deyil, lakin cəhənnəm dərəcədə dağıdıcıdır.
  Alenka pıçıldayır:
  - Ruslar, ruslar - sakit tale deyil! Yaxşı, daha güclü olmaq üçün niyə əziyyətə ehtiyacımız var?
  Doğrudan da Rusiyadan uzaqda döyüşürlər. Ancaq aydındır ki, ABŞ-ı fəth edən Wehrmacht SSRİ-ni sıxışdırmaq üçün geri qayıdacaq. Amerikalılar isə qızlar üçün çox şirin və əzizdirlər.
  Alenka yenə dırnaqlayır, onun zərbələri sanki balqabaq yaradır və kürəklərin altında başlar partlayır. Qızın ayağına qəlpə dəyib. Baldırımda kəsik şişir. Gözəl sümüyünü sındırıb cik-cik dedi:
  - Yox, ayıq-sayıq sönməz,
  Şahin, qartalın görünüşü...
  Xalqın səsi aydındır -
  Pıçıltı ilanı əzəcək!
  
  İnanıram ki, bütün dünya oyanacaq,
  Faşizmin sonu olacaq...
  Və günəş parlayacaq -
  Kommunizmi işıqlandıran yol!
  Bu zaman Matryona bütün gücü ilə Şturmlevə qumbara atdı. Və nəhayət, sovet qızlarının bəxti gətirdi. Zirehli papaq geri düşdü, sovet hədiyyəsi düz geniş lüləyə uçdu. Bir saniyə hər şey dondu. Və sonra partladı. Sanki atom bombası atılmışdı. Alman tankları isə müxtəlif istiqamətlərə səpələnib.
  Göydə Albina və Alvina hesabları yazır.
  Onlar artıq beş yüzdən çox təyyarəni vurublar. Bunun üçün onlar mükafat aldılar - platin palıd yarpaqları, qılınclar və brilyantlarla Dəmir Xaç Cəngavər Xaçı. Ən yaxşı ABŞ eyslərinin qızları qalib gəldi.
  Və burada onlar yenidən səmadadırlar və çox cəsarətlə vururlar.
  Amerikalılar isə pəncələrini yuxarı qaldırırlar. Bu, onların zəif, inert müqavimətidir.
  Albina onu götürdü və təvazökarlıqla oxudu:
  - Mən yatmıram və möcüzələr görmürəm!
  Qız isə çılpaq barmaqları ilə joystik düyməsini basaraq onlarla düşmən təyyarəsini vurur.
  Alvina da dəqiq vurur. Onlarla düşməni əzdi və dişlərini açaraq aqressiv şəkildə cırladı:
  - Qəzəbdən o qədər qudurmuşam ki!
  Həm də çılpaq ayaq barmaqlarından istifadə edir. Nə qızdı...
  Və yenə vurulmuş Amerika təyyarələri yenidən düşür. Bəli, elə bir basqın var ki, tərk edə bilməzsən...
  Oleq Rıbaçenko və Marqarita Korşunova isə qaçıb düşməni məhv edirlər. Oğlan və qız ahəngdar və enerjili hərəkət edirlər. Və yalın ayaqlar ulduzlar və qumbaralar atır.
  Bunlar uşaqlardır... Amerikanın onlara müqavimət göstərə bilməməsi təəccüblüdür. Onlar harada və qələbə.
  Budur Hitlerin qoşunları Nyu York və Vaşinqtona hücum edir. Bəli, döyüşlər çox aqressiv keçir.
  Shella, Margaret, Ellie yeni istehsala daxil olan yeni AG-50 tankında döyüşür. Bu, piramida formalı maşındır və hər tərəfdən praktiki olaraq keçilməzdir.
  Şella çılpaq ayaq barmaqlarından istifadə edərək silahını nişan alır və atəş açır. O, faşistin zirehini sındırır və babun kimi öz-özünə qışqırır:
  - Mən zireh titandan güclü olan bir qızam!
  Marqaret də atəş açır, düşməni yumruqlayır və ciyərlərinin üstündə qışqırır:
  - Mən belə doğulmuşam, bütün düşmənləri bir qutuda əzən xanım!
  Və Elli onu götürüb vuracaq, çılpaq ayaq barmaqları ilə nişan alacaq, Şermanı əzəcək və cızıltı ilə:
  - Mən super-böyük sinif döyüşçüsüyəm!
  Qızlar burada əladır. Və onların hərəkətləri çox aqressivdir.
  Oleq Rıbaçenko və Marqarita Korşunova Amerika prezidenti Trumanı ələ keçirib.
  Liderin çoxlu mühafizəçilərini öldürdülər. Və təbii ki, çılpaq, uşaq ayaqları ilə ulduzlar atırdılar. Sonra məni kəndirlə sürüyüb apardılar. Marqarita hətta Amerika prezidentini onun çılpaq, tozlu, yumru dabanlarını öpməyə məcbur edib. Prezident itaətkarlıqla məni öpdü.
  Onun tutulması ilə ABŞ təslim oldu.
  Beləliklə, böyük müharibə başa çatdı. Sonra almanlar faktiki olaraq Latın Amerikası və Avstraliyaya hücuma keçdilər, bütün torpaqları topladılar. Amma bu artıq o qədər də əhəmiyyətli deyildi.
  Alenka və komandası nikbinliyi itirməmək üçün hələ də cəlbedici mahnı oxudular;
  Bizim bir vətənimiz var, Rusiya,
  Dünyanın ən yaxşı ölkələri...
  Stalin ən yüksək məsihdir
  Və həqiqətən bir ideal var!
  
  Bəzən məğlubiyyətə uğrasa da,
  Və bir dəfədən çox ağır döyüldüm...
  Xeyr, Fuhrer bağışlanmayacaq,
  Ol, əzilmiş əclaf parazit!
  
  Patroninin neçə qəhrəmanı var?
  Hər bir döyüşçü sadəcə olaraq nəhəngdir...
  Ordu hədə-qorxu ilə gedir,
  Axı bizim xalqımızla şahımız birdir!
  
  Rusiyanın daha xoşbəxt olduğu bir dünya var,
  Nikolayın qaldığı yer...
  İnanın bizim qadınlarımız daha gözəldir
  Vətən uğrunda vuruşun və cəsarət edin!
  
  Qardaşlar, biz zillətə dözə bilmərik,
  Hamımız Krautlara qarşı duracağıq...
  Daha heç bir təhqirə dözməyəcəyik -
  Düşməni polad əllə darmadağın edək!
  
  Rusiya üçün döyüşəcəyik,
  Çox gözəl mübarizə aparacağıq...
  Qumbaralar çantalara partlasın,
  Bilin ki, rus ordusu yenilməzdir!
  
  Vətəndə hər bir iş müqəddəsdir,
  Sevgi sonsuz görünür...
  Qızlar pulemyotun altında gəzirlər,
  Alovlu atəşlə əti əzmək!
  
  Beləliklə, uşaqlar Vətənə xidmət edir,
  Sevgi dünyasında arzularınızı gerçəkləşdirmək...
  Həyat çox nazik sapdan toxunur,
  Lazım olsa, dağları yerindən oynadaram!
  
  
  ROMMEL HITLER ƏVZİNƏ
  Oleq Rıbaçenko nəhayət tapşırığı aldı. Marqarita ilə birlikdə İkinci Dünya Müharibəsinə göndərildi.
  Hitler 1943-cü ilin martında onun təyyarəsinə yerləşdirilmiş bombanın partlaması nəticəsində həlak olub. Yeri gəlmişkən, real tarixdə bu bomba heç vaxt partlamamışdı.
  Amma alternativdə işə yaradı... Fürer öldü. Rommel yeni ali komandan oldu. O, feldmarşallar arasında ən populyardır. Bundan əlavə, Goering Himmler, Goebbels və Speer ilə hakimiyyəti bölüşmək məcburiyyətində qaldı.
  Rommel, eyni dərəcədə uzaq bir fiqur olaraq, hər kəsi ali baş komandan və strateq vəzifəsinə yerləşdirdi. Müttəfiqlərlə müharibə davam etdi. Rommel tələsik Afrikadan qoşunları evakuasiya etdi və o, bunu kifayət qədər uğurla bacardı. Və Siciliyada qüvvələr topladı.
  Almanlar Kursk Bulgesində də müdafiə mövqelərini tutdular və Oryol istiqamətini hərtərəfli gücləndirdilər.
  Rommel dahi strateq kimi əsas zərbənin Siciliyada gələcəyini qabaqcadan görürdü və orada alman qoşunlarını gücləndirdi. Üstəlik, şərq cəbhəsində sakitlik hökm sürürdü.
  İyulun 5-də Siciliyada eniş cəhdi edildi. Ancaq uğursuz oldu. Almanlar hazır idi və onların həqiqi tarixdəkindən daha çox qüvvəsi var idi. O cümlədən, yeri gəlmişkən, Afrikadan təxliyə edilən diviziyalar.
  Müttəfiqlər böyük itki verdilər və dənizə atıldılar. Əlli mindən çox İngilis və Amerika əsgəri əsir götürüldü.
  Stalin hücuma avqustun 5-də başladı. Birdən iki istiqamətdə: Oryol və Xarkov. Ancaq almanlar tam hazır idilər.
  Döyüşlər Panteranın müdafiədə üstünlüyünü göstərdi - sürətli atəş, dəqiq və zirehli pirsinq silahı, yaxşı cəbhə mühafizəsi. Bir tank pusqu arxasından atəş açdıqda etibarsız ötürmə o qədər də qorxulu deyil.
  Həm Pələnglər, həm də Ferdinandlar yaxşı çıxış etdilər. Həm də müdafiədə hücumdan daha güclüdürlər. Yeri gəlmişkən, real tarixdə 89 Ferdinanddan 37-si minalanmış ərazilərdə itib. Müdafiədə isə almanlar onlardan daha səmərəli istifadə edə bilərdilər. Xüsusilə 200 mm ön zirehlə.
  Rommel özünü görkəmli strateq kimi sübut etdi. Düşmənin hara zərbə vuracağını düzgün görən və təxmin edən.
  Və "Pantera" göstərdi ki, cəbhə etibarlı şəkildə örtüldükdə və hərəkətsiz olduqda, o, dəqiqədə 15 mərmi vuran və 2000 metrdə otuz dörd zərbə vuran ideal bir tank məhv edəndir. Təbii ki, almanlar müdafiədə kifayət qədər güclü oldular.
  Və onlar öz mövqelərini qoruya bildilər.
  Sonra Gerdanın tank heyəti özünü əla göstərdi. "Pantera"da olan qızlar ilk dəfə döyüşlərdə iştirak edərək özlərini yaxşı tərəfdən göstərdilər.
  Gerda sovet maşınına çırpıldı və xırıltı ilə dedi:
  - Mən ölümün sonvericisiyəm!
  Sonra Şarlotta atəş açdı, otuz dörd nəfəri yıxdı və cızıltı ilə dedi:
  - Mən də dağıntı gətirirəm!
  Kristina növbəti dəfə atəş açdı. O, düşmənin ağzını kəsdi və qışqırdı:
  - Biz heç vaxt barışmayacağıq!
  Növbəti atış, Maqdanın növbəsi və bu qız cırıldadı:
  - Bizim dəli təzyiqimiz!
  Qızların artıq sınaq avadanlığı təcrübəsi var idi. Beləliklə, heç bir şey onları narahat etmir. Onlar "Pantera" dandırlar, sınaqlar zamanı bir kilometr məsafədən birbaşa mərmi ilə nəlbəki vurdular.
  Bəli, bəzən bir qadının dəqiqliyi kişidən daha fenomenal ola bilər.
  İndi onların tankı sadəcə orada dayanıb rus maşınlarına atəş açır. Və onları milçək süpürgəsi ilə xalça kimi yıxır.
  Gerda yenə sovet otuz dördünü yıxdı və çığırdı:
  - Mən Üçüncü Reyxin dişi canavarıyam!
  Şarlotta da atəş açaraq Qırmızı Ordunun tankını yerə yıxaraq dedi:
  - Mən də kələm şorbası içmirəm!
  Sonra Kristina sovet maşınının qabağını kəsdi və xırıltı ilə dedi:
  - Mən ləzzətli qızam!
  Və sonra qızıl saçlı Magda vuracaq. Rus tankı açılacaq və nərildəyəcək:
  - Mən terminatoram, gülməliyəm!
  Dörd qız hücumu dəf etdi. Gerda yenə sovet maşınına vurdu və cızıltı ilə dedi:
  - Ürək Ace!
  Şarlotta yenidən düşmənə atəş etdi, otuz dördü vurdu və verdi:
  - Baş qarpız kimidir!
  Kristina da vuruldu. O, rus tankını biçdi və qışqırdı:
  - Əsl terror!
  Atəş açan Magda Qırmızı Ordunun maşınına vurdu və dedi:
  - Yeraltı dünyasında bir oğru var!
  Qızlar bir döyüşdə otuz iki sovet tankını vuraraq, bütün əvvəlki rekordları qırdılar. Niyə onlarda səksən mərmi var? Sovet tankçıları cəsarətlə irəlilədilər.
  Ancaq belə bir atəş sürəti ilə - dəqiqədə 15 dövrə və məhvetmə diapazonu ilə Panterlər intihar hücumlarını dəf etməyi bacardılar, minməyə və ya qoç etməyə heç bir şans vermədilər.
  Almanlar müdafiəyə tab gətirə bildilər. Yalnız bəzi yerlərdə sovet qoşunları özlərini bir qədər sıxışdırdılar. Döyüşlər gec payıza qədər davam etdi və böyük itkilər bahasına Qırmızı Ordu on beş kilometrdən çox dərinlikdə irəliləyə bildi.
  Rommelin dühası göstərdi ki, almanlar aktiv müdafiə və səngər müharibəsi aparmağa kifayət qədər qadirdirlər.
  Siciliyada döyülən müttəfiqlər indiyə qədər yalnız bombaladılar. Ancaq buna Rommel və Speer gözəl bir cavab tapdılar: He-162 reaktiv qırıcı. Təyyarə uçuş xüsusiyyətlərinə görə ME-262-dən üstün idi və dörd dəfə daha yüngül, dəfələrlə ucuz və istehsalı asan idi. Əbəs yerə onu xalqın döyüşçüsü adlandırmayıblar.
  Üç ay ərzində qurulan maşın 6 oktyabr 1943-cü ildə havaya qalxdı. Almaniyanın havadakı rəqibləri üçün qaranlıq günlər gəldi.
  Non-162 idarə etmək asan idi, manevr edə bilirdi və yüksək ixtisaslı pilot tələb etmirdi.
  Və Rommel hələ də müdafiədə idi. Almanlar vaxtında Leninqrad yaxınlığında qoşunlarını gücləndirdilər və oradakı qış hücumunu dəf etdilər. Yenə Orel və Xarkov yaxınlığındakı hücumları dəf etdilər. Onlar da mərkəzdə dayanaraq Smolenskin alınmasının qarşısını aldılar.
  Fritzlər bu dəfə qışı özlərinə ciddi ziyan vurmadan keçə bildilər. Və sonra yazda onu götürdülər və ən az gözlənilən yerə - Kareliyaya köçdülər. Və Murmansk ətrafında gəzməyə başladı. Eyni zamanda nasistlər ələ keçirdilər və Fransada müttəfiqlərin hücumunu dəf etməyə hazırlaşmağa başladılar. Vəziyyət qızışırdı.
  Və həqiqətən də Kareliyanın demək olar ki, hamısı nasistlər tərəfindən tutuldu. Və sonra Normandiyaya eniş başladı və bu arada Oleq Rıbaçenko.
   Artıq oldu bütün qaranlıq və _ dayandı isti , mühakimə By iqlim ukraynalı gecə .
  Marqarita oyandı bir az əvvəllər Və oturdu haqqında çömbəlmək _ Yay yağış gücləndi və _ uşaqlar tələsik gizlətmək altında ağac .
  Başlar artıq dayandı ətrafında dönmək Və Oleq qeyri-müəyyən dedi :
  - Yaxşı necə ?
  Marqarita heyranlıqla cavab verdi :
  - Sən Sadəcə dahi !
  Rıbaçenko aldadıb özümə geniş döş Və qürurla dedi :
  - Ə Nə Sən düşündüm ! mənim maşın işləyir !
  Qız qəzəblə nida etdi :
  - Bəli daha yaxşı olardı o ümumiyyətlə ... yox mövcud idi ! Nə Biz İndi olacaq et ?
  Oleq silkələdi ilə saç su Və səmimiyyətlə cavab verdi :
  - Ə Nə adətən V bu cür vəziyyətlər uyğunsuzluqlar et ? Biz edəcəyik törətmək şücaətlər !
  oğlan qarışdı saat özüm arxada cib Və qəzəblə nida etdi :
  - Bəli I silah düşdü ... Amma heç nə Mən edəcəm özümə yeni !
  Marqarita qəzəblə dedi :
  - Bəli edəcəksən ... burada Sən yox iyirmi birinci əsr ! cəhd edin -dan ağac üyütmək ulduz gəmisi !
  Oleq çətin hönkürdü V cavab :
  - İndi yox orta əsrlər ! Nə zəruri et _ _ Və Mən edəcəm ! VƏ bütün Biz İndi uyğunsuzluqlar və _ Bu səslənir qürurla !
  Qız ilə heyranlıq cavab verdi :
  - Bəli əlbəttə götlər ! Yalnız V fərqlər -dan nağıllar Hamısı daha ağır Və Harada daha prozaik !
  Oğlan vunderkinddir _ inamlı bildirildi V istehzalı forma :
  - Oh həcm Nə işıq tədris , qış Və yazda ... deyirəm olmadan istisnalar hamısı pis ruhlar meşə !
  Marqarita təsdiqləyərək təsdiqləndi :
  - Bəli hiss yumor Sən yox sol ! VƏ Bu Ola bilər olmaq Və var əsas şey !
  Oleq Rıbaçenko cavab verdi V Afişa üslub :
  - Ə əsas müəlliflər işlər bu kimi ! Kommunist Partiyası , Lenin , Sovet güc !
  Qız güldü ... A yay yağış gücləndi . Ağac əhatə etmişdir -dan reaktivlər Çox pis . Uşaqlar tezliklə islandı əvvəl mövzular _ A quru Bu harada .
  Yağış lakin , birdən dayandı , partladı sərin meh _ Kimə isinmək uşaqlar hərəkət edək By meşə . Bahalı idman ayaqqabısı əzilmiş və _ Oleq soyundu onlar , və Həmçinin corablar qalmaq ayaqyalın _
  Marqarita qorxdu diqqət çəkdi :
  - Sən Belə ki üşüyəcəksən !
  oğlan inamlı bildirdi :
  - İ heç vaxt yox soyuq tutdu ! VƏ bütün ayaqyalın gəzmək bir zövq . Gəzişmək Və sən ! Budur yox Moskva , heç kim barmaq saat məbəd bükmək yox olacaq !
  Qız mənfi silkələdi baş :
  - Ayaqlar V qaranlıq sən məni döyəcəksən ! I həqiqətən birtəhər _ _ Mən bunun öhdəsindən gələcəm !
  Uşaqlar hərəkət edək By gecə meşə . Oleq gəzdi qabaqda : ayaqyalın ayaqları asan . A nə _ _ çılpaq tək hiss edir hər tüberkül , qabar , budaq , hətta çatdırır zövq . qız bu yox başa düşür və _ geridə qalır V onların squeshing idman ayaqqabısı .
  Burada Marqarita bir az fərqlidir və daş karxanalarında işləyən qızdan daha ərköyündür. Yaxşı, olur. Müəyyən xronometrik sürüşmələr yəqin ki, rol oynayır.
   oğlan qayıdır Və çalışır şadlanmaq :
  - Ver yox itələyin ! Tezliklə Gəlin çölə çıxaq Kimə insanlar !
  Marqarita şıltaqlıqla nida edir :
  - Bəli həqiqətən Və tezliklə !
  Qız bəziləri bir az qalın , bəlkə də dolğun və yorulur Harada daha sürətli , daha idmanlı oğlan . Amma idman ayaqqabısı çıxarmaq qəti şəkildə imtina edir .
  - Yox ! IN meşə ayaqyalın yox get ! Siz yıxılacaqsınız ayaqlar !
  Oğlan mənfi silkələdi baş :
  - Cəfəngiyyat ! I Nə qədər yox tapdalanmış nə də bir dəfə yox özümü kəsdim ! VƏ hətta payızda Bu Əla qurmaq V meşə mil _ Sıfırlayın yastıqlar Və Sən çevriləcək daha asan !
  Qız çətin etiraz etdi :
  - Yox ! I yox dilənçi və _ nəcib bir növ ! Sən qaçmaq sanki cırıq bir dəfə Belə ki Sən kimi .
  Oğlan qaşqabağını tökdü Və hönkürdü :
  - Ü bacı ! VƏ şılpaqlamaq Necə xanım !
  Marqarita susdu ... Keçdi bəziləri saat Və artıq bütün çiçək açdı . Hətta oldu bişirmək günəş . Dolğun Və yox bunun kimi _ kimi idman Oleq qız nəhayət tükəndi Və oturdu istirahət . Daha çox adi Kimə Yüklər oğlan oturdu yaxın ilə onun könülsüz _ cızılmış qaşınma daban O qabıq _ fit çaldı :
  - Bəli Sən yox Gerda !
  Marqarita V cavab sızladı :
  - İ Mən yoruldum _ var Mən istəyirəm ! A saat Sən baxmayaraq bir növ _ kolbasa sol ?
  oğlan qarışdı By ciblər _ Çıxarılıb əskinas V beş yüz rubl və _ əlli dollar və _ Həmçinin bir qəpik xırdalıq Və cib telefonu telefon ilə miniatür video kamera . Qaşqabaqlı ...
  IN dost cib olduğu ortaya çıxdı yalnız paket saqqız çeynəmək uşaq aldı bir dilim özümə Və təklif etdi Marqarita . Qız imtina etdi :
  - Ü mən onun bəli !
  VƏ Eyni imtina etdi bir parça V ağız _ Amma saqqız aclıq yox söndürür . Yalnız yandırır iştah _ Uşaqlar oturdu bəziləri zaman , səssizcə . A sonra Marqarita soruşdu :
  - Yaxşı , dahi , necə Sən düşünürsən bizə yem ?
   uşaq inamlı cavab verdi :
  - Yay Axı . _ _ tapacağıq göbələk , giləmeyvə , balıq balığı yandıraq _ yanğın ...
  Qız qaşqabaqlı Və soruşdu :
  - Ə saat Sən daha yüngül var ?
  Oleq qarışıq cavab verdi :
  - Yox , mən eyni yox siqaret çəkirəm !
  Marqarita güldü , fərq etdi :
  - İ həm də ... Amma Bəzən var hallar _ _ Və pis vərdişləri faydalıdır .
  Oğlan başını tərpətdi Və qeyd etdi :
  - Evdə saat mən daha yüngül var ... Amma V Moskva -dan onun faydasi yoxdu ...
  uşaq qıvrıldı Və qətiyyətlə dedi :
  - İstirahət etdik Və getdi növbəti !
  Qız könülsüz gül Və burnunu çəkdi ağızlıq :
  - Gəl gedək !
  Gənc uyğunsuzluqlar yenidən hərəkət edək By meşə . Oleq Kimə onun üçün ayıb yox Çox necə bilirdim _ lazımdır naviqasiya edin . A kompas saat uşaqlar yox idi . Belə ki Nə Onlar konkret olaraq itdi . Bu yaxşıdır _ daha çox yay Və istilik _ VƏ Belə ki yox həddindən artıq çox qorxulu . Eyni vaxtda rast gəldi haqqında təmizləmə qaragilə _ Qalxdı haqqında bütün dördlük Və başladı bayram edin şirin giləmeyvə _
  Marqarita söndü _ ibtidai aclıq , güldü :
  - Budur Görürsən saat Sən qara ağız ! Sən sanki damaz it ilə xarakter !
  Oleq inamlı cavab verdi :
  - Xeyr gəlin itirək ! U bizə Ümid edirəm güclüdürlər mədələr və _ ishal yox alacaq !
  Uşaqlar doldurulmuş giləmeyvə Və yenidən getdi V yol . Günəş keçdi zenit Və oldu Çox isti . IN idman ayaqqabısı ayaqları preli , və Marqarita nəhayət qərarını verdi _ onların çıxarın . Amma ilə qeyri-adi vərdişlər ayaqyalın get Çox tikanlı _ Qız gəlib çatmışdır haqqında budaq , inlədi Və oturdu haqqında ağac kötüyü Anladım ayaqqabı geri Və qışqırdı :
  - Yaxşı Və meşə doludur _ sürprizlər !
  Oğlan könülsüz təsdiqləndi :
  - Əlbəttə ... Burada yox kurort ! Amma Və sevimli bir növ _ var ...
  Gəzinti By meşə , qız soruşdu Oleq :
  - Ə Necə olardı Sən kömək etdi olardı Qırmızı Ordu ?
  oğlan cızılmış tac Və rasional cavab verdi :
  - İ olardı ... Təklif olunur olardı onlar üçün başladı texnologiya T -54. Bu cür tank bilər olardı sürətlənmək sona çatır ikinci dünya müharibələr .
  Qız yox bütün razılaşdı :
  - Səncə , bilirsən _ _ qurğu tank yalnız V general xüsusiyyətləri duman olardı onlar kömək ?
  Oleq Rıbaçenko incidi haqqında bu :
  - Xeyr V general , i bütün haqqında tanklar çox Mən bilirəm _ həcm nömrə Və haqqında aktiv zireh !
  Qız güldü V cavab :
  - Yaxşı , onda gəl _ daha yaxşı dərhal texnologiya T -90 və Sonra tutacağıq hamısı sülh !
  uşaq cızılmış başın arxası Və etiraf etdi :
  - Oxudum I haqqında bir seriyası , haqqında qurbanlar V qırx ikinci il -dan iyirmi birinci əsr . Belə ki Onlar Və tikilmişdir sadələşdirilmiş model T -54, işə salındı onun V istehsal daha çox əvvəl döyüşlər altında Stalinqrad . VƏ V nəticə nə SSRİ qazandı Harada _ daha sürətli V reallıq Və ilə böyük təsiri . Aktiv yoxlayın başqaları ideyalar sonra ... Siz edə bilərsiniz cəhd edin Və bir şey _ _ daha çox kompleks - məsələn sistemi salvo yanğın " Smerch ". Amma həddindən artıq çox uzaq texnoloji cəhətdən qaçmaq yox lazımdır !
  Marqarita ilə bu həvəslə razılaşdı :
  - Xeyr alın ... Ah Bu daha çox Və lazer silah et tələb edəcəklər !
  vasitəsilə bəziləri vaxt qız yenidən oturdu istirahət . Vaxt uçdu birtəhər _ _ gözədəyməz . Yenidən qaraldı və _ məcburiyyətində qaldı gecələmək altında açıq səma . Amma gecələr V son iyun qısa Və isti . VƏ mühakimə By cinslər ağaclar , bu haradasa _ _ haqqında Ukrayna , ilə daha çox isti iqlim . Belə ki yatmaq Bacarmaq olduqca .
  Oleq Rıbaçenko bunu xəyal edirdim O bir bu cür oğlan - kabinli oğlan haqqında qızcasına gəmi _ VƏ qızlar sürürlər onun geri və irəli . heç də dəqiqə sülh _ Bəli daha çox istəyirəm toxun əzələli bədən oğlanlar , çimdik . yox əla sevinc .
  Bir az yat yox vermək , qaldırmaq V erkən və _ V əllər mop - quru Və olmadan Getmək parlaq göyərtə _
  A Sonra daha çox fikirləşdi qızlar göndər götürmək tüstü ilə borular _ Bəli nə ? Brezent ! Bu Və bütün Deyəsən haqqında istehza _ Amma oğlan tələsdi yerinə yetirmək verilmişdir sifariş . brezent -dan tüstü soxuldu və _ Oleq əziyyət çəkdi yuxarıda dəniz dalğalar V yan Avstraliya .
  oğlan V ümidsizlik oxumağa başladı ;
  I idi sadə uşaq V ölkə kral ,
  Ata mənim torpaq ustad şumlanmış ...
  Amma yaşadı V xəyallar O cəngavərlik hussar ,
  VƏ çubuq cəsarətlə V döyüş oğlum yellədi !
  
  sonra haqqında donanma qaçıb I yeniyetmə ,
  Mənə haqqında gəmi keçmək verdi şahzadə ...
  yox şəkər xidmət , siz Mənə inan uşaqlar ,
  Orada lazımdır sıx öhdəsinə götürmək yox düşmək !
  
  Fed cüzi , amma Amma şallaqlanmış ,
  By daban çubuq - oğlan üçün döymək !
  Yox , yox arzuladı bu cür uşaq səhmlər ,
  istədi azadlıq , gənc İlya !
  
  xəyal etdim _ Həmçinin inanmaq O sərvət ,
  istədi ayaqyalın ayaqyalın çəkmələr ...
  Amma Yox haqqında dəniz , sən Mənə inan qardaşlar ,
  Hamısı Nə Məndə var - məni ruhdan salacaqlar arxada borclar !
  
  Amma Budur başımıza gəldi _ tutuldu özəl ,
  idi döyüş qeyri-bərabər , əziyyət çəkdi biz ...
  VƏ olduğu ortaya çıxdı I V pirat pəncə ,
  A Bu sanki V bişmiş cəhənnəm Şeytan !
  
  Qamçılanmış uzun , yeddi quyruqlu pişik kimi ,
  sonra ayaqyalın ayaqları gəldi yanğın ...
  Piratlar qalib gəlmək kabinli oğlan Çox çətin ,
  Mən istədim onlar daha güclü et ağrı !
  
  Oğlan sıx V işgəncə bu keçirildi _
  heç də inildəmək , ağlamaq , hətta yox ah çəkdi ...
  O real cəngavər olduğu ortaya çıxdı
  Çəkildi , bilirsən qayış Necə inadkar qatır !
  
  VƏ kapitan quldurlar təəccüb _
  Sən adam görürəm _ _ _ bizim ...
  VƏ işıq saçırdı filibusterlər üzlər ,
  Bu cür saat Yoongi meydana çıxdı şans !
  
  O oldu pirat By dənizlər sərt ,
  VƏ Eyni V döyüşlər boğulur gəmilər ...
  İndi təşəbbüs var saat oğlanlar yeni ,
  Öyrən , cəhd et - belə yox süpürüb apardı !
  
  Pirat Əlbəttə oğlan oğru ,
  Amma fəxri adlar qanunlar qardaşlıqlar Necə kanon ...
  üçün boş söhbət hətta qurumuş ,
  Amma yaraşacaq ilə qışqırır sürətlənmə !
  
  oğlan böyüdü və _ böyümüş sərvət ,
  idarə olunur tapmaq özümə gəlin bir anda ...
  Səlahiyyət həzz alır saat qardaşlıqlar ,
  IN bir növ _ ən azı O Və Allah Və şahzadə !
  
  Amma Budur uğurlar üz çevirdi vəhşicəsinə _
  Anladım pirat ədviyyatlı V ürpertici əsirlik ...
  Tanış oldum haqqında dəri ki _ bu cür cəsarətlə ,
  O anladım ki _ bu cür xaos !
  
  Aktiv rəfdə möhkəm qəhrəman keçirildi _
  VƏ heç kim yox verilir , yox dedi ...
  Baxmayaraq ki ona söz verdi hətta krallıq ,
  VƏ vədlər verir sonsuz mil !
  
  Vəli Sonra V zəncirlər əvvəl iskele ,
  Orada hazırlanmışdır qılınc böyük cəllad ...
  Bu cür görünür saat Ona iş ,
  bir zərbə başlar kəsin !
  
  Hər kəs haqqında vida cəngavər baş əydi ,
  Dedi : üzr istəyirəm _ günahkar ...
  Yelləncək balta - kötük yuvarlanmış ,
  Ruh pirat uçdu V cəhənnəm !
  Günəş artıq işıq yüksək Və oğlan şən ayağa qalxdı . Qız gül könülsüz _ Ac uşaqlar hərəkət edək By meşə . Marqarita axsaq , sürtünmüş ayaqları , ağrılı sızladı Və kürü , in hansı yığılıb süd turşu _ Çox Mən istədim edir .
  oğlan hiss etdi özüm daha şən və inamlı şallaqladı ayaqyalın ayaqları By ot sonra _ Və hal , qopmaq irəli sonra _ qayıdır Kimə qız .
  Amma aclıq əsəbləşdi Və onu . Budur Uşaqlar yenidən olduğu ortaya çıxdı haqqında Qaragilə təmizləmə _ yedim olmadan hər cür şeylər həvəs . olmadan çörəkdən Və ət Qaragilə yox bilər qane etmək ac mədələr . Sonra yenidən hərəkət edək ...
  Baxmayaraq ki idman ayaqqabısı Və yumşaq amma _ uzun müddətə gəzirsən V onlar ovuşdurursan ayaqları . Qız çıxardı ayaqqabı Və Mən cəhd etdim get ayaqyalın _ Oğlan gəzdi irəlidə və _ uzanıb çubuq konuslar , budaqlar , budaqlar . A Marqarita cəhd etdi addım By yumşaq ot _ Amma Hamısı bərabərdir altlıq sonra bəziləri vaxt olmaq parıltı .
  Qız oturdu və _ Sonra Oleq təklif etdi :
  - Otur mənə haqqında geri ! Mən aparacağam !
  Marqarita şübhəli :
  - Ə uzun müddətə istər saat Sən yetər güc , ayı yağlı ?
  Oleq Vicdanla cavab verdi :
  - Xeyr Bilirəm ... Amma Sən arıqlayırsan birbaşa haqqında gözlər !
  Həqiqətən -dan yoxluq yemək qız oldu arıqlamaq _ Bəli Və güclü əzələli oğlan , yavaş-yavaş qurudu . Daşımaq yük arxada kürəyinizlə yox sadə , lakin O axırda _ _ atlet _ VƏ lazımdır dözmək yük .
  vasitəsilə cütlük saat sürmək Oleq imtina etdi Və oturdu . Sonra idarə olunur vicdan Marqarita getdi özü _ Onun altlıq idi qırmızı Və cızılmış . Amma qız bəziləri vaxt keçirildi haqqında güc olacaq .
  sonra Uşaqlar rast gəldi haqqında kollar böyürtkən _ Bir az süründü Və yedi .
  yeyən böyürtkən , marqarita diqqət çəkdi :
  - Doğrudanmı? Bu sonsuz meşə ?
  oğlan mənfi silkələdi baş :
  - İ Belə ki yox Məncə ... Əksinə Ümumi Biz Sadəcə olduğu ortaya çıxdı yox V özü ən yaxşı yer .
  Marqarita nifrətlə xoruldadı :
  - Və sadəcə itdi ... Budur o sizin dahi !
  Oleq rasional qeyd etdi :
  - Ə bilmək Hamısı V prinsip qeyri-mümkün !
  sonra nə oğlan qətiyyətlə oldu Və cavab verdi :
  - Gəl gedək ! Bəlkə rastlaşarıq _ haqqında partizanlar !
  Qız kədərli güldü :
  - Təzə əfsanə , amma inanmaq ilə əmək ...
  Get Və V özü faktiki olaraq Bacarmaq əvvəl sonsuzluq V meşə azan By olanlar eyni ən çox yollar _ Nə vaxt Qaranlıqdır , uşaqlar yenidən dırmaşdı haqqında dulavratotu . Yağış yox idi Və gecələr ukraynalı isti .
  Oleq Rıbaçenko xəyal etdi özümə davamı ... Burada O kabinli oğlan hitlər haqqında amerikan gəmi ... Onun tutmaq Və soruş :
  - Sən rus !
  Oleq qürurla cavablar :
  - İ rus kabinli oğlan !
  amerikalılar gülür Və üçün başladı qərar ver şallaq oğlan yeddiquyruqlu pişik . _ In yuxu zərbələr yox belə ki ağrılı Və oğlan dözür _
  sonra ona yandırılmışdır siqaret Kimə döşlər Və tələb edir deyin O planlar əmr , sanki olardı oğlan , bacarıqlı bir şey _ _ bil .
  Sonra daxil edin barmaqlar V qapı açılış Və sıxmaq vitse . Amma heç biri işgəncə yox kömək . Oleq Rıbaçenko susur Necə partizan _ VƏ Sonra onun səbəb olur özüm admiral _
  Görünür ilə şübhə haqqında zəncirlənmiş əli qandallı oğlan _ ilə zolaqlı geri , ilə əhatə etmişdir blisterlər xurma , və altlıq ayaqları , amma özüm çalışır görünür mehriban Və həvəslə tələffüz edir :
  - İstəyirsən velosiped , hə ?
  Oleq Rıbaçenko baxır ilə qəsdən laqeydlik .
  admiral əlavə edir ilə təbəssümlə :
  - Ə skuter ?
  oğlan nifrətlə xoruldadı :
  - Bəli yetərli deyil !
  admiral qəzəblə qaldırdı qaşlar Və soruşdu :
  - Yaxşı , yaxşı Ford avtomobili ... Təsəvvür edin _ Sən bu cür kiçik və _ saat Sən bütöv bir Ford .
  Oleq Rıbaçenko olmadan kölgələr ironiya təklif etdi :
  - Ə Ola bilər Sonra dərhal " Cadillac "? Nə xırda şeylərə vaxt itirmək ?
  admiral etdi bir növ belə yox Anladım ironiya Və dedi :
  - İki Cadillac və bir Ford _ _ _ _ əlavə olaraq !
  oğlan istehzalı əlavə etdi :
  - Ə Həmçinin açar -dan _ olan mənzillər pul yalan !
  admiral təsdiqləndi ilə təvazökarlıqla :
  - İki açar _ _ üç _ olan mənzillər Çox böyük pul yalan !
  Oleq Rıbaçenko güldü Və qeyd etdi :
  - Bəli vədlər verir saat sən ... Yaxşı yaxşı , mən Sənə göstərəcəm sən harada _ Və V hansı yer Bacarmaq Hücum rus donanma Və nail olmaq qələbə !
  admiral sevindi sıçradı əllər Və əmr etdi :
  - Daşımaq nəcib nahar ! Oğlan Hamısı dedi !
  sonra aclıq Yaxşı yemək incə yemək _ oğlan doydum əvvəl zibil , və Sonra _- də dedi hansı yer daha yaxşı Ümumi keçir amerikan eskadron _
  - Onda Sən özünü taparsan V arxa admiral Troşeva Və düzləşdirmək onun Necə sikkə _
  amerikan yetər ovuşdurdu əllər ...
  oğlan eyni soruşdu jurnal Və etdi bəziləri _ kimi eskizlər get Və hərəkət daha da .
  Nə və ya amerikan donanma haqqında hər kəs cüt-cüt cırıldadı Kimə əvvəlcədən bişmiş qapalı _ A Oleq Rıbaçenko oturdu haqqında yataq ... K Ona gəldi yellənmə itburnu qadın _ O utanmadan hücum etdi haqqında oğlan .
  Yəqin ki , belədir yol , admiral istədi ifadə kabinli oğlan minnətdarlıq . Və ya əksinə daha çox çirklənmək !
  Vaxt in yuxu gəlir tez və _ Budur amerikan eskadron V kvadrat şeytan . Nə və ya istədi Yankilər orada daxil olun , bəli Və alacaq By ləyaqət ! Budur o başlanqıc nöqtəsi dəqiq planlaşdırılır cəsarətli oğlan _
  Birdən dəniz köpükləndi ... gül yuxarı böyük dalğalar , udma amerikan kreyserlər Və döyüş gəmiləri _ Üstəlik Bu baş verdi Bu V bəziləri saniyə _ Hamısı _ kimi su basdı V bank ilə pivə _ sonra nə Və bitdi vaxt V əbədiyyət üçün eskadrilyalar dəli Dik .
  VƏ gəmilər getdi V səltənət Neptun ...
  Budur göstərilən Oleq əvvəl dəniz kral _ Bu monarx idi böyük ilə balıqlı quyruq Və qızıl tərəzi _ silkələdi trident Və qışqırdı :
  - Sən ÜST bu kimi ?
  Oleq atladı , sillə vurdu yandı V manqal ayaq və cavab verdi :
  - İ kabinli oğlan rus donanma !
   Neptun hönkürdü Və soruşdu :
  - Mirvari mənim edə bilərsən ?
  Oğlan gülümsədi Və cəsarətlə cavab verdi :
  -Bacarıram amma _ _ üçün Sən yox edəcəyəm !
  Neptun döydü trident Və qışqırdı in hamısı boğaz :
  - Köpəkbalığı sadiq qulluqçular mənim ... fasilə həyasız Olejka !
  Oğlan sıxılmış yumruqlar Və oldu cavab atəşi -dan basaraq barracuda . Bunlar dırmaşdı sanki ac itlər _ Amma oğlan onların görüşdü güclü zərbələr , göndərmək V nokaut _ Amma köpəkbalığı Hamısı daha çox Və daha çox ... Oğlan - kabinli oğlan tükənmiş ...
  Artıq çiçək açdı . Marqarita yatır və _ heyif ki oyanmaq gözəl qız _ O Və V özü faktiki olaraq arıqladı və _ -dan nə üz oldu daha çox şirin , qırmızı -dan təzə qaralmaq _ uşaq hiss etdi V özümə oxşarlıq sevgi _ Ola bilər sağol təxminən _ kimi _ Tom Sawyer Kimə Becky .
  Yazıq qız aclıq . A onun ayaqları belə _ cızılmış , tender , deyil tanış Kimə kobud səthlər _ bir şey _ _ o xatırladıb Gerda , elə deyilmi? Nə daha çox korlanmış _ A İndi tutuldu in _ olduğu vaxtlar həyat yox moruq _
  Əla Daxili Müharibə ən çox ağır dövr həyat arxada SSRİ . A O uşaq möcüzəsi ilişib V meşə və _ yox Ola bilər heç nə kömək Qırmızı ordu _ axmaq Bu hər şey ... qədər nə eyni axmaq !
  oğlan Bir az oturdu və gözlədi _ _ Marqarita oyanacaq Və tutaraq ona əl soruşdu :
  - Və nə Sən istəyirsən ?
  Qız Vicdanla cavab verdi :
  - Var ... Və daha çox yat !
  Oleq Rıbaçenko qətiyyətlə silkələdi yumruq :
  - Bəsdir ! Zəruri get ! Ola bilər Bu gün bizə şanslı !
  Marqarita etdi bəziləri əmin deyiləm addımlar ayaqyalın ayaqları By ot _ baxdım haqqında sonra idman ayaqqabısı haqqında blisterlər Və bildirdi :
  - Çalışacam , mən Bir az Belə ki gəzmək ! U mən yetər olacaq !
  Oğlan xəbərdarlıq etdi :
  - İ olacaq bax _ _ Sən yox Mən özümü döydüm !
  Qız ilə gülümsəmək _ _ qırmızı -dan təzə aşılama üz , cavab verdi :
  - İ çalışacağam _ _ get tez !
  Uşaqlar rəhbərlik etmişdir By meşə ... Əvvəlcə get Marqarita idi Çox çətin . Amma qız Çox qürurlu Və keçirildi haqqında özünə hörmət . sonra Nə vaxt əzələlər isindi , ağrı V ayaq Və geri sakitləşdi , oldu daha asan . Amma aclıq məni tutdu Hamısı daha güclü . Yenə doğru _ tutuldu qaragilə _ Amma giləmeyvə aclıq artıq yox razı . oğlan təklif etdi :
  - Lazımdır tapmaq çay Və tutmaq balıq !
  Marqarita çətin ah çəkdi :
  - Yaxşı Bu fikir !
  Amma haqqında çay çölə çıxmaq heç bir şəkildə yox yalnız uğur qazandı _ rast gəldi haqqında yollar axınlar . Qız tezliklə buxar bitdi və oğlan yenidən məcburiyyətində qaldı aparmaq onun haqqında geri _ sonra yumaq yaralı ayaqları qıza V soyuq su ...
  Marqarita üçün diqqəti yayındırmaq soruşdu oğlan :
  - Ə Necə Sən sizce bizimki _ Qırmızı ordu olacaq avans qarşı Krauts və ya yox ?
  Oleq Rıbaçenko qəzəbli :
  - Necə Bu yox ? IN həcm Və ibarətdir inanc sovet silahlı güc _ _ qalib gəlmək düşmən haqqında onun ərazilər . Biz doğul , gəl Və olacaq avans nə olardı Bu yox buna dəyərdi . - Oğlan V qıcıqlanma köçdü özüm yumruq By yanaq sümüyü .
  - Budur Mən , məsələn , sadəcə əmzik _ yox Bacarmaq heç bir şəkildə geri çəkilmək Sən -dan meşələr _
  Marqarita aydınlaşdı , sıçradı su ayaq :
  - Və özüm həm də ... Biz Belə ki ilə aclıq olsa öləcəyik _ Biz edəcəyik sürün !
  Oğlan çətin ah çəkdi Və susdu :
  - Bizim sümüklər tapacaq vasitəsilə bəziləri əsrlər ...
  sonra nə Onlar yenidən hərəkət edək By meşə ... Zaman davam edirdi Hamısı daha sürətli və _ Budur yenidən qaranlıq oldu ... Oleq təəccübləndim ki _ daha çox yox eşidilir ulama canavarlar _ Amma görünür Bu idi sakit meşə _ Yalnız cütlük bir dəfə eşidildi V məsafədə nərilti mühərriklər vida təyyarə _ Amma hətta dolu onların idi az istifadə olunur .
  Yaxşı, qızın bəxti gətirdi. Bununla belə, o, yavaş-yavaş hərəkət etdi. Ayaqlarım və belim çox ağrıyırdı... Turşular yığılmışdı.
  Onun vəziyyətini görən Oleq təklif etdi:
  - Bəlkə tək getməliyəm? Və istirahət edəcəksən!
  Qız qətiyyətlə başını tərpətdi:
  - Yox, gəlin birlikdə gedək! Mən güclüyəm!
  Və şiddətli ağrıya baxmayaraq, Marqarita irəlilədi. Ruhunu yüksək tutmaq üçün Oleq oxumağa başladı;
  Qızımla meşənin kənarında gəzirəm,
  Qırmızı qalstuk taxıram - ətrafda hər şey gözəldir...
  Axar gümüşü bir səslə cingildəyir,
  Qoy dünyada hər şey olsun - sevgi ədalətlidir!
  
  Ancaq bombalar düşdü, meşə partladı,
  Faşist irəliləyir, bütün ağaclar yanır...
  Çayın cırıldadığı yerdə qum yandı,
  Bədbəxt uşaqlar isə hədəfə çevrildi!
  
  İşğalçılar gəldi və bizim üçün çətindir,
  Çox çətindir uşaqlar, bir qabıq çörəksiz...
  Qayıqdan yalnız bir parça, bir avar qaldı,
  Və nə qədər qarğalar var - hətta göy!
  
  Yeraltı döyüşçülər indi bir-biri ilə dost oldular,
  Soyuq yollarda ayaqyalın gedirik...
  Düşmən qəzəbli heyvan kimi hədələyir,
  Ancaq ətrafımdakı insanların da ailə olduğuna inanıram!
  
  Pioner qatarı relsdən çıxsın,
  Və pələnglər kabusda məşəl kimi yandı...
  İnanın, faşizm məhvə məhkumdur,
  Qızla birlikdə cəsarətlə döyüşürük!
  
  Polisə cəsarətli bir döyüş verdik,
  Çiyninizdəki pulemyota etibar edin, ağır deyil...
  Həmişə qız mən səninləyəm
  Biz bir dünya quracağıq - parlaq və yeni!
  
  Bütün insanlar üçün gözəl olacaq, inanın mənə,
  Uşaqlar, biz duada Məsihə düşürük...
  Məbədimizi nəhəng bir ladin ağacı əvəz edir,
  Onun altında özünü yaxşı hiss edir, sanki indi cənnətdəsən!
  
  Qurtuluş gəldi və rus əsgəri,
  Faşist onu süngü ilə çox bərk vurdu...
  Dostumla pulemyot götürdük,
  Və almanları çox dəqiq vurmağa başladılar!
  
  İndi qorxulu bir mahnı ilə Berlinə gedirik,
  Almaniyaya da azadlıq gələcək...
  Paraşütlə sürətlə uçuruq,
  Döyüşçülər müqəddəs xalqın övladlarıdır!
  Mahnıdan bir qədər ruhlanan Oleq və Marqarita meşəni gəzdilər. Bəxti gətirdi ki, heç kim onlara rast gəlmədi. Sanki bütün sakinlər çoxdan ölmüşdü. Və hava dəyişdi, bir bulud yuvarlandı və yağış yağmağa başladı.
  Uşaqlar gölməçələrin arasından sıçradılar. Əhval-ruhiyyə nəhayət pisləşdi. Meşədə çox vaxt var, amma sonu görünmür. Beləliklə, siz kor pişik balası kimi gəzirsiniz.
  Marqarita nəhayət dözə bilmədi, ayaqları boşaldı və qız mızıldandı:
  - Mən çarəsizəm! Nə vaxta qədər belə gəzə bilərsən!
  Oğlan dərin ah çəkərək cavab verdi:
  - Yəqin ki, çox uzun müddətdir. Bura nə qədər baxsan da, qəddar və kimsəsiz bir yerdir.
  Marqarita qışqırdı:
  - Bu, bizim üçün qəddardır... Özünü belə qurmaq və yıxılmaq... Və sən zaman maşınını qura bilmədin!
  Oğlan ağır ah çəkdi və könülsüz cavab verdi:
  "Mən özüm də onun partlayacağını gözləmirdim." Amma belə oldu...
  Qız hirslə dedi:
  - Deməli ölsün!
  Bundan sonra uşaqlar bir neçə saat danışmadılar. Bir neçə giləmeyvə yedik. Aclıq hissi yorğunluqdan bir qədər kütləşdi. Marqaritanın ayaqları yavaş-yavaş əmələ gələn kalluslarla örtülməyə başladı. Bu, yolda hərəkət etməyi asanlaşdırdı. Amma ayaqları çox qaşınırdı. Giləmeyvə artıq qarnımı ağrıdırdı. Aydındır ki, mədə çörək və başqa bir şey tələb etdi.
  Həm də kompüterlər və başqa şeylər olmadan darıxdırıcıdır. Bir müddət uşaqlar hələ də cib telefonlarında film izləyə bilsələr də, batareyaları tükənmişdi. Bundan sonra həqiqətən tənhalaşdı.
  Yaya və yırtıcıların olmamasına baxmayaraq, ətrafdakı mənzərə kədərli və sönük görünürdü. Və ümumiyyətlə, birtəhər qorxulu oldu.
  Oleq yenidən oxumağa çalışdı, amma sözlər ağlına gəlmədi... Və vaxt keçir.
  Hava qaralmaqdadır. Görünür, yenə açıq havada ac yatmalı olacağıq. Və bu qorxuncdur. Oğlan başqa bir şey istəyir. Amma qız artıq huşunu itirmişdi. Və yatıb yuxuya getməlisən.
  Onlar boş yerə dolanarkən Normandiyaya enişlər başladı. Almanların T-4-ün çəkisi və hündürlüyünün yarısı qədər olan, lakin bərabər silahlanma, daha yaxşı müdafiə və daha çox hərəkət qabiliyyəti olan daha praktik və daha ucuz özüyeriyən E-10 silahı var idi. Kiçik E-10 qısa məsafədən Shermans-a mükəmməl şəkildə nüfuz edə bildi və özü də gözə çarpan deyildi, bu da düşmənin çoxlu bombardmançılarının olduğu şəraitdə çox vacibdir.
  E-10 mükəmməl özüyeriyən silah olduğunu və ən əsası ucuz və istehsalı asan olduğunu praktikada sübut etdi. Onun silueti o qədər alçaq idi ki, izlər yanları tamamilə örtərək əlavə qoruma verirdi. 80 millimetr qalınlığında zirehin rasional meylinin böyük bucağı əksər silahlara qarşı səkdirmə verdi. Hətta IS-2 belə bir vasitəyə həmişə baş-başa daxil olmurdu.
  Praktiki baxımdan, E-10 özüyeriyən silahı aşağı hündürlükdə olduğuna görə yüksək hündürlükdə effektiv olduğunu sübut etdi. Və təbii ki, o, Norveçdəki qələbəyə öz töhfəsini verdi. He-162 yüngül qırıcı və Arado bombardmançısı ilə birlikdə. T-4 tankı köhnəlmiş və E-10-dan hər cəhətdən aşağı olduğu üçün dayandırıldı. Döyüşlər Panteranın yaxşı potensialını da göstərdi. "Pələng"-2 "Siçan" kimi istehsala getmədi, lakin "Pantera"-2 çıxdı. Tiger-2-dən daha yüngül, silahlanma baxımından bərabər idi və zireh baxımından bir qədər aşağı idi. Bununla belə, bu tank həm də silahlanma baxımından bərabər, lakin daha yüngül, daha mobil və istehsalı asan olan E-25 özüyeriyən silahla əvəz olundu. Və bəlkə də daha yaxşı qorunur.
  Normandiyada müttəfiqlər məğlub oldular, təkcə yarım milyondan çox məhbusu itirdilər.
  Yayda sovet qoşunları mərkəzdə hücuma keçdi, lakin cəmi iyirmi kilometr irəliləyə bildi. Almanlar üçüncü müdafiə xəttini ən güclü etdi və ilk ikisi qüvvələrini geri çəkdi və yüz minlərlə mərminin boş yerə düşməsinə imkan verdi.
  Orada Qırmızı Ordunu saxlaya bildilər və ona çox böyük ziyan vurdular.
  Payızda almanlar nəhayət Cəbəllütariqi fırtına ilə ala bildilər. Franko buna baxmayaraq hücumla hədələyən Rommelin təzyiqinə boyun əydi. Bundan əlavə, Almaniyanın sualtı donanması güclənib. Hidrogen peroksidlə işləyən sualtı qayıqlar peyda olub. Və əvəzinə çox bahalı raket proqramı - reaktiv bombardmançılar və özüyeriyən silah E. "Panther"-2 embrion dəfn "Tiger"-2 və "Siçan" kimi istehsal getdi heç vaxt. E-25, 45 dərəcə bucaq altında 120 mm ön zireh, 82 mm tərəflər və üstəgəl izləri olan özüyeriyən silah oldu. Transmissiyaya eninə şəkildə quraşdırılmış və otuz ton ağırlığında olan 850 at gücünə malik mühərrik. 88 mm ilə silahlandıqda, lülə uzunluğu 71EL-dir.
  Hündürlüyü bir yarım metr olan belə bir maşın bütün tapşırıqları mükəmməl yerinə yetirdi və tez çevrildi. Təbii ki, Hitlerin axmaq fantaziyası da daxil olmaqla, digər tanklar lazımsız oldu: Maus.
  E-25 döyüşlərdə IS-2 və bütün digər modelləri məğlub etdi və demək olar ki, bütün dövrlərin ideal özüyeriyən silahı olduğunu sübut etdi. Güclü mühərrik və nisbətən az çəki yanlara 90 mm-lik qalxanları asmağa imkan verdi ki, bu da avtomobili SU-100, IS-2, daha yüngül avtomobillər üçün belə yan tərəfdən keçilməz etdi.
  Almanlar üstün tank qüvvələrinə qarşı inamla vuruşdular və şərqdə cəbhəni tutdular. Qərbdə isə faşistlər Mərakeşə soxularaq Afrikadan keçiblər.
  Rommel rasional olaraq qərara gəldi ki, hələlik şərqdə hücum etməmək, Afrika və Fars körfəzini tutmaq daha yaxşıdır. Üstəlik, Stalinlə barışığa ümid var idi.
  Doğrudan da, yanvar cəhdindən sonra mərkəzə hücum etmək. Qırmızı Ordunun və Leninqrad yaxınlığındakı böyük itkilərdən sonra Stalin sülh üçün zəmin sınamağa başladı. Ancaq o, yalnız sıfır variantı ilə razılaşdı. Rommel üç il müddətinə atəşkəs təklif etdi.
  Hiyləgər Stalin tərəddüddən sonra razılıq vermək qərarına gəldi. Qoy kapitalistlər bir-birini məhv etsinlər. Və o, dincələcək və güc qazanacaq.
  Rommel də ümid edirdi ki, üç ildən sonra qərbdə düşməni məğlub edə, sonra isə SSRİ-ni fəth edə bilər.
  Beləliklə, hər iki tülkü hiyləgər və hesablamalıdır.
  Oleq Rıbaçenko isə Marqarita ilə birlikdə partizan müharibəsinə başladı.
  Gecə vaxtı bir oğlan və bir qız alman qarnizonuna hücum etdilər. Və ona dava verdilər. Bir neçə onlarla faşisti güllələyib meşəyə qayıtdıq. Sonra sərgərdan və uzun müddət fırlandılar, izlərini qarışdırdılar.
  Lakin ümumilikdə onların fəaliyyəti tam uğurlu alınmadı. Nasistlər cavab olaraq kəndi yandırıb və yerli sakinləri güllələyiblər.
  Burada istər-istəməz düşünürsən: partizan olmağa dəyərmi?
  Oleq Rıbaçenko və Marqarita bundan sonra bir müddət meşədə göbələk və giləmeyvə yığıb və başlarını aşağı salıblar.
  Sonra onlar konvoya məskunlaşan ərazilərdən daha uzaqda hücum ediblər. Onlar bir benzin çənini sındırdılar və onlarla Kraut öldürdülər. Buna cavab olaraq almanlar insanları yenidən asdılar.
  Nasistlər bütün partizan hərəkətlərinə edamlar, dar ağacları və işgəncələrlə cavab verdilər. Xüsusi olaraq xəbərdarlıq edilir ki, təxribat və hücumlara görə yerli əhalinin məsuliyyət daşıyacaq.
  Bu, təbii ki, impulsu cilovladı. Həm Oleq Rıbaçenko, həm də Marqarita Korşunova partizan olmaq istəklərini itirdilər.
  Oğlan da, qız da sadəcə olaraq darıxmışdılar.
  Oğlan hətta yumoresk də bəstələyirdi;
  Böyük Müstəmləkə İmperiyasının ən zənginlərindən biri, bəşəriyyətin əsası olan Tuhanai planetini dəhşətli bir gurultu sarsıtdı. Göydələnlərin sonsuz silsiləsi dəhşətli raketin düşməsi nəticəsində radioaktiv külə çevrildi. Səma dəhşətli ulduz gəmilərindən ibarət alovlu, qırıq bir xəttlə kəsildi.
  - Yerlilər, imtina edin!
  Tək tələb irəli sürülüb, ardınca başqa bir atış. Bu dəfə heç bir partlayış olmadı, planetin səthi şişdi və dalğalar şəklində keçdi. Bütün canlılar elementar hissəciklərdən bir anda toza çevrildi. Beləliklə, bəşər tarixində yeni bir səhifə açıldı - Kosmos Müharibələri Əsri!
  Ulduzlararası müharibənin şiddətli alovları
  Dünyanın ən incə sapı cəhənnəm atəşi ilə yanır!
  Və şeytanın şər baltası planetin üzərində dolandı
  Qorunma düzəldin, əks halda dünyada yaşaya bilməyəcəksiniz!
  Günəş sistemi səcdəyə düçar olmuş bədbəxt qaçqınlarla hədsiz dərəcədə yüklənmiş çoxsaylı ulduz gəmiləri ilə dolu idi. Yeni qeyri-insani təcavüzkarlar məhv edilmiş vakuum taktikasından istifadə edərək yazıq bilmirdilər. İndiyə qədər heç kim təcavüzkarları yaxından görməmişdi, hətta onların bədən quruluşu belə məlum deyildi və bütün bunlar dəhşətli söz-söhbətlərə səbəb olurdu. Onlar bildiriblər ki, yadplanetlilər uşaqları diri-diri yeyir, onlara radioaktiv izotoplar səpirlər, həmçinin qadınların bətnlərinə ərimiş qurğuşunu tökərək, buxarda bişirilmiş əti istənilən vəziyyətə gətirirlər. Bu şəraitdə yeganə mümkün qərar qəbul edildi: ümumi səfərbərlik elan etmək, kart sistemi tətbiq etmək, bütün insan təsərrüfatını müharibə vəziyyətinə keçirmək. Ən son silahlar istehsal edən zavodlar gecə-gündüz işləyir, mavi səmanı duman bürüdü, ətraf mühitə vaxt yox idi. LOX - Birləşmiş Kosmik Sistemlər Liqasının Fövqəladə Hallar üzrə Təhlükəsizlik Şurası müdafiə işlərinin gedişini yaxından izləyərək təkrar-təkrar toplaşdı. Son görüş ən qorxulu idi, ulduz kəşfiyyatçılar düşmənin saysız-hesabsız armadalarının günəş sistemini mühasirəyə aldığını və yəqin ki, həlledici atış üçün son siqnalı gözlədiklərini bildirdilər.
  Ultra-marşal Dik Feniks olduqca əsəbi idi, çıxışında isterik qeydlər var idi. Onun iti çənəsi aquilin üzündə titrədi və Havana siqarından yanan bir kötük qopdu və formasında məkrli tüstülənmiş ləkə buraxdı.
  -Qiyamət saatı gəldi! Dünyanın sonu ilə bağlı ən qədim peyğəmbərliklər gerçəkləşir. Ultra müasir silahlarla dolu minlərlə nüvə sualtı qayıqları sistemimizi əhatə edirdi. Yetər ki, dua edib ləyaqətli ölümü qəbul edək!
  -Mən Fenikslə razı deyiləm!
  Ali Kosmik Koordinatorun zahiri sakit səsi eşidildi.
  "Bu cür zəiflik anına təslim olub, ölümümüzün tamamilə qaçılmaz olduğunu etiraf etməməliyik."
  Bunun açıq-aşkar itaətsizlik olmasına baxmayaraq, ultra-marşal Koordinatorun sözünü kəsdi.
  "Mən bir peşəkar hərbçi olaraq bəyan edirəm ki, Arnold, faktlarla üzləşmək şansımız yoxdur." Milyarlarla düşmən ulduz gəmisi var! Və onların bir çoxu Aydan daha böyükdür, silahları demirəm, təcrübə aydın göstərir: hərbi kosmik sahədə onlar bizi dəfələrlə üstələdilər.
  Səssiz bir təsdiq uğultusu salonu bürüdü. Mən inanmaq istəmirdim, amma Feniks haqlı olduğu kimi görünürdü. Kilolu lider çətinliklə ayağa qalxdı, geniş çiyinlərini düzəltdi; Arnold Schwarkaneger yuxusuz gecələrdən heyrətlənirdi, göz qapaqları şişirdi, lakin alçaq səsi möhkəm və özünə inamı ilhamlandırdı.
  -Ali İqtisadiyyat Koordinatorunu dinləyək. O, planetimizin ən yaxşı alimlərinin yaratdığı ən yeni silahları nümayiş etdirəcəyini vəd edib.
  Bu dəfə başçıların xoru daha canlı idi.
  -Qoy nümayiş etdirsin! Biz onlara əclafları göstərəcəyik!
  Bu yaxınlarda hərbi-sənaye kompleksinin rəhbəri vəzifəsinə təyin edilmiş şortikli oğlan Oleq Rıbaçenko üzən podiuma qalxıb. Səsi şən idi, gözləri parıldayırdı, deyəsən, LOX məclisinin bəlkə də sonuncu iclasında deyil, toyda iştirak edir.
  - Bu gözlənilməz ruslar, ümumbəşəri kədər zamanı sevinir!
  Ultramarşalın qəzəbli pıçıltısı eşidildi və onun qısıq gözləri hirslə çevrildi.
  Günəş sisteminin o biri tərəfində, boşluqda məşum şəkildə parlayan qəribə canlılar tərəfindən quraşdırılmış maddənin tanınması cihazları heç də ehtiyatlı deyildi.
  -Dünyalının yüksək, müsbət yüklü emosional fonu var! - qamma diapazonunda cızıltılı bir səs.
  Cavab olaraq, kiçik bir narahatlıq olan bir qışqırıq səsi gəldi:
  -Ola bilsin ki, əhəmiyyətsiz insanlar təhlükəli silahlar yarada biliblər, onun, bu ayaqyalın oğlanın bu qədər aktiv müsbət yüklənməsini izah etməyin başqa yolu yoxdur.
  İnformasiyanın cavab ötürülməsi izlədi, lakin beta dalğalarında.
  -Düşünürəm ki, bu proqrama bütün döyüşçülərimizi cəlb etmək daha yaxşıdır. Onlara gözlənilməz təhlükəli həyat formalarından nə gözlədiklərini bildirin.
  Qamma şüaları başqa bir məlumat ötürdü. Daim parıldayan şəffaf canlılar birbaşa vakuumda asılır, sabit termonüvə birləşmə proseslərindən daim parıldayırdılar, bədənləri daim formasını dəyişirdi. Gah ulduzlarla, gah su zanbaqları ilə, gah da canlı plastilinə bənzəyən meduzalarla parlayırdılar.
  -Həyatın zülal forması çox zəif və qeyri-kamildir. Şirin canavar cızıltı ilə səsləndi. Ona görə də o, zəka daşıyıcısı olmamalıdır. Yaşamayan zəka daşıyıcılarını məhv etməklə biz xaotik təkamülün kor axını ilə pozulan kainatın harmoniyasını bərpa edirik.
  Bu məlumatı daha çox qiymətləndirmək üçün Alpha dalğa diapazonunda buraxıldı.
  Şortlu ayaqyalın oğlan Oleq Rıbaçenko emosional nitqini davam etdirərək, əlləri ilə kompüter qrafikasından istifadə etməklə yeni təyyarələrin reproduksiya edildiyi üçölçülü proyeksiyaya işarə edib.
  Səsi uşaqcasına və gurultulu idi, ağ dişləri qıldı:
  -Bu buraxılış qurğuları bir qurtumda bir neçə günəş sistemini yandırmağa qadir olan termo-rumen raketləri buraxır. Və bu radio ağızlarından kosmosu əyməyə imkan verən hiperdalğalar çıxır, onlardan istifadə edərək sadəcə olaraq düşmən sualtı qayıqlarını bir növ akkordeona çevirə və sonra onları toz halına sala bilərsiniz. Bu sferik budaq istənilən silah, hətta termo-ryumon bombaları üçün keçilməz olan super güclü qüvvə sahələri yaradır.
  Kiçik oğlanın iqtisadi koordinatoru Olejka artıq tər tökdü; möcüzə silahlarının yeni növlərini sadalamaq bir saat çəkdi.
  -Amma bunlar mənim ən sevdiklərimdir, zamanla atır. Möcüzəvi şəkildə vaxt keçmişə keçdi və qırılan ulduz gəmiləri dərhal bərpa edildi. Yaxşı, əgər düşmən keçmişə köçürsə, onun əsgərləri uşaq bağçası qablarında oturacaqlar və gəmilər tikildikləri elementlərə çevriləcəklər.
  Son cümlə təmkinli gülüş və utancaq alqışlarla qarşılandı. Feniks qartal sifətində şübhəli bir ifadə saxladı.
  -Bəs nə vaxt bu qədər kəşf edə bildiniz? Bu məntiqə ziddir və qətiyyən mümkün deyil.
  Şortikli oğlan yalın ayağını möhürlədi:
  -İnsan elmi üçün - hər şey mümkündür və siz bunu tezliklə görəcəksiniz!
  Bu dəfə alqış sədaları daha gur oldu. Ultra-marşal bir az utandı, instinkti ona aldandığını söylədi. Dik Feniks zinət əşyaları ilə asılmış ulduz gəmilərinə diqqətlə baxaraq, qəfildən caynaqlı barmağını uzadaraq onun mükəmməl dizaynını təpiklədi.
  Çaşqın bir gurultu eşidildi:
  -Bəs sizdə hansı boltlar və nəhəng bərkidicilər var - həmçinin super silahlarınız?
  Cavab olaraq, koordinator oğlanın aydın səsi cıvıldadı:
  - Bu dəfə yox! Ancaq özünüz qərar verin, möhtəşəm bir kosmik döyüş başlayanda milyardlarla super güclü yüklər partlayacaq və bunun nəticəsində nə baş verəcək?
  Çaşqın bir səs eşidildi:
  -Yaxşı, bilmirəm?
  Dahi oğlan qışqırdı:
  - Göy şiddətlə titrəyəcək. Kosmik gəmilərimizin yıxılmasının qarşısını almaq üçün onları diqqətlə cənnət anbarına bağlayacağıq.
  Bu dəfə belə açıqlama gurultulu gülüşlə qarşılanıb. Yalnız ultra-marşal daha da qaşlarını çatdı.
  -Bəs ağlına gələn bu idi?
  Oğlan enerjili şəkildə mırıldamağa davam etdi:
  -Yox, qorxma, hamı yox. Biz səmada konki sürməyi asanlaşdırmaq üçün əla konkilər və titan çubuqlar hazırlamışıq, konkilərin səthi süni brilyantdan hazırlanmışdır.
  Gülüş daha da gücləndi, çilçıraqlar yelləndi - əsas dövlətlərin gerblərinə bənzəyirdi.
  - Yerlidən nə qeyri-adi məlumat gəlir! Mənim müsbət yüküm kəskin şəkildə artır. - Qamma dalğaları kosmosda üzdü.
  -Mənimki də! Çox şirindir!
  Məxluq çəhrayı-mirvari boya ilə doldurulmuşdu. Rənglərin parlaqlığı artdı.
  -Amma sən bütün səmanı borularla məhv etdin, konki palçıqda yaxşı sürmür.
  Feniks pis müzakirəyə qarışdı. Şortikli rus oğlan cilalanmış təbəssümlə gülümsədi:
  -Biz artıq maye sabun və diş tozu ilə bir neçə ulduzlararası tanker hazırlamışıq. Dişlərimə bax, tezliklə səmanı brilyantlarda görəcəksən.
  Müqavimət göstərə bilməyən Ali Koordinator ağciyərinin üstündə hönkürdü. Çilçıraqlardan biri dözməyib mirvari və qızılla işlənmiş gur xalçanın içinə çökdü.
  -Sənə nə dedim! Etibarsız bağlamanın mənası budur, lakin boltlar və ştativlərə əlavə olaraq sərin Velcro təqdim etdik.
  -Gülüş vəhşi qışqırıqlara çevrildi, hətta ultra-marşal da xeyli ağciyər gücü nümayiş etdirdi.
  Bu vaxt yadplanetlilər ulduzlardan daha parlaq parıldayırdılar; bu odlu şəlalələrə baxsalar, insan gözləri dərhal kor olar. Alpha-Beta-Gamma - və digər radiasiya növləri bütün vakuumu doldurdu. Düşmən sualtı qayıqlarının içərisində tək bir mənalı fikir çıxarmaq artıq mümkün deyildi. Yalnız bir emosiya üstünlük təşkil etdi - vəhşi ləzzət və çılğın yüksəklik hissi.
  Bir az sakitləşən ultra marşal soruşdu.
  -Və düşmən gəmiləri yuxarıdan üstümüzə düşərsə, onların vintləri və cırtdanları yoxdur.
  Parlaq oğlan Oleq Rıbaçenko təbəssümünü daha da genişləndirdi.
  - Bunun üçün məndə var.
  Və tennis raketkasını çıxarıb uşaq ayaqlarının yalın barmaqları ilə silkələdi:
  -Və məndə.
  Ultramarşal titrəyən əlləri ilə diplomatın içərisinə süründü və heç bir çətinlik çəkmədən kəpənəkləri tutmaq üçün qatlanan tor çıxardı.
  -Düşünürəm ki, daha çoxum var!
  Gülüş qasırğası bütün sərhədləri keçdi, insanlar sadəcə şəhvətli qıcolmalarda qıvrılaraq yerə yıxıldılar.
  Bu vaxt kosmosda əsl dəlixana müşahidə edildi, parlaq radiasiya axınları o qədər şiddətləndi ki, döyüş gəmiləri içəridən görünürdü.
  -Dəbilqələrinizi başınıza taxın! Sonra üzərinizə yadplanetlilər olan boşqab düşəcək - gülüb qaçacaqsınız!
  Arnold boğuldu və sözünü əlavə etdi. Zərərçəkmiş böcək kimi əlləri ilə barmaqlarını tutaraq, o, hələ də vitrin qabına sürünərək muzey reliktini - Yer üzündə ilk tökmə SS dəbilqəsini çıxarmağı bacardı.
  Son cümlə hər kəsi bitirdi; qavrayış sadəcə bir müddət sönüb. Səlahiyyətlilər nəhayət özlərinə gələndə, gecə səmasında əsl tamaşa baş verdi, planetin bütün tarixində ən möhtəşəm atəşfəşanlıq, gecə səmasını qəzəbli bir parıltı ilə doldurdu.
  - Nə olduğunu izah et!
  Ali Koordinator uşaqcasına barmağını yuxarı göstərdi.
  "Xüsusi heç nə yoxdur" deyə Oleq Rıbaçenko cavab verdi.
  - Kosmos gülür!
  - Göylər sevinir! - Dik Feniks davam etdi.
  Arnold Schwarkaneger, "Vakuum yellənir" dedi.
  Vakuumda üzən parıldayan zibillərin üzərində tək bir şəffaf məxluq uçurdu. Ölçüsünə görə, yeni doğulmuş uşaq idi və göy qurşağının bütün rəngləri ilə parıldadı.
  -Bu zülallar nə gözəl canlılardır! Onlar bizə unudulmaz sevinc bəxş etdilər və bu səbəbdən onlar var olmağa layiqdirlər! - cığırdadı. Xoş xəbər sonsuz kainatın genişliyində bütün diapazonlarda yayıldı!
  Belə bir essedən sonra Oleq Rıbaçenko və Marqarita Korşunova bir müddət irəli atıldı. Onlar heç bir an itirməsinlər.
  Bu adamlar ölməz olsa belə.
  Bu arada, Rommel qərbdə daha bir qalibiyyətli hücuma rəhbərlik etdi. 1945-ci ilin yayında və payızında almanlar Afrikanın bütün şimalını və Yaxın Şərqi ələ keçirdilər. Onların daha qabaqcıl texnikası və daha yüksək keyfiyyətli döyüşlərdə möhkəmlənmiş qoşunları var idi. Həm ingilislər, həm də amerikalılar ümidsiz şəkildə Wehrmacht-a uduzdular. Və 1945-ci ilin dekabrında, qışa baxmayaraq, Rommel İngiltərəyə cəsarətli bir eniş etdi və on gün ərzində qəfil bir zərbə ilə metropolu fəth etdi. Və sonra qışda bütün Afrika və Hindistan tutuldu.
  Yaponlar Amerikanın Filippinə enişini dayandıra bilərək Sakit Okeanda daha uğurla döyüşdülər. Və onların təyyarə gəmilərini və döyüş gəmilərini batırın.
  Bundan sonra Almaniya və Yaponiya birləşdi. İngiltərədə baş nazir Moslinin başçılığı ilə almanpərəst hökumət quruldu və Hitlerə rəğbət bəsləyən bir kral oturdu. İngilis donanmasının çox hissəsi almanlar tərəfindən nəzarətə götürüldü. Yazda nasistlər və yaponlar da Avstraliyanı, 1946-cı ilin yayında isə Havay arxipelaqını ələ keçirdilər. Amerikanın atom bombası yaratmaq cəhdləri uğursuz oldu. Almanlar isə Kanadaya yaxınlaşaraq İslandiyanı və Qrenlandiyanı işğal edərək dənizi tamamilə ələ keçirdilər. Və 1946-cı ilin payızında Kanadaya eniş başladı. Amerikalılar nə istəyirdilər?
  Almaniya ilə barışıqda olan SSRİ olmadan qalib müharibə aparmaq mümkün deyil!
  Almanlar da qışda Kubaya endi. Onların beş və ya altı səs sürətinə qədər sürətə çatan və atıcı silahlardan atəşə məruz qalmayan yeni nəhəng silahı var - disketlər.
  Beləliklə, Amerika fəal şəkildə fəth edildi. Və bu, onu daha əyləncəli və daha həyəcanlı etdi.
  Almanlar parlaq Rommelin komandanlığı altında bir-birinin ardınca qələbə qazandılar!
  Qışda bütün Kanadanı ələ keçirdilər və 1947-ci ilin yazında ABŞ-a hücuma keçdilər. Və nasistləri dayandırmaq mümkün deyildi. Amerikalılar avqustun 7-dək vuruşdular və Vaşinqton yıxılmadı. Avqustun 9-da isə ABŞ qəbul edib təslim oldu.
  Beləliklə, döyüş şərəfsizcə başa çatdı. Müharibə zamanı almanlar tayı-bərabəri olmayan və hər tərəfdən keçilməz olan piramidal tanklar əldə etdilər.
  Lakin amerikalıların Perşinqdən daha yaxşısı yox idi. Və heç vaxt atom bombası almadan müharibəni ümidsizcə uduzdular.
  İndi Rommelin SSRİ-yə qarşı müharibədə əli sərbəst idi. Ancaq bir müddət almanlar və yaponlar artıq fəth etdiklərini həzm etdilər.
  Stalin MİQ-15 və T-54 qırıcılarını aldı. Ancaq uğurlu bir ağır tank yaratmaq heç vaxt mümkün olmadı. IS-4 kiçik seriyalarda istehsal edildi və əlbəttə ki, Alman piramidal RE seriyasından daha aşağı idi. Ən populyarı cəmi əlli ton ağırlığında olan, iki ekipaj üzvü və böyük bucaqlarda bütün bucaqlardan 250 mm zireh və 105 mm yüksək təzyiqli topdan ibarət RE-50 idi.
  Bu tank, xüsusilə yan və arxa mühafizəsi ilə Sovet T-54-dən xeyli üstün idi və ona uzun məsafədən baş-başa nüfuz edirdi. Rus maşını heç bir bucaqdan almanlara nüfuz edə bilmədi. IS-4 kimi. Yalnız İS-7 hələ də problemlər yarada bilərdi, lakin bu tank heç vaxt istehsalata getmədi.
  Ağır nəqliyyat vasitələrinin uğursuzluğu Stalini çox məyus etdi. Hər halda, 1800 at gücünə malik qaz turbinli mühərriki və ilkin mərmi sürəti ilə 1700 metrlik öldürücü topu olan alman əlli tonluq maşını keçilməz və toxunulmaz olaraq qaldı. İS-10-un da silahsız olduğu ortaya çıxdı. Sonra Stalin 203 mm çaplı silahlarla super ağır IS-11-in hazırlanmasını əmr etdi. Uzun lüləsi olan belə bir silah Alman tanklarına nüfuz edə bilərdi. Amma... Çənin çəkisi yüz tonu ötdü, bu artıq qəbuledilməzdir.
  Belə ki, bu avtomobil də istehsala buraxılmadı. Bir sözlə, İS-10-dan başqa kütləvi istehsal olunan ağır tanklar yox idi. Onlar çoxlu T-54, lakin almanlara mane olmayan avtomobillər istehsal etdilər.
  5 mart 1953-cü ildə Stalinin ölümündən sonra Rommel Sovet rəhbərliyindəki qarışıqlıqdan və hakimiyyət uğrunda qaçılmaz mübarizədən istifadə edərək Rusiyaya hücum etmək qərarına gəldi. Beləliklə, 1953-cü il mayın 1-də Wehrmacht SSRİ sərhədlərini keçdi. Və yeni bir müharibə başladı.
  Amma SSRİ-də həqiqətən də birlik yoxdur. Nazirlər Sovetinin sədri Malenkov, Daxili İşlər və Dövlət Təhlükəsizliyi Nazirliyinin xalq komissarı Beriya, xarici işlər naziri Molotov, Mərkəzi Komitənin katibi Nikita Xruşşov, müdafiə naziri Vasilevski. Belə rəngli bir dəstə. Kollektiv rəhbərlik.
  Və heç kim idarə etmir... Almaniyanın RE-50 tankları isə çox sürətli və keçilməzdir. Onlar öz xüsusiyyətlərinə görə optimaldırlar. Və daha ağır olmaq lazım deyil və daha yüngüldürsə, yalnız kəşfiyyat üçün.
  Və T-54, təəssüf ki, bütün baxımdan kifayət deyil. Və müdafiə, silah və sürücülük performansı.
  Hər halda, almanlar həm havada, həm də quruda qat-qat güclüdür. Bir neçə gün ərzində almanlar artıq Tulaya çatmışdılar.
  Oleq Rıbaçenko və Marqarita Korşunova: müdafiəni bu şəhərdə apardılar, yenə cadugər tərəfindən oraya köçürüldü.
  Bir oğlan və bir qız müdafiədə vuruşurdular.
  Uşaq Oleq yalın ayağı ilə qumbara atdı və oxudu:
  - Vətən uğrunda döyüşməyə kim öyrəşib...
  Bu qız Marqarita da qatil hədiyyəsi olan çılpaq ayaq barmaqlarını atıb qışqırdı:
  - Qoy bizimlə oxusun!
  Oleq Rıbaçenko aparıcı, atəş açaraq, yalın ayaqları ilə dedi:
  - Şən olan gülür!
  Marqarita atəş açaraq, çılpaq barmaqları ilə limon atır və dişlərini çılpaqlıqla təsdiqləyir:
  - Kim istəsə nail olar!
  Oğlanla qız bir ağızdan qışqırdılar:
  - Axtaran həmişə tapacaq!
  Uşaqlar Wehrmacht ilə çox cəsarətlə döyüşdülər. Və yalın ayaqları ilə öldürücü qumbara atdılar.
  Oleq Rıbaçenko rəqibinin sözünü kəsərək cığal çəkdi:
  - Yeni rus üçün!
  Marqarita ölüm hədiyyəsini çılpaq ayaq barmaqları ilə atdı və gülümsəyərək təsdiqlədi:
  - Mübarizə edin və qorxmayın!
  Uşaqlar həqiqətən aqressivliyin və qəzəbin təcəssümüdür. Müharibə cəngavərləri belə döyüşür.
  Oleq Rıbaçenko düşündü: indi Tula uğrunda vuruşurlar. Bəs Rusiya belə nəhəng gücə müqavimət göstərəcəkmi? Samuraylar isə şərqdən irəliləyirlər.
  Və Rommelin qoşunları dünyanın hər yerindən gələn muzdlularla doludur. Daha doğrusu, reydlər yolu ilə işə cəlb edilən əcnəbilər.
  Budur Oleq Rıbaçenko qaradərili döyüşçüləri kəsir. Və dişlərini açıb uğuldayır:
  - Mənim bir xasiyyətim var, bu, həqiqətən əladır!
  Və yenə vurur... Və oğlanın yalın ayağı ilə atılan qumbara faşistləri parçalayır.
  Marqarita da vurub qışqırır:
  - Qələbə olacaq!
  Və çılpaq ayaq barmaqları ilə o, düşmənlərini pərən-pərən salaraq öldürücü bir ölüm hədiyyəsi atır.
  Oğlan və qız tamamilə həyəcanlı və çox qalibdirlər. Düşmənin üstünə cızırlar. Və bütün düşmən cərgələrini biçirlər.
  Oleq Rıbaçenko qışqırır:
  - Düşmən keçməyəcək!
  Və yalın ayağı ilə qumbara atır.
  Marqarita bunu təsdiqləyir. O, atəş açır və qışqırır:
  - Düşmənə ölüm!
  Və yenə bütün bu cütlük gülləbaran edib öldürücü hədiyyələr göndərir. Düşməni əzdi, dişlərini göstərdi. Və son dərəcə dəqiqliklə özünə atəş açır.
  Bir güllə də boşa getmir. Gənc görkəmli döyüşçülər düşməni məhv edirlər. Rəqibləri isə qatil dəyirmanı kimi biçirlər.
  Çılpaq ayağı ilə qumbara atan oğlan çığırır:
  - Rusiya və sona qədər azadlıq üçün!
  Marqarita təsdiqləyir:
  - Ana Rus üçün!
  Həm də yalın ayağı ilə qumbara atardı. Və rəqibləri dağıtır.
  Bundan sonra oğlan və qız yalın ayaqları ilə qumbara ataraq müxtəlif aforizmlər yazmağa başladılar;
  Siyasətçinin şirin nitqi acı problemlərin yalançı daşının altında belə axır!
  Siyasətçinin şirin nitqindən acı olan təkcə dil deyil!
  Çox ağıllı olmayın, uçacaqsınız!
  Yaxşı təbliğat sizi aldadar, təkcə axmağın beyni ilə deyil!
  Siyasətdə adam canavar, biznesdə tülkü, amma yenə də ona maral kimi davranırlar!
  Siyasətçi adətən tülkü təqlid edir, amma bülbül səsi ilə üzündəki tükü yuyur!
  Müharibədə bu, operadakı kimidir, yalnız ölülər onu saxtalaşdırmır!
  Palıd başı güclü bir mövqe təmin etməyəcək!
  Siyasətçi səsində metalı, hərəkətində pası sevir!
  Siyasətçi və fahişə və oğraş bir şüşədə!
  Seçicilər siyasətçilərə güvənmirlər, amma yenə də səslərini inamla verirlər!
  Din elə bir işdir ki, ona etibar yoxdur, amma iman var!
  Siyasətçi niyə özünü bu qədər aşır? Bu, onun cüzdanınızı tapmasını asanlaşdırır!
  Siyasətçi özü üçün qanunlar yazan cibgirdir!
  Ən vicdanlı siyasətçi yalnız zərurətdən yalan danışandır!
  Siyasətçi üçün dil istehsal alətidir, yalnız əmək səmərəliliyi cibinizdədir!
  Onun dili kiçikdir, amma çox danışır!
  Min söz bir zərbədən ucuz başa gəlir və milyon vəd bir yerinə yetirilməyə başa gəlir!
  Xərçəng bir siyasətçinin seçki vədlərini yerinə yetirməsindən daha tez fit çalır!
  Uca Allah nə edə bilməz? Siyasətçidən daha çox söz ver!
  İnsana yemək üçün ağız verilir, siyasət isə yemək qazanmaq üçün verilir!
  Siyasətçi cəhənnəm kimi hiyləgərdir və mələk qiyafəsi geyinir!
  İnsana niyə əl lazımdır - işləmək üçün! Və siyasətə tutmaq üçün pəncələr verilir!
  Siyasətçinin nitqi nə qədər şirin olsa da, həyat onun ağzından çıxandan daha acıdır!
  Tanrının günləri çoxdur, amma siyasətçinin həftədə yeddi cümə günü var!
  Cəlladın həmişə işi çox, söz siyasəti!
  Siyasətçi bir fahişənin seks arzusunda olduğu kimi güc arzusundadır və həm də götünü burulur!
  Siyasətdə dost yoxdur, bacı və qardaş yoxdur, amma qardaş var!
  Siyasətçinin ən çox istədiyi şey: prezident kimi ölmək və tanrı kimi yaşamaq!
  Qoyun dərisindəki canavarlara etibar etməyin - qoyun dərisi üçün gedəcəksiniz!
  Seçkilərdə çoxlu pişiklər var, amma qoyun dərisindəki canavar daha çox!
  Siyasətçinin şirin nitqi var, bu da diabetin məyus olmasına səbəb olur!
  Qatır kimi şumlamaq istəmirsənsə, eşşək olma!
  Siyasətçiyə inanmaqdan böyük axmaqlıq yoxdur, amma seçkilərə məhəl qoymamağı ağıllı fikir adlandırmaq olmaz!
  Mərcdən fərqli olaraq, favoritə səs verənlər həmişə məyus olacaqlar!
  Siyasətdə düzlüyünə inandıqları adamdan daha əclaf yoxdur!
  Seçkiyə getməyi sevən hər kəs qulaqlarında əriştə sevir!
  Siyasətçilər aclıqlarını axmaq tapşırığı kimi gizlədə bilmirlər!
  Vədlərə inanma, amma seçkiyə get!
  Allaha inanmayan hər kəs Harri Potterə inanmaz!
  Siyasətçi nağıl Şaxta baba kimidir, ona görə də əslində mənzillərdə soyuqdur!
  Qulaq əriştəsini sevməyin - daha yaxşı yeyəcəksiniz!
  Siyasətçi tülkü təqlid edərək canavar kimi ulayır!
  Ən hiyləgər tülkü quyruğunu taxtda yelləyir!
  Dünyada çoxlu hiyləgər tülkülər var, daha da axmaq qarğalar!
  Şeytandan Allah, siyasətçidən namus yaratmayın!
  Siyasətçinin vəd dağı nə qədər ucadırsa, ağlınızı bir o qədər aşağı hesab edir!
  Siyasətə aldanma, sevmədiyin birinə səs ver!
  Seçkilərdə insanlar səs verir, bankda pul var, amma ikinci halda heç olmasa qazanc şansı var!
  Siyasətdə dovşan olma - tülkü dərisini tökər!
  Tülkü ən güclü heyvan deyil, ancaq üç dəri qoparmaqda ən yaxşısıdır!
  Seçkiyə gedərkən unutmayın ki, vicdanlı siyasətçilər yoxdur, ancaq öz namusunuz var!
  Siyasətçi çox şey vəd edə bilər, amma qulaqları yuxarıda olmalıdır!
  Çox vaxt qulaqlarında çoxlu əriştə olanlar ac qalır!
  Siyasətçi bala milçək kimi taxt-taca can atır, həm də infeksiya gətirir!
  Eşşək olma, tülküyə səs vermə!
  Tülkü ən ağıllı heyvandır, amma həyatın arifmetikasında o, ancaq götürüb bölə bilər!
  Qabaqcıl siyasətçi tülküyə bənzəyir, amma özünü aslan kimi göstərir!
  Tülkü şir kimi nərə çəkib, qoyun kimi mələyə bilər, amma onun vərdişləri canavardır!
  Qara qoyunlar var, amma saf siyasətçilər yoxdur!
  Siyasətçiyə baş niyə lazımdır? Yemək üçün!
  Bir inəyə niyə akkordeon lazımdır? Siyasətçiyə vicdan niyə lazımdır?
  Bütün siyasətçilərin qarınqulu iştahı var, amma öküz kimi şumlamaq həvəsi yoxdur!
  Əsl tülkü həmişə aslanın yerini hədəfləyir!
  Qulaq əriştə yeyilməz, lakin pulsuzdur!
  Pulsuz pendir yalnız siçan tələsində, pulsuz əriştə isə yalnız qulaqlarda!
  Yaxşı siyasətçi filə milçəyi şişirdir, orta səviyyəli isə ancaq onu şişirdir!
  Polis döyüşür, siyasətçi aldadır!
  Zalım qulağına əriştə asır, boynuna kəndir də!
  Diplomatiya razılaşmamaq sənətidir, razılaşma naminə!
  Klubunuz olsun, amma axmaq beyinlər yox!
  Baş çuqundur və tez-tez yol verir!
  Güclü adam hər zaman yaxşı diplomatdır, amma diplomatiya olmadan daha yaxşıdır!
  Siyasətçi razılaşdı, razılaşmasa!
  Tülkülərin də dərisi soyulur, gözləri qartal, ürəyi aslandır!
  İnsan həmişə həyatdan narazıdır, amma ölmək kifayətdir deməz!
  Kim seçicilərə cənnət vəd edirsə, onu qəbrə göndərmək ehtimalı daha çoxdur!
  Köstebek yuvasından köstebek yuvası yox, siyasətçidən namuslu adam düzəldin!
  Siyasətdə uğur qazanmaq istəyirsənsə, vicdanı, namusu unut, amma alçaqlığı və yaltaqlığı unutma!
  Siyasətçi özünə etibarlı qala qurur, palıd başı olanlardan!
  Seçici, inanma, istənilən siyasətçi vəhşidir!
  Siyasətçi araq kimidir, şirin olsa da, mütləq başınızı ağrıdacaq!
  Almanlar buna baxmayaraq Tulanı mühasirəyə aldılar. Cənub cəbhəsində onlar Stalinqrada çatdılar, lakin bu dəfə hərəkətdə olan Stalin şəhərini tuta bildilər. Rommelin döyüşçülərinin tankları çox sürətli idi. Və Moskva özünü sıx bir halqada tapdı.
  Almanlar və onların rəngli qoşunları dərhal Ryazanı ələ keçirdilər. Və blokadanı bağladılar.
  Oleq Rıbaçenko və Marqarita özlərini SSRİ-nin əhatə olunmuş paytaxtında tapdılar.
  Əbədi uşaqlar üçün əyləncəli deyil. Moskvanın bombalanması və dağıdılması zamanı özünüz üçün vuruşun.
  Uşaq yalın ayağı ilə qumbara atdı, bir neçə ərəbi yerə yıxdı və dedi:
  - Mənim vətənim genişdir!
  Qız da çılpaq barmaqları ilə ölüm hədiyyəsini atdı, əleyhdarları səpələdi və qışqırdı, yekunlaşdırdı:
  - Geri çəkilməyə yer yoxdur!
  Uşaqlar pələng balaları kimi döyüşürdülər. Və onlar almanları və onların muzdlularını fəal şəkildə sıradan çıxardılar. Amma yenə də oğlan və qız bu cür qeyri-bərabər qüvvələrə qarşı nə edə bilər?
  Amma döyüş davam edirdi... Oğlanla qız bir müddət dava etdilər.
  Amma sonra yenə köçdülər... Görünür, mənasız əzabları uzatmamaq üçün. Onlar özlərini Yuli Sezarın yanında tapdılar. Və onu Senatda sui-qəsd cəhdindən xilas etdilər. Və uşaqlar sərin və ölməzdirlər. Senatorları kələm doğrayıblar. Və başlarını kəsdilər. Və kiminsə əl-qolunu qopararaq qumbara atdılar.
  Bir sözlə, Sezar sağ qaldı. Və daha iyirmi il hökmranlıq etdi. Sonra onun və Kleopatranın oğlu taxta çıxdı.
  Bir sözlə, sabit Sezar sülaləsi quruldu. Və Qədim Roma durmadan böyüməyə və genişlənməyə davam etdi. Ta ki Çinə çatana qədər, onu da uddu. Okeanı da keçən ümumdünya imperiyası yarandı. Tərəqqi real tarixdən daha sürətli inkişaf etdi, lakin xristianlıq və İslam kiçik məzhəblər olaraq qaldı. Romalılar kosmosa çıxdılar və Günəş sistemini fəth etdilər.
  Sonra ulduzlara uçdular. Elmi ateizm və Sezar və onun övladları kultu vahid dinə çevrildi.
  Bunun üçün oğlan və qız sadəcə pulemyotdan bir neçə dəfə atəş açdılar, dörd qumbara atdılar və qılıncla işlədilər. Bütün beş dəqiqəlik çəkiliş və bəşəriyyətin bütün tarixi tamamilə dəyişdi. Bu belə olur.
  Və İkinci Dünya Müharibəsinin cəbhələrində almanlar Moskvanı tutub Urala çatdılar. Və Sibir Yaponiya tərəfindən tutuldu.
  Beləliklə, Rommel bir neçə ay yarım ərzində SSRİ-ni ələ keçirərək dünyanın çox hissəsini fəth etdi.
  Ancaq bu müharibələrin tarixi hələ bitməyib. 1 may 1957-ci ildə Rommel də Yaponiyaya hücum etdi. Bundan sonra bəşər tarixində son müharibə baş verdi. Samuraylar texnologiya keyfiyyətinə görə Üçüncü Reyxdən xeyli aşağı idilər və ümidsizcə uduzurdular. Ancaq müharibə bir ildən çox davam etdi, nəhayət, ana ölkəyə nüvə hücumlarından sonra Yaponiya süqut etdi.
  Bölünmüş dünyanın dövrü sona çatdı və Rommel dünya diktatoruna çevrildi.
  1959-cu il mayın 1-də referendum keçirildi və monarxiya quruldu. Rommel bacardı
  oğlu və bir sülalə quruldu. Dünya sülaləsi və kosmik genişlənmə.
  Tək bir imperiya Yer planetinə nizam gətirdi. Hətta Afrikada da hər kəndə yol çəkilib, səliqəli, səliqəli evlər tikilib. Kənd təsərrüfatı inkişaf etdi və aclığa əbədi son qoyuldu. Və doğum səviyyəsi nəzarət altındadır. Hər şey necə deyərlər, sifarişlə.
  Günəş sistemi inkişaf etdirilir və insanlar artıq başqa ulduzlara uçurlar. Və Rommel tarixə ən böyük şəxsiyyət və əfsanə kimi düşdü! Və sual budur ki, Hitler niyə əvvəllər öldürülmədi? Çox yaxşı olardı!
  
  
  
  
  PUQAÇEV RUSİYA ÇARI
  Emelyan Puqaçov Orenburqu mühasirəyə aldı. Üsyançılar üçün işlər o qədər də yaxşı getmədi. Kral alayları yaxınlaşırdı. Özünü çar elan edən Orenburqdan mühasirəni götürmək istəmirdi, lakin qoşunları ayırmaq da riskli idi. Real tarixdə üsyançılar buna baxmayaraq parçalandı və parça-parça döyüldü. Əvvəlcə Tatişevo yaxınlığında, sonra isə Beloozersk yaxınlığında. Bu qərarın yanlış olduğu ortaya çıxdı.
  Lakin sonra oğlan Oleq Rıbaçenko Emelyan Puqaçovun düşərgəsinə gəldi. Buna baxmayaraq, hələ də qar yağırdı, fevralın sonu idi - uşaq ayaqyalın və şortda idi.
  Onu Emelyan Puqaçovun yanına gətirdilər. Oğlan inamla yeriyirdi. Qarda ayaqyalın qaçmaq işgəncədən daha ləzzətlidir. Xüsusilə ölməz bir bədəndə.
  Oğlan Emelyan Puqaçova bir plan təklif etdi:
  - Gəlin çar əsgərlərinin formasını götürək, bizdə də belə formalar çoxdur, üsyançıları, kazakları geyindirək. Gəlin bir döyüş oynayaq - atışma kimi. Sonra əsir düşən Puqaçevitləri şəhərə sürəcəyik. Onlar elə zənn edəcəklər ki, bunlar kral qoşunlarıdır və bizi istehkamın içərisinə buraxacaqlar, biz də onlara hücum edəcəyik!
  Emelyan Puqaçev təsdiqlədi:
  - Yaxşı, sən verirsən! Nə baş! Sənə kapitan rütbəsi verirəm!
  Oleq təzim etdi və təbəssümlə zümzümə edərək cavab verdi:
  - Yesaul, Yesaul, niyə atını tərk etdin! Əl atmaq üçün qalxmadı!
  Kazak çarı başını tərpətdi və cavab verdi:
  - Sən mənim köməkçim olacaqsan! Formanızı və çəkmələrinizi düzəldəcəklər!
  Oleq təvazökarlıqla dedi:
  - Və ayaqyalın daha çevikdir! Və mən çılpaq gövdə ilə çox soyuq deyiləm!
  Emelyan Puqaçov oldu. O, orta boylu idi, çiyinləri enli idi və Oleq iyirmi birinci əsrdə on iki yaşlı standart oğlanın boyu, yəni bir yarım metr olsa da, kazakların padşahı o qədər də hündür deyildi. Bu müddət üçün Oleq artıq yeniyetmə idi və böyüklərlə bərabər döyüşə və zabit ola bilərdi.
  Emelyan əmr etdi...
  - Yaxşı, bu təxribatı çox gizli hazırla!
  Həm də elmi sözü necə də ağıllı işlətdi.
  Kazaklar hazırlaşırdılar... Bir canlı can bilməsin deyə keşikçi qoydular. Və hiyləgər bir tələ hazırlanırdı.
  Ancaq düşmən hələ də yaxınlaşırdı, amma hələ bir az vaxt var idi, üsyançıların kiçik dəstələri ona hücum etdi. Daha doğrusu, kifayət qədər çoxsaylı, lakin çox da mütəşəkkil olmayan izdiham.
  Emelyan Puqaçevanın Orenburq yaxınlığında iyirmi minə yaxın döyüşə hazır qoşunu var idi. Real tarixdə bölündü. On min puqaçevit Tatişçi yaxınlığında yeddi min çar qoşununa qarşı vuruşdu. Düşmən həm toplarına, həm də tüfənglərinin sayına görə, həm də təşkilatçılıq baxımından Puqaçovun ordusundan üstün idi. Ancaq qələbə yüksək qiymətə gəldi! Bundan əlavə, Puqaçovun özü də çox cəsarətli davranmadı, döyüş bitməmiş döyüş meydanını tərk etdi.
  İndi puqaçevitlərin parlaq qələbə üçün tarixi şansı var idi.
  Beləliklə, onlar iki mindən çox seçilmiş döyüşçünü forma geyindirdilər. Onları qırxdırdılar. Formaların geyinilməsi isə təbiidir. Və daha çox. Puqaçevitlərin də əvvəllər əsir düşmüş döyüşlərdən bayraqları, nağaraları və s.
  Tamaşanın sanki notlarla ifası planlaşdırılırdı. Emelyanın Berddə yüzə yaxın topu var idi, baxmayaraq ki, onların yarısı vacib deyildi. Ancaq atəş açacaq bir şey var.
  Əsl döyüş görünüşünə sahib olmaq. Hələlik Puqaçov üçün işlər o qədər də pis deyil. Ural zavodlarının yarısı onun nəzarətindədir. Çelyabinsk hələ də qorxudur, Çika Ufa yaxınlığında möhkəm oturur. Hələ fevralın sonu və müharibənin nəticəsi bəlli deyil və Qolitsın qüvvələri Orenburqdan çox uzaqdadır. Ancaq real tarixdə bir aydan sonra Tatişevo yaxınlığında döyüş olacaq və orada kəndli ordusu məğlub olacaq. Bu, üsyançıların kütləvi şəkildə fərariliyinə səbəb olacaq.
  Oleq hələ də ayaqyalın və şortik geyinir, əmr verir və məsləhət verir. Onun qaralmaqdan az qala qara, lakin sarışın oğlana saqqallı kişilər tabe olur.
  Üsyançılar artıq atəş açmağa başlayıblar. Silahlar uğuldayır, ölüm hədiyyələri tükənir... Əsl məhv olmaq üzrədir.
  Oleq dişlərini açıb gurlayır:
  - Müqəddəs Vətənimizə şöhrət! Şairlər nəsli olacaq! Böyük Emelyan, əzizim - sənin şücaətlərin oxunacaq!
  Və tüstü buludları qalxır. Təqlid ciddi bir döyüşdür. Burada təbii ki, hər şeyi inandırıcı şəkildə göstərmək lazımdır. Üstəlik, mühasirə altında, təbii ki, azadlığı gözləyirlər!
  Əlbətdə ki, top güllələrini və güllələri xilas etmək üçün boş vaxtda atəş açırlar. Və daha pis barıtdan istifadə edirlər.
  Emelyan Puqaçov hələ də Orenburqu alacaq qədər güclüdür - amma qala möhkəmdir! Və burada hiyləgərlik lazımdır.
  Döyüşçülər və kazaklar ümumiyyətlə hazırdır... İki mindən çox maskalı piyada və süvari, üç mindən çox guya əsir. Birdən bir şəhəri ələ keçirmək üçün kifayətdir.
  Oleq məhbusların qabağında getdi. Fevral qarında uzun müddət ayaqyalın qaçmaqdan onun oğlan ayaqları bir az uyuşmuşdu. Üstəlik, o, artıq istilərə öyrəşib. Amma eybi yoxdur, ölməz oğlanın barmaqları donmayacaq.
  Və həqiqətən əla çıxdı.
  Oleq gülümsəyir, ağ fonda ayaqyalın izlər buraxır. Bu toxunan görünür. Kəndli ailələrindən olan bir neçə oğlan da ayaqyalın qaçırdı. Onlar kifayət qədər sərtləşiblər, baxmayaraq ki, adətən qarda bast ayaqqabı geyinirlər.
  Beləliklə, bu ordu Puqaçevitləri məğlub edərək Orenburqa doğru gəlir. Və hətta marşı zümzümə edirlər.
  Həqiqətən, aldatma sadə, lakin təsirli olur. Onların qarşısında qapılar açılır və puqaçevitlərin armadası bu bölgənin əsas şəhərinə daxil olur. Görünür, onlar axmaq adamın heç nə başa düşmədiyinə çox əmindirlər və o, məğlub oldu.
  İndi üsyançılar tamamilə işə qarışıb. Siqnal gəlir və onlar müdafiəçilərin üzərinə qaçırlar.
  Oleq qılıncla eyni anda iki zabiti kəsir. Və oğlan ümidsizcə qışqırır:
  - İmtina etmək! Haqlı padşah bizimlədir!
  Müdafiəçilər çaşqındırlar. Əsgərlər demək olar ki, heç bir müqavimət göstərmirlər. Əsasən zabitlər, tacir milisləri və varlı kazaklar döyüşür.
  Döyüş çətin, lakin diqqət mərkəzindədir. Getdikcə daha çox alay şəhərə axışır. Kazaklar da, paylı adamlar da, tatarlar da başqırdlarla. Döyüş ağırdır.
  Oleq Rıbaçenko da doğrayıb qışqırır:
  - İmtina etmək! Hamınız üçün mərhəmət, çoxlu pul və azadlıq olacaq!
  Aydındır ki, müdafiəçilərin gücü sürətlə azalır, döyüşmək həvəsi də. Hətta məmurlar da təslim olurlar. Kazaklar ölmək belə istəmirlər.
  Matyuşa Bora Oleq xəncəri çılpaq barmaqları ilə ataraq boğazını kəsdi.
  Döyüş demək olar ki, dərhal kəsildi. Tacirlər diz çöküb mərhəmət dilədilər. Həm alman qubernatorunu, həm də qalanın komendantını sürüyüb apardılar. Emelyan Puqaçov onların asılmasını əmr etdi.
  Əsir düşən əsgərlər and içdilər və zabitlərə seçim təklif edildi: ya Çar Üçüncü Pyotra xidmət, ya da ölüm cəzası. Təxminən yarıya bölünür. Bəziləri edam edildi. Bəziləri Emelyana sədaqət andı içdilər.
  Şəhərin özündə zəngin bir xəzinə və çoxlu qiymətli əşyalar, eləcə də doxsan top, böyük barıt, bomba və güllə ehtiyatı ələ keçirildi.
  Nəhəng qala uzun mühasirədən sonra nəhayət yıxıldı. Puqaçovun ordusu nəzərəçarpacaq dərəcədə artırıldı. İndi Tatişevoya getmək və üstün qüvvələrlə Qolitsına döyüşmək mümkün idi.
  Və Oleq özü kömək etmək üçün Çikaya getdi. Mixelson Ufa yaxınlığında üsyançıları məğlub etməməsi üçün öldürülməli idi.
  Oğlan qarda ayaqyalın şortda qaçırdı. Marqarita da ona qoşuldu. Qız yalnız tunika geyinirdi və təbii ki, ayaqqabı da yox idi. Gözəl, qızılı buruq saçlı, karxanalarda işləməkdən tozlu olsa da.
  Marqarita gözəldir, amma hələ də uşaqdır.
  Oleq ondan soruşdu:
  - Sən hələ yaşlı qadın deyildin... Qız olmağına çoxdan peşman deyilsən!
  Marqarita təbəssümlə cavab verdi:
  - Və qoca deyildin, amma demək olar ki, əbədi olaraq oğlan oldun! Ölümsüzlük üçün pul ödəməlisən və bu ödəniş həddindən artıq deyil!
  Oleq bununla razılaşdı:
  - Köləlik müvəqqətidir, amma əbədi həyat əbədidir! Üstəlik, o qədər sürətliyik ki, atlara ehtiyacımız yoxdur!
  Marqarita güldü və dedi:
  - Əlbəttə! Biz ən saf cins ayğırlardan daha sürətli qaçırıq. Ölməz bədən xüsusidir və o, karxanalarda, nəzarətçinin qamçısının altında, tük çarpayısında adi bir bədəndən daha rahatdır!
  Oleq Rıbaçenko razılaşaraq başını tərpətdi:
  - Bununla mübahisə edə bilməzsən! Beləliklə, biz əbədi yaşayacağıq!
  Və Terminator uşaqları sürətini artırdılar. Oleq, əlbəttə ki, çox məmnun idi. O, əla uşaqdır.
  Baxmayaraq ki, bəzən şübhələr ruhuma girir: rus ordusunun zabitlərini öldürmək mümkündürmü? Bu, çox güman ki, səhvdir! Ancaq cadugərin tapşırığı tamamlanmalıdır. O, Rusiyanın tarixini dəyişdirdi və ona əbədi, ölməz bir bədən verdi, hətta uşaq bədəni olsa da, çox güclü və sürətli. Və bunun üçün ödəməli və xidmət etməlisiniz.
  Və kim bilir, bəlkə Puqaçov qalib gəlsə, Rusiya ancaq qazanacaq?
  Oğlan və qız Mikelsonun gəlməli olduğu kral qoşunlarının dəstəsinin harada olduğunu təxminən bilirdilər.
  Çikanın Ufa yaxınlığında on iki min mütəşəkkil qoşunu var. Və o, bu şəhəri almağa yaxın idi, lakin iki dəfə bir az şans və nizam-intizama çatmadı.
  Təbii ki, Mixelsonun gücü bir neçə dəfə azdır, amma real tarixdə yenə də qalib gəlir. Deməli... Bu çox istedadlı komandiri tutmaq və ya öldürmək lazımdır.
  Və sonra görəcəyik. Mixelson olmasaydı, qoşunlar yəqin ki, Çikaya köçməyəcək. Və orada Oleq Rıbaçenko bir plan hazırladı. Qolitsını məğlub edin və Ufaya gedin. Bu şəhəri götür, Urala, Sibirə armatur göndər, özün də Kazana köç. O zaman üsyançılar üstünlük əldə edəcəklər.
  Və kraliçanın qoşunları parça-parça döyüləcək. Bundan əlavə, istənilən inqilabda belə təsirlər olur: nə qədər çox qələbə, bir o qədər çox tərəfdar və düşmənin müqaviməti bir o qədər zəifdir.
  Beləliklə, hər addımda üsyan daha da güclənəcək. Oleq buna əmin idi.
  Yarış atından daha sürətli qaçan qız Marqarita da onun yanındadır və onlar birlikdə düşmənlərini qıracaqlar.
  Gənc döyüşçülər pusquda yer tutdular. Mixelson kiçik bir müşayiət dəstəsi ilə alayına gəlməli idi. Burada Terminator uşaqları artıq onu gözləyirdilər.
  Oleq və Marqarita qılınc yelləyərək müşayiətçiyə hücum etdilər. Dərhal bir neçə husarı kəsdilər. Digərləri atmağa çalışsalar da, güllələr ölməz uşaqlara dəymir. Onlar qəzəbli qəzəblə düşmənlərini qırdılar. Oleq Rıbaçenko isə hətta ayaq barmaqları ilə iti disklər atıb. Marqarita bunu yalın ayaqları ilə sınadı və nəticə verdi.
  Oğlan və qız daha çox uzatmadan düşməni öldürdülər. Mixelson qaçmağa çalışdı, lakin Oleq və Marqarita ona çatdılar. Mixelsonu yıxıb bağladılar.
  Oleq polkovnik-leytenantı çiyninə qoydu və mühakimə olunmaq üçün Çikaya apardı.
  Əbədi uşaqlıq müqabilində çox gözəl qabiliyyətlər aldıqlarını göstərən ölməz uşaqlar əlli husarı səpələyib öldürdülər.
  Oleq, Mixelsonu çiyinlərində sürüyərək qeyd etdi:
  - Bununla belə, mən nə qədər güclü olmuşam!
  Marqarita qeyd etdi:
  - Bəli, bu, düzgün seçim etdiyimizi bir daha təsdiqləyir! Və ölümsüzlük üzərində işləməyə dəyər!
  Oleq bununla razılaşdı:
  - Döyüşmək karxanalarda eşşək oynamaqdan qat-qat maraqlıdır. Bu bədəndə çətin deyil, amma darıxdırıcıdır!
  Marqarita razılaşdı:
  - Rutin öldürür!
  Çikinin düşərgəsində, iki ayaqyalın uşaq, daha doğrusu, bu dövrün standartlarına görə, kiçik insanların bir az yeniyetmə olduğu vaxt, o qədər də şübhə doğurmurdu. Əgər qarda ayaqyalınsansa, bu, kasıbsan və kəndli padşahının tərəfindəsən.
  Çika Mikhelsonu məhbus üçün mükafatlandırdı, uşaqlara imperiya məbləği - on beş qızıl rubl verdi.
  Mixelsonun özünə təklif olunurdu: ya çara qulluq et, ya da asılsın!
  Mikhelson döngəyə üstünlük verdi. Lakin Oleq bu komandirin düşünməsinə icazə verməyi təklif etdi. Axı, onlar həmişə onu asmağa vaxt tapacaqlar. Və Mikhelson çox faydalı ola bilər.
  Çika razılaşdı:
  - Vaxt gedir!
  Oleq də təklif etdi:
  - Hələlik çar alayını komandirsiz tutmalıyıq! Özünüzü qorumaq üçün.
  Çika razılaşdı:
  - Dəmir isti olanda vur!
  Və üsyançılar kral qoşunlarına hücum etdilər. Gecə hücum etdilər, Oleq və Marqarita gözətçiləri diqqətlə çıxardılar.
  Döyüş nisbətən qısamüddətli oldu. Oleq sınmış dəyirmandan evdə hazırlanmış disk ataraq komandir vəzifəsini yerinə yetirən polkovniki öldürdü və onsuz mənəviyyatı aşağı düşdü. Bundan əlavə, üsyançılar həddən artıq çox idi və bu, əsgərlərin və bir çox zabitlərin psixikasına təzyiq göstərirdi.
  Və kim bilir, bəlkə də bu, əsl Çar Üçüncü Pyotrdur. Və o, II Ketrindən daha yüksək legitimliyə malikdir.
  Alayın çox hissəsi ələ keçirildi. Toplar və tüfənglər ələ keçirildi.
  Hücumu dəf etməyə hazır olmayan bir ordu üçün tam qələbə.
  Və əlbəttə ki, Çikanın zəfəri.
  Amma təbii ki, uşaqlar Puqaçovun yanına qaçırlar. O, knyaz Qolitsının iki min atlısı da daxil olmaqla yeddi min qoşuna qarşı döyüşməli olacaq. Puqaçov, əlbəttə ki, daha çoxdur, lakin onun ordusu rəngarəngdir. Etibarsız, zəif silahlanmış və təlim keçmiş kəndlilər, tatarlar, başqırdlar və kalmıklar olan çoxlu keçmiş əsgərlər var.
  Ən güclü nüvə Yaik kazaklarıdır. Ancaq bu kazaklar ən çox deyil. İletsk kazakları da var, Orenburq və s.
  Onlar artıq kəndli padşahının xeyli ordusunun toplandığı Tatişevo qalasına doğru qaçırlar.
  Emelyan Puqaçev özü mövqeləri ağ atla gəzir. Oleq Rıbaçenko bu liderə diqqətlə baxır. Emelyan Puqaçov hökmdar görünüşünə malikdir. Boyu təxminən ortadır, lakin at belində qısa ayaqları və geniş çiyinləri sayəsində daha uzun görünür. Fiziki cəhətdən üsyançı lider güclüdür. Döyüşdə necə kəsdiyini və zərbənin gücünü görərdin.
  Ümumiyyətlə, o, başçı roluna kifayət qədər uyğundur. Bəs padşah roluna görə? Bu da mümkündür.
  Puqaçovun ordusu böyükdür. O, hələ də məhkum Xlopusa olan İletsk müdafiəsindən on beş yüz nəfəri toplayaraq gəldi. İndi Emelyan'ın iyirmi mindən çox döyüşçüsü var. Onlar üçün hətta qalaya da sığmaq çətindir. Qolitsyndən üç dəfə çox qoşun sayın və daha çoxu gəlməyə davam edir.
  Puqaçovun isə iki dəfə çox silahı var. Barıt və top güllələrinin kifayət qədər çox ehtiyatı var.
  Döyüşmək olar... Amma ordu rəngarəngdir. Nizəli adamlar da var, başqırdılar da, tatarlar da, kalmıklar da, qırğızlar da, qazaxlar da. Həm də tamamilə etibarlı olmayan müxtəlif qarnizonlardan olan bir çox keçmiş əsgərlər. Ural işçiləri və Sibir tüfəngçiləri də var. Kazaklar ordunun ən mühüm nüvəsidir.
  Böyük bir ordu, lakin çox rəngarəng. Bəzi əsgər və zabitlər bu yaxınlarda Orenburqda əsir götürüldü.
  Bəzi hissələr kişi ləvazimatlarındandır, yalnız əlbəyaxa döyüşdə istifadə edilə bilər. Və çox intizamlı olmayan və çox vaxt rus dilini bilməyən asiyalıların bir dəstəsi.
  Beləliklə, formal olaraq daha çox qoşun və hətta silaha sahib olan Emelyan Puqaçov döyüş gücünün keyfiyyətinə görə düşməndən daha aşağıdır. Beləliklə, döyüşün nəticəsi qüvvələr arasında sırf formal balansa əsaslanaraq göründüyü qədər aydın deyil.
  Oleq Rıbaçenko bunu başa düşür. Yəqin ki, bu, Puqaçova da aydındır. Çika qalib gəldi, çünki düşməni təəccübləndirdi. Və əsl hekayədə, Çikanın daha böyük ordusuna döngədən əvvəl hücum edə bilən Mikhelson qalib gəldi.
  İndi nə etməliyəm? Qala yaxşı möhkəmləndirilmiş və su ilə örtülmüş, yamaclar buzlu və sürüşkən olmuşdur. Ancaq uzun müddət müdafiədə qala bilməzsən.
  Oleq Emelyana təklif etdi:
  - Düşmənlərə özümüz hücum edək, Çar ata!
  Emelyan məntiqlə qeyd etdi:
  - Bizi silahla örtməyəcəklər?
  Oleq təklif etdi:
  - Mən Marqarita ilə düşməni kəşf edəcəyəm və onun heç gözləmədiyi yerə də zərbə endirəcəyik!
  Kəndli kralı təsdiq etdi:
  - Yaxşı fikirdir!
  Oleq, Marqarita ilə birlikdə qumbaraları olan bir çanta götürdü və hər biri bir cüt iti qılıncla düşmənə tərəf qaçdı.
  Uşaqlar az qala çılpaq qaçırdılar, oğlan şortda, qız isə tunikada. Oleq İanın "Spartak"ını xatırladı. Uşaq Gita da orada idi. Və cırıq tunikli qadın, rəqqasə, günəş yanığı. Oğlan çox inadkar idi. Yəqin ki, irsi qul deyil. Bəlkə də tutuldu . Sonra onu İtaliyaya apardılar, soyundurdular və hərraca çıxardılar. Gita səhv etsə də, qara rəngdən bürüncləşdiyi üçün, çox güman ki, onu hərraca soyunaraq apardılar. Və o qədər çılpaq gəzirdi, İtaliyanın qayalıq yollarında ayaqyalın gedirdi. Çılpaq ayaqları yanır, baldırları ağrıyırdı. Amma oğlan başını aşağı salmadı.
  Və alıcı oğlanı, təbii olaraq inkişaf etmiş əzələlərini hiss etməyə başladı, görünür, hamar dərisinə görə dəli idi. Və sonra çirkli barmaqlarını ağzına soxdu. Gita isə dözə bilməyib onu dişləyib.
  Daha sonra dava düşüb. Bəli, Gita, uşaqlıqda Oleqin özünün Spartakla səhv saldığı bir oğlan idi. Ancaq yox, hələ də kiçik bir xarakter.
  Maraqlıdır, əgər romalılar Gitaya işgəncə vermək qərarına gəlsəydilər? Axı tutulan qullar işgəncə altında dindirilir?
  Qızarmış dəmir isə nökər oğlanın çılpaq dabanına toxunardı. Gita qışqırdı və eyni şeyi təkrarladı:
  - Qullar qaçır və döyüşmək istəmirlər!
  Simmetriya üçün ikinci dabanını yandırıb buraxdılar. Oğlan ayaq barmaqlarına basmağa məcbur olur və bu, onu xeyli incidir. Lakin Gita yenə də xaos zamanı qaça bildi.
  Ola bilsin ki, oğlan əvvəllər karxanalarda işləyib. O, ağır daşlar daşıyır, çox tərləyir, ağır nəfəs alırdı. Nəzarətçinin qamçısı onu qamçıladı. İşin ilk günlərində işığı sevmədiyiniz zaman çox çətindir. Və sonra buna öyrəşirsən. Çətin tanış olur, tanış asan olur. Ancaq yenə də bir çox qul ölür. Və Gita balaca canavar balasına çevrildi.
  Oleq düşünürdü ki, bəlkə də "Spartak" kitabındakı oğlan üsyançıların məğlubiyyətindən sonra əsir götürülüb. Və hələ uşaq olduğu üçün onu zəncirlə mədənlərə göndərdilər. Yavaş-yavaş orada ölsün deyə. Və ya işgəncələrə məruz qaldılar, oğlanın əzələli bədənini qırmızı-isti çubuqla yandırdılar. Sonra yanıqların üzərinə duz tökdülər və gənc qulun yalın ayaqlarının barmaqlarını sındırdılar. Oynaqlarını bükdülər. Hamı maraqlanırdı ki, "Spartak" qızılları harada gizlədir. Gita dişlərini qıcayaraq susur. O, ipi kəskin şəkildə çəkərək yuxarı qaldırılır və endirilir.
  Və damarlar vəhşi ağrı ilə cırılır. Və oğlan huşunu itirir. Üzərinə buzlu su töküb dirildirlər. Həkim isə nəbzini hiss edir ki, işgəncəni davam etdirməyin mümkün olub-olmadığını, yoxsa işgəncəyə məruz qalan insana istirahət vermək lazım olub-olmadığını, sonra gənc bədənə yenidən əzab vermək lazımdır.
  Gita amansızcasına və uzun müddət işgəncələrə məruz qalır. Yaralara bibər tökürlər, onları isti məftillə döyürlər, əsəb uclarını iynələrlə vururlar və oğlanın yalın ayaqları altında od yanır. Və cəllad rəfin altına istilik çəkir. Və güclü bir yanma qoxusu və hər damarı çıxarırlar.
  Sonra qızdırılan dəmir oğlanın çılpaq sinəsinə toxunur və o, vəhşi ağrıdan huşunu itirir. O, yenidən su ilə isladılır və içəriyə aparılır. Cəllad maşası ilə xayaları sıxır, oğlan vəhşi əzabdan dəyişilir və yenidən huşunu itirir.
  Gita işgəncə altında... Kimsə xəbər verdi ki, bu, Spartakın sevimlisidir və xəzinəni harada basdırdığını bilirdi. Romalılar isə işgəncə verirlər... Oğlanın dərisinin yanmamış və zolaqlı olmayan bir dənə də olsa toxunulmaz sahəsi yox idi. Amma susur. Romalılar isə onun mətanətinə heyran qalırlar.
  İşgəncə zamanı Krassın arvadı iştirak edir. O, yaraşıqlı və ağ saçlı oğlanın necə işgəncələrə məruz qaldığını maraqla izləyir. Bu həyəcanvericidir. Beləliklə, o, növbəti işgəncədən sonra Gitanı yanına gətirib çarpayıya qoymağı əmr etdi. O, həqiqətən bunu özü etmək istəyir.
  Hələ kifayət qədər gənc və güclü olan qadın gənc qulun kişi kamilliyinə mindi. Gita ilk dəfə kişi oldu. Sonra dili ilə onun pişikini yalamalı oldu. Hansı ki, bir az iyrənc, həm də qeyri-adi.
  Beləliklə, Krassusun arvadı işgəncənin dayandırılmasını əmr etdi və üsyan zamanı artıq bir qədər böyümüş oğlan daha yaxşı qidalanmağa başladı. Və onunla sevişdi.
  Gitadakı yaralar və yanıqlar itdəki kimi sağalırdı. Və güclənərək, oğlan Krassın şəhvətli arvadı ilə evləndi və onun mülkündən qaçdı. Bundan sonra o, dağlarda gizləndi və orada öz qaçaq qul dəstəsini yaratdı. Sonda hər şey yaxşı bitdi. Krassus müharibə zamanı öldü. Və Gita Julius Sezara bağlandı və yaxşı bir karyera qurdu, evləndi və bir dəstə uşaq sahibi oldu. "Spartak"ın taleyi isə məlum deyil. Meyit tapılmayıb. Və öldü, yoxsa xilas oldu, qullar bilmədilər.
  Lakin onlar inanırdılar ki, əlbəttə, onların xilaskarı sağdır.
  Oleq Rıbaçenko və Marqarita Korşunova: bir vaxtlar böyüklər olan, indi isə əbədi, ölməz uşaqlar olan Qolitsın düşərgəsinə yaxınlaşdılar. Burada üç general var. Və qoşunlar Rusiya-İsveç sərhədindən çıxarıldı.
  Çar Rusiyası Türkiyə ilə müharibə edərkən, üsyançılar daha sakitdir. Qolitsın məğlub olarsa, puqaçevitlər nəhayət ki, təşəbbüsü ələ keçirə biləcəklər. Və hətta Samaranı işğal etdi.
  Oleq və Marqarita keşikçilərin ətrafında gəzdilər... Qar yağır, sən də yaxşı görmürsən.
  Oğlan fikirləşdi ki, bəlkə üç generalı və polkovnik Bibikovu çar ordusunun başını kəsərək bitirə bilərlər. Ancaq bunu etmək çətindir.
  Bir oğlan və bir qız qarda ehtiyatla addımlayırlar. Onlar iz buraxmamağa çalışırlar. Onlar hələ uşaqdırlar. Diqqətlə konvoylara yaxınlaşın. Silah ayrıca bir yerdə yerləşirdi. Ordu yürüşdədir. Artıq güclü şaxtalar yoxdur - martdır. Ancaq ətrafda hələ də qar var. Gənc döyüşçülərin çılpaq ayaqları, xüsusən də hərəkət edərkən soyuqluğu çətin hiss edir. Soyuqlara tez alışırlar.
  Bununla belə, bir çox uşaqlar, hətta fövqəlgücləri olmasa da, qarda ayaqyalın qaçırlar, xüsusən də bu çətin vaxtlarda.
  Oleq uzun müddət televizora baxmadığını, kompüterdə oynamadığını düşünürdü. Və bu, oyunlar olmadan bir növ axmaqdır.
  Uşaqlar konvoya yaxınlaşdılar və Marqarita təklif etdi:
  - Bəs barıt anbarlarını yandırsaq?
  Oleq qaşqabağını çatdı və soruşdu:
  - Sizcə, bu yaxşı fikirdir?
  Qız məntiqlə dedi:
  - Barıtsız ordu ordu deyil!
  Oleq razılaşaraq başını tərpətdi:
  - Gəlin cəhd edək!
  Şortikli oğlan isə arabalara tərəf qaçdı. Onlar qızla birlikdə üç gözətçini qılınc zərbələri ilə öldürdülər və çaxmaq daşından istifadə edərək saman əlavə edərək konvoyu barıtla yandırdılar.
  Parıldamağa başladı və səmaya qara bulud qalxmağa başladı. Barıt partlamağa başladı...
  Düşərgədə bir oğlan və bir qız gizləndilər. Çaxnaşma yarandı. Qolitsyn də iki generalla atladı. Bu şahzadə ürəkbulandırıcı qışqırdı və barmaqlarını göstərdi.
  Oleq diski çılpaq barmaqları ilə atdı və o, fit çalıb birbaşa Qolitsının boynuna deşildi. Qollarını açan şahzadə yıxıldı. General Mansurov onun yanına qaçdı. Lakin çılpaq ayaq barmaqlarından istifadə edərək Marqarita silahdan istifadə etdi. Və ikinci komandir yıxıldı.
  Üçüncüsü general Karla birlikdə üsyançılarla vuruşan Fairman idi. Onların yanında rəis general Bibikovun qohumu polkovnik Bibikov da var. Onları çiyin qayışlarında qar yağmasına baxmayaraq, ölməz övladların kəskin baxışı ilə görmək olar.
  Oleq və Marqarita yenə çılpaq barmaqları ilə disklər atdılar - onların ölməz bədənləri komiks qəhrəmanları kimi belə bir qabiliyyətə sahib idi.
  Və hər iki rəis öldürüldü, başları uçuruldu.
  Bundan sonra terminator oğlan və mühafizəçi qız zabitlərə disklər atmağa başlayıblar. Xoşbəxtlikdən komandirlərin ölümündən sonra çaxnaşma başladı, hamıya elə gəldi ki, Puqaçevitlər düşərgəyə hücum ediblər.
  Bununla belə, iki uşaq da böyük gücə malikdir. Və iti itilənmiş diskləri ataraq zabitləri öldürürlər. Və boğazlarını qırırlar, damarları və damarları partlayır.
  Uşaqları qar yağışında tanımaq çətindir və onlar qar yağışlarında mükəmməl şəkildə kamuflyaj olunurlar.
  Lakin çar qoşunları çətin anlar yaşayırlar. Oleq Rıbaçenko diskləri atır:
  - Böyük Rusiyaya şöhrət!
  Və yenə də oğlanın çılpaq barmaqlarının atdığı disk uçur.
  Marqarit də belə edir, çılpaq barmaqları ilə iti aləti atır və aqressiv şəkildə ulayır:
  - Emelyan Puqaçov üçün!
  Və bu uşaqlar çox fəal və səmərəli işləyirlər. Onlar da qılıncla kəsirlər. Və zabitlər seçilir.
  Oleq Rıbaçenko oxuyur:
  - Ağ canavarlar axışır!
  Çılpaq ayaq barmaqları ilə rəqiblərinə disklər atan Marqarita oxuyur:
  - Yalnız bundan sonra yarış sağ qalacaq!
  Qalmağa davam edən oğlan düşməni biçdi:
  - Zəiflər ölür, öldürülürlər!
  Diskləri atıb zabitləri öldürən qız fısıldayır:
  - Müqəddəs qanı təmizləmək!
  Gənc döyüşçülər düşmənlərə qumbara ataraq çox müxtəlif şəkildə hərəkət edirlər.
  Bu anda üsyançı süvarilər düşərgəyə basqın edirlər. Məlum olub ki, Emelyan Puqaçov əvvəlcə hücuma keçmək qərarına gəlib və çoxsaylı süvarilərini uşaqların arxasınca hərəkət etdirib.
  Və zərbənin qəfil və doğru zamanda olduğu ortaya çıxdı. Çöl sakinləri əsgərləri oxlarla yağdırdılar, kazaklar onları qılıncla doğradılar və atlılar onları nizələrə taxdılar.
  Çar ordusunun iradəsi sarsıdıldı, sərkərdələr öldürüldü. Burada Emelyan Puqaçov şəxsən sonuncu polkovniki qılıncla kəsir və qışqırır:
  - Uşaqlarım, qanuni suveren tanıyırsınızmı?
  Yüzlərlə əsgər və hətta bir çox zabit diz çöküb qışqırır:
  - Gəlin etiraf edək! Gəlin etiraf edək!
  Müqavimət azalır. Piyada bəzi zabitlər istisna olmaqla, demək olar ki, tamamilə təslim olur. Süvarilər bir qədər daha müqavimət göstərirlər. İçində çoxlu zadəganlar var. Amma adi insanlardan olan süvarilər də silahlarını yerə atırlar.
  Oleq və Marqarita atlıları qılıncla kəsir, çılpaq ayaq barmaqları ilə iti disklər atıb cığırdayırdılar:
  - Hər zaman böyük insanlar,
  Böyük insanlar - Peterin izzətində!
  Oğlan da, qız da doğramaqda, atmaqda daha fəaldır. Artilleriya artıq ələ keçirilib. Və atlıları güllə ilə vurdular. Onlarla yatan var. Tam döyülmə gedir.
  Oleq təbəssümlə oxudu:
  - Böyük Çar Birinci Pyotr, bizə həmişə nümunə ol!
  O da onu götürüb iki qılıncla vuracaq, dərhal beşinin başını kəsəcək.
  Rəqiblərinin qarşısını kəsən Marqarit cik-cik dedi:
  - Mənim səslərim və mən gözələm!
  Və eyni şəkildə götürüb kəsəcək.
  Oğlan və qız sadəcə məhvin təcəssümüdür. Və onlar elektrik dəyirmanı kimi işləyirlər.
  Başqa bir zabit yıxılır... Emelyan Puqaçovun gur səsi eşidilir:
  "Kim mənə qulluq etsə, mükafat alacaq, qalanı isə məhv olacaq."
  Hörüklü kişilər artıq gəliblər. Və süvarilərə qarşı yaxşı döyüşürlər. Və atların axınları seyrəkləşir...
  Sağ qalan atlılar da təslim olurlar. Döyüş yenə qalib gəlir... Puqaçov qalib gəlir!
  Artıq məhbuslara rəhbərlik edilir və and içirlər. Əsgərlər, bir qayda olaraq, fırıldaqçıya baş əyirlər. Məmurlar fərqlidir. Kəməri kim seçir və kim yeni padşaha beyət edir. Üstəlik, kim bilir, bəlkə də əsl monarx.
  Emelyan Puqaçov çox komandan görünür. Aydındır ki, bu, əmr etməyə öyrəşmiş adamdır. Və sözün əsl mənasında hamı onun qarşısında baş əyir.
  And içməkdən imtina edənləri əyləndirdikdən sonra Emelyan yoxlama aparıb.
  Yetmiş beş silah ələ keçirildi, bu o vaxt çox idi. Qolitsynin qoşunları qalalara çoxlu toplaşdı. Top güllələri və güllələr də yerindədir, lakin barıtın çox hissəsi yanmışdı. Amma fərqi yoxdur.
  Beş min yarımdan çox məhbus var. Ordu böyüdü.
  Kəndlilərin şahı göstərdiyi şücaətlərə görə Oleqə polkovnik, Marqaritaya isə polkovnik rütbəsi verdi.
  O da üç yüz rubl verdi.
  Bəli, oğlan yaxşı karyerasını davam etdirdi. Siz hələ də feldmarşal rütbəsinə yüksələ bilərsiniz.
  Və Emelyan əvvəlcə ziyafət verdi...
  Və ziyafətdə bundan sonra nə etməli sualını müzakirə etdilər. Ümumiyyətlə, arxa cəbhəmizi gücləndirmək lazım idi. Ufanı və ondan əvvəl hələ də davam edən Verxoyaitskaya qalasını götürməyinizə əmin olun. Kunqur və Beloborodova da əlavə qüvvələr göndərin. Və bütün Ural fabriklərini işğal edin. Artilleriya və təchizat, habelə silahlar əldə edərək.
  Ümumiyyətlə, atamanlar bununla razılaşdılar. Ufanı götürdükdən sonra Kazana gedin.
  Başqa bir sual, Yaik şəhəri ilə nə etmək lazımdır? Onu fırtına ilə almaq, yoxsa hələlik blokadada saxlamaq?
  Emelyan Puqaçov gənc arvadı Ustinya ilə bir az vaxt keçirmək istədi və süvarilərin bir hissəsini götürərək şəhərə yola düşdülər. Və Ataman Ovçinnikov müvəqqəti olaraq komandanlıqda qaldı. O, eyni zamanda çöl sakinlərinin qüvvələrini toplamaqla Vernexneyaitski qalasına getməli oldu. Urala əlavə qüvvələr göndərildi. Hətta Tobolski götürmək də planlaşdırılırdı. Əhəmiyyətli qüvvələr toplandı.
  Kazak padşahı və süvariləri Yaitsk tərəfə çapdılar. Kim nə deyirsə desin, bu şəhər simvolikdir. Amma ən çox Emelyan özünü taxtın varisi etmək istəyirdi. Axı, müharibə müharibədir. Əgər öldürsələr, heç olmasa nəsil soyunu davam etdirəcək biriləri olacaq.
  Oleq və Marqarita Verxneyaitsk qalasına doğru hərəkət edən əsas ordu ilə birlikdə.
  Bir oğlan və bir qız qaçır və çox şəndirlər...
  Hətta yol boyu hiyləgərlik də edirlər.
  Aforizmlər mübadiləsi aparırlar;
  Oleq ayağa qalxaraq deyir və Marqarita cavab verir:
  Padşah tacı ilə deyil, uğurun tacı ilə güclüdür!
  İnsan canavar deyil, ona daha da çox lazımdır!
  İç, amma sərxoş olma, sərxoş olsan, tutulma!
  Zalım nitqi ballıdır, milçəklər üçün Velcro kimi!
  Şirin sözlərə qapılan milçək kimi ağıllıdır!
  Zalım əməldə acıdır, sözdə şirindir!
  Sülh istəməyən bayram görməz!
  İnsan ancaq o zaman böyük olar ki, özünü az şeyə dəyişməz!
  Səbirli olun, amma səbirsiz olmayın!
  Əgər kozır almaq istəyirsinizsə, jak olmayın!
  Bir zərbə min qarğışdan yaxşıdır, bir şillə yüz zərbədən yaxşıdır!
  Təbəələrini soyunduran padşah həmişə çılpaqdır!
  Adətən soyunmaq üçün ayaqqabı geyinirlər!
  Oğurlamaqla cibinizi doldurursunuz, amma ruhunuzu boşaltırsınız!
  Zalım gücü sevir, amma idarə etdiyinə nifrət edir!
  Cəllad bəzən lazımlı peşədir, amma başlı adam sevilmir!
  Bir tiranı öldürmək olar, amma ağartmaq olmaz!
  İnsan qırmızı sözü sevir, amma hərdən qanı geri qaytarır!
  Keçmişə baxan həmişə gecikir!
  Gələcək dumandadır, amma uzaqda deyil!
  Keçmişə tüpürmə, gələcəkdə tüpürəcəklər!
  Zalım əslində vampirdir və nitqi səlisdir!
  Şirin yuxulardan sui-istifadə etsəniz, həyat bal olmayacaq!
  Şirin yuxular acı oyanışlara səbəb olur!
  Ağzınızdan tez-tez bal tökməklə ayıları cəlb edirsiniz!
  Zalım qanı, qırmızı nitqi sevir, amma həmişə ağartmağa can atır!
  İnsanlar dəyişiklikdən qorxurlar, lakin status-kvodan heç vaxt razı deyillər!
  Əgər Allah olmaq istəyirsənsə, özün üçün primat seçmə!
  Qoyunlara ağıllı çoban lazımdır, axmaq qoç yox!
  Müqəddəs yer heç vaxt boş olmaz, amma müqəddəslik boş ola bilər!
  İnsan da Allah kimi yaradıcıdır, şeytan kimi özü üçün problem yaradır!
  Zalım, arı kimi, sancır, amma özünə qanad belə verə bilməz!
  Siyasətçi tülküdür, gündəlik çörəyini itirən qarğalar kimi seçici olmayın!
  İnsanın alnında yeddi qarış olsa belə, inadkarlıq onu meymuna çevirər!
  Allahda hər şey var, insanda ölçü hissi yoxdur!
  Dua etmək asandır, yalvarmaq çətindir!
  Xəyal sahibi olmaq yaxşıdır - xəyalpərəst olmaq pisdir!
  Allahın qüdrəti var, primatın ambisiyalarına boyun əyməyin!
  Meymun təqlid edir, insan yaradıcı şəkildə övladlığa götürür!
  Gələcək yüksək dağlarda deyil, böyük şeylərdədir!
  Ürəkdə gənclik əbədidir, qocalıq isə darıxdırıcıdır!
  Quyruğunu tülkü kimi bükmə, sinəni təkər kimi tutmaq daha yaxşıdır!
  Kişilər müharibədə yetkinləşirlər, amma səbəbsiz öldürə bilməzsiniz!
  Müharibə sağlamlığı azaldacaq, amma kəşfiyyatı artıracaq!
  Qızıl sikkələrdə xəyanətin sarılığı var!
  Cəlladın da ürəyi var, amma balta itiləyən sərtliklə!
  Döyüş, ölmə, bir əsr gözləyə bilərsən!
  Allah hər qəlbdə var, amma hər başda deyil!
  Böyük ambisiyalar xoşbəxtliyi azaldır!
  Çox istəyənin köpüyün gücü var!
  İmperiya ev kimidir, tikinti sevgi və hesablama tələb edir, əks halda dam qanayar!
  Yaxşı şeylər heç vaxt kifayət etmir, amma yenə də çox yeməyə dəyməz!
  Varlı olmaq sərfəlidir, ancaq hamı səni sağanda xoşagəlməz olur!
  Güclü olmaq istəyirsənsə, ağlını zəiflətmə!
  Əzələlər daralmadan güclənir, bürokratik aparat isə daha səmərəli olur!
  Siyasətçilər dilləri ilə işləməyi sevirlər, xüsusən də masa arxasında!
  Özünün haqlı olduğuna fanatik şəkildə əmin olan siyasətçidən böyük yalançı yoxdur!
  Allah kişi üçün qadın yaratdı, amma şeytan qaynana əlavə etdi!
  Oğru həbsdə olmalıdır, amma ən böyük oğru taxtı alır!
  Bir qəpik oğurlayan cinayətkar, milyard oğurlayan böyük maliyyəçi idi!
  Duyğusuz bir ruhla acları təzə çörəklə yedizdirə bilməzsən!
  Nə qədər çox oğurlasan, cəza bir o qədər az olar, amma o biri dünyada yox!
  Onu öz-özünə buraxmamaq onu boğulma altında saxlamaq demək deyil!
  Bank dəstək verə bilər, amma bu, asılmış adamın ilgəyi kimidir!
  Dəstəyi olmayanlar divara sıxılırlar!
  Dəqiqlik padşahların nəzakətidir, lakin kral zarafatları xüsusilə dəqiqdir!
  Siyasətçi çox vaxt zarafatcıl olur, amma nadir hallarda həqiqəti söyləyəndir!
  Zarafatcıl həqiqəti kəsməyi sevir, lakin tez-tez bıçaqlanaraq öldürülmək riski daşıyır!
  Arağı sevən hər kəs sağlamlığına və ağlına nifrət edir!
  Araq aydındır, amma beyninizi dumanlaşdırır!
  Sərxoş dəniz dizə qədərdir, amma özü həmişə diz üstədir!
  Siyasətçilərin ağzından şirin şərabdan sərxoş olmadan ayıqlıqla seçin!
  Seçkidə qalibə səs verəndə həmişə məyus olacaqsan, uduzan tərəfə səs verəndə həmişə əsəbləşəcəksən!
  Kim seçilməsə, həmişə səhv və məyusluq hissi yaşayacaq!
  Eyni siyasətçiyə səs vermək skripkaçının bir simdə cingildəməsinə bənzəyir!
  Taxtdakı siyasətçiləri dəyişmək lazımdır, yeni yeməyin daha yaxşı olması fakt deyil, amma hər halda təzədir!
  Cavanlara səs ver, sən özün cavanlaşacaqsan, bədəncə olmasa da, yeni tərzdə!
  Kim taxtda uzun otursa, təbəələri üçün hemoroid olur!
  Süngülər nə qədər tikanlı olsalar da, tiran onların üstündə ən uzun oturmağı bacarır!
  Ağıllı tiran dostlarını aldatdığı kimi, düşmənlərini də həbs etməz!
  Zalıma salam verən əbədi yürüyəcək!
  Demokratiya ağıllı üçün yaxşıdır, axmaq üçün orta, amma tiranlıq yalnız tiran üçün yaxşıdır!
  Uşaqlar bir neçə aforizm tərtib etdilər. Sonra hussarların kiçik bir dəstəsi hücuma keçdi. Bəzilərini doğrayıb, sonra ələ keçiriblər.
  Verkhneyaitskaya qalası. Çox güclü bir qala idi və üsyançılar tərəfindən mühasirəyə alınsa da, heç vaxt alınmadı.
  Uşaqlar yolda daha bir neçə aforizm uyduraraq onun yanına qaçırlar.
  Zalım hökmdar həmişə zəifdir: canavar qoyunları sevir və şirlərin qarşısında titrəyir!
  Keşiş həqiqət naminə, siyasətçi mənfəət üçün, sərxoş isə qədəh naminə yalan danışır!
  Uğur həmişə ədalət və çalışqanlıqla gəlmir, amma həmişə səhlənkarlıq və tənbəllik üzündən yox olur!
  Bir filin gücünə sahib olmaq yaxşıdır, çevikliyi daha pisdir, müdrikliyi daha pisdir, köklük isə çox pisdir!
  Dünyada hər şey nisbidir, ondan başqa insan dünyanın göbəyidir!
  Allahın qüdrətinə çatmaq istəyi qorilla əxlaqı ilə birləşdirilməməlidir!
  Alimlər tərəqqi inkişaf etdirir, amma tənbəlliyi stimullaşdırır!
  Sağlam olmaq istəyirsənsə qaç, incimək istəmirsənsə qaç!
  İnsanın gücü ağlında, zəifliyi isə dilindədir!
  Siyasətçi meyvə kimidir, nə qədər parlaqdırsa, bir o qədər zəhərlidir!
  Siyasətçi boa konstriktoruna bənzəyir, yalnız ağzını açır və daha tez-tez udur!
  Zalımın hiyləsi çoxdur, amma ədəb azdır!
  Əgər Allahdan daha yüksək olmaq istəyirsənsə, sən bir boogerdən aşağı düşəcəksən!
  Heç kim əbədi deyil, hətta tanrılar da yalnız insanlıq var olduqca yaşayır!
  Siyasətçilər əbədi hökmranlıq etmək istəyirlər, amma bir neçə dəqiqə belə qoxulamaq istəmirlər!
  Siyasətçilərə inanma, qapının möhkəmliyini yoxla!
  Ancaq parıldayanların hamısı qızıl deyil, parıldayan hər şeyi cibinizdə qızıl axınına bükmək olar!
  Və çox cəsarətli olduğu zaman sahədə yalnız bir döyüşçü var!
  Güclü ən yaxşıların dözümü düşmənin aciz qəzəbinin həyəcanını cilovlayır!
  Həyatda hər şeyi sındıra bilərsən, sadəcə kürəkən kimi yaşaya bilməzsən!
  Hiyləgərlik zəfərin anasıdır, əgər özü ilə xoşbəxt bir hadisənin centlmenini də gətirirsə!
  Müharibə əbədi bakirədir - o, qansız cumlaşa bilməz!
  Fahişənin tamahkarlığı ilə müharibə - heç vaxt qələbəni boş yerə vermir!
  Hər bir insan səhrada qum dənəsinə bənzəyir, lakin kənarları olan ən geniş səhradan fərqli olaraq, bu qum dənəsinin özünü təkmilləşdirmək üçün heç bir məhdudiyyəti yoxdur!
  Tanrılar güləndə, ölümlülər ağlayanda, tanrıların gülüşü gurultulu olanda, zəif insanların sonu ağırdır!
  Ən qabaqcıl texnologiya primitiv istifadəsi və mürəkkəb hərəkətsizliyi ilə gücsüzdür!
  Ulduzlu xalçanı menteşələrindən nə qopara bilər? İnsan axmaqlığının asteroidi!
  Repressiya qamçısız, bütün bəşəriyyətə azadlıq gətirən nailiyyətlərə sıçrayış mümkün deyil!
  Beynin "burması" nə qədər dik olarsa, fors-major onu bir o qədər çox bükür!
  Kasıb bədəni ayaqyalın deyil, ruhən rəis olmayandır!
  Cinsi sevməmək qeyri-sağlam əxlaqa səbəb olur!
  Yumor dəfn mərasimində səngərdəki xalat kimi uyğundur!
  Lal oynayan uğur qazanmaz, illüziyaları sındıran həqiqətə çatır! Uğur yanlış üsullarla əldə edilsə belə, qalib həmişə haqlıdır!
  Düşmənin ən yaxşı hədiyyəsi, bir axmağa güc verməsidir!
  Yaxasına dözən heç vaxt qadınların sevdiyi ayğır olmaz!
  Öz tənbəllik və məsuliyyətsizlik hisslərini əsarət altına almağı bacaranlar üçün azadlıq ikiqat cəlbedicidir!
  Düşmənin müqavimət göstərmək qabiliyyətini tez-tez qiymətləndirməyən və nadir hallarda qiymətli qələbə qazanma fürsəti əldə edən!
  Tüpürməyi sevən, onun özünü pislətməsi xırdalıqdır!
  Allah haqqında çoxlu nəticəsiz ifadələr danışmaq olar, amma lal çayını sulamaqdan bitməyən gugulkin burnu ilə faydalı əməllər bundan gələcək!
  Qaliblər nailiyyətlərinə və kuboklarına görə qiymətləndirilir... uduzanlar sadəcə olaraq mühakimə olunur! Qalibin hakimi var, uduzanın cinayət hakimi var! Qələbənin dəyərini və zərurətini şübhə altına almaq olar, lakin məğlubiyyət həmişə və şübhəsiz ki, heç kimə xeyir gətirmir!
  Məğlubiyyətin yeganə faydası odur ki, o, sənə dərslər götürməyi və acı səhvlərdən tökülən göz yaşlarından uğur səpməyi öyrədir!
  Düşmənini aldatmaq istəyirsənsə, dostların üçün də sirr ol!
  Əgər düşmən komandirinin planı açıq kitab kimidirsə, onun səhifələri qaçılmaz olaraq yoldaşlarınızın qanına bulaşacaq!
  Oğlan və qız möhkəm qalanı yoxlayarkən yenə də zarafat etməyə davam edirdilər.
  Qaliblər həm prokuroru, həm də vəkili birləşdirərək özlərini mühakimə edir, amma hökmü yenə də onlar deyil, tarix verir!
  Hiylə nə qədər sadə olsa, düşmənin onun istifadəsinin nəticələrindən qurtulması bir o qədər çətindir!
  Zərbə anı melodiyadakı not kimi bir az tez və ya gec çalacaq, yalan olacaq! Ancaq məyus bir tamaşaçının fitini məzardan belə eşidə bilməzsiniz!
  Düşməninizin kim olduğunu bildiyiniz zaman dostlarınızı problem içində tanımaq məcburiyyətində qalmayacaqsınız!
  Təşəbbüsü əldən verməyin, zəfərin şirin balını itirəcəksiniz, itkinin acısını da qazanacaqsınız! Boksçu səndələyəndə onu daha da bərk vurmaq lazımdır, əks halda ayaqları boşalacaq!
  Düşmən üzür, yelkənində məhv küləyi!
  Kim döyüşdə üzərək gölməçədə boğulacaq və yanaraq öləcək!
  Sabun köpüyü kimi çirkli sehr gözləri sancır, düşməni yox!
  Bağbanların axmaq qərəzlərinin azalması ilə zəif böyüdükdə alaq otları yaxşı böyüyür!
  Ən zövqlü öyrənmə prosesi seksdir! Və ən əsası, heç kim onu geri götürməkdən imtina etməyəcək!
  Seks, hər kəsin daha çox pay qoymağa çalışdığı yeganə mövzudur!
  Seks və tədqiqatların ortaq cəhəti C-nin D-dən daha yaxşı olmasıdır!
  Ancaq yalnız möhkəm bir rəqəm ən qənaətbəxş qiymətləndirmədir!
  Hücum etmək lazım olanda ayağa qalxan, qəbirdə yatmağa belə müqavimət göstərə bilməyəcək!
  Həyatda hər zaman dalana dirənən, söyüşlər tökür!
  O, əvvəlcə kozırlarla gedir, o, sadəcə insanların gülüşüdür!
  Mükafatların paylanması üçün vaxtında olmaq istəyən hər kəs səxavətlə manşet şəklində hədiyyələr göndərməlidir!
  Vakuum partlamayacaq, günəş osurmayacaq!
  Güllə axmaq deyil, atan axmaq darıxır!
  Kim insanlara kömək etməkdən imtina edərsə, günahların kəffarəsi və tövbəsi üçün Rəbbin ayırdığı vaxtı boşa sərf etmiş olar!
  Ölüm heç vaxt unutmur, bəzən unutqan da olsa!
  Güclü döyüşçü, hətta bir nəfər də, bir iti oraq bütün sünbülcüklər sahəsini kəsdiyi kimi, zəiflər dəstəsindən daha çox fayda gətirir!
  Ancaq bəzən, hətta zəif bir ordunun sünbülcükləri arasında, oraq-batır xoşagəlməz bir istisnanın daş daşına rast gələ bilər!
  Sülh varsa, səxavətli ziyafət, müharibə varsa, şərabın qalibi olsun!
  Əsgərlikdə yöndəmsiz olan, yataqda yöndəmsiz meyitdir!
  - Yaxşı döyüşçü, naxış vurmağa və qazanmağa kömək etdiyi qədər yaxşı bir casusdur! Yaxşı casus elə bir döyüşçüdür ki, onu öldürməyə və itkidən yayınmağa mane olmur!
  Məşq zamanı soyuqqanlılığınızı itirəndə döyüşün qızğın vaxtında dağılmaq asandır!
  Siz kobud güclə qalib gələ bilərsiniz, lakin incə diplomatiya olmadan qələbənin bəhrələrini saxlaya bilməzsiniz!
  Müharibənin iki problemi var: gizli düşməni tapmaq və başınızı quma basdırmaq istəyindən qaçmaq!
  Kral vaqonunda dilənçi oturma, minlərlə cavab verməli olmayacaqsan!
  Nəticə olması üçün qəddarlıq lazımdır - nə qədər zəif olsa da, düşmənə aman verməyin!
  Onsuz da sizə lazım olmayacaq bir şeyi öyrəndikdən sonra ölməkdənsə, çox şey öyrənmədən sağ qalmaq daha yaxşıdır!
  Bir insan unutmağa hazır olduğu çətinliklərdən başqa hər şeyi bir yığına qoymağı sevir! Ancaq çox vaxt problemlər unutqanların üzərinə yığılır!
  Bəyəndiyinizi deyəndə tələsmək lazım deyil, dərhal qərar verin, əks halda boğazınız boğula bilər!
  Siz də itirməyi bacarmalısınız, amma itirə bilməmək xüsusilə vacibdir!
  Hücum yelkəndəki quyruq küləyi kimidir, yalnız güclənir və başqalarının dirəklərini qırır!
  Təslim olmaq həyatı satın ala bilməz, amma utanc verici bir varlıq sizə boşuna veriləcək!
  Kim insanlara zülm edərsə, özü cəhənnəmdə şeytanların yediyi südə çevrilər!
  Dəqiq snayper pilotu, yeraltı dünyasının ən geniş aerodromuna enərkən ən çox qaçır!
  Hücum həmişə müdafiədən daha təsirli olur, çünki yumruğun üzü pis blokdur!
  Döyüşməkdən çəkinməyən, tez uğur qazanır!
  Əyləncə ən mənasız və israfçı vaxt aparan fəaliyyətdir, lakin buna vaxt yoxdursa, faydalı əməllərin ödənişi artıq ağlabatan həddi aşır!
  Həyatda ən mənasız şey əyləncədir, amma əyləncəsiz həyatın mənası yoxdur!
  Çoban qoyunları başa düşməlidir, amma qoyun kimi düşünməməlidir!
  Hökmdar öz təbəələrinin xeyrinə öz olmalıdır, lakin kütlənin zəifliklərinə və xurafatlarına yad olmalıdır!
  Hər kəs yıxılır - yalnız mənəvi yüksəliş!
  Mərmi saymayanlar döyüşə uçur!
  Hər atış vacibdir, bəxt sizi yüksək qiymətləndirir!
  Uşaqlıq şahmat oyunundakı açılış kimi oyunu bütövlükdə formalaşdırır, lakin şahmatdan fərqli olaraq hamı qayıtmaq istəyir və bir daha açılışı tərk etməz!
  Ürəyiniz alovlanırsa və başınızda buz kimi sakitlik hökm sürürsə, soyuq qorxulu deyil!
  Problemləri və ya emosiyaları dondurmaqla yaşaya bilərsiniz, amma hissləriniz soyuyubsa yaşaya bilməzsiniz!
  Çaqqal döyüşdə, pələng isə rəqib seçməkdə pələngə qalib gələ bilər!
  Oğlan və qız aforizmlər danışıb bitirdilər.
  Lakin onlar cadugərdən bir şey etmək əmrini aldılar və bu dəfə müvəqqəti olaraq ayrıldılar.
  Nasistlərlə döyüş zamanı Oleq Rıbaçenko özünü ruslar üçün ən çətin olan paralel dünyada tapdı.
  Marqarita onun yanındadır, həm də nasistlərlə döyüşməyə hazır bir qızdır.
  Uşaqlar döyüşə hazırlaşmağa bir qədər vaxt sərf edirlər. Onlar həm qabaqcıl, həm də qabaqcıldırlar.
  Boynunuzda qırmızı qalstuk olması necə hissdir?
  Ayaqyalın olmaq isə artıq tanışdır, hətta qəbul edilir... Biz faşistlərin və onların əlaltılarının hücumunu dəf etməyə hazırlaşmalıyıq.
  Amerikalılar da daxil olmaqla. Nəyə hazır olmaq lazımdır? Bilin ki, qüvvələr qeyri-bərabərdir və sizə ixtira lazımdır.
  Uşaqlar hazırlaşır, tələlər qazır və tələsik nəsə icad edirlər.
  Oleq və Marqarita təbiət aləmindədirlər və onlar özlərindən biri kimi qəbul edilirlər.
  Oğlan nasistlərə müxtəlif sürprizlər hazırlayır. Digər uşaqlarla əyləncəlidir.
  Marqarita ilə birlikdə qadınlar və oğlanların yanında özlərini kifayət qədər azad hiss edirlər.
  Oleq hətta hazırcavabcasına qeyd etdi:
  Qəhrəmanın yaşı yoxdur, amma şücaət ruha gənclik verir!
  Marqarita razılaşdı:
  "İllər heç vaxt bir şücaət üçün kifayət etmir, amma həmişə çox əsrlik xatirələr var!"
  Oğlan kömək etdi, qız müdafiəni dəf etməyə hazırlaşır. Mübarizə etməliyik.
  Nasistlər hücuma keçmək üzrədir. Düzdür, Marqarita gözlənilmədən vəzifəsini tərk etdi. Qız olduğu üçün cəbhənin arxasına əlaqə zabiti kimi göndərilib.
  Qızlar hələ də oğlanlardan daha az şübhə doğurur. Üstəlik, Marqarita açıq saçlıdır və onun üzü özünə inamı artırır.
  
  Burada əsasən döyüşçü qızlar olur. Pionerlər onlara kömək əlini uzadırlar, tarlalarda sakitlik hökm sürür və sivri burunlu qızlar özləri böyük qardaşlarına kömək etmək üçün yalvarırlar. Hətta çox canfəşanlıqla işləyirlər, övladlarının gücünü hesablamadan daha çox şey etməyə çalışırlar. Onların damarları necə dəhşətli dərəcədə şişirdi və damarlar mis məftil kimi kəskin şəkildə qaralmış, əzilmiş əllərinə, yalın ayaqlarına çıxdı ki, uşaq qəhrəmanların sınıq ayaqlarını ağlamaq istəyirsən. Eyni zamanda, onlar hələ də oxumağı bacarırlar;
  Vətənim Stalinqraddır,
  İçərisində narkotik çiçəkləri var - şeh almazı!
  İnanıram ki, şən parad olacaq,
  Müharibəsiz bir dünyada - səmavi gözəllik!
  
  İnsan insanın qardaşı olacaq,
  Hər kəsin xəyal etdiyi qız gələcək...
  Çətindirsə, günah sənindir,
  Şirin çay su ilə dolu olacaq!
  
  Fritz burnunu içəri soxdu və təbəssümünü göstərdi,
  O, faşist gurultusudur - hamınızı öldürəcəyəm!
  Ancaq cavab olaraq bir zərbə ilə qarşılaşdı -
  Çox bəzəksiz vurmağı bilirik!
  
  Pioner bizə böyük bir salam verdi -
  Əsl pələng olduğunu göstərdi!
  İndi Kraut döyüşçüləri güclü zərbələr endirirlər,
  Bizim üçün uşaq oyunlarının vaxtı bitdi!
  
  Rəbb Məsih Özü zarafatla əmr etdi -
  Taleyiniz arzularınızın təcəssümü olacaq!
  Ürəklərdəki insan sadəcə uşaqdır,
  Qəlbində qəm gül çələngi kimidir!
  
  Yağış damcıları dənizin inciləridir,
  Göydəki ulduzların onlarda əksi!
  Ölüm bizi iti dərrakla hədələyir,
  Xəyanətkar canavar isə meşələrdə sümüklüdür!
  
  Ancaq öncülü tanıyın - qalstuk qandır,
  Yalnız qırmızı rəng əsrlər boyu müqəddəsdir!
  Svarog onu gətirəcək - bizə sevgi etibar edin,
  Cənnətin lütfü - bilin ki, bu, böyükdür!
  
  Berlini ayaqyalın gəzirik,
  Pioner minlərlə döyüşçüyə rəhbərlik edir!
  Və düşmən dayandı - boyunduruq altında bir eşşək,
  Bütün kainata işıq - bizim yoldaşlarımız!
  Qız Alena qısa bir ifadə əlavə etdi:
  Göydə həyəcanla yanırlar,
  Pis Luftwaffe gözləri!
  Sanki deyirdilər -
  Dünyada yenidən fırtına var!
  Və həqiqətən də tufan yaxınlaşır, hətta üfüqə enən günəş də buludların qarışığı və acı, göz qamaşdıran tüstü ilə örtülür.
  Yaxınlaşan tankların uzaqdan gurultusu eşidilir, təyyarələr səmada vızıldayır. Əvvəlcə məşhur kadrlar, ardınca isə Arado-8 reaktiv quşları fırlanır. Təhlükəli çoxməqsədli bombardmançılar. Və ya irəli süpürülən qanadları olan çox manevrli Yu-287. Və artıq güclü mühasirə silahları gurlayır. Güclü partlayıcı mərmilər vurduqda, torpaq parçaları və ərimiş çəmənliklər göyə atılır. Və daha dəhşətlisi, Arado-Superdən atılan güclü idarə olunmayan raketlərdir ki, səngərləri parçalayır... Və sonra hər hansı müdafiəni hamarlaşdırmağa qadir olan Fok-Vulf hücum təyyarələri peyda olur. Burada döyüş başlayır. Mayor, gəncliyinə baxmayaraq, mürəkkəb Andrey Matrosov əlində sərin optika ilə kubok durbinini tutur, yaxınlaşan faşist polad uçqunu seyr edir. Nasistlər çoxdur və onlar qeyri-adi dərəcədə güclüdürlər. Hətta piyadalar təkərlərdə və zirehli maşınlardadır, atıcı silahlardan atəşə tutulmur. Onlar zəhmətkeş pionerləri arxaya qovmağa çalışırlar, lakin ayrılmaq istəmirlər və döyüşmək üçün tüfəng istəyirlər.
  Yerli cəsur və tazı uşaqları ov tüfəngləri və hətta idman yayları gətirsələr də, hər kəs üçün kifayət qədər silah yoxdur. Mavi gözlü və ədalətli saçlı oğlan Oleq Rıbaçenko hətta orijinal doldurma ilə evdə hazırlanmış qumbaralarla dolu bir sapand düzəltdi. O, güclü ixtiraçıdır. Və sapandın özü sadə deyil, bir çox gövdədən - qabaqcıl əllər tərəfindən ağacdan hazırlanmış əsl "Katyusha". Yenilikçi uşaqlar evdə hazırlanmış üsulla partlayıcı maddələr hazırlayıb, hətta zenit qurğuları da hazırlayıblar. Hər kəs cəsarətlə mübarizə aparıb qalib gəlmək istəyir. Ancaq müqəddəs və əvəzolunmaz Vətən haqqında son düşüncə ilə ölə bilməyəcəksiniz.
  Mayor Andrey Matrosov əmr verir:
  - Əmr olmadan atəş açmayın!
  Həqiqətən, bütün batalyon üçün "qırx beş" dən yalnız üç müharibədən əvvəl buraxılışları var (Bütün ən son silahlar təcili olaraq Moskva istiqamətinə köçürülür, burada yalnız qalıq əsasda oymağı bacardıqları) o deməkdir ki, yeganə şans Krautların yaxınlaşmasına icazə verməkdir.
  Qabaqda, nasistlər arasında adət olduğu kimi, ən çox qorunan nəqliyyat vasitələridir; "Royal Tiger", "Lion" tankları və 128 mm-lik topla "Ferdinand-2" özüyeriyən top. Orta əsrlərdən bəri tipik bir taktika pazın ucunda ən güclü və ən toxumalı cəngavərlərdən istifadə etməkdir. Almanların pis döyüşçü olduğunu söyləmək olmaz. Almanları anadangəlmə döyüşçü hesab etmək ümumiyyətlə qəbul edilir. Və misilsiz məhvetmə texnikləri. Bunlar onların övladlarıdır - ən azı 85 mm kalibrlə yan tərəfə nüfuz edə bilən avtomobillər. Yeni fəaliyyət göstərən Fuhrer Goering Ferdinand-128-i bəyəndi və bu maşının istehsalı istehsala başladı. Həm də təkcə bir tank məhv edən modifikasiyada deyil, həm də hücum silahı ilə. Düzdür, sıçrayış tanklarının istehsalı hələ də davam edir. Onlar daha yüngül maşınlara və əsas gövdədən bir az geri qalan piyadalara yol verməlidirlər.
  Nasist avtomobilləri və motosiklləri irəli getmək qorxusu ilə hərdən yavaşlayır...
  Amma ayaqyalın pioner oğlan Oleq Rıbaçenko sübut edir ki, onlar burada bir səbəblə qalıblar. Əvvəlcə parlaq bir uşağın rəsmlərinə uyğun olaraq həmkarlar tərəfindən hazırlanmış sapand vuruldu. Bu vəziyyətdə kifayət qədər uzaq məsafəli olduğu ortaya çıxdı, buz konkiləri kimi yığılmış partlayıcı paketlər zirehləri parçaladı və yastı dəbilqələr və bükülmüş pulemyotlarla nasistlərin sınıq bədənlərini sıxışdırdı. Və daha ağır maşınlar üçün daha soyuq silahlar var! Evdə hazırlanmış yapışqanla örtülmüş nadir tank əleyhinə mina və onu görünməz hala gətirən çəmənlik Royal Lion-un yolunun düz altından bir məftilin köməyi ilə kötüklər arasında köçürülür. Bu tank hətta çox qorxulu görünür, belə böyük 128 mm-lik silah və qüllənin hər iki tərəfində yırtıcı, qəzəbli üzlər boyanmışdır. Görünür, almanlar sovet əsgərlərini qorxutmağa ümid edirlər.
  Tırtılların polad lövhələri daşlama səsi ilə ölümcül hədiyyənin üzərinə uzanır. Partlayış o qədər də güclü görünmür, amma tırtıl qopdu və Hitlerin tankı baca kimi tüstüləməyə başlayır və belə bir canavar üçün gözlənilməz bir sürətlə ağac gövdəsi olan nəhəng bir qüllə kimi fırlanır.
  Digər pioner oğlanlar Oleq Rıbaçenkonun innovativ resepti ilə qaynaqlanan oxşar cihazlardan, eləcə də öz mənşəli partlayıcı maddələrdən istifadə edirlər. Alman piyadaları qorxaq olduğundan, tanklar və özüyeriyən silahlar qarşıda müdafiəsiz olduğundan, buna görə cəzalandırılacaqlar.
  Məsələn, ağır bir Ferdinand-128-ni katapultla örtmək yaxşıdır, çünki heç bir şey 200 mm zirehdən keçə bilməz. Və zəmanətlə daha zəif bir dam alacaq. Üstəlik, parlaq Rıbaçenko partlayışın necə yönəldiləcəyini anladı. Bunu etmək üçün adi bir közərmə lampasından bir cihaz istifadə etmək kifayətdir. Sonra vakuum partlayış dalğasını udacaq və bütün enerji bir nöqtəyə gedəcək. Bu yenilik, otlar və qurudulmuş göbələklərin qarışığı ilə dəmlənmiş xüsusi partlayıcı ilə birlikdə hətta kiçik bir partlayıcı paketin də ciddi dağıntılar törətməsinə imkan verir. Oğlan və qızlar isə Wehrmachtın polad canlılarına atəş açmaq üçün ən adi yay və azmışlardan cəmi üç simli istifadə edirlər. Beləliklə, "Kral pələngi" izləri ilə parçalandı və yırtıcı yaralanandan sonra mühərrikini isterik şəkildə cırladı və demək olar ki, kor-koranə mərmi atdı.
  Alçaq siluetə və güclü zirehə malik məşhur "Kurt canavar" yastı tısbağaya bənzəyir. Bu özüyeriyən silah Sovet-Alman cəbhəsində bu yaxınlarda ortaya çıxdı. Yaxşı sürmə xüsusiyyətlərinə, haubitsa-topun layiqli məsafəyə nüfuz etmə qabiliyyətinə və döyüşdə sağ qalmasına görə "Canavar" dərhal şəhərin söz-söhbətinə çevrildi.
  Amma onun izləri geniş də olsa, adidir... Halbuki, maşının altını partladaraq, ehtiyat hissələri ilə içərisini tüpürtmək daha yaxşı olardı.
  Sonra o, artıq qüdrətli rus qartalı tərəfindən dağın zirvəsindən atılan tısbağadır. Oradan qırıq bağırsaqlar sürünür və nasist ekipajının öldürülmüş üzvlərinin torpaq sümükləri sürünür.
  Lyubov Markovna "Kral Pələngini" lüləli qumbaraatanla vurmağa üstünlük verir - hədəf tırtıldır və tankın hərəkət etmək qabiliyyətini itirməsi üçün diyircəkli sürücü sındırılmalıdır. Bir az mavi saçlı, qıvrım qıvrımlı sarışın komsomolçu əlindəki silahı büküb hönkürdü:
  - Nahar üçün özünüzü çörək bişirəcəksiniz!
  Budur, sınmış sükanı olan bir pirat freqat kimi, artıq yan tərəfə sürüşən başqa bir zədələnmiş canavar. Zirehi vurur və "Kral Pələngi" ilə toqquşur. Həm də relslərdəki polad tabutlar parıldamağa başlayır və bir neçə dəqiqə sonra partlayan sursatlar səbəbindən partlayır. Partlayış nəticəsində bir neçə yüngül nəqliyyat vasitəsi çevrilir və pulemyotlar boğularaq patron və gilizlərlə yuxuya gedirlər. Bu deşik-deşik meyitlər sonra çevrilir.
  İrəli tullanan "Panteranı" yuvarlanmağa məcbur edən Alesya Muravyova da məharətlə konkisürmə meydançasını kəsərək gözəl ifadə etdi:
  - Güc yatan əzələlərdə deyil, xışıltılı siçanların olmadığı beyinlərdədir!
  Lyubov Markovna qumbaraatanı yenidən doldurub əllərində çəkisi ilə təşvişə düşür. Sursat azdır, düşmən güclüdür, amma yenə də nikbinliyini itirmədən deyir:
  - Palıd başı və çuqun fiqur döyüşdə kəsilmiş çürük kötükün əlamətidir!
  Və əlavə edir:
  -Hətta palıd gövdəsi ilə, qısaldılmış anlayışla, başqasının oturacağı altında, sadəcə bir kötükdür!
  Artıq onlarla ağır maşın dayanıb. Qoca vulkanlar kimi tüstülənən sınmış və köməksiz çənlər heç də qorxulu deyil. Əjdaha başını itirib və onun zirehli dərisi suvenir kimi satılacaq.
  Amma qalanları, xüsusən də çoxsaylı zirehli döyüşçülər onları izləyir. Pioner qəhrəmanları sevinir, qaçmayacaqlar... Burada özüyeriyən "Ferdinand"-128 top sürətini artırır və... Böyük bir zərbə ilə kamuflyajlı çuxura düşür. Gövdə gövdəsi qırılıb, yalnız yuxarıdakı enli tırtıllar çıxıb çarəsiz hərəkət edir. Və çevik "Pantera" onun ardınca uçdu. Onun çirkin, həddindən artıq uzun ağzı əyilib və içərisi zirehli deşici mərmi kimi partlayır. Sonra da qüllənin özü söküldü... Gözə görünməyən qadın ayağı kimi aqressiv şəkildə topa dəydi. Nəhəng alman tank ekipajlarından biri yarıya bölündü... SS üçün xarakterik olan iki gümüş ildırımdan ibarət monoqramlı çəkmə uçdu. O, Oleq Rıbaçenkodan bir metr yıxılıb. Pioner oğlan onu qaldırıb dedi:
  - Samovar üçün faydalı olar, amma biz, təcrübəli gənc leninçilər üçün ayaqqabımızı cırmağa ehtiyac yoxdur. - Və böyükləri təqlid edərək gurultu ilə əlavə etdi. - Gəlin tankları sökək!
  Budur, başqa bir sürpriz və buxarla itələnmiş çuqun qab alovlu təkəbbürlə adi bir relsdən qopdu və partladı və bir anda üç bütöv avtomobili yandırdı.
  Qızılı saçları tozdan solmayan Alesya Muravyova qışqırdı:
  - Amma passaran (İspan kommunistlərinin əfsanəyə çevrilmiş şüarı - keçməyəcəklər!)!
  Pioner qadınlar sevinir, vəziyyətin faciəvi olmasına baxmayaraq, gülürlər. Bəzi yerlərdə əldəqayırma partlayıcılar qazılmış çuxurlarda gizlədilir. Köhnə üsulla, kustar üsulla hazırlanır. Əlbəttə ki, o, dinamitdən bir qədər zəifdir, lakin şassiləri sıradan çıxarmaq üçün kifayətdir. Bundan əlavə, ayaqyalın oğlan dahi Oleq Rıbaçenko adi yonqar, peyin və otdan dağıdıcı qarışıq hazırlamaq üçün bir yol tapdı. Ucuz və şəndir! Və o partlayanda Nobelin gözləri təəccüblə başından fırlanırdı!
  Fritzlər ağır itkilər verir, zirehli transportyorlar sıradan çıxır, bəziləri təhlükəli zonalardan keçir, lakin onları qumbara və partlayıcı maddələr atmaqla qarşılayırlar.
  Burada hətta pionerlər böyüklərdən daha təhlükəlidirlər. Çünki çevik, gənc əsgərlər pulemyotun sürətinə yaxın sürətlə ölümcül "hədiyyələr" atan kiçik buxar ballistləri düzəldirdilər. Prinsip özü pistondur, lakin mühərrik yüksək başlanğıc sürəti ilə ölüm hədiyyələrini atan katapultların bıçaqlarını fırladır. Onlar evdə hazırlanmış partlayıcı elementlərlə qarışdırılmış xüsusi distillə edilmiş ağac spirti torbalarını atırlar - dağıdıcı gücdə nitrogliserinə demək olar ki, bərabərdir.
  Vurulduqda, Hitlerin nəqliyyat vasitələrinin daha incə zirehləri yol verir və ekipajların mavi alovla alışmasına səbəb olur. Ağrıdan çılğınlaşan Krautlar ürəkbulandırıcı qışqırır və dəhşətdən eybəcər üzləri ilə qaçırlar.
  Bəziləri hətta texnologiyadan imtina edirlər...
  Yeganə heyif odur ki, düşmənlər çoxdur, deyəsən fon Bok əsas zərbəni burada vurmağa qərar verib. Əhəmiyyətli itkilər verərək - bəzi maşınlar əsasən amerikalı və ya fransız idi - hər şeyə pulemyot atəşi tökərək səngərlərə yaxınlaşdılar.
  Onlar isə kirpilərə rast gəlirlər... Bu arada Alena asanlıqla qırx beşi göstərir. Əlbəttə ki, "Kral Pələngini" və hətta təkmilləşdirilmiş "Panteranı" və xüsusən də alındakı "Kral Panterasını" götürə bilməzsiniz, ancaq tərəfləri sınaya bilərsiniz. Üstəlik, göyərtəsində olan "Pantera" zəifdir, lakin sürətinə görə daha tez yarıb keçməyə çalışır... Alman pulemyotları belə vurur, qorxutmağa çalışır. Zirehli transportyorlar haqqında deyiləcək heç nə yoxdur. Bütün qəribələr döyüləcək və isti metal döşəmələrə qan tüpürməyə məcbur olacaqlar!
  Lyubov Markovna tırtılın üstünə qumbara ataraq qışqırır:
  - Qırtlanları şahinlərlə öpəcəyik!
  Kiçik çaplı silahın böyük bir silahdan bir çox üstünlüyü var - atəş dərəcəsi, kamuflyaj asanlığı. Və hədəfləri necə seçəcəklərini bilirlər.
  Kiçik çaplı silahlardan etibarlı şəkildə qorunmuş kimi görünən, hətta Saratov çıxıntısında rusların qorxulu yuxusuna çevrilən çox təriflənmiş Royal Lion belə, qüllə və gövdə yan tərəfdən dəqiqliklə vurularsa vurula bilər. Onun ən zəif nöqtəsi də budur. Və əgər döyüş rejiminə keçsə, onda... Krautlar üçün pis olacaq!
  Alesya Muravyova onlara qışqırır:
  - Hələ Stalinqradınız olacaq! Və Stalinqraddan yüz dəfə pis!
  Nasistlər hiyləgərcəsinə hyena kimi. Sovet oğlanları arasında isə həlak olanlar və yaralananlar var. Yaşamağa yeni başlayan gənc əsgərlərin həlak olması xüsusilə faciəvi olur. Budur, çox balaca, lakin cəsur bir pioner qız, partlayıcı paketi qaldırmaqda çətinlik çəkərək özünü T-4 "L" orta tankının izləri altına atıb (bu qəribəlik hələ də xidmətdədir! Beləliklə, artan çəki və daha güclü mühərriklə). Qıza yazığım gəlir, amma faşizmə həyatı sevməkdən çox nifrət edir. Pioner qəti şəkildə bilir ki, onun hərəkəti qəhrəmanlıqdır və Rəbb İsa Vətən uğrunda həlak olanların üzünə cənnət qapılarını sevinclə açacaqdır. Nəhəng maskadan uzun, lakin nazik görünən gövdəsi olan çirkin qutu sıçrayaraq kvadrat qülləni qoparır.
  Əsgərlər yenidən qumbaraatanları atdılar və məharətlə kamuflyaj edilmiş pulemyotlar qisaslara doğru sürünən motosikletlərə atəş açmağa başladılar. Hitler əsgərlərinin başları dolu ilə yıxılan yetişmiş albalı kimi partladı. Və qan əzilmiş şirəli giləmeyvə suyundan daha çox yayılır.
  Yarıçılpaq Oleq Rıbaçenko adlı ixtiraçı oğlan burnunun içindən fit çaldı...
  - Küləyə bir saniyə belə atmayan adamdan daş yığmağın vaxtıdır!
  Bu, onun fəndlərini nasistlər üzərində sınaqdan keçirdiyi ilk hal deyildi. Məsələn, avtomobil mühərrikləri mühərriklər üçün havanı sorur, bəs toz detonatoru olan kömür və bir neçə qarışıq çox kaustik və tikanlı otların qarışığı haqqında nə demək olar?
  Böyük motosikllərin qaz çənləri partlayaraq qəzəbli alov axınları atır. Hiss olunur ki, cəhənnəm cinlərinin üsyanı gedir. Budur, bir neçə zirehli personal daşıyıcı da bədbəxt həmkarlarına qoşulur. Və onlardan zireh parçaları yüzlərlə metr məsafədə uçaraq getdikcə daha çox qurban tapırlar.
  Alyonushka, "Qurd canavar"a işarə edərək, bədənin aşağı hissəsini hədəf alır. Oraya çatmaq çətindir, lakin bu, amansız özüyeriyən silaha nüfuz etmək üçün yeganə şansdır. Barmağın hamar hərəkəti, sonra isə dönüş.
  Silah yumşaq bir geri çəkilmə verir və faşist maşını yarıya bölünür. Və ağ fonda qara svastika olan cırılmış qırmızı bayraq qanlı palçığa düşür.
  Alyonushka müdrik fikirləri pıçıldayır:
  - Ədalət qurban, sədəqə ianə, ədalətli işin uğuru isə fədakarlıq tələb edir!
  Alesya Muravyova Panteranın tərəfinə ağır qumbara əlavə edir:
  - Müharibədə yalnız qaçılmaz qurbanlar təslim olmanın amansız qurbanlarından qaçmağa kömək edəcək!
  Oleq Rıbaçenko ballistanın içindən başqa bir toz buludunu buraxaraq onu isterik şəkildə öskürdü, sonra isə eyni öskürək mühərriklərin partlayıb partlamasına səbəb oldu və qışqırdı:
  - Düşmənə dəyişiklik etməlisən, amma dəyişikliklə düşmənə təslim ola bilməzsən!
  Dönən artilleriya qızı Yerin bioritmlərini və otun nəfəsini ayaqları ilə daha yaxşı hiss etmək üçün çılpaq, yaraşıqlı ayaqlarına söykənir və məkrli T-4-ü tam arxasına vuraraq yenidən atəş açır.
  Gözəl komsomolçu gülümsəyərək qışqırır:
  - Cəhənnəmə get, qoca!
  Və elə bu zaman iki sovet ağsaqqal babası pulemyot partlaması ilə kəsildi. Və onlar qanlı çuxura düşdülər. Qumbara dəstəsinə bükülmüş başqa bir qoca "Pantera" tankının izləri altına düşüb. Ayrılarkən qışqırdı:
  - Stalinə həmd olsun!
  Alyoşa Muravyova vurğulayaraq davam etdi:
  - Qəhrəmanlara həmd olsun!
  Lyubov Markova çox çevik ayağı ilə qumbara ataraq qulaq asaraq qışqırdı:
  - Ölənlərə hörmət edin!
  Oleq Rıbaçenko ağ dişlərini qıcırtaraq əlavə etdi:
  - Ağıllılar isə sağlığında hörmətə layiq görüləcəklər!
  Həqiqətən belə bir qüvvəyə müqavimət göstərməyə çalışın. Məsələn, bəlkə də burada hələ "Kral Siçanı" yoxdur - nisbətən yeni bir tank, lakin əlbəttə ki, E-25 topunda "Leopard" da var. Amma Şerman tələsir... Belə olan halda nədənsə Amerika və Britaniya tankları azdır, baxmayaraq ki, külli miqdarda xarici texnika alan fon Bok olub... Bacarıqlı oğlan Oleşka fikirləşdi ki, yəqin ki, burada problemlər var. ekipajların və ya təchizatların inkişafı.
  Amma Shermanı çevirmək daha asandır... Hündür boylu rambler partlayıcı qarışığı olan gil qabın üstündən qaçır və... Sadəcə güclü bir zərbə yaxşı zirehli piçin üstünü yıxır.
  Və onun arxasında ikinci Amerika tankı biçilir, cəhənnəm vəsvəsəsinə aparan söz oraq zərbəsi altında çətənədir. Üçüncüsü, ətalət səbəbiylə zədələnmiş həmkarlarını vurur və həmçinin məğlub olan tırtıl üfleyicisi yuxarı qalxır.
  Dahi oğlan Oleq qışqırır:
  - Davam et və itələməyə davam et!
  Bu, həqiqətən də Rusiyanın qəhrəman gücüdür!
  Geri qayıtdıqdan sonra uzun müddət yoxluğunuzu əsaslandırmalısınız.
  Başlamaq üçün dili götürdülər. Qala zabitlərindən birini kəməndlə tutub bağlayıb qərargaha apardılar.
  Kəndli padşah, görünür, gənc bir qadına və onun arvadı üçün necə tez bir uşaq yaratmağın müəyyən bir sirrini bilirdi və çox sürətli bir atla qayıtmağı bacardı. Artilleriya əriyən yaz qarında ilişib qalmışdı və ordu odlu döyüş olmadan xeyli qalaya basqın etməyə tələsmirdi.
  Emelyan Puqaçov məhbusdan hədə-qorxu ilə soruşdu:
  - Mən kiməm? Kimə hörmət edir?
  Məhbus cəsarətlə cavab verdi:
  - Siz oğru və fırıldaqçısınız!
  Kazak çarı quru-quru dedi:
  - Dayan!
  Şerbatov təklif etdi:
  - Yoxsa onu ehtirasla soruşa bilərsən?
  Puqaçov mızıldandı:
  - Hərəkət edin!
  Tutulan zabiti işgəncə daxmasına sürükləyiblər. Bununla belə, o nə bilə bilərdi? Ordu xəzinəsinin gizləndiyi yer istisna olmaqla. Və ya bəlkə yeraltı keçidi göstərin!
  Halbuki işgəncə o qədərdir ki...
  Puqaçevin iki yüzdən çox yaxşı silahı var və o, əlbəttə ki, məsələni atəşə tutmaqla həll etmək istəyir, nəinki hücuma keçib. Sonra Ufa və Kazana səyahət.
  Keçmiş məhkum Xlopuşanı izdiham və silahla Urala göndərdilər. Padşahın hələ çox işi var.
  Artilleriya yetişdirdikdən sonra Puqaçovun ordusu atəşə başladı. Ağır silahlar uğuldayırdı. Top güllələri atıldı və topun gücü sıçradı.
  Artıq iki divar uçub... Puqaçevitlər isə hücuma keçdilər. Qüvvələr qeyri-bərabər idi və qarnizon demək olar ki, heç bir müqavimət göstərmədi. Yalnız zabitlər hamısı atəş açmağa və kəsməyə cəhd etmədilər. Oleq Rıbaçenko polkovnikin və kapitanın başını uçurdu. Əsgərlər silahlarını üstün düşmən qarşısında yerə ataraq diz çökdülər.
  Puqaçov daha bir nisbətən sadə qələbə qazandı və yoluna davam etdi. Onun ordusu tez böyüdü, baxmayaraq ki, qar əriyəndə çoxlu kir var idi. Ümumiyyətlə, Orenburq yaxınlığındakı gecikmə öz təsirini göstərdi.
  Ancaq bu əyalət mərkəzinin süqutu Puqaçovun nüfuzunu artırdı və insanlar indi ona daha həvəslə qoşuldular. Xüsusən də çoxlu çöl adamları qaçırdılar.
  Böyük bir ordu və saysız-hesabsız süvari. Minlərlə döyüşçü var, təkcə Emelyan İvanoviçin özündə otuz mindən çox, üstəlik Çikadan və kəndli padşahının digər komandirlərindən on beş min nəfər var.
  Puqaçev özü də gənc arvadı Ustiniyanın şirin qucağında Yaitski şəhərinə getdi. Onu övlad, yaxşı olar ki, oğul etdi. Varis lazım olduğu üçün müharibədə nə baş verə biləcəyini heç vaxt bilmirsən. Heç kimə küçə gülləsinə və ya top gülləsinə qarşı zəmanət verilmir. Və beləliklə, ailə xəttini uzatmaq üçün kimsə var. Bununla belə, Puqaçovun keçmiş həyat yoldaşı Sofiyadan artıq uşaqları var.
  Yaitski şəhərinin özündə kazaklar möhkəm yerləşiblər. Düşmənin qaçmaq cəhdi dəf edilib. Qalada aclığın olduğunu və tezliklə təslim olacağını və ya öləcəyini təsdiqləyən bir neçə əsgər əsir götürüldü . Beləliklə, fırtınanın mənası yoxdur.
  Emelyan isə çox təəssüflənmədən öz cəld, cins ayğırının üstündə şəhəri tərk etdi.
  Üsyançılar Çelyabinskdə möhkəm idilər. Sibir korpusunun komandiri Delonq Orenburqun süqutundan xəbər tutdu və tələsik şəhərdən geri çəkildi. O, ümumiyyətlə qorxaq idi, üsyançılar tərəfindən mühasirəyə alındıqda bu mərkəzi tərk etdi.
  Baxmayaraq ki, eyni zamanda Puqaçovu real tarixdə məğlubiyyətə uğradan, hətta onu təəccübləndirən Delonq olub. Sonra kəndli padşahının ordusu dörd min nəfəri itirdi və bir o qədər də əsir düşdü. Amma indi Delonq geri çəkilir və onun əsgərləri getdikcə daha tez-tez fərarilik edirlər.
  Amma hələlik Kunqur güclü müdafiə edir və böyük strateji əhəmiyyətə malik olan bu şəhəri tez bir zamanda ələ keçirmək üçün Emelyan Puqaçov polkovnik Oleq Rıbaçenko və kapitan Marqarita Korşunovanı onun yanına göndərdi.
  Bir oğlan və bir qız, həmişə olduğu kimi, əriyən bahar qarının arasından ayaqyalın və az qala çılpaq qaçırlar.
  Onlar ən sürətli çapan atlardan daha sürətli və ən əsası, daha möhkəmdirlər. Onlar saatlarla sürəti azaltmadan və yorğunluq hiss etmədən qaça bilirlər - bədənləri ölümsüzdür və buna görə də toxunulmazdır.
  Oleq Rıbaçenko, əlbəttə ki, Puqaçova kömək etməyin düzgün olub-olmamasından şübhələnirdi, lakin o, əbədi, toxunulmaz bədəni üzərində işləməli idi. İkinci Ketrin yaxşı kraliça olsa belə.
  O, Ukraynanın bir hissəsi ilə Krımı və Belarusiyanı da daxil olmaqla bir çox yerləri fəth etdi.
  Amma kim bilir, bəlkə də Emelyan qalib gəlsə, Rusiya daha böyük nailiyyətlər əldə edəcək.
  Baxmayaraq ki, bu, imperiya üçün Leninin Oktyabr çevrilişi və sonrakı vətəndaş müharibəsi ilə müqayisə oluna biləcək bir şokdur. Niyə onlar rus xalqını onsuz da kifayət qədər doğramayıblar? Təəssüf ki, vətəndaş müharibəsinin gülüşləri.
  Oleq Rıbaçenko Marqarita ilə Kunqurun yanına qaçır və öz-özünə düşünür.
  Yenə də, əlbəttə ki, çox şey şansdan asılıdır və şans hətta orta hökmdarı da böyük edə bilər.
  Və II Nikolayın öz qabiliyyət və istedadına görə Vladimir Putindən açıq-aşkar üstün olduğunu. Lakin sonuncunun Çingiz xandan heç də geri qalmayan fenomenal şansı var idi.
  Bir parça şans digərinə gətirib çıxarır və əksinə. Terminator oğlan qaçıb fikirləşdi.
  Məsələn, Salman Raduyevin ələ keçirilməsi, hətta Rusiyada prezident seçkiləri ərəfəsində də çox az ehtimal olunan hadisədir. Bəli, həqiqətən, bunun şansı nədir, xüsusən də nadir bir pislikdən danışdığımız üçün. Sonradan heç bir məşhur yaraqlı lider sağ tutulmadı. Hamı öldü. Üstəlik, Şamil Basayev çox güman ki, təsadüfi olub. Əslində, əgər bir nömrəli terrorçunun marşrutu o qədər yaxşı məlum idi ki, altına mina qoyulmuşdusa, o zaman onu sadəcə olaraq hava zərbəsi ilə vurmağa nə mane olurdu? Bu, daha etibarlı olardı! Yoxsa qazı da kəsib, sonra Basayevin məhkəməsindən böyük şou etmək?
  Yox, çox güman ki, Putinin bu işdə də bəxti gətirib, ona görə də Şamil Basayev təsadüfən tamamilə ölüb.
  Amma tutaq ki, Salman Raduev həbsdə olarkən ölür və ya tələdən tamamilə yayınır. Putin səslərin bir neçə faizini əldən verir və seçkilər iki turda keçirilir. Bu, artıq mübahisəsiz favorit üçün məğlubiyyət, Zyuqanov üçün isə triumfdur.
  İkinci turun necə keçəcəyi isə hələlik məlum deyil. İstənilən halda etiraz elektoratı formalaşacaqdı və Putin çətin ki, çox inandırıcı şəkildə qalib gələ bilməyəcəkdi. Amma əsas odur ki, inauqurasiya bir ay sonra olacaqdı. Və Putinin yaz sessiyasında Federasiya Şurasının islahatını təklif etməyə vaxtı olmayacaqdı. Payızda isə ona qarşı müxalifət qüvvələrinin ciddi koalisiyası yaranacaqdı.
  Kommunistlər, aqrarçılar, Sağ Qüvvələr Birliyi, OVR və Yabloko çoxluğa sahib olacaq və Federasiya Şurasının islahatına mane olacaqdılar. NTV-nin milliləşdirilməsinə də qarşı çıxacaqdılar.
  Duma ilə indiki prezident arasında sərt qarşıdurma Yeltsinlə olduğu kimi təkrarlanacaqdı. Və belə bir şəraitdə Putinin Xodorkovskini həbs edib kommunistlərə, SPS və Yabloko-ya güclü zərbə vurmaq əzmi olmaya bilər. Üstəlik, tarixin dəyişməsi çox təsir edir. Və vəziyyət bir az dəyişsəydi, o zaman 11 sentyabr terror hadisəsi baş verməzdi. Və o zaman Putin Əfqanıstandakı müharibəyə qarışacaqdı və ola bilsin ki, o, cəmi bir müddət qala bilərdi.
  Və təriflənmiş diktator Yeltsin kimi gedər, üstünə tüpürür və sıfır reytinqlə gedərdi.
  Bəzən kiçik bir qəzadan belə olur. Ancaq eyni II Nikolay üçün, Admiral Makarov ölməsəydi, Yaponiya üzərində qələbə qazanacaqdı. Və sonra bütün Çin, əlbəttə ki, rus olacaq! Onda Almaniya və Avstriya-Macarıstan məğlub olacaqdı.
  Bəli, bir uğursuzluğun digərinə necə apardığını görə bilərsiniz.
  Terminator uşaqları yalın ayaqları qarda sıçrayaraq qaçırdılar. Və Oleq Rıbaçenko ruhlandığını hiss edərək, getdikcə həvəslə mahnı oxumağa başladı;
  Biz daha yaxşı taleyimiz üçün mübarizə aparırıq
  İnsanların həyatını asanlaşdırmaq üçün...
  Və lənətlənmiş qoşunu əzəcəyik,
  Beləliklə, pis düşmənlər daha az olsun!
  
  Üstümüzdə qızıl qanadlı keruv,
  Anamız Rusiyanın şöhrəti üçün...
  İnanın, rus xalqı yenilməzdir,
  Və yer üzündəki hər kəsi daha gözəl edəcək!
  
  Bizə Vətənimiz uğrunda döyüşmək imkanı verilir,
  Vətənin əzəmətini müdafiə etmək...
  Və bəzən həyat sadəcə bir filmdir,
  Baxmayaraq ki, cənnət əksi olmalıdır!
  
  Hər kəs öz arzularına çatmalıdır,
  Ağılla inanın, kommunizm...
  Yer üzündə daha çox xoşbəxtlik olması üçün,
  Və revanşizm odları gəlmədi!
  
  Kralımız böyük dahi Puqaçovdur,
  Kəndliləri müqəddəs mübarizəyə qaldırdı...
  İstənilən iş çiyninə qədər olacaq,
  Və qızın ayaqyalın oğlanı sevin!
  
  Şeytan daha da güclü olacağıq,
  Elmin üfüqlərini dəyişdiyimiz zaman...
  Bədxah dırnaq altında əzilir,
  Cırılmış aortadan qan fışqırsa da!
  
  Bəli, bizim səbəbimiz ədalətlidir, dostlar,
  Vətənimizi daha da xoşbəxt edə bilərik...
  İnan ki, bütün xalqlar bir ailədir,
  Böyük, ən parlaq Rusiya!
  
  İnsanlar cəsarətlə üfüqə baxır,
  Qoy səmanı pis buludlar bürüməsin...
  Düşmənə qələbə xalını verəcəyik,
  Və döyüşdə şanslı cəngavər olacaqsan!
  
  Mən qorxaq sözünü bilmirəm
  Biz ruslar heç də aşağı deyilik...
  Bizdə Svarog, Ağ İsa,
  Maydan əbədi həzz alacaq!
  
  Dəyirmi rəqsdə qızlar və oğlanlar,
  Biz ayaqyalın qızlar giririk...
  Axı, Uca Tanrı Çubuğu bizim üçündür,
  Beyinsiz tutuquşu olma, bala!
  
  Və Lenin bizi döyüşməyə ruhlandırdı,
  Müdrik Stalin şücaətə xeyir-dua verdi...
  Güclü keruv qanadlarını açacaq,
  Və əzələlərimiz sadəcə poladdan hazırlanmışdır!
  
  Vətən Əlahəzrəti olacaq
  Biz Allah üçün belə döyüşçüyük...
  Gəlin şöhrətimizi polad qılıncla təsdiq edək,
  Svarogda hansı qalxan düzəldildi!
  
  Bir sözlə, Rəbbə sadiq ol,
  Ən parlaq Rusiyanın şöhrətinə...
  Biz sadəcə cəngavər qartallarını tanıyırıq,
  Ağ Tanrı Məsih Məsih arxamızdadır!
  Uşaqlar gözəl oxudular, səsləri o qədər dolğun və aydın idi. Həm də opera kimi güclü, möhtəşəm. Bir neçə canavar oğlanları qovmağa çalışsa da, onlar tez arxaya düşdülər. Ölümsüz adamlar çox sürətlə qaçırlar. Onlar zəiflik və şübhə bilmirlər. Yox olsa da, ikincisi yəqin ki, məlumdur. Oleq Rıbaçenko özü də bacarıqlı, lakin savadsız kazak olan Ketrini dəyişdirməyə dəyər olub-olmamasına çox şübhə edirdi. Bununla belə, zarafat onun üzərindədir. Uşaqlar uzun səfərdən yayındırmaq üçün məşhur aforizmlər yazmağa başladılar. Və bunu çox ağıllı və gözəl etdilər.
  Bunlar uşaqlardır;
  Müharibə domino oyununa bənzəyir, yalnız sınmış dominolar artıq yığıla bilməz - yer tutur!
   Uğur cəsarətin mükafatıdır, tələskənliyin cəzası!
  Öküz güclüdür, eşşək inadkardır, aslan nəcibdir, tülkü hiyləgərdir, amma insanlar hər cür sənətkardır!
  Zalım intriqaları sevir, amma seçkilərdə intriqaları sevmir!
  Siyasətçi idarə etməyi sevir, amma düzgün işləməyi sevir!
  Aslanın yerini tutmaq üçün doğru yerdə tülkü olmalısan!
  Eşşək olmayın - qulaqlarınız çəkiləcək!
  Adam milçək deyil, şirin danışığa da həssasdır!
  Çuqun yumruqların olması yaxşıdır - palıd başından da pis!
  Ən əxlaqsız siyasətçi əxlaq oxumağı sevir!
  Siyasətçinin ağzından çıxan bal polad şumu korlayır!
  Pis olan müharibə deyil, pis olan məğlubiyyətdir!
  Müharibə sevinc gətirmir, amma qələbə kuboklar gətirir!
  Zalım çox vaxt şirin səslənir, amma onunla həyat bal deyil!
  Onlar əsas texnikalardan istifadə edərək yüksək taxt-taca dırmaşırlar!
  Yazı nə qədər yüksəkdirsə, qəbul üsulu bir o qədər aşağıdır!
  Siyasətçinin şirin danışığından məyusluğun acısı yayılır!
  Komandirin düz danışması əks nəticə verir!
  Ən kövrək mövqe palıd başı olandır!
  Çılpaq qalmaq üçün ayaqqabı!
  Siyasətçi çox danışır, amma sükutla böyük işlər görülür!
  Tülkü aslanı üstələyə bilər, amma siçanı yedizdirə bilməz!
  Diktator xəyallarda qanadsız qartal olmaq istəyir!
  İnsan üçün pul inək südü kimi xəsislikdən turş olur, səxavətdən yox olur!
  O, çətinlik çəkmədən söz verir, doğrudur, bəli! Amma sonra, nə qədər çətinliklə hər şeyi edir!
  Palıd başlı siyasətçi kündə ilə eyni aqibətlə üzləşir!
  Oğru nə qədər böyükdürsə, cəza da bir o qədər azdır!
  Siyasətçi öz vicdanına uyğun yaşamaqdan başqa heç nəyi gözdən salmır!
  Siyasətçinin vicdanı kiçik, amma nəhəng ambisiyaları var!
  Zülm döyüşçünü cəllada, qorxaqı igidə, təvazökarı həyasıza çevirir!
  Elmi fantastika absurdların və absurdların yarışmasıdır! Eyni zamanda, daha elmi və məntiqli janr yoxdur!
  Müharibədə bu, operadakı kimidir - hər kəs özünün mahnısını oxuyur, yalnız suflyor casus ola bilər!
  Müasir qadınlar kişiyə hər şeyi bağışlayır - yoxsulluqdan başqa!
  Casusların kəşfiyyatçılardan nə ilə fərqləndiyini bilirsinizmi?
  Bilirəm! Bizdə ancaq kəşfiyyatçılar var - əcnəbilərin hamısı casusdur!
  Boş baş və ya boş pul kisəsi ilə nə daha yaxşıdır? Əlbəttə ki, boş bir başla - o qədər də nəzərə çarpan deyil!
  Ağıl ən yaxşı sərvət yığandır!
  Zəka və şans: aşiq cütlük - uğur, sərvət, mövqe doğurur, lakin tez ayrılır!
  Məğrur kişilər, bir qadın tərəfindən verilən məsləhətə qulaq asmağı asan tapırlar - əgər onun arvadı deyilsə!
  Ağıllı arvad bir sərvətə dəyər! Təşəbbüskar arvad isə onu məhkəməyə verə bilər!
  Bir insanda şəxsiyyəti qiymətləndirən və pulu kim qiymətləndirir!
  Bəşəriyyəti iki şey məhv edə bilər - kompüterlər və kompüter alimləri. Birincisi zehni atrofiya edər, ikincisi bundan istifadə edə bilməyəcək!
  Müharibədə qumbara yoldaşdır!
  Ümumiyyətlə, zarafat deyən nar qoz-fındıq sındırmaq üçün istifadə edilən Faberj yumurtasına bənzəyir!
  İstedad ruh kimidir: onu götürmək olmaz, amma məhv etmək olar!
  İntiqam şərəfə dəyməz - ədəb cəzası!
  Paxıllıq cinayətin mikrobudur, eqoizm sulayır, boşluq bəsləyir!
  Tənbəllik bütün cinayətlərin ən pisidir!
  Qılıncla ləyaqətlə ölmək, qamçı ilə tövləyə sürülən öküz kimi yaşamaqdan yaxşıdır!
  Müharibədə cəsarət hiyləgərliyə qalib gələ bilər, amma hiyləgərlik heç vaxt cəsarətə qalib gələ bilməz!
  Müharibə həyatı dəhşətli, ölümü isə layiqli və gözəl edir!
  Təvazökarlıq komandir üçün nadir bir keyfiyyətdir, lakin bu onu daha da dəyərli edir!
  - Çaqqal kal sözü ilə samitdir!
  Aslanın çaqqaldan yalnız bir üstünlüyü var - ləyaqətlə ölmək imkanı!
  Texnologiya şücaətin cəlladıdır!
  - Amma doğru deyil! Əslində, texnologiya səviyyəsi nə qədər yüksək olarsa, döyüş meydanında bir o qədər çox ağıl və bacarıq tələb olunur!
  Vətən mənafeyinin başladığı yerdə şəxsi rifah bitər!
  Azadlıq intizamla birləşdirilməlidir. Anarxiya azadlığın əksidir!
  Möhkəm yaddaş ən yaxşı mentordur! Ümumiyyətlə, azadlığı qılıncla qazanmaq olar, ancaq ağlın köməyi ilə onu qoruyub saxlamaq olar!
  - Güclü bir döyüşçü digərini xilas etdikdə, bunun üçün xüsusi şərəfə ehtiyac yoxdur!
  Axı şücaət ürəyində yandığında, qullarını müdafiə etmək üçün qalxanını qaldıracaqsan!
  Pis adamın alçaqlığı namuslu insan üçün bəhanə deyil, çünki çirkin olması çirkin insana haqq qazandırmaz!
  Sevgi heç vaxt ucuz deyil - xüsusən də pul kisənizlə deyil, ruhunuzla ödəyirsinizsə!
  Qan tökülməsinə haqq qazandıra biləcək yeganə şey, nəticədə göz yaşlarının axmasının dayanmasıdır!
  Pul üçün xidmət edənlər heç vaxt cəsur ürək və azadlıq arzusu ilə idarə olunanlarla döyüşdə müqayisə edə bilməyəcəklər!
  Uşağın göz yaşı təhlükəlidir, çünki o, sivilizasiyaları yuyub aparan şiddətli selə çevrilir!
  Komandir vəzifəsi əlavə pay deyil, əlavə məsuliyyət və ağır yükdür!
  Daha vacib olanı bilinmir - bütün acları qidalandırmaq və ya bir uşağın göz yaşlarını silmək!
  Qızıl poladdan daha yumşaqdır, əksinə ürəyi vurur!
  Əsgəri güclü edən silah deyil, əsgərin silahıdır!
  Pulemyotla həqiqətən uzun bir söhbət qulağa atəşə səbəb olur!
  Seks ən dağıdıcı silahdır, əlçatanlığına görə xüsusilə təhlükəlidir!
  Hər hansı bir silahın effektivliyi seçilmiş qurbandan asılıdır və daha çox cinsi əlaqədə!
  Seks ən humanist silahdır, digər ölümcül silahlardan fərqli olaraq həyat verir!
  Sevgi nadir hallarda öldürür, amma tez-tez incidir!
  Çılpaq sinəyə uzun müddət baxan gerbin konturlarını unudur!
  Pedalı olan velosiped motorsuz Mercedesdən yaxşıdır!
  Köhnə silah qoltuqağa bənzəyir, etibarlıdır, amma manevr yoxdur!
  Gəzinti daha sürətli deyil, lakin daha ucuzdur - xüsusilə həkimlərə qənaət edəcəksiniz!
  Pul laksatif kimidir - onunla dürüstlük və cəsarət insanı tərk edir!
  Bir saniyədə ölməkdənsə, kəşfiyyatda bir gün itirmək daha yaxşıdır!
  Müharibədə tələsmək var - məzara qaçış!
  Məhbusların çoxu onları qoruyanlardan daha parlaq və qəlbləri daha təmizdir! Zəncir məhbusdan daha əxlaqlı ola bilməz!
  Kiçik bədən iti bıçaq kimidir, amma itilə bilməz!
  Qadının göz yaşı mirvaridən yaxşıdır, hər damla qızıl sikkədir!
  Xeyirxah ürəyə daş balta və atom enerjisi vurulmalıdır!
  Ruhun zəngin, qəlbin qızıldırsa, yoxsulluqdan utanmağa ehtiyac yoxdur!
  Tərəqqi mövhumatı ört-basdır edir!
  Qatilin nəzakətinin dəqiqliyi və kreditorun həyasızlığı!
  Bir gözətçinin qiyməti bağça müqəvvasından çox deyil!
  Müharibədə komandiri məğlub etmək qələbəyə bərabərdir!
  Yarımçıq düşmən müalicə olunmamış xəstəliyə bənzəyir - fəsadlar gözləyin!
  Nəcib hikmət bahalı şərab kimidir - onu aşağılardan gizlətmək daha yaxşıdır!
  Əgər iki sikkə düşürsən, əvvəlcə daha böyük olanı yox, daha bahalı olanı götür! Qalanını isə kasıblara verin!
  Məğlubiyyət həmişə fəlakətdir, əvəzində çox pul verməsən!
  Sevimli bir xanımın əli ilə ölməkdən ancaq islah olunmaz bir romantik sevinər!
  Praqmatist yeni həyat doğurmağa üstünlük verir!
  Cəsarət qeyri-kafi təlimi kompensasiya edə bilər, amma məşq heç vaxt cəsarəti kompensasiya etmir!
  İstedad təhsili əvəz edə bilər, amma təhsil heç vaxt istedadı əvəz etməyəcək!
  Həyəcan və qəzəb sadəcə şücaət və cəsarətin protezidir!
  Uğur da arı kimi mütləq hikmət və zəhmət nektarının yetişdiyi yerə uçacaq!
  Qurd, qartaldan fərqli olaraq, asanlıqla yoxa çıxır. Aşağı həmişə gizlidir, amma əzəmət həssasdır!
  İnsanı köləlikdə saxlayan zəncirdən çox qorxu deyil, ən azı bir halqanın zəifliyi cəsarət verir!
  Vətən, Qadın, Valideynlər üçün ölmək şərəflidir, amma onun üçün yaşamaq daha yaxşıdır!
  Müharibədə üstünlük əldə etmək onu həyata keçirməkdən daha asandır! Sonuncu məğlub olmuş aslanın ətrafında milçək ovlamağa bənzəyir!
  Dil kiçik olmasına baxmayaraq, bədənin ən güclü üzvüdür. O, milyonlarla orduları hərəkətə gətirir və körpəni sakitləşdirir. Məhv etməyə və xilas etməyə qadirdir.
  Yarası olmayan döyüşçü cibsiz varlı kimidir!
  Yaşamaq üçün kişiyə, yaşamaq üçün isə qadına güc lazımdır!
  Hətta qoç qoyunlar arasında zirvəyə qalxa bilər, amma dişi aslanlar arasında lider olmağa çalışın!
  Həyat ticarət etmək üçün çox dəyərlidir!
  Polad itidir, amma qadının dili daha kəskindir!
  Əgər bacarıqlı ola bilmirsinizsə, cəsarətlə hərəkət edin!
  Heyətə bir mülki əlavə etmək iki əsgəri götürmək deməkdir!
  Bir həvəskar öz axmaqlığı ilə on mütəxəssisin xeyrini örtəcək!
  Böyük ailə ürək üçün cənnət, pul kisəsi üçün təmizlik, düşmənlər üçün cəhənnəmdir!
  Qəfəsi sökmək bəzən qəddar sahibini qovmaqdan daha çətindir!
  Rus xalqı üçün araq on iki Hitlerdən də pisdir!
  Xəyal reallığa xaindir!
  Öldürmək üçün bir səbəb olardı, amma həmişə silah olardı!
  Araq qanuni terrorçudur!
  Alkoqol ən böyük seriyalı qatildir! Elə isə içək, amma qoy bizi ancaq spirtlə öldürsünlər!
  Elektron çip nə qədər kiçik olsa da, vaiz uzadılmış əli ilə ona dırmaşdı!
  Pulemyot tövbə üçün ən yaxşı dəlildir!
  Əsl kişi döyüşdə cəsur, sevgidə iddialı, mübahisədə hazırcavab olmalıdır!
  Bitməmiş araq, doymamış arvad kimidir, baş ağrısından qaça bilməzsən, təslim olmaq daha yaxşıdır!
  Müharibə ən maraqlı oyundur, iştirakçıların sayı qeyri-məhduddur, lakin daim azalır!
  Müharibədə, boksdan fərqli olaraq, xal qazanmaq xəyanətə bərabərdir, amma hakimə rüşvət verilmir!
  Şahmat sadə fiqurlarda təcəssüm olunmuş məntiq və poeziyadır!
  Azadlıq korrupsioner qıza bənzəyir, ancaq bunun əvəzini pulla yox, qanla ödəyirlər!
  Gənclik təkəbbürün bacısıdır, təkəbbür cəsarətin bacısıdır, ancaq qocanın təcrübəsi ilə qohum olmaqla qələbə doğula bilər!
  Komandirin başı işıqlı olanda düşmənin gözündə qara olur!
  Zaman hissi komandirin əvəzolunmaz keyfiyyətidir, əbəs yerə deyil ki, dəqiqə əqrəbinin ucu iti olur, o, itilənmiş damask poladından daha güclü vurur!
  Zövq və ağrı antipoddur, amma bəziləri üçün ağrı vermək ən yüksək həzzdir!
  Müharibə və seks zövq verir, amma qarışıqda deyil, çox öldürücü bir fırçadır!
  Tələdəki parça nə qədər yağlıdırsa, tutma dişləri də bir o qədər kəskin olmalıdır!
  Dovşan tutmaq mamontu öldürməkdən daha çətindir!
  Gözəl öldürməklə qanlı natürmortlar yaradırsınız, lakin bilicilər qəbirlərinə çox tez gedirlər!
  Moderasiya gəlirə aid deyilsə, yaxşı keyfiyyətdir! Ağır pul kisəsi həmişə yüngüldür!
  Qadın həqiqəti deyəndə ehtiras sönməyə başlayır, yalan danışanda isə xəyanət çiçək açır!
  Zərif qucaqlar daha boğucudur, mehriban ilgəkdən daha amansız bir şey yoxdur!
  Borc ağır bir yükdür, xüsusən də həyatınızdan başqa ödəyəcək heç bir şeyiniz yoxdursa. Öz növbəsində, siz onu borc ala bilməzsiniz!
  Ölüm yuxusu ən dərindir, amma ən şirin deyil, xüsusən də günah etmişlər üçün!
  Qovuşma qələbənin tacıdır və tacsız qalib son yoxdur!
  Kim geri qalırsa, ömrünün sonuna qədər bir ürək döyüntüsü ilə yetişməli olacaq!
  Atəşsiz əsgər, yaşıl şərab kimi, döyüşlərlə güclənəcək, amma öyrənmək istəməyən komandir peyin kimidir - o, yetişməyəcək, ancaq çürüyəcək!
  Pis komandir öz dərisini xilas edə bilir, yaxşı komandir əsgərlərini ölümdən xilas edir!
  Döyüşdə debüt vacibdir, çünki uduzsanız, nəticə əldə etməyəcəksiniz!
  Bir yoldaş ölürsə, üzülmə, cənnət yaxşı insanla zənginləşdi!
  Bəs pis olsa? Sonra yer üzündə yaşayanlar üçün asan oldu.
  Bir həqiqət var, amma dinlər çoxdur, yəni dindarın səhv etmək şansı ateistdən daha çoxdur!
  Ateist haqlı olsa belə, onun həqiqəti ona qazanc verməz, amma mömin səhv etsə belə, xoşbəxt həyat və ləyaqətli ölüm alacaqdır!
  Ateist olmaq ruhunuzu oğurlamaq kimidir!
  İman paltar kimidir, onu geyinmək çətindir və çılpaq geyinmək olmaz! Bunu yalnız özünüzü yuyub müasir üslub seçərək dəyişə bilərsiniz! Ümumiyyətlə, din arvad kimidir, cansıxıcı olur və dəyişmək qorxuludur!
  İman, işarə edən bir topa bənzəyir, ona yalnız axmaqlar gülür!
  Xoşbəxtlik yalnız azadlıqla gedən seçici bir bəydir!
  Nə üçün ürəyinə ilan qoymaq istəyirsən - yeraltı dünyanın qapısını aç!
  Bunun səbəbi bir çubuq və əzələli qolların baş tələb etməsidir!
  Komandir aktyora bənzəyir, yalnız encore təkrarları alqışlarla deyil, sizi yerə sövq edən yumruqlarla qarşılanır!
  Sevgi bulud kimidir, şıltaqlığa tabedir və göz yaşı tökür!
  Mərhəmət güclülərin xüsusiyyətidir, qəddarlıq qeyri-müəyyənlikdən, qeyri-müəyyənlik isə zəiflikdən yaranır!
  Şərin cəzası yaxşılığın ən qiymətli növüdür, mənəvi saflıq və mətanət tələb edir!
  Qətiyyət hökmdarın əvəzolunmaz keyfiyyətidir, utancaqlıq dövlətləri məhv edir, insanları yetim qoyur!
  Kimin səsi qışqıracaq, səninki isə susacaq!
  Sevgi nifrətdən az olmayan qurban tələb edir!
  - Din hər şeydən əvvəl əxlaqlı olmalı, yaxşılığı və itaəti öyrətməlidir! Sadəcə insanları sürüyə çevirməyin və onların düşünməsinə mane olmayın!
  İnqilab köləliyin növünü dəyişməməlidir, məqsədi tək münasibətlə mənəvi azadlıqdır - yaxşılıq etməkdir!
  Xeyirxahlığa və sağlam düşüncəyə əsaslanan haqq din kimi insanlığı heç bir şey birləşdirə bilməz!
  - Yalnız ən yüksək həqiqətin son qələbəsi yalana haqq qazandıra bilər! Sülh işi zorakılıq tələb etdiyi kimi, qılıncla qılınc dəf etmək qalxandan daha asandır!
  - Həqiqət həmişə azlıqdadır, azlıq isə ancaq ağıl və hiylə ilə qalib gələ bilər! Bu, hiyləgərlik və zəka, həqiqətin sadiq yoldaşları deməkdir!
  Qul ilk növbədə qorxaqdır, zəncirini itirməkdən qorxur!
  Zalımda həşəratların üç xüsusiyyəti var: əqrəbin sancması, yapışqan milçəyin pəncəsi, qaniçən toru, amma qanadlı olmaq ona qismət deyil!
  Ruhun gözəlliyini, qəlblərin saflığını, sevginin qüdrətini - hədsiz intiqamla ləkələmək olmaz!
  Haqlısansa, ədalət qəddarlığa bəraət qazandırır, ancaq o dərəcədə ki, qurbanı cəllada çevirməsin!
  Komandirin ən dəyərli keyfiyyəti məğlubiyyəti ləyaqətlə qəbul edib, ondan dərs almaqdır!
  Müasir döyüşlərdə kim uçursa qalib gəlir, kim sürünürsə, düşmən vurur!
  Təhqir əclafın və qorxağın silahıdır, başqalarını alçaltmaq üçün özünü aşağı salır!
  Yalnız ölülər səhv etmirlər, əlbəttə ki, cənnətin yerini hesablamadıqca!
  Təcrübə istedadın anasıdır, istedadla ittifaqda!
  Öyrənməyə həvəsli olan məğlubiyyətdən daha çox fayda görəcək - qələbədən razı qalan təkəbbürdən daha çox!
  Çirkin yaşamaqdansa gözəl ölmək yaxşıdır!
  Tənbəl insan üçün yuxudan başqa bütün vaxtlar pisdir!
  Müharibədə vaxtından əvvəl sevinc xəyanətin bacısıdır!
  Ən mükəmməl bıçaq əyilmiş əllərlə xarab olur!
  Müharibədə vaxt su kimidir, xeyirxahlığı və insanlığı yox edir!
  Pusuda oturan döyüşçü quldur kimidir, yalnız canını almaq istəyir, pul kisəsini yox.
  Yaxşı bir komandir üçün özünü xilas etmək yadları öldürməkdən daha vacibdir!
  Böyük sayda qəbirqazma bacarığı və şücaəti! Qəhrəman olmaq istəyirsənsə, itaətkarlıqla getmə!
  Yalan gözətçi itinin yerində ilan kimidir - düşməni bir dəfə dişləyəndə, başqası mütləq səni zəif yerindən sancacaq!
  Cəngavər hər şeyi xanıma ötürə bilər, birinci ölən olmaq hüququndan başqa!
  Rus əsgərini öldürmək olar, amma məğlub etmək olmaz!
  Nəhəng boyda böyük olan deyil, göylərə çatan düşüncə dairəsinə sahib olandır!
  Zorakılıq xarici itaət yaradır və ruhda üsyanı alovlandırır!
  Əsirlik qırmızı-isti dəmirçiyə bənzəyir, ondan sonra qurtuluşun buzlu axınına dalsanız, sizi sərtləşdirir!
  Ədalət bəzən sərtdir, amma özbaşınalıqdan həmişə yumşaqdır!
  İndi ayaqyalın uşaqlar altı yüz əsgərin və hətta bir milisin olduğu güclü qala olan Kunqurun yanına qaçırlar. Mayor Vereşşaqinin iki yüz karyera əsgəri ilə yaxınlaşmasından qorxan iki min puqaçevitli izdiham mühasirəni qaldırıb geri çəkildi.
  
  
  Oleq Rıbaçenko və Marqarita Korşunova üsyançıların yanına gəldilər. Əvvəlcə şortikli oğlana, tunikalı qıza şübhə ilə yanaşırdılar. Lakin suveren möhürü olan fərman onları polkovnikə tabe olmağa inandırdı. Lakin Oleq çılpaq ayaq barmaqları ilə mismar bağlayıb peyda olmağa başlayan rəisin üstünə atanda və onu kəkilindən qapıya mıxlayanda daha etibarlı oldu.
  Üstəlik, soyuqdan qorxmayan, tazının özündən də tez qaçan oğlanla bağlı söz-söhbətlər artıq çatıb.
  Oğlan komandirliyə qəbul edildi. Sonra bir plan təklif etdi. Onlar Marqarita ilə birlikdə Kunqurun içərisinə girir, bütün zabitləri öldürürlər, sonra qoşun içəri girir və qarnizonu bitirir.
  Hansı ki, məmnuniyyətlə qəbul edildi.
  Və oğlan və qız, bu Terminator uşaqları Kunqur'a qaçdılar. Və üsyançıların böyük bir dəstəsi onların arxasınca hərəkət etdi.
  Oleq və Marqarita daha çox uzatmadan divara doğru irəlilədilər. Bir neçə gözətçi kəsildi. Və gəlin zabitləri kəsək. Çaxnaşma başladı. Mayor Vereshchagin döyüşə atıldı və ilk öldürülənlərdən biri oldu. Üç kapitan da həlak olub.
  Uşaqlar kəskin itilənmiş disklər atdılar və bərkimiş poladdan hazırlanmış qılınclarla doğradılar. Onlar da evdə hazırlanmış, lakin çox güclü qumbara atdılar. Düşmən daha yüksəklərə uçdu və parçalandı. Mən bunu bu terminator uşaqlardan aldım.
  Sonra üsyançılar döyüşə girdilər. Həm də necə doğramağa və məhv etməyə başladılar. Onsuz da çaşqın və başsız qarnizon Puqaçovun elçilərinin ordusuna təslim olur.
  Uşaqlar tapşırığı yerinə yetirdilər. Kunquru götürüb Emelyan Puqaçevin böyük ordusunun yaxınlaşdığı Ufa yaxınlığında geri qaçdılar.
  Oğlanla qız qaçıb mahnı oxudular;
  Vətəndə bülbüllər məzmur oxuyur;
  Onun içində parlaq günəş şəfəq açır...
  Lütf gətirir - sülh, rahatlıq,
  Və gözlərini açır - Rəbbin nuru!
  
  Vadinin zanbaqları hanı, çobanyastığı sürüləri haradadır?
  Saman tayaları isə balla axır...
  Siz real olacaqsınız - qəhrəmanı tanıyın -
  Cinlərin iti buynuzlarını qırın!
  
  İndi sən tarlalarda ayaqyalın qaçırsan,
  Sadəcə kiçik bir oğlan - pulemyot ağırdır!
  Dabanlarınız şeh altında soyuyur -
  Rəqibi mat etməyə hazırsınız!
  
  Demiurj təbiəti heykəlləndirəcək,
  Fırtınalı parlaqlıqda naxışlar yaradın...
  Təəssüf ki, bir az sərt Tanrı cərrahdır -
  Kim sizə beş verməz!
  
  Biz insanlar həm də nəhəng yaradıcılarıq -
  Yeni dünyanızı qəbul etməyə qadirdir!
  Qoyun utancını göstərməyə ehtiyac yoxdur -
  Onda ordu dərhal döyüşə toplanacaq!
  
  Pioner oğlan indi əsirlikdədir,
  Cəllad onu rəfin üstünə çəkib bir qamçı verdi...
  Ancaq insanlar Şeytanı lənətləmirlər -
  Çünki sınaqlar da bir hədiyyədir!
  
  Kosmos üçün - yolların hamısı çiçəkdədir,
  Onlarda saf bir axın şövqü var...
  Və murdar qorxuya qalib gəlməliyik -
  Yılan balığının çevikliyi ilə qutuda gizlənmədən!
  
  Təəssüf ki, bütün Yer kürəsi tabutlarla doludur.
  Zindanda onlar üçün fetiş şousu olsa belə...
  Biz bunu Edendə görəcəyik -
  Axı, Allah qarşısında kiçik bir qəhrəman var!
  
  Amma insan da əslində Tanrıdır,
  İntellektual olaraq o, çevik nəhəngdir...
  Gəmi gur mağaradan çıxır,
  Xalq və lider qorxusuz birdir!
  
  Xarizma da kapitaldır,
  Onu dövriyyəyə buraxmaq asan olmasın...
  Kiminsə illüziyaları varsa,
  Oğru artıq onu lomla çimdikləyib!
  
  Fikrimiz zirvəyə çatanda,
  Ölülər isə elmi tərəqqi ilə diriləcəklər...
  Buzu çiçək xalçası ilə örtəcək,
  Və biz başqa kainatlara yürüşdəyik!
  Oleq Rıbaçenko və Marqarita yol boyu qabanı tutdular. Onu öldürüb ətini çiy yedilər. Bəs Tarzan nə yedi və niyə daha pis oldular?
  Əti də özləri ilə apardılar.
  Oleq qaçdı və düşündü:
  Tarzan haqqında serial hələ də gözəl idi. Amma o, daha sərin şeylər də bəstələyirdi. Bu cəngəllik və vəhşi meymunlar haqqında maraqlı bir parçadır. Amma bir qızla deyək?
  Bu daha heyrətamizdir...
  Sonra o, Marqarita ilə daha əyləncəli olmaq üçün bir neçə aforizm tərtib etdi;
  Siyasətçi üçün bütün yollar əyri olsa da, düz hədəfə aparır!
  Qızıl yumşaqdır, lakin sarsıdıcı gücə malikdir!
  Ağır metal qızıldır, amma qızıl yükü yüngüldür!
  Qızıl ağır metal olsa da, böyük miqdarda sizi batmaz edir!
  Cəllad əli ilə işləyir, amma məhsulu ayaqları ilə irəli aparır!
  Əgər taxtı ələ keçirmək istəyirsənsə, başda padşah olsun!
  İstəsən aslan yerini tutacaq, hiyləgərlikdə tülkü, alçaqlıqda hina olacaq!
  Ən uğurlu siyasətçi hiyləgər tülkü və yırtıcı pələng, eləcə də başqalarının hiylələrindən istifadə edən meymundur!
  Siyasətdə tülkü olmayan, həyatda eşşəkdir!
  Yaltaq tülkünün canavar adətləri var!
  Hərbi hiylə, şərəfə zidd deyil, ancaq sənə qarşı olanda!
  Müharibədə səhlənkarlıq balda qatran kimidir, ancaq qanla nəticələnir!
  Çözüm manevri yalnız formada deyil, həm də nəticədə bir qarmağa bənzəyir!
  Qollar nə qədər güclü olsa da, başsız onlar manekendən başqa bir şey deyil!
  İxtiraçılıq üçüncü əllə müqayisə oluna bilər, yalnız daha böyük yelləncəklə!
  Xalqın təkmilləşməsinə aparan inqilab qanadır, elitanı yeniləyən yağları yandırır!
  İnvestisiyalardan ən böyük dividentləri uşaqları üçün ana südünü əsirgəməyənlər alacaq!
  Ağ yalan yeni tərzdə deyilən həqiqətdir!
  Qadın ən varlıya rüşvət verə bilən xəzinə, ən güclüsünü yerə sala bilən silahdır!
  Problemlər əbədi bir anlayışdır, hətta ölüm belə onları yalnız mərhumun yaxınlarına keçir!
  Xoşbəxtlik sümüklərlə mayalanan, qanla sulanan çiçəkdir!
  - Qana qarışan təməl çox sarsıntılıdır, ona görə də yalnız canlı bədəndə qanın gücü var!
  Məsuliyyət və vəzifə hissi istisna olmaqla, hər şey dəyişilə bilər!
  Həyatını itirmək pisdir, amma ölməzliyini itirmək daha pisdir!
  Yüz il sürünməkdənsə, bir saat uçmaq yaxşıdır!
  Güc azadlıqla, azadlıq vəzifə ilə sinonimdir, vəzifə fədakarlıq və imtina tələb edir!
  Başı zəif olan qəhrəman manekendən özünü şikəst etməsi ilə fərqlənir!
  Psixologiya qələbənin açarıdır, sadəcə düzgün kilidi seçməyi bacarmaq lazımdır!
  Ürəklərini kəşfiyyata göndərməzlər, amma başlarını kəsməzlər!
  Sürət zəfər doğurur, sürət bəxt gətirir, sürət ikinci xoşbəxtlikdir!
  Sürət zəfər doğurur, sürət bəxt gətirir, sürət ikinci xoşbəxtlikdir!
  Ölümün buzlu nəfəsi ürəyi titrəyir, qorxaqların bağırsaqlarını sındırır. Ancaq iti dərraklı sümüklü yaşlı qadının yaxınlığından cəsur: reaksiya kəskinliyi, döyüşdə soyuqqanlılıq, artıq yağdan qurtulmaq!
  Qadınlarda temperament çox vaxt təvazökarlıqla yanaşı olur - kişilərdə də cəsarət!
  Texnologiya ikitərəfli bir anlayışdır - axmaqlığa dözmür!
  Ən şirin meyvə, seçmək ən çətin olanıdır!
  Ehtiyatsızlıq cəsarətin əksidir, cəsarət və yalnız cütlük hesablama qələbəni doğuracaq! Bir stəkan qələbə, bir şüşə araq kimi, bəlalardan qaçmaq üçün üç şey tələb edir: Uğur, ağıl və cəsarət!
  Ölüm heç vaxt keçici deyil, həyat daimidir!
  Mövcud vəziyyəti və ağlın varlığını məntiqlə izah edən elə bir din yoxdur!
  Burada haqlısınız, amma insan ağlının özü bizim dünyamızda ən məntiqli şey deyil. Bəzən hətta elə gəlir ki, məntiqdən daha irrasional heç nə yoxdur!
  Qansız müharibə ağrısız həyat kimidir!
  Döyüşçü üçün düşməni öldürməkdənsə, tək başına sağ qalmaq bacarığı daha vacibdir! İstənilən müharibə sülhlə, həyat isə cənazə ilə bitir!
  Yeniyetmənin sevgisi şüşə kimidir: çox kövrəkdir, tez qırılır və ağrıyır!
  Qul və padşah eyni bətndən çıxırlar, əgər doğulmamışdan əvvəl eynidirlərsə, sonra niyə bərabər olmasınlar!
  Mənəviyyatın inkişafı olmadan elmi tərəqqi nüvə partlayışından tüstülənməyə çalışmaqla bərabərdir!
  Döyüşdə ehtiyatsızlıq cinayətin anası və xəyanətin bacısıdır!
  ,Müharibə çörəyi ən acıdır: Qardaşların qanına, anaların göz yaşlarına hopmuşdur!
  Uşaqları dünyaya gətirmək cəsədləri dünyaya gətirməkdən qat-qat xoşdur - baxmayaraq ki, hər ikisi bacarıq və ehtiras tələb edir!
  Köləlik öyrənmək və düşünmək istəyi olmadan başlayır!
  Hikmətli söz yaxşıdır - yaxşı əməl daha yaxşıdır!
  Həyat həmişə parlaqdır, amma ölüm vasatdır!
  Elm hər şey deyil, ən qabaqcıl silahlar bacarıqlı əllər və çevik ağıl tələb edir! Ruh maddəyə qalib gəlir!
  Hər an donan kimi ləzzətini itirir, buz parçası kimi donur!
  Hərəkət əsl xoşbəxtlikdir!
  Vətən insanın ən qiymətli varlığıdır, onsuz həyatın mənası yoxdur!
  Vətənsiz insan, ruhsuz bədən kimidir!
  Din zəiflər üçün təsəllidir - hər hansı bir müsibət müvəqqətidirsə, əhəmiyyətsiz görünür!
  Texnologiya qoruyucu mələkdirsə, döyüş ruhu Müharibə Tanrısıdır!
  Bir ateistlə mübahisə etməkdənsə, bir qaşıq ilə okeanı ovmaq daha asandır!
  Kompüter, bir qız kimi, gənc və israrlı sevir!
  Ölüm bir sevgilidən onunla fərqlənir ki, həmişə onunla görüşü təxirə salmağa çalışırlar!
  Ölüm aşiqdən onunla fərqlənir ki, həmişə səhv zamanda gəlir, amma heç kim onu gecikdirməkdə günahlandırmaz!
  Təhlükəsizliyə xəyanət edənlər dəfn mərasiminə gedəcəklər!
  Yaxşı qidalanan ordu rifahın açarıdır!
  Müharibədə yaxşı hazırlıq ağciyərlər üçün hava kimidir; pis qaz qarışığı şikəst edir və öldürür!
  Bir insan süni şəkildə özünə nəhəng bir görünüş verəndə, bu, mənəvi zəifliyin əmin bir əlamətidir.
  Qorxulu qoyun dərisindəki canavardır, canavar paltarı geymiş qoyun deyil!
  İnsan üçün bundan vacib heç nə yoxdur, döyüş sənəti layiqli varlığın sinonimidir! Pələngin ölümü itin həyatından yaxşıdır!
  Döyüşdə ölüm o zaman bəraət qazanır ki, düşmən onu həddindən artıq qiymətə alır, düşmənə hədiyyə vermək isə xəyanətə bərabərdir.
  Kəşf olunan düşmən demək olar ki, məğlub oldu, sadəcə şansınızı boşa buraxmamalısınız!
  Düşmənin cəsədi bahadır, amma canlı düşmən yenə də baha başa gələcək!
  Gizlilik qazanan keyfiyyətdir!
  Ümumiyyətlə, çətinliksiz həyat ədviyyatsız şorbaya bənzəyir: çox - acı dadı var, amma kifayət deyil - boğazınızdan aşağı düşmür!
  İnsan həyatında heç olmasa bir dəfə kimisə öldürüb xilas etməlidir! Üstəlik, birincinin bəxti gətirsə, ikincisi əvəzsiz cəsarət sınağıdır!
  Kompüter atom bombasından yaxşıdır, xalqları fəth etmək və onları qalib üçün işləmək üçün ən etibarlı yoldur! Üstəlik, mən sınaqdan qorxmuram! Hər hansı bir iman, özünü müdafiə etməyi bilirsə, dəyərlidir!
  Gənclikdə qan daha sürətli axır və "çaydan" daha isti bişirilir!
  Yavaş eşşək, donuzdan da pis iy verir, amma ət vermir!
  Avtomatik atəş və mərmi gurultusu yadda saxlamaq üçün ən yaxşı şeydir!
  Sübutsuz iman: qanadsız bir şahin qaşıya bilər, amma uçmasına imkan verməz!
  Dini müzakirə ən nəticəsizdir - çünki mübahisə edənlərin hər ikisinin mübahisə etdikləri mövzu haqqında heç bir fikri yoxdur!
  Elmi-texniki tərəqqi ilə əxlaq yarışında ikincisi autsayder roluna məhkumdur! Baxmayaraq ki, bəşəriyyət elm və əxlaq arasında uçuruma düşmək riski ilə üzləşir!
  Kim elmə qənaət etsə, nəslini soyar, nəslini soyan isə əbədi olaraq yoxsul qalacaq!
  Nəslini qarət etməklə kapital qazana bilərsən, amma zəngin ola bilməzsən!
  ! Siyasət təmiz paltarda görülən çirkin işdir!
  Həqiqət həmişə çoxşaxəlidir, amma xəta vahiddir!
  Gözəllik dialektik anlayışdır - yalnız çirkinlik universaldır!
  Müasir silahlar, şərabdan fərqli olaraq, gəncləri sevirlər!
  Düşmənə aman vermək xəncər üstündə oturmaq kimidir - polad empatiya hissini bilmir!
  Ən yaxşı silah ixtiraçılıqdır, xərc tələb etmir, amma bahadır!
  Meyitlərin sayı birdən çox olanda faciədən statistikaya çevrilirlər!
  Qətl ilk dəfə bakirəliyini itirmək kimidir və bu ağrıdır, sonra hər yeni hərəkətlə daha çox həzz alır!
  Pis kəşfiyyatçı, uğursuzluq halında çıxış yolunu qabaqcadan görə bilməyən biridir!
  İstənilən başqa sahədə səhv həyat və sağlamlıq bahasına başa gələ bilər və yalnız dində yanıldığın zaman ölümsüzlüyünü itirmək riskinə girirsən!
  Heyvanın dişləri var, insanın silahı var, heyvanın əzələlərinə, insanın isə ağlına! Sınaqlar dişləri kütləşdirir, amma zehni itiləşdirir - buna görə də ağıl ölməzdir, tərəqqi, əbədi hərəkət maşını kimi, firavanlığa səbəb olacaqdır!
  Ən dəhşətli xəbərlər belə təkrarlanan təkrarlardan adi hala çevrilir!
  Bir agent iki kəşfiyyat orqanında işləyərkən, ağzına iki əmzik doldurmağa çalışan bir uşağa təyin etdikdə, ağzını cırmaq riski var!
  Hərəkət, altında sağlamlıq çiçəklərinin bitdiyi yağış və xəstəlik alaqlarını kökündən qoparan çapandır!
  Korlar korları görə bilməz - onlar hara istəyirlər, gedirlər!
  Kor adam çıxara bilməz - sadiq yoldan keçənin yolu ilə!
  Ancaq görmə qabiliyyətinə malik bir səyyahı gözləməyin - kasıb korlara kömək edin!
  İnsan asanlıqla qırılır, çətinliklə tabe olur və çox nadir hallarda təbiətdən sevgiyə nail olur!
  Kartlarda uğurlar parlaq baş, çevik barmaqlar və sakit ürəyə gəlir!
  Ümumiyyətlə, cinayət şokolad deyil, çirklənsən, şirin bir həyat sürməyəcəksən, amma mütləq ürəyin piylənməsi olacaq!
  Güc çatışmazlığı zəkanın çoxluğunu kompensasiya edə bilər, lakin heç bir həddindən artıq güc zəka çatışmazlığını kompensasiya edə bilməz!
  İstedad təhsil çatışmazlığını əvəz edə bilər, lakin heç bir təhsil istedadsızlığı əvəz edə bilməz!
  Almaz cilalanmadan daş-qaşdır, lakin heç bir cilalama kömürü almaza çevirməyəcək!
  Başqasının ölümü əyləncəlidir, amma öz ölümün ürəyini partladır və ruhunu çəkmələrinə batırır!
  Pul kir kimidir, qanlı əllərə, sürüşkən canlara yapışır!
  Fanatizmin bütün formaları arasında dini ən irrasional və eqoistdir, ona görə də ilk növbədə şəxsi ölümsüzlüyə nail olmağa yönəlib!
  Sevgi zorlamadan yalnız ödəniş formasında fərqlənir - sonuncu hərəkətə görə natura şəklində ödəniş!
  Günahda qazanmaqdansa, salehlikdə itirmək yaxşıdır!
  Salehin itkisi cənnət qazancıdır, günahkarın qazancı ruhun qarətidir!
  Kommunistlər Allahı inkar etməklə insanın çiyninə hədsiz yük qoydular! Uca Tanrının yerini tutmaq istəyən insan Qolqotanın ağrılarına və şeytanın vəsvəsələrinə tab gətirə bilmədi!
  İsanın gücü olmadan insanlar yaxşılıq və ədalət səltənəti qurmaq əvəzinə pislik hovuzuna düşdülər!
  İnsan ruhunda olan saysız-hesabsız xəzinələr, ancaq onları talamağa başlasanız, heç bir sərvət gətirmədən tez quruyar!
  Hər cinsi hərəkət, iki arasında paylaşdığınız bir xəzinə və bir oğru onu ürəyinizdən oğurlamaz!
  Hər bir insanın bir primatla ortaq bir cəhəti var, potensial olsa yaxşıdır, amma daha çox ağıl!
  Doğru olmasaydı, gülməli olardı!
  Təəssüf ki, bizdə ləyaqətli kişilərdən və vicdanlı siyasətçilərdən daha çoxu var!
  Kim canına xəyanət edərsə, həmişə ziyanda qalır - faniyə ölümsüzlük verir!
  Güclü rəqib üzərində qələbə adətən daha baha başa gəlir, amma siz onu boş yerə verməzsiniz!
  Adam öldürməyə şəxsi mənafe və mənfəətlə bəraət qazandırmaq olmaz - zorakılığın tərəfdarı yalnız namus, azadlıq və Vətəndir!
  Pulemyotla yaxşı olmalı,
  Qəzəbli polad kimi vurun!
  Beləliklə, qan şəlalə kimi axsın,
  Şərin mərhəməti yoxdur, hamını öldürün!
  Bütün sənət əsərləri arasında insanların yaddaşında ən möhkəm yerləşmiş və ən çox göz yaşları oyadan hərbi şedevrlərdir!
  - Qanla boyanmış rəsm: yağlı boyadan daha parlaq və daha yavaş solur!
  Layiqli insan ədaləti ailə və dostluqdan üstün tutur! Ərin arvadı üçün olduğu kimi, düşmənlər və dostlar üçün bir qanun olmalıdır!
  Fərqli qanunların olması ədaləti fahişəyə çevirir!
  Güclü rəqib bədəninizi və iradənizi gücləndirir, sizi daha da gücləndirir - zəif sizin ruhunuzu korlayır və bədəninizi zəiflədir, sizi zəiflədir!
  Beləliklə, çətin yol daha asan qələbə qazandırır!
  Bir əsgərə atəş etmək üçün əllər və vaxtında dayandırmaq üçün beyinlər verilir!
  Bir axmağı öldürmək: onu iynə ilə bıçaqlamaqla eynidir, ağıllı oğlanı vurmaq onu mərmi ilə vurmaq kimidir!
  Təbiət insanın anasıdır və böyük ixtiraçının anası tam axmaq ola bilməz! Baxmayaraq ki, o, praktik ixtiraçılıqdan məhrumdur!
  Güllə gənclərlə, eləcə də yaşlılarla ünsiyyətdə ən təsirli tərbiyə üsuludur!
  Yalnız təsirin effektivliyi azalır! Çox vaxt avtoritetinizi itirəcəksiniz, amma tutulsanız, zombi yetişdirməli olacaqsınız!
  Din qürurlu insanı heyvan səviyyəsinə endirir - qoyunla keçi arasında seçim imkanı verir!
  Dərinizi qoyun kimi insanlara vermək, ilan kimi əbədi olaraq fısıldamaqdan yaxşıdır!
  Ümumiyyətlə, başınızla işləmək konsepsiyası döyüş sənətinə gəldikdə belə, təkcə hərfi şərhi ehtiva etmir!
  Zəngin olmaq istəyirsənsə, yəhudi kimi vəftiz olun; iflas etmək istəyirsənsə, yəhudidən borc al!
  Qurğuşun həzmə kömək edir, xüsusən də həb kartric şəklindədirsə!
  Rüşvət almayan məmur bakirə fahişə kimidir!
  Adətən birini xilas etmək üçün digərini öldürməlisən! Bu, şübhəsiz ki, qəddar qanundur, lakin növlərin təbii tarazlığını bərpa edir!
  Dünyada rus əsgərindən daha yaxşı döyüşçü və rus generalından daha böyük tiran yoxdur!
  Həddindən artıq dəbdəbə qeyri-ciddilik əlamətidir, qeyri-ciddilik qaçılmaz məhvin xəbərçisidir!
  Əclafın ağzından çıxan hikmətli sözlər, zibillikdən çıxan bulaq kimi!
  Uzunluq baxımından üstünlüyünüz var, amma ağılda üstünlüyüm var!
  Bəzən öldürə bilərsən, amma heç vaxt ümidini kəsə bilməzsən!
  Müharibədə bir saniyə qaçırsan, əbədiyyəti itirə bilərsən!
  Adi bir qüllə göydələnlər arasında yazıqdır, amma daxmalar arasında möhtəşəmdir!
  İnsan gücə boyun əyər, zülmə hörmət edər, mülayimliyə xor baxar, xeyirxahlığa dəyər verməz!
  Seks bütün ruhi xəstəliklərin ən yaxşı müalicəsidir, lakin təəssüf ki, bahadır və əldə etmək çətindir!
  Seksi sevməyən, həyatı sevməz və cismani sevinclərin qədrini bilməz!
  Şeirin şərabla ortaq cəhəti var ki, onun dəyəri zaman keçdikcə artır, amma əsrlər belə sətirlərin solmasına, qığılcımların sönməsinə imkan vermir!
  Əsgər kompüter kimidir - bir və ya sıfır sayar, amma döyüşçü dost və düşməndir!
  İnsan heyvanlardan humanistliyi ilə, instinktlərə zidd hərəkət etmək bacarığı ilə fərqlənir!
  Qadınlara qarşı zorakılıq bəzən sağlam övladlar yaradır, amma təbiətə qarşı zorakılıq ancaq canavarlar yaradır!
  Ana qəddardırsa, uşaqlar da qəddardır! Təbiət necədirsə, onun nəsli də elədir - insan!
  Dostluq güclüdən, qida zəngindən, sədaqət cəsarətsizdən axtarılır!
  Hücum etmək düşmənin say üstünlüyünü zərərsizləşdirməyin ən yaxşı yoludur - onları geri çəkilməyə məcbur etmək qollarının yarısını kəsmək kimidir!
  .Qadın üçün eşq həzz və gəlir, kişi üçün həzz və xərcdir!
  Əxlaqsız adam üçün yeni silah icad etmək boynuna kəndir dolananda stulun ayaqlarını mişarlamaq kimidir!
  Ufaya çatdıqdan sonra uşaqlar Puqaçevə tapşırığın başa çatması barədə məlumat verdilər.
  Kəndli padşah uşaqların bu qədər tez işləməsinə təəccübləndi. Və təbii ki, onları mükafatlandırdı. Hər birinə gümüş xaç hədiyyə etdi. Və hər biri iki yüz rubl.
  Sonra Ufaya hücum gəldi. Marqarita və Oleq həmişə olduğu kimi ön sıralardadırlar və sürətlə hücuma keçirlər.
  Düşmənləri qılıncla doğrayıb bomba atırlar.
  Ufa qarnizonu artıq aclıqdan zəifləmişdi və üsyançıların qələbələri onların ruhunu qırmışdı.
  Bundan əlavə, kazak padşahının az qala əlli min qoşunu var - böyük bir qüvvə...
  Oleq Rıbaçenko komendantı sındıraraq öldürdükdən sonra qalan döyüşçülər təslim oldular.
  Onlar and içib, hörükləri kəsilib, onlara kazak saç düzümü verilib. Bəzi zabitlər Puqaçova qoşulmağı seçdilər. Kəmər daha yaxşıdır?
  Bir sözlə, Ufa asanlıqla alındı. Hətta kazak çarı da Yaitski şəhərinə hücum etmədiyinə peşman oldu.
  Ümumiyyətlə, Puqaçov üçün işlər daha yaxşı getdi. İndi Ural fabriklərinə daha çox qoşun göndərilə bilər. Beloborodova isə bütün şəhərləri və Tobolski tutmaq tapşırılır.
  Qərara alındı ki, mütləq Kazana, oradan da Moskvaya getsinlər. Emelyan Puqaçov hətta oğlu Tsareviç Pavelin də kampaniyaya qoşulduğunu və taxt-tacı atasına təhvil verəcəyini bildirdi. Hər halda çoxları buna inanırdı.
  Puqaçovun ordusu artmaqda davam edirdi. Daha bir neçə Ural fabrikinin tutulması və yeni silahlar, təchizat və barıt haqqında xəbərlər gəldi.
  Bundan sonra böyük bir ordu səfərə çıxdı. Çay boyunca, hər iki sahil boyunca Volqaya doğru hərəkət etdi.
  Çar Emelyan Puqaçov şən və məmnun idi. İndiyə qədər onun üçün işlər çox yaxşı gedir. Ümumiyyətlə, üsyançılar heç vaxt ciddi şəkildə döyülməyib. Və yeni rus çarının nüfuzu yüksəlir. Və hər gün minlərlə yeni döyüşçü ona qoşulur.
  Özünü padşah elan edənin də çoxlu süvari qoşunu var. Və hər şey əsl qələbə kimi qoxuyur.
  Uşaq gözətçiləri ordunun qalan hissəsini qabaqlayırlar. Onlar şən və çox gülürlər.
  Burada gənc döyüşçülər hussarların patruluna hücum edirlər. Qısa bir kəsik, çılpaq barmaqlarla atılan bir neçə qumbara. Və döyüşçülər məhv edildi.
  Sonra Osa qalası yerləşir. Əsl hekayədə o, döyüşmədən təslim oldu. Beləliklə, uşaqlar hələ heç kimə hücum etməyiblər və ya öldürməyiblər.
  Hətta bir az da darıxdılar... Uşaqlar oxudular;
  Spartak qulları qəhrəmanlıqlara qaldırdı,
  Mənfur şahzadələrin boyunduruğunu atmaq üçün...
  Bədbəxtləri qartal sürüsünə çevirdi -
  Zəng sadədir - xəyallarınızı genişləndirin!
  
  Döyüşərək qılınc çək,
  Və pis düşmənlərinizi amansızcasına qırın...
  Xoşbəxtlikdən, bir döyüşçü kimi tez bir zamanda yol açacaqsınız,
  Mərhum əbədi olaraq qranitdə yaşayacaq!
  
  Göydən ayı alaq, lazım deyil,
  Marsın genişliklərini qapılar kimi açacağıq,
  Və Veneraya inanın, gələcəm...
  Bütün Süd Yolu qəhrəmanın qılıncının altına düşəcək!
  
  Göydə ulduzlar və qızların gözləri var -
  Onlar sapfir və yaqutlarla parıldayırlar...
  Və vəhşi fikirlərim uçur -
  Əcdadımız Mamayanın yanını yoğuranda!
  
  Fani Çelubey izdihamda qışqırdı -
  O rus qasırğanın ayaqları altında məhv olacaq...
  Dəli fəryad qəribədir - hamını öldürün:
  Gülüşlər və gurultulu mahnılar söndü!
  
  Peresvetdən yüksək səslə cavab verildi,
  Bir kabus cəhənnəmdə nizə zərbəsi və düşmən...
  Zindan döyüşçünü gözləməyəcək -
  Biz qalib gələcəyik, siz insanlar buna inanırsınız!
  
  Qaya məkrlidir - buludlarda günlər var,
  Hər dəfə şans və kuboklar olmur...
  Və şəhərlərimiz atəşdir, işıqdır,
  Görünür, biz də döyüşə davam etmədik!
  
  Ancaq rusların zəfərdəki yerini bilin,
  Əcdadımız Sezar, nəhəng Makedoniyalı...
  Planetlər tezliklə cənnətə çevriləcək,
  Çay ilə pendir çox dadlı Poshekhonsky!
  Osa qalası, real tarixdə olduğu kimi, döyüşsüz təslim oldu. Qarnizon və onun komandirləri kazak padşahına sədaqət andı içdilər. Bundan sonra Puqaçovun ordusu irəlilədi. Qələbə ilə yürüş edib minlərlə kəndliyə qoşuldu. Sürətlə böyüyən böyük bir ordu. Şərqdə Puqaçevitlər daha bir neçə şəhəri tutdular və Delonq korpusunun sığındığı Tobolska yaxınlaşdılar.
  Demək olar ki, bütün Ural fabrikləri üsyançılar tərəfindən nəzarətə götürülüb və orada yeni bir idarə var. Qərbdə Samaranı tutdular və orada möhkəmləndilər. Daha çox insan üsyançıları izləyir.
  Kəndli padşahının arxasında isə böyük qüvvələr dayanır. Kazanın özündə də onun tərəfdarları çoxdur. Qubernator Kant, bu alman sözün əsl mənasında qorxudan titrəyir. Puqaçovun ordusunu qarşılamaq üçün göndərilən kiçik bir dəstə ələ keçirildi. Kazan Kremlində olan Potemkin də qorxudan titrəyir.
  Belə bir orduya qarşı nə edə bilər...
  Və Oleq Rıbaçenko və Marqarita yenidən qəhrəmanlıq nümayiş etdirirlər. Bu dəfə Yelizaveta Petrovnanın dövrünə keçdilər. Və Fridrixi tuturlar. Amma bu başqa hekayədir. Orada o və Marqarita cəhd etdi və Almaniyanın böyük kralı məğlubiyyətdən sonra tutuldu. Və onun mühafizəçiləri öldürüldü.
  Oğlan və qız qasırğa kimi uçdular, xüsusən də Fridrix çox kiçik bir yoldaşla qaldığından. Amma bu uşaqlar hamını doğrayıb komandirin çiynində rus düşərgəsinə gətirdilər. Beləliklə, Almaniya təslim oldu.
  Və Rusiya Şərqi Prussiyanı ilhaq etdi.
  İkinci Elizabet isə sevinc içində daha uzun yaşadı. Və varisi Peter hemoroid kolikasından öldü. Beləliklə, Rusiya öz qazanclarını qoruya bildi. Ancaq Almaniya heç vaxt birləşmədi!
  Və sonra Polşa-Litva Birliyi tamamilə Rusiyanın tərkibinə daxil oldu...
  Yaxşı, Oleq Rıbaçenko və Marqarita Korşunova orada çox qısa müddət qaldı. Və onların yeni sərt missiyası var!
  Amma hələlik Puqaçov onlarsız da edə bilər. Daha vacib işlər var.
   O, Oleq Rıbaçenkodur, guya böyük, nisbətən gənc olsa da, Rusiya üçün orta əsr yarışlarında iştirak edən idmançıdır. Yüz seçilmiş cəngavərə qarşı biri. Və hətta daha dürüst olmaq üçün onun ayağına çəkilər bağladılar . Bəs Oleq Rıbaçenko? Fantaziya Supermenin gücləri həmişə onun daxilində yaşayıb, çünki bu, həm yuxu, həm də yuxu deyil, bütün gizli arzuların gerçəkləşdiyi fazmoqorik bir şeydir.
  Səmada hətta yeddi işıq var idi. Və hər biri göy qurşağının rəngidir.
  Onun qarşısında xüsusi bir hədiyyə ilə bəxş edilmiş Britaniya Şahzadəsi Çarlz dayanır: başqa bir dünyaya yol açan ölümcül tunelin qarşısında dayananları bağışlamaq və onlara mərhəmət etmək.
  Sən isə sadəcə, böyük bir insanın ölümündən sonrakı taleyinin həll olunduğu yerdə olan bir oğlansan.
  Əlavə qandallar asılan zaman Oleq Rıbaçenko ayağından çox ağrıyırdı. Gənc polkovnik sinəsindən qaçan nidanı çətinliklə saxlaya bildi.
  Onun bədəni əvvəlki kimi əzələli deyil, orta məktəbdə oxuyan oğlan kimi daha da cavanlaşdı.
  Şahzadə isə özünü heç nə olmamış kimi göstərərək, səsində bir qədər xırıltı ilə qulaq asaraq qışqırdı:
  -Deməli, indi bərabər şərtlərdəsiniz... Sürətli atlar hərəkətinin subyektləri, marş!
  Tribunada əyləşən tamaşaçılar yüksək səslə fit çalmağa başladılar.
  Oleq Rıbaçenko, heç olmasa paralel baxışda, ən yüksək səviyyəli supermendir. Burada ütülərin özümə yapışdırılmasına icazə verdiyim üçün bir az peşman oldum. İlk baxışdan iyirmi funt və ya doqquz kiloqram heç bir şey deyil, rəqiblərin heç də az olmayan zirehləri var. Ancaq onlar xüsusi olaraq ayaqlara bağlanıbsa və əzalar qandallanırsa, bu heç kimə cəfəngiyyat kimi görünməyəcək.
  Kiçilmiş bədəninizlə çətinliklə hərəkət edə bilərsiniz.
  İlk raundda yeni dünyaya yeni gələn Oleq Rıbaçenkonun bütün rəqibləri sünbüllərlə dolu birləşmiş sütunda yarışdılar. Hətta praktiki sınaq zamanı fantaziya yarışı üslubunda döyüşçülər insanlarla demək olar ki, təbii davranırdılar.
  Oğlan yazıçı özünü heç də rahat hiss etmirdi. Gücü isə heç də əvvəlki kimi deyil... Nə isə onu enerji ilə doldurmur. Bədəninizin on yaşından çox olmadığı görünür, ancaq on iki idi. Rəqiblər isə sizdən çox böyükdür və qaçırlar.
  Qarnımızı hopdurub udmaq, qəribəliyə uyğunlaşmaq
  formalar, silahlar və isinmə. Siyahıların böyük, xarici dairəsi səkkiz yüz əlli metr ölçülür və üç müxtəlif növbə ilə örtülmüşdür: hamar daş plitələr, iti çınqıllar (bəzən günahkar ayaqyalın qadınlar və yeniyetmələr cəza olaraq onların üstündən qaçmağa məcbur edilirdi) və səliqə ilə. döşənmiş, sıxılmış yuvarlaq çınqıl.
  Oleq Rıbaçenko həyəcanla düşündü ki, bəlkə o, rüşeym halına gələnə və nəhayət yoxa çıxana qədər belə kiçilməyə davam edəcək.
  Və ya bəlkə bu, yalnız test müddəti üçündür?
  Hər örtüyə dörd dəfə rast gəlinir, daha böyük uzunluq iti daşlarda tapılır, ona görə də adi bir şəkildə vahid qaçış ritmini saxlamaq mümkün deyildi.
  Nəhayət oğlan olan Oleq Rıbaçenko tək ayaqyalın qaçıb, çılpaq dabanının sancmalarını hiss edib. Bəli, şərtlər açıq şəkildə qeyri-bərabərdir.
  Amma bütün bunlarla birlikdə ölümcül yarışın, imperiyanın gələcəyi uğrunda müqəddəs döyüşün hər bir iştirakçısı özünü kainatın ən güclü döyüşçüsü olmasa da, axmaq orta kəndlilərin səviyyəsindən qat-qat yüksək hesab edirdi. Yaxşı, hansısa rus əclaf onlara rəqib deyil.
  Onların çoxunun cırıq oğlana qarşı toplaşması hətta alçaldıcıdır.
  Oleq Rıbaçenkonun balyozun sarsıdıcı zərbəsi nəticəsində əzilmiş alt ayağında təbii ki, çox ağrılar var idi. Acımasız bir "vəftiz"dən sonra o, hətta şişmiş və göyərmişdi. Ah, cəllad-dəmirçi, küt məbədində yumruğumun düyünləri ilə səni vurmaq istərdim. Onu belə yıxmaq, hətta eyni ağır, almaz formalı balyozla daha yaxşı! Bununla belə, heç vaxt gec deyil! Bu kainatda oğlan ayaqyalın qaçırdı, bu, doğma moskvalı və şahzadə üçün nadir bir zövq idi, xüsusən də onların həddindən artıq qayğıkeş və ilkin etiketləri ilə. Düzdür, indi Oleq Rıbaçenko daha da gənc görünməyə başladı - on yaşından çox deyil, maksimum on bir yaşında idi və onun uşaq ayaqyalınlığı artıq qeyri-təbii görünmürdü.
  Oğlan polkovnik şadlandı və oxudu:
  - Şən olan gülür! Kim istəsə, ona çatacaq! Axtaran həmişə tapacaq!
  Daşların itiliyi hissləri indi həm xoş, həm də sərt şəkildə deşici görünürdü. Ancaq bu, yalnız əbədi yeniyetməni, daha doğrusu oğlanı yandırdı.
  Və geri çəkilən enerji gənc əzələlərə qayıtmağa başladı.
  Üçüncü dairədən sonra bir neçə orta əsr və çox güclü döyüşçülər, at həyasızlığının köməyi ilə qabağa getmək üçün demək olar ki, isterik cəhd etdilər. Onlar yeriyərkən danladılar və hətta xüsusi kompleksləri olmayan və hələ də sütunun quyruğunda gəzən Oleq Rıbaçenkonu tədricən tutmağa başladılar.
  Oğlan polkovnik hələ heç nəyi məcbur etməmək və gözləmək qərarına gəldi.
  Formasiya bir boa konstriktorunun qarnı kimi yavaş-yavaş uzanmağa başladı və artıq beşinci dairədə bütün döyüşçülər fərqli şəkildə qaçdılar. Əvvəlki kimi bir-birinin başının böyük arxasında deyil, təsir edici bir boşluqla.
  Metal cingildədi, saxta çəkmələrin altında cırıldadı...
  İti gözlü və təcrübəli Oleq Rıbaçenko zireh geyinmiş əsgərlərin getdikcə daha çox tərlədiyini və nəfəs aldığını gördü. Ayaqyalın oğlana niyə zəncir asdıqları başa düşüləndir. Yüngül bədənli bir oğlan, o, daha yaşlı, daha ağır döyüşçülərdən ibarət bütün qoşunu asanlıqla yıxmağa qadirdi.
   İndi onlardan biri ümidsiz bir cəhdlə o biri tərəfdə çevik polkovnik oğlana çatdı. Oleq Rıbaçenko onu əyilməz şəkildə kəsmək cəhdindən yayındı və qılıncını buynuzlu başına sapladı. Bədəni döndərən zərbə o qədər güclü idi ki, düşmənin dəbilqəsi partladı və o, qanlı başı ilə çınqılın içinə düşdü. Bəxtsiz döyüşçünü ağ xalatlı, qara başmaqlı bir neçə növbəli qız tutdu.
  Ona heç nə kömək edə bilməzdi!
  Onların təəccüblü nidalarını eşidən Oleq Rıbaçenko fəlsəfi olaraq qeyd etdi:
  - Güclü bir uşağın olduğu kimi olması daha yaxşıdır və güclü bir yetkin kimi görünmək həmişə olduğundan fərqli görünməkdən yaxşıdır! Amma hər halda, hökmdarın heç vaxt zəif görünməməsi daha yaxşıdır - onun əsas gücü hiylə olsa belə!
  Daha enerjili işləməyin vaxtı deyilmi?
  Oleq Rıbaçenko dabanlarına dəstək verən iti daşları çevirərək ikincinin zirehini kəsdi. O, yıxıldı, amma dərhal ayağa qalxdı və terminator şahzadə əyiricidən istifadə edərək, qaçış zamanı artıq sağalmış ayağının başına vurdu. Düşmən belə sürətli hücumu gözləmirdi və qəssab dəyənəyi ilə öldürülmüş dana kimi dəbilqəsi ilə örtülmüş məbədini qaçıraraq yıxıldı.
  Qürur duyulacaq bir şey var idi! Baxmayaraq ki, bir az ağrıyır.
  Xüsusilə dəmir parçası zərbənin ağırlığını artırdığı üçün ölümcül bir soxma. Bundan sonra Oleq Rıbaçenko bir müddət daha ictimaiyyət qarşısında oynadı və özünü üçüncü - Comte de Lacaferə tutmağa icazə verdi. O, qılıncları ilə çox yüksəyə vurdu və büdrədi, bu da ayağını sındırdı. Təbii ki, dəmir parçaları sənin qaçmağına mane olurdu, amma onlarla birlikdə balta vuran kimi hiss edirdin.
  Oğlan polkovnik dilini çıxarıb daha yüksəklərə tullandı, özündə getdikcə daha çox enerji hiss etdi.
  Deməli, əslində onun Bruce Li, Jackie Chan, Steven Seagal kimi və bəlkə də hamısının birləşdiyindən daha yaxşı, bacarıqlarını inkişaf etdirmək üçün daha çox vaxtı var.
  Şübhəsiz ki, amansız zaman unudulmazlığı aradan qaldırmasa. Ancaq Marqaritanın onu xilas edəcəyinə ümid var.
  Və yalnız doqquzuncu dövrədə gənc terminator-döyüşçü cəsarətlə sıçrayaraq sürətini artırdı. O, əvvəlcə bir-bir şamandıra motorlu qayıq kimi bir az geridə qalanların hamısını mərhəmətlə vurmadan qabaqlayırdı. Düzdür, onlardan bir neçəsi, oğlanın nəcibliyini qiymətləndirməyərək, hər iki tərəfdən qaçdılar, amma cəsarətli dəyirman onları kəsdi ki, başları uçdu. Onsuz da heç bir şansı olmayan ölümdür.
  Oleq Rıbaçenko fısıldadı:
  - Müharibə, müharibə var!
  Vikinqlərin və döyüşkən saksonların nəslinə bir şey oldu, onlar kütləvi şəkildə tələsməyə cəsarət etmədilər, ancaq qaçmağa davam etdilər. Bəlkə də onların say üstünlüyü belə taktika diktə edirdi. Yoxsa ölümcül oyunun yazılmamış qaydaları ? Oleq Rıbaçenko , heç kimə tələsmədən, sözdə liderləri tutmağa başladı. Əlbəttə ki, onlarla başqa tac döyüşçüləri və hətta bu və ya digərinə sahib olanlar, şübhəsiz ki, bu vəziyyəti bəyənə bilməzdilər. Ancaq beş itirəndən, nədənsə heç kim qisas almağa tələsmədi. Görünür, ruslar onu xilas edəcək zəif oyunçunu Skopin-Şuyski turnirinə göndərməyəcəklərini başa düşüblər.
  O, cismən oğlan olsa belə, müxtəlif əsrlərin təcrübəli veteranı təcrübəsinə malikdir.
  Həm də təkcə Emelyan Puqaçovun ordusunda deyil.
  Oleq Rıbaçenko dilini çıxaranda məyusluqla sürəti daha da artırdılar. Amma ağır nəfəs qısa müddət ərzində bütün bunları söylədi. Hara getməlidirlər? Lakin vikinqlər və saksonlar güclü və inadkardırlar. Sümüklər qoyacaqlar, amma öz sümüklərindən əl çəkməyəcəklər. İyirmi bir il ərzində İsveç Böyük Pyotrun rus qoşunlarına qarşı dayandı və nəticədə sülh müqaviləsini fəth kimi deyil, satınalma kimi rəsmiləşdirməyə məcbur etdi. Müharibə zamanı əhalinin sayını beşdə bir azaltmaqla Rusiya dövlətini tükəndirdilər!
  Oğlan polkovnik atışdan yayınaraq yerindən sıçradı.
  Bu qadınların hər ailəyə on uşaq gətirdiyi vaxt idi!
  Həmin sağlam övlad istənilən gücün uğurunun açarıdır.
  İngiltərə isə əslində Rusiya ilə yeganə müharibəsində Krımın böyük hissəsini işğal edərək qalib gələ bildi. İngilislər o zaman güclü oldular, minilliyin dörddə birində ilk dəfə ərazinin bir hissəsini Rusiyadan qoparmağı bacardılar.
  Oğlan geridə qalan döyüşçünün üstünə bir zərbə vurdu və başsız bədən daşların üstünə çökdü. Digərləri daha da güclə nəfəs almağa, sürətlərini artırmağa çalışmağa başladılar.
  Amma bu dəfə Oleq Rıbaçenko onları tükənəcək qədər geyinəcək. Onunla rəqabət apara bilməzlər. Demək olar ki, bərabər sürətlə təmasda olmayan hücumçunu yormağın çətinliyi.
  Çeçenistanda snayperlərlə gərgin atışma yadıma düşdü. Bu, həqiqətən də əsəb müharibəsidir. Burada daha asandır. Düşmən isə öz sonuna çatacaq.
  Beləliklə, polkovnik oğlan dörd dairə boyunca "dovşanlarını" gərgin saxladı. Sonra dözülməz gərginliyi aradan qaldırmaq üçün sadəcə olaraq bu vəhşi tempi azaltmalı oldular. Gücün hesabını aparmalıyıq, Allah azacıq da olsa möhlət versin. Oleq Rıbaçenko şokda olduğu üçün hətta nömrə atdı, qılınclarını yerə atdı, salto etdi və yenidən tutdu. Sonra yenə oxşar akrobatik hərəkəti təkrarlayaraq dedi:
  - Ruslar almanları təqib edir, təcrübə kömək etməyəcək! Cəhənnəmə gedin qorxaqlar - insan qiyməsi!
  Oh, bir oğlanın bədənində nə qədər enerji və vəhşi güc var.
  Dük de Delonjun səbri tükəndikdə baş komandir hiddətlə qışqırdı:
  - Döyüş, ey yaş dovşan oğulları!
  Baxmayaraq ki, döyüşçülər buna zəif reaksiya verdilər.
  - Qanlı döyüşə! - Şahzadə az qala səs tellərini qopararaq ucadan hürüdü.
  Doğrudan da, oğlandan qaçmaq nə ayıbdır.
  Oleq Rıbaçenko hiyləgərcəsinə gülümsədi:
  - Nəhayət, görüləsi bir iş var!
  Onun təcrübəsi artıq o qədər genişdir ki, rəqiblərinin daha böyük olması onu narahat etmir.
  Sıravi mühafizəçilər arasından nəfəsləri kəsilmiş, taqətdən düşmüş döyüşçülər qəfil dayanıb cəld silahlarını qaldırdılar. Oleq Rıbaçenkonun ardınca qaçan zadəganlar dərhal ayağa qalxdılar: düşmənlə, hətta "müqəddəs" (bəli, o, müqəddəsdir, sarışın şeytandır!) ilə duel, şübhəsiz ki, qiymətli vaxt itirməli olacaq. Burada, axırda, onlarla ən pis döyüşçü bir anda tələsir. Və ya çox uzun müddət, bəlkə də onu qəbirdə dəfn edənə qədər gözləyə bilərlər. Bir şey olarsa, "kiçik şeytan" bir anda yığılır və daşı qazır. Onlar öz qürur və qürurlarını əlavə etdilər.
  Sürət daha da dik olsun və onlar dərhal məyusluq içində hönkürdülər: ikiqat, qısa bir metal cingiltisi eşidildi və müqəddəs döyüşün yeni qurbanları nəm dam edərək yerə yıxılaraq yerə yıxıldılar.
  Oğlan çox sürətlidir və onun reaksiyası kobradan daha sürətlidir.
  Təcrübəli Oleq Rıbaçenko ilk rəqibini qasıq nahiyəsinə sadə zərbə ilə öldürüb. Zəif, lakin təsirli. O oğlana yazığım gəlir, bundan sonra nəsil verə biləcəkmi? Amma o qədər də dramatik deyil. Bununla belə, xoşbəxtlikdən əlli yaşlarında "kastrasiya" qurbanı olan oğlan deyildi. Nəcib bir insan, yaqut qızılgülləri olan bir ailə gerbi. İkincisi burnunda sıçrayan dirsək aldı. Çox qan var və nokaut kimi görünür... Bədənin əlavə hərəkəti də budur. Sonra qalanlara hücum edin.
  Sən monqus kimi sürətlisən. Rəqibləriniz ayaqlaşa bilmirlər.
  Birini dərhal polkovnik oğlan hər iki ayağı ilə bədəninə təpiklə vurdu. Zireh əyildi, ağzının arxasından laxtalanmış qan tüpürdü, digəri isə əyri buynuzlu küt dəbilqəyə qılıncın bayağı zərbəsindən məəttəl qaldı. Və növbəti rəqibin çənəsinə polad sapla vuruldu. Ən kənarına vursanız yaxşı kəsilir. Qalanları oğlan polkovnikin üstünə qaçdılar.
  Deyəsən, ayı sürüsü igid canavar balasına hücum edib.
  Amma Oleq Rıbaçenko hər şeyi düzgün hesablayıb, yorulacaqlar, tükənəcəklər. Və hərəkətlər eyni deyil və reaksiya eyni deyil. Fiziki cəhətdən çox güclü olan döyüşçülər zirehdə bu qədər qaça bilirlər, ancaq at belində döyüşməyə adət edənlər bunu bacarmır. Yalnız güclü iradəli keyfiyyətlərinə görə davam etdilər. Əlbətdə yaxşı.
  Oğlan isə heç örtülü deyil, lakin fenomenal reaksiyasına görə asanlıqla qaçır.
  Oleq Rıbaçenko , sanki kimsə ilə söhbət edərkən, gənc Sokrat kimi qeyd etdi:
  - Dəlicəsinə qəhrəman olsa da, əsgər axmaqlıq etmir - komandir axmaqlıq edir, qəhrəmanlığın dəli olduğu yerə əsgər göndərir!
  Düşmənlər ürək parçalayan qışqırıqlar və öküz uğultuları ilə özlərini şadlandırmağa çalışırlar.
  Ancaq əzələlərinizi aldada bilməzsiniz. Döyüşçülər isə indi yuxulu milçəklər kimi bir-birinə qarışaraq dolaşırdılar. Bundan əlavə, təpik vurma taktikası Avropa xalqları üçün qeyri-adidir. Bunun üçün hazırlanmış müdafiə sistemi yoxdur, Çin əlifbasına bənzəyir.
  Və təxmin edin - onlar döyüş sənəti haqqında belə eşitməyiblər!
  Sürətli və həmişə təzə Oleq Rıbaçenko bundan istifadə edir. Sonra şou başladı: təpiklər, qılınclar, dizlər, dirsəklər, çılğın sürətlə. Hətta ən sadə şey - kiçikləri zirehdə döymək. On qüdrətli adam, qızların və oğlanların qaçdığı siyahıların səthində, sörfün atdığı çubuqlar kimi uzanmış, qıvrılmış vəziyyətdə qaldılar, onlara dərhal sadə tibbi yardım göstərildi. Və kimsə bunu etməli deyildi; onların ruhu cənnətə uçdu. Ya da bəxtindən asılı olaraq cəhənnəmdə. Nədənsə Oleq Rıbaçenko Vısotskinin məşhur hitini xatırladı - ruhunuz yuxarıya doğru can atırdı! Bir xəyalla yenidən doğulacaqsan...
  Amma donuz kimi yaşasaydın, donuz olaraq qalacaqsan!
  Lakin sonra Oleq Rıbaçenkonun üstünə çənə əvəzinə qılınc olan quduz tarakan gəldi. Bunlardan yalnız üç rütbəli şəxs, digərləri isə onların rəhbərliyi altında, demək olar ki, qaydalara uyğun qurulmuş yaxşı əlaqələndirilmiş müqavimət göstərdilər. Onlar tək bir cərgədə dayanmağa cəhd etdilər və yorğunluqlarına baxmayaraq, mümkün qədər tez və çox hərəkət etməyə çalışdılar. Hücum edən kiçik polkovnikin onları dərhal stadionun səthinə yığmağa imkan vermədi.
  Buradakı döyüşçülər təcrübəli, yarıçılpaq, qaralmış, qandallı, ayaqları nəzərəçarpacaq dərəcədə qırılan oğlandan xeyli böyükdür.
  Lakin Oleq Rıbaçenko elə uçdu ki, onların düzülməsinə belə icazə vermədi; ilk ikisi sadə bir hiylə üçün düşdü, başına bir yelləncək verdi, bədənə zərbələr aldılar.
  Oleq Rıbaçenko XX əsrdə qılıncoynatma ilə məşğul idi və ona yad deyildi.
  Və zireh və qabırğalar xırıldayır. Və sınmış ciyərdən bulaq kimi qan səpildi.
  Daşların üstünə düşdü və turşu kimi fısıldadı.
  Sonra amansız, çılpaq daban Baron de Muqasakda başqa bir məbəd tapdı. Oğlan polkovnik cəngavərlərin arasında hamster kimi çuxura, dirsəkləri və çənələri bir dəfə, iki dəfə sürüşdü. Kompüter oyunlarında, müxtəlif döyüş sənətlərində, hətta çənənin ucuna, ucun sağ nöqtəsindən sol tərəfə qədər yüngül bir zərbə belə, ən israrlı döyüşçünü tamamilə sıradan çıxarmağa qadirdir.
  Yaxşı, oğlan kimi görünmək əmzik olmaq demək deyil.
  Daha beş nəfər qalıb, amma Oleq Rıbaçenko dayanmağı düşünmür. Əbədi oğlan, salto edir, əlləri üstə dayanıb ağzındakı qığırdaqları təpikləyir.
  Sümüklər və dəri partlayır, qan püskürür.
  Gözəl, hətta Ceki Çan da bundan yaxşısını edə bilməzdi. Yeri gəlmişkən, bıçaqlardan biri çılpaq qabırğalarımı hər şeyi qaşıdı. Amma bu cəfəngiyyatdır. Beləliklə, oğlan-şahzadə daha da qəzəblənəcək. Özünüzü şikəst etməmək üçün qılıncları qıçlarınızdan tutursunuz. Nə qədər çox isinsəniz, güc sizin içinizdə bir o qədər güclü köpüklənir. Yan-yana, bir də axırıncı sayının boynunda güclü, yalın ayaq... Lənət olsun, canavar oğlu mətbuatı xəncərlə vurdu, Oleq Rıbaçenkonun qarnında qan damcıları göründü.
  Bu, əlbəttə ki, xoşagəlməz idi, lakin güclü əzələlər kənardan qaçmadı.
  Polkovnik oğlan deyir:
  -Müharibə şahmatdan fərqli olaraq qurbansız deyil, şahmat oyunu isə müharibədən fərqli olaraq nəticəsizdir!
  Oğlan qırmızı maye ilə qarışmış parçalanmış tər damcılarını silkələdi.
  Bütün bu yaralar kiçik bir şey idi, ona görə də dörd nəfər içəri girəndə qanaxma dayandı. Qılınclar parıldadı, ilk iki döyüşçü mexaniki şəkildə dəf edildi və bıçaqlar çıxdı və karotid arteriyalara düz düşdü.
  Oleq Rıbaçenko ilk dəfə antilop tutan pələng balası kimi gülümsədi.
  Digər iki ayaq isə ən həssas yerdədir. Estetik cəhətdən xoş deyil, bloklama bacarığının olmaması səbəbindən təsirli olur.
  Hər şey yaxşı gedir və siz ilhamla dolusunuz.
  Daha beş rəqib. Hamısı Oleq Rıbaçenkoya yuxulu milçək kimi görünür. Yaxşı, güləşdə "crab" "twist" texnikası və bir dəstə kiçik, atılmış əsgərlər görünür. Və başın arxasındakı ən ağır döyüşçüyə son atlama. O, yıxılaraq digərlərini sıradan çıxarır. Əla işdir!
  Oğlan ayağını qan gölünə vurdu.
  İyirminin sayına belə çata bilmirlər!
  Oleq Rıbaçenko heykəllənmiş gövdəsini yelləyərək və zəncirlərini çınqıldadaraq oxuyurdu:
  - Hər şey mümkün deyil, mən dəqiq bilirəm!
  Bu müddət ərzində onlarla ən sərt döyüşçü katapultdan atılan daş kimi toqquşma yerindən keçdi və demək olar ki, yarım dairə irəli atıldı. Çevik hərəkət edən Oleq Rıbaçenko daha onlarla təlim keçmiş döyüşçünü yerə yıxmalı oldu. Ancaq döyüşdən dincəlməmək daha yaxşıdır. Əzələlər istiləşdi, döyüş ayğırının yerişində kəsik yox oldu. Budur, onlar yorulublar və onlar çirkab içində olmalıdırlar. Oleq Rıbaçenko tıxac kimi içəri girib içəri girir, barmağında fırlanır, xoşbəxtlikdən mərmər plitənin üzərində mükəmməl sürüşür və dərhal ayağını aşağı salmadan dörd nəfərin başındakı dəmir parçası ilə vurur.
  Bir tıxac kimi - ölümcül maya.
  Yaxşı, hələ də biri onun sinəsinə xəncərlə vurmağı bacarsın. Dəri qırıldı, əzələlərə ilişdi. Bu xəncəri çılpaq barmaqlarınla götürüb bumeranq kimi atırsan. Onlardan ikisinin boğazı kəsilib. Qan sıçrayır. Daha ikisi qılıncla, qalanları isə sapla kəsildi (nə qədərini öldürmək olar!). Buna diplom əlavə edə bilməzsən. Ancaq geri çəkilmədən vuruşun.
  Oğlanın əzələli bədənindən qan damcılayır. Axınlar tökmə relyefi boyunca axır.
  Oleq Rıbaçenko bəbir kimi uğuldayır və yenidən hücum edənləri yarıb. Necə deyərlər; Arvad ərindən, ər mələkdən qorxsun!
  O, rus cəngavəridir - tanrıların sevimlisi!
  Amma bu halda Ölüm xala qardaşı oğlu Həyatdan qorxsun! Oğlan polkovnik qeyri-insani çevik ayaq barmaqları ilə xəncər atmağı xoşlayırdı. O, kobud rəqiblərini çıxararaq yenidən dönür və indi başqa həmkarı məğlub olur.
  O, cavanlaşdıqca, uşağa mobillik terminatoru əlavə etdi.
  Düzdü, o, şər qarıya dəyirmanla qalib gəlməli idi və o, artıq məğlub olmuşdu. İndi əsas şey məhv qılınclarından yan keçməkdir. Müharibədə yarı dost və yarı qərib yoxdur. Cəmi yüz faiz daxildən və kənardan gələnlər var. Çoxlu tərəfdaş-müttəfiq və hətta daha çox düşmən var.
  Oğlan üfüqi bir yarıqda oturdu və dərhal ayağa qalxdı.
  Bütün dairəni keçə bilərsən, rəqabətdə qabaqlaya bilərsən, biznes əməliyyatında kapitalını yığa bilərsən, ancaq qarın yuvarlaqlaşanda, ixtiraçılığın düz olanda uğur qazana bilməzsən! Düşmənin düşünülmüş taktikası yoxdur. Beləliklə, onlarla döyüşçü ona dart atmaq qərarına gəldi və altısı arxa-arxaya vuruşaraq cəhd etdi. Özü də onlara hücum etmək istəsə, bunun hiyləgər bir tələ olduğunu düşünürlər.
  Oğlan polkovnik dartın qarşısını aldı və özü də çılpaq barmaqları ilə vuran silahı atdı. Mədəsində deşik olan döyüşçü qan içində boğularaq yıxılıb.
  Oleq Rıbaçenko gülümsədi və oxumağa başladı, çünki bu, onun rəqabətidir - Rusiyanın həlledici gələcəyidir, burada fasilələr və anlaşılmaz qıvrımlar və ya xronoloji bükülmələr keçir;
  
  Qızıl qarğıdalı qulaqları -
  Küləyin dodaqlarının xışıltısı dalğa kimi...
  Eynəkləri oynaqla dolduracağıq
  Qoy çay şampanla axsın!
  
  Vətənimiz, səxavətli Rusiya,
  Payız örtüyünün qızıl olduğu yerdə,
  Yox, inanın mənə, Vətən daha gözəldir,
  Yetişmiş alma nektarı töküldü!
  
  Qışda isə ecazkar gümüşü qar,
  Konki altında göllər kristal təmiz idi!
  Bizim ətirli çörəyimiz necə dadlıdır,
  Və rus qılıncının bıçağı kəskindir!
  
  Hər yarpağın zümrüd sapı var,
  Hər qönçədə mərcan parıldayır...
  Solovyov gözəl bir mahnı tökür,
  Meydanda isə məxmər dayanma kimidir.
  
  Ot üzərində şeh damcılarının brilyantları,
  Dandelion ulduz kimi yanır!
  Sən pravoslav Vətənsən,
  Əbədi şöhrət üçün əbədi yaşa!
  
  Dünya gözəldir, bəzən gülümsəsə də,
  Və taleyi qəddar ola bilər,
  Ancaq müqəddəs Rus gözəldir,
  Qapını bütün qonaqların üzünə açdıq!
  
  Oleq Rıbaçenko qılıncları ilə üç dartını yerə yıxdı, daha iki sıçrayıb ayağa qalxdı, onları yalın ayaqları ilə götürüb atıcı cəngavərlərin üstünə atdı və qılınclar onlara çatmaq istəyən cəngavərlərin üzərinə düşdü. Qılınc onun qabırğasına dəydi, amma sonra dörd nəfərin başına birdən, daha ikisinin gözünə dartla vuruldu. Biri sağa, digəri isə sola. Oğlan polkovnik oxumağa davam edərək gizlənən altılığa hücum etdi;
  
  Alim ağılla bomba icad etdi,
  O, namizədin başı ilə nə düşünürdü?
  Axı əxlaqsız, ağıllı adam da eşşəkdir,
  Heç olmasa dəliliyinə görə qrant alır!
  
  Digərlərinə silah üçün patent verildi,
  Peyk orbitə nə göndərir?
  Alim hərbi gücsüz deyil,
  Tamlığa yalan deməyin, cənablar!
  
  İnsanlar müharibə üçün çalışmalı,
  Bir-birlərinə pis münasibət bəsləyirlər.
  Bunun niyə baş verdiyini başa düşmürəm,
  Kimsə yaxşı bir şey edirmi?
  Biri akvarellə çəni rəngləyir,
  Başqa bir Katyuşa eskiz edəcək.
  Uşaq bağçasından pulemyot toplayır,
  Bizim yeniyetmə isə parad formasında yürüş etməyi sevir!
  
  Qalxanlar bütün bədəni örtə bilmir və yalnız özlərini manevr edirlər, mühafizəçilər düşmənin zəif örtülmüş ayaqlarını bircə ani "qayçı" texnikası ilə kəsməyi asanlaşdırırdı. Həm də, yeri gəlmişkən, kompüter oyunlarından. Sonra dönün və qalanlara hücum edin. Necə deyərlər, sürət. Bir neçə döyüşçü hələ də ataraq onu tutmağa çalışır, lakin polkovnik oğlan çox ildırım sürətidir. Qeyri-insani sürət.
  Bu, sünbülcüklərin arasından qaçan çita kimidir.
  Nəticə isə şikəst olmayan, ancaq heyrətə düşən üçün uğurlu oldu
  Oleq Rıbaçenko düşməni zəncirlə hərəkət etdirdi - beyinlər sıçradı.
  Deyirlər ki, çöldəki biri döyüşçü deyil. Ancaq tək adam, əksinə, döyüşdə bir sıra üstünlüklərə malikdir. Məsələn, manevr qabiliyyəti, kiçik ölçülü, çətin vurmaq və gözə çarpmır. Düşmənlər Oleq Rıbaçenkonu tapdalamağa ümid edirdilər, lakin polkovnik oğlanın tempi bir az da azaltmağa başlaması nəzərə çarpmırdı.
  Nə yaralar, nə də döyüşün şiddəti oğlanı ləngitmədi.
  Əksinə, o, getdikcə daha inamlı mübarizə aparıb, taqətdən düşmüş rəqibi üzərində üstünlüyünü artırıb. Üstəlik, o da mahnı oxuyurdu.
  
  Axı, epauletlər yuxuda parlaqdır,
  Bizim üçün bəzən şüalar günəşdən daha qiymətlidir.
  Axı, bədbəxt yer üzündə yer yoxdur,
  Kiminsə qanının qırmızı axmadığı yerdə!
  
  Axı insan insana canavardır,
  Bəli, bəzən pis bir it iy verir!
  Sənə bir tikə çörək belə verməz,
  Tək yaşayır - qəddar hədiyyə!
  
  Rəbb Ata hansı insanları yetişdirdi?
  Necə olur ki, pislik dünyanı idarə edir?
  Şiddətli padşah xalq arasında cəsurdur,
  Əsas dostum isə aqressiv qardaş Qabildir!
  
  Rəbb cavab verdi: Sənin seçimindir,
  Pulsuz, çətin, lakin zəruri...
  Gözlərinə yumruq vursan daha kəskin fikirlər,
  Dünya birləşsə, insanlar lal olar!
  
  Ona görə də döyüş sənin taleyindir,
  Mən burada sənin üçün heç nəyi dəyişməyəcəyəm.
  Döyüşdə cəhənnəm xaos hökm sürsə də,
  Asan çörək və möcüzəyə ümid yoxdur!
  
  Ancaq məqsədim səni möhkəm gücləndirməkdir,
  Qüdrətli ağılla xəyallar qurmaq üçün,
  İp zəncirdən daha möhkəm olsun,
  Hər kəs döyüşdə qəhrəman kimi tanınsın deyə!
  Cəngavər oğlan yol boyu başqa bir dəstə cəngavər iti səpələdi. Müharibədirsə, müharibə kimi davranın.
  Fillərlə döyüşdə canavar kimi olun və sürüyü məğlub etmək şansınız olacaq.
  Ona xəncərlər atırlar, qılınclarla zərbələr keçir, lakin yaralar demək olar ki, dərhal yox olur, bu da parlaq yazıçı və polkovnik Oleq Rıbaçenkonu çox ruhlandırırdı. Axı o, həqiqətən də cismani bir supermen oldu. Və ya Clone Knight kimi bir şey. Dəmir kolları necə kəsir, belə ecazkar xəzinələri olmasaydı, qılınclar belə bir sürətə tab gətirməzdi. Hətta Marqarita da əsəbiləşdi, o, cütlükdəki aparıcı rolunu itirirdi. Hansı ki, onda yox idi! Axı Oleq Rıbaçenko indi qurbanlar arasında şübhəsiz liderdir. Xüsusilə təpik vuranda necə də yaxşıdı. Bu, üçlük uçuşunda sağ ayaqla çölə atılan ayağın qarışığıdır, solla enərkən isə təpikləyir. Ən güclüləri Stiff One-Eyed, Anders Chirac, Balu Borka və Skandinaviyanın ən güclü druid sehrbazlarından ibarət dörddür.
  Sonuncu, hətta döyüşdən əvvəl, hətta sürət və dözümlülüyü artıran döyüş həlimi içmək üçün seçilmişlər. Reaksiya sürəti də. Belə iksiri tez-tez içmək təhlükəli olsa da, ondan sonra üç-dörd gün ölü kimi yatırsan. Bəli və dərmanın fəaliyyətini dayandırmadan əvvəl tələsmək lazımdır. Şübhəsiz ki, yeddi güclü Vikinq döyüşçüləri dördünün fövqəltəbii rəqiblərini asanlıqla məğlub edə biləcəkləri bu planı artıq başa düşmüşdülər.
  Lakin bu, oğlan polkovniki narahat etmirdi.
  Oleq Rıbaçenko isə daha da irəliləyərək, öz mahnısı ilə düşmənin qulaqlarını kəsdi;
  
  Bizi dərəyə sıxıblar deyəsən,
  Dəhşətli bir kabus gəldi.
  Dostuma dastan oxuya bilərəm -
  Hansı cəhənnəm iblisi dirilir!
  
  Təhlükəli həyəcan siren kimi səslənir,
  Sanki burada od yanır...
  Hər kəs yaşaya bilməz, inan mənə, Allahsız,
  Ancaq həqiqətən zərbəni gücləndirin!
  
  Oğlan da doğuşdan döyüşçüdür,
  Çünki onun içinə polad və lava sıçrayır.
  Amma mən sadəcə bağışlanma diləmək istəyirəm,
  Ki, mənim yumruğum düşmən üçün lom deyil!
  
  Bu daha çox şücaət olsa da,
  Bəzən döyüşmək lazımdır.
  Amma vicdanınız kimi zibil qutusuna atmayın,
  Bu cəhənnəm oyununa qapılmayın!
  
  Kim bilir bu dünyada həyat varmı
  Dünyamızda hər şey doğrudur: kölgə, ilğım.
  Cinayətkarları məsuliyyətə cəlb edəcəyik
  Nə vaxt cəsarətimizi dərhal tuta biləcəyik!
  
  Əgər döyüşdə bir şey itirmisənsə,
  Və sən pisliyi məğlub edə bilmədin...
  Onsuz da açacağıq, inan mənə,
  Gəlin çatışmayan sıfırları keçək!
  
  Hər kəs mütləq döyüşdə nail ola bilər,
  Güc və ağıl olanda!
  Bir mis qəpik belə pislik yağdıracaq,
  Vətən cəsur insanı himnlərdə ucaldacaq!
  
  Yuxuda, daha doğrusu paralel kainatda Oleq Rıbaçenko artıq o qədər qəzəbləndi ki, ağ atı tamamilə yəhərlədi.
  Təcrübəli veteranın zehninə sahib bir oğlan qorxulu və fantastikdir!
  Lakin düşmən daim ona hücum edir. Özlərini və yoldaşlarını alqışlayaraq, qılıncların və ya polkovnikin oğlanın çevik ayaqlarının necə amansızcasına vurulduğunun fərqinə varmadılar. Başqa cür necə ola bilərdi? Axı qorxaqların və ya zəiflərin bu səviyyədə yarışmasına icazə verilmir. Bu, məhz cəngavərliyin rəngidir. Burada bir fəryad təpik dəf edərək qılıncını yerə qoya bildi. O, polkovnik oğlanın dərisini kəsdi. Və nə?
  Sizcə, bu Oleq Rıbaçenkonu dayandırdı?
  Ağrını belə hiss etmirdi, artıq yaralara çox öyrəşmişdi. Yenidən itələdim və tamamilə qaraldı. Buna görə də gurultu və iyləmə ilə cavab verməlisiniz. Bu, onu hətta gülməli vəziyyətə gətirir! Lövhədə düşmənlər varmı? Ancaq indi qaçışlarını sürətləndirdilər və yalnız qılıncla qaçmaqda daha yaxşı olurlar. İki nəhəng yaralı ayı kimi hürüyərək döyüşçü oğlana məsafəni bağladılar.
  Elə bil dalğalar estakada vurdu... Oğlan mirvari dişlərini yellədi.
  Sonra bir növ onlara yazığım gəldi. Ayaqlarının altına girdi ki, hər ikisi alınları ilə toqquşdu, gözlərindən deyil, dəbilqələrindən olsa da, sözün əsl mənasında qığılcımlar düşdü. Ancaq döşlər seğirildi və susdu. Məsafə yüz qırx metrə yaxın qanla doymuşdu. Hər bir döyüşçüdə bu olmalıdır, böyük bir ürək, lakin az qorxu və böyük məsuliyyət hissi olmalıdır! Bəli, ölməz halda döyüşmək bir az vicdansızlıqdır, amma təəssüf ki, şərəf müharibədə nisbi anlayışdır. Məntiqlidir: axı, iki ayı bir yuvada yaşamır, ancaq yırtıcı təfəkkürü ilə bir insanda iki əxlaq mükəmməl şəkildə birləşir! Qalan on nəfərin ən yaxşısı indi demək olar ki, qəsdən geridə qaldı, düşməni yıxmağa hesablandı. Bəli, əslində atışmada güclü müqavimət göstərə bilərdilər. Məhz bu anda sehrli güc iksiri ilə gücləndirilmiş dörd "siyahı kralı" açıq şəkildə hücumlarını planlaşdırmaq istədi.
  İri çaqqallar kimi, pələng balasını tələyə salmağa qərar verdilər.
  Oleq Rıbaçenko, əlbəttə ki, bunu başa düşdü, amma qorxmadı. Uşaq nə ilə əylənsə də, özünü asmamaq şərti ilə. Amma həm də səmada nə cür qarğalar görünür. Yer planetində döyüş getsə də, dünyəvi tiplər deyil. Və burada, məsələn, bir məxluq: bədənin birinci üçdə biri böyük bir kirpi iynələri ilə, ikincisi balıq pulcuqları kimi, üçüncüsü qarğıdalı ləçəkləri ilə. Aşağıdan qanadlar isə kəpənək qanadlarına, yuxarıdan isə kart oynamağa bənzəyir. Vay, və abortlar başladı.
  Əbədi oğlan polkovnik ilişib qalmış tərəziləri silkələdi.
  Bununla belə, onu qorxutmayın. Və dahilərin sui-qəsdindən, Napoleon marşalı Davutun tipik taktikasından söhbət getmirdi. Düşmən əmicidirsə, onu götür və tullan. Bununla belə, polkovnik oğlan fikirləşdi ki, bəlkə də əbəs yerə onların haqqında belə pis danışdı - hesablama var idi, amma hərbi hazırlıq, bəxt və təbii qarşılıqlı yardım üçün.
  Madam ki, bu dünya çox xaindir, üç qat daha ayıq ol!
  Marqarita hətta həvəsləndirərək qışqırdı:
  - Pusuda olan pələng dişlərini qıvrana qədər təhlükəlidir... insan isə parlaq ixtira ilə parıldayana qədər acizdir! - Oleq Rıbaçenko dostu üçün cümləsini bitirdi!
  Sevdiyiniz insanın dəstəyinə sahib olmaq yaxşıdır.
  Ola bilsin ki, gözləri nəyəsə dikilib, amma qurban əsl döyüşçü olub. Yuxuda olsa belə!
  Yaxud yuxuda yox, insanların ruhunun sığınacaq axtardığı dünyalararası bir yerdə.
  Ancaq təhlükəli düşmənlər hələ də qalır.
  Bəli, onlar intriqalar qurmaq istəyən kimi, gənc adam ağlına gəlməyən addımını yenidən atdı. O, qəfildən, prinsipcə qeyri-mümkün görünsə də, qaçmağa məcbur etdi və qılınclar artıq vurdu ki, bir neçə cəngavər yıxıldı, baxmayaraq ki, bıçaq onlara toxunmadı. İndi bir pirat onun yolunda dayandı, Don Sezar de Bazan adlı iksirlə də vuruldu. O, xüsusilə sehrli dərmanın təsiri altında ciddi müqavimət göstərə bilərdi. Dəniz qulduru Oleq Rıbaçenkoya xəncər atıb, lakin polkovnik oğlan dərhal çılpaq barmaqları ilə bıçağı tutub geri atıb. Xəncər mürəkkəb bir trayektoriya ilə uçdu və ucu birbaşa günəş pleksusuna deşdiyi zaman quldur onu dəf edə bilmədi. Atılan gürz də tutuldu.
  Gənc döyüşçü fövqəlbəşərdir və böyük təcrübəyə malikdir.
  Oğlan polkovnik dayandırılmış sehrbazları tutdu və hələ də uzaqda, uzun müddət burnunu çəkməyə ehtiyac duymadığı, ələ keçirilən dəyənəyi ataraq, taktiki olaraq qəfil cəsarətli bir hücuma başladı. Amma yəqin ki, hamı əvvəlcə lağ edirdi ki, cırıq dilənçi ilə döyüşməli olacaqlar. Ölümcül silahın bir xüsusiyyəti var idi ki, o, həm də sehrlənirdi və onun dağıdıcı uçuşunu qaçırmaq asandır. Məlum oldu ki, "mərmi" düşmənin bədəninə elə bir qüvvə ilə dəydi ki, güclü metal lövhə partladı və ovsunlu döyüşçünün özü kəsimxanada öküz kimi yıxılaraq beş metr geriyə atıldı.
  Oğlan qışqırdı:
  - Vətənə izzət!
  Bu klassik sinifdir!
  Lakin hücum davam edir.
  Başqa bir anda, növbəti rəqib ikinci qılıncın zərbəsindən sınıq əli və qabırğaları çatlayaraq qışqıraraq yerə yıxıldı. Əgər zireh sehrli şəkildə bərkidilməsəydi, qüdrətli döyüşçü nəfis şəkildə parçalara ayrılardı.
  Oleq Rıbaçenko top kimi fırlandı.
  Bəli, hətta Bilan da onlara burada kömək etməyəcək. Və mümkün olmayan hər şey mümkündür!
  Tam sürətlə doğradığınız zaman - ehtiyatsızlıqla!
  Oleq Rıbaçenko isə tamaşaçıların coşğulu gurultusu altında daha da sürətlə qaçdı. Artıq qalib gəldiyinizi deyə bilməzsiniz. Bədnam bersektlərdən fərqli olaraq, təhqiramiz trans onun içinə belə batmadı. Qılıncları ilə yolu hamarlaşdırmağa kömək edərək, qaçışını maksimum dərəcədə sürətləndirdi. Baxmayaraq ki, bunu hədd hesab etmək olar. İşıq sürəti, Eynşteynin yalançı nəzəriyyəsinin əksinə olaraq, əlavə qanununa tabe olaraq hətta dəyişir. Lakin o, fotondan daha sürətli sürətləndi. Hətta elə gəlirdi ki, o, ən iti daşlara toxunmağı dayandırıb. Və bir zərbə ilə Sehrbazların layiqli müqavimət göstərməyə çalışdığı növbəti qrupa çatdı.
  Döyüş uzandı - oğlanın əzələli, heykəltəraş bədəni qan və tər qarışığı ilə parıldadı.
  Təbii ki, bütün qalan qaçışçıların müəyyən bir fikri var idi: qabaqdakılardan bir az geridə qalmaq, arxadakılarla isə itələmək və həddən artıq çılğın gənc mələyi bütün izdihamla əzmək. Amma vicdanın belə bununla heç bir əlaqəsi yoxdur. Hiss olunurdu ki, sanki Allahın Anası oradadır və heç vaxt onlara bunu etməyə icazə verməyəcək. Axı, yalnız Allahın xalqı belə mübarizə apara bilər. İnsan bunu edə bilməz! Bundan əlavə, ən vacib həqiqət olan başqa bir fikir onları dayandırdı: axı, hamı sadəcə qaçırdı və sarışın imp və ya balaca mələk tək-tək və toplu şəkildə döyüşmək məcburiyyətində qaldı. bütün ordu, ən bacarıqlı rəqiblər.
  Oğlan polkovnik onlardan çox asanlıqla qalib gəlsə də, hər bir həqiqi peşəkar döyüşçü yorucu qaçışdan şiddətli atışmaya keçməyin nə olduğunu yaxşı bilir, hətta dayanmır, arxa ayaqları olmadan təqibi yenidən davam etdirir. Yəni mələk siması ilə balaca şeytana qalib gəlmək şansları var idi.
  Bəli, axırda şans dəyişir!
  Oleq Rıbaçenko təbii ki, belə düşünmürdü:
  - Hamı yorulur, yalnız tənbəllər yorğunluğa tab gətirər, yalnız ölülər tər tökməz!
  Oğlan bir kəlmə dedi!
  Buna görə də o, döyüşü tez başa vurmağa can atırdı. Qaçılmaz sonunu gözləmədən belə, cəngavərlər qorxu içində dişlərini tıqqıldatdılar. Və döyüşmək üçün əmrə ehtiyac yoxdur.Təslim olmaq haqqında şahzadədən bəhanə almaq məsləhətdir.
  Ancaq bunu gözləmək olarmı?
  Şahzadə de Aregolla tükənmiş qrupunu dayandırdı və qurbanı çubuqlu və polad qazana cəlb edən kimi onları süpürgə bir çuvalda yerləşdirməyə çalışdı.
  Nizələr barrakuda dişləri kimi parıldayırdı.
  Aleksey isə ona imkan vermədi (Suvorovun hücumları üslubunda özünü brassla ataraq), düzüləcəkdilər.
  Oğlan polkovnik həvəslə dolu idi.
  Bəli, bizim dövrümüzdə indiki tayfa kimi deyil, insanlar var idi! Siz qəhrəman deyilsiniz! Amma Moskvadan daha qurban olmayacaq. Napoleon da Avropada darmadağın olacaq, dühası ona kömək etməyəcək. Bəli, onun namizədliyi üçün heç bir inqilab olmazdı.
  Və ümumiyyətlə, biz dünyanı birləşmiş və təhlükəsiz edəcəyik!
  Bravo! Borodino döyüşünə icazə verməyəcəyik! Bunun əvəzinə müharibəni burada bitirək! Sonra sərt Oleq Rıbaçenko içəri girdi, yan tərəfə tullandı, düşmənin qılınclarını yerə yıxdı və bədəni ilə yerə yıxdı. Ardınca inanılmaz dərəcədə uzun bir sıçrayış oldu, hətta çita belə edə bilməz. Bəli, Oleq Rıbaçenko gec də olsa, qılıncla çiyninə zərbə endirdi. Ancaq gecikmə ilə çox sərmayə qoydu və indi De Aregolla özü, iksirinə baxmayaraq, sinəsinə sarsıdıcı bir zərbə aldı və arxası üstə düşdü.
  Ayağa qalxmaq cəhdi və başına qılınc. O, sehrli bir transa bürünsə də, "müqəddəs döyüşün" sonuna qədər tək başına ayağa qalxa bilmədi. Və Aleksey diqqəti yayındıran və ağrılı nöqtəyə əsl zərbə olan Hollivud "barrel" texnikasını inkişaf etdirdi. Qrupdakı yeganə, həm də druid, mırıldanan sehrbaz, o qədər dərin müdafiəyə keçdi ki, Oleq Terminatorun sürətlə yan tərəfə atıldığı və beşinci döyüşçünün dəbilqəsi ilə aşdığı anı əldən verdi. yaş ləkədə məktəbli kimi əzilib .
  Oğlan hörmətli hər iki əlini yuxarı qaldırıb qışqırdı:
  - Qələbə!
  Bundan sonra Oleq Rıbaçenko Puqaçov üsyanı zamanı yenidən köçdü. Hələ görüləsi çox iş var idi. Kəndli padşahının ordusu Kazana hücum etdi. Qüvvələr qeyri-bərabər idi, xüsusən də müdafiəçilər döyüşməyə o qədər də həvəsli deyildilər. Yerli tacirlər kazak şahı ilə görüş keçirərək şəhəri təslim edəcəklərini elan etdilər. Yalnız zabitlər həqiqətən müqavimət göstərdilər. Yerli milislər padşahın tərəfinə keçdilər. Zabitlərin bəziləri də Puqaçovun tərəfdarıdır. Əlbəttə, kazaklar da. Və real tarixdə Kazan alındı. Və burada Puqaçevitlər daha güclüdür və heç vaxt döyülməmişdir.
  Kazanın süqutu ilə Moskvaya yol açıldı. Kreml dərhal tutuldu, Oleq Rıbaçenko Potemkinin üzərinə kəmənd atdı. Böyük deyil, ikinci əmisi oğlu. General-leytenantı əsir götürdü. Həm də Kazan qubernatoru. Həm də bir neçə polkovnik.
  Bundan sonra mühakimə edildi: sürətli və ədalətli. Potemkin və Kazan qubernatoru asıldılar. Puqaçova sədaqət andı içməyə razılaşan iki polkovnik əfv edilib. Qalanları da dövrədədir. Böyük bir xəzinə və çoxlu təchizat ələ keçirdilər.
  Dörd mindən çox məhbus azad edildi və üsyançı orduya qoşuldu. Və Türkiyə cəbhəsinə getməyə hazır olan Ural fabriklərindən silah götürdülər.
  Puqaçov böyük uğur qazandı. Çarina Yekaterina artıq türklərlə razılığa gəlmək istəyirdi. Lakin üsyançıların böyük uğurlarından xəbər tutaraq ruslardan Balkanları və Krımı tərk etməyi tələb etdilər. Və ümumiyyətlə, qazanılan hər şeyi geri qaytarın və həm də böyük bir xərac ödəyin.
  Kazanın süqutundan sonra Puqaçov həqiqətən təhlükəli oldu. Onun ordusu Moskvaya doğru hərəkət etdi. Kozodemyansk çoxlu malların gətirildiyi güclü bir qalaya çevrildi. Melin min əsgər və iki yüz atlı ilə Puqaçova qarşı döyüşdü. Lakin o, toplarla böyük bir orduya məğlub oldu. Və sonra Puqaçevitlər Kozodemyanski fırtına ilə ələ keçirdilər.
  Oleq Rıbaçenko və Marqarita həmişə olduğu kimi, hücumun önündə gedirlər. Uşaqlar çox aqressiv və cəlddirlər. Və Kozodemyanski saxlamaq mümkün deyil.
  Puqaçovun ordusu artıq müxtəlif keyfiyyətdə yüz min əsgərə yaxınlaşırdı.
  Müxtəlifliyinə baxmayaraq, silahların və kubokların bolluğu bu armadanı yenilməz etdi.
  Puqaçevitlər başqa yerlərdə də uğur qazandılar. Beloborodov Uraldakı son bitkini ələ keçirdi və möhkəmləndi. Üsyançılar şəhərlərin çoxunu ələ keçirərək Tobolski mühasirəyə aldılar. Və uzun müddət üsyançılara müqavimət göstərən monastır yıxıldı. Delong Beloborodova döyüşməyə çalışdı, lakin tələyə düşdü və onun korpusu qismən məğlub oldu və qismən ələ keçirildi. General çətinliklə qaça bildi. Və tezliklə Tobolsk da düşdü.
  Uğurlar bir-birinin ardınca gedirdi... Üsyançılar Saratovu demək olar ki, döyüşsüz ələ keçirdilər. Bu da bir nailiyyət oldu, bir çox zabitlər onların tərəfinə keçdi.
  Puqaçovun ordusundan olan qüvvələrin bir hissəsi Simbirskə, Samaradan olan qüvvələrin bir hissəsi isə cənubdan gəldi. Kazak kralının qoşunları Nijni Novqoroda yaxınlaşdı. Burada qoz daha sərt idi. Bəzi bölmələr şəhərə gəlməyə müvəffəq olub. Gec olsa da.
  Ancaq Puqaçovun yüz minlik ordusu və üç yüz əllidən çox silahı və çoxsaylı silahları var. Üstəlik Syzran yıxıldı və Penza demək olar ki, döyüşmədən. Bütün Volqa kazak qoşunlarının dəstəyi ilə üsyan etdi. Şəhər getdikcə daha çox kəndli saxtakarına beyət etdi. Və getdikcə daha tez-tez kraliçanın qoşunları onun tərəfinə gəlirdi. Beləliklə, Simbirsk əsasən qoşunların xəyanəti sayəsində alındı. Üsyançılar Tsaritsın və Don istiqamətində hərəkət etdilər. Oraya xeyli qüvvə toplamaq da olardı. Emelyan Puqaçov özünü getdikcə daha inamlı hiss edirdi. Buna baxmayaraq, Nijni Novqorod alınmalı idi. Şəhər yaxşı möhkəmləndirilmiş və xeyli qarnizona malik idi.
  Lakin Kazan tacirləri yerlilərlə razılaşdılar ki, milis müqavimət göstərməsin. Bəzi zabitlər də çarla ittifaqa meyl edirdilər. Beləliklə, artıq hücumun ilk dəqiqələrində kraliçanın qoşunlarının müdafiəsində təsirli boşluqlar meydana çıxdı. Və təbii ki, bütün bunlar müdafiə üçün yaxşı deyil.
  Puqaçovun ordusu böyükdür. Və padşaha inam gücləndi. Hər qələbə ilə xalq daha da güclənir, güclənir. Beləliklə, kişilər və çöl sakinləri redotları alt-üst etdilər. Kazaklar da inamla döyüşürlər və onların arasında Don kazakları da var. Keçmiş əsgərlər, Ural işçiləri və başqa qüvvələr Çar Atası uğrunda vuruşurlar. Döyüş qızışır.
  Oleq Rıbaçenko və Marqarita həmişə olduğu kimi, ən çətin yerdə, həmişə olduğu kimi, hücumun ön cərgəsindədirlər və zabitləri və zadəganları kəsirlər. Oğlan və qız həqiqətən terminatorlardır.
  Puqaçovun yüksək səsi eşidilir:
  - Təslim olun, uşaqlar! Sənə mərhəmət olacaq!
  Və əsgərlər silahlarını yerə atırlar. Və tacir milisləri Puqaçevitlərə qoşuldu.
  Oleq Rıbaçenko yalın ayaq barmaqları ilə iti diski atır və generalı öldürür. Bundan sonra terminator oğlan qışqırır:
  -Müqəddəs torpağım şöhrətlənsin!
  Bundan sonra mühafizəçi qız Marqarita disklər atır. Və yenə başqa bir komandir öldürüldü. Bəli, hər iki gənc döyüşçü ən yaxşı vəziyyətdədir! Onlar da düşmənlərini məhv etdikləri kimi məhv edirlər!
  Oleq Rıbaçenko qışqırdı:
  - Bəli, Marsda və ya Venerada, Rusiyanın hər yerində sən bizimləsən!
  Və yenə çılpaq barmaqları ilə qumbara atır. Bəli, Ketrinin kral qoşunları onu buradan alacaqlar.
  Bununla belə, döyüş artıq ölür. Demək olar ki, bütün əsgərlər silahlarını yerə atdılar və yalnız ayrı-ayrı zabitləri bitirirlər. Amma getdikcə daha çoxu Emelyan Puqaçovun tərəfinə keçir. Çoxları hələ də düşünür: sadə kazak belə bir komandir olub, bu qədər şəhəri ala bilərmi? Xeyr, kralın mütləq olduğu aydındır!
  Nijni Novqorod yıxıldı... və çar, kazak və kəndli ordusu Moskvaya doğru irəliləyir. Hələlik paytaxtı əhatə edəcək xüsusi bir şey yoxdur. Üstəlik, bir çox şəhərlər döyüşsüz təslim olurlar. Burada Ryazanda yalnız fokus müqaviməti var. Bir neçə mühafizə batalyonu vuruşdu, qalanları təslim oldu.
  Fırıldaqçının uğurları ona gətirib çıxardı ki, Moskvaya hücum üçün iki yüz mindən çox qoşun topladı. Ana Bax isə çətinliklə örtülür. Yeddi min nizami qoşunu, daha iyirmi min milisi var, amma... Etibarsız.
  Puqaçevitlər Moskvanı müdafiə etməyə gedən bir neçə alayın qarşısını aldılar. Və demək olar ki, döyüşmədən Emelyanı Tuşinoda and içməyə gətirdilər.
  Yeni padşah onları xidmətə qəbul etdi. Və Moskvanı fırtına ilə almaq əmrini verdi.
  Üstəlik, tacir milisləri padşahla vuruşmaq istəmirdilər və yerli əhali qanuni imperatoru gözləyirdi.
  Digər bir xəbər Tsaritsının tutulması və kazak alaylarının üsyançıların tərəfinə keçməsi idi. Qəribədir ki, Yaitsky şəhəri hələ də dayandı. Baxmayaraq ki, Ketrin əsgərləri orada aclıqdan ölürdülər. Ancaq oradan yaxşı xəbər gəldi: Ustinya mütləq hamilədir. Bu o deməkdir ki, o, tezliklə varis dünyaya gətirəcək. Ya da qızı. Baxmayaraq ki, təcrübəli nənələr çox güman ki, oğludur.
  Emelyanın da sevinci var!
  Və üsyançı qoşunlar hücuma keçdilər. Gözlənildiyi kimi, tacir milisləri atəş açmayıb. Silahlarını yerə atıb təslim oldu. Əsgərlər də bir çox zabitlər kimi könülsüz vuruşurdular. Həm də paytaxtı bürüyən Emelyanın saysız-hesabsız axını deyildi.
  Paytaxtın müdafiəsinə komandanlıq edən Orlov qardaşlarından yalnız biri nəsə qurmağa çalışdı. Amma xəncərin atışı onun boğazını deşdi. Və bu döyüşçü yıxılaraq özünü ölü tapdı. Oleq Rıbaçenko qüsursuz hərəkət etdi.
  Bundan sonra terminator oğlan qışqırdı:
  - Yeni, rus sifarişi üçün!
  Və yenidən döyüşə atıldı. Beləliklə, oğlan şiddətlə döyüşdü. Bu çılğın həyəcan və ən vəhşi nəticələrdən ibarətdir.
  Moskvanın müdafiəsi geniş idi və buna görə də divarlar zəif örtülmüşdü. Ən əsası bölmələrin hələ də dayana bildikləri Kremlə çıxarılmasına imkan verməmək idi.
  Ancaq kazakların ən çox seçilən hissələri Kremlə daha əvvəl gəldi. Və qalaya girdilər. Çoxlu əsgərlər, hətta zabitlər də onların tərəfinə keçdi. Hətta Semenovski Mühafizə Alayından. Əslində yox, əsgərlər ölmək istəyirdilər. Beləliklə, Kreml çökdü...
  Puqaçov Ana Baxı ələ keçirdi və ağ atda paytaxta girdi. İndi o, demək olar ki, əsl padşahdır. Həm də dəbdəbəli geyimlərdə. Və bəlkə də taclanacaq. Qarnizonun çox hissəsi ələ keçirildi. And içənlərdən hətta bir-iki general, xeyli zabit var.
  İndi Puqaçov özünü daha inamlı hiss edir. Sankt-Peterburq hələ qabaqda olsa da, böyük uğurlar artıq əldə olunub!
  Parad zamanı Oleq Rıbaçenko diqqəti onsuz da orta yaşlı, qısa, arıq bir kişiyə çəkib. Onun haqqında tanış bir şey var idi. Oğlan, əlbəttə ki, onun yanına qaçdı, belə bir şansı qaçırmaq olmaz.
  Kişi sıçrayıb onun yaxasından tutaraq dedi:
  - Bu sən Aleksandr Vasilyeviç Suvorovsan! Görüşməyi gözləmədiyim biri idi!
  Sadə geyimli adam başını tərpətdi:
  - Bu da sən polkovnik Rıbaçenkosan! Necə sürətli!
  Oleq Rıbaçenko buna aydınlıq gətirib:
  - Artıq general-mayor! Sən isə, Aleksandr Vasilyeviç, feldmarşal olmalısan!
  Suvorov səmimi cavab verdi:
  - Ola bilər! Əgər xalq Üçüncü Pyotru bu qədər sevirsə, deməli, belədir!
  Oleq razılaşaraq başını tərpətdi:
  - Bizim tərəfə gəl! Qoy ordu xalqın yanında olsun!
  Suvorov qışqırdı:
  - Aman Allah... Sənin Emelyan xalqın ürəyincə olmasaydı, daha üç dəfə fikirləşərdim! Və sairə! Bədənim onun xidmətində olacaq!
  Beləliklə, Aleksandr Suvorov da üsyançıların və kəndli kralının tərəfinə keçdi.
  Nəhayət, Yaitsky şəhərinin möhkəmləndirilmiş ərazisi də çökdü. Sonuncu əsgər və zabitlər təslim oldular. Cənubda Həştərxan çara beyət etdi, demək olar ki, döyüşsüz təslim oldu. Don üsyançıların beşiyi oldu. Puqaçevitlər Peterburqa doğru hərəkət etdilər. Demək olar ki, heç bir müqavimət göstərmədilər. Getdikcə daha çox yeni rəflər təslim edildi.
  Emelyan Puqaçov zəfərlə qələbəyə doğru irəliləyirdi. Novqorodda onu böyük şərəflə qarşıladılar. Və yalnız Sankt-Peterburqun özündə müqavimət göstərə bildilər.
  Buna baxmayaraq, sürətli bir hücum gəldi. Şəhəri Preobrajenski alayının mühafizəçiləri müdafiə edirdi. Və bəzi milislər.
  Amma daha çox Puqaçevitlər var və Suvorov dühası onların tərəfindədir. Harada müqavimət göstərə bilərəm?
  Ketrin özü qaçmağa çalışdı, lakin tutuldu və Orlov qardaşları hücum zamanı öldürüldü. Aleksey Orlovu Oleq Rıbaçenko özü sındıraraq öldürüb. Nikita Papin Puqaçovun tərəfinə keçdi.
  İkinci Ketrin zindanda həbs edildi. Sonra onlar cır-cındır və ayaqyalın halda Emelyan Puqaçova cavab verdilər.
  Kəndli çar ona həyat vəd etdi və onu əri və Çar III Pyotr kimi tanısa, xaricə getməsinə icazə verəcək. Əks halda darağacdan sonra şallaq.
  Ketrin razılaşdı. Həyat daha dəyərlidir. O, Emelyanı əri kimi tanıdı və diz çökdü. Puqaçov buna baxmayaraq, Katkanın qamçılanmasını əmr etdi. Keçmiş kraliça düz meydanda çılpaq qamçılandı. Sonra da Rusiyadan qovuldular.
  Rumyantsev və digər komandirlər Üçüncü Pyotru çar kimi tanıdılar. Türkiyə ilə müharibə bir az daha davam etdi və Rusiyanın xeyrinə sülhlə başa çatdı. Emelyan Puqaçov Rusiyada bir sıra islahatlar apardı. O, torpaq sahiblərindən torpaqları müsadirə etdi, təhkimçilik hüququnu ləğv etdi, azad xalqlar verdi. Qubernatorların və şəhər merlərinin vəzifələrini seçkili etdi, zemstvoları təqdim etdi.
  Rusiya tədricən burjua ölkəsinə çevrildi. Çar dövründə seçkili şura var idi, lakin onun sırf məsləhət funksiyaları var idi. Beləliklə, hakimiyyət avtokratik idi.
  Bir az dincələn və ordunu yenidən təşkil edən Üçüncü Pyotr Türkiyə ilə yeni müharibəyə başladı. Bu məqsədlə qoşunlar üzərində bütün səlahiyyətlər Aleksandr Suvorova verildi. Osmanlı İmperiyası tez məğlub oldu və fəth edildi. Rusiya öz ərazilərini öz tərkibinə daxil etdi. Avstriya da bəzilərini tutdu. Emelyan Puqaçov daha sonra Misiri fəth etdi. Və sonra Afrikanın şimalına. Onun hakimiyyəti uğurlu oldu. Suvorov və yoldaşları parıldadılar. Fransadakı inqilab Rusiyaya həm Avropanı, həm də Fransanı fəth etməyə imkan verdi. XVIII əsrin sonlarında Emelyan Puqaçov bütün Avropanı fəth etdi. Sonra Rusiya hələ də İngiltərə ilə müharibə apardı və bu, inamlı qələbə ilə başa çatdı. Puqaçov 1810-cu ilə qədər hökmranlıq etdi və orada öldü və hakimiyyəti dördüncü oğlu Peterə və Ustiniyaya verdi.
  Rusiya Afrika və Asiya üzərində hərəkət etdi, Hindistanı və Çini, sonra Amerikanı fəth etdi. On doqquzuncu əsrin sonunda bütün dünya ruslaşmışdı. Və insan 1899-cu ildə kosmosa uçdu! Və 1917-ci ildə Marsa uçdu.
  İnsanlar sülh və xoşbəxtlik tapdılar. Heç olmasa bu kainatda. Və ümumiyyətlə, Oleq Rıbaçenkonun qorxuları təsdiqlənmədi.
  Emelyan Puqaçovun qələbəsi inandırıcı və bütün dünya üçün faydalı oldu. Rusiya azad imperiya idi, parlamenti və güclü çar hökuməti idi.
  Üstəlik, Suvorovun islah etdiyi ordusunun tayı-bərabəri yox idi.
  Təhkimçilik hüququ olmadan sənaye sürətlə inkişaf edirdi.
  Və hər şey çıxdı, ümumiyyətlə, pis deyil. Və Rusiyanın bəxti gətirib ki, sülalə hakimiyyətin sabitliyini qoruyub saxlayıb. Və ölkə dağılmadı. Və bir-birinin ardınca qələbələr oldu.
  Bundan əlavə, qubernatorların, şəhər başçılarının və kənd ağsaqqallarının seçkili demokratiyası da mövcud idi. Bu həm də insanlara öz fikirlərini bildirmək və tam gücə malik olmaq imkanı verdi.
  Lakin padşah despot deyildi. Və insanların rəyi nəzərə alınıb. Və həyat tezliklə hamı üçün o qədər gözəl oldu ki, insanlar narazı ola biləcəklərini unudublar. Müstəqillik haqqında isə az adam düşünürdü. Doğrudan da, insanlığın birliyi ən vacib şeydir!
  Rusiya imperiyası hamını birləşdirdi... Və yeni bir din yarandı. Hansı ki, müxtəlif inancları mənimsəməklə birləşdi. Və sonda Budda, Maqomed, Məsih və Krişna barışdılar. Hamı birləşdi və az qala ateist oldu!
  Ancaq sonra insanlar ölüləri diriltməyi də öyrəndilər, amma bu başqa bir hekayədir
  
  
  SPEER TARİXİ DƏYİŞİR
  Bu təşkilatçılıq dahisi Speer, Füreri təcili olaraq yüngül, ucuz, manevr edə bilən, cəmi iki hava topu olan, lakin uçuş xüsusiyyətlərinə görə dünyanın ən yaxşı reaktiv qırıcısını hazırlayıb istehsal etməyə inandıra bildi.
  Beləliklə, HE-162 ilk dəfə havaya qalxdığı 6 dekabr 1944-cü ildə deyil, artıq çox gec idi, Üçüncü Reyxin hələ də güclə dolu olduğu 20 aprel 1943-cü ildə anadan olub. bu, müharibənin gedişinə təsir göstərə bilərdi. Xoşbəxtlikdən Yummo reaktiv mühərriki artıq kütləvi istehsala hazır idi. Təyyarə demək olar ki, tamamilə ağacdan hazırlanmışdı və təkcə alnındakı zirehin çəkisi əlli kiloqram idi. Amma avtomobil yüngül, ucuzdur və çox manevrlidir, idarə etmək asandır. Onun sürəti saatda 900 kilometri keçib, qırıcının boş çəkisi isə cəmi 1600 kiloqram olub. Silah ilkin olaraq iki 20 mm-lik təyyarə topudur - Yak-9-dan daha güclü və LAGG-5 ilə müqayisə edilə bilər.
  İstifadəsi olduqca asan maşın. Bir sözlə, xalqın döyüşçüsü. ME-109-dan daha ucuz və istehsal etmək daha asandır, lakin daha effektivdir.
  HE-162 effektiv silah olduğunu sübut etdi. Artıq Kursk döyüşü zamanı alman eysləri onun üzərində xallar qazanırdılar. Huffman xüsusilə fərqlənirdi.
  Hitler, əlbəttə ki, məmnun oldu və avtomobilin istehsalını ayda beş minə çatdırmağı əmr etdi. Bu rəqəmə nail olmaq mümkün olmadı, lakin 1943-cü ilin sonunda ayda iki mindən çox avtomobil istehsal edildi.
  HE-162 SSRİ üçün havada problemlər yaratdı və sovet qoşunlarının irəliləməsini bir qədər ləngitdi. Kursk Bulge-də Alman tanklarının itkiləri real tarixdəkindən az idi, bir çox İL-2 vuruldu.
  Almanlar müqaviməti gecikdirə bildilər və Xarkov və Orel real tarixdən bir ay gec düşdülər.
  Ancaq yenə də Qırmızı Ordu real tarixdən daha yavaş olsa da irəlilədi. Bunun sayəsində almanlar Dneprdə möhkəmlənməyə və orada güclü müdafiə qurmağa müvəffəq oldular. Və sonra çox uğurlu bir tank məhv edən E-10 özüyeriyən silah gəldi.
  Almanlar şərqdə cəbhəni sabitləşdirə bildilər. Qışda sovet qoşunları Dneprdən keçə bilmədilər. Almanlar Leninqradda da müqavimət göstərdilər.
  Müttəfiqlər İtaliyada irəliləsələr də. Amma çox yüksək qiymətə.
  Nasistləri yarıb keçə bilməyən Qırmızı Ordu Krıma köçdü. Burada da döyüşlər real tarixdən daha uzun sürsə də, məğlubiyyətlə başa çatıb.
  Müttəfiqlərin Normandiyaya enişləri İngiltərə və ABŞ-ın məğlubiyyəti ilə başa çatdı. İyunun 22-də sovet qoşunları mərkəzə hücum etdi. Lakin almanlar sovet qoşunlarının hücumunu dəf edə bildilər. Qismən uğurlu və ucuz özüyeriyən silah E-10 sayəsində. Çəkisi on iki ton olan bu avtomobilin 45 dərəcə bucaq altında 82 millimetr ön zirehi, Sovet otuz dördləri üçün keçilməz zireh və T-4 kimi bir silah var idi. Bu vasitə hətta IS-2-nin alnına yaxın məsafədən nüfuz edə bilər və meylli zirehləri sökmək şansına malikdir.
  Yeni alman texnologiyası müdafiədə yaxşıdır. Krautlar isə bundan istifadə edirlər. Ancaq sovet avtomobilləri hələ də o qədər də uğurlu deyil. T-34-85 kifayət qədər zəif silah və müdafiəyə malikdir və hündürlüyü çox böyükdür. İS-2 isə qüllənin alnına və gövdənin aşağı hissəsinə qarşı həssasdır.
  Almanlar qüvvələrini əvvəlcədən mərkəzdə cəmləyərək və hücumun əsas istiqamətini təxmin etməklə möhkəm qala bildilər.
  Normandiyada müttəfiqlərin məğlubiyyətindən sonra ABŞ və İngiltərədə müharibə əleyhinə əhval-ruhiyyə gücləndi. Üstəlik, amerikalıların bəxti gətirmədi; Filippinə enməyə cəhd edərkən onların nəqliyyatı Yapon döyüş gəmiləri tərəfindən hücuma məruz qaldı. Və onlar boğuldular. Çoxlu texnika və əsgər həlak oldu.
  Bu da Amerika xalqında güclü təəssürat yaratdı.
  Mərkəzdəki hücumu dəf edən almanlar qoşunlarının bir hissəsini İtaliyaya köçürdülər və orada hücuma keçdilər.
  "Pantera"-2 döyüşlərdə iştirak edib. Almanlar topu 88 mm və 71 EL lüləsi edərək çəkisini əlli tona çatdıra bildilər və avtomobilin özü yamaclarda 150 mm qalınlığında ön zirehlərə sahib idi.
  Panther 2, daha yüngül, lakin daha güclü mühərriki ilə əla tank məhv edən olduğunu sübut etdi.
  Almanlar Neapolu geri ala bildi və çoxlu əsir və kubokları ələ keçirə bildi. Müttəfiqlər Siciliyaya qaçdılar. Orada donanmadan istifadə edərək sığınmaq istədilər.
  Alman dizaynerləri E-25-i də istehsala buraxdılar. Sovet qoşunları Leninqrad yaxınlığında yenidən hücuma keçməyə cəhd etdilər. Amma almanlar orada hazır idi. Ümumiyyətlə, Alman kəşfiyyatı, xüsusən də hava kəşfiyyatı yaxşı işləyirdi, çünki Fritz yüksək hündürlükdə uçan və Sovet hava hücumundan müdafiə üçün tamamilə toxunulmaz olan reaktiv maşınlara sahib idi.
  Qışda sovet qoşunları yenidən mərkəzə hücum etdi, lakin onların hücumları proqnozlaşdırıla bilərdi. Və havada faşistlər tam hökmranlığı ələ keçirdilər. Müttəfiq aviasiya da çox şey itirdi.
  Fevral ayında nasistlər Siciliyada əməliyyat keçirərək iki yüz mindən çox ingilis və amerikalı əsgəri əsir götürdülər. Mart ayında isə almanlar cənuba zərbə vurdular. Müdafiəni yarıb gecə irəlilədik və bir-iki qazan yaratdıq.
  Sovet qoşunları geri çəkilməyə başladı.
  Ruzveltin ölümündən sonra Truman Hitlerə barışıq təklif etdi. Bir nömrəli faşist razılaşdı. Amma əvəzində o, neft məhsullarının tədarükü və məhbusların geri qaytarılmasını tələb edib. Truman və Çörçill bununla razılaşdılar.
  Almanların şərqdə əli sərbəst idi. Onlar həmçinin yeni E-75 tankı aldılar. Daha sıx yerləşdirmə - mühərrik və transmissiya birlikdə - və eninə tənzimləmə avtomobilin hündürlüyünü azaltmağa imkan verdi. O, çox böyümüş Tiger-2-ni xatırladırdı, lakin silueti xeyli aşağı idi.
  Daha qalın zirehləri daha böyük bucaqlarda yerləşdirən E-75-in çəkisi 75 ton, mühərriki 1250 at gücündə idi. Bu onu olduqca mobil və etibarlı etdi. İngiltərə tankında iki növ silah var idi. Düşmən tankları ilə döyüşmək üçün 100 EL-də 105 mm, daha universal silah olan 55 EL-də 128 mm. Qüllənin 252 mm qalınlığında ön maili zirehləri, 170 mm qalınlığında yan və arxa zirehləri də maili idi. Korpusun yuxarı hissəsində 45 dərəcə bucaq altında 200 mm zireh, 45 dərəcə bucaq altında isə 160 mm zireh var idi. Korpusun yanları 120 mm, qalxanları isə başqa 90 mm-dir.
  Beləliklə, çəkisi 75 ton olan almanlar bir silahla da olsa, zireh və silahlanma baxımından Mousedan geri qalmayan bir vasitə yaratdılar.
  E-75, sovet tank əleyhinə silahları tərəfindən, hətta onun tərəfində də nüfuz etmədi və şübhəsiz ki, bütün digər E seriyalı tanklar qarşısında Hitlerin prioritetini aldı.
  SSRİ indiyədək yalnız qüllənin ön hissəsində daha yaxşı qorunan, lakin istehsalı daha çətin olan İS-3-ü əldə edib. Beləliklə, Stalin IS-2 və T-34-85-in hələlik istehsaldan çıxarılmasını əmr etdi.
  Yayda Alman E-75 tankları ilk dəfə cəbhədə göründü. Çox səmərəli maşınlar olduqlarını sübut etdilər.
  Eyni zamanda, nasistlərin süpürgələrini dəyişdirən qanadları olan ME-1010 yüngül avtomobili, daha təkmil ME-262 X modeli və daha silahlı və daha sürətli və daha manevr edə bilən XE-262 avtomobili var idi. Xalq döyüşçüsü öz dizaynerlərinin bütün təriflərini qazanmışdır. Həm də böyük akrobatika nümayiş etdirən Yu-287 reaktiv bombardmançı. Həm də Arado brendi.
  Almanlar yayda Ukraynada irəliləyə bildilər və Donbası geri aldılar. Sonra payızda Kursk götürüb Voronejə yaxınlaşdılar. Sovet qoşunları Don boyunca geri çəkildi və orada müdafiə qurmağa çalışdı. Qış yaxınlaşırdı.
  Alman diplomatları Türkiyəni müharibəyə qatmaq üçün səy göstərdilər.
  Burada dövrə vurub qızıl dağlar vəd etdilər.
  SSRİ-nin yeni alman texnologiyasına müqavimət göstərməyin çətin olduğunu və yeni T-54 tankının yaradılmasının müəyyən çətinliklərlə üzləşdiyini hiss edən Stalin nasistlərə atəşkəs təklif etdi.
  Hitler cavab olaraq Leninqradın və Krımın təslim olmasını, həmçinin pulsuz çörək, yağ və digər xammal verilməsini tələb etdi! Və hərbi əsirləri qaytarın və qızılın bir hissəsini SSRİ-yə verin.
  Stalin Leninqradın təslim olmasından başqa hər şeylə razılaşdı.
  Nasistlər qışda Krıma hücum etdilər. Sevastopoldan başqa, demək olar ki, bütün yarımadanı ələ keçirdilər. Qırmızı Ordu mərkəzdə və şimalda irəliləməyə çalışdı, lakin yenə də uğursuz, böyük itkilər verdi.
  1946-cı ilin martında fürer, nəhayət, üç il müddətinə atəşkəsə razılaşdı. SSRİ, əlbəttə ki, Üçüncü Reyxi pulsuz xammalla təmin edir və hərbi fabriklərin avadanlıqlarının bir hissəsini verirdi.
  Və nasistlər Qərbə üz tutdular. Atom bombası hələ yaradılmamışdı və Yaponiya ümidsizcəsinə Amerikaya qarşı dayanırdı. Sakit okeandakı hər bir ada üçün şiddətli döyüş gedirdi.
  Başlamaq üçün, Hitler Franko ilə razılığa gəldi və alman qoşunları Cəbəllütariqi təəccübləndirdi. Sonra Mərakeşə daxil olduq. Maltadakı Britaniya bazası desant qüvvələri tərəfindən dağıdılıb və ələ keçirilib. Nasistlər Afrikaya getdilər.
  Onların pilotları Albina və Alvina çox güclü oldular. Qızlar Huffmanı qabaqlaya bildilər və şərq cəbhəsində vurulmuş beş yüz təyyarənin səddini ilk keçə bildilər.
  Qərbdə isə bikinidə tamamilə çılpaq ayaqlı şeytanlar Amerika və İngilis avtomobilləri üçün fırtına oldu.
  Gerda isə öz tank heyəti ilə E-75 ilə Əlcəzairdən keçirdi. Qızlar Vittmanı qabaqlayaraq şərq cəbhəsində məhv edilən maşınların sayına görə rekordçudurlar.
  Döyüşçülər Kursk Bulgesindən döyüşə başladılar və öz siniflərini göstərdilər. Baxmayaraq ki, çox ağıllı olmayan Hitler qadınların döyüşə biləcəyinə şübhə edirdi. Lakin Gerda, Şarlotta, Kristina və Maqda Panterada möcüzələr yaratdılar. Onlar Vittmandan sonra yüksək mükafat alan ikinci tank ekipajı oldular : palıd yarpaqları, qılınclar və brilyantlarla Dəmir Xaç Cəngavər Xaçı. Həm də qızıl və almazda hərbi ləyaqət xaçı.
  Qızlar minib oxuyurlar:
  - Reyx olmadan bütün dünyanı məhv edəcəyik,
  Əsasına və sonra...
  Biz yeni, yeni bir dünya quracağıq,
  Kim heç kim idi, hər şey olacaq!
  Döyüşçülər də gülür və dişlərini açırlar. Və yenə özlərinə atəş açıblar...
  İngilis tankını vurdular və qışqırdılar:
  - Biz superik!
  Gerda çılpaq barmaqları ilə joystik düyməsini sıxır, qülləni Şermandan qoparır və qışqırır:
  - Mən gələcək ilahəyəm!
  Sonra Kristina çılpaq barmaqları ilə tankı döyür və qışqırır:
  - Mən də super qızam!
  Sonra o, atəş açır, Şarlottanın avtomobilini sındırır və qışqırır:
  - Amma Pasaran!
  Və növbəti mərmi ilə Magda ingilisi bitirdi. Qızlar həqiqətən supermendirlər.
  Düzünü desəm, istisnasız olaraq hamı məğlub olur. Biz bütün düşmənlərimizi öldürməyə öyrəşmişik, yeri isə cəhənnəmdir, əlbəttə!
  Qadın döyüşçülər işləyir və atəş açır. Rəqiblərinə dörddəbir vermirlər.
  Bir neçə min britaniyalı və amerikalı təslim oldu. Kişilər diz çöküb qızların yalın, tozlu ayaqlarından öpürlər.
  Mübarizə belə gedir... Əlcəzair yıxıldı, almanlar artıq Liviyadadır. Təbii ki, oynayaraq qalib gəlirlər. Onlar üçün heç bir maneə yoxdur.
  1946-cı ilin yayında almanlar Afrikanın bütün şimalını ələ keçirərək Süveyş kanalına çatdılar. Nasistlərin indi nəhəng bir silahı var: onları vurmaq mümkün olmayan diskli təyyarələr. Həm ingilislər, həm də amerikalılar bunun altından çıxdılar.
  Payızda Wehrmacht Sudana və Yaxın Şərqə köçdü. İngilislər və amerikalılar qoz-fındıq kimi düşdülər.
  Gizli şəkildə Stalinlə razılığa gəlməyə çalışdılar. Məsələn, ikinci bir cəbhə açın.
  Qırmızı diktator qaçaraq cavab verdi... Payızda almanlar bütün Yaxın Şərqi və Afrikanın böyük hissəsini tutaraq Kameruna çatdılar. Qışda isə alman qoşunları İrana, daha da Hindistana köçdü. Fillər ölkəsi fəth edildi. Və sonra nasistlər yazda Afrikanın cənubuna doğru irəlilədilər və nəhayət qara qitəni nəzarət altına aldılar.
  1947-ci ilin iyununda İngiltərəyə desant baş verdi... Vermaxtın seçilmiş qüvvələri döyüşlərdə iştirak etdi.
  İlk dəfə olaraq hər tərəfdən əla qoruma və yüksək sürət göstərən piramidal tank sınaqdan keçirildi.
  Gerdanın tank heyəti orada döyüşürdü. Qızlar son dərəcə sərin və tazı oldular...
  Bir dəstə tank və silah yığdılar.
  Gerda atəş açdı, ingilis topunu yerə yıxdı və oxudu:
  - Düşmənlərimiz bizə mane olmayacaq!
  Və necə güləcək!
  Şarlotta da dişlərini açıb cırıldayacaq:
  - Biz kainatın örtüyünü fəth edəcəyik!
  Həm də tankı süpürəcək.
  Sonra Kristina qəzəblə hönkürərək onu sillələyəcək:
  - Çəkmələr yürüşdə parıldayır!
  Həm də qülləni süpürüb aparacaq!
  Sonra Magda bir İngilis haubitsasını vurdu və çırpdı:
  - Dərhal uçuş!
  Döyüşçülər böyük bir yüksəklikdədirlər.
  Albina və Alvina səmaya qaçır və ingilis və amerikan avadanlıqlarını bitirirlər. Onlar çılpaq, kəsikli ayaqları ilə krautları əzib öz-özünə oxuyurlar:
  - Afrika təhlükəlidir, bəli, bəli, bəli!
  Afrika dəhşətlidir - bəli, bəli, bəli!
  Getməyin uşaqlar! Afrikada gəzintiyə çıxın!
  Beləliklə, o, bir döyüşdə ikisi arasında əlli təyyarə vurdu.
  Qadın döyüşçülər düşmənlərini belə inamla məhv edirlər.
  İngiltərə iki həftə ərzində çökdü. Və London qarnizonu təslim oldu. Beləliklə, Üçüncü Reyx təhlükəli düşmənini darmadağın etdi.
  Amma ABŞ hələ də qalır... Yaponlar ilə birləşən və çoxlu resursa malik olan almanlar amerikalılara təzyiq göstərməyə başlayır... 1947-ci ilin avqustunda nasistlər İslandiyaya endi və Amerikaya yaxınlaşaraq bu adayı ələ keçirdilər.
  ABŞ-a getmək asan deyil. Lakin faşistlər Latın Amerikasında körpü başlıqları yaradıb və öz qüvvələrini artırırlar. Lakin müharibə uzun müddət davam edir. Qışda döyüşlər dənizdə və havada gedirdi. Və 1948-ci ilin yazında almanlar Qrenlandiyaya getməyə çalışdılar. Onlar da bacardılar... Yayda faşistlər artıq Kanadanı fəth edirdilər. Ancaq döyüşlər şiddətli idi ...
  ABŞ-a getdikcə yaxınlaşmaq. Amma sovet qızları da ayıq-sayıqdır.
  Beş qız Nataşa, Mirabela, Anjelika, Svetlana, Olimpiada Üçüncü Reyxin qoşunlarına qarşı könüllü olaraq döyüşmək üçün Amerikaya gəldi. Beş qızın hamısı çox gözəldir və ingiliscə danışır. Stalin-Putin bütün qadın batalyonunu göndərməkdən imtina etdi, çünki bu, faşist imperiyası ilə bağlanmış sülhün şərtlərinə ziddir. Nasistlərin ABŞ-a hücumu zamanı SSRİ nəyin bahasına olursa olsun vaxt udmalı idi.
  Beş qız könüllüdür: Brest və Buqdan tutmuş Orenburqa qədər demək olar ki, bütün müharibəni keçiblər. Onlar isə Honduras paytaxtında dünyanın o tayında nasistlərlə döyüşürlər.
  Tegusiqalpa, rəngarəng bir ordu ilə qarşıdurmada müdafiənin əsas dayaqlarından biridir. Həm yaponlar, həm də Asiya qoşunları problemə düşdülər. Almanların özləri yalnız tanklarla vuruşurdular, piyadalar isə tamamilə ari olmayan xalqlardan idi. Asiyalıları, qaradərililəri, ərəbləri qabağa aparırdılar.
  Nataşa atəş açaraq iki afrikalı kəsdi və qışqırdı:
  - Sadəcə Çingiz xanın sürüsü!
  Qızıl saçlı Mirabela pulemyot partlaması ilə üç hindlini kəsərək, çılpaq, qaralmış ayaqlarını yuxarı qaldırdı. Və o dedi:
  - Top yemini üyüdürük!
  Qumbaradan bir parça uçdu və Mirabela-Zoyanın çılpaq, yuvarlaq dabanına çırpdı. Qızlar ənənəvi olaraq bikinidə və ayaqyalın döyüşürlər. Və iti ilə kobud, qız dibinə dəyəndə bir az ağrıyır.
  Gözəl gözünü qırpıb yenidən atəş açıb... Mirabela çox arıq, orta boylu, mükəmməl fiqurludur.
  Nataşa daha hündürdür, mayor rütbəsinə malikdir, hətta Sovet İttifaqı qəhrəmanıdır. Amma həm də demək olar ki, çılpaq, çətinliklə bikini ilə örtülmüşdür. Çox qaralmış, amma saçları ağdır. Və Nataşa çox dəqiq vurur. Və yalın ayaqları ilə qumbara atmağı sevir.
  Gözəl Anjelika atəş açaraq dörd ərəbi yerə yıxır. Saçları qırmızı, daha doğrusu, mis-qırmızı, proletar bayrağı kimi. Küləklər əsəndə isə inqilab bayrağı kimidir. Qız zümrüd gözləri ilə ulduzlar kimi parıldayır. Və düşmənləri vəhşicəsinə süpürür.
  Svetlana da sarışındır. Və pulemyotdan atəş açır. Qız çılpaq ayaqlarını əkdi və partladı. Beş müxtəlif döyüşçü atıldı və düşmənlərinin sinəsindən və qarınlarından qırmızı qan bulaqları uçdu.
  Svetlana dolğun dodaqlarını yalayaraq cıvıldadı:
  - Müharibə ağciyərlər üçün havadır...
  Qız uzanaraq yalın ayağı ilə qumbara atır. Partlayış səsləri eşidilir. Bir neçə yaraqlı müxtəlif istiqamətlərə uçur.
  Olympias daha böyük, daha güclü qızdır. Saçları açıq qəhvəyi rəngdədir. Tipik kənd, gənc, qanlı, südlü qadın. O, fiziki cəhətdən çox güclüdür və yaxşı vurur.
  Budur, yenə növbə gəlir. Və öldürülən faşist muzdluları düşür.
  Olimpiada çəkiliş zamanı deyir:
  -Yaxşı, yaxşı, harda olmusan? Nənə tərəfindən! - Qız atəş açdı, üç saqqallı nasist döyüşçünü öldürdü və əlavə etdi. - Nə yedin - sıyıq! Nə içmisən? Maş!
  Qızlar xətti tuturlar. Faşistləri irəli buraxmırlar. Və mehriban mahnılar səslənir:
  - Bütün zorakılıq dünyasını məhv edəcəyik,
  Əsasına və sonra...
  Yeni, səmavi dünya quracağıq -
  Kim heç kim idi, hər şey olacaq!
  Nataşa yenə yalın ayağı ilə qumbara atır. İrəliləyən piyadalar. Şübhəsiz ki, daha da isti olur. Budur bədnam "Lion"-2 gəlir. Və onun yanında daha təkmil E-50 var. Mərmilər atılır. Qara amerikalının başı qoparıldı və yuvarlandı.
  Mirabela yanan taxtanın üstünə basdı və onun bərkimiş ayaqları alovun hərarətini çətinliklə hiss etdi.
  Qızıl saçlı gözəl gülərək mırıldandı:
  - Bəs qanlı, qəzəbli çayların axarını kim dayandıracaq...
  Mirabela yenidən atəş açdı, afrikalı E-50-nin zirehindən yerə yıxdı və cıvıldadı.
  - Blasterdən bir şüa məbədinizə dəyəcək, pis bir çaxnaşmada adam itdi!
  Qız yenə güllə atdı. Ayaqyalın, qaralmış, zərif ayağını havada gəzdirdi. Qumbara ona doğru uçdu. Qızılı saçlı gözəllik çılpaq, demək olar ki, tozsuz altlığı ilə hədiyyəni məharətlə məğlub etdi. Qumbara geri uçdu. Üçüncü Reyxin yaraqlılarının sıralarına qaçdı. Sanki qarpızlar yük maşınından düşür, qırılır. O qədər qan axırdı ki.
  Mirabela tweet etdi:
  - Qız imtahandan kəsildi, lənətə gəlmiş Reyx gəldi. Görünür, Hitler yaşamaqdan yorulmuşdu və gözəlliyi onu məşhur şəkildə yedi!
  Anjelika həm də mənasız döyüşçüdür. Pulemyotlarla özünə atəş açıb meyitləri səpələyib deyir:
  - Ananın qaşığı üçün! Atanın qaşığı üçün! Və Koba üçün bir çömçə! Və yataqda sizin tərəfinizdə!
  Mis-qırmızı saçlı gözəllik yalın ayağı ilə taxta təyyarəni havaya uçurur. O, düz nəhəng Alman Lion tankına doğru uçur. 105 mm-lik topun ağzına enin və o, partlayır. Silah uğursuz olur.
  Alman dönür və biabırçı şəkildə qaçmağa məcbur olur. Anjelika ayağını binanın bir parçasına sürtərək deyir:
  - Gücünüz yoxdursa, ağıl lazımdır! Bir az səs-küy salmalı olacaqsınız!
  Və yenə qız çox dəqiq vurur. Onun qırmızı saçları Olimpiya məşəlinin alovuna bənzəyir. Cazibədar qız. O, artıq Amerika ordusunda qəzəbli xasiyyət nümayiş etdirərək fərqlənib. O, afro-amerikalılarla fitnə-fəsad törətməkdə xüsusilə yaxşı idi. Onlarla çox qeyri-adi və gözəldir.
  Anjelika isə Üçüncü Reyxin ordusunda döyüşən qaradərililəri də məhv edir. Almaniya niyə bütün Afrikanı fəth etdi? Belə gücü dayandırmağa çalışın.
  E-50 qaz turbinli mühərriki, qalın yan və ön zirehləri olan ən yeni tankdır. Qumbara ilə götürülə bilməz. Anjelika hədiyyəni çılpaq ayağı ilə atdı, bir neçə piyadanı yerə yıxdı və qışqırdı:
  - Oh, tank zirehiniz etibarlıdır, dişləmək niyyətində olan birindən... Sadəcə, sahib olduğunuz gücü bilin... nia, ancaq polad atı təpikləyə bilərsiniz!
  Svetlana da çox dəqiq vurdu. Və ayaqları ilə qumbara atmağa üstünlük verdi. Onun çılpaq barmaqları da polad diski fırladı. Ucu uçaraq iki faşist yaraqlısının boğazını kəsdi. Onlar pulemyotu yerə atdılar və indi böyük çaplı qalın bir partlayış qoşunun zəncirlərini kəsdi. Üçüncü Reyxin ordusuna basqınlar yolu ilə cəlb edilmiş bir sıra xarici döyüşçülər.
  Svetlana Tvitter hesabında yazıb:
  - Uğur cəsarətin mükafatıdır! Bir mahnı kifayətdir! Qoy yalnız ev haqqında mahnı oxusunlar!
  Amma gözəlliyin hələ ev üçün darıxmağa vaxtı olmayıb. Baxmayaraq ki, Amerika ordusunda sovet könüllüləri çox azdır. Stalin-Putin parıldamaq istəmədi ki, Hitlerə sonradan Rusiyanı "Süt Sülhü"nün şərtlərini pozmaqda ittiham etməyə əsas verməsin.
  Qadın batalyonunun ən yaxşısı olan beş qıza xəbərdarlıq edildi ki, əsir düşsələr, Vətən onlardan əl çəkməli olacaq. Və bu vəziyyətdə qızlar pul üçün işə götürülən mənasız muzdlular haqqında biçməlidirlər.
  Svetlana, Nataşa və digər qızlar başa düşürlər ki, əgər ələ keçirilsələr, onları dəhşətli işgəncə gözləyir. Buna görə də, hər halda, nasistlər tərəfindən diri-diri öldürülməmək qərarına gəldilər.
  Alman hücum təyyarələri Amerika qoşunlarının mövqeləri üzərində uçur. Honduras paytaxtında belə inadkar müqavimətlə qarşılaşacaqlarını gözləməyən nasistlər bir qədər əsəbləşdilər.
  Reaktiv və hücum təyyarələri güclüdür. Raketlər uçur, silahlar atılır.
  Amerika əsgərləri ölür. Olimpiadaya da ətli çiynində qəlpə dəyib. Qan çıxdı. Qəhrəman qız dişləri ilə polad parçasını çıxarıb qan tüpürdü. Sonra o, yenidən iri iri avtomatla məni vurdu. Xarici muzdlular düşür. Burada demək olar ki, hamı doğmadır, yalnız onların komandirləri almandır, hətta onda da həmişə deyil. Düzdür, ən müasir E-50 tankının ekipajları tamamilə almanlardır. Avtomobil layiqli sürət və manevr qabiliyyətinə malikdir. Yaxşı, bu hələ ən qabaqcıl modifikasiya deyil - yetmiş beş ton ağırlığında. Divarlar relslərin altında uçur. Bu, adətən 105 mm-lik top, 180 mm-lik hücum silahı və 400 mm-lik reaktiv yaylım atəşi ilə üç versiyada istehsal olunur .
  Və hər modifikasiyanın öz vəzifəsi var. Budur, hücum silahı olan bu tank, şəhərlərə hücum etmək üçün daha uyğundur. Və onu məhv etmək o qədər də asan deyil. Olympias çarpazlaşır və çılpaq barmaqları, iri, lakin zərif, gözəl formalı ayağı ilə tank əleyhinə qumbara tutur. İndi mastodonun silahını söndürmək üçün hədiyyəni lüləyə atmalısınız. Beş pulemyot Alman, müasir bir tankı əhatə edir və ona yaxınlaşmaq o qədər də asan deyil.
  Olympias çox güclüdür və onun at kimi ayaqları qumbaranı uzaqlara atır. Ancaq həmişə dəqiq deyil. Hər halda, 180 mm-lik bir topun lüləsi kimi bir hədəfi vurmaq. Qəhrəman qızın şübhələri var. Darıxırsa nə olar?
  Eh, əgər onların çoxdankı ortağı Oleq Rıbaçenko onların yanında olsaydı, bu cəsur pioner nəsə fikirləşərdi.
  Lakin oğlan Voronej uğrunda gedən döyüşlərdə həlak oldu. Qızlar onun sonrakı taleyini bilmirdilər. Ancaq qabaqcıl ixtiraçının taleyi həqiqətən də həsəd aparmaz idi. Əvvəlcə Oleq Rıbaçenkoya vəhşicəsinə işgəncə verildi, sirləri ələ keçirməyə çalışdı. İşgəncələrdən sonra on bir yaşlı uşaq mədənlərdə qalıb. İş qorxulu və son dərəcə ağırdır. Ancaq sovet pioneri, kiçik, lakin zərif, mətanətli oldu.
  O, sağ qalmağı bacardı və hətta minaların labirintlərindən keçərək qaçmağa qərar verdi. Oleq Rıbaçenko isə çıxmağı bacardı. Oğlan yerli partizan dəstəsinə qoşulana qədər bir müddət Balkanları dolaşdı. Orada əlaqəçi və təxribatçı oldu.
  Balkanlarda hələ də kifayət qədər inkişaf etmiş partizan hərəkatı var idi. Qismən həm də ona görə ki, işğal xidməti Vermaxtın nizami bölmələri qədər döyüşə hazır olmayan italyanlar, rumınlar, bolqarlar, albanlar tərəfindən həyata keçirilirdi.
  Ancaq bir çox partizan hələ də öldü. Xüsusilə hava zərbələrindən. Yuqoslaviyanın vətənpərvərləri isə dağlarda, meşələrdə və ya ən yaxşı halda kiçik kəndlərdə gizlənməyə məcbur olurlar. Artıq xeyli sayda komandir həlak olub. SSRİ ilə imzalanan sülh vəziyyəti daha da pisləşdirdi. İndi Balkanlara yeni cəza bölmələri gəlməyə başladı, kütləvi basqınlar təşkil etdi və ərazini təmizlədi.
  Oleq Rıbaçenko partizanlarla birlikdə dağlara getdikcə daha dərinə qalxmalı oldu.
  Olympias universal sevimlilərinin taleyini bilməsə də, ağır nəfəs aldı. Sonra çılpaq, qızcığaz ayaqlarının barmaqları ilə qumbaranı daha bərk sıxdı və var gücü ilə düşmən tankına tərəf atdı. E-50 yenicə atəş açaraq öldürücü bir mərmi buraxdı.
  Olympias hətta silkələdi və diz çökdü. Onun başına səkidən qoparılan daş daş dəyib, çılpaq dabanı isə isti metaldan yanıb. Qız çaşmış başını tozlu saçları ilə ovuşdurdu.
  Qumbara az qala lüləyə dəyərək uçdu və maşının maili alnına dəydi. Bir partlayış gurladı... Amma təbii ki, 250 mm-lik cəbhə zirehləri, hətta bucaq altında olsa belə, qumbaraatandan keçmək iqtidarında deyil.
  Olimpiada yumruğunu tozun üstünə vuraraq bütün bir qum buludunu qaldırdı. Sonra qışqırdı:
  - Öldür, öldür! Qapıya bir qol vur!
  Qız baldırını çatlamış asfalta vurdu. Daban nağdında bir parça qalmışdı. Qızın ayaqlarının dərisi begemot dərisi kimi qalın idi. O, kasıb bir ailədə yaşayırdı və anadan olandan demək olar ki, ayaqqabı geyinmirdi. Ancaq bu, ayaqlarını heç də kobud formada göstərmədi, əksinə qaralmış, zərif, cazibədar idi.
  Olimpiadalar isə hündür boyu, güclü əzələləri və çıxıntılı oynaqları olan yumruqları ilə kişiləri bir az qorxutdu. Ancaq qəhrəman qız ən mehriban xarakterə malikdir və geniş kalçalar nisbətən nazik bel və heykəltəraşlıq abs ilə birləşdirildi. Yalnız paltarda Olympias böyük sinələrinə görə kilolu görünə bilərdi. Bikinidə o, büstlü idmançıya bənzəyir.
  Qız məyus halda yenidən qumbara atdı, bu dəfə relsləri nişan aldı. Lakin ölümcül hədiyyə rulonları örtən qalın, zirehli qalxana dəydi.
  Olympias məyus halda özünü çənəsinə yumruqladı. Bu onun çənəsini ağrıdırdı. Və qəhrəman qız lənət etdi:
  - Oraq kimi kəsdim!
  Svetlana da təhlükəli tankı vurmağa çalışdı, lakin qızın ayağından atılan qumbara bir qədər qaçdı. Və sarışın maşına yaxınlaşmağa başladı. Lakin sonra daha iki tank peyda oldu - "Aslan" və "Pantera"-2, onlar bütün yanaşmaları pulemyotlarla atəşə tutdular. Biz son dərəcə diqqətli olmalıydıq.
  Amerikalı Şerman Alman maşınlarına yaxınlaşmağa cəhd etdi. Panther 2-ni vurmaq şansı var idi, ancaq yan tərəfdə. Amma bir almanı aldatmaq o qədər də asan deyil. Üstəlik, Shermanın daha hündür silueti onu uzaq məsafədən nəzərə çarpdırır.
  "Panther" 2 mərmi tüpürdü və birbaşa amerikalının alnına dəydi. Hündür maşın yarıya bölündü. Və Milad şamı kimi yanırdı.
  Svetlana məyus halda dedi:
  - Oh, tanklarınız nə qədər zəifdir... Texniki cəhətdən daha yaxşı, Yanki olacaqsınız!
  Ancaq təcrübəli döyüşçü Nataşa Panteraya yaxınlaşa bildi. Qumbara atdı... Və alman maşınının uzun lüləsi qoç buynuzuna büküldü.
  1943-cü ildə istehsala buraxılan "Panther" 2 tankı. Ən son geniş yayılmış modifikasiyada 150 mm ön zireh, bucaqda 82 mm yan zireh və lülə uzunluğu 71EL olan 88 mm top var. 1945-ci ildən başlayaraq, daha təkmil və daha yaxşı qorunan E-50 modelinin lehinə dayandırılmalı idi. Amma hələlik bu tank döyüşür. Çəkisi 51 ton olan avtomobil 900 at gücünə malik mühərrikə malikdir ki, bu da onu yaxşı idarəetmə qabiliyyətini təmin edir.
  İndi zərər görərək Panther-2 dönüb ayrılır. Nataşa yalın ayağı ilə daha bir qumbara atmağı bacarır. Rolikləri sındırdım. Alman avtomobilinin sürəti nəzərəçarpacaq dərəcədə azaldı.
  Nataşa sevinclə deyir:
  - Nə zərbə! Mənim zərbəm Tanrıdan bir hədiyyədir!
  Qız isə burnunu almanlara göstərdi. Lakin E-50-dən pulemyot atəşi yağmağa başladı. Və güllələr Nataşanın ağ, bir qədər ləkələnmiş saçları üzərində fit çaldı. Güllələrdən biri hətta saçın bir telini də kəsib. Mayor qız hətta bir az qıdıq hiss etdi.
  Natasha tweet etdi:
  - Fil kimi olmaq istəyirsənsə, quldur kimi get dəlixanaya!
  Qız kəsilmiş teli ayaq barmaqları ilə qaldırdı. Nataşanın saçları ipək kimi, mirvari rəngdədir, lakin bir qədər tozludur. Və hələ çox yumşaq. Qız onları ayaqları boyunca qaçırdı. Bir az qıdıq və xoş.
  Nataşa oğlanın onu necə sığalladığını xatırladı. Onun da əlləri dabandan başlayıb, budlara və ən həssas yerə qədər yüksəlirdi. Yaraşıqlı bir gənc səni sığallayanda çox xoş olur. Nataşa onu demək olar ki, sevirdi. O, sevgi oyunlarını sevirdi və əzələli kişi bədəninin toxunuşu onu həyəcanlandırırdı. Ancaq bir kişi üçün dəli olanda Nataşanın əsl, romantik sevgisi yox idi. O, artıq bir çox oğlanları dəyişib. Onun bir çox adamı döyüşdə həlak oldu.
  Hətta bu müharibənin lənəti idi. Və burada Amerikada əzələli, qaradərili oğlanlar var. Və onlarla hər şey çox qeyri-adidir.
  Nataşa zəncini vurdu və yerə yıxdı. Afrikalı oğlana bir az yazığım gəldi. Ona yad maraqlar uğrunda mübarizə aparan kişini öldürdü. Axı almanlar irqçidirlər. Qaradərililərə qul kimi baxırlar. Ancaq eyni zamanda, afrikalılar şişmiş Wehrmacht-ın xarici bölmələrinə yazılır.
  Nataşa çılpaq barmaqları ilə əncir kimi bir şey düzəldib nasistlərə göstərdi. Bəli, burada alman millətinin özü heç bir zərər görmür. Tankların qumbara və ya bazuka ilə nüfuz edə bilməyəcək qədər qalın zirehləri var. Ancaq yerli bölmələr ölür.
  Nataşa E-50-yə qumbara atır. O, çılpaq, qaralmış ayağını yellədi və ombalarını bükərək atdı. Və qumbara yüksək qövslə uçdu. Çılpaq ayaq barmaqlarım metal toxunuşu hiss etdim. Və sonra qumbara partladı.
  Nataşa pıçıldayır:
  - Allah rəhmət eləsin!
  Qızın üstünə sanki yaraşıqlı kişi toxunmuş kimi isti külək əsdi. Nataşa Tarzan haqqında kitab oxuyurdu və bu adamın onunla oynamasını çox istəyirdi. Güclü əllərlə çılpaq döşlərimi sığallayırdım.
  Qumbara lüləyə dəydi, lakin çox gec partladı və metaldan uçdu. Parçalar zireh üzərində noxud kimi cingildəyirdi. Yalnız cızıqlar qalır!
  Nataşa başqa bir qumbara çıxardı. Amma gördüm ki, bu, anti-personaldır. Və tank əleyhinə silahlar getdi.
  Qız məyus halda hönkürdü. Amma vaxt itirməmək üçün çılpaq barmaqlarımın içinə qoydum. O, ayağını çevirdi, gövdəsini əydi, sonra düzəldib piyadaya atdı.
  Yarım onlarla döyüşçü stolüstü tennis topları kimi uçdu. Onlardan birinin eynəyi uçdu və fraqmentlər bir neçə yüz metr uçdu və Nataşanın kürəyinə keçdi. Büstqalter partladı və mayor qızın gözəl döşləri açıq qaldı.
  Qız avtomatik olaraq döşlərini örtdü. Amma sonra kimdən qorxmalı olduğunu anladı. Və yenə avtomatı silkələdi. O, bir növbə verdi və bir az geri çəkildi.
  Amerikalı piyada bir bazuka atəşi açıb. Mərmi Alman tankını meylli tərəfdən vurdu, lakin 160 mm-lik zireh ona tab gətirdi və dağıdıcı enerjini dəf etdi. Alman cavab atəşi açdı. Onun iri çaplı silahı divarı yarıb.
  Nataşa büstqalter qayışlarını bağlamağa çalışıb. Qız fikirləşdi ki, Zoya Kosmodemyanskaya yəqin ki, şortikində soyuqda sürülüb. Məhz sovet filmində o, köynək və ya hətta bir növ paltar geyinmiş təsvir edilmişdir. Bu, yalnız ikiüzlülüyün bir xəracıdır. Əslində, nasistlər əsir düşən qızı daha da aşağılamaq üçün, yəqin ki, onu lüt soyundurublar. Ac alman əsgərləri, yəqin ki, yaraşıqlı və əyri bir qızı çılpaq görmək istəyirdilər.
  Belə ki, real hekayədə qız qəhrəmanı döşlərini örtə bilmədi, ona görə də əlləri arxadan bağlandı. Amma utanmadı və qürurla baxdı. Nataşa qarda ayaqyalın gəzməyin nə olduğunu yaxşı bilirdi. O, dözümlü idi və çılpaq ayaqları ilə qara toxunmağı sevirdi. Nataşanın xoşuna gəldi və həzz verdi. Ancaq bu, illərlə müharibə ilə sərtləşən onun üçündür . Gənc və şəhər Zoya üçün bu, yəqin ki, ağrılıdır. Dabanları sanki kömür yandırır.
  Nataşa əsəbi halda büstqalterini kənara atıb qışqırdı:
  - Utanc burjua anlayışıdır! Sovet qadını heç nədən qorxmur və utanmır!
  Qız yenə pulemyotla, daha doğrusu avtomatla mismar vurmağa başladı. Metal isti oldu, axı Honduras tropikdir, fevralda orada çox isti ola bilər. Nataşanın barmaqları qızışır. Biz buna hər şeyimizi verməliyik. Bu gün fevralın 23-dür. Sovet ordusunun günüdür və bu, bütün sakit və ağlabatan hiddətlə döyüşməyi tələb edir.
  Nataşa güllə ilə daha beşini kəsdi və təsadüfən yanağını avtomatın isti qanadında yandırdı. Əlbəttə ki, xoşagəlməzdir, qabarcıq şişir.
  Nataşa and içdi:
  - Vallah, niyə mənə və ölkəmə bu qədər problem yaratdın!
  Blister qaşındı... Qızın yanağı çox həssas yerdir. Qız şişmiş topa tətbiq etmək üçün soyuq bir şey tapmağa çalışdı. Ancaq sərin bir şey tapmağa çalışın. Bu isti şəhərdə. Üstəlik, hava açıq idi və cənubdan külək əsirdi.
  Nataşa açıq şəkildə rahat deyil. Olimpiada uzun məsafədən qumbara atır, amma yenə uğursuz olur. Fırtınalılar isə artıq səmada uçurlar. Alman maşınları güclü zirehlərə və yüksək sürətə malikdir.
  Reaktiv təyyarələr dalğalarla gəlir və sanki kətan zolaqlarını kəsir.
  Nataşa boşluqda gizləndi. Parçalanmış raketlər yuxarıdan alovlandı. Qız iynələrlə yuxarıdan düşən çınqıl parçaları hiss edib. Çılpaq boynumu qıdıqladı. Gözəlin döş ucları da deşilib.
  Nataşa pıçıldadı:
  - Bu masajdır... Amma korsaj deyil!
  Qız bədəninin az qala ağrılı şəkildə qaşınmağa başladığını hiss etdi. Artıq istidir və partlayan raketlər istiliyi artırır. Bura hamamdır?
  Nataşa ladin süpürgələri olan təbii rus hamamını xatırladı. O zaman qız necə döyüldü.
  Bunlar elə ekzotik sensasiyalar idi.
  Nataşa şadlanmaq üçün oxudu:
  - Sevgi və ölüm! Yaxşı və pis! Nə müqəddəsdir, nə günahdır! Biz başa düşməliyik!
  Qız ayağa qalxdı, bütün bu yapışmış kir və dağıntıları silkələdi.
  Nataşa hönkürdü:
  - Oh, Hitleri buynuzlarına alacaqsınız!
  Və mayor qız ayağa qalxaraq hücuma keçməyə çalışan piyadalara atəş açdı. Basqın zamanı cəlb edilmiş bir neçə silahlı məhv edilib. Nataşa gözlərini sancmış çirkli üzünü sildi. Döyüşçü tüpürdü və özünü keçdi.
  O, yenidən pulemyotlardan atəş açdı və yaraqlılar içəri süründülər. Qırmızı saçlı Anjelika da yalın ayağı ilə qumbara atıb. Hədiyyə ayağa qalxıb faşistləri vurdu. Onlarla insan öldürüldü.
  Qızılbaş oxudu:
  - Dünyada çox yaxşılıq var, amma qarla örtülüdür!
  Qız isə yalnız əllərindən deyil, çevik barmaqlarından və yalın ayaqlarından istifadə edərək avtomatla atəş açıb.
  Anjelika dəqiq vurdu və qışqırdı:
  - Vur! Vur! Daha bir zərbə! Yenə bir zərbə və sonra... Allahın hədiyyəsi olan qüdrətli iblis appercut verir!
  Və qız əlləri ilə şüşə qırıqlarını atdı. O, faşistləri heyrətləndirdi və tweet etdi:
  - Rahat yaşamaq istəməyənlərə isə... Biz onlara hara-kiri edirik!
  Yaponlar həqiqətən ortaya çıxdı. Bu dar gözlü döyüşçülər. Yaxşı, necə hara-kiri eləməyəsən?
  Pulemyotun klipini boşaldan Anjelika çılpaq barmaqları ilə qumbaranı götürdü və samuraylara atdı. Onlar bir neçə şikəst yapon hədiyyə aldılar və müxtəlif istiqamətlərə uçdular.
  Anjelika dilini çıxarıb mızıldandı:
  - Mən super döyüşçüyəm! Və düşmən hiperi öldürdü!
  Səma İmperiyasının zəbt etdiyi ərazilərdən yaponların cəlb etdiyi çinlilər döyüşə çıxdılar. Çin döyüşçüləri qorxmadan getdilər və qızlar avtomatlarını buraxaraq geri çəkilməyə məcbur oldular.
  Mirabel metal yalın ayaqları suvaqçı və şüşə parçaları. Digər qızlar da belə etdilər. Çox çətin oldu.
  Raketatar qurğusu olan güclü bir maşın olan Shturmlev ortaya çıxdı. Budur, sizi pisləşdirəcək biri - bu, çox da görünmür.
  İlk güllə gurladı... Svetlana, Anjelika və Olimpiada nəhəng balinanın fəvvarəsi kimi partlayış dalğası tullandı. Qızlar bir neçə on metr uçdu və yalın ayaqları ilə atəşin içinə girdilər.
  Qızlar oradan sıçrayıb yanırdılar və mahnı oxudular. Çılpaq ayaqlarını kömürün üzərinə sıçradılar.
  Anjelika hirslə hıçqırdı:
  - Buğa əvvəlcə baltanın altına qoyulur, sonra qovurulur! Və biz əvvəlcə qızardıldıq, sonra balta altında!
  Və komsomol qızı güldü! Ancaq sonra kədərləndi. Yadıma düşdü ki, onun rəfiqəsi tutulub. Almanlar gənc qızı soyunduraraq onun çılpaq sinəsinə od gətirməyə başladılar. Belə dəhşətli ağrı. Qız qışqırırdı, zərif dərisi yanmışdı. Faşistlər fanatik olublar. Sual da vermədilər, ancaq əsirin yalın ayaqları altında od yandırdılar. Komsomolçu sonda işgəncələrə dözə bilməyib və ağrılı şokdan dünyasını dəyişib.
  Anjelika bunu xatırlayaraq isti kömürlərə sıçradı. Olimpiada onu qabaqlayırdı. Bu kənd qızının qaralmış dərisi var və siz onu üfleyici ilə götürə bilməzsiniz. Niyə supermen qızı olmasın? Olimpiadada öldürülən Amerika əsgərinin atdığı mərmi ilə bazuka görür. Ayağı ilə onu qaldırıb qucağına atır. Və bütün gücü ilə içəri girir.
  Mərmi uçur və məcburi çinlilərə dəyir. Çoxlu qışqırıqlar və iniltilər. Kütləvi meyitlər. Və kəsilmiş əzalar.
  Olypiada qədim bir mahnı oxudu:
  - Və samuray yerə uçdu! Polad və atəşin təzyiqi altında!
  Qızlar nəhayət kömürdən qaçdılar. Onların zərif, yalın ayaqları buna nail oldu.
  Svetlana, onların ən zərifi kimi, çılpaq dabanlarını bükürdü və ovuşdurdu, qaşıntını aradan qaldırmağa çalışırdı.
  Erkən uşaqlıqdan qarda ayaqyalın qaçan Olimpiadalar belə bir xırdalığa fikir vermədilər.
  Qəhrəman qız oxudu:
  - Təsəvvür edin ki, təzə südün içinə qərq olmuşuq... Mükafat realdır!
  Döyüşçü ayağı ilə qırıq və olduqca ağır bir kafel parçasını götürdü. Onu çılpaq, qızvari barmaqları ilə bərk-bərk tutub fırladıb düşmənə doğru atdı. Üç çinli ölüm hədiyyəsinin qurbanı oldu, başları əzildi.
  Anjelika məmnun baxışla düşmənə atəş açaraq dedi:
  - Biz gözəl qadınlarıq!
  Svetlana, yanmış, daha doğrusu yanmış ayaqlarındakı qaşınmanı bir az aradan qaldırmaq üçün oxudu:
  - Vətənimizdə qadınlar var,
  Niyə zarafat kimi təyyarə sürürlər?...
  Onlar üçün namus candan dəyərlidir,
  Rəqibini asanlıqla öldürə bilər!
  
  Onlar qalib gəlmək üçün doğulublar
  Rusiyanı əsrlər boyu izzətləndirmək üçün!
  Axı, ulu babalarımız -
  Mən dərhal onlar üçün ordu topladım!
  Və Svetlana pulemyotdan cızmağa başladı. Və bunu çox ustalıqla etdi. Bunun Allahdan gələn döyüşçü olduğunu hər kəs hiss etsin deyə! Uca Yaradandan deyilsə, Marsdan mütləq!
  Nataşa da vurdu. Mirabela ilə birlikdə ölən Amerika əsgərlərinin kliplərini götürərək geri çəkilməyə məcbur oldular. Qızlar kürəyi üstə yıxılıb ayaqları ilə geri çəkildilər - bu şəkildə daha yaxşı etdilər. Və bunu dəqiqliklə etdilər. Çin və Afrika qoşunlarının qarışığı qızların üzərinə irəlilədi. Və döyüşçülər döydülər.
  Nataşa oxudu:
  - Dünya şahmat taxtası deyil...
  Mirabela sarı və qara muzdluları məhv edərək bu keçidi götürdü.
  - Və rəqəmlər dəyirmi sıfır deyil!
  Nataşa sarı və qara rəngli kəsilmiş sıraya əlavə etdi:
  - Melanxolik bizə hücum edir!
  Mirabela Robin Qudun dəqiqliyi ilə atəş açıb cik-ciklə:
  - Və at atəşə qaçır!
  Cavab atəşi açan qızlar minalanmış sahənin arxasına çəkildilər. Çinli və Afrikalı döyüşçülər ləzzətlərlə qarşılaşdılar. Onlar partlamağa başladılar, sıçradılar, onları parçaladılar və qanlı bir qarışıqlıq oldu.
  Uzaqda bir neçə "Panter-2" tankı peyda oldu. Atırlar, burunlarını soxmağa qorxurlar. "Aslan"-2 irəli gedir və həm də od püskürür. Budur, alov paketləri olan Rhino alov tankı.
  Ancaq ən qorxulusu "Şturmlev" dir. Onun reaktiv yaylım atəşi o qədər də sürətli deyil, lakin cəhənnəm dərəcədə dağıdıcıdır.
  Nataşa pıçıldayır:
  - Ruslar, ruslar - sakit tale deyil! Yaxşı, daha güclü olmaq üçün niyə əziyyətə ehtiyacımız var?
  Doğrudan da Rusiyadan uzaqda döyüşürlər. Ancaq aydındır ki, ABŞ-ı fəth edən Wehrmacht SSRİ-ni sıxışdırmaq üçün geri qayıdacaq. Amerikalılar isə qızlar üçün çox şirin və əzizdirlər.
  Nataşa yenə dırnaq vurur, onun zərbələri sanki balqabaq yaradır və kürəklərin altında başlar partlayır. Qızın ayağına qəlpə dəyib. Baldırımda kəsik şişir. Gözəl sümüyünü sındırıb cik-cik dedi:
  - Yox, ayıq-sayıq sönməz,
  Şahin, qartalın görünüşü...
  Xalqın səsi aydındır -
  Pıçıltı ilanı əzəcək!
  
  İnanıram ki, bütün dünya oyanacaq,
  Faşizmin sonu olacaq...
  Və günəş parlayacaq -
  Kommunizmi işıqlandıran yol!
  Bu zaman Olimpias bütün gücü ilə Şturmlevə qumbara atdı. Və nəhayət, sovet qızlarının bəxti gətirdi. Zirehli papaq geri düşdü, sovet hədiyyəsi düz geniş lüləyə uçdu. Bir saniyə hər şey dondu. Və sonra partladı. Sanki atom bombası atılmışdı. Alman tankları isə müxtəlif istiqamətlərə səpələnib.
  Nasistlər Torontonu ələ keçirdilər və hələ payızda ABŞ ərazisinə şimaldan girə bildilər.
  Amerikalılar yavaş-yavaş, lakin əminliklə təslim oldular. Onlar tez-tez təslim olub öz mövqelərini qorumağa çalışırdılar.
  Amma almanlar onları həm quruda, həm də dənizdə döydülər.
  İndi payızın sonunda almanlar Filadelfiyanı əhatə edir. Onlar bir-birinin ardınca qələbə qazanıb cəhənnəm kimi gurlayırlar.
  Gerda və onun tank heyəti həmişə olduğu kimi ən yaxşı vəziyyətdədir. Və dişlərini qıcayaraq, Amerika tanklarını sındıraraq oxuyur:
  - Pələng pəncələri, polad gücü,
  Püskürmə...
  Uzaqda nasizmi görürük,
  Çingiz xanın Avropasından!
  Və çılpaq barmaqları ilə joystiği sıxır. Və yenə amerikalılara atəş açacaqlar.
  Sonra Şarlotta vurur və onun zərbələri dəqiq olur. Və onun arxasında Kristina ilə birlikdə Maqda gəldi.
  Beləliklə, Filadelfiya çökdü. Almanlar daha da irəliləyir və qışa qədər Nyu Yorka çatırlar. Və orada düşməni məğlub etdilər. TA-500-dən isə on ton ağırlığında bombalar atılacaq.
  Almanlar Nyu York və Vaşinqtonu mühasirəyə aldıqdan sonra Truman sülh təklif etdi. Cavab olaraq qeyd-şərtsiz təslim olma tələbi.
  Vaşinqtona hücum yanvar ayında baş verdi. Alman piramidal tankları döyüşdü.
  Hücumun dördüncü günündə qarnizon təslim oldu. Və beş gün sonra ABŞ təslim oldu.
  Beləliklə, Qərbdə müharibə başa çatdı... Daha doğrusu, demək olar ki, bitdi. Almanlar bütün Latın Amerikasını tutana qədər irəliləməyə davam etdilər...
  SSRİ ilə barışıq hələ də qüvvədə idi. Üçüncü Reyx öz qənimətlərini həzm etdi və yeni bölmələr yaratdı. Stalin hələ də dağılmış iqtisadiyyatı bərpa edir və güc toplayırdı.
  Tank istehsalı sahəsində SSRİ o qədər də uğurlu olmadı, yalnız T-54 avtomobili və az sayda IS-4 tankı yaratdı. Uzun müddətdir ki, layiqli maşın almaq mümkün deyildi. Və 20 aprel 1953-cü ildə Stalinin martın 5-də ölməsindən istifadə edən Hitler yenidən SSRİ-yə hücum etdi. Dünya miqyasında hegemonluğa nail olmağa cəhd edildi.
  Stalinsiz Sovet qoşunları kifayət qədər zəif müqavimət göstərdilər. Və qüvvələr qeyri-bərabər idi. Bundan əlavə, həm Yaponiya, həm də Türkiyə müharibəyə girdi.
  Bir ay sonra alman piramidalı tankları Moskvanı mühasirəyə aldı və Qafqazı ələ keçirdi. Üç aydan sonra biz artıq Uralsda idik. Təəssüf ki, qüvvələr çox qeyri-bərabərdir. Üstəlik, SSRİ rəhbərliyində fikir ayrılıqları var.
  Bir sözlə, beş aylıq müharibədən sonra SSRİ nəhayət Üçüncü Reyx və Yaponiya tərəfindən işğal olundu.
  Sonra elə gəldi ki, bəşəriyyət nəhayət birlik tapıb. Ancaq dünyada iki super güc var - Üçüncü Reyx və Yaponiya. Və Hitler 20 aprel 1956-cı ildə növbəti müharibəyə başlayır. Yaponiyaya hücum edir.
  Qızlar isə döyüşdə iştirak edirlər. Gerda samuraylara hücum edən cadugərdir.
  Və Qırmızı Ordudan olan qızlar. Natasha, Alenka, Mirabela, Maria, Olimpiada, Svetlana, Augustina, Aurora. Və s. Bütün bu qızların bir ortaq cəhəti var - onlar ayaqyalın və bikinidə döyüşürlər.
  Və bunu çox effektiv edirlər. Yaponiyanı əzirlər... Alman və koalisiya dəyənəklərinin zərbələri altında samuraylar qaçıb geri çəkilirlər.
  Gerda və Şarlotta piramidal tankın üstündə birlikdə döyüşürlər. Qızlar yaponlara atəş açır, maşınları sındırır və oxuyurlar:
  - Biz super, super çempionlarıq! Və bütün səhvləri əzəcəyik!
  Gerda çılpaq barmaqları ilə joystik düyməsini basdı, yapon maşınına vurdu və xışıltı ilə dedi:
  - Başımda kompüter olan döyüşçüyəm!
  Şarlotta da atəş açdı, samurayın avtomobilini kəsdi və xırıltı ilə dedi:
  - Və mənim ətrafım, ən parlaq və ən gözəl olsunlar!
  Və eyni şəkildə dilini göstərəcək!
  Qızlar Yaponiyanı məhv edirlər... Samuraylar koloniyalarını, gəmilərini, tanklarını itirirlər.
  Yapon texnologiyası alman texnologiyası ilə müqayisə edilə bilməz. Nasistlərin isə daha çox əsgəri var. Beləliklə, onlar kifayət qədər uğurla irəliləyirlər. Samuraylar isə sevinməkdən və dişlərini açmaqdan başqa heç nə etmirlər. Daha doğrusu, kədərlənirlər, amma yenə də dişlərini çılpaq edirlər.
  Bir neçə aylıq döyüşlər və Çin, Hind-Çini və digər torpaqlar geri alındı. Nasistlər də Yaponiyanın özünə düşdü.
  Orada döyüş başladı və nasistlər nüvə silahından istifadə etdilər. Və bu qədər dağıntı və dağıntı.
  Bəli, samurayların bəxti gətirmədi! Belə bir klubun altına düşdülər. Tam son!
  Və ümumiyyətlə, hər şey çox gülməli görünür.
  Sovet qızları samurayları dizlərinin üstünə qoyur və onları yalın ayaqlarını öpməyə məcbur edirlər.
  Gözəllər nasistlərin onları necə ruhdan saldığını xatırlayır. Və bu çox gözəldir.
  Alenka və Nataşa oxuyur:
  - Məhv etmək ehtirasdır, hansı gücdən asılı olmayaraq! Hakimiyyət həmişə başqalarının qanını içib! Yaxşı, sevgi ürəkdə hökm sürür!
  Və eyni şəkildə samurayları vurdular. Onlar basdıqca və pulemyotlarla xətti biçirlər.
  Amma Tokio artıq yıxılmışdı... Müharibə altı ay davam etdi və Vermaxtın qələbəsi ilə başa çatdı.
  1957-ci il yanvarın 1-də almanlar Türkiyəyə hücum edərək onu da məğlub etdilər. Bundan sonra dünyanın bütün digər ölkələri Üçüncü Reyxə daxil edildi.
  Vahid imperiyanın formalaşması başa çatdı. Artıq 1947-ci ildə almanlar kosmosa uçdular, 1958-ci ildə isə aprelin 20-də Aya endilər. Beləliklə, kosmik genişlənmə dövrü başladı. Hitler yetmiş yaşına iki gün qalmış 1959-cu ildə vəfat etdi.
  Bundan bir qədər əvvəl monarxiyanın qurulması ilə bağlı referendum keçirildi və fürer varis təyin edə bildi. O, Hitlerin süni mayalanma yolu ilə əldə etdiyi çoxsaylı oğullarından biri oldu.
  Faşist rejimi qəddar idi, lakin Yer kürəsini nizama saldı. Tədricən getdikcə daha çox insan imperiyanın vətəndaşlığını aldı.
  Plan əsasında inkişaf edən və elmin nailiyyətlərindən istifadə edən Yer kürəsi aclıq, epidemiyalar, işsizlik problemini tədricən həll etdi.
  Doğuş səviyyəsinə nəzarət edildi və cinayətkarlıqla uğurla mübarizə aparıldı. 1974-cü ildə insanlar Marsa uçdular. Və bir il sonra Veneraya. 1979-cu ildə Merkuriyə. 1980-ci ildə Yupiterin peyklərinə. Və 1987-ci ildə onlar ən uzaq planet Plutona endilər. Kosmosun tədqiqi davam edirdi.
  2000-ci ildə Almaniyanın və bütün Yer planetinin İmperatoru Üçüncü Fridrix və Hitlerin oğlu Yer planetindəki bütün insanlara Üçüncü Reyxin vətəndaşlığını verdi. Və bütün irqlərin və xalqların formal bərabərliyi elan edildi.
  Və 2017-ci ildə başqa dünyalara ilk ulduzlararası ekspedisiya başladı.
  2019-cu ildə Üçüncü Frederik öldürüldü və Franz yeni imperator oldu. Onun hakimiyyəti qısa sürdü. İki il sonra hərbi çevriliş baş verdi və nəhayət Hitler sülaləsi süqut etdi. Və respublikaçılar hakimiyyətə gəldilər.
  Demokratiyanın və çoxpartiyalı sistemin dirçəlişi elan edildi. Nasizm tədricən yox oldu.
  2030-cu ildə o, insan gücünün ali koordinatorunun seçilməsinə çağırıb. Bu, Alenka idi, artıq yüz yaşını keçmiş döyüşçü-cadugər. Ancaq qız heç qocalmadı və illər keçdikcə dəyişmədi. Həmişə əzələli və gənc, təravətli və gözəl.
  O, Adolf Hitlerin bütün abidələrinin məhv edilməsini və onun portretlərinin yandırılmasını əmr etdi.
  Bundan sonra Alenka kosmosa genişlənməsini davam etdirdi... Yüz il ərzində insanlar qalaktikanın yarısında məskunlaşdılar.
  Sonra flüorla nəfəs alan bir sivilizasiya ilə müharibə başladı. Amma heç də o qədər də qorxulu deyil. Daha qabaqcıl texnologiyaya sahib olan yerlilər qalib gəldi.
  Və bir neçə əsrdən sonra bütün qalaktika insana və bir neçə qonşuya çevrildi.
  İndi daha yüz ildir və onlar zamanda səyahət etməyin bir yolunu kəşf etdilər. Və insanları ölməzdən əvvəl keçmişlərindən çıxarın. Və sonra onları biomodellərlə əvəz edin.
  Beləliklə, Hitler ölümündən əvvəl çıxarıldı və gələcəyə daşındı. Orada bütün zamanların və xalqların ən böyük diktatorunun mühakiməsi baş tutdu. Qərara gəldilər ki, onu ağır cinayətlərdə təqsirli bilsinlər və bir milyard il həbs cəzasına məhkum etsinlər, çünki ölüm cəzası humanist supersivilizasiyada mövcud ola bilməz.
  Hitler gəncləşdi, onu on üç yaşında bir oğlana çevirdi və uşaq olan digər nasist cinayətkarlarının həbs olunduğu koloniyaya göndərildi.
  Orada oxudular, işləyirdilər, dəmir barmaqlıqlar arxasında yaşayırdılar.
  Özünü yaxşı aparanlara daha asan şərait yaradılırdı: onları ekskursiyaya aparır, dəbdəbəli yeməklər verirdilər. Gənc məhbuslar üçün həyat yaxşı idi: qravitasiya kameraları olan ayrı kameralar, vanna otağı və kompüterlər, idman zalları və asudə vaxt.
  Düzdür, boş vaxt az idi və mən fiziki işlə məşğul oldum - cinayətkarlar üçün peşə terapiyası. Ancaq gənc bədənlərdə bu qorxulu deyil.
  Adolf Hitler oğlan idi və böyüməmişdi. Amma eyni zamanda fiziki cəhətdən sağlam idim, özümü əla hiss edirdim, əla süfrəyə sahib idim. Məhkumların da insan hüquqları var.
  Vaxtaşırı yaxşı davranışı üçün keçmiş Fürer ulduz gəmilərinə mindirilir və başqa dünyaları ziyarət etməyə icazə verilirdi.
  Zaman keçdikcə əmək terapiyası azaldı və əyləncə və oyun vaxtı artdı.
  Əsrlər keçdi. İnsanlıq bütün kainata yayılmışdır. Beləliklə, nəhayət, amnistiya elan edildi və Fürer azad edildi. O, çoxlu qurbanlarından fərqli olaraq heç əziyyət çəkməyib. Başqa bir kainatdan gələn kəpənəklər sivilizasiyası ilə yeni böyük müharibə başlamışdı və keçmiş Fürer orduya könüllü olaraq getmişdi. Onun komandiri isə bəşər ümumbəşəri imperiyasının bütün sakinləri kimi ölməz və əbədi gənc olan cazibədar Gerda idi.
  
  
  BAŞ KATIB ŞELEPİN
  Tarix bir az dəyişdi və Leonid İliç Brejnevə qarşı sui-qəsd 1965-ci ildə baş verdi və uğurlu alındı. Gənc DTK sədri Şelepin baş katib oldu. Hələlik Kosıgin baş nazir olaraq qalırdı. Şelepin vintləri bərkitməyə və işləri qaydaya salmağa başladı. İş günü uzadıldı, daha ağır cəzalar, o cümlədən işə gecikmə və əmək normalarına əməl etməməyə görə həbsxanalar tətbiq olundu.
  Stalin reabilitasiya olundu və şəxsiyyətə pərəstiş bərpa olundu. Və vintlərin bərkidilməsinin bir çox başqa nümunəsi. Sərxoşluğa qarşı mübarizə və Kosıgin islahatı.
  Və sonra qiymət islahatı.
  SSRİ Brejnev dövründə real tarixə nisbətən daha sürətlə inkişaf etdi və Şelepin bazar iqtisadiyyatı elementlərini və sərt Stalin qamçısını birləşdirərək əhəmiyyətli nəticələr əldə etdi. Bundan əlavə, Şelepin, doğum nisbətinin aşağı düşməsini nəzərə alaraq, bakalavrlara, uşaqsız ailələrə və bir uşaqlı ailələrə sərt vergilər tətbiq etdi. Abort qadağan edildi və kontraseptivlər praktiki olaraq satılmadı.
  Uşaq müavinətləri artıb.
  Bu da, xüsusən SSRİ-nin Rusiya bölgələrində doğum səviyyəsinin artmasına səbəb oldu. Əhali artımı real tarixlə müqayisədə xeyli yüksək idi.
  Şelepin həm də hərbi potensialını artıraraq, nüvə gücündə və adi silahlarda da ABŞ-ı geridə qoydu. Vyetnam da var idi... ABŞ-ın dünyadakı nüfuzu düşdü, ölkə daxilində böyük çətinliklər yarandı.
  Detente siyasəti başladı... Bu, SSRİ-də daha sürətli iqtisadi artımla müşayiət olundu. Şelepinin sərt idarəçiliyi Brejnevin ləng üslubundan daha yaxşı nəticələr verdi. Əhali isə daha sürətlə artdı...
  SSRİ getdikcə Afrikaya nüfuz etdi və 1979-cu ildə Əfqanıstana qoşun yeritdi.
  Və 1980-ci il Moskva Olimpiadası böyük bir zəfər idi! Yüz əllidən çox sovet olimpiyaçısı qızıl medala layiq görüldü.
  Sonra sovet ordusu hücuma keçdi və Xomeninin hakimiyyəti ələ keçirdiyi İran.
  Onlar iranlıları kifayət qədər tez məğlub etdilər, lakin müəyyən itkilər verdilər.
  İranın bir hissəsi SSRİ-nin tərkibinə daxil oldu. Etnik azərbaycanlılar yaşadıqları yerdə Azərbaycana qatılıblar. Türkmənistan bir hissəsini aldı və kürdlər referendumdan sonra Sovet Sosialist Respublikası oldular.
  SSRİ 1945-ci ildən bəri ilk dəfə olaraq sərhədlərini genişləndirdi. İranın bir hissəsi İraq oldu və Səddam Hüseyn Varşava Müqaviləsi Təşkilatına qoşuldu.
  Sonra özbəklər və taciklərlə birlikdə Əfqanıstanın şimalı SSRİ-yə daxil oldu.
  Sonra Pakistanla - SSRİ və Hindistanla müharibə oldu. Böyük bir ərazi ələ keçirildi.
  Bir neçə ildən sonra referendumlar keçirildi və Pakistan, eləcə də İranın cənubu və Əfqanıstan SSRİ-nin tərkibinə daxil oldu.
  Yuqoslaviyada vətəndaş müharibəsi başladı və o da Sovet qoşunları, sonra isə Albaniya tərəfindən işğal edildi. Bundan sonra bu ölkələr də Varşava Müqaviləsi Təşkilatına daxil oldular.
  ABŞ xüsusilə Reyqanın dövründə böhran içində idi. Qaradərililər və digər rəngli insanlar arasında kütləvi iğtişaşlar baş verdi. İqtisadiyyat daha da aşağı düşdü.
  Hələ 1977-ci ildə SSRİ yeni konstitusiya qəbul etdi ki, bu da SSRİ-nin sədri postu ilə təmsil olunan idarəetmə formasını daha avtoritar etdi. Respublikaların isə ittifaqdan ayrılması qadağandır.
  1988-ci ildə isə Sovet imperiyası tarixində ilk prezident seçkiləri keçirildi!
  Təbii ki, Şelepin onları qazandı... Demək olar ki, yüz faiz xal. SSRİ inkişafının ən zirvəsinə çatdı. 1990-cı ildə İraq qoşunları Küveyti, Səudiyyə Ərəbistanını, Bruneyi, Birləşmiş Ərəb Əmirliklərini, Omanı...
  Neftin qiyməti kəskin artıb...
  ABŞ-da böhran daha da pisləşib. Yeni prezident Buş, sözün əsl mənasında, taleyin zərbələri altında əyilmişdi. Qaradərililər üsyan etdilər... Və 1992-ci ildə Bill Klinton seçildikdən sonra ABŞ tamamilə parçalandı...
  Vətəndaş müharibəsi və qırğınlar başladı.
  1993-cü ildə Şelepin yenidən SSRİ prezident seçkilərində qalib gəldi.
  1995-ci ildə sovet qoşunları Alyaskanı işğal etdi və bir ay sonra orada SSRİ-yə qoşulmaq üçün referendum keçirdi...
  Beləliklə, başqa bir arzu gerçəkləşdi - təbii ki, axmaqcasına satılan Alyaskanı Rusiyaya qaytarmaq.
  Sanki hər şey plan üzrə gedirdi... 1997-ci ildə sovet qoşunları Finlandiyanı işğal etdilər və orada SSRİ-yə daxil olmaq üçün referendum keçirdilər. Beləliklə, daha bir sovet respublikası təşkil olundu.
  Baxmayaraq ki, kobud idi!
  Sonra Səudiyyə Ərəbistanında islamçı üsyan başlayanda hələ də döyüşlər var idi, lakin onlar tez bir zamanda yatırıldı.
  1998-ci ildə Şelepin üçüncü müddətə seçildi.
  SSRİ Türkiyəyə hücum etdi, xüsusən NATO dağılandan sonra. Və onu komandasına əlavə etdi.
  2000-ci ildə Şelepin nəhayət uzun və hadisələrlə dolu bir həyat yaşadı, 35 il SSRİ-ni idarə etdi - Stalinin əvvəlki nəticəsini məğlub etdi və öldü.
  Hakimiyyət sistemi kifayət qədər sabit və avtoritar idi. Sədr müavini yeni seçkilərə qədər səlahiyyətləri miras qoyub. Və Gennadi Zyuganov oldu. Kim yaxşı bir hardware karyerası etdi.
  SSRİ bir müddət ələ keçirmədi... Böhrandan sonra Avropanın özü SEA və Varşava Müqaviləsi Təşkilatına daxil oldu.
  Lakin Çinlə münasibətlər pisləşib. Rəqabət daha da gücləndi.
  SSRİ-nin özündə demoqrafik siyasət sayəsində doğum səviyyəsi çox yüksək olaraq qaldı. Lakin bu, əhalinin həddindən artıq artmasına və ərzaq çatışmazlığına səbəb oldu.
  Planlı iqtisadiyyat onsuz da daim kəsir içində idi. Sənayedə texnologiyanın inkişafı və yeni fabriklərin tikintisi bir növ mal çatışmazlığı ilə mübarizə aparmağa imkan versə də, kənd təsərrüfatında məcburi üsullardan və traktorlardan istifadə edərək həcmi artırmaq daha çətindir. Kənd təsərrüfatını yaxşılaşdırmaq o qədər də asan deyil.
  2003-cü il seçkilərində Zyuqanov doxsan doqquz faizdən çox səslə seçildi. Amma bəzi problemlər var idi... Xüsusilə də yeməklə bağlı.
  Və onu almaq üçün heç bir yer yoxdur - Avropa sosialistləşdi, ABŞ vətəndaş müharibəsi içindədir. Braziliya və Argentinada çox şey əldə edə bilməzsiniz. Təbii ki, problemlər var.
  SSRİ kiçik bir ərzaq böhranı ilə üzləşdi. Tezliklə xroniki hal aldı, lakin 2008-ci ildə Zyuqanov yenidən prezident seçildi. Diktatorun mövqeyi sabit oldu. Amma ərzaq qıtlığı daha da kəskinləşdi... 2011-ci ildə SSRİ-də uşaq pulu azaldıldı və abort yenidən qanuniləşdirildi.
  Xüsusilə SSRİ-nin müsəlman bölgələrində çox yüksək doğum səviyyəsinə qarşı mübarizə aparmağa başladılar. Eyni zamanda, sovet hərbi maşını Afrikada döyüşür və Səma İmperiyasını Hind-Çindən sıxışdırırdı. 2013-cü ildə Zyuqanov yenidən bu vəzifəyə seçildi.
  Amma bu dəfə faiz bir qədər aşağı olub. SSRİ daxilində demokratiya istəyi daha da gücləndi. İnsanlar daha çox azadlıq istəyirdilər. Zyuqanov təklif etdi:
  - Bir-iki oyuna icazə verək!
  Və daha iki faktiki qeydə alınıb: LDPSS və SDPSS. Demokratiya eybini oynamağa başladılar. Zyuqanov mediaya bir az da azadlıq verib.
  2018-ci il seçkilərində Züqanovla iki namizəd mübarizə aparıb: Kseniya Sobçak və Vladimir Jirinovski. İlk dəfə olaraq alternativ əsaslarla seçkilər keçirildi. Və gözlənilmədən Zyuqanov iyirmi doqquz faiz səs toplayan gənc Kseniya Sobçaka az fərqlə məğlub oldu və demək olar ki, ikinci tura məcbur oldu.
  Bundan sonra hamı əmin oldu ki, SSRİ-də demokratiya var. Televiziya ekranlarında çılpaq qızlar və qanlı döyüş filmləri göründü.
  Xarici siyasətdə SSRİ-nin yeganə real rəqibi Çinlə münasibətlər daha da pisləşdi. Niyə iki quş eyni planetdə birləşə bilmir?
  ABŞ dərin tənəzzül içindədir və mühüm rol oynaya bilməz. Alyaska isə sovetdir. Hər şey o qədər dayandırılıb ki...
  SSRİ-də hələ də qıtlıq və ərzaq böhranı var, baxmayaraq ki, hərbi sənaye kompleksi çox yaxşı işləyir.
  İndi isə 2023-cü ildə Rusiyada yeni prezident seçkiləri keçirilir... Daha da demokratik və gözlənilmədən qalib gəlir... boks üzrə dünya çempionu Sergey Kovalev. Ancaq bu başqa hekayədir!
  
  
  
  
  
  
  ZYUGANOV - RUSİYA PREZİDENTİ
  Tarixin alternativ inkişaflarından birində, 1996-cı il seçkilərində üçüncü yeri Lebed yox, Vladimir Jirinovski tutdu. Əslində, real hekayədə hamının gözlədiyi budur.
  Lebedin rəhbərlik etdiyi KRO-nun parlament seçkilərində uğursuz çıxışından sonra onun Rusiya prezident seçkilərində bu qədər güclü çıxış edəcəyi kimin ağlına gələrdi? Lakin Jirinovski hələ də şiddətli rəqabət şəraitində o vaxt ikinci yeri tutdu və onun ən azı on faizi var idi. Deməli... İstənilən qələbə və məğlubiyyətdə şans və bəxt elementi var.
  Ukraynada Zelenskinin, Belarusda Lukaşenkonun və Rusiyada Putinin qələbəsi kimi. Eynilə 1993-cü ildə Jirinovskinin özünün uğuru kimi.
  Lakin sonra Swan üçün işlər daha da pisləşdi. Bundan başqa, Jirinovski televiziya debatlarında sərt çıxış edib, Yeltsini asmaqla hədələyib və Dumanın yalnız ona tabe olacağını bildirib. Və o, özünü Hitlerlə çox müsbət müqayisə etdi - bu böyük Diktatorun nailiyyətlərini xatırlayaraq!
  Necə oldu ki, yeddi il ərzində iqtisadiyyat iki dəfə yarım artdı, işsizlik aradan qalxdı, doğum səviyyəsi bir yarım dəfə artdı. Cinayət 3 dəfə azalıb. Jirinovskinin dövründə də belə olacaq! Qalan hər şeyə gəlincə, Jirinovski soyqırımı təşkil etməyəcək və ABŞ-la vuruşmayacaq! Nüvə silahları isə sizi istənilən təcavüzdən qoruyacaq!
  Bütün bunlar toplandı və Jirinovski böyük fərqlə üçüncü yeri tutaraq on beş faiz topladı.
  Yeltsinin sıralarında çaxnaşma var idi: səhv hesablamışdılar. Nə etməli? Jirinovskini öz tərəflərinə çəkməyə çalışdılar. Lakin kommunistlər Vladimir Volfoviçə daha çox söz verdilər: şəxsən onun üçün təhlükəsizlik şurasının katibi və prezidentin hərbi məsələlər üzrə köməkçisi və hökumətdə daha beş vəzifə. O cümlədən, Mitrofanov üçün xarici işlər naziri, Abaltsev üçün isə daxili işlər naziri vəzifəsi.
  Təbii ki, Yeltsin bu qədər söz verə bilməzdi. Həddindən artıq çox postun haqqı artıq ödənilib.
  Yeltsinin komandasına yalnız beşinci yeri tutan Lebed dəvət oluna bildi, lakin Yavlinski hər iki prezidentliyə namizədə qarşı çıxdı.
  Və sonra Yeltsin emosional narahatlığın həddindən artıq yüklənməsindən infarkt keçirdi. Ayağa qalxıb inqilab etmək gücü yoxdur.
  Bir sözlə, Zyuqanov ikinci raundda qalib gəldi və hakimiyyət dəyişikliyi oldu. İnauqurasiya isə çeçenlərin respublikanın paytaxtı Qroznıya hücumu ilə eyni vaxta təsadüf etdi.
  Lakin yaraqlılar tələyə düşüblər. Onların əsas hissəsi Qroznıya hücum zamanı məhv edilib. Bundan sonra Yandarbiyevin başçılıq etdiyi silahlılar yenidən mərhəmət istəyiblər. Lakin Jirinovski müharibəni davam etdirməkdə israr etdi. Zyuqanov da bunu təsdiqlədi. Partizan müharibəsi bir neçə il davam etdi, lakin sonra terrorçular yavaş-yavaş aradan çıxdılar. Rusiyada kommunistlərin dövründə yüksəliş başladı, iqtisadiyyat sürətlə inkişaf etməyə başladı.
  Planlaşdırılmış metodların və bazar elementlərinin birləşməsi təsirli nəticələr verdi. Və iqtisadiyyat sürətlə inkişaf etdi. Zyuqanov asanlıqla növbəti müddətə seçildi və sonra konstitusiyaya düzəlişlər etdi və bu, ona qeyri-məhdud sayda prezidentliyə namizəd olmaq imkanı verdi. Bu, referendumda öz əksini tapıb. 2004-cü ildə isə Jirinovski həbs olundu və onun partiyasına qadağa qoyuldu. Zyuqanov siyasi rəqibləri ilə məşğul olurdu. Qərblə münasibətlər kifayət qədər gərgindir. Və 2014-cü ildə Rusiya Krımı da ələ keçirdi. Nəticədə soyuq müharibə yenidən başladı. Və Rusiya sanksiyalara məruz qaldı. Lakin Zyuqanov Ukraynanın cənub-şərqini də Rusiyanın tərkibinə daxil etdi. Və imperiyanı genişləndirdi. Toqquşmalara səbəb olan da budur. Tramp hakimiyyətə gəldikdən sonra vəziyyət daha da mürəkkəbləşib. Rusiya Suriyada müharibə aparıb və Venesuelada baza yaradıb. Vəziyyət nüvə müharibəsi astanasında idi. Sonra Qərb kommunistləri hakimiyyətdən devirmək variantını təklif etdi.
  Bununla belə, sadəcə Zyuqanovu aradan götürməyin az faydası var. Adamını içəri salmalısan. Və sonra Natasha Sokolova 2020-ci il prezident seçkilərinə namizəd oldu!
  Nataşa Sokolovskaya istənilən rəqibi məğlub edə bilən qız növüdür. Və heç vaxt təslim olmayacaq. Hansısa qoca Zyuqanov ona qarşıdır. Kim açıqca xəstədir və iyirmi beş ildir eyni şeyi deyir.
  Və burada bir intriqa var. Üstəlik, Nataşa Zyuqanovdan qırx yaş kiçik və çox gözəldir!
  Və Rusiya iqtisadiyyatı yenidən böhran içindədir və çoxlu lazımsız mallar istehsal olunur. Nataşa həm də döyüşçü kimi Rusiya Federasiyasının qəhrəmanıdır. O, əlbəttə ki, köhnə, xəstə, darıxdırıcı diktatorla rəqabət apara bilər. Üstəlik, Zyuqanov həddən artıq mühafizəkar oldu və şəxsi tacirləri sıxışdırdı ki, çox şeylər qıt oldu. Xüsusilə şəxsi ticarət sıxışdırıldığı zaman. Hətta yağ və sabun nadir hala gəldi və bir çox məhsulun kuponları yenidən peyda oldu. Zyuqanov böyüdükcə kapitalizmin qatı düşməninə çevrildi.
  Və daha çox sosializm tələb etdi!
  Nataşa Sokolovskaya əmtəə bolluğunu aşağı qiymətlərlə, rəqabətlə və şəxsi mülkiyyətlə qaytaracağına söz verdi. Və ümumiyyətlə, kukla transferi də daxil olmaqla real demokratiyanı qaytarın! Yaxşı, senzuranın tiranlığından bezmiş, medianın nəzarətində olan xalq bütün bunları şiddətlə dəstəklədi. Və Nataşa asanlıqla iki milyon imza topladı! O, "Azad ol və varlan!" şüarları altında döyüşə çıxdı.
  Qız çox döyüşkən idi və mitinqə yalnız bikinidə və ayaqyalın gəlmişdi.
  Çılpaq dabanlarını parıldayan gözəl cik-cik:
  - Komissarları fabriklərdən çıxaraq! Qoy hər fabrik işçilərə məxsus olsun! Torpaq isə kəndlilər üçündür!
  Və o, çox həyəcanlı bir qızdır! Onun əzələləri isə tökmə polad kimidir.
  Və necə oxuyur;
  Mən sülhün və müharibənin şahiniyəm,
  Ən parlaq ulduzun altında doğulub...
  Vətənin sadiq oğulları -
  Sevgi - əla, real!
  
  Gözəl bir dünya yaradacağıq,
  Hansında indi xoşbəxtlik olacaq...
  Kerub Günəşi parlasın,
  Müqəddəs, uca Rusiya!
  
  Arzularımıza çatacağıq
  Kainatda daha gözəl bir şey olmayacaq!
  Oğlan qılınc qaldıracaq, sən də,
  Xoşbəxtlik sizin yeriniz olsun!
  
  Və kainat gözəlliyində,
  Böyük Vətənimin parlama vaxtıdır!
  Qız ayaqyalın qaçsa da,
  İnanın, biz tezliklə kommunizm altında yaşayacağıq!
  
  Uca dağların gözəlliyinin əzəməti,
  Və ətirli xalçalı qızıl çöllər!
  Biz kainatın zibilini süpürüb aparacağıq
  İnanın, həyatımıza peşman olmayacağıq!
  
  Və dünyada hər şey yaxşı olacaq,
  Axı kommunizm hər yerdə qalib gələcək!
  Kimin əlində kəsik var,
  Kim pulemyot və güllələrə üstünlük verir!
  
  Etdiklərimiz əbədi qalacaq,
  Marsda zarafat edərək şəhərlər salaq!
  Slavlar çox güclüdür,
  Dünya xalqına deyəcəyik - salam!
  
  Axan qan əkmək üçündür,
  Sevgi toxumları böyüyür!
  Ayaltı dünyada hər kəs üçün xeyirli olsun
  Sadəcə tutuquşu cəngavər olmayın!
  Belə mahnılardan sonra çılpaq ayaqlarınızla rəqs etmək, tullanmaq və tullanmaq olar. Və qız ümumiyyətlə gözəl və super sinifdir! Burada çılpaq ayaq barmaqları ilə Zyuqanovun portretini cırıb çıxardı.
  Kommunistlər gurlayır, xalq isə sevinir: hamı dəyişiklik istəyir! Həm iqtisadiyyatda, həm də siyasətdə daha çox demokratiya var.
  Belə ki, mediada diktatorları və böyük maliyyə adamlarını ələ sala biləsiniz. Rusiya Federasiyası Kommunist Partiyası da insanların nifrətinə çevrildi. Yeltsinin dükanların mallarla dolu olduğu, televiziyada çılpaq qadınların, maraqlı siyasi şouların nümayiş olunduğu dövrləri nostalji ilə xatırlayırdılar. Bu çox yaxşı idi!
  Maraqlı siyasət və təlatümlü parlament çoxlarının yadına düşdü. İndiki kimi deyil - Dumada yalnız kommunistlər olduqda və onlar hər zaman lehinə səs verirlər!
  Hamı Zyuqanovdan bezmişdi və getdikcə daha pis yaşayan insanlar dəyişiklik istəyirdilər!
  Gözəl Natasha Sokolova bunu vəd etdi! Ki, dəyişikliklər və yeni nailiyyətlər olacaq. Rusların nəinki Marsa ilk uçacaq, həm də ABŞ-dan daha yaxşı yaşayacaqlar. Və o, dağları yerindən oynadacaq! Dağlar əriyəcək, meşələr yanacaq!
  Amma indi artıq seçki kampaniyası gedir. Qız getdikcə güclənir. Və hətta qışqırır:
  - Mən Qaqarin kimi olacam! Və qızıl dağlar vəd edir!
  Və necə atlamağa başlayır. Bir sözlə, seçkilər keçirildi və Nataşa Sokolovskaya yeni prezident oldu!
  Zyuqanov infarkt keçirdi! Və Nataşa təklif etdi:
  - Amerika ilə vahid dövlət yaradaq!
  Və referendumlar keçirildi və ortaq bir imperiya yarandı!
  Nağılın bitdiyi yer budur və dinləyənlərə halal olsun!
  ÇAR ALEKSEY NIKOLAEVİÇ - BÖYÜK
  Başqa bir süni intellekt, 1905-ci il yanvarın 5-də Çar II Nikolaya qarşı cəhd edilən zaman. Və imperatorun güllə ilə vurulması üçün cəmi bir neçə santimetr kifayət etmədi. Amma bir az da olsa... Çar öldü və oğlu Aleksey Nikolayeviç Romanov nominal olaraq monarx oldu. Və Nikolay Aleksandroviç Romanov onun yanında regent təyin edildi. Qeyri-adi zəkalı, sərt və iradəli bir insan.
  Yeni imperatorun ilk addımları Kuropatkini Brusilovla, Rojdestvenskini Neboqatovla əvəzləmək oldu.
  Yaponiya ilə müharibədə Rusiyanın mövqeyi çətin idi. Port Artur artıq yıxılıb. Lakin Mançuriyadakı qüvvələr hələ də əhəmiyyətlidir. Bundan əlavə, Rusiyanın Avropa hissəsindən seçilmiş alayların gəlməsi ilə rus qoşunlarının keyfiyyəti yüksəldi.
  Ancaq yaponlar, əksinə, əvvəlki döyüşlərdə və Port Artur yaxınlığında ən yaxşı alaylarını yerə qoydular.
  Beləliklə, Kuropatkinin Mukənd döyüşündə hər şansı var idi. Yalnız Kuropatkinin özü əhəmiyyətsiz bir komandir idi.
  Amma Brusilov həqiqətən də böyük hərbi istedaddır. Və təxminən bərabər gücə malik bir düşmənlə döyüşməyə hazırdır. Ancaq rus əsgərlərinin yaponlardan daha yaxşı tüfəngi var və qoşunların özləri daha yaxşı olacaq.
  Brusilov döyüşə yaxşı hazırlaşırdı. Cinahları örtdü və müdafiəyə keçdi. Və özünü gücləndirdi. Onun döyüş planı sadə idi: yaponları müdafiəyə yıxmaq, sonra isə tükənəndə bir əks-hücumla məsələni həll etmək.
  Brusilov, əlbəttə ki, strateqdir, amma Kuropatkin deyil.
  Və döyüş fevral ayında başladı və iki həftə davam etdi. Digər şeylər arasında Brusilovun nou-hau, gözəl qızlardan ibarət bütöv bir batalyonu var idi. Onu tələm-tələsik subaylardan, gənc gözəllərdən yığıb, bir ay məşq edib döyüşə atıblar.
  Ən maraqlısı isə qızların hamısının ayaqyalın olmasıdır. Bu isə onlara Ana Torpaqdan güc verib, onları güllə və mərmi qarşısında toxunulmaz edib.
  Qızlara Anastasiya Orlova və onun dörd köməkçisi rəhbərlik edirdi: Nataşa, Zoya, Avqustina və Svetlana.
  Müdafiəyə qalxıb səngərlər qazan qızlar yaponları gözləyirlər... Sonra isə samuraylar qalın zəncirlərlə sürünürlər. Artilleriya atəş açmağa başlayır.
  Qızlar isə Mosin tüfəngini əllərinə aldılar. Və yaponlara uzaqdan atəş açaq.
  Onlar iti döyüşçülərdir, çoxu Sibir ovçularıdır. Qısa ətəklərdə, açıq qarınlarda fevrala baxmayaraq çılpaq ayaqları ilə döyüşürlər.
  Onlar güllə atıb özlərinə mahnı oxuyurlar:
  - Rusiya əsrlər boyu bir müqəddəs kimi məşhurdur,
  Böyük padşahımız sadəcə Alekseydir,
  Sən layiqli oğulsan, Nikolayı tanı,
  Və ürək ağıldan daha doğrudur!
  Döyüşçülər dəqiq atəş açır və yaponları uzaqdan nokaut edirlər.
  Anastasiya atəş açır və deyir:
  - Vətən üçün, gözəl arzu!
  Sonrakı Nataşa vurur, yaponları döyür və qışqırır:
  - Müqəddəs Rusiyamız üçün!
  Zoya atəş açır, düşməni yerə yıxır və fısıltı ilə deyir:
  - Yox, düşmənin şansı var!
  O, dəqiq vurur və Avqustin:
  - Gələcək nəsillər üçün!
  Punch və Svetlana, iki yaponu yerə yıxdılar:
  - Müqəddəs adlar üçün!
  Döyüşçülərin deməyə ehtiyacı yoxdur: həqiqətən gözəl!
  Yaponlar isə ağır itkilərlə sürünürlər. Baxmayaraq ki, onlar yaxınlaşırlar. Amma qızlar dəqiq və dayanmadan vururlar. Atırlar, vururlar. Atırlar, vururlar. Və məni ruhdan salmırlar. Samuraylar çox yaxınlaşanda qızlar yalın ayaqları ilə qumbara atmağa başladılar. Və onlar əyilməzliklərini nümayiş etdirirlər.
  Və yalın ayaqlar samuraylara öldürücü şeylər atır. İndi yaponlar redotlara çevrilirlər. Onların impulsları zəifləyir. Və yaxınlaşdıqca döyüşçülər onları qılınc və süngü ilə qarşılayır. Son samurayı bitirirlər.
  Və çox həvəsli bir görünüşlə oxuyurlar.
  Yaponları müdafiədə tükəndirən Brusilovun başçılıq etdiyi rus qoşunları həlledici hücuma keçdi və yaponları cənuba qovdu. Brusilov, Kuropatkindən fərqli olaraq, qətiyyətlə hərəkət etdi və samurayları dayanmadan sürdü. Və o, dərhal düşmənin çiyinlərində Port Arturu ələ keçirə bildi.
  Anastasiya Orlovanın qartal batalyonunun ayaqyalın qızları şəhərə soxulub.
  Onlar Port Arturdan keçərək çılpaq barmaqları ilə düşmənə atəş açıb qumbaraatanları atdılar.
  Və yaponları qılıncla əzdilər. Nə fikirləşdilər ki, Port Arturu xəyanətlə aldılar? Amma burada iki şeytan var! Rus əsgərləri bu şəhəri geri alır.
  Qadınlarımız döyüşsə! Bu, ümumiyyətlə, sizi ruhdan salmayacaqları deməkdir!
  Və yaponları kəsdilər.
  Məhkumlar isə diz çöküb qadınların çılpaq, tozlu ayaq altlarından öpməyə məcbur olurlar.
  Onlar itaətkar olurlar və hətta bunu bəyənirlər.
  Bir samuray nəinki Nataşanın ayaqlarını parıldayana qədər dili ilə yaladı, həm də yuxarı qalxdı. Qız ona dili ilə qadınlıq almazını müalicə etməyə icazə verdi.
  Bundan sonra o, pişik kimi mırıldandı.
  Döyüşçülər böyük iş gördülər. İndi də məhbusların sütunları qovulur. Yaponiyanın döyüş ruhu hara getdi?
  Port Artur düşdü. Və sonra Brusilovun rus ordusu Koreyaya köçdü.
  Anastasiya batalyonu irəlidə gedir. Onlar yolda samurayları tuturlar və qızlar onları zorla diz çökdürürlər.
  Onlar isə tozlu dabanlarını, qaralmış baldırlarını öpürlər.
  Döyüşən döyüşçülər. Və gülməli.
  Anastasiya ayağa qalxıb çılpaq barmaqları ilə disklər ataraq Nataşadan soruşdu:
  Döyüşmək gözəldir?
  Sarışın qız səmimi cavab verdi:
  - Nə qədər yaxşıdır?
  Anastasiya göz qırpdı:
  - Dilinizi pişiyinizə vuranda necə hiss edirsiniz?
  Nataşa səmimi cavab verdi:
  - Sadəcə super!
  Beləliklə, başqa bir yapon batalyonunu məhv etdilər. Məhkumları bağladılar.
  Bundan sonra yalın ayaqlarının barmaqları ilə burunlarına layiqli gavalı verdilər!
  Qızlar isə samurayları və Brusilovun ordusunu darmadağın edir, hər şey davam edir və sürətini artırır.
  Rus ordusu Koreyanın ən cənubuna çatdı. Və yarımadanı fəth etdi.
  Rus eskadronunun bir hissəsi Port Arturda məhv edildi. Və rus mühəndisləri gəmiləri qaldırmağa və bərpa etməyə başladılar.
  Samurayların quruda tam məğlubiyyətinə baxmayaraq, müharibə hələ də davam edirdi. Dənizdə yaponlar daha güclü idi. Lakin sonra Neboqatov gəldi. Yol boyu o, daha məharətlə eskadronu Port Artura apardı. Beləliklə, rus ordusu gücləndirildi. Burada Qara dənizdən bir eskadron da getdi.
  Nebogatov gücünə görə yaponlardan geri idi, amma çox deyildi. Əslində, Rusiya gəmilərinin keyfiyyəti heç də pis deyil. Onların bir neçəsi sayı azdır. Ancaq mərmilər daha çox zirehli deşicidir.
  Nebogatov dənizə getdi. Toqo döyüşə girdi. Ancaq məlum oldu ki, bütün rus mərmiləri partlamır - barıt xamdır! Rütubət yüksəkdir.
  Lakin Neboqatov eskadrilyanı vaxtında Port Artura qaytardı və heç bir gəmi itirmədi.
  Biz mərmilərin dəyişdirilməsinə və qüvvələrin artırılmasına vaxt sərf etməli olduq. Eskadron Qara dənizdən gələnə qədər.
  Müharibə, onun xərcləri kimi uzandı. Hər iki tərəf sülhə nail olmaq istəyirdi. Lakin yaponlar hələ də dənizdə dominant mövqe tuturlar.
  Amma mərmilər dəyişdirilib, Qara dəniz donanması gündəmə gətirilib. Və eyni zamanda ayaqyalın qızlar da özlərini çəkdilər.
  Qızlarla gəmi tam sürətlə döyüşə keçdi. Bikinili ayaqyalın qızlar sıçrayaraq silahların ətrafında dövrə vurdular. Onlar silahlarını nişan alıb atəş açdılar.
  Gözəllər alman gəmilərini atəşə tutub kəsdilər. Bunu vəhşi qəzəblə etdilər. Döyüşçülər çox seksual və əzələli idilər. Onlarla heç nə müqayisə olunmur. Yaponlar belə qızlarla döyüşə bilməzlər.
  Və mərmilərin vurduğu borular düşür.
  Və döyüşçülər ayağa qalxıb qışqırırlar:
  - Biz super sinif qızlarıyıq!
  Və dillərini göstərirlər! Və samurayların qaçmasına imkan verməyərək özlərini güllələyirlər. Onlar aqressiv cavab verirlər. Amma gözəllərdən cavab alırlar. Yapon kreyseri artıq batır. Qızlar isə ayağa qalxıb yalın ayaqlarını silkələyirlər. Onlar belə böyük oğurluq edirlər. Hansı ki, heç nə dayandıra bilməz.
  Döyüşçü qızlar döyüşür və tullanır. Və samurayları mərmilərlə vururlar. Və eyni zamanda hələ də cığırdayırlar.
  Nataşa qışqırır:
  - Böyük Çar Aleksey! O, çox müdrik olacaq!
  Zoya gülümsəyərək atəş açaraq əlavə etdi:
  - O, dünyanın ən müdrikidir! Çox gözəl olacaq!
  Beləliklə, yaponlara atəş açan Avqustin birlikdə oxudu:
  - Ən ağıllısı olacaq!
  Sonrakı Svetlana atəş etdi, düşmənləri əzdi və qışqırdı:
  - Aleksey əladır!
  Anastasiya atəş açıb dedi:
  - Müqəddəs Rus üçün!
  Və o da səni vuracaq! Qızlar heyrətamiz dərəcədə sərindirlər. Və samurayları parçalayırlar!
  Və sonra Yapon döyüş gəmisi batdı. Və samuraylar üçün çox qorxulu oldu.
  Qızlar isə demək olar ki, çılpaq və ayaqyalın qaçırlar. Və gözəl ayaqlarını parıldadırlar. Onlar ümumiyyətlə gözəl oğurluq edirlər.
  Və onlar ən sağlam və qaralmış görünürlər.
  Samurayları döyürlər...
  Digər döyüş gəmisi də hücuma məruz qalır. Toqo donanması üçün faydalı olacaq, çox sıx. Və Qara dəniz gəmiləri dayandı. Düşmənə mərmi atırlar.
  Nataşa və Zoya on iki düymlük silahlarını göstərdilər. Və vəhşi qəzəblə necə atəş açacaqlar. Və döyüş gəmisi hətta bir zərbə alacaq və parçalanacaq.
  Nataşa və Zoya sıçrayıb yalın ayaqlarını silkələyirlər və nərildəyirlər:
  - Biz cadugərik və daha gözəl gözəllər yoxdur!
  Qızlar isə dillərini göstərirlər. Və səni necə sikirlər, çox ağrılı olur.
  Beləliklə, onlar Toqonun gəmisinə atəş açdılar, zirehləri partladı, sanki polad qaynadı.
  Beləliklə, gəmi ələ keçirdi və batdı.
  Nataşa və Zoya oxudular:
  - Rus güldü, ağladı və oxudu! Ona görə də o, Müqəddəs Rusdur!
  Və yenə qızlar onu götürüb sıçrayacaqlar!
  Sonra Avqustin və Svetlana on iki düymlük top kimi vurulacaq. Beləliklə, gəmi Toqodan ayrılacaq, parçalanacaq və batacaq!
  Qızlar burunlarını göstərirlər. Toqonun özünü tutdular. Və gözəl qızları çılpaq, kəsikli ayaqlarını öpməyə məcbur edirdilər. Toqo döyüşçülərin çılpaq dabanlarını döydü və dodaqlarını yaladı. Görünür, xoşuna gəldi...
  Yaxşı, qızlar superdir, əlbəttə!
  Və ümumiyyətlə, birinci dərəcəli çörək! Onlar isə düşmənə göz vuraraq deyirlər ki, daha ciddi bir şey etməkdən çəkinmirik!
  Yapon donanması batdı. Brusilov və komandası Yaponiyanın özünə enməyə başladı.
  Beləliklə, Rusiyanın adalarda daha bir böyük vilayəti olacaq. Rus hökmdarının özü isə Yapon Mikado olacaq.
  Eyni zamanda, Doğan Günəş Ölkəsindən gələn təhlükə həmişəlik aradan qaldırılacaq. Kral ordusu döyüşkən və cəsur əsgərlərlə tamamlanacaq.
  Beləliklə, Yaponiyanı tamamilə fəth etmək üçün bir səbəb var idi. Və qoşunlar metropolisə köçürüldü.
  Qızlar və onların batalyonu quruda samuraylarla döyüşə girdilər. Qızlar samurayları yalın ayaqları ilə yaxşı nişanlı atışlarla, qılınclarla və qumbaraatanlarla qarşıladılar.
  Gözəl Nataşa çılpaq ayağı ilə limon atdı və cırladı:
  - Çar və Vətən üçün!
  Və yaponlara atəş açıb.
  Möhtəşəm Zoya da çılpaq barmaqları ilə qumbara atdı və xırıltı ilə dedi:
  - İlk çağırılan Rusiya üçün!
  Və o, samurayları da vurdu.
  Budur, qırmızı saçlı Avqustin döyəclədi və cırladı:
  - Ana Kraliçaya həmd olsun!
  Və o da düşməni deşdi.
  Anastasiya da çılğınlaşdı, yalın ayaqları ilə bütöv bir partlayıcı çəlləyi işə saldı və yaponları uzaqlara səpələdi:
  - Böyük Rusiya İmperiyasının şöhrəti!
  Və Svetlana vurdu. Yaponları süpürdü və çılpaq dabanları ilə dağıdıcı limona təslim oldu.
  O, ağlının başında qışqırdı:
  - Yeni sərhədlərə!
  Nataşa yaponları dırnaqladı və çığırdı:
  - Əbədi Rus üçün!
  Və o, samuraylara da vurdu:
  Əla Zoya götürdü və yaponları vurdu. O, çılpaq ayağı ilə düşmənə qumbara atdı və çığırdı:
  - Vahid və bölünməz kral imperiyası üçün!
  Və qız fit çaldı. Yeniyetmənin xeyli böyüdüyü, sinəsinin hündür, beli dar, ombasının ətli olduğu aydın idi. O, artıq yetkin, əzələli, sağlam və güclü qadın fiquruna sahib idi . Və üz çox gəncdir. Qız sevişmək arzusunu çətinliklə boğdu. Sadəcə onlara nəvaziş etməyə icazə verin. Başqa bir qızla daha yaxşıdır, heç olmasa bakirəliyini götürməz.
  Sərin Zoya çox məharətlə yaponlara yalın ayaqları ilə qumbara atır. Və çox uğurla işləyir.
  Avqustin çox qırmızı saçlıdır və həm də çox gözəldir. Və ümumiyyətlə, batalyonda belə gözəl qızlar var, sadəcə ən yüksək zövq.
  Avqustin yalın ayağı ilə qumbara atır və cingildəyir:
  - Qoy Böyük Rusiya şöhrətlənsin!
  Həm də necə fırlanır.
  Nə qızlar, nə gözəllər!
  Anastasiya da tullanır. Belə böyük qızın boyu iki metr, çəkisi isə yüz otuz kiloqramdır. Eyni zamanda, ərimiş əzələləri və qaralama atının krupu olan yağlı deyil. Kişiləri çox sevir. Uşaq sahibi olmaq xəyalları. Amma hələ işləmir. Bir çox insan sadəcə ondan qorxur. Və çox aqressiv bir qız.
  Soruşan kişiləri deyil, həyasızcasına xahiş edən özüdür. Utanmadan və utanmadan.
  Və onun xoşuna gəlir. Aktiv partiya olun.
  Eyni zamanda, Anastasiya gözəl döyüşçüdür. Və o, bir çox nailiyyətlərə imza atdı. Anastasiya onların batalyonuna komandanlıq edir.
  O da yalın ayağı ilə qumbara atıb qışqırır:
  - Ölkənin üzərində işıq olacaq!
  Svetlana yalın ayağı ilə limon atır və pıçıldayır:
  - Böyük Rusiya İmperiyasının şöhrəti!
  Möhtəşəm Zoya da çılpaq barmaqları ilə atışır və uğuldayır:
  - Müqəddəs Vətənin şöhrəti naminə!
  Avqustin qışqırır:
  - Qeyri-adi kədərlə!
  Çılpaq ayaqla atılan hədiyyə də uçur.
  Sonra Anastasiya hönkürməyə başlayır. O da yalın ayaqları ilə bütöv bir dəstə qumbara atır.
  Və qəhrəman qız qışqırır:
  - Ağ Tanrının adı ilə!
  Nataşa da çılpaq ayaq barmaqları ilə qumbara atıb ağzını kəsdi:
  - Məsihin adı ilə!
  Və o, bir-iki atəş etdi.
  Anastasiya isə pulemyotla atəş açmağa başladı. O, bunu çox ağıllı etdi.
  Bir sözlə, qız heyvandır.
  Çılpaq ayaqlı Nataşa təmkinlə cızıltı ilə dedi:
  - Mən əslində supermenəm!
  Və yalın ayağı ilə qumbara atdı.
  Ayaqları yalın Zoya da vurdu. Yaponları vurdular.
  Tvit etdi:
  - Rusiyaya şöhrət!
  Və yalın ayağı ilə qumbara atdı.
  Avqustin də qışqırdı:
  - Müqəddəs Rus üçün!
  Anastasiya yaponlara bütöv bir qutu atdı. Və onu götürdü və qəzəbli qəzəblə qışqırdı:
  - Svaroq üçün!
  Nataşa onu götürdü və cırladı:
  - Yeni sistem üçün!
  Və yalın ayağı ilə qumbara atdı!
  Svetlana ağladı:
  - Polad əzələlər üçün!
  Və o, çılpaq barmaqları ilə qumbara atdı.
  Ayaqyalın Zoya da götürüb cığal çəkdi:
  - Sevgi və sehr üçün!
  Və yalın ayaqlar hərəkətdədir.
  Qırmızı saçlı şeytan Avqustin bir qutu qumbara götürdü və çığırdı:
  - Marsda sərhədləri aş!
  Anastasiya da dinamit çəlləyini işə salacaq və mızıldanacaq:
  - Rusiyanın dünya nizamı üçün.
  Və Nataşa hürdü:
  - Xoşbəxtliyə yeni bir yol üçün!
  Bundan sonra qızlar birlikdə güləcəklər.
  Və çox gözəldir! Qızlar gözəldir!
  Çar Rusiyasının qoşunları Tokioya doğru irəliləyirdi.
  Rus ordusu Tokioya hücum etdi.
  Qarşıdan bir oğlan və bir qız getdi: Oleq və Marqarita.
  Uşaqlar yaponları məhv etdilər və imperator sarayına doğru irəlilədilər. Mikado təntənəli şəkildə paytaxtı tərk etməyəcəyini və orada əbədi qalacağını bildirdi.
  Oleq samuraylara atəş etdi və yalın ayağı ilə qumbara atdı, öz-özünə qışqırdı:
  - Rus heç vaxt təslim olmayacaq!
  Marqarita da yalın ayağı ilə limonu işə saldı və dişlərini göstərdi:
  - Ya qalib gələcəyik, ya da öləcəyik!
  Və bir batalyon qız Mikadonun sarayına daxil olur. Bütün qızlar formada idi, yalnız qısa tuman geyinmişdilər. Bu az qala çılpaq olanlar isə qəhrəmanlar kimi döyüşürlər.
  Anastasiya yalın ayağı ilə qumbara atır və çığırır:
  - Nikolay, sən Mikadosan!
  Nataşa da çılpaq ətrafı ilə ölüm hədiyyəsini işə saldı və dişlərini çınqıldadıb qışqırdı:
  - Kralımız ən gözəldir!
  Və necə də mirvari kimi parıldayacaq! Və belə bir göz qamaşdıran qız.
  Ayaqyalın Zoya da ləzzətlə cırıldayır və yalın ayağı ilə qumbara atır:
  - Mən psixologiya üzrə qalibəm!
  Və dilini göstərdi.
  Öz samurayını məhv edir.
  O qırmızı saçlı şeytan Avqustin də vurur. Və o, bunu çox dəqiq edir. Yaponları biçir.
  Və ciyərlərinin üstündə uğuldayır:
  -Müqəddəs vətənimin şərəfinə!
  Və dişlərini açır!
  Svetlana, həm də qəhrəman qadın, bütöv bir qutu partlayıcı atacaq.
  Yaponlar isə hər tərəfə uçdular.
  Qızlar rəqiblərini əzərək hücuma keçirlər. Əhəmiyyətli uğurlar əldə etmək. Onlar qorxuducu lütf, yorulmaz təzyiq və zəifliklərin olmadığını hiss edirlər. Çılpaq döşlər isə yenilməzliyin və batmazlığın ən yaxşı təminatıdır.
  Anastasiya yaponların sözünü kəsərək qışqırır:
  - Əllər palıddan, baş qurğuşundan!
  Və yalın ayağı ilə qumbara atır. Samurayları səpələyir.
  Yarıçılpaq Nataşa da atəş açır.
  Yaponları əzib. Və onları parçalara ayırır.
  Getdikcə saraya yaxınlaşır. Və çılpaq ayaq qumbara atır.
  Qorxmuş yaponlar təslim olurlar. Parçalara parçalanırlar.
  Terminator Qız deyir:
  - Qoy Perun bizimlə olsun!
  Möhtəşəm terminator qız olan ayaqyalın Zoya özünü güllələyir və militaristləri məhv edir. Dişlərini göstərdi.
  Qız qışqırdı:
  - Biz ən böyük Rusiyanın cəngavərləriyik!
  Qız yalın ayağı ilə qumbara atıb. Düşməni dağıtdı.
  Sərin Zoya onu götürdü və yenidən oxudu:
  - Suvorov ona qabağa baxmağı öyrətdi! Ayağa qalxsan, ölənə qədər dayan!
  Və o, gülümsəyərək dişlərini göstərdi.
  Odlu Avqustin də oxudu və hürdü:
  - Yeni sərhədlərə!
  Və təbəssümlə əlavə etdi:
  - Və biz həmişə irəlidəyik!
  Svetlana qəhrəman qız da düşməni vurdu. O, imperator mühafizəsini səpələdi və qışqırdı:
  - Dövrün nailiyyətlərinə görə!
  Və yenə yalın ayaqların atdığı qumbaralar uçur.
  Qızlar düşmənə basırlar. Onlar Port Arturun əsrlər boyu unudulmayacaq qəhrəmanlıq müdafiəsini xatırlayırlar.
  Eh, belə bir ordu real tarixdə, hətta yaponlara necə uduzdu?
  Nə ayıbdır.
  Anastasiya yalın ayağı ilə qumbara atır və fit çalır:
  - Rusiya sərhəddi üçün!
  Nataşa da yalın ayağı ilə ölümcül bir şey atdı və dişlərini açaraq çarəsizcə çığırdı:
  - Budur, yeni uğurlar!
  Və yaponlara növbə verdi.
  Və burada, çılpaq dabanlı, Zoya da götürüb döyəcək. Sonra yalın ayağı ilə qumbara atdı.
  Və bundan sonra mahnı oxudu:
  - Düşmən diktəsinə boyun əyməyəcəyik!
  Və üzünü açıb!
  İdmançı fiqurlu gözəl, çox gənc qız. Və çox cəsarətli.
  Avqustin isə yaponlara lənət verəcək. Onları əzir və çox məharətlə yalın ayağı ilə qumbara atır.
  Və düşmənləri sanki topdan şüşələr uçurmuş kimi səpələyir.
  Qız qışqırır:
  - Şokolad, bu bizim yolumuzdur!
  Augustine həqiqətən şokoladları sevir. Kralın dövründə isə bazarlar mallarla doludur. Çar Nikolay haqqında nə deyə bilərsiniz? İndi uduzmuş padşah gözümüzün qabağında böyük padşaha çevrilir. Daha doğrusu, kral öldü, amma oğlu Aleksey böyük olur! Bunun üçün isə qızların cəbhələrdə vuruşması lazımdır.
  Yaponların Vysokaya dağını tutmasına mane olan bir neçə uşaq qəhrəman. Port Arturun taleyi həll olunarkən.
  Beləliklə, Rusiya imperiyası alçaldıldı.
  Svetlana da qətl çəlləyini işə saldı və pulemyotlarla imperator sarayının xarici divarını yıxdı.
  İndi qızlar otaqlarda qaçırlar. Müharibə bitmək üzrədir.
  Anastasiya həvəslə deyir:
  - İnanıram ki, şans məni gözləyir!
  Və yenə yalın ayağı ilə qumbara atır.
  Nataşa, öldürücü atəş. Rəqibləri tikərkən o, tvit edir:
  - Şübhəsiz ki, bəxtim gətirəcək!
  Və yenə yalın ayaqla atılan qumbara uçur.
  Və sonra ayaqyalın Zoya yalın ayaqları ilə atılan bir cüt bağlı bomba ilə vurulacaq. Və rəqibləri darmadağın edəcək.
  Sonra gülməyə başladı:
  - Mən kometa qızıyam.
  Və yenə özündən alovlu ölümün dillərini atır.
  Və sonra Avqustin, bu terminator qız, artıq tələsir. Hamını necə götürüb hamısını ləkələdi. Sadəcə əla.
  Döyüşün əsl demiurji olan döyüşçü.
  Və öz-özünə qışqırır:
  - Ekipajımız ən yüksək cəsarətə malikdir!
  Və sonra Svetlana göründü. Belə sərin və parlaq. O, çılğın enerjisi ilə hər kəsə sirayət edir. Əsasən istənilən düşməni məğlub etməyə qadirdir.
  Döyüşçü isə mirvari dişlərini göstərir. Və onlar atdan daha böyükdürlər. Bu qızdır.
  Svetlana gülür və gurlayır:
  - Qara kürü ilə badımcan üçün!
  Qızlar isə bir ağızdan qışqırdılar:
  - Marsda alma ağacları çiçək açacaq!
  Mikado hara-kiri etməyə cəsarət etmədi və təslim olmağa imza atdı. Çar II Aleksey Yaponiyanın yeni imperatoru elan edildi. Eyni zamanda, Doğan Günəş ölkəsində Rusiyaya könüllü qoşulmaq üçün referendum hazırlayırlar.
  Müharibə demək olar ki, bitdi. Son birliklər silahlarını birləşdirir.
  Qızlardan ibarət batalyon dustaqları düzdü. Kişilər diz çöküb qızların yalın ayaqlarından öpməlidirlər. Yaponlar isə bunu böyük həvəslə edirlər. Bu da onları sevindirir.
  Təbii ki, onlar belə gözəlliklərdir. Və onların ayaqlarının bir az tozlu olması yaxşıdır. Daha gözəl və daha təbiidir. Xüsusilə də onlar qaraldıqda. Və belə kobud.
  Yaponlar onların çılpaq ayaqlarını öpür, dodaqlarını yalayırlar. Və qızın xoşuna gəlir.
  Anastasiya pafosla qeyd edir:
  - Kim dedi ki, müharibə qadınlar üçün deyil?
  Nataşa cavab olaraq gülümsədi:
  - Yox, müharibə bizim üçün intizarın ən şirin vaxtıdır!
  Və dilini göstərdi. Həqiqətən belə alçaldıcı şəkildə öpülmək necə də gözəldir.
  Zoykanın çılpaq, yuvarlaq dabanına çırpırlar. Qız sevinclə qışqıraraq deyir:
  - Bu çox əladır! Davamını istərdim!
  Qırmızı Avqustin xəbərdarlıq etdi:
  - Evlənənə qədər bakirəliyinizi qoruyun! Və bundan xoşbəxt olacaqsınız!
  Ayaqları açıq Zoya gülərək dedi:
  -Müqəddəs torpağım şöhrətlənsin! Ancaq günahsızlıq yalnız acı verir!
  Qız üzünü güldürdü.
  Svetlana qürurla qeyd etdi:
  - Fahişəxanada işləmişəm. Və mənə bakirəlik lazım deyil!
  Ayaqları açıq Zoya gülərək soruşdu:
  - Necə xoşunuza gəldi?
  Svetlana səmimi və qətiyyətlə dedi:
  - Bəlkə də bundan yaxşısı ola bilməz!
  Yarıçılpaq Zoya düzünü dedi:
  - Hər gecə yuxuda görürəm ki, bir adam mənə necə sahib çıxsın. Çox sərin və gözəldir. Və başqa heç nə istəmirəm.
  Svetlana qıza təklif etdi:
  - Müharibədən sonra Moskva və ya Sankt-Peterburqun ən nüfuzlu fahişəxanasına gedə bilərsiniz. İnanın, orada onu sevəcəksiniz!
  Yarıçılpaq Zoya gülərək dedi:
  - Bunu düşünməlisən!
  Nataşa təklif etdi:
  - Bəlkə məhbusları zorlaya bilərik?
  Qızlar bu zarafata güldülər.
  Ümumiyyətlə, buradakı gözəllər temperamentlidir. Sevənlər isə qorxuludur. Müharibə qızları aqressiv edir. Döyüşçülər çılpaq, tozlu ayaqlarını öpmək üçün məhbuslara vurmağa davam edirdilər. xoşuma gəldi.
  Sonra daha maraqlı tamaşalar başladı. Xüsusilə, səmaya atəşfəşanlıqlar atılırdı. Atəşfəşanlıq nümayiş etdirilib. Və çox əyləncəli idi. Musiqi səslənir, nağara çalınırdı.
  Çar Rusiyası Yaponiyanı fəth etdi. Hansı ki, ümumiyyətlə, hamının gözlədiyi şey idi. Rus ordusunun nüfuzu çox yüksək idi. Çılpaq yapon qadınlarının çoxlu mahnı oxuması və rəqsi.
  Hər şey gözəl və zəngindir... Rusiyanın özündə də qələbə sevinci var. Təbii ki, hamı xoşbəxt deyildi. Marksistlər üçün bu sarsıdıcı zərbədir. Padşahın hakimiyyəti gücləndi. Və onun şansları artıb. Cəmiyyətdə dəstək böyükdür.
  Yaponiyanın fəthindən sonra Rusiya Çinə genişlənmə siyasətini davam etdirdi. Çin bölgələri könüllü olaraq referendumlar keçirərək imperiyaya qoşuldular. Regent Nikolay Romanov, cənub-şərqdə rus ekspansiyasının çox uğurlu siyasətini həyata keçirdi. Çin yavaş-yavaş uddu.
  Çar imperiyasının iqtisadiyyatı inqilabi sarsıntılardan qaçaraq sürətli iqtisadi yüksəliş yaşadı. Yollar, zavodlar, fabriklər, körpülər və daha çox şey tikdi . Ölkədə çörək və çoxlu məhsullar satılırdı.
  O, dünyanın ən güclü bombardmançılarını istehsal edirdi: İlya Muromets və Svyatogor bombardmançıları və ən sürətli yüngül tanklar olan Luna-2. Və üç milyon əsgərdən ibarət nəhəng bir ordu var idi - Alman ordusundan beş dəfə böyük olan sülh dövrü ordusu.
  Ancaq Kayzer Vilhelm yenə də onu götürdü və başını içəri saldı. Üstəlik, Avstriya taxtının varisinin Sarayevoda öldürülməsi müharibəyə səbəb oldu.
  Və sonra almanlar iki cəbhədə vuruşmağa qərar verdilər.
  Çar ordusu onlara doğru irəlilədi. Çin bölgələri səbəbiylə ölüm nisbətinin azalması yüksək doğum nisbətini qoruyarkən, Çar Rusiyası çox böyük bir əhaliyə sahib idi. Və o, böyük bir ordunu səfərbər edə bilərdi.
  Üstəlik, əhali əsasən gənc və aqressivdir.
  Zərbələrə məruz qalan Avstriya-Macarıstan dərhal partladı. Çar qoşunları sayca çox olan almanları asanlıqla darmadağın etdi və Şərqi Prussiyanı tutdu və Köniqsberqi mühasirəyə aldı.
  Hindenburq rusları bir zərbə ilə məğlub etməyə çalışdı, lakin çar ordusunun say üstünlüyü həddən artıq böyük oldu. Bundan əlavə, pulemyot, yüngül tanklar "Luna"-2 əks-hücum üçün çox təsirli silah olduğunu göstərdi.
  Məğlub olan Hindenburq qaçdı. Və rus qoşunları Oderə qaçdı. Cənubda Lvov və Przemysl dərhal alındı. Çar ordusu irəlilədi və avstriyalılar təlaş içində qaçaraq təslim oldular.
  Türkiyənin müharibəyə girməsi almanları çox az qazandı. Baxmayaraq ki, bu, bəzi qüvvələrin diqqətini yayındırdı. Lakin ruslar Avstriyaya doğru irəliləməyə davam etdilər. Almanları isə Paris yaxınlığında döydülər.
  Yalnız Oder çayı ərazisində, qərbdə qoşunlarını ciddi şəkildə zəiflədən almanlar rus alaylarının irəliləməsini dayandıra bildilər.
  Amma cənubda çar ordusu düşməni qovdu. Feldmarşal Brusilov həmişəki kimi ən yaxşı vəziyyətdədir.
  Sonra Budapeşti mühasirəyə aldılar... Və Bratislava və Krakovu aldılar. Rus qoşunları isə Praqaya yaxınlaşır.
  Cənubda Kiçik Asiya tutuldu, Bağdad düşdü, ruslar İstanbulu aldı.
  İmperator Frans sülhə nail olmaq istəyi ilə Vilhelmə müraciət etdi. Üstəlik, İtaliya artıq avstriyalılara hücum edərək ikinci cəbhə açmışdı.
  Ancaq rus qoşunlarını dayandırmaq mümkün deyil. Beləliklə, Praqa alınır. Qışda kral alayları buz üzərindən Berlinə köçdü. Fevralda isə Almaniya paytaxtının mühasirəsini tamamladılar. Və Vyanaya girdilər, Avstriya-Macarıstan parçalandı və məğlub oldular.
  1915-ci il fevralın 23-də Almaniya təslim oldu. Rus qoşunları yenidən Berlinə daxil oldular.
  Birinci Dünya Müharibəsi başa çatdı. Rusiya çoxlu ərazilər qazandı. Sərhəd Oder boyunca keçirdi. Rusiya Alp dağlarını öz tərkibinə daxil etdi. Avstriya-Macarıstanın bir hissəsi cənubda İtaliyaya ilhaq edildi. Yuqoslaviya isə Rusiyanın vassalı oldu. Macarıstan və Çexiya krallıqları Rusiyanın tərkibinə daxil oldular. Polşa krallığının tərkibinə Krakov daxil oldu və nəhəng oldu. Koenigsberg, Qalisiya və Bukovina kimi Rusiya əyalətlərinin bir hissəsi oldu. Transilvaniya Rumıniyaya çevrildi. Misirdən əvvəl Türkiyə, İraq, Suriya və Məkkədəki ərəb torpaqları ilə birlikdə Rusiya ərazisi oldu. Yalnız ingilislər Bəsrəni ələ keçirə bildilər.
  Rus qoşunları tezliklə Səudiyyə Ərəbistanını tamamilə işğal etdilər. Və Almaniyaya böyük təzminatlar qoyuldu.
  Beləliklə, Avrasiyada rus hegemonluğu yarandı. Bir neçə il ərzində böyük müharibələr olmadı. Rusiya və İngiltərə öz tərkibinə daxil olmaqla İranı tamamladı: Rusiyanın şimalı və mərkəzi, cənubu ingilislərə. Sonra Əfqanıstan. Həmçinin şimal və mərkəzi Rusiya, cənub Britaniya.
  Çar imperiyası qüdrətlənib, amma İngiltərə hələ də güclüdür. Ruslar Çini ələ keçirərək oradan keçdilər.
  Dünyada iqtisadiyyatlar sürətlə inkişaf edirdi... Amma 1929-cu ildə Böyük Depressiya baş verdi.
  Rusiya taxtında çar II Aleksey hökm sürür. O, xəstəliyini keçib və fiziki cəhətdən kifayət qədər güclüdür. Yeni kral sülh dövründə on milyon əsgəri olan bir ölkəni idarə edir və demək olar ki, Çini uddu. Və depressiya zamanı digərlərindən daha az zərər çəkən iqtisadiyyat ABŞ-ı ötüb keçdi.
  Və sonra Rusiya İmperatoru Amerika ilə məşğul olmaq qərarına gəldi? Niyə Alyaskanı imperiyadan qəpik-quruş müqabilində apardılar? Bu ədalətlidir? Bəlkə bu da quldurluqdur?
  Bir sözlə, 1933-cü ildə artıq böyük adlandırılan bütün Rusiyanın imperatoru II Aleksey yanvarın 5-də, məhz atası II Nikolayın öldürüldüyü gün yeni müharibəyə başladı. Təbii ki, depressiyada pik həddə çatmış Amerikaya qarşı.
  Digər ölkələr isə hələ də Rusiyaya müdaxilə edə bilməyiblər. Onlar deyirlər ki, amerikalılar aldadıblar və buna görə cavab verməlidirlər.
  Beləliklə, Alyaskaya hücum başladı. Məhz bu zaman rus mühəndisləri tərəfindən Çukotkaya çəkilən dəmir yolu fəaliyyətə başladı.
  Rus ordusu isə qar və qar yığınları ilə hərəkət etdi.
  O cümlədən beş əbədi qız: Anastasiya, Nataşa, Zoya, Avqustina və Svetlana. Onlar adi qızlar deyil, yerli cadugərlərdir. Və buna görə də qocalmaq deyil, əbədi gənc və ölməz. Onlar sehrbaz olduqları üçün qışda, qütb gecəsində və vəhşi şaxtada yalnız ayaqyalın və bikinidə döyüşürlər.
  Bu qızlar qaçaraq yalın ayaqları ilə qumbara atıb oxuyurlar:
  - Böyük Çar Aleksey,
  Sən dünyanın ən ağıllısısan!
  Beləliklə, Anastasiya yalın ayağı ilə qumbara atır. Amerikalılar partlayışlardan yuxarı qalxırlar.
  Qız isə pulemyotdan atəş açıb qışqırır:
  - Rus adı ilə!
  Və sonra Nataşa da çılpaq ayaq barmaqları ilə ölüm hədiyyəsini atır və qışqırır:
  - Gerçək ol, böyük yuxu!
  O da götürüb dişlərini açacaq.
  Sonra da ayaqyalın Zoya... Dabanları Alyaskanın qar yağışlarından al-qırmızıdır. Qız ağciyərinin üstündə qışqırır:
  - O, yalnız böyük Rusiya üçün qalib gələcək!
  Və yalın ayaqla atılan qumbara da uçur.
  Sonra Avqustin gəlir. Yankiləri pulemyotlarla əzir və çılpaq barmaqları ilə qumbara atır.
  Və o da qışqırır:
  - Böyük çar Aleksey rus çarıdır!
  Və sonra Svetlana atəş açmağa başlayır... Və yalın ayaqları ilə amerikalıların üstünə qaçır və qışqırır:
  - Hər şey əla olacaq!
  Beş qız az qala çılpaq şəkildə Alyaskada qaçaraq amerikalıları döyür. Və burada tanklar hərəkət edir: Nikolay-4, top və altı pulemyotlu yeni model. Və amerikalılar hərtərəfli biçilir. Onların arxasında isə çox güclü və öldürücü olan "Alexandra"-3 dayanır. Və on pulemyot var.
  Qızlar isə bütün ordunun qarşısındadırlar və yarıçılpaq və yaraşıqlıdırlar. Özlərinə tələsirlər və oxuyurlar:
  - Çarların müqəddəs Rusiyası adına hamı daha xoşbəxt olacaq - daha müdrik!
  Beləliklə, onlar amerikalıların daha bir batareyasını əzəcəklər - yalın ayaqları ilə ona qumbara atacaqlar.
  Getdikcə daha çox Alyaska çar qoşunları tərəfindən tutulur. Həqiqətən də belə bir ərazini boş yerə aldatmağın və ələ keçirməyin mənası yoxdur.
  Döyüşçülər özləri üçün vuruşur və düşmənin müdafiəsinə daha da dərinləşirlər. Və düşmənlərini əzirlər, bərk basırlar!
  Anastasiya hətta qışqırır:
  - Torpağımız böyük və təmiz olsun!
  Və yenə yalın ayağı ilə qumbara atır!
  Və sonra Nataşa növbəsini verdi və fısıldadı:
  - Qoy bizim sərin rusumuz məşhur olsun!
  Və eyni şəkildə düşmənlərini götürüb vuracaq.
  Çılpaq ayaq barmaqlarının atdığı limon isə uçur.
  Və sonra Zoya amerikalıları bir partlayış və qışqırıqla kəsəcək:
  - Bəli, gələcək qarmaqarışıq olacaq!
  Həm də qızın yalın ayaqları ilə işə salınan ölüm hədiyyəsi partlayır!
  Sonra Avqustin pulemyotlardan atəş açacaq. Və o, xətti biçir, sonra ciyərlərinin üstündə qışqırır:
  - Səhərdən axşama qədər!
  Və sonra aqressiv Svetlana atəş açır. Həm də çılpaq ayaq barmaqlarından istifadə edir və aktiv şəkildə cızırır:
  - Bizim dəli imperiyamız!
  Və yenə, qız, düşmənlərini bük! Qəhrəmana salam.
  Amerikalı məhbuslar əsir düşəndə isə diz çökərək qızların dabanlarını öpməli olurlar. Və hara gedəcəklər? Öpürlər, şaplayırlar. Və yenə də dodaqlarını yalayırlar.
  Hələ də istəyirlər...
  Qızlara qarşı hara getmək olar? Əsgərlərin soyunmasına, zorlamasına icazə verdilər. Cadugərlər həqiqətən seks istəyirdilər. Və zövq böyükdür və enerji ilə yüklənirsiniz. Siz sehrbaz olursunuz. Və belə bir super sinif!
  Yaxşı, qızlar öldürməyi sevirlər, bunlar qızlardır. Onlar kişiləri zorlamağı sevirlər, cadugərlər bunu belə etməlidirlər.
  Amma cadugərlər hələ də sərin qızlardır. Və onlar emal edildikdə sevirlər. Və onlar bunu bəyənirlər.
  Çar ordusu artıq Alyaskanı ələ keçirib. Və dayanmadı, ancaq Kanadaya girdi. Burda nə baş verir? Kanada formal olaraq Britaniyanın hökmranlığıdır. Yaxşı, o, qaydalara tam əməl etmir, Amerika qoşunlarının ondan keçməsinə icazə verir.
  Beləliklə, tətil etmək üçün bir səbəb var. Rus donanmasına isə Kolçak komandirlik edir. Və o, artıq amerikalıları Filippin və Havaydan qovub. Və orada öz bazalarını ələ keçirdi.
  Yaxşı, Yankilər dənizə basırlar. Və gəmilərdə belə gözəl qızlar var. Ən əsası isə döyüşçülər demək olar ki, çılpaqdırlar. Və çox gözəldir. Qızlar yalnız qısa tuman geyinirlərsə, bu əladır!
  Qızlara belə baxmaq çox xoşdur. Həm də Amerika və Kanada gəmilərini tutub çılpaq döşlərini silkələyəndə. Bu, tamamilə əladır!
  Qızlar isə yalın ayaqlarını isti göyərtələrə çırpır və amerikalıları qılıncla doğrayırlar.
  Belə qızlara qarşı heç bir vasitə acizdir. Axı bunlar kişilərin xəyal etdiyi qızlardır. Döşləri tamamilə çılpaq olan bir gözələ qarşı nə edə bilərsiniz?
  Axı bunlar elə qızlardır ki, saatlarla baxacaqsan. Və başını çevirməyəcəksən. Və dustaqları tutub dilləri ilə işləməyə məcbur edirlər, şəhvət bətnlərini sevindirirlər.
  Və çox gözəl və xoşdur! Belə qızlarla səhv getmək olmaz! Başlarını kəsəcəklər və hər hansı bir damardan keçəcəklər.
  Budur, Kanada boyunca qaçan beş nəfərlik bir qrup. Artıq aprelin sonu və hər şey çiçək açır. Qızlar isə çox gözəldirlər. Və onlar amerikalıları sehrli qılıncları ilə kəsdilər. Və çılpaq barmaqları ilə disklər atırlar.
  Və özlərinə fit çalırlar:
  - Rusiyanın daha gözəl vətəni yoxdur,
  Onun üçün döyüş və qorxma...
  Kainatda daha gözəl ölkə yoxdur -
  Bütün kainat bir işıq məşəlidir, Rus!
  Yaxşı, qızlar və supermenlər! Və döyülən düşmənləri diz çökdürürlər. Sonra da səni onların çılpaq və tozlu ayaqlarını öpməyə məcbur edirlər. Bu qızlar tamamilə superdir!
  Mayın sonunda Rusiya qoşunları Kanadanın çox hissəsini ələ keçirərək ABŞ ərazisinə daxil oldular. Döyüşlər Amerika ərazisinin özündə başladı.
  Beş qız isə amerikalılara hücum edərək onları vəhşicəsinə basdı. Bütün batalyonu məğlub edən gözəllər məhbuslarla oynamağa başladılar. Onunla kifayət qədər əyləndikdən sonra manqal ziyafəti təşkil etdilər.
  Təzə ət yeyib özlərinə mahnı oxuyurdular.
  Dünyada çox pis yollar var,
  Qaraçı saçı kimi - bir qalaq cığır!
  Qurbangahları eşikdən uzaqlaşdırırlar,
  Ac uşaq kimi - yaramaz!
  
  Çox çəngəllər, uçurumlar, yarğanlar:
  Hər yolda şeytan kimi!
  Dost və ya düşməni belə tanımırsınız -
  Dünya yarıya bölündü!
  
  Oğlan soyuqda ayaqyalın gəzir,
  Yalnız qar yağışı aclığı doyurur...
  Amma pulla kasıb olduğuna inanıram
  May ayında zənginlər daha yaxşı istiləşirlər!
  
  Yonca böyüyür, yer üzündəki hər kəsə məlumdur,
  Kəpək yazda necə qızılı olur...
  Əgər mehribansan - nağıl hər yerdədir,
  Yırtıcı sizin dovşan olduğunuzu düşünür!
  
  İnsanlar bizə nikel atırlar
  Boğazı cırmaq açıq-aydın bir mərhəmətdir!
  Bizim üçün ən güclü zərbələr əldəndir,
  Beləliklə, ikinci nəfəs açılır!
  
  Yaz bitdi - payız gəlir,
  Orada böyük istilik, alov və yağış var!
  Görünür, Fövqəluca Allah bizə hesabı açıb,
  Və rəssam dünyanın xəritəsini eskiz etdi!
  
  Padşahların paltarında ağcaqayın ağacı görürəm,
  Qızılı, yaqutun parlaq rəngləri...
  Qoy insanların ürəyiniz xoş olsun.
  Və yalnız bundan sonra nəhəng olacaqsan!
  
  Dilənçilər çox tapdalamalı oldular,
  Yenə qar fırtınası var və hər barmaq yanır...
  Heç olmasa bir sığın mənə istiləşməyə kömək etsin,
  Donmuş oğlan necə də mavi oldu!
  
  Niyə heç kim qapını açmadı?
  Bəs niyə tamamilə vəhşi oldun...
  Yazıq uşaq qarın altında donub qaldı...
  İnanıram ki, mələklər qar fırtınalarını dağıtacaqlar!
  
  Kerublar səni cənnətə aparacaq,
  İsa Özü sizi məhəbbətlə qucaqlayacaq!
  Bu, inanın mənə, əbədi xoşbəxtlikdə olacaq, uşaq,
  Axı Allah onun üçün çarmıxa getdi!
  Qızlar mahnı oxudular, yedilər və döyüşə qayıtdılar. Onlar belə bir polad astananın döyüşçüləridir.
  Və amerikalıları məhv edirlər. Çılpaq ayaqla disk və qumbara atmaq.
  Artıq iyunun sonudur və rus qoşunları Filadelfiyanı mühasirəyə alıb. Artıq kontinental ABŞ-ın üçdə biri Rusiya, çar ordusunun nəzarəti altındadır.
  Artıq bir çox şəhərlərdə Rusiya imperiyasının bayraqları dalğalanır. Çar ordusunun gözəl qızlarından ibarət batalyonlar döyüşür!
  Və qızlar həqiqətən çox gözəl və cəlddirlər. Və yenə də bütün rəqiblərini məğlub etdilər. Amerikalılar isə yıxılır.
  Və burada tank gəlir: "İsgəndər"-4, ən yenisi! Rəqibləri isə onun qarşısında dayanırlar. Qızlar da tanka gedirlər: Elizabeth, Ekaterina, Elena, Aurora. Və amerikalıların buynuzlarına təpik vururlar.
  Sənə necə güllə atacaqlar, səni necə tabuta salacaqlar! Heç bir döyüşçü üçün kifayət deyil!
  Sadəcə əllərini yuxarı qaldırıb təslim olurlar!
  Qızlar isə tırtılları ilə düşmənlərini əzirlər. Və Elizabetin tankı hərəkət edir...
  Və altında qan, ət, sümük kütləsi kimidir.
  Qızlar isə özlərinə ayaq basır, rəqiblərini əzirlər və oxuyurlar:
  - Çar Rusiyanı ağıllı idarə edir,
  Fərmanlar verir, hakimlər qulluqçuları...
  Taxt təlaşa və hürməyə dözmür,
  Və qorxunu ram etmək üçün bir üsul deyil!
  Qızlar döyüşdə belə hərəkət edirlər. Və onların döyüş ruhu skamyanın altından balta istifadə etmək kimi deyil!
  Elizabet qəzəblə dedi:
  - Rus taxt-tacı üçün!
  Və necə vurur! Və cəsədlər dağı düzəcək!
  Bunlar dayanmaq istəməyən qızlardır. Və onlar düşmənlərini məğlub edib ABŞ-ı məhv edirlər.
  İndi də kral ordusu məhbuslar kolonnasına rəhbərlik edir. O əlləri boyun arxasına alıb başlarını aşağı saldılar.
  Bu arada Almaniyada Hitler hakimiyyətə gəldi. Amma o, Rusiya üçün ciddi təhlükə yarada bilməyəcək qədər zəifdir. Daha ciddi təhlükə Mussolini İtaliyasıdır. Ancaq Rusiya kimi bir canavarla müharibəyə girməyə cəsarət etməyəcək.
  Beləliklə, hələlik rus qoşunları Amerikanı və Kanadanın qalıqlarını tutur.
  Qızlar ayaqyalın və bikinidə döyüş tankı sürürlər. Onlar çox güclü və güclüdürlər.
  Elizabeth ümumiləşdirdi:
  - Kim bizə nə ilə gəlsə, ondan öləcək!
  Elena təsdiqlədi:
  - Mütləq!
  Və o, Amerika batareyasına mərmi göndərdi. Belə bir qızcığaz.
  Və sonra Aurora bir qabıq atır və danışır:
  - Mən Rusiya üçün yaşamaq istəyirəm!
  Və o, başqa bir amerikalını vurdu. Bunlar həqiqətən hər hansı bir təcavüzkarın yıxılacağı qızlardır.
  İngiltərə isə Kanadanın tutulmasına baxmayaraq, Rusiya ilə müharibəyə girməyə cəsarət etmir - başa düşür ki, bu imperiya onun üçün çox sərtdir. O da qoşulsa, ruslar ABŞ-ın bütün müstəmləkələrini asanlıqla əlindən alacaqlar. Beləliklə, II Alekseyin hökm sürdüyü Rusiya ilə problemə düşməmək daha yaxşıdır!
  Padşah tamamilə sağlam oldu və qeyri-adi bir fəthçi oldu.
  Beləliklə, Filadelfiya yıxıldı... Və iyulun ortalarında rus tankları artıq Vaşinqtona yaxınlaşır.
  Yelizaveta həm də cadugər qızdır, II Aleksandrın dövründə Rusiya-Türkiyə müharibəsindən bəri döyüşür. Və bu vacib görünüşlü qız deyir:
  - Rus nəyin üzərində dayandı!
  Yelena amerikalı primitiv tanka atəş açıb cavab verdi:
  - Rus əsgərinin şücaətinə!
  Sərin Aurora təsdiqlədi:
  - Bəli, məhz bununla bağlı! Üstəlik, qəhrəman arxa cəbhənin qeyri-adi cəsarəti və təşkilatçılığı haqqında!
  Yekaterina sevinclə cavab verdi:
  - Rusiya Qəhrəmanlarına həmd olsun! Çar Alekseyə həmd olsun!
  Və yenə qız çox dəqiqliklə düşmənə atəş etdi.
  Döyüşçülər misilsizdir!
  Və yenə bütün gözəl üzvlərinə görə atəş açırlar. Bəli, belə qızların Çar Rusiyasını qələbəyə apardığını mütləq söyləmək olar.
  Onlarda may günəşi və sevginin şəfəqi var.
  Onlar yalın ayaqları ilə pedallara basdıqda, bu, tamamilə cazibədardır.
  Bu qızları həqiqətən sevmək və nəvaziş etmək istəyirsən! Onlar sadəcə ümidin parlayan günəşidir. Musiqi və lirik simli obrazlarda isə şeir və cəsarət var.
  Amerika batareyası təslim oldu. Qızlar isə ABŞ əsgərlərini hətta öz ayaqlarını deyil, yalın ayaqlarının asfaltdakı izlərini öpməyə məcbur edirdilər. Kişilər isə heç nə etmədilər - bundan hara qaça bilərdilər?
  Döyüşçülər isə getdikcə daha cəsarətli və parlaq hərəkət edirdilər.
  Anastasiya və tərəfdaşları da yatmadı. Necə vurur, necə tükənir. O, amerikalıları qılıncla doğrayacaq. O, sadəcə olaraq parıldayan bir qızdır və yarım döngədə başlayır.
  Amma amerikalılar özlərini pis aparırdılar. Rus kəşfiyyatçı oğlanı tutdular və ona işgəncə verməyə başladılar. Onlar bir yeniyetmənin çılpaq bədənini soyundurub ağaca bağlayıb məşəllə yandırıblar.
  Oğlan iniltisini saxlamağa çalışdı. Amma axırda qışqırdı... Oğlan çox yanıb.
  Qızlar tit-for-tat etməklə cavab verdilər. Və cəlladlara benzin töküb yandırdılar. Bəli, rus gözəlləri qəzəblərində dəhşətlidir. Və rus ayısını satmayın.
  Səmada döyüşlər də var. İki rus pilotu: Albina və Alvina hər kəsi məhv edir və məhv edir. Onların çox güclü silahlanmış təyyarələri var. Bir amerikalını bir zərbə ilə vurmağa qadir olan təyyarə topları ilə. Və bu döyüşçü qızlar həqiqətən belə bir şey göstərirlər. Nağılda deyilə bilməyənləri qələmlə təsvir etmək olmaz.
  Albina bir partlayış verir və onlarla Amerika təyyarəsi vurulur. Döyüşçü də yalnız qısa tumanda demək olar ki, çılpaqdır və qışqırır:
  - Çar Rusiyası böyük olsun!
  Və o, bütün döyüşçüləri ard-arda vurur. Bu qızdır.
  Ancaq Alvina heç də aşağı deyil. Və bir anda onlarla təyyarəni vurur. Onları parçaladı və oxudu:
  - Ən böyük tostlara!
  Həm də nə qədər dəlidir! Bu qız heç bir axmaqlıq etmir! Bunlar bütün döyüşlər üçün döyüşlərdir.
  Yeri gəlmişkən, Çinin və Rusiyaya tabe olan digər torpaqların həzmini sürətləndirmək üçün gənc çar Aleksey Rusiyada çoxarvadlılıq yaratdı! Və bu güclü bir hərəkətdir! İndi rus əsgərləri çinli qadınları arvad alır və gözəl, ağappaq uşaqlar edirlər!
  Albina təbəssümlə qeyd etdi:
  - Niyə kişinin dörd arvadı ola bilər, amma qadının dörd əri ola bilməz?
  Və daha bir Amerika təyyarəsi vurulur.
  Alvina məntiqlə cavab verir:
  - Ona görə də qadına bu qədər parazit bəsləmək daha çətindir!
  Və hər iki qız gülür. Onlar çox gözəl və möhtəşəm gözəlliklərdir.
  Və səmanı Amerika təyyarələrindən təmizləyirlər.
  Rus çar ordusunun hissələri artıq Nyu-Yorku mühasirəyə alıb. Amerikalıları çıxıb təslim olmağa məcbur edirlər. Qızlar çox şən və xoşbəxtdirlər.
  "İsgəndər-4" tankı Amerika batareyasını məhv edib. O, çoxlu cəsədləri təkrarladı.
  Elizabet açıq dişləri ilə mızıldandı:
  - Biz çara və Vətənə ecazkar xidmət edən döyüşçülərik!
  Yelena düşmənə atəş açıb dedi:
  - Tezliklə rus qızıl rublu olacaq!
  Və qız çox güləcək!
  Dişləri isə mirvaridir. Sonra Aurora da güləcək. Qızlar vəhşicəsinə həyəcanlanır və o qədər gözəlliyə sahibdirlər ki, onları sözlə təsvir etmək mümkün deyil.
  Və onlar Vaşinqton qarnizonunu təslim olmağa məcbur edirlər!
  Döyüşçülər çox yenilməzdir! Və onların tank dəstəsi hətta qovurma qabını da əzəcək.
  Qızlar döyüşür və oxuyur;
  Rus torpağı məşhurdur,
  Dünya kommunizm tərəfindən idarə olunur...
  Tarlalar qızılla səpilir -
  Başı aşağıya yox, düz yuxarıya yönəldək!
  
  Ürəyimiz yanır Vətən üçün,
  Biz qızlarıq - bundan gözəl kainat yoxdur...
  Düşmənlərimizlə sona qədər vuruşacağıq,
  İmanımız Rodnoveridə diriləcək!
  
  Rus dünyanın bütün qırmızılarından güclüdür,
  O, kainatda günəş kimi parlayır...
  Onun üçün döyüşürsən və qorxma,
  Böyüklər və uşaqlar şöhrət içində olsunlar!
  
  Rusiya ən böyük dövlətdir,
  Vətəni Leşka idarə edəndə...
  Sovet xalqına belə bir tale verildi,
  Qoy cəngavərimiz döyüşdə sərtləşsin!
  
  Vətəndə indi hər kəs qəhrəmandır,
  Vətəni daha da gözəlləşdirməyə qadirdir...
  Müqəddəs anamızın adı ilə,
  Rusiyanın sonsuz rus tərəfi!
  
  Biz hər kəsi tiran edəcəyik,
  Ölkədə diktatura olmayacaq...
  Milyonlarla ölkə təqdim etsin,
  Və prezident Ruzvelt!
  
  Qoy qəzəbli əjdaha hökm sürsün,
  O, Rusiyanı yandırmağa qadir olduğunu düşünür...
  Ancaq nasistləri qəzəbli bir məğlubiyyət gözləyir,
  Çünki cəngavər, bilirsiniz, olduqca qadirdir!
  
  Biz heç vaxt Krautlara təslim olmayacağıq,
  Çinlilər də rusları məğlub etməyəcək...
  Üstümüzdə parlaq bir ulduz parlayır,
  Pasxa üçün Pasxa tortları və yumurtaları rəngləyirik!
  
  Çox şeyə nail ola bilərsiniz, döyüşçülər,
  Daha sərinləşmir...
  Qürurlu atalar bizimlə fəxr edir,
  Çünki biz cənnətdə bir yer tikirik!
  
  Ayaqyalın qızlar qarda qaçır,
  Qorxu və məzəmmət bilmirlər...
  Mən komsomolçuyam, ayaqyalın qaçıram,
  Çünki heç bir maneə yoxdur və son tarix yoxdur!
  
  Beləliklə, biz heç vaxt qızlara təslim olmayacağıq,
  Başımızı baltaların altında əyməyəcəyik...
  Vətənə bəla gələndə,
  Gəlin onu yalın ayaqlarımızla tapdalayaq!
  
  Qılınc bacılarını sevirsən,
  Və Aleksey - İsaya hörmət ...
  Döyüşçüləri çiynindən kəsməyə ehtiyac yoxdur,
  Yalnız ayaqyalın qaçmaq lazımdırsa!
  
  
  Biz böyük qoşunun qızlarıyıq,
  Biz döyüşməyi sevirik və geri çəkilmirik...
  Bəzən iyrənc söz-söhbətlər yayılsa da,
  Qələbə parlaq Mayda olacaq!
  
  İnanın mənə, kommunizm bir arzu ilə gələcək,
  Və yer üzündə pulun gücü olmayacaq...
  Taleyə kobud hesab veririk,
  Hər cür zorakılıq və tənbəllik olmadan!
  
  Bir sözlə, tezliklə ulduzlara uçacağıq,
  Biz isə kainatın üzərində Rusiya bayrağını qaldıracağıq...
  Qanadlarını aç, qırmızı keruv,
  Ailənin adı ilə - Rusiyanın Rəbbi!
  Qızlar mahnı oxuyarkən, demək olar ki, bütün amerikalılar artıq öldürülmüşdü və Vaşinqton qarnizonu ağ bayraqlar atmağa başladı.
  Qızlar çəndən sıçradılar və çılpaq, kəsikli ayaqlarını gölməçələrin arasından sıçrayaraq rəqs etməyə başladılar. Onların saç yalları isə küləklə uçurdu. Bu qızlar çox gözəldirlər.
  İndi Amerikanın paytaxtının tutulmasını qeyd etmək üçün ziyafət təşkil ediblər. Kabab bişirib şərab içirlər.
  Qızlar dadlı yeyirlər. Və hər cür mahnıları özlərinə fit çalırlar. Bunlar belə gözəl döyüşçülərdir, onlar haqqında deyə bilərsiniz - qısa tumanlı supermenlər.
  Rus əsgərləri isə dizlərinizdən, ayaqlarınızdan öpürlər. Qızlar isə orqazmdan inildəyir.
  Və onlar cırıldayır və tullanırlar. Onlarda belə bir həyəcan və cazibədar gücün ağıllı gözəlliyi var.
  Amma döyüşçülər də qaradərili əsirlərlə sevişib və bu, hər iki tərəfin xoşuna gəlib.
  Amma indi bayram bitdi və rus tankları yenidən cənuba doğru irəliləyir. Nyu York da düşdü...
  Amerikalılar geri çəkilir. İcarəyə verilə bilər milyonlarla. Ruzvelt qaçır. Artıq təslim olmaqdan söhbət gedir. Rus xalqı öz böyüklüyünü nümayiş etdirir.
  Xüsusilə sarışın və qırmızı saçlı gözəl qızlar.
  Və məhbusları diz üstə qoyurlar və qızlar çılpaq ayaq barmaqları ilə burunlarına, kişi kamilliyinə toxunub tutduqlarında çox sevinirlər.
  Rus ordusunun qadın döyüşçüləri həqiqətən yenilməzdir!
  Və burada Atlanta üçün döyüş.
  İlk dəfə Alexander 4-dəki qızlar nəhəng Amerika Vaşinqton tankını görürlər. Yüz yetmiş ton ağırlığında maşın, relslərdə. Belə bir adamla döyüşmək niyə ikiqat şərəfli olardı?
  Qızlar isə uzaqdan atəş açıb ön zirehi vururlar. Və qalın bir metal təbəqəsi buna tab gətirə bilər.
  Elizabet hirslə deyir:
  - Bəli, çətinliklə üzləşdik!
  Yelena təsəlli olaraq qeyd etdi:
  - Amma düşmən bizi də almayacaq!
  O da düşmənə mərmi göndərdi.
  Və sonra güllə kimi Aurora var. Və hədəfi çox dəqiq vuracaq. Və düşməni döndərəcək.
  Və yoxladı:
  - Ən çətin rəqib mənəm!
  O, əslində Amerika tankının lüləsinə dəydi. İndi quldur yalnız on səkkiz pulemyotu ilə vura bilir. Və "İsgəndər"-4 düşmənə doğru tələsəcək. Və necə sürətlənməyə başlayacaq, izlərini tıqqıldadacaq.
  Belə bir nəhəngi heç kim dayandıra bilməz.
  Onun atletik gücü misilsizdir.
  Ketrin oxudu:
  - Akrobatika, mənim ölümcül ekipajım!
  Və eyni şəkildə onu götürüb düşməni vuracaq.
  Və burada qızlar cəsurdurlar.
  Nəhayət, amerikalı tərəfə vuruldu. Və nəhəng tank alovlandı və mərmiləri partlamağa başladı.
  Və döyüş dəsti necə də çılğındır! Və zireh və başqa hər şey çıxacaq...
  Qızlar bir ağızdan qışqırdılar:
  - Rus yolu üçün!
  Və dişlərini açaraq güləcəklər!
  Beləliklə, Atlanta düşdü. Və 7 sentyabr 1933-cü ildə Amerika ordularının qalıqları təslim oldu. Və Rusiya üçün qalib gələn başqa bir müharibə başa çatdı. Və həqiqətən necə də böyükdür!
  Qələbədən sonra Çar İmperiyası ABŞ və Kanadada Çar Rusiyası İmperiyasına qoşulmaq üçün referendumlar keçirdi. Və kral ölkəsi genişləndi. Ümumiyyətlə, avtokratiya və mütləq monarxiya hökm sürəndə yaxşıdır. Kral qarşısında hamı bərabərdir və orada danışan dükan yoxdur - parlament.
  Çar Rusiyası isə güclü və sabit imperiya idi - mahiyyətinə görə unikal idi.
  Bu vaxt Almaniyada faşist rejimi gücləndi, bu da Wehrmacht və güclü ordu yaratmaq kursunu təyin etdi. Düzdür, Hitler ən çox ərazini Almaniyadan kəssə də, çar Rusiyasına qarşı dostluğunu daim vurğulayırdı.
  Ancaq sonra, bəli, hərbi ittifaq bağlandı: İtaliya, Almaniya və Rusiya. Üstəlik, çar Aleksey Avstriyanın Üçüncü Reyxə birləşdirilməsinə razılıq verdi.
  İngiltərə və Fransa da iqtisadi cəhətdən zəiflədiyi üçün çar hökuməti Fransa, İngiltərə və Hollandiya müstəmləkələrinə ciddi şəkildə baxırdı. Sırf hərbi baxımdan rus ordusu ən böyük oldu - sülh dövründə iyirmi milyon. Və çoxlu sayda dünyanın ən yaxşı tankları, vertolyotları və hətta reaktiv təyyarələri. Rus donanması da İngilis donanmasından daha güclü və daha çox idi, çünki zəifləmiş İngiltərə iqtisadi cəhətdən güclü çar imperiyası ilə rəqabət apara bilməzdi.
  Beləliklə, indi böyük İmperator Aleksey keçmiş müttəfiqlərinin bütün koloniyalarını əlindən almaq istəyirdi.
  Və nə? götürəcək!
  1940-cı il mayın 15-də İkinci Dünya Müharibəsi başladı. Çar Rusiyası qoşunlarını İranın cənubuna, Hindistana, Hind-Çininə və Misirə köçürdü. Və Wehrmacht Fransa, Belçika və Hollandiyaya hücum etdi. İtaliya əvvəllər Efiopiyanı ələ keçirdi və Britaniya Somalisinə hücum etdi və alayları Fransanın cənubuna köçürdü.
  Budur, İranın cənubundan keçən cadugər qızlar. Anastasiya və onun dörd dostu.
  Qızlar həmişə olduğu kimi gənc və ayaqyalındırlar. İllər keçir və gözəlliklər sadəcə çiçəklənir və dəridə bir qırış və ya çat yoxdur və tökmə bədənlərində bir damla yağ yoxdur.
  Beləliklə, onlar ingilis müstəmləkə qoşunlarını məhv etməyə başlayırlar və bunu böyük həvəslə edirlər.
  Anastasiya yalın ayağı ilə farslara qumbara atır və qışqırır:
  - Ölçüsüz gücün döyüşçüləri!
  Nataşa da pulemyotdan atəş açır, çılpaq barmaqları ilə qumbara əlavə edir və qışqırır:
  - Və biz heç vaxt təslim olmayacağıq!
  Sonra Zoya atəş açır, ingilisləri və farsları da biçir və qışqırır:
  - Gəlin hökmranlıq edək!
  Və sonra Aurora düşməni yalın ayağı ilə vurub ləkələyəcək və deyəcək:
  - Gücümüzün çiçəklənməsi!
  Və yenə fit çalacaq!
  Və sonra Svetlana onu verəcək və səni avtomatla vuracaq. Həm də çılpaq barmaqları ilə düşmənə qumbara atacaq.
  Və qışqırır:
  - Zərif davranış üçün!
  Misirdə isə Elizabetin ekipajından olan qızlar tankda irəliləyirlər. O, ən yeni ağır tank "İsgəndər"-6-dadır. Avtomobilin aşağı silueti var və çəkisi altmış beş tondur. Və o, bomba atıcı ilə vurur. Düşmən istehkamları ilə mübarizə üçün daha uyğundur.
  Britaniyanın tank donanması nisbətən zəifdir. Ən yaxşı avtomobil isə "Matilda"-2-dir. Lakin "Nikolay"-7 onunla mübarizə aparır.
  Onun mükəmməl tank əleyhinə silahı var. Hansı ki, uzaq məsafədən vurur.
  Qızlar sürət və hiylə ilə hərəkət edirlər. Və onların tankı səhrada sürünür. Və özünü güllələyir. Və bomba atıcı çox güclü guruldayır.
  Qızlar gülür və cik-cik:
  - Taxtda çox yaxşıdır! Biz supermenik!
  Yenə də Britaniyada başqa bir bunker və ya möhkəmləndirilmiş nöqtəni atəşə tutub məhv edəcəklər.
  İngilislər təslim olur və təslim olurlar...
  İndi qızların qarşısında Misir piramidaları görünür. Onları görür və göz qırpırlar. Doğrudanmı belə gözəllikləri dayandırmaq olar?
  Ancaq səmada Albina və Alvina Aralıq dənizi üzərində vuruşurlar. Onlar da mirvari dişlərini çılpaq edirdilər. Və mahnıları fit çalırlar. Bu qızların döyüş ruhu var.
  Döyüşçülər isə həmişə olduğu kimi yalnız qısa tuman və çılpaq döş geyinərək döyüşməkdə qərarlıdırlar.
  Və nəhəng döyüş siniflərini nümayiş etdirirlər. Özlərinə atəş açır və pnevmatik toplardan özlərini atəşə tuturlar. Və buna görə də qızları heç nə dayandıra bilməz. Bununla belə, döyüş davam edir və ingilislər gözəlliklərdən qaçırlar. Belə aqressiv insanların qarşısını ala bilməzsən.
  Qızlar isə bir partlayışla onlarla təyyarəni vurub öz-özünə gülürlər.
  Beləliklə, onlar uçur və uçurlar. Və çəkilişlər dayanmır.
  Albina gülümsəyərək:
  - Mən hər zaman qalib deyiləm!
  Alvina atəşə davam edərək əlavə edir:
  - Peterin bayrağı altında!
  Döyüşçülər tullanır və eyni zamanda düşməni darmadağın edirlər.
  Artıq Misirdə ingilis və yerli məhbusların sütunları sürülür.
  Çar qoşunları daha güclüdür, döyüş ruhu olmayan müstəmləkə qoşunları qalib gəlir.
  İsgəndəriyyə yıxıldı. Və çox sadədir. İndi rus qoşunları italyanlarla görüşür.
  Birgə parad. Atəşfəşanlıq, rəngarəng yürüşlər. Və sədaqət və dostluğun fırtınalı ifadələri.
  İtalyanlar da buna sevinirlər. Xüsusən də rus qızları isti səhrada ayaqyalın qaçanda...
  Və başqa bir yerdə, Alenka və onun qız alayı Dehliyə girdi. Hiss olunur ki, sepoylar rus alayları ilə döyüşmək istəmirlər. Və həmin İngilis müstəmləkəçiliyi bu Hindistan ərazisində də məğlub oldu.
  Çoxlu qara dərili qızlar rus əsgərlərini əhatə edir və onları gül-çiçəklə qarşılayırlar.
  Burada hər şey necə də gözəldir. Və çoxlu çiçəklər. Və hər şey olduqca gözəl və nizamlı şəkildə baş verir.
  Rus qoşunları artıq Bombaya yaxınlaşır və çox müqavimət göstərmədən onu işğal edirlər.
  Alenka çox aktiv və kobud hərəkət edir. O, çılpaq ayaq barmaqları ilə qumbaraatanları atır və çığırır:
  - Mən sadəcə bikinili supermenəm!
  Qızların yarıçılpaq və bikinidə qaçması nə qədər yaxşıdır. Çox gözəl görünürlər.
  Koloniyalarda ingilislərin müqaviməti zəifdir. Yerli qoşunlar şiddətli döyüşə gedə bilməz.
  Bu arada almanlar uğurla irəliləyirlər. Əvvəlcə ingilisləri Belçikaya cəlb etdilər. Və sonra, Arden dağlarını aşaraq, İngilis və Fransız bölmələrini kəsə bildilər. Beləliklə, təsirli bir qələbə qazanıldı.
  Və Belçika tutuldu. İyunun 22-də, Parisin tutulmasından sonra Fransa, bir az əvvəl isə Hollandiya təslim oldu. Beləliklə, təsirli bir qələbə qazanıldı. Almanlar nəzərəçarpacaq dərəcədə qürurlandılar. Və rus ordusu Hindistanı, İranın cənubunu, Birmanı və Banqladeşi tutdu. Həm də bütün Indochina.
  Düşmən açıq-aşkar məğlub olurdu. Və almanlar İspaniya və Portuqaliyaya girdilər.
  Rus qoşunları Cənubi Afrikaya yaxınlaşdı. Onlara İngiltərənin müqaviməti deyil, uzadılmış rabitə və təchizat xətləri mane olurdu. Həm də Afrikada yolların olmaması və keçilməz cəngəlliklər.
  Lakin çar ordusu yenə də hər şeyin öhdəsindən gəldi. Və titan rulonu kimi hərəkət etdi. Və düşmən getdikcə təslim oldu və diz çökdü.
  Qızlardan ibarət alaylar, bir qayda olaraq, ayaqyalın hərəkət edir, məhbusları ayaqlarını öpməyə məcbur edirdilər. Bəzən qızlar əsirlərə sinələrini öpməyə icazə verirdilər.
  Ancaq sonra Anastasiya, Nataşa, Zoya, Augustina, Svetlana Avstraliyaya girdi. Onlar paytaxt Sidneyə doğru yürüş edirlər. Və mahnı oxuyurlar:
  - Hər kəsin çox arvadı olduğu Rus,
  Gözəl zəngə icazə verilən yerdə...
  Hər kəsin qardaş kimi olduğu yerdə,
  Bizim simvolumuz, simvolumuz Kolovratdır!
  Və yenə yalın ayaqları ilə qumbara atırlar - ingilisləri və yerliləri səpələyirlər.
  Anastasiya britaniyalı generalın başını qılıncla götürüb cıvıldadı:
  - Vətənin şöhrəti naminə!
  Nataşa isə yalın ayağını ataraq tankı parçaladı. Və oxuyacaq:
  - Vay, Rusiyanın adı Svaroqdur!
  Qızlar isə yerindən tərpənir, Zoya pulemyotundan atəş açır, ingilisləri yerə qoyur və xırıltı ilə qışqırır:
  - Yeni rus sifarişi üçün!
  Bunlar qızlardır! Ki, öldürməyi sevirlər! Və dayanmayacaqlar! Və gözəllərin üzləri parlayır!
  Və burada Avqustin bir güllə kimidir. İngilisləri necə biçir və cığırlayır:
  - Doğuşdan verilən ruslar üçün!
  Və Svetlana onu dırnaqlayır. Və yalın ayağı ilə öldürücü və ölümcül qumbara atır.
  Həm də qışqırır:
  - Mənim böyük rusum!
  Yenə də gurultu verir... Almanları biçir, heç bir mərasim olmadan öldürür.
  İndi Sidney döyüşmədən təslim olur. Vətəndaşlar və hərbi açarlar çıxarılır. Və Çar Alekseyi öz padşahı və imperatoru elan edirlər.
  Bu qitə də təslim olur...
  Və Rusiya gəmiləri Yeni Zelandiyaya enir. Eyni zamanda, "Peter"-8 yüngül tankları Pretoriyaya daxil olur. Cənubi Afrika da düşür. Və ayaqyalın qızlardan ibarət batalyon Madaqaskarda yerə enir.
  Çox gözəl qızlar isə yalın ayaqları ilə qumbara atıb düşmənin üstünə düşürlər. Madaqaskar düşür. Və Afrikanın çox hissəsi rus əsgərləri tərəfindən fəth edildi.
  Çar Rusiyası və Üçüncü Reyx və İtaliya demək olar ki, qalib gəldi. Ancaq yalnız İngiltərənin özü və İrlandiya qaldı. Və payız gəldi, sonra qış. Almanlar və rus təyyarələri ingilisləri bombalayaraq şəhərlərini xarabalığa çevirdilər. Lakin Çörçill inadla təslim olmaqdan imtina etdi.
  1941-ci ilin mayında eniş baş verdi. Pələng diviziyasının ayaqyalın qızları yerə ilk çıxanlar oldu. Və ingilis qoşunlarını məhv etsinlər. Və onları çılpaq ayaqlarınızın barmaqları ilə atın.
  İngilisləri yarıçılpaq, yalnız qısa tuman geyinən və sinələri titrəyən qızlar bombalayırdı. Və çox gözəl idi.
  Döyüş "Peter", "Nikolay", "Alexander", "İvan" tankları tərəfindən aparıldı, bu da rəqibləri sanki darmadağın etdi.
  Budur, piramidal formalı ən yeni "Alesey"-1 tankı. Hansı ki, bütün bucaqlardan rasional meyl bucaqlarına malikdir və nüfuz edə bilməz.
  Orada uzanaraq, Elizabet və onun komandası yalnız qısa tumanlarında demək olar ki, çılpaq oturmuşdu.
  Dörd gözəl döyüşçü, demək olar ki, çılpaq, ingilis toplarına atəş açır və sözün əsl mənasında atəşə yıxılırlar. Qızlar isə özlərini güllələyir və pulemyotlardan qurğuşunla doldururlar. İngilislər isə yüzlərlə yerdə uzanır.
  Döyüşən gözəllər düşməni biçirlər və tanklarını sözün əsl mənasında cəsədlərin üzərinə atırlar. Və öldürülmüş ingilislərin xalçaları səpələnib. Qızlar isə tanka minirlər. Matildası və Çörçillləri məhv edirlər. Axırıncı tank yalnız çar ordusunun maşınına qaşıya bilər.
  Və bir-birinin ardınca rus qələbələri gəlir. Almanlar isə irəliləyirlər. Lakin onların T-3 və T-4 tankları Rusiya maşınları ilə müqayisədə çox zəifdir. Həm də kiçik primitiv olanlar. Həm də hündür... Çar ordusunun tankları isə çömbəlməkdədir. Onlar isə çəkilişlərə fikir vermədən çubuqdan özləri üçün istifadə edirlər.
  Beləliklə, ingilislər ağ bayraqlar atırlar. Bir neçə min seçilmiş rus tankı ilk saatlarda, sözün əsl mənasında, müdafiəyə keçdi.
  Anastasiya çılpaq dabanından güllə aldı və güldü:
  - Masajçı!
  Sonra o, çılpaq ayaq barmaqları ilə generalın burnundan tutdu və onu özünün üstünə atdı. Qarnı süngülərin üstündə uçub yerə endi. Və o qədər qan töküldü.
  Anastasiya ürəkdən qışqırdı:
  - Çar Alekseyə həmd olsun!
  Nataşa da rəqibinin baldırını hərəkət etdirəcək və nərildəyəcək:
  - Yeni slavyan nizamı üçün!
  Və düşmənin başını itələyəcək. O da öz qəlpəsini parçalayacaq. Və qışqırır:
  - Sərin qızlar, azadlıq pərəstişkarları - yeni nizam üçün mübarizə aparırıq!
  Və sonra Zoya birdən iki pulemyotdan atəş açır və yalın ayaqları ilə partlayıcı ilə noxud atır.
  Və ilk gün ingilislərə gedir. Və onu aldıqdan sonra Dumanlı Albion imperiyasının döyüşçüləri silahlarını yerə atırlar və birbaşa əsirlikdə olurlar.
  Və burada Aurora döyüşə girir. Düşməni silahla məhv edir. Onun izləyici güllələri olan xüsusi pulemyotu var. O, ingilisləri nunçuk dəstəsi kimi döyür.
  Və burada Svetlana vurur. Və düşməni məhv edir.
  Ölümcül kütlə ilə vurur... Və dişlərini açır.
  Və ciyərlərinin üstündə uğuldayır:
  - Mən qadınam, bu, həqiqətən superdir!
  Və sıçrayıb yalın ayağı ilə qumbara atır. Və bütün hissələrə və fraqmentlərə üfürüləcək.
  Və qışqırır:
  - Mən sinə çılpaq supermenəm!
  İndi isə qızlar özlərinə ayaq basırlar... Onlar Britaniya ərazisinə getdikcə daha da dərinləşirlər.
  Oleq Rıbaçenko, görünüşü on birdən çox olmayan oğlan bədənində, lakin mayorun çiyin qayışları ilə, özü ayaqyalın və şortda olsa da, ingilisləri biçir. Və çılğın hirslə hərəkət edir.
  Od yandırıb oxuyur:
  - Sübhü və ən yüksək rəngi yaşayırıq.
  Onunla heç vaxt yetkin olmayan qız Marqarita da var idi. Ən azından yaşlı qadın olmaması onun üçün yaxşıdır!
  Və bu qız olmaqdan daha pisdir!
  Onlar Londonu əhatə edir. İndi də onu alacaqları ilə hədələyirlər. Və bir çox düşmən təslim olur. Yalnız padşahın mühafizəçiləri təslim olmur və təslim olmur. Lakin onlar amansızcasına məhv edilir. Onlar isə total, qeyri-insani qırğın həyata keçirirlər. Bu baş verən ümumi məhv növüdür. Və maşınlar çox aktivdir.
  Göydə isə Albina və Alvina hesabları yığırlar. Qız artıq Müqəddəs Corc Xaçının bütün yeddi dərəcəsini alıb. Birinci dərəcə: Müqəddəs Georgi xaçı, ikincisi - yay ilə Müqəddəs Georgi xaçı! Üçüncüsü qızıl xaçdır. Dördüncüsü, yaylı qızıl xaçdır. Beşincisi, almazlı qızıl xaçdır. Altıncısı almaz və yay ilə qızıl xaçdır. Yeddincisi isə yay və almazlı qızıl xaç ulduzudur!
  Bu qızlar bir davada əlli maşın vurub özlərinə mahnı oxuyurlar:
  - Biz elə gözəllərik ki, sadəcə olaraq super və hiper və ümumiyyətlə, gözəl gözəllərik!
  Və çılpaq dişlə gözlərini qırpacaqlar.
  Bu qızlar - Albina və Alvina... Onlar isə kişiləri zorlamağı sevirlər. Özləri də cazibədar kişi mükəmməlliyini görəndə dilləri ilə işləməkdən çəkinmirlər.
  Və o qızlar sadəcə olaraq şəhvət, sevgi və ehtirasın təcəssümüdür!
  Onlar pulsasiya edən jade çubuqlarını necə sevirlər.
  Ən yüksək səviyyəli döyüşçülər...
  Burada Çörçill mühasirəyə alınmış Londondan qaçır. Ona görə də buynuzu yaxşıca vurdular.
  Və o, ayaqlarını sürüyərək Braziliyaya qaçdı... Lakin London qarnizonu təslim oldu. Rus qoşunları İrlandiyanı demək olar ki, müqavimət göstərmədən aldılar. İngilislər artıq nağaraların ritminə təslim idilər...
  İkinci Dünya Müharibəsi bir il ərzində Axis dövlətlərinin qələbəsi ilə başa çatdı. Afrikanın çox hissəsi ruslardır. Bununla belə, həm Almaniya, həm də İtaliya nəsə tuta bildilər.
  Bundan əlavə, Üçüncü Reyxə İspaniya və Portuqaliya da daxil idi.
  İngiltərədə rus qoşunları hökm sürdü və Çar Aleksey də Britaniya monarxı oldu. Rusiya da İsveçi demək olar ki, müqavimətsiz işğal etdi, Almaniya isə Norveçi və daha əvvəl Danimarkanı işğal etdi.
  Hitler Avropanın böyük hissələrini işğal etdi. Protektorat ilə Üçüncü Reyx tipli bir quruluş yaratmaqla. Rusiya isə imperiyanı yenidən yaratdı və öz tərkibinə daxil etdi.
  Müvəqqəti kövrək sülh vəziyyəti yaranıb. Hansı ki, bu vaxta qədər davam etdi.
  Çar Rusiyası və Almaniya əldə etdiklərini həzm edirdilər. Koloniyaları mənimsədilər.
  Çar Aleksey hələ kifayət qədər gənc idi və bütün dünyanı fəth etməyə tələsmirdi.
  Lakin Hitler nədənsə müqavimət göstərə bilmədi. Ona elə gəlirdi ki, Afrikada çox az torpaq alıb, Rusiya çox böyükdür. Kiçik Mussolininin oğlu ilə birlikdə Rusiyaya qarşı müharibəyə başladılar. Döyüşlər 20 aprel 1955-ci ildə, Fürerin əlli illik yubileyində başladı.
  Almanlar Çar Rusiyası ilə müharibə üçün bütöv bir sıra tanklar hazırladılar və görünür, buna çox inanırdılar.
  Panther 5 Rusiya ilə müharibə üçün hazırlanmış əsas tank oldu.
  75 ton ağırlığında olan bu avtomobil sərindi.
  Və ümumiyyətlə, 100EL-də 128 mm-lik bir top həqiqətən sarsıdıcı gücdür. Və döysə, hətta çar ordusu da yetərli görünməyəcək.
  Və daha güclü bir tank var: "Tiger" -5, daha ağır və daha ağır zirehli. Və təxminən yüz ton ağırlığında!
  Rusiyada əsas tank "Aleksey-4" cəmi əlli ton ağırlığında və cəmi 105 mm kalibrli silaha malikdir. Lakin o, daha təkmil, piramidal və 1800 at gücünə malik qaz turbinli mühərriklə, yəni çox mobildir.
  Alman daha kütləvi və güclüdür. İki yüz ton ağırlığında olan "Lions"-5 xüsusilə dəhşətlidir. Bununla belə, Hitlerin şansını o qədər də artırmır. Beləliklə, super ağır tanklar çox bahalı və daşınması çətindir. İstifadə və tətbiqdə bəzi üstünlüklərə baxmayaraq.
  Hər halda Hitler buna dözməyib çar Rusiyasına tərəf qaçdı. Və döyüşlər başladı.
  Rus ordusunun güclü istehkam zonaları düşmənin irəliləməsini dayandırdı. Və almanlar ilişib qaldılar. Və çar ordusu daha çox gücə malik olduğu Afrikada hücuma keçdi. İtalyanlar isə ilk zərbələri hiss etdilər. Onların qoşunları çox zəifdir və nizam-intizamı aşağıdır, Rusiyaya müqavimət göstərmək üçün daha geri texnologiyaya malikdir.
  Cəmi üç həftəlik döyüşdən sonra çar ordusu italyanları Somali və Efiopiyadan qovdu.
  Anastasiya, Nataşa, Zoya, Avqustina, Svetlana adlı qızları fərqləndirdim. Onlar hələ əlli il əvvəl Yaponiya ilə döyüşəndə olduğu kimi gəncdirlər. Çar Alekseyin artıq nəvələri var, amma qızlar hələ də tazı, sərt, aqressiv və cəsurdurlar.
  Və əlli illik müharibədə qızlar cavan qaldılar. Və onların dərilərində heç bir qırış və ya çat yoxdur. Onlar çiçəklər qədər gözəl və təzədirlər.
  Lakin Oleq Rıbaçenko və onun ortağı Marqarita hələ də uşaqdırlar - onlar ümumiyyətlə yetkinləşməyiblər. Heç olmasa xaricdən. Lakin onlar çitalardan daha sürətli qaçırlar. Və nə süngü, nə də güllə onları öldürə bilməz.
  Bu uşaqlar yalın ayaqları ilə iti disklər atmağı çox sevirlər. Onlar ümumiyyətlə super döyüşçülərdir!
  Və istənilən güc diz çökdürüləcək!
  Anastasiya, Nataşa, Zoya, Avqustina, Svetlana da II Aleksandrın dövründə türklərlə vuruşmuşlar. Və buna görə də onların artıq yüz ildən çox yaşı var. Amma cadugər olduqları üçün qocalmırlar. Və ölməz olduqları üçün Rodnoverie'nin gücündədirlər.
  Çar irqinin nümayəndələri isə Efiopiyaya qaçır və artıq italyanları qırırlar.
  Və yenə də onları yalın ayaqlarını öpməyə məcbur edirlər. Və qızlar, əlbəttə ki, təsvirolunmaz gözəlliyə və ruhlarında qızğın ehtiraslara malikdirlər. Onları heç bir şəkildə aşağılamaq olmaz. Ölkəni gözəl edən də məhz onlardır. Və böyük zəmanətlə qalib gəlirlər.
  Rusiya Çar İmperiyası əsasən kontinental idi və rus xalqına xas idi. Çoxlu xalqların qarışığı olan rus milləti və Rusiya əriyən qazana bənzəyir, başqa xalqları da udmaq, onları yavaş-yavaş assimilyasiya etmək, onlara zülm etmək deyil. Buna görə də kral imperiyası böyüdü. Yavaş-yavaş krallıq krallıq... İndi isə qlobal hegemonluğa çox az qalıb. Rusiyanın əhalisi Üçüncü Reyx və İtaliyadan qat-qat çoxdur.
  Beləliklə, onu tutmaq və həzm etmək üçün hər şansı var. Üstəlik, rəqiblərin daha zəif olduğunu nəzərə alsaq. Həm də hamı Hitler və Mussolini rejimindən razı deyil.
  Afrikada da bir çox yerli tayfalar və müstəmləkə birləşmələri rusları dəstəkləyir. Eynilə, rus texnologiyası cəngəllik üçün daha uyğundur.
  Döyüşlər göstərdi ki, almanların təkcə Tiger-5 ilə deyil, hətta Panther-5 ilə də problemləri var. Bəli, Krautlar nəzərəçarpacaq dərəcədə imtina etdilər. Çar ordusu Efiopiyadan keçib Liviyaya zərbə endirdikdən sonra alman birlikləri də dənizə çıxdı. Göydəki döyüşlərdə isə Alman inkişafları kral aclarını təəccübləndirdi - xüsusilə diskoteka formalı cihazlarla. Və rus maşınlarını qəzəblə məhv etdilər.
  Amma təbii ki, almanlar rəqəmlərə uyğun gəlmir. Həm də diskotekalar çox bahadır və onların sayı nisbətən azdır. Özləri də toxunulmazdırlar, lakin atəş edə bilmirlər , yalnız laminar reaktivlə vururlar. Və manevr edə bilən rus maşınları qaça bilər.
  Göydəki kral ordusu isə güclüdür. Dənizdə isə daha da güclüdür. Üçüncü Reyx zəif olmasa da. Amma yenə də qüvvələr qeyri-bərabərdir.
  Həm əhali, həm də iqtisadi potensial baxımından Üçüncü Reyx Rusiyanın öhdəsindən gələ bilmir.
  Əgər çox güclü və gözəl qızlar da döyüşürsə, deməli, tam çöküş var.
  Elizabet və komandası alman canavarları ilə mübarizə aparır və hətta qalib gəlməyi də bacarır. Nasistlərin daha böyük və daha ağır maşınlara sahib olması onları utandırmır.
  Burada qızlar düşmən tanklarının ətrafında dolanır və onları düz yandan vururlar. Və onların düşmənlə heç bir problemi yoxdur. Düşmənlərini məhv edib oxuyurlar:
  - Qəzəbli tikinti heyəti! Qəzəbli tikinti heyəti!
  Hitler mat olacaq! Hitler mat olacaq!
  Və düşməni çox asanlıqla məhv edirlər. Qızlar isə gülməyə bilmirlər.
  Lakin faşistlər boyunlarına bir sillə vuraraq geri çəkildilər. Artıq Liviyada bir neçə İtaliya diviziyası demək olar ki, döyüşmədən təslim olur. Və kral ordusunun əsgərləri irəliləyirlər. Krautlar güclü bir zərbə ilə Alp dağlarından qovulmuşdular və çar qoşunları İtaliyada yürüş edirdilər. Kiçik Mussolini ordusunun ayaqyalın qızları çar ordusunun rəngli qoşunlarını salamlayır. Bütün millətlərdən olan milyonlarla əsgər İtaliyanı doldurur. Əlli ton ağırlığında olan on min mobil Aleksey-4 tankı hər tərəfdən atəşə tutulduqda demək olar ki, keçilməzdir.
  İtaliya koalisiyanın daha zəif halqası kimi çox tez ölür... Mayın 30-da çar qoşunları Romanı demək olar ki, döyüşsüz ələ keçirdilər. Və Mussolini imperiyasının paytaxtı süqut etdi.
  Və yenə rus ordusunun qızları tozlu, yalın ayaqlarını düşməni öpməyə məcbur etdilər. Başa düşürlər ki, düşmənə onun real vəziyyətini göstərmək lazımdır.
  Albina və Alvina hesabları yazarkən, Aleksey beşikdə yatarkən yaponlarla birlikdə cadugərlərlə necə vuruşduqlarını xatırladılar. Və çox gülməli idi.
  Qızlar hələ müharibədən doymayıb və almanları havada gülləbaran edirlər. Albina hətta qeyd etdi:
  - Nasistləri məğlub etdikdən sonra nə olacaq?
  Alvina əminliklə dedi:
  - Latın Amerikasını fəth edək!
  Albina şübhə ilə qeyd etdi:
  - Yaxşı, daha iki-üç aydır! Daha sonra?
  Alvina gülümsədi və cavab verdi:
  - Pişik ilə şorba!
  Albina qəzəblə dedi:
  - Yox, həyat üçün daha real bir plan olmalıdır!
  Alvina həvəslə dedi:
  - Beləliklə, bir dəstə uşaq dünyaya gətirəcəyik!
  Albina bunu təsdiqlədi:
  - Bu artıq yaxşıdır!
  İtaliya artıq faktiki olaraq ələ keçirilib. Kiçik Mussolini Fransaya qaçır... Rus qoşunları Siciliyanı işğal edir. Afrikadakı bütün makaron istehsalçılarının əmlakı artıq itirilib. Yalnız alman anklavları qalıb, lakin çar ordusu onlara da hücum edir. Daha güclü bir düşmənlə döyüşdə Afrikanı tamamilə itirmək təhlükəsi.
  Almanlar, deyəsən, güclərini səhv hesablayıblar. İndi onlar kral qoşunlarının zərbələri altında üzürlər.
  On minlərlə tank isə artıq Fransanın cənubundadır və Tulonu ələ keçirib... Bikinili qızlar şəhərin ətrafında tullanır və faşistləri diz çökdürürlər. Özlərini zorla çılpaq dabanlarını öpüb gülürlər.
  Ancaq bir qızı sinəsindən də öpə bilərsiniz - o, ağlası deyil!
  Bu qədər uğurlar. Almaniyanın cənubunda da rus diviziyaları yarılır. Və artıq Vyananı aldılar. Və onlar Münhenə doğru irəliləyirlər. Faşistlər zərbələrə tab gətirərək əllərini yuxarı qaldırırlar. Və özünüzə təslim olun!
  Oleq Rıbaçenko da təbii ki, ön sıralarda mübarizə aparanlar arasındadır.
  Və oğlan şəxsən üç alman generalını əsir götürür. Bunun üçün o, monarxdan xüsusi mükafat alır.
  Eyni zamanda, əbədi oğlan ayaqyalın və şortik geyinir.
  Çar Aleksey qələbələrə sevinir. Bəs nə oldu? Hitler şeytan özü ilgəyə girdi. Onun E seriyalı tankları piramidal tanklarla heç də uyğun gəlmir.
  Çar Aleksey qəhrəmanları və qəhrəmanları mükafatlandırır. Və bunu böyük həvəslə edir.
  Belə bir ata padşahı ancaq sevmək və hörmət etmək olar. Rus qoşunları artıq almanları Mərakeşdən çıxarıblar. Və demək olar ki, bütün Afrika Rusiya ərazisidir. Və nə? Beləliklə, daha yaxşı oldu!
  Çar Aleksey Albina və Alvinanı Rusiyanın ən yaxşı qadın eyslərinə yeni mükafatla təltif edib. Yay və brilyant qaşlı platin Müqəddəs Georgi xaçının ulduzu.
  Döyüşçülər buna həqiqətən layiqdirlər. Və belə bir gücə sahibdirlər. Və öz faşistlərini döydülər. Və finiş xəttinə çatırlar. Artıq çar ordusu Ruhr bölgəsinə yaxınlaşır və orada şiddətli döyüşlər gedir. Onlar nasistlərə boyun əymək istəmirlər. Fransada isə artıq Parisi əhatə edirlər. Yerli əhali çar ordusunu alqışlayır və dayanmayacaq.
  Düşmən təslim olmaq səviyyəsindədir deyə bilərsiniz. Hitler tələsir və artıq iyulun ortalarıdır. Almanların mövqeyi isə demək olar ki, ümidsizdir.
  İkinci Aleksey və ya böyük kimi sərin bir padşahla əlaqə qurmağın mənası budur.
  Nəhayət, Afrikadakı Wehrmacht qoşunlarının qalıqları artıq təslim oldular. Rus qoşunları Parisdən keçdi. Vəziyyət almanlar üçün kritik hala gəldi.
  İyulun sonunda Ruhr artıq tamamilə geri alındı. Rus qoşunları isə Baltik dənizinə yaxınlaşır.
  Hitler Berlindən Latın Amerikasına qaçır. Kral qoşunları Danimarkaya daxil oldu və Norveç daha əvvəl azad edildi. Pal və Lissabon. Berlinə hücum avqust ayında baş verdi. Və Üçüncü Reyxin paytaxtı alındı. Sonra hücumunu davam etdirən çar ordusu Madridi azad etdi.
  Ən son sentyabr ayında Cəbəllütariq qalası alındı. Sitadel yıxıldı... Və daha bir müharibə demək olar ki, bitmək üzrədi. Nədənsə təəccüblü dərəcədə qısa və yüngül olduğu ortaya çıxdı.
  Çar Aleksey bütün dövrlərin ən böyük fəthçisi adını aldı.
  Lakin Hitler hələ də sağdır və qaçmağı bacarıb. Bu canavarla nə etmək lazımdır? Qəribədir ki, Latın Amerikası bu tiranı ekstradisiya etmək istəmirdi. Və sonra, 1957-ci il mayın 1-də Latın Amerikasına qarşı son kampaniya və Yer planetinin tarixində son müharibə başladı. Qoşunlar heç bir problem olmadan irəlilədilər. Yerli qüvvələr hərbi cəhətdən çox zəif idi və rus qoşunlarına müqavimət göstərə bilmirdi.
  Elizabeth və komandası yenicə batareyanı vurdular və indi yolda olan düşmənlər sadəcə təslim olurlar.
  Qız gülərək dedi:
  - Bu müharibədir!
  Ketrin təbəssümlə qeyd etdi:
  - Bəşər tarixində son müharibə!
  Elena təklif etdi:
  - Beləliklə, sülh üçün tost edək! Və gələcək yaradılış!
  Qızlar isə hətta sevincdən bir-birlərini ayaqlarının çılpaq dibindən öpürdülər.
  Bax beləcə hər şey yaxşı gedir...
  Anastasiya və komandası qaçaraq çılpaq ayaq barmaqları ilə rəqiblərinə qumbara atır. Düşmənlərini parçalayır, dişlərini açırlar.
  Nataşa oxudu:
  - Mən böyük bir xəyalın qızıyam!
  Və qatil qumbarasını necə atmaq olar. Bəli, belə qızlarla zəif ola bilməzsən. Bunu bağışlamayacaqlar.
  Onlar faşistlərə rəhm etmədən öz üzərlərinə irəliləyəcəklər. Qoy bu halda onlar tam faşist olmasınlar.
  Zoya da yalın ayağı ilə qumbara atır və fısıldayır:
  - Düşmən üzərində qələbə üçün!
  Və sonra Avqustin pulemyotdan atəş açır və yalın ayağı ilə qumbara atır.
  Və qışqırır:
  - Çarəsiz zərbə!
  Və sonra Svetlana rəqiblərinə təzyiq göstərəcək və onları cırıq xəmirə yeyəcək.
  Bunlar qızlardır.
  Və yalvarır:
  - Çar Aleksey bizim kumirimizdir!
  Mexiko alındı, Kuba isə tutuldu. Rus qoşunları şimaldan cənuba doğru hərəkət edir. Və bunu çox uğurla edirlər. Onları dayandırmayacaqsınız. Və böyük bir qələbə olacaq.
  Albina və Alvina hava döyüşündə çox uğurla qol vurur. Onlar zəiflik nümayiş etdirməyə ehtiyac duymayan döyüşçülərdir. Səviyyəsinə görə Rusiyadan çox geri qalan təyyarələri vururlar. Ən əsası isə sükan arxasında bikinili ayaqyalın qızlar dayanır. Hamını döyürlər. Və davada yaxalanan hər kəsi gülləbaran edirlər.
  Biz artıq Nikaraquadan keçmişik. Çar ordusunun maşın armadasını dayandırmaq olmaz. Və rus qoşunları gəlir. Və getdikcə daha tez-tez rəqiblər təslim olurlar. Və əsir sütunları ilə düşmənləri qovdular. Və düşməni diz çökdürürlər.
  Anastasiya özü üçün qaçır və rəqiblərini üzü üstə yerə yıxmağa və çılpaq dabanlarını öpməyə məcbur edir.
  O qədər düşmən təslim oldu. Və onların çoxu nağara ritminə təslim olurlar. Və pəncələrini yuxarı qaldırırlar.
  Rusiya qoşunları artıq Venesuelaya çatıb. Vəziyyət getdikcə sakitləşir.
  Braziliya ən böyük düşməndir və nisbətən asanlıqla qırılır. Və o, təslim olmağa məcburdur.
  Qızlar Rio-de-Janeyroda gəzirlər, oğlanlar isə onların çılpaq ayaq izlərini öpürlər.
  Nataşa gülərək deyir:
  - Yenə də həyat yaxşıdır!
  Zoya bir az şübhə ilə qeyd etdi:
  - Ayaqlarını divara söykəyib yatanda o qədər də pis deyil!
  Və qızlar güləcəklər. Onlar həqiqətən daha gülməli ola bilməzdilər. Ancaq onlarla nə edə bilərsiniz ...
  Burada oğlan Oleq Rıbaçenko da döyüşür. O, əlli ildən artıq çar ordusunda xidmət edir. O, polkovnik rütbəsinə qədər yüksəlib, çoxlu mükafatları var və hələ də on bir yaşında görünür. Onunla birlikdə əbədi qız Marqarita da var. O, yetkin qadın idi və qocalmaqdan çox qorxurdu. Və nəticədə o, əbədi olaraq qız olaraq qaldı. Ancaq təxminən yüz il əvvəl uşaq oldular. Və sonra on altı yaşa qədər böyüyəcəklərinə söz verilir - bu ümumiyyətlə yaxşıdır! Oğlan, məsələn, qırxmağa belə ehtiyac duymayacaq!
  Oğlan və qız yalın ayaqları ilə düşmənlərinə qumbara atır və oxuyurlar:
  - Qələbələrin sevinci genişlənir,
  Hitler dar ağacını gözləyir!
  Budur, Rusiyanın rəqiblərinin son qalası - Argentina. Hitler orada gizləndi.
  Və iyul ayında rus qoşunları Argentina ərazisinə daxil oldu. Müqavimət diqqət mərkəzində idi. Beləliklə, paytaxt demək olar ki, döyüşsüz düşdü. Hitlerin özü isə 1957-ci ilin avqustunda tapıldı... Kəmərdə sallanan halda. Görünür, özlərini götürüb asıblar.
  Çili də təslim oldu. Beləliklə, bəşər tarixində son müharibə başa çatdı.
  Əbədi gəncliyə sahib olan on iki cadugər qız qələbələrini qeyd etdilər. Ancaq başqa bir oğlan, Oleq Rıbaçenko çox məmnun görünürdü. Nəhayət, öz kefinə görə yaşaya bilir, neçə il əsgərlikdə olub.
  Ruslar artıq 1947-ci ildə kosmosa getdilər və 1954-cü ildə Aya uçdular. Və 1967-ci ildə Marsa. Və daha yeni nailiyyətlər. Günəş sistemi tədricən fəth edildi. 1975-ci ildə yetmiş il hakimiyyətdə olan II Aleksey təyyarədə qəzaya uğradı. Beləliklə, bütün dövrlərin ən böyük monarxının hakimiyyəti sona çatdı.
  Və oğlu yeni kral oldu: II Mixail. Və Rusiya kosmos genişlənməsinə keçdi.
  Oleq Rıbaçenko və Marqarita 2005-ci ildə Marsda gəzirlər. Oğlan qeyd edir:
  - Uşaqlığımdan artıq yüz il keçib. Və mənim on altı yaşıma qədər böyüməyin vaxtı deyilmi?
  Özü də qıza oxşayan Marqarita cavab verir:
  - Mən də razılaşmaya görə böyüməliyəm! Bəs niyə uşaq olaraq qalacağıq?
  Oleq çiyinlərini çəkdi... Qarşılarında qəfildən qanadlı mələk-demiurj obrazı peyda oldu.
  Gözəl məxluq dedi:
  - Missiyanızın bir hissəsini başa vurmusunuz.
  Ancaq indi məkan sizi gözləyir! Və kosmik dünyalar! Buna görə yaşa və mübarizə apar!
  Oleq Rıbaçenko təbəssümlə soruşdu:
  - On altıda bizə cəsədlər vəd etdin!
  Mələk gülümsəyərək başını tərpətdi:
  - Siz və Marqarita nə istəyirsiniz?
  Marqarita razılıqla başını yellədi:
  - Daha çox?
  Mələk mirvari dişlərinin təbəssümü ilə başını tərpətdi:
  - Bu sizin üçün olacaq! Ancaq on altı yaşa qədər böyümək üçün min il böyüyəcəksən! Və sonra əbədi olaraq gəncliyində qalacaqsan!
  Oleq və Marqarita bir ağızdan qışqırdılar:
  - Bu ədalətli deyil!
  Angela gülümsəyərək dedi:
  - Ölümsüzlüyün qiyməti belədir! Ancaq ölməz qocalardan qat-qat yaxşı ölməz uşaqlar olmağa razılaşın!
  Oğlanla qız razılaşdılar:
  - Bəli, daha yaxşı!
  Və daha yüksək səslə güldük!
  Doğrudan da, bu fani insanlar nədir? Hətta bütün dövrlərin və xalqların ən böyük padşahı Aleksey də dünyasını dəyişdi. Və onları parlaq macəralarla dolu bir əbədiyyət gözləyir.
  
  
  
  NAPOLEON RUSİYAYA GƏTMƏDİ!
  . Böyük imperatorun Rusiyaya getmədiyi, alaylarını... Türkiyəyə köçürdüyü alternativ tarix! Yaxşı, əlbəttə, niyə olmasın? Niyə Balkanları Osmanlı hökmranlığından azad etməyək?
  Və düşmən, əlbəttə, çox güclü deyil. Və ondan əvvəl də ruslar tərəfindən döyülüb.
  Və Napoleonun ordusu məcburi yürüşə çıxdı. Və Bosniyadan İstanbula qədər demək olar ki, müqavimət göstərmədən getdi. Bir maneə: dağlar, çaylar, qalalar... Və arabir müqavimət. Əhali isə fransızları və avropalıları xilaskar kimi qarşılayır.
  Napoleon 1812-ci ildə İstanbulu ələ keçirdi. Sonra Kiçik Asiyada da döyüşdü. Hind okeanına və Məkkəyə çatdı. Bundan sonra fransızlar və onların muzdluları Misirə köçdülər.
  Napoleon Rusiyaya getmədiyi halda, Osmanlı mülklərini fəth etdi. Ola bilsin ki, bəzi falçılar ona çar imperiyası ilə müharibə olacağı təqdirdə mümkün uğursuzluq barədə xəbərdarlıq ediblər.
  İngilislər 1814-cü ildə İspaniyaya enməyə cəhd etdilər. Napoleon Parisə qayıtdı. Və güc toplayıb tez İspaniyaya köçdü və orada ingilisləri məğlub etdi. Bundan sonra fransızlar Pireneylərdə bir qədər gücləndilər.
  Onların qoşunları Mərakeşə çatdı və Afrikanın bütün şimalını və Sudanı işğal etdi.
  Beləliklə, onlar Aralıq dənizində ümumi hökmranlıq yaratdılar. Cəbəllütariq də alındı. Və onlar da hərtərəfli gücləndirildi. İngiltərə ilə müharibə müxtəlif dərəcədə müvəffəqiyyətlə davam etdi. Hər iki tərəf dənizdəki atışmalardan yorulmuşdu. Napoleon isə bunu rəqəmlərlə götürmək istəyirdi. Və getdikcə daha çox gəmi tikildi, dənizçilər yetişdirildi. Tədricən böyük insan və ərazi resurslarına malik olan fransızların say üstünlüyü öz təsirini göstərməyə başladı.
  Və taqətdən düşmüş ingilislər təslim olmağa başladılar. Nəhayət, 1825-ci ildə bir desant oldu. Və Napoleon nəhayət Londonu aldı. Beləliklə, müharibə başa çatdı. Artıq yaşlı imperator dincəlmək və dinc tikinti ilə məşğul olmaq qərarına gəldi. Yeganə odur ki, fransızlar Afrika boyunca hərəkət etməyə və onun cənubunu fəth etməyə davam etdilər. Birinci Nikolay Rusiyada hakimiyyətə gəldi. Ruslar İranla müharibə apardılar, lakin qələbələrə baxmayaraq, onu fəth etmədilər, ancaq mötədil ərazi ələ keçirmələri ilə məhdudlaşdılar. Sonra Rusiya Şamilin Qafqaz müharibəsi ilə üz-üzə qaldı və uzun müddət bu müharibəyə bağlı qaldı.
  Napoleon 1837-ci ilə qədər padşahlıq etdi və öləndə altmış səkkiz yaşında idi. Onun yerinə oğlu II Napoleon keçdi. İyirmi altı yaşlı gənc sarışın imperator əvvəllər İtaliya və Roma İmperiyasının kralı olub. O, əlbəttə ki, atası Birinci Napoleonun şöhrətini üstələmək istəyirdi.
  Və II Napoleon ilk kampaniyasını İrana, sonra isə Hindistana qarşı etdi. Təbii ki, dünyanın ən böyük və ən yaxşı təşkilatlanmış ordusu həm İranı, həm də Hindistanı nisbətən tez fəth etdi. Afrikanın fəthi də tamamlandı. Fransa Latın Amerikasında müharibələr aparır, İspaniya və Portuqaliya müstəmləkələrini nəzarət altına almağa çalışırdı. Nədənsə Rusiyanın vaxtı deyildi. Lakin fransızlar uzun sürən müharibələrdən sonra nəhayət ki, Latın Amerikasında möhkəmləndilər. 1856-cı ildə II Napoleon vəfat etdi və onun oğlu III Napoleon taxta çıxdı. O vaxt onun cəmi on altı yaşı var idi. Və 1858-ci ildə III Napoleon Rusiyaya qarşı kampaniyasına başladı.
  Böyük babasını üstələmək qərarına gəldi. Rusiyada isə hələ də təhkimçilik hökm sürür. Və ölkə, əlbəttə ki, Napoleon Fransası ilə döyüş gücü baxımından müqayisə olunmazdır.
  III Napoleon qələbəyə ümid edirdi. Və iki milyon əsgər Rusiya boyunca hərəkət etdi. Onlar üç kolonda yürüş etdilər: Kiyevə, Moskvaya və Sankt-Peterburqa. Ancaq Rusiyanın öz Kutuzovu yox idi.
  Və çar II Aleksandr Kazana qaçmağa məcbur oldu. Moskva və Sankt-Peterburq və Kiyev tutuldu. Bütün dünyada qoşunlar və Rusiyaya qarşı daha təkmil silahlar var idi. Hətta III Napoleonun ordusunda ilk yüngül tanklar meydana çıxdı.
  Bəli, belə bir gücə qarşı dura bilməzsən. Çar II Aleksandr fransızlara sülh təklif etdi. Lakin III Napoleon bütövlükdə Rusiyaya ehtiyacı olduğunu bəyan etdi.
  Bir sözlə, partizan müharibəsi başladı. Ancaq Napoleonun çoxlu qoşunu var. Bundan əlavə, III Napoleon təhkimçiliyin ləğvini elan etdi. Bu da bəzi insanları öz tərəfinə çəkdi. Müharibə hələ bir neçə il davam etdi və Napoleon qoşunları Sakit okeana çatdı.
  Nəhayət, bir kompromis tapıldı. III Napoleon II Aleksandrın qızı ilə evləndi və kral tacını aldı. Rusiya isə nəhəng imperiyanın bir hissəsi kimi müəyyən muxtariyyət aldı.
  III Napoleon hələ də Çində döyüşürdü, onun qoşunları Avstraliyaya çatdı və Hind-Çinini fəth etdi. Və 1877-ci ildə öldü və Dördüncü Napoleon taxta çıxdı. On dörd yaşında bir gənc. Birinci Napoleonun nəvəsi və rus çarlarının ana nəslindəndir. Dördüncü Napoleon dünyanın fəthini başa vurdu - ABŞ-ı və bütün digər adaları fəth edərək... Dünya imperiyası yarandı. Sonra qalan yalnız kosmosa hücum etmək idi.
  Ancaq kədər yox idi, amma şeytanlar gəldi. IV Napoleon 1894-cü ildə vəfat etdi. Daha dəqiq desək, Afrikada ovda ölüb. Və onun taxtını təxminən dörd yaşında bir oğlan, Beşinci Napoleon aldı.
  Nədənsə Napoleonun övladları çox da inadkar olmadılar. Və təbii ki, problem başladı. İndi Latın Amerikasında, indi Çində, indi Rusiyada.
  Lakin qoşunlar iğtişaşları və separatçıları yatırdılar. Beşinci Napoleon böyüdü və üsyanları qətiyyətlə yatırmağa başladı. Bundan sonra Yer planeti birtəhər sakitləşdi. Və 1914-cü ildə ilk insan kosmosa uçdu! 1917-ci ildə insanlar Aya endi.
  Tədricən bəşəriyyət sabitlik əldə etdi. İndi isə kosmosa genişlənmə. 1935-ci ilə qədər insanlar Günəş sisteminin bütün planetlərini ziyarət etdilər və Ayda yaşayış məntəqəsi yarandı. Beşinci Napoleon 1960-cı ilə qədər - altmış altı il - Bonapartlar arasında rekord idi və şöhrət içində öldü. Və altıncı Napoleon taxt-tacı aldı. Bu vaxta qədər insanları cavanlaşdırmaq üzrə uğurlu təcrübələr artıq başlamışdı. Və 2000-ci ildə insanlar qonşu ulduzlara nüfuz etməyə başladılar. 2020-ci ilə qədər ilk insan məskənləri Yer planetindən kənarda yaradılmışdır.
  
  İVAN Dəhşətli ZƏHƏRLƏMİR
  Lakin İvan Qroznı 1584-cü ildə zəhərlənməmiş (onun ümumiyyətlə zəhərləndiyi fikrini haradan almışdılar?), bir müddət yaşamışdır. İngilis şahzadəsi ilə evləndi. Və eyni zamanda Sibiri fəth etdi və orada şəhərlər saldı. 1590-cı ildə ingilis şahzadəsindən İskəndər adlı oğlu olur. 1591-ci ildə oğlu Dmitri öldü, lakin ruslar illərini isveçlilərdən geri aldılar. 1592-ci ildə Narvanı ələ keçirdilər.
  Polşa və Rusiyanın İsveçə qarşı birgə müharibəsi 1593-cü ildə Vıborqun tutulması ilə başa çatdı. Və 1594-cü ildə İsveç müharibəsinin məğlubiyyəti.
  Beləliklə, Rusiya Baltik sahillərində Narvada əsası qoyulmuş şəhərləri, eləcə də Vıborqu geri aldı. 1595-ci ildə İvan Qroznı Nevanın ağzında bir şəhər tikməyi əmr etdi. Beləliklə, Aleksandrovsk yüz ildən çox əvvəl yaranmışdır. İl İvan Dəhşətli oğlunun və ingilis şahzadəsinin şərəfinə adlandırıldı.
  Sonra İvan Dəhşətli Sibir boyunca hərəkətini davam etdirdi. Onun döyüşçüləri Amur çayına doğru irəlilədilər. 1598-ci ildə altmış beş il ərzində sağalaraq - Rusiya üçün rekord və Yer planeti tarixində krallığın ən uzun müddətlərindən biri olan İvan Dəhşətli öldü. Onun varisi Fedot da həmin il vəfat edib. Və Birinci İskəndər padşah oldu. O, taxta çıxanda cəmi səkkiz yaşında idi. Lakin Boris Godunov regent oldu. Və hər şey az-çox getdi. Düzdür, aclıq illəri də olub. Sonra 1605-ci ildə Polşa ilə müharibə . Sonra ilk dəfə İskəndər özü orduya komandanlıq etdi. Polyaklar Smolenski mühasirəyə almağa cəhd etdilər, lakin tamamilə məğlub oldular. Ruslar hücuma keçərək Kiyev və Polotski tutdular. Polyaklar Berezina və Kiyev boyunca torpaqları sol sahil Ukraynaya verdilər.
  Bir müddət sakitlik oldu. Rusiya şərqdə irəliləyirdi. Sakit okeana çatdı və orada yeni şəhərlər qurdu.
  Sonra Krıma kampaniya başladı və bu, Türkiyənin zəifləməsi ilə eyni vaxta düşdü. Rusiya Azovla birlikdə Krım xanlığını da fəth etdi.
  Beləliklə, böyük bir imperiya yarandı. Bundan sonra polyaklarla daha bir müharibə oldu. İskəndər elan etdi - biz bütün Kiyev Rusunun torpaqlarını yenidən fəth edəcəyik.
  Və belə oldu. Çarın və böyük sərkərdə Skopin-Şuyskinin rəhbərliyi altında rus qoşunları hələ də polyakları məğlub edə bildilər və hətta Varşavanı da aldılar.
  Bəzi mübahisələrdən sonra Polşa Birinci İskəndəri çar olaraq qəbul etdi. Bundan sonra slavyanların böyük gücü yarandı. Rusiya 1630-cu ildə cənuba çevrildi. Türkiyə ilə müharibələr başladı. Osmanlı İmperiyası tənəzzül və itirməkdə idi.
  Rusiya Balkanları fəth etdi, hətta Konstantinopola da girdi. Osmanlı taxtı Çar İsgəndərə keçdi. İndi rus alayları Misirə çatdı. 1640-cı ildə isə Küveytlə birlikdə Məkkə və İraqı fəth etdilər. Böyük bir imperiya qurdu. 1645-1647-ci illərdə İranla müharibə olub. Fars da Rusiyaya tabe oldu. Mançu İmperiyası ilə müharibə Şimali Çinin tutulması ilə başa çatdı.
  Çar İsgəndər rus olmayan əhalinin sayının çoxalmasını nəzərə alaraq hətta ekumenik şura da çağırdı. Pravoslavlığa dörd arvad almağa icazə verən dəyişiklik edildi.
  Bu, müsəlmanların pravoslavlığı qəbul etmələrini asanlaşdırmaq və yeni fəth edilmiş torpaqların ruslaşdırılmasını sürətləndirmək istəyinin nəticəsi idi.
  1658-ci ildə Çar Aleksandr birinci öldü, altmış il hökmranlıq etdi, həm də böyük Rurikoviç oldu.
  Yeni padşah Birinci İskəndərin oğlu Birinci Mixail oldu. Yeni padşahın artıq qırx yaşı var idi. Və atasının işğalçılıq siyasətini davam etdirdi. Rus qoşunları Hindistana doğru hərəkət etdi. Orada müharibələr gedirdi.
  Hansı ki, orada rus hökmranlığının qurulması ilə başa çatdı. Sonra Çinlə böyük müharibə oldu. 1671-ci ildə Mixail öldü. Və müharibəni oğlu Aleksey birinci Rurikoviç davam etdirdi. Təxminən otuz yaşında olan gənc padşah enerjili şəkildə əmr verdi və böyük qələbələr qazandı. Çin bir neçə illik müharibədən sonra fəth edildi.
  Sonra Rusiya Hind-Çinini fəth edərək şərq və cənub istiqamətində hərəkətlərini davam etdirdi. Sinqapura çatana qədər. 1701-ci ildə Aleksey öldü və oğlu Peter böyük bir donanma qurmağa başladı. Rusiya Sakit Okeandakı adalardan keçərək Avstraliyaya endi.
  Eyni zamanda, Avropaya genişlənmək istəyi var idi. Və 1715-ci ildə Avstriya ilə müharibə başladı. Üstün rus qoşunları Avstriyanı tez bir zamanda fəth etdilər. Sonra Almaniyanı tutdular. Reyn çayının özünə çatdıq. Və 1721-ci ildə İtaliyanı fəth etdilər. Beləliklə, Böyük Pyotr Avropaya pəncərəni kəsdi. Misirlə birlikdə. Eyni zamanda ruslar Alyaska vasitəsilə Kanadanı işğal etdilər. 730-cu ildə Böyük Pyotr öldü və taxt onun nəvəsi İkinci Pyotr - Rurikoviçə miras qaldı.
  Onun hakimiyyəti aktiv oldu: gənc Fransa ilə müharibəyə başladı və Kanadanı fəth etdi və daha çox say üstünlüyünə sahib olan rus qoşunları Parisi aldı. Hollandiya da fəth edildi. Baxmayaraq ki, partizan müharibəsi orada uzanırdı. Amma sonda o da sıxışdırıldı.
  Daha sonra 1745-ci ildə həm İspaniya, həm də Portuqaliya yıxıldı. Amma orada da bir neçə il partizan müharibəsi gedirdi. 1753-cü ildə İkinci Pyotrun ölümündən sonra taxta İkinci Pyotrun oğlu Üçüncü Pyotr oturdu. Yeni padşah Afrika və Amerika boyunca hərəkət etməyə davam etdi. Müharibə 1761-ci ildə son Böyük dövlət olan İngiltərə ilə başladı. Rusiya əvvəlcə dənizdə o qədər də uğurlu deyildi.
  Lakin sonra, say üstünlüyü və təcrübəli komandirləri ilə ingilislər məğlub oldular. Və eniş var idi. Və 1767-ci ildə London yıxıldı.
  Və 1780-ci ildə Üçüncü Pyotr da öldü. Onun iyirmi səkkiz yaşlı oğlu Birinci Pavel taxta çıxdı. Rusiyanın artıq ciddi rəqibləri yox idi və Afrika və Latın Amerikası boyunca irəliləyirdi. 1820-ci ildə, Birinci Pavel altmış səkkiz yaşında vəfat edəndə Rusiya bütün dünyanı fəth etməyi başa vurdu. Və İvan Beşinci qırx iki yaşında taxta çıxdı.
  Artıq döyüşəcək heç kim yox idi. Amma elm hələ kosmosun genişliyini fəth etmək həddinə çatmayıb. Buna baxmayaraq, İvan Aya uçuşlar sifariş etdi. Necə ki, imperiya irəli getməlidir. Və 1833-cü ildə insan ilk dəfə kosmosa uçdu. Və 1845-ci ildə ruslar nəhayət Aya endi.
  İmperator Beşinci İvan 1847-ci ildə vəfat etdi. II Aleksandr taxt-taca varis oldu. Kosmosa genişlənmə davam edir. 1861-ci ildə Marsa endi. Və sonra Günəş sisteminin bütün planetlərində.
  Sonra başqa ulduzlara uçdular...
  
  DONALD TRAMP RUZVELT KURSUDA
  Beləliklə, Donald Tramp özünü İkinci Dünya Müharibəsi zamanı Ruzveltin yerində tapdı. Bu, əslində super bir şans oldu! Sələfinizin səhvlərini düşünün. Və birinci səhv: SSRİ-nin yüksəlməsinə və fövqəldövlət olmasına imkan verdilər.
  Donald Tramp hamıdan yaxşı başa düşürdü: Rusiyanın İkinci Dünya Müharibəsində qalib gəlməsinə imkan verilməməlidir. Bununla belə, Üçüncü Reyxin sürətli qələbəsi Amerika üçün də əlverişsizdir.
  Ən yaxşı seçim: bir-birlərini mümkün qədər uzun və çox öldürsünlər.
  Düzdü, Donald Tramp Stalinqraddan əvvəl Rusiyaya bir az kömək etdi... Tarixlə xüsusi uyğunsuzluqlar yox idi. Və Üçüncü Reyxi Afrikadan qovdu.
  Və sonra o, antisemit qanunların ləğvi müqabilində Hitlerə atəşkəs təklif etdi.
  Stalinqraddan sonra almanlar əslində İkinci Dünya Müharibəsini uduzacaqlarını anladılar və Trampla razılaşdılar. Yəhudilər təqib olunmayacaq, amma... Ticarət bərpa olunur...
  Və məhbuslar dəyişdirilir. Tramp özü atom bombası hazırlayır və Yaponiyanı bitirir. Almanlar isə öz ərazilərinin bombalanmasını dayandırdıqdan və ikinci cəbhəni bağladıqdan sonra güc toplayırlar.
  Fürer Citadel əməliyyatını bir neçə dəfə təxirə saldı. Və hətta iyul ayında o, hücuma başlamadı, çünki canavar tankı olan Tiger-2-ni döyüşdə sınaqdan keçirmək istəyirdi və bu, "Aslan" və "Siçan" deməkdir. Bundan əlavə, almanlar əcnəbilərdən diviziyalar yaratmağa və qüvvələr toplamağa başladılar.
  Və Trump Fuhrerə tələsməməyi tövsiyə etdi, çünki Almanların Kursk Bulge üzərindəki hücum planları Sovet komandanlığına artıq məlumdur və düşmən bunu biləndə hücum etməkdən daha axmaq bir şey yoxdur.
  Fürer Trampın müdrik məsləhətlərinə qulaq asacaq qədər ağıllı idi. Və müdafiəyə keçdi.
  Qırmızı Ordu nəhayət avqustun 30-da hücuma keçdi. Və düşmənin müdafiəsində dərindən ilişib qaldı. Döyüşlər göstərdi ki, "Panter" müdafiədə çox yaxşıdır, sürətli atəş topu ilə uzaq məsafədən zərbələr endirir.
  Və "Pələng" pis deyil, hətta "Ferdinand" da. Müdafiədə sonuncu özüyeriyən silah kifayət qədər güclüdür. Və rəqiblərin hücumlarını mükəmməl dəf edir. "Ferdinand" isə çox fəal işləyir. O, uzaqdan vurduqca, kürəyinizi belə düzəldə bilməyəcəksiniz.
  Almanlar hələ də ən azı yavaş-yavaş, lakin Oryol kənarında təslim oldular. Lakin sovet aviasiyası artıq səmada hökmranlıq etmirdi. Qərb cəbhəsi olmadan krautlar güclü idi. Alman eysləri arasında Marsel xüsusilə seçilirdi.
  O, Aralıq dənizi döyüşündə təsadüfən ölməyib. İndi bir ace olmaqla, bir nömrəli şərqdə döyüşdü. Qısa müddətdə qərb cəbhəsində real tarixdə heç kimin qırmadığı rekorda imza atan bu ən yaxşı Luftwaffe ace indi şərqdə döyüşürdü.
  Marsel uzaqdan vurdu və özünü çimdikləməyə və yıxmağa imkan vermədi. Alman və Sovet pilotları arasında əfsanəyə çevrildi.
  Və heç bir şişirtmədən. O, həm hücum təyyarələrini, həm də qırıcıları vurdu.
  Yüz əlli təyyarə üçün o, gümüş palıd yarpaqları, qılınclar və brilyantlarla Dəmir Xaç Cəngavər Xaçı ilə təltif edildi. İki yüz təyyarə hazırlayanda almazlarla Alman Qartalı ordeni ilə təltif edildi. Üç yüz təyyarəyə çatdıqdan sonra onun üçün xüsusi bir mükafat aldı: qızıl palıd yarpaqları, qılınclar və brilyantlarla Dəmir Xaç Cəngavər Xaçı. Dörd yüz təyyarəni vurduqdan sonra o, hərbi ləyaqətin qızıl və almaz xaçını və qızıl və almazlı Luftwaffe kubokunu aldı. Marsel payızda Aralıq dənizi üzərində iki yüz təyyarəni vurdu. Qış və mart aylarında daha yüzə yaxın avtomobili vurdu və şərq cəbhəsinə köçürüldü. Orada o, 1943-cü ilin mayında üç yüz avtomobili keçdi.
  Sonra, 1943-cü ilin sentyabrında dörd yüz avtomobil rəqəminə çatdı. Və hətta bir döyüşdə on dörd maşını sıradan çıxararaq rekorda imza atdı.
  Əlbəttə ki, belə bir ace ilə almanlar səmada özlərini daha çox inamlı hiss etdilər.
  Və əvvəlcədən qüvvələr çəkərək Qırmızı Ordunun hücumunu dayandıra bildilər. Buna baxmayaraq, sovet qoşunları çox yavaş da olsa irəliləyirdi.
  Oktyabrın sonunda Qırmızı Ordu Orelə yaxınlaşdı. Fritzlər nəyin bahasına olursa olsun bu şəhəri tutmağa çalışırdılar.
  Tiger-2 tankı ilk dəfə döyüşdə istifadə edilib. Bu vasitə isə müdafiədə yaxşı çıxış edirdi, lakin tez-tez xarab olurdu. "Aslan" daha da pis çıxdı. Daha çox kral pələngi kimi tanınan yetkin "Tiger"-2 kimi, "Aslan" daha güclü bir silaha sahib idi, lakin bu, lazımsız idi. Sovet otuz dörd tankı alman silahları ilə alındı. Ancaq doxsan ton ağırlığında olan "Aslan" zireh baxımından "Pələng"dən heç bir üstünlüyü yox idi, lakin daha bahalı, daha az etibarlı idi və daha güclü silah atəş sürətində daha aşağı idi.
  Yalnız uzun məsafədən atəş açarkən "Aslan"ın üstünlükləri var idi, lakin faydası az idi, çünki "Aslanın" üstünlükləri olan məsafədən hərəkət edərkən otuz dördü vurmaq demək olar ki, mümkün deyildi.
  Döyüşlər göstərdi ki, "Aslan" gövdənin yanlarını və alnını "Pələng"-2-dən qorumaqda heç bir üstünlüyə malik deyil və qüllənin alnının qalın zirehləri yalnız onun fırlanmasını ləngidir.
  Yəni məlum oldu ki, "Aslan" praktikada "Pələng"-2-dən də pisdir. Və ortaya çıxan şey üçün nəzərdə tutulmuşdur.
  Buna baxmayaraq, Tiger-2 nisbətən yaxşı qorunurdu, hətta T-34-76-nın yan tərəfinə də keçilməz idi və buna görə də yöndəmsiz olsa da, effektiv bir maşın olduğunu sübut etdi.
  Eyni zamanda iki pilot döyüşdə özünü yaxşı göstərdi: Albina və Alvina. Kim hər zaman bikinidə ayaqyalın döyüşürdü. Və bunu çox səmərəli etdilər.
  Albina yalın ayaqları ilə tətikləri basdığı kimi, sovet pilotunu da vuracaq.
  Sonra Alvina da çılpaq, kəsilmiş ayaqları ilə sıxacaq. Və yenə də düşməni darmadağın edəcək.
  Qızlar fəal və panterlərin cəldliyi ilə işləyirdilər. Baxmayaraq ki, onlar naşı döyüşçülərdir. Amma onların sirri bikinidə və ayaqyalın döyüşməkdir, onda heç kim səni yıxmayacaq!
  Oryol döyüşü noyabrın sonuna qədər davam etdi. Almanlar şəhəri ələ keçirdilər, Qırmızı Ordu isə inadla ora hücum etdi. Bu məsələdə Stalinin özü inadkarlıq nümayiş etdirdi. Şəhər krautlar tərəfindən hərtərəfli möhkəmləndirildi və onun mühasirəyə alınmasına imkan vermədi.
  Dekabrın əvvəlində müvəqqəti sükunət var idi, yalnız səmada döyüşlər gedirdi. Marsel vurulan beş yüz təyyarənin sayını aşdı və Üçüncü Reyxdə Goeringdən sonra Dəmir Xaçın Böyük Xaçı ilə təltif edilən ikinci oldu.
  Qırmızı Ordu dayandı. Lakin dekabrın sonunda yenidən hücuma keçdi. İnadkar döyüşlərdən sonra Oryol nəhayət mühasirəyə alındı. Və sonra götürün. Almanlar mərkəzdə bir az da geri çəkildi. Amma onlar qışa hazır idilər və gərgin mübarizə aparırdılar.
  Fritzlər hələ də Leninqrad yaxınlığındakı hücumu dəf edə bildilər. Qismən faşistlərin məğlubiyyətindən çox qorxan Trampın xəbərdarlığına görə.
  Şimaldakı hücumu dəf edən faşistlər birtəhər hücumu dəf etdilər və qışdan sağ çıxdılar... Yazda isə güc toplamağa başladılar.
  Qırmızı Ordu da zərər gördü. Lakin o, IS-2 və T-34-85 aldı. Zərbə mübadiləsi başladı və 22 iyun 1944-cü ildə Qırmızı Ordu mərkəzə böyük hücuma keçdi.
  Almanlar məğlub oldular, lakin yavaş-yavaş... Sovet qoşunları cəbhənin kifayət qədər geniş sektorunda ay yarımda əlli kilometr irəlilədilər. Nasistlər ümumiyyətlə taktikalarını bir qədər dəyişdilər və hücum etmədən güclərini qorumağa çalışdılar.
  Burada nə Rusiyanın, nə də Almaniyanın qalib gəlməsini istəməyən Tramp açıq-aşkar rol oynayıb. Lakin o, rusların onsuz da qalib gələcəyindən qorxdu və bolşeviklərin resurslarını tükəndirmək üçün fürerə müdafiə üzərində müharibə qurmağı tövsiyə etdi.
  Hitler bütün aqressivliyinə baxmayaraq, yenə də dərin müdafiəyə keçdi. Üstəlik, Alman tankları qüsursuzdur. Və "Siçan" da ümidləri doğrultmadı və yalnız müdafiədə, az-çox qısa əks-hücumlarda özünü göstərdi.
  Almanlar texnologiyada hələ lazımınca uğur qazana bilməyiblər. Panther 2 silahlanma və zireh baxımından daha güclü edilə bilərdi, lakin onu əlli tondan daha ağır etmək hələ mümkün olmayıb. Focke-Wulf manevr qabiliyyətindən aşağı idi və yarımçıq idi.
  Me-309 silahlanma baxımından güclü və sürətli, lakin manevr baxımından daha pis olduğu ortaya çıxdı. TA-152 uçuş xüsusiyyətlərinə görə Focke-Wulf-dan daha yaxşı idi və güclü silahlanmışdı, lakin daha ağır olduğu ortaya çıxdı. Düzdür, Marsel daha ağır, lakin daha silahlı və daha yaxşı qorunan təyyarələr üçün yaxşı taktika hazırlayıb.
  Almanlar indiyədək nəinki səmada üstünlüyünü qoruyub saxlayıb, hətta nəqliyyat vasitələrinin sayına görə bunu artırıblar. Baxmayaraq ki, SSRİ-də də Yak-3 və LAGG-7 var idi. Amma bu, hələ ki, üstünlük təmin etməyib.
  Lakin almanlar ME-262-ni inkişaf etdirdilər. İyun ayına qədər Luftwaffe artıq dörd 30 mm-lik təyyarə topları ilə bu reaktivlərdən minə sahib idi. Lakin döyüşdə ME-262 kifayət qədər manevr edə bilməyən və effektiv olduğunu sübut etdi. O cümlədən yüksək sürətə görə. Yeganə odur ki, ME-262-ni vurmaq çox çətindir, zirehli və sağ qala bilir, yüksək sürətinə görə onu vurmaq çətindir, lakin o qədər də etibarlı mühərriki olmadığı üçün özünü sındırır.
  Beləliklə, almanlar indiyə qədər TA-152-ni almaqda nisbətən müvəffəqiyyətli idilər və İkinci Dünya Müharibəsinin ən məşhur qırıcısı olan modernləşdirilmiş ME-109 "K"-a sahib idilər.
  İstehsal olunan təyyarələrin sayı da artdı ki, bu da sovet markaları üzərində üstünlüyünü qorumağa imkan verdi. Üstəlik, Alman maşınları silahlanma və mühərrik gücü baxımından əhəmiyyətli dərəcədə güclü idi.
  Yüksək sürət və böyük bir bomba yükünü birləşdirən Alman Yu-288 olduqca uğurlu oldu. Və ilk seriyalı dörd mühərrikli bombardmançı Yu-488, uzun məsafələri bombalamağa qadirdir. Onun diqqətəlayiq cəhəti, ona saatda 700 kilometrə qədər sürət verən nisbətən kiçik qanad sahəsi idi ki, bu da o dövrdə bir bombardmançı üçün çox şey idi.
  Tank istehsalı sahəsində almanlar o qədər də uğurlu deyildilər. Siçan müdafiədə yaxşıdır, lakin hələ də havadan həssasdır və daşınması çətindir. "Jagdpanther" daha uğurlu oldu. O, getdikcə artan miqdarda istehsal edildi və yaxşı bir şöhrət qazandı.
  Burada, əlbəttə ki, almanlar maşını demək olar ki, bitirdilər, amma hər halda yaxşı çevrildi.
  Alman texnikasının əsas sayı artdı, bu da Sovet hücumlarına daha uğurla müqavimət göstərməyə imkan verdi. Avqustda cənubda baş verən hücum da daxil olmaqla.
  1944-cü ilin payızı gəldi, sovet qoşunları Xarkovu belə almadılar və hələ də mərkəzdə dayanırlar.
  Fritz bir az daha inamlı hiss etdi... Stalin çəkiclə vurmağa davam etdi, lakin ABŞ-ın köməyi olmadan Almaniyaya qarşı texnoloji yarışda qalib gələ bilmədi.
  Xarici bölmələrə və çoxlu Hiwilərə, üstəlik peyklərə və keçmiş Sovet vətəndaşlarına malik olan Üçüncü Reyx az-çox öz qüvvələrini artırıb müdafiədə qala bilərdi. Xarici işçilər və qul əməyi çoxlu avadanlıq istehsal etməyə imkan verdi. Və ilk növbədə reaktiv aviasiya.
  V-1 və V-2 raket layihəsindən reaktiv təyyarələrin xeyrinə imtina edildi və Arado bombardmançıları meydana çıxdı. Hansı mükəmməl bombaladı. Sovet təyyarələri isə onlara çata bilmədi.
  Hitler getdikcə daha çox hava hücumuna arxalanırdı. Fritzlər də qışda döyüşürdülər... Qırmızı Ordu qışda mərkəzdə irəliləyə bildi.
  Burada almanlar hücum gözləsələr də, artilleriyanın, xüsusən də "Andryuşa" reaktiv yaylım atəşinin işindən şoka düşdülər. Lakin o zaman çoxsaylı alman tank diviziyaları sovet qoşunlarının qarşısını ala bildi.
  Kiçik, lakin çevik olan yeni Alman özüyeriyən silahları E-10 və E-25 xüsusilə effektiv oldu.
  Tiger-2 də daha dar və kiçik qülləsi və 1000 at gücünə malik güclü mühərriki ilə ortaya çıxdı ki, bu da özünü daha praktik maşın kimi göstərdi.
  Qısacası, almanlar üçün daha sərfəli maldarlıqla müharibə başladı.
  Hitler həqiqətən E seriyalı tanklara arxalanırdı, çünki onlar daha inkişaf etmiş və aşağı siluetə malik idilər. E-50-də hündürlük ümumiyyətlə Tiger-2-dən bir metr aşağı idi ki, bu da bərabər zirehlə tankın çəkisini 1200 at gücünə malik mühərriki gücləndirərkən əlli tona endirməyə imkan verdi. daha zireh deşici və dəqiq silah.
  Bu əla çıxdı! Avtomobil bir sıçrayış sürətini və cəldliyini qazandı. Qızlar isə bunun üstündə mübarizə aparırlar. Və təbii ki, ayaqyalın və bikinidə.
  Döyüşlər xüsusilə yaz aylarında, may ayında şiddətli idi. Almanlar hücuma cəhd etməyə başladılar. Lakin onlar yalnız əvvəllər sovet qoşunları tərəfindən ələ keçirilən Belqorodu geri ala bildilər. Döyüşlər uzun müddət davam etdi. Və E-100 tankı da döyüşdə iştirak edib. Çox yaxşı qorunan və güclü silahlara malik bu maşın sovet qoşunları üçün böyük problemə çevrildi.
  SU-100-ün meydana çıxmasından sonra Stalin gözlənilmədən tank tikintisində doktrinanı dəyişdirmək qərarına gəldi. Və bu özüyeriyən silah getdikcə artan miqdarda istehsal olunmağa başladı.
  Özüyeriyən silahların istehsalının asanlığı və daha güclü silah məni cəlb etdi. Həm də Stalinin əsgərləri xilas etmək barədə düşünməyə başlaması. Hər halda, 1945-ci ilin yayında yalnız almanlar hücuma keçdi. Onlar ancaq Rostov-na-Donu və Oryol şəhərlərini mühasirəyə ala bildilər və uğurlarının həddi bu idi... Payızda krautlar müdafiəyə oturdular, Qırmızı Ordu irəliləyirdi. Qışda da... Və yalnız Belqorod mübarizə apara bildi.
  Beləliklə, hər iki armada yavaşladı ...
  1946-cı il gəldi. Almanlar yayda E-50 və E-100 və E-75 tanklarından istifadə edərək hücuma keçməyə çalışdılar. Onlara qarşı Stalinin praktiki olaraq bütün digər silah növlərini əvəz edən SU-100 özüyeriyən silahları var idi. Almanlar şişirdilər, amma demək olar ki, heç bir irəliləyiş əldə etmədilər... Payız-qışda isə Qırmızı Ordu irəliləyirdi...
  Amma yenə də heç nəyə nail olmadım.
  Artıq 1947-ci ildir. Almanlar basıb irəliləyir, ruslar geri çəkilib irəliləyir. Heç nə alınmadı.
  1948-ci il gəlir. T-54 ortaya çıxdı, lakin bu, geniş yayılmadı. SU-100 hələ də xidmətdədir. Düzdür, bu özüyeriyən silah bir qədər köhnəlib. Almanlar qaz turbinli mühərriklə E-75-dən yuxarı seriyada birinci yerə sahibdirlər. Və o, artıq yanlardan yaxşı qorunurdu...
  Lakin almanlar yenə də qələbə qazana bilmədilər. İS-7 SSRİ-də istehsal edilmişdir. Almanlarla uğurla döyüşən.
  Sonra 1949-cu il... Cəbhə xətti hərəkətsizdir, zərbələr dəyişdirilir. Boksçular bir-birlərini yelləyib məhv edirlər.
  Beləliklə, 1950-ci ildə cəbhə xətti bir qədər dəyişir. Ancaq əhəmiyyətli bir şey baş vermir.
  Və 1951-ci ilə gedir, eyni şey. Şərq cəbhəsində dəyişiklik yoxdur. Hər iki tərəf kifayət qədər tükənmişdi.
  1952 də getdi. Stalinin hakimiyyətinin son tam ili. Almanların əlində olan yeganə şey kiçik silahlardan atəşə məruz qalmayan diskotekalar idi. SSRİ-də ən populyar avtomobil var: uzun barelli SU-122, hələ də ən yaxşısı kimi qiymətləndirilib.
  Və nəhayət, 1953... Stalin ölür və sonra bu başlayır. Moskvada hakimiyyət uğrunda mübarizə gedir və bundan istifadə edən almanlar hücuma keçirlər.
  Onlar isə Qafqazda irəliləyirlər. Türkiyə nəhayət müharibəyə girir.
  Mən bütün Qafqazı yazda, yayda və payızda tuturam və üstünlük əldə edirəm...
  Amma burada Tramp artıq müdaxilə edir. Və 1954-cü il yanvarın 1-də ABŞ Üçüncü Reyx və... Rusiya ərazisini nüvə bombardman etməyə başlayır.
  Bunun kimi! Tramp İkinci Dünya Müharibəsinə müdaxilə etdi.
  Və hər şey öz yolu ilə çox gözəl çıxır! Və müəyyən dərəcədə sərindir!
  Tramp düşmənlərini inamla məğlub edir! Bu da onun cəhənnəm piarıdır!
  Bu Amerika diktatoru hətta sevincdən tullanır!
  
  GÖZƏL QIZLAR TARİX EDİR
  Alternativ tarixdə Hitler əvvəlcə İngiltərəni bitirməli, sonra SSRİ-yə hücum etməlidir. Bu addımlardan biri Kritin tutulmasından və Maltaya hücumdan sonra idi. Sonuncu olduqca uğurlu oldu və Fürer qoşunları ingilisləri məğlub etdi. Hitler İngiltərə ilə işini bitirmək və yalnız bundan sonra SSRİ-yə getmək qərarına gəldi.
  Burada dörd cadugər qızdan təsirləndi. Aryan gözəlləri: Gerda, Charlotte, Christina, Magda - Fuhreri hələ Rusiyaya getməməyə inandırdı! Hətta diz çöküb and içdilər ki, 1941-ci il bunun vaxtı deyil. Qızdan əlavə, kömürlərin üstündən ayaqyalın qaçaraq Rusiyaya getməməyin daha yaxşı olduğunu təsdiqləyən ritual keçirdilər. Və dörd gözəl Füreri inandırdı ki, qızların Afrikada döyüşməsi zəruridir. Buna razılıq aldıq.
  İngilis bazası Fritz armadası tərəfindən hücuma məruz qalır;
  Ən böyük Britaniya bazası həqiqətən də cəhənnəmə bənzəyirdi. O, bütün şərq cəbhəsindən toplanmış və eskort döyüşçüləri ilə birlikdə layiqli döyüş təcrübəsi qazanmış mindən çox bombardmançı tərəfindən hücuma məruz qaldı. İngilislər, əlbəttə ki, uzun müddət mübarizə aparırdılar, lakin belə güclü kütləvi hücum gözləmirdilər. Doğrudan da, düşmən müvəqqəti sakitləşsə belə, krautların cəbhəni ifşa etməyə qərar verəcəyinə kim inanardı. Ancaq ingilis əsgərləri indi amansızcasına döyülür. Məsələn, onların gəmilərinə məşhur "şey" olan Yu-87 hücum edir. Çox sürətli deyil, lakin ən yüksək (öz vaxtlarına görə) bombalama dəqiqliyinə sahib olmaqla, körfəzlərdə gizlənmiş İngilis donanmasına əzab verirlər. Daha müasir Focke-Wulfs, hətta hücum təyyarələrinin kralı olan əfsanəvi fon Rudelin özü də daxil olmaqla, geri qalmır. Ən güclü sovet döyüş gəmisi olan Marat döyüş gəmisinin batması ilə tanınır.
  Məsələn, kapral Riçard qarğaların xizək kimi təpədən aşağı yuvarlandığını görür. Çox sayda alman bombardmançıları yırtıcı balıqlar kimi buz dəliyindən çıxır. Artıq yetkin olan ingilis qorxudan telefonu qapdırır. O, heç vaxt belə dəhşətli mənzərə görməmişdi. Sirenlər çox gec, bombalar partladıqdan sonra səslənir. Partlayış dalğası ingilis əsgərlərini yerə atır, kəsilmiş qollar və ayaqlar müxtəlif istiqamətlərə uçur. Dəmir dəbilqələrdən biri qızarıb və zabitin üzünə dəyib. Və necə qışqırır:
  - Çörçil qapalıdır! Hitler əladır!
  İngilis zenit silahları dərhal atəş açmağa başlamadı, ancaq minlərlə bomba bir anda düşdükdə. Düşmən hər şeyi düzgün hesabladı: bir bomba da boşa getməməlidir. Beləliklə, düşməni əzmək və vurmaq. Xəritədə bütün sektorlar əvvəlcədən qeyd olunub. Üstəlik, təkəbbürlü ingilislər hətta özlərini düzgün şəkildə maskalamadılar. Onların zenit silahlarının bir çoxu göz önündə dayanır və ilk dəfə süpürülür.
  Burada otuz iki fut uzunluğunda 85 mm-lik zenit silahının lüləsi yuxarıya atıldı və sükan kimi havada əyildi. Bundan sonra beş ingilisi əzərək qəzaya uğradı. Qaralərdən birinin qarnı yırtılıb, bağırsaqları çıxıb.
  Və bombalar düşdü və hər şey yandı, yanacaq anbarı gurlandı, onlar partlamağa başladılar, demək olar ki, skeletin hər tərəfinə mərmi səpdilər, sonra başqa bir anbar vuruldu. Üstəlik, Yu-87 və Focke-Wulf-un pərdələrində quraşdırılmış sirenlər zəhlətökən bir şəkildə ulayır, müstəmləkə qoşunları arasından qaradərililər və ərəblər arasında vəhşi dəhşətə səbəb olur. Ancaq görünür, ağlar da eyni dərəcədə qorxurlar.
  Məsələn, iki İngilis freqatı o qədər toqquşdu ki, qazanlar guruldadı. Hətta havaya qalxan freqatların qalıqları da minalanmış tarlalar kimi havada partladı və kreyser sadəcə olaraq dibinə batdı.
  Qısa ağzı olan, lakin layiqli sürəti və kifayət qədər güclü cəbhə zirehləri olan İngilis tankı "Cromwell" çaxnaşma içində sürətləndi və öz anbarını döydü, hətta yol boyu öz pərişan əsgərlərini əzdi. Xaos böyüdü. İngilis təyyarədaşıyan gəmisi əyilməyə başladı və güclü drednotu atəş açdı... öz əsgərlərinin qaynaşdığı sahildə.
  Və bu cəhənnəmdə iki nəfər tamamilə narahat qaldı. Onlardan biri yavaş-yavaş tütək alovlandıran hindli, digəri isə ərəb mənşəli, amma hərbi formada olan qadın idi. İkisi tələsik ölümə əhəmiyyət vermirlər. Daha doğrusu, bütöv bir məhv atlı dəstəsi qeyri-adi kart oyunu oynayırdı. Bu, zarafatçılarla əlli iki kart oyunu idi və hətta qırmızı dərilinin özünün icad etdiyi qaydalara görə.
  Bir ərəb qadın dedi:
  - Bununla belə, çox səs-küy var! Və niyə belə bir panika yaradır?
  Kürəyi qəlpələrlə kəsilmiş əsgərlərdən biri hindlinin üstünə az qala qaçdı, amma o, pişik balası kimi ehtiyatsızlıqdan atıldı. Qırmızı dərili sifətinə qan damcıları düşdü və gülümsəyərək onları yaladı. Sonra diqqət çəkdi:
  - Səs-küy salmaq zəif, solğun üzlü insanlar üçündür. Biz apaçılar belə düşünürük - düşmən yoxdursa, düşmən çıxır - daha yaxşı!
  Qaranlıq qadın qeyd etdi:
  - Bu, Məsihin imanını qəbul edənlərin tipik zəifliyidir. Onlar qurban haqqında danışmağı sevirlər, amma özlərini qurban vermirlər.
  Hindistanlı tez başını tərpətdi:
  - Sifariş sementin iman, qumun isə iradə olduğu təməl üzərində qurulur! İman qızıl ürəkdir, iradə isə dəmir yumruqdur! Yalnız solğun üzlü insanlarda nə biri olur, nə də digəri.
  Bir neçə yanan britaniyalı əsgər alovları yumaq üçün suya axışıb. Hətta suya girməkdən qaynayırdı, qışqırıqlar, vəhşi iniltilər eşidilirdi. Və qanlı dairələr dəniz köpüyü boyunca süründü, əvvəlcə qalın, sonra tədricən yayıldı və solğunlaşdı. Bir vaxtlar Yer kürəsinin ən böyük və ən geniş imperiyası olan imperiyanın döyüşçüləri insan görünüşlərini itirirdilər. Ərəb qadın nifrətlə xoruldadı:
  - Bu kişilər isə bizi burqa geyinməyə məcbur edirlər!
  Qırmızı kişi hiyləgərcəsinə gözlərini qıyaraq qeyd etdi:
  - Deyəsən, sənin qorxulu baxışların onları qorxudur!
  Ərəb qadın dişlərini istehza ilə göstərərək dedi:
  - Qadının yumşaqlığı zirehlərin möhkəmliyinə bənzəyir, yalnız daha ölümcül və müdafiə baxımından çox yönlüdür!
  Almanlar dərhal bütün gücləri ilə hücuma keçməyə üstünlük verdilər, düşmənin hazırlıqsızlığına güvənərək dərhal bütün gücü ilə düşmənə tərəf qaçan bir boksçunun taktikası. Onlarla düşmən təyyarəsi havaya qalxa bilməyən aerodromlarda yanan zaman. Onların öz bombaları Lancasterlərin içərisində partlayaraq ətrafdakı hər şeyi məhv etdikdə. Çətin, lakin təsirli taktika. Beləliklə, yeraltı dünyasının simfoniyası öz gücünün zirvəsinə çatdı və sonra azalmağa başladı.
  Ancaq bu, əlbəttə ki, bununla bitmədi, hava-desant diviziyası hərəkətə keçdi. İngilislər bu cür müalicədən sonra ikən, onları ümumiyyətlə ilıq qəbul etmək olar. Xoşbəxtlikdən, desant planerləri artıq lazımi miqdarda istehsal edilib və onların yedəyə götürülməsi üsulları dəqiq tənzimlənib. Bəlkə də bu gün dünyanın ən yaxşısı.
  Beləliklə, onlar uçurtmalar kimi deyil - daha yavaş, lakin kifayət qədər sürətli və hətta Hitlerin sevimli şah əsəri olan Vaqnerin musiqisinin müşayiəti ilə uçurlar. Amerikalıların Vyetnamlılara hücum edərkən bu xüsusi musiqidən istifadə etdiyi "Apokalipsis" filmini başqa kim xatırladı. Onları necə qorxutdu. Beləliklə, Wagner və gücləndiricilər vasitəsilə ildırım motivləri. Paraşütçülər üzlərinə fosfor sürtdülər və özlərini boyadılar; yeraltı dünyasının cinləri kimi ürpertici görünürlər. Həm də psixoloji təsirə əsaslanır. Üstəlik, ən azı qısa müddətə parıltı yaratmaq üçün fosfora bəzi reagentlər və bəzi maqnezium çipləri əlavə edildi. Çox ürpertici, xüsusən də dumanlı parıltı və çoxsaylı yanğınlar fonunda. Onların hətta əjdaha ağızları şəklində kamuflyaj edilmiş pulemyotları var. Sonra melodik alman və ələ keçirilən avtomatlar vurur. Biçilmiş, cırıq sıralar isə qaliblərin çəkmələrinə düşür. İngilislərin almanlardan daha çox olmasına baxmayaraq, çoxları sadəcə imtina etməyi üstün tuturlar.
  Hindli və ərəb qadın kiçik, diqqətlə kamuflyajlanmış çuxurda gizləndi. Redskin qeyd etdi:
  - Yaxşı, onları şumladıq!
  Qara saçlı qadın təəccübləndi:
  - Biz deyirsən? Bəlkə bizi nəzərdə tutursunuz?
  Hindli başını mənfi tərzdə buladı:
  - Yox! Palefaces İngilisləri döyür və bu yaxşı əlamətdir! Və vaxtı gələndə bayramımız gələcək! Hindlilər öz qitələrini nə vaxt azad edəcəklər!
  Ərəb qadın nifrətlə xoruldadı:
  - Təsadüfən siz dünya üzərində hakimiyyətə iddialısınızmı?
  Hindli mehribanlıqla, sanki əqli qüsurlu uşağa izah edirmiş kimi gülümsədi:
  - Çox şey əldə etmək istəyənlər adətən heç nə ilə qalar! Beləliklə, böyük qaşıq ağız sulandırır!
  Fürer, əlbəttə ki, şahinlərinin və şahinlərinin nə etdiyini görmədi, amma prinsipcə Alman hərbi maşınının hər şeyi dəqiq işləyəcəyini təxmin etdi. Ümumilikdə alman hərbi hücum əməliyyatları Kursk bulgesinə qədər yüksək peşəkar səviyyədə həyata keçirilirdi. Bəziləri hətta onları standart adlandırırlar. Belə bir maşının sürüşməsi və sonra tamamilə dağılması qəribədir.
  Və dördü özləri Maltaya enişdə iştirak etdilər.
  Dörd qız yalnız bikinidə idi. Və artıq havada yalın ayaqları ilə ingilislərə qumbara atdılar. Və çox gözəldir. Bunlar qızlardır.
  Və uçuş zamanı kəskin itilənmiş disklər atılır. Və bir anda onlarla boyun yarıldı. Bir söz - super dərəcəli gözəllər. Və çox seksual və əzələlidir. Bunlar döyüşçülərdir. Və bir zərbə ilə metal və kərpic parçaladılar. Onların belə çılğın, qaynayan bir gücü var. Qoy çılpaq dabanları ilə ingilis əsgərlərinin çənələrinə tullansınlar. Onlar cox sikilibler.
  Və qan hər tərəfə uçur və sıçrayır.
  Bundan sonra qızlar qılınclarından istifadə etdilər. Və ingilis sıralarını məhv etməyə başladılar. Və eyni zamanda oxuyun:
  - Ağ canavarlar axışır! Yalnız bundan sonra yarış sağ qalacaq! Zəiflər məhv olur - müqəddəs qanı təmizləyərək öldürülürlər!
  Buranın qızları çox gözəldir. Sadəcə əla!
  Və hər bir ingilis əsgərini iki qılıncla kəsdilər. Onlar isə yalın ayaqları ilə svastika ataraq döyüşçüləri öldürürlər. Və belə alovlu döyüşçülər...
  Və Maltaya hava zərbəsi çox güclüdür. Fürer şərq cəbhəsindən aviasiya topladı. Yu-88 isə öz şöhrətində özünü göstərdi. Əlbətdə ki, Yu-87 də istifadə edildi, bu, qırıcıların havada üstünlük təşkil etməsinə baxmayaraq, çox təsirli olduğunu sübut etdi.
  Krautlar isə ingilisləri çox güclü məğlub etdilər. Ayaq yalın terminator qızlar isə daha güclüdür. Və buradakı döyüşçülər sadəcə sinifdir!
  Yaxşı, belə qızlara necə heyran olmamaq olar? Qızlar deyil - sadəcə panterlər!
  Rəqiblərini məhv edirlər. Və mahnı oxuyurlar:
  - Heç kim bizə mane olmayacaq! Bizi heç kim məğlub etməyəcək! Pis canavarlar düşməni parçalayır!
  Pis canavarlar - qəhrəmanlara salam!
  Və yenə kəsdilər... Bununla belə, ingilislər artıq təslim olurlar. Və əllərini yuxarı qaldırırlar.
  Gerda ingiliscə qışqırır:
  - Diz üstə! Və ayaqlarımı öp!
  Kişilər üzüstə yıxılır və qızın çılpaq, bir az tozlu ayaqlarını öpürlər.
  Sonra qırmızı saçlı heyvan Şarlotta onları ayaqlarını öpməyə məcbur edir. O necə də gözəldir.
  Küləkdə onun mis-qırmızı saçları döyüşkən, proletar bayrağı kimi dalğalanır.
  Həm kişilər, həm də xüsusilə gənclər ilahənin dairəvi dabanlarını öpürlər. Və gözəlin kobud ayaqlarını yalayırlar.
  Onlar həm Kristinanın, həm də Maqdanın yalın ayaqlarından öpüblər. Həm də akrobatika qızları.
  Və belə döyüşçülər güclü və əzələlidir. Və ən əsası, ayaqyalın və sevimli.
  Və incə fiqurlar və abs lövhələri! Onlarda gözəl bir şey, döyüşçü və gözəl bir şey var.
  Və hər bir əzələ oynayır və əzələ topları aşılanmış dərinin altında yuvarlanır.
  Bu qızlar super sinifdir! Onlar qəzəb gücünü və ehtiras alovunu ehtiva edir! Və qələbəyə inam.
  İngilislər isə çılpaq, zərif ayaqlarını öpüşlərlə yuyurlar!
  Malta dağıldı və Afrikaya qoşun köçürmək daha asan oldu. Fürer müdrikləşdi və ağlına gələn əsas məntiqli fikir oldu: SSRİ totalitar ölkədir, yəni güclüdür. Demək olar ki, iki yüz milyon insan kommunist ideologiyası ilə qaynaqlanır və bu, gücdür!
  Ancaq eyni zamanda, SSRİ-nin kifayət qədər torpağı var və heç kimə hücum etmək fikrində deyil.
  Beləliklə, Rusiyaya hücum etmək üçün hazırlaşmalısınız.
  Almanların hansı tankları var? Açığı zəif! 1 May paradında ruslar 152 mm-lik topları olan KV-2-ləri, 76 mm-lik topları olan KV-1-ləri və almanlara nüfuz edən toplarla T-34-ləri, çevik tankları gördülər.
  Və Fuhrer əmr etdi: Rusiya tanklarına qarşı çəki kimi öz canavarlarını yaratsınlar. Xüsusilə, "Panteralar", "Pələnglər", "Şirlər" və "Siçanlar". Vaxtı üçün yaxşı maşınlar, lakin çox ağırdır.
  Həm bahalı, həm də zəhmət tələb edən! Digər tərəfdən, alman texnologiyası bu halda sovet texnologiyası ilə rəqabət apara bilərdi.
  Bundan əlavə, almanlar ümid edirdilər ki, tezliklə bütün Afrika onlara sahib olacaq və onlar dünyanın mühüm resurslarını ələ keçirə biləcəklər. Və qullar, qoşunlar və döyüş hissələri olacaq...
  Ümumiyyətlə, Wehrmacht döyüşçüləri güclüdür...
  Qızlar isə qəşəngdir... Və gözəl oğrular!
  Maltada onlar gəzirdilər və kişilərin işgəncəsi ilə seçilirdilər. Şiddətli döyüşçülər. Oğlanları soyundurub qızlarla birlikdə zorladılar! Niyə əyləncə yox?
  Döyüşçülər çox oxuyub qışqırdılar:
  - Bizi heç kim dayandırmayacaq, hətta şeytan da bizə qalib gələ bilməz!
  Gerda və komandası da ingilis kreyserinə hücum etdi. Qızlar qılıncla onun boyu gəzir və hamını doğrayırdılar. Və eyni zamanda yalın ayaqları ilə iti diskləri atdılar.
  Bunlar asanlıqla və problemsiz dayandırıla bilməyən sürətli döyüşçülərdir. Onlar irəli gedib dənizçiləri məhv edirlər. Və iki əlləri ilə özlərinə əl yelləyirlər. Bu dörd cadugər meydana çıxdı. Cadılar isə amansız, tamamilə qatildirlər.
  Onlar göyərtə boyunca yuvarlaq, çəhrayı dabanlarını parıldadaraq qaçırlar və qılınclarını pervane bıçaqları kimi yelləyirlər. Onlar ingilisləri kəsib sərxoş halda öz-özünə mahnı oxuyurlar.
  - Biz pafoslu qızlar deyilik, səsimiz belə aydındır! Biz ingilisləri cəsarətlə darmadağın edirik ki, burada sakit olmasın!
  Və dillər necə göstərəcək! Bu qızlar... Əsl terminatorlar!
  Və çılpaq barmaqları ilə özlərinə disklər atıb düşmənlərini darmadağın edirlər.
  Bunu çox qanlı edəcəklər. Və onların boğazları kəsildi. Və o qədər boğazlar açıldı.
  Aqressiv oğlanlar.
  Və daha doğrusu, qızlar, vəhşi heyvanların əzələləri ilə. Və heç kim onları cilovlaya bilməz - element belədir.
  Qızlar cəsarətli və demək olar ki, çılpaqdırlar. Və hətta daha gözəl görünmək üçün döşlərini də açıblar.
  Gerda oxudu:
  - Və kreyser tutulacaq - qızlar cəsarətlidirlər! Belə bir element, belə bir element!
  Qızlar həqiqətən o qədər gözəldirlər ki, onları bir anda dayandıra bilməzsən.
  İçlərində qəzəbli, qaynayan bir enerji qabarır. Və bu, sadəcə olaraq belə aqressiv bir qasırğa və bol alov və istilikdir.
  Döyüşçülər həqiqətən sevimlidirlər. Və yumruqla çənəni vura bilərlər.
  Onların qanadlı və dişli doğulmuş qızların elə aqressiv sıçrayışları var...
  Şarlotta ingilisləri yerə yıxıb öz-özünə qışqırır:
  - Döyüşdə heç kim bizimlə müqayisə oluna bilməz! Mən dişi canavar, sərin dişi canavar!
  Qırmızı saçlı heyvan isə qılıncla şillə vurub kəsir...
  Beləliklə, ingilis admiralı qızların cəzası altına düşdü. O, əslində nə istəyirdi? Kimlə əlaqə saxladınız?
  Döyüşçülər onu tutub tikə-tikə doğradılar!
  Kristina məmnuniyyətlə oxudu:
  - Dilimlənmiş kabab olacaq!
  Və dilini göstərdi.
  Sonra yalın ayağı ilə iti kənarları olan bir disk atdı. Və dərhal beş ingilisi öldürdü.
  Maqda çılpaq dabanı ilə təpik atdı və üç ingilis dənizə uçdu. Bu qız sadəcə vəhşidir!
  Və dördü də qışqıracaq:
  - Allahlarımıza həmd olsun!
  Və yenə doğrayacaq... Artıq yüzlərlə ingilis doğranıb. Sağ qalanlar isə diz çöküb gözəl qızları, onların güclü, kəsikli, yalın ayaqlarını öpürlər.
  
  
  Rusiya prezidenti Vladimir Zelenski
  İnauqurasiyadan sonra Vladimir Zelenski Radanın buraxıldığını və növbədənkənar parlament seçkilərinin keçirildiyini bəyan edib. Bu ümumiyyətlə gözlənilən idi. Lakin Rusiya ilə münasibətlər gərgin olaraq qalırdı. Vladimir Putin Zelenskini qələbəsi münasibətilə təbrik etməyib və Ukraynada keçirilən prezident seçkilərini tanımır. Amma bu, hətta yeni gənc liderin xeyrinə də oldu. Ona şübhə ilə baxan millətçilər onu özlərindən biri kimi tanıyıblar. Qərb isə başa düşdü ki, Putin həqiqətən təcavüzkardır. Və Ukraynaya dəstəyi gücləndirdi. Beləliklə, sağlamlıq üçün başladı və sülh üçün bitdi. Zelenski bunu qəbul etdi və Radaya yeni seçkilərdə son dərəcə güclü çıxış etdi. Parlament çoxluğunu əldə etməyi bacardı. Sonra bir neçə referendum keçirdi. O cümlədən konstitusiya islahatları.
  Prezidentin səlahiyyətləri xeyli genişləndirildi. Əksinə, Rada məhduddur. Bundan sonra Zelenski qətiyyətlə islahatlar və modernləşdirmə aparmağa başladı.
  Eyni zamanda Donbasda hiyləgər bir hərəkət icad edildi. Döyüşçü Anastasiya Orlovaya maraqlı variant təklif olunub. Ukrayna və Qərb kəşfiyyat xidmətlərinin dəstəyi ilə o, Luqansk və Donetsk vilayətlərinin qubernatoru olacaq. Sonra o, Ukraynada rəsmi üzvlük və bərpa üçün pul və daha böyük şəxsi gücə sahib olacaq. Və hətta öz ordunuz. Yəni Kadırov variantı. Rusiya faktiki olaraq Çeçenistana müstəqillik verəndə, yalnız formal olaraq üzərində nəzarəti özündə saxladı.
  Sahə komandirləri arasında nüfuz sahibi olan Anastasiya Orlova bu variantı qəbul etdi. Deyim ki, bu qadın çox gözəl, sarışın idi və adətən soyuq qışda belə ayaqyalın qaçırdı.
  Anastasiya Yeni Rusiyanın "oğurluq" rəhbərliyinə müharibə elan etdi. O, çox mübariz və nüfuzlu qızdır. Və Novoazovskda iqamətgahını qurdu. Xalqın və milislərin bir hissəsi onu dəstəklədi.
  Anastasiya, ayaqyalın qızlardan ibarət bir batalyonla bir neçə basqın etdi və bir neçə şəhəri ələ keçirdi. Yerli döyüşlər başladı. Döyüş var idi.
  Anastasiya kifayət qədər məharətlə hərəkət etdi və xaricdən pul aldı. Bundan əlavə, Rusiyada dəstəyi var idi. O cümlədən qadınlardan. Putinin xəstə olması da uğur qazanmağa kömək etdi. Görünür, Rusiyanın iddialı prezidenti özünü həddindən artıq yükləyib. Və bu şərtlər altında Rusiyada rəhbərlik parçalandı. Anastasiya bundan istifadə edərək Donetski tutdu. Ciddi dəstək almışdır.
  Müharibə də Luqanskdan başladı. Amma çox enerjili deyil. Milislər əslində bir-birini öldürmək istəmirdilər.
  Nəhayət, Novorossiya prezidenti üçün seçkilər keçirildi və Anastasiya qalib gəldi. Onu dərhal ABŞ və Kiyev tanıdı. Sonra digər Qərb ölkələri və bütün dünya!
  Zelenski sözünün üstündə durdu və Novorossiyaya Ukrayna daxilində xüsusi status verdi. Donetskdə isə sarı-mavi bayraq yenidən dalğalandı.
  Çoxdan gözlənilən sülh gəldi.
  Zelenski korrupsiyaya qarşı fəal mübarizə aparıb, hətta iqtisadi cinayətlərə görə ölüm cəzası tətbiq edib. Vladimir Zelenski ciddi və məharətlə idarə etməklə və peşəkar komanda formalaşdırmaqla Ukraynanı yüksək artım templəri ilə təmin edib. Ölkə yüksəlir, yeni rəhbərin qüdrəti güclənirdi. Rusiya ilə münasibətlər yaxşılaşırdı. Putini aparan və onu daha az iddialı və aqressiv edən vuruşa səbəb olan şey.
  Rusiyada Zelenskinin populyarlığı artırdı. O, güclü natiq, füsunkar insan, populist idi. Həm kommunist deyil, həm də antikommunist deyil. Həm solçular, həm də rus oliqarxları arasında məşhurdur. Rus gəncləri arasında çox populyardır. Bir ziyalı və bir oğlan. O, ağıllı görünür, amma qalıcı hakimiyyəti ələ keçirib. Bəli, mütləq bir lider, həm də eyni zamanda bir centlmen! Yüksək mədəniyyət, lakin anlaşılan və xalq tərəfindən sevilir. İdarəetmədə əsl istedad. Və əla təşkilatçı.
  Beləliklə, Ukraynanın 5 illik çiçəklənməsi və yüksəlişi keçəndə və nəhayət, Zelenskinin qüdrəti güclənəndə sensasion təklif gəldi.
  Yəni Rusiya ilə birləşmək. Böyük gücə malik ümumi prezidentlə vahid ittifaq dövləti yaradın. Təbii ki, xalq tərəfindən seçilir.
  Rusiyada isə elita şokda idi. Nə hərəkət! Bu vaxta qədər Putin ağır xəstəlikdən zəifləmiş və populyarlığını itirmişdi. Bu o deməkdir ki, o, heç olmasa tam döyüşə bilməyib. Medvedevin özü isə, ümumiyyətlə, döyüşçü deyil və xalq tərəfindən sevilmir.
  Və burada Zelenski açıq-aydın ittifaq dövlətinin prezidenti olmaq istəyir və... Onun şansları realdır! Birincisi, Qərb Vladimir Zelenskini Rusiya və Ukraynanın prezidenti kimi görmək istərdi! O, özünü tamamilə qərbyönlü və avropalı siyasətçi kimi göstərdi. İkincisi, Zelenski Rusiyada və xüsusən də Ukraynada məşhurdur. Üçüncüsü, göz önündə heç bir rəqib yoxdur. Putin ağır xəstədir, Medvedev zəif və populyar deyil, Züqanov və Jirinovski çox qocalıb. Görünən başqa liderlər yoxdur. Üstəlik, dördüncü, Rusiyanın oliqarxları və Zelenski tərəfindən dəstək var.
  Bəli, aydındır ki, bu, Rusiya prezidentliyinə çox ciddi namizəddir. Onun gücü, xarizması və qeyri-adi natiqlik istedadı var. Həm də Qərb və Rusiya mediasının dəstəyi. Üstəlik, köhnə və darıxdırıcı liderlər altında Rusiya siyasətində yeninin populyarlığı.
  Bir sözlə, imtina etmək həm əlverişsizdir, həm də təklifi qəbul etmək qorxuludur. Putin ikinci dəfə insult keçirib. Medvedev Rusiya prezidentinin səlahiyyətlərini icra edən oldu.
  Təbii ki, Zelenskinin mütləq qalib gələcəyi faktdan uzaqdır. Və mən həqiqətən Ukraynanı ilhaq etmək istəyirəm. Medvedevin Putini ötmək arzusu var! Bəs Zelenski ilə seçki kimi riskə getməyə dəyərmi?
  Ancaq Rusiya xalqı Ukrayna ilə birləşmə ideyasını dəstəklədi. Yüz minlərlə insan küçələrə çıxdı - slavyan qardaşlarının birliyini tələb etdi. Moskvada nümayişçilər polislə toqquşub. Çoxlu insan yaralanıb. Etiraz dalğası yüksəlməyə başladı.
  Kommunistlər nəhayət ki, Züqanovu, daha doğrusu, çürütdülər və gənc rəhbərlik xalqı küçələrə çıxarmağa başladı. Rejimin dəyişdirilməsini tələb edir.
  Millətçilər də önə çıxdı və öz güclü və iddialı liderləri oldu. Maydan getdikcə daha dəbli oldu. Polisə daş və molotov kokteyli atılıb. Xalqın çoxdan yığılmış narazılığı getdikcə daha çox özünü göstərməyə başladı.
  Medvedev təhlükəsizlik şurası keçirib.
  Üzvlərin əksəriyyəti birləşmənin tərəfdarı idi - şeytanın rəngləndiyi qədər dəhşətli olmadığını əsas gətirərək. İnzibati resurslar və təbliğat isə böyük qüvvədir! Və insanların beyni hərtərəfli yuyula bilər və onlar ümumiyyətlə hakimiyyətdə olan partiyaya səs verəcəklər.
  Rus milyarderləri də proqnozlaşdırıla bilən, uzun müddət hakimiyyətdə olan və hamını az-çox qane edən Medvedevə sədaqət andı içdilər.
  Milyarder Deribasko məntiqlə qeyd etdi:
  - Seçki kampaniyasını elə üslubda aparmalıyıq: Medvedev bu gün Putindir və heç bir Zelenski bizim üçün təhlükəli deyil!
  Roman Abramoviç mötəbər şəkildə qeyd etdi:
  "Biz Yeltsini dörd faizlik reytinqlə seçki çuxurundan çıxardıq və sizi daha da çıxaracağıq!" Pulumuz və mediamız zəmanətimizdir!
  Proxorov təsdiqlədi:
  - Biz Ukraynadakı kimi zənginlərə belə yüksək vergilər qoyulmasını istəmirik və hamınızın yanında olacağıq!
  Dmitri Medvedev yumruğunu masaya çırparaq elan etdi:
  - O zaman inteqrasiya və birləşmə təklifini qəbul edirik!
  Ukrayna ilə Rusiya arasında birləşmə sazişi imzalanıb. Dərhal güc balansı dəyişdi. Üç ay ərzində prezident seçkiləri keçirilməlidir.
  Prezidentliyə qeydiyyatdan keçmək üçün ya yüz min imza toplamaq, ya da doxsan min dollar depozit qoymaq kifayətdir ki, bu da ancaq ikinci tura keçəndə qaytarılacaq. Bunlar həqiqətən gülməli qaydalardır. Qismən Rusiyadan, qismən də Ukrayna qanunvericiliyindən götürülüb.
  Təbii ki, prezidentliyə çoxlu namizədlər olacaq, görünür Medvedevin komandası bunun onlar üçün daha sərfəli olacağını düşünürdü! Deyirlər ki, seçicilərin mobilliyi birinci turda hakimiyyətə üstünlük verəcək. İkincidə isə hamı Medvedevi dəstəkləyəcək. Hər halda, prezident səlahiyyətlərini icra edən şəxs bununla hesablaşırdı. Və başladı...
  Anastasiya Orlova, bu ayaqyalın Kleopatra dedi ki, tam yüz nəfərə qarşı Zelenski olacaq. Və o, Putin və Medvedyev əjdahasına qarşı Lancelotdur.
  Mətbuatda şiddətli hücumlar baş verdi. Bəziləri Zelenskinin, bəziləri Medvedevin tərəfində idi.
  Namizədlərin qeydiyyatı dövrü başlayıb. Rusiyada qarışıqlıq var idi. Coxar Dudayevin oğlu Qafqazda peyda olub cihad elan edib. Və İslam bölgələrində geniş dəstək aldı. Bir çox ekspert burada MKİ-nin qulaqlarından şübhələnirdi. Üstəlik, Trampın prezidentliyi sona çatıb və biz ən azı bir neçə qələbə qazanmalıyıq. Zelenskinin Rusiya taxtında olması isə böyük qələbədir! Baxmayaraq ki, Zelenskinin Rusiyanı Putin dövründə olduğundan daha güclü, xüsusən də iqtisadi cəhətdən daha güclü bir ölkə edə biləcəyini iddia edən skeptiklər də var.
  Beləliklə, Qərbdə də fikir ikiyə bölündü. Vahid Ukrayna-Rusiya dövləti, əlbəttə ki, güclü bir birlikdir və heç də zarafat deyil. Bu, həqiqətən bir canavar ola bilər. Təbii ki, Rusiya təhlükəsizlik qüvvələri də birləşməyə dəstək verdi. Üstəlik, Anastasiya sərin qadındır. O, bir batalyon qızla birlikdə, bütün gözəllər, ayaqyalın və bikinili idi, Rusiya xüsusi təyinatlılarını yıxdı və məğlub etdi. Zelenskinin çox qızğın pərəstişkarını devirmək üçün toz yığanda.
  Qızlar ayaqyalın və bikinidə inanılmaz dərəcədə döyüşdüklərini göstərdilər! Və "Vympel" xüsusi qrupu isti qadınlar tərəfindən məğlub edildi. Nəticədə müdaxilə etməmək qərarı verildi və Ukraynayönlü rəhbərlik Novorossiyada hakimiyyətə gəldi.
  Anastasiya Zelenki üçün kampaniya aparırdı. Döyüşdə qız yalın ayaqları ilə iti, nazik disklər, bumeranqlar və qumbara atmağı bilirdi. Bikini geyinmiş döyüşçülər əfsanəyə çevrilib. Qızların bütöv bir alayı, onların hər biri bütöv bir diviziyaya dəyər. Bu, böyük bir qüvvədir!
  Anastasiya qarın arasından qaçdı, qırmızı, çılpaq dabanları parıldayırdı. Qız oxudu:
  Kosmosun genişliyində, inan mənə, bir yuxu var,
  O, göydə günəş şüası kimidir...
  Svarogun gözündə sülh və saflıq var,
  İsa yenidən diriləcəyi kimi O, bizim üçündür!
  
  Biz nurlu taleyi doğuracağıq,
  Mayda günəş kimi parlayacaq...
  Amma başa düşmürəm ki, ölümsüzlük nə qədər uzun ola bilər,
  Bizimlə necə də pis tale oynayır!
  
  Vətənini qoru, cəngavər,
  Qoy cənnət ulduzu parlasın...
  Doğma Yerimizin genişliyini qoruyuruq,
  Qoy planet əbədi cənnət olsun!
  
  Bəs dəhşətli kommunizm nə edə bilər?
  Vətən bayrağını hər şeyə qadir edəcək...
  Və qəzəbli faşizm cəhənnəmdə yox olacaq,
  Düşməni çox güclü zərbə ilə deşəcəyik!
  
  Qəlbinizi Vətənimizə verin,
  Çox parlaq istiliklə parıldamaq üçün...
  Döyüşümüzdən sona qədər gedəcəyik,
  Füreri isə bir zərbə ilə məhv edəcəyik!
  
  Yoldaş Stalin atasını əvəz etdi,
  Biz müxtəlif nəsillərin uşaqlarıyıq...
  Ordu cəhənnəmdə çılğınlıq içində məhv olacaq,
  Və Cənnətə gedən yolu dahi Lenin göstərəcək!
  
  Rusiyada hər oğlan nəhəngdir,
  Qızlar isə döyüşmək üçün hazırlanır...
  Uca Rəbb Ailə bizim üçün birdir,
  Biz ruslar həmişə döyüşməyi bacarmışıq!
  
  Biz nail olacağıq, tezliklə inanıram, hər şeyə nail olacağıq,
  Kainatda daha yüksək heç nə yoxdur...
  Komsomolçu avar qaldırdı,
  Və damda Fuhrer vurdu!
  
  Artıq kommunizm yox, daha çox fikir,
  Onlar gözəldir və xoşbəxtlik gətirəcəklər!
  Və Fuhrer sadəcə bir canidir,
  Çox məkrli, çox qara!
  
  Mən bir qızam - döyüşçünün böyüklüyü,
  Ayaqyalın soyuqda cəsarətlə qaçdı...
  Qalın hörüm qızıldandır,
  Mən sürətli bir gül tikdim!
  
  Bir milyard ideya yarana bilər
  Kommunizmdə vətəni necə təşkil etmək olar...
  Fritz görürsənsə, onu bərk vur,
  Beləliklə, qanlı Adolf taxtda oturmasın!
  
  Faşistləri yumruqla vur,
  Daha yaxşısı, onları balyozla vurun...
  Küləklə Volqa boyunca gəzək,
  Biz sadəcə keçiləri əzməkdən çəkinmirik!
  
  Vətən üçün əsgər yetişdirəcəyik,
  Qızlar hücuma keçirlər...
  Gözəllik pulemyotu nişan aldı,
  Hitlerin cəzası ağrılı olacaq!
  
  Rusları heç kim məğlub edə bilməz
  Faşizmin canavarı təcrübəli şeytan olsa da...
  Ancaq yenə də ayısı daha güclüdür,
  Hansı sifariş yenisini tikir!
  
  Vətən üçün, Stalin üçün qaç,
  Komsomolçular ayaqyalın qaçırlar...
  Nasistləri qaynar su ilə qırdılar,
  Çünki Böyük Ruslar ən yaxşısıdır!
  
  Qürurlu qızlar Berlinə girəcək,
  Ayaqyalın izlər buraxacaqlar...
  Onların üstündə qızıl qanadlı keruv var,
  Və onlar arı mirvarisi kimi gümüşə çevrilirlər!
  Qız oxuyur, amma necə döyüşür! Axı, o və onun dörd ortağı bir vaxtlar milisləri Iolaiskdə tam məğlubiyyətdən xilas etdilər.
  Sonra bütöv bir ordu ilə bikinili, ayaqyalın beş qız içəri girdi.
  Bəli, kifayət qədər tamaşa idi.
  Anastasiya düşmən xəttini kəsərək pulemyotdan çox atəş etdi və sonra çılpaq barmaqları ilə eyni anda bir neçə nazik disk atdı. Bu başlar kəsilir.
  Və Anastasiya oxuyacaq:
  - Müqəddəs Rus üçün!
  Nataşa da atəş açdı, düşmənləri qırdı və çılpaq ayaqları ilə qumbara ataraq tankı yıxdı:
  - Svaroq üçün!
  Sonra qızıl saçlı Zoya növbəsini verir. Və ölüm hədiyyəsini də yalın ayağı ilə atır və qışqırır:
  - Rodnoverie'nin gələcəyi üçün!
  Və Aurora mümkün qədər tez onları izləyəcək. Çılpaq dabanı ilə ölüm hədiyyəsini buraxacaq və qışqıracaq:
  - Böyük sərhədlər üçün!
  Sonra Svetlana içəri itələyəcək. Bir partlayacaq, sonra da pulemyotdan, çılpaq barmaqları ilə dağıntı göndərəcək...
  Və yalın ayaqlı gözəl qışqırır:
  - Romanovların qayıtması üçün!
  Bəli, Anastasiya kral imperiyasının bərpasının tərəfdarı idi. Əslində Rusiyada onsuz da hakimiyyətdə əslində çar var. Bəs niyə qanuni monarxiya yaratmayaq? Üstəlik, Romanovların damarlarında Avropa krallarının bir çox nəsillərinin qanı axır. Bu onların şəcərəsidir? Putin və xüsusilə Lukaşenko necə bir ailədir? Onlar kimlər ki, padşah olsunlar? Ancaq Romanovlar Tanrının məsh etdikləridir!
  Anastasiya və bikinili dostları bir çox möcüzələr göstərdilər. O, şeytan kimi döyüşürdü. Lakin sonra o, Putinlə mübahisə edib və Zelenskinin tərəfinə keçib. Ümumiyyətlə, Anastasiya Ukraynanın haqsızlığa məruz qaldığını görüb və yüksək ədalət hissi ilə zəiflərin tərəfinə keçdi!
  Anastasiya və beş nəfəri onu üsyançı kimi həbs etmək istəyəndə Novoazovsk üzərinə hücumu dəf etdilər. Hökumət qüvvələrinin bütöv bir koloniyası kəsildi və tərksilah edildi.
  Bundan sonra əsirlər üzüstə yerə yıxılaraq Anastasiya və digər qızın çılpaq, tozlu ayaqlarını öpdülər.
  Qız fəlsəfi olaraq Novorossiyanın əsir düşən əsgərlərinə dedi:
  - Mən səni öldürmək istəmirəm! Siz mənim qardaşlarımsınız! Və mən sənin kraliçanın olacağam!
  Ümumiyyətlə, "Novorossiya" Anastasiyanı çox zərərsiz və ağır itkisiz qəbul etdi. Düzdür, sarışın terminator Donetsk Respublikasının qubernatorunun başını kəsib, onun əsasən qafqazlılardan ibarət mühafizəçilərini öldürüb.
  Anastasiya çoxdan əfsanə olub. Krımda o, elə möcüzələr göstərdi ki, Rusiya Federasiyası Qəhrəmanı ulduzunu aldı. O olmasaydı, bikinili tərəfdaşları ilə bu qədər rəvan işləməzdi. Ancaq sonra Anastasiya götürüldü və bütün Rusiya mükafatlarından məhrum edildi. O cümlədən döyüşdə Rusiya xüsusi təyinatlılarının öldürülməsinə görə, onu çıxarmağa çalışdıqları zaman. Hətta cinayət işi də açılıb.
  Amma onlar faktiki olaraq müstəqil Novorossiya ilə böyük müharibəyə başlamağa cəsarət etmədilər. Üstəlik, Putin xəstələndi və onsuz heç kim məsuliyyəti öz üzərinə götürmək istəmədi.
  Xüsusən də Medvedev, ümumiyyətlə, öz ağlına və ruhuna görə lider deyil. Ancaq bu, Ayıları rus oliqarxlarına və Putinin ətrafına uyğunlaşdırdı - onları asanlıqla manipulyasiya etmək olar.
  Nə olsun ki, Zelenskiyə qarşı nəhəng təbliğat maşını qalxıb. Hər şeydə hamını günahlandırmağa başladılar. Və onun narkotik aludəçisi, oğru olduğunu və ofşor şirkətlər vasitəsilə milyardları oğurladığını və ümumiyyətlə gey olduğunu.
  Əyalət yazmağa getdi. Və təbii ki, şahidlər və müxtəlif növ təminatlar var idi. O cümlədən homoseksuallıq ittihamları. Namizədlərin qeydiyyatı təzəcə başlayıb və artıq palçıq tökülür.
  Seçkilərdə iştirak etmək istəyənlərin, istər ukraynalıların, istərsə də rusların sayının çox olduğu ortaya çıxdı. Həm kommunistlər, həm də millətçilər içəri girdilər. Birdən hətta qoca və xəstə Züqanov da səs verməyə gəldi. Baxmayaraq ki, o, artıq Rusiya Federasiyası Kommunist Partiyasının sədri postunu tərk edib. Afonin, Udaltsov və Qrudinin də səsverməyə gediblər. Və ümumiyyətlə, hələ də az tanınan, lakin tazı olan solçu namizədlər var. Və o qədər insan prezidentliyə namizəd olmaq istəyir! Bəs doxsan min dollar? Bu, doğrudanmı Rusiya standartları ilə bu qədər böyük məbləğdir?
  Sanki tanklar dırmaşmağa hazır idi. Və iş adamları, sənətçilər, estrada xadimləri və yazıçılar. Bəli, yazıçılar da fəaldırlar. Özünüz üçün reklam edin. Doxsan min dollar isə o qədər də çox deyil. Beləliklə, MSK-ya yüzlərlə ərizə daxil olub.
  Yaxşı, seçkilər! Yaxşı, nə şou oldu! Hətta Alla Puqaçov prezidentliyə namizədliyini irəli sürmüşdü. Niyə də yox? Alka unutmağa başladı, özünü xatırlada bilər! Yaşlılardan Yuri Lujkov prezidentliyə yüksəldi. Görünür, mən də özümü xatırlatmaq istəyirdim.
  Əlbəttə ki, belə bir şou Vladimir Volfoviçsiz ola bilməzdi. Amma bu dəfə həm oğlu İqor Lebedev, həm də sağ əli Deqtyarev seçkilərdə iştirak edib. Onlar da üç kolonda seçkiyə getdilər.
  Millətçilər də hərəkətə keçdilər. Təbii ki, həbsdə olan əfsanəvi Demuşkin və maraqlısı odur ki, "Metal korroziyası"nın lideri "Hörümçək", "Kolovrat" rok qrupunun rəhbəri və bir çoxları prezidentliyə namizəd oldular.
  Yaxşı, təbii ki, estrada müğənniləri də kampaniyaya çıxıblar. Budur Filip Kirkorov və Nikolay Baskov. Onların da itirəcəkləri heç nə yoxdur. Belə bir hərbi mühafizəçi yerləşdirildi.
  Timotey və Vitas və ümumiyyətlə bir çox insan kampaniyaya getdi.
  Əlbəttə, təsadüfən deyil! Medvedevin planı ikinci turda səsləri ona ötürəcək çoxlu sayda namizəd irəli sürmək idi . Ümumilikdə plan maraqlıdır. Medvedevin reytinqi ilkin olaraq Zelenskinin reytinqindən aşağıdır. Və hiyləgərlik olmadan qalib gəlmək mümkün deyil!
  Amma Yeltsinin də reytinqi sıfır idi, amma Züqanov qarşısında qalib gələ bildi. Düzdür, sonuncu seçkiləri etibarsız kimi keçirdi: qəsdən uduzdu!
  Və bu halda Medvedev qeyri-adi və çox istedadlı insana qarşı çıxır.
  Beləliklə, burada çox şey gedir. Solovyovun şousunda Zelenskiyə daim palçıq atılırdı. Düzdür, sonra bir qız yalın ayaqlarının barmaqları ilə Solovyovun üzünə dondurma atdı. Və bir gözünü çıxartdı. Bundan sonra məlum oldu ki, Zelenskiyə palçıq atmaq təhlükəsiz deyil! Necə ki, bu adam Ukrayna qartalıdır!
  Ümumiyyətlə, rus cəmiyyətində birlik yox idi. Çox, çox insan Zelenskini dəstəklədi. Necə ki, həqiqətən gənc qan və yüksək neft və qaz qiymətləri olmadan Ukraynanı qaldıra bildi! Bəs Medvedev? Ölkə sözün əsl mənasında neft və qaz dollarlarında boğulur, iqtisadiyyat isə tam durğunluq içindədir. Artım yoxdur, sadəcə işsizlik artır.
  Medvedev ümumiyyətlə bütün siyasətçilər arasında ən yüksək antireytinqə malikdir. Baxmayaraq ki, məhz buna görə oliqarxlara sərfəli olur. Onlardan nə qədər çox asılı olsaq, bir o qədər çox nəzarət edirik. Rusiya hökuməti tələsik hər kəsin maaşını və pensiyasını artırmağa başladı. Və bəzən...
  Üstəlik, Medvedev hətta pensiya yaşının iki il azaldılmasını təklif edib. Necə ki, hər şey xalqın xeyrinədir. Və pensiyaların artırılması və təqaüdə çıxdıqdan sonra işlərin əmək stajı kimi hesablanması ilə bağlı düzəlişlər edilib.
  Medvedev və rəsmilər unutmadılar. Ona görə də durub ona səs versinlər. Xüsusilə, gəlirləri haqqında açıq bəyannamələr ləğv edilib, min dollara qədər hədiyyələrə icazə verilib. Hansı ki, məmurun xoşuna gəldi. Xaricdə daşınmaz əmlaka, eləcə də hesaba sahib olmaq icazəsi də belədir.
  Siqaret çəkənləri cəlb etmək üçün tütün əleyhinə qanun əhəmiyyətli dərəcədə yumşaldıldı. Gecə vaxtı spirtli içkilərin satışına icazə verilib, hətta qumar da qanuniləşdirilib. Sonuncu oliqarxlar tərəfindən müsbət qarşılandı, doğrudan da, bu qədər gəliri itirib, onu yeraltına almaq nəyə lazımdır.
  "Kuklalar" proqramı geri qayıdır. Televiziyada daha çox erotika nümayiş etdirməyə başladılar.
  Medvedev də amnistiya elan etdi və hətta məhbuslara yardım pulunun ödənilməsini əmr etdi. Bu da kifayət qədər səs faizidir. Və məhbusların özləri və ailələri.
  Ümumiyyətlə, Medvedev şüar irəli sürdü: daha çox azadlıq! Doğrudan da, Rusiya Putinin despotizmindən yorulub. Televiziyada çılpaq qadın belə görməyəcəyiniz zaman!
  Və təbii ki, göstərmək cəhdi var idi: həyat daha azad oldu, həyat daha əyləncəli oldu!
  Medvedev spirtli içkilərin qiymətini də aşağı saldı və televiziyada pivə reklamına icazə verdi. Əslində, niyə çox uzağa getmək.
  Amma Qafqazda müharibə gedirdi. Putin getdikdən sonra alpinistlər daha çox imtiyazlar və hüquqlar tələb etməyə başladılar. Və onların ambisiyaları yalnız böyüdü. Üstəlik, Türkiyə Qafqaza daha fəal təzyiq göstərməyə başladı, onların ambisiyaları artdı, xüsusən də Suriyada Ərdoğan onun fikrincə çox az şey aldı. Vəziyyəti neftin qiymətinin düşməsi və nəticədə qazın qiyməti daha da gərginləşdirdi. Maduro rejiminin devrilməsindən sonra hasilatı artıran Venesuela olub. ABŞ və İran nəhayət barışdı və Liviyada vahid hökumət quruldu.
  Neftin qiymətinin düşməsi Rusiya rublunu çökdürdü, inflyasiyaya təkan verdi, maaşların və pensiyaların artımını devalvasiya etdi.
  Qafqazda silahlıların artan fəallığı isə Medvedevə qarşı oynadı.
  Onlar dedilər ki, o, Putinin irsini qoruyub saxlaya bilmir. Və ümumiyyətlə, tez-tez baş verənlər: super ulduz özünü zəif bir varis təyin etdi.
  Həm ABŞ, həm ərəb ölkələri, hətta İran Qafqazda separatizmi qızışdırdı. Lakin təhlükəsizlik qüvvələri arasında fikir ayrılığı yaranıb. Bəziləri hələ də Putinin çoxdankı tərəfdaşı Medvedevi prezident kimi görmək istəyirdi! Digərləri isə daha populyar Sergey Şoyqunu işə salacaqdılar.
  Lakin sonuncu oliqarxlar və sənayeçilər tərəfindən dəstəklənmirdi. Onu çox solçu hesab edirdilər və milyarderlər bir nəfərin diktaturasından bezmişdilər. Hamı taxtda liberalın olmasını və Qərblə barışmasını istəyirdi. Prezidentliyə namizədlərin qeydiyyat müddətinin bitməsini gözləyən Medvedev Şoyqunu vəzifəsindən azad edib. Orduda iğtişaşlara səbəb olan şey.
  . FƏSİL Љ 2.
  Daha sonra Medvedev Şoyquya çoxdan vəd edilmiş marşal rütbəsi verib və ona baş nazirin fəxri müavini vəzifəsini verib. Həm də populist hərəkət. Amma istənilən halda seçkiqabağı vəziyyət prezident səlahiyyətlərini icra edənin xeyrinə deyildi.
  Zelenski daha gəncdir, daha uğurludur, daha natiqdir, xal toplayır. Hətta qeydə alınanda da iki yüzdən çox prezidentliyə namizəd öz şəksiz liderliyini qoruyub saxladı. Lakin Medvedev yenə də ikinci yer uğrunda mübarizə aparmalı idi. Gözlənilmədən Alla Puqaçova ikinci tura çıxmaq uğrunda onun rəqibi oldu. Uzun müddətdir çıxış etməyən və PR-a xüsusi həvəsi olmayan qocalmış primadonna birdən-birə reytinqdə yüksəlib.
  Bəlkə də bu, bezdirici siyasətçilərə reaksiya idi. Jirinovski və Zyuqanov isə əksinə, reytinqləri kəskin şəkildə aşağı salıblar. Xalq bu siyasətçilərin hər ikisindən çox yorulub. Üstəlik, onların seçki meydanında daha gənc və orijinal liderlər meydana çıxdı.
  Həbsxanada şəhid obrazını alan Demuşkin nəzərəçarpacaq dərəcədə əlavə edib. Suraykin hələ də reytinq qazana bilməyib, lakin onun partiyasının digər üzvü, Rusiyanın ən yaxşı peşəkar boksçusu Sergey Kovalev də xal qazanmağa başlayıb.
  Ümumiyyətlə, Sergey Kovalev maraqlı bir oğlan oldu. O, Moskva meri vəzifəsinə namizəd oldu və hamı üçün gözlənilmədən ikinci oldu. O, Rusiya Kommunist Partiyasına üzv olub. Və o da reytinqini yüksəltməyə başladı.
  Qeyd etmək lazımdır ki, Sergey Kovalev çox böyük boksçudur - ruslar arasında ən yaxşısı, hətta Kostya Tszyu da keçib.
  Sergey Kovalev beləliklə terminatordur və Medvedevə təhlükəli dərəcədə yaxındır.
  Doğrudur, əksər Rusiya sorğu xidmətlərinin reytinqləri və... O. prezidenti həddən artıq qiymətləndirdi. Ancaq təşviqat hərtərəfli idi. Lakin Medvedevin bəxti o qədər də yaxşı olmayıb. Putindən sonra bəxt nədənsə xəsis oldu. Neftin ucuzlaşması davam etdi, rublun məzənnəsi də düşdü, qiymətlər sürətlə qalxdı. Qafqaz getdikcə daha fəal şəkildə yanırdı. Hətta Kadırovun adamları da yaraqlıların tərəfində vuruşmağa başladılar. Vəziyyət belədir. Və sonra Taliban Tacikistanla sərhəddə rus qoşunlarına hücum etdi.
  Və məlum oldu ki, rus qoşunları hazır deyildi. Medvedev özünü yenidən qurdu. Üstəlik, Müdafiə Nazirliyi və Maliyyə Nazirliyində oğurluqla bağlı qalmaqalın üstü açılıb. Medvedevin çoxdankı dostlarının üzərinə kölgə düşüb. Rusiyadan yüz milyardlarla dolları kimin oğurladığı ilə bağlı da şübhələr yaranıb. Həm də şübhələr. Və media həyasızlaşdı...
  Zelenski seçki kampaniyasını şou kimi sakit, peşəkarlıqla apardı. Jirinovski həmişəki kimi özündən çox hakimiyyət üçün çalışıb. Zyuqanovu yudumlayıb və çürük yumurtalarla döyüblər. Sonra yenə hadisələr...
  Əlbəttə ki, Kseniya Sobçak seçkilərdə iştirak etdi və o, konik atmağa kömək edə bilmədi. O, götürdü və Jirinovskinin üzünə tort atdı. Və diqqəti cəlb etdi. Bu da olduqca epik şəkildə baş verdi.
  Seçkilərdə Aleksandr Povetkin də iştirak edib. Rus boksçu Coşuaya uduzduqdan sonra uzun müddət geri qayıda bilməyib, sonra keçərli rəqiblərlə bir neçə döyüş keçirib və daha ciddi döyüşdə sıradan çıxıb. Karyerasını başa vurduqdan sonra siyasətə keçdi və millətçi partiya yaratmağa başladı.
  Bu günə qədər çox uğur qazanmadı.
  Povetkin isə teledebat zamanı rəqibinin üzünə yumruq zərbəsi endirib. O, özünü fərqləndirdi və bu, onun reytinqini bir az da qaldırdı.
  Ümumiyyətlə, seçkilər isterik keçdi.
  Onlar teledebatlar keçirdilər: cavab vermək üçün otuz saniyə vaxt verdilər və dava düşdü. Partiyalar, davalar, qalmaqallar. Tam bir fars.
  Medvedev həyasızcasına irəli çəkildi, lakin onun reytinqi praktiki olaraq artmadı. İkinci tura çıxmaq hələ də şübhə altındadır.
  Zelenski böyük fərqlə öndə idi. Və təəccüblü deyil! Beş il ərzində Vladimir işsizliyə son qoymağa və bütün zavod və fabrikləri bərpa etməyə və yenilərini tikməyə nail oldu.
  Zelenskinin nailiyyətlərindən biri kənd təsərrüfatının və alternativ enerji mənbələrinin inkişafı olub.
  Xüsusilə Ukraynada atmosfer təzyiqi fərqlərindən işləyən və enerji alan elektrik stansiyaları peyda olub. Eləcə də geotermal elektrik stansiyaları. Və daha çox. O cümlədən ionosferin enerjisindən istifadə. Elə oldu ki, elm neft və qaza qarşı çıxdı.
  Ukraynada sintetik qida istehsal edən və Çinə tədarük edən zavodun yaranması əsl sensasiya oldu. Rusiya isə ərzaq ixracını azaldıb.
  Ukraynalılar arasında namizədlər də var idi. Xüsusilə Vladimir Kliçko. Məşhur boksçunun çətin karyerası olub. Rinqə qayıtdı: Çarr və Tayson Furini məğlub etdi. Ancaq Coşuaya qarşı üçüncü revanşda yenə də uduzdu, amma çox pul qazandı. Və o, boksdan son təqaüdə çıxdığını elan etdi.
  Ancaq sonra yenidən qayıtdı. O, Kiyevdə Qasyevlə döyüşüb və qalib gəlib. Daha sonra o, daha bir döyüş keçirdi və müntəzəm dünya çempionu adını qazandı - nəhayət, həm Foremanın, həm də Co Louisin rekordunu qırdı. Bundan sonra o, vahid Rusiya və Ukrayna prezidentliyinə namizədliyini irəli sürdüyünü açıqlayıb. Və demək lazımdır ki, ukraynalılar arasında Vladimir Kliçko Zelenskinin özündən sonra ikinci yerdədir. Boksda kifayət qədər yaşı olmasına baxmayaraq, Vladimir Kliçko artıq seçki kampaniyası zamanı özündən iyirmi yaş kiçik bir boksçuya qarşı məcburi müdafiəni həyata keçirdi. Və yenə də nokautla qalib gəldi.
  Bundan sonra Vladimir Kliçkonun reytinqi yüksəldi və o, Medvedevə yaxınlaşaraq ikinci tur şansını qazandı.
  Ümumiyyətlə, bu seçkilərin bir mübahisəsiz favoriti var idi: Zelenski və ikinci yer uğrunda çox sıx mübarizə gedirdi. İkinci yer uğrunda mübarizədə Medvedevi qısa müddətə ötmüş Alla Puqaçova kənara çəkilməyə başladı. Prinsipcə, o, parlaq bir şeylə işıqlandırılmadı. Vladimir Kliçko isə ikinci yerdə qərarlaşıb. Amma onun elektoratı o qədər də sabit deyil. Üç məğlubiyyətdən sonra gedərək dörd yüngül çəki kəmərinin hamısını toplamağı bacaran Sergey Kovalev də rinqdə döyüşüb və yenidən çempionluq titulunu qazanıb.
  Və onun reytinqi yenidən yüksəldi. O, ikinci tura da yüksələ bilərdi. Digər ukraynalı boksçular: Usik və Lomaçenko Zelenskini dəstəklədilər və prezidentlər müdaxilə etmədilər. Baxmayaraq ki, hər ikisi hələ karyeralarını başa vurmayıblar. Niyə bitirməlidirlər? Usik Joshuanı xallarla məğlub etdi və ağır çəkidə mübahisəsiz dünya çempionu oldu. Lomaçenko bir çəki dərəcəsindən digərinə dolanır və ona o qədər böyük qonorar verilir ki, karyerasını bitirmək istəmir.
  ABŞ-da da seçki kampaniyası gedir. Donald iki müddətdən sonra ayrılır və o, üçüncü dəfə namizəd olacaq qədər sağlam deyil. Gənclər prezidentliyə namizədliyini irəli sürürlər. Demokratlardan, təxminən otuz doqquz yaşlı çox gözəl qadın qubernator - yəqin ki, prezidentliyə namizədlər arasında ən gənc xanımdır. Respublikaçılardan da İrana qarşı müharibənin gənc general-qəhrəmanlarından.
  ABŞ-da siyasətçilərin nəsli dəyişib.
  Rusiyada Putin Zelenskini məğlub edə bilərdi, lakin o, işində açıq-aşkar yanmışdı. Həddindən artıq gərginlik öz təsirini göstərdi! İstədiyi, gücünü həddindən artıq qiymətləndirmək və ətrafına etibar etməmək idi. Yaxud onu da zəhərləyiblər. Nazarbayev gedəndən sonra MDB-də daha bir demokratikləşmə dalğası başladı. Qazaxıstan parlamentli respublika oldu. Belarusda Lukaşenko birtəhər şübhəli şəkildə yoxa çıxdı. Və prezident də bir fiqur oldu.
  Başqa bir dalğa gəldi. Türkiyədə parlament artıq Ərdoğana qarşı ayağa qalxıb. Sarkaç başqa istiqamətə yelləndi.
  Zelenski həqiqətən də konstitusiyanı daha çox avtokratiya lehinə dəyişdi, amma Qərbdə o, özlərindən biri kimi qəbul edilir! Bəli və referendumlar hər zaman keçirilir. Və əsl söz azadlığı var.
  Hər halda, Zelenskinin ikinci raundda qalib gəlməsində xüsusi problemi yoxdur. Çox güman ki, Medvedev ikinci tura keçəcək - inzibati resursları aşağı populyarlıq üstələmək olar, o qədər də uğurlu hakimiyyət deyil. Çoxları Ukraynadakı seçkilərlə oxşarlıqları qeyd etdi - bir çox prezidentliyə namizədlər, Zelenskinin rəhbərliyi, hökumətin aşağı reytinqləri və yüksək antireytinqlər.
  Zelenskinin Putini məğlub edə biləcəyi hələ də sual altındadır, lakin Medvedev millətin lideri roluna uyğun deyildi. Və burada demokratiya hakimiyyətə qarşı oynadı.
  Medvedev özünü döyüşə hazırlaya bilmədi. Onun xarakteri eyni deyil. Əsl döyüşçü deyil!
  Amma bütün avtokratiyaların problemi varislərin çox da yaxşı olmamasıdır! Adətən diktator onu devirməmək üçün yerinə zəif adam qoyardı! Məsələn, Nazarbayevin varisi hakimiyyətdə məhdud idi. Və o, fikir vermir - o, yumşaq bədənlidir!
  Amma Vladimir Zelenski, hər halda, müxalifətdən hakimiyyətə gəlib və zəif deyil.
  Demək lazımdır ki, Putini də yumşaq bədənli və zəif hesab edirdilər, ona görə də onları gurultulu Yeltsindən sonra prezident təyin etdilər. Ancaq göründüyü kimi, sakit bataqlıqda şeytanlar var!
  Və sonra məlum oldu ki, bataqlıq o qədər də sakit deyil. Amma Medvedev, deyəsən, qoyun dərisinə bürünmüş canavar deyil, doğrudan da təbii qoyundur. Və gücünü toplaya bilmir.
  Jirinovski Zelenskini nalayiq sözlərlə təhqir edib və cərimələnib. Bir neçə onlarla prezidentliyə namizəd Medvedevin xeyrinə geri çəkildi, lakin bu, demək olar ki, heç bir nəticə vermədi. Baş rolda oynayan məşhurlardan boksçu Denis Lebedev də var idi. O, əslində sırf texniki cəhətdən irəliləyib. İş adamları, kiçik mədəniyyət xadimləri də var idi. Yazıçılardan yalnız Sergey Lukyanenko Medvedevin lehinə rol aldı. Qalanları özlərini tanıtmaq istəyirdilər. Və hamı şansa inanırdı.
  Medvedev kifayət qədər böyüdü. Ancaq ordunun, həbsxananın və polisin əmr edildiyi kimi səs verəcəyinə ümid var idi. Üstəlik seçicilərin rüşvətxorluğu var. Və təbii ki, erkən səsvermə. Burada da hər cür uğur şansı var.
  Bəli, hakimiyyətin fəallığının artmasına məhz bu səbəb oldu. Erkən səsvermə verin. Və orada, təbii ki, saxtakarlıq var. Və ürəyinizlə səs vermək istəyi.
  1996-cı il seçkilərindən fərqli olaraq Medvedev öz reytinqini artıra bilmədi. Yeltsinin də bəxti gətirdi, deməliyəm. Xüsusən də Coxar Dudayev təsadüfən dünyasını dəyişib. Onu hansı milçək dişlədi, zəng zamanı adi tədbir görmədi. Axı bu, bir az əvvəl baş versəydi, zərbə vurmağa vaxtları olmazdı. Və bir az sonra yalnız antena örtüləcək və Cohar özü təhlükəsiz məsafədə olacaqdı. Bu, müharibədə və təbliğatda belə şansdır.
  İndi Dudayevi bitirə bilməzsən. Rusiyada prezident seçkiləri ərəfəsində belə axmaqcasına tutulan Raduyev yoxdur. Amma kiçik Dudayev seçkilər zamanı ölmək istəmir. Və ümumiyyətlə, görünür, varislərin triumviratı: Yeltsin, Putin, Medvedyev kəsilir...
  Seçicilərə rüşvət vermək cəhdləri sızdırıldı və növbəti qalmaqala səbəb oldu. Patriarx heç kimi dəstəkləmədi və belə bir fikrə gəldi: Tanrı Tanrınındır, Sezarınkı isə Sezarındır. Ümumiyyətlə, Yeltsinin dövründə hər şey daha asan oldu. Və nədənsə pravoslav kilsəsi tamamilə ümidsiz görünən Yeltsinin tərəfinə keçdi. Və sənaye dairələri.
  Və sonra rus oliqarxları Zelenski ilə flört etməyə başladılar. Görünür, Medvedevi qaldırmaq mümkün deyil.
  Və mediada əhval-ruhiyyə dəyişməyə başladı. Zelenski getdikcə daha çox təriflənirdi. Jirinovski artıq deməyə başlayıb ki, onun adaşı əslində brilyant adamdır.
  Medvedev yenə maaş və pensiyaları iki dəfə artırdı. Lakin rubl nəhayət çökdü. Və inflyasiya başladı. Tariflər də artıb.
  Hətta BVF-dən kredit istəməli oldu. Neft və qaz isə getdikcə ucuzlaşır.
  İran, Venesuela, Liviya, Səudiyyə Ərəbistanı ixracatını artırır. ABŞ-da isə şist çıxarılmasının yeni üsulu tətbiq edilib. Xərclər kəskin şəkildə aşağı düşdü.
  Və sonra Çində iqtisadi tənəzzül və iğtişaşlar var. Yaxşı, aydındır - Kommunist Partiyasının üstünlüyündən bezmişəm. Çinlilər isə azadlıq və çoxpartiyalı sistem istəyirlər!
  Hindistanda hakimiyyətdə cüzi dəyişiklik olub. Çevriliş və diktatura qurmaq cəhdi oldu.
  Qafqazda qarşıdurma kəskin şəkildə artıb. Sibirdə də iğtişaşlar başladı. Xüsusən də separatçılar güclənib.
  Britaniyada partiya seçkilərdə qalib gəldi: "Renessans", lakin Leyboristlərlə koalisiyada. Kraliça Elizabet hələ də sağdır, lakin o, yüzilliyində təqaüdə çıxacağına söz verib, bundan sonra monarxiyanın ləğvi üçün referendum keçiriləcək. Və Britaniya prezidentinin təsisçi postu.
  Fransa narahatdır. Makronun əvəzinə Meri Lipen qalib gəldi və diktatura qurmaq cəhdi oldu. Ancaq fransızların özləri nə istədiklərini bilmirlər, yeni Maydan təşkil etdilər. Bəli, miqyasda görünməmiş. Məryəm isə ərəbləri və başqalarını qovmaq üçün radikal planlardan əl çəkməyə məcbur oldu. Sonra, daha da pisi, Ali Məhkəmə prezident seçkilərini ləğv etdi və Meri həbs olundu.
  Fransada da erkən seçkilər elan edilib. Yəni, həmişə olduğu kimi, hər yerdə qarışıqlıq var.
  Belarusda Lukaşenkonun zülmündən doyaraq referendum keçirib prezident postunu tamamilə ləğv etdilər. Respublika parlamentli oldu və yeni baş nazir dedi ki, Rusiyaya ilhaq ola bilər. Amma orada prezident seçkilərindən sonra. Zelenski Belarusda çox məşhurdur.
  Qazaxıstanda prezidentlə parlament arasında münasibətlər gərginləşib. İmpiçment təhlükəsi var idi. Lakin onlar tez razılaşdılar, lakin dövlət başçısının səlahiyyətləri daha da məhdudlaşdırıldı.
  Medvedev getdikcə əsəbiləşdi. Seçkilər yaxınlaşırdı və Zelenskinin reytinqi bir neçə dəfə yüksək idi. Düzdür, o, ilk raundda qalib gəlmir, amma hər halda Medvedev bükülür. Aldatmaq və ya döymək üçün yalnız bir hesablama var.
  Gizli məclis baş tutdu. Rusiyalı milyarderlər toplaşıb.
  Medvedev birbaşa dedi:
  - İstəyirsiniz ki, ukraynalı bir qərib imperiya prezidentinin böyük səlahiyyətini alsın?
  Deribasko məntiqlə qeyd etdi:
  - İstəsək də, istəməsək də istənilən hakimiyyətlə anlaşmalıyıq! Zelenski kommunist deyil və... Bu, heç bir halda bizə yaraşmayan Züqanov deyil!
  Medvedev quru şəkildə dedi:
  - Ukraynada gəlir vergisi Rusiyadan qat-qat yüksəkdir!
  Roman Abramoviç güldü və dedi:
  - Gəlirimizi kim bilir və sayar! Üstəlik, onlar bu yaxınlarda orada ixtisar edilmişdilər və demək olar ki, bizimkinə bərabərdirlər!
  Proxorov təbəssümlə cavab verdi:
  - Hakimiyyət dəyişir. Biz qalırıq! Nə tövsiyə edə bilərsiniz?
  Medvedev qəzəbləndi:
  - Yeltsinin vicdanla qalib gəldiyinə inanmıram!
  Deribasko soyuqqanlı cavab verdi:
  - Yeltsinin rəqibi Zyuqanov olmasaydı, Borikin həqiqətən də şansı az olardı. Lakin insanlar hələ də kommunist hakimiyyətinin "cazibədarlığını" çox yaxşı xatırlayırdılar. Yəni: boş rəflər, kartlar, kuponlar, vizit kartları, uzun növbələr, ayda beş dollar maaş. Təbii ki, heç kim bu cəhənnəm vaxtlarına qayıtmaq istəmirdi. Üstəlik, tamaşanı, siyasi şouları, həmçinin sekslə bağlı filmləri və daha çoxunu itirmək. Xalq azadlıq istəyirdi. Və onlar Yeltsinə yox, Müqəvva Zyuqanovun əleyhinə səs verdilər. Lakin Zelenski xalqı qorxutmayacaq. Putindən fərqli olaraq, o, "Kukla" proqramını bağlamayacaq və insanları kartlara qoymayacaq. Doxsan altıncı il təkrarlana bilməz. Yeltsin beş-altı faiz oğurladı, amma on üç fərqlə qalib gəldi! Beləliklə, demək olar ki, ədalətlidir!
  Zelenski isə elə bir irəlidədir ki, siz ona qalib gələ bilməyəcəksiniz!
  Medvedev qışqırdı:
  - Məni atdılar! Biz razılaşdıq!
  Roman Abramov qeyd edib:
  - Heç olmasa, bizdən sanksiyalar götürüləcək! Və sən Ayısan... Artıq pensiyanı qazanmısan!
  Medvedev qışqırdı:
  - Cəhənnəmdə yanmalısan!
  Proxorov məntiqlə qeyd etdi:
  - Cəhənnəm yoxdur! Pul yığmaq üçün ancaq müqəvva var!
  Medvedev çaşqınlıqla soruşdu:
  - Bəli? Bəs Allah yoxdursa?
  Proxorov gülümsədi və cavab verdi:
  -Hansı Tanrı? Onlar bunu başqa cür təqdim edirlər!
  Roman Abramoviç təklif etdi:
  - Bəlkə yeni bir inanc yaradın! Zəngin olanı Allah sevər! Ən zəngin olanı Uca Allah daha çox sevir!
  Medvedev başını tərpətdi:
  - Məntiqi! Bəs xalq nə deyəcək?
  Roman Abramoviç güldü:
  - İnsanlar maarifləndirilə bilər!
  Medvedev qışqırdı:
  - Ümid edirəm dost qalacağıq!
  Bundan sonra zalı tərk etdi...
  Dünyada hadisələrin bir kaleydoskopu davam etdi. Vitali Kliçko da rinqə qayıdıb və Kiyevdəki stadionda döyüşüb. O, Maykl Taysonla döyüşür. İki qoca, çox məşhur və məşhur. Yaxşı, çoxlu pul yığdılar. Michael Tyson, əlbəttə ki, az qala dilənçi olduğu üçün döyüşə razılaşdı.
  Hətta daha gənc olan və ən əsası, daha yaxşı formada olan Vitali Kliçko onu sözün əsl mənasında məğlub etsə belə. Vladimir Kliçko hələ də mütləq dünya çempionu titulunu qazanmaq və Usiklə döyüşmək istədiyini bildirib. Bundan sonra o, bütün rekordları qıracaq, ən yaşlı mütləq dünya çempionu olacaq... Və o, sakitləşə bilər. Daha nəyi döyməlidir? Joe Louis artıq döyülüb, Foreman isə döyülüb və o, dörd dəfə ağır çəkidə dünya titulunu qazanıb.
  Vitali Kliçko döyüşdən külli miqdarda pul qazandı, xəzinəsinə və şöhrətinə əlavə edildi və nisbətən asan mübarizə apardı.
  Zelenski Vitali Kliçkonu İlya Muromets Qızıl Ordeni ilə təltif edib. Və bu ona əlavə rəğbət qazandırdı.
  Siyasət aləmində ümumiyyətlə boksçular məşhurlaşıb. Floyd Maweather ABŞ prezidentliyinə namizəd oldu. Formal olaraq müstəqil. Və layiqli reytinqlə. Bəs milyarder, məğlub olmayan boksçu və qaradərili? Niyə rəqib olmasın?
  Floyd Maweiser seçkilərdə prezident Zelenskini dəstəkləyib və dostluq vəd edib.
  Çox az Floyd Paquio ilə revanş matçı istəyirdi və onlar bunun üçün çoxlu pul topladılar.
  Medvedev açıq-aydın mövqe itirirdi. Bir az şok dəyər yaratmaq üçün o, Anatoli Kaşpirovskini baş nazirin müavini rütbəsi ilə səhiyyə naziri təyin etdi. Bu, əlbəttə ki, güclü addımdır, lakin kifayət deyil. Yeri gəlmişkən, Anatoli Kaşpirovski Rusiyanın bütün tarixində ən yaşlı nazir və baş nazirin müavini oldu. Bəli, rekordçu! Dmitri Medvedev İngiltərə kraliçasını da Birinci Çağırılan Müqəddəs Endryu ordeni ilə təltif edib, hətta qəhrəman ulduzu Şoyquya hədiyyə edib. Və Qorbaçovu ən yüksək ordenindən məhrum etdi. Hansı ki, ümumiyyətlə, o qədər də gözəl deyil.
  Və Beriyanı da götürüb marşal rütbəsinə qaytardı. Bəlkə cəlb etmək üçün
  Stalinistlərin tərəfinə keçdilər. Boris Nemtsov isə ölümündən sonra birinci dərəcəli "Vətənə xidmətə görə" ordeni ilə təltif edilib. Daha sonra o, öz fərmanı ilə Volqoqradın adını Stalinqrad adlandırdı. Stalinistlərlə də flört edir. Həm də liberallarla. Novodvorskoy ölümündən sonra Rusiya Qəhrəmanı adına layiq görülüb və... Stalin!
  Medvedev ölümündən sonra Yuri Qaqarini Birinci Çağırılan Endryu ordeni ilə də təltif etdi. Və o, Leonid İlya Brejnevə Qələbə ordenini bərpa etdi. Medvedev gözlənilmədən Rusiya qəhrəmanının qızıl ulduzunu Qarri Kasparova hədiyyə etdi.
  Həm də liberallarla flört edir. Və kommunistlərlə. Həm sizin, həm də bizim.
  Medvedev, həmçinin Roma Papası Birinci Fransiskə Birinci Çağırılan Müqəddəs Endryu ordenini də təqdim edib.
  Həm də "böyük hökmdar"dan çox səxavətli hədiyyələr! Bundan əlavə, Medvedev gözlənilmədən yenidən həm kişilər, həm də qadınlar üçün pensiya yaşını əlli beşə endirdi. Hansı ki, sensasiyaya çevrildi. Və yenə pensiyaları artırdı.
  Seçkilər ərəfəsində nə edə bilərsiniz?
  Bundan başqa, prezident səlahiyyətlərini icra edən Vladimir Jirinovskiyə general-leytenant rütbəsi verib. Necə ki, sadiq xidmət üçün, ustanın çiynindən alın. Və onun oğlu İqor Lebedev gözlənilmədən Qərbdə köhnə və sevilməyən Lavrovun yerinə xarici işlər naziri təyin olundu.
  Medvedev Demuşkinə Daxili İşlər Nazirliyinin rəhbəri vəzifəsini də təklif edib, lakin nüfuzlu millətçi bundan imtina edib. Yeni təyinatlardan Kseniya Sobçakın mədəniyyət naziri təyin olunması sensasiyaya çevrilib. Reytinqinin çox kiçik olduğunu görüb razılaşdı. Amma o, baş nazirin müavini vəzifəsini də tələb edib. Medvedev bununla razılaşdı.
  Yavlinski də seçkilərdə iştirak edib, lakin tamamilə xəstələnib və səhhətinə görə seçkidən çəkilib.
  Prezident səlahiyyətlərini icra edən həm də onu Rusiya Qəhrəmanı ulduzu ilə təltif edib.
  Mixail Kasyanov birinci dərəcəli "Vətənə xidmətə görə" ordeni və fəxri iqtisadi müşaviri vəzifəsini aldı. Niyə Medvedevin xeyrinə geri çəkildi. Ancaq bu, faizin çox kiçik bir hissəsidir.
  Sergey Kovalevə idman naziri təklif olundu, lakin bu, ona kifayət etmədi.
  Konstitusiya Məhkəməsinin sədri ilə münaqişə yaranıb. Zorkin nəhayət getdi. Bəs mən kimə belə bir yazı verim? Qadına üstünlük verilir! Və bunu Alla Puqaçovaya təklif etdilər.
  Lakin məşhur müğənni bunun onun üçün olmadığını əsas gətirərək bundan imtina edib. Medvedev buna baxmayaraq, ona Rusiya Qəhrəmanı ulduzunu təqdim etdi. Baxmayaraq ki, Alla onun xeyrinə hərəkət etməkdən imtina etdi.
  Bəs konstitusiya məhkəməsinin sədri kim olacaq? Mövqe ilişib qalıb. Şoyqu da imtina etdi - profili yox!
  Dima Bilan gözlənilmədən razılaşdı. Baxmayaraq ki, bu onun profili olduğu bir fakt deyil! Və təbii ki, müğənni olmaq konstitusiya məhkəməsinin sədri olmaqdan daha sərfəli və çox əyləncəlidir.
  Medvedev, hər halda, buna tez bağlandı və ulduzu Rusiya Qəhrəmanına verdi.
  Dima Bilan isə bunun sadəcə bir zarafat olduğunu söylədi. Bununla belə, ümumi bəyənmə ilə Lyudmila Putina konstitusiya məhkəməsinin sədri təyin edildi. Bu, Putinin Rusiyada populyarlığını nəzərə alsaq, güclü addım idi, lakin artıq bir qədər gecikmişdi və Medvedevi xilas edə bilmədi.
  Titanik səylər göstərilsə də. Amma qiymətlər qalxırdı, rublun məzənnəsi aşağı düşürdü, Taliban Tacikistanda irəliləyirdi və seçiciləri inandıracaq heç nə yox idi.
  Son anda Gennadi Zyuqanov baş nazirin sosial bloka cavabdeh olan birinci müavini təyin edildi. Ancaq bu, artıq ölülər üçün bir təpitdir.
  Zyuqanovun özü isə artıq elektoratını tamamilə itirib.
  Deqtyarev səsvermə ərəfəsində baş prokuror təyin edilib. Həmçinin Liberal Demokrat Partiyasından prezidentliyə namizəddir.
  Medvedev köçdü və yeni yollar axtardı. Möhtəşəm seçki hərəkətlərindən biri bütün Böyük Vətən Müharibəsi veteranlarına Jukov adına xüsusi qızıl medalın təqdim edilməsi oldu. Və yükləmək üçün bir milyon rus rublu. Amma Böyük Vətən Müharibəsi veteranları çox az qalıb.
  Medvedev həmçinin Tereşkovaya Birinci Çağırılan Müqəddəs Endryu ordeni ilə təltif edib. Fürsət olduğu halda, niyə onu mükafatlandırmayasınız? Beləliklə, Anatoli Karpova Rusiyanın qəhrəmanı verilə bilər. O, böyük şahmat oyunçusudur! Və Alekhine, Botvinnik, Tal və Spassky, Tiqran - ölümündən sonra mükafatları təqdim edəcəklər - heç də pis deyil!
  Rusiyanın qəhrəmanı ulduzları - bu gözəldir!
  Mükafatlar vermək, medallar vermək gözəldir. Biz də Putinin adına bir orden təsis etsək. Dörd səviyyə var: dördüncü - bürünc, üçüncü - gümüş, ikinci - qızıl, birinci - almazlı qızıl!
  Medvedevin ixtiraçısı budur.
  Bununla belə, bu da kifayət deyil. Zelenski də yeni sərəncamlar qurur. Məsələn, Taras Şevçenkonun ordeni. Ya da Taras Bulba! Ya Qoqol! Niyə xırda şeylərə vaxt itirirsiniz? Və Kozhedub adına orden! Bu, Zelenskinin sol qüvvələri razı salmaq üçün atdığı güclü addımdır. Ümumiyyətlə, təbii ki, Zelenski kommunist deyil, hətta solçu da deyil. Beləliklə, onun problemləri ola bilər. Amma Rusiyada kommunistlərin lideri yox idi.
  Həm də, Andrey Navalnı? Nədənsə hamı onu unudub. Doğrudanmı prezidentliyə namizədliyinizi verməmisiniz? Lakin Andrey Navalnı uzun müddətdir ki, Zelenskinin komandasında işləyir və artıq Ukraynada korrupsiya ilə mübarizədə çox iş görüb.
  Deməli, hələ heç kim ölməyib! Və iki qardaş xalqın birləşməsi və ümumxalq liderinin seçilməsi prosesi gedir.
  Andrey Navalnı da Zelenskini yuyacaq... Həmişəki kimi od tutub yanır.
  Və çılğın təzyiqlə enerjili davranır.
  Və eyni zamanda çox incə, seçiciləri qorxutmamaq üçün. Heç də Trampın üslubu deyil.
  Və dünyada yeni vaxtlar gəlir - daha təhlükəsiz və daha sakit. Səudiyyə Ərəbistanında demokratik və dünyəvi islahatlar başlayır və ümumilikdə dini ekstremizm zəifləyir. Həqiqətən də, çoxları İnternetdə Quranla elm arasındakı ziddiyyətləri oxuya bilər və təəccüblənir: niyə belə edirlər? Quranı və İncili Allahın kəlamı hesab etmək üçün əsaslar nədir?
  İnsanlar düşünməyə və suallar verməyə başlayanda artıq bu qədər tələsik olmurlar. Əslində əsr niyə yaranır? Daha çox ölüm qorxusu kimi! Və o qədər az insan xəstələnənə qədər ölməkdən qorxur!
  Seçkilər ərəfəsində Medvedev xəstəlik məzuniyyəti və əlillər üçün müavinətlər üçün ödənişləri qaldırdı. Tankların istehsalı da artırıldı...
  Medvedev özünü vətənpərvər kimi göstərmək üçün hərbi xərclərdə barajı xeyli qaldırdı. Canavarların ən ağırı olan, çəkisi yüz tondan çox olan və mühərrik əvəzinə nüvə reaktoru olan Bear tankı kütləvi istehsala buraxıldı.
  "Ayı" layihəsi Putinin rəhbərliyi altında, onun şəxsi sifarişi ilə hazırlanıb. İdeya qorxutmaq üçün bir canavar tankı yaratmaq idi. Maşın çox qatlı zireh və iki reaktiv yaylım atəşi ilə çox ağır və bahalı idi.
  Avtomobilin özəlliyi onun saatda yüz kilometrdən çox sürəti, yüz əlli ton çəkisi və nüvə reaktoru sayəsində böyük güc ehtiyatı idi.
  Düzdür, qaçış zamanı başqa bir xoşagəlməz hadisə baş verdi - tırtıl partladı. Və yenə təəssürat korlandı. Medvedevi sözün əsl mənasında ələ saldılar.
  Və sonra prezident səlahiyyətlərini icra edənlə başqa bir epizod baş verdi - siz bunu qəsdən təsəvvür edə bilməzsiniz. Medvedev odunçuların qarşısında ağacı yıxmaq istəyəndə o, yeməklə birlikdə düz şənlik süfrəsi üzərinə düşüb. Beləliklə, Rusiyanın bəxtsiz müvəqqəti rəhbəri yenidən özünü rüsvay etdi.
  Bəli, Medvedevin bəxti gətirmədi. Belə bir bəxt şıltaqdır: birini mükafatlandırır, digərini incidir. Məsələn, II Nikolay həqiqətənmi bu qədər pis idi, amma o, həqiqətən də yüksək güclərdən incimişdi. Beləliklə, Medvedev, ümumiyyətlə, ağıllı bir insan, sözün əsl mənasında hər şeydən qaçdı.
  Bir şey etmək cəhdləri müqavimət və inadkarlıqla qarşılaşdı.
  Medvedev, deyəsən, tavada qıvrılırdı. Və sonra başqa problemlər ortaya çıxdı. Baş nazirin səlahiyyətlərini icra edən də korrupsiya qalmaqalında olub.
  Və burada, əlbəttə ki, Andrey Navalnı olmadan bu baş verə bilməzdi. Bu adam həmişə uyğun olacaq!
  Medvedev və onun ətrafı haqqında belə dağıdıcı ittihamedici sübutlar əldə etdim - qalmaqal heyrətamiz oldu. Bir sözlə, həm Navalnı, həm də onun sarsıdıcı zərbəsi altına düşənlər məşhurlaşdılar.
  Medvedev isə bəhanələr uydurmalı və tükürpədicini silməli oldu. Və hər şey onun üzərinə töküldü. Seçki yox, sadəcə dəhşət.
  Səsvermə günü Medvedev mühafizə altında gəlib. Onun tutqun və arxayın olmadığı aydın idi. Mən bülleteni götürəndə əllərim titrəyirdi. Prezident səlahiyyətlərini icra edən son sərəncamı ilə hərbçilərin və polislərin maaşlarını üç dəfə artırıb. Və pensiyanın beş qatı!
  Anastasiya Orlova isə diktator roluna namizədi ələ salıb:
  - Süngülərdə oturmaq çətindir! Budur pul yastığı qoyur!
  Daha sonra terminator qız onu götürüb çılpaq barmaqları ilə göstərib.
  Anastasiya, əlbəttə ki, sözlərini cibinə qoymayan bir qızdır. Hazırcavab, güclü, soyuqqanlı, xarizmatik.
  Və bir çox oğlan ona aşiq oldu. Üstəlik, Anastasiya çox temperamentli bir sarışındır və gecə üçün yeni kişi seçmədən yatmır. Təbii ki, o, daha yaraşıqlı, atletik, əzələli, bəzən hətta çox gənc kişiləri seçir. Amma mütləq fərqlidir. Görünür, enerji ilə doldurulmaq üçün. Və heç kim bu nəhəng döyüşçünü fahişə hesab etmir.
  Əksinə, belə güclü və əzələli qadın üçün çox sərin görünür.
  Anastasiya da səs verdi, zərif ayaqlarının çılpaq barmaqları ilə bülleteni götürdü və bu, soyad tapmaq çətin olduğu bütöv bir rulondur və lazımsız ön mühakimə olmadan özü üçün yerləşdirdi. Yaxşı, kimin üçün aydındır!
  Bundan sonra o, çılpaq ayaq barmaqları ilə böyük fiqurunu göstərdi!
  Vladimir Zelenski səs verməyə velosipedlə gəlib. Atladı və fırlandı. Həmişə olduğu kimi mübariz və xasiyyətlidir. Əsl Napoleon Bonapart.
  Və təbii ki, gözlənildiyi kimi sürətli səs verdim.
  Vladimir Kliçko heç vaxt seçkilərdən geri çəkilməyib. Və o da özünə səs verib Medvedevə yumruq silkələdi.
  Nikolay Valuev son anda Rusiya qəhrəmanının ulduzunu Medvedevdən və daxili işlər naziri postundan aldı. Onu çətinliklə çəkə bildim. Baxmayaraq ki, kimə səs verdiyini deməkdən imtina edib.
  Burada çoxlu səs verdi: Alla Puqaçova və Suraykin...
  Jirinovski, təbii ki, öz izini buraxmaya bilməzdi. O, götürüb birbaşa seçki məntəqəsində Vladimir Zelenskinin portretini cırıb və söz verib ki, hakimiyyətə gələndə onu mütləq güllələyəcək.
  Dima Bilan səsvermə zamanı oxudu:
  - Hər şey mümkün deyil, mən dəqiq bilirəm! Bilan seçiləcək, o, qüsursuz cəngavərdir!
  Sonra başqa ulduzlar göründü.
  Qarri Kasparov deyib ki, hakimiyyət dəyişir və Medvedyev gedəcək və onunla Putin erası nəhayət başa çatacaq.
  Eyni zamanda keçmiş dünya çempionu şahmat karyerasını bərpa etməyin əleyhinə olmadığını bildirib. Və Steinitz-in yaş rekordunu qırdı. Və Rusiya tezliklə layiqli və demokratik lider alacaq və çarlar dövrü nəhayət keçmişdə qalacaq.
  Və Garry Kasparov tezliklə bütün dünyada populyarlıq qazanacaq öz şahmatını icad etdi.
  Və yüz hüceyrəli lövhə nümayiş etdirdi. Orada yeni fiqurlar peyda oldu. Hər biri iki zarafatcıl: kral və kraliçanın yanında. Üstəlik, zarafatçı bir kraliça kimi gəzir, ancaq yalnız bir cəngavər kimi vurur. Və piyadalar yerinə kənarda iki oxatan. Oxatanlar piyadalar kimi hərəkət edir, lakin onlar iki bütöv meydanda çapraz şəkildə atəş açır. Düzdür, lövhənin ən kənarında olduqları üçün onların dəyəri bir qədər azalır. Ancaq onlar da istənilən formaya çevrilə bilərlər.
  Qarri Kasparovun şahmatı şübhəsiz ki, insanların və jurnalistlərin diqqətini cəlb edib.
  Navalnı Kasparovun mütləq nazir olacağına söz verib.
  Anatoli Karpov da səs verib. Ancaq o, artıq köhnə keçmiş çempiondur, ona görə də yalnız məsləhət görəcəyini vəd etdi. Və dedi ki, çox güman ki, böyük dəyişikliklər gəlir. Və sabah dünəndən daha yaxşı nə olacaq!
  Artıq seçki günü Medvedev Rusiyada minimum məzuniyyət müddətinin otuz iş gününə qədər artırıldığını və on və ya daha çox uşaq dünyaya gətirən bütün qadınların ondan mükafat alacağını elan etdi: Rusiya Qəhrəmanı ulduzu Federasiya.
  Yeni bir populist hərəkət və kifayət qədər güclü deməliyəm. Amma artıq gecdir. Xüsusən də seçki günü aydın olur ki, bu, sadəcə, camaat üçün işdir.
  Medvedev açıq-aşkar mövqe itirirdi... Onun daimi hakimiyyəti hər şeydən çox yorulmuşdu.
  Xalq Putinin yolundan tullanmaq istəyirdi və dəyişiklik susuzluğu yetişmişdi. Üstəlik, Medvedevin güclü şəxsiyyət ola bilməməsi açıq şəkildə ortaya çıxdı.
  Zelenski xal toplayıb, lazımsız populizm və vədlər olmadan hərəkət edərək, inamla irəlilədi.
  Çıxışda bu sorğular onun aşkar favorit olduğunu söylədi. Amma Medvedyevin ikinci tura keçib-keçməyəcəyi hələ sual altındadır! Hələlik bu yer üçün ona Vladimir Kliçko və Sergey Kovalev, həmçinin Qrudinin meydan oxuya bilər.
  Zyuqanov sonuncu səs verdi. Rusiya Federasiyası Kommunist Partiyasının qoca, xəstə, keçmiş sədri Qrudin adının üstündən keçdi və ah çəkdi. Bəli, səksən ilə yaxın Rusiyada baş nazirin birinci müavini olmaq asan yük deyil. Onun buna ehtiyacı varmı?
  Və Zyuqanov ağır nəfəs alaraq hıçqırdı:
  Yenə döyüşə girəcəyik
  Sovet hakimiyyəti üçün...
  Və bir kimi öləcəyik -
  Bunun üçün mübarizədə!
  Və səndələyərək kabinədən çıxdı. Xeyr, o, tezliklə istefa verəcək.
  Vaxt yaxınlaşırdı və prezident seçkiləri ilə bağlı ilk məlumatlar gəlməyə az qalmışdı. Rusiya böyük dəyişikliklər astanasında idi. Mitinqlər və Rusiya ilə ittifaq tələbləri Belarusda da keçirilib. Hər şey getdikcə daha qəzəbli və həyəcanlı oldu.
  Rusiyada keçirilən prezident seçkilərində fəallıq alternativ seçkilər tarixində rekord həddə çatıb, demək olar ki, doxsan faiz.
  Və indicə elan etdilər ki, qutular açılıb, Uzaq Şərqdən səslərin hesablanması başlayıb.
  . FƏSİL Љ 3.
  İlk turun nəticələri Uzaq Şərqdən gəlməyə başladı. Bütün rəy sorğularının dediyi kimi, Zelenski əminliklə lider idi. Medvedev hələ ikinci də deyildi. Qrudinin və Vladimir Kliçko ikinci yer uğrunda mübarizə aparıblar. Siyahıda daha iki yüzə yaxın namizəd var idi, ona görə də səslərini səpələdilər. Bununla belə, Zelenski Sibirdə demək olar ki, əlli faiz qazandı və hətta ilk raundda qələbəyə arxalana bildi.
  Medvedev ürəyində dedi:
  - Ən yaxşısını istədik, amma əyləncəyə səs verdik!
  Zelenski lakonik idi:
  - Həqiqət qalib gəldi!
  Seçki məlumatları daim dəyişirdi, lakin Zelenskinin böyük fərqlə birinci yeri dəyişməz qaldı. Başqa bir şey odur ki, Qrudinin və Kliçko bir qədər batdı. Medvedev isə liderdən üç dəfədən çox fərqlə olsa da, ikinci yerə çıxmağa başladı. Prezident səlahiyyətlərini icra edən şəxs ən çox Çeçenistanda, orduda, istintaq təcridxanasında qəbul edilib. Yaxşı, aydındır. Xüsusən də istintaq təcridxanasında. Orada səslərin hesablanmasına nəzarət etmək daha çətindir.
  Medvedev isə bir çox məhbusu azad etdi və artım onun gözlədiyi qədər əhəmiyyətli olmadı.
  Amma böyük çətinliklə ikinci dövrəyə yüksələ bildik. Zelenski ümumilikdə demək olar ki, qırx faiz götürsə də, Medvedev çətinliklə on üç faiz topladı. Üstəlik, seçicilərin rüşvətxorluğu və qanun pozuntuları ilə. Bəli, Dmitri Anatolyeviç olduqca zəif çıxdı. Üçüncüsü isə Vladimir Kliçko olub. Nə kiçik bir sensasiya, dördüncüsü Grudinin. Dima Bilan da gözlənilmədən beşinci oldu. Sergey Kovalev reytinqi yüksək olsa da altıncı olub. Jirinovski bu dəfə ilk onluğa belə düşə bilməyib. Düzdür, Medvedev ona sadiq xidmətinə görə dərhal general-polkovnik rütbəsi və Rusiya Qəhrəmanı ulduzu verdi.
  Sadiq qulunuz üçün belə bir təsəlli mükafatı. Daha sonra Dima Bilan Rusiya Qəhrəmanı ulduzunu və birinci dərəcəli Vətənə xidmətə görə ordenini aldı.
  Lakin Dima hələ də Medvedevi dəstəkləməyəcəyini söylədi. Bununla belə, Zelenski ilə bağlı mövqe də qeyri-müəyyəndir. Yalnız Vladimir Kliçko açıq şəkildə Zelenskayanın lehinə səs verməyə çağırıb. Üstəlik, bu boksçu 2020-ci il Olimpiya çempionu ilə Moskvada döyüşəcəyini açıqlayıb. Və yaş fərqi onu narahat etmir. Vladimir həmişəkindən daha güclü və motivasiyalıdır.
  Medvedev isə Rusiya qəhrəmanı ulduzunu həm Vladimir Kliçkoya, həm də Vitali Kliçkoya verib. Necə ki, o, ədalətli insandır. Siz qardaşlar boks üçün çox iş görmüsünüz, xüsusən də Vladimir.
  Vitali dedi ki, Maydanda ən iyrənc şey, onun sayəsində Holmsun rekordunu qırmamasıdır. Ancaq onun hər şansı var idi!
  Və birdən Vitali Kiyevdə Qasyevlə görüşmək istədi. Hansı ki, müəyyən ajiotaj yaradıb. Niyə cəhd etmirsiniz?
  Sergey Kovalev də karyerasını davam etdirmək istəyirdi, Hoppinsin hətta daha böyük yaşda da dünya çempionlarını və vahid titulları məğlub etdiyini xatırladır. Və hələ ki, nə Zelesky, nə də Medvedev hökumətdə işləməyi planlaşdırmır. Və döyüşmək istəyir.
  Uşaqların həqiqətən kifayət qədər motivasiyası var idi. Digər boksçulardan Dima Bivol Kovalevlə döyüşmək arzusunu bildirdi.
  Medvedev Qrudinlə danışıqlar aparıb. Ona qızıl dağlar vəd etdi. Qrudinin baş nazir postundan başqa heç nə istəmirdi. Gözlənilmədən yaşlı Züqanov Medvedevi dəstəkləyib və Qrudinini prezident səlahiyyətlərini icra edənin komandasına qoşulmağa çağırıb. Lakin sonra kommunistlərin sıralarında problemlər və parçalanma yarandı. Hansı ki, hər iki namizədin xoşuna gəlməyib.
  Lakin Sergey Udaltsov Zelenkinin lehinə danışdı. Deyirlər ki, iki şər arasında hələ bilmədiyimiz birini seçməliyik!
  Nikolay Valuev Zelenski ilə Medvedev arasında ittifaq təklif etdi: Zelenski prezident - Medvedev baş naziri. Oliqarxların nə xoşuna gəldi! Üstəlik, birləşmənin deyilməyən bir məqamının olduğunu xatırladıblar: müxtəlif ölkələrin öz ölkələrindən baş nazirləri və prezidentləri olacaq.
  Zelenski prezident seçkilərində qalib gəldiyi üçün Rusiyanın nümayəndəsi baş nazir olmalıdır. Lakin Medvedev hələ də ikinci turdadır.
  Zelenski isə dedi ki, bəli, baş nazir Rusiyadan olacaq, amma Medvedev yox! Çünki ruslar onun idarəçiliyindən beziblər. Medvedyev kimi uğursuz yox, iqtisadiyyatda daha bacarıqlı və uğurlu təcrübəsi olan biri lazımdır!
  Sosial sorğunun məlumatları göstərib ki, rusların əksəriyyəti Medvedevi baş nazir görmək istəmir. Daha doğrusu, az qala doxsan faiz bunun əleyhinə idi.
  Roqozin gözlənilmədən siyasi unutqanlıqdan qayıdıb və mümkün baş nazir kimi qəbul olunmağa başlayıb. Həmçinin, bir çox ruslar Andrey Navalny-ni baş nazir kimi görmək istəyirdilər.
  Beləliklə, tarixin təkəri getdikcə daha sürətlə fırlanırdı.
  Dünyada təbii ki, Qərb Zelenskini dəstəklədi, Çin neytral qaldı. Əksər ölkələr həm də demokrat və qərbli sayılan Zelenski üçündür. Lakin Medvedev uzun müddət Putinin tərəfdaşı olub. Hətta iki liderin tandemi haqqında da danışdılar. Və aydındır ki, Medvedev heç də görünmək istədiyi qədər ağ və tüklü deyil. ABŞ-da da seçkilər var. Gənc Respublikaçı və gənc Demokrat qadın arasında müsabiqə. Və bu, əlli əlli şansdır. Çində də dəyişikliklər mümkündür, lider Xinin səhhətində problemlər var. Və onun yerinə daha demokratik bir liderin keçmə şansı var kimi görünür.
  Ümumiyyətlə, Çin oliqarxiyası daha çox azadlıq və demokratiya istəyir, lakin xalq kifayət qədər əylənmir. Nəticələri əvvəlcədən bəlli olanda onlar hansı seçkilərdir?
  Diktatura dəbi itməyə başladı. Hər kəs sadəcə dişli olmaqdan daha çox şey istəyirdi.
  Zelenski yeni şeyləri, dəyişiklikləri və bunda uğurlu olanları təcəssüm etdirdi. Rusiyada isə bu müsbət qarşılandı. İnsanlar həbsxanalar, düşərgələr və ya ümumi qorxu istəmirdilər.
  Bir nəsil dəyişdi və hamı dəyişiklik istəyir. Hətta xalqın nifrət etdiyi Kastro rejiminin heyrətləndirici olduğu Kubada belə. Güc başqa ad altında olsa belə. Şimali Koreyada da dəyişiklik üçün susuzluq var. Üstəlik, koreyalılar tez-tez deyirdilər: monarxiya kommunizm üçün deyil! Və şişman diktator getməlidir!
  Dünyada dəyişiklik istəyi artırdı və Zelenski də bu dalğada idi. Və uğurla inkişaf etdi!
  Şimali Koreyada isə etiraz nümayişi keçirilib. Hansı ki, diktatura rejimi pulemyotlardan atəş açıb. Bu, qitədə hökm sürən barbarlığın daha bir göstəricisi oldu.
  Tramp bildirib ki, ABŞ bu diktatura problemini güc yolu ilə həll edə bilər. Və nüvə bombası onları qorxutmayacaq. Tramp daha sonra bildirib ki, ABŞ artıq elə silahları sınaqdan keçirir ki, heç bir termonüvə yükü təhlükəli olmayacaq.
  Lakin Trampın vaxtı daralırdı. Və beləliklə o, prezidentlərin ən yaşlısıdır. Üstəlik, Karterin ölümündən sonra o, hətta keçmiş prezidentlər arasında ən yaşlısı oldu. Heyrət! Vay! Və şans gəncliyi sevir! Əgər Trampın rəqibi olaraq daha gənc bir qadın olsaydı, çətin ki, onu heç cür məğlub edə bilməzdi!
  Görünür, karma qanunu deyir: gənclərə uğurlar! Ronald Reyqan qayda üçün istisna olsa belə!
  Və nisbətən gənc Qorbaçov uğursuz oldu. Hətta kimsə deyə bilər ki, Mixail Sergeeviç səhv edib? SSRİ-nin insan dilində danışan ilk hökmdarı. Və o, xalq tərəfindən başa düşülmədi! Və ya bəlkə hətta xalq deyil, elita!
  Oh, belə şans! Vladimir Vladimiroviç Putinin bəxti nə qədər olub və o, nə qədər nail olub?
  Və əgər II Nikolayın bir az daha şansı olsaydı - məsələn, admiral Makarov sağ qalsaydı, o zaman Rusiya nə qədər böyük və qüdrətli olardı. Çin Sarı Rusiyaya çevriləcək və bütün dünya əyiləcəkdi!
  Beləliklə, onlar Krımı tək götürüb bütün dünya ilə qarşıdurmaya çəkildilər!
  Və II Nikolay incə bir diplomat olaraq müttəfiqlərindən Konstantinopol və Kiçik Asiya ilə danışıqlar aparmağı bacardı.
  Yaxşı, tamam, indi fenomenal Zelenski getdikcə aktivləşir. Və ikinci seçki yaxınlaşır.
  Ukraynada daha çox sevinc və nikbinlik hökm sürür. Medvedev təbii olaraq televiziya debatı təklif etdi. Baxmayaraq ki, bu çox məna kəsb etmir. Rusiya prezidenti səlahiyyətlərini icra edənin mövqeyi o qədər də güclü deyil. Və lovğalanacaq heç nə yoxdur. Nə iqtisadiyyatda, nə siyasətdə, nə müharibədə. Qafqazda vəziyyət daha da pisləşib. Və heç nə etmək olmaz. Nə güc, nə də diplomatiya qalib gəlir. Medvedevin ətrafı ilə münasibətlər getdikcə daha düşmən xarakter alır. Burada artıq heç kim Çarı ciddi qəbul etmir. Baxmayaraq ki, padşah hələ də taxtdadır.
  Oliqarxlar, ümumiyyətlə, Zelenskiyə qarşı deyillər. Yalnız təhlükəsizlik qüvvələri, daha doğrusu, bəziləri bədbəxtdir!
  Medvedev gizli şəkildə təhlükəsizlik şurasını topladı. Söhbətdə ikinci turun ləğv edilib-edilməməsinə toxunulub. Məsələn, qanun pozuntuları olubmu? Əlbəttə idilər! Siz isə bunda səhv tapıb seçkinin nəticələrini ləğv edə bilərsiniz. Niyə belə bir şey Ali Məhkəmə vasitəsilə təsdiqlənsin? Fikir olduqca ağlabatan görünürdü.
  Dmitri Anatolyeviç Medvedev xatırladıb ki, bir vaxtlar 1999-cu ilin mayında Yeltsin hərbi çevriliş və Dövlət Dumasının dağıdılması planını müzakirə edib!
  Və demək olar ki, baş verdi. Düzdür, o vaxt da təhlükəsizlik qüvvələri arasında birlik yox idi. Bəziləri dedi ki, yumşaq variant daha yaxşıdır: Ali Məhkəmə Rusiya prezidentinin vəzifəsindən kənarlaşdırılması ilə bağlı qanunun olmaması səbəbindən impiçment prosedurunu rədd edir. Və bu qanun qəbul olunana qədər və bu konstitusiya qanunu olana qədər parlamentin üçdə ikisi və Federasiya Şurasının dörddə üçü yığılmalıdır. Dumanın səlahiyyətləri də başa çatacaq, prezidentin də.
  Bundan sonra təhlükəsizlik qüvvələri faktiki olaraq Ali Məhkəmə ilə işləyəcək və problemi sülh yolu ilə həll edəcəklərinə söz verdi. Yeltsin həqiqətən iki faiz reytinqi və beş infarktla hərbi çevriliş etmək istəmirdi. Gücü də eyni deyil, dayaq da eyni deyil. Üstəlik, 1993-cü ildə xalq hələ də həmin kursu dəstəkləyirdi. Və 1999-cu ildə o, artıq orada deyildi. Və belə nəticələrlə bu baş verə bilməzdi.
  Deməli, impiçment prosesi keçsəydi, çox güman ki, atışmasız başa çatacaqdı.
  Medvedev seçkilərin etibarsız sayılması üçün Ali Məhkəməyə müraciət edib.
  Amma sonradan təbii ki, hakimlər etiraz etməyə başladılar. Deyirlər ki, seçkilər ləğv olunsa belə, yenə də təkrarlanmalı olacaq. Medvedevin şansları isə daha da azalacaq. Və xalq iğtişaşları başlayacaq.
  Beləliklə, deyirlər ki, Dmitri Zelenskinin Rusiya prezidenti olacağını daha yaxşı qəbul etsin. Və yerinizi tapmağa çalışın.
  Üstəlik, çoxları bu klounun Ukraynada uğur qazanmayacağını deyirdi. Amma bu işləmiş olmalıdır! Və bir köstebek yuvasından faciə yaratmamalısınız.
  Medvedev hakimlər və təhlükəsizlik rəsmiləri ilə danışdıqdan sonra qərara gəldi: axırda seçkilərə getmək. Və ikinci turu keçirin. Və bu, həqiqətən də belə olacaq. Bəlkə də hər şeydən sonra möcüzə baş verəcək. Amma yox? Ona görə də onu həbsə atmayacaqlar.
  Milyarderlərin görüşündə də demokratiyaya qarşı olmadıqları ifadə olunub. Və Zelenski solçu deyil və onlara yaraşır. Bundan əlavə, nəhayət, bütün Qərb sanksiyaları ləğv ediləcək və Rusiya nəhayət dünya birliyinə qayıdacaq.
  İndi görüləsi yalnız bir şey qalıb: teledebat keçirmək. Zelenski razılaşdı, ancaq Lujniki stadionunda. Təbii ki, bu qəbul olundu. Bu, Poroşenko ilə artıq keçmiş mərhələni çox xatırladırdı. Üstəlik, birinci dövrədə fərq daha da böyük idi. Medvedevin antireytinqi isə böyükdür.
  Amma televiziya debatları suda boğulan adamın saman çöpündən yapışmasına bənzəyir. Son iclas cümə günü, seçkilər isə bazar günüdür.
  Medvedev, ümumiyyətlə, hazırlaşırdı. Amma faktlar onun tərəfində deyil. Poroşenkonun təcrübəsi göstərdi ki, təkcə ritorika ilə faktları dəyişdirmək olmaz. Necə ki, onlar Moskvanın bütün tarixində mərkəzi televiziya kanallarının şəhərin indiki rəhbərinə qarşı işlədiyi yeganə vaxt olan Mer Lujkovu məğlub edə bilmədilər.
  Lakin təbliğat Moskva merinin iqtisadi uğurlarından üstün ola bilməzdi. Və defolt müəllifi Kiriyenkoya səs verməyin! Ancaq ən çox yüksələn o idi. Yəqin ki, ən uğursuz namizəd biznes rəhbərinə qarşı qoyulub.
  Ancaq Rusiya mediası indi Zelenski üçün daha çox kampaniya aparır. Heç kim Medvedevə inanmırdı. Hətta Ali Məhkəmə də seçkinin ləğvi ilə bağlı işə baxmaqdan çəkindi.
  Hələlik məsələ ondadır ki, stadion ağzına qədər doludur. Sözün əsl mənasında dolub.
  Və aydın idi ki, qarşıdan ciddi mübahisə gedir. Ancaq Medvedevin sifətindən aydın görünürdü ki, o, az qala məğlubiyyətlə barışıb. Ancaq son addım atılmalıdır.
  Medvedev debat ərəfəsində Vladimir Jirinovskini daxili işlər naziri təyin edib. Bu, ümidsizliyin son jestidir. Lakin Jirinovski seçicilərin səksən faizindən çoxunun Zelenskiyə səs verməyə hazır olduğunu bildiyindən , gələcək dövlət başçısı ilə heç də mübahisə etməyə həvəsli deyildi. Baxmayaraq ki, əlbəttə ki, o, Zelenskinin komandasında yer tapa bilməyəcəyini başa düşdü.
  Bəli, Vladimir Volfoviç qocalıb. Ancaq Anatoli Kaşpirovski daha yaşlı səhiyyə naziri və baş nazirin müavinidir. Lakin o, Medvedyev üçün seçki kampaniyasına da həvəsli deyil. Bununla belə, onun komandada qalmaq şansı var. Yaş böyükdür və bu təcrübə deməkdir. Və fiziki formam çox yaxşıdır.
  Kashpirov fenomeni təəccüblü deyil.
  Stadiondakı mübahisə salamlaşma ilə başlayıb. Və hazırcavab şərhlər. Lakin Zelenski daha təravətli, daha inamlı, daha inandırıcı və daha peşəkar görünürdü.
  Medvedev çox əsəbi idi və qışqırmağa başladı. O, inandırıcı ola bilməzdi. Və ölkədə vəziyyət olduqca pisdir. Xalq açıq şəkildə Zelenskini dəstəkləyir. Burada hər şey çox gərgindir.
  Zelenskinin hər sözü alqışlarla müşayiət olunur, Medvedyev isə alqışlanır. Yəni mübahisənin əsl uğursuzluğu var.
  Medvedev yerindən tərpənir və deyir:
  - Mənim təcrübəm var!
  Zelenski təbəssümlə cavab verir:
  - Belə təcrübə ilə, yalnız qapıçıların yanına get!
  Medvedev cavab verdi:
  - Putin və mən Krımı aldıq!
  Zelenski hazırcavab cavab verdi:
  - Oğrunun tutuşu və qısa qolları!
  Debat davam etdi, amma Zelenski açıq şəkildə qalib gəldi. O, Medvedevdən qat-qat hazırcavab və daha inandırıcı idi və tamaşaçılar sevindi.
  Teledebatdan dərhal sonra Rusiya prezidentinin səlahiyyətlərini icra edən fərman verdi ki, maaşları beş dəfə, pensiyaları yeddi dəfə artırdı! Amma artıq zarafat kimi görünürdü.
  Medvedevin adamları sadəcə güldülər. Baxmayaraq ki, seçkilər ərəfəsində başqa iş gördükləri aydın idi!
  Medvedev həm Stalinə, həm də Leninə Birinci Çağırılan Endryu ordeni ilə təltif etmək qərarına gəlib. Bu qərarın olduqca müdrik, lakin gecikmiş olduğunu söyləmək lazımdır. Dmitri Medvedev açıq-aydın kommunistləri ələ keçirmək istəyirdi. Və xüsusilə Stalinistlər. Ancaq eyni zamanda, ulduzu qəhrəman Tuxaçevskiyə götürdü və mükafatlandırdı. Bu həm də qeyri-adi bir hərəkət və liberalların flört etmək cəhdidir.
  Medvedev ümumiyyətlə həm bizim, həm də sizin xoşunuza gəlməyə çalışırdı. Patriarxı, Papanı və xristian konfessiyalarının liderlərini mükafatlandırdı. Əsasən protestantlar. Hətta Yehovanın Şahidləri də öz hüquqlarını bərpa etdilər, lakin bunun heç bir faydası olmadı. Bununla belə, onlara səs vermək qadağandır və ümumiyyətlə, bu təşkilat ölür!
  Medvedev həm müftiləri, həm də lamaları mükafatlandırıb. Hamını öz tərəfinə çəkməyə çalışırdı. Medal və orden yağışı qeyri-adi idi. Eyni zamanda, prezident səlahiyyətlərini icra edən Dövlət Dumasının bütün deputatlarının hər birinə milyon dollar mükafat verib. Ancaq bu, insanları ona cəlb etməkdən daha çox qorxutdu.
  Sonra Medvedev bir neçə yeni orden yaratmağa çalışdı: Böyük Pyotr ordeni, İvan Qroznı ordeni, Azadedici Aleksandr ordeni, II Nikolay ordeni və Brusilov ordeni. Lenin və Stalin ordenləri də bərpa edildi.
  Medvedev bu yolla müxtəlif elektoratı cəlb etməyə çalışırdı. Və prinsiplə hərəkət edərək: həm sizin, həm də bizim! Amma bu halda hər şeyi yeyənlik xalqa inamsızlıq yaratdı - deyirlər, siyasi fahişə. Deyəsən, insanlar unudublar ki, Putin də həm sağa, həm də sola flört edir. Mən də hər şeydən yeyən olmağa çalışdım.
  Ancaq Yupiterə icazə verilən şey buğaya icazə verilmir! Putin elə əvvəldən xalqın nifrət etdiyi Yeltsinin varisinin izinə düşsə də, həm xalqın, həm də elitanın rəğbətini qazandı. Hətta kommunistlər də onun əleyhinə danışmaqdan qorxdular və döyüşmədən, bazarlıq etmədən onu baş nazir kimi təsdiq etməyə səs verdilər.
  Lakin Medvedevi heç vaxt xüsusi olaraq sevmirdilər. Görünür, o, çox ağıllı idi və Putinin kölgəsində idi. Heç kim onu əsl döyüşçü və hökmdar kimi qəbul etmirdi. Ümumiyyətlə, Putindən sonra hansısa xələf nədənsə siyasi cırtdan kimi görünürdü və nə isə səhv idi. Zelenski isə xarizmatik, nağıl şahzadəsi kimi qəbul edilirdi. Və bu, artıq pişik deyil, Ukraynanı bataqlıqdan, daha doğrusu, çuxurdan çıxaran uğurlu bir hökmdardır.
  Təbii ki, Ukrayna ilk növbədə Rusiya ilə əlaqələri kəsdiyi üçün zərər çəkdi. Və burada Poroşenko o qədər də günahkar olmaya bilər. Əgər Belarusda belə bir hadisə baş versəydi, tam uğursuzluq olardı. Peşəkarlıq baxımından Ukrayna hökuməti güclüdür! Belarusda isə əksinə, ancaq çaşqınlar və qab-qacaq bişirənlər var. Putinin komandasında bəzən Roqozin və ya Tkaçev kimi güclü şəxsiyyətlər var idi, lakin onlar tez bir zamanda uzaqlaşdırıldı.
  Medvedev, hər halda, anadangəlmə hökmdar kimi görünməyən bir adam idi və buna görə də bu çar tamamilə real və məhkəmədə deyildi.
  O, müəyyən mənada Qərbdə adi insanların sevdiyi, lakin öz xalqı arasında bəyənmədiyi Qorbaçova bənzəyirdi. Qismən, təbii ki, onlar Qorbaçovu sərxoşluqla mübarizə apardığı üçün bəyənməməyə başladılar. Spirtlilər və içki içənlər təbii ki, araq qıtlığını bağışlamayıb. Şərab iğtişaşları var idi. Və sonra siqaretlər yoxa çıxdı.
  Xeyr, Qorbaçov aydındır ki, onlar onu yalnız keçəlliyinə görə sevmirdilər. Medvedev baş nazir kimi özünü çox zəif iqtisadçı kimi göstərdi. Və Zelenski olmasa belə, onun yeni müddətə seçilməkdə problemləri olacaqdı.
  Bir dəfə Putin Medvedevin qulaqlarından tutdu.
  Ancaq indi Putin oyundan çıxdı - o, sağlamlığını korladı, maşın sürdü və xokkeylə məşğul oldu. Belə hörmətli yaşda buza dırmaşmaq lazım idimi? Xüsusən də gənc olanda heç bir bacarığınız olmadan?
  Putin yandı, həddindən artıq uzandı. Və onsuz Zelenskini dayandıracaq heç kim yoxdur. Üstəlik, Putin özü kadr siyasətini elə aparıb ki, onun layiqli davamçısı olmayıb. Elə Stalin kimi ki, Xruşşov onun yerinə keçdi və müflis oldu. Və burada Medvedev heç də Rusiya imperiyasının adekvat lideri deyil.
  Seçkilərdən əvvəl şənbə günü bütün Rusiya telekanalları Zelenski haqqında film yayımlayıb. Təbii ki, böhtan atmaq məqsədi ilə. Ancaq bir neçə fakt təqdim edildi. Və təbliğat öz acizliyini göstərdi. Və bir çox kanallar filmə münasibət bildirib.
  Medvedev bir çox generalları ordenlərlə təltif edib. Yenidən bir ulduz düşməsi.
  O, gözlənilmədən üç dərəcəli yeni Botvinnik ordeni təsis etdi: bürünc, gümüş və qızıl. Həm də Alekhine ordeni. Həm də bürünc, gümüş və qızıl.
  Medvedev daha sonra fərmanla Rusiyanın dörd il ərzində peşəkar orduya keçəcəyini açıqladı. Və xidmət müddəti altı aya endirilir.
  Daha sonra prezident səlahiyyətlərini icra edən müharibə veteranlarına və qaynar nöqtələrdə xidmət edənlərə Rusiya Federasiyasının Qəhrəmanı ulduzu ilə təltif ediləcəyini bildirdi. Nə analoqu olmayan bir addım oldu.
  Medvedev açıq-aydın tarixdə özünə yer axtarırdı. Daha sonra prezident səlahiyyətlərini icra edən Vladimir Vladimiroviç Putini ölümündən sonra "Qələbə" ordeni və "Birinci çağırılan Müqəddəs Endryu" ordeni və Rusiya Federasiyası Qəhrəmanının yeni yaradılmış iri brilyant ulduzu ilə təltif edib.
  Bu, artıq keçmiş rus kumirinin reytinqində oynamaq üçün son cəhd idi. Necə ki, mən uzun illər Putinlə bir yerdə Medvedev olmuşam - məni bütün qəlbinlə, canınla sev!
  Ancaq görünür, insanlar bu diktatoru sevməyə o qədər də həvəsli deyillər.
  Şənbədən bazara keçən gecə Dmitri Anatolyeviç Medvedev hətta ölümündən sonra Vladimir Vladimiroviç Putinə generalissimus titulunun verilməsini elan etdi!
  Bu, həqiqətən çox gözəl idi! Necə ki, adı əvvəlki illərin kumirinə verirəm!
  Ancaq bu, Medvedevə kömək edəcəkmi? Yalnız keçmiş bütlərini tərifləmək və ordenlərlə təltif etməklə insanları özlərinə səs verməyə inandırmaq çətindir. Nə qədər mükafatlar yağdırsan da, Putini geri qaytara bilməyəcəksən. Və aydındır ki, köhnə kral getdi və Kiyevdən yeni şah gəlir.
  Bununla belə, Zelenski yatmayıb, həm də Papanı mükafatlandırıb. Yaşlı Fransisk Birinci Ukrayna Prezidentinə yeni nailiyyətlərə görə xeyir-dua verdi.
  Belarusda isə rusiyayönlü partiyalar koalisiyası Rusiya ilə birləşməyə dair referendumun keçirilməsi üçün imza toplamağı artıq başa çatdırıb. Bu məsələ ilə bağlı səsvermə gözlənilir. Lakin Medvedevin buna görə borcu yoxdur. Və burada əsas təşəbbüs milyonların kumiri Zelenskidən gəldi.
  Beləliklə, indi Vladimir Zelenski finiş xəttinə daxil idi...
  Sibirdə səsvermə başlayıb. Seçici fəallığı əvvəldən yüksək idi. İnsanlar səsverməyə gedib gülümsədilər. Dəyişiklik üçün gəldikləri açıq-aşkar görünürdü. İstədikləri isə yenidir. Hamı köhnədən yorulub, yorulub.
  Səhər hətta mahnı da səsləndi:
  Qəlbimiz dəyişiklik tələb edir
  Gözlərimiz dəyişikliyə ehtiyac duyur...
  Gülüşümüzdə və göz yaşlarımızda,
  Və damarların pulsasiyasında!
  Dəyişiklik, dəyişiklik gözləyirik!
  Seçkilər sakit keçsə də, böyük fəallıq müşahidə olunurdu. İnsanlar dəstə-dəstə seçkilərə axışırdı. Nikolay Valuev ilk səs verənlərdən biri olub. O, bülleteni qutuya atıb dedi:
  - Gəlin yeni bir şeyə səs verək!
  Sonra Aleksandr Povetkin meydana çıxdı. Mən də səs verdim və fikrimi bildirdim:
  - Rus tanrıları üçün!
  Sonra səsvermə gəldi. Onlar bülletenləri qutulara atıblar. Və Dima Bilan və Alla Puqaçova. Lev Leşçenko da göründü və elan etdi:
  - Gəlin yeni bir şeyə səs verək!
  Nikolay Baskov oxudu:
  - Rus valsı, qanadlar uçur! Bahar gəlir!
  Və yarpağı da zibil qutusuna qoydu.
  Sonra başqa uşaqlar peyda oldular... Zelenski skuterdə səs verməyə gəldi və salto etdi - alqışlar sədaları altında. Onlar səs verdilər və hətta oxudular:
  Ürəyin və damarların nəbzini bil,
  Övladlarımızın, analarımızın göz yaşları...
  Deyirlər ki, biz dəyişiklik istəyirik
  Ağır zəncirlərin boyunduruğunu atın!
  Və gurultulu alqışlar! Baxmayaraq ki, şeirlər onun deyil, məşhur şair və yazıçı Oleq Rıbaçenkonundur. Ancaq Oleq Rıbaçenko özü oğlana çevrildi və indi başqa bir dünyaya səyahət edir.
  Sonra digər boksçular səs verdilər: Sergey Kovaley, Denis Lebedev. Sonuncu fasilədən sonra geri qayıtmağa çalışdı. Amma döyüldü və nəhayət, getdi.
  Sofiya Rotaru Kiyevdə səs verib. Və çox gülümsədi ...
  Vladimir Jirinovski də gəldi. O, qışqırdı:
  - Yeni bir yol üçün!
  Və o, general-polkovnik epauletlərini çaldı. Zyuqanov seçkilərə əlil arabasında gəlib. Və o, hər zaman susurdu.
  Grudinin gülümsəyərək səs verdi...
  Qarri Kasparov eyni vaxtda oyun keçirib və səsini də verib. Üstəlik, o, Karlesonla oyun keçirəcəyini bildirib. Beləliklə, Anatoli Karpov eyni vaxtda oyun seansı verdi.
  Yeri gəlmişkən, Karpov artıq Mixail Botvinnikin Qızıl ordeni ilə təltif olunub.
  Beləliklə, başqa bir sual burada əsas və ən yaxşı dünya çempionunun kim olmasıdır.
  Şübhəsiz ki, çox şey dəyişdi...
  Və Dmitri Anatolyeviç Medvedev yenə hamını təəccübləndirdi. Müəssisədən "Oleq Rıbaçenko" adına orden elan edilib. Üstəlik, birdən dörd dərəcə var: dördüncü dərəcə bürünc, üçüncü dərəcə gümüş, ikinci dərəcə qızıl və birinci dərəcə almazlı qızıl!
  Bu əla çıxdı!
  Artıq "Lüsiferin Armageddonu" kinoteatrlarda nümayiş etdirilib, "Avatar" və "Ulduz müharibələri"nin rekordları artıq qırılıb. Oleq Rıbaçenko əsl ədəbiyyat super ulduzuna çevrilir!
  Medvedev həmçinin Oleq Rıbaçenko adına ədəbi mükafat təsis etdi - mükafat fondu Nobel mükafatından on dəfə çox olan.
  Və bu ümumiyyətlə çox gözəldir!
  Sonra daha çox Medvedev bazar günü işlədi. O, Oleq Rıbaçenkonu "Birinci çağırış Müqəddəs Endryu" ordeni və Rusiya Qəhrəmanı ulduzu, Rusiya Qəhrəmanının iri brilyant ulduzu "Qələbə" ordeni ilə təltif edib. Bu, tarixin gedişatını dəyişmək cəhdi idi.
  Mən Oleq Rıbaçenko ilə mehriban davranacağam və hər şey əla olacaq! Eyni zamanda həm ona, həm də marşala Rusiya Federasiyası titulunu verəcəm!
  Və bazar günü gəlir... İcra hakimiyyətinin sorğularından ilk məlumatlar artıq məlumdur ki, Zelenskinin səksən faizdən çox səsi var.
  Və informasiya axını dayanmayacaq...
  Medvedev hələ səsvermədə iştirak etmək niyyətində deyil. işləyir. Burada o, Vladimir Volfoviçə ordu generalı rütbəsi verilməsi haqqında sərəncam verir. Necə ki, mənə sadiq ol.
  Baxmayaraq ki, Jirinovski, görünür, artıq qarşı tərəfə keçib.
  Lev Leşçenko portfelsiz nazir oldu. Amma bunun artıq əhəmiyyəti yoxdur.
  Çində iğtişaşlar var. Xalq demokratiya istəyir - despotizmdən yorulub! İnsan tək çörəklə yaşamır!
  Rəhbərimə yox demək istərdim! İyirmi birinci əsrdə çubuqla nizam-intizamı nə qədər saxlaya bilərsiniz?
  Çində işlər o qədər də yaxşı getməyib. Sonsuza qədər kommunizm relsləri ilə gedib kapitalizm qurmaq mümkün deyil. Bəzi dəyişikliklərə ehtiyac var. Rəhbərlik isə həddindən artıq mühafizəkardır.
  Bundan əlavə, yeni burjuaziya demokratiya və polis vəhşiliyinə son qoyulmasını istəyir.
  Köhnə iş üsullarının tükənməsi də öz təsirini göstərdi! Sistemdə dişli olmaq arzusu yoxdur. Bəli, Çində bazar günləri əhəmiyyətli iğtişaşlar sistemi silkələyir.
  ABŞ-da isə qadının prezident olmaq şansı ən yüksəkdir. Ancaq Floyd Mayweather-in populyarlığı birdən-birə artmağa başladı. Bu yenilməz boksçu artıq reytinqlərin zirvəsinə qalxıb.
  Göründüyü kimi, Birləşmiş Ştatlar yeni qələbələri əldən verdi və taxtda nə Respublikaçı, nə də demokrat istəmədi. Və Floyd da gözəldir!
  Və sonra başqa televiziya debatı olacaq.
  Artıq bazar günü axşamdır. Tezliklə seçki məntəqələri bağlanacaq.
  Son anda Medvedev nəhayət meydana çıxdı. O, tələm-tələsik seçki qutusuna bülleteni atdı və heç nə demədən getdi. Saat əqrəbləri vurub və səsvermə başa çatıb.
  Hələlik prezident Medvedev Kremli tərk edərək Moskva yaxınlığındakı iqamətgahına gedib.
  Onunla birlikdə kabinədə iki qız var. Ən azı bir az əyləncə.
  Sağ tərəfdə oturan Nataşa soruşdu:
  - Yaxşı, bəs Dima? İndi onlar sizin son uğursuzluğunuzu elan edəcəklər!
  Medvedev qeyd edib:
  - İnauqurasiyaya hələ iki ay var. Deməli, hələlik mən hər şeyəm və Zelenski yalnız Ukraynanın prezidentidir!
  Sağ tərəfdə oturan Alenka dedi:
  - Və inauqurasiyanı sürətləndirmək olar! Gücünüz bitdi, Dmitri Anatolyeviç!
  Medvedev yalvararaq soruşdu:
  - Amma siz qızlar bacararsınız!
  Nataşa qaşlarını çatdı və soruşdu:
  - Nə edə bilərik?
  Medvedev əminliklə dedi:
  - İnauqurasiyaya müdaxilə edin!
  Nataşa güldü və cavab verdi:
  - Və necə?
  Prezident səlahiyyətlərini icra edən şəxs qətiyyətlə cavab verdi:
  - Sanki özünü tanımırsan!
  Nataşa qəzəblə cavab verdi:
  - Zelenskini öldürməyəcəyik!
  Medvedev dərhal etiraz etdi:
  - Yaxşı, niyə öldürün! Sadəcə o, tacdan imtina etdiyinə əmin olun!
  . 4-cü FƏSİL.
  Qızlar bir ağızdan gülürdülər...
  Alenka təbəssümlə soruşdu:
  - Hipnozdan istifadə etməyi nə təklif edirsiniz?
  Dmitri Anatolyeviç başını tərpətdi:
  - Bu belədir! Sən bunu edə bilərsən!
  Nataşa dostu üçün cavab verdi:
  - Bacarırıq, amma istəmirik!
  Medvedev təəccübləndi:
  - Niyə bu?
  Nataşa səmimi cavab verdi:
  - Zelenski seçilmişdir! Siz isə, Dmitri Anatolyeviç, ölkəni idarə etmək iqtidarında deyilsiniz!
  Alenka kinlə əlavə etdi:
  - Və bu hamımız üçün olduqca aydındır!
  Medvedev qəzəblə qeyd etdi:
  - Başa düşmürsən ki, biz Qərbin müstəmləkəsinə çevriləcəyik?
  Alenka əminliklə cavab verdi:
  - Daha doğrusu, Qərb bizim müstəmləkəmizə çevriləcək!
  Nataşa istehza ilə əlavə etdi:
  - Və səninlə, Mişa, Rusiya onsuz da əla olmayacaq!
  Medvedev qışqırdı:
  - Mən sizə Qələbə ordeni, Birinci çağırış Müqəddəs Endryu ordeni, II Nikolay ordeni və brilyantlı qızıl ulduz verəcəyəm...
  Nataşa güldü və dedi:
  - Ya bəlkə özümüz prezident olub özümüzə üç yüz əmr verək?
  Alenka qeyd etdi:
  - Biz sizi hipnoz edib generalissimosa çevrilə bilərik.
  Nataşa güldü və qeyd etdi:
  - Və ya bəlkə supergeneralissimos!
  Qızlar gülməyə başladılar...
  Alenka oxudu:
  - Və bəzən hətta düşmən qışqırdı,
  Qorxu gizlətmək - mən padşaham!
  Nataşa dişlərini göstərdi və qışqırdı:
  - Teatrları və arenaları sevmirəm,
  Orada bir milyon rubla dəyişdirilir...
  Qarşıda böyük dəyişikliklər olsa da -
  Mən Belobog və Stalini sevirəm!
  Qız isə çılpaq ayaq barmaqlarını itirən prezidentin burnunu sıxmaq üçün istifadə edib.
  Artıq Uzaq Şərqdən rəqəmlər açıqlanıb. Zelenski üçün 91 faiz, Medvedyev üçün 7,5 faiz, Ukrayna prezidentinin inamlı rəhbərliyi.
  Alenka da çılpaq ayaq barmaqları ilə Medvedevin qulağını çəkdi və fısıldadı:
  - Yaxşı, bəs keçmiş prezident, mükafatlarınız sizə kömək etdi?
  Medvedev sərt şəkildə dedi:
  - Mən hələ keçmiş deyiləm! İnauqurasiyadan əvvəl əsl!
  Qız qışqırdı:
  - Yeni krala həmd olsun!
  Cadugər qızlar son kozır kimi Medvedevə kömək etməkdən imtina etdilər. İndi isə prezident səlahiyyətlərini icra edən hələ də ümidsiz vəziyyətdən çıxış yolu tapmağa çalışarkən.
  Bəlkə Rusiya prezident seçkilərinin nəticələrini ləğv etmək üçün Ali Məhkəməyə təsir etsin? Bu, böyük bir sınaq kimi görünürdü. Amma reallıqda ehtimallar cüzi görünürdü.
  Biz fərman verib hər bir hakimə milyard dollar təklif etsək necə olacaq? Axı o, prezidentdir və o, hətta çarların da xəyalına belə gətirmədiyi gücə malikdir! Daha dəqiq desək, prezident səlahiyyətlərini icra edən. Və doğrudan da, bütöv bir milyard dollar təklif etsəniz, hakimlər müqavimət göstərməyəcəklər.
  Niyə xırda şeylərə vaxt itirirsiniz?
  Məlumatlar radio vasitəsilə ötürülürdü. Zelenskinin doxsan faizi olduğu halda, Ukraynada onun demək olar ki, yüz faiz alacağı gözlənilirdi. Ola bilsin ki, qırmızı kəmər zonasında Medvedevin kommunistlərlə flört etməsi səbəbindən bir az daha çox olacaq, Qafqazda şanslar var idi. Düzdür, Ramzan Kadırov, deyəsən, qalib tərəfi tutmaq qərarına gəlib. Orduda hələ də pul qazana bilərsiniz, baxmayaraq ki, hərbçilərin xüsusi xidmət etmək arzusu yoxdur, düşən prezidentin heç bir istəyi yoxdur.
  Ümumiyyətlə, birinci turdan sonra Medvedevin gücü zəiflədi. Əgər o, hələ də mükafatlar verə bilsəydi, əks halda ona getdikcə məhəl qoyulmadı.
  Dmitri Medvedev ofisinə gələrək mərkəzi bankla əlaqə saxlamağa çalışıb. Xidmətçi könülsüz onu bağladı.
  Prezident səlahiyyətlərini icra edən təcili ehtiyacları üçün ona pul ayrılmasını tələb edib.
  Mərkəzi Bankın rəhbəri belə cavab verib:
  - Yeni prezident Zelenskidən təsdiq almayana qədər heç nə etməyəcəyəm.
  Medvedev qışqırdı:
  -Dəlisən? Mən hələ də yeni başçıyam! Əgər belədirsə, onda mənə itaət etməlisən!
  Mərkəzi Bankın rəhbəri qeyd edib:
  - Konstitusiyaya görə, mən sizə tabe deyiləm! Və hər halda, pul niyə lazımdır?
  Medvedev təbəssümlə cavab verdi:
  - Fövqəladə hallar üçün ölkələr lazımdırmı?
  Mərkəzi Bankın rəhbəri sərt tonda cavab verib:
  - Qaçmaq istəyirsən?
  Medvedev hürdü:
  - İndi səni həbs edəcəm! Ordu mənə tabedir! Sadiq Jirinovski mənimlədir!
  Mərkəzi Bankın sədri qeyd edib:
  - Bu həmişə tortu götürür! Moskvada isə doxsan faizdən çoxu Zelenski tərəfdarıdır. Sənin gücün Mişanın üzərindədir!
  Medvedev qışqırdı:
  - Amma səninki başlamadı!
  Və telefonu qapatdı. İndi vəziyyət çətinləşirdi. Təhlükəsizlik qüvvələri tabe olmaqdan imtina etmək üzrədir. Bəli, Jirinovski tülküdür. Onu daxili işlər naziri təyin etməyə dəyərdimi? Xüsusi təyinatlılara əmr verin. Yoxsa yenə də Dövlət Dumasından istifadə etməyə çalışmalıyıq?
  Aydındır ki, Zelenski yeni seçkilər keçirəcək və bir çox deputat mandatlarını almayacaq. Daha doğrusu, demək olar ki, hər şey.
  Burada fərqli bir şey lazımdır. Amma Dövlət Dumasının xalqın əleyhinə getməsi ehtimalı azdır. Ordu isə açıq hərbi çevrilişə dəstək verməyəcək. Rusiyadakı generallar vətəndaş müharibəsinə girəcək tipdə deyillər.
  Bircə iş qalıb - prezident seçkilərini məhkəmə yolu ilə ləğv etmək. Bu, əzabınızı uzatmaq üçün yeganə qanuni şansdır. Ancaq çox güman ki, yalnız uzadılacaq. Medvedevin yenidən seçilmək üçün real şansının olması ehtimalı azdır. Əslində onun antireytinqi nəhəngdir, hətta Petro Poroşenkodan da pisdir.
  Medvedev başqa variant haqqında da fikirləşdi. Məsələn, Zelenskini fiziki olaraq aradan qaldırmaq? Ancaq bu, açıq cinayətdir. Belə dayanmaq? Üstəlik, bu, Medvedevi korlayacaq. Və ən yaxşı halda möhlət verəcəkdir. Çünki xalq Medvedevə seçkilərdə belə böyük uğursuzluğu bağışlamayacaq.
  Xeyr, Dmitri Anatolyeviç uğur qazana bilməyəcək. Seçkilərdə hətta on faiz səs toplamadan o, mütləq hakimiyyətdə qalmayacaq.
  Medvedev bara yaxınlaşdı. Açdı, bir şüşə çıxardı və özünə bir az konyak tökdü.
  Bahalı - "Napoleon", iki yüz ildir!
  Prezident səlahiyyətlərini icra edən bir stəkan içdi. Sonra ikincisini limonlu qəlyanaltı etdim.
  Mədəm daha da istiləşdi və düşüncələrim daha sürətlə getdi. Üçüncü qədəhdən sonra Medvedev gülümsədi və stulda əyləşdi. Bir az şənləndi. Əslində, bu güc ona nəyə lazımdır? Tam məsuliyyət. Nə bir dəqiqə boş vaxt, nə də bir saniyə sülh. Həmişə hərəkətdə, videokameraların nəzarəti altında. Çox şey söyləməyə qorxursan.
  İş çoxdur, amma zövq yoxdur.
  Mən isə yataqda bir qızla yatmaq istəyirəm. Kompüterdə müharibə oynayın.
  Əslində burada prezidentsən, amma əsl müharibəyə başlamaq üçün iki dəfə düşünəcəksən. Nəhəng Trampın İrana hücum etməyə belə cürəti çatmadı.
  Müharibə haqqında çox danışmaq olar, amma əslində ona qərar vermək asan deyil!
  Ancaq oyunla mübarizə aparın, özünüzlə vuruşun!
  Medvedev kompüter başına oturdu. Ən sevdiyim İkinci Dünya Müharibəsini yandırdım. Uzun müddət idi ki, oynaya bilmirdi. Burada çox gərgin olmamaq üçün fırıldaqçı kodundan istifadə edirsiniz. Bunun kimi...
  Və sonra qasırğa sürəti ilə texnologiyadan keçirsiniz. Sizdə artıq alaylarda buraxdığınız İS-7-lər və almanlara qarşı yalnız T-1-lər var. Güc və vasitələrdə nəzərəçarpacaq fərq var.
  Demək olar ki, heç vaxt içməyən Medvedev, həm də səhhəti pis olduğundan, nəzərəçarpacaq dərəcədə şənləndi.
  İkinci Dünya Müharibəsinin ən bahalı və ən ağır tankı olan İS-7-ni düşmənə belə atırsan. Və çox çətinlik çəkmədən onu pozursan. Müharibə asanlıqla və qalibiyyətlə gedir. Şəhərdən-şəhərə sahib çıxırsınız.
  Ümumiyyətlə, əlbəttə ki, Stalin ölkəyə yaxşı rəhbərlik etdi və dörd ildən az müddətdə Üçüncü Reyxi məğlub edə bildi. Putin İŞİD-lə daha uzun müddət mübarizə aparıb. Amma almanların çox gözəl texnologiyası var.
  Oyunda, məsələn, Alman E-75 tankı, yalnız Sovet İS-7 ona qarşı bərabər şəkildə mübarizə apara bilər, bütün digər tanklar təslim olur. E E-75 çox güclü zirehlərə malikdir. Hətta silah Sovet İS-7-dən üstündür və dağıdıcı gücə yaxındır.
  Almanlar bu tankı 1945-ci ildə əsas tanka çevirməyi planlaşdırdılar. Bəs bizimki?
  Medvedev ah çəkdi... Müharibədən sonrakı dövrdə İS-7-ni kütləvi istehsala buraxa bilmədilər. Beləliklə, müharibə daha uzun sürdü, başqa kimin qalib gəldiyini heç kim bilmir.
  Dmitri Anatolyeviç, sərxoş halda oxudu:
  - Mən bunu sevirəm, qardaşlar, sevirəm! Yaşamağı sevirəm, qardaşlar! Bizim ataman isə narahat olmağa dəyməz.
  Medvedev oynayarkən yuxuya gedib. Rahatlayır...
  Və ertəsi gün prezident seçkilərinin yekun nəticələri məlum oldu.
  Seçicilərin demək olar ki, 92 faizi Ukrayna ilə birlikdə Zelenskiyə, 6,7 faizi isə Medvedyevə səs verib. Beləliklə, Zelenskinin zəfərli qələbəsi baş verdi.
  Ölkədə şənliklər, şənliklər başladı. Nəhayət, çoxlarına göründüyü kimi yeni, parlaq bir həyat gəlirdi.
  Hələlik inauqurasiya zamanı Dmitri Anatolyeviç Medvedev prezident vəzifəsini icra edir.
  Və o, əlbəttə ki, qalibi təbrik etdi. Hara gedə bilərsən? Altı faiz saymaq üçün heç nə yoxdur.
  Daxili işlər naziri Vladimir Jirinovski isə Medvedevə baş çəkib və ona təsəlli verib:
  - Mən sizə səs verdim Dmitri Anatolyeviçə!
  Prezident səlahiyyətlərini icra edən sakitcə cavab verdi:
  - Çox sağ ol!
  Jirinovski təklif etdi:
  - Bəlkə sizi premyeraya qoyaq?
  Medvedev boyalı başını tərpətdi:
  - Düşünmürəm ki, ikinci turda belə məğlubiyyətdən sonra baş naziri mənə verəcəklər. Bu, artıq siyasi cəhətdən düzgün olmayacaq.
  Jirinovski məntiqlə qeyd etdi:
  - Nəysə, sizin yerinizdə Rusiyadan biri olmalıdır. Bəs sən olmasan kim?
  Medvedev təklif etdi:
  - Çox güman ki, Andrey Navalnıy!
  Jirinovski dişlərini açıb hönkürdü:
  - Andrey Navalnı? Qoy bu baş verməsin!
  Medvedev çiyinlərini çəkdi və çaşqınlıqla dedi:
  -Hara gedirsen?
  Jirinovski qışqırdı:
  - Bəli, hamısını həbs edəcəm!
  Medvedev əlini yellədi:
  - Yetər! Vaxtımız bitdi deyəsən! Kanar adalarına tətilə gedirəm. Nə edəcəksən?
  Jirinovski hiyləgərcəsinə gözlərini qıyaraq cavab verdi:
  - Dostlarınızın maraqları üçün lobbi edin! Zelenski Rusiya və Ukrayna prezidenti vəzifəsinə başlayana qədər!
  Medvedev təəssüflə qeyd etdi:
  - Təəssüf ki, bu o qədər də sadə deyil... Onda səni üç dəridən soyacaqlar!
  Jirinovski hiyləgərcəsinə gözlərini qıyaraq soruşdu:
  - Xahiş edirəm məni Rusiya Federasiyasının marşalı təyin edin! Yaxşı, sənin üçün nə dəyər!
  Medvedev bir neçə saniyə düşündü, sonra elan etdi:
  - Yaxşı! Mən səni təkcə marşal deyil, Beriyanı da marşal rütbəsinə qaytaracağam! Ədalətli olacaq!
  Jirinovski razılaşaraq başını tərpətdi:
  - Beriya ilə bağlı, bəli!
  Medvedev gözlərini qıyaraq soruşdu:
  - Bəs sizə münasibətdə?
  Jirinovski səmimi cavab verdi:
  - Və mənə padşah kimi davran! Kimi istəsəm mükafatlandırıram!
  Medvedev razılaşaraq başını tərpətdi:
  - Bəli, belə də olsun!
  Və o, marşal rütbələrinin verilməsi haqqında hər iki fərmanın hazırlanmasını əmr etdi.
  Rusiya prezidentinin səlahiyyətlərini icra edən şənlənib. İndi o, kompüter oyunlarından tam həzz ala biləcəyini düşünür.
  Və onlar oynamaq çox əyləncəlidir...
  Bəs həqiqətən, prezident niyə başqa bir şey etdi? İndi texnologiya o qədər inkişaf edib ki, hər kəs ola bilərsən. Hətta Rəbb Allah tərəfindən. Xüsusilə oyunda kainat yaratmaq üçün.
  Məsələn, prezident səlahiyyətlərini icra edənin kabinetində çoxlu sayda müxtəlif oyunlar, o cümlədən ən müasir oyunlar var.
  Medvedev real vaxt strategiya oyunu oynamağa qərar verir. 1939-cu ildə Almaniya. Yaxşı, niyə fırıldaqçı kodundan istifadə edirsiniz? Özünüzə beş min Panter, üç min pələng və on min Focke-Wulf əlavə edin. Siz isə bu qüvvələri düşmənə qarşı yerləşdirirsiniz. Siz isə belə qüvvələrin onda biri belə olmayan Polşaya hücum edirsiniz.
  Müharibə isə istədiyin kimi, bir məqsədlə, qələbə ilə davam edir. Medvedev, düzünü desəm, burada böyük bir qalibdir. Preslə gavalı əzmiş kimi düşməni əzib.
  Polşa real tarixdə olduğundan daha asan və daha tez yaslandı. Fransaya hücum edirsən. Siz yaramaz koddan istifadə edərək on min E-75 tankını ona atırsınız. Gəlin etiraf edək ki, möhtəşəm maşınlar. Fransız silahları üçün tamamilə toxunulmazdır, lakin uzun məsafələrdə öldürücüdür. Düşmən maşınlarını vururlar.
  Medvedev hətta sevincindən tullanır. Oyunda olduğu kimi cəld hərəkət edir, artıq Parisi də götürür... Bəs onda xırda-xırdalar? Gəlin İspaniyanı eyni vaxtda ələ keçirək ki, Franko çox üzülməsin.
  Gibraltara hücum üçün isə reaktiv təyyarələrdən istifadə edəcəyik. İngilislər hara gedəcək?
  Təbii ki, eyni zamanda biz vəsaitdən döyüş gəmiləri və təyyarədaşıyan gəmilərin tikintisinə sərf edirik. O zaman Britaniya üçün çətin olacaq. Burada yüz təyyarədaşıyan və iki yüz döyüş gəmisi var. Bu nəhəng bir qüvvə olacaq.
  Və sonra desant gəmiləri var. Siz həmçinin "E"-U seriyasından tanklar düzəldirsiniz, "E"nin daha da təkamülü. Burada "E"-50-U tankı, elə bir maşın atırsan ki, ona heç bir bucaqdan daxil ola bilməzsən.
  Qoy ingilislərə əzab versin. Budur, belə bir tankın içərisində olan iki gözəl qız Rusiya prezidentinin səlahiyyətlərini icra edənə göz vurur.
  Medvedev cavab olaraq onlara öpüş üfürür.
  Belə oynayacağıq...
  Ən son tanklar isə Londona yaxınlaşır. Və mərasimsiz İngiltərənin paytaxtını alırlar.
  Medvedev oxudu:
  - Dünya darıxdırıcıdır! Hamımız pişiyi yeyəcəyik!
  Bu, əlbəttə ki, maraqlı və oynamaq asandır. Fırıldaq kodunu götürdüm və istədiyinizi möhürlədim. Beləliklə, siz Balkanları tutub Afrikaya gedəsiniz. Siz də möhür vurursunuz, həm də piyada. Əgər pulunuz olsaydı, qoşun düzəldin. Və tutulan ərazi də pul verir. Yaxşı, cəhd edin, Afrikanı gəzin.
  SSRİ hələ də cəbhəni açır. Daha on min möhürlənmiş E-50-U seriyasına qarşı otuz dörd. E-50, Tiger-2 ilə təxminən eyni zirehə malik bir avtomobildirsə, yalnız rasional yamac daha böyükdür və silahlanma bir az daha güclüdür və mühərrik daha güclüdür. Bərabər çəki ilə E-50-U Sovet T-64 ilə müqayisə edilə bilər və hətta daha güclü qaz turbinli mühərrikə malikdir.
  Bəli, qüvvələr bərabər deyil. Burada müxtəlif nəsil tanklar döyüşür.
  Medvedev isə təbii ki, qara atda cəld gedir.
  Qüvvələr, təbii ki, müqayisə oluna bilməz. E-75-U-nu da əlavə edə bilərsiniz, bu, hətta gəmi silahları tərəfindən də keçilməz olan çömbəlmiş öldürmə maşınıdır.
  Özünü necə tapdalayacaq. Buna heç nə mane ola bilməz.
  Medvedev balaca uşaq kimi oynayır. Eh, yaxşı, onda necə. Və heç kim onu görməyə həvəsli deyil. O, uduzdu, prezident səlahiyyətlərini icra edən isə unudulub.
  Hər kəs yalnız qalibləri sevir.
  Dmitri Anatolyeviç oxudu:
  Və fırtınalara qarşı çıxırıq,
  Nədən və niyə...
  Dünyada sürprizlər olmadan yaşa,
  Heç kim üçün mümkün deyil
  Uğurlar, uğursuzluqlar,
  Bütün atlamalar, yuxarı və aşağı,
  Yalnız bu şəkildə, başqa cür deyil,
  Yalnız bu şəkildə, başqa cür deyil!
  Yaşasın sürpriz!
  Sürpriz! Sürpriz!
  Yaşasın sürpriz!
  Sürpriz! Sürpriz!
  Yaşasın sürpriz!
  Medvedev isə daha şən oldu. İndi onun qoşunları Ukraynanı, Belorusiyanı işğal edib və amansızcasına Moskvaya yaxınlaşır!
  Rusiyanın keçmiş prezidenti deyir:
  - Həyatımız bir oyundur!
  Və SSRİ-nin paytaxtını fırtına ilə alır. Təbii ki, 1941-ci il ordusuna qarşı onun altmışıncı və hətta yetmişinci illərə aid xüsusiyyətləri olan tankları var və əsas odur ki, onların sayı çoxdur.
  Medvedev özünə göz vurur... Paytaxt Moskva alınıb. İndi isə Qafqazı ələ keçirə bilərsiniz... Və eyni zamanda Afrikanın cənubunu da özünüzə ələ keçirin. Və Argentinaya keçəcək.
  Və oradan ABŞ-a hücum edin. Sərin komandirdir. Düşmən həm kəmiyyət, həm də keyfiyyət baxımından geri qalır.
  Medvedev həvəslə oxuyur:
  - Biz cəsarətlə döyüşə girəcəyik! Sovet hakimiyyəti üçün! Və biz bunun uğrunda mübarizədə hər kəsi məhv edəcəyik!
  Medvedev müvəqqəti olaraq oyundan kənarlaşdırılıb. Şoyqu Trubetskoyun yerinə gələn Rusiya müdafiə naziri zəng edib. O, hələ də səlahiyyətlərini icra edən prezidentdən soruşdu:
  - Yeni rəhbərə nə vaxt and içəcəyik?
  Medvedev qısaca cavab verdi:
  - Harada olmalıdır, inauqurasiyada!
  Trubetskoy qeyd etdi:
  - Vahid ölkənin yeni prezidenti gələn həftə inauqurasiyasını keçirmək istəyir. Oğurluq etməyə vaxtları olmasın deyə!
  Medvedev hürdü:
  - Bu, bizim konstitusiyaya və qanunlarımıza uyğun deyil!
  Trubetskoy qeyd etdi:
  - Yeltsin isə bu konstitusiyası qanuna və köhnə konstitusiyaya görə qəbul etmədi. Əslində, çoxları Putinin yeni konstitusiya təklif edəcəyini düşünürdü, amma nədənsə bu baş vermədi!
  Medvedev qeyd edib:
  - Hər yeni prezidentin yeni konstitusiya qəbul etməsi ən yaxşı ideya deyil!
  Trubetskoy etiraz etdi:
  - Ancaq Putin edə bilər! O, Yeltsindən soyuq idi, sən də, Dmitri Anatolyeviç!
  Medvedev başını tərpətdi və razılaşdı:
  - Daha sərin və ən əsası daha şanslı! Putin olmadan hər şey pis getdi və Zelenski Rusiyada hakimiyyəti ələ keçirdi.
  Trubetskoy qeyd etdi:
  - Və Lukaşenkonun şansı var idi, amma vaxtını əldən verdi. Daha sürətli hərəkət etməliydik!
  Medvedev məntiqlə qeyd etdi:
  - Lukaşenko Rusiyada rəqabətli seçkilərdən qorxurdu. Putinin ürəyi dözməsəydi, Zelenski risk etməzdi. Ölkəni bu qədər əl ilə idarə etmək yanıb! Putin mütləq iş yerində yandı!
  Trubetskoy təklif etdi:
  - Yaxşı, onda biz daha tez bir tarixdə inauqurasiyanı qəbul edək, ya yox?
  Medvedev cəsarətlə cavab verdi:
  - İstədiyiniz kimi edin! Mən daha vecimə deyiləm! Mən şərəfli pensiyaya çıxacağam və öz zövqüm üçün yaşayacağam. Bəlkə dünyanı gəzərəm! Mən artıq Rusiya üçün rekord müddət ərzində həm prezident, həm də baş nazir olmuşam! Nə qədər taxtdan yapışa bilərsən?
  Trubetskoy razılaşdı:
  - Yaxşı, əgər belədirsə, qoy dəyişikliklər gəlsin! Şoyqu ilə nə etmək lazımdır?
  Medvedev soyuqqanlı cavab verdi:
  - Qoy istirahət etsin! Marşalın pensiyası böyükdür. Qoy dünyanı gəzsin. Xaricdə mülk sahibi olmağa icazə verdim!
  Trubetskoy başını tərpətdi və dedi:
  - Putin Rusiyanı dünyadan təcrid etdi! Ruhumuzun dərinliyində sözlə kədərlənsək də, ölümünə sevindik! Zelenskiyə gəlincə, görəcəyik! Bir çoxumuz Qərbdəki kimi sifariş istəyirdik. ABŞ-dakı kimi alın, amma işləyin... SSRİ-dəki kimi!
  Medvedev qeyd edib:
  - Yaxşı, Stalinin dövründə məmurlar intensiv işləyirdi! Onların balla dolu olduğunu düşünmə!
  Trubetskoy soruşdu:
  - Nə edəcəksən?
  Medvedev xatırladıb:
  - Mən prezident olmuşam, prezident kimi də təqaüdə çıxacağam. O, böyükdür... Və mən həyatdan həzz alacağam! Başqa niyə işləməliyəm!
  Trubetskoy xatırladı:
  - Zelenski sizə onun yanında müşavir postunu verə bilər!
  Medvedev yellədi:
  - Ay! O, mənim məsləhətim olmadan kifayət qədər ağıllıdır! Bir sözlə - inauqurasiyanı həyata keçirin! Dmitri Anatolyeviç göndərdi!
  Trubetskoy razılaşdı:
  - İnauqurasiya bəli!
  Medvedev telefonu qapatdı. Oyunu bitirmək qərarına gəldim. Əvvəllər vaxtım olmadığı bir şey. Və heç olmasa ABŞ-ı əqli cəhətdən əzmək.
  Və ya daha doğrusu oyunda. Bununla belə, Amerikalı Şerman E-75-U-ya qarşı zəifdir. Amma ABŞ-ın çoxlu təyyarələri var, hətta onlar alman reaktivləri qədər güclü olmasalar da.
  Ancaq keyfiyyət, əlbəttə ki, eyni deyil! Krautlar gərgin hesablar əldə edirlər. Xüsusilə pilotlar: Albina və Alvina! Və bunlar nəhəng şövqləri ilə seçilən qızlardır.
  Medvedev cənubdan Amerikaya doğru irəliləyir. Və eyni zamanda onun tankları Sibir boyunca hərəkət edir. O, əylənir. Yeri gəlmişkən, niyə hələ də Yaponiyanı fəth etmirsiniz? Bu oyunda siz müttəfiqlərinizi də öldürə bilərsiniz. Qabaqcıl strategiya. Fırıldaqçı kodunu tətbiq edin və siz həm kəmiyyət, həm də keyfiyyət baxımından rəqibinizdən güclü olacaqsınız. Müharibə yox, saf zövq. Budur quyruqsuz reaktiv maşınlar, amerikalılar belə tuta bilmirlər.
  Daha doğrusu, ora çatmaq üçün. Və radio ilə idarə olunan raketlərdən istifadə edin! Və amerikalıları təhqir edir. Medvedev bu oyunu çox bəyənir. Və qoşunları köçürün. Meksika alındı. Amerika şəhərləri bir-birinin ardınca dağılır. Belə bir zövq.
  Şərqdə isə "E"-U seriyalı tanklar Hindistana daxil olur. Bəs ingilislər onlara nə qarşı çıxa bilər? Üstəlik, Üçüncü Reyx artıq resursları toplayıb və saxta kod olmadan ən müasir texnologiyanı istehsal edir.
  Lakin Medvedev Panteranı bir az təkmilləşdirməyə qərar verdi. Budur, ilk müntəzəm "Pantera" - 80 - 110 mm ön zireh, 50 mm yan zireh, 75 mm top, lülə uzunluğu 70 EL, 650 at gücündə mühərrik. Budur, 120-dən 150 millimetrə qədər cəbhə zirehinə, 60 mm-lik tərəflərə, lülə uzunluğu 71 EL olan 88 mm-lik top və 850 at gücünə malik mühərrikə malik "Panter"-2. Bəli ciddi maşındır. Qırx beş deyil, əlli ton daha ağırdır və daha qısa bir siluetə malikdir.
  Amma "Pantera"-3. Ön zireh 150 ilə 200 millimetr arasında, yanları 82 millimetr, lülə uzunluğu 100 EL olan 88 millimetrlik silah və 1200 at gücündə mühərrik - çəkisi 55 ton. Razılaşın, belə bir avtomobil ümumiyyətlə Shermanlara qarşı superdir.
  Ancaq "Pantera"-4 var. Yamaclarda 200-dən 250 mm-ə qədər ön zirehlərə, 160 mm-lik yan zirehlərə malikdir. lülə uzunluğu 100 EL olan 105 mm-lik silah. Bu, artıq 65 ton ağırlığında və aşağı silueti olan bir canavardır. 1500 at gücünə malik qaz turbinli mühərrik. Əlbəttə ki, Sovet İS-7 ilə belə döyüşə bilən əla seriyalı inkişaf. Üstəlik, İS-7 kütləvi istehsal olunmayıb.
  Ancaq daha güclü maşınlar var. Qaçış "Panther"-5, ön zireh 250 gövdə 45 dərəcə bucaqda, 300 mm qüllənin alnı bucaqda, yan 210 bucaqda, 100 EL-də 128 mm top, daha təkmil tankın çəkisi 75 ton, 2000 at gücü mühərrikin qaz turbininin gücü . Bütün Sovet və Amerika modellərindən üstün olan maşın. Döyüş məsafəsindən IS-7-yə nüfuz edə və baş-başa zərbələrə tab gətirə bilir. "Panther"-5 ümumiyyətlə əla texnologiyadır. SSRİ-də İS-7-dən güclü heç nə yoxdur. Almanların da beş növü Pələng var.
  Medvedev ABŞ ərazisinin böyük hissəsini ələ keçirdikdən sonra Pələngi də qovmaq qərarına gəlib. Yaxşı, "Pələng" hamının tanıdığı ilk şeydir. Ön zireh demək olar ki, heç bir yamac olmadan 100-110 millimetr, yan zireh isə yamacsız 82 millimetrdir. Və 88 mm-lik top, 56 EL lülə uzunluğu, həqiqətən ulayan bir tankdır. Yalnız birinci seriyaların həqiqətən döyüşdüyü və ikincinin nümunələri olduğu "Panthers" dən fərqli olaraq. Tank "Tiger"-2 daha çox "Royal Tiger" kimi tanınır.
  Cəbhə zirehləri: 50 dərəcə bucaq altında gövdə cəbhəsində 120-150 mm, qüllənin ön hissəsində cüzi bucaqda 185 mm və 60 dərəcə bucaq altında yan tərəfdə 82 mm. Alnında yaxşı qorunur, yan tərəfdəki Tigerdən bir qədər yaxşıdır və lülə uzunluğu 71 EL olan 88 mm-lik bir top var. İkinci Dünya Müharibəsinin istehsal tanklarından silahlanma və cəbhə mühafizəsi baxımından ən yaxşısı, çəkisi 68 ton, mühərrik 700 at gücü - sürücülük performansında olduqca zəifdir.
  "Tiger"-3 dizayn vasitəsidir. Ön zireh 45 dərəcə bucaq altında 150-200 millimetr, qüllənin ön hissəsi bucaq altında 240 millimetrdir. Yanları 160 millimetrlik meylli qalxanlarla. Üç növ müxtəlif silahlar: 88 mm 100 EL topu, 105 mm 70 EL topu və 1000 1200 at gücündə mühərriki olan 105 mm 100 EL topu. Daha sıx bir tərtibat və 75 ton çəki ilə. Bəli, avtomobil ciddi və çox təhlükəlidir. Və daha güclü "Tiger" -4 ön zireh 250 - 45 dərəcə meylli gövdə, alnın 300 millimetr meylli, yanları 210 millimetr, silah 128 millimetr 100 EL lülə uzunluğu və ya 150 millimetr lülə uzunluğu 56 EL ton, çəkisi 1 05 at gücündə qaz turbinli mühərrik. Çox güclü tank.
  Ancaq daha sərin "Tiger" -5. Ön zireh: gövdənin alnı 45 dərəcə bucaq altında 350 mm, qüllənin alnı 50 mm bucaq altında 400 mm. Yan tərəflər 300 mm meyllidir. 150 mm 100 EL silahı və ya 174 mm 70 EL silahı və ya 210 mm 38 EL silahı. Çəkisi 100 ton, qaz turbin mühərriki 2500 at gücüdür. Ən güclü maşın IS-7 və St John's wort-a belə nüfuz etməyəcək. Bu Amerikaya qarşı istifadə edilə bilər. Baxmayaraq ki, "Tiger"-5 real tarixdə belə layihələrdə olmayıb. Ancaq müharibənin bu qədər tez bitməsində heç kimin günahı yoxdur.
  Ancaq virtual tank oyununu təkmilləşdirmək olar.
  Medvedev ABŞ-ın paytaxtı Vaşinqtona və ən böyük Nyu-York şəhərinə hücuma başladı. Burada həqiqətən işləyə və qalib gələ bilərsiniz.
  Virtual da olsa. Burada Vaşinqton yanır və alman tankları onun boyu sürür. Və heç kim Tigers-5-i dayandıra bilməz.
  Medvedev ABŞ paytaxtlarına inadkar hücumunu tamamlayır və bu, qələbə kimi görünür. Amma qarşıda Yaponiya da var.
  . FƏSİL Љ 5.
  Oyunda başqa nə edə bilərdim? Ancaq Lev tankları ailəsi heç vaxt istehsala getmədi. Bunlar burada həqiqətən canavarlardır. Lakin İkinci Dünya Müharibəsində sonrakı seriyalı bu maşınlar hətta lazımsız idi. Və hətta kiçik və orta tankları ilə Yaponiyaya qarşı.
  Lakin Dmitri Medvedev onları bir az qovmağa qərar verdi.
  Budur, yalnız layihələrdə mövcud olan və yalnız qismən metalda olan ilk Lev tankı. Korpusun ön zirehləri 45 dərəcə bucaq altında 120 millimetr, qüllənin ön zirehləri bucaq altında 240 millimetr, yanlar 82 millimetr, silah 105 millimetr, lülə uzunluğu 70 EL, bütövlükdə 80 ton, mühərrik 800 at gücündədir. Ümumiyyətlə, Kursk bulgesində Pələnglər və Panthers ilə birlikdə görünə bilən bir avtomobil. Vaxtına görə çox güclü silah və əla qüllə alın müdafiəsi ilə. Amma xoşbəxtlikdən o, görünmədi. "Lev"-2 layihəli avtomobil. Korpusun alnı 250 millimetr maili, qüllənin alnı 300 millimetr meyllidir. Yan tərəflər 200 millimetr meyllidir. Silah və ya 128 mm 100 EL və ya 210 mm 38 EL. Çəkisi 100 ton, mühərrik 1800 at gücü. Onun gücündə tayı-bərabəri yoxdur. Yalnız yan tərəfdən vura bilən IS-7-dən üstündür. Amma sonra siz daha da irəli gedirsiniz və "Aslan"-3 görünür, həm də canavarın arxasınca gedir. Korpusun ön zirehləri 350 mm, qüllələr 450 mm, yamaclarda yan yamacları 300 mm, top 100 EL-də 150 mm və ya 70 EL-də 175 mm və ya 56 EL-də 210 və ya raketatandır. 400 mm-də. Çəkisi 120 ton, mühərriki 2500 at gücüdür.
  Bəli, bu nəhəng qüvvədir.
  Tank "Lion"-4 başqa bir super canavardır. Korpusun ön zirehi 450 mm, qüllənin ön zirehi 500 mm-dir. Korpusun və qüllənin yan tərəfləri 400 mm meyllidir. 100 EL-də 175 mm-lik top, 70 EL-də 210 mm-lik top, 500 mm-lik raketatan. Avtomobilin çəkisi 150 ton, mühərriki 3500 at gücünə malik qaz turbinidir. O, uzaq məsafədən bütün tankları, o cümlədən IS-7 və Amerika T-93 tanklarını nüfuz edir. Hətta dəniz silahları da oraya nüfuz edə bilməz. Bu güclü maşındır və əlavə topla.
  Ancaq daha güclü Lev-5 tankların kralıdır. Korpusun ön zirehləri 45 dərəcə bucaq altında 600 mm, qüllənin qalınlığı 800 mm, yanları bucaq altında 550 mm-dir. 100 EL-də 210 mm-lik top, 70 EL-də 300 mm-lik top, 600 mm-lik raketatan. Maşının çəkisi 200 ton, qaz turbinli mühərrik 5000 at gücü istehsal edir. Yüksək güclü raketlər , xüsusən də iri çaplı silahlar və bombalar istisna olmaqla, demək olar ki, bütün növ silahlar üçün keçilməzdir. Döyüş gəmilərinə və aviadaşıyıcılara atəş açmaq qabiliyyətinə malikdir. Həqiqətən super tankdır.
  Yaxşı, bir sözlə, oynamaq üçün bir şey var. Medvedev Yaponiyaya təzyiq edir.
  Lakin onun sözünün qarşısı yenə kəsilir.
  FSB direktoru zəng edib deyir:
  - Dmitri Anatolyeviç, jurnalistlərə konfrans verəcəksiniz?
  Medvedev qətiyyətlə dedi:
  - Hələ yox!
  - Niyə?
  Prezident səlahiyyətlərini icra edən cavab verdi:
  - Mənim müsahibə vermək hüququm var, ya yox! Buna görə də hələ verməməyə qərar verdim!
  FSB direktoru başını tərpətdi:
  - Hələlik sakit ola bilərsiniz! Müsahibə getməyəcək! Amma biz başqa yer axtaracağıq!
  Medvedev qeyd edib:
  - Hamı, yerləşin! Bir şey varsa, generalınızın pensiyası böyükdür! Siz işləmədən yaşaya bilərsiniz!
  FSB direktoru təəccüblə soruşdu:
  - Bu qədər böyük gücdən ayrılmaq heyf deyilmi?
  Medvedev səmimi cavab verdi:
  - Təəssüf ki, əlbəttə, amma insan qaçılmaza tabe olur!
  Medvedev yenidən oyuna qayıtdı. Dünyanın ən böyük və sərvətlərlə zəngin ölkəsinin keçmiş prezidenti nəhayət ki, bu işin öhdəsindən gəldi. İndi onsuz da edə bilsələr, niyə oynamayaq. Baxmayaraq ki, o, dövlət başçısının səlahiyyətlərini icra edir.
  Bəs belə bir oyunda özünüzü kəsmək istəyindən necə qaça bilərsiniz? Yaxşı, Alman qoşunları Çukotkaya çatdı. Xoşbəxtlikdən, oyunda avadanlıqların hərəkəti reallıqdan daha asandır. Və Çinə gedirlər. Və orada yaponlarla döyüşə girdilər. Təbii ki, fırıldaq kodundan istifadə edərək Medvedev Lev-5 tanklarını söküb samuraylara qarşı atdı. Və bunlar həqiqətən super sinif avtomobillərdir.
  Samuraylar necə əzilir. Ancaq yenə də mükəmməlliyin həddi deyil.
  Bəs niyə İkinci Dünya Müharibəsi bitənə qədər ən ağır Alman tankı "Siçan"ı səviyyələrdən keçmək mümkün deyil?
  Bu, həqiqətən, mükəmməlliyin və gözəlliyin tacının yenidən bölüşdürülməsidir. Daha doğrusu, gigantomaniya inkişaf edərsə nə baş verə bilər.
  Medvedev siçanları qovmağa başladı.
  Mouse tankı, əslində metalda mövcud olan tank, əslində metalda təcəssüm olunanların ən ağırı idi, sürdü və hətta döyüşdü. "Siçan"ın ön zirehləri gövdənin aşağı hissəsində 150 mm, gövdənin yuxarı hissəsində 200 mm, qüllənin ön hissəsində 250 mm, yanlarda isə 210 mm-dir. Gördüyümüz kimi, tank, hətta ilk versiyasında, alnında və hətta yan tərəfdən bütün seriyalı sovet tankları üçün keçilməzdir. İS-2 və SU-100 hər hansı bucaqdan bu tanka nüfuz edə bilmədi. Yalnız İS-7 Maus üçün problem yarada bilər və bu tankla əslində döyüşə bilərdi. Lakin IS-7 yalnız müharibədən sonra meydana çıxdı və heç vaxt istehsala getmədi. Və "Siçanlar" artıq 1943-cü ildə cəbhədə döyüşə bilərdi. Bu tankın iki silahı var: qısa lüləli 75 mm və 128 mm 55 EL, IS-7-dən başqa bütün sovet tanklarına nüfuz edə bilir. Üstəlik, IS-2 uzaq məsafədən. 150 mm-lik top da var idi.
  "Siçan"ın çəkisi 188 ton idi və 1250 at gücündə mühərriki var idi, bu hələ də kifayət deyil. Ümumiyyətlə, avtomobil öz dövrünə görə ən güclüdür və tayı-bərabəri yoxdur.
  "Siçan"-2 dizayn vasitəsidir. Daha mükəmməl. Əsl hekayədə avtomobil siluetdə daha aşağı və yüngülləşdirilməli idi. Ancaq oyunda, əlbəttə ki, avtomobil daha mükəmməl, siluetdə daha aşağı, tərtibatda daha sıx, lakin daha da ağırlaşdı. Siçan gövdəsinin ön zirehləri 2350 mm-dir. Qüllənin ön zirehi 450 millimetrdir. Yanları 300 mm. Toplar 75 mm uzunluğunda lüləli və 150 mm 70 EL və ya 210 mm-lik haubitsa və ya 400 mm-lik raketatandır. Çəkisi 200 ton. Qaz turbinli mühərrik 2000 at gücü.
  "Siçan"-3 oyun maşını. Çox mükəmməl. Korpusun ön zirehləri 600 mm, qülləsi 800 mm, yanları 550 mm-dir. Silahlar 88 mm 100 EL, düşmən tankları ilə mübarizə üçün və 210 mm 70 EL. Və ya 550 mm-lik raketatan. Tankın çəkisi 250 ton, qaz turbinli mühərriki 4000 at gücüdür. Tank, demək olar ki, ən güclü silahlar istisna olmaqla, demək olar ki, bütün silahlarla keçilməzdir.
  "Siçan"-4 gigantomaniyanın yeni təkamülüdür və daha təkmildir. Korpusun ön zirehləri 45 dərəcə bucaq altında 1000 mm, qüllənin ön zirehləri bucaq altında 1200 mm-dir. Yan tərəflər 850 mm meyllidir. Silah: Düşmən tankları ilə döyüşmək üçün 105 mm 10EL top və demək olar ki, bütün növ nəqliyyat vasitələrinə qarşı kifayət qədər kifayətdir. 70 EL-də 300 mm-lik silah, istehkamları məhv etmək üçün və tanklar üçün lazımsızdır. Və ya əvəzinə, 750 mm-lik raketatan.
  Maşının çəkisi 350 tondur, bu belə zireh və silahlar üçün o qədər də çox deyil. Hətta döyüş gəmisinin silahları belə maşına baş-başa daxil ola bilməz. Yalnız güclü qanadlı raketdən və ya çox böyük bombadan birbaşa zərbə belə bir maşını məhv edə bilər. Hər tərəfdən, İkinci Dünya Müharibəsinin bütün tankları və özüyeriyən silahları tərəfindən keçilməzdir. Mühərrik 6000 at gücünə malik qaz turbinidir.
  Yaxşı, "Siçan"-5 bu seriyanın ən yüksək səviyyəsidir. Gövdə alnının ön zirehləri bucaq altında 1600 mm, qüllənin alnı 2000 mm, yanlar bucaq altında 1500 mm-dir.
  Bütün tanklarla döyüşmək üçün 100 EL-ə malik 128 mm-lik top, IS-7 və 900 mm-lik reaktiv yaylım atəşi də daxil olmaqla bütün markalara qarşı kifayətdir. Digər silahlar praktiki deyil. Onlarla pulemyot var. Tankın çəkisi 500 tondur. 10.000 at gücünə malik qaz turbinli mühərrik. Avtomobil, deyək ki, mükəmməlliyin özüdür. Demək olar ki, heç bir şey alnına dəyə bilməz. Super tank...
  Bununla belə, əgər kimsə "Siçan"-5-dən daha sərin bir şey tapmağın mümkün olmadığını düşünürsə, bu, heç də doğru deyil. İkinci Dünya Müharibəsi haqqında yaxşı bir oyun müəlliflərinin təxəyyülü sonsuzdur.
  Məsələn, "Sıçan" da var. Real tarixdə bu tank bütün layihə avtomobilləri arasında ölçü rekordunu saxlayır və hətta qismən metalda təcəssüm olunurdu.
  "Siçovul" tankının 400 mm-lik ön zirehləri var, yan zirehləri də bir qədər əyilmişdir. Silah: dörd 210 mm silah və ya bir 800 mm silah və iki 150 mm haubitsa, on bir zenit silahı. Çəkisi 2000 ton, dizel mühərriklərinin ümumi gücü 10.000 at gücünə bərabərdir.
  "Rat"-2 tankı daha təkmil plana malik dizayn vasitəsinin təkamülüdür. Ön və 800 mm-lik istənilən zireh, böyük rasional meyl bucağı ilə. Silahlanma 1000 mm-lik top və dörd 150 mm-lik haubitsa, yer və hava hədəflərinə atəş açmaq qabiliyyətinə malik on altı zenit silahıdır. Çəkisi 3000 ton, qaz turbinli mühərriklər, ümumi gücü 20.000 at gücüdür.
  "Rat"-3 daha güclü və təkmil maşındır. Zireh 1200 - bucaq altında millimetr. Silah: bir 1250 mm top və altı 150 mm haubitsa. Həm hava, həm də yer hədəflərinə atəş açmaq qabiliyyətinə malik iyirmi zenit silahı. Çəkisi 4000 ton, qaz turbinli mühərriklər, ümumi gücü 35000 at gücüdür.
  "Rat"-4 daha güclü və təkmil maşındır.Bucaq altında 1600 mm-lik zireh. Silah - bir 1600 mm-lik top və doqquz 150 mm-lik haubitsa, hava və yer hədəflərini atəşə tuta bilən iyirmi beş zenit silahı. Çəkisi 5000 ton, qaz turbinli mühərriklər, təkmilləşdirilmiş, ümumi gücü 50.000 at gücü.
  "Rat"-5 ən yaxşı tankdır. Hər tərəfdən 2500 millimetrlik zireh. Silah: bir 2500 mm top. Və on beş 150 mm-lik haubitsa. Hava və yer hədəflərini atəşə tuta bilən qırx zenit silahı. Çəkisi 10.000 ton. Mühərrik kimi nüvə reaktoru, gücü 100.000 at gücündən çoxdur.
  Tank əslində oyunun ən yaxşısıdır. Həm də çəki və digər xüsusiyyətlərə görə.
  Yaxşı, Tokionun fırtınasını "Rat"-5-ə həvalə edə bilərsiniz. Düzdür, o qədər bahadır ki, fırıldaqçı kodu bir neçə dəfə işə salmalısan.
  Amma ümumilikdə Medvedevi qane etmək olar. O, hərtərəfli oynadı.
  Və nəhayət virtual reallıqda "Rat"-5-ə baxdım. Necə vicdansız yaxşı oynamaq olar.
  Amma sonra yenidən Medvedevə zəng edirlər.
  Bu dəfə baş nazirin birinci müavini və baş nazirin səlahiyyətlərini icra edən Siluanovdur.
  O, kədərli bir tonda dedi:
  - Dmitri Anatolyeviçi itirdik! Demək olar ki, bütün bülletenlər artıq hesablanıb!
  Medvedev hazırcavab dedi:
  - Pis qalib gəlməkdənsə yaxşı uduzmaq yaxşıdır!
  Siluanov təəccübləndi:
  - Bu necə mümkündür?
  Medvedev izah etdi:
  - Əgər Vitali Kliçko ilk dəfə Kiyevin meri seçilsəydi, onun rinqə qayıtması baş tutmazdı. Böyük çempion əvəzinə bələdiyyə sədri gülüş obyekti olardı!
  Siluanov bununla razılaşdı:
  - Bəli, düz deyirsən, Dmitri Anatolyeviç! Kliçkonun uduzmaq üçün üstünlüyü var idi... Amma təəssüf ki, sizdə belə bir üstünlükdən əsər-əlamət yox idi!
  Medvedev cavab olaraq mahnı oxudu:
  - Mən azadam, göydəki quş kimi,
  Mən azadam, qorxunun nə demək olduğunu unutmuşam...
  Mən vəhşi külək kimi azadam
  Mən reallıqda azadam, yuxuda yox!
  Siluanov mızıldandı:
  - Bəli, siz sadəcə şairsiniz Dmitri Anatolyeviç! Biri sənin haqqında ayələr yaza bilər!
  Medvedev ciddi cavab verdi:
  - Hər halda, indi sakitcə sevimli işlə məşğul ola bilərəm - kompüter oyunları oynaya bilərəm! Və bundan əvvəl, iyirmi ildir ki, mən bunu yalnız uyğun və başlanğıcda ödəyə bilərdim!
  Siluanov sönük mızıldandı:
  - Oyunlarda?
  Medvedev təsdiqləyib:
  - Məhz oyunlar! Və hansısa hərbi-iqtisadi strategiyanı öyrənməyiniz faydalı olardı!
  Baş nazirin birinci müavini könülsüz dilləndi:
  - Mən məşqə üstünlük verirəm!
  Medvedev cavab olaraq qışqırdı:
  - Pis reallıq lənətə gəldi, səni dəli edə bilər!
  Siluanov soyuqqanlı cavab verdi:
  - Oyun dünyası ilə reallıqdan qaçmaq istəyirsiniz? Təqdirəlayiq!
  Baş nazirin səlahiyyətlərini icra edənin sözlərində ironiya var idi.
  Medvedev dedi:
  - İcazə verin, sizin üçün də Rusiya qəhrəmanının ulduzunu asım!
  Siluanov məsləhət gördü:
  - Özünüzü asın, cənab prezident!
  Medvedev gülərək cavab verdi:
  - Bəlkə bu yaxşı fikirdir! Əks halda, Putin yalnız ölümündən sonra mükafatlandırıldı!
  Baş nazirin səlahiyyətlərini icra edən cavab verdi:
  - Sağ olun, cənab Prezident!
  Medvedev melodik şəkildə davam etdi:
  - Axmaq boş gözlər üçün...
  Siluanov birlikdə oxudu:
  - Hər şeyin mümkün olduğuna görə...
  Medvedev bitirdi:
  - Amma yaşaya bilməzsən!
  Baş nazirin səlahiyyətlərini icra edən cavab verdi:
  - Ciddi olsa da, çox güman ki, məni uzaqlaşdıracaqlar! Deyəsən, qarışmalı olacağıq!
  Medvedev soyuqqanlı cavab verdi:
  - Yer üzündə çoxlu yerlər var!
  Siluanov başını tərpətdi və qışqırdı:
  - Bir sözlə, cənab Prezident, siz mənə qəhrəman ulduz vəd etdiniz!
  Medvedev ağzının üstündə qışqırdı:
  - Fərman hazırlayın!
  Ona başqa bir mükafat kağızı gətirdilər. Məsələn, prezident səlahiyyətlərini icra edən yaz.
  Eyni zamanda, Medvedev onu bir dəstə adama mükafatlandırdı. Bizimkini bilin!
  Eh, artıq çox gecdir və Rusiya prezidentinin səlahiyyətlərini icra edən yuxuya getdi.
  O, başqa bir alternativ tarix arzusunda idi. Kuropatkinin başçılıq etdiyi çar ordusu Port Arturu azad etmək üçün mübarizə aparır. Amma Medvedevin özü lazerlər və haşhaş toxumu boyda, lakin Xirosimaya atılan bombalar qədər öldürücü olan termokvark mərmiləri ilə döyüş robotunda peyda oldu.
  Medvedev öz döyüş robotu ilə yaponlarla necə vuruşa bilər? Samuraylar minlərlə tərəfindən necə parçalandı. Lazerlər və blasterlər necə istifadəyə verildi.
  Və yaponları qırdılar, konkret olaraq onları qırdılar. Və onu parçalara ayırdı. Və bu, onların sıralarını məhv etdi.
  Taxtını itirmiş Medvedev döyüşdən həzz aldı. O, müqəddəs kral taxtını sarsıtmağa cəsarət edən bu samurayları biçir.
  Bəs həqiqətənmi pisdir, düzünü desək, çarın dövründə idi?
  Allah hər bir ölkəyə II Nikolay kimi çarı nəsib etsin. Bu, ziyalı hökmdarın, eyni zamanda ziyalının əsl nümunəsidir.
  Təəssüf ki, Kuropatkin kimi qeyri-məxluq onu ruhdan saldı. İndi də Medvedev yaponların üzərinə düşüb. Və gəlin onları döyək. Və bunu etmək çox cəsarətlidir.
  Lazer şüaları isə minlərlə samurayı məhv edir. Daha bir neçə dəqiqə döyüş və
  Yapon ordusu yoxdur.
  Samuray bəyləri nə yedilər? İndi bəlkə biz sizin gəmilərinizdə işə başlaya bilərik.
  Medvedev döyüş robotunu havaya qaldırdı və Toqo donanmasının mövqelərinə qaçdı. O, rus cəngavəri ilə nə edə biləcəyini düşünür?
  Bir termokvark robotu belə sürətlə qaçır. İndi o, artıq dənizin üstündədir. Gəlin Toqonun donanmasını batıraq. Armadilloları, kreyserləri və digər canlıları kəsin.
  Belə... Biz də mini termokvark bombası atsaq necə olacaq?
  Və yeni qəhrəman onu tərk edir. Bir dalğa qalxır və çıxan günəş ölkəsinin gəmilərini batırır.
  Medvedev ağciyərinin üstündə qışqırır:
  - Rusiya üçün Nikolay,
  Bütün yaponları parçalayacağam!
  Və yenə də Rusiya prezidentinin səlahiyyətlərini icra edən ekstaz vəziyyətinə düşür.
  Belə bir robotla döyüşmək əladır.
  Gəlin öz samurayınızı batıraq... Tsuşima da olmayacaq, yaponların mübarizə aparacaq heç bir şeyi olmayacaq.
  Son samuray gəmiləri artıq batmaq üzrədir. Bu necə bir qələbədir!
  Lakin hələ də Port Arturun qarşısını alan günəşin doğuş ölkəsinin bəzi hissələri var. Biz həqiqətən onlarla mübarizə aparmalıyıq. Çar Nikolay imperiyasının bütün əleyhdarlarını həll etmək.
  Medvedev həvəslə oxuyur:
  - Və samuray yerə uçdu,
  Polad və atəşin təzyiqi altında!
  Gəlin Port Arturu mühasirəyə alan qoşunları məhv edək. Həqiqətən də güclü bir qala uçdu. Və Rusiya üzünə sillə vurdu. Ən əsası isə Krım müharibəsindən də pis idi. Orada çar II Nikolayın imperiyası İngiltərə, Fransa, Türkiyə və Sardiniya krallığının koalisiyasına uduzdu. Və ləyaqətlə məğlub oldu. Və burada heç kimin ciddi rəqib hesab etdiyi Yaponiya var.
  Rusiya alçalmaya dözməsin. Bəlkə də elə buna görədir ki, xarici siyasətdə bu qədər ehtiyatlı və təmkinli Stalin Uzaq Şərqdə Yaponiyaya qarşı ikinci cəbhə açdı. Doğrudan da, samuraylar Çar Rusiyasını həddən artıq aşağıladılar.
  Bunun üçün onları kiçik termokvark bombaları ilə məhv edin və lazerlərlə yandırın.
  Rusiyanı məğlub etməyə cəsarət etməmək üçün! Oh, Allah Zelenskiyə uğurlu kral olmağı nəsib etsin.
  Yenə ruslar və ukraynalılar birləşib, tezliklə belaruslar da onlara qoşulacaq.
  Və slavyanların üçlüyü olacaq!
  Medvedev yaponları Port Artur yaxınlığında bitirdi və qaçdı... Rusiya Yaponiyanı məğlub etdi. Koreya, Mançuriya, Kuril adaları və Tayvanı aldı. O, həmçinin yaponları böyük təzminat ödəməyə məcbur etdi.
  Çar II Nikolay öz mövqeyini gücləndirdi, inqilab və lazımsız düşüncə ortaya çıxmadı.
  Çar Rusiyası Çindən keçərək hərəkətini davam etdirdi. Və onun şərqdə genişlənməsi.
  Lakin Kayzer Almaniyası, Çar Almaniyasının böyük dövlətə çevrilməsinə və real tarixdə olduğundan daha sürətlə və daha çox böyüməsinə baxmayaraq, yenə də irəli getdi və Birinci Dünya Müharibəsinə girdi.
  Bəli, iki cəbhədə.
  Yaxşı, indi Medvedev almanları məhv etmək vəzifəsini öz üzərinə götürdü. Onların Çar Atanı incitmək üçün heç bir əsası yoxdur.
  Və düşmənləri lazerlə necə vurur. Gəlin onları Şərqi Prussiyada qasırğa kimi döyək. Medvedev lazer və qravitasiya enerjisi şüalarından istifadə edərək alman qoşunlarına atəş açır.
  Eyni zamanda qızlar da peyda oldular. Təbii ki, bikinidə. Alenka və Nataşa. Qoy Krautları işıq qılıncları ilə doğrayın.
  Bəli, Böyük Çar Nikolay, nasistlər heç vaxt belə bir şey xəyal etməmişdilər. Sizə qarşı nə planlaşdırırlar, atalar?
  Medvedev aqressiv oxuyur:
  - Qovun, qarpız, buğda çörəyi,
  Səxavətli, firavan torpaq...
  Və o, Sankt-Peterburqda taxtda oturur,
  Ata Çar Nikolay!
  İnauqurasiya tarixi erkən təxirə salınıb. Medvedev isə tamamilə öz ixtiyarına buraxıldı. Necə ki, siz uşaqla sevişərkən.
  Medvedev həmçinin ölümündən sonra Andropova Rusiya Qəhrəmanı ulduzu verdi. Hansı ki, yəqin ki, əvvəllər edilməli idi. Və Andropovun abidəsinin tikilməsi haqqında fərman verdi.
  Eyni zamanda, prezident səlahiyyətlərini icra edən Yejov və Yaqodanı da öz vəzifələrinə bərpa edib. Niyə burada mərasimdə dayanmaq lazımdır?
  Sonra Bobbi Fişer adına yeni orden təsis etdi. Amma onun böyük şahmatçı olduğunu heç nə deyə bilməzsən. Həm də təkcə əla deyil, həm də qalmaqallı. O, təkcə şahmatda yox, hamıdan üstün olmaq istəyirdi.
  Həm də üç dərəcə: bürünc, gümüş və qızıl!
  Və təbii ki, ilk növbədə Dmitri Medvedev bu ordeni: Qarri Kasparov, Anatoli Karpov və... Kliçko qardaşlarına verdi!
  Və eyni zamanda Dmitri Medvedev Vladimir Kliçko ordenini təsis etdi. Həm də maraqlı bir hərəkət. Üç səviyyə: bürünc, gümüş, qızıl.
  Və sonra Svyatogor ordeni var, parlaq bir həll.
  Medvedev sükanı idarə edir və pedallar vurur. Və bunu yenidən icad edir. Bu ayıdır. Bütün ayılara ayı.
  Və onun yeni fikirləri var. Məsələn, hər rusa təzə maşın verin.
  Bu arada get kompüterdə oyna. Medvedevin ən çox istədiyi şey. Beləliklə, o, indi yeni strategiyanı işə salıb. Müxtəlif səviyyələrdə müharibə. Bu barədə prezident, hətta keçmiş prezident də oynamaq istəyirdi.
  Beş işçi və hər biri min ədədlə başlayırsınız: kömür, dəmir, daş, neft, yemək, qızıl.
  Və gəlin əvvəlcə yeni işçilər yetişdirmək üçün icma mərkəzi tikək. Sonra mədənləri və kənd təsərrüfatını inkişaf etdirməyə başlayırsınız.
  İlk növbədə, təbii ki, işçilərin daha yaxşı uyğunlaşması üçün yemək əldə etmək.
  Medvedev ən güclü, ən müasir kompüterə sahibdir. Və bir çox vahidi çıxara bilərsiniz.
  Siz özünüzə bir şəhər və yeni ticarət mərkəzləri qurursunuz. Pul, əlbəttə ki, əvvəlcə problemdir. Ta ki zərbxana, bazar, elmlər akademiyası və s.
  Amma Medvedev varlanmağın universal yolunu bilir. Daha çox kənd təsərrüfatı işçisi işə götürün və çörək üçün resurslar alın. Bazar tikmək çox ucuzdur. Və sonra siz pul yığdınız, akademiya aldınız, mişar dəyirmanı tikdiniz və yeni mədənlər düzəltdiniz. Və sonra daha çox... Və qızıl axdı - ən bahalı məhsul. Xüsusilə nanə bunu etdikdə. Və sonra quyuları yaxşılaşdırmaq mümkün olacaq. Beləliklə, pul daha əyləncəli şəkildə axır. Təkmilləşdirmək üçün istifadə edilə bilər. Yeni mişarlar, yeni kənd təsərrüfatı alətləri, meliorasiya, gübrə tədqiqatı. Yeni növ şum...
  Sonra quyuların dərinləşdirilməsi və yeni işçilərin vurulması. Yeni fermalar. Ət istehsalı. Evlərin tikintisi. Həkimlərin, polislərin, quyuların, bazarların, memarların, yanğınsöndürənlərin evlərinə. Və s... Vergilərin yığılması. Qızıl hasilatında yeni təkmilləşdirmələr. Və yeni məkan və iş binalarının inkişafı.
  Onsuz da getdikcə daha çox pul var... Artıqlıqlar var və kazarma tikməyə başlaya bilərsiniz.
  Oyun maraqlı və çətin keçir. Şəhər böyüyür. Hələ müharibə yoxdur. Burada sülh vaxtı qurmaq olar, daha zəif düşmən seçə bilərsiniz... Əslində Medvedev hələ də hərbi-iqtisadi strategiyada güc toplayır.
  Hərbi akademiya tikilib. Və qoşun yaratmağa başlayırsan. Süvarilər, piyadalar, alovlar, minaatanlar və digər qüvvələr. Təbii ki , artilleriya. Və ya yenə də çən zavodunun quyularını yaxşılaşdırmaqla. İlk avtomobillər, əlbəttə ki, yüngül və primitivdir, lakin onları idarə etmək olar.
  Medvedev çaşıb qaldı.
  Oyun prezidenti bitirdi. Özünüzə getdikcə daha çox yeni evlər tikirsiniz. Bunlara katiblər məktəbi, kitabxana və müxtəlif səviyyəli əyləncələr daxildir. İstər musiqiçilər, istər rəqqaslar, istər kəndirbazlar, istər senetçilər, istərsə də zooparklar. Və ya başqa bir kazino.
  Və təbii ki, müxtəlif tanrılara məbədlər.
  Bəli, imperiyada çoxlu müxtəlif dinlər var. Müxtəlif məbədlər tikmək yaxşıdır.
  Və burada hər şey fərqlidir. Məscidlər, kilsələr, ibadət evləri, Buddist məbədləri, stupalar, bütpərəst tanrılar.
  Bəli, zəngin bir missiya. Çayı keçəndə də körpülər tikirsən.
  Çox iş var. Həmçinin müxtəlif dinlər üçün bayramlar təşkil edin ki, tanrılar inciməsin.
  Və s. fasiləsiz. Və Elmlər Akademiyasında iş davam edir, indi bir təkmilləşmə, sonra başqa. Ya gəmiricilərə, ya da həşəratlara qarşı bir vasitə - kənd təsərrüfatını yaxşılaşdıran nə varsa, traktorlar ortaya çıxır.
  Hətta Tanrılar da yaxşı məhsul göndərirlər. Beləliklə, tankları və təyyarə zavodlarını uzaqlaşdıra bilərsiniz. Yüngül təyyarələrdən başlayaraq, atom bombardmançılarına çata bilərsiniz. Və vahidlərin sayı durmadan artır. Artıq yüz minə çatıb.
  Medvedev yeni texnologiyalar oynayır və təbliğ edir. Hələ qorxu yoxdur. Mübarizə aparmaq lazım deyil, xalqınız üçün rifah və mədəniyyət göstəricisini yüksəldə bilərsiniz. Və bu da vacibdir. Amma indi kifayət qədər pul və resurslar var.
  Oyunda daha yaxşı olan şey quyuların tükənməməsidir. Siz həmişə resursları çıxara bilərsiniz.
  Və xəritədə yeni şəhərlər tikin... Hətta piramidaya və ya dünyanın başqa möcüzəsinə qərq olun.
  Medvedev həm də yeni kazarmalar tikir. Düzdür, qoşunların çoxluğu rifah göstəricisini azaldır. Təbii ki, burada problem yaranır. Amma hələlik döyüşəcək kimsə yoxdur... Amma yeni texnologiyalar tətbiq oluna bilər ki, tanklar və təyyarələr daha sürətli olsun. Və ağır bombardmançıları yetişdirin.
  Ancaq niyə orta əsrlər səviyyəsində düşməni ələ keçirməyək, onsuz da orta tankları var?
  Daha çox tank istehsal edən və eyni zamanda onların parametrlərini yaxşılaşdıran Medvedev isə sürətlə qonşu ölkəni işğal edir.
  Həm də yuxarıdan təyyarələr. Və düşməni bütün gücümüzlə bombalayaq. Sən onun üstünə napalm yağdırsan.
  Və bu, qaydalara görə bir oyun deyil.
  Medvedev orta əsr şəhərinin dağıdılmasından həzz alırdı. Sonra ibtidai ordusu ilə bütün ölkə. Təyyarələri və tankları cüzi ziyan görsə də, həzz aldı və qalib gəldi. Beləliklə, tutuş nisbətən asan oldu. Və sonra yenə fəth edilən ərazidə şəhər salırsan...
  Və tanklarınız artıq ağırdır. Həm nüvə əleyhinə müdafiə, həm də aktiv zireh əlavə etmək mümkündür.
  Medvedev artıq on saat idi ki, oynayırdı və gözləri yorulub bir-birinə yapışmağa başladı. Prezidentin səlahiyyətlərini icra edən yuxuya getdi.
  Əvvəlcə Medvedev qeyri-müəyyən bir şeylə fırlanırdı. Amma uzun sürmədi. Və sonra ultra müasir T-95 tankı təpəyə uçdu. Artıq gec payız idi və yağışın ləpələri zirehlərə dəyirdi.
  Medvedev dedi:
  - Vysokaya dağı uğrunda döyüşün həlledici günü! Port Arturun bütün müdafiəsinin açarı olan o dağ. Bu gün düz 21 noyabr, yaxud yeni üsluba görə dekabrın 4-üdür. - professor hiddətlə yumruğunu zirehinə vurdu və qışqırdı. - Ancaq Vysokaya dağını tutmaq olmayacaq! Sakit okean eskadronu yaşayacaq!
  Yaponlar az qala Vysokaya dağını tutdular. Onlar qarışqa kimi sürünərək, hər tərəfdən qalın axarlarla içəri girdilər. T-95 152 mm-lik sürətli atəş topu ilə atəş açdı.
  Alenka joystik düyməsini basdı və avtomatik top yaponlara zenit silahı kimi dəydi. Güclü yüksək partlayıcı parçalanma mərmiləri bir atışla yüzlərlə yaponu sıradan çıxardı.
  Nataşa da öz növbəsində səkkiz ağır pulemyotdan atəş açıb. Mən də joystikdən istifadə etməyə üstünlük verdim.
  Medvedev tankı sürdü, supermaşın inamla dik yamaclara qalxdı və izlər Çıxan Günəş ölkəsinin döyüşçülərini əzdi.
  Marqarita fit çalıb dedi:
  - Biz tarix yazırıq!
  Prezident səlahiyyətlərini icra edən qəzəblə təsdiqlədi:
  - Əlbəttə! Heç bir halda Port Arturun təslim olmasına icazə verməyəcəyik!
  Silahdan atəş açan Alenka, əlli kiloqram ağırlığında artan dağıdıcı gücü olan bir mərmi tüpürərək dəqiqədə iyirmi mərmi atdı. Bir dəqiqə ərzində bir ton metal və partlayıcı dəqiqliklə püskürdü.
  Və qız çox dəqiq vurdu.
  Hər biri dəqiqədə beş min atış atan pulemyotlar. Və ya qırx min iri güllə, qısa müddət ərzində. Və samurayları necə qəbul etdilər? Onlara necə basmağa başladılar.
  Alenka hətta oxudu:
  - Və düşmən sürüsü polad və qurğuşun təzyiqi altında yerə uçdu!
  Rus tankı aqressiv işləyirdi. Burada min yapon kəsdi, ikincisi budur. Onları təbəqələrlə çıxarmaq.
  Nataşa güldü və oxudu:
  - Rusiyanın şöhrəti üçün! Gəlin Vətəni heç vaxt unutmayaq!
  Və yenə ölümcül çaplı pulemyotlardan atəş açır. Və minlərlə yapon ölü vəziyyətdədir.
  Medvedev onu götürüb fısıldadı:
  - Çar Nikolay! Siz əla olacaqsınız.
  Və bitməmiş samurayları tırtılların altında əzək.
  Marqarita məntiqlə qeyd etdi:
  - II Nikolay çarların ən böyüyü ola bilərdi. Onun Çini Rusiya vilayətinə çevirmək üçün hər şansı var idi - Sarı Rusiya!
  Medvedev samurayları vurdu, tırtıl kimi onların üstünə qaçdı və dedi:
  - Qoy belə olsun!
  Mərmi ardınca mərmi uçdu. Onlar kvazi maddə kimi çoxaldılar, atomların və molekulların faktiki artımından çox daha az enerji tələb edirdilər.
  Alenka zərif barmaqları ilə joystik düymələrini basaraq hətta qışqırdı:
  - Rus çarlarının adına!
  . FƏSİL Љ 6.
  Silah gurladı və gurladı. O qədər yüksək səslə olmasa da, boğuq olsa da, danışmaq mümkün idi.
  Marqarita prezident səlahiyyətlərini icra edəndən soruşdu:
  - Nə, mərmilərin sayı sonsuzdur?
  Medvedev cavab verdi:
  - Kvazimateriya yaratmaq üçün çox enerji tələb etmir. Və termonüvə reaktorunu su ilə doldurmaq armudu atəşə tutmaq qədər asandır!
  Marqarita fit çaldı:
  - Bəli, bu parlaqdır! Siz şokoladlı dondurma da bu şəkildə edə bilərsiniz!
  Medvedev ah çəkərək etiraz etdi:
  - Hələ yox, amma çox tezliklə, hə! Təəssüf ki, indiyə qədər yalnız kvazi maddə əldə edirik!
  Alenka, çılpaq barmaqları ilə joystik düymələrini basaraq, iri pələng dişləri ilə gülümsəyərək qeyd etdi:
  - Bu maddə yaratmaq qabiliyyəti həm də ilahidir!
  Medvedev güldü. Dağın ətrafında getdikcə daha az yapon, getdikcə daha çox meyit var idi. Samuray tanka atəş açmağa çalışsa da, nəticəsiz qalıb. Mərmilər yağış damcıları kimi zirehdən sıçradı.
  Prezident səlahiyyətlərini icra edən qeyd edib:
  - İnsan isə Allahın surətində və surətində yaradılmışdır.
  Ölümcül mərmilər atan Alenka qeyd etdi:
  - Hələ də yaradılıbsa. Bəlkə də biz insanlar kainatın ən ağıllı, güclü və güclü varlığıyıq!
  Medvedev məntiqlə təklif etdi:
  - Bəşəriyyətin birləşməsi daha zəruridir! Biz birləşməliyik! Onda biz qəm və məğlubiyyət bilməyəcəyik!
  Nataşa əminliklə dedi:
  - Çar imperiyası hamını birləşdirməyə qadirdir! Və istisnasız olaraq hamını monolitdə birləşdirin!
  Və qız yenə pulemyotlardan atəş açdı. Sol cinahdan girməyə çalışan yaponlar əzərək. Qumbaralar T-95 tankına zərər verməyib. Və silahlar da uzaqdan ya qaçırdı, ya da mərmiləri təsirsiz idi. Üstəlik, dünyanın heç bir ölkəsində zirehdələn silah yoxdur. Və belə bir tanka belə asanlıqla daxil ola bilməzsiniz. Onun müdafiəsi yüksək səviyyədədir.
  Və pulemyotlar biçilir və mərmilər süpürülür. Və hər şeyi xüsusi və çox ölümcül edirlər.
  Nataşa güldü və dedi:
  - Çox Yapon itkin olacaq!
  Alenka bununla razılaşdı:
  - Çox!
  Və o, sapfir gözlərini parıldatdı. Və bu qız haqqında çox fərqli şeylər var, əsl terminator.
  Döyüşçülər atəş açır. Və samuray qanaxır. Dəqiqədə qırx min güllə və bir ton mərmi, bu çox böyük dağıdıcı qüvvədir.
  Nataşa qeyd edir:
  - Biz ağır ölümlə üzləşən döyüşçülərik!
  Alenka bununla razılaşdı:
  - Və təkcə ölüm deyil, bütün kainatdakı güc mənbəyi!
  Marqarita ehtiyatla qeyd etdi:
  - Çar Rusiyası bütün dünyanı fəth etsə, bəşər tarixində bütün müharibələrə birdəfəlik son qoyulacaq!
  Medvedev razılaşdı:
  - Əlbəttə, canım! Müharibələr heç kimə lazım deyil! Ancaq insanlıq birləşməlidir!
  Nataşa öküzü öldürən panterin sevincindən hıçqırdı:
  - Biz bir olanda yenilməz oluruq!
  Və gözlərindən qığılcımlar buraxdı! Bu qızdır! O, od alovunu, buz və poladdan ibarətdir.
  Amma indi sonuncu yaponlar ölür. Və dağa basqın edəcək başqa heç kim yoxdur. Çıxan Günəş Ölkəsinin əlli mindən çox öldürülən döyüşçüsü Vysokaya dağının altında qaldı.
  Döyüş bitdi.
  Dördü bir təpədə yer aldı və Medvedev dedi:
  "Hələlik qarnizonla danışmasaq yaxşı olar." Ümumiyyətlə, biz nə edəcəyik?
  Alenka təklif etdi:
  - Hələ də çoxlu yaponlar var. Gəlin bütün Nogi ordusunu məhv edək.
  Marqarita bununla asanlıqla razılaşdı:
  - Bu belədir! Bütün samurayları sıxışdıracağıq! Və əla olacaq!
  Medvedev gülümsədi və dedi:
  - Bizim tank da suyun altında üzə və mərmi atəşinə tuta bilir. Yapon donanmasını batıraq!
  Nataşa sevinclə qışqırdı:
  - Bu belədir! Düzdü, dənizdəki bütün samurayları götürüb silək.
  Yapon eskadronu növbəti bombardmana yenicə başlamışdı. Mərmilər, o cümlədən on bir və on iki düymlük silahlardan uçdu. Və bu, görürsən, ciddidir.
  Tank sahilə doğru irəlilədi. Alenka barmaqlarını maşının gövdəsinə vuraraq qeyd etdi:
  - Yaxşı, dənizə. Bəs biz quruda təşəbbüsü yaponlara necə verə bilərdik?
  Müharibə haqqında bir az məlumatı olan Marqarita xatırladı:
  - Pulemyotlarımız var idi və Mosin tüfəngi Yapon tüfəngindən qat-qat etibarlı və təsirli idi. Dənizdə hər şey düzəlməsəydi, quruda samurayların şansı yox idi!
  Alenka hirslə yalın ayağını döşəmədə gəzdirdi və mızıldandı:
  - Xəyanət! Önəmsiz xəyanət!
  Nataşa təklif etdi:
  - Hamını asacağıq!
  Tank suya girdi. Yanlardan maşını idarə edən pervaneler peyda oldu. İlk hədəf budur: Yapon esminesi. Nataşa nazik barmaqları ilə joystik düymələrini basdı.
  Və mərmi öldürücü qüvvə ilə gəminin lap dibinə dəydi. Zirehi çevirdi.
  Esmines daha bir mərmi aldı. Nataşa yenidən barmağını sıxdı.
  Sonra yaponlar boğulur.
  Alenka güldü:
  - Gəlin növbə ilə boğulaq! Pulemyotlar su altında çox təsirli deyil!
  Qız isə joystikə basdı, bu dəfə məhvedicinin dibinə mərmi göndərdi.
  Marqarita təbəssümlə cavab verdi:
  - Yaxşı, xanımlarımız var!
  Nataşa yenidən mərmi göndərdi və qışqırdı:
  - Rus adına, qələbə olsun!
  Alenka mərmiləri tüpürdü. O, Doğan Günəş ölkəsinin gəmisinin altını kəsdi və gördü:
  - Yenə də Rusiyada çar hakimiyyəti təbliğatın iddia etdiyi qədər pis deyildi.
  Marqarita bununla razılaşdı və həvəslə danışdı, xüsusən də onsuz da heç bir işi olmadığı üçün.
  - Çar II Nikolayın dövründə Rusiya pulun qızıl standartını tətbiq etdi. İmperiyanın pul vahidi dünyanın ən möhkəm və sabit valyutası oldu. Qiymətlər də demək olar ki, dəyişməz qalıb. Çar Nikolayın dövründə isə ödəniş ayda otuz yeddi rubla çatırdı. Əslində, Rusiya həyat səviyyəsinə görə dünyanın qabaqcıl ölkələrindən birinə çevrilib. Sənaye istehsalı dünyada dördüncü oldu.
  Dmitri Anatolyeviç Medvedev yuxudan sonra kompüterdə oynamağa başladı. Bu halda o, strategiyanı davam etdirmək üçün özünü kəsirdi. Gücləndirilmiş hakimiyyət ələ keçirdi. Rusiya prezidenti vəzifəsini icra edən tankları döyüşə atıb.
  Və ağır.
  Hələ yaxşı oyundur. Bir az sürdüm və yüz tondan ağır tanklar aldım. Medvedev prezident olanda yüz tondan ağır tanklar hazırlamaq istəyirdi. Lakin Putin bunu o zaman vermədi. Ancaq fikir cazibədar görünürdü. Super ağır maşınlar. Və altı növ avtomobil. Beş yüz tondan çox.
  Amma indi Medvedev nüvə mühərrikləri olan tankları döyüşə atır. Və orta səviyyəli ölkələrin müdafiəsini sındırır. Və yenə ələ keçirmələr. Bəli, əla... Bir az asanlaşdırmaq üçün hərbi məsləhətçini birləşdirin. Və onunla birlikdə düşmənin məhvinə rəhbərlik edirsən. Və onun tutulması.
  Budur, başqa bir imperiyanı fəth edirsən... Burada müharibə daha ciddi olsa da, ona Napoleon səviyyəsində olan hərbi məsləhətçi rəhbərlik edir. Beləliklə, siz sadəcə izləyə və Stolypin səviyyəsində bir iqtisadçı ilə imperiyanızı qura bilərsiniz.
  Medvedev isə bir neçə saat nəhəng ekranlı kompüterdə oturduqdan sonra xoruldamağa başlayıb.
  O, çox uzun müddət yuxusuz qalıb.
  Alenka yaponlara atəş açıb. Bu dəfə kreyseri batıraraq oxudu:
  - Biz dünyanın ən güclüsüyük,
  Bütün düşmənlərimizi tualetdə islatacağıq.
  Vətən göz yaşlarına inanmaz,
  Biz isə şər oliqarxlara beyinlərini verəcəyik!
  Və qız güldü. Və dişləri mirvarilərlə parıldadı!
  Medvedev təklif etdi:
  - Yaponiya ilə müharibə qələbə ilə başa çatdığından, Rusiyanın iqtisadi artımı daha da böyük olacaq! Çar imperiyası isə ən zəngin ölkəyə çevriləcək!
  Alenka başqa bir esminesi batırdı və fısıldadı:
  - Biz həmişə zəngin olmuşuq! Sifariş çatmadı!
  Nataşa Günəş Ölkəsinin döyüş gəmisini vurdu və dedi:
  - Birinci Dünya Müharibəsində almanlardan heç bir şəkildə geri qalmadıq. Amma beşinci kalona görə qələbəni əldən verdik!
  Alenka armadillonun qarnına başqa bir mərmi də göndərdi və dedi:
  - Əlbəttə! Beşinci kolon hər şeydə günahkardır. Birinci Dünya Müharibəsi zamanı almanlar Minskə belə yaxınlaşa bilməyiblər və Qalisiyada döyülüblər. Stalinin dövründə isə onlar artıq Kremli durbinlə görürdülər. Bu nə deməkdir?
  Nataşa döyüş gəmisinin dibinə daha bir mərmi atdı və mızıldandı:
  - Xəyanət! Belə bir qələbəni əldən verdik!
  Marqarita da xatırlatmağı lazım bildi:
  - Əgər xəyanət olmasaydı, biz Konstantinopol və Kiçik Asiyaya sahiblik, həmçinin Aralıq dənizinə çıxış əldə edərdik. Biz isə xəyanət və beşinci kolondan çox şey itirmişik!
  Alenka daha bir mərmi atdı:
  - Bəli, bu, beşinci sütundur! Onun nə qədər dərdləri var! Rusiya İmperiyası bütün dünyaya yayıla bilən və bəşəriyyəti birləşdirə bilən unikal bir varlıqdır!
  Nataşa aqressiv mızıldandı:
  - Əlbəttə! Mən hər şeyi edə bilərdim və mütləq edərdim! Bəşəriyyətin vahid və yenilməz olması üçün!
  Qız başqa bir mərmi göndərdi, bundan sonra döyüş gəmisi nəhayət parçalandı. Və yaponlar boğuldu.
  Marqarita səsində həyəcanla qeyd etdi:
  - Görün indi dünyada nələr baş verir? Rusiya və ABŞ müharibənin astanasındadır. Çin isə həddindən artıq məskunlaşmış və totalitardır. Dünyada nizam və firavanlıq yoxdur!
  Nataşa bu dəfə kreyserə yeni bir mərmi göndərdi və razılaşdı:
  - Dünyada nizam-intizam yoxdur! Bizə vahid idarəetmə lazımdır!
  Alenka mərmi atdı və razılaşaraq başını tərpətdi:
  - Və belə bir hökumət çar imperiyasına çevrilə bilərdi! Rusiyanın avtokratiyası qlobal sabitliyin və rifahın qarantıdır!
  Və qız başqa bir mərmi göndərdi, nəhayət kreyser parçalandı.
  Yaponlar açıq-aydın çılğın idilər. Onları kimin batırdığını anlamadan fərq qoymadan atəş açıblar.
  Qeyd edək ki, quruda Yaponiyanın say baxımından o qədər də üstünlüyü yox idi. Hətta real tarixdə ölən və yaralananda Rusiyadan qat-qat çox itki verib.
  Ancaq dənizdə Böyük Britaniya və ABŞ-da istehsal olunan Günəş Ölkəsinin gəmiləri əsasən yerli istehsal olan Rusiya gəmilərindən bir qədər yaxşı idi.
  Ancaq burada da yaponların keyfiyyət üstünlüyü olduqca əhəmiyyətsizdir. Ruslar, bəlkə də, daha dəqiq vururlar.
  Başqa bir esminesi atəşə tutub batıran Nataşa əsəbi halda dedi:
  - Doğrudan da, Rusiya daha güclü rəqiblərini məğlub edib. Məsələn, Napoleon!
  Zirehli kreyserə mərmi göndərən Alenka əlavə etdi:
  - Hə! Napoleon dahi idi! Və o daha güclü idi, amma biz onu məğlub etdik!
  Marqarita ağır ah çəkdi və gileyləndi:
  - Yaponlara uduzmaq. Bu, çox əsəbi və təhqiredicidir!
  Alenka bununla razılaşdı:
  - Çox bezdirici! Təəssüf ki, buna görə Romanovlar sülaləsinin dövrü başa çatdı. Dövr şanlı, qəhrəmanlıq, fəthlər, qələbələrdir. Bizim öz Çingiz xanımız olmasa da, İvan Kalitanın vaxtından yüksəlirik.
  Və qız başqa, çox öldürücü mərmi göndərdi. Və zirehli kreyser iki hissəyə bölündü.
  Nataşa davam etdi və bir mərmi ilə başqa bir esminesi batırdı. Samurayların isə çoxlu məhvediciləri var.
  Döyüşçü uşaqlardan soruşdu:
  - Bəs görəsən niyə dünya tarixində imperiyalardan heç biri mütləq gücə çatmayıb?
  Alenka yenidən başqa bir məhv edənin qarnına bir mərmi göndərdi və elan etdi:
  - Hə, doğrudan da, niyə? Hamı düşdü. Və Fars İmperiyası, Makedoniyalı İsgəndər və Roma İmperiyası. Niyə heç kim bəşəriyyəti birləşdirməyib?
  Nataşa məyus halda ayağını möhürlədi. Başqa bir gəmini batırdı və dedi:
  - Bu belədir! Çingiz xan bütün dünyanı darmadağın edə biləcək bir imperiya yaratdı. Lakin onun ölümündən sonra oğulları və nəvələri qarşıdurma təşkil edərək imperiyanı parçaladılar. Yalnız Çar Rusiyası özünün unitar sistemi ilə elə bir ölkə idi ki, o, uzun əsrlər boyu mövcud ola və bütün yer kürəsini udana qədər genişlənə bildi!
  Alenka gözlərini yumdu və başqa bir esminesi batıraraq dedi:
  - Çar Nikolayın böyük imperiyasına həmd olsun! Biz hakimiyyəti qeyri-legitim bolşeviklərə və müvəqqəti hökumətə verməyəcəyik!
  Nataşa da gəmiyə mərmi göndərdi. Yaponları batırdı və oxudu:
  - Allah padşahı qorusun,
  Güclü suveren
  Şöhrət üçün,
  bizim izzətimiz üçün hökmranlıq edin!
  Düşmənlərinizin qorxusuna hökmranlıq edin -
  Pravoslav Çar!
  Şöhrətlə hökmranlıq edin
  Bizim şöhrətimizə!
  Qızlar, deyəsən, doğrudan da, açıqdırlar. Samurayları belə məhv etdilər, heyran olacaqsınız. Medvedev isə qatilini sualtı çənini sürdü. Ümumiyyətlə, bu sərin bir silahdır. O, bütün Yapon donanmasını batırır. Ancaq bu, böyük bir gücdür.
  On iki, yalnız böyük zirehli gəmilər, onlarla kiçik gəmilər, o cümlədən kreyserlər. Təkcə altmışdan çox esmines var. Bütün bunları məhv etmək üçün vaxt lazımdır.
  Digər gəmini bitirən Nataşa Medvedevdən soruşdu:
  - Necə düşünürsən, Allah varmı?
  Vəzifəli zabit gülümsəyərək cavab verdi:
  - Nə mənada?
  Nataşa yeni bir mərmi göndərdi, məhv edəni bitirdi və qeyd etdi:
  - Bəli, dinlərin çoxlu versiyaları var! Həm bütpərəst, həm də monoteist var! Bəzən bu barədə düşünməyə başlayırsan. Və təlimlərdə belə bir qarışıqlıq olanda Allahın var olub-olmamasına şübhə edirsiniz!
  Alenka başqa bir esminesi parçaladı və gülərək dedi:
  - Bəli, bu baxımdan İncilə inanmaq çətindir. Bu cür rəftar edən tək Allah üçün. Və hətta sevimliləri də var idi!
  Nataşa razılıqla başını tərpətdi:
  - Bu belədir. Bir xalqın Allahın xalqı olduğuna inanırsınız? Bu, açıq-aydın daha yüksək intellektə layiq deyil!
  Bundan sonra qız iri tonajlı döyüş gəmisini batırmağa başlayıb. Döyüşçü işləyirdi.
  Lakin Marqarita öz fikrini bildirdi:
  - Sevən Tanrının qadınları bu cür eybəcər hala salmasının necə mümkün olduğu hələ də aydın deyil!
  Nataşa təəccübləndi:
  - Bu necə çirkindir?
  Marqarita səmimi cavab verdi:
  - Hə, onları qoca qadınlara çevirir! Yaşlı bir qadından daha iyrənc nə ola bilər!
  Alenka kreyserin qarnına mərmi atdı və dedi:
  - Nədənsə, yer üzündə çox iyrənc yaşlı qadınlar gəzir, bu həm axmaq, həm də dəhşətli dərəcədə çirkindir!
  Nataşa başını tərpətdi və dəstəklədi:
  - Və rəğbətsiz! Və estetik baxımdan xoş deyil!
  Döyüşçü güldü və partnyoruna göz vurdu. Necə ki, o, çox sərin və aqressivdir.
  Medvedev ciddi şəkildə qeyd etdi:
  - Doğrudan da, qocalıq çox pisdir. İnsanları çirkin, zəif, həssas edir. Ancaq təkamül nöqteyi-nəzərindən onun bəzi üstünlükləri var!
  Alenka təəccübləndi. Başqa bir esminesi vuraraq soruşdu:
  - Bu iyrənc vəziyyətdə hansı üstünlüklər ola bilərdi?
  Medvedev ciddi cavab verdi:
  - Bu, elmin və zəkanın inkişafına təkan verir. Əgər insan özünü yorğun hiss etməsəydi, o zaman onun maşın ixtira etməsinə ehtiyac qalmazdı. Eynilə , pəncələrin və dişlərin zəifliyi bıçağın ixtirasına səbəb oldu. Soyuq dövrlər və buzlaqlar bizə od yandırmağı öyrətdi. Xəstəliklər tibbin inkişafına təkan verdi. - Prezident səlahiyyətlərini icra edən Alenkanın başqa bir yapon gəmisini dibinə necə ağılla göndərdiyinə baxdı və davam etdi. - İnsanın zəif cəhətləri bir çox cəhətdən elmə təkan verdi. Uçmağı bilmirdik, amma təyyarələr yaratdıq. Və bu irəliləyişdir!
  Nataşa başqa bir mərmi göndərdi və qeyd etdi:
  - Tərəqqi. Amma yenə də yaşlı qadına baxanda o qədər iyrənc olur. Doğrudanmı insan çirkinliyi olmadan etmək mümkün deyil?
  Alenka bununla razılaşdı:
  - Hətta gənclər də təyyarə ixtira edə bilirlər. Lənətə gəlmiş qocalığı niyə doldurmaq lazımdır? Bu dəhşətli və iyrəncdir!
  Marqarita yersiz oxudu:
  - Mən komsomoldan ayrılmayacağam! Mən əbədi gənc olacağam!
  Qız isə yumruğunu metalın üzərində hərəkət etdirdi.
  Bu vaxt daha bir döyüş gəmisi batırdı.
  Sualtı tank Yaponiya donanmasını batırmağa davam etdi. Admiral Toqonun özü özünü suda tapdı və qayıqla qaçmağa məcbur oldu. Yaponiyanın böyük bir donanması var idi, lakin tamamilə yeni bir silahla qarşı-qarşıya qaldı. İndi o, tamamilə məğlub oldu.
  Yapon gəmilərini batırmağa davam edən Alenka çox iri və iti dişlərini göstərərək təklif etdi:
  - Bu barədə düşünürəm. Təbii ki, bədənlərin estetikası olmalıdır. Bir də qadınların eybəcərləşməsi, dərisi solğun, bədəni əyilmiş olması qeyri-mümkündür.
  Nataşa, dibinə başqa bir məhv edən göndərərək, bununla çox asanlıqla razılaşdı:
  - Əlbəttə! Elmin üzərində işlədiyi budur!
  Hər iki döyüşçü çox şən əhval-ruhiyyədə idi. Düşmən donanmasını uğurla batırırlar.
  Təcavüzkar qızlar böyük şücaətlərə qadirdirlər.
  Bu arada Marqarita öz fikrini bildirdi:
  - Dinlər də insanın zəifliyindən yaranıb. Əgər insan daha güclü olsaydı, dinlər olmazdı. Və təbii ki, ölüm və ölüm qorxusu insanın özü üçün təsəlli axtarmasına gətirib çıxarır!
  Alenka xatırladı:
  - Seansda iştirak etdim və heyrətamiz bir şey gördüm. Beləliklə, ətirlər var!
  Nataşa hiyləgər səsi ilə qeyd etdi:
  - Ruhların varlığında təəccüblü heç nə yoxdur! Axı biz xəyallarımızda uçuruq. Bu o deməkdir ki, ruh var və uçuşlar xatirəsi kimi!
  Medvedev razılaşaraq başını tərpətdi:
  - Bəli, ruh var! Bu baxımdan insan unikaldır! İndi bəlkə bir az əylənək!
  Yapon donanması əriyirdi. Sualtı tank qatil rolunu oynadı. Marqarita bir az kədərləndi. Birincisi, o, özünü əlavə rolunda tapdı. İkincisi, zəhlətökən, suyun altında olanda hər şeyi yaxşı görə bilmirsən. Ümumiyyətlə, Peterin Allaha qarşı güclü şübhələri var idi. Əslində niyə ruslar xristianlığı qəbul etdikdən sonra onların başına müxtəlif bəlalar gəldi. Və monqol-tatar istilası və ondan əvvəl şahzadələrin feodal parçalanması. Rus xalqları arasında müharibələr.
  Məhz o zaman, nəhayət, İvan Kalitanın dövründən Rusiyanın dirçəlişi başladı.
  Muskovi gücləndi. Məsələn, Üçüncü İvan dövründə o, nəhayət vahid, mərkəzləşdirilmiş bir dövlətə çevrildi. Və tatar boyunduruğunu atdı.
  Bəli, təbii ki, Rusiya yüksəlirdi. Yaponiyada büdrəyincəyə qədər.
  Bu, monarxiya və Romanovlar sülaləsinin tarixinin sonu oldu.
  Lakin monarxiya getdi, lakin avtoritarizm qaldı.
  Marqarita ehtiyatla Alenkanın kürəyini sığalladı. Qız məmnuniyyətlə mırıldandı. Deyəsən ondan həzz alırdı.
  Medvedev məntiqlə qeyd etdi:
  - Kişinin qızı, qızın da kişini sevməsində qəbahət yoxdur. Bu olduqca təbiidir. Amma eyni zamanda insanlar ədəb-ərkanı qorumalıdırlar.
  Marqarita narazılıqla etiraz etdi:
  - Əxlaq oxumayaq. Bu mənim xoşuma gəlmir!
  Prezident səlahiyyətlərini icra edən güldü:
  - Və kim sevir! Amma biz həqiqətlə üzləşməliyik. İnsanlar, bu baxımdan, heyvanlardan nəzərəçarpacaq dərəcədə fərqlənir!
  Marqarita razılıqla başını tərpətdi:
  - Bəli, aramızda böyük uçurum var!
  Alenka istehza ilə cavab verdi:
  - Bilirsən, səninlə meymun arasında mən çox fərq görmürəm!
  Marqarita güldü. Alenka isə Yaponiyanın on iki zirehli gəmisinin sonuncusunu batırdı. Bundan sonra qız dedi:
  - Düşmən donanması ilə demək olar ki, işimiz bitdi!
  Medvedev istehza ilə gülümsədi:
  - Bəli, siz yaxşı işçisiniz! Və əslində, onlar çox şeyə qadirdirlər! Ümumiyyətlə, döyüşçü qızları sevirəm - onlar çox seksualdırlar!
  Marqarita bədənini fırladıb oxudu:
  - Mən seksual görünürəm, prosessor kimiyəm! Mən isə robot kimi hərəkət edirəm - səsli təcavüzkar!
  Bundan sonra tələbə Alenkanı bir az daha cəsarətlə sığalladı. Qız uzun barmaqları ilə joystik düymələrini basaraq cazibədar görünürdü.
  Onun hərəkətləri necə də zərifdir.
  Marqaritanın təxəyyülü şahzadənin ayaqyalın olaraq iskala tərəf getməsini təsvir edirdi. Bu çox romantikdir. Və şahzadə çox qırmızıdır. O, bütün zinət əşyalarını və bahalı paltarını soyundurub. Təkcə çul paltarı qaldı. Amma həbsxana forması onun gül kimi şirin, xoş, təravətli üzünün cazibəsini daha da artırır. Və yanğın saçları. Şahzadə edama gedən necə də gözəldir.
  Və orada boğulan minlərlə insan var. Gəmilər parçalanır, elementlər qəzəblənir.
  Yaponiya isə böyük, unikal məğlubiyyətə uğrayır. Deməli, samuraylar, görünür, günahlarından tövbə etməlidirlər.
  Marqarita düşündü ki, yaponlar nəyə inanırlar? Onların dini nədir? Axı onlar bütpərəstdirlər. Lakin onlar pravoslav Rusiyanı məğlub etdilər. Bundan sonra kimin Allahı daha güclü olduğunu düşün!
  Monqollar isə bütpərəst idilər, amma nə qədər ərazi tutdular.
  Marqarita Alenkadan soruşdu:
  - Mənə de görüm, gözəllik, Rodnoveri necə sevirsən?
  Qız geniş gülümsədi və başqa bir esminesi batıraraq cavab verdi:
  - Çox gözəl din! Belə gözəl nağıllar var!
  Marqarita eyhamla soruşdu:
  - Nağılları düşünürsən? Və ya bəlkə bütün bu Rus Tanrıları həqiqətən mövcuddur?
  Alenka çiyinlərini çəkdi və cavab verdi:
  - Bəlkə həm elflər, həm də gnomlar mövcuddur! Bizim dünyamızda hər şey ola bilər. Və həqiqətən nəyin var və nəyin olmadığını söyləmək çətindir!
  Medvedev məntiqlə qeyd etdi:
  - Müəyyən dərəcədə bizim dünyamızda hər şey mövcuddur. Bütün düşüncələrimiz, arzularımız, arzularımız geridə qoyduqlarımızdır. Mənim Hipernoosfer haqqında çox maraqlı bir nəzəriyyəm var, burada insanlar tərəfindən icad edilmiş hər şey tamamilə mövcuddur. Yəni düşüncə əbədi olaraq mövcuddur. Və o, başqa, paralel dünyalarda qalır.
  Dmitri Medvedev yuxudan oyandı. Və yenə də fundamental işinə, daha doğrusu imperiya quruculuğuna başladı.
  Və yenə fəthlər...
  Əvvəlcə min ton ağırlığında yeni bir tank toplayın və onu düşmən mövqelərinə buraxın. Xeyr, əlbəttə, təkcə bir deyil, çoxlu sayda.
  Və onlar xarici ərazilərdən keçirlər. Üstündə atom bombası olan təyyarələr də var. Bəs biz də bombaları qovsaq nə olacaq? Və məhv olanları etmək?
  Dmitri Medvedev açıq işdə hamı kimidir.
  İndi də başqa bir ölkə diktatorun çəkmələrinə düşür. Və fəthlər gəlir. Ancaq burada başqa bir düşmən var. Ölkə də böyükdür... Siz hətta onu proqramlaşdıra bilərsiniz. Budur 1941-ci ildə SSRİ... İşğal var. Medvedevdəki bölmələr bir çox saatlıq oyun ərzində avtomatik olaraq çoxaldı və əhalisi artıq bir milyarddan çoxdur. 196 milyona qarşı. Və daha müasir texnologiya. Və əsgərlər kazarmalar tərəfindən sonsuza qədər məhv edilə bilər.
  Xoşbəxtlikdən elektron resurslar tükənməzdir. Və düşmənə təzyiq et, ona təzyiq et.
  Min ton ağırlığında tanklar isə birbaşa Moskvaya Rusiya boyu nüvə reaktorlarına göndərilir.
  Onları tərk etmək praktiki olaraq mümkün deyil - heç nə lazım deyil!
  Medvedev strategiyaya rəhbərlik edir və öz-özünə zümzümə edir... Sonra, nüvə ilə işləyən tankları dayandırır. Və "Pantera"-2-ni döyüşə atır. Bununla belə, hələ də otuz dördü keçə bilən bir avtomobil.
  Medvedev maşınların müxtəlif parametrlərini yükləyib özü ilə oynayır... "Pantera"-2... Uzaqdan vurmaq kimi. Və o, sovet tankına nüfuz edəcək.
  Siz onu belə keçməyəcəksiniz! Xüsusilə alnında, ancaq gəmidə edə bilərsiniz. Çəkilişlər tam sürətlə davam edir. Və otuz dördlər qaçırlar... Və topların zərbələri altında ölürlər...
  Ordu yenidən hərəkət edir...Və döyüş robotları peyda olub. Onlar özlərini sürətləndirirlər. Və mərmilər lazerlə vurulur. Və bunu çox ağıllı şəkildə edirlər.
  Və virtual qızlar hücum edir.
  Medvedev strategiyaya böyük diqqət yetirir. Maraqlı döyüş. Yenə özünüz oynayırsınız, ya da hərbi məsləhətçiyə təhvil verirsiniz. Və döyüşün gedişatını izləyirsiniz.
  Onlar öz tanklarını hücuma aparırlar.
  Burada siz bütün bucaqlardan daha az həssas və keçilməz olan piramidal tankları irəli apara bilərsiniz. Onlar konkisürmə meydançası kimi hərəkət edirlər.
  Qızlar isə ayaqyalın qaçırlar... Və yolda atırlar.
  Başqa bir müharibə. Əsl oyuncaq. Pul isə qurumadan qızıl quyularından gəlir. Bu, oyundakı kimi, hər şey plana uyğun, uğursuzluqlar və təbiətdə tənəzzül olmadan.
  Hər şey tükənmir, resurslar azalmır. Baxmayaraq ki, bu çox ehtimal görünmür.
  Medvedev zənglə kəsildi. Prezidentin səlahiyyətlərini icra edən şəxs telefonu qaldırdı:
  - Salam!
  Prezident Administrasiyasının rəhbəri deyib:
  - Siz hələ də ofisdəsiniz, Dmitri Anatolyeviç?
  Medvedev sərt cavab verdi:
  - Bəli! Mən hələ də prezidentəm!
  İcra başçısı deyib:
  - Zelenski inauqurasiyadan sonra iqamətgahı tərk etməyi tələb edir.
  Medvedev titrəyərək soruşdu:
  - Bəs mən harada yaşayacağam?
  İcra başçısı belə cavab verdi:
  - Mənim mənzilimdə! Gücün bitdi və bütün binaları boşaltmalısan!
  Medvedev pıçıldadı:
  - Yeni prezidentə bir xahişim var - kompüteri mənə qoysun!
  İcra başçısı soruşdu:
  - Mənə birinci çağırılmış Müqəddəs Endryu ordeni verin və mən Zelenskidən xahiş edim ki, sizin üçün kompüter olsun!
  Medvedev razılaşaraq başını tərpətdi:
  - Yaxşı, mümkündür!
  . FƏSİL Љ 7
  Və fərman hazırlamaq üçün köməkçisini çağırdı. Administrasiyanın rəhbərinə birinci çağırış müqəddəs Endryu ordeninin verilməsi haqqında. Şablon hazırdır və indiyə qədər mən məsuliyyətə imza atmışam.
  Sonra Medvedev yenidən oynamağa başladı.
  İndi onun virtual tankları Moskvaya yaxınlaşır və hücuma başlayır. Bu şəhərə iki min ton ağırlığında maşınlar hücum edir.
  Ancaq Medvedev də hücuma "Rat"-5 atır, bu, tank deyil, canavardır. On min ton ağırlığında!
  Qoşunlar Kremlə yaxınlaşır... Deməli, Stalin qaçır. Və onu bikinili ayaqyalın qızlar tutur. Çılpaq ayaq barmaqları ilə burnunu tuturlar. Və Stalini yalın dabanlarını öpməyə məcbur edirlər.
  Budur virtual imperiyanın qoşunları Moskvadan keçib Urala gedir...
  Onu da tuturlar...
  Medvedev yenidən başını tərpətməyə başlayır və xəyal qurmağa başlayır.
  Marqarita istehza ilə soruşdu:
  - Bəs, məsələn, daha klassik bölgü: cənnət və cəhənnəm?
  Medvedev kədərlə dedi:
  - Bu, çox güman ki, qədimlərin ölümdən sonra qisasla bağlı primitiv fikridir. Əslində, çox güman ki, hər şey bir qədər daha mürəkkəbdir!
  Nataşa son yapon gəmilərindən birini batırarkən sevinclə qışqırdı:
  - and içmiş və qədim,
  Düşmən yenə and içir
  Məni ovuşdur
  Toz halına salın.
  Amma mələk yatmır,
  Və hər şey düzələcək. Və hər şey yaxşı bitəcək!
  Qızlar düşmən donanmasını bitirdilər. Medvedev samurayları təqib edərək tankı sürətləndirdi. Bəli, burada yaxşı iş gördülər. Maraqlıdır ki, tarixi necə düzəltmək olar. Çar Rusiyası yüksələn qüdrətli bir ölkə idi. Baxmayaraq ki, bütün insanlar yaxşı yaşamırdılar.
  Amma ölkə yüksəlirdi. İş günü qısaldıldı. Yeni bayramlar meydana çıxdı. Yerli özünüidarə yaradıldı. Maaşlar sabit qiymətlərlə artıb. Məktəblər açıldı. Çar II Nikolayın dövründə təhsilə xərclər altı dəfədən çox artdı. İbtidai təhsil icbari oldu.
  Bəli, hər şey kifayət qədər tez yaxşılığa doğru dəyişmədi, ancaq inqilab və vətəndaş müharibəsi nəticəsində ölkə nə qədər itki verdi. Nə qədər ağıllı insan ölüb vətənini tərk edib? İndi isə kainatın bu hissəsində bunun qarşısını almaq şansı var.
  Təmizlənmiş tank suyun altında sürətlə və səssizcə üzürdü. İndi isə Doğan Günəş Ölkəsinin sonuncu esminesi batdı.
  Nataşa sevinclə dedi:
  - Mən belə gəncəm!
  Alenka qızı düzəldərək aydınlaşdırdı:
  - Hamımız burada necə də gözəlik! Onlar aslan kimi döyüşürdülər!
  Marqarita əsəbi halda dedi:
  - Xüsusi heçnə! Sadəcə olaraq daha yaxşı texnologiyamız var idi!
  Alenka güldü və cavab verdi:
  - Amma topları özümüz atdıq!
  Nataşa dostunu dəstəklədi:
  - Həm də bunu özümüz etdik! Və bu diqqətli bir gözdür ...
  Marqarita seçdi:
  - Çılpaq əllər!
  Nataşa güldü və cavab verdi:
  - Və sən cazibədar qızsan!
  Marqarita səmimi şəkildə dedi:
  - Yaponlara yazığım gəlir. Gözəl cizgi filmləri çəkirlər. Mən xüsusilə hentai sevirəm!
  Alenka güldü və ayağını havada fırladı:
  - Hentai, bu gözəldir! Hətta çox sərin!
  Nataşa mürəbbənin dadına baxan qızın təbəssümü ilə təklif etdi:
  - Və bəlkə də faşistlərin götünü təpikləyək!
  Medvedev gülümsəyərək başını tərpətdi:
  - Yaxşı fikir. Ancaq gəlin əvvəlcə Yapon quru qüvvələrini bitirək. Və biz müharibənin daha tez bitməsinə kömək edəcəyik. Belə ki, bu kainatda faşizm görünməsin.
  Qızlar bir ağızdan cavab verdilər:
  -Və görünməyəcək və Çin bizim olacaq!
  Yapon donanması batırıldıqdan sonra T-95 super tankı səthə çıxdı.
  Sonra Medvedev hər cür cəfəngiyat haqqında xəyal qurmağa başladı.
  Döyüşçü Alenka Ryazanın müdafiəsinə qalxdı. Nataşa onunla idi.
  Hər iki qız yüngül zirehdə, hər əlində qılınc var. Ayaqlarınızın altında isə xüsusi, nazik disklər var.
  Böyük bir monqol-tatar ordusu hücuma keçdi.
  Çoxlu uzun pilləkənlər bir anda divarları örtdü. Onlar fərqli idi: kök loglarından toxunmuş, çarpazlarla yıxılmış şam ağacları. Kütlə cərgələri olan ağır nərdivanlardan da istifadə olunurdu. Sürətli tikinti tempi sayəsində qalalar tatarların gözlədiyindən daha yüksək oldu, bir çox pilləkən zirvəyə çatmadı. Qarşıda monqollar əsir götürülmüş bir neçə Urusu qovdular. Rus xalqı əsirlik ayıbındansa ölümü üstün tuturdu.
  Lakin monqollar amansız idilər.
  İri nizələrlə amansızcasına itələyərək, taqətdən düşmüş xalq, öz xalqını öldürmək istəməyən rus xalqının təslim olacağına ümid edərək ayağa qaldırıldı. Və ya məhbusların örtüyü altında buz qalasına sızın. Məhbusların bəziləri qışqıra-qışqıra aşağı qaçdılar, donmuş buzdan aşağı sürüşdülər, mənfur nüvələri yıxdılar, əllərindən qılıncları qopardılar və dərhal yıxıldılar. İnsanlar sürətlə pilləkənlərə qalxırdılar, başa düşmürsən ki, hansı növ və qəbilə?
  Yarıçılpaq, cır-cındır, əllərində dəyənək, kürəyi bıçaqlanmış, qan içində. Zireh geyinmiş Vaul artıq nəhəng bir balta qaldırmışdı ki, onlar çarəsizcə aşağıdan qışqırdılar:
  -Bizi məhv etmə, cəngavər, biz özümüzük, ruslarıq!
  Voivode Dikoros divara sıçrayaraq qışqırdı:
  - Qoxuyuram ki, bizimdir!
  Çarəsiz qışqırıq bunu təsdiqlədi:
  - Doğmaq üçün gözləyin, sizin! Aramızda Muğlan yoxdur!
  Çox ağıllı Alenka qışqırdı:
  -Kim özünü doğrultsa, özündəndir!
  - Vəftiz olun, pravoslavlar!
  Dəhşətli bir səslə atlar bir mil uzaqlaşdı, nəhəng Vaula-Morovin nərə çəkdi.
  Ryazanın müdafiəçiləri təsdiqlədilər:
  -Doğru! Həqiqətən!
  Onlar yekdilliklə bütün divarlarda səsləndi:
  -Buyurun, qardaşlar, xaç işarəsini düzəldin!
  Soyuqdan göyərmiş yüzlərlə cırıq-cırıq məhbus qalaya dırmaşaraq yıxılaraq mexaniki şəkildə keçməyə davam etdilər. Bəziləri dərhal əvvəlcədən döşənmiş daşları götürüb qəzəblə monqolların üstünə atdılar. Bir çox Ryazan sakinləri tatarları ilk dəfə gördülər, hətta bir çox ənənəvi rəqiblər, eyni qıpçaqlar monqol paltarına keçdilər.
  Düşmənlər uzun xəz paltar geymişdilər, o qədər uzun idi ki, ətəyinə qarışmışdılar. Seçilmiş nukerlərin sinələrində mis və dəmir lövhələr asılmış, arxaları açıq idi. Urusları qorxutmaq üçün çoxları onsuz da pis, qadın üzlərini qana boyadılar.
  Lakin uruslar düşməni qılınc və balta ilə qarşılayaraq çəkinmədilər. Vaulanın güclü zərbəsindən bir anda beş monqol, ikinci zərbə və daha üç nəfər öldürüldü! Digər döyüşçülər bundan pis vuruşmadılar. Tatarlar sürüşkən şaxtaya dırmaşdılar, özlərini qalxanlarla düzgün örtə və ya qılıncla kəsə bilmədilər. Böyük itkilər bahasına monqol ordusu zirvəyə çatanda üzərinə qaynar su və dəhşətli silah töküldü: yanan qatran.
  Hətta qadınlar və azyaşlı uşaqlar qaynar su töküb daş və bloklar atırdılar. Zəhərlənmiş oxları olan kiçik azmışlar xüsusilə təsirli idi, hətta kiçik əlləri ilə hələ sıx bir kaman çəkə bilməyən beş yaşlı uşaq da onlardan atəş aça bilərdi. Və belə qalın bir kütləyə atəş açarkən qaçırmaq vurmaqdan daha çətindir. Hücum açıq-aydın boğulurdu, parçalanmış cəsədlər böyük miqdarda yuvarlandı.
  Çinlilərin məharətlə hazırladığı teleskop vasitəsilə Güyuk xan döyüşü diqqətlə izləyirdi. O, dodaqlarını yalayır, dodaqlarını hərdən-bir şaplayır, inadla və bezdirici şəkildə alnına dırmaşan qızılı xəz astarlı dəbilqəsini düzəldirdi. Sonra qəzəblə tütünü atıb.
  - Bizim döyüşçülərimiz ölür! Burundai və Sarı İlan yanıma gəlir!
  Turqaudlar tələsik tac kaqanın əmrini yerinə yetirməyə tələsdilər. Güyuk fil sümüyündən oyulmuş stulda oturmaq istəyirdi ki, əl onun çiyninə yumşaq bir şəkildə uzandı:
  -Narahat olma, əla! Vəhşi baxışlarınızı sakitləşdirin!
  Bir qadının səsini xatırladan viskoz bir melodiya səsləndi.
  Güyuk xanın yuxusu getdi və çətinliklə ayaq üstə qaldı. Bəli, odur. Yenə kabus kimi qarşısına Sarı İlan çıxdı - ordusunun ən dəhşətli adamı, uzaq və əlçatmaz Yaponiyadan gələn cəhənnəm iblisi.
  -Sən!
  Ali xaqanın varisi axmaq barmağını göstərdi! Sarı ilan yayılmağa davam etdi, gah artdı, gah da azaldı:
  -mən! Və mən sənin vasitəsilə görürəm! Qəzəbinizi sakitləşdirməyin vaxtı gəldi! Yaxşı, daha doğrusu, bütün ehtiyatlarınızı mümkün qədər tez döyüşə gətirin! Mən də sizə kömək edəcəyəm, qardaşlar, düşmənə belə bir sürpriz edəcəm! İmza hərəkəti, inanın, doğru olacaq!
  -Dze, dze, dze! Burundayın komandanlığı altında seçilmiş bir tümən döyüşə atacağam! Birlikdə hücuma rəhbərlik edəcəksiniz!
  Yaponlar iri sarı dişlərini göstərərək gözlərini çaxdı:
  -Ağ cinlər yoxdur, mən öz bərabərlərimi öldürmək istəyirəm! Əsl ninja kimi!
  Sarı ilan talismanını çaldı, ağzında hiss olunmaz bir fit səsi çıxdı və parıldayan bir melodiya eşidildi.
  Güyuk onu ələ saldığını düşünürdü, lakin nindzza sehrbazı ilə mübahisə etməyə nə gücü, nə də həvəsi var idi. Bu anda Turqaudlar Burundayı kobud şəkildə itələdilər, Subudai-Bağaturun bu itaətkar himayədarı Güyuk xanın xoşuna gəlmədi.
  -Səni sızan şərab qabığı! Urus paytaxtının divarları altında ən yaxşı döyüşçülərin öldüyünü görmürsənmi? Dərhal "Berkutları" götürün və çayı keçərək, sağ divarın altından bir zərbə ilə Urusları kəsin.
  Təcrübəli Burunday etiraz etməyə cəsarət etdi:
  -Buz hələ möhkəm deyil, minlərlə dırnaq zərbəsi altında sadəcə partlayacaq.
  Gözlənilmədən nəhəng yaponlar Guyuk üçün cavab verdi.
  -Narahatlığınız təqdirəlayiqdir. Ancaq səyləriniz boşa çıxdı! Sehrli toz çayda hərbi poladdan daha güclü buz bağladı! Yaxşı, irəli at, sənə əmr etdik!
  -Böyük ninja batir nə dediyini bilir! Daha tez sür, doluya ustasan, mükafat olaraq at məktəbi verəcəm!
  Güyuk xan barmaqlarını silkələyərək qışqırdı. Burundai daha ziddiyyət göstərməyə cəsarət etmədi - ölümlə dolu idi. Monqol sürüsü tüklü atlılarla birlikdə gözdən itdi. Birdən kölgə yaxınlaşdı, başdan səs-küy gəldi və güclü hava dalğası tac kaqanın dəbilqəsini uçurtdu:
  -Harakiri! Beləliklə, Kəpənək uçdu! İndi Urusların "təpitməsi" olacaq.
  Səthin üstündə nəhəng bir əjdaha uçurdu, qızıl qanadları qar küləklərini uçururdu və üç yırtıcı ağzından odlu dillər tökülürdü.
  - Möhtəşəm monqus!
  Güyukun qorxmağa belə vaxtı yox idi:
  -O, bütün Ryazanı yandırmağa qadirdir.
  -Hamısı yox, amma divarı yandıracaq. Davam et, mənim balaca Qodzillam!
  Medvedevin gözəl arzusu davam etdi. Prezident səlahiyyətlərini icra edənin böyük təxəyyülü var idi.
  Qanadı əlli metr olan qüdrətli bir əjdaha havaya uçdu. Monqollar və onları müşayiət edən şamanlar hiddətlə ulayırdılar. Burundayın komandanlığı altında olan Tumen cəsarətlə buzun üzərinə uçdu, bir neçə at büdrədi və onlar və onların atlıları dərhal qəzəbli bir dəmir kütləsi tərəfindən tapdalandı. Bu vaxt üçbaşlı canavar rəvan divara tərəf daldı. Çöl hava hücumunun təhlükəsini digərlərindən əvvəl dərk etdi. Əlbətdə ki, mən öz kozularımı vaxtından əvvəl açıqlamaq istəməzdim, amma şəhəri xilas etmək üçün o günə qədər naməlum silahdan istifadə etməli idim. Qanadlı canavar qeyri-müəyyən şəkildə hörümçək və polad qırxayaq qarışığına bənzəyən mexaniki canavarla qarşı-qarşıya gəldi. Artıq buxar qazanından tüstü qalxırdı. Yaxşı uşaqlar, əvvəlcədən kömür atdığınız üçün.
  Buxar katapultu parovoz, bucurqad, çoxayaqlı ballistalar və hətta... musiqili enfiye qutusu texnologiyalarının ustalıqla birləşməsidir. Və bərkimiş poladdan düzəldilmiş bu heyvan, demək olar ki, pulemyot sürəti ilə iki mil məsafəyə istənilən zərərli əşyanı ata bilirdi. Döyüşçü qızlar dünyada ilk olaraq pistonlu mühərriki yük atmaq üçün uyğunlaşdırmaq fikrinə düşdülər. Dikoros şəxsən qolu çevirdi, zəncirlərdən məharətlə düzəldilmiş lent sürətlə fırlanan bıçaqlara daşlar qoyaraq hərəkət etməyə başladı.
  Tatarlar sıx bir yığın içində qaçdıqlarından, demək olar ki, heç bir itki yox idi, əksinə, hər bir ağır daş daşı sıçrayaraq bir neçə basan atlını yıxdı. Bir şey pisdir, hədəf miqyası olduqca zəifdir, hələ də monqolları vura bilərsiniz, amma cəhd edin, uçan əjdahaya vurun! Üçbaşlı canavar başını çevirdi və geniş, dişli, almaz kimi parıldayan çənələrini açdı.
  Qaçan alov qaladan keçərək evlərə dəyib. Qışqırıqlar və qışqırıqlar eşidildi, bir neçə yarımkor qadın küçə ilə qaçdı, evlər qeyri-təbii sürətlə alovlandı. Xoşbəxtlikdən qum və ağır su çəlləkləri, eləcə də yanğınsöndürmə briqadaları hazır vəziyyətdə idi. Daxmaların bəziləri, xüsusən də divara yaxın olanlar odadavamlı asbestlə örtülmüşdü. Dostluq təzyiqi altında yırtıcı vulkan solğunlaşdı və gücünü itirərək solğun tüstü axınlarına çevrildi.
  Ancaq əjdaha açıq şəkildə təslim olmaq istəmədi, dalışdan çıxdı, həddindən artıq yüklənmiş bir fırtına əsgərinin lütfü ilə geri döndü və yenidən alovlu bir tornado axınlarını endirdi. Tatarlar artıq divara çata bilmişdilər, ona görə də gurultulu alov onları da vurdu. Zəhmli Burunday qurbanlar arasında idi; onun dəbdəbəli paltarları alovlandı və o, yaralı qaban gurultusu ilə geri qaçdı. Rus əsgərləri də əziyyət çəkdilər və buzun bir hissəsi nəzərəçarpacaq dərəcədə əriyərək torpağı və logları ifşa etdi. Dikorosdakı paltarlar tüstülənirdi, lakin divarda dayanan döyüşçü Antonov onun üzərinə bir vedrə su tökməyi bacardı və isti zəncirli poçtdan buxar qalxdı.
  - Nə şeytancasına vəsvəsə, heyif ki, sərin Alenka bizi görmür!
  Əjdaha yenidən dönüb üçüncü dairəyə girməyə cəhd etdi. Sehrbaz Savely barmaqlarını vurdu, kiçik bir atəş topu atmağı bacardı, zərbə əjdahanın orta başına dəydi. Kiçik partlayış üç başlı canavar üçün xüsusi itkilərə səbəb olmadı, ancaq onu trayektoriyasından bir qədər yıxdı, nəticədə əjdaha vaxtından əvvəl atəş açdı, odlu qasırğa yığılmış nüvə sıralarına dəydi. Yenə də çılğın ah-zar, tatarların bir qismi geri çəkildi. Məhz o zaman Dikoros iki tərəfli iki qılıncını cəsarətlə yelləyən uzunboylu bir gənc qızı gördü. Qeyri-insani sürətlə rəqiblərini kələm doğradı, kəpənək kimi çırpınaraq ayaqları, dirsəkləri, hətta başı ilə dəhşətli zərbələr endirdi.
  Yalnız bir, daha doğrusu iki nəfər belə bir dağıntıya səbəb ola bilərdi:
  - Juliana! Qırmızı mələk, bu sənsən?!
  - Gülləri burnunla qoxuyursan! Üç metr hündürlükdən!
  Alenka gülərək cavab verdi. Döyüşçü qız, çılğın bir çita sürəti ilə divarda çətin nəzərə çarpan qanlı izlər buraxaraq, qalaya uçdu.
  - Danışma, hər şey aydındır! Biz qanadlı məşəli söndürməliyik!
  Alenka vəhşicəsinə fit çaldı, əjdaha uçuşunu düzəldərək dördüncü dairəyə girdi. Yaxınlıqda dayanan bir döyüşçü ona dedi:
  -Katapultadan istifadə et, Alenka, onu daşla yıx.
  Döyüşçü qız hədələyərək hürdü.
  -Mən özüm nədən istifadə edəcəyimi daha yaxşı bilirəm!
  Alenka ildırım sürəti ilə məharətlə hazırlanmış üç zəncir götürdü. Bu, həm də onların döyüşçü qızlarının ideyası idi: iki və ya üç kiçik daşı birləşdirin, iki və ya daha çox ballistanı vurub biçin, bütöv bir xətti kəsin. Buxar katapultunu işə saldıqdan sonra Alenka bıçağın üstünə atladı və qolu təpiklədi. O, yuxarı atıldı və artıq uçuşda döyüşçü qız qollarını yellədi, qılınclarını ustalıqla fırladıb, sürətli hərəkəti istiqamətləndirdi və sünbüllərlə dolu əjdahanın arxasına enməyi bacardı. Canavar titrədi və cəsarətli atlı qızı atmağa çalışdı, lakin məharətlə bükülmüş zəncirlər nəhəng ağızları alt-üst etdi - nəhəng canavar tamamilə yəhərləndi.
  -Sənə üç baş niyə lazımdır? Biri yoxdur? Onlar deşiklərlə doludur, ona görə də onları bir-birinə zəncirləyəcəm ki, axırıncı beyinlər uçmasın!
  Döyüşçü qız onun yöndəmsiz zarafatına güldü. Əjdaha kəskin hündürlük qazandı, sonra Nesterovun döngəsini təkrarladı, dərinin altındakı əzələlər titrədi, canavar çağırılmamış atlını atmaq üçün ümidsiz səylər göstərdi. Nəhəng bədəni isti hava cərəyanları keçirdi, uçurtma katapultdan və ya çox güman ki, meteordan çıxan daş kimi qaçdı. Atmosfer dalğası tatarları yoldan çıxardı.
  Alenka qışqırdı:
  - Təsirli deyil!
  Prezident səlahiyyətlərini icra edənin yuxusu hələ də davam edirdi. Cənab Medvedev bir az da, bəlkə də kədərdən dağıldı.
  Həqiqətən də, on iki dəyişkən müstəvidə həddindən artıq yüklərdən keçərək yüz əlli cazibə qüvvəsinə qədər sürətlənən və dərhal çəkisizliyə düçar olan, sonra yenidən ölümcül yük həddinə çatan terminator qız üçün necə seğirən əjdaha idi. Flora və faunanın istənilən nümayəndəsi gen mühəndisliyinin bu məhsulunun qarşısında qurddur.
  Canavar nəhəng ağzı ilə dəhşətli şəkildə cingildəyib başını çevirməyə cəhd etdi. Döyüşçü qız var gücü ilə əfsanəvi qılıncı ilə ən həssas yeri - burun dəliyini nişan aldı. İlk zərbə düz idi, gümüşü muncuqlar günəşdə parıldayan mirvari kimi burun dəliyindən uçdu:
  "Sümüyün gözəldir, düz deyirlər ki, əjdaha qızılı defe bilər".
  İlan işıqla vurdu. Buna cavab olaraq gözəl və çevik Alenka ucu ilə kəsildi, zərbə kəskin və dəqiq idi, bıçaq bir az qırmızı oldu və nəhəng burnundan albalı-yaqut şeh damcıları göründü. Onlar dərhal donub qaldılar, özlərini qəribə bir ornamentə çevirdilər.
  Qız güldü:
  - Sərin, gəl, hiyləni təkrar!
  Canavar artıq titrəyirdi, lakin hündürlük qazanmağa davam etdi, paytaxt Ryazan şəhəri getdikcə kiçikləşdi. Budur, araba çarxında, indi nəlbəkdə, burada isə haşhaş toxumu boydadır, nəhayət, buludların arxasında yoxa çıxır. Səma qara rəngə büründü, parlaq ulduzlarla doldu, stratosferə qalxdılar, nəfəs almaq çətinləşdi, soyuq bir vakuum üfürdü. Əfsanəvi Alenka adi bir insan olmasa da, ümumiyyətlə havasız qala bilməz. Amma görünür, əjdaha da qaşınır, sürünəndə qıcolma var, nəfəsi kəsilib, ona görə də hündürlüyü aşağı salmalıyıq. Üç gün üç gecə Çernomoretsin saqqalını saxlayan Ruslanın şücaətini təkrarlamaq istəmədiyi aydındır. Bir uşaq saytından bir ifadə beynində yanıb-sönür və nədənsə onu təkrarlamaq istəyir.
  Və döyüşçü qız deyir:
  -Biz eyni qandanıq, sənlə mən!
  Əjdaha sanki mənasını anladı, titrədi və uçuşunu dayandırdı. Sonra yavaş-yavaş azalmağa başladı.
  Gözəl və əzələli döyüşçü dedi:
  -Düz düşünürsən, qanadlı qardaşım! Sizinlə nəticə əldə edəcəyik!
  Aşağıda əsl qırğın sürətlə gedirdi, monqollar artıq divarlardan yuvarlanırdılar və möhtəşəm Nataşa vurmaq üçün optimal anın gəldiyinə qərar verdi. Afərin, cəsur qız, onu dərhal görürsən, keçdiyi yerdə meyitlərlə qalın döşənmiş qanlı bir yol qalır. Təkcə ayaqları və qolları deyil, Nataşanın iki uzadılmış hörükləri bərkimiş poladdan zəncirlərə toxunmuş xəncər qoxusu verir.
  Alenka ayağını möhürləyərək öz-özünə dedi:
  -Mən mütləq özüm üçün belə şəxsi əşyalar hazırlayacam! İndi, gəlin Muğlanları qızışdıraq!
  Konservləşdirilmiş boğazlardan üçqat bir vulkan kimi vəhşi bir alov çıxdı, tatarlar çox sıx birləşdilər və sadəcə yüzlərlə qızardıldılar, cəhənnəm odunun ağzından töküldülər. Atlar xüsusilə qorxurdular, lakin atların çoxu artıq arxadan ani bir zərbə ilə geri çəkilmişdi, yəhərin altında yalnız Güyuk Xanın şəxsi mühafizəsi qalmışdı. Püskürmə davam etdi, alovlu qasırğada yüzlərlə və yüzlərlə döyüşçünü bir salvoda süpürdü. Sarı ilan qısılmış gözlərlə balaca əjdahasının qayıdışına baxırdı.
  Şərqdən gələn döyüşçü qışqırdı:
  -Xain! Siz hamınız əjdaha ailəsinin nümayəndələrisiniz, həmişə daha güclü olana xəyanət edir və ona xidmət edirsiniz!
  Qəzəblənən ninja sehrbazı pulemyot sürəti ilə pulsar ataraq cəsarətli atlıya qalib gəlməyə çalışdı. Gənc döyüşçü Alena gülümsədi və yüksək səslə oxudu:
  - Yanğın suyu ilə - stəkanı döyün! Sən sərin bir qəribsən - od tökürsən!
  Bu qızdır - şən, yumorla. Oddan hazırlanmış pulsarlar isə ondan qorxmur.
  Alena əfsanəvi silahlardan istifadə edərək onları asanlıqla vurdu və zaman-zaman heyvanı düşmən bölmələrinə doğru yönəltdi. Qanadları olan bu təkrar istifadə edilə bilən alov qurğusu yüz atlı mexaniki alovdan daha yaxşıdır.
  Bəlkə də bu, hücum təyyarəsindən daha soyuqdur və necə bu qədər yanacaq var və qoruyucu tükənmir? Boş vaxtlarınızda canavarı öyrənməli və yeni, əvvəllər görünməmiş bir silah yaratmalı olacaqsınız! Oxlar darı kimi göy qurşağının bütün rəngləri ilə parıldayan qalın, parlaq zirehli dəridən sıçrayır. Xitlər yalnız bir anda rəngini dəyişir: yaqut qırmızı yasəmən-bənövşəyi olur. Yasəmən-safir, əksinə, qırmızı-narıncı, qızılı sarı və zümrüd yaşıl rəngə çevrilir. Bu çox gözəldir, təəssüf ki, qanlı döyüşün qızğın vaxtında inanılmaz tamaşadan həzz almağa vaxt yoxdur.
  Rus döyüşçüləri və qızlardan ibarət Ağ Legionun əsgərləri artıq monqol ordusunun çox hissəsini qırmışdılar. Mexanik alov maşınları işə düşəndə xüsusilə ürpertici oldu, heç bir ordu belə ikiqat zərbəyə tab gətirə bilməzdi. Daha bir dəqiqə və nizamsız uçuş başlayacaq. Sarı ilan bir anlıq tərəddüd etdi.
  Batunun əmri aydındır, tac kaqanını sakitcə öldürsün, lakin ödəniş çox azdır. Yox, onu sonra öldürəcək, amma hələlik rus qılınclarının altından çıxaracaq:
  -Gəlin uzaqlaşaq, Kaqan, səni örtəcəyəm!
  -Bəs üçbaşlı manqus? Qoymayacağam orduma əzab versin!
  Ninja barmağını sındırdı və qığılcımlar düşməyə başladı:
  "Mən mürəkkəb sehr edə bilərəm və o öz dünyasına qayıdacaq, amma sonra yeddi il onu çağıra bilməyəcəm!" Ancaq bir seçim var! Hale səviyyəli sehr!
  -Bu necədir?
  Güyukun yaşından artıq kök və şişkin üzü uzanmışdı. Ninja Killer izah etdi:
  -Və sairə! Mən onun ağ monqusunu öldürsəm, əjdaha mənim olacaq, məni öldürsə, onun olacaq!
  Yapon sehrbazı uzun bir mantra pıçıldadı, talisman günəşdən daha parlaq parıldadı. Məhv etmə həyəcanından uzaqlaşan ayaqyalın Alenka birdən onun altında güclü və onsuz da itaətkar bir canavarın çevik, cilalanmış kürəyinin itdiyini hiss etdi. O, özünü havada tapdı, daş sürəti ilə aşağı uçdu. Düşmə xoş olmadı, amma ölümcül olmadı. Metr uzunluğundakı qar uçqunu yararaq , terminator döyüşçü yaralı bir qaban qəzəbi ilə monqollara hücum etdi. Son mütəşəkkil müqavimət düşdü, nəhəng ordunun acınacaqlı qalıqları kütləvi uçuşa qaçdı.
  Ən gözəl qızlar, çılpaq ayaqlı Alenka və Nataşa, sözün əsl mənasında, yönünü itirmiş nukerləri məhv etmək üçün yarışdılar. Güyuk xan isə praktiki olaraq görünməz oldu, onun tazı atı bütün hippodrom rekordlarını qırırdı, irsi xaqan yalnız öz dərisi haqqında düşünürdü.
  -Yox, bu samuray deyil! Yazıq qorxaq. Belə bir mikadoya xidmət etmək nə qədər ayıbdır!
  Ninja hürdü.
  Sarı ilan iki güclü katana çıxartdı, onları keçdi və kəskin bir şəkildə silkələdi, bıçaqlardan parıldayan çəhrayı bir top ayrıldı. Sehrli bir pulsar sürətlə gözəl, yarıçılpaq Alenkaya doğru uçdu.
  Terminator döyüşçü hərəkəti fərq edə bildi, odlu laxtanı tez bir zamanda kəsdi, ildırım kimi səpələnmiş kiçik bir partlayış, onlarla və ya iki monqol səpələdi:
  - Şeytandır! Yeraltı dünyasının samurayları!
  Sarı ilan qışqırdı. Ninja artıq qanlı ayaqyalın Alenka ilə görüşməyə tələsməyə hazırlaşarkən beyninə elementar bir fikir gəldi. "Bəs o, bu ən güclü döyüşçü qızı dərhal öldürməsə, o zaman sarışın terminator Nataşa ona qoşulacaq və sonra nəticələri fəlakətli olacaq. Üstəlik, o, əjdahanı ram etdi və yalnız çox güclü döyüşçü böyük ilanı ram edə bilər. "
  Ninja hıçqırdı:
  - Mən qaçıram quşlar! Geri qayıtmaq üçün gedirəm!
  Ağ paltarını açan sarı ilan qarda basdırıldı. Sonra boğularaq bir hərəkət sehrini pıçıldamağa başladı.
  Çılpaq ayaqlı Alenka qəzəbli təqibinə davam etdi, sərt Nataşa geri qalmadı. Döyüşün bütün şiddətinə baxmayaraq, tac kaqanın şah çadırını bir an belə gözdən yayındırmadılar.
  -Qaçacaq, gəl liderə yetişək!
  Çılpaq ayaqlı Alenka təklif etdi. Çılpaq ayağı ilə disk atan Nataşa qaçan monqolları cəld zərbələrlə bərabərləşdirməyə davam edərək, təsadüfən cavab verdi.
  -Nə üçün! Biz Batyga əlavə sevinc gətirəcəyik və bu çox humanistdir. Qılınc asanlıqla öldürür və cihangir sadəcə dərisini qoparacaq.
  Dördü bir zərbə ilə kəsən Alenka gülməyə başladı.
  -Batunun buynuzlarını özü qırmasa! Onları düşərgəyə qədər sürəcəyik, yoxsa nə?
  Nataşa güldü və dedi:
  -Batu şalvarını olduqca sərt sındırır və nə qədər az Mooglan sağ qalsa, bir o qədər yaxşıdır!
  Terminator qızlar addımlarını sürətləndirdilər, bu, tutmaq oyununu xatırladırdı, nüvəçilər atlarını naəlaccasına qamçılayır, yanlarını qanlı qoparırdılar. Çarəsiz səylərlə Uru atlılarından bir qədər uzaqlaşa bildilər, lakin çitadan daha sürətli hazırlanmışlardan qaça bilməyəcəklər!
  Oyanan Dmitri, Anatolyeviç Medvedev məşqlər etdi və televizoru yandırdı. Zelenskinin qələbəsi münasibətilə ümumxalq şənlikləri və şənliklər keçirilib. Xalq bu dəyişikliklərə ürəkdən sevindi.
  Hamı yeni tərzdə, daha sərbəst yaşamaq istəyirdi. İnauqurasiya yaxınlaşırdı və Zelenski tam hakimiyyəti əldə edirdi. Bu da həvəs və ilham doğurdu. Necə ki, hər şey dəyişəcək və dünənkindən daha yaxşı olacaq. Və slavyanlar birlik tapacaq və soyuq müharibə başa çatacaq. Putin dövrünün avtoritar kabusu kimi.
  Və artıq Zelenski haqqında gözəl mahnılar oxunurdu... Hamı yeni və gözəl nəsə istəyirdi.
  Zelenski özü ilk fərmanı ilə deputat toxunulmazlığını ləğv edəcəyini, həmçinin oliqarxın tüklərini təmizləyəcəyini açıqlayıb. Zelenski zənginlərə vergiləri əhəmiyyətli dərəcədə artıracağına da söz verib. Onların kökəlmək üçün heç bir səbəbi yoxdur!
  Ümumiyyətlə, görüləsi işlər çox idi. Dəmir yolunun möhtəşəm tikintisi də daxil olmaqla: Arxangelsk - Çukotka, sonra isə Alyaskaya yeraltı tunel.
  Zelenski niyə kral deyil? Onun layihələri möhtəşəmdir. ABŞ-da isə hökumət tezliklə dəyişəcək və yeni siyasətçilər nəsli gələcək. Kim də dəyişiklik istəyir.
  İndi Zelenski boşalır...
  Kompüter götürülməmişdən əvvəl Medvedev oyuna daxil oldu...
  SSRİ-nin fəthindən sonra ABŞ-la əlaqə qurmaq olar. Ancaq əvvəlcə lazer raketdən müdafiə sistemini işə salaq, burada imperiyanın belə imkanları var. ABŞ-a qarşı müharibə - 2008! İşğal Çukotkadan Alyaskaya qədər başlayır.
  Əsl mübarizə gedir.
  Abrams Panther-7 tankına qarşı döyüşür. Yeni avtomobil artıq mükəmməl olduğu qədər ağır deyil. Və onun mütləq sinfini göstərir.
  Yankiləri isə məhv edir... Medvedev müharibədən bir qədər sıxıldı və o, idarəçiliyi Rokossovski sinfindən olan hərbi məsləhətçiyə verdi. Və o, idarə etməyə başladı...
  Məsələn, bir şey tikin... Hər birində yeddi dinə malik yeni məbədlər. Və ya hətta yeni televiziya qüllələri. Və bir piramida qurmaq sərin olardı. Bir yarım kilometr yüksəklikdə. Bəli, bu, həqiqətən əla olardı!
  Eyni zamanda, Medvedev rifah səviyyəsini yüksəldir. Söhbət təkcə hərbi fabriklərin dayandırılmasından getmir.
  Siz həmçinin televizor, soyuducu, kompüter, noutbuk istehsal edə bilərsiniz. Və istehsal qurun və döyüş əzələlərini gücləndirin. Amma ABŞ artıq üstündür... İmperiyanın artıq iki milyard yarımdan çox əhalisi var və ABŞ-a qarşı müharibə aparmağa tam hazırdır. Medvedev dişlərini açıb oxuyur:
  - Mən bütün əsrlərin əsl qasırğasıyam! Çox ölüm gətirəcək biri!
  Və yenə Amerikaya təzyiq edir. Artıq nüvə zərbələri mübadiləsi aparılır. Belə bir döyüş getdikcə artır.
  . FƏSİL Љ 8
  Eh, gəlin vahidləri yenidən itələyək. Və necə vuracağıq! Budur, piyada qızları hərəkət edir. Hamısı ayaqyalın və bikinidə. Yankilər süngü ilə necə bıçaqlayır və yalın ayaqları ilə qumbara atırlar. Onların içində əsl enerji var. Və hər şey aşılanmış dəri altında axan civə topları kimi parıldayır. Qızlar öldürməyi sevirlər - bunlar qızlardır!
  Və özlərinə mahnı oxuyurlar:
  Biz komsomol qızlarını cəsarətləndiririk,
  Biz Çar Medvedevik, çox müdrik çarıq...
  Və əlbəttə ki, aydın səsimiz var,
  Mübahisə etmək üçün hər hansı bir şey var - bunun üçün gedin!
  Və yenə çılpaq barmaqları ilə qumbara atdı. Bu qızlar sözün əsl mənasında superdir. Yankilər isə Alyaskanı ələ keçirərək əzirlər. Həm də özlərinə mahnı oxuyurlar:
  - Pis canavarlar bir araya gəlir! Yalnız bundan sonra yarış sağ qalacaq! Zəiflər məhv olur, öldürülürlər - müqəddəs qanı təmizləyirlər!
  Qızlar isə dişlərini açaraq hücuma keçirlər. Amma amerikalılara qarşı da "Pələnglər"-7 var, nə gözəl güc. Və belə canavarlar dayandırıla bilməz!
  "Tiger"-7 ilkin mərmi sürəti saniyədə 2500 metr olan xüsusi yüksək təzyiqli topdur. Və onu vuran kimi heç nə onu xilas etməyəcək. Ambrams isə hər tərəfə qaçır. Və qülləni onlardan yıxır.
  Qız isə əsgərləri diz çökərək onların yalın ayaqlarını öpməyə məcbur edir.
  Amerikalılar yenidən təslim oldular. Medvedevin ordusunun qoşunları Nyu-Yorka yaxınlaşır. Və şəhər artıq hücuma məruz qalıb. Heç bir mərasim olmadan ələ keçirilir.
  Medvedev özünü böyük sərkərdə hesab edir: o, nəhayət Nyu Yorku aldı.
  Və kimsə deyə bilər ki, o, işğalçıların ən böyüyüdür. Və sonra Vaşinqton.
  Və amerikalılar təslim olurlar. ABŞ prezidenti üzüstə yıxılaraq qızların yalın ayaqlarını öpməyə başlayıb. Birincisi, sonra ikincisi, növbə ilə.
  Beləliklə, o, ayaqyalın qızlardan ibarət bütöv bir batalyonu öpdü. Bu böyük döyüşdür!
  Medvedev gülür... Beləliklə, o, Amerikanı tutdu. Ancaq Putin bunu edə bilmədi!
  Bu, həqiqətən bir döyüşdür - super! Və sonra Meksikaya.
  Yenə də tutuşlar... Meksikalı qızlar isə meksikalıları diz çökdürür, çılpaq dabanlarını öpürlər. Və qışqırırlar:
  - Gözəllərə izzət!
  Bəli, kompüter məhbuslar tərəfindən öpülən, çılpaq dabanlı qızların iri rəngli şəkillərini göstərə bilər. Və belə bir həyəcandır.
  Burada yenə məhbuslara rəhbərlik edirlər - bu dəfə qaralar. Həm də qızların yalın ayaqlarını öpürlər.
  Həm də tanklar piramidal sürünür...
  Qızlar köçür və çoxları var... Axı siz gəncləri resurslardan çıxara bilərsiniz. Və bütün bölmələrin bikinili qızlar olduğunu seçin. Və bu çox gözəldir.
  Onlar əsasən qırmızı saçlı və sarışınlardır.
  Və bir-birinin ardınca ölkəni ələ keçirirlər. Belə sərin döyüşçülər. İmperiyalar onların yalın ayaqları altına düşür.
  Medvedev ləzzətlə oynayır... Və hətta dodağının altında nəsə fit çalır.
  Hidrogen bombası necə partlayır? Dəhşətli barbarlıq! Və bütün şəhər, sanki bir inək onu dili ilə yaladı. Daha nə qədər radiasiya? Ayaqyalın qızlar isə radioaktiv tozun içindən qaçırlar. Və onların çılpaq dabanları yanır.
  Medvedev elə oynayır ki, sanki piton başqa ərazini udur.
  Budur virtual aləmdə daha bir güc fəth edildi və bayraq düşür.
  Tanklar indi aktiv zireh və keramika ilə yenidir. Çox qatlı və təsirli.
  Təyyarədaşıyıcıları müasir və eyni zamanda olduqca uyğundur. Və təyyarələr onlardan necə atəş açmağa başlayır.
  Medvedev, gördüyümüz kimi, prezident səlahiyyətlərini icra edən çox ağıllıdır.
  Beləliklə, indi dronların inkişafı. Və bu gözəldir. Həm də disk formalı təyyarələr. Burada onlar artıq UFO kimi döyüşə girirlər. Və sonra, piramidal tanklar.
  Parlaq ağıl sahibi olan ABŞ prezidenti Tramp avtomobili hər tərəfdən toxunulmaz və keçilməz hala gətirməyi əmr etdi. Mastodon aşağı piramida şəklində belə ortaya çıxdı. Və belə bir avtomobil əla qorunma göstərdi. Xüsusilə kinetik mərmilərə qarşı.
  İndi isə bu tank o qədər uğurlu oldu ki, ona daxil olmaq mümkün deyil və hələ də ABŞ-da xidmətdədir. Hətta bunu belə adlandırdılar: Trump tankı.
  Maşının keçilməz olduğunu görəndə dəlilik bəzən insanı ələ keçirir.
  Medvedev qeyri-bərabər döyüş aparır və onun maşınları artıq daha bir virtual kapital götürərək onu xarabalıqlar yığınına və qaynayan kraterlərə çevirib.
  Amma bu robot qız üçün kifayət deyil. O, yeni nəsil silahlar hazırlamağa başlayır: məhvedici bomba. Və bu bomba hidrogendən dörd yüz dəfə güclüdür. Beləliklə, əgər vursa, külləri belə yığa bilməyəcəksiniz!
  Və müharibə artıq kosmosa doğru irəliləyir.
  Medvedev titandan daha güclü və yüngül olan yeni ərintidən hazırlanmış gəmilərdən istifadə edir. Ulduz gəmiləri kosmosa uçur və döyüş robotları döyüşür. Artıq yeraltı fabriklərdə çoxlu müxtəlif modellər var.
  İndi isə planetdəki sonuncu imperiya süqut edir. Və nə? İndi dərin kosmosa!
  Ulduz müharibələri dövrü başlayır.
  Medvedev bunu başa düşür və güclə klaviaturanı sıxır. Və ya barmaqlarınızı hərəkət etdirə və ya düşüncələrinizi idarə edə bilərsiniz.
  Prezident səlahiyyətlərini icra edən şəxs ağıllı davranır və özü üçün kosmik donanma qurur. Və mübarizə davam edir.
  Daha güclü, xüsusilə məhvedici termokark bombasının hazırlanması davam edir. Və o, məhv olmaqdan yüz min dəfə güclüdür.
  Və sonra gəmilər səmaya qalxır. Və onlar planetin peyklərini tuturlar. Və sonra qonşu sistemlər. Bunu çox tez edirlər.
  Və prezident səlahiyyətlərini icra edən şəxs oyunda terminatorlar istehsal edir. Budur terminator qəhrəmanı. Bu, məhdud olsa da, zaman səyahətidir.
  Medvedev qışqırdı:
  - Adamlar ayağını yerə vurur, bəs çəkmələr! Bu həm axmaq, həm də dəhşətli dərəcədə çirkindir!
  Medvedev isə daha şən oldu. Eh, uşaqlar, nə yaxşısınız. Xüsusilə kosmos döyüşçüləri olsalar.
  Ulduz döyüşü gedir. Və ciddi zərbələr mübadiləsi, bağırsaqda əhəmiyyətsiz yumruqlar olduqda. Daha doğrusu, təxəyyülün təfəkkürüdür.
  Medvedev hücuma davam edir:
  - Ulduz gəmilərim öldürücüdür!
  Və yerinə yeni kosmos komandirləri təyin edir. Və döyüş nədir, döyüşdür.
  Burada Medvedev öz komandirləri ilə komandanlıq edir. Burada ona qarşı düşmən koalisiyası ayağa qalxır. Belə saysız-hesabsız armada yaxınlaşanda qorxulu olur, uzaqdan çox rəngli, parıldayan dumanlıq sürünür kimi görünürdü. Üstəlik, hər bir qığılcım bir necromancer sehrbazın sehrinin yaratdığı bir cindir. Əsas siniflərin on iki yarım milyondan çox hərbi kosmik gəmisi və sonsuz kiçik bir "rahatlıq evi", daim gələn möhkəmləndirmələri nəzərə alaraq, sayı iki yüz milyona yaxınlaşırdı. Cəbhə bir neçə parsek uzanırdı; belə bir miqyasda, hətta flaqman ultra-döyüş gəmiləri də Saharadakı qum dənələrinə bənzəyir.
  Ümumi Döyüş yaxınlaşır: Medvedevin kosmik imperiyasının ordusu həmişə gec müdafiənin daimi taktikası əvəzinə qəddar təcavüzkarın özünün donanmasına zərbə endirmək qərarına gələn çoxşaxəli "Total Qurtuluş Koalisiyası"na qarşı.
  Burada heyrətamiz müxtəlifliyə malik o qədər çox gəmi var, baxmayaraq ki, əksər hallarda bu, yalnız effektiv döyüşə mane olur. Yaxşı, məsələn, klavesin şəklində bir ulduz gəmisi və ya simlər əvəzinə uzun ağızlı, arfa və ya hətta İkinci Dünya Müharibəsindən qalma tank qülləsi olan kontrabas. Bu, ürəyi zəifləyənləri təsir edə bilər, lakin qorxudan çox gülüşə səbəb ola bilər.
  Onların rəqibi universal bir güc olduğunu iddia edən bir imperiyadır. Medvedevin böyük kosmik əmirliyi, burada hər şey müharibənin xidmətinə verilir, əsas şüar səmərəlilik və məqsədəuyğunluqdur.
  Koalisiyadan fərqli olaraq, prezidentin səlahiyyətlərini icra edən ulduz gəmiləri yalnız ölçülərinə görə fərqlənir. Və forması praktiki olaraq eyni, çox yırtıcı görünən dərin dəniz balığıdır. Bəlkə də yeganə istisna olmaqla, onlar poladla parıldayan qalın xəncərlərə bənzəyirlər - grabs.
  Kosmosun bu hissəsindəki ulduzlar səmaya çox sıx səpələnməsələr də, işıq spektrində rəngarəng və unikaldırlar.
  Nədənsə bu nurçulara baxanda kainatın canlılarını rəzil, doğrudan da vəhşi davranışlarına görə qınayan mələklərin gözlərinin içinə baxırmış kimi kədərlənirsən.
  Prezident səlahiyyətlərini icra edənin ordusu müşavirəyə getməyə tələsmirdi, yalnız ayrı-ayrı mobil bölmələr öz üstün sürətlərindən istifadə edərək sürətlə düşmənə hücum edərək, ziyan vuraraq geri çəkilirdilər. Cavab olaraq, onları baraj atəşi ilə qarşılamağa çalışdılar, lakin daha çevik və mükəmməl müdafiə ilə daha təsirli oldular.
  Kosmik miqyasda kiçik görünən minalar, kreyserlər və esmineslər kimi partlama nəticəsində parçalandı. Amma biz böyük bir oyunu məğlub edə bildik. Koalisiyanın nəhəng döyüş gəmilərindən biri vuruldu, qalın tüstüləndi, əyildi və nəhəng ulduz gəmisinin göyərtəsində quru meşədəki yanğın kimi çaxnaşma alovlandı.
  Yalnız quyruğu yerinə caynaqları olan jerboalara bənzəyən yadplanetlilər qışqıraraq, yuxarı-aşağı tullanarkən qorxudan qaçırlar. Onların arasında ayı və ördək hibridlərinə bənzəyən daha kiçik növlər var. Dimdiklər vəhşi dəhşət içində qıvrılır, şarlatanlar eşidilir, bir-birindən ayrılır və lələklər alovlanır. Burada ayı ördəklərindən biri tərs çevrilərək başını yanğın borusuna çevirdi. Orada birbaşa onun boğazına köpük axdı, mədəsi dərhal ayaqqabılarını çıxardı və quşun cəsədi partladı, uşaqdan çıxan ət qalıqları ilə qan sıçradı.
  Jerboalar yanır və xilasetmə modullarına tələsirlər, lakin görünür ki, sağ qalmaq üçün kabus kimi ümid verən sistem ümidsiz şəkildə zədələnib. Onların generalı, Quyruq Tarakanı, isterik bir çığırtı verir:
  - Ey ümumbəşəri dairənin kvadratının tanrıları,...
  Bitirmək mümkün olmadı, alov onun bədbəxt Zati-alilərini bürüdü. Ağıllı gəmiricinin əti elementar hissəciklərə parçalandı.
  Döyüş gəmisi yandı, hava qabarcıqlarını vakuuma atdı və sonra partladı və bir çox fraqmentlərə səpələndi.
  Medvedev kifayət qədər oynadıqdan sonra daha bir neçə sifariş verdi. O, həmçinin Novodvorskayanı ölümündən sonra Rusiya Qəhrəmanı ulduzu ilə təltif edib. O, Oleq Rıbaçenkonun Rusiyada olan bütün orden və medallarla təltif edilməsini əmr etdi. Və o, Donald Trampa Birinci Zəng edən Müqəddəs Endryu ordenini təqdim edib. Bundan sonra Medvedev yenidən yuxuya getdi... Onu hələ heç kim narahat etməyib.
  Belə bir şücaətdən sonra Alenka nəzərəçarpacaq dərəcədə şənləndi. Onun komandası da belədir.
  Marqarita ilk söz aldı:
  - Gəlin Yaponiyanı dənizdə bitirək və quruda bitirək!
  Alenka bu fikri hərarətlə dəstəklədi:
  - Əlbəttə! Niyə yeni rus əsgərlərinin ölümünə icazə verin!
  Nataşa da danışdı:
  - Kuropatkin çox qərarsız komandirdir. Beləliklə, Port Artura hücum zamanı yaponların zəifləməsini nəzərə alsaq belə, onun qalib gələ biləcəyi bir həqiqət deyil!
  Medvedev bunu qəti şəkildə yekunlaşdırdı:
  - Gəlin hücum edək! Bu bizim şansımızdır, Rusiyanın da şansı!
  Bundan sonra güclü və ultra müasir tank hərəkət etməyə başladı. Bəli, Yaponiya pis gün keçirir. Onlar Rusiya ilə döyüşmək ağlına gələn anı dəfələrlə lənətləyəcəklər.
  Tank yapon qoşunlarına doğru irəliləyirdi. Alenka sevinclə dedi:
  - Belə heyrətamiz bir yuxu görmüşdüm. Sanki Nataşa ilə mən Ryazanı Batu Xanın qoşunlarından müdafiə edirik.
  Marqarita ayağa qalxdı:
  - Mən yuxuda idim?
  Alenka başını mənfi tərzdə buladı:
  - Yox! Sən sadəcə orada deyildin!
  Qız hirslə inlədi:
  - Nə yazıq!
  Ayaqlı Alenka gülərək dedi:
  - Sən ancaq bizə mane ola bilərdin! Ancaq Nataşa və mən çox gözəl idik!
  Sarışın qız təəccüblə soruşdu:
  - Sərin idin?
  Ayaqyalın Alenka asanlıqla təsdiqlədi:
  - Bəli, çox gözəl! Və hətta bir əjdaha sürdüm!
  Nataşa güldü və cavab verdi:
  - Əjdahada çox gözəl idin!
  Alenka asanlıqla təsdiqlədi:
  - Bu, nağıl kimidir! Əjdahaların, elflərin və hər şeyin cazibədar olduğu yerdə!
  Marqarita səmimi hisslə cavab verdi:
  - Əjdahasız da çox gözəlsən! Sadəcə bir pəri və möcüzələr möcüzəsi!
  Alenka əminliklə dedi:
  - Hamını məğlub edəcəm! Əjdahalarla və olmadan!
  Və döyüşçü yumruğunu göstərdi.
  İlk rus tankı Port Arturun divarları yaxınlığında dayanan yaponlara hücum etdi. Onların hələ də kifayət qədər çoxu var idi. Artilleriya işə başladı. Cavab olaraq, nəhəng tankın 152 mm-lik topundan, həmçinin səkkiz ölümcül pulemyotdan atəş açıldı. Və yenə samuraylar yüzlərlə biçilməyə başladı.
  Pulemyotlar - "Əjdahalar", çox ölümcül bir şey. Dəqiqədə beş min güllə sadəcə bir növ heyvandır.
  Yaponlar yıxıldı, deşildi, parçalandı, kəllələri əzildi. Onların qarınları partladı, bədənləri atladı, atəşin sarsıdıcı zərbələri ilə yuxarı qalxdı.
  Kumulyativ doldurulma ilə parçalanma mərmiləri də partladı. Onlar həm piyadalara atəş açmaq, həm də gəmilərin dibinə nüfuz etmək üçün əla idilər.
  Bunlar Terminator qızlarıdır və professor əsl dahidir. Beləliklə, samurayları döyməyə başladılar.
  Ayaqlı Alenka qışqırdı:
  - Qoy rus ruhu şöhrətlənsin!
  Nataşa, çılpaq barmaqları ilə joystik düyməsini basaraq, güllə yağışı göndərdi və davam etdi:
  - Və bizim çarımız II Nikolay!
  Ayaqyalın Alenka mərmi ardınca mərmi göndərməyə davam edirdi. Hər üç saniyədə bir ölümcül silah uçurdu. Və Yapon batareyaları susdu. Və çoxlu sayda sarı dərili əsgərlər öldü.
  Nataşa, bir neçə samuray sıralarını biçərək dəstəklədi:
  - Ürəyimizdə Vətən himni səslənir.
  Çılpaq ayaqlı Alenka, öldürücü doldurma ilə qabıqları tüpürməyə davam edir və onlar plastiddən daha güclüdür, davam etdi:
  "Bütün kainatda ondan gözəl heç kim yoxdur."
  Çılpaq ayaq barmaqları ilə yaponlara amansızcasına atəş açan Nataşa əlavə etdi:
  - Cəngavərin pulemyotunu daha sıx sıxın.
  Ayaqyalın Alenka, samurayların dağıntısı belə tamamladı:
  - Tanrının verdiyi Rusiya üçün öl!
  Qızlar həqiqətən belədir, super! Möhtəşəm gözəlliklər. Onlara baxıb heyran olursan. Ancaq yaponlar üçün bu, saf ölümdür. Tank batareyaların arasından keçdi. Silah qrupları yıxıldı. Bunu çox, çox tez etdi. Sonra səngərləri gəzdim. O da çoxlarını biçdi. Daha doğrusu , çox deyil, demək olar ki, hamısı. Məhv tam oldu. Burada, əlbəttə ki, hər şey avtomatik olaraq işləyirdi. Yaponları belə məhv etdilər.
  Alenka qaralmış ayaqlarının çılpaq barmaqları ilə joystik düymələrini basaraq gülərək qeyd etdi:
  - Biz döyüşçülərdən çox cəlladlarıq!
  Nataşa güldü və razılaşdı:
  - Azadlıq, dahi və şöhrətli cəlladlar!
  Və yenə axınlarda vurur. Və samurayları vəhşi güclə döyür.
  Çılpaq ayaqları ilə də dəqiq atəş açan Marqarita rasional olaraq qeyd etdi:
  - Geylər daha az olacaq, Yaponiyada kişi qıtlığı olacaq!
  Çılpaq ayaqlı Alenka güldü və yenidən atəş açdı:
  - Qadınlardan ehtiyatlı olun! Qadınlar, diqqətli olun!
  Bu, doğrudan da, mərmilər, qəlpələr və hər hansı bir güllə onun üzərinə düşən qız növüdür. Hər halda, qız əsl terminatordur.
  Nataşa onu götürdü və oxudu:
  - Legionlar yürüş edir,
  Onların süngüləri parıldayır.
  Arxamızda milyonlar var
  Ey rus alayları!
  Heç kim dayanmayacaq
  Heç kim müdaxilə etməyəcək...
  Hərəkət yenilərini açır,
  Tez uçaq!
  Və yenə də düşmənin üstünə yağış yağacaq. Və bu, onların amperin yüzdə biri qədər enməsinə imkan vermir.
  Ayaqyalın Alenka, bir ağacdələn monotonluğu ilə mərmi ataraq, istehza ilə oxuyaraq fısıldadı:
  - Bir, hücumçu, iki hücumçu, heyrətləndirir.
  Nataşa atəş açaraq mahnını təsdiqlədi:
  - Bir zərbə, iki zərbə, uzanır!
  Cool Alenka enerji ilə dəstəklənir:
  - Bir dəfə taxta, iki taxta - tabut tikilir.
  Yalpaq ayaqlı Nataşa atəş açmağa davam edərək, pulemyot partlamaları ilə düşməni darmadağın edərək fısıldadı:
  - Bir kürək, iki kürək - çuxur qazılır!
  Və döyüşçü sapfir gözləri ilə göz qırpdı. O, həqiqətən belə bir sevgilidir.
  Ayaqları açıq olan Alenka mövqelərə diqqətlə baxdı. Tank sürətlə işlədi və general Noqinin ordusundan demək olar ki, heç nə qalmadı. Deyəsən komandirin özü öldürülüb. Son yaponları mühasirə ordusundan qurtarırıq.
  Medvedev məntiqlə qeyd etdi:
  - Texnologiya nə qədər irəli gedib! Dörd kişi bir neçə saat ərzində səksən beş mindən çox yaponu öldürdü.
  Yarıçılpaq Alenka pis gülümsəyərək qeyd etdi:
  - Qalanlarını da məhv etməliyik! Heç kəsi arxada qoyma!
  Nataşa son min samuraya atəş açarkən oxudu:
  - Yox, dağlar qızıl olmayacaq, biz tezliklə Rusiyanın bütün düşmənlərini məhv edəcəyik!
  Sərin Marqarita əlavə etdi:
  - Yox, hemoroid deyil, tezliklə ölü düşmən olacaqsınız!
  General Noqinin ordusunu biçdikdən sonra Terminator qızları müvəqqəti olaraq tankdan çıxdılar və qarda ayaqyalın qaçdılar. Yaxşı, artıq qışdır.
  Artıq yüz əlli mindən çox piyadanı məhv etdilər. Və üstəlik Yapon donanması. Bununla belə, daha iki yüz əlli mindən çox yapon general Kuropatkinin ordusuna qarşı dayanır.
  Medvedev yuxudan palıd başı ilə çıxdı. Bir az gəzdi. Sonra yenə kompüterdə oynadım... Ulduz Döyüşləri əladır... Amma nəsə alınmadı...
  Medvedev yeni strategiyanı təkrarlamağa başladı. Tarixi oyunu işə saldım: II Nikolayın dövründə Rusiya. Və Yaponiya ilə müharibə. Bu, belə qəddar müharibədir. Siz bir strategiya tətbiq edə və kompüterdə qüvvələri söndürə bilərsiniz.
  Medvedev asan səviyyədə oynadı, lakin yaponların inyeksiyasını buraxdı və ağır itki verdi. Bəli, çox aktiv deyil qurmaq lazımdır. Yenidən başlayaq.
  Və yenə də öz-özünə oynayırsan... Məlum olduğu kimi, Kuropatkinin yerində prezident səlahiyyətlərini icra edən çox da parıldamır... Hər zaman bəzi qüsurlar, səhvlər olur.
  Medvedev daha sonra hərbi müşaviri işə saldı və hər şey qaydasında getdi... Və özü də stulda uyuyub yuxuya getdi.
  Gözəl Alenka yalın ayaqlarını sıçrayaraq Nataşadan soruşdu:
  - Bu qədər insanı öldürməklə özünüzü necə hiss edirsiniz?
  Sarışın qız səmimi cavab verdi:
  - Bilmirəm! Bu kompüter oyunu kimi hiss olunur! Heç bir qəzəb, qəzəb və ya çox sevinc hiss etmirsiniz!
  Çılpaq ayaqlı Alenka hirslə güldü:
  - Bu müharibədir!
  Nataşa saltoya çevrildi. Qırmızı, dəyirmi dabanları parıldayırdı. Ümumiyyətlə, o, çox səy göstərmədən çox şey əldə etməyə qadir olan gözəl bir qızdır. Əgər onu yumasaq, sadəcə ona minəcəyik.
  Qızlar qarda qaçdılar. Onların bədənləri çox ifadəlidir. Sinə böyük, itburnu dəbdəbəli, at krupu kimi, əzələlər qabarıqdır. Bunlar gözəllər-qəhrəmanlardır. Ən həqiqi qadın gücünə sahibdirlər. Bu qədər lütf. Və ayaqları - aşılanmış dərinin altında yuvarlanan əzələ topları.
  Üç yapon kəşfiyyatçısı onlara rast gəldi.
  Qızlar salto atdılar. Həm də çılpaq dabanları ilə samurayların çənələrinə necə vuracaqlar. Və əslində çənələrini sındırdılar. Və bütün dişlərini döydülər. Bundan sonra qızlar mahnı oxudular:
  - Rusların böyüklüyü planetlər tərəfindən tanındı,
  Biz inamla yuxarıya doğru tələsirik.
  Biz dünyanın bütün xalqları tərəfindən sevilir və qiymətləndirilir,
  Bütün ölkənin xalqı kommunizmə doğru gedir!
  Və yenə gözəllər zümrüd gözləri ilə göz qırpdılar. Çox döyüşkən görünürlər. Döyüşçülər aktivdir. Və yenə qaçış.
  Çılpaq ayaqlı Alenka atladı. O, çarxı havada fırladıb gördü:
  - Çox gözəlik. Biz bütün dünyanı fəth edə bilərik!
  Nataşa gülümsədi və cavab verdi:
  - Planet Earth İmperatoru -
  Bu, çox gözəldir!
  Və hər iki qız bir-birinə göz vurdu. Bundan sonra geri qaçdıq. Əslində, müharibənin hər günü çar Rusiyasının xəzinəsinə hədsiz baha başa gəlir. Yaponlarla işi tez bitirməyin vaxtı gəldi.
  Medvedev qızları parlaq təbəssümlə qarşıladı:
  - Yaxşı, qaçmısan?
  Ayaqlı Alenka təbəssümlə dedi:
  - Biz qaçırıq və döyüşməyə hazırıq!
  Nataşa aqressiv şəkildə dedi:
  - Hamını öldürəcəyik!
  Medvedev əlini yelləyib əmr etdi:
  - Onda, gedək!
  Ayaqyalın Alenka gülərək cavab verdi:
  - Bizim dördümüz dünyanın ən ölümcülləridir!
  Nataşa buna etiraz edərək yalın ayağını möhürlədi:
  - Dünyada yox, kainatda!
  Və güclü, aqressiv və ölümcül tank bütün sürətlə sürdü. İki yüz əlli mindən çox yapon öndədir. Ancaq bir milyard əsgər üçün kifayət qədər mərmi var!
  Qızlar, professor və tələbə - bu, hamını əzəcək, qoç buynuzuna çevirəcək komandadır. Və tank Yapon qoşunlarına doğru uçur. O, hədə-qorxu ilə özünə tərəf qaçır. Hamını sındırmaq istəyir.
  Çılpaq ayaqlı Alenka zövqlə oxudu:
  Rusiyanın genişlikləri - gözəl, əziz,
  Hardadır qarın inciləri, büllurun hüdudsuz çayları,
  Rus əsgəri ilə general birdir.
  Dövlətin simvolu müqəddəsdir - pravoslav qartalı, padşahımız!
  Və sonra sürətli tank həqiqətən havaya qalxdı. Döyüş təyyarəsi kimi uçurdu. Və yaponların qarşısında özünü tapdı. Universal top və əjdaha pulemyotları yenidən işə başladı . Qızlar çox həvəslə işə başladılar. Daha çox uzatmadan.
  Alenka çılpaq ayaq barmaqları ilə silahı atəşə tutdu, yaponları yıxdı və oxudu:
  - Şan olsun mənim Rusiyama, Stalinə və Leninə, bir ailəyə!
  Qırmızı saçlı şeytan isə zümrüd gözləri ilə parıldayır. O, samurayları necə sikir. Sən aşiq olacaqsan.
  Nataşa da ondan aşağı deyil. Yaponları döyür.
  Və oxuyur:
  - Dönüşlərdə sürəti azaltmayın. Bizim taleyimiz qalib gəlməkdir, qızlar!
  Döyüşçü tam çiçəkləndi. Və o qədər sürətlə, düşmənin üstünə atəş.
  Və çılpaq ayaq barmaqları joystick düyməsini sıxır.
  Yarıçılpaq Alenka atəş açaraq qeyd etdi:
  - Rusiyada iki problem var...
  Marqarita burada onun sözünü kəsdi:
  - Kaş iki olsaydı!
  Çılpaq ayaqlı Alenka atəş açaraq məmnuniyyətlə razılaşdı:
  - Bəli, yalnız iki!
  Nataşa, gülləbaran edərək, yüzlərlə yaponu yerə qoydu, götürdü və oxudu:
  - İkidə, iki qışda. İkidə, iki yayda!
  Çılpaq ayaqlı Alenka atəş açaraq əlavə etdi:
  - Yaponları öldürüb qayıdacağam!
  Nataşa gülümsədi və cavab verdi:
  - Port Artur bizimdir! Biz isə heç kimin Mançuriyamızı almasına icazə verməyəcəyik!
  Və döyüşçü yenə samurayları döydü. Ruslar yaponlara uduzmayacaqlar. Bu, Rusiyanın nə qədər yenilməz olduğunu bir daha sübut edir!
  Çılpaq ayaqlı Alenka batareyanı sındırıb qışqırdı:
  - Rus ən uzaq ölkələrdə və əsrlərdə məşhur olacaq!
  Nataşa da hıçqırdı:
  - Və heç bir qüvvə bizi dayandırmayacaq!
  Və daha bir neçə min samurayı məhv etdi. Sonra çən irəli getdi və məhsul yığımı davam etdi.
  Marqarita buna baxaraq fikrini bildirdi:
  - Müharibə belə parlaq qalib gəlsə, Rusiya bundan sonra nə edəcək?
  Medvedev qızların cəsarətlə yaponları biçməsinə baxdı və təklif etdi:
  - Ya almanlarla, ya ingilislərlə müharibə olacaq! Ancaq hər halda, Doğan Günəş Ölkəsi ilə döyüş sonuncu deyil!
  Alena başqa bir batareyanı sındıraraq dedi:
  - Deməli, onu almanlara verəcəyik, yaxşı, onlara o qədər verəcəyik ki, bu kifayət etməyəcək!
  Samurayları məhv edən Nataşa əlavə etdi:
  - Və Hitlerin Wehrmacht-a cəlb etmək üçün heç kim olmayacaq!
  Çılpaq barmaqları ilə joystik düymələrini basan Alenka aqressiv şəkildə dedi:
  - Amma arilərə yazığım gəlir. Çox gözəl ağ oğlan öldü!
  Nataşa bununla razılaşaraq kədərlə başını tərpətdi:
  - Bəli, nə qədər yaxşı insanlar öldü! Və nə üçün?
  Qız yaponları vurdu və fərq etdi.
  -Yaponlar isə yaxşı millətdir, amma biz onlarla vuruşmağa məcburuq! Baxmayaraq ki, bu da çox yaxşı deyil!
  Marqarita məntiqlə qeyd etdi:
  - Bəs heyvanlar? Bir-birini öldürmürlər? Ancaq insan yalnız ən yüksək səviyyəli bir heyvandır!
  Medvedev gülümsəyərək etiraz etdi:
  - İnsanın heyvanlardan fərqli olaraq ruhu var! Və onun ruhu həqiqətən unikal və ölməzdir! Deməli, biz və heyvanlar bütöv bir uçurumun!
  Marqarita buna etiraz etdi:
  - Bəs meymunlar? Onların həm də yüksək intellekt səviyyəsi var. Onlardan biri üç min yarım söz bilir!
  Prezident səlahiyyətlərini icra edən cavab verdi:
  - Amma onlar bizim qohumumuzdur!
  Ayaq çılpaq Alenka yaponlara atəş açıb oxudu:
  - Mən meymunam! Həm də kişi!
  Nataşa samurayları biçərək qışqırdı:
  - Bir əsr meymun geyinib gəzmə!
  Supertank yaponları biçməyə davam etdi. Niyə də yox? O, həqiqətən dəli heyvandır
  dəqiqədə qırx min güllə atan. Və onun zirehləri demək olar ki, hər hansı bir mərmi üçün keçilməzdir. Həm də təkcə XX əsrin əvvəllərində deyil.
  Çılpaq ayaqlı Alenka atəş açaraq aqressiv şəkildə elan etdi:
  - Çar Nikolay Rusiya üçün çox şey etdi, amma o, qiymətləndirilmədi və qiymətləndirilmədi!
  Yaponlara od tökən Nataşa razılaşdı:
  - Düzdü! Padşah öldürüldü. Onlar keşişi taxtdan uzaqlaşmağa məcbur etdilər! Və nə daha yaxşı oldu?
  Çılpaq ayaqlı Alenka topdan atəş açıb əlavə etdi:
  - Daha da pisləşdi! Və hakimiyyətə daha da rəzil insanlar gəldi!
  Nataşa güldü, yaponları vurdu və dedi:
  - Beləliklə, daha yaxşı gələcək üçün mübarizə aparaq! Və Rusiyanın azadlığı üçün!
  Yarıçılpaq Alenka atəş açaraq dedi:
  - Dəyişiklik və qələbə üçün!
  Sonra yumruğunu göstərdi. O, bunu bacaran qızdır. Onda hətta samuraylar da ondan qurtula bilməyəcəklər. Və pulemyotlar işləyir. Hamı biçin, biçin.
  Onlar əslində cəsədlərin bütün cərgələrini şumlayırlar. Və məkanı öldürücü şəkildə təmizləyirlər.
  General Kuropatkinə məlumat verildi ki, yaponlarla qəribə bir iş gedir. Atışma, partlayışlar, kimsə onlara hücum etdi.
  . FƏSİL Љ 9.
  Medvedev bir az yatandan sonra yenidən kompüteri əlinə aldı. O, hətta təraş da etməmişdi. Və yenə öz qaydasında oynamağa başladı.
  Tank və təyyarələrlə yaramaz koddan sonra Yaponiyaya hücum. O cümlədən Birinci Dünya Müharibəsinin ən yaxşı bombardmançısı İlya Muromets. Hansı ki, özünü çox yüksək səslə bəyan etdi. Və o, yaponları milçəklərə qarşı rezin zərbə kimi vurdu.
  Və Tokioya doğru...
  Dmitri Medvedev Yaponiyanı fəth edərək özünü Mikado imperatoru adlandırdı.
  Sonra yeni müharibələr...
  Məsələn, alternativ tarix oynaya bilərsiniz. II Aleksandr 1875-ci ildə Bismarka dedi ki, onun Fransa ilə fikir ayrılıqları Almaniya və fransızlar arasında daxili məsələdir. Bismark 1876-cı ildə Fransaya hücum etdi. Əvvəlcə prussiyalıların bəxti gətirdi və Parisə çatdı. Lakin sonra yavaşladılar. İngiltərə isə müharibəyə girdi... Hər şey yaxşı olardı, amma ingilislər Almaniyaya döyüşdü və məğlub oldular. Sonra prusslar qüvvələrini çəkdilər.
  Qərbdə müharibə uzanırdı. Fransızlar özlərini ümidsizcə müdafiə etdilər. İngiltərə getdikcə daha çox qüvvə köçürür...
  Bu arada Rusiya Türkiyəni və İstanbulu fəth etdi. İngiltərə, Fransa və Almaniya müharibəyə qarışmışdı. Və Çar İsgəndər imperiyası İraq da daxil olmaqla Hind okeanına qədər uzanan bir çox torpaqları ilhaq etdi. Fələstin və Misirə qədər bütün torpaqlar. Beləliklə, Skobelev başda olmaqla rus qoşunları Məkkə, Mədinə və Səudiyyə Ərəbistanının digər şəhərlərini fəth etdilər.
  Və Rusiya imperiyasının cənub hissəsi formalaşdı. Və II Aleksandr böyük padşah oldu. Və Almaniya arasında Fransa və İngiltərəyə qarşı müharibə on il davam etdi.
  Və praktiki heç-heçə ilə başa çatıb.
  II Aleksandr 1887-ci ilə qədər hakimiyyətdə olmuş və Leninin qardaşı Aleksandr Ulyanovun rəhbərliyi altında həyata keçirilən sui-qəsdin qurbanı olmuşdur. Rusiyanın çoxlu yollar çəkdiyi, çoxlu torpaqları fəth etdiyi, kəndliləri azad etdiyi şanlı hakimiyyəti başa çatdı.
  Bu alternativ oyunun necə oynandığı idi. Üçüncü İsgəndər komandir Skobelevlə birlikdə həm İranı, həm də Pakistanı fəth etdi. Ancaq o da öldü - parlaq kiçik bir baş. II Nikolayın dövründə Rusiya, Sakit okeana kifayət qədər tez kömək edən Hind okeanında artıq donanması olan Yaponiya ilə müharibə etdi. Ruslar samurayları nisbətən tez məğlub etdilər və həm quruda, həm də suda daha çox gücə sahib idilər.
  Bundan əlavə, rus ordusuna parlaq müdafiə naziri Skobelev rəhbərlik edirdi. Və Rusiya nəinki qalib gəldi, həm də Yaponiyanı fəth edə bildi. Üstəlik, ABŞ hələ Qərb yarımkürəsindən kənara çıxmamışdı və İngiltərə o qədər də güclü deyildi. Üstəlik, Rusiya Almaniya ilə ittifaqda idi. Sonuncu Afrika uğrunda mübarizədə İngiltərə və Fransadan geri qalırdı. Çar Rusiyası Yaponiyanın və Çinin bir hissəsinin ilhaqından sonra daha da gücləndi. Dehli-Moskva yolu tikilirdi.
  Buradan göründüyü kimi, Çar Rusiyasının Hindistan və Çinə genişlənmə planları uğurla həyata keçirilirdi. Çar II Nikolay Birinci Dünya Müharibəsi zamanı Almaniyanın tərəfini seçdi. Almanlar Fransanı məğlub edərək Belçika, Hollandiya, Danimarka və Norveçi işğal etdilər. Rusiya Misiri, Afrikanın böyük hissəsini və Hind-Çinini tutdu. Həm də İngiltərənin Sakit okean mülkləri. Və hətta Avstraliyaya endi. Və onun Avstraliyası ələ keçirildi.
  Bundan sonra müharibə İngiltərənin desant və işğalı ilə başa çatdı. Birinci Dünya Müharibəsi başa çatdı. Ancaq Kayzer Vilhelmə elə gəlirdi ki, Rusiya artıq çoxlu torpaqları fəth edib və əslində cəhd etmədən. Və qisas almaq arzusunda idi. Rusiya faktiki olaraq geniş əraziləri - Avstraliyanı, bütün Asiyanın, Afrikanın əksəriyyətini fəth etdi, almanlar o qədər də dişləmədilər, hətta işğal etdikləri Portuqaliya və İspaniyadan da. Avstriya-Macarıstan İtaliya və Liviyaya nəzarəti ələ keçirdi. Rusiya Afrikanın təxminən dörddə üçünü aldı, sonra bir az sonra Efiopiyanı işğal etdi. Almanlar Mərakeşi kəsə bildilər.
  Təbii ki, bu, Almaniya üçün kifayət etmədi. Baxmayaraq ki, Fransa, Belçika, Hollandiya və Norveçi, Rusiya isə İsveçi özünə tabe etdi.
  Vilhelmin Rusiya ilə yeni müharibəyə hazırlığı başladı. 1929-cu il böhranı vəziyyəti daha da ağırlaşdırdı. Avstriya-Macarıstan və Almaniya demək olar ki, bütün Avropaya nəzarət edirdi. Və Afrikanın bir hissəsi... Və Britaniya. Ancaq yenə də ABŞ və Kanada var idi. Vilhelm və II Nikolay hələ bir-birləri ilə müharibə etmək qərarına gəlməmişdilər. Üstəlik, Rusiya ən azı geniş əraziləri həzm edərək döyüşmək istəyirdi. Onların assimilyasiyasını sürətləndirmək üçün çar II Nikolay hətta ruslara dörd arvad almağa icazə verdi. Səkkizinci Ekumenik Şurada nə təsbit edildi.
  Bənzər bir qərar 1925-ci ildə qəbul edildi. Və 1926-cı ildə II Nikolay özünə başqa arvad aldı. Məlum oldu ki, qərar axmaq deyildi. 1929-cu ildə imperatorun daha bir qızı var. Və 1932-ci il noyabrın 25-də nəhayət sağlam bir oğul dünyaya gəldi. İkinci Nikolay ona Peter adını verdi. Böyük Pyotrun şərəfinə.
  Və 1933-cü ildə, mayın 15-də yeni müharibə başladı. Almaniya Kanadaya müharibə elan etdi. İngiltərənin hökmranlığı kimi. İki ay sonra Ruzveltin başçılığı ilə ABŞ iqtisadi böhrana baxmayaraq Almaniya ilə müharibəyə girdi. Onlar Kanadadan imtina etmək istəmirdilər.
  Artıq orta yaşlı, lakin aqressiv olan Vilhelm əvvəlcə Rusiyadan kömək tələb etmədən təkbaşına döyüşməyə çalışırdı. Hər şeyi özü edəcəyini gözləyirdi. Amma okeanla ayrılmış ərazini fəth etmək o qədər də asan deyil. Üstəlik, ABŞ tez bir zamanda tanklar və ordu qurdu. Onlar isə alaylar təşkil etdilər... Müharibə tam bir il davam etdi, almanlar üçün böyük uğur qazanmadı. Hansı ki, yalnız İslandiya və Qrenlandiyanı ələ keçirə bildi. Lakin Kanadada onlar bunu əldə edə bilmədilər.
  Vilhelm çar II Nikolaya müraciət etdi: "Mənə kömək et, həmkarım". Sən mənim əmim oğlu və qardaşımsan. II Nikolayın özünün Alyaska və Kanada ilə bağlı planları var idi. Qərara gəldim ki, qabları heykəl qoyan tanrılar deyil. Və onu götürdü və 25 iyun 1934-cü ildə ABŞ və Kanadaya müharibə elan etdi. Onun qoşunları Alyaskadan keçərək ABŞ ərazisinə keçdi.
  Bu vaxta qədər Çukotkaya dəmir yolu artıq çəkilmişdi və rus qoşunları uğurla irəliləyirdi. Onların tərəfində say üstünlüyü və dünyanın ən yaxşı tankları, həm yüngül, həm ağır, həm də orta idi.
  Beləliklə, Amerika qeyri-bərabər qüvvələrlə mübarizə aparmalı oldu.
  Və II Nikolay, gördüyümüz kimi, həqiqətən də ağ atdadır. Və bir-birinin ardınca qələbələr. Rus qoşunları Alyaska boyunca yürüş edir. Və şəhərdən-şəhərdən, kənddən-kənddən götürürlər.
  Almanlar Kubaya enməyə çalışırlar. Müharibə böyüyür. Kayzer Vilhelm II Nikolaya yazır:
  - Mən və ruslar həmişə bir olmuşuq və olacağıq. Və biz heç vaxt mübahisə etməyəcəyik. Qoy Amerika bitsin.
  Uzadılmış kommunikasiyalar səbəbindən irəliləyiş planlaşdırıldığından bir qədər yavaş oldu. Lakin rus çar qoşunları buna baxmayaraq, beş aylıq döyüşdə bütün Alyaskanı tutdular və Kanadaya girdilər.
  Ruzvelt hətta Rusiyaya sülh təklif etdi, Alyaskadan imtina edəcəyinə söz verdi, lakin artıq gec idi. Müharibə vəhşi tərk ilə davam etdi.
  1935-ci ilin qışında çətin hava şəraitinə baxmayaraq, rus qoşunları ABŞ-ın şimaldakı sərhədlərinə çatdı. Yazda döyüşlər davam etdi... Rus qoşunları bir-birinin ardınca əməliyyatlar apardılar və iyulun sonunda Kanadanın demək olar ki, hamısını ələ keçirdilər. Avqustda isə Filadelfiyanı mühasirəyə aldılar.
  ABŞ çox çətin vəziyyətdədir. Lakin onlar ümidsizcəsinə vuruşdular... Lakin 1935-ci ilin sonunda ABŞ ərazisinin üçdə birindən çoxu artıq tutuldu. Qışda isə çarizmin uğurları daha böyük idi... 1936-cı ilin mart ayının əvvəllərində onlar Vaşinqtona və Nyu-Yorka yaxınlaşdılar.
  Apreldə isə hər iki şəhər alındı... Müharibə avqusta qədər ABŞ-ın bütün ərazisi işğal olunana qədər davam etdi.
  Sonra Meksikada hücum başladı və s.
  Vilhelm II Nikolaya bütün dünyanın bölünməsini tamamlamağı təklif etdi. II Nikolay razılaşdı.
  1937-ci ildə bütün Latın Amerikası rus qoşunları tərəfindən tutuldu. Beləliklə, II Nikolay almanlarla dünyanın bölünməsini tamamladı. Və yalnız üç imperiya qaldı: ən böyüyü: Rusiya, sonra Alman və hətta Avstriya-Macarıstan.
  Beləliklə, Rusiya dünya hegemonuna çevrildi, amma... II Nikolay hələ də böyük çardır, lakin fanidir. 1939-cu ilin avqustunda vəfat etmişdir. Və yaşlı Vilhelm 1 sentyabr 1939-cu ildə Rusiyaya hücum etdi. O, Dördüncü Pyotrun hələ yeddi yaşında deyil, oğlan olmasından istifadə etmək qərarına gəldi. Və o, qərara aldı ki, regentlər Rusiyanı idarə edərkən ən yaxşısı zərbə vurmaqdır. İki gün sonra Avstriya-Macarıstan da müharibəyə girdi. Dünyanın bütün ölkələri qarşıdurmaya çəkildi. Yer planetinin tarixində sonuncu müharibə başlayıb.
  Silahların sayına və keyfiyyətinə görə çar ordusunun tayı-bərabəri yox idi. Rus tankları və təyyarələri hələ də dünyanın ən yaxşılarıdır.
  Və döyüşlər bunu göstərdi. Yeni istedadlı komandirlər də.
  Lakin Avstriya-Macarıstan əvvəldən zəif halqa oldu. Və ilk günlərdən demək olar ki, uduzdu. Çar ordusu avstriyalıları məğlub etdi, Lvovu, sonra Peremili aldı. Yalnız öz qüvvələrinin bir hissəsini Polşadan çıxarmaqla almanlar avstriyalıları tam məğlubiyyətdən xilas etdilər. Ancaq bunun da faydası az idi. Kayzer ordusunun Varşavanı almaq cəhdi rüsvayçılıqla uğursuzluğa düçar oldu. Və rus qoşunları onları zorla iki yüz kilometrdən çox geri itələdi.
  Almanlar rus qoşunlarını böyük çətinliklə dayandırdılar. Bütün qış döyüşlərdə keçdi. Yazda döyüşlər də qızğın gedirdi. Rus qoşunları tədricən təşəbbüsü ələ keçirdilər. Onların bir neçə dəfə çox əsgərləri var idi və buna görə də yayda almanları qarşılıqlı atışmalarda o qədər darmadağın edə bildilər ki, təslim olmağa başladılar. Eyni zamanda, Avstriya-Macarıstana qarşı hücum başladı. Payızda Budapeşt mühasirəyə alındı. Bundan əlavə, çar ordusu Kanadadakı alman mülklərini ələ keçirdi. Və 1940-1941-ci ilin qışında çar ordusu Şərqi Prussiyanı kəsdi. 1941-ci ilin aprelində Oderə çatdı.
  Almanların vəziyyəti son dərəcə çətinləşdi. 1941-ci ilin mayında Vyana süqut etdi. Və yayda ruslar Alp dağlarına çatdılar və Venesiyanı azad etdilər. Almaniyanın cənub bölgələrinə daxil olduq.
  Və payızda nəhayət İtaliyanı ələ keçirdilər. Berlinə qarşı qış hücumu 30 yanvar 1942-ci ildə tutulması ilə başa çatdı. Bundan sonra artıq Afrikada bütün mülklərini itirmiş almanların müqaviməti zəiflədi. Ruslar apreldə Reynə çatdılar. Bundan sonra, aprelin 22-də alman qüvvələrinin qalıqları təslim oldu.
  Beləliklə, Yer planetində son müharibə başa çatdı. Çar Rusiyasının qələbəsi və uğuru ilə başa çatdı.
  Sonra kosmosun fəthi gəldi. Hələ 1936-cı ildə ilk rus insanı kosmosa uçdu. Yer planeti ətrafında uçdu. 1945-ci ildə isə mayın 9-da ruslar Aya endi.
  1967-ci ildə Marsa uçdular. 1969-cu ildə Veneraya. 1972-ci ildə Merkuriyə . Və 1973-cü ildə Yupiterin peyklərində. İnsan ən uzaq planet Plutona artıq 1980-ci ildə endi. 2003-cü ildə isə bəşər tarixində Günəş sistemindən kənara ilk uçuş baş verdi. Rusiya gəmisi Alaf Centauriyə uçdu və 2018-ci ildə geri qayıtdı.
  2020-ci ilə qədər Rusiya hələ də müasir tibbin nailiyyətləri sayəsində heç də qoca olmayan Dördüncü Pyotr tərəfindən idarə olunur. Dördüncü Pyotr səksən bir ildir hökmranlıq edir və onun hakimiyyəti dünya tarixində ən uzun müddətdir. Hökmdarlığın dəqiq tarixlərinin bilindiyi yerdə, əlbəttə.
  Yaxşı, hələlik dünyada hər şey həmişəki kimi sakitdir. Bir az da darıxdırıcı... İnsanların yaxşı həyatı var. Düzdür, əhalinin həddindən artıq olması ilə bağlı problemlər var. Amma burada artıq doğum məhdudiyyətləri tətbiq olunur.
  Pravoslavlıq müasirləşdi. Kahinlər qırxılmış və çiyin qayışlı uniforma geyinmişdilər.
  Texnologiyanın inkişafı böyük işsizlik yaradıb. Amma bu problem də həll olunub. Hypernet inkişaf etmişdir.
  Araşdırmalar davam edir və işıq sürətindən daha sürətli hərəkət edə bilən kosmik gəmilər artıq yaradılıb. Bəli, Romanovların hakimiyyəti altında olan çar Rusiyası və bütün dünya üçün xeyirlidir. Bəşəriyyət tarixində bu ən şanlı sülalə.
  Ata Çar Nikolay. Yer planetində cənnət qurun!
  Dmitri Medvedev strategiyanı rədd etdi. O, rus çarları üçün bütün dünyanı fəth etdi. Strateji düşüncəsini nümayiş etdirdi. Böyük uğur qazandı və əvvəlki kimi geyinib yuxuya getdi.
  Kuropatkin demişdir:
  - Sakit ol! Yalnız sülh!
  General Lineviç həyəcanla qeyd etdi:
  - Zati-aliləri, bəlkə indi vura bilərik?
  General-adyutant Kuropatkin dedi:
  - Yox! Əlbəttə yox! Bu Yapon tələsi ola bilər!
  General Lineviç cəsarətlə dedi:
  - Bu, nəhayət, bu müharibədə qalib gəlmək şansımızdır!
  Kuropatkin titrək səslə dedi:
  - Səbir, səbr və daha çox səbir!
  Lineviç daha qəzəblə etiraz etdi:
  - Ancaq Aleksandr Suvorov dedi: bir an qələbə verir!
  Kuropatkin quru mırıldandı:
  - Bura mən əmr edirəm! Biz isə ilk növbədə ordunu qoruyub saxlamalıyıq. Və ümumiyyətlə, Yaponiya tezliklə buxarını qurtaracaq!
  Lineviç təklif etdi:
  - Bəlkə heç olmasa bir az kəşfiyyat aparaq?
  Kuropatkin könülsüz razılaşdı:
  - Bu mümkündür, sadəcə ehtiyatlı ol!
  Lineviç aqressiv şəkildə hönkürdü:
  - Çar və Vətən adına!
  Bu vaxt supertank yaponları təmizləyirdi. Onları nokaut etdi, müxtəlif üsullarla vurdu.
  Amansızcasına atəş açan ayaqyalın Alenka prezident səlahiyyətlərini icra edəndən soruşdu:
  - Bu son əməliyyatımızdır?
  Medvedev təbəssümlə soruşdu:
  - Sən niyə belə fikirləşirsən?
  Qırmızı saçlı heyvan dedi:
  - Yaponların daha böyük birləşmələri yoxdur!
  Samurayları mismarlayıb vuran Nataşa da razılaşdı:
  - Amma əslində Yaponiyanın mübarizə aparacaq başqa heç nəsi yoxdur!
  Medvedev bir qədər qeyri-müəyyən bir baxışla cavab verdi:
  - Yaponiya daha çox yeni qoşun toplaya, Amerika və Britaniyadan yeni gəmilər ala bilər. Beləliklə, etiraf edək ki, müharibə hələ bitməyib!
  Samuraylara atəş açan yarıçılpaq Alenka dedi:
  - Rusiya Yaponiyaya mülayim şərtlərlə sülh təklif etsə, necə? Biz yalnız Kuril silsiləsini alacağıq, qalan hər şey müharibədən əvvəlki kimi qalacaq?
  Prezident səlahiyyətlərini icra edən razılaşdı:
  - Belə olan halda, çox güman ki, sülh olacaq!
  Marqarita qəzəblə dedi:
  - İnqilab olmasaydı, yaponlar yenə də məğlub olardılar. Heç yerə getməzdilər!
  Samuraya od tökən yalın ayaqlı Nataşa asanlıqla razılaşdı:
  - Əlbəttə! Heç yerə getməzdilər!
  Yaponları qabıqlarla parçalayan sərin Alenka təklif etdi:
  - Gəlin Mikadonu ələ keçirək!
  Nataşa aqressiv şəkildə ayağa qalxdı:
  - Mikadonu tutmaq? Yaxşı, maraqlıdır!
  Marqarita gülümsəyərək dedi:
  - Bu çox olmaz?
  Medvedev də şübhələrini dilə gətirib:
  - Bu çox deyil? Axı, özünü müdafiə etmək bir şeydir, Yaponiyaya müdaxilə etmək başqa bir şeydir, etiraf edək ki, bu da orijinal rus torpaqlarında vuruşmur!
  Çılpaq ayaqlı Alenka hıçqırdı, yenə yaponları mərmi ilə darmadağın etdi:
  - Belə mərhəmət göstərməyə dəyərmi?
  Nataşa çılpaq barmaqları ilə joystik düymələrini basaraq başını tərpətdi:
  - Doğrudan da, bu bizə niyə lazımdır? Biz də Mikadonu tuta bilərik!
  Marqarita güldü:
  - Müharibədə olduğum kimi sənin üstündəyəm! Və müharibədə, səndə olduğu kimi!
  Medvedev sərt cavab verdi:
  - Nə vaxt dayanacağını bilmək lazımdır! Biz təsadüfi insanlar deyilik! Tarixi ciddi və şüurlu şəkildə dəyişdirən bizik! Beləliklə, tədbirlər də daxil olmaqla hissləri göstərməlisiniz!
  Çılpaq ayaqlı Alenka vurdu və oxudu:
  - Eh, ölçün, ölçün! Nə qədər vəba var!
  Supertank fəal işləyirdi. Artıq yüz iyirmi beş mindən çox yapon məhv edilib. Yarım qalıb.
  Nataşa təbəssümlə oxudu:
  - Bütün zorakılıq dünyasını məhv edəcəyik,
  Yerə və sonra
  Sərin yeni bir dünya quracağıq,
  Belə ki, orada çətinliklər və problemlər yoxdur!
  Ayaqyalın Alenka çox öldürücü atəşlə fısıldadı:
  - Yaxşı və ədalətli bir kral üçün!
  Marqarita təklif etdi:
  - Və ya bəlkə bir-iki kubok çəlləkləri alarıq?
  Çılpaq ayaqlı Alenka zəhərli bir şəkildə gülümsədi:
  - Nə, içmək istəyirsən?
  Marqarita başını mənfi tərzdə buladı:
  - İdmançılar içki içmir!
  Ayaqları çılpaq Alenka, başqa bir batareyanı partladıb, güldü:
  - Kiçik qablardan!
  Nataşa təklif etdi:
  - Gəl palma pivəsi içək. Daha sağlamdır!
  Və o, daha çox Yaponları vurdu.
  Medvedev cavab verdi:
  - Əvvəlcə iş, sonra əyləncə!
  Bunu prezident səlahiyyətlərini icra edən şəxs bilməli deyilmi? O, həmişə məşğul və məşğul deyildimi?
  Bəli, prezident səlahiyyətlərini icra edən Medvedevin ilk fərmanlarından biri Dövlət Dumasının deputatlarının maaşlarının üç dəfə artırılması olub. Bəs deputatlar? Onlar prezident seçkilərini təxirə saldılar. Belə ki, Medvedev kifayət qədər uzun müddət Rusiyada prezident səlahiyyətlərini icra edib.
  Və bu, hətta unikal bir vəziyyətə çevrildi. Dövlət başçısı öz vəzifələrini bu qədər müddət yerinə yetirəndə. Amma dəyişiklik gəlmir. Daha doğrusu, Medvedevin dövründə hər şey pisə doğru dəyişdi. Sanki Putini çox sevən bəxt öz xələfindən qisas almağa qərar verdi. Ona nə olub!
  Modernləşdirilmiş T-95 tankı samurayları həndəsi irəliləyişlə məhv etməyə davam etdi. Bu maşın öz effektivliyini göstərdi. Və kvazi maddəni çoxaltmaq qəzəbinin mənfi qüvvəsi.
  Yarıçılpaq Alenka yaponlara atəş açaraq məntiqlə dedi:
  - Yenə də bu tam doğru deyil. Belə çıxır ki, super silahlar olmadan heç nə edə bilmərik!
  Ayaqları açıq Nataşa hirslə cavab verdi:
  - Bəzi yüksək dövlətlər Rusiyanın Yaponiya ilə müharibədə qalib gəlməsinə mane oldu. Ancaq yaxşı bir şey planlaşdırıldı, Çinin müjdələnməsi. Və çox gözəl olmadı!
  Marqarita açıq sual verdi:
  - Bəs onda Allah? Niyə pravoslavlığa kömək etmədi?
  Demək olar ki, çılpaq Alenka qabıq ardınca mərmi göndərərək qeyd etdi:
  - Bu belədir! Əslində, yaponların pravoslav ölkəsi üzərində qələbə qazanmasına icazə verin. Bu, doğrudan da, rus inancına xəyanətdir!
  Yaponların üzərinə od tökən Nataşa qəzəblə dedi:
  - İmperiya dini pasifist olmamalıdır. Əmrlə yaşasan, böyük ölkə olmaq olarmı: sağ yanağından vursalar, sola dön!
  Sərin Alenka yaponları əzərək bununla razılaşdı:
  - Əlbəttə! Bizim pasifizmə ehtiyacımız yoxdur! Düşməninizi sevin! Bu bir əmrdir?
  Marqarita həvəslə oxudu:
  İnsan olan hər kəs döyüşçü doğulur,
  Belə oldu - qorilla daşı götürdü.
  Diri döyüşməyə məhkum olanda,
  Və od ürəkdə qaynar!
  
  Oğlan yuxuda pulemyot görür,
  O, limuzindən daha çox tanka üstünlük verir.
  Kim bir qəpiyi nikelə çevirmək istəyir -
  Doğulandan o, gücün hökm sürdüyünü anlayır!
  Nataşa köpürən bir vulkanın qəzəbi ilə yaponlar üzərinə od tökərək qışqırdı:
  - Bəli, avtomatik! Və güc əsas şeydir! Biz qalib olmalıyıq!
  Çılpaq ayaqlı Alenka qəzəb və qəzəblə fısıldadı və yaponları yerə yıxdı:
  - Mən qalib olmaq üçün doğulmuşam! Və heç nə az deyil. Qələbəmiz bizim olacaq!
  Nataşa əzələli ayaqlarının çılpaq barmaqlarını joystik düymələrinə basaraq razılaşdı:
  - Ən yaxşısı belə olacaq! Biz idarə etmişik və həmişə də idarə edəcəyik! Yəni, Rusiya!
  Yaponları yıxaraq çılpaq ayaqlı Alenka qışqırdı:
  - Yalan danışmayacağam, hökmranlıq etmək istəyirəm! Ancaq təkcə paslı maşın deyil, bütöv bir imperiya!
  Qız isə artıq Çıxan Günəş Ölkəsinin son batareyasını süpürüb. O, elə gözəldir ki, dünya çempionu olmalıdır. Və heç vaxt zəifliyə və qorxaqlığa təslim olmayın.
  Nataşa atəş açaraq mızıldandı:
  - Mən kraliça olacağam! Və ya daha yaxşısı, imperator!
  Ayaqlı Alenka sözünə davam etdi:
  - Bəs müharibə, bəs müharibə, o, pis qadın və qəhqəhədir! Amma yaraşıqlı oğlanlar yetişdirir, deyir - içinizdəki qorxağı öldürün!
  Marqarita razılıqla başını tərpətdi:
  - Düzdü, öz içinizdəki qorxağı öldürün! Düşünürəm ki, II Nikolay taxtdan əl çəkibsə, bu, qətiyyən qorxaqlığa görə deyildi!
  Yarıçılpaq Alenka qətiyyətlə dedi:
  - İndi o, imtina etməyəcək! Biz şah taxtını elə möhkəmləndirəcəyik ki, o, əsrlər boyu dayansın!
  Nataşa qışqırdı:
  - Böyük Çar II Nikolay ol! Sizi dəstəkləyirik! İnqilab olmayacaq - Böyük Rusiya olacaq!
  Nəhayət, döyüşçülər Doğan Günəş ölkəsinin ordusunun məhvi ilə başa çatdılar. İki yüz əlli mindən çox əsgər və zabit öldürüldü. Beləliklə, Yaponiyanın quru qoşunlarının demək olar ki, hamısı məhv edildi. Necə ki, donanma mövcud olmağı dayandırdı.
  Ayaqları açıq Alenka təbəssümlə qeyd etdi:
  - Bu əziyyətə dəyərmi? Deməli, qəzəblənmək demək istəyirdim? Ordu çox uzun müddət müqavimət göstərmədən Rusiyanı məğlub edə bildi!
  Nataşa əminliklə dedi:
  - Rusiya yalnız beşinci kalona görə uduzdu. Əks halda, onsuz da qalib gələcəkdik!
  Marqarita prezident səlahiyyətlərini icra edəndən soruşdu:
  - Nə edəcəyik? Geri qayıdaq, yoxsa davam edək?
  Gücünü itirən Medvedev kompüteri işə salıb dedi:
  - İndi bizə çar Rusiyasının gələcək inkişafının proqnozu veriləcək. Hər şey yaxşı olarsa, qayıdacağıq.
  Xoş bir qadın səsi eşidildi;
  Yapon quru qüvvələri və donanmasının tamamilə məhv edilməsindən sonra Mikado sülh təklif etdi. ABŞ və İngiltərə vasitəçi kimi çıxış etməyə razılaşdılar.
  Şərtlər Rusiya üçün əlverişli idi. Ölkə Kuril silsiləsi və Tayvanı qəbul etdi.
  Eləcə də Mançuriya, Koreya, Monqolustan üzərində nəzarət. Bundan əlavə, Yaponiya da iki yüz əlli milyon qızıl rus rublu məbləğində təzminat ödədi.
  Çar II Nikolayın nüfuzu artdı və inqilabi əhval-ruhiyyədə tənəzzül baş verdi. Ölkə sürətli iqtisadi bərpaya başladı. Zheltorossiya yarandı. Çinin bir hissəsi könüllü olaraq Rusiyanın, eləcə də Koreya və Monqolustanın tərkibinə daxil oldu. Çar imperiyası genişləndi və əhalisi artdı. İqtisadi artım real tarixə nisbətən daha erkən başlamış və daha güclü olmuşdur.
  Dövlət Duması yox idi və çar hökuməti Birinci Dünya Müharibəsinə daha yaxşı hazırlaşa bilərdi. Kütləvi istehsalda dünyanın ilk yüngül tankları "Luna"-2 və dörd mühərrikli "İlya Muromets" və "Svyatogor" bombardmançıları Rusiyada meydana çıxdı. Birinci Dünya Müharibəsi onsuz da başladı, lakin Rusiya üçün daha uğurlu oldu.
  Padşahın daha çox əhalisi, iqtisadiyyatı və ordusu olduğu üçün. Və daxili mövqe daha güclüdür. Dövlət Duması yoxdur - üsyan və hərbi çevriliş ocağı.
  Müxtəlif uğurlarla, lakin ümumiyyətlə, Rusiyanın təşəbbüsü və əksər döyüşlərdə qalib gələn müharibə 1915-ci il noyabrın 7-də Almaniyanın təslim olması ilə başa çatdı. Avstriya-Macarıstan dağıldı və parçalandı. Qalisiya və Bukovina Rusiya əyalətləri oldu. Krakov və ətraf torpaqlar, Poznan, Danziq və Şərqi Prussiyanın bir hissəsi kimi Polşa Krallığına daxil oldu. Və Klaypeda Baltik əyalətinə qoşuldu. Çexoslovakiya yarandı - Rusiyanın tərkibində bir krallıq.
  Rumıniya Transilvaniyanı ilhaq etdi. Macarıstan müstəqil bir krallığa çevrildi, lakin Rusiyanın himayəsi altında və çar Nikolay həmkarı kimi. Avstriya çox kiçik bir ölkəyə çevrildi. Yuqoslaviya həm də Rusiyanın himayəsi altında və həmkarı II Nikolayın altında yarandı.
  Türkiyə dünyanın siyasi xəritəsindən silinib. İraq və Fələstin İngiltərənin, Suriya Fransanın, Kiçik Asiya və İstanbul Rusiyanın əyalətləri oldu. Beləliklə, Rusiya ərazisini yenidən artırdı. Amma bununla da bitmədi. Sonra Səudiyyə yarımadası fransızlar və ingilislərlə birlikdə fəth edildi. Sonra Rusiya və İngiltərə İran və Əfqanıstanı böldülər. Şimal və mərkəz Rusiya əyalətlərinə, cənub isə Britaniya koloniyasına çevrildi.
  Sanki dünya sabitləşib. Müharibə yalnız Çində davam etdi. Lakin 1929-cu ildə Böyük Depressiyaya səbəb olan ciddi iqtisadi böhran başladı.
  Rusiyada inqilabi əhval-ruhiyyə yenidən güclənirdi. Tətillər və etirazlar başladı. Ancaq böhranın o qədər də ciddi olmadığı ortaya çıxdı. Üstəlik, 1931-ci ildə Yaponiya ilə yenidən müharibə başladı.
  Samuray qisas almaq istəyirdi. Amma bu dəfə rus ordusu hər cəhətdən güclü idi. Admiral Kolçak isə parlaq dəniz komandiridir.
  Yaponiya nəinki məğlub oldu, hətta ələ keçirildi. Çar II Nikolay 1932-ci ilin fevralında rəsmi olaraq Yaponiyanın Mikado İmperatoru olaraq taclandı. Beləliklə, Rusiya daha da genişləndi. Və demək olar ki, bütün Çini ilhaq etdi.
  Həm əhali, həm də ərazi baxımından Rusiyanın tayı-bərabəri yox idi. Üstəlik, Britaniya İmperiyası zəifləyirdi. Hitler 1933-cü ildə Almaniyada hakimiyyətə gəldi, bəs Rusiyaya qarşı nə edə bilərdi? Eybi yoxdur. Çar II Nikolay 1937-ci ildə vəfat etdi və İvan Dəhşətlidən sonra ikinci ən uzun padşahlıq sürdü. Və ərazi və əhali baxımından rekord fəthlərlə.
  Ancaq şəxsi həyatında kral üçün hər şey nəticə vermədi. Varis Aleksey gənc öldü. Qeyri-bərabər evliliyə görə kiçik qardaş Mixail Rusiya taxt-tacı hüququndan məhrum edildi.
  Tac 1938-ci ildə bir il belə yaşamadan vəfat edən Kirill Romanov tərəfindən miras qaldı. Və onun oğlu Vladimir Üçüncü yeni kral oldu. O, tac taxdı və monarx 1992-ci ilə qədər xoşbəxtliklə hökmranlıq etdi. Və Rusiya müstəmləkələri əvvəlcə Almaniya ilə birlikdə Fransa və İngiltərədən aldı. Sonra Almaniyanı fəth etdi. Və sonra bütün dünya. Bir sözlə, yeni çar Birinci Georgi 1992-ci ildə dünya imperatoru oldu.
  Medvedev baxışı tamamladı və dedi:
  - Görünür, bu kainat üçün kifayətdir! Biz qayıdırıq!
  Və dördü də qışqırdı:
  - Çar II Nikolaya həmd olsun!
  . ARALIQ EPİLOQ
  Medvedev zəngdən ayıldı... Ona bildirilib ki, Zelenskinin Rusiya və Ukrayna prezidenti kimi andiçmə mərasimi artıq gedir. Və deyirlər ki, Dmitri Anatolyeviçin ofisdən getmə vaxtıdır.
  Medvedev könülsüz itaət etdi. Yola düşməzdən əvvəl üzümü qırxdım və vanna qəbul etdim.
  Sonra ofisdən çıxdı. Onu xüsusi maşınla aparıblar. Yolda dedilər ki, ən yaxşısı Medvedevin Kanar adalarına uçaraq orada dincəlməsidir.
  Və Zelenski inauqurasiyasının növbəti şousunu etdi. Həmişə olduğu kimi, atəşfəşanlıq və atlamalarla rəngarəng. İnauqurasiya günü Vitali Kliçko Kiyevdəki stadionda Maykl Taysonla döyüşüb. Məşhur amerikalı boksçu böyük pul probleminə görə döyüşə razılaşıb. Kliçko bütün on iki raundda üstünlük təşkil etdi, lakin diplomatik olaraq Taysonu nokaut etmədi.
  Formal olaraq dünya çempionunun kiçik versiyalarından biri oynanıldı.
  Bundan sonra Vitali Kliçko almaz kəmərlə mükafatlandırılıb.
  Vladimir Zelenskiyə dünyanın bütün ölkələrindən, o cümlədən Çindən təbriklər gəlib. Üstəlik, Səmavi İmperiyada xalq iğtişaşları gücləndi. İnsan tək çörəklə yaşamır. İnsanlar demokratiya və azadlıq istəyirdilər. Çin Kommunist Partiyasının despotizmindən bezmişdi, hamı azadlıq istəyirdi.
  Zelenski məhz belə bir simvola çevrilib. Demokratik gücün simvolu, Putin dövründə gizli xidmətlər diktaturasının süqutundan sonra.
  Zelenski dəyişikliklər, iqtisadiyyat və yeni nailiyyətlər haqqında çox danışdı. Artıq Rusiyada baş nazir postu uğrunda rəqabət olub. Bir neçə min müraciət edən var idi. Seçim prosesi çox gərgin keçdi. Və əla görünürdü.
  İndiyə qədər hər şey olduqca rəvan gedirdi. Zelenski inauqurasiya mərasimində hətta salto da etdi. Alqış aldı. Sonra o, xarici dillər üzrə biliklərini nümayiş etdirib. O, çox aktiv və cəld hərəkət edirdi.
  Nəhayət, Zelenski onu götürdü və daha bir neçə çıxış etdi.
  Daha sonra andiçmə mərasimindən sonra kadr qərarları qəbul edildi. Hökumətdə çoxlu dəyişikliklər və yeni simalar.
  Əsl "dəmir komissarlar" seçimi var idi. Rusiyada kadr inqilabı baş verirdi.
  Zelenski elə ilk günlərdə çoxlu fərmanlar verdi. Gecə və səyahət nöqtələrində spirtli içkilərin satışına icazə verilir. Varlılar üçün yeni vergilər tətbiq etdi. O, deputatların və hakimlərin toxunulmazlığını ləğv edib. Artan istehsal məhsulu. Çinlə ticarətə tariflər tətbiq etdi.
  Belarusda Rusiyaya birləşmək üçün referendum keçirilib. Bu da Zelenskinin kreditinə getdi. Belarusluların əksəriyyəti Rusiya ilə birləşməyi dəstəklədi.
  Zelenski Medvedevin yamaqları çox qaldırmasından şikayətləndi, lakin inflyasiyanın sakitləşəcəyinə söz verdi. Və pis bir şey olmayacaq.
  Həqiqətən də qiymət artımı tezliklə dayandı. Və Rusiya iqtisadiyyatı böyüməyə başladı. Qafqazda isə silahlı hərəkətlər birtəhər söndü. Çox sakitləşdi.
  Zelenski nəhayət Rusiyanın baş naziri postuna namizədliyini irəli sürdü. O, otuz iki yaşlı elmlər doktoru Aleksey Bolşakov oldu. Müsabiqədə çox inamla qalib gəldi. Və o, Rusiya tarixində ən gənc baş nazir oldu.
  Medvedev tətil üçün Kanar adalarına uçdu və keçmiş prezidentin təqaüdünü aldı, sadəcə əyləndi. İndiyə qədər onun heç bir problemi olmayıb. Lakin Şoyqu həbs edilib və dövlət çevrilişinə cəhddə ittiham olunub. O nə istəyirdi?
  Başqa həll yolları da çox idi... Amerikada qırx bir yaşlı demokrat qadın qalib gəldi. Beləliklə, hakimiyyət dəyişdi. Və ABŞ tarixində bir qadın və ən gənc namizəd hakimiyyətə gəldi. Trampın dövrü bitdi . Lakin Rusiya ilə dostluq yenicə çiçəklənməyə başlayıb. Təbii ki, diktator Çinə qarşı ABŞ və yeni Rusiya imperiyası indi dost idi.
  Zelenski hətta referendum keçirdi və başqa bir ad təqdim etdi: əvəzinə Rusiya - Kiyev Rusı. Bu da çox şey deyirdi. Belarus federasiyaya qoşuldu. Və imperiyanın dirçəlişi başladı... Demokratik əsasda.
  ABŞ-ın yeni qadın prezidenti Trampın Çinə qarşı düşmənçiliyini miras aldı və özünü koalisiya yaratmağa həsr etdi. Kiyev Rusı iqtisadi cəhətdən Zelenskinin dövründə uğurla inkişaf etdi. Rusiya Çini bir qədər məhdudlaşdırdı. Sonra NATO-ya üzv oldu. Tezliklə Qazaxıstanda rusiyayönlü hökumət hakimiyyətə gəldi və ittifaq dövləti yarandı. Ruslar Orta Asiyanı Çindən sıxışdırırdılar. Qarşıdurma getdikcə artmağa davam etdi.
  Zelenski Stalin və Putin əleyhinə kampaniya aparıb. Stalini və Putini Medvedevin verdiyi bütün mükafatlardan məhrum etdi.
  Ancaq hər şey sülh yolu ilə keçdi. Baxmayaraq ki, kommunistlər etiraz etdilər. Mitinqlərə gedirdik.
  Və orada Lenin nəhayət Mavzoleydən çıxarıldı. Çoxları üçün bir növ sevinc. Pravoslav Kilsəsi isə Rusiya çarları II Aleksandrı və İvan Qrozunu müqəddəsləşdirdi. II Nikolayın abidələrinin sayı da artıb.
  Çarizm və qərbçilik birtəhər dəb halına gəldi. Onlar Avropaya yaxınlaşdılar və xaricilər çoxlu postlar almağa başladılar. Rusiya Qərb dünyasının bir hissəsinə çevrilib və Tramp gedəndən sonra qloballaşma prosesi güclənib. Və Çin təcrid vəziyyətinə düşdü və daxili qarışıqlıqla üzləşdi.
  Eyni zamanda Zelenski Slavyan imperiyasında doğum nisbətini artırıb. Aya çoxdan vəd edilən uçuş nəhayət baş tutdu. Və hər şey bir növ gözəl oldu.
  Rusiya ilə ABŞ, daha dəqiq desək, Kiyev Rusiyası ilə Amerika arasında müttəfiqlik əlaqələri quruldu.
  Və qarşıdurma keçmişdə qaldı. Dünya getdikcə daha qlobal və təhlükəsiz olub. Baxmayaraq ki, müharibələr olub. Kiyev Rusı ABŞ-la birlikdə Liviyada əməliyyat keçirərək islamçılara son qoydular. Sonra Yaxın Şərqlə məşğul olduq, orada Amerika ilə birlikdə bazalar yaratdıq. Kiyev Rusiyası və ABŞ birlikdə dünyanı əyməyə və Çini Afrikadan sıxışdırmağa başladılar. Və burada müharibələr olmadan edə bilmərik. Və yerüstü əməliyyatlar da.
  Həm Kiyev Rusu, həm də ABŞ hava hücumlarını birgə həyata keçirib.
  Tədricən çinlilər dünyanın hər yerindən qovuldular. Və səmavi imperiya dərin iqtisadi və siyasi böhrana düşdü.
  Və Kiyev Rusı getdikcə çiçəkləndi.
  Rusiya heç vaxt belə iqtisadi artım templərini bilməmişdir. Və o Çin dağıldı - Kiyev Rusu yüksəldi. Və sürətlə böyüdü.
  Çukotkaya dəmir yolu rekord müddətdə çəkildi. Hansı ki, özlüyündə çox gözəldir.
  Və onlar Alyaskanın altında tunel qazırdılar. Amerikalılar da Rusiya ilə əlaqə yaratmaq üçün dəmir yolu çəkməyə başladılar. Dehliyə də dəmir yolu çəkilirdi... Eyni zamanda Orta Asiyanı suvarmaq üçün Sibirdən kanallar qazılırdı.
  ABŞ və Kiyev Rusı tərəfindən İrana qarşı birgə əməliyyat keçirilib. Və sağlam dünyəvi rejim quruldu. Bundan sonra Xəzər dənizindən Fars körfəzinə kanal qazmağa başladılar.
  NATO ərəb ölkələrini də əhatə etməklə genişləndi. Səudiyyə Ərəbistanında parlament yaranıb. Qadınlar burkalarını çıxarmağa başladılar. Dünyəvi dövlət quruculuğu başladı.
  Rusiya mətbuatında hamı Putini ekstremizmə görə danlayıb, Rusiyanı az qala Çinin müstəmləkəsinə çevirdiyinə görə ona çamur atıb, amma şükür ki, vaxtında dünyasını dəyişib. Onlar da daha sərt sözlər deyirdilər. Amma Medvedevə qarşı cinayət işi açılıb. Və birdən çox.
  Stalin Kreml divarından çıxarıldı. Lenin məqbərədən xeyli əvvəl.
  Dövlət rəmzlərində çox şey dəyişib. Bir neçə yeni bayraq növləri meydana çıxdı. Rusiya bayrağına sarı əlavə olundu, mavi isə açıq mavi ilə əvəz olundu.
  Bu da maraqlı idi. Gerb dəyişdi... Pul islahatı da oldu. Onlar nisbətə görə pul dəyişdirdilər: birdən minə. Kiyev Rus rublunun qızıl standartı ortaya çıxdı. Eyni zamanda təzə və köhnə pullar yarandı - bir qəpik - yarım qəpik, yarım - dörddə bir qəpik.
  Hər şey qaydasındadır...
  Titullar da canlanmağa başladı... Şahzadələr, baronlar, qraflar, markizlər, hətta hersoqlar da meydana çıxdı. Xüsusilə Zelenski hersoq oldu. Moldova da Kiyev Rusunun tərkibinə daxil oldu. Artıq kralın seçilməsi ilə bağlı söhbətlər gedir.
  Lakin Zelenski bildirib ki, Kiyev Rusunun prezidentini yalnız xalq seçəcək. Və iki müddətdən çox deyil.
  Üstəlik, Zelenski Rusiya prezidentinin səlahiyyət müddətini 6 ildən 5-ə endirib. Düzdür, Zelenski altı il müddətində birinci vəzifəsini icra etdi.
  Bu vaxta qədər o, Orta Asiyanın Rusiyaya birləşdirilməsini başa çatdırmışdı. Və SSRİ-nin sərhədlərini bərpa etdi. Yalnız Baltikyanı ölkələr işğalsız qaldı.
  Lakin amerikalılar hələ ki, ondan əl çəkmək istəmirdilər. Beləliklə, Orta Asiya və Qafqazı verdilər.
  Qafqazda Ermənistanla Azərbaycan arasında yeni müharibə başladı. Və çox qəddarcasına yeridi. Beləliklə, Rusiya bu respublikaları işğal edib, onların ilhaqı ilə bağlı referendum keçirə bildi.
  Beləliklə, Zelenski Kiyev Rusunu genişləndirərək Qafqazı geri aldı. Gəlin etiraf edək ki, o, fatehdir. Üstəlik, o da demokratdır... Onun imperiyası daha da genişləndi...
  Beləliklə, Əfqanıstan artıq ikinci hökumət dövründə, İranın bir hissəsi isə Rusiyanın bir hissəsi oldu.
  ABŞ-da qadın prezident ikinci müddətə qalib gəldi. İndiyə qədər iqtisadiyyatda uğur qazanıb, ən əsası isə Çini sıradan çıxarmağı bacarıb. Nə böyük qələbə. Və Kiyev Rus indi Zelenskinin rəhbərlik etdiyi müttəfiqdir.
  Amma təbii ki, Rusiyanın gücü çox sürətlə artır. O, artıq İraqın şimalını ilhaq edib.
  Borzo davranır. Kiyev Rusu böyümə sürətinə görə dünyada birinci ölkədir! Və əhalinin sayına görə ABŞ-ı geridə qoyub. Və artıq Amerikada həyəcanla baxırlar - Rusiya çox güclü olub?
  Üstəlik, Kiyev Rusunun imperiyası genişlənir. İndi Baltikyanı ölkələr artıq onun nəzarəti altındadır. Bəli, bu, amerikalılar üçün həqiqətən böyük problemdir. Zelenski artıq SSRİ-nin bütün keçmiş ərazilərini toplayıb.
  Və rus çarı kimi cənuba doğru genişlənməsini davam etdirir. İndi İran və İraq bütünlüklə Kiyev Rusunun bir hissəsinə çevriliblər. Və Zelenski birinci turda asanlıqla ikinci müddətə seçildi.
  Prezidentliyə namizədlər çox olsa da, seçkilər demokratik keçdi.
  Zelenski deyib ki, o, Lukaşenkodan nümunə götürüb ömür boyu hakimiyyətdə olmayacaq. Üstəlik, Lukaşenkonun yoxa çıxmasının şərtləri hələ də bəlli deyildi. Ola bilsin ki, həm Rusiya, həm də Qərb artıq ona ehtiyac duymur. O isə yoxa çıxdı... Amma Zelenski ancaq güclənir. Və həqiqətən də, müvəffəqiyyət baxımından onun hökmranlığı sələflərini, o cümlədən Böyük Pyotru da üstələyir.
  Əslində, SSRİ-nin ərazisini, o cümlədən Əfqanıstan, İran və İraqı bərpa etmək hər kəsin gücünə çatmır.
  Lakin Zelenski bununla kifayətlənmir. İndi həm Polşa, həm də Finlandiya hücuma məruz qalır - onlar da vaxtilə çar imperiyasının tərkibində olublar. Və həqiqətən də bu ölkələrdə referendumlar keçirilir və onlar könüllü olaraq Kiyev Rusuna qoşulurlar.
  Elmi sahədə də uğurlar var. Çoxdan gözlənilən Marsa uçuş reallaşıb. Rus kosmonavtları oraya endi. Torpağı götürüb bayraq qoydular, bu, böyük zəfər idi.
  Eyni zamanda, Kiyev Rusu orijinal Port Arturu Çindən götürdü. Və Çində vətəndaş müharibəsinin başlanmasından istifadə edərək Mancuriyanı öz himayələrinə götürdülər.
  Eyni zamanda Kiyev Rusu Türkiyənin bir hissəsini ilhaq etdi. Versal müqaviləsi ilə Rusiyaya verilmiş o torpaqlar. Bu da çox güclü bir hərəkət idi. Zelenski Kiyev Rusunu imperiya kimi daha da genişləndirdi. İqtisadiyyat baxımından isə ABŞ-ı geridə qoyaraq birinci yerə çıxdı.
  Yaxşı, Çin vətəndaş müharibəsi kabusuna qərq olub və artıq parçalanmağa başlayıb.
  Kiyev Rusu güclü bir ölkəyə çevrildi. Zelenskinin ölkə daxilində populyarlığı o qədər artdı ki, insanlar getməməsi üçün Vladimirə diz çökərək yalvarmağa başladılar. Yüz minlərlə insan toplaşıb.
  İstisna olaraq, Zelenski Kiyev Rusunun başqanı olaraq daha üçüncü müddətə namizədliyini irəli sürməyə icazə verən referendum keçirdi.
  ABŞ-da lider dəyişdi. O, artıq respublikaçı olub. Artıq o qədər də gənc deyil - Zelenskidən yaşlı. Beləliklə, Kiyev Rusiyası ilə ABŞ arasında münasibətlər yenidən pisləşməyə başladı. Rusiya artıq Zelenskinin dövründə ağrılı şəkildə güclənib. Onlar xatırladılar ki, Ukrayna hakimiyyəti ilə birlikdə bu, artıq Zelenskinin dördüncü müddətidir.
  Deyirlər ki, Rusiya prezidentinin səlahiyyətləri azalmayıb. Zelenskinin etdiyi yeganə şey konstitusiyaya düzəliş etmək olub ki, ona görə Dövlət Dumasının üçdə iki səs və ya iki dəfə etimadsızlıq səsverməsi ilə sadə səs çoxluğu ilə ayrı-ayrı naziri vəzifədən azad etmək hüququ var.
  Və bu düzəliş o qədər də əhəmiyyətli deyil, çünki prezident bütün nazirləri təyin etmək və hökumətin strukturunu müəyyənləşdirmək hüququnu özündə saxlayıb. Dövlət Dumasında isə Zelenskinin tərəfdarları konstitusiya çoxluğuna malikdir.
  Daha əhəmiyyətlisi Federasiya Şurasına birbaşa seçkilərin tətbiqi, eləcə də məhbusların səsverməsinə icazə verilməsi idi.
  Amma ümumilikdə prezidentin səlahiyyətlərinin məhdudlaşdırılması burada bitdi. Qubernatorların vəzifədən kənarlaşdırılması hüququ saxlanıldı. Qanunvericilik sahəsində isə hətta genişlənib.
  ABŞ-da Zelenski avtoritarizmdə və "Xalqın xidmətçisi" partiyasının ştatda demək olar ki, bütün postlara nəzarət etməkdə ittiham olunmağa başladı. LDPR və Rusiya Federasiyası Kommunist Partiyası mövcud olmağı dayandırdı. Soldan bir partiya meydana çıxdı - "Ədalətli Dünya". LDPR-nin əvəzinə Rusiyanın Patriotları peyda oldu. Amma Xalqın Qulu Partiyası tam üstünlük təşkil etdi.
  Bəzi islahatlar kilsəyə də təsir etdi. Pravoslavlıq İslama yaxınlaşaraq dörd arvad almaq hüququnu qanuniləşdirdi. İkonlara yanaşma bir qədər dəyişdi və protestantlıqla yaxınlaşma oldu. Onlar daha çox deməyə başladılar: Allah birdir və adi insanlar Allaha ibadət etməyə layiq deyillər.
  Eyni zamanda, Üçlük bibliya simvolu deyil və sadəcə fanilər üçün anlaşılmaz olaraq ləğv edildi.
  Və təqdim etdilər: Allah birdir, Ata Allahdır. Lakin Oğul Allah termini Müqəddəs Kitabda yoxdur. Üstəlik, heç bir termin yoxdur: Allah Müqəddəs Ruhdur. Elə isə niyə dini sadələşdirməyək.
  Üstəlik, çarmıxda asılı olan Tanrı özünə inam yaratmır. Özünü qoruya bilmədisə, insanları necə qoruyacaq? Bir sözlə, tövhidə keçdik. İncilin özü isə qədim slavyan mifləri ilə qarışmışdı. Veles İncili ortaya çıxdı.
  Ateizm də güclənib - deyirlər, insan nağıllarına qapılmaqdan əl çəkin. Bizim bir planetimiz var və insanların möcüzələrə və xüsusən də dünyanın sonuna inanmasına ehtiyac yoxdur.
  Dünyanın sonu olmayacaq və olmamalı da. Bəşəriyyət bir kosmik imperiyaya çevrilməli və qalaktikanın ən kənarına çatmalıdır. Bəs qalaktikalar? Daha çox kainat kimi. Və kainatın kənarına çatdıqdan sonra kainatın başqa bir hissəsinə gedin. Axı saysız-hesabsız kainatlar var. Beləliklə, bir kainatdan digərinə uça bilərsiniz. Və zaman keçdikcə özünüzü yaratmağı öyrənin! Və demək olar ki, bütün kosmosda yeni, ölçüyəgəlməz kainatlar olacaq.
  Yer planeti isə sadəcə bəşəriyyətin beşiyidir. Gələcəkdə isə kosmosu daha da genişləndirmək və fəth etməkdən imtina etmədən, sekstilyondan sekstilyon dərəcəyə qədər kainat imperiyası olacaq.
  Və Kiyev Rusunun rəhbəri və prezidenti Vladimir Zelenski, planetin üzərində parlaq bir ümid günəşi doğduğu kimi!
  Və onun gələcəyi və Kiyev Rusunun gələcəyi - parlaq olsun!
  
  SSRİ MÜTTAfiqləri OLMADAN DÖYÜŞƏNDƏ FORS-MAJOR
  Beləliklə, qarşısıalınmaz bir təsir 1 yanvar 1943-cü ildə Müttəfiq qüvvələri bağladı. Rommelin döyülən korpusu Liviya ilə sərhəddə dayandı. Və nasist Almaniyasının bütün bombardmanları dayandırıldı. Londona doğru uçmaq cəhdləri də uğursuzluqla nəticələnib. Alman təyyarələri qəzaya uğramadı, geri çəkildi. Əvvəllər görünməmiş bir möcüzə baş verdi, dünyanın teomagik güclə bölünməsi.
  Ancaq əvvəlcə bu almanlara o qədər də kömək etmədi. Stalinqrad, daha doğrusu, içindəki Paulus qrupu, bəlkə də, artıq xilas ola bilmədi. Sovet qoşunları inamla irəlilədilər. Voronejdə və digər istiqamətlərdə hücum uğurlu alındı. Demək olar ki, real vaxtda Qırmızı Ordu Kursk, Belqorod və Xarkovu azad etdi.
  Ancaq Rommelin təcrübəli bölmələrinin Afrikadan köçürülməsindən və real tarixdə heç bir fayda vermədən Əlcəzair və Tunis səhralarına atılan qüvvələrdən sonra Mainstein-in məşhur əks-hücumları nəzərəçarpacaq dərəcədə gücləndi. Bundan əhəmiyyətli dərəcədə daha çox Alman qüvvələri, xüsusən də aviasiya iştirak etdi.
  Saharada heç bir faydası olmayan otuz yeni "Pələng" heç də lazımsız olmadığı ortaya çıxdı.
  Həqiqi tarixlə ilk əhəmiyyətli uyğunsuzluğun baş verdiyi yer budur. Mainstein dörd gün əvvəl əks hücuma keçdi və daha çox qüvvəyə malik olaraq daha sürətli irəlilədi. Doqquz gün əvvəl Xarkov geri alındı, Belqorod on iki və hərəkətdə idi və ən əsası, real tarixdə Fritzlərə tabe olmayan Kursk alındı.
  Əhəmiyyətli sayda alman qüvvələri iştirak edirdi. Almanlar Fransadan köçürülmüş ehtiyatlardan, demək olar ki, bütün döyüşə hazır tank bölmələrindən və əsas aviasiyadan istifadə etdilər. Nə desək, Luftwaffe-nin demək olar ki, yarısı Qərb Cəbhəsi tərəfindən yayındırıldı, buna görə də düşmənin havasına əhəmiyyətli qüvvələr əlavə edildi. Və bunu oraq zərbəsinə bənzəyən almanların əks-hücumları zamanı söylədi.
  Bəli və Mainstein real tarixdə sovet generallarını üstələdi, lakin burada onun iyirmi diviziyası daha çox quru qüvvələri və resursların konsentrasiyasını nəzərə alaraq üç dəfə çox təyyarə var. Və Focke-Wulf düzgün istifadə olunarsa, heç də pis deyil: sürət yüksəkdir, silahlar güclüdür. Əhəmiyyətli olan F-190-ın say üstünlüyü ilə daha təsirli olmasıdır. Güclü silahları ona bir anda təyyarəni vurmağa imkan verdiyindən və yüksək dalış sürəti sayəsində qaça bilir.
  Sovet qoşunları taktiki məğlubiyyətə uğradılar və Kurskdan çıxdılar, çoxlu əsgər və zabitlər mühasirəyə alındı. Qismən bəziləri öldü, bəziləri azlıqda tutulsa da, bir çoxu avadanlığını itirsə də, qaçdı.
  Sovet qoşunlarına böyük ziyan dəydi və onların hücumu dayandırıldı. Lakin alman tankları yazın əriməsinin başlaması səbəbindən uğurlarını davam etdirə bilmədilər.
  Müvəqqəti qüvvələr balansı yarandı.
  Bununla belə, müharibəyə yeni bir güc də girə bilər: Yaponiya. Samurayların da əlləri açılmışdı. Amerika əlçatan deyil, amma hücum da etmir. Doğrudur, Yaponiyanın güclü quru ordusu Çinə təzyiq edir. Burada Çan Kay-şek çox çətin vəziyyətlə üzləşdi. Ya yaponlar ilə razılığa gəlməyə çalışın, ya da vuruşun, amma artıq ABŞ, İngiltərə və digər ölkələrdən pul və silah dəstəyi almayın.
  Təbii ki, almanlar düşmən qüvvələrinin bir hissəsini şərqdən yayındırmaq üçün ikinci cəbhənin açılmasını arzulayırdılar. Buna baxmayaraq, onlar xeyli itki verdilər. Stalinqrad xüsusilə çox enerji aldı. Sovet qoşunları da çox itki verdi və qoşunların bir hissəsi Xarkov və Kursk qazanına düşdü.
  Nasistlər silah istehsalını artırdılar. Bombalamanın olmaması sayəsində Krauts tankların istehsalını aviasiya ilə yanaşı daha əhəmiyyətli bir rəqəmlə artıra bildi. Bombalama nasistlərə inanıldığından daha çox mane oldu. Üstəlik, real tarixdə Almaniya avadanlığın istehsalını əsasən iqtisadiyyatın müharibə şəraitində yenidən qurulması və qul əməyinin getdikcə aktiv şəkildə istifadəsi hesabına artırdı, nəinki zəif bombardman edildiyi üçün.
  Hələlik almanlar gözləyirdi və müasir texnologiyaya arxalanaraq yeni tanklar tikir, ekipajlar hazırlayırdılar. Eyni zamanda, sual açıq qaldı: hücuma haradan başlamaq lazımdır? Kursk çarxı artıq mövcud deyildi. Və bu təbii bir ipucudur. Beləliklə, həm almanların özləri, həm də Hitler tərəddüd etdilər. Leninqradı fırtına ilə almaq fikri var idi. Baxmayaraq ki, bu halda güclü istehkamları yarmaq lazım gələcək.
  Alman generalları yenidən Stalinqrada getmək istəmirdilər. Amma düzünü desəm, seçim geniş deyil. Moskvanın özünə hücum etmək olarmı? Faşist liderləri arasında ciddi fikir ayrılıqları yarandı. Mainstein, Quderian və Rommel hətta o mənada danışdılar ki, heç hücum etməmək daha yaxşıdır, amma qoy ruslar burnunu soxub onları tələyə salsınlar.
  Alternativ plan Taman yarımadasından və Rostov-na-Donudan hücuma başlamaq üçün nəzərdə tutulmuşdu; Fritzlər Balkan qrupundan əlavə qüvvələr köçürərək, işğal qoşunlarını Bolqarıstan və İtalyan qoşunları ilə əvəz edərək bu yaxşı möhkəmləndirilmiş şəhəri müdafiə edə bildilər.
  Qoşunların yaxınlaşan istiqamətlərdə keçdiyi əməliyyatları bəyənən Fürer bu plana getdikcə daha çox meyl edirdi, lakin onu həyata keçirməkdə ləng gedirdi. Xüsusilə, Panther tankı şıltaq oldu və tez-tez xarab oldu, buna görə də dəyişikliklərə ehtiyac duydu. Ekipajın əlavə təliminə icazə verin. Və fürer daha çox "Pələnglər" möhürləmək istədi.
  Stalin sonda bundan bezdi. Cənubi Çində böyük uğurlara imza atmış, quru ordusu artıq yeddi milyon əsgəri və Üçüncü Reyxin artan hərbi potensialı haqqında məlumatı ötmüş Yaponiyanın ikinci cəbhə açacağından qorxaraq, o, özü də hücuma başlamaq əmrini verdi. Kursk və Donbass istiqamətləri. Hitlerin tərəddüdləri və fürerin yüzlərlə pələng və panter ilə bölünmələr yaratmaq istəyi üstünlük əldə etməyə səbəb oldu.
  Lakin 1943-cü il iyulun 7-də hücuma başlayan sovet qoşunları öz güclərində həlledici üstünlüyə malik olmadılar. 5,56 milyon Alman əsgəri, təxminən bir milyon iki yüz əlli min peyk əsgəri, 6,6 milyon sovet əsgər və zabitinə qarşı hərəkət etdi. Mussolini, qərbdən və cənubdan hücum təhlükəsi aradan qalxdıqdan sonra şərqdə italyan qoşunlarının sayını xeyli artırdı. İspan bölmələrinin sayı da artdı. Salazar da "könüllülər" bölməsini göndərdi. Fransız legionları, rumınlar, daha fəal macarlar, albanlar və Avropanın hər yerindən SS-də olan xarici diviziyalar da döyüşürdülər.
  Beləliklə, sovet ordusu say baxımından üstünlüyə malik deyildi, lakin koalisiyanın heterojenliyi düşmən qüvvələrinin keyfiyyətini aşağı salırdı. Qırmızı Ordu tanklarda və artilleriyada müəyyən üstünlüklərə malikdir. Ancaq hələlik, bəlkə də, "Pələnglər" və "Panterlər" rəqibin atəş gücü və zireh baxımından tayı-bərabəri yoxdur. Və T-4, T-34-76-dan atəş gücündə üstünlük əldə etdi. Lakin SSRİ-nin raket artilleriyası var və almanlar, xüsusən də qaz qurğularının inkişafına baxmayaraq, bunu olduqca zəif inkişaf etdirdilər.
  Aviasiyada təxmini ədədi paritet var. Alman qırıcıları ME-109 "G", Focke-Wulf, lakin silahlanma və sürət baxımından Sovet təyyarələrindən daha güclüdür, lakin manevr qabiliyyətinə görə bir qədər zəifdir. Ancaq Almaniyanın, təəssüf ki, daha təcrübəli və məhsuldar eysləri var. Yu-188 bombardmançı təyyarəsi bəlkə də uçuş xüsusiyyətlərinə görə PE-2 və TU-3-dən daha yaxşıdır. Və Yu-288 xidmətə girməyə başladı. Düzdür, o, ME-309 kimi yenicə təqdim olunmağa başlayıb.
  Ancaq hər halda, güc baxımından üstünlüyü olmayan Qırmızı Ordu düşmənin əvvəlcədən hazırlanmış müdafiəsinə qarşı hücuma keçdi. Və o, inadkar müqavimətlə üzləşdi. Lakin sovet qoşunları itkilərindən asılı olmayaraq hücumda iddialı idilər, irəli getdilər. Orta tərəqqinin aşağı olduğu ortaya çıxsa da, gündə bir-iki kilometr. Düşmən çaxnaşdı və yenidən içəri qazmağı bacardı. Heç də az olmayan qəhrəmancasına irəliləmə tempi davam edirdi. Avqustun ortalarına qədər ağır itkilər bahasına Sovet qoşunları yüz kilometrə qədər irəlilədi, Kurska yaxınlaşdı və Belqoroda yaxınlaşaraq şəhərin özü üçün inadkar döyüşlərə başladı.
  1943-cü il avqustun 19-da Yaponiya tərəddüdünü dəf edərək Uzaq Şərqdə cəbhə açdı. Bu vaxta qədər bir sıra məğlubiyyətlərə uğrayan Çan Kay-şek rejimi samuraylar üçün əlverişli sülhə razı oldu. Yaponlar mühüm kommunikasiyalara nəzarəti ələ keçirdilər və zəif təşkil edilmiş, lakin çoxlu sayda Çin qoşunları ilə çətin partizan müharibəsi aparmaq ehtiyacından xilas oldular. Lakin Çan Kay-şek Mao Zedunun Qırmızı Ordusu ilə müharibədə dəstək vəd edildi. Yaponiyada artıq SSRİ ilə müharibə aparmaq üçün bütün imkanlar var. Və yağışlı payızı və sərt Sibir qışını gözləməməyə qərar verdilər. Hələ 1941-ci ildə Hitlerin ABŞ-a müharibə elan etməsini demirəm, lakin samuraylar onu dəstəkləmirdilər. 1942-ci ildə ikinci cəbhənin açılması faşistləri Stalinqradda sarsıdıcı məğlubiyyətdən xilas edə bilərdi.
  Yaponiyanın qərarı çox gözlənilən idi. Ancaq Vladivostoka hücumda samuraylar taktiki sürprizə nail oldular və Sovet Sakit Okean Donanmasına ciddi ziyan vurdular.
  Avqustun sonunda almanlar ən son tanklardan istifadə edərək əks hücuma keçməyə çalışdılar. Lakin onların cənub əks-hücumları yalnız nisbi uğur qazana bildi. Sovet komandanlığı belə bir ehtimalı artıq qabaqcadan görmüşdü və qoşunlarını ilkin xəttə çəkdi. Yalnız 31-ci Ordunun birləşmiş silahları qazana düşdü və əsasən məhv edildi.
  Lakin sovet qoşunları öz məqsədinə çatmadı və ərazini geri ala bilməyib çox əhəmiyyətli itkilər verdi. Xüsusilə, təxminən səkkiz yüz alman tankına qarşı altı min yarımdan çox tank itirildi. Tank parkında say üstünlüyü nasistlərə keçdi. Sentyabr ayında almanlar gündə yüzlərlə təyyarə istehsalında SSRİ-ni, noyabrda isə təxminən avtomobillərdə, Panthers istehsalını ayda 650-700 tanka çatdıra bildilər. Burada işğal olunmuş ölkələrin, ilk növbədə, Fransanın, eləcə də əmək çağırışının tətbiq olunduğu Belçika və Hollandiyanın resurslarından istifadə böyük rol oynadı.
  Almanlar müəyyən gecikmə ilə sentyabr ayında Rostov-na-Donu və Taman yarımadasından çoxdan planlaşdırılan hücuma başladılar. Və onlar inadkar sovet müdafiəsinə qaçdılar. Və Yaponiya Ulan-Bator və Primoryanı tutaraq Monqolustana qarşı hücuma keçdi. Amma orada çox az irəliləyiş əldə olunub.
  Bu, əhəmiyyətli ehtiyatları yayındırdı və bir ay yarım davam edən şiddətli döyüşlərdən sonra alman qrupları birləşdi. Ancaq Fritzlərin itkiləri də çox əhəmiyyətli oldu və onlar dayanmaq məcburiyyətində qaldılar. Lakin bu taktiki uğur Türkiyənin müharibəyə girməsinə və Zaqafqaziyada üçüncü cəbhənin açılmasına səbəb oldu.
  İndi bu istiqamətdə də mübarizə aparmalı olduq.
  Qışa qədər Uzaq Şərqdə cəbhə xətti sabitləşəcək. Yaponlar Primorye bölgəsində əllidən yüz iyirmi kilometrə qədər irəlilədilər, Ulan-Batorla birlikdə Monqolustanın yarıdan çoxunu ələ keçirdilər, lakin onların hücumu dayandı. Türklər İrəvana yaxınlaşaraq Batumiyə hücum etdilər, sonuncu şəhərin üçdə ikisini tuta bildilər. Almanların özləri payızda çox irəliləməyəcəklər. Və onlar hələ də təşəbbüsü ələ keçirməyiblər.
  Müharibə getdikcə daha çox mövqe tutur və uzanırdı. Tükənməyə və texnoloji üstünlüyə. 1943-cü ildə SSRİ təyyarə istehsalını bir yarım dəfə artıraraq 25 mindən 37 minə çatdırdı. Nasist Almaniyası 15 mindən 32 minə, iki qatdan çox. İlin son aylarında almanlar təyyarələrdə Sovet istehsalının nəticələrini eyniləşdirdilər. Tanklarda və özüyeriyən silahlarda da - keyfiyyət üstünlüyü ilə. Lakin SSRİ də Yaponiyaya qarşı mübarizə aparmalıdır. Bundan əlavə, İtaliyada və Üçüncü Reyxin digər peyk ölkələrində bir sıra təyyarə və tanklar istehsal olunur. Çox olmasa da. Üstəlik, almanlar müharibənin olmamasından istifadə edərək ehtiyacları üçün Liviyadan neft çıxarmağa və tədarük etməyə başladılar.
  Beləliklə, tədricən Üçüncü Reyxdə enerji çatışmazlığı zəiflədi. Bundan əlavə, Afrika Fransız mülkləri yaxşı bir xammal mənbəyi olacağını vəd etdi.
  Nasistlər özlərini yaxşı təmin edə bilsinlər. Buna cavab olaraq qırmızı konstruktorlar Stalin üçün 85 mm və 122 mm-lik toplarla yeni tank növləri hazırladılar. Almanlar Panther 2-də işləri bir qədər ləngitdilər. Güclü silahları, güclü zirehləri və nisbətən hərəkətliliyi olan bir tank əldə etmək asan deyil. Və "Kral Pələngi" 68 ton ağırlığında çox ağır oldu. Yalnız Panteranın modernləşdirilməsi nisbətən uğurlu olacağını vəd etdi. Və T-4 tankı, görünür, imkanlarını tükəndirdi. Tədricən, 1944-cü ildən başlayaraq bu maşının istehsalı azalmağa başladı. Aprel ayında tamamilə dayandırmaq.
  Sovet komandanlığı qışda bir neçə hücum əməliyyatına başladı. Və Taman yarımadası, mərkəzdə və Leninqrad istiqamətində və Kursk yaxınlığında. Amma heç bir yerdə ciddi uğur əldə olunmadı . Düşmən artıq həm tanklarda, həm də təyyarələrdə canlı qüvvədə say üstünlüyünə malik idi. Yalnız hava qorxusu Fritsi müdafiə taktikasına riayət etməyə məcbur etdi.
  Mənfi rolu həm də fərarilərin və satqınların sayının artması, habelə almanların havadan kəşfiyyatda daha effektiv olan yüksək hündürlükdə aviasiya inkişaf etdirmələri də oynadı.
  Bundan əlavə, Sovet komandanlığı qüvvələrin cəmləşməsi prosesinə bir qədər səhv yanaşdı. Xüsusən də, əvvəlki əməliyyat tamamlanmadan başqa bir sahədə növbəti əməliyyata başlama taktikasının özü də say üstünlüyünü nəzərə alaraq məna kəsb edirdi. Birinci Dünya Müharibəsində olduğu kimi, almanları bir-birindən ayırmaq. Ancaq düşmən sizdən çox olarsa, bu, müəyyən bir ərazidə qüvvələr üzərində üstünlük əldə etməyi çətinləşdirdi.
  Əgər Stalin cəbhənin ayrı bir hissəsində təqribən üçə bir nisbətində üstünlük yarada bilsəydi, bəlkə də taktiki uğur qazanardı.
  Beləliklə, bir sektorda hücum var, digərində hazırlaşırlar, amma əslində almanlar və müttəfiqləri üçün dəf etmək daha asandır. Üstəlik, Fritz-də artıq əla optikaya malik yüksək hündürlükdə, yüksək sürətli kəşfiyyat təyyarələri var idi ki, bu da onlara qoşunların hərəkətini izləməyə imkan verirdi. Qışda kamuflyaj etmək daha çətindir və gecə dərdin dərmanı deyil, buna görə də Alman kəşfiyyatçıları yaxşı gecə görmə cihazları əldə etdilər.
  Planlaşdırılan sıçrayış tankı kimi "Royal Tiger" seriyalı istehsalda gecikdi və tamamilə uğurlu alınmadı. Hitlerin İS-2-ni keçilməz etmək üçün zirehlə möhkəmləndirilməsini və 900 at gücünə malik mühərrik quraşdırmağı əmr etdiyi "Panther" -2, hətta 800 kiloqrama qənaət edən bir ərinti korpusunun quraşdırılması nəzərə alınmaqla 51 ton ağırlığında idi. . Ancaq yan zirehləri rasional bucaq altında 82 millimetrə qədər gücləndirmək mümkün oldu. Bu, Alman tankını əvvəlki modellər kimi yan tərəfdən həssas etmədi. Yenə də, daha təkmil tərtibat sxemindəki "Panther"-2 və "Lion"-2 hələ yalnız inkişaf mərhələsindədir.
  Lakin qışda almanlar Niger Loop da daxil olmaqla Afrikadakı Fransız mülklərinə nəzarəti tamamilə ələ keçirdilər. Xüsusilə Konqoda neft, qaz və boksit və hətta daha böyük uran ehtiyatları var. De Qoll tutuldu - müttəfiqlərin köməyi olmadan o, dəyərsiz idi və Scorrel təmiz və bacarıqla işləyirdi.
  Beləliklə, 1944-cü ilin mayına qədər neft problemləri əsasən həll olundu. Artıq bütün tədarüklər Liviyadan gəlirdi və qalan daha çox quyu qazmaq idi.
  Lakin may ayında almanlar hələ hücuma hazır deyildilər. Dizayn baxımından köhnəlmiş Tigerdən başqa, onların ciddi bir sıçrayış tankı yox idi. Düzdür, "Pələng" artıq kütləvi istehsalda idi və zirehlərin yüksək keyfiyyəti və tərəflərin qalınlığı, həmçinin sürətli atəş, dəqiq silah sayəsində ideal olmasa da, rolunu oynaya bilərdi. , lakin SSRİ qoşunlarının dövriyyəsini pozan daha çox və ya daha çox dözümlü tank .
  Alman komandanlığı bir sıra mübahisələrdən sonra əvvəlki 1942-ci il planına qayıtdı. Daha doğrusu, cinahlara hücum etmək. Leninqradı ikiqat halqaya aparın və Stalinqrada keçin. Üstəlik, Wehrmacht Rjev-Vyazemsky çıxıntısını tərk etdikdən sonra Moskvaya hücum üçün əlverişli körpü başlığı itirildi. Beləliklə, paytaxtdan nisbətən uzaqdır.
  Nasistlərin planı da optimal deyil, amma... Faşistlərin təsirli qələbə qazandığı İsveçdə növbədənkənar parlament seçkiləri keçirilib. Səkkiz milyonluq əhalisi, inkişaf etmiş iqtisadiyyatı olan ölkə SSRİ-yə qarşı müharibəyə getməyə hazır idi. Ən məşhur fiqur On İkinci Çarlz idi. İsveçlilər Böyük Pyotr və Birinci İskəndərə uduzduqları müharibələr zamanı əvvəlki məğlubiyyətlərin və alçaldılmaların qisasını almağa can atırdılar. Beləliklə, artıq bütün Avropa SSRİ-yə qarşı vuruşmuşdu. Üstəlik, Franko və Salazar qənimətlərdən öz paylarını almaq üçün rəsmi olaraq müharibəyə girməyə qərar verdilər. Yalnız İsveçrə formal olaraq neytral qaldı, lakin o, həm də könüllülər bölməsini göndərdi.
  Say üstünlüyü nasist koalisiyasının tərəfində idi. Bundan əlavə, 1944-cü il may ayının ortalarına qədər almanların artıq minə yaxın ME-262 reaktiv təyyarəsi var idi. Avtomobilin özü olduqca uğurludur, lakin bitməmiş mühərriklərlə. Ancaq tədricən mühərriklər təkmilləşdi, daha güclü, daha etibarlı oldu və yanacaq sərfiyyatı azaldı.
  Hücum cənubdan başladı. Fritz, 1942-ci ilin yanvarında Blau əməliyyatı üçün OKW tərəfindən hazırlanmış planı təkrarlamağa çalışdı, lakin sonra Hitler tərəfindən özbaşına dəyişdirildi. Stalinqrada həm cənubdan, həm də şimaldan, yaxınlaşan istiqamətlərlə hücum edərkən. Ancaq əvvəlcə almanlar Dona keçməli oldular. Faşist Pələngləri hücuma keçdilər, lakin güclü müdafiə xətti ilə qarşılaşdılar. Krautların irəliləməsi yavaş oldu, Sovet qoşunlarının dərinliklərində müdafiəyə batdılar. İlk on gündə Voronej istiqamətində cəmi 35-40 kilometr qət edib.
  Sonra iki həftəlik inadkar döyüşlərdə faşistlər cəmi on kilometr irəlilədilər və ağır itkilərə görə dayanmaq məcburiyyətində qaldılar.
  Cənubdakı hücum daha uğurla inkişaf etdi. Orada sovet qoşunları azdır və onu müdafiə etmək daha çətindir. Çoxsaylı "Panthers", "Pələnglər", "Ferdinandlar" (bu özüyeriyən silah strateji bombardmanın olmaması səbəbindən daha geniş yayıldı!) və "Jagdtiger" və xüsusilə təsirli "Sturmtiger" in ilk modelləri. Almanlar ilk müdafiə xətlərini yarmağa və əməliyyat sahəsi əldə etməyə müvəffəq oldular.
  Eyni zamanda Yaponiya ordusu da hücuma keçdi. Samuraylar tank donanmasının ölçüsünü artırdılar və onların yeni ortaçəkili maşınları silahlanma və idarəetmə qabiliyyəti baxımından T-34-76-dan praktiki olaraq geri qalmırdı və hətta yanlardan müdafiə baxımından aşağı olsa da, ön zirehdə üstün idi.
  Yaponiya Monqolustanda hücuma rəhbərlik etdi, burada müdafiəni qorumaq daha çətin idi. Sovet komandanlığı hər üç cəbhədə döyüşərək ehtiyat çatışmazlığı ilə üzləşdi. Qış hücumu zamanı şəxsi heyətin itkiləri xeyli idi.
  Almanların Tixvinə hücumu, Ağ dəniz kanalından fin və isveçlilər çətinliklə dəf edildi. Nasistlər yavaş-yavaş, lakin demək olar ki, davamlı irəlilədilər. İyunun ortalarında cənubda Mainstein qoşunları Stalinqrada soxulub. İkinci Stalinqrad döyüşü başladı. İyulun əvvəlində, Tixvin və Volxovun süqutundan sonra Finlər, İsveçlər və Almanlar birləşdilər - Lenin şəhəri ətrafında ikinci bir halqa meydana gətirdilər.
  Beləliklə, sovet hərbi qüvvələri üçün son dərəcə çətin vəziyyət yarandı.
  Lakin Stalinqrad Mainsteynə təslim olmadı. Və bu, almanların başqa istiqamətlərdə hücuma keçməsinə mane oldu. Cənubda, 1942-ci ildə olduğu kimi, yalnız Terek qapısına çatdılar: Qroznı və Orconikidze yaxınlığında ilişib qaldılar. Voronej istiqamətində şiddətli döyüşlər davam edirdi. Sentyabr ayına qədər Sovet qoşunları Dondan kənara çəkilməyə məcbur oldular. Taleyin ironiyasıdır ki, oktyabrın sonunda cənubda cəbhə xətti nasistlərin ən böyük irəliləyişi zamanı 1942-ci ili təkrarladı.
  Leninqradın tam mühasirəyə düşdüyü şimalda vəziyyət daha pis idi. Bundan əlavə, almanlar, finlər və isveçlər Kareliya yarımadasında Qırmızı Ordunun müdafiəsini kəsərək, Murmanski SSRİ-nin əsas hissəsindən qurudan kəsə bildilər.
  Qırxa yaxın sovet diviziyası təcrid olundu. Lakin onların sayı normadan çox uzaq idi. İsveç kifayət qədər yaxşı təchiz olunmuş təxminən iyirmi beş diviziyaya sahib idi. Təcrübəli finlər və alman qoşunları ilə birlikdə say baxımından üstünlük əldə etdilər. Və ehtiyatları Kareliya yarımadasına köçürmək olduqca çətindir.
  Ümumiyyətlə, Qırmızı Ordu lazımi möhkəmləndirmələri ala bilmədi, buna görə yaponlar gözlənilmədən güclü oldular, onların sayı, kukla qoşunları ilə birlikdə beş milyonu keçdi və bu, əslində tam hüquqlu ikinci cəbhədir. Beləliklə, etməli olduğumuz yeganə şey almanlara və onların müttəfiqlərinə qarşı döyüşmək idi.
  Tədricən Kareliyada sovet qoşunlarının nəzarət zonası azaldıldı və Murmansk tamamilə bloklandı və faktiki olaraq məhv edildi. Beləliklə, düşmən donanması və xüsusilə sualtı qayıqlar dənizdə üstünlük təşkil etdi, buna görə də təchizat yaratmaq üçün heç bir şey yox idi.
  Təəssüf ki, 1944-cü ilin noyabrında SSRİ-nin 1942-ci ilin dönüş nöqtəsini təkrarlamaq üçün ehtiyatı yox idi. Demək olar ki, hər şey Qafqazın itirilməsinin qarşısını almaq üçün xərcləndi. Bundan əlavə, almanlar Stalinqrada hücumu daha peşəkar şəkildə həyata keçirdilər və ehtiyatlar daim Tartarus kraterinə köçürülməli idi. Stalin nəyin bahasına olursa olsun şəhəri Volqa sahilində saxlamağı əmr etdi. Ancaq düşmən təyyarələrinin havada üstünlüyünü nəzərə alsaq, qiymət inanılmaz dərəcədə yüksək oldu.
  Üstəlik, Mainstein, Paulusdan fərqli olaraq, tələsmirdi və əsgərlərə baxırdı. Nəticədə itkilərin nisbəti Qırmızı Ordunun xeyrinə deyildi.
  Hitler Meinstein-i tələsdirdi, lakin hiyləgər feldmarşalı necə qaçmağı və təzyiqə tab gətirməyi bilirdi.
  Ən güclü silah növlərindən biri Sturmtigers idi. Onların üç yüz iyirmi kiloqram ağırlığında mərmilər buraxan son dərəcə güclü bomba atıcıları var idi. Üstəlik, mərmilər raketlə hərəkət edir və haubitsa mərmilərindən qat-qat güclüdür. Onları yollarda olsa da, Katyuşaya layiqli cavab adlandıra bilərsiniz. Bundan əlavə, daha uzun atəş məsafəsi olan yük maşınlarına bəzi bomba atıcı qurğular da quraşdırılıb.
  Almanlar qaz atıcılarından da istifadə edirdilər. Və əlbəttə ki, reaktiv bombardmançılar.
  Dekabrda yaponlar demək olar ki, bütün Monqolustanı tutdular və Primorye və Xabarovski qismən tutaraq Vladivostoka yaxınlaşdılar. Lakin general Frost onları dayandırmağa məcbur etdi.
  Bundan istifadə edən Qırmızı Ordu Stalinqraddan qalanı ələ keçirməyə çalışan alman cinahlarına bir sıra əks-hücumlar təşkil etdi. Nə isə, 1945-ci ilin əvvəllərində şəhərin kiçik bir hissəsi belə keçirildi. Almanlar 1944-cü ildə müəyyən uğurlara imza atsalar da, Qafqazı fəth edə, Bakı neftini də ala bilmədilər. Düzdür, öz ehtiyacları üçün indiyədək Rumıniya, Macarıstan, Liviya, Kamerun və Nigeriyadan kifayət qədər vəsait var idi.
  Leninqrad hələ də mühasirədə idi. Wehrmacht və onun müttəfiqlərinin əhəmiyyətli qüvvələrini sıxışdırmağa davam edərək, şəhərin bu qışdan sağ çıxması üçün əvvəlcədən böyük ərzaq və sursat ehtiyatları yaradıldı.
  Sovet rəhbərliyi Lenin şəhərində silah istehsalı üçün strateji xammal ehtiyatı yaratmağa da nail oldu. İndiyə qədər bu faşistlərə çox şey vermədi.
  Lakin Murmansk tamamilə bağlandı. Şəhərə gedən on nəqliyyatdan, Krautlar doqquzunu bitirdi.
  Yanvarda Sovet komandanlığı mərkəzdə almanların gücünü sınamağa çalışdı. Ancaq çox güclü və texnoloji cəhətdən inkişaf etmiş müdafiəni məğlub etmək mümkün olmadı. Maksimum irəliləmə beş və ya altı idi, ən yaxşı halda səkkiz kilometrdən çox deyildi. Sovet bölmələrinin itkiləri çox əhəmiyyətli idi. Əksər hissələrdə tərkibin yarısına qədər.
  Lakin alman qüvvələrinin bir hissəsi diqqəti yayındıraraq Stalinqradı tutmağa imkan verdi... Mart ayında almanlar özləri Terek qapısına hücuma keçdilər. Sovet müdafiə xəttini keçərək Qroznı və Orconikidzeni mühasirəyə almağı bacardılar, lakin Fritzlər Vedeno, Şali və daha da şəhərlər boyunca ilişib qaldılar.
  Qroznı şəhərinin özü may ayına qədər tam mühasirədə qaldı. May ayında Stalinqrad nəhayət süqut etdi. Şəhərdən və onun ətraf ərazilərindən, eləcə də tank zavodundan praktiki olaraq heç bir xarabalıq qalmayıb.
  Alman koalisiyasının da gücü tükənirdi, lakin fürer qələbə istəyirdi. Yanvar ayında iki səs sürətinə qədər sürətə çatan və hündürlüyü 18 kilometrə qədər yüksələn diskin ilk uğurlu sınaqları aparıldı. May ayında disket artıq dörd səs sürətinə çatmışdı və 30 kilometr hündürlüyə qalxmışdı.
  Lakin yeni maşın, bütün güclü və hətta unikal uçuş xüsusiyyətlərinə baxmayaraq, kiçik yanğına qarşı həssas və bahalı olduğu ortaya çıxdı. Zəiflik problemi tezliklə laminar şumun işə salınması ilə həll edildi, lakin bu, yanacaq sərfiyyatını artırdı və təyyarənin uçuş müddətini azaldıb. Və disk təyyarəsinin özü, laminar "paltosunda" effektiv şəkildə atəş edə bilmədi.
  Lakin "uçan boşqablar" dövrü başlamışdı. Bundan əlavə, almanlar güclü bir kozır əldə etdilər: "E" sinifinin yeni nəsil tankları. Onlar "Kral Pələngi" və "Pantera" ilə oxşar çəki ilə, daha sıx və daha təkmil tərtibat, aşağı siluet və qalın zireh ilə fərqlənirdilər.
  Kütləvi istehsalda və döyüş meydanında Panther-2 və Tiger-2, daha sonra Tiger-3 yaxşı çıxış etdi. Daha sıx quruluşa və kiçik qülləyə malik olan sonuncu avtomobil güclü zirehlərə və 1080 at gücünə malik mühərrikə malik idi. "Siçan" heç vaxt tutmadı. Ancaq "Pantera" modifikasiyası, "F" yaxşı çıxış etdi.
  Alaşımlı elementlərin olmaması səbəbindən Sovet tanklarının çox keyfiyyətli zirehləri yox idi və bu günə qədər "Panter" 75 mm-lik bir topla da öz rolunun öhdəsindən gəldi. Və 120 mm-lik maili ön zireh 85 mm-lik Sovet T-34-85 silahından olduqca etibarlı şəkildə qorunurdu. Lakin, bəlkə də, Sovet özüyeriyən silahı SU-100 Panteranın gücləndirilmiş zirehinə layiqli rəqib oldu. T-4 artıq istehsaldan çıxmışdı. İstehsal tanklarından Panther ən yüngülü oldu.
  Dizayn baxımından ilk təkmil tank seriyalı tank "Lion" idi. Bu tankın qülləsi geri çəkildi və transmissiya, mühərrik və sürət qutusu ön tərəfdə bir vahiddə yerləşdirildi. Nəticədə, avtomobilin silueti aşağı idi və güclü 105 mm-lik top olan zireh "Kral Pələngi" ilə müqayisə edilə bilər və qüllənin ön hissəsi daha güclü idi.
  Qüllənin geriyə köçürülməsi Aslanın meşədə hərəkət edərkən uzun lüləli silahının ağzının ağac gövdələrinə o qədər də yapışmaması üstünlüyü verdi.
  Nasistlər başqa sxemləri də sınadılar, həmçinin güclü təyyarələrlə sovet mövqelərini bombaladılar.
  Yaponiya da irəliləməyə çalışdı və nəhayət Vladivostoku materikdən kəsdi.
  Almanlar iyun və iyul aylarında Moskvaya keçməyə çalışdılar. Lakin sovet müdafiə xətti çox güclü oldu və nasistlər çox böyük itki verdilər. Hətta Lev tankı, ilk növbədə, qeyri-kafi yan örtüyə görə hücumda tamamilə adekvat deyil.
  Sovet komandanlığı 100 mm çaplı silahdan getdikcə daha fəal istifadə edirdi. Aydındır ki, SSRİ-nin düşmən tanklarını eyni tanklarla məğlub etmək üçün resursları yoxdur, lakin tank əleyhinə artilleriyadan kütləvi şəkildə istifadə etmək olar.
  Orijinal modeldəki E-100 140 ton ağırlığında çox ağır oldu və yan zireh 120 millimetr (alın 240 millimetr!), hətta bucaq altında idi. Bu artıq yetərli deyildi. Siçanların düzülüşündə ümidsizcə geri qalması faktını qeyd etmə.
  Əslində, Lion tankı və özüyeriyən silahlar - E-10, E-25, mühərrikin, transmissiyanın və sürət qutusunun yerləşdiyi qabaqcıl Alman avtomobilləri idi. Bununla belə, almanlar çoxlu geridə qalan avadanlıq istehsal etdilər. Məsələn, inkişafdan geri qalan kifayət qədər hündür siluetləri olan "Panthers", "Pələnglər", "Jagdtigers", "Jagdpanthers".
  "E"-70 də tam uğurlu alınmadı. Maşın güclü 128 mm-lik top və qabaqcıl planla təchiz edilmişdi, lakin ən azı 80 raund döyüş yükünü saxlamaq və 70 tondan çox olmamaq istəyi səbəbindən onun zireh qorunması "Royal" ilə müqayisə edilə bilər. Pələng" - 1944-cü il modeli və irəliləyiş üçün qeyri-adekvatdır. "Tiger"-3 daha yaxşı qorunur. Lakin E-70-də 1200 at gücünə malik turbomühərrikli mühərrik uğurla sınaqdan keçirildi ki, bu da tankın magistral yolda saatda 60 kilometr sürətə çatmasına imkan verdi.
  Hər halda alman tankları piyadalar kimi ağır itki verdilər. Həm xarici bölmələr, həm də Üçüncü Reyxin peykləri çox şey itirdi.
  Avqustun ortalarında almanlar mərkəzdə cəmi 40-50 kilometr irəlilədilər və əməliyyat sahəsi əldə edə bilmədilər. Və itkilər çox böyük oldu. Sentyabrda faşistlər cənubda yeni hücuma keçdilər... Ay yarım davam edən şiddətli döyüşlərdə düşmən Qafqazı qurudan kəsərək Xəzər dənizinə keçdi.
  Lakin Sovet komandanlığı böyük zərər bahasına da olsa, dəniz yolu ilə təchizat qura bildi. Noyabr ayında Fritz böyük səy və böyük ziyan bahasına Volqa deltasına çatdı. Dekabrda cəbhə xətti sabitləşdi. Qafqaz cəbhələri ilə əsas sovet ərazisi arasında uçurum böyüdü. Bundan əlavə, yaponlar Sovet şəhərini mühasirəyə alaraq Vladivostoku kəsə bildilər.
  Blokadaya baxmayaraq, Murmansk 1945-ci ilin dekabrına qədər qəhrəmancasına dayana bildi . Amma yenə də yıxıldı...
  1946-cı ildə hərbi əməliyyatlar davam etdi... Sovet ordusu qrupunun Qafqazdakı mövqeyi son dərəcə çətin oldu. Onların əlaqəsi qurudan kəsilib və Bakının son itirilməsi təhlükəsi var.
  Stalin həddindən artıq əsəbi və fiziki yorğunluq hiss etdi. Tixvin istiqamətində şiddətli döyüşlər getdi. Mühasirəyə alınmış Leninqradı xilas etmək cəhdi oldu. Şəhərin özündə ərzaq ehtiyatı altı aydan az müddətə qalıb və yemək kartları yenidən kəsilib.
  Əvvəlcə sovet qoşunları cəbhə xəttini yardılar, lakin sonra düşmən daha çox tankla əks hücuma keçə bildi və hətta sovet qoşunlarının bir hissəsini kəsdi. Fevral həm şimalda, həm də cənubda şiddətli döyüşlərdə keçdi, burada sovet qoşunları düşməni sınaqdan keçirdi və Stalinqradı geri almağa çalışdı. Və sonuncu qismən uğurlu oldu. Sovet tankları şəhərə soxuldu, lakin təəssüf ki, nasistləri oradan çıxara bilmədi.
  Lakin üçüncü Stalinqrad döyüşü başladı. Sovet qoşunları Voronej yaxınlığında da nisbətən böyük uğurlar əldə etdilər. Ancaq orada da çoxlu sayda tank bölməsindən və texnoloji üstünlüyündən istifadə edən Fritz vəziyyəti bərpa edə bildi. Mart ayında diskşəkilli helikopterlər və disketlər geniş miqyasda döyüş əməliyyatlarında iştirak etməyə başladı. Almanlar uçan boşqablarda bir sıra təkmilləşdirmələr apardılar və onlarla sovet mövqelərinə raket hücumu edə bildilər. Amma praktikada disk təyyarəsi möcüzə silahı kimi ümidləri doğrultmadı.
  Necə ki, fon Braun ballistik raketi özünü doğrultmaq üçün döyüşdə aktiv istifadə üçün çox bahalı və aşağı dəqiqliyə malik idi.
  Ancaq almanlar on tona qədər yük daşıya bilən və 16 min kilometrə qədər (!) məsafəni uçuran quyruqsuz reaktiv bombardmançı təyyarələr aldılar.
  Təəssüf ki, sovet reaktiv aviasiyası hələ də geridə qalırdı və düşmən havada demək olar ki, tamamilə üstünlük təşkil edirdi. Hər halda, pərvanə ilə idarə olunan təyyarələr, prinsipcə, uçuş xüsusiyyətlərinə görə reaktiv təyyarələri üstələyə bilməz. Öz inkişaflarımız isə çox gec idi. Və pervaneli təyyarələrdən reaktiv təyyarələrə keçid çox ağrılıdır.
  Pilotların yenidən hazırlanması, uçuş-enmə zolaqlarının uzadılması, xüsusi yanacaq növü hazırlanmalıdır. Yaxşı, mühərriklərin özləri hələ də sınaqdan keçirilir və düzəldilir!
  Almanların diqqəti Stalinqrad tərəfindən yayındırıldı... Qəribədir ki, Üçüncü Reyxin və bütün koalisiyanın gücü tükənirdi, Qırmızı Ordu isə Feniks quşu kimi idi. Aprel və may ayları Stalinqrad yaxınlığında şiddətli döyüşlərdə keçdi. Hətta iyun ayında da Qırmızı Ordu hələ də düşməni sıxışdıraraq irəliləməyə çalışırdı. Lakin iyulda istilərə baxmayaraq, nasistlər yenə də Xəzər dənizinin sahili ilə Bakı istiqamətində hərəkət edirdilər. Tərəqqi son dərəcə yavaş idi. Orta hesabla gündə 1,5 km. Dağıstan geri çəkildi... Sovet qoşunları Fritzləri və onların müttəfiqlərini bütün azimutlarda darmadağın etdilər.
  Həm mərkəzdə, həm də şimalda düşmənə qalib gəldilər. Onların Arxangelskə yaxınlaşmasına imkan verilmədi... Lakin sentyabrda Almaniyanın Qafqazda irəliləməsinin sürəti daha da sürətləndi. Qafqaz qrupunun qüvvələri çox tükəndi və ən çox iki və ya üç havada düşmənin hava üstünlüyü şəraitində on nəqliyyat dənizi gəldi. Oktyabrın sonunda faşistlər Azərbaycana daxil oldular. Noyabrda isə Bakıya doğru irəlilədilər. Dekabrın əvvəlində isə krautlar Gürcüstanda türklərlə birləşdilər...
  Hələ martdan əvvəl Qafqazda döyüşlər gedirdi və İrəvan ümumiyyətlə 1947-ci ilin iyun ayına qədər davam etdi.
  Bütün qış Qırmızı Ordu yorulmadan irəliləməyə çalışdı. Onlar koalisiyaya pis zərbə vurdular. Yaponlar nəhayət apreldə Vladivostoku ələ keçirsələr də, bu, yalnız SSRİ-yə Amur boyunca daha güclü mövqe qazanmağa imkan verdi.
  Qırmızı Ordu qışda və martda etdiyi hücumlarla nəzərəçarpacaq uğurlar qazanmasa da, koalisiyaya ədalətli dərs verdi. Alman peyk ölkələrində vəziyyət getdikcə daha da gərginləşdi. İnsan resursları tükənmişdi və itkilər çox idi. İqtisadi yük tamamilə dözülməz hala gəlirdi. Cəbhələrdəki uğurlar belə, küçədəki avropalıları getdikcə daha az sevindirirdi. Sülh arzusu daha da güclənirdi.
  Lakin Hitler inadla SSRİ-ni bitirmək istəyirdi. Baxmayaraq ki, Bakını itirdikdən sonra Qızıl Ordunun döyüş qabiliyyətini itirəcəyi ilə bağlı hesablamalar özünü doğrultmadı. 1946-cı ildə SSRİ rekord sayda silah istehsal etdi: təxminən 60 min təyyarə və 40 min tank və özüyeriyən silah, 250 min silah və minaatan. Bəli, Sovet aviasiyası əsasən Yak-9 qırıcısıdır, hələ də istehsalda olan İL-2 hücum təyyarəsidir. Yak-3 və LA-7 az miqdarda istehsal edildi. PE-2 və TU-3 hələ də istehsal olunur. Bəli, aviasiyanı düşmən reaktiv canavarlarına qarşı köhnəlmiş hesab etmək olar, amma belə deyil. T-34-85, IS-3 və SU-100 kimi, qalan maşınlar da az miqdardadır.
  Və 1947-ci ildə T-54 Alman texnologiyasının keyfiyyət üstünlüyünə son qoymalı olan xidmətə girməyə başladı. Təbii ki, çəkisi 36 ton olan T-54 düşmənin bütün tanklarından güclü ola bilməzdi, lakin Panthers və Tigers ilə asanlıqla rəqabət apara bilərdi.
  Əsas Alman tankı Lion-3 adlanan E-50 idi. Avtomobil Lion-a bənzəyir, lakin 1200 at gücündə daha güclü mühərrikə və qalın zirehlərə malikdir. 75 ton ağırlığında olan Alman tankının yan zirehinin qalınlığı 140 mm-ə qədər artdı və ön tərəfi 105 mm-lik silahla 240 mm və lülə uzunluğu 100 el idi. Yeni alman avtomobili əsas avtomobilə çevrilməlidir. Silah və zireh baxımından Sovetdən üstündür, lakin iki dəfədən çox ağırdır.
  Bununla belə, T-54 yenicə istehsala başlayır.
  Lakin 1947-ci ilin yayı daha isti idi. Almanlar yenidən Moskvaya hücum etməyə çalışırlar. Onlar da Saratova çatırlar. Döyüş gec payıza qədər davam edir. Fritzlər hələ də Saratovu ala bilirlər. Ancaq Moskva bölgəsində maksimum altmış-yetmiş kilometr irəliləməyi bacardılar. Həm Rjev, həm də Vyazma, sonuncu yarı mühasirəyə alınsa da, SSRİ-nin tərkibində qaldı.
  Moskva fəth edilməyib, nasistlər və onların qəddar koalisiyası qışı səngərlərdə qarşılamağa məcburdur. Bu dəfə sovet komandanlığı insanları xilas edir, güc toplayır. Xüsusilə, T-54 tankı. Və 31 dekabr 1947-ci ildə MIG-15 uğurla sınaqdan keçirildi ki, bu da havada reaktiv təyyarələrdə Alman inhisarına son qoymalı idi.
  Düzdür, 1948-ci ilin fevralında Leninqrad uzun illər mühasirədən sonra süqut etdi. Sovet hakimiyyətinin nüfuzuna çox ağır zərbə.
  1948-ci ilin mayında SSRİ-nin mövqeyi ümidsiz oldu. Almanlar və onların koalisiyası Qafqaza, sonra Volqadan Saratova, Tambov isə Voronejə nəzarət edir. Sonra Oreldən şərqdə, demək olar ki, Tulanın yanında, sonra Vyazmada və Rjev yaxınlığında, Arxangelskə qədər.
  Yaxşı, belə bir vəziyyətdə başqa nə etmək olar? Üstəlik, yaponlar Amur çayı boyunca bütün Primorye ərazisinə nəzarət edir və yeganə müttəfiqi Monqolustanı ələ keçirdilər.
  Yeddi illik müharibə zamanı isə işğaldan əvvəl SSRİ əhalisinin ən azı yarısının, bəlkə də daha çoxunun yaşadığı torpaqlar itirildi. Yeddi illik müharibə zamanı Qırmızı Ordu ən azı iyirmi milyon əsgər və zabitini geri qaytarılmaz şəkildə itirdi. Yaralananları və ya şikəst olanları saymırıq. Kütləvi bombardmanlar, top atəşləri və aclıqdan böyük itkiləri saymasaq.
  Təxliyə edilmiş ailələri nəzərə alsaq belə, Stalinin nəzarətində yüz milyondan çox işçi qüvvəsi yox idi, bəlkə də azdır. Bunlardan hər beşdə biri orduya çağırılır. İyirmi milyona yaxın müxtəlif qoşun. Beş yaşından uşaqlar, pensiyaçılar, birinci və ikinci qrup əlillər maşınlardan istifadə etməyə icazə verildi.
  Ölkə son dərəcə səfərbərdir. 1947-ci ildə silah istehsalı bir qədər azaldı... Deməli, Sovetlər ölkəsinə son qoymaq hələ tezdir!
  Stalinin özü, hər halda, belə düşünmürdü. Hitler də Rusiyanı sıxışdırmaq istəyirdi - hər şeyi bir anda əldə etmək! Beləliklə, heç bir kompromis yox idi.
  Yayda almanlar Moskvaya yeni hücuma keçdilər. Onlar hələ də ümid edirdilər ki, paytaxtı sındırıb SSRİ-ni bitirə bilərlər. Qırmızı Ordudan Moskva üç milyondan çox əsgər və milis tərəfindən əhatə olundu. Onlar on iki min tank və özüyeriyən silahlarla silahlanmışdılar. Düzdür, cəmi beş yüzə yaxın T-54 var, əsasən T-34-85 və SU-100-lər döyüşürdü. IS-3 artıq bu vaxta qədər dayandırılmışdı. Bu mastodonun texnoloji etibarsızlığı səbəbindən çox az IS-4 tankı istehsal edildi . Altı IS-7 tankı istehsal edildi, lakin bu avtomobil kütləvi istehsala keçmədi. Baxmayaraq ki, yəqin ki, boş yerə. O, 130 mm-lik topla 75 tonluq Lev-3-ün 240 mm-lik zirehinə nüfuz edə bilirdi. Düzdür, almanların 1800 at gücünə malik mühərriki ilə 100 ton ağırlığında daha təkmil tankı olan Royal Lion və ilkin mərmi sürəti saniyədə 1260 metr olan çox uzun lüləli silahı olan 128 mm-lik tankı var idi.
  Ancaq Stalin birtəhər ağır texnikaya marağını itirdi və üstünlük verdi: tercihen kiçik, lakin uzaqdan.
  Ancaq dörd döyüşçü: Zoya, Viktoriya, Yelena, Nadejda belə düşünmürdü. Və sadəcə olaraq İS-7 tankını öz nəzarətləri altına aldılar. Üstəlik və yeddi nömrədə. Beləliklə, dördü bu maşını öz vəsaitləri hesabına düzəldiblər. Qızlar Sibirdə qızıl külçələr taparaq Müdafiə Nazirliyinin fonduna bağışladılar. İndi onlar özləri bu gözəl maşından atəş açmaq istəyirdilər.
  Və 1948-ci ilin 22 iyun əlamətdar günü təzəcə yaxınlaşırdı. Hitler qoşunları sovet şəhərinin Rjevindən yan keçib mühasirəyə almağa çalışır, sadəcə əhaliyə rəhbərlik edirdi.
  Rus demiurge tanrılarının dörd qızı, həmişə olduğu kimi, Rusiya üçün kritik bir anda müdaxilə etmək qərarına gəldi! Onlar həmişə öz Vətənlərini - Rusiyanı lazımi zamanda və lazımi yerdə xilas edirlər!
  
  
  
  
  ƏGƏR POLAD ŞTAP OLMAYSA
  Ümumiyyətlə, qəribə də olsa, əksər paralel kainatlarda İkinci Dünya Müharibəsi və Böyük Vətən Müharibəsinin gedişatı Rusiya üçün reallıqdan da pis idi. Bəlkə də ona görə ki, Avropaya nəzarəti ələ keçirən faşist rejimi reallaşdıra bildiklərindən qat-qat böyük potensiala malik idi. Qəddar totalitarizmlə iqtisadiyyatın bazar elementlərinin birləşməsi Qərbin liberal kapitalizmi və mərkəzləşdirilmiş, bürokratik Stalinist modelindən daha effektivdir. Xoşbəxtlikdən, həm obyektiv, həm də subyektiv bir sıra səbəblərə görə. Böyük şanslar üzündən nasistlər öz kozırlarından istifadə edə bilmədilər.
  Almanların sənədlərdə paslanmayan poladdan kazıyıcıdan, ruslar isə sadə dəmirdən istifadə etdiyi üçün neçə alman kəşfiyyatçısı uğursuzluğa düçar oldu? Və belə bir kiçik şey müharibənin gedişatına necə həlledici təsir etdi?
  Hər halda, 1941-ci ilin oktyabrında bir çox vasvası kəşfiyyatçı təsadüfən bu faktı aşkar edən paralel bir kainat var idi. Əsl sovet sənədləri və saxta alman sənədləri yaş və... Sovet sənədlərində kağız klipi paslıdır və bu nəzərə çarpır, alman sənədlərində isə belə deyil.
  Bu kiçik bir şeydir, lakin onun Böyük Vətən Müharibəsinin gedişinə təsiri çox əhəmiyyətli oldu.
  Uğursuzluqlardan qaçaraq və alman agentlərinin nəzarəti altında çalışaraq, Sovet qoşunlarının Stalinqrad yaxınlığında hücuma hazırlaşdığına dair əhəmiyyətli sübutlar aşkar etdilər. O qədər inandırıcı idi ki, inadkar Adolf Hitler bununla razılaşdı və Volqada yerləşən nasist qoşunlarını yenidən toplamaq əmrini verdi. Və bu vacib idi.
  Əgər Rjev-Sıçov əməliyyatı zamanı Wehrmacht-dan iki dəfə çox qüvvəyə malik olan Qırmızı Ordu Almaniyanın müdafiəsini yarmaq iqtidarında deyildisə, Stalinqradda qüvvələr nisbəti nasistlər üçün daha əlverişli idi.
  Və 1942-ci il noyabrın 19-da hava hücum əməliyyatları üçün əlverişli deyildi. Aviasiya, xüsusən hücum təyyarələri havaya qalxa bilmədi və artilleriya bombardmanı düşmənin inkişaf etmiş müdafiəsinə yalnız son dərəcə məhdud təsir göstərdi. Hücuma keçən sovet qoşunları bataqlığa düşdü. Hətta tank korpuslarının yerləşdirilməsi Hitlerin müdafiəsində dəlik yarada bilmədi.
  Rjev-Sıçov istiqamətində də şiddətli döyüşlər gedirdi. Yeni il günü də davam etdilər. Yalnız bundan sonra ciddi itkilər verərək hər iki istiqamətdə sovet qoşunları hücumu dayandırdılar. Hitler Volqada dayandı, lakin Afrikada almanlar döyülməyə başladı. Çörçill Montqomerinin Misirdəki hücumunu: başlanğıcın sonu adlandırdı. O, həmçinin bildirib ki, indi müttəfiqlər ancaq qalib gələcəklər.
  Həqiqətən də, Rommelin Afrikaya davam edən böyük qüvvələrin köçürülməsinə baxmayaraq, bəxti gətirmədi və ordusu məğlubiyyətdən sonra məğlub oldu. İki cəbhədə müharibənin aparılmasını təmin etmək üçün Üçüncü Reyx 1943-cü ilin fevralında tam səfərbərlik elan etməli oldu.
  Üstəlik, Blau əməliyyatının əsas məqsədlərinə nail olunmadı. Lakin 1942-1943-cü illərin qışında Wehrmacht, real tarixdən fərqli olaraq, şərqdə ciddi məğlubiyyətdən qaça bildi. Yanvarın sonunda sovet qoşunları mərkəzdə yenidən hücuma keçdi: üçüncü Rjev-Sıçov əməliyyatı və Stalinqrad yaxınlığında. Ancaq güclü müdafiədə oturan düşməni keçməyə cəsarət etmir. Döyüşlər indi Birinci Dünya Müharibəsini xatırladırdı. Qalıcı, mövqeli. Hücum edən müdafiə edəndən çox itirəndə.
  Leninqradın azad edilməsi üçün "İskra" əməliyyatı təxirə salındı. Stalin mümkün qədər tez Rjev kənarını kəsmək və Stalinqradda düşməni məğlub etmək istəyirdi. Keçən qışın dərslərini xatırlayan almanlar fəal şəkildə müdafiə olundular. Və indiyədək onlar sovet qoşunlarının hücumunu dəf etməyi bacarıblar. Məlum olduğu kimi, krautlar hazır olanda onların müdafiəsini yarmaq asan deyil. Alman silahlı qüvvələrinin keyfiyyəti hələ də ən yaxşı səviyyədədir.
  Sovet hücumu fevralın sonuna qədər davam etdi, lakin heç vaxt uğurlu olmadı.
  Martın əvvəlində Sovet komandanlığı Voronej istiqamətində hücuma cəhd etdi. İlkin uğurlardan sonra Qırmızı Ordu Mainstein-in əks hücumuna keçdi. Böyük Sovet qoşunları mühasirəyə alınaraq geri qayıtmaq üçün döyüşmək məcburiyyətində qaldılar. Xüsusilə texnologiyada itkilər böyük oldu və almanlar və onların müttəfiqləri bu istiqamətdə möhkəmlənə bildilər və Voronej və onun ətrafını tamamilə ələ keçirdilər.
  Mainstein'in əks hücumu zamanı "Panthers" və "Pələnglər" ilk dəfə döyüşdə iştirak etdilər. Yeni tanklar onların ümidlərini qismən doğrultdu. Düzgün istifadə edildikdə, qarşıdan gələn döyüşlərdə sovet maşınlarından üstün idilər.
  Baharın əriməsi başladı və şərq cəbhəsində sakitlik hökm sürdü. Tunisdə şiddətli döyüşlər gedir.
  Fürer nəyin bahasına olursa olsun Afrikada körpübaşı saxlamağa çalışırdı. Buna nail olmaq üçün nasistlər hətta görünməmiş bir addım atmaq qərarına gəldilər. Onlar Frankoya ultimatum verdilər: ya alman qoşunlarını Cəbəllütariqə buraxacaq, ya da Vişi hökuməti kimi devriləcək. Generalissimo soyuq ayaqlar tutdu və razılaşdı. Eyni zamanda, İngiltərə və ABŞ hökumətlərinə göz yaşları ilə müraciət etdi: İspaniyaya müharibə elan etmə, çünki bu, onun istəyi ilə baş vermədi!
  15 aprel 1943-cü ildə almanlar ən son Pələngləri və Panterləri ataraq Cəbəllütariqə hücuma başladılar. Qala iki gün ərzində yüzlərlə tankın hücumu altına düşdü. Hücuma şərq cəbhəsindən geri çağırılan Paulus əmr verdi. Qəribədir ki, almanlar son məhəllələri, Stalinqradın evlərini və Stalinqrad fabriklərini yalnız 1943-cü il aprelin 1-dək ələ keçirə bildilər. Beləliklə, Paulus özünü qismən reabilitasiya etdi və cəngavər çarmıxının palıd yarpaqlarına cəngavər çarmıxının və qılıncların açılışı üçün feldmarşalı titulunu aldı.
  Cəbəllütariqin tutulması Britaniya və Amerikanın qərbdən Aralıq dənizinə çıxışını bağladı. Bundan əlavə, nasistlərin özləri ən qısa məsafədən Mərakeşi işğal edə bildilər, Müttəfiq qüvvələrin bir hissəsini Tunisdən yayındırdılar.
  Tunis körpübaşına təzyiq zəiflədi və sonra Rommel yenidən köçürüldü. Hitler Şərqdə hərbi əməliyyatları hələlik dondurmaq qərarına gəlib və Aralıq dənizinə nəzarəti ələ keçirməyə çalışıb.
  Sovet komandanlığı da gözləmə və gör taktikasına əməl etməyə başladı. Stalinin real tarixdə etdiyi belə idi və indi də bunu etmək qərarına gəldi. Qoy kapitalistlər axmaqların qanını özləri axıtsınlar. Qoy bir-birlərini çəkiclə döysünlər, biz də gücümüzü toplayaraq, onlar tamamilə tükənəndən sonra vuracağıq.
  Almanlar hələ də Tunisin şimalını nəzarətdə saxlayırdılar və yeni feldmarşal Paulusun komandanlığı altındakı qoşunlar Kasablankaya doğru irəliləyirdi. Amerikalılar pələnglər və panterlərlə qarşılaşdılar. Məlum oldu ki, onların Şerman belə tanklara, eləcə də modernləşdirilmiş T-4-ə qarşı zəif idi.
  Çörçill isə üç aylıq tərəddüddən sonra buna baxmayaraq İspaniyaya müharibə elan etdi. Lakin bu vaxta qədər almanlar artıq Mərakeşi bütünlüklə tutmuş və Əlcəzairi işğal etmişdilər. Buna görə də bu, Franko üçün şok olmadı. İyulun 25-də alman qoşunları Əlcəzairin paytaxtını ələ keçirərək ingilisləri sarsıdıcı məğlubiyyətə uğratdılar. Uğur Rommelin əks-hücumu və qəfil məğlubiyyət və Kissilrinqin Maltaya enməsi ilə asanlaşdırıldı.
  Şərq cəbhəsi sabit və sakit idi. Əvvəlki döyüşlərdə qoşunları böyük itkilər verən Stalin Qırmızı Ordunu doldurdu. Almanlar da yeni diviziyalar yaradaraq onları Cəbəllütariq boğazından keçərək Aralıq dənizinə köçürdülər.
  Alman sualtı qayıqlarının fəaliyyəti Amerika və İngiltərə donanmalarının tonajının azalmasına səbəb oldu. Bu da Avropanın ən böyük cənub dənizi uğrunda döyüşlərdə uğur qazanmağa kömək etmədi.
  Aralıq dənizindəki təhdidli vəziyyət ona gətirib çıxardı ki, avqustun 6-da Çörçill Fransaya eniş etmək qərarına gəldi. Amma əməliyyat əlverişsiz hava şəraitində keçib və zəif hazırlanıb.
  Avqustun 10-da Rommel və Paulus birləşərək, Əlcəzairin şərqində böyük bir qazan meydana gətirdilər. Və avqustun 19-da tələlərin məkrli ustası Mainstein Müttəfiq qoşunlarını sahildən kəsdi.
  Fritz-in uğuruna 1943-cü ildə Fransaya enişini vaxtından əvvəl hesab edən amerikalıların qətiyyətsizliyi və eniş gəmilərinin kəskin çatışmazlığı kömək etdi. Şərq cəbhəsində sakitlik. Bundan əlavə, Almaniyada aviasiya istehsalı 1943-cü ildə iki dəfədən çox artaraq ildə otuz iki min təyyarəni ötdü - xoşbəxtlikdən almanların nəzarətində reallıqdan daha çox işçi qüvvəsi və ərazi var idi. Güclü zireh və silahlara malik yeni Focke-Wulf maşınları, həmçinin 30 millimetrlik toplar müttəfiqlərin aviasiyasına həddən artıq ziyan vurdu.
  Əlcəzair və Fransadakı fəlakət 1943-cü ilin avqustunu Müttəfiqlər üçün həqiqətən qara etdi.
  Stalini hətta belə uğurlar sevindirdi. Lakin Çörçillin səbri tükəndi. Şərqdə hətta hava döyüşləri praktiki olaraq dayandı və partizan fəallığı azaldı. Almanlar keçmiş sovet vətəndaşlarından getdikcə daha çox yeni korpuslar yaratdılar və hətta marionet yerli hökumətlər kimi bir şey yaratdılar. Deməli, şərqdən olan yerli millətçilərin ayrı-ayrı briqadaları artıq Afrikada döyüşürdü.
  Bolqarıstan çarı Boris də qaranlıq qitədə özünə bir neçə koloniya əldə etmək ümidi ilə ən yaxşı üç diviziyasını Tunisə göndərdi.
  Sentyabr ayında Rommel Misirdə böyük bir hücuma keçdi. O, qüvvələrin kəmiyyət və keyfiyyət üstünlüyündən istifadə edərək hücum siqnalından bir həftə sonra Tripolini tutmağı bacardı.
  İngilislər və amerikalılar Liviyadakı məğlubiyyətdən sonra məğlubiyyətə uğradılar. Bu şəraitdə Çörçill bolşevik SSRİ-yə istənilən yardımın dayandırıldığını elan etdi və hərbi əməliyyatların dərhal intensivləşdirilməsini tələb etdi. Stalin ultimatumlara məhəl qoymurmuş kimi davranırdı. Baxmayaraq ki, təbii ki, hücum hərəkətlərinə hazırlıq görüldü. Lakin Koba hiyləgər idi və hətta ayrı bir sülh üçün suları sınamağa çalışdı. Birincisi, sentyabrın sonunda almanlar Tolbuk da daxil olmaqla bütün Liviyanı ələ keçirdilər və hətta Misiri keçərək İsgəndəriyyəyə qədər keçdilər.
  Paulus ən vacib İngilis istehkam nöqtəsini keçərək cənuba Nillə getməyi bacardı. Əslində, bu, Misirdə İngiltərə üçün fəlakət oldu. Onda almanlar Süveyş kanalına gedib İraqa, sonra da Bakıdan çox da uzaqlara gedə bilərdilər.
  Gecikmə təhlükəli oldu və Stalin Rjev üzərinə hücumu bərpa etmək, həmçinin Stalinqradı geri almaq və eyni zamanda Şimali Qafqazda düşməni darmadağın etmək əmrini verdi.
  Yəni oktyabr ayında üç istiqamətdə dərhal hərbi əməliyyatlar bərpa olundu. Noyabrda da Leninqradskidə.
  Ancaq yaxşı qazılmış və güclü ağır Panter və Tiger tanklarına sahib olan düşməni yarıb keçmək asan deyildi. Sovet qoşunları dərin mövqe müdafiəsi ilə üzləşdi. Müdafiədə isə yeni alman tankları və özüyeriyən silahları yaxşı çıxış etdi.
  Beləliklə, oktyabr və noyabr aylarında əhəmiyyətli irəliləyişlər olmadı. Almanların hücumu Süveyş kanalında dayandırılmadıqda. Sonra isə müvəqqəti olaraq... Bununla belə, Paulus və Rommel qoşunlarını Sudana çevirdilər. Və Afrikanı fəth etməyə başladılar.
  Wehrmacht hələ qışda hücuma hazır deyil.
  Bundan əlavə, Krauts daha təkmil maşın kimi Panther-2 və Tiger-2 və Lion-a böyük ümidlər bağladı.
  Qırmızı Ordunun Krautların müdafiəsini yarmaq cəhdləri ilə qış keçdi. Amma heç bir yerdə böyük uğurlar əldə etmək mümkün olmadı. Sıçrayış baş versə belə, düşmən əks-hücumla vəziyyəti bərpa etdi.
  Və vəziyyət getdikcə pisləşdi. Britaniyada hərbi məğlubiyyətlər fonunda siyasi böhran yaranıb. Çörçillin kabinetinə qarşı etimadsızlıq səsverməsi qəbul edildi. Müdrik Paulus İngiltərəni Sudan və Efiopiyadan çıxarsa, başqa cür necə ola bilərdi?
  Yeni hökumət Almaniyaya ayrıca sülh təklif etdi. Alman sualtı donanmasının ABŞ-ın daha böyük itkilərini nəzərə alaraq, Ruzvelt etiraz etmədi. Üstəlik, onun Amerikadakı mövqeyi sarsılıb. Yaponlar isə Amerikanın irəliləyişini ləngitməklə bir neçə kiçik qələbə qazana bildilər. Beləliklə, nöqteyi-nəzərdən - kənardakı daxmamız qalib gəldi.
  Hitler isə əvvəlcə həddindən artıq şərtlər irəli sürdü. Sonra kompromis Fransa torpaqları və Misir oldu, eləcə də əvvəllər İtaliyaya məxsus olanlar geri qaytarıldı. Sudan da Üçüncü Reyxin ixtiyarına keçir, lakin Süveyş kanalı birgə idarə olunur.
  Beləliklə, qərbdə özünü azad edən fürer bütün gücünü Şərqə atdı. Nasistlər Moskvaya qarşı hücuma may ayında başladılar. Fransız və ingilis koloniyaları sayəsində Liviyada artıq kifayət qədər neft var idi və Hitler mümkün qədər tez qalib gəlmək istəyirdi.
  Üstəlik Türkiyə ikinci cəbhəni də açıb.
  Lakin Qırmızı Ordu artıq sovet paytaxtı uğrunda gedən döyüşlərdə inanılmaz mətanət və qəhrəmanlıq nümayiş etdirdi. Almanların irəliləmə sürəti orta hesabla gündə bir kilometrdən çox deyildi. Avqustun sonunda nasistlər sıçrayış eni üç yüzdən bir qədər çox olan maksimum yüz kilometr irəliləyə bildilər.
  Onlar Moskvaya yaxınlaşdılar, lakin Mojaysk müdafiə xəttinə qaçdılar. Bunlar təvazökar nəticələr idi. Bundan əlavə, sovet qoşunları daim düşmənə əks hücuma keçdilər. Döyüşlərdə yeni sovet tankları T-34-85 və İS-2 iştirak edirdi. Demək olmaz ki, almanlar öz üstünlüklərini tamamilə itirdilər, lakin Qırmızı Ordu yerində dayanmadı, elm də!
  Alman pervaneli təyyarələri ilə rəqabət apara bilən yeni sovet qırıcıları Yak-3 və LA-7 meydana çıxdı. Düzdür, düşmənin müqabilində çox güclü reaktiv kozırları var. ME-262 və HE-162-nin dünyada analoqu yox idi. Hitler həmçinin əlli tondan yüngül tankların istehsalını və inkişafını qadağan etmək qərarına gəldi. Nəticədə T-4 və Panteradan imtina edildi. "Panther"-2 50,2 ton ağırlığında və 900 at gücündə mühərriki olan güclü silaha sahib oldu. "Kral pələngi" və "Şir" hətta canavarların çəkisini 70 tondan da keçdi. Partiyanın qərarına əsasən, sovet avtomobillərinin çəkisi 47 tondan çox deyildi.
  Moskvanı ala bilməyən nasistlər diqqətlərini Leninqrada çevirdilər. Onlar həqiqətən də bu şəhərdən bezmişdilər. Kütləvi atəşə sentyabr ayından başlanılıb. Onların arasında 1000 mm çaplı silahlar və qanadlı robot mərmilər də var idi.
  Hitler nəyin bahasına olursa olsun Leninqradın alınmasını əmr etdi.
  Şəhər sentyabr və oktyabr aylarında üç hücumu dəf etməyi bacardı. Ancaq almanlar on-iyirmi kilometr irəliləyə bildilər və Peterhof körpü başını da ələ keçirdilər. Bəzi yerlərdə onların bölmələri şəhərə daxil olaraq qrupun əməliyyat vəziyyətini pisləşdirdi. 1944-cü ilin noyabrında nasistlər parlament seçkilərində qalib gəldikdən sonra İsveç də SSRİ-yə qarşı müharibəyə girdi.
  Şüarını fəal şəkildə reklam etdi: Böyük Pyotrun və İsgəndərin məğlubiyyətlərinə görə qisas. Cəbhəyə yeni İsveç diviziyaları gəldi və finlərlə birlikdə şimaldan şəhərə hücuma başladılar. Nasistlər digər şeylərlə yanaşı, Sturmtiger və daha güclü Sturmaus, habelə yüz tondan çox çəkisi olan dünyanın ilk seriyalı canavarı E-100 tankından istifadə edərək hücumlarını bərpa etdilər.
  Sovet əsgərlərinin və milislərinin kütləvi qəhrəmanlığına və dözümlülüyünə, habelə Novqoroda çıxılmaz təxribatçı əks-hücuma baxmayaraq, şəhəri xilas etmək mümkün olmadı. Bununla belə, son rüb 1945-ci il yanvarın 27-nə qədər düşmədi və sonsuz möhkəmlik nümunəsi göstərdi. Və şəhərin özü bütöv bir blok davam etdi: 1270 gün! Yəqin ki, müasir müharibələrdə bir şəhərin ən uzun blokadası.
  Almanlar və müttəfiqləri böyük itkilər versələr də, məqsəd qismən həyata keçirilib. İkinci ən böyük və ən əhəmiyyətli Sovet şəhəri yıxıldı və ən güclü düşmən qrupunun əlləri azad edildi.
  Qışda döyüşlər şiddətli idi. Almanlar var gücü ilə serial, reaktiv təyyarələrdən istifadə edirdilər. SSRİ-nin onlara qarşı paritet gücü yox idi. Bu, havada üstünlük əldə etməyi çətinləşdirirdi. Əksinə, orada düşmən üstünlük təşkil edirdi. Necə ki, alman tankları öz üstünlüklərini qoruyub saxlayırdılar. Və hətta "E" seriyasının gəlməsi ilə onları artırdılar.
  Tigers və Panthers ilə müqayisədə, E seriyalı tanklar daha sıx quruluşa, aşağı siluetə və nəticədə bucaq altında daha qalın zirehlərə sahib idi.
  Sovet elminin cavabı indiyə qədər yalnız IS-3 idi, daha güclü alın müdafiəsi idi. T-54 hələ də hazırlanırdı və T-44 daha uğurlu deyildi.
  Lakin Hitler 1945-ci ilin mayında planlarını dəyişdi. Və fərdi hücumlarla məhdudlaşaraq, Qafqazda əsas hücumu həyata keçirdi. Orada döyüşmək daha əlverişli idi. Beləliklə, Stalinqradın tutulmasından sonra sovet qrupunun təchizatı çətinləşdi. Bundan əlavə, fevral ayında sovet qoşunları Zaqafqaziyada osmanlıları güclü məğlubiyyətə uğratmış, türkləri İrəvandan qaçmağa məcbur etmiş və Qars bölgəsini azad etmişlər.
  Almanlar müdafiəni yarıb Volqa boyu keçərək Xəzər dənizinə çatdılar. Qroznı iyunun 15-də inadkar döyüşlərdən sonra, Suxumi iyunun 23-də, Zuqdidi isə həmin ayın 29-da düşdü. Tbilisi iyulun sonunda Kutaisi ilə birlikdə alındı. Avqustda faşist quldurları nəhayət ki, Dağıstanı, eləcə də Potini tutdular və şimaldan Ermənistana çatdılar. Sentyabrda türklərlə birləşdilər və Bakıya hücum başladı. Əsas şəhər 1945-ci il noyabrın 6-dək davam etdi. Dağlarda, xüsusən İrəvanda bəzi döyüşlər dekabrın sonuna qədər davam etdi.
  Mərkəzdə də şiddətli döyüşlər gedirdi. Almanlar Tulaya yaxınlaşıb hətta Kalinini də ala bildilər, lakin sonra dayandırıldı. Bununla belə, cəbhə xətti yaxınlaşıb və artıq paytaxtdan səksən kilometrdən artıq məsafə qalmayıb.
  1946-cı il isti qışla başladı. Almanların hücumunun qarşısını almaq istəyən sovet komandanlığı ümidsizcəsinə düşmənə tərəf qaçdı.
  Təəssüf ki, düşmənin havada üstünlüyü yalnız artdı. Luftwaffe reaktiv təyyarələri, təəssüf ki, daim təkmilləşdirilirdi. ME-262-nin yeni modifikasiyaları, o cümlədən ultra yüksək sürətli modifikasiyalar meydana çıxdı. Həm də güclü reaktiv qırıcı TA-183, daha təkmil qanadları olan HE-262 və idarə olunan qanadları olan ME-1010 təyyarə mühəndisliyinin əsl şah əsəri.
  SSRİ-nin əsas qırıcısı isə Yak-9 olaraq qaldı. Maşın bir vaxtlar təzə idi, amma indi açıq-aşkar köhnəlib.
  Amma Luftwaffe-də Yu-287 də var və Yu-387, TA-400, TA-500 reaktiv bombardmançı təyyarələri peyda olub. Hücum təyyarələri isə reaktivdir. Və HE-377 reaktivdir və HE-477 də reaktiv və çoxməqsədlidir.
  Və E-70 seriyası "Kral pələngi" qədər çəkisi olan, lakin daha güclü müdafiə ilə.
  Əsl şah əsər isə 20 aprel 1946-cı ildə Fuhrerin doğum günü üçün metalda göstərilən piramidal tank idi. Hitler ona "İmperator Aslanı" adını şəxsən verib.
  Nəqliyyat vasitəsi uzunsov, yastılaşdırılmış piramidaya bənzəyirdi, kiçik silindrlər çənin bütün dibini əhatə edirdi. Beləliklə, onun ölkələrarası qabiliyyətini əhəmiyyətli dərəcədə artıran bir qabı yox idi. Bundan əlavə, tankın damı yox idi və onun zirehləri hər tərəfdən yüksək rasional meyl bucağına sahib idi. Çəkisi 99 ton olan avtomobil lülə uzunluğu 100 EL olan 128 mm-lik zenit silahı ilə silahlanmış, 1800 at gücündə mühərrikə və 300 mm ön zirehə malik idi. Üstəlik, plitələr rasional meylin böyük açılarında, birinci frontal yarıda və ikinci meylli yarıda 250 millimetrdir. Beləliklə, o, bütün atəş nöqtələrindən keçilməz və yuxarıdan bombalarla hücuma məruz qalanda dünyanın ən güclü tankı oldu.
  Fuhrer dərhal onun mümkün qədər tez istehsala buraxılmasını və eyni zamanda haubitsa və bomba atıcı ilə hücum modifikasiyası yaratmağı əmr etdi.
  Beləliklə, nasistlər ehtiyat topladılar, onları darmadağın etməli oldular. Amma təəssüf ki, çox inadkar və texniki cəhətdən güclü düşmən yaxalandı. Mayın sonunda, ənənəyə görə, yollar quruyanda hücum başladı.
  Fritzlər Moskva və Tuladan yan keçməyə çalışdılar. Döyüşlər görünməmiş intensivlik və əhatə dairəsi ilə getdi. Lakin sovet qoşunları yenilməz adlandırılmağa layiq idi. Üç aylıq fasiləsiz döyüşlərdə nasistlər yalnız Tulanı mühasirəyə alıb Kaşinaya çata bildilər və şimaldan Moskvaya yaxınlaşa bildilər, əlaqəni qismən kəsdilər. Artıq şəhərin öz küçələrində döyüşlər gedirdi.
  Stalin paytaxtı tərk edərək Kuybışevə təxliyə edildi. Lakin nasistlər iyul ayında Saratova hücuma başladılar. Bu şəhər avqustun 8-də süqut etdi. Kuybışev indi özünü təhlükəli dərəcədə cəbhəyə yaxınlaşdırdığından, həmin Ali Baş Komandan qərargahını Sverdlovska köçürdü. Moskvada döyüşlər sentyabr ayına qədər davam etdi. 18-də Kaşira yıxıldı. Oktyabrın əvvəlində SSRİ-nin paytaxtı demək olar ki, mühasirəyə alındı və 29-da inadkar döyüşlərdən sonra Kuybışev də düşdü. Bundan əlavə, almanlar Quryev və Uralski tutdular.
  Noyabr ayı dəhşətli döyüşlərlə dolu idi. Noyabrın 7-də Krautlar Kremlə çatdılar, lakin ümidsiz əks-hücumla geri çəkildilər. Və bu döyüş zamanı Moskvanın komendantı vəzifəsini icra edən marşal Rokossovski öldü!
  Məşhur sovet pilotu Kozhedub yüzüncü Alman təyyarəsini vuraraq dörd dəfə SSRİ Qəhrəmanı adına layiq görülən ilk sovet insanı oldu. Həm də 1946-cı il noyabrın 7-də.
  Dekabrın 4-də Moskva ətrafındakı blokada halqası nəhayət bağlandı. Lakin paytaxt və onun qəhrəman qarnizonunun qalıqları 7 yanvar 1947-ci ildə Pravoslav Milad gününə qədər döyüşdü.
  Paytaxta hücuma Mainstein rəhbərlik edirdi. Buna görə Hermann Goeringdən sonra ikinci Dəmir Xaç Böyük Xaç ordeni ilə təltif edildi.
  Ancaq müharibə hələ bitməyib. Sverdlovskdan olan Stalin mübarizəni davam etdirəcəyinə söz verdi. Almanlar da çox yorulmuşdular. Cənubda onların qoşunları Penza və Ulyanovska yaxınlaşıb dayandılar. Mart ayında sovetlər əks-hücumlara başladılar. Lakin apreldə yenə də Ryazanı tərk etmək məcburiyyətində qaldılar. May ayında faşistlər Qorki şəhərini mühasirəyə aldılar və cənubdan Kazana keçdilər. İyun ayında krautlar Orenburqu tutdular və Ufaya yaxınlaşdılar. Qırmızı Orduya qarşı müqavimət zəiflədi, əhval-ruhiyyə düşdü və kütləvi fərariliklər başladı. Lakin onlar həmişə orada olublar, lakin paytaxtın süqutundan sonra dəfələrlə gücləniblər. Heç kimin Stalin uğrunda ölmək arzusu qalmamışdı. Amma insanlar Vətən uğrunda faşizmə qarşı vuruşdular.
  Sovet hökumətinin də nüfuzu düşdü. İyulda almanlar Sverdlovska soxuldular. Stalin və yoldaşları Novosibirskə köçdülər. Uralsda döyüşlər avqusta qədər davam edirdi... Rabitələrin genişlənməsi və partizanların fəal hərəkətləri almanlara mane olurdu. Lakin sonrakı müharibə artıq mənasını itirib.
  Ancaq Stalin hələ də nəyəsə ümid edirdi. Almanlar sentyabr ayında Tobolsk şəhərinə girdilər. Lakin payızın güclü yağışları onları gecikdirdi. Qışın yaxınlaşması Sibirdəki hücumu dayandırdı, lakin nasistlər bütün Orta Asiyanı ələ keçirə bildilər. Qışda Novosibirskə getməyə cəsarət etmədilər. Lakin Stalin də pisləşdi və o, daha isti Vladivostoka köçdü.
  1948-ci il gəldi. Nasistlər artıq disketlərlə silahlanmışdılar. Bundan əlavə, turbojet mühərrikləri olan daha yığcam tanklar meydana çıxdı. Əslində, havalar isindikdən sonra onlara qələbə ilə yürüş edib şəhərləri işğal etmələri qalır.
  Lakin Beriya onsuz da ağır xəstə olan Stalini zəhərlədi və Sibirdə Sovet hakimiyyətinin qorunması şərti ilə Üçüncü Reyxə təslim olmağı təklif etdi.
  Müharibədən özü də lənətə gəlmiş bezmiş Hitler az qala razılaşsa da, əvvəlcə 1948-ci ilin mayında Novosibirski tutdu. Və təslim 22 iyun 1948-ci ildə simvolik bir tarixdə - SSRİ-yə hücum anından düz yeddi il sonra imzalandı. İkinci Dünya Müharibəsi belə başa çatdı. ABŞ hələ 1945-ci ildə Yaponiyanı məğlub etdi və atom bombasını sınaqdan keçirdi. Deməli, fürerin xaricə gedən işi yoxdur.
  Lakin Beriya uzun müddət hökmranlıq etmədi. Ən məşhur sovet ace, hava marşalı və yeddi dəfə SSRİ qəhrəmanı Kozhedub hərbi çevriliş həyata keçirə və Dövlət Müdafiə Komitəsinin bəyənilməyən sədrini devirə biləcək. Beriya və onun bir sıra silahdaşları güllələnib. Üçüncü Reyxin özündə, 1953-cü ilin martında vətənpərvərlər Hitleri bitirdilər. Və Goering bir az əvvəl narkotikdən sui-istifadədən öldü, Himmler isə sui-qəsd şübhələrinə görə vuruldu.
  Şellenberqin başçılıq etdiyi SS ilə generalissimo Maynşteynin başçılıq etdiyi silahlı qüvvələr arasında şiddətli mübarizə gedir. Bütün bunlar vətəndaş müharibəsi ilə nəticələndi. Nəticədə Üçüncü Reyx süqut etdi. Kiçilmiş SSRİ isə tədricən öz təsirini bərpa etməyə başladı. Tarix yenidən spiral dövrəyə girdi. Almaniyanın fantastik yüksəlişi, Çingiz xan imperiyasından daha çox şişdi, sonra əsas liderin ölümü - xaos və yox olma.
  Və knyazlıqların tədricən toplanması, yalnız Baykalsk şəhəri paytaxt oldu. Almanların qurduğu marionet quberniyaları ilə bir çox əyalətlərə bölünən SSRİ yenidən birləşdi. Ən böyük qələbə nasist boyunduruğunu atmış Moskvanın ilhaqı oldu. Düzdür, Ukrayna, Belarus və Baltikyanı ölkələr, eləcə də Gürcüstan, Ermənistan və Azərbaycan öz suverenliyini qoruyub saxladı. Üçüncü Reyxin süqutundan sonra ABŞ dünya hegemonuna çevrildi. Çində də amerikapərəst hökumət quruldu.
  Lakin getdikcə səmavi imperiya getdikcə daha müstəqil oldu. SSRİ-də Kozhedubun de-fakto diktaturasından sonra mahiyyətcə prezident konstitusiyası quruldu, lakin hakimiyyətdə iki müddətə məhdudiyyət qoyuldu. Seçkilər alternativ əsaslarla keçirildi və prezident postunun başqa adı var idi: xalq sədri.
  Ölkə qarışıq və sürətlə inkişaf edən iqtisadiyyata malik idi.
  Ancaq burada tarix bir kağız klipdən necə dəyişdi. Onlar rəşadətlə vuruşsalar da, İkinci Dünya Müharibəsində məğlub oldular. Və nəticə fəlakətli oldu. Üstəlik, Almaniya yalnız bir müddət böyüklük qazana bildi.
  Birləşmiş Ştatlar isə getdikcə təsirini itirir, dünya çoxqütblü olur, bu o deməkdir ki, orada getdikcə daha çox xaos hökm sürürdü. Əksinə, nizam-intizam azdır. Və təxminən indiki iyirmi birinci əsrdə olduğu kimi.
  Yaxşı, bəşəriyyət niyə parçalanmaya və xaosa bu qədər cəlb olunub?
  
  
  STALİN ƏVZİNƏ TROTSKI
  Tuxaçevskinin Varşavaya qarşı kampaniyası, ilk növbədə, Varşavaya doğru irəliləyən Qırmızı qoşunların cənub cinahını örtmək əvəzinə Stalinin günahı üzündən uğursuz oldu. Birinci Süvari Ordusunu Qalisiyaya çevirdi. Üstəlik, Yusifin komandanlığı altında olan böyük qüvvələrə baxmayaraq, o, polyaklara məğlub olmağı bacardı. Qırmızı Ordu Varşava döyüşündə məğlub oldu. Polyaklar əks-hücum əməliyyatına başladılar, Slutsk da daxil olmaqla işğal edilmiş ərazilər və hətta bir neçə gün Minski işğal etdilər.
  Lakin Qərb o zaman bolşeviklərlə sonrakı qanlı müharibəni maliyyələşdirməyə cəsarət etmədi. Varşava sülh bağladı və vətəndaş müharibəsi tez başa çatdı.
  Ancaq tarixin alternativ kursu və çoxsaylı paralel kainatlardan biri var. Orada Lenin hərbi işlərdə o qədər də istedadlı olmayan və şıltaq Stalinin cənub cinahının komandanlığından uzaqlaşdırılmasını əmr etdi və Birinci Süvarilər üzərində Budyonnı saxlayaraq Tuxaçevskinin komandanlıq birliyini yaratdı.
  Bu halda Varşavanın cənubundan edilən əks-hücum cəhdi uğursuzluğa düçar oldu və ilhamlanmış Qırmızı Ordu şiddətli döyüşdə qalib gəldi. Polşanın paytaxtı düşdü. Bir müddət orada dayandıqdan və əlavə gücləndirici qüvvələr aldıqdan sonra Tuxaçevski Lvov və Krakov istiqamətində hərəkət etdi.
  Bir müddət Wrangele qarşı döyüşlər və Krıma növbəti hücumla davam etdi. Sonra Qırmızı Ordu şimalda Baltikyanı dövlətləri işğal etdi, cənubda isə Azərbaycan, Ermənistan və Gürcüstanı azad etdi. Müvəqqəti sakitlik yarandı. Sovet Rusiyasına istirahət və müvəqqəti möhlət lazım idi, NEP belə oldu. Lakin Trotski yenə də Çar Rusiyasının bütün torpaqlarının qaytarılmasında təkid edirdi. Nəticədə 1921-ci ilin yayında Qərbin razılığı ilə Qırmızı Ordu Finlandiyanı işğal etdi.
  1922-ci ildə Primorye, sonra şimal Saxalin işğal edildi. Hərbi İnqilab Şurasının sədri kimi nüfuzu xeyli güclənən Trotski Leninin yerini tutmağa və ikinci dərəcəli rola atılan Stalini yerindən tərpətməyə müvəffəq oldu.
  Qəribədir ki, şəxsi hakimiyyət gücləndikcə iqtisadiyyatda kapitalizm elementləri getdikcə güclənirdi.
  Trotskinin özü, əsasən, Papadan daha müqəddəs və ya Stalindən daha radikal olmaq istəyinə görə solçu oldu. Bununla belə, hakimiyyətə gələn son dərəcə istedadlı yəhudi balanslaşdırılmış xarici siyasətini davam etdirdi. O, kommunist ideyalarından əl çəkmədən, eyni zamanda, bazar elementlərini aşılamağa, dünyanın digər kapitalist ölkələri ilə yaxşı münasibətləri təmin etməyə çalışırdı.
  dünya siyasətində əsaslı dəyişikliklərə səbəb olmadı . Fuhrer tez bir zamanda öz yerinə qoyuldu - Versal məhdudiyyətlərinin hər hansı bir şəkildə qaldırılmasını və ya universal çağırış və hərbi gücün bərpasını qadağan etdi. Necə ki, nasistlərə antisemit qanunlar və daha çox şeylər tətbiq etmək qadağan edildi.
  Yeganə odur ki, Hitler dövründə Almaniya iqtisadiyyatı böhrandan çıxdı, lakin faşizm heç vaxt radikal formalar almadı, bəzi avtoritar xüsusiyyətləri ilə mötədil millətçilik və Hitler Jugent kimi ümumi gənclər təşkilatları olaraq qaldı.
  Leon Trotskinin rəhbərliyi altında SSRİ ağır sənayesi inkişaf etmiş iqtisadi cəhətdən zəngin bir dövlətə çevrildi.
  SSRİ iqtisadiyyatı Stalinə nisbətən daha çox bazar əsaslı idi, lakin o, həm də beşillik planlar şəklində planlaşdırma elementlərini ehtiva edirdi. Doğuş nisbəti yüksəkdir, xüsusən Trotski abortları da qadağan etdiyinə görə - deyirlər ki, Rusiyada o qədər boş torpaq var və onların deşik kimi ağzını açması üçün heç bir səbəb yoxdur.
  Alman ordusunun sayı 100 min nəfərlə məhdudlaşdığından və Polşa artıq sovet, sosialist respublikasına çevrildiyi üçün döyüşəcək heç kim olmayacaqdı. Moldova 1921-ci ildə Rusiyaya qaytarıldı - kral torpaqlarını geri qaytardı.
  Trotski özü bir az dünya beynəlmiləlçiliyini dəstəklədi, lakin dünya inqilabının məqsədi susdurulmağa başladı. Qismən, Stalinin dövründə olduğu kimi.
  Ancaq müharibə yenə də Şərqdən gəldi. Yaponiya Monqolustana qarşı hərbi əməliyyatlara başladı. Doğan Günəş ölkəsi İtaliya ilə birlikdə dünyanın əsas işğalçılarına çevrildi. Düzdür, Mussolini öz ambisiyalarını Efiopiyanı - Afrikada başqasının müstəmləkəsi olmayan yeganə ölkəsini ələ keçirməklə məhdudlaşdırmağa məcbur oldu. Yaponiya da İngiltərə və xüsusən də ABŞ ilə təkbaşına mübarizə aparmağa hələ cəsarət etməyərək Çinə dırmaşdı. Və bura getdikcə daha çox daxil oldu.
  Çoxlu çinlilər var və bütün parçalanmalarına baxmayaraq, ciddi rəqibdirlər. Və sonra samuraylar Monqolustana daxil oldular... 1941-ci ilin yazında orada ciddi döyüşlər başladı.
  Trotski qərara aldı ki, SSRİ artıq samuraylarla genişmiqyaslı müharibə aparmaq üçün kifayət qədər güclüdür. Bundan əlavə, sovet diktatoru 1904-1905-ci illərin məğlubiyyətinin qisasını almaq istəyirdi. Quruda Qırmızı Ordu yaponlardan daha güclüdür, xüsusən də tanklarda. Ancaq dənizdə Sakit Okean Donanması hələ də paritetə çatmayıb. Lakin Lev Davydoviç Monqolustandan imtina edə bilmədi.
  Qırmızı Ordu əvvəlcə samurayların irəliləməsini dayandırdı. 1941-ci il avqustun 20-də Xalxın Gölü üzərində hücum Qızıl Ordunun qələbəsi ilə başa çatdı. Bundan sonra Trotski Yaponiyadan Cənubi Saxalin və Kuril adalarını geri verməsini tələb etdi.
  Təbii ki, bunun ardınca imtina gəldi və genişmiqyaslı müharibə başladı. Yalnız Böyük Vətən Müharibəsindən fərqli olaraq, o, yad ərazidə aparılıb. Baxmayaraq ki, az qan töküldüyünü söyləmək olmaz.
  Döyüşlər genişmiqyaslı keçdi və yaponlar şiddətlə müqavimət göstərdilər və təslim olmadılar. Lakin sovet qoşunlarının demək olar ki, bütün əməliyyatları uğurla keçdi. Güclü artilleriya zərbəsindən sonra müdafiə yarıldı və tanklar, o cümlədən ən son güclü T-34, LT (ağır Leon Trotski!) cəsədlərin və metalın şiddətli xəndəyini dəf etdi.
  Əvvəlcə Doğan Günəş ölkəsinin döyüşçüləri Mançuriyadan qovuldu. 1941-ci ilin noyabrından 1942-ci ilin avqustuna qədər doqquz ay davam edən bir neçə ardıcıl əməliyyatlar aparıldı.Sovet qoşunları Şimali Koreyaya daxil oldu... Saxalin üzərində də döyüşlər gedirdi. Yaponlar hətta irəliləməyə cəhd etdilər - onlar otuz kilometr irəlilədilər, lakin dayandırıldı və qan içində boğuldu.
  1942-ci ilin sentyabrında Port Artura hücum oldu. Dənizdən gələn dəstəkdən istifadə edən yaponlar xətti tutmağa çalışıblar. Sovet qoşunları cəbhəni yardılar, lakin düşmən qoşunlarını yerə endirərək irəliləyişin qarşısını ala bildi.
  Lakin samuraylar uzun müddət müqavimət göstərə bilmədilər. Sovet aviasiyası gəmiləri ələ keçirdi və bombaladı. Bundan əlavə, yaponlar öz həyatlarına çox laqeyd yanaşırlar - hətta döyüşə paraşüt də götürmədilər. Buna görə də, əsas hava elitalarının ölümündən sonra samurayların səmada müqaviməti nəzərəçarpacaq dərəcədə zəiflədi. Sovet aviasiyası isə daha inamla qalib gəlməyə başladı.
  Bundan əlavə, sovet dizaynerlərinin yeni inkişafları yavaş-yavaş manevr qabiliyyətində Yapon qırıcılarının üstünlüyünü inkar etdi. 1942-ci ilin dekabrında başqa bir şiddətli hücumdan sonra Port Artur ələ keçirildi və Seul eyni ayda süqut etdi.
  1943-cü ilin növbəti ayı Cənubi Koreyaya yanvar hücumu və Busan limanının tutulması ilə başladı.
  Yaponiya quru döyüşlərində uduzurdu və səmada və dənizdə getdikcə daha çox zərər görürdü. 1943-cü ilin fevralında Pekin sovet qoşunları tərəfindən tutuldu. Mart ayında isə şiddətli döyüşlərdən sonra Cənubi Saxalin azad edildi. Aprel və may ayları sovet silahlarının dənizdə yeni qələbələri ilə yadda qaldı... Artan sualtı donanma, aviasiya və Baltikdən gələn gəmilər xüsusilə səmərəli idi.
  1943-cü ilin iyununda sovet qoşunları yaponları Şanxaydan qovdu. Beləliklə, öz işğal zonasını formalaşdırırlar.
  İyul və avqust aylarında paraşütçülər və matroslar Kuril silsiləsini düşməndən azad etdilər. Yaponiya olduqca çətin vəziyyətdə qaldı. Sovet aviasiyası zərbə gücünü artırdı və getdikcə daha güclü bombaladı və Doğan Günəş ölkəsinin dəniz donanması əridi. 1943-cü ilin oktyabrında Trotski qərar verdi: Okinavaya hücum - Yapon Metropolisinin özü üçün döyüşdən əvvəl paltar məşqi. Döyüşlər şiddətli keçdi və samuraylar kütləvi şəkildə silahlardan istifadə etdilər: kamikadze pilotları.
  Epik döyüş iki ay bir həftə davam etdi və nəhayət Okinavanın süqutu ilə başa çatdı. Və 1944-cü ilin yanvarında Tayvan azad edildi.
  Yaponiya indi tam hərbi fəlakətin astanasında idi. Hirohito yalnız ABŞ və İngiltərənin onun tərəfində müharibəyə girəcəyinə ümid edə bilərdi; o dövrdə faşist Almaniyası hələ hərbi cəhətdən çox zəif idi və Mussolini Sakit okeanda Trotskiyə asanlıqla çata bilməzdi.
  Lakin ABŞ və İngiltərə eyhamlar etdilər, lakin müharibəyə girməyə tələsmirdilər. Üstəlik, Hindistanda Böyük Britaniyaya qarşı kütləvi üsyan başladı. Mötədil Qandi daha radikal millətçilər və solçular tərəfindən kənara atıldı. Nəticədə orada əsl müharibə başladı. Çemberleni əvəzləyən Çörçil inadkarlıq nümayiş etdirərək Pakistan və Hindistanı nəyin bahasına olursa-olsun öz nəzarətində saxlamağa çalışırdı. Bu, Britaniya qüvvələrini bağlayan uzun sürən və acı müharibəyə səbəb oldu.
  Amerikalılar xarici siyasətdə tamamilə passiv hərəkət etdilər: mənim daxmam kənardadır!
  1944-cü ilin martında sovet qoşunları havanın hələ çox əlverişli olmamasına baxmayaraq, Hokkaydoya endi. Döyüş üç həftə davam etdi və yaponların məğlubiyyəti ilə başa çatdı. Bu uğur imperatorun metropolun əlçatmazlığına inamını sarsıtdı.
  Quruda və dənizdə döyüşlər 1944-cü il mayın 11-nə qədər davam etdi, yorğun Yaponiya nəhayət təslim oldu.
  Sovet qoşunlarının iştirakı ilə gedən döyüşlər 1941-ci il aprelin 10-dan 1944-cü il mayın 11-dək davam etdi və üç il bir aydan bir qədər çox çəkdi. Sovet ordusunun ölən və yaralardan ölən itkiləri 960 min əsgər və zabit təşkil etdi. Altmış mindən bir qədər çox mülki sovet vətəndaşı da öldü. Bombalamadan, artilleriya atəşindən, Saxalin və Primorye sərhəddindəki döyüşlərdən. Üç milyona yaxın insan yaralandı, onlardan dörd yüz mini əlil oldu.
  Ümumiyyətlə, SSRİ böyük qələbə qazanaraq Çin və Koreyada sovetyönlü rejimlər qurmağa nail oldu və öz qoşunları ilə Doğan Günəş ölkəsinin bütün mülklərini zəbt etdi.
  Yoldaş Trotskinin həm ölkə daxilində, həm də beynəlxalq aləmdə nüfuzu daha da gücləndi.
  1946-cı ildə SSRİ-də ilk süni peykin buraxılışı baş verdi. 1950-ci ildə isə ilk sovet kosmonavtı bütün dünyaya göndərildi. Rumıniyada kral Mikaya SSRİ ilə hərbi və iqtisadi ittifaq bağlamağa razılıq verdi. Tezliklə Macarıstanda hakimiyyət dəyişdi. Çexoslovakiyada isə uzun müddətdir ki, tam olaraq kommunistlər tərəfindən deyil, solçu sovetpərəst qüvvələr tərəfindən idarə olunur.
  1951-ci ildə Türkiyə ilə SSRİ arasında müharibə başladı. Bu məqamda nə ABŞ-ın, nə də İngiltərənin atom bombası yox idi və SSRİ və müttəfiqləri kimi güclü düşmənlə əsl qırğına başlamaq Qərb üçün intihar idi.
  Sovet ordusu Türkiyəni bir aydan az müddətdə məğlub etdi. Qərbin reaksiyasının son dərəcə ləng olduğunu görəndə... Təraş hindlilərlə uzun müddət vuruşdu, amma sonda yüz minlərlə əsgərini itirdi və ən böyük koloniyasına nəzarəti itirdi. ABŞ-da iqtisadi böhran var və qaradərililər iğtişaşlar edir.
  Trotski qərar verir: və iki ay ərzində Qırmızı Ordu bütün Yaxın Şərqi və İranı nəzarətə götürür və Misirdə sovetyönlü hökumət hakimiyyətə gəlir. İngilis və fransızların dişlərinə yumruq vurulur. Hitler isə SSRİ-nin tərəfini tutur və bunun üçün Avstriyanın Anschluss imkanını əldə edir.
  De Qoll Fransada hakimiyyətə gəlir. Sovet ekspansiyasından çox narazıdır və bolşevizmə qarşı Şərqə səlib yürüşündən danışır. Trotski, əksinə, Avropaya genişlənmək arzusundadır, vəziyyət qızışır.
  Adolf Hitler SSRİ-nin hazırda ittifaqda olmasından istifadə edərək Almaniyanın hərbiləşdirilməsinə başlayır. Əlcəzair və Mərakeşdə isə Fransaya qarşı böyük üsyan başlayır.
  De Qoll qəzəblənir və Almaniyadan hərbi hazırlıqları dayandırmağı tələb edir. Buna cavab olaraq fürer 1914-cü il sərhədlərinin bərpasını tələb edir və düşmənə qarşı xalq milisləri göndərməklə hədələyir.
  Hər iki tərəf təhdidləri artırır və sərhədlərə qoşun toplayır. Hiyləgər Trotski müharibəyə girmir, Almaniyaya kreditlə tank və təyyarə satır. Nasistlərlə fransızlar arasında döyüş gedir. Belçika müharibəyə girir, lakin bu, müstəmləkələrdə üsyan və müxtəlif cəbhələrdə kommunist fəaliyyəti ilə məhdudlaşan Fransanın vəziyyətini daha da pisləşdirir. Almanlar isə tez qələbə qazanmırlar, lakin Mangio Xəttində ilişib qalırlar, lakin Belçikanı işğal edirlər. Bir il yarım müharibədən sonra faşistlər Parisə yaxınlaşdılar.
  De Qoll sülh imzalamağa gedir və Elsarz və Lotaringiyanı almanlara qaytarır. Belçika da ərazisinin bir hissəsini ayırır. Fürer öz təsirini gücləndirir. 1955-ci ildə SSRİ nüvə bombasını sınaqdan keçirir. Trotski SSRİ-nin tərkibində Çexoslovakiyanı da əhatə edir. Düzdür, Sudetenland ərazisinin bir hissəsi almanlara keçir, lakin etnik sərhədləri daha azdır. Lakin onların gəmini silkələmək üçün heç bir səbəbi yoxdur...
  Hitler öz ambisiyalarını alçaltmağa və Qərbdə və Avstriyanın hesabına genişlənməyi bacardığına görə sevinməyə məcbur olur. Nasistlər Danimarkanı da işğal etdilər və həmçinin 1914-cü il sərhədlərini və imperiyalarının şimalını bərpa etdilər.
  Trotski 1960-cı ildə səksən yaşını qeyd edərək vəfat etdi. Pis vərdişləri olmayan və fiziki hazırlığını qoruyan SSRİ sədri son işlərinə qədər aydın düşüncəsini qoruyub saxladı.
  O, sədr postunu oğlu Davidə təhvil verdi və bununla da dünyada ilk kommunist sülaləsinin əsasını qoydu. Bu vaxta qədər SSRİ-də daha çox mərkəzləşmə və ondan çıxmağı qadağan edən konstitusiyaya düzəlişlər edildi. Hitler də hakimiyyəti süni mayalanma nəticəsində əldə etdiyi oğullarından birinə , lakin rəqabət əsasında keçirdi.
  Ancaq oğul hələ çox gəncdir və Hitlerin ölümündən sonra nasistlər parçalanır və tezliklə sol qanad hakimiyyətə gəlir. Dünya daha təhlükəsiz oldu, lakin müstəmləkə sisteminin dağılması yeni qeyri-sabitlik müharibəsinə səbəb oldu. Çözüm yolu kommunist koalisiyasının yaradılması idi. Qarşılıqlı yardım göstərdi və qaranlıq qitə şəraitində sosializm qurmağa cəhd etdi.
  Lakin dünya kommunizmi çoxlu sayda bazar elementləri ilə seçilirdi və birləşmiş sistem idi.
  Bu arada SSRİ daxilində ziddiyyətlər böyüyürdü. Bir partiyanın siyasi üstünlüyü artıq artan oliqarxiyaya yaraşmırdı. Qırmızı dalğa iş adamları dəyişiklik və siyasi güc istəyirdilər. Hələlik planlı iqtisadiyyatın uğurları və siyasi qazanclar müxalifət əhval-ruhiyyəsini qismən kompensasiya edib. Lakin ABŞ-da dəyişikliklər baş verdi. İki partiyanın: Demokratik və Respublikaçıların inhisarını qıraraq üçüncü - vətənpərvər partiyanı yaradan yeni lider ortaya çıxdı.
  Və hakimiyyətə gələrək avtokratiya qurdu. Eyni zamanda kommunizmə qarşı səlib yürüşü başlayır. David öldü və bundan sonra bir sıra sui-qəsdlər və fraksiya mübarizəsi başladı. Nəticədə ölkə sarsıldı. Amma fraksiyalar arasında mübarizə SSRİ-nin sədri postunun ələ keçirilməsi ilə başa çatdı və xalq sakitləşdi.
  Kosmosda aktiv genişlənmə var idi. 2015-ci ildə Pluton insan astronavt tərəfindən ayaq basan sonuncu planet oldu. Qısa müddət ərzində insanlar Yupiterin səthini ziyarət edə bildilər. Düzdür, onlar xüsusi aromatik vannalarda yatmalı idilər.
  SSRİ daxilində kapitalist ünsürləri daha da gücləndi. Kasıblar və varlılar arasında təbəqələşmə var idi. Əsl milyarderlər, eyni zamanda Siyasi Büro üzvləri meydana çıxdı. Kommunizm getdikcə daha çox maliyyə oliqarxiyası ilə birləşdi və kapitalizmdən getdikcə daha az fərqləndi. Hətta SSRİ-də gəlir vergisi xətti oldu və vahid faiz tətbiq olundu. Bu, təbii ki, qeyri-müəyyən narazılığa səbəb oldu və kiçik iğtişaşlara səbəb oldu.
  Amma indiyədək vəziyyət nəzarətdən çıxmayıb. Amma reallıqda kommunizmin xarici atributları ilə sosial təminatlar getdikcə daha da məhdudlaşdırılırdı. Xüsusilə tibb və təhsil qismən ödənişli oldu, işsizlər və əmək birjaları yarandı.
  Viktoriya Vilnaya çatdı və paralel dünyanı xatırlamağı dayandırdı. İndi o, rus ordusuna rəhbərlik etməyə davam etməli idi.
  Litva Böyük Hersoqluğunun paytaxtı Vilna yıxıldı, lakin qarşıda Qrodno və Brest istiqamətində yürüş var idi.
  Belaruslular həvəslə rus ordusuna qoşuldular. Ancaq qar yağdı və orta əsr ordusunun hərəkəti çətinləşdi. Buna baxmayaraq, Böyük Dük Vasili Qrodnonu işğal etməyi və orada qışlamağı əmr etdi. Viktoriya kəsmək və ya məhv etmək üçün başqa birini axtarmaq üçün ətrafdakı qalaların ətrafında qaçdı.
  Onun içində məhv olmaq üçün vəhşi susuzluq yarandı, lakin getdikcə daha tez-tez rəqibləri döyüşmədən təslim oldular.
  
  
  Qaranlıq Cəhənnəmdən ORACLES
  Təbii ki, faydalı və təhlükəli müxtəlif proqnozlaşdırıcılar var.
  Ancaq alternativ reallıqlardan birində bir sehrbaz var idi, o, nasistlərə İblisin güzgüsünü təkrar etmək üçün gücünü necə qaytarmaq barədə bir sıra danışdı. Yansıtıcı səthə günahsız bir uşağın al qanının damcıları düşdü. Və onlar dərhal hopdular və güzgü özü də hədiyyələrini bərpa edərək parlamağa başladı. Və Fürer o zaman çox şey öyrəndi.
  Ancaq gələcəyi bilməklə belə, onu düzəltmək həmişə mümkün olmur. Afrikada isə almanlar qoşunlarını yenidən topladılar və oktyabrın 23-də Montqomerinin başlatdığı hücumu dəf edə bildilər.
  Böyük çətinliklə də olsa, daha çox canlı qüvvəsi və texnikası olan qoşunlar onları dayandırdılar. Bununla belə, hücumun yerini və vaxtını bilmək Rommelə bir neçə bölməsini rasional şəkildə bölüşdürməyə və hücumu dəf etməyə kömək etdi. İngilislər xeyli itki verdilər və iki həftəlik döyüşdən sonra dayandırmaq məcburiyyətində qaldılar.
  Alman sualtı donanması isə Kasablanka və Mərakeş sahillərində eniş etməyi planlaşdıran desant qüvvələri ilə onlarla gəmini batıraraq böyük ziyan vura bildi. Misirdə uğur qazanmadığını və "Alman canavar sürüsü"nün fəaliyyətini görən amerikalılar "Məşəl" əməliyyatından əl çəkdilər.
  Almanlar da öz növbəsində Sovet qoşunlarının cinah hücumlarını dəf etmək üçün qoşunlarını Stalinqradda yenidən cəmləşdirməyə çalışır və mərkəzdə müdafiəyə basdıraraq hazırlaşırdılar.
  1942-ci il noyabrın 19-da hava şəraitinin pis olması səbəbindən sovet qoşunları aviasiyadan, o cümlədən hücum təyyarələrindən səmərəli istifadə edə bilmədi və artilleriya hazırlığı son dərəcə məhdud uğur qazandı. Beləliklə, almanlar və onların müttəfiqləri öz qüvvələrini yenidən qruplaşdırmaqla sovet qoşunlarının irəliləməsini dəf edə bildilər. Düzdür, bu, faşistləri Stalinqradın özündən yayındırdı, şəhərdə qəhrəman olan sovet əsgərlərinə möhlət verdi. Baxmayaraq ki, Qızıl Ordunun nəzarətində çox az ev qalıb.
  Fritzlər də mərkəzdə dayandılar... Stalinqradda döyüş dekabrın sonuna qədər davam etdi. Cəbhədə irəliləyişə nail ola bilməyən Qırmızı Ordu dayandı. Amma almanlar üçün də asan olmadı. Şəhərə hücum zamanı çox itki verdilər və müdafiədə itki nisbəti onların xeyrinə görünsə də, qoşunlar hələ də tükənib .
  Yanvar ayında Oraklin proqnozuna baxmayaraq, Spark əməliyyatı zamanı almanlar şimalda dayana bilmədilər. Düzdür, döyüş üç həftədən çox davam etdi və Qırmızı Orduya böyük itkilər verdi, lakin onlar quru yolu ilə Stalinqrada çata bildilər.
  Bununla belə, İblisin güzgüsü ilə xəbərdarlıq edilən almanlar Voronej yaxınlığındakı hücumu dəf edə bildilər, zəif müttəfiqlərini: italyanları və rumınları gücləndirdilər. Əks halda, oradakı müdafiə yarılacaqdı.
  Üçüncü Rjev-Sıçov əməliyyatı isə uğursuz oldu. Almanlar yenə çətinliklə də olsa, Sovet hücumunu dəf etdilər. Stalinqradın özündə hava isti idi, yanvarda döyüşlər gedirdi. Paulus Mainstein ilə əvəz olundu və bu daha təcrübəli feldmarşal fevralın 12-dək qala şəhərini tutmağı bacardı. Amma yenə də almanlar bunun üçün böyük bədəl ödədilər. 1943-cü ilin fevralında Reyxstaq toplanmalı və ümumi müharibə elan edilməli idi. İş gününü uzadın və qul əməyindən əvvəlkindən daha fəal istifadə edin.
  Ümumi müharibənin elan edilməsi silah istehsalını artırmağa və yeni bölmələr yaratmağa imkan verdi. O cümlədən xaricilər və hiwilər.
  İngilislərin və amerikalıların Mərakeşə nə vaxt girməyi planlaşdırdıqlarını bilən almanlar böyük sualtı donanmasından istifadə edərək desant gəmilərinə ağrılı zərbələr vurdular - bir-birinin ardınca enişini pozdular. Bu, nasistlərə Qərbə qarşı hərbi əməliyyatları lokallaşdırmağa və bütün əsas qüvvələrini şərqdə cəmləşdirməyə imkan verdi.
  Rommel korpusunun vəziyyəti çətin olaraq qaldı, lakin güzgü sayəsində faşist aviasiyası daha səmərəli fəaliyyət göstərməyə başladı və konvoylar Afrika qrupunun təchizatını yaxşılaşdırdı.
  1943-cü ilin martında Montqomerinin yeni hücumu uğursuz oldu. Bu dəfə Rommel, şeytani sehrin köməyi ilə dəqiq məlumatlar əldə edərək, İngilisləri tələyə saldı və onlara sarsıdıcı bir məğlubiyyət verməyi bacardı! Düzdür, düşmənin say üstünlüyünə və hava üstünlüyünə görə Montqomerini tam məğlub etmək mümkün olmadı, lakin İngiltərənin məğlubiyyəti nəzərə çarpırdı. Xüsusilə çoxlu tanklar itirildi və xeyli sayda maşın kubok olaraq ələ keçirildi.
  İngilislər bir neçə müdafiə xəttini geri çəkərək İsgəndəriyyəyə yaxınlaşdılar. Rommelə yeni ehtiyatlar lazım idi və nasistlər cənub istiqamətində hücumu davam etdirməyi planlaşdırırdılar. Stalinqrad düşdü və sonra Volqa boyunca irəliləmək mümkün oldu.
  1943-cü ilin mayında krautlar Delfin əməliyyatına keçdilər. Onların qoşunları, kahinin köməyinə baxmayaraq, Qırmızı Ordunun çox güclü müqaviməti ilə üzləşdilər. Ağır itkilər bahasına irəliləyiş yavaş idi. Düzdür, falçının köməyi müharibənin gedişinə təsir etdi. Wehrmacht əks-hücumlar gözləyirdi və getdikcə daha çox hücuma keçdi. İyunun ortalarında faşistlər artıq Volqa deltasına yaxınlaşaraq Xəzər dənizinə çatmışdılar.
  1943-cü il iyunun 22-də Türkiyənin müharibəyə girməsi Sovet qoşunlarının Qafqazdakı vəziyyətini daha da ağırlaşdırdı. Bu isə əslində Bakı nefti uğrunda gedən döyüşün nəticəsini əvvəlcədən müəyyənləşdirdi.
  Müttəfiqlər həlledici deyildi. Montqomeri aktiv müdafiəyə keçdi və artıq hücum haqqında düşünmürdü və Mərakeşə eniş real deyildi.
  1943-cü il iyulun 10-da Çörçil alman qüvvələrinin bir hissəsini şərqdən yayındırmaq üçün Fransaya enməyə cəhd etdi. Bununla belə, zəif hazırlanmış eniş, Amerikanın qətiyyətsizliyi və bir kahin sayəsində almanların bütün təfərrüatları bilməsi ilə birlikdə, yalnız tarixdə ingilislərin və amerikalıların quruda ən böyük məğlubiyyəti ilə nəticələndi.
  Təkcə altı yüz əlli mindən çox insan və çoxlu texnika əsir götürüldü. Amma bu, təəssüf ki, nasistlərin cənubda irəliləməsinə mane olmadı. Avqustda almanlar bütün Dağıstanı, türklər İrəvanla birlikdə demək olar ki, bütün Ermənistanı tutdular, ayın 27-də faşistlər və osmanlılar birləşərək Zaqafqaziya cəbhəsini iki yerə parçaladılar.
  Və yenə də sovet qüvvələrinin cəbhənin digər bölmələrinə hücum cəhdləri uğursuzluqla başa çatdı. Düşmən sovet komandanlığının planlarını çox yaxşı bilirdi.
  Qırmızı Orduda xüsusi şöbə geniş yayılmışdı, repressiyalar və kütləvi təmizləmələr aparılırdı. Hətta bir neçə onlarla general və artilleriya marşalı Kulik güllələndi.
  Amma nə qədər ki, düşməndə şeytani silah var idi, ona qarşı heç nə kömək etməyəcəkdi.
  Sentyabr ayı ağır döyüşlərdə keçdi, faşistlər və osmanlılar Bakıya yaxınlaşdılar. Oktyabrda isə şəhərin özündə döyüşlər başladı.
  Sahil şəhəri dənizin o tayından təmin olunurdu və onlar ümidsizcə onu saxlamağa çalışırdılar. Döyüş uzandı və noyabrın 7-də planlaşdırıldığı kimi, Krautlar onu qəbul edə bilmədilər. Lakin bu vaxta qədər Qafqazın bütün digər şəhərləri artıq itmişdi. Dekabrda böyük itkilər bahasına əfsanəvi şəhər düşdü.
  SSRİ-də o dövrdə işlənmiş ən böyük neft yatağı kimi Qafqaz da tamamilə itirildi. Düzdür, bütün neft quyuları partladılıb dağıdıldığı üçün nasistlərin özləri də tezliklə bu üstünlükdən yararlana bilmədilər.
  Şərq cəbhəsində sakitlik hökm sürürdü. Böyük Alman quru qüvvələri Rommelə kömək etmək üçün İraqa, daha sonra Fələstinə və Süveyş kanalına hərəkət etdi. Sovet rəhbərliyi isə fasilədən istifadə etmək qərarına gəldi. Artıq başqa yerlərdə, o cümlədən Sibirdə neft yataqları işlənilib. Sovet dizaynerləri yeni tanklar üzərində işləyirdilər. IS-2 və T-34-85 alman pantera və pələnglərinə cavab olmalı idi.
  Nasist Almaniyasında silah istehsalı real tarixdən daha yüksək idi. Aydındır ki, nasistlərin və qulların daha çox resursları var və ruhdan düşmüş müttəfiqlərin bombalanması daha zəifdir. Bu o deməkdir ki, onlar reallıqdan daha çox dəmir və daha keyfiyyətli metal istehsal edə bilərlər. Buna görə də ayda 600 ədəd Panteranın istehsal planı yerinə yetirildi və hətta artıqlaması ilə yerinə yetirildi. Ancaq başqa məhdudiyyətlər də var idi: yeni heyətlər üçün məşq vaxtı. Üstəlik, "Pantera" bütün şübhəsiz üstünlüklərinə baxmayaraq: yüksək zireh deşmə və atəş sürəti, əla görmə qabiliyyəti və optika, həmçinin yaxşı ön qoruma və yaxşı sürücülük performansı olan bir top, zəif yan qoruma və pilləli bir quruluşa sahib idi. rulonlardan.
  Panther-2 daha təkmil və perspektivli bir inkişaf oldu. 47 ton bir qədər yüksək çəki ilə daha sıx bir quruluş sayəsində Panther-2, 71 EL lülə uzunluğuna və gövdənin ön hissəsində 120 mm zirehə malik, 60 dərəcə yan tərəflərdə güclü 88 mm-lik topa sahib idi. bucaq və qüllənin ön tərəfində 150, duralumin korpusda 900 at gücünə malik mühərriklə.
  Belə bir maşın Tiger-2 ilə birlikdə 1943-cü ilin noyabrında istehsal olunmağa başladı. Bununla belə, almanlar hələ də öz avtomobillərini yenicə inkişaf etdirirdilər. Və onlar Yaxın Şərqdə irəlilədilər.
  1944-cü ilin martında almanlar Küveyti tutdular və Süveyş kanalına çatdılar.
  Nasistlərin heç bir üstünlüyü olmasın deyə kahin sındırılmalı idi. Bu vəziyyətdə, qızların daha əvvəl bunu etmək arzusu var idi, lakin təsir məhdudiyyətləri onlara təsir etdi.
  Məsələn, indi 1944-cü il aprelin 1-də sehrli qızların əvəzinə cəbhə boyu iki yaraşıqlı gözəl hərəkət edirdi. Təəssüf ki, çox orta qabiliyyətlərlə, atlama məhdudlaşdırıcı təsir etdi. Çılpaq ayaqların qarın güclə məruz qaldığı yaz torpağında gəzməsi bir az soyuq idi. Qızların sol əlində dərin Volqa, Kamışinin şimalındadır və daha da irəli getsəniz, Stalinqrad yaxınlığındakı Alman mövqelərinə çatacaqsınız. Döyüşçülərin vəzifəsi isə demək olar ki, adi qızlara çevrilmək və nifrət edilən orakulu zərərsizləşdirmək üçün fövqəlbəşəri qabiliyyətlərini itirməkdir... Lakin, hətta indi bu kifayət olmaya bilər. Axı SSRİ müharibədən əvvəl əhalisinin yarısının yaşadığı ərazini və sənaye potensialının əhəmiyyətli hissəsini, o cümlədən, ilk növbədə hasil etmək üçün əlverişli nefti itirdi.
  Təbii ki, bir çox başqa əmanətlər var, lakin onların tam gücü ilə işləməsi üçün həm vaxt, həm də pul lazımdır. Yəni vəziyyət elədir ki, Hitler İblis güzgüsünün gücündən məhrum olsa belə, bu, ağrılı dərəcədə qeyri-kafi çıxa bilər. Üstəlik, müttəfiqlər arasında separatçı əhval-ruhiyyə gücləndi. Xüsusilə amerikalılar. Ruzvelt xəstədir, Gallen açıq şəkildə solçu pasifizmə meyllidir və yeni seçkilərin perspektivləri o qədər də şən deyil.
  Sualtı döyüşlər Müttəfiqlər üçün yaxşı getmir. Alman sualtı qayıqlarının sayı durmadan artır və onların döyüş keyfiyyətləri yaxşılaşır. Artıq istiliklə idarə olunan torpedalar və hidrogen peroksidlə işləyən sualtı qayıqlar peyda olub. Müttəfiqlərin donanması incələnir və zəifləyir, xüsusən də Krautların texnotronik köpəkbalıqları səthə çıxmamağı və özlərini aşkar etməməyi öyrəndiklərindən.
  Bundan əlavə, nasistlərin sualtı donanmasının fəaliyyəti real tarixdən daha yüksəkdir: yanacaq tədarükü asanlaşdı, tankerlər hətta Liviya yataqlarından gəlir. Bundan əlavə, Rumıniyanın bombalanması çox zəifdir. Sintetik yanacağın istehsalı isə daha yüksəkdir.
  Müttəfiqlər şokdadırlar və vəziyyətləri əlverişsizdir. Xüsusilə daxili siyasi.
  1 aprel 1944-cü ildə Şərq Cəbhəsində qüvvələr balansı: SSRİ-nin 6,3 milyon əsgər və zabiti və 5,3 minə yaxın tank və özüyeriyən silah, 95 min silah və minaatan, 7,7 min təyyarə. Düşməni məğlub etməyə çalışarkən qış döyüşlərində ağır itkilər. Almanlar, peykləri, xarici bölmələri, Hiwi piyada qoşunlarını nəzərə alaraq, 7,2 milyondan çox, tanklar və özüyeriyən silahlar artıq 8,8 min, silah və minaatan 100 minə yaxın, aviasiya 16,5 min nəqliyyat vasitəsi topladı. Nəzərə alsaq ki, yeni İS-2 və T-34-85 tankları Qırmızı Ordu ilə xidmətə təzəcə girməyə başlayıb, düşmənin texnikanın keyfiyyətində üstünlüyü əhəmiyyətlidir. Belə ki, "Pantera" və "Pələng" istehsalı artıq təşviq edilib və onlar Almaniyanın tank donanmasının yarıdan çoxunu təşkil edir.
  Aviasiyada keyfiyyət qiymətləndirmələri o qədər də aydın deyil. Alman maşınları sürət və silahlanma baxımından sovet maşınlarından üstündür, lakin üfüqi manevr qabiliyyətinə görə, eyni zamanda şaquli manevr qabiliyyətinə görə daha üstündür. Ancaq ən əsası, reaktiv təyyarələr Fritz-də, ilk növbədə ME-262-də meydana çıxdı. Pervaneli döyüşçülərdən silahlanma və sürət baxımından ən güclüləri ME-309 və TA-152 idi. Yu-488 və daha əvvəl Yu-288 seriyalı istehsala girdi. Bu bombardmançıların yüksək yük altında uçuş xüsusiyyətlərində heç bir bərabərliyi yox idi.
  Hər halda, qüvvələr nisbətini nəzərə alsaq, o zaman düşmən daha güclü kimi tanınmalıdır. Bundan əlavə, Yaxın Şərqdə əməliyyat başa çatsa, faşistlər daha da güclənəcək. Onların orada son qələbəsinə isə bir aydan çox vaxt qalıb. Belə ki...
  Texniki cəhətdən savadlı Yelena ağır ah çəkdi və oxudu:
  - Nə güc, nə güc... Goblinin çox içdiyi aydındır! O, sadəcə qabığını mişarlamış və ədəbsiz sözlər qışqırmışdı!
  Təvazökar kəndli paltarında belə mədəniyyətini qoruyub saxlayan Zoya dostuna barmağını silkələdi:
  - Kobudluqdan uzaq olaq... Yaxşı olar ki, fəaliyyət planı tərtib edək!
  Elena çiyinlərini çəkdi. O, əvvəlkindən daha arıq və atletik deyildi. Baxmayaraq ki, bəlkə də bir çox kişi onu əvvəlkindən daha cəlbedici görəcək. Qız paltarı sadə, kətan, ağ və təmizdir. Kəndli qadınlar üçün adətdən bir az qısa, qaralmış ayaqlarını dizdən yuxarı açır. Qızların nə silahı, nə də zinət əşyaları qalmamışdı. Bir saat belə yoxdur.
  Onlar indi o qədər köntöy, aprel ayı üçün çox qaralmışlar, lakin o qədər də sürətli və güclü deyillər. Ayaqları çınqıllarla örtülmüş gil yolda gəzir. Çılpaq altlıqlar, kəndli qadınlarınki kimi kobuddur və tikanlı səthə basarkən rahat hiss edir. Gedərkən belə soyuq əsmir. Şaxtadan sonra səhər şaxtası əriyir və ayaqlar o qədər də uyuşmur və ağrımır.
  Əvvəlki bədənində o, ümumiyyətlə, hətta Antarktidada heç bir problem olmadan döyüşçü idi. İndi də ayaqlarım soyuqdan qızarıb, səhər günəşində isinib, iyrənc ağrıyır.
  İnsan orqanizminin soyuqdan və yorğunluqdan xoşagəlməz hisslər yaşaya biləcəyini artıq unudan Yelena qıcıqla dedi:
  - Düzünü desəm, belə bir ekspedisiyada məqsəd görmürəm. Bu cəhənnəmə atıldıq, güclü sehrdən məhrum olduq... Ayaqyalın və sadə kəndli paltarında qaldıq, eyni zamanda bəşəriyyəti faşizmdən xilas etməyə borclu olduq!
  Zoya oxşar parçaya məntiqlə cavab verdi:
  "Amma bunun gözəlliyi budur!" Möcüzəvi qabiliyyətlərimizdən istifadə edərək Vilnanı və Litvanın digər şəhərlərini ələ keçirəndə asan olmasın. Bu, daha maraqlıdır və ən əsası düşməni sadə bədənlərdə və super güclər olmadan məğlub etmək üçün təxəyyül tələb edir!
  Yelena adəti üzrə çılpaq ayağını yolun ortasındakı gildən çıxan iri daş daşına vururdu. Amma daş zərbədən uçmaq əvəzinə yerində qaldı və Müdrik Qız ağrıdan qışqırdı. Hələ uzun, zərif barmaqlar dərhal şişdi və mavi oldu. Zoya hətta onlardan bir-ikisini düzəltməli oldu. Bənövşəyi falanjlar yerinə düşdü və Yelena yanağında əmələ gələn göz yaşını silkələdi. Bu qədər axmaq bir şey etməlisən.
  Beloboqun qızı özündə bir rəğbət dalğası hiss etdi, onu empatiya dalğası bürüdü. Və eyni zamanda, öz zəiflik və zəiflik hissi ortaya çıxdı. Yelenanın mavi ətinin altındakı dırnaq çatladı və ayağı da həqiqətən təsirli şəkildə zədələndi və həssas oldu.
  Müdrik özünə rəğbətlə qeyd etdi:
  - Fövqəlgücləri olmayan ət bu deməkdir... Sən sadəcə heç kim olursan!
  Zoya əsəbi halda dedi:
  - Balaca ayaqların sağalacaq... Birtəhər yaşayacaqsan!
  Qızlar yenə yol boyu yola düşdülər. Artıq onların eyni ehtiyatsız şənliyi yox idi. Üstəlik, nə qədər çox gəzsələr, bir o qədər aclıq hiss edirdilər. Burada kolxoz sahələri peyda oldu... Onlarda artıq iş qızışırdı.
  Kişilər isə gözə dəymirdi, yalnız qadınlar və uşaqlar qoşqu ilə bağlanırdı, bəziləri şumçuya, bəziləri isə çapalara. Buradakı insanlar olduqca arıq, yorğun üzlüdürlər. Düzdür, oğlanlar gözəl qızları görüb gülümsəyərək onlara tərəf yelləyərək, yaltaq, uzadılmış əlləri ilə salamlayırdılar.
  Zoya kəndli zəhməti ilə Elenaya kömək etməyi təklif etdi. Svaroqun qızı könülsüz razılaşdı. O, şəxsən kolxozun çətinliyini deyil, silah şücaətlərini istəyirdi. Ancaq ayağını daş daşına vurduqdan sonra onun döyüşkən əhvalı bir anda yox oldu. Bundan əlavə, öz qanuniləşdirmənizi düşünməlisiniz. Kim nə deyirsə desin, onlar yalnız paltarlarda və pastorsuz qaldılar.
  Bəli, NKVD hər an onları casus elan edib, çaşdıra bilər. Əks halda onlar sənədləri də daxil olmaqla hər şeyini itirmiş sadəcə qaçqın olacaqlar. Onların paltarları çox da yeni deyil və daha qısa ətəkli üslub bolşevik kəndi üçün xarakterikdir. Siz kifayət qədər yeyə bilərsiniz ki, onlar buna inansınlar!
  Zoya kənddə doğulub və onun əlləri və bədəni əzablarda çox çevikdir. Yelena şəhər xanımıdır, təkcə moskvalı deyil. Düzdür, onun Rodnover icmasında əkinçilik təcrübəsi var. Ancaq yenə də hərəkətlər Zoya kimi asan və tanış deyil. Bəli və soyuq yerdə qırılan barmaqlar iyrənc bir şəkildə ağrıyır.
  Bununla belə, gənc qadınlar, oğlanlar və qızlar hamısı ayaqyalındır, hətta gecələr soyuq olsa da və siz az qala üşümək riskiniz var. Yalnız qoca qadınlar və bast ayaqqabılı yaşlı qadınlar. Görünüşdə heç bir kişi yoxdur və hamıdan ən böyüyü qıvrımsaçlı, qırmızımtıl bir yeniyetmədir, yaşı on beşdən çox deyil, çox düzən şalvar geyinmiş, lakin çox ifadəli görünüşü və cəsarətli çənəsi var. Bu komsomol nişanlı uşaq oğlanların ən böyüyüdür və hamıya əmr verir.
  Gənc komandir iki gözəlin onlara qoşulması ilə bağlı heç bir açıqlama verməyib. Sanki bu belə idi, deməyə ehtiyac yoxdur. Volqa bölgəsinin iqlimi mülayimdir və iqlim tam sürətlə davam edir, buna görə əlavə bir cüt əl zərər verməyəcək.
  Tezliklə Yelenanın kürəyi ağrımağa başladı və o, şumlamaya getməyi xahiş etdi. Beləliklə, kifayət qədər güclü bir qızın cəsədi üçün daha asandır, ancaq ayaq barmaqlarınız çox qıcıqlanmaması üçün dabanlarınızı boş torpağa diqqətlə qazmalısınız. Ancaq sinə təzyiqi fərqli bir açı ilə gəlir və arxa boşaldıqdan sonra ağrı hiss etmir.
  Qız sonra fikirləşdi ki, həqiqətən neçə yaşı var? Yüzü çoxdan ötüb! Gülməli! O, müasir Rusiyanın ən yaşlı qadınlarından biridir və eyni zamanda güc və sağlamlıqla doludur. Ancaq sehrli qabiliyyətlərindən məhrum olduqdan sonra belə canavarlara çevrilə bilərlər!
  Bu fikir Yelenanı üşüdür...
  Hamı həvəslə və nahar fasiləsi olmadan işləyirdi. Yaxud yalnız hava tamamilə qaraldıqdan sonra təravətlənmək üçün atəşə yaxınlaşırdılar. Yaxınlıqda Volqa çayı var idi və qazanda balıq var idi. Ancaq çörəyin çoxu var və o, nədənsə tamamilə təmiz deyil, çirkləri ilə. Başqa bir soğan dadı.
  Yemək sadədir və çox deyil, ac mədələr üçün ləzzət kimi görünür. Ranger Qızlar uzun illərdir ki, belə yorğunluq hiss etməmişdilər. Xeyr, super güclər olmadan insan olmaq hələ də çox ağrılıdır. Bir də eşşək kimi yorulursan!
  Amma orqanizmlərin gənc və sağlam olması da yaxşıdır. Qızlar özbaşına tövlədə digər qadınlarla birlikdə yuxuya gediblər. Oğlanlardan biri başını Zoenin hündür sinəsinə qoydu. Ranger qız onun sarışın buruqlarını sığalladı... Və güclü bir həzin hiss etdi. Onlar həyatdan və himayədarları olan Demiurge Tanrılarından hər şeyi aldılar: əbədi gənclik, güc, sərvət, güc, şərəf və hörmətə sahib olmaq imkanı, lakin... Hamilə olmaq üçün imkanları onlara bərabər olan bir insanla yatmalıdırlar. Və bunu tapmaq heç də asan deyil.
  Və əgər belə oğlanlar varsa, deməli onlar başqa səviyyədə və başqa bir kainatdadırlar. Yelena Qaqarin haqqında mahnını xatırladı və bu, onu daha da kədərləndirdi;
  Bilirsən necə oğlandı...
  Bütün dünya onu qucağında gəzdirdi!
  TSİNGİN QARDAŞININ QƏRARLILIĞI İmperatorluğu Xilas edir
  Çar II Nikolayın qardaşı Mixail, real tarixdən fərqli olaraq, qətiyyətlə hərəkət etdi. İmperator Qvardiyası Qış Sarayına basqın etməyə çalışan üsyançılara atəş açıb. Sonra suveren tərəfindən bəyənilən kazaklar və nəcib alaylar döyüşə girdi.
  Bir neçə yüz üsyançı öldürüldü, digərləri isə qaçdı. Polis üsyançıları və onların liderlərini fəal şəkildə ələ keçirdi. Dövlət Dumasının nümayəndələri, knyazlıq ailələri, tacirlər və maliyyə elitasının nümayəndələri çar Nikolaya sədaqət andı içməyə tələsdilər, sədaqət andı içdilər. Döyüş zamanı altı yüzdən çox üsyançı öldürüldü, bir yarım min nəfər yaralandı. Mühafizəçilər iyirmi nəfərə yaxın, kazaklar isə əlli nəfəri itirdi.
  Ciddi bir toqquşma oldu, amma avtokratiya sağ qaldı. Yuxarıdakı sui-qəsdçilərin nə tək fikri, nə də bir lideri var idi. Və ümumiyyətlə, onların çoxu hesab edirdi ki, müharibə zamanı idarəetmə formasını dəyişmək mümkün deyil.
  Çar II Nikolaydan narazı olanlar çoxdur, lakin imperiya rejiminə alternativ təklif etmək çətindir. Üstəlik, varlılar ciddi şəkildə qorxurlar ki, respublika idarəetmə forması kapitalistləri ac və üsyankar proletariatdan, torpaq sahiblərini isə kəndlilərdən qorumaq üçün çox zəif və boş olacaq .
  Amma xalq özü ciddi inqilab təşkil etməyəcək. Bolşeviklər hələ də çox zəif və sayca azdırlar, Sosialist İnqilabçıların əksəriyyəti inqilabın yaxşı olduğuna inanırlar, lakin əvvəlcə dünya müharibəsində qalib gəlmək daha yaxşıdır.
  Bir sözlə, iğtişaş oldu və hamı çıxdı! Qanlı dirilmə kimi bir şey təkrarlandı...Və sükut!
  II Nikolay qardaşını qətiyyətinə görə birinci dərəcəli Georgi ordeni ilə təltif etdi və onu baş general rütbəsinə yüksəltdi, Mixaili qərb cəbhəsinə komandanlıq etdi. Cənub və Rumıniya cəbhələri isə Brusilova tabe idi.
  Rus ordusunun sayı demək olar ki, on milyon nəfərə çatdı və onun saxlanması imperiyanın üzərinə ağır yük qoydu. İrəliləmək lazım idi.
  Yollar quruyan kimi çar ordusu Qalisiyaya zərbə endirdi. Say üstünlüyü rus qoşunlarının tərəfində idi. Avstriyalılar mənəvi cəhətdən zəiflədi və slavyanlardan ibarət alaylar kütləvi şəkildə tərk edildi və ya təslim oldu. Düşməni saxlamaq üçün kifayət qədər alman bölmələri yox idi.
  Bütün bunlara əlavə olaraq, ABŞ aprel ayında Mərkəzi Güclərə qarşı müharibəyə girdi. Beləliklə, münaqişənin nəticəsi artıq əvvəlcədən müəyyən edilmişdi. Almanlar müttəfiqləri məğlub etmək üçün Qərbdəki qüvvələrini artırmağa çalışdılar və Avstriya-Macarıstana əhəmiyyətli köməklik göstərə bilmədilər.
  Rus qoşunları Lvivi və Qalisiyadakı bir sıra şəhərləri işğal etdilər. Hətta bir neçə kiçik qazanlar meydana gəldi. Avstriya, yamaqlı, qırıq cəbhə çox tez dağılırdı, buna görə almanlar qərbdə kor müdafiəyə keçməli və yaranan boşluqlara qoşun atmalı oldular.
  Uğurlarını inkişaf etdirən ruslar Przemyslə yaxınlaşdılar və hətta şəhəri mühasirəyə aldılar. Lakin təchizat problemləri və daha döyüşə hazır alman bölmələrinin döyüşə daxil olması irəliləyişi ləngitdi. Lakin Rumıniya Cəbhəsi hücuma keçdi, bir müddət sonra Qərb Cəbhəsi də. Sonuncu çətin bir vəzifə ilə üzləşdi: güclü, dərin eşelonlu Alman müdafiəsini yarmaq.
  Çarın qardaşı Mixail bunu biabırçılıq hesab etmədi, Brusilovdan öyrəndi və oxşar taktika tətbiq etdi. O, almanların əsas hücumun istiqamətini müəyyən edə bilməməsi üçün birdən on iki müxtəlif yerdə hücuma hazırlaşmağa başladı. Bundan əlavə, onlar gecə tüstü pərdəsi və hücumdan fəal şəkildə istifadə etdilər.
  Cənubdakı rus qoşunları Buxaresti azad etdi və mərkəzdəki hücum Vilnodan cənubda irəliləyişlərlə nəticələndi.
  Almanlar yenidən cənub cinahını gücləndirməli oldular. Riqanı mühasirəyə alan alman qoşunları mühasirəyə alınmaq təhlükəsi ilə üzləşdi. Bu şəraitdə Kayzer Baltikyanı dövlətləri tərk etmək və qoşunları Prussiya müdafiə xəttinə çəkməklə bağlı çətin qərar qəbul etdi.
  Birlik və Türkiyə üçün işlər getmədi. Ruslar və ingilislər Kiçik Asiyada irəliləyir, fransızlar Suriyada Fələstinə təzyiq göstərirdilər. Osmanlı zəifləyirdi və onların süqutu uzaqda deyildi. Bundan əlavə, bolqarlar dəyişdi. Prussiyalıların artıq müharibədə uduzduğunu, Rumıniyanın böyük hissəsini azad edən rus qoşunlarının sərhədə çatdığını başa düşən Slavyan kralı Avstriya, Türkiyə və Almaniyaya müharibə elan etdi.
  Təbii ki, bu, almanların daha çox başağrısı yaratdı. Onlar artıq Şərqdə cəbhə xəttini saxlaya bilmədilər və Vistulaya çəkilməyə məcbur oldular. Təbii su maneəsinin rus qoşunlarını gecikdirəcəyinə ümid edirdi.
  Qərbdəki müttəfiqlər artıq tanklardan daha fəal istifadə etmələrinə baxmayaraq, yalnız qismən uğur qazandılar. Amma hələlik Almaniya bir az geri çəkilmək məcburiyyətində olsa da, cəbhədə idi. Cənub hissəsi çox səy göstərdi.
  Yaxşı, çar Rusiyası payız-qış döyüşlərinin ağır yükünü Osmanlı imperiyasına verdi.
  Konstantinopola həm qurudan, həm də dənizdən edilən hücum rus silahlarının qələbəsi ilə başa çatdı. Türkiyə yıxıldı və onunla birlikdə Rusiya böyük ərazilər, Konstantinopol və Aralıq dənizinə çıxışı olan boğazlar aldı.
  Düzdür, 1917-ci ildə müharibəni bitirmək mümkün deyildi, amma qələbə nəfəsini artıq hamı hiss edirdi, 1916-cı ildəkindən qat-qat artıq.
  Rusiyada qış kiçik tətillər və nümayişlərlə keçdi, lakin hərbi çətinliklərə baxmayaraq, ciddi toqquşmalar olmadı. Ola bilsin ki, rubl çox ucuzlaşıb, amma aclıqdan danışmaq tezdir.
  Bununla belə, müharibəni bitirmək vaxtı idi və hamı bunu başa düşdü. Feldmarşal rütbəsinə yüksələn Brusilov əsas zərbəni düşmənin daha zəif olduğu cənubda vurmağı və sonra şimala dönməyi təklif etdi.
  Almanların artıq ilk tankları var idi. Lakin onların sayı müharibənin gedişatına əhəmiyyətli təsir göstərmək üçün çox azdır. Rusiyanın da öz maşınları, xüsusən də Mendeleyev tankları var. Amma yenə də çar sənayesi hələ ki, kütləvi istehsalı həyata keçirə bilmir.
  Lakin tankların kütləvi istehsalı İngilislər, Amerikalılar və Fransızlar tərəfindən quruldu. Bu o deməkdir ki, müdafiəni yarmaq üçün yeni, güclü vasitə meydana çıxıb ki, bu da alman mövqelərini yarmalı idi.
  Müttəfiqlər də dağıdıcı müharibəni mümkün qədər tez bitirmək istəyirlər. Martın sonundan etibarən Almaniyanın dərin eşelonlu müdafiəsini yarmağa çalışmağa başladılar.
  Rus qoşunlarının hücumu cənubda yollar quruyan kimi başladı. Əvvəlki qələbələrdən sonra rus qoşunları ayağa qalxdı, lakin avstriyalılar çətinliklə dayandılar. Budapeşt mayın əvvəlində özünü mühasirəyə aldı. Sonra Vyanaya doğru və Vistula çayından yan keçərək hərəkət başladı.
  İtalyanlar da hücuma keçdilər. Hətta Yaponiya Avropaya ekspedisiya qüvvələri göndərdi. Almanlar hər tərəfdən sıxışdırdılar.
  Rus qoşunları artıq Vyanaya yaxınlaşanda Avstriya-Macarıstan təslim oldu. Almaniyanın son müttəfiqi nəhayət yıxıldı. Qərbdə cəbhənin müxtəlif yerlərində zərbə taktikalarından istifadə edərək, müttəfiqlər yavaş-yavaş, lakin əminliklə irəliləyirdilər. Və rus qoşunları cənubdan Vistulanı əhatə edən alman cəbhəsinin arxasına daxil oldu.
  Bu şəraitdə Almaniyanın tam, ümidsiz mövqeyini dərk edən kansler Vilhelm 1918-ci il iyunun 22-də bütün hərbi əməliyyatların dayandırıldığını elan etdi. Əslində, almanlar təslim oldular.
  Avstriya-Macarıstan mövcudluğunu dayandırdı. Rusiya Qalisiyanı, Krakov bölgəsini, Bukovinanı, Sloveniyanın şərqinin bir hissəsini və Macarıstanı qəbul etdi. Rumıniya Transilvaniya. Avstriya-Macarıstandan yalnız kiçik Avstriya və xeyli azalmış Macarıstan qaldı. Çexoslovakiya Rusiyanın himayəsi altında meydana çıxdı.
  Çar imperiyası Almaniyadan Klaypeda, Poznan və dənizlərə çıxış əldə etdi, Şərqi Prussiyanı Danziq vasitəsilə metropolun özündən kəsdi.
  Almaniya 19-cu əsrdə əvvəllər fəth etdiyi şeyləri Danimarka və Fransaya verməli oldu. Hər il böyük təzminat ödəməyə məhkum edildi və hərbi potensialını yüz min nəfərlə məhdudlaşdırdı.
  Və təbii ki, real tarixdə olduğu kimi, demilitarizasiya zonası.
  Çar Rusiyası cənubda öz mülklərini genişləndirdi. Osmanlı İmperiyası da Avstriya İmperiyası kimi mövcudluğunu dayandırdı. İngiltərə İraqı, Fransanı, Suriyanı və ingilislərlə birlikdə Fələstini aldı. Rusiya Ermənistanı, Kiçik Asiyanı və Konstantinopolu aldı.
  Yaxın Şərq və İran da təsir dairələrinə bölündü. Beləliklə, Çar Rusiyası əhəmiyyətli maddi əldələrə nail oldu.
  Lakin müharibə iki milyon yarımdan çox əsgərin həyatı bahasına başa gəldi, ölən mülki vətəndaşları saymasaq, böyük xərclər. Maliyyə darmadağın oldu və ölkə borclandı.
  Düzdür, müttəfiqlər yumşaq şəkildə kreditlər üzrə faizləri silməyə razılaşdılar, lakin yenə də borc olduqca böyük oldu - təxminən on milyard qızıl rubl.
  Amma əvvəllər almanlara məxsus olan müəssisələri milliləşdirmək mümkün idi.
  Çar Rusiyasında siyasi vəziyyət sabitləşdi, imperatorun nüfuzu artdı.
  II Nikolay bundan istifadə edərək Dövlət Dumasında öz manifestini ləğv etdi. Avtokratiya yenidən bərpa edildi və qanunvericilik hakimiyyəti tam olaraq çara keçdi.
  Bu, yalnız utancaq etiraz cəhdlərinə səbəb oldu. Ölkə müharibədən çox yorulmuşdu və yeni sarsıntılar istəmirdi.
  Və iqtisadiyyat müharibədən sonrakı sürətli bərpaya başladı! Artım ildə orta hesabla təxminən doqquz faiz təşkil edib və ABŞ-dan yüksək olub.
  Yeni qabaqcıl sənayelər yaradıldı və maşınqayırma inkişaf etdi. Maaşlar artdı.
  Çar qanunu ilə iş gününün uzunluğu 11,5 saatdan 10,5 saata endirildi. Bayramqabağı günlərdə və həftə sonlarından əvvəl saat 9-a qədər. Həmçinin, iş gününün heç olmasa bir hissəsi gecə olarsa, doqquz saata endirildi.
  Pul mübadiləsindən sonra rublun bərk qızıl balansı bərpa olundu. 1929-cu ilə qədər bir işçinin maaşı ayda 50 rubla çatdı, arağın bir şüşəsi 25 qəpik idi. Yəni ayda 200 şüşə. Onu qızıl ekvivalentində götürsək, bu, 37 qram xalis qızıla bərabərdir.
  Ölkə sənaye istehsalına görə ABŞ-dan sonra ikinci yeri tutmuşdur. İmperatorluğun perspektivləri çox çəhrayı görünürdü, lakin... böyük bir depressiya vurdu.
  Dağılma bütün dünyaya, o cümlədən Rusiyaya təsir etdi. Həqiqət ən çox Almaniya və ABŞ-a ziyan vurub. Lakin çar Rusiyası xarici borclardan həddindən artıq asılı idi və buna görə də sarsıntılardan və tənəzzüldən qaça bilmədi.
  İyirminci illərdə bolşeviklər partiyası böhran yaşayırdı. Lenin praktiki, inqilabi mübarizədən əslində nəzəriyə dalaraq... və elmi fantastika yazaraq geri çəkildi.
  Vladimir İliç Britaniyada Herbert Uelslə tanış olur və elmi fantastika dadını hiss edir. Xüsusilə, Vladimir İliçin qələmindən böyük, futuristik bir roman çıxdı: "Kommunizm xoşbəxtlik yoludur"! Və bir sıra başqa əsərlər. Lenin artıq elmi fantastika əsərlərindən yaxşı pul qazanırdı.
  Bolşeviklər Trotskiçilərə və Stalinistlərə bölündülər. Stalin Narodnaya Volya üçün xarakterik olan fərdi terror taktikasına qayıtmaq qərarına gəldi. Trotski daha mötədil mövqe tutdu.
  Sosialist İnqilabçıları hələ də fəaldırlar, baxmayaraq ki, iyirminci illərdə artıq səs-küylü siyasi qətllər yox idi. Respublikaçıların və kadetlərin mövqeləri getdikcə möhkəmləndi. Həqiqətən də, mütləq monarxiya hamıya köhnəlmiş yadigar görünürdü. Beləliklə, yenidən iğtişaşlar, tətillər, nümayişlər başladı və kral taxtı silkələməyə başladı.
  Monarx çox şey xatırlaya bilərdi ...
  II Nikolayın hökuməti həll yolu tapdı...müharibədə! Üstəlik, generallar Yaponiyanın məğlubiyyətinin qisasını almağa can atırdılar. Və bu başa düşüləndir...
  Birinci Dünya Müharibəsindən sonra Çar Rusiyası bir neçə kiçik hərbi yürüşlər keçirdi. Onların və müttəfiqlərinin ərəb dünyasını tamamladıqları Yaxın Şərqdə. Əfqanıstanda.... Orada İngiltərə ilə birlikdə müharibə gedirdi. Rusiya Əfqanıstanın əsasən özbək və taciklərin yaşadığı şimal rayonlarını, həmçinin Heratı ələ keçirdi. İngilislər amansız müharibələrdən sonra buna baxmayaraq cənubu tabe etdi. Əfqanıstanın mərkəzində özünüidarəetmə qaldı.
  İran hələ də suverenlik görünüşünü qoruyub saxlayırdı, lakin onun bölünməsi də uzaqda deyildi.
  Lakin maraqların əsas toqquşması Yaponiyada baş verdi. Üstəlik, 1931-ci ildə yaponlar Mançuriyada marionet hökuməti yaradaraq Çinə hücuma keçdilər.
  Bu, yeni müharibənin səbəbi oldu.
  Bu vaxta qədər Rusiya ordusu tank parkını yeniləməyə və çox güclü aviasiya yaratmağa nail olmuşdu. Havada Yaponiya nəzərəçarpacaq dərəcədə zəif idi və Rusiyanın quru ordusu daha çox idi və bəlkə də daha döyüşə hazır idi.
  Sakit Okean Donanmasına əfsanəvi admiral Kolçak komandirlik edirdi. Birinci çağırılmış Müqəddəs Endryu ordeninin cəngaveri Brusilov bu vaxta qədər artıq vəfat etmişdi, lakin onun bacarıqlı tələbələri qalmışdılar.
  Müharibə Yaponiya üçün əvvəldən uğursuz oldu. Rus generalları: Denikin, Vrangel, Kaleydin çarın qardaşı Mixail Romanovun ümumi komandanlığı altında enerjili və məharətlə hərəkət edirdilər. Birinci Dünya Müharibəsi təcrübəsi öz təsirini göstərmiş, 1904-1905-ci illər münaqişəsində yol verilmiş səhvlər nəzərə alınmışdır.
  Manevr döyüşlərində sadəcə əvəzolunmaz olan Proxorovun yüngül tankları da kifayət qədər yaxşı çıxdı. Hər halda, bu, artıq başqa bir rus ordusu və tamam başqa bir müharibə idi.
  Lakin samuraylarla ilk döyüş zamanı Kuropatkinin yerinə daha istedadlı və qətiyyətli komandir olsaydı, müharibənin nəticəsi, təbii ki, tamam başqa cür olardı.
  Hər halda, iki ay ərzində Port Artur rus qoşunları tərəfindən mühasirəyə alındı və yaponlar döyüldü. İki ay sonra bütün Koreya azad edildi və qala şəhəri fırtına ilə ələ keçirildi.
  Dənizdə döyüşlər də müxtəlif dərəcədə müvəffəqiyyətlə gedirdi. Baltik və Qara dənizdən eskadrilyalar gələnə qədər. Doğan Günəş ölkəsi tamamilə məğlub oldu və hətta Hokkaydoya qoşun çıxardılar. Yaponiya alçaldıcı sülh imzalamaq məcburiyyətində qaldı. Mançuriya, Port Artur, almanlar tərəfindən fəth edilmiş bəzi mülklər, cənub Saxalin və Kuril silsiləsi geri verin. Və eyni zamanda bir təzminat, səliqəli bir məbləğ ödəyin - bir milyard qızıl rubl.
  Qələbə avtokratiyanın mövqeyini müvəqqəti olaraq gücləndirdi, sonra isə Böyük Depressiya öz yerini sürətli iqtisadi yüksəlişlərə verdi.
  Almaniyada da, real tarixdə olduğu kimi, Hitler hakimiyyətə gəldi, lakin ona vəhşiliyə yol verilmədi. Xüsusilə, ümumdünya çağırışını bərpa etmək cəhdi Rusiya və Fransanın şiddətli müqaviməti ilə üzləşdi. Baxmayaraq ki, hərbi potensial baxımından kiçik güzəştlər edildi. Ordunun sayının yüz mindən iki yüz əlliyə qədər artırılmasına icazə verildi. Bundan əlavə, Hitler demilitarizasiya zonasına nəzarəti Almaniyaya qaytardı.
  Çar Rusiyasında isə sülalə problemləri yaranırdı. Taxtın varisi Tsareviç Aleksey öldü... Çarın qardaşı Mixail Romanov vərəsəlik hüququndan məhrum edildi. Və Kirill Vladimiroviç Romanov həqiqətən varis oldu. Amma bu adam sərxoşluq və pozğunluq bataqlığındadır. Tamamilə deqradasiya olunmuş...
  Bəs çar II Nikolayın yerinə kim keçəcək? Çarın qardaşı Mixail Yaponiya üzərində qələbədən sonra generalissimus rütbəsi aldı və böyük populyarlıq qazandı. O, İmperator Rusiyası tarixində belə yüksək rütbə alan kral ailəsinin ilk üzvü oldu. Və çoxları onu kral taxtında görmək istəyirdi.
  Düzdür, II Nikolayın özü - içki içməyən, pis vərdişləri olmayan, müntəzəm gimnastika ilə məşğul olan - hələ də kifayət qədər güclü idi və onun hakimiyyətinin Rusiya tarixində ən uzun sürəcəyi görünürdü. Lakin Stalin II Aleksandrın dövründən bəri ən iddialı sui-qəsd cəhdini düşünüb. Baxmayaraq ki, görünürdü, nə mənası var?
  Hər halda, 1937-ci il bədbəxt bir il oldu. Çar II Nikolay öldürüldü və onunla birlikdə iki nazir də öldü, üç onlarla saray işçisi və Qış sarayının bir hissəsi dağıldı.
  Terrorçular minalamaq üçün kanalizasiya sistemindən istifadə edib və bir tondan çox aminolon əkiblər.
  Beləliklə, tarixin axarına aqressiv bir hadisə müdaxilə etdi. Çar II Nikolayın hakimiyyəti beləcə başa çatdı. Monarx böyük və ya nəhəng adlandırılmağa başlamadı. İmperatoru sevməyənlər onu qanlı adlandırırdılar, çünki onun səltənətinə çoxlu qan tökülmüşdü. Hörmətlə rəftar edən Fatihdir. Beləliklə, Rusiyada ona tabe olan torpaqların sayı artdı. Hətta Çində böyük bir əyalət meydana çıxdı: Zheltorossiya.
  Ümumilikdə krallıq 43 il yaşamışdır. Yalnız İvan Dəhşətli daha uzun və nominal hökmranlıq etdi. Lakin onun taxt-taca üç il oturduğunu nəzərə alsaq, faktiki nəzarət müddəti daha qısa oldu.
  Lakin qanuni varis Kirill Vladimiroviç Romanov buna baxmayaraq taxta çıxdı. O, uzun müddət - təxminən bir il hökmranlıq etmədi, lakin tarixin gedişatına müəyyən təsir göstərə bildi. Xüsusilə, Adolf Hitlerə Avstriya Anşlusunu həyata keçirməyə icazə verdi. Guya xalqların öz müqəddəratını təyin etmə hüququna istinad edilir və bu yolla daha çox nizam olacaq. Avstriya Anschluss və Mussolini ilə razılaşdı.
  Beləliklə, Almaniya genişləndi və əhalisi səksən milyonu keçdi. Hitlerin doğumları təşviq etdiyini demirəm. Adolf the Demoniac altında, bir yarım dəfə böyüdü.
  Madriddə solçu koalisiyaya yardım edən Sovet İttifaqı olmadığından daha tez başa çatdı .
  Lakin Franko fürerin müttəfiqi oldu. Və yeni çar Vladimir III Britaniya ilə toqquşdu.
  Vəziyyət həqiqətən də mürəkkəbdir. İkinci Dünya Müharibəsi ilə dolu bir tapmaca. Və qarşıdurmanın yeni mərhələsi. İran bölünməyib və bu, əslində rəsmi olaraq müstəqil olan sonuncu İslam ölkəsidir. Həm Rusiyanın, həm də İngiltərənin bununla bağlı planları var. Yaxın Şərqdə işlər çox qarışıqdır. Rusiya, Fransa və İngiltərənin əraziləri qarışıqdır və onları idarə etmək çətindir.
  İngiltərə iqtisadi cəhətdən həm Rusiyadan, həm də getdikcə güclənən Almaniyadan getdikcə geri qalır. Lakin ən böyük koloniyalar hələ də Britaniyadır. Lakin aslan tacının gücü zəifləyir, Kanada demək olar ki, müstəqildir. Cənubi Afrika da Avstraliya kimi bir dominiondur. Hindistanda Britaniyanın mövqeyi zəifləyir. Təbii ki, aslanı itələmək istəyi var.
  Hitler iki cəbhədə oynamağa çalışır. Yaxud Fransa, İngiltərə, İtaliya və Yaponiyanın dəstəyini alacaq. Hamı birlikdə çar Rusiyası üzərinə yığılıb onun böyük mülklərini bölmək üçün.
  Yaxud Qərbdə, ancaq Rusiya ilə ittifaqda ərazi satınalmaları axtarın.
  Hitler əclaf və prinsipsiz adamdır və ümumiyyətlə, ona sərfəli olduğu müddətcə kiminlə koalisiyaya girməsinin vecinə deyil.
  Yeni gənc çar Vladimir də böyük fateh kimi tarixə düşmək arzusundadır və İngiltərə və Fransadan müstəmləkələri götürmək istəyir. Düzünü desəm, almanlardan alınacaq heç nə qalmayıb. Beləliklə, Almaniya ilə koalisiya olduqca məntiqlidir.
  İtaliya Efiopiyanı tutdu və həm də yeni istismarlar istəyir. Mussolini son dərəcə iddialıdır. Şərqə və ya qərbə getməsinin fərqinə varmır. Amma Fransada xalq arasında mübarizəyə böyük həvəs yoxdur. Orada pasifizm hökm sürür və hökumət seçilir. Belə güclü müttəfiq əldə etməyin yolu yoxdur. Çar Rusiyası isə ənənəvi olaraq yüksək doğum göstəricisi və durmadan azalan ölüm göstəricisi ilə çox güclü rəqibdir. Çar Rusiyasının əhalisi artıq ildə təxminən üç faiz artır. Körpə ölümü azalıb, lakin çoxuşaqlı ailələr üçün moda hələ keçməyib, hətta işləyən ailələr də məhsuldardır. Əhalinin sıx məskunlaşdığı Çində, az məskunlaşan Monqolustanda, Avropada və Türkiyədə ərazi əldə edilməsini nəzərə alsaq, 1940-cı ildə Çar Rusiyasının əhalisi 180 milyon olan 1913-cü illə müqayisədə 400 milyonu ötmüşdü. Bu isə kontinental gücdür... Böyük Britaniya və Fransanın öz metropoliyalarında 50 milyondan az adam var, üstəlik müstəmləkələri. Lakin müstəmləkə qoşunları mənəvi cəhətdən zəifdir və döyüş qabiliyyəti azdır. Beləliklə, Qərbin quru qoşunları daha zəifdir.
  Fürer Qərbə qarşı Rusiya ilə ittifaq seçir.
  1939-cu ildə Çexoslovakiya bölündü. Almaniyaya həmçinin Sudetenland da daxil idi. Almanlar ordunu gücləndirdi və tank kolonnaları yaratdı. Çar Rusiyası da sakit dayanmırdı, beş milyonluq, beş yüz nəfərlik bir dinc orduya malikdir.
  Çar Rusiyasında ağır tanklar və strateji təyyarələr, o cümlədən səkkiz mühərrikli təyyarələr çoxdan istehsal olunur. Fransanın cəmi otuza yaxın ağır tankı var və onlar köhnəlib. Britaniyanın ağır maşınları yoxdur. Yaxşı, Almaniya da, iyirmi tondan bir dənə də ağır deyil. ABŞ-ın dörd yüzdən bir qədər çox tankı var.
  Hitler gecikdirməyə dəyməz qərar verdi və 1940-cı il mayın 15-də vurdu. Hava sadəcə əlverişlidir və hər şey hazırdır. Ya da az-çox hazırdır.
  Çar Rusiyası Hindistana və digər müstəmləkə mülklərinə hücuma başladı. Rus ordusu zəif müdafiə olunan mövqelərə hücum etdi. Etnik britaniyalıların və fransızların özlərindən ibarət nisbətən az qoşun var və müstəmləkəçi birləşmələr onlara yad olan bir ideya və ya imperiya uğrunda həqiqətən ölmək istəmirlər. Əslində, onlar üçün ingilislər kimlərdir? İstismarçılar, kölələr, quldurlar və ya kafirlər. Çətin ki, ruslar onlardan qat-qat betər olsunlar ki, onlar Aslan və ya Xoruz imperiyası uğrunda ölsünlər.
  Beləliklə, çar qoşunları ləng, fokus müqavimətini dəf edərək irəliləyirlər. Amma almanlar da ay yarım ərzində fransız, ingilis, belçika və holland qoşunlarını məğlub edə bildilər.
  Beləliklə, Çörçill əsas müttəfiqlərinin dəstəyini itirdi. ABŞ-ın müharibəyə girəcəyi gözləntiləri özünü doğrultmadı. Ruzvelt Stenka Razinin qətiyyəti ilə heç də fərqlənmirdi. Sonra belə qüvvələr Amerikaya qarşı çıxacaqdı.
  Rus qoşunları Afrika və Asiya boyunca yürüşlərdə irəlilədilər; düşmən qoşunlarından daha çox ərazi və kommunikasiyaların uzanması ilə bağlı problemlər yarandı. Xüsusilə Afrikada yolların olmaması da öz təsirini göstərdi. Ancaq iddiasız rus əsgəri bütün çətinlikləri qəhrəmancasına və cəsarətlə dəf edir.
  Almanlar Afrikaya ancaq çətinliklə qoşun köçürə bilirlər. Cəbəllütariqdə irəliləmə Frankonun inadkar müqaviməti səbəbindən gecikdi. Biz isə qüvvələri dəniz yolu ilə köçürməli olduq. Ruslar Misir vasitəsilə Afrikaya keçdilər və bu, onlar üçün daha asandır. İtaliya da tuta bildiyi hər şeyi qamarlayır və bu məsələdə Mussolini boa konstriktorunun tutuşuna malikdir.
  Metropolisə eniş 1940-cı ildə baş tutmadı. Hava döyüşündə, ilk növbədə, Rusiyanın passivliyi sayəsində İngiltərə sağ qaldı. Ancaq demək lazımdır ki, müdrik çar Vladimir Kirilloviç İngiltərənin vaxtından əvvəl təslim olmasını istəmirdi, lakin kifayət qədər rasional olaraq onun bütün Asiya və Afrika koloniyalarını ələ keçirmək niyyətində idi.
  Britaniya hara gedəcək? Axı onun heç bir ehtiyatı, koloniyaları və xammalları yoxdur - onun düşməsi zaman məsələsidir.
  1941-ci ilin qışında və martında rus qoşunları nəhayət Cənubi Afrikaya çatdılar və sonuncu Afrika Dominionunu məğlub etdilər. İngilislərin Madaqaskarda oturmaq cəhdi də uğursuz oldu və 1941-ci ilin mayında sonrakı qələbə ilə eniş edildi.
  Yaponiya müharibədə Rusiyanın tərəfində vuruşdu və Sakit okeanda nəsə tutmağı bacardı. 1941-ci ilin yayında Britaniya metropoluna qarşı böyük hava hücumu dövrü idi.
  Rus və Alman aviasiyası Londona və İngiltərə İmperiyasının digər şəhərlərinə hücum etdi. Noyabrın 8-də, Münhen zərbəsinin ildönümündə, nəhayət, eniş baş tutdu.
  Döyüş on altı gün davam etdi və rus və alman qoşunlarının qələbəsi ilə başa çatdı.
  Bu, əslində İkinci Dünya Müharibəsinə son qoydu. Əsl hekayədən daha az qanlı və uzun olduğu ortaya çıxdı. Və bu, rus mülklərini çox nəzərəçarpacaq dərəcədə gücləndirdi və genişləndirdi. Xüsusilə Afrika və Asiyada.
  Nisbətən sakit bir dövr gəldi. Rusiya və Almaniya öz ərazi qazanclarını həzm edirdilər. Üçüncü Reyxə aşağıdakılar daxildir: Belçika, Hollandiya, Fransanın demək olar ki, yarısı, həmçinin Mərakeş, Əlcəzairin bir hissəsi və mərkəzi mülklər. Düzdür, Frankonun mövqeyi və Hitlerin bəzi qətiyyətsizliyi səbəbindən almanların Fransanın Ekvator mülklərinə doğru irəliləməyə vaxtı olmadı və onlar rus qoşunlarına düşdülər.
  Buna baxmayaraq, Almaniya hələ də Afrika torpaqlarının yaxşı bir hissəsini aldı və öz ərazisini ərazidən keçdi. Üçüncü Reyxin torpaqlarının sahəsi, Avropanın satınalmaları nəzərə alınmaqla, üç dəfədən çox artdı. 1937-ci ildən bəri sərhədlərdən hesablasaq, Avstriya, Sudetenland və Çexiyanı protektorat kimi nəzərə alsaq, onda dörd dəfə.
  Beləliklə, almanların bütövlükdə həzm etmək, mənimsəmək və mənimsəmək üçün kifayət qədər gücü var idi. Üstəlik, Rusiya müstəmləkə ərazilərini genişləndirdi və bütün bunlara çətinliklə nəzarət edə bildi.
  Və İtaliya çox şey əldə etdi: məsələn, Sudan, Somali, Uqanda və bəzi digər satınalmalar, xüsusən Tunis.
  Beləliklə, dünyanın yenidən bölünməsi hələlik tamamlandı. Amma necə deyərlər, zaman keçdikcə ambisiyalar özünü göstərməyə başlayır.
  ABŞ atom layihəsi üzərində ciddi işə başlamadı. Faşist Almaniyası və Rusiyada da münasibət soyuq oldu. Yaponiya hələ onu çəkəcək qədər inkişaf etməyib və İngiltərə və Fransa Üçüncü Reyxin və Rusiyanın vassal ölkələrinə çevriliblər.
  Beləliklə, nüvə silahlarının görünüşü bir müddət gecikdi.
  Ancaq tərəqqi, əlbəttə ki, amansızdır. Fiziklər işləyir, nəzəriyyə inkişaf edir, laboratoriya təcrübələri də. Amma nüvə layihəsinə dövlətin iradəsi lazımdır. Çar Rusiyasının onsuz da ərazisinin genişləndirilməsi ilə bağlı həddən artıq çox qayğıları və xərcləri var idi. Ancaq Hitler nədənsə nüvə proqramı ilə bağlı bu cür fikirlərə qarşı kin bəsləyirdi və atom layihəsinin yalnız çox pul xərcləyəcəyinə inanırdı.
  Bundan əlavə, Rusiya quru ordusu və aviasiyası dünyada ən güclü və ən çox idi və donanma da xüsusilə iqtisadi artım hesabına böyüyürdü.
  Çar generalları və marşalları tank tikintisini inkişaf etdirməyə, təyyarələr, təyyarədaşıyanlar və döyüş gəmiləri yaratmağa üstünlük verirdilər. Nüvə bombaları haqqında nağılların nəyə ehtiyacı var? Yəni almanlar da, ruslar da bu problemə biganə yanaşıblar.
  Bundan əlavə, kifayət qədər xammal var idi ki, heç olmasa yaxın gələcəkdə enerji resursları ilə bağlı narahat olmayaq.
  Belə ki, Pentaqonun və Ağ Evin bütün soyuqqanlılığına baxmayaraq, təşəbbüs qeyri-ixtiyari ABŞ-a keçdi. Üstəlik, bu, təkcə rusların və ya almanların daha da irəli gedərək Yeni Dünyaya təzyiq göstərəcəyi qorxusu deyil, həm də iqtisadiyyatdır.
  Asiya, Afrika və Yaxın Şərqdən neft almaq imkanını itirən ABŞ indiyədək Texas ştatında, Floridada öz quyularına malik idi və Alyaskada işlənməyə başladı.
  Lakin ABŞ əhalisi artmaqda idi. Rusiyada immiqrasiya ruhdan düşmədi və əhalinin sayı sürətlə artmağa davam etdi. Qaradərililərə və ərəblərə xüsusilə həvəslə ABŞ-a getməyə icazə verildi.
  Amerika iqtisadiyyatı da böyüyürdü və maşınlar getdikcə çoxalırdı.
  Və nüvə yanacağı və nəhəng enerji təmin edə biləcək atom reaksiyasının axtarışı başladı.
  İkinci Dünya Müharibəsinin başa çatmasından on il keçir. Hitler Almaniyasının yeni silahı var idi: diskli təyyarələr nəinki böyük sürətlə uça bilir, həm də atıcı silahlardan atəşə məruz qalmır.
  Bundan əlavə, almanlar orbitin üstündə süni peyk, ən əsası isə 1951-ci ilin iyununda ilk insanı kosmosa çıxarmağa nail oldular.
  Çar Rusiyası bir qədər gecikdi və yalnız bu ilin avqustunda tam tərəqqi etdi. Faşist İtaliyasında elə həmin ildə dəyişikliklər baş verdi. Julius Sezar tituluna iddialı Benedito Mussolini vəfat edib. Ümumiyyətlə, italyan diktatoru idarəçilikdə uğur qazanırdı. Afrikadakı, o cümlədən Efiopiyadakı fəthləri nəzərə alsaq, onun hakimiyyəti dövründə İtaliyanın nəzarətində olan ərazilər demək olar ki, üç dəfə yarım artdı. Bundan əlavə, Avropada Benedito , Tulonla birlikdə Fransanın bir hissəsini kəsməyi bacardı .
  Ancaq onu Albaniya və Yunanıstana buraxmadılar - bunlar Rusiya imperiyasının təsir dairəsində olan ərazilərdir.
  Beneditonu, əlbəttə ki, böyük və fateh adlandırmaq olardı, baxmayaraq ki, İtalyan ordusu öz istismarları ilə çox parlamadı. Amma oğlu və varisi özünü atasından heç də pis hesab etmirdi.
  Və 1951-ci ilin payızını götürüb Albaniyanı, Yunanıstanı işğal etdi... Təəccüblü deyillər ki, bütün böyük müharibələr sanki birdən başlayır.
  Üçüncü Vladimir hətta buna sevindi. İtaliyanın Afrikadakı mülkləri böyükdür, hətta Almaniyadan da böyükdür. Yaxşı bir səbəb varsa niyə onları götürməyəsən?
  Rus qoşunları 7 noyabr 1951-ci ildə Efiopiya, Liviya və Sudana hücum edərək hərbi əməliyyatlara başladı. Rus bölmələri italyanlardan daha güclü, daha çox və döyüşə daha hazırdır.
  Beləliklə, onlar tez bir zamanda makaron ordusunu məhv etməyə başladılar... Amma heç kim gözləmirdi ki, heç bir xəbərdarlıq edilmədən Adolf Hitler kiçik Mussolininin tərəfinə keçəcək.
  Baxmayaraq ki, baxsanız, bundan gözlənilməz bir şey yox idi.
  Almaniya Birinci Dünya Müharibəsini Rusiyaya uduzdu və Rusiyada ən çox ərazi itirdi. Almanlar Qərbdə itirdiklərini maraqla geri qaytara bildilərsə, Şərqdə, açığını desək, heç bir şey qalmamışdı.
  Beləliklə, Hitler həqiqətən də yeni silahlarına, xüsusilə diskotekalara və uçan boşqablara ümid edirdi. Bundan əlavə, fürer inanırdı ki, bu dəfə Rusiya ilə döyüşmək Birinci Dünya Müharibəsindən daha asan olacaq, çünki Almaniya və İtaliya ikinci cəbhə olmadan şirkətə rəhbərlik edəcəklər.
  Ruslardan inciyən Yaponiyanın da Uzaq Şərqdə müharibəyə girəcəyi və düşməni orada bağlayacağı da hesablanmışdı. Bəlkə Portuqaliya və İspaniya Britaniya və Fransa kimi koalisiyaya qoşulacaq? Onlar Almaniyaya Rusiyadan qat-qat yaxındırlar. Və bəzi ümidlər ABŞ-a bağlanmışdı!
  Üstəlik, Amerika təsirli bir donanma, bir çox təyyarə daşıyıcıları qurdu və tank parkını modernləşdirdi - baxmayaraq ki, o, Köhnə Dünyanın ordu maşınlarından kəmiyyət və keyfiyyət baxımından hələ də aşağı idi.
  Çar Rusiyasında ictimai sistem avtokratik və mütləq monarxiya olaraq qaldı. Bütün Rus çarı və İmperatoru tam hakimiyyətə sahib idi: icra, qanunverici və məhkəmə. Parlament yox idi. İmperatorun təyin etdiyi şəxslərdən ibarət Dövlət Şurası var idi, lakin onun yalnız məsləhətçi hüquqları vardı. Padşahın özü qanunlar, həmçinin fərmanlar verirdi. Onun da edam və əfv etmək hüququ var idi, baxmayaraq ki, təbii ki, məhkəmə də var idi. II Nikolayın öldürülməsindən sonra andlılar məhkəməsi ləğv edildi, beləliklə məhkəmələr də çar və ya imperatorun təyin etdiyi məmurlar tərəfindən təyin və vəzifədən uzaqlaşdırıldı.
  Bu sistemin həm üstünlükləri, həm də mənfi cəhətləri var idi. Bir tərəfdən imperator bu və ya digər problemi heç bir mübahisə və razılaşma olmadan tez bir zamanda həll edə bilsə də, digər tərəfdən hakimiyyətin həddindən artıq cəmləşməsi təşəbbüsü boğaraq bürokratiyaya daha geniş imkanlar verirdi. Fərqli sevimlilər və sevimlilər doğurdu. Vladimir həddindən artıq ikiüzlülük və evlilik sədaqəti ilə fərqlənmirdi. Baxmayaraq ki, qadınların onun siyasətinə çox da təsiri yox idi.
  Tank tikintisi sahəsində Çar Rusiyasının çoxlu güclü və ağır texnikası var idi. Bununla belə, Afrikadakı döyüş əməliyyatları təcrübəsi göstərdi ki, bir tankın sürmə qabiliyyəti son dərəcə vacibdir. Nəticədə, əsas rus tankı qırx beş tondan o yana getmədi. Çünki daha çox çəki, hətta geniş treklərdə belə, kross-country qabiliyyəti ilə bağlı problemlər yaratdı.
  Çar ağır tankları sevirdi, lakin onun məsləhətçiləri imperatoru onları kütləvi istehsal etməkdən çəkindirdilər. Ancaq altmış tonluq maşın iki min nüsxədə idi. Ən məşhur tank olan "Nikolay" - 3, altmış üç min ədəd istehsal edildi.
  Və maşının çəkisi qırx beş ton, silahın çapı isə 122 millimetrdir. Ön zireh iki yüz millimetr, arxa və yanlar 120 millimetr, tərtibat klassikdir.
  Hitler ağır maşınlarla ciddi maraqlanırdı. Mən istehsal tankında Nikolaydan üstün olmaq istəyirdim. Alman avtomobilinin çəkisi 75 tona çatdı və bu, böyük kütlənin dəmir yolu xətləri ilə daşınması olduqca çətin olduğu üçün artıq hədd idi.
  Alman maşını 128 mm-lik silahla silahlanmışdı, 250 mm-lik ön zirehlərə, 180-lik yan və arxa zirehlərə malik idi. Dizaynı da klassikə yaxındır.
  Sayca, Alman tankı Sovet tankından üç dəfə aşağı idi. Çox ağır maşınlardan istifadənin çətinliklərini demirəm.
  Bununla belə, rus texnikası geniş ərazilərə səpələnmişdir və cəbhənin Avropa sektorunda avtomobillərin və piyadaların sayında təxminən bərabərlik var. Baxmayaraq ki, ümumilikdə rus ordusu alman ordusundan qat-qat çoxdur. Və Rusiyanın böyük əhalisi var: Hindistan, Çin, Afrikanın çox hissəsi, Yaxın Şərq, Fars, Hind-Çini və daha çox şey daxildir.
  Təbii ki, Hitlerin Yaponiya və İtaliyanın, ola bilsin ki, Fransanın və İngiltərənin də yanında olduğunu nəzərə alaraq Çar Rusiyasına hücum etmək qərarı böyük qumardır. Ancaq Fürer böyük bir macəraçıdır.
  Qeyd edək ki, Üçüncü Reyxin belə böyük ümidlər bağladığı disk təyyarələri praktikada o qədər də effektiv deyil. Güclü laminar reaktivin yaradılması böyük yanacaq sərfiyyatına səbəb oldu və uçan boşqabların uçuş müddəti nisbətən qısa oldu. Beləliklə, onlar hətta əhəmiyyətli olmayan məsafələrdə də böyük sürəti nəzərə alaraq hərəkət edə bildilər. Bundan əlavə, laminar axın diski kiçik silahlardan qorudu, lakin öz növbəsində uçan boşqabdan atəş açılmasının qarşısını aldı.
  Beləliklə, almanlar yalnız disketlərindən radio ilə idarə olunan raketləri, sonra isə dar bucaq altında və ya laminar axını kəsərək, lakin eyni zamanda həssas hala düşə bilərdilər.
  Lakin, hər halda, Hitler Rusiyaya hücum etmək qərarına gəldi və kartlarını oyuna atdı. Bundan əlavə, faşist qorxurdu ki, İtaliya məğlub olarsa, ona da hücum edəcəklər. Bığlı idi və heç kimə güvənmirdi.
  Əvvəlcə nasistlər hücumun sürprizi və qoşunlarının daha yaxşı təşkili sayəsində uğur qazandılar. Lakin hücumun vaxtı pis seçilib. Qar yağmağa başladı və tanklar sürüşdü. Fritz Polşanın bir hissəsini, o cümlədən Krakovu ələ keçirə bilərdi, lakin Varşava yaxınlığında ilişib qaldı.
  Rus hərbi maşını fırlanırdı... Yaponiya, fürerin gözlədiyi kimi, müharibəyə girdi, lakin onun donanması Rusiya Sakit Okean Donanması üzərində üstünlüyünə malik deyildi və döyüşlər təxminən bərabər idi. Və Yaponiya praktiki olaraq quru qoşunlarını Qərb əməliyyat teatrından yayındırmadı. Üstəlik, samuraylar həm sayca, həm də keyfiyyətcə havada ruslardan geridə idilər. Və Doğan Günəş ölkəsi yalnız bir neçə kiçik adanı tuta bildi.
  Ehtiyatlı Franko və Salazar müharibəyə girməyə tələsmirdilər. Rusiya çox güclü düşməndir. Baxıb gözləməliyik. Real tarixdə Franko İkinci Dünya Müharibəsi illərində faşist könüllülərinin mavi diviziyasını göndərməklə məhdudlaşdı.
  İndi güc balansı Afrikada xüsusilə qeyri-bərabər görünürdü.
  İtaliya qaranlıq qitədəki mülklərini tez itirdi.
  1952-ci ilin yazında çar ordusu Şərqi Prussiyaya hücuma keçdi və düşmənin müdafiəsini dərindən yarmağa müvəffəq oldu. Nasistlər çar ordusunun Köniqsberqdəki irəliləyişindən əl çəkməkdə çətinlik çəkdilər, lakin imperiya qoşunları Sudet və Krakovda irəliləməyə başladılar.
  Məlum oldu ki, daha çevik rus tankları ağır, lakin daha az çevik düşmənlə mübarizə aparmaq iqtidarında idi. Rus generallarının komandanlığı altında olan Çin diviziyaları da yaxşı çıxış edirdi.
  Almanlar Krakovu tərk etmək məcburiyyətində qaldılar... Və sonra mühasirəyə düşmək təhlükəsi ilə Visladan Oderə qədər geri çəkilməyə başladılar.
  Xeyr, bu, ələ keçirilən Fürerin gözlədiyi müharibənin gedişatı deyildi. Amma öz günahımdır. Üstəlik, faşist işğalının iyini duyan fransızlar və ingilislər Fürer üçün ölməyə qətiyyən səy göstərmədilər. Beləliklə, doldurma pozuldu və vassal ölkələr əhəmiyyətsiz şəkildə oturmaq istədilər.
  Cəbhədəki almanlar üçün ən pis şeylər getdi.
  Qışa qədər almanlar Afrikadakı bütün mülklərini itirmişdilər. Qışda, yaza qədər, tamamilə Oderə çəkildilər. Rus qoşunları Praqa və Sudet bölgəsini azad edərək Vyanaya yaxınlaşdılar. Bundan əlavə, İtaliyanı məğlub edərək Roma, Neapol və Siciliyanı işğal etdilər. Beləliklə, 1953-cü ilin yazı faşistlərə yaxşı heç nə vəd etmədi. Lakin 8 aprel 1953-cü ildə Hitler qəfildən dünyasını dəyişdi. Almaniyanın yeni rəhbərliyi ümidsiz şəkildə sülh istəyir.
  Vladimir Kirilloviç Romanov səxavətlə razılaşdı. Ancaq almanlar bunun üçün baha ödədilər. Yeni sərhəd indi Oder boyunca keçdi: Belçika, Hollandiya və Danimarka suverenlik aldı, lakin Rusiya İmperiyasının vassal dövləti çərçivəsində. Fransa əvvəllər itirdiyi mülklərini geri qaytardı, lakin Rusiyadan daha da asılı vəziyyətə düşdü.
  İtaliya və Almaniya bütün müstəmləkələrini itirdilər, indi kral tacının mülkiyyətinə çevrildi. İtaliyanın özü də rus vassalı statusu aldı və Siciliya və Sardiniya birbaşa III Vladimir imperiyasının bir hissəsi oldu.
  Almaniya da müstəqilliyinin xeyli hissəsini itirdi və böyük təzminat ödədi.
  Yaponiya da öz ərazisindən başqa bütün mülklərini itirdi və vassal dövlətə çevrilməyə məcbur oldu. Çar Vladimir Kirilloviç Romanov da Yaponiya imperatoru titulunu aldı.
  Təbii ki, Avstraliyanın əvvəllər Günəş ölkəsinə aid olan o hissəsi də Rusiyanın nəzarətinə keçdi.
  1953-cü ilin avqustunda ABŞ nəhayət atom bombasını sınaqdan keçirdi. Səkkiz il sonra nüvə cini şüşədən çıxdı. İstənilən halda irəliləyişi dayandırmaq olmaz. Və atom bombasının meydana çıxması qaçılmazdır. Ən ekstremal ssenaridə nüvə silahları reallıqdan maksimum iyirmi il sonra ortaya çıxa bilər.
  Müəyyən gecikmə ilə çar hökuməti öz reaksiyasını hazırlamağa başladı.
  İndiyə qədər ABŞ belə güclü imperiya ilə müharibə etmək qərarına gələ bilməzdi. Üstəlik, xaricdən Rusiyanın əsas sənaye və iqtisadi mərkəzlərinə çatmaq o qədər də asan deyil.
  Nüvə yüklərinin istehsalı isə həm vaxt, həm də pul tələb edirdi! ABŞ-ın vəsaiti var idi, lakin vaxt daralırdı. Çar Rusiyası öz resursları və güclü intellektual potensialı ilə bu sahədəki boşluğu çox tez doldurdu. Və 1956-cı ildə III Vladimirdə atom bombası da peyda oldu.
  Əhali və resurslarına görə Rusiyadan xeyli geridə olan kapitalist və demokratik ABŞ tədricən öz kozırlarını itirdi.
  Onların edə biləcəyi yeganə şey nüvə silahından çəkindirici vasitə kimi istifadə etmək və Çar Rusiyasını daxildən sarsıtmağa çalışmaq idi. Amma indiyə qədər buna nail ola bilməyiblər.
  Vladimir Kirilloviçin birinci həyat yoldaşından kişi nəsli qalmadı və o, yenidən evləndi. Və onu Corc adlandıran bir varis çıxardı.
  Çar Rusiyası kosmosun genişləndirilməsini həyata keçirdi. 1959-cu ildə bir insanın Aya uçuşu amerikalılardan təxminən bir il tez baş verdi. Sonra 1971-ci ildə Marsa. Alternativ dünya reallıqdan daha təhlükəsiz oldu.
  1975-ci ildə insan Veneraya endi. 1980-ci ildə Merkuridə. 1981-ci ildə Yupiterin peyklərindən birində. Və 1992-ci ildə, məhz Vladimir Kirilloviç Romanovun ölüm ilində rus kosmonavtı qürurla Plutona ayaq basdı.
  Corc birinci tacı on səkkiz yaşında miras aldı. Və ümumiyyətlə, deyə bilərik ki, Üçüncü, Böyük Vladimir 54 illik hakimiyyətini çox uğurla keçirdi. Və sonra Romanovlar sülaləsi davam etdi.
  
  
  
  NİKOLAS İKİNCİ ƏN MÖHTƏŞƏM TƏQDİMATLARDIR!
  Deyək ki, Çar Üçüncü İskəndər, əksinə, daha əvvəl öldü: 1987-ci ildə Leninin böyük qardaşı İsgəndərin təşkil etdiyi sui-qəsd nəticəsində.
  Daha da pis görünəcək. Amma əslində yox. II Nikolay daha əvvəl çar oldu və daha əvvəl evləndi: bir şey olarsa oğlunu taxta oturtmaq üçün. Ancaq arvadı fərqlidir və varisi sağlamdır və Rasputin mütləq orada deyil. Beləliklə, əvvəlcə, ümumiyyətlə, real tarixdə olduğu kimi: TRANSIB tikilir, iqtisadiyyat inkişaf edir - Çinə genişlənmə. Düzdür, Baltik dənizində gəmilər bir il əvvəl tikilir. Və bir az daha yüksəliş, maliyyə dahisi Witte'nin daha əvvəl yüksəlişinə görə.
  Yaponiya ilə müharibə çox yaxşı başlamadı, lakin Varyaq qaçmağı bacardı və Admiral Makarov ölmədi. Hekayə bir az dəyişdi və hər şey bir az fərqli gedir. Ancaq real tarixdə, əslində, Varyaqın qaçmağa çox az vaxtı var idi və Admiral Makarovun ölümü ümumiyyətlə təsadüfi və çətin idi.
  Admiral Makarovun başçılıq etdiyi rus donanması kifayət qədər məharətlə hərəkət etdi və yapon gəmilərini batırdı. Və sonra, iki Yapon döyüş gəmisi mirdə partladıldığında, Makarov samuraylara hücum etdi və daha bir yarım gəmini batırdı.
  Yəni hər şey yaxşı getdi. Yaponiya isə dənizdə üstünlüyünü itirdi.
  Ancaq quruda samurayların daha zəif olduğu ortaya çıxdı. Kuropatkin yaponların irəliləmək üçün bütün cəhdlərini dəf etdi və onlara böyük ziyan vurdu. Lakin o, çox da qətiyyətli davranmadı. Lakin tezliklə Baltik dənizindən rus gəmiləri gəldi və nəhayət Makarov bütün sulara nəzarəti ələ keçirdi.
  Ruslar hətta Tayvana, sonra isə Kuril dağına qoşun yeritməyə başladılar.
  Ta ki Teodor Ruzvelt müdaxilə edib vasitəçilik təklif edənə qədər. Rusiya Mançuriya, Koreya, Monqolustan, Kuril silsiləsi və Tayvanı qəbul etdi.
  Zheltorossiya da meydana çıxdı. Beləliklə, yeni bir imperiya yarandı.
  Ancaq padşah hələ çox həyasız olmayıb. 1914-cü ildə İkinci Dünya Müharibəsi başladı. Rusiya bu müharibəyə daha yaxşı hazırlaşıb: iqtisadiyyat daha güclüdür, ərazi və əhali daha böyükdür və heç bir fikir yoxdur. Üstəlik, iğtişaşlar və qondarma inqilab nəticəsində heç bir tənəzzül olmayıb.
  Birinci Dünya Müharibəsi müxtəlif dərəcədə müvəffəqiyyətlə davam etdi. Rus generallarının səhvləri və uğurları var idi. Ancaq 1915-ci ildə almanlar daha az uğur qazana bildilər, çünki çar ordusu daha böyük idi və daha yaxşı təchiz edildi. Ancaq yenə də Rusiya Polşanın və Qalisiyanın yarısını itirdi. Lakin almanlar Belarusa və Baltikyanı ölkələrə daxil ola bilmədilər - cəbhə xətti Vistula boyunca keçirdi.
  Və on altıncı ildə çar ordusu artıq Avstriya və Türkiyəyə qarşı böyük uğur qazandı. Osmanlılar demək olar ki, tamamilə məğlub oldular. Necə ki, avstriyalılar Przemysl və Krakovu tutdular. Almaniya qorxdu. 17-ci ilin yazında ruslar İstanbulu aldılar. Çar Rusiyası Avstriya və Almaniyaya qarşı yay hücumunda da mühüm uğurlar qazandı. Və payızda, çar qoşunları artıq Oderə çatdıqda, Almaniya təslim oldu. Sonra Avstriya-Macarıstan və Türkiyə bölündü. Rusiya Kiçik Asiyanı, Şimali İraqı və İstanbulu qəbul etdi. Qalisiya, Bukovina, Çexoslovakiya və Macarıstan krallıqları və Krakov. Üstəlik Danzig, Şərqi Prussiyanın bir hissəsi, Klaypeda bölgəsi. Beləliklə, Rusiya dəfələrlə güclənib. Almaniya da böyük təzminat ödədi.
  Çar II Nikolay hər şeyi və hər kəsi almağa tələsmirdi. Amma ruslar, ingilislər və fransızlar Səudiyyə yarımadasını ikiyə böldülər. Sonra ingilislər və ruslar həm İranı, həm də Əfqanıstanı böldülər. Dünyanın yenidən bölünməsini tamamladı.
  1929-cu ilə qədər, Böyük Depressiya başlayana qədər bütün dünya yüksəlişdə idi. 1931-ci ildə Yaponiya Rusiyaya qarşı müharibəyə başladı. Və tez məğlub oldu və bütün Sakit okean mülkləri ilə birlikdə işğal edildi. Və sonra Rusiyada referendum və daxil olma gəldi.
  Böyük Depressiyadan əziyyət çəkən İngiltərə, Fransa və ABŞ-ın zəifləməsindən istifadə edən Çar II Nikolay Çini tutmaq üçün müharibəyə başçılıq etdi. Və bu, onun böyük fəthinə çevrildi.
  Ruslaşdırmanı bir qədər sürətləndirmək üçün II Nikolay iddiasız bir qərar verdi - o, Rusiyada rəsmi olaraq çoxarvadlılığı tətbiq etdi - Pravoslav Kilsəsinin teologiyasını və dogmalarını dəyişdirdi. İslahat belə qəbul edildi.
  Və padşah özünə ikinci arvad aldı. Rusları əcnəbilərlə evlənməyə və çoxlu uşaq sahibi olmağa təşviq edirdilər. Nəhəng Çini də ruslaşdırmaq lazım idi. Bunu etməyin ən yaxşı yolu nədir? Çinli qadınlarla evlən!
  Almaniyada Hitler hakimiyyətə gəlmədi. Bu hekayədə o, bir az əskik idi. Çox ekstremist. Əsas qıcıqlandırıcı Efiopiyanı tutan faşist Mussolini idi. Və yeni Sezar olmaq arzusu ilə Troya birləşdi.
  1937-ci ilin mayında Rusiya ilə İtaliya arasında müharibə başladı. Məlum olub ki, Mussolini intihar edib. Rus qoşunları iki ay ərzində bütün İtaliyanı, başqa üçdə isə dövlətin bütün koloniyalarını ələ keçirdilər. Çar Rusiyası da nəhayət Rumıniya və Yuqoslaviyanı, bir az sonra isə Bolqarıstanı daxil etdi. Ərazilərin ilhaqını başa çatdıraraq. 1939-cu ilin payızında II Nikolay öldü. Və onun varisi, tamamilə sağlam II Aleksey yeni çar oldu.
  Bu vəziyyətdə, II Nikolay əlli iki il hökmranlıq etdi - İvan Dəhşətlinin nəticəsini üstələdi. Və onun hakimiyyəti Rusiya tarixində ən uğurlu oldu və fəthləri sadəcə rekord qırdı. Heç bir padşah bu qədər ələ keçirməmişdi. Rusiya nəhayət ki, Çində məskunlaşdı və bütün istiqamətlərdə gücləndi.
  Ancaq sonra, İkinci Aleksey dövründə uzun bir sülh dövrü başladı. Fransa, İngiltərə və ABŞ müharibə istəmirdilər. Amma Almaniya tərksilah edilmişdi və gücü yox idi. Beləliklə, sakitləşən bir vəziyyət yarandı.
  Müstəmləkə imperiyaları mövcud olmaqda davam edirdi. Rusiya ən böyük ölkə olaraq qaldı, lakin İngiltərə formal olaraq ikinci güc idi və ərazi baxımından Çar imperiyasından bir qədər aşağı idi. Bununla belə, Avstraliya, Cənubi Afrika və Kanada demək olar ki, müstəqil dominionlar idi. Hindistanda isə... 1968-ci ildə Hindistanda böyük üsyan başladı və iki illik müharibədən sonra ingilislər qovuldular. Lakin çar ordusu Hindistan ərazisinə daxil olaraq etirazları yatırtdı. Bundan sonra İngiltərə bu müstəmləkəni itirdi və Rusiya onu aldı. Tezliklə Rusiya da İranın cənubunu aldı.
  1969-cu ildə İkinci Alekseydən sonra taxt üçüncü Nikolaya miras qaldı. Çar imperiyası yüksəlişdə idi. Beləliklə, Fransa 1979-cu ildə Hind-Çin və Tayland üzərində nəzarəti itirdi. Kral qoşunları da oraya gəldi.
  Və səksəninci-doxsanıncı illərdə Afrika çar Rusiyasının nəzarətinə keçdi. 2001-ci ildən sonra Rusiya taxtına II Alekseyin dördüncü oğlu Pyotr oturdu.
  Çar Rusiyası bu vaxta qədər demək olar ki, bütün Afrikanı, Asiyanı udmuş, digər ölkələrin, o cümlədən İndoneziyanın müstəmləkələrini öz üzərinə götürmüşdü. Amma təbii ki, Avstraliyaya qarşı getmədi.
  Sülh dövrü gəldi. ABŞ, İngiltərə və Fransanın nüvə silahı, Almaniyanın iqtisadi gücü var idi. Rusiyanın iqtisadi gücü, nüvə silahı, dünyanın ən böyük ordusu və əhalisi var. Və yenə də parlamentsiz mütləq avtokratik monarxiya. Amerikalılar ikinci güc, hətta fövqəldövlət olduqları üçün bunu Rusiyaya iddia edirdilər.
  Lakin demokratiyanın olmaması tərəqqinin inkişafına heç də mane olmadı. Xüsusilə, hələ 1943-cü ildə Çar Rusiyasında ilk insan kosmosa uçdu. Və 1961-ci ildə Aya. Marsa uçuş 1974-cü ildə baş tutub. 2000-ci ilə qədər isə Günəş sisteminin demək olar ki, bütün planetləri ziyarət edilmişdi. Ulduzlara böyük bir ekspedisiya hazırlanırdı. O, 2018-ci ildə işə salındı və Alpha Centauri-yə qayıtdı.
  Deməli, çarizm elmin hərəkətinə qətiyyən mane olmurdu. Romanovlar sülaləsindən olan IV Pyotr hətta maarifçi mütləqiyyətin daha yaxşı olduğunu bəyan etdi.
  Xüsusilə də Donald Tramp administrasiyasını daim sarsıdan qalmaqallar fonunda.
  II Nikolay hələ də bütün dövrlərin və xalqların ən böyük padşahı sayılırdı. At belində çar Rusiyası və dünya hegemonluğu. Ətraflar və koloniyalar get-gedə ruslaşır. İmperiya getdikcə güclənir. Və bütün dünya daha yaxşı bir yerə çevrildi.
  Bəs niyə? Leninin qardaşı, cinayətə görə edam edilən Aleksandr Ulyanov sayəsində. Lenin özü xaricdə qaldı. O, Uelslə tanış oldu və eyni zamanda elmi fantastika yazmağa maraq göstərdi, oradan çox zəngin oldu və ad çıxardı. Beləliklə, o, məşhurlaşdı, məşhurlaşdı və məşhurlaşdı və bir çox dillərə tərcümə edildi. Stalin vərəm səbəbiylə həbsxanada öldü və ümumiyyətlə, yalnız mütəxəssislərə məlum idi. Trotski tezliklə inqilabi fəaliyyətlərə qarışdı və məmur kimi yaxşı karyera qurdu, faktiki Məxfi Müşavir və Nazir müavini rütbəsinə qədər yüksəldi. Voznesenski çar dövründə nazir oldu və çox şeyə nail oldu. Xruşşov kiçik bir dükançı olaraq qaldı və şöhrət qazanmadı. Brejnev polkovnik rütbəsinə qədər yüksəldi. Andropov polisdə xidmət edib, həm də polkovnik olub. Qorbaçov böyük biznesmen və şoumen oldu. Yeltsin dükançı olaraq qaldı. Putin gizli polisdə polkovnik rütbəsinə qədər yüksəldi və şərəflə təqaüdə çıxdı. Medvedev xırda məmurdur. Jirinovski, qəzetin yaradıcısı və şoumen. Zyuqanov çara qarşı yeraltı işləməyə çalışırdı. O, həbs cəzası aldı, sonra məxfi polisə məlumat verdi. Kapitan rütbəsi ilə təqaüdə çıxdı. Jukov yalnız mayor rütbəsinə qədər yüksəldi. Vasilevski general-leytenant, Şapoşnikov general-leytenant oldu. Kolçak böyük admiral və bir çox ordenlərin sahibi. Makarov Birinci Dünya Müharibəsində vuruşaraq böyük admiral oldu. Ancaq birinci deyil, yeganə dünya müharibəsi, çünki ikinci dünya müharibəsi olmayıb. O, məşhurlaşdı... Brusilov feldmarşalı və birinci çağırışlı Müqəddəs Endryu ordeninin sahibi oldu. Denikin, Wrangel, Kornilov və Kuropatkin feldmarşal oldular.
  Və padşahların dövründə həyat gözəl idi. Və yüz ildən artıqdır ki, qiymətlər artmır. Rubl isə 0,77 qram sabit qızıl dayaqlı idi. Bir çox xalqlar padşahın dövründə yaxşı yaşayırdılar.
  Hamı bərabər hüquqlu idi və çoxları özlərini rus, hətta afrikalı adlandırırdılar. Çar dövründə hər kəs üçün işlər yaxşı gedirdi. Yalnız qeyri-pravoslav dinə mənsub yəhudilər üçün yaşayış tələbi qaldı. Ancaq bunlar getdikcə azaldı.
  Çar dövründə isə bəzi problemlər var idi. Onlardan biri, yüksək doğum və aşağı ölüm halları əhalinin həddindən artıq artmasına səbəb oldu. Ancaq bu, kosmosun genişləndirilməsi ilə həll ediləcəkdi. Bundan əlavə, elmin və kənd təsərrüfatının inkişafı aclıq problemini həll etməyə imkan verdi. Hər kəs üçün kifayət qədər yemək var idi. Lakin imperiyada əhalinin artımı ildə üç faizdən çoxdur. Və bu, gələcəkdə problemlə təhdid etdi.
  Çar hökuməti çıxış yolunu kosmosun genişləndirilməsində tapdı. Və məntiqli görünürdü. Və yeni ulduz gəmiləri quruldu və superluminal sürətlərə dair araşdırmalar aparıldı.
  
  
  
  ÜÇÜNCÜ İsgəndərin əlli ili - MÖHKÜM!
  1866-cı ildə II Aleksandra sui-qəsd uğurlu oldu. Nəticədə padşah azadedici öldü. Və Üçüncü İskəndər taxta çıxdı. Üstünlük onda idi ki, onların Alyaskanı satmağa vaxtları yox idi və yeni rus imperatoru heç bir torpaqdan imtina etməyə meylli deyildi. Uzaq olsalar da və hələ çox dəyərli olmasalar da.
  Üstəlik, Sibirdən Vladivostoka gedən yolun tikintisi daha əvvəl başladı. Və Çukotkaya çatmalı idi!
  Çar Üçüncü İskəndər güclü, qətiyyətli, iradəli, sağlam və fiziki cəhətdən çox güclü idi. O, möhkəm əllə idarə etdi və onun dövründə Rusiya ən böyük çiçəklənmə və nailiyyətlər dövrünə qədəm qoydu!
  Yaxşı ki, böyük imperator real tarixdən on beş il əvvəl hökmranlıq etməyə başladı!
  Başlamaq üçün o, inqilabçıların və Narodnaya Volyanın bütün etirazlarını sərt şəkildə yatırtdı. Sonra ordu və donanmada islahatlara başladı. İşləri qaydaya salmaqla.
  Padşah çox şey əldə etdi. Yollar, körpülər, zavodlar tikildi, ölkədə kapitalizm sürətlə inkişaf etdi. Avtokratiyanı qoruyarkən. Çar hökuməti kiçik müharibələr aparır, Orta Asiyadan keçərək orada öz təsirini genişləndirirdi.
  1977-ci ildə Türkiyə ilə böyük müharibə başladı. Bu, real tarixə nisbətən daha yaxşı, daha sürətli, daha az itki ilə daha qalib gəldi. Skobelevin dühası tam işıqda parladı!
  Rus qoşunları türkləri daha az itki ilə məğlub etdi. Və dərhal İstanbulu ala bildilər. Onlar ingilis eskadronundan əvvəl oraya çatdıqları üçün. Bu müharibə o qədər uğurlu oldu ki, padşah-kahinin adını qalib İskəndər qoydular! Və Skobelev Rusiya tarixində ən gənc feldmarşalı oldu.
  Türkiyə bölündü. İngilislər Misir və Sudanı işğal etdilər. Rusiya İraqı, Fələstini, Suriyanı və Səudiyyə Ərəbistanının bir hissəsini, Kiçik Asiyanı, bütün Ermənistanı və Balkanları aldı!
  Beləliklə, olduqca tez və nisbətən asanlıqla Üçüncü İskəndər böyük bir ərazini ələ keçirdi. Və o, cənuba doğru genişlənməsini davam etdirdi. İrandan, Türkmənistandan və daha da Əfqanıstana hərəkət!
  Çar ordusu da gözünü Hindistana dikdi! İngilislər döyüşməyə hazır idilər. Fransa və İngiltərəyə qarşı Rusiya, Almaniya, Avstriya-Macarıstan ittifaqı yarandı.
  Almaniya 1992-ci ildə Xoruz Respublikasına qarşı hücuma keçdi. İngiltərə Almaniya və Rusiyaya müharibə elan etdi. Avstriya-Macarıstan Bosniya və Herseqovinanı ələ keçirdi və İtaliyaya hücum etdi.
  Rusiya Hindistana, Fransız mülklərinə və Hind-Çinə qarşı kampaniyaya başladı. Birinci Dünya Müharibəsi əslində belə başladı. Ancaq Rusiya və Almanlar artıq bir yerdədirlər!
  Rusiya da Misirə hücum etdi.
  Çar qoşunları yerli əhalinin dəstəyi ilə Hindistan və İranı işğal edirlər. Daha sonra Hind-Çininə daxil olurlar. Prussiyalılar yenidən fransızları məğlub edərək Parisi mühasirəyə alırlar.
  Bundan əlavə, respublikaçılar təslim olmaqdan imtina edirlər. Və Parisə hücum edilir, çox dağıdılır. Almanlar həm Belçikanı, həm də Hollandiyanı da ələ keçirdilər.
  Britaniya bir müddətdir ki, müharibə aparır. Rusiya qoşunları Misir və Sudanı işğal etdi. Dənizdə müharibə gedir. Rusiya ordusu Afrika boyunca hərəkət edir. Cənubi Afrikaya qədər. Və özü üçün koloniyalar toplayır. Almanlar da bəzi şeyləri tuturlar.
  Lakin Avstriya-Macarıstan İtaliya ilə müharibəyə girib. Düzdür, 1894-cü ildə almanlar avstriyalıların köməyinə gəldilər. Və İtaliyanın fəthini tamamlayırlar.
  Bundan sonra portağal ölkəsi öz aralarında bölünür.
  Müharibə dənizə doğru gedir. Və burada dəniz komandiri admiral Makarovun dühası özünü göstərir. Hansı ki, bir sıra parlaq qələbələr qazanır. Dənizlərin məşuqəsini təslim olmağa məcbur etmək.
  Rusiya Hindistanı, Hind-Çinini, Afrikanın çox hissəsini, həmçinin Avstraliyanı nəzarətə götürərək ingilisləri oradan qovdu. Rus qoşunları Britaniya və Kanadanı tərk etdi. Orada da koloniya qurur. Beləliklə, İngiltərə demək olar ki, bütün müstəmləkələrini itirdi, Rusiya isə onları aldı. Kanadanın tutulmasına Rusiyanın Alyaska üzərində nəzarəti saxlaması kömək etdi. Və çox güclü bir donanmanın olması. Admiral Makarov və Rojdestvenskinin dahisi.
  Yaxşı, bu hamısı deyil. Rusiya Çinə doğru irəlilədi. Həm də çox uğurlu. Və 1904-cü ildə Yaponiya ilə müharibə başladı.
  Ancaq real tarixdən fərqli olaraq, bu müharibə çətin deyil, əksinə sürətli oldu. Üstəlik, Yaponiyanın donanması kifayət qədər zəif idi, Rusiya isə əksinə, çox güclü idi. Yaponları məğlub edən rus qoşunları Tokionu ələ keçirdilər. Və sonra referendum keçirildi və yaponların böyük əksəriyyəti Rusiyaya qoşulmağa səs verdi.
  Çar III Aleksandr yeni qələbə qazandı. Sonra Çinin könüllü olaraq ilhaqı gəldi. Yəni rayondan rayon, vilayətdən vilayət. Kral imperiyası çox böyük ölçülərə çatdı. ABŞ-dan, bütün Kanada və Alyaskadan, bütün Asiyadan, Avstriyadan, Sakit okean bölgəsindən. Cənubi Afrikaya və Qərbi Afrikada Almanlara sahib olmaq.
  Üstəlik Avstriya-Macarıstan. Belə böyük bir güc.
  Amma təbii ki, almanlar və avstriyalılar daha çox istəyirdilər. Fransa hələ də Almaniyanın işğalı altındadır. Rusiyadan inciyən Britaniya da müharibə istəyir.
  Kayzer nəhəng Rusiyaya qarşı koalisiya qurmağı bacardı: İspaniya, Portuqaliya, Almaniya, Avstriya-Macarıstan və İsveç. Almanlar İngiltərə ilə müharibə zamanı Danimarka və Norveçi də tutmağı bacarmışdılar. Güclü koalisiya yaradıldı.
  Və müharibə 1917-ci il avqustun 1-də başladı. Məhz Üçüncü İskəndərin öldüyü və II Nikolayın taxta çıxdığı anda. Hesablama aparıldı ki, əlli bir il sağalmış Üçüncü İsgəndər kimi böyük monarx olmasaydı, Rusiya mütləq itirərdi.
  Lakin II Nikolayın davamlı və güclü gücü var idi. Rasputin və xəstə varis olmadan. Beləliklə, o, koalisiya ilə mübarizə apara bilərdi.
  Və müharibə başladı... Almanlar tayfun kimi tapdaladılar. Rus qoşunları onları güclü əks-hücumlarla qarşıladılar. Böyük və şiddətli döyüş başladı.
  II Nikolay, ümumiyyətlə, qalalar zəncirinə arxalanaraq, Alman və Avstriya hissələrini tamamilə tükəndirdi. Və sonra əks hücuma keçdi. Və Afrikada rus qoşunları dünyanın ilk yüngül bütün ərazi tanklarından istifadə edərək avstriyalıları və almanları tamamilə məğlub etdi. Və onlar Qaranlıq qitəni təmizlədilər.
  Həm İsveç, həm də Norveç olduqca tez fəth edildi.
  Müharibə il yarım davam etdi və daha çox və daha güclü tanklara malik olan rus ordusunun bütün Avropanı ələ keçirməsi ilə başa çatdı. Sonra Britaniya çökdü. Rusiya nəhayət, şərq yarımkürə üzərində hökmranlığını bərqərar etdi.
  Və çar II Nikolay da böyük bir fateh oldu. Sülh 1929-cu ilə, Böyük Depressiya başlayana qədər hökm sürdü. Ümumi iqtisadi böhran ona gətirib çıxardı ki, 1931-ci ildə, elə mayın 1-də Rusiya ilə son böyük super dövlət olan ABŞ arasında müharibə başladı!
  II Nikolayın çar ordusu Amerika sərhədlərinə daxil oldu. Qüvvələr qeyri-bərabər idi. Amerikalının demək olar ki, heç bir tankı yox idi və zəif təlim keçmişdi. Rusiya isə ABŞ-dan dəfələrlə çox idi. Çar imperiyasının sərkərdələri də daha yaxşı idi. Beləliklə, müharibə əvvəldən bir istiqamətdə getdi. Rusiya qalib gəlir və irəliləyirdi. Sentyabrın 30-da isə Nyu York və Vaşinqtonun tutulmasından sonra ABŞ təslim oldu. Beləliklə, tarixin daha bir səhifəsi açıldı. 1934-cü ildə II Nikolay Meksikaya, daha sonra Latın Amerikasına doğru, Latın dövlətlərini fəth edərək işğala başladı. Son müstəqil Çili respublikası 1936-cı ilin dekabrında süqut edənə qədər.
  Beləliklə, II Nikolay nəhayət hekayəni tamamladı. Çar Rusiyası Yer planetinin bütün ölkələrini və xalqlarını birləşdirdi.
  7 noyabr 1937-ci ildə bütün Yer planetinin imperatoru Böyük Nikolay təyyarədə qəzaya uğradı. Və onun hakimiyyəti də başa çatdı. II Alesey kral oldu. Sağlam, gənc varis - təxminən otuz üç. Onun altında kosmik genişlənmə başladı. Yeni sərhədlər və yeni uçuşlar. Monarxiya sarsılmaz idi. Bəşəriyyət birləşib kosmosu fəth edir.
  GENERALISSIMO KONDRATENKO
  Port Arturun komendantı öldü, əslində, real tarixdə başından yaralandı, lakin bir neçə millimetrlik bir parça beynə yaxınlaşdı. Bir sözlə, qalanı təslim edən xain öldü və onun yerini Port Arturun müdafiəsinin qəhrəmanı Kondratenko tutdu.
  Qalanın müdafiəsini gücləndirmək üçün yeni komandir bütün dənizçiləri və dəniz artilleriyasını sahildən çıxartdı və eskadrilyanı tərksilah etdi, lakin Port Arturu gücləndirdi.
  Nəticədə qala hərtərəfli mühafizə edildi, üstəlik komandir Kondratenkonun bacarıqlı hərəkətləri. Müdafiə uğurla keçdi. Kondratenko Vısokaya qalasının müdafiəsini vaxtında gücləndirdi və yaponlar onu ala bilmədilər.
  Dekabrın sonunda samuraylar hücumlardan tükənmişdilər. Yanvar ayında Kuropatkinin blokdan çıxarmaq cəhdi nəticəsində sükunət yarandı, lakin o qədər də uğurlu alınmadı.
  Fevral ayında daha bir hücum oldu və yaponlara ağır itkilərlə yenidən dəf edildi.
  Müdafiə zamanı oğlan Oleq Rıbaçenko özünü qəhrəmancasına apardı. Mühasirə zamanı bu kəbinli oğlanın cəmi on yaşı var idi. Uşaq böyüklərlə birlikdə döyüşdü və kəşfiyyata getdi.
  O, özünü çox cəsur və mübariz biri kimi göstərdi. Və müdafiə tutdu. İndi artıq mart gəlib... Yaponlar yenidən geri çəkildilər. Rusiyada qanlı bazar günü baş vermədi, çünki Çar Nikolay Port Artur yaxşı əhval-ruhiyyədə olduğundan xalqın yanına çıxdı. Rus ordusu yeniləndi və getdikcə böyüdü. Martın sonunda yaponlar irəliləməyə çalışdılar, lakin Kuropatkinin qüvvələri çox böyük bir say üstünlüyünə sahib idi və bütün hücumları dəf etdi.
  Və daha yaxşısı, General Legs'in bölmələri Port Arturun mühasirəsi ilə bağlı idi. Ağır itki verdikdən sonra yaponlar geri çəkildi. Lakin Kuropatkin yenə tərəddüd etdi.
  Aprelin sonunda yeni bir hücum başladı, lakin bu da dəf edildi.
  Və Oleq Rıbaçenko, bu cəsur oğlan, təbii ki, tələdən istifadə edərək yapon polkovnikini belə əsir götürdü.
  Mayın əvvəlində yalnız kiçik atışmalar baş verdi və 25-ci Rojdestvenskinin eskadrilyası nəhayət Port Artura girdi. Məşhur admiral bir anda üç okeanı keçərək əlli bir gəmi gətirdi!
  Bundan sonra müdafiə gücləndirici qüvvələr aldı. Və iyunun əvvəlində Port Artura son hücum başladı. Hücum ümidsiz və şiddətlidir. Yaponlara böyük itkilərlə yenidən dəf edildi. Çar nəhayət, Kuropatkini vəzifəsindən uzaqlaşdırdı və Lineviçi təyin etdi. 1905-ci il iyulun ortalarında yaponlar nəhayət məğlub oldular. Və Port Arturun bir ildən çox davam edən qəhrəmanlıq müdafiəsi başa çatdı.
  Kondratenko Birinci çağırış Müqəddəs Endryu ordeni ilə təltif edilib. Və feldmarşalı rütbəsi aldı. Sonra Rojdestvenskinin eskadronu Port Arturla birlikdə dənizdə yaponları məğlub etdi. Üstəlik, admiral Toqonun özü də döyüşdə həlak oldu.
  Yaponiya ABŞ-ın vasitəçiliyi ilə Rusiya ilə sülh bağlamağa məcbur oldu.
  Biz Kuril adalarını və Tayvanı verməli olduq. Rusiya Koreya, Mançuriya üzərində protektorat və Port Artur üzərində nəzarəti təmin etdi. Bundan əlavə, Yaponiya çar Rusiyasına milyard qızıl yen dəyərində böyük təzminat ödədi.
  Qələbə çar II Nikolayın mövqelərini möhkəmləndirdi. Rusiya ərazilərini genişləndirdi və Çin bölgələrinin könüllü ilhaqı sayəsində Jeltorossiya formalaşmağa başladı. Heç bir Dövlət Duması - Rusiya parlamentsiz, mütləq monarxiya olaraq qaldı.
  Təbii ki, qələbə və siyasi sabitlik sayəsində iqtisadi artım real tarixə nisbətən daha tez davam etdi və daha güclü oldu.
  Birinci Dünya Müharibəsi real tarixdə olduğu kimi başladı. Ancaq Rusiya üçün daha uğurlu oldu. Hansı ordu daha böyük və daha yaxşı idi, o cümlədən feldmarşal Kondratenkonun islahatları sayəsində iqtisadiyyat daha güclü idi və çarın nüfuzu daha yüksək idi.
  Müharibə bir ildən çox davam etdi və Avstriya-Macarıstanın dağılması, Osmanlı İmperiyasının və Almaniyanın təslim olması ilə başa çatdı. Bolqarıstan da onun qoxusunu görüb Serbiyanın və Rusiyanın tərəfini tutdu, yeri gəlmişkən, İtaliya və Yaponiya da.
  Feldmarşal Kondratenko ən yüksək rütbəni - generalissimus aldı. Və Suvorov kimi demək olar ki, bütün ordenlərin sahibi oldu. Brusilov feldmarşal oldu. Admiral Kolçak, Kornilov və Denikin karyera qurdular. Çar Rusiyası özünə birləşdirildi: Qalisiya, Bukovina, Krakov Voyevodalığı, Poznan vilayəti, Klaypeda. Çexoslovakiya da Rusiya İmperiyasının tərkibinə daxil oldu. Konstantinopol ilə Kiçik Asiya. Və Şimali İraq.
  Ümumiyyətlə, hər şey yaxşı oldu. Yaponlar Sakit okeanda alman koloniyalarını Rusiya ilə bölüşdürdülər.
  Sonra Səudiyyə Ərəbistanı Rusiya, Fransa və İngiltərə arasında bölündü. Sonra qısa bir müharibədən sonra Rusiya və İngiltərə İranı parçaladılar.
  Və sonra Əfqanıstan. Düzdür, orada bir az dalaşma gedirdi. Və ingilislər əvvəlcə çox da şanslı olmadılar.
  Dünya sabitlik və firavanlıq qazanıb. 1929-cu ildə Böyük Depressiya baş verənə qədər. Sürətli inkişafdan sonra Rusiya da böhrana düşdü.
  1931-ci ildə Yaponiya əvvəlki məğlubiyyətlərinin qisasını almaq üçün Rusiyaya hücum etdi.
  Amma bu dəfə intihar oldu. Çar qoşunları yaponları məğlub etdi. Admiral Kolçak heç də yaşlı deyil, o, Uşakovla müqayisə oluna bilən dahisini göstərdi. Doğan Günəş ölkəsi dənizdə tamamilə məğlub oldu və sonra işğal edildi. Bunun ardınca yaponların əksəriyyətinin Rusiyaya birləşmək lehinə səs verdiyi referendum keçirilib.
  Beləliklə, çar II Nikolay Sakit okeanda öz hakimiyyətini gücləndirdi. Rusiya Çinə doğru hərəkətini davam etdirdi. Böhrandan zəifləmiş İngiltərə, Fransa və ABŞ Səmavi İmperiyaya nəzarəti ələ keçirməyə mane olmadılar.
  1933-cü ildə Almaniyada Hitler hakimiyyətə gəldi. O, keçmiş imperiyanın keçmiş gücünü bərpa etməyə başladı. Və təbii ki, Rusiya ilə mübahisə etməməyə çalışırdı.
  İtaliyada Mussolininin Rusiya ilə dostluğu var idi. Və koloniyalarını genişləndirərək sakitcə Efiopiyanı ələ keçirdi. Üçlü Alyansın yaradılmasından söhbət gedirdi.
  Çar Rusiyası zəifləyən İngiltərə və Fransanın bütün müstəmləkələrini ilhaq etmək istəyirdi. Almanlar və italyanlar da başa düşüləndir. ABŞ-ın öz planları var idi.
  1937-ci ildə Almaniya Avstriya ilə birləşərək Anschluss istehsal etdi. Və 1937-ci ilin noyabrında Nikolaevdən gələn ikinci təyyarə qəzaya uğradı. Krallığın fəaliyyəti çox uğurla kəsildi. II Nikolay qırx üç illik hakimiyyəti dövründə böyük nailiyyətlər əldə etdi.
  Onu Böyük Nikolaev adlandırdılar! Və hətta Ən Böyük, onlar Böyük Peterdən yüksək oldular.
  II Nikolayın dövründə iş günü on saata endirildi və yeddi illik təhsil məcburi və pulsuz oldu. Ölkədə orta əmək haqqı sıfır inflyasiya və rublun qızıl dəstəyi ilə ayda 75 rubla çatdı. Kral pul vahidi dünyanın ən sərt və konvertasiya olunan valyutası idi.
  Rusiya dünyanın ən böyük quru ordusuna sahib idi və donanma sayına görə həm Britaniyanı, həm də ABŞ-ı geridə qoydu.
  Rus tankları, təyyarələri kimi dünyanın ən yaxşıları idi. Və o dövrdə helikopterlər Yer planetində praktiki olaraq yeganə idi. Ən çoxsaylı və yüksək keyfiyyətli sualtı donanma. Ən yaxşı artilleriya. Televiziya və video sahəsində qabaqcıl texnologiyalar. Dünyanın ilk rəngli kinoteatrı da çar Rusiyasında çəkilməyə başladı. O cümlədən Çar II Nikolayın fotoqrafiyaya olan həvəsi sayəsində.
  Çinin ilhaqından sonra Rusiya bütün müstəmləkələri ilə İngiltərəni qabaqlayaraq əhalinin sayına görə dünyada birinci yeri tutdu.
  Çar II Nikolay pravoslavlığı islahat etdi və çoxarvadlılığı qanuniləşdirdi. Bu müdrik hökmdar çox şeyə nail oldu. Və o , tüpürməmiş, təqiblərə məruz qalmamış, Rusiyanı itirməmiş, böyük bir insan kimi dünyasını dəyişdi . Və fraqmentin cəmi bir neçə millimetrlik hərəkəti Rusiyanın tarixinə belə təsir etdi. Həm də deyirlər ki, tarixdə təsadüflər yoxdur! Belə olur. Bunu həm II Nikolay, həm də Generalissimo Kondratenko fenomeni göstərdi.
  Lakin çar Nikolayın ölümündən sonra müvəqqəti sıçrayış baş verdi. Birincisi, monarx II Aleksey tac qoyulmazdan əvvəl öldü. Sonra başqa bir varis Kirill Vladimiroviç Romanov da öldü. Və III Vladimir 1938-ci ildə taxta çıxdı. Çar gəncdir, lakin ümumiyyətlə axmaq deyil və kifayət qədər güclü iradəli və iddialıdır.
  Yaxşı, o, işə başladı! Rusiya, İtaliya, Almaniya, İngiltərə, Fransa və bəlkə də gələcəkdə ABŞ-a qarşı. Burada, təbii ki, Üçlü Alyans daha güclüdür.
  1940-cı ilin mayında Almaniya Fransa, Belçika, Hollandiya və İngiltərəyə hücum etdi. Rusiya fransız, ingilis və holland koloniyalarına hücum etdi. Ərazilərin təntənəli surətdə zəbt edilməsi başladı.
  İngilislər və fransızlar rus ordusuna müqavimət göstərə bilmədilər. Və ay yarımda almanlar məğlub oldular və Fransa, Belçika və Hollandiyanı təslim olmağa məcbur etdilər.
  Sonra fürer İspaniya və Portuqaliyanı işğal etdi, Danimarka və Norveçi tutdu. Rusiya İsveçi işğal etdi.
  Müharibə demək olar ki, birtərəfli idi. Yerli əhalinin dəstəyi ilə Rusiya Hindistanı, Hind-Çinini, Əfqanıstanın cənubunu, İranın cənubunu, Yaxın Şərqi tutdu və Misirə girdi.
  Təbii ki, müstəmləkə qoşunları çar ordusuna müqavimət göstərə bilmədilər və bunu da istəmirdilər. Afrikanın fəthi yolların olmaması və kommunikasiyaların uzanması səbəbindən bir qədər ləngidi. Almanlar Afrikadan Cəbəllütariq və Mərakeşdən, ruslar Misirdən, sonra isə Sudandan keçiblər.
  Bununla belə, ərazi ingilis və ya fransız qoşunlarının müqavimətindən daha çox maneə idi. Onların sayı az idi və zəif silahlanmışdılar və əsasən yerli aborigenlərdən idi. Kim nə bilirdi, nə də döyüşmək istəyirdi.
  1940-cı ildə Hitler Britaniyaya enməyə cəsarət etmədi. İlk vaxtlar o qədər də uğurlu alınmayan hava hücumuna başladı. Lakin 1941-ci ilin yazında rus təyyarələri döyüşə girdi və İngiltərə ölümcül təzyiqlərə məruz qalmağa başladı.
  Avqust ayında ortaq Alman-Rusiya qoşunlarının enişi izlədi və iki həftəlik inadkar döyüşlərdən sonra London ələ keçirildi.
  Bundan sonra Avstraliya və Yeni Zelandiya da daxil olmaqla bütün şərq yarımkürəsi rus, alman və italyan oldu.
  Amma yenə də ABŞ var idi.
  Çar Vladimir Amerikaya hücum etmək qərarına gəldi. Hitler və Mussolini bu qərarda onu dəstəklədilər. Üçüncü Reyx qoşunlarını İslandiyaya, sonra isə Qrenlandiya və Kanadaya, Çar Rusiyası isə Alyaskaya köçürdü. Qüvvələr, təbii ki, qeyri-bərabərdir. ABŞ-ın kifayət qədər zəif tank donanması və bütün müstəmləkələri ilə birlikdə Rusiyadan daha az əhalisi var. Baxmayaraq ki, iqtisadiyyat inkişaf edib. Ancaq belə bir canavar müqavimət göstərə bilməz.
  1943-cü ildə hücuma başlayan rus ordusu iki qış ayında Alyaskanı sürətlə işğal etdi. Yazda isə almanlarla birlikdə Kanadanın demək olar ki, hamısını ələ keçirdilər.
  Braziliya, Venesuela, Meksika və digər ölkələr ABŞ-a müharibə elan etdilər.
  Rus qoşunlarının Amerikanın şimal ştatları boyunca hərəkəti başladı. Qüvvələr, təbii ki, qeyri-bərabərdir. Rusiya və Almaniya həm keyfiyyət, həm də kəmiyyət baxımından daha yaxşıdır.
  Nataşa, Zoya, Avrora və Svetlana adlı qızlar dünyanın ən yaxşı Kondratenko-3 tankında, uzun lüləli və sürətli atəş topu olan mobil maşında döyüşürlər. Çox çevik, aşağı siluetlə.
  Kondratenko-3 tankının çəkisi qırx tona yaxındır və yaxşı qorunur. Silah, 76 mm-lik kiçik kalibrinə baxmayaraq, yüksək ilkin mərmi sürətinə malikdir.
  Şermanlar, bu tanka heç bir bucaqdan daxil olmaq olmaz. Belə ki...
  Ayaqyalın və bikinidə döyüşən qızlar amerikalıları sadəcə məhv edir və xeyli gülürlər.
  Xüsusən də Nataşa... Və çılpaq barmaqları ilə coystikə basaraq deyir:
  - Rusuma şöhrət!
  Zoya da vurur. O, bunu çılpaq ayaq barmaqları ilə edir, joystik düymələrini basaraq qışqırır:
  - Və bütün doğma torpaqlarımız!
  Sonra Aurora atəş açır. Düşmənə zərbə endirir və dişlərini açıb deyir:
  - Və daha yüksək güclər arxamızdadır!
  Qız da çox alovlu göz qırpır! O, çılpaq ayaq barmaqlarını joystik düymələri kimi sıxır.
  Sonra Svetlana atəş açır. Belə kəskin və parlaq qız. Ağzından günəş şüaları saçır. Və o da oxuyur:
  - Mən dünya ulduzuyam! Mən hətta Şeytandan da sürətli qaçıram!
  Belə qızlarla şeytanın özü qorxulu deyil. Çikaqonu sıx şəkildə əhatə edən amerikalıları döyürlər.
  Və heç kimi oradan buraxmadan. Dağıntı, deyək ki, əhəmiyyətsizdir. Bunlar qızlardır.
  Beləliklə, Çikaqo qarnizonu təslim olur. Bizimkini bilin!
  Rus tankları isə artıq Nyu-Yorka yaxınlaşır. Çar Vladimir məmnuniyyətlə əllərini ovuşdurur. Ruslar heç bu qədər irəli gediblərmi?
  Qızlar da havada cəsarətlə döyüşürlər. Məsələn, sevimli bir cüt: Maria və Mirabela.
  Ayaqyalın və bikinili gözəllər hesab yığırlar. Onlara qarşı çıxmaq üçün sözün əsl mənasında heç nə yoxdur. Buradakı qızlar çox gözəl və gözqamaşdırıcı dərəcədə aqressiv və dəqiqdirlər.
  Maria bir atəş açdı, onlarla təyyarəni vurdu, bir partlayışda və oxudu:
  - Doğma yurdumuza şöhrət! Rusiyanın adı ilə!
  Mirabela da atəş açıb qışqırdı:
  - Amma böyük gücdə bir lider var,
  O, slavyanları döyüşə çağıracaq...
  Onlar Rusiyanın öhdəsindən gələ bilmirlər -
  Vladimir padşah olanda!
  
  Sərtdən, güclüdən, dəmir iradə ilə,
  Görünüşü isə metal kəsmək kimidir...
  Rusların daha yaxşı həyata ehtiyacı yoxdur -
  Bu, yalnız insanların xəyal etdiyi şeydir!
  Bəli, bu qızlar döyüşməkdə, oxumaqda ustadırlar...
  Yeri gəlmişkən, Nyu-Yorka hücumun ortasında ilk rus kosmonavtı kosmosa uçdu və Yer planetinin ətrafında uçdu. Bu da Romanovlar sülaləsinin çar Rusiyasının növbəti uğurudur.
  Sonra Nyu-York qarnizonu təslim oldu və Vaşinqton tezliklə yıxıldı. Və 3 sentyabr 1943-cü ildə ABŞ tamamilə təslim oldu. Beləliklə, 1940-cı il mayın 15-də başlayan İkinci Dünya Müharibəsi başa çatdı. Müharibə Rusiya üçün şanlı və qalibiyyətlidir.
  Təbii ki, bu müharibədən həm Hitler, həm də Mussolini çox şey qazandı. Hər iki diktator Afrikada, bəziləri Avropada və ABŞ-da mülk əldə etdi. Avropa nəhayət ölkələr arasında bölündü. Və referendumdan sonra Bolqarıstan Rusiyanın tərkibində Bolqarıstan krallığına çevrildi.
  Görünür ki, dünya yenidən bölüşdürüldü və koloniyalar həzm oluna bilər. Amma Hitler, təbii ki, daha çox istəməsəydi, Hitler olmazdı. Xüsusilə, Rusiyanı məğlub edin. Və onun ərazisini ələ keçirin.
  Və əlbəttə ki, almanlar yeni, daha güclü silahlara çox ümid edirdilər. "E" seriyalı tanklar və ballistik raketlər, xüsusən də uçan boşqablar.
  Bununla belə, Çar Rusiyası ballistik raketlərdə Üçüncü Reyxdən xeyli irəlidə idi və 1951-ci ildə, aprelin 12-də hətta Aya uçdu.
  Və "E" seriyalı tankların ruslardan keyfiyyətcə üstünlüyü yox idi.
  Və yalnız uçan boşqablar bir sirr idi. Laminar axın sayəsində onlar hər cür atıcı silahlara tamamilə toxunulmaz oldular. Ancaq eyni zamanda özləri də atəş aça bilmədilər.
  Mussolini öldü və oğlu taxta çıxdı. Hitler ona təzyiq etdi və gənc Rusiya ilə döyüşməyə razı oldu. 20 aprel 1955-ci ildə yeni, üçüncü dünya müharibəsi başladı. Hitlerin tərəfində: İtaliya, Braziliya, Argentina, Çili, Meksika, bir sözlə, bütün Latın Amerikası, Rusiyaya dəstək verən Kubadan başqa. Və dünyada başqa ölkələr yox idi! Üçüncü dünya müharibəsi 1955-ci il aprelin 20-də başladı. Çar Vladimir isə hakimiyyətinin ən ciddi problemi ilə üzləşdi.
  Ona təsəlli verə biləcək yeganə şey budur ki, bu müharibə Yer planetindəki müharibələr tarixində sonuncu olacaq. Çünki bütün dünya ölkələri orada iştirak edir!
  Yaxşı, müharibə başlayandan sonra onu açmaq lazımdır! Hitlerin hücumu xüsusilə gözlənilməz olmadı. Macarıstan, Yuqoslaviya, Rusiyanın məhdud muxtariyyətli hissəsi, onların kralı III Vladimir. Albaniya İtaliya tərəfindən tutuldu. Hər şey qaydasındadır. Almanlar Şərqi Prussiyadan, Avstriyadan, İtaliyadan cənubdan irəliləməyə çalışırlar. Afrikada isə döyüşlər gedir. Və Latın ölkələrinin ABŞ-a qarşı koalisiyası. Amma orada çox aktiv deyillər. Yalnız indi müharibə elan edilib.
  Bu arada Hitler əsas qüvvələrini Avropaya köçürdü.
  Və cəhənnəm müharibəsi başladı. Bəşər tarixində sonuncu genişmiqyaslı müharibə.
  Macarıstanda əsas zərbəni almanlar Budapeşt istiqamətində vurdular. Oleq Rıbaçenko orada döyüşüb. Hələ on yaşına yaxın bir oğlan olaraq qaldı. Düzdür, fiziki cəhətdən çox güclü, əzələli, sürətli və ən əsası dağlı kimi, ölməz. Bəli, yazıçı və şair Oleq Rıbaçenko ölümsüzlük aldı, ancaq bir şərtlə ki, o, təxminən on yaşında bir oğlan olsun və Rusiyaya uşaq, lakin çox güclü və sürətli bir bədəndə xidmət etsin. Və 1904-cü il yanvarın 1-dən uşaqdır. Mən Port Artura bir kabin oğlanı kimi qoşulanda. Yaxşı, o, ən kiçik oğlan deyil, amma əvvəldən güclü və sürətli idi və onu gəmiyə götürdülər.
  Üstəlik, bunun çox kiçik olub-olmadığına şübhə etdikdə, Oleq Rıbaçenko mərc etmək üçün barmaqları ilə mis sikkə əydi. Bundan sonra o, danışmadan gəmiyə mindirildi.
  Oğlan bütün müharibələrdə iştirak edərək çoxlu mükafatlar qazandı. Zabit oldu. Amma yenə də uşaq kimi görünürdü. Buna görə də ona çoxsaylı şücaətlərə görə mükafatlar verilsə də, əbədi oğlana kapitandan yüksək heç nə verilməyib. İndi də Oleq Rıbaçenko yarım əsrdən artıqdır ki, ordudadır. Siz çoxdan zabit təqaüdü almısınız, amma sağlamlığınız pisdirsə, niyə xidməti tərk edirsiniz?
  Üstəlik, kompüterlər, oyun konsolları, televizorlar olmadan bu, bir növ darıxdırıcıdır. Orduda isə kapitansan, heç olmasa əsgərləri idarə edirsən. Bəli, vaxt hələ də uçur.
  Generalissimo Kondratenko vəfat edib. Uşakovu üstələyən böyük admiral Kolçak da öldü. Oleq Rıbaçenkonun işə başladığı insanların çoxu artıq xidmətdə deyil.
  Daha dəqiq desək, Port Arturun mühasirəsindən sonra veteranların demək olar ki, hamısı həlak olub. Yalnız Vovka qaldı. O da o vaxt kəbin oğlu idi, indi isə artıq ağbirçək babadır. Həqiqət hələ də xidmət edir. Və Oleqin bədənində bir dənə də olsun yarası olmayan oğlan olaraq qalmasına təəccüblənir . Bu, bütün rus, çar ordusunda tanınan bir hadisədir. Həqiqət budur ki, o, çox yaxşı mübarizə aparır.
  Oğlan Oleq ayaqyalındır, onun üçün daha xoş və çevikdir. O, silah arxasınca silahı hədəfə alır və Alman E seriyası tanklarına atəş açır. Nasist avtomobilləri sadəcə olaraq nəhəngdir. Və heç nə onlara mane ola bilməz.
  Amma əbədi oğlan o qədər dəqiq vurur ki, metalı deşir. Krautları çəkir, qüllələri yıxır və oxuyur.
  - Çar Vladimir, rus çarı...
  Pravoslav suveren!
  Tezliklə dünyanı fəth edəcəyik,
  Axı başımızda keruvlar var!
  Hitler bitəcək
  Və kim qulaq asdı - yaxşı!
  Oğlan isə ayaqyalın, uşağının ayağı ilə qumbara atır. Bozsaqqal Vovka sadəcə başını bulayır.
  Yazıçı və şair Oleq Rıbaçenko XX əsrdə uşaq olaraq əlli ildən çox vaxt keçirdi. Və etiraf etməliyəm ki, çox şey görmüşəm. Ölməz olduğu üçün o, qorxu hissini çoxdan itirmişdi. Və müharibə ona kompüter strategiyası oyununu xatırlatdı.
  Oynamaq asan və əyləncəli idi. Həm də döyüşmək çox xoş idi. Çılpaq ayaqlarınızın altında səhər şehinin olduğu və əbədi bir oğlanı çimdiyiniz zaman və qaydalara uyğun olaraq şort geyinmədiyiniz zaman yaxşıdır!
  Oleq Rıbaçenkoya şortda və ayaqyalın qaçmağa icazə verilir. Uşaq Port Arturda soyuqda belə ayaqqabısız gəzməyi öyrənib. Axı ölməz bir bədən soyuqlaya bilməz, xəstələnə bilməz və sən tez soyuğa öyrəşirsən, bu da zərər vermir. Eynilə Peter Pan kimi. Və qarda ayaqyalın qaçmaq demək olar ki, xoşdur. Hərəkət edərkən soyuqluq praktiki olaraq hiss edilmir, yalnız hərəkətsiz oturduğunuz zaman yalın ayaqlarınız bir az sərtlik hiss edir! Ancaq bir oğlan üçün bu kiçik bir şeydir.
  Amma cadugər qızlar da var Nataşa, Zoya, Aurora, Svetlana! Onlar da müharibədə iştirak edirlər. Amma hər zaman yox, epizodlarda. Ən çətin olanda Vysokaya dağını tutmağımıza kömək etdi. Ayaqyalın gözəllər orada və bikinidə döyüşürdülər. Çılpaq barmaqları ilə kəskin itilənmiş diskləri atdılar.
  Və qılıncla kəsdilər. Və Oleq Rıbaçenko daha sonra pulemyotdan atəş açdı - onun böyük yoldaşlarını öldürdülər. Nəticədə samurayların hücumu sona çatdı və Vysokaya dağı sarsılmaz oldu!
  Qızlar isə ən yüksək siniflərini və Valkyrie akrobatikasını nümayiş etdirdilər.
  İndi isə almanlar müdafiəyə keçirlər. Çar ordusu müharibəyə hazırdır. Fürer taktiki sürprizə nail ola bilmədi.
  Rus qoşunları isə cəsarətlə döyüşür. Deyəsən, Hitler belə bir müharibəyə başladığına görə özünü bir neçə dəfə söyəcək. Üstəlik, fürerin Avropanın üçdə ikisinin və Afrikanın üçdə birinin silah altında olmasına baxmayaraq, lakin yenə də
  Rusiyaya rəqib deyil.
  Həm də əsgərlərin sayı. İtalyan qoşunları isə zəifdir. Latın Amerikası ölkələri müharibədə ləng iştirak edir. Onların ordusu həm texniki, həm də təşkilati baxımdan çox yaxşı deyil.
  Beləliklə, Rusiya hələ də düşməni dərindən müdafiə edir.
  Kondratenko-6 tankı bu seriya ilə mübarizə aparmağa kifayət qədər qadirdir. "Nikolay"-4 isə daha ağırdır və özünü çox güclü maşın kimi göstərir.
  Ruslar daha ağır alman canavarları ilə döyüşə bilər.
  Xüsusilə "Nikolay"-4-də Alenkanın heyətində qız çox gözəl və bikinidə görünür.
  130 mm çaplı silah. Faşistləri necə vurur. Hitlerin çar Rusiyasına hücumu əbəs idi. Bu onun üçün asan gəzinti deyil, döyülməkdir.
  Anyuta çılpaq barmaqları ilə joystik düyməsini basdı və oxudu:
  - Rusiya və sona qədər azadlıq üçün!
  Və gözəllik necə güləcək!
  Sonra Avqustin düşmənə mərmi atacaq. Metalı parçalayacaq və oxuyacaq:
  - Gəlin ürəkləri bir ağızdan döyündürək!
  O, həmçinin çılpaq barmaqları ilə joystik düymələrini basacaq. Bu, həqiqətən sərin qızdır!
  Və burada Maria döyünür. Və faşistləri parçalayacaq. Və düşməni məhv edin.
  Eyni zamanda çılpaq ayaq barmaqlarından istifadə etməklə. Və o da oxuyacaq:
  - Vətənimizin adı ilə, müqəddəs! Qoy döyüşçü sadəcə sərin olsun!
  Və o, gülüb dişlərini göstərəcək!
  Və sonra Olimpiada sizi ağır mərmi ilə vuracaq. O, sizə lazım olan şeydir, qızlar - ən şirəli alma suyu!
  Və yenə qızlar E-50-ni yardılar, qülləni yıxdılar və güldülər.
  Alenka bir mərmi göndərdi, E-100-ü əzdi və onu deşdi. Və çılpaq barmaqlarınızdan istifadə edin. Qız niyə oxudu:
  - Düşməni sındır!
  Anyuta isə çılpaq ayaqları ilə ətrafa çırpılır və xırıldayır:
  - Fritzlər qapalıdır!
  Sonra Avqustin vuracaq. Həm də çox dəqiq və çılpaq ayaq barmaqlarından istifadə edərək, cooing:
  - Hitler bitdi!
  Və sonra Maria çox aqressiv əlavə edəcək. Faşistləri əzəcək və cığal çəkəcək::
  - Kim qulaq asdısa, afərin!
  Və dilini göstərəcək!
  Və sonra Olimpiada rəqiblərini öldürən bir mərmi göndərir.
  Həm də yalın ayaqdan istifadə edərək və mahnı oxumaqla:
  - Ümumilikdə satıldı!
  Və yenə qız dilini götürüb göstərəcək.
  Beləliklə, doğrayırlar ...
  Almanlar, hücumun əvvəlindən bir aylıq döyüşdən sonra əlli kilometrdən yüz kilometrə qədər irəlilədilər və böyük, hətta böyük itkilərə məruz qaldılar. Və Afrikadakı italyanlar özlərini tamamilə bir qazanın içində tapdılar və mühasirəyə aldılar. Onların qoşunları əhəmiyyətsiz şəkildə məğlub olurlar.
  Mayın 21-də Adolf Hitler on beş yaşından altmış beş yaşına qədər silah daşıya bilən hər kəsin orduya çağırılmasını əmr etdi. Çar ordusu ehtiyatlar hazırlayırdı.
  Məlum oldu ki, alman diskli təyyarələri praktikada o qədər də qorxulu deyil. Düzdür, rus təyyarələri qoçlarla hücum edə bilir. Lakin çar ordusunun maşınlarının yüksək manevr qabiliyyəti sayəsində bunun qarşısını almaq olar.
  Və Hitlerin toxunulmaz möcüzə silahına olan ümidi heç də özünü doğrultmadı.
  Çar ordusu hələ də özünü müdafiə edirdi. Qabaqcadan qazılmış güclü müdafiə xətləri, güclü müdafiə. Qoy Hitler tükənsin. Ancaq Afrikada daha zəif italyan müttəfiqinə təzyiq edə bilərsiniz.
  Fürer Çar Rusiyası ilə müharibəyə qərar verməsəydi, şübhəsiz ki, Almaniyanın böyük, hətta ən böyük lideri kimi tarixə düşəcəkdi. Beləliklə, cin dünyanı idarə etmək istədi və bundan nə çıxdı?
  Rus qızları dünyanın ən gözəl qızlarıdır.
  Oleq Rıbaçenko həmişəki kimi döyüşün önündə gedir. Ona nə güllə, nə də qəlpə toxuna bilməz. O, sərt oğlan və soyuqqanlı oğlandır.
  Şortikli və ayaqyalın bir oğlan, nasistlərə qarşı. Və onlara qumbara atır və qurğuşun yağışında qaçır.
  Bəli, heyf ki, parlaq Kondratenko yoxdur, amma gənc və bacarıqlı komandirlər var. Xüsusilə, Birinci Dünya Müharibəsi illərində artıq fərqlənən feldmarşal Vasilevski. Və enerjili və məharətlə əmr edir.
  Və Fritz, çətin bir müdafiə ilə qarşılaşaraq, ümidsizcəsinə bu vəziyyətə düşür. Ancaq yenə də sındırmağa çalışırlar.
  Oleq Rıbaçenko, bu əbədi oğlan gülür, dişlərini açır və oxuyur:
  - Vətənim! Mənim müqəddəs Vətənim!
  Həm də yalın ayaqları ilə qumbara atmaq kimi.
  Və burada Nataşa, Zoya, Aurora və Svetlana döyüşə girdi. Onlar əbədi cadugər qızlardır, Ailənin müqəddəs Tanrısının xidmətçiləridir. Onlar həmişə döyüşmürlər, əks halda Rusiya bütün dünyanı fəth edərdi. Ancaq həmişə təsirli və təəccüblüdür.
  Qızlar öldürməyi sevirlər: bunlar qızlardır!
  Və faşistlərin arasından necə keçəcəklər, onları necə vuracaqlar...
  Və çılpaq barmaqları ilə disklər atır, Krautları öldürürlər.
  Nasistlər bataqlığa düşür və getdikcə daha çox itki verirlər. Vasilevskinin böyük strateqi Afrikada nasistləri və italyanları məğlub etməyi təklif edir. Beləliklə, daha çevik və daha yaxşı manevr qabiliyyətinə malik olan rus tankları üstünlük qazanacaq. Avropada isə qoy faşistlər bundan qaçsınlar. Belə ki, onlar öz resurslarını tamamilə tükəndirsinlər.
  Çar Vladimir bu planı qəbul etdi. Və Afrikaya yeni qüvvələr köçürüldü.
  Elizabet və onun ekipajı Liviyada döyüşərək, İtalyan bölmələrini kəsdi. Orada istidir və qız bikinidə yaxşı görünür. Onlarda ən yeni Kondratenko-6 tankı var, orada döyüşçülər italyanların və fritselərin mövqelərini keçərək onları inamla məğlub edirlər.
  Elizabet kiçik Mussolini imperiyasının tankına atəş açır və deyir:
  - Xəz palto və kaftan dənizlərdə, dalğalarda gəzir!
  Və təbii ki, çılpaq ayaq barmaqlarından istifadə edir.
  Sonra Yekaterina vurur. Alman maşınına yumruq atıb qışqırır:
  - Rusiyada Çar Vladimir qəhrəmandır!
  Yelena onun arxasındadır, Fritsin özüyeriyən silahını döyür və cik-cik edir:
  - Yaşasın Hitlerə vətən üçün!
  Və nəhayət, Olimpiada mərmi buraxacaq. O, krautları əzəcək, əzəcək və cırıldayacaq:
  - Nəticə əla olacaq!
  Həm də uşaqların ayaqlarının yalın barmaqlarından istifadə edir.
  Afrikada, mayın sonu və iyunun əvvəllərində rus qoşunları əhəmiyyətli uğurlar əldə etdilər. Döyüşlər Liviya və Efiopiya ərazilərinə yayılıb. İyunun 12-də Tripoli süqut etdi. İyunun 15-də isə Efiopiyanın paytaxtı hərəkətə keçdi. Beləliklə, kiçik Mussolininin əsgərləri tökülməyə başladı. Təəssüf ki, atasını saxlaya bilmədi.
  Həm də onun fateh kimi şöhrəti. Lakin Mussolini ingilis və fransız koloniyalarının bir hissəsini ələ keçirərək özünü Sezar hesab edirdi. Amma Sezarı ötüb keçmək mümkünsüz görünür.
  Oleq Rıbaçenko akkumulyatora əmr verərkən döyüşüb. Və o qədər mərdliklə ki, almanlar hər gün onun atəşindən onlarla tank itirirdilər. Onun oğlu hətta daha bir qızıl xaçla mükafatlandırıldı. Və hətta nəhayət ona çoxdan layiq olduğu mayor rütbəsi verdilər.
  Əvvəllər uşağa oxşadığı üçün təyin olunmurdu. Ancaq oğlan görkəmli qəhrəmanlıq göstərdi. Və mübarizə qabiliyyəti.
  22 iyun 1955-ci ildə Afrikadakı rus qoşunları nəhayət İtaliya Somalisini ələ keçirdilər. Və 25 iyun 1955-ci ildə Efiopiyadakı italyan qoşunlarının qalıqları təslim oldu.
  Çar ordusu inamla qalib gəldi. Üçüncü Reyxin ən yaxşı komandiri hesab edilən Mainstein gündəliyində yazırdı:
  - Cəhənnəm ayısını oyatdıq! İndi bizi parçalayırlar!
  İyunun sonunda almanlar o qədər böyük itki verdilər ki, Avropadakı hücumlarını dayandırmağa məcbur oldular.
  Çar Vladimir Afrikada təzyiqi artırmağı əmr etdi. Əvvəlcə Qaranlıq Qitə, sonra hər şey - görkəmli monarx dedi! 1955-ci il iyulun 1-də almanlar Skandinaviyada irəliləməyə cəhd etdilər. Və Stokholma doğru qaçdılar, lakin çox sıx müdafiəyə qaçdılar. Və çox böyük zərər gördülər.
  1955-ci il iyulun əvvəlində rus qoşunları Almaniyanın Əlcəzairinə daxil oldular.
  Liviya artıq çar Rusiyasının nəzarəti altında idi. Niger hücumu və ilmələri davam edirdi.
  Elizabetin tank heyəti nasistlərlə döyüşür. Çox istidir və qızlar hətta büstqalterlərini çıxarıblar və indi Kondratenko-6 tankında yalnız qısa tuman geyinirlər. Onlar faşistləri dəqiq atəşə tuturlar.
  Və onlar böyük nailiyyətlər istəyirlər.
  Çar Rusiyası hələ də avtokratik ölkədir. Və hələ də parlamenti yoxdur. Və inqilab baş vermədi və Duma qurulmadı. Kralların özləri də güclərini məhdudlaşdırmaq istəmirlər. Ancaq Fürer və Duce diktatorlardır. Yəni avtoritar rejimli iki sistem arasında müharibə gedir.
  Lakin Çar Rusiyası üçün bu, daha təbiidir. Və inadkar və davam edən döyüş baş verir.
  Elizaveta çılpaq barmaqları ilə joystik düyməsini sıxır və mərmi atır. Öz-özünə pıçıldayır:
  - Nasistləri parça-parça edək!
  Yekaterina da çılpaq ayaq barmaqları ilə joystik düyməsini basdı və mırıldanaraq qatili buraxdı:
  - Gəlin Hitleri yerə yıxaq!
  Yelena da döyür, faşistləri döyür və qışqırır:
  - Biz səni parçalayacağıq!
  Həm də dişlərini necə açır! Və yalın ayaqları ilə joystik düymələrini sıxır.
  Sonra olimpiada sizi alt-üst edəcək və bu, nə qədər axmaqlıq olacaq. O, hər kəsi parçalayacaq və guruldayacaq:
  - Cəhənnəm bir keçid və ekipaj!
  Çılpaq ayaq barmaqlarınızla joystik düymələrini basmağı unutmayın. Və düşməni məğlub et.
  Döyüşçülər həqiqətən çox cəsur və parlaq xarakterlidirlər.
  Oleq Rıbaçenko isə fritzelərin növbəti hücumunu dəf etdi və oxudu:
  - Vətən və Çar Vladimir üçün - tələsik!
  Bəli, real tarixdə belə özünü Rusiya imperatoru elan edən III Vladimir, Romanovlar Evinin başçısı olub. Və o, həqiqətən də 1938-ci ildə rəsmi hakimiyyətə başladı. Və sonra Vladimir əsl padşah və böyük bir kral oldu! Vladimir Kirilloviç Romanov bütün Yer kürəsinin imperatoru olmaq şansı olan bir çardır!
  Qələbədən sonra, daha doğrusu hücumu dəf edən Oleq Rıbaçenko tabeliyində olanlarla kart oynamağa başladı. Şortikli, açıq saçlı, çox əzələli və cırıq bir oğlan ağ saçlı döyüşçülərlə oynayırdı. Təəccüblüdür ki, Oleq onların hamısından yaşlıdır. Amma bu oğlan özünü kəsir.
  Port Arturu xatırlayaraq, Rusiyanın şöhrətinin gəldiyi qəhrəmanlıq müdafiəsi. Bunun üçün böyük şöhrət...
  Ölməz oğlan dedi:
  - Bütün problemlərimizi belə həll edəcəyik! Tezliklə insanların bir-birini öldürməyəcəyi bir zaman gələcək!
  Əsgər və zabitlər razılaşdılar:
  - Əlbəttə, cənab mayor! Öldürməyəcəklər!
  Oleq çoxlu medalları olan lentə baxdı. Bəli, onsuz da o qədər çox əmr var, çox az general var. Həm də titul almaq yaxşı olardı. Şahzadə, qraf, hersoq!
  Hersoq Rıbaçenko - gözəl səslənir!
  Və oğlan daha hündür tullandı və dönər masada fırlandı.
  Almanlar hücuma keçməyə çalışdılar, lakin yenidən dəf edildi və çox böyük düzəlməz zərər gördü.
  İyul ayı ərzində rus ordusu Afrikada yeni, böyük uğurlar əldə etdi. Çar ordusunun hücumunun ağırlığı orada idi. Əlcəzairdə çoxlu ən yaxşı rus silahları var. Ayın sonunda isə almanlar mühasirəyə alınaraq qazanda məhv edilir.
  Avqust ayında rus qoşunları Mərakeşə soxuldu. Qızlar Kondratenko-6 tankının üzərində amansızcasına döyüşərək tankın qalınlığına giriblər.
  Ara-sıra almanların təslim olması və şəhərlərin alınması barədə xəbərlər gəlirdi.
  Nigeriyada və müxtəlif yerlərdə döyüşlər gedirdi. Ruslar həm sayca, həm daha çox mobil texniklər, həm də irqçi faşistlərin özlərinə qarşı çevirdiyi yerli əhalinin dəstəyini aldılar.
  Afrika həqiqətən Hitler və Kiçik Mussolininin strategiyasında zəif həlqə oldu.
  Orada Rusiya üstün oldu... Sentyabrda isə yavaş-yavaş qüvvələri çəkərək Norveçə keçdilər. Nasistlər böyük itki verdilər. Alenka və ekipajı tanka minirdilər. Ən yeni tank "Nikolay"-5 ağırdır və özünü E seriyasından daha təkmil göstərdi.
  Hətta E-200 kimi güclü tanka çar maşınının silahı daxil oldu.
  Çılpaq barmaqları ilə joystik düymələrini basan Alenka məmnuniyyətlə əllərini ovuşdurdu:
  - Vermaxtı qıra bilən mənəm!
  Anyuta da çılpaq barmaqları ilə düyməni basdı, alman maşınına yumruq vurdu və təsdiqlədi:
  - Wehrmacht-ı toza çevirəcəyik! Çarizmin gücü üçün!
  Sərin Avqustin atəş açıb qışqırdı:
  - Və biz kommunizm altında yaşayacağıq!
  Mariya bununla razılaşdı:
  - Bəli, çar kommunizmi dövründə!
  Və çılpaq ayaq barmaqları ilə joystik düymələrini basdı. Və eyni zamanda düşməni vurub əzəcək.
  Sonra Marusya qışqırır:
  - Tam dərəcədə!
  Həm də çılpaq barmaqları ilə joystik düyməsini sıxır.
  Rus qoşunları artıq Oslonu mühasirəyə alıb. Hər kol və ev üçün döyüşlər var.
  Mərkəzdə çar ordusu yenidən alman hücumunu dəf edir. Oleq Rıbaçenko həmişəki kimi ön cəbhədədir və inamla döyüşür. Rusiya artilleriyası saat mexanizmi kimi işləyir.
  Hər şey dəqiq və doğrudur...
  Oktyabr ayında rus qoşunları nəhayət Afrikanı qurudan tədarükdən kəsərək Mərakeşi azad etdilər. Nasistlər özlərini bir növ qazanın içində tapdılar.
  Hətta qaranlıq qitədə. Hitler qəzəbdən titrəyirdi, lakin nahara heç nə yeyə bilmirdi.
  Hə, Rusa gəldi... Qış yaxınlaşırdı. Oleq Rıbaçenko qarın yağmasına baxmayaraq, hələ də ayaqyalın və şortiklə qaçır. Yaxşı, oğlan - nə alsan! Və tamamilə qorxmaz bir oğlan.
  Və çılpaq barmaqları ilə qumbara atır.
  Və oxuyur:
  - Qoy yöndəmsiz qaç,
  Zirehli tanklar gölməçələrdən...
  Damda pulemyot var -
  Çeburaşka atıcısı,
  Timsah pulemyotçu!
  Şakoklyak hücumda!
  Terminator oğlan yalın ayaq barmaqları ilə qumbara ataraq nasistləri parçaladı və oxudu:
  - Və mən dinamitlə oynayıram,
  Yoldan keçənlərin gözü qarşısında!
  Krautlar yarasalardan necə çəkinirlər!
  Hamı uzanır, mən də gedirəm!
  Və oğlan həqiqətən çox gülməli! Amma o, artıq əlli ildən artıqdır ki, ordudadır. Və bir az şeytan! Sarışın olsa belə!
  Oleq Rıbaçenko yenə yalın ayağı ilə qumbara atır və qışqırır:
  - Çar və Nikolaya və Üçüncü Vladimirə şöhrət!
  Və düşündüm ki, Vladimir Kirilloviç Romanovu Vladimir Putinlə səhv salmasınlar! Romanovların böyük çarları heyrətamiz bir ailədir! Rusiyanı ən böyük imperiya edənlər!
  Və Putin kimi şansdan korlanmış deyil!
  Lakin rus qoşunları daha bir hücumu dəf edir.
  Noyabr gəlir. Nasistlərin gücü tükənir. Ancaq döyüşə yeni ehtiyatlar atırlar. Onlar artıq Afrikada bitmək üzrədir. Faşistlər üçün çətindir.
  Buna görə də qəzəblərini məhbuslardan çıxarırlar. Onlar gözəl Nikoletta ilə qarşılaşdılar. Onu alt paltarına qədər soyundurdular və noyabrın təzə qarından keçirdilər.
  Əlləri bağlı, demək olar ki, çılpaq bir qız ayaqyalın, zərif ayaq izlərini buraxaraq qar uçqunu ilə gəzir. O çox gözəldir. Almanlar isə onun arxasınca gedirlər və qamçılayırlar. Özlərini bir gözəlliklə döyürdülər, döyürdülər. Onun zolaqlı kürəyindən qan axır.
  Nikoletta dişlərini daha bərk sıxdı. Və qürurla başını qaldırır. Mis-qırmızı saçları isə proletar bayrağı kimi dalğalanır.
  Çılpaq ayaqları da qırmızı oldu, amma qız bir qaşını belə qaldırmadı.
  Bu onun fenomenal cəsarətidir.
  Baxmayaraq ki, faşistlər onu artıq götürüb məşəllə çılpaq sinələrinə yapışdırıblar. Amma yenə də qız yalnız titrəyirdi, amma qışqırmırdı.
  O qədər böyük inamı var ki...
  Qız çarxın üstünə çəkilir və oynaqları bükülür. Sonra ayaqyalın ayaqları altında od yandırırlar. O, gözəlin yalın ayaqlarını yalayır. Və isti zəncirlərlə gözəlin çılpaq bədənini qamçılayırlar.
  Nicoletta cavab olaraq mahnı oxudu;
  Mən Çernoboq, pis Tanrının qızıyam,
  Xaos yaradıram, dağıntılar səpirəm...
  Mənim böyüklüyüm aşılmaz,
  Ruhumda ancaq qəzəbli intiqam yanır!
  
  Uşaqlıqda bir qız yaxşı şeylər istədi,
  O, şeirlər yazır, pişikləri yedizdirirdi...
  Səhər tezdən durdu
  Onun üstündə keruvların qanadları çırpılırdı!
  
  Amma pisliyin nə olduğunu öyrəndim,
  Bu dünyada səni bədbəxt edən şey...
  Nə demək istəyirsən, yaxşı deyirsən?
  Mən ehtirasla məhvə aşiq oldum!
  
  Və qızlıq şövqünü göstərdi,
  O, necə də parıldayan Allahın qızı oldu...
  Biz kainatın genişliyini fəth edəcəyik,
  Gəlin güc nümayiş etdirək, çox güclü!
  
  Böyük ata bu Çernoboq,
  O, kainata xaos, müharibələr gətirir...
  Svaroqa kömək etmək üçün dua edirsən,
  Əslində, mükafat alırsınız!
  
  Ona görə dedim ki, Allah rəhmət eləsin.
  Qəzəbin ürəyində köpürməsinə icazə ver...
  Gəlin xoşbəxtliyi qan üzərində quraq, inanıram
  Qoy bətn ağzına qədər dolsun!
  
  Mən hiyləgərliyi, alçaqlığı və aldadıcılığı sevirəm,
  Zalım Stalini necə aldatmaq olar...
  Onu nümayiş etdirmək mümkün olmayacaq,
  Dünyada nə qədər duman var!
  
  Buna görə o, güclü bir hərəkət etməyi təklif etdi,
  Pisləri bir zərbə ilə məhv et...
  Amma mən çox qara Tanrıya aşiq oldum,
  Bütün məsələlərdə həm bunlara, həm də qəbrin o tayına!
  
  Mən pisliyə necə alışdım?
  Və ürəyimdə qəzəb, çılğınlıq vardı...
  Sevinc, yaxşılıq arzusu itdi,
  Qəzəb postamentdən nüfuz edən kimi!
  
  Bəs Stalin necə - o da pisdir,
  Burada Hitlerdən söhbət getmir...
  Çingiz xan o qədər gözəl quldur idi ki,
  Və nə qədər ruhu şikəst etməyi bacardı!
  
  Ona görə deyirəm ki, niyə yaxşı şeylər saxlasın,
  Bunda zərrə qədər də şəxsi maraq yoxdursa...
  Ağacdələn olanda ağlın kəsikdir,
  Mən axmaq olanda isə fikirlərim yox oldu!
  
  Bunu özümə və başqalarına deyirəm
  Qara mürəkkəb kimi gücə xidmət edin...
  Sonra kainatın genişliyini fəth edəcəyik,
  Dalğalar bütün kainata səpələnəcək!
  
  Biz pisliyi çox güclü edəcəyik
  Qəzəbə ölümsüzlük verəcək,
  Ruhu zəif olanlar artıq havaya uçub,
  Biz isə ən güclü insanlar buna inanırıq!
  
  Bir sözlə, biz hər yerdə hamıdan güclü olacağıq,
  Qan qılıncını kainatın üstünə qaldıraq...
  Bizim qəzəbimiz də onunla olacaq,
  Gəlin tale dolu bir çağırış qəbul edək!
  
  Bir sözlə, mən Çernoboqa sadiqəm,
  Bu qara qüvvəyə bütün qəlbimlə xidmət edirəm...
  Canım qartal qanadları kimidir,
  Qara Tanrının yanında olanlar yenilməzdir!
  Rusiya ilə Hitler koalisiyası arasında müharibə davam edirdi. Dekabr ayına qədər rus qoşunları nəhayət, italyanları Afrikada təslim olmağa məcbur etdi və orada almanları demək olar ki, bitirdi. Norveç də Krautlardan təmizlənib.
  İndi çar ordusu dekabrın 25-də hücuma keçdi. Şiddətli döyüşlər başladı. Qışda rus tankları daha güclü idi. Və düşmənin müdafiəsindən keçdi.
  Oleq Rıbaçenko, bu əbədi oğlan ayaqyalın və şortda qarda qaçaraq oxuyurdu:
  - Bu, bizim son və həlledici döyüşümüzdür! Biz Vətən uğrunda öləcəyik - əsgərlər arxamdadır!
  Rus tankları qaz turbinli mühərriklərlə çox sürətlidir. Faşistlər isə onları asanlıqla dayandıra bilməzlər.
  Burada "Nikolay"-5 irəliləyir. Orada şən oxuyan beş qız var:
  - Bizi heç kim dayandırmayacaq, rus dünyasını məğlub etmək olmaz!
  Və o, bir topdan partlayacaq! Bu, həqiqətən əla çıxır! Qızlar soyuqlara baxmayaraq bikinidə və ayaqyalındırlar. Və özlərini vururlar və dayanmağı düşünmürlər.
  Onların sadəcə vəhşi, qəzəbli gücü var.
  Alyonuşka çılpaq ayaq barmaqları ilə joystik düyməsini basıb alman vursa da, təkcə atəş açmağı deyil, həm də hekayələr yazmağı sevir.
  Məsələn, bir qızın pişik balasını xilas etmək üçün necə uzaqlara getdiyini yazdı. Otuz üç gün daşlı yolda ayaqyalın getdim, zərif ayaqlarım qanadı.
  Və yenə də heyvanı tapa bildi. Bunun üçün pəri istəyini yerinə yetirdi və qız şahzadə ilə evləndi.
  Alyonushka isə düşünürdü ki, rus ordusunda ona niyə ər lazımdır? Bir dəstə sevgilinin olması daha yaxşıdır. Və daha çox pul və zövq. Axı kişilər çox fərqlidirlər. Və onlarla təbii ki, müxtəlif yollarla həzz alırsan. Bəs ər? Onunla tez darıxacaq və cansıxıcı olacaqsınız!
  Ancaq böyüklər dünyasını yeni kəşf etməyə başlayan gənc daha maraqlıdır.
  Və Alenka Alman E-100-ü vuraraq yenidən atəş açır.
  Və o, qədim yunan ilahəsinin ayaqları kimi çox gözəl ayaqlarını hərəkət etdirir.
  Və sonra Anyuta vurur. Həm də çılpaq ayaq barmaqları ilə. Və alman topunu darmadağın edir.
  Bundan sonra qız deyir:
  - Rusiyada çox ağıllı insanlar var, amma Çar Vladimir çarların ən yaxşısıdır!
  Avqustin qeyd etdi:
  - Və II Nikolay pis deyildi! Oh, biz padşahları necə qiymətləndirəcəyimizi bilmirdik!
  Maria çılpaq ayaq barmaqları ilə nasistlərə atəş açaraq oxudu:
  - Ruslara itaət etmək lazımdır, saf ürəklə, daha müdrikliklə! Və Nikolayın izzəti üçün o, padşahların böyük padşahıdır!
  Və Marusya nəsə oxudu... O da ayaqyalın oynadı...
  Rus qoşunları irəliləyir. Oleq Rıbaçenko da mübarizə aparır. Hələ on yaşlı oğlandır. Ölümsüzlüyün qiyməti belədir. Bəli, amma özünü necə yaxşı və şən hiss edir! Onun çox enerjisi və qaynayan güc axını var.
  Oğlan yalın ayağı ilə qumbara atır və çığırır:
  - Mən pələngəm, pişik yox, indi içimdə yaşayır, Leopold yox, Bəbir!
  Oğlan-mayor həmişəki kimi yanır. Nasistlər onun qarşısını ala bilməzlər.
  Yanvarın 1-də rus qoşunları artıq öz ərazilərini alman və italyan qoşunlarından tamamilə təmizləyərək Üçüncü Reyxin ixtiyarına keçdilər.
  Eyni zamanda rus bölmələri Meksikaya daxil oldu. Yeni 1956-cı il gəldi.
  Ruslar üçün bu, yeni qələbələrlə başladı. Yanvarın 7-də Afrikadakı alman qoşunlarının qalıqları təslim oldu. Və bütün Qara Qitə rus oldu.
  İndi sahib Führer tamamilə vidalandığını başa düşdü. Və Rusiyaya danışıqlar təklif etdi.
  Çar Vladimirin cavabı:
  - Biz yalnız Üçüncü Reyxin və İtaliyanın qeyd-şərtsiz təslim olmasından danışacağıq!
  Nə hikmətli sözlər! Və müharibə davam edir. Oleq Rıbaçenko təbii ki, hücumun önündədir. Rus qoşunları Şərqi Prussiyaya daxil oldu. Burada müdafiə xətləri güclüdür. Düşmək üçün mübarizə aparmalısan və tez irəliləməyəcəksən.
  Sıçrayış vasitələrindən biri Alexander-4 bombaatanlı özüyeriyən silah idi. Çox güclü və öldürücü vasitə.
  Gözəl qızlar da burada bayram edirlər. Onlar joystik düymələrini basaraq çılpaq ayaq barmaqlarından istifadə edərək mərmiləri işə salırlar. Və düşmən bunkerlərini və həb qutularını məhv edirlər.
  Qızlar qarda cəsarətlə qaçırlar - rus qadınları bunun üçündür. Və hindlilər və çinlilər döyüşə atılır. Bunlar artıq sözün əsl mənasında səngərlərə yaxınlaşmaları öz meyitləri ilə doldururlar. Amma yenə də götürə bilirlər.
  Rus ordusu içəri girir.
  Bununla belə, strateq Vasilevski əsas zərbəni İtaliyaya ötürür - bu, daha zəifdir. Beləliklə, rus əsgərləri bir-birinin ardınca qələbə qazanırlar.
  Yanvar çox uğurlu oldu. Rus qoşunları italyanları devirdi və Alp dağlarını yəhərlədi. Fevralda isə Venesiyanı işğal etdilər. Və Lorbandiniyaya girdilər. Poznanı da aldılar. Almanlar geri çəkilirdi. Martın 2-də Klaypeda yıxıldı. Rus qoşunları Şərqi Prussiyadan yavaş-yavaş irəlilədilər, müdafiə çox sıx idi. Biz sözün əsl mənasında yolu mərmilərlə yandırmalı olduq.
  Ancaq İtaliyada makaron cəbhəsi çökdü. Və rus qoşunları Romaya qaçdı. 30 mart 1956-cı ildə İtaliya paytaxtına hücum başladı. Xalq Mussolini ailəsinin ambisiyalarını belə ödədi.
  İtaliyanın paytaxtı Roma hücuma məruz qalıb. Döyüş şiddətlidir. Baxmayaraq ki, italyanlar getdikcə təslim olurlar. Burada qızların döyüşməsi həm bikinidə, həm də ayaqyalın çox gözəldir. Döyüşçülər ayaqları ilə qumbara atır və Mussolininin əsgərlərini nokaut edirlər.
  Buradakı qızlar gözəl və təbii ki, çox seksualdırlar. Və titanların əzələləri ilə. Onların yalın ayaqları ilə qumbara atmaları isə sadəcə heyrətamizdir.
  Nataşa irəli gedir və hırıldayaraq atəş açır:
  - Qəlbimdə gözəl Vətən üçün, nurlu odum yanır!
  Zoya atəş açaraq oxuyur:
  - Gəlin, nailiyyətlərin qapısını açaq! İnancımız və padşahımız monolitdir!
  Və sonra Aurora, çılpaq barmaqları ilə, qırmızı saçlı qadın diskləri buraxacaq. Və kəsilmiş italyanlar düşür.
  Sonra Svetlana aqressiv oxuyur, dişlərini qaldırır:
  - Hamını öldürəcəyik! Hamını əzəcəyik!
  Ayaqyalın disklər atıb faşistləri üyüdürlər. Mussolini beləcə qızların əlinə keçdi. 1956-cı ilin aprel hücumu şiddətli və çox məcazi idi.
  Və burada tanklar sürür, gövdələrindən cəhənnəm od sütunları püskürür.
  Qızlar yalın ayaqları ilə irəliləyir və qumbara atırlar. Və necə qanlı bir şey tüpürəcəklər.
  Və güləcəklər...
  Nataşa həvəslə oxudu:
  - Çar Vladimir, Hitlerin üzünə yumruq vurun!
  Və sapfir gözləri ilə göz qırpacaq. Belə gözəl qız.
  Qızlar vəhşi qəzəblə qaçırlar. Pulemyotlarla vurdular. Düşməni biçdilər, faşistləri darmadağın etdilər. Və sonra Olimpiada davam edir. Və qüdrətlilərin əlində, qadın qəhrəman bir alov qurğusu tutur. Və onu götürüb səni vuracaq, amma sonra səni vuracaq.
  Faşistlərdən fişlər bütün istiqamətlərə uçur. Və döyüşçülər istədikləri qədər gülə bilərlər.
  Sonra oxuyacaq:
  "Mussolini döyüləcək!" Dostluğumuz monolitdir!
  Və yenə sapfir gözləri ilə bir göz qırpması kimi! Və o, faşistləri vuracaq.
  Nə istəyirdin? Roma bir vaxtlar Atillanın başçılığı altında slavyanlar tərəfindən alındı. İndi də bunu ruslar götürür.
  Şüa atıcı ilə rəqiblərini diri-diri qovuran Olimpias oxudu:
  - Ümidin parlaq günəşi,
  Yenə ölkə üzərində yüksəlir...
  Rusiya əvvəlki kimi qalib gəlir -
  Wehrmacht döyüşçüləri döyülür!
  
  Planet üzərində rus qartalı,
  Qanadlarını açıb uçacaq...
  Düşmən hesaba çəkiləcək -
  O, məğlub olacaq - qırıldı!
  Romanın süqutundan sonra italyan qoşunları kütləvi şəkildə təslim olmağa başladılar. Üçüncü Reyxin bu kiçik hərbi ortağı Mussolini imperiyası yanırdı.
  Rus qoşunları Neapolu demək olar ki, müqavimət göstərmədən aldı və Siciliyaya endi. Orada da demək olar ki, heç bir müqavimətlə qarşılaşmadılar. Və Hitler isterik idi.
  Mayın sonunda İtaliya tamamlandı. Yüz minlərlə əsir götürüldü.
  Rus qızları onları diz üstə qoyub, yalın ayaqlarını öpməyə məcbur edirdilər. Onlar itaətkarcasına dodaqlarını döydülər. Bəziləri, xüsusən də gənclər bunu həvəslə edirdilər.
  Qızlar məmnuniyyətlə mırıldandılar.
  Əbədi oğlan Oleq Rıbaçenko əsirlərini onun çılpaq, uşaq ayaqlarını öpməyə məcbur edirdi.
  Onlar bunu çox həvəslə etdilər. Oğlanlar çox yaraşıqlı, əzələli və sarışın idilər. Düzdür, o, hələ çox balacadır və xanımlarla daha ciddi iş görmək istəmirdi. Ancaq kobud dabanlar dillə qıdıqlandıqda - gözəldir!
  Oleq Rıbaçenko generalı ələ keçirdi və başqa bir əmr aldı. Hansı ki, mən çox qürur duyurdum.
  Kiçik Mussolini öz ətrafı tərəfindən xəyanətə məruz qaldı və Çar Rusiyası növbəti qələbəsini qazandı. Lakin Benedito Mussolini Sr İtaliyada öz rüsvayçılığını və faşizmin süqutunu görmək üçün yaşamadı. Lakin Almaniyada nasistləri də eyni aqibət gözləyirdi. Rus qoşunları 1956-cı il iyunun əvvəlində hücuma keçdi. Hücumun əsas istiqaməti Avstriya idi.
  Yelizaveta və onun Nikolay-5-dəki ekipajı almanlara qarşı hərəkət etdi. Rus qoşunları Vyananı mühasirəyə almağa çalışdılar.
  Fürer, əlbəttə ki, çətin vəziyyətə düşdü. Almanların Afrika, Skandinaviya və ABŞ-ın böyük hissəsi əldən getdi. İndi döyüşlər yalnız Üçüncü Reyxin ərazisində gedir. Hansı ki, almanlar üçün daha xoşagəlməz haldır. Rus qoşunları da Meksikaya daxil oldu. Ledi Qrey de Monka bu ölkədə bir tank heyətinə komandanlıq edir.
  Yelizaveta isə Vyana ətrafında "Nikolay"-a rəhbərlik edir. Onun əsas rəqibi E-50-dir ki, çarın maşını qurutmaq kimi nüfuz edir.
  Elizabet çılpaq ayaq barmaqlarından istifadə edərək joystik düymələrini basaraq atəş etdi.
  O, bir alman tankını vurdu və qışqırdı:
  - Müqəddəs Nikolay Rus üçün ürəyimizi verəcəyik!
  Yekaterina da çılpaq barmaqları ilə atəş açıb partnyorunu düzəltdi:
  - Vladimir demək daha doğru olar!
  Elizabet çılpaq ayaq barmaqları ilə yenidən atəş açaraq cik-ciklə dedi:
  - Amma yenə də Çinin əhalisini bizə verən, Rusiyanı yenilməz edən İmperator Nikolay oldu!
  Həqiqətən də, alman mövqelərinə hücum etmək üçün göndərilən piyadalarda cəbhə tamamilə çinli idi. Bizə sözün əsl mənasında meyitlər atdılar. Amma sındılar.
  Ruslar adətən təyyarələrdə və tanklarda döyüşürdülər. Çinlilərdən, hindlilərdən, asiyalılardan ibarət piyadalar. Çinlilər çoxdur. Bundan əlavə, parlaq başlı II Nikolay pravoslavlığı islah edərkən çoxarvadlılığı tətbiq etdi və əlavə çinlilər döyüşə göndərildi. Ruslar isə dul qadınları və subay çinli qadınları arvad alırlar.
  Hiyləgər strategiya.
  Çinlilər isə hücum edir, ölür və alman müdafiəsini yarırlar.
  Yelena çılpaq ayaq barmaqlarından istifadə edərək joystik düymələrini sıxır və yenidən Krautları vurur.
  Və oxuyur:
  - Müqəddəs Rus üçün cəsarətlə döyüşəcəyik!
  Bundan sonra qız onu götürüb göz qırpacaq. Və ağ dişlərini açır! Və o, çox aqressivdir.
  Və sonra Olimpiada geri dönəcək. O da çılpaq barmaqları ilə səni vurub əzəcək.
  Sonra qışqıracaq:
  - Mən ölümcül kobrayam!
  Qeyd edək ki, E-50 tankı təhlükəli ola bilər. Onun 100 EL uzunluğunda lüləsi olan 88 millimetrlik top sürətli atəşdir, dəqiqədə on iki mərmidir və çox dəqiqdir. Tez-tez zirehləri vurur və zərər verə bilər.
  Buna görə də qızlar əsas alman tankının yaxınlaşmasına imkan verməməyə çalışırlar. Xüsusilə yaxından, onun nüfuzetmə qabiliyyəti kəskin şəkildə artır. Alman mərmisinin nüvəsi isə ya uran, ya da volframdır. Düzdür, Afrika və Konqoda uran yataqları itirildikdən sonra alman qoşunlarının gücü qurumağa başladı.
  Qızlar isə çox gözəl, ayaqyalın və sərindirlər.
  Onlar özlərinə şövqlə oxuyurlar:
  - Bütün dünyaya bir ulduz kimi parlayır,
  Ümidsiz qaranlığın qaranlığından...
  Böyük qəhrəman Çar Vladimir,
  Nə ağrı bilir, nə də qorxu!
  
  Düşmənlər səndən qabaq geri çəkilir,
  Camaat sevinir...
  Rusiya sizi qəbul edir -
  Güclü bir əl idarə edir!
  Döyüşən qızlara qarşı heç nə deyə bilməzsən. Və onların ayaqları çox çılpaq və kəsiklidir. Əsir düşən almanlar onları öpəndə qızların da, kişilərin də xoşuna gəldiyi aydın olur. Döyüşçülər isə məmnuniyyətlə qışqırırlar.
  Onlar isə mirvari dişlərini çılpaq edirdilər.
  Bunlar çox gözəl qızlardır. Və çılpaq ayaq barmaqları ilə Elizabeth başqa bir faşisti döyür.
  Bundan sonra qışqırır:
  - Böyük Vətənə həmd olsun!
  Beləliklə, Ketrin vuracaq. Düşmən tankını vuracaq, Fritzləri öldürəcək və cığır atacaq:
  - Düşmənlərə ölüm!
  Və orada Elena da çılpaq ayaq barmaqlarından istifadə edərək joystik düymələrini basaraq təpikləyir. Və qışqırır:
  - Böyüklükdə Vətən üçün!
  Və sonra görkəmli olimpiada, həm də sarışın, mərmi atacaq. Və cingildəyəndə:
  - Böyük Rusiya üçün!
  Qızlar isə tam həvəslə doludur.
  Budur E-75 tankı. Onun silahı daha güclüdür: 128 mm və daha çox zərər verə bilər. Bundan əlavə, bu tank daha yaxşı qorunma və daha qalın zirehlərə malikdir.
  Amma Elizabeth dəli kimidir. Və o, uzaqdan nüfuz edən ölümcül bir şey buraxacaq. Almandan qalan isə cırıq metal parçalarıdır.
  Və qız oxuyacaq:
  - Müqəddəs gözəllik və böyük arzu!
  Bundan sonra dil göstərəcək.
  Alman E-75 tankları son vaxtlar daha geniş yayılıb. İndi onların daha uzun lüləli silahı var ki, bu da onlara rus tankları, xüsusən də yüngül olanlarla döyüşməyə imkan verir. Və bu, Krautları daha təhlükəli edir.
  Ancaq sovet qızları bundan utanmırlar. Və onlar Krautları əzirlər.
  Döyüşçülərin özləri isə, xüsusilə istidə, bikinidə və ayaqyalındırlar. Və çox inamla mübarizə aparırlar.
  İstisnasız qalib gəlirlər.
  Ketrin nasistlərə atəş açıb oxudu:
  - Amma düzünü desəm! İstisnasız bütün Krautları məhv edirəm!
  Yelena da çılpaq ayaq barmaqları ilə atəş açıb cıvıldadı:
  - Hamını məğlub edəcəyik və əlbəttə!
  Olimpiada da nasistləri rəhm etmədən məğlub etdi. O, belə yenilməz bir qancıqdır.
  Həm də çılpaq barmaqların köməyi ilə.
  Nataşa və komandası Kondratenko-6 tankında döyüşür. Bu avtomobil Nikolaydan bir qədər yüngül, lakin daha mobildir. Əlbəttə ki, daha az çəki ilə, kalibr daha kiçik və zireh bir az daha incədir. Bu o deməkdir ki, ölüm riski daha böyükdür.
  Amma qızlar, deməliyəm, heç utanmırlar. Və döyüş nəhəngləri kimi vuruşurlar.
  Nataşa oxuyur, fəal şəkildə çəkir:
  - Bu, bizim qələbəmiz olacaq!
  Və çılpaq barmaqları ilə joystik düymələrini sıxır.
  Zoya da çılpaq ayaqlarından istifadə edib cığıltı ilə atəş açır:
  - Çar Vladimir irəli!
  Və xordakı bütün qızlar hürdülər:
  - Ölən qəhrəmanlara həmd olsun!
  Bundan sonra Aurora atəş etdi, Alman tankını çevirdi və dedi:
  - Heç kim bizə mane olmayacaq! Bizi heç kim məğlub etməyəcək!
  O da yalın ayaqlarını silkələdi.
  Sonra Svetlana çılpaq ayaq barmaqlarından istifadə edərək təslim oldu və ciyərlərinin üstündə hönkürdü:
  - Ruslar şiddətlə döyüşürlər!
  Və bütün qızlar bir ağızdan qışqırdılar:
  - Əsgərin yumruğu güclüdür!
  Və yenə gözəllər döyüşə atılırlar. Özlərini dəqiq və dəqiq vururlar!
  Lakin Ceyninin ekipajları meksikalıları heyrətə gətirir. Xanım da çox ağıllı və gözəldir.
  Onun heyətində olan qızlar isə ayaqyalın və bikinidədirlər. Onlar vəhşi və sakit qəzəblə döyüşürlər.
  Sonra Gertrude çılpaq ayaq barmaqlarından istifadə edərək atəş açıb:
  - Mən bir saniyədə hamını məhv edəcək qızam!
  Və sonra Malanya hərəkətə keçdi. Və o, uzaqdan Latın tankını qıracaq.
  Və sonra Matilda çılpaq barmaqları ilə ayaqlarını təpikləyəcək.
  Və güləcək:
  - Mən həqiqətən əla qızam!
  Və ən yüksək və ən qəzəbli nizamın döyüşçüləri. Onlar nə zəiflik, nə də qəzəb hiss etmirlər.
  Sizi eyni şəkildə sikəcəklər.
  Alenka da çox inamlı döyüşür.
  İyunun sonunda Vyana mühasirəyə alınır. Almaniyaya və onun nüfuzuna sarsıdıcı zərbə vuruldu. Eyni zamanda rus qoşunları Oderə doğru irəliləyir. Çinliləri, hindliləri, ərəbləri döyüşə atırlar. Və onlar Krautların müdafiəsini qırırlar.
  Hitler, təbii ki, artıq təlaş içindədir. Qızlar onu tanklara, təyyarələrə necə sıxırdılar.
  Budur, iki rus pilotu Albina və Alvina. Həm də ayaqyalın və bikinidə faşistləri armud kimi budaqdan çubuqla yıxırlar. Və bir cüt üçün sözün əsl mənasında belə möcüzələr yaradırlar.
  Albina Böyük Pyotrun qırıcısından bir partlayışla beş təyyarəni vurdu və oxudu:
  - Biz göy ayılarıyıq!
  Alvina döyüş qartalından bir zərbə ilə altı təyyarəni vurdu və cik-cik etdi:
  - Və hamını darmadağın edəcəyik!
  Göydə bu cütlük artıq əfsanəvi idi!
  Qızlar Müqəddəs Corc Xaçının yeddi dərəcəsinə layiq görüldülər: gümüş xaç, yaylı gümüş xaç, qızıl xaç, bank ilə qızıl xaç. Həm də almazlı qızıl xaç, almazlı qızıl xaç və yay. Və almaz yay ilə qızıl xaçın ən yüksək dərəcəli ulduzu. Daha yüksək mükafat - almaz və yay ilə qızıl xaçın böyük bir ulduzu bu yaxınlarda təsis edildi.
  Beləliklə, qızlar öz nailiyyətləri ilə haqlı olaraq fəxr edə bilərdilər. Həmişə, hətta soyuqda belə, onlar yalnız bikinidə və yalnız ayaqyalın döyüşürdülər.
  Belə gözəl qızlar.
  Albina atəş açıb oxudu:
  - Ən yaxşı qələbələrimizə görə!
  Alvina davam etdi:
  - Nəvələrimiz, babalarımız bizimlə fəxr etsinlər!
  Döyüşçülər həqiqətən böyük sinifin qızlarıdır!
  Göydə faşistləri döyüb oxuyurlar:
  - Rusiyaya şöhrət, şöhrət! Çarımız Vladimir qəhrəmandır! Səhər bir güc olacaq! Hitleri torpağa basdırın!
  Əlbəttə, Vladimir Kirilloviç Romanov döyüşçülərindən çox razı qala bilər.
  Döyüşsələr belə, elə bir şəkildə olur ki, onlara qarşı nizə qaldıra bilməzsən!
  Vladimir Kirilloviç Romanov müharibələri birdəfəlik bitirmək şansına malik olan çardır!
  Faşistlər isə çar ordusunun zərbələri altında titrəyir...
  Mühasirəyə alınmış Vyana sürətlə çökdü. İyulun ortalarında çar imperiyasının qoşunları geniş cəbhədə Oderə çatdılar. Və Koenigsberg tamamilə bloklandı.
  Almanlar Oderdən kənara çəkildilər. Və orada müdafiə xətti yaratmağa çalışdılar. Özünüzü hərtərəfli qoruyun. Lakin iyulun ikinci yarısında rus qoşunları Hamburqa hücuma başladılar... Nasistlər yavaş-yavaş, amma şübhəsiz ki, məğlub oldular.
  Döyüş çox şiddətli idi. Bəzi kəndlər bir neçə dəfə əl dəyişdirdi. Döyüşlərdə daha təkmil AG seriyalı yeni alman tankları - piramidal da iştirak edirdi. Hər tərəfdən yaxşı müdafiə etdilər. Amma çar ordusu sayca üstün idi.
  Və çoxlu sayda Asiya piyadası cəbhələrdə həlak oldu. Amma mənə köçməyə icazə verdilər.
  Almanların insan resursları da tükənmişdi. Avqustun sonunda Hamburq mühasirəyə alındı və Münhen də blokadaya alındı.
  Almanlar xeyli ərazi itirdilər. Və onların mövqelərini tutacaqları heç bir şey yox idi.
  Oleq Rıbaçenko Almaniyanın özündə ön sıralarda döyüşürdü. Və əbədi oğlan daim gülümsəyir və mirvari dişlərini göstərirdi.
  Və orada yalın, uşaq ayaqları ilə qumbara atdı. Uşaq olmaq yaxşıdır - yalnız şortda istidə olmaq nə qədər təbiidir. Həm də ölməz olduğunuz üçün qışda soyuqdəymə riski olmadan yarıçılpaq da ola bilərsiniz.
  Beləliklə, oğlan oxudu:
  - Ayaqyalın, sadəcə ayaqyalın,
  İyul gurultusu və sörfün səsi altında!
  Ayaqyalın, sadəcə ayaqyalın,
  Bir oğlan üçün sərin kovboy olmaq asandır!
  Uşaq mayor isə bu faşistləri özü üçün məhv etməyə davam edir. Və ümidsizcə əks hücuma keçirlər.
  Artıq sentyabrdır... Yağışlar yağmağa başlayır... Çinlilərin cəsədlərini dolduran çar qoşunları Münhen və Hamburqu tutub, Ruhr bölgəsinə doğru irəliləyirlər. Alman sənayesində ən vacib şey.
  Almanlar isə ümidsizcəsinə mübarizə aparırlar.
  Nataşa tankında döyüşür və hönkürür:
  - Nasistlər üçün son dərəcə çətin olacaq!
  Və çılpaq ayaq barmaqlarınızla joystik düymələrini basın. Və faşistlərə mərmi atacaqdı.
  Sonra Zoya sənə yumruq atacaq. Həm də çılpaq barmaqların köməyi ilə.
  Və o da oxuyacaq:
  - Hitlerə qarşı olan Rusiyadır!
  Və sonra Aurora aqressiv bir hərəkət edəcək. Həm də çılpaq barmaqların köməyi ilə:
  - Rus yolu üçün!
  Onların arxasında Svetlana da qatil mərmi atacaq. O, bir Alman tankını deşəcək və cığırdayacaq:
  - Çar Vladimir Kirilloviç üçün!
  Və o da dilini göstərəcək.
  Qızlar burada vəhşiləşdilər.
  Ağır tankda olan Alenka da nasistləri darmadağın edir. Və onları uzaq məsafədən döyür.
  Döyüşçü oxudu:
  -Dünyanın yarısını sinəmlə tabe etdim!
  Və qırmızı məmə ilə Alenkanın döşləri.
  Və sonra Anyuta çılpaq barmaqları ilə səni təpikləyəcək. O, bir faşist tankını vuracaq və küsdürəcək:
  - Mən super ulduz qızam! Tarix kitablarında!
  Və dişlərini açacaq...
  Sonra Avqustin öldürücü mərmi atacaq. Nasistləri parçalayacaq və fısıldayacaq:
  - Ordumuz ən güclü olsun!
  O da ayaqlarını hərəkət etdirəcək...
  Mariya isə onların arxasınca düşəcək və nasistləri məğlub edəcək. O, özünü fırladıb aqressiv şəkildə qışqıracaq:
  - Biz böyük aqressiv qızlarıq!
  Və sonra Marusya nasistlərə son dərəcə öldürücü və dağıdıcı bir şey açacaq. Və çılpaq, qız kimi ayaqların köməyi ilə.
  Sonra oxuyur:
  - Biz düşmənlərin tam məğlubiyyətiyik!
  Sentyabr ayı çox şiddətli döyüşlərdə keçdi. Almanlar ümidsizcə əks hücuma keçdilər. Lakin oktyabrda yağışlar şiddətlənəndə çar ordusu yenidən üstünlük əldə etdi. Və o, Ruhra doğru irəliləməyə başladı. Şiddətli hücumdan sonra Koenigsberg yıxıldı. Nasistlər daha bir sillə aldılar.
  Fransanın cənubunda isə çar qoşunları Tulonu mühasirəyə aldılar. Beləliklə, nasistlər çox pis vaxt keçirdilər.
  Hitler qəzəblənirdi, amma Berlində olarkən. Onun mövqeyi zəif çıxdı.
  Aydın məsələdir ki, heç kim danışıqlara qulaq asmaq istəmirdi. Lakin nasistlər milçək kimi ilişib qaldılar.
  Noyabr ayında çar ordusunun qoşunları Ruhr bölgəsinin böyük hissəsini işğal etmək üçün vuruşdu və bununla da Almaniyanı əsas istehsal bazasından faktiki olaraq məhrum etdi.
  Dekabrda çar ordusu Fransanın bütün cənubunu işğal edərək İspaniyaya daxil oldu. Alman cəbhəsində o, nəhayət Ruhu ələ keçirdi. Üstəlik, digər alman torpaqları da ələ keçirildi. Və çar ordusu da Danimarkaya endi.
  Hitler qəfəsdə olan şeytan kimi qudururdu, amma heç nə edə bilmirdi.
  Katolik Milad bayramında kral qoşunları Parisə doğru hərəkət etdi. Qar və şaxtaya baxmayaraq, Nataşanın ekipajı ayaqyalın və bikinidə idi.
  Almanlar getdikcə daha tez-tez təslim oldular. Fransızlar isə ümumiyyətlə ruslarla döyüşmək istəmirdilər.
  Nataşa alman batareyasını sındırarkən dedi:
  - Bəs, əslində, şikəst Adolf bizimlə müharibəyə başlayanda nəyə hesablanıb?
  Qızıl saçlı Zoya məntiqlə dedi:
  - Yəqin ona görədir ki, təzyiqə düşəndə deşik cibdən sikkə kimi düşəcəyik!
  Avrora çılpaq barmaqları ilə qozu əzdi. Sonra onu ağzına atdı və rasional olaraq qeyd etdi:
  - Tarix öyrədir ki, heç nə öyrətmir!
  Svetlana çılpaq ayaq barmaqlarını joystik düyməsinə basdı. O, başqa bir alman topunu vurdu və cavab verdi:
  - Gəlin böyük döyüşçü olaq!
  Döyüşçülər, gördüyünüz kimi, həqiqətən döyüşmək və qalib gəlmək əzmindədirlər.
  Ayaqyalın oğlan Oleq Rıbaçenko şortda və çılpaq, əzələli gövdə ilə qaçır. O, hətta yırğalanır və qışqırır:
  - Krautları məğlub edəcəyik! Krautları məğlub edəcəyik! Və götünü təpiklə!
  Və oğlanın belə ağ, mirvari dişləri var! Sadəcə gənc və əyilməz terminator.
  Oleq Rıbaçenko qaçarkən atəş açır. Faşistləri öldürür və oxuyur:
  - Rus ruhu padşahların gücüdür, Krautları məğlub edin!
  Uşaq yalın ayağı ilə qumbara atıb oxudu:
  - Rus valsı, şəfəq doğar - padşahın şöhrətində!
  Həqiqətən də çox döyüşkən bir oğlan olduğu ortaya çıxdı. Və ilk günə qədər faşistləri döyür.
  Qızlar isə fəal mübarizə aparırlar. Budur Mirabela... Həm də yüksək səviyyəli pilot. Heç kim ona mane ola bilməz. O, krautları yıxır və dişlərini açaraq oxuyur:
  - Dəlisov qız! Budur onun nişanı!
  Və o, götürüb raket atacaq!
  Bəli, qadınlar burada belədir! Rus qızları döyüşəndə onlara heç bir qüvvə müqavimət göstərə bilməz.
  Mirabela beş hava topunun bir partlayışı ilə yeddi alman təyyarəsini vurdu və cıvıldadı:
  - Çar Vladimir Kirilloviç bizim Allahımızdır!
  Qız isə yalın ayaqlarını şüşəyə çırpır.
  Həm də Albina və Alvina səmada döyüşürlər.
  Onlar belə gözəl oğurluqçular idi. Getdikcə daha çox yeni hesablar toplanır. Və eyni zamanda oxuyurlar:
  - Göydə biz mükəmməlik! Biz mükəmməlliyik! Təbəssümdən jestlərə qədər - hər cür tərifdən kənarda!
  Albina dörd alman təyyarəsini bir partlayışla vurdu və cıvıldadı:
  - Oh, nə xoşbəxtlik! Döyüşdə nə mükəmməllik!
  Alvina beş alman təyyarəsini kəsdi və sözünə davam etdi:
  - Döyüşdə mükəmməlliyi bilin! Və sərin ideal!
  Döyüşçülər faşistləri qıraraq xorla oxudular:
  - Qızlar! Daha sərin qızlar! Qızlar! Daha sərin qızlar!
  Onlar aqressiv şövqlərini nümayiş etdirdilər. Əslində, Hitlerin heç biri enməyə məcbur deyildi.
  Ancaq faşistlər, təbii ki, vəhşi təzyiq altındadırlar.
  Hitler Berlində bunkerdədir və onu orada tarakan kimi bombalayırlar. O nə istəyirdi? Bir nömrəli faşist bitdi! Çar Rusiyasına qarşı getdi, indi özü də tarakan kimi əzilir.
  Çar Vladimir Kirilloviç hazırda Hind okeanı sahillərində qışa fasilə verir. Onun qarşısında müxtəlif irqlərdən və millətlərdən olan gözəl qızlar rəqs edirlər.
  Bununla belə, padşah qladiator döyüşlərini izləməkdən çəkinmir. Məsələn, iki qız iki gözələ qarşı.
  Bir-birini incitməmək üçün plastik qılınclarla döyüşürlər. Bununla belə, onlar ümidsiz mübarizə aparırlar.
  Bunlar döyüşçülərdir. Qəzəbli zərbələr mübadiləsi var. İki sarışın və iki qırmızı saçlı...
  Çar Vladimir feldmarşal Vasilevskidən soruşdu:
  - Almanlarla müharibədə ən çətin şey nədir?
  Feldmarşal səmimi cavab verdi:
  - Güvən qazanın! Yalnız ilk vaxtlarda, düşmən irəliləməyə başlayanda özümü narahat hiss etdim. İndi biz qalib gəlməyə başlamışıq və düşmənlərimiz haqqında hər şey aydındır! - Bu böyük strateq feldmarşal Vasileviç şərab içirdi.
  Vladimir Kirilloviç məntiqlə qeyd etdi:
  - Hər zaman qalib gəlmək son dərəcə çətindir! Amma biz özümüzü çox şeyə qadir olduğumuzu göstərdik! İndi vaxt gələcək və bütün dünya dinc olacaq!
  Feldmarşal Vasilevski təsdiqlədi:
  - Mən buna inanıram!
  Qızların çılpaq bədənlərində göyərmə izləri var idi və həddindən artıq əsəbi görünürdülər.
  Onlar, əlbəttə ki, Qədim Roma dövründəki kimi döyüşürdülər - özlərinə çox zərər verməməyə çalışırdılar. Amma onlar aktiv fəaliyyət göstərdilər.
  Bu arada döyüşlər davam edirdi. Yanvarda çar qoşunları hərəkətdə olarkən Parisi ələ keçirdilər. Danimarkanın paytaxtı Kopenhagen də alındı. Alman qoşunları zəifləyirdi. Ruslar Almaniyanın özünə doğru irəliləməyə davam etdilər. Fritzlər ümidsizcə vuruşdular, lakin gücləri qırıldı.
  Oleq Rıbaçenko, bu ölməz oğlan qarda ayaqyalın atladı və atəşdən tamamilə qorxmadan hamıdan əvvəl hücuma keçdi. Və fit çalarkən:
  - Qələbə üçün döyüşməyə öyrəşmiş,
  Düşmənlərini mütləq məğlub edəcək...
  O, şən gülür və çox şey əldə edəcək,
  Və Hitler ağır döyüləcək!
  Və uşağın yalın ayağı qumbara atır! O, mirvari, iri dişlərini yaşını ötüb göstərir. Bəli, artıq canavar kimi ağzı var. Hər hansı bir boğazdan keçəcək.
  Tanklı qızlar isə Almaniyanın cənubundan şimalına doğru hərəkət edirlər. Dənizə çıxmağa hazırlaşırlar. Və yalnız Berlin və Pomeraniya yaxınlığındakı torpaqlar Krautlarda qalacaq.
  Nataşa, faşist tanklarını vuraraq qeyd etdi:
  - Və müharibə öz yolu ilə əyləncəlidir!
  Zoya nasistləri döyərək razılaşdı:
  - Nə qədər yaxşıdır! Xüsusilə qalib gələndə!
  Çılpaq ayaq barmaqları ilə atəş açan Aurora dedi:
  - Kainatda qeyri-mümkün olan hər şey mümkündür, sadəcə bir az ehtiyac yoxdur...
  Və qırmızı saçlı qız çox güləcək!
  Döyüşçülər çılğın sevinc və qəzəb içində seğirirlər. Və onlar almanları əzirlər.
  Eyni zamanda, çar qoşunları İspaniya boyunca irəliləyir və artıq Sevilya yaxınlaşır.
  Olqa zirehli transportyorda almanlara və polis qoşunlarına atəş açır.
  Yerli ispanlar demək olar ki, heç bir müqavimət göstərmirlər. Daha bir ölkə Rusiyanın baltası altına düşür.
  Oleq vurdu və oxudu:
  - Akrobatika, bu bash on bash olacaq!
  Və ortağı Alice tweet etdi:
  - Rusların böyüklüyü planet tərəfindən tanındı,
  Faşizm qılınc zərbəsi ilə darmadağın edildi...
  Biz dünyanın bütün xalqları tərəfindən sevilir və qiymətləndirilir,
  Böyük müqəddəs çarizmə tab gətirək!
  Qızlar isə çılpaq barmaqlarını coystikə çırpıb basacaqlar.
  Vladimir Kirilloviç Romanovun çar imperiyası ilə faşist Almaniyası arasında müharibə davam edir.
  Rus qoşunları Fransanı faşist qoşunlarından demək olar ki, tamamilə azad etdi. 1957-ci ilin fevralı... Çar ordusu Portuqaliyanı azad edir.
  Fevralın 23-də Danimarkadan və Almaniyadan olan rus bölmələri birləşdi.
  Oleq Rıbaçenko, bu əbədi oğlan, yalın ayaqları ilə palçığa sıçrayır. Uşaq mayor öz-özünə qışqırır:
  - Rus çarı Üçüncü Vladimirə həmd olsun! Hitleri kəsəcəyəm, onu qamçı ilə ölçəcəyəm!
  Və oğlan yenə qışqırır və çılpaq barmaqları ilə kəskin itilənmiş diski atır. Və bu, faşistin boğazından vuracaq. Və sonra çılpaq, uşaq ayağı ilə bumeranq atır və dərhal beş Krautun boğazını kəsir.
  Bəli, Hitlerin belə bir imperiyaya hücum etmək pis fikridir.
  Nataşa və komandası Portuqaliyada sonuncu almanları bitirir. Onların tankı məhv olmaqda amansızdır.
  Həm də çılpaq ayaq barmaqları ilə joystik düymələrini basaraq qəzəbli məhv edirlər.
  Zoya atəş etdi, alman topunu parçaladı və oxudu:
  - Rusiya və sona qədər azadlıq üçün!
  Aurora çılpaq ayaq barmaqlarından istifadə edərək nasisti təpiklədi və təpiklə dedi:
  - Allah padşahı qorusun!
  Svetlana da çılpaq ayaq barmaqları ilə joystik düymələrini basaraq sikişdi və cızıltı ilə dedi:
  - Güclü suveren!
  Qızlar faşistləri məğlub edirlər. Ancaq sonra yeni bir Hitler tankı "Siçan" 4 meydana çıxdı. Çox güclü model - üç yüz ton ağırlığında və 310 mm-lik bir silah. O, uzaq məsafədən nüfuz edə bilir, lakin özü o qədər qalın zirehlərə malikdir ki, Kondratenko-6 tankı onu heç bir bucaqdan götürməyəcək.
  Nataşa əmr edir:
  - Qızlar, yaxınlaşıb onu yan tərəfin aşağı hissəsinə, rulonların arasına yapışdırmalıyıq - bu bizim yeganə şansımızdır!
  Zoya çılpaq barmaqları ilə alman topunu döydü və oxudu:
  - Tale sənə son şans verir, amma tələsin! Yağışda, doluda və qarda!
  Avqustin də tıqqıldadı və cingildədi:
  - Son şans, taleyin sənə verir! Yaşasın gəzinti və gündəlik qaçış!
  Həm də çılpaq ayaq barmaqları ilə və necə büküləcəyi. Və faşistləri darmadağın edəcək.
  Svetlana qışqırdı:
  - Yeni sərhədlər və cəsarətli qələbələr üçün!
  Rus tankı sürətini artıraraq qaçdı. Qızlar onu götürüb oxuyacaqlar:
  - Güclü suveren, ən şərəfli yaş, pravoslav çar, şöhrət üçün, şöhrətimiz üçün hökmranlıq edin!
  Alman "Maus"-4-ün silahından göndərilən ağır mərmidən uzaqlaşaraq yenə də sürətləndilər. Qızlar qışqırdılar:
  - Qoçun buynuzunu əyməyək! Beləliklə, Hitler - öl!
  Və onların tankı sürətlənir. Bu, kiçik bir boksçunun böyükə hücum etməsinə bənzəyir. Amma təbii ki, şanslar əlli əllidir.
  Tankın hərəkətinə baxan Nataşa rinqdə bir kişi ilə necə boks etdiyini xatırladı. O, yumruqları qaçırdı və döyüldü, lakin o, dayandı. Və sonra o, inamla sındırdı. Və düşmənin yaxınlaşan hərəkətini tutdu və çənəsinə vurdu. Söküldü!
  O, min qızıl rubl aldı. Belə döyüşən qız. Versə, verəcək!
  Nataşa çılpaq ayağını silkələyib oxudu:
  - Bu son döyüş deyil, amma həlledicidir! Vətənin şöhrəti, Vətən və şərəf naminə!
  Və sonra onların tankı yandan sürüşüb mərmi göndərir... Zoya da çılpaq ayaq barmaqlarını, belə qızıl saçlı qızdan və meymun kimi çevikliyindən istifadə edirdi. Və "Siçan"-4 partlamağa başladı. Onun mərmiləri aydın şəkildə partlamışdı. Və sonra qüllələr söküləcək və o, havaya uçacaq!
  Qızlar bir ağızdan qışqırırlar:
  - Qələbə! Sərin qələbə!
  Və onların siyahısında başqa bir tank!
  1957-ci il martın 1-də rus qoşunları Elbanı keçməyə başladılar. Deyəsən Hitlerə ayaq basırdılar.
  Uşaq Oleq Rıbaçenko, ayaqyalın, uşağının ayağı ilə qumbara atdı, faşist tankını batırdı və qışqırdı:
  - Yeni, əyilməz sərhədlər üçün!
  Alenkanın tank heyəti şərqə dönür. Qərbi Almaniya və Fransa artıq azad edilib. Yalnız Oder və Elba arasındakı torpaqlar nasistlərin nəzarəti altında qaldı. Yaxşı, İngiltərə və İrlandiya da. Nasistlərin son qüvvələri oradadır.
  Faşist batareyalarına atəş açan Alenka deyir:
  - Tsareviç Nikolay,
  Əgər hökmranlıq etməlisənsə...
  Heç vaxt unutma -
  Ordu mərdliklə döyüşür!
  İndi isə başqa bir qabıq yalın ayaqla göndərilir. Və o, Fritz silahına düşdü.
  Anyuta da çılpaq barmaqlarla vurur. Faşisti vurub uğuldayır:
  - Mən Hitleri qusduran qızlardanam!
  Sonra, alovlu Augustine dırnaqları. O, həm də iti atan balaca şeytandır və nərə çəkir:
  - Cəhənnəmin qapılarına!
  Və ayaqyalın istifadə edir.
  Mariya onun arxasınca atəş açır. Eyni şəkildə götürüb vurur və qışqırır:
  - Mənə heç kim mane olmaz, pələng, ayaqyalın qıza heç kim qalib gəlməyəcək, məni isə hardasa döyəcəklər!
  Və sonra Olimpiada partlayacaq. Və o, göbələk qapağı kimi qülləsini qopararaq bir Alman tankını vuracaq.
  Və kahkahalar:
  - Yeni, sərin sərhədlər üçün!
  Və yenə də dilini göstərəcək!
  Qızlar sadəcə özlərini itələyir və ümidsizcəsinə irəliləyirlər. Faşistlər isə onların zərbələri altında boğulurlar.
  2 mart 1957-ci ildə Portuqaliyadakı son nasist qüvvələri təslim oldu. Aydın oldu ki, faşizmin sübhü batırdı. Daha doğrusu, səhərdir? Gün batımı kabusu!
  Və rus qoşunları irəliləyir. Almanlar getdikcə silahlarını yerə atıb təslim olurlar.
  Diz üstə düşürlər. Həm rus, həm də çinli qızlar onların yalın ayaqlarını öpürlər.
  Çox sərin və sərin görünür. Faşistləri isə doğrayıb doğrayırlar.
  Nataşanın ekipajı artıq Krautlarla birlikdə şimala döyüşməyə gedən qatardadır.
  Qızlar öz kupelərində oturublar. Kartları çılpaq ayaq barmaqları ilə tutaraq oynayırlar.
  Nataşa qeyd etdi:
  - Maraqlıdır, Berlini götürəndə, bundan sonra nə olacaq?
  Zoya əminliklə cavab verdi:
  - Növbəti London olacaq!
  Atəş Aurora gülümsədi və yenidən soruşdu:
  - Daha sonra?
  Zoya qətiyyətlə dedi:
  - Latın Amerikası bizim olacaq! Biz nasistlərlə mərasimdə dayanmayacağıq!
  Svetlana bununla razılaşdı:
  -Əlbəttə etməyəcəyik! Gəlin bütün dünyanı fəth edək!
  Nataşa həvəslə təsdiqlədi:
  - Və sonra sülh olacaq, bütün dünyada!
  Qızlar xorla oxuyurdular, getdikcə bəstələyirdilər;
  Böyük Çar Rusiyasına şöhrət,
  Vladimirin taxtda oturduğu yer...
  Biz pis faşizm qoşunlarını əzəcəyik -
  Ordumuza və monolitimizə şöhrət!
  
  Qəlblər böyük imanla israrlı idi,
  Bütün qəlbimizlə Yer Anamız...
  Biz çar Nikolayın oğullarıyıq,
  Və boş yerə onun üçün ölmədilər!
  
  Vətənimiz, sən hər şeydən əzizsən,
  Gəlin qanadlı, səmavi atəşfəşanlıq ataq...
  Sən də Vətən uğrunda döyüşürsən,
  Qoy nasistlərin hamısı ölsün!
  
  Hitler torpaqlarımızı almaq istəyirdi
  Və pis it krala sui-qəsd etməyə cəhd etdi...
  Amma biz cəsarətliyik, bunu qəbul etmirik,
  Beləliklə, faşizm boş yerə bizə hücum etdi!
  
  Padşah xeyirxah və müdrik hökmdardır,
  Dağ qartalı planetin üstündə uçur...
  Vladimir qoşunun hökmdarı olacaq,
  Dostluğumuz polad monolit kimidir!
  
  Gəlin dəstəyi Fritsin ayaqlarından çıxaraq,
  Hitler ilgəkdə boğulsun...
  Zalım edamları rüsvayçılığa təhvil verəcəyik,
  Kim yer üzündə pislik edir!
  
  Kral gücü və kral hikməti,
  O, faşistləri ölçüsüz məhv edəcək...
  İnanın, Hitler çox axmaq bir şey etdi,
  İndi onun həyatı ip kimidir!
  
  Böyük padşahlara hörmət edin,
  Yer üzündə daha soyuq Romanovlar yoxdur...
  Nasistlərin döyüşündə ürəkləri döyün,
  Nailiyyətlərə və arzulara yol açmaq üçün!
  
  
  Böyük Pyotr bizi dənizə apardı,
  İskəndər Parisi fəth etdi...
  Bəli, bəzən kədər olurdu,
  Ancaq Rusiyanı bir kerub qorudu!
  
  Bizimlə hər şey gözəldir,
  Həm qızlar, həm oğlanlar, inanın mənə...
  Kral hökm edir, ədalətli bilirsən -
  Pis bir heyvan astanada hönkürürsə belə!
  
  Heç bir məhdudiyyət yoxdur, mükəmməlliyə inanın,
  Tezliklə kommunizmin kralları olacaq...
  Xoşbəxtlik üçün qapıları açaq,
  Lənət olsun faşizm məhv oldu!
  
  Rusiya üçün mərhələ müəyyən edilməyib,
  İnanın, düşməni məğlub edəcəyik...
  Qızlar ayaqyalın, sanki Spartada,
  Yaxşı, çarımız Vladimir təkdir!
  
  Biz Roda inanırıq - Böyük Tanrı,
  Mükəmməl slavyanları nə yaradıb...
  Biz şərəf və azadlıq uğrunda mübarizə aparırıq,
  Nasizmə zərbə vururuq!
  
  Siz ən böyük Romanovlar ailəsisiniz,
  Həmişə Rusiyanı idarə edəcək...
  Böyük kral, ən yüksək uçuş,
  Şeytan qartalı sındırmaz!
  
  Böyük Rusiyaya sevgi üçün,
  Əsgərləri döyüşə göndəririk...
  İkonlardan müqəddəslərin üzlərini izzətləndiririk,
  Axı istənilən döyüşçü həm də padşahdır!
  
  Ürəyimiz yanır Vətən üçün,
  Biz qızlar döyüşdə sərtik...
  Biz kosmosa qapı açacağıq, bilin
  Mən də Adolfu qancıq kimi öldürəcəyəm!
  
  Berlinə çox az vaxt qalıb.
  Padşahların şöhrətini daşıyaraq içəri girəcəyik...
  Qocalıq biz qızları təhdid etmir,
  İnanın, bizə su tökülməyəcək!
  
  Pis və rəzilləri dəfn edək,
  Əjdaha cəsarətlə məğlub olacaq...
  Və qızıl nişanlarımız var,
  Rodnoveria əbədi qanundur!
  
  
  
  
  Türkiyə İKİNCİ DÜNYA MÜHARİBƏSİNƏ GİRDİ
  1942-ci il sentyabrın 1-də Türkiyə SSRİ-yə qarşı müharibəyə girdi. Səbəb aydındır - əvvəlki məğlubiyyətlərin qisasını almaq susuzluğu və Bakını tutmaq istəyi. Bundan əlavə, Osmanlıya dağlar qızıl vəd edən alman diplomatiyası da rol oynadı. Hər halda türklər qərara gəldilər ki, daha gözləməyin mənası yoxdur və onlar çöpçü deyillər, həm də döyüşməyə vaxt tapa bilərlər.
  Nəticədə otuz türk diviziyası Sovet Zaqafqaziyasına hücum etdi.
  Bir neçə gün ərzində onlar Batumu tutdular və İrəvanı mühasirəyə ala bildilər.
  Buna cavab olaraq Stalin yaranan ehtiyatların bir hissəsini geri götürüb Zaqafqaziyaya köçürməyə məcbur oldu.
  Sovet komandanlığı Stalinqraddakı hücumu təxirə salmağa məcbur oldu. Almanlar da öz növbəsində Qafqaz istiqamətində daha çox nailiyyətlər əldə edib Orconikidze və Qroznı ələ keçirə bildilər. Sovet qoşunları yalnız dağlara çəkilməklə nasistləri dayandıra bildilər.
  Eyni zamanda ingilislər Türkiyəni İngiltərəyə qarşı hərbi əməliyyatlara cəlb etməkdən ehtiyat edərək Məşəl əməliyyatını təxirə saldılar.
  1942-ci il dekabrın sonunda nasistlər Stalinqradı ələ keçirdilər. Orada məskunlaşdılar. Sovet qoşunları irəlilədilər, lakin mərkəzdə uğur qazanmadılar - Rjev-Sıçov əməliyyatı çox baha başa gəldi. Bununla belə, Üçüncü Reyxin kifayət qədər resursu olmadığı üçün Fuhrer hələ də total müharibə elan etdi.
  Fevralda Qırmızı Ordu öz qüvvələrini toplayıb Stalinqradın cinahlarından almanlara hücum etməyə cəhd etdi. Lakin nasistlər artıq qüvvələrini yenidən toplaya bilmişdilər və zərbələri dəf etməyə hazır idilər.
  Məşəl əməliyyatı da fevral ayında başlayıb. Almanlar da hazır idilər və iki həftəlik şiddətli döyüşlərdən sonra ingilisləri dayandırdılar.
  Amerikalılar hələ Kasablanka və Tunisə enməyiblər. Afrikada döyüşlər yenidən dayanıb.
  Hitler hələ də güc toplayırdı... Mart ayında Qırmızı Ordu üçüncü dəfə Rjev-Sıçov əməliyyatını həyata keçirdi, döyüşlər tam bir ay davam etdi, çox da uğur qazanmadı.
  İyun ayında faşistlər güc toplayıb Volqa boyu hərəkət edərək Qafqazdakı sovet qoşunlarının qarşısını kəsib Xəzər dənizinə çatmağa çalışırlar.
  Döyüşlərdə yeni alman tankları iştirak etdi: "Tiger", "Panther", "Lion".
  Eləcə də özüyeriyən silah "Ferdinand".
  Almanlar əsl tarixdən daha güclü idilər, döyülmədilər və təzə qoşunlarla.
  ABŞ praktiki olaraq Üçüncü Reyxi bombalamadı, bu da tankların və özüyeriyən silahların istehsalını artırmağa imkan verdi. Həm də "Lion" seriyasını işə salın. Ancaq tank çox bahalı və ağır oldu, tez-tez xarab oldu və ilişib qaldı. Lakin onun qalın 100 mm-lik maili yan zirehləri avtomobili yaxşı bir irəliləyiş vasitəsi etdi. Lev tankının üstünlüyü onun güclü topu idi, lakin dezavantajı doxsan çəkisi idi. Hansı ki, avtomobilin hərəkətliliyini azaldıb.
  Döyüşlər göstərdi ki, bu tank hələ də düz yerdə nəsə edə bilər.
  Panteranın yan zirehinin zəif olduğu ortaya çıxdı, bu da itkiləri artırdı. Tiger özünü ən təsirli sıçrayış tankı kimi göstərdi. Onun tərəfləri 82 mm-lik zirehlə örtülmüşdü, bu da qırx beşi gücsüz etdi.
  Almanlar nisbətən yavaş irəlilədilər. Sovet rəhbərliyi bütövlükdə məhz belə bir variantı gözləyirdi və qoşun hazırladı, yetişdirdi.
  Düzdür, Kursk qabarıqlığından fərqli olaraq, faşistlər daha güclü və inamlıdırlar.
  Və ərazi müdafiədən daha çox hücum üçün əlverişlidir. Krautların da daha çox təyyarəsi, tankı və piyadası var. Sovet qoşunlarını Volqa boyunca təmin etmək asan deyil.
  Beləliklə, nasistlər müdafiə xətlərini yarıb irəlilədilər. Uğurdan sonra uğur qazandıq.
  Üç aylıq inadkar döyüşlərdən sonra Xəzər dənizinə çatdıq.
  Çətin vəziyyətdə olan Stalin sülh danışıqlarına başlamaq istədi. Məlum oldu ki, Qafqazı saxlamaq mümkün deyil. Amma Hitlerlə razılaşmaq son dərəcə çətindir. Faşistlər çox şey tələb edirlər. Əgər onlara təslim olsanız, sizi yeyəcəklər. Bəs atəşkəs? Hitler bunu burada istəmir. Və əlbəttə ki, müttəfiqlər passivdir. Əlavə bölgüsünü gecikdirməkdən qorxurlar.
  Fritzlər Xəzər dənizinin sahili ilə hərəkət edirdilər. Və nəhayət, türklərlə birləşdilər. Bu necə də sevinc idi!
  Gözəl alman qızları sovet məhbuslarını ayaqyalın öpməyə məcbur edirdilər. Onlar bunu itaətkarlıqla etdilər. Və çılpaq dabanlarını şapladılar.
  Tutulma belə həyata keçirilib. Almanlar isə sovet birləşmələrini tərksilah etdilər.
  Sonra Stalin Fürerə sülh təklif etdi - bütün Qafqazdan, hətta Leninqraddan və Kareliyadan imtina etməyə razılaşdı. Üstəlik yüz illik təzminat ödəyin.
  Fürer bir az fikirləşdikdən sonra təklifi qəbul etdi və 1943-cü il dekabrın 7-də sülh bağlandı.
  Müttəfiqlər bunu xəyanət kimi qəbul etdilər! Və Stalinə və SSRİ-yə qarşı sanksiyalar tətbiq etdilər!
  Sovet təbliğatı isə faktiki təslim olmağı böyük qələbə kimi təqdim edirdi. Deyirlər ki, müttəfiqlər onları tərk edərək Sovet dövlətini qoruyub saxlayıblar və Moskva heç vaxt alınmayıb.
  Nasistlər isə təbii ki, Qafqazdan Yaxın Şərqə hücuma keçdilər və Rommel qrupunu gücləndirdilər. 1943-cü il martın sonunda bütün Yaxın Şərq və Misir üstün faşist qüvvələri tərəfindən tutuldu. Bundan əlavə, döyüşlər göstərdi ki, Panter ingilis Çörçilllərinə və Kromvellərə qarşı uğurla döyüşür, lakin sonuncular ona baş-başa nüfuz edə bilmirlər.
  Bundan əlavə, almanlar ruslarla döyüşlərdə sərtləşdilər və müstəmləkəçi İngilis qoşunlarını asanlıqla məğlub etdilər.
  Aprel ayında nasistlər Sudana köçdülər. Və nəhayət, Mərakeşin işğalına başlayan Cəbəllütariqi aldılar. Çörçill də suları sülh üçün sınaqdan keçirməyə çalışdı. Lakin Hitler şərqdə özünə sərbəstlik verərək, yox dedi!
  Nasistlər isə Afrika boyunca hərəkət etdilər. Onları daha çox uzadılmış kommunikasiyalar, pis yollar və ya onların tam olmaması, çətin iqlim və geniş məsafələr gecikdirirdi.
  Buna baxmayaraq, almanlar irəlilədilər. Və onlar Qaranlıq Qitə boyunca hərəkət etdilər. Baxmayaraq ki, təbii ki, onların tankları, xüsusən də Tiger-2 və Lion cəngəllikdə kifayət qədər ləng idi. Yeri gəlmişkən, almanlar öz seriyalarında Afrikadakı müharibə üçün çox zəruri olan iyirmi altı ton ağırlığında yüngül bir "Pantera" təqdim etdilər.
  Döyüş əməliyyatlarının göstərdiyi kimi, belə bir tankın T-4-dən daha güclü mühərrikdən başqa heç bir əsas üstünlüyü yox idi, həm də meylli zireh lövhələri.
  1944-cü ilin sonlarında almanlar on iki ton ağırlığında, çox aşağı siluetə və çox maili zirehə malik olan E-10 özüyeriyən silahı aldılar. Belə bir maşın Afrika üçün həqiqətən əvəzolunmazdır.
  Xüsusilə qızlar bunun üstündə döyüşürlərsə. Qızlar isə ümumiyyətlə super və yüksək dərəcəli olurlar.
  Gerda və Şarlotta cəngəllikdə səyahət edərək ingilisləri və amerikalıları məhv edirlər. Bunlar həqiqətən sizə lazım olan qızlardır! Yaxın yüz mil ərazidə daha soyuq olanları belə tapa bilməzsiniz . Qızlar öldürməyi sevirlər - bunlar sərin qızlardır!
  Beləliklə, qara döyüşçüləri tutdular və onları gözəllərin yalın ayaqlarını öpməyə məcbur etdilər. Həm də dərhal aydın olur - ciddi oğurluq! Və onlar özləri üçün döyüşür, ingilis maşınlarını uzaq məsafədən yumruqlayırlar.
  Onların özüyeriyən silahı artıq Cənubi Afrikanın paytaxtı Pretoriyaya yaxınlaşır. Qızlar özlərini gülləbaran edir, Çörçili volfram nüvəsi ilə deşərək oxuyurlar:
  - Afrikada köpəkbalığı var, Afrikada qorillalar var, Afrikada daha çox timsah var! Sizi dişləyəcək, döyəcək və incidəcəklər! Uşaqlar Afrikada gəzməyə getmirlər! Afrikada quldur var, Afrikada yaramaz var, Afrikada dəhşətli Barmaley var! O, səni dişləyəcək, döyəcək və incidəcək! Qızlarını isə parçalamaq lazımdır!
  1945-ci ilin fevralında ingilislərin Afrikadakı son qalası Madaqaskar adasına düşdü.
  Beləliklə, indi Britaniya orada da mövqeyini itirib. Eyni zamanda almanlar həm İranı, həm də Hindistanı ələ keçirdilər. Onlar fenomenal güclərini nümayiş etdirdilər.
  1945-ci ilin mayında isə nasistlər Britaniyaya eniş etdi. Üç həftəlik inadkar döyüşlərdən sonra London yıxıldı. Bir ay sonra İrlandiya ələ keçirildi.
  Quruda müvəqqəti sükunət yarandı, lakin dənizdə müharibə davam etdi. Birləşmiş Ştatlar Üçüncü Reyxə, onun müttəfiqlərinə və Yaponiyaya qarşı tək qaldı. Ancaq hələlik Amerika xaricdədir və siz onu asanlıqla qəbul edə bilməzsiniz.
  Üçüncü Reyxdə ümumdünya əmək çağırışı tətbiq olundu, təyyarə və gəmilərin istehsalı artmağa başladı.
  Həm döyüş gəmiləri, həm də təyyarədaşıyan gəmilər tikildi. Və təbii ki, sualtı müharibə tam sürətlə gedirdi. Və sonra Amerika gəmilərindən heç kimə mərhəmət yox idi.
  Payızda, daha dəqiq desək, 1945-ci ilin noyabrında almanlar cəsarətlə İslandiyanı ələ keçirdilər və sonra Argentinada körpü başlıqları yaratdılar. Ancaq dənizdə müharibə uzun müddət davam etdi. Amerikaya çatmaq üçün bir çox desant gəmisi lazım idi. Və gəmilər o qədər də tez qurulmur. Ancaq nə olursa olsun, Üçüncü Reyx güclənirdi. Qırx altıncı il dənizdə zərbələr mübadiləsi ilə keçdi. Və 1947-ci ildə almanlar artıq hərbi əməliyyatları Qrenlandiyaya köçürdülər və onu ələ keçirdilər. Və oradan Kanadaya çox da uzaq deyil!
  Nasistlər böyük fəthlər planlaşdırırdılar. Və 1948-ci ildə Kanadaya qarşı və yaponlarla birlikdə Braziliyadan Venesuelaya qarşı hücum başladı. Döyüş çox şiddətli cərəyan etdi.
  Almanlar yavaş-yavaş, lakin əminliklə irəlilədilər. Onların E seriyalı tankları Amerikadan daha təkmil idi və döyüş meydanında öz üstünlüyünü göstərdi. Yeri gəlmişkən, Yankilər o qədər də sadə deyillər və çox inadla müqavimət göstərdilər. Və təslim olmağa çalışmadılar.
  Baxmayaraq ki, əlbəttə ki, qazanlar var idi. Amerikalılar onlara daxil oldular. Sonra təslim oldular. Məhkumlar isə ari qızların yalın, tozlu ayaqlarını öpdülər.
  Tezliklə Kvebek və Toronto, sonra digər şəhərlər düşdü. 1948-ci ilin may ayından dekabr ayına qədər almanlar Kanadanın demək olar ki, hamısını, həmçinin Venesuela, Nikaraqua və Meksikanın böyük hissəsini tutdular. Bu son dərəcə çətin vəziyyətdir. 1949-cu ilin əvvəlində almanlar ABŞ-ı polad sancaqda saxladılar. Sonra yanvarın 11-də amerikalılar tarixdə ilk dəfə nüvə silahından istifadə etməyə cəhd etdilər. Və tam uğur qazana bilmədilər. Beş bombadan dördü alman təyyarələri tərəfindən vurulan təyyarələrdə həlak olub, biri isə partlayanda alman qoşunlarına ciddi ziyan vurmayıb.
  Buna cavab olaraq krautlar Amerika şəhərlərini və hərbi obyektlərini bombalamağa başladılar.
  Beləliklə, döyüş Wehrmacht-ın xeyrinə davamlı uğurla davam etdi. Kimin daha yaxşı təchizatı və qoşun hazırlığı var idi. Bəli və çoxlu sayda. Döyüş çox şiddətli idi. 1949-cu ilin əvvəlində alman, xarici və yapon diviziyaları Meksikadan qalan əraziləri işğal etdilər və şimaldan ABŞ-a daxil oldular. Amerika tamamilə sıxışdırılıb. Və məlum oldu ki, ABŞ üçün işlər pisdir. Və yazın sonuna qədər qartal imperiyasının ərazisinin yarısı, eləcə də Alyaska artıq tutuldu.
  Almanlar 8 noyabr 1949-cu ildə Vaşinqton və Nyu-Yorku ələ keçirdilər. Və 7 dekabr 1949-cu ildə ABŞ ordusunun qalıqları təslim oldu. İkinci Dünya Müharibəsi belə başa çatdı. Bütün müharibələrin ən qanlısı və on ildən çox davam etdi!
  Deyəsən, çoxdan gözlənilən sülh gəlib çatmışdı. Lakin Hitler hegemonluğun Yaponiya ilə paylaşılmalı olması faktını qəbul etmək istəmirdi. Və 20 aprel 1953-cü ildə Üçüncü Reyx Doğan Günəş ölkəsinə hücum etdi. Yeni bir müharibə başladı. Dünya hegemonluğu üçün.
  Kəmiyyət üstünlükləri Üçüncü Reyxin tərəfindədir, həm də keyfiyyət baxımından. Lakin yaponlar böyük vəhşilik və kütləvi qəhrəmanlıqla döyüşürlər.
  Bununla belə, nasistlər hələ də üstündür. Ancaq müharibə bir ilə yaxın davam etdi. SSRİ bitərəf qalır. Stalin orada öldü və hakimiyyət uğrunda ciddi mübarizə gedir.
  Yaponiya sonda Wehrmacht tərəfindən işğal edildi. Bir neçə ay sonra nasistlər Latın Amerikası ölkələrini də ələ keçirdilər. Onlar dünya miqyasında hegemonluq qururlar.
  Üçüncü Reyxin özündə də islahatlar gedir. Xristianlığı əvəz edəcək yeni bir din təqdim olunur. Orada Üçlük yoxdur, yalnız bir ali Tanrı və onun elçisi - Adolf Hitler. Vahid valyuta nişanı, tək təhsil. Həm də din tərəfindən müqəddəsləşdirilmiş çoxarvadlılıq. Genetik seleksiya hələ də aktiv şəkildə aparılır. İnsan nəsli təkmilləşir.
  SSRİ hələ də kəsilmiş formada mövcuddur və nasistlərə xərac verir. Nikita Xruşşov orada hökmranlıq edir və heyvana sataşmamağa çalışır. Buna baxmayaraq, Hitler artıq bütün dünyanı özünə tabe edib. O isə Rusiyaya qırmızı ləkə kimi baxır. Amma insan zənn edir, Allah isə sərəncam verir.20 aprel 1957-ci ildə fürer məhz ad günündə sui-qəsdin qurbanı olur. Və düz altmış səkkiz yaşında vəhşi tiranın hökmranlığı kəsildi. Demək olar ki, bütün dünyanı fəth edən və iyunun 22-də yenidən SSRİ-yə hücum etmək istəyən.
  Ancaq onunla gördüyümüz kimi, alınmadı ...
  Hitlerə Şellenberq keçdi. Hermann Goering narkomaniya və acgözlükdən öldü. Himmler rüsvay oldu və Hitler ona etibar etməyi dayandırdı, sonra onu uzaqlaşdırdı. Schellenberg Himmlerin yerinə keçdi və varisin vəzifəsini aldı. Bundan əlavə, Hitlerin süni mayalanma yolu ilə əldə etdiyi uşaqları var idi. Amma onlardan böyüyünün hələ on dörd yaşı yox idi.
  Beləliklə, Fuhrer nəslinin miras almağa vaxtı yox idi. Beləliklə, Hitler imperator oldu, lakin sülaləsiz. Şellenberq fürerin uşaqlarını öldürməyə cəsarət etmədi, ancaq onları hakimiyyətdən uzaqlaşdırdı. Və özü də fürer və diktator oldu.
  Hakimiyyət uğrunda mübarizə bir neçə il davam etdi.
  1961-ci il mayın 1-də nasist Almaniyası SSRİ-yə hücum etdi. Əldə etmək cəhdi var idi: bir planet - bir imperiya!
  Şellenberqin qoşunları hələ də Moskvanı ələ keçirə bildilər. Sovet ordusu hərbi texnikanın kəmiyyət və keyfiyyət baxımından çox aşağı idi. SSRİ-nin böyük şəhərlərinin tutulması böyük məsafələrə görə altı ay çəkdi. Və sonra partizan müharibəsi daha on il davam etdi.
  Lakin tezliklə vəziyyət sakitləşdi. Şellenberq nisbətən liberal siyasət yürüdürdü və 1981-ci ildə bütün ruslar Üçüncü Reyxin vətəndaşlığını aldılar. Liberallaşma tədricən getdi. Şellenberq tezliklə öldü. Və hakimiyyət uğrunda ciddi mübarizə başladı. Sonra kompromis kimi monarxiya bərpa olundu və kayzerin birbaşa nəslindən olan IV Fridrix taxta çıxdı. 2001-ci ildə Yer planetinin bütün sakinlərinin vətəndaşlıq və formal olaraq bərabər hüquqlar aldığı referendum keçirildi. Və 2017-ci ildə yəhudilər və qaraçılar üçün son məhdudiyyətlər aradan qaldırıldı.
  Milli Sosializm dövrü başa çatdı. Bununla belə, bəşəriyyət vahid imperiyada, federal və monarxiyadadır. Kosmosu araşdırır.
  Orada hər kəs formal olaraq bərabərdir və deputatların Üçüncü Reyxin bütün əhalisi tərəfindən seçildiyi Senat və Bundestaq var. Onların üstündə isə bütün Yer planetinin imperatoru Kayzer dayanır.
  Həyat, ümumiyyətlə, maddi baxımdan pis deyil. Ciddi nizam-intizam, mükəmməl alman təşkilatçılığı ilə elm və texnikanın inkişafı öz nəticəsini verdi. Kənd təsərrüfatı əladır, aclıq yoxdur və hətta Afrikanın kasıb bölgələrində də bol ərzaq var. Hamının işi var, hamı maaş, pensiya alır. Təhsil və tibb pulsuzdur. Eynilə, pulsuz körpələr evi və uşaq bağçaları. Ərzaq qəpik-quruşdur, bütün məhsulların qiymətləri uzun illərdir ki, dondurulur. Hər yerdə, hətta Afrikada da yollar var, demək olar ki, hər kəsin ya ayrıca mənzili, ya da evi var. Bütün yeni evlənənlərə dərhal hər cür şəraiti olan mənzildə ən azı üç otaq verilir. Kreditlə maşın və ya hər hansı bir şey götürə bilərsiniz. Çoxlarının hətta şəxsi helikopterləri var.
  İnternet aktivdir, hamının televizoru, kompüteri var, iş günü cəmi dörd saatdır. Bütün idman bölmələri pulsuzdur və hətta onlara qatılmaq üçün pul ödəyirsiniz.
  Hər uşağa xeyli miqdarda müavinət verirlər. Kommunal xidmətlər və ictimai nəqliyyat pulsuzdur. Hər şey çox səliqəli və baxımlı oldu. Küçələr təmizdir, çoxlu robotlar və avtomatlaşdırma peyda olub. Nümunəvi sifariş. Siqaret qadağandır, baxmayaraq ki, spirt hələ də satılır və müxtəlif növ pivə demək olar ki, pulsuzdur. İctimai iaşədə uşaqlar da pulsuz qidalanır.
  Çoxlu pulsuz attraksionlar və kompüter otaqları.
  Artıq Ay, Mars, Venera, Merkuri və Yupiterin peyklərində insan məskənləri mövcuddur.
  İnsanlar ulduzlara tullanmağa hazırlaşır. Artıq bir çox şey icad edilmişdir.
  Bir sözlə, ümumilikdə çox yaxşı alındı. Və bu qədər məşğul olmağa ehtiyac yoxdu.
  ZYUGANOV DAHA DAHA CƏSARLIQ VƏ GÖRÜŞGÜLÜK GÖSTERSEydi
  1999-cu ilin mayında Zyuqanov Stepaşinin namizədliyini təsdiqləməyərək Dumaya erkən seçkilərə getməyə qərar verdi. Kommunistlər və onların müttəfiqləri Stepaşinin əleyhinə səs vermək barədə ümumi qərar qəbul etdilər. Üstəlik, inciyib, hakimiyyətdəki vəzifələrindən məhrum ediliblər. Əgər Zyuqanov kommunist düşərgəsində solçu ideyaları alt-üst edən və güzəştə gedən troya atı olmasaydı, belə bir qərar tarixdə ən böyük ehtimal olardı.
  Növbədənkənar parlament seçkiləri kommunistlərə bir çox üstünlüklər vəd etdi, o cümlədən daha az rəqib və şəhid obrazı sayəsində.
  Bu isə göstərdi ki, kommunistlər ümumiyyətlə öz kreslolarından yapışmırlar, daha prinsipialdırlar.
  İkinci dəfə Yeltsin yenə Stepaşini gətirdi, sonra üçüncü dəfə Aksenenkonu götürdü. Duma yenə də təsdiq etmədi və alındı və buraxıldı. Yeni seçkilər sentyabr ayına təyin edilmişdi.
  Parlamentin inadkarlığı tarixin gedişatını bir qədər dəyişdi. Yuqoslaviyanın bombalanması daha uzun sürdü - Miloseviç Rusiyadan kömək ümid etdiyi kimi. Parlamentin buraxılması isə müxalifətə qalib gəlmək şansı verdi.
  Kommunistlər Yeltsinin impiçmentini yenidən səsverməyə çıxara bildilər.
  Və yenə bir az qısa oldu, bu dəfə cəmi iki səs. Deputatları parlament seçkilərinin yaxınlaşması və seçkilərdən keçməmək təhlükəsi narahat edirdi.
  Duma buraxıldı və Yeltsin fərmanı ilə az tanınan Aksenenkonu baş nazir təyin etdi.
  Ümumiyyətlə, Zyuqanovun seçkilərin keçiriləcəyinə olan ümidləri özünü doğrultdu. Xəstə və zəifləmiş prezident konstitusiyaya zidd getmədi. Və o, iki faizlik reytinqlə səlahiyyətlərini aşmağa risk etmədi. Koalisiyasının formalaşıb qeydiyyatdan keçməyə vaxtı olmadığını görən Primakov kommunistlərlə ittifaqa girdi. Yabloko və Liberal Demokrat Partiyası seçkilərə getdi. Birlik blokunun formalaşmağa vaxtı olmadı və NDR zəiflədi.
  Dağıstana silahlıların yeridilməsi, seçkilər zamanı təhlükəsizlik qüvvələrinin qətiyyətsizliyi də var.
  Kommunistlər Primakov və Lujkovla birlikdə böyük qələbə qazandılar. Onlar əlli beş faizdən çox səs toplayıblar. İkincisi Yabloko bloku idi, o da yaxşı çıxış edərək, on beş faiz qazandı. LDPR gözlənilmədən yaxşı çıxış etdi, on iki faizdən çox topladı. NDR beş faizlik baryerə çatmadı - tam məğlubiyyət! Jirinovski Dumada yeganə Kremlpərəst lider oldu. Düzdür, rəqabət zəif idi. Yeni qanuna görə, partiyalar seçkilərə ən geci bir il qalmış yenidən qeydiyyatdan keçməlidirlər və çoxlarının buna vaxtı olmayıb.
  Parlamentdə yenidən sol müxalifət, həm birmandatlı mandatlı Yabloko, həm də azlıqda olan LDPR üstünlük təşkil edirdi.
  Və təbii ki, münaqişə yarandı... Dövlət Dumasının sədri seçildikdən sonra hökumətə etimadsızlıq səsverməsi qəbul olundu. Və yenə də impiçmentdən danışıldı. Bu dəfə üçdə ikisini toplamaq asan olacaq!
  Yeltsin tərəddüd etdikdən sonra baş nazir Primakovu və baş nazirin birinci müavini Maslyukovu kürsüyə qaytarmaq qərarına gəldi.
  Sol koalisiya bununla razılaşdı, lakin prezidentin səlahiyyətləri müvəqqəti olaraq məhdudlaşdırıldı. Və yeni seçkilərə qədər demək olar ki, heç nə yoxdur. Koalisiya daxilində aparılan danışıqlardan sonra Primakovun prezidentliyə namizədliyinin irəli sürülməsi qərara alınıb. Lujkov baş nazir oldu. Və Zyuqanov qanunvericilik orqanının rəhbəri vəzifəsini aldı! Yəni Super Skipper! Yenisinə gəlincə, konstitusiyaya düzəlişlər hətta qəbul edilməli idi.
  Yaraqlılar Dağıstandan çıxarılıb. Ancaq Çeçenistana getmədilər. Orada vətəndaş müharibəsi başladı. Rusiya Masxadov və Kadırovu dəstəklədi, Basayev və Raduyevə qarşı.
  Primakov Rusiya prezident seçkilərində birinci turda qalib gələ bilib. Bununla belə, hökumət əlavə səlahiyyətlər aldı. Necə ki, qanunverici orqan kommunistlərin nəzarəti altındadır.
  Rusiyada iqtisadi artım davam etdi, neft və qazın qiyməti qalxdı, sənaye dirçəldi.
  Amerikalılar, ümumiyyətlə, reallıqda olduğu kimi, 11 sentyabr terror hadisəsindən sonra Əfqanıstana qarışıb, İraqda bataqlığa düşüblər. Primakov asanlıqla ikinci müddətə seçildi. Lakin 2008-ci ildə o, kreslosunu çox uğurlu baş nazir Yuri Lujkova itirdi.
  Yeni prezident kommunistlərlə əvvəlki ittifaq siyasətini davam etdirdi. Zyuqanov baş nazir oldu.
  Bir müddət xarici siyasət Qərblə tərəfdaşlıq və Çinlə dostluqdan ibarət idi. Ukraynada Yanukoviç rejimi güclənib. Deməli, Lujkov Putindən fərqli olaraq daha çox Ukraynayönümlü siyasət yürüdürdü və slavyan dövlətlərinin ittifaqını dəyərləndirirdi. Ukrayna hətta 2016-cı ildə Avro-Asiya İttifaqının bir hissəsi oldu. Lujkov iki müddət xidmət etdi və istefa verdi. Zyuqanov nəhayət prezident oldu, həm də seçkidə çox asanlıqla qalib gəldi. Jirinovski 1991-ci ildən bəri yeddinci dəfə iştirak etdi və yenə məğlub oldu.
  2015-ci ilin payızında Rusiya Suriyadakı müharibəyə qarışdı və orada bombardman etdi. Tramp ABŞ-da hakimiyyətə gəldi. Zyuqanov, formal kommunizmə baxmayaraq, iqtisadiyyatda əvvəlki kursunu davam etdirdi. Rusiya, Rusiya Federasiyası Kommunist Partiyasının formal üstünlüyünə baxmayaraq, bazar, demokratik və orta avtoritar ölkə olaraq qaldı.
  Qərblə tərəfdaşlıq və mülayim rəqabət. Ukrayna və Belarusla, Qazaxıstanla müttəfiqlik var, həm də çox yaxın deyil. 2020-ci ildə Zyuqanov ikinci müddətə seçildi. Ümumiyyətlə, ikinci dövrənin astanasında nəticəni bir qədər aşağı salmaq. Ukraynada isə Yanukoviç gedəndən sonra gözlənilmədən sistemsiz Zelenski qalib gəldi. Nazarbayev də getdi.
  Zyuqanov konstitusiyaya dəyişiklik etməyəcəyini və ikinci müddətindən sonra gedəcəyini bildirib.
  Beləliklə, Rusiya Federasiyası Kommunist Partiyasının lideri bir az daha cəsarət göstərərək Rusiyanı yenə də idarə edə bildi. Və dünya reallıqdan daha təhlükəsiz və daha sakit oldu.
  Putin kimdir? Onun karyerası necə keçdi? Primakov baş nazir olduqdan sonra Putin Yeltsinə çox yaxın olduğu üçün vəzifəsindən uzaqlaşdırıldı. Xüsusilə, FSB-nin Dağıstandakı silahlıların işğalını pozmaqda ittiham edərək. Putin bir müddət siyasətlə məşğul idi. O, Dövlət Dumasına namizədliyini uğursuz irəli sürüb. Sonra Sankt-Peterburqun meri oldu.
  Amma sonra siyasətdən uzaqlaşıb, özəl şirkətdə mühafizə xidmətində işə düzəlib. Artıq çox az adam onu xatırlayırdı.
  Jirinovski 2020-ci ildə səkkizinci dəfə prezident seçkilərinə getdi və yenə təvazökar nəticə ilə məğlub oldu. Amma onun hələ də Dövlət Dumasında fraksiya var. Və hətta Zyuqanov 2020-ci il seçkilərindən sonra ona general-mayor rütbəsi verib. Donald Tramp gözlənilmədən gənc demokrat rəqibinə seçkilərdə məğlub oldu. Merkel vaxtından əvvəl istefa verib. Lukaşenkonun səhhəti kəskin şəkildə pisləşib.
  2021-ci ildə rus kosmonavtları nəhayət Aya uçdular. Və orada qırmızı bayraq sancdılar! Zyuqanov Afonini özünün rəsmi varisi elan etdi. Yaxşı, ümumiyyətlə, həyat yenidən bir dairədə döndü.
  Gördüyümüz kimi, Rusiyanın dağılması Putinsiz də baş vermədi. Və işıq sönmədi.
  
  
  
  
  
  
  MENSHIKOV NİKOLAYI ÖLDÜRƏydi
  . Hansı ki, Krım müharibəsində çar Rusiyası qalib gəldi. Menşikov küçə gülləsindən öldürüldü və onun yerinə daha bacarıqlı komandir gəldi. Yəni qəza baş verdi və tarixin gedişatını dəyişdi.
  Makarovla olanın əksi. Fransızlar və ingilislər hissə-hissə məğlub oldular. Çoxlu sayda məhbus və kubokları ələ keçirən Rusiya Krımı geri aldı.
  Türkiyə Transqafqazda məğlub oldu. Qarsı, Ərzurumu, demək olar ki, bütün Ermənistanı Rusiyaya verdi. Rus qoşunları Rumıniyanı işğal etdilər. Bununla belə, hücumu davam etdirməyə ehtiyac yox idi. Sultan sülh istədi. Eyni zamanda Avstriya Bosniya və Herseqovinanı işğal etdi.
  Türklər Serbiya, Bolqarıstan, Monteneqroya muxtariyyət verməyə razılaşdılar və Rumıniya Rusiyanın vassalı oldu. Eyni zamanda Rusiya da Ermənistanı ələ keçirdi: Qars, Ərzurum, Tanroq, cənubda öz mülklərini genişləndirdi.
  Fransada iğtişaşlar başladı və vətəndaş müharibəsi başladı və o, artıq qoşun göndərə bilmədi. İngiltərə də münaqişəni tərk etdi. Sardiniya krallığı da zəiflədi. Avstriya gücləndi. Avstriyalılar tezliklə Sardiniya Krallığını fəth etdilər və İtaliya üzərində hökmranlıqlarını möhkəmləndirdilər.
  Tezliklə Şamil tutuldu və Qafqazda müharibəyə son qoydu. Rusiya real tarixdə olduğundan daha çox ərazini ələ keçirərək Çinlə sərfəli sülh bağladı, buna görə də rus silahlarının nüfuzu daha yüksək idi.
  Birinci Nikolay cənuba qarşı müharibədə şimalı dəstəkləmədi. Əksinə, Alyaskada mövqelərini möhkəmləndirmək üçün İngiltərə ilə birlikdə cənublulara kömək etmək qərarına gəldi.
  Rusiya Amerika ərazisində şəhərlər və qalalar tikməyə başladı. Hətta Çukotkaya dəmir yolu layihələri də var idi. Çar Nikolay çox şey qeyd etdi. Rus qoşunları Orta Asiyanı fəth etdilər. Bu monarx 1867-ci ildə vəfat etdi. Rusiyanı güclü və firavan tərk etmək. Oğlu İskəndər təhkimçiliyi ləğv etmədi, cənuba doğru irəliləməyə davam etdi. Xüsusilə Türkiyə ilə qalibiyyətlə müharibə apararaq Konstantinopolu Rusiyaya birləşdirdi. Sonra Mesopotamiya.
  Yenə İngiltərə ilə müharibə və Asiyada ingilislərin məğlubiyyəti. İkinci İsgəndər məhkəmə sistemi istisna olmaqla, əhəmiyyətli islahatlar aparmadan və idarəetmə sistemini bir qədər təkmilləşdirmədən bir az daha hökmranlıq etdi.
  Təhkimçiliyin ləğvi heç vaxt baş vermədi. Lakin Rusiya İranı ilhaq etdi. Çar 1887-ci ildə Birinci Nikolaydan düz iyirmi il sonra öldü. Üçüncü İskəndər 1894-cü ilə qədər qısa müddətə hökmranlıq etdi, lakin faktiki olaraq bütün Hindistanı Rusiyaya birləşdirə bildi. Və II Nikolay Hindoçinə və Çinin özünə hərəkətini davam etdirdi.
  Yaponiya ilə müharibə var idi. Ümumilikdə qalib. Və Çin və Hind-Çininin tam fəthi. Və Avstraliyaya qədər nüfuz. Amma Avropada vəziyyət bir qədər fərqli oldu.
  Avstriya İmperiyası Fransanın cənubunu ilhaq etdi. Sonra Almaniyanın cənubunu ələ keçirərək Prussiyanı məğlub etdi. Məhz Avstriya dünya hegemonu oldu. Fransa vətəndaş müharibəsi nəticəsində çox zəiflədi. Prussiya birləşə bilmədi. Avstriyalılar nəhayət, bütün Prussiyanı, eləcə də Fransanın şərqinin bir hissəsini ələ keçirdilər. Afrikaya yayılan böyük bir imperiya yarandı. Tezliklə avstriyalılar da Belçikanı, Hollandiyanı və Afrikada çoxlu torpaqları fəth etdilər. Sonra Avstriya ilə Rusiya arasında İngiltərəyə qarşı müharibə başladı. Afrikanın avstriyalılar və ruslar arasında bölünməsi ilə başa çatdı.
  İmperator Frans, Afrikanın demək olar ki, yarısını və Avropanın çox hissəsini fəth etməklə Napoleon Bonapartı geridə qoyaraq, həqiqətən də ən böyük monarx oldu. Fransa da İspaniya və Portuqaliya ilə birlikdə tezliklə tamamilə ələ keçirildi. Bəli, hər şey yaxşı keçdi, amma ...
  İmperator Fransın varisi Serbiyanı özünə birləşdirmək istəyirdi! Və 1920-ci ildə II Nikolayın Rusiyası ilə Böyük Avstriya İmperiyası arasında böyük müharibə başladı.
  Bütün Avropa Avstriyanın tərəfindədir. Bundan başqa, real tarixdəki qədər güclü olmayan İngiltərə və Afrikanın az qala yarısı. Üstəlik, İsveç Rusiyaya qarşı çıxdı. Və Norveç və Danimarka İmperator Franzın hakimiyyəti altında tutuldu.
  Problemin yarısı bu idi. ABŞ bölünmüş və kiçik bir güc olaraq qaldı. Lakin İngiltərə hələ də Kanada və Avstriyaya nəzarət edirdi. İlk iki aylıq tərəddüddən sonra o da Avstriya tərəfində döyüşə girdi.
  Beləliklə, böyük bir müharibə başladı. Avstriya və İngiltərə Rusiyaya qarşı.
  Təbii ki, Oleq Rıbaçenko da oradadır. Və o, əsl və əyilməz qəhrəman kimi döyüşür.
  Oğlan pulemyotla yadelli ordusuna atəş açıb oxuyur:
  - Ürəyimizdə Vətən himni səslənir,
  Bütün kainatda ondan gözəl heç kim yoxdur...
  Cəngavərin şüa atıcısını daha sıx sıxın -
  Tanrının verdiyi Rusiya üçün öl!
  Və özünü döyür, bütün Avropadan, qismən də Afrikadan gələn ordunu pulemyotla məhv edir.
  Oğlan isə özünə təslim olmur. Budur o, çılpaq ayaq barmaqları ilə qumbara atır və çığırır:
  - Biz təslim olmayacağıq və təslim olmayacağıq!
  Və oğlan yenə ölümcül və dağıdıcı bir partlayış atır. Rəqibinə təslim olmaq istəmir.
  Və öz-özünə mahnı oxuyur:
  - Heç kim bizə mane olmayacaq! Aslan belə qalib gələ bilməz!
  Oğlan əsl qəhrəmandır. Bükülməz və yenilməz. İnam Cəngavər! Xristian olmasa belə!
  Beləliklə, Avstriyanın hücumu dəf edildi.
  Avstriyalıların və ingilislərin tankları var, amma Rusiyanın da mastodonları var.
  II Nikolayın koloniyaları nəzərə alsaq, hələ də daha çox əhalisi var. Bütün Asiyanı, Şərqi Avropanı, Balkanların bir hissəsini, Afrikanın yarıdan çoxunu götürək.
  Deməli, Rusiya piyadaların sayına görə üstündür. Əsgərlər isə çox cəsarətlə döyüşürlər...
  Və avstriyalılar müqavimət göstərə bilmədilər və Varşavadan geri qovuldular. Sonra rus qoşunları Oderə doğru irəlilədilər və Şərqi Prussiyanı tutdular. Qalisiya da Lvovla birlikdə düşdü. Przemysl mühasirəyə alındı. Krakov azad edildi.
  Sonra məlum oldu ki, slavyanlar ruslarla vuruşmaq istəmirlər və kütləvi şəkildə təslim olurlar.
  Döyüşlər onu da göstərdi ki, daha yüngül, çevik rus tankları daha ağır, yöndəmsiz alman tanklarından daha təsirli idi. Aviasiyada isə Çar Rusiyası ümumiyyətlə ingilis və avstriyalıların keyfiyyətindən daha güclü bir miqyaslı sifarişdir.
  Rus qoşunları fasilədən sonra yenidən hücuma keçdilər. Həm rəqəmləri, həm də bacarıqları götürdülər.
  Budapeşt mühasirəyə alındı və alındı. Dənizdə admiral Kolçak ingilisləri məğlub etdi və Avstraliyanı tutdu. Quruda rus qoşunları Berlini mühasirəyə aldılar. Və sonra Vyana.
  Avstriya İmperiyası da Afrikadakı döyüşdə uduzurdu. İngilis korpusu da məğlub oldu. Bəli, İmperator Adolf üçün işlər xoşagəlməz idi.
  O, başını yanlış yerə sıxıb və tamamilə itirməyə başladı. Belə bir gücə necə müqavimət göstərə bilər?
  Vyananın süqutundan sonra avstriyalıların müqaviməti diqqət mərkəzində oldu. Və tezliklə ruslar bütün Avropa və Afrikanı işğal etdilər. Eyni zamanda Alyaskadan Kanadaya hücum başladı. İngilislər də məğlub oldular.
  İngiltərə özünü təcrid olunmuş vəziyyətdə tapdı və adada oturmağa çalışdı.
  Amma aydındır ki, Rusiya havadan hücuma keçməklə qalib gələcək.
  Və səthdə olan demək olar ki, hər şeyi bombaladı. Sonra quruya desant endirildi, bu da İngiltərəni tabeçiliyə gətirdi.
  Beləliklə, bütün şərq yarımkürəsi, eləcə də Alyaska və Kanada rus oldu.
  Ümumiyyətlə, bu əladır! İkinci Nikolay mülkləri həzm edərək müvəqqəti fasilə verdi. ABŞ Rusiyadan asılı olan digər dövlətlər kimi hələ də parçalanmış və çox da güclü deyil.
  1937-ci ildə çar II Nikolay təyyarədə qəzaya uğradı. Taxt II Alekseyə miras qaldı. Əsl hekayədən fərqli olaraq, varis kifayət qədər sağlam və şən idi. Və 1941-ci ildə əcdadlarının ələ keçirə bilmədiyi hər şeyi fəth etmək qərarına gəldi.
  Planetə buraxsaq, Yer artıq bir imperiya olacaq. Və rus ordusu əvvəlcə Amerikanın şimal ştatlarına, sonra isə cənub əyalətlərinə keçdi. ABŞ güclü deyildi və tez ələ keçirildi. Ancaq Meksikanı fəth etmək daha asan oldu. Sonra yuxarı hərəkət edin. Bir-bir ölkəni bir-bir ələ keçirir. Ən böyük və güclü Braziliya. Ancaq o, bir aydan az davam etdi.
  Beləliklə, Latın Amerikası və Yeni Zelandiyanı fəth etdilər. İkinci Alesei tarixə bütün rus fəthlərinin qalibi kimi düşdü. Artıq 1947-ci ildə rus kosmonavtları Aya ayaq basdılar. Və 1958-ci ildə Marsa! 1961-ci ildə Veneraya. 1972-ci ildə Merkuriyə, 1973-cü ildə isə Yupiterin peyklərinə. 1975-ci ildə 71 yaşında II Aleksi vəfat etdi. Bitirən ləqəbli. Və oğlu III Nikolay padşah oldu. 1980-ci ildə insan Günəş sisteminin sonuncu, ən uzaq planetinə - Plutona daxil oldu. III Nikolay çox uzun müddət hökmranlıq etmədi. 1985-ci ildə vəfat edib. Və oğlu dördüncü İskəndər taxta çıxdı. İyirmi yeddi yaşında gənc bir padşah. Və padşah Günəş sistemindən kənara tullanmaq üçün hazırlaşmağı əmr etdi. Və onlar ulduz gəmiləri və foton raketi yaratmağa başladılar. Və nəhayət, 2017-ci ildə ilk ulduzlararası ekspedisiya işə salındı.
  
  ÇAR II NİKOLADA PREZİDENT PUTİNİN BƏXTİ VAR
  Məşhur yazıçı və şair Oleq Rıbaçenko hiss edirdi ki, dünyada nəsə yanlışdır. Bəşəriyyət olduğu kimi parçalanmış vəziyyətdə qalır. Yer planetində ölkələrin sayı getdikcə artır. Kimsə nüfuz qazanarsa, bu, yalnız totalitar, diktator Çindir. Rusiya isə Vladimir Putinin hakimiyyətini başa vurduqdan sonra dərin böhrana düşdü. Qafqazda yenidən müharibə qızışır, solçular, millətçilər üsyan edir. İqtisadiyyat yenidən tənəzzülə uğrayıb, cinayətkarlıq artır. Və Rusiya parçalanmağa başlayır.
  Vladimir Putin fenomenal şansına baxmayaraq, heç vaxt güclü, sabit siyasi sistem və ya sabit və sürətlə inkişaf edən iqtisadiyyat yarada bilməyib. Bir çox sosial və millətlərarası problemlər öz həllini tapmadı. Nadir şanslar Putinə firavan görünüşünü qoruyub saxlamağa imkan verdi. Amma o gedən kimi bütün sağalmamış abseslər bir anda açıldı.
  Üstəlik, nüvə müharibəsi təhlükəsi var! Dünya xaos içindədir, Rusiya genişmiqyaslı vətəndaş müharibəsinə doğru gedir! Bu təcili olaraq düzəldilməlidir.
  Oğlan bir kitabda oxudu ki, sən insanların taleyini dəyişə bilərsən, onun yerini də dəyişə bilərsən! Bir güclü qaraçı var ki, bunu istənilən insana edə bilər.
  Bəs niyə Putin və II Nikolayın bəxti və bəxti tərsinə çevrilmir?
  Üstəlik, II Nikolay Putin kimi fenomenal uğur qazansa, o zaman tarixin gedişatı dəyişəcək. Və iyirmi birinci əsrdə Romanovlar Rusiyada hökmranlıq edəcəklər. Bu o deməkdir ki, Putinə bəxt lazım olmayacaq. Yaxud heç olmasa Putinin bəxti Rusiyanındır.
  XX əsrdə isə Çar Rusiyasının bəxtinə çox ehtiyac var.
  Məşhur yazıçı qaraçı qadının yanına getməyə qərar verib. Xoşbəxtlikdən, İnternetdə onun ünvanı var idi və inkişaf etmiş intuisiya yazıçı və şairə onun heç bir şarlatan olmadığını söylədi.
  Həqiqətən, qaraçı sadə deyil. O, Moskvada malikanədə yaşayır və Sovet dövründən falçılıqla məşğul olsa da, təxminən iyirmi yaşında görünür. Qara qıvrım saçlı əbədi qızı dərhal görə bilərsiniz - o, qeyri-adidir!
  Oleq Rıbaçenko ondan soruşdu:
  - Yaxşı bir iş gör! Vladimir Putin və II Nikolayın bəxtini dəyişdirin!
  Əbədi gənc qaraçı qızı Oleq Rıbaçenkoya baxdı və cavab verdi:
  - Yaxşı ki, eqoist deyilsiniz və özünüz üçün deyil, Rusiya ölkəsi üçün təslim olacaqsınız! Zəngin enerjiyə və görünməmiş, inanılmaz, fövqəlbəşər təxəyyülünüzə sahib olmağınız daha yaxşıdır!
  Qaraçı gözlərini zilləyib davam etdi:
  - Tarixi bu qədər dəyişmək mənim üçün də asan deyil! Amma dünyanın ən güclü və ən zəngin fantaziyasının sahibi sən mənə kömək edə bilərsən!
  Oleq Rıbaçenko razılaşaraq başını tərpətdi:
  - Mən hər şeyə hazıram! Və istənilən istəyi yerinə yetirəcəyəm!
  Gənc qaraçı başını tərpətdi və dedi:
  -Səni təxminən on iki yaşında bir oğlana çevirəcəyəm və sən çox yavaş böyüyəcəksən və heç vaxt bədəncə on dörddən yuxarı olmayacaqsan. Mən səni paralel dünyaya göndərəcəyəm, orada əvvəlcə qul olacaqsan!
  Oleq Rıbaçenko razılaşaraq dedi:
  - Mən hazıram!
  Qaraçı başını tərpətdi və davam etdi:
  - Mənə doqquz artefakt daşı almalı olacaqsan: qara, ağ, qırmızı, narıncı, sarı, yaşıl, mavi, indiqo, bənövşəyi. Bundan əlavə, onuncu artefakt Koshcheinin tacıdır!
  Çətindir, amma siz döyüşçü oğlan kimi əbədi gənc, sürətli, güclü, möhkəm bədənə sahib olacaqsınız. Üstəlik qeyri-adi intellekt və fenomenal təxəyyül hədiyyəsi. Gec və ya tez artefaktları toplayacaq və dünyanıza qayıdacaqsınız. Və əbədi olaraq təxminən on dörd yaşında bir fenomenal güclü və sürətli bir oğlanın bədənində olacaqsınız və sizi öldürmək mümkün olmayacaq. Yəni, siz də mükafat olaraq ölümsüzlük alacaqsınız!
  Oleq Rıbaçenko razılaşaraq başını tərpətdi:
  - Bu barədə yalnız xəyal etmək olar!
  Əbədi cavan cadugər qeyd etdi:
  - Amma on artefakt mənimdir, ancaq mənimdir! Mənə elə bir güc verəcəklər ki, sən ölməzliyə daha çox layiq olacaqsan! Bu arada səni yatdıracağam, sən isə karxanalarda nökər kimi oyanacaqsan. Və sonra ixtiranız sizə bundan necə çıxacağınızı söyləyəcək!
  Siz köçəndə mən prezident Putinin və çar II Nikolayın taleyini, bəxtini və bəxtini dəyişə biləcəyəm. Siz mənim üçün müxtəlif dünyalardan əsərlər toplayacaqsınız və bu arada iyirminci əsrin əvvəllərindən Rusiyanın tarixi başqa cür gedəcək. Yəni, siz artefaktları - doqquz daş və Koşeyin tacını toplamasanız belə, Rusiya çarı II Nikolay yenə də Rusiya Prezidenti Vladimir Vladimiroviç Putinin bəxti, taleyi və bəxti gətirəcək!
  Oleq Rıbaçenko geniş gülümsədi və cavab verdi:
  -Bu yaxşıdır! Yeni dünyada mən sakit olacağam ki, tarixin gedişatı nəhayət yaxşılığa doğru dəyişdi! Və Rusiya bütün dünyada asayişi bərpa edə və hegemon ölkəyə çevrilə biləcək! Və mütləq hegemon!
  Əbədi gənc qaraçı əmr etdi:
  - Divanda uzan!
  Oleq Rıbaçenko uzandı.
  Sehrbaz qız mırıldandı:
  - İndi yat! Başqa bir dünyada oyanacaqsan.
  Oleq Rıbaçenkonun gözləri bağlandı və o, demək olar ki, dərhal yuxuya getdi.
  Qaraçı qablardan əvvəlcədən saxladığı inqrediyentləri çıxarıb iksir hazırlamağa başladı. O, sehr üçün əvvəlcədən hazırlanmış qazanın altında qaz yandırdı. O, oraya müxtəlif şeylər atmağa, sehrlər etməyə başladı. Eyni zamanda, əbədi qız cibindən bir göyərtə kart çıxarıb oxudu:
  - Oh, qismət, qismət, Nikolaya kömək et! Putindən uğurlar, çar Romanovun yanına gəl!
  Qoy Romanov qalib olsun
  Çingiz xan kimi qaydalar...
  Uğur gətirsin,
  Putin hədiyyəni oğurlayaraq!
  
  Rusiya üçün daha yaxşıdır
  Böyük Çar Nikolay...
  Çingiz xan sərinləşəcək
  Vladimir Putin kimi olun!
  Qazan qaynamağa başladı və iksir içində köpürməyə başladı. Qaraçı kartları düzdü, tilsim etdi və göyərtəni qaynayan dumanın içinə atdı... Çox parlaq bir parıltı parladı, sanki min bir foto blitzindən. Yatan Oleq Rıbaçenko gözdən itdi... Və sonra işıqlanandan sonra qazan da gözdən itdi.
  Böyük sehrbazın tilsim etdiyi geniş zal boşaldı və sakitləşdi!
  Əbədi cavan cadugər dedi:
  - Yaxşı! Mən tarixin gedişatını dəyişdim və bu gözəldir! Və əgər bu idealistin bəxti gətirib artefakt toplasa, onda mən o qədər güclü olacağam ki, Şeytanın özü mənə həsəd aparacaq!
  Və qaraçı sehrbaz zümrüd gözləri ilə parıldadı!
  Və bir möcüzə baş verdi!
  II Nikolayı həqiqətən nə gözləyirdi... Həqiqətən də çox şey dəyişdi. Tacqoyma zamanı qanlı dava olmayıb. Və Çinə genişlənmə uğurlu oldu. Yaponiya ilə müharibə, təbii ki, baş verdi. Bu, ümumiyyətlə, tarixən qaçılmaz idi. Aydındır ki, samurayların simasında olan canavar tərksilah edilməli və məhv edilməli idi. Və bundan qaçmaq yoxdur. Siz sərhədlərinizdə təhlükə buraxa bilməzsiniz.
  Müharibəyə ilk Yaponiya başladı, lakin onun rus gəmilərinə hücum cəhdi uğursuz oldu. Ruslar əhəmiyyətli zərər görmədilər və Doğan Günəş ölkəsinin onlarla esminesi batdı.
  "Varyaq" da mühasirədən qaça bilib. Hansı ki, böyük uğur qazandı. Admiral Makarov tez dənizə gəldi və yaponları məhv edək. Və general Kuropatkin quruda samurayları məğlub etdi və bütün Koreya yarımadasını tamamilə işğal etdi.
  Və hətta çar II Nikolay belə bir qərar verdi: Yaponiyadan həmişəlik təhlükəsiz qalmalı idi! Amma kimi? Bəli, quru qoşunları və quberniya olaraq tamamilə Rusiyaya birləşdirin.
  Və sonra dənizdə həlledici döyüş baş verdi, burada Yapon donanması nəhayət Admiral Makarov tərəfindən başa çatdı.
  Döyüşdə dörd qız da iştirak etdi! Ayaqları açıq və bikinidə!
  Nataşa, Zoya, Aurora, Svetlana. Qılınc yelləyərək ən böyük samuray gəmisinə minən dörd gözəl.
  Nataşa yaponları kəsir və qışqırır:
  - Sənə ləkə vurulacaq, gözləri qıc!
  Zoya başqa bir samurayı kəsdi və dedi:
  - Və gözlərin sapfirdir!
  Nataşa dəyirmanı idarə edərək təsdiqlədi:
  - Əlbəttə bəli! Əlbəttə bəli!
  Sonra Avrora onu yenidən götürdü və çılpaq dabanı ilə yaponların çənəsinə təpik vurdu. Onun çənəsini sındırıb qışqırdı:
  - Vətən üçün sağ ol!
  Svetlana onu götürdü, samurayın başını kəsdi və dedi:
  - Çar II Nikolay üçün!
  Bəli, təbii ki, şansdan çox şey asılıdır. Xüsusilə, admiral Makarov sağ qaldı. Və o, ikinci Uşakov oldu. Nə qədər məharətlə əmr edir. Özü də mobil kreyserdədir, hər şeylə ayaqlaşa bilir. Yeri gəlmişkən, silahlarda böyük üstünlüyə malik olmayan yaponlar bölmələrdə və taktiki cəhətdən məğlub oldular.
  Generalın və ya dəniz komandirinin bacarığı kiçik say üstünlüyündən üstündür.
  Üstəlik, bu zaman yaponlar sayca daha zəif idi. Beləliklə, Makarov onları darmadağın edir. O, zirehli deşici mərmiləri olan rus gəmilərinin daha güclü olduğu yaxın döyüşə məcbur edir.
  Və yaponlar məğlub oldular. Və qızlar başqa bir samuray gəmisini tuturlar. Və onun üzərində çar imperiyasının bayrağı dalğalanır!
  Yaponlar nədir? Bəxtiniz çox yaxşı deyil? II Nikolay Vladimir Putinin bəxti gətirdi və hər şey onun üçün çox yaxşı keçdi!
  Bəs qızlar? Bikinili dörd gözəl, adətən bu dünya ilə heç bir əlaqəsi olmasa da, kral üçün döyüşməyə qərar verən Rodnover cadugərləridir.
  Amma bu halda rus xalqına kömək etmək lazımdır. Bu da Putinin bəxti ilə bağlıdır. Eyni dörd cadugər qız olmasaydı, heç vaxt Krımı bir güllə atmadan tutmazdı. Möcüzənin baş verməsinə kömək etdilər. Amma Rusiyanın Krımı qardaş xalqın əlindən almağa ehtiyac olub-olmadığı hələ də sual altındadır. Amma Çinin Rusiya imperiyasına birləşdirilməsi çox gözəl ideyadır! Təsəvvür edin, rus çarının nə qədər təbəələri olacaq - o, bütün dünyanı əzəcək!
  Bir sözlə, burada qızlar vaxt itirmirlər. Və artıq yeni döyüş gəmisinə hücum edilir.
  Və yenə tutulub. Və gözəllərin əlindəki qılınclar sadəcə parıldayır və onlar çox itidir. Və bir çox yapon qarışıq idi.
  Dənizdəki döyüş Yapon eskadrilyasının son batması və Admiral Toqonun tutulması ilə başa çatdı.
  Və eniş başladı. Buxar gəmiləri və nəqliyyat vasitələri çatışmırdı. Və onlar uzun qayıqlardan istifadə etdilər, onları kreyserlərdə və döyüş gəmilərində daşıdılar və bir çox başqa işlər gördülər. Çar desant zamanı tacir donanmasından istifadə etməyi əmr etdi.
  Rus qoşunları onları körpübaşından atmaq istəyən samurayların hücumunu dəf etdilər. Lakin çar ordusu cəsarətlə müqavimət göstərdi. Və kütləvi hücum ağır itkilərlə dəf edildi.
  Hücum zamanı cadugər qızlar qılıncla kəsir və yalın ayaqları ilə düşmənə qumbara atırdılar.
  Təbii ki, onlar ən təhlükəli yerlərdədirlər. Və necə pulemyotlardan atəş açmağa başladılar. Hər güllə hədəfdədir.
  Nataşa atəş açdı, çılpaq ayaq barmaqları ilə qumbara atdı və qışqırdı:
  - Heç kim məndən soyuqqanlı deyil!
  Pulemyotdan atəş açan Zoya çılpaq ayaq barmaqları ilə ölüm hədiyyəsini atdı və cızıltı ilə dedi:
  - Çar II Nikolay üçün!
  Pulemyotlardan atəş açmağa davam edən və yerindən sıçrayan Aurora çırtıldadı və dedi:
  - Böyük Rusiya üçün!
  Düşməni döyməyə davam edən Svetlana aqressiv şəkildə dişlərini açıb, çılpaq dabanı ilə qumbara ataraq dedi:
  - Kral imperiyası üçün!
  Döyüşçülər döyməkdə və döyməkdə davam edirdilər. Onlarda belə bir enerji partlayışı var. Özlərini güllələyib irəliləyən samurayları məhv edirlər.
  Artıq onun tərəfindən öldürülən minlərlə, on minlərlə yapon var.
  Məğlub olan samuraylar isə qaçırlar... Qızlar onlara qarşı çox öldürücüdür.
  Ruslar isə samurayları süngü ilə kəsirlər...
  Hücum dəf edilir. Və yeni rus qoşunları sahilə enir. Körpü başlığı genişlənir. Çar imperiyası üçün əlbəttə ki, pis deyil. Bir-birinin ardınca qələbələr. Admiral Makarov da silahları ilə kömək edəcək. Yaponları süpürmək.
  İndi isə rus qoşunları artıq Yaponiyanın hər tərəfində hərəkət edir. Və onların uçqunu dayandırmaq mümkün deyil. Düşməni tikə-tikə doğrayıb süngü ilə bıçaqlayırlar.
  Samuraylara hücum edərək onları qılıncla doğrayan Nataşa oxuyur:
  - Ağ canavarlar axışır! Yalnız bundan sonra yarış sağ qalacaq!
  Və çılpaq barmaqları ilə necə qumbara atır!
  Zoya şiddətli aqressiya ilə birlikdə oxuyur. Həm də yalın ayaqları ilə unikal, ölümcül bir şey atmaq:
  -Zəiflər ölür, öldürülürlər! Müqəddəs əti qorumaq!
  Düşmənə atəş açan, qılıncla vuran və çılpaq barmaqları ilə qumbara atan Avqustin qışqırır:
  - Yamyaşıl meşədə müharibə gedir, hər yerdən təhlükələr gəlir!
  Svetlana, yalın ayaqları ilə ölüm hədiyyələri atan və ataraq onu götürdü və qışqırdı:
  - Amma biz həmişə düşmənə qalib gəlirik! Ağ canavar qəhrəmanlara salam verir!
  Və xorda olan qızlar düşməni məhv edərək, yalın ayaqları ilə ölümcül silahlar ataraq oxuyurlar:
  - Müqəddəs müharibədə! Bu bizim qələbəmiz olacaq! İmperator bayrağı irəli! Düşmüş qəhrəmana həmd olsun!
  Yenə də qızlar güllə atıb qulaqbatırıcı bir fəryadla oxuyurlar:
  - Heç kim bizə mane olmayacaq! Bizi heç kim məğlub etməyəcək! Ağ canavar düşməni darmadağın edir! Ağ canavar - qəhrəmanlara salam!
  Qızlar gəzir, qaçırlar... Rus ordusu isə Tokioya doğru irəliləyir. Yaponlar isə özlərini öldürürlər, onları biçirlər. Rus ordusu hərəkət edir. Və bir-birinin ardınca qələbələr.
  Çar Nikolay həqiqətən də şanslı bir bilet çıxardı. Rusiya qoşunları artıq Yaponiya paytaxtına hücum etməyə başlayır. Və hər şey çox gözəldir.
  Buradakı qızlar, təbii ki, hamıdan öndədirlər və onların təzyiqləri və istismarları yüksək səviyyədədir.
  Xüsusilə yalın ayaqla qumbara atanda. Bu, ümumiyyətlə, samuraylar arasında şoka və qorxuya səbəb olur.
  Amma burada onlar Yaponiya paytaxtının divarına dırmaşırlar. İnsanları, atları isə kələm doğrayırlar. Rəqiblərini tikə-tikə darmadağın etdilər. Qızlar gəlir, qışqırır, gülürlər! Və çılpaq dabanları ilə çənənizdən təpikləyirlər. Yaponlar başıaşağı uçurlar. Və onlar öz paylarına düşürlər.
  Və döyüşçülər qılınclarını daha da güclü şəkildə yelləyirlər.
  Samuraylar isə məğlubiyyətdən sonra məğlubiyyətə uğrayırlar. Beləliklə, rus qoşunları Tokionu aldı.
  Mikado qorxu içində qaçır, amma heç yerdə gizlənə bilmir. Və beləcə qızlar onu əsir götürüb bağlayırlar!
  Böyük qələbə! Yaponiya İmperatoru II Nikolayın xeyrinə taxtdan imtinaya imza atdı. Rus çarının titulu xeyli uzadılır. Koreya, Monqolustan, Mançuriya, Kuril adaları, Tayvan və Yaponiyanın özü Rusiyanın əyalətlərinə çevrilir. Baxmayaraq ki, Yaponiya kiçik, məhdud muxtariyyətə malikdir. Amma onun imperatoru rusdur, avtokratik çardır!
  II Nikolay heç nə ilə məhdudlaşdırılmayan mütləq monarx olaraq qalır. O, avtokratik çardır!
  İndi də Yaponiya imperatoru, Sarı Rusiya, Boqdıxan, Xan, Kaqan və sairə, s.
  Bəli, daha çox şans. Diqqət yetirin ki, bəxt Putinə çox şeylər fəth etməyə imkan verdi! İyirmi birinci əsr, təəssüf ki, ələ keçirmək üçün çox uyğun deyil!
  Putinin düşməni Makkeynin beyin xərçəngindən ölməsinin Rusiyaya nə faydası var? Şans, əlbəttə ki, böyükdür, bunu qəsdən təsəvvür belə edə bilməzsiniz - düşməninizin belə pis və xoşagəlməz bir ölümlə ölməsi üçün!
  Amma Rusiya üçün konkret gəlir sıfırdır.
  Lakin II Nikolay üçün Putinin belə bəxti və bəxti böyük ərazi qazancına çevrildi. Bəs doğrudan da, bəxt Putinə niyə hədiyyələr verməlidir? Yaxşı, Sobçakın belə bir vaxtda ölməsindən və ona konstitusiya məhkəməsinin rəhbəri postunun verilməsinə ehtiyac olmadığından, bunun Rusiyaya nə faydası var?
  Bütün Rus çarı II Nikolay isə qeyri-adi bir insandır. Təbii ki, belə böyük qələbədən sonra onun qüdrəti və nüfuzu gücləndi. Bu o deməkdir ki, bəzi islahatlar aparıla bilər. Xüsusilə pravoslavlıqda! İslamda olduğu kimi zadəganların dörd arvad almasına icazə verin. Həm də qəhrəmanlıqlarına və sədaqətli xidmətlərinə görə əsgərlərə ikinci arvad hüququ vermək.
  Yaxşı islahat! İmperiyada başqa dinlərə mənsub olanların və əcnəbilərin sayı artdığından, rusların sayı da artmalıdır. Və bunu necə etmək olar? Başqa millətlərin qadınlarının hesabına. Axı bir rus üç çinli qadını arvad götürsə, o zaman onlardan uşaqları olacaq və bu uşaqlar milliyyətcə kim olacaq?
  Təbii ki, atam tərəfdən rus! Və bu əladır! Mütərəqqi təfəkkürə malik olan II Nikolay zahirən ruhundan daha dindar idi. Və təbii ki, dini dövlətin xidmətinə qoyub, əksinə yox!
  Beləliklə, II Nikolay elita arasında nüfuzunu gücləndirdi. Kişilər bunu çoxdan istəyirdilər. Və ucqarların ruslaşdırılmasını sürətləndirdi.
  Yaxşı, kahinlər də buna etiraz etmədilər. Üstəlik, iyirminci əsrdə iman zəiflədi. Din isə padşaha xidmət edirdi, əslində Allaha inanmırdı!
  Hərbi qələbələr Nikolası xalq arasında populyar etdi və avtoritarizmə alışmış o, dəyişiklikləri xüsusilə istəmirdi. Ruslar heç vaxt başqa güc tanımırdılar!
  İqtisadiyyat inkişaf edir, maaşlar artır. Hər il on faiz artım var. Həqiqətən, niyə dəyişmək?
  1913-cü ildə çar Nikolay Romanovların yüzilliyində iş gününü yenidən 10,5 saata, şənbə və bayramqabağı günlərdə isə hətta 8 saata endirdi. Həftə sonları və bayramların sayı da artıb. Bu, istirahət günü və Yaponiyanın təslim olduğu tarix kimi qeyd olunmağa başladı. Kralın ad günü, kraliçanın ad günü və tacqoyma günü.
  Taxt varisinin hemofiliyalı olduğu məlum olduqdan sonra çar Nikolay özünə ikinci arvad aldı. Beləliklə, taxt-taca varislik məsələsi həll olundu.
  Ancaq böyük bir müharibə yaxınlaşırdı. Almaniya dünyanı yenidən formalaşdırmaq arzusunda idi. Bununla belə, çar Rusiyası müharibəyə hazır idi.
  1910-cu ildə ruslar Pekini ilhaq edərək imperiyalarını genişləndirdilər. İngiltərə Almaniyaya qarşı ittifaq müqabilində bununla razılaşdı.
  Kral ordusu ən çox və güclü idi. Sülh dövründə onun sayı üç milyon min alaya çatırdı. Sülh dövründə Almaniyanın cəmi altı yüz min var idi. Üstəlik Avstriya-Macarıstan, lakin onun qoşunları döyüşə hazır deyil!
  Amma almanlar hələ də Fransa və İngiltərə ilə döyüşməyi planlaşdırır. Və onlar iki cəbhəni harada çəkə bilərlər?
  Ruslar dünyada kütləvi istehsalda olan ilk yüngül tank "Luna"-2-yə sahibdirlər. Və dörd mühərrikli bombardmançı "İlya Muromets" və "Alexander" pulemyotlu qırıcılar və daha çox. Və əlbəttə ki, güclü bir donanma.
  Almaniyanın bərabər qüvvəsi yoxdur.
  Almanlar hələ də Belçikaya hücum etmək və Parisdən yan keçmək qərarına gəldilər. Burada onlar üçün heç nə yox idi.
  Amma hər halda müharibə başladı. Almaniya ölümcül addımını atdı. Və onun qoşunları Belçikaya köçdü. Yalnız qüvvələr qeyri-bərabərdir. Rus qoşunları artıq Prussiya və Avstriya-Macarıstan üzərindən hərəkət edir. 40 kilometr sürətə malik Luna-2 tankı isə artıq böyük bir qüvvədir.
  Üstəlik, qeyd edək ki, Çar Nikolaya müharibənin başlaması bəxti gətirib. Çar özü Almaniyaya hücum etməzdi. Beləliklə, Rusiya tərəfində qüvvələr, tanklar, artilleriya üstünlüyü, kəmiyyət və keyfiyyət baxımından ən yaxşı aviasiya böyük, hədsiz üstünlük var. Və daha güclü iqtisadiyyat, çünki inqilabın yaratdığı tənəzzüldən və müharibədəki məğlubiyyətdən qaçmaq mümkün idi. Beləliklə, uğurdan sonra hər zaman yüksəliş və uğur olur.
  Aydındır ki, almanlar hücuma məruz qalmışdılar. Sonra özləri əsas qüvvələrlə Fransa və İngiltərəyə qarşı çıxdılar. Hara getməlidirlər?
  İtaliyanı götür və Avstriya-Macarıstana müharibə elan et! Yeganə müsbət cəhəti Türkiyənin Rusiyaya qarşı müharibəyə girməsidir. Ancaq bu, padşah üçün daha yaxşıdır; o, nəhayət, Konstantinopolu və boğazları özü üçün ala bilər! Belə ki...
  Həm də dörd cadugər, əbədi gənc doğma möminlər Nataşa, Zoya, Aurora, Svetlana döyüşdə! Və onlar artıq səni vuracaqlar! Deməli, həm almanları, həm də türkləri vuracaqlar!
  Yazıçı və şair Oleq Rıbaçenko yuxudan oyanıb. Gənc cadugər-sehrbaz əbədi olaraq verdiyi vədi yerinə yetirdi, II Nikolaya Vladimir Putinin bəxti gətirdi və indi Oleq Rıbaçenko onun yerinə yetirməlidir. Oyanmaq asan deyildi. Uşağın bədəninə sərt qamçı dəyib. Oğlan ayağa qalxdı. Bəli, Oleq Rıbaçenko indi qolları və ayaqları ilə zəncirlənmiş əzələli oğlandır. Qara qaralmış, quru və damarlı bədəni, qabarıq əzələləri görə bilərsiniz. Həqiqətən güclü və dözümlü bir quldur, güclü dərisi o qədər sərtləşmişdir ki, nəzarətçinin döyməsi onu kəsə bilməz. Gənc qulların tamamilə çılpaq və yorğan-döşəksiz yatdıqları çınqıldan qalxaraq o biri oğlanlarla səhər yeməyinə qaçırsınız. Düzdür, bura istidir, iqlim Misir kimidir. Və oğlan tamamilə çılpaqdır, yalnız zəncirlər. Bununla belə, onlar kifayət qədər uzundur və praktik olaraq gəzintiyə və ya işə mane olmurlar. Ancaq bunlarda böyük bir addım ata bilməzsən.
  Yeməkdən əvvəl əllərinizi axar suda yuyursunuz. Bir rasion alırsınız: düyü püresi və çürük balıq parçaları. Halbuki, ac qul oğlana bu ləzzət kimi görünür. Sonra mədənə gedirsən. Səhər hələ günəş çıxmayıb və olduqca xoşdur.
  Uşağın çılpaq ayaqları o qədər kobud və buynuzlu olub ki, iti çınqıllar heç ağrıymır, hətta xoş qıdıqlanır.
  On altı yaşdan kiçik uşaqların işlədiyi karxanalar. Təbii ki, onların kiçik avtomobilləri və alətləri var. Amma böyüklər kimi on beş, on altı saat işləməlisən.
  O, iy verir, ona görə də özlərini birbaşa kömür səthində rahatlaşdırırlar. İş sadədir: daşları çubuqlarla doğrayın, sonra səbətlərdə və ya xərəyələrdə daşıyın. Bəzən arabanı da itələmək lazımdır. Adətən oğlanlar onu iki-üçlük itələyirlər. Amma Oleq Rıbaçenko çox güclü olduğu üçün tək seçilir. Və o, böyüklər kimi əlində çubuq tutur. O, qalanlarından daha böyük bir işi yerinə yetirməlidir.
  Düzdür, sizə daha tez-tez verirlər. Gündə iki dəfə deyil, üç dəfə.
  Oleq Rıbaçenkonun cəsədinin məskunlaşdığı qul oğlan artıq bir neçə ildir ki, buradadır. İtaətkar, zəhmətkeş, bütün hərəkətlər avtomatlaşdırma həddinə qədər məşq edilir. Həqiqətən güclü, möhkəm və praktiki olaraq yorğunluğu bilmir. Ancaq eyni zamanda, oğlan çətinliklə böyüyür və indi bu yaş üçün orta boy ilə on ikidən çox deyil.
  Amma güc... Bir neçə böyüklər üçün. Gənc qəhrəman. Hansı ki, görünür, heç vaxt yetkin olmayacaq və saqqal saxlamayacaq.
  Və Allaha şükür! Oleq Rıbaçenko yazıçı və şair kimi təraş etməyi sevmirdi. Özün üçün işləyirsən və daşları qırırsan, yıxırsan. Və səbətə. Sonra onu arabaya aparırsan. Onu itələmək çətindir və uşaqlar bunu növbə ilə edirlər.
  Buradakı oğlanlar demək olar ki, qara rəngdədirlər, lakin üz cizgiləri ya avropalı, hindu ya da ərəbdir. Üstəlik, daha çox Avropalılar var.
  Oleq onlara daha yaxından baxır. Qullara danışmağa icazə verilmir, onları qamçı ilə döyürlər.
  Oleq Rıbaçenko da hələlik susur. Və oxuyur. Burada kişi nəzarətçilərlə yanaşı, qadınlar da var. Onlar da qəddardırlar, qamçı ilə döyürlər.
  Üstəlik, bütün oğlanların dərisi Oleq kimi güclü deyil. Bir çox insan partlayır və qanaxır. Mühafizəçilər isə səni öldürənə qədər döyə bilərlər. İş çox ağırdır, oğlanlar, xüsusən də gün çıxanda çox tərləməyə başlayırlar.
  Və burada bir günəş deyil, iki günəş var. Və bu, günü çox uzun edir. Və çox iş var. Oğlanların yatmağa və dincəlməyə vaxtı yoxdur. Bu, onlar üçün böyük bir əzabdır.
  Oleq Rıbaçenko mexaniki olaraq doğrayıb yükləyərək özü üçün işləyirdi. Özüm üçün qarışdırdım...
  Və o, II Nikolayın Rusiya prezidenti Vladimir Putinin uğurunu qazandıqdan sonra baş verənlərin mənzərəsini təsəvvür etdi.
  Nataşa, Zoya, Avrora və Svetlana Przemisldə avstriyalılara hücum edir. Rus qoşunları dərhal Lvovu aldı. Və ən güclü qalaya hücum edirlər.
  Qızlar ayaqyalın və bikinidə şəhərin küçələrində sürətlə qaçırlar.
  Onlar avstriyalıları doğrayıb yalın ayaqları ilə kiçik disklər atırlar.
  Eyni zamanda qızlar oxuyur:
  - Çar Nikolay bizim məsihimizdir,
  Güclü Rusiyanın nəhəng hökmdarı...
  Bütün dünya titrəyir - hara gedəcək -
  İrəli mahnı ilə Nikolay üçün!
  Nataşa avstriyalıları doğrayır, çılpaq barmaqları ilə qumbara atır və oxumağa başlayır:
  - Rus üçün!
  Zoya da düşmənlərini darmadağın edir və təvazökarlıqla oxuyur:
  - Kral imperiyası üçün!
  Və onun yalın ayağının atdığı qumbara uçur! Bu qatil qızdır. Çənənizi əzib dənizi içə bilərsiniz!
  Aurora da çılpaq ayaq barmaqları ilə disk atır, avstriyalıları səpələyir və cığırdayır:
  - Rusiyanın böyüklüyü üçün!
  Və o, çox iti dişlərini göstərəcək! Dişlər kimi parıldayan.
  Svetlana da təslim olmağı unutmur və qışqırır:
  - Müqəddəs və Yenilməz II Nikolayın Rusu!
  Qız böyük ehtiras nümayiş etdirir. Və yalın ayaqları ilə hər şeyi atır və hədiyyələr atır!
  Nataşa, yalın ayaqları ilə atəş açan, doğrayan və öldürücü silahlar atan, xırıltı ilə qışqırır:
  - Rus dilimi sevirəm! Rus dilimi sevirəm! Və hamınızı kəsəcəyəm!
  Zoya da çılpaq barmaqları ilə partlayıcı bir şey atır və ulayır:
  - Böyük Çar Nikolay! Dağlar da, dənizlər də onun olsun!
  Vəhşi, qəzəbli qəzəblə qışqıran və çılpaq barmaqları ilə hədiyyələr atan Aurora ulayır:
  - Heç kim bizə mane olmayacaq! Bizi heç kim məğlub etməyəcək! Cəsarətli qızlar yalın ayaqları və çılpaq dabanları ilə düşmənləri əzirlər!
  Və yenə qızlar vəhşi tələsirlər. Onlar hərəkətdə olarkən Przemysl-i tuturlar və mahnı oxuyurlar, getdikcə bəstələyirlər;
  Müqəddəs Rusımız izzətlənir,
  Onda çoxlu gələcək qələbələr var...
  Qız ayaqyalın qaçır
  Və o, dünyada daha gözəl deyil!
  
  Biz cəsarətli Rodnoverkiyik,
  Cadugərlər həmişə ayaqyalın olur...
  Qızlar oğlanları çox sevirlər
  Onun şiddətli gözəlliyi!
  
  Biz heç vaxt təslim olmayacağıq
  Düşmənlərimizə boyun əyməyək...
  Ayaqlarımız çılpaq olsa da,
  Çoxlu çürüklər olacaq!
  
  Qızların tələsməsi daha gözəldir
  Soyuqda ayaqyalın...
  Biz həqiqətən canavar balalarıyıq
  Biz onu vura bilərik!
  
  Bizi dayandırmaq olmaz
  Nəhəng Fritz dəstəsi...
  Biz isə ayaqqabı geyinmirik
  Şeytan bizdən qorxur!
  
  Qızlar Allah Çubuğuna xidmət edir,
  Hansı ki, əladır...
  Biz şöhrət və azadlıq tərəfdarıyıq,
  Kaiser bir az pis olacaq!
  
  Hamıdan gözəl olan Rusiya üçün
  Döyüşçülər yüksəlir...
  Yağlı sıyıq yedik
  Döyüşçülər əyilmir!
  
  Bizi heç kim dayandıra bilməz
  Qızların gücü nəhəngdir...
  Və göz yaşı tökməyəcək,
  Çünki biz istedadlıyıq!
  
  Heç bir qız əyilə bilməz,
  Onlar həmişə güclüdürlər...
  Vətən uğrunda şiddətlə döyüşürlər,
  Xəyalınız gerçəkləşsin!
  
  Kainatda xoşbəxtlik olacaq
  Günəş Yerin üstündə olacaq...
  Sənin qırılmaz hikmətinlə,
  Kayzer süngüsü!
  
  Günəş həmişə insanlara parlayır,
  Ən geniş ölkə üzərində,
  Xoşbəxt böyüklər və uşaqlar,
  Və hər döyüşçü bir qəhrəmandır!
  
  Heç vaxt çox xoşbəxtlik yoxdur
  şanslı olacağımıza inanıram...
  Pis hava dağılsın -
  Və düşmənlərə ayıb olsun!
  
  Bizim irqimiz Allah o qədər ucadır ki,
  Ondan gözəl heç kim yoxdur...
  Biz ruhda daha yüksək olacağıq,
  Beləliklə, pis olan hamını qusdursun!
  
  Düşmənlərimizi məğlub edək, inanıram
  Ağ, Rus Tanrısı bizimlədir...
  Fikir sevinc olacaq,
  Pisliyin qapınıza girməsinə imkan verməyin!
  
  Bir sözlə, İsaya,
  Biz həmişə sadiq qalacağıq...
  O, rus tanrısıdır, qulaq as,
  O, yalan danışır ki, yəhudi şeytanıdır!
  
  Xeyr, əslində, Uca Allah,
  Ən Müqəddəs Əsas Ailəmiz...
  O, dam nə qədər etibarlıdır,
  Və onun oğlu-Allah Svarog!
  
  Yaxşı, bir sözlə, Rusiya üçün
  Ölməkdə utanc yoxdur...
  Qızlar isə hamıdan gözəldir,
  Bir qadının ayı gücü var!
  
  
  PLANLAR DƏYİŞMİŞDİR
  Hitler sadəcə olaraq OKW planını dəyişmədi və Stalinqrada hücum həm şimaldan, həm də cənubdan A və B Ordu Qrupları tərəfindən həyata keçirildi. Hücum isə Mainstein-ə həvalə edildi . Nəticədə Stalinqrad on gün ərzində hər tərəfdən hücuma məruz qaldı. Və sovet qoşunları özlərini tamamilə mühasirəyə aldılar. Bundan sonra Wehrmacht Volqa sahilləri ilə Xəzər dənizinə doğru hərəkət etdi. Qırmızı Ordu necə cavab verdi? Mərkəzdəki hücum çox da uğurlu alınmadı.
  Üstəlik, Yaponiya Midway döyüşündə qalib gəldi, baxmayaraq ki, ikinci cəbhə açmadı, lakin Havay adalarını ələ keçirdi. Və eyni zamanda, samurayların quru hissələri Hindistana doğru hərəkət etdi. Bu müstəmləkəni saxlamaq üçün İngiltərə Məşəl əməliyyatından əl çəkərək, Misirdən bəzi qoşunlarını çıxarmalı oldu.
  Şərq cəbhəsində təşəbbüs almanların əlində idi. Stalinqradın sürətlə ələ keçirilməsi cənub cinahını çökdürdü. Fritz Xəzər dənizinə sürüşərək Qafqazı qurudan kəsdi. Sonra Türkiyə müharibəyə girdi. Onun ordusu o qədər də güclü olmasa da, kifayət qədər çoxdur və cəsarətlə döyüşməyə qadirdir.
  Artıq ilk günlərdə türklər Batumu tutdular və İrəvanı mühasirəyə aldılar. Bəli, onların nailiyyətləri layiqincədir, çünki Qırmızı Ordu Alman cəbhəsi tərəfindən sıxışdırılır.
  Qeyd edək ki, faşistlər sovet qoşunlarının birbaşa qatarlardan döyüşə daxil olmasından istifadə edərək onları hissə-hissə döyürdülər. Bu, təbii ki, müharibənin gedişinə mənfi təsir göstərdi.
  Stalin də əsəbi idi və çılğın idi - o, nəyin bahasına olursa olsun Qafqazı saxlamağı tələb edirdi.
  Bir sözlə, Stalinqradın qəhrəmancasına müdafiəsi nəticə vermədi və hər şey dağıldı. Və hətta Uzaq Şərqdə yapon bölmələrinin olmaması da kömək etmədi.
  Almanlar Xəzər dənizinin sahilləri ilə Dağıstana doğru hərəkət etdilər. Onların toz yığmasını dayandırmaq üçün - lakin qüvvələr qeyri-bərabərdir, üstəlik, Qırmızı Ordu təchizatla bağlı böyük çətinliklərlə üzləşdi. Və o içəri girdi. Və Krautlar aktiv şəkildə bombalandı.
  ABŞ Yaponiyanın qələbələri ilə diqqəti yayındıran Üçüncü Reyxə demək olar ki, toxunmadı. İngiltərə bir qədər zəiflədi, həm də problemə düşmədi! İndi almanların çoxlu təyyarələri var idi və həqiqətən onlara təzyiq göstərə bilərdilər.
  Stalin özünün ən pis keyfiyyətlərini göstərdi və tez-tez özünü itirdi və qışqırdı, lakin ən yaxşı qərarları qəbul etmədi.
  Beləliklə, Qafqazın itkisi qaçılmaz oldu.
  Artıq Azərbaycanla sərhəddə döyüş gedir.
  Sovet qızları çıxılmaz mübarizə aparırlar. Burada gözəllər çarəsizcə mübarizə aparırlar.
  Və geri çəkilmirlər və təslim olmurlar. Və arxalarında sürünürlər.
  Nataşa, Zoya, Avqustina və Svetlana alman generalını arxadan sürüklədilər. Bu əladır. Qızlar onu dizlərinin üstünə qoyub, yalın ayaqlarını öpməyə məcbur ediblər. Onları böyük həvəslə döydü! Və qızların dabanlarını yaladı.
  Döyüşçü qızlar ümumiyyətlə çox seksual və cazibədar olurlar. Sonra Fritz döyüşünü verdilər.
  Nataşa nasistlərin qarşısını kəsərək partladı. O, çılpaq ayağı ilə qumbara atdı və cıvıldadı:
  - Böyük şöhrət üçün!
  Zoya da atəş açıb xırıltı ilə dedi:
  - Vətən və Stalin üçün!
  O, götürüb qumbaranı yalın ayaq barmaqları ilə atdı. Nasistləri səpələdi və qışqırdı:
  - SSRİ üçün!
  Qızlar çox gözəl və heyrətamizdir.
  Avqustin də yalın ayağı ilə qumbara atdı və dişlərini açıb onu götürüb fısıldadı:
  - Çox döyüşürəm! Terminator kimi!
  Svetlana da çılpaq barmaqları ilə ölümcül və dağıdıcı bir şey işə salacaq. Və yenə oxuyacaq:
  - Bizim dostluğumuz monolitdir və bunun mənası budur!
  Dördü, belə döyüşürlər - bunlar qızlardır! Gülməli gözəllər cavab olaraq uzun dillərini göstərirlər.
  Ən yüksək kateqoriyalı döyüşçülər. Və səni necə vuracaqlar və sənə necə qışqıracaqlar.
  Almanları preslə giləmeyvə kimi əzirlər.
  Nataşa atəş etdi, yalın ayağı ilə qumbara atdı və oxudu:
  - Biz işığın və qırmızı bayrağın döyüşçüləriyik!
  Zoya da çılpaq ayaq barmaqları ilə qatili işə saldı və qışqırdı:
  - Və biz Lenin uğrunda vuruşacağıq!
  Sonra dişlərini açaraq Avqustini kəsdi:
  - Böyük sevinc adına!
  Sonra Svetlana çılpaq ayaqları ilə atəş açıb qumbaraatanları atdı, uğuldadı:
  - Biz bunu öz üzərimizə götürüb döndəririk!
  Dördü fəal işləyir və çəkiliş aparır. Axı bunlar, məhvetmə haqqında çox şey bilən qızlardır. Və belə mübarizə aparmırlar.
  Əsl terminatorlar üçün olduğu kimi... Yüksək uçan döyüşçülər. Onlarda məhv olmaq ehtirası var.
  Nataşa yenə yalın ayağı ilə qumbara atdı və fısıldadı:
  - Mən bu dünyanı sinfi mübarizənin kəskinləşməsi kimi mükəmməl başa düşürəm!
  Zoya da çılpaq barmaqları ilə öldürücü, ət qoparan qumbara ataraq fısıldadı:
  - Hansı evdə qırmızı bayraq olacaq!
  Sonra Avqustin öz növbəsini verdi. Nasistləri biçdi və yalın ayağı ilə qumbara atdı - fısıldadı:
  - Əla məkan, bura bizim və hamımızın torpağıdır!
  Döyüşçülər, həqiqətən, hətta istilik yastığını yırtmağa qadirdirlər.
  Və sonra Svetlana yalın ayağı ilə qumbaranı atır, partlayır və qəzəblə deyir:
  - Od və cırtdan at qəzəblidir!
  Qızlar, əlbəttə ki, işə düşəcəklər. Və başlarını əyirlər.
  Alman tərəfində isə Gerdin heyəti T-4-də döyüşür. Yenə bir dəfə işə başlayanda siz isinməyəcəksiniz və bu təzyiqi yatıra bilməyəcəksiniz. Qızların gözlərində elə cəhənnəm atəşi var.
  Özlərini vururlar və xilas olmaq şansı vermirlər. Və onların ağ, mirvari dişlərinə qarşı dura bilməzsən.
  Döyüşçülər aqressivdir və qışqırır:
  - Vəhşi ətir! Bütün düşmənləri cəhənnəmə göndərəcəyik!
  Gerda atəş açacaq, otuz dördü vuracaq və cığırdayacaq:
  - Gələcək qələbələr!
  Şarlotta çılpaq ayaqları ilə tətiyə basır və hönkürür:
  - Biz səni parçalayacağıq!
  Magda da atəş açdı, T-26-nı məhv etdi və dedi:
  - Açacağıq.
  Və çılpaq ayaq barmaqlarını silkələdi.
  Kristina da yalın ayaqlarını pedallara basıb fısıldadı:
  - Partimizə salamlar!
  Qızlar, təbii ki, bikinidə demək olar ki, çılpaq və ayaqyalındırlar. Və eyni zamanda son dərəcə seksual.
  Həm də çox mükəmməl olmayan, lakin təsirli T-4 ilə hücumlar aparırlar. Və düşmənə atəş açırlar. Heç bir şeydə belə qızlara təslim olmayın! Və dişlərini necə açdılar. Və necə də üz düzəldirlər!
  Gerda yalın ayaq barmaqları ilə atəş açaraq öz-özünə qışqırır:
  - Gerda öldürməyi sevir, bu Gerda!
  Və yenə də mərmi atırlar.
  Və sonra Şarlotta növbə ilə atəş açır və otuz dörd nəfəri döyərək qışqırır:
  - Onların qarınlarını yarıdacağam!
  Və yalın ayaqla yenidən başlayacaq.
  Və sonra Kristina qatili əlavə edəcək. Həmçinin çılpaq ayaq barmaqlarından istifadə etməklə.
  Və qışqıracaq:
  - Mən aqressivliyin təcəssümüyəm!
  Onun nə qədər beli var, qarın əzələləri də var!
  Sonra Magda onu götürüb sillə vuracaq və nərildəyəcək:
  - Banzai!
  Və onun ayaqları da çılpaq və kəsiklidir!
  Dörd alman qadın özlərini itələyir və həqiqətən qalib gəlir. Onun çox aqressivliyi və canlılığı var.
  Döyüşçülər çubuqdan istifadə edir və atəş açır. Qırmızı Ordunu buraxmırlar.
  Qadın pilotlar da səmada döyüşür və bunu göstərirlər. Onların ruhu ölçüyəgəlməzdir.
  Budur ən yeni Alman Focke-Wulf. Gertrude onun üstündədir. Və bu qız kişilərdən daha soyuqqanlı olduğunu göstərir. Faşistləri belə darmadağın edir. Onlara zərrə qədər də mərhəmət göstərmir. Gertrude əsl döyüşə başladı.
  Və o, sovet yağını vurub qışqırır:
  - Mən super qızam!
  Sonra götürüb dilini göstərəcək. Və yenə də tam məhv olacaq. Bu qızdır. Həm də ayaqyalın və bikinidə. Və sonra LAGG vurdu və yenidən qışqırdı:
  - Pilot atıcı!
  Və o, ağciyərinin üstündə güləcək. Və sonra PE-2-ni götürəcək. Belə bir qız, ən yaxşı əhatə dairəsi və sinifi. Sonra yenidən manevr etdi və Yak-ı hava topları ilə məhv etdi. Və çalışacaq.
  - Mən səmanın dişi canavarıyam!
  Və necə də dişlərini qaldırır! Və necə vəhşi olmaq olar! Nə nənə! Bütün qadınlara baba!
  Amma təbii ki, faşistlər də cənubda hücuma keçməyə çalışırlar.
  Orada, xüsusən də pilot Helga ME-109-da döyüşür. Və o qədər uğurla ki, fraqmentlər ingilislərdən uçur.
  Bir qız Mustang vurdu və oxudu:
  - Üstümüzdə yasəmən dumanı üzür!
  Ümumiyyətlə, ayaqyalın və bikinidə döyüşmək nə qədər yaxşıdır. Bu nə qədər praktikdir! Və çox rahatdır.
  Helga pilotdur. Fürer məsləhətləri dinləmək və qızların tanklarda, təyyarələrdə və orduda olmasına icazə verəcək qədər ağıllı idi. Və Krauts üçün nə qədər yaxşı şeylər getdi.
  Özləri də qadın orqanizminin bu qədər təsirli olacağını gözləmirdilər. Burada Helga məşhur şəkildə təcil və hesablar qazanır.
  Qız yalın ayaqları ilə pedalları sıxır və uğuldayır:
  - Mən çox ləzzətli kiçik bir inəkəm!
  Helqa daha iki ingilis təyyarəsini vurur və xırıltı verir:
  - Arxamda bir sıra alman əsgərləri var!
  Və o da bombardmançı vurdu! Nə qız! Bütün qızlara, böyük və sərin döyüşçü. Əgər məhv edərsə, onu da heç bir mərasim və mərhəmət olmadan edər.
  Buradakı qızlar çox seksualdır!
  Və Rommelin qoşunları əlavə qüvvələrin gəlməsini gözləmədən səhradan keçir. Biz qalib olmalıyıq, deməli, etməliyik. Əfsanəvi komandir "Səhra Tülkü" artıq üstün qüvvələrlə döyüşməyə öyrəşmişdi. Onun əsgərləri də belədir. Burada, məsələn, qadın SS döyüşçülərindən ibarət seçilmiş bir şirkət var. Onlar dekabrın əvvəlində, cəbhənin çatladığı, almanların geri çəkildiyi, ingilislərin isə əksinə, keçərək Tolbuku azad etdiyi və Wehrmacht-ı Afrika torpaqlarından atmaqla hədələdiyi vaxt köçürüldü.
  Sonra sahiblənmiş Fuhrer təklif etdi: qadın pələng batalyonunu köçürmək. Ona görə yox ki, xanımlar güc balansını dəyişsinlər, kişilər, xüsusən də italyan kişiləri utansınlar və daha aqressiv və daha məharətlə mübarizə aparsınlar. Axı, sərt məşqlə bərkimiş elit qızlar qabaqda olsalar, kişilər çox utanacaqlar.
  Döyüşçülər qorunmaq üçün xüsusi kremlərdən istifadə edərək sadəcə bikinidə döyüşürdülər. Altı ay ərzində onların çılpaq, qıza bənzər ayaqları o qədər buynuzlandı ki, tava kimi qızdırılan qumdan qorxmadılar və dəriləri qara şokolad rəngi aldı. Və çoxlarının arxasında artıq onlarla cəsəd var.
  Marqo və Şella iki çox gənc, lakin artıq döyüşdə sərtləşmiş Aryanlardır. Onlar şirkətdə ən gəncdirlər, lakin altı ay ərzində onlar artıq Birinci dərəcəli Dəmir Xaç qazanıblar (ikinci dərəcəli, batalyonda hər kəs artıq buna sahib idi), amansız və mehribandırlar.
  Marqotun saçları od rəngində idi, Şella isə bal toxunuşu olan qar kimi ağ sarışın idi. Burada əks-hücum edən ingilis tanklarının hücumunu dəf edərək döyüşürlər. Güclü zirehləri ilə Matildalar irəliləyirlər. Sonrakı yüksək partlayıcı mərmiləri və daha yüngül nəqliyyat vasitələri ilə keçə bilən Cromwells. Qızlar özlərini quma basdırdılar. Belə tankları baş-başa vurmaq faydasızdır. Onların diqqətindən yayınmamalıyıq, sonra...
  "Matilda" və "Kromvel"in çəkisi otuz tona yaxındır və onlar gil qumda qazılmış xəndəklərin üstündən keçəndə qorxulu olur. Çılpaq, qaralmış boyunlarınıza tökülür və siz piç maşınlarının dəhşətli ağırlığını üzərinizdə hiss edirsiniz. Budur, eyni "Cromwell", 70 mm meylli zirehli tipik bir dəmir, hətta 88 mm-lik bir silah da həmişə götürə bilməz. İngilis, çox kəskin benzin və motor yağı kimi iyi gəlir. Qızların öz sürprizləri, asan çətinlikləri var. Faustpatronların ilk modelləri. Kişilər, adət olduğu kimi, ilk növbədə xanımlara icazə verdikləri üçün ən son və gözlənildiyi kimi, perspektivli silahları sınaqdan keçirirlər.
  Amma onlar nasizmin ikiüzlü şüarına zidd olaraq qızları da qoyurlar: "Müharibə kişi işidir, sülh qadındır!".
  Bununla belə, piyadalar geridə qaldı, yəni səngərdə oturub qalib gəlmək şansı var.
  Şella burnunu tıxayan xəndəkdən düşən qumdan asqırmaqdan qorxaraq pıçıltı ilə deyir:
  - Yalnız döyüş meydanında qocalma sizə buraxılmış son tarixlərə görə çürümüş qələbə şampanının qıcqırmasından qaçmağa imkan verəcək!
  Marqo razılaşdı:
  - Dözümlü olmayan məğlubiyyətin turş şərabını dadacaq, zərərin acı içkisini dadacaq!
  Ancaq Matildas, Cromwells və onlarla yüngül Monqus artıq onların arxasındadır. İndi biçin vaxtı gəldi.
  Bir vaxtlar mirvari saçları tozdan ağarmış, çılpaq dabanlarını isti qumun üstünə qoyan Şella zehni olaraq Məryəmə və digər müqəddəslərə müraciət edərək deyir ki, məni ruhdan salma. Barmaq pəncəni rəvan sıxır ki, yığılan yük birbaşa qaz çəninə daxil olsun.
  Marqo tətiyi onunla da yavaş-yavaş çəkir. Bundan sonra hər iki qız əlləri ilə bir-birini döyür. Yüklər birbaşa arxa tərəfə dəydi, bundan sonra qaz çənləri partladı. Narıncı alovlar dalğa köpükləri kimi havaya sıçrayır və kiminsə lənətləri eşidilir.
  Sonra britaniyalı tankların qısa ağızları zərbələr nəticəsində özünəməxsus borulara bükülür.
  Pələng qızları isə cəsarətlə düşmənlərə qumbara atır. Parçalar hər tərəfə uçur, zirehdən alovlu bir pişiyin pəncəsi, məcmu hissəciklərin dağıdıcı axını kimi yırtılır.
  Alman qadınlarının heç bir şəkildə soyuqqanlılıqla xarakterizə olunmadığını söyləyən qadın qəzəbi budur. Onlar necə döyüşməyi də bilirlər... Və hücumun boğulmasına icazə verin.
  Bir qayda olaraq, basqınlar və ya müxtəlif vədlərlə cəlb edilmiş ərəblərdən və qaradərililərdən ibarət piyadaların hücumunu dəf etmək daha asandır. Tankların sıradan çıxdığını və qarşıda ciddi müqavimət olduğunu görüb, ilk itkilərdə geri çəkildilər.
  Yaxşı, sonra tamamilə ümumi uçuşa çevrilirlər. Bu üslub olduğu üçün - zəifləri incidin, canavarlar üçün də olsun!
  Hücum nəhayət söndürüldükdə və qızlar axşam səhrada qaçmağa davam etdikdə, gəzərkən söhbət etdilər. Shella Marqotdan soruşdu:
  - Sizcə, hələ də İsgəndəriyyədə olacağıq?
  Od döyüşçüsü əminliklə cavab verdi:
  - Düşünürəm ki, noyabrdan gec olmayaraq, bəlkə də oktyabrda biz nəhayət Misiri işğal edəcəyik.
  Shella məntiqlə və isti qumdan qaynar dabanlarının qaşınmasına əhəmiyyət verməyərək belə təklif etdi:
  - Qarnımızdakı bu mismar, Maltadakı baza məhv olanda tədarük yaxşılaşır, yeni bölmələr gəldikdə, düşmənin daha şansı qalmayacaq.
  Marqot ətrafa baxdı ki, günəşin batmasına nə qədər vaxt qalıb. Nəhayət uzanıb yaxşı bir gecə yuxusu almaq üçün. Qızaran ulduzun üfüqə yaxın olması döyüşçünü sakitləşdirirdi. O, tənbəlliklə qeyd etdi:
  - Düşünürəm ki, fürer Peru-Habor və Midueydən sonra Kritə möhtəşəm enişi təkrarlamağı qaçırmayacaq. Yalnız bu dəfə onlar həqiqətən Maltanı yıxacaqlar.
  Şella lənətlə göyə qışqırdı:
  - Uca Allah bütün Britaniya bazalarını cəhənnəmə çevirsin.
  Günəş nəhayət üfüqün arxasında gizləndi, ilin ən sərin günü 21 oktyabr sona çatdı. Və bununla da "Qütb ayısı" əməliyyatı başladı. Niyə ağ? İnsanları şimaldan danışdığımızı düşünmək üçün hiyləgər dezinformasiya, amma əslində boksçunun sarsıdıcı yelləncəyi cənubdadır.
  Ən böyük Britaniya bazası həqiqətən də cəhənnəmə bənzəyirdi. O, bütün şərq cəbhəsindən toplanmış və eskort döyüşçüləri ilə birlikdə layiqli döyüş təcrübəsi qazanmış mindən çox bombardmançı tərəfindən hücuma məruz qaldı. İngilislər, əlbəttə ki, uzun müddət mübarizə aparırdılar, lakin belə güclü kütləvi hücum gözləmirdilər. Doğrudan da, düşmən müvəqqəti sakitləşsə belə, krautların cəbhəni ifşa etməyə qərar verəcəyinə kim inanardı. Ancaq ingilis əsgərləri indi amansızcasına döyülür. Məsələn, onların gəmilərinə məşhur "şey" olan Yu-87 hücum edir. Çox sürətli deyil, lakin ən yüksək (öz vaxtlarına görə) bombalama dəqiqliyinə sahib olmaqla, körfəzlərdə gizlənmiş İngilis donanmasına əzab verirlər. Daha müasir Focke-Wulfs, hətta hücum təyyarələrinin kralı olan əfsanəvi fon Rudelin özü də daxil olmaqla, geri qalmır. Ən güclü sovet döyüş gəmisi olan Marat döyüş gəmisinin batması ilə tanınır.
  Məsələn, kapral Riçard qarğaların xizək kimi təpədən aşağı yuvarlandığını görür. Çox sayda alman bombardmançıları yırtıcı balıqlar kimi buz dəliyindən çıxır. Artıq yetkin olan ingilis qorxudan telefonu qapdırır. O, heç vaxt belə dəhşətli mənzərə görməmişdi. Sirenlər çox gec, bombalar partladıqdan sonra səslənir. Partlayış dalğası ingilis əsgərlərini yerə atır, kəsilmiş qollar və ayaqlar müxtəlif istiqamətlərə uçur. Dəmir dəbilqələrdən biri qızarıb və zabitin üzünə dəyib. Və necə qışqırır:
  - Çörçil qapalıdır! Hitler əladır!
  İngilis zenit silahları dərhal atəş açmağa başlamadı, ancaq minlərlə bomba bir anda düşdükdə. Düşmən hər şeyi düzgün hesabladı: bir bomba da boşa getməməlidir. Beləliklə, düşməni əzmək və vurmaq. Xəritədə bütün sektorlar əvvəlcədən qeyd olunub. Üstəlik, təkəbbürlü ingilislər hətta özlərini düzgün şəkildə maskalamadılar. Onların zenit silahlarının bir çoxu göz önündə dayanır və ilk dəfə süpürülür.
  Burada otuz iki fut uzunluğunda 85 mm-lik zenit silahının lüləsi yuxarıya atıldı və sükan kimi havada əyildi. Bundan sonra beş ingilisi əzərək qəzaya uğradı. Qaralərdən birinin qarnı yırtılıb, bağırsaqları çıxıb.
  Və bombalar düşdü və hər şey yandı, yanacaq anbarı gurlandı, onlar partlamağa başladılar, demək olar ki, skeletin hər tərəfinə mərmi səpdilər, sonra başqa bir anbar vuruldu. Üstəlik, Yu-87 və Focke-Wulf-un pərdələrində quraşdırılmış sirenlər zəhlətökən bir şəkildə ulayır, müstəmləkə qoşunları arasından qaradərililər və ərəblər arasında vəhşi dəhşətə səbəb olur. Ancaq görünür, ağlar da eyni dərəcədə qorxurlar.
  Məsələn, iki İngilis freqatı o qədər toqquşdu ki, qazanlar guruldadı. Hətta havaya qalxan freqatların qalıqları da minalanmış tarlalar kimi havada partladı və kreyser sadəcə olaraq dibinə batdı.
  Qısa ağzı olan, lakin layiqli sürəti və kifayət qədər güclü cəbhə zirehləri olan İngilis tankı "Cromwell" çaxnaşma içində sürətləndi və öz anbarını döydü, hətta yol boyu öz pərişan əsgərlərini əzdi. Xaos böyüdü. İngilis təyyarədaşıyan gəmisi əyilməyə başladı və güclü drednotu atəş açdı... öz əsgərlərinin qaynaşdığı sahildə.
  Və bu cəhənnəmdə iki nəfər tamamilə narahat qaldı. Onlardan biri yavaş-yavaş tütək alovlandıran hindli, digəri isə ərəb mənşəli, amma hərbi formada olan qadın idi. İkisi tələsik ölümə əhəmiyyət vermirlər. Daha doğrusu, bütöv bir məhv atlı dəstəsi qeyri-adi kart oyunu oynayırdı. Bu, zarafatçılarla əlli iki kart oyunu idi və hətta qırmızı dərilinin özünün icad etdiyi qaydalara görə.
  Bir ərəb qadın dedi:
  - Bununla belə, çox səs-küy var! Və niyə belə bir panika yaradır?
  Kürəyi qəlpələrlə kəsilmiş əsgərlərdən biri hindlinin üstünə az qala qaçdı, amma o, pişik balası kimi ehtiyatsızlıqdan atıldı. Qırmızı dərili sifətinə qan damcıları düşdü və gülümsəyərək onları yaladı. Sonra diqqət çəkdi:
  - Səs-küy salmaq zəif, solğun üzlü insanlar üçündür. Biz apaçılar belə düşünürük - düşmən yoxdursa, düşmən çıxır - daha yaxşı!
  Qaranlıq qadın qeyd etdi:
  - Bu, Məsihin imanını qəbul edənlərin tipik zəifliyidir. Onlar qurban haqqında danışmağı sevirlər, amma özlərini qurban vermirlər.
  Hindistanlı tez başını tərpətdi:
  - Sifariş sementin iman, qumun isə iradə olduğu təməl üzərində qurulur! İman qızıl ürəkdir, iradə isə dəmir yumruqdur! Yalnız solğun üzlü insanlarda nə biri olur, nə də digəri.
  . FƏSİL Љ 5
  Alman bombardmançısında bir qız da var. Bu vəziyyətdə Viola. Çox gözəl sarışın və onun partnyoru Nikolettadır. Və hər iki qız çox seksualdır. Hündürlükdən bomba atılır. Həm də döyüşçülər ayaqyalın və bikinidədirlər.
  Qızlar öz-özünə qışqırır:
  - Biz elə oğurlarıq ki, supermenik!
  Nikoletta gövdədən bombalar da tüpürür. Və düşməni məhv edir. İngilislər bunu belə başa düşürlər.
  Viola da yuxarıdan qatil bomba atacaq. Və Şir İmperiyasının döyüşçülərini öldürəcək.
  Həm də necə olur:
  - Mən Britaniyaya qorxu aşılayıram!
  Və yalın ayağını silkələyir. Və oxuyun:
  - Çörçili parçalayacağıq!
  Yu-188-in qızları bomba atmağı çox yaxşı bacarırlar. Onların maşını yeni və daha təkmildir. Onun silah dizaynı çox sürətli atəşə malikdir.
  Beləliklə, qızlar və bir ingilis döyüşçüsü vuruldu.
  Onların təyyarəsi olduqca sürətlidir. Döyüşçülər məhv olmaq üçün yenə yalın ayaqlarından istifadə edirlər.
  Viola qışqırır:
  - Bütün düşmənlərimi tabutun içinə sürürəm!
  Nikoletta ulayır:
  - Və düşməni atıram!
  Və necə də yalın ayaqlarını götürüb silkələyə bilər!
  Bunlar qızlardır və düşmənləri necə döyürlər. Və dayanma. Əsl Aryanlar.
  Və çılpaq döşlərini büküb silkələyəndə.
  Və yenə bomba atırlar.
  Qızlar da var burada, başqa təyyarələrdə. Budur Eva bombalar atır. İngilisləri məhv edir və oxuyur:
  - Mən çox gözələm!
  Eva da yalın ayaqları ilə pedal vurur.
  Ancaq Viola yenidən bomba atacaq və nərilti çəkəcək:
  - Mən vəhşi bir qızam, bir saatda on kişi istəyirəm, bu çox gözəl və heyrətamizdir!
  Bir neçə yanan britaniyalı əsgər alovları yumaq üçün suya axışıb. Hətta suya girməkdən qaynayırdı, qışqırıqlar, vəhşi iniltilər eşidilirdi. Və qanlı dairələr dəniz köpüyü boyunca süründü, əvvəlcə qalın, sonra tədricən yayıldı və solğunlaşdı. Bir vaxtlar Yer kürəsinin ən böyük və ən geniş imperiyası olan imperiyanın döyüşçüləri insan görünüşlərini itirirdilər. Ərəb qadın nifrətlə xoruldadı:
  - Bu kişilər isə bizi burqa geyinməyə məcbur edirlər!
  Qırmızı kişi hiyləgərcəsinə gözlərini qıyaraq qeyd etdi:
  - Deyəsən, sənin qorxulu baxışların onları qorxudur!
  Ərəb qadın dişlərini istehza ilə göstərərək dedi:
  - Qadının yumşaqlığı zirehlərin möhkəmliyinə bənzəyir, yalnız daha ölümcül və müdafiə baxımından çox yönlüdür!
  Almanlar dərhal bütün gücləri ilə hücuma keçməyə üstünlük verdilər, düşmənin hazırlıqsızlığına güvənərək dərhal bütün gücü ilə düşmənə tərəf qaçan bir boksçunun taktikası. Onlarla düşmən təyyarəsi havaya qalxa bilməyən aerodromlarda yanan zaman. Onların öz bombaları Lancasterlərin içərisində partlayaraq ətrafdakı hər şeyi məhv etdikdə. Çətin, lakin təsirli taktika. Beləliklə, yeraltı dünyasının simfoniyası öz gücünün zirvəsinə çatdı və sonra azalmağa başladı.
  Ancaq bu, əlbəttə ki, bununla bitmədi, hava-desant diviziyası hərəkətə keçdi. İngilislər bu cür müalicədən sonra ikən, onları ümumiyyətlə ilıq qəbul etmək olar. Xoşbəxtlikdən, desant planerləri artıq lazımi miqdarda istehsal edilib və onların yedəyə götürülməsi üsulları dəqiq tənzimlənib. Bəlkə də bu gün dünyanın ən yaxşısı.
  Beləliklə, onlar uçurtmalar kimi deyil - daha yavaş, lakin kifayət qədər sürətli və hətta Hitlerin sevimli şah əsəri olan Vaqnerin musiqisinin müşayiəti ilə uçurlar. Amerikalıların Vyetnamlılara hücum edərkən bu xüsusi musiqidən istifadə etdiyi "Apokalipsis" filmini başqa kim xatırladı. Onları necə qorxutdu. Beləliklə, Wagner və gücləndiricilər vasitəsilə ildırım motivləri. Paraşütçülər üzlərinə fosfor sürtdülər və özlərini boyadılar; yeraltı dünyasının cinləri kimi ürpertici görünürlər. Həm də psixoloji təsirə əsaslanır. Üstəlik, ən azı qısa müddətə parıltı yaratmaq üçün fosfora bəzi reagentlər və bəzi maqnezium çipləri əlavə edildi. Çox ürpertici, xüsusən də dumanlı parıltı və çoxsaylı yanğınlar fonunda. Onların hətta əjdaha ağızları şəklində kamuflyaj edilmiş pulemyotları var. Sonra melodik alman və ələ keçirilən avtomatlar vurur. Biçilmiş, cırıq sıralar isə qaliblərin çəkmələrinə düşür. İngilislərin almanlardan daha çox olmasına baxmayaraq, çoxları sadəcə imtina etməyi üstün tuturlar.
  Hindli və ərəb qadın kiçik, diqqətlə kamuflyajlanmış çuxurda gizləndi. Redskin qeyd etdi:
  - Yaxşı, onları şumladıq!
  Qara saçlı qadın təəccübləndi:
  - Biz deyirsən? Bəlkə bizi nəzərdə tutursunuz?
  Hindli başını mənfi tərzdə buladı:
  - Yox! Palefaces İngilisləri döyür və bu yaxşı əlamətdir! Və vaxtı gələndə bayramımız gələcək! Hindlilər öz qitələrini nə vaxt azad edəcəklər!
  Ərəb qadın nifrətlə xoruldadı:
  - Təsadüfən siz dünya üzərində hakimiyyətə iddialısınızmı?
  Hindli mehribanlıqla, sanki əqli qüsurlu uşağa izah edirmiş kimi gülümsədi:
  - Çox şey əldə etmək istəyənlər adətən heç nə ilə qalar! Beləliklə, böyük qaşıq ağız sulandırır!
  Fürer, əlbəttə ki, şahinlərinin və şahinlərinin nə etdiyini görmədi, amma prinsipcə Alman hərbi maşınının hər şeyi dəqiq işləyəcəyini təxmin etdi. Ümumilikdə alman hərbi hücum əməliyyatları Kursk bulgesinə qədər yüksək peşəkar səviyyədə həyata keçirilirdi. Bəziləri hətta onları standart adlandırırlar. Belə bir maşının sürüşməsi və sonra tamamilə dağılması qəribədir.
  Və qızlar oxşar bir yuxu görürlər, bir növ peyğəmbərlik görmə, sərt bir əmrlə kəsildi - qalx!
  
  
  ÇAR MİKAYEL İKİNCİ
  II Nikolay Yaponiyada sui-qəsdin qurbanı olub. Hətta o, taxtın varisi olanda vəfat etdi. Real tarixdə baş vermiş məşhur sui-qəsd cəhdi. Tsareviç Nikolay yaralandı, lakin möcüzə nəticəsində sağ qaldı.
  Amma heç bir möcüzə baş vermədi. Bu şans, Rusiyanın bütün tarixində ən uğursuz çar üçün. Nikolay öldü... Və onunla birlikdə, əlbəttə ki, istəmədən, lakin yenə də kral imperiyasını və sülaləsini məhv edən böyük məğlub öldü.
  Və 1894-cü ildə, on beş yaşında II Mixail taxta çıxdı. Çar Nikolayın qardaşı. İnsan ümumiyyətlə axmaq deyil, kifayət qədər sərt və cəsurdur. Mixail Aleksandroviç Romanov Birinci Dünya Müharibəsi illərində vəhşi diviziyaya komandirlik etmiş və döyüşlərdə fərqlənmişdir. Ümumiyyətlə, o, Nikolaydan daha sərt, hündür, daha ifadəli sifətli adam idi. O daha ağıllı idi? II Nikolay axmaq, istedadlı insan deyil. Ancaq hələ də kifayət qədər sərt, iradəli və padşah olmaq üçün doğulmuş deyil. Üstəlik, əlbəttə ki, II Nikolayın problemləri, xüsusən də həyat yoldaşı ilə.
  Mixail qardaşından axmaq deyil, ən əsası da şanslıdır... Yaxşı, Nikolay, hələ də çarların adı pisdir. Və Nikolay uğursuzluğa düçar oldu. Əvvəldən dekabrist üsyanı. Sonra İranla müharibənin uğursuz başlaması. Qələbə qazanıldı, lakin fəthlər çox olmadı. İran isə Rusiyaya apriori rəqib deyil. Türkiyə ilə müharibə. Həm də əvvəlcə çox uğurlu deyil. Və qələbələr çox qan bahasına başa gəldi. Və fəthlər azdır.
  Sonra Şamillə Qafqazda qırx ilə yaxın müharibə. Və bu pisdir, genişlənmə donub. Və nəhayət, Krım müharibəsində məğlubiyyət. Və şayiələrə görə, ilk intihar edən Çar Nikolay olub.
  Bəli, o padşahın bəxti gətirmədi. Birinci Michael... Çətinliklər dövründə hökmranlıq etdi. Rusiyanı xilas etdi. Polşadan bir neçə şəhəri fəth etdi. Sibirdə bir qədər irəliləyiş oldu. Baxmayaraq ki, o, çox yaşamadı. Ancaq kral, ümumiyyətlə, normal idi. Və ciddi ponksiyonlar olmadan.
  Mixail Romanovun siyasəti II Nikolayın siyasəti ilə eyni idi: Çin və Şərqə genişlənmə. Port Arturun tikintisi. Almaniya ilə diplomatiya, Yaponiya ilə müharibəyə hazırlıq. Təbii ki, Doğan Günəş Ölkəsi ilə müharibəsiz edə bilməyəcəyimiz aydın idi. Təəssüf ki, o, aktiv şəkildə silahlanırdı. Və gənc çar şöhrət istəyir, fəth istəyir, Sarı Rusiyanı yaratmaq istəyirdi. Bundan əlavə, Çinin gələcəkdə nəhəng bir gücə çevriləcəyini vəd etdiyi və indi onu bölmək daha yaxşı olardı. Parçalanmış halda.
  Yaponiya Port Arturda rus eskadrilyasına hücum etdi.
  Sonra admiral Makarov göndərildi. Bu dəfə ölüm yox idi. Qismən ona görə ki, Mixail Tsareviç Kirilə Makarova müdaxilə etməyə imkan vermədi və o, gəmidə deyildi. Və bu, marşrutu bir az dəyişdi.
  Admiral Makarov eskadronu məşq edirdi. Sonra yaponlar minaya düşəndə o, Toqo donanmasına hücum edə bildi.
  Dəniz döyüşü Rusiya donanmasının inamlı qələbəsi ilə başa çatdı. Lakin sonradan yaponlar buna baxmayaraq Port Arturu mühasirəyə aldılar. Amma uzun müddət deyil. Mixail daha gənc və bacarıqlı bir komandir təyin edərək Kuropatkin'i vəzifəsindən uzaqlaşdırdı. Və yenə quruda qələbələr qazanıldı.
  Yaponiya, ümumiyyətlə, dənizdə məğlub oldu. Və sonra qoşunlar yerə endi.
  Samuray təslim oldu. Rusiya Kuril adalarını geri aldı, Tayvanı və Koreyanı ələ keçirdi.
  Sonradan bir sıra Çin əyalətləri könüllü olaraq Jeltorossiyanı meydana gətirərək imperiyanın tərkibinə daxil oldular. Kral imperiyası genişləndi və çiçəkləndi.
  Duma yox, lazımsız demokratiya yoxdur. Həyat deyil, lütf! Ölkənin sürətli inkişafı. Lakin təbii olaraq Birinci Dünya Müharibəsi qaçılmaz idi. İndi əjdahanın vaxtı gəldi.
  Ancaq bu vaxta qədər Rusiyada "Luna-2" yüngül tankları, Mendeleyevin oğlu tərəfindən hazırlanmış "Böyük Pyotr" ağır tankları və dünyanın ən güclü bombardmançıları: "Svyatogor" və "İlya Muromets" var idi. Onsuz da güc belə idi!
  Və rus ordusu ilk günlərdən qalib gəlməyə başladı. Çin artıq yarı ilhaq edildiyi üçün çar qoşunlarının sayı çox idi.
  Rus qoşunları Şərqi Prussiyada almanları məğlub edərək Köniqsberqi mühasirəyə aldılar. Dərhal həm Lvivi, həm də Przemışlı götürdülər. Rusiyanın həddindən artıq çoxlu əsgəri və çoxlu sayda yüngül, mobil tankları var idi. Hansı ki, tayı-bərabəri yox idi və nəhəng güc nümayiş etdirirdi. Bir ordu bir-birinin ardınca düşdü.
  Rus ordusu artıq Budapeşti ələ keçirib.
  Almaniya çətin vəziyyətə düşdü. Rus qoşunları artıq Oderə yaxınlaşırdılar. İtaliya da Avstriyaya müharibə elan etdi. Düzdür, Osmanlı İmperiyası Rusiyaya qarşı müharibəyə girdi. Lakin bu, bütün cəbhələrdə yalnız məğlubiyyətə və məğlubiyyətə çevrildi.
  Rus qoşunları artıq Oderi keçiblər. Və qışda Berlinə hücum etməyə başladılar. Şəhəri saxlayacaq heç nə yox idi. Beləliklə, almanların hələ də Qərbdə çoxlu gücü var.
  Və Vilhelm və onun qərargahı tələsik sülh elan etdi, daha doğrusu təslim oldu.
  Müharibə cəmi altı ay davam etdi. Rus qoşunları İstanbulu aldı. Türkiyə isə çar II Mikayılın ordusu tərəfindən işğal edildi.
  Bundan sonra Peterhofda sülh bağlandı. Avstriya-Macarıstan parçalandı və mövcudluğunu dayandırdı. Qalisiya və Bukovina Rusiya əyalətləri oldu. Çexiya və Slovakiya çar II Mixailin rəhbərlik etdiyi krallıqlara çevrildi. Macarıstan da rus çarını öz monarxı kimi tanıdı.
  Krakov və digər torpaqlar Polşa Krallığına daxil oldu. Şərqi Prussiya kəsildi, Danziq rus şəhəri oldu. Kiçik Asiya və Bağdadla birlikdə İraqın çox hissəsi rus oldu. İngilislər yalnız Bəsrə və Fələstin vilayətini, Fransa isə Suriyanın cənubunu aldı.
  II Mixailin birgə hökmdar olduğu Yuqoslaviya krallığı da yarandı. Özüm və İtaliya üçün bir az da qapmışam. Beləliklə, Rusiya böyük bir fateh ola bildi. Və xırda xərclərlə kiçik itkilər verdi. Amma Almaniya yenə də Rusiyaya təzminatların böyük hissəsini ödəməli oldu. Təsirli qələbə!
  . FƏSİL Љ 2.
  Bundan sonra daha bir neçə kiçik müharibə baş verdi. Rusiya Əfqanıstanın böyük hissəsini ələ keçirdi - cənub İngiltərəyə keçdi, İranın üçdə ikisi - cənub da İngilis idi. Sonra çar, fransız və ingilis qoşunları nəhayət Səudiyyə yarımadasını ikiyə böldülər. Hegemonluq yarandı. Yaponiya da özü üçün bəzi alman mülklərini tutmağı bacardı.
  1929-cu ilə qədər iqtisadi artım bütün dünyada müşahidə edildi - Rusiyada ən güclü. Ancaq Böyük Depressiya izlədi. Hitleri Almaniyada hakimiyyətə gətirən də məhz budur.
  Rusiyada da inqilabi və tətil əhval-ruhiyyəsi artdı. Lakin 1931-ci ildə Çinə görə Yaponiya ilə yeni müharibə başladı. Rusiya daha güclü idi və donanmaya admiral Makarovun layiqli varisi - admiral Kolçak əmr verdi.
  Qələbə, desant və Yaponiya bütün Sakit okean mülkləri ilə Rusiyanın bir vilayətinə çevrildi. Çar II Mixail və həmçinin Yaponiya İmperatoru. Bəli, çox yaxşı alındı. Lakin dünya ağalığı uğrunda mübarizə bitmədi.
  Hitler gücünü artırırdı. Və koalisiya yarandı: Almaniya, İtaliya, Rusiya, İngiltərə, Fransa, Hollandiya, Belçika və ABŞ-a qarşı.
  1940-cı ildə çar ordusu əslində Çinin fəthini başa vurdu və fransız, holland və ingilis mülklərinə girdi.
  Hitler müharibəyə 22 iyun 1941-ci ildə Fransanı işğal etməklə başladı. Fürerin böyük planı və Maynşteynin dühası var idi. Rusiya Asiya və Afrikadakı ingilis və fransız koloniyalarına qarşı hücuma keçdi. Bu, belə qəddar müharibədir.
  Rusiya əhalisinin sayına görə artıq dünyada birinci yeri tuturdu, onun ordusu ən yaxşı və ən qabaqcıl tank və təyyarələrlə təchiz edilmişdi. Helikopterlər, qırıcılar, hücum təyyarələri, bombardmançılar, o cümlədən reaktivlər artıq kütləvi istehsaldadır! Ümumiyyətlə, nədənsə hər şey əla gedir.
  Hitler ay yarımda Fransa, Belçika, Hollandiya və Danimarkanı işğal etdi! Çar Rusiyası Norveç və İsveçi işğal etdi. Eləcə də Hindistan, Hind-Çin, İranın cənubu, Səudiyyə yarımadası və Misirə girdi.
  Müstəmləkəçi ingilis və fransız qoşunları aşağı döyüş qabiliyyəti ilə seçilirdilər və çox aşağı hərbi ruha malik idilər - praktiki olaraq müqavimətsiz təslim olurdular.
  Hitler özü Afrikaya köçmək istəyirdi, lakin İspaniya Almaniyaya qarşı çıxdı. Sonra faşistlər Franko rejiminə hücum edərək onu məğlub etdilər. Sonra Portuqaliya. Şiddətli hücumdan sonra Gibraltar alındı!
  Sonra Rusiya və Almaniya Afrikanı fəth etdilər. Burada böyük boşluqlar, cəngəlliklər, səhralar və yolların olmaması İngiltərə, Fransa və Portuqaliyanın zəif və çaşqın müstəmləkə qoşunlarının müqavimətindən daha çox maneə idi.
  Ərazilərin ələ keçirilməsi olub. Epizodik döyüşlər, fokus müqaviməti. Rus tankları hələ də ən yaxşı və yaxşı manevr qabiliyyəti ilə, xüsusən də orta tankdır: yaponlar tərəfindən öldürülən Tsareviç Nikolayın adını daşıyan "Nikolay".
  Tsuda Sanzonun Rusiyanı hansı pis taleyindən xilas etdiyini bilsəydiniz , o zaman Sankt-Peterburqda Eyfel qülləsi ilə birlikdə onun abidəsi sökülərdi. Yaxud tanka onun adını verdiniz.
  Hər halda, "Nikolay-3" nisbətən yüngül bir tank idi - otuz tondan az, dizel mühərriki ilə mobil. Onun sürəti əfsanəvi otuz dördünkindən yüksək idi, ön zirehləri daha qalın və maili idi, silueti daha aşağı idi və oxşar 76 mm çaplı olsa da, daha uzun lüləli silaha sahib idi.
  Nə deyirsən, Rusiya Afrikanın üçdə ikisindən çoxunu tutdu, qalanı Almaniyaya, İtaliyaya getdi. 1942-ci ilin mayında kütləvi bombardmandan sonra Rusiya və Almaniya qoşunlarının Britaniyaya birgə enişi baş verdi. Döyüş cəmi iki həftə davam etdi və İngiltərə və İrlandiya işğal edildi.
  Və bir ay sonra İrlandiyanı işğal etdilər.
  Amerika özünü kifayət qədər passiv apardı, belə təhlükəli müharibəyə girməkdən qorxdu, amma yenə də Britaniyaya resurslarla kömək etdi. Beləliklə, Hitler, Mussolini və II Nikolay iqtisadi cəhətdən ən güclü dövləti bitirmək qərarına gəldilər.
  Üstəlik, Rusiyanın Alyaska boyunca Amerika ilə ümumi sərhədi var. Onlar isə artıq Çukotkaya dəmir yolu çəkiblər - bu, müharibə üçün çox faydalıdır!
  İndi də rus, çar ordusu hərəkətə keçəcək... Və Alyaskaya girəcək. Ancaq Amerika tankları ruslara qarşı belə getmir. Bu baş verdi.
  Rus qoşunları 1942-ci il sentyabrın 1-də Alyaskaya enməyə başladılar... Və çox uğurla irəlilədilər.
  Körpü başlığını sürətlə genişləndirmək. Həmişə olduğu kimi, döyüşlərdə gözəl rus qızları iştirak edir.
  Onlar ən yeni Nikolay-4 tankındadırlar. Döyüşçülər ayaqyalındır, yalnız bikini geyinirlər. Və onların daha güclü 85 mm uzunluğunda lüləli silahı var: Şermanın göy gurultusu.
  Artıq noyabrdır, qar yağıb, amma gözəl qızlar: Nataşa, Mariya, Aurora və Svetlana heç bir paltar tanımır və demək olar ki, çılpaq döyüşürlər.
  Burada döyüşçülər Şerman mərmisindən dəqiq zərbə ilə atəş açır və darmadağın edirlər. Dişlərini açdılar. Nataşa atəş açıb qışqırdı:
  - Kral üçün hamını döydüm!
  Və hələ də necə də yanır!
  Sonra Maria vuracaq və o qədər dəqiqliklə Şermanın qülləsini qoparacaq.
  O, götürdü və tweet etdi:
  - Mən metal kəsən qızam!
  Və sonra Aurora mərmi atacaq. Həm də dəqiq və aydındır.
  Döyüşçü qışqırır:
  - Ən yüksək akrobatika!
  Və sonra Svetlana bütün qəzəbli gücü ilə səni təpikləyəcək. Sarışın qız məhv edən. Və qışqırır:
  - Mən cəhənnəm iblisiyəm!
  Bütün dördü Alyaskanın cənubundan keçərək öz kursunu alacaq.
  Və burada gözəl qızlarla ən yeni model olan Alexander-4 tankı var. Güclü 130 mm uzun lüləli silah, səkkiz pulemyot və bikinili beş gözəl qızdan ibarət ekipaj.
  Onlar da gedib vururlar, amerikalıları nokaut edirlər, Şermanlara nüfuz edirlər.
  Alenka çılpaq ayaq barmaqları ilə mərmi buraxdı və oxudu:
  - Çar Mikayılın şöhrəti üçün!
  Atəş zamanı Anyuta amerikalıları biçərək dəstəklədi:
  - Böyük padşah!
  Avqustin də vurdu, Şermanı sındırdı, fısıldadı:
  - Sülh, əmək, imperiya üçün!
  Sonra Mirabela atəş açıb. O da düşmənin zirehini sındırıb fısıldadı:
  - Yeni rus sifarişi üçün!
  Sonra Olimpiada mərmi vurdu və gurladı:
  - Mən düşmən üçün elə bir gücəm, ağrım!
  Qızlar özlərini yaxşı aparır və atəş açır. Onların zümrüd və sapfir gözlərində yeraltı aləminin alovları görünür.
  Və hər tərəfdən keçilməz olan ən yeni İsgəndər-4 tankı irəli gedir və amerikalıları döyür. Təqdimat və qeyd-şərtsiz məhv belədir.
  Qızlar isə dondurur və onlar sadəcə bikinidə və demək olar ki, çılpaqdırlar - gözəldir! Özümüzlə bir pişik gətiririk!
  Alenka Amerika maşınına mərmi atacaq. Necə çalır və oxuyur:
  - Mən dünya ulduzuyam!
  Və sonra Anyuta onu götürüb buraxacaq, düşməni kəsəcək və fısıldayacaq:
  - Və imperiyaya izzət!
  Və sonra Avqustin mərmi ilə vurulacaq, düşməni biçəcək, düşmənin zirehini qıracaq və cığırdayacaq:
  - Mən qırmızı saçlı və həyasız bir qızam!
  Və sonra Mirabela sandal olacaq. Və düşmənə ölümcül mərmi atacaq. Qülləni qoparıb qışqıracaq:
  - Qoçdan qoç!
  Və sonra gözəl qəhrəman Olimpiadası baş tutacaq. Ən ölümcül mərmi atacaq. O, düşmən tankını əzəcək və qışqıracaq:
  - Hamını süpürüb aparacağam!
  Budur, yetmiş ton ağırlığında bir tank gəlir və düşmənin redoblarını məhv edir. Və qarda asanlıqla hərəkət edir - mühərrik ən son - qaz turbinidir! Maşını belə asanlıqla dayandıra bilməzsən.
  Alenka oxuyur:
  - Heç kim bizə mane olmayacaq! Bizi heç kim məğlub etməyəcək! Rus canavarları düşməni parçalayır! Rus canavarları - qəhrəmanlara salam!
  Və yenə də çılpaq barmaqlarından istifadə edərək tətiyə basaraq düşməni vurur. Nə qız!
  Anyuta da çılpaq ayaqları ilə yerə yıxıldı və qışqırdı:
  - Və mən əlayam!
  Sonra Avqustin bir mərmi atıb ulayır:
  - Mən vəhşi qızam!
  Və Mirabela tamamilə qatil və nərilti bir şey buraxacaq:
  - Yeni, əyilməz sərhədlərə!
  Və dilini o qədər çəhrayı və uzun göstərəcək.
  Və sonra Olimpiada amerikalıları darmadağın edib darmadağın edəcək və bunu çox yaxşı edəcək.
  Yaxşı, ümumiyyətlə, aşkar qələbə görünür. Bu döyüş qalib gəldi və rus və çar qoşunları irəliləyirlər.
  1942-ci il dekabrın sonunda artıq bütün Alyaska çar ordusu tərəfindən tutulmuşdu və Kanadada döyüşlər gedirdi.
  Reaktiv təyyarələrdə tanklarla yanaşı qadın pilotlar da döyüşür. ABŞ-da çoxlu aviasiya var, lakin onun keyfiyyəti çox zəifdir. Rusiya təyyarələri ilə müqayisə etmək olmaz. Terminatorların intensivliyi ilə düşməni əzmək.
  Anastasiya və Marqarita qızları isə öz təyyarələrində "Ekaterina"-6 hesabları necə effektiv şəkildə toplayırlar.
  Anastasiya səkkiz Amerika təyyarəsini beş təyyarə topunun bir partlayışı və qışqırıqları ilə vurur:
  - Mən sadəcə super səviyyəli döyüşçüyəm!
  Və yalın ayaqları ilə pedallara basır.
  Marqarita bir partlamada on Amerika təyyarəsini vurur və çığırır:
  - Və mən hətta bir sinifdən yuxarıyam!
  Anastasiya çılpaq barmaqları ilə tətikləri sıxır və düşmənə atəş açır. O, yeddi ABŞ Ordusunun avtomobilini vuracaq və çığıracaq:
  - Mən elə döyüşçüyəm ki, padşah sevinir!
  Marqarita da qatili sərbəst buraxacaq və çığıracaq:
  - Həm də təkcə kral yox! Biz çox gözəlik!
  Qızlar dalaşaraq müxtəlif maşınları vururlar. Düşməni ölü siçanlar kimi zibil qutusuna atırlar. Və ABŞ təyyarələrini məhv edirlər.
  Anastasiya daha bir neçə təyyarəni vurdu və hönkürdü:
  - İkibaşlı kral qartalı üçün!
  Marqarita dişli dişlərini göstərərək cıvıldadı:
  - Belə gözəl bir şey üçün!
  Və o, daha bir çox Amerika avtomobilini vurdu. Bunlar qızlardır. Qızlar öldürməyi sevirlər. Və onu parçalayın!
  Və bu cüt işləyir...
  Yer hədəflərinə doğru hərəkət edir. Və Şermanlarla gedin, onların arasından keçin. Metal iynə kimi. Və ən möhkəm dəmir və poladın parçalanması. Onların süqutu belə oldu.
  Anastasiya bir neçə Şermanı yumruqlayır və öz-özünə qışqırır:
  - Mən çox şeyə qadir olan qızam!
  Marqarita həm də amerikalıları quruda döyür və çığırır:
  - Amma heç nə məni dayandıra bilməz və heç vaxt məni dayandırmayıb!
  Anastasiya düşməni darmadağın edir, tankları vurur və qışqırır:
  - Heç nə daha müdrik və soyuqqanlı olmayan padşah üçün!
  Qızlar, əlbəttə ki, qəşəngdirlər! Və ən əsası, yalnız bir bikinidə! Və yenilməz!
  Heç kim qızları məğlub edə və ya dayandıra bilməz!
  Anastasiya atəş açaraq ağciyərinin üstündə qışqırır:
  - Mən poladı sındıran qızam!
  Marqarita çəkilişlərini davam etdirərək əlavə edir:
  - Və hər hansı bir metal!
  Qızlar uçub atırlar... Soyuq və qış olsa da, bu onlara mane olmur. Kanadada döyüşlər gedir.
  Anastasiya yenidən atəş açır və qışqırır:
  - Mən oğlan kimiyəm!
  Marqarit panteranın qəzəbi ilə fəal şəkildə təsdiqləyir və çəkicləyir:
  - Mən hamıdan daha gülməli və soyuqqanlıyam!
  Qızlar, gördüyünüz kimi, həqiqətən çox şeyə ümid edirlər və təsvirolunmaz şansları var!
  Yarıçılpaq əskinasları yığırlar! Və onlar heç bir kədər, şübhə bilmirlər! Onların çox fərqli fikirləri var!
  Amma bir sözlə, gözəllərin bəxti gətirib. Dörd ulduzlu generalı ələ keçirib hava zərbəsi ilə hücuma keçirdilər. Möhtəşəm gözəlliklər. Sizi eyni şəkildə sikəcəklər!
  Yenə də Rusiya və Alman tankları Kanada boyunca hərəkət edir.
  Budur Gerdanın ekipajı, Alman T-4-də. Maşın sovet avtomobilləri ilə müqayisədə açıq şəkildə zəifdir. Ancaq qızlar asan deyil - soyuqda ayaqyalın və bikinidə döyüşürlər. Və bu bir şey deyir!
  Gəlin etiraf edək ki, belə döyüşçülər sərindirlər! Onlar şübhə və zəiflikləri bilmirlər! Gözlərində safir və brilyant yanır! Belə gözəlliklər düşmənə bir qarış torpaq da verməz! Onlar müqəddəs və eyni zamanda pisdirlər.
  Onlar böyük enerji ilə özlərini hərəkət etdirirlər.
  Amerikalıları belə əzirlər.
  Gerda çılpaq ayaq barmaqlarından atəş açıb cik-cik dedi:
  - Mən vəhşi qızam! Və ümumiyyətlə bakirə deyil!
  Və bundan sonra o, gülməyə başlayır.
  Şarlotta da topdan atəş açıb. Çox güclü olmaya bilər, lakin tez alovlanır:
  - Mən qaynar və dişləyən arı kimiyəm!
  Bundan sonra gözəllik götürəcək və uzun dilini göstərəcək!
  Və sonra Kristina sillə vurur və cığallayır:
  - Və mənim vokallarım! Klykov zərbə!
  O da canavar dişlərini açıb nərildəyəcək:
  - Yeni bir qələbə olacaq!
  Döyüşçülər həqiqətən çox sərt və aqressivdirlər. Və onların çox əzələ gücü və qəzəbli qəzəbləri var.
  Və Magda da düşməni vuracaq. O, bir Şermanı uzaqdan darmadağın edəcək, onu çox dəqiqliklə uçdan uca vuracaq və gurlayacaq:
  - Mən çox gözəl almanam!
  Dördlü, avtomobilin ən yaxşı olmamasına baxmayaraq, uğurla mübarizə aparır.
  Bəs niyə? Çünki onların paltarları demək olar ki, yoxdur! Döyüşçülər isə düşməni çox gözəl məhv edirlər.
  Gerda qürurla qeyd edir:
  - Biz fürerə çox layiqik!
  Bundan sonra gözəllik yenidən çəkiləcək və sevimli balaca üzünü açacaq.
  Buradakı döyüşçülərdə ari ruhu var. Və soyuqdan qorxmurlar. Qərbi Kanadada qış hələ çox soyuq olsa da.
  Ancaq heç bir şey - yalnız ayaqyalın və demək olar ki, çılpaq. Sonra uğurlar və qələbə olacaq!
  Bunlar məğrur ruhla dolu döyüşçülərdir.
  İndi də arilərin əzmkarlıq baxımından tayı yoxdur. Rus qızlarından başqa.
  Lakin Nataşa "Nikolay"-3-də, həm də bikinidə və ayaqyalın, vurdu, çıxdı və ətrafında gəzdi. Lakin onun tankı Alman T-4-dən yaxşıdır. Burada döyüş çox sərt və aqressivdir.
  Yankilər geri çəkilməyə çalışırlar. Ancaq Nataşa "Cadı" nı yıxdı və mirvari dişlərinin təbəssümü ilə fısıldadı:
  - Mən elə qızam ki, heç kim mənə yaxınlaşmaz!
  Və Maria Amerika tanklarına dəqiq atəş etdi. Onları deşəcək və çılpaq dişləri ilə fısıldayacaq:
  - Heç bir qüvvə bizi ala bilməz!
  Və sonra Aurora da növbə ilə vuracaq. Şerman məhv edildi. Bəli qız, sənə lazım olan budur.
  Sonra Svetlana öz töhfəsini verəcək... Amerikalılara necə zərər verəcək.
  Dənizdə də döyüşlər gedir. Rus donanması Filippini ələ keçirdi.
  Burada da komanda var: ayaqyalın dənizçi qızlar. Həm də demək olar ki, çılpaq gözəllər, bikinidə. Düzdür, Filippində hava hətta qışda da gözəldir - isti, çünki demək olar ki, ekvatordur.
  Qızlar isə döyüşməkdən, atəş açmaqdan həzz alırlar. Və yanıb-sönən ayaqyalın, yuvarlaq dabanlarla qaçın. Buradakı qızlar sadəcə sevimlidirlər. Ən yaxşısı - super!
  Yeri gəlmişkən, məhbusları zorlamağı çox sevirlər! Onları özlərinə bağlayırlar və sonra minirlər. Və o qədər ki, məhbuslar huşlarını itirirlər! Və onlar özləri üçün - daha doğrusu, özləri üçün deyil, düşmənləri üçün tam məhv təşkil edirlər.
  Yarıçılpaq qızların belə sərin qrupları. Və heç nə onları dayandıra və ya əzə bilməz!
  Döyüşçülər Amerika kreyserinə minirlər. Demək olar ki, çılpaq, ayaqyalın, qaralmış dəri altında əzələləri bükülərək tullanırlar. Və amerikalıları qəzəblə qırdılar. Və yaşamaq üçün zərrə qədər şans vermirlər.
  İndi gözəl Stella və onun ortağı Maşa görünür. Qızların hər ikisi hündürboylu, əzələli sarışındırlar, hamını parçalayırlar. Zərbə deyil, bədənləri kəsmək və parçalamaqdır!
  Qızlar Amerika gəmisi ilə gəzirlər. Sağa yelləsələr, küçədir, sola yelləsələr, xiyabandır!
  Və qızlar dayanmayacaq! Rəqiblərə şans buraxmırlar! Və nərə çəkib əzələlərini silkələməyə başlasalar nə olar!
  Yenə də qılınclarını yelləyib fəryad edirlər:
  - Biz Çar, Vətən və Mixail Romanov üçün qızlarıq!
  Və samuray kələmi kimi doğrayırlar. Beləliklə, Stella onu götürdü və yalın ayağı ilə ABŞ zabitinin qasıq nahiyəsinə təpik vurdu. O, daha yüksəklərə uçacaq və göyərtədən tullanacaq.
  Sarışın terminator verəcəkdir:
  - Zərbələrimə görə qonorar ödəyirlər!
  Və yenə dişlərini çılpaq edəcək və mirvari dişlərini çırpacaq! Nə qız! Ən şirə və ətir!
  Qızlar isə özlərinə tərəf tələsirlər. Və onlar tornado kimi keçirlər. Düşmənə şans vermirlər. Onların böyük gücü var. Şeytanların qaranlığı və minlərlə mələklər.
  Budur, iki qılıncla eyni anda üç baş kəsən Maşa gəlir! Bu bir qızdır - bütün qızlar üçün bir qız!
  Hər iki gözəl qılıncla mismar vururmuş kimi kəsirdilər. Və onların əməllərində heç bir zəiflik və şübhə yoxdur. Geri çəkilmədən və təslim olmadan özünüz üçün hərəkət edin. Ədalət insanlığın birləşməsini tələb edir. Bir imperiya, bir tac, bir məqsəd və kosmosa genişlənmə.
  Məhz bu vaxt ilk süni Yer peyki orbitə buraxılır. Burada o, dünya ətrafında uçur.
  Bikinili rus qızları isə özləri üçün mübarizə aparırlar. Və onlar düşməndən heç də geri qalmırlar. Gözəllər tərəfindən parça-parça olan amerikalılar isə yıxılırlar. Yenə də yüksək səviyyəli və bacarıqlı qızlar.
  Bir vaxtlar Yaponiyada döyüşməyi bacardılar. Onlar da yüksəklikdə döyüşürdülər. İmperatorun özü əsir götürüldü. Onlar nəhəng bacarıqlarını nümayiş etdirdilər. Onların bu qədər ehtirasları və çox əzələ gücü var. Əlbəttə ki, belə qızlar möcüzələr möcüzəsidir!
  Sarayda samurayları kəsdilər. Onlar da az qala çılpaq və ayaqyalın idilər. Düşmənlərini heyrətləndirən şeylər edə bilən qızlar.
  Və istənilən əti doğrayıb sənətkarlıqlarını nümayiş etdirdilər. Döyüşçülər, şübhəsiz ki, irəliləyirlər.
  Amerikalı admiralın başı qılıncla kəsilib. Və gözəllər dişlərini açaraq necə güləcəklər.
  Və yenə də hücuma keçib, özlərini kəsirlər. Belə döyüşçülər əsl canavarlardır. Və taxtda Çar Mikayıldır. Üçüncü İskəndərin oğlu, amma o deyil. Daha şanslı, daha qətiyyətli, daha iradəli, həm də istedadlı bir hökmdar .
  Ancaq, əlbəttə ki, şans, üstəlik daha da sərtlik vacibdir - Mixail orduya müsbət təsir göstərən korrupsiyaya qarşı barışmaz mübarizə apardı. Amma ən təsirli nou-hau bikinili qızlardan hərbi məqsədlər üçün istifadə etməkdir. Qızlar isə az qala çılpaq və ayaqyalın olanda çox gözəl olurlar.
  Beləliklə, döyüşlər müxtəlif dərəcədə müvəffəqiyyətlə baş verir. Gözəl döyüşçülər isə çox dəqiq, kişilərdən daha yaxşı vururlar. Və ən əsası, qızlar demək olar ki, çılpaq olduqda, praktiki olaraq toxunulmazdırlar. Onlar güllə və mərmilərdən təsirlənmir. Çox güclü döyüşçü ordusu. Bu gözəldir. Qızları demək olar ki, çılpaq və ayaqyalın istifadə etmək çar Mayklın ideyası idi və bu, qələbə gətirdi.
  Döyüşlərdə qızlar da çılpaq barmaqları ilə qumbara və xəncər atırdılar. Və vəhşi qəzəblərini göstərdilər.
  Qızlar olduqca cəsurdurlar. Və çox gözəl, oynaq və donanma ayaqlı. Onları heç kim tuta bilməzdi.
  Döyüşçülər çox tazıdır... Qızın yalın ayaqları çox təsirli silahdır. Bəs onlar nə edə bilərlər? Bir çox şeyi. Çılpaq ayaqların özləri yerdən enerji alırdılar və gözəl döyüşçülər oynaq idi.
  Deməliyəm ki, qızlar dünyanın ən gözəlləridir, həm gözəldirlər, həm də kobraların qəzəbi ilə!
  Amerika kreyseri ələ keçirildi. Əsir düşənlər üzüstə yerə yıxıldılar. Bundan sonra döyüşçülər ayaqlarını üzlərinə sıxdılar. Və məni öpməyə məcbur etdilər. Qızlar isə dillərini yalayanda çılpaq ayaqları xoş və qıdıq hiss edirdilər.
  Amma gözəllər yalın ayaqlarını öpməkdən və dabanlarını öpməkdən həzz alırdılar.
  Bundan sonra qızlar güləcəklər. Və dişlərini açdılar!
  Amma yaxşılaşdı, qızlar bir az lüt günəş vannası qəbul edib üzməyə getdilər. Bunlar çox gözəl döyüşçülərdir. Belə bir ayağını götürüb onu necə öpmək olar? Və hər barmağını yalayın.
  Qızlar əladır.
  Budur, "İsgəndər-4" tankı yenidən döyüşdədir. Bu tələskəndir və fevral artıq gəlir. Qoşunlar irəliləyir. ABŞ ərazisinə getdikcə yaxınlaşmaq. Qızlar cox gozeldir.
  Burada Nataşa dəqiq vurur. Və çox dəqiq vurur.
  Qız son dərəcə dəqiq vurur və qışqırır:
  - Düşməni darmadağın edəcəyik!
  Maria növbəti zərbəni vurur. Düşməni tutdu və məğlub etdi:
  - Mən superəm!
  Mariya çox gözəl qızdır və çox aktivdir.
  Onun yalın ayaqları isə erotizmində çox gözəl və zərifdir:
  - Düşməni məhv edəcəyik!
  Və Aurora belə bir qızdır və o, çılpaq qarınları və döşləri və şişmiş qırmızı məmələri ilə superdir:
  - Düşmənləri sındıracağam və onu super edəcəm!
  Və qırmızı saçlarını necə silkələyir!
  Və yenə yalın, kəsikli ayaqları ilə səni təpikləyəcək. Belə döyüşçülər çox gözəldir!
  Və sonra Svetlana düşməni götürüb döyəcək:
  "Mən çarı sevirəm və düşmənlərimin boynuna ilgək asacağam!"
  Qızlar güləcək. Onlar necə tazı və sərin oldular.
  Amerikalılar qızlardan qaçırlar. Ya da təslim olurlar. Yoxsa ölürlər. Döyüşçülər çox gözəl və çox ayaqyalın, qızlar isə çox gözəldir. Və sadəcə bikinidə döyüşmək xoş və effektivdir. Döyüşçü qızlar çox heyrətamizdir.
  Nataşa yenidən amerikalılara atəş açır və fısıldayır:
  - Sən mənim qardaşımsan, mən də sənin qardaşınam! Daha doğrusu bacım!
  Və yenə uzun dilini hərəkətə gətirir. Aqressiv deyək ki, döyüşçü və gözəllik!
  Və sonra Anyuta çılpaq döşlərini silkələyir. Və o, qışqırıb dişlərini açacaq. Və o, amerikalılara mərmi göndərəcək. Və onu götürüb sikəcək.
  - Gözəllik onu məhv etdi! Və qışqırır:
  - Mən super qızam!
  Gözəl qız və seksi sevir. Və bu gözəldir!
  Və qız onu götürdü və vurdu - o, hönkürdü:
  - Biz qalib gələcəyik və düşməni məhv edəcəyik!
  Və burada Aurora təpikləyib döyəcək:
  - Mən padşah və sərin qızam!
  Döyüşçü olduqca tazı ola bilər.
  Qızlar öz-özünə gülürlər.
  Ancaq Svetlana bunu çox soyuqqanlı qəbul etdi. Və o, düşmənin məhv edilməsi üçün belə haqlar verdi və şeytanları öpdü:
  - Bu, belə totalitar akrobatikadır!
  Tank çox çevik və öldürücüdür. O, zəif və yüksək Şermanı vurur. Deməli, buradakı döyüşlər Çar Rusiyasının xeyrinədir.
  Nataşa yenə güllə səsi kimidir. Və o deyir:
  - Kumiriniz üçün!
  Mariya atəş açmağa başladı. Qız çox gözəldir və qızılı saçlıdır. Görünüşünə görə.
  Qız sikişdi və çılpaq ayaq barmaqlarını nişan aldı və cızıltı ilə dedi:
  - Bu, kral üçün qətldir!
  Və burada Aurora amerikalını sikdi. Və qız, deyək ki, həqiqətən son dərəcə aqressiv və cızıltılı idi:
  - Əsl internat üçün!
  İndi qız özünü həqiqətən güclü göstərdi.
  Svetlana isə aqressiv və mübarizdir. O, çılpaq ayağı ilə təpik vurub düşməni parçaladı.
  Və dişlərini göstərərək cıvıldadı:
  - Mən qartal kimi uçan xanımam!
  Beləliklə, qızlar vəhşi güclə sikişməyə başladılar. Və gözəllərin belə aqressiyası dayandırıla bilməz. Geri çəkilmədən və əyilmədən.
  Nataşa yenidən atəş etdi və fısıldadı:
  - Tam məhv olana qədər!
  Məryəm, heç bir mismar olmadan, düşmənlərini məhv etməkdə daha çox uğur qazandı və rəqiblərini qırmağa başladı.
  Və sonra Aurora onu götürdü və düşməni topla vurdu. Və çox uğurla, nəhəng aplomb ilə. Və əzmək, düşməni əzmək. Və ərimiş dağıntılar Shermandan bütün istiqamətlərə uçur.
  Svetlana da vurub oxuyacaq:
  - Mən böyük arzuların və böyük gözəlliyin qızıyam!
  Döyüşçülər, əslində, qalib gəlmək üçün əla iradə nümayiş etdirirlər.
  İmperiyanın sərin və böyük olması əbəs yerə deyil. Çingiz xanın nailiyyətlərini üstələyə bilərdi.
  Döyüşçülər özlərinə doğru irəliləyirlər... Və atəş açır, atəş açır və düşmən mövqelərini sanki bıçaqla yarırmış kimi yarıb keçirlər. Daha doğrusu, çox iti və bərkimiş xəncər. İndi rus qoşunları həqiqətən yenilməzdir. Və böyük bir imperiyanın səltənəti.
  Baxsanız, Rusiyanın tarixində çoxlu müharibələr, çətin dövrlər olub. Lakin II Nikolayın çox hissəsi sadəcə bəxtsiz idi! Onun uğursuz olduğu ortaya çıxdı. Ancaq taktika böyük əhəmiyyət kəsb edir. Böyük rus şahmatçısı Alekhine nə göstərdi. Rəqibinin yerinə oynamağa başlayanda, lövhəni çevirib qalib gəlir. Dahi dahidir.
  Çar Rusiyasının bütün problemləri ilə tək çılpaq qızlar amili çox şeyi həll etdi.
  Döyüşlərdə helikopterlər də iştirak edir. Döyüş maşınları, həmçinin bikinili və ayaqyalın qızlarla ekipajlar. Qızlardan ibarət ordunun keyfiyyəti nədir? Ən görkəmli. Belə bir ordunu heç nə dayandıra və ya məğlub edə bilməz.
  Deməli, bu orduda ayaqyalın və az qala çılpaq qızlar var. Kapitan Varvaranın helikopterindəki ekipaj. Bu heyrətamiz deyilmi? Dəniz şiddətlə şişəcək! Və təyyarə topları necə vuracaq. Və sonra raketlər var. Bu qızlar tornado kimi əsl qasırğalardır.
  Onlar heç bir şeydə düşməndən geri qalmırlar. Rus ordusu döyüşlərə və böyük nailiyyətlərə hazırdır.
  Varvara qəhvəyi saçlı və demək olar ki, çılpaq gözəl qızdır. Ağciyərlərinin başında uğuldayan kimi:
  - Düşmənlər keçməyəcək! Və qaçmayacaqlar!
  Və o, onu götürəcək və ən yaxşı maşınının bütün reaktivlərindən qatil axıdılması buraxacaq. Və düşmənin üzərində uçacaq. Və onu götürür və dağıdıcı bir döngə ilə biçir.
  Ancaq təvazökar Olqa Amerika mövqelərinə raket atdı və fısıldadı:
  - Döyüşdüm, baş ayaqqabı ilə yox, ayaqyalın!
  Və sapfir gözləri ilə göz qırpacaq. Bəli, bunlar qızlardır - belə inanılmaz heyrətamiz akrobatika. Onunla bir dağa su içə və çılpaq əjdahaları daşıya bilərsiniz.
  Və ayaqları çox zərif və bənzərsizdir! Belləri isə nazik, bədənləri isə çox əzələlidir.
  Varvara götünü təpikləyir və ulayır:
  - Padşah üçün yer kürəsində bir deşik edə bilərəm!
  Və o, balaca üzünü gülümsəyəcək və gözləri ilə göz qırpacaq.
  Burada döyüşçülər ən yaxşı vəziyyətdədirlər. Budur, Tatyana, həm də bikinili qız, onu götürüb qışqıracaq:
  - Qoy bütün yer üzündə bir padşah olsun!
  O, mirvari dişləri ilə parıldayacaq. Helikopterdən isə mismar kimi öldürücüdür. Və ölümcül olacaq. Və həqiqətən metalı qızardacaq. Və bunkerin məhvinə səbəb olacaq.
  Bunlar qızlardır - bütün qızlar qızdır! Sonra məhbuslar gətiriləndə o qızlar onların yalın ayaqlarını öpüb yalayırlar. Bu, ümumiyyətlə, həm alçaltmaq, həm də həvəsləndirmək üçün ən mürəkkəb üsuldur.
  
  MƏLBEDİLMƏZ ROMMEL
  Orada 1941-ci ilin noyabr və dekabr aylarında Rommel ordusu Afrikada qələbə qazana bildi. Bu həm də ona görə baş verdi ki, parlaq Rommelin ortağı real tarixdə baş verən o kobud səhvləri etmədi.
  Nəticədə almanlar irəliləyən ingilisləri məğlub edərək öz ərazilərini saxladılar. Əvvəlcə bu, döyüşlərin gedişatına təsir etmədi, şərq cəbhəsində almanlar Moskva yaxınlığında məğlub oldular.
  Lakin sonradan Fürerin planları dəyişdi. Rommel bu vaxta qədər Tolbuku ala bildi və Misirə doğru hərəkət etdi. Hitler şərq cəbhəsində müvəqqəti müdafiəyə keçməyə qərar verdi və hələlik səylərini Afrika və Yaxın Şərqdə cəmləşdirdi.
  Lakin Afrikadakı hücum daha az qüvvə tələb etdiyi üçün nasistlər şərqdə bir neçə əməliyyat keçirdilər. Kerçdə Sovet qoşunlarını məğlub etdi. Xarkov yaxınlığında bizi mühasirəyə aldılar. Smolensk istiqamətində də bir parça çıxardılar . General Vlasovun ikinci şok ordusunun Leninqrad yaxınlığındakı hücumu da məğlubiyyətlə başa çatdı.
  Mühasirə və hücumdan sonra Sevastopol düşdü. Və Krautlar gücləndi. Döyüşlər Rjev qırağında gedirdi. Burada nasistlər dayana bildilər.
  Lakin Misirdə Rommel gücləndirici qüvvələr alaraq inamlı qələbə qazandı. Uğurlarına əsaslanan almanlar Fələstini keçərək İraq və Küveyti tutdular. Və sonra bütün Yaxın Şərq - neftə çıxış əldə etdi.
  Bundan sonra faşistlər Sudana üz tutdular və bütün Afrikanı tutmağa çalışdılar.
  Eyni zamanda, Cəbəllütariqə hücum və Alman qoşunlarının Mərakeşə və daha da Afrika genişliklərinə nüfuz etməsi izlədi.
  Ancaq almanların uğurlarına arxa cəbhədəki enerjili iş kömək etdi. Hitler də haradadır, real tarixdən daha məharətlə nə edib.
  Oyandıqdan sonra Terminator Hitler qızlarla vanna qəbul etdi, salat, gül kələm sıyığı və bəzi digər tərəvəzlərlə səhər yeməyi yedi, az yağlı çox qatlı keçi pendiri və kürü əlavə etdi. Bundan sonra o, yeni imperator nazirə fövqəladə səlahiyyətlər haqqında qanunla imzalanmış sənədi rəsmi olaraq təqdim edərək Speeri çağırdı. Adolf zəhlətökən idi və çox aşındırıcı idi:
  - Üçüncü Reyxdə silah istehsalı son dərəcə aşağıdır! Biz təkcə müharibə aparan İngiltərədən deyil, totalitar SSRİ-dən də geri qalırıq. Ancaq köhnə silahların istehsalını artırarkən və yeni silahlara keçərkən bizə hava üstünlüyü lazımdır. Xüsusilə perspektivli reaktiv bombardmançı təyyarələr. Axı onların nəhəng sürəti və yüksək tavanı onlara Britaniya şəhərlərini demək olar ki, cəzasızlıqla məhv etməyə imkan verir!
  Speer nikbinlik yayırdı:
  - Almaniyada və Polşada kömür həddindən artıqdır, Fransada dəmir filizi var, çoxlu maşın istehsal etmək üçün kifayət qədər texnikamız var. Axı biz dünyanın bütün ölkələrinin birləşdiyindən daha çox alüminium və duralumin istehsal edirik!
  İcazəli Adolf başını tərpətdi:
  - Hələlik! Britaniya və ABŞ da istehsalı təşviq edir və biz metalın hər qramını qorumalıyıq. Beş yaşından məktəblilər və başqa uşaqlar da metal yığsınlar. Bundan əlavə, niyə qanadları və gövdələri tamamilə duralumindən düzəldin. Həm ağacdan, həm də kətandan istifadə edə bilərsiniz. Məsələn, monoblok qanadların istehsalı. Və nə? Bizə çəkisi iki tondan çox olmayan, uçması asan, istehsalı asan və ucuz yeni reaktiv qırıcı lazımdır! Montaj hissələrinin sayı minimuma endirilməli, həmçinin təyyarənin çəkisini mümkün qədər azaltmaq və aerodinamik xüsusiyyətlərini yaxşılaşdırmaq imkanları tapılmalıdır. İndi, yeri gəlmişkən, təyyarə konstruktorları gələcək, onları öyrədəcəyik.
  Speer gülümsədi:
  - Əlbəttə, mənim fürerim. Mən başa düşdüyüm qədər, siz ordudan bütün yüksək ixtisaslı işçiləri qaytarmağa hazırlaşırsınız?
  Sahiblənmiş Adolf təsdiqlədi:
  - Biz əcnəbilər arasından yalnız yüksək ixtisaslı, sıravi işçiləri işə götürəcəyik. Yaxşı olar ki, daha az avaralar və buna görə də partizanlar olsun. Biz təbii ki, quru qoşunlarının sayını azaldacağıq, əgər SSRİ ilə müharibə olmasa, o qədər də piyadaya ehtiyacımız yoxdur, amma... Radikal deyil, ona görə də yaxın vaxtlarda Cəbəllütariq və Maltanı məğlub etməyi planlaşdırıram. aylar və Afrikanın bütün şimalını və daha da Yaxın Şərqi tutur. Bizə hələ də yer bölmələri lazımdır. Bundan əlavə, həm Almaniyanın özündə, həm də Fransa, Belçika, Hollandiya, Norveçdə əlavə gəmiqayırma zavodları tikmək lazımdır. Bizə təyyarədaşıyan gəmilər, döyüş gəmiləri və nəqliyyat vasitələri lazımdır. Aralıq dənizi isə sanki Almaniyadaxili gölə çevriləcək. Başa düşürsən?
  Speer baş əydi:
  - Bəli, fürerim! Mən artıq tikinti proqramının hazırlanmasını əmr etmişəm...
  Hiyləgər Adolf əlavə etdi:
  - Fövqəladə vəziyyət planlarımız tələb edərsə, iş günü 16 saata qədər uzadıla bilər. Təyyarələrin istehsalını cəmi doqquz ay ərzində gündə yüz təyyarəyə çatdırmaq lazımdır... İndiki ilə müqayisədə üç dəfədən çox və bunun kifayət edəcəyi heç bir fakt deyil!
  Speer füreri həvəsləndirməyə tələsdi:
  - Bizim pilotlar ingilislərdən daha yüksək sinifdəndirlər, ona görə də kəmiyyət hər şey deyil. Biz isə şumpaqlarını qılınc etmək üçün yeni yollar tapacağıq. Başa düşdüyüm qədər, bizim üçün prioritet aviasiyadır?
  Fürer yumruğunu daha bərk sıxdı:
  - Bizim üçün prioritet reaktiv, bombardmançı təyyarələr, sonra isə qırıcı təyyarələr, üstəlik yeni texnikanın buraxılması və möcüzə silahlarının inkişafıdır! Lakin təkcə aviasiya sahəsində deyil, həm də tanklar, artilleriya, ilk növbədə reaktiv artilleriya... Bu barədə daha ətraflı danışacağıq.
  Zəng səsi eşidildi və Üçüncü Reyxin aparıcı təyyarə dizaynerləri otağa daxil oldular.
  Nisbətən gənc, hündür alnı olan Messerschmitt, Heinkel, artıq yaşlı, lakin çox çevik, atletik şəkildə qurulmuş Tank, Lippisch və bir neçə daha az tanınanlar.
  Adolf onlara stulları göstərdi və onlara rəsmləri masanın üzərinə qoymağı əmr etdi:
  - Sizin vəzifəniz yeni, çox güclü və müasir silah yaratmaqdır. Almaniyada dünyanın digər ölkələrindən daha çox külək tunelləri var və bir çox təyyarələrin texnologiyası çox geridə qalıb. Ancaq yalnız Yu-88-də avtomobilə daha rasional forma verməklə sürəti əhəmiyyətli dərəcədə artıra bilərsiniz. Xüsusilə, pilot kabinəsinə gözyaşardıcı formalı, qabarıq forma veriləcək ki, bu da görmə qabiliyyətini yaxşılaşdıracaq və pilotu daha geniş edəcək, həmçinin aerodinamikanı yaxşı beş kilometr yaxşılaşdırmaqla sürəti artıracaq. Üstəlik, həm bombardmançıların, həm də qırıcıların atəş nöqtələrinə, bomba rəflərinə, iş olmayan vəziyyətdə hava əyləclərinə rasional forma vermək lazımdır.
  Sənə dediklərimi yaz!
  Dizaynerlər bir ağızdan başlarını tərpətdilər:
  - Belə ki, mütləq böyük fürer!
  Adolf davam etdi:
  - XE-129 - yenidən dizayn edilməlidir ki, silah qutusunun özünə rasional forma verilsin və arxa və aşağı yarımkürənin hücumlarından qorunmaq üçün daşınan təyyarə topu quraşdırılsın. Bundan əlavə, bu hücum təyyarəsi mühərrik gücləndirici sistemlə təchiz edilməlidir. Yenidənqurma ilə eyni vaxtda belə hücum təyyarələrinin istehsalını artırmaq lazımdır. Onların dağıdıcı hava zərbələri ingilislərin fəaliyyətini iflic edir. Bundan əlavə, Ju-87 dalğıc bombardmançı təyyarəsi Britaniyada istifadə edilməlidir. Köhnəlmiş avtomobilləri istismara verəcəyik...
  Adolf dayandı. Dizaynerlər susdular. Fürer qeyd etdi:
  F -190- a böyük şübhələrim var . Nəqliyyat vasitəsinin ağır olduğu və kifayət qədər manevr edə bilməyəcəyi ortaya çıxdı, əlavə olaraq, istifadə olunan yanacağı əvəz edən çənləri inert qazlarla doldurmaq üçün bir sistem yoxdur. Buna görə də, bu avtomobil hətta bir yandırıcı güllə ilə vurula bilər. Tank bu barədə nə deyəcək?
  Məşhur SS dizayneri diqqətdə dayanaraq qeyd etdi:
  - Bu, bizim çatışmazlığımızdır, böyük fürer. Tankların yerləşdirilməsi kifayət qədər uğurlu hesab edilməli olsa da, onlar düşmən atəşinə daha az həssasdır və eyni zamanda pilotu qoruyur. O ki qaldı manevr qabiliyyətinə, onda... Bir zirehin çəkisi 120 kiloqramdır və onu yüngülləşdirmək bizim üçün o qədər də asan deyil...
  Sahib Adolf təklif etdi:
  - Fokken-Vulfun aerodinamik keyfiyyətlərini yaxşılaşdırmağa çalışın. İlk növbədə çəki azaldılması ilə əlaqədar olaraq, avtomobilin idarə oluna bilməsini və manevr qabiliyyətini artırmaq üçün qanadların uclarını əymək lazımdır. Bundan əlavə, o, arxa yarımkürə üçün qoruyucu quraşdıracaq... Mühərrikin pilot kabinəsinin qarşısında yerləşməsinə gəlincə, bu, pilotu qoruyur, lakin avtomobilin ejeksiyon qurğusu ilə təchiz olunmasını tələb edir. Yeri gəlmişkən, mühərrikin çox forması daha sadələşdirilə bilər, sənayeçilərimiz mütləq nəzərə almalıdırlar. Yeri gəlmişkən, ME-309-da iş necədir?
  Messerschmitt bir qədər şok oldu:
  - Biz bunun üzərində işləyirik, böyük Fürer. Hesablanmış xüsusiyyətlər yeddi atəş nöqtəsi ilə silahlandıqda avtomobilin sürətini saatda 740 kilometrə qədər artırmağı vəd edir! Bu, ingilislər üçün ən güclü ölüm olacaq...
  Adolf sözünü kəsdi:
  - Bitirmə işləri daha tez aparılmalıdır. Və siz, Speer, yeni sürətlə atəş açan 30 millimetrlik təyyarə silahının inkişafını sürətləndirin. O, həmçinin yer hədəflərinə və düşmən təyyarələrinə qarşı atəş üçün çox uğurla istifadə edilə bilər! Yeni ME-309 əvvəlki ME-109-u əvəz etməlidir. ME-262 reaktiv maşınınıza gəlincə, təəssüf ki, onun bir çox mənfi cəhətləri var: ağır çəki, aşağı əməliyyat etibarlılığı, həddindən artıq qəza dərəcəsi... Bizə lazım olan reaktivin eskizini özüm çəkəcəyəm.
  Adolf Hitler müasir reaktiv qırıcılar haqqında biliklərindən istifadə edərək avtomobil çəkməyə başladı. Bununla belə, ən müasirləri deyil, təxminən əllinci illərdən etibarən onları hazırkı istehsal və texnologiya səviyyəsinə uyğunlaşdırmaq üçün. O, qanad süpürgəsinin dəyişdirilməsi texnologiyasına xüsusi diqqət yetirib. Belə bir dizaynın bütün üstünlüklərini izah edin:
  - Eniş və qalxma zamanı süpürmə azalacaq, uçuş zamanı isə artacaq. Yalnız bunun sayəsində müasir ME-262 mühərriki olan qırıcı saatda 1100 kilometr sürət yığa biləcək. Və çəkisi əhəmiyyətli dərəcədə az olacaq.
  Messerschmitt diaqrama baxdı, yüksək keçəl alnını qırışdırdı və sıxdı:
  - Parlaq! Bəs mənim fürerim, aerodinamika haqqında bu qədər dərin bilikləri haradan almısan?
  Əsəbləşmiş Adolf hiyləgərcəsinə gözlərini qıydı:
  - Bəs aerodinamika? İstedadlı insan adətən hər şeydə istedadlıdır! Afrikada da adilik adilikdir! Arado bombardmançısının nə günahı var? Mənə diaqramı göstərin?
  Hit-and-miss Fuhrer cəld baxdı və başını mənfi tərzdə buladı:
  - Yox, belə olmayacaq! Trolleybus ideyası yaxşı deyil, ona görə də təyyarə dönməyəcək və qəzaya uğrayacaq. Adi geri çəkilə bilən eniş qurğuları tələb olunur. Daha yaxşı aerodinamika üçün bəzi dizayn dəyişikliklərini nəzərdən keçirin. Lazımsız ixtira olmadan, lakin ixtiraçılıqla.
  Adolf dəli oldu və daha bir neçə şərh etdi:
  - Gryphon Xe-177 təyyarəsi son dərəcə etibarsız elektrik stansiyasına malikdir. Onu dərhal dəyişdirmək lazımdır, ilkin olaraq dörd ayrı-ayrılıqda duran ən son porşenli mühərriklər. Sonra 2950 at gücünə malik ən müasir mühərriklərə. Yüksək hündürlükdən və dalışda zərbə endirmə qabiliyyətinə gəlincə, onda... Xe-277-ni inkişaf etdirməyə başlayın, bu maşın həm də düşmən silahına çevriləcək. Ancaq əsas şey reaktiv bombardmançılardır. Bu prioritet vəzifədir. Məsələn, Yu-287 belə olmalıdır.
  Fuhrer yenidən irəli süpürülən qanadları olan bir eskiz hazırladı, dizaynerlərə müəyyən nüansları izah etdi. Adolf müəyyən diaqramlar göstərərək ciddi şəkildə uzaqlaşdı. Xüsusilə quyruqsuz bombardmançı. Və uçan qanadlı reaktiv maşının dizaynı perspektivli deyil. Və eyni zamanda, avtomobil hətta ABŞ ərazisini də bombalamağa qadirdir. O, birbaşa göstərdi ki, işə Avropanın hər yerindən dizaynerlər, hətta yəhudilər də cəlb olunmalıdır. Nəhayət, dizaynerlərin artıq kifayət qədər məşğul olduğunu başa düşdükdən sonra o, mərhəmətlə onları buraxdı, yalnız Lippişanı buraxdı. Fürer qışqırdı:
  - Və səndən xahiş edirəm, İskəndər, qal! Sizə yeni, son dərəcə təsirli silahlar yaratmaq tapşırılacaq.
  Lippiş təəccübləndi:
  - Mən sizə minnətdar olacağam, Fürer!
  Terminator Hitler izah etməyə başladı:
  - Siz, əlbəttə, bir vaxtlar Göttingendə professor Prandtlın köməkçisi olmuş Vizelberqerin nəzəriyyəsini bilirsiniz. O, ilk dəfə ekranın alt səthə təsiri nəzəriyyəsini inkişaf etdirdi...
  Lippiş gülümsəyərək başını tərpətdi:
  - Sən yaxşı bilirsən, fürerim! Bəli, mən bu nəzəriyyəni bilirəm!
  Sahib Adolf davam etdi:
  - Biz ekranoplan yaratmalıyıq - bir növ torpedo qayığı və hidrotəyyarənin hibrididir. O, əslində sudan xeyli aşağı, təxminən 20-40 santimetr məsafədə uçur. Bu vəziyyətdə, ekranoplan gəmisini dəstəkləyən hava kütləsi iki hissədən ibarətdir. Biri qanadın altında donmuş seldir; digəri - olduqca əhəmiyyətsiz - arxa kənarın sahəsindəki qanadın altından çıxır və daim yuxarıdan, qanadın ucundan gələn hava ilə doldurulur.
  Lippiş asanlıqla təsdiqlədi:
  - Doğrudan da, mənim fürerim!
  Sahib Adolf davam etdi:
  - Bununla belə, havanın əsas kütləsi daşıyıcı səthin altında qalır və orada demək olar ki, sürət təzyiqinə bərabər olan təzyiq yaradır. Bu, ekranoplan qayığının saat mexanizmi kimi "yürüdüyü" bir növ hava konkisürmə meydançası rolunu oynayır! Bunu praktikada istifadə edən ilk şəxs fin mühəndisi Kaario oldu.O, ekrandan istifadə edərək qar üzərində sadə düzbucaqlı qanadlı kirşə hazırladı və hətta bunun üçün patent aldı. Təəssüf ki, hərbçilər vaxtında belə bir kəşfi dəyərləndirmədilər. Deyirlər ki, rus professoru Levkov da buna bənzər təcrübələr aparıb... Yəni, bu, Britaniya sahillərinə, təyyarənin sürəti ilə, həm də dəniz səviyyəsindən bomba, torpeda və desant qoşunlarını çatdıra bilən yeni möcüzə silahına çevrilə bilər. eyni zamanda radar üçün görünməzdir. Üstəlik ingilis gəmilərinə daha dağıdıcı hücumlar! Razılaşmaq?
  Lippiş əli ilə ovsunladı, köməkçi ofisiantlar ona şirə tökdülər... Bir az içdikdən sonra dizayner qeyd etdi:
  - Bəli, bu, zəngin ideyadır, baxmayaraq ki, müəyyən texniki problemlər olacaq. Məsələn, davamlılıq...
  Təcavüzkar Adolf mehribancasına başını tərpətdi:
  - Mən sizin üçün təxmini bir diaqram çəkəcəyəm, bunu etmək daha yaxşıdır və kiçik texniki detalları özünüz cilalayacaqsınız. Bədən uzun olmalıdır, təyyarənin gövdəsini xatırladan, delfin kokpit burnuna axan, qabarıq ön şüşələr və turbojet mühərrikləri... Baxmayaraq ki, ilk modellərdə pistonlu mühərriklərin də işləməsi mümkündür. Və bu nəhəng açıq suya çəkildikdə, mühərriklər qulaqbatırıcı bir şəkildə uğuldayacaq və dar yırtıcı bədən balina kimi partlayaraq, bir sprey buludunu atacaq. Nəzərə alın ki, bu nəhəng su səthindən bir neçə metr aralıda döyüşçü kimi tələsməyə qadirdir.
  Lippiş əsl heyranlıqla fit çaldı:
  - Zəngin təxəyyülün var, Fürer!
  Cəsarətli Adolf daha da ilhamlandı:
  - Təbii ki, möcüzə silahı olardı. Axı, ekranoplanlar heç bir fırtınadan qorxmurlar. Onlar buzdan qorxmurlar - onun üzərindən uçurlar. Onları adi gəmilərin qıra biləcəyi bataqlıqlı çay ağızları və sahil qayaları təhdid etmir, dayazlıqlar isə ümumiyyətlə uşaq gölməçəsinə bənzəyir. Onlar hər yerə qoşun endirməyə qadirdirlər: şeytan rifləri olan Skeletonun Afrika sahilindən tutmuş ABŞ-ın hər iki sahilinə, Kanadanın Arktika torpaqlarına və Alyaskaya qədər. Bu maşınlardan bir neçə yüz olardı və Britaniya iki aya düşərdi.
  Lippiş cəsarətlə qeyd etdi:
  - Bəs mədənlər?
  Fürer güldü:
  - Məhz bu minalar! Nə suların altında, nə də dayaz yerlərdə təhdid etmirlər! Eləcə də sualtı qayıqlardan torpedalar. Özü də ən qabaqcıl sualtı qayıqlarla döyüşmək, onlara dərinlikdən zərbələr vurmaq üçün ideal silahdır. Bundan əlavə, ekranoplanlar düşmən gəmilərini raket və minalarla atəşə tuta bilər. Bəli, əlbəttə ki, sizi idarə olunan bombaların dizaynı ilə tanış edəcəyəm. Və təbii ki, desantlar... Desant qüvvələrini təkcə piyada deyil, həm də tanklarla çatdırmaq üçün ideal vasitədir! O zaman müharibənin bütün xarakteri bir anda dəyişəcək! Lippişi başa düşürsən, fürer sənə hansı işdə etibar edir?
  Dizayner daha mərhəmətlə soruşdu:
  - Bəs mükafatlar?
  Ciddi Adolf təsdiqlədi:
  - Təbii ki, ən səxavətlilər, almazlarla, torpaqlarla, koloniyalarla, təbəələrlə dəmir xaç! Bütün Afrikanı fəth etsək, hamı üçün kifayət qədər torpaq olacaq!
  Lippiş bildirib:
  - Pul və vəsait verilsə, ekranoplan hazır olacaq, amma... Mənim də quyruqsuz döyüşçü layihələrim var.
  Terminator Fürer ixtiraçıya arxayın olmağa tələsdi:
  - Quyruqsuz reaktiv bombardmançı, mən artıq onun eskizini çəkmişəm, başqaları bununla məşğul olacaq. Nə qədər rahat və döyüşçü! Ekranoplanlar prinsipcə yeni silah olduğu üçün daha vacibdir... Bundan əlavə, Gotha şirkətində bunu edəcək çox istedadlı dizaynerlər var. Bu vaxt ekranoplanlar üzərində işləyin. Ümumiyyətlə, indi çoxlu təcili işlərim var, hələ tank generalları ilə danışmağa ehtiyacım var... Sizə əmr veriləcək...
  Lippiş Fürerdən çox ilhamla ayrıldı. Adolf düşünürdü ki, bəlkə də əvvəlcə nüvə fizikləri ilə atom və gələcəkdə hidrogen bombası yaratmaq haqqında danışmaq daha yaxşı olar, lakin o, bir anda özünü və başqalarını yükləyərək çox iş görməməyə qərar verdi.
  Bir neçə dizayner var idi, o cümlədən ən məşhurları: Porsche və Aders. Ümumiyyətlə, almanlar aviasiya və sualtı donanmada sovetlərdən keyfiyyətcə üstünlüyə malik idilərsə (baxmayaraq ki, hamı bunu etiraf etmir!), onda Panzervale-nin tank donanması nəzərəçarpacaq dərəcədə geri qalırdı. Xüsusilə Sovet KV maşınları T-28, T-34 zireh və silahlanma baxımından almanlardan, T-34 isə sürücülük qabiliyyətinə görə üstün idi. Bununla belə, Alman tanklarının silahları İngilis Matildas və Cromwells üçün kifayət qədər güclü deyil, daha çox Çörçills və Çallenjerlərin dizaynerləri tərəfindən hazırlanmışdır. Alman dizaynlarının zirehlərinin zəifliyini demirəm...
  Qonaqları oturmağa dəvət edən Fuhrer əxlaqı oxumağa başladı:
  - Təəssüf ki, Almaniyanın hazırda etibarlı tank əleyhinə silahı yoxdur... 50 mm-lik T-3 silahı ilə təchiz olunaraq, yalnız Matilda və ya KV-nin zirehinə zərbə vura bilirlər... Lakin Matilda İkinci Dünya Müharibəsi başlamazdan əvvəl İngiltərə ilə xidmətə girdi. Matildası özümüz tutmuşuq, onun ön zirehinə nüfuz etmək mümkün deyil. Sovet KV-ləri yan tərəfə və ya gövdəyə belə keçə bilmir. Avtomobilimizin edə biləcəyi maksimum şey trası qırmaqdır! Yəni, siz konstruktorlar bizi elə bir vəziyyətə salmısınız ki, düşmənin tankları zireh baxımından bizdən qat-qat güclüdür, yeni Amerika "Qrantları" və kütləvi istehsala hazır olan "Şermanlar" silahlanma baxımından üstündür. 76 mm-lik top olan rus maşınlarını demirəm. Yeni tanklar yaratmaq tapşırığını, xüsusən də 88 mm-lik silahla necə yerinə yetirirsiniz?
  Porsche çaşqınlıqla cavab verdi:
  - Əlbəttə, biz də oxşar inkişaflar həyata keçiririk, böyük Fürer. Mayın 26-da Silahlar İdarəsi bizə 45 tonluq ViK -4501 tankı üçün sifariş verdi . Tank qülləsinə çevrilmiş 88 mm-lik zenit silahı ilə tam olaraq belə olmalıdır. Artıq ilkin rəsmlərimiz var. Onlarla tanış ola bilərsiniz, əladır.
  Fürer soruşdu:
  - Siz Aderssiniz?
  Ervin başını tərpətdi:
  - Hələ qırxıncı illərdə vk -3001 uğurla sınaqdan keçirildi. 75 mm-lik topla yeni ağır avtomobil. Bizdə tank əleyhinə modeldə oxşar silah var, lakin o, hələ ki, kütləvi istehsala buraxılmayıb. Bundan əlavə, çəkisi 65 tona qədər olan T-6-nın yaradılması üzrə işlər aparılıb. Və 36 tonluq daha yüngül model. Biz böyük Fürer çalışırıq.
  Özünü hər şeyi bilən biri kimi təsəvvür edən Adolf cəld rəsmləri tədqiq etməyə başladı. Burada Almaniyanın İkinci Dünya Müharibəsinin ən məşhur tankı olan nəhəng "Tiger"in ilk eskizləri var. Bu avtomobil Kursk çıxıntısı zamanı məşhurlaşdı. Sovet dövründə "Pələnglər" ümumiyyətlə təhqir edildi, lakin sonra bu avtomobilə münasibət daha obyektiv oldu. Öz dövrü üçün bu tank, əlbəttə ki, pis deyildi. KV-lərimizlə ilk böyük atışma zamanı üç pələng on sovet maşınını sıradan çıxardı və özləri də zərər görmədən xilas oldular. Bu avtomobilin əsas üstünlüyü onun uzun müddət layiqli rəqibi olmayan 88 mm-lik güclü top idi. Bununla belə, Kursk Bulgesində, texnologiyada keyfiyyət üstünlüyünə baxmayaraq, nasistlər yenə də məğlub oldular... Bu avtomobilin döyüş istifadəsi üzrə statistika, eləcə də itkilərin nisbəti, ümumiyyətlə, onun ən yaxşı maşınlarından biri olduğunu söyləyir. ikinci dünya müharibəsi. Amma çatışmazlıqlar adi gözlə də görünür. Ağır çəkisi 56 ton, zirehləri cəmi 100 millimetr (yalnız 80 tərəf!), yüksək hündürlük, rasional zireh yamac bucaqlarının olmaması və zəif idarəetmə performansı. Ümumiyyətlə, çəkisi on ton az olan İS-2 tankı həm zirehinə, həm də silahlanmasına görə pələngdən üstün idi... Amma bu tank yalnız 1944-cü ilin fevralında meydana çıxdı. "Kral pələnginin" ümumi çəkisi 68 ton, ön zirehləri 180 millimetr idi... Təbii ki, belə bir tank Afrikada, səhrada, desant üçün uyğun deyildi, sadəcə olaraq gil qulağı kimi maşındır. gil ayaqları. Xeyr, əlbəttə ki, öz dövrü üçün "Kral Pələngi" çox təsirli idi, döyüşdə bir neçə düşmən tankını məhv edə bildi və bir dəfə bir saat ərzində iyirmi beş "Şerman" ı sıradan çıxardı. Bir döyüş zamanı Tiger tərəfindən məhv edilən iyirmi üç T-34 tankı haqqında məlumat var idi. Ancaq hər halda, bu tank sadəcə olaraq güc və çəkidən səmərəsiz istifadənin təcəssümüdür. Amma, məsələn, sovet T-54 tankı... İkinci Dünya Müharibəsinin faktiki olaraq əvvəlki texnologiyalarından uğurlu rasional istifadənin bir növ təcəssümü.
  Fürer qətiyyətlə dedi:
  - Yox, cənablar! Bu layihə uyğun deyil! Cəmi 100 millimetr zirehlə əlli altı ton ağırlığında bir avtomobil hazırlamaq... Bizim təriflənmiş alman səmərəliliyimiz və rasionallığımız haradadır?
  Aders cəsarətlə qeyd etdi:
  - Çəkisi 70 ton olan Fransız S-2-nin zirehləri 45 millimetr idi...
  Fürer-Terminator qəzəblə sözünü kəsdi:
  - Bu, Birinci Dünya Müharibəsi dövründən qalma tankdır. Ancaq rus KV-2-nin 152 millimetrlik haubitsası və çəkisi 52 ton idi. Amma bu, 88 yox, 152 millimetrdir.
  Buna görə sizə çəkisi qırx tondan çox olmayan və ən azı 180 millimetr ön zireh, yanları və gövdəsi 150 millimetr, altı yüz mühərriki olan bir tank üçün 71 kalibrli 88 mm-lik bir top tapşırığını verirəm. , yeddi yüz at gücü. Bu çən isə ən geci altı aydan sonra kütləvi istehsala buraxılmalıdır.
  Alman dizaynerləri solğunlaşdı və əlləri titrədi. İskəndər istehza ilə onlara baxdı. Tapşırıq həqiqətən çox çətin idi; 1944-cü il "Royal Tiger" modeli üçün xarakterik olan silah və zireh, ancaq çəkisini 28 ton azaltmaq lazımdır! Ancaq Adolf bunu olduqca real hesab etdi və hətta Porsche-nin çiyninə dostcasına sillə də vurdu:
  - Narahat olmayın, mən özüm sizə nisbətən kiçik bir çəki ilə əldə edə biləcəyiniz optimal sxem çəkəcəyəm. Mən tiran deyiləm, rasionalistəm. Sadəcə çox şeyi yenidən qurmalısan. Xüsusilə, transmissiya və mühərrikin bir yerdə yerləşdirilməsi.
  Aders təəssüflə qeyd etdi:
  - Bu, bizə müəyyən problemlər yaradacaq. Xüsusilə belə bir tənzimləmənin aşağıdakı mənfi cəhətləri olacaq....
  Sərt Adolf sözünü kəsdi:
  - Təbii ki, müəyyən problemlər olacaq, amma prinsipcə onları asanlıqla aradan qaldırmaq olar. Xüsusilə texniki baxımdan. Amma siz mühərriki çox daha yığcam yerləşdirə, asqısını hərəkət etdirə və... Tankın hündürlüyünü iki metrə endirmək, ekipajı isə uzanmış vəziyyətdə qoymaq lazımdır, onda hər şey daha rasional olacaq.
  Fürer müharibədən sonrakı dövrün ən məşhur sovet tankı olan T-54 tipli eskiz, bir növ rəsm çəkməyə başladı. Bu avtomobil o qədər uğurlu oldu ki, 1947-ci ildə istifadəyə verildi və Əfqanıstanda Talibanla döyüşlər zamanı istifadə edildi; İraq qoşunları Səhra fırtınası və Şok və Hörmət və ya İraqın Azadlığı əməliyyatı zamanı ABŞ ordusu ilə vuruşdu . Ümumilikdə bu tankların 70 mindən çoxu istehsal edilmişdir. Və avtomobil çox uğurlu idi. 36 ton çəki, 200 millimetr ön zireh və 100 millimetr kalibrli top ilə. Bu tip Koreya Müharibəsi zamanı həm Amerika Patons, həm də Perşinqlərlə uğurla vuruşdu. Beləliklə, bu texnoloji səviyyə üçün model həyata keçirmək üçün çox uyğun və realdır. İstehsalı isə olduqca asan - ucuz... Alman 88 mm-lik 71 El topuna gəlincə, o, İkinci Dünya Müharibəsinin bütün tankları üçün kifayət qədər nüfuz edirdi (xidmətə daxil olan İS-3-ün ön zirehləri istisna olmaqla). 1945-ci ilin mayında!). Bəs IS-3? Tank zireh baxımından əladır və pike forması verilmiş qüllə. Düzdür, sürücülük göstəriciləri zəif idi və tezliklə dayandırıldı. Sonra daha bir neçə model var idi, IS-4 və s. Stalinin ölümündən sonra T-10 adlandırılan IS-10-da yerləşənə qədər. Və bu, son Sovet ağır tankı oldu. Xruşşov ağır nəqliyyat vasitələrinin bütün inkişafını qadağan etdi və onun varisləri buna yenidən baxmadılar!
  Ümumiyyətlə, almanlara qırx tondan ağır tank lazımdırmı, əgər orta ölçülü tanka belə 1000 metr məsafədə 193 millimetr zirehdən keçə bilən top quraşdıra bilsələr?
  Amerikalılar ağır tankları tez tərk etdilər və Pershing-in çəkisi 42 tonu, Şermanın isə ümumiyyətlə 32 tonu keçmədi. Lakin SSRİ ilə müharibənin başlamağa hazırlaşdığı məlum olduqdan sonra 120 mm-lik bir canavar peyda oldu. çaplı silah və saniyədə təxminən 1000 metr ilkin mərmi sürəti. Lakin amerikalılar tezliklə bu tankdan məyus oldular. İS-10-un meydana çıxmasına qədər müharibədən sonrakı ən məşhur tank İS-4 idi, ön zirehi 250 millimetr, yan zirehi 170... Çəkisi 60 tondan çox olsa da, etibarlı maşın. Hər halda, Almaniya üçün ağır tankın yaradılmasını tapşırmalısınız, lakin 50 tondan çox deyil. Məsələn, 290 millimetr ön zireh və 125 millimetr silahla İS-10-un çəkisi sadəcə 50 ton idi... Yeri gəlmişkən, ən uğurlu çaplı hansıdır? Müharibə zamanı ən məşhur Şerman və Çörçill modelləri 100 və 152 millimetrlik (frontal) zirehlərə malik idi. Bəli, "Kral pələngləri" bunun öhdəsindən kifayət qədər yaxşı gəldi... Lakin "Pantera" mərminin yüksək ilkin sürəti yetərli olmasa belə, 75 mm çaplıdan bir qədər geri qalmağa başladı. Buna görə də, 88 millimetrlik silahları olan "Panteralar" meydana çıxdı, baxmayaraq ki, yalnız müharibənin sonunda və onlardan yalnız bir neçəsi var idi. Lakin Wehrmacht-ın daha böyük çaplı tankları və tank əleyhinə silahları yenidən silahlandırmaq planlarının olmaması bu vəziyyətin hər kəsə uyğun olduğunu göstərir. Həqiqətən 128 mm-lik top və 250 mm-lik ön zireh olan Jagdtiger özüyeriyən silah var idi, lakin onlardan yalnız 71-i istehsal edildi və bu qədər az miqdarda onlar müharibənin gedişatına təsir göstərə bilmədilər. Yeri gəlmişkən, maraqlısı budur ki, Jagdtigers təslim olana qədər daha 43 nəfər xidmətdə qaldı ki, bu da belə bir maşının həddindən artıq sağ qalma qabiliyyətini göstərir.
  Yeri gəlmişkən, Stalin IS-2-nin dərhal 122 mm-lik bir topla silahlanmasını əmr etdi, baxmayaraq ki, onun nüfuzetmə gücü Alman tankları üçün həddindən artıq idi ("Kral Pələngi" istisna olmaqla, lakin cəmi 458 belə tank istehsal edildi). Çoxları diktatora özünü 100 mm-lik bir barellə məhdudlaşdırmağı məsləhət gördü. Və həqiqətən də T-100 özüyeriyən silah ümumi döyüş xüsusiyyətlərinə görə ən yaxşısı oldu. Axı, çap nə qədər böyükdürsə, mərmilərin tədarükü də bir o qədər az olur, atəşin sürəti, mərminin ilkin sürəti, atəş məsafəsi və dəqiqliyi bir o qədər az olur... Amma almanların ən kütləvi tankı olan T- 4 və ona əsaslanan özüyeriyən silahların çəkisi cəmi 22-24 ton idi. Bununla belə, Panzer özüyeriyən silahı çox uğurlu idi: Panteranın silahlanması və ön zirehləri, çəkisi və hündürlüyü belə aşağı olmaqla, demək olar ki, eyni idi. Daha sadə və ucuz "Panzerlər"in istehsala buraxılmasını sifariş etmək lazım gələcək.
  Bəs silahın çapı haqqında nə demək olar? Tank əleyhinə silahlar üçün 128 millimetr kalibr çox böyükdür, onu hücum silahı kimi istifadə etmək və 105 millimetrdən aralıq birini seçmək daha yaxşıdır.
  Adolf alman dizaynerlərinə diaqramı göstərdi:
  - Bu bizim yeni gizli silahımızdır! Tank yaxın aylarda sınaqdan keçməlidir. Onun döyüş istifadəsi 1943-cü ildə olacaq. Bu arada sizin 105 mm-lik toplarla ağır tank yaratmaq layihəniz də var. Eləcə də yüngül özüyeriyən silahlar. Odur ki, işə başlayın cənablar.
  Aders cəsarətlə etiraz etdi:
  - Təklif etdiyiniz dizayn cəlbedici görünür, amma problem bu tankın bizim adət-ənənələrimizin ruhunda deyil... Ekipaj isə narahat olacaq...
  Adolf cavab vermək əvəzinə şirə içdi və təklif etdi:
  - Bəlkə nahar edək, yoldaşlar. Ümumiyyətlə, bu tank böyük miqdarda istehsal oluna bilər və mən düşünmürəm ki, amerikalılar və ingilislər müharibə bitənə qədər daha yaxşı bir şey istehsal edəcəklər. Və bu gün bir az ət yeyə bilərsiniz...
  Qızlar tez süfrəni yığdılar. Fürerin ətdən ayrılan mədəsinin xəstələnə biləcəyini başa düşən İskəndər, Sobakeviçi "Ölü canlar" dan xatırlayaraq özünə sadiq qalmağı seçdi və yalnız bir az nərə balığı yedi. Hmm, indiyə qədər o, hər şeyi düzgün edir. İqtisadiyyatı müharibə vəziyyətinə salır, total müharibə elan edir, hələ 1939-cu ildə qəbul edilməli olan qanunları qəbul edir... Hitlerin militarizasiya ilə bağlı ləngliyi silah qıtlığına gətirib çıxarırdı, daha doğrusu kəmiyyət baxımından... Üstəlik, məşhur deputat- 44 hücum tüfəngi... Mükəmməl döyüş xüsusiyyətlərinə malik olan bir şey, bəzi mənalarda ilk Kalaşnikov modellərindən də üstündür. Sadəcə bir az ağırdır... Bəlkə biz həqiqətən də AKM hücum tüfəngini əsas götürə bilərik? Eh, Amerika M-16-nın dəqiqliyini AKM-nin atəş sürəti və etibarlılığı ilə birləşdirən bir silah yaratmaq yaxşı olardı . Ümumiyyətlə, tərəqqi qeyri-bərabər inkişaf edir. Məsələn, tanklardakı mühərriklər çox güc əlavə etmədi, lakin kompüter tamamilə əlçatmaz oldu. Amma onun gələcək haqqında məlumatı var, amma məsələn, neft əvəzedicisi baxımından nə təklif edə bilər. İndiyə qədər, hətta Amerikada da kömürdən effektiv şəkildə benzin istehsal etməyi öyrənməyiblər! Neftin bahalaşmasına baxmayaraq. Yaxşı, başqa nə təklif edə bilər. Dinamik qoruma, turbogenerator mühərrikləri... Və bu baş verəcək, amma bir az sonra, kozır çıxarmağa tələsməmək üçün. Yetmiş ildə tərəqqi çox irəli getdi, amma qocalığa, xəstəlik də məğlub olana qədər və insan Allah deyil! Üstəlik, müəyyən mənada hətta geriləmə də var... Məsələn, xüsusilə Rusiyada və postsovet məkanında, eləcə də İslam ölkələrində dindarlığın artması. Ancaq İntibah dövrünün və müasir dövrün böyük mütəfəkkirləri dinin tədricən məhv olacağını proqnozlaşdırmışdılar!
  Amma qəribədir ki, dini ekstremizm güclənir... Kahinlər isə dövlət siyasətinə getdikcə daha çox müdaxilə edirlər. Və bu vəziyyətdə hakimiyyətin siyasəti anlaşılmazdır, onlar həqiqətin pravoslavlıqda və ya İslamda olduğuna ciddi şəkildə inanırlar? Bütün bu savadlı və ağıllı insanlar? Əgər belə deyilsə, o zaman dünyəvi dövlətçilik modelindən əl çəkməyin nə mənası var? Kütlələrin idarə edilməsində səmərəlilik naminə? Amma məhz pravoslavlıq dövlət dini kimi özünün səmərəsizliyini sübut etdi... Məsələ burasındadır ki, xristianlığın və ilk növbədə Əhdi-Cədidin formal əsası olan pravoslavlığın əsasını pasifist təlim dayanır: müqavimət göstərməyin. pis və düşməninizi sevin! Amma eyni zamanda, imperiyanın faktiki siyasəti aqressivdir və zorakılıq və fəth tələb edir. Forma ilə mahiyyət arasında ziddiyyətin yaranmasına səbəb olan budur. Bir çox insanlar bunu şüurlu şəkildə anlamasalar da, şüuraltı olaraq hiss edirlər!
  Buna görə də pravoslav təlimi təsirsizdir, məntiqdən məhrumdur, eyni zamanda imperator və xristian olmağa çalışır. Xristian isə yəhudi və pasifist deməkdir! Axı, İncil demək olar ki, tamamilə yəhudilər tərəfindən və bəlkə də tamamilə yazılıb, çünki həvari Pavel deyir ki, yəhudilərin üstünlüyü böyükdür, çünki onlara Allahın kəlamı əmanət edilmişdir! Bu o deməkdir ki, rus İncilə inanmamalıdır! Bu o deməkdir ki, başqa iman lazımdır, lakin artıq Yəhudi Yazılarına əsaslanmır... Hansı? FSB-nin rəhbərliyi altında təcrübəli mütəxəssislər və psixoloqlar tərəfindən hazırlanmalıdır! O zaman bir çox ziddiyyətlər uğurla həll olunacaq...
  Demək lazımdır ki, İncil oxuyan uşaq heç vaxt Rusiyanı sevən güclü, cəsur, qəddar döyüşçü olmayacaq! Bəs İncildə hansı ölkə məşhurdur? İsrail!
  Düzdür, Adolfun özü də var, özünü Hitlerin yerində tapan bu oyunçu yəhudilərə qarşı təqibləri qətiyyən gücləndirmək fikrində deyil. Əksinə, faydalı yəhudilər fayda əldə edəcək və Üçüncü Reyx üçün çalışacaqlar. Yəhudi alimlərini, rəssamlarını güllələmək kimi cəfəngiyyatlar olmayacaq! Lakin antisemit qanunları ləğv etmək hələ tezdir. Birincisi, insanlar səhv başa düşə bilər, ikincisi, bu, zənginlik mənbəyi və çox möhkəm mənbədir! Amma yəhudilərin dəstəyi müqabilində antisemitizm siyasətini yumşaltmaq təbii ki, mümkündür.
  Papa ilə nə etmək lazımdır? Vatikanla münasibətlər idealdan uzaqdır, lakin açıq müharibə bu mərhələdə yalnız zərər gətirəcək. Bu o deməkdir ki, Vatikanın dəstəyini axtarmaq lazımdır, eyni zamanda öz maraqlarınızda israrlı olmaq lazımdır... İdeal olaraq, öz kuklanızı Pyotr taxtına qoyun və tədricən dini islahat edin...
  Porsche Adolfun fikirlərini kəsdi:
  - Şam yeməyinizdən çox razıyıq, Fürer!
  Əsəbləşmiş Adolf lütfkarlıqla gülümsədi:
  - Yaxşı, hələlik Himmlerlə görüşəcəyəm, sonra Haynseberq gəlsin. Baxın, uşaqlar: sizə çox ciddi müddətlər verilib!
  Fürerin ordusu Afrika boyunca hərəkət edirdi. Və SSRİ-yə qarşı müdafiəni həyata keçirdi.
  Qışda Qırmızı Ordu Rjev kənarında hücuma keçdi, lakin nasistlər orada gözləyirdilər və zərbəni dəf edə bildilər. Cənubda almanlar da Oryol və Xarkov istiqamətlərini tutaraq dayandılar. Və yalnız Leninqrad yaxınlığında sovet qoşunları "İskra" əməliyyatını həyata keçirə bildilər, lakin döyüşlər bir aya yaxın davam etdi və qələbə son dərəcə baha qiymətə alındı.
  Krautlar 42-43-cü illərin qışından birtəhər sağ çıxdılar.
  Ancaq yazda Afrikanın çox hissəsi artıq onlar tərəfindən fəth edilir. Fürer isə Britaniya ilə sülh sularını sınaqdan keçirir.
  Çörçill bu məsələdə bir qədər soyuqdur. Baxmayaraq ki, İngiltərə məğlubiyyətdən sonra məğlubiyyət dadını yaşayır.
  Yaponiya ilə də aydın deyil - Midway döyüşü Amerika tərəfindən uduzdu və samuraylar böyük Yanki donanmasını parça-parça məğlub edərkən. Amerika isə dənizdə və havada say üstünlüyündən faydalana bilməz.
  Hitler SSRİ-yə qarşı hücuma keçmək istəyir, lakin ümumi, total səfərbərlik elan edildikdən sonra da bunun üçün çox az gücü var. Krautlar bütün Afrikaya səpələnmişdir.
  Yayda Qırmızı Ordunun özü irəliləməyə hazırdır. Nasistlər isə Afrikanı fəth edərək müstəmləkə qoşunları təşkil edirlər. Və onlar əlavə resurslar alırlar.
  Onlar Lion, Tiger və Panther tanklarının istehsalı üçün istifadə olunur. Ancaq canavara verilən məlumatlar tamamilə uğurlu olmadı. Çox bahalı, çox ağır. Doğrudur, müdafiə üçün Panther sürətli atəş topu ilə yaxşı bir tank məhv edəndir.
  Ancaq ən uğursuzu "Aslan" idi, ağır, bahalı, lakin çox təsirli deyil. Silah sovet otuz dördlərinə və yüngül tanklarına qarşı çox güclüdür və atəş sürəti Pantera və Pələngdən xeyli aşağıdır. Və zireh, lakin "Pələng" dən daha yaxşıdır, həm də rasional yamaclarda. "Aslan" doxsan ton ağırlığında və səkkiz yüz at gücündə mühərriki olan böyük bir "Pantera" kimi çıxdı. Bununla belə, real tarixdə olduğundan bir qədər sürətli, iyirmi iki ton yüngül olan "Tiger"-2 istehsala girdi. Qoruma səviyyəsinə görə "Aslan" a yaxın, lakin daha mobil, yüngül. Silah 105-ə qarşı 88 mm çaplıdır, lakin bütün Sovet tanklarını məhv etmək üçün kifayətdir. Əhəmiyyətli olan daha sürətli atəş sürətidir - beşə qarşı səkkiz atış.
  Deməli, "Aslan" kök atmayan alman, tutqun bir dahi övladıdır.
  Almanlar yayda Madaqaskar da daxil olmaqla bütün Afrikanı ələ keçirdilər. Stalin çox gözlədi.
  Ola bilsin ki, özü də almanların hücuma keçməsinə ümid edirdi. Xüsusilə Lion, Tiger və Panther tanklarının necə gəldiyini görmək. Lakin krautlar hələ də qaranlıq qitədəki problemləri həll edirdilər.
  Stalin anı qaçırdı. Sovet qoşunlarının hücumu Orel və Xarkov istiqamətində başladı. Almanların yaxşı hazırlaşdıqları yerdə. Və taktiki sürprizə nail olmaq mümkün olmadı. İlk döyüşlər göstərdi ki, "Pantera" müdafiədə əla çıxış edir. Pis deyil və "Ferdinands". Onlar da yaxşıdır.
  Və Tiger məhsuldar bir tankdır. Və yaxşı qol vurur. Almanlar fəal şəkildə müdafiə edirlər. Və düşmənin zərbələrinə tab gətirin. Üç aylıq çox inadkar döyüşlərdə Qırmızı Ordu cəmi on beş kilometr irəlilədi. Və onun itkiləri əhəmiyyətli idi.
  İki onlarla ingilis təyyarəsi kamuflyajlı qızların üstündən uçdu; onlar yəqin ki, heç nə hiss etmədilər və birdən yeni şübhəli səslər eşidildikdə artıq üfüqdən kənarda yox olmağa başladılar. Madlen əmr etdi:
  - Hamı uzansın və tərpənməsin!
  Qızlar donub qaldılar, nəyisə gözləyirdilər. Və sonra qumun arxasından yüngül nəqliyyatçılar və yük maşınları peyda oldu. Dizaynına görə İngiltərə və Amerika istehsalıdır. Yavaş-yavaş Tunisin paytaxtına doğru irəlilədilər. Madlen bir az çaşqın idi. O, cəbhə xəttinin hələ də uzaqda olduğuna inanırdı, bu o deməkdir ki, ingilislərin hələ görünməyə vaxtı olmayacaq. Daha doğrusu, görünməməlidirlər. Və burada bütöv bir sütun tələsir. Baxmayaraq ki, bəlkə də, bir batalyondan azdır... Onlar kimlərdir, heç kəsilməyən cəbhənin səhralarından yan keçən hansısa döyüş dəstəsi arxada dolaşmaq istəyir. Məntiqli görünür, baxmayaraq ki, texnologiya ilə onları səhrada tapmaq asandır. Hər halda, dostlarınıza radio vermək lazımdır, ancaq atəş açmayın. Üstəlik, onlardan cəmi yüz nəfər var və üç yüzdən çox İngilis var!
  Gerda Şarlottaya pıçıldadı:
  - Bunlar ingilislərdir! İlk dəfədir ki, onları bu qədər yaxın görürəm!
  Qırmızı saçlı dost da olduqca əsəbi halda cavab verdi:
  - Xüsusi heçnə! Və onların arasında o qədər qaralar var ki!
  Həqiqətən də ingilislərin ən azı yarısı qaradərili idi. Sütun isə yavaş-yavaş tərpəndi, qaralar hələ də ulayırdılar... Getdikcə yaxınlaşırdılar...
  Burada qızlardan birinin əsəbləri dözməyib avtomatdan atəş açıb. Eyni saniyədə qalan döyüşçülər atəş açdılar və Madlen gec hürdü:
  - Yanğın!
  Bir neçə onlarla ingilis bir anda biçildi, yük maşınlarından biri alovlandı. İngilislərin qalan hissəsi fərq qoymadan atəş açdı. Madlen bu anı tutaraq qışqırdı:
  - Hücumedici qumbaraları birlikdə atın!
  "She-Wolf" elit SS batalyonunun qızları qumbaraları uzaq və dəqiq atırlar. Həm də uşaqlıqdan məşq etdiklərini və xüsusi texnikadan keçdiklərini. Bu, elektrik şoku ilə məşq edərkən, atışda bir az yavaş olursunuz və şok olursunuz. Gerda və Şarlotta da hədiyyələrini atdılar. İngilislər isə başını aşağı salıb... Çox gülməli. Təsadüfi atəş açırlar, qaralar hələ də anlaşılmaz dildə qışqırırlar. Şübhəsiz ki, bunlar axmaqdır...
  Gerda oxuyarkən vurur və atır:
  - SS şagirdlərində kabus var! Bir atlama - bir vuruş! Biz dişi canavarıq - metodumuz sadədir! Biz pişiyin quyruğunu çəkməyi sevmirik!
  Şarlotta da cavab olaraq hönkürür. Onun atdığı güllələr kəlləni parçalara ayırır. Sonra gözlərini çıxarırlar. Budur, qorxmuş qaradərili kişi sarışın partnyorunu süngü ilə böyründən bıçaqlayır. Cavabında qan tüpürəcək. Charlotte birlikdə oxuyur:
  - Ulduzlu qaranlıq cəhənnəmin mələkləri! Deyəsən, kainatda hər şey məhv olacaq! Sürətli şahin kimi səmaya uçmaq lazımdır! Ruhları məhv olmaqdan qorumaq üçün!
  İngilislər qeyri-mütəşəkkil hərəkət edirlər, əksəriyyəti müstəmləkəçi əsgərlərdir: qaradərililər və hindular, ərəblər. Ya yıxılırlar, donurlar, ya da əksinə, kəskin sıçrayaraq dəli dovşan kimi qaçmağa başlayırlar. Ancaq qızlar dəqiq atəş açır və qumbaralar uzağa uçmasa da, fraqmentlər qalındır! Artıq az sayda düşmən qalıb. Madeleine ingiliscə qışqırır, onun səsi o qədər yüksəkdir ki, meqafona belə ehtiyacınız yoxdur:
  - Təslim ol və biz sənin canını əsirgəməyəcəyik! Əsirlikdə yaxşı yemək, şərab və seks olacaq!
  Dərhal işlədi və bir dəfə imtina etdilər... Əllər yuxarı və...
  Yarısı yaralı olan əlli əsir topladılar. Madlen əmr etdi:
  - Yaralıları qurtarın!
  "Diş qurdlar" ayağa dura bilməyənlərin məbədlərinə təntənəli surətdə güllələr atırdılar, qalanları isə maşınlara yüklənərək ən yaxın bazaya aparırdılar.
  Səhranın isti qumundan sonra Gerdanın yalın ayaqları yumşaq rezin hiss etməkdən çox məmnundur. O, hətta sevinclə inləyir... Amerika yük maşınları çox rahatdır və səfər zamanı silkələmir. Qazandıqdan sonra qızlar şəndirlər. Şarlotta Gerdadan soruşdu:
  - Neçə nəfər öldürmüsən?
  Qız çaşqın halda çiyinlərini çəkdi:
  - Bilmirsən? Atan tək mən deyildim... Amma məncə, çox idi!
  Charlotte hesabladı:
  - Biz yüz nəfərik, üç yüzə yaxın öldürdü, bu da qardaşa, yəni bacıya üç deməkdir! Müharibəyə təsirli bir başlanğıc!
  Gerda laqeyd şəkildə əlini yellədi:
  - Bu mənim üçün vacib deyil! Əsas odur ki, bir nəfər də olsun dost ölməyib. Bu, əlbəttə ki, statistika olsa da, üç yüz düşmən məhv edildi və bizim tərəfdə yalnız iki canavar döyüşçü yüngül yaralandı. Mən hətta təəccüblənirəm ki, bu cür döyüşçülərlə Afrikanı hələ tam fəth etməmişik.
  Şarlotta dərhal əhval-ruhiyyəni pozdu:
  - Yaxşı, on səkkizdə bu bədbəxt döyüşçülərə uduzduq!
  Gerda qəzəblə başını yellədi, sanki Yeni il qarı ilə örtülmüşdü:
  - Bu xəyanət üzündəndir! Amma əslində biz qələbəyə həmişəkindən daha yaxın idik və bu, kor olmayan hər kəsə aydın idi! Təəssüf ki, sözümüz kəsildi!
  Şarlotta çılpaq ayaq barmaqları ilə məharətlə sol qulağının arxasını qaşıyaraq razılaşdı:
  - Bəli, xəyanət, təxribat, hərbçilərin sıradanlığı... Amma biz yenə də rusları 1918-ci ildə təslim olmağa məcbur edərək qırdıq! Oh, Rusiyanın geniş ərazilərində gəzmək yaxşı olardı, orada sərindir, amma burada istidir!
  Gerda şən gülümsədi:
  - Amma Rusiyada elə şiddətli şaxtalar olur... Amma dağlarda qarın arasında ayaqyalın qaçanda bilirəm ki, işgəncə nədir.
  Şarlotta dişlərini göstərdi:
  - Balaca Gerda yanan qarın arasından ayaqyalın qaçır... Bu simvolikdir, sanki nağıldakı kimi... Təmiz, hələ uşaq və heç də eqoist olmayan haqqında nağıllar...
  Gerda rəfiqəsinə sevinclə gözlərini zillədi:
  - Sanki biz Fürerə getməliyik?
  Charlotte təsdiqlədi:
  - Təxminən! Biz sadəcə maşın sürürük, isti səhra qumu ilə ayaqyalın qaçmırıq. Və hətta qələbədən sonra.
  Bağlı qara adam almanca mızıldandı:
  - Dəhşətli mələklər, mən sizə xidmət etməyə hazıram! Sən ilahəsən, mən sənin qulunam!
  Şarlotta bir az kobud ayağı ilə qara əsirin qəhvəyi buruq saçlarını sığalladı:
  - Siz zəncilər artıq təbiətcə qulsunuz! Bu, təbii ki, bir tərəfdən yaxşıdır, kimsə səhərdən axşama kimi zəhmət çəkməli, qara iş görməlidir... Amma qul fitrətinə görə, rəzil təbiətinə görə xaindir, ona silah etibar etmək olmaz. . Biz almanlar da öz növbəmizdə yer üzündəki ən mədəni və yüksək təşkilatlanmış xalqıq. Böyük bir döyüşçü xalqı və səbəbsiz deyil ki, alman muzdluları bütün Avropa ordularında və hətta Rusiyada, çox vaxt komandanlıq vəzifələrində xidmət edirdilər!
  Gerda şiddətlə dedi:
  - Bəli, bizə qul kimi qulluq edəcəksən. Qaradərililər üçün xüsusi menecerlərimiz var. Və hələlik etməli olduğunuz tək şey...
  Charlotte təklif etdi:
  - Qoy ayaqlarımızı öpsün. Axı bizim üçün xoş olacaq, Niger isə özünü alçaldır.
  Gerda şiddətlə başını buladı:
  "Necə olduğunu bilmirəm, amma arilərin təmiz dərisinin qoxulu Nigerin dodaqlarına toxunması iyrəncdir." Belə ki...
  Charlotte razılaşmadı:
  - Həqiqətən yox! Əksinə, xoşuma gələrdim. Yaxşı bax...
  Alovlu qırmızı saçlı gözəl balaca ayağını zənciyə tərəf itələdi. O, həvəslə ilahənin uzun, hamar, kəsikli barmaqlarını öpməyə başladı. Qız isə cavab olaraq yalnız nəvazişlə gülümsədi, qaradərili kişinin qalın dodaqları onun qaralmış dərisini qıdıqladı. Məhkumun dili qızın elastik, bir qədər tozlu ayağının üstündən keçdi. Güclü, demək olar ki, iki metrlik bir insanı alçaltmaq hələ də xoşdur.
  Gerda təəccübləndi:
  - Qəribədir, amma iyrənc hiss etmirsən?
  Şarlotta gülümsədi:
  - Həqiqətən yox! Niyə iyrənməliyəm?
  Gerda susmağı üstün tutdu: niyə dostunun işinə qarışmalıdır? Əslində onları belə tərbiyə edirdilər ki, alman qadını təkcə döyüşçü deyil, həm də mehriban, mülayim həyat yoldaşı və sağlam ana olmalıdır. Ancaq o, hələ də oğlanlar haqqında düşünməyib, bəlkə də ağır fiziki gücə görə və ya sadəcə olaraq, hələ də öz uyğunluğunu tapmayıb. Bununla belə, Şarlotta da ondan bezmiş kimi görünür. O, qara adamın burnuna topuqla elə vurdu ki, burnu axmağa başladı və Gerdaya təklif etdi:
  - Bəlkə oxuyaq?
  Gerda başını tərpətdi:
  - Əlbəttə, oxuyacağıq! Əks təqdirdə kədərli olur!
  Qızlar oxumağa başladılar və dostları da qoşuldular ki, mahnı şəlalə kimi axdı:
  Əzizim və mən kolluqdan çıxırıq,
  Qeyri-adi kədəri gizlətmək!
  Və soyuq, yanan, soyuq,
  Qırılan motiv deşildi!
  
  Ayaq yalın qarda,
  Qızlar ağ olur!
  Pis çovğunlar canavar kimi uğuldayır,
  Quş sürülərini pozur!
  
  Amma qız heç bir qorxu bilmir
  O, güclü döyüşçüdür!
  Köynək ətini çətinliklə örtdü,
  Biz mütləq qalib gələcəyik!
  
  Döyüşçümüz ən təcrübəlidir,
  Onu balyozla əymək olmaz!
  Burada ağcaqayınlar yumşaq hərəkət edir,
  Qar dənəcikləri sinənizə düşür!
  
  Qorxmaq bizim adətimiz deyil,
  Soyuqdan titrəməyə cəsarət etmə!
  Rəqib öküz boynu ilə kökdür,
  Yapışqan kimi yapışqan və iyrəncdir!
  
  Xalqın belə bir gücü var
  Müqəddəs ayin nəyə nail oldu!
  Bizim üçün həm iman, həm də təbiət,
  Nəticə qalib olacaq!
  
  Məsih Vətənə ilham verir,
  Bizə deyir ki, sona qədər mübarizə aparaq!
  Planetin cənnətə çevrilməsi üçün,
  Bütün ürəklər cəsarətli olacaq!
  
  İnsanlar tezliklə xoşbəxt olacaqlar
  Qoy həyat bəzən ağır bir xaç olsun!
  Güllələr vəhşicəsinə öldürücüdür
  Amma yıxılan artıq qalxıb!
  
  Elm bizə ölümsüzlük verir,
  Və yıxılanların şüurları vəzifəyə qaytarılacaq!
  Amma toyuqdan çıxsaq, inanın mənə,
  Düşmən dərhal hesabı məhv edəcək!
  
  Ona görə də heç olmasa Allaha dua et
  Səhv etmək lazım deyil, tənbəl olun!
  Uca Hakim çox sərtdir,
  Heç olmasa bəzən kömək edə bilər!
  
  Vətən mənim üçün əzizdir,
  Müqəddəs, müdrik ölkə!
  Liderimiz, cilovu daha möhkəm tutun,
  Vətən çiçəklənmək üçün doğulur!
  Elit SS batalyonunun qızları "O canavar" çox gözəl oxudular və sözlər ürəkaçan idi. Ümumiyyətlə, belə bir stereotip var ki, SS adamı cəllad deməkdir! Amma bu doğru deyil. Əlbəttə ki, xüsusi əməliyyatlar həyata keçirən təhlükəsizlik bölmələrinin tərkibində xüsusi cəza bölmələri var idi, lakin əksər SS bölmələri sadəcə Wehrmacht-ın elit mühafizəçiləri idi. Ümumiyyətlə, demək lazımdır ki, qırmızı, totalitar təbliğat İkinci Dünya Müharibəsi haqqında ən etibarlı məlumat mənbəyi deyil. Axı, aydındır ki, Agitprop-un kommunist rəhbərləri qərəzsiz olmağa və hadisələri obyektiv işıqlandırmaya bilməzdilər. Beləliklə, nasistlərin vəhşilikləri haqqında əsl həqiqətin harada olduğunu və fantastikanın harada olduğunu mühakimə etmək etibarlı şəkildə çətindir. Hər halda tarixi araşdırmalarla ciddi məşğul olanlar etiraf etməyə məcburdurlar ki, hər SS döyüşçüsü cəllad və canavar deyil. Bundan əlavə, SSRİ-yə hücumdan əvvəl; Nasistlər işğal olunmuş ərazilərdə ümumiyyətlə dözümlü davranırdılar, Qərb mənbələrində heç bir kütləvi vəhşilik və ya repressiyalar göstərilmir.
  İndi də qızlar məhbuslara maşınlardan düşməyə kömək edirdilər; utancaq kişilərin enli çiyinlərini dostcasına sığallayırdılar. Bundan sonra qızlar özlərini təravətləndirməyə dəvət edildi...
  Nahar təvazökar idi, amma səhrada zebra vuruldu və hər qıza ərəb üslubunda bir kabab verildi. Ümumiyyətlə, ərəblər heç olmasa zahirən mehriban idilər və alman dilini bilənlər hətta zarafat etməyə və ya qızların ayaqlarını diqqətlə sığallamağa çalışırdılar.
  Gerda yapışqan ərəbi itələdi və dedi:
  - Mən sənin üçün deyiləm!
  Şarlotta da onun ardınca getdi:
  - Özünə hərəm al!
  Gerda gülümsədi və təklif etdi:
  - Bəs de görüm, Şarlotta, Sultanın arvadı olsan, nə edərdin?
  Qırmızı saçlı dost şübhə ilə dedi:
  - Bu, əslində mübahisəli xoşbəxtlikdir... Baxmayaraq ki, hansı sultanın həyat yoldaşından asılıdır. Böyük Osmanlı İmperatorluğu özünün çiçəklənmə çağında olsaydı, o zaman... Hətta çox gözəl olardı... Türk ordusunda islahatlar aparardım, silahları təkmilləşdirərdim... Və yəqin ki, əvvəlcə baxışlarımı şərqə çevirərdim.
  Gerda razılaşdı:
  - Düzdür! Amma Türkiyə üçün utancvericidir ki, hətta özünün ən çiçəklənən çağında da İranı fəth edə bilmədi. Bu, xüsusilə də fars ordusu geridə qaldığından olduqca real idi. Maraqlıdır, Böyük Fürer, o, hansı qərarı verəcək: Türkiyəni fəth edəcək, yoxsa onu öz koalisiyasına daxil edəcək, osmanlılara sümük atacaq, o cümlədən İranın çox da dəyərli olmayan torpaqlarını?
  Şarlotta çaşqınlıqla çiyinlərini çəkdi.
  - Bilmirəm! Əslində, son vaxtlar SSRİ-yə hücum edəcəyimiz barədə söz-söhbətlər gəzir... Deyirlər, rus sərvətləri, Ukraynanın zəngin torpaqları əslində lazım deyil!
  Gerda yalın ayaqlarının barmaqları ilə çay fincanını götürdü və çox məharətlə onu çənəsinə qaldırdı, qəhvəyi mayeni özünə tökdü. Eyni zamanda qız danışa bildi:
  - Ukraynanın çox zəngin, zəngin torpaqları var. Müdrik alman rəhbərliyi altında və yüksək əkinçilik mədəniyyətimizlə onlar rekord məhsul əldə edəcəklər. Onda çörəyimiz sudan ucuz olacaq. Bu isə ukraynalıların özlərinin xeyrinə olacaq, çünki Sovet hökuməti onları sadəcə olaraq qarət edir, acından ölməyə məcbur edir!
  Şarlotta başını tərpətdi.
  - Biz bu slavyanlara böyük alman mədəniyyətimizi öyrədəcəyik! Gəlin onları maarifləndirək!
  Burada söhbət kobud qışqırıqlarla kəsildi, istirahət vaxtı bitdi.
  Lakin nahardan sonra qızlar yenidən sıraya düzülüb səhrada yürüş etməyə məcbur oldular. Yeməkdən sonra qaçmaq çətin idi və qızlar hətta bədənləri isinənə qədər bir qədər iniltilər. Və beləliklə, onlar jerboas kimi qaçdılar.
  Bu virtual döyüşdür... Afrika isə almanlaşır... Və Sovet-Alman cəbhəsi...
  Qışda Qırmızı Ordu yenidən hücuma keçdi. İnadkar döyüşlər gedir.
  Kristina, Maqda, Marqaret və Şella Panterada döyüşür. Maşın ideal olmasa da, sürətli atəş, uzaq mənzilli silaha malikdir, orta çevikdir və yaxşı ön zirehlərə malikdir.
  Alman qızları soyuğa baxmayaraq ayaqyalın və bikini geyinirlər. Və manevr edə bilən döyüş aparırlar.
  Burada Kristina atəş açır... Mərmi T-34-76 qülləsinə dəyir və onu deşir. Sovet tankı dayandı, vuruldu.
  Qızlar ağciyərlərinin üstündə qışqırırlar:
  - Bizimkilər götürdü!
  Sonra Magda vurur. Qızıl saçlı gözəllik də vurdu.
  Bəli, beləliklə, otuz dördün qülləsi qoparıldı.
  Pələng qızları növbə ilə atəş açır. Və çox dəqiq. Beləliklə, onlar başqa bir sovet tankını vurdular.
  Marqaret növbəti vurdu. Və SU-76 özüyeriyən silaha dəydi. Məharətlə vurdu. Və mahnı oxudu:
  - Cəhənnəm Almaniyamız güclüdür, dünyanı qoruyur!
  Və dil necə göstərəcək!
  Sonra o, topla Shell-i vurdu. Sovet KV-1S tankını vurdu. Qız da yaxşı iş gördü.
  Bəli, bikinili dörd döyüşçü döyüşür və soyuqdan qorxmur. Qadınlar döyüşməyə başladıqdan sonra işlər Üçüncü Reyx üçün daha uğurla getdi.
  Budur, səmada pilotlar Albina və Alvina. Hər iki gözəl bikinidə və ayaqyalındır. Onlar Focke-Wulfs üzərində döyüşürlər. Və bu çox ciddi maşındır.
  Hava toplarından atəş açan Albina deyir:
  - Aktiv kroket! Sözlərə peşman olma!
  Və necə də parlaq təbəssümlə parıldayacaq! Və birdən iki sovet təyyarəsini vuracaq.
  Alvina da hava topları ilə üç nəfəri kəsdi və cik-cik etdi:
  - Mənim girişim ölümcül və tutqun olacaq!
  Bundan sonra qız dişlərini göstərdi və dişlərini göstərdi! O, bütün cazibədardır və fenomenal cazibə ilə doludur.
  Albina başqa bir Yak-9 təyyarəsini kəsir və xırıltı ilə deyir:
  - Sovet pilotlarına nə üçün ehtiyac var?
  Alvina LAGG-5-i vurur və əminliklə deyir:
  - Biz almanlar hesab yığa bilək!
  Gözəl qız cütlüyü. Özləri üçün mükafatlar toplamağa necə başladılar. Həqiqətən belə gözəlliklərə qarşı mübahisə edə bilməzsiniz. Təyyarələri vururlar, dişlərini açırlar.
  Əsas sirr isə soyuqda qızların ayaqyalın və bikinidə olması lazımdır. Sonra hesablar öz-özünə gələcək.
  Və heç vaxt geyinməyin. Çılpaq sinənizi silkələyin və siz həmişə yüksək hörmətdə olacaqsınız!
  Albina daha bir Qırmızı Ordu təyyarəsini kəsərək oxudu:
  - Böyük hündürlükdə və ulduz saflığında!
  Və göz qırpdı, sıçrayıb çılpaq ayaqlarını tərpətdi, uğultu:
  - Dəniz dalğasında və qəzəbli atəşdə! Və qəzəbli və qəzəbli bir atəşdə!
  Və yenə qız enerjili bir yanaşma ilə təyyarəni vurur.
  Və sonra Alvina düşmənə hücum edir. O, küncdə bunu edir, dişlərini çılpaq edir və cığırdayır:
  - Mən super dünya çempionu olacam!
  Və yenə qızın vurduğu maşın düşür. Bəli, Qırmızı Ordu bunu çox pis başa düşür.
  Və Albina vəhşi vəcdlə gurlayır:
  - Mən indi cəlladam, pilot yox!
  Başqa bir sovet təyyarəsini vurur və fısıldayır:
  - Mən mənzərənin üstündə əyilirəm və raketlər hədəfə doğru tələsir, qarşıda daha bir yaxınlaşma var!
  Döyüşçü son dərəcə aqressiv hərəkət edir.
  Burada hər iki qız yer hədəflərinə hücum edir. Albina otuz dördü yumruqlayır və qışqırır:
  - Bu son olacaq!
  Alvina SU-76-nı vurur və pıçıldayır:
  - Tam məhv olana qədər!
  Və yalın ayağını necə silkələyir!
  Qışda Qırmızı Ordu əhəmiyyətli uğur qazana bilmədi. Yalnız Rjev bölgəsində kiçik bir paz yarada bildilər, lakin ehtiyatlar tətbiq etməklə almanlar vəziyyəti bərpa etdilər. Krautlar həqiqətən güclüdür.
  1944-cü ilin mayında qoşunlarını yeni tanklarla, o cümlədən daha təkmil və daha yaxşı qorunan Panther-2 ilə dolduraraq, Kursk və Rostov-na-Donu bölgələrində hücuma keçdilər.
  Çoxlu sayda ərəb və qaradərililər hücumda iştirak etməsəydilər, hər şey o qədər də pis olmazdı. Və ən əsası Türkiyə də müharibəyə girdi. Beləliklə, vəziyyət son dərəcə həyəcan verici hala gəldi.
  Ağır itki verən Qırmızı Ordu Wehrmacht'ın üstün qüvvələri qarşısında geri çəkildi.
  Lakin Alenkanın başçılıq etdiyi cəsur altı qız krautlarla şiddətli döyüşdü. Və qüvvələr açıq-aşkar qeyri-bərabər idi.
  Alenka faşistlərin hücumuna məruz qalan Kursk uğrunda döyüşdü. Çarəsiz gözəllik çılpaq ayaq barmaqları ilə qumbara atıb cik-cik dedi:
  - Rusiyaya və əziz partiyamıza şöhrət!
  Sonra Nataşa çılpaq barmaqları ilə qumbara atdı və fısıldadı:
  - Biz qıza ayaqyalın baxırıq!
  Bundan sonra Anyuta da yalın ayaqlarının barmaqları ilə ölüm hədiyyəsi göndərdi və qurudu:
  - Bu gözəl zərbə olacaq!
  Qırmızı saçlı Avqustin çılpaq alt ətrafı ilə məhv hədiyyəsini götürüb göndərdi və cızıltı ilə dedi:
  - Radarı göyə yönəldir!
  Və sonra qızıl saçlı Mariya çılpaq ayaqları ilə nasistlərə ölüm verdi.
  Və mahnı oxudu:
  - Madaqaskarda, səhrada və Saharada! Hər yerdə oldun, dünyanı gördün!
  Sonra Marusya ayaqlarının bir dəstə çılpaq altını atır və oxuyur:
  - Finlandiyada, Yunanıstanda və Avstraliyada, İsveçdə sizə deyəcəklər ki, bunlardan gözəl qızlar yoxdur!
  Bəli, altı qız çox yaxşı döyüşdü. Lakin krautlar yenə də Kurski götürdülər...
  Xeyr, siz belə üstün qüvvələrə müqavimət göstərə bilməzsiniz. Faşistlər inadkarlıq edirlər.
  Bəs canavarların hazırlanması nə deməkdir?
  Adolf Hitler sadəcə dəli idi: özünü hamının tabe olduğu və titrədiyi əsl despot kimi hiss edirdi. Bəli, əgər Stalinin uğurlarını istəyirsənsə, o zaman sən də Stalin kimi olmalısan, mərhəmət etmədən, başqalarına və özünə qarşı tələbkarlıq göstərməməlisən (İosif Vissarionoviç bu qaydada məhz belə düşünürdü!). İndi xışıltı layiqli və avtomobil hərəkət etməyə başlayacaq. Ümumiyyətlə, Almaniya öz peyklərini nəzərə alsaq, sənaye avadanlıqlarının miqdarına, ixtisaslı işçi qüvvəsinə və bütün səviyyələrdə mühəndislərin sayına görə SSRİ-dən böyük üstünlüyə malikdir. Bu faktdır, lakin silah istehsalı hələ də lazımi səviyyədə deyil! Almaniya Rusiyadakı bütün dağıntılara baxmayaraq, bütün müharibə boyu SSRİ-dən geri qaldı. Bəs nədən? Təbii ki, müxtəlif idarələrdə və xüsusən də hərbi sənayedə hökm sürən müəyyən xaos səbəbindən. Bundan əlavə, xammal çatışmazlığı, eləcə də düşmənin potensialının düzgün qiymətləndirilməməsi mənfi rol oynadı. Xüsusilə, 1940-cı ildə Almaniyada silah istehsalı 1939-cu ilə nisbətən aşağı idi (sursat da daxil olmaqla ümumi sayı nəzərə alınarsa) və bu, müharibənin artıq getməsinə və Üçüncü Reyxin nəhəng əraziləri olan böyük ərazilərə nəzarət etməsinə baxmayaraq. istehsal gücü ehtiyatları. Yaxşı, Hitlerin təşkilatçılıq qabiliyyəti haqqında nə deyə bilərik? Çox deyil, hərbi sənayedə parladı.
  Fürer uzun nitqində bəyan etdi:
  - Aviasiyaya nəzarət məsələsində fövqəladə səlahiyyətlər Sauerə verilir. O, istehsal olunan avadanlığın kəmiyyətinə və daha az əhəmiyyət kəsb etməyən keyfiyyətinə yaxından nəzarət edəcək. Bundan əlavə, bir çox dostlarınız Goering, bir vaxtlar yaxşı eyslər olsalar da, liderlik qabiliyyətinə malik deyillər. Hər yaxşı əsgər də görkəmli general deyil , buna görə də asılmış Erikin əvəzinə texniki sahəyə aviasiya qüvvələrini islahat və yenidən təchiz etməyə qadir olan peşəkar sahibkarlar arasından bir şəxs rəhbərlik edəcək. Axı Britaniya yuxuda deyil, o, silahlı qüvvələrinin, xüsusən də aviasiyasının həm kəmiyyətini, həm də keyfiyyətini artırır. Düşməndən iki baş, on addım öndə olmaq lazımdır, əks halda düşmən üzərindəki üstünlüyü tamamilə itirəcəyik. Ona görə də keyfiyyətli addımlar atmaq lazımdır.
  Goering cəsarətlə cavab verdi:
  - Dostlarım, öz döyüş effektivliyini və peşəkarlığını sübut etmiş sübut edilmiş insanlar.
  Əsəbləşən diktator qəzəbləndi:
  - Yoxsa mən, sizcə, Britaniya döyüşündə kimin uduzduğunu unutmuşam? Yaxud xalq təsərrüfatının inkişafının dörd illik planını kim iflasa uğratdı. Yoxsa siz də çubuqlarla, hətta ictimai şəkildə vurulmaq istəyirsiniz. Odur ki, ağzınızı bağlayın və özünüzü dirəyə sancmazdan əvvəl susun!
  Goering hətta qorxu içində çöməldi. Təəssüf ki, fürerlə xırdalanmaq olmaz. Sonra yenidən səs-küy eşidildi və başqa bir ME-262 reaktiv təyyarəsi səmaya qalxdı. Avtomobil nəhəng idi və iki mühərriki var idi. Qanadlar bir az süpürülüb, qırıcının özü olduqca qorxulu görünür. Onun sürət xüsusiyyətləri, 1941-ci il üçün, ümumiyyətlə, layiqli və hətta dünya standartlarına görə rekord qırır. Doğrudur, maşının özü hələ tam etibarlı deyil və ayıklama tələb edir. Faşist diktatoru isə artıq yeni, daha qabaqcıl döyüşçülərin xüsusiyyətlərini verib... ME-262-nin çəkisi altı tondan artıqdır, bu da müəyyən qədər yüklənmənin olması deməkdir. Döyüş təyyarəsi kiçik, ucuz və çevik olmalıdır. Bu baxımdan, ME-163 olduqca yaxşı ola bilərdi, lakin onun raket mühərriki çox məcburidir və yalnız altı dəqiqə işləyir (daha doğrusu, hələ də işləyəcək!), Bu o deməkdir ki, məsafə yalnız yüz kilometr radiusdadır. . Blitz tipli bombardmançı və ya İngiltərəyə armada hücumları üçün örtük qırıcısı olaraq, əlbəttə ki, uyğun deyil.
  Lakin ME-262 bir ton bomba daşıya bilər, yəni Sovet cəbhə təyyarəsi olan Pe-2 qədər. Yəni həm döyüşçü süpürgələri, həm də qoşunları dəstəkləmək üçün əla həlldir. Ancaq niyə ME-163 kometasının üslubunda, lakin raket mühərriki olmayan, lakin turbojet mühərrikli bir qırıcı yaratmayaq? "Komet" i təkmilləşdirməyə çalışdılar və uçuş müddətini 15 dəqiqəyə qədər artırdılar (bu, 300 kilometrə qədər məsafədir), bu, ümumiyyətlə Britaniya Döyüşü üçün məqbuldur. Londona Normandiyadan hələ də çatmaq olar... Hər şey o qədər də aydın olmasa da, onu da bombalayıb geri qayıtmaq lazımdır və on beş dəqiqə o qədər də sürətli deyildi. Gələcəkdə raket və reaktiv qırıcılar aviasiyada çıxılmaz nöqtə kimi tanınırdı. Lakin "Kometa"nın dizaynı çox maraqlıdır, kiçik ölçüsü və yüngülliyi ilə ucuz və manevrlidir.
  Bundan əlavə, ümumi çəkisi 800 kiloqram olan çox perspektivli döyüşçülər, elə planerlər var ki, onlardan hava döyüşlərində istifadə oluna bilər. Düzdür, onların uçuş məsafəsi az olduğuna görə, onlarda uçuşlar ancaq müdafiə döyüşlərində həyata keçirilə bilər və ya Londona çatdırıla bilər... Daşıma, sonra isə pilotları geri tut. Burada bu barədə düşünməli olacaqsınız. Real tarixdə planerlərin heç vaxt döyüşməyə vaxtı olmayıb və nədənsə Koreyada sovet aviasiya generalları bu ideyanı sınamağa cəsarət etmirdilər. Ümumiyyətlə, kədərli deyil, amma Koreya Müharibəsi zamanı amerikalı pilot qələbə qazanan ilk şəxs idi. Beləliklə, Yankees-i qiymətləndirməmək olmaz.
  Uçuş başa çatdıqdan sonra gənc bir ağ saçlı qız kokpitdən tullandı və tam sürətlə Fuhrerə tərəf qaçdı.
  Bir nömrəli nasist öpmək üçün əlini ona uzatdı. Qızların səni sevməsi gözəldir və Fürer, görünür, bütün almanlar, daha doğrusu, bir neçə konsentrasiya düşərgəsi məhbusundan başqa, demək olar ki, hamısı tərəfindən səmimi şəkildə bütləşir. Pilot həvəslə dedi:
  - Bu, sadəcə olaraq, möhtəşəm bir təyyarədir, belə sürət və gücə malikdir. Gəlin surroqatdan qaynar su şüşəsi kimi bütün aslan balalarını qoparaq!
  Fürer qızın impulsunu təsdiqlədi:
  - Əlbəttə, biz onu cıracağıq, amma... Maşının sazlanması daha sürətli templə aparılmalıdır və bu xüsusilə mühərriklərə aiddir. Burada, əlbəttə ki, onları təkmilləşdirmək üçün radikal tədbirlərə ehtiyac olacaq, amma bir şey varsa, lider-dizayner kömək edəcəkdir!
  Hamı bir ağızdan hürdü:
  - Böyük Fürerə həmd olsun! Providence bizə kömək etsin!
  Üçüncü Reyxin himni çalınmağa başladı və Hitler Jugentin gənc döyüşçülərindən ibarət bir sütun irəlilədi. On dörd yaşından on yeddi yaşına qədər olan oğlanlar xüsusi formada nağara önünə keçdilər. Və sonra ən maraqlısı oldu: Alman Qadınlar Birliyinin yeniyetmə qızları yürüş etdilər. Qısa ətəkdə idilər, gözəllərin çılpaq, yalın ayaqları kişilərin nəzərini cəlb edirdi. Qızlar ayaqlarını yuxarı qaldırmağa çalışdılar, lakin eyni zamanda barmaqlarını geri çəkdilər və dabanlarını ehtiyatla yerləşdirdilər. Qüsursuz fiqurlu gözəllərin əyləncəli mənzərəsi... Sifətlər həqiqətən də fərqli idi və bəzi gənc faşistlər bir qədər kobud, demək olar ki, kişi xarakteri daşıyırdılar və onları da təhrif edirdilər. Xüsusilə də qaşlarını bir yerə gətirəndə.
  Esthete Adolf qeyd etdi:
  - Oğlan və qızların daha geniş miqyasda bədən tərbiyəsi almaları lazımdır. Mən bilirəm ki, bu mövzuda, xüsusən də Jungfolkda çox işlər görülür, lakin lazım olan şey inklüzivlik və Spartalı metodların qəbul edilməsidir. Təbii ki, oğurluğa həvəsləndirməkdən əlavə... Oğlanlarımız, qızlarımız ləyaqətli və eyni zamanda amansız insanlar kimi yetişməlidirlər.
  Ali Baş Komandan ara verdi. Generallar susdular, yəqin etiraz etməkdən qorxdular, amma aşkar olanı təsdiqləmək istəmədilər. Fürer davam etdi:
  - Müharibə zarafat deyil, düşmənlərə qarşı amansızlıq qarşılıqlı yardım və yoldaşlara qarşı qardaşlıq hissi ilə birləşdirilməlidir. Bunu hər kəsə aşılamalıyıq... Yeni supermen başqalarına qarşı amansızdır, amma daha çox özünə qarşı amansız olmalıdır. Çünki alçaqlıq əvvəlcə insanın ruhunda yox edilməlidir, sonra zəif insan bədəni ayağa qalxacaq!
  Yenə pauza... Generallar və konstruktorlar birdən başa düşdülər və şiddətlə alqışlamağa başladılar. Fürer məmnun görünürdü:
  - Bu daha yaxşıdır, amma indi hava döyüşünün imitasiyasını görmək istərdim. O qədər güclü və hərtərəfli dağıdıcı...
  Heynkel qorxa-qorxa soruşdu:
  - Canlı sursatla, yoxsa mərmi ilə, mənim fürerim?
  Bir nömrəli nasist başını tərpətdi:
  - Əlbəttə, döyüşlərlə. Bundan əlavə, ejeksiyon cihazının təsirini nəzərə almaq istərdim. Axı sən onun üzərində işləyirsən... - Fürer yumruqlarını silkələdi. - Nəhayət, nə vaxt hazır olacaq və kütləvi istehsala buraxılacaq. Axı, təcrübəli pilot gələcək döyüşlər üçün qorunmalı olan təcrübəli pilotdur!
  Bununla belə, Fuhrer-Terminator dizaynerlərə ejeksiyon qurğusunun daha müasir dizaynını göstərmək qərarına gəldi. Bu sistem daha az çətin, daha sadə və yüngül olmalıdır. Yaxşı, Alman sənayesi tərəfindən artıq mənimsənilmiş ucuz squib bu məqsəd üçün olduqca uyğundur.
  Diaqramı yolda çəkmək lazım idi, lakin Hitler həqiqətən yaxşı bir rəssam idi və o, aydın, tez çəkirdi, diaqramların və döngələrin xətləri heç bir hökmdar və kompas olmadan bərabər və aydın idi. Hit-and-miss Terminator düşünürdü ki, almanların, ümumiyyətlə, nasional-sosializm və totalitar sistem kimi güclü və müəyyən dərəcədə təkmil ideologiyaya malik olaraq, müharibəni ruslara sızdırması, əlbəttə ki, qəribədir. Ola bilsin ki, bu, rus əsgərlərinin almanlardan daha güclü və möhkəm olması və daha sürətli döyüşməyi öyrənməsi ilə bağlıdır.
  Ümumiyyətlə, bütövlükdə müharibənin gedişinə nəzər salsanız, o zaman ruslar, daha doğrusu, sovet hərbçiləri döyüşməyi öyrəniblər, amma almanlar necə olduğunu unudublar deyəsən... Onların komandanlığı birincilər səviyyəsində qərarlar verib. - sinif şagirdləri və birinci sinif şagirdinin real vaxt strategiyalarında hərbi əməliyyatlar aparmaq təcrübəsi varsa, bəlkə də daha aşağıdır. Bəzən altı yaşlı uşaqların virtual orduları belə bacarıqla idarə etmələri Jukov və Mainstein ilə birlikdə öyrənə biləcəkləri bir şeydir. Bununla belə, bəzi tədqiqatçılar həm Jukovu, həm də Mainstein-i orta adamlar hesab edirlər. Avadanlıqların, xüsusən də ələ keçirilən fransız avadanlıqlarının sayı ilə bağlı da ziddiyyətlər var. Hitlerin yaddaşı (xüsusən də hələ sağlam olanda yaxşı bir yaddaş!) fransızlardan əsir götürülmüş 3600 tankın olduğunu göstərirdi, çox təsir edici bir rəqəm... SiS -35 kimi bəzi modellər zireh baxımından daha üstün idi . T-34 yalnız ön zirehdə. Beləliklə, bu tank 47 mm-lik silahı uzun lüləli 75 mm-lik silahla əvəz etmək istisna olmaqla, Fransız fabriklərində asanlıqla istehsal edilə bilər. Əslində, hətta bu kifayət etməyə bilər. Böyük Britaniya və ümumiyyətlə ABŞ həmişə tanklarında zirehləri ən çox qiymətləndiriblər. Məsələn, qırx ton ağırlığında olan Çörçill IS-2 ağır tankı üçün 120 millimetrə qarşı 152 millimetrlik zirehə malik idi.
  Fürer dizaynerlərə başqa bir şey dedi:
  - Kifayət qədər külək tunelimiz var, ona görə də ən yaxşı eyslərimizin də öldüyü bahalı sınaqlara getmədən təyyarənin daha optimal modelini axtarın və sadələşdirilmiş formalar yaradın. Məsələn, bir təyyarənin uçan qanad modeli, xüsusilə qalınlığı və meyl bucağı dəyişdirilə bilsə, çox təsirli olur. Mən sizə artıq rəsm vermişəm, ona görə də quyruqsuz hazır olmalıdır. Onun təxmin edilən sürəti hətta Yumo mühərriki ilə saatda 1100 kilometrə qədər olacaq. Buna görə də davam edin, amma təkəbbür göstərməyin!
  Uyğun olmayan Adolf boru üfürmə sürətini necə artırmağı məsləhət gördü. O, dizaynerlərin fikirlərində zəif gizlədilmiş istehzanı tutdu: sadə bir onbaşı bu qədər çox şeyi necə bilirdi? Fürerin dahiliyinə inanmırlarmı? Yaxşı, biz bunu anlayacağıq... ya yox, biz başa düşməyəcəyik, amma onlara təhsilli olduğumuzu sübut edəcəyik.
  Bunun ardınca təmiz havada nahar oldu, qulluqçu qızlar stol-stul düzdülər. Gözəl... Bəs Milli Sosializmdə hansı islahatlar aparılmalıdır? Mümkün qədər düşmən sayını azaltmaq və dostluq etmək kimi. Məsələn, alman irqini hər addımda ucaltmayın və hətta xalqları siniflərə bölməyi dayandıra bilərsiniz. Lakin xalqların aşağı və ari millətlərə bölünməsi hələ də formal olaraq qanuniləşdirilməmişdir. Bu, işləri asanlaşdırır. Ümumiyyətlə, Hitler yəhudilərin kütləvi şəkildə məhv edilməsinə məhz SSRİ-yə hücumdan sonra başladı. Niyə onun belə iyrənclikləri var idi? Bəlkə də dünya sionizminin bolşevizmlə müharibəyə xeyir-dua verəcəyinə, Qərbin də onu dəstəkləyəcəyinə ümid edirdi. Və sonra İngiltərə və ABŞ qəti şəkildə Vermaxta yox deyəndə fürer qəzəbləndi? O, çata bildiyi yəhudilərdən qisas almağa başladı? Hitler, əlbəttə ki, Holokostu törətmək və bununla da Milli Sosializm ideyasını gözdən salmaq üçün axmaqdır. İndi nasist və cəllad sözləri sinonimləşib. Çoxları həm də millətçiliklə faşizmi səhv salır, ola bilsin ki , nasist sözünün uyğunluğuna görə . Amma bu heç də doğru deyil. Faşizmin, prinsipcə, nasional-sosializmlə birbaşa əlaqəsi yoxdur. Özündə faşizm anlayışı on doqquzuncu əsrdə Fransada yaranıb və tamam başqa məna kəsb edirdi.
  Faşizm təlimlərinin bir növ mahiyyəti ilkin variantda kapitalistlər arasında korporativ ruhun, yoldaşlıq hissinin bərqərar olmasına gəldi. Mussolini daha sonra "Qaraköynəkli"lərə faşizm təlimlərini təqdim etdi. Yaxşı, faşistləri əvvəlcə düşmənləri və siyasi rəqibləri faşist adlandırırdılar. Düzünü desəm, nasistlər qəddar davrandılar ki, faşist təhqiredici, mənfi məna kəsb etdi. Rusiyada bir vaxtlar millətçilər, xüsusən 90-cı illərin əvvəllərində müəyyən yüksəliş yaşadılar, 93-94-cü illərdə maksimuma çatdılar. Sonra Çeçenistandakı müharibə cəmiyyətdə pasifist əhval-ruhiyyənin artmasına və millətçiliyin müvəqqəti azalmasına səbəb oldu. Yuqoslaviyadakı müharibə və Serbiyanın bombalanması vətənpərvərliyin müvəqqəti artmasına səbəb oldu, lakin sonra milli hərəkatda parçalanma baş verdi. Rusiyada millətçilərin liderlərlə problemi var idi... Onların öz führeri yox idi... Düzdür, Jirinovski Hitlerə bənzəyirdi və o, hətta müəyyən mənada Adolfu da üstələyirdi. Məsələn, siyasi yüksəliş sürətində, partiya qurulduqdan sonra dörd il ərzində parlament seçkilərində birinci yeri tutmaq. Lakin Jirinovski özünü əsassız apardı və nəinki uğuru inkişaf etdirə bilmədi, hətta əldə etdiklərini qoruyub saxlaya bilmədi. Burada deməliyəm ki, ilk növbədə, bu, onun şəxsi günahı idi. Partiyada nizam-intizamın yetərincə olmaması, qarışdığı qalmaqallar. Amma əsl Hitler heç vaxt Reyxstaqda oturmayıb və heç kim onun kino tantrumlarını televiziyada göstərməyib. Özü də televiziya yox idi. Baxmayaraq ki, Jirinovskinin 1993-cü il seçkilərindəki uğuru onun televiziya tamaşaçıları ilə uğurlu işinin məziyyəti idi.
  Xidmətçilərin arasından bir gözəl qız fürerin yanında oturdu və əlini onun çılpaq dizinə qoydu. Cooed:
  - Nəsə fikirləşirsən, fürerim?
  Nasist diktatoru və eyni zamanda virtual oyunçu ayağa qalxdı. Tərəvəz şorbasını və meyvə salatını hələ də bitirmədiyini gördü. Fürer qızı dodaqlarından öpdü, onun gənc, şirin ətrini hiss etdi və dedi:
  - Mənimlə maşına minəcəksən. Və hamınız işə başlayın, yemək vaxtı bitdi.
  Və yenə də dövlətin dişliləri, kifayət qədər yaxşı yağlanmasa da, dönməyə başladı. Geri dönərkən fürer gözəlliklə sevişdi və hətta bu qədər enerji və gücə haradan sahib olduğuna təəccübləndi. Axı, dedilər ki, fürer sifilis (yalan) və kastrasiya (ümumi uydurma!) xəstəsi olan iktidarsız və ümumiyyətlə əlil idi. Düzdür, Hitler övlad sahibi ola bilmədi... Yaxşı, sabah bu məsələ ilə özü məşğul olacaq... Yoxsa, hələ Himmleri dəvət etməli olacaq. Ümumiyyətlə, real tarixdə fürer SS-nin rolunu kəskin şəkildə gücləndirdi. Görünür, o da bu alternativdə bu yolu getməli olacaq. Və kriminal polisin bütövlükdə SS strukturuna tabe olması ağlabatandır, indi bütün məlumatlar və fayllar bir mənbədə birləşdiriləcəkdir. Bundan əlavə, cinayətkarlara qarşı işgəncələrin və Gestapo və digər gizli polis strukturlarına xas olan mütərəqqi sorğu-sual üsullarının tətbiqi aşkarlanma nisbətini əhəmiyyətli dərəcədə artıracaq.
  Həqiqət arta bilər, günahsız qurbanların sayı arta bilər, amma... SS-çilərin böyük əksəriyyəti ləyaqətli insanlardır və təcrübəli müstəntiq, bir qayda olaraq, adamın yalan və ya doğru danışdığını dərhal görür və o, nadir hallarda səhv edir. Bunu bir çox cinayət xronikalarından mühakimə etmək olar.
  Daha bir neçə aktual məsələni həll edib çarpayısını isitməyə iki yeni qızı dəvət edən fürer başını gözəlin çılpaq sulu döşlərinə söykəyib yuxuya getdi...
  Bu dəfə o, əvvəllər kəsdiyi yuxuya, möhtəşəm bir kosmik döyüşə qayıtdı. Yenə şəffaf döyüşçüsündə və düşmən Böyük Rusiya ordusunun sıralarına hücum etməyə çalışır. Hypernet oyununun führeri və onun ortağı, dolğun, lakin eyni zamanda əzələli sarışın, eyni zamanda bir-birinə kömək edərək hərəkət etməyə çalışırlar. Çirkin düşmən döyüşçüləri say üstünlüyündən istifadə edərək rəqəmləri almağa çalışırlar. Dərmostan hərbi armadalarının disharmoniyası getdikcə daha çox diqqəti cəlb edir. Onların gəmiləri getdikcə daha iyrənc görünür. Kapitan Vladislav, "vedrə" texnikasından istifadə edərək, avtomobili əyri ayaqqabı şəklində olduqca uğurla kəsdi və dedi:
  - Həm Hitlerin, həm də Stalinin çəkməçi atası olması əbəs yerə deyil!
  Cavab olaraq sarışın partnyoru onun çılpaq, çəhrayı dabanlarını göstərdi:
  - Mənə çəkmə və ya başqa ayaqqabı lazım deyil. Çılpaq ayaqlarla vakuumun ən kiçik əyriliyini və ya kosmosun vibrasiyasını daha yaxşı hiss edirəm! Ay fürerim, qız olmaq istərdin?
  Vladislav cavab olaraq güldü:
  - Qısa müddətə maraqlı olardı. Hamı deyir ki, qadınlar kişilərə nisbətən daha güclü və daha uzun orqazm olurlar, ona görə də həqiqətən yoxlamaq istədim ki, bu həqiqətən doğrudurmu?
  Sarışın güldü:
  - Tərəqqi sizə də bunu yaşamaq imkanı verə bilər... Təbii ki, möhtəşəm kosmik döyüşdə uduzmasaq. Düşmənlər həddindən artıq çoxdur. Hələ doğulmamış, lakin artıq komandirimiz olan İmperator Almaztiger 13 də ölə bilər.
  Füreri vuran şəxs qeyd etdi:
  - Müharibədə baş kimi iri komandir, boy nə qədər böyükdürsə, itki də bir o qədər ağırdır!
  Sarışın cavab vermək əvəzinə döyüşçünü çevirməyə başladı. O, qoçdan çətinliklə qaçaraq simit hazırladı və sonra çox dəqiq cavab verdi. Düşmənin maşını alovlandı və xaşxaş toxumu kimi çox kiçik alovlu parçalara bölünməyə başladı. Qız yalın ayaq barmaqları ilə saqqızı götürüb elə məharətlə atdı ki, düz onun çıxmış dilinin üstünə düşdü:
  - Gözəl! Çeynədiyiniz zaman yeyin!
  Amma sərt döyüşçünün bəxti gətirmədi, hətta tangensial olsa belə, yenə vuruldu və döyüşçü-kapitan hönkürdü:
  - Bu qadınların sığal çəkmələri məni necə də sıxdı!
  Sarışının gözləri parıldadı:
  - Sıxmaq sizi qane etmir? Yəqin ki, daha ciddi bir şey istəyirsiniz? Hamınız belə səbirsizsiniz, xəyanətə meyillisiniz!
  Vladislav güldü və Dermostan döyüşçüləri arasından sərt cavabı az qala uddu. Döyüşün mənzərəsi bir qədər dəyişdi. Düşmən tükənməz görünürdü, döyüşə getdikcə daha çox yeni qüvvələr daxil edirdi. Ultra-döyüş gəmiləri xüsusilə təhlükəli idi; nəhəng, asteroidlər kimi, simpatik mürəkkəblə çəkilmiş kimi yavaş-yavaş boşluqdan çıxdılar (onlara lampa yandırdığınız zaman ortaya çıxdı). Şit-stan hər şeydən əvvəl cinahları əyməyə, əhatə edən manevr etməyə, yəqin ki, kosmosda qazan yaratmağa çalışırdı.
  Böyük Rusiyanın qoşunları cəsarətlə döyüşürdülər və eyni zamanda manevrlərdən də çəkinmirdilər. Mobil müdafiə üsulu, eləcə də cəsarətli manevrlər və dalışlar belə istifadə olunurdu. Məsələn, Böyük Rusiyanın kosmik ordusunun döyüş kreyserləri və tutqunları ya yoxa çıxdı, ya da əksinə, kabuslu düşmənin arxasında göründü. Bu, buz çuxurunda ovlayan balığı xatırladırdı - onlar meydana çıxdılar, ovunu (bir növ qış həşəratı və ovçu pişik balığı idisə, deməli quşdu!) tutdular və yenidən çuxura girdilər. Belə olan halda Dərmostan gəmiləri dərhal azdılar, bir-birinə sıxışmağa başladılar, hətta bir-birinə atəş açdılar. Ulduz gəmilərinin yandırılması ilə gülməli plazma püskürməsi. Məsələn, hətta termal preon raketlərindən bir neçə zərbə alan ultra-döyüş gəmisi də mavi və yaşıl alovlara çevrildi. Sonra böyük döyüşçü (hamam yarpağı kimi yapışan şitstanları məhv etməyə davam edir!) dostu alovlu ultra-döyüş gəmisinin içərisində bir şəkil gördü. İki milyona yaxın əsgər və əlli milyon robotdan ibarət ekipaj nə qədər təsir edici bir böyükdür!
  Gəminin içindəki yaraqlılar müxtəlif növ pis adamlardır: trollar, qoblinlər və bir neçə hibrid növlər, məsələn, ən çox yayılmışlar: gənə və siqaret qarışığı, daha doğrusu, siqaret kötükləri! Yaxşı, qorxulu canlılar, sanki bir narkoman tərəfindən çəkilmiş qorxu filmindən.
  Canlılar ümidsiz şəkildə qaçmaq istəyirlər, lakin eyni zamanda bir-biri ilə toqquşur, bıçaqlayır, kəsirlər, dişləyirlər. Burada xüsusi olaraq internat döyüşü üçün yaradılmış qılıncoynatma maşını gəlir. Və o, düz deyil, müxtəlif manevrlər üçün əyilmiş kvazi-plazma qılınclarla silahlanmışdır. İlk qılıncoynatma maşını alovla yanan nəhəng gəmidən axanların canlı qarışıqlığına çırpıldı. Dərhal doğranmış ət parçaları və yanmış cəsədlər hər tərəfə uçdu. Onun arxasında bir dost peyda oldu, hörümçəyə bənzəyirdi, yalnız ən azı otuz əza var idi və onlar hətta bir dinozavrı da yarıda kəsməyə qadir olan məhvedici axınlar şəklində idi.
  Dərmostan zabitlərindən biri qışqırdı:
  - Oh, məni kəsmə! Piyon kraliçanı yedi!
  Ancaq onun bəxti gətirmədi, gənə pəncələri olan siqaret kötüyü, daha da iyrənc idi, antenaya çırpıldı və asıldı. Bununla belə, onun qışqırması o vəhşi, getdikcə artan kakofoniyada artıq eşidilmirdi. Princeps-plazma alovlarının dilləri, əsasən mavi və narıncı, Şitmostanın dəhşətli döyüşçülərini aşaraq, onların qızartmasına səbəb oldu. Qılıncoynatma maşınları ultra döyüş gəmisinin içərisində geniş yayılmışdı. Görünür, bu, onların proqramında aydın şəkildə həkk olunub: öldür, öldür və yenidən öldür! Və kimin onlar üçün heç bir əhəmiyyəti yoxdur. Və dəhlizlərdə ən dəhşətli hiperotağın səs-küyü var idi.
  Bununla belə, ultra-alov artıq qılıncoynatma maşınlarına, eləcə də bir çox qoblinlərə və caynaqlara çatıb - siqaret kötükləri artıq fotonlara parçalanıb. Beləliklə, ultra-döyüş gəmisi tədricən bir neçə hissəyə parçalanmağa başladı. Parçalanma yavaş-yavaş baş versə də, daha az qorxunc görünmürdü. Xüsusilə bir çox başqalarının fonunda, ya miniatür fövqəlnovalar kimi alovlanır, ya da əksinə, daralan ulduz gəmiləri kimi. Təəssüf ki, təkcə Dermostanın deyil, Böyük Rusiyanın.
  Məsələn, çəkic və oraq emblemi olan bir kreyser idarəetməni itirdi və düşmən qorxusuna çırpıldı. İki kütlə işıqdan aşağı sürətlə toqquşduqda, bu, məhvedici raketlə toqquşmağa bərabərdir. O, hədsiz güclə qusur (əlbəttə ki, bunu belə ifadə etmək olarsa). Partlayış çox rəngli ləçəkləri olan lalə kimi çiçək açıb, birdən-birə onlarla kilometr ətrafında mövcud olan hər şeyi məhv etdi. Vladislav-Adolf dedi:
  - Və bizim uşaqlar artıq cənnətdədirlər!
  Sarışın fəlsəfi olaraq qeyd etdi:
  - Cənnət yeganə yaxşı yerdir ki, heç kimin istidə olsa belə, əldə etməyə tələsməsin!
  Hitler vuruşu razılaşdı:
  - Bunlar kainatın paradokslarıdır. Biz yaxşı yerdə olmaq istəmirik, amma pis olan bizi sürükləyir! Beləliklə, hansının daha yaxşı, həyat və ya ölüm olduğu aydın deyil.
  Qız fəlsəfi olaraq qeyd etdi:
  - Həyat həmişə ölümdən yaxşıdır. Əbəs yerə deyil ki, demək olar ki, bütün insanlar belə düşünür. Bununla belə, insanların fikirləri, dünyamızda olan hər şey kimi, nisbidir.
  Fuhrer, ona iki nəfərlik və buna görə də daha bahalı və zəngin silahlı qırıcını vurmağa imkan verən daha çətin bir dönüş etdi (nə qədər gözəl partladı, sanki pirotexniki materialların mürəkkəb birləşmələrindən atəşfəşanlıq alovlandı), incilər. vakuuma səpələnmiş parçalanmış maddə. Vladislav-Adolf qeyd etdi:
  - İnsanların həm təbiət, həm də Tanrı haqqında təsəvvürləri çox ziddiyyətlidir. Ümumiyyətlə, hətta insanı praqmatik instinktlərin və məqsədəuyğunluq mülahizələrinin əmr etməli olduğu tərzdə davranmağa məcbur edən reaktiv, yəni hətta dağıdıcı ağıl anlayışı var.
  Qəddar dalışdan sonra sağalmaqda çətinlik çəkən sarışın (yeddi döyüşçü eyni anda sizə tələsəndə başqa nə edə bilərsiniz) dedi:
  - Praqmatikanı dayandırın - riyaziyyatı yandırın!
  - Gülməli deyil! - Vladislav cavab verdi.
  Birdən dəniz aviasiya kapitanının qarşısında Böyük Rusiya ordusunun komandanlıq məntəqəsinin görüntüsü peyda oldu. Həqiqətən, bu, əlbəttə ki, bir hədiyyədir - müqəddəslərin müqəddəsliyinə nüfuz etmək və hətta başqasının planlarını olmasa da, öz əmrini tanımaq bacarığı.
  Budur, flaqman döyüş gəmisi, diametri yüz kilometr olan Böyük Rusiyanın kosmik ordusunun təsirli flaqmanı. Və bu gəmi də təbii olaraq döyüşür, çünki on minlərlə güclü artilleriya lüləsi hərəkətsizliyə məhkum edilə bilməz. Bununla belə, flaqman ultra-döyüş gəmisi digər böyük gəmilərlə sinxron hərəkət etməyə çalışır. Böyük Rusiyanın kosmik ordusunun eskadronunun əsas komandanlığının yerləşdiyi flaqmanı məhv etmək üçün düşmənə ən kiçik şans verilə bilməz.
  Təəccüblüdür ki, baş komandan və monarx ana bətnində yatan sadəcə bir embriondur. Ananın özü dayandırılmış animasiya vəziyyətindədir, çünki əks halda vəzifələrini yerinə yetirmək çox ağrılı olardı. Artıq kifayət qədər inkişaf etmiş, əzaları və ən əsası kifayət qədər böyük beyni olan rüşeym monarxının işləməsi çoxsaylı kibernetik vahidlər tərəfindən təmin edilir. Böyük Rusiya İmperiyası üzərində hökmranlıq edən embrionun özü özünü olduqca rahat hiss edir.
  Bəli, təbii ki, ehtiyac yükü altındadır, artıq bir neçə ildir ki, anasının içindədir. İnsan yalnız qaçmağa getməyi və ya nəyisə hərəkət etdirməyi xəyal edə bilər. Və bunlar ağrılı yuxulardır, çünki doğum dərhal yox olmaq deməkdir. Embrion skanerlərdən istifadə edərək xarici dünya ilə əlaqə qurur. Təbii ki, onlar rüşeym komandirinin əsl görünüşünü deyil, daha çox güvən yaratmağa qadir olan obrazı göstərirlər. Xüsusən də yaraşıqlı bir gənc doğulmamış padşah surətində peyda olur. O, aydın, əmredici səslə qoşunlara əmr edir:
  - Elastik müdafiə prinsipindən istifadə edin. Minlərlə il əvvəl olduğu kimi, sayca az olan daha zəif qüvvələr, şübhəsiz ki, daha kiçik bir kütlənin böyükdən daha çox hərəkətli olmasından istifadə etdilər. Kiçik bir kütlə əhəmiyyətsiz inersiya ilə xarakterizə olunduğundan!
  Marşal qız təsdiqlədi:
  - Əlbəttə... Ordunun manevr qabiliyyəti qələbənin açarıdır. Təbii ki, ifrata varmaq lazımdır. Axı qarışqa heyvanların şahı deyil!
  Embrion komandiri gülümsədi:
  - Ən ölümcül canlılar bakteriyalardır. Baxmayaraq ki, yox, bəlkə də viruslar belə deyil! İbtidai orqanizm olsa da, təsirlidir! Düşmən burada demək olar ki, bütün kainatdan böyük qüvvələr topladı, bu o deməkdir ki, qalan əraziləri ifşa etdi.
  Bənövşəyi və narıncı pigtaillərlə Elf Marşal Feqo qeyd etdi:
  - Bəzən cəbhənin məhdud hissəsində əhəmiyyətsiz görünən üstünlük qalib gəlmək üçün kifayət edir. Bu, bir çox döyüşlərin, müxtəlif sivilizasiyaların qəribə aksiomudur!
  Fetal İmperator skanerlərin arasından gülümsədi:
  - Bu halda kökünə baxırsınız.
  Bu vaxt, Dermostan armadaları hərəkətdə yenidən təşkil etməyə çalışdılar. Çox əhəmiyyətli bir ehtiyat onlara arxadan yaxınlaşdı. Minlərlə böyük ulduz gəmisi və milyonlarla kiçik gəmi zəng formasından istifadə edərək yola çıxdı. Nəticədə, parazitlərin odlu gücü nəzərəçarpacaq dərəcədə artdı. Marşal qız həyəcanla dedi:
  - Budur, əclaf rəqibin atdığı daha bir kozır. Buna baxmayaraq, kəşfiyyatımız kifayət qədər uyğun deyildi, bu qədər çox sayda qüvvələrin yeridilməsi ehtimalı nəzərdə tutulmurdu.
  Oğlan şəklində olan imperatorun holoqramı qılınc təpiklədi. Yanacaq darvazasına dəydi. Demək olar ki, dərhal partladı. Birincisi, gözləri yeyən bir parıltı var, sonra döyüş gəmisinin silahı daxilində hər şeyi məhv edən bənövşəyi bir göbələyin böyüməsi. Holoqramlı oğlan dedi:
  - Bu fenomenal qol vurmaqdır! Yaxşı, rəqiblər hər şeyi versinlər. Onun üçün sürpriz hazırlamışam.
  Elf Feqo bir qədər şübhə ilə döyüş şəklinə baxdı. Dermostan armadası ağrılı dərəcədə nəhəng görünürdü. Xüsusilə diametrləri iki yüz əlli kilometrə çatan ultra-döyüş gəmiləri. Elf birdən öz doğma planetini xatırladı... Oranın təbiəti cəfəngiyatdır, hətta qansoran həşəratlar belə yoxdur. Və şirlər... Yaxşı, tam olaraq şirlər deyil, qarğıdalı çiçəkləri ilə hibridlər. Ümumiyyətlə, bu gözəl heyvandır: bədən qarğıdalı çiçəyidir və qızıl yal küləkdə inkişaf edir. Üstəlik, qarğıdalı çiçəkləri kölgə dəyişir... Burada həm insanlara, həm də elflərə qarşı yönəlmiş açıq çirkinlik var.
  Sarışın marşal dedi:
  "Düşmənin nə qədər ehtiyatı olduğunu bilmirik, amma mənə elə gəlir ki, pusqu alayını köçürməyin vaxtı çatıb."
  Embrion imperator etiraz etdi:
  - İndi kartlarınızı göstərməyin vaxtı deyil!
  Qız marşal mübahisə etməyə çalışdı:
  "Xalqımız ölsə, döyüşəcək adam qalmayacaq!"
  Və sonra embrion komandiri tapıldı:
  "İtkisiz müharibədə qalib gələ bilməzsiniz". Şahmatda bacararsan, amma əsl döyüşdə bacarmazsan! Müharibənin amansız qanunu budur ki, itkilər yağışın qələbə tumurcuqlarını suvarmasına bənzəyir, sadəcə əmin olmaq lazımdır ki, itkilər tumurcuqları yuyub aparan leysan yağışına çevrilməsin! - Sonra ana bətnindən göndərilən holoqram birdən üzdə mehribanlaşdı. - Ancaq düşünməyin ki, xüsusilə ultra-döyüş gəmilərinin atəşindən itkiləri azaltmaq üçün Böyük Rusiyanın ulduz gəmiləri bir spiral şəklində geri çəkilsin.
  Elf marşal embrion komandirini dəstəklədi:
  - Budur, yeganə yol budur. Düşmənin yeraltı dünyadan nə qədər qüvvə çıxara biləcəyi hələlik məlum deyil.
  Həqiqətən də, Şitmostanın ulduz gəmiləri sıx bir sürü halında hərəkət etməyə çalışırdılar. Eyni zamanda, vuruşun dəqiqliyinə belə əhəmiyyət vermədən, milyonlara raket ataraq, heç sursat qənaət etmədilər. Belə görünürdü ki, vakuumda milyardlarla kibrit vurulur ki, hiperplazma alovlanır, canlı və hərəkətdə olan hər şeyi yandırır və sonra sönərlər. Rus döyüşçüləri daha dəqiq atəş açır, lakin düşmənin kobud qorxusu fişəng kimi gurladı, konfeti kimi parçaları səpələdi. Dirmostanın bir neçə gəmisini vuran ölümcül konfeti. Piç sivilizasiyasının məhv edilmiş freqatlarının sayı isə tamamilə saysız-hesabsızdır. Doğrudur, rus gəmiləri ölür. Burada zədələnmiş kreyser çarəsizlik içində rus tankı kimi Kursk bulgesinə qaçdı və düşmənin ultradöyüş gəmisini vurdu. Bir anda yüz minlərlə insanın həyatına son qoyuldu, yanğın sanki nəhəng qaz borusu partladılmış kimi yandı.
  Cırtdan marşal kədərlə dedi:
  - Bizi əyirlər, amma təslim olmuruq! - Meydan komandiri fərq etdi (daha doğrusu onun holoqrafik şəklini, cırtdanın özü Gross-Dreadnought sinfinin başqa bir gəmisində idi!). - Düşmənin rabitə və təchizat xətlərinə heç olmasa bir qədər əks-hücumlar təşkil etmək lazım idi.
  Döl İmperatoru oğlan kimi holoqramının arasından gülümsədi.
  - Nə, sizcə, mən uduzmuşam!
  Cırtdan marşal hönkürərək pəncələrini açıb:
  "Amma onlar silah-sursata ümumiyyətlə qənaət etmirlər." Bu o deməkdir ki, onlar kifayət qədərdir. Elə deyilmi, əfəndi?
  Embrion İmperator etiraz etdi:
  - Yox belə deyil! Böyük sərkərdə başından qiymətlidir, ona görə də ehtiyatlılıq dəbilqəsi və hiyləgərlik kamuflyajı ona zərər verməz! Bir sözlə, düşmən hələ də şirin illüziyadadır ki, onunla hər şey yaxşıdır, amma əslində qələbəmiz artıq yaxındır! Gözlənilmədən vurmaq, yumruğu yüngül lehimli polad qılıncla əvəz etməyə bərabərdir!
  
  
  WITTMAN HAYATIDIR
  Tarixdəki kiçik bir dəyişiklik, Ardennesdəki hücum zamanı nasistlərin böyük uğuru ilə əlaqələndirildi. Nasistlər daha sürətlə irəlilədilər, körpülərdən keçə, silah, sursat və yanacaq olan anbarları ələ keçirə bildilər. Uğur, əsl hekayədən fərqli olaraq ölməyən Vittmanın tətildə iştirakı ilə də asanlaşdırıldı! Və nə? Əsl qəhrəmanlar heç vaxt ölmürlər və ölməzdirlər! Wittman mübarizəni davam etdirdi və xalları topladı. İki yüzüncü tank məhv edildikdən sonra o, palıd yarpaqları, qılınclar və brilyantlarla Dəmir Xaç Cəngavər Xaçı ilə təltif edilən ilk və indiyə qədər yeganə tanker oldu.
  Wittmann dühası tarixin gedişatını bir qədər dəyişdi. Almanlar bir az daha şanslı, daha sürətli, daha səmərəli oldular. Və onlar real hekayədə az qala baş verənlərə nail oldular, lakin cəmi bir neçə saat əskik oldu. Beləliklə, anbarlar ələ keçirildi və alman ordusu sarsıdıcı gücə sahib oldu. Nəticədə Brüssel ələ keçirildi, yüz minlərlə Britaniya və Amerika əsgəri əsir düşdü.
  Stalin müttəfiqlərin Qərbdə daha güclü məğlubiyyətə uğramasını istədiyi üçün hələ hücuma tələsmirdi.
  Döyüşlər göstərdi ki, Tiger-2 həm silahlanma, həm də ön zireh baxımından çox təsirli silahdır. Qırmızı Ordunun şərqdə passiv olduğunu görən almanlar döyüşə əlavə birliklər yerləşdirdilər və uğurlarını artırmağa başladılar. Fritz həmçinin kiçik ölçülü və çəkisi olan, lakin güclü silahlara və yaxşı zirehlərə və ən əsası hərəkət qabiliyyətinə malik olan ən yeni özüyeriyən E-25 topunu da əldə etdi.
  Nəticədə yeni qələbələr... İndi krautlar Parisdədir. Yenidən Fransanın paytaxtını alırlar.
  Stalinin də istədiyi budur - müttəfiqlər öldürülsün, sonra SSRİ bütün Avropanı alsın.
  Stalin hiyləgər tülküdür... Amma Çörçil də axmaq deyil. Ruzvelt öləndə o və Truman Üçüncü Reyxlə barışıq imzaladılar. Eyni zamanda məğlub olmuş qoşunların qalıqlarının Fransadan çıxarılması. Və əlbəttə ki, hərbi əsirlərin tam mübadiləsi və hətta Üçüncü Reyxə yanacaq və təchizat tədarükü ilə.
  Almaniya antisemit qanunlarını ləğv etməklə cavab verdi. Ancaq yəhudilər düşərgələrdə qaldılar, lakin onları yandırmadılar, yalnız işləməyə məcbur etdilər, amerikalılar isə düşərgələrə konservləşdirilmiş yeməklər və taxıl məhsulları göndərdilər.
  Almanların Fransa və İtaliyada əli sərbəst idi. İndi Stalin ayrıca sülh təklifi ilə çıxış etdi. Lakin Hitler bunu rədd etdi. İyun ayında Fritz hücumu başladı. İlk E-50 tankları seriyaya girdi. Ancaq məlum oldu ki, avtomobil tamamilə uğurlu deyildi. Onun çəkisi yüksək qaldı, demək olar ki, 65 ton idi, Tiger-2-dən daha aşağı siluetlə, lakin zireh eyni qalınlıqda idi, xüsusən də yanlarda kifayət deyildi. Barel uzunluğu 100 EL olan 88 mm-lik silah bir qədər daha yaxşı oldu. O, dəqiqədə on iki atəş etdi.
  Sürücülük performansı 1200 at gücünə qədər sürətlənən daha güclü mühərriklə əlavə edildi. Ümumiyyətlə, tank, əlbəttə ki, Tiger-2 ilə müqayisədə təkmilləşdi və zirehin bir az daha rasional yamacına sahib idi, lakin tərəflərdən həssas olaraq qaldı.
  E-100 daha yaxşı qorunurdu, lakin onun ağır çəkisi nəqliyyat və döyüş istifadəsini çətinləşdirirdi. Ən müvəffəqiyyətlisi, 120 mm ön zirehinin çox aşağı silueti, böyük yamacı və 82 yan zireh və Tiger-2 üçün bir top olan özüyeriyən E-25 silahı idi, bu, ən yaxşı özüyeriyən silah idi. Wehrmacht və İkinci Dünya Müharibəsinin döyüş silahı. O, saatda yetmiş kilometrə qədər sürətləndi - 700 at gücünə malik mühərrik və hətta IS-2 mərmilərini alnına vurdu.
  Əsas zərbəni hələ də mühasirəyə alınmış Budapeşti xilas etməyə çalışan almanlar Macarıstandan vurdular. Döyüş son dərəcə şiddətli idi.
  Hücum iyunun 22-də başladı və Qırmızı Ordu çox güclü müdafiə qurdu. Almanların hələ də bir neçə E seriyalı tankları var, yalnız kifayət qədər böyük miqdarda E-25 özüyeriyən silahlar - istehsal etmək olduqca asandır və ucuzdur. Budur, bikinili iki qız orada uzanıb. Avtomobil bir yarım metrdən aşağıdır və bunun sayəsində o, çox yaxşı qorunur və nisbətən az çəki ilə silahlanır.
  İki qız, Şarlotta və Gerda uzanmış vəziyyətdə sovet silahlarına atəş açdılar. Onların qabağında radio ilə idarə olunan kiçik maşınlar hərəkət edirdi, mina sahələrini təmizləyirdi.
  Red Charlotte topu atəşə tutdu. O, sovet silahını yerə yıxdı və nazik bir parça zolağı ilə güclə örtülmüş sinəsini silkələdi. Və o, qışqırdı:
  - Hiperplazmanın şiddətli atəşi!
  Sonra Gerda çılpaq ayaq barmaqlarından istifadə edərək onu sillələyəcək. Və qışqırır:
  - Mən çox gözəl qızam və pis deyiləm...
  Özüyeriyən silah özü hərəkət edir. Və vaxtaşırı dayanır. Onun ön zirehləri çox əyilmişdir və bu, yaxşı qorunma təmin edir. Sovet silahlarının mərmiləri səkdirməyə həssasdır. Və heç bir şey belə özüyeriyən silahı baş-başa təhdid etmir. Hələ də yan tərəfə vura bilərlər. Amma qızlar tələsmirlər. Effektiv özüyeriyən silah zirehdələn SU-100-dən üstündür, həmçinin daha yaxşı qorunur, daha mobil və eyni zamanda daha yüngüldür.
  Qırmızı Ordunun kifayət qədər quru malları yoxdur. Əsasən silahı ilə kifayət qədər güclü olmayan və zəif zirehlərə malik olan T-34-85 tankı. Alman özüyeriyən silahı E-25, yeri gəlmişkən, daha yüngül, zireh və silahlarda daha güclüdür.
  Qızlar döyüşür... Çox gözəl və gəncdir. Və onların özüyeriyən silahları bombalayır və atır...
  Fritz nəhayət Budapeştə keçə bildi. Sovet bölmələri ilə əhatə olunmuş inamlı qələbə. Çoxları əsir götürüldü və öldürüldü.
  Doğrudur, nasistlər xeyli itki verdilər. Və o qədər də güc yoxdur. Yaxşı, əgər avadanlıq hələ də istehsal olunursa, insan resursları kifayət deyil.
  Uşaqlar və qadınlar orduya çağırılır. Ya da əcnəbilər, amma kifayət qədər etibarlı deyillər.
  Bununla belə, döyüşlər davam edir... Qızıl Ordu çox inadla, çoxlu müdafiə xətti ilə müqavimət göstərir. Almanlar daha yüz kilometr irəliləyib dayanırlar. Gücüm çatmır. Qırmızı Ordunun özü də hücuma keçir. Amma bu da çox uğurlu deyil və almanları bir az kənara itələyir.
  Qış gələnə qədər... Cəbhə xətti sabitləşir. 1946-cı ilin yanvarında Qırmızı Ordu Şərqi Prussiya və Polşada irəliləyəcəkdi, lakin çox az irəliləyiş əldə etdi.
  Almanlar qışda qayığı silkələmirlər. Döyüşlər qanlıdır. Amma cəbhə xətti ləng gedir...
  Və Birinci Dünya Müharibəsinə xas olan bir dövr başlayır. Cəbhə xətti qeyri-aktiv olur. Yayda almanlar və xarici diviziyalar, qışda isə Qırmızı Ordu irəliləyir. Və heç kim əhəmiyyətli uğur qazana bilməz.
  Müharibə ildən-ilə davam edir. Almanlar reaktiv təyyarələrin hazırlanmasında SSRİ-ni bir qədər qabaqlayırlar. SSRİ MIG-15-i yalnız 1949-cu ildə kütləvi istehsala təqdim etdi. Lakin bu vaxta qədər almanlar ME-462 və XE-362-yə sahib idilər. Və ən əsası, kiçik silahlarla güclü laminar reaktivdən vurulması mümkün olmayan disk təyyarələri.
  Tanklarda alman "E" seriyası var... Bunun əksinə olaraq T-54 və İS-7 çıxdı. Lakin almanlar daha sonra AG seriyasını - daha təkmil piramidal seriyasını işə saldılar.
  Amma heç kimin üstünlüyü yox idi. Cəbhə xətti yerində qalır.
  Stalin 1953-cü ilin martında vəfat edənə qədər...
  Və burada partiya rəhbərliyindəki bəzi çaşqınlıqlardan və hakimiyyət uğrunda mübarizədən istifadə edən almanlar uğur qazana bildilər. Lakin sonra Beriya həbs edilib edam edildikdən sonra böyük strateq Vasilevskinin Ali Baş Komandan təyin edilməsi və Dövlət Müdafiə Komitəsinin rəhbəri Malenkovun gücləndirilməsi. Avropa sərhədləri daxilində cəbhə xətti sabitləşib.
  SSRİ-də hakimiyyət uğrunda mübarizə dövrü olduğu bir vaxtda almanlar Nemana çata bildilər və Balkanları, Rumıniyanı, Bolqarıstanı, Slovakiyanı, Yunanıstanı, Albaniyanı geri ala bildilər və Avropa üzərində tam nəzarəti bərpa etdilər.
  Lakin 1941-ci ildə SSRİ sərhədlərində cəbhə xətti yenidən sabitləşdi...
  Sonra 1955-ci ilin dekabrı... Qırmızı Ordu, ənənəyə görə, qışda yenidən irəliləyir. Müharibə neçə ildir davam edir? Dəhşət on dörd yarım! Və heç bir son görünmür!
  Nə qədər ki, Hitler sağdır, müharibə bitməyəcək. Malenkov 22 iyun 1941-ci ilə qədər eyni sərhədlər daxilində sülhə meyllidir. Lakin Hitler inadkardır və nəyin bahasına olursa olsun qalib gəlmək istəyir!
  Qırmızı Ordu irəliləyir. Ən yeni İS-12 tankı döyüşə gedir. 203 mm çaplı silahı olan avtomobil. Böyükdür, on pulemyotu var. Və altı qız - ekipaj üzvləri. Onlar tankın ilk modelini sınaqdan keçirirlər. Çox böyük və ağır deyilmi? Maşın səmərəlidirmi? Qızlar, 25 dekabr Milad bayramına və şaxtaya baxmayaraq, sadəcə bikinidədirlər. Düzdür, tankda ən son qaz turbinli mühərrik var və o, istidir. Bundan əlavə, altı qızın özləri sadə deyil.
  Onlar qırx birindən döyüşürlər. Biz isə istənilən havada az qala çılpaq olmağa öyrəşmişdik. Əslində, hər zaman bikinidə olanda soyuqluq hissi dayanır. Və dəri elastik və davamlı olur.
  Qızlar qatil maşını yalın ayaqları ilə sürürlər. Onlar həqiqətən sevimli və gözəldirlər.
  Alenka burada boss və ekipaj komandiridir. Qız on dörd il yarım müharibədə nə görmədi? O, harada olub? Cəbhə Brestdən Stalinqrada, Stalinqraddan Vistulaya qədər keçdi və indi Bialystok ərazisində irəliləyirlər. Bialystokun özü hələ də almanların əlindədir. Cəbhə xətti sabitləşdi. Və layiqli miqdarda xəndəklər qazdılar.
  Deməli, əslində müharibə sonsuzdur... Və bir ildən çox davam edə bilər. Bəs bu inadkar Hitler nə istəyir?
  Burada da ABŞ və İngiltərə SSRİ ilə Üçüncü Reyx arasında sülh istəmir. Hər iki tərəfin bir-birini tamamilə məhv etməsini istəyirlər.
  IS-12-dəki qızlar irəliləyirlər. Tankın ön zirehləri bucaq altında 450 mm-dir. Mərmilər sıçrayır. Və qızlar cavab atəşi.
  Ancaq SSRİ-də indiyə qədər yalnız bir belə tank var. IS-10 artıq istehsaldadır, lakin çəkisi əlli tondur. IS-7 hələ də T-54 kimi istehsal olunur. T-55 də kütlələr arasında peyda oldu, lakin indiyə qədər istehsala yeni girir. Almanların piramida tipli tankları var. Həm də çox güclü və mükəmməl. Və qısa lüləli yüksək təzyiqli silahlar.
  Beləliklə, qarşıda duran mübarizə ən ciddidir. Nataşa və Anyuta güclü bir gəminin silahından atəş açır və qışqırır:
  - Bayrağımız Berlin üzərində dalğalanacaq!
  Və ağ, mirvari dişlərini çılpaq etdilər. Sən isə minalarla qızları dayandıra bilməzsən.
  İki mərmi cəbhənin zirehinə dəydi... Onlar səkildilər. Xeyr, IS-12 ciddi avtomobildir və siz onu asanlıqla götürə bilməzsiniz.
  Amma qızların sağ əlinə keçən İS-7, deyəsən, yüksək təzyiqli topdan zərbə alıb və dayanıb. Yaraşıqlı oğlanı zədələdi.
  Qarın əzələlərini əyərək Alenka oxuyur:
  - Bizim dünyamızda qeyri-mümkün olan hər şey mümkündür, Nyuton kəşf etdi ki, iki və iki dörd edir!
  Döyüşlər hələ də aramsız davam edir. Sovet topu almanları vurur. Böyük Marusya mərmiləri arxaya daxil edir. Qızların həyatı və taleyi belədir. Və mahnı oxuyurlar:
  - Bizi heç kim dayandırmayacaq, heç kim məğlub etməyəcək! Rus canavarları düşməni əzdi, rus canavarları - qəhrəmanlara salam!
  Avqustin pulemyotlardan atəş açaraq deyir:
  - Müqəddəs müharibədə! Bu bizim qələbəmiz olacaq! Rusiya bayrağı irəli, həlak olan qəhrəmanlara şöhrət!
  Və yenə qatil silahı uğuldayır və səslənir:
  - Bizi heç kim dayandırmayacaq, heç kim məğlub etməyəcək! Rus canavarları düşməni darmadağın edir, onların əli sərtdir!
  Maria, bu qızıl saçlı qız tankı istiqamətləndirir və xırıltı ilə deyir:
  - Gəlin faşistləri möhkəm əzək!
  Almanlar çətin anlar yaşayır, səmada da döyüşlər gedir. Ancaq indiyə qədər MIG-15 sürət və silahlanma baxımından Alman markalarından daha aşağıdır. Döyüş qeyri-bərabər gedir.
  Bu gözəl pilot Huffman müharibə illərində yaxşı karyera qurdu. Daha doğrusu, möhtəşəm və fantastik. Üç yüz təyyarəyə çatdıqdan sonra gümüş palıd yarpağı qılıncları və brilyantları ilə Dəmir Xaç Cəngavər Xaçı aldı. Dörd yüz yerə enən təyyarəyə çatdıqdan sonra o, qızıl palıd yarpaqları, qılınclar və brilyantlarla Dəmir Xaç Cəngavər Xaçı aldı. Beş yüz təyyarə üçün almazlarla Alman Qartalı ordeni aldı və mindən sonra platin palıd ilə Dəmir Xaç Cəngavər Xaçı qılınc və brilyant yarpaqları verdi. İki min təyyarəyə çatdıqdan sonra Cəngavər Xaçının Böyük Xaçını aldı.
  Unikal pilot bir çox hava qələbələri əldə edə bildi. Və o hələ sağ idi. Huffman bu yaxınlarda general rütbəsinə yüksəldi. Amma yenə də şəxsi pilot kimi uçurdu.
  Necə deyərlər, odda yanmaz, suda batmaz. Uzun illər davam edən müharibədə Huffman ovçu instinktini qazandı. O, super əfsanəvi pilot oldu və çox məşhur oldu. Ancaq onun güclü rəqibi var idi - Agave, bu da iki min vurulmuş avtomobilin rəqəmini aşdı. Və o, Huffmana çatırdı. Ancaq o, hələ çox gəncdir və hələ bir döyüşçünü itirməyib.
  Qız çılpaq, kəsikli ayaqları ilə pedalları basdı və pnevmatik toplardan atəş açdı. İndi dörd Sovet MİQ-15 maşını vuruldu.
  Agave gülür və deyir:
  - Müəyyən dərəcədə biz hamımız qancıqıq! Amma mənim polad əsəblərim var!
  Və qız yenə üzünü çevirir. Bir partlayışda yeddi SSRİ təyyarəsini vurdu - altı MiQ və bir TU-4 və cızıltı:
  - Ümumiyyətlə, super deyiləmsə, deməli, hiperəm!
  Agave, əlbəttə ki, bir qadındır. Luciferdən pilot. Çox gözəl bal sarışın.
  Burada o, növbəti dəfə atəş açır və bir anda səkkiz Sovet MİQ-15 təyyarəsini vurur və siqnal verir:
  - Mən ən yaradıcı və reaktivəm!
  Qız həqiqətən axmaq deyil. O, hər şeyə qadirdir və hər şeyə qadirdir. Siz ona özəl deyə bilməzsiniz.
  Ayaqları isə o qədər qaralmış, o qədər zərifdir ki...
  Lakin Mirabela ona qarşı mübarizə aparır... Uzun müddət Kozhedub ən yaxşı sovet ace idi. Yüz altmış yeddi təyyarəni vuraraq SSRİ qəhrəmanının altı qızıl ulduzunu topladı. Amma sonra öldü. Onda heç kim onun rekordunu qıra bilmədi. Və yalnız bu yaxınlarda Mirabela Kozhedub'u üstələdi. Yüz səksəndən çox təyyarəni vuraraq yeddi dəfə SSRİ qəhrəmanı oldu.
  Bu Terminator qızıdır! Onun kimi biri çapan atı saxlayıb yanan daxmaya girəcək.
  Və hətta daha sərin.
  Mirabelanın taleyi çətin idi. Mən uşaq əmək koloniyasına düşdüm. Ayaqyalın və boz xalat geyinmiş o, meşəni doğrayıb, gövdələri mişarlamış. O, çox güclü və sağlam idi. Şiddətli şaxtalarda o, ayaqyalın və həbsxana pijamasında gəzirdi. Və heç olmasa bir dəfə asqırırdım.
  Təbii ki, bu hadisə cəbhələrdə də qeyd olunurdu. Mirabela uzun müddət piyadada döyüşdü, sonra pilot oldu. Mirabela koloniyadan dərhal sonra getdiyi Moskva döyüşündə ilk atəş vəftizini aldı . Və orada özünü sərin göstərdi.
  Wehrmacht'ı sanki iflic edən şiddətli şaxtada ayaqyalın və demək olar ki, çılpaq döyüşdü. O lənətə gəlmiş, yenilməz bir qız idi. Və o, hərtərəfli uğur qazandı.
  Mirabela SSRİ-nin tezliklə qələbə çalacağına inanırdı. Amma vaxt keçir. Qurbanlar daha çox olur, amma qələbə gəlmir. Və həqiqətən qorxulu olur.
  Mirabela qələbələr və nailiyyətlər arzulayır. Onun SSRİ-nin yeddi ulduzu var - bu, hamıdan çoxdur! Və lənətə gəlsin, o, mükafatlarına layiqdir! Və o, hərbi xaç daşımağa davam edəcək. Stalin ölsə də, onun yaradıcılığı yaşayır!
  Bir qız içəri girir və bayıra çıxır... Alman XE-362-ni vurur və xırıltı ilə deyir:
  - Akrobatika! Və lənətə gəlmiş yeni ekipaj!
  Həqiqətən sərin qız. Əsl kobra çox şeyə qadirdir.
  Mirabela yeni ulduzdur...
  Yeni il gələnə qədər döyüşlər bir neçə gün davam edir... Sovet İS-12-nin çarxları və relsləri zədələnib - təmir olunur. Bəli, belə qəddar və amansız müharibə. Və nə qədər davam edəcək?
  Və bütün ona görə ki, Wittman Qərbdəki döyüşlərdən sağ çıxdı.
  Wittmann özü bir müddət tank heyətində döyüşdü. Silahları, minaatanları, yük maşınlarını, motosikletləri və digər əşyaları nəzərə almasaq, sayını üç yüzə çatdıraraq, o, təltif edildi: qızıl palıd yarpaqları, qılınclar və brilyantlarla Dəmir Xaç Cəngavər Xaçı və general rütbəsinə yüksəldi.
  Bundan sonra o, daha döyüşmədi. Ancaq altıncı SS tank ordusuna komandanlıq etdi.
  Kurt Knipsel Wehrmacht-ın ən uğurlu tank açısı oldu. Ancaq yalnız beş yüz məhv edilmiş tankdan sonra o, Dəmir Xaç Cəngavər Xaçı aldı.
  Nədənsə onu mükafatlardan məhrum etdilər. Düzdür, min tanka çatdıqdan sonra nəhayət aldı: gümüş palıd yarpaqları, qılınclar və brilyantlarla dəmir xaçın cəngavər xaçı.
  Kurt Knipsel çox təsirli döyüş maşınıdır. Müxtəlif tanklarda döyüşdü. O, həm atıcı, həm də komandir idi. Uzun müddət rəqabətsiz hamıdan öndə getdim.
  Amma gözəl Gerda artıq ona çata bilmişdi. Qızlar yaxşı mübarizə apardılar. Ancaq sonra fasilə verdilər. Dörd gözəlin hamısı hamilə qaldı və bir cüt dünyaya gəldi: bir oğul və bir qız. Ancaq fasilədən sonra tez bir zamanda bunun əvəzini çıxdılar.
  İndi Gerda Kniseldən yan keçib.
  Onlar ətrafdan necə qaça bilərlər? Onlar ayaqyalın və sadəcə bikinidə döyüşürlər. Qızlar yenidən uşaq dünyaya gətirərək bir daha fasilə verdilər. İndi isə məhv edilmiş iki min tankın sayına yaxınlaşırdıq. Və onlar görünməmiş bir mükafata arxalana bilərdilər: gümüş palıd yarpaqları, qılınclar və brilyantlarla Dəmir Xaç Cəngavər Xaçının ulduzu.
  Bunlar qızlardır!
  Gerda sovet maşınına atəş açır. Qülləni qoparıb qışqırır:
  - Mən lənətə gəlmişəm!
  Və yenidən atəş açır. T-54-ə nüfuz edir. Və qışqırır:
  - Vətən Almaniya!
  Qız titrəyir. Və o, çox aktivdir... Bəli, onun belə bir strateji xətti var. Artıq 1956-cı ildir... Müharibə davam edir... Dayanmaq istəmir. Qırmızı Ordu müxtəlif yerlərdə irəliləməyə çalışır. Amma diqqətli olun, az sayda insan resursları qalıb.
  Rusiya isə qana bulaşır.
  Qırmızı Ordu Rumıniyaya doğru irəliləməyə çalışır. Və sonra güclü artilleriya atəşi, atışma və qətllər oldu.
  Amma düşmən gözləyir. Almanların ən məşhur tankı AG-50 var. Xüsusilə yanlarda və bəlkə də silahın zirehli deşmə gücündə qorunma baxımından T-54-dən üstündür, lakin daha ağırdır. Düzdür, qaz turbinli mühərrikə görə almanların sürəti daha yüksəkdir.
  Alman tankı atəş açır və qol vurur.
  Marqaretin ekipajı döyüşür. Soyuq qanla döyüşür. Alman qızları sovet tankını vururlar. Və onlar məmnuniyyətlə cığırdayırlar.
  Bəli və sən buradan keçə bilməzsən...
  Albina və Alvinanın idarə etdiyi disk səmada dövr edir. İki sarışın qızı sovet maşınları vurur. Və bunu ustalıqla edirlər. Tamamilə toxunulmaz disk Migi və Tu qoçları. Qatil maşın. Döyüşçülər isə çılpaq ayaq barmaqlarını sıxırlar. Qırmızı Orduya səmada şans vermirlər.
  Disk təyyarəsi SSRİ alimlərinin köçürə bilmədiyi bir şeydir. Bu, heç bir antidotu tapılmayan bir şeydir. Almanlar isə havada özlərini çox inamlı hiss edirlər. Onlar isə sehrli çubuqla sehrbazlar kimi döyüşürlər.
  Albina diskini düşmənə tərəf tutaraq cığal çəkdi:
  - Əgər Allah varsa, deməli, almandır!
  Düşməni darmadağın edən Alvina təsdiqlədi:
  - Mütləq almandır!
  Qız isə güldü... Ümumiyyətlə, o da bitib-tükənməyən müharibədən bezmişdi. Yaxşı, almanlar və ruslar bir-birini öldürür. Daha doğrusu, Qırmızı Ordu və Wehrmacht. Amma cəbhə xətti hələ də hərəkətsizdir... Və heç bir ucu və kənarı görünmür.
  Müharibə... Bu, artıq reallıqdır. Müharibə başlayandan sonra doğulan döyüşçülər göydə və yerdə vuruşurlar.
  Məsələn, Hans Feuer. Birinci dərəcəli Dəmir Xaç ordeninin ən gənc sahibi. Və sonra o, sovet generalını əsir götürdüyünə görə Dəmir Xaç Cəngavər Xaçı Ordeninin ən gənc sahibi oldu.
  Bəli, bu, həqiqətən çox gözəldir.
  Hans Feuer çıxılmaz döyüşçüdür. Oğlan nəhəng kimi döyüşür və qışda şaxtalı soyuq olur, yalnız şort geyinir.
  Bu, həqiqətən çox gözəldir!
  Hans əsrlər boyu məşhur oldu!
  Və ümumiyyətlə, burada belə inanılmaz və gərgin müharibə gedir... İstənilən AI sönür.
  Rumıniyada isə Qırmızı Ordu alman müdafiəsinə nüfuz edə bilməz. Hər iki tərəf itki verib. Yanvar keçir... Və hər gün daha çox insan ölür, yaralanır.
  Dəliliyin başlanğıcı və sonu yoxdur.
  Agave yenidən səmadadır və sovet maşınlarını vurur. O, ovçu və yırtıcıdır. Düşməni vurur.
  Onun vurduğu maşınlar aşağı düşür. Və sonra qız quru qoşunlarına atəş açır. IS-7-ni sıradan çıxarır. Və gülür:
  - Mən ən yaxşıyam! Mən düşmənləri öldürən qızam!
  Və yenidən hava hədəflərinə ötürülür. Bu, tankların və uçan və atəş edən bütün vasitələrin məhvedicisidir.
  Bax, bu öndə qaynayan budur. Və daxili cəbhədə elm adamları öldürücü bir şey yaratmağa çalışırlar. Ən yaxşı nəticə verməsə də.
  Ancaq burada kiçik bir tank AG-5 var. Yeddi ton ağırlığında maşın. Döyüş sınaqlarından keçmək. Və düşməni dişləyir və dişləyir.
  Və mahnı oxumaq vaxtı gələndə heç kim bizi dayandırmayacaq və məğlub etməyəcək!
  AG-5 qaçır və getdikcə atəş açır. Və belə bir tank dayandırıla bilməz. Və mərmilər səkilir.
  Maşının içində isə on yaşlı Fridrix oturur və xırıltı ilə deyir:
  - Və mən həqiqətən super döyüşçü olacağam!
  Və yenə atəş etdi... Və qüllənin tam ortasına dəydi. Onun dağıdıcı gücü kiçik çaplı olsa da, nəhəngdir.
  Göydə isə Helga döyüşür. Bikinili ayaqyalın qız hesabı yazır. Və onun fantastik uğurlarına sevinir.
  Və Aqave qabağa düşür... Həm də döyüşür.
  Artıq 1956-cı ilin fevralıdır... Qırmızı Ordu heç yerdə uğur qazana bilmədi. Lakin almanlar da irəli gedə bilmirlər. Nəhəng yeraltı tanklar döyüşə gedir. Ancaq bunlar sırf taktiki xarakter daşıyır.
  Qızlar yerin altına qaçdılar, sovet silahlarının bir batareyasını məhv etdilər və geri qayıtdılar.
  Eyni zamanda bir neçə pioner də ələ keçirildi. Qızlar tutulan oğlanları soyunduraraq onlara işgəncə verməyə başlayıblar. Onlar pionerləri məftillə döydülər, sonra çılpaq dabanlarını odla qovurdular. Sonra isti maşa ilə ayaq barmaqlarımı sındırmağa başladılar. Oğlanlar vəhşi ağrıdan fəryad etdilər. Sonda qızlar sinələrindəki ulduzları qaynar dəmirlə yandırıb, çəkmələri ilə kişi kamilliklərini əzdilər. Ən son pionerləri bitirdi və onlar ağrılı şokdan yıxıldılar.
  Qızlar, bir sözlə, yüksək səviyyəli performans nümayiş etdirdilər. Ancaq yenə də almanlar əhəmiyyətli bir şey əldə edə bilmədilər.
  Güclü özüyeriyən silahlar: Sovet mövqelərinə atəş açan "Şturmmaus". Çoxlu dağıntılar və dağıntılar həyata keçirdilər. Lakin sovet hücum təyyarəsi maşınlardan birini sıradan çıxardı və Krautlar geri qayıtdılar.
  Nasistlər sovet batareyalarını əzmək üçün disketlərdən istifadə etməyə çalışdılar. Onlara qarşı kirpi və partlayıcılardan istifadə edilib. Ümumi zərbə mübadiləsi oldu.
  Budur, Albina və Alvina yenidən uçan boşqabda. Onlar coystik düymələrini basaraq çılpaq ayaq barmaqları ilə işarə edir və bunu son dərəcə bacarıqla edirlər.
  Qızlar, əlbəttə ki, ən yüksək akrobatika nümayiş etdirirlər. Onlar disklərini çəkdilər və onlarla sovet uçan aparatı vuruldu.
  Albina qışqırır:
  - Qəzəbli tikinti heyəti! Bir ulduz düşəcək!
  Və o, maşını yenidən döndərir. Qızlar isə Qırmızı Ordunu məhv edirlər. Üstəlik, hərtərəfli...
  Alvina da onlarla sovet təyyarəsini vurur və çığırır:
  - Dəli qızlar, heç bakirə yox!
  Sonuncu doğrudur. Cütlük kişilərlə çox əylənib. Və hər cür şeylər etdi. Qızlar kişiləri sevirdilər - bu, onları sevindirdi! Və xüsusən də dilinizlə işləyirsinizsə.
  Ən yüksək rütbəli qız... Pionerə işgəncə verdilər... Əvvəlcə soyundular, boğazına bir-iki vedrə su tökdülər. Sonra şişmiş qarnına isti dəmir gətirdilər. Və necə də yandılar! Pioner vəhşi ağrıdan qışqırdı... Yanğın iyi gəlirdi.
  Alvina isti məftillə onun böyrünə vurub. Və necə gülmək istəyir... Çox gülməli.
  Sonra mahnı oxudu:
  - Arxa tərəfi döyməkdən yoruldum - xoşbəxtliyimə sataşmaq istəyirəm!
  Və necə güləcək! O, mirvari dişlərini göstərəcək! Bu qız öldürməyi sevir, nə qızdır!
  Qızın ayaqları isə çılpaq və zərifdir. O, kömürlərin üzərində ayaqyalın gəzməyi sevir. Həm də əsir götürülmüş pionerləri qovmaq. Dabanları qızaranda o qədər cırıldayırlar. Hətta Alvina bunu çox gülməli hesab edir. Albina da qızdır, gəlin etiraf edək - super! Rəqibi çənədə necə dirsəkləmək olar. Və qışqırır:
  - Mən ən yüksək səviyyəli bir qızam!
  Və mirvari dişlərini açır. Hansı parıldamaq sanki cilalanmışdır. Və döyüşçü təsir edicidir! Bu, nağılda deyiləsi, qələmlə təsvir olunmayan bir şey ola bilər!
  Hər iki döyüşçü səmada Sovet MiQ-larını yıxır. Gözəllər aktivdir. Onlarda zərrə qədər də şübhə yoxdur. Və belə vəhşi və ecazkar gözəllik.
  Döyüşçülər coystiki yalın ayaqları ilə idarə edir və rus maşınlarına hücum edirlər. Basdıqca döyüşçüləri əzəcəklər, sanki büllurla gürzlə vururlar. Qızlar amansız və amansızdırlar. Onlar qəzəb gücünü və ehtiras alovunu ehtiva edir. Və qələbəyə inam. Müharibə on beş ildir davam etsə belə. Amma o da bitmək istəmir. Albina və Alvina populyarlıqlarının zirvəsindədir. Və geri çəkilmək və ya bir anlıq dayanmaq istəmirlər. Onlar da özlərinə tərəf hərəkət edərək düşməni üstələyirlər.
  Sovet təyyarələrini vuran Albina qışqırır:
  - Qız ağlamaqdan yorulub, bast ayaqqabısını boğmaq istərdim!
  Və o, mirvari dişlərini necə gurlayır və çırpır. Və indi necə bir kişi istəyir. O, kişiləri zorlamağı sevir. O, bundan çox razıdır. O, səni aparıb təcavüz edəcək.
  Albina qışqırır:
  Qızların seksi seksdir
  Burada böyük irəliləyiş var!
  Döyüşçü isə gülərək güləcək... Gəlin bütün düşmənlərimizi yenidən öldürək. Onun çox enerjisi var. Və əzələ gücü ilə doludur.
  Və Alvina qışqıracaq:
  - Gəlin düşməni parça-parça edək!
  Və döyüşçü aktiv şəkildə gülməyə başlayacaq! Mən onun oğlanlarının necə pəncə vurduğunu təsəvvür etdim. Amma deyək ki, gözəldir.
  Artıq mart yaxınlaşır... Günəş getdikcə daha çox parlayır. Yazın ilk günü rus oğlanları ərimiş qarın arasından ayaqyalın qaçırlar. Onlar özlərinə gülürlər, özlərinə gülürlər, almanlara əncirlərini göstərirlər.
  Qırmızı qalstuklu pionerlər, qısa saç kəsimi, bəziləri daha da qısadır. Onlar qaçır və tullanırlar. Onların yalın ayaqları demək olar ki, üşümür. Çox kobud olublar. Qızlar da ayaqqabısız qaçırlar. Çəhrayı, dəyirmi dabanlar günəşdə parıldayır. Gözəl sovet qızları. İncə, atletik, az şeylə məşğul olmağa öyrəşib.
  Və hər kəs dişlərini süzür, gurlayır... Baharın ilk günü əsl sevinc və işıq və yaradılış susuzluğudur!
  Və səmada hava döyüşü var. Mirabela, bu, başqa bir alman təyyarəsini vuran bir nömrəli sovet pilotudur. Və həmişə olduğu kimi, qız yalnız bikini geyinir. Həmişə gənc və heç vaxt solmayan. Bu, onun içində gizlənən mənəvi gücdür.
  Lakin Mirabela kişilərin ona toxunmasını da sevir. O, həqiqətən xoşuna gəlir. Ona görə də pilotdur... Qızın çılpaq, əzələli bədəni kişilərin əlləri ilə yoğrulanda, bu, əsl zövq verir. Və böyük əyləncə!
  Mirabela başqa bir nasist maşınına çırpılır və xışıltı ilə deyir:
  - Mən zirehli qancığam!
  Qız hətta çılpaq, yumru dabanları ilə idarəetmə panelinə də vurur. O, qəşəngdir. Və təkrarolunmaz.
  Mirabela oradan çıxır. Və Agave ona tərəf uçur. Nəhayət, ən uğurlu iki qadın döyüşçü-pilot görüşdü. Onlar dairəvi evdən bir-birinə atəş açır. Uzaqdan əldə etməyə çalışırlar. Amma çox yaxşı alınmır. Hər iki gözəllik çəkiliş xəttindən uçur. Və aqressiv şəkildə dişlərini qaldırdılar. Yaxşı, qadınlar qancıqdır. Bir-birlərinin gözlərinin içinə bərk baxırlar. Daha doğrusu, baş-başa və yenidən atəş açırlar. Alman ME-562 hələ də MIG-15-dən daha yaxşı silahlanmışdır və Sovet maşını vurulmuşdu...
  Lakin Mirabela uçuş karyerasında ilk dəfə təyyarəsini itirərək havaya qalxmağı bacarır. Ən pisi odur ki, o, düşmən ərazisinə düşüb. Və bu pisdir. Bəli, taleyin belə bənzərsiz döngələri. Və 1956-cı il martın 1-də dünya dəyişir, lakin kibernetik oyunda Fürerin hökmü qalır.
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"